Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2012.11.28. 05:31 Fabius

Élőszóban is indokolhatatlan a regisztráció

A lehetetlenre vállalkozik ma az a kormánypárti képviselő, aki a választóknak magyarázná a kiagyalt regisztrációt. Mégis van aki nekilát ennek a reménytelen próbálkozásnak, pedig pontosan tudja, hogy se az asztalnál ülő vitapartnere, se a teremben ülő közönség nem fog vele egyetérteni semmiben. Vessetek a vérmókusok elé, de én tisztelem azokat a bátrakat akik helybe járnak a pofonért, bevállalják a kiszámítható reakciókat, szembe néznek az időnként feltörő indulatokkal és mégis kísérletet tesznek. Részemről maxi respekt Gulyás Gergelynek a kormányoldalon fehér holló gyakorisággal tapasztalható bátorságért. 

olivio-lmp-gif.gif

( mielőtt valaki rasszistát kiált szólok, a képen Cake Olivio barátom, az LMP terézvárosi képviselője látható, aki most tanulja: a beszólogatásért nem lehet más a mém, mint amit ígérek, hehe)
De ezért a vitafórumért respekt az LMP-nek is. A szervezőknek sikerült meghallani az utóbbi idők fórumaival szemben fölmerült kritikákat, visszatértek az élőszavas kérdésekhez, ami egy közéleti érdemi vita sokunk szerint elengedhetetlen kelléke. Gajárszki Áronnak a kisötöst beírtuk, ebben a formában van értelme közéleti rendezvényeket tartani. 
Érdekes volt hallgatni előbb a Karácsony - Gulyás párbajt, amiben elég sok aspektusból körbejárták a választási és választás eljárási törvényeket. Ha cinikus akarok lenni akkor azt mondom, az LMP-nek jót tesz a belháború, mert Karácsony régen várt formát hozott a vitában. Gulyás Gergely igyekezett állni a sarat, ennek ellenére ő sem tudott a közönség számára meggyőző érdemi magyarázattal szolgálni a regisztráció szükségességéről, a körzetek gondos gerrymanderingeléséről, és nem oszlottak a kételyek a győztes túlkompenzálásával kapcsolatban sem. 

lmp gulyás.jpg


A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt. A leggyakrabban fölmerült kérdésekre adott válaszaival némiképp tisztult a kép:
1:  Mi a garancia, hogy a regisztrálás után a választót nem éri meglepetés a választás napján, hogy uppsz, hiányzik a szavazásra jelentkezettek jegyzékéből?
- Minden regisztrált kapni fog egy igazolást, amit magával kell vinnie a szavazóhelyiségbe. Ezzel igazolja, hogy ő márpedig regisztrált akkor is, ha a jegyzéket ledarálják és/vagy porrá ég a hivatal ahol megtette.
2: Mi lesz azokkal akik nem rokkantak, de munkahely, gyerekfelügyelet és akármi más miatt hétköznapokon akadályoztatva vannak a személyes megjelenésben?
- Kihívják a jegyzőt, és regisztrálnak otthon. Nem kell hozzá rokkantnak lenni, elég az akadályoztatást jelezni.
3: Mi lesz a hajléktalanok regisztrációjával?
- A hajléktalanoknak - lakcím hiányában - eddig is be kellett jelentkezni valamelyik önkormányzatnál, most a regisztráció miatt kell ugyanez. 
4: Hogy tilthatja az választópolgár, hogy a Kubatov listások non stop kampányszpemmel zaklassák?
- A regisztrációs íven be kell majd ikszelni a tiltás rubrikát. 
További érdekesség, hogy a határon túli állampolgárok számának megtippelésére sem vállalkoznak. Az ő regisztrációjuk úgy fog kinézni, hogy ugye levélben regisztrálnak, a visszaigazolásban kapnak egy kódot, amit majd azonosításhoz a szavazáskor föl kell tüntetni. Az összeesküvés és csaláselmélet gyártók szűrjék le magunknak, hogy mennyire jó és hiteles megoldás lesz ez, a többiek meg azt, hogy ha elfogadjuk hitelesnek ezt a formát határon túliak esetében, akkor ez vajon itthon mitől ne lehetett volna életképes alternatíva a személyes megjelenés helyett. Gulyás ugyan felolvasta Péterfalvi állásfoglalását erről, de az amolyan fából vaskarika, mert ha itthon kockázatos valami, akkor ugyanaz a határon kívülről érkezve is az. 
De nem ez az egyetlen kismiújság a rendszerben. Tippeljétek meg mi volt az egyetlen kérdés, amire még valami "sablon kormányválasz" se volt Gulyás tarsolyában. Igen, a miért pont Lajosék maradtak ki a szabályozásból? - kérdésre nem tudott semmit mondani. Addig ugye megvagyunk, hogy a nyomtatott sajtóban előre közölt egységárakon hirdethet mindenki a kampányban, hogy a közmédia szabott időkerettel ingyen nyomja majd a szanyikapitányt, a sifferandrást és a vonagábort, és hogy az internetes médiákban is előre közölt egységárakon lehet majd nyomulni. A köztéri reklám az egyetlen terület, ahol semmiféle szabályozás meg egységárral szarakodás nincs. A 80%-ban Simicska és Nyerges cégbirodalmak felügyelte reklámhelyeket annyiért és azoknak ad(hat)ják ki, akiknek és amennyiért csak nekik tetszik. Gulyásnak volt egy gyenge - de hát minden egységáras - benyögési kísérlete, de ebben felkészültebbek voltunk nála, és ha már ott voltunk felvilágosítottuk ez mennyire nem így van. A szava elakadt, én meg kíváncsian várom, hogy lesz-e ezzel kapcsolatban valami módosítás, lesz-e mersz őket is beterelni az egységes árrendszerbe, vagy igyekeznek továbbra is elsunnyogni Lajosék molesztálását, mert Nemzeti Oligarchát egyébként sem baszogatunk, és mert a komasógor negyedáras plakáthelyekre óriási szükség lesz. 
Az este legnagyobb visszatetszést keltő kijelentése az volt, mikor a vita jelölés-bejutási küszöb részénél Gulyás Gergely kerek perec kijelentette, hogy az a párt ami nem bírja legalább minden huszonötödik szavazó (sacc/kb 5%) támogatását, annak nincs helye a parlamentben. Az addig rendben van, hogy 2014 az összefogásról és szövetkezésről fog szólni. De az nincs, hogy ezzel a mentalitással szinte kizárják a politikai paletta színesedését, a kis pártok szóhoz és képviselethez jutását a jövőben is. A jelölési folyamat egyszerűsítésének és a kopicé eltörlésének régen ideje volt és jelentős könnyebbséget jelent, de a politikai pluralizmushoz ilyen vaskalapos módon állás engem legalábbis eléggé meglepett. 
Mindent összevetve talán ez volt a legjobb ilyen rendezvény eddig. Az talán Gulyás Gergelyen keresztül a kormánypárt számára is kiderült, hogy túlélhető azért, ha az ember fia nem csak az akoltestvérek gondosan kiválogatott közönsége előtt szónokol, hanem a társadalom ellenérzésekkel küzdő kritikus részével is párbeszédbe bonyolódik. Lesz tőle neki ilyen izé ni, tudjátok az a hogyishíjják, tartás meg becsület vagy mi. Mert lehet egyetérteni továbbra sem fogunk ahogy ezt most sem tettük, de legalább a párbeszédkészséget értékeljük és a magyarázatot megvitatjuk. Selmeczi, Kumin, Giró Szász és Szijjártó a kutyát nem érdekli. De Gulyás Gergely jöhet legközelebb is.

970 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr184931007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért kell a sasadiakat idegesíteni? 2012.11.29. 00:47:43

Kedd este közel 300 fő zsúfolódott össze a Rubin hotel Sirály termében, ahova a Sas-hegy Védők Egyesülete szervezett lakossági fórumot a fentihez hasonló kérdéssel, csak a Dayka Gábor utcára koncentrálva. A kérdésre nem kaptak a lakók érdemi válas...

Trackback: Rendhagyó képviselői fogadóóra Karácsony Gergellyel 2012.11.28. 15:14:05

Miért alávaló a regisztráció? Mit akar a FIDESZ elérni ezzel? Milyen választ nyújt erre az LMP ? Rendhagyó képviselői fogadóóra Vendég: Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője. Házigazda: Mach Péter önkormányzati képviselő Idôpont: 201...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.28. 11:06:15

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.28. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Rohadt proli, hogy jössz ahhoz, hogy gondolkodni merj? 2012.11.28. 10:13:12

A sokat emlegetett és eredménytelenül kritizált, a választói jog gyakorlását lényegesen körülményesebbé tevő új választási törvényt végül elfogadta a FIDESZ-KDNP. Nem voltak illúzióim, a saját pitiáner érdekek láthatóan lényegesebbek, mint a sokat emle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napja van a blogmotornak megint, nem engedi bekezdésekre bontani a szöveget. Bocs, ma ez van.
Az agitprop kormany: ennek reszese a posztolt foszer is.

Orbán fontos feladatra kérte fel Kocsis Mátét

Valójában a Fidesz kommunikációs igazgatói posztjára kaptam felkérést Orbán Viktortól a múlt héten - mondta Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek.

hvg.hu/itthon/20121128_Orban_fontos_feladatra_kerte_fel_Kocsis_M
Köszi a tájékoztatást. ezt a Gulyást (is) nagyon hm...nem kedvelem, de most jóvoltodból, növesztett egy kis(icipici) gerinckezdeményt előttem.
Karácsony tőlem kapott egy csillagos egyest a maga kis öszödijéért, kell is neki hajtania.
Ha a bevezetés logikáját követjük, akkor selmeczi lehetne a legtiszteletreméltóbb, csakhogy ő inkább a kameráknak, és felolvasásból szokott "remekelni", és ugye, ő (szőkenő létére) teljességgel alkalmatlan lenne az ilyenfajta éles bevetésre.
("rasszistát kiállt"- nagyon unortodox)
Jelezném,hitler is hajlandó volt "párbeszédbe bonyolódni,az ellenérzésekkel küzdő kritikus részel".Láthatta mindenki az eredményt.
@AKIsTUDATLAN: őszödi-jájj- a tudattalan bosszúja.
@kormányzó: Ja kb. mint dzsugasviliék vagy kunbéciék. Szerintem Fab le lesz majd ma még baszva fideszmosdatásért is.;)
@kormányzó: stimm, a tobbi teruleten meg meg tobb a parhuzam
Fidesz+jobbik=nacionalista diktatura
Puncsoljatok csak a cápafejnek.

Végülis, olyan megható, hogy leereszkedett ez a nagyság hozzátok.

Csak hozzátok.

Most, hogy Schiffer bevezette a fidesz-barátságot, mint LMP irányelvet.

A cápafej barackot nyomott a buksitokra, mert jók voltatok.

Szupi ez a Tündérország és szeretitek a szobatárs-rezsimet, mert olyan szép, ha egy csapat koleszos pusztít ki mindenkit, akivel nem rókázott egy ágyban.
Nekem speciel a bátorság szó Gulyással kapcsolatban még soha nem jutott eszembe, pedig nem először védi a védhetetlent.

Fab! Hányan voltak a rendezvényen?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyesek elfelejtik,hogy hitler sem a gázkamrákkal kezdte.
@orica: Ez nem politikus.

Szerintem felhúzós gumijáték.
@AKIsTUDATLAN: szóval annak örülünk, hogy az lmp elmagyaraztatta nekünk amit nem lehet. De szavazás utan társadalmi vitát kezdeni és nem selmecziskedni nem érdem. Hol voltak mikor meg csak javaslat volt, nem elfogadott javaslat? Most tisztába teszik a beszart halottat?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ez volt a "társadalmi vita",felcsúti módon.
@kormányzó: NG-n megy a naci foldalatti hatter, felelmetes, es riaszto /penzugy, csalad, haverok, tamogatok, vallas, agitprop, okkult, ellenseg krealas, tomeg pszihozis, agymosas/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Puncsolnak a fidesszel .

Kisértetiesen olyan, mint amikor Fodor Gábor a fideszes, végre átvette az SzDSZ vezetését, és első útja Orbán Viktorhoz vezetett.
@kormányzó: ki nem szarja le mit mondanak, el van fogadva, hogy egy klasszikust idezzek: a kutya ugat, a karavan halad
@kormányzó: Zártkörű.

A Mandiner meg a fideszblogok szeretgették ilyen módon a Navracsicsot.
Megható találkozó volt.
Aztán milyen jól alkalmazták őket kormányzati kommentelőnek a Belügyben.

Szép karrier.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan!
Csak az NG-t, kevesebben nézik, mint az akármi faktort!
Bocs,lépnem kell.
@Fabius:

MINDENHOGY indokolhatatlan.

Amitől hányok és felfordul a gyomrom az az, hogy a Fidesz PONTOSAN tudja, hogy az emberek 90%-a utolsó pillanat mániás. Ezt jól megtanulta a MANYUP esetből.

Tehát az utsó pillanatig NEM lesznek aktívak az emberek, utána meg már késő lesz... és ezt a Fidesz pontosan tudja. Hajszálpontosan tudja.

Hogy a betegekhez-akadályozottakhoz SZEMÉLYESEN kimegy a jegyző?! Jaj, hogy oda ne rohanjak! HÁNY jegyző van? És HÁNY akadályotatott????

Jaaaaaaaahhhh, hogy a LEHETŐSÉG megvan! Aha!
Pont mint a MANYUP. A LEHETŐSÉG ott is megvolt, azonban ha mindenki nyilatkozni akart volna SEM tudott volna.

Most hogy regelnének be 8 millió embert???

A saját pályájukon kell(ene) legyőzni őket. Nem nagyon van más választás, kezd lassan a tököm tele lenni azzal, hogy mindig várjuk, hogy MÁSOK segítsenek rajtunk, a külföld, az EU... és mi mikor segítünk magunkon?
"az a párt ami nem bírja legalább minden huszonötödik szavazó (sacc/kb 5%) támogatását, annak nincs helye a parlamentben."

Lejjeb vittek a bejutasi kuszobot?! ;)

Vagy csak valaki durvan saccolt...
Kósa kedvence a műveltségi cenzus gepnarancs.hu/2012/10/kosa-hoffmannizmusa/
Orbán kedvence pedig az demokratikus cenzus eltörlése endresy.blogspot.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma.html
Viszont elmondhatjuk, hogy Rogán kádárizmusa nem lett teljesen mérv adó endresy.blogspot.hu/2012/10/rogan-kadarizmusa.html
A helyzet rosszabb.
@kormányzó:

Szerintem tapsikoljuk Fabiusnak blogszerűen.

Mégiscsak egy levegőt szívhatott egy fidesz-csicskával.

Örvendjünk, hogy mennyire feltört.

.... mint a Török Gábor népe.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ha elolvasod a törikönyvet, az ország legtöbbször azt várta, hogy mások segíjjék. '56-ban is várták a csodát meg az Amikat. Egyik sem jött. Most az Eu-t, az sem fog jönni.
@kormányzó: hazánkban momentán egy weimari típusú megoldás zajlik. Ezt elég régóta ugatom.
"Az akár szándékosan hagyott, vagy csak a tehetségtelenség okán bekövetkező csőd-közeliség a gazdaságban, a munkanélküliség növekedése olyan mértékben erősíti meg a szélsőségeseket, hogy hiába a nagy önbizalom, a támogatottságról szóló önáltatás, és a karizmatikus hordószónoklat. Az örvény átcsap a sziklákon, és a kosz elönti a környéket. S vele valóban „rend” lesz. A szürke iszap egyhangúsága, melybe belefojtják azt, aki ki akarna emelkedni és körülnézni." endresy.blogspot.hu/2012/05/zavarhorgaszatigesztenyekapirgalas.html
@kormányzó: Mizujs kicsi legó? Megint beleéled magad a nick nevedbe?? :)
Fabius! A jobb szélen az a szemüveges csajszi kicsoda??? ;)
"A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt."
Folyt.: Vagy arra, hogy ezekkel a Gulyás féle felderítőkkel összeszedjék az infót, hogy a jövőben hol és hogyan kell tovább csűrni-csavarni a szabályokat.
@én már a fény gyermeke vagyok: Melyiket?? A középsőt vagy a bal szélsőt??? :)
Rövid videó a tegnapi Kossuth téri tüntiről. :)

youtu.be/oJEmpbaPj5k
Gulyást nyilván kiküldte a pártközpont és nem saját ötlete (önmagában is oxymoron egy fidesz komisszárnál) alapján ballagott oda pofozógépnek. Aztán hogy ez a gyakorlat rá milyen személyes hatással lesz, megjósolhatatlan. Valóban elgondolkodtathatja őt is, meg a többit is, akiket odavetnek a népharag elé, ez gyorsíthatja a fidesz jövőbeni szétesését. Vagy még jobban megnöveli benne a mohóságot és most már verheti a mellét a párton belüli helyezkedésben, hogy lám, ő már micsoda áldozatokat tett az ÜGYÉRT.
@GeoCracker: Mire mentünk volna '56-ban, ha az amik jönnek? Dallas, akkori külügyminiszter kijelentette, soha nem szerették a lázadozó népeket. Szerintem inkább örülnünk kéne, hogy csak az oroszok jöttek, és az amik nem!
Én Fabiusszal ellentétben nem igazán értem mi volt a fórum célja. Megmagyarázni egy elfogadott törvényt, vagy beégetni egy fizess seggnyalót? Mert ha egyik sem sikerült, akkor nem igazán érte el a célját a fórum. Talán az elfogadás előtt kellett volna fórumozgatni.
@GeoCracker: Egyetértek bár a megoldás igazán az lehetne, hogy arról beszélgetnénk mi vezetett oda és nem annyira arról, hogy mi következett utána?? ;)

Már csak azért is mert ha nincsenek rossz kérdések, akkor talán rossz válaszok sem születnek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem azt mondtam, hogy jól jártunk volna. A csodavárásra hoztam példaként a "közelmultból". '56 egy elcseszett mozgalmáridalizmusból fakadó elcseszett lépés volt szerintem. De tudom, hogy most mindenki ezen a véleményen fog lovagolni.
@GeoCracker: Tudom, lehet, félreérthető voltam. :) Csak egy tévhitet akarok eloszlatni, ami ha téged nem is, de sokakat kísért! ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: röviden Hindenburg balfaszsága. Hosszabban az akkori opportunista világé, akik egész addig nem léptek fel, amíg Hitler nem nyitott frontot nyugaton.
De ezen kár vitázni, történelmi tények.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: O.K. :-)
Na megyek is a dolgozóba. Majd mobilról idenézek néha :-)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Még annyit, hogy igen, igazad van. Valami nagy ideálmaszlag kering sokakban '56-ról. Előbb a egy nemzetnek a saját multját kellene a helyén tudni kezelni. Ez az, ami baromira nem megy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez államtitok.
A lényeg, hogy szerveztek előadást Mikulásra, és Fabiusnak tetszett.
Örvendezzünk.
@Deathstick: Ha Gyulyás hűségében a legapróbb kétely ébred, azonnal kivágják a brancsból, és kisemmizik. Ezt biztos, hogy nem vállalja be holmi lázadozással. A fidesz nem így működik. Orbán személyese elbeszélgetés útján választotta ki az összes káderét. Mindet. Ezek az emberek vallásosan hisznek Orbán Viktorban és/vagy mérhetetlenül függ tőle az egzisztenciájuk. Ezért nincs olyan repedés a pártban, mint mondjuk Gyurcsány esetében az MSZP-nél, vagy az Antall, illetve Horn-kormányokban.
@GeoCracker: Nekem - az általad említetteken túl - még ilyesmik is rémlenek. Vagy te nem így tanultad??? :)

Akkortájt a német viszonyokra az alábbiak voltak még jellemzők: megtiport nemzettudat, porig alázott nemzeti közösség, morális züllés, a deviancia tobzódása, kezelhetetlen, 40%-os munkanélküliség, visszafizethetetlen államadósság, banki uzsorástőke, kamatrabszolgaság, kulturális csődtömeg és még sorolhatnánk tovább. S még abban is hasonlóság mutatkozik a két korszak és a két ország történelmi múltja között, hogy Weimar liberális közgazdászai is papagáj módjára ismételgették kortársaiknak, bizony nincs más út, mint a jóvátétel fizetése, a piac mindenhatóságát preferáló - már akkor látványosan történelmi csődöt mondott - gazdaságpolitika erőltetése, a globalitás vastörvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora lerovása, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása.

Neked nincs déja vu érzésed??? ;)

Jó munkát és szép napot.
@GeoCracker:
Az újságírók és az értelmiség sokat röhögött. Amíg el nem vitték őket.
A Hindenburg üdvözölte a felkelő napot, mint Sólyom.
A baloldal nem állt szóba egymással.
A jobboldal támogatta Hitler magasztos céljait és csodálta erejét.
A külföld sztárolta a Hitler karizmáját és médiamegjelenését.
A nők tenyésztésbe álltak.
A fiatalok életüket adták a vezérért.
Németország kidagadt a fazékból, hopp.

Tisztára, mint nálunk.
@Deathstick: "A Semjén-ügyben is hálásak vagyunk Havasi Bertalannak, Orbán sajtófőnökének, aki a miniszterelnök ajkai által érintett kólásdobozt őrzi ereklyeként irodájában."

Van kérdés?
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Mikor bocsájtják árverésre azt a kólásdobozt ?

Vagy az elvarnyúzott Műcsarnok lesz a kólásdoboz méltó helye ?
ezzel nincs értelme foglalkozni

a fides mafia nem leváltható saját szabájai szerinti választáson

lógjon mind !
@én már a fény gyermeke vagyok: Te látsz itt olyan fiatalokat akik bármiért is az életüket adnák??? ;)
@én már a fény gyermeke vagyok: Orbán Viktor születésének szent napján állítják ki a Nemzeti Múzeumban gondolom - ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással, zászlófelvonással.

Azt hiszed, viccelek? Mert ha igen, te nem ismered ezt a társaságot eléggé.

Ha a fidesz nyer 2014-ben (és miért ne nyerne törvénybe iktatott csalással megtámogatva?) 1963 május 31-e lesz az új időszámítás kezdete. A 0. év, ahonnan minden újrakezdődött, Szent István lelátogat a földre, meglátogatja Orbán szülőházát, és megáldja azt! A Blikk is cikkezni fog róla!

Még mindig nem viccelek! A forrásom Kéri László, Orbán egykori tanára. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Láttam a zokogó fiatalokat a 2002-es választás után az Orbán Testnevelési főiskolás beszédjén.

Nem voltak normálisak.

És ezek mostanra ilyen gulyás-szabású harmincasok , épphogy negyvenesek lettek, akiknek egyetlen vágya, hogy szolgálják a viktort a nyálukon csúszva is.
ez a lényeg.... cigánykodásban magyarok a kirájok !

hvg.hu/w/20121128_A_magyarok_istenere
@én már a fény gyermeke vagyok: szia simon:)))

Ez most nekem is nagyon magas, hogy Fabius minek is örvendezik ebben a posztban?
Azon, hogy MIUTÁN megszavazták ezt a fost, amivel 2 éves országrombolásukra rátették a koronát, és ami teljesen NYILTAN vállalva azért született, hogy ne lehessen őket választással leváltani, akkor az lmp szervez egy lakossági fórumot, ahol az egyik alfőgeci "bátran" kiáll, és elmagyarázza a lakosságnak, hogy a fos az csokoládé. És van még olyan bátor legény a határban, aki azt meri mondani, arccal, névvel válallva, hogy kedves alfőgeci, ez bizony nem csokoládé, ez fos.

És utána hazamennek a legények és a lakosság, és marad a választási csalás törvénybe és alaptörvénybe foglalva.
@aritus: Na jó de én már nem vagyok annyira fiatal. :) Másrészt én túlságosan galamb lelkű vagyok. Bár az is igaz, hogy az ember az ilyen helyzeteket nem tudhatja teljesen felmérni előre.

Szerintem minden emberben benne lehet az "inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át" mentalitás, max. más előjelekkel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Te látsz itt olyan fiatalokat akik bármiért is az életüket adnák??? ;)"

Olyat még nem, de olyat én már többet os, aki mások életét akármiért. A folytatás pedig nem kétséges.
@aritus: Ez nem is Fabius volt.
Megfigyelted, hogy egy szót se szólt semmilyen zsinórtangáról ?
Hamár stílus-elemzel, akkor láthatod, hogy stróman lelkendez a posztban.
@aritus: Látod mondtam én, hogy fideszmosdatás miatt le lesz baszva Fabius. :)
@GeoCracker: ugatjuk ezt meg sokan, de nem akarja a tobbseg megerteni, vagy nekik nacionalista diktatura kell, amit meg is kapnak a fidesztol es a jobbiktol, rend lesz, szurke kocka lesz mindenki a nemzeti falban...
Ehhh, eső után köpönyeg. /legyint/

Nem, mintha lett volna értelme szavazás előtt fórumot szervezni. :(
Mert a droidok úgyis megszavazták volna. :(((
@Bakacsin: Jaja. Feltünő tulajdonsága a fidesznyikeknek, hogy mindig arról beszélnek, hogy szerintük kire nincsen szükség.
Ez olyan tipikus fiatalos-nácis becsípődés.
Hogy a szükségteleneket elfüstöljük, és akkor eljön majd a kánaán.
@Fabius
"Az ő regisztrációjuk úgy fog kinézni, hogy ugye levélben regisztrálnak, a visszaigazolásban kapnak egy kódot, amit majd azonosításhoz a szavazáskor föl kell tüntetni."

Hol kell feltüntetni? A szavazólapon?
Egyáltalán a szavazás továbbra is konzulátuson történik vagy azt is levélben bonyolítják a külhoniak?

Mi történik akkor, ha én elviszem a regisztrációs igazolásomat, nem szerepelek a névjegyzékben, és nem tudok szavazni, mert Gulyás nincs épp abban a szavazókörben, hogy azt mondja lehet így szavaznom?
A törvényben szerepel az, hogy akkor is kijön hozzám a jegyző, ha nem tudok elmenni, mert pl. nem ér rá a bébicsősz, vagy ez csak Gulyás értelmezése?

Azaz a részletek benne vannak az elfogadott törvényben (nem olvastam még) vagy majd külön készül szabályozás az egészről?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha eltűnik a cigányság, csak aranyló búzamezők lesznek vidéken, amit pirospozsgás bajszos parasztok boldogan művelnek, miközben a Magyar Anyák otthon sütik a ropogós házikenyeret.
A városokból eltűnnek a másképp-gondolkodók, ateisták, liberálisok. A zsidók is persze, meg a külföldiek, mindenhonnan. Ezzel a bűnözés, drog, prostitúció meg is szűnik.
Hiteleket nem törlesztünk, az uzsorások elmehetnek a fenébe. Majd nyomtatunk saját pénzt.
A kisebb elhajlásokat a csendőr meg a plébános kezelni tudják.
A fajmagyarok megkapják ősi jogos jussukat, az iskolákat, cégeket, mindent.

Na, és itt kezdődnek a problémák. Megérdemelnék a lehetőséget, hogy saját szorgalmukra és tehetségükre legyenek utalva. Több milliónyian vannak szerintem, akiknek tetszik a fenti vízió, csak vajon elképzelték-e egy napjukat, egy évüket részletesen ebben a világban? Sámánt vagy papot hív a beteg gyerekéhez? Naponta hány órát áll sorba? Ááá..
@saravad: @saravad: Pont ez a jobboldali kánaán.

A nők szülnek, a búza hajladozik, a falvédőkre Orbán viktort hímeznek.

Pont, mint egy dalos-táncos népszinműben, vagy 50-es évekbeli termelési riportban.
@én már a fény gyermeke vagyok: Pont 20 voltam akkor és rengeteg barátom, ismerősöm, csoporttársam volt a zokogó tömegben (anno Para-Kovács mondotta volt: hisztérikusak hogy elvesztették a hatalmat ami soha nem volt az övék). Azok most 26-45 között vannak, kevés kivétellel KÜLFÖLDÖN és 95%-uk az elmúlt két év miatt vette a kalapot-kabátot-családot. Van úgy hogy rájövünk, igazából nem is akarunk férjhez menni Justin Bieberhez vagy egy nincstelen punkbanda tagjaként furgonban lakni az út szélen, nahát, felnőttünk...
@én már a fény gyermeke vagyok:
Csakhogy az 50-es években kaptunk nyersanyagot meg energiát a baráti országoktól. Így se volt kánaán (sztem Kánaán se kánaán).
Persze, persze, Irán, Azerbajdzsán... el ne felejtsem. Adnak olajat almáért, meg lesznek cserediákok.
@Ergosum: A külhoniak levélben szavaznak. Csak a fidesz által ellenőrizhetően. Mondjuk tök mindegy is, mert a honi szavazatszámlálókhoz is csak a fidesz jelölhet embereket, a külföldi megfigyelőket pedig indoklás nélkül elutasíthatják. Benne van a törvényben.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Jó, hogy fiatalok és se kutyájuk, se macskájuk,

behúzták nekünk az utolsó iXet a fülkében,

aztán itthagytak minket, hogy bajlódjunk az eszménykép Viktorukkal, amíg bele nem gárgyulunk.

Üzenem nekik, hogy köszike.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az alternatíva, az internacionalista elnyomásból való kitörés roppant jól sikerült. Miért hiszed, hogy vevők vagyunk a történelemhamisító baromságaidra? Ez itt nem a kurucinfó szintje.
Imádott harmadik birodalmadat nem legyőzték 1945-ben, hanem kvázi csődbe vitték a nácik 1937-re. A háború csak időhúzásnak, figyelemelterelésnek kellett, kicsit túl jól sikerült.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Buchenwald_Victims_04508.jpg

Erre nincs szükség, csak azért mert lusta vagy kifizetni a plazma TV hiteledet. Ez nem megoldás.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Tegnap az ATV-ben Magyar György ügyvéd volt az egyik vendég és valami olyasmit mondott, hogy ezt a törvényt jogi úton is meg lehetne támadni, és nyerhető lenne.
Én ehhez nem értek, de remélem ha ez igaz, akkor megtámadják a jog oldaláról is ezt a törvényt.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Nem az van a törvényben, hogy a szavazókörökbe minden indulónak 2 főt kell delegálni?

Annyi minden kikerült már a netre a törvénnyel kapcsolatban, amit azóta akár az utolsó pillanatban is módosítottak. Kérdés, hogy a parlamentben van-e olyan ember, aki tökéletesen tisztában van, mit is szavazott meg, mit tartalmaz a végleges szöveg.
@Ergosum: Magyar György anno a Klub Rádióban fejtette ki azt a véleményét, hogy az alaptörvény semmilyen legitim háttérrel nem bír. Rímelt arra, amit hónapokkal később Bárándy Péter mondott ugyanabban a műsorban, egész más oldalról megközelítve a dolgokat.
@én már a fény gyermeke vagyok: Volt és van mindenük, kutya-macska-gyerek-devizahitel, úgy be- és kidőltek hogy "öröm" volt nézni, pár bőrönddel húzhattak mert a munkahely megszűnt, a hitel felemésztett mindent, szavaztak Orbánra és megtanulták a régi igazságot, a kereszt amit a párt neve mellé húzol a fülkében azt cipeled 4 évig a hátadon...
@shinichi: El vagy tévedve. nekem nem az általad említettek jelentik a "megoldást" mint ahogy az elmúlt 22 év is bebizonyította elképesztő "sikerességét". Hitem szerint van más út is minden szélsőséggel szemben.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Magyar György anno a Klub Rádióban fejtette ki azt a véleményét, hogy az alaptörvény semmilyen legitim háttérrel nem bír."

bezzeg amikor annak idején átment fletóka bizalmatlansági indítványa. Csak úgy dübörgött a legitimitás. :)
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Hú, ezen most tényleg bepöccenek.
Teljhatalmat harcolnak ki egy kretén maffiának,
aztán lépnek és itthagyják az országot, hogy egy felfegyverzett diktátorral küszködjön örök időkig.
Ez aztán a gerinces fiatalság.
Mert 12 év alatt végre leesett nekik a tantusz, vagynem.

Jó ám a szent Orbán, csak a határon túlról nézve.
Szemetek.
Érdekes módon nekem megmaradt a mnyp-m, mert vettem a fáradtságot és elmentem nyilatkozni.

Szavazni is fogok tudni, mert veszem a fáradtságot és elmegyek regisztrálni.

Így legalább a lelkem nyugodt lesz, hogy én mindent megtettem...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hihetsz bármiben, nem számít. Hasonlítsd össze az elmúlt 150 év gazdasági társadalmi modelljeit. Melyik volt sikeres, melyik nem. Őrjöngve, habzó szájjal lehet persze bizonygatni, hogy a KGST sikeres volt, az EU nem, a Szovjetunió sikeres volt az USA nem, A Harmadik birodalom sikeres volt, Nagy-Britannia nem. Vagy hogy a kommunista, maoista Kína sikeres volt, a mostani kapitalista nem az. Csak magadból csinálsz hülyét. A fiataljaink meg közben lábbal szavaznak.
Talán pont a Gulyás volt az, aki még fél éve azt találta mondani, hogy a regisztráció ellen több az érv, mint mellette. Ehhez képest most ő próbálja magyarázni Lázárék helyett a bizonyítványt, kár érte.
Á, szuper, kihívhatom a jegyzőt. És ahol mondjuk egy jegyzőre jut 50.000 dolgozó ember, ott a jegyző naponta - nyilván esténként - 250 emberhez fog elmenni. Hogy ez milyen reális!
@én már a fény gyermeke vagyok: Hát most mit mondjak? Hogy ennyi eszük volt? Hogy 8 évig hallgattam pár logikus kérdés után hogy ő akkor is kuruc és harcol, nem fizet/alig fizet adót mert neki Orbán a miniszterelnöke (és hangsúlyozom, szinte mindegyik erős egyetem erős szakán szerzett diplomás, nem segéderő a ládagyárban aki ne tudna gondolkodni, olvasni, tájékozódni), de azért igényli a fűtéstámogatást "merazjár"
Ilyen a magyarok nagy része, nem rosszabbak mint a többi idióta és kicsit sem jobbak. Nagyon drágán tanulták a leckét és nagyon drágán tanulja az ország az ő jóvoltukból, minden Fidesz-fan jóvoltából az biztos :/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A konstruktív bizalmatlansági eljárás lényege, hogy a parlament egyszerű többséggel bizalmat szavaz, vagy nem a kormányfőnek. Bizalmat szavaztak neki. Nincs miről beszélni. Ha nem lett volna meg a többség, jelölhettek volna új miniszterelnököt. Ha párszáz hülye odahugyozik a parlament elé, és ezzel illegitimmé válik a kormány, akkor halleluja, összeszedek mindjárt pár ezer hülyét én is, akik akár oda is szarnak a Kossuth térre, ha ez illegitimmé teszi Viktort.

Magyar, és Bárándy is egy órás időkeretben, laikusoknak is érthető jogi példákkal körbejárva mutatták be, miért nem tekinthető legitimnek az alaptörvény, illetve a választási eljárásról szóló törvény.

Például demokratikus berendezkedés alapja, hogy választási törvényt csak az egyel későbbi ciklusra vonatkozóan módosítunk, tehát a rákövetkező általános választás még az aktuális törvény alapján bonyolítandó és alkotmányozás esetén is illik a népet vagy megszavaztatni, vagy egyel későbbi parlament által ratifikálni.
fabius!

Má megbocsáss, de én alapvetően pacifista vagyok és ebből adódóan, ha valaki eléd vetne, felsegítenélek oszt jól elmennénk egyet sörözni a teljes lealjasodásig.
A Gulyásról kicsit más a véleményem. Értelmes emberke, nem véletlenül osztják rá a leggrízesebb témák eladását, neki legalább vannak - ha elfogadhatatlanok is - érvei.
Persze hozzáteszem, a tákolmány kommunikálásánál anno nálam teljesen elásta magát, szerintem Ő is csak egy pártkatona de az értelmesebb fajtából. Nem is nagyon jósolok neki nagy jövőt a Vezér környezetében. Könnyen meglehet, hogy ez az emberke az elsők között lesz, aki kiugrik a patkányok által ellepett gyorsnaszádból.
kieg. Rosszabb esetben a tetű Szájerrel együtt a FIDESZ ideológiai vasökle, avagy a Párt Goebbelse.
@shinichi: Nagyon félre vagy csúszva és ordít ebből a kommentedből is, hogy a szokásos panelek mentén gondolkodsz pld. rólam is. :)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

"Könnyen meglehet, hogy ez az emberke az elsők között lesz, aki kiugrik a patkányok által ellepett gyorsnaszádból."

Egy robot nem hoz önálló döntést.
@Fabius:
Róna lemondásának hátteréről tudnál mesélni valamit?
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Szerintem nem tanultak semmit. Sötétek, mint a föld.
Minél többet jártak iskolába, annál szektásabbak.
Nézd meg ezt a nyomorult Véleményvezért. Azt találta mondani, hogy Orbán - mostantól - a földhülyék nyelvén kommunikál.
Nem - velük - az értelmiséggel .

Bazmeg, hát már 10 éve a földhülyék nyelvén kommunikál ez a kolbásztöltő kordonbontó szentember és az nem tűnt föl nekik - az értelmiségnek.

Az ész megáll és ácsorog.
Ó
@orica: sajna nem robot. a kiadott feladatot ugyan elvégzi, de nem felejtett el gondolkodni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

El se kezdett. Pártkatonáknál az kizáró tényező, ha gondolkodnak.
@én már a fény gyermeke vagyok:

má megbocsáss, Orbán mikor tudott akár csak egy félértelmiséginek is vitapartnere lenni? Mehogy a Gyúcsány sem az, oszt mégis pacallá szívatta. Azóta csak a széles néptömegek előtt mer megszólalni, ahol statisztikailag a földhülyék jelenléte szignifikáns. Ne feledd, az EU elnökségi expozéjában is szétszopatták, a csoportképnél pedig kilóga a sor legszélére száműzték. Európa páriája, egyúttal az ország is azzá vált.
Gulyás egy jó képességű politikus , kár érte....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az nekem elég, ha a magyar gazdaságpolitika egy sikertelen panel helyett egy sikereset másol.
Egyéniséggel, élettel majd megtöltik az emberek. Te, én, meg a többiek.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Vitapartnere ?
Kibérelték neki a Vigadót, hogy ott hallgassák a szamaras meg a rakétás országértékelőjét.

Mostmár nem ártana tisztázni, hogy ki az értelmiség.

Szerintem az, akinek nyalni kell az állásáért.

Ezek nem vitáznak, legfeljebb fúrják egymást.
Semmi garancia nincs arra, hogy ez a hitvány banda utolsó pillanatban ne módosítsa a választási törvényt pl.:
- csak 10 évente lesznek választások!

- a kinti magyarok szavazatait-költségkímélés miatt- helyi magyarok is leadhatják szóban is és ha az a fideszre szól akkor az kettőt ér.

- a köztisztviselő, közalkalmazottak a bérjegyzék aláírásakor egyben szavaztak is!

- csak O.V. fedőnevű, bodzaszedőszínű, 150 cm mély, focistaagyú,felcsúti kötődésű, a munkaerőpiacon sose dolgozott, 22 éve az ország népén élősködő pártkatona lehet miniszterelnök jelölt.

Magyarország én nem így szeretlek!
Mindent elmond, hogy ez eddig az LMP egyik legjobb akciója.
Az meg nem érv, hogy tehetetlenek a fidesz cinizmusával szemben. Akkor alkalmatlanok is bárkit is képviselni.
Mint szanyikapitány, aki a tüntetésen vigyorogva vezényelte a kórust, a Parlamentben meg lapított, mint a kutyaszar.
Ilyen ellenzékkel csoda, hogy még mindig bénázik a vezér. Szerencsére neki is ennyire tellik.
Mi meg morgolódunk és ennyi.
Nem beszélve a levélben szavazás őrületéről, ami a csalók Mekkája lehet:
emiksz.blog.hu/2012/07/26/101_iktatjuk
@én már a fény gyermeke vagyok: kezdem utálni a jóstehetségemet...
Már az előző kormányuk alatt egy új Rákosiként tekintettem bölcs vezérünkre, a második négy évükre végre sokan felismerték, hogy így van.
A LoMPost már a megalakulásakor egy olyan pártnak tartottam, amit leginkább a fidesz szervezett, hogy szétverje az ellenségként kezelt "bal"oldali pártokat, megakadályozza, hogy egységesen tudjanak fellépni ellene. És jé... mit látok? Tényleg ez történik.
@Fabius: Tipp: ha kívülről illeszted be a szöveget, akkor az ikonpanelen levő Beillesztés szövegként gombot használd, úgy jó lesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ember, te szemmel láthatólag nem követed az eseményeket. Folyamatosan ez ellen ágáltak. A kékcédulás akció sem ugrik be? Kicsit szállj ki néha az ellenszenvedből és légy objektív!
@Emiksz: Utálok nyalizni, de mindig nagyon várom az új emiksz-szösszeneteket :)
Jó napot kivánok mindenkinek.
-pina-
volt már?
@iii:

Kösz.
Most kettesben ezzel fognak ródsózni?
@iii: ajjaj... mingyár a nadrágomba nyúlok, megtapogatom magam. Ezen a blogon teljes a nőuralom? :-)
ennyi:

Nol: több százmilliós kötbértől mentette meg a NAV a Közgépet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mentette meg a Közgép Zrt.-t egy több százmilliós fizetési kötelezettségtől – írja a Népszabadság. A társaság konzorciuma az adóhatóság új telephelyének építésére tekintettel egy év haladékot kapott a vásárosnaményi Tisza-híd átépítésének befejezéséhez.

hvg.hu/itthon/20121128_nav_kozgep_kotber
Közben orbanisztánban:

atv.hu/cikk/20121128_konferencia_az_azori_szigeteken_megszuntettek_a_nyomozast?source=hirkereso

Fél év múlva hasonló megszüntető nyilatkozatot olvashatunk bizonyos halálos baleset kapcsán.
Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság

Jogsértő az indokolás nélküli elbocsátás, ez már jogerős.

helsinkifigyelo.hvg.hu/2012/11/28/jogeros-az-indoklas-nelkuli-elbocsatas-emberi-jogot-sert/
@orica: ??? Már miért ródsóznának?
@Spániel: kívül belül is. A külső nagy, veres és lompos, a belsőségekről szerényen hallgatok:-)
@Spániel: Nem értem, mit nyafogsz. Csapatépítő tréningről, szeretők utaztatásáról közpénzen még nem hallottál. Hogy adná ki magát, ha a büszke családapa a családi kasszából summantaná el a lóvét egy kis puncivakarásos kikapcsolódásra? Ez még kormánypárti berkekben is kivitelezhetetlen:-)
sajnos a fenti fórum is falra hányt borsó, mint annyi minden a fidesz ellen, pont mint ez is:

"Orbán magánhadseregét felveti a pénz, a rendvédelmiek fizetésére egy huncut forint sincsen"

A honvédelmi bizottság LMP-s tagja az új szolgálati törvény módosítására regált. Az állomány megfélemlítése zajlik, dolgozókat és családjukat is titkosszolgálati eszközökkel lehet megfigyelni - írta Dorosz Dávid.

hvg.hu/itthon/20121128_Orban_maganhadsereget_felveti_a_penz_a_re
Bocsi, de van ember, aki elhiszi azt a dumát, hogy majd a jegyző házhoz jön, ha én "munkahely miatt akadályoztatva" vagyok? Aztán mégis mikor? Este nyolckor vagy szombaton? Nem valószínű. Munkaidőben? Akkor meg hiába, mert ha én olyan szerencsés vagyok, hogy munkahelyem van, akkor ott vagyok. Ha kiveszek szabadnapot, akkor meg már nem vagyok akadályoztatva, tehát nyugodtan el is ballaghatok az önkormányzathoz.
Szerintem ezt csak úgy rámondta a Gulyás, hülye népek ez is jó lesz!
"én tisztelem azokat a bátrakat akik helybe járnak a pofonért, bevállalják a kiszámítható reakciókat, szembe néznek az időnként feltörő indulatokkal és mégis kísérletet tesznek. Részemről maxi respekt Gulyás Gergelynek a kormányoldalon fehér holló gyakorisággal tapasztalható bátorságért."

Bacchus, rábökött a Vezír, és azt mondta, "majd te megmagyarázod". Bátorság? Saját döntés? A Fideszben?

bio
@iii: bocsi, de rossz a cím, törölni javaslom: "Vitaest"
@napról napra:
"aki elhiszi azt a dumát, hogy majd a jegyző házhoz jön, ha én "munkahely miatt akadályoztatva" vagyok"

Ez tényleg elég érdekes dolog, mert egy közepesen nagy városban a jegyző az isten, még bejutni is nehéz hozzá, nem hogy vendégségbe hívni. A vidéki körjegyzőségek is roppant humorosak. Van ahol egy jegyzőre 4-5 falu jut.
Basszus... megy a jegyző télen, tökig a hóban, hajtja a Verhovinát, kergetik a farkasok és táskájában ott lapulnak a regisztrációs ívek. De szééép:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: ilyen nyomós érvek levertek a lábamról, torkomon akadt a szó és bevallom, csak az irigység beszélt belőlem.
Senki sem vádolhatja a Fideszt azzal, hogy fair play-re törekszik. Ez a simaképü talpnyaló csak következménye ennek a mentalitásnak.

Remélem rövidesen megszabadul tőlük az ország.
@Spániel: ha kérdeznek, tőlem telhető korrektséggel válaszolok:-)
A választási csalást nem magyarázgatni kéne, még kevésbé kéne elfogadni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az argentinok jól beszopták a "szabadságharcot"... Minden pénzük elment a semmire.
sajnálattal tudatom meghasadt a tudatom....ez a fórum a semmi körüljárása és a fostos pelenka nyílvános körülhordozása sem nem több sem nem kevesebb

a Gulyáska meg egy a sok közűl majd ha tényleg történik valami a szavai után és nem maszlag maszlag hátán akkor embernek tartom addig egy seggfej aki szépen beszél de az lehet LORI is a papagáj és az olcsóbb

a lömpöpö meg adott a szarnak egy pofont egy elfogadott törvény magyarázata a a puszi a halott homlokára vagy kilopni az obulust a szájából

már csak 4 hónap van hátra arra, hogy az MNB új kezekbe kerüljön

hvg.hu/gazdasag/20121128_Ezt_varja_el_Simor_utodjatol_a_kormany

az én megjegyzésem "csak" annyi, hogy amíg csak lopni karnak és pénzt egyik zsebből a másikba rakosgatni addig semmi sem lesz jobb hanem rosszabb nem a tartozást kell kiegeyenlíteni mert attól az ország nem lesz jobb, hanem beruházni és fejleszteni dolgozni és értéket teremteni nem közmunkával 47000 ért hanem normális jövedelmet biztosító kiszámítható élettel miközben a tartozás százalékos aránya lecsökkenhet 35 - 45 % ra is

ha a GDP-t megemelik (persze azt lopással nem lehet) 36000 milliárdról 45000 milliárdra majd 60000 milliárdra megfelelő gazdaságirányítással és nem törvénygyártási sztahanovista versennyel majd akkor jöbb lesz addig

brühühühühüh

mi a bánatos lófasz miatt gyártottak közel 400 új törvényt, nem volt elég törvény előtte? vagy semmi másra nem képesek esetleg a lopásaik takargatására van szükség minderre a sok szarra
A poszt alapján sem tudok lelkesedni Gulyás "bátorságáért".
És a megtartott fórum értelmét sem sikerült levennem.

Megmutatták magukat, bazsalyogtak egy kicsit, és adtak egy bazi nagy tockost a guánónak.

Oszt minden megy tovább, as usual...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Argentina egy szép nagy ország és nem is szegény mint a templom egere azaz Levédia

Makovecz tervezte Pina kiállítás meg kupolák a muzulmán templomok jellegzetességei a magyar turulszárnyakkal a népfürdő tetején na az szép magyar izé

van más is vagy csak a VV és a parlamenti homokozó a legjobb kabaré

sírva röhög a magyar

brühühühühü

(priv)hír jött hír ment még várok
Tudjátok, miért jó mégis a köztéri hirdetés? Mert azt össze-vissza lehet kenni szarral.
ennyire el volnánk szokva a "normális" jogalkotási gyakorlattól, hogy már annak is örülünk, hogy egy teljesen védhetetlen, felesleges és minimum aggályos törvényt, amit selát, sehall és főleg senemegyeztet módon ránk toltak, most _utólag megpróbálnak_ magyarázni?
csekély sikerrel.

amikor a pincér a levesben levő csótány kitinpáncéljának szép csillogására próbálja a fizetővendég figyelmét felhívni?
csekély sikerrel.

félek, ez sem lesz enyhítő körülmény, ha eljött az idő.
@Lasombra: fején találtad a csótányt

amikor a pincér a levesben levő csótány kitinpáncéljának szép csillogására próbálja a fizetővendég figyelmét felhívni?

irodalmi nagydíj

brühühühühü
@rodeo36: Nem értelek a Makovicc pinázáson. Ééén láttam Figuerasban Dali, Veronában Picasso utolsó korszakát. Mindketten elmerültek a pina mélységeiben. A különbség annyi, hogy Ők előtte művészek voltak és két dimenzióban alkottak ( többnyire), Mankóvicc pedig egy unesztétikus, gárgyult, alkoholista felkapott valaki. A stílus, amit képviselt ( magyarosch organikus építészet) se nem magyaros, se nem organikus. Kóklerség. A lakóépületei élhetelenek, ennek megfelelően az áruk nagysából a multi szórólap szintsén vannak, a középületei pedig sámánhit-katolikus förmedvények. És a legszebb a történetben, mindegy mit tervezett, uszoda, kultúrház, egyetem, mindet megpróbálta a szakrális templomépítészet általa megálmodott formavilágába belegyömickélni. Példa: egri fürdő, Sapientias Egyetem, Makói hagymázas hagymácska fürdő... tovább nem sorolom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

és van népművészeti agyagedény is kéznél egy köcsöggel több

brühühühühü
@rodeo36: Tudhatnád, hogy itt az a trendi, hogy Argentína igenis beszopta és punktum.:) Eredményeik nincsenek csak faszságaik mert szembe mertek menni mondjuk az IMF-el.
@iii:

"??? Már miért ródsóznának?"

Mert jól mutatnak együtt?
Kellemes illusztrációja a kormány-ellenzék elkésett,bátor vitájának. A többi nem szalonképes, amit erről gondolok.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

de hiszen ugyanezt zengedezem csak rövidebben, makovicc még a pinát is lejáratta

valamint a sok hagymakupola engem Istanbulra emlékeztet a mecsetekre

és a funkciótlanság az egyenguba minden belefér

kifordítom befordítom mégis bunda a bunda

makóvicc

a devecseri buszmegállóba telepített izé ami egy pina egy kuktafazék előtt a turulszárnyakkal a fallikus tornyon amin age hatalmas villámhárító is van még ha fából is....na az már mindent ver

brühühühühü

ez a zalcsútitetű stilusa magáévá tette a makói fürdőben csak egy jót fürdeni nem lehet
@kormányzó: :-D Meg is kell hatódnunk, hogy a hatalom szóba áll ezek után? Ilyenekkel? Na majd meglátom, hogy Áder Bronson milyen sebesen vési alá ezt a gennységet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az argentinok köszönik szépen jól vannak, voltak már sokkal jobban is de nem kell őket sajnálni két tangó és a roston sűlt borjúoldalas némi vörösborral megoldja a gondok egy részét és arrafelé a turulok is magasan szállnak és a kutyát nem érdeklik és köcsög is jóval kevesebb van

brühühühühü
Ja Péterfalvi meg félóránként leköphetné magát, de már így is egy csúszómászószerű.
www.nyest.hu/hirek/az-erdelyi-magyarok-nem-azonosulnak-magyarorszaggal

Tanulságos kis cikk és lehet, hogy reményt is adhat, hogy az ott élők bölcsebbek, mint ahogy a pocakos focista szeretné kinézni belőlük..
További reményt ad mindehhez a 168 óra 48. számában megjelent Parászka Boróka cikke, Magyar-magyar meccsek címmel. Már az alcíme sem semmi: kétharmaddal a határon túliak ellen.
@a szív fészkei:
még nincs aláírva, slendrián munka köcsög államfő

brühühühühü

benne van a törvényben hogy a regisztrációra jelentkező írásban benyútott adatait a jegyző vagy a korifeusa köteles összevetni a központi nyilvántartó listáján szereplő és éppen kéznél levő példányával

a nyilvános maszturbáció tipikus esettye

brühühühühü
@rodeo36: azért ne feledd az első uralom alatt megszületett, akkor még nem, de az igazgatóváltás után már nyugodtan NERnemtinek nevezett , nem is tudum minek nevezzemet, a maga unfunkcionalitásával (oldalerkélyek, akusztika, monumentális fayer lépcső) és elriasztó stílustalanság egyvelegét adó homlokzatát, valamint a térkapcsolatait. (megközelítés, parkoláés) Na ez mind egy nagyratörő, talentumhiányos, izlésficamos gnómelme rémképe. Pont olyan, mint az erdélyi falvakban épített cigánypaloták összessége. Csak ott saját pénzből gusztustalankodtak, itten meg állami-közpénzes megbízásból ült tort a tehetségtelenség és a kivagyiság.
eljött a nagy leértékelések ideje... tripla bóvli...
jön a karácsony...
bejgli idén nem lesz... kedvesvezető a szátokba sz@rik hejette...
de ne kérdezzétek mennyibe került...
gondojjátok azt, hogy a nagyi sütötte...
a fa csúcsdísz idén ne betlehemi (sárga)csillag legyen...
a vöröspettyes seggű fides mafia lógjon a fánkon...
a csúcsdísz meg... khm...
kellemes ünnepeket minden birka magyarnak !
jajrá magyarok ! jajrá fides !
@Deathstick: Ott a pont. Ez nem a lakosság kegyes felhomályosítása, inkább letesztelése, hogy s mint lehet még aknásítani a pályát ez ellenzék szinte teljes kizárásáért.
Tulajdonképpen tök jó, hogy egy képviselő szóba áll azokkal, akiket az utópia szerint képvisel. Hírértéke van. A CNN is törtnyúzban hozta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hónapok óta lehet tudni, hogy kurva nagy a baj arrafelé. Az eredményeiket hamisították, de durván. Bizony az unortodoxia ide vezet.
@én már a fény gyermeke vagyok: + 1 És a legszebb, hogy megint ez a hájp megy Gábriel jóvoltából. Hogy nem unja a féltökűt!
HIR Megszavazta a Fövàrosi Közgyülés a föpolgàrmester és helyetteseinek fizetésemelését, ìgy Tarlòs Istvàn januàrtòl bruttò màsfél milliòt kereshet. //origo
Megj:
endresy.blogspot.hu/2012/11/tarlos-miniszteri-munkaja.html
@rodeo36:

valahogy én is úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy a szart akkor sem eszem meg, ha vastagon megmákozzák, továbbá mindig elolvasom a pénztár fölötti intést, miszerint távozás után reklamációnak helye nincs, rénjeim pedig nem tartanak igényt az utólagos magyarázkodásra, ha alaposan valagon rugdosom őket. ezt a szart nem a nyuszi tojta, derék ellenzékünk mégis asszisztált hozzá, váljék tisztelt egészségükre, de svalbárdra ne nagyon igyekezzenek.
@Bakter: Ja, egy Rogánklónt kiküldtek az LMP-glóriát - küzdünk a nem,létező jogállamért - fényezni kicsit. Bocs, így látom.
"Több százezer embernek okoz gondot a tíz év alatt 60-110%-kal megnőtt rezsiszámlák fizetése, 141 ezer fogyasztót már kizártak valamilyen szolgáltatásból. A kormány tűzifát és moratóriumot ígér, a helyzet télről télre rosszabb."

Ez ordas gyurcsányi hazugság. Felmelegedés van, egyre kevesebb tűzifa kell, és unortodixiában a gáztűzhely fingról is megy. És a gazdasági fellendülés miatt kevesebbet kell költeni a lakásvilágításra is, mert az egyre jómódúbb magyar polgár otthon már nem dolgozik, hanem szórakozik, tévét néz, házimozizik, az meg világít.
@a szív fészkei: Sajnos, ahogy telik ittlétem, egyre többet jár a szám. Kicsit visszaveszek, ez nem áll jól nekem. És ráadásul ihletett pillanataimban még komoly is vagyok. Megyek és kivizsgáltatom magam:-)
@a szív fészkei:
te tudtad, hogy a törpe (vezérló) Gemini jegyében és a Nyúl jegyében született?

a gemini arról híres, hogy a kérdéseit sem lehet elhinni és állandóan vitában van önmagával és sohasem tudnak megállapodni, állandóan marakodnak...a nyúl meg őrűlt nyulambulam aki összegyűjt egy csomó "kedvest" maga köré mert nem tud meglenni nélkülük de utána meg nem engedi el őket

persze komplikáltabb és kéne tudni órát percet is

brühühühühü

és a jövő év 2013 a Kígyó éve a 2014 meg a Ló-é ami azután vidáman galoppodzik szerteszéjjel de semmi mást csak kavarodást tud csinálni a kélgyó meg összve visszva csúszkál

jó kis izék lesznek szerte a világban
@a szív fészkei: Utolsó nap, addig mély kuss, és betippelem hogy pont akkorra a Jobbik egy Free Palesztina tüntit szervez zászlóégetéssel az Izraeli Nagykövetség elé, vagy átmasírozik valahol a Gárda így tematizálva a közbeszéd, a kutyának fel nem fog tűnni mi történt...
@saravad: A kurvaannyukat a saját mélymagyar tehetségüknek: Nyirő, Makovecz, Ákos-Attesz. Meg is érdemlik.
@Bakter:
gyerekek van TÉLÜGYI KORMÁNYMEGBíZOTT az majd befűt meg kikormol és betakar

brühühühühü
@a szív fészkei:
Biztos megnéztek valami mocskosmulti halivúdi filmet, oszt rájöttek a jó rendőr- rossz rendőr szereposztásra. De ha tovább is nézték volna a filmet, rájöhettek volna, hogy ezt a szereposztást már egy egybites drogdíler sem veszi be.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ma ott leszünk, ahányan leszünk. Legalább ennyit megtettem, remélem eljutok, nem jön közbe semmi.

Utólagos mosakodást hallgatni értelmetlennek tartok.
@orica: Most annak több értelme lenne, ha mondjuk Szanyi Tiborral kórusban szidnák a kormányt? Nyilván azzal érdemes vitatkozni, akivel nem vagyunk egy véleményen.

Korábban is voltak nyilvános viták és volt parlamenti ellenkezés. Nem lesz semmiféle ródsó, ezek a viták nem arra valók, hogy a Fideszt meggyőzzék, hanem hogy az embereket meggyőzzék.
@rodeo36:
Sok helyen betakarnák a megbízottat, az hóttziher.
@Bakter: Jó, de a drogdílernek azért a biznisze- élete múlik az egy bitjének a használatán. Politikusfannál nem kell erre építeni, neki elég, ha beletáplálják a mantrát..
persze, Gulyás bátor, mint don Quijote.
De a jó hír elvtársak elsikkad?
Titkoljuk eredményeinket, mocskos liberálbolsevisták? Ne legyünk erre büszkék, Ti hazátlan árulók?
Sehol egy betű hogy megemelték Tarlós fizuját mert olyan jó, ügyes és Budapesten annyi a pénz mindenre hogy nem tudjuk hová rakni?
@rodeo36: ez is mint minden narancsdroidos jobbklikkes összehasonlítás a kűfőddel, hamis és álságos
egy apró megjegyzés: a minden 25. az nem saccperkábé 5%, hanem pontosan 4%.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

egyetértésem....

sajnos nem a turulosok fedezték fel de vidáman a zászlójukra rakták

pedig mennyi jó és elismert magyar építész IS van és volt talán egy Ybl Miklós is lehetne valahonnan persze a képzés?

brühühühühü

meg a polityika ami elvár és füzet a te zsebedből
@iii: Hát ti inkább Gulyással mutatkoztok együtt, mint Szanyival.
@a szív fészkei:

azaz köcsög

brühühühühü
@rodeo36: Drága, ez azért kicsit leegyszerűsít: a férjem is fémnyulambulam és nem gyűjti össze kedveseit, a lányom Ikrek és kurvára meg lehet benne bízni, amit mond, az úgy van. Szóval azért ez nem ennyire eccerű.

Én meg Vízi Kígyó vagyok és jövőre jön el az én évem, amikor Orvbűn ötven lesz. És nem lesz az jó neki. :-DD
@rodeo36: ez olyan szép, mesés duma :D

Giró-Szász: a piac bízik a magyar államban

A piac bízik a magyar államban és a magyar gazdaságban - jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten az euróalapú államkötvény kibocsátásával összefüggésben.

hvg.hu/gazdasag/20121128_GiroSzasz_piac
@a szív fészkei:
azért jegyeztem meg a pontos időpont hiányát...

bár nekem a kígyóról és az ikrekről nem sok jó maradt...ti szerencsések vagytok...vagy ki tuggya

brühühühühü

a sors tréfás és még semminek sincs vége
@rodeo36: elég ha a CET-re utalok, lehetnének itt is jó dolgok. Nem mellékesen, ha nincs építőipari piac, az építészek is mennek a kukába. A multik hozták magukkal a bevált külföldi építészeket, a magyaroknak a rabszolga jutott. A maradék kevés megbízást viszont viszi a kormányközeli slepp, akár önkormányzati szinten is. Ha Miskolcon egy SÁMÁNHITŰ valaki lehet a Városi Főéítész, akinek egy temploma kb. 20 éve épül és nincs még kész, (lassan ami eddig elkészült, az is szétrohad), ha a tervtanácsokban a csókosok ülnek és a maradék független építészt is ellehetetlenítik, ha az EU-s pályázatokban 10-20% a visszacsorgatás még a csókosok részéről is, ha a tervezési jogszabályi környezet ugyancsak naponta változik, ha állami szinten szérkúrták a műemlékvédelmet, de Szíjártó az araboknak ajánlgatja a tető nélküli volt tsz iroda, menhely, elfekvő kastélyokat, akkor mit akarsz? Kicsiben a szakma úgyanúgy rohad, mint a globális összesség.
@a szív fészkei:
azért jegyeztem meg a pontos időpont hiányát...

bár nekem a kígyóról és az ikrekről nem sok jó maradt...ti szerencsések vagytok...vagy ki tuggya

brühühühühü

a sors tréfás és még semminek sincs vége
@Spániel: Hát nem azért, de a Lömpopó kicsit merenghetne azon, ha itt elkezd fórumozni a FideSS-szel, mire jut. Nekem rohadtul nem szimpi ez az egész, ja én elfogult vagyok, tudom. Értelme semmi: megmagyarázni a magyarázhatatlant, demokrácialebontást, így hand in hand röhej. Persze, FideSSék belátják ettől, hogy milyen fújcsúnyát szavaztak meg név szerint, orvbűn bújdoklásával...

Istenem, Róna naiv, LMP naiv, még mi jön? Unom ezt a sok tágranyílt lencsibabaszeműt, na.
hűűbazzz:
/öveket becsatolni, és aki tud, az meneküljön/

Ilyen lesz a jegybanki unortodoxia? Meghökkentő ötletek keringenek
Kötelező tartalék után nem járna kamat, a kéthetes kötvényből kiszorulnának a bankok, a devizatartalék pedig hiteltörlesztésre menne.

www.portfolio.hu/gazdasag/ilyen_lesz_a_jegybanki_unortodoxia_meghokkento_otletek_keringenek.176342.html
@GeoCracker: Rémlik, hogy ezt mondta Nagy Imre is 1956. november 4-é hajnalban: "a kormány a helyén van", és mi történt azután?
Szegény, szegény fidesz-kormány. Hát már így állnak? ;O)
@a szív fészkei: "Istenem, Róna naiv, LMP naiv, még mi jön? Unom ezt a sok tágranyílt lencsibabaszeműt, na. " maxi gázzal lájk
@Ergosum: Ja, miről kell minket meggyőzni? Hogy fincsi a szar, amit ránk hánytak, pláne legyünk megtisztelve, hogy maga Gulyás Gergely magyarázza???? Tényleg ennyire kell alázódni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És a lényeget kifelejtetted: 2013 áprilistól a jegybank szerepét átveszi az Alcsut- és Vidéke Áfész Takarékszövetkezet:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
én akartam venni néhány régi kastélyt de csak az ismertető anyagért az ügynök egy vagyont kért és amikor megláttam mondtam hogy bontsák le mert semmit sem ér...amit lehetett megmentettek vagy nem de ami maradt már semmit sem ér

brühühühühü
@a szív fészkei:

Ugye te sem gondolod komolyan a naivságukat?

Hogy lehet az ember csak egyik oldal felé naiv, a másik oldal felé pedig "elvi, morális" aggályokat megfogalmazó, szóvá tevő?
@én már a fény gyermeke vagyok: Gulyás 81-ben született, Pázmányon végzett. Ezzel mindent el is mondtam róla.
@a szív fészkei: ne duzzogj...bizonyos hogy te más vagy az én tapasztalatom kígyóval nem jó ettől te még olyan vagy amilyennek ismerlek és az messze más mint a másik

brühühühühü
@rodeo36: Így nem lettél blogberkekben a "várúr":-)

Jobban jársz, ha Csehországban nézel szét. Ott óccón lehet parádés dolgokat kapni.
Ez például 6m dollárért kelt el két éve. Belül kicsit romos, és szigetelni is kell, de valami mesés helyen van, és egy 6 hektáros tót is adtak mellé grátisz:-)

i1.trekearth.com/photos/111158/_dsc3284.jpg

PS: szívnek az a mai penzum és Mariannak is:-)
A tv2 reggeli műsorában a riporter képes volt kijelenteni, hogy ő még elfogadható érvet nem hallot a regisztráció ellen. Félrenyeltem a kávét, amikor meghallottam.

Elvileg tájékozott ember.
@a szív fészkei: Ez eléggé magyaroschkodóan hungaro és keresztényfóbiásan hangzik. Ne csináld mert el kezdek rettegni és én is kimegyek a Kossuth térre. :)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Tényleg nem drága, meg jól is néz ki.
De mire itt végeznék a napi takarítással, mennyi időm maradna a gyerekekre?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja a zanor todo xia...annyit értenek pénzügyekhez mint a macskám a geometriához...

a devízatartalékot fel lehet használni anélkűl, hogy hozzányúlnának de ezek nem akarnak dolgozni csak csórnak mint orsósék a szinesfémeket és a vasat

gyűjtsd a vasat és a fémet azzal is a népet véded

brühühühühühü
@a szív fészkei: egyéni szavazatomat az lmp-re lőttem, nálunk Schering Gábor a csóka, szimpi volt a kapányolásuk, mindenhol febukkantak cédulát szerezni. Azóta sem láttam.
Lehet, rossz hatással van rájuk,hogy a jobbik mellett ülnek a parlamentben és amiatt jár összevissza az agyuk? Tudod, Grespik is Torgyánjózsibá irodájából indult....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem történt semmi, permanensen leakadt állapotban vagyok.

És azon gondolkozom, ha a sors rejtélyes útjai folytán a Fideszesek valamikor igazat mondanának, akkor az vajon visszafordíthatatlan folyamatokat generálna-e a fizikai és mentális állapotukban?
Lehet, hogy tulképp már csak azért hazudoznak, hogy elkerüljék ezt a durva és minden bizonnyal megrázó átváltozást?
@dr Kangörény: A mokka egyre nókásabb. Csoda, ha a szpíker meg tud szólalni annyi időre kiveszi az ormánypárti politotyakos seggéből a nyelvét. Már eztet sem nézem. Fele műsoridő seggnyalás és ráerősítő kormányporpaganda, fele részben árva, félszemű, féleszű egyedek bemutatása és hadakozási gyüjtögetés, a maradék fele pedig, az így járt a gaz bűnöző fúj koktél. És mindez egy független kereskedelmi csatornán.
Jut eszembe a tv-csatorna adót mikor vezetik be?
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: "Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Páncélszerűen kemény hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, kemény szelvényekkel ízelt hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt."

franka-egom.ofm.hu/franka_diak_konyvtar/kotelezo_olvasmanyok/franz_kafka/02atvalt.htm
@dr Kangörény:

"Elvileg tájékozott ember."

Az.
Tudja, hogy mit szabad mondania, és mit nem.
@Spániel: Én is ezekre szavaztam családilag, mert itt aztán kire is másra?? De elegem van. Fogalmam sincs, nálunk ki az emberük, és nem én fogok utána járni, ahogy itt iii elképzeli! A kiserdőt simán hagyták elveszni, nekem ez elég a zöldségük cáfolatára.

Rónától,Schiffertől hülyét kapok, most meg ez - hát én inkább cikit, mint jó látok ebben. Mintha kezdene egy mozaik kialakulni és az nem tecc, amit látni vélek.
@a szív fészkei: Javuk tényleg pázmányos, de fővám téri szabadidőközpontos is bőséggel akadt köztük (én az utóbbit erősítettem)
@rodeo36:

És ez is magántulajdon. A fele meg van nyitva, berendezve múzeum, a másik felében a tulaj lakik.
Cím: Nové Hradi, Csehország

i1.trekearth.com/photos/111158/_dsc0363.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"szörnyű féreggé változva találta magát ágyában."

Na látod!
Csak védik magukat.

Ennen féregségüket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
de külön tcv csatonadíj nincsen! Követelem! Természetesen a közszolgálati terjesztése kivétel az adó alól.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Aha, mi sem jutottunk be hozzá egy építkezési vitában, pedig mit leisztoltunk, telefonoztunk és egyezetettünk. Aztán csak a sameszát láthattuk öt percre 15 éve. És ez is bazi nagy kerület és frech a jegyző, mint a fene.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

az nem bisztos, de a szíjjártó az tuti. s mivel rosszindulatú vagyok nem igazán örülök a kiloravételnek. igaz, nem is vagyok giró-szász, pedig ő oktat.
@orica: :-) Ja Rogánklón a javából. Majd leesik neki is egy kerület.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: a fővám téren valami kerekedelmi kisegítő iskola található? Ja, tudom már aztat is most akarják államosítani:-)
@dr kíváncsivagyok: A jóképességű politikus ilyen ámokfutáshoz adja simán a nevét? Kétely nélkül.

Megőrülök már ettől, hogy jóképwességű a FideSSben. Aki nem látja ott,minek fekszik önként danolva alá, az nem jóképességű, hanem nulla. A politikus jó képessége a népének jót akaró&tevő politizálás. Ez nem az.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Gondolj bele, ÉN kaptam tőlük diplomát és ott végzett Matolcsy is...képzelheted micsoda kóceráj :)))
" A normális országot akaróknak kell győzniük azok felett, akik az ország megosztásából, az örökös harcból próbálnak maguknak hatalmat építeni – jelentette ki Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület alapító elnöke egy kedd esti győri fórumon."
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Én nem nézem ezeket, de hallottam, hogy trutykó nyelvéből egy darab mindig valami fityeszes seggében marad. Aztán visszanő, mint a gyík farka.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Uram is, Járait onnan ismeri. És nem alélt tőle akkor se.
@Ergosum: Persze, hogy nem, csak orica terminus technicusát idéztem Rónára meg az egész bagázsra.

Ez az egész egyre jobban zavar.
@rodeo36: Milyen kéélgyó bántott? Megmarom, oszt nézhet!;-DDD
@a szív fészkei:
Szóval ez a Gulyás is ballisztikus pályán került az iskolapadból a parlamentibe? Ezeknek katapult volt a valaguk alatt az iskolában, hogy ilyen szép szakmai pályára álltak?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Tessen szíves lenni egy kicsit árnyalni, miért nem éri el "Gyúcsány" a félértelmiségi szintet sem.
Kiszivárgott levél: közösen írt 12 légitársaság a Budapest Airportnak

Tizenkét légitársaság fordult levélben a Budapest Airport vezérigazgatójához az új reptéri díjszabás miatt - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A légitársaságok az üzenetben azt írták, szeretnének mihamarabb tárgyalóasztalhoz ülni a számukra sérelmes pontok megvitatására.

...Az aláírók között van az Air France-KLM, az Alitalia, az Aviareps Kft., a British Airways, a Brussels Airlines, a Chapman Freeborn Air Market Kft., a LOT Polish Airlines, a Qatar Airways, a Swiss International Airlines, a TAROM, a Travel Service és aTurkish Airlines. ...

... A repülőtér üzemeltetőjénél a Turizmus Panoráma Bulletin szerint meglepődtek, hogy a nyilvánossághoz is eljuttatta valaki azt a levelet, amelyet a légitársaságok a repülőtér vezetésének szántak. A szakportálnak a Budapest Airportnál azt mondták, hogy továbbra sem kíván a légitársasági partnereinek a sajtón keresztül üzengetni. ...

Namármost: Volt szerencsém az utóbbi időben néhányszor arra kolbászolni. Amit a parkolással csinálnak, az minden, csak nem utasbarát. A kajoldák még nyeurópai szinten is mocsokdrágák. ( egy dogoz sör 1200, egy kóla 800, egy szendvics 1200 jó magyar forint. A Duty Free drágább, mint a Váci ucca.
Részben meg is értem, a kifutón csak elvétve nem fapados gépek, az egész reptér egy pusztulat. A forgalom egy félázyiai jurtapásztorkecskelakó helyi reptérrel azonos. Az inflastukktúrát persze fenn kellene tartani. Mióta a Malévot kiszervezték, MaO egy elkerülendő, de néha kötelezően beillesztendő púp minden normálisabb légitársaság számára.

hvg.hu/kkv/20121128_Kiszivargott_12_legitarsasag_irt_kozos_le
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Fiam az Útilapuval - fiatalokat közvetítenek ki önkéntes munkára a világba - ment ki a csehekhez jó pár éve felújítani ott egy negyven évig orosz kezelésben - khmmm, képzelhetni az állapotot - lévő kastélyt a német határnál.

Van nekik jó pár.
@iii:

"Most annak több értelme lenne, ha mondjuk Szanyi Tiborral kórusban szidnák a kormányt? "

Egy faszságot ellenpontozni egy másikkal lehet. Ez nekem már tegnap se jött be:))

"ezek a viták nem arra valók, hogy a Fideszt meggyőzzék, hanem hogy az embereket meggyőzzék."

Miről is?
Mert ha a regisztrálás szükségességéről meggyőzni az embereket Karácsonynak szüksége van egy fideszes szárnysegédre, az azért nem semmi. Akár tekinthetném előjátéknak.
Az esemény utáni tabletta nem a kibaszást anulálja.
"Azt állítja Orbán Viktor (a Kossuth Rádióban elhangzott heti rendszeres interjújában), hogy az önkormányzati adósságok egy részének átvállalása 8,8 millió embert érint. „Nem tudnak róla, hogy az ő adósságuk, mert nem a családi költségvetésükben volt, de a falujuk meg a városuk költségvetésében volt, és 8,8 millió embert húzunk ki, mentünk ki az adósságból.”

???????????????????????????????????
@Bakter: És ennyit is kergettek bele, arról nem szólt a hírharsonájában?
@AKIsTUDATLAN: én sohse állítottam, hogy akár félértelmiségi is lennék. Így a parkban a gereblyézés mellett, már az is csoda, ha a levágott újjú cérnakesztyűmben eltalálom a klavit:-)
De esténként a Kétcsöcsben a cimbikkel jókat politizálunk két nagyfröccs mellet:-)
azé eszt idebiggyesztem, hátha akad ojjan, akit nem győzött meg a regisztrácijós gulya:

kapitalizmus.hvg.hu/2012/11/27/bokros-lajos-uj-kapitalista-partjarol/

(anyázni nem kötelező!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a portfolios cikk még csak nem is annyira szenzáció. ha jól emlékszem ezen a fórumon is többen ilyen szándékokat feltételeztek/jósoltak orbánék részéről. Akármilyen paprikajancsit is tegyenek az elnöki székbe Simor után, lényegesen növekszik a súlyos összeomlás veszélye, ha ez a személy Matolcsy lesz, akkor pedig a pénzügyi-gazdasági tényezők lelépése miatt 1 hét alatt államcsőd lesz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mariann a te szíved igazi csücske. Állandóan kastélyról kastélyra szálltok, az egész életetek egy nagy méznyalásos honey moon. :-DD Irigylem.
@AKIsTUDATLAN: jaaa? a Gyurcsányról szólsz?
Ez csak az éca kedvért került ki, mellyel az Orbán képességeit akartam továbbalázni. A Gyurcsányról nem tudom az e, de az életrajza alapján legfeljebb elsőgenerációs:-)
@Ergosum: Miért te takarítanál? Adnál munkát a helyi bennszülötteknek.
@a szív fészkei: Nekem még nincs promi évfolyamtársam sajnos - csak 30 vgyok

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Akkor k*rva okos, számokat ismerő, józanul gondolkodó, bitang jóképű férfi vagyok!!!! :)
@Bakter:

Erről Kurt Vonnegut Macskabölcsőjében többször is olvasható örökbecsű mondat jut eszembe:

"Oszt mér' is nem bassza meg a magasságos telihóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóódat?"
@Bakter: Bazzeg, és a 8,8 millió embertől megkérdezték hogy tényleg erre akar-e költeni, szeretne-e ma ledíszkövezett főutcát ahol holnapután már a téglák fele kijár vagy esetleg munkahelyeket teremtene, felújítana, akármi...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egyszer megéljük, hogy két albán kecskepásztor így beszélget:
- Magyarország, az a hely amerre a gépmadár sem jár?
- Ja,ja! Emlékszel itt volt onnan pár éve egy kis mitugrász, aki kisebb volt, mint Ali, a bakkecske?
- Persze. Elkerülő ösvényt ígért nekünk három kecskéért, de azóta se láttuk. A kecskéket se.
- Na, az az ő országa.
- Akkor kerüljük el mi is messzire.
hmmm:

Brüsszelből kapnak fizetést a Jobbik médiamunkásai

Az EU-ellenességéről ismert Jobbik „házi televíziója”, a Barikád TV két médiamunkása is rendszeresen kap fizetést Brüsszelből, de a szabolcsi választókerületi szervezők is a párt EP-képviselőjének, Kovács Bélának a helyi asszisztensei – derül ki a politikus hivatalos weboldaláról.

hvg.hu/itthon/20121128_Brusszelbol_kapnak_fizetest_a_Jobbik_medi
@Bakter: Egy kis számtan:

Ha jól emlékszem 1956 (szentszám) települést akarnak kirángatni az összes adózó lóvéjából a trutyiból. Maon ma kb. nem tudom pontosam 3500 körüli település van. A kölömbség tehát valahol 1200 körül lehet.

Tehát: 1956 település 8,8 millió ember,
a maradék 1200 pedig 1,2 millió.
Lehet gondolkodni.
QED.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: és ráadásul körkörös rálátásod van a megoldandó problémákra:-)
@a szív fészkei: nos, mit tegyek, mégsem írhatom azt amit Rodejó, hogy bevásárló körútra járok:-)
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szerintem az egybites mentalitásnak tapsikoljunk, ha már.
@rodeo36: Pontosan. Lórit, a papagájt, pedig ne alázd ezekhez hasonlítással.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Szerinted ezeket mikor zavarták a számok, amikor számszerűsített adatokkal dobálództak?
@Bakter: "„Nem tudnak róla, hogy az ő adósságuk, mert nem a családi költségvetésükben volt, de a falujuk meg a városuk költségvetésében volt, és 8,8 millió embert húzunk ki, mentünk ki az adósságból.”
- és másik 1.2 milliót beletaszítunk, akinek végképp semmi köze hozzá.
"A tavalyinál kevesebb kozmetikumot vettünk idén. Budapesten és Pest megyében nagyon megy a szájvíz."

Sok ott a büdös pofájú komcsi.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Csak szólok hogy a gondolkodás, számolás és a tények figyelembe vétele nem NER-kompatilbilis...

@a szív fészkei: Képzelem :)
@Deathstick:

Szerintem egyáltalán nem baj, ha képviselőink testközelből találkoznak a néphangulattal. Gulyás tegnap végigülte a kétórás, indulatoktól sem mentes fikacunamit.

Mikor fölvetettem, hogy kormányváltó hangulat van azt mondta nem érzi. Nos, mire végzett volt alkalma szembesülni ezzel is.
Ez egy ilyen LMP blog ez?
@a szív fészkei: hogyne lenne, kinn is a tábla Free Wifi Point. Csak tudnám, mi a túrót jelent. Valszeg olyasmi lehet mint a Free Sudan, meg a Free Tibet. Esetleg itt lehet találl Free-gidert:-)
@a szív fészkei:

marakodásról szó sem volt (lévén anyám kélgyó) a gond "addig ölellek amíg szuszogni tucc, ha már nem, akkor elengedlek

te ezt jól érted...teljesen egészségtelen és kontraproduktív

én meg -megoldás- sokat és messze utaztam

brühühühühü

röviden
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Ma épp lehetne, Stefi napja van. Mióta nem látjuk. És a Berci csak úgy odahagyta ezt az imágóját? Megfutamodik egy Fidess-bástya? Nem hittem volna.
@nyúlzuza: 2 hozzászólás után ilyetén gyorsan megállapítottad? Csakszólok... van ott egy tahótlanító gomb is. Nem fenyegetés, henam a miheztartás végett:-)
@Bakter: :-) És jó nekik, mert ők elkerülhetik.
@orica:

A tegnap legnagyobb tanulsága, hogy az embereket igenis meg KELL győzni, hogy menjenek el regisztrálni.

Túl sok a kérdés és a félelem, túl kevés az információ, túl nagy a bizonytalanság. A lehető legtöbbet kell erről beszélni mindenhol, ahol csak lehet.

Különben bejön amire játszanak és szopóroller lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jujde szép barnapiros magyari emberek!!! Váááááááááááá, legalább biztosak lehtünk benne, hogy Gábrieletek szellemi anyateje nem fog elapadni, amíg a mocsok BX tejel.
@Fabius: De a meggyőzésen túl lesz erre infrastruktúra is? Mert nem mindenhol egy buszjegy ára az eljutás, mint a fővárosban.
@Fabius: Azt érzi, amire engedélye van érezni. Ezeknek azbesztbőre van.
@Fabius:
Igaza van. Tényleg nem érzi.
Hát, akkor ez van, Kádár János...
@Fabius:

Az embereket meg kell győzni...
@rodeo36: Én nem vagyok ennyire rágyógyulós, persze szeretem, ha szeretnek és én is viszontszerethetek. De nem vettem észre, hogy pl. a kölykeimből kiszorítom a szuszt.

Akkor egy Tigris meg felfal azonnal? Ez azért nem így megy, ahogy én látom.
@Ergosum:

1: Igen, a szavazólapon kell feltüntetni. Szavazni levélben fognak, mert pl Erdélyben sem lebonyolítható konzulátuson.

2: Azért kapod a regisztrációs igazolást, hogy ez ne fordulhasson elő.

3: Akadályoztatás esetén - megindokolt esetben - ugyanúgy kimegy a jegyző ahogy a rokkantakhoz.
@a szív fészkei:

a tigris az én nagy szövetségesem (tűz kutyu)

ez sokkal bonyibb

brühühühü

mint látod különféle tapasztalataink vannak és mindegyik igaz, nagyon alapos elemzést kívánnak ezek a dolgok bár a múlton nem lehet változtatni
@orica: Te spontán vagy ilyen elmaradott? Szerinted Karácsony a regisztrálás szükségességéről akarta meggyőzni a hallgatóságot? Újfent megismétlem, vitatkozni leginkább azzal lehet, akinek tőlem eltérő véleménye van, például egy olyan fideszessel, aki az egésznek a motorja volt.

Meggyőzni pedig azokat kell, akik még mindig támogatják a regisztrációt valami rejtélyes okból kifolyólag. Nem csak a helyszínen, a video fenn lesz a neten is.
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/navracsics-a-jarasokrol-nem-gond-ha-valtoztatni-kell-392403

Na tessék. Ittvan világosan, nem kell befosni, a zállam megy a polgárokhoz. Nahát.
Egyébként kicsit nem figyelt oda Navra és és kicsúszott a száján a ref..fre...reform szó.
Ezért még szétrugdossa a valagát a focista.
@Fabius:

Vitattam? Nem. Egyetértek. Én is teszem. Ettől még nem fér a fejembe a páros, hacsak az LMP képviselője azt nem mondja:Ecce homo!- aki miatt roller van. És most elmagyarázom, mit kell tennetek, de azért szeressétek. Háááát!
@a szív fészkei: Idejében meg fogod tudni, hidd el. Milyen kiserdőt egyébként?
@a szív fészkei:

Ugyan már. Te, a "kölykeiddel" simán lenyomod ezeket. :DDD

"A fizika nem számít, csak a szeret" (Niels Borh)"

:D
@iii: Vitatkozni kész, ránk nézve kötelező tényekről? Csodás gyakorlati hozzáállás.

A vita arról szokott szólni, hogy egymást meggyőzzük a jobb végeredmény érdekében. Na kurvára jó lett a végeredmény, amiről utólag fossátok a szót. Röhej.

Most vitáznak egymással Romney és Obama így utólag a verseny eldőltével? Pedig kurvára nem egy véleményen vannak, voltak,lesznek.
@a szív fészkei:

A Fidesz senkit nem fog erről győzködni, és infrastruktúra sem lesz.

Az ellenzéki pártoknak kell erről az embereket győzködni, urambocsá esetleg azzal is, hogy egy fideszes főfasszal is elmondatják: nem félni hanem regisztrálni kell.
hmmm:

Szőcs Géza apja is jelentett a Securitaténak

Könczei Ádám néprajzkutató - az erdélyi táncházmozgalom megalapítója - megfigyelési dossziéjából derült ki, Szőcs István, Varró János és Veress Zoltán írók, valamint Balázs Péter festőművész is fedőnéven jelentett a Securitáténak.

hvg.hu/vilag/20121128_Szocs_Geza_apja_is_jelentett_a_Securitate
@Fabius: Szerintem inkább a bojkotton kéne gondolkozni, főleg ha megveszik az informatikai hátteret is. Csalós lesz a választás de nagyon, sőt, már a regisztrációval is csalni fognak!
@iii: Kakukk utcában XII. ker. De ebben Lévai nagysád is sáros, pedig ott lakik. Természetvédelmi övezet volt, de egy ámerikás magyar ingatlanfejlesztéséért kivágták, mondván, szabályosan bérelte az önkoritól. Férjem nem tudott több infót kiszedni a mocsok tanácstól, mindenki a másikra tolta a felelősséget. De a terület körbe van kerítve két-három éve és tarra van vágva pár luxusvillával dúsítva.
@a szív fészkei: Jól kihüvelyezted a lényeget.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A látottak alapján ja. Meg kell győzni.

Tudom, nálad ezt ott kell kezdeni, hogy igen, lesz választás, de majd igyekszem :-D
@Fabius: Nem félek, csak tudom, hogy mire ment ez ki és mennyire nem lesz könnyű. Én persze elmegyek, család elmegy, anyámhoz kihívatom - na a tizenharmadikban ki is fog jönni Tóth Józsitól, de máshol???

Az emberek nem félnek,csak leszarják, mert reménytelennek látják,még ha Gulyás bazsalyog is egy ződ asztalnál és bólogat, mint a fikusz.
nekem azé teccik a szabaccság, mer, ha netán szép, félkörös fejrugással beleszarnak az ember szájába, akkor lehet teliszájjal pampogni, hogy ez mijjen csúnya dolog. pedig az ősrégi skót vicc is errül szól:

rendőr sétál egy szűk edinborói uccán, amikor valaki egy emeleti ablakbul a fejire üríti az éjjeli edényt. a rendőr köpködve mered rá a nyitott ablakra és fölordít: mocskos disznók! mire egy hang föntrül: maga ugat? hiszen csupa szar a pofája!
@Fabius:

sőt! a fidesz a választás idejire elvonul az antillákra, merhogy nem lesz semmi dóga.
@a szív fészkei: Valami rémlik. Nálunk (XVI.) egy focipályát és egy volt temetőt, amiből szintén kiserdő lett adtak el. Pedig mi mindent megpróbáltunk, tüntetés, aláírásgyűjtés, felszólalás. Hejába.

Azt azért nem hiszem, hogy természetvédelmi területet csak úgy tarra vágnak. Valami még történt közben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak a meggyőzéshez zab is kell a vitam et sangiunem túl. Zab erre a jegyzőhöz utazgatásra sokaknak honnan lesz?
@Fabius:

Milyen választás???
NEM LESZ DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS!

Mindegy, nem érdekel, lejátszottuk ezt már párszor...:DDDD
@a szív fészkei: Újra: korábban is voltak viták erről, már fél éve erről szól minden. Egyébként meg bármikor meg lehet változtatni, tehát most sem reménytelen. Ha például a kész törvény ismeretében elemi erejű felháborodás törne ki... nem úgy néz ki.
@iii: Erről a "még valamiről" senki nem beszél. DE egyik napról a másikra körbe lett kerítve és annyi. Tulaj már Amerikában, valahol San Diego környékén.

Már nem járunk annyit arra - volt ott érdekeltségünk, azért tudjuk - mert semmi de semmi híre amúgy sehol nem volt, pláne nem a Hegyvidék című nyaligátorban.
@iii: Ma meglátjuk este, mennyien törünk ki. Nincsenek illúzióim.
@orica:

Nem értem mitől lesz valami "de azért szeressétek" akkor, mikor két órán keresztül arról szól a műsor, hogy a regisztrációt ellenző ízekre szedi az egyik kidolgozót az összes felhozott érvével együtt.

De lehet velem van a baj.

Megjegyzem ilyen téren Karácsony tegnap először látszott felkészült politikusnak. Elég hatékonyan és közérthetően szétszedte a választási eljárás köré épített kormánypropagandát. Sok ilyen kéne a értelmetlen közleményezés és a többi ostobáskodás helyett.

Bár kétlem, hogy lenne hozzá elég fideszes. Ezért kerülik a nyilvános vitákat, amiben a közönség is aktívan belefolyhat.
Nekem nincs se kutyám, se macskám, se deviza hitelem,
Úgyhogy bekaphatjátok...
"2012. 11. 28., szerda Stefánia"
Édibédik náciknak: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205543_10151268021034855_168009560_n.jpg

"Talált tárgy

Szomory Dezső magyar író 1944-ben kapta meg ezt az akkurátusan megszerkesztett, szép igazolványt. Egy jóakarója, Füsi József olasz szakos tanár nem sokkal később menlevelet szerzett neki. A Pozsonyi út 22. alatti, svéd diplomáciai védelem alatt álló zsidóházba került. Egy razzia alkalmával nyilasok törtek be a védett házba, a lakókat összeterelték, hogy elhajtsák őket a Duna-partra. Szomory Dezső, Jászai Mari egykori szereleme is ott állt az udvaron pepita sálban, monoklival a szemén, újságpapírba csomagolt megmaradt vagyonával. Hetek óta éhezett, de nem kért segítséget senkitől. Valaki azt tanácsolta a csonttá soványodott idős írónak, hogy ájuljon el, azzal talán megússza. Szomory elájult, csakugyan bántatlanul hagyták. Elhajtani így nem lehetett, a védett házban pedig nem merték lelőni. Estére szívrohamot kapott. Néhány napot még élt ezután is, majd 1944. november 30-án meghalt. Az éjjeli szekrényén egy bontatlan tábla csokoládét találtak. Az volt a vésztartalék. Az igazolvány egyik bejegyzését nem tudom elolvasni. Pontosabban félreolvasom. „Beosztási helye: Reményfenntartás.” " Nyáry Krisztián FB-oldaláról.

Ilyen fáintos hely volt ez a Nyirő-mennyország. Szomory nincs is az alaptantervben, még csak az kéne!
Mi volt ez?

Lakossági fórum, FAQ-kokkal?

Nem borították a fideszesre az asztalt? Simán benyalták a "gerinces" dumát?

Fabius, nem ismerek rád.
@a szív fészkei:

De, bizony az emberek félnek és bizonytalanok, ez kiderült tegnap elég világosan. Jó ha ez világossá válik minden formáció számára, és kurva sürgősen elkezdik megnyugtatni a kedélyeket, elkezdik meggyőzni az embereket.

Elemi erejű felháborodás nem lesz, arra számítani, hogy majd ezért eltörlik a regisztrációt felesleges. A megnyugtatás és meggyőzés az egyetlen út ami járható.
@Fabius: "A megnyugtatás és meggyőzés"

Mivel kapcsolatban? Minden úgy jó, ahogy van????
Édibédiknek újabb mazsola csodás pártjukról: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/16786_469032723139634_1725146580_n.jpg

"
A listázós Gyöngyös Mártonnak már korábban is voltak remek megnyilvánulásai.
Szerinte a csúnya amerikaiak jogtipró intézménye a halálbüntetés, de másnapra közölte, hogy jobbikosként ő is bevezetné azt hazánkban!
"A Jobbik képviselőinek vannak elveik. Ha pártérdekük úgy kívánja, akár egymással ellentétesek is. Gyöngyösi Márton képviselő, a párt külügyminiszter-jelöltje ezt nagyon szépen mutatta be. A Jobbik 2005 óta a halálbüntetés pártján van, Gyöngyösi mégis a következőkkel tiltakozott a Tom Lantos Intézet létrehozása ellen. A névadót is felelősnek tartja, amiért az "Egyesült Államokban jelenleg is olyan emberi jogokat tipró intézkedések vannak érvényben, mint például a halálbüntetés". Tehát, ami a Jobbiknál a rend helyreállítása, az az amerikaiktól jogtiprás.
Az persze igazán apróság, hogy Tom Lantos 2001-ben felül akarta vizsgáltatni a halálbüntetés jogosságát, és a döntésig kiszabási moratóriumot akart bevezetni amerikában."
egyenlito.blog.hu/2011/07/01/a_jobbik_kulugyminisztere_es_a_halalbuntetes
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Választás - olyan amilyen - de lesz! :-D :-D

Hagyd a nyafogást. A recept adott, eldöntötték, megszavazták, élni kell vele. Azt Gulyás is elmondta tegnap, hogy mivel a győztest túlkompenzálják a szopás benne van a pakliban. Tudod, abban a pakliban amiből mi osztunk.
@a szív fészkei:

hja kérem! ennyit érnek. cúna, cúna fidesz!
@épészmérnök:

Igen, és Orbánt koronázzuk királlyá.

Mondd, az értő olvasás képességét hová tetted?
@Fabius:

Majd szépen digitálisan átírják. :DDD
a recept adott. leszarom, mer megérdemli.
@a szív fészkei:

A körjegyzőség apró falvak esetében úgy van kialakítva mindenhol, hogy szomszéd faluba kell max átmenni.

"A törvény a körjegyzőség alakításának feltételeként írja elő, hogy a községek egymással határosak legyenek. Ezzel a községek polgárainak érdekeit kívánja védeni, hogy az ügyintézés ne kerüljön túl távolra a község polgáraitól."

Az meg ugyanúgy egy db buszjegy, mint itt, és annyiba is kerül. (300-350 ft km függvényében)
@iii:

Hú barátom, aki nem tud különbséget tenni a rád haragszom és az érted haragszom között, azzal nincs miről vitázni:))
de utoljára:

"Szerinted Karácsony a regisztrálás szükségességéről akarta meggyőzni a hallgatóságot?"

Ez törvény lett. Akkor miről akarta meggyőzni őket? Hogy ne menjenek, mert ez jó a fidesznek?

"Meggyőzni pedig azokat kell, akik még mindig támogatják a regisztrációt valami rejtélyes okból kifolyólag."

Te reménytelenül ostoba vagy.
@Fabius: Magyar ember és 300 forintot kell fizetni...nagy sikert jósolok...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az elég körülményes lesz az akkor itt állomásozó, sokat látott online póker és választási szakértő hadtól :-))
@a szív fészkei: Ha Szanyira vágysz, itt megkaphatod, TGM-mel súlyosbítva:

www.facebook.com/events/304047243035315/

3 név, 3 karakteres baloldali arc.

Európai alternatívák: Szabadság vagy elnyomás?

Milyen lesz a jövünk? Véget ér valaha a válság? Milyen irányba mozdul el az EU?
Vitaindító cikk:
www.rednews.hu/a-gyakorlat-elmelete/default/tscg-avagy-egy-allamcsiny-anatomiaja.html
Tóta Vargára hangolva: hvg.hu/w/20121128_A_magyarok_istenere

Zeiális:[..]"A nacionalista kontraszelekció először belföldön pusztít. Vírusként működik, terjedni akar. Ezért mindig igényt tart a kultúra minél átfogóbb dominanciájára. Nemzeti, magyar érzelmű színdarabokat, filmeket és kiállításokat akar, mert ami van, az lehet világhírű, de nincs benne elég mesterséges színezék. Ennek az iparnak a legfőbb terméke a nemzeti pátosz. Amiben az megvan, azt eleve hazaárulás kritizálni, sőt ha felhúz valaki egy turult a farkára, akkor a miniszterelnök rohan felavatni és beleszületni.

És ahol szar van, ott legyek is vannak. Felvirrad a tehetségtelenek, a szikkadt agyak napja: végre nem kell kitalálni semmi újat! Csak megpakolni jól rovásírással meg pirosarannyal, és tuti a siker. Mármint nem az, hogy ezekre tényleg harapna az ország, hanem ezeket kifizetik közpénzből, szóval megéri termelni a turulos töklámpásokat.

Ha messze nem is az egész nemzet él vele, azért ennek a giccsnek van egy stabil tábora. Ők azok, akik elérzékenyülnek a fröccsöntött hazafiságtól, és meg is elégszenek vele. Aranygyapjas juhok ők vezetőiknek: beérik a nagy szavakkal. Hálás és igénytelen közönség."
@Fabius: Egyébként mitől félnek az emberek? Te hogy érezted?
@Fabius: "Igen, és Orbánt koronázzuk királlyá. "

Hát, kábé az jött le a posztból, hogy rendben van ez így, a fideszesek jó arcok, nyugi.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
majd a fityesz csinál népszavazást, hogy fizessen-e a pógár 300 forintos buszjegyet, ha regisztrálni akar. Ha népfelség úgy dönt, akkor nem fizet a pógár - de nem is regisztrálhat.
@orica: Ne hamarkodd el a dolgot, egyszerűen félreolvastam. :)

Bár Fabius ezt mondja, a rendezvény nem a regisztrálás szükségességéről szólt, arról még rengeteg rendezvény és egy komplett kampány fog szólni. Ez bizony a törvényről szólt, aminek akkor is van értelme, ha már elfogadták. Egyrészt amikor ezt elkezdték szervezni, még nem volt elfogadva, másrészt most sincs semmi akadálya, hogy megváltoztassák. Továbbra is rengeteg ember van, nemcsak fideszesek, akik nem látják át, hogy miért káros a regisztráció.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igazad van. Ismerjük ötmilliárdért népszavazás címszó alatt az erről szóló népvéleményt.
@Fabius:

Volt kérdés Gulyás felé, hogy a választási törvény a választás időpontjához képest meddig módosítható?

A bojkott pedig tényleg nem megoldás, az a legfontosabb, hogy az emberek rászánják magukat a regisztrálásra, bár ötletem sincs, hogy ezt mivel lehetne elérni.

Ahhoz is ki kell nyitni a szánkat, hogy a sültgalamb bele szálljon.
@épészmérnök:

Ezért mondtam, hogy szedd elő az értő olvasást.

A poszt idevágó része arról szól, aki eljön egy helyre úgy, hogy tudja egyedül lesz a véleményével, és a közönségnek élőszóban anyázni is van lehetősége, az bátor.
@iii: "Továbbra is rengeteg ember van, nemcsak fideszesek, akik nem látják át, hogy miért káros a regisztráció."

A résztvevők számára mi derült ki? A tudósítás szerint az, hogy nem is akkora gáz, legyenek nyugodtak.
@Fabius: és a közönség anyázott élőszóban?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: választási csalástól sem riadnak vissza...

de legvégső esetben felgyújtyák a várost !
@Ergosum:

Nem volt ilyen kérdés. Sőt, inkább az volt feszegetve, hogy vajon hányszor fognak mást álmodni még a következő 17 hónapban.

Ahogy írtam feljebb csak a megnyugtatás-meggyőzés lesz ami célra vezet. El kell magyarázni a szükségszerűséget közérthetően, mindenki számára világosan.
@épészmérnök:

tennap azon röhögtem, hogy semjén miniszterelnök helyettes úr a mohácsi csatatér átadásának alkalmából a nemzet összefogásának dicső eredményeiről beszélt (burgio, ex pápai nuncius is fölröhögött poraibul). ma ezen a poszton. mindig történik valami. :)))
@Fabius:

"1: Igen, a szavazólapon kell feltüntetni. Szavazni levélben fognak, mert pl Erdélyben sem lebonyolítható konzulátuson."

És vajon ők tudják, hogy ezzel kvázi névvel szavaznak? Ez Péterfalvi Attila szerint nem aggályos?
Szuper, akkor lesz belföldi és külföldi Kubatov lista is.
@iii: Ha már elfogadták a törvényt, akkor le kellett volna mondani a rendezvényt, vagy legalább a fideszest.

Ez így, sajnos, nem éles elméjű, nemes ellenfelek szikrázó szócsatájáról szólt, hanem a törvény legitimálásáról.

Megismétlem, értő olvasás céljából: egy ilyen rendezvény LEGITIMÁLJA a közvélemény előtt a törvényt.

Szívességet tettetek a fidesznek. Ez meg a bónusz.
@hacsaturján: Én momentán nem bírok röhögni. Pedig az egészségemnek jót tenne.
@iii: Nm vágyok Szanyira,TGM-re se, ismerem a véleményüket -de egyik sem bontogatta ennyire pofátlanul le a demokráciát, tehát jobban vállalhatóak még mindig - , viszomnt hogy fideSSessel vigyorgunk ezen az ocsmányságon lakossági fórum keretében ez pont annyira nem kósárság nekem. Képzeld el.
@épészmérnök:

A "kurvaanyád" konkrétan nem hangzott el. De a szinonimája igen. Ahogy a felfortyanó indulatokat is hűteni kellett időnként.
@hacsaturján: "semjén miniszterelnök helyettes úr a mohácsi csatatér átadásának alkalmából a nemzet összefogásának dicső eredményeiről beszélt "

Te, ez komoly????
@hacsaturján: ÉS egyre rosszabb, mi történik. A Csele patak érik már nekik.
@Fabius:

És mi volt a válasz?:)

Pedig nem lenne rossz valamilyen törvényi fék a módosíthatóság határidejére.
Különben semmi garancia, hogy a választás előtt 14 nappal nem trükköznek még valamit. Regisztrálni akkor már nem lehet, és az ellenzéknek is kevés az érdemi reagálásra az idő.
@épészmérnök: Ezek ennyire hülyék, ne mondd, hogy meglep? Az IMf-nek is ez lesz a garancia, olvashattad.
@Ergosum: Persze, ez szerintem sem Gulyás édibédi gesztusa, hogy meghallgatjuk a hülye népet, mi nem tecc neki bennünk - ha ilyen létezik egyáltalán - hanem ötletbörze, mit lehet még nehezíteni utolsó percben.
@épészmérnök:

sose tudhatod, hogy mi tesz jót az egészségednek. én speciel kínomba röhögök, tán ezér van, hogy még a reumám se komoly.
@épészmérnök:

Ez baromság így ahogy van.

A seggel állunk mindenkihez, juj, nem legitimáljuk a törvényt után mi lesz? Megszűnik a törvény? Orbán átírja?

Vagy fejüket a homokba dugó, seggel az égnek álló idiótáknak látszunk, akik ezzel foglalkoznak a valóság szemlélése helyett.
@épészmérnök:

bizony, bizony! még most se bírsz röhögni? :))
@épészmérnök: Itt meg én értek totál egyet. Ez így simán legitimálja, hogy gyerekek, hát kicsit nehéz lesz persze, Gergőci is egyetért ezzel, ugye szivi?, de meg lehet csinálni, ez van, istenem, nagy ügy....

Kurva cinikus.
@Fabius: "3: Akadályoztatás esetén - megindokolt esetben - ugyanúgy kimegy a jegyző ahogy a rokkantakhoz. "

Borítékolom, hogy aki dolgozik, az él is majd ezzel a lehetőséggel, tehát ott vagyunk ahol a part szakad, a jegyzők hosszú túrára készülhetnek. Én biztos nem veszek ki szabadságot emiatt, kirendelem a méltóságos jegyzőt, ő kapja a zsebbepénzt a viktoria párttól.

""A törvény a körjegyzőség alakításának feltételeként írja elő, hogy a községek egymással határosak legyenek. Ezzel a községek polgárainak érdekeit kívánja védeni, hogy az ügyintézés ne kerüljön túl távolra a község polgáraitól."

Az meg ugyanúgy egy db buszjegy, mint itt, és annyiba is kerül. (300-350 ft km függvényében)"

Hiszed te! Mi a szomszéd faluhoz tartozunk. Nem megy oda busz, csak reggel ötkor és este 10-kor. Egyébként átmész révvel a dunán, ott felszállsz két megálló erejéig a menetrendszerinti járatra, majd két megállóval lejjebb visszamész a dunán át. Ez három jegy. Pedig törvényes, mert közigazgatásilag határosak vagyunk. Itt tehát 1200 forint lesz zsebenként a regisztráció és egy óra az utazás oda, egy meg vissza.
@épészmérnök:

Nem vagyok egy LMP fan, de én máshonnan közelítem meg ezt a lakossági fórumot.

Ha én kijelentem, hogy nem értek egyet ezzel a törvénnyel, de meghívom azt, aki megalkotta, próbáljon érvelni mellette, mondja el, mi szükség volt erre. Majd minden érvét szét tudom szedni, meg tudom cáfolni, azzal sztem nem a törvény alkotójának teszek szívességet. lehetőséget teremtek, hogy minél több ember élőben szembesüljön az alkotók érvtelenségével és az én érveimmel.
itt a másik hős...

aki bár vége az aszónak... a meccs lezajlott... vesztett...
de azért még jogászhadsereggel kavar...

hitvány rohat banda ez... kaparnak azé a pár milla közpénzér...

index.hu/belfold/2012/11/28/schmitt_tovabbra_is_ragaszkodik_az_elvett_doktorijahoz/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Tótawé ismét hányt egyet...??? "

A hányás az, amit te hangyaszorgalommal nap mint nap idehozol, néha az idézőjelet és a szerzőt is nagyvonalúan kerülve.
Ezzel most sikerült ránehezkedned a gombra.
@Bullshit generátor: Na, erre bazíroznak, hogy ilyet végigcsinálni csak a nagyon elszántak fognak, mg a Fidess-buszos túra részvevői állampénzből fizetve.
@orica: Szegény, ez a difi, jól illusztrálta Árpádot most.
@hacsaturján:

Én meg a te szófordulatodon nevetek:))

"Mohácsi csatatér átadása."

Remélem a fidesz 2014-ben átadja másnak a magyarországi csatateret.
@a szív fészkei:

Az a kép nincs meg mikor Szanyi kapitány vállalható. Ha egy rendezvényen nem arc a tömegből, hanem valami szerepe van az a gecikínos kategória.

Ő érte el azt is, hogy Dániel jópofa ügyvédből debil idiótává változzon. Ott voltam akkor is mikor történt, láttam a saját szememmel.
@a szív fészkei:
Ezt láttad már a tegnapi tüntiről? :))

Rendőr: "Ide nem szabad felállni."
Rettegő: "De szedjen le, nem tudok innen leszállni."
Rendőr: "Jöjjön, segítek."
Rettegő: "Most fényképezd, ahogy a rendőrök éppen leszednek!!!"
(1:09 => 1:39)

youtu.be/oJEmpbaPj5k
@Fabius: "juj, nem legitimáljuk a törvényt után mi lesz? "

Fabius, lehet ilyen rendezvényt tartani az elfogadás előtt. Ha meg már elfogadták, akkor is, de ebben az esetben ne legyen ott az alkotmányjogászok - Sólyom, Kilényi, Vörös - szerint is illegitim törvény képviselője.

Őneki szervezzen lakossági fórumot a helyi fidesz.
@Ergosum:

Szerencse, hogy van aki érti. Pont ez történt.
@a szív fészkei: Én már kampányolok itt, és itt remélhetőleg 800 házból 5-600-at sikerül beszervezni, hogy akadályoztatva legyen. Meg kell tanulnia ennek a brigádnak, hogy a puska el tud sülni visszafelé is.
@Ergosum:

ne siessünk ennyire előre! muhi, nagymajtény, világos még hátra van! :)))
@Ergosum:

Ez abszolút korrekt megközelítés. Tovább?
@Bullshit generátor:

csináld! a btk módosításához nem köll kétharmad.
Kikapcsolták az áramot egy hivatalban
Az agrártámogatásokat kifizető kormányhivatalban csúcsidőben kapcsolta ki az áramot az E.ON.

index.hu/belfold/2012/11/28/kikapcsoltak_az_aramot_egy_kormanyhivatalban/

Úgy tűnik, kezdi meghozni hatását a közműadó. Persze egy EON nagyságú, külföldi tulajdonú cég ezt megteheti... (Német védőhálóval)
@épészmérnök:

Ergosum megértette miről szólt ez, te még nem.

Mellesleg a demokratikus úton megválasztott parlament által elfogadott törvény lehet öncélú, hányingerkeltő, számító populista állatság, a demokrácia és választójog szűkítésére alkalmas eszköz, egyedül "illegitim" nem lehet.
@Ergosum: 70 ember szembesült, de ez fórum nélkül is nyilvánvaló, hogy a regisztráció nem védhető. Most szikrázó érveléssel bebizonyították a lömpopósok, hogy tényleg nem. Aki nem hisz a FideSS-nek - és miért is hinne bárki, aki nem pixisen belülijük - az ezt tudja az ötlet felmerülése percétől. Azt is, hogy mire szolgál világ szégyenére.

Jegyző kijön hívásra, ne röhögtessük egymást. Mondom, a szoci XIII.-ból talán, mert a Józsit így is írják már mióta, hát persze, hogy kell minden szavazat neki. DE majd hozzám a FideSS-fellegvárból kirohan, mikor szerintem tutira tudják, mi kire szoktunk szvazni? Jaj nemááááááá #:-(((((((((

NA akkor mire jó ez? Be nem látom.
Titokzatos beruházás ellen szervezkednek a Pólus mellett

spirk
2012. november 28., szerda 14:05 |
Lakossági önvédő fórumot alapítottak a Pólus Center környékének lakói attól tartva, hogy a hamarosan bezáró józsefvárosi piacot költözetik a bevásárlóközpont soha meg nem épült második ütemének helyére. A területet bérlő Magyar-Ázsiai Piacüzemeltető Kft. szerint „ez rágalom, a cégnek nincs köze Józsefvároshoz, a tervezett beruházásáról azonban az egyeztetések jelenlegi szakaszában felelőtlenség lenne nyilatkozni”.

index.hu/belfold/2012/11/28/titokzatos_beruhazas_ellen_szervezkednek_a_xv._keruletben/

Erre mongyák mifelén... nem zörög a haraszt, ha nem rázza a paraszt...
@Fabius: Ez az ország szégyene, hogy ez az agyrém legitim. És ezért inkább Szanyival zsúrozzanak a lömpopóék, mert a leghülyébb banditájuk sem forgatott ilyet a buksi fejében soha, nemhogy keresztül verte volna. Az a pufajkás se.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Józsefvárosi Piacban ki is érdekelt???? Jaja, a suámon, a neve, valami Pö-vel kezdődik, Donnal végződik.
@Bullshit generátor:

Faramuci kialakítás ez egy körjegyzőségnek. De ebben az esetben be kell jelenteni a közlekedés anomáliáját, és ki kell hívni a jegyzőt. Gulyás szerint dolguk lesz az ilyet (is) megoldani.
@Ergosum: Akkor menjenek harmincezres naggygyűlésekre. Gyűjjenek ma a Várba és ott szembesüljön Gulyás. Ott persze nem leszünk ennyien.

De 70 ember, vicc.
@Fabius:

Igazán köszönöm, ahogyan felhoztál példának:)))
@orica:

Mit értesz azon, hogy tovább?
@Fabius: Gulyás ott lesz minden jegyző-kinemjövésnél? Őhozzá lehet személyesen reklamáció benyújtani, hogy a kurva jegyző mégse ért el hozzám?

Vagy a jegyzőnél kell a jegyzőt feljelenteni kötelességszegés esetén? Jegyző maga jön mindig vagy samesza, a no name?
@a szív fészkei:

Mondtam, én megtapasztaltam már a Szanyival zsúrozást is, ennek tudatában kijelenthetem, ha vele zsúroznak akkor velem nem.

Megjegyzem ez nem az emeszpéről szól általában, hanem Szanyiról személyesen.
@a szív fészkei:

Gulyás témafelelős, amit mondott számonkérhető. Igen, nyugodtan számon lehet kérni ha előfordul.
@Fabius: Azt valahol maga Dániel érte le kemény önkényi munkával. Nem voltam ott, ahol te, de olvastam hosszas ámokfutását a FB-on, amikor orvbűni mélységeket ért el a vele nem egyetértőkkel Dániel. És aki nem parírozott ájult tsiztelettel neki, azt z-kurvanyázva kitiltotta. Ehhez neki nem kellett Szanyi, aki a maga nemében egy kategória a nemjóra, de NEM BONTOTTA LE A DEMOKRÁCIÁT. Nekem egy ilyenre kételymentesen azonnal lihegve szavazó Ángyán és Gulyás a gecikínosabb.
@Fabius: Jó: elmentem, az elérhetőségét. Témafelelős, mint az isiben. Anyám.
@a szív fészkei:

ha tovább kekeckecc, megmondom ki megy. a végrehajtó! (ha nem az ítélet-, az a bónusz.)
@a szív fészkei:

Szív, tudom, hogy én sem bírom az LMP-t, nem bízom bennük. Csak régebben nem tudtam megindokolni, hogy miért. Csak.

De arra nem vagyok hajlandó, hogy hülyeségnek tartsak csak azért valamit, mert azt az LMP tette (vagy a fidesz vagy a jobbik, vagy a szocik)

Fabius beszámolói alapján azt gondolom, hogy ahol ez a lakossági fórum volt, ott igen lelkes az LMP és van egy aktív fórumra járó lakosság is. Ott ez a fórum csak egy volt a sok közül.

Én nem tartanám hülyeségnek, ha pl. Bajnaiék is -járva az országot- meghívnának minden fórumukra egy fideszes csókát.
Ennek két előnye is lenne (persze a maga kockázatával). Az egyik, hogy így nem csak az a réteg menne el, aki amúgy is inkább Bajnaiékkal szimpatizál.
A másik, hogy az emberek minden helyen testközelből tapasztalhatnák meg azt, amit fentebb már leírtam.
Egy ilyen helyen nem nagyon lehetne mellébeszélni, torz infókat adni, hazudni, mint a médiákon keresztül, mert ez nem egycsatornás fórum. Itt a másik oldal rögtön tudna cáfolni, helyesbíteni, finomítani.
e, mire jutottak Orvbűnék ezzel az erőszakos magyarkodó erdélyi hamuhaknival: www.nyest.hu/hirek/az-erdelyi-magyarok-nem-azonosulnak-magyarorszaggal

[..]"A kutató beszámolt az erdélyi magyarok identitáselemeinek változásairól, a regionalitás tudatának erősödéséről is. Míg 2007-ben a válaszadók 16,6 százaléka vallotta magát „erdélyinek”, 27 százaléka „erdélyi magyarnak”, 29 százaléka pedig „magyarnak”, a 2010-es felmérés alapján 29,6 százalékra emelkedett a magukat „erdélyiként” meghatározók aránya, és eközben 24,4 százalékra csökkent mind az „erdélyi magyar” definíciót választók aránya, mind pedig azok aránya, akik „jelző nélküli” magyarnak vallották magukat. 2007-ben 7 százalék, 2010-ben 9 százalék mondta magát „székelynek”. 2007-ben még a válaszadók 61 százaléka teljesen egyetértett azzal az állítással, hogy magyarnak született, és ez büszkeséggel tölti el, 2010-ben azonban már csak 39,1 százalék értett teljesen egyet ezzel a kijelentéssel. A válaszadók közel 60 százaléka nem gondolja azt, hogy magyar származása hátrányt jelentene számára. 2007-ben a megkérdezettek 4,6 százaléka, 2010-ben már csak 3,3 százaléka értett egyet maradéktalanul azzal az állítással, hogy magyarsága hátrányt jelent."
@Ergosum:

Gulyás minden érvtelensége, és Karácsony méltatott politikai teljesítményének mi a következménye? Semmi. Akkor mi értelme volt?

Na mindegy, feladom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hogy mitől félnek az kiderült érzés nélkül konkrétan:

- A regisztrációjuk feleslegességétől,
- az akadályoztatástól,
- a ki juthat hozzá az adataikhoz, és hogy lehet ezt letiltani kérdéstől,
- a jogegyenlőtlenségtől.

Ezek az általános félelmek, aztán egyénileg van még egy rakás minden más is.
@Ergosum: LMP összes mostani tette fényében gondolom azt, amit. Sajnálom. Amúgy tényleg, csináljanak 23-i szerű nagygyüliket és jöjjenek fideSSnyikek védeni a mundért.
Amikor tavaly tüntettünk az Új Színházért a nyilassá vedlése-tevése ellen, odapofátlankodott műsoron, előztes egyeztetés nélkül túl Fábry, hogy ő szót kér. Volt kis fúj, de beszélhetett, hallgattuk. És mit tudott Dörner védelmében mondani?? "Gyerekek, Dörner is leányfalusi, én is, együtt szoktunk vásárolni a helyi CBA-ban. Olyan jókat tudunk dumálni a pénztárnál, rendes gyerek az." Becsszóra ez volt...
@orica: Ne add fel!! :-)) Látod, a rének még kitartanak.
@Ergosum:
ez jól hangzik, mint taktika....felkészűlt egyedeket kell ám odaküldeni, ha jól értettem a blogból a "pörkölt" elvtárs nem tudta megvédeni de a "jól hangzó magyarázatokkal" le tudta hűteni a közönséget? mert ha nem akkor a fórum elérte a célját: a főpörköltes elvtárs sem tudta megvédeni a védhetetlent és fölöslegeset (létrehozás oka egyértelmű csalásra készűlnek)

brühühühüh

mondjatok erre valamit?
@Fabius:

", amit mondott számonkérhető. Igen, nyugodtan számon lehet kérni ha előfordul."

Fabius! Ilyet te komolyan le mersz írni röhögés vagy sírás nélkül? Na ne mááááá!
@orica: Ja és Karácsony szociktól való berregő és deklarált utálata fényében azért mégis csak kicsit pikáns ez a Gulyással való show-zás. Hogy meghívja rámutatni a pártja vállalhatatlan faszságára és erre Gulyás készségesen el is megy hülyét csinálni magából. Aham, önzetlenül.
@orica: :-DDD Hol lesz ez a kis szarcsimbók akkor? Ül majd az égő telefonvonalak mellett, mint a Kapcsoltmaban Rózsa Gyuri?
@Fabius:

lehet e publikálni egy "zártkörű" fórumot?

mert ha igen az nagyot lendítene a dolgokon...olyan szóról szóra gondolok nem schlag wort-okra

brühühühühü
@a szív fészkei:

Én is ezt mondom, Dániel kifordult magából, és ennek Szanyi a kiváltója. Az ellopott showja, a nevében szerkesztett valamikori faszbúk oldal meg a satöbbi. Azoktól lett ilyen.

Teszek rá magasról, hogy Szanyi nem bontotta le a demokráciát. Én kíváncsi nem vagyok rá egy másodpercig sem. Arról nem beszélve, hogy az általa is szervezett voksturizmus és a blogján közzétett összefogás javaslata alapján a demokráciafelfogása minimum véleményes.
@orica:

ne csinyájátok mán, mer röktön anyának fogom érezni magam! :)))
@rodeo36:

Aszongyák lesz róla vidijó. Mellesleg nem volt zártkörű, nyilvános volt, bárki jöhetett volna.
@rodeo36: De hogy a picsában lehet ezt megvédeni bárhol? Ez a demokrácia aljas felrúgása, a választójog egyoldalú önkényes és a mostaniak számára a hatalommal való visszaélést szolgáló leszűkítése, néhányaktól, sőt sokaktól elvevése! Ezt hogyan lehet roadshow keretében védeni?
@orica:
Bár már ott tartanánk, hogy a feltételes módból eljutnánk a múltidőhöz.
@orica:

ez a brühühühü

a törvény kész műxik a többi rablómese

mint fentebb idéztem: a regisztráló akárki a regisztrálni jelentkező által írásban benyújtandó adatokat összeveti a kéznél levő országos nyilvántartás adataival

na itt a lóláb
@a szív fészkei:

megvárjuk szépen a támadót, majd bicigli pumpával lekűzgyük.
@orica:

Ha semmi más, a leggyakoribb kérdésekre adott válaszainak értelme volt.

Nem mindenkinek ekkora evidencia ez.
@orica:

Ha egy ilyen fórum miatt akár csak egy ember is úgy gondolja, hogy elmegy regisztrálni, mert felháborító ami az országban történik, már megérte.

Nézd én nagyon szkeptikus vagyok. Látom, tapasztalom a környezetemben, hogy az emberek szarnak arra, ami az országban van. Nem érdekli őket a "demokrácia" csak az, hogy legyen állásuk, pénzük. Annak hisznek, aki a legtöbbet ígéri, vagy aki utoljára szól hozzájuk. Most a "bizonytalan" rétegről beszélek, a hívők ilyen szempontból lényegtelenek. Fogalmam sincs, hogy ezt a réteget hogyan lehetne megszólítani, mert ez a réteg nem fog elmenni lakossági fórumra, se regisztrálni. Nélkülük pedig nem lehet leváltani a kormányt.

Karácsony nálam a múltkori elszólásával elvágta magát, eddig közömbös volt. De nem értem, miért baj, ha lakossági fórumon próbál szavazatokat szerezni?
Az már baj, hogy ezeket a szavazatokat nem akarja bevinni a közösbe, de itt most nem arról van szó.

A ti érveléseteket is megértem, minek utólag nyálat tépni.
Csak sajnos az elfogadott törvény egészen addig legitim, míg az AB vagy a nemzetközi bíróság mást nem mond rá. Arról lehetne beszélni, vagy Karácsonyéktól megkérdezni, terveznek-e jogi lépéseket a törvény megtámadásával kapcsolatban akár az AB felé, akár Brüsszel felé.
@Fabius: Szanyi szar alak, nem először írom. A voksturizmust azért lehetne feszegetni ki kezdte: amit én láttam Angyalföldön, Tatabányáról jött sorban álló buszokat a Kassák gimi előtt szavazókat ontva, az nem Szanyi műve volt. Újbudán se az éjjelig tartó sorállás Molnár ellen.

De nem tett a pártja ilyen lépés felé egy centit sem. Dánielt meg mingyá megsajnálom. Ha nem vagyok ab ovo 1 autokrata bohóc, akkor nem tud kifordítani engem se Szanyi, se Sztálin, se Hitler. És ne kecsöpös showja legyen, hanem normális nézetei és programja. Ahogy pl. Bajnainak, ami ellen annyira megy az LMP.
@a szív fészkei:

én nem a védést mondom, a roadshow pont a lerombolását szolgálná ha rendben lehetne azt megtenni

valaki belinkelte a törvényt, lementettem és megkerestem amire kíváncsi voltam és itt fölötted beidéztem még egyszer

ezeket az érveket a közönségnek

bombázni és lerombolni

tudom eső után köpömyeg de ha már ilyenek a magyarok akkor még lehet valamit tenni

egyébként 100%-ban egyetértek a dühöddel és én is ilyen vagyok de a már veszett fejsze nyelét keresem

brühühühü
@orica:

Ja, én az a hülye vagyok aki a szájaláson kívül oda merek menni, és számon merek kérni. Tegnap is megtettem és eztán is meg fogom.
@épészmérnök: Nem értek egyet. Nem értem, hogy egy törvény kritikája miért legitimálná azt. Legitimnek egyébként is legitim, megszavazta a parlament. Ezek szerint akkor már létező törvényt nem lehet vitatni?

Választást egyébként úgy lehet nyerni, ha a még mindig Fideszben hívőket meggyőzzük arról, hogy tévednek. Ehhez viszont a Fidesszel kell vitatkozni, nem az ellenzéknek kell egymás micsodáját szopkodni.
Értem én, hogy Karácsony öntépázott renoméja miatt, amit Róna kiemelése továbbzilált, kellett egy poszt, de ez nem az igazi Fabius. Azt ugyanis nem te fogod helyrefésülni.
Sajnálom.
@a szív fészkei:
"Gyerekek, Dörner is leányfalusi, én is, együtt szoktunk vásárolni a helyi CBA-ban. Olyan jókat tudunk dumálni a pénztárnál, rendes gyerek az."

Ha nem hülyék, akkor ebből sláger kommünikét csinálhatnak.Pl:
"Felnőttek, az Orbán is felcsúti, meg a haverja is, együtt szoktak közpénzeket nyerni, és olyan jókat tudnak dumálni a stadion díszpáholyába, rendes gyerek az, a tökmagot sem köpi a széke alá."
@hacsaturján: JA. És még azt is mondjuk neki , hogy savanyúcukor!!!! 0.33-nál a videjón www.youtube.com/watch?v=UFof-p_9V4c (L`Art pour l`art)
@rodeo36: JA azzal a sztálinistamocskoskomenyista nyilvántartással vetik össze, amit el kell vetni!! Akkor miért veti össze? Vagy el, vagy össze.
@Fabius:

Nem rólad van szó:)) Tudom, megteszed. Ő meg széttérja a karját, és rezzenéstelenül azt mondja ,én igen, de a 2/3 másként...
@a szív fészkei:
hozzáteszem 400 törvény + alkotmány ami ugyanez a kategória csinálni valamit ami bebetonozza őket semmi más 2 1/2 év munkája a gazdaság meg a béka segge alatt és még sűllyed

brühühühühü
@Fabius:
Ez minden elismerést megérdemel. Komolyan mondom. De mi változott attól, hogy te számonkértél rajta valamit? Sejtem. Mondott valamit a repertoárból, miközben magában egy legyintéssel elintézte az egészet, és két perc múlva már nem is emlékezett rá.
@a szív fészkei:

Sehogy nem lehet védeni, mert ez a vacak nem más, mint pár pökhendi, arrogáns, cinikus embercsoport pszichikai elfajzásának törvényben való kivetülése.

De az ellenzéknek nem is kell védeni. Nekik az a feladatuk, hogy minél több ember megtudja, hogy ez a törvény " a demokrácia aljas felrúgása, a választójog egyoldalú önkényes és a mostaniak számára a hatalommal való visszaélést szolgáló leszűkítése, néhányaktól, sőt sokaktól elvevése"
@orica:

Aha. Szóval a poszt nem a véleményem közlése ahogy minden esetben, hanem Karácsony renoméjának fésülgetése, amit egyébként leszarok magasról.

Oké. Több kérdésem nincs.
@hacsaturján:

Hülye vagy:))) Ó Ádám!
@rodeo36: Ez nem zártkörű fórum volt, egyébként mint írtam, kinn lesz a neten a felvétele. Majd ide kiposztolom, ha nem látogatnád az LMP csatornáját ;-)
@a szív fészkei:

ez a dafke zéé grósz tipikus esettye...mert megteheti

2005. 2009 ben leugatta és megakadályozta a szocik hankok szerződését most meg megállapodik a parlamentben egy egész márványfalat eltakar a hankok zászló és a dilinyós ott kotkodácsol kappanhangon...mert az ma jó

brühühühühü
@rodeo36: Ez végig fog menni az országon? Kívácsi leszek. És ebben a FideSS készségesen untermankodik majd az LMP-nek, bemutatva, mennyire szarszemét bagázs is ők, mint hatalmon lévő párt.
"„Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon” – mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel."

És én még vicceltem a kecskékkel.
(Csak tudnám, hogy Albániától milyen gázsit remél ez a barom?)
"A magyar kabinet olyan európai jövőt képzel el, amelynek Albánia és Magyarország is részese. „Isten éltesse Albániát” – zárta szavait a miniszterelnök."
@iii:

megvárom, a fidesz.hu -ról is lepattantam undorító (elolvastam az iskolarendszer államosításáról szóló izét hát az összes bicska kinyílt a zsebemben...majd kikapcs)

brühühühühü
@Ergosum: Mint olvastad,két maszopos jogász - Bárándy, Magyar - szerint lehetne jogi úton támadni. Ill. Magyar nem maszopnyik, de nem nem is fideSSnyik.
@Ergosum: Nem volt elszólás, egy félreérthető poén volt, amit egy résztvevő eléggé genya módon kiteregetett.

atv.hu/videotar/20121127_intrikak_es_machinaciok_mergezik_az_okopartot

6:30-tól
@hacsaturján:

Aham. Csak én fésztufész is.
@rodeo36: Tacitus mondá volt állítólag, hogy minél több törvény, annál tutiibba korrupció és annak lefedezése.
@Bakter: Ott talán leesik neki egy korona.Mi már erősen ott topogunk a szkipetárok sarkában. Elérte.
@a szív fészkei:

nézd ha nem önthetem le őket tömény kénsavval akkor legalább ezt

én a közönségre vagyok kíváncsi

abban neked igazad lehet, hogy már a habonyművek beindúlt az éjjel és gyártják a szöveget ez ellen is...arra is kíváncsi vagyok

LMP segített megértetni a hülye választóval a ragyogó törvényünket vagy valami hasonló csak sok köcsöggel és csuporral meg nádi hegedűvel és persze nemzeti szalaggal

brühühühüh

olvasd ezt Fabius
Én a két vélemény között őrlődöm, ehhh, ép ésszel logikusan Fabiusnak adok igazat, látva az embereket viszont az ellen tábornak, kis adalék még:

"Nem normálisak a viszonyok" - rólunk írnak külföldön

A választási eljárási törvényről, valamint a zsidó származású kormánytagok összeírására vonatkozó jobbikos képviselői felszólalásról jelentek meg cikkek szerdán a német, az osztrák, a francia, a szlovák és az izraeli sajtóban.

hvg.hu/vilag/20121128_kulfoldi_lapszemle
@a szív fészkei: Miért menne végig az országon? Karácsony fog végigmenni az országon, ma 6-tól pl. Erzsébeten:

www.facebook.com/events/553043174721122/
@Bakter: Szerintem csak haknizni akart egyet és jobb helyeken tuti nem fogadják.
@a szív fészkei:

hát a Tacitus nem véletlenűl Tacitus

brühühühü
@a szív fészkei:

Magyart én is írtam, épp tegnap beszélt erről.

Úgy tudom, hogy a DK tervezi a brüsszeli panaszkodást, nem tudom a többiek álláspontját az ügyben.

A történet akkor lenne "korrekt", ha két szálon futna.
1. A lakosság tájékoztatása (ez nem tetszik most neked)
2. Jogi lépések megtétele, közösen a többi parlamenti párttal. Jó lenne, ha egyértelmű lenne mindenki számára, hogy ezt a törvényt oldaltól függetlenül mindenki antidemokratikusnak tartja.
@Fabius:

óóóó, hát aszt én is mekktettem nemeccer. akkor is, amikor eszt jelentősen szankcionálták. csakhogy én eredménycentrikus vagyok nem pediglen a munkásmozgalom régi harcosa.
@iii: Hóna alatt Gulyással? Na jó, én hatkor máshol leszek.
@rodeo36:

Az a téma is agyon van hallgatva. pedig nem két gyerek sorsát bizgerálják nagyon durván.

---------
Tegnap, mint SZMK-s megkérdeztem az iskola igazgatóját, hogy mikor kapnak tájékoztatást a szülők az őket is érintő változásokról és tudjuk-e valamiben támogatni a tanárokat. Szó szerint leugatta a fejem, mondván hogy merem bevinni a politikát az iskolába. Én. Miközben ős az évnyitón ki sem látszott a fideszes polgármester seggéből, aki a díszvendég volt.

Tényleg birka nép vagyunk.
@a szív fészkei: Hát persze. Ha nem magyarázza meg, akkor az a baj, ha igen, akkor meg magyarázkodik. Világos.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
És az albánok még erősítik is a retroérzéseit, midőn a Szkander Bég Téren díszszemlét rendeznek neki. Elvégre nem a diktatúrával volt a baja, hanem hogy nem ő állt az emelvényen anno, amikor felvonult a sok T-34-s és társai. Lehet, hogy pár hét múlva stratégiai megállapodást ír alá az Abrams tankgyárral.
@a szív fészkei: Ha rákattintottál volna, rögtön választ is kapnál a kérdésedre.
@Fabius: @hacsaturján: Imádlak!!Tudod, mindent elismerek veled kapcsolaltban, de figyelj már arra, hogy a gyerekkorban szépen megevett sok spenóttól ;-DDD azért van egy markáns megjelenésed. Ez 2 m-es, 46-os lábú faszi kicsit jobban mer face top face lenni, mint mondjuk én 62 kg-san (remélem, fogytam!!) és 164-cm-sen.
Na jó, én leléptem.
Ki kell hevernem azt a meghasonlást, hogy az LMP-t védem, főleg Karácsonyt:)
@Ergosum: Egyelőre még van a közt.elnök is, AB is, majd csak utána jön Brüsszel.
Fabiusnak ment a spenótos. Mert látod, 50 kg-os nőnek is törnek térdet. És biza, amikor ott van face to face velük a férjem - aki sportos és 180 cm-es de már nem ifjú - , annyira nem vagyok nyugodt.
@iii: Hehehe, köztársasági elnök, mint bizodalmunk forrása. Kösz, ez a hét vicce!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

csillagom, nincsen itten ellentábor. beszélgetünk, évődünk, csipkelődünk. ja, és a karaván halad. :)))
@Ergosum: :-) A faszin nagyon látszott a riportban a zavartság. Valami nem stimmt.
@rodeo36:

Az LMP segített megérteni - akiknek ez eddig nem volt világos - a törvény miért rossz, és ezt elég közérthetően tette.

Ezen kívül segített megkeresni azokat a válaszokat amire a közönségnek igénye volt. Ők azt gondolták a mijafaszért pont így van megválaszolgatásra alkalmasabb személy a törvény egyik kidolgozója, a kormánypárt képviselője, mint Szanyi Tibor.

Skandallum. Azt baszogatni aki a törvényt írta...Nem is értem hogy képzelték ezt.
@rodeo36: El is felejtették hamar a jogtudor fideSSnyikek. Ha egyáltalán valaha hallottak róla.
@a szív fészkei: Van rá esély, hogy elküldi AB kontrollra vagy akár vissza a parlamentnek. Volt már rá példa.
@Ergosum:
és nem vágtad pofán csak úgy lazán, hogy tuggya

brühühühü

mongyuk én nem álltam volna meg
@hacsaturján:

Őőőőő, hány lépést is tettél mostan egészen pontosan eme eredménycentrikusság irányába?
a gügyüm:

HVG Hetilap Nem kérnek Bakondi Györgyből a tűzoltók

Nem kérnek a Bakondi György vezette Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gyámkodásából a tűzoltók.

hvg.hu/itthon/20121128_Nem_kernek_Bakondi_Gyorgybol_a_tuzoltok
@a szív fészkei: Ez óriási egyébként. 10 fős egyetemista hallgatóság előtt valaki lazán beszélget, mond valami rossz poént, valaki ezt kiposztolja és ez megsemmisíti egy ember több éves munkáját? Márpedig sokan vannak, akik ezt nyilatkozzák le, persze nagy többségében lelkes szoci és Gyurcsány-fanok.
@a szív fészkei:

két méteres vagyok, százhúsz kiló izom. és a piskótám is pont negyvenhatos. a spenótot imádom, szakálasan admirálisnak meg popeye-nek hínak. persze nem várom el senkitül, hogy ugrájjon az, aki velem fésztufész akar lenni. viktorunk úgy megijett tülem, hogy elbújt a selmeczi mögé.
@iii:

Nem Áder volt az atyja a 2011-es választási törvénynek?
De.
Vajon akkor nem tudták még, hogy majd lesz regisztráció is?
De.
Életszerű, hogy Áder nem ért egyet a regisztrációval?
Nem.

Bocs, de rohannom kell, az AB-re vonatkoztatva nem tudom u.ezt levezetni. Csak annyit mondok : müszi. Illetve manyup.
@Fabius:

csak úgy egymás között és igaz barátokként kérdezem tőled:

MIJABÁNATOSLÓFASZGÁTOLTAMEG A LÖMPÖPÖT ABBAN HOGY UGYANEZT KÉT HÉTTEL EZELŐTT TEGYE MEG

netántán a schiffer egóját simizték meg a pártedli hisztériáját kezelték hideg dumával meg hülyeséggel?

brühühühühü

választ várok
@iii:
Ez elküldte, Az visszaküldte, Emez újra elküldte, és Ez ekkor már kénytelen volt aláírni. Volt már rá példa.
@a szív fészkei:

Én spenótot biza egy falatot le nem nyeltem :-D

Mellesleg tennap nem verekedni kellett. Hanem kérdezni. Sokat. Sikerült, nőknek is szép számmal. Elhitték, hogy a számonkérés nem csak abból áll, hogy az én termetemmel kétségkívül nyomasztóan hatunk valakire.
@Ergosum: Persze, ez így van, de Áder most kicsit más cipőben van. Nagyon persze nem fog ellenállni, de akkor is ki kell várni, mit dönt.
@hacsaturján:
be szerettem vóna látni ezt a történelmi tablót

brühühühü
@iii: Magyarázkodott. Ennyi. Zavarban, mert még nem rutinos.

@Fabius: Nem Szanyit hiányolom, de akkor sem értem, hogy Gulyást szembesíteni a vállalhatatlan szarságukkal mire jó? Aki elmegy lafora, az aktív és elmegy regisztrálni is, mert valamelyest még érdeklődik a sorsa iránt. Aki nem megy el - közöny vagy rá nem érés okán - , azt nem érik el infoval és attól ez a szavazati jog el van véve. Azért talán azt kéne nyomatni, hogy ez ellen tényleg hol lehet fellépni. És ha lesz ilyen aláírásgyűjtés, akkor az érdekelne is.

Mert ha ötvenszer esküszik meg Gulyás az anyja életére hetente, hogy minden rendben lesz, ez akkor is világbotrány.
Oké, másfél évig ezzel lesz teli az LMP naptárja, hogy azt súlykolja, mi a nem jó benne. És aztán mi lesz?
@hacsaturján: Attól te meg hogy hogy nem ijedtél meg? Nagyon randa szegény.
@hacsaturján:
És selmecci melldüllesztve odébb lökött, vagy adtál neki egy meggycsókot visszakézből? Tudom, nőt nem ütünk meg, de hát ő nem is az.
@iii: Ja, nyelvhelyességi probléma okán visszadobta. Na tényleg kezdesz átmenni Markosnádasba.
@rodeo36: Most fogsz szétesni, mert semmi nem akadályozta meg, ugyanis volt ilyen vita korábban is:

magyarinfo.blog.hu/2012/10/04/kosa-karacsony_vita_a_regisztraciorol_onalazas
@iii: vissza ő? na ne viccejünk, ennyire én sem vagyok naiv, és gondolom te sem, pont az aki a tákolmány megalkotásában fősodor volt, az AB-t meg hagyjuk, mert csúnyát átallok mondani
@Bakter: Kiflicsücsökkel harcolt ellene. Az mágikus ránézve.
@a szív fészkei:

állítólag napokig sikoltoztam álmomban.:)))
@a szív fészkei: Aki magyaráz, az magyarázkodik, ennyi. Így lehet kabátlopási ügyet generálni.

Ha lenne bizonyíték, akkor meg lehetne vitatni, mit is mondott és miért. Így nem. Egy ilyen mondat értelmezhetetlen anélkül, amit előtte vagy utána mondott. Éppúgy, ahogy értelmezhetetlen az őszödi beszédből a kirángatott "kurva ország" meg egyebek.
@rodeo36:

Khmm.

Egy vitát akkor lehet megrendezni, mikor a vitapartner hajlandó megjelenni. Ha egyáltalán hajlandó, mert a fideszesek nyilvános vitán nem vesznek részt, ha igen akkor izolált környezetben. Ez a közönség által is leköphető közelségben megrendezett diskurzus igazi kuriózum.

Megjegyzem az LMP-ről és jelenlegi ténykedésükről a véleményem semmit nem változott. Azt mondtam volt egy szerintem jó és hasznos rendezvényük.
Most kaptam Rómából: "Ma megjelent a Repubblicàban egy elèg hosszù cikk a tegnapelotti zsidòzàsròl, de kulfoldi ujsàgok is irtak ròla ès mindenki csodàlkozik, hogy az EU mièrt nem lèp kozbe. A Varga Mihàly-fèle kijelentèst kommentàltam nàlad fb-on, mekkora okrok vezetik ezt az orszàgot??"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kevés esély van rá, de épp most tárgyalták újra a szeméttörvényt, amit visszaküldött. Schmittnél ez egyszer sem fordult elő.
@iii: Ó, az őszödi beszédet ti tartjátok ősbűnnek, nem?
@hacsaturján:

Egészen pontosan mit is, Rébusz bácsi?
@a szív fészkei: A politika ennél bonyolultabb. Lehet, hogy nyelvhelyességi probléma miatt küldi vissza, de ezzel akkor is esélyt ad arra, hogy módosítsanak a törvényen. Mert például a Fidesz rájön arra, mégis csak engedni kellene például a leveles regisztrációt.

A másik, hogy ettől függetlenül, ezt meg kell várni azelőtt, hogy Brüsszelhez lehessen fordulni.
@iii: visszaküldte, és keményen változtattak rajta, mert a lényeg nem is érintődött, úgy legyen meg az ötös lottóm, hogy egy szava nem lesz hozzá, ír majd mint skicc palika. A különbség csak annyi lesz, hogy helyesírási hiba nem lesz benne, és a DR. a neve előtt jogszerű.
@a szív fészkei: Nem, de hogy jön ez ide? Nem a beszéd az ősbűn, hanem amiről szól.
@a szív fészkei: hétfőn vagy négyen, de már magam sem tudom, mert önnön beszélgetéseim is szét valék esve :D
Éjjen a megbonthatatlan magyar-albán baráccság!

"A magyar miniszterelnök az albán kormányfővel folytatott megbeszélése után úgy fogalmazott: jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon."

mandiner.hu/cikk/20121128_orban_albania_es_magyarorszag_a_kovetkezo_evtizedek_nyertese_lehet
@Fabius:

huhhhúúú! remek válaszom van: találd ki! kis segíccség: szarok az emelkedett vitákra, csak mondoom a magamét.
@Ergosum: Oszd meg, és uralkodj. Amíg az ellenzék személyeken veszekszik, és egymást dobálja sárral, Viktor szép csendben felépíti a totalitariánus rendszerét, aztán lehet pampogni.
ennyi, kár a szó...

Devizában adósodik újra az állam
Kormányzati szereplők korábban azt mondták, amíg nincs IMF, nem lesz devizakötvény. Mégis lesz, ami újabb jele a hiteltárgyalások teljes kudarcának.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F11%2F28%2Fdevizaban_adosodik_ujra_az_allam%2F
iiinek és Fabiusnak igaza van. Ez már eldőlt, így lesz és kész. Mostantól kezdve minden nap el kell mondani, hogy tessék szépen elmenni regisztrálni. Tessék szépen nagymamát, nagypapát betenni az autóba, elvinni őket a jegyzőhöz, szépen megcsinálni az ügyfélkaput. És amikor indul a regisztráció szépen notebookot a hónunk alá csapni, és végigjárni a családot, és szépen nagynénit, nagybácsit, bodrikutyát regisztrálni.
Ha ezt nem tesszük meg, felesleges bármiről agyalni.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: csak nem arra gondolsz, amit ma mondott Tiranában: Albánia és Magyaro lesz a nyertese a következő évtizedeknek. Mire gondolhatott a vadmalac?
@iii: Miről? Hogy szembenéz magával és tenni akar a rossz gyakorlat ellen. Tényleg szörnyű.

Na némileg off, de ez van most per ma Itáliában: Barátnőnk ismerőse[..]"mesèlte, hogy o 3 ève nem kap fizetèst, èpitèszmèrnok, èpitèsvezetokènt dolgozik ès a vàllalkozò nem fizeti. Nem johet el, egyrèszt mert kozel 70 èves, màs nem alkalmaznà, meg ha eljon, akkor vègkèpp sosem fogja megkapni a pènzèt. A vàllalkozò ugy akarta rendezni az adòssàgàt, hogy el akart neki adni egy lakàst: 170 ezerrel tartozik, a baràtunkra akart sòzni egy 240 ezerre becsult (àltala) lakàst ès mèg o kèrt 70 ezret a kulonbsègèrt. Na, mit szòlsz?
A 35 èves fiàt viszont augusztus òta nem fizetik, o informatikus, tehàt ok is èlik fel a spòrolt pènzuket. A 40 èves, 2 gyerekes lànyànak ès a vejènek is fèlèves szerzodèseik vannak csak."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor jobban jársz, mint Salman Rushdie hőse, akinek a fejében az éjfél gyermekei pontosan 580-an zsinatoltak. :-DD
@Fabius:

Számonkérés ?

A bő nyállal címlapon alányalást nevezed számonkérésnek ?

tyüha.
@a szív fészkei: köszi, már most is, feszegetemik a kereteiketem miaők bennem, dagad a fejemünk mint a bőrbogyós fotcista hasa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" a piac mindenhatóságát preferáló - már akkor látványosan történelmi csődöt mondott - gazdaságpolitika erőltetése, a globalitás vastörvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora lerovása, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása.

Neked nincs déja vu érzésed??? ;)"

Latod Gabriel ? Ez a baj veletek nacikkal, hogy evidens kovetkezteteseket sem tudtok levonni a tortenelembol!

En nagyra becsulom a nemeteket, de NEM, nem azert mert nekik "koszonheti" az emberiseg a nacizmust, es annak bemutatasat!

Egy geopolitikailag rossz helyen (szarazfold kozepen) levo orszag, felemelkedese kezdeten rogton 3!!! akkori vilagpolitikai nagyhatalommal haboruzott tukeppen parhuzamosan. Franciaorszag, Oroszorszag, Ausztria(-Magyarorszag). Mikozben mi fuggetlensegi torekvesek helyett(!!!) Maria Terezianak kuldtunk seregeket II. Frigyes ellen.

TI a Szent-korona tanos, Verboczy harmas-konyves, konzervativ baromsagaitokkal ehhez a korszakhoz, gondolkodas modhoz akartok visszanyulni. Ami viszont mar tobbszorosen bizonyitottan zsakutcas dolog.

Fritzek aztan a nagy hoborgesben, hogy nincs gyarmat - nehezebb gazdasagilag terjeszkedni/lepesttartani, kaptak ket olyan pofont, hogy azt maig megemlegetik.

A masodik soran a lakossagnak becslesek szerint legalabb a 10% odaveszett, es mellesleg kette is vagtak oket. A jovateteli terheket mar ne is emlitsuk...

Amikor pedig elkezdtek betagozodni a GLOBALIS vilaggazdasagba, es kemeny munkaval, preciz fegyelemmel, magasfoku tudassal kezdtek el gazdasagot es tarsadalmat epiteni, egy IGENIS LIBERALIS vilagban, hogy-hogyne