Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.05. 09:14 Fabius

Nyílt hadüzenet Orbánnak

Címkék: fidesz felsőoktatás höok nagy dávid

"Arra már láttunk példát, hogy aki az ifjúságot semmibe vette, az sokáig nem maradt hatalmon" 

 

"Viszlát magyar felsőoktatás? NEM!
Legyen ez az első lépés: oszd meg ezt, hogy mindenki lássa, hogyan hazudnak a képünkbe azok, akik csak papolni tudnak! A kettő az lesz, amikor elküldjük őket a francba! Nem veszitek el a jövőnket, mert nem hagyjuk!"

Vezénylő Tábornok urunk megkapta a hadüzenetet az arcába a nyilvánosságra került felsőoktatási keretszámok tervezetéért. Tegnaptól Nagy Dávid HÖOK elnök szerint is itt a tandíj, ÉdesViktor átverte a választókat, hazudik, mint a vízfolyás, és veszélybe sodorja a nemzet jövőjét. Kemény szavak ezek attól a Nagy Dávidtól, aki a hallgatók érdekképviselete helyett inkább a Fidesz és Fidelitas körül sertepertélésben jeleskedett. De csak eljött az az idő is, mikor a óvatos hajbókolást felváltotta a nyílt fenyegetés, hogyaszongya az ifjúságot semmibe venni az álmoskönyv szerint is azt jelenti, úgy leszel orrba verve, mint bárki előtted a történelem folyamán. 

 Az egyetlen ami meglepő ebben, hogy csak most került rá sor. A keretszámok előbb drasztikus csökkentése majd az ösztöndíj program szinte teljes kiherélése, a röghöz kötés, az egyetemek forráselvonása, az autonómia csökkentése, a diákhitel kettő és a családoknak-diákoknak milliós terhet jelentő tandíjak mind úgy születtek, hogy a HÖOK különösebb ellenállást nem fejtett ki ellene. 2008-ban a tandíjért anyázók ma simán tudomásul vették a kormány összes ötletét. 

 

nagy dávid.jpg

 Nem szóltak akkor sem, mikor tavasszal a rendszerváltás utáni kor legszégyenteljesebb cirkusza alakult ki a felsőoktatási jelentkezések körül. A felforgatott, visszavágott és az utolsó pillanatig bizonytalan rendszer eredményeként 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba. Tudjuk, hogy a jogászkormány maradéktalanul osztja Demján Sándor nézetét, aki szerint inkább legyünk a tízmillió plázaépítő segédmunkás országa, mint a magasan képzett szakembereké, de azért az csak röhej, hogy se jogász se gazdasági szakembert nem kell ennek az országnak. Legalábbis annyira nem, hogy a képzésüket támogassa valahogy. 

 Akár hogy is, Nagy Dávid csöndes asszisztensből lett hadüzenet író. Mire végeztek Orbán önfenntartó látomásának áterőltetésével se diák, se szülő nem marad aki ne fordulna ellenetek. A gyerekeink lehetőségeinek ilyen mértékű beszűkítése nem bocsánatos bűn, az elvándorlás réme már nem csak a munkalehetőségek és az élhetetlenné tett ország miatt fenyeget, hanem a környező országokban tapasztalható könnyebben elérhető olcsóbb felsőoktatási képzés miatt is. 

 Márpedig ha választani kell, hogy a gyerekeink hagyjanak itt minket miattatok, vagy ti takarodjatok a francba, akkor nem kérdés egy szülő mit választ. Kössétek föl a gatyát, tökik. 

 

625 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr454948465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mese a földbegyalult királyságról 2012.12.05. 23:40:24

Franciaországban tévedésből földbe gyalultak egy kastélyt. A négyszögletű kerek erdőben azonban már meg sem lepődünk ezen. Itt mindennapos az ilyen tévedés. Egyszer volt, hol nem volt, a négyszögletű kerek erdőn túl, de az Óperenciás tengeren in...

Trackback: MegHÖOKkentő.. 2012.12.05. 15:27:49

Megint megcsinálták. Megcsinálták azt amit nem lehet, amibe nem lehet belenyugodni, amit már nem lehet hagyni. A következő tanévtől 10 480-an lesznek azok, akiknek nem kell fizetniük az felsőoktatásért. Néhány éve ez a szám még többszöröse volt, de még...

Trackback: Felsőoktatás: jön a tandíj, meg a fal 2012.12.05. 14:35:02

Nyilvánosságra kerültek a 2013. szeptemberben induló felsőoktatási évfolyam állami finanszírozási keretszámai. Bár a hivatkozott cikkben elég zavarosan vannak összedobálva a számok, az világos, hogy a már eleve igen súlyos vágást hozó 2012-es évhez (az...

Trackback: Butuljatok 2012.12.05. 13:07:03

10 480. Ez az a szám, amely most a diákság körében igazi szitokszóvá fog válni. 10.480. Ennyi diák kaphat államilag finanszírozott képzést 2013-tól a felsőoktatásban. 10.480 diák ingyenes képzését engedheti meg az állam magának a kormány szerint. De va...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.05. 12:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egen.
hát, egen.
minusz kétszázezer szavazó viktorom. alsó hangon, újra. add hozzá a többihez.

(ahogy az Indexen van ilyen hánymunkanélkülilettahéten mutató, kellene ide is ilyen minusz-fidesz-szavazó bar)
Kijafasz az a Nagy Dávid?? :)
Tényle Fab Barnához mit szólsz?? Nem semmi ugye??? :)
A fentebb említett szélkakas, vezényló nyaloc tanonc, reggel beszélt a klubrádigóban, kente a szart, és nyíltan még nem mondott semmit. Hogyaszonja, ugyan várjuk már meg, amíg elfogadják /mee, beeee, úgy sem szoktak elfogadni semmit, a drága vezénylóék/
Arra a kérdésre, hogy eddig, és addig, ugyan má mit is fognak csinálni, ismételt kenegetés volt a válasz, és a némi számonkérésre, az eddigi eredménytelenségre, jó fidesznyikhez híven, személyes megtámadtatás okán, meg besértődött, hogy senki ne merje kritikálni az ő/ők/ zseniális és eredményes tevékenységüket.
Ma a teszkósújság mellet volt egy TÉNY című lap ma reggel a postaládában, ami nem más mint a békemenet lapja. 6 oldalon Bajnai és Gyurcsány anyázás, 1 oldal keresztrejtvény, 9 oldal pátoszos sikersztorik.
Persze a felsőoktatásról szó sincs.
ide illik, ide kell:

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2012.12.05. 09:38:07 @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @félázsiai nemecsek ernő áruló: idióták nahhh, meg köll a zsíros állás, lásd az új posztos kommentemet

@rodeo36: válaszom: NEM
információs, tudás, és kultúrális vasfüggöny, hisz katonaság-határőrség-idegen hadsereg nincs, a hülye, tanulatlan, tájékozatlan, adó/illeték/büntetés rabszolgák, zsellérek nem menekülnek, maradnak a seggükön...
Na, ti HÖK-ös seggnyaló köcsögök, akik '98 óta mást se csináltok csak a Fidesznek nyaltok be a meleg szarig, hogy az egyetemet (nulla valós tudással) kínkeservesen abszolválva kapjatok valami koncot, hogy a jövő Rogán/Rétvári/Zsiga-féle klónjai legyetek parlamenti pozícióval, szolgálati autóval, költségtérítéssel meg nagy villával és saját betonúttal felébredtetek Csipkerózsika álmotokból? Hogy csak használva voltatok mindig is mint az egyszeri szöszi két ital után a diszkó parkolójában? Ejnye, no, hát fijúk így lesz felnőtt az ember...
Nos, igen... egy felhergelt ifjúság valóban rosszul néz ki a képernyőn, meg a külföldi újságok címoldalain. Ugye, 1848-ban sem Széchenyi korosztálya lelkesítette az utcára menőket, de pl. az arab tavasznak is van köze az ottani demográfiai mutatókhoz.
A kérdés csak az, hogy milyen mézesmázos hívó szót követnek majd a derék ifjak ezúttal? Ha igaz, amit több helyen olvasni, hogy az egyetemista korúak és státuszúak körében abszolút a Jobbik tekintélye és ideolúgiájának befolyása, akkor igen nagy szarba kerülhetünk pillanatok alatt. Bár, ha gyorsabban érjük el a szakadék alját, akkor elvileg hamarabb kezdhetünk kimászni is belőle...
Ugyanakkor megmosolyogtató, hogy kezdenek mutatkozni a szír polgárháborús övezetből visszatérő első turisták (fecskék?), akik furcsamód ugyanazzal a keresztnévvel bírnak, lásd még az esztergomi "nemvagyunkfidesz" KDNP-s gittegyletet.
Ugyan már... Dávidka kap valami jó kis kormányzati állást hirtelen, és a helyére egy még nagyobb nyalonc kerül, és ismét elsimul a tenger a biliben.

Mingyá' kijön valami gumicsont ami a "parasztokat" a diplomások ellen uszitja, és közben sunyiban meg lesz ez is szavazva.
Fizessenek a tanulók teljesárat, baszod,

de ez a tolvaj tetü még azt is elveszi az egyetemektől.

Ha teljesárat fizetnek, miért nincs pénz télen még fűtésre sem ?

Hova megy az a pénz ?

Focira ? Svájcba ?

Mert egyetemre nem, az tuti.
Asszem a családtámogatást is csak a saját családra gondolták.

Ami ingyenes marad, oda pont bejut a fideszes szaporulat - az ötösével szült pártállami kisfidesznyik.

Szüljetek a nemzetnek 4-5 gyereket,

majd elmegy 16 évesen kapálni az Orbánék kukoricáját.

Mert aki nem párttag, az annyit is ér.
A legutóbbi fideszes oktatási miniszter szavaiból azt vélem kihallani, hogy szerinte 2014-re dől össze az egész oktatási rendszer. Ő nem ellenzéki, úgyhogy nem is tudom helyi értékén kezelni ezt az állítást.

@Dr. simonmondja.: Mit végeztél? Van egy csomó olyan szak, ahol a képzés nagyon sok pénzbe kerül. Nézz utána pl optikai eszközök - mérnök, fizika laborokba kell - vagy izotópok - orvosi stb. - egy állatorvosnak való boncolható páros ujjú patás, vagy ezer más dolog árának. Nem csak nyelvtanárokból meg történészekből áll a világ, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy villamosmérnökökre nincs szükség, vagy hogy annyira sokat keresnének, hogy abból majd visszafizethetik a képzésük árát. Mobilozni bezzeg jó, meg a laptop is kell, de ők finanszírozzák magukat?

Ez kissé demagóg ám.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezeknek az Orbánéknak már nagyon régen jó kapcsolataik vannak ott svájcban.
...

Asse azért, mert a kacska lábával odajár a sok törpe síelni.
@miva?:

És mire fizetjük az adót ?

Focira ?

Fidesz-szaporításra ?

Mijafaszra, ha már oktatásra se ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az, hogy elszálltak a talajtól az egyik. a másik, hogy nem működik semmi az oktatásban. senki nem tud semmit. hogy mi lesz, hol lesz, ki lesz. és így nem lehet csinálni.
a másik, hogy a Hoffman által vezetett államtitkárság egy alapjában véve jó ötletet (állami szerepvállalás növelés, tankönyv piac ésszerűsítése, és mínőség-ellenőrzés) elrontott azzal, hogy túlbuzgón átesett a paci másik felére, és ennek következtében az eddigi tanterv burjánzás helyére teljes központosítás lépett, ami a helyi ötleteknek nem ad teret. az új NAT annyi mindent tartalmaz, hogy azt lehetetlenség megtanítani, a kerettantervek még mindig előkészítés szakaszában, pedig jövő évtől már használni kéne, és már rég készen kéne lenni.
vagyis szörnyű
Kedves Télapó!

Biztos emlékszel, tavaly egy kisautót kértem tőled.

Idén nem leszek ilyen nagyigényű, elég ha egy új kormányt hozol!
Nem tudom, hogy mennyire ismerős kormányunknak Klebesberg neve?
Szerintem a jó öreg módszer... majd jövőre kiderül, hogy CSAK a felét vágják és mindenki örül, hogy húúúú nem is olyan nagy a baj.

Ez van folyamatosan minden adójukkal. Megszellőztetik a legdurvábbat, majd csak a felét vezetik be és addigra minden lázongás elhal, főleg, hogy nem is olyan rossz (neme?) a dolog.

Hülye kommunikációs trükkel el fogják intézni, hogy ebből SE legyen komolyabb balhé.

Off: Tegnap haza felé este elmentem egy Bajnaigyurcsányos plakát mellett és profin, de tényleg átalakították, hogy: Ha ők ketten összefognak, nyerhetnek! :)

Semmi festékszóró, meg ilyesmi, olyan volt, mintha eredeti lett volna :) A helyét nem írom le, mert holnapra lecserélnék.
A műveletlen tuskó paraszt "eredeti tőkefelhalmozó" demján majd az alvállalkozók kifizetése után ugasson.

Szép jó reggelt! :D

" Az egyetlen ami meglepő ebben, hogy csak most került rá sor. "

Nem, az eddigiek tükrében az a meglepő, hogy most sor került rá.

Nem mintha persze ez meghatná Viki Csimpánzt.
A Rózsinéniék megállapították, hogy mivel nem sikerült 100%-ig feltölteni a természettudományos és mérnöki államilag finanszírozott helyeket, ezért csökkenteni kell ezek támogatását :D

Matolcsy meg növelni akarja a dolog-információ alapú varázsgyárak miatt.

Ha senki nem akar matektanárnak menni azért, mert jobban keres a tescoban pénztárosként, akkor ne képezzünk matektanárt. Világos.
@Penivaldes:

Gondolom ugyanannyira, mint mindenkié, akiknek az ismeretéhez meg kellett volna tanulni olvasni.
@Dr. simonmondja.: hiteltörlesztésre, mert az IMF olcsó hitele pfujrossz. Az eu-nak meg nettó befizetői vagyunk úgy, hogy közben + 1500 milliárd forintos mérlegünk van minden évben :D

meg kell út miskolcon a házig, meg simicskának is élnie kell valamiből.

egyébként fenntarthatatlan volt az állami pénzszórás megyó óta, arra is megy szépen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem csak azt várja, hogy kapjon valami lecsendesítő kis visszautasíthatatlan ajánlatot Pártunktól és Kormányunktól. "Hadüzenet"... Fabius már megint túlzottan optimista.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ehh,az irigység,hogy te semmire nem jutottál az életben.:))
Amúgy tök jó,hogy ezek mindent megcsinálnak,amit a szocik találtak ki,csak sokkal durvábban.
Azt az 500 vagy 1000 forintot amit majd az orvosnál kell fizetni,hogy fogják hívni?
Egészségügyi hozzájárulás?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pedig érdemes lenne nekik kicsit jobban tanulmányozni a munkásságát.
@kifordított nagyanyó: Hát ha az a valamire jutás amit egy Zsiga gyerek elér akkor tényleg nem jutottam semmire és nem is fogok, de kurvarohadt büszke vagyok rá :DDD
Murinyó szerinted kacsa vagy viszi a nyári Mikulás hozzátok?
@miva?:

Egy nagy lófaszt.

Megy a sportra a sok milliárd,

Megy az egyházakra.

Megy a fideszesek luxuséletére,

megy a svájci bankszámláikra.

Megy az államosításra,

megy a kártérítésre.

Megy az üzleteikre,

megy a veszteségeikre.

...

Én meg fizetem az adót-járulékot százféle címen.

Hogy mijalófasz közöm van nekem ezekhez ?

Menjenek a fideszesek és keressék meg a pénzüket a közpénzeken kívül.

22 év után már egyszer kipróbálhatná a sok bodzaszedő görény.
@kifordított nagyanyó: arról már mintha lett volna népszavazás, hogy olyant tilos, nem?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Egyelőre nyerjen meg mindent a Madriddal,aztán jöhet,de akkor sokáig maradjon!
@Dr. simonmondja.: igazságod van néked, de azért tudod hogy túlzol. Sztem évi 1000 milliárdnál többet nem lopnak/bénáznak el. Az a baj, hogy a többi elég lenne az ország normális működtetéséhez, csak hát ugye a szándék sincs meg bennük.
@kifordított nagyanyó: azok kommunisták által mesterségesen beépített emlékek lehetnek ott a fejeinkben.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Szóval büszke vagy a gerincességedre?
Nem kifizetődő de valahol igazad van.
Most mi a baj???? Van vagy nincs és ha nincs akkor miért is van??
Tényleg hülye gyerekek vannak a HÖOK vezetésében ..... vagy már megvették őket félpénzen s kevesellik a lééééét??? Simán ki fogják nyalni Orbán alfelét jövőre is! Mert ezek olyanok.....
@miva?:

Nézzél már körül.

Naponta új adókat vetnek ki és mindent bezárnak, ami nem az ő bótjuk.

Már csak az ő stafírozásukra adózunk, semmi másra.

Ezek annyiba kerülnek, hogy már mindenki számolgatja, hogy meddig tudja kihúzni.
@Penivaldes:

Tudom, hogy unalmas vagyok, amikor két éve ugyanazt a vasat csépelem :D
a csávó a poszt első háromnegyed részében levezeti, hogy miért van diktatúra, az utolsó negyedben meg elkezd szabad választásokról, lázadásról, hadüzenetről meg elzavarásról delirálni. :DDD
Egyetlen érvét tudom csak fenntartásokkal elfogadni: hogy Viktor az utolsó pillanatban beszarik, és nem meri meghúzni a választási csalást. De akkor sem a szándék fog hiányozni, hanem a tök.
@Dr. simonmondja.: de ezek hülyék! kivetnek új adót, neked rosszabb lesz, és mégis kevesebb pénz megy a kasszába, mert inkább bezárja a boltot, műhelyt stb-t az embör, és elmegy munkanélkülinek, vagy külföldre
@miva?: Aki oktatásra nem költ, a saját nemzete sírját ássa.
@miva?:

De nem hülyék, hanem eszelősek.

Ha kipusztítják itt az életet és a helyén egy Orbán-birtok marad egy kibaszott nagy kombájnnak,

Akkoris megkapják az eutól a támogatásukat.

Nulla kockázat.

Ezek az élősködők egy döglött országon is eléldegélnek.

És ez lesz a vége.
Ez hadüzenet?
Az a hadüzenet amikor a követeket több darabban küldik vissza.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: szerintem a következő korszak az egész emberiség történetében az lesz, mikor rájövünk arra, hogy oktatás- kutatás ne 2-3% legyen, hanem 20 - 30%
és bízzunk abban, hogy ennek eredményeképpen a jövő politikusai és választói nem lesznek olyan hülyék mint mi, meg hogy valódi tudomány lesz a közgazdaságtan meg a szociológia abban az értelemben, hogy jósolni tud olyan jelenségeket, amik valóban bekövetkeznek, stb. pszichohistória :D

sci-fi, de szükség lenne rá legalább célkitűzésként
2012. november 27.
"Állami és magántőke bevonásával egy budapesti angol nyelvű üzleti felsőoktatási intézmény, egy business school megalapítására tett vállalást Orbán Viktor miniszterelnök a gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás keddi aláírási ünnepségén."
@maybach:

Az is elég, ha tengerbe lökik?
Azért az elgondolkodtató,hogy ez a HÖOK vezető fiatalúr 28 éves, és még mindig csak hallgat. Ugyan már sikerült végeznie közgazdászként, de jelenleg közszolgálati egyetemi hallgató?
Mások ilyenkor már dolgozni "is" szoktak.
@miva?: Kína azért tart ott, ahol tart, mert a GDP-je jelentős részét (kétjegyű százalékot) kutatás-fejlesztésre költ. Ez részben egyetemek támogatása, részben a technológiai cégek adókedvezménye, de olyan szinten, hogy egy átlag kínai informatikus például jobban keres, mint itt, de jóval kevesebbe kerül a cégnek humánerőforrásként. Csoda, hogy minden K+F projekt ömlik Kínába?

A párttitkár elvtárs amikor ebéd közben a Huawei magyar R&D-ről beszéltek, vajon miért nem hívta fel erre a Kedves Vezető figyelmét? Bezzeg a dél koreaiak angol nyelvű business schooljára ugrott az öreg. Mert abból biztos nincs elég.
@Orica Középföldi:
Ha nem tud úszni és meghívnak pár cápát is.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Remélem Kusza Szem oktat majd ott feritéles közgazdaságtant.
@CSENDES: sajnos nem, ebben a korban feketén tolmácsolunk, meg zugtanítunk, meg ilyenek.

ez van

persze nem mindenki, de sokan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugyanezek a vadbarmok milyen bőszen voltak képesek a Fidesz populista népszavazásosdiján nemet mondani a tandíjra. Most akkor lehet kimenni az utcára és éltetni a Fidesz tandíjat.
Idióta barmok, és képes bemenni a Klubrádióba és védeni a védhetetlent. A Szocik alatt ilyenkor már régen az utcákon vonulgattak fel-alá. Most meg csak a hallgatunk, mint szar a gazban megy.
Gyáva banda. Megérdemlik amit kaptak a Fidesztől. Nem most kell elkezdeni picsogni, hanem a Fidesz első ilyen lépésekor az utcára kellet volna vonulni, és azóta is ott lenni.
@Dr. simonmondja.: azért ennek a stratégiának a sikeréhez arra is szükség van, hogy az ország EU-tag maradjon. Az uniós elveknek viszont eléggé ellentmond a nagy ötlet.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
A Hankook nemrég még halálgyár volt, most meg stratégiai partner.
@miva?: Hát, pedig a fiam bár nappali szakos mesterképzésre jár, de már 2 éve dolgozik.
@Orica Középföldi: akkor, ha lesz egy kis szabad időm, oda beülök vendéghallgatónak :)
na csak szorgalmasan! setétedés után visszatérek, és máglyát rakok a feleslegesen rakott vesszőitekből. Karácsonyig égni fog :D
Itt az újabb csodafegyver. :)

Óriási összeg folyhat be a költségvetésbe

Magyarország is csatlakozni akar azon államokhoz, amelyek az adózás és egyéb pénzügyek területén együttműködésre törekszenek Svájccal, az erről szóló egyezményen már dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban - írja a Népszabadság szerdai számában.

Az egyezmény alapján akár több százmilliárd forint is befolyhat a büdzsébe a svájci bankszámlákon pihenő megtakarítások után fizetett adóból, bár reálisan inkább 50-100 milliárd forinttal érdemes tervezni - közölte a lap. Sürgős ügyről van szó, a Népszabadság szerint a Magyar Közlönyben minap megjelent határozat szerint a dokumentum véglegesítéséhez kapcsolódó iratokat haladéktalanul a kormány elé kell terjeszteni.

hvg.hu/gazdasag/20121205_Oriasi_osszeg_folyhat_be_a_koltsegvetesbe
@CSENDES: Én meg nappalira járva gyakorlatilag végig dolgoztam. De az nem ér, ha valaki a beülőből megy algebra szigorlatra. szakmában dolgozás ér, az meg kevés szaknál lehetséges.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Az Unió ívesen leszar minket.

Asszem ez nyilvánvaló az elmúlt két év után.

Másrészt meg,
ha ki is picsázzák az Orbán-birtokot az Unióból,
attól még vígan eléldegél rajta a fidesz egymagában.

Mindenkit elhajtanak és csinálnak egy százéves beltenyészetet csáléfejű pöttyös seggűekből.

Pénzük már van elég.
„Most ténylegesen úgy tűnik, hogy sztrájkhangulat van” – jegyezte meg a TTE elnöke.
index.hu/belfold/2012/12/05/szo_sincs_ideologiai_nevelesrol/

Lassan tényleg eljutunk oda, hogy egyesek komolyan fontolóra veszik, hogy ha esetleg véletlenül úgy esne, és reggel úgy kelnének fel, akkor megfontolnák, hogy esetleg felvetődjön bennük, hogy ha véletlenül valaki nem venné fel a munkát, akkor támogató szavaival kísérné.

Vajon rájön valaha a nép, hogy 'ezekkel' csakis kizárólag erőből lehet tárgyalni?

A Fidesz is a szocialista végjáték ilyen irányú balfaszkodásainak köszönheti a létét. Vicc az egész!
@Myrath: De szerencsés vagy. Én nem kaptam ilyen lapot. Rólam már lemondott a hatalom?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Csak most a használat után le is kéne tudni ülni. De az most nagyon nem gyere be. Most úgy érezhetik magukat, mint az adekvát vicc szereplője az első éjszaka után, amikor a papával meg kellene üljön meginni egy pohár bort, de az ivás még menne de az üléssel gondjai vannak.
Nekem olyan rossz a véleményem az oktatáspolitika egészéről, hogy agyvérzés veszélye nélkül nemigen tudok belemerülni az elemzésbe.
@Penivaldes:

Fűnyírómat karddá egyenesítem! :DDD
Schmuck Andorék tesztelték a választási regisztrációt :)

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt kiszámolta, hogy 160 nap alatt mindössze 25 600 választópolgárt tud névjegyzékbe venni egy jegyző, ha napi 8 órában 3 percenként elvégez egy regisztrációt.

chmuck Andor ügyvezető elnök 40 emberrel tette próbára az "első lépcsőt", az ügyfélkapus regisztrációt igénylő időpontkérést, de tapasztalatuk szerint már ettől "szétesett" az államigazgatás rendszere - írja a lap.

Az időpontkérés mintegy 4 percet vett igénybe személyenként, azaz több mint két órát a 40 embernek, miközben egyikük esetében sem történt érdemi ügyintézés.

hvg.hu/itthon/20121205_Schmuck_Andorek_teszteltek_a_valasztasi_r
@Myrath: ezt a szart én is megkaptam.
az asszony behozta, erre lebasztam, hogy miért nem tette azonnal az őt megillető méltó helyére.
aztán beleolvastam, mert titokban mazochista vagyok, és elméláztam, hogy milyen ügyesek ezek a fiugg, hogy a buszkampány mellett erre is össze tudták gyűjtögetni a pénzet.
nem kellene közülük kinevezni valakit pénzügyminiszternek..?
@Orica Középföldi: Pénzem? Milyen pénzem? Szerintem ingyen lesz, muszáj, hogy ingyen legyen, hiszen maga a miniszterelnök is kifejezetten ellenzi a tandíjat.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Szín szerint még nem tudom elnevezni a korszakait, mint Picassónak, így nem tudom mikor mondta. Tán az álmodozások - rózsaszín - korában? Az már nem érvényes.
Ma tuti a fekete korszakát éli.Kuszát ingyen?
@Dr. simonmondja.: és svájcban egyre több a milliárdos...

sok diktatúra tartya ott a dugi pénzt...
@Penivaldes: "Bödecs?"

Bödecs egy derék köpönyegforgató, volt ő pártpénztárnok a Magyarországi Zöld Pártban is. Még mielőtt azt megnácították.
@Penivaldes: "a másik, hogy a Hoffman által vezetett államtitkárság egy alapjában véve jó ötletet (állami szerepvállalás növelés, tankönyv piac ésszerűsítése, és mínőség-ellenőrzés) "

Újmagyarról fordítva: a Kövér-klán piacának megtisztítása a konkurenciától.
@Dr. simonmondja.: mafia...

egy mafia ejtette túszul az országot...

még bolse/menseviki nek se mondanűám őket

pusztán egy szűk létszámú BŰNÖZŐ BANDA...
szövetkeztek az ország kifosztására...
@Dr. simonmondja.: "Unió ívesen leszar minket."

ezt mondom 3éve...
ezek a buta lusta agyatlan magyarok még most sem értik...
orbán-simicskát (fides mafia) nem foglya senki elzavarni hejettük...
és szavazgatni sincs sok értelme... eséjtelenek...
de ez még mindig nem esett le a mogyoróknak...
@épészmérnök: igen, pedig ha normálisak és nem ilyen tökkelvertek akkor lehetett volna ezekből jót is..na de mivel tökfejek..
@nandras01: Ugye millen f@sza? És sehol egy fizetett hirdetés, ami kicsinyke bevételt jelentene eme "csóró" szervezetnek. Zsebből fizették a nyomdát, a terjesztést, és zsebből az egész oldalas hirdetéseket megyei és országos lapokban. Egy megyei lapban egy egész oldal 420.000Ft+27%ÁFA=533e+ az apró.
Hány megye is van? Hányszor is jelent meg hány megyében? Óriásplakát 35000+ÁFA+ a nyomtatás kb.40.000Ft....na mindegy, nem is számolom tovább, valszeg 100 milla fölötti az összeg!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: csak telefonyát, de az is siralmas volt, hogy stílszerű legyek: Karinthy . ... A Rossz tanuló felel.

@Penivaldes: a rövid elemzésedre, csak annyit tudnék mondani, csillagos ötös, én is mint te indíttatásos, tapasztalati gyermek ;)
@Penivaldes:
...bazzzz.. Bödecs Darth Pennikéhez van szerencsénk? :)

Amúgy nem értem, mi ez a kispályázás a svájci magyar pénzek körül (apropó... Lézer Dzsonni fijjacskájának a zséje is veszélyben talál forogni... mert oszt még akkor valami "baleset" érheti a Szeretett Vezénylót).
Miért csak a magyart akarják? Gondolkodjunk akkor már nagyban és adóztassuk meg az összes svájban lévô bankszámlát, mindenféle megkülönböztetés nélkül, különben már megint csak a zsidók járnak jól! :DD
Kispályások...
ehhhh, nem találok szavakat...

Benzinár-emelésből sokszázezres autócsere-támogatás - ötletel az NGM

A jövedéki adó emelésével lehetne forrást teremteni egy hazai roncsautóprogramhoz.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/benzinar-emelesbol_sokszazezres_autocsere-tamogatas_otletel_az_ngm.538908.html

-----------------

Gumibotot, bilincset kapnának a matricaellenőrök

Felállíthatja saját rendőrségét az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. - közölte a Népszabadság. Az útdíjtörvény tervezete szerint jövő nyártól a díjellenőrök gumibotot, könnygázt, és bilincset használhatnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Arról, hogy a hatéves gyerek sorsát is megpecsételik már eleve a hittan/erkölcstan választással, mikor őrjöng valaki?

Piciknél kezdik a listázást!!!!!!!!!!!!! Akik védtelenebbek, mint egy 18 éves.

Hacsaturján egyik rénje beszólt: www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/olli-rehn-az-imf-elleni-magyar-hecckampany-nem-segit-393046
Ja fiam szerint a HÖK mindig Orvbűn-nyalonc volt (meg Jobbik-keltető), hát valamit érezhet ez a Dávid gyerek, remélem, jó a szimata.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Boli!!!!!!!!!!!!
Nem arról van szó, hanem arról, hogy a bátyám ismeri.
Rosszfiú vagy te is, mint a rágcsáló havwsrod
@Dr. simonmondja.: A fia még bekerült Áder kölykével az ingyér-kategóriába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
....ehhhh, ebbôl is látszik, hogy semmi kreativitás nincs benned. Olyan kis korlátolt, már-már konzervatív begyöpösödött vagy.
Bezzeg a narancsbolsi unortodoxia!
Irigykedj csak kutya... :)
@a szív fészkei: nem lesz őrjöngés, benyelnek ezek mindent, csak mi itt néhány barom, csak mi ordítunk feleslegesen...

melléklet az emberi természethez:

23 évnyi éhezés és kínzás után szökött meg az észak-koreai koncentrációs táborból
Szhin természetesnek vette az ottani életet,
és azt is, hogy megölette anyját és bátyját.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F12%2F05%2F23_evi_az_eszak-koreai_taborban%2F
@a szív fészkei: "remélem, jó a szimata."

A patkány intelligens állat, és igen jó szimattal rendelkezik. Továbbá előrelátó. Tudja, mikor kell lefalcolni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: figyi, ha már beszótá, kűggyé e-book letöltési linkeket, persze ócsóé Habakukk még nem válaszolt, vagy csak a szokásos freemail döglődés van :D
@a szív fészkei: a nagy szívás ha még ehhez a hitoktató sem normális, és 8 éves gyerekekkel megakarja tanítani fejből a komplett bibliát oda és vissza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem vagyok meglepődve. Mondtam a napokban, hogy lesz hasadozás a Jobbikon belül is, mert a frakció sem egységes.

És ez csak a kezdet. Most, hogy Kövér nemzetjóhírkockázati tényezőt csinált - joggal - Gyöngyösiből, a java még csak most jön.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Szocik alatt biztos nem ingyér vonulgattak ide-oda. Nekik ez az üzleti modelljük. De ezt mondjuk a hat általánosos fradikaszurkoló is meg bírta tenni.
@a szív fészkei: Ő csak uralkodni akar. Szerintem nincs tisztában vele, mit csinál, a kritikák mind kívülről érkeznek, tehát eleve csak rosszak lehetnek, a belső kör meg nem szól, hogy a király meztelen, mert félnek, hogy kiesnek a kegyből. A személyi kultusz átka, ami már annyiszor, annyi helyen megmutatkozott, hogyan képes végső romlásba taszítani országokat, a fejletlenebbje még mindig nagy örömmel műveli.

Ahogy a bölcsek mondták: "Aki nem tanul a történelem hibáiból, arra ítéltetik, hogy újra átélje azokat!"
@Penivaldes:
Azért gyanús volt.... :)
Kiegyenesítette már a fûnyíróját?
@Penivaldes: Nem ez a legnagyobb baj. Eleve megkülönböztetnek gyereket, családokat vallás - a legbensőbb magánügy!! -szerint nyíltan, akár megszégyenítve is ezért vagy azért a hitért. És mivel lekövethető a kis szaros "hitélete" a bárhová jelentkezése, sőt munkahelyi esélye is előre itt eldől, ha ezek a gennyedékek maradnak hatalmon. Ez a listázás!

Hogy az agymosodában milyen mosóport és mosómasát használnak ezek után másodrangú kérdés.
@Fabius: hasadjatok és sokasadjatok mondá az Úr
@Fabius: Nekem Kövér is súlyos nemzeti jóhírnév-kockázat, a barom főnökével együtt! Lásd Olli Rehnt fentebb.

Gyöngyösi kis korpa, ami épp látszik a VOR öltönyükön, kihullva a hajukból.
@maybach: Hisz ki akar csinálni minket OV,ahhoz jó partnernak a halálgyár!
@a szív fészkei:

A hittan-erkölcstanon azért nem őrjöng senki, mert a listázást lehet egyszerűen kezelni. Az én gyerekem erkölcstanra lesz beiratva és mehetnek a francba. Szerintem ez a marhaság nem lesz érvényben egy évig sem. Ha sikerül kormányt váltani a 2014-15 tanévre kiherélik ezt is.

Egy okkal több a kormányváltás mellett.
@a szív fészkei: Nos ez is rossz, de a legrosszabb az az, hogy mint írtam semmi nem működik rendesen, senki nem tud semmit..csak erről annyira nincs szó, mert ez kevésbé látszik kívülről
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: próbálkozik. lehet, hogy segítenem kell neki.
neked nem kell segítenem?
:))
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A HÖK-ös emberkék jelentős része politikai pályára kíván lépni, és legtöbbjének egyetlen elképzelése a Fidesz.
@Penivaldes: pont mint az összes területen: eü, oktatás, rendvédelem, tűzoltóság, gazdaság, adó stb-stb.

@vitéz Thapóccay néma bárány: ok van számos, már csak a hogyan a lényeg, meg a kik, és a mikor?
@Penivaldes: Itt semmi nem működött rendesen, de ezek azt is szisztematikusan szétbasszák. De a vallásodat kiskorodtól közügyé tenni - bocsáss meg - még a legjobban működő rendszerben is botrány és felháborító!

Náciknál kurvajól működtek a rendszerek, nem nyugat meg, hogy a működés csak a baj. Maga ez a rendszer a baj.

Az sem jó, ha mindenki írhat tankönyvet és lőn összevisszaság, de az pláne veszélyes szar, ha csak a Rózsifanok nyirős baromságait szabad ezentúl beszopatni agymérgezésül.
@Penivaldes:
de... lenne itt egy kábelezési munka hétvégén! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: élemedett korom miatt kaptam, a gugli meg gyenge, tüveket keresek a szénában, de köszi, olyan segítő vagy, mint a darancsosok :P :D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mehetnek a francba nálatok, mert esetleg te, mint szülő nem függsz állami állás adta jövedelemtől. De aki igen?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ehhh, hogy mik vannak:

12:46 | 2012. december 05.
Belépési hiba

Kedves Felhasználóink!

Sajnos jelenleg egy rajtunk kívül álló ok miatt a [freemail] rendszerbe problémás a belépés. Kollégáink és az illetékesek dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán, addig szíves megértésüket és türelmüket kérjük.

Üdvözlettel: a freemail csapata
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez sajnos nem lep meg, ilyen sztorikat írtak orosz gulágokról is. (megint jövök a 100 éves emberrel, ott is szökik a fickó, csak épp oroszból)

Erre írtam tegnap, hogy ilyen áron összetartott uralmak össze is dőlnek, ezért nem zokogok a SZU megrogytán. Nem vagyok meggyőződve arról, ha Orvbűn tehetné, nem lenne hasonló pár műintézmény kies hazánkban. Nem véletlen zavarja annyira az EU-"gúzsbakötöttsége".

É-Korea az emberiség szégyene.
@a szív fészkei:

Támogassuk a fókabébik helyett az éhező fidesz-bébiket.

Mindenki fogadjon örökbe egy fidesz-purdét.

Kihaló állatfajok helyett - mert olyan cukik.
@a szív fészkei: igen, mindenki döntse el mit akar. bár az, hogy keresztény vagy az nem magánügy..csak máshogy mint hogy kormányunk képzeli.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: JA ilyesmi helyre küldött kisgyerekes anyák - Pussy Riot - büntetésének csápolt Gábriel, aki annyira zokog Böjte minden szaván.
na, rozgonyi is kilépett a jobbikból.
marad valaki jövő hétvégéig?
@Penivaldes: DE szigorúan magánügy egy kisgyerek kötelező általános iskolai életkezdésénél! Hogy aztán te 14 évesen mennél egyházi gimibe,majd a Pázmányra, Károlira, az is már majdnem felnőtt lépés, saját választásod, tudod mivel jár, stb.. Egy kötelező processzusba bevinni ezt aljasság!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Megadóztatják lézerjanit? Na azt szeretném én látni! Pedig ha ő ki tud bújni, más is ki tud. Csodálkoznék!
@Secnir: Mi van, nem elég náci, vagy nagyon náci már nekik? Mi alapján szakadnak?
Menjünk nekik kaszával, kapával :) De szívesen elkergetném ezeket a férgeket...
@Dr. simonmondja.: Cukik,láttam Rasikát a buszon, blöáááááááááá.
@a szív fészkei: az igen az magánügy. én viszont nem erre gondoltam. hanem teljesen másra.
@a szív fészkei:

Buszon mászkál a fegyveres bébiszitterével ?

Nem közveszélyes ez ?
Ebből az országból azért nem lesz semmi, mert a kommentek is remekül reprezentálják a magyar átlagot:
-semmi közük a témához, legalábbis nagyon soknak - vagyis mindenki hangos, de hülyeségeket mantrázik
-mindenki azt hiszi, most jól megmondtam, közben sz@rt sem mondott, és azt is minden ész nélkül
-széthúzás
-egymásnak a kicsinyes hülyeségeivel való babrálás
Pont ilyenek vagyunk az életben is, ezért nem zavarta el még ez az ország réges-régen ezt a csaló és tolvaj bandát.
@épészmérnök: Szereti a zöldet. Most kicsit nyilaszöldre váltott eddig, majd keres egy másik , jobban fizető árnyalatot.
@Penivaldes: Nem volt festve, a magatartásától hánytam.
@Borcsev Emil: Drága, világolj ide: miről kéne szólnunk, hogy meg légy elégedve? Isteni a helyzet, csak így tovább pártunk, vezérünk?
@a szív fészkei: erről beszéltem. végig sem olvastad amit írtam, vagy értelmezni nem tudod a magyar szavakat: Réges-régen el kellett volna zavarni ezt a csaló és tolvaj bandát....
@Dr. simonmondja.: Fogadja őket örökbe a vacogós fogú cápa. Én ugyan nem fogadok örökbe egyetlen Fidesz purdét sem.
@Dr. simonmondja.: Már nagylány, az régen volt. Barátnőjével volt.

Ha mászkál most Rasika valakivel, gondolom a vőlegényével, azzal a jól kistafírozott földben gazdag, és ezért nem panaszkodó Tiborcz-cal mászkál.
Persze,ahogy itt az orvosokat megfizetik, nem lennének kint a tanarak a szarból.
@a szív fészkei:

Mindenkinek szíve joga nem vallásosnak lenni. Ez (még) nem előírás. A közszolga is ikszelheti az etikát ember nem lesz aki szólni mer érte a listázás gyanújától félve.
Megismétlődik a tavalyi méltatlan, kapkodás a felsőfokú felvételi eljárás során. Pár hónappal a felemelt összegű felvételi jelentkezési lapok beadása előtt kiderül, hogy mindössze 10 000 nappali tagozatos, állami ösztöndíjas férőhely lesz. Kútba esik az áldozatos tanulás, a fakultációk, különórák ideje. A tudás keserű tapasztalat, a hasznosság, a feleslegesség érzése lesz. A cinikusan felkínált lehetőségek – diákhitel, részhozzájárulás – csak a politikai marketing része, a tandíj szó kimondását helyettesítő kampány elemei.

Orbán Viktor gyűlöli az ifjúságot – mert nem érti, és bünteti – mert irányítani nem tudja.

Orbán Viktor hagyományos fegyverei: az Európa ellenesség, a bokrétás operetthazafiság, a határon túli magyarság belpolitikai eszközként való felhasználása, az ellenség keresés az élet minden szintjén, (gazdaságban, művészetben, közigazgatásban) kiváló hatásfokkal bomlasztják a társadalmat és terelik ez egy gyűrű zászló alá a nyugdíjasok egy részét, a múltjukkal elszámolni nem akaró egykori élcsapat leszármazottait, a születetteket, az államegyházaktól befolyásolt jóakaratú embereket, az éhes újlelkesedőket. De a fiatalokra nincsenek hatással.

Ők nem értik az új jelszavakat: „nem leszünk gyarmat”, számukra Európa természetes adottság, lehetőség. Őket már egyszer sem ellenőrizték a határon, korábban nem hallották a hanyatló nyugat meséjét, barátaik vannak különböző országokban. Európai polgárnak születtek.

Természetesen patrióták. Ott szeretnek legjobban, ahol laknak. Helyeik, barátaik vannak. Büszkék arra, ha egy klipben, filmben, sportrendezvényen láthatják Magyarországot, láthatják, hogy a térképen vannak. A hazafiasságukat nagyrészt nem a történelmi, vagy irodalmi tudat határozza meg. Széll Kálmán, Darányi Ignác, Horthy Miklós, Klébelsberg Kúnó és a többi új példakép csak tankönyvi adat a számukra. És abban a tankönyvben rengeteg halott, rengeteg szenvedés van a következő lapokon. A szóhasználat, a szimbolika, a turul, a rovásírás, a magyar Jézus befogadhatatlan és mulatságos nekik. A határon túli magyarság traumája is megkopott a határok megnyitásával. Határon túli osztálytársak, tanárok TV vetélkedők résztvevői teszik természetessé, feloldhatóvá azt, ami a mi korosztályunknak még görcsöket okozott.

Nem politizálnak, így nincs olyan ellenségük, akit személyesen ne ismernének. Nem lehet mozgósítani őket gyűlölt pártnevek emlegetésével. Nem lehet velük elhitetni, hogy van politikus, aki még nem hazudott, van párt, amelyik tisztességes.

Ki tudja, hogy ezek után milyen felnőtt válna belőlük, ha az álmaikat követve, az állam pénzén, szabadon tanulhatnának…

Orbán Viktort sem a KISz, sem Soros György nem készítette fel a békére. Harcolni kiválóan megtanult. Saját ifjúságát (személyes ifjúkori önmagát) mégsem győzheti le. Generációk fognak mutogatni rá – akiknek nincs pénze bejutni a felsőoktatásba, akik még évtizedekig fizetik az adósságokat, akiket röghöz köt egy megalázó szerződés, akik külföldön próbálnak szerencsét. De azok is (ha egyszer megértik), akik több szakmát elsajátító, érettségizett szakmunkások lehettek volna a régi rendszerben, most pedig 16 évesen feleslegesek, heti öt közismereti tárggyal lenézettek, tudatlanok, képezhetetlenek.
@Borcsev Emil: DE hogyan? Ezen pörgünk, ha viszont ez neked nem jött volna le. El kellett volna zavarni már mikor, sőt tovább megyek, hagyni se kellett volna hatalomba kerülni. DE most itt vannak és ártanak,ártani fognak,mást se tudnak és akarnak.

Ötleted az elzavarásra, amit bőszen támogatok? Mert itt egyeljük őket, ez a blog mi mást szolgálhatna még? Forradalmi gyülekezőhely legyen? Mondhatni Bizottmány?

Fabius a törvényes megoldások híve. Én is. Egyelőre. Ehhez van valami használható tipped?
www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU. Szerintem ezen gondolkodjon el Hoffman Rózsika, és a Bonsai Duce.
Hogy lehetne nekik elküldeni ezt a videót?
@Penivaldes: Már írtam és nem volt már annyira dedkorú:
Ült előttem a buszon a barinőjével és csacsogtka, ami nem baj. FElszállt a Délinél eg yigazi rozi mama, nem smukkos öreglány, hanem tényleg megviselt és imbolygó, botba kapaszkodó. Rasi és barinője volt hadrafogható korú, aki ült. Mama szelídenmosolygott, nemvolt erőszakos, csak látszot rajta, hog yjól esne biztonsgában ülnie a kanyargós buszon.

Mindenki várt, mire Rasibogár k gőgösen körülnézett és félhangosan mondta: juszt se állok fel! És lőn. Mert ő annak a lánya, aki sosem hazudik.

Én felálltam, mama nagyon kedvesen megköszönte, Rasika meg bódult önteltségében felfújva baromkodott tovább.

Tiszta Orvbűn, nem is lepődtem meg. Jó, hogy a mamának nem kellett neki kezet csókdosnia.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

rozsa.hoffmann@parlament.hu

viktor.orban@parlament.hu

Mindkettő élő cím.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: „Nevelni csak demokráciában lehet. Ha valaki attól fél, hogy a Rákosi- vagy a Kádár-rendszernek az agitpropját akarjuk visszahozni, bár vannak ilyen politikai erők, ezt nem akarom megcáfolni, de az nem a jelenlegi kormánypártok közé tartozik” – kezdte a kormány oktatáspolitikájáról szóló előadását Thaisz Miklós, az Oktatásért Felelős Államtitkárság tanácsadója.

Hö?
Na ha Slicc velem, ki ellenem? jav: csacsogtak, egy igazi, szelíden mosolygott, nem volt, látszott, hogy jól

@ojcabojca: Ez szép helyzetrajz, de a fiatalok magukért miért nem tesznek semmit? Csinálták egyetemisták a legelső tüntetést a sajtószabadságért, aztán 1-2 fáklyás felvonulást és snitt. Nem mennek nagyon sehová tiltakozni, ahogy Peni is írta a korosztályáról. Elhúznak innen, értem. Ám ahhoz is kéne valami tudásalap, nem, amit most kéjesen szétver, sokaknak eleve meg sem ad, sőt eltakarít ez a naftalinhorda,nem?

DE azért az ifjúság elemi jogaiért is nyuggerek menjenek tiltakozni?
@kovi1970: Nem visszahozták az APO-t, hanem fejlesztették, hiszen mindig is itt volt nekik.
Mondjuk ki, mint minden, mi halandó,
Orbán is elhasználódott, nincs már hasznára
senkinek és semminek. A harcát már megvívta,
meg is nyerte, csak még nem vette észre.
És ezzel már csak a jövőt képes tönkretenni.
Ugyanúgy, mint az összes többi elődje.
Ha nem talál magának az ország hamarosan
egy olyan vezetőt (nem vezért!),
aki kihúzza a sárból, menthetetlen elsüllyed.
@a szív fészkei: pont azért nem állnak frl, mert eltudnak menni. ebből most ne vezesse le senki, hogy azt támogatom, hogy betonkerítést építsünk a határnál..
@a szív fészkei: Én ott voltam az operánál január 2-án. De az a baj, hogy sok honfitársunk azt hiszi, hogy majd minden megoldódik. Valakik által.
Hogy hogyan kellene megoldani? Na ez az amihez sok pénz kell. Meg sok elégedetlen ember. Amiből, nagyon sajnos, egyre több van.
@Orica Középföldi: HA kultúrát is érintetél Picassoval: hvg.hu/w/20121204_Neved_ki_diccsel_zengene

Árpád for president!

Naftalinhuszárok, röhej, amit próbálkoztok: egyszer mégis megesznek a molyok! Sírva, teszem, hozzá, de elpusztít ez a sok ocsmány szar giccs, amit idehordtok nekünk.

Valaki kezdjen magyar South Parkba, Montyba!!! Itt a net, lehetne lökni még jobban!
@Borcsev Emil: Akkor már ketten, sőt Fabius-szal hárman ott voltunk. ;-))
@a szív fészkei: na kiderül itt a végére, hogy ki a forradalmár :)
@Penivaldes: Tudod, ez rohadt szűklátókörű önzés. Mert oké elmennek, de egy ilyen szar szétvert közoktatás után? Vagy mindenki hatévesen veszi a macisapiját és húz el?

Iszonyú pénzeket kiadva nyelvi és egyéb különórákra, ha piacképesen akarnak elmenni? Nem egyszerűbb két különangol között felállni és nagyon sokan dühösen de méltóságteljesen odamenni a szarcsimbókok elé, hogy Vikivezér, anyánk-apánk nem ezért melózik-adózik inaszakadtából!! Nem műfűre, béna focistákra, hanem a mi világszínvonalú oktatásunkra tejelnek szívesen! Ha nem fogod OV, véged, mint a botnak!

ÉS ettől még lehet kimenni persze, de a méretes lófaszt már végre fel kéne mutatni a tizen-huszonéveseknek is Orvbűn felé.
Nem tudok kikerülni a múltkor elhangzott szöveg hatása alól, melyben az hangzott el, hogy az Első Polgár szerint hamarosan jurópa legdinamikusabban fejlődő gazdasága leszünk Albániával karban. Bár úgy tűnik, különböző módon. Pontos ismeretem nincs, de szerintem Albániában az ortodox utat választják, azaz a kecskepásztorok nebulóit igyekeznek kvalifikált szakemberekké képezni. Míg nálunk ebben is érvényesül az unortodoxia, azaz itt a kvalifikált szakemberek nebulóit igyekeznek kecskepásztorrá előléptetni. Ki-ki eldöntheti, melyik a helyesebb út.
Nyugtassatok meg elvtársak, hogy a rasszista, kizárólag cigányoknak járó ösztöndíjak és képzések megmaradnak.
Ennyi baromságot összehordani mint amit némelyik kommentelő ír, komolyan sokatoknak pszichológusra lenne szüksége, hogy kezeljék a fóbiáit. Képeznek vajon eleget?
Egyébként a semmire sem jó bölcsészképzést kellene kiherélni és igenis minden pénzt a mérnökök, kutatók, és (jó) tanárok képzésére fordítani. És jogos a röghöz kötés az állam által fizetett diplomáknál addig, amíg nyugatnak olcsóbb elszivni a képzett embereket, mint sajátokat kitanittatni. Tudtátok pl. hogy Norvégi azért keres annyi orvost, mert ott, a világ egyik leggazdagabb államában, nincs orvosképzés? Na én pl. nem kívánom, hogy az adómból Norvégiának (is) mi képpezzünk orvosokat...
Egyébként semmi ok a szorongásra, elvpolgártársak. 2014-ben lesz nagy nyugdíjemelés, így a szavazóbázist igyekszünk biztosítani, hogy ezután is bölcsességünk vezesse az országot a fejlett világ csúcsára.
Szerintem hasonlít is rá. :-)) Sajna, nekem allergiás a lányom a kutyikra.
@a szív fészkei:

Olvastam, kommenteltem:))
Azon a területen végzett munkájuk is felér a tatárdúlással.
Csúnya ösztönöket ébresztgetnek ezek.
@IDKFA: Brávó, a kormány hangja. Üdv. Heréld ki magadat, hiszen te sem mérnök lehetsz ezzel az APO-s hangvétellel ideküldve kormánypropagandát csinálni. Azt az ilyen herélendő bőcsészek csinálják miniszteriális szobákban jól megfizetve.
Hol vannak a szokásos Fidesz droidok, hogy elmagyarázzák, hogy ez túlképpen kurva jó nekünk????

Ha mégis előkerül egy, akkor üzenem a jó kurva anyád.

Csá.
@Orica Középföldi: Fekete már maga a pestis. Kommetelsz még oda? Már leszoktam róla, valahogy nem volt az a régi hangulat.
majd meglátjuk lesz e háború ezután a hadüzenet után. :D
Hazudik, hazudik, folyton és kiszámíthatóan hazudik, mindig és csakis hazudott. Lehet menni a Kossuth térre hugyozni, fideszes zombik.
@Mérges 1234: Megjött, ne félj, a csupa nagybetűs is az: feletted párral 13.52. 55-kor.
@a szív fészkei: tudom, viszont ez van. minek álljak felm, ha úgyis elmegyek? mentalitás.
most viszont én is elmegyek különórára:))
@Bakter: Igen, kis inverz, de a szereplők ugyanazok: kecskepásztor, nebuló. Mi a bajod?
@IDKFA:

Rohadt hazúg geci vagy, a kormány talpnyalója.

Norvégiába képeznek orvosokat.

Rohadék, hazaáruló, komonista patkány.
@IDKFA:

Hogy a büfé-bölcsész szak a balneológiával együtt költségtérítéses lesz az csak egy dolog.

De milyen állam az, ahol a jogászt és gazdasági szakembert sem képzünk magunknak, csak ha fizet érte? Ha ez a két terület ennyire semmirekellő, akkor mi az édesanyjukat ülnek a szinte kizárólag ennek a két területnek diplomáit felmutatni tudók a parlamentben?

A kontraszelekcióról nem is beszélve. Lázár Boldinak nem lesz gondja a jogásszá válás költségeivel azt hiszem. De mi lesz a helyzet ifj. IDKFA Kálmánkával? A majd felveszi a diákhitelt gumiválasz nem játszik, már ha normális, nem eleve milliós hitellel induló életpályát szánsz a gyerekednek.
@Mérges 1234:
"Hol vannak a szokásos Fidesz droidok, hogy elmagyarázzák, hogy ez túlképpen kurva jó nekünk????"
Intenzíven dolgoznak a problémán. Bár én annak jobban örülnék, ha az intenzíven dolgoznának rajtuk.
@IDKFA: egyetértek azzal, hogy hatalmas pénzeket kéne benyomni az oktatásba. na de akkor nem lesz műfűves pálya, meg műmagyarsággal leöntött kultúra..
@Penivaldes:

Megtaláltam, és sajnálom, de 2 és fél év útán nem tudok türelmes lenni a hülyékkel és/vagy seggnyaló kommunistákkal, akik Orbánt pártolják tűzön vízen át.

Lehet voltak az Orebánnak jó húzása de ez nem az.

A szar az pedig szar, akráhogy van csomagolva, és aki ezt nem látja be, hanem kenegeti izlelgetni, az pedig maga is egy darab a matériából.
@imperial: Na aggódj, továbbra is járhatsz erre az ösztöndíj keretre.
@a szív fészkei:

Ritkán. Van egy izmos, állandó debil depó a poszton, olvashatatlanok a kommentek. Lassan minden normálisnak elmegy a kedve.
Hoppá! Megette blogmoci a színek küldött kommentemet.
LÁZÁR JÁNOS BALESETE ELSIKÁLVA!
Megvédték a tandíjakat!!!!!
Kedves barátaim, magyarok és izék!
Ezúton bejelentem, hogy aláírás gyűjtésbe kezdek, abból a célból, hogy Orbán Viktor Úr legyen a következő ENSZ főtitkár. Mivel annyi megvédendő dolog és esőerdő van a világban, és Ő már annyiszor de annyiszor bizonyította ezirányú tehetségét, az emberiségnek és Amazóniának Reá van szüksége. Ő, a Nagyszerű mindent megvédene mindentől. Amennyiben kedves polgártársam csatlakozni kívánsz kezdeményezésemhez, írd alá alkoholos filccel a saját segged. Aztán a Kiteljesedés Napján valamennyien demonstrálni megyünk a Felvonulási térre, és egy 100 ezer watton kihangosított sípszóra egyszerre toljuk le a gatyánkat, és mutatjuk fel a világnak aláírásunkat Orbán Viktor Úr mellett.
Egy Boldog Megvédett.
Egyedülálló anya vagyok átlagnál alacsonyabb fizetéssel. Van egy értelmes gyerekem. Tessék mondani, miből fizessem a tandíjat???
Vagyis ma nem az lesz magasan képzett diplomás, akinek agya van hozzá, hanem aki meg tudja fizetni... Gratulálok!
Nincsenek Kádár kori nosztalgiáim. Az sem volt jó, de ami most van, az kimondottan botrányos.
@a szív fészkei:

Te beteg vagy. Tahótlanítok.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Jól fizető diplomáknál vagy saját zseb, vagy
röghöz kötés. Aztán lehet választani.
@IDKFA: Tudod mikor lesz jogos a röghöz kötés? Mikor az állam biztosítja a kérdéses időszakra a munkahelyet is hozzá (megfelelő fizetéssel)!

Nem mellesleg pont a Norvégiába kivándorolt orvost fogja legkevésbé érdekelni, hogy adott esetben visszafizettetik vele a képzés költségét (havi nettó 1 millás fizetésből nem lesz nehéz)!

Ellenben neked lesz pénzed magánpraxisban gyógyulni, mikor már nem lesz orvos, aki kezeljen az állami kórházban?

De nyugodtan szavazgassatok csak továbbra is a fityesz/maszop/lmp/dk/összestöbbibuzipártra (ha már nem tanultatok az elmúlt 23 évből, h. úgy is qrvára mind1 kire szavazol, az átlagembernek úgysem lesz jobb), előbb-utóbb csak csődbe megy az ország, aztán majd akkor lesz nagy pislogás!
Én, addig is vígan eléldegélek itt nyugaton és jókat röhögök a sok bírka bégetésén!
@Csore60:

Diákhitel. Eltartani meg úgy is el kell addig, és igenis lehet tanulás mellett dolgozni (tényleg csak kevés kivétel van). Akinek meg volt pénze eddig is talált fizetős képzést... Érdeke a párom, munka és gyerek mellett is tud iskolába járni... ezt a sok siránkozónak üzenem...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerinted Viktor tudja olvasni segítség nélkül az e-mailjeit? És ha tudja, szerinted érti, mit kell kezdeni egy dzsatubé linkkel? Szerintem nem. :(

Az SMS és a telex közötti különbségeket is évekig telt megtanulnia. (by Kubatov)
@RedWing:

Mondtam lehet választani. Aki havi egymillás fizetésre hajt, az feccölje bele azt a pár milliót. Aki meg állami pénzen kíván tanulni, az írja alá azt az x évet.

"Én, addig is vígan eléldegélek itt nyugaton és jókat röhögök a sok bírka bégetésén!"

No innentől nem irreleváns a véleményed.
Tényleg kell IMF. Akkor végre lene pénz mindenre, és majd egyszer kifizeti valaki. Jelenleg úgy néz ki apáink és ngyapáink helyett fizetünk.
Kell a magasan kvalifikált munkaerő kétségtelen, csak a diplomás munkanélküli ne lenne olyan sok. Nincs meló? Irány vissza az iskola, lesz majd még 2 diploma. Aztan meg vagy letagadod, vagy egyből túlképzett leszel (ez a tapasztalat).
Régebben pozitívan diszkriminálták a diplomást, mert jobb minőségű. Ma negatívan, mert drágább és talán még gondolkodik is (Ez is tapasztalat).
Az arca is nagy, nettó 200-at szeretne kezdőként, és pofát vág ha kiderül, hogy annyit kap majd mint a portás.

Jött egy kormány, aki a komcsi rendszer kezdete óta először vállalja fel, hogy nem hitelből kell jólétet teremteni. És mereven tartózkodik minden extra hitel ellen.
Követ rá! Jöjjön Bajnai Bokrossal. Privatizálni azonnal mindent, IMF-et még a héten. A minimálbér marad, a nyugdíj se emelkedik, és tandíj is lesz. Perzse "helyreáll" a demokrácia, és ismét jó lesz külföldinek lenni Magyarországon. Nekik garantált haszon, nekünk szolgasor. Diplomával.
brékó brékó!
elkezdődött... még nincs halálos áldozata a BKKV nak...
de ha a fides minden pénzt ellop akkor majd az is lesz...

index.hu/belfold/budapest/2012/12/05/tuz_miatt_lezartak_a_3-as_metrot/
@Orica Középföldi: Sajna ezt láttam és nekem el is ment. Nem tudom, miért nem bírja Árpád uralni úgy, ahogy az Indexen. Anyátok sincs már? Jó lenne, ha idejönne.
@IDKFA:
Nem volt valami népszavazósdi véletlenül pár éve ezügyben a most regnálók nagy lármájával?
@Reszelő Aladár:
"Jött egy kormány, aki a komcsi rendszer kezdete óta először vállalja fel, hogy nem hitelből kell jólétet teremteni. És mereven tartózkodik minden extra hitel ellen."

Államkötvény kibocsátás, világbajnok kamattal.
@Reszelő Aladár:

"Régebben pozitívan diszkriminálták a diplomást, mert jobb minőségű."

Hála tömegtermelésnek, ez mára már nem igaz.
@Reszelő Aladár:
"Több adót fizetünk jövőre, mint a kormányváltáskor"
@Reszelő Aladár: a zállamkötvény tőkéjét és kamatait ki fizeti ki?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Balneológia - ha tanárszakos és még FideSShez kéepst okosnak tartott Pokorni se tudja elég égő - épp, hogy kéne, hisz nem a különlegesen gazdag termálvízvagyonra épülnek vakondtúrásoként az élményfürdők, wellnesshotelek?
Mely tömegtermelést orbán kezdte anno @IDKFA:
@GeoCracker: Na most egy új zsenit kezdesz megint meggyőzni? Ő a nyertes a Lendvayban, a Kumin-brigádban, ma ő kapta seggbe a Duracellt.
@dr. Balta$ár:

Erről is Zorbán meg a Tarlós tehet nem?
Mert ugye 2010-ig Demszkyék alatt nemhogy nm avult, de évente újították fel...
Tandíj nincs!! Költségtérítés van. Nem igaz, hogy nem fér már bele a kemény fejetekbe.

( Azért jó, hogy nem 100 évvel ezelőtt születtünk, semmi nem kötné meg a kezüket. )
Ki mondta és mikor?

"Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és főiskolára jelentkezők száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törődik velük, nem adjusztálja őket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövőjükbe. Én arra szeretném kérni a fiatalokat, hogy a következő egy hétben jöjjön meg az önbecsülésük! Ehhez egy érvvel tudom őket hozzásegíteni. Mert azt látom, minthogyha a kormányzati propaganda nem lenne teljesen hatástalan, és az egymással való szembefordítás jegyében egyre többen kezdenek azon gondolkodni, hogy tényleg én, akinek a gyereke sose jár majd egyetemre és főiskolára, és magam sem jártam, tényleg nekem kell fizetni, mondjuk, a magamfajta emberek gyerekeinek a taníttatását? És ha a fiatalok nem fognak talajt, ha nem állnak a két hátsó lábukra, és nem fogadnak el egy nagyon tisztelettudó, de önbizalomtól duzzadó, önbecsülésről valló pozíciót, akkor ez az érv el fogja őket söpörni.
Az ellenválasz pedig úgy hangzik, hogy miután valóban, jó esélyük van arra, hogy magasabb állásba jussanak, hiszen ezért tanultak, bár a diplomás munkanélküliség elég nagy Magyarországon, de valahogy a végén mégis csak elvergődnek majd odáig, és az is igaz, hogy az átlagnál majd többet fognak keresni, bár ez sem mindenkire igaz, mert egy pedagógus ezt nemigen mondhatja el magáról. De a többség mégis, és ezt az jelenti, hogy több adót is fognak fizetni. Egy fiatal öt és fél év munkában eltöltött idővel az akkor fizetett adó többletével visszaadja a köznek azt, amibe az ő egyetemi és főiskolai tanulmánya került. Kvittek vagyunk. Megsegítettük egymást. A fiatalok kaptak az összmagyarságtól egy esélyt, hogy tanuljanak, ezt a magyarok egy befektetésnek tekintik, a fiatalok éltek vele, és aztán visszafizetik. Életük végéig tizennégyszer fogják visszafizetni. Az mindenkinek jó, nem? Mindannyiunknak! Ez mindannyiunk érdeke."

A válasz: Orbán Viktor, 2008. március 3.
@GeoCracker:

Akkor elvárható, hogy szüntesse is meg nem?
@IDKFA:

Attól, hogy szerinted nem számít a véleményem, drága királyotok még biztosít nekem szavazati jogot itt, külhonban is!
Mellesleg én is szívesen dolgoznék otthon, ha lenne megfelelő munkahely (a közmunka, havi 47 ezerért meg az árufeltöltés 60-ért nem az)!
@IDKFA: nem a demszki által ellopot pénzért nem felel simicskaorbántarlós

viszont a 1998-2002 és a 2006-tól ellopottért igen...

(nem írtam el... 2006-tól ők is lopnak a fővárosban IS)
a " 2006-os pártok szervezte NAGY randalírozás" óta a hatalom a fidesé...
Aha, vegyenek fel diakhitelt.
Bankarkormany :)
@morgás joga mindenkit megillet: Jaja, a mocskosok ellen volt! Az ő tandíja nem tandíj!! Volt valaha a Cukor utcában egy angoltanfolyás, úgy hirdette magát, hogy nincs tandíj!! (de alatta kisbetűvel: a beiratkozási díj ennyi és ennyi.)
@RedWing:
A béresek egyre nehezebben képesek megmagyarázni, vagy legalább elcsúsztatni a megmagyarázhatatlant. És egyre kevesebben szopják be azt néptömegbácsinál. Most éppen a felsőfokú intézményekbe járók vagy oda készülők világosodtak meg, és köpték ki végre a fityesz cumit.
@Reszelő Aladár: Most nem vagy szolgasorban hálisten. Ja vagy az összeharácsolt FideSS-földeken télen nincs sok meló, hogy közmunkázz. Akkor ráérsz ide is okosokat írni.
@Kakimaki0123456789:
Egyik dumájánál a hitelfelvétel ellen szól, a másiknál diákhitelt ajánl. Nem is kell tovább ragozni.
@a szív fészkei: a KDNP meg közölte, a tandíjjal egyenlőek az esélyek, és végre a legszegényebb fiatal is tud diplomát szeretni.
@a szív fészkei: vagy ugyanaz aGejza, csak más névvel. Tiszra gy.p.
@GeoCracker: Ja jó. Szereti a neveket ezek szerint, végre legalább nem angol nicken nyomul, mint az a tegnap Vinylgyerek. :-DDD
@morgás joga mindenkit megillet:amugy igaz lenne, és én is tunnék olyan modellt. De ahhoz ösztöndijreform is kéne.
@morgás joga mindenkit megillet: Ha előbb böcsületes bankrabló lesz, mindenképp. Lám a Viszkis hogy megtanult sok mindent 16 év alatt a böriben.
@a szív fészkei: :-) :-) égen. Ő olyan fékezetturulos volt:-)
tegyük fel hogy az aggódó szülő és diák elzavrja Orbánt.

És akkor cserébe kap egy MSZP-s Bajnai koalíciót amely még 10.000 ingyen tanulót se szeretne, ahol midnenki tandíjat fizet.

Igaz ösztöndíj formájában valamennyit visszakapnának, de nem hiszem, hogy annyit hogy 10.000 inygen tanuló kijöjjön belőle.

Szüval a kérdés annyi, hogy miért is lesz jobb a diáknak, és szülőnek utána ?
FEGYVERBEEEE MAGYAROK, LE A DIKTATÚRÁVAL, CSALÓ FIDESZ VÁLASZTÁS ÚTJÁN NEM MEGY!!!!!!!!!!
@Bakter:
Épp ez a baj a magyarokkal! 4/8 évente megy mindig újra, ugyan az! Mszp cumi, szdsz cumi, fidesz cumi, stb... a sok marha meg csak megy és szavazza meg őket újra, meg újra! A rendszerváltás óta eltelt 23 évben semmi sem változott (az államadósságot leszámítva)!
De még így sem nyílik fel a szemük és nem képesek elzavarni az összes tetűt egyszer és mindenkorra... Én meg már belefáradtam! Ezért is költöztem el (meg azért, hogy legyen normális munkahelyem)!
@a szív fészkei: apropó, abba bárki is belegondolt, a megnövekedett diákhitel-felvétel mennyibe is fog fájni a költségvetésnek majd évek múlva? Vagy az már más gondja?
egyes számítások szerint az adófizetőknek olcsóbb az ingyenes felsőoktatás, mint későbbiekben állni a hitel-kamatok meg a bedőlő hitelek miatti cehet.
"A tandíjnak egyetlen dologhoz van köze: ahhoz, hogy valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, és ennek árát akarják velünk megfizettetni." 2008 március, Orbán Viktor.
@Trompf:
Törvénybe foglalandó tényt állítasz szembe a te feltételezéseddel. Okos.
@IDKFA:
Gondolom, Bokrosnak és Gyurcsánynak is tapsoltál, amikor a tandíj bevezetését forszírozták.
@morgás joga mindenkit megillet:
A probléma az, hogy gyakorlatilag naponta lehet beleverni az orrukat a saját szarukba, azaz az előző ciklusban mondott dolgaikba a mai tetteiket. Már nem haladják meg ezek az ingerküszöböt.
@Reszelő Aladár: Ez az. Egyszerűen elképesztő, hogy vannak, akik 22 év után még mindig elhiszik, hogy jön az ÁJEMEF, és önti az ingyen pénzt, amit csak haza kell lapátolni. Odáig sem jutnak el, hogy az MSZP-Bajnai-Gyurcsány által bevezetendő sávos adózás többlete rögtön lenullázódna azzal, hogy a bankadót drasztikusan lecsökkentenék. Még eddig sem ér el a gondolkozásuk.
@Ringlósztár: Te meg gondolom ugyanígy fel voltál háborodva, mikor Gyurcsány javasolta a tandíjat.
Mi nem adósítjuk el az országot, mi nem, mi nem, MI NEM!!!!
"Bankján keresztül lép ki a nemzetközi piacra a kormány, az Eximbank 500 millió dollár értékben bocsát ki kötvényt. A lépéssel a kormány gyakorlatilag beismeri, hogy nem lesz IMF-megállapodás."
@IDKFA: Bokros és Gyurcsány is általános tandíjat akart bevezetni, és nyilván nem lenne ez másképp egy Mesterházy vagy Bajnai jövőbeli kormány esetén sem. A tandíjnál előnyösebb a "röghöz" kötéses szerződés, mert a végzett vagy 1) Otthon marad, és akkor semmi mást nem kell csinálnia, mint dolgoznia, 2) Külföldre megy, de akkor a jóval magasabb fizuból lazán törleszt.
Adjatok nekem is TÉNY magazint!
Ki pénzeli ezt a sok szarságot?
Hány embernek okozott tavaly Orbán Viktor halált?
Mennyien haltak meg fagyhalálban?
Senkit sem hagyunk az utcán!
Kell egy Tények a Fideszről! újság is... erre van pénz.
Álljon meg a menet! Ifjaink ingyenképzést akarnak, miközben cinikusan a képünkbe röhögnek, ócsárolják az országot, és azt habozzák, hogy márpedig külföldre fognak menni.

Menjetek, ahova akartok, de ingyen nem lesztek kiképezve!

És ha megmondjuk, hogy márpedig az állam fejőstehénnek nézésének vége, és az államnak is van önérzete, akkor jön a demagóg duma, hogy "elveszitek a jövőnkeeeeet".

Rinyatársaság.
@Mystes: Majd mennek külföldre tanulni, és tele lesz az ország olyan hülyékkel mint te.
@morgás joga mindenkit megillet: "A tandíjnak egyetlen dologhoz van köze: ahhoz, hogy valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, és ennek árát akarják velünk megfizettetni." 2008 március, Orbán Viktor.

A gond az, hogy hiába nyomsz 1000 ilyet a taknyos orra alá, úgy pereg le róla, mint a por. Nem vesz róla tudomást, hogy naponta 1 milliószor köpi szembe korábbi önmagát. Nem érdekli! És ami ennél is megdöbbentőbb, hogy a seggnyalói, és a tapló szavazói dettó! Annyit mondanak erre, hogy "...és a Gyurcsány?". Szánalmas, undorító, paraszt, egyszóval fityeszes!
@KG2000:

A bankadó évi 120 milliárd bevétel.
A sávos adózás évi 600 milliárd bukó.

Te vajon mi a faszról beszélsz?
@Mystes: hát biztos azért akarnak külföldre menni, hogy ott bevásároljanak, azt utána hazajöjjenek, hisz kinn az élelmiszer olcsóbb

pl. bécsben egy utólsó belvárosi abc-ben is olcsóbb a szesz/kaja/gyümölcs mint itthon
@Mystes:
"És ha megmondjuk, hogy márpedig az állam fejőstehénnek nézésének vége, és az államnak is van önérzete, akkor jön a demagóg duma, hogy "elveszitek a jövőnkeeeeet"."
Pár éve az orbánc banda hörögte ezt fülsértően. Fordult a kakas a szélben.
@Mystes:

A te iskoláztatásodat is kifizettük, bár ahogy nézem azért rád sokat nem költünk. De a kevésért is kár volt.
@Mystes: Ez egy olyan kérdés, amiről értelmes vitát lehetne folytatni. Engem meg tudna győzni a tandíjpárti is, meg aki ellenzi, az is.

De a fidesz az értelmes társadalmi vita lehetőségét elvágta azzal, hogy ő ebben a kérdésben egy hátsó szándékoktól vezérelt népszavazást már tartott, és mivel annak eredménye őket is kötné, újbeszél (vagy duplagondol, nem is tudom, melyik ez már) alkalmazásával próbál kibújni. Hogy ez nem tandíj, hanem ösztöndíj meg annak a hiánya, meg diákhitel.

Az újbeszél meg nem az értelmes társadalmi viták természetes nyelve.

Ez persze nem változtat azon, hogy az az ordas baromság, amit leírtál, nagy pofonért kiabál.
@Mystes: Egy államnak nincs önérzete. Maximum az irányítóinak, akik ellenzéki oldalról 2008-ban még a tandíj ellen voltak. Emléxel még rá?
@IDKFA: az ur adta, az ur elbaxta, az ur elveszi? Olvastad vhol orbán nyilatkozatát erről, bocs, elqurtuk? Csak nyocévezést hallottam.
@vallatas:

Épp nemrég döntött az AB, h joguk van megfagyni az utcán.
Sok rohadék globallista barom....basszátok meg! Milyen tandíj lesz bevezetve???

Eddig is volt költségtéritésses, ezután is lesz...maximum kevesebb ingyenélö mekis bölcsésszel, meg komunikáció szakossal...
Aki lusta szar volt, vagy nem vették fel az fizetett!! (költségtérités9
Másrészröl pedig a KORMÁNY BELEKÉNYSZERÜLT EBBE a 2002-2010 idöszak miatt!!!
@bella _ciao:
Az emlékezet rövid, a nyelv hosszú.
@dekol84:

Leülhetsz! Egyes! (fel se kelj...)
@dekol84:

Leülhetsz! Egyes! (fel se kelj...)
@bella _ciao:

Szegény ember az, aki ellenzékben sem tud ígérni.
Én tandíjellenes vagyok, mert magam sem tudtam volna végezni, ahol végeztem, ha akkor fizetnem kell. Tiltakoztam '95-ben, még diákként és 2008-ban a népszavazáson is. Most sem tetszik a rendszer, igaz a Diákhitel 2-vel legalább a lehetőséget megadja mindenkinek, ellentétben a korábbi koncepciókkal. De! Nehogy már azok osszák itt az észt tandíj-ügyben, akik amikor tehették, bevezették volna. Mentességet meg annak adnának, aki szociálisan rászorul. Muhaha. A szociálisan rászorulóknak. Emlékszem ezekre, "vállalkozó" apuka, háztartásbeli anyuka, minimálbéren bejelentve, három tesóval - tipikus rászoruló, kérdés se volt - a kolesz előtt meg ott parkolt a legújabb BMW, igaz a srác ritkán vezette, mert éjjel nappal kocsmázott és csajozott, volt rá pénze. A sima pedagógus házaspár gyermeke meg fizethette az albérletet, mert ők gazdagnak számítottak. Tandíjat is nekik kellene fizetniük az előzőknek meg nem. Hiszen így igazságos. Ja, anyu, apu meg pedagóguséknál fizette a legfelsőbb kulccsal az adót, mert a minimálbéres vállalkozó adómentes volt... Szóval, tényleg. Tandíj ne, de a ballib kritika se, mert az hiteltelen!
@RedWing: Belefáradtál? Hú de fáradékony vagy! A török százötven évig tartott, a szovjet negyven. Te meg két-három kormányváltásba "belefáradsz"? Jobb is, ha elmész nyugatra, ott még van pálya az ilyen ideggyengéknek.
@Csore60:

Mennyi idős a csemete? Ha már középiskolás, akkor kutakodj külföldi ösztöndíjak és hasonló tanulási lehetőségek között. Vannak!

Dobd/kapcsold ki a TV-det, minden szabadidődet, energiádat jóeszű gyermeked életének egyengetésére fordítsd, és figyelj rá, hogy az érettségi évére legalább egy idegen nyelvből bőven átlag feletti tudással rendelkezzék. Próbáld terelni lelkét és szemét, hogy egy nyitott, igazi európai fiatal futhasson neki az életnek.

Ha egzisztenciálsan ennyit bírsz csak, máris MINDENT megtettél gyermekedért, és sajnos, ezt kell írjam: nem is igen tehetsz többet.

Ja, de igen, tehetsz: 2014-bn regisztrálj, he kelleni fog ez, és lelkiállapotod/emlékezeted/reményeid szerint okvetlen menj el szavazni, és bíztass erre másokat is.

Minden jót és üdv!
@Csore60:

Mennyi idős a csemete? Ha már középiskolás, akkor kutakodj külföldi ösztöndíjak és hasonló tanulási lehetőségek között. Vannak!

Dobd/kapcsold ki a TV-det, minden szabadidődet, energiádat jóeszű gyermeked életének egyengetésére fordítsd, és figyelj rá, hogy az érettségi évére legalább egy idegen nyelvből bőven átlag feletti tudással rendelkezzék. Próbáld terelni lelkét és szemét, hogy egy nyitott, igazi európai fiatal futhasson neki az életnek.

Ha egzisztenciálsan ennyit bírsz csak, máris MINDENT megtettél gyermekedért, és sajnos, ezt kell írjam: nem is igen tehetsz többet.

Ja, de igen, tehetsz: 2014-bn regisztrálj, he kelleni fog ez, és lelkiállapotod/emlékezeted/reményeid szerint okvetlen menj el szavazni, és bíztass erre másokat is.

Minden jót és üdv!
@bella _ciao:

Baszdmeg! (már ne haragudj!!)

Az adósságot VISSZA KELL FIZETNI VALAMIBŐL!!!
Közel 20 ezer milliárdos az adósságunk!! Ezt kell 0-ra redukálni...akkor mondj ötleteket hogy hogy legyen!! VAgy sanyargassuk tovább is a 70 ezerböl élö nyugdijasokat???

VISSZA KELL FIZETNI FINGCSÁNYÉK ADÓSSÁGÁT, CSÓKOLOM!!!
@KG2000: " Bokros és Gyurcsány is általános tandíjat akart bevezetni, "

emlékszel,hogy mennyit? kétezer, azaz kettőezer forintot havonta, ami senkit sem döntött volna nyomorba, biztos bevétel mellett biztos helye lett volna a diáknak a felsőoktatásban.
Nem kellett. Még a féllábú nyugger is elment ellene szavazni, persze ebben benne volt a 300 ft-os vizitdíj is, aljas módon.
Micsoda fieszta volt meg örömtűz.
Ezért inkább most fizet havi százötven rongyot.
@Balibgeczyk:

Márpedig ez azt jelenti, hogy nagyobbrészt csak tandíjjal lehet majd diplomát szerezni.

Szerintem ezt kár védeni. Ezzel baszátok el mindig, azaz probáljátok védeni a védhetetlent.

Annyi más területről lehetett volna elvenni, és pont az oktatástól kellett???

Szerinted ez rendben van???
@IDKFA: Jaja. Csak a gazdag ígérget. Valószínűleg a kormány egyik tagjának sem okoz gondot a csemetéi tandíja. Milyen frappánsan sikerült mentegetned őket!
@Mystes: hol van az ösztöndíjrendszer kompenzativ átalakítása? Az egymilla munkahely? Populista pofázás helyet dolgoznia kellene a kormánynak. Esetleg!
szerintem nagyon helyes, hogy Kádár elvtárs nem ad ingyen oktatást, hanem inkább csökkenti az áram és a gáz árát, mert sokkal többen fogyasztanak gázt és áramot mint ahányan egyemisták akarnak lenni.
így Kádár elvtárs a következő választáson is nyerni fog és nem a tömegbelövető liberÁLisok lopnak, hanem továbbra is Kádár elvtárs és barátai/pajtásai.

annak is örülöl, hogy a nyugdíjasokat sem bántja, mert ők is többen vannak mint a büféruhatárszakosok és ők is mind Kádár elvtársra fognak szavazni.

örökké éljen Kádár János
@Mystes: „ török százötven évig tartott, a szovjet negyven.”

Jó a hasonlat. Én már nem bízom abban, hogy ez a rémálom rövidebb lesz.

Winter is coming.
@Balibgeczyk: vagyon elkobzás, felelősségrevonás, bebörtönzés, mint ukrajnában

az adósságrendezést ezzel kell kezdeni, nem a törlesztéssel (balog ádám megint megszólal és mai nappal bevezet egy új adónemet)
@Fabius:

Poszthoz: +1!

Máig előttem van, hogy a félévenkénti 2k-s tandíjra milyen nemzetrontást kiáltottak és milliárdokba kerülő szavazást szorgalmaztak.

OFF:

Ilyen volt a vizitdíj elleni jajdeszar, nemzetrontás, fujj, nemzetárulás, a 150 HUF-os cucc. Milliárdokért szavaztattak.

És azok, akik akkor nemzetrontást kiáltottak, leszavazták a 150 HUF-os vizitdíjat, énekelve mennek a postára a CSEKKENKÉNTI 150 HUF-ot befizetni:

"Egy a jelszónk, a Béke!
Tör előre ifjú seregünk..."

ON

Látom, megjelentek a Fideszes trollok is, akik üdvözlik ezt meg a röghözkötést, de visítanának, mint a disznó, akit szúrnak, hogyha nekik kellene a gyereküknek kifizetni a summát.

Hányok azoktól a szarevő hülyéktől, akik röghöz kötnék a gyerekeket.
@Balibgeczyk: igazad is van, helyesen érvelsz és szerintem be is szart a sok liberÁLis most Tőled.
@Ouroboros: Nyilván egy szofisztikált megoldás kell, ami nagyjából meg is van és alakul. Ezek elemei: diákhitel, kötelező munka, stb.

Egyvalamit nem lehet tovább csinálni: szipolyozni a magyar államot, és a felsőoktatáson keresztül is a külföldet támogatni. Persze, hogy rinyálnak ellene a diákok! Ez a természetes.

PS:
A franciáknál pl az egyetem után bevágnak 5 kötelező évre valahova vidékre dolgozni, és nincs apelláta!
@Balibgeczyk:

Tévedsz barátom! Ez a 1989-2012. közötti időszak "politikai" ténykedésének az eredménye, ami pedig a drága jó magyar birkahadsereg eredménye! Mert ahelyett, hogy az ÖSSZES ingyenélő köcsög politikust réges-rég elzavartátok volna az Alföldre gátat építeni, úgy 50 évre, inkább újra és újra megszavazzátok őket!

Csakszólok: jelenleg 1,8 millió versenyszférában dolgozó, adófizető tartja el az országot (a maradék 7,9 milliót). Ha nem kezdik el drasztikusan növelni ennek az arányát, akkor rövid időn belül csőd lesz! Akkor majd lehet pampogni! Kitől szeditek majd be az adókat? A 4 millió nyugdíjastól, az 1 millió segélyen élőtől vagy az addigra 1 milliósra duzzadt közmunkás rétegtől?
@873ujr3rk:
Kádár János nevében visszautasítom az összevetést. Hol van ez Kádár Jánoshoz képest. Aki a testőreit kijátszva le mert menni a Dunára a pecáshoz, megkérdezni, mi helyzet. És azt is mondta, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van.
@Balibgeczyk:

Ttttsokkolomm, ttttsssokkolom... csak nem Gyurcsányt teccett itten citálni, narancsszemüveges Hívő Úr/Hölgy????

Ttttssssakk nem????

Óóóó... Tudja, kedvesssss... az a büdösrohatt Gyurcsány legalább ÓÓÓÓÓÓCCCCÓÓBBB hitelt tudott szerezni és 4%-on finanszírozta az országot 10 helyet, bocsikaaa.

Nullára redukálni? Anyám, hol a jóságos atyaúristenben élsz te?????

Hahó. NEM az államadóssággal van a baj önmagában, mert minden fejlett állam küzd vele, anno Viktorinka előtt mi is 70% körül voltunk (vagyunk már 90%-on?), a franciák meg németek és még néhány bezzegállam meg inkább verte a 100-at és látod, hogy prosperálnak.

Hihetetlen, mekkora khmmm... jönnek ide kommentelni, beszarás...
@bella _ciao:

Látod, ők nem vesznek fel diákhitelt. Mert nincs rá szükségük. Most viszont fel lehet venni, vagy úgy kell tanulni, h benne legyél a 10.000-ben. Öngondoskodás és jövőtervezés, ez amire ez a sok rinyagép nem hajlandó. Persze ingyen oktatás, aztán meg elhúzni vahova jó pénzért. Na ez nem megy.
@Balibgeczyk:

"1998 és 2002 között 4000 milliárd forinttal.
2002 és 2010 között meg 8000 milliárddal. Vagyis mindkét kormányzat
alatt évi 1000 milliárd forinttal emelkedett az adósság. Ha igaz az a
tétel, hogy a legnagyobb gondunk az államadósság, akkor minden kormány
benne volt tehát nyakig. Szemenszedett hazugság az az állítás, hogy
itt minden jó és szép volt, de aztán a "kommunisták" eladósították az
országot.
Még érdekesebb adat, hogy 2010 után is folytatódott az eladósodás és
az Orbán kabinet a nagy "adósságcsökkentés" közepette sikeresen
növelte a szokásos évi 1000 milliárddal a terheket. Tette mindezt úgy,
hogy még a 3000 milliárdos nyugdíjpénztárat is lenyúlta, melynek
mintegy feléből "csökkentette" az adósságot. Ha nem "csökkentette"
volna, akkor két év alatt nem 2000 milliárddal, hanem majd 4000-rel
emelkedett volna az adósságunk!"
@Mystes: Orbán és a szofisztikált megoldás? Nyilván, ha baltával lehet szofisztikált megoldásokat faragni.

Orbánnak egész egyszerűen nincs erkölcsi alapja ilyen jellegű megoldást bevezetni. Saját maga szervezte meg azt a népszavazást, ami ez ellen döntött.

vastagbor.blog.hu/2012/12/05/135_milliard_tokkal-vonoval

A grafikont nem tudom külön linkelni sajnos.

EZ ODABASZ. Főleg, ha a stadionépítési csíkot hasonlítjuk össze a fölsőoktatási csíkkal. A kurva anyjukat már tényleg ezeknek.
@Mystes: Ehelyett a magyar állam szipolyozza a polgárait.
@Mystes:

Annyit felejtesz el csupán, hogy az állam nem a saját pénzéből finanszíroz óvodát, iskolát és egyetemet, hanem a te, az őm és az én pénzemből.

Magyarul: a miénkből.

Ergo, joggal várom el, hogy a(z)(felső)oktatás, ha egyáltalán nem is, de átgondoltan kerüljön pluszpénzembe, valamint joggal várom el, hogy az oktatásba bevont karok és szakok száma arányos legyen a piac (középtáv) igényeihez, tekintettel arra, hogy ne legyenek hiányszakmák és ne legyenek állástalan diplomások.

Magyarul: jó, legyen tandíj, de legyen mód arra is, hogy minden szakon legyenek megfelelő számú, államilag finanszírozott nappali helyek.
Szükség van jogászra, közgazdászra, sőt, még bölcsészre is. A tudományok tárháza, egy társadalom tudásának újratermelőséde ugyanis nem lehet foghíjas, ez irtó nagy hiba lenne.

Az a diák jusson be ebbe a rendszerbe, aki tehetséges (pontszám után, amit valódi tudásra kap), és fizessen az, aki nem tudta megugrani a szintet. A kettő együtt adja ki azt a számot minden tudományterületen, amit a munka világa felszív, plusz legyen benne némi puffer, mint mindenben.

Amiről vitatkozni lehet, az a tandíj mértéke, az "ingyen" tanulók aránya, illetve az ösztöndíj rendszere, mértéke,továbbá az, hogy az új szabályok bevezetése mennyi időt ad a tanulóknak/szülőknek a felkészülésre.

Amin pedig elképedni lehet, az az, hogy 4 év alatt mekkorát fordult a világ a fidesz álláspontjával.

Megmondom: 180 fokot - bár, ez nem az első és nem az utolsó eset.
@Myrath:

A múltkor hozzánk is bedobtak egy ilyen jobbikos szemetet, na staight away (németeseknek: sofort) ment a kukába.

És a közöst is nácitlanítottam: a 2db Barikád nevű szemét is ment rögtön ki. Ne fertőzzőn tovább. :)
@IDKFA: öngondoskodás? .. dehát ellopták azt a pénzt is... belekényszerítettek a rendszerbe ( a franc akart oda belépni, én nem az biztos..), aztán ellopták azt is
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Az adósságban világelső Japánban például a GDP majdnem 230 százaléka az államadósság és hiába van gyakorlatilag húsz éve stagflációban, idén is várhatóan két százalékkal növekszik a gazdasága. Annyival könnyebb a helyzetük, hogy az adósságuk nagy részét a japán állampolgárok vásárolták fel.

A világ legnagyobb gazdasága, az Egyesült Államok GDP-arányos államadóssága több mint száz százalék. Ezzel együtt az USA gazdasága is nagyon gyorsan felépült a válságból, és idén már két százalék körül növekszik. A belga államadósság a GDP 100 százaléka környékén van, az ország gazdasága ennek ellenére tavaly és tavalyelőtt is 2 százalék körüli mértékben nőtt. Érdemes emellett megjegyezni, hogy a világ negyedik legerősebb és Európa legstabilabb gazdaságának, Németországnak 2011-ben az Eurostat szerint 82 százalék volt az államadóssága, ami akkor két százalékkal több volt, mint a magyar. "
Először is: nem vagyok új, régen Neusziklész voltam. Egy hónap után visszatérve konstatálom, hogy a hangnem erősen leromlott. Régebben nem olvastam ennyi durvaságot...Nem csak itt, máshol is. Másodszor, nem értem, hogy miért csak a külföldre távozó orvosokkal akarják megfizettetni a képzési költségeket. Már mennek a villanyszerelők, festők, lakatosok, asztalosok is...Hát az ő költségeik? Tán ingyen lettek kiképezve? Mennyi szép focipályát lehetne csinálni abból a pénzből, amit kifizetnének...Nem beszélve a kő faragókról és a balett táncosokról...:))
@GeoCracker: Talán ha nem lennének EU-kvóták, akkor lehetne termelni, rogyásig!

Ma azonban mi van? Pénzért sem hajlandók dolgozni a (mester)emberek Magyarországon! Fenthordják az orrukat.

Miről beszélünk? A diákok dettó!
@IDKFA: Öngondoskodás? Miközben a fizetések reálértéke stagnál vagy csökken, az adóterhek nőnek. Ébredj már fel! Diákhitelt még Orbánék vezették be az előző ámokfutásuk alatt. Akik felvették akkor, most a kardjukba dőlnek, ha nincs munkájuk.
@Klarita: a legcsúnyább dolog pedig az, hogy mikor hazajön a nyelvet nem beszélő burkoló, kiröhög hogy egyetemi oklevéllel mire lehet jutni itthon vs. be nem jelentette feketemunkával mire lehet jutni burkolóként kint

és ezt a kormány elnézegeti és nem csinál semmit csak beszél jóízűen róla
@Ouroboros:

Pár hete nagy cirkusz volt, hogy az egyik NB1-s meccsen 56 azaz ötvenhat darab fizető néző volt kint. A statisztikák alapján egyre csökken az átlagnézőszám is, idén is. Amit a tévéközvetítéseknek próbálnak betudni. Szerintem meg ezért a szar fociért senki sem akar ezreket fizetni, legfeljebb otthon megnézi a fotelból. Tehát kibaszott szükség van stadionokra, meg műfüvesekre, amiknél már egy év múlva is lerohad minden a szar kivitelezése miatt, mint ahogy arról szólt egy cikk korábban. És arról is volt szó, hogy a csúti akadémia egymaga több támogatást kapott, mint több olimpiai sportág, köztük a kézi- és vízilabdával együttesen.
@Mystes: „Pénzért sem hajlandók dolgozni a (mester)emberek Magyarországon! Fenthordják az orrukat.”

Csak a kormány, csak a kormány van a helyén és mutat példát emberségből, alázatból...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Bakter:

Annyival könnyebb a helyzetük, hogy az adósságuk nagy részét a japán állampolgárok vásárolták fel.

Állampapír vs IMF hitel. USÁnak is azért jó mert dollárban van eladósodva...
@bella _ciao:
Az egyik ismerősöm még mindig fizeti. Már nem a hitelt, hanem a kamatot. Van már vagy 8 éve, hogy végzett.
@Bakter: Emlékszem, a grafikonon a felcsúti csík úgy magasodott a többi fölé, mint egy peckesen fölmutatott középső ujj.

Lehet, hogy Viksa így üzen.
@Klarita:

Tegyük hozzá, elég silányul. Alig találni jó szakembert...
@IDKFA:

Szerinted ezek után lesz öngondoskodás és jövőtervezés? Mégis miből, mikor már az iskolából kilépve milliós hiteleket kell kinyögniük???
Vagy, ha már ennyire okos vagy, vázold már fel nekem, légy oly szíves, hogy mondjuk egy friss diplomás kezdő fizetését (140-150.000 nettó) te hogy osztanád be az alábbi kiadások mellett? 1. albérlet/rezsi, 2. diákhitel törlesztés, 3. bkv bérlet, 4. konyhapénz/egyéb kiadások, 5. nyugdíj megtakarítás, 6. egyéb megtakarítás/szórakozás/akármi???
@Bakter: Hányan beugrottak a könnyű pénznek. Most meg szívnak, ha szükségük volt rá, ha nem. Aki ma meg a diákhitel 2-t veszi fel tandíjra, no annak nincs sok választása. Csak reménykedhet, hogy vissza tudja fizetni, mert ebben az országban nem lehet 3 évre előre tervezni.
@IDKFA:
És nem nyírták ki a gazdaságuk ostoba, kapkodó, megalapozatlan adó- és gazdaságpolitikával. Így nem aggódnak az adósság nagyságán, meg a kamatokon, mert a gazdaságuk teljesít és nő. Továbbá nem rekordkamattal adják ki az állampapírjukat, mint balfasz kapkodásukban ezek.
@IDKFA:

Te, ostoba, ahol részfinanszírozás sincs egy darab se ott tökmindegy mennyire kaparsz. A kurva foci bezzeg nem kell hogy eltartsa magát. Képzett generációk helyett ingyenélő focistákat neveljünk.

Bazmeg a kormánytrollok színvonala egyre gyengébb.
@gnme: Ja. És menyivel jobb minőséget kapsz, plusz nem kell órákig sort állni,mert zárás negyedórával, ha négy ember összeverődik, csak kassa bitte-t mond az egyikük, és lohol elő egy alkalmazott széles mosollyal nyitni azt.
@IDKFA:
"Tegyük hozzá, elég silányul. Alig találni jó szakembert..."

Mert akinek megvolt a megfelelő szaktudás/nyelvismerete inkább elment külföldre 3/4/5x annyi pénzért dolgozni, aki meg itthon maradt, azok a balfaszok!
@vitéz Thapóccay néma bárány: :-DD Felzárkóztak a jól fizetett focistákhoz.

@Bakter: Csak rozsdás és nyikorog.
@bella _ciao:
Holnapra sem lehet tervezni, nemhogy 3 évre. Ez a bagázs képest a tegnapi világmegváltó ötletét holnapra 540 fokkal megváltoztatni (nem elírás:)).
ezt persze eltagadják a liberÁLisok:

blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=horvathnemagdi&pid=234078&blog_cim=Vil%E1gszenz%E1ci%F3

"Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik most már 100%- bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a hun-magyarok, azaz elődeink, a mag (tudás) urai építették. A hüledezéskeltő hír röviden ismertetve a következő: a szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak a szláv kutatók, s máregyértelműen azonosítottak húsz rovásbetűt is, melyek egy az egyben megegyeznek a manapság általunk is ismert székely ABC jeleinek vonásaival. A helyi régészek azonnal kapcsolatba léptek a rovásírás-kutatás honi mestereivel, nemsokára pedig megindul a rendkívüli izgalmat, s talán historikus paradigmaváltást hozó pontos vizsgálódás. Remélhetőleg nem fogják elhallgatni, eltüntetni a valós eredetünket ország-világ elé táró, kárpát-medencei életterünk ősiségét bizonyító táblákat és rovásmaradványokat a szélsőséges globális eszmeiség jegyében cselekvő fő ideologizátorok csicskacsatlósai."

na ezér nem kell az a sok egyemista, mer ezt meg kiröhögik a gecibe mikor a történészvona is tudja hogy igaz.
@Bakter: Hiába írod, ennek a baromnak ez kell,mert állítólag ehhez még ért valamelyest. Na képzeld, ha agyaggalamblövő lenne, miből állna az ország? Vagy sárkányrepülő?? :-DDD
@a szív fészkei: én azt figyeltem meg, hogy ott a pénztárban nem vágnak pofákat

= van elég fizetés, biztos a megélhetés, nyugi van .. dolgozok szépen, nem pofákat vágok, meg méltatlankodok
@873ujr3rk: Hívják az exszadeszos Sándor Klára nyelvészt is, aki egyetemi szinten foglalkozik a rovásírással?
@Ouroboros:
Ne tessen kormányunk rugalmasságára licitálni! Nincs nyerőszám.
@Ouroboros: Nekünk, neked meg nekem, azért olyan rossz dolgunk nem lehet! Egész nap képesek vagyunk kommentelni. Megtehetjük. Akkor mit akarsz még? Olyan rossz dolgod van? Nézz már magadba! Álló nap ontod a hülyeséget, mégsem kopik fel az állad.
@gnme: Abszolút így van. Neutrálisan kedvesek, gyorsak, profik. És tényleg a Billában 3/4 6-kor is kijött egy csajszi az üres szalaghoz, mert hárman vagy négyen már ott álltunk előtte.

Kaja- és egyéb árak, mosógél minőségek difije már annyira unásig ismert, hogy nem is mondom. Csak hát nekem kicsit messzire van.
@Mystes: Átlátsz a falon, tudod mivel foglalkozik? Te vagy a TEK? Neked ez a munkád, persze, hogy nem halsz ebből éhen.
"Az ausztrál Mezőgazdasági Minisztérium Sunshine Coast-i kutatóközpontjában több mint egy évtizeden át kísérleteztek egy finom, szaftos és ízletes ananászfajta előállításával. A kísérletsorozat meglepő eredményt hozott, ugyanis a gyümölcsnek végül inkább a kókuszra, mint az ananászra emlékeztető íze lett."

Rájuk bíznám a narancsunkat, hátha ehetőbb lenne.
@IDKFA:
Nem biztos,hogy a Népszabadságból kell tájékozódni a norvég orvosképzésről.

www.iime.org/database/europe/norway.htm
@gnme:
Kiváló asztalos ismerősöm Kínába készül. Valahová az isten háta mögé egy vagy kétmilliós "kisvárosba". A fizetés 3-600 ezer között forintban...Ja, a srác cigány...Kínában indiainak fogják nézni, őket pedig az utóbbi években elért gazdasági eredményeik miatt igen tisztelik Kínában...
Bla . bla . bla .

Keménynek szánt szavak. Szájkarate. Megmondtam, ameddig nem borítjátok tűzbe az országot, addig nem tárgyalunk. Én sem veszlek számításba titeket, de orbán sem. Tedd le a garast. A szándékaid komolyságát igazolandó robbantsad a Dunába a Parlamentet. Természetesen ülésnapon, telt házzal. Addig csak pofázol a levegőbe.
@campobaszo:

Nahát már ők is hazudnak? :P
Mindeneste erős orvoshiány van. Gondolom nem a túlképzés miatt.
@a szív fészkei: Ami igaz, az igaz. Te is itt rinyálsz napestig.
@RedWing:

Ez 10 éve is így volt.
@Bakter: Rendkívül fejlett ma már a biotechnológia! Ma már az eper íze is képes a lóf*szhoz hasonlítani - persze némi génmódosítás után.
@a szív fészkei: Köszönet, hölgyem.

(Amúgy gyógyulófélben lévő függő vagyok, most is csak annyi időre csábultam el, amíg a hallgatókat vártam, de mivel senki nem jött javítani, lépek is.) További jó eszmecserét!
@Klarita: Klassz ország lehet az, ahol kétmilliós városból nem tudnak kinevelni egy normális asztalost - még azt is a világ végéről kell hozni.
@RedWing:

Ott kezdődik a baj, h mindegyik rögtön százezreket akar keresni, holott, hiába van diplomája, ha nincs tapasztalata, és kiderülhet, hogy a való életben hülye mindenhez. Sajnos piacgazdaság van. Ezt akarták 1990-ben. Az nem megy, hogy ingyen oktatás, aztán meg rögtön kiemelt fizetés...
Még nyugaton sem...
@Klarita: a kivétel erősíti a szabályt :-)
Orbánhoz képest Gyurcsány egy átgondolt, okos, három lépéssel maga előtt járó stratéga volt, és ezzel nem Gyurcsányt akartam megdicsérni.
@fefe79:

Ahhoz képest elég simán megbukott...
@Mystes:
Persze, mert nem asztalosokat képeznek, hanem informatikusokat, elektromérnököket, kémikusokat, stb. Az asztalosokat olcsón importálják, mert fussa rá a külföldi egyetemeken állami pénzen képzett, magasszintű tudással rendelkező szakemberei által dinamikusan fejlődő gazdaságából.
@IDKFA:
És amikor elérkezett az idő, akkor félreállt. Követendő példa. Lenne.
@fefe79: ezt nem nehéz megállapítani olyan kijelentések után, hogy akármiből földalól is előteremtjük a pénzt, hogy ez te'cccen a zunijónak

kiállítunk a nyilvánosság elé egy fiatalembert (balog ádám) aki majd jól lejáratja magát azzal, hogy mindig rossz híreket közöl, új adókat teremt

Csauseszku is így kezdte, ..aztán lemészárolták egy meszelt falnál
@Mystes:
Magyar cég úgy tudom...Ott az emberek vásárolnak új bútort az új lakásaikba, ellentétben az itthoni polgárokkal, akik valamilyen rejtélyes okból nem akarnak vásárolni...
@Mystes: "Ifjaink ingyenképzést akarnak."
Ebben a kérdésben felmerül a nagy dilemma. Ki fizesse képzés költségeit, az állam vagy a szülő? A felvetésed tehát téves, egyelőre nem az "ifjaink" viselik elsődlegesen az oktatás költségeit.
Amennyiben megengeded, utalnék rá, hogy a reményteljes szülő adót fizet, nem is keveset. Teszi ezt annak a szokásnak megfelelően, és annak erményében, hogy az állam ebből fedezi azokat az állami szolgáltatásokat, melyek privát szervezésben nem oldhatók meg. Ilyen a felsőoktatás kérdése is.Egyszerűbb emberek gondolkozása esetleg erre azt mondja, hogy a felsőfokú oktatás kívül esik a kötelező állami szolgáltatások körén.Erre a válasz az, hogy a nagy számok törvénye alapján nem lehet szelektálni az igények között, hiszen ezek összetettek, egy vegyes halmazt alkotnak az igényeket kielégítendő indoklással.
A lényeg az, hogy az állampolgár a pénzéért jogosan vár el állami szerepvállalást különösen akkor, ha a mai hírek szerint a kormány a tudásalapú társadalom megteremtésén kíván fáradozni.
@Bakter:
1., A világ első 10 egyeteme amerikai.
2., Az amerikaiak 47% százaléka azt hiszi, hogy Noé bárkája valós volt.

Ettől persze még repeszt az usa gdp!
@Mystes:
Mindenféle istenekben is milliók hisznek. Ez nem jelent semmit. Nálunk pl 10 millió lakosra 20 millió hülye jut. Napi tapasztalat.
@Bakter:

Dehogy állt félre. Most is ezerrel dolgozik a visszatértén...
@a szív fészkei:
Szia Szív! Ne hagyj kétségek között vergődni! Megköttetett már az oly régóta áhított frigy egy bizonyos baranyai(?) sváb(?) hölgy(?) és Boli között?
@Mystes: Pontosan, nincs is más dolgom, mert már nincs helyem a csodás rendszeretekben. Emellett minden melómat elvégzem a családomért. Te meg effektív munkahelyként jössz, ha küldenek. Ez a difi.
költözhetett volna valami szegényvidékre ahol nem csak kátyúk de földút hejett lenne szép új aszfalt...

vöröszőnyeget a fides főnököknek...

www.blikk.hu/blikk_aktualis/koltozese-utanmaris-aszfaltoztak-zsiganal-2123051
@s: TE már összekészítetted a löttyöt hozzá? Dietmar Clodót tisztelhetjük benned?
Két kérdésem lenne:
1. A diákhitel szerintetek nem fogja bedönteni (előbb-utóbb) a gazdaságot? Már csak mert az elmúlt 15 év felsőoktatásnak nevezett tömegképzése alatt azért elég nulla tanuló kölykölykék is evidenciának veszik, hogy nekik a diploma járni fog, tehát felveszik a diákhitelt majd.

2. Jól értem most, hogy az én lányomnak lesz 480 pontja, és ugyanúgy fizetni fogok, mint akinek 220 pontja van? Tehát semmivel nem ér többet, hogy felsőfokú nyelvvizsgája volt már elsős gimis korában, meg hogy 4,9 egy erős gimiben, ugyanannyit ér, mint aki 2 tárgyból 60 %-ra leérettségizik közpészinten?
@Klarita: Kérlek, te le vagyol maradva. Boli valamilyen más - morgás vagy milyen - blogon állítólag leleplezte Stefinket, miszerint ő nem más, mint Havasi Bertalan kormányoldali, sőt miniszterelnöki csicska és orvbűni cocacolás dobozgyűjtő, mert a pasi saját szövege igen Stefi-szabatos volt. Erre az azt írta vissza, hogy "lelepleztél, na és?"

Többek szerint nem ő a baranyai hímnős virágszál, ez csak lukra vetődés volt, ám azóta itt nem jelentkezett a szarvasgombás pestós vacsoráit elemezve két Orvbűn-imádat közt különböző csiga- és olasztészta élneveken.

Szóval nem tudom, most mizu a kicsi legóval, Baranya így fájón bazsarózsátlanítva lehet, vagy mi van????? De van Stefinek saját, nácilányos blogja, hacsak nem törülte azt is a Berci.

Itt azóta nem volt. Egy-két feketeöves hülyénél visszasírjuk páran, képzelheted...
@Mystes: TE sajna a z USA-ban is abba a 47 %-ba tartoznál. Amiben most hiszel, az a Noé bárkájánál is gázabb.
@Klarita: A nagyon hülyék, pedig romolnak a frigók is, ahogy a Varga Mihály.
@Bakter: :-DD És hiszik azt is sokan itt, többek között egy miniszterelnöknek nevezett izé, hogy Szűz Mária Felcsúton állomásozott , sehol máshol, csakis ott adta át országunkat Szent Istvánnak, ami persze névelírás, mert SZsent Orvbűn volt az, csak a hülye kódexmásoló elől is eltökítette az akkor Hoffmann Rózsa a lúdtollat, mint az információ eszközét.
Ov. kevés intézkedésével értek egyet, de ez speciel kivétel.

Én a tandíj mellett szavaztam 2008-ban, és most is úgy gondolom, hogy az egész felsőoktatást fizetőssé kéne tenni. A támogatott szakokon (mérnöki, informatikai szakok) jó eredménnyel végzőknek vissza lehetne fizetni a tandíjat adókedvezmény formájában. Természetesen csak akkor, ha Mo.-on dolgozik. Így lehet maximálni a társadalmi hasznot. A kitelepülők felsőoktatását ne az adófizetők fizessék.
@a szív fészkei: Van egy olyan érzésem, hogy te inkább Uroboroszba vagy szerelmes.

Áldásom rátok! :)
@a szív fészkei: Jézus is hitt benne, mégis feltámadt. Úgyhogy akkor nekem is jó lesz :))
@Mystes: most meg nem
ha a srac hazajon, elkezdik alkalmazni amit tanultak es Te kinai butort veszel ket ev mulva...
Gondolkozz mielott okos lennel...
@Anyámasszony_sanyija:
Szerintem az a baj, hogy most átestek a paci túlsó oldalára.
Jómagam 89-től 93-ig jártam főiskolára, akkor a bejutásét kellett vért huggyozni, 4-es 5-ös érettségivel (felvételivel) lehetett bejutni.
Utána (az elmúlt kb 14 év) volt a "tömegképzés", ugye, hadd tanuljon ötször annyi fiatal, mint az átkosban, meg is lett az eredménye, 3 éves harmatgyenge főiskolákat húztak 8-10 évekig, szar szakközépben kettesre érettségizettek (családunkban is van ilyen, diploma persze nem lett belőle), de azért 8-10 évig ellébecoltak az adófizetők pénzén.
Most pedig ez is túlzás, mert pl. a lányomat tudom példának felhozni, elsős gimiben megvolt a felsőfokú angol nyelvvizsgája, ezen kívül egy extrém nyelvet (távol keleti nyelv) folyékonyan beszél, mindehhez tizedikes. Jeles tanuló egy igen jó nevű gimiben.
Most ő is annyit ér, mint egy középszerű valaki, ugyanúgy diákhitel (mert tettem én félre 2 millát, de azt nem tandíjra, hanem plusz dolgokra egyetem alatt, pl. külföldi ösztöndíjjal ha kimegy, legyen miből repjegyet venni), de ez ugye a közgázon tandíjra nem lesz elég.
Én csak abban bízom, hogy a külföldi fizujából majd röhögve visszafizeti. Csak még nem tudja, hogy Corvinus és nemzetközi közgazdász szak, vagy SOTE ált. orvosi kar.
Szóval, az a baj, hogy most a nagyon jók is nagyot szívnak, és ez bazi igazságtalan, szerintem.
@.com: Hatezer éves kultúra, de nem tudnak csinálni egy asztalt?
@Anyámasszony_sanyija:
Mi van azokkal, akik szakmunkásképző után mennek külföldre? Vagy akik az általános után lépnek le? Ezeknél mi a helyzet a társadalmi haszonnal?
@a szív fészkei: Szia!
Sokan nem hisznek itt Noé bárkájában, pedig őseik ott bégettek a fedélzetem.
@Andriana44: Az általam javasolt rendszerben diákhitelből lehetne a tandíjat fizetni. Ezt később az állam bizonyos szakoknál (amire van a munkaerőpiacon kereslet) adókedvezmény formájában visszafizetné. Fontos, hogy csak piacképes szakokat szabad államilag támogatni, és csak utólag.
@Le_Penseur: A középszintű oktatást meghagynám ingyenesnek. Szerintem ez a világ nagy részén így van.
@Mystes: Ti itt falon átlátó párkapcsolati terapeuták is vagytok?? Kösz az áldásod, biztos jól jön még. Nem szoktam blogon szerelembe esni.
@Mystes: Hajrá, csak akkor nem kellett volna az örményeket a batlás kiengedésével megsérteni, hisz Noé bárkája az Ararát hegyén akadt fel nem?
@Bakter: "Pár hete nagy cirkusz volt, hogy az egyik NB1-s meccsen 56 azaz ötvenhat darab fizető néző volt kint. A statisztikák alapján egyre csökken az átlagnézőszám is, idén is. Amit a tévéközvetítéseknek próbálnak betudni. Szerintem meg ezért a szar fociért senki sem akar ezreket fizetni, legfeljebb otthon megnézi a fotelból. Tehát kibaszott szükség van stadionokra, meg műfüvesekre, amiknél már egy év múlva is lerohad minden a szar kivitelezése miatt, mint ahogy arról szólt egy cikk korábban. És arról is volt szó, hogy a csúti akadémia egymaga több támogatást kapott, mint több olimpiai sportág, köztük a kézi- és vízilabdával együttesen. "

Beidéztem az egész kommentedet, a kontraszt kedvéért:

A Real-Atlético rangadó előtt húszezren(!) voltak az Atlético EDZÉSÉN! Ennyi. Stadion, az kell.
@a szív fészkei: Rasika busszal jár, mint az egyszerű népnője, s te blöázol?!
Ahelyett, hogy hanyatt löknéd magad a meghatódástul?!
Nem vezet ez jóra, csakszólok.:O)))
@Anyámasszony_sanyija: De a kitelepülők szülei valamit befizettek nemde adóban a kölykük kitelepüléséig is? Azzal mi van? Azért nem jár semmi? Ha nem tudnak a diplomásnak megfelelő állást, körülményeket itthon teremteni, akkor ki a hibás? Az akit tanult évekig keményen orvosnak?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De hol kell a stadion?? :-DDD Ez a Sousa is húz oda el innen. pepsifoci.hu/node/128481 Vidinek még nem szólt. ;-DDD
@Andriana44: A bejutásért régen is vért kellett hugyozni, úgy emlékszem. És azok a jegyzett egyetemek, ahol vért kell.

Nem volt fiatal munkanélküliség, hiszen mindenki ült egy egyetemi padban médiaszakon. Azokból lett a sok PR-os és beszédíró.
@Mystes: Amilyen hülyék, látod, és ezekkel akar Orvbűnod barátkozni. Botrány!
@a szív fészkei: Nem érdekel a szülők adófizetése. Én is fizetek adót, nem is keveset. Ne kelljen már az én adómból olyanokat egyetemen oktatni, akik elmennek.
A gyerek taníttatása a szülő felelőssége, nem az enyém. Ha majd lesz gyerekem, az ő taníttatása pedig az én felelősségem lesz.
Mindenki a saját sorsáért (esetleg a szűk környezetéért) felel. Nem az államtól kell várni a segítséget.
@AKIsTUDATLAN: Ez még pár éve volt, akkor ellenzéki minielnök lányaként ette a a "haza nem lehet ellenzékben!" sanyarú kenyerét. Egyszer olyan szafariszerűségként a vadak közé merészkedve kibírta a buszt
"...Demján Sándor nézetét, aki szerint inkább legyünk a tízmillió plázaépítő segédmunkás országa, mint a magasan képzett szakembereké,..." Mi ez a bullshit? Az jobb, hogy lassacskán 2 meg 3 diplomával rendelkező "magasan képzett szakemberek" mennek koldulni? Mert már annyi van belőlük, hogy ilyen kis ország nem létező gazdasága nem tudja felvenni a számukat. "Magasan képzett szakemberek"...?! Röhej. Lassacskán olyanok kerülnek ki a felsőoktatásból, akik a nevüket sem tudják leírni... Tisztelet a kivételnek...!
"...azért az csak röhej, hogy se jogász se gazdasági szakembert nem kell ennek az országnak." Sokkal inkább röhej, hogy tele van az ország jogász vagy közgazdász végzettségű egyénekkel, mégpedig annyival, hogy lassacskán már WC-pucolónak is ilyen végzettséggel vesznek csak fel embereket (az irdatlan nagy számok miatt elértéktelenedtek ezek a szakmák...)
Amúgy, azzal teljesen egyetértek a poszt azon felvetésével, hogy OVI hazudott a fiataloknak (is). Kár, hogy ők (és a szüleik) ezt nem emlékeztek erre...(legalább az előző uralkodása) folytán)!
@Anyámasszony_sanyija: Akkor az állam meg ne várjon ennyit az állampolgárától és hagyja élni. De Orvbűn akar államosítani mindent, hogy ő jobban tudja, és megoldja helyetted is.

És ha majd a te gyereked akar menni? Elé fekszel a küszöbre?
@wmіkі: te genetikai zsákutca,mit ugatsz?még fényképen se láttál iskolát.kivel íratod ezeket a hülyeségeket?diktálod a szomszédodnak?
@Bakter:

Viszont szintén az Ausztrál Mezőgazdasági Minisztérium ért el sikereket is: előállították a felvágva a levegőn sem barnuló almát!

Ott ezek a problémák...
@a szív fészkei: Az adókat csökkenteni kell, mert még most is nagyon magasak. Minél kisebb az állam, minél több marad az adófizetők zsebében, annál jobb.
Természetesen az adócsökkentést ellensúlyozni kell a szociális kiadások lefaragásával. Az állami újraelosztást minimalizálni kell.

Ha a gyerekem el akar menni, akkor elmegy, nem tartom vissza.
@a szív fészkei: Gyerekek, komolytalanok vagytok. :-) Azon kívül a szimbólumokat sem fejtitek meg rendesen. A lényeg, ennél határozottabb tettekre volna most szükség.
@wmіkі:

Mondták már, hogy olyan vagy elölről, mint a pávián hátulról?
@wmіkі:

Inkább tanulnád meg a saját anyanyelvedet, nyomorult drogos majom.
@Anyámasszony_sanyija: ha majd lesz gyereked. Ez a kulcsszo. Amugy bocsika, de tinikent honnan tudod milyen egyik pillanatrol a masikra talajvesztettnek latni a gyereket, mert epp olyan kedve van egy seggfejnek. Honnan tudhatnad, mikor rad meg egy pohar tejet se mert senki bizni?!
@Fot L' Mondó: szomoru teny, hogy a diploma meg mindig jobb vedelem a nyomor ellen, mint a 8 altalanos. De majd megtapasztalod. Csak Mar keso lesz tanulnod.
@s: Volt már törpilla, akinek jól jött a Reichstag égése... Ötletben a miénk is szeret visszanyúlni a hagyományokhoz. Clodo meg öreg cimbi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már 14 éve nem vagyok tini. A munkámban sokmindent rámbíznak, emellett a vállalkozásomban én bízok magamra sokmindent.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ami nem semmi. És a SZABAD levegőn megrohadó - ezért ez ellen küzdő - Orvbűn ellen van valami tipp?
@gnme: "Csauseszku is így kezdte, ..aztán lemészárolták egy meszelt falnál"

Felesleges a románokkal versengeni ilyesmiben. Egy vakolatlan fal is megteszi . . .
@wmіkі: Az érdekelne, te miben hiszel? Lőrincze Lajosban biztos nem. ;-DDDDDDDDD
@a szív fészkei: Érts a szimbólumok nyelvén. Most határozottabb tettekre volna szükség, a lényeg mindössze ennyi.
@Anyámasszony_sanyija: oreg hiba. Ahogy elolvaslak kb egy 12 eves szintjen gondolkodsz.
@a szív fészkei: Igaz, igaz. Mintha csak magam mondtam volna . . .
@a szív fészkei:
Köszi a tájékoztatást...Mint baranyai fellélegeztem,de azért egy kicsit szomorú is vagyok...Ebben a rideg világban szívet melengető volt ez a kis románc, ami a jelek szerint nem fog már soha szárba szökkenni...Stefi/Berci pedig tényleg hiányzik innen az új belépők színvonalát tekintve...Nem gondoltam volna...
@Mystes: Van egy változó (IQ), aminek az USA-ban magas az értéke és nagy a szórása. Mi a kérdés?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A színvonalas eszmecsere elsőszámú szabálya, hogy a vitapartner személyét semmilyen formában nem minősítjük, csak az elhangzott érvekre reagálunk ellenérvekkel (amennyiben tudunk). A személyeskedéssel csak magadat minősíted.
Ezt nem én találtam ki, hanem az ókori görögök.
Szóval a mondandóm melyik pontjával nem értesz egyet, és mivel tudod indokolni?
@Klarita: :-))) Hát Bolin múlik, hogy a Bercivá véltozottal érdekli-e a téma? Úgy tudom, megrögözött Renault-jelmániás.
@Klarita: Könnyű a jót megszokni. :-)
@a szív fészkei:
Igazad van, nehéz volt bejutni. Viszont megnéztem a KSH adatai között, h az 1985/86-os tanévben állami pénzen 102.000. hallgatót vettek fel nappali képzésre, és több mint 25.000 diploma lett kiosztva ebben az évben.
2012-ben 10000 nappali hallgató ösztöndíjjal??? Hány diploma lesz így, 6-8 ezer??? Ez az a rohadt nagy fejlődés amit szerettünk volna, hm??
Bizony kell a sok képzett diplomás, majd a munkaerőpiac beszabályozza, h milyenek is legyenek.
De ez a banda így a segédmunkások országát csinálja.
a probléma valóban az, h ha a gyerekeink nem tudnak itt tanulni, elmennek. Ha a kormány ilyen horrorisztikus mennyiségű adót szed be tőlünk, elvárom h, pl erre költse, ne fociközpontokra meg egyéb faxságokra. És sajnos ez nem demagógia, ez a mai valóság!
Én nem tudtam befejezni a főiskolát, mert dolgoznom kellett, szeretném ha a gyerekem itt végezné az egyetemet és nem külföldön, mert nincs havi százezer forintom tandíjra!!!
Ha ezt nem hajlandó tudomásul venni a jelenlegi kormány, ám el lehet húzni a pékbe, majd csinálja az, aki NEKÜNK csinálja, és nem magának!
@a szív fészkei: Légmentesen lezárva kell tárolni. Mindannyiunk érdeke ezt kívánja.
@Anyámasszony_sanyija:
Én meg vizitdíj mellett, de mindegy.
Ok. Aki élhetetlennek, kiszámíthatatlannak és etikátlannak ítéli ezt az országot, az kimegy tanulni és boldogulni.
Itt meg marad az egyházbarát felsőoktatás meg a ludovika reloded, aztán nem lesz társadalmi veszteség, se nyereség, mivel befektetés se volt. Csak a suttyóság marad.
@a szív fészkei:
Ezt írtam én is, 1989-től 1993-ig jártam fősulira, és vért pisáltunk. nekem ez volt a "régen".
Utána jött a tömegképzés, kb. 1998-tól 2011-ig.

Az bosszant, hogy volt 13-14 év, amikor az ökör is diplomát kapott, mindenki tanult valahol, a színvonal a béka segge alatt volt persze, mert a fejkvóta miatt a felvett hülyéket bent is kellett tartani.

Most meg az bosszant, hogy a nagyon jó lányomra is tandíjat fogok fizetni úgy, mintha nagyon hülye lenne. (480 pont, felsőfokú angol, folyékony japán).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekünk a felvágás nélkül is már eleve barna emberekkel van egy kis problémánk. (Gondolok itt arra, hogy orbán és haveri köre /mint pl. lázár/ is dzsipó.) Ez most nem sikerült olyan kurvára pc-re, de az a helyzet, hogy szarok rá.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Kikészülök ezektől az ezotériazabáló ostoba proliktól. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ugye, amikor Stefi eldanolta a maradásáért virtuálisan Gianni Morandi régi számát, a Térden állva jövök vissza hozzádot, az azért blogtörténelmi pillanat volt.
@a szív fészkei: Batlás botlás. Nem baj, neked elnézzük. Mindennapi demagógiánkat add meg nekünk Uraaaaam! :)
@Anyámasszony_sanyija: a tenyek miota szemelyeskedes?! Olyan elkepzeleseid vannak, mint egy 12 evesnek. Ez teny.
@Andriana44:
Bizony '98 után ugrottak fel a keretszámok és le a ponthatárok. Gyönyörű volt a statisztika, munkanélküli helyett fősulira mentek olyanok is, akiket zavart, hogy annyit kell olvasni.
@s: Értek életem; szerintem is kéne már több is, mint tökölés, de mi legyen az? Minden megtehet és meg is tesz félelmében, hogy el kell mennie a rollerpályájáról, a Nádorfehérvári teremből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Há igen, nyóc átalánossal má mostan is nehezen bódogulok! Há mer, a sok tirpák diplomás kancsó eveszi előlem a jó munkákat, nekem meg marad a szarlapátolás! Még jó, hogy kivagyokbukva a diplomásokra! Egyik sem akar dógoznyi, csak űni a jó kis irodai székibe, oszt pofázkodik, meg telefonál naphosszat.
-------------------------------------------
De, ahogy elnézem a billentyűzet kiosztásod, nem igazán magyarhonból írogatsz ide nekünk okosságokat... talán először el kellene jönni Magyarországra, mielőtt nekiállnál trollkodni...
@saravad: Azért lehetne nevesíteni azokat helyeket. Kik gründolták, miért és hogyan tartották fent.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Konkrétan melyikre gondolsz, és mivel tudod indokolni, hogy hibás az adott érv?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A spanyoloknál most nagyon nagy a munkanélküliség. Mi a fenét csinálnának? Kimennek edzést nézni.

Még mindig jobb, mint kommentelni! :)
@s: Már vontunk élőláncot köré, de sajnos a légáramlatot nem tudtuk körülötte blokkolni.
@Mystes: Tényleg cica, az puszta demagógia, hogy a világ rajtad és Martonyiékon kívül kiakadt ezen a BALTÁSON (hogy megnyugodj)? De higgyél csak Jézusban, ez most különösen delikát tőled.
@a szív fészkei: Általános, minden szektorra kiterjedő sztrájk. Az odabasz. Azt nem lehet kibírni, mert nem folynak be a költségvetési bevételek az államháztartásba. Ott már csak egy hazárd katonai akció marad, mint lehetőség, vagy pedig az elmenekülés utáni hatalomtól való megfosztatás. Egyiptomban sikerült. Itt a megosztottság miatt nem akaródzik elkezdeni, de ezzel is csak a járulékos károk lesznek nagyobbak. Ez itt most zsákutca, nem vezet út innen sehova tovább. Ezt kellene belátni.
@a szív fészkei:

A butaság egyszerűen kiirthatatlan, rosszabb mint a pestis, ellenszer nincs (Illetve Viki Csimpi szerint a felsőoktatás eltörlése).
@saravad:
Igen, és még alsó limit sem volt.
Tehát akkoriban mondjuk 120 pont volt a max. abban a rendszerben, de azért előtte meghúzták egy 70 pontnál, hogy az alatt nem vehetik fel.
Na, 99-től már alsó határ sem volt, ha 30 pontja volt, akkor is feltöltötték vele a létszámot, lásd az ominózus Könnyőipari Főiskolát. Szakadt gyenge szakközepekből kettes tanulók mentek oda, rokonságban is volt, esküszöm, egy egyismeretlenes egyenlet gond lenne neki:( De még így is 10 évig végezte az adófizetők pénzén.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Látja, hogy rajta se sokat lendített, más mit kínlódjék vele? Ez színtiszta emberbarátság, szemét vagy, hogy nem értékeled!
@s:

A cigányozást leszámítva úgy általában adom, ebből a picsogásból nem lesz énekes halott.

A tanárok és a diákok, amit az elmúltkétévben "csináltak" (mit is?) az ultraszánalmas.

Ha bunkó lennék, azt írnám, mindkét csoport pontosan azt kapta, amit megérdemelt.
@a szív fészkei:

Hát attól az interjútól beszartam, amikor levezeti, hogy nem csak ügyetlen volt, de hülye is, ezért ment politikusnak. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kevesen értik, de az a helyzet, hogy a felsőoktatást az állami támogatás baszarintotta agyon. A színvonaltalan oktatókat az adófizetők tartották el éveken át, a fiatalok beterelése pedig azért volt jó, mert addig sem látszott, hogy munkanélküliek. Ez a rendszer hosszú távon csak szart képes előállítani, ez ma már a vaknak is nyilvánvaló. orbánnak abban igaza van, hogy a felsőoktatás költségeit nagyobb részt annak haszonélvezői kellene, hogy megfizessék, tehát a diákok, ill. azok családjai. Amiben téved, az a bevezetés időzítése, és a mérték. Ezt nem most kell meghúzni, továbbá az állam nem vonulhat ki TELJESEN a felsőoktatás támogatásából. Kellene létezzen ösztöndíjrendszer, és a jobb egyetemek direkt állami támogatása. Ezzel a mostani akcióval megöli ennek az országnak a jövedelemtermelő képességét.
@regress: Haggyad Mikit! Tök jó a blogja. Még nem tudtam eldönteni, hisz-e az evolúcióban vagy nem. Bár, ez lehet, hogy nem az ő hibája :)
@s:

Ez nem tandíj, így bevezetve ez egész egyszerűen a felsőoktatás megszüntetése.

Legyen az első diploma ingyenes, de kőkemény tanulmányi elvárásokkal, aki hülye vagy lusta, az fizesse a képzésének a költségét, aki meg mondjuk átlag 4,5 felett van, hadd szerezze már meg a diplomát, attól mert csóró. Még ha a tandíjat levesszük, akkor is kőkemény anyagi megterhelés ez a családnak, én is végig melóztam egyetem mellett.

Megj: Bokrosék is valami hasonlóban gondolkodtak. Akkor bezzeg volt tünti...
@saravad: Amikor a Ludovika ott rohadt évtizedekig, egyszer nem írtál be, hogy megy tönkre a nemzeti vagyon!
Tovabbi remek elvezeteket!
(hujje kocsog ez a linux kodtabla...)

"Hiába folyik azonban a csapból is a keleti-nyitás politikája, Magyarország 10 legfontosabb exportpiaca között egyetlen ázsiai ország sem található és csak egy szomszédos ország (Ausztria). Ennek megfelelően az ázsiai országokkal folytatott kereskedelem rendre passzívumot mutat, és egyelőre nem részesedünk kellő mértékben olyan országok importjából, mint Kazahsztán, Oroszország, vagy a szomszédos Ukrajna, miközben a nyersanyag-behozatalunknak köszönhetően nem ismeretlenek ezek az országok a hazai kereskedőknek sem - írja a Creative Expert Consulting, amely szerint a régiónkba jutó export 90 százalékát a cseh, lengyel, román és szlovák piac veszi fel, miközben a délszláv államokban is jelentős a potenciál."

www.napi.hu/nincs_rovat/rossz_modszerrel_probalkoznak_a_magyar_cegek.538947.html
@Mystes:

Gondolom, miki szerint a gravitáció is hitkérdés.
@a szív fészkei: Persze. Téged is felvennélek, de olyan szarul írsz, hogy inkább ne.

PS:
A Dopeman-táborban viszont még te lehetsz a kiráj! :)))))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

GYENGEBB KEPESSEGU NARANCSBOLSIK RESZERE.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csak 2007 őszén, az Alkotmánybíróság határozata után hitelesítette a kérdéseket, amelyekre a két ellenzéki párt megkezdte az aláírásgyűjtést. A rövid idő alatt összegyűlt aláírásokat a Fidesz képviselője, Tarlós István adta le 2007. október 24-én. Az OVB december 5-én hitelesítette a leadott aláírásokat.[2] Az Országgyűlés december 17-én nagy szavazattöbbséggel a népszavazás kiírása mellett döntött.[3][4] Az Országgyűlés határozata ellen magánszemélyek kifogást emeltek az Alkotmánybíróság előtt,[5] amelyet 2008. január 22-én a bírák elutasítottak.[6] Eztán a köztársasági elnök 2008. március 9-ére tűzte ki a szavazás időpontját.

Kérdések
Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

A parlamenti pártok köztül a népszavazást kezdeményező KDNP és Fidesz folytatott aktív igen-párti kampányt. A Fidesz 2007 őszén kezdte népszavazási előkampányát, melynek vezetője Tarlós István lett. Tarlós országjárása során számos vidéki települést keresett fel, hogy a népszavazáson való részvételt és az igen válaszokat népszerűsítse.[7] A pártot vezető Orbán Viktor csak a kampány kései szakaszában jelent meg ténylegesen. Kiemelt sajtófigyelmet kapott Orbán Viktornak a veszprémi kórházban tett látogatása, ahol az MSZP egykori egészségügyi miniszterének vendégeként tárgyalt az egészségügyi rendszer problémáiról.[8] A Fidesz a szavazás előtt egy hónappal kezdett utcai plakátkampányba, amelynek első jelszava a 3 igennel sokat spórolhatsz! volt, amelyet sok kritika ért.[9] A kampány fő jelmondata végül A jövő 3 igennel kezdődik! lett, amelyet személyesen Orbán Viktor indított útjára 2008-as évértékelő beszédében.[10] A párt utcai- és óriásplakátokon, illetve rádiós- és televíziós hirdetésekben is az igenek támogatására buzdított. A kampányzárás előtti napokban jelentek meg az újabb vitát kiváltó Igen, eltöröljük őket! feliratú plakátok.[11]

Kerdesek????

hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s

hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s
@a szív fészkei: Tudom! Már az enszben is tárgyalják a baltás ügyét!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nekem van kérdésem:

Mit keres Damon Hill, akarom mondani a Jegybankelnök úr a wizzerben???
JA, IGEN....

A népszavazás lebonyolítása 4 milliárd 470 millió forintba került.[54]

yess...

REMEK...
@Mystes:

Én nem tudom, te mit csinálsz, én a barátaimmal társalognék, ha nem pattognál itt mint a Hajdu Ditu mosógép...
@Andriana44: DE piacképes tudása van már most! Grat! Nem semmi kiscsj lehet... ;-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egér! Amikor Jézus eljön, ki nem szarja le a gravitációt!? :)
@Mystes: Kereszténynek tartod magad te szerencsétlen ezek után? Ti veritek a nyálatokat a vallás fontosságára, mert az milyen tartást ad? Te még erkölcstanból is buknál ezek után. Na csá!
@Mystes: Inkább ott ,mint Navránál, ahol te is lopod a drága állami napot nem kevésért.
Kedves Fabius!

Őszinte leszek.

Ez a blog egyre szánalmasabb. Úgy látszik, kedves Fabius, hogy még mindig nem heverted ki azt a súlyos lelki megrázkódtatást, melyet a velem folytatott történelmi-világnézeti vitában elszenvedett megalázó vereséged okozott. Felmostam veled a padlót, összezúztalak az acélszilárdságú érveimmel, nyilvánosan megszégyenítettelek, és emiatt – meglátásom szerint – összetört benned valami. Azóta egyre agresszívabb liberálbolsevik propagandát nyomsz, ami szokásos kisebbrendűségi komplexuson túl a zaklatottságból, érzéki vibrálásból, és hisztérikus exhibicionizmusból táplálkozik. A jobboldali magyar ember: nyugodt, boldog, lehiggadt ember; a gyökértelen, idegenszívű balliberális ember: zavart lelkű, háborgó, boldogtalan, kapkodó és gyűlölködő ember.
Te magad se szereted magadat, és a saját ellenséged vagy, ezért provokálsz tudat alatt és uszítasz mindenkit magad ellen.

Mélyen sajnállak, mert ismerem kedélyállapotod keserűségét, de ugyanakkor haragszom is rád, mert megállíthatnád ezt a borzasztó szellemi-erkölcsi leépülést, de te saját akartadból süllyedsz egyre mélyebbre.

Imádkozom érted.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szép hasonlat volt! Csak így tovább! :)
@IDKFA:
Honnan vetted azt a baromságot, hogy Norvégiában nincs orvosképzés?

I Norge tilbys utdannelse innen medisin ved Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Universitetet i Tromsø. Utdannelsen har i Norge en normert studietid på 6 eller 6 og et halvt år, og fører frem til den akademiske tittelen Candidata/candidatus medicinae (cand. med.).
@Mystes:
Ez nagyon-nagyon... igaz!

Kezdesz libsi lenni! :D
@a szív fészkei: Szeretem, amikor ostorozol! A mai mazochista adagom is megvolt :)
Kedves Fabius!

Őszinte leszek.

Ez a blog egyre szánalmasabb. Úgy látszik, kedves Fabius, hogy még mindig nem heverted ki azt a súlyos lelki megrázkódtatást, melyet a velem folytatott történelmi-világnézeti vitában elszenvedett megalázó vereséged okozott. Felmostam veled a padlót, összezúztalak az acélszilárdságú érveimmel, nyilvánosan megszégyenítettelek, és emiatt – meglátásom szerint – összetört benned valami. Azóta egyre agresszívabb liberálbolsevik propagandát nyomsz, ami a szokásos kisebbrendűségi komplexuson túl a zaklatottságból, érzéki vibrálásból, és hisztérikus exhibicionizmusból táplálkozik. A jobboldali magyar ember: nyugodt, boldog, lehiggadt ember; a gyökértelen, idegenszívű balliberális ember: zavart lelkű, háborgó, boldogtalan, kapkodó és gyűlölködő ember.
Te magad se szereted magadat, és a saját ellenséged vagy, ezért provokálsz tudat alatt és uszítasz mindenkit magad ellen.

Mélyen sajnállak, mert ismerem kedélyállapotod keserűségét, de ugyanakkor haragszom is rád, mert megállíthatnád ezt a borzasztó szellemi-erkölcsi leépülést, de te saját akartadból süllyedsz egyre mélyebbre.

Imádkozom érted.
@Coandă effect:
Berc... akarom mondani Steffke!

Most komolyan? 8)
@a szív fészkei: Minek keresztyénnek lenni? Hogy állandóan baszogassák az embert, hogy miért és hogyan nem felel meg neki? Majd hülye leszek! Főleg akkor, amikor a deviánsok meg akkor a legnagyobb szupermenek, amikor a legnagyobbat tudják szarni mondjuk az asztal közepére. Ez sokkal könnyebb, és semmi baszogatás utána.

Gondolj csak bele!
Berc... akarom mondani Steffke!

Most komolyan? 8)
@s: És megöli a még jó egyetemeket is, lásd szénszünet, mert utolsó pillanatban elvont valagsok pénz tőlük. szegedma.hu/hir/szeged/2011/12/szenszunet-az-egyetemen-60-millios-sporolas.html UGyanez a többi patinással. Kurvajó, nem?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te egy mocsok vagy, mert basztacc itten itt mindenkit hülye számokkal.
Anyám jól van, köszönöm az érdeklődést.
Remélem nem köll magyarázkodni, kurva életbe mán.
Nem mindegy Neked, hogy ki a lófasz lájkolja a szart?
Szar a szarral, kedves testvérem...
na bazzeg kellett nektek emlegetni... :)
@a szív fészkei: Nem lehet mindenkinek olyan jó állása, mint nekem!

Az elvekért viszont szenvedni kell! Ez vagy te.
az volt ma már, hogy kapja be viktornak egy harapós ló? :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szia Boli!

Igen, komolyan imádkozom értetek. Ezzel Jézus Krisztust követem, aki még a kereszten is imádkozott ellenségeiért!
@Coandă effect:
Szevasz Stefi!
Constanca polgármestere is jól fizet?
Hol nem bukkansz még fel?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sőt, amikor Jézus eljön, akkor még az evolúcijót is leszarja mindenki!

:)
@wmіkі: érdekes, mikor népszavazni kellett akkor meg hazaáruló nemzetvesztő gyurcsány tandíjat akar, fúj fúj, mi? A felköpés és aláállás minősített esete, gratula.
@Coandă effect: Oppá, aerodinamikában is hasítasz mától? Visszajöttél? Már siratunk egy ideje de a zombi feltámad.

Baranyában a szarvasgomba melé a sváb parasztoknak magánjetjük is van? Ha ez Orvbűn vidékpolitikája, grat!
az volt ma már, hogy kapja be viktornak egy harapos ló? :)
a blog moci meg mondjon le, vitya meg vele tarthatna... :)
Bazmeg, Stefi kopasz vén fasszá operáltatta magát. :0
@Klarita: Visszajött Stefi Coanda effect néven ma regizett. Így este nyolc körüli hozzászólást keress: szoká szerint duplázva, amiben Fabius lelkét menti meg önmagától ;-DDDDD
@batka manó: Hitlernek bekapta egy harapós bakkecske, oszt látod , milyen rossz vége lett.
@Knósszosz:

Őőőőőőőőőőő, hogy őszinte legyek, nekem intézett válaszodból, melyet tisztelettel megköszönök, kristálytisztán csak az első mondatot értettem. A kedves mamát természetesen csókoltatom!

:0
@Dr. jenőke (jenőke): Akiket nem vesznek fel ott , az eljön ide nehéz pénzekért tanulni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A kopasz faszt itt most nem a szó porntube-i értelmében kell venni, erre szeretném felhívni a hölgykoszorú figyelmét.

(Milyen stílus mi, cickányok? Írnom kéne bazmeg...)
@AKIsTUDATLAN: Rasikát elviszi az állami ódi, de ezek szegények mivel járnak majd? www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/felszamolt-megallok-mav-nem-lesz-ellatatlan-telepules-393021

GYurcsány alatt nem zengett emiatt a halálba taszítja a mocsok szoci a vidéket! Most mi van?
@Knósszosz: :-DDD Olyan soká nem volt, elvonási tünteink lettek, látod.
Ezt láttátok már???
Undorító!

youtu.be/rwwdklPslQA

Sokszor végignéztem már ezt a videót, amelyben Nagy Navarro Balázs teátrális körülmények között, rikácsoló hangot hallatva elgáncsolja magát és látványosan elvágódik, de még mindig nem tudok betelni a látványával. Navarro régóta a bögyömben van, már a látványától is leküzdhetetlen undort érzek, alattomos mosolyától, sápadt arcától és ravasz patkánytekintettől kiver a hideg veríték. Navarro története tipikus példája annak a tülekedésnek, amely a balliberális oldalon közéleti reflektorfényért folyik. Ő is csak egy semmirekellő, oktondi, széllelbélelt, fölfuvalkodott alak, de a személyéhez mégis hatalmas szellemi teljesítmény fűződik, hiszen ő volt az a lángelme, aki feltalálta a „gördülő éhségsztrájkot”. A gördülő éhségsztrájk azt jelenti, hogy Navarro a kamerák kereszttüzében látványosan éhezik egy kicsit, majd elmegy a legközelebbi kifőzdébe és rendel egy hatalmas adag tökfőzeléket fasírttal.

Összességében megállapíthatjuk, hogy Nagy Navarro az ismeretlenség homályából néhány hónap alatt a magyar közélet egyik, legundorítóbb, legvisszataszítóbb, legellenszenvesebb szereplőjévé lépett elő.

UNDORÍTÓ!
felsőoktatás:

Ilyen remekbe szabott ámokfutást még gyurcsány se tudott levágni legjobb pillanataiban sem, pedig ritka tehetséges versenyző volt ö is. Nagyon gyorsan kellene valami okosat lépni, hogy ezt a sok kontárt a fő mekk elekkel az élen kilehessen baszni végre oda ahová való, a történelem szemétdombjára.
@Coandă effect: Kitört rajtad az Ádvent? Sváb paraszti kúriátok még nem égett le a gyertyázástól, remélem. Ott áll a hangárban a jetetek? Mikulás előestéje van,miért nem a kisdedek csizmáját tömködöd cukorral?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Esztet nem is elemezném tovább, tejesen igazad van! Tudod a Kuszai ökörségektől rosszul alszok, és aszt gondolom, mások iss.
Ráadásul Peni is leszar.
Most mi a lófaszt csináljak?
@Coandă effect:

"jobboldali magyar ember: nyugodt, boldog, lehiggadt ember; "

Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szőke és másfél mázsa.
Az udvar szigorú gyöpén
imbolygott göndör mosolygása.
Ledőlt a puha, langy tócsába,
hunyorgott, röffent még felém -
ma is látom, mily tétovázva
babrált pihéi közt a fény.
@Coandă effect: Jól van, örülök, hogy a kormányoldali PR Baranyában végre, végre megszólalt.

Szokták ott elgáncsolni magukat, jól látod, éjjel a fagyban ezt direkte gyakorolják is. Uram már egészen profi benne. Azért is maradnak ott éjszakára, nehogy ne tanulják meg a koreográfiát pontosan.

CSók BERci, add át Böröcznek. Pont a klotyójuk falán van a képe, hozza a ingert megbízhatóan.
@a szív fészkei: De én most zengek! Akkor most már megnyugodtál? :)
@Knósszosz:

Nos, ami Penit illeti, ez egy nagyon kényes kérdés... :D
@Coandă effect:
Navarro a celebdemokrata.

:)))
@a szív fészkei:
Kösz!
Hát, ja, mondjuk rá azt mondom, megéri belefektetni, megpróbálom így felfogni, és nem az igazságtalanságon keseregni, (meg még az ő életkedvét is elvenni.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezt angolul kéne publikálnod itt: www.hollywoodreporter.com/ Mert ez Charlizka nem olvasni magyar.
@a szív fészkei:

:DDD

wmiki.wikispaces.com/

Karl Friedrich Drais .... stb kommentelő szíves közlése.
@Andriana44: :-)) Nézni kelle japán ösztöndíjt.Rokonunk fia - mondjuk a közgáz meg holland egyetem után - kapott egy hat hónapost, oszt ott összejött élete párjával, egy dél-amerikai szintén ösztöndíjas hölggyel.Ma Párizsban élnek. Multikulti.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most vacsi előtt ez miért??? Én mindig szép Charlize-kát küldök, te meg ezt?? :-(((
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?"
Pont az állami támogatást szűkítik, úgyhogy a népszavazás döntésével - szó szerint véve - nem mennek szembe a narancsos köcsögök. De döntés értelmével annál inkább. Szemét banda.
ez a HÖOK-os pacák is megéri a pénzét reggel hallgattam a rádigóban' azt' besértődött amikor azt merték kérdezni tőle, hogy eddig - az elmúlt két éveben - mija faszt csináltak és mi a "b" terv ha vitya véletlen nem ijed meg a fenyegetéstől.
@Mystes:
Anno a lövészárokban mondták állítólag:

"A lövészárokban nincsen ateista!"
Nincs senki sem, aki a narancsbőrű pofájukba vágja hogy négy éve még népszavazással hergelték az embereket a tandíj ellen???

Most még mi a lófaszt csinálnak? Vagy most nem a magyar fiatalság jövőjének az ellehetetlenítése hanem a magyar közoktatás megújítása?
@a szív fészkei:
Ez jól hangzik, gratu a srácnak!
A japán ösztöndíj a lányom fantáziáját is piszkálja (csak én, h...-e anyuka úgy szeretném, ha még addig itthon lenne.)
De hát ez nem lehet szempont most.
@a szív fészkei:
Fransziában elég jó! :))
DÖG VAGY! Én tanítom pedig...
@ubu1:

Ez a kérdés dicséretére válik a Sólyomnak meg az Alkotmánybíróságnak, akik nem találtak benne semmi defekteset.

Ezek a vén fingok nem a munkájukat végezték, hanem Orbán sűrűn pettyegtetett seggéből pislogtak kifele.
Na, Magyar Bálinték Brüsszelhez fordulnak a Választási Csalás Törvény miatt. Végre valaki. (ATV, kálmánolga)
@Anyámasszony_sanyija:
Ezeket a kiskamaszos éretlen dolgokat írogáltad:
" Nem érdekel a szülők adófizetése. Én is fizetek adót, nem is keveset. Ne kelljen már az én adómból olyanokat egyetemen oktatni, akik elmennek."
"Az általam javasolt rendszerben diákhitelből lehetne a tandíjat fizetni. Ezt később az állam bizonyos szakoknál (amire van a munkaerőpiacon kereslet) adókedvezmény formájában visszafizetné. Fontos, hogy csak piacképes szakokat szabad államilag támogatni, és csak utólag."
"Én a tandíj mellett szavaztam 2008-ban, és most is úgy gondolom, hogy az egész felsőoktatást fizetőssé kéne tenni. A támogatott szakokon (mérnöki, informatikai szakok) jó eredménnyel végzőknek vissza lehetne fizetni a tandíjat adókedvezmény formájában. Természetesen csak akkor, ha Mo.-on dolgozik. Így lehet maximálni a társadalmi hasznot. A kitelepülők felsőoktatását ne az adófizetők fizessék."

A fentiek azt mutatják, hogy inkább demagóg dumát nyomsz, mint tudást.
Az adókedvezmény, utólag (mi alapján?! hogy döntöd el utólag, hogy amire 3 éve jelentkezett piacképes-e? Vagy 5 év múlva piacképes-e? Hogy méred a piacképességet, mikor a munkáltatók zöme nincs megelégedve az oktatás minőségével, stb stb.) Miből fogod fedezni az adókedvezmény hatását? Mit emelsz? Honnan pótlod?! Ugyanott vagy, mert az adókedvezmény miatt kieső jövedelmet te fogod kitermelni, nem ő. Stb stb stb stb.
Az egész ott bukik meg, hogy nem életszerű, demagóg (ingyenes felsőoktatás egyik nap, másiknap hagymázos diákhiteles, utólag eldöntöm mi piacképes, adókedvezményes, soroljam?!) fizetős felsőoktatást csinálni elmebeteg dolog. Ha ezt szeretnénk, akkor időt kell mindenkinek adni, hogy erre is felkészüljön, tartalékolni tudjon, a diákhitel alternatíva legyen, ne kevés kivétellel kötelező szabály. Soroljam?!
Az én adóm duma meg azért fals, mert nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nem biztos, hogy azért adóztak a szüleim, hogy te pont úgy vesztegesd el magad, vagy adó és járulékkerülésed miatt miért az én adómból kell majd neked nyugdíjat adni, stb stb stb. Demagóg én is tudok lenni, csak minek?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kakaóbiztos Magyar Bálint aggódik a szubliminális választórétegért?

Örülök, hogy ennyire küzdünk azért, hogy belepofázhassanak olyan dolgokba, amikhez még a náluk sokkal okosabbak sem értenek.
@Coandă effect:
Czukorfalat... BERCZIKE! (Vagy valamelyik talpnyaloncza...én is imádlak benneteket!! KOMOLYAN! Azért annyira ne bízd el magad... nem randizok VELED, imádom a NŐKET!)
Most már, hogy ennyire belsőséges a ... "viszonyunk", megemlíteném, hogy egyre szarabbak vagytok... Aggódok értetek!!!
Most komolyan! :))
Értem én, hogy megélhetési q.... izé szóval, szimpla örömszerzők vagytok csak....
De... (tudom, de-vel nem kezdünk mondatot) vérciki, hogy ott, a Miniszterelnöki Sajtóirodában, csak ennyire telik, TŐLETEK!
Azért a pénzért, amit ott havonta felmarkoltok, csak erre a... sziporkásan nyáladzós és csillogó szar stílusra telik - hááát... eléggé... nyálkás ez, ezért a pénzért.
Értem én, hogy valamiből nektek is meg kell élni!
Viszont ezzel a szinttel komolyan tisztességesebb lenne, ha egy buzibárban árulnátok magatokat! :))
Bár... hozzátok gyomor is kell, evégre a komcsi múltatok, az sokakból hányingert vált ki.
Piktor és a többi komcsi nem zavar benneteket?
Illetve pénzért bármit?
Értem én... :DD
@a szív fészkei:

Mert az élet nem habostorta, azért. Háború, válság, ebola, wmiki is van a világon, nem csukhatjuk be a szemünket.

Elmentem BL-t nézni, csóközön, oszt' jónapot!
Czukorfalat... BERCZIKE! (Vagy valamelyik talpnyaloncza...én is imádlak benneteket!! KOMOLYAN! Azért annyira ne bízd el magad... nem randizok VELED, imádom a NŐKET!)
Most már, hogy ennyire belsőséges a ... "viszonyunk", megemlíteném, hogy egyre szarabbak vagytok... Aggódok értetek!!!
Most komolyan! :))
Értem én, hogy megélhetési q.... izé szóval, szimpla örömszerzők vagytok csak....
De... (tudom, de-vel nem kezdünk mondatot) vérciki, hogy ott, a Miniszterelnöki Sajtóirodában, csak ennyire telik, TŐLETEK!
Azért a pénzért, amit ott havonta felmarkoltok, csak erre a... sziporkásan nyáladzós és csillogó szar stílusra telik - hááát... eléggé... nyálkás ez, ezért a pénzért.
Értem én, hogy valamiből nektek is meg kell élni!
Viszont ezzel a szinttel komolyan tisztességesebb lenne, ha egy buzibárban árulnátok magatokat! :))
Bár... hozzátok gyomor is kell, evégre a komcsi múltatok, az sokakból hányingert vált ki.
Piktor és a többi komcsi nem zavar benneteket?
Illetve pénzért bármit?
Értem én... :DD
@Mystes:

Szerintem, ha nem állsz le a WD40-el, úgy maradsz, azt' úgy fogsz kinézni, mint Matolcsy.
@Fot L' Mondó: Jaj ne már cukorfalat, most ez hiányzott neked?!
Igen, telefonról kommenteltem magyarhonból (magyarul nem tud a kicsike, ez is mutatja milyen okos), ahol élek, dolgozok, és szakmámnál fogva tökéletesen látom annak igazságát, amin te nevetsz.
De barátkozz össze a ksh-val, meg fogsz lepődni, mennyire igazam van.
Vicces troll vagy. Mielőtt még egy ékezet nélkül írt kommentre rásütnéd, hogy nem idehaza kommentel (8 általánossal nem tudjátok hogy lehet beállítani a magyar nyelvű kiosztást? Ezen azért elgondolkodom) kérdezz. Az nem kerül semmibe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ellentétes hatást fognak elérni. Még kevesebben fognak szavazni a Kakaó Biztosokra! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Wmiki a vörös fiúkra bukik... Most mit kekeckedsz??
Nekem a csajok jönnek be, neki meg a fiúk!
Ne légy már ilyen szemellenzős!!!
Hülye, maradi konzervatív libsi vagy te is, mint én???
Csak a punci... Nemhiába az a hívószavunk... :))
@a szív fészkei: azért hiányzik a drága. Egy-egy orbán beszéd után már szinte humorérzéke is volt.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nagyon szeretem a WD40-et! Bár már sokkal jobb cuccok vannak :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mi van a WD-40-el???
Az egyik legjobb cucc!!! :))
NE LÉGY HÜJJE!!!
Nem szívni, én csak a rozsda oldására, konzerválásra és állagmegőrzésre használom!
A fegyverolaj, a WD-40 és a rozsdaoldó a barátom!
Neked meg egérfogó... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na... arra én is!
Még csak cukkolni sem kell.
A punira meg aztán... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
:(((
Most komolyan???

wd40.hu/

Ezt sem tudni!
(A kések, bajonettek remek állagmegőrző, ápoló és tisztító szere. HOVA KERÜLTEM, ANYÁM....)

Mi vagy TE??? Mint valami kis béna jogász....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem kell kiborulni, egy nő nem tart ilyet otthon bajonett tisztításra.:P
Egér bizonyított, minap leírtam, hogy szex, és kb 10 perc múlva megjelent és firtatta:D De te bebambáltál, nem voltál:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Másra is jó!!!
Zár, zsanér...
Majdnem minden síkosításához... :)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Elromlott gépem!!!
Csak ezt tudom mentségül felhozni!
A puncira 1 percen belül jött legutóbb!!! :))
Ugyan már, Gyurcsányék, sőt, már Bokros is ezt szerette volna. Mindannyiónk közös érdeke, hogy a tanítást fizessék meg azok, akik utána azonnal elmennek külföldre jól keresni. Nincs ezzel semmi baj.
@RAMBO: "a tanítást fizessék meg azok, akik utána azonnal elmennek külföldre jól keresni. Nincs ezzel semmi baj"

mijjen ország az aki ezzel számol eleve...
hogy itthon nem kell szakember és nem kell tanult ember...
szerinted ez egy virágzó polgári demokrácia lesz?
versenygazdasággal... egészséges munkahelyekkel?

hisz már magad temeted az orbániát...
mondván mindenki ugyis elmegy...

amugy szerinted az egyetemek színvonala álandó marad?
a zegész ország lepusztult? mindenki elmegy?
pont az egyetem állandó? és örökre itt maradnak a zoktatók?

hát nagyon tévecc...
@s: "a felsőoktatást az állami támogatás baszarintotta agyon."

A felsőoktatást a létszám hirtelen felduzzasztása baszarintotta agyon.

A fizetősség (állami nem-támogatás) egyáltalán nem biztosíték a minőségre. Chilében éppen óriási botrány van, két magánegyetem rektorát, meg az állami minőségbiztosító hatóság korábbi vezetőjét a múlt héten bevarrták a börtönbe, megvesztegetés miatt. Az ügyészség szerint lefizették az állami tisztviselőt, az akkreditáció végett.
Fizetős egyetemek, természetesen.
Így a szünetben csokorban válaszolnék a rajongói levelekre...

@Mystes: Igen, jómagam is sokkal jobban kedvelem, a bűbájporba hengergetett, majd <censored>ban kisütött varázsgombát.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, rémlik, hogy valahol olvastam, hogy arra is használják, de azt hittem, kamu. :)

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mivanmivanmivan??? (ugrál)

@RAMBO: Tényleg semmi gond, minden a legnagyobb rendben. Aki csóró, az meg annyit is ér.
@s: "Kevesen értik, de az a helyzet, hogy a felsőoktatást az állami támogatás baszarintotta agyon. "
Röviden egy fenét. Hosszabban az állami támogatás elcseszett rendszere, és az erre fittyet hányó tömegképzéssé duzzasztás (I. Orbán kormányzat), majd az azt kompenzálni akaró tagdíjreform obstruálása (aza bizonyos emútnyocév) cseszte el. A jelen helyzetben Orán tehát szügyig benne van.
@Mystes: Ezt komolyan is gonddolod vagy ez most a direktívád?
Fabius: azt a kijelentést, hogy "nem talál szavakat" "ha ez igaz, akkor Magyarországon bevezették a tandíjat" nem venném egyértelműen hadüzenetnek. Ezeknek tandíj kell. Isszák a megaláztatást ami ebből a kormányból folyik, de szinte mindenki ebben az országban (BKV-sok eladták magukat 40.000 forintért. A tanárok egy nagy semmiért. Az orvosok szintén. A szakszervezetek szótlanul tűrték a sztrájktörvény kiherélését. A magánnyugdíjpénztár tagok közül 100.000 -en voltak, akik vették a fáradtságot és NEM-et mondtak vagyonuk ellopására és ez a szám is fokozatosan csökken. A munkanélküliek száma rekordot dönt, a munkanélküli frissen végzetteké is.).
És akkor most számoljuk meg a Kossuth téren tüntető -például- diákok számát.
.
.
0
.
.
Na látod. Úgyhogy jövőre teljesen megszüntetik a támogatott helyeket, mert erre van társadalmilag elfogadott igény. Nem, szándékosan nem beletörődést írtam. Igény van rá.
@s: "a fiatalok beterelése pedig azért volt jó, mert addig sem látszott, hogy munkanélküliek."

Az ifjúsági munkanélküliség ilyetén kezelését európai szinten Margaret Thatcher idején, Nagy-Britanniában vezették be. Ettől az egyetemen lébecolók nem lettek intelligensebbek, és csak módjával képzettek.

Mivel az intelligens emberek aránya konstans, az intellektuális elit kinevelésére újabb lépcsőfokokat építettek be a rendszerbe, posztgrad képzéseket, és a "doktorátust mindenkinek".

Nemrégiben átnéztem több ország egyetemeinek pszichológia tantervét. Jelentem, amit az "átkosban" a mi fejünkbe belevertek (illetve, nem kellett beleverni, tudatában voltunk annak, hogy micsoda szerencsénk van, hogy tanulhatunk), azt a tananyagot most posztgrad szakosítókon, és doktoriskolákban lehet megszerezni.

Vagyis egy hangyányival sem lett könnyebb a tudáshoz jutás, csak sokkal tovább tart.

Az igaz, hogy volt olyan félév, amikor 13 vizsgát kellett letennem, és heti harminckét órám volt felvéve a leckekönyvben. És tanultam, mint güzü. Nagy zabálás és sörözés csak ösztöndíjosztáskor volt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Beképzelt majom... :)))
Rajongjon érted a Stef... izé a Berci komád!
@Mystes: "Amikor a Ludovika ott rohadt évtizedekig, egyszer nem írtál be, hogy megy tönkre a nemzeti vagyon! "

:-DDDDDDDD

Kicsifiú, mióta van Magyarországon tömegesen elterjedve az internet, meg a blogolás? Csak, hogy tudd: az első kereskedelmi internetszolgáltató 1997-ben indult. Tizenöt éve...
@Coandă effect: "érzéki vibrálás" mint ballib eltévelyedés.

Stefi, sajnállak.
@Coandă effect: Te vagy undorító, akárki is vagy. Te már eljátszottad a tisztességedet. Nagy Navarrót hagyd békén. Vagy csinálj, amit akarsz. Innentől tahótlanítlak.
@épészmérnök:
Stefi és a "vibrátor"...
LOLLLLLLLLL...
Az ánuszvibrátor max! :D
@épészmérnök:
Fabius meg csak alszik, csak alszik....
Stef... izé, Berci nyalonc meg csak itt garázdálkodik.

@Coandă effect:
Amúgy ezt ilyenkor lecsúsztathatjátok, vagy kifizetik a Párt és a Qrmány legnagyobb dicsőségére?
A papíron seggnyalás címszó alatt fizetik, vagy szocpolként kapjátok?
Netán Erzsébet-utalványon válthatjátok be?
Végül is, ha gyógyszerre is költhetitek, akkor megéri! :D
@GeoCracker: A lányom zenei pályára készülne, 15 éves. 9 évet ölt eddig zenei tanulmányaiba. Azt hallottam ma, hogy a művészeti felsőoktatás 600-1.600eFt/év lesz majd. Versenyszféra mi? Ez egyszerűen felháborító! Mondjam neki, hogy mennyémánfocizniinkább, mertafűreraztjobbanszeresse?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Aki csóró, annak ott a diákhitel, a főiskola (olcsóbb), vagy az, ami anyámnak volt: az ígéret, hogy a fiának jobb lesz, ha mindenét a kitaníttatásomra áldozza.

Azért egyelőre nem az elsőszülötteket veszi el Izráel haragvó Istene, hanem mindössze bevezetik a tandíjat. Csak annyit mondok, hogy ezt már Bokros és Gyurcsány alatt is helyeseltem.

Valóban, köcsög dolog volt a szociális népszavazás, ahol a sok majommal az lett elhitetve, hogy örökélet + ingyensör végig a koleszban. De legyen ez jó lecke az életre arra vonatkozóan, hogy el kell olvasni az apró betűt is. (Már azoknak a barmoknak, akik odasereglettek erre a szar, populáris demagógiára.)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát akkor nem hazudtak semmit! Az államilag finanszírozott helyeken tényleg nem kell fizetni semmit. Csak olyan nem lesz... Nem is cinikus egy kicsit sem...
@hadri: A kompetitív és átjárható rendszer azt jelentené, mint azt anno pár éve elmeséltem, de kiröhögtek, hogy mindenki tandíjköteles. DE:
1. Mindenki egy egységszámláról fizet (Neptun, EKTF is kezelni tud ilyet);
2. Ezt megfelelő tanulmányi eredmény esetén az állam tölti fel, az alatt a tanuló;
3. Az iskola csak innen veheti le a pénzt, tehát számára minden tanuló ügyfél, és mindenki számára szolgáltató. Ennek az előnye az lenne, hogy amennyiben az iskola szar, akkor a diák nem tud teljesíteni, tehát saját zsebből kell fizetni. Ne félj, kivernék a tanárokból a szinvonalat.
4. Az említett pénzfeltöltésnél lehetne érvényesíteni szociális szempontokat, ha szükséges és a céges támogatásokat, ha másutt ösztöndíjas a gyermek.
fizetős oktatás...

1) 10% nem fizető (álami puja)... ezeket azér nem lehet majd kirúgni, mert "leszól" a nertárs a központból...

2) 90% fizető, ezeket meg azért nem mert fizetnek...

tanítottam fizetős egyetemi szakon is...
gyakorlatilag NEM LEHET KIRÚGNI... NEM LEHET EGYEST ADNI...
a színvonal zéró volt... akármilyen tudással át kell engedni...
pontosabban kicsit lehet "jáccani" de tulfeszítnei a hurt nem lehet...
hisz az ÉRDEK hogy minél több szem esztert járjon végig a pirospöttyösseggű...
anynival is többet fizet... de ha elmegy a kedve (nem mondom hogy a tanulástól... ) akkor lőtek azegyetemi bevételeknek
@GeoCracker: Ez szép, csak itt nem erről döntöttek ma.
@hadri: A korábban említett bloglinken ezzel a listával kapcsolatban: "Azonban csak ez utóbbiak szigorúan egyidejű, vagy akár az önköltséges felsőoktatást megelőző bevezetés esetén lehet kompenzatív és nem a szegényebbeket az oktatásból kizáró, diszkriminatív és társadalomellenes. "
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szia! Knósszosz lelépett? Néztem a kézit, most jöttem fel, pedig megigértem neki vagy két napja, hogy beszélünk.
@épészmérnök: "Az ifjúsági munkanélküliség ilyetén kezelését európai szinten Margaret Thatcher idején, Nagy-Britanniában vezették be."
Ő így oldotta meg: img.metro.co.uk/i/pix/2012/06/14/article-1339668125540-13980657000005DC-286655_466x310.jpg

szerintem egyébként ez szúrta a vasribanc szemét:
images.mediastorehouse.net/135/495075_450_450_0_0_fit_0_9e979548241bd930760de0ddb678f9ee.jpg
ehhez a tandíjcucchoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy ki volt az a barom, aki elfogadta a tanácsot, hogy "merjünk hülyék lenni?"
@tucano:
látod, ha nincs munka -semmilyen- akkor ez a kép a hiteles és a társadalom meg is érdemli a kölök sohasem hibás, a rossztanuló is akar élni -a maga módján- és ha nem lehet ingyen akkor valami hasznosat keresne ha találna

van egystatisztika mely szerint a világ összlakosságának kevesebb mint 20 azaz húsz %-ka az egész világot el tudja tartani a mai tállapotok szerint azaz a többinek kell keresni valami mást de mindenképpen ingyen fog létezni

ez is egy kérdés
ez Levédiára még nem igaz mert szart előállítani ingyen és adót sem fizet senki még ha 200%-ot kérnek akkor sem jön be az amit egyébként is ellopnak a politikusok (tegnap a comedy channel-en megvádolták a kongresszust és a szenátust is az usáskában hogy ugyanezt csinálják és egy szenátor volt a vádló

brühühühühühü
@tucano:

nem merik még azt sem

egyszerűen gyagyák és kész...ami ma megy és engedik az már a megérdemlik esettye

brühühühühü
@épészmérnök:

ezt kinek meséled...el sem hiszik másrészt ...szóval csak az a generáció volt harcos

ezek meg sírnak: a marketing és személyzeti tanácsadó végzettségű 5 éve nem találmunkát és amikor megkérdeztem mire használja a sok tudást amit a diplomája takar akkor nézett olyan megüresedett szemekkel mint a hal a szatyorban

brühühühühü

és aki estin járt és nappal dolgozott és közben nyelvet is tanult anno arra mit kéne mondani?

ezek abba bele is halnának?
@tucano:

és a GOP is meg ez a kép is mind WASP

brühühühühü

attól olyanok amilyenek már ott is basztattyák őket
foglajjuk össze, csinájjunk kaszát...

BŰNLAJSTROM
-a hatalom koncentrációra törekvés
-ÁLAMOSÍTÁS (pl. mal és manyup)
-visszamenőleges törvények
-malév, húsipar és egyéb csődök (bkv máv stb)...
-oktatás (egyetemek)
-építőipar (pl lakásépítés 70es években 90, most 5ezer)
stb
-(köz)média megszállása (+klubrádió gyilkolása)
-közpénzből finanszírozott pártkampány
-IMF hitel megtagadása miatti finanszírozási többlet
-kulturális komiszárok (náci + fekete kerényi elftársak stb)
-zsarolással megszerzett magáncégek
-jogszabájjal egy este alatt kivégzett IPARÁGAK (pl játékgépek)

ez kasza... eddig... van még valami lényeges?
@rodeo36: "van egystatisztika mely szerint a világ összlakosságának kevesebb mint 20 azaz húsz %-ka az egész világot el tudja tartani a mai tállapotok szerint azaz a többinek kell keresni valami mást de mindenképpen ingyen fog létezni"

Ez nagyon érdekes. Akkor a nyolcvan százalék legfeljebb az életminőségének maximálásán dolgozna, persze ha eltartaná. De ha el kéne tartanom valakit a családomon kívül, rögtön leállna a motor. Akkor visszamásznék a rede-be és jelezném az embernek, hogy odafér a melóhoz ő is, emiatt ne aggódjon.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mondtam is az uramnak, hogy Nagy Navarro felért pályája csúcsájára, Stefiberci nekiment, tehát csak ráléptek a tévések az Orvbűn bütykire. Ja, nem tudja nekik megbocsátani, hogy ősszel beelőzték Merkelnél... ;-DDDD

De látod, jön utánad, imád, tapad, mint a latex ruha rá a csűrben, ahol ügyfelet fogad Kurt öcsikéje szervezésében. Hol van Kurt? Ő is kormányzati tényező????
@tucano: Engem örökbe fogadhatsz: szobatiszta vagyok, szépen eszek késsel-villával, stb. ;-DDD Vannak igényem, de megbeszéljük, épészmérnök tudja, hogy másodlagos hasznosítású cucokkal is beérem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szegény gyerekem nem láthatta, nincs Digink. Kátrányos helyzetű.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, ez riasztó perspektíva. A normálisoknak persze.
@tucano: Ez nekik séróból jött, mintegy lényük lényege.
@épészmérnök: Erre zizeg, hisz most sem bírta enélkül, mondhatni "Térden állva jön vissza ide" főleg Fabiushoz.
@rodeo36: Az volt a legjobb, meló+tanulás (sajna a nyelv kimaradt)! Én meghaltam volna nappalin a bölcsészkaron, az biztos. :-)))
A hála Orvbűnnél politikai kategória: még mindig nyomja a zsét a drága túrórudis-fradikás forradalmi csapatba: hvg.hu/gazdasag/20121205_Atlatszo_Pumpaljak_az_allami_penzt_a_Frad#rss
@a szív fészkei: én örülnék neki, de te nem biztos, mert ő a példaképem, ha még emlékszel rá:D
veja.abril.com.br/270208/imagens/datas1.jpg
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Nem érted a lényeget! A Kedves Vezető igazából csak elégedetlen volt a tandíj mértékével, mert nem tartotta elég magasnak, és mindenki félreértette őt.
a tájföldön gyilkolt magyar BŰNÖZŐ (gondolom itthon csak rakás közpénzt és mást csakl)
kivégzésre eséjes ! végre... csak nehogy kiaggyák mint a baltást... de ott nincs 2/3...
bürokráciamentes gyors ügymenet...
az első magyar bűnöző aki a hejére kerül...

a fidesnek is nyitva tájföld... nincs kiadatás...
@Coandă effect: Stefi. Túléljük. Az ország nem biztos, hogy túléli Orbánt :-(
, de mi Téged okvetlen :-)
"A tandíj bevezetése a kormánypártok által a magyar fiatalok ellen indított büntetőhadjárat része; a Fidelitas garantálja, hogy egy esetleges kormányváltást követően eltörli azt - jelentette ki Csepreghy Nándor, a szervezet országos alelnöke csütörtökön Szegeden."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=85096

"Új helyettes államtitkárt neveztek ki az NFM-nél
Csepreghy Nándor lett a fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

MTI 2012. november 06., kedd, 09:49"

hvg.hu/cimke/Csepreghy+N%C3%A1ndor

Ha valakinek kérdéses lenn, hogy a seggnyaloncok miért is hajtanak...
Gerinc kioperál + lobotómia.

"Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy 18 év után odajutunk, hogy arról kell győzködnöm a fiatalokat, hogy ne nyugodjanak bele abba az üzenetbe, ami úgy hangzik: ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked. Ez a tandíj üzenete.

Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és főiskolára jelentkezők száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törődik velük, nem adjusztálja őket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövőjükbe."

2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Vádbeszéd lesz vagy a beismerő vallomás melléklete?
@Mystes:

"1., A világ első 10 egyeteme amerikai.
2., Az amerikaiak 47% százaléka azt hiszi, hogy Noé bárkája valós volt.

Ettől persze még repeszt az usa gdp!"

Tedd hozzá, hogy a világ mintegy 3 Mrd kereszténye közül 50% bizonyosan meg van arról győződve, hogy Jézus élt, és hogy Isten is létezik (még mindig), ugyanakkor az emberiség mintegy 80%-a elhiszi, hogy a világ végtelen, 38%-a pedig azt, hogy UFO-k bizony léteznek és ezzel persze abban is hisz, hogy a Földön kívül is van értelmes élet.
Én is teszek hozzá:
egyik fenti téma sem bizonyított és nem is cáfolt, jelenlegi emberi tudásunk erre elég.
Verne holdutazása korának egyik legfantasztikusabb története volt (és persze lehetetlen), most meg a Higgs-bozon létezése sem az utolsó, amit a tudomány túl fog szárnyalni - lehet, hogy pont a Holdon/Marson, egy ember alkotta kolónián (ahol persze lesz kutató,kinek kabinja falán feszület díszeleg majd).
Hit és Tudomán együtt jár.

Továbbmegyek:
Magyarország polgárainak 28%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel és ezzel együtt a magyar lakosság mintegy 90%-a gondolhatja azt, hogy az észak-amerikai őslakosok a JFCooper és K.May könyvekből is megismert indiánok voltak - pedig nem, ők is csak bevándorlók.

Ellentmondások mindenhol vannak, a statisztiák pedig hiába állnak számokból, nem makacs tények, ergo mindig mögéjük kell nézni. (Pláne, ha egy Nielsen felmérést tartasz a kezedben.)
@De hol van Columbo felesége?:

Az ég kék.
A világ első tíz egyeteme amerikai.
Az IMF bekaphatja.
Néhány dollárért online kurzusokat lehet hallgatni a világ legjobb egyetemein, és még csak most kezdett terjedni. Vajon az, aki tényleg tudásra vágyik, ki akar-e fizetni x milliót azért, hogy a Felcsúton kiválasztott egyetemi vezetők intézményeiben polkorrekt oktatókhoz járhasson? Amikor a kutatási támogatás, vagy lehetőség attól függ, ki a polgármester a városban és hány rektor szotyizik a páholyban?
Aláírja-e a röghözkötést, ha látja, hogy vagy az államot fogja szolgálni, vagy ellehetetlenítik a jövőben?
A piac, a cégek, miért ezt a felsőoktatást támogatnák, ha a tehetséges alkalmazottaikat bármelyik országban beiskolázhatják?

Mire számítanak? Szerintem arra, hogy minden egyetem kivérzik, csak az állami közszolgálati marad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A tudás nem nemzetfüggő. A világ 10 legjobb egyeteme amerikai, de igen nagymértékben multikulti.

Aki ezt nem érti meg, s nem fogadja el, hogy kicsiny népünk egyetlen felemelkedési lehetősége a magas szintű és széles körű oktatás, az annyit is ér.

Azért (is) fizetek adót, hgy amikor nyugdíjas, sakkozni és az unokámmal gombászni járó fickó leszek, legyen az országban annyi tudás, ami kell ahhoz, hogy az ország működjön is.

NB1-es labdarúgó voltam, mégis nagyon-nagyon nem tetszik és ellenzem, hogy 100 Mrd megy el holmi stadionokra, miközben ~27 Mrd kellene ahhoz, hogy a felsőoktatás továbbra is ~30 ezer diák számára legyen tandíjmentes - s ne csak 10.480-nak.

De rendben, legyen kevesebb teljesen költságmentes diák, de legyen jól átgondolt ösztönző rendszer és kapjanak erős képzést, nemzetközi szinten is versenyképes tudást.
2012-ben 2013-ra 1/3-ára vágni a létszámot több, mint arrogáns attól a párttól, aki 4 évvel ezeleőtt nemzethalált kiáltott, sokkal kisebb tandíjra és kulturáltabb megoldásra.

A HÖOK (és elnöke) meg nyaljon sót, 2008-ban lettek volna ennyire magabiztosak és álltak volna ki egy ésszerűbb szisztéma mellett.

Ez nem más most, mint népszerűségi politizálás, készülődés az egyetem utáni évekre...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na nem bántsátok már szegényt. olyan az neki, mint mint mint..várjatok..
mint disznónak a kukorica.
@IDKFA:
Diákhitel, amit úgy kell visszafizetni, hogy talán munkát sem kap. És lehet iskola mellett dolgozni, ha van munka.
Látszik, hogy nem voltál még igazán nehéz helyzetben, mert akkor nem nyilatkoznál ilyen fensőbbségesen.
Igazad van, nyavalygás helyett szó nélkül törődjünk bele minden szarba, amit a nyakunkba öntenek, hajtsuk le a fejünket, és némán húzzuk az igát. Elfelejthetjük, hogy volt valaha gerincünk, és szemrebbenés nélkül lenyeljük, hogy nap mint nap a képünkbe hazudnak. És mindig lesznek ilyen "erős öntudatos" polgárok, akik megmagyarázzák a többinek, milyen balfékek, hogy nem örülnek annak, amit kaptak.
Szerintem meg a vezérnek valami cikk akadt a kezébe kóreáról, vagy tajvanról, ahol úgy tudom nincs bölcs ész képzés, vagy legfeljebb csak a mostanában a gazdagok kivagyiságából nyílt és az is csak a válságig. Mindegy - tajvanban pl francia tanszék is csak 2,v. 3 évvel ezelőtt nyílt, azt is valami magyar jezsovita hittérítő pap gründolta.
Na most ő úgy "gondolkodik", ha ezeknek így is ilyen jól megy, "csak munkából", akkor nekünk is ezt kell tenni, s tigrisek leszünk.
@tucano: Ő ki? Sajna dél-amerikai műveltségem /i/ félelmetesen szellős.
@De hol van Columbo felesége?: Miért kínoztok ezzel a debsivel? Remélem, a késsel hadonászása közben tahótlanítja magát.
@De hol van Columbo felesége?: Tényleg ilyen szinten fociztál??? És mégis a sakkot preferálod! Csodabogár vagy, na. Bár a fiam is nagyon okos és focizik szabadidejében két helyen, sőt kérlek játszott a nagy Orvbűn trónörökös ellen is. ;-)))

De persze nem stadionokban látja a jövőt, pláne az ilyen végtelenül szarpocsék magyar foci esetében,ahol 56 fizető néző szedi szét a berendezést, de látod, Fradika kap minden állami cégtől vagyonokat, amiből öt egyetem is ki tudná fizetni a fűtésszámláját.
Gyerekem spanyol meccseket szeret nézni.

ÉS ez a büdöslábú úgy vágja vissza a keretszámot, hogy ő és a bandája kiemelten volt preferálva és pozitívan diszkriminálva - amiből annyi megmaradt, hogy kriminális!! - a származása és a tahósága okán. Az ő fajtájának most miatta lőttek, hacsak nem FideSS-párttitkári körökben nyomul.

Remélem visszakapja nagyon a sorstól, ott , ahol nem várja. Hol fociztál, ha nem titok?
@Csore60: Ne kapd ezekre fel a vizet:ezek lelkendezve mind hivatásos pártnyaloncok, jól fizetett minisztériumi állásokban napi feladatként basztatnak itt mindenkit, aki nem alél Orvbűntől. Iderohannak, mert küldik őket, ha Index címlapon van a blog, és védik a védhetetlent a maguk Orvbűntől tanult és begyakorolt arrogáns, tahó és értelmetlen stílusukban.

Egyre szarabb színvonalon, de a papagájkommandó sulykolós módszere szerint: ha sokszor nyökögik ugyanazt a baromságot, megül a fejekben - ez Habony tata taktikája.

Ha nagyon szörnyen hülye, törüld ki, egyébként alázd szénné. ;-))
@Bánegressy: Ja, tigrisek. Így. Csakis. Akkor elmehetne már egy fa alá vagyonát hátrahagyva csórin meditálni, azt is tanulhatná abból a kultúrkörből.

Az a herceg is megunta a gazdagságot hajszolni a mások kizsákmányolása révén.
@a szív fészkei:

Nem vittem sokra a focival...
de igazából, nem is akartam.

Gimnazistaként egy vidéki város csapatában fociztam a Serdülő I NB1-ben, olyan klubok ellen, mint Vasas, ÚTE, Videoton, Győr, BVSC, MTK - szóval a magyar utánpótlás legkomolyabb bajnokságában.
Ballábas, szélsőként és középpályásként is bevethető, állítólag igen tehetséges srác voltam: voltam regionális válogatott is, de a focit még a junior kor előtt abbahagytam. Taszított a közeg (tudnék mesélni, mi is folyik a pályán kívül és az öltözők környékén), és akkoriban már sokkal jobban érdekelt a zene (a foci hobbiszinten persze megmaradt).
Autodidakta módon elkezdtem dobolni tanulni, aminek később több zenekar lett a vége. Ez mára szintén csak emlék...

A sakk mindig is fontos volt, izgatott a lépések szinte végtelen lehetősége, egy-egy csal vagy állás zseniális volta. Hívtak ugyan, de soha nem lettem igazolt játékos.

Focizni már csak a barátaimmal, kispályára járok, a dobszerkót, kottáimat, dobverőimet már 15 éve eladtam, sakkozni pedig leginkább apukámmal és Junior 8-cal szoktam: előbbi igen ritkán, utóbbi nagyon gyakran elpáhol.
A zene pedig?
Most készülök egy komolyabb metallofont venni a kislányomnak, majd azon megpróbálok leütni egy triolás tizenhatodot (de leginkább valami gyerekdalt, ha sikerül).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jé megtaláltad az ékezeteket! Tutkerájos! És mindezt Magyarhonból! Ez igazán örvendetes, hallelúja! De tudod, én nyóc átalánossal nem szokok kérdezni, én csak kijelentek (kinyilatkozok!). Oszt, mindenki bekaphassa...!!!!
---------------------------
Amúgy, azt kérdezés nélkül is látom (a poszt-beli az aktivitásodból is), hogy Te itt egy ilyen észosztó-féle vagy. Na mindegy, kellenek ilyenek is... :) ...
Akinek a finoman cizellált tetvetlenítő böllérkés tetszik, az örömét fogja lelni ebben:
feketegyorgynaploja.tumblr.com/
@Fot L' Mondó: Én annál önzőbb vagyok, hogy gyöngyöt szórjak a disznók elé. Bár időnként, ha egy primitív kijelentővel akadok össze, elővesznek a felmenőim tanári hajlamai. Vagy azt gondolom, hátha az a primitív állat mégsem annyira az.
De látom, ez tiszta kudarc.
@a szív fészkei: Leoncióóó személyesen! Nem nézted az Izaurát? :D
@tucano: Ja drágám, nem, csak azt, amikor a Gálvölgyi szénné parodizálta. Én a vak lányost néztem meg a ikrest, azt a paulásat. Isauránál még nem éreztem késztetést sorozatfüggeni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazán szomorú, hogy a hatalmas kikupálódásod közben a tahóságod nem sikerült elhagynod! Most már inkább erre fordíthatnád az energiáidat...
süti beállítások módosítása