Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.01. 05:13 Fabius

Orbán: a nép nem hisztizik, hanem regisztrál!

Kedves Népem!

Tündérbogaraim. Így állunk? Így? Pofáztok és szembeszegültök? Lármáztok, elégedetlenek vagytok és a beletörődés  kompromisszum legkisebb jele nélkül képesek vagytok még mindig ezen a regisztráción műbalhézni? 

Lárifári! 

Nem megmondtam elég világosan, hogy lesz alkotmánybírósági kontrollja majd nem lesz alkotmánybírósági kontrollja most lesz alkotmánybírósági kontrollja, és hogy ez a fassetuggya a hivatalos álláspont? Mit lehet ezen nem érteni? Hagyjatok má' békibe! Felkelek hajnalban, hogy a Kossuthon a saját számból hallhassátok Az Évszázad Bullshitjét mikor azt mondom: "a választási regisztráció nem alkotmányellenes, hisz maga az alaptörvény szabályozza" - ti meg képesek vagytok azzal jönni, hogy háde' én írtam bele? Jó, ez tényleg egy epikus mondat, de nem veszitek figyelembe a mentő körülményt, hogy a habonyárpi éppen akkor szakított a kapócszsókával mikor nekem szöveget kellett volna írjon. Tehetséges a csávó, de szerelmes szakítós sms-t és rádióban is szalonképes szöveget írni egyszerre azért ő sem tud. Ha ti ennyire nem vesztek figyelembe semmit, akkor a frász fog legközelebb hajnalban kelni a kedvetekért. 

Meg különben is. A héten leküldtem Gulyás Gergő barátomat a nép közé megmagyarázni, hogy egyenlőség testvériség, a levélben szavazás lehetőségének megvonásával mi nem különböztetjük meg a hazai 8 millió választójogút a határon túli 3-400 ezertől, ez mindössze egy aprócska és jelentéktelen technikai különbség. Ettől még mi -és én személyesen különösen - ugyanúgy szeretünk ám mindenkit. Erre mi a hála?? Van aki azzal jött ott is, hogy a regisztráció elutasítottsága 80%, és szegény Gergőkém csak a Mráz Ágostonkámék Nézőpont Intézetére hivatkozva tudta ezt a ronda nagy számot valahogy 70%-ra kozmetikázni. Szegény Gergőkém úgy belezavarodott a mesedélutánba, mint Kusza Szem a tízes számrendszerbe, és kibökte azt is, a mi választási rendszerünk nem a szocialistáknak - és egyéb ellenzéknek - fog kedvezni. 

De mondom újra: valaki biztos elküldi a regisztrációs törvényt Stumpf Pistinek láttamozásra kontrollra, ha nem mi akkor a majdvalaki. Tuti lesz kampányfilm, ötletemet már meg is osztottam a témafelelős Andy Vajnával, mégis csak ő a legalkalmasabb, hogy a regisztráció-romantikát mozgóképesítse. Szóval úgy tervezem, az Alkotmánybírók jókedvűen szökellve, optimizmust sugározva, kéz a kézben ugrándozva, térdig kutyatejben gázolva és pillangókat kergetve átkelnek Mészáros Lőrinc valamelyik legelőjén és megcélozzák a felcsúti körjegyzőséget. Én a szokásos sétámról térek éppen vissza, mert szétzavartam az önkényes földfoglalókat és ellenőriztem, hogy Váradi András egyszeri juhász alól sikerült-e már a szart is a tervezett ütemben kilopni, mikor rálépek egy hangyabolyra és hirtelen magasabb leszek, mint a betyárkóró. Kitárul a látóhatár, észreveszem kedves barátaimat és pajkosan, töretlen optimizmust sugározva magam is utánuk iramodok, mert regisztrálni - egyperces - boldogság. 

orbán-regisztráció.gif

Remélem a buckaugró tömzsi testem látványa olyan hatással lesz rátok, hogy ti is kedvet kaptok majd a regisztrációs pultokhoz szaladásra. Garantálom retinátokra ég majd a látvány, talán akkor beletörődtök a megváltoztathatatlanba megkötitek velem ezt az apró kompromisszumot - amiért nem kaptok semmit. Jó lenne, ha megértenétek végre, hogy az akadályugrással kibővített demokratikus lehetőség a ti érdeketek és nem a miénk. Mi értetek hajtunk, hogy mindenetek meglegyen, de az én türelmem, bölcsességem, belátásom és jóindulatom sem végtelen.  

Hajrá Magyarország, a nép nem pofázik, magyarok!

Csókpuszi, Viktor 

850 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr724940782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol tűnik el a pénzed? 2012.12.02. 00:13:01

December 9-e a Korrupcióellenes Világnap. Az ENSZ-közgyűlés 2003. október 31-én elfogadott korrupcióellenes megállapodása rendelkezett a korrupcióellenes világnap megtartásáról, hogy ráirányítsa a figyelmet a jelenség romboló hatására, és hatékonyabb f...

Trackback: Tarkónlövős plakát újratöltve 2012.12.01. 13:52:48

Az oroszok kimentek, a szellemük itt maradt, így  2014-ben ismét aktuális lesz az 1990-es kampányplakát a “Továrisi Konyec” felirattal. Megterveztem, tarkót is találtam hozzá. Az köztudott, de azért megemlíteném, hogy a Fidesz propagandájáv...

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.01. 13:48:13

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált kemény magot. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Absz...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.01. 11:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Közös ügyünk, a felcsúti trágya 2012.12.01. 08:47:11

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy olyan országban fogunk élni, ahol a toalettre nemcsak belülről - ugye az illem kedvéért - hanem kivülről is zárat kell szerelnünk. Mert aminek szaga van, azt viszik, gyakorlatilag ez a legelső és zsigerből j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Mi értetek hajtunk, hogy mindenetek meglegyen"

Ugye - ugye az a franya Vadaszat! Most is itt cseng a fulemben.
Nem hallgattam meg (rendes szokásomhoz híven) a Kossuth péntek reggeli "kinyilatkoztatást", de ugyebár ez akkora országos hírértékű szokása a miniszterelnöknek (nyilván nem tud aludni a lelkiismeret furdalástól, mondjuk olyan neki nincs), hogy más rádiók is átveszik. Ezért aztán ha akarom, ha nem meg kell tudnom,mit gondol péntek reggelente, kalbászos ,páleszes reggelije után/vagy előtt a világ nagy dolgairól a tekéntetetes, nemzetes stb.stb.
Nos azon töprengtem, hogy akkor most így üzen a majdvalakinek, hogy küldje el az általa kitalált, a parlamenten áthajtott törvényt az alkotmánybíróságra?
Ez tényleg ekkora barom hogy elhiszi amit mond?Áder szó nélkül fogja aláírni a törvényt az biztos!
@simple observer 1.0:

Jól emlékezem keresgetés nélkül:

Nem akadt jobb neked, ezért vagy mellettem?
Fabius! :)

Amit leírtál, azon azért nem csak röhögni lehet!

Egyre többen látják, hogy ez akár így is történhetett a háttérben!
És mikor ez már a valóság leiratának tűnik, na akkor tényleg sz@rban vagyunk!
nem köll megvárni a janót, már mostan tessék sorba állni a regisztrációhoz, mer a dicső vezető immár bisztosra megy!
jóóóóóóóó reggelt, magyarország!
@zsaruvér: Mos, amennyiben következetes, akkor vissza fogja küldeni a feladónak, mert megint a szavazás előtti utolsó módosítókkal variáltak, most ha jól tudom éppen Lázár, aki - mint közismert - vasárnap is dolgozik az egyéni módosító indítványokon.

A forgatókönyv lehetséges változata tehát, hogy Áder visszaküldi, kormánypárt benyújtja az alkotmánybíróságnak, mert egyesek szerint jól feltett kérdésekkel akár még át is mehet az AB-n, depláne, ha azt rendes eljárás keretében kell az AB-nek elbírálnia, tehát az AB határozza meg, mikor kívánja tárgyalni, mondjuk éppen akkor, amikor már újabb pártkatonák lesznek az AB-ban, pl. Salamon februárban, vagy mondjuk a "gerinces" Péterfalvi, aki ugye felvetette a levélben regisztrálás aggályait.
Lófaszt regisztrál.

A fideszesek már tudják, honnan talicskázzák a milliókat havonta - 2014 után.

Közpénzből - naná.

Le van minden előre fixálva.

Nekem nem ér meg 2 buszjegy árát,
hogy játszásiból ixelgessek egy papirosra,

amivel kitörlik a seggüket.

index.hu/belfold/2012/11/30/fideszesek_egy_excel-tablan_lattak_a_jovot/

...
Tűzfal neked még kérdés, hogy szarban vagyunk-e?

Fabius te egy állat vagy egyem a zúzád, megest elfejtettem, hogy varánuszra klikkelni csak kv nélkül szabad... :)

viktornak (és bandájának) kapja be valami jól méretezett fogaskerék, no meg tömött sorokban húzzanak el a picsába felőlem akár kelet felé is azt' ott barkácsoljanak egypártrendszert meg fincsi diktaturhát.
@én már a fény gyermeke vagyok:

hogy maga mijen cvíder tud lenni hajnalok hajnalán! fronthatás vagy inszomnia? :)))
@simple observer 1.0:

Ha már Hobo

az a baj hogy Cltrl C II. Zsotinál (se) qrvára nem jött be a dolog:

"A Vadászat alapelvei

A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez.
Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel.
Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez.
A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását.
Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

de asszem' ez is bőven idefér:

"Az ezredes álmában kiad egy parancsot:
Mindenki egyen egy narancsot!
De a nők inkább banánt kérnek.
A fáradt hősök már henyélnek.
A magas külföldi vendég történelemkönyvet
Olvas és halálra röhögi magát.
A szolgák lopnak és lopakodnak.

Óh, mennyi nihilista, nacionalista, alkoholista,
Feketelista, futballista, exhibicionista, specialista,
Fasiszta, statiszta, masiniszta, orgonista, zongorista,
Mártha Pista, trappista, rasszista, passzista, hős tenor
A táborban mindenki alszik,
A költő tündérei pengetik a drótokat."

azé' bassza a csöröm nem kicsit, hogy 2012-ben még mindig itt tartunk, hogy véresen aktuális Hoboék összes nótája, vagy Hofi összes karca'
A kampanyfilmet en is nagyon varom, igaz egy faszfej pocakos sotetboru torzo ugrabugralasa a halalom, de ha maga a betyarkorot is majdnem elero kiscsoka keri, akkor akar moziban is!
@hacsaturján: Frontok jönnek-mennek, szomjas sem vagyok.

Ami biztos...

Választottak már 2014. utáni jövőt,

mert LÁzár elvtárs már minden fideszesnek helyet csinált, ahol várja a talicska meg a közpénz.
még ezt is (ez az útcsó' :) )

"Lassan lépked a fűben
A vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
Ez már Európa?"
2012:
"Orbán: a nép nem hisztizik, hanem regisztrál!"

2014:
Nép: Orbán nem hisztizik, hanem elmegy!
@Secnir:

Óóó! Próféta!

:))))))))
Lofasz es kurt, ennyit tennek hozza, meg az agitprop osztaly meg mukodik, kader alair, akol birosag nem ugat, hulye pogar nem obegat, bamban vigyorog a tetves vezenylora, a koronat majd raszarja valaki a fejere, ilyen idiota van eleg hogy megtegye
@Secnir: @orica: kerdes szavazni avagy kulfodre, mert mind a ketto eros opcio
@Secnir:
........ Orbán és bandája már fixálta magát az összes állami és egyéb pénzcsapra.

Nem megy el.

Lázár tesó, a talicskaelosztó miniszter már kiadta a hatalmi helyeket 10 évre előre.
@hacsaturján:

"maga mijen cvíder tud lenni "

Legalább 20 éve nem hallottam ezt a kifejezést, de tökéletesen leírja a lelkiállapotomat a közállapotoknak köszönhetően.
"Lázár tesó, a talicskaelosztó miniszter már kiadta a hatalmi helyeket 10 évre előre. "

az teljesen mellékes. ha egyszer az új kormány hatalomban lesz, mibe kerül megváltoztatni a sarkalatos törvényeket?
@Secnir:
Egy újabb kétharmadba... és az korántsem biztos, hogy meglesz.
@Rufus78:
nem kell kétharmad.
elég egy népszavazás a Kotmány megerősítésére. Indulásnak.
és aztán 2 hónap elég a jelenlegi "jogrendszer" eltörlésére. azért két hónap, mert meg kell változtatni, mielőtt a 2015-ös ktsgvetést kiírják.
@Rufus78:
...és még a 2014-es polgármesterválasztások ELŐTT (két héttel) hozni egy törvényt, miszerint azok a személyek, akik polgármesterként eladósították a városukat, nem indulhatnak. oszt' jónapot.
Másutt is írtam erről.
Tautológia az az állítás, amely a saját értelménél fogva igaz. Az igazságtartalom közvetlenül következik a benne szereplő fogalomból, illetve axiómából.
Ezért jó példa a hamis tautológiára: igaz (jogszerű) a hamisság, mert jogszabályba biggyesztjük.
Valahogy így: A kormányfő hangsúlyozta, a választási regisztráció nem alkotmányellenes, hiszen maga az alaptörvény szabályozza.

Ezért nem kerülhet az Alkotmánybíróság elé a regisztráció.

nol.hu/gazdasag/orban_viktor_azt_mondta
@Secnir:

Nem fognak megváltoztatni semmit.

A fideszes Polt is kitöltötte az idejét, meg JÁrai is, meg Kovács Árpád, meg MÁdl, meg Sólyom, meg az összes fideszes bebetonozott kis csavar.

Akkor is, ha kártékony volt, mint állat.

Ha keresztbe feküdt mindennek.
Ha lopott, csalt, adósságba verte a városát.
Akkor is maradt a fideszes minden körülmények között.

Mert hiába verték le őket a választásokon - kétszer is.

Ezek a piócák mindig ott maradnak, ahova Orbán teszi őket.

Ne legyenek illúzióid.
@én már a fény gyermeke vagyok: Hű, már a verseny előtt feladni az egészet, nem semmi. Ennyi erővel le lehetne feküdni meghalni, hisz ugyis meghalunk előbb-utóbb... Vagy mondj fel, hiszen előbb - utóbb megszűnik a munkahelyed, vagy menj nyugdíjba. Minek törni magunkat, ha szarul sülhet el valami?!
Miközben van egy oktatáspolitikánk, ami szüznemzésre bíztat
endresy.blogspot.hu/2012/12/parthenogenetikus-hoffmann-norma.html
De legalább is idiota etikizmust akar, és van egy hazaárulással határos kormányzás endresy.blogspot.hu/2012/11/orbania-hazaszeretet-deficitje.html
Hülyesáég lenne a bojkott endresy.blogspot.hu/2012/08/valasztas-antibojkott.html
Még azt is képesek vagytok elérni, hogy a ember Viktorral értsen egyet, na ez a baj veletek balliberálisokkal.

Itt van egy törvény mely azon kevesek közé tartozik amellyel egyet lehet érteni. Erre ti az elmúlt egy hétben mást se csináltok csak károgtok. Bezzeg egy olyan törvénynél ami tényleg kiveri a biztosítékot egy normális embernél ott vagy meg se szólaltok, vagy ép hogy megemlítitek.
@74. Vladys:

Meséld el nekem, hogy demokráciában miért is lehet ezzel egyetérteni?
"Másik Magyarország félek tőled!!!
a kurvannyát és a nagynénnyit is aki szintén kurva

brühühühühü

1 liter vodka után nem eccerű de akkor is kurvannyát
@74. Vladys: Mentséget keresel, miért értesz egyet azzal akivel amúgy is egyetértesz? Vajon hol a hiba a képben?
@rodeo36: Ha szívózni akar, szívózzon. Én nem dobom be a törölközőt, és azért is megteszem amit meg tudok, hogy üsse meg a guta.:D
@hacsaturján:

www.youtube.com/watch?v=zzlUUcW2TQU

a román annyát aki ilyen zsenit és akit

szóval ez egy hatalmas felvétel

brühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

+++++++++++++++++++++++

brühühühühü
@zsaruvér: "Áder szó nélkül fogja aláírni a törvényt az biztos! "

butaságot monc...
ha drorbán uppsz drsimicska szól hogy jáccon el a tv-nyel,
akkor "visszdobja", narancs az narancs...
@orica: Nem értem miért sérülnének a jogaim azért mert rá kell szánnom egy kevés időt arra, hogy regisztráljak.

A korcenzust inkább tartom demokrácia szempontjából sértőnek.
@GeoCracker:

ha lőni nem szabad akkor ütni lehet szívlapáttal?

brühöühühühü
@batka manó: "2012-ben még mindig itt tartunk, hogy véresen aktuális Hoboék összes nótája, vagy Hofi összes karca"

sokkal aktuálisabb mint valaha...

dr orbán és az ügynök fides mafia ellopta az álmokat, a lehetőségeket....

a jövőt is ellopta... és ennél nagyobb bűn nincs is...
2002-ben a jövő elkezdődött...

mostanra A JÖVŐ BEFEJEZŐDÖTT...
@rodeo36: szerintem többen megnéznék azt a tréstesztet...
@Secnir: ámen !

amugy hiszti nem várható...
simán felégeti az országot...
ha nem lesz ország, akkor nem lesz kormány...
ha nem lesz kormány, akkor nem lesz ellenzék,
ha nem lesz ellenzék, akkor a haza nem lehet ellenzékben...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ilyen egetverő cinizmus és szemétség után az "értelmiség" nyálzik...v ...zsidózik... /jobboldal-baloldal /a diákság punnyad,az adófizető nem ér rá mert megszakad...

"Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett."
orbánkirájnak ijen utakon kéne járni...

galeria.index.hu/kult/2012/11/29/trambulinut_egy_orosz_erdoben/3

ezen az úton lehet szökelni... qva jooo:)
@74. Vladys: ha nem erzed, akkor nem ertem miert szolsz mas dolgok ellen, eljen a kiralysag, hisz viktorunk pont azt hozza letre maganak, az a forma neked ugy is kedves, ha diktatura kell valakinek, merje azt kimondani.
Azt tudom, hogy en ebbol nem kerek, es amig itt vagyok teszek es orditok ellene, es ha nem marad mas, elmegyek.
@rodeo36:

rááll a dobogóra és semmi partitura csak úgy nyersen fejből és a zkr meg mint bedrogozottak követik minden mozdulatát

a kiállítás nem akármi mikor a Rém jön ugye azt már levédiában is ismerik vezérló

brühühühühü
@74. Vladys:

"Kevés időt"??? Munkaidőben, 70 ezer emberre jut egy (1) jegyző, folytassam? Különben is mi a fasznak kell regisztrálni, ha ott van a lakcímnyilvántartó? Trollképzőbe jártál te is, bazdmeg?

Komolyan mondom, eszem megáll, itt készül a művelt Európa legundorítóbb, legcinikusabb választási csalása, ami egy elmebeteg majmot meg a sleppjét készül bebetonozni, erre az egyik röhicsél, a másik vadul zsidózik, a harmadik béget mint a birka, a faszom tele van veletek.
@74. Vladys: Mindkettő ugyanolyan rossz. Minden felesleges jogi akadály, ami korlátoz bármely nagykorú magyar állampolgárt akit jogszabályban meghatározott eseteken kívül (közügyektől eltiltás pl.) a választójog gyakorlásában, egyformán rossz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ő az, troll. Ő az a jobbikos, aki letagadja hogy az, a fidesz meg echte balos.:) Nem kell vele foglalkozni, jól hozza a jobbik-fidesz ideológiai tengelyt.
@74. Vladys:

A választójog azt jelenti, jogom van választani. Minden parányi feltétel- akkor, ha - szűkíti ezt, tehát sérül.
Ennyi.
A korcenzus más kérdés,nem függ össze magával a választójoggal. Fals az érvelésed.
@gazoló: Ezekszerint az értelmiség nem adófizető... hmmm, érdekes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Látom még mindig nem vagytok képesek tovább lépni a demokrácia=köztársaság dolgon. Amíg ez nem jön össze addig nincs is sok értelme erről vitázni.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak egy picit dramatizálod túl a dolgot. :)

Mellesleg MSZP regnálása alatt is támogattam a regisztrációt, jóval az előtt, hogy a FIDESZ kitalálta.

Azt meg tényleg nem értem miért ez ellen emeletik fel a hangotokat ilyen vehemenciával, és miért nem a korcenzus ellen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Fogadjunk, ma még elsüti valamelyik büdös ork, hogyaszondja: "nem olvastam a választási törvényt, de biztos jó, ha így rinyálnak miatta a libsik!".

Megérdemeljük, amit kapunk. Ezt a kibaszott ostoba birkanyájat... :(
@orica: Összefügg. Hiszen a fidesz megválasztása után tesztelték, mit szólna a nép, ha a nagyi helyett, pulya helyett más családtag szavazna. Vagy mikor csak az adófizető szavazhasson, ami vagyoni cenzusként felel meg.
Amit vladys el akar itt adni, hogy a regisztráció csak adminisztráció, és nem olyan diszkriminatív mint a fentiek. Amit se itthon, se külföldön nem tudott volna megvédeni a kurmány.
És igazuk van, mert a regisztráció csak azoknak fáj, akik amúgy se adták/akarták adni a manyup pénzeiket. Ott bevált, egy sokkal absztraktabb intézménynél pláne bejöhet nekik, nem igaz?
@orica: Tehát akkor az USA-ba sincs demokrácia.

"A korcenzus más kérdés,nem függ össze magával a választójoggal."

Ezt gondold át újra.

"a polgári jogoknak, főként a választó jognak bizonyos feltételekhez (vagyonhoz, műveltségi szinthez, nemhez, fajhoz stb.) kötése"

www.kislexikon.hu/cenzus.html#ixzz2DmwWzKPh
@74. Vladys: A másik tipikus jobbikos érv: usa-ban akkor nincs demokrácia...
@74. Vladys:

Lófaszt nem érted, ne hazudj már bele a pofámba... :DDD

De megkérdem még egyszer, MIÉRT kell regisztrálni, ha ott a lakcímnyilvántartó, és miért csak a választások előtti 15-ik napig AMIKOR AMERIKÁBAN UGYE akár aznap a helyszínen is, ráadásul elég életedben egyszer???

Az MSZP regnálása alatt szó nem volt regisztrációról, az lehet, hogy néhány csavarlazítóba ájult politikai ezoterista erre verte magát valami blogon...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tippeljünk, mikor hangzik el. Mikor kezd ma a fidesz-jobbik trollcenter?:)
@74. Vladys:

A jogsinál sem értem a korcenzust. Diszkrimináció, bazmeg. Feléri a kormányt, osztjónapot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: És amerikában nincs olyan tipusú nyilvántartás, ami alkalmas választójogi névjegyzéknek....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Milyen szelektíven szeretik lóbálni az USA-t... :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Annál is inkább mert a legtöbb férfi úgy vezet, mint egy 5 éves kissrác:))))))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Borzasztóan. Minden jobbikos imád előállni ezzel az érvvel.:D Csak ugyebár a felszínes nézelődésnek vannak ilyen hozadékai, mert ha jobban megnézed, ott se minden hű de demokrácia.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Az átlagmagyar nem fog regisztrálni,

mert venni egy lottószelvényt, az olcsóbb és sokkal esélyesebb,
mint arra venni egy buszjegyet, hogy ezek a tetvek valaha eltakarodnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A regisztráció csak a választások elcsalásának egy része. Ott vannak még a levélben (jó, hogy nem sms-ben) szavazó külhoniak, a kilenc(!) évre megválasztott fideszes Nemzeti Kurvaanyám Választási Nemtommi, az Idomsoft államosítása, a külföldi megfigyelők kitiltása stb stb.

Erre, jön a troll, hogy "A zusában is kell regisztrálni!".

Köszönjük, Emese.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az, hogy nem 1:1-ben vettük át az USA rendszert még nem jelenti a demokrácia megszűnését.

"A jogsinál sem értem a korcenzust. Diszkrimináció, bazmeg. Feléri a kormányt, osztjónapot."

Nem azt mondtam, hogy töröljük el a korcenzust, csak annyit, hogy jóval több benne a jogkorlátozás mint a regisztrációban.

"De megkérdem még egyszer, MIÉRT kell regisztrálni, ha ott a lakcímnyilvántartó"

Miért nem elég az adóbevallás a gázártámogatáshoz?

Elmész regisztrálsz majd szavazol, nem halsz bele. Lassan már az is diktatúra lesz, ha nem megy el hozzátok személyesen a szavazófülke.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A közügyektől eltiltással baj van.
Akit csak - például - két évre tiltottak el, az hogyan fog szavazni, ha az eltiltás miatt nem regisztrálhat, de a szavazás időpontjában már nincs eltiltva.
Az alkotmányos jog sérül, vagy az alaptörvényes?
Jó lett az írás Fabius.
Ja,és viktor!
Akkurvaanyádat te kis szarházi!
@74. Vladys:

Igen. Eddig ez volt a választás.

" Elmész regisztrálsz majd szavazol, nem halsz bele. "

Vitted a személyit, aláírtad a listát a nevednél,
és szavaztál.

Most ezt nem teheted meg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

mellékszál, de nem értem, hogy ezekre miért nem építenek egy izmos és kegyetlen tiltakozó kampányt az ellenzéki mi a francok, teli torokból kellene üvölteniük a sok süket választó fülébe HÜLYÉK VAGYTOK BAZZEG HA EZT HAGYJÁTOK !!!! már hatmillió aláírásnak kellene a pulton lennie és kétmillió dühös tüntetőnek a kupoláscirkusz körül...ezt a lagymatag tinglitanglit qrvára nem értem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt nem gondolom,/"akinek nem inge..."/,csak csoportokra gondoltam úgy együtt bénulva...DE...tanárok?közszolgálatban dolgozók,orvosok,művészek mind akikre rálátásavan a hatalomnak...rettegnek...tisztelet a kivételnek...
Úgy látom ma nem blogger gézát küldték.
@én már a fény gyermeke vagyok: Eddig nem kellett regisztrálni, csak mentél és szavaztál. Most van egy plusz kör, persze lusta embereket, Orbán fóbiásokat ez egyértelműen zavar.
@74. Vladys:

Hogyne kellett volna.

Hazudsz, vagy csak fiatalabb vagy 20 évesnél.

Személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával lehetett csak szavazni eddig is. Kérték a választási értesítőt is, és elvették.

Kaptál egy listát, amin aláírtad a nevednél a jelenléti ívet.

Ezzel regisztráltál, mint választó.

Ekkor kaptad meg a választáshoz az ixelni való lapokat és a borítékot.
bementél a fülkébe - és utána már csak az urnába kellett dobni a boritékodat.

Mindenkit regisztráltak a választáskor, aki megjelent.

Ha lejárt a személyi, vagy nem volt nála, akkor nem szavazhatott.
ezzel a 74-el meg mi a fenéért küzdötök, csak a hülyeségeit tudja így hajtogatni, csak teret adtok az elmeroggyanásának...ha valaki ekkora fasz/picsa, hogy "nem érti" miért baj az, hogy egy kétszáz lelkes faluban ahol az első hivatalszerű képződmény 40km-re és egy egész napi utazásra van miért gond a regisztráció, aki "nem érti" miért gond a külföldi magyarok szavazása (a levélben szavazásról nem is beszélve!!!) az provokátor, kötsög' viktor kollaboráns
@kifordított nagyanyó: ne izgulj jön majd ö is még biztos nincs meg a címlap... :)
@74. Vladys:

"Látom még mindig nem vagytok képesek tovább lépni a demokrácia=köztársaság dolgon. Amíg ez nem jön össze addig nincs is sok értelme erről vitázni."

Mi nem jön össze? A demokrácia? A köztársaság?
Egyik már nincs, másik szűkül a mihez is?
Láttál te már demokratikus diktatúrát?
@én már a fény gyermeke vagyok: Az nem regisztrálása volt, és ezután is lesz. Annak a célja, hogy elkerüljék a csalást. Semmi köze a regisztráláshoz.

@batka manó: Akkor van 2 éved, hogy eljuss egy hivatalba és regisztrálj egy account, onnantól kezdve kényelmesen elintézheted otthonról.
@orica: Jaja, UK, Dánia mindkettő hatalmas diktatúra, menekülnek is onnan az emberek. :)
ja és igen is gond a reg. véletlenül még van melóm és mit ad isten pont hivatali időben melózom egy kibaszott önkormányzati levelet is problémás átvennem (adó ügyben bezzeg megtudnak találni, valahogy csak regisztrálva vagyok úgy, hogy a kisujjam nem kell mozdítanom érte) mert melóidőben majd 50km-t kell érte autókáznom - tömegközlekedés nem játszik, mert az több óra.
A 74 nem pártprovokátor szerintem saját örömére teszi...

Van ki így mulat :)
@74. Vladys:

seggfej-e vagy te birkamenetes??? angliában szerinted hányszor kell regisztrálni és hány darab működő lakcím nyilvántartójuk van. Még egy apróka kérdés mi a faszért nem lehet elismerni, hogy a reg. csak és kizárólag a tetű alfelcsuti suttyó paraszt érdeke??? mennyivel egyenesebb lenne, mint védeni a védhetetlent... én a magam részéről befejeztem veled, mert kevés vagy és nem ér ennyit.
@74. Vladys:

Jahogy az nem regisztrálás, ha igazolnom kell magam és egy aláírással fölkerülök a választói listára,

hogy megkaphassam a választói ívet.

Hehe.

Szóval a fideszes nyelv szerint csak az a regisztrálás, ami után nem kapunk szavazó ívet és nem szavazhatunk,
csak hazabuszozunk és kész. Lehet röhögni rajtunk.

A csalás eztán következik.

Vitor egy sunyi görény.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A választás mint jog, és ennek korlátozási lehetősége a regisztrációval, mennyiben függ össze az ilyen-olyan cenzusokkal?
Annyiban persze igen, hogy szélesen értelmezve ezt is tekinthetem egyféle cenzusnak.

Valószínűleg nem tudom jól megfogalmazni a problémámat, bocs:)
@batka manó:

Le vannak fizetve és/vagy meg vannak zsarolva, más megoldás nincs.

@74. Vladys:

Egyetlen kérdésemre sem válaszoltál.
@batka manó: Rendben, szia.

@én már a fény gyermeke vagyok: Ha nem érted, hogy mi a különbség a szavazás és a regisztráció között akkor nem tudok segíteni.
@74. Vladys: "Most van egy plusz kör, persze lusta embereket, Orbán fóbiásokat ez egyértelműen zavar. "

Laboratóriumi tisztaságú trollizmus.
Hobo Blues Band - Circus Hungaricus

Cipolla lovag

Cipolla otthagyta Thomas Mannt a francba,
Úgy gondolta, inkább máshol esik transzba,
Felhívta Pesten jól bevált ügynökét,
Szervezzen neki egy zsíros magyar turnét,

Tudja jól, hogy mi van az ember zsebében,
Csak a színházban hisz, nem a zenében,
Gálánsan meghajol, se fintor, se grimasz,
Később már böfög is, pofátlan és pimasz.

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész!

Arrogáns hőstenor? Arcátlan pózőr?
Illuzionista? Vagy hipnotizőr?
Nagymamát, gyereket, felnőttet becsaphat,
Kifoszt egy országot, egy népet elaltat.

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész!

Nincs hazája sehol, ám hét nyelven beszél,
Gagyát és hitet vált, ha maszkot cserél,
Se paraszt, se polgár le nem győzi ésszel,
Üres zsebbel jött és megy egy csomó pénzzel

Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal,
Cipolla lovag, Cipolla színész,
Cipolla táncos, Cipolla zenész,
Cipolla zsonglőr, Cipolla bűvész,
Cipolla nem csal, Cipolla művész!
@74. Vladys: Milyen kár, hogy nem tudsz segíteni.

Te lettél volna a szombat délelőtti segítség ?

VAgy próbaidős vagy csak?

Sajnálom, hogy befuccsoltál.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát jó.

@én már a fény gyermeke vagyok: Nem győzhetek mindenhol, nem vagyok Viktor. :)
@hacsaturján: jó...most feltettem Callas Karajan 1956-os Trubadur felvételét

majd utána

brühühühühü

vúgre is az én szülinapom
@batka manó: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Fabius:

Akkor üssük eme témát serényen, hátha kihullik a csipa az "illetékesek" fejéből... :)
@74. Vladys:

Kérd át magad a Cukiság blogra. Ott talán vannak még serdületlen lánykák, akiket vezethetsz.
@Secnir: "elég egy népszavazás a Kotmány megerősítésére. Indulásnak."

Lesz itt lehetőség bőven, ismételjünk!
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=74741:legalitas-es-legitimitas-ii-legitimitas-es-preventiv-allamcsiny&catid=47:cslendvailferenc&Itemid=75

"Ha erre az a válasz, hogy ahhoz kétharmados többséget kell szereznie, ez a legitimációnak pontosan az a gyermeteg fölfogása, amit régen „parlamenti kretenizmusnak” neveztek, hiszen a mai kormány éppen azért használja a kétharmados betonkeverőgépet, mert jól tudja: egy újabb kétharmados többség csak a jó isten tudja, mikor jöhet létre.
...
Az ilyenfajta eljárást, amely a törvények formális betartásával, de ténylegesen önkényes értelmezésével, a válsághelyzetre való hivatkozással és forradalmi törvényrombolással „a törvényes kereteken túlra akarja kiterjeszteni a maga hatalmát”, államcsínynek hívjuk."

Stb.
@egyfejű:

ma már egész korrekt matinét hoztunk össze Hobo összesből... :)
@74. Vladys: Egyik tojást a másikkal összekeverem ?

Mindig ez van. 3 millió tökegyforma fidesznyiket szortírozgassona hóhér.
@egyfejű: HOBO próféta...

www.youtube.com/watch?v=hduPnCety18

Közép-Európa Hobo Blues 3. Deák Bill Gyula
minden idők leghatalmasabb magyar rockja...

talán illik ide...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Komolyan mondom, eszem megáll, itt készül a művelt Európa legundorítóbb, legcinikusabb választási csalása, ami egy elmebeteg majmot meg a sleppjét készül bebetonozni, erre az egyik röhicsél, a másik vadul zsidózik, a harmadik béget mint a birka, a faszom tele van veletek."

És még jön ide a hülyéje, a "nem értem..." kezdetű álságos dumával. Akkor olvasson, művelődjön, gondolkodjon! De nem, azt az istenért sem teszi.
Nem értem, hogy mi bajotok. Senki sem tiltakozik, sehol egy tüntetés, inkább zsidóznak a népek. Igazából tetszik ez a dolog szinte mindenkinek, de legalábbis nem éri el az ingerküszöböt.
na és Ő is legyen itt...

GÉÉÉÉZAAAA!!!!!

www.youtube.com/watch?v=PfbylGthCfM
@74. Vladys: Te nagyon képzett! pl. tanyán élőknek hány percbe tellik elugrani a regisztrációra? He? A jegyzők mi a bánatot kezdenek a rengeteg emberrel, aki odacsődül és ráadásul még ki is kell menniük a rokkantakhoz, meg ilyesmi.
@én már a fény gyermeke vagyok: Legalább most nem vagyok náci. :)

Bár szerintem a 3 millió csak Viktor meg a narancs szekta álmaiban létezik.

Bár nem lepődök meg, a balliberálisoknál csak egy dogma van. Aki nem velünk van az ellenünk.
@74. Vladys: Nagyonbarom ott nincs lakcímnyilvántartás!
@tucano:

itt jön képbe a írástudók és a politikus csoffadékok hatalmas felelőssége, felrázni az eltunyult, elfáradt, vak és süket népet. Erre a feladatra kellenének igaz hazafiak nem a fülkeforradalomhoz meg a szájba lökött ner-hez az elborult agyú nagymogyorókról nem is beszélve....
@én már a fény gyermeke vagyok: Igen, de az már nem cukiság blog lenne, ha ő oda beszabadulna. :S :D
@orica: cenzusnak nem mondanám (már azért sem, mert imádok vitázni és hol lenne a vita). De egyetértek veled, én is vallom, hogy ez olyan intézmény ami súlyosan korlátozza a választójogot. Úgyhogy max a cenzusról vitázhatnánk, de ha jól sejtem, mindketten elítéljük ezt az intézményt.:D
@Dr.Zomboss: Értelem szerűen van még mit kidolgozni a dolgon, ha csak emiatt sírnátok nem szólnék semmit. Ti viszont most akkor ripacskodást nyomattok, hogy egy kívülálló azt hinnél Észak-Koreában is nagyobb a demokrácia.
@74. Vladys: "Bár nem lepődök meg, a balliberálisoknál csak egy dogma van. Aki nem velünk van az ellenünk."

Ja, meg "magyarország nem lehet ellenzékben" és "aki magyar velünk tart" ugye?

Az megvan hogy a regisztrációra felszólító levelet az országos választási névjegyzék alapján fogják kiküldeni?

Ergo, a már meglévő adatbázisból ami 20+ éve működik és bevált, küldik ki a felszólítást regisztrációhoz.

Remélem érted a dolog iróniáját és állampolgári alapjog csorbító hatását, egy senkivel nem egyeztetett egy párt által világra baszott választási törvény által.
@74. Vladys: Na mivan ? Visszaküldtek balliberálisozni ? Nebasszki. Mi lesz így a segítséggel ?
varánusz brigád (reg. ellenesek) vs. 74.Vladys

15 : 1

szerintem vesztettél, lásd be a kutyát nem érdekli mit vartyogsz... :)
@74. Vladys: Miért kell?! Te tényleg ennyire hülye vagy?! A MÁK-nak (gyk: Magyar Államkincstár) ahol megigényelték a gázártámogatást nincs hozzáférése (nagyon helyesen, de ez is liberális álláspont) az adóbevallásodhoz. De a választásokkor a jegyző (kapaszkodj, most jön a rázós rész, ahol pofon jön) dolga, hogy kiküldje neked az értesítést a névjegyzékbe felvettek. Mert ugye a jegyző a saját illetékességi területéhez tartozókról nyilvántartást vezet. Komoly mi? Ezért logikus, hogy ő állítja össze, és nemcsak veled levelez aranybogár, de ki is kell függesztenie. Nem, nem a helyi jobbik, vagy fidesz pártirodában, hanem az önkormányzat épületében. Miért? Mert a te féle buta állampolgárok, ha nem kapnak levelet, ne az apehhez rohanjanak, hogy hol szavazzanak. Villágos? Felfogtad? Helyes.
Ez speciel rossz példa volt. Próbáld újra.
Mi lenne ha legalább az alapismeretekkel tisztában lennél, mielőtt olyasmibe ütöd bele az orrod, amiről gőzöd sincs. Jut eszembe, wikipedia link megvolt már? Még nem?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Laboratóriumi tisztaságú trollizmus."
Kár, h a trollokat nem etetjük alapelvet lehetetlen érvényesíteni egy fórumon/blogon. A trollnak nem célja az értelmes vita.
Marad a Tahótlanítok=Trolltalanítok...
@batka manó: Ő és Gabriel azért vartyog, mert ha valaki ide betérved, akkor őket is láthassa.:D A hülyeség propagandája.
@74. Vladys:

TEHÁT: mifaszom szükség van a regisztrációra mindenkire kiterjedő lakcímnyilvántartó, valamint személyi és lakcímkártya esetén?

Nem mondhatod, hogy nem adtam meg a lehetőséget.
@félázsiai nagymagyar:

Nem bírom megállni. Rossz szokás, tudom. :D
@Squid: "Remélem érted a dolog iróniáját és állampolgári alapjog csorbító hatását, egy senkivel nem egyeztetett egy párt által világra baszott választási törvény által."

Nem, nem akarja érteni...
@74. Vladys: Mit akarsz szegény kívülállóktól ?
Háromlábú összeesküvő népség.

Ha ezeknek még az - örökös miniszterelnök - se elég demokrata,

akkor meg is érdemlik, hogy hülyén haljanak meg.
@Secnir:
seggbekuros allami bortonbe a 3000milliardos nyugdij lopas miatt
@batka manó: "szerintem vesztettél, lásd be a kutyát nem érdekli mit vartyogsz... :)"

A válaszolás érdeklődés = troll-etetés :-)
@Squid: Viktor is ott kezdte. :)

Továbbra sem kellene keverni a dolgokat. Elmész regisztrálsz, ha komolyan gondolod.

@én már a fény gyermeke vagyok: Még mindig keversz valakivel. :)

@batka manó: Látod ez a különbség. Bár nem várom el, hogy balliberálisként megértsd, a vélemény szabadságot még hírből se ismeritek, persze csak ha a tiétekről van szó, de akkor nagyon. :)
@batka manó: pesszimistább vagyok ennél. Az összes írástudó külföldön van, építik ezerrel az új egzisztenciát és pont leszarják a jobbágyokat, amit persze kicsit meg is értek (beleférek ebbe a keretbe). Aki maradt, az megkötötte a rákényszerített, szerencsétlen kompromisszumát a hatalommal és elvan vele, legfeljebb hőbörög néha. Attól, hogy nem így érzi, még így van. Fizeti az adót és olvassa a politikai hirdetményeket, nyeli a nokedlit rendesen. Egyébként meg mindenki beszállt otthon a táncba, normális helyen rögtön bojkott lenne, nálunk meg menjünk regisztrálni és csináljunk mindent úgy, ahogy a földesúr akarja, de majd jól megmutatjuk.
@74. Vladys: Még mindig sorozatgyártott fidesznyik vagy. Egy a 3 millió közül.

Tökmindegy, melyiktek makog. Ugyanazt mondjátok.
@74. Vladys: "Továbbra sem kellene keverni a dolgokat. Elmész regisztrálsz, ha komolyan gondolod."

No ugyan már magyarázd el nekem mit keverek mivel tündérvirágszálam!

Részletesen ha kérhetem!
Ahogy Orbán minden eddigi cselekedete, az éppen aktuális is ugyanavval írható le, súlyosan beteg:

"A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja) szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.

A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket."

A demokratikus rendszerekben milyen mechanizmusok védik meg a népet attól, h ilyen ember vezető politikus lehessen?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mint már írtam, ugyan az mint a gázártámogatás igénylésének, holott az is kiderül más nyilvántartásból.

Jelzed, hogy élni szeretnél alkotmányos jogoddal, nem hal bele senki. Másfelől rendesen lehet vele szűri a csalást, és egy kicsivel felelősség teljesebbé lehet tenni vele a társadalmat.
@74. Vladys:

hüle vagy bazzeg, nem azzal van gondom, hogy véleményed (véleményetek van) a hiba ott van, hogy:

1. a véleményed (véleményetek) és ami mögötte van káros
2. a véleményed (véleményetek) tökéletes baromság
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi örök optimisták azt hisszük, hogy az értelem és a tudás halvány szikrája felcsillan a válaszaiban.:D
"Jegyző: Minden hónapban 2 nap, előzetes bejelentkezés alapján

Aljegyző: A hónap minden szerdai napja, előzetes bejelentkezés alapján 8:00 - 16:00 óráig (ügyfélkapcsolati vezető)"

Ha ez jövő szeptemberben is így marad,
akkor nem kis tumultus lesz az irodájuknál.
Meg anyázás azok részéről akik aznap nem
kerülnek sorra (-Basszátok meg, ezért vettem
ki egy nap szabadságot, vonatoztam/buszoztam/
autóztam x km-t?!)

Jó, tudom, így számolni sarkított és a további
információk hiánya végett még demagóg is,
de csak azért hogy érzékeltessem az
aggályaimat:

Regisztrálni csak öt perc! (mondják a hívek).
Akkor az aljegyző minden szerdai napon
ha nagyüzemben csinálja kaki/pisi/kaja/cigi
szünet nélkül, regisztrál 96 személyt.
Egy hónapban 384, (2013szept - 2014ápr) nyolc
hónap alatt 384*8=3072 személy.

Egy 70.000-es városban???!!!
Úgy, hogy a környékbeli településeket
nem is vettem figyelembe?
@én már a fény gyermeke vagyok: A tévképzeteiddel nem vitatkozom. Egészségedre.

@Squid: @74. Vladys:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

Woody Allen
@batka manó: Nem érted a logikáját. Neki akkor baj ha van véleményed, ha eltér az ővétől. Ők így működnek. Az egybecsengő véleménynek van létjogosultsága, az eltérő vélemény elpusztítandó valami, amit nem tűrhetnek meg.
@tucano: ebben van igazság, de még csak akad itthon is valaki 23.-án a legpesszimistább becslések alapján is összeröffent húszezer ember...a reményhal tudod ;)
@74. Vladys: És én leírtam, hogy miért nincs igazad. Úgyhogy nem kellene ezt erőltetned cukorfalat. Csak a saját hülyeségedet hangsúlyozod.
@batka manó: Szerintem meg fordítva igaz. A különbség csak annyi, hogy én nem kezdek el azon vergődni, hogy melyiket mennyien támogatják, főleg nem egy kisebb egypólusú közegbe. Persze számotokra kis győzelem is győzelem, legalább lehet nyugodtan aludni. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem, az eligazításon ezt mondták neki. Ezt és a gázártámogatást.:D
@74. Vladys: röhögni fogsz, én meg sirni a várható válaszodtól. Észak-Koreában nem nagyobb a demokrácia, de jobb az államiság minősége. Ugyanis kiszámítható. Ahogy kiszámítható volt a kádárista Magyarországon, de még az elmutnyocévben is.
Jelenleg Orbán egy teljhatalmu akarnok idiotaként (endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html ) viselkedik . A pártja pedig ezt biztosítja számára, hogy legyen nekik könnyű a szívlapát.
Egy olyan kártíjátékot játszik, ahol römizni hív, de az osztás után mégis kanasztázni szeretne, de mire felveszed a kártyát kiderül, hogy magyar-kártya. Így nem lehet játszani. S ez az, amitől az államiság minősége ott tart, ahol Matolcsy gazdaságpolitikája. A béka fenekealatt. S ez a bizopnytalanság az, ami lehetővé teszi az olyan fasisztoid barmok regnálását, mint Novák vagy Gyöngyösi.
Miközben olyan önjelölt evangelisták felügyelik az állam szellemiségét, mint a szűznemző Hoffmann (endresy.blogspot.hu/2012/12/parthenogenetikus-hoffmann-norma.html ) vagy a kodexmásolok sátáni gyöngye Semjén (endresy.blogspot.hu/2012/11/semjen-dolgozati-satanja.html )
@félázsiai nagymagyar:

Szerintem a piaci mechanizmusok védik a demokratikus rendszereket.

Kurvára nem mindegy máshol az embereknek, hogy betegre keresik magukat egy szabad piacon,

vagy az erdőben a falevél-gereblyézés lesz az életük csúcsa - állami menetoszlopokban.
@74. Vladys: Nem kívánom Neked, hogy tolokocsiba kényszerült ember legyél egy zsákfaluban. Azért persze nem kellene ezeknek, a szavazati jogát elvenni. Ahogy azoknak sem, akiknek nincs pénzük buszjegyre sem, nem hogy internetre. Tudod, azok, akik az istennek nem akarnak dolgozni azon az egymillió munkahelyen, amit Orbán létesített.
BTWm hol is bannak azok a piaci béren megfizetett munkahelyek? Mert itt Záhony és Hegyeshalom közt nincsenek. Matolcsy, de szereted vezéred is éljen meg 47 ezerből. Miközben nem csak olvasgatják a Tizenegyezer vesszőt
@GeoCracker: Utálom én is a FIDESZ-t, Javaslom olvasd el az első hozzászólásom.

@74. Vladys:
Roppant nehéz megtámadni, vagy megmagyarázni úgy valamit-jelen esetben a regisztrációt-,hogy a nyilvánvaló tények helyett kinyitjuk a halandzsáriumos szekrényt.

A regisztráció célja:
Kiszorítani azokat a szavazókat, akik
- nem meggyőződésük, elkötelezettségük által vezérelve szavaztak, (ők többnyire az ad hoc, illetve a "megvásárolható" szavazók)
- a társadalmi és a politikai szövevény átlátására kevésbé alkalmasak, (ők azok, akik pro és kontra meggyőzhetők két másodperc alatt, valamint azok akik semmit sem tettek azért, hogy térben és időben kalibrálják magukat),
- a szociális és egzisztenciális piramis alján lévőket (számukra az ügyintézés és az ezzel járó költségek, kiadások komoly gondot jelentenek.

Ez a rendszer hatványozottan előnyhöz juttatja:
-a fanatikusan elkötelezettekkel,
-a megvásárolt lelkűekkel,
-a sarkos világnézetűekkel (elnézést a világnézet ide túl erős) rendelkező formációkat.

Ennyi az egész. A számomra a többi csupán rizsa.
Megjegyzem, ezt a jobbik preferálta a fidesz csupán plagizálta rejtve, lopva. (Nagyon vicces volt, amikor ezért Zagyva úr is lobbyzott.)

El lehet gondolkozni azon, hogy ezek az elvek jók, vagy sem. Számos példa volt erre a XX. század derekáig a világban. Ma már nincs ilyen, de hát kérem, a demokrácia-felfogásunk is lehet un-ortodox.
Ez a fidesz részére mintegy 30% előnyt, a jobbik részére 6-10% előnyt, az mszp részére 3-5% előnyt biztosíthat, az eredeti rendszerhez képest.
@GeoCracker: Erre meg csak ezt tudom mondani:

@74. Vladys:

FIDESZ meg továbbra sem vagyok akár mennyire is fáj ez nektek.
hmm:

Orbánék milliárdokkal szállnak be az új hazai bankba

A tervek szerint már a nyárra létrejöhetne az az internetes bank, amely tőkéjének felét az állam, felét a civilek adnák - hangzott el az MR1-Kossuth Rádióban.

hvg.hu/gazdasag/20121201_Orbanek_is_beszallnak_az_uj_hazai_bankba
@74. Vladys:
Elolvastam

"Még azt is képesek vagytok elérni, hogy a ember Viktorral értsen egyet, na ez a baj veletek balliberálisokkal.
"
Nem tzartom magam sem jobb sem baloldalinak a szó abszolut értelmében, ahogy vallásosnak vagy ateistának sem. Van egyfajta világnézetem, ami messze baloldalibb, mint mondjuk a Jobbik, és messze keresztényibb, mint a KDNP. De nem olyan baloldali bolsevik, mint Orbán például.

"Itt van egy törvény mely azon kevesek közé tartozik amellyel egyet lehet érteni. "
Mivel szerzett jogot vesz el alapértelmezetten, jogelvi alapon sem lehet vele egyet érteni. Ugyanis nem a változtatás igényel user-aktivitást, hanem a korábbi jogok megtartása. Éppen úgy jogelvileg hibás, mint a manyup-lenyulás.

"Erre ti az elmúlt egy hétben mást se csináltok csak károgtok."
Nem károgok. Itt és a nevem melletti blogban tényeket és érveket hoztam fel. Ezeket cáfolni sem itt, sem másutt nem igazán cáfolták. A "csak károgtok." ugyanis nem érv.

" Bezzeg egy olyan törvénynél ami tényleg kiveri a biztosítékot egy normális embernél ott vagy meg se szólaltok, vagy ép hogy megemlítitek. "
Ugy mint?
@74. Vladys: Személy szerint nem érdekel, hogy a Fidesz tagja vagy vagy nem vagy tagja. Itt visszautalsz egy hozzászólásodra, amire válaszoltam. Ott érvek helyett visszautaltál egy másik hozzászólásodra, amire válaszoltam.
Tehát szerinted a jogelvevő regisztráció jó, a kiszámíthatatlan játékszabályok jók, egy paranoid skizofrén, agyongyógyszerezett miniszterelnök jó, a miértre pedig a cirkuláris körbehivatkozás a válaszod. Ezzel az erővel azt is írhatnád, hogy "CSAK", mivel érveid ezek szerint nincsenek.
@GeoCracker: Fábiusnak írtam nem neked. Ezért csak egy részér gondoltam. A fidesznyikezéz miatt utaltam rá.

Szerintem meg semmilyen jogot sem sért, már többször leírtam sajnálom. Jóval a FIDESZ előtt is támogattam volna, főleg az USA rendszerből kiindulva. Persze ebből is csak fidesznyikezés lett.

"Ugy mint?"
Nem konkrét dologra gondoltam, csak úgy felvetettem.
@GeoCracker: "a kiszámíthatatlan játékszabályok jók, egy paranoid skizofrén, agyongyógyszerezett miniszterelnök jó"

Ilyet mikor mondtam?

Arra meg miért jó a regisztráció válaszoltam.
Új szemlélettel adóztatják a külföldi kiküldetéseket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent állásfoglalás új szemléletmódot tartalmaz a kiküldetésekhez kapcsolódó, az OECD kettős adóztatás elkerüléséről szóló modellegyezmény alapján munkaviszonyból származó jövedelem adóztatásával kapcsolatban - hívja fel a figyelmet a PwC.

hvg.hu/karrier/20121201_Uj_szemlelettel_adoztatjak_a_kulfoldi_kik
És az milyen dolog már, hogy kihozzák rendeletbe, hogy a hajléktalanok köztéren való létezése törvényellenes, erre az alkotmánybíróság kijelenti, hogy ez alkotmányellenes, mire aszondja ez a szarkupac Orbán, hogy sebaj, akkor bevesszük az alaptörvénybe és akkor nem lesz alkotmányellenes.

Ez a regisztráció meg egy előre kidolgozott választási csalás, de a népek egyszerűen képtelenek ezt felfogni, egyszerűen nem látják át, nem értik mi ebben a szörnyű - vagy tényleg annak örvendeznek, hogy ezentúl nem kell azon tojózni, hogy kit válasszanak, Orbán és bandája lesz addig mint Kádár volt és kész.
Az állami gázt sem kapjuk olcsóbban
Újabb óriáscégeket zsebelhet be az állam, nemigen látni, ennek mi értelme van. Az E.On gázüzletágára 150-200 milliárdot kell elkölteni, talán IMF-pénzből is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F12%2F01%2Fe.on%2F
@74. Vladys: A regisztráció a magyar közjogi berendezkedés hagyományait tekintve normasértő és rossz.
Amikor az Alaptörvényre hivatkozik az, aki az alaptörvényt naponta változtatja, és annak alapján hoz törvényeket, hogy a vélt érdekei hogy kívánják... No, ez a diktatura.
A "lusták, és buták kiszürése" pontosan az, amit Kosa hangoztat (endresy.blogspot.hu/2012/10/gulyasregisztracio-kosa-konyhan.html )
Egyébként butaság. Ugyanis a "lusták" eddig sem mentek el. Ez tehát egy tipikusan buta demagóg álérv. Az USA hangoztatása is, mivel mind a lakosságnyilvántartási rendszere, mind az államiság berendezkedése más ott, mint itt. Demagóg hasonlattal, genetikailag Téged is lehet összehasonlítani egy eszkimóval, de azért gyanítom megbuknál egy fókavadászaton. Bár kényszeríthetlek rá, csak a Te érdekedben, hogy ne lustulj el.
Egyébként sért jogot. Leírtam miért. Korábban megszerzett jogot vesz el indokolatlanul.

Nekem személy szerimt különben a külföldiek szavazati joga sem indok, mert azt elvből ellenzem. Rühellem a hazaárulós kormánypolitikának odadobott nemzetiességet és azt, hogy szavazati jogon akarjanak szembeállítani másokkal. endresy.blogspot.hu/2012/11/orbania-hazaszeretet-deficitje.html

""Ugy mint?"
Nem konkrét dologra gondoltam, csak úgy felvetettem. "
Erre mit lehet mondani. Remek érv, és konkrétumgyűjtemény.
@GeoCracker: Én leírtam a vélemény, te is, nem egyezik ennyi. Viszont annyira erősen próbálod rám tolni a FIDESZ-t, hogy az már idegesítő. Leszarom. Szerintem jó a regisztráció, leírtam miért. Az meg, hogy mi van az USA-ban ilyen téren nem érdekel. Tetszett, hogy regisztrálni kell ezért támogattam régebben is.
@GeoCracker: @74. Vladys: +Én sem támogatom a határon túliak szavazását.
NA nekem most menni kell. Viszlát.
Terítsék be az alcsúti annyira vágyott és ellopott trágyával. Similis simili gaudet. A trágya nem annyira, de azt ki kérdezi?

Az is nagyon jó, hogy míg tegnap fékezetlen nácihabzás volt Vladyska jóvoltából is, ma is ez a Vladys, aki nagyon új Duracell-elemű seggel virul itt, megint tematizálhat mindent bősz FideSS-védésben és csak róla meg a hülyeségeiről van szó 154 kommenten át. Stefin lehetett röhögni, de ez csak fárasztásra játszik, eredményes papgájkommandóként.

Hihetetlen, hogy mindig bejön ez a taktika Kuminéknak. Grat nekik innen, megfelelő embert találtak a megfelelő helyre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Képzelem mi lesz, mikor majd ez a bank becsődöl a sok rossz hitel miatt. Kártalanítják őket a mi pénzünkön...
@GeoCracker: Neki ez az érve mindenre, a csak, de ezt állandóan kurvaködös dumával köríti, hg yki nemlehet hámozni a velejét, csak azt, hogy bassza a csőrét minden, ami nem nagyonjobber és FideSS. De még ahhoz is gyáva szar, hogy ezt elismerje, mert állandóan tagadja.

Ennyiből valóban visszasírom a leleplezett és azóta tényleg eltűnt Stefit, az legalább nem mimikrizett, hanem face to face nyalt Orvbűnnek, lehetett cáfolni és röhögni. Ez a valaki csak terel, simliskedik és maszatol.

És ti veszitek a lapot. Na mindegy, jó mulatást hozzá.
@tucano: Volt ez ellen kedden Ádernál tüntetés.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkor minek mentek bele? Tényleg nem értem, ez ide mire jó? Nem vitázik, nem érvel, szétszemeteli-bassza az egészet, minden témánál, mindig., És csak vele megy a társalgás.

Én tahótlanítottma, de most mindenki csak neki válaszolgat orrba-szájba, követhetetlen az egész - persze el bírom képzelni a faszkodásait, de akkor is. És ez sosincs kivágva, mert hallgassuk meg a másik felet. Amikor nem mond semmit és ez a bája nekije, soha nem mond semmit, csak fikázik l`art pour l`art... Látszik, a kifárasztáson túl a Kumin-kommandónak nem is célja védeni ezt a védhetetlent, ezért van ő csurig feltöltve és ideküldve.
@GeoCracker: "A regisztráció a magyar közjogi berendezkedés hagyományait tekintve normasértő és rossz.
Amikor az Alaptörvényre hivatkozik az, .."

Csodálom a türelmedet. Nem hiszem, h ne hallotta/olvasta volna már ezerszer ezeket az érveket. Csodálom, h te még azt hiszed, az észérvek hatnak. De kívánom, h legyen eredménye...!
@Habakuk999:

Ostoba, sötét gyökerek, nincs erre mit mondani.

Erről eszembe jutott Kedves Betegünk, aki a Cézanne kiállítás megnyitójának apropóján volt képes fél órát saját magáról, meg a fülkeforradalmi kormányzásról hadoválni.
@a szív fészkei: Ez így igaz. A trolletetés legfőbb problémája a téma szétkúrása. A troll leginkább ezt akarja (no meg egy jó kis kielégülést magának).
@batka manó: + 1 Ez a dolga, kicsinálni mindenkit és kész. Stefit Fabius két menet után kibaszta azzal, hogy jaj de nagyon fárasztott minket és ezzel szétvitte az egészet. Hát újra leírom, visszasírom, ő legalább Bercikém, drága, konkrétumokat nyögött, amiket lehetett cáfolni, röhögve közben és rámutatva a baromságaira. Ez meg szavakat hány egymásra és mindenki vele foglalkozik. És ez így megy éjjelig.

Itt se humor nincs, se poénlehetőség, se ökörködési csattanó, mert ez egy végtelenített szalagú FideSS-troll igen egyszerű de láthatólag hatékony taktikával: mindig az aktuális hozzája szólónak visszakérdezve nulla mondanivalóval védi az aktuális szemétséget.

Tegnap nácult egy jót, ma regivédésben utazik - állítólag debreceni, biztos jó Kósa tökeit nyaldosnia két visszaszólás közt - , holnap is ugyanígy fogja szétbaszni a posztot, bármiről is lesz szó.
@félázsiai nagymagyar: És miért kell ezt ennyi ideig hagyni? Szólásszabadság, ja. Egy trollországban élünk, kösz a toleranciáért, amivel ennyire visszaélnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Képzeld el milyen okosak lesznek, ha Rózácska oktatására alapozzuk a jövőt.

Csak ki kell várni, oszt ők lesznek a legokosabbak, akárki meglátja.

Megoldották a szovjet kommunisták is.
Megölték és elzavarták az orosz intelligenciát, kétszáz évig nincs gond, bunkó marad az egész országuk.

Van remény számunkra is...
@Habakuk999: "Szerencsére már vannak biztató jelek. Nemrégiben Gelléri Andor Endre (író) mellett Tersánszky Józsi Jenőtől is (szintén író) el akarták venni az utcáját, mert egyiktől se olvastak még semmit, ám akkor a hírek szerint akadt valaki a Fővárosi Közgyűlésben, aki úgy emlékezett, hogy Tersánszky írta a Misi Mókust."

Mocskos, dzsuvás ork talponálló. :DDD

Egyébként, ha jól emlékszem, Lázár Ervint meg Csukás Istvánt is kirakták a NAT-ból, biztos komcsik.
@a szív fészkei: Egyetértek veled, egyszerűen nem értem, hogy magukat értelmes ivaréretteknek tartott emberek miért kezdenek egyáltalán válaszolgatni meg párbeszélni olyanokkal, akikről már bebizonyosodott, hogy csak a blogot szétbaszni jönnek ide, vagy pedig pártpropagandát nyomathat naponta hatvan linket benyomva, és még azt is elvárják, hogy azokat az ember el is olvassa, reagáljon is rá.

Kérlekszépen ez kb olyan, mint olyan kutyát simogatni, aki előzőleg meghemperedett a tehéntrágyában vagy a disznószarban. Csak a kezed lesz mocskos tőle...

Ilyen trollok ellen egyetlen orvosság van: nem reagálni egyetlen beírásukra sem.
@74. Vladys:

A héten végignéztem ahogy Gulyás Gergely két órán keresztül vért izzadva próbálja igazolni a regisztráció szükségességét.

Nem ment neki. Neked még annyira sem megy.
@Habakuk999: Igen, ez a megoldás! Eddig vacilláltam, de elmegyek és ezt fogom tenni.
@74. Vladys:

"Most van egy plusz kör, persze lusta embereket, Orbán fóbiásokat ez egyértelműen zavar. "

Vagyis akkor a gyakorló Orbán hívők azok akiket nem zavar. Végül is jó, ha ezt tisztázzuk.
@Habakuk999: Igen írt ilyesmiről ma aritus is nekem. Ahogy neki is válaszoltam: olyan érzésem van,amikor Sztálin meggyilkoltatta Kirovot - a leningrádi pártkorifeust - majd a katafalkjánál ő zokogott a legszenvedélyesebben és csókolgatta a kihűlt tetemet, könnyek közt megígérve, hogy minden erővel megkeresi és leleplezi a gyilkosát. (És jéééé, mit tesz isten, Trockijt találta annak és elkezdődött az orosz hosszú jégcsákányok korszaka ugye...)

Aljas játéknak érzem ezt az egészet részükről és nem lesz itt Nyirő-tantervből visszavonás meg ilyesmi.
Üres, puffogó lózungok lesznek, de a tömeg - amit fillérre meg fog a BM számolni és amiről csodás nagy totálok lesznek az M1-ben, Dunában - örökre hitelesíteni fogja Orvbűnt, aki ezek után mindent megtehet: hisz gyerekek, mi a baj velünk??? Nem ott voltunk, nem tiltakoztunk, hát nektek semmi nem elég??

És akkor lehet hiába futni a nemzetközi közvéleményhez, hogy a Viki bácsi bánt megint minket, pofoztat a Jobikkal - ott mondhatják erre a holnapi dzsemborira mutatva: ugyan kicsim, Orvbűn szeret és véd, hát te is ezt mondtad dec 2-án sokadmagaddal együtt, ne hisztizz. Mert egy balos zsidó az mindig ok nélkül hisztizik. Mert a hülyéje nem azt figyeli mit mond Orvbűn, ha mondani kell valamit, hanem, hog ymit tesz. Ere utalt FSP is. És amiket jó ideje tesz, az hátborzongató és ismerős valahonnan.

És igen, jósolok Cassandraként: majd jönnek a még sokkal vadabb dumák ennek ernyője alatt, hisz már nem kell ezentúl tartani semmi elítéltetéstől: Rogán tiltakozott, ez van, osszuk be...

Amikor mindenki hájpolt már ballibként is, hogy legyen csak kétharmaduk végre, Orvbűn államférfiként élni és nem visszaélni fog vele, ketten mondtuk a férjemmel, hogy jó jézus a jégen, mindenki megőrült? Na, sokra megyek ezzel, hogy akkor is igazam volt.
@Farkasokkal táncoló: :-), oké ketten megtesszük. De a blog szét van baszva már. Elérte, amiért tartják.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Okádék az egész. Ezt nem látni, azért nemcsak vakság, ez már cinikus bűnpártolás. Az írók listázása már rég elkezdődött, és hányan sivítoztunk ez ellen?

Kurvannyukat, na. Nekem ez a pörgök-forgok Rogánra nem tecc, nem vagyok Micheal Flatley.
@batka manó: Na istenítsétek Hobót, csak ne felejtsétek el, kinek a kezéből vette át nagy alázatosan a Kossuth-díjat. Bassza meg, de ellenállt, egyem a szívét nekije!
Örömködjtek Rogánon: hvg.hu/itthon/20121201_Rogan_a_kormany_nem_szolna_bele_mennyi_a

Magyarország immunrendszere akkor lenne rendben, ha ezt az egész rohadt bagázst kivetné magából egyszer s mindenkorra. DE nem ez történik éppen.
Amúgy kösz a maffiának, hogy egyik alszárnyától holnap megvéd húsz percig, aztán adja majd az újabb parancsokat neki.
FB:",Ez a jelenet a British Airways London - Johannesburg közötti járatán történt meg. Egy ötvenes fehér asszony egy fekete ferfi mellett ült. Láthatóan nagyon zaklatott volt emiatt, igy hivta a stewardesst. A légikisasszony kérdezi:
- Mi a probléma, hölgyem?
A fehér nő:
- Talán nem látja? Egy fekete mellé ültetett engem. Nem bírom elviselni, hogy egy ilyen gusztustalan lény mellett kelljen ülnöm. Adjon nekem egy másik ülést, kérem.
A légikisasszony:
- Nyugodjon meg kérem. A gépen majdnem minden ülés foglalt, de megnézem, hogy van-e még szabad hely.
A légikisasszony elment, majd néhány perccel később visszajött és azt mondta:
- Ahogy mondtam, nincs több üres helyünk a turista osztályon. Beszéltem a parancsnokkal és ő megerősítette, hogy a business osztályon sincs több hely. Van azonban egy hely az első osztályon. - és mielőtt az asszony bármilyen megjegyzést tehetett volna, a légikisasszony folytatta - A mi légitársaságunknál nem szokás, hogy turista osztályon ülő utasnak engedélyezzék, hogy átüljön az első osztályra, de figyelembe véve a körülményeket, a parancsnok úgy találta, hogy valóban botrányos arra kényszeríteni valakit, hogy egy ilyen visszataszító ember mellett üljön. - majd a légikisasszony a fekete férfihez fordult:
- Úgyhogy Uram, ha úgy kívánja, vegye a kézipoggyászát, az első osztályon a szabad hely Önre vár.
A körülöttük levő utasok, akik elképedve asszisztáltak a jelenethez, felemelkedtek és tapsoltak.... "
matolcsi györgy orbán jobbkeze...
... tűzbe tennénk :))) (Bödőcs)
@a szív fészkei: Nácult és még itt van?! Mi a baj Fabiusszal?
@Fabius: Nem is értem miért lehet csak úgy minden lusta embernek lélegezni. Miért nem találnak ki erre valamit, mert micsoda dolog ám, hogy lusta emberek csak úgy lélegeznek, mint a nem lusták?
Na ez jut eszembe vladys rossz dumájáról. Tényleg tegnap hogy nem vágtad ki, mikor nácult?
orbán dakota mondás:

a kormányzás ojjan mint a biciklizés...
...qva nagyot lehet bukni...
Ez is egy vélemény: hvg.hu/itthon/20121201_TASZ_antiszemita

Abban igazuk van, hgoy kiba egyszerű lett volna egy emberként felállni és kimenni like Gyurcsány miatt a fideSSnyikek mindig nyócc év alatt - így lett volna mindenki által tahótlanítva a barom. De nem történt meg, csak ilyen utólagos mismások vannak.

Ja é Kövér majd eldönti demokratiKUSSnan, hogy ki mikor mit mond büntetendőt. Meg vagyok nyugodva, de téllleg. Tiszaeszlárnál sem ment ki senki. Más okádék dumájuknál sem.
hvg.hu/itthon/20121201_Europaban_szolidaritas_is_van_a_kereszten

A sötétség fénysebességgel terjed az országban. Vajon ez csak nem a vezetőinktől ered?!
a bolseviktátor az ominózus rádióbeszéd egyik másik pontján csinál magából komplett hülyét, avagy leplezi le önmagát:

"nincs olyan központi nyilvántartás ma Magyarországon, amellyel több százezer ember kirekesztésének veszélye nélkül le lehetne vezényelni egy választást."

nyöhe, vagy a felcsúti hazudik, mint a vízfolyás, vagy ki kell rúgni mindenkit innen:

www.nyilvantarto.hu/hu/

csak úgy 22 éve simán megy a névjegyzék a központi adatbázisokból, kétlem, hogy a félázsiai nem lenne ezzel tisztában
@a szív fészkei:

Megborultál ma teljesen, hogy Hobóba is bele kell állni?
Az egész regisztráció téma gyökere szerintem 2006-ra nyúlik vissza, amikor is Gyurcsány legyorsulta még Orbánt is az igérgetésben és nyilvános tévévitában verte laposra. Soha többé olyan helyzetet, amikor valaki nálunk is nagyobbat hazudhat! Ez a regisztráció Fideszes alapvetése. Vonjuk ki a forgalomból, azokat nyomorultakat, akiknek a figyelmét elvonja a Haza üdvéről a gyomruk korgása, ha már segíteni nem tudunk/akarunk nekik. Mert az olyan gusztustalan ballib demagógia :). És éppen ezért volt olyan sikeres a Gyurcsány féle ballib demagógia és éppen ezzel tápolja újra Fidesz, mert hiszen ők sem élhetnek túl nélküle.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mnya, ilyenkor érdemes alaposan szétszedni azokat a bizonyos kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeket. Mert ami abban benne van, az él. Az apeh meg kapja be.
De elgondolkodtató mekkora szarban vagyunk, ha még ezt is bevetik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nagyon sok politikai irányzat van jelen napjainkban, amely mindenféle keresztény irányzatot megkérdőjelez - és? A keresztény irányzatok pedig megkérdőjelezik a többit. Ez volna az üldözés?
"Európában alapvetően kétféle probléma van jelen: az egyik az intolerancia, a keresztények közéletből, médiából való kiszorítása, marginalizációja, illetve egyes személyek és csoportok keresztényellenes megnyilvánulásai. A másik a diszkrimináció, a törvényi hátráltatás, amely rendszerszintű, jogalkotási probléma, hiszen mások tiszteletben tartásának címszava alatt a vallási meggyőződés kifejezését teszik lehetetlenné"

Ezt mi támasztja alá? Jogalkotási probléma, ja, hogy Európában nem kötelező kereszténynek lenni, pedig szerintük kéne. Meg külön TV csatornáik vannak, és nem nyomulhatnak mindenhol. Hűha! Marhák.
@Fabius: Én sose szerettem Hobót. Sosse értettem miért vannak oda érte. Pedig akkor még viktor nem adott neki díjat.
@saravad: Keresztényüldözés az, amikor nem engedjük alanyi jogon a képviselők közzé a papokat, nem minden gyereket kötelező jelleggel egyházi nevelésben részesítünk, és nem járunk szigorúan misére vasárnap. De az az is, ha a magunk élvezetére szexelünk, ráadásul nem háton fekve kizárólag...
@Herr SturmLikudnik: Ez a duma a vlady féléknek szól. Azon már túl vagyunk, hogy simán hülyének néznek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Engem az lep meg, hogy van ember aki még próbálja védeni a regisztrációs baszást azután is, miután a kormánynak sem megy. Azt az egyet a héten Gulyás is elismerte, hogy a saját intézetük felmérése alapján is 70% az elutasítottsága. Ennyien vagyunk "lusták", és a lusta tábor jelentős részes fideszes és nem balliberális, ahogy azt Vladys beállítani igyekszik. Ezzel pedig kormányunk is tisztában van, csak szarik rájuk. Is.

Nem vagyok itt minden másodpercben, van mikor a dzsídípit kell termelni. Nem sokat láttam a tegnapi ámokfutásból.
Nem értem mi a hiszti. A Zemberek 30-40(50-60)%-a eddig is leszarta a választásokat. Akit érdekel és szavazni akar, az regisztrál és elmegy. A demokráciában nem csak jogok vannak... annyi előnye van, hogy az olyanok akik az uccsó napokban a reklámok, hazugságok és nagyotmondások (minden oldalról) hatására mennének szavazni, kiesnek.. A parlamenti megélhetésiek felezése meg kimondottan tetszik...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Mindenkinek joga nem szeretni. Ha nem tetszik hát nem tetszik, ízlésbéli dologban a vita felesleges. De az életművéért kapott díjat megkérdőjelezni minimum véleményes.
@Fabius: Fogalmazzunk úgy, hogy vladys, gabriel és a kevésbé szalonképes fidesz-jobbik trollcsapat arról értekezett, hogy büdös zsidók izraelben vérengzenek, ártatlan kisdedeket ölnek és atomot nekik. Ezt szerintem olyan 6-8 órán át. Az embernek kedve se volt se maradni, később benézni.
Azért elgondolkodtató ha egy 70%-os elutasítottságú dolgot keresztül visznek hogy hatalomban maradjanak, mire lesznek még képesek, hogy a mostani hatalmi állapotot megtartsák?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ja, már értem, köszi a felhomályosítást!
Ne feledjük azt sem, hogy a Szentatya az óvszert csak a homoszexuális prostituáltaknak engedélyezte. Keresztényüldözés-e, hogy szabadon árusítható?
@IDKFA:

Milyen alapon veszed magadnak a bátorságot, hogy eldöntsd akárki helyett, hogy milyen szempontok alapján válasszon magának pártot? De főleg milyen alapon gondolja ezt eldönteni Orbán Viktor bárki helyett?

Ha az adófizető az alapján akar pártot választani, hogy a választási hétvégéjén ki kínál legtöbbet a kormányteszkó újságban, akkor hadd döntse el úgy, ha már ő állja a számlát.
@Fabius: Én azért kérdőjelezem meg, mert szerintem nem nagy durranás a Hobó. Ugyanezt mondanám akkor is, ha Bajnai adta volna a díjat neki.:D
Ákos pl. tényleg politikai csókosságból kapta meg. A class fm-en meg úgy nyomják, hogy pici túlzással óránként 2 szar ákos számot lenyomnak. Mivel az irodai közösség egyébként elvan a class fm-mel, nekem kész kínzás nap mint nap hallgatni azt a szart.
@saravad: Az óvszer árusítása már maga a keresztény holokauszt.:D Az üldözés erre már túl enyhe kifejezés.
@IDKFA:
Francokat esnek ki. Én pl. elmegyek regisztrálni, aztán a végén eldöntöm kire szavazok. Talán a fülkében döntöm el. Ki tudja.
ez ilyen civil blog, mint a milla?
látom a kommentelők elég belterjesek

no mind1, sok sikert 2014-re elvtársak

én egyelőre maradok a fidesznél, de ti nyugodtan higgyetek abban, hogy majd a gyurcsány/bajnai/kuncze mesterhármas elhozza a kánaánt... vagy az evolúció elméletben, vagy más kitalált dologban, nekem mind1, ez a valóságot nem zavarja
@saravad: Mikor ilyen rossz dumát hall az ember, hogy a vallási sokszínűség és tolerancia keresztényüldözés, benned nem lobban fel a mersz, hogy valami papságot pukkasztó dolgot tény, vagy mondj?:D
@IDKFA: A demokráciában nem csak jogok vannak ?

És hol van az a demokrácia ?

A fidesz-államban fideszéknek csak jogaik vannak.

Jogukban áll bármit elbaszni,

és jogukban áll hallgatni.

Úgyhogy kussoljál nyugodtan.

Nem vagy köteles megmagyarázni, hogy mit diktált tollba a zakkant vezéred.

Azt diktál, amit akar.

ez a népség meg köteles betartani a szeszélyeit.

Tudod, a pöttyös seggű félázsiaiak, akikkel csak az erő nyelvén beszél a kretén vezérük.
@félázsiai nagymagyar:

Remek jellemzés az elvakult ballibsikről, akik próbálják elbagatellizálni a cigánybűnözést és röhögnek, hogy "Cozma biztos cigányozott"...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én azt látom azért mellbe rúgta őket ez az elutasítás mérték. Gulyás kétszer volt igazán zavarban, ezt és a Simicska-plakát bizniszt felemlegetve. Tudják ők is, hogy a saját tábor idegeit is húzzák, és pont baszhatják a betonba öntött brigádot is, ha tábor nem marad aki ezt legitimmé teszi.
@a szív fészkei: like.:D
@IDKFA: csak nem vladys kistesója vagy? A jog azt jelenti, hogy ha kedvem szottyan gyakorlom, ha nincs kedvem pont teszek rá magasról. De az általános, egyenlő választójog nem azt jelenti, hogy a gyakorlásához akadályfutást kell teljesíteni lehetetlen feltételek és idő alatt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Sejtettem. Amúgy is pikáns, hogy a 2. zsidótörvény-széria küszöbén a többi kontinensen "többszáz éve" élő keresztényekért aggódnak. Pedig lehet, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ott.
@saravad:

Ezek szerint te tudatos szavazó vagy. Erről van szó.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Én azért kérdőjelezem meg, mert szerintem nem nagy durranás a Hobó."

Nagy a kísértés, hogy most arra célozzak, nem értetted meg miről szóltak/szólnak a dalszövegek, de ellenállok :-D :-D :-D

Nemnemsoha nem tennék ilyet :-D
drfejborblog.blogspot.de/

Egy külföldi orvos blogja. Sokkoló, de jó:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tahótlanítottam régen, mert idegesítően hülye és nyálkás, mint az angolna, nem is értem a FideSS-trollságon túl mi van benne. De ti csevegtek vele mindennap állhatatosan.

Tegnap ez volt részéről, keress utána, mit írt, amire ez jött:"Habakuk999 2012.11.30. 17:07:47
@74. Vladys: Tagadtad a holokausztot, és azt írtad, megérdemelték.

innentől egy tetves kutyában több emberséget feltételezek, mint ami benned van.ˇ"

Magas Fabius ingerküszöbe, nyugodt ember, a nagydarab pasik ilyenek, tudom, lányom barátját se könnyű kihozni a sodrából, mert az akkor már pusztító.. .

Tisztában vagyok vele, hogy ez az ő homokozója, eldönti, ki mennyit szarhat bele. Szerintem már eléggé bebüdösítette ez a Vlény, de ti tudjátok, mi az elég, mit akartok itt szagolni

Én ugye hisztis vagyok, nem az én véleményem a mérvadó.
@én már a fény gyermeke vagyok:

Asszem te inkább az agyhalál gyermeke lehetsz... ha nem tetszik a zorbán pofája elmész regisztrálsz és szavazol ellene...
nem venne több időt igénybe mint az ide fröcsögött kommentjeid megírása...
@Fabius: Egy normális demokráciában nem támogatunk olyan javaslatot aminek 70%-os elutasítottsága van, és ami felmérések szerint elutasított a saját szavazótáborunkban is. Ekkor van az, hogy ejtük a témát, nem erőltetjük, nem visszük át. Mert szeretnénk népszerűek maradni akkor is mikor a kedves választópolgár az urnához járul.
De ha nem demokráciában gondolkodunk, akkor simán meglépjük. Mert akkor mindegy hogy 1%, 30%, 70% vagy 100% utasítja el, mert nem közösséget szolgáljuk már.
@Fabius: Abba állok bele, akibe akarok. Mivel ismerem a karrierje első percértől a munkásságát - azt is, hogy és kitől mit emelt el pl. - engedd meg, hogy ne legyek oda érte. Nekem ő nem etalon, pláne egy Orvbűnnel jatt és Kossuth-díjra bólogatás után.

És utálom még Ákos is, Atteszt is, na und, neked nem mindegy? Te meg csíped Hobót, hát idézzétek, haj a bátorságát.

Nekem más szentjeim vannak, számomra hitelesebbek. Ez a hatvan évem előnye.
@Fabius:

Látod ha pártot választott akkor el is tud menni regisztrálni... ha meg csak az uccsó napokban behazudott "adunkmégegykis pénzt" miatta menne, akkor jobb ha kiesik. kb ezért tart itt az ország... az ilyenek eltűnése csak jót tenne...
@a szív fészkei: no igen, vladys és gábriel a mi bentlakó nácink. De mindjárt megírja neked, hogy szerinted minden nem balos csakis náci lehet (nekem ezt szokta irogálni), és hogy nem is jobbikos....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
De. Bár az életem nagy része önmagában is pukkasztó lehet nekik, pláne ahogy nevelek.
@Fabius:

Majd hozzáírnak 400 ezer erdélyi szavazatot, osztjónapot.
@IDKFA: Miért kellene elmenni regisztrálni? Miért nem jó az ahogy eddig választottunk? Ha épp urna zárás előtt jött rá valakire a szavazhatnék, miért ne tehetné meg? Minek ehhez a regisztráció? Fölösleges mint papnak a farok. Elveszi a dolog spontaneitását.
Öregem hallgatja is ezt a rádiót, sajnos be is vette Viktor dumáját, és a baráti körében híreszteli, hogy a liberálisok pofára fognak esni, hisz az alaptörvényben is szerepel a regisztráció, szóval nem érti, hogy miért vannak az emberek kiakadva.
Megtörtént esemény alapján mesélem.
A Viktort támogatni kell, nem mindenbe belekötni.

Amint megkérdőjelezed az egészet, üvöltözésbe csap át a dolog, ide jutottunk. :(
@saravad: :) Keep up the good work!:) Én se élek hál istennek úgy ahogy azt a katolikus egyház és a kdnp elképzeli.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "De az az is, ha a magunk élvezetére szexelünk, ráadásul nem háton fekve kizárólag... "

Hanem??? :O

:)))
Felmérte már valahol is valaki, hogy hányan nem fognak sem regisztrálni, sem szavazni a külföldre dolgozni ment magyarok közül? És hogy a 70 és 90 valahány éves és család nélkül élő, esetleg eldugott faluban élő emberekkel ki fog foglalkozni, hogy szavazzanak? És hányan fognak szavazni csak azért, mert valamely párt bevet majd akármilyen piszkos ötletet, ami egy munkanélküli fiatal vagy munkanélküli nem fiatalt elcsábít majd?

Egyáltalán nem az elkötelezettek és a bizonytalanok/ akik nem tudják kire, de szavaznának../fognak számítani.
Orbánék célja, minél kevesebben tudjanak, illetve akarjanak szavazni..és ez a regisztráció kitalálásának fő oka.
@IDKFA:

Nebassz.

Ennyi mindent tehetek az Orbán pofája ellen, ha nem tetszik ?

Orbán törvényeket hozhat, hogy mennyi pénzemet szedje el,

el is költheti,

be is zárathat,

mindent megtehet,

és én nem várom türelemmel a legújabb ötleteit,

hogy mit tehetek - én ...

Majd egyszer, ha Orbán is úgy akarja, és teljesítettem minden beteg ötletét,

húzhatok egy ixet.
Mint már annyiszor.

És nézhetem tovább a trágya fejét.
Mint már 22 éve.

" kb ezért tart itt az ország... az ilyenek eltűnése csak jót tenne..."

Ahogy mondod.
@Fabius: Nem dalszöveg kérdése. Engem alapból hideg ráz ki a magyar előadók 98%-ától. Nem jön be, ennyi.:) Ki lehetne üldözni a világból velük.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hmmm. Nehéz megtalálni a határt, amikor a vereségtől pánikolás leváltja a józan észt. Még mindig abban bíznak, hogy bár nem tetszik a sajátjaiknak sem, azért csak megemésztik majd valahogy ezt is.

Vízválasztó lesz az időszak, mikor nem csak beszélni kell erről, hanem meg kell emelkedni és tényleg sorba kell állni azért, ami a pufajkás Horn alatt is "csak úgy" járt.
@IDKFA:
Tényleg ezért tartunk itt. A sok hülye elhitte, hogy nem kell mexorítás.

Én akartam mexorítást, de még mindig nincs.
A regisztráció egyszerűen egy plusz NYŰG! Rengeteg az egyszerű, butább, makacsabb lélek, aki nem fog elmenni regisztrálni, az tuti. És vannak, akinek ez az egész hercehurca, nagyon nem egyszerű (nem mga a regisztrálás, hanem a körülmények: időtényező, többszöri sorban állás, stb.). Én regelek és szavazok, ezek a pofátlan tolvajok ellen, hogy kire, még nem tudom. De emlékezzetek majd: kib*** alacsony lesz a részvétel!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te valami szűrőprogramot tettél fel, ami rögtön jelez, ha leírjuk a szex szót?!:P
Nem tudom, de ha az keresztényüldözés, hogy nem szexelek misszionárius pózban, akkor soha többé nem fogok úgy szexelni.;)
@B.Gideon: Regisztráció nélkül sem szavazott az ország fele, így ez szerintem tökmindegy. A szavazók döntő többsége amúgy sem eldugott falvakban él. (Ez is majdnem mindegy, mert jegyző mindenhol van és a faluközpontban, egyébként sem kell jegyző személyesen, tehát az sem érdekes, ha körjegyzőség).

Viszont a javakért szavazókat kétszer kell megfizetni.
@saravad:

Azt is elhitték, h nagy a jólét... és, h az IMF hitelt is ajándékba adták...
@Fabius: Sose merem leírni, de nekem van ügyfélkapum, úgyhogy a jegyző és orbán bekaphatja.:) Kis túlzással, ha tűzkarikán kell átugrani, vagy egy hétig halászlevet ebédelni (brrrrrrrrrrr hal.........:S:S:S) akkor azt is megteszem.:D Egyszer kell csak, ha leváltjuk őket, akkor remélhetőleg többet nem kell.
@IDKFA:

Ja. Nem az egyébként hülyeséget behazudó és száraztésztát osztó mindenoldali politikusok miatt tart itt az ország, a választó a hülye nyilván.

Lehet nem kéne hazudozni meg ígérgetni. De ez valahogy föl se merül, csak az "utolsó 15 napban már ne hidd el a kolbászkerítést" - re lenne igény.

Hápersze.
@IDKFA: Mondok jobbat, sokan azt is elhitték, hogy a felvett devizahitelt nem kell fizetni és a deviza árfolyam kőbe van vésve, sosem fog változni. Na ezek szavaztak viktor atyuskára.
@én már a fény gyermeke vagyok:

22 éve a zorbán fejét nézed? hát vannak viszonylag ártalmatlan pszichés betegségek, de szerintem ezzel már ovoshoz kellene fordulnod...
@Anti Anyag:
Viszont a javakért szavazókat kétszer kell megfizetni.

Nem baj, Lajosnak fussa.
Saját fülemmel hallottam 2006-ban, hogy Viktoroncok pénzt ajánlottak szavazásért. Lehet, nem utasításra, csak önszorgalomból.
@Fabius: Hadd vitázzak. Amíg a kampányt nem fogjuk úgy szabályozni, mint a kereskedelmi reklámokat és szankcionálni, addig bizony minden hihető és hihetetlen dolgokat fognak állítani politikusaink jobb-, baloldalon és középen is.:) Látod, elég addig a szavazónak hízelegni, míg leszavaz. Utána szabad a móka, ki vonja felelősségre? Legrosszabb esetben nem lesz miniszterelnök, na bumm.
@a szív fészkei:

Még szerencse, hogy Baksa-Soós időben disszidált. Ha véletlenül átvenne egy jogos Kossuth díjat Orbántól az életművéért, most őt is lelöknéd a piedesztálról.

De felőlem abba állsz bele akibe akarsz.
@Fabius: Aki a szabdságságért küzdő életművéért egy épp a szabadságot két lábbal eltiprótól vesz át díjat, az minimum nekem kétséges. Akkor vette át, amikor ment a médiatörvény-cirkusz. Érdekes egybeesés. Kibaszottul nem hallok azóta róla semmit, pláne hogy menne tiltakozna, megjelenne, odamenne a tévésekhez, Millán énekelne. Elvan az kossuthos életművével békésen azóta is, mint a szar a fűben.

JA és nem üvöltött fel akkor sem, amikor a Hetedik című híres számát - Baksától simán lenyúlta, ez is gecóság, tudod: soha nem mondja, hogy srácok, ezt nem én írtam ilyen zenére danolhatóvá és nem én kezdtem Rajnák pofonjai ellenére nyomatni a kádáriban, hanem a Jancsi, aki nem ekkora benga, csak 40 kg-os volt - Orvbűn a Naplóban idézte.
Amikor egész nap seggében volt a Napló tv 2-ős stábja, akkor a nap végén Dorogi Gabriellának az IMF- tárgyalásra vonatkozó kérdésére öntelt pofával előadta hogy aszongya: ahogy a Hobó is mondja, úgy harcolok, hogy " Ellenség, ha elébed áll, hét legyen, kit előtalál!"

Baksa nem ilyen szitura énekelte ezt valóban üldözve és bátran, tán még Hobó sem,ám ez a mocsok meg kisajátítja a szaros hazug kuruckodása mellett felhozva. József Attilát!!!!, - akit épp elpaterol a szeme elől a Kossuth térről - meg sem említve, mint szerzőt. Mintha ez csakis Hobó verse lenne. És ott volt-e Hobo a tavalyi többnapos Attiláért folyó tüntiken és szavalatokon? Nem találom a nyomát.

Ja és a hab a szartortán, hogy mégis mitől akadt ki Hobotok, amiért képes volt 1-szer tiltakozni e két évben? hvg.hu/itthon/20111115_hobo_mszp_kongresszus Amikor a szocik hetedikeztek: [..]"Hobo, Földes László nem tudott arról, hogy az MSZP múlt szombati kongresszusán olyan kisfilmet vetítenek le, amelyben József Attila A hetedik című versét adja elő. Mint az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében írta, ha erre engedélyt kérnek tőle a szocialisták, nem adta volna meg."

Orvbűn hetedikezhet a tévében, amit milliószor többen látnak vasárnap este, mint a szoci kongresszust, de azt nem kérte ki hörögve magának. Nem tartozik egyik párthoz. Csak egyikhez kicsit mégis.

Meg vagyok borulva, jól látod. Mert ilyenek megtörténhetnek. És Hobo, a hős hallgat, Alliteráljunk is.
@IDKFA:

Szerinted keveset szerepelt ?

Gusztus dolga.

Nekem sok volt.

Azt a vérlázító cigányvigyort már 22 éve letörölném a pofájáról.

Persze, ti kollégisták - csak hátulról látjátok.
@Fabius:

A hülye választók megérdemlik a hazug politikusokat... lásd 1994/2006...
Nagy már a baj! Szakadozik a NER. Eltünt az Alaptörvény asztala a debreceni Városházáról. A hivatal nem tudja hol lehet. Sőt az a fiatalember is eltünt akinek kötelessége volt az asztalnál üldögélve segíteni a hatalmas érdeklődősereget. :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A következő lafón ezt a hal cenzust azért fölvetem. Mit lehet tudni...:-D

Engem sem fog eltántorítani semmi. De azért az érdekes, hogy emlegetik páran a vidéket, de én a héten láttam mennyire nincs képben és mennyire tele van kérdéssel a "fővárosi" kedveslakosság is, és éppen ezért mennyire utálja az egészet a kitalálóival együtt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Ha épp urna zárás előtt jött rá valakire a szavazhatnék, miért ne tehetné meg?"

Sőt, mi van, ha valakire épp urnazárás után 10 perccel jön rá a szavazhatnék?

Az miért nem szavazhat? Hiszen csak 10 perccel később lenne!
@Fabius: Nem vett volna át. Mert azt sem használta ki, hogy ötvenszer búcsúkoncertezzen a haszon érdekében, mint minden valahai zenekar teszi évek óta. Pedig kiba nagy durranás lenne,volt rá presszió, de nem tették, nagyon helyesen.

Az életműve meg neked hiteles lehet, sokaknak nem.
@saravad: Ja, én is, de az maszopos volt.

Tökmindegy, dupla kiadás, kevesebbnek fog menni.
@én már a fény gyermeke vagyok:

"ti kollégisták" - ez is a fóbiád része?

"Azt a vérlázító cigányvigyort már 22 éve letörölném a pofájáról."

Ez a ballib kultúra megnyilvánulása részedről? Hát gratula...
@Fabius:

Az Orbán nem ad jogos díjakat,
csak megérdemelt díjakat ad - a fidesz frontján harcolóknak.
@IDKFA: Ilyennek képzeled a megnyilvánult ballib kultúrát...

Szegénykém, ezért vagy te fidesznyik.
@a szív fészkei: Persze, hogy aljas játék.
Persze, hogy nem szívből jön.
Persze, hogy érdekeltek a szélsőjobbos öcsikék támogatásában.
De most nem erről van szó.

Ha olyanokkal akarsz föllépni, akik egyáltalán nem vétkesek a jobbik előretörésében, akkor nagyon kösd fel a felkötni valót, amíg találsz valakit rajtad kívül.

A szocik, libsik? Szintén zenész.
Civilek, értelmiség, akárki? Ua.

Most ki kell mondani, gyerekek eltűrtük eddig, hogy ugassatok, de ennyi elég, ne tovább.

Nem mellesleg, nincs annál szebb, amikor több ezer ember hátat fordít a beszélőnek.

Egyszer egy párizsi meccsen volt alkalmam látni, amikor két szektornyi vendégszurkoló - görögök -közölték véleményüket alkarjuk könyökből történő ütemes mozgatásával a vendéglátó franciákkal. Frenetikus volt.

Ne becsüld le ennek jelentőségét.

Amúgy nekem nem tetszik az alapítvány neve sem, közömbösek a Némethék, nem kedvelem a szocikat, de attól még most az egyszer fel lehet lépni közösen.
Mert a mi becsületünkről van szó.
@Fabius: Mármint a Hoboé nem hiteles nekem. De válaszolj már, ha úgy ki tudsz érte oktatni, két éve az életműve szellemében hol állt ki bármiért is ez ellen, ami ellen te is itt irkálsz már mióta??

Esterházy szól, Závada szól, Parti Nagy szól, hol van Hobo? Él még, nemhalott mint a szívinfarktusban 2002 áprilisában, TF-beszéd másnapján meghalt Hofi. Hol hallod a hangját figyelmeztetni, hogy emberek szar az irány?

Ja,csak akkor kritizál, ha a kádári, a szocik ellen kell szólni? Most , mikor mindent lebontottak már,nincs miért? Hitel ez neked?

Amúgy, ha Baksa így viselkedik, ahogy ő mostanában, róla is ugyanezt írom. Ha csalódok valakiben, le tudok számolni a rajongásommal. Benne nem kellett.
@én már a fény gyermeke vagyok: Úgysem hiszi, tudod, mi elfogultak vagyunk szegény Vikibéjbivel.
fb-ról:

Van a Balkánon egy állam…, amely önmagával határos…

Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik..., mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában, és röplabdában jeleskednek.

Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre…
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás...
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.

Ahol a világválság állampolgárságot kapott!
Ahol a közbeszerzések titkosak..., az államtitkok nyilvánosak!
Ahol a háborúk sosem érnek véget!
Ahol a történelem naponta megismétlődik!

Ahol a leggazdagabbak azok..., akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját...,
de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik...,
a bolondokat meg tehetségesnek.

Ahol az írástudatlanok írják a történelmet!
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot!
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat!
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk!

Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója!
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak..., mint egy élet!
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja!
Ahol megidézik a diktátort..., a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik!

Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik...,
minél jobban visszafejlődik!

Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg!

Ahol csak azért élsz, hogy meghalj!

Ahol az idő végtelen..., és a butaság múlhatatlan…!
@VT Man: Maga a kérdésed mutatja, mennyire nem érted a lényeget. Miért nem szállhatsz fel a hévre, ha már 10 perce elindult és te akkor érsz az állomásra? Ha elindult a metró akkor miért nem szállhatsz fel rá? De miért kellene neked még pótjegyet venned a bérlet mellé, hogy felszállhass a metróra?! Miért kellene még pluszt hozzátenni ahhoz amihez amúgy is jogod van?! Bocsánat, eddig alkotmányosan jogod volt regisztráció nélkül szavazni, ez már mint sok liberális elmebaj a múlt. Buta libsi-bolsi fejem. Mindig elfelejtem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

néni kérem ne tessen már ilyen sznobnak lenni :) semmi gond a magyar előadókkal, azt vígan tudják mint külföldi társaik...az lehet vita tárgya, hogy akad köztük aki ilyen-olyan szempontok miatt nem tetszik egy embernek, de a 98% költőileg túlzó.

Én pl. - hogy egy nagy öreget említsek - Fenyő Mikitől megyek a falnak a nejem meg zabálja mint rossz gyerek a gumicukrot :)

@a szív fészkei:

Szív anyó, ne bántsd szegény lobboncost , vénségére ment el az esze, 30 évig a hozzám hasonló csibészeknek egy másik utat mutatott. Szerintem csak szimplán beszopta a polgári dumát, a "komcsikat" meg sose bírta, volt oka miért nem vette át az a díjjat az előző brigádtól azok se jeleskedtek a számára fontos értékekből...
@én már a fény gyermeke vagyok: azért megnézni, mit aknáskodik és hogyan Szegeden, vagy pláne nehéztüzérséggel Alföldi ellen, hogy tett mindenhová saját talpnyaló jumurdzsákot a kultúrában is, nem kéne ennyire naivnak lenni.
@batka manó: Aki nem bírja a komcsikat, az ne bírja azokat se - legalább ugyanakkora hévvel ne bírja - , akik nyilas handabandával pont annyira, ha nem jobban komcsiskodnak most.
@a szív fészkei: Ákos se nagyon ágál viktor ellen. Ő se áll ki tüntetni semmi olyan ellen, ami kedves viktornak. Most miért piszkálod szegény hobót. Joga van csendben asszisztálni mindenhez.
@a szív fészkei:

Hát ha 22 éve egyfolytában őt nézi, akkor alighanem elég elfogult lehet... nekem volt jobb dolgom is ezalatt a 22 év alatt... :P
@a szív fészkei:

Csak a tényszerűség kedvéért: a Hetediket Hobo dolgozta föl és nem Baksa, és a KEX első számát - Csillagok ne ragyogjatok - is ő írta nekik. Mi több, a jutyúbon kint lévő, KEX-Hetedik feldolgozáson is Hobo énekel, és nem Baksa.

De utáld, én nem gátollak benne.
@batka manó: Nem tehetek róla, de nem tetszik. Nem sznobság, mert a 2%-ban pont a klasszikusok vannak benne, Koncz, Omega stb. Nem sznobizmus, ízlés kérdése.
@saravad:

Ahol a volt kommunisták nevezik magukat a legnagyobb demokratának

Kimaradt.
@IDKFA: A hangos többség. Ja. Azért van kétharmadotok, kis matekzseni. Mert kurvasok egyforma nyominger vagytok.
Számolj utána zsenike.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

egy popzenésznek miért kellene tüntetnie akármi ellen is?
@a szív fészkei: Parti Nagynak zseniálisak a meséi.
A felolvasásai.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

na én meg az omegától megyek a falnak mert aztat' mindenki tudja, hogy az lgt az igazi... :) de péterffy borit is csípem és a M.É.Z is be jön, de egy kis bluessal is le tudnak kenyerezni. :)
@Fabius: Ki az a Baksa?

Nagyon tahó vagyok, hogy nem tudom?
@IDKFA: Jahogy te nem láttad ?

Menjél akkor vissza a havasokba a kecskéid közé.

Már megint egy kibaszott kettősállampolgár osztja.
bassza meg a tankcsapdát ki felejtettem... :)
Az van ide írva: "Szólj hozzá!"
Juszt se!
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szar a stílusod öreg. Feleslegesen sértegeted a vitaparnereidet. Te kinyilatkoztatsz, nem pedig érvekkel vitázol. És a fóbiáid, meg a gyűlöleted vezérelte rettegésed vetíted ki. Asszem irányodban tahótlanítok. Különben is néhai édesanyám is megmondta, hogy ne folytassak szellemi vitát fegyvertelen partnerrel... rád pedig a hszeid alapján jótékonyan borul a szellemi leárnyékoltság légmentesen záródó búrája...
@a szív fészkei:

Ha már így belemegyünk azért ne feledjük, hogy Baksa 71-ben lelépett. Itt hagyta az országot és téged a rajongót Kádárral. Senkiért és senki ellen nem állt ki onnantól.

Helyette (is) okította a népet Hobo az áthallásos szövegeivel, a József Attila és Viszockíj feldolgozásaival, a Kopaszkutyával az én generációmnak, akik ezen nőttünk fel a kádáriban.

Mert Baksa már akkor nem volt sehol.
@wmiki: Öcsém te egy akkora seggnyaló vagy, mint ide Nagykáta (hidd el, messze van tölem)! Most jól érzed magad, mert seggnayalóországban jól érzik magukat a seggnyalók. No de mi lesz a Fidesz után? Átvedlesz mszp vagy lmp vagy E-2014 szimpatizánssá? Mondjuk az is egy elmebeteg, aki ezért neked fizet...
@IDKFA:
""Azt a vérlázító cigányvigyort már 22 éve letörölném a pofájáról."

Ez a ballib kultúra megnyilvánulása részedről? Hát gratula..."

Ha valaki "ballib"...még nem jelenti , hogy minden szar cinikus , erőszakos, kártékony politikust el kell viselnie...lásd Torgyán kihullását a politikai életből..
@Fabius: Kösz. nem ismertem, mentségemre szolgáljon, akkor még inkább a Brumi érdekelt, nem a Winnetou.
nagyon jo képek... két orbántakaroggy között kis lazításnak jo...

galeria.index.hu/kult/2012/11/30/meztelen_fotok_a_levevgobol/
@a szív fészkei: hogy lepleződött le a peenemündei tündérke?:D
@dr. Balta$ár: Ja, most már csak szeretné ha az asszony így nézne ki :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A szankcionálás nem lenne hülyeség. Bár lehet az is elég lenne, ha valaki beárazná a kampányígéreteket, és érthetően az emberek nyelvén elmagyarázná azok hatásait.

Mittom pl: a 13. havi nyugdíjat csak hitelből tudjuk megoldani az államadósság terhére, vagy: az egykulcsos adó évi 600 milliárdos kieséssel jár, amit minden évben muszáj lesz kipótolni valahonnan.
@ariel12: ha messziről nézi talán...

vagy gondolod egy hasonló fotón pl piros pöttynek látná...

vayg nem találná a tehenek között...

amugy gondolod a vonat megy? mert akkor utána is megnézném a női "pacákott"...
@74. Vladys: Nem serulnek, csak korlatosabbak lesznek.
DE MI SZUKSEG A REGISZTRACIORA?
@Fabius: Azért az elég érdekes a tegnapi nap áradata után milyen nyugalom van most a regisztrációs poszt alkalmából.

A narancs nincs miről beszéljen, azt hiszem különösebben nekünk sincs.

Be kell regisztrálni, oszt jó napot.
Ha szerencsénk lesz, akkor még csak félig fogunk baltásszocializmusban élni.

Tizenkilencre húzott ezzel lapot a Viktor.
mindenki otthon marad és kész.
" Elszúrt évtized után elszúrt évek jönnek
Az életszínvonalunk ma már a legmesszebb van
az uniós átlagtól. Avul és elfogy az ország."???

"AVULT ÉS ELFOGY A POLITIKUSRÉTEG." !!!!!

..hála a magosságosnok !
@Habakuk999:

Hétvége van, a hivatalokban csak ügyelet van, és az erőforrást nem pocsékolják a védhetetlenre :-))

A menni és regisztrálni kell nem kérdés. Mármint nekünk nem az. De sok fog múlni azon, a millió kérdéssel bizonytalankodókat mennyire sikerül megnyugtatni válaszokkal, és mennyire sikerül őket egyáltalán a regisztrációig elvinni. Aki nyerni akar annak erre kell a legnagyobb hangsúlyt helyeznie, már mostantól.
@Fabius:

"A művészek közül általában a politikai holdudvarokhoz csapódó emberek szokták megkapni a Kossuth-díjat,"

Nem éppen, de azért van példa erre is. Pl. a ripacs Gálvölgyi.
@Fabius:

Bizonytalan max abban lehet vki, hogy kire szavazzon. Ha a választásra való akarat hiányzik, akkor + nem kell erőltetni...
A csuti görény és a sok taplóparaszt orbán-nyalonc elfelejtette feltenni magának a kérdést: ha ezt a regisztrációt az mszp vezette volna be, akkor hogyan álltak volna a dologhoz? Megválaszolom: körbeordították volna a világot, hogy visszajött a komcsi diktatúra, az mszp a nemzetére ront. No most épp ez a helyzet, csakhogy a komcsi viktor és kutyái csinálták meg.
Azt gondolom egy idő után egy témáról csak ragozzuk a semmit és sértegetjük egymást. Én is sokszor beleszaladok, mert elfog a harctéri...
De az vigasztal(?), hogy néha Fabiust is:) És mindezt miért is? Mert van valami, vagy valaki, akit, amit nem szeretünk. És ha ezeket nagyon sokan nem szeretjük, akkor tennünk kell! Igen félünk...félünk, hogy nem marad semmi az országunkból, és lassan belőlünk se. Mi marad a gyerekeinknek, unokáinknak, ha most mindent elvisznek. Mindezt törvényesen...ha mégsem az, akkor hoznak olyan törvényt. 22 éve minden kormány galád volt, mindegyik a saját zsebét tömögette, de ilyen messzire egyik se mert elmenni. Új Alkotmányt csinál, amibe az összes mocskait beleírja, hogy még az Alkotmánybíróság se vizsgálhassa. Én most nem szeretném az összes bűnüket felsorolni, mert se időm, se kedvem nincs hozzá, viszont el kéne dönteni...ezek köztörvényes bűnök? Ha igen mit tud csinálni a következő kormány. Ha egyáltalán akar. Eddig az volt a gyakorlat, hogy igazából egyik kormánynak se akaródzott elődei bűneit vizsgálni...
@74. Vladys: Te idióta, nem az a baj, hogy mennyi időt kellene rászánni (de, az is baj), hanem az, hogy aki rászánja az időt, az majd ilyen-olyan akadályok miatt nem fog tudni regisztrálni, a Kubatov-listások meg már most a regisztráltak listájában vannak úgy, hogy egy fűszálat sem kell megmozdítaniuk. Aki ezt nem érti, nem látja, annak nem érdemes semmit sem bizonygatni...
@IDKFA: Ne felejtsd ki 2010-et se.
@IDKFA:

A választás mindenki magánügye. Éppen ilyen magánügyed eldönteni akár az utolsó pillanatban, a választás napján este fél hétkor, hogy te mégis elmész és szavazol.

Ezt nincs joga elvitatni tőled senkinek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Teljesen igazad van. Lassan már mindenből kiábrándul az ember ebben az országban... Valahogy mindent sikerült tökéletesen tönkre tenni, semmi nem működik.
@IDKFA: Egy popzenésznek miért kellene bármi mellett is tüntetnie? Kiállnia. Egy színésznek, írónak, stb.
@Hertelendi:

Ja, agyfaszt tudok kapni mikor a Kedves Beteg a regisztráció alkotmányba faragása után két héttel úgy tesz, mintha az a Bibliában is az Ószövetségben szerepelne a világ alapvetéseként.
@Fabius:
Mit képzelsz, hogy Orbánék, az Alternatív Kossuthy-díj és a kezet nemfogás kultúrharcosai,
majd éppen Hobóval kivételt tesznek...?
"Az egészségügyi közgazdász szerint komoly dilemma előtt áll a kormány, ugyanis nem tud forrást biztosítani az egészségügyre, és el kell dönteni, hogy, az ellátórendszert vagy az ellátási csomagot szűkíti tovább. További változásokra van szükség ezen a téren, mert a kórházak adósságállománya újratermelődik, nincs elég orvos és nővér - hangsúlyozta.

Több szakmai fórumon elhangzott, hogy a helyzet egyre rosszabb és tarthatatlan - emlékeztetett Sinkó Eszter.

A szakértő kiemelte: a fővárosban kaotikusabban működik az ellátórendszer, mint vidéken. A betegnek vagy hozzátartozójának szívósan kell küzdeni azért, hogy az ellátást megkapja. A kórházak annyira szűkösen állnak a forrásokkal, hogy minden, drága beavatkozást igénylő beteget igyekeznek elküldeni, így ők kóvályognak a rendszerben - fejtette ki a programvezető, aki szerint a rendszer a napi túlélésre játszik.

Beszélt arról is, hogy a Magyar Kórházszövetség elnöke többször kijelentette: a szakmai protokollokat, amik alapján a betegeket ellátják, nem tudják betartani, mert nincs elég forrás a rendszerben."

jahhh.... TESSÉK VISSZARAKNI A SOKEZER MILLIÁRDOT AZ EÜ. RENCERBE AMIT KIVONT A KORMÁNY BELŐLE, NEM EON-RA, MOL-RÉSZVÉNYEKRE ÉS AMERIKAI ALAPÍTVÁNYOKRA KÖLTENI !
@74. Vladys: Lusta ám a q anyád, te barom! Nem bírod felfogni, hogy nem lustaságról, hanem a totális ellehetetlenítésről szól ez a regisztráció? Bazzeg, olyan neked bármit írni, mintha lóval imádkozna az ember...
@Fabius: Valószínűleg azért is, mert az ilyen lafók gyakoribbak és nagyobb hanggal fejezik ki az ez iránti igényüket. Falura nem menne le Gulyás, vagy schiffer, vagy gyurcsány. A főváros kényelmes, és mint látod, nagyobb veszély a beégésre nincs, mint mondjuk Borsodivánkán.
@Fabius: Én simán ráhúznám a reklám szabályait. Tisztább, őszintébb, megfontoltabb kampányunk lenne. :)
@kvadrillio: Dilemma ?

Az egyházak meg a sport pénze nem dilemma.
A tarlósoké sem.

Évről-évre többet kapnak az élősködők..

Csak a betegekre meg a tanulókra nincs pénz az adókból.

Érdekes.
@Dr. simonmondja.:
Azért, mert az oktatás és az egészségügy újratermeli az államadósságot. A foci meg az ájtatosság ellenben a nemzetstratégia része.
Gondolom, tisztában vagy vele, hogy a zemberek erre adtak felhatalmazást, mármint a nemzetstratégiára, nem pedig az adósság-csapdára. (és erre szánják az adójukat is, kivéve az idegenszívűek).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Schiffer speciel körbe haknizta a vidéket szó szerint. De pl ahogy elhagyta a Budapest táblát már Vecsésen is egyszámjegyű volt a közönség amelyik kíváncsi volt arra amit mondani akart.

Fideszék vidékjárása meg minden, csak nem vitafórum. Izolált környezetben csak arról pofáznak amiről ők akarnak, közbekérdezéssel nem zavarhatod az igehirdetést. Ezért mondtam hét elején, hogy bátor és szokatlan dolog volt ez Gulyástól, mert ahogy a linkelt nol videón is látszik éltünk a lehetőséggel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem rossz gondolat, de ugye nem hisszük komolyan, hogy ezt BÁRMELYIK oldal valaha megteszi? :-D
Hetek óta valamennyi médiafelületen az új szavazati törvény elemzése folyik. A vita túlnyomórészt a törvény egyes elemeinek részleteiben merül ki, fő csapása a regisztrációs kényszer. az álláspontok, ellenérvek egyeztetésekor jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy vajon elkaptuk-e az új törvény lényegét, amikor a szavazás technikai részleteit boncolgatjuk.
Ezekben a véleményekben hézagosan, nem kellő hangsúllyal érvényesül a választási jog mindenekfelettisége, az az alapvető pillér, mely a demokrácia érvényesülését szolgálja.
A kormány alárendeli akaratának e jog gyakorlását saját fennmaradásának érdekében.
Azonban a választási jog nem k e g y és nem a d o m á n y, amiért nekünk, állampolgároknak fohászkodnunk kell. Az ellenzéknek és az állampolgároknak a tudatában elsősorban ezek a gondolatok kell, hogy domináljanak annak érdekében főként, hogy felismerjék, mekkora mértékű jogsértésben részesülnek, hogyan csorbulnak a demokrácia gyakorlásának a lehetőségei. Bizonyítja ezt az új törvény elutasítottságának 70%-os mértéke, melynél a kérdés az, hogy a választást megelőző technikai nehézségek volta, vagy az állampolgári jogsérelem generálja-e az ellenállást.
Az új választási rendszerünk és a regisztráció megkérdőjelezhetetlenül demokratikus és a teljes esélyegyenlőséget biztosítja a magyar és a külhoni (még a piréziai is) lakosok részére.

Az egyéni módosító tervezetet, melyet a http:/pontpontvesszocskeponthu jóvoltából megismerhettem, most mindenkivel megosztom.

A KNDP monopoláris kutatásokban jeleskedő szakértői egyéni módosítót dolgoztak ki, hogy kiküszöbölhetővé váljanak a koncentráció hiányos jegyzők kihasználásából eredő rút csalási lehetőségek.
Javasolják, hogy aktiválni kelljen a regisztrációt.

Az ehhez szükséges kettőakilencvanhatodikon karaktert tartalmazó (elvétve lesz benne csupán, ék-, rovás- és inka csomóírás jel, viszont mindegyik capital letter) kódot a jegyző, kétszeri elismétléssel súgja a regisztráló jobbik fülébe, 12566 mm távolságból, 36 dB hangerővel. (A környezeti zaj értéke szigorúan 120 dB alatt kell, hogy legyen.)
A regisztrálónak már csak annyi feladata maradt, hogy ezt a könnyen megjegyezhető karaktersort a választást megelőző keddi napon 17:00 és 17:00 közötti időintervallumban, a Bakutól 45 km-re ÉÉK irányban horgonyzó, magyar zászlóval díszített soner vitorlamesterének kezelésében lévő kínai, beszédfelismerői képesítéssel rendelkező ara papagájnak, becsukott szemmel és egy levegővételre elmondja. Amennyiben a választó a kódot hibátlanul és felismerhetően mondta el, úgy a papagáj bólint. A bólintást, a Simicskatalicska (Trademark) fantázianevű bólintásfelismerő rendszer (melyet egy, a számunkra ismeretlen 108%-osan magyar tulajdonú cég fejlesztett ki, mondhatnók világelső a maga nemében és szinte hihetetlen, de fejlesztés csupán 280 milliárdos állami szubvenciót igényelt) érzékeli. A Kio Cum kódnevű rakétaindító állomásról (Phenjantól hat órás séta déli irányba) felbocsájtott, rendkívül korszerű (még a töltete is atom) multifunkcionális kamunikációs eszköz segítségével, unortodox fénysebességgel továbbítja a regisztráló adatait. Az adatok fogadására felépítésre kerülő közel 40 000 mm létesítményt (Záhony melletti kiserdő területét jelölték ki a beruházás megvalósítására) a TEK fogja üzemeltetni. A választó adatainak megérkezését követő időpontok egyikében azokat a TEK, biciklisfutárral továbbítja a titkos soproni Adat Előfeldolgozó és Kisimító részlegéhez. A szükséges simításokat követően standard postai küldeményként a Gratz-Malmö-Kisinyov-Rákospalota vonalat igénybe véve érkeztetik a BM-be, ahol az aktiválást azonnal elvégzik. (Érdemes tehát igyekezni és az aktiváló helyszínen már az aktiválás kezdő időpontjában megjelenni.)
Mint látható, a rendszer működése teljesen transzparens. Józanésszel nem tételezhető fel, hogy az ellenzék annyira lealjasulna, hogy még ebbe is hibát, csúsztatást, vagy galádságot igyekezne belemagyarázni.

Még egy gesztus. A közpénzek kímélése érdekében, azok a regisztrálók, akik összes ingóságukat fedezetként felajánlják, hogy a kormánypártokra szavaznak, nos, nekik elég a közjegyző előtt bólintani. A közjegyzők a két hetes bólintásfelismerő készségfejlesztő tanfolyamuk alapján ezt felismerik, helyben és azonnal aktiválják a regisztrációt.
Ennyire egyszerű.
@a szív fészkei:

Valahol kettőtök közt állok, és is Hobón nőttem fel, mint Fabius, nagyon sokat köszönök neki, de amikor a Kedves Vezetővel röhögve lapogatták egymás hátát...na akkor köpte le a teljes életművét.
Hónapokig nem hallgattam, ma már néha igen, de az a lapogatás a félázsiai diktátorral, na az sztem mindent lenullázott abból amit addig tett.
Szeretem most is a zenéjét, szövegeit, csak már nem az igazi.
És nagyon sajnálom.
@saravad: Perszehogy kapisgálom.

A nemzetstratégia, meg a - harciviktor .

Volt pénz például az új járásokra is.

Ez meg a választási stratégia volt.
Hogy a regisztrálás frontján is harcostársak védjék a fidesz-érdeket...

Így...

" Egy képviselő az [origo]-nak beszámoló résztvevők szerint arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány "milyen jellegű - politikai vagy szakmai - vezetőket képzel a később létrejövő járási hivatalok élére". A résztvevők beszámolói szerint Orbán úgy válaszolt, hogy "fontos a bajtársiasság, de a szakmai hozzáértés is", és a posztok kiosztásánál a kormány ígérete szerint mindkettőt figyelembe fogja venni. "

....

az egész járási hivatalt a regisztrálásra buherálták össze a - bajtársak -.
@Fabius: Eső után köpönyeg. Még mindig ez a véleményem, hogy rizikó nem volt benne, de nyerni nyert vele. Kiállt bátran, mikor már elfogadták a törvényt...
@Dr. simonmondja.:

Azt képzelem az érintett szavai mérvadóak a prekoncepciók helyett. Azért idéztem.

Meg azt is képzelem a mindenkoriak igyekeznek gesztusokat is tenni, ha nem is gyakran, és ezért akarták díjazni pl Blaskót is a szocik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Köztünk szólva a törvény elfogadásának szempontjából kurvára mindegy volt, előtte vagy után áll ki bárki vitatkozni róla. Mert a megszavazás nem volt kérdés sajnos.

Arról nem beszélve, hogy a gyakorlatban két nap alatt tudnak bármilyen törvényen változtatni, ha akarnak. Utólag is. Ezért egy ilyen vita soha nem felesleges még akkor sem, ha a végszavazás után egy nappal sikerül is tető alá hozni.
@Fabius: Tudod mi volt ennek az üzenete? Baromira leszarom a véleményed, de utólag beszélhetünk róla, ha már neked ennyire fontos, ne ríjjon a szád.
Ez a hepöning megalázó volt. A lakosságnak, Schiffernek is.
Ady döbbenetes gondolatai 110 évvel ezelőtt

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!."

Ady Endre
Nagyváradi Napló - 1902. január 31.
Készítik már a határátkelőket Simicskáék 2014-re!

Nagyszabású út- és határátkelőhely-építési programot indít kormány. A következő másfél évben 123 milliárd forintból 53 helyen fejlesztik határon átnyúló közlekedési infrastruktúrát - jelentette be Gyulán Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a magyar-román határszakasz Gyula és Nagyzerénd közötti útja átadásán.

A nehéz helyzetbe került magyar határ menti térségek fejlesztéséért és a határokon átnyúló gazdasági együttműködés ösztönzésért indít nagyszabású út- és határátkelőhely-építési programot a kormány. A következő másfél évben összesen harminchárom új határkeresztező út épül, tíz út akadálymentesítéssel válik ismét járhatóvá és nyolcat felújítanak. A kormány a beruházást hazai és uniós támogatásból valósítja meg.

Az európai növekedés egyik fontos eleme a közép-európai tagországok szorosabb együttműködése, ennek egyik fontos eleme a határok átjárhatósága. A kormány célja a valamikor szerves társadalmi, gazdasági és kulturális egységet alkotó, kettévágott határ melletti térségek összekapcsolása, újraélesztése - fejtette ki Szijjártó Péter.

Magyarország a határátkelőhelyek számában messze elmarad a fejlett Európai országoktól. Az ország 19 megyéje közül 14-nek van határszakasza, a 15 kilométeres határövezetben 1,9 millió ember él 982 településen. Magyarországon jelenleg 91 határátkelőhely van, átlagosan 25 kilométer a távolság közöttük - mondta Szijjártó Péter, rámutatva: a német-francia határon négy kilométer az átkelők közötti távolság, a belga és a holland határ esetében kettő, a francia-belga határon pedig mindössze 1,5 kilométer.

A határátkelőhelyek létesítéséről a magyar kormány két ország közötti államközi szerződéseket köt, ezzel elősegítené a határátkelők létesítését, lerövidítve az engedélyeztetési eljárásokat. A magyar kormány tárgyalást kezdeményezett a kérdésről Szlovákiával és Szlovéniával, továbbá rövidesen Romániával is felveszi a kapcsolatot - mondta Szijjártó.
@Fabius: Azt gondolom, már elég gesztust tettek az orbánék.
A temetői sípolástól a fegyveres kivezettetésig.

Ismerjük fel a pávatánc dramaturgiáját, ahogy G.Fodor G. megaszonta.

...

Hogy a szocik mit hogyan, hogyse, az meg egy másik történet.
De kösz, hogy a Blaskóra találtál magyarázatot, mert én sose értettem, hogy mire akartak díjat adni ennek a kis fidesznyik tahónak.
@Fabius: Azt vitának nevezed, hogy leszáll a teljhatalmú elvtárs és érinthetitek a ruhája szegélyét ?

Én inkább kegynek nevezem.

Töltött nálatok egy kis időt, amikor a Zöldfoki szigeteken is lehetett volna.

Kegyes volt hozzátok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én ezt nem így látom, plusz Schiffert nyugodtan kihagyhatjuk a képletből, mert ottsevót.

Ezen kívül nem éreztem megalázónak a vitát, és a kérdésektől időnként elvörösödve hebegő Gulyás se úgy nézett ki, mint aki pont leszarja amit kapott :-D

De legközelebb jöhetsz meggyőződni erről a saját szemeddel. Nem kell nekem elhinni amit állítok, lehet meggyőződni tapasztalás útján :-)
@Dr. simonmondja.:

A regisztráció emlékeim szerint úgy kezdődött, hogy Viktor megjegyezte egyszer, hogy lehet, fel kéne iratkozni. Szerintem csak kiszaladt a száján. Aztán a sajtó felkapta, eleinte a fidesznyikek se tudták mit mondjanak.
Nem volt visszaút, a Mester szólott.
Most már Elég volt a hisztiből, aki választani akar az elmegy és regisztrál. Koncentráljatok ezentúl a regisztráció fontosságának a hagsúlyozására az ajvékolás helyett.
@HomicideWatch: Elvétetted a fórumot. Mi itt ellenezzük. Nem éltetjük. Még jó hogy azt nem mondod, hogy békemeneteljünk érte.
@Fabius: Ebben nem fogunk egyetérteni, már látom. Megalázó, mert nem kiváncsiak a véleményedre. Lehet hogy Gulyás hebegett és habogott, de mit számít az? Max jobban érzed magad ettől, és nem érted, ha nem tudja megindokolni, akkor miért is kellett a regisztráció. De a lényeg, hogy adtak neked valamit hogy örüljél. Egy zavarban lévő politikust.
@Fabius: Jó neked.
Biztos azt is vitának nevezed, amikor a csirke rikácsol, miközben elvágják a torkát.
@Kory Clarke: Mit mond ez el rólunk, hogy 110 évvel a megírása után is abszolút igaz és találó ?!
Nyuszika fut az erdőben, meglátja a róka.
- Hova futsz nyuszika?
- Gyere komám meneküljünk! Jönnek a fideszesek medvére vadászni!
- Ez minket nem érint te buta! Egyikünk sem medve.
- De ők mondják meg ki a medve.

.

.

Miért ez a vicc jutott eszembe a regisztrációról?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem fogunk, de nem is baj. Én kaptam egy kormánypártit akin kiélhettem verbálszadista hajlamaimat, te meg egy lehetőséget hogy vitatkozhass velem valamin.

Mindenki boldog. Olé. :-D
@Kory Clarke: Ady Endre része még a nemzeti alaptantervnek?
@Dr. simonmondja.:

Bevallom arra nem gondoltam még, hogy a vita egyetlen definíciója mikor veled társalgok arról, az apokalipszis ma van, vagy tegnap volt, de majd számításba veszem a lehetőséget.
@Fabius: Ez igaz. Remélem hogy adtál neki. Már a tákolmány miatt is.:D
@Fabius: Jahogy a kincstári optimizmus...

Hát nézzük, akkor mit variál már megen az én kis Bencusom - a képviselőm.

index.hu/belfold/2012/12/01/ot_percenkent_megolnek_egy_keresztenyt/

Szíriába, Szudánba meg Dél-Amerikába leszen kűdve a sok pénz,
de kapunk onnét keresztényeket.

Vagy hogy is nevezzük ezt a sok jóságot ?
@Dr. simonmondja.:

Az erről alkotott véleményemet majd elolvasod holnap reggel :-)
Még csak most olvastam el a posztot, ami nagyon jó.
Mindenekelőtt felháborító és iszonyatosan pofátlan dolog, amit ezekkel a Váradi Andrásokkal művelnek!!!
Miért nem nyílik ki a zemberek szeme végre?!
Ez a Mészáros viknyesz meghosszabbított ragadós-lopós karma. Mindkettő mocsok állat, az egész fityesz és kdnp branccsal egyetemben!!!
@Dr. simonmondja.:

Eközben itthon:

Hoffman Rózsa szerint, aki arra a felvetésre, hogy tanítani kellene a szexuális védekezést az iskolákban, így reagált: „A politikai erő most nem a felvilágosítás, hanem az etika felé indult el.”
A Drakula-Freddy-Vader-Láncfűrészes összetételű Alkotmánybírósád EPIC :-D

Meggyőződésem, hogy Vitya pofán rúgta a Pártot a regisztrációval. Itt mifelénk már amúgy is hánynak a Nagy Kálmán és Kriza fronttól, az átlagnak beszopást jelentő azonnali és nagyarányú adócsőkkentéstől, a 47 ezres Zsiga Marcitól. Az átlag már a regisztrációjával elzavarná ezeket a francba ha megtehetné.
@saravad: Az etikának és a kamaszok tomboló hormonjainak nincs köze egymáshoz...:D Ennyire hülye senki se lehet. Végül is előre a kamaszkori terhességért, abortuszért, nemi betegségért. Mert legalább etikusan dugnak majd a kamaszok...
Úgy emlékszem, pont áderkáder volt az, aki ezt a "remek" új választási törvényt összebarmolta.
Akkor majd pont ő fog az AB-hez fordulni. Hacsak nem ez lesz a pártmegbizatása, hiszen az AB, mint tudjuk, viktátorék zsebbólogató játéka.:O(((
és még brühühühü is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Az a tény sem zavarja őket, hogy USA mélykeresztény részein, szüzességi fogadalom, fúj óvszer stb. többszöröse a kamasz-terhesség, nemibetegség, mint Európai liberális országaiban.
@vitéz Thapóccay néma bárány: szomorkásan tenném hozzá, hogy amiről te beszélsz, az az értelmesebbek ottani, lokális átlaga. Fentebb kérdezte valaki, miért nem nyílik még mindig az emberek szeme; na, szerintem ha egy évtized alatt az bekerül a köztudatba (országos átlagként), hogy itt egyáltalán látnivaló lenne, az is kisebbfajta csoda lesz.
Valaki olvastassa fel azzal a seggfej Győzikével, hogy a politika túl fontos ahhoz, hogy teljes egészében a politikusokra bízzuk, és akkor talán több fej rándul meg...
@saravad: Végül is az időseket már tönkretették, a még munkaképes koruakat ellehetetlenítették, a fiatalok jövőjét elvették, most jönnek a kamaszok. A továbbtanulásukat elcseszték, de miért állnának meg itt?
Lehet, hogy már fentebb valaki ajánlotta, de olvassátok el, jó cikk:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2012/12/01/diktatorok_kezikonyve/
A droidoknak fölösleges...
@hadri: Ja egyébként a poszt nagyon rendben.
@saravad: Ennyire még Hoffman Rózsa sem lehet hülye!
@Secnir:
Jaja, meglepetve láttam, hogy rogánkósa fejvesztve menekülnek a parlamentbe, miután imádott kerületüket/városukat akkora szarba süllyesztették.
Kíváncsi vagyok pl. Mr 20%, mire fog jutni a hátralévő két évében a kettes villamossal(perpillanat totál CSŐD!), az épülő hiper-szuper stadionjával.
Viszont, az igaz, hogy a felcsúti futballiskola másodpéldánya már megépült Apafán(ez Debrecen hűbérbirtoka).
Nagyon szeretném megtudni, mennyi adófizetői pénzembe került ez?!
@batka manó:

Semjenre nagyon is illenek az alapelvek!

Mar olyan ertelemben, ahogy TE is irod. Vagyis, hogy tokeletesen mutatja mind azokat az erenyeket, amik a Fovadaszban meg (elektron)mikroszkoppal sem lelhetoek fel.

Hoboek meg azert aktualisak (sajnos), mert Viktorek epp olyan rendszert (meg olyanabbat) hoztak letre, mint amilyen(rol/alatt) a dalok irodtak...
Olvastátok a főoldalon, ezek az idióta angolok pénzért adják a letelepedési engedélyt. Ez milyen unortodox már. Még szerencse, hogy nekünk Magyarországon erkölcseink vannak.

index.hu/kulfold/2012/12/01/nepszeru_a_brit_milliomosvizum/
@félázsiai nagymagyar: Lassú víz. Hátha bekövetkezik a sziklaszilárd trollagy eróziója... :-)
@a szív fészkei: Stefi egy jelenség volt. Ezek csak jelek.
@saravad: Erre hoztam már korábban is a linket, hogy Hoffmann szűznemzéses klónozást vezetne be
endresy.blogspot.hu/2012/12/parthenogenetikus-hoffmann-norma.html
@HomicideWatch:
Magyarország államkötvényekért, tehát kölcsönért fogja adni, nem ez volt a javaslatban?
@dr. Balta$ár:

""Áder szó nélkül fogja aláírni a törvényt az biztos! ""

En is ugy gondolom, hogy Adert majd "fenyezik" kicsit, es az AB-vel vitetik el a balhet...
@Kory Clarke: Ezt meg ne tudja Hoffman Rózsa, mert Ady rögvest kikerül a magyar irodalom oktatásból!
@rodeo36:

A Kiallitasrol:

Nocsak! Valami kozos pont. Ez meg nekem is megvolt gyerek koromban, es ha jol emlekszem az Egy ej a kopar hegyen-nel volt egy kazettan.

De attol tartok keves hasonlo van...
@Fabius:
"A választás mindenki magánügye."
A gangos házban van egy barom házmester, aki - népes családja segítségével - minden lakó orrát - mikor kilép a házból - beleveri a szarba.
A lakók megunják és elhatározzák, hogy lakógyűlést hívnak össze, hogy elzavarják a barom házmestert meg a pereputtyát. Tudják, hogy csak a többség szavazatával tudják elzavarni, ezért aláírásokat gyűjtenek. 100 lakóból 40 aláírja, 60 "nem ér rá", így a lakógyűlés határozatképtelen és a barom házmester tovább dugdossa a lakók orrát a szarba. Mindenki morog, hogy az orrát továbbra is beleverik a szarba, de különösen az a 60 aki "nem ért rá". A 40 aláíróból 15 már elköltözött a házból és már nem is gondol az egész rémálomra.
Ki a hülye?:
- a házmester
- a 40 aláíró lakó
- a 60 "nem ráérő" lakó
- a sarki fűszeres????????

JOGODBAN ÁLL :
- REGISZTRÁLNI
- HALLGATNI

D E A V Á L A S Z T Á S E Z E S E T B E N N E M M A G Á N Ü G Y !!!!
@rodeo36:

"vúgre is az én szülinapom "

Sok hasonlot! Ha nem vagyok indiszkreta, ra kerdezhetek, hanyadik?
@HomicideWatch: "Koncertráljatok ezentúl a regisztráció fontosságának hangsúlyozására az ajvékolás helyett."
Ajvékolás helyett arra a kérdésre koncertrálok, hogy amennyiben az ország naprakész választói nyilvántartásában szerepelek úgy, hogy jogosultságot szereztem, és megfeleltem a választói feltételeknek, miért kell folyamodnom regisztrációval a jogaim érvényesítése érdekében?
Szellemi képességeimet csúcsra járattam, de erre logikus magyarázatot nem találtam.
Lekezelő felszólító mondatod alapján elképzelhető, hogy Te tudod a titkot /nem a mindennapi kormányzati klisékre gondolok/ és levezeted az okfejtésedet. Állok rendelkezésedre.
Apropó! Felszólító mondat végére felkiáltó jelet teszünk. Nem tudtad?
@lecsó kolbász:

"Ha ez jövő szeptemberben is így marad,
akkor nem kis tumultus lesz az irodájuknál."

Pontosan. A Fidesz eppen erre szamit, es remeli, hogy ez MEGJOBBAN eltantoritja az embereket a regisztraciotol.

Am ez egy jo eszkoz is LEHETNE a regisztracio ellen!

Az ellenzeknek kellen egy REGISZTRACIOS NAPOT, vagy HETET szerveznie valamikor kora nyaron (ha addig az EU nem tud hatni ez ugyben) es a tumultuozus jeleneteket lehetne a nemzetkozi mediaban mutogatni, hogy hogyan lehetetleniti el a kormanyzat az emberek egyik legalapvetobb jogat.
@HomicideWatch: a birka nem gondolkozik,csak béget.
@1qtya:

"Soha többé olyan helyzetet, amikor valaki nálunk is nagyobbat hazudhat! "

Ezt benezted, mert a legtobb becsles szerint 2-3-szor akkora osszegben igergetett a Fidesz, mint azt GYurcsany tette. Hiszen o MAR akkor is tudta, hogy budos nagy sallert fog adni a nepnek, amint ujra kormanyra kerul.

Meg lehet nezni a 2006-os valasztaskor az arcat, amikor a gyozelmi beszedet mondja, es osszehasonlitani Viktor hatartalan, mar-mar gyermeki oromevel 2010-ben!
@a szív fészkei:

Én ebben mind nem látok problémát (illetve egy jó részét nem tudom kötni), de nekem már akkor nem volt rokonszenves, amikor egyszer Kexen voltam és ott produkálta magát. Van vagy negyven éve. Semmit sem tudtam róla – ezt a formámat sikerült tartani –, de zavart a mesterséges, áljófejkedése. Ilyesmire nagyon érzékeny vagyok. Még az is ciki számba ment, hogy valaki Hobónak hivatta magát.
Beeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Na mégis növelem a hozzászólásszámot, bár komoly esküvel fogadtam, hogy a karácsonyi szünet előtt csak az olvasásotokra szánok időt.

Naszóval

Bennem elszakadt valami a regisztrációval súlyosbított új választási törvényünk megszavazásával. Nem csak magával a törvénnyel, hanem a születésének körülményeivel is átléptek ezek a majmok egy határt, amit nem kellett volna. Én ha Gyurcsányt látnék, visítva tépném a haját amíg a rendőrök le nem feszegetnek róla, de mostantól simán szavazok rá is, ha kell. Magyaráznivaló nincs az egész történetben, de jól esik látni, hogy mennyire eszköztelenek a védelmi vonalakon harcoló alakulatok. Az egész hadművelet éppen olyan zsenik által van megtervezve, mint Matolcsy.

Ne féljetek, ezek magukat nyírják ki véletlenül.
@74. Vladys: Nálad melyik fidesz törvény verte ki a biztosítékot?
Nem tudom mit kell ezen ajvékolni, Ügyfélkapun is lehet regisztrálni. Azt meg amúgy is érdemes megcsináltatni, egy csomó hasznos dologra is jó.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Én se élek hál istennek úgy ahogy azt a katolikus egyház és a kdnp elképzeli.:D"

Jaj, jaj. Ezt egy holgytol olvasni?!

Belekepzelni sem merek, hany Miatyankot, meg Udvozlegymariat kell majd elmondanod oreg korodban... ;)
@Izo: Nem az a fő problémám, hogy nekem regisztrálnom kell, hanem hogy leplezetlenül az országos elutasítottságuk miatt törvényt hoznak az ostobák, hogy az utánuk romokban maradó ország rájuk rohadhasson ugyanúgy, ahogy Gyurcsány alatt rárohadt az MSZP-re az egész. És majd utána egy "ajvékolózó" hozzád hasonló agyatlan hatalomra kerül 2/3-dal, és akkor aztán lesz nemulass. Így is a világ hülyéi vagyunk, akiknek a nemzetgazdasági minisztere a hosszútávú gazdasági stratégiáját arra építi, hogy az amerikaiak tudnak dolgokból információt csinálni, mi lenne belőlünk akkor pl Novák Előd egyagysejtű vezérletével? Aki beszop egy pántlikázott csapdát az mire megy majd ott, ahol valódi dörzsölt politikusok udvariaskodnak az asztal túloldalán? Veletek úgy vagyunk, mint ha a kisegítősök felmennének a matekosokhoz okoskodni. Ezen az ilyen hozzászólásokkal nem igazán változtatsz.
@simple observer 1.0: Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan lehetne megbizonyosodni a Hölgy szavainak igazságtartalmáról a jelenben. ;)
@simple observer 1.0: Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan lehetne megbizonyosodni a hölgy szavainak igazságtartalmáról a jelenben ;)
@Fabius:

"Vízválasztó lesz az időszak, mikor nem csak beszélni kell erről, hanem meg kell emelkedni és tényleg sorba kell állni azért, ami a pufajkás Horn alatt is "csak úgy" járt. "

Ez igy van. Csak ezt mar te is emlitetted korabban is nem egyszer, hogy tisztaban vagy vele, miszerint egy ilyen esetben szukseges "utaztatast" a Fidesz flottabbul tud levezenyelni, mint az ellenzek. Emlekezetes, bar az telepulesen belul volt, a Jobbik altal lefilmezett eset a kozelmultbol.

Vagyis Viktorek sokkal jobb esellyel es hanyadban fogjak regisztraltatni, es szavaztatni sajat (megfogyott, de meg kitarto) torzs tagsagukat, mint az egymassal meglehetosen nehezen kiegyezo ellenzek. Mert hiaba mernek 1/4-es lemorzsolodast a regisztracio miatt, mert a megkerdezett, ezt nyilvan ugy ertette, hogy ha MAGATOL, SAJAT EROBOL kell elmennie. Ha viszont a part rasegit, es kocsit tol a fenekuk ala, akkor mar biztosan nagyobb szazalek marad a biztos szavazojukbol...

Vagyis most komoly a feladat:
Egyreszt kampanyolni a regisztracio ellen, masreszt viszont (ha marad a megkotes) minel tobbeket elvinni eloszor regisztralni, majd pedig szavazni... Nem kis mutatvany.
Dögöljön meg a blogmotor
terembura
kutyafa
én meg beírtam mégegyszer?

elnézést a redundanciáért, főleg a jobbikos meg fideszes tábortól kérek bocsánatot. a redundancia egyébként általában lila, csak ádventkor fehér? ti jobban tudjátok biztosan
@simple observer 1.0: A lemorzsolódás csak most kezdődik ám. Van valami 700milliárdos csomag, amiből 2013 végére simán meglesz az 1000milliárd is. Na az sokat segít majd a regisztrációs kedv meghozásában. Bízzunk a fiúkban, simán úgy pofára ejtik magukat, hogy legenda lesz belőle :D
miva? meccs van? bezzeg amíg olvasok, addig folyton nyomkodnom kell a szélsőjobbos karikát a frissítés végett, most meg nekem is új nicket kellene csinálnom, hogy legyen kivel vitatkoznom.
@a szív fészkei:

Vazze szi! Ezt, hogy csinalod?!?!?!

Fabius irt neked 14:50:59-kor Baksat is emlitve. Erre(?) TE irsz egy eleg hosszut 14:51:47-kor Baksat is emlitve. Mar-mar valaszkent a nem egeszen 1(!) perccel korabbi HSZ-ra.

Legyszi nyugtass meg, hogy ez "csak" koincidencia!

Mert maskulonben valami eszmeletlen sebesseggel dolgozol...
@miva?: Szeva Miva.
Biztosan a ZIKSZFUCKTORT nézik.
Miről akarsz vitatkozni?
Mire föl sírtok szivárványos gőték? Hát attól féltek-e, hogy a ti (gulyáslevesen vehető) szavazóitok majd nem mennek el regisztrálni, de Orbán támogatói akár húsz kilométert is talpalnak majd, csak hogy vezérük kedvéért regisztráljanak?

No, csak nem attól tartotok (joggal), hogy az újmagyar szavazóbázisotok regisztrációs hajlandósága a béka segge alatt kuruttyol majd?

Nézzétek csak, most nem tudjátok majd kitekerni a demokrácia nyakát, nem tudtok szaroslábú szavazókat szép ígéretekkel szédíteni! Mentek a levesbe, meg a ganédombra!
@simple observer 1.0: ...és mindennel kapcsolatban képben van. :)
@miva?: Jött egy beszélgetőtárs neked: veracity
@hadri: öljük egymást igaz magyar mézeskalácsreceptek miatt?

Csak annyi pillanat volt Hobo-tól Marian19 szépen rendszerezett kommentjéig ahol majdnem mégis írtam, erre megmukkanok, és belefagyunk az örökké tartó jelenbe egyből.
@Mariann19:
Drágám!
(bocs a túlcsordult érzelmeskedésért – brühühühü )
Nem sajnálsz egyetlen karaktert is pazarolni olyan seggfejekre, akik olyan fétisként tisztelik Don Vittorio-t, mint a reklámbéli Kovács Géza mosógépszerelő a kalgont?
Egyik sem ér egy rakat szart sem, viszont a kalgon legalább nem árt, igaz, nem is használ.
A regisztráció egyetlen dologra való, azt is jól tudjuk, mire. Százan leírták itt már, ezerszer.
A narancs vallás dogmáival, nem tudsz ész érvekkel vitatkozni.
A hülyéknek nyomj egy kurvaröhögős szmájlit, oszt jónapot…
@veracity: Én birkatrágyás ganédombra mennék. Nagyon hálás lennék, ha el tudnád intézni.
@miva?: :) azzal nekem gondom lesz...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
„Az óvszer árusítása már maga a keresztény holokauszt”
Ha ez számít, nálam csellagosch 5-ös röffenés! -:D-:D-:D
@simple observer 1.0: Szerintem nincs szó "utaztatásról", a "jó elvtársak" már rég benne vannak abban a regisztrációs listában. És hogy ki a "jó elvtársak"? Hát pont ennek a kiderítéséért volt már egy pár "nemzeti konzultáció", és persze hallottunk már Kubatov-listákról is...
@HomicideWatch: Mi meg ámokfutó gyilkost adunk bizonytalan milliókért, amiből majdnem kiújult egy helyi háború. Gerenda a szemedben.
@miva?: +1
Szeretném, ha gyűjtést szerveznénk nekik. Tavasszal bevisszük a Kossuth térre a ganyét.
@hadri: Úgy hajtanám rohanón az időt!

Nagyon olvasnám már a regisztráció utáni jobbos kommenteket, hogy miért is nem számít az egész. Amikor már leesik nekik, hogy egy év múlva sem lesz vállalhatóbb Viktor mint ma. Tyű de nagyokat fogok én akkor mulatni, amikor odakopizom a saját kommentjeiket nekik ebből a posztból.

Gyerekek! Ugye tudjátok, hogy nektek legalább kettőször kell regisztrálnotok, ha nem akartok vinnyogva arcot kaparva röhögésre késztetni minket!
@veracity: Te meg szimplán egy f..z vagy... Idióta barom, még tapsikolsz is a nyilvánvaló választási csaláshoz...
@Knósszosz: Szia legkedvesebb Barátom!
A felszólító mód mindíg kilendíti az önérzetem ingáját. Arra gondoltam, hogy kihívom egy szellemi párbajra, megkérve, hogy nevezze meg a segédeit. Van választéka bőven, a trollok tobzódnak.
Mindez a legutóbbi hozzászólásomhoz kötődik, Te is erre gondoltál, ugye?
@Fabius:
A poszton kacagok folyamatosan-:D
Lali az alcsoútti... há' ez megér több misét!!
(kopipaszta Rodeo)
@veracity:
Milyen ganédombra, pógártárs?
Be lesz addigra szántva az uraság fődjibe.
@miva?: Miért mukkansz meg? Jókat írsz, folytasd, én szeretem olvasni.
@Fabius:

"Aki nyerni akar annak erre kell a legnagyobb hangsúlyt helyeznie, már mostantól. "

Most ertem ide az olvasasban.

Milyen igaz.
A birka szépen legelészik a mezőn. Az összes fű az övé, akkor és annyit eszik, amennyit akar, mert a legelés alapjoga. De jő a gonosz juhász, aki nem ismeri el a buta birkucik alapjogát, és betiltja a spontán és bármikori legelést. Új rendszert vezet be, hogy engedelmességre szoktassa juhait; egyenként engedi őket a billogozóba, és jutalmul a tenyeréből kínálja a letépett, lekaszált füvet. Had szokja meg a buta állat, hogy a füvet a juhász adja, nem az isten.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Én a „vaccs” nikkű izére gondoltam.
Szerintem ezt a szellemi párbaj dolgot ne erőltesd vele kapcsolatban, nem tisztességes fegyvertelen ellenféllel szemben kiállni.
Adj magadra!
@Izo: akkor bevezettetem nagyanyámhoz a netet, megtanítom használni (gondolom fizeted helyettem a költségeket), vagy nem csak a választásokra fuvarozom el aznap, amikor én is szavazok, hanem regisztrálni is munkanapon, amikor én dolgozom (remélem beszállsz a költségekbe, vagy dolgozol helyettem). Csak 200km-t kell autóznom oda vissza, időben, pénzben bagatell (küldd már át a zsét, meg a ráfordított időt nullázd már le). Vagy szervezd meg helyettünk a mozgóurnát választásra, meg a jegyzőt regisztrációhoz, legyél kedves!
@miva?: Bocs, helyesbítek:Miért nem mukkansz meg?
@Fabius:

"Ja, agyfaszt tudok kapni"

:DDDD

Agyhugykorol, mar hallottam, de agyfaszrol? :O
@veracity: Azért egy dolgot árulj már el nekem - majd információt csinálunk belőle, az információból meg dolgot - szépen kérlek! Hogy megyek a levesbe meg a ganédombra? Ott eszik azt a levest arrafelé, vagy a leves általában a ganédombon végzi? Vagy direkt ganédombra való levesbe megyünk? Mi lesz velünk, de tényleg? Ha nekünk rossz lesz, akkor neked hogyan lesz jó? Ennyire regisztrálni kell, hogy elkülönítitek majd az ellenzékre szavazókat? Ráadásul levesre meg a ganéra? Vagy belőlünk főztök magatoknak levest, és a fölösleges darabjainkat a ganéra hajítjátok? Hát emberevő kannibálok vagytok-é? Segíts!
@veracity: picit feljebb láthatod, hogy a mi viszonylag szervezett családunkban milyen akadályok vannak (nem írtam le az összes problémát), de mi lesz azzal a több százezerrel, akinek nincs olyan háttere, mint az én hozzátartozóimnak, véleményt akar nyilvánítani, de a sok akadály miatt meg sem kísérli azt érvényesíteni? Vállalod, hogy segítesz nekik élni élni a jogukkal?
@Mariann19: Mukkanok, csak akkor nekem itt kell ülnöm, nem lehet 11 után visszaolvasni. Ha mégis, akkor meg itt kell hagynom az elvarratlan szálakat, attól meg nagyon irtózom.
@Knósszosz: Én is rá gondoltam, pontosabban arra, hogy úgy jár, mint tegnap este egy vitaműsorban Mráz Ágoston meggyőzhetetlen politológus barárunk a Csatt c. műsorban.
Ott is a választási bűbáj vitája folyt, és eljött az a pillanat, amikor retirált, észérvekkel a szokásos vad ellenállása sem tudott megküzdeni.
Vaccs nem vette fel a kesztyűt, pedig most lett volna időm az agytekervények tébolyult táncára.
@dávidzoli:
Volt egyszer egy vizitdíj. 300 Ft, de ha 20+ összejött, akkor a hivatalban visszafizették a többletet, tehát max. 6000 Ft/éves költség, négymilla kedvezményezettel.
Ez annyira felháborító és jogsértő lépés volt, hogy aláírni is érdemes volt egy kérdőívet, majd elmenni népszavazni. Az igazságérzet, no.
Ezek után Viktor megemelte a járulékot - az ég áldja érte, pont erre kapott felhatalmazást - mostanában pedig a nyugdíjasok eü-hozzájárulásáról témáznak. A hálapénz addig is legalizálva, jogállamban fontos az ilyesmi.

Mit vársz? Ezektől?
@miva?: Nem baj, ha itt hagyod az elvarratlan szálakat, úgysem tudják egyből értelmezni a gondolatokat. Legalább lesz idejük reggelig tépelődni rajtuk.
@Mariann19: Igaz. Előbb leadják kinyomtatva szakértésre, hogy legközelebb felkészülten várhassák a csapást :D
@miva?: "Ne féljetek, ezek magukat nyírják ki véletlenül. "

valahogy ez az analogia jutott eszembe a zIndexről is @GeoCracker:
Amikor kis öncenzurával szétverik a saját forumukat a nagy barátsághajhászás jegyében
@Mariann19:
te bizonyos vagy benne, hogy ezeknek van legalább egy agytekervénye?

brühühühü
és ha igen mi lehet benne? mongyuk szar az is kanyarog
@Mariann19:
A tegnapi műsort pont nem láttam, oda se neki. Pár óra, és jönnek a képtelenségek dögivel.
Vaccsot hagyjad, nem Doxa.
brühühühü
Most mondta a rádijó, hogy a CÖF cáfolja azokat a liberálbolsevista híreszteléseket, miszerint a Bajnai elleni okádáskampányt közpénzből finanszírozták volna.
Ja…
Szundít a labda, meg a síp,
a Videoton, a bajnokság
a jó Kusza Szem is aluszik -
aludj el szépen, kis Blamázs.
@GeoCracker: Hát ja. Én mondjuk nem ismertem a blogot, de a folyamaton semmi csodálkozni valót nem találok. (Mi a bánatos bozótosért kell nekem külön írnom a csodálkoznivalót?) Lesz itt még betiltva Rogán Tonyó vagy Navracsics is. A becsavarodott nagyhatalmú kisemberek példája azt mutatja. Gondolom Berija is érinthetetlennek tűnt annakidején, aztán nézze meg az ember.
@veracity:
te onnan a ganéj alól sikoltozol? és miért? csak nem nyom a ganaj persze agyon nem tud agyról esetedben nem lehet szó

brühühühü
@Izo:

"Nem tudom mit kell ezen ajvékolni, Ügyfélkapun is lehet regisztrálni."

Az Ügyfélkapu megszerzése egy nap szabi + 2000 utiköltség. Átlagbérrel és CSAK 5 millió még nem regisztrált állampolgárral számolva ez kb. 60 milliárd forint.

Ennyibe kerül, hogy ami eddig természetes volt: !!!VÁLASZTÓJOG!!! megmaradhasson.

Fizetitek, FIDESZ-FANOK?:)

Gyökerek..:)
@rodeo36: Gerinchúrosnak tippelem. Fölélőttem?
@miva?:

csak a dundáért de a "re" az nem megy...addig is minden jót

brühühühü
@P.Freddy: Megőrülök ha nem mondod el, hogy hogy jön ki a 60milliárd! AZ út az 10milliárd, de azzal az állami közlekedési vállalatokat segítjük, vagy az üzemanyag ÁFA és jövedéki adó tartalmán keresztül az árvákat és szükséget szenvedőket támogatjuk majd belőle. De honnan a maradék 50milliárd?
@Knósszosz:

szia, hogy vagy? a Standard Vodka erősebb lett mint én néhány órára "elhúnytam" most gyüttem meg a 4726-dik vagy olyannyiféle szülinapom van és a borok csak most gyünnek majd mert az oldalasok és sok szalonna a sütőben izzadnak boniato-val

brühühühü

tarcsatok ki és rúgdossátok a trollokat helyettem is
@rodeo36: Boldog születésnapot! Holnap a calvados-os jeges banános csodareggeli majd helyre tesz :)
@miva?: Ja, néha az aprók túlteljesítik az abnormát. S azt hiszik ettől nagyok lesznek.
@Mariann19:

milyen párbalyra? ezeknek csak puhafa kargyuk van és az is életlen

szócsatáról szó sem lehet mert csak két szavuk van készen a libcsi meg a libcsi...

brühühühü
@rodeo36: italos állapotban nem jó sütni. Esetleg aktív szénné válik. Bár a picit odakapatott szalonna némi frissen sült kolbásszal és hozzá friss kenyér serclije....
@rodeo36: Na eredj már! Nehogy baja essék azoknak az állatdaraboknak a nagy melegben!
@GeoCracker: Ha eleget isznak,nem fogja érdekelni őket milyen a kaja.:))
@miva?: 1 nap termeléskiesés a szabin. Plusz a gyógykezelés az ideges gyomorrángás okán, amit a sorbanállásnál szed össze. Persze ez csak tipp...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha annyit isznak, hogy nem érdekli őket, akkor kár beléjük. Rágják a küszöböt :-)
@GeoCracker: A gyógykezelés lesz az, mert a szabi egyébként is járna. Az mindegy, hogy hazafiúi kötelességét teljesíti-e közben, vagy megmássza a Nagy Kevélyt ;)
@rodeo36:
Bádog születésnapot kedves barátom!
A fene essen a karib melegedbe!-:))
@Knósszosz:
A cáfolat nem azt jelenti, hogy kijelentem, hogy cáfolom.
Hogyan cáfolták?
@miva?: A Nagy Kevélyt mássza meg az, akinek pont a vezér az esete :-)
Amúgy meg minek a Stromfeld menedékház azt hiszem már amúgy sincs meg.
@Mariann19: kedves Mariann!
Nem szeretnék megint a múltbéli csörténkhez hasonlóba belekezdeni, ezért rögtön az elején megjegyezném, hogy sem kötekedni, sem kinyilatkoztatni nem szándékszom. A józan eszedre apellálok, és arra kérnélek, egy időre tedd félre a kérdéseidet.
Többször is olvasható volt a 70%-os elutasítottság, mint tény. Szó se róla, engem megint nem közvéleménykutatott senki :-) , de legyen, mondjuk ki: a magyar társadalomnak az a része, amely egyáltalán foglalkozik a közélet kérdéseivel, döntő többségében elutasítja, indokolhatatlannak tartja a regisztrációt.
Namost.
Elutasította-e az ez iránt érdeklődő közvélemény - eléggé hangosan - már a törvénytervezetet is? Azt hiszem, nem. Zengett ugyan a blogvilág, volt egy kis éhségsztrájk, de az ország működésében fennakadás nem történt, nem állt le az élet, nem vonultak elégedetlenkedő tüntetők százezrei sehol, nem volt nyomasztó polgári jelenlét a hatalommal szemben napról napra, a tervezet visszavonásáig. Márpedig, egyes kormányok képesek annyira magabiztosak lenni, hogy ha nem látják élő egyenesben a társadalom kifeszített tenyerét, meg sem fordul a fejükben, hogy egy határon túl a képükre csapunk a hülyeségért.
Jelen kormányunk még ennél is bátrabb, a már nyitott tenyérbe is bele tud vigyorogni, ennek megértéséhez a puffogó viperák taktikájának elemzését tudnám javasolni. Annyi a lényege, hogy bejöhet.

Őszinte leszek, és talán rideg is: a társadalom nem állt, és nem áll készen a Fidesz ellen, szinte törvényszerű volt, hogy a központi akarat győz. Hogy miért? Mert kicsit olyanok vagyunk, mint gyerekkorom hangalámondásos filmjeiben a kölyökképű Jackie Chan: a film első felében őt verik, mert becsületes és igazszívű, bízik az egyenességben, ám küzdeni nem tud, ellenfele ugyanakkor szemrebbenés és gátlás nélkül szarrá veri a gyengébbet, hogy betörje. Aztán jön egy szerzetes, egy rég elrejtőzött tanító-ellenálló, akárki, Jackie cca. 8 perc műsoridő alatt kitanulja a Shaolin kung-fu, vagy a részeges technika összes csínját-bínját, és bosszút áll, igazságot szolgáltat, ráadásul az amúgy igen látványos pofonosztás közben még a ruhájára is jobban vigyáz, mint ahogy manapság Bruce Willis szokott, de ez talán nem is annyira fontos, és valószínűleg megmagyarázható a középkori Kína tömegtermelésének kapacitásbéli hiányosságaival.

Akik utálják a gagyi kínai karatefilmeket, azok asszociáljanak Ludas Matyira: ő is azzal kezdte, hogy nem tudta, hogyan üthetne vissza; bezzeg utána, ugye? Csak úgy suhogott a magyar igazság.

Hiába kifogásolható teljes joggal a ténykedése, ma, 2012-ben, a Fidesz a legerősebb kutya, és rajta van a kangörcs rendesen. Rájuk lehet pirítani azért, mert egész nap meredt farokkal rohangálnak, és lehet őket szidalmazni azért, mert ami az útjukba esik, azt megdugják, de semmi más nem fogja megállítani őket, csak az, ha mosolyogva rátiprunk a makkjukra. Ha ők szerszámként lóbálják a regisztrációjukat, meg kell ragadni, csavarni rajta egyet, és azzal odabaszni nekik. Minden tiszteletem ellenére azt kell mondanom, hogy lehet valaki az erkölcs legerősebb sámánja, kung-fu ellen ráolvasással nem lehet győzni.

Ha majd a munkásbakancsok, lakkcipők, és tűsarkúak alatt ellapult az összes telhetetlen fasz, akkor ráérünk azon merengeni, mekkora geciség volt ilyesmivel borzolni az emberek idegeit. Akinek épkézláb gyakorlati ötlete van arra nézvést, hogyan akadályozhatjuk meg a regisztráció bevezetését, ne tartsa magában, de szerintem innentől kezdve arra van szükségünk, hogy annyi embernek magyarázzuk el a jelentőségét, amennyinek csak lehet. A dolgok jó oldaláról nézve, részt vehetünk több millió tudatos választó (megkockáztatom: polgár) "létrehozásában", ami távolról sem elhanyagolható fontosságú, mert kétsége senkinek se legyen: Orbán akkor is kormányfő marad, ha csak Semjén szavaz rá, de senki ellene. Na, attól a helyzettől az ég óvja ezt az országot.
Nem értelek benneteket - akik amúgy az emberiség férgebbik részéhez tartoztok - miért sírtok a regisztráció miatt ? Elmentek-regisztráltok, aztán elmentek-szavaztok.Sokra nem fogtok vele menni, mert nem lesz kormányváltás, de elmehettek. Vagy talán csak nem az a bajotok, hogy az a réteg, aki annyira ostoba, hogy még a saját nevének leírásával is problémái vannak, már nem lesz "bérelhető" egy sörért meg egy tál pörköltért ?
@saravad:
van kis bombám bedobom? minek a vallás olyan retardált mind meg pótcselekvés és főleg sokba kerűl eltartani őket

mennyivel jobb lenne nélkülük

isteneiket kisöprűzni és lemosni akkor lenne idő emberré válni...lehet hogy trolltalanításra is jó lenne

brühühühühü
Rodeo nem olyan fajta. Mágus ő, és ezt személyes tapasztalatból mondom - közben vetem a keresztet szakadatlanul. Én kipróbáltam egyszer egy teljesen őrült reggeli receptjét. A feleségem itt tipegett, hogy: ugye nem iszod meg! mi lesz, ha összeesel? Várjunk legalább 8-ig! stb :D

Megittam, és az ígéretének megfelelően délután 3-ig nem tudtam abbahagyni a kerti melót. Szinte már sajnáltam, hogy nincs több lenyírnivaló sövény, vagy kihúznivaló gaz.

Gyanítom legalább 300 éve nem evett rosszat.
@saravad:

mire jó a vallás....?

lalalalalala bummmmmmm?

majd ők megmongyák mit és hogyan tehecc hová és mikor dughatod ha van mit ...?

brühühühü

és még be is van árazva
@a szív fészkei:

dehát a rogánkára még te is rá tucc lépni hadd recsegjen mint csótány...

brühühühü
@miva?: "Igaz, előbb leadják kinyomtatva, szakértésre, hogy legközelebb felkészülten várják a csapást."
Az nem korrekt, hogy véleményeket sértő, néhány szavas ledorongoló kaffogásban mondanak el, vagy "kisokos"-ból memorizálva közölnek lózungokat.
Bármilyen vita egészséges lehet, ha érvekre épül. Szóra sem lenne érdemes ez a fajta megnyilvánulásuk, de a megszólítottak, a más véleményen lévők sem hagyhatják el hallgatás okán vesztesként a terepet. Emiatt érdemes szólni.
@a szív fészkei:

Nóbel díj

brühühühü

béke
@saravad:
Nem volt érkezésem értékelni Csizsmadija röfögését, csak két mondatot hallottam amit mondott (hírolvasótól), de az is zárlatossá tette, az amúgy is hülye agyamat.
Ezt majd holnap átnézem, most fontosabb a grillcsirkével foglalatoskodni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Erről a konferenciáról már előzetesben megemlékeztem. endresy.blogspot.hu/2012/11/ki-uldoz-keresztenyeket-hazankban.html
Kiváncsi vagyok Rétvári megbeszélte-e már magával, hogy a jobb agyféltekéje üldöi a balt, vagy fordítva.
@saravad: Bizony. Aljas dolog, hogy a hálapénz élet és halál ura lehet. Nem lennék itt, ha úgy 35 éve-kisgyerek koromban- a felmenőim nem tudnak felhajtani pár ezer forintot, néhány kövér tyúkot, meg vagy száz tojást... Demagóg voltam, de igazat szóltam.
@bajnai zordon: Ezek szerint te örülsz neki, hogy elkúrhatod egy nap szabidat Orbán Viktor Üdvösségéért?

Szerintem ez a tefajtád inkább férgesebb emberfajta, mint az, akinek nincs szüksége BÁLVÁNYRA, akinek az ARCKÉPÉT még a WC-be is kiteszi, hogy egy pillanatra se tévessze szem elől IMÁDOTT VIKTORJÁT, "SZERETÜNK VIKTOR", "KÖSZÖNJÜK VIKTOR", "KINYALUNK VIKTOR" - nálad ott van a képe mindenhol, gyerekszobába' is, ugye?:)
@bajnai zordon:
Ugyan miért ne lenne, szuperintelligens és erkölcsileg magasabb rendű honfitárs?
Ki ér rá regisztrálni? Aki nem dolgozik. A segélyek miatt úgyis be kell menni a hivatalba. Mindenképp érdemes regisztrálni, mert csak így lehet az ember a választás napján megvásárolható. A kereslet-kínálat törvényei majd beszabályozzák az árat, de az új törvény inkább felhajtja azt.

Persze, tudjuk, hogy hazudtál, hazudott a Vezér, én meg tréfálok.
A Lúdmillák tábora hatalmas, igazi nagy libafarm, gágogó lúdtalpasok. Ők annyira tettrekészek, tudják, merik, teszik. Már most maximálisan elkötelezettek a kormányváltás mellett. Ezerszer lejátszák fejben, hogy hogyan ikszelnek majd az ellenzékre, na nem Jobbikra...
A regisztrációval fekszenek és a választásokkal kelnek. Térdelő rajtban várják, hogy mikor bizonyíthatják: leváltásban nincs náluk jobb!

Jajj neked Viktor! Itt kommentel ezernyi lánglelkű regisztrációs lovag, mind megy regisztrálni, mind ellened szavaz. Ó, Istenem, Viktor, ez a regisztráció a te bukásod. Mindenki megy regisztrálni és mindenki megy ellened szavazni! Úgy le leszel váltva, mint a pinty! Hát ki regisztrál itt csak azért, hogy a demokráciát leépítő diktátorra szavazzon? Senki! Itt a Lúdmillák kora jön el. Meglesz a 3/4-es többségük is. Hát ennyi elkötelezett, biztos, tudatos szavazó, mint a Lúdmillák, nincs is több! A libások mind beregisztrálnak és elsöprik Orbán fasiszta diktatúráját!

Igen! Hát akkor mi baj a regisztrálással? Hát a fene se szavaz Orbánra, nem? Akkor meg? Mindenki el akarja zavarni Viktort, nem? Mindegy, hogy regisztrálni kell. Nem számít, mert aki regisztrál, az mind Orbán ellen szavaz, vagy majdnem mind.

Vagy mégis rossz álmai vannak a Lúdmilláknak? Csak a gulyáslevesen vett cigány szavazók volnának a Lúdasok biztos bázisai? Ezt a lekoppant szavazóbázist siratjátok a regisztráció rostája miatt? Csak be vagytok szarva?
@74. Vladys:

azt már mondta neked valaki ma, hogy a kurvaanyád? nem? hát akkor íme

brühühühühü
@Mariann19: Na figyelj! Egy olyan országban élsz, ahol a költségvetés ura a saját királyi hetilapjában olyan elképesztő sületlenséget adott elő kishazánk hosszútávú gazdasági stratégiájának megalapozásaképpen, amiért svájcban már gyógykezelnék. Valaki hallott azóta valamit az ügyről? Nem tudomásul vettük, hogy egy futóbolond irányítja az országot? Még Fabius is elment a dolog mellett, pedig az eset minimum azt a kérdést felveti, hogy van-e őméltósága olyan szellemi kondícióban, ami képessé teszi közfeladatai ellátására. Ez ugyanis nem egy piros pötty, hanem intézkedések indoklása volt.

Na hol van a sok naridroid megnormálisítása ezekhez a kérdésekhez képest?
@bajnai zordon:
Azon a szaron túl, amit tizenkét tálon szolgáltál fel nekünk, esetleg kifejthetnéd miért jó ez a regisztráció.
Nyitott vagyok minden ész érvre, szóval?
( a 12 izéért bocs, nehéz értelmezni - belátom )
@rodeo36: Elveszed a kedvem attól, hogy az ellennel párbajozzak. Az egyik segédemnek Téged kértelek volna fel, a másiknak Knósszoszt. Az emberi eltévelyedést hárman csak meg tudtuk volna fordítani, és megmutatni a kivezető utat. Maradt a glaszé kesztyű a földön, nem vették fel.
Rodeo!Ma van a szülinapod? Őszintén minden jót kívánok Neked, és képzeletben meghúzom a füled!
@74. Vladys:

"korcenzus" a6z milyen nyelven van és mit jelent?

brühühühühü

piréz e vagy?
@veracity:
Sztendápp?
Ezért kár a szélessávért. a 64k is túlzás.
@veracity:
Viktor már rég megbukott, mint vezető. Nem a megfelelő embereket helyezte a megfelelő pozíciókba. Nem jól végzik a rájuk bízott munkát.
Hatalomban még maradhat sokáig, aztán jön majd valaki - talán Lázár, talán más - és lekísérik szépen a lépcsőn.
Ez az optimista forgatókönyv.
@Knósszosz: "Pár óra és jönnek a képtelenségek." Nem is kell pár óra, vége lesz a Barca meccsnek, és jön a küzdelem a másként gondolkodókkal. Ugye milyen óvatosan fogalmaztam?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"De a lényeg, hogy adtak neked valamit hogy örüljél. Egy zavarban lévő politikust. "

Meg csak ebben sem igazan hiszek.

A druszak mar vegig turneztak oda-vissza az osszes tv-, es radiocsatornat.

Igy aztan Karacsony szamara egyertelmu lista van arrol, mivel nem tud mit kezdeni a kormanyoldal. A pontot ero utesek bevitelenek idozitese az egyetlen taktikai elem.

Ugyanakkor Gulyas is nagyon jol tudja, hogy mik vedhetetlen ervek, mert NINCS rajuk adekvat valasz. Ezert FELKESZULVE a terelesre dob be olyan dolgokat, mint a 39000 kifelejtett allampolgar.

Ami onmagaban is VICC:

Ez a szavazokoru lakossagra szamitva 0.5%-ot tesz ki. Ha meg sulyozom a reszveteli adatokkal, akkor "csak" 25-28 ezer emberrol van szo, akiknek szavazata "kiesett" a rendszerbol. Am szerintem ez meg igy is egy felulbecsles, hiszen feltehetoen ezen emberek jelentos resze, mondjuk elvesztette a fedelt a feje folul, vagy hasonlo szituacio miatt kerult ki a nyilvantartasbol, ami miatt eselyes, hogy a valasztason valo reszvetel kevesse izgatna oket.
Ezzel egyutt minden szavazat szamit, de ebbol ilyen alindokot csinalni vicc!

Ha viszont ilyen komoly problema volt ezen szavazok hianya, akkor tessek lemondani! Mondvan, hogy a legutobb gyozo tobbseg a korabbiakhoz hasonloan illegitim valasztason szerezte tobbseget, vagyis maga is illegitim modon kormanyoz...
@veracity: mi van a ganéval meg a levessel, kanibál? tényleg érdekel
@veracity: Neked is van otthon kövérlacis gumifiúd? Biztos most is az ölében ülve nyomogatod a billentyűket, miközben vezíred kéjelgő arca háttérképként vigyorog rád...
Azt már meg sem kérdezem: buzi-e vagy?
A választás napján, a szavazókörben miért nem lehet regisztrálni? Van erre értelmes magyarázat?

És arra is van értelmes magyarázat, hogy miért nem lehet a többszöri Nemzeti Konzultációhoz hasonlóan, pár milliárd forintból megúszva, levelezéssel megoldani a regisztrációt?
@veracity: Egyébként tényleg az lesz, hogy elmegy regisztrálni mindenki, akik buktak a gazdasági szabadságharcon, és elmegy regisztrálni mindenki akiknek megfeküdte a gyomrát a cinizmus meg az arrogancia, és elmegy regisztrálni mindenki, akinek az elvei kicsit is fontosak, és elmegy regisztrálni mindenki, aki el akarja adni a szavazatát, stb

szarban lesztek
@rodeo36: boldog szülinapot! halál a májra! :)
@P.Freddy:
Nem nagyon kéne ebbe így belemenni. A regisztráció bevezetésére nincs értelmes, elfogadható ok. Ezek után arról beszélgetni, hogy nem-e lehetne-e eccerűbb: az alattomos paradigmaváltás.
@bajnai zordon: Ha már frissen beregelt fideszgeci vagy aki szereti a törődést:Elmész te a jó édes retkes telibebaszott kurva anyádba köcsög.
@miva?: azt tedd még hozzá: és be lesztek szántva.
@Mariann19:
Barca?
Ma van ilyen meccs?
Én szeretem a spanyol focit, de annyira nem, hogy napra kész legyek a bajnokságból. Az el clásico az más, azt ha tehetem nézem.
Ne fogalmazz óvatosan, most félre teszem én is. Kurva nagyot fogok zabálni, a csirke ropogós, dzandzikit (így helyes a kiejtése - brühühühü) is csinyáltam hozzá, némi olivabogyó is van, sajnos Horiátiki szaláta nincs (görög saláta), de azért csak elfogy.

Küldenék egy szép púpozott tányérra való adagot, de a rohadt USB olyan szűk, hogy mire beletuszkolom, megromlik..
@miva?: Elhiszem, hogy nagyon érdekel a gané... de most fogd vissza kicsit magad. Bár ha kimennél az udvarodra, pár lépés és elélvezhetsz tőle!

Miért előnyös Orbánéknak a regisztráció kényszere? Mert a Fidesz a polgári középosztályra épít, akik pedig tudatos szavazók. A baloldali liberális ellenzék pedig a szemellenzős, ostoba, hullámzó kedélyű, bizonytalan, vélemény nélküli, elvtelen, indulatos, "egy tál lencséért a szavazatomat" formátumú deklasszált lumpen elemekre támaszkodik! Ezek a "primitív" szavazók nem arról híresek, hogy kétszer is megmozdíthatók. A regisztráció beteszi nekik a kaput. Oszt kaputt!
Szépségeim, talán a Figyelőben olvastam, nem is olyan régen, hogy O.V. nem teljesen hülye, hanem egy módszeres gazember...
Itt rugóztok a regisztráción, miközben Hátsó Hátasztán a Visegrádi Négyek közül kemény munkával az utolsó alá küzdötte magát, a 205-ben egyenlőnek nevezhető helyzetből:
index.hu/gazdasag/2012/12/01/elszurt_evtized_utan_elszurt_evek_jonnek/
Szóval, amíg nincsenek általános sztrájkok, elégedetlenkedések, utcai megmozdulások - a politikai bohócok, parlamentben melegedő pártocskák, gyengécske hajcihői nem érnek - egyetlen kormánypárti politikust nem csaptak még fejbe, addig itt minden a legnagyobb rendben megy, mondta Orbán Viktor. Logikus? AZ!!! Vagyis, éppen 13675-ik írás a regisztrációról, rettegés a "nácifasisztoidnyilas veszélytől", meg a többi kontra produktív marháskodás, csak O.V álláspontját erősíti, ami szerint "Hazánk a legnyugodtabb országa az EU-nak, minden a legnagyobb rendben zajlik. Pont.
@hadri: legyen. Felcsuton az uraság birtokán. Szerintem ezek 2013 december 31-én felmennek valamelyik hegyre, és ott várják a fénylényeket. A vagyonukat Simicskára hagyva ürítik majd a bürökpoharat emelkedett lélekkel, hogy ők aztán igazi Magyarok. Hamarabb vége lesz ennek a pávatáncnak 2014-nél.
@Dr. simonmondja.:

Keresztenyuldozes a cikkbol:

"de végül nagyon örültem, hogy kivételesen tényleg az Afrikában és Közép-Ázsiában üldözött keresztényekről volt szó, az ugyanis jó jel, ha már az IKSZ-et is érdekli, hogy mi történik a Kárpát-medencén kívül."

Naci testvereink meg meg mindig a muszlimokat ajnarozzak...
@miva?: Akko meg mi a farkamnak ajvékoltok? ÖRÜLJETEK és ünnepeljetek! Eljött végre a ti időtök. Hehehe!
@veracity: Én kurvára polgári középosztály vagyok, aki a büdöséletben nem szavazott az MSZP-re vagy az SZDSZ-re. Ott a pont. El is megyek regisztrálni meg szavazni. Csak baromira nem a gátlástalan, törvényeket pillanatnyi érdekből megváltoztató elvtelen senkiházi kommunista bandára ixelek, inkább a Fletó.
@miva?:

"Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan lehetne megbizonyosodni a Hölgy szavainak igazságtartalmáról a jelenben. ;) "

Csak nem arra gondolsz, hogy szeretned tesztelni, hogy a holgy VALOBAN annyira keresztenyietlen eletet el a valosagban? ;DDD
@miva?: én is remélem, hogy hamarabb vége lesz ennek. Már csak azért is, mert veracity-nek, bajnai zordonnak vissza kellene menniük a suliba, hogy befejezzék a hatodik osztályt.
Na ugye hogy vannak regisztrációpártiak? :) Ezért is volt értelme a Gulyással történő vitatkozással.
@veracity:
A maradék fidesz szavazók szemellenzős, ostoba, hullámzó kedélyű, vélemény nélküli, elvtelen, indulatos emberek. De legalább nem bizonytalanok. A pokolba is követnék a Vezért, fogják is. Ezek a "primitív" szavazók nem arról híresek, hogy gondolkodnak.

A polgári középosztály egyébként nem arról ismerszik meg, hogy Viktor-hívő.
@veracity: Te szellemileg sorvadt szerencsétlen flótás! A probléma - mint már megírtam - az, hogy a dolgok elintézésének a módja alulmúl minden elképzelhetőt. Kb példa: Anyád szerette a szexet, hiszen megszülettél. Megerőszakolja Dezső, és mivel a faluban mindenki az ő cégénél dolgozik mindenki úgy tálalja az esetet, hogy Dezső örömet szerzett anyádnak. Ez történik most.
@rodeo36: Isten éltessen akkor még vagy 4766 évig!

Jók voltak a reggeli nótáid!
@rodeo36:
Ha még nem etted dögre magad, és a füled sem dugúútt be a beleöntött Hatuey-től, akkor fogadd szeretettel Mehtát és a kedvenc művemetet, bazmeg!
www.youtube.com/watch?v=0-NBXwx5yeE
@miva?: Pont ez jutott eszembe. Mármint, hogy mindenki elmegy regisztrálni, akinek egy kicsit is, így-úgy keresztbe tett ez a bagázs, mert le akarják váltani. Mindeközben a fityiszes, egy bites naribirkák meg otthon meresztik a seggüket, mert úgysem fogják őket leváltani/nem tudatosult bennük a regisztráció szükségessége/nem kellően motiváltak és majd a szavazás napján jön a pofára esés, hogy nem szavazhatnak. És lesz óbégatás, hogy a "zelmúltnyócév/gyúrcsány/libajnai/stb., csak az nem jut majd eszükbe, hogy pont Szeretett Fényességes Vezérük b@szta rájuk a szavazóhelyiség ajtaját.
@saravad: Á, ez már csak szórakozás:) Ezen a legalja szinten már a fideszköcsögök is zavarba ejtődnek a saját agymosottságuktól, minden pénzt megér, amikor a hülyéje rájön, hogy ő van legjobban átbaszva:)
@miva?:
A hölgy az e8 évben amúgy sem volt szűz, sem szentségi házas, így nincs erkölcsi alapja Dezső eljárását kritizálni.
@veracity: Ráadásul miután kiábrándul az egymillió fafej, mi van ha keres magának egy Pol Potot? A törvények megmaradnak kártevőnk bukása után is, és olyan szinten gyengül az egész társadalom, hogy gyerekjáték lesz majd az apátiába süllyedt lakosság nyakába varrni a XXI . század legszégyenletesebb dolgait. Tényleg nem érted, hogy itt nem a gusztustalan fővezér a baj, hanem a beláthatatlan kár, amit a Nemzetnek okoz? Mennyire könnyű lesz egy Mao2-nek ellehetetleníteni a regisztrációt, ha érdeke úgy kívánja? Ha csak tiszavasváriba ér le a program véletlenül - 6 év múlva - és csak egy napig lehet regisztrálni, amit 2 nappal előbb kell kijelölni? Ennyire egyszerű vagy?
@saravad: Látod erre nem is gondoltam. Kicsit jobban megnézve meg is érdemli, hogy örömet szereztek neki. És nem érzem, hogy lebuktatom magam :D
@Légifarkas: Most nem lesz csörte, mert amit logikai sorrendbe raktál a magyar társadalom és a kormány viszonyáról, abban nem lehet vita. Érdekes, hogy az általad felvetett gondolatok foglalkoztattak ma, a 70 %-os elutasítottság kapcsán.Ahol fennen hirdetik a képviseleti demokrácia mindenhatóságát, mint a demokrácia alapkövét, hogyan lehet az, hogy a kormány mindezt meghazudtolva, az önkény jegyében képes ezt semmissé tenni. Mi lehet a magyarázata, hogy az állampolgárok ezt ilyen megengedő módon veszik tudomásul?
Egy magyarázat létezhet erre, melynek gyökerei vannak. A rendszerváltás előtti korban uralkodott el az a gyakorlat, hogy mindent az állam adott és biztosított a szocialista újraelosztás sajátos felfogása szerint. Abban a rendszerfelfogásban a jog kérdése nem merült fel, hanem a békés elfogadás szelleme érvényesült. Ez az attitűd annyira él az emberek tudatában, hogy - amennyiben megfigyeled - a napi szóhasználatban a javak újraelosztásakor, vagy a bérezésnél a "nem tudom, mennyit adnak", "nem tudom mennyit kapunk" kifejezések élnek. Az a kérdés, hogy ez, vagy az j á r, fel sem merül.Ez a kollektív magatartás szimbolizálja és meg is valósítja az alattvalói mivoltot, egyben meg is semmisít minden ellenállási szándékot. Kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy ez megváltozzon, és mikor jön el az ideje. Az ország irányítóinak így nincs nehéz dolguk, amikor könnyűszerrel elérhetőek a nemtelen céljaik is.
A teóriát talán alátámasztja az, hogy azokban az országokban, ahol nincs jelen ez a torz tudat, az érdekérvényesítés látható módon tüntetéseket, sztrájkokat generál, mert olyan társadalmi rendszerekben éltek és élnek, ahol ez természetes.
@Marcellusca: Viszik őket busszal :D Lassan már ugyanúgy csak suttogva merik vállalni a pártszimpátiájukat, mint alig 30 hónapja az MSZP szimpatizánsok. Én ezt soha nem gondoltam volna. A nagyfideszes utcánmegállító társaságlelke ösmerős 10-ből 10-szer lehajtott fejjel és felhajtott gallérral a házaknak fordított arccal siet az utcán. Sajnálom, teljes szívemből.
@miva?:
Fizetnie nem kéne érte? A hiánycélt tartani kell.
@miva?:
Fizetnie nem kéne érte? A hiánycélt tartani kell.
Mindent 2x mondok, 2x mondok?
@miva?:

"A lemorzsolódás csak most kezdődik ám. Van valami 700milliárdos csomag, amiből 2013 végére simán meglesz az 1000milliárd is."

Erre en is szamitok mar egy ideje. Most Matolcsy csomagjai utan meg plane.

Masreszrol viszont komoly kerdes, hogy milyen kampanyt tud majd finanszirozni a Fidesz az MNB tartalekbol.
Olvastam a minap mar nyugdij emelesi, vagy eppen a tanaroknak adando juttatasokat. TERMESZETESEN csak a valasztasokig.
@saravad: Inkább lecsukják keresztényietlen szabadosságért, és majd kényszermunkán megtermeli a hiányzó összeget. Mondjuk Amszterdamban. De mivel ő úgyis ellenség, vele megtehetik.

Én azt nem értem, hogy hogyan lesz nekem rossz, ha veracity-nek jó lesz. Az nem úgy van, hogy akkor jó mindenkinek? Nem azzal kellene támadniuk, hogy: "Jó lesz nektek, hülye libsibolsi banda, akármit ajvékoltok!"?
@simple observer 1.0: Itt IMF nélkül szamárkordé lesz az autópályán a nyárra, nem béremelés. Majd pont most jön egy pánik nélküli két éves periódus a világgazdaságban, mikor kb 4havonta követik egymást a pánikhullámok?
@hadri:

"...és mindennel kapcsolatban képben van. :)"

MArmint sziv?

A szakmajatol nem tud szabadulni...
En is rengeteg linket, es erdekesseget olvasok tole, rajta keresztul.
@miva?: Lehet. :D Csak arra nem jöttek még rá, hogy nekik is ugyanúgy el lesz b@szva egy napjuk (akár regisztráció, akár ügyfélkapu miatt) mint az általuk annyira lesajnált ellenzőknek.
Szerintem abban a hitben vannak, hogy nekik, fityiszszavazóknak nem köll regisztrálni. :D
@miva?:
Csak normális esetben kellene úgy lennie. Látsz Te ilyet?
GYF: „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz….”
És még: „És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”
Összeállhatnak ők bárkivel nem számít, attól hogy a szarhoz tejszínhabot kevernek még nem lesz finom.

De ha ez kell nektek egyétek!
@simple observer 1.0: Igen. Rá gondoltam. Iszom a szavait, írásait. (most jól benyaltam Neki)
:)
@dr. vuvuzelafan:

"Szerintem nincs szó "utaztatásról", a "jó elvtársak" már rég benne vannak abban a regisztrációs listában."

Erdekes felvetes!
De nem tudom, hogy alairas nelkul, vajon lehetseges-e ez a regisztracio-dolog.

A jogaszok joban tudhatjak ezt.
@veracity: Anyádat fideszgeci!A fidesz ugyanúgy száraztésztával meg piával veszi meg a cigókat!
@miva?: Naponta elámulok azokon a híreken, amelyeket a kormány képviselői gazdasági kérdésekben nyilatkoznak.
Pl:nincs, vagy alig van Európában olyan ország, ahol a költségvetési hiány ilyen alacsony, aki csökkenti az államadósságot, hazánk Európa termelési centruma, mindenki minket utánoz, rövid időn belül mi leszünk az etalon.
Ezzel szemben áttanulmányozva a KSH és az eurostat számait, megdöbbentő az ellentét a valóság és a retorika között.
Ilyenkor nagyon megalázottnak érezhetné magát az állampolgár, hogy feltételezhető a gyengeelműség, a kérdés az, hogy mely részről./Diplomatikus szerettem volna most lenni. He-he.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: No para! :)
Jó vo't. Nem esett jól, de jó vo't. Ült. :DD
@rodeo36:
Most, hogy 89 éves lettél, fogadd legőszintébb gratulációimat!
Egészségedre! :D
@veracity: Nem válaszoltál! Még mindig a kövérlacis gumifiú ölében ülsz? Buzi-e vagy?
Érdekes mi? A kormányt támogató felvonulól hússzor annyian voltak, mint a Lúdmillás szivárványfejű zavarodottak.

Ma este már alaposan szétkenétek a zöld taknyot a pofátokon, mehettek mosakodni, ellenzéki vitéz demokraták.
@Mariann19: De az átlag áLampógár nem nézeget KSH meg egyéb adatokat, grafikonokat! :P
Csak aztatat tuggya, amit bemondanak a királyi tévébe', rádijóba'. :(
@veracity: Én nem de anyád igen.Mondott is valamit de nem értettem,mert tele volt a szája....
@miva?:

" AZ út az 10milliárd, de azzal az állami közlekedési vállalatokat segítjük, vagy az üzemanyag ÁFA és jövedéki adó tartalmán keresztül az árvákat és szükséget szenvedőket támogatjuk majd belőle."

Es ezt most komolyan? :O
@veracity: Te még sokkal egyszerűbb vagy, mint gondoltam. Itt ér véget az érvrendszered?
@Marcellusca: Tudod,neked meg Sedunak csak félig komolyan mondom az ilyeneket....:))
@hadri: Vagytok elegen az LMP-ben, ne velem akarjál ismerkedni. Ott nem kell érdeklődnöd, mert ott buzi-e vagytok mind!
@Knósszosz: Azért nem követed a meccseket, mert állandóan a kaján jár az eszed. Ma este volt a Sport 2-őn a Barcelona - Atletico Madrid mérkőzés, eredmény: 5 : 1.
Azért tudom, mert nekem kell kiírnom a férjem részére a napi sporteseményeket TV csatornánként és időpontonként, valamint tálcázni a vacsit és időben kihordani a romokat, mert ő sem szereti a rendetlenséget.
Persze, könnyű a más ...
Mi ez a görög beütés Nálad? Elég későn van Nálatok az esti étkezés időpontja. Ennyire elmaradtál?
@veracity:
Én ott voltam az egyiken, meg láttam képeket. Kit győzködsz?
@veracity: Hehe!
Majd azt figyeld meg, amikor a békamenetes kisnyugdíjas rádöbben, hogy hülyét csináltak belőle, oszt' a fenenagy felemelkedésben mától kb. 70Ft-tal többe kerül a cigi, hó közepétől meg a 80Ft-os krumpli 200-ba.
@veracity: Anyu nem mondott ma viktoros mesét neked? Vagy nem kaptál meleg kakaót? Azért vagy ilyen ingerült?
@Marcellusca: "Csak aztatat tuggya, amit bemondanak a királyi tévében, rádijóban."
Ez az ország szerencséje, azért honol itt a béke és a nyugalom, ja meg a hullaszag, hogy el ne felejtsem.
@Mariann19:

kösz...lehet hogy halhatatlan leszek?

elvállalom a segédséget melletted de lesz nálma fegyver...mindenféle hogy adott esetben

szóval... győznünk kell

brühühühühü
@veracity: Csak megjegyzem, hogy a Kósa által hivatkozott választáskor endresy.blogspot.hu/2012/10/gulyasregisztracio-kosa-konyhan.html a felelős miniszterelnököt Orbán Viktornak, a belügyminisztert Pintér Sándornak hívták. Ha tehát csaltak a választáson, ez a két úr tehet róla. Alighanem valahogy úgy érezték a bukás után, hogy csaltak, de nem eleget. Most törvényben garantálják maguknak a lehetőséget a többre.
@hadri: Mondjak én neked? Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy traktor, a neve viktor...
folytassam?
@Marcellusca: Naná, a bankadó kiváltására, majd ha csökkentitek a nyugdíjakat, na akkor milyen nagyot néznek a Lúdmillás nyuggereitek!

Mert nektek Orbán helyett IMF kell! Komprádor elit!
@veracity: Mondjak én neked? Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy traktor, a neve viktor...
folytassam?
@hadari: Lassan, ne siess. Logopédus látott?
@a szív fészkei: BTW, nekem Bródy is levesbe költözött, amikor artisjusvezérré koronázta magát.
@veracity:
A bankadót nem Gyurcsány vezette be 2005-ben? Igaz, ő az IMF-el is megállapodott.
Megjegyzem, Safarov már akkor is itt volt talonba.
@Knósszosz:

Arról nem szólt senki a CÖF-től, hogy akkor elszámolni mikor szeretnének kitől is van az a százmillió amiből finanszírozni sikerült?

Mert nem az összegyűjtött százasokból.
@rodeo36: "Lehet, hogy halhatatlan leszek?"
Nem kis összegben fogadnék, hogy az leszel Bach, Mozart, Chopin, Csajkovszkij és más kiemelkedők mellett, nem után, MELLETT. Én meg elmondom fűnek-fának, hogy ismertelek a renomém növekedése érdekében.
A segédnek több fegyvert kell hozni, de minimum kettőt, hogy kiválasztani azt tudjam, amiben golyó van, az üres lesz az ellenfélé. Majd kibugázzuk, és aztán küzdünk az utolsó vérig.
Fabius elaludt. Máskor már kevesebbért is kitiltottak a blogról. Lazul a fegyelem a libaólban?
Nincs kedvem végigolvasni 500+ kommentet, úgyhogy ha már elhangzott akkor bocs...

A nép nem hisztizik, regisztrál vagy nem regisztrál és lesz.rja magasról az egészet, mint mindig. Most boritékolom, hogy a hithű szocik, fideszesek, jobbikosok, kdnp-sek fognak regisztrálni nagy számban, mindenki más meg majd szídja a rendszert meg a világot a választás után, hogy igazságtalan eredmény született meg különben is.
@Mariann19:
Nem semmi, lennék a férjed!!
Tálcázod a vacsit és időben kihordod a romokat...
Én egy ilyen nőért bármit megtennék, komolyan. No, ezt ne lássa Boli, a már említett okok folytán.
Puszi, hónom alá nyúl a grillezett szárnyas, most!
Holnap is legyél errefele!
@veracity: A boldog közmunkások azeri pénzen fizetett közösségéhez tartozol-e? Mi van a "mentek a levesbe, meg a ganédombra." magyarázatával pontagyú? Ezt hogy raktad össze? Ha a többi mondatod is ilyen sziklaszilárd alapokon nyugszik, akkor kettesnél jobb nem lesz az anyagismeret doga :D
@Fabius: Te elítéled így semmivel se lehet meggyőzni mert (és ide gondolj amit akarsz). Számomra elfogadható. Ez ennyi.
Amit viszont nem értek a hisztinek a mértéke.

"Vagyis akkor a gyakorló Orbán hívők azok akiket nem zavar. Végül is jó, ha ezt tisztázzuk."

Orbán hívőket semmi sem zavar ha azt Orbán mondja. Lásd az ázsiai származék dolgot Bajnaival.
Viszont rajtuk kívül is vannak akiket nem zavar a dolog. Persze itteni tapasztalatból kiindulva ti ezt képtelenek vagytok megérteni, elfogadni.

@tomwar: Szerintem egy tisztább választást tesz lehetővé+ felelősségteljesebbé, "felnőttebbé" teszi a társadalmat. Én ezt gondolom és ezért támogatom. Elfogadom, hogy számodra ez elfogadhatatlan, mint Fábiusnak írtam a hiszti méretét nem értem.

@dr. vuvuzelafan: Ez pusztán pánikkeltés, összeesküvés elmélet. Annyi értelme van mit a jobbikos agymenéseknek

"Lusta ám a q anyád, te barom!"

Próbálj meg emberként kommunikálna akkor talán jutunk is valamire. Addig is további jó rettegést.

@rodeo36: Már mondták, és neked is csak azt tudom mondani mint elvtársadnak:
"Próbálj meg emberként kommunikálna akkor talán jutunk is valamire. Addig is további jó rettegést."
@Dr. simonmondja.: "Biztos azt is vitának nevezed, amikor a csirke rikácsol, miközben elvágják a torkát. " :))))

ha nem is vita... de legalább kialakul valami párbeszéd féle...
@saravad: "Igaz, ő az IMF-el is megállapodott."
Muszáj volt a lelkemnek mert egy kurva vas se volt a pénztárba! (Csodálatos nyolc évük alatt ez volt a második fizetés képtelensége az országnak!)
@Marcellusca:

22:26

Evekig rohognek, ha igy lenne.
@simple observer 1.0: Szíjjártóból simán kijön ennél kreatívabb megfejtés is hajnal fél hatkor már.
@bajnai zordon:

Nekem speciel az a bajom, hogy a kommunisták és besúgók gyűjtőpártja olyanba pofázik bele, amibe még a pufajkás horgyula se. Pozsgay és Böröcz elvtárs most elégedetten mosolyog a fidesz páholyból a felők szélén ücsörgő Kádárra.

Légy rá büszke, hogy közéjük tartozol és tapsolj szépen akár egy ifjúkommunista.
vége a labdarúgó-mérkőzésnek?
@miva?: Ez komolyan hülye. Annak örömködik fent, hogy még nem lett kitiltva. Mint egy ovis.
@Darkhorse:
Az ország most is fizetésképtelen, csak a zállam és hűbéresei virulnak.

Miből vesz Most Vitya eont?
@74. Vladys:

Ha nem érted a hiszti mértékét akkor tudnám javasolni a demokráciáról és alapjogokról művelődést.

Hátha úgy menni fog az a megértés.
@pocakos focista, az a halálom:

-Nyugdíj reform
-Média
-Oktatási törvények
-Kettős állampolgárság

Most hirtelen ennyi jut eszembe.
@hadri: pont miután megjött a pálcás ember.

Fabius! Fabius! Tilcsámákííííííííííí
@74. Vladys: Oktatási törvények???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Tudod te, hogy miről beszélsz?????????????????????????????????????????
@Fabius: Valamiről lemaradtam? Beszüntették a választásokat? OV-t királlyá koronázták? Vagy mi van?
@Fabius:
Erről nem hallottam semmit.
Lehet, az én fülem van bedugulva, de semmi.
Most akkor kinek higgyek?
Csizmadia prófétának, vagy Patakiatesznek?
Ő nem csak úgy simán seggfej, hanem meggyőződésből, mint egy szenvedő avasi proletár. Tán Csizmadiát is befogadja a wigwamjába, ha az erősen könyörög.

Most sült meg a csirke, nem vagy éhes??
@miva?:
Nem is oktatás az. Nemzeti Köznevelés Rendszere. Aminek a kétharmados állam értékrendjét kell közvetítenie és a politikai erő a felvilágosítás helyett az etikát helyezi előtérbe.

És ez nem tetsz Vladynak?? Nem is értem.
@Fabius: Látom nem vagy képes megérteni, hogy számomra semmi demokrácia korlátozás nincs a dologban. Másfelől a jogaid nem sérülnek, senki nem tiltott el a választástól.

Érdemes elolvas ezt a cikket itt van pár ország regisztrációval, szerintem te se gondolod komolyan, hogy ezek az ország antidemokratikusak lennének:

www.origo.hu/itthon/20120927-peldak-a-valasztasi-regisztraciora-a-vilag-kulonbozo-orszagaiban.html
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Afaszba...
Mán egyetlen karaktert se fogok leütni többet!
-:D-:D
@Darkhorse:

A demokrácia = valamilyen választások megléte?

Ha a válaszod igen, javaslom azt a művelődést neked is.
@saravad: Vannak már oktatási törvények? Most akkor mi van? Mégis él Matolcsy lázálma a dolog -információ dualitásról, és hálisten matek - fizika - informatika szentháromság mentén magyünk a jövőbe? Ennek volna veleje. Vagy Rózsika etika - Uz Bence - Horthy szentháromsága mentén megyünk inkább?

Most akkor februárban tudni fogjuk, hogy ki finanszírozza a sulit, és mennyi helyet hirdethetünk meg a középiskolákban? Most akkor a felsőoktatásban milyen szakok indulnak és milyen feltételekkel és egyáltalán milyen intézményekben? wáááááááááááááááááááááááááááá
@Knósszosz: Tényleg jó dolga van a hitvesemnek, úgy tűnik, még mindíg imád, én meg ezt szolgai módon tartósítani szeretném ilyen robot árán is.
Holnap is itt leszek, korábban, ma napközben buliban voltam, azért kezdtem kicsit később.
@74. Vladys: Nagyon máshogy lett ott regisztráció és nagyon más okból.
Rózsaszín demokratáim!

Altruista módon féltitek a szavazó polgárt a regisztrációtól. De azt is tudjátok, hogy a kutya se kért a féltésetekből. Le vagytok ti szarva.

Nem, azt el nem ismernétek, hogy a balliba ellenzéknek hátrányos a regisztráció, a Fidesznek meg előnyös. Szerintetek, csak úgy általában hátrányos a demokráciának ez a fránya regisztráció. A Fidesz meg ugye le akarja bontani a demokratikus alapjogokat, így a regisztráció perverz örömöt jelent nekik a diktatúrába vivő úton.

Meg vagytok ti húzatva, szivárvány színekben pompázó demokraták!
@miva?: Ha van lehetőséged fejtsd ki bővebben a problémádat.

Ja és levehetnéd a sújt a "?"-ről, kicsit olvashatóbb lenne a szöveged.
@Fabius:
A Demokrácia = Fabius által megálmodott ideális modell!

Olvasgass te is!
@veracity: Anyukád és Dezső.

nem érted, mi?

Nem a szexet kifogásolom általában a szituban, te szerencsétlen.
@miva?: Az oka mióta releváns ebben a kérdésbe?

Ha ezért vezetjük be akkor demokratikus, ha azért akkor meg antidemokratikus?
@74. Vladys: TE! Bazdmeg! Ne gyere már más ország regisztrációjával. Ezt a dumát már más nertársak elnyomatták sikertelenül. Fogd már fel, ott nincs más nyilvántartás. Mit nem lehet ezen érteni?
@miva?:
No, azér' ne akarjál mindent egyszerre. Annyit már tudunk, hogy a hitoktatók, teológusok nem lesznek röghöz kötve és ki vannak nevezve a tankerületi vezetők, (csak nem tudják hova).
Fokozatosan.
@74. Vladys: Na most akkor hagyjuk az egészet. Ha egy stabil 3-4 választás óta azonos szereplőkből álló parlament közösen vezet be regisztrációt úgy, hogy az újonan induló kis pártoknak hatalmas felülreprezentációt enged, az nagyon nem az, mint a mi esetünk.
Szerintem eljutunk oda, hogy elég lesz egy kezdőbetű-egyezés az érveléshez.
@veracity:
A fidesz már lebontotta a demokratikus alapjogokat, de ezt biztos olvastad a zalaptv-ben. Nem mindet. Pl. nem ölhetnek. Legalábbis közvetlenül.
@hadri: Teát csak azért demokratikus más országokban mert azokban nincs másik nyilvántartás. Ellenben nálunk antidemokratikus mert itt van nyilvántartás. Felettébb különös. :)
@74. Vladys: Ha nincs személyi, akkor honnan tudnád, hogy az az ősz ürge nálad szavazhat-e?

Gondolom ez GB
@74. Vladys: Figyu! A regisztráció olyan, mitha anyád csak akkor adna neked reggelire nutellás kenyeret, ha előtte hoznál neki igazolást a gyámhivatalból, hogy az ő kölyke vagy. Ja, és két héttel reggeli előtt intézkedj! Na sejted már?
@Darkhorse:

Csodálatos, kőkemény érvekkel alátámasztott riposzt.

Meg válasz a kérdésre. Na az főleg.
@miva?: "Ha egy stabil 3-4 választás óta azonos szereplőkből álló parlament közösen vezet be regisztrációt úgy"

Csak ebben az esetben demokratikus, ha ez a csodálatos együtt állás nem jön össze akkor antidemokratikus?

El kellene már végre dönteni, hogy most maga a regisztrációval van baj, vagy annak kitalálójával és törvényre emelőjével. Utóbbinál pusztán politikai hiszti, mert az ellentábor és kész.

Ha az elsővel akkor meg azt kellene eldönteni, hogy most csak egy részével vagy az egésszel van baj. Utóbbinál az a probléma, hogy ezzel az USA-t, Franciaországot és UK is le diktatúrázod.

Ha előbbi akkor viszont azt kellene már eldönteni mi a konkrét probléma, elég sokan mondtok több félét.
@Fabius: Nem lesz poszt az információ - dolog ügyből? Hogy baj-e az ha egy futóbolond az NGM feje?
@74. Vladys: Az a regisztráció csak a nevében azonos a miénkel. Nem érted?
Pistike gyere csak ide! Itt van négy boríték, ugorj be a szomszéd Józsi bácsiékhoz ő is ad nejed kettőt. Szaladj le a sarokhoz ott van az a szép piris láda dobd bele mind, ha vissza értél kapsz egy csokit.
A regisztráció megtörtén, költség 1 db sportszelet 100 ft.
Ennyi erővel az USA-ban az elektorok választanak. Akkor nekünk is elég lenne kb 53 választó. Legyenek ezek a fidesz elnökség tagjai. Vagy akkor az USA is diktatúra?
@veracity: Pajti. Agyadra ment a szivárvány? Rejtett komplexusaid törtek a felszínre. Vagy az ovis élmények, amikor nagyfiuk megsimogattak? Esetleg a hittanórád, amikor ölébe ültetett a pap?
@miva?: Még mindig nem érte, hogy ez hogy demokratizál egy diktatórikus intézkedést.

@hadri: Arra kellene igazolást hoznom, hogy éhes vagyok. Legtöbb szülő viszont megelégszik a szóbeli tájékoztatással is.

"Ja, és két héttel reggeli előtt intézkedj!"

Ez meg hibás, mivel egy gyerek nem 4 évente eszik.
@Darkhorse: Nem lehet levélben regisztrálni
@74. Vladys:

" Burundiban minden választás előtt fel kell iratkozni a Független Választási Bizottságnál. A választók a hozzájuk közel eső szavazókör irodájánál válthatják ki szavazói kártyájukat, amellyel a választás napján voksolhatnak. A regisztrációs időszak folyamatos, a választás előtt néhány nappal zárul le. Ekkor a névjegyzék nyilvánossá válik, és az induló pártok megkapják a választók adatait kampánycélokra. "

Ez ugye szó szerinte megegyezik a mi választási törvényünkkel. Burundi híres demokrácia Afrika közepén, és nem mellesleg a világ legszegényebb országa. Mi velük vetekszünk, neked meg erre van igényed.

Azért ugye nem baj, ha vagyunk néhányan akik nem elégszünk meg egy afrikai demokrácia modellel?
a Qrvák vére össze vissza krampácsolok. Szóval:
neked, piros. Lehet, hogy késő van?
@Darkhorse: Te miről beszélsz? Határon belül vagy egyáltalán?
@Darkhorse: Mivel a hazaiak nem regisztrálhatnak levélben, ugye Te Kalkuttából írkálsz ide?
@74. Vladys: elektori rendszer sem tette világosabbá a bajt?
@Fabius:

grat...nálam bárány, marhagerinc, disznóoldalas, kecske comb, füstölt szalonna, kurva sok fokhagyma, csípős paprika, édesburgonya (boniato) tepsiben lefóliázva és sütőben 2 1/2 órára közepes lángon most zabálom francia vörös bor hozzá: Chateau de L'Estang Castillon Cotes de Bordeaux 2009

egészségetekre

honnan szedtétek a trollokat, ti nem szoktatok utcát seperni?

brühühühü

mindenféle lószar összeakad a lapáton?
@veracity: Élénk érdeklődéssel figyelem a terjedelmes pengeváltást, melybe nem szeretnék beszállni, inkább pontosítanék két megállapítást, ha megengeded.
Az egyik megállapításod a középosztály kormányzat általi megerősítésének szándékát illeti. Ez az akarat a regnálás kezdeti szakaszában valóban deklarált terv volt, mely napjainkra módosult Mégpedig a kormány nyilatkozata szerint a tőkés és nagybirtokos réteg kiépítése fogja megvalósítani az ország teherbíró bázisát, melyre építeni lehet.Ez a médiában jelent meg, kár, hogy még nem tudtál róla, és így tévesen informáltad az itteni jelenlévőket.
A másik kérdés a békemenet létszámának meghatározása lenne.A Fideszes számítási módja a szociknál:tényleges létszám : bejelentett tüntetés szabad és beépített terület összesen = hányados.
A békemenet létszáma: Felvonulási engedélyezett terület m2 x 1m2/10 fő = szorzat.
Tudsz követni?
@miva?: Van pár eltérés, de az, hogy csak névben azonos nem gyenge csúsztatás.

"Ennyi erővel az USA-ban az elektorok választanak. Akkor nekünk is elég lenne kb 53 választó. Legyenek ezek a fidesz elnökség tagjai. Vagy akkor az USA is diktatúra?"

Hibás. Az elektorok ott valamelyik párt tagjai, viszont őket választás útján hozzák döntési helyzetbe, nem pedig egy párt nevezi ki őket.
@miva?:

Nem lesz poszt, az információs ügy nem "ügy". A szereplők régi fideszközeli arcok, akik 2001 óta porondon vannak. Semmi olyan nem történhet arra ami eddig nem történt meg.

A csak két tagot delegálóható szavazatszámláló sokkal húzósabb lesz.
@Fabius: Ez nem gyengén volt demagóg.

Kb ezt is írhattad volna:

USA-ban van halálbüntetés ezért a jogrendszere megegyezik a kínaival.
@miva?:
Szerintem ez jó dolog, hajrá, meg minden, de a honi oktatás helyzete mellett siralmas is valahol:

tudositok.hu/7271/video/Megerkeztek_a_modszertani_csomagok
@rodeo36: hejhó!
ezt meg tőlem Neked a 2223-ra. A Te istened étassen.

(kicsit alúlművelt, de neken csak eddig futotta:-)

www.youtube.com/watch?v=zcvokzt1uc0
@miva?: akkor ugrott Pistikének a csoki! :)
@74. Vladys: De kb ekkora csúsztatás a regisztráció=regisztráció is. Franciaországban egy nyamvadt kézzel írott levéllel elmegy anyukád helyetted szavazni. Na erre varjál gombot.
@Mariann19: Szia! nem kérel elnézést. Neked van igazad. Béke Barátság.
@74. Vladys: Olvasd el figyelmesen megint:
Eddig minden reggel kaptál reggelit, mert természetes volt. "Jogod" volt reggelizni.
A regisztráció olyan, mitha anyád csak akkor adna neked reggelire nutellás kenyeret, ha előtte hoznál neki igazolást a gyámhivatalból, hogy az ő kölyke vagy. Ja, és két héttel reggeli előtt intézkedj!
Tudom, hogy nem 4 évente reggelizel de lehet, hogy jobb lenne...mindenkinek
@Darkhorse:
Postaköltség oda-visszax 8000000?
Nincs ingyen ebéd.
@Darkhorse: Levélben, mi?

Felteszem te egy külföldi, magyar felmenőkkel rendelkező fehérjehalmaz vagy, aki semmilyen adót, járulékot nem fizet a hazámnak. Nos, neked lehet valóban ilyen egyszerű lesz a regisztráció és a választás is - ezzel szemben nekem, mint MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK minden követ meg kell majd mozgatnom, hogy élhessek egy normális demokráciában alkotmányos alapjognak számító valamivel.

Köp...
@Mariann19: Ez meg a mai adagod:-)

i1.trekearth.com/photos/111158/dsc03729.jpg

Kicsit nagyonfáratt vagyok, így ma nemigen vakogok. Knosszosznak meleg üdvözletem, láttam, mit írt, de ez hajnalban volt, már annyira nem elékszem, de pozitív volt.
+r

@Fabius: Nem az az ügy, hanem a Matolcsy Heti Válaszos interjúja, amiből kiderül, hogy nemzetgazdasági stratégiát épít valamire, amit baromira félreértett. Hogy ez nem akadt el valami szakértő stábbeli fidesznyiken, hogy lehozta az ostobaságot a lap úgy, hogy senki értelmes ember nem olvasta el, vagy nem merte moderálni a butaságokat belőle. Hogy nem éppeszű a jelek szerint Gyuri. Ilyenek
@Fabius: ez a 74. sose nem alszik, vagy tényleg 74-en kommentelnek egy nikk alatt, mint Gábriel a blogdiktátorguru?
@Mariann19: "Kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy ez megváltozzon, és mikor jön el az ideje"

Az ideje évtizedekkel ezelőtt volt. Ma már csak hiánypótlásról lehetne szó.
Ha.
Meglátásom szerint annak, hogy az átlagember a társadalom egészét érintő kérdésekkel érdemileg foglalkozzon, előfeltétele egy adott fokú létbiztonság. Szakértők cáfolhatnak, mindenesetre saját bőrömön tapasztaltam már, illetve látom másoknál ma is azt, hogy ha zavarba tud hozni egy 978 Ft-os villanyszámla, akkor hagyjon engem békén mindenki a nagy eszmékkel, vigye az igazságát máshová.
Előfeltétel még a tudatlanság, vagy inkább a tudni nem akarás felszámolása. Amikor a fővárosban olajozottan robbant egyik autó a másik vállalkozó után, mi arról beszéltünk otthon a szüleimmel, hogy milyen jó, hogy mifelénk ilyesmik nem történnek; 150 km-re voltunk Budapesttől, de akár a világ túloldalán is lehettünk volna, annyira el tudtuk magunktól szigetelni azt, amit el akartunk. Soha senki nem mondta, hogy ez így nem helyes, baj lesz belőle.
Sok minden elkelne. Nem kéne utálni a tanárt, ha annak épp béremelést ígérnek, és nem kéne kárörvendeni rajta, amikor nem kapja meg. Nem kéne automatikusan tolvajnak bélyegezni közszereplőket, amíg a fél falu abból a gázolajból autózik, amit esténként közös megegyezéssel szívnak le a norma alatt fogyasztó buszból, és nem kéne aztán a háta mögött köpködni a sofőrt, amikor új tetőcserepet tud venni a haszonból. Nem sorolom tovább fáradt vagyok. Értékek kellenének, elvek, melyekhez ragaszkodó emberek kellenének, környezet, ami ad annyi élvezetet, hogy szeressük és féltsük, és akkor biztosan sokkal többen bele akarnának verni bárkinek a pofájába, aki az értékeket semmibe veszi, vagy a környezetet, az életteret rombolja.
Baszná meg Rózsi néne, amiért nem a kibulizottorszag.net lett az alaptanterv egyik alappillére.
@Légifarkas: Így van! A lényeget leírtad! És még kis plusz: azokat becsüljük meg, és azoknak ismerjük el a munkáját/sikerét, akik köztünk élnek! Ne a soproni médiaguru nagyautóját tartsuk jogosnak, hanem az évtizedek óta keményen hajtó sarki hentes új VW-ját!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nagyon szépen köszönöm a képet, mindíg meghat a figyelmességed.
Sajnálom, hogy fáradt vagy, vigyáznod kell magadra, mert jön a nagy kaland, gyúrjál rá.
Őszintén hiányoltalak tegnap és ma is, fő, hogy - ha kis időre is - megjelentél.
@miva?: Nem azt mondom, viszont ti jelenleg a teljes regisztráció intézmény diktatúrázzátok.

@hadri: Csak jelenleg nem egy harmadik félnél kell regisztrálnod. A példád és a törvény alapján anyukától kell engedélyt kérni, nem a gyámügytől, ha maradunk a felvetésednél akkor úgy szólna a törvény, hogy az USA kongresszustól kell engedélyt kérned.

A két hét meg azért bukik mert jóval nagyobb időintervallumról beszélünk. Példánál maradva kb. 5 perccel előtte kell kérned.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

kösz...szent krumpliföld valaki még emléxik az Emerson-ra?

azt anno hallgattam...érdekes

brühühühü
@Zedder: Milyen minden követ te egyszerű! Felemeled rózsaszín kerekre hizlalt popsidat a fotelből elbatyogsz a polgármesteri hivatalba regisztrálsz oszt csók! Qrva kemény meló Sziszifusz feladata qtyaf@sza ehhez képest.
@rodeo36:

A kecske combért dögöjjémeg :-P de amúgy jó étvágyat, meg éltessen a Zisten :-)

trollok hadd mondják a magukét, az a dolguk.
@miva?:
És ha annyira szidjuk a szegényeket, úgy általában, akkor ne vigyünk be igazolást a négyórás minimálbérről, hogy ingyen legyen a tankönyv meg legyen ilyen-olyan kedvezmény, ha már a szürke gazdaságban nyomulunk. (akár kényszerből)
Akkor kérjünk, ha szükségünk van rá, nem akkor, ha "jár" és legyünk büszkék minden kis segítségre, amit adunk. Lehetőleg titokban.
@74. Vladys: Szerintem maradjunk abban, hogy hülye vagy. Olvass utána.
Pl. ez egy jó olvasmány:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2012/12/01/diktatorok_kezikonyve/
@miva?:

Jahogy, azt a sorközön és mércén megírták, attól jobban én sem tudnám :-) Az a poén nem sül el többször.
@Légifarkas: Jelezted, hogy kimerítő napod volt, ezért hosszabb okfejtésbe nem bonyolódom.
Annyit hozzátennék én is, hogy mindaddig, amíg az emberek a vegetációjuk gyötrelmeit viselik el napi szinten, szellemi elfoglaltságra nem jut energia.
Hiányzik a közösségi élet a környezetünkbe, ez a fajta társtalanság okozza az elfordulást. Helyette az egyszerű ok érvényesül, a bűnbak keresés, az elzárkózás.
Ezeknek a jelenségeknek a tárgyalását reményeim szerint még lesz módunk megtárgyalni. Üdv.
@Darkhorse: Na regisztráljál mondjuk úgy, hogy balatonhenyén laksz! Legyél munkanélküli, aki a kertből tartja el a 80 éves szüleit, akik betegek, és nem lehet őket magukra hagyni egy napra. Hö?
@Fabius: Na de nem a poén. Az persze jó :D

Hanem hogy ennyi? Ha egy közepes cég gazdasági igazgatója lenne, már másnap kirakták volna!
@Mariann19: A Maslow piramis első lépcsőjére ültették az országot, mi? A biztonság szint alatt kell minket tartani, az a lényeg :D
Műveletlen tapló vagyok, mongyáttok má meg fityiszes fekebarátaim -mert eddig még senki nem monta- MI A SZARRA JÓ A REGISZTRÁCIÓ??? MONGYA MÁ MEG VALAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én emék regisztráni,mer ballibsi kötsög gyökér vagyok, és útálom az egéssz k...va álszent, hazug szarlopó bandát, deminek mennyek regisztrálni? Állitolag az a cél, hogy a bunko hüjje maraggyon távol, de én mék!!! akkó meg mijjé van????????
@hadri: Az egész kijelentés gyakorlatilag bukik az USA miatt.

"Szerintem maradjunk abban, hogy hülye vagy."

Ez meg magas vitakultúráról tanúskodik.
@74. Vladys:

Demagógia lenne a citátumodból kiválasztani azt, amelyik betűre egyezik a miénkkel? Én azt hittem hasonlóságnak hívják és ezért idézted.
@Légifarkas: Bocs. "A kibulizott ország" c. írást hosszú terjedelme ellenére végig olvastam, és ajánlom is a környezetemnek magam is. Szerzőjével blogokon és később privátban is volt szerencsém beszélgetni.
@Fabius:
Rendben, nekem meg van a jegyem 22-re, az Arénára.
Ha lesz érkezésed rá, összefuthatánk ott.
@miva?:

Ha egy közepes cég gazdasági igazgatója lenne akkor két és fél éve baszták volna ki, mikor a tőkekivonásra alapozott üzleti modell megfordult a fejében :-D
Eddig még nem találtam rá semmi értelmes magyarázatot, hogy miért is jó ez a regisztráció.
Ráadásul minden szempontból óriási baklövés.
Mégpedig azért, mert gondoljuk csak végig ami most ezzel kapcsolatban átfutott az agyamon.
Tehát, elvileg egyik legalapvetőbb alkotmányos jog a választáson való részvétel.
Kitalálják ezt a regisztrációt, ami akadályt gördít az elé, hogy élj ezen jogoddal, ha teszem azt elfelejtesz időben regisztrálni, vagy későn döntöd el, hogy mégis elmész szavazni.
Onnantól, hogy akár 1 ember is lesz az országban, akit emiatt nem engednek élni ezen jogával (márpedig biztosan lesz) a választás érvénytelen, függetlenül az eredménytől. Mert ha az ügy az alkotmánybírák elé kerül (miért ne kerülne), akkor megállapítják hogy jogkorlátozás történt, tehát meg kell semmisíteni az eredményt.
Nem tanultam jogot, de még így is nyilvánvaló, hogy ez ide fog vezetni.

Az pedig, ha jól tudom (és még lehet hinni benne, hogy demokratikus országban élünk), ha valami kiegészítésként bele is írják az alkotmányba ezt a baromságot, az akkor sem ír felül egy alapvető jogot, tehát a gondolatmenet még úgy is helyes.
@Knósszosz:

Oké, szólok időben, ha tudok menni.
@Fabius: Mind törvényük betűre egyezik a miénkkel. Mert jelen estben te a teljes berendezkedésünket egyenlővé tette velük. A regisztrációs törvény majdnem megegyezik, ahogy USA-ban is van halál büntetés mint Kínában. Attól még ezek az országok nem lesznek egyformák.
@miva?: "A biztonsági szint alatt kell minket tartani."
Ennek a szintnek a lépcsői három fokozatban lettek érezhetőek.
Kezdeti: Nincs privát fejlődés
2. fok : Stagnálás
3. fok : Lecsúszás, egyben tartalékok leérté-
kelődése, felélése
A jelenlegi kóros állapot a létbiztonság teljes hiánya.
Így most leírva, vizuálisan még kínzóbb.
Hé már ennyi az idő?

@Móka Miki: Kaptál egy piros pontot. Még négy, és kapsz értük egy zöldet. Öt zöldet meg beválthatsz egy pirosra.

Jó éjszakát!
Mindenkinek kivánok jó éjszakát!
@Fabius: @74. Vladys: "Minden törvényük betűre egyezik a miénkkel?"
@miva?: naggyon köszönöm! de akkó hogy jutok ki a pirosbó?
meg én szeretnék proletárdiktaturát!
@74. Vladys:

"USA-ban van halálbüntetés ezért a jogrendszere megegyezik a kínaival. "

Igy is lehet sarkitani, de nem erdemes:

www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/mar/29/death-penalty-countries-world

en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_the_United_States

Es kulonosen ajanlom figyelmedbe az utobbi 10 ev tendenciajat:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/US_executions.png/300px-US_executions.png
El kéne lassan gondolkodni azon, hogy a korábbi jobbik szavazók vajon hová szavaznak majd, miután feloszlatták a pártot?? :)
Vagy a következő lépésben a szavazóikat is feloszlatják??
@74. Vladys: Miért nem lehet választáskor szavazókörben regisztrálni, mint más országokban?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez e gy paradox helyzet. Nem oszlatják fel a jobbikot, mert demokráciában (még ebben is) joguk van létezni (még hasznosak is). Ha meg már a Jobbik lesz hatalmon, akkor nem önmagukat fogják feloszlatni, hanem a többieket. Kivéve esetleg a fideszt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem nyernének vele sokat, egyrészt mert a jobbikosok jobban utálják a Fideszt mint a balosok, másrészt nem nagy ügy új pártot alapítani.
@P.Freddy: Kérdezd meg a FIDESZ-t.

@simple observer 1.0: Olvasd el mire írtam.
@Khonsu: "Eddig még nem találtam rá semmi értelmes magyarázatot, hogy miért is jó ez a regisztráció."

ne is keress... értelmest... pusztán anyni...

hogy a fides mafia a zország KIRABLÁSÁRA szövetkezett bűnszervezet...
most épp azt HISZIK, hogy a hatalmuk/kassza megtartása így lehetséges...
@74. Vladys: Figyu! Még 1 próbát teszek veled.
Van olyan választókerület, ahol 50.000 főre jut 1 jegyző. Kb. 7 hónap lesz a regisztrációra, az 22 munkanappal számolva 154 nap/1.232 munkaóra.
Tehát a jegyzőnek óránként 40 főt kell regisztrálni. 1,5 perc/fő. 7 hónapon keresztül.
Normális ez szerinted? (meg aki kitalálta)
Szerinted menni fog? A jegyzőnek más munkája is van.
@Légifarkas: @Mariann19: Maslow-piramis? Első lépcsőfok?
@miva?: Nu, ha tovább olvastam volna ... :)
@hadri: Na látod ez egy valós probléma.

Amúgy a jegyző túlterheltsége hány diktatúra pontot ér, csak, hogy tisztába legyünk vele?
@Mariann19: kimerítő nap? Kiegyeznék vele most, a 9. kimerítő hét végén... :-)
Nem annyira a műszaktól vagyok fáradt, inkább azon jelenségektől, amiket leírok, látok. Az utóbbi időben kormányzati oldalról felgyorsulni érzem az eseményeket, erősödik a prés, és mi erre a reakció? Felvonulási létszámok analizálása, véget nem érő lovaglás a kormányzati "ezthogyanmerte" vonalon, ellenzéki pártok által megosztott ellenzéki szimpatizánsok szívják egymás vérét a neten, a bal-jobb közti "párbeszédet" pedig már nem is érdemes olvasni, mert alig vannak, akik ténylegesen meg akarnának beszélni a másikkal valamit. Nézem ezt az egészet, érzem azt, hogy az itteni (lakhelybeni) pofázások ellenére semmi ráhatásom nincs összetettebb folyamatokra, közben naponta negyedórát kapok a hároméves gyerekemhez, amíg elsétálunk az óvodába, holott egész nap sem tudnék betelni vele, és még magyarul sem beszél túl sokat, de néha németül vagy angolul vartyogok neki, hogy szokja a füle, mert elhatároztam, hogy ha az egész ország bele is döglik, ő akkor sem nőhet fel így, és ilyen körülmények közé, nem telepedhet meg benne ez a mocsok, ami az én gyerekkoromban még talán csak párttitkárok, agitproposok és besúgók fejében létezett. A mocsok az, ami fárasztó.
@74. Vladys: Sokat. Kígyózó sorokban kell várakozniuk az embereknek olyanért, ami soron kívül megilletné őket.
@hadri: Várjál mi is volt a múltkori választásokon?

Ja megvan. Bajnai egy tetves diktátor.
@Móka Miki:

örökre pirosban keringhecc, hát nem egy nagy jövő?

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
oszlásnak indúltak? azér' van ilyen bűz?

a háziszárnyas mit szó' hozzá?

zúgva szállnak?

brühühühü

a kdnp-t mikor oszlattyuk? vagy az csak titkos féreg foga rággya? megdoktorosították azután levadásszák? és lesz belőlük sűlt marha, esetleg szamár?
@Khonsu: én sem tanultam jogot (egyes jogászokat elnézve nem is tudok eléggé hálás lenni ezért), de azért megkérdezném, mire alapozva feltételezed az Alkotmánybíróság örökös létezését. Vagy akár a 2014-es létezését.
Csak úgy kérdeztem...
@74. Vladys: Hogy jön ide Bajnai? Orbánhoz képest Kádár jótündér volt.
@rodeo36: a kakit meg mé lopják csúton? a csúti gané már nem is izetlen?
@vénkujon: Boli rájött, hogy ő Havasi Bertalan,a miniszterelnök fullajtárja és állítóalg a saját blogján ezt elismerte. Nincs is már egy ideje. Bolit kérdezd majd.
@miva?:

te kis huncfut....lemásoltad a matolcsynéférjének legújabb költségvetését ami ráfért egy söralátétre

vagy nem azt6 akarták söralá tenni?

brühühühü

szóval 1+4= 1 + 4= 3 / 2 = 7 1/3*5= 9

logikus nemde?
@hadri: Mennyi diktatúra pontot ér kérdésemre ezt írtad:

"Sokat. Kígyózó sorokban kell várakozniuk az embereknek olyanért, ami soron kívül megilletné őket."

Mivel ez Bajnai alatt már megtörtént, Viktornál pedig még csak lehetséges ezért a te meglátásod szerint Bajnai nagyobb diktátor mint Viktor.
@Móka Miki:
e'mmá' a 7 szűkesztendő kezdettye szarhiány van alcsúton még nem szartak be eléggé? sőt a szartermelő művek mint a HABONYERTÉEL meg a Lajos van der Simlicska sín rozsdásítók és a csányiasított döglött disznók a kampón

brühühühühü

gyulus a gyulai hun van?
@74. Vladys: Sorban álltál Bajnaihoz?
@a szív fészkei:

a Boli beteg? vagy rossz pohárból kortyolt mandragórát?

brühühühü
@Légifarkas: Teljesen egyet értek, nem jobb-bal mittomén acsarkodásnak kéne menni, az egész rendszer romlott, először el kéne takarítani a mocskot, aztán kezdeni tiszta lappal.
Szerintem arra, amire a hozzánk hasonló kiábrándultak vágynak csak egy új politikai-gazdasági eszme elterjedése lenne képes.
Már vagy 100 éve nem jelent meg ilyen, ezalatt a világ teljesen megváltozott, a régi receptek már nem működnek, itt az ideje hogy jöjjön valami.
Mert sajnos nem csak nálunk vannak bajok, itt csak jobban érződnek bizonyos körülmények miatt, de az egész világ rohan a vesztébe.
Abban bízom, hogy ez a válság itt Európában kitermeli ezt az új "rendszert" ami valóban megoldást ad a jelen világ bajaira és végre nem a múltból rángatnak elő betegebbnél betegebb ötleteket. Aztán ez végigsöpör a világon, és mellékesen minket is megszabadít a mocsoktól ami mérgezi az életünket.
@Fabius:

Akkor
Hobó - nem találom, amit nekem írtál erről - elég nagy gap köztünk valóban. De az fura, hogy amiket a mostani bazi nagy kussáról kérdeztem, arról nem írsz egy sort sem. Hogy ez mind neked belefér, miközben rajongsz az életművéért.

Nem, soha nem tartottam őt annyira jónak, lenyűgözőnek, valóban. Nekem a Htedik örökké Baksából szól, mert míg itthon voltak, mindig ő énekelte.

És mondjuk meg kéne Hobót kérdezni, hogy Viszockij elfogadott-e volna plecsnit életművéért,mondjuk egy kiköpött Brezsnyev-klóntól, aki azt a szar világot húzná rá egy abból valahogy kikecmergett országra újra?

Ja, hogy még fokozzam a szörnyűségemet: Cseh Tamásért sem voltam soha oda. Nemcsak a polgári énje megtalálásakor, előbb se. A nyugdíjas tanárnőről szóló dala nagyon szép, szoktam is idézni, de a többi nekem nem adott akkora élményt.

Van ez így, hogy nem fogok nagy tömegek imádta emberekből szinte semmit. Szörényiből is kiszerettem elég régen, bár most az Alföldiért kiállása tiszteletreméltó, elismerem.

Talán tényleg jobb a rokkerbéjbiknek korán megmördelni, legalább a legendájuk megmarad. Nehéz kenyér.
ha okosab lennék , irnék is egy könyvet: A csúti ganyé címel. nem merném nagy betüvel irni, mert nem regisztráznak be engemet.
@hadri: Látom direkt nem megy az értelmezés. Mindegy addig sem kell szembenézned azzal, hogy hülyeséget mondtál. :)
@hadri: Anyám, még mindig ennél az angolnánál tartotok? Minden értelmes kérdés elől kisiklik, elvartyogja a kötelező pártrizsát,mert egy dolga van itt: fáraszt, fáraszt, fáraszt. Már délelőtt ez volt a helyzet.
@Khonsu: "Abban bízom, hogy ez a válság itt Európában kitermeli ezt az új "rendszert" ami valóban megoldást ad a jelen világ bajaira és végre nem a múltból rángatnak elő betegebbnél betegebb ötleteket."

Ebben mindig is élen jártunk, úgyhogy van remény. :)

"Aztán ez végigsöpör a világon, és mellékesen minket is megszabadít a mocsoktól ami mérgezi az életünket."

Ez viszont a jó öreg csodavárás. Majd valaki megoldja helyettünk.
@a szív fészkei: Már letettem róla.
Off
A minap beszéltünk oktatásról is többek közt. Akkor írtam Neked Simonfalvi Lászlót.
Láttad?
@74. Vladys: Sajnos ide már valóban "csoda" kell, de szívesen részt vennék ezen "rendszer" megalkotásában, mert kellőképp elegem van már a reménytelenségből, hogy akár egy lapra tegyek fel mindent, ha kell...
@rodeo36: Miket kaptál szülinapodra?:-) Én vörösboros szarvaspörit csináltam krumplipürével - az nemsoká luxuskaja lesz - meg töltött csirkét. Virtuálisan elküldöm, isten éltessen!
@Khonsu: "mert kellőképp elegem van már a reménytelenségből, hogy akár egy lapra tegyek fel mindent, ha kell... "

Hát pedig ha újat és csodát akarsz akkor alapból el kell ezt fogadnod.
@hadri: Belenéztem, de nagyon ki vagyok nyuffanva háztartásból kifolyólag. Bocs, még kis türelmet. :-)

Amúgy - nem ismerem őt - utána kell néznem de nem biztos, hogy aki nagyon jó tanár, empatikus lenyűgöző személyiség, az egyben képes a minisztériumot is eligazgatni. Fodor Gábort megették reggelire ott, pedig jószándékú,értelmes volt, hallgattam régebben ötleteit, sok tanár pártolta is.
@Khonsu: a jog mellett a történelem ismerete is a hiányosságaim közé tartozik, de mintha olyasmi rémlene, hogy a világrengető nagy eszmék, rendszerek, gondolkodásmódok megszületéséhez többnyire ugyanaz kellett: világrengetés, és vér. Talán Atlantisz lehetett a kivétel, ennek, ha legközelebb az 51-es körzet irattárában járok, majd utánanézek :-)
@74. Vladys: Csak tudod nagyon át kell ám gondolni minden picike részletét egy ilyen dolognak, hogy végül ténylegesen javítson a helyzeten, ne pedig rontson. Azt hiszem épp elég történelmi példát láttunk a veszélyekre, tehát piszok nehéz feladat, nem egy emberes meló. :)
Miért van az, hogy beforgatjátok magatokat utána meg hirtelen a "másik annyira hülye lesz", hogy el is elmegy a kedvetek a kötekedéstől? :D
@hadri: Ja. Ez képes egész nap ezt az aljasságot védeni? Megáll az eszem. Sztahanov forog a sírjában ezt a munkadühöt látva. 2000%-osan pörög az angolna.

De ha annyira szar volt a komenyista regisztrálási rendszer és ez alapján a Bajnaiék levezényelte szavazás, akkor honnan a kétharmaduk legitimitása? Szar, elavult komenyista alkotmány és rohadt komenyista választói névjegyzék volt érvényben 2010-ben oszt csak összehordták belőle a hangyák ezt a csodás FideSS-győzelmet? Hogy hogy nem megalázó ez számukra így, ilyen pocsékság segítségével győzni és azzal dicsekedni azóta is?

Akkor miért nem lázadtak ez ellen - ennyi komenyista borzalom ellen! - , hogy de szar megbízhatatlan, lehet, hogy nem is nyertünk, stb.??

Csak mostanra lett annyira pocsék, mikor kezdik nekik mérni a leszakadó exválasztóikat?
@Khonsu: Na pont az ilyen eszmék azok amelyek nem átgondoltak, csak úgy jönnek és végigsöpörnek a világ. Egy részük jó lesz (demokrácia) másik részük meg katasztrófa (kommunizmus).

"nem egy emberes meló. :)"

A legtöbb fontos változás középpontjában mindig egy ember áll, aki elindítja az egészet.

Ez a hozzá állás csak azoknak jó akik élvezik a rothadó rendszereket. Nehogy véletlenül el kezdj azon gondolkodni, hogy akár te egyedül is képes vagy megváltoztatni a dolgokat.

Igaz antikeresztény vagyok, de erre nagyon jó példa Luther.
@Légifarkas: Jól látod a helyzetet, de ha jól megnézzük, látható hogy ezen elfajzások többnyire őrültek művei voltak. Ez lenne talán a legnehezebb, kiküszöbölni az őrült faktort, hogy esetlegesen bekerülő rossz szándékú emberek ne változtathassák rémálommá az egészet, pl. ne lehessen belőle diktatúrát csinálni.
Másik része, hogy szerencsére azért a világ fejlettebb részein már nem ugyanaz az emberek hozzáállása az efféle véres dolgokhoz mint 100 éve, és ha maga a rendszer is olyan, hogy úgy képes terjedni, hogy nem lép fel erőszakosan (ez az egyik dolog amit nehéz megoldani, önvédelem persze más téma) akkor megúszhatjuk. Mégis csak a 21. századi Európáról beszélünk, nem egy afrikai országról.
@hadri: Jó, holnap rápihenek és írom. @Légifarkas: És a véres világrengés után mindig jött vadiúj? Nincs annyira sok variáció: királyság, népfenség, diktatúra, demokrácia váltakozik millióféle jelmezben, zászló alatt. Ezt játsszuk az emberiség írott történelme során uszkve 5-6 ezer éve.

Ezt Róma eléggé jól modellezte: köztársaság, császárság, mikor melyikből lett az embereknek elege. Aztán balhé, mindig mindent ígérgetés, utána mindig csalódás.

Valami totálisan minden régit megtagadó, sosemvolt új igazságos és működő dolgot várni tényleg atlantiszi álom: lesni a semmit, hátha kibukkan megint a vízből a tökély. De lám, az se bírt megmaradni, bármilyen fennkölt és teljesen igazságos is volt - elsüllyedt örökre: ez azért elég figyelmeztető szimbólum: nem lehet csodát várni, nem él meg.
@a szív fészkei:

Én ott voltam (szinte just in time) ennél a leleplezésnél/beismerésnél azon a blogon. AZtán figyeltem, ahogy Boli itt a Varánuszon meg is írja, miszerint mi történt.

Boli ügyes volt, mert egy nyilatkozat és Steffi stílusa között hasonlóságot vett észre, de ezzel együtt én nem vagyok erről a sztroiról teljesen meggyőződve. Szerintem nem egy ember volt Steffi mögött, hanem egy stáb - aminek perzs lehet része HB is.

@74. Vladys:

Szóval regisztráció témakör...
Egy nagy baj van vele: szükségtelen, nincs komoly érv bevezetésére.
Meg egy kisebb: pénzbe kerül, költsége van, amit megint az emberek fizetnek meg.
Kurvajó, de tényleg.

Aki akar, az szavaz, aki meg nem akar, az meg úgyis otthon marad. Az a mantra, hogy a tudatos szavazók számát emeli, nem okoz különösebb örömöt, mert a mintegy másfélmillió fideszes és kábé ugyanennyi szoci szavazók közt (akik persze mindkét oldalon regisztrálni fognak) minden bizonnyal tömegesen vannak olyanok, akiknek egy sárga postai csekk kitöltése is erős kihívást jelent - így nem hiszem, hogy politikai / közéleti témákban komoly tudással bírnának. Így viszont a regisztráció de facto is átenged egy rakás hívő típusú szavazót, így a tudatosság erősen kérdőjeles.
Továbbá semmiveélsem tudatosabb az, aki regisztrál és már eleve tudja, kire szavaz, mint az, aki bár tájákozódik, mérlegel, de mágis bizonytalan és elege is van a politikából, így csak az utolsó nap dönt úgy, hogy mégis szavaz.

Választási csalás? E témában Papcsákot kellene megkérdezni, nem?
De egyébként: regisztráció mellett is lehet csalni, sőt: akinél a szavazóköri irányítás és a regisztráltak nyilvántarátsa együtt megvan, annak van módja csak igazán erre...hiszen tudja, hogy kik azok, akik tuttira nem mennek el, tehát helyettük dobhat be szavazólapot, a nap végén.
Csalni mindig, minden rendszerben lehet, még a NASA/CIA/FBI rendszerei sem atombiztosak, az emberi manipulációt kivédeni nem lehet - a regisztráció erre fabatkát sem ér.

De hogy maradjak tanult szakmámnál, egy példa neked is - a Varánusz törzsközönsége más imseri, neked esetleg új lesz, de talán ebből megérted, mi is a baj ezzel az egész históriával...

Gondolatkísérlet a kedves vevőről, a boltosról és a jégkrémről...

A bolt előtt még nem tudod, hogy veszel-e jégkrémet (narancsos?, szegfűs?, zöldmoszatos?, stb...) de ezt amúgy is a bolt előtt, kint kell regisztrálnod (korábban, mert a boltos így dönt).

Nem regisztrálsz, mert bár van rá pénzed, akkor éppen nincs kedvedre egy jégkrém se (se narancsos, se szegfűs, se zöldmoszatos).
Aztán a regisztráció lejárta után egyszer bemész a boltba és bent mégis úgy érzed: "Húúú, de megennék egy jégkérmet (mondjuk narancsosat), nyami!", de már nem vehetsz (hiszen nem regisztráltál erre korábban), így jégkrém nélkül távozol).

Ha nem regisztráltatanak előre, akkor a boltban a fagyishűtőnél is dönthetsz, (sőt, még a pénztártól is visszafuthatsz, amíg nem fizetsz), hogy mégis veszel jégkrémet.

Mikor jár jól el egy boltos: ha regisztráltat, s így egy jégkrém eladása utáni haszonról vélhetően sok esetben lemond, vagy ha nem regisztráltat, s így van esélye, hogy minden kedves vevő, aki megkívánja, egy jégkrém megvásárlásával hozzá járuljon profitjához?

Ugye, nem kell mondanom: a bolt az állam, a jégkrém a szavazatod, a pénzed a szavazati jogod, a boltos profitja pedig az a társadalmi hasznosság, hogy a szavazók igen nagyszáma szavazhat, ergo a végső eredmény szélesebb társadalmi véleményem nyugszik, legitimitása igen erős.

Alapesetben még nem találkoztam olyan boltossal, aki regisztrációhoz kötötte volna, hogy vásárolj nála jégkrémet, ha egyébként van rá pénzed. Ezt ugyanis profitja bánhatja...

/A história annyira átlátszó, hogy csak az hívők és az ostobák nem értik, nem akarják érteni.
Azzal , hogy az érvényességi küszöb megszűnik és 20%-os részvétel mellett is lehet eredményes választás mellett nyerni, nem bővíti, hanem csökkenti a legitimitást. Egy valamire való demokrácia pont ara törekszik, hogy minél több embert szavaztasson meg, nem pedig arra, hogy esélyt adjon egy kisebb részvételre.

Ez az egész (plusz a választókörzetek, a külhoni magyarok szavazati joga, satöbbi átszabása) nem szól másról, csak a bizonytalan szavazók és a többségében szoci-szavazó nyugdíjasok (akiknek fáj a lába, nem ért a nethez,satöbbi) távol tartásáról.
Így a fidesz egy relatív alacsony részvétel mellett is könnyen tudhat győzni úgy, hogy valójában a szavazati joggal rendelkezők igen kis hányada szavazott rá - de mégis újra 2/3-a lesz, lehet.

Egy olyan pártnak, ameliyk láthatóan képtelen irányítani az országot, borzasztó törvényeket hoz, volt komcsik, dilettánsok és szervilis hajbókolók hadát tolja az arcunkba./

Arcpirítóan arrogáns - finoman szólva is.

Bocs, hogy hosszú voltam.
@74. Vladys: Lehet, hogy naív vagyok, de ha egy ilyen dolgot indítanék, azt úgy tenném hogy senkinek nem akarnék vele rosszat. Nyilván a hatalomváltások, átrendeződések velejárói a dolognak, de vérét ontani senkinek sem akarnám.
@Khonsu: Merkel és Sarkozy, - gondolom, most Hollande is - azért melóztak annyit, tárgyaltak és fizetnek fogcsikorgatva is és tartják egyben az Uniót, hogy ne legyen a büszke 21. századi Európában egy acsargó Afrika. Mert bármikor lehetne, hidd el. Ha megvalósulna Orvbűn álma, kilépni, menni a maga feje után, összeugrani bárkivel, akkor itt két perc alatt ömlene a vér x határon. Hallgasd a retorikát azon az oldalon. Már Erdélyben micsoda megosztottságot hozott létre!

Ezt hűti és akadályozza az unió a nemzetek felettiségével. És ezért nem oly népszerű Orvbűn a maga kis hepciáskodásával. Mert minden vezető szeretne a problémák elől ilyen kis harcocskákba menekülni, addig se az éhezés a gond, hanem a hazafias kardcsörtetés.

Orvbűnön nem múlna seperc alatt kirobbantani valamit. Nem vagyunk mi mentalitásban oly távolt Afrikától.
@De hol van Columbo felesége?: DE ezt az angolnát meg nem győzöd, hiába érvelsz elegánsan, szellemesen. :-)) Ő csak úszkál a zavarosban, amit itt csinál egész nap. És közben mantrázza, hogy regizni jó, FideSS jó.
@74. Vladys:

"Kérdezd meg a FIDESZ-t."

A FIDESZT? A FIDESZ-ről először azt kellene megtudni, hogy a kurvaannyuk mikor szopta le Rákosiékat úgy hogy ennyire gyomorra vették a kommunista attitűdöt? És hogy kihánnyák-e egyszer a répával, vagy mostmár örökre beléjük szárad a bolsevik szar?:)
@De hol van Columbo felesége?: Az ilyen dolgokat miért úgy kel elképzelni, hogy ha holnap bevezetünk valamit akkor itt holnaputánra mindenki kurva okos lesz?

Nem azt mondtam, hogy megszünteti a csalást, hanem, hogy csökkenti.

"Gondolatkísérlet a kedves vevőről, a boltosról és a jégkrémről..."

Vagy esetleg regisztrál, és ha nincs kedve fagyizni akkor nem fog. Ha csak amiatt sírnátok, hogy miért nem lehet inkább a hűtőszekrény előtt regisztrálni akkor megérteném. Támogatnám, hogy pénteken is lehessen regisztrálni.

Mellesleg kimarad az egyszerű példából az az eshetőség, hogy fagyi hiány van.

"nem szól másról, csak a bizonytalan szavazók és a többségében szoci-szavazó nyugdíjasok (akiknek fáj a lába, nem ért a nethez,satöbbi) távol tartásáról."

1, Ha fáj a lába, hogy megy el szavazni?
2, Hívhat jegyzőt.

"Így a fidesz egy relatív alacsony részvétel mellett is könnyen tudhat győzni úgy, hogy valójában a szavazati joggal rendelkezők igen kis hányada szavazott rá - de mégis újra 2/3-a lesz, lehet."

Ez ugyan úgy igaz mindegyik pártra.

"Egy olyan pártnak, ameliyk láthatóan képtelen irányítani az országot, borzasztó törvényeket hoz, volt komcsik, dilettánsok és szervilis hajbókolók hadát tolja az arcunkba./"

Nehezen tudom eldönteni, hogy most a FIDESZ-ről vagy az MSZP-ről beszélsz.

"E témában Papcsákot kellene megkérdezni, nem?"

Továbbra se vagyok narancstálib, akár mennyire toljátok.
@Khonsu: A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve ahogy tartja a mondás. Mellesleg egy ilyen folyamatot képtelenség irányítani. Kell egy kritikus esemény, egy apró mozzanat és elindul a dolog, de utána nem lehet irányítani.
@a szív fészkei: Orbán csak egy tünet, annak jele, hogy a lakosság már annyira kiábrándult és reményvesztett, hogy minden mindegy alapon gondolkodás nélkül abszolút hatalmat szavazott az első embernek aki csodát ígért. A csoda elmaradt és végképp elveszett a remény.

Nagyon megküzdenek az Unióért, de a küzdelmet könnyíti, hogy a többség egyben akarja tartani, csak a politikai/gazdasági sallanggal elégedetlen. Ez már jó alapot teremt.
Továbbra is azt vallom, hogy a világ igazi baja, hogy az azt működtető (mára inkább gúzsba kötő) rendszerek nem képesek a jelen kor megváltozott környezetében megfelelően működni. Mindent modernizálunk, csak éppen a szisztémát nem, amiben a világ működik. Most pedig eljött az a pont, hogy a régi motor lerobbant, és nem tudják megjavítani.
@74. Vladys: Ebben is igazad van, de ezért fontos a kiinduló állapot, a minta. Ha ez eredendően nem pusztító szándékú és ezt felépítésében tükrözi, akkor az később ha félre csúszik is valószínűleg kisebb rumlit csinál mintha már eleve rombolásra tervezték volna.
@74. Vladys:

Pardon, egy szóval sem mondtam, hogy "narancstálib" vagy.

A csalásra való lehetőség egy fikarcnyit sem szűkül.
Sőt!
Gondold végig:

1. Te tudod, hogy kik regisztráltak.
2. Te tudod, hogy kik nem, s ezekből kik azok, akik tutti fideszesek (Kubatov lista, mivel ilyened is van).
3. Te vagy, aki a választási törvényt hozta, Te szabod meg, kik és milyen összetételben vannak ott adott körzet, adott szavazókörénél - hiszen 2014-re mindenhol a Te embereid ülnek
4. Eleve tudod, meliyk körökre kell gyúrnod, hiszen te alakítottad ki a határokat - (ismét a Kubatov lista, ugye).
5. Te vagy az, akiknek módja van utólagos pancsolásra, mert tusz generálni nem regsiztált nevekhez is szavazatot, van miből dolgoznod, hiszen minden infó és jogkör a te kezedben van meg.
6. Pluszbónusz: Te tudod azt is, kinek kell balra nyomtatott és kinek jobbra
nyomtatott pecséttel ellátott szavazólapot adnod (csak a balra nyomtatott érvényes).

A csalási esély semmivel sem kisebb, csak módszeresebb, még kifinomultabb. Én nem vagyok politikus, és nem ismerem egy választás működési mechanizmusát, de ha ismerném, hidd el, hogy egy nap alatt ki tudném találni, hogyan tudok tutti módon csalni (csak nézd meg a fenti pontokat, és gondolkodj).

Nincs kedve fagyizni?

Basszus, a szavazás egy alapjog, 18 éves kortól és egyéb, kisszámú kizáró tényező minden magyar államőpolkgárnak alanyi jogon jár - semmi szükség regisztráltatni ezt. VAn pontos lakónyilvántartás, aki külföldön él, az vagy hazajön, vagy ő tényelg kéri felvételét a névsorba - ahogyan eddig is tette.

Ha fáj a lába, hogy megy el szavazni? Elviszik, vagy elmegy maga. De ha regisztráélnia is kell (ismétlem: miért is?), akkor dupla fáradtásg, dupla költség a semmiért.
Ha bizonytalan? Miért van kizárva, mert 15 nappal korábban még nem tudta biztosan, hogy szavaz-e egyáltalán? Ez nam patikamérrlegen kimérendő dolog, hanem alapjog, amit nem szabad és nem is kell értelmetlen korlátok közé szorítani.

Hogy melyi pártról beszélek?
Most a Fideszről, ők vannak korményom, ők cseszik el az ország dolgait.
Elérték azt, amit nem gondoltam volna: 2,5 év alatt alulmúlták a szocikat (Medgyessy és Gyurcsány), pedig az nem piskóta. Mindezt 2/3-dal!!!
Történelmi esélyt szalasztottak el, hogy végképp helyre tegyék az országot, de ők inkább nekiálltak betonozni- magukat és szétvernek szinte mindent, ami nem az övék. AZt állítod, nem vagy narancsos: akkor nézz körül: az ország pusztul, rohad, az amortizációt sem termeljük ki, nemhogy új dolgokba kezdenénk.

Mellesleg: sokkal arrogánsabban, többet és nagyobbat hazudnak, mint a szocik.

Papcsák egy jó példa arra, hogy ki (meliyk oldal) ellen is volt jogerős végzés csalás témában - ők akarják az országot ettől megvédeni? Mikor az elfogadott törvény minden betűje az ő érdekeiket szolgálja?

Tudod, aki az országot hülyének akarja nézni, az annyit is ér.
@Khonsu: Szerintem a kereszténységet sem mindenáron pusztító szándékkal hozták létre, aztán látjuk mi lett belőle. Ez ugyan úgy igaz a kommunizmusra is. Ezenkívül az a paradoxon is elképzelhető, hogy egy pusztításra szánt eszme végül jobbá teszi a világot.
@wmiki:

"no mind1, sok sikert 2014-re elvtársak"

Miklós, még mindig nem érted? Elvtársakat e blogon nem találsz, azokat a mszp és a fidesz padsorai közt keresd!

Egyébként, itt Te vagy, személyesen?

www.hotdog.hu/wmiki/fotoalbum/raj-1/raj-1/4ef1c9f4bfd871972c01c7db

Nagyon komoly.
@De hol van Columbo felesége?:
"Pardon, egy szóval sem mondtam, hogy "narancstálib" vagy."
Akkor nem magyarázz úgy nekem FIDESZ-es politikusról, mintha támogatnám.

A pontokra:
Ha ezek igazak akkor a regisztráció a legkisebb probléma.

"Basszus, a szavazás egy alapjog, 18 éves kortól és egyéb..."

Megint ott tartunk, hogy azok az ország ahol regisztrálni kell diktatúra.

"akkor dupla fáradtásg, dupla költség a semmiért."

Továbbra is kimegy a jegyző. Mellesleg unoka is tudja regisztrálni, ha van accountja. Azt meg tényleg rohadt könnyű szerezni.

"Tudod, aki az országot hülyének akarja nézni, az annyit is ér."

Továbbra sem vagyok FIDESZ-es, elég rendesen utálom őket, és egyetértek, hogy a szocik kevésbé voltak ártalmasak, persze nekik nem is volt 2/3-uk. Viszont ezzel egyetértek velük, és már jóval azelőtt támogattam, hogy ők felvetették volna. Én meg továbbra se érzem magam jogfosztotnak mert kattintanom kell kettőt, vagy előtt el kellene mennem 10 percre az okmányirodába, életemben 1X.
@74. Vladys:

Úgy magyarázok neked, mint aki a regisztráció bevezetését támogatja.
Ha nem szereted a fideszt, akkor az hogy lehet, hogy a nekik kedvező regisztrációt 8ami persze csak emiatt fontos) mégsem ellenzed?

Ha a pontok igazak (és szerintem azok), akkor a regisztráció pont, hogy káros, hiszen megléte azonnal két halmazra osztja a szavazókat, 15 napot adva ezzel a csalásra való felkészülésre. Asszem, ez érthető.

Nem, nem tartunk ott. Ahol regisztálni kell, ott annak oka van (rossz lakónyilvántartás, nagyfokú lakossági mobilitás, sok bevándorló), és ráadásul meg lehet tenni a helyszínen - enm kell külön elmenni emiatt sehová.

A jegyzó kimegy - aha, ez jó, egyrászt sok helyütt ez időben bnem fér bele, másrészt pluszköltség.

Könnyű szerezni accountot - aha, ezt pont, hogy személyesen kell kérni. Ráadásul, ha neten regisztálsz, akkor milyen igazolást kapsz? vagy mindenki vegtyen magának egy nyomtatót? Hm?

Kérdezem tőled is:
mi az a megdönthetetlen érv,ami miatt a regisztráció tevezett beveztése szü skéges és elkerülhetetlen?

Rajta...erre kérdésre, se a mandineren, se a TG blogon nem kaptam választ, irtó nagy csend lett, amikor feltettem.
Szóval?
A gépelési hibák miatt bocs, nem disgraphia, kapkodás és nem wordben írok, hanem egyből a szövegdobozba. :-(
@74. Vladys: A kereszténység jó példa, mert szerintem abban a többség egyetért függetlenül attól hívő vagy sem, hogy Jézus nem rossz szándékkal indította el, nem tudok róla, hogy tanításaiban ártó szándék lenne. A rémtetteket az egyház követte el, miután a vallás elterjedése után azt intézményesítették.
Rögtön kezdték is azzal, hogy a tanítások közül kitörölték azokat, amik nem egyeztek az egyház akkori álláspontjával. Tehát a mai kereszténység már nem is az eredeti tanításra, hanem annak egy leszűkített változatára épül, ennek utánaolvashat aki nem hiszi.

A kommunizmus legnagyobb hibája, hogy ellenkezik az emberi alaptermészettel.
A valódi kommunizmushoz szabad akarat nélküli emberek, rajintelligencia kéne, mint ami a méhek és hangyák kolóniáiban van. Ahogy az ők társadalmuk felépül, szigorú értelemben az az igazi kommunizmus.
Ráadásul a kommunizmus már ott félre ment, hogy bár a kitalálója ezt úgy képzelte el, hogy majd a gazdasági fejlődés során alakul ilyenné a világ a kellő fejlettséget elérve, bevezették/ráerőltették egy erősen torzított formáját a feudális viszonyok közül épp csak kilépett országokra. (aztán mindenkire akire csak tudták)

Sajnos pusztításra szánt, de megjavuló eszmére nem tudok példát. Ha nem is pusztításra szánt, de diktatórikus rendszerekkel vannak próbálkozások, hogy majd a hatalom központosítása, meg az erős vezető kivezet a bajból, de nem igazán működik ott, ahol nincsenek nagy kőolaj és földgáz készletek az ország alatt.
A mi drága vezérünk is úgy látom a "Putyinizmus" egyfajta lemásolásával próbálkozik, csak sajnos a mi országunk kevéssé van ellátva szénhidrogénekkel.
Az új rendszer amúgy szerintem a köztársaságon túl, de az anarchiánál visszább helyezkedne el, és hálózatos felépítésű. Nincs többség-kisebbség viszony, az érdekegyezés/nézetek alapján önkormányzattal bíró csoportokra válik szép a társadalom, melyek nagy önállóságot élveznek, de a hatalmi körök nem terjednek át más csoportokra. Ez lenne az alapvetés, a szervezet maga pedig egy hálózatként szervezi rendszerbe a csoportokat, és a gazdaság résztvevőit, ez a dolog bonyolultabb része. :)
Sok-sok apró részleten múlik, hogy komplex egészként működjön és ne az eddigi rendszerek egy újabb változata legyen csak, hanem egy teljesen új, semmire sem hasonlító dolog.
Sok éve próbálom már megalkotni, talán egyszer lesz belőle valami. :)
@Légifarkas: Azt hiszem sikerült a legrövidebb élhető pártprogramot összehoznod!D:
Maxi.Respect brader!
Sajnos, olyanok firkálnak kritikát, akik nem tudják mit miért tesznek...

Az ha nem értesz meg valamit, nem biztos, hogy a másik a hülye, és cselekszik indok nélkül...

Lehet csak a te képességeidet haladja meg...

Szóvala regisztrációra azért van szükség, mert a lakcím adatbázisok 90%-a hamis bizonyos támogatások lenyúlásáért, és a kopogtató cédulák gyűjtését lehetetlenné teszi, illetve visszaélésre ad lehetőséget, valamint veszélyes bizonyos környékekről összegyűjteni!

Sok maffia a gyűjtést arra használta fel, hogy kifosztható áldozatokat keressen... illetve a kopogtatók gyűjtése közben óhatatlanul a politikai vélemény, mint különösen védett személyes adat, más kezébe kerülhetett!

A regisztráció után pontos címlista lesz! Ami után pontosabban lehet kimenni a cédulákért, illetve személyre szóló válaszborítékokat lehet kiküldeni, akár vonalkódosokat is...

Szóval mielőtt teljesen hülyét csinálna az adat és ellenségvadász ellenzéki maffia... gondolkodhatna... főleg, hogy már sosem fognak többségbe kerülni...
@Con Storm:

"Szóvala regisztrációra azért van szükség, mert a lakcím adatbázisok 90%-a hamis"

A héten személyesen beszéltünk Gulyás Gergővel, de ezt valahogy nem említette.

:-D :-D :-D :-D :-D

Megjegyzem a kopogtató cédulát eltörölték pont akkor, mikor a regisztrációt bevezették, de a lényeg, hogy ennyire képben vagy :-D
@simple observer 1.0: Maximum valami aktivistákkal végigküldik az aláírnivalót háztól házig, megoldják. Ellenben ha Neked sikerül regisztrálnod, aztán véletlenül "eltűnik" a neved a listából, azzal mit kezdesz? Egyáltalán: hol és hogyan lehet majd ellenőrizni ezt a listát? Nekem ezzel kapcsolatban nagyon nincsenek jó érzéseim...
@rodeo36: Miért nem hallottad még, hogy mi a demokrácia csúcsa??? Tudod az amikor a Kneszetből felhívják Ádert, hogy oszlasson már fel lécci lécci egy demokratikusan megválasztott parlamenti pártot.:)
Ilyenkor tényleg rádöbbenek, hogy a regisztrációnál valóban nincs rosszabb és, hogy ez már a diktatúra előszobája. :)
Lesz 10%-os a részvétel és 98%-os fidesz többség. Nem értem, hogy miért nem azzal kampányolnak, hogy ne menjen el senki. Az lesz ám a legitim kormány. Jól ki kéne velük baszni. AZT MAGYARÁZKODHATNÁNAK.
@Con Storm: "Szóvala regisztrációra azért van szükség, mert a lakcím adatbázisok 90%-a hamis bizonyos támogatások lenyúlásáért, és a kopogtató cédulák gyűjtését lehetetlenné teszi, illetve visszaélésre ad lehetőséget, valamint veszélyes bizonyos környékekről összegyűjteni!"

Ezt valahogy egyik fideszes főmufti sem említette, pedig ez egy igazán jó indok lehetett volna, így feltehetőleg te most (is) hazudsz. :)
hja van néhány világégést hozó demokratikusan megválasztott párt a történelemben
@stefiapo: Én meg azt gondolom, hogy a részvételi arányokat nem a teljes lakosságra vonatkozóan, hanem a regisztráltakra vonatkozóan fogják mindenhol hangoztatni, mert az úgy milyen jól fog kinézni: 90%-os részvételi arány mellett a szavazók 95%-a a narancsra szavazott: lesz minimum 4/5-ös többségük a Parlamentben, holott a választásra jogosultakra kivetítve nincs 10%, aki réjuk szavazott...
@Fabius: Eldönthetnéd már mit akarsz hallani. Vagy a hivatalos FIDESZ választ vagy az emberek önálló véleményt. Mert neked eddig semmi se volt jó, ha ezt mondja az a baj, ha azt akkor meg az a baj.

"Megjegyzem a kopogtató cédulát eltörölték pont akkor, mikor a regisztrációt bevezették, de a lényeg, hogy ennyire képben vagy"

Ha nem tűnt volna fel pont erről beszélt. "Képben vagy". :)

@De hol van Columbo felesége?:
Látom még mindig ott tartunk, hogy a regisztráció azért antidemokratikus mert van egy nyilvántartás. Bezzeg ha az nem lenne akkor egyből maga lenne a demokrácia.

"aha, ezt pont, hogy személyesen kell kérni."

Leírtam neked. A többi része meg szokásos zagyvaság.

"Kérdezem tőled is:"

Már leírtam a véleményem nem is 1X, ha ez számodra elfogadhatatlan akkor nem tudok ellene tenni semmit.

Nektek nem tetszik a regisztráció így bármit mond az ember abba hibát találtok. Nem várom el, hogy szeressétek, ti dolgotok, de mint írtam a hiszti méretét nem értem.

@Khonsu: A kereszténységet is le lehet ugyan úgy írni mint a kommunizmust. Az meg, hogy maga az eszme egy baromság nem feltételezi, hogy ártó szándékkal hozták létre. Akkoriban 8 éves gyerekek haltak meg tucat számra gyárakban, mert a felsőbb rétegnek így volt nagyobb a haszon. Marx erre adott egy választ.

Viktorka meg csak szeretne Putyin lenni, tehetség nincs hozzá.
@Dövan: Ha az ellenvéleményt nem a FIDESZ szektamesterek mondják akkor az hazugság? Mi van?
Ady Endre – Nagyváradi napló 100 évvel ezelőtt

“Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!.”
@74. Vladys: nem, csak Con Storm kolléga igazi narancsdroid, tehát ez még véletlenül sem lehet igaz. Mert ha véletlenül igaz is lenne, akkor már előkerült volna, mint indok.
@Con Storm:Tehát az általad 90%-ban hamis nyilvántartások alapján elvégzett regisztráció akkor már hiteles lesz? Ehhez elég nagy fasznak kell lenni, hogy ilyeneket hordj össze.
@Dövan: Nagy számok törvénye alapján az is előfordulhat, hogy igazuk van 1X. Bár innen kiindulva igazad van, eléggé megkérdőjelezhető az állításának valóságtartalma.
@74. Vladys: "Látom még mindig ott tartunk, hogy a regisztráció azért antidemokratikus mert van egy nyilvántartás."

Nem ezért antidemokratikus, hanem a célja miatt. Mert mi is a célja a regisztrációnak szerinted?
@74. Vladys: Tehát nincs igazi indok a regisztrációra, azaz az állampolgári alapjog szűkítése a cél.
@félázsiai 2llkedő: Már ötvenszer leírtam. Az meg, hogy mi az oka rá a FIDESZ-nek nem tudom.

Még mindig nem tartom sértőnek a törvényt, akár mennyire erőlködtök. Fogadjátok el, hogy valaki nem úgy gondolkodik mint ti.
@74. Vladys: Lécci nekem írd le ötvenegyedszer, ha lehetséges.
@74. Vladys: ha még azt is hozzávesszük, hogy eleve a központi nyilvántartás kinyírását is akkor vette elő bulvártóni, amikor már végképp semmi ötlet nem volt.

Ami megint nyilvánvalóan egy kb arra való dolog, hogy kitömjenek egy baráti vállalkozót.

A kevésbé hozzáértők számára elmondom, hogy élérhetőség szempontjából az teljesen mindegy manapság, hogy az adatok egy, vagy 100 darab szerveren foglalnak helyet. Tehát szinte tök mindegy, hogy van egy központi nyilvántartás, vagy 100 szerveren szétszórva ugyanaz az adatbázis. A sebesség és biztonság szempontjából fontos, de a magyar központi lakcím nyilvántartás azért nem lehet egy brutálisan nagy és az ügyintézések sebességét nézve biztos nem fut be rá percenként 1 millió adatlekérés.

Egy nagy különbség van: a központi nyilvántartásnak kb. ugyanolyan az infrastruktúra igénye, mint mondjuk 19 megyeinek egyenként. Könnyű kiszámolni, ha 1 szervernek a kapcsolódó cuccokkal x forint a költsége, akkor 19 szervernek 19x :)

Kínzó kérdés: bulvártóni hüje, vagy tolvaj?
@félázsiai 2llkedő: Tisztítja a választást, pontosabbá teszi, és segíti a társadalom "felnőtté" válását. Dióhéjban ennyi.
@Dövan: FIDESZ-nél már megszoktuk, hogy mindent kiszervez haveroknak, ahogy az MSZP-nél is. Pár éve már ez megy.
@74. Vladys: Akkor most megpróbálom elmagyarázni. Van egy alapjogod, amivel idáig tudtál élni anélkül, hogy aktív közreműködő lennél. A nem szavazás is pld. a szavazati jogoddal való élés. Ezzel a törvénnyel a szavazati jogod visszaszerzéséért kell tenned. És , aki azt állítja, hogy egy perc a regisztráció az vastagon hazudik! Másrészt megkérdezném a vezér mindenféle hülyeségről hülye levelekkel bombázta a jó népet, most miért nem tud kiküldetni egy regisztrációs levelet, amiben az állampolgár tudna regisztrálni?
Hát csak Ti hisztiztek!
A regisztráció nagyon rendben van.
Nézzük miért: a szavazóképes állampolgárok száma kb. 8 millió fő.
Ebből kb. 3 millió nyugdíjas, 1 millió cigány, 1 millió komcsi közalkalmazott és segélyből élő tetű.
Marad kb 3 millió tisztességes adófizető dolgozó állampolgár. No nekik rendben van a regisztráció.
Mi a probléma?

***
@74. Vladys: "Tisztítja a választást, pontosabbá teszi, és segíti a társadalom "felnőtté" válását."

Miért tisztíccsa a választást?
Miért teszi pontosabbá?
Mennyiben segíti a társadalom "felnőtté" válását?
@balfék: "most miért nem tud kiküldetni egy regisztrációs levelet, amiben az állampolgár tudna regisztrálni?"

Mert a lakcímnyilvántartás 90%-a hamis. Ezt már a korábbi hozzászólótól tudhatod.
@balfék: A 13. havi nyugdíj is alapjog volt, mindenkinek járt aki nyugdíjas. Hidd el annak elvétele jobban fájt az embereknek mint 10 perc az okmányirodába.

A levelezést azért nem tartom jónak, mert pont a regisztráció miatt bekövetkezett aktivitás kényszer veszik el miatta.

Ez az én véleményem, ha a FIDESZ-ére vagy kíváncsi velük levelezz.
@salamander: "Marad kb 3 millió tisztességes adófizető dolgozó állampolgár. No nekik rendben van a regisztráció."

Én is ebbe a 3 millióba tartozom, és nekem nincs rendben a regisztráció. Úgyhogy ne hazudj!
@félázsiai 2llkedő: Nem fogok felesleges köröket futni. Ebbe a témába már 100X megtettem. Mint már sokaknak írtam nekem ez a véleményem, és nem érdekel, ha nem tetszik.
@74. Vladys: "A 13. havi nyugdíj is alapjog volt,"

Nem volt alapjog, mivel nincs 13. hónap.

"A levelezést azért nem tartom jónak, mert pont a regisztráció miatt bekövetkezett aktivitás kényszer veszik el miatta."

Határon túliakra ez nem érvényes?
@74. Vladys: "Ebbe a témába már 100X megtettem."

Tedd meg 101x.
@félázsiai 2llkedő: Nem értek egyet a határon túliak szavazati jogával.

"Tedd meg 101x."

Köszi, kihagyom. Felőlem utáld, te dolgod, de fogad el, hogy szerintem rendben van.
@74. Vladys: "de fogad el, hogy szerintem rendben van."

Elfogadom, de szeretném tudni, hogy szerinted miért van rendben? Csak kíváncsi vagyok. Tudod a fórum azért van, hogy megbeszéljük.
@salamander: "Ebből kb. 3 millió nyugdíjas, 1 millió cigány, 1 millió komcsi közalkalmazott és segélyből élő tetű. "

Biztos újdonságként fog hatni, de a közalkalmazottak általában a tanárok és orvosok. Akik az ilyen mindenféle állami hivatalokban, önkormányzatoknál dolgoznak, őket máshogy hívják.
@félázsiai 2llkedő: Leírtam, gondolj bele amit akarsz.
@74. Vladys:
Kérdés ismét:

Miért tisztíccsa a választást?
Miért teszi pontosabbá?
Mennyiben segíti a társadalom "felnőtté" válását?

Az, hogy kimondasz valamit, egy vélemény. Ha meg is tudod magyarázni, akkor az a Te véleményed. Ha nem vagy képes megmagyarázni, akkor csak egy egyszerű böfögés.
@félázsiai 2llkedő: Pontosan tudom, hogy kifejtem bővebben, akkor abba is belekötsz, meg kéred, hogy magyarázzam el újra. Ezzel egy végtelen kommentelgetést indítva. Ahhoz meg nincs kedvem. Ha neked ez megfelel egyszerű büfögés volt. Ennyi.
@Dövan:
Attól még lehet tetű -(komcsi posztkádárista), hogy tanár vagy orvos... SŐT.

Természetesen a kormánytisztviselőkre gondolsz, akik a közigazgatásban - azaz az államigazgatásban (már ugye nem köztisztviselő jogállásukat a 2012. évi V. törvény rendezi) és a területi önkormányzatokban meresztik a a seggüket Természetesen ők is ide tartoznak, de egy blogban ne legyünk már ennyire pitiánerek... nagyjából a gondolatvezetést akartam vázolni.
(mondjuk a választókra vonatkozó számok sem pontosak - ha mindenáron kötözködni akarunk...)

***
@félázsiai 2llkedő:

Azért egy rövid levezetést megérdemelnénk még egy - félázsiaitól is, hogy Neked - mint egy természetesen többdiplomás tisztességes adófizető polgárnak ugyan mi problémád van a regisztrációval?

***
@salamander: "mint egy természetesen többdiplomás"

Csak egy diplomám van.

"ugyan mi problémád van a regisztrációval?"

Az, hogy nem tudom, mi az értelme? Mert egy elfogadható, meggyőző érvelést senkitől sem hallottam.
@74. Vladys: "Pontosan tudom, hogy kifejtem bővebben, akkor abba is belekötsz,"

Nem bele kötök, hanem vitatkozok, ha valami érvelésben hibát, hiányosságot vélek felfedezni.
@félázsiai 2llkedő:

Nem személyeskedés volt a célom.
Regisztráció: Hát ez egy - enyhe - cenzus. (van még egy pár csak azt nem kapta fel a média...) Mit nem lehet ezen érteni?
A média hisztéria és az ebből fakadó külső nyomás okán nem lehet kimondani kormányzati és diplomáciai szinten, de az eltolódott arányokat a választási rendszerben kompenzálni kell, mert lassan szétesik a társadalom.

Erről írtam nagy vonalakban, hogy a szavazópolgárok belső szerkezetének aránya annyira eltolódott a segélyből vagy valamilyen szociális vagy más állami jövedelemből élők irányába, hogy tulajdonképpen az valós adófizetők akarata valójában láthatatlan.
Nem jelenik meg sehol. Ezért nem lehet számon kérni semmit a választási ígéretekből, ezért tudja a politika továbbra is a "húzd meg-ereszd meg" játékot játszani.
Ez a nagyra nőtt massza, akinek jövedelme rettenetesen alacsony, megtakarítása nincs, az élete függ a havi állami utalástól. (Nyugdíj, szociális segély, betegápolási segély.)
Az persze az értetlenkedő médiának sem tűnik fel, hogy ami nálunk van az áldemokrácia mert itt nem a szavazópolgár hanem a politika és a benne burjánzó oligarchák uralma él és virul. A demokrácia alapja ugyanis a magártulajdon, amivel - európai szempontból - az ország lakosságának kb. 10%a rendelkezik.
Ez a 10% pedig a - tömegek viszonya okán nem tudja érdemben befolyásolni a politikát, csak korrupció útján erős lobbitevékenység kifejtésével.
Úgy gondolom logikus tehát a regisztráció, mert minden eszközt meg kell ragadni, hogy az nem annyira elkötelezettek, az alacsony iskolázottságúak, a nagyszámú nem mobilis nyugdíjasok részvételét valahogy - az arányok helyrebillenéséig - nehezíteni kell.
Az alkotmányosság és az alapjogok - még a "korlátozhatatlan" alapjogok (pl. élethez való jog) sem jelentik soha azt, hogy azokat az őrület határáig is be kell tartani.

***
@salamander: "Úgy gondolom logikus tehát a regisztráció, mert minden eszközt meg kell ragadni, hogy az nem annyira elkötelezettek, az alacsony iskolázottságúak, a nagyszámú nem mobilis nyugdíjasok részvételét valahogy - az arányok helyrebillenéséig - nehezíteni kell."

Ezzel nem szűröd ki az elvakult hívőket, valamint kizárod a józan paraszti ésszel gondolkodó alacsony iszkolázottságúakat, nyugdíjasokat, stb.

Az, hogy valakinek van diplomája, nem feltétlenül jelenti, hogy logikusan is gondolkodik. A tűz közelben lévőkre főleg igaz. Csak nézd meg a megélhetési politikusainkat, és holdudvarukat. Semmi köze ahhoz, ami miatt ki szeretnéd szűrni azokat, akik nem ész érvek alapján, hanem érdekeltségek alapján választanak.

A demokráciát pedig szélesíteni kell, nem pedig szűkíteni. Nem lehet ilyen-olyan indokokkal kizárni csoportokat.

"""""- Kormányra kerülése esetén kezdeményezni fogja-e a népszavazás intézményének újraszabályozását? (kikky)

Viktor: - Szükség volna rá? Inkább egyszerűsíteni kellene, mégiscsak méltatlan dolog, hogy 1 millió ember akaratából csak másfél év múltán lehet valami. A felesleges alkotmányossági buktatókat érdemes kiiktatni. Nem kell félni sem a népszavazástól, sem a néptől. Nem harap."""""

Szóval nem kell félni a néptől, nem harap!
@salamander: meg még arra a többi testület tagjaira, akiket az állam fizet, de sem nem közalmalmazottak, se nem kormánytisztviselők.

Ezeket azért igen sokszor mossák össze indokolatlanul...

És kb annyira bántó, mint amikor a külföldön mindenfelé akciókat elkövető pirézek miatt kiírják, hogy "Magyarok ne lopjatok!"...
- Te!
- No.
- Vezetünk. Ugye?
- Ja. Félidőben.
- De nagyonnagyon vezetünk!
- Márahol. Ennél nagyonnagyon, annál csak nagyon. Az előbbiek a mieink.
- Rájt. De mégis, kicsit bizonytalan vagyok.
- Te?
- Nekem nem szabad?
- Nem.
- Magunk között vagyunk.
- Más is azt hitte.
- Mondasz valamit. Azért kitalálhatnánk még ezt-azt, biztos, ami biztos.
- Szóval fárasszam magam újból.
- Azért fizetünk. Nem is rosszul. Megemeltem, nem? Meg az a pár kis zsíros …
- Értem. Mint az ismert, tizennégyben két élesen Gyurcsány ellenes tömb fog összecsapni. Ott van még a Jobbik, de …
- Ne elemezgess itt nekem!
- … azt a törvényszigorításokkal részben már lenyúltuk. Az kellene, hogy a mi választóink mind elmenjenek szavazni, az övéik közül meg senki. Vegyünk elő valami plusz követelményt a szavazás feltételeképpen. Namost, ha a mi választóink okosabbak, akkor lehetne plusz követelmény, hogy az mehet el választani, aki egy óra alatt megold tíz másodfokú egyenletet.
- Hülyeség! Akkor még a Gyuri se szavazhatna.
- Én is tudom. Ha sportosabbak, akkor előírhatnánk, hogy aki szavazni akar, annak papírja kell legyen arról, hogy valamelyik pályán adott idő alatt lefutott három kört.
- Te! Az ezerkétszáz méter! A nyugdíjasok …
- Folytatnám, ha hagyod. Ezek rossz ötletek, mert a mieink se nem okosabbak, se nem sportosabbak, olyasvalami kell, amiben jobbak vagyunk. Tehát. Miben jobbak a mi választóink? Na? Na? Ne törd a fejed, ez szónoki kérdés. Hát az elkötelezettségben! Figyeled a briliáns gondolatmenetet?
- Figyeli a franc. Honnan tudod?
- Ha olvasnál blogokat, mint ahogy nem olvasol, tudhatnád, hogy a mieink akkor is szenvedélyesen megvédenének, ha a királyi, az összes kereskedelmi meg a saját tévéink kameráinak kereszttüzében személyesen robbantanád fel a Parlamentet. Selmeczi kiállna, hogy ez volt az akadálya a magyarság felemelkedésének, és másnap ömlenének az ezt szajkózó hozzászólások, mellékesen elküldvén az összes libsikomcsibolsit a jó édes nyolcévébe.
- Mi az a blog?
- Nem mindegy? A mieink magas szintű emocionalitással bírnak, von Haus aus utálják a libsikomcsibolsikat. Néha még a cigcsizsidcsiket is, de ez most lényegtelen. Az ellenoldalon jóval kevesebb az elkötelezett. Natehát. Olyan akadály kell, ami nem nagy, az ellenoldali nemhívőket mégis elriasztja, és valahogy védhető is. Például, másutt van ilyen. Hogy ott mely okból, az lényegtelen, majd elmismásoljuk. Legyen, mondjuk, az akadály a regisztráció.
- De ez olyan, mintha azt írnánk elő, hogy aki nem iratkozik fel előzőleg, az nem szállhat fel a hatos villamosra.
- Kuss. Neked egy dolgod van, beíratod az alkotmányba, a többit majd én intézem.
- Hogy beszélsz te velem?
- Nekem szabad, én pótolhatatlan vagyok.
- Azt hiszed?
@a szív fészkei: @vénkujon: @De hol van Columbo felesége?: @rodeo36:

Na így keletkeznek a városi legendák. :D Boli nem leplezett le semmit, csak Stefánia húzta a blogon (nem a sajátján, hanem a morgásjogán), Boli és épészmérnök pedig ezt bevették.

Itt lehet megnézni a párbeszédet.

morgasjoga.blog.hu/2012/11/22/hazank_soha_nem_lesz_joleti_allam/fullcommentlist/1#c18363805

21:26:36-tól
22:55:41-ig
@londonterminals: Oké, akkor Stefi őrzi inkognitóját, nem a Berci transzformálódott át parasztjánnyá és vissza. Kár, jó sztori lett volna. Annyira fáj a havazástól a fejem, hogy Stefit most nem bírom elolvasni, ahhoz azért hangulatba kell jönni, hogy frissen tálalt echte náci baromságait kibírjam röhögve. Kösz a pontosítást.

A mai nap - pláne ezzel a csapdás tüntivel súlyosbítva - erre nem alkalmas.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezeknek, akik most megint itt tenyésznek minek idézed ezt? Teljesen elmocsarasítják ezt a helyet, Ady kár beléjük. Valószínűleg most már ez lesz, Vladys drágát láthatóan újratöltötték, a többit hozzá csapják , hogy választásig mindent így szétbasszanak itt.

Mindenhol ezek cincálnak szét mindent? Akkor leszokom a netről, mert ez már nem az, ahol jó volt lenni. Kumin ügyes, el kell ismerni.
@Con Storm: Hamis adatbázisok alapján kiértesített és szavazni engedett választók választották csalással tehát - ahogy mondod - két éve a FideSSt kétharmadosra? Akkor adják vissza az összes így nyert mandátumot, hisz 90 %ban hamis, támogatásért ezért-azért variált adatokon nyugszik az összes nyertes szavaztuk.
@a szív fészkei:

+1

Stefánia szórakoztató volt, ellentétben a sok segg, unalmas, undorító kis nácival, akik itt habzanak és olvashatatlaná teszik a blogot.

Quarelin? Szerintem az a legjobb fejfájás ellen. Amúgy az ott csak egy vicces párbeszéd, semmi náculás, de ráérsz. :)

Ami meg a tüntetést illeti, anyámnak van igaza: nem olyan fontos Rogán és a Fidesz, hogy izgassa magát miattuk az ember. És szerinte meg lesz téve minden ezügyben. Legyen igaza.

Nácik helyett olvasd el Kuncze nyilatkozatát, vagy a Galamuson megjelent négyféle véleményt. Fel nem oldja egyik sem a csapdát, de igaz és értelmes emberek véleménye mindegyik.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178050:kuncze-gabor-nyilatkozata-a-vasarnapi-demonstraciorol&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115
@Con Storm: Ja és itt a válasz,miért kell annyira ez a regi nektek, kösz, hogy megadtad:[..]"Szóval mielőtt teljesen hülyét csinálna az adat és ellenségvadász ellenzéki maffia... gondolkodhatna... főleg, hogy már sosem fognak többségbe kerülni.."

Mert még erdélyi véreitekben sem bíztok,hogy ők beszavaznak a húsz éves tutiba. Így lazán az itthoniakat zárnátok ki, mert a FideSS-birkatömeget: téged és itteni haverjaidat meg a hozzátok hasonlókat visznek is majd regisztrálni autókonvojban állami költségen - vagy kiszáll a jegyző a templomokba ugyebár - , ahogy szavazni is ilyen önállóan szoktatok, pártsegítség nélkül. Tiszavasváriban nem is a FideSS etette a romákat és hurcolászta utána csapatostul voksolni, ja....

Hisz fentebb írtad: ellenszolgáltatás, pénzecske, ez-az mennyit játszik ilyenkor.

Te csak tudod, hisz ha a szörnyű komenyista rendszerben is tudtatok így győzni, akkor sokba fájt ez a pátkasszátoknak ezt legyőzni. Mostantól csak ti mehessetek szavazni, és akkor megvan a 110 % Orvbűnre, mert annyira szerény, mégsem 250%-kal akar győzni ilyen demokratikusan.

Na magyarázd tovább Fabius végtelen türelméből kifolyólag zavartalanul a szaros palacsintádat, mész a süllyesztőbe, unlak.
@Dövan: Jól van, ebben azért egyetértünk.
A lényegen azonban ez a nüansznyi, - de nagyra fújt - kérdés nem változtat.

***
@londonterminals: Kösz, akkor is ez csapda: Rogánnal megváltják most előre a következő évek összes náci uszítását, hisz nem lehet majd szólni ellenük többet, mert ott lesz náluk a trompf: a FideSS tüntetett veletek, hát mit akartok még? Szegény Balczó, nem mondták meg, mit tegyen. Aham. Minél tovább gyűrik, annál szánalmasabb, mondjuk Steiner baromsága is Év faszsága-díjas...

A férjem elmegy én nem, mert Quarelinem nincs, az Algopyrin meg vagy hat, vagy nem és amúgy sem akartam volna.
@a szív fészkei:

Igen, én sem tudom túltenni magam rajta. És még abszurdabb, ha belegondolok, hogy Rogán ott lesz, de a DK és Kuncze nem. Akkor hogy is van ez tehát?

Fejfájás ellen nem jó, de ezt helyettem írták:

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178051:menjek-ne-menjek&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

Ez amúgy jó megoldás a férjeddel. :)
@a szív fészkei: "A férjem elmegy én nem, mert Quarelinem nincs, az Algopyrin meg vagy hat, vagy nem és amúgy sem akartam volna."

Bozs, de ehhez nem kell még a 18-as karika?
@Marcellusca: "Maslow piramis. Első lépcsőfok?"
A szükségletek hiánya begerjeszti Maslow elméletének második elemét, a célt. A hiány társadalmi robbanást szokott generálni. Addig ücsörgünk itt az alsó lépcsőfok alatt.
@félázsiai 2llkedő:

"Ezzel nem szűröd ki az elvakult hívőket, valamint kizárod a józan paraszti ésszel gondolkodó alacsony iszkolázottságúakat, nyugdíjasokat, stb."

A kiszűréshez nem egy enyhe cenzus szükségeltetik. Ha a kemények közül - már írtam róluk -, egyet is bevezetnénk, akkor a liberális európéérek habzó szájjal követelnék "a nép szavazategyenlőségét".
Náluk a titkos, általános, egyenlő, és közvetlen szavazati elv nem sérülhet persze a társadalom működőképessége meg le van szarva (ha szép az autó színe, akkor az már jó is!)

Tehát ez az eszköz [regisztráció] csupán egy nehezítést jelent. Nincs terv semmiféle kiszűrésre. A korcenzus az bizony kiszűri a gyermeket (18 év alatt nem szavazhat senki! micsoda antidemokratikus állapot! vagy nem?)

Nézzük azonban a másik adminisztratív cenzust a szavazás helységének kijelölését. Ugye otthon szavazni csak indokolt esetben lehet. Már az is egy nehezítés, hogy el kell menni és meg kell találni a szavazása kijelölt helyet. Aki nem tud írni olvasni vajon hogyan találja meg? kérdezősködnie kell... ha eltéveszti bizony ugrott a szavazata. Aztán ott van az idő cenzus: csak egy megadott időintervallumban lehet a szavazatot leadni.
Aztán a leadott szavat sorsát többé nem látod, vakon meg kell bíznod abban a szervben hogy azt jól és tisztességesen alkotmányos jogaidnak megfelelően kezeli... (na és ha nem nem tudsz róla nem is reklamálhatsz...)

Ugye ez senkinek nem tűnik fel micsoda cenzusok vannak beépítve a regisztráció nélküli rendszerbe is. (és még nem is soroltam fel mindent!)

Na szóval nem kell megijedni ettől az enyhe kis cenzustól: én sokkal komolyabb cenzusokat és szabályokat vezetnék be, - ha tehetném... persze Magyarország gyorsabban is közeledne Svájci állam és társadalom illetve demokrácia minőségéhez...)

***
@Légifarkas: "Kormányzati oldalról felgyorsulnak az események, és mi erre a reakció?"
A továbbiakban ellenérzéseidet fejezed ki - utalva a reakcióra - mindkét oldal felesleges "szájtépésére."
Hangvételedből indulatot és rosszkedvet vélek felfedezni, ami a folyamatokat szemlélve természetes reakció.
Azonban ebben az örömtelen folyamatban számomra természetes dolog, hogy az emberek keresik a közösségeket annak érdekében, hogy kiadják a gondolataikat, társakat keressenek , egyetértést és együttérzést. Az internet az a lehetőség, ahol könnyen kiválasztható az a szellemi közeg, melyben a kívánt kommunikáció létre jöhet. Tehát az én olvasatomban erről másként gondolkozom. Minél rosszabb a külső, gazdasági környezet, annál nagyobb az emberi igény az azonos berendezkedésű emberek összekapaszkodására, melynek végülis Te is a szereplője vagy mindnyájunkkal együtt, mert feloldja azt a magányérzetet, melyet az objektív körülmények okoznak.
Sajnos, tudomásul kell vennünk, hogy ezek a folyamatok hosszadalmasak a társadalmi változások eléréséig. Nemcsak nálunk, hanem a világban is ezek a tendenciák, melyeknek fő okozói a kínzó gazdasági gondok.
Persze, mindezeknek a hordaléka a mocsok, amiről írsz, és valamennyi gondolkodó embernek ugyanolyan fárasztó, mint Neked. Azonban erre nem az egyéni elszigetelődés, az elfordulás az, ami enyhít, hanem az emberi kapcsolatok.
Nagyon nem szerettem volna tudálékos lenni, elsőrendű motívációm az volt, hogy a válaszodból kiérződő szomorkás és egyben dühös hangulatodat pozitívabb hangulatba tereljem.
@salamander: "Tehát ez az eszköz [regisztráció] csupán egy nehezítést jelent."

Miért kell a nehezítés? Mert erre nem kaptam mág mindig választ. Mi a célja? Miért előnyös? Kinek előnyös?
Szanaszét röhögtem magam a poszton.:D :D A vesztedet érzed Fabius?
@londonterminals:

Pardon, hogy bocsánat, magam pont azt írtam (korábban is), hogy nem hiszek a Boli-féle leleplezésben.

Annyi történt, hogy Boli párhuzamot talált két stílus közt, és komment után komment, mire Havasi Bertalan "beismerte, hogy lebukott", ő valójában Steffi.

Szerintem pedig nem, vagy nem így, vagy nem egészen.

@74. Vladys:

"Már leírtam a véleményem nem is 1X, ha ez számodra elfogadhatatlan akkor nem tudok ellene tenni semmit."

Pardon, maradjunk a tényeknél: nekem te semmit nem írtál re (pedig kérdeztelek), kérlek, ne csúsztass.

A regiszteráció ügyfélkapun keresztül sem egyszerű, mert az ügyfélkaput személyesen kell kérned.
Másrészt: van ügyfélkapu és regisztrálsz. OK. Milyen igazolást kapsz erről, amivel tuttira nem hajtanak el a választás napján?

Mondjuk én az utolsó lehetségesnapon regisztrálok, 23:59-kor. Milyen iagzolásom lesz erről (hiszen 1 perc múlva már nem regisztrálhatok).

A dolgoknak sem ezt a részét, sem pedig az ügyfélkaput érintő személyes megjelenést nem reagáltad le - legalábbis nekem nem (nem fogok visszaolvasni 600 hsz-t), hogy tudjam, mit írtál erről korábban.

"Nektek nem tetszik a regisztráció így bármit mond az ember abba hibát találtok."

Ismét terelsz, ráadásul ez irreális érvet használsz (ignoratio elenchi): amiben ugyanis hibát lehet találni, az nem döntő érv.

Tőled is, mástól is kértem, kérdeztem: mi az a perdöntő érv, ami valós és minden logikusan gondolkodó ember számára egyértelművé teszi, hogy a regisztráció szükséges.
Szóval, ha van ilyen érved, ami kibírja a számos, logikailag erős ellenérvek súlyát is, nem rogy össze, akkor hoci nesze, add elő - ígérem, ha kiállja a próbát, el fogom ismerni.

Ismétlem: a Mandineren, a TG blogon is próbálkoztam, de senki, ismétlem, senki sem tudott meggyőző érvvel szolgálni, sőt, nagyhangú, önbizalomtól duzzadt kommentelők is elhallgattak legott, mikor gyenge érveiket seperc alatt cincáltam miszlikre.

A jégkrémes-boltos példámra akadt némi válasz(csak kevesek tudtak egyáltalán kezdeni valamit ezzel), de ezek is gyenge próbálkozások voltak.

Azt a három erős állítást pedig, hogy:
1. a regisztráció felesleges,
2. szűkíti a legitimitást,
2. leginkább a fidesznek kedvez, tehát bevezetésének oka valójában önös politikai,

eddig még nem sikerült cáfolni.

Tehát sem erős érvek mellette, sem pedig erős érvek az ellene felhozott állításokra eddig még nem hangzottak el.

Nos?
@londonterminals: Hát nincs onnan messze,a Nyugatinál, elsétál, megnézni kis lelkesedéssel, mit mondjak. Abszurd és szar ez a helyzet és egyre ilyenebb lesz.

Aki ettől a mai délutántól olyan nagy megvilágosodást vár a FideSStől és őláne pálfordulást a náculásban és a Jobbikhoz való viszonyában, az teljesen hülye sajnos és etethető a bullshittel.

@félázsiai 2llkedő: Én nem szoktam fejfájásra hivatkozva visszautasítani házastársat, ui. ha nincs kedvem a 18-as karika szerinti dolgokhoz, akkor azt mondom.(ha erre humorizáltál volna) Tehát most valóban fáj a fejem fizikailag és amúgy is ettől a felemás faszkodástól, ami a mai tüntetés szerintem.
Na induljon a hájp Orvbűnre: www.hir24.hu/belfold/2012/11/30/tabu-a-szex-orbaneknal/ Erkölcs lesz drágáim, ha beledöglik is mindenki. Azoknak a nyomorultaknak, aki ezekből a drillhelyekről kerülnek ki fiatal felnőttként, szép és színes lesz a nemi életük, az biztos.

Orvbűn állítólag nem is lakik a családjával, egyedül majomkodik a Cinegében. A szent kiscsaládja a Friderikusztól bérelt hajdnai Fenyő-villában tengődik. Talán kevesebb elmebaja ragad rájuk így.
A komcsi műveletlen tahóknak nehéz is regisztrálni
még a gyűlésükön is azt hangoztatja a majom (mester)Szarházi, hogy nem tud különbséget tenni az ősi magyar zászló és a nyilas zászló között.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bocs de ezt már Platón is megmondta. Nincs ebben semmi új. A demokrácia lehető legrosszabb társadalmi szerveződés ami csak létezik, ráadásul kivitelezhetetlen...
Szerinte az államformák körforgása:
Arisztokrácia
Timokrácia
Oligrarchia
végül anarchia útján létrejön a Demokrácia
végül zsarnokság keletkezik.

---------------------------
Arisztotelész szerint:
I. három "helyes" államforma:

1. A királyság
2. az arisztokrácia,
3. politeia

II: három "helytelen" államforma

1. Türannisz
2. oligarchia
3. demokrácia

ezek közül a helytelen államformák a helyesek elfajzott változatai így ebben a sorrendben.
tehát a politeia egy cenzusra épülő szerződésen (alkotmányon) tömegtársadalom aminek az elfajzása a demokrácia melyben az egészet uraló kisebb tömeg csak a saját maga érdekében cselekszik.

Szóval ez a bizonyos demokrácia imádat nem valami kecsegtető -, ha csak az elmúlt 22 év fejleményeit tekintjük.

Ettől Áder remélhetőleg nem kezdeményezi a Jobbik feloszlatást, mert ez "az elszólás" nem hogy gyengítené s "a mindig megtámadottak" szerepét, hanem inkább erősíti.

(Tudjuk "ők" a mártír reklámból élnek és a holokausztipar is ennek része. A negatív reklám is reklám kérem szépen)

***
@De hol van Columbo felesége?: Nincsenek észérvek, csak ez gusztustalan és kifárasztó maszatolás, ami kiszikasztott mindent.

Te is tudod, ők is tudják, hogy ha a szaros FideSSük a bűnös, rossz, elfogult, megvehető - és még miket hazudnak róla? - komenyista választási rendszerrel ekkorát bírt nyerni, akkor nincs azzal semmi baj praktice, ám a mai kiábrándult helyzetben még egyszer ez már össze nem jön nekik. Csak akkor, ha rengeteg ellenérdekelt ember kezéből kiverik az x-elés lehetőségét, míg a sajátjaiknak meg mindennel megkönnyítik.

Mert hogy a templomokban lesz lehetőség regisztrálni, arra a fejemet teszem. Majd valahogy kitalálják, hogy miért kell a keresztény, refko vallásúakat ezzel a kis gesztussal megsegíteni és kész, itteni csápcsapat lelkesen tapsikol annak is. Te meg majd egy gyépétanár türelmével kérdezgeted a nem észérvekre, de papagájazásra kiképzett idetódulókat, hogy de miért, de miért? És vársz értelmes magyarázatot, mintha ezt valaha is erről a hatalmi arroganciáról megadhatná azt valaki.

Ne hari, de előbb tudsz beidomítani egy hangyát kunsztokra - lásd Örkény egypercese - mint ezeket logikus, elfogadható válaszra bírni.

De azzal, hogy itt faggatod őket, szóba állsz velük, azt a látszatot kelted, hogy ők veled egyenrangú partnereid a gondolkozásban, ergo ez a regi-agyrém tényleg megfontolandó és biztos meg lehet magyarázni. Az van itt sugallva ezáltal, hogy most csak az a baj, ezt nem sikerült perpill artikulálni, de ahogy igen, biza e regisztrációs dögvész elfogadhatóvá válik. És te várod ezt a trolloktól epedve.

Pedig tudod, hogy nem fog sikerülni. Azért a szólásszabadság tisztelete és a partnernek nézzük a minket lealázó és semmibe vevő bandát, két dolog.

Erről Mihancsik, ha már ma oly hand in hand tiltakozás van ugyebár: galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=177674:zsidozas-roevid-felelssegtoertenet&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

Ja bocs, tudom a híres türelmedet szereted edzeni, és azt csinálsz, amit akarsz. :-)))

.
@félázsiai 2llkedő: Én abból indultam ki, hogy a cenzus (általában) az egyensúlyt akarja helyere billenteni. Akkor kell valamit "helyre billenteni", ha az a normális "demokratikus" arány felfogás szerint szerint elbillent.

Lényeg hogy a szavazók között olyan nagy számban vannak jelen valamilyen szociális vagy egyéb jogcímen kiutalt pénzből máról holnapra élő személyek, hogy hogy ez a hatalmasra duzzadt tömeg rettenetesen elbillenti a politikát és az ország működőképességét, ergo a társadalom fennmaradását is veszélyezteti.
Nehezítést valamilyen szinten ennek a nem érdeklődő nagy százalékban alacsony iskolázottságú nyugdíjas réteget, illetve a nagyszámú munkanélküli és cigány kisebbséget érinti.

Ennek a tömegnek a duzzasztását végezte az MSZP-SZDSZ jórészt hitelekből. Mára tarthatatlan lett a dolog a demográfiai kérdések okán is - mert hogy a tisztességes adófizetők gyermekei nem születnek meg vagy a szülők kivándorolnak. Ellenben a szociális támogatásokat halmozók érdekeltek a gyerekvállalásban mert az ő szintjükhöz a 20 ezer forint gyermekenként több mint sok.
Sőt a magyar cigányságon belül egész iparág épült a szociális segélyekre.
Ezt azonban valakinek előtte be kell fizetni. A befizetők hangja ma a választási rendszer okán nem hallható markánsan, sőt semennyire.
Ezért az a párt aki szeretne odakerülni hogy választást nyerje óhatatlanul egy hatalmas szociális segélyből élő - ebből a szempontból egységes csoportnak kell, hogy udvaroljon. Ez meglátszik a kampányszlogeneken, a programokon, a stíluson és a tehát mindenre rányomja a bélyegét.
Félreértés ne essék: nem arról van szó, hogy egy párt a kampány során az alacsony iskolázottságú vagy az alacsony keresetűek érdekében kell hogy politizáljon, őket is meg kell szólítania. A probléma az rettenetesen elcsúszott arányokkal van. (Ez oda-vissza is igaz.) Általában abból adódik, hogy nálunk van egy hatalmas máról holnapra élő eladósodott, (devizahitelek, rezsiköltség) tömeg, és van egy szűk nagy vagyonok felett diszponáló rétegecske aki a korrupció útján érvényesíti a politikában a érdekeit. (Ennek a szűk rétegnek mindegy ki van hatalmon.)

A rendszer úgy működik, hogy az előbbinek ígérnek az utóbbinak meg teljesítenek.

Az igazi III. rend a középréteg meg nem akar kifejlődni ami valójában a demokrácia alapköve.

Többek között ezt kifogásolja rajtuk az Amnesty International és egész Európa is...

***
Szív, nyitott kapukat döngetsz, te is tudod.
Nagyon jól tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom, mi is az ábra ezzel.

Mondok eg példát.
TG blog: Egy Knausz nicknevű hölgy írt önbizalomtól telt kommentet (őt egyébként valóban így is hívják, törzstag TG-nél), mire én reagálásul írtam pár ALAPOS érvet, előadtam (asszem) kedvelt jégkérmes sztorimat (kiemelve benne a legitimációt) és vártam, mit reagál.
Tudnod kell, hogy nekem vele volt már "dolgom", sőt, egyet is értettünk néhány dologban, így nem alaptalaunl vártam, hogy legalábbis egy aprót, de válaszol.
Kitaláltad, egy sor sem jött tőle, pedig e hölgy masszívan értelmiségi, büszke is erre.

Egyébként nagyot tévedsz, nem vagyok türelmes. Sőt, kifejezetten viszketnek az ujjaim, mikor ex-cathedra típusú kommentbe botlom, hogy megírhassam kommentelő társamank, mit gondolok én, s miért tartom hibásnak azt, amit ő ír.
Ez minden, csak nem türelem. Akkor lennék türelmes, ha belátnám, hogy hiábavaló az egész, és lapoznék. Mégsem tudok.

Mint most, Vladys esetében: gondoltam, hogy nem fog érveket előhozni, hanem sokkal inkább maszatolni fog. De ettől függetlenül jó érzés leírni, hogy mit gondolok, hátha, ismétlem: hátha olvassa valaki olyan, akit ez elgondolkodtat...
Nos, iménti kommentelőtársam nem ilyen, egyszerűbb ennél.

Egyébként pedig a regisztráció szükségtelensége mellett pont az a legdöntőbb érv, hogy szükségessége mellett nem született semmi, amivel tele lenne a hivatalos média - közpénznen, persze.

Ha a fidesz talált volna ilyet, akkor szajkózná, ezerrel...

Mindesetre megdöbbentő látni, hogy egyébként értelmesnek látszó kommentelők mennyire nincsenek tisztában a logikai gondolkodás és az érvelés mibenlétével...
@De hol van Columbo felesége?:

Érveidet többször is megcáfoltam kolléga, de hát akinek nincs füle a hallásra és szeme a látásra, annak mindegy.

***
@salamander: "Nehezítést valamilyen szinten ennek a nem érdeklődő nagy százalékban alacsony iskolázottságú nyugdíjas réteget, illetve a nagyszámú munkanélküli és cigány kisebbséget érinti."

Akkor miért nem az a megkötés, hogy cigányok és nyugdíjasok nem szavazhatnak?

Mellesleg attól, hogy nem iskolázott valaki, tud gondolkodni. Tudod, a "józan paraszti ész is ebből ered".
Ha pedig nem érdeklődő, akkor el sem megy szavazni, tök mindegy, hogy van regisztráció, vagy nincs.

A cigányokkal kapcsolatban azon kívül, hogy nem akarnak dolgozni, van-e valami ötleted, hogy dolgozzanak péel Borsodban? Hol dolgozzanak? Ha véletlenül van egy munkalehetőség, amire jelentkezik egy cigány, és egy fehér, akkor szerinted melyik lesz felvéve? Pedig lehet, hogy az a cigány esetleg sokkal jobb lenne, mint a fehér.
Ha nincs meg a lehetőség, akkor ne hánytorgassuk már fel, hogy abból élnek, amire van lehetőségük!
@De hol van Columbo felesége?:

"Egyébként pedig a regisztráció szükségtelensége mellett pont az a legdöntőbb érv, hogy szükségessége mellett nem született semmi, amivel tele lenne a hivatalos média"

Hát azért mert a rendszer álszent és nem lehet az élő valós kérdéseket a nevükön nevezni!

Egyértelmű, hogy a regisztráció egyfajta cenzus!
feljebb leírtam egy másik kommentelőnek álláspontomat a szavazásra jogosultak arányának elbillenéséről.

No és nem minden a legitimáció. Mert ha már itt tartunk akkor a nagyérdemű ellenmédiának vajon miért nem tűnik fel az a kényes kérdés hogy pl. alkotmánybíróságnak miféle legitimációja van egy egyéni listán bejutott képviselőhöz képest? Mondjuk kevés. Mégis a képviselő által megszavazott jogszabályt "megsemmisítheti" (negatív jogalkotás) prraetor ius facere non potest - puff neki... egy alkotmánybíró csak mert az szerinte nem "alkotmányos". De nem zavar a kutyát sem itt a legitimáció kérdése, mert a jogrendszer működése alkotmányossága fontosabb.

Jelenleg a társadalom működésének fenntartása is megkíván újabb cenzusokat, a választási rendszert tekintve (mert hogy van már néhány).
A regisztráció nem is valódi cenzus, mert nem zár ki egyetlen egy szavazati joggal rendelkező polgárt sem, csupán adminisztratív nehezítést jelent.
Én szívesen látnám a szvazati jog elnyeréséhez a korcenzus mellett (18 év)
1. a műveltségi cenzust (8 általános iskola - írni olvasni tudjon a polgár)
2. +1 szavazat a diplomával rendelkező polgárnak.
3. Minden diplomás anyának - ha gyermeke van a diplomán felül + 1 szavazat járna.

Ez a választási rendszerben úgy csapódna le, hogy a versengő pártok
1. óhatatlanul emelni kényszerülnének a politika a választási és politikai programok színvonalát.
2. Az adófizetők egy kvalitásos, de szemmel láthatóan erősen fogyó rétegét (hatalmas elvándorlás) jobban helyzetbe hozná a választások szempontjából. Így az érdekérvényesítés is megfelelőbb lenne. Ez előmozdíthatná a közélet fejlődését, a közbeszéd javulását s nem utolsósorban a korrupció visszaszorulását eredményezné, valamint növelné a politikai felelősséget is.

Ez mindannyiuk (itt kivételt képezek azok a személyek aki a eddigi rendszerben kiválóan megtalálták számításaikat) elemi érdeke lenne.

**
@félázsiai 2llkedő:
Hát azért nem, mert ezt ebben a politikai és kultúrkörnyezetben amit mondtál lehetetlen megfogalmazni kivitelezni. Sokkal óvatosabban kell mozogni, mint ahogy azt egy kormányzati esetleg diplomáciai viszonyokat nem ismerő ember gondolná.
Egy annyira kitett (politikailag és gazdaságilag) ország mint Magyarország nem tehet távolról sem azt amit akar még akkor sem ha az elemi érdekeit szolgálná. -
(Lásd a gazdaság helyrehozása, eladósodás államadósság kérdése stb.)

Ez az óvatoskodás ezért jellemző a fideszre mert ő mindenkinek igyekszik megfelelni.
Ebben a kifeszített állapotban ez akár érthető is.

Mégegyszer mondom a cenzus nem a "nyugdíjasok és cigányok ellen" szól! Ez alpvetően hibás és leegyszerűsítő mert valójában nem vesz el tőlük semmit. Sőt. Logikailag mindenkinek hasznos, mert szabályoz egy aránybeli kérdést - mint írtam ami a helytelen politika okán elbillent. Helyzetebe hozza azokat a felelősen élő és gondolkodó polgártársainkat akinek életvitelük magatartásuk akár egy magatartási szabály alapjául is szolgálhat. Ezeknek a számaránya és tagjainak érdekérvényesítő képessége ma szinte a nullával egyenlő. Ezért inkább azt mondják külföldre vándorolnak, mert ott a hozzájuk hasonló polgárok életszínvonalát könnyebben és érdekeiket simábban érvényesíteni tudják. A társadalomszerkezet nyugat-európai társadalmakban sokkal "egészségesebb". Ezt a szerkezeti változtatást illő lett volna megkezdeni/elvégezni a rendszerváltáskor, de hát erre nem került sor. Sőt elveszett 1 millió munkahely aminek a cigányság volt a legnagyobb vesztese. Ekkor átkerültek a szociális ellátó rendszerbe - tehát a privatizáció során a kapun belüli munkanélküliséget kapun kívülre hozták és rátolták a felelősséget az államra - mindannyiunkra. (A mostani munka törvénykönyve [2012. évi I. tv.] rendezte tisztességesen csak ezt a kérdést, vagyis hogy csak úgy nem baszarinthatod ki a egész munkavállalói tömeget az utcára ha megveszel egy gyárat).
Ez a kisebbségi réteg ideértve a végzettség nélküli rétegeket is valójában generációkra esett el a munkától.
Ennek a munkától elszokott rétegnek vissza vezetése csak erős szervezettséget alkotmányos garanciákat is tartalmazó rendszer keretein belül lehetséges.
A megközelítés egyfelől szociológiai másfelől büntetőjogi kérdés. Ezekben a rétegekben nagyon magas a bűnelkövetők aránya, ezért a visszavezetésük a társadalomba nem működtethető a szokványos eszközökkel.
1. Bentlakásos kollégiumi rendszer kell szigorú rendszerhez szoktatással.
2. folyamatos pártfogó felügyelet, életvitel vezetés stb.
3. hatékony díjazási rendszer azok számára akik valóban teljesítenek.
4. ki kell csikarni az Európai Tanácstól,az európai Bizottságtól és az Európai Parlamenttől, hogy foglalkozzon a kérdéssel és alkosson olyan koncepciót, ami egységes szabályozással ad választ ad az EU-n belüli kisebbségek - különös tekintettel a cigányság helyzetére.
5. lehetőséget kell adni hogy a szín cigány zsákfaluk és a városi gettósodás megszüntetése okán a jól teljesítő kiváló életvezetésű személyek lehetőséget kapjanak más EU tagállamokban a letelepedésre egy segítő program keretében. (Erre nyilvánvalóan a gyermekeknek van reális esélyük, de nem lehet belőle senkit kategorikusan kizárni)

Az EU-nak szüksége van legális bevándorlókra hiszen a népesség folyamatosan csökken. Az azonban komoly problémát okoz, ha egy eltérő munkakultúrájú népcsoport özönli el a ország bizonyos városait: lásd, Német-Török (Muszlim) és a Francia-Arab kérdéseket.

(nem folytatom, de lehetne).

***
@simple observer 1.0: gondolod, hogy idős koromban megtérek, és vallásosabb leszek gabrielnél is?! Nehezen elképzelhető.:D
@félázsiai 2llkedő:
"Ha nincs meg a lehetőség, akkor ne hánytorgassuk már fel, hogy abból élnek, amire van lehetőségük!"

Erre még reagálnék:
Igenis van lehetőség, csak az nem a segélyezés.
Mint fentebb írtam háttérben készül az EU-ban egy egységes szabályozás, a mi akár a cigányság helyzetét is rendezheti, de hogy ebből mikor lesz énekes halott azt nem lehet tudni.

Azonban megélhetési bűnözés nincs! Nem élhetnek egy társadalomban abból amiből tudnak, csak abból ami legális és amiből szabad! (Nagyon nem mindegy).

Ennek azonban vannak szabályai (a társadalmi és jogi normák alapján) melyeket tanulni kell.

Ebből a felismerésből írtam, hogy ezeket a rétegeket konkrétan egy pontos és szigorúan kidolgozott és a nyilvánosság általi is ellenőrizhető életvezetési rendszerben kell integrálni. (Ez nem a Mohácsi Viktória és Horváth Aladár-féle handa-banda). Mellesleg Aladár kiváló barátom, de fogalma sincs a cigányok élethelyzetét javítandó kérdésekben mit kellene tenni.

A cigányok és más betelepülő népcsoportok legnagyobb ellensége a gettósodás a másik a végleges leszakadás. Egyik a másikból fakad. Ezeket a veszélyes tendenciákat kell kezelni állami közpénzből, mert ez is mindannyiunk érdeke.
Amíg azonban ezek a rétegek szabják meg a választási rendszerben bizonyos pártok hatalomba kerülését - lásd Kuncze megélhetési bűnözésnek becézgetett aljas elszólását - addig nem lesz előrelépés, mert ez réteg nem képes egységes érdekérvényesítésre, könnyen ki és felhasználhatók, kiváló szavazóbázis lehet. Ez azonban csak továbblök a lejtőn mindannyiunkat.

***
@salamander: "mert szabályoz egy aránybeli kérdést"

Mit szabályoz, ha mindenki, aki akar elmegy regisztrálni?
@salamander: "Azonban megélhetési bűnözés nincs! Nem élhetnek egy társadalomban abból amiből tudnak, csak abból ami legális és amiből szabad! (Nagyon nem mindegy)."

Ezt próbáld meg elmagyarázni azoknak, akik Miskolcon, Ózdon a kohászatnál dolgoztak, és akiknek egyik napról a másikra megszűnt minden lehetőségük a munkához. Nem csak ők tehetnek arról, hogy ide jutottak. Átképzés? Mire? ki fizeti? Hol fognak dolgozni?
@félázsiai 2llkedő:
Hát nehéz veled:
Nos idáig aki akart az szavazni ment el. Most meg aki szavazni akar, az elmegy regisztrálni. Hopp ott van egy adminisztratív lépcső, ami jogvesztő hatályú időkorlátos is egyben...

Nagy a kavarodás a nyuggerek és a cigányok között mert úgy halom a sok komcsi nyugdíjas azt képzeli listára veszi őt a Fidesz, s nem kap majd nyugdíjat... Hát ez a szokásos stílus. Persze ebből egy szó sem igaz, de ezt a suttogópropagandát az ő szájízük szerint működteti a közélet. (Ma még)

***
@félázsiai 2llkedő:
"Ezt próbáld meg elmagyarázni azoknak, akik Miskolcon, Ózdon a kohászatnál dolgoztak, és akiknek egyik napról a másikra megszűnt minden lehetőségük"
--
Ezt nem én magyarázom el nekik, hanem a rendfenntartó hatóság, Ezzel nem lehet viccelni, nem lehet a társadalom egy részére legyinteni hogy "próbáld meg elmagyarázni" nekik. Magyarázza akinek Józsi az anyukája: A hatóságnak hivatalból kötelezettsége a bűnüldözés majd ők.

Mert aki nem törvényes úton igyekszik megélni az ellen a büntető norma fellép hiszen ezért hozták létre - elsőrendű feladata a más jogágak által szabályozott életviszonyok, a társadalom illetve a benne élő jogkövető polgárok vagyoni és testi épségének védelme.

Nem persze nem csak ők tehetnek sőt.
Ha figyelmesen olvastad amit írtam felelősség kérdése kapcsán talán a politikát említettem meg egyedül.

Nem lehet ezt a dolgot egy pillanat alatt beindítani és megoldani. Ezek sajnos történelmi távlatok.

A megélhetésüket azonban meg kell oldani - erre született a közmunka program de nincs rá pénz.

A Bűnözés erőteljesen növekszik a statisztika ellenére. (Vagyon és személy elleni erőszakos bűnözés nagyságrendekkel nőtt ezekben a régiókban.)
Ezért ezt a programot - amiről írtam lehető leghamarabb meg kellene kezdeni. A Fidesz azonban csak vacilál.

Nem átképzésről írtam, hanem egy koplex programról, ami együttesen tartalmazza az alapismereteket és a továbblépés lehetőséget választott szakmát. A lényege az a szigorú elkülönítésen van azoktól a csoportoktól, ahonnan a hibás magatartási szabályokat vissza vehetnék.
A pontozási rendszer a hatóság munkáját segítené a csoportosításhoz.
Kiváló rendőr, katona, továbbá más szakmunkákra képezhetők, illetve a tehetségesebbje mehet egyetemre. nem írom le részletesen, milyen rendszert (elég komplex) dolgoztunk ki ennek érdekében, mert ez nem a megfelelő fórum.
A fő vonalait már vázoltam.
A legfontosabb része hogy ebből a tespedő mocsaras állapotból ki kell mozdítani a társasságot és a államiság útjára még nem lépett csoportokat is el kell kezdeni domesztikálni hogy egy civilizált környezetben is megállják a helyüket.
Egyelőre ennyi - kicsit elszakadtunk az eredeti témától.
@félázsiai 2llkedő: Ez a rohadt mocsok az általános és teljes választójog ellen kampányol? Alig nácin? És itt lehet még mindig? Beszarok, komolyan.
@De hol van Columbo felesége?: Knauuusz? Az a liba, aki állandóan orgazmust sikított a Tótán, amikor Árpád írt valamit: folyton áradozott (meg magáról is, mekkora újságíró is), hogy Tóta legeslegnagyobb magyar újságíró, imádja őt olvasni,blablabla, már Árpádnak volt kínos,noha ő tényleg zseniális amúgy... Orica hülyét kapott tőle.

Mi viszonylag jóban voltunk a csajjal, aki már-már stefis jelenség volt az abusztditásában, így kíváncsi voltam rá valamelyest, aztán hamar kiderült, hogy ez a nő valódi. Mokány jobber katonatiszt férjjel, valami Rebeka nevű lánygyerekkel és előző házasságból való nagyfiúval alkottak családot, a csaj meg vadul és millió színes cerkával - ahogy folyton írta - angolul tanult: még Rodeo adott is neki feladványokat.

Aztán elkezdte, hogy emberek, nagy jó készül, Kumin, A KUMIN blogot indít. Na, húztam a szemöldököm, de hát elolvastam az elsőt, ne legyek előítéletes ugye. Kérdeztem utána a csajt, most én vagyok-e hülye, vagy ez a Kumin tényleg egy Orvbűn végbéldarab, ami kilóg onnan? Akkor elismerte, hogy ja, ja, kicsit nem objektív.

Aztán Árpád el az Indextől, most Mariann írt Kanuszról (pár dologban voltak rezonanciáik), de hogy látta, a Töröknél megint elcseppent a blogtulajra.

Úgy látszik, neki ez az erogénzónája, ami elég érdekes,én máshogy oldom meg. ;-DDDD.

Szóval ezek szerint, ezt pártolva már megint vad fideSSnyik lett, mert coming outolt anno Árpádnál, hogy volt ő megtévedt jobbos bárányka is a férje miatt.

Hát menjen csak regisztrálni és szarjon közben tűpárnát! (sünt nem, mert azokat szeretem és állatot nem kínzunk.) Remélem,közbe jön neki valami és nem sikerál ez egyszerű és Orvbűnjének kedves feliratkozás neki időben.

Ez a regisztráció mekkora aljasság és totál felesleges, ahogy én is logikáztam: ha hazug volt a nyilvántartás, ami alapján a FideSS kétharmaddal nyert, akkor az a választás hamis, minden akkori eredményt meg kell semmisíteni. De az önkoris legyaluló választásokét is, akkor is a hazug nyilvántartás alapján szavaztak a népek. Az is semmis. Vissza a babaruhát azonnal!!!

Ja ki akart emigrálni amúgy Angliába Kanusz akkoriban. Lehet, hogy onnan olyan nagyon lelkes, mert őt ez nem is érinti.
@salamander: "Nagy a kavarodás a nyuggerek és a cigányok között mert úgy halom a sok komcsi nyugdíjas azt képzeli listára veszi őt a Fidesz, s nem kap majd nyugdíjat... Hát ez a szokásos stílus."

Azt meg se próbáld nekem benagyarázni, hogy egy elvakult hívő, akinek Orbán, Gyurcsány, Vona, Meseházi az Isten, azok különbek a nyuggereknél, azok logikusan, ész érvek mentén gondolkodnak.

És kapaszkodj meg, azok a nyuggerek korábban orvosok, mérnökök, tanárok is voltak. A kor előrehaladtával nem lett belőlük csóró, gondolkodni képtelen, élősködő nyugger.

"Hopp ott van egy adminisztratív lépcső, ami jogvesztő hatályú időkorlátos is egyben..."

Tán csak nem "kordont" építünk? Mert ez egy szellemi "kordon". Kordont pedig Piktor lebontja.
@salamander: "A megélhetésüket azonban meg kell oldani - erre született a közmunka program de nincs rá pénz."

Ugye akkor néminemű közük nekik is van ahhoz, hogy kik is vezessék az országot? A fejük felett Te akarod eldönteni a sorsukat? Akkor hogyan akarod törvénytiszteletre nevelni őket, ha Te sem tiszteled az Ő akaratukat?

Karosszékből könnyű a másikat lenézni.
@salamander: "A Bűnözés erőteljesen növekszik a statisztika ellenére. (Vagyon és személy elleni erőszakos bűnözés nagyságrendekkel nőtt ezekben a régiókban.)
Ezért ezt a programot - amiről írtam lehető leghamarabb meg kellene kezdeni. A Fidesz azonban csak vacilál."

Talán először meg kellene teremteni a lehetőségét annak, hogy el tudjanak menni dolgozni, azaz munkahelyet kellene teremteni ezeken a területeken. Oszt ha van munkahely, de még sem akarnak dolgozni, akkor lehet szankcionálni. Fordítva nem működik.
@salamander:

Pardon, Nekem semmit nem írtál, semmit sem cáfoltál.

Csak pár dolgora reagálok, ha szabad.

Szóval, szerinted is cenzus. Miért is kell ez? Továbbra sem tudom, pedig többedmagammal hónapok óta keresem rá a választ...

Hogy mi a legitim? Az egyéni jelöltként bejutott képviselő, avagy az Alkotmánybíróság?
Jó kérdés.

No, és a Köztársasgái elnök? A kormány? Ők legitimek? Őket sem a nép választjaa, ha, jól tudom. Viszont a nép által választott képviselők választják, így legitimitásuk talán megvan.
Szóval legitimitás?
OK, gyerünk tovább. Legyen népszavazás, döntse el maga, akarja-e a regisztrációt vagy sem.

Szavazatok közti differenciálás?

Melyik ér többet: egy kiváló hegesztő-esztergályos, CNC - és mestervizsgával, vagy egy botcsinálta, szakbarbár könyvátoros-népművelő? Miért nincs rögtön szorzó? Egy orvos, avagy egy elméleti fizikus kapjon-e 2,1-tizedes multiplikátort?

És akinek 5 nyelvvizsgája van? Ő mit kap (japán, kínai, arab pluszpont, a viszont zsidó mínusz?). Csak kérdezem.
Vagy 2 diplomája és 3 szakmája? (de egyébként taxisofőrként dolgozik?

Diplomás anyáknak +1 szavazat? Figyu, ez már Móka Miki kategóriája!

Voltak olyan kolléganőim (magas arányban), akik (részben) gyed mellett másoddiplomáztak, de egyébként picsogó idióta libák voltak (pardon, de tényleg) - a kisgyerekük az első lehetésges alkalommal ment a bölcsibe (kell a pénz és karrier, naná).

Mi ér többet? :

1 diploma + 2 gyerek?
2 diploma + 1 gyerek?

Melyuk kar?
TTK?
BTK?
GTK?
ÁOK?

Melyik gyerek?
Fiú?
Lány?
2 fiú= 3 lány?
2 lány= 3 fiú?

Melyik szakma/munkakör?
FIDE nemzetközi nagymester sakkozó 2785 ÉLŐ ponttal?
Orvos, aki egyébként soha nem ült betegágy mellett és nem volt kutató sem?
Jazz-konzit végzett dobos?
Asztalos?
Hegesztő?
Avagy a betanított munkás? (hiszen e felé megyünk, nem?)

Melyik nyugdíjas?

Aki most ment nyugdíjba a NAV-tól (az egyik ügyfélszolgálaton volt évtizedekig előadó)?
Aki most ment nyugdíjba, mert 64 évesen hirtelen túlkoros bíró lett?
Vagy aki 10 éve nyugdíjas, de egyébként egész életében egy TSZ-ben nyomta egy kombájnon?

Mindezt nem gondolhatod komolyan.

Az IQ nem végzettségfügő, a műveltség pedig mg Márai szerint is veszélyes dolog.

Bármennyire is hihetetlen, nem lehet a szavazókat klaszterekbe szorítani, mert nincs olyan, hogy átlagszavazó, nem találsz határokat, így nem is tudsz IGAZSÁGOSAN osztályokat képezni belőlük.
Ha mégis képzel, mindig lesznek, akik szerint a választás illegitim, mert őket sérelem érte.

De ha már: szerinted a T. házban bent ülő ligitim képviselők, akik báb módjára szavaznak, ők mennyire károsak? Őket nem kellene multiplikátorral felruházni?
Jár-e mondjuk pozitív multiplikátor annak, aki bizonjyíthatóan rendelkezik civil múlttal, és büntessük-e azt a képviselőt, aki egyből a suliból került be a Parlamentbe? A választásnál figyelmbe vesszük-e ezt?

A jelöltnek egy diploma, B-nek szintén, de B elvégzett egy gombavizsgáló tanfolyamot is (különben is, ő -plagizált?- Dr. PhD., ami többet ér, bi-bi-bi), így egyenlő szavazatszám mellett ő jut be a T. Házba?

Kivitelezhetetlen.

Tetszik nem tetszik, ugyannyit ér özv. Szedlacsekné Kovács Manyi néni jászladányi lakos szavazata, mint mondjuk sz MTA elnökéé.

A legigazságosabb, ha minden szavazat 1-gyet ér.
Legyen olyan az oktatás és a politikai közbeszád színvonala,hogy egy 18 évestől és egy 70 évestől is elvárható legyen, hogy kellően értse, miről is szavaz. A poltikustól pedig legyen elvárható, hogy ne hazugságokkal plakáétozza fel a BKV járatait, pláne ne az én pénzemből.

Végezetül: azért, mert valaki másként gondolkodik, más aspektusból látja a dolgokat, még van füle, van szeme, hall és lát.
@salamander: "Mert aki nem törvényes úton igyekszik megélni az ellen a büntető norma fellép hiszen ezért hozták létre - elsőrendű feladata a más jogágak által szabályozott életviszonyok, a társadalom illetve a benne élő jogkövető polgárok vagyoni és testi épségének védelme. "

Igazad van, lehet jogkövetve éhen halni.

Próbálj meg egy kicsit úgy gondolkodni, hogy egyszer remélhetőleg Te is leszel nyugdíjas, esetleg úgy, hogy a mostani életszínvonalad egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot vesz (nem a Te hibádból), esetleg úgy, hogy valami okból magatehetetlenné, kiszolgáltatottá válsz, de szellemileg megmaradsz annak, ami most is vagy. Mit szólnál ahhoz, ha a fejed felett döntenének a sorsodról?
Miért vetíted ki a Te gondolataidat egy másik emberre, hogy ő mit is gondol?

Idéznék Müller Pétertől egy gondolatsort. Érdemes bele gondolni:

""""A kezdő sakkozó csakis a bábukat látja. Mondhatnánk úgy is hogy
materialista. Azt képzeli, hogy "csak az van, amit a szememmel
látok, s a kezemmel megfogok!" Ez az elképzelés alakítja ki
elveit, gondolkodását és harci stratégiáját. Maróczy nagymester
már két szinten lát: látja a fényes bábukat, de látja a bábukat
mozgató erővonalakat is. Vagyis látja azt is, ami a másik számára
nemcsak láthatatlan, de elképzelhetetlen is. Ha majd a gyakorlati
meditáció során lefordítod magadnak ezt a példát, két dolgot még
tudnod kell: Az egyik az, hogy a nagymester az erőket akkor is
látja, ha lehunyja a szemét. A másik pedig az, hogy ha viszont
ránéz a táblára: a "valódi" bástya és a "valódi" futó mindig
pontosan ott lesz, ahol azt a képzeletében látta! Ha odanyúl,
éppúgy meg tudja fogni a figurát, mint az ellenfele. Vagyis a
materiális világ mindig pontos megfelelésben lesz mindazzal, amit
ő képzelt vagy látott, s állandóan módja van arra, hogy
elképzelésének hitelességét igazolja!
Ha a figura nem ott lesz, ahová ő képzelte, akkor rosszul
képzelte el! Vagyis nem a valóságos helyzetet látta lelki szemei
előtt, hanem valami mást, képzelete becsapta őt - egyszóval:
képzelgett csupán. A sakkban ezt úgy hívják, hogy elnézte a
partit.
Ez akkor szokott előfordulni, ha a játékos nála erősebb
versenyzővel kerül össze. Ez a harmadik versenyző - aki még
mélyebb, meditatív szintről látja a küzdelmet - annyival tud
többet, hogy nemcsak a figurákat és az erővonalakat látja, de azt
is, ami Maróczy nagymester fejében lejátszódik, s egy villanásnyi
idő alatt felismeri, milyen stratégiával akarja megfogni őt.
………..
Leírtam a kezdő sakkozó helyzetét, de még adósod vagyok valamivel. Nem beszéltem
még arról a katarzisról, amelyet a második sakkozó, Maróczy
nagymester él át. Ő is képzeletének a rabja!
Az erővonalakat ugyan lehunyt szemmel is látja, s a karma ok-
okozati összefüggéseit is tévedhetetlenül felismeri. Valamit
azonban ő sem lát: az ellenfele lelkét! És ezért azt képzeli,
hogy a parti úgy alakul, ahogy azt eltervelte. És mégsem úgy
alakul, mert a válaszlépések keresztülhúzzák a számításait.
Ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedjen, el kell oszlatnia azt
az elképzelését, amelyet a másikra rávetít, s fől kell ismernie,
hogy a sakk nem pusztán "erővonalak", de két bonyolult lélek
csatája is. Bele kell hatolnia, meg kell ismernie ellenfelének
titkos gondolatvilágát: ez pedig nem megy másképp, csak úgy, ha
eggyé válik vele - vagyis, ha megszereti! Hiába az ellenfele!
Ahhoz, hogy valakit valójában megismerjek, nem elég elképzelni,
hogy én mit tennék az ő helyében, mert ő egy másik ember, egy
másik erőrendszer: mást lát, mást gondol, mást képzel, mint én.
Át kell élnem őt, s énem minden rögeszméit levetve "ővé kell
válnom, bele kell bújnom, mint a szerelmes: csakis ekkor tudom
megnézni a partit az ő szemével is! Ehhez föl kell adnom az
énemet.
Amíg ez a nagy misztérium nem történik meg, mindenfélét képzelek
róla, ami valójában nem úgy van! Azt képzelem, hogy ő ezt meg azt
gondolja, ezt meg azt tervezi, rávetítem saját föltevéseimet,
előítéleteimet, vágyaimat, még gyengeségeimet is - s kiderül,
hogy ő egyáltalán nem olyan, amilyennek képzeltem.
Nem valóságos emberrel küzdöttem, hanem főként saját képzeletem
teremtményével. Vagyis, ha magasabb szintre akarok lépni: el kell
oszlatnom az elképzeléseimet. A cél: a tisztánlátás.
Ez pedig nem más, mint az abszolút szeretet."""

/Müller Péter: Isten bohócai/
@De hol van Columbo felesége?:
"Hogy mi a legitim?"

Legitim-e a jelenlegi tákolmány? Legitim-e a jelenlegi parlament?
@De hol van Columbo felesége?:

Ha sok szövegelés mögé szeretnéd elbújtatni bizonytalanságod akkor majdnem sikerült.

Talán törekedhetnél a lényegre mert ennek a szájmenésnek és szófecsérlésnek sem alja sem teteje nincs.

Főként úgy, hogy már az elején kijelented ex Cathedra: nem bizonyítottam semmit nem cáfoltam semmit... és utána a végeláthatatlan zagyva indoklás.

***
@félázsiai 2llkedő:

Az hogy én beleképzelem magam valakinek a helyzetébe, az az objektív helyzetértékelésen nem változtathat. A bűncselekményből szerzett megélhetést nem lehet támogatni/elfogadni.
A kiszolgáltatottságot ebben a helyzetben nem lehet érként felhozni.

***
@salamander: "A bűncselekményből szerzett megélhetést nem lehet támogatni/elfogadni."

Senki nem támogatja/fogadja el.
Viszont tüneti kezeléssel semmit nem érünk el. A miértet kellene végig gondolni. Ezért írtam azt, hogy először a feltételt kell megteremteni, és utána lehet szankciókat meghatározni.

"A kiszolgáltatottságot ebben a helyzetben nem lehet érként felhozni. "

Tudod a kisolgáltatottaknak nincs olyan lehetőségük, hogy saját maguk szavazzanak a bérükről, ha valami törvénybe ütközik, akkor nincs lehetőségük törvényt módosítani, esetleg nem tudják az alkotmányt módosítani, hogy a cselekményük törvényes legyen.
@salamander:

Pardon: nekem valóban nem bizonyítottál, cáfoltál semmit (eredeti kommentem e témában nem is neked szólt).
Ha viszont úgy érzed, hogy az általam itt (másnak) leírtak tévesek, vagy korrekcióra szorulnak, akkor kérlek, tedd meg, hogy nekem cmíezve érvelsz, valóban kíváncsi vagyok.

Amit én tettem: érdemben reagáltam állításaidra (szavazati jog, plusz szavazat, satöbbi), miszerint szerintem ezek a témák miért nem kivitelezhetők úgy, ahogy írtad (illetve ehhez hozzáűtettem más vonatkozásokat is).

Értékelheted zagyvaságnak, én viszont értékelhetem úgy, hogy te az án állításomra nem adtál releváns választ. Sőt, írhattam volna neked azt is, hogy amit írsz, zagyvaság.
De nem ezt tettem, hanem példákat, érveket próbáltam felhozni, miszerint szerintem az általad leírtak miért nem kivitelezhetők.

Szóval.
A regisztráció szerintem felesleges, jottányit sem visz közelebb egy jobb választási rendszerhez.

És szerinted? A burkolt személyeskedésen kívül van valami objektív is, amit megosztanál?
@félázsiai 2llkedő:

Igen, szerintem legitim.

az új választási törvény azonban pont a legitimitás ellenébe mutat (szerintem). A regisztráció felesleges, az eredményességi korlát pedig szintén nem olyan intézkedés, ami a legitimizációt erősítené.

Mások vagyunk, másképpen értékeljük a dolgokat, de szerintem akkor jűrunk el helyesen, ha nem akadályozzuk, hanem segítjük a minél magasabb részvételi arányt és azt, hogy a választáson győztes párt(ok) valóban egy többség véleménye alapján kejanak jogot kormányalakításra.

Mindez pártoktól és oldalaktól függetlenül is érdekünk, szerintem.

Van aki érti ezt, van aki nem. S van, aki érveket hoz fel e témában, s van, aki nem (de azért jól odamond).
@De hol van Columbo felesége?: "Igen, szerintem legitim."

Mitől az?

Mert megszavazta kétszázvalahány ember?
A jelenlegi parlamentet az előző alkotmány szerint választottuk, arra az alkotmányra esküdtek fel. Ha új alkotmány készül, akkor a parlamentet fel kell oszlatni, és új választásokat kiírni az új alkotmány szellemében. Az új választás szentesíti az alkotmányt. Másik lehetúség a népszavazás.
@félázsiai 2llkedő:

Érdeks felvetés. Nem értek a joghoz, a választói joghoz pedig különösen nem.

Az azonban bizonyos, hogy a mostani kormény demokratikus úton megálasztott kormány, tehát maga a kormény legitim. AZ új alkotmányt legitimizálná egy népszavazás, vagy egy alkotményozó nemzetgyűlés.

A mostani alkotmánnyal szerintem az a baj, hogy nem nyugszik széles társadalmi konszenzuson, ráadásul, még egy éves sincs, de már háromszor hozzányúltak azok, akik létrehozták. Mondjuk ez kicsit möbius-szalag szerű, hiszen egy legitim parlament és kormány alkotta - igaz, felemás módon.

Alkotményozni tőlünk jobb országokban nem így szoktak, ha jól tudom, akkor például Hollandiában majd 10 éves vita előzte meg.

HA azonban elfogadjuk, hogy ezt az alkotményt egy új választás legitiomizálja, és tegyük fel a most ellenzékben lévő pártok valamelyike, vagy koalíció nyer, akkor nekik az eső dolguk az lesz (hiszen nem tetszik nekik),hogy új alkotményt alkotnak és kezdődik minden előlről.

Ismétlem, nem értek ehhez, de a mostani PArlamentet és korményt legitimnek tartom - pont emiatt nem értem, hogy mi szükség a mostani status quo-t eredményező választási rendszer ilyen nagyfokú -és szintén felemás- átírására.
Talán: a hatalom megtartása 2014-ben?

A kérdés az, hogy egy demokratikus úton megválasztott kormány korlátozhatja-e a demokráciát - erre jön a szokásos mantra: felhatalmazásuk van.

De visszatérve: a kérdés jó. Talán Fabius, aki nálam sokkal jártasabb e témában, választ ad neked erre.
@De hol van Columbo felesége?: "Az azonban bizonyos, hogy a mostani kormény demokratikus úton megálasztott kormány, tehát maga a kormény legitim."

Legitim volna, ha a korábbi alkotmány alapján működne.
A korábbi alkotmány is azért lett ideiglenes alkotmány, és azért maradt benne az eredeti szám, mert népszavazásra kellett volna bocsátani.

Hogy egy kicsit megvilágítsam a dolgot:

Leülünk kártyázni egy bizonyos játékszabály alapján. Játszunk szépen, majd amikor Gipsz Jakabhoz kerül az osztás joga, akkor ő nekilát módosítani a szabályokon, (főleg amikor a lapjait már látta), és azt mondja, akkor így játszunk, tök mindegy, hogy mi alapján került hozzá az osztás joga.
Ezt a gondolkodást a gyerekeknél tapasztalhatod, amikor is a gyerek határozza meg, hogy az adott pillanatban éppen nem a piros az adu, hanem a zöld. A szülő ilyenkor csak mosolyog, és hogy a gyereknek örömet okozzon, aszerint játszik.
Ebből a korból mi már kinőttünk, elvégre elmúltunk húsz évesek.
@félázsiai 2llkedő:

Értelek, ezzel nincs gond - de a dolog közjogi részéhez nem értek.

A mostani választási törvény módosítással több pontban nem értek egyet (van, amivel igen), leginkább az érvényeségi küszöb és az általános regisztráció az, ami számomra nem tűnik jónak.

Nem olvastam vissza kommenteket, de valami hasonló vitába keverdtél te is, ha jól értem.

Szerintem mi nagyjából azonos véleményt képviselünk. Ez számomra már korábban is, más topicokban is kiderült.

/Viszont, ha valami normális észérved, hogy a regisztráció miért jó, akkor kérlek, oszd meg velem, hátha te többet tudsz erről (katál esetleg valakitől erre nézvést nmegfelelő választ, mert nekem ilyet nem sikerült beszereznem, több blogon sem./

Üdv:
Zb.
@De hol van Columbo felesége?: "(katál esetleg valakitől erre nézvést nmegfelelő választ, mert nekem ilyet nem sikerült beszereznem, több blogon sem./"

Nekem sem sikerült választ kapnom.

/A Müller Péter idézet az, amire korábban utaltam a korábbi avataroddal kapcsolatban/
@félázsiai 2llkedő:

Nahát, tényleg! Köszönet!
/Bevallom, nem ismerem Müller Péter munkásságát, de gondolatai nagyon jól írják le a dolgok mibenlétét. Maróczy egyébként nagy sakkozó volt, mondhatom róla mások után: művésze a játéknak./

Más:
A betűk elgépelése miatt bocs, tudom, roppant zavaró lehet. Igyekszem javulni, de elég mélyről kell feljönnöm...

Még másabb:
Látod, írsz valamit, amire reagálnak páran, néha kevesen. Írhatsz rosszat, vagy akár bizonyos szempontból védhetetlent - ez nem baj, emberből vagy. A baj az, mikor mások védhetetlennek, zagyvaságnak titulálják at, amit írsz, de nem tesznek hozzá semmi mögöttes dolgot, miért gondolják úgy, ahogy.

Salamander blogtársunkban a szavazatok differenciálása merült fel.
Szerintem ez kivitezhetetlen, mert nem lehet igazságos osztályokat/halmazokat alkotni, hogy melyik csoporté mennyit érjen, s mi legyen köztük a szorzó.

Előfordulhat, hogy valakire adott körzetben kevesebben szavaznak, de mégis ő nyer, mert rá többen szavaztak olyanok, kiknek szavazata többet ért egynél - máris sérül az az elv, hogy adott körzetben a többség akarata érvényesül.

De jó, játszunk el a gondolattal, ne csak a bábukat, hanem az erővonalakat is figyeljük - ahogyan Maróczy mester teszi azt Müller Péter írásában, azaz legyen: a diplomás szavazó voksa legyen 1,5, míg egy szalmunmkásé 1. Mennyi legyen egy diplomás 2 gyerekes anyáé? ér annyit, mint egy szakmunkás 4 gyerekes apáé?
Lépjünk túl eme erővonalon, és menjünk tovább: a képviselőknél is játsszuk le ugyanezt: köztük is van, aki diplomás és lehet olyan, aki nem, vagy lehetnek, akiknek több diplomája van, plusz anya és gyereke is van: meliyk szavazat mennyit ér?
(Az pedig, hogy a diploma milyen, melyik egyetem adta ki és milyen minősítéssel, már csak hab a tortán).

Miután adott a parlamenti létszám, előfordulhat olyan törvény, amire megvan az 50%+1 fő szavazat, tehát egyszerű többséggel átmegy, de figyelembe véve a szorzókat, kiderül, hogy mégsem, mert az 50%-1 fő szavazat multiplikátora jobb.
Mire mennénk ezzel?

No és, ab ovo: hogyan lehet egy alapjog (szavazati jog) értéke más és más, attól függően, hogy ki vagy?

De tudom, ez csak zagyvaság. Na ja. Akár csak Bobby Fisher, vagy Kaszparov játéka a sakkban, ugye?
@De hol van Columbo felesége?:
Ha már játszunk a gondolattal, akkor a felelős forinthiteles többet ér a felelőtlen devizahitelessel szemben?
Egy Pataki Atti szavazata többet ér, mint Lópiczi Gáspáré, aki csak egy ötven négyzetméteres lakást tudott megvenni a forinthiteléből? Melyikük az, aki felelősebben gondolkodik?
@félázsiai 2llkedő:

:-), ez jó.

Még tovább:

adott két 50 év körüli anya, mindkettő 2 gyerekkel.

Az egyik anya szakmunkás, de mindkét gyerekéből orvost nevelt (akik itthon magyarokat gyógyítanak, bruttó 147 ezerért), míg a másik anya diplomás ugyan, de az ő gyerekei nem diplomáztak, mert a jólét/lehetőség hevében elmentek külföldre hajóra és kaszinóba dolgozni, jó pénzért.

Melyik anya szavazata erősebb?

A sor tetszés szerint folytatható, és vélhetően soha nem jutsz reális és valós megoldásra.

Erre próbáltam rávilágítani, de nem jártam sikerrel, sajnos.
@De hol van Columbo felesége?: "A betűk elgépelése miatt bocs, tudom, roppant zavaró lehet."

Számomra nem zavaró, mivel én se mindig találom az angol billentyűzeten a megfelelő gombot.
"de elég mélyről kell feljönnöm..."
A nicskneved miatt?
@félázsiai 2llkedő:
"A nicskneved miatt? "

Mire gondolsz? Bocs, ezt most nem értem...
:-).

Egyébként amiatt, mert elég gyakran cserélek fel betűket, jellemző rám, hogy elgépelek szavakat. Nem tanultam gépírást és nem Word-ben írok, és gyakran nem is olvasom vissza, amit írok.
@De hol van Columbo felesége?:
A mélyről feljövést kapcsoltam a feleség kereséssel.
Ezek szerint félre értettem. Ez megnyugtat.
@félázsiai 2llkedő:

:-), jogos, de közben már kapcsoltam.

Egyébként a nick belső poén, volt kollégáim zrikálásából ered.
@De hol van Columbo felesége?:
Nos, úgy látom, megen nem váltottuk meg a velágot. A védők elmenekültek.

Ezért elköszönök. Találkozunk majd egy másik blogon.

Üdv, a legközelebbi viszont látásra!
itt csend van, míg a másikon ömlik a szenny, ez is továbbgondolásra érdemes:

Pénzcentrum Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!
Az informatikai ágazat a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb prédája.

www.penzcentrum.hu/adozas/megszolalt_matolcsy_jobbkeze_jon_az_uj_ado.1034751.html
@74. Vladys:
"Szerintem egy tisztább választást tesz lehetővé+ felelősségteljesebbé, "felnőttebbé" teszi a társadalmat. Én ezt gondolom és ezért támogatom. Elfogadom, hogy számodra ez elfogadhatatlan, mint Fábiusnak írtam a hiszti méretét nem értem."

Igazad lesz a tavoli jovoben: mikor elektronikus ugyintezes eppen olyan egyszeru lesz, mint felkapcsolni a villanyt. Felteve, ha a villany felkapcsolasa egyszeru lesz majd....mert sok helyen nem az.
Az en esetemben a regisztracio egy perces nyug csupan...sokaknak, az epp szetveres...bocs, atszervezes alatt allo kozigazgatas berkeiben ugyanezt megtenni tobb faluval arreb...haaat, nekem nem tunik egyszerusitesnek. A valasztokat "nevelni" nem regisztracioval kell, hanem tudatos politikaval: nem igeretekkel, melyek betarthatatlanok. Ha felnottkent kezeljuk a tarsadalmat, elobb-utobb fel is fog noni. Akkor majd lehet regisztralni, es szavazni: on-line, elektronikus alairassal, a szemelyibe epitett egyedi csippel.
@félázsiai 2llkedő:

Kár, hogy a valódi, megdönthetetlen érveket most sem ismerhettem meg. De nem először fordul ez elő, már meg sem lep.
Ha egy védőnek módja van védeni az álláspontját (és van, miért ne lenne), akkor tegye meg, pláne, ha erre kérik is - no mindegy, a világot egyébként se mi fogjuk megváltani.

Minden jót, viszlát és üdv!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem lett volna itt se csend, de végül (vagy egyelőre) az lett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jó, de a zagyvaságaimat felejtsd el, ez csak a hétfő miatt van!

:-O.
@De hol van Columbo felesége?: olyan vagyok mint a zinternet, nem felejtek és nem törölhető max. elpusztítható ;)
@félázsiai 2llkedő:

Köszönöm, ez aranyos, és szíves engedelmeddel le is nyúlom a mondást, tetszik; de most tényleg nincs kedvem mosolyogni. /Nem a hétfő és nem a Varánusz (másik topicon folyó vita) miatt./

Biztosan levetted, Cirbinek írt kommentem nem volt komoly, csak próbáltam elbagatellizálni, miszerint hiába koptattam a klaviatúrát, vitapartnerem idő előtt eltűnt...
@De hol van Columbo felesége?:
"Ismétlem, nem értek ehhez, de a mostani PArlamentet és korményt legitimnek tartom - pont emiatt nem értem, hogy mi szükség a mostani status quo-t eredményező választási rendszer ilyen nagyfokú -és szintén felemás- átírására. "

Mosolygós szép keddet Zb!

Találtam egy írást, olvasd el.
www.hvgorac.hu/sites/portal/default.aspx?page=journal&article=alkotmanybirosagi_szemle_2011_1_58.htm

Az utolsó rész nagyon megfontolandó:

"az idős, s kora okán – ha konzervatívvá nem is, de – mérsékeltté váló Rousseau a mindenképpen új alkotmányra vágyó lengyel hazafiakat figyelmeztette. „Drága lengyelek – írta –,1 legyetek óvatosak! Vigyázzatok, nehogy a jobbításra irányuló vágyatok rontson a helyzeteteken! Amikor arról álmodoztok, amit nyerni szeretnétek, sose feledjétek el, hogy mit veszíthettek! Javítsátok ki, ha lehetséges, alkotmányotok visszáságait, de ne vessétek meg azt az alkotmányt, ami azzá tett benneteket, amik vagytok!”"
@félázsiai 2llkedő:

Szia,

köszönöm a linket, a kiragadott részt megismerve érdekesnek tűnik. Okvetlenül elolvasom.

Most azonban felvértezek
mert hamarosan értekezek
remélem kiderül, értek ehhez
Hív a GDP termelés mókuskereke
Nem tehet mást az ember gyereke

Ami egyébként szintén közös bennünk:

A sört én is szeretem (mértékkel) és a mat.-fiz. nekem is kedvelt témám, ha nem is teljesen szakmám.

Köszönöm, és Neked is szép keddet!

Üdv:
Zb

Ps.:
Oktondi kihívónk mára sem jöttek vissza, valóban eltűntek...
@félázsiai 2llkedő:

elolvastam az írást - kíváncsi vagyok arra, mit gondol most a szerző.

Abból, amit 2011 évelején írt, én azt olvastam ki - illetve értelmezhető ez a mostani história úgy is -, miszerint nincs akkor a nagy baj Orbán alkotmánymódosítgatásaival...

Köszönöm a linket-cikket, érdekes oldal egyébként...
@De hol van Columbo felesége?:
Hi!

Az is kiolvasható, hogy nem szükséges 2/3, és főleg nem két egymás utáni 2/3 ahhoz, hogy kukába kerüljön a tákolmány.
süti beállítások módosítása