Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.08. 06:02 Fabius

Másoló Semjén és a fórum troll konzulens

"...ne tanuljatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté a másolás fogalmát az ő igen nagy kegyelmében..."

Kedves gyülekezet, világ keresztényei, kereszténydemokratái, fele és egész barátaim, Fidesz-KDNP kettős tagok és Pálffy Pista!

Szomorú nap ez az én életemben. Elfáradtam az üldöztetésben, keresztemmé vált a szakdolgozatom, amit most felcipeltem a Golgotámra. De éppen olyan büszkén állok most itt előttetek és tekintek végig a hitetleneken, ahogy Jézus tette az ő idejében. Úgy látszik a mi sorsunk közös, az emberiség bűneiért igaztalanul vádolva és üldözve szenvedésünkkel vezekelünk. De ne csüggedjetek hisz én sem csüggedek,  életemet a tízparancsolatnak alárendelve éltem, meg különben is ahogy az én -Harrach- Péter apostolom is megmondta, csak az ügy aminek jogkövetkezménye van. 

semjén-zsolt.gif

Pedig nem szükséges ezt ennyire kimagyarázni. Mert mit tanít nekünk a 8. parancsolat? -Ne lopj! De azt ugye egy szóval nem mondja, hogy a másolás is tilos. Vagy igen? Na ugye! És mit mond a 6. parancsolat? - Ne ölj! De azt egy szóval sem említi, hogy védett vagy nem védett állatokat se. Vagy igen? Ismer valaki ettől eltérő szövegezést? Na azért. 

Ennek fényében is hallatlan az üldözés ami a keresztények ellen folyik. Mert a Semjén Zsolt plagizált és az "erkölcsi vétkek nem avulnak el" hangoztatása igenis orvtámadás a kereszténység ellen! Mi őskeresztények már a második században kódexeket írtunk és nyilván másoltunk is, ősi hagyomány ez minálunk. A középkorról nem is beszélve, mikor gyakorlatilag sokszorosító üzemeket működtettünk. Vagy ti azt hiszitek a Gazsi maga írta a Bibliát? Nem az Orbán Gazsi, marhák! A Károlyi Gazsi a vizsolyi bibliát. Ő is csak másolta és fordította, mégis elismert alakja úgy a vallástörténetnek, mint a történelemnek velem ellentétben! Én meg itt állok a hagyományőrzés nemes terhétől megrogyva, és bizony mondom néktek lassan inkább lennék gospel énekes a saigoni Bar Veranda teraszán vagy hógolyóárus a Vértanúk terén, mint azt olvassam szerte a neten, hogy monnyekle vagy nehogy lemonnyak

semjén zsolt2.jpg

Ne! Ne gyertek most azzal, hogy Molnár Attila Károlyhoz, egykori konzulensemhez képest is olcsón megúszom, mert őt hosszú bloghu-mandiner trollként (tölgy) végzett munkásságának betetőzéseként egyetlen rosszul elsütött antiszemita kommentért előbb patkánynak bélyegezték, majd 42 eltés munkatársa nyilatkozatban elhatárolódott tőle, és a botrány hatására Botos Máté, a PPKE dékánja úgy vágta ki fejjel előre, hogy beleállva a keresztfába még egy hét múlva is rezgett. Nem segített rajta semmiféle megkeresés se utólagos magyarázkodás

Keresztény felebarátaim! 

Kifelé azt kommunikáljuk, hogy tudomásul veszem a hibámat. De előttetek nem kell alakoskodnom, tinéktek Isten szent színe előtt kijelentem, hogy ez az egész cécó a sátán műve. A szövegellenőrző algoritmusok alkotói és felhasználói időtlen időkig a purgatóriumban fognak égni, és nem lesz övék a mennyek országa! 

Addig is az ég óvja a szakdolgozatainkat az Atya, fiú és szentlélek nevében, ámen! 

980 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr164953958

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semjén lovag 2012.12.08. 19:14:38

Semjén lovag, alkancellár, királyi fővadász, Kalamajka érseke és hercegesített őrgrófja büszkén, búsan borong a bástyán. Azt csácsogták róla a regösök, krónikások, hogy lopta a kardját, kutyabőrét, de tán még a lovát is. Összeült hát a konklávé, főtt a...

Trackback: Tízparancsolat 2012.12.08. 14:48:09

- Uram, hű szolgád eljött, ahogy parancsoltad!- Mózes, nagy feladatot bízok rád, mert te vagy a legjobb emberem!- Készen állok, Uram!- Látod azokat a kőtáblákat? Azt hiszem odatettem őket a bokor alá. Azokon vannak az én törvényeim, le kell vinned a he...

Trackback: Petschauer és a patkány. Nemposzt. 2012.12.08. 12:52:22

 Gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a posztot. Talán nem kellene, de annyira nyomaszt, hogy ha nem írom meg, ha magamban tartom, akkor csak rosszabb lesz. Vegyük ezt egy nemposztnak, jó?  Egy mandineres kommentről az ember ne írjon poszt...

Trackback: Semlyén takarodj! 2012.12.08. 12:31:59

ErkölcsTan és etikaoktatás Semlyén Zsolt részre: A plágium lopás és csalás. Takarodj a közéletből!

Trackback: Zsolti te csaltál? 2012.12.08. 10:46:17

Valószínűleg igaz, hogy a legszebb öröm a káröröm, mert tegnap reggel majdnem megfulladtam a röhögéstől amikor megláttam ezt: Semjén plagizált Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes súlyos tudományetikai vétséget követett el 1992-es szociológiai...

Trackback: ÉN LEMONDOK. 2012.12.08. 10:42:55

Neked könnyű lehet, De azért nekem se rossz Arra gondolok Amire akarok! Annak idején, mikor még gumipuskával és saját kezemmel készített madzagos íjjal űztem férfiasan álmaimat, nem gondoltam arra, hogy valamikor így kell felébrednem.  Gondoskodó...

Trackback: ÉN LEMONDOK. 2012.12.08. 10:42:54

Neked könnyű lehet, De azért nekem se rossz Arra gondolok Amire akarok! Annak idején, mikor még gumipuskával és saját kezemmel készített madzagos íjjal űztem férfiasan álmaimat, nem gondoltam arra, hogy valamikor így kell felébrednem.  Gondoskodó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: Gézu úgy eltűnt..."
Nem értem, hiszen megszólittattam általa, azt hittem, elkezd majd nyilazni. Vagy csak barátkozni akart? Esetleg hazament és memorizálja a kis napközis versikémet, hogy holnapra megtanulva, valahol villantson vele?
Sosem fogjuk megtudni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Juj a Flextronic durva nagyon. Ismernek lányomék ottani pasit, úgy rúgták ki - messze lakik Egerszegtől 1 kis faluban -, hogy éjjel kettőkor azt mondták, na csá, nem vagy jogosult a munkásbuszra, érje haza, ahogy tudsz, ennyi volt. A többiekkel is eljátszották.

Aztán felvették majd félév után megint, valami kormányzati segélyt vagy mit felnyalva ezért, hogy munkanélkülieket - akiket ők tettek azzá - dolgoztatnak. Három hónap próbaidő után megint lapát.
@Fabius: csilis-olivás parmezán?
A fene az úri beled! :-D

Majd ennél még te száraz kenyeret, ha majd a zOligarhák fogják béveteményezni az sok száz hektárokat, 4 tojásos tarhonyával, meg közmunkás-bukfenccel.

Aztán vigyázzon kend a fekete vágással!
:-P
@Fabius:
Grana Padano-uncsi...
Te, nem gondolod, hogy a reggeli gif is bőven elég volt, most még ez is?
Most lett elegem az egészből, tudd meg!
Azért holnap el nem mulasztom a zolvasásot, nem is lesz más dógom.
@aranyhorcsog: ugyanmá... fabius már tartogatja a pincében a Dezsőt:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Kösz, nagyon klassz! Félelmetes, ezeknek a görögöknek, olaszoknak mennyire a vérükben volt a harmónia és elegancia az építkezésben.

Arányérzék meg minden, annyira jó ott járni az utcákat. Voltál a világ legelső pizzázójában is?
@Knósszosz: Tudod, vanolasz rokonsága, azzal vág fel. De a tiéd se kutya onnan!! Lehet, hogy megint képviselő lesz a jóasszony,majd küld minden finomat!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
"Ködösítésben vérprofi vagyok."
Nem írhatom le, hogy mit olvastam ki belőle, mert a közterhek magasak, és vannak folyományai. Az ember késztetést érez, hogy csökkentsék valakik.
@rodeo36: van ilyesmim nekem is, csak nem annyira, mint neked. De jegyzetelni muszáj volt, elvárták a látványt (megtanultam milliméteres betűkkel írni, és hatékonyan rövidíteni, meg kulcsszavakat elkapni).
Igen, terveztem vadiúj berendezést, amilyen szerencsés vagyok, azóta meg is valósítottam (akkor jöttem rá, mennyire szart terveztem először), de ettől, vagy ennek ellenére, még akárki maradtam. Hosszú tépelődés után a munkásruhás életet választottam, szándékosan kimaradva abból, amit ti karrierként ismertek.
@a szív fészkei: benne nem, csak előtte. a táblát jól megnéztem, de nem volt szimpatikus. Inkább a yachtkikötőben egy halvendéglóben ettem meg a pizzát a Castel d'Oro tövében. Mit mondjak? Kurvajó volt. (Halat nem eszem) De: voltam a főtéren a cukrászdában, asszem már emlíítettem, ahol Sissy nyalta az ibolyát. Na azt megkóstoltam.
@Mariann19: Lehet, hogy otthon értelmes és normális, csak a töke teli van a munkában nyomot ökörségeivel.

Vagy irul-pirul a versikédtől, hogy a barátodnak nevezted és fel kell ezt dolgoznia még.
@a szív fészkei: Hááát, ha összehasonlítod a mai görög és olasz építészetet és egyéb szakágakat... ég és föld.
@Mariann19: ezt nem vágom, de remélem dekódolva kicsit mevilágosicc
@Knósszosz: Szia! Nehogy azt hidd, hogy Boli nem lesz itt holnap. Ki sem bírná nélkülünk.
Ma megvédett, itt volt Blogger Gézu, kikezdett velem, Boli meg elásta. Kavicságyba, ha nem tudnád. Te meg itt hagytál minket a kakaóban, mert mindíg éjszaka főzöl. Holnapra, vagy mi van?
@a szív fészkei: országszerte ez megy, legfeljebb nincs híre. Itt is rúgtak ki úgy embereket, hogy péntek délelőtt 11-kor elrendelték a délutáni túlórát (két nappal előtte, mondja a törvény, na persze...), melóztak este hatig, elköszönés közben te, te, meg te gyertek ide, na, akkor szombati műszak nektek nem lesz, de hétfői sem... 80 ember negyedóra alatt, túlórás darabszám után.
Nem old meg semmit, de hasonló helyzetben én alighanem benzinespalackot hajigálnék rájuk...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Vérmókus csendben nézelődik és vihog."
Vérmókus min vihog?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Jó, az évszázadosra értettem. Én a Mamutban nyaltam az ibolyát. Kis difi.
@a szív fészkei:
A főzés az túlzás.
Csak rántás, csirkeileg.
Tegnap is az volt, de a "kirántott hús" az nekem olyan, mint Kusza Szemnek az anorthodoksz sosejönbe izé. Nem élhetek nélküle, na.
Egyéb kellemes étkek mikéntjének leírásától tartózkodnék, mert tegnap Boli már ebből kifolyólag elküldött oda, ahonnan reményem szerint Don Vittorio-nak nem lesz visszaútja.

Anya, most én megyek zabálni.
Hosszú hét volt ez, de holnap semmi dolgom a blogolvasáson kívül - végre!
Remélem dobsz választ a mittoménhanyadik fijad beszólására??
Puszi, jó éjt!
@miva?:

ice age is in cycling of 21000 earth year

etc

brühühühühü
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=82p-DYgGFjI
@Mariann19: min, min, hogy milen jól elévődtők kicsinységemen:-)
@a szív fészkei: Gézu a versién gondolkozik, hogy akkor ki ebben a bonyolult époszban a hülye és ki is a barát? Lehet, hogy a kétely kitart neki a választásokig is.
@a szív fészkei: "Legyen már hazai is, amire a sok kitántorgó hazagyün."

Jelentem, évek óta először tejfölös epret ettünk!
Ebben nem az eper az izgi, hanem a tejföl. A minap végre szereztem "bichito"-kat, másképp "pajaritos"-okat, magyarán kefírgombákat, napok óta egymás elől isszuk el a friss kefírt, isteni a kezdődő nyári melegben. Tejszínnel összekeverve pedig kész a tökéletes tejföl. Nagy előrelépés ez nekünk, csirkepaprikás, gombapörkölt végre igazi lehet.
@Mariann19:
Szia!
Tudom én, hogy az evezős nem bírna ki egy napottat se. Itt lesz ám, akárki meglássa.
A gejzával kapcsolatossan meg azt mondom, hogy hagyd a fenébe.
Az ő esetében az aljasság párosul a végtelen hülyeséggel, és akkor egyéb végtelen mocsokságokkal még nem is fűszereztem meg a nevével fémjelzett ganajtortát.

Hagyd, holnap beszéljünk, már ha rája érsz.
Én holnap szabad vagyok mint a madár, akire semjén vadászikakurvaannyát.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
"Hogy milyen jól elévődtök kicsinységemen."

Te is benne vagy! Mi az, elévődtök?
@Knósszosz: Holnap részletezünk. Jó?
@Mariann19:
Én itt leszek, más dógom se...
Várlak
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Dezső az pont nincs a pinyóban, de egy pármaival egyenértékű füstölt hátsó végtag akad :-))
Mindenkinek jó éjt!
@Fabius: Serrano, vagy surrano? :-) Háztáji valódi pösti levegőn füstölt-száradó? :-)
@Knósszosz:

Lehet a grana is uncsi. De föl lehet dobni mittom egy vékonyra szeletelt mostarda-pármai kombóval egész viselhetőre ;-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Háztáji, de pilisi hegyközt érlelődött a cucc. Holnap vágok belőle egy darabkát, ha már Knósszosz is ráér majd...:-D
@rodeo36:

Köszönet ezért a video-ért.
Látom, a témához rodeo - ért.

Viszont:
ez eddig is világos volt, nincs ebben semmi új. Miután a világegyetem (állítólag) tágul (az Ős Bumm kooordinátáihoz mérten spirálisan), nyilvánvaló, hogy a mi NAP-unk sincs egy helyben.

Msárészt, ebből logikailag ebből az következik, hogy a Hold sem a Föld körül forog és persze a Föld sem saját tengelye körül forog.

Midnez inkább így igaz:
Az égitestek, így a Föld is, nemcsak az eddig általánosan ismert tengelyközépppontok körül forognak, hanem pályájuknak van legalább egy (vélhetően minimum kettő), a Naprendszeren kívüli gyújtópontja is.

Ez a "Föld nem a Nap körül forog" szöveg féligazság.
@aranyhorcsog:

Nálunk nemigen veteményeznek azok a zoligarchák. Bár megnézném ahogy az egyik betoppan az apóshoz azzal, hogy csácsumi, mink itten vetünk a ner nevében!

Látna csudát a világ egyenest a híradóban :-D
@De hol van Columbo felesége?:

nem etimológiai elemzést akartam...ez sokkal messzebb vezet...az egyre több dimenzió értelmet kap és megfoghatóvá válik valamint az idő sajátsága, az, hogy nem létezik mint világidő hanem az egyes anyagi objektumok saját ideje...a végtelenség és az örök változás is kézzelfoghatóvá válik azaz egyre kevesebb "hely" marad a big bang nevű monoteisztikus agyfosásra istenképzetek kozmológiába oktrojálásába

brühühühüh

folytatnám, de tudd, a Nap belül tök fekete és hideg, valamint a Napszél és a sugárzás nem azonosak és a Nap működése sem az aminek magyarázzák a templomban (=KFKI)

brühühühühü
@a szív fészkei:

a világ csodája az "ARANYMETSZÉS" kérdezd Phytagors-t és az egyiptomi piramis építőket

brühühühühü
@De hol van Columbo felesége?: "Ez a "Föld nem a Nap körül forog" szöveg féligazság"
Már csak azért is, mert nem forog, hanem kering :-)
Amúgy érdekes dolog elképzelni: először a holdakat a bolygók körül, aztán ezeket a Nap körül, majd mindezt úgy, hogy a Naprendszerünket is tartalmazó spirálkar egyre nyílik, de közben a spirálkart hordozó galaxisunk is tart valamerre, és ha ezt sokáig csináljuk, kiderül, hogy nincs gyújtópont, nincs nyugalomban lévő térrész.
@Fabius:
Ez nem nevezhető fer eljárásnak, egy köztudottan zabás NER kollégával szemben.

Javasolnám megkérdezni Rodeót, mi a véleménye a Jamon Serrano sonkáról, ha már feltett szándékotok szivatni engem. A Prosciutto Crudo hasonló gyönyör, ettem azt is, mikor Veneto-ban voltam a sógornőmnél, meg Serrano-t is, mikor Katalóniában evett a fene.
Olaszilag Torre Pedrera falucskában volt szerencsém nyaralni egy hetet ( Rimini külterülete ), ott haverkodtam össze egy pizzeria tulajával, akinél aztán minden nap zabáltunk. Francesco mutatta meg, mi az a tutti reggeli, olasz módra. Hajszálvékony sonka szeletek, jégbe hűtött sárgadinnyével.
Na, azóta is hiába mondom a haveroknak, nem tudják elképzelni milyen az.

Háát, leírni nem is tudom, meg köll kóstolni. Ott. A mediterrán napon, reggel, a jódos-sós illatot árasztó tenger partján.
Csak azér, hogy szenvedj Te is picit...
@Mariann19: Elbírsz te ennyivel, kisujjadon közben pörgeted Bloggézut, mint a Weöres-versben:[..]" A lábával karikázik, A kezével citerázik, Az orrával orgonázik, A fülével figurázik, A szemével gurgulázik, A szájával vacsorázik!" :-DD
@miva?:

12 milliárd fényévnyire hogyan gravitál egyik galaxis a másikra...pláne ha az egyik 5 milliárd éve nem létezik mi csak egy errefelé száguldó képét látjuk a másik meg 2 milliárd évvel ezelőtt keletkezett és ami látunk szinztúgy semmi köze a valósághoz

tehát hogyan is gravitálnak a drágák...kis herceg?

brühühühühü

én megszoktam, hogy imádok vitatkozni, látom ebben találkoztunk, és ez jó mondá Lucifer a Fény
Bassza meg, Berlusconi, csak tönkrevágja Olaszországot, ettől félt a barátnőm: index.hu/kulfold/2012/12/08/lemond_az_olasz_miniszterelnok/

Agyrém.
@De hol van Columbo felesége?:

hol is van a kezdőpont?

ugye a Földről (amit most már tudunk, hogy egy spirál pályán bolyong a tejútrendszer központja körűl) mi egy gömböt szemlélünk (és nem csőlátásunk van, ugye?) aminek mi vagyunk a közepe bár mi nem is lehetünk semmilyen közép sem, de szférikusan 13.7 milliárd km-re látunk azaz a két gömbfelület belülről összesen 27 milliárd km-re van és még látunk messzebbre is lásd ESA NASA képeit amiket nem nagyon propagálnak de mutatják

szóval akkor hogyan is van ez az egész?

brühühühühü
@a szív fészkei:

az ő világmaffiája erősebb....mint a kutyus amelyik élvezi a nemi élet örömeit

brühühühühü

most mongyá' konteót

nekem van de nem mondom Oscar tuggya de nem mongya...tralalalalalala
@Légifarkas: Ez nem a mai mocskosnyomik ellen szólt, mert az ttűrni kötelsek, mint agyondotált közszereplők.

Akit ez a véglény - ő valószínűleg valami kézzelfogható előnyért odaadtam a másik, már akkor, 92-ben képviselő véglénynek, a tömjénnek a tudományos munkáját, használja csak nyugodtan képvizelő úr, egészségére! - a szájára vett, az a magyar sport ,a magyar olimpiai mozgalom mártírja, mint zsidó munkaszolgálatos.

Ezért kiemelten undorító; nem azt mondta a neten tölgyként, hogy Gipsz Jakab genyagéza és le vele! Nem azért rakták ki.

Hanem egy borzasztó kínhalált halt védtelen, a származása miatt leölni vitt - amúgy olimpiai aranyérmes - emberen ökörködött és mentegette ekképp a nyilas keretlegényeket. Ilyen soha ne tanítson!

Pláne, hogy ez a Semjén-dolog is kiderült, tehát alkalmatlan erre pályára immár két okból. Ha lehet, aljasok minél később kezdjék meg a lelke kútmérgezését!
@Knósszosz: Figyi, drága , most nyílt meg a sonkabár az Apáczai Csere János utcában, az általam már agyondicsért Misi pék mellet, szemben a Marriott hátuljával. Na ott fogsz kapni serranot meg minden mást.
@Knósszosz:

a Serrano-t futólag ismertem meg, egy réteg Serrano, egy réteg chorizo mucho picante, másik Serrano majd Trappista sajt és újra Serrano összegöngyölve és a tekercs bedugva egy ropogós bagette-be amit mindenféle zöldpaprikával és paradicsommal tálaltak és fehér bor volt hozzá egy borpince patio-jában öreg fák árnyékában...sok sok kupa borka legörgött akkor....is

brühühühühü
@Knósszosz: De azt a spanyol serranot itteni gyesznóból állítják nagy valószínűséggel elő, Etyeken vagy hol. Csak az ára lesz olyan, mintha andalúziai tölgyesekben makkolt volna ;-DDD
@rodeo36: Maffia, mi más kel konteoba? Taglaltuk az Opus Deit, ha nekik ez a pojáca felvarrt fejű barom jó? Péniszpumpás vén hülye. Ó szegények!
@Légifarkas:

akkor most mutasd meg a közepét ahonnan kibújt a Nagy Beng elvtárs pufajkában

brühühühühü
@a szív fészkei:

és a demo krácia nem is grácia? brühühühühü

ott nincs orbán? ha van akkor ki az
@Knósszosz: Ha nincs tenger, a finom sonka - oké, nem is serrano, de van a Lehelen nagyon finom füstölt valami, amit hajszálvékonyra lehet szeletelni, magyar amúgy, - sárgadinnyussal szintén isteni.
@a szív fészkei:
Köszi, be fogok nézni oda.
Nem tudtam, hogy ilyen van nálunk is. Amit én láttam, az körúttól picit beljebb a Király utcában van. Olasz ételek, italok, etc... fini!
Ezt is megnézem majd, mindig veszek valamit, ha ilyen hely közelébe kerülök, ez általában oliva. Ha nem hánynék a töménységétől, deci számra hajtanám le, annyira imádom.

Csak valami fatális véletlen folytán születtem ide...
@rodeo36:

értem, és nem az etimológiára gondoltam magam sem.

"az egyre több dimenzió értelmet kap"
Miszerint?

A nap belseje persze, hogy sötét, hiszen minden fényt kilövell :-), más égitest meg gyéméntból van...Sok olyan dpolgo van a világban, ami meghökkentő.

Minden változik és minden mozog, a viládigő mint olyan pedig értelmes, mert tőle függetlenül telik minden anyagi objektum saját ideje.

Az ős bumm valóban egy monoteisztikus elmélet. Van másik? Ha igen, érdekelne, te láthatóan sokat tudsz e témáról.

Illetve: érdekelne, mi volt előtte? Háényadik ős bumm volt, a hényadik ős reccs után/előtt. MInden ős bumm és ős reccs után/előtt uyganolyan anyagi világ jön létre, vagy nem?

Tudásunk annyira parány, hogy bármi elképzelhető.

Még az is, hogy galaktikus világunk nem több, mint egy porszem felülete egy másik, sokkal nagyobb világban és a mi 13 Mrd évünk egy nanosecundum ott csupán.

Newtontól a Higgs bozonig bezárólag egy hosszabb tudás-skála első második rovátkáján lehetünk. Ellátunk a vélt galaktika széléig, de nem tudunk kimenni még saját lakásunk (tejút) ajtaján sem.
Még akkor se tudunk sokat, ha valamelyik ufonauta elárulta Roosveltnek a tuttit.

@Légifarkas:
:-).

Tetjébe a galaxis is forog (kering), egymáshoz képest is mozognak és van belőlük pármilliárd. Miközben komplett naprendszerek robbanak fel és jönnek létre.
Annyi, térben és időben változó gravitásiós energiahatás valósul meg, hogy nincs hipertér-kalkulátor, ami egy ugrás előtt kiszámolná.

És beszélhetünk arról, hogy az anyag 3/4-e nincs is meg (ott van, de mégse). Amit látunk és tapsztalunk (anyag + sugárzás), az csak a mostani tudásunk szerinti világ egynegyede.

Irdatlan méretek, és irdatlan sok információ.

Sosem értettem, miért úgy tanítják, ahogy - az ember gyereke felfogná, ha egyből úgy magyaráznák: a Föld egy spirális pályán kering (a Nap körül is, ami szintén mozgásban van) aminek középpontja nincs, vagy nem ismert, vagy mindig változó, így gyakorlatilag sosem tér vissza a tér ugyanazon pontjába. VNapunkkal együtt vándorlunk a világegyetemben, miközben távolodunk más világoktól (vagy nem).
@rodeo36: Orvbűn nagy cimbije van,nem elég? Annyira reménykedtek, hogy megússzák, hát nem megy nekik se... Azt írja a nő Rómából, a fővárosból, hogy egy gasztroenterológiai vizsgálatra egy év múlva juthatna be, ha nem megy magánklinikára vagyonokért. A kórházak teljesen lepusztultak, valaha jól kereső embereknek is fogy a tartalékuk, féléves szerződésekre vannak alkalmazva, ha egyáltalán kapnak fizut, nincs nagyon már jótékonykodás karácsony előtt se, hiába próbált gyűjteni leukémiásoknak,stb. stb.

És ez a pojácabűnöző visszamászott a pöcéből. Hogy nem képesek elítélni?
@Knósszosz: Tudom, voltam ott, elég drága.

Ez, amit írok meg a másik, egy spanyol szálloda két üzlete, a Misi fiam banki jogász kollégája volt, aki otthagyta ezt a pékségért. Az az üzlete neve, hogy Jacques Liszt. Hahaha. Én a ciambattájába vagyok szerelmes, 170-ért nagyon megéri, két nap után is isteni - a kenyérárai combosak, de istenieket süt: igazi dán vajjal croissant-ot, meg ilyesmit. Van egy olasz pék is, nyomják a délit erősen.

A sonkázó is biztos finom, a fiam lemaradt az ünnepélyes - kóstolós!! - megnyitóról, elnézte a dátumot szegény. Majdnem belehalt, amikor rájött. :-))
@rodeo36:

"hol is van a kezdőpont?"

Ez jó kérdés, rodeo. Lehet, hogy nincs is kezdőpont?

"van és még látunk messzebbre is lásd ESA NASA képeit amiket nem nagyon propagálnak"

Azt mondják az okosok, hogy a világegyetem tágul.
Jó, elhiszem.
Meg azt is, hogy a diométer ~27 Mrd fényév. De ha tágul, akkor ez a diométer is nő, ergo világunknak van HOVÁ tágulnia (ahol ezek szerint nincs anyag és nincs rezgés sem).

De tér igen. ha viszont van tér, akkor van ott idő is. És ott, az alatt az idő alatt, míg mi 13,7 Mrd évig "tágultunk", nem történt semmi?

Ha ellátunk a határon túlra, ahol nincs semmi (ahogy írtam fentebb) akkor ott mi a fenét látunk anyag és rezgés híján?
@Knósszosz: Az olivát én kenem is magamra, nyáron nem is használok naptejet, sokkal szebb színem lesz tőle, most is azzal indítok reggel, kis illóolajjal feldobom, nagyon klassz a bőrnek. A Provence-iak effektíve iszák az olivát, van vagy 460 féléjük, úgy kóstolják, mint itt a bort szokták.Jól eltaláltad a déli szokást. ;-DDD

A Lehelen van egy delikát üzlet, ott egész olcsón adnak olasz olivaolajat.

Nekem is a tengernél lenne a helyem,ha ez egy igazságos világ lenne.
@rodeo36: Igen, a harmónia alapja. Nem tudom, miért kellett felrúgni sokszor a modernség nevében.
@rodeo36:
Nem is annyira a sonka volt a favorit, hanem a chorizo.
Az valami isteni, a paella-ban is ott volt. Persze nem túrisztresztórantban, hanem kicsit gyalogolva az óvárosba fölfelé, ahun bideschlábú levéd BMW-s zsírdisznó már nem szennyezi a környezetet, na ott. Én mindig .lott eszek, ahol a turhisták nem. Ezért tudom mit hagynak ki. Már nem találnák oda ahol a Montjuich környékén zabáltunk, de azt tudom, hogy a Teleférico a fejünk fölött billegett, és közel volt a kikötő. Barcelona
brühühühü...
Imádom azt a várost
@De hol van Columbo felesége?:

nagyon figyelj

www.youtube.com/watch?v=xwZQDdsvuis

hol lenne helye ebben istennek bármilyennek és a Nagy Beng elvtársnak?

brühühühühü
@a szív fészkei:
Aztat már megtémáztuk, hogy Neked sem itt lenne a helyed, ahogy nekem sem.
Az a vonzalom ami a tengerhez, a mediterrán világhoz köt minket, szerintem normális. Csak azok nem értik, akik többségükben nem tapasztalták meg az érzést.
Na, holnap (ma) folytassuk!
Most lett elegem a hétből.
Márhogy álmos vagyok.
Bocs anya, már alig látok...
Jó éjt Neked és mindenkinek!
@De hol van Columbo felesége?:
nincs kezdőpont

a mellékelt videókon -és még sok ilyen van- az látszik, hogy a Birkenland áramlatok azok pontosan ugyanolyan szerkezetűek mint amit a Nap és a bolygók spirális mozgásukkal létrehoznak a tejút központja körűli bolyongásukban ami újfent egy másik és sokkal nagyobb és bonyolúltabb Birkenland áramlat ami végűlis a világegyetem plazma szerkezete mert a vácuum-ban is kialakúl a többrétegű plazma áram és az alakítja a mindenféle égitesteket a meteorokat és üstökösöket is beleértve és egészen galaxis csoportokig

na ezt ne próbáld a KFKI-ben

brühühühühü

mivek minden egységnek saját ideje van egymáshoz viszonyítva nincs idő nem létezik azaz itt kialakúl ott megszűnik és a kettőnek vagy a végtelen mennyiségnek semmi köze egymáshoz időlegesen a plazma áram tartja életben...
@a szív fészkei:

ez a konteo valakik nagyon támogatják és azok nem olaszok

brühühühühü
@Knósszosz: :-) Neked is. Megyek én is víz alá, bár az pesti és kemény. Sehol a só. ;-(((((
@rodeo36: És azoknak ez a debil bűnöző jó? aki egy 15 éves kurváért elfelejti mivel is bízták meg? Uramatyám, romlanak a szolgálatok már nagyon!

DSK is a sliccén keresztül volt rángatva, de az alapból nem volt hülye két dugvány között. Ez meg?
@rodeo36:

Köszönöm a videokat - nem semmi, nagyon érdekes.
"nincs kezdőpont"

Illetve sok kis kezdőpont van, amik közt inkább nincs sösszefüggés. Tehát nincs egy egységes közös idővel és térrel (?) rendelkező világ, ami konzisztensen összefüggne.
Ez lehet magyarázat arra, hogy bizonyos bolygók (más rendszerkben is), mért állnak teljesen "idegen anyagból", ami nem szokványos adott csillag (nap) és bolygói esetében.

A vácuumban nincs semmi, nyomás zéró, tehát nem is áramlik semmi - ott hogy lehet plazma áram (töltés)? Egyáltalán? mi ez? Erős elektromos töltéssel rednlelkező molekularészecskék ionállapota?

Én még így tanultam: a Nap egy önmagát szabályzó fúziós reaktor.
Ha nincs fúzió (és maghasadás se), honnan a Nap mérhetetlen energiája (ennyi elektromosság elég atommag szint felett?
@De hol van Columbo felesége?:

belinkeltem néhány vídeót...a Birkenland plazma áramok többrétegűek és ugyanolyan szerkezetűek (vagy fordítva a bolygók és a Nap mozgása egy Birkeland áramlat) mint a Nap és bolygóinak végtelen "útja" az egésznek nincs közepe sem vége és a cumulatív szerkezet (plazmaármalatok) nem tesz lehetővé semmiféle egyirányba terjedést vagy expansiót, az mind egy baromság és a gravitáció is nagyon behatárolt hatású lévén a leggyengébb hatás az összes között

mai napig semmiféle termonukleáris fúziót nem tudtak előállítani és nem is fognak lehetetlen...a CERN is valami mást keres mint amit bevallanak vagy hülyék a bozon és környéke az monoteisztikus istenhit istenképe a 21. század hülyéinek II János Pál és Ratzinger Béle gőzcirkáló Opus Dei butítsuk tovább őket addig is olcsóbban dolgoznak nekünk

észre kell venni mindennek társadalmi okai vannak az ismeretelmélet Heller Ágnest nem véletlenűl tartják nagyra és Lukács György valamint iskolája egyre inkább előtérbe kerűl

a tudomány társadalmi szerepe és azt észrevenni, hogy a művészetek intenzíven szimultán mozgásban mutatják fel a valóságot ugyanakkor a tudomány analitikus és egymásraépűl

nem véletlen, hogy a művész sokkal előbb felfedez dolgokat mint a tudós és mindkettőnek van gyakorlati társadalmi haszna aki -mint a fidesz ezt tagadja az egy tetű vagy amőba és fertőtleníteni kell őket- a művész egy Leonardo egy Michealngelo közvetlen társadalmi hatása abban mérhető le, hogy a Pápa rettegett tőlük de kénytelen volt felhasználni őket kurva jól megfizetni is

brühühühühühü

legyen ennyi elég most
@De hol van Columbo felesége?:

a vacuum az nem semmi hanem a valami egy sajátos formája és ebben vagy ez maga létrehoz plazmaármalatokat Birkeland áramokat amik -többek között- fenntartják a Nap-ot is azaz kívűlről befelé és nem belűlről kifelé jön az energia lásd a vídeókat, a Nap belűl 200- 300 Kelvin azaz 0 Celsius körüli

nincs és nem is létezik fúzió nem tudták létrehozni és nem is fogják tudni

a többrétegű Birkeland áram kondenzátorként is működik a vacuum-ban és többágú spírális áramlatok formályában közlekedik a vacuum-ban létrehozva csomópontokat mint Nap, bolygók meteorok üstökösök

brühühühühühü
@rodeo36:

Köszönöm,

felkeltetted az érdeklődésmet...asszem ennek a témának utánaolvasok egy kicsit...
nem tudom hol vagy, de jó éjt (vagy reggelt neked!)

Üdv:
Zb.

Ps.: állítólag a TV feltalálója (Farnsworth) megtalálta a fúziót - le is kapcsolták ITT központban. (Egely-féle infó, így kétkedve fogadtam.)
@De hol van Columbo felesége?:

egyet még: a művész és a tudós valamint a bármilyen alkotó ember az egyetlen az UNIVERSUMBEN aki új dolgokat képes létrehozni amik korábban és nelküle nem léteztek volna

lásd a barlangraqjzokat 3D olyankor amikor 50000 évvel később még csak ikonosztáz 2D volt és csak lassan fejlődés folytán (evolúció a csecsemő evolúciója felnőtté ha sikerűl) adja meg ezt a lehetőséget

nem mindenki képes felnőtt korában 3D-t ábrázolni meg kell rá tanítani

brühühühühühü
@De hol van Columbo felesége?:

hazugság

brühühühü

lapozgasd sok ezer oldal

www.thunderbolts.info/wp/2012/11/26/does-science-admit-when-its-wrong/

jó tanulást és ne ijedj meg tőle
@De hol van Columbo felesége?:
az Universum kumulatív szerkezető és nem koncentrikus

nézd mag a Sixtina freskóit ott is különböző kumulativ foltokban és egyenrangúakban van isten ésa többiek nézd meg El Greco a Prado-ban ugyanaz tehát a művész sokkal korábban megalkotja a mimézis révén (Lukács György elmélete) azt, ami a valóság a tényleges valóság

míg az elkurvúlt tudomány mai napig egy koncentrikus agyalágyúlt szerkezetben árúl a falusi szőnyegen a saját legnagyobb szégyenükre

brühühühühü

és a régi görögök meg a barlangrajzok is cumulativak és nem sohasem koncentrikusak sumér asszir és egyiptomi inka inkább mint ilyen és az architektúrájuk is
@De hol van Columbo felesége?:

bocs nem tudom megállni: a Gran Canyon USA aztmongyák ví műve...a Csendes Óceán összes vize millió évek alatt sem tudta volna kimunkálni számoljál

a mi elméletünk szerint KOZMIKUS SZIKRAFORGÁCSOLÁSOLÁSSAL jött létre ugyanúgy mint a Mras sokkal nagyobb alakulatai és asok minden más a Vénusz ókori görög és sumér története mint lánghajű istennő az égen

brühühühüh

ez a plazma
@a szív fészkei: @Knósszosz:

Ha már reggeli....

Chips méretűre felszeletelt sonka nagyon forró, kis tört chilivel megbolondított extra szűz olivában roppanósra hirtelen megsüt, majd mozzarella-gorgonzola-tört grana padano tálra, amire friss bazsalikomot apróra vágtunk, az egész ahogy van olajjal együtt ráönt. Friss péktermékkel tunkolva arcba betol.

Jó étvágyat :-))
@Fabius:

Látom iccaka megint aktív volt a gasztro szakkör. Piszmogjatok csak a sajtocskákkal, addig én tolok reggelire egy kis tegnapi maradék konfitált rozmaringos marhapofát hidegen, zsírjával kent kenyérrel, hegyes paprikával és lilahagymával ;-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: bakker, nem semmi reggelre, oszt a koleszteriny és a koszorúid a szíved körül, az smafu? :D
@vitéz Thapóccay néma bárány: @Fabius:
Lökött zabagépek! :))
Amúgy meg fényképek nem voltak (a napi sajtó példányával hitelesítve!), úgyhogy csak kamuzik mindegyik...
Genyák!!!
@De hol van Columbo felesége?: jajmár!

Nincs olyan gyújtópont!

A felfújódó lufira rajzolt pöttyöket képzeljétek el- Távolodnak, oszt tök egyszerű. Mindjárt ufókkal jöttök itt nekem!
Azért mielőtt itt komolyan igét hirdetünk, olvassuk el együtt Perjés Zoltán Általános Relativitáselméletét!

Megrendelhető, kiküldik.

Megbeszélhetjük fejezetenként. Fabius csinál nekünk szobát hozzá :D
@miva?:
Na'bazzz... A csillagász szakkör... :))
@Kuviklacz: :)))) aha magyar...

aki cigánykodik.... az

amugy sztem zsidó is... ahogy az elmúlt 100 év történelmet végig néztem minden párt vezetpi zsidók, azok nyírják egymást mindenhhol...

összefoglalva dakota zsidó náci komcsi feudalista...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

De legalább nem a levegőbe puffogtatunk ilyen ködös izéket :D

Egyébként a voyagerek által mért töltött részecskék esete is tipikus, mert azt várjuk nagyjából, amit mért. A nagyenergiájú kozmikus sugárzás a naprendszeren kívülről érkezik, mert a naprendszeren belül nincs sem fekete lyuk, sem szupernova, sem egyéb egzotikus objektum. A nap felől érkezett cuccok meg a naptól mért távolság köbével arányosan csökken. Az izgi, hogy miért van 5% ugrás lefelé, és miért nő vissza 3 nap alatt, de azért ez nem világrengető. Na de a téma szerintem nem ide való. :D
@Fabius: Nekem ez túl sok reggelire, de neked egészségedre!! ;-))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A koleszter ínyem köszi jól van :-))) Mink itt vidéken még genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy az üzemszerü működéshez ez szükséges, és a fűfélék meg egyéb lapuk fogyasztása számít egészségtelennek :-D
@De hol van Columbo felesége?: Nem akarnék szólásnáci lenni, de a bilibe lógó kéz az más (amikor az ember felébred, hogy nem igaz az a szép, amit álmodott).
Amúgy nem tisztem védeni az energiacégeket, de ha a forint jobban gyengül, mint ahogy a világpiaci árak csökkennek, akkor bizony forintban nem csökken az ár.
De azt is tudjuk, hogy a világpiaci árcsökkenéseket minden magyar ár (és kamat) lassabban követi, mint az áremelkedéseket.
@dr. Balta$ár: Hát igen, Tisza, Gömbös, Szálasi, Kádár, Antall, Torgyán, Kovács L., Horn...
@Kuviklacz:
"Nem akarnék szólásnáci lenni, de a bilibe lógó kéz az más (amikor az ember felébred, hogy nem igaz az a szép, amit álmodott)."

Igazad van, de itt az értelmezés átvitt (minden párt azt hiszi, hogy csak az a csalás/protekcionionizmus/umbulda, amit a másik csinál).

"Amúgy nem tisztem védeni az energiacégeket, de ha a forint jobban gyengül, mint ahogy a világpiaci árak csökkennek, akkor bizony forintban nem csökken az ár."

Védelmed jogos, de pont az árfolyam téamkör miatt írtam azt, hogy "ceteris paribus".

Köszi a pontosítást, észrevételt,
üdv!
@miva?: @rodeo36:

Egyébként bizonyos szempotból A Föld a Nap körül kering, mert mi itt a Földön a Nap más objektum körüli keringését nem érzékeljük, nem tudjuk érzékelni, miszerint a Fölod soha nem tér vissza a tér ugyanazon ponjára és a keringés síkja is mindig más és más.

Van ilyen gyújtópont (vagy ehhez hasonló középpont: a Holdnak a Föld és a Földnek NAp - még akkor is, ha a spirál alakú keringést elfogadjuk. Az a mozgás, amit a Föld valójában tesz, több keringés eredője, kumulatív, ahogy rodeo fogalmaz.

De én csak egy eccerű fantaszta vagyok, aki gyakran néz felé az égre.

Grand Canyon? Tektonikus mozgás nem lehet? Arrafelé az igen gyakori.
@Fabius:
Ezt, ugye most feltétlenül szükséges vót, 'zmeg!?
:-D
@Knósszosz:

Szükséges? Dehogy :-)) Aszittem ma az ilyenek mutogatásának napja van:

1.bp.blogspot.com/_LKk1alnTtRc/S1M2GClr_HI/AAAAAAAABZg/9sZCrBQ7P-A/s1600/2009.+054.jpg

De könnyen lehet ez sem szükséges :-D
süti beállítások módosítása