Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.28. 05:31 Fabius

Élőszóban is indokolhatatlan a regisztráció

A lehetetlenre vállalkozik ma az a kormánypárti képviselő, aki a választóknak magyarázná a kiagyalt regisztrációt. Mégis van aki nekilát ennek a reménytelen próbálkozásnak, pedig pontosan tudja, hogy se az asztalnál ülő vitapartnere, se a teremben ülő közönség nem fog vele egyetérteni semmiben. Vessetek a vérmókusok elé, de én tisztelem azokat a bátrakat akik helybe járnak a pofonért, bevállalják a kiszámítható reakciókat, szembe néznek az időnként feltörő indulatokkal és mégis kísérletet tesznek. Részemről maxi respekt Gulyás Gergelynek a kormányoldalon fehér holló gyakorisággal tapasztalható bátorságért. 

olivio-lmp-gif.gif

( mielőtt valaki rasszistát kiált szólok, a képen Cake Olivio barátom, az LMP terézvárosi képviselője látható, aki most tanulja: a beszólogatásért nem lehet más a mém, mint amit ígérek, hehe)
De ezért a vitafórumért respekt az LMP-nek is. A szervezőknek sikerült meghallani az utóbbi idők fórumaival szemben fölmerült kritikákat, visszatértek az élőszavas kérdésekhez, ami egy közéleti érdemi vita sokunk szerint elengedhetetlen kelléke. Gajárszki Áronnak a kisötöst beírtuk, ebben a formában van értelme közéleti rendezvényeket tartani. 
Érdekes volt hallgatni előbb a Karácsony - Gulyás párbajt, amiben elég sok aspektusból körbejárták a választási és választás eljárási törvényeket. Ha cinikus akarok lenni akkor azt mondom, az LMP-nek jót tesz a belháború, mert Karácsony régen várt formát hozott a vitában. Gulyás Gergely igyekezett állni a sarat, ennek ellenére ő sem tudott a közönség számára meggyőző érdemi magyarázattal szolgálni a regisztráció szükségességéről, a körzetek gondos gerrymanderingeléséről, és nem oszlottak a kételyek a győztes túlkompenzálásával kapcsolatban sem. 

lmp gulyás.jpg


A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt. A leggyakrabban fölmerült kérdésekre adott válaszaival némiképp tisztult a kép:
1:  Mi a garancia, hogy a regisztrálás után a választót nem éri meglepetés a választás napján, hogy uppsz, hiányzik a szavazásra jelentkezettek jegyzékéből?
- Minden regisztrált kapni fog egy igazolást, amit magával kell vinnie a szavazóhelyiségbe. Ezzel igazolja, hogy ő márpedig regisztrált akkor is, ha a jegyzéket ledarálják és/vagy porrá ég a hivatal ahol megtette.
2: Mi lesz azokkal akik nem rokkantak, de munkahely, gyerekfelügyelet és akármi más miatt hétköznapokon akadályoztatva vannak a személyes megjelenésben?
- Kihívják a jegyzőt, és regisztrálnak otthon. Nem kell hozzá rokkantnak lenni, elég az akadályoztatást jelezni.
3: Mi lesz a hajléktalanok regisztrációjával?
- A hajléktalanoknak - lakcím hiányában - eddig is be kellett jelentkezni valamelyik önkormányzatnál, most a regisztráció miatt kell ugyanez. 
4: Hogy tilthatja az választópolgár, hogy a Kubatov listások non stop kampányszpemmel zaklassák?
- A regisztrációs íven be kell majd ikszelni a tiltás rubrikát. 
További érdekesség, hogy a határon túli állampolgárok számának megtippelésére sem vállalkoznak. Az ő regisztrációjuk úgy fog kinézni, hogy ugye levélben regisztrálnak, a visszaigazolásban kapnak egy kódot, amit majd azonosításhoz a szavazáskor föl kell tüntetni. Az összeesküvés és csaláselmélet gyártók szűrjék le magunknak, hogy mennyire jó és hiteles megoldás lesz ez, a többiek meg azt, hogy ha elfogadjuk hitelesnek ezt a formát határon túliak esetében, akkor ez vajon itthon mitől ne lehetett volna életképes alternatíva a személyes megjelenés helyett. Gulyás ugyan felolvasta Péterfalvi állásfoglalását erről, de az amolyan fából vaskarika, mert ha itthon kockázatos valami, akkor ugyanaz a határon kívülről érkezve is az. 
De nem ez az egyetlen kismiújság a rendszerben. Tippeljétek meg mi volt az egyetlen kérdés, amire még valami "sablon kormányválasz" se volt Gulyás tarsolyában. Igen, a miért pont Lajosék maradtak ki a szabályozásból? - kérdésre nem tudott semmit mondani. Addig ugye megvagyunk, hogy a nyomtatott sajtóban előre közölt egységárakon hirdethet mindenki a kampányban, hogy a közmédia szabott időkerettel ingyen nyomja majd a szanyikapitányt, a sifferandrást és a vonagábort, és hogy az internetes médiákban is előre közölt egységárakon lehet majd nyomulni. A köztéri reklám az egyetlen terület, ahol semmiféle szabályozás meg egységárral szarakodás nincs. A 80%-ban Simicska és Nyerges cégbirodalmak felügyelte reklámhelyeket annyiért és azoknak ad(hat)ják ki, akiknek és amennyiért csak nekik tetszik. Gulyásnak volt egy gyenge - de hát minden egységáras - benyögési kísérlete, de ebben felkészültebbek voltunk nála, és ha már ott voltunk felvilágosítottuk ez mennyire nem így van. A szava elakadt, én meg kíváncsian várom, hogy lesz-e ezzel kapcsolatban valami módosítás, lesz-e mersz őket is beterelni az egységes árrendszerbe, vagy igyekeznek továbbra is elsunnyogni Lajosék molesztálását, mert Nemzeti Oligarchát egyébként sem baszogatunk, és mert a komasógor negyedáras plakáthelyekre óriási szükség lesz. 
Az este legnagyobb visszatetszést keltő kijelentése az volt, mikor a vita jelölés-bejutási küszöb részénél Gulyás Gergely kerek perec kijelentette, hogy az a párt ami nem bírja legalább minden huszonötödik szavazó (sacc/kb 5%) támogatását, annak nincs helye a parlamentben. Az addig rendben van, hogy 2014 az összefogásról és szövetkezésről fog szólni. De az nincs, hogy ezzel a mentalitással szinte kizárják a politikai paletta színesedését, a kis pártok szóhoz és képviselethez jutását a jövőben is. A jelölési folyamat egyszerűsítésének és a kopicé eltörlésének régen ideje volt és jelentős könnyebbséget jelent, de a politikai pluralizmushoz ilyen vaskalapos módon állás engem legalábbis eléggé meglepett. 
Mindent összevetve talán ez volt a legjobb ilyen rendezvény eddig. Az talán Gulyás Gergelyen keresztül a kormánypárt számára is kiderült, hogy túlélhető azért, ha az ember fia nem csak az akoltestvérek gondosan kiválogatott közönsége előtt szónokol, hanem a társadalom ellenérzésekkel küzdő kritikus részével is párbeszédbe bonyolódik. Lesz tőle neki ilyen izé ni, tudjátok az a hogyishíjják, tartás meg becsület vagy mi. Mert lehet egyetérteni továbbra sem fogunk ahogy ezt most sem tettük, de legalább a párbeszédkészséget értékeljük és a magyarázatot megvitatjuk. Selmeczi, Kumin, Giró Szász és Szijjártó a kutyát nem érdekli. De Gulyás Gergely jöhet legközelebb is.

970 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr24931007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért kell a sasadiakat idegesíteni? 2012.11.29. 00:47:43

Kedd este közel 300 fő zsúfolódott össze a Rubin hotel Sirály termében, ahova a Sas-hegy Védők Egyesülete szervezett lakossági fórumot a fentihez hasonló kérdéssel, csak a Dayka Gábor utcára koncentrálva. A kérdésre nem kaptak a lakók érdemi válas...

Trackback: Rendhagyó képviselői fogadóóra Karácsony Gergellyel 2012.11.28. 15:14:05

Miért alávaló a regisztráció? Mit akar a FIDESZ elérni ezzel? Milyen választ nyújt erre az LMP ? Rendhagyó képviselői fogadóóra Vendég: Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője. Házigazda: Mach Péter önkormányzati képviselő Idôpont: 201...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.28. 11:06:15

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.28. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Rohadt proli, hogy jössz ahhoz, hogy gondolkodni merj? 2012.11.28. 10:13:12

A sokat emlegetett és eredménytelenül kritizált, a választói jog gyakorlását lényegesen körülményesebbé tevő új választási törvényt végül elfogadta a FIDESZ-KDNP. Nem voltak illúzióim, a saját pitiáner érdekek láthatóan lényegesebbek, mint a sokat emle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napja van a blogmotornak megint, nem engedi bekezdésekre bontani a szöveget. Bocs, ma ez van.
Az agitprop kormany: ennek reszese a posztolt foszer is.

Orbán fontos feladatra kérte fel Kocsis Mátét

Valójában a Fidesz kommunikációs igazgatói posztjára kaptam felkérést Orbán Viktortól a múlt héten - mondta Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek.

hvg.hu/itthon/20121128_Orban_fontos_feladatra_kerte_fel_Kocsis_M
Köszi a tájékoztatást. ezt a Gulyást (is) nagyon hm...nem kedvelem, de most jóvoltodból, növesztett egy kis(icipici) gerinckezdeményt előttem.
Karácsony tőlem kapott egy csillagos egyest a maga kis öszödijéért, kell is neki hajtania.
Ha a bevezetés logikáját követjük, akkor selmeczi lehetne a legtiszteletreméltóbb, csakhogy ő inkább a kameráknak, és felolvasásból szokott "remekelni", és ugye, ő (szőkenő létére) teljességgel alkalmatlan lenne az ilyenfajta éles bevetésre.
("rasszistát kiállt"- nagyon unortodox)
Jelezném,hitler is hajlandó volt "párbeszédbe bonyolódni,az ellenérzésekkel küzdő kritikus részel".Láthatta mindenki az eredményt.
@AKIsTUDATLAN: őszödi-jájj- a tudattalan bosszúja.
@kormányzó: Ja kb. mint dzsugasviliék vagy kunbéciék. Szerintem Fab le lesz majd ma még baszva fideszmosdatásért is.;)
@kormányzó: stimm, a tobbi teruleten meg meg tobb a parhuzam
Fidesz+jobbik=nacionalista diktatura
Puncsoljatok csak a cápafejnek.

Végülis, olyan megható, hogy leereszkedett ez a nagyság hozzátok.

Csak hozzátok.

Most, hogy Schiffer bevezette a fidesz-barátságot, mint LMP irányelvet.

A cápafej barackot nyomott a buksitokra, mert jók voltatok.

Szupi ez a Tündérország és szeretitek a szobatárs-rezsimet, mert olyan szép, ha egy csapat koleszos pusztít ki mindenkit, akivel nem rókázott egy ágyban.
Nekem speciel a bátorság szó Gulyással kapcsolatban még soha nem jutott eszembe, pedig nem először védi a védhetetlent.

Fab! Hányan voltak a rendezvényen?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyesek elfelejtik,hogy hitler sem a gázkamrákkal kezdte.
@orica: Ez nem politikus.

Szerintem felhúzós gumijáték.
@AKIsTUDATLAN: szóval annak örülünk, hogy az lmp elmagyaraztatta nekünk amit nem lehet. De szavazás utan társadalmi vitát kezdeni és nem selmecziskedni nem érdem. Hol voltak mikor meg csak javaslat volt, nem elfogadott javaslat? Most tisztába teszik a beszart halottat?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ez volt a "társadalmi vita",felcsúti módon.
@kormányzó: NG-n megy a naci foldalatti hatter, felelmetes, es riaszto /penzugy, csalad, haverok, tamogatok, vallas, agitprop, okkult, ellenseg krealas, tomeg pszihozis, agymosas/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Puncsolnak a fidesszel .

Kisértetiesen olyan, mint amikor Fodor Gábor a fideszes, végre átvette az SzDSZ vezetését, és első útja Orbán Viktorhoz vezetett.
@kormányzó: ki nem szarja le mit mondanak, el van fogadva, hogy egy klasszikust idezzek: a kutya ugat, a karavan halad
@kormányzó: Zártkörű.

A Mandiner meg a fideszblogok szeretgették ilyen módon a Navracsicsot.
Megható találkozó volt.
Aztán milyen jól alkalmazták őket kormányzati kommentelőnek a Belügyben.

Szép karrier.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan!
Csak az NG-t, kevesebben nézik, mint az akármi faktort!
Bocs,lépnem kell.
@Fabius:

MINDENHOGY indokolhatatlan.

Amitől hányok és felfordul a gyomrom az az, hogy a Fidesz PONTOSAN tudja, hogy az emberek 90%-a utolsó pillanat mániás. Ezt jól megtanulta a MANYUP esetből.

Tehát az utsó pillanatig NEM lesznek aktívak az emberek, utána meg már késő lesz... és ezt a Fidesz pontosan tudja. Hajszálpontosan tudja.

Hogy a betegekhez-akadályozottakhoz SZEMÉLYESEN kimegy a jegyző?! Jaj, hogy oda ne rohanjak! HÁNY jegyző van? És HÁNY akadályotatott????

Jaaaaaaaahhhh, hogy a LEHETŐSÉG megvan! Aha!
Pont mint a MANYUP. A LEHETŐSÉG ott is megvolt, azonban ha mindenki nyilatkozni akart volna SEM tudott volna.

Most hogy regelnének be 8 millió embert???

A saját pályájukon kell(ene) legyőzni őket. Nem nagyon van más választás, kezd lassan a tököm tele lenni azzal, hogy mindig várjuk, hogy MÁSOK segítsenek rajtunk, a külföld, az EU... és mi mikor segítünk magunkon?
"az a párt ami nem bírja legalább minden huszonötödik szavazó (sacc/kb 5%) támogatását, annak nincs helye a parlamentben."

Lejjeb vittek a bejutasi kuszobot?! ;)

Vagy csak valaki durvan saccolt...
Kósa kedvence a műveltségi cenzus gepnarancs.hu/2012/10/kosa-hoffmannizmusa/
Orbán kedvence pedig az demokratikus cenzus eltörlése endresy.blogspot.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma.html
Viszont elmondhatjuk, hogy Rogán kádárizmusa nem lett teljesen mérv adó endresy.blogspot.hu/2012/10/rogan-kadarizmusa.html
A helyzet rosszabb.
@kormányzó:

Szerintem tapsikoljuk Fabiusnak blogszerűen.

Mégiscsak egy levegőt szívhatott egy fidesz-csicskával.

Örvendjünk, hogy mennyire feltört.

.... mint a Török Gábor népe.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ha elolvasod a törikönyvet, az ország legtöbbször azt várta, hogy mások segíjjék. '56-ban is várták a csodát meg az Amikat. Egyik sem jött. Most az Eu-t, az sem fog jönni.
@kormányzó: hazánkban momentán egy weimari típusú megoldás zajlik. Ezt elég régóta ugatom.
"Az akár szándékosan hagyott, vagy csak a tehetségtelenség okán bekövetkező csőd-közeliség a gazdaságban, a munkanélküliség növekedése olyan mértékben erősíti meg a szélsőségeseket, hogy hiába a nagy önbizalom, a támogatottságról szóló önáltatás, és a karizmatikus hordószónoklat. Az örvény átcsap a sziklákon, és a kosz elönti a környéket. S vele valóban „rend” lesz. A szürke iszap egyhangúsága, melybe belefojtják azt, aki ki akarna emelkedni és körülnézni." endresy.blogspot.hu/2012/05/zavarhorgaszatigesztenyekapirgalas.html
@kormányzó: Mizujs kicsi legó? Megint beleéled magad a nick nevedbe?? :)
Fabius! A jobb szélen az a szemüveges csajszi kicsoda??? ;)
"A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt."
Folyt.: Vagy arra, hogy ezekkel a Gulyás féle felderítőkkel összeszedjék az infót, hogy a jövőben hol és hogyan kell tovább csűrni-csavarni a szabályokat.
@én már a fény gyermeke vagyok: Melyiket?? A középsőt vagy a bal szélsőt??? :)
Rövid videó a tegnapi Kossuth téri tüntiről. :)

youtu.be/oJEmpbaPj5k
Gulyást nyilván kiküldte a pártközpont és nem saját ötlete (önmagában is oxymoron egy fidesz komisszárnál) alapján ballagott oda pofozógépnek. Aztán hogy ez a gyakorlat rá milyen személyes hatással lesz, megjósolhatatlan. Valóban elgondolkodtathatja őt is, meg a többit is, akiket odavetnek a népharag elé, ez gyorsíthatja a fidesz jövőbeni szétesését. Vagy még jobban megnöveli benne a mohóságot és most már verheti a mellét a párton belüli helyezkedésben, hogy lám, ő már micsoda áldozatokat tett az ÜGYÉRT.
@GeoCracker: Mire mentünk volna '56-ban, ha az amik jönnek? Dallas, akkori külügyminiszter kijelentette, soha nem szerették a lázadozó népeket. Szerintem inkább örülnünk kéne, hogy csak az oroszok jöttek, és az amik nem!
Én Fabiusszal ellentétben nem igazán értem mi volt a fórum célja. Megmagyarázni egy elfogadott törvényt, vagy beégetni egy fizess seggnyalót? Mert ha egyik sem sikerült, akkor nem igazán érte el a célját a fórum. Talán az elfogadás előtt kellett volna fórumozgatni.
@GeoCracker: Egyetértek bár a megoldás igazán az lehetne, hogy arról beszélgetnénk mi vezetett oda és nem annyira arról, hogy mi következett utána?? ;)

Már csak azért is mert ha nincsenek rossz kérdések, akkor talán rossz válaszok sem születnek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem azt mondtam, hogy jól jártunk volna. A csodavárásra hoztam példaként a "közelmultból". '56 egy elcseszett mozgalmáridalizmusból fakadó elcseszett lépés volt szerintem. De tudom, hogy most mindenki ezen a véleményen fog lovagolni.
@GeoCracker: Tudom, lehet, félreérthető voltam. :) Csak egy tévhitet akarok eloszlatni, ami ha téged nem is, de sokakat kísért! ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: röviden Hindenburg balfaszsága. Hosszabban az akkori opportunista világé, akik egész addig nem léptek fel, amíg Hitler nem nyitott frontot nyugaton.
De ezen kár vitázni, történelmi tények.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: O.K. :-)
Na megyek is a dolgozóba. Majd mobilról idenézek néha :-)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Még annyit, hogy igen, igazad van. Valami nagy ideálmaszlag kering sokakban '56-ról. Előbb a egy nemzetnek a saját multját kellene a helyén tudni kezelni. Ez az, ami baromira nem megy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez államtitok.
A lényeg, hogy szerveztek előadást Mikulásra, és Fabiusnak tetszett.
Örvendezzünk.
@Deathstick: Ha Gyulyás hűségében a legapróbb kétely ébred, azonnal kivágják a brancsból, és kisemmizik. Ezt biztos, hogy nem vállalja be holmi lázadozással. A fidesz nem így működik. Orbán személyese elbeszélgetés útján választotta ki az összes káderét. Mindet. Ezek az emberek vallásosan hisznek Orbán Viktorban és/vagy mérhetetlenül függ tőle az egzisztenciájuk. Ezért nincs olyan repedés a pártban, mint mondjuk Gyurcsány esetében az MSZP-nél, vagy az Antall, illetve Horn-kormányokban.
@GeoCracker: Nekem - az általad említetteken túl - még ilyesmik is rémlenek. Vagy te nem így tanultad??? :)

Akkortájt a német viszonyokra az alábbiak voltak még jellemzők: megtiport nemzettudat, porig alázott nemzeti közösség, morális züllés, a deviancia tobzódása, kezelhetetlen, 40%-os munkanélküliség, visszafizethetetlen államadósság, banki uzsorástőke, kamatrabszolgaság, kulturális csődtömeg és még sorolhatnánk tovább. S még abban is hasonlóság mutatkozik a két korszak és a két ország történelmi múltja között, hogy Weimar liberális közgazdászai is papagáj módjára ismételgették kortársaiknak, bizony nincs más út, mint a jóvátétel fizetése, a piac mindenhatóságát preferáló - már akkor látványosan történelmi csődöt mondott - gazdaságpolitika erőltetése, a globalitás vastörvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora lerovása, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása.

Neked nincs déja vu érzésed??? ;)

Jó munkát és szép napot.
@GeoCracker:
Az újságírók és az értelmiség sokat röhögött. Amíg el nem vitték őket.
A Hindenburg üdvözölte a felkelő napot, mint Sólyom.
A baloldal nem állt szóba egymással.
A jobboldal támogatta Hitler magasztos céljait és csodálta erejét.
A külföld sztárolta a Hitler karizmáját és médiamegjelenését.
A nők tenyésztésbe álltak.
A fiatalok életüket adták a vezérért.
Németország kidagadt a fazékból, hopp.

Tisztára, mint nálunk.
@Deathstick: "A Semjén-ügyben is hálásak vagyunk Havasi Bertalannak, Orbán sajtófőnökének, aki a miniszterelnök ajkai által érintett kólásdobozt őrzi ereklyeként irodájában."

Van kérdés?
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Mikor bocsájtják árverésre azt a kólásdobozt ?

Vagy az elvarnyúzott Műcsarnok lesz a kólásdoboz méltó helye ?
ezzel nincs értelme foglalkozni

a fides mafia nem leváltható saját szabájai szerinti választáson

lógjon mind !
@én már a fény gyermeke vagyok: Te látsz itt olyan fiatalokat akik bármiért is az életüket adnák??? ;)
@én már a fény gyermeke vagyok: Orbán Viktor születésének szent napján állítják ki a Nemzeti Múzeumban gondolom - ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással, zászlófelvonással.

Azt hiszed, viccelek? Mert ha igen, te nem ismered ezt a társaságot eléggé.

Ha a fidesz nyer 2014-ben (és miért ne nyerne törvénybe iktatott csalással megtámogatva?) 1963 május 31-e lesz az új időszámítás kezdete. A 0. év, ahonnan minden újrakezdődött, Szent István lelátogat a földre, meglátogatja Orbán szülőházát, és megáldja azt! A Blikk is cikkezni fog róla!

Még mindig nem viccelek! A forrásom Kéri László, Orbán egykori tanára. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Láttam a zokogó fiatalokat a 2002-es választás után az Orbán Testnevelési főiskolás beszédjén.

Nem voltak normálisak.

És ezek mostanra ilyen gulyás-szabású harmincasok , épphogy negyvenesek lettek, akiknek egyetlen vágya, hogy szolgálják a viktort a nyálukon csúszva is.
ez a lényeg.... cigánykodásban magyarok a kirájok !

hvg.hu/w/20121128_A_magyarok_istenere
@én már a fény gyermeke vagyok: szia simon:)))

Ez most nekem is nagyon magas, hogy Fabius minek is örvendezik ebben a posztban?
Azon, hogy MIUTÁN megszavazták ezt a fost, amivel 2 éves országrombolásukra rátették a koronát, és ami teljesen NYILTAN vállalva azért született, hogy ne lehessen őket választással leváltani, akkor az lmp szervez egy lakossági fórumot, ahol az egyik alfőgeci "bátran" kiáll, és elmagyarázza a lakosságnak, hogy a fos az csokoládé. És van még olyan bátor legény a határban, aki azt meri mondani, arccal, névvel válallva, hogy kedves alfőgeci, ez bizony nem csokoládé, ez fos.

És utána hazamennek a legények és a lakosság, és marad a választási csalás törvénybe és alaptörvénybe foglalva.
@aritus: Na jó de én már nem vagyok annyira fiatal. :) Másrészt én túlságosan galamb lelkű vagyok. Bár az is igaz, hogy az ember az ilyen helyzeteket nem tudhatja teljesen felmérni előre.

Szerintem minden emberben benne lehet az "inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át" mentalitás, max. más előjelekkel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Te látsz itt olyan fiatalokat akik bármiért is az életüket adnák??? ;)"

Olyat még nem, de olyat én már többet os, aki mások életét akármiért. A folytatás pedig nem kétséges.
@aritus: Ez nem is Fabius volt.
Megfigyelted, hogy egy szót se szólt semmilyen zsinórtangáról ?
Hamár stílus-elemzel, akkor láthatod, hogy stróman lelkendez a posztban.
@aritus: Látod mondtam én, hogy fideszmosdatás miatt le lesz baszva Fabius. :)
@GeoCracker: ugatjuk ezt meg sokan, de nem akarja a tobbseg megerteni, vagy nekik nacionalista diktatura kell, amit meg is kapnak a fidesztol es a jobbiktol, rend lesz, szurke kocka lesz mindenki a nemzeti falban...
Ehhh, eső után köpönyeg. /legyint/

Nem, mintha lett volna értelme szavazás előtt fórumot szervezni. :(
Mert a droidok úgyis megszavazták volna. :(((
@Bakacsin: Jaja. Feltünő tulajdonsága a fidesznyikeknek, hogy mindig arról beszélnek, hogy szerintük kire nincsen szükség.
Ez olyan tipikus fiatalos-nácis becsípődés.
Hogy a szükségteleneket elfüstöljük, és akkor eljön majd a kánaán.
@Fabius
"Az ő regisztrációjuk úgy fog kinézni, hogy ugye levélben regisztrálnak, a visszaigazolásban kapnak egy kódot, amit majd azonosításhoz a szavazáskor föl kell tüntetni."

Hol kell feltüntetni? A szavazólapon?
Egyáltalán a szavazás továbbra is konzulátuson történik vagy azt is levélben bonyolítják a külhoniak?

Mi történik akkor, ha én elviszem a regisztrációs igazolásomat, nem szerepelek a névjegyzékben, és nem tudok szavazni, mert Gulyás nincs épp abban a szavazókörben, hogy azt mondja lehet így szavaznom?
A törvényben szerepel az, hogy akkor is kijön hozzám a jegyző, ha nem tudok elmenni, mert pl. nem ér rá a bébicsősz, vagy ez csak Gulyás értelmezése?

Azaz a részletek benne vannak az elfogadott törvényben (nem olvastam még) vagy majd külön készül szabályozás az egészről?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha eltűnik a cigányság, csak aranyló búzamezők lesznek vidéken, amit pirospozsgás bajszos parasztok boldogan művelnek, miközben a Magyar Anyák otthon sütik a ropogós házikenyeret.
A városokból eltűnnek a másképp-gondolkodók, ateisták, liberálisok. A zsidók is persze, meg a külföldiek, mindenhonnan. Ezzel a bűnözés, drog, prostitúció meg is szűnik.
Hiteleket nem törlesztünk, az uzsorások elmehetnek a fenébe. Majd nyomtatunk saját pénzt.
A kisebb elhajlásokat a csendőr meg a plébános kezelni tudják.
A fajmagyarok megkapják ősi jogos jussukat, az iskolákat, cégeket, mindent.

Na, és itt kezdődnek a problémák. Megérdemelnék a lehetőséget, hogy saját szorgalmukra és tehetségükre legyenek utalva. Több milliónyian vannak szerintem, akiknek tetszik a fenti vízió, csak vajon elképzelték-e egy napjukat, egy évüket részletesen ebben a világban? Sámánt vagy papot hív a beteg gyerekéhez? Naponta hány órát áll sorba? Ááá..
@saravad: @saravad: Pont ez a jobboldali kánaán.

A nők szülnek, a búza hajladozik, a falvédőkre Orbán viktort hímeznek.

Pont, mint egy dalos-táncos népszinműben, vagy 50-es évekbeli termelési riportban.
@én már a fény gyermeke vagyok: Pont 20 voltam akkor és rengeteg barátom, ismerősöm, csoporttársam volt a zokogó tömegben (anno Para-Kovács mondotta volt: hisztérikusak hogy elvesztették a hatalmat ami soha nem volt az övék). Azok most 26-45 között vannak, kevés kivétellel KÜLFÖLDÖN és 95%-uk az elmúlt két év miatt vette a kalapot-kabátot-családot. Van úgy hogy rájövünk, igazából nem is akarunk férjhez menni Justin Bieberhez vagy egy nincstelen punkbanda tagjaként furgonban lakni az út szélen, nahát, felnőttünk...
@én már a fény gyermeke vagyok:
Csakhogy az 50-es években kaptunk nyersanyagot meg energiát a baráti országoktól. Így se volt kánaán (sztem Kánaán se kánaán).
Persze, persze, Irán, Azerbajdzsán... el ne felejtsem. Adnak olajat almáért, meg lesznek cserediákok.
@Ergosum: A külhoniak levélben szavaznak. Csak a fidesz által ellenőrizhetően. Mondjuk tök mindegy is, mert a honi szavazatszámlálókhoz is csak a fidesz jelölhet embereket, a külföldi megfigyelőket pedig indoklás nélkül elutasíthatják. Benne van a törvényben.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Jó, hogy fiatalok és se kutyájuk, se macskájuk,

behúzták nekünk az utolsó iXet a fülkében,

aztán itthagytak minket, hogy bajlódjunk az eszménykép Viktorukkal, amíg bele nem gárgyulunk.

Üzenem nekik, hogy köszike.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az alternatíva, az internacionalista elnyomásból való kitörés roppant jól sikerült. Miért hiszed, hogy vevők vagyunk a történelemhamisító baromságaidra? Ez itt nem a kurucinfó szintje.
Imádott harmadik birodalmadat nem legyőzték 1945-ben, hanem kvázi csődbe vitték a nácik 1937-re. A háború csak időhúzásnak, figyelemelterelésnek kellett, kicsit túl jól sikerült.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Buchenwald_Victims_04508.jpg

Erre nincs szükség, csak azért mert lusta vagy kifizetni a plazma TV hiteledet. Ez nem megoldás.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Tegnap az ATV-ben Magyar György ügyvéd volt az egyik vendég és valami olyasmit mondott, hogy ezt a törvényt jogi úton is meg lehetne támadni, és nyerhető lenne.
Én ehhez nem értek, de remélem ha ez igaz, akkor megtámadják a jog oldaláról is ezt a törvényt.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Nem az van a törvényben, hogy a szavazókörökbe minden indulónak 2 főt kell delegálni?

Annyi minden kikerült már a netre a törvénnyel kapcsolatban, amit azóta akár az utolsó pillanatban is módosítottak. Kérdés, hogy a parlamentben van-e olyan ember, aki tökéletesen tisztában van, mit is szavazott meg, mit tartalmaz a végleges szöveg.
@Ergosum: Magyar György anno a Klub Rádióban fejtette ki azt a véleményét, hogy az alaptörvény semmilyen legitim háttérrel nem bír. Rímelt arra, amit hónapokkal később Bárándy Péter mondott ugyanabban a műsorban, egész más oldalról megközelítve a dolgokat.
@én már a fény gyermeke vagyok: Volt és van mindenük, kutya-macska-gyerek-devizahitel, úgy be- és kidőltek hogy "öröm" volt nézni, pár bőrönddel húzhattak mert a munkahely megszűnt, a hitel felemésztett mindent, szavaztak Orbánra és megtanulták a régi igazságot, a kereszt amit a párt neve mellé húzol a fülkében azt cipeled 4 évig a hátadon...
@shinichi: El vagy tévedve. nekem nem az általad említettek jelentik a "megoldást" mint ahogy az elmúlt 22 év is bebizonyította elképesztő "sikerességét". Hitem szerint van más út is minden szélsőséggel szemben.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Magyar György anno a Klub Rádióban fejtette ki azt a véleményét, hogy az alaptörvény semmilyen legitim háttérrel nem bír."

bezzeg amikor annak idején átment fletóka bizalmatlansági indítványa. Csak úgy dübörgött a legitimitás. :)
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Hú, ezen most tényleg bepöccenek.
Teljhatalmat harcolnak ki egy kretén maffiának,
aztán lépnek és itthagyják az országot, hogy egy felfegyverzett diktátorral küszködjön örök időkig.
Ez aztán a gerinces fiatalság.
Mert 12 év alatt végre leesett nekik a tantusz, vagynem.

Jó ám a szent Orbán, csak a határon túlról nézve.
Szemetek.
Érdekes módon nekem megmaradt a mnyp-m, mert vettem a fáradtságot és elmentem nyilatkozni.

Szavazni is fogok tudni, mert veszem a fáradtságot és elmegyek regisztrálni.

Így legalább a lelkem nyugodt lesz, hogy én mindent megtettem...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hihetsz bármiben, nem számít. Hasonlítsd össze az elmúlt 150 év gazdasági társadalmi modelljeit. Melyik volt sikeres, melyik nem. Őrjöngve, habzó szájjal lehet persze bizonygatni, hogy a KGST sikeres volt, az EU nem, a Szovjetunió sikeres volt az USA nem, A Harmadik birodalom sikeres volt, Nagy-Britannia nem. Vagy hogy a kommunista, maoista Kína sikeres volt, a mostani kapitalista nem az. Csak magadból csinálsz hülyét. A fiataljaink meg közben lábbal szavaznak.
Talán pont a Gulyás volt az, aki még fél éve azt találta mondani, hogy a regisztráció ellen több az érv, mint mellette. Ehhez képest most ő próbálja magyarázni Lázárék helyett a bizonyítványt, kár érte.
Á, szuper, kihívhatom a jegyzőt. És ahol mondjuk egy jegyzőre jut 50.000 dolgozó ember, ott a jegyző naponta - nyilván esténként - 250 emberhez fog elmenni. Hogy ez milyen reális!
@én már a fény gyermeke vagyok: Hát most mit mondjak? Hogy ennyi eszük volt? Hogy 8 évig hallgattam pár logikus kérdés után hogy ő akkor is kuruc és harcol, nem fizet/alig fizet adót mert neki Orbán a miniszterelnöke (és hangsúlyozom, szinte mindegyik erős egyetem erős szakán szerzett diplomás, nem segéderő a ládagyárban aki ne tudna gondolkodni, olvasni, tájékozódni), de azért igényli a fűtéstámogatást "merazjár"
Ilyen a magyarok nagy része, nem rosszabbak mint a többi idióta és kicsit sem jobbak. Nagyon drágán tanulták a leckét és nagyon drágán tanulja az ország az ő jóvoltukból, minden Fidesz-fan jóvoltából az biztos :/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A konstruktív bizalmatlansági eljárás lényege, hogy a parlament egyszerű többséggel bizalmat szavaz, vagy nem a kormányfőnek. Bizalmat szavaztak neki. Nincs miről beszélni. Ha nem lett volna meg a többség, jelölhettek volna új miniszterelnököt. Ha párszáz hülye odahugyozik a parlament elé, és ezzel illegitimmé válik a kormány, akkor halleluja, összeszedek mindjárt pár ezer hülyét én is, akik akár oda is szarnak a Kossuth térre, ha ez illegitimmé teszi Viktort.

Magyar, és Bárándy is egy órás időkeretben, laikusoknak is érthető jogi példákkal körbejárva mutatták be, miért nem tekinthető legitimnek az alaptörvény, illetve a választási eljárásról szóló törvény.

Például demokratikus berendezkedés alapja, hogy választási törvényt csak az egyel későbbi ciklusra vonatkozóan módosítunk, tehát a rákövetkező általános választás még az aktuális törvény alapján bonyolítandó és alkotmányozás esetén is illik a népet vagy megszavaztatni, vagy egyel későbbi parlament által ratifikálni.
fabius!

Má megbocsáss, de én alapvetően pacifista vagyok és ebből adódóan, ha valaki eléd vetne, felsegítenélek oszt jól elmennénk egyet sörözni a teljes lealjasodásig.
A Gulyásról kicsit más a véleményem. Értelmes emberke, nem véletlenül osztják rá a leggrízesebb témák eladását, neki legalább vannak - ha elfogadhatatlanok is - érvei.
Persze hozzáteszem, a tákolmány kommunikálásánál anno nálam teljesen elásta magát, szerintem Ő is csak egy pártkatona de az értelmesebb fajtából. Nem is nagyon jósolok neki nagy jövőt a Vezér környezetében. Könnyen meglehet, hogy ez az emberke az elsők között lesz, aki kiugrik a patkányok által ellepett gyorsnaszádból.
kieg. Rosszabb esetben a tetű Szájerrel együtt a FIDESZ ideológiai vasökle, avagy a Párt Goebbelse.
@shinichi: Nagyon félre vagy csúszva és ordít ebből a kommentedből is, hogy a szokásos panelek mentén gondolkodsz pld. rólam is. :)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

"Könnyen meglehet, hogy ez az emberke az elsők között lesz, aki kiugrik a patkányok által ellepett gyorsnaszádból."

Egy robot nem hoz önálló döntést.
@Fabius:
Róna lemondásának hátteréről tudnál mesélni valamit?
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Szerintem nem tanultak semmit. Sötétek, mint a föld.
Minél többet jártak iskolába, annál szektásabbak.
Nézd meg ezt a nyomorult Véleményvezért. Azt találta mondani, hogy Orbán - mostantól - a földhülyék nyelvén kommunikál.
Nem - velük - az értelmiséggel .

Bazmeg, hát már 10 éve a földhülyék nyelvén kommunikál ez a kolbásztöltő kordonbontó szentember és az nem tűnt föl nekik - az értelmiségnek.

Az ész megáll és ácsorog.
Ó
@orica: sajna nem robot. a kiadott feladatot ugyan elvégzi, de nem felejtett el gondolkodni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

El se kezdett. Pártkatonáknál az kizáró tényező, ha gondolkodnak.
@én már a fény gyermeke vagyok:

má megbocsáss, Orbán mikor tudott akár csak egy félértelmiséginek is vitapartnere lenni? Mehogy a Gyúcsány sem az, oszt mégis pacallá szívatta. Azóta csak a széles néptömegek előtt mer megszólalni, ahol statisztikailag a földhülyék jelenléte szignifikáns. Ne feledd, az EU elnökségi expozéjában is szétszopatták, a csoportképnél pedig kilóga a sor legszélére száműzték. Európa páriája, egyúttal az ország is azzá vált.
Gulyás egy jó képességű politikus , kár érte....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az nekem elég, ha a magyar gazdaságpolitika egy sikertelen panel helyett egy sikereset másol.
Egyéniséggel, élettel majd megtöltik az emberek. Te, én, meg a többiek.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Vitapartnere ?
Kibérelték neki a Vigadót, hogy ott hallgassák a szamaras meg a rakétás országértékelőjét.

Mostmár nem ártana tisztázni, hogy ki az értelmiség.

Szerintem az, akinek nyalni kell az állásáért.

Ezek nem vitáznak, legfeljebb fúrják egymást.
Semmi garancia nincs arra, hogy ez a hitvány banda utolsó pillanatban ne módosítsa a választási törvényt pl.:
- csak 10 évente lesznek választások!

- a kinti magyarok szavazatait-költségkímélés miatt- helyi magyarok is leadhatják szóban is és ha az a fideszre szól akkor az kettőt ér.

- a köztisztviselő, közalkalmazottak a bérjegyzék aláírásakor egyben szavaztak is!

- csak O.V. fedőnevű, bodzaszedőszínű, 150 cm mély, focistaagyú,felcsúti kötődésű, a munkaerőpiacon sose dolgozott, 22 éve az ország népén élősködő pártkatona lehet miniszterelnök jelölt.

Magyarország én nem így szeretlek!
Mindent elmond, hogy ez eddig az LMP egyik legjobb akciója.
Az meg nem érv, hogy tehetetlenek a fidesz cinizmusával szemben. Akkor alkalmatlanok is bárkit is képviselni.
Mint szanyikapitány, aki a tüntetésen vigyorogva vezényelte a kórust, a Parlamentben meg lapított, mint a kutyaszar.
Ilyen ellenzékkel csoda, hogy még mindig bénázik a vezér. Szerencsére neki is ennyire tellik.
Mi meg morgolódunk és ennyi.
Nem beszélve a levélben szavazás őrületéről, ami a csalók Mekkája lehet:
emiksz.blog.hu/2012/07/26/101_iktatjuk
@én már a fény gyermeke vagyok: kezdem utálni a jóstehetségemet...
Már az előző kormányuk alatt egy új Rákosiként tekintettem bölcs vezérünkre, a második négy évükre végre sokan felismerték, hogy így van.
A LoMPost már a megalakulásakor egy olyan pártnak tartottam, amit leginkább a fidesz szervezett, hogy szétverje az ellenségként kezelt "bal"oldali pártokat, megakadályozza, hogy egységesen tudjanak fellépni ellene. És jé... mit látok? Tényleg ez történik.
@Fabius: Tipp: ha kívülről illeszted be a szöveget, akkor az ikonpanelen levő Beillesztés szövegként gombot használd, úgy jó lesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ember, te szemmel láthatólag nem követed az eseményeket. Folyamatosan ez ellen ágáltak. A kékcédulás akció sem ugrik be? Kicsit szállj ki néha az ellenszenvedből és légy objektív!
@Emiksz: Utálok nyalizni, de mindig nagyon várom az új emiksz-szösszeneteket :)
Jó napot kivánok mindenkinek.
-pina-
volt már?
@iii:

Kösz.
Most kettesben ezzel fognak ródsózni?
@iii: ajjaj... mingyár a nadrágomba nyúlok, megtapogatom magam. Ezen a blogon teljes a nőuralom? :-)
ennyi:

Nol: több százmilliós kötbértől mentette meg a NAV a Közgépet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mentette meg a Közgép Zrt.-t egy több százmilliós fizetési kötelezettségtől – írja a Népszabadság. A társaság konzorciuma az adóhatóság új telephelyének építésére tekintettel egy év haladékot kapott a vásárosnaményi Tisza-híd átépítésének befejezéséhez.

hvg.hu/itthon/20121128_nav_kozgep_kotber
Közben orbanisztánban:

atv.hu/cikk/20121128_konferencia_az_azori_szigeteken_megszuntettek_a_nyomozast?source=hirkereso

Fél év múlva hasonló megszüntető nyilatkozatot olvashatunk bizonyos halálos baleset kapcsán.
Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság

Jogsértő az indokolás nélküli elbocsátás, ez már jogerős.

helsinkifigyelo.hvg.hu/2012/11/28/jogeros-az-indoklas-nelkuli-elbocsatas-emberi-jogot-sert/
@orica: ??? Már miért ródsóznának?
@Spániel: kívül belül is. A külső nagy, veres és lompos, a belsőségekről szerényen hallgatok:-)
@Spániel: Nem értem, mit nyafogsz. Csapatépítő tréningről, szeretők utaztatásáról közpénzen még nem hallottál. Hogy adná ki magát, ha a büszke családapa a családi kasszából summantaná el a lóvét egy kis puncivakarásos kikapcsolódásra? Ez még kormánypárti berkekben is kivitelezhetetlen:-)
sajnos a fenti fórum is falra hányt borsó, mint annyi minden a fidesz ellen, pont mint ez is:

"Orbán magánhadseregét felveti a pénz, a rendvédelmiek fizetésére egy huncut forint sincsen"

A honvédelmi bizottság LMP-s tagja az új szolgálati törvény módosítására regált. Az állomány megfélemlítése zajlik, dolgozókat és családjukat is titkosszolgálati eszközökkel lehet megfigyelni - írta Dorosz Dávid.

hvg.hu/itthon/20121128_Orban_maganhadsereget_felveti_a_penz_a_re
Bocsi, de van ember, aki elhiszi azt a dumát, hogy majd a jegyző házhoz jön, ha én "munkahely miatt akadályoztatva" vagyok? Aztán mégis mikor? Este nyolckor vagy szombaton? Nem valószínű. Munkaidőben? Akkor meg hiába, mert ha én olyan szerencsés vagyok, hogy munkahelyem van, akkor ott vagyok. Ha kiveszek szabadnapot, akkor meg már nem vagyok akadályoztatva, tehát nyugodtan el is ballaghatok az önkormányzathoz.
Szerintem ezt csak úgy rámondta a Gulyás, hülye népek ez is jó lesz!
"én tisztelem azokat a bátrakat akik helybe járnak a pofonért, bevállalják a kiszámítható reakciókat, szembe néznek az időnként feltörő indulatokkal és mégis kísérletet tesznek. Részemről maxi respekt Gulyás Gergelynek a kormányoldalon fehér holló gyakorisággal tapasztalható bátorságért."

Bacchus, rábökött a Vezír, és azt mondta, "majd te megmagyarázod". Bátorság? Saját döntés? A Fideszben?

bio
@iii: bocsi, de rossz a cím, törölni javaslom: "Vitaest"
@napról napra:
"aki elhiszi azt a dumát, hogy majd a jegyző házhoz jön, ha én "munkahely miatt akadályoztatva" vagyok"

Ez tényleg elég érdekes dolog, mert egy közepesen nagy városban a jegyző az isten, még bejutni is nehéz hozzá, nem hogy vendégségbe hívni. A vidéki körjegyzőségek is roppant humorosak. Van ahol egy jegyzőre 4-5 falu jut.
Basszus... megy a jegyző télen, tökig a hóban, hajtja a Verhovinát, kergetik a farkasok és táskájában ott lapulnak a regisztrációs ívek. De szééép:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: ilyen nyomós érvek levertek a lábamról, torkomon akadt a szó és bevallom, csak az irigység beszélt belőlem.
Senki sem vádolhatja a Fideszt azzal, hogy fair play-re törekszik. Ez a simaképü talpnyaló csak következménye ennek a mentalitásnak.

Remélem rövidesen megszabadul tőlük az ország.
@Spániel: ha kérdeznek, tőlem telhető korrektséggel válaszolok:-)
A választási csalást nem magyarázgatni kéne, még kevésbé kéne elfogadni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az argentinok jól beszopták a "szabadságharcot"... Minden pénzük elment a semmire.
sajnálattal tudatom meghasadt a tudatom....ez a fórum a semmi körüljárása és a fostos pelenka nyílvános körülhordozása sem nem több sem nem kevesebb

a Gulyáska meg egy a sok közűl majd ha tényleg történik valami a szavai után és nem maszlag maszlag hátán akkor embernek tartom addig egy seggfej aki szépen beszél de az lehet LORI is a papagáj és az olcsóbb

a lömpöpö meg adott a szarnak egy pofont egy elfogadott törvény magyarázata a a puszi a halott homlokára vagy kilopni az obulust a szájából

már csak 4 hónap van hátra arra, hogy az MNB új kezekbe kerüljön

hvg.hu/gazdasag/20121128_Ezt_varja_el_Simor_utodjatol_a_kormany

az én megjegyzésem "csak" annyi, hogy amíg csak lopni karnak és pénzt egyik zsebből a másikba rakosgatni addig semmi sem lesz jobb hanem rosszabb nem a tartozást kell kiegeyenlíteni mert attól az ország nem lesz jobb, hanem beruházni és fejleszteni dolgozni és értéket teremteni nem közmunkával 47000 ért hanem normális jövedelmet biztosító kiszámítható élettel miközben a tartozás százalékos aránya lecsökkenhet 35 - 45 % ra is

ha a GDP-t megemelik (persze azt lopással nem lehet) 36000 milliárdról 45000 milliárdra majd 60000 milliárdra megfelelő gazdaságirányítással és nem törvénygyártási sztahanovista versennyel majd akkor jöbb lesz addig

brühühühühüh

mi a bánatos lófasz miatt gyártottak közel 400 új törvényt, nem volt elég törvény előtte? vagy semmi másra nem képesek esetleg a lopásaik takargatására van szükség minderre a sok szarra
A poszt alapján sem tudok lelkesedni Gulyás "bátorságáért".
És a megtartott fórum értelmét sem sikerült levennem.

Megmutatták magukat, bazsalyogtak egy kicsit, és adtak egy bazi nagy tockost a guánónak.

Oszt minden megy tovább, as usual...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Argentina egy szép nagy ország és nem is szegény mint a templom egere azaz Levédia

Makovecz tervezte Pina kiállítás meg kupolák a muzulmán templomok jellegzetességei a magyar turulszárnyakkal a népfürdő tetején na az szép magyar izé

van más is vagy csak a VV és a parlamenti homokozó a legjobb kabaré

sírva röhög a magyar

brühühühühü

(priv)hír jött hír ment még várok
Tudjátok, miért jó mégis a köztéri hirdetés? Mert azt össze-vissza lehet kenni szarral.
ennyire el volnánk szokva a "normális" jogalkotási gyakorlattól, hogy már annak is örülünk, hogy egy teljesen védhetetlen, felesleges és minimum aggályos törvényt, amit selát, sehall és főleg senemegyeztet módon ránk toltak, most _utólag megpróbálnak_ magyarázni?
csekély sikerrel.

amikor a pincér a levesben levő csótány kitinpáncéljának szép csillogására próbálja a fizetővendég figyelmét felhívni?
csekély sikerrel.

félek, ez sem lesz enyhítő körülmény, ha eljött az idő.
@Lasombra: fején találtad a csótányt

amikor a pincér a levesben levő csótány kitinpáncéljának szép csillogására próbálja a fizetővendég figyelmét felhívni?

irodalmi nagydíj

brühühühühü
@rodeo36: Nem értelek a Makovicc pinázáson. Ééén láttam Figuerasban Dali, Veronában Picasso utolsó korszakát. Mindketten elmerültek a pina mélységeiben. A különbség annyi, hogy Ők előtte művészek voltak és két dimenzióban alkottak ( többnyire), Mankóvicc pedig egy unesztétikus, gárgyult, alkoholista felkapott valaki. A stílus, amit képviselt ( magyarosch organikus építészet) se nem magyaros, se nem organikus. Kóklerség. A lakóépületei élhetelenek, ennek megfelelően az áruk nagysából a multi szórólap szintsén vannak, a középületei pedig sámánhit-katolikus förmedvények. És a legszebb a történetben, mindegy mit tervezett, uszoda, kultúrház, egyetem, mindet megpróbálta a szakrális templomépítészet általa megálmodott formavilágába belegyömickélni. Példa: egri fürdő, Sapientias Egyetem, Makói hagymázas hagymácska fürdő... tovább nem sorolom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

és van népművészeti agyagedény is kéznél egy köcsöggel több

brühühühühü
@rodeo36: Tudhatnád, hogy itt az a trendi, hogy Argentína igenis beszopta és punktum.:) Eredményeik nincsenek csak faszságaik mert szembe mertek menni mondjuk az IMF-el.
@iii:

"??? Már miért ródsóznának?"

Mert jól mutatnak együtt?
Kellemes illusztrációja a kormány-ellenzék elkésett,bátor vitájának. A többi nem szalonképes, amit erről gondolok.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

de hiszen ugyanezt zengedezem csak rövidebben, makovicc még a pinát is lejáratta

valamint a sok hagymakupola engem Istanbulra emlékeztet a mecsetekre

és a funkciótlanság az egyenguba minden belefér

kifordítom befordítom mégis bunda a bunda

makóvicc

a devecseri buszmegállóba telepített izé ami egy pina egy kuktafazék előtt a turulszárnyakkal a fallikus tornyon amin age hatalmas villámhárító is van még ha fából is....na az már mindent ver

brühühühühü

ez a zalcsútitetű stilusa magáévá tette a makói fürdőben csak egy jót fürdeni nem lehet
@kormányzó: :-D Meg is kell hatódnunk, hogy a hatalom szóba áll ezek után? Ilyenekkel? Na majd meglátom, hogy Áder Bronson milyen sebesen vési alá ezt a gennységet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az argentinok köszönik szépen jól vannak, voltak már sokkal jobban is de nem kell őket sajnálni két tangó és a roston sűlt borjúoldalas némi vörösborral megoldja a gondok egy részét és arrafelé a turulok is magasan szállnak és a kutyát nem érdeklik és köcsög is jóval kevesebb van

brühühühühü
Ja Péterfalvi meg félóránként leköphetné magát, de már így is egy csúszómászószerű.
www.nyest.hu/hirek/az-erdelyi-magyarok-nem-azonosulnak-magyarorszaggal

Tanulságos kis cikk és lehet, hogy reményt is adhat, hogy az ott élők bölcsebbek, mint ahogy a pocakos focista szeretné kinézni belőlük..
További reményt ad mindehhez a 168 óra 48. számában megjelent Parászka Boróka cikke, Magyar-magyar meccsek címmel. Már az alcíme sem semmi: kétharmaddal a határon túliak ellen.
@a szív fészkei:
még nincs aláírva, slendrián munka köcsög államfő

brühühühühü

benne van a törvényben hogy a regisztrációra jelentkező írásban benyútott adatait a jegyző vagy a korifeusa köteles összevetni a központi nyilvántartó listáján szereplő és éppen kéznél levő példányával

a nyilvános maszturbáció tipikus esettye

brühühühühü
@rodeo36: azért ne feledd az első uralom alatt megszületett, akkor még nem, de az igazgatóváltás után már nyugodtan NERnemtinek nevezett , nem is tudum minek nevezzemet, a maga unfunkcionalitásával (oldalerkélyek, akusztika, monumentális fayer lépcső) és elriasztó stílustalanság egyvelegét adó homlokzatát, valamint a térkapcsolatait. (megközelítés, parkoláés) Na ez mind egy nagyratörő, talentumhiányos, izlésficamos gnómelme rémképe. Pont olyan, mint az erdélyi falvakban épített cigánypaloták összessége. Csak ott saját pénzből gusztustalankodtak, itten meg állami-közpénzes megbízásból ült tort a tehetségtelenség és a kivagyiság.
eljött a nagy leértékelések ideje... tripla bóvli...
jön a karácsony...
bejgli idén nem lesz... kedvesvezető a szátokba sz@rik hejette...
de ne kérdezzétek mennyibe került...
gondojjátok azt, hogy a nagyi sütötte...
a fa csúcsdísz idén ne betlehemi (sárga)csillag legyen...
a vöröspettyes seggű fides mafia lógjon a fánkon...
a csúcsdísz meg... khm...
kellemes ünnepeket minden birka magyarnak !
jajrá magyarok ! jajrá fides !
@Deathstick: Ott a pont. Ez nem a lakosság kegyes felhomályosítása, inkább letesztelése, hogy s mint lehet még aknásítani a pályát ez ellenzék szinte teljes kizárásáért.
Tulajdonképpen tök jó, hogy egy képviselő szóba áll azokkal, akiket az utópia szerint képvisel. Hírértéke van. A CNN is törtnyúzban hozta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hónapok óta lehet tudni, hogy kurva nagy a baj arrafelé. Az eredményeiket hamisították, de durván. Bizony az unortodoxia ide vezet.
@én már a fény gyermeke vagyok: + 1 És a legszebb, hogy megint ez a hájp megy Gábriel jóvoltából. Hogy nem unja a féltökűt!
HIR Megszavazta a Fövàrosi Közgyülés a föpolgàrmester és helyetteseinek fizetésemelését, ìgy Tarlòs Istvàn januàrtòl bruttò màsfél milliòt kereshet. //origo
Megj:
endresy.blogspot.hu/2012/11/tarlos-miniszteri-munkaja.html
@rodeo36:

valahogy én is úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy a szart akkor sem eszem meg, ha vastagon megmákozzák, továbbá mindig elolvasom a pénztár fölötti intést, miszerint távozás után reklamációnak helye nincs, rénjeim pedig nem tartanak igényt az utólagos magyarázkodásra, ha alaposan valagon rugdosom őket. ezt a szart nem a nyuszi tojta, derék ellenzékünk mégis asszisztált hozzá, váljék tisztelt egészségükre, de svalbárdra ne nagyon igyekezzenek.
@Bakter: Ja, egy Rogánklónt kiküldtek az LMP-glóriát - küzdünk a nem,létező jogállamért - fényezni kicsit. Bocs, így látom.
"Több százezer embernek okoz gondot a tíz év alatt 60-110%-kal megnőtt rezsiszámlák fizetése, 141 ezer fogyasztót már kizártak valamilyen szolgáltatásból. A kormány tűzifát és moratóriumot ígér, a helyzet télről télre rosszabb."

Ez ordas gyurcsányi hazugság. Felmelegedés van, egyre kevesebb tűzifa kell, és unortodixiában a gáztűzhely fingról is megy. És a gazdasági fellendülés miatt kevesebbet kell költeni a lakásvilágításra is, mert az egyre jómódúbb magyar polgár otthon már nem dolgozik, hanem szórakozik, tévét néz, házimozizik, az meg világít.
@a szív fészkei: Sajnos, ahogy telik ittlétem, egyre többet jár a szám. Kicsit visszaveszek, ez nem áll jól nekem. És ráadásul ihletett pillanataimban még komoly is vagyok. Megyek és kivizsgáltatom magam:-)
@a szív fészkei:
te tudtad, hogy a törpe (vezérló) Gemini jegyében és a Nyúl jegyében született?

a gemini arról híres, hogy a kérdéseit sem lehet elhinni és állandóan vitában van önmagával és sohasem tudnak megállapodni, állandóan marakodnak...a nyúl meg őrűlt nyulambulam aki összegyűjt egy csomó "kedvest" maga köré mert nem tud meglenni nélkülük de utána meg nem engedi el őket

persze komplikáltabb és kéne tudni órát percet is

brühühühühü

és a jövő év 2013 a Kígyó éve a 2014 meg a Ló-é ami azután vidáman galoppodzik szerteszéjjel de semmi mást csak kavarodást tud csinálni a kélgyó meg összve visszva csúszkál

jó kis izék lesznek szerte a világban
@a szív fészkei: Utolsó nap, addig mély kuss, és betippelem hogy pont akkorra a Jobbik egy Free Palesztina tüntit szervez zászlóégetéssel az Izraeli Nagykövetség elé, vagy átmasírozik valahol a Gárda így tematizálva a közbeszéd, a kutyának fel nem fog tűnni mi történt...
@saravad: A kurvaannyukat a saját mélymagyar tehetségüknek: Nyirő, Makovecz, Ákos-Attesz. Meg is érdemlik.
@Bakter:
gyerekek van TÉLÜGYI KORMÁNYMEGBíZOTT az majd befűt meg kikormol és betakar

brühühühühü
@a szív fészkei:
Biztos megnéztek valami mocskosmulti halivúdi filmet, oszt rájöttek a jó rendőr- rossz rendőr szereposztásra. De ha tovább is nézték volna a filmet, rájöhettek volna, hogy ezt a szereposztást már egy egybites drogdíler sem veszi be.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ma ott leszünk, ahányan leszünk. Legalább ennyit megtettem, remélem eljutok, nem jön közbe semmi.

Utólagos mosakodást hallgatni értelmetlennek tartok.
@orica: Most annak több értelme lenne, ha mondjuk Szanyi Tiborral kórusban szidnák a kormányt? Nyilván azzal érdemes vitatkozni, akivel nem vagyunk egy véleményen.

Korábban is voltak nyilvános viták és volt parlamenti ellenkezés. Nem lesz semmiféle ródsó, ezek a viták nem arra valók, hogy a Fideszt meggyőzzék, hanem hogy az embereket meggyőzzék.
@rodeo36:
Sok helyen betakarnák a megbízottat, az hóttziher.
@Bakter: Jó, de a drogdílernek azért a biznisze- élete múlik az egy bitjének a használatán. Politikusfannál nem kell erre építeni, neki elég, ha beletáplálják a mantrát..
persze, Gulyás bátor, mint don Quijote.
De a jó hír elvtársak elsikkad?
Titkoljuk eredményeinket, mocskos liberálbolsevisták? Ne legyünk erre büszkék, Ti hazátlan árulók?
Sehol egy betű hogy megemelték Tarlós fizuját mert olyan jó, ügyes és Budapesten annyi a pénz mindenre hogy nem tudjuk hová rakni?
@rodeo36: ez is mint minden narancsdroidos jobbklikkes összehasonlítás a kűfőddel, hamis és álságos
egy apró megjegyzés: a minden 25. az nem saccperkábé 5%, hanem pontosan 4%.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

egyetértésem....

sajnos nem a turulosok fedezték fel de vidáman a zászlójukra rakták

pedig mennyi jó és elismert magyar építész IS van és volt talán egy Ybl Miklós is lehetne valahonnan persze a képzés?

brühühühühü

meg a polityika ami elvár és füzet a te zsebedből
@iii: Hát ti inkább Gulyással mutatkoztok együtt, mint Szanyival.
@a szív fészkei:

azaz köcsög

brühühühühü
@rodeo36: Drága, ez azért kicsit leegyszerűsít: a férjem is fémnyulambulam és nem gyűjti össze kedveseit, a lányom Ikrek és kurvára meg lehet benne bízni, amit mond, az úgy van. Szóval azért ez nem ennyire eccerű.

Én meg Vízi Kígyó vagyok és jövőre jön el az én évem, amikor Orvbűn ötven lesz. És nem lesz az jó neki. :-DD
@rodeo36: ez olyan szép, mesés duma :D

Giró-Szász: a piac bízik a magyar államban

A piac bízik a magyar államban és a magyar gazdaságban - jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten az euróalapú államkötvény kibocsátásával összefüggésben.

hvg.hu/gazdasag/20121128_GiroSzasz_piac
@a szív fészkei:
azért jegyeztem meg a pontos időpont hiányát...

bár nekem a kígyóról és az ikrekről nem sok jó maradt...ti szerencsések vagytok...vagy ki tuggya

brühühühühü

a sors tréfás és még semminek sincs vége
@rodeo36: elég ha a CET-re utalok, lehetnének itt is jó dolgok. Nem mellékesen, ha nincs építőipari piac, az építészek is mennek a kukába. A multik hozták magukkal a bevált külföldi építészeket, a magyaroknak a rabszolga jutott. A maradék kevés megbízást viszont viszi a kormányközeli slepp, akár önkormányzati szinten is. Ha Miskolcon egy SÁMÁNHITŰ valaki lehet a Városi Főéítész, akinek egy temploma kb. 20 éve épül és nincs még kész, (lassan ami eddig elkészült, az is szétrohad), ha a tervtanácsokban a csókosok ülnek és a maradék független építészt is ellehetetlenítik, ha az EU-s pályázatokban 10-20% a visszacsorgatás még a csókosok részéről is, ha a tervezési jogszabályi környezet ugyancsak naponta változik, ha állami szinten szérkúrták a műemlékvédelmet, de Szíjártó az araboknak ajánlgatja a tető nélküli volt tsz iroda, menhely, elfekvő kastélyokat, akkor mit akarsz? Kicsiben a szakma úgyanúgy rohad, mint a globális összesség.
@a szív fészkei:
azért jegyeztem meg a pontos időpont hiányát...

bár nekem a kígyóról és az ikrekről nem sok jó maradt...ti szerencsések vagytok...vagy ki tuggya

brühühühühü

a sors tréfás és még semminek sincs vége
@Spániel: Hát nem azért, de a Lömpopó kicsit merenghetne azon, ha itt elkezd fórumozni a FideSS-szel, mire jut. Nekem rohadtul nem szimpi ez az egész, ja én elfogult vagyok, tudom. Értelme semmi: megmagyarázni a magyarázhatatlant, demokrácialebontást, így hand in hand röhej. Persze, FideSSék belátják ettől, hogy milyen fújcsúnyát szavaztak meg név szerint, orvbűn bújdoklásával...

Istenem, Róna naiv, LMP naiv, még mi jön? Unom ezt a sok tágranyílt lencsibabaszeműt, na.
hűűbazzz:
/öveket becsatolni, és aki tud, az meneküljön/

Ilyen lesz a jegybanki unortodoxia? Meghökkentő ötletek keringenek
Kötelező tartalék után nem járna kamat, a kéthetes kötvényből kiszorulnának a bankok, a devizatartalék pedig hiteltörlesztésre menne.

www.portfolio.hu/gazdasag/ilyen_lesz_a_jegybanki_unortodoxia_meghokkento_otletek_keringenek.176342.html
@GeoCracker: Rémlik, hogy ezt mondta Nagy Imre is 1956. november 4-é hajnalban: "a kormány a helyén van", és mi történt azután?
Szegény, szegény fidesz-kormány. Hát már így állnak? ;O)
@a szív fészkei: "Istenem, Róna naiv, LMP naiv, még mi jön? Unom ezt a sok tágranyílt lencsibabaszeműt, na. " maxi gázzal lájk
@Ergosum: Ja, miről kell minket meggyőzni? Hogy fincsi a szar, amit ránk hánytak, pláne legyünk megtisztelve, hogy maga Gulyás Gergely magyarázza???? Tényleg ennyire kell alázódni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És a lényeget kifelejtetted: 2013 áprilistól a jegybank szerepét átveszi az Alcsut- és Vidéke Áfész Takarékszövetkezet:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
én akartam venni néhány régi kastélyt de csak az ismertető anyagért az ügynök egy vagyont kért és amikor megláttam mondtam hogy bontsák le mert semmit sem ér...amit lehetett megmentettek vagy nem de ami maradt már semmit sem ér

brühühühühü
@a szív fészkei:

Ugye te sem gondolod komolyan a naivságukat?

Hogy lehet az ember csak egyik oldal felé naiv, a másik oldal felé pedig "elvi, morális" aggályokat megfogalmazó, szóvá tevő?
@én már a fény gyermeke vagyok: Gulyás 81-ben született, Pázmányon végzett. Ezzel mindent el is mondtam róla.
@a szív fészkei: ne duzzogj...bizonyos hogy te más vagy az én tapasztalatom kígyóval nem jó ettől te még olyan vagy amilyennek ismerlek és az messze más mint a másik

brühühühühü
@rodeo36: Így nem lettél blogberkekben a "várúr":-)

Jobban jársz, ha Csehországban nézel szét. Ott óccón lehet parádés dolgokat kapni.
Ez például 6m dollárért kelt el két éve. Belül kicsit romos, és szigetelni is kell, de valami mesés helyen van, és egy 6 hektáros tót is adtak mellé grátisz:-)

i1.trekearth.com/photos/111158/_dsc3284.jpg

PS: szívnek az a mai penzum és Mariannak is:-)
A tv2 reggeli műsorában a riporter képes volt kijelenteni, hogy ő még elfogadható érvet nem hallot a regisztráció ellen. Félrenyeltem a kávét, amikor meghallottam.

Elvileg tájékozott ember.
@a szív fészkei: Ez eléggé magyaroschkodóan hungaro és keresztényfóbiásan hangzik. Ne csináld mert el kezdek rettegni és én is kimegyek a Kossuth térre. :)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Tényleg nem drága, meg jól is néz ki.
De mire itt végeznék a napi takarítással, mennyi időm maradna a gyerekekre?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja a zanor todo xia...annyit értenek pénzügyekhez mint a macskám a geometriához...

a devízatartalékot fel lehet használni anélkűl, hogy hozzányúlnának de ezek nem akarnak dolgozni csak csórnak mint orsósék a szinesfémeket és a vasat

gyűjtsd a vasat és a fémet azzal is a népet véded

brühühühühühü
@a szív fészkei: egyéni szavazatomat az lmp-re lőttem, nálunk Schering Gábor a csóka, szimpi volt a kapányolásuk, mindenhol febukkantak cédulát szerezni. Azóta sem láttam.
Lehet, rossz hatással van rájuk,hogy a jobbik mellett ülnek a parlamentben és amiatt jár összevissza az agyuk? Tudod, Grespik is Torgyánjózsibá irodájából indult....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem történt semmi, permanensen leakadt állapotban vagyok.

És azon gondolkozom, ha a sors rejtélyes útjai folytán a Fideszesek valamikor igazat mondanának, akkor az vajon visszafordíthatatlan folyamatokat generálna-e a fizikai és mentális állapotukban?
Lehet, hogy tulképp már csak azért hazudoznak, hogy elkerüljék ezt a durva és minden bizonnyal megrázó átváltozást?
@dr Kangörény: A mokka egyre nókásabb. Csoda, ha a szpíker meg tud szólalni annyi időre kiveszi az ormánypárti politotyakos seggéből a nyelvét. Már eztet sem nézem. Fele műsoridő seggnyalás és ráerősítő kormányporpaganda, fele részben árva, félszemű, féleszű egyedek bemutatása és hadakozási gyüjtögetés, a maradék fele pedig, az így járt a gaz bűnöző fúj koktél. És mindez egy független kereskedelmi csatornán.
Jut eszembe a tv-csatorna adót mikor vezetik be?
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: "Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Páncélszerűen kemény hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, kemény szelvényekkel ízelt hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt."

franka-egom.ofm.hu/franka_diak_konyvtar/kotelezo_olvasmanyok/franz_kafka/02atvalt.htm
@dr Kangörény:

"Elvileg tájékozott ember."

Az.
Tudja, hogy mit szabad mondania, és mit nem.
@Spániel: Én is ezekre szavaztam családilag, mert itt aztán kire is másra?? De elegem van. Fogalmam sincs, nálunk ki az emberük, és nem én fogok utána járni, ahogy itt iii elképzeli! A kiserdőt simán hagyták elveszni, nekem ez elég a zöldségük cáfolatára.

Rónától,Schiffertől hülyét kapok, most meg ez - hát én inkább cikit, mint jó látok ebben. Mintha kezdene egy mozaik kialakulni és az nem tecc, amit látni vélek.
@a szív fészkei: Javuk tényleg pázmányos, de fővám téri szabadidőközpontos is bőséggel akadt köztük (én az utóbbit erősítettem)
@rodeo36:

És ez is magántulajdon. A fele meg van nyitva, berendezve múzeum, a másik felében a tulaj lakik.
Cím: Nové Hradi, Csehország

i1.trekearth.com/photos/111158/_dsc0363.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"szörnyű féreggé változva találta magát ágyában."

Na látod!
Csak védik magukat.

Ennen féregségüket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
de külön tcv csatonadíj nincsen! Követelem! Természetesen a közszolgálati terjesztése kivétel az adó alól.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Aha, mi sem jutottunk be hozzá egy építkezési vitában, pedig mit leisztoltunk, telefonoztunk és egyezetettünk. Aztán csak a sameszát láthattuk öt percre 15 éve. És ez is bazi nagy kerület és frech a jegyző, mint a fene.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

az nem bisztos, de a szíjjártó az tuti. s mivel rosszindulatú vagyok nem igazán örülök a kiloravételnek. igaz, nem is vagyok giró-szász, pedig ő oktat.
@orica: :-) Ja Rogánklón a javából. Majd leesik neki is egy kerület.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: a fővám téren valami kerekedelmi kisegítő iskola található? Ja, tudom már aztat is most akarják államosítani:-)
@dr kíváncsivagyok: A jóképességű politikus ilyen ámokfutáshoz adja simán a nevét? Kétely nélkül.

Megőrülök már ettől, hogy jóképwességű a FideSSben. Aki nem látja ott,minek fekszik önként danolva alá, az nem jóképességű, hanem nulla. A politikus jó képessége a népének jót akaró&tevő politizálás. Ez nem az.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Gondolj bele, ÉN kaptam tőlük diplomát és ott végzett Matolcsy is...képzelheted micsoda kóceráj :)))
" A normális országot akaróknak kell győzniük azok felett, akik az ország megosztásából, az örökös harcból próbálnak maguknak hatalmat építeni – jelentette ki Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület alapító elnöke egy kedd esti győri fórumon."
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Én nem nézem ezeket, de hallottam, hogy trutykó nyelvéből egy darab mindig valami fityeszes seggében marad. Aztán visszanő, mint a gyík farka.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Uram is, Járait onnan ismeri. És nem alélt tőle akkor se.
@Ergosum: Persze, hogy nem, csak orica terminus technicusát idéztem Rónára meg az egész bagázsra.

Ez az egész egyre jobban zavar.
@rodeo36: Milyen kéélgyó bántott? Megmarom, oszt nézhet!;-DDD
@a szív fészkei:
Szóval ez a Gulyás is ballisztikus pályán került az iskolapadból a parlamentibe? Ezeknek katapult volt a valaguk alatt az iskolában, hogy ilyen szép szakmai pályára álltak?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Tessen szíves lenni egy kicsit árnyalni, miért nem éri el "Gyúcsány" a félértelmiségi szintet sem.
Kiszivárgott levél: közösen írt 12 légitársaság a Budapest Airportnak

Tizenkét légitársaság fordult levélben a Budapest Airport vezérigazgatójához az új reptéri díjszabás miatt - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A légitársaságok az üzenetben azt írták, szeretnének mihamarabb tárgyalóasztalhoz ülni a számukra sérelmes pontok megvitatására.

...Az aláírók között van az Air France-KLM, az Alitalia, az Aviareps Kft., a British Airways, a Brussels Airlines, a Chapman Freeborn Air Market Kft., a LOT Polish Airlines, a Qatar Airways, a Swiss International Airlines, a TAROM, a Travel Service és aTurkish Airlines. ...

... A repülőtér üzemeltetőjénél a Turizmus Panoráma Bulletin szerint meglepődtek, hogy a nyilvánossághoz is eljuttatta valaki azt a levelet, amelyet a légitársaságok a repülőtér vezetésének szántak. A szakportálnak a Budapest Airportnál azt mondták, hogy továbbra sem kíván a légitársasági partnereinek a sajtón keresztül üzengetni. ...

Namármost: Volt szerencsém az utóbbi időben néhányszor arra kolbászolni. Amit a parkolással csinálnak, az minden, csak nem utasbarát. A kajoldák még nyeurópai szinten is mocsokdrágák. ( egy dogoz sör 1200, egy kóla 800, egy szendvics 1200 jó magyar forint. A Duty Free drágább, mint a Váci ucca.
Részben meg is értem, a kifutón csak elvétve nem fapados gépek, az egész reptér egy pusztulat. A forgalom egy félázyiai jurtapásztorkecskelakó helyi reptérrel azonos. Az inflastukktúrát persze fenn kellene tartani. Mióta a Malévot kiszervezték, MaO egy elkerülendő, de néha kötelezően beillesztendő púp minden normálisabb légitársaság számára.

hvg.hu/kkv/20121128_Kiszivargott_12_legitarsasag_irt_kozos_le
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Fiam az Útilapuval - fiatalokat közvetítenek ki önkéntes munkára a világba - ment ki a csehekhez jó pár éve felújítani ott egy negyven évig orosz kezelésben - khmmm, képzelhetni az állapotot - lévő kastélyt a német határnál.

Van nekik jó pár.
@iii:

"Most annak több értelme lenne, ha mondjuk Szanyi Tiborral kórusban szidnák a kormányt? "

Egy faszságot ellenpontozni egy másikkal lehet. Ez nekem már tegnap se jött be:))

"ezek a viták nem arra valók, hogy a Fideszt meggyőzzék, hanem hogy az embereket meggyőzzék."

Miről is?
Mert ha a regisztrálás szükségességéről meggyőzni az embereket Karácsonynak szüksége van egy fideszes szárnysegédre, az azért nem semmi. Akár tekinthetném előjátéknak.
Az esemény utáni tabletta nem a kibaszást anulálja.
"Azt állítja Orbán Viktor (a Kossuth Rádióban elhangzott heti rendszeres interjújában), hogy az önkormányzati adósságok egy részének átvállalása 8,8 millió embert érint. „Nem tudnak róla, hogy az ő adósságuk, mert nem a családi költségvetésükben volt, de a falujuk meg a városuk költségvetésében volt, és 8,8 millió embert húzunk ki, mentünk ki az adósságból.”

???????????????????????????????????
@Bakter: És ennyit is kergettek bele, arról nem szólt a hírharsonájában?
@AKIsTUDATLAN: én sohse állítottam, hogy akár félértelmiségi is lennék. Így a parkban a gereblyézés mellett, már az is csoda, ha a levágott újjú cérnakesztyűmben eltalálom a klavit:-)
De esténként a Kétcsöcsben a cimbikkel jókat politizálunk két nagyfröccs mellet:-)
azé eszt idebiggyesztem, hátha akad ojjan, akit nem győzött meg a regisztrácijós gulya:

kapitalizmus.hvg.hu/2012/11/27/bokros-lajos-uj-kapitalista-partjarol/

(anyázni nem kötelező!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a portfolios cikk még csak nem is annyira szenzáció. ha jól emlékszem ezen a fórumon is többen ilyen szándékokat feltételeztek/jósoltak orbánék részéről. Akármilyen paprikajancsit is tegyenek az elnöki székbe Simor után, lényegesen növekszik a súlyos összeomlás veszélye, ha ez a személy Matolcsy lesz, akkor pedig a pénzügyi-gazdasági tényezők lelépése miatt 1 hét alatt államcsőd lesz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mariann a te szíved igazi csücske. Állandóan kastélyról kastélyra szálltok, az egész életetek egy nagy méznyalásos honey moon. :-DD Irigylem.
@AKIsTUDATLAN: jaaa? a Gyurcsányról szólsz?
Ez csak az éca kedvért került ki, mellyel az Orbán képességeit akartam továbbalázni. A Gyurcsányról nem tudom az e, de az életrajza alapján legfeljebb elsőgenerációs:-)
@Ergosum: Miért te takarítanál? Adnál munkát a helyi bennszülötteknek.
@a szív fészkei: Nekem még nincs promi évfolyamtársam sajnos - csak 30 vgyok

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Akkor k*rva okos, számokat ismerő, józanul gondolkodó, bitang jóképű férfi vagyok!!!! :)
@Bakter:

Erről Kurt Vonnegut Macskabölcsőjében többször is olvasható örökbecsű mondat jut eszembe:

"Oszt mér' is nem bassza meg a magasságos telihóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóódat?"
@Bakter: Bazzeg, és a 8,8 millió embertől megkérdezték hogy tényleg erre akar-e költeni, szeretne-e ma ledíszkövezett főutcát ahol holnapután már a téglák fele kijár vagy esetleg munkahelyeket teremtene, felújítana, akármi...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egyszer megéljük, hogy két albán kecskepásztor így beszélget:
- Magyarország, az a hely amerre a gépmadár sem jár?
- Ja,ja! Emlékszel itt volt onnan pár éve egy kis mitugrász, aki kisebb volt, mint Ali, a bakkecske?
- Persze. Elkerülő ösvényt ígért nekünk három kecskéért, de azóta se láttuk. A kecskéket se.
- Na, az az ő országa.
- Akkor kerüljük el mi is messzire.
hmmm:

Brüsszelből kapnak fizetést a Jobbik médiamunkásai

Az EU-ellenességéről ismert Jobbik „házi televíziója”, a Barikád TV két médiamunkása is rendszeresen kap fizetést Brüsszelből, de a szabolcsi választókerületi szervezők is a párt EP-képviselőjének, Kovács Bélának a helyi asszisztensei – derül ki a politikus hivatalos weboldaláról.

hvg.hu/itthon/20121128_Brusszelbol_kapnak_fizetest_a_Jobbik_medi
@Bakter: Egy kis számtan:

Ha jól emlékszem 1956 (szentszám) települést akarnak kirángatni az összes adózó lóvéjából a trutyiból. Maon ma kb. nem tudom pontosam 3500 körüli település van. A kölömbség tehát valahol 1200 körül lehet.

Tehát: 1956 település 8,8 millió ember,
a maradék 1200 pedig 1,2 millió.
Lehet gondolkodni.
QED.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: és ráadásul körkörös rálátásod van a megoldandó problémákra:-)
@a szív fészkei: nos, mit tegyek, mégsem írhatom azt amit Rodejó, hogy bevásárló körútra járok:-)
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szerintem az egybites mentalitásnak tapsikoljunk, ha már.
@rodeo36: Pontosan. Lórit, a papagájt, pedig ne alázd ezekhez hasonlítással.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Szerinted ezeket mikor zavarták a számok, amikor számszerűsített adatokkal dobálództak?
@Bakter: "„Nem tudnak róla, hogy az ő adósságuk, mert nem a családi költségvetésükben volt, de a falujuk meg a városuk költségvetésében volt, és 8,8 millió embert húzunk ki, mentünk ki az adósságból.”
- és másik 1.2 milliót beletaszítunk, akinek végképp semmi köze hozzá.
"A tavalyinál kevesebb kozmetikumot vettünk idén. Budapesten és Pest megyében nagyon megy a szájvíz."

Sok ott a büdös pofájú komcsi.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Csak szólok hogy a gondolkodás, számolás és a tények figyelembe vétele nem NER-kompatilbilis...

@a szív fészkei: Képzelem :)
@Deathstick:

Szerintem egyáltalán nem baj, ha képviselőink testközelből találkoznak a néphangulattal. Gulyás tegnap végigülte a kétórás, indulatoktól sem mentes fikacunamit.

Mikor fölvetettem, hogy kormányváltó hangulat van azt mondta nem érzi. Nos, mire végzett volt alkalma szembesülni ezzel is.
Ez egy ilyen LMP blog ez?
@a szív fészkei: hogyne lenne, kinn is a tábla Free Wifi Point. Csak tudnám, mi a túrót jelent. Valszeg olyasmi lehet mint a Free Sudan, meg a Free Tibet. Esetleg itt lehet találl Free-gidert:-)
@a szív fészkei:

marakodásról szó sem volt (lévén anyám kélgyó) a gond "addig ölellek amíg szuszogni tucc, ha már nem, akkor elengedlek

te ezt jól érted...teljesen egészségtelen és kontraproduktív

én meg -megoldás- sokat és messze utaztam

brühühühühü

röviden
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Ma épp lehetne, Stefi napja van. Mióta nem látjuk. És a Berci csak úgy odahagyta ezt az imágóját? Megfutamodik egy Fidess-bástya? Nem hittem volna.
@nyúlzuza: 2 hozzászólás után ilyetén gyorsan megállapítottad? Csakszólok... van ott egy tahótlanító gomb is. Nem fenyegetés, henam a miheztartás végett:-)
@Bakter: :-) És jó nekik, mert ők elkerülhetik.
@orica:

A tegnap legnagyobb tanulsága, hogy az embereket igenis meg KELL győzni, hogy menjenek el regisztrálni.

Túl sok a kérdés és a félelem, túl kevés az információ, túl nagy a bizonytalanság. A lehető legtöbbet kell erről beszélni mindenhol, ahol csak lehet.

Különben bejön amire játszanak és szopóroller lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jujde szép barnapiros magyari emberek!!! Váááááááááááá, legalább biztosak lehtünk benne, hogy Gábrieletek szellemi anyateje nem fog elapadni, amíg a mocsok BX tejel.
@Fabius: De a meggyőzésen túl lesz erre infrastruktúra is? Mert nem mindenhol egy buszjegy ára az eljutás, mint a fővárosban.
@Fabius: Azt érzi, amire engedélye van érezni. Ezeknek azbesztbőre van.
@Fabius:
Igaza van. Tényleg nem érzi.
Hát, akkor ez van, Kádár János...
@Fabius:

Az embereket meg kell győzni...
@rodeo36: Én nem vagyok ennyire rágyógyulós, persze szeretem, ha szeretnek és én is viszontszerethetek. De nem vettem észre, hogy pl. a kölykeimből kiszorítom a szuszt.

Akkor egy Tigris meg felfal azonnal? Ez azért nem így megy, ahogy én látom.
@Ergosum:

1: Igen, a szavazólapon kell feltüntetni. Szavazni levélben fognak, mert pl Erdélyben sem lebonyolítható konzulátuson.

2: Azért kapod a regisztrációs igazolást, hogy ez ne fordulhasson elő.

3: Akadályoztatás esetén - megindokolt esetben - ugyanúgy kimegy a jegyző ahogy a rokkantakhoz.
@a szív fészkei:

a tigris az én nagy szövetségesem (tűz kutyu)

ez sokkal bonyibb

brühühühü

mint látod különféle tapasztalataink vannak és mindegyik igaz, nagyon alapos elemzést kívánnak ezek a dolgok bár a múlton nem lehet változtatni
@orica: Te spontán vagy ilyen elmaradott? Szerinted Karácsony a regisztrálás szükségességéről akarta meggyőzni a hallgatóságot? Újfent megismétlem, vitatkozni leginkább azzal lehet, akinek tőlem eltérő véleménye van, például egy olyan fideszessel, aki az egésznek a motorja volt.

Meggyőzni pedig azokat kell, akik még mindig támogatják a regisztrációt valami rejtélyes okból kifolyólag. Nem csak a helyszínen, a video fenn lesz a neten is.
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/navracsics-a-jarasokrol-nem-gond-ha-valtoztatni-kell-392403

Na tessék. Ittvan világosan, nem kell befosni, a zállam megy a polgárokhoz. Nahát.
Egyébként kicsit nem figyelt oda Navra és és kicsúszott a száján a ref..fre...reform szó.
Ezért még szétrugdossa a valagát a focista.
@Fabius:

Vitattam? Nem. Egyetértek. Én is teszem. Ettől még nem fér a fejembe a páros, hacsak az LMP képviselője azt nem mondja:Ecce homo!- aki miatt roller van. És most elmagyarázom, mit kell tennetek, de azért szeressétek. Háááát!
@a szív fészkei: Idejében meg fogod tudni, hidd el. Milyen kiserdőt egyébként?
@a szív fészkei:

Ugyan már. Te, a "kölykeiddel" simán lenyomod ezeket. :DDD

"A fizika nem számít, csak a szeret" (Niels Borh)"

:D
@iii: Vitatkozni kész, ránk nézve kötelező tényekről? Csodás gyakorlati hozzáállás.

A vita arról szokott szólni, hogy egymást meggyőzzük a jobb végeredmény érdekében. Na kurvára jó lett a végeredmény, amiről utólag fossátok a szót. Röhej.

Most vitáznak egymással Romney és Obama így utólag a verseny eldőltével? Pedig kurvára nem egy véleményen vannak, voltak,lesznek.
@a szív fészkei:

A Fidesz senkit nem fog erről győzködni, és infrastruktúra sem lesz.

Az ellenzéki pártoknak kell erről az embereket győzködni, urambocsá esetleg azzal is, hogy egy fideszes főfasszal is elmondatják: nem félni hanem regisztrálni kell.
hmmm:

Szőcs Géza apja is jelentett a Securitaténak

Könczei Ádám néprajzkutató - az erdélyi táncházmozgalom megalapítója - megfigyelési dossziéjából derült ki, Szőcs István, Varró János és Veress Zoltán írók, valamint Balázs Péter festőművész is fedőnéven jelentett a Securitáténak.

hvg.hu/vilag/20121128_Szocs_Geza_apja_is_jelentett_a_Securitate
@Fabius: Szerintem inkább a bojkotton kéne gondolkozni, főleg ha megveszik az informatikai hátteret is. Csalós lesz a választás de nagyon, sőt, már a regisztrációval is csalni fognak!
@iii: Kakukk utcában XII. ker. De ebben Lévai nagysád is sáros, pedig ott lakik. Természetvédelmi övezet volt, de egy ámerikás magyar ingatlanfejlesztéséért kivágták, mondván, szabályosan bérelte az önkoritól. Férjem nem tudott több infót kiszedni a mocsok tanácstól, mindenki a másikra tolta a felelősséget. De a terület körbe van kerítve két-három éve és tarra van vágva pár luxusvillával dúsítva.
@a szív fészkei: Jól kihüvelyezted a lényeget.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A látottak alapján ja. Meg kell győzni.

Tudom, nálad ezt ott kell kezdeni, hogy igen, lesz választás, de majd igyekszem :-D
@Fabius: Nem félek, csak tudom, hogy mire ment ez ki és mennyire nem lesz könnyű. Én persze elmegyek, család elmegy, anyámhoz kihívatom - na a tizenharmadikban ki is fog jönni Tóth Józsitól, de máshol???

Az emberek nem félnek,csak leszarják, mert reménytelennek látják,még ha Gulyás bazsalyog is egy ződ asztalnál és bólogat, mint a fikusz.
nekem azé teccik a szabaccság, mer, ha netán szép, félkörös fejrugással beleszarnak az ember szájába, akkor lehet teliszájjal pampogni, hogy ez mijjen csúnya dolog. pedig az ősrégi skót vicc is errül szól:

rendőr sétál egy szűk edinborói uccán, amikor valaki egy emeleti ablakbul a fejire üríti az éjjeli edényt. a rendőr köpködve mered rá a nyitott ablakra és fölordít: mocskos disznók! mire egy hang föntrül: maga ugat? hiszen csupa szar a pofája!
@Fabius:

sőt! a fidesz a választás idejire elvonul az antillákra, merhogy nem lesz semmi dóga.
@a szív fészkei: Valami rémlik. Nálunk (XVI.) egy focipályát és egy volt temetőt, amiből szintén kiserdő lett adtak el. Pedig mi mindent megpróbáltunk, tüntetés, aláírásgyűjtés, felszólalás. Hejába.

Azt azért nem hiszem, hogy természetvédelmi területet csak úgy tarra vágnak. Valami még történt közben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak a meggyőzéshez zab is kell a vitam et sangiunem túl. Zab erre a jegyzőhöz utazgatásra sokaknak honnan lesz?
@Fabius:

Milyen választás???
NEM LESZ DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS!

Mindegy, nem érdekel, lejátszottuk ezt már párszor...:DDDD
@a szív fészkei: Újra: korábban is voltak viták erről, már fél éve erről szól minden. Egyébként meg bármikor meg lehet változtatni, tehát most sem reménytelen. Ha például a kész törvény ismeretében elemi erejű felháborodás törne ki... nem úgy néz ki.
@iii: Erről a "még valamiről" senki nem beszél. DE egyik napról a másikra körbe lett kerítve és annyi. Tulaj már Amerikában, valahol San Diego környékén.

Már nem járunk annyit arra - volt ott érdekeltségünk, azért tudjuk - mert semmi de semmi híre amúgy sehol nem volt, pláne nem a Hegyvidék című nyaligátorban.
@iii: Ma meglátjuk este, mennyien törünk ki. Nincsenek illúzióim.
@orica:

Nem értem mitől lesz valami "de azért szeressétek" akkor, mikor két órán keresztül arról szól a műsor, hogy a regisztrációt ellenző ízekre szedi az egyik kidolgozót az összes felhozott érvével együtt.

De lehet velem van a baj.

Megjegyzem ilyen téren Karácsony tegnap először látszott felkészült politikusnak. Elég hatékonyan és közérthetően szétszedte a választási eljárás köré épített kormánypropagandát. Sok ilyen kéne a értelmetlen közleményezés és a többi ostobáskodás helyett.

Bár kétlem, hogy lenne hozzá elég fideszes. Ezért kerülik a nyilvános vitákat, amiben a közönség is aktívan belefolyhat.
Nekem nincs se kutyám, se macskám, se deviza hitelem,
Úgyhogy bekaphatjátok...
"2012. 11. 28., szerda Stefánia"
Édibédik náciknak: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205543_10151268021034855_168009560_n.jpg

"Talált tárgy

Szomory Dezső magyar író 1944-ben kapta meg ezt az akkurátusan megszerkesztett, szép igazolványt. Egy jóakarója, Füsi József olasz szakos tanár nem sokkal később menlevelet szerzett neki. A Pozsonyi út 22. alatti, svéd diplomáciai védelem alatt álló zsidóházba került. Egy razzia alkalmával nyilasok törtek be a védett házba, a lakókat összeterelték, hogy elhajtsák őket a Duna-partra. Szomory Dezső, Jászai Mari egykori szereleme is ott állt az udvaron pepita sálban, monoklival a szemén, újságpapírba csomagolt megmaradt vagyonával. Hetek óta éhezett, de nem kért segítséget senkitől. Valaki azt tanácsolta a csonttá soványodott idős írónak, hogy ájuljon el, azzal talán megússza. Szomory elájult, csakugyan bántatlanul hagyták. Elhajtani így nem lehetett, a védett házban pedig nem merték lelőni. Estére szívrohamot kapott. Néhány napot még élt ezután is, majd 1944. november 30-án meghalt. Az éjjeli szekrényén egy bontatlan tábla csokoládét találtak. Az volt a vésztartalék. Az igazolvány egyik bejegyzését nem tudom elolvasni. Pontosabban félreolvasom. „Beosztási helye: Reményfenntartás.” " Nyáry Krisztián FB-oldaláról.

Ilyen fáintos hely volt ez a Nyirő-mennyország. Szomory nincs is az alaptantervben, még csak az kéne!
Mi volt ez?

Lakossági fórum, FAQ-kokkal?

Nem borították a fideszesre az asztalt? Simán benyalták a "gerinces" dumát?

Fabius, nem ismerek rád.
@a szív fészkei:

De, bizony az emberek félnek és bizonytalanok, ez kiderült tegnap elég világosan. Jó ha ez világossá válik minden formáció számára, és kurva sürgősen elkezdik megnyugtatni a kedélyeket, elkezdik meggyőzni az embereket.

Elemi erejű felháborodás nem lesz, arra számítani, hogy majd ezért eltörlik a regisztrációt felesleges. A megnyugtatás és meggyőzés az egyetlen út ami járható.
@Fabius: "A megnyugtatás és meggyőzés"

Mivel kapcsolatban? Minden úgy jó, ahogy van????
Édibédiknek újabb mazsola csodás pártjukról: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/16786_469032723139634_1725146580_n.jpg

"
A listázós Gyöngyös Mártonnak már korábban is voltak remek megnyilvánulásai.
Szerinte a csúnya amerikaiak jogtipró intézménye a halálbüntetés, de másnapra közölte, hogy jobbikosként ő is bevezetné azt hazánkban!
"A Jobbik képviselőinek vannak elveik. Ha pártérdekük úgy kívánja, akár egymással ellentétesek is. Gyöngyösi Márton képviselő, a párt külügyminiszter-jelöltje ezt nagyon szépen mutatta be. A Jobbik 2005 óta a halálbüntetés pártján van, Gyöngyösi mégis a következőkkel tiltakozott a Tom Lantos Intézet létrehozása ellen. A névadót is felelősnek tartja, amiért az "Egyesült Államokban jelenleg is olyan emberi jogokat tipró intézkedések vannak érvényben, mint például a halálbüntetés". Tehát, ami a Jobbiknál a rend helyreállítása, az az amerikaiktól jogtiprás.
Az persze igazán apróság, hogy Tom Lantos 2001-ben felül akarta vizsgáltatni a halálbüntetés jogosságát, és a döntésig kiszabási moratóriumot akart bevezetni amerikában."
egyenlito.blog.hu/2011/07/01/a_jobbik_kulugyminisztere_es_a_halalbuntetes
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Választás - olyan amilyen - de lesz! :-D :-D

Hagyd a nyafogást. A recept adott, eldöntötték, megszavazták, élni kell vele. Azt Gulyás is elmondta tegnap, hogy mivel a győztest túlkompenzálják a szopás benne van a pakliban. Tudod, abban a pakliban amiből mi osztunk.
@a szív fészkei:

hja kérem! ennyit érnek. cúna, cúna fidesz!
@épészmérnök:

Igen, és Orbánt koronázzuk királlyá.

Mondd, az értő olvasás képességét hová tetted?
@Fabius:

Majd szépen digitálisan átírják. :DDD
a recept adott. leszarom, mer megérdemli.
@a szív fészkei:

A körjegyzőség apró falvak esetében úgy van kialakítva mindenhol, hogy szomszéd faluba kell max átmenni.

"A törvény a körjegyzőség alakításának feltételeként írja elő, hogy a községek egymással határosak legyenek. Ezzel a községek polgárainak érdekeit kívánja védeni, hogy az ügyintézés ne kerüljön túl távolra a község polgáraitól."

Az meg ugyanúgy egy db buszjegy, mint itt, és annyiba is kerül. (300-350 ft km függvényében)
@iii:

Hú barátom, aki nem tud különbséget tenni a rád haragszom és az érted haragszom között, azzal nincs miről vitázni:))
de utoljára:

"Szerinted Karácsony a regisztrálás szükségességéről akarta meggyőzni a hallgatóságot?"

Ez törvény lett. Akkor miről akarta meggyőzni őket? Hogy ne menjenek, mert ez jó a fidesznek?

"Meggyőzni pedig azokat kell, akik még mindig támogatják a regisztrációt valami rejtélyes okból kifolyólag."

Te reménytelenül ostoba vagy.
@Fabius: Magyar ember és 300 forintot kell fizetni...nagy sikert jósolok...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az elég körülményes lesz az akkor itt állomásozó, sokat látott online póker és választási szakértő hadtól :-))
@a szív fészkei: Ha Szanyira vágysz, itt megkaphatod, TGM-mel súlyosbítva:

www.facebook.com/events/304047243035315/

3 név, 3 karakteres baloldali arc.

Európai alternatívák: Szabadság vagy elnyomás?

Milyen lesz a jövünk? Véget ér valaha a válság? Milyen irányba mozdul el az EU?
Vitaindító cikk:
www.rednews.hu/a-gyakorlat-elmelete/default/tscg-avagy-egy-allamcsiny-anatomiaja.html
Tóta Vargára hangolva: hvg.hu/w/20121128_A_magyarok_istenere

Zeiális:[..]"A nacionalista kontraszelekció először belföldön pusztít. Vírusként működik, terjedni akar. Ezért mindig igényt tart a kultúra minél átfogóbb dominanciájára. Nemzeti, magyar érzelmű színdarabokat, filmeket és kiállításokat akar, mert ami van, az lehet világhírű, de nincs benne elég mesterséges színezék. Ennek az iparnak a legfőbb terméke a nemzeti pátosz. Amiben az megvan, azt eleve hazaárulás kritizálni, sőt ha felhúz valaki egy turult a farkára, akkor a miniszterelnök rohan felavatni és beleszületni.

És ahol szar van, ott legyek is vannak. Felvirrad a tehetségtelenek, a szikkadt agyak napja: végre nem kell kitalálni semmi újat! Csak megpakolni jól rovásírással meg pirosarannyal, és tuti a siker. Mármint nem az, hogy ezekre tényleg harapna az ország, hanem ezeket kifizetik közpénzből, szóval megéri termelni a turulos töklámpásokat.

Ha messze nem is az egész nemzet él vele, azért ennek a giccsnek van egy stabil tábora. Ők azok, akik elérzékenyülnek a fröccsöntött hazafiságtól, és meg is elégszenek vele. Aranygyapjas juhok ők vezetőiknek: beérik a nagy szavakkal. Hálás és igénytelen közönség."
@Fabius: Egyébként mitől félnek az emberek? Te hogy érezted?
@Fabius: "Igen, és Orbánt koronázzuk királlyá. "

Hát, kábé az jött le a posztból, hogy rendben van ez így, a fideszesek jó arcok, nyugi.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
majd a fityesz csinál népszavazást, hogy fizessen-e a pógár 300 forintos buszjegyet, ha regisztrálni akar. Ha népfelség úgy dönt, akkor nem fizet a pógár - de nem is regisztrálhat.
@orica: Ne hamarkodd el a dolgot, egyszerűen félreolvastam. :)

Bár Fabius ezt mondja, a rendezvény nem a regisztrálás szükségességéről szólt, arról még rengeteg rendezvény és egy komplett kampány fog szólni. Ez bizony a törvényről szólt, aminek akkor is van értelme, ha már elfogadták. Egyrészt amikor ezt elkezdték szervezni, még nem volt elfogadva, másrészt most sincs semmi akadálya, hogy megváltoztassák. Továbbra is rengeteg ember van, nemcsak fideszesek, akik nem látják át, hogy miért káros a regisztráció.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igazad van. Ismerjük ötmilliárdért népszavazás címszó alatt az erről szóló népvéleményt.
@Fabius:

Volt kérdés Gulyás felé, hogy a választási törvény a választás időpontjához képest meddig módosítható?

A bojkott pedig tényleg nem megoldás, az a legfontosabb, hogy az emberek rászánják magukat a regisztrálásra, bár ötletem sincs, hogy ezt mivel lehetne elérni.

Ahhoz is ki kell nyitni a szánkat, hogy a sültgalamb bele szálljon.
@épészmérnök:

Ezért mondtam, hogy szedd elő az értő olvasást.

A poszt idevágó része arról szól, aki eljön egy helyre úgy, hogy tudja egyedül lesz a véleményével, és a közönségnek élőszóban anyázni is van lehetősége, az bátor.
@iii: "Továbbra is rengeteg ember van, nemcsak fideszesek, akik nem látják át, hogy miért káros a regisztráció."

A résztvevők számára mi derült ki? A tudósítás szerint az, hogy nem is akkora gáz, legyenek nyugodtak.
@Fabius: és a közönség anyázott élőszóban?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: választási csalástól sem riadnak vissza...

de legvégső esetben felgyújtyák a várost !
@Ergosum:

Nem volt ilyen kérdés. Sőt, inkább az volt feszegetve, hogy vajon hányszor fognak mást álmodni még a következő 17 hónapban.

Ahogy írtam feljebb csak a megnyugtatás-meggyőzés lesz ami célra vezet. El kell magyarázni a szükségszerűséget közérthetően, mindenki számára világosan.
@épészmérnök:

tennap azon röhögtem, hogy semjén miniszterelnök helyettes úr a mohácsi csatatér átadásának alkalmából a nemzet összefogásának dicső eredményeiről beszélt (burgio, ex pápai nuncius is fölröhögött poraibul). ma ezen a poszton. mindig történik valami. :)))
@Fabius:

"1: Igen, a szavazólapon kell feltüntetni. Szavazni levélben fognak, mert pl Erdélyben sem lebonyolítható konzulátuson."

És vajon ők tudják, hogy ezzel kvázi névvel szavaznak? Ez Péterfalvi Attila szerint nem aggályos?
Szuper, akkor lesz belföldi és külföldi Kubatov lista is.
@iii: Ha már elfogadták a törvényt, akkor le kellett volna mondani a rendezvényt, vagy legalább a fideszest.

Ez így, sajnos, nem éles elméjű, nemes ellenfelek szikrázó szócsatájáról szólt, hanem a törvény legitimálásáról.

Megismétlem, értő olvasás céljából: egy ilyen rendezvény LEGITIMÁLJA a közvélemény előtt a törvényt.

Szívességet tettetek a fidesznek. Ez meg a bónusz.
@hacsaturján: Én momentán nem bírok röhögni. Pedig az egészségemnek jót tenne.
@iii: Nm vágyok Szanyira,TGM-re se, ismerem a véleményüket -de egyik sem bontogatta ennyire pofátlanul le a demokráciát, tehát jobban vállalhatóak még mindig - , viszomnt hogy fideSSessel vigyorgunk ezen az ocsmányságon lakossági fórum keretében ez pont annyira nem kósárság nekem. Képzeld el.
@épészmérnök:

A "kurvaanyád" konkrétan nem hangzott el. De a szinonimája igen. Ahogy a felfortyanó indulatokat is hűteni kellett időnként.
@hacsaturján: "semjén miniszterelnök helyettes úr a mohácsi csatatér átadásának alkalmából a nemzet összefogásának dicső eredményeiről beszélt "

Te, ez komoly????
@hacsaturján: ÉS egyre rosszabb, mi történik. A Csele patak érik már nekik.
@Fabius:

És mi volt a válasz?:)

Pedig nem lenne rossz valamilyen törvényi fék a módosíthatóság határidejére.
Különben semmi garancia, hogy a választás előtt 14 nappal nem trükköznek még valamit. Regisztrálni akkor már nem lehet, és az ellenzéknek is kevés az érdemi reagálásra az idő.
@épészmérnök: Ezek ennyire hülyék, ne mondd, hogy meglep? Az IMf-nek is ez lesz a garancia, olvashattad.
@Ergosum: Persze, ez szerintem sem Gulyás édibédi gesztusa, hogy meghallgatjuk a hülye népet, mi nem tecc neki bennünk - ha ilyen létezik egyáltalán - hanem ötletbörze, mit lehet még nehezíteni utolsó percben.
@épészmérnök:

sose tudhatod, hogy mi tesz jót az egészségednek. én speciel kínomba röhögök, tán ezér van, hogy még a reumám se komoly.
@épészmérnök:

Ez baromság így ahogy van.

A seggel állunk mindenkihez, juj, nem legitimáljuk a törvényt után mi lesz? Megszűnik a törvény? Orbán átírja?

Vagy fejüket a homokba dugó, seggel az égnek álló idiótáknak látszunk, akik ezzel foglalkoznak a valóság szemlélése helyett.
@épészmérnök:

bizony, bizony! még most se bírsz röhögni? :))
@épészmérnök: Itt meg én értek totál egyet. Ez így simán legitimálja, hogy gyerekek, hát kicsit nehéz lesz persze, Gergőci is egyetért ezzel, ugye szivi?, de meg lehet csinálni, ez van, istenem, nagy ügy....

Kurva cinikus.
@Fabius: "3: Akadályoztatás esetén - megindokolt esetben - ugyanúgy kimegy a jegyző ahogy a rokkantakhoz. "

Borítékolom, hogy aki dolgozik, az él is majd ezzel a lehetőséggel, tehát ott vagyunk ahol a part szakad, a jegyzők hosszú túrára készülhetnek. Én biztos nem veszek ki szabadságot emiatt, kirendelem a méltóságos jegyzőt, ő kapja a zsebbepénzt a viktoria párttól.

""A törvény a körjegyzőség alakításának feltételeként írja elő, hogy a községek egymással határosak legyenek. Ezzel a községek polgárainak érdekeit kívánja védeni, hogy az ügyintézés ne kerüljön túl távolra a község polgáraitól."

Az meg ugyanúgy egy db buszjegy, mint itt, és annyiba is kerül. (300-350 ft km függvényében)"

Hiszed te! Mi a szomszéd faluhoz tartozunk. Nem megy oda busz, csak reggel ötkor és este 10-kor. Egyébként átmész révvel a dunán, ott felszállsz két megálló erejéig a menetrendszerinti járatra, majd két megállóval lejjebb visszamész a dunán át. Ez három jegy. Pedig törvényes, mert közigazgatásilag határosak vagyunk. Itt tehát 1200 forint lesz zsebenként a regisztráció és egy óra az utazás oda, egy meg vissza.
@épészmérnök:

Nem vagyok egy LMP fan, de én máshonnan közelítem meg ezt a lakossági fórumot.

Ha én kijelentem, hogy nem értek egyet ezzel a törvénnyel, de meghívom azt, aki megalkotta, próbáljon érvelni mellette, mondja el, mi szükség volt erre. Majd minden érvét szét tudom szedni, meg tudom cáfolni, azzal sztem nem a törvény alkotójának teszek szívességet. lehetőséget teremtek, hogy minél több ember élőben szembesüljön az alkotók érvtelenségével és az én érveimmel.
itt a másik hős...

aki bár vége az aszónak... a meccs lezajlott... vesztett...
de azért még jogászhadsereggel kavar...

hitvány rohat banda ez... kaparnak azé a pár milla közpénzér...

index.hu/belfold/2012/11/28/schmitt_tovabbra_is_ragaszkodik_az_elvett_doktorijahoz/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Tótawé ismét hányt egyet...??? "

A hányás az, amit te hangyaszorgalommal nap mint nap idehozol, néha az idézőjelet és a szerzőt is nagyvonalúan kerülve.
Ezzel most sikerült ránehezkedned a gombra.
@Bullshit generátor: Na, erre bazíroznak, hogy ilyet végigcsinálni csak a nagyon elszántak fognak, mg a Fidess-buszos túra részvevői állampénzből fizetve.
@orica: Szegény, ez a difi, jól illusztrálta Árpádot most.
@hacsaturján:

Én meg a te szófordulatodon nevetek:))

"Mohácsi csatatér átadása."

Remélem a fidesz 2014-ben átadja másnak a magyarországi csatateret.
@a szív fészkei:

Az a kép nincs meg mikor Szanyi kapitány vállalható. Ha egy rendezvényen nem arc a tömegből, hanem valami szerepe van az a gecikínos kategória.

Ő érte el azt is, hogy Dániel jópofa ügyvédből debil idiótává változzon. Ott voltam akkor is mikor történt, láttam a saját szememmel.
@a szív fészkei:
Ezt láttad már a tegnapi tüntiről? :))

Rendőr: "Ide nem szabad felállni."
Rettegő: "De szedjen le, nem tudok innen leszállni."
Rendőr: "Jöjjön, segítek."
Rettegő: "Most fényképezd, ahogy a rendőrök éppen leszednek!!!"
(1:09 => 1:39)

youtu.be/oJEmpbaPj5k
@Fabius: "juj, nem legitimáljuk a törvényt után mi lesz? "

Fabius, lehet ilyen rendezvényt tartani az elfogadás előtt. Ha meg már elfogadták, akkor is, de ebben az esetben ne legyen ott az alkotmányjogászok - Sólyom, Kilényi, Vörös - szerint is illegitim törvény képviselője.

Őneki szervezzen lakossági fórumot a helyi fidesz.
@Ergosum:

Szerencse, hogy van aki érti. Pont ez történt.
@a szív fészkei: Én már kampányolok itt, és itt remélhetőleg 800 házból 5-600-at sikerül beszervezni, hogy akadályoztatva legyen. Meg kell tanulnia ennek a brigádnak, hogy a puska el tud sülni visszafelé is.
@Ergosum:

ne siessünk ennyire előre! muhi, nagymajtény, világos még hátra van! :)))
@Ergosum:

Ez abszolút korrekt megközelítés. Tovább?
@Bullshit generátor:

csináld! a btk módosításához nem köll kétharmad.
Kikapcsolták az áramot egy hivatalban
Az agrártámogatásokat kifizető kormányhivatalban csúcsidőben kapcsolta ki az áramot az E.ON.

index.hu/belfold/2012/11/28/kikapcsoltak_az_aramot_egy_kormanyhivatalban/

Úgy tűnik, kezdi meghozni hatását a közműadó. Persze egy EON nagyságú, külföldi tulajdonú cég ezt megteheti... (Német védőhálóval)
@épészmérnök:

Ergosum megértette miről szólt ez, te még nem.

Mellesleg a demokratikus úton megválasztott parlament által elfogadott törvény lehet öncélú, hányingerkeltő, számító populista állatság, a demokrácia és választójog szűkítésére alkalmas eszköz, egyedül "illegitim" nem lehet.
@Ergosum: 70 ember szembesült, de ez fórum nélkül is nyilvánvaló, hogy a regisztráció nem védhető. Most szikrázó érveléssel bebizonyították a lömpopósok, hogy tényleg nem. Aki nem hisz a FideSS-nek - és miért is hinne bárki, aki nem pixisen belülijük - az ezt tudja az ötlet felmerülése percétől. Azt is, hogy mire szolgál világ szégyenére.

Jegyző kijön hívásra, ne röhögtessük egymást. Mondom, a szoci XIII.-ból talán, mert a Józsit így is írják már mióta, hát persze, hogy kell minden szavazat neki. DE majd hozzám a FideSS-fellegvárból kirohan, mikor szerintem tutira tudják, mi kire szoktunk szvazni? Jaj nemááááááá #:-(((((((((

NA akkor mire jó ez? Be nem látom.
Titokzatos beruházás ellen szervezkednek a Pólus mellett

spirk
2012. november 28., szerda 14:05 |
Lakossági önvédő fórumot alapítottak a Pólus Center környékének lakói attól tartva, hogy a hamarosan bezáró józsefvárosi piacot költözetik a bevásárlóközpont soha meg nem épült második ütemének helyére. A területet bérlő Magyar-Ázsiai Piacüzemeltető Kft. szerint „ez rágalom, a cégnek nincs köze Józsefvároshoz, a tervezett beruházásáról azonban az egyeztetések jelenlegi szakaszában felelőtlenség lenne nyilatkozni”.

index.hu/belfold/2012/11/28/titokzatos_beruhazas_ellen_szervezkednek_a_xv._keruletben/

Erre mongyák mifelén... nem zörög a haraszt, ha nem rázza a paraszt...
@Fabius: Ez az ország szégyene, hogy ez az agyrém legitim. És ezért inkább Szanyival zsúrozzanak a lömpopóék, mert a leghülyébb banditájuk sem forgatott ilyet a buksi fejében soha, nemhogy keresztül verte volna. Az a pufajkás se.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Józsefvárosi Piacban ki is érdekelt???? Jaja, a suámon, a neve, valami Pö-vel kezdődik, Donnal végződik.
@Bullshit generátor:

Faramuci kialakítás ez egy körjegyzőségnek. De ebben az esetben be kell jelenteni a közlekedés anomáliáját, és ki kell hívni a jegyzőt. Gulyás szerint dolguk lesz az ilyet (is) megoldani.
@Ergosum: Akkor menjenek harmincezres naggygyűlésekre. Gyűjjenek ma a Várba és ott szembesüljön Gulyás. Ott persze nem leszünk ennyien.

De 70 ember, vicc.
@Fabius:

Igazán köszönöm, ahogyan felhoztál példának:)))
@orica:

Mit értesz azon, hogy tovább?
@Fabius: Gulyás ott lesz minden jegyző-kinemjövésnél? Őhozzá lehet személyesen reklamáció benyújtani, hogy a kurva jegyző mégse ért el hozzám?

Vagy a jegyzőnél kell a jegyzőt feljelenteni kötelességszegés esetén? Jegyző maga jön mindig vagy samesza, a no name?
@a szív fészkei:

Mondtam, én megtapasztaltam már a Szanyival zsúrozást is, ennek tudatában kijelenthetem, ha vele zsúroznak akkor velem nem.

Megjegyzem ez nem az emeszpéről szól általában, hanem Szanyiról személyesen.
@a szív fészkei:

Gulyás témafelelős, amit mondott számonkérhető. Igen, nyugodtan számon lehet kérni ha előfordul.
@Fabius: Azt valahol maga Dániel érte le kemény önkényi munkával. Nem voltam ott, ahol te, de olvastam hosszas ámokfutását a FB-on, amikor orvbűni mélységeket ért el a vele nem egyetértőkkel Dániel. És aki nem parírozott ájult tsiztelettel neki, azt z-kurvanyázva kitiltotta. Ehhez neki nem kellett Szanyi, aki a maga nemében egy kategória a nemjóra, de NEM BONTOTTA LE A DEMOKRÁCIÁT. Nekem egy ilyenre kételymentesen azonnal lihegve szavazó Ángyán és Gulyás a gecikínosabb.
@Fabius: Jó: elmentem, az elérhetőségét. Témafelelős, mint az isiben. Anyám.
@a szív fészkei:

ha tovább kekeckecc, megmondom ki megy. a végrehajtó! (ha nem az ítélet-, az a bónusz.)
@a szív fészkei:

Szív, tudom, hogy én sem bírom az LMP-t, nem bízom bennük. Csak régebben nem tudtam megindokolni, hogy miért. Csak.

De arra nem vagyok hajlandó, hogy hülyeségnek tartsak csak azért valamit, mert azt az LMP tette (vagy a fidesz vagy a jobbik, vagy a szocik)

Fabius beszámolói alapján azt gondolom, hogy ahol ez a lakossági fórum volt, ott igen lelkes az LMP és van egy aktív fórumra járó lakosság is. Ott ez a fórum csak egy volt a sok közül.

Én nem tartanám hülyeségnek, ha pl. Bajnaiék is -járva az országot- meghívnának minden fórumukra egy fideszes csókát.
Ennek két előnye is lenne (persze a maga kockázatával). Az egyik, hogy így nem csak az a réteg menne el, aki amúgy is inkább Bajnaiékkal szimpatizál.
A másik, hogy az emberek minden helyen testközelből tapasztalhatnák meg azt, amit fentebb már leírtam.
Egy ilyen helyen nem nagyon lehetne mellébeszélni, torz infókat adni, hazudni, mint a médiákon keresztül, mert ez nem egycsatornás fórum. Itt a másik oldal rögtön tudna cáfolni, helyesbíteni, finomítani.
e, mire jutottak Orvbűnék ezzel az erőszakos magyarkodó erdélyi hamuhaknival: www.nyest.hu/hirek/az-erdelyi-magyarok-nem-azonosulnak-magyarorszaggal

[..]"A kutató beszámolt az erdélyi magyarok identitáselemeinek változásairól, a regionalitás tudatának erősödéséről is. Míg 2007-ben a válaszadók 16,6 százaléka vallotta magát „erdélyinek”, 27 százaléka „erdélyi magyarnak”, 29 százaléka pedig „magyarnak”, a 2010-es felmérés alapján 29,6 százalékra emelkedett a magukat „erdélyiként” meghatározók aránya, és eközben 24,4 százalékra csökkent mind az „erdélyi magyar” definíciót választók aránya, mind pedig azok aránya, akik „jelző nélküli” magyarnak vallották magukat. 2007-ben 7 százalék, 2010-ben 9 százalék mondta magát „székelynek”. 2007-ben még a válaszadók 61 százaléka teljesen egyetértett azzal az állítással, hogy magyarnak született, és ez büszkeséggel tölti el, 2010-ben azonban már csak 39,1 százalék értett teljesen egyet ezzel a kijelentéssel. A válaszadók közel 60 százaléka nem gondolja azt, hogy magyar származása hátrányt jelentene számára. 2007-ben a megkérdezettek 4,6 százaléka, 2010-ben már csak 3,3 százaléka értett egyet maradéktalanul azzal az állítással, hogy magyarsága hátrányt jelent."
@Ergosum:

Gulyás minden érvtelensége, és Karácsony méltatott politikai teljesítményének mi a következménye? Semmi. Akkor mi értelme volt?

Na mindegy, feladom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hogy mitől félnek az kiderült érzés nélkül konkrétan:

- A regisztrációjuk feleslegességétől,
- az akadályoztatástól,
- a ki juthat hozzá az adataikhoz, és hogy lehet ezt letiltani kérdéstől,
- a jogegyenlőtlenségtől.

Ezek az általános félelmek, aztán egyénileg van még egy rakás minden más is.
@Ergosum: LMP összes mostani tette fényében gondolom azt, amit. Sajnálom. Amúgy tényleg, csináljanak 23-i szerű nagygyüliket és jöjjenek fideSSnyikek védeni a mundért.
Amikor tavaly tüntettünk az Új Színházért a nyilassá vedlése-tevése ellen, odapofátlankodott műsoron, előztes egyeztetés nélkül túl Fábry, hogy ő szót kér. Volt kis fúj, de beszélhetett, hallgattuk. És mit tudott Dörner védelmében mondani?? "Gyerekek, Dörner is leányfalusi, én is, együtt szoktunk vásárolni a helyi CBA-ban. Olyan jókat tudunk dumálni a pénztárnál, rendes gyerek az." Becsszóra ez volt...
@orica: Ne add fel!! :-)) Látod, a rének még kitartanak.
@Ergosum:
ez jól hangzik, mint taktika....felkészűlt egyedeket kell ám odaküldeni, ha jól értettem a blogból a "pörkölt" elvtárs nem tudta megvédeni de a "jól hangzó magyarázatokkal" le tudta hűteni a közönséget? mert ha nem akkor a fórum elérte a célját: a főpörköltes elvtárs sem tudta megvédeni a védhetetlent és fölöslegeset (létrehozás oka egyértelmű csalásra készűlnek)

brühühühüh

mondjatok erre valamit?
@Fabius:

", amit mondott számonkérhető. Igen, nyugodtan számon lehet kérni ha előfordul."

Fabius! Ilyet te komolyan le mersz írni röhögés vagy sírás nélkül? Na ne mááááá!
@orica: Ja és Karácsony szociktól való berregő és deklarált utálata fényében azért mégis csak kicsit pikáns ez a Gulyással való show-zás. Hogy meghívja rámutatni a pártja vállalhatatlan faszságára és erre Gulyás készségesen el is megy hülyét csinálni magából. Aham, önzetlenül.
@orica: :-DDD Hol lesz ez a kis szarcsimbók akkor? Ül majd az égő telefonvonalak mellett, mint a Kapcsoltmaban Rózsa Gyuri?
@Fabius:

lehet e publikálni egy "zártkörű" fórumot?

mert ha igen az nagyot lendítene a dolgokon...olyan szóról szóra gondolok nem schlag wort-okra

brühühühühü
@a szív fészkei:

Én is ezt mondom, Dániel kifordult magából, és ennek Szanyi a kiváltója. Az ellopott showja, a nevében szerkesztett valamikori faszbúk oldal meg a satöbbi. Azoktól lett ilyen.

Teszek rá magasról, hogy Szanyi nem bontotta le a demokráciát. Én kíváncsi nem vagyok rá egy másodpercig sem. Arról nem beszélve, hogy az általa is szervezett voksturizmus és a blogján közzétett összefogás javaslata alapján a demokráciafelfogása minimum véleményes.
@orica:

ne csinyájátok mán, mer röktön anyának fogom érezni magam! :)))
@rodeo36:

Aszongyák lesz róla vidijó. Mellesleg nem volt zártkörű, nyilvános volt, bárki jöhetett volna.
@rodeo36: De hogy a picsában lehet ezt megvédeni bárhol? Ez a demokrácia aljas felrúgása, a választójog egyoldalú önkényes és a mostaniak számára a hatalommal való visszaélést szolgáló leszűkítése, néhányaktól, sőt sokaktól elvevése! Ezt hogyan lehet roadshow keretében védeni?
@orica:
Bár már ott tartanánk, hogy a feltételes módból eljutnánk a múltidőhöz.
@orica:

ez a brühühühü

a törvény kész műxik a többi rablómese

mint fentebb idéztem: a regisztráló akárki a regisztrálni jelentkező által írásban benyújtandó adatokat összeveti a kéznél levő országos nyilvántartás adataival

na itt a lóláb
@a szív fészkei:

megvárjuk szépen a támadót, majd bicigli pumpával lekűzgyük.
@orica:

Ha semmi más, a leggyakoribb kérdésekre adott válaszainak értelme volt.

Nem mindenkinek ekkora evidencia ez.
@orica:

Ha egy ilyen fórum miatt akár csak egy ember is úgy gondolja, hogy elmegy regisztrálni, mert felháborító ami az országban történik, már megérte.

Nézd én nagyon szkeptikus vagyok. Látom, tapasztalom a környezetemben, hogy az emberek szarnak arra, ami az országban van. Nem érdekli őket a "demokrácia" csak az, hogy legyen állásuk, pénzük. Annak hisznek, aki a legtöbbet ígéri, vagy aki utoljára szól hozzájuk. Most a "bizonytalan" rétegről beszélek, a hívők ilyen szempontból lényegtelenek. Fogalmam sincs, hogy ezt a réteget hogyan lehetne megszólítani, mert ez a réteg nem fog elmenni lakossági fórumra, se regisztrálni. Nélkülük pedig nem lehet leváltani a kormányt.

Karácsony nálam a múltkori elszólásával elvágta magát, eddig közömbös volt. De nem értem, miért baj, ha lakossági fórumon próbál szavazatokat szerezni?
Az már baj, hogy ezeket a szavazatokat nem akarja bevinni a közösbe, de itt most nem arról van szó.

A ti érveléseteket is megértem, minek utólag nyálat tépni.
Csak sajnos az elfogadott törvény egészen addig legitim, míg az AB vagy a nemzetközi bíróság mást nem mond rá. Arról lehetne beszélni, vagy Karácsonyéktól megkérdezni, terveznek-e jogi lépéseket a törvény megtámadásával kapcsolatban akár az AB felé, akár Brüsszel felé.
@Fabius: Szanyi szar alak, nem először írom. A voksturizmust azért lehetne feszegetni ki kezdte: amit én láttam Angyalföldön, Tatabányáról jött sorban álló buszokat a Kassák gimi előtt szavazókat ontva, az nem Szanyi műve volt. Újbudán se az éjjelig tartó sorállás Molnár ellen.

De nem tett a pártja ilyen lépés felé egy centit sem. Dánielt meg mingyá megsajnálom. Ha nem vagyok ab ovo 1 autokrata bohóc, akkor nem tud kifordítani engem se Szanyi, se Sztálin, se Hitler. És ne kecsöpös showja legyen, hanem normális nézetei és programja. Ahogy pl. Bajnainak, ami ellen annyira megy az LMP.
@a szív fészkei:

én nem a védést mondom, a roadshow pont a lerombolását szolgálná ha rendben lehetne azt megtenni

valaki belinkelte a törvényt, lementettem és megkerestem amire kíváncsi voltam és itt fölötted beidéztem még egyszer

ezeket az érveket a közönségnek

bombázni és lerombolni

tudom eső után köpömyeg de ha már ilyenek a magyarok akkor még lehet valamit tenni

egyébként 100%-ban egyetértek a dühöddel és én is ilyen vagyok de a már veszett fejsze nyelét keresem

brühühühü
@orica:

Ja, én az a hülye vagyok aki a szájaláson kívül oda merek menni, és számon merek kérni. Tegnap is megtettem és eztán is meg fogom.
@épészmérnök: Nem értek egyet. Nem értem, hogy egy törvény kritikája miért legitimálná azt. Legitimnek egyébként is legitim, megszavazta a parlament. Ezek szerint akkor már létező törvényt nem lehet vitatni?

Választást egyébként úgy lehet nyerni, ha a még mindig Fideszben hívőket meggyőzzük arról, hogy tévednek. Ehhez viszont a Fidesszel kell vitatkozni, nem az ellenzéknek kell egymás micsodáját szopkodni.
Értem én, hogy Karácsony öntépázott renoméja miatt, amit Róna kiemelése továbbzilált, kellett egy poszt, de ez nem az igazi Fabius. Azt ugyanis nem te fogod helyrefésülni.
Sajnálom.
@a szív fészkei:
"Gyerekek, Dörner is leányfalusi, én is, együtt szoktunk vásárolni a helyi CBA-ban. Olyan jókat tudunk dumálni a pénztárnál, rendes gyerek az."

Ha nem hülyék, akkor ebből sláger kommünikét csinálhatnak.Pl:
"Felnőttek, az Orbán is felcsúti, meg a haverja is, együtt szoktak közpénzeket nyerni, és olyan jókat tudnak dumálni a stadion díszpáholyába, rendes gyerek az, a tökmagot sem köpi a széke alá."
@hacsaturján: JA. És még azt is mondjuk neki , hogy savanyúcukor!!!! 0.33-nál a videjón www.youtube.com/watch?v=UFof-p_9V4c (L`Art pour l`art)
@rodeo36: JA azzal a sztálinistamocskoskomenyista nyilvántartással vetik össze, amit el kell vetni!! Akkor miért veti össze? Vagy el, vagy össze.
@Fabius:

Nem rólad van szó:)) Tudom, megteszed. Ő meg széttérja a karját, és rezzenéstelenül azt mondja ,én igen, de a 2/3 másként...
@a szív fészkei:
hozzáteszem 400 törvény + alkotmány ami ugyanez a kategória csinálni valamit ami bebetonozza őket semmi más 2 1/2 év munkája a gazdaság meg a béka segge alatt és még sűllyed

brühühühühü
@Fabius:
Ez minden elismerést megérdemel. Komolyan mondom. De mi változott attól, hogy te számonkértél rajta valamit? Sejtem. Mondott valamit a repertoárból, miközben magában egy legyintéssel elintézte az egészet, és két perc múlva már nem is emlékezett rá.
@a szív fészkei:

Sehogy nem lehet védeni, mert ez a vacak nem más, mint pár pökhendi, arrogáns, cinikus embercsoport pszichikai elfajzásának törvényben való kivetülése.

De az ellenzéknek nem is kell védeni. Nekik az a feladatuk, hogy minél több ember megtudja, hogy ez a törvény " a demokrácia aljas felrúgása, a választójog egyoldalú önkényes és a mostaniak számára a hatalommal való visszaélést szolgáló leszűkítése, néhányaktól, sőt sokaktól elvevése"
@orica:

Aha. Szóval a poszt nem a véleményem közlése ahogy minden esetben, hanem Karácsony renoméjának fésülgetése, amit egyébként leszarok magasról.

Oké. Több kérdésem nincs.
@hacsaturján:

Hülye vagy:))) Ó Ádám!
@rodeo36: Ez nem zártkörű fórum volt, egyébként mint írtam, kinn lesz a neten a felvétele. Majd ide kiposztolom, ha nem látogatnád az LMP csatornáját ;-)
@a szív fészkei:

ez a dafke zéé grósz tipikus esettye...mert megteheti

2005. 2009 ben leugatta és megakadályozta a szocik hankok szerződését most meg megállapodik a parlamentben egy egész márványfalat eltakar a hankok zászló és a dilinyós ott kotkodácsol kappanhangon...mert az ma jó

brühühühühü
@rodeo36: Ez végig fog menni az országon? Kívácsi leszek. És ebben a FideSS készségesen untermankodik majd az LMP-nek, bemutatva, mennyire szarszemét bagázs is ők, mint hatalmon lévő párt.
"„Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon” – mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel."

És én még vicceltem a kecskékkel.
(Csak tudnám, hogy Albániától milyen gázsit remél ez a barom?)
"A magyar kabinet olyan európai jövőt képzel el, amelynek Albánia és Magyarország is részese. „Isten éltesse Albániát” – zárta szavait a miniszterelnök."
@iii:

megvárom, a fidesz.hu -ról is lepattantam undorító (elolvastam az iskolarendszer államosításáról szóló izét hát az összes bicska kinyílt a zsebemben...majd kikapcs)

brühühühühü
@Ergosum: Mint olvastad,két maszopos jogász - Bárándy, Magyar - szerint lehetne jogi úton támadni. Ill. Magyar nem maszopnyik, de nem nem is fideSSnyik.
@Ergosum: Nem volt elszólás, egy félreérthető poén volt, amit egy résztvevő eléggé genya módon kiteregetett.

atv.hu/videotar/20121127_intrikak_es_machinaciok_mergezik_az_okopartot

6:30-tól
@hacsaturján:

Aham. Csak én fésztufész is.
@rodeo36: Tacitus mondá volt állítólag, hogy minél több törvény, annál tutiibba korrupció és annak lefedezése.
@Bakter: Ott talán leesik neki egy korona.Mi már erősen ott topogunk a szkipetárok sarkában. Elérte.
@a szív fészkei:

nézd ha nem önthetem le őket tömény kénsavval akkor legalább ezt

én a közönségre vagyok kíváncsi

abban neked igazad lehet, hogy már a habonyművek beindúlt az éjjel és gyártják a szöveget ez ellen is...arra is kíváncsi vagyok

LMP segített megértetni a hülye választóval a ragyogó törvényünket vagy valami hasonló csak sok köcsöggel és csuporral meg nádi hegedűvel és persze nemzeti szalaggal

brühühühüh

olvasd ezt Fabius
Én a két vélemény között őrlődöm, ehhh, ép ésszel logikusan Fabiusnak adok igazat, látva az embereket viszont az ellen tábornak, kis adalék még:

"Nem normálisak a viszonyok" - rólunk írnak külföldön

A választási eljárási törvényről, valamint a zsidó származású kormánytagok összeírására vonatkozó jobbikos képviselői felszólalásról jelentek meg cikkek szerdán a német, az osztrák, a francia, a szlovák és az izraeli sajtóban.

hvg.hu/vilag/20121128_kulfoldi_lapszemle
@a szív fészkei: Miért menne végig az országon? Karácsony fog végigmenni az országon, ma 6-tól pl. Erzsébeten:

www.facebook.com/events/553043174721122/
@Bakter: Szerintem csak haknizni akart egyet és jobb helyeken tuti nem fogadják.
@a szív fészkei:

hát a Tacitus nem véletlenűl Tacitus

brühühühü
@a szív fészkei:

Magyart én is írtam, épp tegnap beszélt erről.

Úgy tudom, hogy a DK tervezi a brüsszeli panaszkodást, nem tudom a többiek álláspontját az ügyben.

A történet akkor lenne "korrekt", ha két szálon futna.
1. A lakosság tájékoztatása (ez nem tetszik most neked)
2. Jogi lépések megtétele, közösen a többi parlamenti párttal. Jó lenne, ha egyértelmű lenne mindenki számára, hogy ezt a törvényt oldaltól függetlenül mindenki antidemokratikusnak tartja.
@Fabius:

óóóó, hát aszt én is mekktettem nemeccer. akkor is, amikor eszt jelentősen szankcionálták. csakhogy én eredménycentrikus vagyok nem pediglen a munkásmozgalom régi harcosa.
@iii: Hóna alatt Gulyással? Na jó, én hatkor máshol leszek.
@rodeo36:

Az a téma is agyon van hallgatva. pedig nem két gyerek sorsát bizgerálják nagyon durván.

---------
Tegnap, mint SZMK-s megkérdeztem az iskola igazgatóját, hogy mikor kapnak tájékoztatást a szülők az őket is érintő változásokról és tudjuk-e valamiben támogatni a tanárokat. Szó szerint leugatta a fejem, mondván hogy merem bevinni a politikát az iskolába. Én. Miközben ős az évnyitón ki sem látszott a fideszes polgármester seggéből, aki a díszvendég volt.

Tényleg birka nép vagyunk.
@a szív fészkei: Hát persze. Ha nem magyarázza meg, akkor az a baj, ha igen, akkor meg magyarázkodik. Világos.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
És az albánok még erősítik is a retroérzéseit, midőn a Szkander Bég Téren díszszemlét rendeznek neki. Elvégre nem a diktatúrával volt a baja, hanem hogy nem ő állt az emelvényen anno, amikor felvonult a sok T-34-s és társai. Lehet, hogy pár hét múlva stratégiai megállapodást ír alá az Abrams tankgyárral.
@a szív fészkei: Ha rákattintottál volna, rögtön választ is kapnál a kérdésedre.
@Fabius: @hacsaturján: Imádlak!!Tudod, mindent elismerek veled kapcsolaltban, de figyelj már arra, hogy a gyerekkorban szépen megevett sok spenóttól ;-DDD azért van egy markáns megjelenésed. Ez 2 m-es, 46-os lábú faszi kicsit jobban mer face top face lenni, mint mondjuk én 62 kg-san (remélem, fogytam!!) és 164-cm-sen.
Na jó, én leléptem.
Ki kell hevernem azt a meghasonlást, hogy az LMP-t védem, főleg Karácsonyt:)
@Ergosum: Egyelőre még van a közt.elnök is, AB is, majd csak utána jön Brüsszel.
Fabiusnak ment a spenótos. Mert látod, 50 kg-os nőnek is törnek térdet. És biza, amikor ott van face to face velük a férjem - aki sportos és 180 cm-es de már nem ifjú - , annyira nem vagyok nyugodt.
@iii: Hehehe, köztársasági elnök, mint bizodalmunk forrása. Kösz, ez a hét vicce!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

csillagom, nincsen itten ellentábor. beszélgetünk, évődünk, csipkelődünk. ja, és a karaván halad. :)))
@Ergosum: :-) A faszin nagyon látszott a riportban a zavartság. Valami nem stimmt.
@rodeo36:

Az LMP segített megérteni - akiknek ez eddig nem volt világos - a törvény miért rossz, és ezt elég közérthetően tette.

Ezen kívül segített megkeresni azokat a válaszokat amire a közönségnek igénye volt. Ők azt gondolták a mijafaszért pont így van megválaszolgatásra alkalmasabb személy a törvény egyik kidolgozója, a kormánypárt képviselője, mint Szanyi Tibor.

Skandallum. Azt baszogatni aki a törvényt írta...Nem is értem hogy képzelték ezt.
@rodeo36: El is felejtették hamar a jogtudor fideSSnyikek. Ha egyáltalán valaha hallottak róla.
@a szív fészkei: Van rá esély, hogy elküldi AB kontrollra vagy akár vissza a parlamentnek. Volt már rá példa.
@Ergosum:
és nem vágtad pofán csak úgy lazán, hogy tuggya

brühühühü

mongyuk én nem álltam volna meg
@hacsaturján:

Őőőőő, hány lépést is tettél mostan egészen pontosan eme eredménycentrikusság irányába?
a gügyüm:

HVG Hetilap Nem kérnek Bakondi Györgyből a tűzoltók

Nem kérnek a Bakondi György vezette Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gyámkodásából a tűzoltók.

hvg.hu/itthon/20121128_Nem_kernek_Bakondi_Gyorgybol_a_tuzoltok
@a szív fészkei: Ez óriási egyébként. 10 fős egyetemista hallgatóság előtt valaki lazán beszélget, mond valami rossz poént, valaki ezt kiposztolja és ez megsemmisíti egy ember több éves munkáját? Márpedig sokan vannak, akik ezt nyilatkozzák le, persze nagy többségében lelkes szoci és Gyurcsány-fanok.
@a szív fészkei:

két méteres vagyok, százhúsz kiló izom. és a piskótám is pont negyvenhatos. a spenótot imádom, szakálasan admirálisnak meg popeye-nek hínak. persze nem várom el senkitül, hogy ugrájjon az, aki velem fésztufész akar lenni. viktorunk úgy megijett tülem, hogy elbújt a selmeczi mögé.
@iii:

Nem Áder volt az atyja a 2011-es választási törvénynek?
De.
Vajon akkor nem tudták még, hogy majd lesz regisztráció is?
De.
Életszerű, hogy Áder nem ért egyet a regisztrációval?
Nem.

Bocs, de rohannom kell, az AB-re vonatkoztatva nem tudom u.ezt levezetni. Csak annyit mondok : müszi. Illetve manyup.
@Fabius:

csak úgy egymás között és igaz barátokként kérdezem tőled:

MIJABÁNATOSLÓFASZGÁTOLTAMEG A LÖMPÖPÖT ABBAN HOGY UGYANEZT KÉT HÉTTEL EZELŐTT TEGYE MEG

netántán a schiffer egóját simizték meg a pártedli hisztériáját kezelték hideg dumával meg hülyeséggel?

brühühühühü

választ várok
@iii:
Ez elküldte, Az visszaküldte, Emez újra elküldte, és Ez ekkor már kénytelen volt aláírni. Volt már rá példa.
@a szív fészkei:

Én spenótot biza egy falatot le nem nyeltem :-D

Mellesleg tennap nem verekedni kellett. Hanem kérdezni. Sokat. Sikerült, nőknek is szép számmal. Elhitték, hogy a számonkérés nem csak abból áll, hogy az én termetemmel kétségkívül nyomasztóan hatunk valakire.
@Ergosum: Persze, ez így van, de Áder most kicsit más cipőben van. Nagyon persze nem fog ellenállni, de akkor is ki kell várni, mit dönt.
@hacsaturján:
be szerettem vóna látni ezt a történelmi tablót

brühühühü
@iii: Magyarázkodott. Ennyi. Zavarban, mert még nem rutinos.

@Fabius: Nem Szanyit hiányolom, de akkor sem értem, hogy Gulyást szembesíteni a vállalhatatlan szarságukkal mire jó? Aki elmegy lafora, az aktív és elmegy regisztrálni is, mert valamelyest még érdeklődik a sorsa iránt. Aki nem megy el - közöny vagy rá nem érés okán - , azt nem érik el infoval és attól ez a szavazati jog el van véve. Azért talán azt kéne nyomatni, hogy ez ellen tényleg hol lehet fellépni. És ha lesz ilyen aláírásgyűjtés, akkor az érdekelne is.

Mert ha ötvenszer esküszik meg Gulyás az anyja életére hetente, hogy minden rendben lesz, ez akkor is világbotrány.
Oké, másfél évig ezzel lesz teli az LMP naptárja, hogy azt súlykolja, mi a nem jó benne. És aztán mi lesz?
@hacsaturján: Attól te meg hogy hogy nem ijedtél meg? Nagyon randa szegény.
@hacsaturján:
És selmecci melldüllesztve odébb lökött, vagy adtál neki egy meggycsókot visszakézből? Tudom, nőt nem ütünk meg, de hát ő nem is az.
@iii: Ja, nyelvhelyességi probléma okán visszadobta. Na tényleg kezdesz átmenni Markosnádasba.
@rodeo36: Most fogsz szétesni, mert semmi nem akadályozta meg, ugyanis volt ilyen vita korábban is:

magyarinfo.blog.hu/2012/10/04/kosa-karacsony_vita_a_regisztraciorol_onalazas
@iii: vissza ő? na ne viccejünk, ennyire én sem vagyok naiv, és gondolom te sem, pont az aki a tákolmány megalkotásában fősodor volt, az AB-t meg hagyjuk, mert csúnyát átallok mondani
@Bakter: Kiflicsücsökkel harcolt ellene. Az mágikus ránézve.
@a szív fészkei:

állítólag napokig sikoltoztam álmomban.:)))
@a szív fészkei: Aki magyaráz, az magyarázkodik, ennyi. Így lehet kabátlopási ügyet generálni.

Ha lenne bizonyíték, akkor meg lehetne vitatni, mit is mondott és miért. Így nem. Egy ilyen mondat értelmezhetetlen anélkül, amit előtte vagy utána mondott. Éppúgy, ahogy értelmezhetetlen az őszödi beszédből a kirángatott "kurva ország" meg egyebek.
@rodeo36:

Khmm.

Egy vitát akkor lehet megrendezni, mikor a vitapartner hajlandó megjelenni. Ha egyáltalán hajlandó, mert a fideszesek nyilvános vitán nem vesznek részt, ha igen akkor izolált környezetben. Ez a közönség által is leköphető közelségben megrendezett diskurzus igazi kuriózum.

Megjegyzem az LMP-ről és jelenlegi ténykedésükről a véleményem semmit nem változott. Azt mondtam volt egy szerintem jó és hasznos rendezvényük.
Most kaptam Rómából: "Ma megjelent a Repubblicàban egy elèg hosszù cikk a tegnapelotti zsidòzàsròl, de kulfoldi ujsàgok is irtak ròla ès mindenki csodàlkozik, hogy az EU mièrt nem lèp kozbe. A Varga Mihàly-fèle kijelentèst kommentàltam nàlad fb-on, mekkora okrok vezetik ezt az orszàgot??"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kevés esély van rá, de épp most tárgyalták újra a szeméttörvényt, amit visszaküldött. Schmittnél ez egyszer sem fordult elő.
@iii: Ó, az őszödi beszédet ti tartjátok ősbűnnek, nem?
@hacsaturján:

Egészen pontosan mit is, Rébusz bácsi?
@a szív fészkei: A politika ennél bonyolultabb. Lehet, hogy nyelvhelyességi probléma miatt küldi vissza, de ezzel akkor is esélyt ad arra, hogy módosítsanak a törvényen. Mert például a Fidesz rájön arra, mégis csak engedni kellene például a leveles regisztrációt.

A másik, hogy ettől függetlenül, ezt meg kell várni azelőtt, hogy Brüsszelhez lehessen fordulni.
@iii: visszaküldte, és keményen változtattak rajta, mert a lényeg nem is érintődött, úgy legyen meg az ötös lottóm, hogy egy szava nem lesz hozzá, ír majd mint skicc palika. A különbség csak annyi lesz, hogy helyesírási hiba nem lesz benne, és a DR. a neve előtt jogszerű.
@a szív fészkei: Nem, de hogy jön ez ide? Nem a beszéd az ősbűn, hanem amiről szól.
@a szív fészkei: hétfőn vagy négyen, de már magam sem tudom, mert önnön beszélgetéseim is szét valék esve :D
Éjjen a megbonthatatlan magyar-albán baráccság!

"A magyar miniszterelnök az albán kormányfővel folytatott megbeszélése után úgy fogalmazott: jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon."

mandiner.hu/cikk/20121128_orban_albania_es_magyarorszag_a_kovetkezo_evtizedek_nyertese_lehet
@Fabius:

huhhhúúú! remek válaszom van: találd ki! kis segíccség: szarok az emelkedett vitákra, csak mondoom a magamét.
@Ergosum: Oszd meg, és uralkodj. Amíg az ellenzék személyeken veszekszik, és egymást dobálja sárral, Viktor szép csendben felépíti a totalitariánus rendszerét, aztán lehet pampogni.
ennyi, kár a szó...

Devizában adósodik újra az állam
Kormányzati szereplők korábban azt mondták, amíg nincs IMF, nem lesz devizakötvény. Mégis lesz, ami újabb jele a hiteltárgyalások teljes kudarcának.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F11%2F28%2Fdevizaban_adosodik_ujra_az_allam%2F
iiinek és Fabiusnak igaza van. Ez már eldőlt, így lesz és kész. Mostantól kezdve minden nap el kell mondani, hogy tessék szépen elmenni regisztrálni. Tessék szépen nagymamát, nagypapát betenni az autóba, elvinni őket a jegyzőhöz, szépen megcsinálni az ügyfélkaput. És amikor indul a regisztráció szépen notebookot a hónunk alá csapni, és végigjárni a családot, és szépen nagynénit, nagybácsit, bodrikutyát regisztrálni.
Ha ezt nem tesszük meg, felesleges bármiről agyalni.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: csak nem arra gondolsz, amit ma mondott Tiranában: Albánia és Magyaro lesz a nyertese a következő évtizedeknek. Mire gondolhatott a vadmalac?
@iii: Miről? Hogy szembenéz magával és tenni akar a rossz gyakorlat ellen. Tényleg szörnyű.

Na némileg off, de ez van most per ma Itáliában: Barátnőnk ismerőse[..]"mesèlte, hogy o 3 ève nem kap fizetèst, èpitèszmèrnok, èpitèsvezetokènt dolgozik ès a vàllalkozò nem fizeti. Nem johet el, egyrèszt mert kozel 70 èves, màs nem alkalmaznà, meg ha eljon, akkor vègkèpp sosem fogja megkapni a pènzèt. A vàllalkozò ugy akarta rendezni az adòssàgàt, hogy el akart neki adni egy lakàst: 170 ezerrel tartozik, a baràtunkra akart sòzni egy 240 ezerre becsult (àltala) lakàst ès mèg o kèrt 70 ezret a kulonbsègèrt. Na, mit szòlsz?
A 35 èves fiàt viszont augusztus òta nem fizetik, o informatikus, tehàt ok is èlik fel a spòrolt pènzuket. A 40 èves, 2 gyerekes lànyànak ès a vejènek is fèlèves szerzodèseik vannak csak."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor jobban jársz, mint Salman Rushdie hőse, akinek a fejében az éjfél gyermekei pontosan 580-an zsinatoltak. :-DD
@Fabius:

Számonkérés ?

A bő nyállal címlapon alányalást nevezed számonkérésnek ?

tyüha.
@a szív fészkei: köszi, már most is, feszegetemik a kereteiketem miaők bennem, dagad a fejemünk mint a bőrbogyós fotcista hasa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" a piac mindenhatóságát preferáló - már akkor látványosan történelmi csődöt mondott - gazdaságpolitika erőltetése, a globalitás vastörvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora lerovása, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása.

Neked nincs déja vu érzésed??? ;)"

Latod Gabriel ? Ez a baj veletek nacikkal, hogy evidens kovetkezteteseket sem tudtok levonni a tortenelembol!

En nagyra becsulom a nemeteket, de NEM, nem azert mert nekik "koszonheti" az emberiseg a nacizmust, es annak bemutatasat!

Egy geopolitikailag rossz helyen (szarazfold kozepen) levo orszag, felemelkedese kezdeten rogton 3!!! akkori vilagpolitikai nagyhatalommal haboruzott tukeppen parhuzamosan. Franciaorszag, Oroszorszag, Ausztria(-Magyarorszag). Mikozben mi fuggetlensegi torekvesek helyett(!!!) Maria Terezianak kuldtunk seregeket II. Frigyes ellen.

TI a Szent-korona tanos, Verboczy harmas-konyves, konzervativ baromsagaitokkal ehhez a korszakhoz, gondolkodas modhoz akartok visszanyulni. Ami viszont mar tobbszorosen bizonyitottan zsakutcas dolog.

Fritzek aztan a nagy hoborgesben, hogy nincs gyarmat - nehezebb gazdasagilag terjeszkedni/lepesttartani, kaptak ket olyan pofont, hogy azt maig megemlegetik.

A masodik soran a lakossagnak becslesek szerint legalabb a 10% odaveszett, es mellesleg kette is vagtak oket. A jovateteli terheket mar ne is emlitsuk...

Amikor pedig elkezdtek betagozodni a GLOBALIS vilaggazdasagba, es kemeny munkaval, preciz fegyelemmel, magasfoku tudassal kezdtek el gazdasagot es tarsadalmat epiteni, egy IGENIS LIBERALIS vilagban, hogy-hogynem a vilag masodik legnagyobb gazdasagava nottek ki magukat!!!

Nem inkabb ERROL kene mintat venni, mint a vergozos nacizmusukrol?! Ami raadasul romlasba dontotte az orszagukat?!

De ha egy pelda nem eleg, veheted a japanokat, akikkel ugyan ez, szinte pontrol-pontra ugyanugy esett meg!

Vagyis barmennyire is van gyomorgorcsod, hasmenesed, esetleg radjon a remeges a liberalizmus, es a globalizacio fogalmaknak mar az emlitesetol is, a teny az, hogy mindket orszag legnagyobb tortenelmi sikeret ezeknek a dolgoknak IS koszonheti.
más is bomlik agyilag:

Ténytár Áder dilemmája: mit kezdjen a választójog korlátozásával?
A kérdés az: Áder marad-e Fideszes elvtárs, vagy a Köztársaság Elnöke lesz-e?

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Ftenytar.blog.hu%2F2012%2F11%2F28%2Fader_dilemmaja_mit_kezdjen_a_valasztojog_korlatozasaval
@Fabius:

A fideszesek csak barátok közé mennek.

Ahogy mondod.

Az elempé beszállt a fideszbe.
@iii:
"Mert például a Fidesz rájön arra, mégis csak engedni kellene például a leveles regisztrációt."

Mondd, egyébként te az Antarktiszon élsz, ahová félévente egyszer megy hírvivő postagalamb. A fityesz mikor is engedett bármit is saját "rájövésből"? Súgok: akkor, ha az érdeke úgy kívánta. Az a sok barom ott a kupola alatt sokszor azt sem tudja, mit szavaz meg. Aztán ha rájönnek, hogy valamit elkúrtak, akkor másnap módosítják. Mint a még mindig gőzölgő konyhameleg Tákolmányt. Többször is. Majd pont egy ilyen visszaküldéstől jön meg az eszük, amikor a saját sörpajtásuk a revizoruk.
@Bakter: "Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon."-nyilatkozta Orbán Viktor.
Azért ez sem rossz:"Magyarország Európa termelési centruma lesz."
Jó lenne hozzátenni, hogy ez hogyan értendő. Földrajzilag, volumenben, koncentrációban, termelésszervezésileg, az összes ágazatban?
Ezekből a közhelyes nyilatkozatokból látható, hogy a célja nem más, mint saját gazdaságpolitikájuk sikertelenségének leplezése úgy, hogy munkájuk diadalmas voltát dicsőitse ezekkel a hamis lózungokkal. Tudják azt, hogy a reményt vesztett emberek lélektanából kiindulva jó talajra lelnek náluk, miután kétségbeesett helyzetükben kapaszkodót keresnek, és mindent bevesznek, ami reményt nyújt a számukra.
Itt természetesen azokra az emberekre kell gondolni, akik egyelőre nem látják és nem tudják értékelni a folyamatokat.
Nagyon jól felépített ez a szcenárió, ezen kívül napi szintű és folyamatos. Nehéz a meggyőzés eszközeivel bizonyítani hamis voltát, mert számokkal és aprólékosan, taxatíve lehetne a valóságot bemutatni, erre pedig nincs lehetőség.
@Mariann19: volt kitől tanulniuk, keletről is meg nyugatról is, és egyik sem volt dicshimnusszal teli az utókornak
Schmitt mégis ragaszkodik elvett doktorijához

Kedden a jogászok egyezkedésével újabb forduló zajlott abban a Schmitt Pál által kezdeményezett eljárásban, amelyben az egykori köztársasági elnök formai okokra hivatkozva próbálja elérni a Semmelweis Egyetemen, hogy semmisítsék meg a doktori fokozatát visszavonó szenátusi határozatot.

index.hu/belfold/2012/11/28/schmitt_tovabbra_is_ragaszkodik_az_elvett_doktorijahoz/

Vóót már? A pfám leszakad. Most látomcsak... rossz helyre tettem... a Vastagbőrre kellettvóón.
@Mariann19:

Ugyan, a magyarok százéves álma, hogy Albániával kerüljünk végre egy zsákba.

Imádják az ilyen híreket.
@a szív fészkei: Ne nyissuk ki az őszödi vitát, kissé lerágott csont. Amit mondasz, az maga a beszéd ténye, azzal nekem az égvilágon semmi problémám nincs. A probléma azzal van, amiRŐL beszél, amit megtett.
@Mariann19: helo szépem:-)

Orbán sosem arról vóót híres, hogy ne tudott volna bármikor is felböfögni egy valóságtól és a realitásoktól meglehetőst messze álló lózungot. Mit olvasok? Dísszemlét is tartanak az albánok a díszointsnek? Asztaaa. Rendre felvonulnak: a szkipetárok, a kecskepásztorok, a biciglis gyorshadtest, a kerítőkutyás felderítők, a gumicsúzlis légvédelmi elhárítok... lehet, hogy itten még fegyvervásárlás is leszesz a TEK fejlesztésére?:-)
@Bakter: Hogy ORvbűn pontosan tudja, mekkora büdöset szart oda, az mutatja, mennyire nemvolt jelen. Visszavonják, ja.

Hát hogyne, Rogán Cili megint szexsztrákba kezd majd, hacsak úgy nem.
ASbánia, Albánia... ki is most ott a ME? Na jó, nem érdekes, de ki lesz holnap? :-)
@iii: Nekem nem lerágott, mert a ti hiteltelenségetek - az erkölccsel előjőve ennek kapcsán - a szemeben pont innen ered.
@én már a fény gyermeke vagyok: Tudsz te olvasni? Nézd végig a kommentárjaimat és akkor majd rájössz. Ne beszélj marhaságokat.
@shinichi: Felesleges bármiről agyalni. Pont.

Nem fog senki elmenni.

De ne aggódj, mert a fidesz megveszi az egész választást tokkal-vonóval és szuper műsor lesz róla.

Jakupcsek Gabriella és Rémusz fogják kézenfogva kihúzni a számokat.
@a szív fészkei: Émmeg úgy gondolom, hogy meglesz a színjáték, egy hártyavékony réteget lehántanak a szarról és megy a ygőzelemittas jelentés, hogyaszongya... lássátok feleim mik vogmuc, mi odafigyelünk rátok, kívánságotok parancs...
@iii: Csak írni tudok. Az olvasás árt a szemnek, azt tanultam a fociakadémián.
@Bakter: A regisztrációs törvényben (aka választási eljárás) korábban még benne volt, hogy interneten nem lehet hirdetni, aztán ezt mégis visszaszívták. Az, hogy az érdekeik mentén cselekednek, persze hogy evidens. De az is az érdekük, hogy ne tartsák őket teljesen szemétnek. Akármennyire is diktatúra meg minden, azért ők is emberből vannak. Soha nem szabad, hogy a gyűlölet elvakítson minket.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ugye, erről beszéltem.
Bocs, gyenge lesz, de naem hagyhatom ki. Fabius és társai szeméjessen meggyőződhettek arról, hogy milyen is lesz a retro-Gulyás-kommunizmus:-) Élhető, vagy de nem? :-)
Golírt hacsaturján a hozzám kijövőő végrehajtóról? Ami bónusz, ha nem ítélet?

Ehhez Dr. Kotász: www.youtube.com/watch?v=aJjnFU8Pcb0 Na mék Áder Janóhoz ötórai teára.
@iii: Tényleg szörnyű, hogy hazudott éjjel-nappal.

Hogy a fenébe tudta megtenni, amikor 6 óra alvásra mindenkinek szüksége van.
Vagy többre.

Ez tényleg szörnyű, hogy megtette.
@Mariann19:

az a szöveg megy, hogy nem olyan jók mint várható volt de a....-któl sokkal jobbak

namost taxative....azt csak nem nehéz egy hozzád hasonló qualitású-nak?

néhány kulcsszám és összevetés meg garfikonok

brühühühü
@a szív fészkei: Az érdekes, az őszödi beszéd kapcsán az LMP hiteltelenségéről beszélni. Nem te szavaztál családilag az LMP-re? Vagy keverlek valakivel?
@én már a fény gyermeke vagyok:

Nem fárasztom magam azzal, hogy neked elmagyarázzak bármit. A megértéshez kéne még egy bit a meglévőhöz. Minimum.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

"a piac bízik a magyar államban"

Erről a piac is tud vajon?"

Igen. Eppen most tudtak meg! Girosztol...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Szóviccnek kerály, de ha rajtam múlik nem lesz olyan :-D
@iii:

mit szólsz egy kis undorhoz?

brühühühü

esetleg harag
@én már a fény gyermeke vagyok: Jó, napi 6 órát nem hazudott. Így rendben?
@Mariann19:
Mo már most is Európa termelési központja: az elbaltázott törvények módosításában.
@iii: én meg arról, hogy nem hiszek ebben, de mindegy is hisz semmi ráhatásunk nincs arra a döntésre sem, mint ahogy a parlamentire sem volt
@iii: De szemétnek tartom őket.

Mert nem az a dolguk, hogy az érdekeik szerint cselekedjenek, ha az országot vezetik.

De mindegy, mert nem én kaptam teljhatalmat, úgyhogy nyugodtan leszarhatják, hogy szemét népségnek tartom őket - mindet.

És le is szarják. Magasról.
Az megvan mindenkinek, hogy Mesterházy akarna lenni a bajnaigordon?

index.hu/belfold/2012/11/28/az_mszp_szovetsegbe_hivja_az_ellenzeket/

Ebben a felállásban vajon ki akarna lenni a sunyikapitány?
@a szív fészkei:

ez fáj nekik, valóban rohadt gecik voltak és hazaárulásért én főbelőttem volna azt aki kiadta az első hírt, (ami bejárta a világsajtót futótűzként) hogy a ME beismerte mindíg is hazudott éjjel nappal...ez volt a szalagcím és semmi magyarázat komment

na ez hazaárulás

halál

brühühühühü

és ez nem te3ccik most mert mindegyik hallgatott mint szar a fűben mert meg kellett karaktergyilkolni a Fleto-t jó kis aljasság
@Fabius: basszák mög, lesz itt minden 14-ben, csak vezényló elzavarás nem, de lassan leszarom a sok idiótát, ég a lábam alatt a talaj, ami kurva szar érzés...
A magyar-IMF tárgyalások első, ismerkedő megbeszélése így zajlott:
Mit szeretne Magyarország az IMF-től?
Kölcsönt.
Mert szükségük van hitelre?
Arra momentán nincs.
De a pénzt mégis mire használnák?
A gazdasági árnyékhatalmak, az IMF és a pénzvilág elleni háborúra.
Hogyan állnak ebben a háborúban?
Már megnyertük.
Milyen feltételeket diktálnának akkor a békekötéshez?
Semmilyen diktátumot nem fogadunk el.
Akkor miért nem diktálnak önök nekünk?
Mert nem vagyunk zsarolhatóak.
És miért nem zsarolják Brüsszelt?
Mert ők a szövetségeseink.
Értem, mondta az IMF tárgyalója és átvette a hitelkérelmet.

Egyébként, pina!
@iii: És mi a bajod azzal, hogy hazudott ezt-azt ?

Most mondtad, hogy az országvezető az érdekei szerint cselekedjen,

mert a fidesz is milyen kis kósermalac, hogy úgy teszi.
faszparaszt, és finom voltam:

Matolcsy: újabb német beruházási hullám indulhat Magyarországon

2012. november 28., szerda, 16:33
Szerző: MTI

Jelentős részben eloszlottak a magyarországi gazdasági környezetet érintő német aggodalmak, és jövőre újabb nagyszabású német beruházási hullám indulhat Magyarországon - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán Berlinben.

hvg.hu/gazdasag/20121128_Matolcsy_berlin
@Fabius:

méressék meg magukat még a dzsobbik van hátra

hátha lesz valami dili

mindegy csak mozogjon a Föld...végre

brühühühü
Matolcsy: újabb német beruházási hullám indulhat Magyarországon

Jelentős részben eloszlottak a magyarországi gazdasági környezetet érintő német aggodalmak, és jövőre újabb nagyszabású német beruházási hullám indulhat Magyarországon - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán Berlinben.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_ujabb_nemet_beruhazasi_hullam_indulhat_magyarorszagon.538293.html

Felkészülnek a német koporsókészítők, sírkövesek, gyászhuszárok. A Mercedes külön, emeltmagasságú kombiszériával köszön be kifejezetten a magyar piac igényeit figyelembe véve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olyan jóindulatú vagy! A Fidesz dölyfös, pökhendi mivolta miatt soha nem fog tanulni. Még abból sem, hogy emiatti tulajdonságai miatt veszítette el a 2002-es választásokat. Igenám, azonban ehhez önismeretre is szükség lenne.
@iii:
De, a gyűlölet elvakít, ám felveszem a napszemüvegem. Ők is emberek? Nem, nem azok. Ha emberek lennének, egy ilyen horderejű törvényt nem a saját zugfészkeikben reszeltek volna össze kommunális hulladékból. Hanem összehívták volna eszmecserére az ország legnagyobb jogi szaktekintélyeit, az országos pártok szakpolitikusait, megkérdezték volna a jelentősebb civil szervezeteket. Aztán KÖZÖSEN kidolgozták volna velük a törvényt.
Lófaszt! Ezeket semmi más nem érdekli, csak a szavazatmaximalizálás, úgy kalapálják a törvényt, ahogy akkor az éppen aktuális politikai széljárás megkívánja, és igen valószínűnek tartom, hogy nem ez lesz a végleges változat.
@én már a fény gyermeke vagyok: Egy ország a világ szemében akkor értékelődik le, ha a felemelkedés útját olyan államokkal kívánja kijelölni, akik gazdaságilag és politikailag a parkoló pályán leledzenek.
@rodeo36: én még mindig azt gondolom erre, hogy a Szekeres-Szili páros a dologban vastagon benne volt. Még az sem kizárt, hogy a szalagot ők terítették a nagybani piacon.
@Mariann19: én jóindulatú? na ezt még nem mondták rám a fidesszel kapcsolatban :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Atika meg a haverok majd szépen felébrednek. Ha lesz bármiféle szélesebb összefogás abban a közös nevező nem ők lesznek.
Komtársak, félek, az Első Polgár addig példálódzik Albániával, hogy az egyszer úgy hagy faképnél bennünket gazdaságilag, mint a Millenium Falcon a csillagrombolókat a Tatuin fölött.
@Fabius: Szerintem erre a nemes feladatra ViceHázmesterházi tökéletesen alkalmatlan..
@Bakter: Csak halkan megsúgom, erőteljes szállodafejlesztési projektek vannak készülőben, és már elég sokan járulnak is oda:-) De majdha nekünk is három tenger fossa a bokánkat, majd mi is jól megcsináljuk ezeket:-)
@rodeo36:

Azért ennyire nem mindegy. Bajnait el tudom fogadni közös nevezőnek, mert mellette lehet tényekkel érvelni.

Mesterházy meg egy kibaszott vicc.

Azok akiket Bajnairól is a lehetetlennel határos meggyőzni majd összefognak egy Atyus kedvéért. Háthogyne. Kontraproduktív faszság amit csinálnak.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Természetesen Albániáról írtam. És emlékeim szerint Demján is lomoszolt arra valami ilyesmi befektetési ügyben.
Szerintem Mesterházy növesszen már egy kis borostát legalább, mert akkor talán nem úgy fog kinézni, mint egy jóllakott óvodás.
@Fabius: Mestzerházi pont olyan mint a Baja volt ifú janicsár korában. Csak vagy 15 centivel magasabb és kicsivel jobbarcú. A szint pedig azonos.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Hello kicsim!
"Itten még fegyvervásárlás is leszesz a TEK fejlesztésére".
Látom lelki szemeimmel, ahogyan főnökünk Albánia fegyverkezési hajszájából visszamaradt arzenáljában kutakodik, és kiválogatja a fából készült, faragott bunkósbotokat hazai továbbfelhasználásra.
Kiadja TEk-es személyzetnek, gondosan feljegyezve a fogyóeszköz lapjára, hogy később el tudja számoltatni őket gondos gazda módjára.
Feszült figyelemmel kisérem a híradókban a diszsszemle vetítését, hogy a vegyes sorfal előtti elvonulásakor mindkét zsebéből kiveszi-e a kezét.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Remélem a fideszesek Albániába viszik a szajrét.
Aztán mikor befektették, akkor jön rájuk a jó kis államosítás, amit úgy szeretnek.

Megérdemelnék.
@Fabius: ámen:
/kevés még a közös nevezőre, és ezt tudják a lömöpöbe, maszopba is/

Tárki: Bajnaiék bejutnának a parlamentbe

Az újonnan megjelenő Együtt 2014 Mozgalom a teljes népesség 7 százalékának bizalmát élvezi a Tárki friss felmérése szerint.

hvg.hu/itthon/20121128_Tarki_partpreferenciak
@Fabius: Az MSZP-ben, aki előszőr merné kibaszni az általam tegnapelőtt említett rettenetes tagságot, na amellé én is kiállanék egy kicsit.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egyrészt szűzföld, másrészt valószínűleg nem kúrják seggbe különadókkal azokat, akik odaviszik a tőkéjüket.
Én hovatovább ott tartott, hogy nem iszom Coca Colát, mert ez a szemét beleivott. Nehogy már azt mondják rólam, hogy egyivású vagyok vele.
@Mariann19: Mosmeg mit is csodákszol. Azerbandzsából már meg is érkezett az első elbalta szállítmány:-)
@Bakter:

A Schiffer viszont borostás volt Kálmán Olgánál.
Úgy nézett ki a sápadt fejével és a rossz arcával, mint egy alkesz sírásó, aki épp kizsebelte a ravatalon a hullákat és tagadja.
@Bakter: vagy elzavarják a min.elnöküket vagy meghal. Ez szokott még történni, ahol vadmalac járt. Szaud-Arábiai király haldoklok.
@Fabius:
pont ezt kell szelekció és műköggyön és tuggyák a delinkvensek mit nekik és hová

ez a megmérettetés ideje

a zsebibabáé is (vezérló)

brühühühü

assziszi szent ferenc hát mutassa meg

HIC RHODOS HIC SALTA
@rodeo36: "Az a szöveg megy, hogy nem olyan jók, mint várható volt."
Ezt hol hallottad tőlük és mikor. Azt igen, hogy sokkal jobbak, mint várható volt.
Ezt harsogja minden Fidesz korifeus, unisono!/csak Neked ez utóbbit/
Azért kíváncsi vagyok, hogyha kiélesedne itten a hejzet, vajon megkétné e azeri testvéreit, hogy egy-két baltás zászlóaljjal nem e segítenének be neki a helyzet konszolidálásában? Mint ahogy anno Csau tette a nemzetiségi bányászaival...
@iii: " A regisztrációs törvényben (aka választási eljárás) korábban még benne volt, hogy interneten nem lehet hirdetni, aztán ezt mégis visszaszívták. Az, hogy az érdekeik mentén cselekednek, persze hogy evidens. De az is az érdekük, hogy ne tartsák őket teljesen szemétnek. Akármennyire is diktatúra meg minden, azért ők is emberből vannak. Soha nem szabad, hogy a gyűlölet elvakítson minket."

Kiemelés tőled :

...Az, hogy az érdekeik mentén cselekednek, persze hogy evidens. ...

Szóval mi volt a gond a Gyurcsánnyal ?
@én már a fény gyermeke vagyok:

bazmeg ez sok alkesz sírásó zsebes

brühühühü
@rodeo36: Ajánlom figyelmedbe a felfele pislogó sunyi ábrázatát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a leginkább feltűnő változás az LMP szavazótáborának érzékelhető mértékű csökkenése. "

iii: tudom, neked ezt nem kell hangsúlyozni, de esetleg felhívhatnád "odabent" erre a figyelmet.
off.

Betilthatják a BlackBerryt a fél világon

A Nokia keresetet nyújtott be az USA-ban és Nagy-Britanniában arra kérve a bíróságot, hogy tiltsa be a Research in Motion (RiM) BlackBerry okos telefonjainak értékesítését.

Basszus még mondja valaki, hogy a finnek nem rasszisták. Persze, ha WhitBerrynek, vagy CsakBerrynek hívnák, semmi bajuk nem lenne:-)
on.
@Bakter: "Mo. már most is termelési központ az elbaltázott törvények módosításában."
Igen, óriási koncentrációt hajtottak végre. Minden hatékonysági mutatójuk 100%-on felüli teljesítményt mutat, nem kispályások.
Jó lenne, ha most már a gazdaság felé is irányulna a mustra legalább, ha a kivitelezés 2020-ban kezdődne is el.
@rodeo36:

Szent Ferenc legalább annyit felfogott, hogy kicsit hátrébb kell most lépni. Atika ennyivel hülyébb nála.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ejnye Cirbikém! Hogy nem vetted észre az iróniát? Komolyan ezt soha nem mondanám, ugye tudod?
A szart is lopják Felcsúton

Orbán felcsúti helytartója, Mészáros Lőrinc elhordatta és beszántotta egy birkapásztor komposztját.

atlatszo.blog.hu/2012/11/28/forro_nyomon_a_bicskei_rendorkapitanysag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_28&utm_campaign=index

Nem értem, pedig már így is fejtetőig ér. Jellemző FIDESZ mentalitás. Fúúj.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem tudom, hogy miért kell nekünk elbalta termékeket importálni. Gazdaságtalan. Fuvar költség, import behozatali illeték, anyagmozgatás költségei stb., mikor ebből bőven van a raktárainkban.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Botka simán megtenné, hogy kiradírozza azt a listát. Ennek elősegítésére, a lépéskényszer előidézésére is kurvajó lett volna, ha az LMP csatlakozik az E14-hez.

De Mesterházy ugyanúgy Puch tenyeréből eszik ahogy a listások is.
@Fabius: Atikának az ország minden választókerületében van szervezete és jelöltje.

Ezzel megkerülhetetlen előnye van.

Lépjen hátra, hogy az LMP a 100 kislány hátán leverje a diktátort ?
@én már a fény gyermeke vagyok:

"Atikának az ország minden választókerületében van szervezete és jelöltje"

Ja, szétosztották a körzeteket a Veres Jankók, Tukacsok meg Juhász Ferik között.

Győzzétek kivárni amíg ezekre szavazni fog valaki. Pont annyira potens kormányváltó csapat amilyennek kinéz.
nos, a változásig akkor eléggé lePuchkant állapotban lesznek a szocik. Rám ne számítsanak. Mondhatnám azt is, hogy faBotkát sem érnek.
@Fabius:

Elindulnak a fidesz ellen.

Nagy szó ez manapság.

Az már a választó hülyesége, ha inkább Semjénre szavaz.

Ha annyira hülye, hogy ezt a kétharmadot most még jobban fölbátorítja,

akkor a választó - szopni fog.
Az Index megint beszart a Debrecenitől.

index.hu/belfold/2012/11/28/debreczeni_2006/

Pedig ideje volt már, hogy a puccsról és az államcsínyről egy adatolt beszámoló szülessen.

A fideszes verzió ahogy spontán, úgy én helikopter.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Csak idegen mezőn legeltetheti juhait a göböljárási Váradi András. Hodályából nincs hova kihajtani az állatokat, hiszen a majort, ahol rajta kívül még harminc család él, Orbán Viktor barátja, a felcsúti Mészáros Lórint éltal használt földek veszik körül. Váradi apja a nagybirtokos földjén kaszált, el is vitték a rendőrök.Mészáros idén megvette az egykori Csákvári ÁG göböljárási majorja kürüli földeket, de már tavaly nyáron intézkedett: fel kell mindenkinek számolnia az állatállományát, mert marhatelepet építtet az egykori cselédlakások mellé. Körbevették őket, nincs kijárásuk. Az egykori főhercegi major, későbbi ÁG cseléd és munkáslakásait már évtizedekkel ezelőtt megvették az ott lakók.Volt, aki több tízmilliót fizetett a rossz állapotban lévő házért, amit az évek során felújítottak.
Amikor szóltak Mészárosnak, nem tudnak hova menni, azt mondta oldják meg ahogy tudják.

Itt minden az Orbán családé. Legalábbis ezt beszélik, - kesereg az ifjabbik Váradi. Orbánnak nincs a környéken földje csak az apjának."
@iii: Evidens szivecske, hogy kampányban kampányolni kell.

Én örülök, hogy az a 8 év nem volt NER.

Felnőttek a gyerekeim közben,
és nem sunyítást és Semjén-erkölcsöt tanultak az iskolában, hanem matekot, angolt meg informatikát.
@Spániel:
"csak nem arra gondolsz, amit ma mondott Tiranában: Albánia és Magyaro lesz a nyertese a következő évtizedeknek. Mire gondolhatott a vadmalac? "

Biztos vagyok benne, hogy a cserekereskedelemre. Az albánok kölcsönöznek nekünk tankokat, mi meg gripeneket nekik.

/Nekem Albániáról mindig a tankos vicc jut az eszembe.

Az albán központi bizottság összeült, és határozatot hozott, hogy Kádár elvtárs születésnapjára ajándékot kell adni a magyar nép nagy vezérének. Elhangzott egy konkrét javaslat is:
− Adjunk Kádár elvtársnak egy tankot!
− Nem lehet! Ez kevés!
− Jó, akkor adjuk neki mind a kettőt!/
@én már a fény gyermeke vagyok: Ez így van, de tudod, a kis bűnt nem menti a még nagyobb bűn. Nem a kampánnyal van a probléma egyébként, az viszonylag tisztességes volt 2006-ban Gyurcsány részéről. De egyébként kampány se menti a hazudozást.
Bazzz... :))

Orbanisztán dicsőségtáblájára. Na ki???

"A szart is lopják Felcsúton"

"Ismeretlen tettes ellen tett lopás miatt feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon az Alcsútdoboz Göböl pusztai juhász. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott, kezelt. Váradi félmillió forintra becsüli keletkezett kárát.

A kárvallott amint értesült arról, hogy markológépek teszik 30 tonnás kocsira birkatrágyáját, a munkásokat kérte, ne tegyék ezt, ám ők azt közölték vele: elfogyott a cég marhatrágyája. Majd ötször fordultak a kocsival. A Bicskei Rendőrkapitányság többszöri hívásra jött ki és a járőrként érkező főtörzsőrmester a helyszínről Mészáros Lőrincet fölhívta telefonon. A helyszínen a feljelentését nem vették fel, a hét végére hivatkozva a kapitányságon sem.

A kapitányságra nem engedték be Váradit, órákig várt társával az utcán. Hétfőn tudta csak feljelentését megtenni, amikorra már komposztja eredeti fizikai állapotában nem létezett."

atlatszo.blog.hu/2012/11/28/forro_nyomon_a_bicskei_rendorkapitanysag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_28&utm_campaign=index
Ez a barom valamit nagyon félreérthetett vagy átbaszta a tolmács:

www.figyelo.hu/cikkek/380708_matolcsy__nemet_beruhazasi_hullam_indulhat
@iii:

Hogyne mentené.

Orbán 22 év hazudozásra és kampányra kapott teljhatalmat.

És nézd meg.

Ott ugrál a kassza közepén és még békemenetelnek neki.

Hazudozásért még szentté is fogják avatni.
Ja, itt már a "megvalósult kommunizmus" van.
A narancsbolsevik párt és annak tagjai pedig törvényen felül állnak, még a szart is elvehetik tőlünk, tőletek.
Holnap majd a lakások, bankszámlák, autók, cégek következnek - bár azt már játsszák egy ideje...
Éljen a Párt!

Szarrágók az elvtársak...
Na, megvan már ez is.

Kettős állampolgárok a kormányban és a magyar politikában,

mint nemzetbiztonsági kockázat.

Szőröstalpúak, szevasztok.

index.hu/kultur/2012/11/28/szocs_geza_apja_a_securitate_besugoja_volt/
@én már a fény gyermeke vagyok:

Na, mostmár tudjuk, honnan ásta elő Orbán ezt a Szőcs Gézát.

A szolgálat aktáiból.
@Ergosum: Az is lehet, hogy birkatrágyát exportál Mészáros Lőrinc Buzakalász KFT-jébe, ahogy olvasom elfogyott a szarjuk, már lopják.
Albánia. Elkeserítő. Észak-Korea megvolt már?
@én már a fény gyermeke vagyok:

Aki nem szavaz a veresjankókra az Orbánra szavaz.

Micsoda brilliáns gondolatmenet.

Egyszer kérdezd majd meg hogy hívja pl Verest a Puch tengely mögött háttérben morgó tagság. Azok se hisznek ezekben az arcokban akiknek aktivistáskodni kéne nekik.

Nem még azok akiknek szavazni.
@iii:

Köszi :-) Kíváncsi leszek a tudatukig eljut-e.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Holnap majd a lakások, bankszámlák, autók, cégek következnek - bár azt már játsszák egy ideje..."

Államosítási szándék

"A kormány 1481/2012. számú, november 6-án kelt határozata az Idomsoft államosításáról szól. A kormányhatározat szerint a kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy vizsgálja meg az IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság 100 százalékos részvénycsomagjának közvetett állami tulajdonba vételének lehetőségét oly módon, hogy a tranzakció megvalósulása esetén a vállalat a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NISZ Zrt.) tulajdonosi joggyakorlása alá kerüljön és a nemzeti fejlesztési miniszter szakmapolitikai felügyelete mellett működjön.

A kormány arra is felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a vállalat tényleges piaci közreműködésével az MNV és a NISZ útján végezze el az IdomSoft teljes körű (pénzügyi és jogi) átvilágítását 2012. november 30.-i határidőre. A kormány továbbá felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az így megállapított, de legfeljebb – a tranzakció előkészítésével, valamint lebonyolításával összefüggő költségekre is fedezetet nyújtó – 1,51 milliárd forint összegkereten belül hozza meg a szükséges döntéseket, és amennyiben ez megalapozza, úgy intézkedjen annak végrehajtásáról 2012. december 10-ig."

atlatszo.hu/2012/11/23/kerdojelek-az-idomsoft-allamositasa-korul/
@Fabius:

Szavaz, vagy nem szavaz, az mindegy.

Ha nem lesz erős ellenjelölt, akkor marad az orbángután és alkot.

És ki lenne erős ezekkel szemben ?

Egy kicsike pártocska ?
Egy civil egyesületecske ?

Esztergom szisztem ?

Ugyanmár.
Ha a szocikat kiutálják, marad az Orbán és az albán kecskevadászat.
@Ergosum:

Az IdomSoftról:

"A cég nevéhez fűződik a személyiadat- és lakcímnyilvántartás, a választójoggal nem rendelkezők nyilvántartása, az Integrált Gépjármű Felelősségbiztosítási Nyilvántartási rendszer, az Ügyfélkapu rendszer, az okmányirodai rendszer, a közös határellenőrzést szolgáló schengeni információs rendszer, a szabálysértési, az idegenrendészeti, a bűnügyi és az egyéni vállalkozói nyilvántartás, továbbá az összes eddigi (szabad) parlamenti, önkormányzati és EP-választás, valamint a népszavazások lebonyolítása."
@Ergosum: Nahát, mostmár ezt is tudjuk.

Hogy honnan tud mindent rólunk a KUbatov.

Ez valami fidesz közeli még az Orbán 1.0-ból.

Vagy nem azt mondták ?
@rodeo36: Azt a k... nem merem tovább írni,mert ilyet nem szoktam.Ilyet el sem tudtam volna képzelni. Figyelted a cikk második részét biztosan, nincs jogorvoslat, mindenki alárendelt a hatalomnak, az állampolgár megalázottan áll nincstelenül, kiszolgáltatva.
"Most megvagyok Őrülve." Dettó!
@Fabius:

nézd az általam is meg mások által is belinkelt trágyalopás és a parasztok kiutálása a saját házaikból annyira kiborított, hogy engem a továbbiakban nem tud lekötni ilyen demokráciásdi

sajnálom

ezért a magyar paraszt Dózsa Györgyöt fabrikált és legalább egy pár rohadtnak befellegzett utána hátha tudnak győzni ez így nem mehet

ki ez a darab szar, hogy mindenki ugrál neki? senki sincs Toldi Miklós vagy bárki

szétcsapni -demokratikusan- a fejét amúgy röviden

brühühühühü
@Mariann19:
fizikailag kiborúltam nem kapok levegőt, ölni tudnék (én mikor elveszítem az egyensúlyt nem látok csak mint a bika és szarvára kapja...) Óh borzalom

az emberek léte, napi kajája családok megélhetése és közben megy az ájtatos duma

megérdemlik

brühühühühü
Ennyire fosnak a Bajnaitól????

hvg.hu/itthon/20121128_jobbik_partok

Szánalmas egy csürhe ez a jobbik- fityisz koalíció.
@Fabius: Lackónk még funkcionál?? Hát van még mit nekik ellopni? Vagy most csak egymástól:)
@a szív fészkei: Egy buszjegy ára ?

Egy buszjegy oda-vissza, az 700 forint a fővárosban.

Kevesled egy jókis regisztrációért ?

300 forintért már népszavaztunk is !
@Fabius: "a demokratikus úton megválasztott parlament által elfogadott törvény lehet öncélú, hányingerkeltő, számító populista állatság, a demokrácia és választójog szűkítésére alkalmas eszköz, egyedül "illegitim" nem lehet. "

Na pont, hogy lehet, erről értekezett a Vasárnapi Újságban Vörös ex-alkotmánybíró.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
@rodeo36: Magam is azon gondolkoztam, hogy mit érezhet ez az ember tehetetlen dühében. Oda a földjének termőképessége, aminek érdekében évekig dolgozott, ez a hátrány a jövő munkájának eredményét O körülire korlátozza. Tudod mi lehet lelkileg ebben a drámai, a magány érzete, melyet nehezen old fel még néhány együttérző ember jelenléte is.
Az egész ügy egy társadalmi korkép, amikor minden szereplő - a kárvallotton kívül - lapít meghunyászkodva, akikben semmi szolidaritás sincs, nem beszélve arról, hogy a feladatukat nem teljesítik, amiért a fizetésüket kapják, tőlünk, a rend és a jog védői.
Nem találok most megfelelő szavakat arra, hogy mit érzek, valami mérhetetlen dühöt, mint Te.
idióták sokadszorra:

Milliárdokból erősíti a magyar kormány a nemzeti összetartozást Amerikában
Tizenöt millió dolláros alapító vagyonnal indít útjára a magyar kormány egy amerikai alapítványt. A Friends of Hungary célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése.

hvg.hu/itthon/20121128_friends_of_hungary
@Fabius: Az LMP nem akar tárgyalni ezekkel sem. Ők lesznek majd a megváltok! Schiffer egyedül (nem) akarja megdönteni a NER-t. Orbán seggében van még egy nyalintásnyi hely?
Ha lehet, valamelyest sziv melle allnek, bar nem teljes mellszelesseggel.

Ugyanis nekem sincs fogalmam se, miert is volt ez a forum egy vilagszam?

Ha a Terezvarosrol van, mint helyszinrol, ahova a 60 erdeklodobol 1 maris a szomszedos Zuglobol erkezett, akkor a dolog felvet nehany kerdest. Plane ha iii informacioja alapjan Erzsebetvaros kovetkezik, es esetlegesen egy vaamilyen turne a temaval.

Ha a 42000-es Terezvaros 60 erdeklodott csalt el a keruletbol, ami nem igaz, hiszen Fabius a XIV, es iii sajat kozlese szerint a XVI-bol valo, akkor ez orszagos szinten 3600 rendezvennyel es hasonlo reszveteli arannyal szamolva ugy cirka 15000 embert mozgatna meg. Akik javaresze, mint sziv is irja, valoszinuleg alapbol (negativan) viszonyul a regisztraciohoz, es a valasztasi kombinalashoz. Vagyis egy ilyen akcio, ami nyilvan nem zajlik majd le, nagyon kis "haszonnal" jarna, ha nem volna egyenesen lehetetlen/kivitelezhetetlen.

Bennem nincs irigyseg a posztolo fele, hiszen megerdemli, hogy elmondhassa velemenyet face-to-face politikusoknak. Akciozik, civilkedik, igy hat a minimum, hogy elve a lehetoseggel ezt megteszi.

Ugyanakkor van nemi hianyerzetem. Lattam mar ezt a Furcsa part Az Esteben, es az Egyenes beszedben is ha nem is egyutt, de egyenkent tarsalogni Olgaval.
Mert ugye ha azon turnek alkalmaval nem jutott el a HIR a lakossaghoz, akkor aligha ilyen rendezvenyektol fog valami is valtozni.

"A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt. "

Es ez min valtoztat? Ha elmagyarazzak a reszletszabalyokat akkor mar ehetobb a Fidesz kotyvasztotta szarpure?
Hadd hivatkozzak csak az 1.-es pontra a kovetkezo felsorolasbol:

"Mi a garancia, hogy a regisztrálás után a választót nem éri meglepetés a választás napján, hogy uppsz, hiányzik a szavazásra jelentkezettek jegyzékéből?"

Most oszinten. Kit erdekel!? Nyilvan hoznak ra valami szabalyozast, mert nyilvan meg ugy is jobban jonnek ki, hogy ha esetlegesen elofordulo 10-20 ilyen esetbol nem lesz botrany. Ellenben, mint mar te is tobb poosztban emlitetted, hogy meresek alapjan a REGISZTRACIO MAGA kb. a valasztok 1/4-et tantoritana el a szavazastol.

2. es 3. pont viszonylag erdektelen, az uj torveny szempontjabol.

A kovetkezo a kedvencem:

"4: Hogy tilthatja az választópolgár, hogy a Kubatov listások non stop kampányszpemmel zaklassák?
- A regisztrációs íven be kell majd ikszelni a tiltás rubrikát. "

Ertitek! Kubatov embereinek mar hazhoz sem kell jonnie, Lajoseknak meg penzt sem kell koltenie az aktivistak folosleges utjait fizetni, hiszen maris kapnak egy egeszen pontos listat arrol, hogy hova NEM ERDMES menniuk. Hova NE PAZAROLJAK a szorolapokat. Hat ez HATALMAS! Es ez a csodas vivmanya ennek a szembesitesnek?

Az esemeny hasznossagi fokan lendithet, ha esetleg netre kerul a felvetel, bar az LMP oldala nyilvan behatarolja, hogy hanyan nezik azt meg kesobb.

Es vegul csak ugy mellesleg:

"mert Karácsony régen várt formát hozott a vitában. Gulyás Gergely igyekezett állni a sarat, ennek ellenére ő sem tudott a közönség számára meggyőző érdemi magyarázattal szolgálni a regisztráció szükségességéről, a körzetek gondos gerrymanderingeléséről, és nem oszlottak a kételyek a győztes túlkompenzálásával kapcsolatban sem. "

Ezt kicsit tulzasnak erzem. Ugyanis az elmult hetek honapok tv-s turneja soran Karacsony szamara nyilvanvalonak kell lennie, mik azok a vedhetetlen pontok, amire korabban sem tudott erdemben valaszolni a kormanyzat (embere). Igy aztan most csillogni egy jutalomjatek kereteben, amikor az ellenfel egy lekotozott kezo bokszzsak - merthogy ebben a helyzetben Gulyas az volt - es brillirozni ellene nem tunik nagy dobasnak.

Osszessegeben tehat az uj valasztojogi torveny es a regisztracio elleni fellepesnek az ilyen modjat nem latom tul hatekonynak.

Vegezetul pedig errol a bator, tokos Gulyas gyerekrol. Azert nem volt am ez olyan nagy riziko, elvallalni egy ilyen beszelgetest. Ugyanezt tv-studioban letudtak mar parszor, es ha akarta, hozzagondolta, hogy a tv-k elott ulok eppen melyik felmenojet emlegetik. Egy ilyen esemenyen is sejtheto volt, hogy atrocitastol nem kell tartani, bar szerintem ez igaz volna egy MSZP, vagy DK szervezte esemenyre is.

Am nemregiben volt am itt egy olyan rendezveny, amire vagy nem hivtak (ketlem, mert ott is orultek volna az o foldbedongolesenek), vagy nem mert elmenni:

www.youtube.com/watch?v=qhMw7JzZtTY&feature=relmfu

Ott volt Szigetvari is (ha ugy tetszik Bajnai embere), es azert Toth vagy Wiener sem kutyautok a temaban. A dolog szepseghibaja persze, hogy a DK szervezte.
@épészmérnök: Nahát hogyne lehetne illegitim.

Négy évre kaptak fölhatalmazást és 9 évre neveznek ki egypárti államgépezetet.

50 évre osztanak maguknak földet...
...

Ez erősssen illegitim.

Még a hülye is látja.
@Mariann19: értettem, oszt te is? ;)

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hűűűbazzze, micsoda fejlesztés ennyi píízbőőő...

Készül a kormányzati informatikai rendszer
Kétmilliárd forintból 2391 számítógépet, 400 monitort és 300 notebookot üzemelnek be.

index.hu/tech/2012/11/28/keszul_a_kormanyzati_informatikai_rendszer/
@Fabius: "Gulyás témafelelős, amit mondott számonkérhető. Igen, nyugodtan számon lehet kérni ha előfordul."

Fabius... nem találok szavakat...
@rodeo36:

Én ezt éreztem amikor és ahogy a manyupot lenyúlták cinikusan, hazudva, gátlástalanul.

3 millió embertől!

És nem történt semmi.

Akkor volt az a pont, hogy azt mondtam, ennek az országnak reszeltek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A szart is lopják Felcsúton."
A többi szarnak tudod hol a helye? Az Örök Vadászmezőkön!
@rodeo36:
A ló nem Pósalaky bár vak:
Honnan tunná mikor köll urogyanija?
Azé szennyezi még a kárpháttija medencét, mer nem érti a zidők szavát...
@Ergosum: stimm

duma az van:

Megöli az OTP-t a gazdaságpolitika

Megütötték délután az OTP-t; elemzők szerint a befektetőknek egyre világosabb, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikája súlyos és tartós kockázatot fog jelenteni a hazai bankszektor számára. Ezt a jelzést kapták vissza tegnap az S&P leminősítéstől.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megoli_az_otp-t_a_gazdasagpolitika.538278.html

--------------
elkezdődött:

Több mint 170 millió forintos alaptőke-emelést hajtottak végre a Takarékbanknál - közölte a hitelintézet.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/tokeemeles_a_takarekbanknal.538319.html

www.napi.hu/magyar_vallalatok/tokeemeles_a_takarekbanknal.538319.html
@Mariann19: "Váradi Andrásnak négy éve még kétszáznegyven birkájuk volt, ma már csak nyolcvan, a többit el kellet adniuk.
-Nincs kijárásunk, saját utunk. Nincs olyan földünk, ahol legeltethetnénk - mondja az ifjabbik juhász. Még ez a focipálya, itt a házunk mellett is Mészáros Lőrincé.
Váradi Andrásnak az etyeki tó mellett van másfél hektár földje, apja kéthektáros szántóföld tulajdonosa, de a szabályok szerint nem húzhatnak ki villanypásztort, így a sajátjukon nem tudnak legeltetni.
Váradi András is pályázott, de a kiírást a földalap visszavonta. Hogy miért? Erre nem adtak magyarázatot."
@iii: "Választást egyébként úgy lehet nyerni, ha a még mindig Fideszben hívőket meggyőzzük arról, hogy tévednek."

Voltak fideszesek a közönségben?
@Crip Lee: Azért kiváncsi lennék, hogy az Irán által pénzelt náci párt miképp számol el a támogatásaikkal.
@a szív fészkei:

Egy tegnapira:

Szerencsere meg nem hallottam, a vizirogbirol, es most teged KARHOZTATLAK erte, hogy megis! (morcos)

Rakerestem a neten es ezt talaltam:
tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/62012_vizirogbi.html

Az egesz komolysagat jol mutatja, hogy az egyik erintett rogbirol hadoval, mikozben 0:53-nal amerikai foci van a kezeben. ;DDD.

Ha a fiad netalan erintett, akkor elnezest kerek tole, mert akar meg komoly is lehet a dolog, de igy a felvetelek alapjan ketelyeim vannak.
@Mariann19:
Nem jól látod.
Emlékezz csak Kusza Szem víziójára, amiben azt volt szíves kifejteni nekünk, hogy 47 ezerből… (ha szerényen is), pláne kecskével az erkélyen. Arrafelé sok van ilyenekből, most épp az első példányért ment ki a Cáratyuska (ajcsiba kapja a leendő hatalmas volumenű gazdasági együttműködés reményében), akit aztán hazatérvén a XVIII. kerületi Havanna utca 54. IX. 49-ben saját maga fogja fel… avatni, mint a Molnár család házi tejüzemét. Esetleg lehet egy másik sikere is a látogatásnak Szkipetáriaban, aláírják a testvérvárosi együttműködési nyilatkozatot a Fejér megyei Alcsút és az albániai Elbaszán között.
Te semminek se tucc örülni?
@Ergosum: Na voltunk vagy 1500-2000-en, azrt lazán betöltöttük a teret. Szép telihold volt Stefi napján, persze a RAtkó-banda volt túlsúlyban, de láttam fiatalokat is. Gyurcsány beszélt - hogy kéri szépen Áder elnök urat, lépjen túl pártpolitikusságán és legyen az ország képviselje és ne írja alá , mert itt szövetségre kéne lépnie a másik Magyarországgal is, nem csak a pártja által figyelembevettekkel. Szépen, szokásához híven, néha túlspilázva és pátoszosan, de követhetően, jól artikulálva beszélt, csak ő.

Kitért a jobbikos tegnapi intermezzora is. Hogy ennyi és elég!

Szóval, hogy bízik Áder elnöki tartásában és abban, hogy ezt nem hitelesíti. Az összefogásról annyit, hogy itt nem a sorrend, meg ki kinek rendeli alá magát, hanem az Orvbűnék eltakarítása a lényeg.

Na, akkor az e heti szellőzködésemet is letudtam a hazáért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mi lett a meglévő gépparkkal?

Ja és sztem az sem mellékes, hogy ebben a beruházásban mindössze a Miniszterelnökség és hat minisztérium érintett. Érdekelne, hogy a csúcs pedagógiai központ informatikai rendszerével hogyan is állnak. Kb. 120 000 ember bérszámfejtését kell január 1-el megoldani.

Idézet az általad linkelt cikkből.
Kink mi ugrik be erről? Nekem a troll hadsereg, de én a meghasonlásom óta különösen rosszindulatú lettem.

"A rendszer távolról is elérhető lesz, azaz meghatározott dolgozók céges mobil eszközökről is hozzáférhetnek például a levelezéshez. A rendszerben ötszáz felhasználó végezhet távmunkát."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már írtam régebben, hogy szerintem arra kellenek a takszövök, hogy amikor jön a földek után az EU-s pénz, ne lehessen nagyon bambulni az adatokon. Maradjon az csak állami felügyelet alatt.
@iii: " Van rá esély, hogy elküldi AB kontrollra vagy akár vissza a parlamentnek. Volt már rá példa."

EZ a köztársasági elnök még semmit nem küldött vissza.
@Ergosum: jó kérdések, jó vélekedés, a többit meg megoldják okosba, vagy majd kapnak fizetést egyszer, személyesen vezénylótól...Persze semmit nem fognak kérni érte:

Nem sikerült még megállapodni a pedagógusokkal
Tovább tárgyal a bérkérdésekről és az életpályához kapcsolódó munkaidőrendszerről a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága - derült ki a felek szerdai egyeztetése után.

hvg.hu/karrier/20121128_Nem_sikerult_meg_megallapodni_a_pedagogus
@ariel12:

Ezzel a felállással szerintem Jávorék se nagyon akarnak tárgyalgatni, akik amúgy Bajnaival igen.

Ezt megértem. Én se tenném.

A Szanyi féle koncepció ismert régen, kenje a hajára az emeszpé Atika minielnök jelölti álmaival együtt.
@épészmérnök:de volt, igaz utána alig változtatva el is fogadták, legutoljára a szeméttörvényt /ami erősen osztrák és egyéb befektető ellenes volt, és maradt is/
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Ja, így már értem.
Sokaknak mindenről az jut eszébe.:D
@iii: Nem keversz, én írtam, nem szokásom hamukálni, mint Kövéréknek Nyírővel. Elegem lett mindenből akkor, mint annyi libsinek, elárvultnak éreztem magam,szadeszből pláne - az szét is esett addigra - és hogy mégis megakadályozzak legalább ennyit, elmentem és a nyeretlen kétévesekre szavaztam, de csak ezért.
nem vonzott Schiffer semmilyen vonatkozásban (és ebben sem csalódtam), se az a vidéki Magyarország-kép meg az a multiellenes izé, amitől is Róna is habzott, mielőtt hazament Oxfordba - de valakire kellett.

Engem soha nem zavart az őszödi, ui. engem nem vert át GYurcsány egy percig sem, mert én nem hiszek a mézesmáznak kampányban. Nem is hugyoztam napi 3000-ért jogos felháborodásomban ott előtte a Kossuth téren fél évig.

De akkor kicsit sok lett az egészből, így legszívesebben a Kétfarkúakra szavaztam volna, nekik is akartuk adni a kopogtatónkat. Tudni lehetett, hogy a FideSS tarolni fog, azért mentünk el mégis x-elni, hogy ne 100%-uk legyen.

Abban Gyurcsányék hibásak voltak, hogy alájuk játszottak romakérdésben, így hagyták eszkalálódni a Jobbikot, aztán korrupcióban sajna, nem lépve meg csomó mindent, de azt tudtam, - Rodeo a tanú, mert ketten azért ezt képviseltük Tótánál -, hogy a FideSS győzelme csakis a totális pestis eljövetele lesz. Na, nem tévedtem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hányok. Komolyan.
A kormány a pedagógusok "arcába szarik" (itt tanultam a kifejezést).
A pedagógusok tiltakoznak, adnak egy határidőt, hogy aszondja, utána irgum-burgum lesz.
Lejár a határidő.
A pedagógusok bejelentik, hogy adnak még pár napot, biztos a lassú volt a posta, szakadozott a net.
Lejár az újabb határidő.
A pedagógusok már majdnem összevonják a szemöldöküket.
A kormány megígéri, hogy majd valamikor leülnek tárgyalni.
Várnak, Tárgyalnak. Nyilatkoznak. Tárgyalnak. Fenyegetőznek. Várnak. Balog lehülyézi őket. Tárgyalnak. A kormány megszavazza eredeti formájában a vitatott törvényt. Tárgyalnak. Várnak.

De mi a büdös majd' mit mondtam mire várnak?

Már írtam délelőtt is. A sültgalamb is csak annak a szájába repül be, aki kinyitja.

Félnek. Most még tehetnek a félelmük ellen.
Ha így haladunk, a félelem állandósulni fog, és már nem lesz mit tenni ellene.
@simple observer 1.0: Ez mit szed, helyesebben mivel tömik, hogy ennyire??? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/matolcsy-berlinben-tundermesebe-illo-diplomaciai-siker-392492

Ez max Grimm-mesébe illik. Az meg rendőrségen, bűnügyi tárgyaláson fogant mindegyik.

[..]"A német pénzügyminisztérium sajtóosztályán az MTI-vel közölték: a tárcavezető és a magyar nemzetgazdasági miniszter tárgyalása munkamegbeszélés volt, amelynek tartalmáról nem adnak tájékoztatást." Magyarul Mattolcsy azt hazudik erről, amit akar????
@én már a fény gyermeke vagyok: Ugyan, ugyan! Hiszen mi, magyarok, még királynét is adtunk annak a dicsőséges országnak!
@Fabius:
Atika... nemá.
Az elébb hallottam Sebaj Tóbiást a Klubrádióban.
Azt mondta, hogy 14-ben a coccialisták le tudnák váltani a fideszt (nem röhög!), nem ezért ajánlkoznak be ribancnak Bajnainál, pusztán csak azért, mert a haza érdeke kívánja, azé… ja.
Meg azért ( ezt már én gondolom), mert később a kupleráj bevételéből szeretnének részesülni, ha már.
Az nagyon örvendetes lenne, ha valóban miattunk jutottak erre az álláspontra, de ennyire naív nem volnék. Én hajlandó vagyok elhinni sok mindent, bár az LMP kapcsán beleszaladtam pár pofonba ez irányban. Amúgy meg azt gondolom kezdő politikai érdeklődőként, hogy nem sok példa lesz a posztban kivesézett fórumokra az elkövetkezendő időkben. Gulyásnak komoly beszélnivalója lesz a (sajnos) hazatérő Kedves Beteggel, és azt a találkozót nem Gergő fogja erőltetni.
Kálmán Olgánál most élőben lehet nézni Gulyás Gergely magyarázkodását.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Értettem, oszt Te is?"
Tökéletes a harmónia!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:Azt mondta Gyurcsány, hogy szólt nekik Mesterházi is a csatlakozásról. Ennyi. Hogy ő akarna lenni a hajjakend ebben, arról nem volt most este szó.
@Fabius: Te is tudod, hogy az MSZP nélkül, akármennyire is nem szeretjük a dolgaikat, nem lehet választást nyerni orvbün ellen. Nem kell őket szeretni (én sem teszem azt) de a mostani szituban sajnos megkerülhetetlenek.
@épészmérnök:

Definiálja már nekem Vörös alkotmánybíró, micsoda a magyar jogrend szerint az "államcsíny".

Nincs ilyen jogi tényállás. Csak mondom.

Ellenben megszavazott parlament meg van, ami sajnos legitim törvényeket hoz akkor is, ha azok szarok.

Ne fárasszatok ilyen hülyeséggel.
@Ergosum: már most sem tudnak, ki vannak nyírva, szavuk semmi, aki meg ellent mer mondani, már ellehetetlenítve, vagy elüldözve

nol.hu/archivum/20121030-az_eu_kifogasolhatja_az_iskolafenntarto_valtozasat
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A mi tranzakciós adónkból, ja.

káromkodik
@ariel12:

Az MSZP alkalmazkodjon a társadalom elvárásaihoz. Éppen ideje lesz.

Senki nem mondta, hogy szűnjenek meg. De az elegen, hogy változzanak, mert veresjánosokra szavazzon akinek két anyja van. Ha nem sikerül megérteni Orbán itt marad.
@Bakter: Igazad van, kár mentegetni ezeket a piszkokat. Aki jogász szaktekintély itthon, már mikor megmondta, hogy a jogállam halott. Államcsínykísérlet zajlik. Még mi kéne???

De most tényleg lafokon reszelgetjük Justícia megerőszakolt vagináját, mert az abúzusban rojtos lett kicsit. Na jó.........
@a szív fészkei: "Engem soha nem zavart az őszödi, ui. engem nem vert át GYurcsány egy percig sem"

Ebben az a röhej, hogy akik hugyoztak a téren, azokat sem verte át, hiszen azok alapból nem hittek neki, sőt utálták. Maximum bevallotta amit addig is tudott mindenki. Akik meg akkor szembesültek, hogy hülyeségeket beszélt azoknak meg innen gratulálok.

Na de azóta van egy olyan szuper ME aki sose hazudik.
@én már a fény gyermeke vagyok: "...Az, hogy az érdekeik mentén cselekednek, persze hogy evidens. ...

Szóval mi volt a gond a Gyurcsánnyal ? "

Tegyem mindjárt hozzá: lehet más a politika?
@a szív fészkei:

"Szóval, hogy bízik Áder elnöki tartásában és abban, hogy ezt nem hitelesíti. "

Szepen hangzik, de akkor is mi valtozik?

Ader neve melle beteszunk egy nagy pirospontot, hogy AB normakontrolra kuldi a torvenyt?

Azok majd ulnek rajta 2-3 honapot, felevet, majd a mar tobbsegeben Fidesz-kompatibilis gremium meghozza a dontest, hogy valamely oknal fogva erdemben nem targyalhatjak a kerdest...

Vagy valami ilyesmi...
@Fabius: ez az asztal arra is jó lehet /persze, ha van eszük hozzá/, hogy eme vélekedést is a zemeszpé orcájába lehessen tolni, kell ez nagyon, kell hogy beszéljenek egymással, és nem úgy nyitni, hogy fújcsúnya, mennyé anyádba, nem beszélek veled
@Spániel: Az általad adott további információkkal rátettél még egy lapáttal, hogy lássuk, hogy mi folyik itt. Nem hiszem, hogy van még egy olyan európai ország, ahol egy ország vezetője megengedné magának, hogy a látszatra se ügyeljen. A hatalomnak ez már olyan dölyfös megnyilvánulása, amely rémisztőleg hat, és félelmet kelt. Ezt az érzetet az indukálja, hogy már semmilyen védelmet nem lehet remélni semmilyen szinten.
Nehezen találok szavakat, gondolom, így vagy ezzel Te is, és ez nemcsak szónoki nyomaték.
@ariel12: Voltál? Jó kis vox populival utaztam a tömött 16-oson: egy kurvanagyhangú asszonyság tartott fórumot - az tényleg lakossági volt - a buszon. Hogy ő elmegy mindenhová az országáért, mert ez fontos, még ide is, pedig a Kossuthra könynebben jut el 2-sel. Ezután eljutottak a génmódosított kajákig, az ír kurmplivészig, majd a vitaparntere bevallotta, hogy békementelt is a hazáért, mint magyar. Na erre a nő üvöltve közölte, hogy le akar szállni, ilyen egy hülyével nem ül egy buszon; már röhögött mindenki.
@Fabius: "a lépéskényszer előidézésére is kurvajó lett volna, ha az LMP csatlakozik az E14-hez. "

Hát mégiscsak megvan, kinek az érdeke, hogy az LMP ne csatlakozzék. Schiffer néni sms-ei a pártkongresszusnak ezek szerint nem kamu.
@Ergosum: Most ez komoly? Senki ott volt, függöny se rezdült, látvűnyosan szartak az egészre bentről... Molnár átadott valakinek ott valamit, ennyit tudtunk meg.

Gyurcsány azzal nyitott, hogy az éhségsztrájkja alatt sokan jöttek oda hozzájuk megköszönni, hogy tesznek valamit ez ellen legalább.
@épészmérnök: Ja, és olyan pletykák is voltak, hogy Schiffer valami nagy dobásra készült, azért ragaszkodott a különálláshoz.

A nagy dobás eszerint nem tőle érkezett, hanem Házmesterházytól.
@Fabius:

Biztos, hogy ez ennyire egyszerű kérdés?

A szociknak jelenleg van kb. 1 millió szavazója. Azzal a felállással együtt elfogadva őket, amiket te kifogásolsz.

Bajnaiéknak a kétharmadhoz kell kb. 2,5-3 millió szavazat.

Ha jól számolom, az összefogás minimum egyharmadát a szocik adnák. Tehát ha pusztán a matematikát nézzük, nélkülük nem valósulhat meg az összefogás, jelenleg nekik van a legnagyobb támogatottságuk. Mégis "mindenki" tőlük vár visszalépést/önmérsékletet/alkalmazkodást, nekik akarnak diktálni, őket akarják a parkolópályára küldeni, háttérbe szorítani. Nem fog menni, és matematikailag azt mondom, hogy a szocik részéről jogosan.

És még egy dolog, amiről szerintem nem szabad elfeledkezni. Azok közül, akik tényleg nagyon-nagyon le akarják váltani a szektásokat, rengetegen arra fognak szavazni (amennyiben nem egy jelölt lesz a fidesz ellen) akit esélyesebbnek gondolnak. Ha kell, akkor akár az önálló szoci jelöltre is.

Szóval azt gondolom, hogy a szocikon kívüli ellenzéknek kicsit több szerénységgel kellene a témához állnia.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"megtiport nemzettudat, porig alázott nemzeti közösség, morális züllés, a deviancia tobzódása, kezelhetetlen, 40%-os munkanélküliség, visszafizethetetlen államadósság, banki uzsorástőke, kamatrabszolgaság, kulturális csődtömeg és még sorolhatnánk tovább."
Jelenleg Orbán tevékenysége a hazaárulással határos, drága refinanszírozási államkötvények eladásával alsó hangon tíz évre taszította recesszióközeli állapotba az országot, a bankok lerablása a KKV szektort károsítja leginkább, közrabszolgaság, szétvert kultura és oktatás, stb. Orbán kormánya tehát rohan a weimarizmus felé. Pont ezt mondtam.

@AKIsTUDATLAN: A kormány permanens szaadságharcban áll a helyén.
@Knósszosz:

Atika elméri magukat most is, ahogy rendesen.

Egy választási szövetség kölcsönös kompromisszumokon alapul. Ez pl részemről a gyakorlatban annyit tesz, Bajnait elfogadom közös nevezőnek, a HH programját és törekvéseit elérendő céloknak. Erre és a feltételrendszerükkel kidolgozott csatlakozókkal felálló választási szövetségre hajlandó vagyok szavazni is, ha az eddig kedvelt ördögbotosok kimaradnak a szövetségből, és a támogatásomat ilyen formán elbukják.

De nekem Meseházi meg a Szanyi szövetség nem tárgyalási alap.
Fáradnak a fiúk, már egy gyurcsányozásra vagy elmúltnyolcévezésre sem futja. Meg sem próbálnak hazudni valamit a nekik szegezett kérdésekre. Egyre nagyobbak a kommunikációs lyukak, nincsenek előre gyártott válaszok. Ha így folytatják a kampány finisére kiégnek teljesen. Kifullad a hecckampány. Eljön egy pont, amikor már nem tudják átlépni a hisztérikusan magas ingerküszöböt. Meddig bírhatja vajon ezt egy társadalom? Régebben háború vezette le a felkorbácsolt indulatokat, most mi lesz?
@épészmérnök: Az LMP képviselőinek sem feltétlen érdeke a csatlakozás, illetve maga a kormányváltás sem.
@én már a fény gyermeke vagyok: "Atikának az ország minden választókerületében van szervezete és jelöltje."

Szigetvári Viktor nyilatkozta uszkve egy évvel ezelőtt, hogy a H und H esze, meg a szocik infrastruktúrája és aktivista hálózata lesz a kormányváltás alapja.

Szigetvári Viktor maszop-tag, és ő volt a 2006-os kampányfőnök a maszopban. Jelenleg a H und H egyik kurátora.
@Fabius:

...szavazni AKKOR is....

így akartam mondani.
@a szív fészkei:
Igen, csak én autóval voltam, mert egy picit messzebb lakom Bpesttől. :-)
Hárman összedobtuk a benzinpénzt.
@simple observer 1.0: Férjem vízihokizott évekig, ő mesélte, hogy van ennél lejjebb is. ;-DDD Most lesz Egerben vízihoki VB vagy EB nyáron, Kéne szponzor, mert kurvára nincs a szövetségnek pénze. Csajok is csinálják. Sőt egyidőben vegyes csapatok voltak. ;-DD Na akkor szeretett is járni.
@a szív fészkei:

Nem gondoltam komolyan a kérdésem.

Csak valahogyan olyan európai lett volna, ha kijön és átveszi.
- Jó reggelt felség!
- Kávém?
- Magyar, cikória, nem külföldi szemét.
- Mi a helyzet?
- Rongálj és családja köszöni az Abu-dzabui kirándulást, a többiek voltak már Kínában, Azerbajdzsánban, Indiában, de pénzt még nem kaptak. Legalább Vietnámban építünk egy kórházat, mert tetszik nekik a nyilvántartási rendszerünk.
- A nyilvántartási rendszert megszüntetjük. Japánban volt már Matolszki?
- Még dolgoznak a sejhaj plasztikán a pöttyök miatt.
- Hogy áll a stadionom?
- A tervek készülnek, és ahogy kérte a házáig fog tartani a futó folyosó.
- Kiderült már, hogy a fél Aranycsapat Felcsúton született?
- Még dolgoznak rajta. Viszont zúgolódnak az egyetemek, hogy csak a katolikusok kaptak jogászképzést.
- Majd ha a többi is imádkozik értem, akkor kapnak kvótát.
- Csatlakozni készülnek a komcsik az E14-hez.
- A Komcsik mi vagyunk, szólj a Lézernek, hogy írja a módosítást.
- Megint zúgolódik a média a palizálás miatt.
- Sem én, Semjén nem másol, csak felsőbb sugallatra írunk, de nem sms-t. Küldj egy köszönő levelet a Vonó Gabiéknak, pont ahogy megbeszéltük, a regisztrációs szavazás napján zsidóztak egy nagyot, így mindenki róluk beszél.
- Mi a helyzet a műholdunkkal?
- Még mindig működik.
- Következőleg mehet Sell Geci Gabika, majd a kozmoszból sugározza az értelmet.
@Ergosum:

Szerintem meg nem kell.

Most van az, mikor a nem a szocikat kell elutasítani, hanem változásra kell bírni őket. Ne tegyünk úgy, hogy oppardon, semmi sem történt, és az "ők nem akarták legalább lebontani a szabadságszobrot" minden alól felmentést ad.

Mert nem ad.
@iii: nem, bevallom nem ugrik be. Biztos kirobbanó siker volt.
Objektív vagyok. A mai poszt arról szólt, hogy egy társadalmi vackon felhasználói oktatáshoz aszisztáltak, és segítettek elmagyarázni az összegyűlteknek, hogyant, és elfelejtették a miértet. Vagy ha már megszavazták a törvényt, akkor már pucsitunk?
@Knósszosz: Jó, hogy jöttél felvidítani az aranyos Hal nénit, mert most fel vagyok fúvódva, gömbhal formációba mentem át ma, térfogatom a háromszorosa lett két dologtól.
Egyrészt ettől az albán leértékelődéstől félek, mert az is lehet, hogy ez a balkáni összeborulás rossz jövőt sejtet.Attól félek, hogy a nyugat kizáródik az életünkből, és már nyaralni is csak odamehetünk, mégpedig beutalóval, mint egykor. Félő, hogy a tűsarkaim nem bírják már a kiképzést ott, ahol járda sincs.
A kecske ügy nem olyan idegen nekem, mert mikor szamárköhögést kaptam, faluról hozták anyukámék taxival Micit, a kecskét, mert a teje volt a megfelelő medicina. Úgyhogy ez a terület nekem nem ismeretlen.
A másik csapás a felcsúti ügy. Komolyan mondom, ennek rohadtul nem tudok örülni, hiába akarod ezt jó érzést kiprovokálni.
Ma este még igyekezzél ezügyben.
@Mariann19: Nekem is ökölbe van szorulva a gyomrom a tehetetlenségtől. Ezeknek az embereknek ki segít, mert arról még nem hallottam, hogy egy érdekvédő arra járt volna a cikkírón kívül. Gyalázat.

@a szív fészkei: isteni az élménybeszámoló, a buszos. Azért két ilyen évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a harcias tyúk bátran kinyithassa a száját és nem nyomja rögtön gyomorszájon huszonöt fidesznyik utas azonnal.
@épészmérnök:

Schiffer "nagy dobásra" készül mióta politizál. Hagyjuk az ő hagymázas álmait. Nem vevő arra senki.

Mindene kimerül a "rendszerszintű átalakítás kell" hajtogatásában. De kiüresedett mára ez is, mert a valóság erősen felülírta a képzeletet.
@Ergosum:

"Várnak, Tárgyalnak. Nyilatkoznak. Tárgyalnak. Fenyegetőznek. Várnak. Balog lehülyézi őket. Tárgyalnak. A kormány megszavazza eredeti formájában a vitatott törvényt. Tárgyalnak. Várnak."

Nem a Nagy-Bando csaladbol vagy? Netalan maga a Bandi? ;)

www.youtube.com/watch?v=HI_GaITyJtw
@Spániel: Tudod mit szeretnék? Ha Váradi Úr olvasna bennünket, és látná, hogy mennyi együttérzés van jelen, és a közvéleményt képviselve mellette állunk sokan.
@Mariann19: CSodálkoztok? De miért? Azt hozzák, mi lényegük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A beszéd meg a tárgyalás alap, de nem mindegy ki a közös nevező. Szerintem simán elérhető a dolog, főleg, hogy a szociknál a Botka vonal meg is csinálná a takarítást.
@Fabius:

De erre te nem fogod tudni rákényszeríteni őket.
Erre max. akkor lesznek "rákényszerítve", ha a szavazóbázisuk jelentős része hirtelen átmegy az E14-hez.
@Ergosum: "a szocikon kívüli ellenzéknek kicsit több szerénységgel kellene a témához állnia. "

Nem értek egyet.

A szocik 1989-ben, amikor az MSZMP átalakult MSZP-vé, vállalták a jogfolytonosságot az állampárttal, a pártvagyon megtartása érdekében.

Innen származik a nagy mellényük. A pártállami örökségből tartott ki az ezüst eszcájg.
@a szív fészkei: "Csodálkoztok?" Még nem választottam ketté a dühömet és az elámulást. Valld be, a Te lelkivilágod is átmenetileg romos lett.
@simple observer 1.0: Pedig az én mellszélességem mellett ki lehetne állni... ;-DDDD
@Crip Lee:

Puccslackónak van mostan új álarca, úgy híjják Velezárpi. A módszer ugyanaz, a Simicskával közös cég is megvan, hogy kicsi della megteremjen.
@épészmérnök:

Aki jelenleg is az MSZP-re azavaz, az pontosan tudja, hogy honnan indultak, mit tettek, kit akarnak minelnöknek, nem zavarja őket Szanyi, stb. Vagy nem érdekli őket. De a szocik mögött állnak és szavaznak is rájuk.

-----------

Atya világ!
Ma már védtem az LMP-t.
Ma már védtem a szocikat.
És hol van még a nap vége?!
@Ergosum:

Nem is nekem kell erre kényszeríteni őket. Az E14 képes lesz rá ha kitart, és már folyamatban lenne, ha az LMP csatlakozik hozzájuk egy hete. Elsősorban ezért vagyok pipa rájuk.
@Spániel: Ás, oda a kis picsányi 16-ba alig bírtunk beszuszakoldódni, mind a tüntire mentünk, tudható volt, hogy nyugodtan üvölthet. Ja nem, egy öregúr leszállt a lakásánál két megállóval előbb.

Szóval hangosasszonyanyánk semmi rizikót nem vállalt.
@Spániel: Én rávinném a bürgéket a focipályára, és ha erőszak lenne, akkor világbalhé, minden nagy média sajtósa ott lenne, hogy verik a magyar parasztot a saját földjén!! Hol van ilyenkor Ángyán????
@Fabius: Botka sötét ló. Eddig vagy ügyesen lapított, mint nyuszi a fűben, vagy alkalmatlan Szegednél nagyobb feladat vezetésére. Senki, ő maga sem tolta magát soha az előtérbe, nem lehet tudni vannak-e takarítási céljai és mire megy vele, ha igen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kistafirozzák 3,2 milliárddal, miközben az egyetemek nem tudnak fűteni és világítani...
Fasza.
@Spániel: Ez mutatja, hogy okos. Távol marad a mocskos résztől.:)
@épészmérnök: Apponyi Geraldine-nak nem hiszem örömére szolgálna honfitársaként ez a brúgó tahó..
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: rég írtam már ide, csak olvastam az utóbbi időben
@Fabius: Nagyon sok mindenben egyet értek veled, de az E14-es véleményeddel nem. Megint egy levitézlett embertől várják a megoldást. Persze jó kisdobos, szép úttörő, személy szerint én is szeretem. DE igaza van az LMP-nek abban, hogy a múlt kiszolgálója, alakítója és lazán rá lehet húzni, hogy az emútnyócév. A mindenképp szavazó fideszhívők a mindenképp szavazó ősmagyar majdnem nácik ellen, az új szabályokkal pont olyan ember állt az élre, aki simán támadható, és ami fontosabb hihetően az előbb említett egyszerűek számára. Az új rendszerrel sajnos nem látom az esélyt a 2/3-ra, mert a sima győzelem egyenlő vereség.
@a szív fészkei: vizihokihoz felajánlok két vödör vizet :D
@ariel12: Na mi hátrébb voltunk a fény fiaitól...
Az új összefogás kampány videója volt már?? :)

youtu.be/xHX-wNBERjM
@lafatyolokft: Nem tudod te , mi az. Kell hozzá jó tüdő, mert a medence alján kergetik a korongot békatalppal, maszkban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kurvannyukat azoknak hülye nagymogyoróknak kint. Onnan verik a FideSSnyált ide.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Okos, elismerem, de ez elég lesz, ha majd kirántja a kardot és szétcsap? Mert szerintem valaki ott is rendet fog vágni.
Hogy vagy?
@a szív fészkei: sőt már tévében is láttam, sőt a magyarok világverők, legutóbb Kecskeméten? maszkom van, de csak hótalppal :d
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na pont erről írtam Fabiusnak, 28 másodperc és szépen agyonverték őket.
köszi a feltöltést. Hogy-hogy csak ennyien látták? holnaputánra már több tízezer lesz.
@lafatyolokft:
Mit is jelent, hogy a múlt kiszolgálója? A 44 éves Bajnai?

Nekem pl. egy csomó minden tetszett az e8-ban.
Melyik majom mondta, hogy nincs pénzünk?

Ki meri azt mondani, hogy itt válság van?

Ki meri tagadni a NER érdemeit és erényit?

Forradalmunk tisztaság megengedi ezt is!!!

A gazdaságunk eredményei pláne!

Épülnek a focipályák (54 db!)
+
"Döntött Orbán: milliárdos alapítványt gründolnak az USA-ban"
"A magyar kormány 15 millió dollárral azaz közel 3,3 milliárd forinttal hozná létre az USA-ban a „Friends of Hungary alapítványt. Jövőre újabb adományok mennének a "barátoknak"."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/dontott_orban_milliardos_alapitvanyt_grundolnak_az_usa-ban.538295.html

Na, TI NER ellenségek, ezt hogyan látjátok??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csak nem bevettek a CÖF-be? Legközelebb birkamentre is mész?
@Fabius:

Most volt Olgánál Juhász.

Már nem volt érezhető a szocik elleni arrogancia, sokkal visszafogottabban és együttműködőbben, elfogadóbban nyilatkozott.
Jelezte, hogy szükséges az önreflexió, de ez megnyilvánulhat a leendő programban is. Na nekem ez az út tűnik járhatónak.
@Fabius: íme:

Schiffer az MSZP-ről: Kóka-epigonokkal nem tárgyalunk

Már a tárgyalódelegációk összeállításával elvágta magát az LMP-nél a tárgyalásokat kezdeményező MSZP, hiszen több volt szocialista és egy volt SZDSZ-es minisztert is beválogattak a csapatba.

hvg.hu/itthon/20121128_Schiffer_MSZP_targyals_Koka_epigon
@lafatyolokft: "Megint egy levitézlett embertől várják a megoldást"

Lényegre tapintó megjegyzés.
Talán lényegre kellene tapintani Bajnainál is: adja-e az eszét, a HH-t, a mindenét abban az esetben, ha nem ő a vezérürü, az arc? Én bizony megkérdezném tőle. Van az deklarálva valahol, hogy neki kell az élen állni?
@a szív fészkei: Szivem!Annyira belenyugvó vagy ma. A felcsuti ügy engem megrázott emberileg és állampolgári jogérzetemben is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mert te olyan kis genya, linkelgetős csávó vagy! :))
Jóóóvanna!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ugyan ki lakhat az USA-ban, akit ennyire ki kell tömni lóvéval... Csak nem egy ártatlan önkéntes társaság, az itthoni választások idején való agitálásra?
@lafatyolokft:

Szerintem ez úgy hülyeség ahogy van. Ha Bajnai elmúttnyóc, akkor Mile Lajos elmútt privatizáció és kárpótlás.

Arról nem beszélve, hogy arcot nem állítanak a helyére. Mármint olyat nem, aki valamit felfelé és nem lefelé lökne rajtuk, mint most.

Amúgy meg a fideszes és jobbikos véleményeket baloldali összefogásról ki nem szarja le? Nem ők fognak szavazni rá, hanem mi. Nekünk kell olyat összehozni amire hányás nélkül menni fog, és képes lesz kormányt váltani.
@Ergosum:

Lehet olyat írni, hogy Schiffer egy fasz?

És folyamatosan bizonyítja, hogy nem lehet más a politika. Már nem először látom, hogy Olga hiába tesz fel egy eldöntendő kérdést, kikerüli a választ, mellébeszél. Ez nem más politikát jelent, hanem sunyit. Az én szememben.
@Fabius:
Atika az „ész” arrafelé, de ezt Tóbiás mondta bele az arcomba Drágabolgárúr műsorában.
Persze a fejétől Björn Borg dezodor a hal, szóval igazad van.
A lentebb említett Botka, szerintem felülemelkedik az egyébként a magyar politikát megtestesítő szar alakokon. Vannak szegedi ismerőseim, állítják.
Új villamos pályák épültek, új szerelvények érkeznek, új trolikat állítanak forgalomba, ilyen baromságokat csinálnak arrafelé. A marhák...
Debrecenben meg megy a répázás két éve, oszt semmi sem történik. Csak a húsz százalék visszaosztása, vellanyos meg a holdba. Sztadhión viszont lesz, mert égető nagy szükség van rá. Megmondta a kormányzati illetékes, hogy megfelelő infrastruktúra hiányában, nem lesz minőségi foci. Az a barom valamit elfelejtett elolvasni. Például azt, hogy a bádogházak közötti zsebkendőnyi területeken labdát kergető srácok közül kerülnek ki a Ronaldók. Ja, Braziliában, bocs. Megépítheti ez a fasz Alcsúton az Estadio Nou Camp mását, akkor se lesz más a vége, csak brühühühü.
A Botka-Kósa izét lezárandó, Debrecenben egy valami tuti ami konstans minőség, a Tankcsapda.
Oszt jónapot.
@Légifarkas:

Mielőtt kérdezősködsz: alkalmasabb jelölt?

Nem számodra alkalmasabb, összefogás arcának alkalmasabb. Szóval alternatíva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem csipázom a szocikat, de annyira röhejes, amikor a bolha köhög. A csupasz seggükön meg a néhány képviselőjükön kívül mit tudnak felmutatni, amivel ennyire döngetnek?
Okosabb, diplomatikusabb lenne, ha annyit mondanának, jó, minden javaslatot megfontolunk, azután bedobnák a szemétkosárba.
@Spániel:

Botka ügyes. Mesterházi alelnöknek "szerette" volna az utolsó kongresszuson,de nagyon taktikusan utasította vissza, "megelégedve" a választmány elnöki posztjával. Ami egyébként két kong. között a döntéshozó fórum. Kvázi kötelező döntést hozhat MA-ra is:))
Elmondhatja magáról - amit kevesen az elitből - kemény és sikeres múlt van mögötte.
Hidd el, könnyű ujjgyakorlat a párt vezetése, Szegedhez képest.
Botka azt is tudja - saját bőrén megtapasztalva - amit MA nem, a szavazó érdemi munkát díjaz.
A szoci szavazók seperc alatt állva hagyják MA-t, és nem fogja érteni miért.
Pedig Szigetvári elég egyértelműen megírta év elején a népszabiban.
@Légifarkas: "Van az deklarálva valahol, hogy neki kell az élen állni?"

Szerintem ez nem elvi kérdés, hanem elsősorban gyakorlati.

Kit fogad el a közönség mint politikai vezetőt?
@Légifarkas:
Nem, dehogy, alig kell megfizetni valakit, valakiket ott.
Majd kiderül, ha látjuk az alapítvány névsorát.
Gondolom valamelyik Orbán gyerek készül Amerikába tanulni még.
@Knósszosz:

Atika mint ész. Tejóisten, mekkora bajban vannak :-D

Atika Puccs Laci embere, szája, keze. Botka meg nem az. Ez speciel meg is látszik. Ha eszük lenne arra fele inkább támogatnák őt. De még mindig túl sok a túl éhes száj arrafelé az öregek közül.
@Mariann19:
Bocsi, elba....
58 már megépült, 14 épül még...

"Rémálommá válhat Orbán fociálma"

"Már 58 műfüves pálya elkészült, további 14 pedig kivitelezés alatt van a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) országos pályaépítési program keretében. Azon kívül, hogy már a harminc százalékos önrész is gondot jelent az önkormányzatok számára, a településeknek komoly megterhelést jelenthet az új pálya fenntartása. Főleg, ha beigazolódnak azok a kockázatok, melyekre egyes pályák rossz minőségével kapcsolatban felfigyeltünk."
hvg.hu/gazdasag/20121127_Remalomma_valhat_orban_focialma
@Fabius: konstruktív kérdés, szeretem :-)
Őszinte válasz: én egy tudatlan, diplomásan is munkásruhás, agyonhajtott tróger vagyok, tele hülye ötletekkel, kérdésekkel. Nektek, aktív és odafigyelő, közéletet naponta rágcsáló emberkéknek kellene egy ilyen listát összerittyenteni, és mivel más nem fogja, tulajdonképpen nektek kellene rákérdezni is, teszem azt, személyesen. Ha véletlenül nem értené, miért, akkor megvilágítani neki, estébé.
Ha jól belegondolsz, nagyon sok múlhat ezen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Veres Jánossal gazadsági ügyekről tárgyalni magában hordozza a Nem Mindennapi Bullshit Faktort :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kekeccsávó!
Ez is volt?

"Ilyen lesz a jegybanki unortodoxia? Meghökkentő ötletek keringenek

A kereskedelmi bankok kötelező tartaléka után nem fizetne kamatot a jegybank, sőt a kéthetes kötvénybe való elhelyezés korlátozásának lehetőségét is fontolgatja a kormány - értesült a hvg.hu. Előbbivel a bankadó negyedének megfelelő teher érkezhet a bankszektorra, utóbbival akár ennél is jóval több. További elképzelés, hogy a devizatartalékból törlesztené a kormány az IMF-hitelt."

"Egyrészt félreértés, hogy egy ilyen lépés a hitelezést élénkítené. Valójában a hitelezés élénkülésével sem csökkenne ez az állomány, hiszen az új hitel a bankszektorban valahol ismét forrásként jelentkezne, és eszközoldali likviditásként ugyanúgy kicsapódna kéthetes kötvényben. A legegyszerűbb úgy elképzelni, hogy a felesleges likviditás egy forró krumpli, amit egymás között dobálnak a bankrendszer szereplői - a hitelezési aktivitástól függetlenül. (Erről részletesebben írtunk az alábbi cikkünkben.)

A korlátozó lépés viszont torzulást okozhatna a jegybanki transzmisszióban, hiszen az MNB a kéthetes kötvény kamatán keresztül befolyásolja az eszközárakat a gazdaságban. Hasonló esetre egyébként volt már példa: 2003 januárjában a sáveltörlési spekuláció olyan hatalmas forró pénz beáramlást okozott, hogy már a jegybank is "elugrott" előle. Azzal, hogy megszüntette a kéthetes betétben való korlátlan rendelkezésre állást, de facto kamatcsökkentést hajtott végre a jegybank (a jóval alacsonyabb kamatú overnight bankközi betétállományba szorult be a forró tőke jó része, és lassan hagyta el az országot), nem is folytatta sokáig ezt a gyakorlatot a jegybank, mert hosszabb távon káros hatásai világosak voltak.

A pénzintézetek számára egy ilyen lépés szintén tőkevesztést, hitelezésikapacitás-szűkülést okozna, amennyiben nem találna hasonló kamatozású rövid lejáratú eszközt. Mivel a teljes kéthetes állomány majdnem 4000 milliárd forint, a korlátozás mértékétől függően ez a teher akár sokszorosa is lehet a tartalékon elszenvedett veszteségeknek, egy második bankadóként funkcionálhat."

www.portfolio.hu/gazdasag/ilyen_lesz_a_jegybanki_unortodoxia_meghokkento_otletek_keringenek.176342.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@orica: Tudom, hogy ügyes, eredményes Szegeden több választás óta. De éppen azért, mert nem vesz részt a bölények ökölharcában, lesz-e tapasztalata és elég csatlósa, ha belevágná a követ a pocsolyába?
@Fabius: megint vitába kell szállnom Veled. Ki a f.szom az a Mile Lajos... Arról volt szó, hogy a kiábrándult fidesz szavazókat és a közepet is meg akarják szólítani. Valahogy el kellene juttatni az agyukba, hogy a legtöbb szavazó nem olvas újságot, bizony a neten nem olvassa a varanus.blogot, az indexet, legtöbbször a face-n csücsül, már ha van net otthon.
FONTOS: a kormányváltás nem elég, az 51% nem elég. A legtöbb "okos" törvény sarkalatos. Ha nem 2/3-os a győzelem, akkor másfél év múlva a fidesz megerősödve újra az élre áll. Ami nem olyan jó az országnak. Remélem nem lesz egy nagy koppanás ebből az E14-ből.
más. Úgy tudtam matolszki is könyékig benne volt a privatizációban...látod ennyire érdekli az embereket. :D
@Légifarkas:

Szerintem Bajnai arcnak megfelelő jelölt. A baloldali tábornak vállalható, gazdasági eredményeit a jobberek sem vitatják. Összefogáshoz kellenének arcok Juhászon és Kónyán kívül.

Én a szociktól Botkát, LMP-től Jávort simán vállalhatónak tartom. A DK-ra nincs ötletem, mert Gyurcsány ugye nem, Molnár Csaba megint nem, talán Vadai Ágnes lehetne megfelelő.
@Légifarkas:

:))

A kémikus, a biológus és a villamosmérnök vár a kivégzésre. Szólítják a kémikust:
- Akar valamit mondani előtte?
- Nem.
Beültetik a villamosszékbe, bekapcsolják, nem történik semmi.
- Az érvényben lévő törvények szerint a kivégzést nem lehet megismételni.
Elmehet.

- Akar valamit mondani előtte? - kérdezik a biológust.
- Nem.
Beültetik a villamosszékbe, bekapcsolják, ismét nem történik semmi.
Őt is elengedik.

Kérdezik a villamosmérnököt:
- Akar valamit mondani előtte?
- Igen. Ha felcserélik a piros és kék vezetéket, működni fog.
@Légifarkas: mint földhöz ragadt kisvárosi parasztkölök, úgy látom Te vagy a légitámogatásom.
@GeoCracker:
ti még mindíg dedósok vagytok?

pénzmosás és offshore

hülyék vagytok és lesz még sok ilyen Albánia, Szlovénia vagy a Déli sark de a zsét meg kell menteni méghozzá gyorsan nincs idő

brühühühühü
Kit zavar a regisztráció amikor még ezen az elmebeteg,tébolyult, libsibérenc, okádék lapon
is kell.
Varánusz az agyatlan hüllő.............
@Fabius:
Stimm, nekem Vadai belefér.
Hallottam vele egy beszélgetést ma.
Nem piszkállak ma má'...
@Fabius:
Vadai?
Egy időben Egér pajti is csócsálta a csajt... :)
Tudom, kicsit, illetve nem is kicsit perverz a csávó!
Én max. a Gurmai Zita névjegykártyájával tudok segíteni... :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hogy én hogy úúúúúúú..t...ra kívánlak téged! :))
@lafatyolokft:

"Ki a f.szom az a Mile Lajos"

Hát ez az. Bajnaira emlékszel te is, is az alátámasztható eredményeivel szemben ősbűnnek méred, hogy tagja volt a Gyurcsány kormánynak is.

Pedig a fő függetlenség és szembenézéspárti LMP is tart olyan tagot, aki meg a privatizációt és elkúrt kárpótlást kidolgozó MDF frakciónak volt tagja. Anyagilag pedig Gyurcsány és Orbán együtt nem ártott annyit az országnak, mint a privatizáció+kárpótlás csomag.

Osszuk ki mindenkinek ami jár. De álszentek ne legyünk.
@Spániel: a kérdés inkább az, van-e bátorsága másból megélni, politikán kívülre kerülni. Mert ha van, akkor csak egy alkalmas időpont kell, s egy tömeg, mondjuk pártkongresszus, egy bátor és határozott, nyílt, egyenes beszéd, majd az ott bámulóknak szegezett kérdés: akarjátok-e ti velem együtt azt, amit én?
És ha igen, a váltást egy pillanat alatt kikényszeríthetik.
Ha nem, élhet otthon békésen, kertjében saját táblát állítva: "ti akartátok".

Az az én bajom, tudom, hogy képtelen vagyok elképzelni, milyen lehet egy párton belül. Én csak azt tudom, hogy ha helyzet van, nincs az a dogma, amivel szembe ne mennék a megoldásért.
@centenárium:
Száz évesen ennyi szorult beléd?
Meg sem kellett volna születned, bucika.
@centenárium:
Neked, agyhalottnak?
Nem, sőt a mandinerre sem!
A kurucra meg aztán tök szabadon...
Ostoba paraszt!
@Knósszosz:

Csörög a telefon. A gázszerelőt kártyázni hívják a kollégái.
- Szívecském, muszáj sürgősen elmennem - fordul fiatal feleségéhez a férfi, miután leteszi a kagylót.
- Olyan komoly az eset? - kérdezi az asszonyka.
- Igen. Három szerelő már ott van.
@rodeo36:

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
De ha az Usába utalják a pénzt, akkor az ottani hatóság nem vizsgálódhat pénzmosás ügyben?
@centenárium: Úgy őszintén próbálj válaszolni:
1. Ismered-e a banánt?
2. A fehér, és a barnuló sárga részét megpróbáltad-e elválasztani egymástól?
3. Ha igen, melyiket fogyasztod?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Há'asztat meg ki mondta, hogy nem mi jelölünk? Ha nem fogadjuk el a szerintük alkalmasakat szó nélkül, és hangoskodással jelezzük a miújságot, akkor bizony mi jelölünk.

Ők ugyanis csak olyat jelölhetnek, akit mi, a szavazótábor is támogatunk. Vagy helló szavazat, helló álmok. Ezt tudatosítani kell bennük.
@Spániel:

Tapasztalata igen bőséges van, és ahogy elnézem a dolgokat nem egyedül kell a pocsolyát felkavarnia. Persze nem lesz könnyű meccs.
@a szív fészkei:

Kosz a linket, parades!

Hazudoznak ezek ezerrel amig az arcboruk elbirja:

"A német pénzügyminiszter "elismeréssel nyugtázta", hogy Magyarország a huszonhetek mezőnyében az utolsó helyek egyikéről feltört az első harmadba az államadósság, a deficit és a folyó fizetési mérleg alakulását tekintve - mondta Matolcsy György ."

A deficitben Gyurcsany sajat terminusa (szocikkal sulyosbitva) nem volt sokkal rosszabb, mint Viktor elso ciklusa.

Az allamadossagrol meg csak ennyit:

epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-23072012-AP/EN/2-23072012-AP-EN.PDF

Ezt meg Vincentek szerintem majd kiposztoljak:

"komoly emberek nem foglalkoznak komolytalan leminősítésekkel" :DDD
@Fabius: Nem mérem ősbűnnek, sőt írtam is, hogy személy szerint szeretem.
Elég megnézni a videót amit belinkelt Gábriel angyaluk, majd képzeld magad egy középszavazó, majdnem fideszeseknek, és gondold át, hogy szavaznál-e rá.
Se szent se álszent nem vagyok. A szavazók 85%-a (minimum) le se k.kálja a Mile Lajosokat, Viktorra szavazz, Fecóra szavazz, vagy éppen Torgyánra vagy Gyulára.
A privatizáció és kárpótlás pedig igen, többet ártott. Na ebben egyetértünk.
@rodeo36: Nem dedó, siralom.
@Ergosum: Lehet utalni alapítványhoz. Ha állam utalja, az alanyi jogon nem pénzmosás. Az alapítvány már rendelhet hazánkban szolgáltatást (pl. szegénysegély ürügyén). A szolgáltató haszonkulcsa tiszta nyereség. Ez már jogos haszna bárkinek.....
@Ergosum:
Majd egy kansas-i börtönben ülhetik le, 190-es néger fiúkkal buzizsúrozva!
Vihetnek fakanalat is!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Már a Qatar is berágott a kettőt fizet egyet se kap BUD akcióra?
Pedig ott aztán van zsé rendesen, 106 gépes flotta, 100 desztináció, 150000 alkalmazott, az év légitársasága 2011-2012-ben, etc…
Ryanair-nek is tele lett. Az előtéren sátrak az utasaiknak, mert Európa legdrágább repülőterén a kifizetett lóvé kevés ahhoz, hogy beengedjék őket a terminálra. Mínusz tíz járat…
Igazi hungarikum, feritél. (ez is)
@orica: Hát akkor nincs más hátra, mint előre: szurkoljunk neki ezerrel.
@a szív fészkei:
hát azok a nagy macskák amint dorombolnak csak tudni kell velük bánni

herce hurca

brühühühühü
@Fabius:
Perverz a csávó, mindig is mondtam! :))
Penike meg eltöri a derekát, ha megtudja...
@Fabius: Vadai: "a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka"
:))
Inkább ne!
@épészmérnök:

"Hát mégiscsak megvan, kinek az érdeke, hogy az LMP ne csatlakozzék. Schiffer néni sms-ei a pártkongresszusnak ezek szerint nem kamu."

Vagyis azt mondod, hogy a szocik azert kuldoztek SMS-eket, mert gondoltak, emiatt az LMP majd csakazertse targyal Bajnaival, es az majd milyen jo lesz a szociknak???

JOL erzekelem, hogy ez oktondisag?

Ha meg tenyleg ez tortent, akkor a szocik egyszeruen korbefociztak az LMP-t, amelyik veluk szemben akarna elerni koveteleseket...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Eztet az analógiát transzformálni a becsületes mosógépszerelőkre???
Elmész Te a...-:D
De a poszt nem rossz.
Lesz itt csalás rendesen.
Jön másfélmillió határontúli szavazat.
Meg lesz egy csomó valamiért érvénytelen szavazat.
Persze nem fideszre leadottak.
@Fabius: Te is tudod, hogy poénkodtam. Szerinted úgy nézek ki aki CÖF-ös békemenetre jár?? Meg ugye mint kiderült én is náci vagyok. :)

Jut eszembe ezt láttátok már?? :)

Amerikában listázzák a zsidó képviselőket!

barikad.hu/amerikaban_listazzak_a_zsido_kepviseloket-20121128
@Légifarkas: "egy bátor és határozott, nyílt, egyenes beszéd, majd az ott bámulóknak szegezett kérdés: akarjátok-e ti velem együtt azt, amit én?"

Szóról szóra. Mintha Gyurcsányt hallanám az öszödi beszéddel. Mire ment vele? Ugyanezek a hölgyek és urak jól hátba szúrták és kidobták az ablakon. Háááát
@Ergosum:
ne legyetek má' ennyire gyerekek

a pénz kimegy Levédiából az USÁ-ba ott hivatalosan beruházzák elkönyvelik és egy magyar igazgatótanács fogja irányítani némi amerikai besegítéssel

a többit rádbízom

ami a magyar határt egyszer átlépte annak lőttek a GDP tekintetében áés minden egyébben is

gondolkodj má'

brühühühühü
@Ergosum:

"A szociknak jelenleg van kb. 1 millió szavazója. Azzal a felállással együtt elfogadva őket, amiket te kifogásolsz."

A bizonyos meres alapjan 17%, ha nincs E14, es ha van is megtartananak 10%-ot. Ami ugy 800 ezer ember, es bizony az hianyozna Bajnainak.

De nyugi, nem fog...
Amikor hazaértem, ment a Híradó. Az, nem Amaz. Úgy fényezték benne Albániát, hogy a legjobb wallstreeti cipőpucoló is amatőr fakezű lenne hozzájuk képest. Gyerekek, tényleg ekkora a baj, hogy már az ő barátságukra és támogatásukra van szükségünk? Mert ha igen, akkor Unortodoxia diadalívéből hiányzik a zárókő, és menten a fejükre roggyan. Ezt szíjrágó sem tudja kimagyarázni 16 darabos szókincsével, és selcici is hiába dob playboy szaggató mosolyt. Girnyószász meg se próbálja, mert attól még matócsi is néz egy egyeneset.
@Fabius: "talán Vadai Ágnes lehetne megfelelő."

Most nagyon őszintén, mire??? :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Amerikában a zsidó képviselők listázzák a zsidó képviselőket, hogy tudják, ki van a brancsban. Még ezt sem tudtad?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt csak itt 3x elmagyaráztam, nem fogom neked külön negyedszer is. Reménytelen.
@Knósszosz:
Ferihegy szép nagy, lapos terület. Marhajó golfcentruma lesz ott valamelyik hevernak.
@Knósszosz:
...elmegyek a frigóig!

Amúgy ezt olvasd el, ha kapsz majd levegőt utána, konzultáljunk...

"Hiszek egy Viktorban...

2012.11.02. 08:45 Paul.White
Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy vallási köntösbe bújtatva az emberiség számos szörnyű rémtettet vitt véghez a múltban és visz véghez napjainkban is!

PUSZTÁBA KIÁLTOTT SZÓ?
A minap láttam a facebookon a hírt, miszerint már most eldöntött tény, hogy a 2014-es választások előtti este ismét békemenetre kerül sor. Semmi gond! Meneteljenek a fideszbarik (értsd: FIDESZ-barátok)! Ami igazán elgondolkodtató volt az egészben, az maga a közlemény, melyben ezt tudatták mindenkivel a fidesz.hu-n. Íme:

"Bencsik András: Ma még nem látható pontosan, mikor kerül sor az újabb békemenetre, illetve egynek az időpontja a körülmények ismeretében már sejthető: 2014 áprilisában egészen bizonyosan lesz békemenet; a sorsdöntő választások előestéjén, hiszen akkor ismét szükség lesz arra, hogy a magyarság legjava egy nagy közös zarándoklaton - egy nagy, közös, szakrális eseményen - kérje kimondva és kimondatlanul a Mindenhatót, hogy adjon erőt a folytatáshoz, a sikerhez. Több mint valószínű, hogy az lesz a legnagyobb zarándoklat a politikai cselekvések történetében. És egészen bizonyos, hogy mint már sokszor a történelemben, a magyarságnak ezt a különleges, szent megnyilvánulását is követni fogják majd más népek a keresztény világban, amint a korai középkorban a csíksomlyói zarándoklat is példát mutatott."

Közös zarándoklat, szakrális esemény, kérni a mindenhatót, hogy "mi folytathassuk"???

MAAAAAARGIT!!! HÁ' NOOOOORMÁÁLIS??? Egy pártról és egy politikusról beszélünk!

Történik mindez majd a négyévenként esedékes választás előestéjén. Hogy jön ide szent megnyilvánulás és zarándoklat? Szakrális esemény? Isteni jelenlét? Kiválasztottság? Prófétaság?"

azamerikaifiu.blog.hu/2012/11/02/vajon_hol_a_hatar
@Bakter:

Apránként a megcélzott életszínvonal az lesz... :(
@Bakter: Az még hagyján, de akkor nézd meg mik vannak a többi országban?? :)

Országok, amelyek a Jobbiknál is radikálisabbak

A sort folytassuk Franciaországgal, ahol törvény tiltja, hogy egy gall másik országban töltsön be kormányzati vagy katonai pozíciót. Ennek lett a foglya a haiti születésű Michaëlle Jean, aki egy Kanadában élő, francia állampolgárságú filmrendezőhöz ment feleségül, és ezáltal megkapta a francia állampolgárságot. Amikor 2005-ben Jeant a kanadai hadsereg főparancsnokának nevezték ki, le kellett mondania francia állampolgárságáról, hogy tisztségét betölthesse.

Hasonló a helyzet két balti államban, az észteknél és a litvánoknál is. Toomas Hendrik Ilves jelenlegi észt elnöknek 1993-ban, Valdas Adamkus volt litvániai elnöknek 1998-ban kellett lemondani amerikai állampolgárságáról, mert enélkül egyikük sem lehetett volna államfő.

Ausztrália alkotmánya kifejezetten megtiltja, hogy külföldi állampolgársággal rendelkezők beülhessenek a camberrai parlamentben, Új-Zélandon pedig akkor veszíti el valaki az állampolgárságát, ha hivatala elfoglalása után kérvényezi egy másik országét.

Izrael, a faji diszkrimináció iskolapéldája

A világon az egyik legkirekesztőbb állampolgársági törvénye minden kétséget kizáróan Izraelnek van. A zsidó állam 2003-ban olyan jogszabályt fogadott el, amely megtagadja a házasság útján szerzett állampolgárságot az iraki, iráni, szíriai, libanoni, líbiai, szudáni, jemeni, afganisztáni, pakisztáni és palesztin lakosoktól.

Az ENSZ és számos emberjogi szervezet tiltakozása ellenére az izraeli legfelsőbb bíróság 2006-ban, majd 2012 januárjában is megerősítette a diszkriminatív törvényt, a bírói indoklás szerint „az emberi jogok nem írják elő a nemzeti öngyilkosságot”.

Az izraeli nemzetbiztonsági törvény ezenkívül előírja, hogy ha egy izraeli állampolgárnak más állampolgársága is van, akkor őt külföldinek kell tekinteni, és kötelező katonai vizsgálatnak kell alávetni.

Ehhez képest a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn azt vetette fel a magyar Országgyűlésben, hogy érdemes lenne felmérni – nem kitiltani, lemondatni, megfosztani: felmérni – az országot vezető izraeli-magyar kettős állampolgárokat.
@Mariann19:
Kedves Hal Néni?
Micit ezúton is csókoltatom, de sajnos az az érzésem, hogy ma este nem tudok Neked olyat mondani, amitől mosolyra fakadsz.
A térfogatodat igyekezz, a lehető legrövidebb időn belül a normális értékre redukálni, bár nekem mindegy. Én kedvellek gömbhalként is!
Most jön majd az, hogy: nyaligátor…
Boli a világért sem hagyná ki, a mocsokja-:))
Pussz
@Knósszosz:
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!
Nyaligátor!!!

Én ilyent mondani?
Na jó, néha, de csak amikor amikor tényleg NYALIGÁTOR VAGYOL! :D
@Bakter:
Gondolod?
A Malévot 66 év után kukába dobták, most a többieken a sor?
Ferihegy golf club lesz?
Baszd meg, nem is Sztrugackij-féle vízió, amire utalsz.
Remélem hülyének aposztrofál majd az utókor, velem együtt.
Ezt én is el tudom képzelni, ezen a szeméttelepen már annyi mindent láttunk, amiről azt hittük délibáb, aztán mégse az vót.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudod, amikor vezető gépíró gennyládák szlovák bejegyzésű cégekkel és szlovák rendszámmal magyarkodnak, akkor ne listázzon itt senki senkit. Amúgy meg leszarom, ha ezek ott bent zárt ajtók mögött listázgatnak, akár farokméret szerint is. Nekem is van képzeletbeli listám róluk, mint sok más polgártársamnak manapság, de hogy mi célból, azt inkább ne firtassuk. Már csak azért is, mert a listázás céljaihoz is van egy lista.
Az Első Polgár meg azóta neurotikus, mióta megtudta, hogy nem lehet amerikai elnök, mert ahhoz a Grand Canyont övező államszövetségben kellett volna születnie.
@a szív fészkei: Dír Heart, Gyurcsány nem a kampányban vert át, hanem az előtte levő 2 évben, amikor miniszterelnök volt, tudod, "trükkök százai", "hazudtunk éjjel, nappal meg este" "úgy tettünk, mintha kormányoznánk". Ezt akkor én sem tudtam, akkoriban én is elfogadtam az érvelését, csak utólag áll össze a kép. 2006 őszén neki le kellett volna mondania, akkor kellett volna egy Bajnait vagy Surányit vagy hasonlót kinevezni, és akkor nem tartanánk itt.

2006 augusztusában (már Őszöd után, de még nem derült ki), mondott egy beszédet a tv-ben, amitől sokat vártunk. Akkor kellett volna elmondania az őszödi beszéd nyilvános változatát, de nem volt hozzá bátorsága, csak annyira tellett, hogy "nem fog fájni".

Erre még tetéződik a 2006 őszi események, aminek csak az egyik oldala a huligánok, a másik meg a rendőri atrocitások és arcpirító ügyetlenség, amit utólag sem tudunk eldönteni, szándékos volt vagy sem.

Kár. Gyurcsány kétségtelenül tehetséges politikus. Volt.
@Fabius: "Szerintem Bajnai arcnak megfelelő jelölt. A baloldali tábornak vállalható, gazdasági eredményeit a jobberek sem vitatják."

Megvilágítanám kissé, mire is gondoltam.
A baloldali elfogadás oké, még szép, mondhatnánk. Jobbról azonban zavart érzek az Erőben.
Ti a válságkezelős évvel szoktatok jönni, jobbosok az előtte lévő miniszterséggel; a két szitu teljesen eltérő volt, nem lehet összehasonlítani, nem is szalad neki senki úgy különösebben, mindenki a maga által vélt igazat, vagy fontosabbat szajkózza. Még soha nem győzött ebben senki, nem is fog; ehelyett, balról az "aki nem hülye, az felfogja Bajnai eredményeit" mondat szokott zárni, jobbról meg az "akkor szavazd vissza a szoci kort, mert én nem fogom" c. klasszikus.

Van, aki elhinné, amit mondotok, csak még nem tudja eldönteni magában, vállalható-e ez a vélemény.
Vannak, akik csendesen figyelnek, berzenkedve, de relatíve nyíltan olvasgatnak, ám véleményüket itt, blogokban, sosem hallatják.
Bajnai balra nagyjából oké, jobbra szinte folyamatos kampányt igényel, és ebben a kampányban nemritkán pont azok taszítanak el pár érdeklődőt, akik mellette (?) beszélnének (a kérdőjelet a balról is folyó mocskolódások indokolják).
Nincs, és nem lesz egyszerű dolga. Ő nem csak Bajnaiként lép föl valahol, hanem egy olyan emberként, akinek tucatnyi árnyéka van egy helyett. Ti ezt le tudjátok szarni, másokat pedig idegesít, vagy zavar. De talán (ez most jutott eszembe) két arc kéne, egy Janus, hogy mindkét oldal a sajátjaként nézhessen valamelyik felére.
Igen, azt hiszem, ha én lennék Bajnai, és valóban akarnám a jobbról leszakadókat is (akik a leszakadás ellenére sem lettek ám balosok), megkeresném azt a jobboldali arcot, amelyik kiegészíthetné az enyémet. Persze, akkor a vegytiszta baloldali program ki van zárva; de kell az, illetve az kell nekünk, biztosan?
@Knósszosz:
Albániában már berendelték a golfpályanyíró kecskenyájat. Fasznak ide repülők? Majd a gépköz jó megcsinálja a síneket, oszt az Első Polgár is vonaton fog járni, mint Jani bácsi. És jó úton halad afelé, hogy Brezsnyev szájoncsókolja.
@épészmérnök: De igen, nemrég tárgyalták újra a hulladéktörvényt, amit visszaküldött korábban. Korábban a médiatörvényt is visszaküldte, és még számos másikat is, pl. ez itt másik 2:

hvg.hu/itthon/20121008_Ader_visszakuldott_ket_torvenyt_a_parlame
Ha megnézitek a Határátkelő blogot ott is van,meg a vastagbőrön is szokott írni a Jani Haverja nevű kommentelő.
Ő Albániában él és igencsak dícséri.
@épészmérnök: Nem tudom, én nem voltam ott. De ez a cél.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Sőt, Dániában pár év vacillálás után a parlament ismét elutasította a kettős állampolgárság lehetőségét. Teljesen jogszerűen.

A magyar jog szerint kettős állampolgár lehet képviselő?
Akkor?

Gyöngyösi, ha nem a pontagyúaknak akart volna csak hízelegni, hanem a nemzetbiztonságot tartja szem előtt, akkor az egyik ilyen bizottságban, zárt körben felveti ezt, vagy más marhaságot. Esetleg időpontot kér a titokzatos szolgák valamelyik főnökétől.
@Spániel:
Wazze. Azért az miféle mentális zavar eredménye, hogy szerinte a kereszténységre épülő Európa egyik meglepetés gazdasága (a másik mi lennénk) egy muzulmán többségű országé lenne? Ezek tényleg képesek egy mondaton belül is picsánrúgni saját magukat.
@Spániel: igen, emlékszem. Na de: akarnék-e én egy ilyen társaságban dolgozni? Garantálom, hogy nem.
Otthagynám a picsába az egészet, Szeged oldja meg a saját baját, az MSZP meg megint a sajátját. Igaz, én le tudom szarni, ha nem ismerik a nevemet.
@Bakter: én meg egész nap azon töröm a fejem, hogy mit seftelhetett ez ott kint. Még nem jöttem rá.
@iii:

Engem az érdekelne, hogy Róna mér' rohant el ajtót csapkodva?
@saravad: "A magyar jog szerint kettős állampolgár lehet képviselő?
Akkor?"

Ha már a nemzetbiztonságnál tartunk, most derült ki Szőcs Géza apukájáról, hogy hosszú évekig jelentett a Securitate-nek.

Ha most Szőcs Géza egyszerre gerincet növesztene, akkor tudhatnánk, hogy evvel az információval csavargatta a tökét Orbán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gyöngyösi szimplán zsidózott, szögezzük le. Utólag próbálta a szart elkenni, kevés sikerrel. Magyarországra sokkal veszélyesebb egy román-magyar vagy egy szlovák-magyar kettős állampolgár, mint egy izraeli-magyar, kevéssé valószínű, hogy Mo-nak bármilyen biztonsági problémája lenne egy több ezer kilométerrel arrébb lévő országgal. Ha meg gazdasági dologra céloz, akkor meg számos ország szóba jön, akik nagyságrendekkel nagyobb gazdasági befolyással rendelkeznek nálunk, mint Izrael.

Amit Izraelről írsz, lehet hogy igaz, nekem ez újdonság, de hogy ennek a faji diszkriminációhoz az égvilágon semmi köze nincs, az még a te szövegedből is nyilvánvaló. Az állampolgárság ugyanis nem faj, még csak rassz sem. Ezeknek az arab országoknak a deklarált szándékuk Izrael eltörlése, mégis te mi mást várnál Izrael helyében?
@quendelapo: "Engem az érdekelne, hogy Róna mér' rohant el ajtót csapkodva?"

Engem meg az, hogy Ertsey Kati, aki mediátorkodott, miért hányta el magát?
@Spániel:
" Az albánok és a magyarok ugyanis hasonlítanak egymásra abban, hogy szabadságszerető népek"

ezt mindenhova bekopizza
@saravad: "Gyöngyösi, ha nem a pontagyúaknak akart volna csak hízelegni, hanem a nemzetbiztonságot tartja szem előtt"

..., akkor beterjeszt egy törvényjavaslatot, vagy mi a tökömet, miszerint ne lehessen semmiféle kettős állampolgár Magyarországon országgyűlési képviselő. Pont.
Szerintem.
@saravad: a múltkor albánok helyett nem az azeriek voltak a szabadságszerető népek?
@Husz_János_Puszita:

"Régebben háború vezette le a felkorbácsolt indulatokat, most mi lesz?"

Hát ború...

(Bocs...)
@Spániel:
Aszongya, szeretne tanulni abból, hogy Albánia hogyan vészelte át ilyen jól a gazdasági válságot. Az oktatás:
- Nálatok is van mucskusmulti különadó?
- Nincs.
- Nálatok is van tranzakciós adó?
- Nincs.
- Ti is elzavartátok a picsába az imf-t.
- Nem.
- De közműcsőadó azért csak van?
- Nincs.
- Bankszopatás az azért bejátszik, nem?
- Nem.
- De a játékgépeket csak betiltottátok, hogy becsődöljön sok kocsma?
- Lófaszt, abból jön be sok egyéb adó.
- És adtok ki állampapírokat világbajnok kamatra?
- Mi van?
- De ti sem az emberekkel fizettetitek meg, ugye?
- Hát kivel, a kecskékkel.
- Faszomat értetek ti gazdasághoz, majd kiküldöm a Matolcsyt, hogy ragadjon rátok valami közgazdasági rafinéria.
@Ergosum: Azért nem minden eldöntendő kérdésre lehet igennel vagy nemmel válaszolni. Például:

- Már megint loptál?
- ....
@Bakter: azért a betony azt nehéz felszántani és 500 éves pázsitot ráültetni

vagy majd az áldás segít meg a sámánok

brühühühü
@Fabius: Fabius, Mile Lajos nem volt senki sem az MDF-ben, Bajnai meg fejlesztési miniszter. Ez azért óriási különbség.

Az meg egy külön más lapra tartozik, hogy én sem a privatizációt és a kárpótlást nem tartom eleve rossznak, bűnnek meg egyáltalán nem. Konkrét privatizációs esetek lehetnek azok, azt aláírom.
@rodeo36:
Attis elintézi. Állítólag betört az 51-s körzetbe.
De betonon majd lesz sok kis minigolf műfűvel a csicskáknak.
@Légifarkas:
Mos'mé??? :|
Én csak a jobbító szándék, elismerés, meg hasonlók...
Olyan vagy!
Szinte... genyó!
@Bakter: köszi, ez jólesett a viharvert hangulatomnak.
@Spániel:
Kecskesajt! Ugye, ez eszedbe sem jutott! :)
@Fabius:

A legutobbi LMP-vel kapcsolatos, csalodasod generalta "kirohanasaid" is jol jelzik legnagyobb hibadat: erzelmi alapon politizalsz.

"Atika elméri magukat most is, ahogy rendesen. "

Nem, nem meri el magat. SOT. Tankonyvszeruen eppen azt teszi (valoszinuleg nem sajat kutfobol), amit neki most tennie kell.
Erot, es keszseget (vagyis, hogy keszen allnak Orban levaltasara, megha erre nyilvan egyedul eselyuk sem lenne, de a politikaban sokat szamitanak az ilyen kommunikacios fogasok) mutat, tovabba kesobbi targyalasok eseten is lesz mit "feladniuk". Magyaran egyes jeloltek lecsereleset adjak, egyeb mas ugyek erdekeben a targyalasok soran. Az LMP fel tud hasonlo, az alkudozasat elosegito dolgokat mutatni?
Meg azt sem tartom lehetetlennek, hogy nehany nevet, szandekosan tettek a listara, mondvan hogy oket a tobbiek ugysem fogadjak el, igy egy csomo vegyerteket lekotnek a targyalo felek oldalarol azzal, hogy "bealdozzak" ezeket, az egyebkent (remelhetoleg) nem komolyan gondolt arcokat.

"Egy választási szövetség kölcsönös kompromisszumokon alapul."

Ez igy igaz. Csak nem mindegy melyik felnek mennyit kell nyelnie. Vagyis nyilvan egy joval erosebb fel kevesebbet kell, hogy feladjon, mint egy kisebb. A szocik eppen ezt csinaljak.
Es azert ezen felhaborodni kisse komolytalan, amikor az LMP eppen ezt probalta, amikor tavasszal elutotte az osszefogas erdekeben fele nyujtott kezeket. Azt remelte/tervezte ugyanis, hogy a 3. polus felmutatasaval, kiepitesevel, szavazok gyujtesevel komolyabb alkupoziciot alakithatnak ki. Nos ez elmaradt, mint a borravalo, sot most eppen jokora belviszaly van.

Szerinted most melyik part all jobban a tavaszi viszonyokhoz kepest az MSZP, vagy az LMP?

Merthogy:

"Ez pl részemről a gyakorlatban annyit tesz, Bajnait elfogadom közös nevezőnek, a HH programját és törekvéseit elérendő céloknak."

Hidd el a szocik is el fogjak fogadni! Annal is inkabb, mert az a program, amit te kovetelsz, illetve amire hivatkozol az NINCS. A partok, es egyeb szervezetek nyar vegere fogjak kiizzadni magukbol a leendo targyalasok soran...
(Nem ohajtok utanna keresni, mert korabban szamtalanszor bemasoltam mar)

Es megelozve, a szokasos leszocizasomat:

Ha az lennek, akkor csak nyugisan hatradolnek, es csak kejesen figyelnem, ahogy pl. az LMP sajat dugajaba dol. Mig vegul Bajnai maga kerne a szocikat, hogy ugyan kezdenenek mar targyalasokat...
@iii:

szégyenteljesen a narancsbolsik segg szövegét nyomod...semmi köze a valósághoz

de nem magyarázok már megtettem fentebb, szégyelld magad

brühühühühü
@Légifarkas:

A helyzet az, hogy nincsenek jobboldali arcok, mint ahogy nincs magyar jobboldal sem. A fidesz egy vezérelvű populista párt és követői szerint, aki nem viktoriánus az kommunista vagy zsidó esetleg a kettő együtt. Ha valaki kiáll Bajnai mellett, onnantól a viktoriánusok számára ő már nem számít jobboldalinak, sőt magyarnak sem.
A török meccsen nem az volt az érdekes, hogy Bajnai és Orbán "nem vették észre egymást", hanem az, hogy Csányi sem üdvözölte Bajnait. Pedig a Wallis - akkor még Bajnai nélkül - egyszerűen Csányi strómanajaként szállt be a Hajdu-BÉT-be. A terv az volt, hogy az OTP által óriási hitelekkel kitömött agrárcéget majd szépen továbbadják a Csányi Birodalomnak, de közben beütött a krach.
Csányi pedig ott állt Orbán mellett, én nem láttam vagy olvastam, hogy köszönt volna Bajnainak.......
@rodeo36: majd odaprivatizájják mészároslőrincnek, az már ugyis tud szarból aranyat csinálni. Hogy megtollasodott pillanatok alatt, naugye?
@quendelapo: Én sem értem. Amit mond, az nem magyarázat, csak kifogás.
@rodeo36: Le vagyok sújtva. Ez nem a narancsbolsik szövege, ez a Milla, a 4K és az LMP szövege is. Nincs rá jó válaszod, akármit is írtál.
@Bakter:

nem akarlak piszkálni de te láttál már golfpályát? azt nem lehet síkterepen és főleg nem 1.5 méter vastag betonon a kacsaúsztatók hol lesznek?

görkörcsolya meg hintaló verseny az való ezeknek és azt lehet is ott

brühühühüh
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A magyarság legjava egy szarális eseményen…
Itt ragadta tökön Bencsik a lényeget.
Ki a magyarság legjava?
Azok a három hurkás tarkójú bizottsági őrök, akik egy 48 kilós csajnak szétrúgják a térdét a Kunigunda utcában? Persze biztosan nehéz gyermekkoruk volt, a jó édesszüléik mentálisan elnyomták a kibontakozni akaró szellemi tehetségüket, ezért lettek tetvek.
A Gyökér Security bejegyzett telephelyén jelentkeztek a paraziták, ahol az állásinterjú így zajlik:
-Végzettsége?
-Nyócátalányos
-Kora?
-Auchan
-Teszkóba akar?
-Anyádba, köcsög!
-Megfelelt, holnap kezdhet.

Aki semmire az ég-világon nem jó, az alkalmazható biztonsági őrnek (tisztelet a kivételnek), csak legyen megfelelő bunkó. Ők a magyarság legjava. Árpádsávos boxer alsó követelmény, meg egy igazolás a jegyzőtől, hogy soha nem vett a kezébe könyvet.
Nekem ez az ország nem szívügyem.
Ha tetszik, ha nem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ez tényleg nem, fentebb a birkaganéj, annak van most kereslettye
@simple observer 1.0: "amikor tavasszal elutotte az osszefogas erdekeben fele nyujtott kezeket"

Fenntartom, hogy tavasszal, meg tavaly is ésszerű volt, hogy nem ment bele a "felé nyújtott kezekbe".

A múlt héten, a választási törvény parlamenti megszavazásával alapvetően megváltozott a helyzet, én ezért tartom MOST hibásnak kitérni az összefogás elől.
@iii:

na most addig csillapoggy le amíg nem kezdek "érvelni" mindnek a kurva annyát hazudnak és ...te meg ismétled mint a süket papagáj igaz szívem szerint nem szabad Lori-t sértegetni

brühühühü

egy nagy szégyen vagy azokkal együtt akiket idézel, gyalázat
@GeoCracker:

"Az LMP képviselőinek sem feltétlen érdeke a csatlakozás, illetve maga a kormányváltás sem. "

Nem feltetlenul, de emlekezz az MDF-re, es a minapi kalamajkara, hogy mit kapna az LMP, ha eppen rajta menne el az Orbanvaltas. Es ez meg akkor is igaz, ha nem feltetlenul rajtuk mulna, mert konyen lehetne felepiteni egy ilyen media-, es suttogo propagandat ellenuk.

Jol mondta a minap az egyik LMP-s, hogy tul jo dontesuk nem volt, mert igy is - ugy is "a mi kurva anyankat". Beragadtak kispartnak, es ilyenkor altalaban nem ok alakitjak a politikat es a kozvelemenyt. Vagyis leginkabb akkor jarnak jol, ha tudnak lavirozni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha mán lazulás:

Melyik a világ leghosszabb alagútja?
A női nemi szerv.
Ki-be jár a gyors.
9 hónapig benn a teher.
Majd kijön a személy.
@iii:
Arra azért kiváncsi lennék, hogy pontosan milyen problémákat láttok Bajnai fejlesztési miniszteri működésével kapcsolatban?
(Én sem értek egyet azzal a fejlesztési stratégiával, de tényleg kiváncsi lennék err.) Az lmp mindig elmondja, hogy csúnya Bajnai az elmúlt 22 évben és még Gyurcsány miniszter is volt....
Néhány konkrétumot jó lenne hallani!
@Spániel:
még annyi isten háta megetti hely van...ahol még nem fertőzött...a zsíros srác majd csinál neki ütemtervet meg itineráriót brühühühüh

hátasztánia meg albánia és alsó csád a white house afrikai változata Mar okk Ó ban a nagy pocsoly innenső oldalán meg rwanda és burundi és el ne felejtsd libériát azoktól tanúlhat még csak hány zászlójuk is van? 217 vagy több és sámánok is hogy minél több hajó süllyedjen mert akkor fizet a Lloyds

brühühühü
@simple observer 1.0: Ezért emlegettem anno, hogy az LMP önként befeküdt a szalámizogépbe (Knoszosz megállapítása szerint mortadellagépbe :-) ) : endresy.blogspot.hu/2012/11/az-lmp-szalami.html

Amugy az MDF-re hiába emlékszem. A hasonlóság csak annyi, hogy ők is mentek a levesbe. Viszont őket az első majd 4. magyar miniszterelnök egyeült erővel fojtotta meg és aprózott el. Szó nem volt önkéntességről.
Az LMP egyébként már most bevállalta valóban az univerzális bűnbak szerepét. De ez nem volt (lett volna) kötelező. A demagóg hülyeség azpnban visszaüt. Például mert kalodába zárja az azt hangoztatót. Alkalmasint a Fidesz is ebben a cipőben jár.
Az LMP-nek ehhez egyszerűen sem személyi, sem morális tartaléka nincs. S lavírozási terük sem. Feltéve, ha a lavirozást nem a pinball-gombák közti taszigálódásnak érted.
@quendelapo: "Néhány konkrétumot jó lenne hallani!"

Na ez az! Én is, én is!
@a szív fészkei:

"Kéne szponzor, mert kurvára nincs a szövetségnek pénze. Csajok is csinálják. Sőt egyidőben vegyes csapatok voltak. ;-DD Na akkor szeretett is járni. "

Na errol mar hallottam.

A megoldas pofonegyszeru!! Le kell igazolni nehany BAywatch-os uszomestert, es aztan ugy todulnak majd a nepek az uszodaba, mint ha valamit ingyen adnanak.
Sot! Meg Viktorekhoz is lehet majd palyazni latvanysportoknak jaro penzekert.. ;)
@saravad:"Gyöngyösi, ha nem a pontagyúaknak akart volna csak hízelegni, hanem a nemzetbiztonságot tartja szem előtt, akkor zárt körben teszi ezt."
Ezt tovább lehet folytatni egy jól megkomponált dramaturgiával. Várható volt, hogy a közvélemény és az ellenzéki pártok hevesen fognak reagálni erre a megnyilatkozásra, nem szólva a nemzetközi közvélemény reakciójáról sem, valamint az eset miatti ügyészségi feljelentésről sem. A Jobbik jelenléte egyszeriben nagyon kínossá kezd válni nemcsak az országban, hanem külföldön is. Ezt a szituációt ki kell használni, és a Jobbikot egyre inkább háttérbe kell szorítani, olyan retorikát lehet kerekíteni, hogy a Jobbik szavazói távolodjanak el a pártjuktól, a párt lassan épüljön le. A Jobbik szavazói nyilván nem az ellenzéki pártok hívei lesznek, a választásokon a Fidesz szavazótáborát erősíthetik.
Nem ez lehet közelmúltunk egyetlen példája, hogy hogyan kell egy pártot kiszorítani a politikai életből.
A maszop tárgyaló delegációja - egyik kiválóbb személyiség, mint a másik. Nem is értem, miért nem szimpatizálnak velük az LMP-sek... :-/

az MSZP javaslatában a gazdaságpolitikai tárgyalódelegáció tagjaként szerepel Kákosy Csaba is, aki a Gyurcsány-kormány idején előbb Kóka János SZDSZ-es gazdasági miniszter kabinetfőnöke, majd rövid ideig hivatali utódja volt. Szintén tagja a gazdaságpolitikai tárgyalódelegációnak Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter (az egészségügyekről pedig Kökény Mihály, a költségvetésről Veres János tárgyalna, akik szintén miniszterek voltak)
@Knósszosz: Jókat mondasz a hsz-id szerint, olvasgatom őket, nem fontos, hogy adresszáld nekem. Csak legyen benne humor.
@quendelapo: hogy őszinte legyek, toronymagasról, ablakból félslégan kitolt seggel szarom le, mit gondolnak a vérfideszesek magukról, a jobboldaliságról, másokról. Bármiről. Tucatnyi embert tudnék mutatni, arctalan senkiket szavazati joggal ellátva, akik inkább jobbra hajlanának, de olyan - büszkén vállalható - nincs, balról meg minden egyes kérdésre csak az a válasz, hogy rohaggymeg, köcsögorbánszekértolója, idekellszavaznodvagymegdöglesz. Borítékolom, hogy ők sosem fognak oda szavazni, inkább csöndben elmennek, ha nagyon szorul a hurok.
Szarják itt le, azt hiszitek, hogy ki kinek nem köszön...
@rodeo36:
Mert te is csak ortodox pályákban tudsz gondolkodni. Ennek a világnak vége.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

hihi! mosmeg én:-))

for my reddot posthumus deBill Vérmókus 2012.11.28. 17:09:41
A szart is lopják Felcsúton

Orbán felcsúti helytartója, Mészáros Lőrinc elhordatta és beszántotta egy birkapásztor komposztját.
@Mariann19:
Háát... a jobbikosok jó részének pártjuk nem elég radikális. Őket max. akkor szerezné meg Viktor, ha újjászervezné a nyilasparlamentet.
@quendelapo: Amit szoktak emlegetni, az a kiemelt beruházások kezelése, amivel megkerültek számos egyeztetést. Az autópálya-fejlesztés az nem tudom, mennyire az ő sara, de az is a korrupció melegágyai voltak és vannak. Aztán nem véletlenül helyezték át a fejlesztési döntéseket az MSZP-többségű megyei szervezetekhez a városoktól. A multiközpontú fejlesztési politika a hazai KKV-k támogatása helyett. Ezeket most csak ex-has írom.
@iii: ezért kellene valaki belül, aki a körmükre nézne.
@iii:
Itt, ahol lakom, az utóbbi időben jó felére csökkent az ipari parkban multiknál dolgozók száma. Ezért a térség kkv-i jó nagy bajban vannak, vagy bezártak.
Klassz az ökopolitika, imádom, de ez a multi-kkv szembeállítás nem állja meg a helyét a legtöbb szektor esetében, szerintem.
@saravad: a multiknak ráadásul írott, számonkérhető környezetpolitikájuk, és társadalompolitikájuk van, amelyet az orrukra lehet húzni adott esetben európai kontextusban is.
@Mariann19:
Majd rakok bele ha van kedvem, most nincs.
Nem röhögök az elmúlt pár nap eseményeitől.
A családom nem nevet. Miért?
Azt gondolom, rendelkezel avval az empátiával, megértéssel, hogy nem is kérded meg. Tudod.
Ha itt élsz, akkor pláne.
Puszi, jó éjt Neked!
@épészmérnök:
Még az sem kell általában. Betartják és fejlesztik ezeket, már csak azért is, mert marketing értéke van, tehát profitálnak belőle. Nem éri meg nekik, hogy rossz hírük legyen a vevőik körében.
@saravad: A Jobbik párttagságának felmérés szerint a fele a romaellenesség okán híve ennek a formációnak, a másik fele eltérő indokokkal csatlakozik a párthoz.
Itt az a kérdés, hogy - amennyiben a közhangulat a történések miatt erőteljesen ellenségessé válik - a jobbikosok hogyan tudnak megbírkózni ezzel a kirekesztő hangulattal, melyet a társadalom tanusít.
@Knósszosz: Együttérzésem, és mély. Jó éjt.
@iii: Nézd, rosszul fogalmazott, ami után elnézést kért, megkövette az érintetteket és a párt hivatalosan is kifejtette az álláspontját.

A gazdasági befolyásolással kapcsolatban nem igazán értelek, hiszen ha jól emlékszem pont Schiffer is tett feljelentést mondjuk Sukoró ügyben, de az óbudai hajógyári sziget kétes üzelmei is megérnének egy misét. Ezekben az esetekben egész véletlen pont izraeli üzletemberek voltak érintettek, így talán érthető ha az emberek vagy a politikusok megfogalmazzák aggodalmaikat ezen a téren.

Itt is érvényes amit már korábban sokszor mondtam:

„Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el a származása miatt”

Ami az izraeli faji diszkriminációt illeti. Szerinted ha egy országban mondjuk van olyan tábla, hogy "csak zsidóknak" az minek minősül?? :(

Vagy például egy közelmúltbéli izraeli felmérésre is utalhatnék, ahol a megkérdezettek többsége “apartheid” politikát akar.

A kétharmad azt mondja, ha Ciszjordánia hozzájuk lesz csatolva, a palesztinok ne legyenek jogosultak szavazni, és négyből három szegregált utakat akar. 10 izraeli zsidó közül majdnem hat mondta, hogy az ország már apartheid politikát gyakorol.

A Haaretz napilapban megjelent felmérés szerint az izraeli zsidók több mint kétharmada azt mondja, hogy a Ciszjordániában élő 2.5 millió palesztintól meg kell tagadni a szavazáshoz való jogot, ha a területet Izrael magához kapcsolja, és ezzel valójában hozzájárulnak egy apartheid állam létrehozásához. Négyből hárman izraeliek és a palesztinok számára különválasztott utakat akarnak Ciszjordániában, és 58%-uk úgy véli, Izrael megkülönböztető politikát folytat a palesztinokkal szemben.

A megkérdezettek egyharmada eltiltaná Izrael arab polgárait az ország parlamenti képviselőinek megválasztásától. 10-ből közel hatan azt mondják, hogy az állami hivatalokban való foglalkoztatásnál a zsidókat előnyben kell részesíteni. 49% azt mondja, zsidó polgárokkal jobban kell bánni, mint az arabokkal, 42% nem akarna egy épületben lakni arabokkal és ugyanennyien nem akarják, hogy gyerekeik egy iskolába járjanak az arabokkal.

Egy kommentár Gideon Levy-től, ami a felmérés eredményeit kísérte, nagyon zavarónak írta le a találtakat. ”Maguk az izraeliek... nyíltan, szégyentelenül és büntetlenül nacionalista rasszistáknak vallják magukat,” írta. ”Jó ebben az országban élni, mondja a legtöbb izraeli, nem a rasszizmusa ellenére, hanem talán pont amiatt. Ha a nyilvánosság elé kerülne egy ilyen felmérés a zsidókkal szembeni viselkedésről egy európai államban, Izrael óriási botrányt csinálna belőle. Mikor róla van szó, a szabály nem számít.”

A felmérést egy közvélemény kutató cég, Dialog végezte, akik 503 embert kérdeztek meg Izrael közel 6 milliós zsidó népességéből. Az utóbbi hónapokban Ciszjordánia vagy a benne lévő jelentősebb zsidó települések lehetséges Izraelhez kapcsolásáról elhangzott beszédek egyre hangosabbá váltak, ahogy a konfliktus tárgyalásos megoldására az esély minden idők legalacsonyabb szintjére süllyedt.

Izrael védelmi minisztere, Ehud Barak, nemrég a nemzetközileg elismert Zöld Vonal és az Izrael által épített elválasztó fal közötti területek Izraelhez kapcsolása mellett érvelt.

A felmérés eredményei alátámasztják Izrael arab polgárainak állítását, akik a népesség 20%-át teszik ki, hogy ők rasszista megkülönböztetést szenvednek el. A felmérés megválaszolóinak csaknem fele azt mondta, az izraeli arabokat át kell adni a Palesztin Hatóságnak, és egyharmaduk azt mondta, hogy az Izraelben levő arab falvakat a PH közigazgatása alá kell helyezni, cserébe a ciszjordániai zsidó településekért.

A Haaretz tudósítása szerint a felmérés azt is megmutatta, hogy az ultra-ortodox zsidóknak voltak a legszélsőségesebb nézeteik az arabok felől, 70%-uk támogatta szavazati joguk törvény általi tiltását és 95%-uk kiállt a munkahelyi megkülönböztetés mellett az arabokkal szemben.

www.guardian.co.uk/world/2012/oct/23/israeli-poll-majority-apartheid-policies

Ami pedig a "térképről letörlést" illeti. Te láttad már a pontos szövegét ennek a sokszor félrefordított beszédnek?? :)
@iii:

Van ezekben némi igazság, de korrupciós vádat Bajnaival kapcsolatban még nem halottam, így ez inkább politikai kérdés.
Szerintem a kkv-k, mikrók hanyagolása nem igaz. Pont, hogy - munkahely teremtés bevállalása mellett - nagyon könnyen jutottak pénzhez mikro vállalkozások, ami sokszor szimplán az EU pénzek magánvagyonná konvertálását jelentette, anélkül, hogy ez a közösség gyarapodásához hozzájárult volna. Az oktatás fejlesztésén is a mikrovállalkozások jártak jól, mindenféle tanfolyam szervezéssel vagyonokat lehetett keresni.
Nekem úgy tűnik, hogy az, hogy Bajnai a multikat támogatta a kkv szektorral szemben így nem állja meg a helyét....
Összességében a szándék és a célok jók voltak, de az eszközrendszer nem.
@a szív fészkei:

"Pedig az én mellszélességem mellett ki lehetne állni... ;-DDDD "

(elpirul)...
Egy 100% OFF csak úgy eszembe jutott, azért van egy csöppnyi orbánia áthallása is.

"2002-04-11 05:50 ATV

Nap kelte - ATV

Híradó

Bemondó Hajdú Andrea

B.: - 66 éves korában elhunyt Hofi Géza színművész, humorista. A Kossuth-díjas, Jászai Mari díjas, kiváló és érdemes művészt álmában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

R.: - Hofi Géza eredeti nevén Hoffmann Géza 1936. július 2-án született. Ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott Táncdalfesztivál-paródiájával vált. Munkásságát 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el. 1996-ban, 60. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Jászai Mari díjat kapott 1970-ben és 1973-ban, Érdemes művész elismerést 1977-ben, a Kiváló Művész címet pedig 1988-ban kapta meg. Idén januárban a Pro Culture Urbis díjat vehette át.

- Elszoktam tőle, nagytól. A szoborról valami az eszembe jutott, hogy volt egy részeg néző, van ilyen és akkor hamarabb elaludt, mert nem tudtam lekötni és ezért nem ...

B.: - Itt hívjuk fel figyelmüket arra, hogy háromnegyed kilenckor vendégünk lesz Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója."

.......... basszus .............
@quendelapo: A csúti patkány csicskásai ki merik mondani a "korrupció" kifejezést --- nem gyenge.
@lafatyolokft: VB lesz itt nyáron, ez nagy dolog, csak kéne szponzor. :-))
@saravad: De Róna, aki bevallottan tanácsokat adott hivatalosan felkérve Gyurcsányéknak , ő a múlt embere, sőt basztathatta Bajnait. Na jóvanmáááá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Náci anyabaszó gané olvass csak:

Tawfiq Okasha liberális talk show házigazda nemrég az „Egyiptom ma” című műsorban bemutatott egy videót, amelyben muzulmánok levágják egy fiatalember fejét. A bűne az volt, hogy áttért a kereszténységre és nem volt hajlandó azt elutasítani. A fent látható videó nagyon durva képsorokat tartalmaz! Azoknak, akik nem akarják megnézni itt egy rövid összefoglaló:
Egy fiatal férfi jelenik meg, akit két maszkos férfi tart fogva. A fejét hátrahúzzák, kést emelnek a torkához. Nem ellenkezik, úgy tűnik beletörődött a sorsába. Az arabul beszélő „narrátor” több muzulmán imát és könyörgést kántál, főleg olyanokat, amelyekben elmarasztalják a kereszténység, amelyre a Szentháromság miatt úgy utalnak, mint egy többistenhívő vallás: „Álljon bosszút Allah a hitehagyott többistenhívőn”,” Allah felhatalmazza a vallásod, hogy győzedelmeskedjen a többistenhívők felett”, „Allah, a muszlimok keze által győzi le a hitetleneket” és „Nincs más Isten, csak Allah, és Mohamed az ő küldötte. “
Eztán, „Allahu Akbar! – Allah a legnagyobb! ” kiáltások közepette a kezében tartott késsel elkezdi elvágni a hitehagyó torkát. Végül a levágott fejet, további iszlám győzelmi szavak közepette, feltartja a magasba.
Láthatóan zaklatottan, Tawfiq Okasha, a házigazda, megkérdezi: „Ez az iszlám?- Erre szólít fel az iszlám? Mi köze van ennek az iszlámhoz? … Ezek azok a képek, amelyek egész Európa és Amerika szerte eljutottak az elektronikus médiába…. El tudják képzelni? ” Aztán az egyiptomi Muszlim Testvériségre és a szalafistákra utalva, akiknek a politikai befolyása nagymértékben megnőtt, a következőt kérdezi: „Hogyan fognak ezek az emberek kormányozni?”
Csak a minap egy neves egyiptomi szalafista vezető – utalva a kanonikus hadiszokra, köztük Mohamed azon parancsára, hogy „ Bárki, aki elhagyja a vallást, öljétek meg” –nyíltan kijelentette, hogy egyetlen muszlim sem hagyhatja el a hitét, vagyis az iszlámot.
Rengeteg iszlám jogi kéziköny teszi egyértelművé, hogy a hitehagyás súlyos bűncselekmény, amely halálbüntetést érdemel. Az első „igaz kalifa”, a muszlim vallásosság modellje, több tízezer áttért muszlimot mészároltatott le, – égetéssel, fejezéssel, keresztre feszítéssel- pusztán azért, mert megpróbáltak elszakadni az iszlámtól. A hiteles angol nyelvű Iszlám Enciklopédia szerint „nincs egyetértés afelől, hogy a férfi hitehagyottat meg kell-e ölni.”
Végül néhány szót az Allahhoz szóló „imádságról”, vagy „könyörgésről”, amelyet a videóban a muszlim hóhérok mondanak: ezek standard és sablonos szövegek. Más szóval, ezek az emberek nem néhány maszkal eltakart, névtelen hentes, akik Allahhoz imádkoznak, miközben elvágják valaki torkát, majd felemelik a fejét, hanem élvonalbeli muszlim vezetők, akik rendszeresen jelennek meg a tévében, és akik ilyen gyűlölettel teli imákat idéznek fel. Több példa is látható (pl. itt) ahogy muszlimok Allahhoz könyörögnek azért, hogy a hitetlenek rákosak és betegek legyenek „amíg nem könyörögnek a halálért és azt meg nem kapják”. Mekkában még formalizált imák is léteznek, melyeket hangszórókon keresztül üvöltenek, miközben a muzulmánok eleget tegyenek abbéli kötelezettségüknek, hogy legalább egyszer az életükben elzarándokoljanak Mekkába. Ebben azért könyörögnek, hogy Allah a keresztények és a zsidók életét „döntse nyomorba, fedje be őket végtelen elkeseredettséggel, csillapíthatatlan fájdalommal és könyörtelen betegséggel, töltse meg az életüket bánattal és fájdalommal, végül életüknek megalázással és elnyomással vessen véget.”
„Ez az iszlám?” Döntse el ön!
@orica:

"A szoci szavazók seperc alatt állva hagyják MA-t, és nem fogja érteni miért.
Pedig Szigetvári elég egyértelműen megírta év elején a népszabiban. "

Szerintem nem ilyen egyszeru a dolog. Mesterhazyval meg en is megveretnem Botkat, pedig meg igazi mediaguru sem vagyok.
Botkanak most varnia kell, mig a kormanyzatban mutatott szoci teljesitmeny alapjan tamadhatja Mesterhazyt.

Ha most puccsot kiserelne meg, mint pl. Fabius is szeretne, az a karrierje veget jelentene...
@épészmérnök:

"Szerintem ez nem elvi kérdés, hanem elsősorban gyakorlati.

Kit fogad el a közönség mint politikai vezetőt? "

Igy van. Ma keresve sem igen lehetne talalni olyat, aki el is vallalna, belfoldi, nemzetkozi megitelese is megfelelo, es meg kitudja hany hasonlo kriteriumnak leginkabb megfelel.
Ja, es meg raadasul ertelmes dolgokat is lehetne varni tole...
@simple observer 1.0:
"Botkanak most varnia kell, mig a kormanyzatban mutatott szoci teljesitmeny alapjan tamadhatja Mesterhazyt."
WTF ??? Össze kell fogni a náci retkeken kívül mindenkivel beleértve még a vízi hullákat is hogy a felcsúti ránk száradt szart eltakarítsuk.
@rodeo36: Szerettem is őket idomítani, kellemes volt. Nem mindig sikerült az idomítás, de nem bántam meg. Ők sem. :-DD
@Mariann19: Próbálok PC lenni. Amikor annyira hisztéria ment Gráfék ellen Bugyula vezényletévelm hó de gyüttek volna a a Lamborghini traktorokon a felajzott földmívesek, BAch-hal szólva a jojó száhántohóvehetőhők.... Most rajtad és Spánielen, két városi nőn kívül kiajafasz szól ezért az alcsúti családért?

Ángyán szól? Bugyula szól, a parasztok szólnak, és fenik a kaszájukat, brummogtatják a Lamborghinit?

Hát akkor én miért sírjak???? Beválasztották nagy garral a nyakunkra ezt mocskos bagázst, és csodálkoznak hogy a birkáik szarát is ellopják?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Közös zarándoklat, szakrális esemény, kérni a mindenhatót, hogy "mi folytathassuk"???"

Nem szamit ez valasztasi csalasnak? Mar ha a kozvelemeny kutatoknak joelore kuss van, akkor egy ilyen velemenybefolyasolo dolog nem szamit kampanycsend sertesnek?
@simple observer 1.0: Téged ilyen könnyű megpirítani? :-DD Ja, hát azért, mert itt anyókáztok, még nem vagyok rőzsaszedő mámi görbe hátamon a köteggel araszolva a nagy erdőben...

Van mindenem, aminek lennie kell egy nőn normális méretekben, mondjuk 38-asban. De tudom, itt Magyarországon, aki elmúlt 40, pláne nő, az húzza magára a koporsófedelet, pláne, ha azt Járai cége forgalmazza majd. ;-DDD
@Spániel:

"A hónap vicce, ezen csak szétröhögik magukat még a fideszesek is"

Nem feltetlenul. Egyelore nem tunik ugy, hogy nagy kulonbseg lenne a "mi" javunkra. Sajnos
@Spániel: JA, kezdem én is unni őket. Pláne, hogy az orákulumuk, Róna adta a pénzügyi tanácsokat a szoci bagázsnak hivatalosan felkérve. Kicsit Janus-arcú ez az egész cirkusz, Schifi ifjúszocimúltjával együtt. Nos akkor az az alom jó volt neki, nem undorodott? Pedig Puch bácsi már akkor is a cukorbácsijuk volt, Lendvai meg a többi Mme Tussaud-figura akkor is ott volt, minek odament pol.karriert elkezdni?

Vazze, ha annyira utálom a szocikat akkoriban - és mi pl. utáltuk az urammal, pedig ő is káderbimbó volt, mint Sch - akkor lehetett másfelé is menni vagy kimaradni a pixisből. Ügyvédek enélkül is be tudnak futni.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Ne légy hülyébb mint amennyire most is vagy.:) Ha valami nem kóser, nyomd meg a gombot aztán nem kell panaszkodnod. :)
@simple observer 1.0:
Csalás? Bolond vagy TE!!! Nem az lesz a csalás, az utánajön!

Amúgy Vincentéket olvastátok?
Csak hogy honnan is bújt ki a jobbik...

"- Alakult egy új párt, a Jobbik átalakult, pontosabban párttá. Fölveszik-e velük vagy fölvették-e velük a kapcsolatot?

- Én ismerem a szervezők jó néhány erőteljes figuráját. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor azt kérdezik, mert furcsa dolog egy 40. életévében járó embertől talán, de ilyen bátorító szeretettel vagy nem is tudom, hogyan nézem azt, amit ők csinálnak.

Orbán Viktor 2003. május 18."
orulunkvincent.blog.hu/

Na, kinek a seggéből pattant ki?? :)
Ja kérem, azért a pénzért meg, amit kapnak, szopni, nyalni kell és óvni a kibocsájtó szervet.
@Bakter: Amerikában az van - és egy ott élő szidó mesélte röhögve -, hogy a számtechben is listázzák egymást a nevük alapján, amit vigyorogva mindig jó ír névnek mondanak. És ez bezony nem rossz felhang, ha valakinek ott ebben a szegmensben van egy jó ír neve... Sőt, ha valaki magyar és jó ír neve van ott, duplán számít. :-DDD
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): NA, most megrezzented Gábriel palesztin sikolyokkal terhes szolidáris lelkét! Csúnya vagy... Mikor Palesztina hajdani főmuftija is annyira lelkes híve volt Hitlernek és itt összeér, aminek össze kell. Ne hozd szegény mélykeresztény jobbikosokat ilyen zavarba, mindjárt megint állíthatják Jézuskájuknak a szülinapjára a kínhalála jelképét, mert ennyi érzékük van a szimbólumokhoz. És oly következetesek is.

Hisz ők Amerikában mélyen elítélik a halálbüntit, csak itthon kampányolnak bitófával!
@épészmérnök:

"A múlt héten, a választási törvény parlamenti megszavazásával alapvetően megváltozott a helyzet, én ezért tartom MOST hibásnak kitérni az összefogás elől."

Igen ezt a multkor kicsit mar csocsaltuk. Es ha igy gondolod, ahogy ha jol ertem Fabius is, akkor ez a ti velemenyetek.

Itt azonban nem korholaskent irtam az esemenyt, hanem egy olyan pillanat megjelolesekent. Amihez lehet kapcsoli, hogy MEG akkor is probalt az LMP, egy az MSZP-s szavazat-, es alkupozicio optimalizalo trukkot csinalni, amelyik pusztan - es csak alig-alig - a szociknak jott be.

A mostani kiteres viszont egyenes kovetkezmenye mindannak az elmult fel evben es korabban is vitt iranyvonalnak, amin az LMP-nek mar joval korabban valtoztatni kellett volna. Megegyszer: nem kellett volnamegszeretni a szocikat, am egy esetleges targyalas lehetosegere igenis fel kellett volna kesziteniuk a tagsagot. Hiszen most eppen ez a merev elzarkozas utott vissza...
Hajrá! fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/64664_10151258367578467_1059350350_n.jpg an perspektíva:
“Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon - mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel.”
MTI Fotó

És basszus, az albán néz ki jobban! De mivel jattolt a csótival, meg fog bukni szegényke.
@iii: Nézd meg csacsicska magánképeit az októberi eseményekről. Már beadtuk párszor. Aztán mesélj a szörnyű terrorról.

Gyurcsány max Kiss Péter javára mondhatott volna le, senki a szocik közül akkor nem választja Surányit vagy Bajnait. Az egész mocskos cirkusz Orvbűn hisztije miatt volt, mert azonnal akarta a hatalmat a beszéd nála lévő kópiáját felhasználva hónapokig hergelve a bandáját. De csak pénzért - naponta, fejenként 3000 - robbant ki ez a dicső túrórudiforrcsi mégis. Amit a liberális város fizetett meg sokszorosan, hisz iszonyú károk érték, ezt valahogy soha nem mondjátok be.

Te nem tudsz engem meggyőzni, én meg téged. De végignéztem az egészet,és csacsicska képei pláne meggyőzőek. Én nem akartam, hogy lemondjon, - minden kormány bénázik és ügyeskedik, ne röhögtess már - mert tudtam, hogy utána a tényleg totális káosz jön. Orvbűn 14. havit ígért, fűt-fát, hogy megválaszák. Nem Surányi lett volna Gyurcsány után, hanem Orvbűn, ezért volt az egész. És akkor hat éve ennénk a szarát.

.
@GeoCracker:

" Szó nem volt önkéntességről. "

En sem ugy ertettem, inkabb a vegjatekra gondoltam, bar nem fejtettem ki bovebben, egyertelmubben. Megpedig a 2006 utan rajuk sutott gillogra utaltam, hogy onnantol jobboldalon mekkora hajtovadaszat indult utannuk. Ha meg a baloldal nemileg vedte oket, az is csak olaj volt a tuzre. Hasonloan a mostani jobboldali diseretekhez, amiket az LMP kap, a "fuggetlensege" megtartasa okan.

Viszont alapjaban egyet beszelunk, ha jol ertem.

Amugy emlekszem, ezt a posztodat eppen olvastam a minap, de meg itt is altalaban lemaradasban vagyok, es ha meg hireket is probalok olvasni este, meg meg 1-2 blogot is, akkor szelektalni kell sajnos...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt Vincenték nélkül nem tudtad? Orvbűn keltette ki a segge alól a polgári ökörkörben, a HÖK-ös fütyikéket... Fiam mondta, hogy mindig minden HÖk-vezető FideSS vagy Jobbik-baba volt.
Miért keleltt Vona? Ellopatni Csurkától a pártját. Szóval a Jobbik se mai kezdő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Az újonnan megjelenő Együtt 2014 Mozgalom a teljes népesség 7 százalékának bizalmát élvezi a Tárki friss felmérése szerint."

Teljesen értelmetlenek, ráadásul félrevezetőek ezek a mérések, mert az Együtt14 nem "pártként startolt", amint a Tárki címében áll, vagyis nem riválisaként a többi ellenzéki pártnak, hanem azok potenciális ernyőszervezeteként.

Persze az valamennyire látszik belőle, hogy az Együtt főleg a bizonytalanokat tudta megmozdítani, ami nem rossz amúgy. De az teljesen átláthatatlan, hányan lehettek a jelenlegi ellenzéki pártok szavazói közül, akik az Együtt és az eddigi pártjuk közül voltak kénytelenek választani, holott a valóságos szituációban az egyikbe csomagolva lehetne a másikra szavazniuk.

www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20121128.html
@épészmérnök:

"Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter (az egészségügyekről pedig Kökény Mihály, a költségvetésről Veres János tárgyalna, akik szintén miniszterek voltak) "

Na latod errol mar sokkal inkabb eltudom kepzelni, hogy szandekos cukkolas, es sarokbaszoritasi kiserlet. Ilyen nevekkel ugyanis eleg gyanus a szandekossagot feltetelezni, bar nyilvan meglehet ideologizalni, hiszen miniszterekrol van szo.

Bar nejem kulonosebben nincs gondom Kokennyel. A masik ekt nev viszont felveti, hogy szandekosan alakitottak olyan "targyalo kuldottseget", amit az LMP nem fogadhat el. Csakhogy a jelen esetben inkabb marad meg az emberekben, hogy az LMP rinyal, holott igy is ugyek vannak naluk, mint az, hogy a szocik igykeznek szivatni oket.

En ilyennek tartom egyebkent Mesterhazy uzenetet tan epp tegnaprol, hogy ok meg mindig fentartjak targyalasi ajanlatukat...
@simple observer 1.0: Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?

Polt a maszop embere és testével fedezi őket? Handó Tünde nekik dolgozik Bugyulával együtt értük dolgozik? Akkor miért nincs lezárt üg és végrehajtandó börtön??? Zuschlag 20 milláért mióta ül? Ez Simicskának napidíj, akit meg sem érintett a börtön szele soha, pedig Hagyó hozzá képest - ha csinált valamit - bölcsis totyogi...

Igen, így megy ez kampánypénzekért, belebukott a szadesz is. Tegyék rendbe azt először.
@simple observer 1.0: Vagy ezeket beáldozza másokra, akiket nem akar elhasználtatni. Veresnek, Szekeresnek mindegy. Kökénnyel mi a baj?
@simple observer 1.0: Egyébként tényleg nagyon könnyű belefutni egy érték(telenedési) spirálba. Nekem az LMP-vel kapcsolatban sokszor volt olyan érzésem, hogy csak rárepültek a szalon-környezetvédelemre.
Egyébként tényleg nem érzem a nagy ollót a nézeteink közt.
A magam részéről inkább értékeket és nem ártszimpátiát igyekszem követni. Kétségtelen, hogy az értékrendem enm a szélsőjobbé, de mindenki nem szefretheti a neoSA-t és vidékét.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

"WTF ??? Össze kell fogni a náci retkeken kívül mindenkivel beleértve még a vízi hullákat is hogy a felcsúti ránk száradt szart eltakarítsuk. "

Nem tudom mire/kire vonatkozik csodalkozasod.

Botkat sokan kapacitaltak, hogy a '10-es kampanyra es az utanra legyen vezetoje a szociknak. Ehelyett a polgarmesterseget valasztotta, mikozben Mesterhazy jol-rosszul, szerintem tobbnyire turhetoen, csinalta dolgat. Most amikor a szocik egyre inkabb megkerulhetetlenek, akkor hirtelen feltunne, hogy na akkor majd most EN megmutatom?! Ugyan mar??!

Bar ugy gondolom, hogy mind partvezetokent, mind kozigazgatasban alapos tapasztalattal rendelkezo emberkent (joval?) jobb teljesitmenyt nyujtana, mint Mesterhazy, am a fentebb emlitettek miatt most aligha van olyan pozicioban, hogy kihivhassa MA-t.
@rodeo36: Jó éjt. Szerinted milyen hangja van a kis srácnak??

youtu.be/V7b-lZu_sHY
@a szív fészkei:

"Van mindenem, aminek lennie kell egy nőn normális méretekben, mondjuk 38-asban. De tudom, itt Magyarországon, aki elmúlt 40, pláne nő, az húzza magára a koporsófedelet, pláne, ha azt Járai cége forgalmazza majd. ;-DDD "

Nincs ilyen problemam. Korombol kifolyolag, bar mar fiatalabb koromban sem volt ilyen gondom, hogy idosebb holgyeket lenezzek, mert noiesek, vagy hangsulyozottan annak akarnak kinezni.

Nyilvan az oltozkodes, viselkedes szerepet jatszik, de azzal egyetertek, hogy idosebb korban, tehat ugy 50 korul mar nehezebb eltalalni, azt a hatart, ami meg gusztusos, es meg nem tul sok. Es persze a korosodas is szempont.

Amugy meg ne csigazz fel! ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez egy viszonylag sokat emlegetett idezet Viktortol. Es balrol kevesen vitattak, hogy a Jobbik nem egy Fidesz krealmany lenne.
Viktor kiejtette Csurkat 2002-ben es bukta a valasztast. 2006-ra mar csinaltak egy sajat, hazi szelsoseges partot, hogy akkorra majd ok beljebb johessenek kozepre.
"Továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül."

A mandineren.

Kész. Ez a mandiner, ez lenne a mérsékelt jobboldal?

mandiner.hu/cikk/20121128_vona_gabor_nehany_gondolat_a_sarga_csillagot_viseloknek
@a szív fészkei:

"Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?"

Szerintem nagyjabol egyetertunk. Mar ha jol mertem fel gondolkodasodat.

A szocik, legalabbis sokuk, (akar sokat is) loptak. Szerintem ez nem vitas, es ugy ertelmeztem korabbi hetek, honapok alapjan, hogy ezt te sem nagyon ketled. Azt nem tudom, hogy ezek milyen osszegek lehetnek, de ha Zuschlag a Fidesz legnagyobb fogasa, akkor nagy bajban vannak. Am ezek az ugyek megfeleloen talalva, tobbseguk alaposan felfujva persze, elegendo volt ahhoz, hogy stigmakent a szocikra ragadva hiteltelenitsenek barmit is mondanak.

Es barmikor allok ki a "vedelmukben", akkor azonnal kapom, hogy szoci vagyok.

Ugyanakkor ugy gondolom, hogy a szociknak alapos valtozason kellene atmenniuk. Ez nem tortent meg. Ha esetleg ugy is lett volna, nyilvan az ujakat is igyekezett volna a Fidesz lejaratni, de talan megis konnyebben tudnanak szavazokat gyujteni.

Most sok nevet tudnek sorolni, hogy kiket szeretnek nem ott latni, de nem en dontom el, hogy mi tortenik naluk.

Megis kiemelnem Lampertet, aki nalam az etalon. Mert az ilyen emberkek kellettek ahhoz, hogy a szocik igazan elkurjak. Mert szamomra nem a 2002-2006-os ciklusuk volt am elbarmolva hanem az utanna kovetkezo. Marpedig, ha a szocik nem baltazzak el, akkor bizony talan sem ok, sem az orszag nem kap egy 2/3-os buntetest, es ha ciklusokkal kesobb is, de viszonylag emelt fovel jarhatnanak, hogy akkor ok mindent megtettek. Mint Dzurinda.

Emlekszel az Egeszbiztositasi torvenyre? Vagy 3-szor atvitattak, es ugyanannyiszor beterjesztettek a Parlamentbe, mig vegul megszavaztak. De akkorra mar keso volt, mert pipogyasaguk miatt olyan hangulat alakult ki akkorra, hogy mar a 300 Ft-os nepszavazast is be lehetett adni az embereknek. A szocik meg nagy orommel toroltek el a nem sokkal korabban meg hozott torvenyuket.

Vagyis meglehetosen verszegenyek voltak. Arrol mar nem is beszelve, hogy hanyan probaltak meg megtartani image-uket. Es igy a 2006-os kampanyt szinte Gyurcsany egyedul vitte vegig. Majd a beszed kiszivargasa utan ugyanugy mindenki lapitott, ahelyett, hogy csinaltak volna a dolgukat es erdemi donteseket hoztak volna.

Szoval sorolhatnam en, hogy igenis nem szeretem oket, de attol meg siman rajuk szavaznek a jelenlegi kinalatbol. Liberaliskent a DK lenne a legkezenfekvobb valasztas, de ugy tunik ok is beragadtak. Ha sikerul esetleg az onkoris "sikeruket" meglovagolniuk, es nonek kicsit, akkor meg erdemesnek is tartom elgondolkodni a dolgon.
@a szív fészkei:

"Veresnek, Szekeresnek mindegy. Kökénnyel mi a baj? "

A 3 nev kozul epp vele van a legkevesebb gondom. tukeppen kulonosebben semmi...
@simple observer 1.0: "mikozben Mesterhazy jol-rosszul, szerintem tobbnyire turhetoen, csinalta dolgat"

Lószart, már bocsánat. Ha csinálta volna a dolgát, 2010-től, a tönkreveréstől elkezdve, mostanra olyanokból áll az első vonal, akikről nem igazán jut az ember eszébe semmi.
Leborotválta azt az idióta szőrakármit a fejéről, ennyi. De hát, bábtól mit lehet várni...
@a szív fészkei:
nagyon örülök, hogy te is így látod mert már azt hittem e3gyedűl maradok a véleményemmel, hogy áldozati bárányok scape goat mindegyik még a Zuschlag is vagy legelsősorban ő de a többiek ugyanúgy...valami helyett ez gumicsont jó nagy

de jó róla mint az őszödi beszéd narancsos változatáról beszélni és böfögni föl a szart amit megettek

brühühühühü

még alcsút van bennem meg a lőrinc a vídeó alapján le tudnám csapni egy baseball ütővel vagy ásóval egy csapásra olyan undorító

persze akik tűrik? hát az sem akármi
kérte hogy ne vigyék el...mi az szétvertem volna őket és a kocsit felgyújtom majd megvitattyuk
@Fabius

"_ Lesz tőle neki ilyen izé ni, tudjátok az a hogyishíjják, tartás meg becsület vagy mi._"

Aligha, de reménykedni lehet, csak nem érdemes.

a tartás és becsület, mint olyan genetikailag kikódolódott belőlük az idő folyamán.

Lehet, hogy olcsóbb és kisebb lesz a parlament, de az figyelemre méltó hogy ez a ciklus eddig végig olyan, mintha 4 év lenne a kampány időszak. Mondjuk elég sokba is van.
@iii: A hülyeséged is határtalan! Szegény székely nagyobb veszély a maszatoló MOSZADOSNÁL! Mert az messzebb van!
@a szív fészkei:

"Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?"

Kedves Szívem!

Kissé elfogultnak teccik lenni, nemde?

Ha minden megy a normál menetben, az a baj, ha sitty-sutty elintéznék, az a baj.
@a szív fészkei:

"_Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?_"

Na, ne. a végén kiderül, hogy az mszp-ben csupa tündér lala, hókefélke, akarom mondani hófehérke és tündér ilona, meg jóságos és becsületes legkisebb fiú van/volt és lesz az idők végezetéig.

oka van annak, hogy így nyert a fidesz.

Az, hogy a jog tehetetlen az aljassággal szemben, az egy másik fejezet.

de terrorizmust azért nem akarunk ugye? pedig igény volna rá, legalábbis a tek erről szól.

Na szép napot, szebb jelent, ha már nincs jövő.
index.hu/belfold/2012/11/28/revesz_az_elvakultsag_beszel_belole/

Szóval nem pereli be.

Debreceninek esetleg megvan a kórházi látlelet.
Az ATV-n arról beszélt.

Nyilván azért nem perel a Rémusz nyuszika.
@Szúrófény: Szegény székelyt egy szegény kibuclakóval hasonlítsd össze, te! Melyik ország tud nagyobb kárt okozni Magyarországnak, Románia vagy Izrael? Ki tudná elfoglalni újra Budapestet, Románia vagy Izrael? Attól, hogy valaki székely, még nyugodtan lehet román ügynök, ld. Szőcs Géza papája. Néha gondolkozni kellene, kispajtás!

De egyébként az egész gondolatmenetetek, úgy ahogy van, a szemétdombra való, nem süt belőle más, csak az antiszemitizmus, értelme egy csepp sincs.
@a szív fészkei: Magánképek nem igazán tudják bemutatni a teljes valóságot. Én nagyon is elismerem, hogy volt mindenféle garázdaság, meg az is lehet, hogy a Fidesz ármánykodott, ettől még a rendőrség és főleg a vezetői nagyon súlyosan hibáztak. Akkor én hadd ajánljam figyelmedbe Bodoky cikksorozatát, aki igazán nem vádolható Fidesz-imádattal:
index.hu/belfold/rendor4931/

Ha GyF lemond 2006, csak találtak volna valakit miniszterelnöknek, olyan nincs, hogy nem fogadják el a szocik. Az igazság az, hogy Ferencünk nagyon megkedvelte a miniszterelnökséget, és nem volt kedve ilyen gyorsan átadni, addig húzta, ameddig rá nem szakadt az egész.

A véleményváltozás nem hirtelen következik be, nem is kell egymást meggyőzni, ez véleménycsere. Nekem is 2 évig tartott kábé.
@quendelapo: A korrupció elég nehezen megfogható dolog, ilyen magas szinten meg pláne. Ha az EU-pénzek magánvagyonná tudtak konvertálódni, az is korrupciót jelent és a miniszter felel ezért is. Konkrét vádak természetesen nincsenek.

Nem a KKV-kat csalogatták milliárdos adókedvezményekkel, hanem a multikat. Ez tény.

@saravad: Na pontosan ez az, hogy megkapják a kedvezményeket és amikor baj van, odébb állnak. Létezhetne olyan KKV fejlesztési stratégia, ami nem a bedolgozásra épít (csak), hanem az önálló fejlesztésre.

Én nem arról beszélek, amit szoktak emlegetni, hogy a multik kiviszik a profitot, mert az butaság. Inkább arról van szó, amit Róna párszor kifejtett, hogy ez az iparfejlesztés túlságosan az importra épít és mint a gyarmati országokban, egy elkülönült szektort hoz létre, ami nem ágyazódik be az ország egészébe. Hiába van már több éve exporttöbbletünk, a hazai munkások relatíve (GDP-hez és pláne a termelékenységhez mérten) alulfizetettek. Ez pedig csökkenti a belső piacot, csökkenti a munkalehetőségeket is.

Szóval ez egy bonyolult kérdés :).
@simple observer 1.0: Á, nem az a szándékom, te eléggé higgadt ember lehetsz. Itt Boliból látszik a temperamentum, amit felvállal,amúgy mindenki nagyon gentlemanus. ;-DD

Csak nem könnyű valóban megélni a kort kvázi méltósággal de még nem eltemetkezni egy fekete barhent kendőbe - akik a hetvenes években voltak ún. "lázadó" fiatalok, ahogy tapasztalom, nehezen bírnak megbirkózni ezzel.

Valahogy ott ragadtunk sokan a hippiség-babaságban kicsit, pláne, hogy a divat is afelé jár helyben majd negyven éve. Szinte ugyanazok a rongyik vannak most is előtérben, amikben lányként hasítottam, így - ha nem nyúz millió nyvalya, és hálisten, még nem ;-)) - nehéz érzékelni a múlást. A Rolling is koncertezik még, minket szívlapáttal kell majd agyon ütni. ;-DDD

Bedöntjük látod a nyugdíjkasszát is, mert nemhalunk ki elég hamar, rohadt egy generáció vogymuk.
@épészmérnök: Ez az.

Sok kétségem eddig sem volt. Sajnos sok kétségem a konzervatív jobboldal iránt sem volt. És arra most rátettek egy lapáttal. Hogy az a bazi nagy összetartó cementjük a különböző fokú, de ízesen véghez vitt zsidózásuk. Telekitől Szálasiig elég széles a spektrum.
@simple observer 1.0: Egyetértünk, nekem is rohadt ellenszenves sokuk: én emlékszem Szekeresék Youth Hostel ügyeire, a zsurki vodkagyárra, ergo soha nem szavaztam szocikra, csak ha - ahogy múltkor is írtam - a választási matek miatt kellett, az meg tán egyszer volt.

Őkommer őslények és azok másolatai külsőben-belsőben,mind Gogolák elvtársnők és elvtársak - de annyira pimaszul, mindenkit leszarva, semmi erkölcsi gáttól nem fékezve nem dúltak, mint ezek a mai újrégi undokak (sokan polgárnak mázolva ugyanazzal a tempóval, mint MSZMP-funkciként.)

És, ha egyelőre ők is,- maszop - játszanak a pályán, mert Kádár népe is vagyunk Horthyé mellett - isteni választás, ezért ilyen szar magyarnak lenni - akkor mérlegelni és számolni kell velük is. Ez a magyar realitás, hiába álmodik itt sok ember valami modern csodáról. Olaszok is mennek bőgve Monti ellen, ha az hozzányúl ezeréves kiváltságaikhoz, amik hitelből mentek: az a nő, Laura Puppato, aki tisztakezű, haladáspárti és normális kormányzást ígért, kapott hétvégén 3 %-ot!!

DE!! a szocik nem csináltak erővel Rákosi-Sztálin revival-t, nem istenítették, mondjuk, Gerőt, a hídverőt, nem avatták szentté és tették kötelező kánonná a kommunista éra csak a szart blablázó de amúgy pocsék íróit - lám eszembe se jut egy sem, mert mondjuk egy Örkény szembefordult velük elég hamar, ahogy egy Eörsi is és ezek kurva tehetségek is emellett a gikszerjük mellett ellenbógen a jobboldali hájpoltakkal - nem fullasztották az ötvenes évek építészeti és egyéb szarjába az atomkorszak országát. Nem Sztálibarokkot építettek az eemúttnyócban, ahogy itt Makovecz-giccs készül minden állami filléren...

Ergo minden faszságuk ellenére sem akartak azért kétszáz évvel visszamenni a zsellér, jobbágykorba, hogy teljesen kicsinálják maguk érdekében az országot.

Bármennyi saruk van, nem tettek annyi kárt, mint a mostaniak akarattal, erővel és direkte. Ami káruk van és az nem kevés - az a tehetetlen sodródásuk és a helyzetből adódó mohóságuk miatt van, ami ellen Gyurcsány Őszödön kikelt és amiért azonnal büntették az árulással. Tehát sajna a szoci vezérürük buták, mint a föld, ez nem újság. Nem tudnak fejlődni, mert az a begyepesedettségük nekik hozott a konyhára, minek reszkírozni újjal?

Vagy felmérik ezt és azt, hogy Mesterházi kecskeszakálla vagy annak hiánya szart se ér mentalitásbeli modernség nélkül, mert annyira nem nedvesíti a látványa a női bugyikatvagy...

De Orvbűn sokkal vadabbul bolsevik kommunista, mint Lamperth legbőszebb álmaiban. És most ezt kell mérlegelni, ahogy fentebb írtam.

Ha van egymillás vagy mekkora szavazóbázisuk, akkor van és e kettőnek egyszerre kéne felnőni. És azok nagyon nem a szoci eszmékhez hűek - hisz azonnal átrohanta a szemközti térfélre, a nácikhoz - hanem csak a gondoskodó, mindent megadó akolmeleg államhoz. És ezt a réteget igazán nem zavarta az adósságprobléma, amíg abból tülekedhetett plazmatévéért az Electro Wordben. Mert valaki azért ott álltak hajnalonta az árleszállításokon egymást verve....

Az őskommernek kikiáltott nyuggerek tegnap ott voltak a DK-val Áder előtt,nemet mondva a Jobbikra is, a FideSS-re is.
@jaegtoer: Olvasd a feljjebbimet. Nem Tündérlalák a szocik, nagyon nem, de egyelőre nem találnak fogást rajtuk,még ekkora minden bokorban FideSS-bíróval, ügyészi apparátussal, zsarolással, Kecskemétre, ide-odahelyezett tárgyalásokkal se. Akkor vagy nem annyira hülyék a szockók, mint látszanak vagy nincs akkora ügy.

TE emlékszel Tótán a Zusi-perben dolgozó egyik ügyvédre, ugye? Kommentelt oda sokat és jól elég szenvedélyesen, szadeszos volt amúgy, aztán teljesen kiakadt az egész koncepciós per-szerűségén és visszadtaa megbíztását. Jófej faszi volt, most nem ugrik be a nickje hirtelen, szerette a zúzós rockot, ahogy emlékszem.

Ja meg van, ő volt Lapi!!! Tudsz róla valamit?

Ő mesélhetne, pedig Zusit a szocik vágták sittre. És akkor mit mesélhetnének a mostani jogászok! És mégsincs látható, kufstein vadgolyót felmutató eredmény, csak Bugyulka kérhet félóránként bocsikát minden megvádolttól szinte. Szóval? Szerinted? Minden bírót Gyurcsink irányít Kötcséről még most is? Ajha, de ügyes.

Loptak, ahogy minden párt lop, mert az egész finanszírozási szisztéma így van kitalálva. A FideSS ehhez egész alkotmányt rendelt, hogy ő lophasson a legtöbbet a legzavartalanabbul, megy is mint az ágybaszarás.
Fel lehet ezen háborodni, de lám, a Jobbik utált de elfogadott brüsszeli pénzekkel machinált a kis hírharsonáját életben tartva, az LMP-t támogatta Field és az LMP annyira nem is jelent meg a nyilvánosságban csak gerillamódszerekkel, amikor rendőrségi ügyet generáltak néha láncolásból, földfoglalásból. Bajnai megmondta, hogy saját zsét tolnak Oszkóval az Együttbe.

Nem szép, de én kinőttem a tündérmesékből, lalákból, sejtem mások kintiek elbeszélésé nyomán, hogy ez így megy mindenhol. A mérték a lényeg talán, hogy legyen egy határ és valami fék a köz lerablásában. Régi pénzügyérként ilyenért is - aztán megint előkerülhet - , nálunk nem.

De a nokiás doboz vagy a nokiás dobozokkal teli uszály, kamionsereg avagy tehrvonatszállítmány mégiscsak difi.
DSK bukott Franciaországban régi pénzügyérként akartam írni, de megette a felét a motor
Itt egy egész jó video-összefoglaló a NOL-tól:

www.noltv.hu/video/4717.html
@a szív fészkei: "Most Rajtad és Spánielen kívül ki szólt ezért a felcsúti családért?"
Te Szívem! Ezen kivül Rodeo, akit eddig is szerettem, Ő hívta fel a figyelmemet a cikkre, így kezdve: "Megőrülök!!!" Aztán volt még egy üzenete, amelyben mélységes empátiával taglalta azt, hogy ennek a családnak a munkáját, a jövőjét tették tönkre. Ugyanazt érezte, mint mi hárman, mélységes együttérzést és dühöt. Így lettünk négyen.
Mióta ezek a földügyek felszínen vannak, nekem is folyvást az jár az eszemben, hogy hol van a paraszti összefogás? Nincs senki közöttük, vagy a már időközben kiemelkedett agrárvezér, aki elsőrangú feladatának érezné ennek a rétegnek a védelmét?
Látod, sikeres aknamunka volt a Kisgazdák szétverése, eg y egész társadalmi réteg hallgatásra, tehetetlenségre lett itélve.
@iii:

Ablonczy Bálint úgy elbújt, hogy ott élőben nem is láttam. Kíváncsi lennék mit szűrt le az egészből.
@iii:

Az EU pénzek mindig magán vagyonná konvertálódnak, csak az a kérdés, hogy mekkor társadalmi haszon mellett.....

Láttál arról kimutatást, hogy az EU támogatások mekkor ahányafa ment multi cégeknek és mekkor KKV-nak és mikrónak?

Ha nincs koorupciós vád, ügy, akkor ezt nem kell emlegetni!

Ezzel az erővel beszélhetünk arról is, hogy Schiffer Orbán ügynöke.
@iii:

Az EU pénzek mindig magán vagyonná konvertálódnak, csak az a kérdés, hogy mekkor társadalmi haszon mellett.....

Láttál arról kimutatást, hogy az EU támogatások mekkor ahányafa ment multi cégeknek és mekkor KKV-nak és mikrónak?

Ha nincs koorupciós vád, ügy, akkor ezt nem kell emlegetni!

Ezzel az erővel beszélhetünk arról is, hogy Schiffer Orbán ügynöke.
@iii:

Bodoky? Az minden jobber legendát beszopott, ha jól emlékszem arról is írt egy fasza tényfeltárót, hogy a zsidók lenyúlják a hírös magyar vízkészletet.

A 2006-os írása is hasonló színvonalú.
@Fabius: Sokan vannak a körükben is, például Stumpf, akik nagyon nem értenek egyet a regisztrációval, sőt a fideszes szavazók fele kb. nem ért vele egyet. De azért megcsinálták.

@quendelapo:

Nem az EU pénzekből adnak támogatásokat a multiknak, hanem adókönnyítésekből.

Hát ha szerinted nem volt korrupció az autópályáknál és ezért nem felelős senki, akkor lapozzunk.

Kizárt dolog, hogy Bodoky ilyen hülyeséget írt volna. Egy linket légyszíves. A 2006 cikkeiért meg Göbölyös Soma-díjat kapott, bizonyára méltatlanul.
@iii:

"sőt a fideszes szavazók fele kb. nem ért vele egyet"

Cuki volt Gulyás reakciója, mikor bedobtam, hogy a Medián 80% -os elutasítottságot mért. Szerinte az nem úgy van, mert a Nézőpont nem mért csak 70%-ot :-D
"a választási regisztráció nem alkotmányellenes, hiszen maga az alaptörvény szabályozza."

Nem, a pofátlanságnak nincs határa.

index.hu/belfold/2012/11/30/orban_szerint_mubalhe_a_regisztraciorol_folyo_vita/
@Fabius: és még nincs vége a szarkavarásnak, dolga lesz a fideszes trójaiknak:

Elbukhat-e a regisztráció az Alkotmánybíróságon?
Ha a kormányoldal kér normakontrollt, nagyobb az esély a jogszabály átengedésére.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F11%2F30%2Felbukhat-e_a_regisztracio_az_alkotmanybirosagon%2F
@iii:

Bodoky: bodoky.blog.hu/2010/02/02/vizhaboru_magyarorszagon_i_ii

Mo-n sok medaimunkást ajnároznak teljesen érdemtelenül. Ott van például Mong Attila, aki 2009-10 fordulóján minősíthetetlenül egyoldalú munkát végzett a Kossuth rádióban - mélyen hallgatva a kétharmad veszélyeiről és a fidesznyik oligarchákról - ma mégis ünnepelt sztár, mert púposkodott kicsit a médiatörvény miatt. (Ha nem erre számítoitt, akkor azért hülye.)

Autópályák: bocs, de most megint csúsztatsz, nem mondtam, hogy nem volt korrupció, azt mondtam, hogy, ha Bajnaival kapcsolatban nincs konkrét korrupciós ügy, akkor ne csináljatok úgy, mintha lenne!

EU-s pénzek: alőbb még aszondtad, hogy a Bajnai az EU támogatásból juttatott milliárdokat a multiknak. Most pedig már az adókedvezményekból. Az utóbbi igaz, de akkor az előbbi vád mágse, áll ? :)
@quendelapo: Jó, akkor abban segíts, hogy a belinkelt Bodoky-cikkben hol van az, hogy a zsidók lenyúlják a magyar vízkészletet. Ez ugyanis, bár nem olvastam el, nem arról szól, hanem a közszolgáltatók privatizációjáról. Amit egyébként az LMP helytelenít.

Nem értem, miért lenne csúsztatás, ha magad is elismered, hogy volt korrupció és erre én meg azt mondom, hogy ebben felelős az azt felügyelő miniszter is. Ha szerinted nem, akkor ebben maradtunk: szerintem igen.

Soha nem írtam, hogy "Bajnai az EU támogatásból juttatott milliárdokat a multiknak". Ez ugyanis hülyeség lett volna.
@quendelapo: Mong Attila egyébként nem volt egyoldalú, én mindig egy korrekt riporternek tartottam. Nem csak ő nem számított a kétharmad ámokfutására, rajta kívül sokan voltak, akik bíztak abban, hogy bizonyos dolgokat így majd gatyába lehet rázni. Én se gondoltam arra, hogy ekkor pofátlanságáradat fog következni.
@iii:
Ezekben az összeesküvés elméletekben minden külföldi befektető = zsidó. A cikk leginkább ezeket az "ellopják az egyedülálló magyar vízkészlketet" elméleteket igyekszik alátámasztani, meglehetősen zagyva. Nincs jelentősége, hogy a konkrét szereplő francia vagy izraeli, a jobbos mitosz szerint ezek zsidók. Schiffer persze támogatta, még taszosként.

Ez az autópálya biznisz is tipikus jobbos topic. Ja, Schiffer meg szcientológus.....

Te lehetsz naív, de egy profi újságíró nem.
@iii:
Bajnai 2008 májusától nem egészen 1 évig volt gazdasági miniszter, akkor felelt az autópályákért. A pályázatok, sőt a kivitelezés jelentős része korábbi időszakra esett.
@quendelapo: Ja értem, ami a szoclib kormányt támadja, az jobbos topik...

A Mong-cikkben nem a vízkészlet ellopásáról van szó, az isten megáldjon, hanem a közművek privatizációjáról. Az a szó, hogy zsidó, sem szerepel bennük. Szerintem benned van valamiféle összeesküvés-elmélet...
@quendelapo: Előtte meg önkormányzati és területfejlesztési miniszter volt, gondolom, itt se volt felelőssége.
Bodoky írta, de mindegy is. Zagyvaság. Magukat megnevezni nem őhajtó informátoraik szerint titkos egyezséek születtek.

Igazad van, Bajnai a hibás. Mindenért. Bocs, hogy érvekkel próbálkoztam.

Éljen a NER. éljen Orbán Viktor!
süti beállítások módosítása