Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.05. 09:14 Fabius

Nyílt hadüzenet Orbánnak

Címkék: fidesz felsőoktatás höok nagy dávid

"Arra már láttunk példát, hogy aki az ifjúságot semmibe vette, az sokáig nem maradt hatalmon" 

 

"Viszlát magyar felsőoktatás? NEM!
Legyen ez az első lépés: oszd meg ezt, hogy mindenki lássa, hogyan hazudnak a képünkbe azok, akik csak papolni tudnak! A kettő az lesz, amikor elküldjük őket a francba! Nem veszitek el a jövőnket, mert nem hagyjuk!"

Vezénylő Tábornok urunk megkapta a hadüzenetet az arcába a nyilvánosságra került felsőoktatási keretszámok tervezetéért. Tegnaptól Nagy Dávid HÖOK elnök szerint is itt a tandíj, ÉdesViktor átverte a választókat, hazudik, mint a vízfolyás, és veszélybe sodorja a nemzet jövőjét. Kemény szavak ezek attól a Nagy Dávidtól, aki a hallgatók érdekképviselete helyett inkább a Fidesz és Fidelitas körül sertepertélésben jeleskedett. De csak eljött az az idő is, mikor a óvatos hajbókolást felváltotta a nyílt fenyegetés, hogyaszongya az ifjúságot semmibe venni az álmoskönyv szerint is azt jelenti, úgy leszel orrba verve, mint bárki előtted a történelem folyamán. 

 Az egyetlen ami meglepő ebben, hogy csak most került rá sor. A keretszámok előbb drasztikus csökkentése majd az ösztöndíj program szinte teljes kiherélése, a röghöz kötés, az egyetemek forráselvonása, az autonómia csökkentése, a diákhitel kettő és a családoknak-diákoknak milliós terhet jelentő tandíjak mind úgy születtek, hogy a HÖOK különösebb ellenállást nem fejtett ki ellene. 2008-ban a tandíjért anyázók ma simán tudomásul vették a kormány összes ötletét. 

 

nagy dávid.jpg

 Nem szóltak akkor sem, mikor tavasszal a rendszerváltás utáni kor legszégyenteljesebb cirkusza alakult ki a felsőoktatási jelentkezések körül. A felforgatott, visszavágott és az utolsó pillanatig bizonytalan rendszer eredményeként 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba. Tudjuk, hogy a jogászkormány maradéktalanul osztja Demján Sándor nézetét, aki szerint inkább legyünk a tízmillió plázaépítő segédmunkás országa, mint a magasan képzett szakembereké, de azért az csak röhej, hogy se jogász se gazdasági szakembert nem kell ennek az országnak. Legalábbis annyira nem, hogy a képzésüket támogassa valahogy. 

 Akár hogy is, Nagy Dávid csöndes asszisztensből lett hadüzenet író. Mire végeztek Orbán önfenntartó látomásának áterőltetésével se diák, se szülő nem marad aki ne fordulna ellenetek. A gyerekeink lehetőségeinek ilyen mértékű beszűkítése nem bocsánatos bűn, az elvándorlás réme már nem csak a munkalehetőségek és az élhetetlenné tett ország miatt fenyeget, hanem a környező országokban tapasztalható könnyebben elérhető olcsóbb felsőoktatási képzés miatt is. 

 Márpedig ha választani kell, hogy a gyerekeink hagyjanak itt minket miattatok, vagy ti takarodjatok a francba, akkor nem kérdés egy szülő mit választ. Kössétek föl a gatyát, tökik. 

 

625 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr374948465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mese a földbegyalult királyságról 2012.12.05. 23:40:24

Franciaországban tévedésből földbe gyalultak egy kastélyt. A négyszögletű kerek erdőben azonban már meg sem lepődünk ezen. Itt mindennapos az ilyen tévedés. Egyszer volt, hol nem volt, a négyszögletű kerek erdőn túl, de az Óperenciás tengeren in...

Trackback: MegHÖOKkentő.. 2012.12.05. 15:27:49

Megint megcsinálták. Megcsinálták azt amit nem lehet, amibe nem lehet belenyugodni, amit már nem lehet hagyni. A következő tanévtől 10 480-an lesznek azok, akiknek nem kell fizetniük az felsőoktatásért. Néhány éve ez a szám még többszöröse volt, de még...

Trackback: Felsőoktatás: jön a tandíj, meg a fal 2012.12.05. 14:35:02

Nyilvánosságra kerültek a 2013. szeptemberben induló felsőoktatási évfolyam állami finanszírozási keretszámai. Bár a hivatkozott cikkben elég zavarosan vannak összedobálva a számok, az világos, hogy a már eleve igen súlyos vágást hozó 2012-es évhez (az...

Trackback: Butuljatok 2012.12.05. 13:07:03

10 480. Ez az a szám, amely most a diákság körében igazi szitokszóvá fog válni. 10.480. Ennyi diák kaphat államilag finanszírozott képzést 2013-tól a felsőoktatásban. 10.480 diák ingyenes képzését engedheti meg az állam magának a kormány szerint. De va...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.05. 12:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mystes:
Anno a lövészárokban mondták állítólag:

"A lövészárokban nincsen ateista!"
Nincs senki sem, aki a narancsbőrű pofájukba vágja hogy négy éve még népszavazással hergelték az embereket a tandíj ellen???

Most még mi a lófaszt csinálnak? Vagy most nem a magyar fiatalság jövőjének az ellehetetlenítése hanem a magyar közoktatás megújítása?
@a szív fészkei:
Ez jól hangzik, gratu a srácnak!
A japán ösztöndíj a lányom fantáziáját is piszkálja (csak én, h...-e anyuka úgy szeretném, ha még addig itthon lenne.)
De hát ez nem lehet szempont most.
@a szív fészkei:
Fransziában elég jó! :))
DÖG VAGY! Én tanítom pedig...
@ubu1:

Ez a kérdés dicséretére válik a Sólyomnak meg az Alkotmánybíróságnak, akik nem találtak benne semmi defekteset.

Ezek a vén fingok nem a munkájukat végezték, hanem Orbán sűrűn pettyegtetett seggéből pislogtak kifele.
Na, Magyar Bálinték Brüsszelhez fordulnak a Választási Csalás Törvény miatt. Végre valaki. (ATV, kálmánolga)
@Anyámasszony_sanyija:
Ezeket a kiskamaszos éretlen dolgokat írogáltad:
" Nem érdekel a szülők adófizetése. Én is fizetek adót, nem is keveset. Ne kelljen már az én adómból olyanokat egyetemen oktatni, akik elmennek."
"Az általam javasolt rendszerben diákhitelből lehetne a tandíjat fizetni. Ezt később az állam bizonyos szakoknál (amire van a munkaerőpiacon kereslet) adókedvezmény formájában visszafizetné. Fontos, hogy csak piacképes szakokat szabad államilag támogatni, és csak utólag."
"Én a tandíj mellett szavaztam 2008-ban, és most is úgy gondolom, hogy az egész felsőoktatást fizetőssé kéne tenni. A támogatott szakokon (mérnöki, informatikai szakok) jó eredménnyel végzőknek vissza lehetne fizetni a tandíjat adókedvezmény formájában. Természetesen csak akkor, ha Mo.-on dolgozik. Így lehet maximálni a társadalmi hasznot. A kitelepülők felsőoktatását ne az adófizetők fizessék."

A fentiek azt mutatják, hogy inkább demagóg dumát nyomsz, mint tudást.
Az adókedvezmény, utólag (mi alapján?! hogy döntöd el utólag, hogy amire 3 éve jelentkezett piacképes-e? Vagy 5 év múlva piacképes-e? Hogy méred a piacképességet, mikor a munkáltatók zöme nincs megelégedve az oktatás minőségével, stb stb.) Miből fogod fedezni az adókedvezmény hatását? Mit emelsz? Honnan pótlod?! Ugyanott vagy, mert az adókedvezmény miatt kieső jövedelmet te fogod kitermelni, nem ő. Stb stb stb stb.
Az egész ott bukik meg, hogy nem életszerű, demagóg (ingyenes felsőoktatás egyik nap, másiknap hagymázos diákhiteles, utólag eldöntöm mi piacképes, adókedvezményes, soroljam?!) fizetős felsőoktatást csinálni elmebeteg dolog. Ha ezt szeretnénk, akkor időt kell mindenkinek adni, hogy erre is felkészüljön, tartalékolni tudjon, a diákhitel alternatíva legyen, ne kevés kivétellel kötelező szabály. Soroljam?!
Az én adóm duma meg azért fals, mert nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nem biztos, hogy azért adóztak a szüleim, hogy te pont úgy vesztegesd el magad, vagy adó és járulékkerülésed miatt miért az én adómból kell majd neked nyugdíjat adni, stb stb stb. Demagóg én is tudok lenni, csak minek?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kakaóbiztos Magyar Bálint aggódik a szubliminális választórétegért?

Örülök, hogy ennyire küzdünk azért, hogy belepofázhassanak olyan dolgokba, amikhez még a náluk sokkal okosabbak sem értenek.
@Coandă effect:
Czukorfalat... BERCZIKE! (Vagy valamelyik talpnyaloncza...én is imádlak benneteket!! KOMOLYAN! Azért annyira ne bízd el magad... nem randizok VELED, imádom a NŐKET!)
Most már, hogy ennyire belsőséges a ... "viszonyunk", megemlíteném, hogy egyre szarabbak vagytok... Aggódok értetek!!!
Most komolyan! :))
Értem én, hogy megélhetési q.... izé szóval, szimpla örömszerzők vagytok csak....
De... (tudom, de-vel nem kezdünk mondatot) vérciki, hogy ott, a Miniszterelnöki Sajtóirodában, csak ennyire telik, TŐLETEK!
Azért a pénzért, amit ott havonta felmarkoltok, csak erre a... sziporkásan nyáladzós és csillogó szar stílusra telik - hááát... eléggé... nyálkás ez, ezért a pénzért.
Értem én, hogy valamiből nektek is meg kell élni!
Viszont ezzel a szinttel komolyan tisztességesebb lenne, ha egy buzibárban árulnátok magatokat! :))
Bár... hozzátok gyomor is kell, evégre a komcsi múltatok, az sokakból hányingert vált ki.
Piktor és a többi komcsi nem zavar benneteket?
Illetve pénzért bármit?
Értem én... :DD
@a szív fészkei:

Mert az élet nem habostorta, azért. Háború, válság, ebola, wmiki is van a világon, nem csukhatjuk be a szemünket.

Elmentem BL-t nézni, csóközön, oszt' jónapot!
Czukorfalat... BERCZIKE! (Vagy valamelyik talpnyaloncza...én is imádlak benneteket!! KOMOLYAN! Azért annyira ne bízd el magad... nem randizok VELED, imádom a NŐKET!)
Most már, hogy ennyire belsőséges a ... "viszonyunk", megemlíteném, hogy egyre szarabbak vagytok... Aggódok értetek!!!
Most komolyan! :))
Értem én, hogy megélhetési q.... izé szóval, szimpla örömszerzők vagytok csak....
De... (tudom, de-vel nem kezdünk mondatot) vérciki, hogy ott, a Miniszterelnöki Sajtóirodában, csak ennyire telik, TŐLETEK!
Azért a pénzért, amit ott havonta felmarkoltok, csak erre a... sziporkásan nyáladzós és csillogó szar stílusra telik - hááát... eléggé... nyálkás ez, ezért a pénzért.
Értem én, hogy valamiből nektek is meg kell élni!
Viszont ezzel a szinttel komolyan tisztességesebb lenne, ha egy buzibárban árulnátok magatokat! :))
Bár... hozzátok gyomor is kell, evégre a komcsi múltatok, az sokakból hányingert vált ki.
Piktor és a többi komcsi nem zavar benneteket?
Illetve pénzért bármit?
Értem én... :DD
@Mystes:

Szerintem, ha nem állsz le a WD40-el, úgy maradsz, azt' úgy fogsz kinézni, mint Matolcsy.
@Fot L' Mondó: Jaj ne már cukorfalat, most ez hiányzott neked?!
Igen, telefonról kommenteltem magyarhonból (magyarul nem tud a kicsike, ez is mutatja milyen okos), ahol élek, dolgozok, és szakmámnál fogva tökéletesen látom annak igazságát, amin te nevetsz.
De barátkozz össze a ksh-val, meg fogsz lepődni, mennyire igazam van.
Vicces troll vagy. Mielőtt még egy ékezet nélkül írt kommentre rásütnéd, hogy nem idehaza kommentel (8 általánossal nem tudjátok hogy lehet beállítani a magyar nyelvű kiosztást? Ezen azért elgondolkodom) kérdezz. Az nem kerül semmibe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ellentétes hatást fognak elérni. Még kevesebben fognak szavazni a Kakaó Biztosokra! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Wmiki a vörös fiúkra bukik... Most mit kekeckedsz??
Nekem a csajok jönnek be, neki meg a fiúk!
Ne légy már ilyen szemellenzős!!!
Hülye, maradi konzervatív libsi vagy te is, mint én???
Csak a punci... Nemhiába az a hívószavunk... :))
@a szív fészkei: azért hiányzik a drága. Egy-egy orbán beszéd után már szinte humorérzéke is volt.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nagyon szeretem a WD40-et! Bár már sokkal jobb cuccok vannak :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mi van a WD-40-el???
Az egyik legjobb cucc!!! :))
NE LÉGY HÜJJE!!!
Nem szívni, én csak a rozsda oldására, konzerválásra és állagmegőrzésre használom!
A fegyverolaj, a WD-40 és a rozsdaoldó a barátom!
Neked meg egérfogó... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na... arra én is!
Még csak cukkolni sem kell.
A punira meg aztán... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
:(((
Most komolyan???

wd40.hu/

Ezt sem tudni!
(A kések, bajonettek remek állagmegőrző, ápoló és tisztító szere. HOVA KERÜLTEM, ANYÁM....)

Mi vagy TE??? Mint valami kis béna jogász....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem kell kiborulni, egy nő nem tart ilyet otthon bajonett tisztításra.:P
Egér bizonyított, minap leírtam, hogy szex, és kb 10 perc múlva megjelent és firtatta:D De te bebambáltál, nem voltál:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Másra is jó!!!
Zár, zsanér...
Majdnem minden síkosításához... :)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Elromlott gépem!!!
Csak ezt tudom mentségül felhozni!
A puncira 1 percen belül jött legutóbb!!! :))
Ugyan már, Gyurcsányék, sőt, már Bokros is ezt szerette volna. Mindannyiónk közös érdeke, hogy a tanítást fizessék meg azok, akik utána azonnal elmennek külföldre jól keresni. Nincs ezzel semmi baj.
@RAMBO: "a tanítást fizessék meg azok, akik utána azonnal elmennek külföldre jól keresni. Nincs ezzel semmi baj"

mijjen ország az aki ezzel számol eleve...
hogy itthon nem kell szakember és nem kell tanult ember...
szerinted ez egy virágzó polgári demokrácia lesz?
versenygazdasággal... egészséges munkahelyekkel?

hisz már magad temeted az orbániát...
mondván mindenki ugyis elmegy...

amugy szerinted az egyetemek színvonala álandó marad?
a zegész ország lepusztult? mindenki elmegy?
pont az egyetem állandó? és örökre itt maradnak a zoktatók?

hát nagyon tévecc...
@s: "a felsőoktatást az állami támogatás baszarintotta agyon."

A felsőoktatást a létszám hirtelen felduzzasztása baszarintotta agyon.

A fizetősség (állami nem-támogatás) egyáltalán nem biztosíték a minőségre. Chilében éppen óriási botrány van, két magánegyetem rektorát, meg az állami minőségbiztosító hatóság korábbi vezetőjét a múlt héten bevarrták a börtönbe, megvesztegetés miatt. Az ügyészség szerint lefizették az állami tisztviselőt, az akkreditáció végett.
Fizetős egyetemek, természetesen.
Így a szünetben csokorban válaszolnék a rajongói levelekre...

@Mystes: Igen, jómagam is sokkal jobban kedvelem, a bűbájporba hengergetett, majd <censored>ban kisütött varázsgombát.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, rémlik, hogy valahol olvastam, hogy arra is használják, de azt hittem, kamu. :)

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mivanmivanmivan??? (ugrál)

@RAMBO: Tényleg semmi gond, minden a legnagyobb rendben. Aki csóró, az meg annyit is ér.
@s: "Kevesen értik, de az a helyzet, hogy a felsőoktatást az állami támogatás baszarintotta agyon. "
Röviden egy fenét. Hosszabban az állami támogatás elcseszett rendszere, és az erre fittyet hányó tömegképzéssé duzzasztás (I. Orbán kormányzat), majd az azt kompenzálni akaró tagdíjreform obstruálása (aza bizonyos emútnyocév) cseszte el. A jelen helyzetben Orán tehát szügyig benne van.
@Mystes: Ezt komolyan is gonddolod vagy ez most a direktívád?
Fabius: azt a kijelentést, hogy "nem talál szavakat" "ha ez igaz, akkor Magyarországon bevezették a tandíjat" nem venném egyértelműen hadüzenetnek. Ezeknek tandíj kell. Isszák a megaláztatást ami ebből a kormányból folyik, de szinte mindenki ebben az országban (BKV-sok eladták magukat 40.000 forintért. A tanárok egy nagy semmiért. Az orvosok szintén. A szakszervezetek szótlanul tűrték a sztrájktörvény kiherélését. A magánnyugdíjpénztár tagok közül 100.000 -en voltak, akik vették a fáradtságot és NEM-et mondtak vagyonuk ellopására és ez a szám is fokozatosan csökken. A munkanélküliek száma rekordot dönt, a munkanélküli frissen végzetteké is.).
És akkor most számoljuk meg a Kossuth téren tüntető -például- diákok számát.
.
.
0
.
.
Na látod. Úgyhogy jövőre teljesen megszüntetik a támogatott helyeket, mert erre van társadalmilag elfogadott igény. Nem, szándékosan nem beletörődést írtam. Igény van rá.
@s: "a fiatalok beterelése pedig azért volt jó, mert addig sem látszott, hogy munkanélküliek."

Az ifjúsági munkanélküliség ilyetén kezelését európai szinten Margaret Thatcher idején, Nagy-Britanniában vezették be. Ettől az egyetemen lébecolók nem lettek intelligensebbek, és csak módjával képzettek.

Mivel az intelligens emberek aránya konstans, az intellektuális elit kinevelésére újabb lépcsőfokokat építettek be a rendszerbe, posztgrad képzéseket, és a "doktorátust mindenkinek".

Nemrégiben átnéztem több ország egyetemeinek pszichológia tantervét. Jelentem, amit az "átkosban" a mi fejünkbe belevertek (illetve, nem kellett beleverni, tudatában voltunk annak, hogy micsoda szerencsénk van, hogy tanulhatunk), azt a tananyagot most posztgrad szakosítókon, és doktoriskolákban lehet megszerezni.

Vagyis egy hangyányival sem lett könnyebb a tudáshoz jutás, csak sokkal tovább tart.

Az igaz, hogy volt olyan félév, amikor 13 vizsgát kellett letennem, és heti harminckét órám volt felvéve a leckekönyvben. És tanultam, mint güzü. Nagy zabálás és sörözés csak ösztöndíjosztáskor volt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Beképzelt majom... :)))
Rajongjon érted a Stef... izé a Berci komád!
@Mystes: "Amikor a Ludovika ott rohadt évtizedekig, egyszer nem írtál be, hogy megy tönkre a nemzeti vagyon! "

:-DDDDDDDD

Kicsifiú, mióta van Magyarországon tömegesen elterjedve az internet, meg a blogolás? Csak, hogy tudd: az első kereskedelmi internetszolgáltató 1997-ben indult. Tizenöt éve...
@Coandă effect: "érzéki vibrálás" mint ballib eltévelyedés.

Stefi, sajnállak.
@Coandă effect: Te vagy undorító, akárki is vagy. Te már eljátszottad a tisztességedet. Nagy Navarrót hagyd békén. Vagy csinálj, amit akarsz. Innentől tahótlanítlak.
@épészmérnök:
Stefi és a "vibrátor"...
LOLLLLLLLLL...
Az ánuszvibrátor max! :D
@épészmérnök:
Fabius meg csak alszik, csak alszik....
Stef... izé, Berci nyalonc meg csak itt garázdálkodik.

@Coandă effect:
Amúgy ezt ilyenkor lecsúsztathatjátok, vagy kifizetik a Párt és a Qrmány legnagyobb dicsőségére?
A papíron seggnyalás címszó alatt fizetik, vagy szocpolként kapjátok?
Netán Erzsébet-utalványon válthatjátok be?
Végül is, ha gyógyszerre is költhetitek, akkor megéri! :D
@GeoCracker: A lányom zenei pályára készülne, 15 éves. 9 évet ölt eddig zenei tanulmányaiba. Azt hallottam ma, hogy a művészeti felsőoktatás 600-1.600eFt/év lesz majd. Versenyszféra mi? Ez egyszerűen felháborító! Mondjam neki, hogy mennyémánfocizniinkább, mertafűreraztjobbanszeresse?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Aki csóró, annak ott a diákhitel, a főiskola (olcsóbb), vagy az, ami anyámnak volt: az ígéret, hogy a fiának jobb lesz, ha mindenét a kitaníttatásomra áldozza.

Azért egyelőre nem az elsőszülötteket veszi el Izráel haragvó Istene, hanem mindössze bevezetik a tandíjat. Csak annyit mondok, hogy ezt már Bokros és Gyurcsány alatt is helyeseltem.

Valóban, köcsög dolog volt a szociális népszavazás, ahol a sok majommal az lett elhitetve, hogy örökélet + ingyensör végig a koleszban. De legyen ez jó lecke az életre arra vonatkozóan, hogy el kell olvasni az apró betűt is. (Már azoknak a barmoknak, akik odasereglettek erre a szar, populáris demagógiára.)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát akkor nem hazudtak semmit! Az államilag finanszírozott helyeken tényleg nem kell fizetni semmit. Csak olyan nem lesz... Nem is cinikus egy kicsit sem...
@hadri: A kompetitív és átjárható rendszer azt jelentené, mint azt anno pár éve elmeséltem, de kiröhögtek, hogy mindenki tandíjköteles. DE:
1. Mindenki egy egységszámláról fizet (Neptun, EKTF is kezelni tud ilyet);
2. Ezt megfelelő tanulmányi eredmény esetén az állam tölti fel, az alatt a tanuló;
3. Az iskola csak innen veheti le a pénzt, tehát számára minden tanuló ügyfél, és mindenki számára szolgáltató. Ennek az előnye az lenne, hogy amennyiben az iskola szar, akkor a diák nem tud teljesíteni, tehát saját zsebből kell fizetni. Ne félj, kivernék a tanárokból a szinvonalat.
4. Az említett pénzfeltöltésnél lehetne érvényesíteni szociális szempontokat, ha szükséges és a céges támogatásokat, ha másutt ösztöndíjas a gyermek.
fizetős oktatás...

1) 10% nem fizető (álami puja)... ezeket azér nem lehet majd kirúgni, mert "leszól" a nertárs a központból...

2) 90% fizető, ezeket meg azért nem mert fizetnek...

tanítottam fizetős egyetemi szakon is...
gyakorlatilag NEM LEHET KIRÚGNI... NEM LEHET EGYEST ADNI...
a színvonal zéró volt... akármilyen tudással át kell engedni...
pontosabban kicsit lehet "jáccani" de tulfeszítnei a hurt nem lehet...
hisz az ÉRDEK hogy minél több szem esztert járjon végig a pirospöttyösseggű...
anynival is többet fizet... de ha elmegy a kedve (nem mondom hogy a tanulástól... ) akkor lőtek azegyetemi bevételeknek
@GeoCracker: Ez szép, csak itt nem erről döntöttek ma.
@hadri: A korábban említett bloglinken ezzel a listával kapcsolatban: "Azonban csak ez utóbbiak szigorúan egyidejű, vagy akár az önköltséges felsőoktatást megelőző bevezetés esetén lehet kompenzatív és nem a szegényebbeket az oktatásból kizáró, diszkriminatív és társadalomellenes. "
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szia! Knósszosz lelépett? Néztem a kézit, most jöttem fel, pedig megigértem neki vagy két napja, hogy beszélünk.
@épészmérnök: "Az ifjúsági munkanélküliség ilyetén kezelését európai szinten Margaret Thatcher idején, Nagy-Britanniában vezették be."
Ő így oldotta meg: img.metro.co.uk/i/pix/2012/06/14/article-1339668125540-13980657000005DC-286655_466x310.jpg

szerintem egyébként ez szúrta a vasribanc szemét:
images.mediastorehouse.net/135/495075_450_450_0_0_fit_0_9e979548241bd930760de0ddb678f9ee.jpg
ehhez a tandíjcucchoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy ki volt az a barom, aki elfogadta a tanácsot, hogy "merjünk hülyék lenni?"
@tucano:
látod, ha nincs munka -semmilyen- akkor ez a kép a hiteles és a társadalom meg is érdemli a kölök sohasem hibás, a rossztanuló is akar élni -a maga módján- és ha nem lehet ingyen akkor valami hasznosat keresne ha találna

van egystatisztika mely szerint a világ összlakosságának kevesebb mint 20 azaz húsz %-ka az egész világot el tudja tartani a mai tállapotok szerint azaz a többinek kell keresni valami mást de mindenképpen ingyen fog létezni

ez is egy kérdés
ez Levédiára még nem igaz mert szart előállítani ingyen és adót sem fizet senki még ha 200%-ot kérnek akkor sem jön be az amit egyébként is ellopnak a politikusok (tegnap a comedy channel-en megvádolták a kongresszust és a szenátust is az usáskában hogy ugyanezt csinálják és egy szenátor volt a vádló

brühühühühühü
@tucano:

nem merik még azt sem

egyszerűen gyagyák és kész...ami ma megy és engedik az már a megérdemlik esettye

brühühühühü
@épészmérnök:

ezt kinek meséled...el sem hiszik másrészt ...szóval csak az a generáció volt harcos

ezek meg sírnak: a marketing és személyzeti tanácsadó végzettségű 5 éve nem találmunkát és amikor megkérdeztem mire használja a sok tudást amit a diplomája takar akkor nézett olyan megüresedett szemekkel mint a hal a szatyorban

brühühühühü

és aki estin járt és nappal dolgozott és közben nyelvet is tanult anno arra mit kéne mondani?

ezek abba bele is halnának?
@tucano:

és a GOP is meg ez a kép is mind WASP

brühühühühü

attól olyanok amilyenek már ott is basztattyák őket
foglajjuk össze, csinájjunk kaszát...

BŰNLAJSTROM
-a hatalom koncentrációra törekvés
-ÁLAMOSÍTÁS (pl. mal és manyup)
-visszamenőleges törvények
-malév, húsipar és egyéb csődök (bkv máv stb)...
-oktatás (egyetemek)
-építőipar (pl lakásépítés 70es években 90, most 5ezer)
stb
-(köz)média megszállása (+klubrádió gyilkolása)
-közpénzből finanszírozott pártkampány
-IMF hitel megtagadása miatti finanszírozási többlet
-kulturális komiszárok (náci + fekete kerényi elftársak stb)
-zsarolással megszerzett magáncégek
-jogszabájjal egy este alatt kivégzett IPARÁGAK (pl játékgépek)

ez kasza... eddig... van még valami lényeges?
@rodeo36: "van egystatisztika mely szerint a világ összlakosságának kevesebb mint 20 azaz húsz %-ka az egész világot el tudja tartani a mai tállapotok szerint azaz a többinek kell keresni valami mást de mindenképpen ingyen fog létezni"

Ez nagyon érdekes. Akkor a nyolcvan százalék legfeljebb az életminőségének maximálásán dolgozna, persze ha eltartaná. De ha el kéne tartanom valakit a családomon kívül, rögtön leállna a motor. Akkor visszamásznék a rede-be és jelezném az embernek, hogy odafér a melóhoz ő is, emiatt ne aggódjon.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mondtam is az uramnak, hogy Nagy Navarro felért pályája csúcsájára, Stefiberci nekiment, tehát csak ráléptek a tévések az Orvbűn bütykire. Ja, nem tudja nekik megbocsátani, hogy ősszel beelőzték Merkelnél... ;-DDDD

De látod, jön utánad, imád, tapad, mint a latex ruha rá a csűrben, ahol ügyfelet fogad Kurt öcsikéje szervezésében. Hol van Kurt? Ő is kormányzati tényező????
@tucano: Engem örökbe fogadhatsz: szobatiszta vagyok, szépen eszek késsel-villával, stb. ;-DDD Vannak igényem, de megbeszéljük, épészmérnök tudja, hogy másodlagos hasznosítású cucokkal is beérem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szegény gyerekem nem láthatta, nincs Digink. Kátrányos helyzetű.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, ez riasztó perspektíva. A normálisoknak persze.
@tucano: Ez nekik séróból jött, mintegy lényük lényege.
@épészmérnök: Erre zizeg, hisz most sem bírta enélkül, mondhatni "Térden állva jön vissza ide" főleg Fabiushoz.
@rodeo36: Az volt a legjobb, meló+tanulás (sajna a nyelv kimaradt)! Én meghaltam volna nappalin a bölcsészkaron, az biztos. :-)))
A hála Orvbűnnél politikai kategória: még mindig nyomja a zsét a drága túrórudis-fradikás forradalmi csapatba: hvg.hu/gazdasag/20121205_Atlatszo_Pumpaljak_az_allami_penzt_a_Frad#rss
@a szív fészkei: én örülnék neki, de te nem biztos, mert ő a példaképem, ha még emlékszel rá:D
veja.abril.com.br/270208/imagens/datas1.jpg
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Nem érted a lényeget! A Kedves Vezető igazából csak elégedetlen volt a tandíj mértékével, mert nem tartotta elég magasnak, és mindenki félreértette őt.
a tájföldön gyilkolt magyar BŰNÖZŐ (gondolom itthon csak rakás közpénzt és mást csakl)
kivégzésre eséjes ! végre... csak nehogy kiaggyák mint a baltást... de ott nincs 2/3...
bürokráciamentes gyors ügymenet...
az első magyar bűnöző aki a hejére kerül...

a fidesnek is nyitva tájföld... nincs kiadatás...
@Coandă effect: Stefi. Túléljük. Az ország nem biztos, hogy túléli Orbánt :-(
, de mi Téged okvetlen :-)
"A tandíj bevezetése a kormánypártok által a magyar fiatalok ellen indított büntetőhadjárat része; a Fidelitas garantálja, hogy egy esetleges kormányváltást követően eltörli azt - jelentette ki Csepreghy Nándor, a szervezet országos alelnöke csütörtökön Szegeden."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=85096

"Új helyettes államtitkárt neveztek ki az NFM-nél
Csepreghy Nándor lett a fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

MTI 2012. november 06., kedd, 09:49"

hvg.hu/cimke/Csepreghy+N%C3%A1ndor

Ha valakinek kérdéses lenn, hogy a seggnyaloncok miért is hajtanak...
Gerinc kioperál + lobotómia.

"Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy 18 év után odajutunk, hogy arról kell győzködnöm a fiatalokat, hogy ne nyugodjanak bele abba az üzenetbe, ami úgy hangzik: ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked. Ez a tandíj üzenete.

Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és főiskolára jelentkezők száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törődik velük, nem adjusztálja őket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövőjükbe."

2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Vádbeszéd lesz vagy a beismerő vallomás melléklete?
@Mystes:

"1., A világ első 10 egyeteme amerikai.
2., Az amerikaiak 47% százaléka azt hiszi, hogy Noé bárkája valós volt.

Ettől persze még repeszt az usa gdp!"

Tedd hozzá, hogy a világ mintegy 3 Mrd kereszténye közül 50% bizonyosan meg van arról győződve, hogy Jézus élt, és hogy Isten is létezik (még mindig), ugyanakkor az emberiség mintegy 80%-a elhiszi, hogy a világ végtelen, 38%-a pedig azt, hogy UFO-k bizony léteznek és ezzel persze abban is hisz, hogy a Földön kívül is van értelmes élet.
Én is teszek hozzá:
egyik fenti téma sem bizonyított és nem is cáfolt, jelenlegi emberi tudásunk erre elég.
Verne holdutazása korának egyik legfantasztikusabb története volt (és persze lehetetlen), most meg a Higgs-bozon létezése sem az utolsó, amit a tudomány túl fog szárnyalni - lehet, hogy pont a Holdon/Marson, egy ember alkotta kolónián (ahol persze lesz kutató,kinek kabinja falán feszület díszeleg majd).
Hit és Tudomán együtt jár.

Továbbmegyek:
Magyarország polgárainak 28%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel és ezzel együtt a magyar lakosság mintegy 90%-a gondolhatja azt, hogy az észak-amerikai őslakosok a JFCooper és K.May könyvekből is megismert indiánok voltak - pedig nem, ők is csak bevándorlók.

Ellentmondások mindenhol vannak, a statisztiák pedig hiába állnak számokból, nem makacs tények, ergo mindig mögéjük kell nézni. (Pláne, ha egy Nielsen felmérést tartasz a kezedben.)
@De hol van Columbo felesége?:

Az ég kék.
A világ első tíz egyeteme amerikai.
Az IMF bekaphatja.
Néhány dollárért online kurzusokat lehet hallgatni a világ legjobb egyetemein, és még csak most kezdett terjedni. Vajon az, aki tényleg tudásra vágyik, ki akar-e fizetni x milliót azért, hogy a Felcsúton kiválasztott egyetemi vezetők intézményeiben polkorrekt oktatókhoz járhasson? Amikor a kutatási támogatás, vagy lehetőség attól függ, ki a polgármester a városban és hány rektor szotyizik a páholyban?
Aláírja-e a röghözkötést, ha látja, hogy vagy az államot fogja szolgálni, vagy ellehetetlenítik a jövőben?
A piac, a cégek, miért ezt a felsőoktatást támogatnák, ha a tehetséges alkalmazottaikat bármelyik országban beiskolázhatják?

Mire számítanak? Szerintem arra, hogy minden egyetem kivérzik, csak az állami közszolgálati marad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A tudás nem nemzetfüggő. A világ 10 legjobb egyeteme amerikai, de igen nagymértékben multikulti.

Aki ezt nem érti meg, s nem fogadja el, hogy kicsiny népünk egyetlen felemelkedési lehetősége a magas szintű és széles körű oktatás, az annyit is ér.

Azért (is) fizetek adót, hgy amikor nyugdíjas, sakkozni és az unokámmal gombászni járó fickó leszek, legyen az országban annyi tudás, ami kell ahhoz, hogy az ország működjön is.

NB1-es labdarúgó voltam, mégis nagyon-nagyon nem tetszik és ellenzem, hogy 100 Mrd megy el holmi stadionokra, miközben ~27 Mrd kellene ahhoz, hogy a felsőoktatás továbbra is ~30 ezer diák számára legyen tandíjmentes - s ne csak 10.480-nak.

De rendben, legyen kevesebb teljesen költságmentes diák, de legyen jól átgondolt ösztönző rendszer és kapjanak erős képzést, nemzetközi szinten is versenyképes tudást.
2012-ben 2013-ra 1/3-ára vágni a létszámot több, mint arrogáns attól a párttól, aki 4 évvel ezeleőtt nemzethalált kiáltott, sokkal kisebb tandíjra és kulturáltabb megoldásra.

A HÖOK (és elnöke) meg nyaljon sót, 2008-ban lettek volna ennyire magabiztosak és álltak volna ki egy ésszerűbb szisztéma mellett.

Ez nem más most, mint népszerűségi politizálás, készülődés az egyetem utáni évekre...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na nem bántsátok már szegényt. olyan az neki, mint mint mint..várjatok..
mint disznónak a kukorica.
@IDKFA:
Diákhitel, amit úgy kell visszafizetni, hogy talán munkát sem kap. És lehet iskola mellett dolgozni, ha van munka.
Látszik, hogy nem voltál még igazán nehéz helyzetben, mert akkor nem nyilatkoznál ilyen fensőbbségesen.
Igazad van, nyavalygás helyett szó nélkül törődjünk bele minden szarba, amit a nyakunkba öntenek, hajtsuk le a fejünket, és némán húzzuk az igát. Elfelejthetjük, hogy volt valaha gerincünk, és szemrebbenés nélkül lenyeljük, hogy nap mint nap a képünkbe hazudnak. És mindig lesznek ilyen "erős öntudatos" polgárok, akik megmagyarázzák a többinek, milyen balfékek, hogy nem örülnek annak, amit kaptak.
Szerintem meg a vezérnek valami cikk akadt a kezébe kóreáról, vagy tajvanról, ahol úgy tudom nincs bölcs ész képzés, vagy legfeljebb csak a mostanában a gazdagok kivagyiságából nyílt és az is csak a válságig. Mindegy - tajvanban pl francia tanszék is csak 2,v. 3 évvel ezelőtt nyílt, azt is valami magyar jezsovita hittérítő pap gründolta.
Na most ő úgy "gondolkodik", ha ezeknek így is ilyen jól megy, "csak munkából", akkor nekünk is ezt kell tenni, s tigrisek leszünk.
@tucano: Ő ki? Sajna dél-amerikai műveltségem /i/ félelmetesen szellős.
@De hol van Columbo felesége?: Miért kínoztok ezzel a debsivel? Remélem, a késsel hadonászása közben tahótlanítja magát.
@De hol van Columbo felesége?: Tényleg ilyen szinten fociztál??? És mégis a sakkot preferálod! Csodabogár vagy, na. Bár a fiam is nagyon okos és focizik szabadidejében két helyen, sőt kérlek játszott a nagy Orvbűn trónörökös ellen is. ;-)))

De persze nem stadionokban látja a jövőt, pláne az ilyen végtelenül szarpocsék magyar foci esetében,ahol 56 fizető néző szedi szét a berendezést, de látod, Fradika kap minden állami cégtől vagyonokat, amiből öt egyetem is ki tudná fizetni a fűtésszámláját.
Gyerekem spanyol meccseket szeret nézni.

ÉS ez a büdöslábú úgy vágja vissza a keretszámot, hogy ő és a bandája kiemelten volt preferálva és pozitívan diszkriminálva - amiből annyi megmaradt, hogy kriminális!! - a származása és a tahósága okán. Az ő fajtájának most miatta lőttek, hacsak nem FideSS-párttitkári körökben nyomul.

Remélem visszakapja nagyon a sorstól, ott , ahol nem várja. Hol fociztál, ha nem titok?
@Csore60: Ne kapd ezekre fel a vizet:ezek lelkendezve mind hivatásos pártnyaloncok, jól fizetett minisztériumi állásokban napi feladatként basztatnak itt mindenkit, aki nem alél Orvbűntől. Iderohannak, mert küldik őket, ha Index címlapon van a blog, és védik a védhetetlent a maguk Orvbűntől tanult és begyakorolt arrogáns, tahó és értelmetlen stílusukban.

Egyre szarabb színvonalon, de a papagájkommandó sulykolós módszere szerint: ha sokszor nyökögik ugyanazt a baromságot, megül a fejekben - ez Habony tata taktikája.

Ha nagyon szörnyen hülye, törüld ki, egyébként alázd szénné. ;-))
@Bánegressy: Ja, tigrisek. Így. Csakis. Akkor elmehetne már egy fa alá vagyonát hátrahagyva csórin meditálni, azt is tanulhatná abból a kultúrkörből.

Az a herceg is megunta a gazdagságot hajszolni a mások kizsákmányolása révén.
@a szív fészkei:

Nem vittem sokra a focival...
de igazából, nem is akartam.

Gimnazistaként egy vidéki város csapatában fociztam a Serdülő I NB1-ben, olyan klubok ellen, mint Vasas, ÚTE, Videoton, Győr, BVSC, MTK - szóval a magyar utánpótlás legkomolyabb bajnokságában.
Ballábas, szélsőként és középpályásként is bevethető, állítólag igen tehetséges srác voltam: voltam regionális válogatott is, de a focit még a junior kor előtt abbahagytam. Taszított a közeg (tudnék mesélni, mi is folyik a pályán kívül és az öltözők környékén), és akkoriban már sokkal jobban érdekelt a zene (a foci hobbiszinten persze megmaradt).
Autodidakta módon elkezdtem dobolni tanulni, aminek később több zenekar lett a vége. Ez mára szintén csak emlék...

A sakk mindig is fontos volt, izgatott a lépések szinte végtelen lehetősége, egy-egy csal vagy állás zseniális volta. Hívtak ugyan, de soha nem lettem igazolt játékos.

Focizni már csak a barátaimmal, kispályára járok, a dobszerkót, kottáimat, dobverőimet már 15 éve eladtam, sakkozni pedig leginkább apukámmal és Junior 8-cal szoktam: előbbi igen ritkán, utóbbi nagyon gyakran elpáhol.
A zene pedig?
Most készülök egy komolyabb metallofont venni a kislányomnak, majd azon megpróbálok leütni egy triolás tizenhatodot (de leginkább valami gyerekdalt, ha sikerül).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jé megtaláltad az ékezeteket! Tutkerájos! És mindezt Magyarhonból! Ez igazán örvendetes, hallelúja! De tudod, én nyóc átalánossal nem szokok kérdezni, én csak kijelentek (kinyilatkozok!). Oszt, mindenki bekaphassa...!!!!
---------------------------
Amúgy, azt kérdezés nélkül is látom (a poszt-beli az aktivitásodból is), hogy Te itt egy ilyen észosztó-féle vagy. Na mindegy, kellenek ilyenek is... :) ...
Akinek a finoman cizellált tetvetlenítő böllérkés tetszik, az örömét fogja lelni ebben:
feketegyorgynaploja.tumblr.com/
@Fot L' Mondó: Én annál önzőbb vagyok, hogy gyöngyöt szórjak a disznók elé. Bár időnként, ha egy primitív kijelentővel akadok össze, elővesznek a felmenőim tanári hajlamai. Vagy azt gondolom, hátha az a primitív állat mégsem annyira az.
De látom, ez tiszta kudarc.
@a szív fészkei: Leoncióóó személyesen! Nem nézted az Izaurát? :D
@tucano: Ja drágám, nem, csak azt, amikor a Gálvölgyi szénné parodizálta. Én a vak lányost néztem meg a ikrest, azt a paulásat. Isauránál még nem éreztem késztetést sorozatfüggeni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazán szomorú, hogy a hatalmas kikupálódásod közben a tahóságod nem sikerült elhagynod! Most már inkább erre fordíthatnád az energiáidat...
süti beállítások módosítása