Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.01. 05:13 Fabius

Orbán: a nép nem hisztizik, hanem regisztrál!

Kedves Népem!

Tündérbogaraim. Így állunk? Így? Pofáztok és szembeszegültök? Lármáztok, elégedetlenek vagytok és a beletörődés  kompromisszum legkisebb jele nélkül képesek vagytok még mindig ezen a regisztráción műbalhézni? 

Lárifári! 

Nem megmondtam elég világosan, hogy lesz alkotmánybírósági kontrollja majd nem lesz alkotmánybírósági kontrollja most lesz alkotmánybírósági kontrollja, és hogy ez a fassetuggya a hivatalos álláspont? Mit lehet ezen nem érteni? Hagyjatok má' békibe! Felkelek hajnalban, hogy a Kossuthon a saját számból hallhassátok Az Évszázad Bullshitjét mikor azt mondom: "a választási regisztráció nem alkotmányellenes, hisz maga az alaptörvény szabályozza" - ti meg képesek vagytok azzal jönni, hogy háde' én írtam bele? Jó, ez tényleg egy epikus mondat, de nem veszitek figyelembe a mentő körülményt, hogy a habonyárpi éppen akkor szakított a kapócszsókával mikor nekem szöveget kellett volna írjon. Tehetséges a csávó, de szerelmes szakítós sms-t és rádióban is szalonképes szöveget írni egyszerre azért ő sem tud. Ha ti ennyire nem vesztek figyelembe semmit, akkor a frász fog legközelebb hajnalban kelni a kedvetekért. 

Meg különben is. A héten leküldtem Gulyás Gergő barátomat a nép közé megmagyarázni, hogy egyenlőség testvériség, a levélben szavazás lehetőségének megvonásával mi nem különböztetjük meg a hazai 8 millió választójogút a határon túli 3-400 ezertől, ez mindössze egy aprócska és jelentéktelen technikai különbség. Ettől még mi -és én személyesen különösen - ugyanúgy szeretünk ám mindenkit. Erre mi a hála?? Van aki azzal jött ott is, hogy a regisztráció elutasítottsága 80%, és szegény Gergőkém csak a Mráz Ágostonkámék Nézőpont Intézetére hivatkozva tudta ezt a ronda nagy számot valahogy 70%-ra kozmetikázni. Szegény Gergőkém úgy belezavarodott a mesedélutánba, mint Kusza Szem a tízes számrendszerbe, és kibökte azt is, a mi választási rendszerünk nem a szocialistáknak - és egyéb ellenzéknek - fog kedvezni. 

De mondom újra: valaki biztos elküldi a regisztrációs törvényt Stumpf Pistinek láttamozásra kontrollra, ha nem mi akkor a majdvalaki. Tuti lesz kampányfilm, ötletemet már meg is osztottam a témafelelős Andy Vajnával, mégis csak ő a legalkalmasabb, hogy a regisztráció-romantikát mozgóképesítse. Szóval úgy tervezem, az Alkotmánybírók jókedvűen szökellve, optimizmust sugározva, kéz a kézben ugrándozva, térdig kutyatejben gázolva és pillangókat kergetve átkelnek Mészáros Lőrinc valamelyik legelőjén és megcélozzák a felcsúti körjegyzőséget. Én a szokásos sétámról térek éppen vissza, mert szétzavartam az önkényes földfoglalókat és ellenőriztem, hogy Váradi András egyszeri juhász alól sikerült-e már a szart is a tervezett ütemben kilopni, mikor rálépek egy hangyabolyra és hirtelen magasabb leszek, mint a betyárkóró. Kitárul a látóhatár, észreveszem kedves barátaimat és pajkosan, töretlen optimizmust sugározva magam is utánuk iramodok, mert regisztrálni - egyperces - boldogság. 

orbán-regisztráció.gif

Remélem a buckaugró tömzsi testem látványa olyan hatással lesz rátok, hogy ti is kedvet kaptok majd a regisztrációs pultokhoz szaladásra. Garantálom retinátokra ég majd a látvány, talán akkor beletörődtök a megváltoztathatatlanba megkötitek velem ezt az apró kompromisszumot - amiért nem kaptok semmit. Jó lenne, ha megértenétek végre, hogy az akadályugrással kibővített demokratikus lehetőség a ti érdeketek és nem a miénk. Mi értetek hajtunk, hogy mindenetek meglegyen, de az én türelmem, bölcsességem, belátásom és jóindulatom sem végtelen.  

Hajrá Magyarország, a nép nem pofázik, magyarok!

Csókpuszi, Viktor 

850 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr384940782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol tűnik el a pénzed? 2012.12.02. 00:13:01

December 9-e a Korrupcióellenes Világnap. Az ENSZ-közgyűlés 2003. október 31-én elfogadott korrupcióellenes megállapodása rendelkezett a korrupcióellenes világnap megtartásáról, hogy ráirányítsa a figyelmet a jelenség romboló hatására, és hatékonyabb f...

Trackback: Tarkónlövős plakát újratöltve 2012.12.01. 13:52:48

Az oroszok kimentek, a szellemük itt maradt, így  2014-ben ismét aktuális lesz az 1990-es kampányplakát a “Továrisi Konyec” felirattal. Megterveztem, tarkót is találtam hozzá. Az köztudott, de azért megemlíteném, hogy a Fidesz propagandájáv...

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.01. 13:48:13

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált kemény magot. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Absz...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.01. 11:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Közös ügyünk, a felcsúti trágya 2012.12.01. 08:47:11

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy olyan országban fogunk élni, ahol a toalettre nemcsak belülről - ugye az illem kedvéért - hanem kivülről is zárat kell szerelnünk. Mert aminek szaga van, azt viszik, gyakorlatilag ez a legelső és zsigerből j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@74. Vladys: Lécci nekem írd le ötvenegyedszer, ha lehetséges.
@74. Vladys: ha még azt is hozzávesszük, hogy eleve a központi nyilvántartás kinyírását is akkor vette elő bulvártóni, amikor már végképp semmi ötlet nem volt.

Ami megint nyilvánvalóan egy kb arra való dolog, hogy kitömjenek egy baráti vállalkozót.

A kevésbé hozzáértők számára elmondom, hogy élérhetőség szempontjából az teljesen mindegy manapság, hogy az adatok egy, vagy 100 darab szerveren foglalnak helyet. Tehát szinte tök mindegy, hogy van egy központi nyilvántartás, vagy 100 szerveren szétszórva ugyanaz az adatbázis. A sebesség és biztonság szempontjából fontos, de a magyar központi lakcím nyilvántartás azért nem lehet egy brutálisan nagy és az ügyintézések sebességét nézve biztos nem fut be rá percenként 1 millió adatlekérés.

Egy nagy különbség van: a központi nyilvántartásnak kb. ugyanolyan az infrastruktúra igénye, mint mondjuk 19 megyeinek egyenként. Könnyű kiszámolni, ha 1 szervernek a kapcsolódó cuccokkal x forint a költsége, akkor 19 szervernek 19x :)

Kínzó kérdés: bulvártóni hüje, vagy tolvaj?
@félázsiai 2llkedő: Tisztítja a választást, pontosabbá teszi, és segíti a társadalom "felnőtté" válását. Dióhéjban ennyi.
@Dövan: FIDESZ-nél már megszoktuk, hogy mindent kiszervez haveroknak, ahogy az MSZP-nél is. Pár éve már ez megy.
@74. Vladys: Akkor most megpróbálom elmagyarázni. Van egy alapjogod, amivel idáig tudtál élni anélkül, hogy aktív közreműködő lennél. A nem szavazás is pld. a szavazati jogoddal való élés. Ezzel a törvénnyel a szavazati jogod visszaszerzéséért kell tenned. És , aki azt állítja, hogy egy perc a regisztráció az vastagon hazudik! Másrészt megkérdezném a vezér mindenféle hülyeségről hülye levelekkel bombázta a jó népet, most miért nem tud kiküldetni egy regisztrációs levelet, amiben az állampolgár tudna regisztrálni?
Hát csak Ti hisztiztek!
A regisztráció nagyon rendben van.
Nézzük miért: a szavazóképes állampolgárok száma kb. 8 millió fő.
Ebből kb. 3 millió nyugdíjas, 1 millió cigány, 1 millió komcsi közalkalmazott és segélyből élő tetű.
Marad kb 3 millió tisztességes adófizető dolgozó állampolgár. No nekik rendben van a regisztráció.
Mi a probléma?

***
@74. Vladys: "Tisztítja a választást, pontosabbá teszi, és segíti a társadalom "felnőtté" válását."

Miért tisztíccsa a választást?
Miért teszi pontosabbá?
Mennyiben segíti a társadalom "felnőtté" válását?
@balfék: "most miért nem tud kiküldetni egy regisztrációs levelet, amiben az állampolgár tudna regisztrálni?"

Mert a lakcímnyilvántartás 90%-a hamis. Ezt már a korábbi hozzászólótól tudhatod.
@balfék: A 13. havi nyugdíj is alapjog volt, mindenkinek járt aki nyugdíjas. Hidd el annak elvétele jobban fájt az embereknek mint 10 perc az okmányirodába.

A levelezést azért nem tartom jónak, mert pont a regisztráció miatt bekövetkezett aktivitás kényszer veszik el miatta.

Ez az én véleményem, ha a FIDESZ-ére vagy kíváncsi velük levelezz.
@salamander: "Marad kb 3 millió tisztességes adófizető dolgozó állampolgár. No nekik rendben van a regisztráció."

Én is ebbe a 3 millióba tartozom, és nekem nincs rendben a regisztráció. Úgyhogy ne hazudj!
@félázsiai 2llkedő: Nem fogok felesleges köröket futni. Ebbe a témába már 100X megtettem. Mint már sokaknak írtam nekem ez a véleményem, és nem érdekel, ha nem tetszik.
@74. Vladys: "A 13. havi nyugdíj is alapjog volt,"

Nem volt alapjog, mivel nincs 13. hónap.

"A levelezést azért nem tartom jónak, mert pont a regisztráció miatt bekövetkezett aktivitás kényszer veszik el miatta."

Határon túliakra ez nem érvényes?
@74. Vladys: "Ebbe a témába már 100X megtettem."

Tedd meg 101x.
@félázsiai 2llkedő: Nem értek egyet a határon túliak szavazati jogával.

"Tedd meg 101x."

Köszi, kihagyom. Felőlem utáld, te dolgod, de fogad el, hogy szerintem rendben van.
@74. Vladys: "de fogad el, hogy szerintem rendben van."

Elfogadom, de szeretném tudni, hogy szerinted miért van rendben? Csak kíváncsi vagyok. Tudod a fórum azért van, hogy megbeszéljük.
@salamander: "Ebből kb. 3 millió nyugdíjas, 1 millió cigány, 1 millió komcsi közalkalmazott és segélyből élő tetű. "

Biztos újdonságként fog hatni, de a közalkalmazottak általában a tanárok és orvosok. Akik az ilyen mindenféle állami hivatalokban, önkormányzatoknál dolgoznak, őket máshogy hívják.
@félázsiai 2llkedő: Leírtam, gondolj bele amit akarsz.
@74. Vladys:
Kérdés ismét:

Miért tisztíccsa a választást?
Miért teszi pontosabbá?
Mennyiben segíti a társadalom "felnőtté" válását?

Az, hogy kimondasz valamit, egy vélemény. Ha meg is tudod magyarázni, akkor az a Te véleményed. Ha nem vagy képes megmagyarázni, akkor csak egy egyszerű böfögés.
@félázsiai 2llkedő: Pontosan tudom, hogy kifejtem bővebben, akkor abba is belekötsz, meg kéred, hogy magyarázzam el újra. Ezzel egy végtelen kommentelgetést indítva. Ahhoz meg nincs kedvem. Ha neked ez megfelel egyszerű büfögés volt. Ennyi.
@Dövan:
Attól még lehet tetű -(komcsi posztkádárista), hogy tanár vagy orvos... SŐT.

Természetesen a kormánytisztviselőkre gondolsz, akik a közigazgatásban - azaz az államigazgatásban (már ugye nem köztisztviselő jogállásukat a 2012. évi V. törvény rendezi) és a területi önkormányzatokban meresztik a a seggüket Természetesen ők is ide tartoznak, de egy blogban ne legyünk már ennyire pitiánerek... nagyjából a gondolatvezetést akartam vázolni.
(mondjuk a választókra vonatkozó számok sem pontosak - ha mindenáron kötözködni akarunk...)

***
@félázsiai 2llkedő:

Azért egy rövid levezetést megérdemelnénk még egy - félázsiaitól is, hogy Neked - mint egy természetesen többdiplomás tisztességes adófizető polgárnak ugyan mi problémád van a regisztrációval?

***
@salamander: "mint egy természetesen többdiplomás"

Csak egy diplomám van.

"ugyan mi problémád van a regisztrációval?"

Az, hogy nem tudom, mi az értelme? Mert egy elfogadható, meggyőző érvelést senkitől sem hallottam.
@74. Vladys: "Pontosan tudom, hogy kifejtem bővebben, akkor abba is belekötsz,"

Nem bele kötök, hanem vitatkozok, ha valami érvelésben hibát, hiányosságot vélek felfedezni.
@félázsiai 2llkedő:

Nem személyeskedés volt a célom.
Regisztráció: Hát ez egy - enyhe - cenzus. (van még egy pár csak azt nem kapta fel a média...) Mit nem lehet ezen érteni?
A média hisztéria és az ebből fakadó külső nyomás okán nem lehet kimondani kormányzati és diplomáciai szinten, de az eltolódott arányokat a választási rendszerben kompenzálni kell, mert lassan szétesik a társadalom.

Erről írtam nagy vonalakban, hogy a szavazópolgárok belső szerkezetének aránya annyira eltolódott a segélyből vagy valamilyen szociális vagy más állami jövedelemből élők irányába, hogy tulajdonképpen az valós adófizetők akarata valójában láthatatlan.
Nem jelenik meg sehol. Ezért nem lehet számon kérni semmit a választási ígéretekből, ezért tudja a politika továbbra is a "húzd meg-ereszd meg" játékot játszani.
Ez a nagyra nőtt massza, akinek jövedelme rettenetesen alacsony, megtakarítása nincs, az élete függ a havi állami utalástól. (Nyugdíj, szociális segély, betegápolási segély.)
Az persze az értetlenkedő médiának sem tűnik fel, hogy ami nálunk van az áldemokrácia mert itt nem a szavazópolgár hanem a politika és a benne burjánzó oligarchák uralma él és virul. A demokrácia alapja ugyanis a magártulajdon, amivel - európai szempontból - az ország lakosságának kb. 10%a rendelkezik.
Ez a 10% pedig a - tömegek viszonya okán nem tudja érdemben befolyásolni a politikát, csak korrupció útján erős lobbitevékenység kifejtésével.
Úgy gondolom logikus tehát a regisztráció, mert minden eszközt meg kell ragadni, hogy az nem annyira elkötelezettek, az alacsony iskolázottságúak, a nagyszámú nem mobilis nyugdíjasok részvételét valahogy - az arányok helyrebillenéséig - nehezíteni kell.
Az alkotmányosság és az alapjogok - még a "korlátozhatatlan" alapjogok (pl. élethez való jog) sem jelentik soha azt, hogy azokat az őrület határáig is be kell tartani.

***
@salamander: "Úgy gondolom logikus tehát a regisztráció, mert minden eszközt meg kell ragadni, hogy az nem annyira elkötelezettek, az alacsony iskolázottságúak, a nagyszámú nem mobilis nyugdíjasok részvételét valahogy - az arányok helyrebillenéséig - nehezíteni kell."

Ezzel nem szűröd ki az elvakult hívőket, valamint kizárod a józan paraszti ésszel gondolkodó alacsony iszkolázottságúakat, nyugdíjasokat, stb.

Az, hogy valakinek van diplomája, nem feltétlenül jelenti, hogy logikusan is gondolkodik. A tűz közelben lévőkre főleg igaz. Csak nézd meg a megélhetési politikusainkat, és holdudvarukat. Semmi köze ahhoz, ami miatt ki szeretnéd szűrni azokat, akik nem ész érvek alapján, hanem érdekeltségek alapján választanak.

A demokráciát pedig szélesíteni kell, nem pedig szűkíteni. Nem lehet ilyen-olyan indokokkal kizárni csoportokat.

"""""- Kormányra kerülése esetén kezdeményezni fogja-e a népszavazás intézményének újraszabályozását? (kikky)

Viktor: - Szükség volna rá? Inkább egyszerűsíteni kellene, mégiscsak méltatlan dolog, hogy 1 millió ember akaratából csak másfél év múltán lehet valami. A felesleges alkotmányossági buktatókat érdemes kiiktatni. Nem kell félni sem a népszavazástól, sem a néptől. Nem harap."""""

Szóval nem kell félni a néptől, nem harap!
@salamander: meg még arra a többi testület tagjaira, akiket az állam fizet, de sem nem közalmalmazottak, se nem kormánytisztviselők.

Ezeket azért igen sokszor mossák össze indokolatlanul...

És kb annyira bántó, mint amikor a külföldön mindenfelé akciókat elkövető pirézek miatt kiírják, hogy "Magyarok ne lopjatok!"...
- Te!
- No.
- Vezetünk. Ugye?
- Ja. Félidőben.
- De nagyonnagyon vezetünk!
- Márahol. Ennél nagyonnagyon, annál csak nagyon. Az előbbiek a mieink.
- Rájt. De mégis, kicsit bizonytalan vagyok.
- Te?
- Nekem nem szabad?
- Nem.
- Magunk között vagyunk.
- Más is azt hitte.
- Mondasz valamit. Azért kitalálhatnánk még ezt-azt, biztos, ami biztos.
- Szóval fárasszam magam újból.
- Azért fizetünk. Nem is rosszul. Megemeltem, nem? Meg az a pár kis zsíros …
- Értem. Mint az ismert, tizennégyben két élesen Gyurcsány ellenes tömb fog összecsapni. Ott van még a Jobbik, de …
- Ne elemezgess itt nekem!
- … azt a törvényszigorításokkal részben már lenyúltuk. Az kellene, hogy a mi választóink mind elmenjenek szavazni, az övéik közül meg senki. Vegyünk elő valami plusz követelményt a szavazás feltételeképpen. Namost, ha a mi választóink okosabbak, akkor lehetne plusz követelmény, hogy az mehet el választani, aki egy óra alatt megold tíz másodfokú egyenletet.
- Hülyeség! Akkor még a Gyuri se szavazhatna.
- Én is tudom. Ha sportosabbak, akkor előírhatnánk, hogy aki szavazni akar, annak papírja kell legyen arról, hogy valamelyik pályán adott idő alatt lefutott három kört.
- Te! Az ezerkétszáz méter! A nyugdíjasok …
- Folytatnám, ha hagyod. Ezek rossz ötletek, mert a mieink se nem okosabbak, se nem sportosabbak, olyasvalami kell, amiben jobbak vagyunk. Tehát. Miben jobbak a mi választóink? Na? Na? Ne törd a fejed, ez szónoki kérdés. Hát az elkötelezettségben! Figyeled a briliáns gondolatmenetet?
- Figyeli a franc. Honnan tudod?
- Ha olvasnál blogokat, mint ahogy nem olvasol, tudhatnád, hogy a mieink akkor is szenvedélyesen megvédenének, ha a királyi, az összes kereskedelmi meg a saját tévéink kameráinak kereszttüzében személyesen robbantanád fel a Parlamentet. Selmeczi kiállna, hogy ez volt az akadálya a magyarság felemelkedésének, és másnap ömlenének az ezt szajkózó hozzászólások, mellékesen elküldvén az összes libsikomcsibolsit a jó édes nyolcévébe.
- Mi az a blog?
- Nem mindegy? A mieink magas szintű emocionalitással bírnak, von Haus aus utálják a libsikomcsibolsikat. Néha még a cigcsizsidcsiket is, de ez most lényegtelen. Az ellenoldalon jóval kevesebb az elkötelezett. Natehát. Olyan akadály kell, ami nem nagy, az ellenoldali nemhívőket mégis elriasztja, és valahogy védhető is. Például, másutt van ilyen. Hogy ott mely okból, az lényegtelen, majd elmismásoljuk. Legyen, mondjuk, az akadály a regisztráció.
- De ez olyan, mintha azt írnánk elő, hogy aki nem iratkozik fel előzőleg, az nem szállhat fel a hatos villamosra.
- Kuss. Neked egy dolgod van, beíratod az alkotmányba, a többit majd én intézem.
- Hogy beszélsz te velem?
- Nekem szabad, én pótolhatatlan vagyok.
- Azt hiszed?
@a szív fészkei: @vénkujon: @De hol van Columbo felesége?: @rodeo36:

Na így keletkeznek a városi legendák. :D Boli nem leplezett le semmit, csak Stefánia húzta a blogon (nem a sajátján, hanem a morgásjogán), Boli és épészmérnök pedig ezt bevették.

Itt lehet megnézni a párbeszédet.

morgasjoga.blog.hu/2012/11/22/hazank_soha_nem_lesz_joleti_allam/fullcommentlist/1#c18363805

21:26:36-tól
22:55:41-ig
@londonterminals: Oké, akkor Stefi őrzi inkognitóját, nem a Berci transzformálódott át parasztjánnyá és vissza. Kár, jó sztori lett volna. Annyira fáj a havazástól a fejem, hogy Stefit most nem bírom elolvasni, ahhoz azért hangulatba kell jönni, hogy frissen tálalt echte náci baromságait kibírjam röhögve. Kösz a pontosítást.

A mai nap - pláne ezzel a csapdás tüntivel súlyosbítva - erre nem alkalmas.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezeknek, akik most megint itt tenyésznek minek idézed ezt? Teljesen elmocsarasítják ezt a helyet, Ady kár beléjük. Valószínűleg most már ez lesz, Vladys drágát láthatóan újratöltötték, a többit hozzá csapják , hogy választásig mindent így szétbasszanak itt.

Mindenhol ezek cincálnak szét mindent? Akkor leszokom a netről, mert ez már nem az, ahol jó volt lenni. Kumin ügyes, el kell ismerni.
@Con Storm: Hamis adatbázisok alapján kiértesített és szavazni engedett választók választották csalással tehát - ahogy mondod - két éve a FideSSt kétharmadosra? Akkor adják vissza az összes így nyert mandátumot, hisz 90 %ban hamis, támogatásért ezért-azért variált adatokon nyugszik az összes nyertes szavaztuk.
@a szív fészkei:

+1

Stefánia szórakoztató volt, ellentétben a sok segg, unalmas, undorító kis nácival, akik itt habzanak és olvashatatlaná teszik a blogot.

Quarelin? Szerintem az a legjobb fejfájás ellen. Amúgy az ott csak egy vicces párbeszéd, semmi náculás, de ráérsz. :)

Ami meg a tüntetést illeti, anyámnak van igaza: nem olyan fontos Rogán és a Fidesz, hogy izgassa magát miattuk az ember. És szerinte meg lesz téve minden ezügyben. Legyen igaza.

Nácik helyett olvasd el Kuncze nyilatkozatát, vagy a Galamuson megjelent négyféle véleményt. Fel nem oldja egyik sem a csapdát, de igaz és értelmes emberek véleménye mindegyik.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178050:kuncze-gabor-nyilatkozata-a-vasarnapi-demonstraciorol&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115
@Con Storm: Ja és itt a válasz,miért kell annyira ez a regi nektek, kösz, hogy megadtad:[..]"Szóval mielőtt teljesen hülyét csinálna az adat és ellenségvadász ellenzéki maffia... gondolkodhatna... főleg, hogy már sosem fognak többségbe kerülni.."

Mert még erdélyi véreitekben sem bíztok,hogy ők beszavaznak a húsz éves tutiba. Így lazán az itthoniakat zárnátok ki, mert a FideSS-birkatömeget: téged és itteni haverjaidat meg a hozzátok hasonlókat visznek is majd regisztrálni autókonvojban állami költségen - vagy kiszáll a jegyző a templomokba ugyebár - , ahogy szavazni is ilyen önállóan szoktatok, pártsegítség nélkül. Tiszavasváriban nem is a FideSS etette a romákat és hurcolászta utána csapatostul voksolni, ja....

Hisz fentebb írtad: ellenszolgáltatás, pénzecske, ez-az mennyit játszik ilyenkor.

Te csak tudod, hisz ha a szörnyű komenyista rendszerben is tudtatok így győzni, akkor sokba fájt ez a pátkasszátoknak ezt legyőzni. Mostantól csak ti mehessetek szavazni, és akkor megvan a 110 % Orvbűnre, mert annyira szerény, mégsem 250%-kal akar győzni ilyen demokratikusan.

Na magyarázd tovább Fabius végtelen türelméből kifolyólag zavartalanul a szaros palacsintádat, mész a süllyesztőbe, unlak.
@Dövan: Jól van, ebben azért egyetértünk.
A lényegen azonban ez a nüansznyi, - de nagyra fújt - kérdés nem változtat.

***
@londonterminals: Kösz, akkor is ez csapda: Rogánnal megváltják most előre a következő évek összes náci uszítását, hisz nem lehet majd szólni ellenük többet, mert ott lesz náluk a trompf: a FideSS tüntetett veletek, hát mit akartok még? Szegény Balczó, nem mondták meg, mit tegyen. Aham. Minél tovább gyűrik, annál szánalmasabb, mondjuk Steiner baromsága is Év faszsága-díjas...

A férjem elmegy én nem, mert Quarelinem nincs, az Algopyrin meg vagy hat, vagy nem és amúgy sem akartam volna.
@a szív fészkei:

Igen, én sem tudom túltenni magam rajta. És még abszurdabb, ha belegondolok, hogy Rogán ott lesz, de a DK és Kuncze nem. Akkor hogy is van ez tehát?

Fejfájás ellen nem jó, de ezt helyettem írták:

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178051:menjek-ne-menjek&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

Ez amúgy jó megoldás a férjeddel. :)
@a szív fészkei: "A férjem elmegy én nem, mert Quarelinem nincs, az Algopyrin meg vagy hat, vagy nem és amúgy sem akartam volna."

Bozs, de ehhez nem kell még a 18-as karika?
@Marcellusca: "Maslow piramis. Első lépcsőfok?"
A szükségletek hiánya begerjeszti Maslow elméletének második elemét, a célt. A hiány társadalmi robbanást szokott generálni. Addig ücsörgünk itt az alsó lépcsőfok alatt.
@félázsiai 2llkedő:

"Ezzel nem szűröd ki az elvakult hívőket, valamint kizárod a józan paraszti ésszel gondolkodó alacsony iszkolázottságúakat, nyugdíjasokat, stb."

A kiszűréshez nem egy enyhe cenzus szükségeltetik. Ha a kemények közül - már írtam róluk -, egyet is bevezetnénk, akkor a liberális európéérek habzó szájjal követelnék "a nép szavazategyenlőségét".
Náluk a titkos, általános, egyenlő, és közvetlen szavazati elv nem sérülhet persze a társadalom működőképessége meg le van szarva (ha szép az autó színe, akkor az már jó is!)

Tehát ez az eszköz [regisztráció] csupán egy nehezítést jelent. Nincs terv semmiféle kiszűrésre. A korcenzus az bizony kiszűri a gyermeket (18 év alatt nem szavazhat senki! micsoda antidemokratikus állapot! vagy nem?)

Nézzük azonban a másik adminisztratív cenzust a szavazás helységének kijelölését. Ugye otthon szavazni csak indokolt esetben lehet. Már az is egy nehezítés, hogy el kell menni és meg kell találni a szavazása kijelölt helyet. Aki nem tud írni olvasni vajon hogyan találja meg? kérdezősködnie kell... ha eltéveszti bizony ugrott a szavazata. Aztán ott van az idő cenzus: csak egy megadott időintervallumban lehet a szavazatot leadni.
Aztán a leadott szavat sorsát többé nem látod, vakon meg kell bíznod abban a szervben hogy azt jól és tisztességesen alkotmányos jogaidnak megfelelően kezeli... (na és ha nem nem tudsz róla nem is reklamálhatsz...)

Ugye ez senkinek nem tűnik fel micsoda cenzusok vannak beépítve a regisztráció nélküli rendszerbe is. (és még nem is soroltam fel mindent!)

Na szóval nem kell megijedni ettől az enyhe kis cenzustól: én sokkal komolyabb cenzusokat és szabályokat vezetnék be, - ha tehetném... persze Magyarország gyorsabban is közeledne Svájci állam és társadalom illetve demokrácia minőségéhez...)

***
@Légifarkas: "Kormányzati oldalról felgyorsulnak az események, és mi erre a reakció?"
A továbbiakban ellenérzéseidet fejezed ki - utalva a reakcióra - mindkét oldal felesleges "szájtépésére."
Hangvételedből indulatot és rosszkedvet vélek felfedezni, ami a folyamatokat szemlélve természetes reakció.
Azonban ebben az örömtelen folyamatban számomra természetes dolog, hogy az emberek keresik a közösségeket annak érdekében, hogy kiadják a gondolataikat, társakat keressenek , egyetértést és együttérzést. Az internet az a lehetőség, ahol könnyen kiválasztható az a szellemi közeg, melyben a kívánt kommunikáció létre jöhet. Tehát az én olvasatomban erről másként gondolkozom. Minél rosszabb a külső, gazdasági környezet, annál nagyobb az emberi igény az azonos berendezkedésű emberek összekapaszkodására, melynek végülis Te is a szereplője vagy mindnyájunkkal együtt, mert feloldja azt a magányérzetet, melyet az objektív körülmények okoznak.
Sajnos, tudomásul kell vennünk, hogy ezek a folyamatok hosszadalmasak a társadalmi változások eléréséig. Nemcsak nálunk, hanem a világban is ezek a tendenciák, melyeknek fő okozói a kínzó gazdasági gondok.
Persze, mindezeknek a hordaléka a mocsok, amiről írsz, és valamennyi gondolkodó embernek ugyanolyan fárasztó, mint Neked. Azonban erre nem az egyéni elszigetelődés, az elfordulás az, ami enyhít, hanem az emberi kapcsolatok.
Nagyon nem szerettem volna tudálékos lenni, elsőrendű motívációm az volt, hogy a válaszodból kiérződő szomorkás és egyben dühös hangulatodat pozitívabb hangulatba tereljem.
@salamander: "Tehát ez az eszköz [regisztráció] csupán egy nehezítést jelent."

Miért kell a nehezítés? Mert erre nem kaptam mág mindig választ. Mi a célja? Miért előnyös? Kinek előnyös?
Szanaszét röhögtem magam a poszton.:D :D A vesztedet érzed Fabius?
@londonterminals:

Pardon, hogy bocsánat, magam pont azt írtam (korábban is), hogy nem hiszek a Boli-féle leleplezésben.

Annyi történt, hogy Boli párhuzamot talált két stílus közt, és komment után komment, mire Havasi Bertalan "beismerte, hogy lebukott", ő valójában Steffi.

Szerintem pedig nem, vagy nem így, vagy nem egészen.

@74. Vladys:

"Már leírtam a véleményem nem is 1X, ha ez számodra elfogadhatatlan akkor nem tudok ellene tenni semmit."

Pardon, maradjunk a tényeknél: nekem te semmit nem írtál re (pedig kérdeztelek), kérlek, ne csúsztass.

A regiszteráció ügyfélkapun keresztül sem egyszerű, mert az ügyfélkaput személyesen kell kérned.
Másrészt: van ügyfélkapu és regisztrálsz. OK. Milyen igazolást kapsz erről, amivel tuttira nem hajtanak el a választás napján?

Mondjuk én az utolsó lehetségesnapon regisztrálok, 23:59-kor. Milyen iagzolásom lesz erről (hiszen 1 perc múlva már nem regisztrálhatok).

A dolgoknak sem ezt a részét, sem pedig az ügyfélkaput érintő személyes megjelenést nem reagáltad le - legalábbis nekem nem (nem fogok visszaolvasni 600 hsz-t), hogy tudjam, mit írtál erről korábban.

"Nektek nem tetszik a regisztráció így bármit mond az ember abba hibát találtok."

Ismét terelsz, ráadásul ez irreális érvet használsz (ignoratio elenchi): amiben ugyanis hibát lehet találni, az nem döntő érv.

Tőled is, mástól is kértem, kérdeztem: mi az a perdöntő érv, ami valós és minden logikusan gondolkodó ember számára egyértelművé teszi, hogy a regisztráció szükséges.
Szóval, ha van ilyen érved, ami kibírja a számos, logikailag erős ellenérvek súlyát is, nem rogy össze, akkor hoci nesze, add elő - ígérem, ha kiállja a próbát, el fogom ismerni.

Ismétlem: a Mandineren, a TG blogon is próbálkoztam, de senki, ismétlem, senki sem tudott meggyőző érvvel szolgálni, sőt, nagyhangú, önbizalomtól duzzadt kommentelők is elhallgattak legott, mikor gyenge érveiket seperc alatt cincáltam miszlikre.

A jégkrémes-boltos példámra akadt némi válasz(csak kevesek tudtak egyáltalán kezdeni valamit ezzel), de ezek is gyenge próbálkozások voltak.

Azt a három erős állítást pedig, hogy:
1. a regisztráció felesleges,
2. szűkíti a legitimitást,
2. leginkább a fidesznek kedvez, tehát bevezetésének oka valójában önös politikai,

eddig még nem sikerült cáfolni.

Tehát sem erős érvek mellette, sem pedig erős érvek az ellene felhozott állításokra eddig még nem hangzottak el.

Nos?
@londonterminals: Hát nincs onnan messze,a Nyugatinál, elsétál, megnézni kis lelkesedéssel, mit mondjak. Abszurd és szar ez a helyzet és egyre ilyenebb lesz.

Aki ettől a mai délutántól olyan nagy megvilágosodást vár a FideSStől és őláne pálfordulást a náculásban és a Jobbikhoz való viszonyában, az teljesen hülye sajnos és etethető a bullshittel.

@félázsiai 2llkedő: Én nem szoktam fejfájásra hivatkozva visszautasítani házastársat, ui. ha nincs kedvem a 18-as karika szerinti dolgokhoz, akkor azt mondom.(ha erre humorizáltál volna) Tehát most valóban fáj a fejem fizikailag és amúgy is ettől a felemás faszkodástól, ami a mai tüntetés szerintem.
Na induljon a hájp Orvbűnre: www.hir24.hu/belfold/2012/11/30/tabu-a-szex-orbaneknal/ Erkölcs lesz drágáim, ha beledöglik is mindenki. Azoknak a nyomorultaknak, aki ezekből a drillhelyekről kerülnek ki fiatal felnőttként, szép és színes lesz a nemi életük, az biztos.

Orvbűn állítólag nem is lakik a családjával, egyedül majomkodik a Cinegében. A szent kiscsaládja a Friderikusztól bérelt hajdnai Fenyő-villában tengődik. Talán kevesebb elmebaja ragad rájuk így.
A komcsi műveletlen tahóknak nehéz is regisztrálni
még a gyűlésükön is azt hangoztatja a majom (mester)Szarházi, hogy nem tud különbséget tenni az ősi magyar zászló és a nyilas zászló között.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bocs de ezt már Platón is megmondta. Nincs ebben semmi új. A demokrácia lehető legrosszabb társadalmi szerveződés ami csak létezik, ráadásul kivitelezhetetlen...
Szerinte az államformák körforgása:
Arisztokrácia
Timokrácia
Oligrarchia
végül anarchia útján létrejön a Demokrácia
végül zsarnokság keletkezik.

---------------------------
Arisztotelész szerint:
I. három "helyes" államforma:

1. A királyság
2. az arisztokrácia,
3. politeia

II: három "helytelen" államforma

1. Türannisz
2. oligarchia
3. demokrácia

ezek közül a helytelen államformák a helyesek elfajzott változatai így ebben a sorrendben.
tehát a politeia egy cenzusra épülő szerződésen (alkotmányon) tömegtársadalom aminek az elfajzása a demokrácia melyben az egészet uraló kisebb tömeg csak a saját maga érdekében cselekszik.

Szóval ez a bizonyos demokrácia imádat nem valami kecsegtető -, ha csak az elmúlt 22 év fejleményeit tekintjük.

Ettől Áder remélhetőleg nem kezdeményezi a Jobbik feloszlatást, mert ez "az elszólás" nem hogy gyengítené s "a mindig megtámadottak" szerepét, hanem inkább erősíti.

(Tudjuk "ők" a mártír reklámból élnek és a holokausztipar is ennek része. A negatív reklám is reklám kérem szépen)

***
@De hol van Columbo felesége?: Nincsenek észérvek, csak ez gusztustalan és kifárasztó maszatolás, ami kiszikasztott mindent.

Te is tudod, ők is tudják, hogy ha a szaros FideSSük a bűnös, rossz, elfogult, megvehető - és még miket hazudnak róla? - komenyista választási rendszerrel ekkorát bírt nyerni, akkor nincs azzal semmi baj praktice, ám a mai kiábrándult helyzetben még egyszer ez már össze nem jön nekik. Csak akkor, ha rengeteg ellenérdekelt ember kezéből kiverik az x-elés lehetőségét, míg a sajátjaiknak meg mindennel megkönnyítik.

Mert hogy a templomokban lesz lehetőség regisztrálni, arra a fejemet teszem. Majd valahogy kitalálják, hogy miért kell a keresztény, refko vallásúakat ezzel a kis gesztussal megsegíteni és kész, itteni csápcsapat lelkesen tapsikol annak is. Te meg majd egy gyépétanár türelmével kérdezgeted a nem észérvekre, de papagájazásra kiképzett idetódulókat, hogy de miért, de miért? És vársz értelmes magyarázatot, mintha ezt valaha is erről a hatalmi arroganciáról megadhatná azt valaki.

Ne hari, de előbb tudsz beidomítani egy hangyát kunsztokra - lásd Örkény egypercese - mint ezeket logikus, elfogadható válaszra bírni.

De azzal, hogy itt faggatod őket, szóba állsz velük, azt a látszatot kelted, hogy ők veled egyenrangú partnereid a gondolkozásban, ergo ez a regi-agyrém tényleg megfontolandó és biztos meg lehet magyarázni. Az van itt sugallva ezáltal, hogy most csak az a baj, ezt nem sikerült perpill artikulálni, de ahogy igen, biza e regisztrációs dögvész elfogadhatóvá válik. És te várod ezt a trolloktól epedve.

Pedig tudod, hogy nem fog sikerülni. Azért a szólásszabadság tisztelete és a partnernek nézzük a minket lealázó és semmibe vevő bandát, két dolog.

Erről Mihancsik, ha már ma oly hand in hand tiltakozás van ugyebár: galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=177674:zsidozas-roevid-felelssegtoertenet&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

Ja bocs, tudom a híres türelmedet szereted edzeni, és azt csinálsz, amit akarsz. :-)))

.
@félázsiai 2llkedő: Én abból indultam ki, hogy a cenzus (általában) az egyensúlyt akarja helyere billenteni. Akkor kell valamit "helyre billenteni", ha az a normális "demokratikus" arány felfogás szerint szerint elbillent.

Lényeg hogy a szavazók között olyan nagy számban vannak jelen valamilyen szociális vagy egyéb jogcímen kiutalt pénzből máról holnapra élő személyek, hogy hogy ez a hatalmasra duzzadt tömeg rettenetesen elbillenti a politikát és az ország működőképességét, ergo a társadalom fennmaradását is veszélyezteti.
Nehezítést valamilyen szinten ennek a nem érdeklődő nagy százalékban alacsony iskolázottságú nyugdíjas réteget, illetve a nagyszámú munkanélküli és cigány kisebbséget érinti.

Ennek a tömegnek a duzzasztását végezte az MSZP-SZDSZ jórészt hitelekből. Mára tarthatatlan lett a dolog a demográfiai kérdések okán is - mert hogy a tisztességes adófizetők gyermekei nem születnek meg vagy a szülők kivándorolnak. Ellenben a szociális támogatásokat halmozók érdekeltek a gyerekvállalásban mert az ő szintjükhöz a 20 ezer forint gyermekenként több mint sok.
Sőt a magyar cigányságon belül egész iparág épült a szociális segélyekre.
Ezt azonban valakinek előtte be kell fizetni. A befizetők hangja ma a választási rendszer okán nem hallható markánsan, sőt semennyire.
Ezért az a párt aki szeretne odakerülni hogy választást nyerje óhatatlanul egy hatalmas szociális segélyből élő - ebből a szempontból egységes csoportnak kell, hogy udvaroljon. Ez meglátszik a kampányszlogeneken, a programokon, a stíluson és a tehát mindenre rányomja a bélyegét.
Félreértés ne essék: nem arról van szó, hogy egy párt a kampány során az alacsony iskolázottságú vagy az alacsony keresetűek érdekében kell hogy politizáljon, őket is meg kell szólítania. A probléma az rettenetesen elcsúszott arányokkal van. (Ez oda-vissza is igaz.) Általában abból adódik, hogy nálunk van egy hatalmas máról holnapra élő eladósodott, (devizahitelek, rezsiköltség) tömeg, és van egy szűk nagy vagyonok felett diszponáló rétegecske aki a korrupció útján érvényesíti a politikában a érdekeit. (Ennek a szűk rétegnek mindegy ki van hatalmon.)

A rendszer úgy működik, hogy az előbbinek ígérnek az utóbbinak meg teljesítenek.

Az igazi III. rend a középréteg meg nem akar kifejlődni ami valójában a demokrácia alapköve.

Többek között ezt kifogásolja rajtuk az Amnesty International és egész Európa is...

***
Szív, nyitott kapukat döngetsz, te is tudod.
Nagyon jól tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom, mi is az ábra ezzel.

Mondok eg példát.
TG blog: Egy Knausz nicknevű hölgy írt önbizalomtól telt kommentet (őt egyébként valóban így is hívják, törzstag TG-nél), mire én reagálásul írtam pár ALAPOS érvet, előadtam (asszem) kedvelt jégkérmes sztorimat (kiemelve benne a legitimációt) és vártam, mit reagál.
Tudnod kell, hogy nekem vele volt már "dolgom", sőt, egyet is értettünk néhány dologban, így nem alaptalaunl vártam, hogy legalábbis egy aprót, de válaszol.
Kitaláltad, egy sor sem jött tőle, pedig e hölgy masszívan értelmiségi, büszke is erre.

Egyébként nagyot tévedsz, nem vagyok türelmes. Sőt, kifejezetten viszketnek az ujjaim, mikor ex-cathedra típusú kommentbe botlom, hogy megírhassam kommentelő társamank, mit gondolok én, s miért tartom hibásnak azt, amit ő ír.
Ez minden, csak nem türelem. Akkor lennék türelmes, ha belátnám, hogy hiábavaló az egész, és lapoznék. Mégsem tudok.

Mint most, Vladys esetében: gondoltam, hogy nem fog érveket előhozni, hanem sokkal inkább maszatolni fog. De ettől függetlenül jó érzés leírni, hogy mit gondolok, hátha, ismétlem: hátha olvassa valaki olyan, akit ez elgondolkodtat...
Nos, iménti kommentelőtársam nem ilyen, egyszerűbb ennél.

Egyébként pedig a regisztráció szükségtelensége mellett pont az a legdöntőbb érv, hogy szükségessége mellett nem született semmi, amivel tele lenne a hivatalos média - közpénznen, persze.

Ha a fidesz talált volna ilyet, akkor szajkózná, ezerrel...

Mindesetre megdöbbentő látni, hogy egyébként értelmesnek látszó kommentelők mennyire nincsenek tisztában a logikai gondolkodás és az érvelés mibenlétével...
@De hol van Columbo felesége?:

Érveidet többször is megcáfoltam kolléga, de hát akinek nincs füle a hallásra és szeme a látásra, annak mindegy.

***
@salamander: "Nehezítést valamilyen szinten ennek a nem érdeklődő nagy százalékban alacsony iskolázottságú nyugdíjas réteget, illetve a nagyszámú munkanélküli és cigány kisebbséget érinti."

Akkor miért nem az a megkötés, hogy cigányok és nyugdíjasok nem szavazhatnak?

Mellesleg attól, hogy nem iskolázott valaki, tud gondolkodni. Tudod, a "józan paraszti ész is ebből ered".
Ha pedig nem érdeklődő, akkor el sem megy szavazni, tök mindegy, hogy van regisztráció, vagy nincs.

A cigányokkal kapcsolatban azon kívül, hogy nem akarnak dolgozni, van-e valami ötleted, hogy dolgozzanak péel Borsodban? Hol dolgozzanak? Ha véletlenül van egy munkalehetőség, amire jelentkezik egy cigány, és egy fehér, akkor szerinted melyik lesz felvéve? Pedig lehet, hogy az a cigány esetleg sokkal jobb lenne, mint a fehér.
Ha nincs meg a lehetőség, akkor ne hánytorgassuk már fel, hogy abból élnek, amire van lehetőségük!
@De hol van Columbo felesége?:

"Egyébként pedig a regisztráció szükségtelensége mellett pont az a legdöntőbb érv, hogy szükségessége mellett nem született semmi, amivel tele lenne a hivatalos média"

Hát azért mert a rendszer álszent és nem lehet az élő valós kérdéseket a nevükön nevezni!

Egyértelmű, hogy a regisztráció egyfajta cenzus!
feljebb leírtam egy másik kommentelőnek álláspontomat a szavazásra jogosultak arányának elbillenéséről.

No és nem minden a legitimáció. Mert ha már itt tartunk akkor a nagyérdemű ellenmédiának vajon miért nem tűnik fel az a kényes kérdés hogy pl. alkotmánybíróságnak miféle legitimációja van egy egyéni listán bejutott képviselőhöz képest? Mondjuk kevés. Mégis a képviselő által megszavazott jogszabályt "megsemmisítheti" (negatív jogalkotás) prraetor ius facere non potest - puff neki... egy alkotmánybíró csak mert az szerinte nem "alkotmányos". De nem zavar a kutyát sem itt a legitimáció kérdése, mert a jogrendszer működése alkotmányossága fontosabb.

Jelenleg a társadalom működésének fenntartása is megkíván újabb cenzusokat, a választási rendszert tekintve (mert hogy van már néhány).
A regisztráció nem is valódi cenzus, mert nem zár ki egyetlen egy szavazati joggal rendelkező polgárt sem, csupán adminisztratív nehezítést jelent.
Én szívesen látnám a szvazati jog elnyeréséhez a korcenzus mellett (18 év)
1. a műveltségi cenzust (8 általános iskola - írni olvasni tudjon a polgár)
2. +1 szavazat a diplomával rendelkező polgárnak.
3. Minden diplomás anyának - ha gyermeke van a diplomán felül + 1 szavazat járna.

Ez a választási rendszerben úgy csapódna le, hogy a versengő pártok
1. óhatatlanul emelni kényszerülnének a politika a választási és politikai programok színvonalát.
2. Az adófizetők egy kvalitásos, de szemmel láthatóan erősen fogyó rétegét (hatalmas elvándorlás) jobban helyzetbe hozná a választások szempontjából. Így az érdekérvényesítés is megfelelőbb lenne. Ez előmozdíthatná a közélet fejlődését, a közbeszéd javulását s nem utolsósorban a korrupció visszaszorulását eredményezné, valamint növelné a politikai felelősséget is.

Ez mindannyiuk (itt kivételt képezek azok a személyek aki a eddigi rendszerben kiválóan megtalálták számításaikat) elemi érdeke lenne.

**
@félázsiai 2llkedő:
Hát azért nem, mert ezt ebben a politikai és kultúrkörnyezetben amit mondtál lehetetlen megfogalmazni kivitelezni. Sokkal óvatosabban kell mozogni, mint ahogy azt egy kormányzati esetleg diplomáciai viszonyokat nem ismerő ember gondolná.
Egy annyira kitett (politikailag és gazdaságilag) ország mint Magyarország nem tehet távolról sem azt amit akar még akkor sem ha az elemi érdekeit szolgálná. -
(Lásd a gazdaság helyrehozása, eladósodás államadósság kérdése stb.)

Ez az óvatoskodás ezért jellemző a fideszre mert ő mindenkinek igyekszik megfelelni.
Ebben a kifeszített állapotban ez akár érthető is.

Mégegyszer mondom a cenzus nem a "nyugdíjasok és cigányok ellen" szól! Ez alpvetően hibás és leegyszerűsítő mert valójában nem vesz el tőlük semmit. Sőt. Logikailag mindenkinek hasznos, mert szabályoz egy aránybeli kérdést - mint írtam ami a helytelen politika okán elbillent. Helyzetebe hozza azokat a felelősen élő és gondolkodó polgártársainkat akinek életvitelük magatartásuk akár egy magatartási szabály alapjául is szolgálhat. Ezeknek a számaránya és tagjainak érdekérvényesítő képessége ma szinte a nullával egyenlő. Ezért inkább azt mondják külföldre vándorolnak, mert ott a hozzájuk hasonló polgárok életszínvonalát könnyebben és érdekeiket simábban érvényesíteni tudják. A társadalomszerkezet nyugat-európai társadalmakban sokkal "egészségesebb". Ezt a szerkezeti változtatást illő lett volna megkezdeni/elvégezni a rendszerváltáskor, de hát erre nem került sor. Sőt elveszett 1 millió munkahely aminek a cigányság volt a legnagyobb vesztese. Ekkor átkerültek a szociális ellátó rendszerbe - tehát a privatizáció során a kapun belüli munkanélküliséget kapun kívülre hozták és rátolták a felelősséget az államra - mindannyiunkra. (A mostani munka törvénykönyve [2012. évi I. tv.] rendezte tisztességesen csak ezt a kérdést, vagyis hogy csak úgy nem baszarinthatod ki a egész munkavállalói tömeget az utcára ha megveszel egy gyárat).
Ez a kisebbségi réteg ideértve a végzettség nélküli rétegeket is valójában generációkra esett el a munkától.
Ennek a munkától elszokott rétegnek vissza vezetése csak erős szervezettséget alkotmányos garanciákat is tartalmazó rendszer keretein belül lehetséges.
A megközelítés egyfelől szociológiai másfelől büntetőjogi kérdés. Ezekben a rétegekben nagyon magas a bűnelkövetők aránya, ezért a visszavezetésük a társadalomba nem működtethető a szokványos eszközökkel.
1. Bentlakásos kollégiumi rendszer kell szigorú rendszerhez szoktatással.
2. folyamatos pártfogó felügyelet, életvitel vezetés stb.
3. hatékony díjazási rendszer azok számára akik valóban teljesítenek.
4. ki kell csikarni az Európai Tanácstól,az európai Bizottságtól és az Európai Parlamenttől, hogy foglalkozzon a kérdéssel és alkosson olyan koncepciót, ami egységes szabályozással ad választ ad az EU-n belüli kisebbségek - különös tekintettel a cigányság helyzetére.
5. lehetőséget kell adni hogy a szín cigány zsákfaluk és a városi gettósodás megszüntetése okán a jól teljesítő kiváló életvezetésű személyek lehetőséget kapjanak más EU tagállamokban a letelepedésre egy segítő program keretében. (Erre nyilvánvalóan a gyermekeknek van reális esélyük, de nem lehet belőle senkit kategorikusan kizárni)

Az EU-nak szüksége van legális bevándorlókra hiszen a népesség folyamatosan csökken. Az azonban komoly problémát okoz, ha egy eltérő munkakultúrájú népcsoport özönli el a ország bizonyos városait: lásd, Német-Török (Muszlim) és a Francia-Arab kérdéseket.

(nem folytatom, de lehetne).

***
@simple observer 1.0: gondolod, hogy idős koromban megtérek, és vallásosabb leszek gabrielnél is?! Nehezen elképzelhető.:D
@félázsiai 2llkedő:
"Ha nincs meg a lehetőség, akkor ne hánytorgassuk már fel, hogy abból élnek, amire van lehetőségük!"

Erre még reagálnék:
Igenis van lehetőség, csak az nem a segélyezés.
Mint fentebb írtam háttérben készül az EU-ban egy egységes szabályozás, a mi akár a cigányság helyzetét is rendezheti, de hogy ebből mikor lesz énekes halott azt nem lehet tudni.

Azonban megélhetési bűnözés nincs! Nem élhetnek egy társadalomban abból amiből tudnak, csak abból ami legális és amiből szabad! (Nagyon nem mindegy).

Ennek azonban vannak szabályai (a társadalmi és jogi normák alapján) melyeket tanulni kell.

Ebből a felismerésből írtam, hogy ezeket a rétegeket konkrétan egy pontos és szigorúan kidolgozott és a nyilvánosság általi is ellenőrizhető életvezetési rendszerben kell integrálni. (Ez nem a Mohácsi Viktória és Horváth Aladár-féle handa-banda). Mellesleg Aladár kiváló barátom, de fogalma sincs a cigányok élethelyzetét javítandó kérdésekben mit kellene tenni.

A cigányok és más betelepülő népcsoportok legnagyobb ellensége a gettósodás a másik a végleges leszakadás. Egyik a másikból fakad. Ezeket a veszélyes tendenciákat kell kezelni állami közpénzből, mert ez is mindannyiunk érdeke.
Amíg azonban ezek a rétegek szabják meg a választási rendszerben bizonyos pártok hatalomba kerülését - lásd Kuncze megélhetési bűnözésnek becézgetett aljas elszólását - addig nem lesz előrelépés, mert ez réteg nem képes egységes érdekérvényesítésre, könnyen ki és felhasználhatók, kiváló szavazóbázis lehet. Ez azonban csak továbblök a lejtőn mindannyiunkat.

***
@salamander: "mert szabályoz egy aránybeli kérdést"

Mit szabályoz, ha mindenki, aki akar elmegy regisztrálni?
@salamander: "Azonban megélhetési bűnözés nincs! Nem élhetnek egy társadalomban abból amiből tudnak, csak abból ami legális és amiből szabad! (Nagyon nem mindegy)."

Ezt próbáld meg elmagyarázni azoknak, akik Miskolcon, Ózdon a kohászatnál dolgoztak, és akiknek egyik napról a másikra megszűnt minden lehetőségük a munkához. Nem csak ők tehetnek arról, hogy ide jutottak. Átképzés? Mire? ki fizeti? Hol fognak dolgozni?
@félázsiai 2llkedő:
Hát nehéz veled:
Nos idáig aki akart az szavazni ment el. Most meg aki szavazni akar, az elmegy regisztrálni. Hopp ott van egy adminisztratív lépcső, ami jogvesztő hatályú időkorlátos is egyben...

Nagy a kavarodás a nyuggerek és a cigányok között mert úgy halom a sok komcsi nyugdíjas azt képzeli listára veszi őt a Fidesz, s nem kap majd nyugdíjat... Hát ez a szokásos stílus. Persze ebből egy szó sem igaz, de ezt a suttogópropagandát az ő szájízük szerint működteti a közélet. (Ma még)

***
@félázsiai 2llkedő:
"Ezt próbáld meg elmagyarázni azoknak, akik Miskolcon, Ózdon a kohászatnál dolgoztak, és akiknek egyik napról a másikra megszűnt minden lehetőségük"
--
Ezt nem én magyarázom el nekik, hanem a rendfenntartó hatóság, Ezzel nem lehet viccelni, nem lehet a társadalom egy részére legyinteni hogy "próbáld meg elmagyarázni" nekik. Magyarázza akinek Józsi az anyukája: A hatóságnak hivatalból kötelezettsége a bűnüldözés majd ők.

Mert aki nem törvényes úton igyekszik megélni az ellen a büntető norma fellép hiszen ezért hozták létre - elsőrendű feladata a más jogágak által szabályozott életviszonyok, a társadalom illetve a benne élő jogkövető polgárok vagyoni és testi épségének védelme.

Nem persze nem csak ők tehetnek sőt.
Ha figyelmesen olvastad amit írtam felelősség kérdése kapcsán talán a politikát említettem meg egyedül.

Nem lehet ezt a dolgot egy pillanat alatt beindítani és megoldani. Ezek sajnos történelmi távlatok.

A megélhetésüket azonban meg kell oldani - erre született a közmunka program de nincs rá pénz.

A Bűnözés erőteljesen növekszik a statisztika ellenére. (Vagyon és személy elleni erőszakos bűnözés nagyságrendekkel nőtt ezekben a régiókban.)
Ezért ezt a programot - amiről írtam lehető leghamarabb meg kellene kezdeni. A Fidesz azonban csak vacilál.

Nem átképzésről írtam, hanem egy koplex programról, ami együttesen tartalmazza az alapismereteket és a továbblépés lehetőséget választott szakmát. A lényege az a szigorú elkülönítésen van azoktól a csoportoktól, ahonnan a hibás magatartási szabályokat vissza vehetnék.
A pontozási rendszer a hatóság munkáját segítené a csoportosításhoz.
Kiváló rendőr, katona, továbbá más szakmunkákra képezhetők, illetve a tehetségesebbje mehet egyetemre. nem írom le részletesen, milyen rendszert (elég komplex) dolgoztunk ki ennek érdekében, mert ez nem a megfelelő fórum.
A fő vonalait már vázoltam.
A legfontosabb része hogy ebből a tespedő mocsaras állapotból ki kell mozdítani a társasságot és a államiság útjára még nem lépett csoportokat is el kell kezdeni domesztikálni hogy egy civilizált környezetben is megállják a helyüket.
Egyelőre ennyi - kicsit elszakadtunk az eredeti témától.
@félázsiai 2llkedő: Ez a rohadt mocsok az általános és teljes választójog ellen kampányol? Alig nácin? És itt lehet még mindig? Beszarok, komolyan.
@De hol van Columbo felesége?: Knauuusz? Az a liba, aki állandóan orgazmust sikított a Tótán, amikor Árpád írt valamit: folyton áradozott (meg magáról is, mekkora újságíró is), hogy Tóta legeslegnagyobb magyar újságíró, imádja őt olvasni,blablabla, már Árpádnak volt kínos,noha ő tényleg zseniális amúgy... Orica hülyét kapott tőle.

Mi viszonylag jóban voltunk a csajjal, aki már-már stefis jelenség volt az abusztditásában, így kíváncsi voltam rá valamelyest, aztán hamar kiderült, hogy ez a nő valódi. Mokány jobber katonatiszt férjjel, valami Rebeka nevű lánygyerekkel és előző házasságból való nagyfiúval alkottak családot, a csaj meg vadul és millió színes cerkával - ahogy folyton írta - angolul tanult: még Rodeo adott is neki feladványokat.

Aztán elkezdte, hogy emberek, nagy jó készül, Kumin, A KUMIN blogot indít. Na, húztam a szemöldököm, de hát elolvastam az elsőt, ne legyek előítéletes ugye. Kérdeztem utána a csajt, most én vagyok-e hülye, vagy ez a Kumin tényleg egy Orvbűn végbéldarab, ami kilóg onnan? Akkor elismerte, hogy ja, ja, kicsit nem objektív.

Aztán Árpád el az Indextől, most Mariann írt Kanuszról (pár dologban voltak rezonanciáik), de hogy látta, a Töröknél megint elcseppent a blogtulajra.

Úgy látszik, neki ez az erogénzónája, ami elég érdekes,én máshogy oldom meg. ;-DDDD.

Szóval ezek szerint, ezt pártolva már megint vad fideSSnyik lett, mert coming outolt anno Árpádnál, hogy volt ő megtévedt jobbos bárányka is a férje miatt.

Hát menjen csak regisztrálni és szarjon közben tűpárnát! (sünt nem, mert azokat szeretem és állatot nem kínzunk.) Remélem,közbe jön neki valami és nem sikerál ez egyszerű és Orvbűnjének kedves feliratkozás neki időben.

Ez a regisztráció mekkora aljasság és totál felesleges, ahogy én is logikáztam: ha hazug volt a nyilvántartás, ami alapján a FideSS kétharmaddal nyert, akkor az a választás hamis, minden akkori eredményt meg kell semmisíteni. De az önkoris legyaluló választásokét is, akkor is a hazug nyilvántartás alapján szavaztak a népek. Az is semmis. Vissza a babaruhát azonnal!!!

Ja ki akart emigrálni amúgy Angliába Kanusz akkoriban. Lehet, hogy onnan olyan nagyon lelkes, mert őt ez nem is érinti.
@salamander: "Nagy a kavarodás a nyuggerek és a cigányok között mert úgy halom a sok komcsi nyugdíjas azt képzeli listára veszi őt a Fidesz, s nem kap majd nyugdíjat... Hát ez a szokásos stílus."

Azt meg se próbáld nekem benagyarázni, hogy egy elvakult hívő, akinek Orbán, Gyurcsány, Vona, Meseházi az Isten, azok különbek a nyuggereknél, azok logikusan, ész érvek mentén gondolkodnak.

És kapaszkodj meg, azok a nyuggerek korábban orvosok, mérnökök, tanárok is voltak. A kor előrehaladtával nem lett belőlük csóró, gondolkodni képtelen, élősködő nyugger.

"Hopp ott van egy adminisztratív lépcső, ami jogvesztő hatályú időkorlátos is egyben..."

Tán csak nem "kordont" építünk? Mert ez egy szellemi "kordon". Kordont pedig Piktor lebontja.
@salamander: "A megélhetésüket azonban meg kell oldani - erre született a közmunka program de nincs rá pénz."

Ugye akkor néminemű közük nekik is van ahhoz, hogy kik is vezessék az országot? A fejük felett Te akarod eldönteni a sorsukat? Akkor hogyan akarod törvénytiszteletre nevelni őket, ha Te sem tiszteled az Ő akaratukat?

Karosszékből könnyű a másikat lenézni.
@salamander: "A Bűnözés erőteljesen növekszik a statisztika ellenére. (Vagyon és személy elleni erőszakos bűnözés nagyságrendekkel nőtt ezekben a régiókban.)
Ezért ezt a programot - amiről írtam lehető leghamarabb meg kellene kezdeni. A Fidesz azonban csak vacilál."

Talán először meg kellene teremteni a lehetőségét annak, hogy el tudjanak menni dolgozni, azaz munkahelyet kellene teremteni ezeken a területeken. Oszt ha van munkahely, de még sem akarnak dolgozni, akkor lehet szankcionálni. Fordítva nem működik.
@salamander:

Pardon, Nekem semmit nem írtál, semmit sem cáfoltál.

Csak pár dolgora reagálok, ha szabad.

Szóval, szerinted is cenzus. Miért is kell ez? Továbbra sem tudom, pedig többedmagammal hónapok óta keresem rá a választ...

Hogy mi a legitim? Az egyéni jelöltként bejutott képviselő, avagy az Alkotmánybíróság?
Jó kérdés.

No, és a Köztársasgái elnök? A kormány? Ők legitimek? Őket sem a nép választjaa, ha, jól tudom. Viszont a nép által választott képviselők választják, így legitimitásuk talán megvan.
Szóval legitimitás?
OK, gyerünk tovább. Legyen népszavazás, döntse el maga, akarja-e a regisztrációt vagy sem.

Szavazatok közti differenciálás?

Melyik ér többet: egy kiváló hegesztő-esztergályos, CNC - és mestervizsgával, vagy egy botcsinálta, szakbarbár könyvátoros-népművelő? Miért nincs rögtön szorzó? Egy orvos, avagy egy elméleti fizikus kapjon-e 2,1-tizedes multiplikátort?

És akinek 5 nyelvvizsgája van? Ő mit kap (japán, kínai, arab pluszpont, a viszont zsidó mínusz?). Csak kérdezem.
Vagy 2 diplomája és 3 szakmája? (de egyébként taxisofőrként dolgozik?

Diplomás anyáknak +1 szavazat? Figyu, ez már Móka Miki kategóriája!

Voltak olyan kolléganőim (magas arányban), akik (részben) gyed mellett másoddiplomáztak, de egyébként picsogó idióta libák voltak (pardon, de tényleg) - a kisgyerekük az első lehetésges alkalommal ment a bölcsibe (kell a pénz és karrier, naná).

Mi ér többet? :

1 diploma + 2 gyerek?
2 diploma + 1 gyerek?

Melyuk kar?
TTK?
BTK?
GTK?
ÁOK?

Melyik gyerek?
Fiú?
Lány?
2 fiú= 3 lány?
2 lány= 3 fiú?

Melyik szakma/munkakör?
FIDE nemzetközi nagymester sakkozó 2785 ÉLŐ ponttal?
Orvos, aki egyébként soha nem ült betegágy mellett és nem volt kutató sem?
Jazz-konzit végzett dobos?
Asztalos?
Hegesztő?
Avagy a betanított munkás? (hiszen e felé megyünk, nem?)

Melyik nyugdíjas?

Aki most ment nyugdíjba a NAV-tól (az egyik ügyfélszolgálaton volt évtizedekig előadó)?
Aki most ment nyugdíjba, mert 64 évesen hirtelen túlkoros bíró lett?
Vagy aki 10 éve nyugdíjas, de egyébként egész életében egy TSZ-ben nyomta egy kombájnon?

Mindezt nem gondolhatod komolyan.

Az IQ nem végzettségfügő, a műveltség pedig mg Márai szerint is veszélyes dolog.

Bármennyire is hihetetlen, nem lehet a szavazókat klaszterekbe szorítani, mert nincs olyan, hogy átlagszavazó, nem találsz határokat, így nem is tudsz IGAZSÁGOSAN osztályokat képezni belőlük.
Ha mégis képzel, mindig lesznek, akik szerint a választás illegitim, mert őket sérelem érte.

De ha már: szerinted a T. házban bent ülő ligitim képviselők, akik báb módjára szavaznak, ők mennyire károsak? Őket nem kellene multiplikátorral felruházni?
Jár-e mondjuk pozitív multiplikátor annak, aki bizonjyíthatóan rendelkezik civil múlttal, és büntessük-e azt a képviselőt, aki egyből a suliból került be a Parlamentbe? A választásnál figyelmbe vesszük-e ezt?

A jelöltnek egy diploma, B-nek szintén, de B elvégzett egy gombavizsgáló tanfolyamot is (különben is, ő -plagizált?- Dr. PhD., ami többet ér, bi-bi-bi), így egyenlő szavazatszám mellett ő jut be a T. Házba?

Kivitelezhetetlen.

Tetszik nem tetszik, ugyannyit ér özv. Szedlacsekné Kovács Manyi néni jászladányi lakos szavazata, mint mondjuk sz MTA elnökéé.

A legigazságosabb, ha minden szavazat 1-gyet ér.
Legyen olyan az oktatás és a politikai közbeszád színvonala,hogy egy 18 évestől és egy 70 évestől is elvárható legyen, hogy kellően értse, miről is szavaz. A poltikustól pedig legyen elvárható, hogy ne hazugságokkal plakáétozza fel a BKV járatait, pláne ne az én pénzemből.

Végezetül: azért, mert valaki másként gondolkodik, más aspektusból látja a dolgokat, még van füle, van szeme, hall és lát.
@salamander: "Mert aki nem törvényes úton igyekszik megélni az ellen a büntető norma fellép hiszen ezért hozták létre - elsőrendű feladata a más jogágak által szabályozott életviszonyok, a társadalom illetve a benne élő jogkövető polgárok vagyoni és testi épségének védelme. "

Igazad van, lehet jogkövetve éhen halni.

Próbálj meg egy kicsit úgy gondolkodni, hogy egyszer remélhetőleg Te is leszel nyugdíjas, esetleg úgy, hogy a mostani életszínvonalad egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot vesz (nem a Te hibádból), esetleg úgy, hogy valami okból magatehetetlenné, kiszolgáltatottá válsz, de szellemileg megmaradsz annak, ami most is vagy. Mit szólnál ahhoz, ha a fejed felett döntenének a sorsodról?
Miért vetíted ki a Te gondolataidat egy másik emberre, hogy ő mit is gondol?

Idéznék Müller Pétertől egy gondolatsort. Érdemes bele gondolni:

""""A kezdő sakkozó csakis a bábukat látja. Mondhatnánk úgy is hogy
materialista. Azt képzeli, hogy "csak az van, amit a szememmel
látok, s a kezemmel megfogok!" Ez az elképzelés alakítja ki
elveit, gondolkodását és harci stratégiáját. Maróczy nagymester
már két szinten lát: látja a fényes bábukat, de látja a bábukat
mozgató erővonalakat is. Vagyis látja azt is, ami a másik számára
nemcsak láthatatlan, de elképzelhetetlen is. Ha majd a gyakorlati
meditáció során lefordítod magadnak ezt a példát, két dolgot még
tudnod kell: Az egyik az, hogy a nagymester az erőket akkor is
látja, ha lehunyja a szemét. A másik pedig az, hogy ha viszont
ránéz a táblára: a "valódi" bástya és a "valódi" futó mindig
pontosan ott lesz, ahol azt a képzeletében látta! Ha odanyúl,
éppúgy meg tudja fogni a figurát, mint az ellenfele. Vagyis a
materiális világ mindig pontos megfelelésben lesz mindazzal, amit
ő képzelt vagy látott, s állandóan módja van arra, hogy
elképzelésének hitelességét igazolja!
Ha a figura nem ott lesz, ahová ő képzelte, akkor rosszul
képzelte el! Vagyis nem a valóságos helyzetet látta lelki szemei
előtt, hanem valami mást, képzelete becsapta őt - egyszóval:
képzelgett csupán. A sakkban ezt úgy hívják, hogy elnézte a
partit.
Ez akkor szokott előfordulni, ha a játékos nála erősebb
versenyzővel kerül össze. Ez a harmadik versenyző - aki még
mélyebb, meditatív szintről látja a küzdelmet - annyival tud
többet, hogy nemcsak a figurákat és az erővonalakat látja, de azt
is, ami Maróczy nagymester fejében lejátszódik, s egy villanásnyi
idő alatt felismeri, milyen stratégiával akarja megfogni őt.
………..
Leírtam a kezdő sakkozó helyzetét, de még adósod vagyok valamivel. Nem beszéltem
még arról a katarzisról, amelyet a második sakkozó, Maróczy
nagymester él át. Ő is képzeletének a rabja!
Az erővonalakat ugyan lehunyt szemmel is látja, s a karma ok-
okozati összefüggéseit is tévedhetetlenül felismeri. Valamit
azonban ő sem lát: az ellenfele lelkét! És ezért azt képzeli,
hogy a parti úgy alakul, ahogy azt eltervelte. És mégsem úgy
alakul, mert a válaszlépések keresztülhúzzák a számításait.
Ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedjen, el kell oszlatnia azt
az elképzelését, amelyet a másikra rávetít, s fől kell ismernie,
hogy a sakk nem pusztán "erővonalak", de két bonyolult lélek
csatája is. Bele kell hatolnia, meg kell ismernie ellenfelének
titkos gondolatvilágát: ez pedig nem megy másképp, csak úgy, ha
eggyé válik vele - vagyis, ha megszereti! Hiába az ellenfele!
Ahhoz, hogy valakit valójában megismerjek, nem elég elképzelni,
hogy én mit tennék az ő helyében, mert ő egy másik ember, egy
másik erőrendszer: mást lát, mást gondol, mást képzel, mint én.
Át kell élnem őt, s énem minden rögeszméit levetve "ővé kell
válnom, bele kell bújnom, mint a szerelmes: csakis ekkor tudom
megnézni a partit az ő szemével is! Ehhez föl kell adnom az
énemet.
Amíg ez a nagy misztérium nem történik meg, mindenfélét képzelek
róla, ami valójában nem úgy van! Azt képzelem, hogy ő ezt meg azt
gondolja, ezt meg azt tervezi, rávetítem saját föltevéseimet,
előítéleteimet, vágyaimat, még gyengeségeimet is - s kiderül,
hogy ő egyáltalán nem olyan, amilyennek képzeltem.
Nem valóságos emberrel küzdöttem, hanem főként saját képzeletem
teremtményével. Vagyis, ha magasabb szintre akarok lépni: el kell
oszlatnom az elképzeléseimet. A cél: a tisztánlátás.
Ez pedig nem más, mint az abszolút szeretet."""

/Müller Péter: Isten bohócai/
@De hol van Columbo felesége?:
"Hogy mi a legitim?"

Legitim-e a jelenlegi tákolmány? Legitim-e a jelenlegi parlament?
@De hol van Columbo felesége?:

Ha sok szövegelés mögé szeretnéd elbújtatni bizonytalanságod akkor majdnem sikerült.

Talán törekedhetnél a lényegre mert ennek a szájmenésnek és szófecsérlésnek sem alja sem teteje nincs.

Főként úgy, hogy már az elején kijelented ex Cathedra: nem bizonyítottam semmit nem cáfoltam semmit... és utána a végeláthatatlan zagyva indoklás.

***
@félázsiai 2llkedő:

Az hogy én beleképzelem magam valakinek a helyzetébe, az az objektív helyzetértékelésen nem változtathat. A bűncselekményből szerzett megélhetést nem lehet támogatni/elfogadni.
A kiszolgáltatottságot ebben a helyzetben nem lehet érként felhozni.

***
@salamander: "A bűncselekményből szerzett megélhetést nem lehet támogatni/elfogadni."

Senki nem támogatja/fogadja el.
Viszont tüneti kezeléssel semmit nem érünk el. A miértet kellene végig gondolni. Ezért írtam azt, hogy először a feltételt kell megteremteni, és utána lehet szankciókat meghatározni.

"A kiszolgáltatottságot ebben a helyzetben nem lehet érként felhozni. "

Tudod a kisolgáltatottaknak nincs olyan lehetőségük, hogy saját maguk szavazzanak a bérükről, ha valami törvénybe ütközik, akkor nincs lehetőségük törvényt módosítani, esetleg nem tudják az alkotmányt módosítani, hogy a cselekményük törvényes legyen.
@salamander:

Pardon: nekem valóban nem bizonyítottál, cáfoltál semmit (eredeti kommentem e témában nem is neked szólt).
Ha viszont úgy érzed, hogy az általam itt (másnak) leírtak tévesek, vagy korrekcióra szorulnak, akkor kérlek, tedd meg, hogy nekem cmíezve érvelsz, valóban kíváncsi vagyok.

Amit én tettem: érdemben reagáltam állításaidra (szavazati jog, plusz szavazat, satöbbi), miszerint szerintem ezek a témák miért nem kivitelezhetők úgy, ahogy írtad (illetve ehhez hozzáűtettem más vonatkozásokat is).

Értékelheted zagyvaságnak, én viszont értékelhetem úgy, hogy te az án állításomra nem adtál releváns választ. Sőt, írhattam volna neked azt is, hogy amit írsz, zagyvaság.
De nem ezt tettem, hanem példákat, érveket próbáltam felhozni, miszerint szerintem az általad leírtak miért nem kivitelezhetők.

Szóval.
A regisztráció szerintem felesleges, jottányit sem visz közelebb egy jobb választási rendszerhez.

És szerinted? A burkolt személyeskedésen kívül van valami objektív is, amit megosztanál?
@félázsiai 2llkedő:

Igen, szerintem legitim.

az új választási törvény azonban pont a legitimitás ellenébe mutat (szerintem). A regisztráció felesleges, az eredményességi korlát pedig szintén nem olyan intézkedés, ami a legitimizációt erősítené.

Mások vagyunk, másképpen értékeljük a dolgokat, de szerintem akkor jűrunk el helyesen, ha nem akadályozzuk, hanem segítjük a minél magasabb részvételi arányt és azt, hogy a választáson győztes párt(ok) valóban egy többség véleménye alapján kejanak jogot kormányalakításra.

Mindez pártoktól és oldalaktól függetlenül is érdekünk, szerintem.

Van aki érti ezt, van aki nem. S van, aki érveket hoz fel e témában, s van, aki nem (de azért jól odamond).
@De hol van Columbo felesége?: "Igen, szerintem legitim."

Mitől az?

Mert megszavazta kétszázvalahány ember?
A jelenlegi parlamentet az előző alkotmány szerint választottuk, arra az alkotmányra esküdtek fel. Ha új alkotmány készül, akkor a parlamentet fel kell oszlatni, és új választásokat kiírni az új alkotmány szellemében. Az új választás szentesíti az alkotmányt. Másik lehetúség a népszavazás.
@félázsiai 2llkedő:

Érdeks felvetés. Nem értek a joghoz, a választói joghoz pedig különösen nem.

Az azonban bizonyos, hogy a mostani kormény demokratikus úton megálasztott kormány, tehát maga a kormény legitim. AZ új alkotmányt legitimizálná egy népszavazás, vagy egy alkotményozó nemzetgyűlés.

A mostani alkotmánnyal szerintem az a baj, hogy nem nyugszik széles társadalmi konszenzuson, ráadásul, még egy éves sincs, de már háromszor hozzányúltak azok, akik létrehozták. Mondjuk ez kicsit möbius-szalag szerű, hiszen egy legitim parlament és kormány alkotta - igaz, felemás módon.

Alkotményozni tőlünk jobb országokban nem így szoktak, ha jól tudom, akkor például Hollandiában majd 10 éves vita előzte meg.

HA azonban elfogadjuk, hogy ezt az alkotményt egy új választás legitiomizálja, és tegyük fel a most ellenzékben lévő pártok valamelyike, vagy koalíció nyer, akkor nekik az eső dolguk az lesz (hiszen nem tetszik nekik),hogy új alkotményt alkotnak és kezdődik minden előlről.

Ismétlem, nem értek ehhez, de a mostani PArlamentet és korményt legitimnek tartom - pont emiatt nem értem, hogy mi szükség a mostani status quo-t eredményező választási rendszer ilyen nagyfokú -és szintén felemás- átírására.
Talán: a hatalom megtartása 2014-ben?

A kérdés az, hogy egy demokratikus úton megválasztott kormány korlátozhatja-e a demokráciát - erre jön a szokásos mantra: felhatalmazásuk van.

De visszatérve: a kérdés jó. Talán Fabius, aki nálam sokkal jártasabb e témában, választ ad neked erre.
@De hol van Columbo felesége?: "Az azonban bizonyos, hogy a mostani kormény demokratikus úton megálasztott kormány, tehát maga a kormény legitim."

Legitim volna, ha a korábbi alkotmány alapján működne.
A korábbi alkotmány is azért lett ideiglenes alkotmány, és azért maradt benne az eredeti szám, mert népszavazásra kellett volna bocsátani.

Hogy egy kicsit megvilágítsam a dolgot:

Leülünk kártyázni egy bizonyos játékszabály alapján. Játszunk szépen, majd amikor Gipsz Jakabhoz kerül az osztás joga, akkor ő nekilát módosítani a szabályokon, (főleg amikor a lapjait már látta), és azt mondja, akkor így játszunk, tök mindegy, hogy mi alapján került hozzá az osztás joga.
Ezt a gondolkodást a gyerekeknél tapasztalhatod, amikor is a gyerek határozza meg, hogy az adott pillanatban éppen nem a piros az adu, hanem a zöld. A szülő ilyenkor csak mosolyog, és hogy a gyereknek örömet okozzon, aszerint játszik.
Ebből a korból mi már kinőttünk, elvégre elmúltunk húsz évesek.
@félázsiai 2llkedő:

Értelek, ezzel nincs gond - de a dolog közjogi részéhez nem értek.

A mostani választási törvény módosítással több pontban nem értek egyet (van, amivel igen), leginkább az érvényeségi küszöb és az általános regisztráció az, ami számomra nem tűnik jónak.

Nem olvastam vissza kommenteket, de valami hasonló vitába keverdtél te is, ha jól értem.

Szerintem mi nagyjából azonos véleményt képviselünk. Ez számomra már korábban is, más topicokban is kiderült.

/Viszont, ha valami normális észérved, hogy a regisztráció miért jó, akkor kérlek, oszd meg velem, hátha te többet tudsz erről (katál esetleg valakitől erre nézvést nmegfelelő választ, mert nekem ilyet nem sikerült beszereznem, több blogon sem./

Üdv:
Zb.
@De hol van Columbo felesége?: "(katál esetleg valakitől erre nézvést nmegfelelő választ, mert nekem ilyet nem sikerült beszereznem, több blogon sem./"

Nekem sem sikerült választ kapnom.

/A Müller Péter idézet az, amire korábban utaltam a korábbi avataroddal kapcsolatban/
@félázsiai 2llkedő:

Nahát, tényleg! Köszönet!
/Bevallom, nem ismerem Müller Péter munkásságát, de gondolatai nagyon jól írják le a dolgok mibenlétét. Maróczy egyébként nagy sakkozó volt, mondhatom róla mások után: művésze a játéknak./

Más:
A betűk elgépelése miatt bocs, tudom, roppant zavaró lehet. Igyekszem javulni, de elég mélyről kell feljönnöm...

Még másabb:
Látod, írsz valamit, amire reagálnak páran, néha kevesen. Írhatsz rosszat, vagy akár bizonyos szempontból védhetetlent - ez nem baj, emberből vagy. A baj az, mikor mások védhetetlennek, zagyvaságnak titulálják at, amit írsz, de nem tesznek hozzá semmi mögöttes dolgot, miért gondolják úgy, ahogy.

Salamander blogtársunkban a szavazatok differenciálása merült fel.
Szerintem ez kivitezhetetlen, mert nem lehet igazságos osztályokat/halmazokat alkotni, hogy melyik csoporté mennyit érjen, s mi legyen köztük a szorzó.

Előfordulhat, hogy valakire adott körzetben kevesebben szavaznak, de mégis ő nyer, mert rá többen szavaztak olyanok, kiknek szavazata többet ért egynél - máris sérül az az elv, hogy adott körzetben a többség akarata érvényesül.

De jó, játszunk el a gondolattal, ne csak a bábukat, hanem az erővonalakat is figyeljük - ahogyan Maróczy mester teszi azt Müller Péter írásában, azaz legyen: a diplomás szavazó voksa legyen 1,5, míg egy szalmunmkásé 1. Mennyi legyen egy diplomás 2 gyerekes anyáé? ér annyit, mint egy szakmunkás 4 gyerekes apáé?
Lépjünk túl eme erővonalon, és menjünk tovább: a képviselőknél is játsszuk le ugyanezt: köztük is van, aki diplomás és lehet olyan, aki nem, vagy lehetnek, akiknek több diplomája van, plusz anya és gyereke is van: meliyk szavazat mennyit ér?
(Az pedig, hogy a diploma milyen, melyik egyetem adta ki és milyen minősítéssel, már csak hab a tortán).

Miután adott a parlamenti létszám, előfordulhat olyan törvény, amire megvan az 50%+1 fő szavazat, tehát egyszerű többséggel átmegy, de figyelembe véve a szorzókat, kiderül, hogy mégsem, mert az 50%-1 fő szavazat multiplikátora jobb.
Mire mennénk ezzel?

No és, ab ovo: hogyan lehet egy alapjog (szavazati jog) értéke más és más, attól függően, hogy ki vagy?

De tudom, ez csak zagyvaság. Na ja. Akár csak Bobby Fisher, vagy Kaszparov játéka a sakkban, ugye?
@De hol van Columbo felesége?:
Ha már játszunk a gondolattal, akkor a felelős forinthiteles többet ér a felelőtlen devizahitelessel szemben?
Egy Pataki Atti szavazata többet ér, mint Lópiczi Gáspáré, aki csak egy ötven négyzetméteres lakást tudott megvenni a forinthiteléből? Melyikük az, aki felelősebben gondolkodik?
@félázsiai 2llkedő:

:-), ez jó.

Még tovább:

adott két 50 év körüli anya, mindkettő 2 gyerekkel.

Az egyik anya szakmunkás, de mindkét gyerekéből orvost nevelt (akik itthon magyarokat gyógyítanak, bruttó 147 ezerért), míg a másik anya diplomás ugyan, de az ő gyerekei nem diplomáztak, mert a jólét/lehetőség hevében elmentek külföldre hajóra és kaszinóba dolgozni, jó pénzért.

Melyik anya szavazata erősebb?

A sor tetszés szerint folytatható, és vélhetően soha nem jutsz reális és valós megoldásra.

Erre próbáltam rávilágítani, de nem jártam sikerrel, sajnos.
@De hol van Columbo felesége?: "A betűk elgépelése miatt bocs, tudom, roppant zavaró lehet."

Számomra nem zavaró, mivel én se mindig találom az angol billentyűzeten a megfelelő gombot.
"de elég mélyről kell feljönnöm..."
A nicskneved miatt?
@félázsiai 2llkedő:
"A nicskneved miatt? "

Mire gondolsz? Bocs, ezt most nem értem...
:-).

Egyébként amiatt, mert elég gyakran cserélek fel betűket, jellemző rám, hogy elgépelek szavakat. Nem tanultam gépírást és nem Word-ben írok, és gyakran nem is olvasom vissza, amit írok.
@De hol van Columbo felesége?:
A mélyről feljövést kapcsoltam a feleség kereséssel.
Ezek szerint félre értettem. Ez megnyugtat.
@félázsiai 2llkedő:

:-), jogos, de közben már kapcsoltam.

Egyébként a nick belső poén, volt kollégáim zrikálásából ered.
@De hol van Columbo felesége?:
Nos, úgy látom, megen nem váltottuk meg a velágot. A védők elmenekültek.

Ezért elköszönök. Találkozunk majd egy másik blogon.

Üdv, a legközelebbi viszont látásra!
itt csend van, míg a másikon ömlik a szenny, ez is továbbgondolásra érdemes:

Pénzcentrum Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!
Az informatikai ágazat a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb prédája.

www.penzcentrum.hu/adozas/megszolalt_matolcsy_jobbkeze_jon_az_uj_ado.1034751.html
@74. Vladys:
"Szerintem egy tisztább választást tesz lehetővé+ felelősségteljesebbé, "felnőttebbé" teszi a társadalmat. Én ezt gondolom és ezért támogatom. Elfogadom, hogy számodra ez elfogadhatatlan, mint Fábiusnak írtam a hiszti méretét nem értem."

Igazad lesz a tavoli jovoben: mikor elektronikus ugyintezes eppen olyan egyszeru lesz, mint felkapcsolni a villanyt. Felteve, ha a villany felkapcsolasa egyszeru lesz majd....mert sok helyen nem az.
Az en esetemben a regisztracio egy perces nyug csupan...sokaknak, az epp szetveres...bocs, atszervezes alatt allo kozigazgatas berkeiben ugyanezt megtenni tobb faluval arreb...haaat, nekem nem tunik egyszerusitesnek. A valasztokat "nevelni" nem regisztracioval kell, hanem tudatos politikaval: nem igeretekkel, melyek betarthatatlanok. Ha felnottkent kezeljuk a tarsadalmat, elobb-utobb fel is fog noni. Akkor majd lehet regisztralni, es szavazni: on-line, elektronikus alairassal, a szemelyibe epitett egyedi csippel.
@félázsiai 2llkedő:

Kár, hogy a valódi, megdönthetetlen érveket most sem ismerhettem meg. De nem először fordul ez elő, már meg sem lep.
Ha egy védőnek módja van védeni az álláspontját (és van, miért ne lenne), akkor tegye meg, pláne, ha erre kérik is - no mindegy, a világot egyébként se mi fogjuk megváltani.

Minden jót, viszlát és üdv!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem lett volna itt se csend, de végül (vagy egyelőre) az lett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jó, de a zagyvaságaimat felejtsd el, ez csak a hétfő miatt van!

:-O.
@De hol van Columbo felesége?: olyan vagyok mint a zinternet, nem felejtek és nem törölhető max. elpusztítható ;)
@félázsiai 2llkedő:

Köszönöm, ez aranyos, és szíves engedelmeddel le is nyúlom a mondást, tetszik; de most tényleg nincs kedvem mosolyogni. /Nem a hétfő és nem a Varánusz (másik topicon folyó vita) miatt./

Biztosan levetted, Cirbinek írt kommentem nem volt komoly, csak próbáltam elbagatellizálni, miszerint hiába koptattam a klaviatúrát, vitapartnerem idő előtt eltűnt...
@De hol van Columbo felesége?:
"Ismétlem, nem értek ehhez, de a mostani PArlamentet és korményt legitimnek tartom - pont emiatt nem értem, hogy mi szükség a mostani status quo-t eredményező választási rendszer ilyen nagyfokú -és szintén felemás- átírására. "

Mosolygós szép keddet Zb!

Találtam egy írást, olvasd el.
www.hvgorac.hu/sites/portal/default.aspx?page=journal&article=alkotmanybirosagi_szemle_2011_1_58.htm

Az utolsó rész nagyon megfontolandó:

"az idős, s kora okán – ha konzervatívvá nem is, de – mérsékeltté váló Rousseau a mindenképpen új alkotmányra vágyó lengyel hazafiakat figyelmeztette. „Drága lengyelek – írta –,1 legyetek óvatosak! Vigyázzatok, nehogy a jobbításra irányuló vágyatok rontson a helyzeteteken! Amikor arról álmodoztok, amit nyerni szeretnétek, sose feledjétek el, hogy mit veszíthettek! Javítsátok ki, ha lehetséges, alkotmányotok visszáságait, de ne vessétek meg azt az alkotmányt, ami azzá tett benneteket, amik vagytok!”"
@félázsiai 2llkedő:

Szia,

köszönöm a linket, a kiragadott részt megismerve érdekesnek tűnik. Okvetlenül elolvasom.

Most azonban felvértezek
mert hamarosan értekezek
remélem kiderül, értek ehhez
Hív a GDP termelés mókuskereke
Nem tehet mást az ember gyereke

Ami egyébként szintén közös bennünk:

A sört én is szeretem (mértékkel) és a mat.-fiz. nekem is kedvelt témám, ha nem is teljesen szakmám.

Köszönöm, és Neked is szép keddet!

Üdv:
Zb

Ps.:
Oktondi kihívónk mára sem jöttek vissza, valóban eltűntek...
@félázsiai 2llkedő:

elolvastam az írást - kíváncsi vagyok arra, mit gondol most a szerző.

Abból, amit 2011 évelején írt, én azt olvastam ki - illetve értelmezhető ez a mostani história úgy is -, miszerint nincs akkor a nagy baj Orbán alkotmánymódosítgatásaival...

Köszönöm a linket-cikket, érdekes oldal egyébként...
@De hol van Columbo felesége?:
Hi!

Az is kiolvasható, hogy nem szükséges 2/3, és főleg nem két egymás utáni 2/3 ahhoz, hogy kukába kerüljön a tákolmány.
süti beállítások módosítása