Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.10. 05:47 Fabius

Selmeczi és a korrupció saller

Címkék: fidesz korrupció selmeczi gabriella gripen ügy

Én azért szeretem Selmeczi Gabriellát, mert ő egyszerre X Faktor és The Voice. Tagadhatatlanul ott lappang benne az a faktor ami kiemeli a mezőnyből, és ha a hangját meghallod kedves honfitársam akkor te is Pavlov kutyájaként nézel ki a fejedből mert tudod: most valami iszonyúan szórakoztató következik. Gabica meg jön, nyitja a száját és árad belőle a tehetség, mintha a szegény ember Pataky Attilájának (Stone) és Keresztes Ildikónak a szerelemgyereke lenne, ja, egyszerre előad és mentorálja magát. A stílus lemásolhatatlan, a legnagyobb kreténséget is akkora korszakos átütő sikernek adja el, mintha a műanyag női hugyozda termelői értekezletén kéne beszámolnia az igazgatótanácsnak, hány és hány millió nő képes már a kis készséggel állva belepisálni nevét a hóba. 

selmeczi gabriella 2_1.jpg

Azt mondja rólunk a Transparency International, hogy a korrupciós indexe szerint a vizsgált 176 ország közül a 46. helyen vagyunk, a 100 megszerezhető pontnak kicsit több, mint a felét (55) voltunk képesek összekapirgálni valahogy, és ezzel a 27 uniós ország között a 19. hely a miénk. Büszkének lenni nincs mire, mert indoklás is van a számok mellé:

"Továbbra is komoly kihívást jelent a megfelelő elszámoltathatóság megteremtése és a korrupció legyőzése. A Transparency International Magyarország kiemeli, hogy Magyarországon változatlanul magasak az üzleti és a politikai élet összefonódásából eredő korrupciós kockázatok. A magán és a csoportérdekek a közérdeket kiszorítva, megelőzve érvényesülnek a közhatalom gyakorlása és a döntéshozatal során, a helyzetet rontja az átláthatatlanság. A fékek és ellensúlyok rendszere meggyengült, a kormány politikailag elkötelezett személyek kinevezésével igyekszik befolyásolni a tőle független állami intézményeket. Mindez összességében jelentősen csökkenti az állami intézményrendszer korrupcióval szembeni ellenálló képességét."

Őszinte beszéd ez, nem az a sunyi behízelgés amit a NER szeretne ilyenkor hallani, ráadásul a K-Monitor is elkészítette a félidős jelentését, amiben ennél is részletesebben sorolnak fel mindent a gazdasági klientúra helyzetbe hozásától az átpolitizált Alkotmánybíróságon keresztül a személyre szabott törvényekig - lex Járai, ugyebár. De emlegetik az átláthatatlanságot és a pártfinanszírozást is, hogy teljes legyen a kép. Tessék átolvasni, érdemes

No, és ekkor jön Gabóca, akiből úgy árad a tehetség, hogy a szoci nyugdíjasok az térdig érő ár láttán azt hiszik, hogy személyesen Orbán Viktor veszített az időközin, és a belőle kiszakadó könnyzápor mossa fel az utcákatA hömpöly elsodorja a LMP közpénztalicskázás elleni performanszát egy pillanat alatt, a Nemzet Csalogánya meg rázendít: "a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy még tovább csökkenjen a korrupció az országban." - mondja szempillarebbenés nélkül, mintha nem két szervezet állított volna ki elégtelen bizonyítványt a kormány nem létező korrupció elleni harcáról, pellengérre állítva az oligarcháik rendszerét, az egyénre szabott törvényalkotást és az összes többi korrupcióellenes "fegyvert". De Gabuci nem az az ember aki ilyentől zavarba jön, ő kivágja a rezet: nincs itt semmi baj, mert a szlovákok meg a románok is korruptabbak nálunk. Igaz, hogy olyan híres, nagy és fejlett demokráciák, mint Puerto Rico és Botswana megelőznek minket, az uniós tagállamok döntő többségéről nem is beszélve, de legalább akkora siker ez, mintha az enyves karmú turulból édicuki narancssárgarigót varázsoltak volna a két év alatt. 

selmeczi-gabriella_1.gif


Megvan annak a maga szimbolikus bája, mikor a választási eljárási törvény szétmódosítózását rábízzák az egyetlen emberre, akinek neve valaha választási csalással kapcsolatban bírósági ítéletben fölmerült, majd Selmeczi Gripen "szenátor"-t állítják ki a kirakatba megmagyarázni, miért kaptunk a korrupcióért sallert külföldről és itthonról is. Habonyárpi, aranyapa, csak nem üzennél valamit valakinek ezzel a kikacsintás sorozattal? Vagy csak a veszted érzed és szívatod egy kicsit a félbolondokat még utoljára? 

Abba ne hagyd, szórakoztat, nem azért. 

739 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr694957166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elfogtam egy köpcöslevelet 2012.12.10. 15:33:48

Néha álruhába öltözök és csak úgy röpködök kedvem szerint erre-arra. A minap röködés közben elkaptam egy postagalambot, akinél ezt a levelet találtam:Drága Árpikám!Mingyá itt a péntek baszki és nekem a régi mantrakészleten kívül nem jut eszembe semmi, ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.10. 12:45:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: TiGÁZ mentalistákkal köti ki a gázt? 2012.12.10. 10:47:58

A Tigáz-Eni gázszolgáltató körül egyre több "para"- és "maffia" jelenség figyelhető meg mostanában. A sima kis  többletszámlázási csalás, meg előre több hónap számlázása,  meg más egyéb trükkök már nem hoznak nekik elég jövedelmet. Ezért sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kossuth tér: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487027_461461740557275_1186089556_n.jpg ez már az olasz oldalakon ott is van.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/397091_311798808936253_413255598_n.jpg

"Átértünk Budára. A tömeg a híd közepéig ér.
"Viszlát Viktor , viszlát Rózsa, miénk lesz a jövőnk kulcsa" - skandálja a tömeg" - írja a kunigundások oldala.
@a szív fészkei:

hahahaha sarkítottam, igazad van ezek a maecenások adtak kincseket a világnak nélkülük egyik sem nőhetett volna az égig

brühühühühü
@Knósszosz:

Esztergom Messiaen Latry (a Dóm-nak túlzott visszhangfaktora van ezért mindent picinyt lassabban kell játszani

de ez amű megéri elgyalogolni oda

www.youtube.com/watch?v=5OGDZDfSIgM

brühühühü
@Habakuk999: Azért Mozart ellenlábasa, Salieri se ment a szomszédba nyakkitörésért, ez így van minden korban. Vasari peche, hogy akkor minden sarkon zseni faragott, épített, festett jóformán.
@a szív fészkei: Rózsa helyből is elég hülye ahhoz, hogy csak orientálni kelljen....
alkalmasint, ha nem igy lenne, miniszterelnökként akkor si Orbán lenne az egyszemélyi felelős.
@a szív fészkei: Szentkuthy Miklós.Nem olvastam, sőt nekem ő kimaradt az életemből. Felírom magamnak, Rodeo is ajánlott írót, megyek az antikváriumba, elég régen voltam már. Ott jó, mert lehet csemegézni.
A tünti nekem bejött, miután kerestem, mert Neked elment egy időre. Ahogy szóltál, az Indexen találtam meg. Nem voltak ijedősek.
@GeoCracker: Igen, hogy ő az oktatási Főnéni - ó ki emlékszik a Száll kakukk fészkére?-re,hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1ll_a_kakukk_f%C3%A9szk%C3%A9re_(reg%C3%A9ny) imádtam a filmet is,Jack Nicholson www.port.hu/szall_a_kakukk_feszkere_one_flew_over_the_cuckoo_s_nest/pls/fi/films.film_page?i_film_id=7346, mekkora volt! - az Orvbűn vércinikus húzása. Ennyit tart ő erről.
@a szív fészkei: Még nem kerestem, pedig felírtam a kötelességek közé, mert van ilyenem, felejtek néha. Pedig szeretem Esterházyt, a nyugodt hangvételét civilben, viszont volt könyv, ami nem ragadott meg.
Mi van Knósszosszal, üdvözöltem, nem reagált. Elment?
@a szív fészkei:

Én úgy olvastam, hogy urban legend, hogy utálták egymást Mozart-tal.
@a szív fészkei:

"Remélem, tökösek maradnakés nyitva lesz a szemük. Rózsi lelkem kikérte Schiffertől, hogy ez nem tandíj és nem megszorítás. Az ősi lobotómia hat, éljen Mattócsny!! Denem Rózsi a lényeg, basszus!"

Tallozva a napi reakciokat, ugy nez ki, hogy a politika (ellenzek) is raharapott a temara, vagyis ha beallnak a diakok MOGE, akkor ebbol valami is lehet.
Karacsonyt olvastam, Gyurcsany bejegyzeset, es ahogy ertsey oltotta Szanyit a kapitany FB oldalan ;).

Szoval, ha tamogatast kapnak a partoktol, de azok nem akarjak tulexponalni magukat, akkor kiforrhatja magat az ugy...
@Knósszosz:
bemutatja az esztergomi bazilika orgonáját, nézd nagyon figyelmesen a lejátszórendszered és a füled (hallásod) vizsgája is, amikor lenyomja a billentyűt és nem hallassz semmit annak sok oka lehet még az is, hogy süket vagy, de ezt a helyszínenlehet csak eldönteni
az orgona 16Hz és 32000 Herz között tud a felső végét csak (16000 Hz-en felűl csak a vadászkutyák és a bőrfelületed képes "hallani" de ezek a felhangok adnak olyan hangzást amit semmiféle hangfallal nem lehet reprodukálni csak élőben)

www.youtube.com/watch?v=q6kJRnskjkQ

amikor mondja hogy ez a legmélyebb akkor ...és amikor a legmagasabb akkor brühühühühü
Egy fotó a chilei középiskolások mozgalmának egyik tüntetéséről, az oktatási törvény megváltoztatásáért. A törvény rövidítése: LOCE, az egyik kislány arcára van írva.

www.flickr.com/photos/mikida/1651755608/in/set-72157617739172402/

Nem ismerem a képek szerzőjét, de szerintem baromi jó fotók.
@Mariann19: A saját anyját se ismerte ma meg. :-(@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tudom, persze láttam Darvassal, és ő egy zseni ugye.

De el tudom képzelni, ha nem is nyírta ki, de a behozhatatlan előnyét látni kiborító volt Salierinek. Mozart meg valahol azért egy felnőni sosem tudott kedves szociopata volt, ahogy emlékszem a könyvből-filmből, tehát, hogy mit érzett az indulatokból, fogalmam sincs. Nagy gyerek maradt a Stancijával együtt.
@a szív fészkei: Spec én még attól is tartok, amit a blogra írtam. Egy randa provokációval pofára ejtik a srácokat. akár a HÖOK is....
@simple observer 1.0: De a kölykök még a fórumon délután pont a pártok visszafogottságát akarták. Hát hajrá Csipkerózsikák a Rózsikák ellen!

Az a hülye primcsi dölyf lesz a veszte, mint anno Antallé a taxisblokádnál.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a Kissin afehérsmoking-jában és a Levin amint zongorűl hát nem akármi a Pltnyev és az Argerich ezeket hogy hozták össze? hány évig egyeztettek? vagy mindegyik tépett egy kis időt erre

hosszú Bősendorferek és nem Steinway-k

szóval meg van még szagosítva is

brühühühühü
@GeoCracker: Hök az kétesélyes, fiam utálta őket. Minden kis magántalklón hökösből nőtt ki.

De csak van eszük!!!
Na most egy klasszikust idézek, 1 kékvért: "anyátok picsáját kedveskéim": hvg.hu/itthon/20121210_Semjenugy_kormanyparti_nyilatkozatok

Ezek döntenek diákok sorsáról?
@GeoCracker: Szerintem nem hülyék. És nem csak a HÖOK van benne a szervezésben, hanem a HAHA, és az egyetemi oktatók szervezete is.
Nem lesz sima menet, nyilvánvalóan, de mikor volt sima ügy egy ilyen mozgolódás?
Már a középiskolások is kezdenek ébredezni. Nagyon nagy a tét, és sokezer diákot nem lehet egyszerre kicsapni az iskolából, egyetemről.
A középiskolák neccesek, de az egyetemeken azért még talán van valamennyi nosztalgia az egyetemi autonómia iránt.
@a szív fészkei: tudtátok hogy Hoffmann Rózsa lánykori neve...

na mi? na mi????? mi lenne????

Bajnai Rózsa :)

na ugye... a kör bezárult... itt mindenkimindenkivel...
a tuggyukkik irányítanak...
@a szív fészkei:

ebbe a vitába nem igen szállnék be, de Mozart K466 második tétele és a Don Giovanni temetői jelenete és ugyanott Donna Elvira olyan örök titkok maradnak amelyeket majd nemzedékek fognak megfejteni és a Cosi fan tutte:

www.youtube.com/watch?v=XPshz3-3p-M

egy vad komédia közepén Zeusszal dumcsiznak az örök életről és hogy ....szóval Zeusz sehol sincs

brühühühü

és Salieri sohasem volt féltékeny mint udvari főzenész csak egy jó kis brühühühü
@épészmérnök: Amikor a szemüket is kihazudják, végre eszmélnek. Jobb későn, mint soha. mi mióta mondjuk, hogy az újundok újmagyar a legszörnyűbb nyelv???
"Míg korábban 50 ezer diák tanulhatott állami segítséggel az egyetemeken, főiskolákon, mostantól a rendszer lényegében teljesen nyitottá válik, és akár 100-120 ezer diák is tanulhat ingyen"

rohat büdös hazug g*ci... "keresztyény" "demokrata" álat...
hogy dögölne meg a cinikus barma a lopott doktoris pártyával
ja és a fides bűnszervezettel együtt...

ez engem is felhuzott volna ... pedig én birkatürelmű vagyok...
@rodeo36: Nem tudom, de van az emberben, aki tehetséges , szó se róla, egy elkeseredettségféle, hogy neki miért nincs ennyije, mint annak a kölyöknek?

Én ezt megértem, mert sajna én sem vagyok kiugró semmiben, noha valami pislákol bennem és ez szar azért. Persze bennem ambíció sincs, ez jó, mert különben bele is hülyülnék. Ezt látjuk a mai kulturális dúlásban, hogy a nagyon nem nagyok kaszálják le magukhoz a kiugrókat vagy eleve nem is engedik megnőni...

Bár hol vannak ezek Salieri minőségétől? És tulképp szerencse, hogy most én nem tudok mozarti zsenikről itthon, mert azok simán megdöglenének.
@a szív fészkei:

"De a kölykök még a fórumon délután pont a pártok visszafogottságát akarták. Hát hajrá Csipkerózsikák a Rózsikák ellen!"

Ezt en ertem, ezert irtam, hogy MOGEjuk. Mert sajna egy ilyen ugyet nem tudnak vegigvinni ilyen fiatal suhancok. Tetszik - nem tetszik de ahhoz, hogy ebbol nagyobb ugy legyen kellenek a partok. Kell az az infrastruktura, azok a megszolalasi lehetosegek, amit politikusok kapnak egy-egy tv musorban, az a fajta tamogatas, ami a jelenlegi ellenzek erejet tekintve leginkabb szimbolikusnak mondhato.
Am a jelenlegi Mo-on, bar sok masik europaiban is, annyira atitatja a politika a mindennapokat, hogy ilyen ugyekben egy akar "civil" kezdemenyezes is megrekedhet ha a lakossag azt latja, hogy nincs igazan ero az akcio mogott.
Kulonosen igaz ez a mostani Orban kormany elleneben.
@simple observer 1.0: Persze, álljanak mögéjük, mert ez országos ügy. A lakosság most már láthatná, hogy ez róla is szól a kurva életbe. Hogy érte is mentek a fagyban, érte mennek szerdán, a drága lakosság fel emelhetné a valagát, és mehetne végre magáért.

Mert nem tudom, mire vár még a lakosság. Ő adná az igazi erőt.
@a szív fészkei: @épészmérnök:
Én is abban bízok, hogy nem hülyék, és nem ülnek fel a provokációnak, ha lesz.

A hallgatói politikai szervezetekkel kapcsolatban KISZ-probléméim vannak. Ott is sokan karrierből vagy lustaságból válaltak funkciót.
Utóbbi alatt azt értem, hogy hülye szegény, de rögtön politikai üldözött lesz, ha buktatni akarják. Ahogy Semjén lett rögtön üldözött keresztény, amikor kiderült a stiklje.
@simple observer 1.0: Chilében aztán igazán nagy diákmozgalmak voltak-vannak. Azt is lehet tudni, hogy melyik diákvezető melyik politikai párthoz áll közel, vagy éppen tag. A mozgalmak azonban képesek megtartani az önállóságukat. Infrastruktúrának pedig ott van az egyetem, és az egyetemi diákönkormányzat.

Lehet, hogy eddig a diákok hagyták szabadon garázdálkodni a HÖK-ösöket, de ez nem feltétlenül kell, hogy továbbra is így legyen. Óriási a tét a diákok számára, ezt a békát nem lehet egykönnyen lenyeletni velük. Szerintem.
@GeoCracker: A tapasztalatlanság sérülékennyé teszi a mozgalmat, de legalább elkezdődött valami. Meglátjuk, mi történik holnap Szegeden és Gödöllőn, és hogy sikerül a szerdai nagy tüntetés. Utána már okosabbak leszünk.
@a szív fészkei: a szülői és oktatói szervezetek is ott voltak ma a tanácskozáson az ELTÉ-n, lehet, ők is mozgósítanak szerdára.
@a szív fészkei: Én is éppen azt néztem, hogy hova lett.... :-(
@épészmérnök: Szerintem is a holnapok lesznek érdekesebbek. Hogy tart-e a lendület.
A tanári szervezetek talán stabilizálnak is valamit...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ez meg "csak" egy Donna Elvira és a Nagy varázsló CM Giulini Mozart titkait feszegeti

legelább ők ketten tudják

brühühühü

van valahol egy Donna Elvira a Schwarzkopf-fal is...de ez a "némber" sem akármi
@GeoCracker:
"A Lánchídon találkoztunk egy hatgyerekes asszonnyal is, aki azt mondta, hogy hatodik gyereke jövőre végez, és biológis-kémia szakra szeretne menni. Az asszony azt mondta, azért jött el, mert "összeszorult a a szívem, amikor a gyerek azt mondta, hogy inkább elmegy cukrásznak, mert egyetemre nincs pénz. Hát, most tényleg adjuk el a házat?"."

www.origo.hu/itthon/20121210-riport-a-hallgatoi-halozat-tandijellenes-tunteteserol.html
@épészmérnök: Ma nem tudnám fizetni a nagy fiu kettős diplomáját. Akkor gyakorlatilag munkanélküli voltam, amikor felvették.
Ma Kínában ösztöndíjas és a magyaron kívül 3 nyelven beszél. Ellenkező esetben mehetne a levesbe.
mi van ezen érdekes?

a diákok tüntettek Bajnai ellen...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ettől meg szoktunk ájúlni, hát még a Joseph Krips csodálatos Mozart-jától...Bécsben

www.youtube.com/watch?v=pXliDNqVS5U

őnaccsága akárhol és akárkivel nem is igen lépett fel....talán ő volt az egyetlen akit a Schwarzkopf mellett szoktak jegyezni abban az időszakban amikor egy Osváth Júlia meg néhány magyar éppen visszaérkeztek Salzburg-ból Toscanini pálcája alól

brühühühühü
a törvényt meg nem tuggyák bevezetni, mert még érvényes a 2008-as NÉPSZAVAZÁS 82% os (szinte egyhangú) döntése hogy NEM LEHET TANDÍJ vagy más néven izé bevezetve a felsőoktatásba
@a szív fészkei:

"Mert nem tudom, mire vár még a lakosság. Ő adná az igazi erőt. "

Igy van, csak hat egy nagyobb tomeg is EGYENekbol all. Akik feltik munkahelyuket, esetleg szocialis juttatasaikat, netalan a NAVtol tartanak...

Marpedig amennyit en eltem es emlekszem a Kadar-rendszerben/re, mar akkor sem voltak az emberek ennyire megfelemlitve, mint most.

Jelen allapotok kozott pedig csak a partok rendelkeznek olyan kapcsolati haloval, olyan hatterrel, akik ESETLEG segitseget jelenthetnek egy ilyen politikai okokbol bajba jutottnak.
Scheiring Gábor a Facebook-on:

""Megnyugtató", hogy a parlamenti rend szigorú fideszes őrének megint helyén volt a szíve: Míg mi az utcán tüntettünk, Szabó Rebeka megpróbálta felolvasni a hallgatók követeléseit a parlamentben, amit az este vettünk át a Kossuth téri tüntetőktől, de a levezető elnök elvette tőle a szót. Rebeka nyilván súlyosan rombolta volna a ház méltóságát az öt pont ismertetésével, ezek szerint jobban, mint az összes cifra cigányozás, zsidóliztásázás, gyilkos baloldalizás, hogy az alacsonyan szálló kormányzati demagógiaáradatot ne is említsem. Éljen a Nemzeti Együttműködés morálja!"
@GeoCracker:

látod van megoldás, igaz semmi köze a vezérlóhoz meg a gittegyletéshez és valószínűleg az életben nem soxor fogod látni hacsak te nem mész oda...

érdekes dolgok ezek

most az láccik, hogy teljesen beszartak lés szervezik mit is lehetne, mert ezek a fiatalok nem úgy néznek ki (láttam a legutóbbi képeket a tömegről) mint akik azért mentek az uccára mert meg akarják hallgatni a "zengzeteket" a habony művek befuccsolt, szijjszaggató nem ér rá árúlja a nemlétező akármit, a zsirosszász meg vartyogna ha lenne mit

az sem akármi, hogy nem engedte beolvasni a diákok szavait a Parlamentben hogyan is van ez csak úgy cum trucc meg lehet tiltani ha egy képviselő akar valamit mondani, bármit mijafasz van abban a gittegyletben csak nem az egypártrencer? a kurva annyukat

ezt is tudatosítani kell az ifjúságban hogy nem akarták benn meghallgatni őket

brühühühühü

szerintem nagyszerűek a kölkek
Akkor végül sikerült a diákoknak leváltani Bajnait?
@épészmérnök:

"Lehet, hogy eddig a diákok hagyták szabadon garázdálkodni a HÖK-ösöket, de ez nem feltétlenül kell, hogy továbbra is így legyen. Óriási a tét a diákok számára, ezt a békát nem lehet egykönnyen lenyeletni velük. Szerintem."

Igazad van, nem kell hogy igy maradjon.
Csak emlekeztetnek arra, hogy a kulonbozo helyi es orszagos HOK szervezetek mar gyakorlatilag Szabo Laszlo (o targyalt Bokrossal, majd Hornnal ugymond "kiegyezett") ota a Fidesz keltetoje.

Csak ma is 2 ilyen Fidesz-palanta Hok mokus neve emlitodott itt a blogon is.

Hogy aztan lesz-e valamifele palota-forradalom a HOK szervezetekben, majd meglatjuk...
@épészmérnök: Ez Semjének parlamentje. A csaló-lopó, csillagot és Jézust az égről lehazudozók parlamentje. Legalább most fekete-fehéren kiderült.

Ha a Jobbik annyira a diákok mellett van, miért nem olvasta ő is Rebekával? Talán az kellett volna, hogy minden pontot egy-egy ellenzéki olvas fel,nem? Ha az egyiktől megvonják a szót, feláll a másik s folytatja. Persze ez összehangolást igényel, de ezt kéne, nem elhallgatni.
@dr. Balta$ár:

"2008-as NÉPSZAVAZÁS "

Ha jol emlekszem annak 3 evig van ilyen ertelmu akadalyozo hatasa.
De nem leven jogasz, konnyen tevedhetek. ;)
@tucano: Ja a Rauzsit. Majd akkor lesz egy másik hóhér, nem a Rauzsi az ok.
@simple observer 1.0: természetesen vicceltem...

hiszen ez nem tandíj...

itt nem a diákok fizetnek ! SŐŐŐT! pénzt kapnak az álamtól....
@a szív fészkei:

"Ha az egyiktől megvonják a szót, feláll a másik s folytatja."

Igy van. REMEK OTLET!
@simple observer 1.0: Hát nem? Sok képviselőt betiltani 10 perc alatt? Mégis nagyobb botrány. Mindig folytatná valaki a félbehagyott mondatot. Lenne náluk annyi példány.
@a szív fészkei:

Nagy David, aki mostanaban kezd kapcsolni, de kerdes, mit muvel majd...
@épészmérnök: Nem tavaly, már két éve lesz most decemberben. 10-ben volt a Szabadság téren ugye szimbolice a sajtószabadságért. 2000-en lehettünk, kurvahideg volt akkor is. Utána kezdődött a millázás.
@simple observer 1.0: Ja, aha, elég profin nyomta, néztem is a fórumon, hogy ez nem tegnap kezdte a rizsázást.
@a szív fészkei:

"Hát nem? Sok képviselőt betiltani 10 perc alatt?"

Pontosan, es ha kell, akkor feloraig oraig folytatni. Felvetel lesz rola az utokornak, de elsosorban 2014-re...

Ha Szabo Rebekaek magukra vallaljak, akkor csinalja az LMP egyedul, de ne gatyazzanak, mert ez szerintem egy tisztabb ugy, mint foldet foglalni.
Csak nemi szervezest igenyel...
@a szív fészkei: ezt is megelőzte egy demonstráció Gyulán, a Petőfi-szobornál. Az sincs meg már a YouTube-on.
@rodeo36: És tudod, - láttuk Ephesosban - , a vécék ott minden eltakarás nélkül működtek a pletyi színtereként: egymás melletti márványlyukakba termeltek és közben megcsevegték az életet. ;-DDDD

De a fórum, úgy tudom papámtól, a bősz latinostól, hogy az kezdetben halottaknak szánt tér volt.
@simple observer 1.0: szerintem eszükbe sem jutott, hogy ilyen előfordulhat!
@épészmérnök: Igen,ezt írtad múltkor. Szóval azért azonnal elkezdődött a tiltakozás, csak nem terjed országossá. Pedig az első millákkal egyidőben volt Debrecenben, Pécsett is tünti.
@simple observer 1.0: Performansz, megbeszélni, hogy ha engem lekussoltat, akkor te állsz fel, ha téged, akkor x, ha őt is,akkor y. Aki enne van, az benne van és nem kell leköpnie majd magát.

Vagy mondja a saját szavaival, hogy ez így szar, avagy a FideSS alelnökével,Pokornival szólva NEM ILDOMOS. Meg kéne lépniük.
@a szív fészkei: és nem csak a pestiek tiltakoztak!
Olaszok azt írják: Evvivaaaaaaaa, forza ragazzi!!! :-DDD
@épészmérnök: Hát ez írom, hogy kapcsolták élőben Pécset, Debrecent, talán kivetítőn is még az első millán vagy a másodikon. Hideg, az volt tuti. ;-DDD
Hogy mindig a fagyhalálban fogy el a népek türelme...
@a szív fészkei: tényleg! A hideg miatt talán ingerültebbek az emberek.

Jó késő van, holnap is van nap. Pusszantalak drágáim, jóccakát mindenkinek!
@épészmérnök: TE vagy chilei FB-on biztos, rakd fel oda is. Én is két ott élő magyar nőt ismerek, és ők mindent osztanak azonnal, ami itt történik.

Az Európa Parlamentben ennek nyomán szólalt fel Gyöngyösi miatt egy olasz képviselőnő, ezért nem vitte a hülyéjét ki magával Kövér.
Na még ezt a gyöngyszemet a kereszt üldözöttjéről? Hmm, Aludjelszépenkisbalázsnak?

sorkoz.blog.hu/2012/12/10/unortodox_szakdolgozatok

Jók a színes ábrák, beszédes a Semjén nyomokban meglévő agyvelejének lenyomata a dogában. Ölég karcsú.
@a szív fészkei:

először volt az AGORA ami zsibvásár vagyamit már írtam a FORUM az egy hatalmas sétaút lett Rómá-ban amelyen hosszában a nagy halottak szobrait és emlékét tették közszemlére és ott lehetett nekik áldozatot bemutatni de ezek a latinok firnyákok ám és amit áldoztak az kurva fincs, zamatos meg részegítő is volt és segítettek az elhúnytaknak elpusztítani...közben meg is beszélték

(egyébként guggolva a legkönnyebb ha még nem jöttél rá magadtól) indiaiak mai napig kivonúlnak kis csészécskéikkel és leguggolnak napfelkeltekor és kiöblítik csészécskéből és mennek haza vagy a dolgukra

volt egy barátom aki amikor elérkeztünk Ukrajna déli részére meg Grúziába Örményországba autóval 10 napig nem jött meg neki mert ő ott és úgy nem tud....már életveszélyes volt amikor találtunk neki egy ülőset az megmentette...kár lett volna érte szarba belehalni

brühühühühü

szóval a fórum neve azóta ez azaz ugyanaz mint az agora népies neve

összegyünni megbeszélni bármit és közben élvezni az életet is

brühühühühü
A fene tudja... Vagány húzás volt ez a demonstráció, de én nem érzem benne azt a lehetőséget, amitől némely híroldalak szinte meg vannak ittasulva.
Egyfelől, Orbán bírja a konfliktushelyzeteket (szerintem igényli is), és nem arról híres, hogy pár száz fős megmozdulások különösebben hatnának rá. Ha nagyon elemében van, ki sem várja, hogy hazamenjen az utolsó tüntető, és már át is nyomatja a törvényét.
Másfelől, nem pont azok voltak kint (szerintem), akiket a módosítások érintenének. Persze, legalább valaki elkezdte, csak kíváncsi vagyok, középsulis gyerekkel komolyabb jövőt tervezgető szülők mire gondoltak közben, hiszen elsőként rajtuk fog csattanni az ostor. Előbbi ponthoz kapcsolódóan kérdés az is, számítana-e egyáltalán bármit (azaz, változtatna-e a dolgok kimenetelén), ha ők is kinn lennének, mert mindig úgy alakul, hogy hiába tiltakozik a tízmilliós boly, a hangyászsün mindig jóllakik.
Azt örömmel olvastam, hogy a Fideszen belül néhányan kifejezetten fosnak ettől az egésztől: épp ideje volt rájönni, hogy büntetlenül nem lehet bármit megtenni. A baj az, hogy ők is hangyák, de legjobb esetben is csak bolhák a sünön.
A követelésekkel egyébként nem értek egyet. Lassan el kéne feledkezni arról, hogy visszacsináljunk elmúlt éveket és módozatokat, mert nem fog menni, Alkotmánytól az ingyenes felsőoktatásig elvetélt ötlet azt hinni, hogy az Undo gomb szapora nyomkodása majd megoldja a problémákat. Első lépésben ki kell picsázni maguk közül a HÖK-öt (meg is köszönhetik nekik, hogy eddig el lehetett jutni), le kell koccoltatni a pártokat (az is elég unalmas elmélet már, hogy működő pártok nélkül ne lehetne kraft a jónépben), aztán gyorsan ki kell dolgozni a működő, fenntartható felsőoktatásról legalább valami stabil vázlatot, beteríteni vele emailt és netet, és utána menni az utcára, tárgyalásokat követelve. A múltkor pl. azon gondolkodtam, hogy az egyetemek, főiskolák aszerint kapjanak állami lóvét, amennyi 1-2 évvel korábbi végzősük saccperkábé képzettségének megfelelően el tudott helyezkedni. Lehet, hogy hülye gondolat, de a nyilvántartás - értelmes hallgatókat feltételezve - nem lehet gond az online kérdőívek világában, és így az intézmények el tudnák dönteni, melyik karon hány embert érdemes képezni, hogyan lehet őket valamekkora költségtérítést fenntartva ösztondíjjal segíteni stb. A többit meg rendezi a piac, és legfeljebb nem épül több stadion, de azt én leszarom.
@Légifarkas:

a HÖL-öt leváltani és az egész vezérkart lenullázni, OK

a mút 2 év eredményeit felhasználni nem OK

azt kell megoldani, hogy a felvevő piac legyen nyitottabb és befogadóbb azaz legyen stabil gazdasági háttér amely alapján az egységek tudnak tervezni és a kéderképzésben minden távon résztvenni maecenaturával ami pénz és posztó és ebben az állam legyen csak egy a sok szereplő közűl

ehhez egy rohamosztagos lerohanás nem megoldás mert a jelenlegi kurzus szétbaszta a gazdaság mindentávú megbízhatóságát tehát az állam maga sem képes tenni semmit és önmaga baromságának következménye a számok ilyetén csökkentése (lehet hogy a tetvek ki is számolták csak ennyinek lesz helye minek tehát többet képezni azt hiszik, hogy ezt évente meg lehet lépni és szerte széjjel rúgdosni az egészet mint tyúk a töreket évente akér semesterenként

ezek ilyen tetvek

önmaguk az akadálya a számukra szükséges változásoknak

ezt kell észre venni

buták és szakmai analfabéták osztályon aluli politikusok és rohadt gecik mellette

brühühühühü
@rodeo36: "önmaguk az akadálya a számukra szükséges változásoknak"
Jaja - ódzkodnak attól, hogy önként másszanak el a lámpavasakig :-)
Mindegy, ebből sem lesz semmi, csak egy csomó mérges diák, meg egy csomó mérges szülő, meg önelégült plagizátor szakértelmetlenek nyilatkozatai, meg a szokásos háborgó - egyetértő blogvilág kardcsörtetés. A karaván meg közben halad.
Megyek én aludni, még majdnem két óra jut...
@a szív fészkei: A sátáni verseket olvastam, az nagyon nem fogott meg.

A firenzeire benevezek.:)
@Habakuk999: A sátánit én se olvastam még. De a firenzei könyve parallel veszi górcső alá a nagy mogul birodalomban, Firenzében meg az oszmánoknál történteket, ez Macchiavelli kora: azért szoktam idézgetni ezt, hogy ő nem volt annyira mocskos állat, amilyennek hiszik a munkája által és amilyen tetvek felhasználják önigazolásukra.

Nekem tetszik az az áradó mesélés - követni kell, mert annyi mindent zsufizik be, mint a Waltari meg Passuth - de el tudja az embert. Én nem untam, ahogy ezt az Éjfél gyermekeit se. Igaz, nem egyvégtében vágtázok; van, hogy napokat kihagyok, mert tömény, de ha olvasom, akkor hajnalig. ;-DDD
@Habakuk999: bookline.hu/product/home.action?id=76354&type=22&_v=Salman_Rushdie_A_firenzei_varazslono

@Légifarkas: Mondjuk, én úgy tudom, nyugaton azok az egyetemek a legsikeresebbek - államok az államban - , ahonnan a diplomájuk révén szinte azonnal a legjobb állásokba lehet menni. Ezek a keleti és a nyugati parton vannak az USA-ban, iszonyú előkelő a hírük, és ez ottani papír automatikus belépő a felsőbb kasztba, már ha nem onnan mész egyenesen a padjaiba. És amerikai szülők a kölyök első lélegzetvételétől gyűjtenek a továbbtanulására külön tartva minden mástól, nehogy feléljék... Mert egy igazi jó diploma, az megoldja srác életét.

A többi hely meg +futottak még Rizibizi"-kategória, és nem tudom milyen állami támogatás van ott, de hogy a piac méri a színvonalat, az tuti. Franciáknál is - ott is van két nagyhírű intézmény és a politikusok zöme onnan rajzik ki fiatalon. De ez van másoknál is.

Itt is az ÁJTK-jogi dipo nem ugyanaz, mint a szaros Pázmány vágy Károli papírkája. És ezeket a régi, méltán híres nagyokat nyírja ki Orvbűn, nem véletlenül,noha ő is az ELTE jogra járhatott a tetű tökingyen kivételezve.

Oké, hogy a tudás számít a legtöbb jól fizető helyen, nem a papír - a fiammal is adott nyelven beszélgettek, nem nézték a nyelvvizsga igazolásait - de egy neves egyetemről kijőve már eleve máshogy állnak hozzád.

Amerikában élő biológus ismerősök mondták, hogy a grantek - tudományos fokozatok vagy mik, amik az előmenetelt segítik - nem mindegy, hogy melyik egyetemen végzett munkából származnak, a tudományos élet bizonyos helyeken kulminálódik, pl. San Francisco-i Stanford Egyetem, UCLA vagy fent a Boston környékiek. Míg az elnökök leginkább a Harvardon, Yale-n jogot végzettek közül kerülnek ki,szóval fel van ez találva, hogy a használható dipo mérje az intézményt.

Itt fellazították a régi színvonalat sok ócska szarral, most ihatjuk a levét. Noha az én gyerekem kurvaokos, mindig nagyon jól tanult,de bizony fizettük a külön egyetemi felkészítőt neki utolsó évben, hogy bejuthasson az ELTE-re, mert magas volt a pontszám és sok a jó aspiráns.
@a szív fészkei: Majd ezt kérem karácsonyi letöltésre a gyerekektől.:)
A fiam úgyis elvitte a sátánit.
Kösz az ajánlatot.:)
@a szív fészkei: Leonardo és Michelangelo se volt azért olyan nagy barát.:)

versenyeztek is.:)
Mondjuk Michelangelonak csak a kőfaragók voltak barátai, a pápával is jóízűen ordibált. Mármint a kardossal, a Della Rovere-vel, akit II Gyula néven ismernek.
@Mariann19: Olvastam, a véleményem minő véletlen, egyezik Rodeóéval.:)

Olvasok maiakat is, de nekem a történelmi mesék az igaziak, azt tudom nagyon szeretni.:)

Agymosásnak Agatha Raisin is jó egy-egy óra erejéig.:)))
@simple observer 1.0: Ha a mai poszt tábláját is megnézed, ott Horn van az élen.

Antallról nekem utólag nincs olyan rossz véleményem, mint amikor kormányzott. Akkor rettentően nem szerettem.:)

Ha reálisan megvizsgáljuk azokat a körülményeket, amiben leledzett az ország, nagyon sok mindent nem tudott tenni - ahogyan írtad is, nem is értett semmihez - hagyta, hogy viszonylag békésen történjenek az események.
A keleti piacokról való kivonulást tesszük az első helyre, ez tényleg komoly hiba, de az is igaz, hogy egy széteső, fizetőképtelen, maffiamódszerekkel irányított posztszovjet gazdaság piacait otthagyni az adott szituációban akár logikusnak is látszódhatott, főleg elcsábítva a nyugat gazdasági ígéreteitől.
Nem mentegetem, mert kurva rossz húzás volt, de látok benne logikát és szükségszerűséget. Főleg a finanszírozhatóság aspektusából nézve.

Orbán második uralma nem összehasonlítható még Antalléval sem.
Antall egy szétesett szocialista államot követően csinált valami átmenetit, hangsúlyozom békésen - szerinted a mostani Orbán mit tett volna a helyében? - Orbán egy a nyugati fejlett demokráciákba és gazdaságokba beágyazódott országból próbál sajátos egyéni érdekei miatt ősbalkáni országot csinálni belőlünk.
Ez szerintem történelmi bűn, nem is hiba.

Gyurcsány gyengécske. Elhiszem, hogy jót akar, mindent elhiszek, de mellette jött létre egy nagyon erős szélsőjobb, s egy nagyon erős Orbán.

Biztosan nagyon jófej emberileg, de politikusként én az "eredményei" alapján ítélem meg.
Az eredményt pedig minden egyes 2/3-os napon láthatjuk.
@Habakuk999: Már tegnap észrevettem, hogy nagyon hasonlít az irodalmi izlésetek Rodeoval, és nem is tértek nagyon át más témájú regényekre.
Te következetesen választod ki tematika szerint a könyveket? Csak néha engedsz meg magadnak egy kis "agymosást"?
Általában elég racionális fazon vagyok, de könyvek tekintetében vagy a kor, vagy a szerző érdekel, vagy egy új irodalmi irányzat kelti fel az érdeklődésemet.
Nagyon sokáig pl. a II. világháború történései érdekeltek. Aztán jött a kortárs magyar irodalom, amely méltatlanul háttérbe került a köztudatban. Kíváló képviselői vannak pedig.
Nem vagyok rá büszke, de feleannyit nem olvasok mostanában, mint régebben.Képes voltam hajnalig olvasni, volt, hogy maga az olvasólámpa is meggyulladt az éjszakában. Elvon bennünket szerény szabadidőnkben a net, a beszélgetések. Kérdés nyitva, hogy miben veszítünk nagyobbat.
@Mariann19: Hangulat kérdése nálam. A hétvégén pl a két most megjelent Agatha - egy másfél óra, olyan mintha megnéznél egy filmet, és az örök Asimov, isten tudja hanyadszor ismét.

Kivéve, ha kirándulunk, egyszer régen volt szerencsém egyszerre Thurms-ot olvasni - Waltari - és Delphiben nézelődni. Szerencsém volt, akkor voltunk a jósdában, - zárás előtt közvetlenül - amikor nem volt már turista, jött a naplemente, melletted a Parnasszus.
Azóta is meggyőződésem, hogy a világ legcsodálatosabb helye Delphoi.:)

És ezen az élményen felbuzdulva, ha kirándulni, nyaralni megyünk, tényleg keresem a cél helyén játszódó könyveket, marha jó élmény.

Idén pl Montenegro, Raguza, s hiába ifjúsági könyv, Sándor Mátyás.

S teljesen máshogyan csónakázol a Cattaroi ( Kotori) öbölben, mintha nem olvasod, vagy mást bámulsz Dubrovnikban, nem a Torontál házat keresed.:)

Vagy szintén idén, Amszterdam, Van Gogh. Ha olvasod a nap szerelmesét, tudod, kit látsz a képeken, mikor festette, milyen passzban volt.
Más így az élmény. A könyv is, a kirándulás, nyaralás is tök más.

Olvasok mindenféle vacakot is, ha olyan kedvem van.
@Habakuk999: Persze, hogy más a helyszini élmény, ha korábban a könyvekben, egy adott környezetbe és történetbe helyezve ismerted meg az adott helyet. Van Gogh-ról írsz, jó példa, mert másként szemléled a műveit, személyesebben, sokkal több ismeret birtokában, mintha csak turistaként oda szédültél volna.
Egyet szeretnék az olvasás egyedülálló hozadékáról szólni.
Családi könyvtárunkban voltak olyan kevésbé ismert írók, akik cselekményes, könnyebb műfajú regényeket írtak, az ábrázolt közeg a nagypolgárság, vagy a felső tízezer. Erre a csoportra jellemzően volt olvasható a szóhasználat, a földrajzi környezet az utazások során, a szövegbe beékelt elit által használt kifejezések stb. Ezekből a regényekből nem a mondanivaló volt a lényeg, hanem olyan műveltségi elemeket lehetett felcsipegetni, amelyeket nekünk nem tanítottak, és a saját közegünkre sem volt jellemző.
Tehát, bármit olvasunk, hozadéka mindíg van.
@Habakuk999: Hát valahol megértem, mit barátkozzon két magának való géniusz? De itt azért ekvivalecia volt a tehetségeben köztük, míg Salieri és Mozart közt nem. Ott egy nagyon jó és a korszakos, utol nem érhető merődött össze, szerintem Salieri ezt tudván tudta.

Leonardo és Michelangelo meg máig megfejthetetlenül zsenik és mindnehez értő határtalan tehetségek. És akkor még ott volt a bájos fiatal Raffaello - az ő életéről is olvastam, azt hiszem A szép fornarina vagy mi volt a könyv címe. Mert bármily könnyed és puha volt az ő művészete a két másikéhoz képest, azért iszonyú erejű is volt a puttócskáival, madonnáival.

És a pápák ilyen körből szemelgettek. Én nem tudom elítélni Leót, hogy erre gyűjtve elkezdte pénzért adni a bűnbocsikát. ;-DDD Végülis Luthert leszámítva win-win helyzet lett: a bűnösök megnyugodtak ki mani kipengetése után, hisz úgyis arra megy a papság, még a holtaktól is, ő meg, a Medici pápa&bizniszmen létrehozhatott egy világcsodát.

Ma a drágajó katkó egyház mi a jómáriásteringettét hoz létre a Semjénen túl?????
süti beállítások módosítása