Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.28. 05:31 Fabius

Élőszóban is indokolhatatlan a regisztráció

A lehetetlenre vállalkozik ma az a kormánypárti képviselő, aki a választóknak magyarázná a kiagyalt regisztrációt. Mégis van aki nekilát ennek a reménytelen próbálkozásnak, pedig pontosan tudja, hogy se az asztalnál ülő vitapartnere, se a teremben ülő közönség nem fog vele egyetérteni semmiben. Vessetek a vérmókusok elé, de én tisztelem azokat a bátrakat akik helybe járnak a pofonért, bevállalják a kiszámítható reakciókat, szembe néznek az időnként feltörő indulatokkal és mégis kísérletet tesznek. Részemről maxi respekt Gulyás Gergelynek a kormányoldalon fehér holló gyakorisággal tapasztalható bátorságért. 

olivio-lmp-gif.gif

( mielőtt valaki rasszistát kiált szólok, a képen Cake Olivio barátom, az LMP terézvárosi képviselője látható, aki most tanulja: a beszólogatásért nem lehet más a mém, mint amit ígérek, hehe)
De ezért a vitafórumért respekt az LMP-nek is. A szervezőknek sikerült meghallani az utóbbi idők fórumaival szemben fölmerült kritikákat, visszatértek az élőszavas kérdésekhez, ami egy közéleti érdemi vita sokunk szerint elengedhetetlen kelléke. Gajárszki Áronnak a kisötöst beírtuk, ebben a formában van értelme közéleti rendezvényeket tartani. 
Érdekes volt hallgatni előbb a Karácsony - Gulyás párbajt, amiben elég sok aspektusból körbejárták a választási és választás eljárási törvényeket. Ha cinikus akarok lenni akkor azt mondom, az LMP-nek jót tesz a belháború, mert Karácsony régen várt formát hozott a vitában. Gulyás Gergely igyekezett állni a sarat, ennek ellenére ő sem tudott a közönség számára meggyőző érdemi magyarázattal szolgálni a regisztráció szükségességéről, a körzetek gondos gerrymanderingeléséről, és nem oszlottak a kételyek a győztes túlkompenzálásával kapcsolatban sem. 

lmp gulyás.jpg


A vita mégsem volt hiábavaló, mert Gulyás és a kormánypárt számára is kiderült mivel adósok a közvéleménynek: a részletszabályok sokkal átfogóbb magyarázatával, az élethelyzetekre kivetített alternatívák ismertetésével, és a félelmek eloszlatásával, ha már így a nyakunkba varrták a regisztrációt. A leggyakrabban fölmerült kérdésekre adott válaszaival némiképp tisztult a kép:
1:  Mi a garancia, hogy a regisztrálás után a választót nem éri meglepetés a választás napján, hogy uppsz, hiányzik a szavazásra jelentkezettek jegyzékéből?
- Minden regisztrált kapni fog egy igazolást, amit magával kell vinnie a szavazóhelyiségbe. Ezzel igazolja, hogy ő márpedig regisztrált akkor is, ha a jegyzéket ledarálják és/vagy porrá ég a hivatal ahol megtette.
2: Mi lesz azokkal akik nem rokkantak, de munkahely, gyerekfelügyelet és akármi más miatt hétköznapokon akadályoztatva vannak a személyes megjelenésben?
- Kihívják a jegyzőt, és regisztrálnak otthon. Nem kell hozzá rokkantnak lenni, elég az akadályoztatást jelezni.
3: Mi lesz a hajléktalanok regisztrációjával?
- A hajléktalanoknak - lakcím hiányában - eddig is be kellett jelentkezni valamelyik önkormányzatnál, most a regisztráció miatt kell ugyanez. 
4: Hogy tilthatja az választópolgár, hogy a Kubatov listások non stop kampányszpemmel zaklassák?
- A regisztrációs íven be kell majd ikszelni a tiltás rubrikát. 
További érdekesség, hogy a határon túli állampolgárok számának megtippelésére sem vállalkoznak. Az ő regisztrációjuk úgy fog kinézni, hogy ugye levélben regisztrálnak, a visszaigazolásban kapnak egy kódot, amit majd azonosításhoz a szavazáskor föl kell tüntetni. Az összeesküvés és csaláselmélet gyártók szűrjék le magunknak, hogy mennyire jó és hiteles megoldás lesz ez, a többiek meg azt, hogy ha elfogadjuk hitelesnek ezt a formát határon túliak esetében, akkor ez vajon itthon mitől ne lehetett volna életképes alternatíva a személyes megjelenés helyett. Gulyás ugyan felolvasta Péterfalvi állásfoglalását erről, de az amolyan fából vaskarika, mert ha itthon kockázatos valami, akkor ugyanaz a határon kívülről érkezve is az. 
De nem ez az egyetlen kismiújság a rendszerben. Tippeljétek meg mi volt az egyetlen kérdés, amire még valami "sablon kormányválasz" se volt Gulyás tarsolyában. Igen, a miért pont Lajosék maradtak ki a szabályozásból? - kérdésre nem tudott semmit mondani. Addig ugye megvagyunk, hogy a nyomtatott sajtóban előre közölt egységárakon hirdethet mindenki a kampányban, hogy a közmédia szabott időkerettel ingyen nyomja majd a szanyikapitányt, a sifferandrást és a vonagábort, és hogy az internetes médiákban is előre közölt egységárakon lehet majd nyomulni. A köztéri reklám az egyetlen terület, ahol semmiféle szabályozás meg egységárral szarakodás nincs. A 80%-ban Simicska és Nyerges cégbirodalmak felügyelte reklámhelyeket annyiért és azoknak ad(hat)ják ki, akiknek és amennyiért csak nekik tetszik. Gulyásnak volt egy gyenge - de hát minden egységáras - benyögési kísérlete, de ebben felkészültebbek voltunk nála, és ha már ott voltunk felvilágosítottuk ez mennyire nem így van. A szava elakadt, én meg kíváncsian várom, hogy lesz-e ezzel kapcsolatban valami módosítás, lesz-e mersz őket is beterelni az egységes árrendszerbe, vagy igyekeznek továbbra is elsunnyogni Lajosék molesztálását, mert Nemzeti Oligarchát egyébként sem baszogatunk, és mert a komasógor negyedáras plakáthelyekre óriási szükség lesz. 
Az este legnagyobb visszatetszést keltő kijelentése az volt, mikor a vita jelölés-bejutási küszöb részénél Gulyás Gergely kerek perec kijelentette, hogy az a párt ami nem bírja legalább minden huszonötödik szavazó (sacc/kb 5%) támogatását, annak nincs helye a parlamentben. Az addig rendben van, hogy 2014 az összefogásról és szövetkezésről fog szólni. De az nincs, hogy ezzel a mentalitással szinte kizárják a politikai paletta színesedését, a kis pártok szóhoz és képviselethez jutását a jövőben is. A jelölési folyamat egyszerűsítésének és a kopicé eltörlésének régen ideje volt és jelentős könnyebbséget jelent, de a politikai pluralizmushoz ilyen vaskalapos módon állás engem legalábbis eléggé meglepett. 
Mindent összevetve talán ez volt a legjobb ilyen rendezvény eddig. Az talán Gulyás Gergelyen keresztül a kormánypárt számára is kiderült, hogy túlélhető azért, ha az ember fia nem csak az akoltestvérek gondosan kiválogatott közönsége előtt szónokol, hanem a társadalom ellenérzésekkel küzdő kritikus részével is párbeszédbe bonyolódik. Lesz tőle neki ilyen izé ni, tudjátok az a hogyishíjják, tartás meg becsület vagy mi. Mert lehet egyetérteni továbbra sem fogunk ahogy ezt most sem tettük, de legalább a párbeszédkészséget értékeljük és a magyarázatot megvitatjuk. Selmeczi, Kumin, Giró Szász és Szijjártó a kutyát nem érdekli. De Gulyás Gergely jöhet legközelebb is.

970 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr894931007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért kell a sasadiakat idegesíteni? 2012.11.29. 00:47:43

Kedd este közel 300 fő zsúfolódott össze a Rubin hotel Sirály termében, ahova a Sas-hegy Védők Egyesülete szervezett lakossági fórumot a fentihez hasonló kérdéssel, csak a Dayka Gábor utcára koncentrálva. A kérdésre nem kaptak a lakók érdemi válas...

Trackback: Rendhagyó képviselői fogadóóra Karácsony Gergellyel 2012.11.28. 15:14:05

Miért alávaló a regisztráció? Mit akar a FIDESZ elérni ezzel? Milyen választ nyújt erre az LMP ? Rendhagyó képviselői fogadóóra Vendég: Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője. Házigazda: Mach Péter önkormányzati képviselő Idôpont: 201...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.28. 11:06:15

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.28. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Rohadt proli, hogy jössz ahhoz, hogy gondolkodni merj? 2012.11.28. 10:13:12

A sokat emlegetett és eredménytelenül kritizált, a választói jog gyakorlását lényegesen körülményesebbé tevő új választási törvényt végül elfogadta a FIDESZ-KDNP. Nem voltak illúzióim, a saját pitiáner érdekek láthatóan lényegesebbek, mint a sokat emle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@iii:
Arra azért kiváncsi lennék, hogy pontosan milyen problémákat láttok Bajnai fejlesztési miniszteri működésével kapcsolatban?
(Én sem értek egyet azzal a fejlesztési stratégiával, de tényleg kiváncsi lennék err.) Az lmp mindig elmondja, hogy csúnya Bajnai az elmúlt 22 évben és még Gyurcsány miniszter is volt....
Néhány konkrétumot jó lenne hallani!
@Spániel:
még annyi isten háta megetti hely van...ahol még nem fertőzött...a zsíros srác majd csinál neki ütemtervet meg itineráriót brühühühüh

hátasztánia meg albánia és alsó csád a white house afrikai változata Mar okk Ó ban a nagy pocsoly innenső oldalán meg rwanda és burundi és el ne felejtsd libériát azoktól tanúlhat még csak hány zászlójuk is van? 217 vagy több és sámánok is hogy minél több hajó süllyedjen mert akkor fizet a Lloyds

brühühühü
@simple observer 1.0: Ezért emlegettem anno, hogy az LMP önként befeküdt a szalámizogépbe (Knoszosz megállapítása szerint mortadellagépbe :-) ) : endresy.blogspot.hu/2012/11/az-lmp-szalami.html

Amugy az MDF-re hiába emlékszem. A hasonlóság csak annyi, hogy ők is mentek a levesbe. Viszont őket az első majd 4. magyar miniszterelnök egyeült erővel fojtotta meg és aprózott el. Szó nem volt önkéntességről.
Az LMP egyébként már most bevállalta valóban az univerzális bűnbak szerepét. De ez nem volt (lett volna) kötelező. A demagóg hülyeség azpnban visszaüt. Például mert kalodába zárja az azt hangoztatót. Alkalmasint a Fidesz is ebben a cipőben jár.
Az LMP-nek ehhez egyszerűen sem személyi, sem morális tartaléka nincs. S lavírozási terük sem. Feltéve, ha a lavirozást nem a pinball-gombák közti taszigálódásnak érted.
@quendelapo: "Néhány konkrétumot jó lenne hallani!"

Na ez az! Én is, én is!
@a szív fészkei:

"Kéne szponzor, mert kurvára nincs a szövetségnek pénze. Csajok is csinálják. Sőt egyidőben vegyes csapatok voltak. ;-DD Na akkor szeretett is járni. "

Na errol mar hallottam.

A megoldas pofonegyszeru!! Le kell igazolni nehany BAywatch-os uszomestert, es aztan ugy todulnak majd a nepek az uszodaba, mint ha valamit ingyen adnanak.
Sot! Meg Viktorekhoz is lehet majd palyazni latvanysportoknak jaro penzekert.. ;)
@saravad:"Gyöngyösi, ha nem a pontagyúaknak akart volna csak hízelegni, hanem a nemzetbiztonságot tartja szem előtt, akkor zárt körben teszi ezt."
Ezt tovább lehet folytatni egy jól megkomponált dramaturgiával. Várható volt, hogy a közvélemény és az ellenzéki pártok hevesen fognak reagálni erre a megnyilatkozásra, nem szólva a nemzetközi közvélemény reakciójáról sem, valamint az eset miatti ügyészségi feljelentésről sem. A Jobbik jelenléte egyszeriben nagyon kínossá kezd válni nemcsak az országban, hanem külföldön is. Ezt a szituációt ki kell használni, és a Jobbikot egyre inkább háttérbe kell szorítani, olyan retorikát lehet kerekíteni, hogy a Jobbik szavazói távolodjanak el a pártjuktól, a párt lassan épüljön le. A Jobbik szavazói nyilván nem az ellenzéki pártok hívei lesznek, a választásokon a Fidesz szavazótáborát erősíthetik.
Nem ez lehet közelmúltunk egyetlen példája, hogy hogyan kell egy pártot kiszorítani a politikai életből.
A maszop tárgyaló delegációja - egyik kiválóbb személyiség, mint a másik. Nem is értem, miért nem szimpatizálnak velük az LMP-sek... :-/

az MSZP javaslatában a gazdaságpolitikai tárgyalódelegáció tagjaként szerepel Kákosy Csaba is, aki a Gyurcsány-kormány idején előbb Kóka János SZDSZ-es gazdasági miniszter kabinetfőnöke, majd rövid ideig hivatali utódja volt. Szintén tagja a gazdaságpolitikai tárgyalódelegációnak Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter (az egészségügyekről pedig Kökény Mihály, a költségvetésről Veres János tárgyalna, akik szintén miniszterek voltak)
@Knósszosz: Jókat mondasz a hsz-id szerint, olvasgatom őket, nem fontos, hogy adresszáld nekem. Csak legyen benne humor.
@quendelapo: hogy őszinte legyek, toronymagasról, ablakból félslégan kitolt seggel szarom le, mit gondolnak a vérfideszesek magukról, a jobboldaliságról, másokról. Bármiről. Tucatnyi embert tudnék mutatni, arctalan senkiket szavazati joggal ellátva, akik inkább jobbra hajlanának, de olyan - büszkén vállalható - nincs, balról meg minden egyes kérdésre csak az a válasz, hogy rohaggymeg, köcsögorbánszekértolója, idekellszavaznodvagymegdöglesz. Borítékolom, hogy ők sosem fognak oda szavazni, inkább csöndben elmennek, ha nagyon szorul a hurok.
Szarják itt le, azt hiszitek, hogy ki kinek nem köszön...
@rodeo36:
Mert te is csak ortodox pályákban tudsz gondolkodni. Ennek a világnak vége.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

hihi! mosmeg én:-))

for my reddot posthumus deBill Vérmókus 2012.11.28. 17:09:41
A szart is lopják Felcsúton

Orbán felcsúti helytartója, Mészáros Lőrinc elhordatta és beszántotta egy birkapásztor komposztját.
@Mariann19:
Háát... a jobbikosok jó részének pártjuk nem elég radikális. Őket max. akkor szerezné meg Viktor, ha újjászervezné a nyilasparlamentet.
@quendelapo: Amit szoktak emlegetni, az a kiemelt beruházások kezelése, amivel megkerültek számos egyeztetést. Az autópálya-fejlesztés az nem tudom, mennyire az ő sara, de az is a korrupció melegágyai voltak és vannak. Aztán nem véletlenül helyezték át a fejlesztési döntéseket az MSZP-többségű megyei szervezetekhez a városoktól. A multiközpontú fejlesztési politika a hazai KKV-k támogatása helyett. Ezeket most csak ex-has írom.
@iii: ezért kellene valaki belül, aki a körmükre nézne.
@iii:
Itt, ahol lakom, az utóbbi időben jó felére csökkent az ipari parkban multiknál dolgozók száma. Ezért a térség kkv-i jó nagy bajban vannak, vagy bezártak.
Klassz az ökopolitika, imádom, de ez a multi-kkv szembeállítás nem állja meg a helyét a legtöbb szektor esetében, szerintem.
@saravad: a multiknak ráadásul írott, számonkérhető környezetpolitikájuk, és társadalompolitikájuk van, amelyet az orrukra lehet húzni adott esetben európai kontextusban is.
@Mariann19:
Majd rakok bele ha van kedvem, most nincs.
Nem röhögök az elmúlt pár nap eseményeitől.
A családom nem nevet. Miért?
Azt gondolom, rendelkezel avval az empátiával, megértéssel, hogy nem is kérded meg. Tudod.
Ha itt élsz, akkor pláne.
Puszi, jó éjt Neked!
@épészmérnök:
Még az sem kell általában. Betartják és fejlesztik ezeket, már csak azért is, mert marketing értéke van, tehát profitálnak belőle. Nem éri meg nekik, hogy rossz hírük legyen a vevőik körében.
@saravad: A Jobbik párttagságának felmérés szerint a fele a romaellenesség okán híve ennek a formációnak, a másik fele eltérő indokokkal csatlakozik a párthoz.
Itt az a kérdés, hogy - amennyiben a közhangulat a történések miatt erőteljesen ellenségessé válik - a jobbikosok hogyan tudnak megbírkózni ezzel a kirekesztő hangulattal, melyet a társadalom tanusít.
@Knósszosz: Együttérzésem, és mély. Jó éjt.
@iii: Nézd, rosszul fogalmazott, ami után elnézést kért, megkövette az érintetteket és a párt hivatalosan is kifejtette az álláspontját.

A gazdasági befolyásolással kapcsolatban nem igazán értelek, hiszen ha jól emlékszem pont Schiffer is tett feljelentést mondjuk Sukoró ügyben, de az óbudai hajógyári sziget kétes üzelmei is megérnének egy misét. Ezekben az esetekben egész véletlen pont izraeli üzletemberek voltak érintettek, így talán érthető ha az emberek vagy a politikusok megfogalmazzák aggodalmaikat ezen a téren.

Itt is érvényes amit már korábban sokszor mondtam:

„Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el a származása miatt”

Ami az izraeli faji diszkriminációt illeti. Szerinted ha egy országban mondjuk van olyan tábla, hogy "csak zsidóknak" az minek minősül?? :(

Vagy például egy közelmúltbéli izraeli felmérésre is utalhatnék, ahol a megkérdezettek többsége “apartheid” politikát akar.

A kétharmad azt mondja, ha Ciszjordánia hozzájuk lesz csatolva, a palesztinok ne legyenek jogosultak szavazni, és négyből három szegregált utakat akar. 10 izraeli zsidó közül majdnem hat mondta, hogy az ország már apartheid politikát gyakorol.

A Haaretz napilapban megjelent felmérés szerint az izraeli zsidók több mint kétharmada azt mondja, hogy a Ciszjordániában élő 2.5 millió palesztintól meg kell tagadni a szavazáshoz való jogot, ha a területet Izrael magához kapcsolja, és ezzel valójában hozzájárulnak egy apartheid állam létrehozásához. Négyből hárman izraeliek és a palesztinok számára különválasztott utakat akarnak Ciszjordániában, és 58%-uk úgy véli, Izrael megkülönböztető politikát folytat a palesztinokkal szemben.

A megkérdezettek egyharmada eltiltaná Izrael arab polgárait az ország parlamenti képviselőinek megválasztásától. 10-ből közel hatan azt mondják, hogy az állami hivatalokban való foglalkoztatásnál a zsidókat előnyben kell részesíteni. 49% azt mondja, zsidó polgárokkal jobban kell bánni, mint az arabokkal, 42% nem akarna egy épületben lakni arabokkal és ugyanennyien nem akarják, hogy gyerekeik egy iskolába járjanak az arabokkal.

Egy kommentár Gideon Levy-től, ami a felmérés eredményeit kísérte, nagyon zavarónak írta le a találtakat. ”Maguk az izraeliek... nyíltan, szégyentelenül és büntetlenül nacionalista rasszistáknak vallják magukat,” írta. ”Jó ebben az országban élni, mondja a legtöbb izraeli, nem a rasszizmusa ellenére, hanem talán pont amiatt. Ha a nyilvánosság elé kerülne egy ilyen felmérés a zsidókkal szembeni viselkedésről egy európai államban, Izrael óriási botrányt csinálna belőle. Mikor róla van szó, a szabály nem számít.”

A felmérést egy közvélemény kutató cég, Dialog végezte, akik 503 embert kérdeztek meg Izrael közel 6 milliós zsidó népességéből. Az utóbbi hónapokban Ciszjordánia vagy a benne lévő jelentősebb zsidó települések lehetséges Izraelhez kapcsolásáról elhangzott beszédek egyre hangosabbá váltak, ahogy a konfliktus tárgyalásos megoldására az esély minden idők legalacsonyabb szintjére süllyedt.

Izrael védelmi minisztere, Ehud Barak, nemrég a nemzetközileg elismert Zöld Vonal és az Izrael által épített elválasztó fal közötti területek Izraelhez kapcsolása mellett érvelt.

A felmérés eredményei alátámasztják Izrael arab polgárainak állítását, akik a népesség 20%-át teszik ki, hogy ők rasszista megkülönböztetést szenvednek el. A felmérés megválaszolóinak csaknem fele azt mondta, az izraeli arabokat át kell adni a Palesztin Hatóságnak, és egyharmaduk azt mondta, hogy az Izraelben levő arab falvakat a PH közigazgatása alá kell helyezni, cserébe a ciszjordániai zsidó településekért.

A Haaretz tudósítása szerint a felmérés azt is megmutatta, hogy az ultra-ortodox zsidóknak voltak a legszélsőségesebb nézeteik az arabok felől, 70%-uk támogatta szavazati joguk törvény általi tiltását és 95%-uk kiállt a munkahelyi megkülönböztetés mellett az arabokkal szemben.

www.guardian.co.uk/world/2012/oct/23/israeli-poll-majority-apartheid-policies

Ami pedig a "térképről letörlést" illeti. Te láttad már a pontos szövegét ennek a sokszor félrefordított beszédnek?? :)
@iii:

Van ezekben némi igazság, de korrupciós vádat Bajnaival kapcsolatban még nem halottam, így ez inkább politikai kérdés.
Szerintem a kkv-k, mikrók hanyagolása nem igaz. Pont, hogy - munkahely teremtés bevállalása mellett - nagyon könnyen jutottak pénzhez mikro vállalkozások, ami sokszor szimplán az EU pénzek magánvagyonná konvertálását jelentette, anélkül, hogy ez a közösség gyarapodásához hozzájárult volna. Az oktatás fejlesztésén is a mikrovállalkozások jártak jól, mindenféle tanfolyam szervezéssel vagyonokat lehetett keresni.
Nekem úgy tűnik, hogy az, hogy Bajnai a multikat támogatta a kkv szektorral szemben így nem állja meg a helyét....
Összességében a szándék és a célok jók voltak, de az eszközrendszer nem.
@a szív fészkei:

"Pedig az én mellszélességem mellett ki lehetne állni... ;-DDDD "

(elpirul)...
Egy 100% OFF csak úgy eszembe jutott, azért van egy csöppnyi orbánia áthallása is.

"2002-04-11 05:50 ATV

Nap kelte - ATV

Híradó

Bemondó Hajdú Andrea

B.: - 66 éves korában elhunyt Hofi Géza színművész, humorista. A Kossuth-díjas, Jászai Mari díjas, kiváló és érdemes művészt álmában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

R.: - Hofi Géza eredeti nevén Hoffmann Géza 1936. július 2-án született. Ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott Táncdalfesztivál-paródiájával vált. Munkásságát 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el. 1996-ban, 60. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Jászai Mari díjat kapott 1970-ben és 1973-ban, Érdemes művész elismerést 1977-ben, a Kiváló Művész címet pedig 1988-ban kapta meg. Idén januárban a Pro Culture Urbis díjat vehette át.

- Elszoktam tőle, nagytól. A szoborról valami az eszembe jutott, hogy volt egy részeg néző, van ilyen és akkor hamarabb elaludt, mert nem tudtam lekötni és ezért nem ...

B.: - Itt hívjuk fel figyelmüket arra, hogy háromnegyed kilenckor vendégünk lesz Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója."

.......... basszus .............
@quendelapo: A csúti patkány csicskásai ki merik mondani a "korrupció" kifejezést --- nem gyenge.
@lafatyolokft: VB lesz itt nyáron, ez nagy dolog, csak kéne szponzor. :-))
@saravad: De Róna, aki bevallottan tanácsokat adott hivatalosan felkérve Gyurcsányéknak , ő a múlt embere, sőt basztathatta Bajnait. Na jóvanmáááá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Náci anyabaszó gané olvass csak:

Tawfiq Okasha liberális talk show házigazda nemrég az „Egyiptom ma” című műsorban bemutatott egy videót, amelyben muzulmánok levágják egy fiatalember fejét. A bűne az volt, hogy áttért a kereszténységre és nem volt hajlandó azt elutasítani. A fent látható videó nagyon durva képsorokat tartalmaz! Azoknak, akik nem akarják megnézni itt egy rövid összefoglaló:
Egy fiatal férfi jelenik meg, akit két maszkos férfi tart fogva. A fejét hátrahúzzák, kést emelnek a torkához. Nem ellenkezik, úgy tűnik beletörődött a sorsába. Az arabul beszélő „narrátor” több muzulmán imát és könyörgést kántál, főleg olyanokat, amelyekben elmarasztalják a kereszténység, amelyre a Szentháromság miatt úgy utalnak, mint egy többistenhívő vallás: „Álljon bosszút Allah a hitehagyott többistenhívőn”,” Allah felhatalmazza a vallásod, hogy győzedelmeskedjen a többistenhívők felett”, „Allah, a muszlimok keze által győzi le a hitetleneket” és „Nincs más Isten, csak Allah, és Mohamed az ő küldötte. “
Eztán, „Allahu Akbar! – Allah a legnagyobb! ” kiáltások közepette a kezében tartott késsel elkezdi elvágni a hitehagyó torkát. Végül a levágott fejet, további iszlám győzelmi szavak közepette, feltartja a magasba.
Láthatóan zaklatottan, Tawfiq Okasha, a házigazda, megkérdezi: „Ez az iszlám?- Erre szólít fel az iszlám? Mi köze van ennek az iszlámhoz? … Ezek azok a képek, amelyek egész Európa és Amerika szerte eljutottak az elektronikus médiába…. El tudják képzelni? ” Aztán az egyiptomi Muszlim Testvériségre és a szalafistákra utalva, akiknek a politikai befolyása nagymértékben megnőtt, a következőt kérdezi: „Hogyan fognak ezek az emberek kormányozni?”
Csak a minap egy neves egyiptomi szalafista vezető – utalva a kanonikus hadiszokra, köztük Mohamed azon parancsára, hogy „ Bárki, aki elhagyja a vallást, öljétek meg” –nyíltan kijelentette, hogy egyetlen muszlim sem hagyhatja el a hitét, vagyis az iszlámot.
Rengeteg iszlám jogi kéziköny teszi egyértelművé, hogy a hitehagyás súlyos bűncselekmény, amely halálbüntetést érdemel. Az első „igaz kalifa”, a muszlim vallásosság modellje, több tízezer áttért muszlimot mészároltatott le, – égetéssel, fejezéssel, keresztre feszítéssel- pusztán azért, mert megpróbáltak elszakadni az iszlámtól. A hiteles angol nyelvű Iszlám Enciklopédia szerint „nincs egyetértés afelől, hogy a férfi hitehagyottat meg kell-e ölni.”
Végül néhány szót az Allahhoz szóló „imádságról”, vagy „könyörgésről”, amelyet a videóban a muszlim hóhérok mondanak: ezek standard és sablonos szövegek. Más szóval, ezek az emberek nem néhány maszkal eltakart, névtelen hentes, akik Allahhoz imádkoznak, miközben elvágják valaki torkát, majd felemelik a fejét, hanem élvonalbeli muszlim vezetők, akik rendszeresen jelennek meg a tévében, és akik ilyen gyűlölettel teli imákat idéznek fel. Több példa is látható (pl. itt) ahogy muszlimok Allahhoz könyörögnek azért, hogy a hitetlenek rákosak és betegek legyenek „amíg nem könyörögnek a halálért és azt meg nem kapják”. Mekkában még formalizált imák is léteznek, melyeket hangszórókon keresztül üvöltenek, miközben a muzulmánok eleget tegyenek abbéli kötelezettségüknek, hogy legalább egyszer az életükben elzarándokoljanak Mekkába. Ebben azért könyörögnek, hogy Allah a keresztények és a zsidók életét „döntse nyomorba, fedje be őket végtelen elkeseredettséggel, csillapíthatatlan fájdalommal és könyörtelen betegséggel, töltse meg az életüket bánattal és fájdalommal, végül életüknek megalázással és elnyomással vessen véget.”
„Ez az iszlám?” Döntse el ön!
@orica:

"A szoci szavazók seperc alatt állva hagyják MA-t, és nem fogja érteni miért.
Pedig Szigetvári elég egyértelműen megírta év elején a népszabiban. "

Szerintem nem ilyen egyszeru a dolog. Mesterhazyval meg en is megveretnem Botkat, pedig meg igazi mediaguru sem vagyok.
Botkanak most varnia kell, mig a kormanyzatban mutatott szoci teljesitmeny alapjan tamadhatja Mesterhazyt.

Ha most puccsot kiserelne meg, mint pl. Fabius is szeretne, az a karrierje veget jelentene...
@épészmérnök:

"Szerintem ez nem elvi kérdés, hanem elsősorban gyakorlati.

Kit fogad el a közönség mint politikai vezetőt? "

Igy van. Ma keresve sem igen lehetne talalni olyat, aki el is vallalna, belfoldi, nemzetkozi megitelese is megfelelo, es meg kitudja hany hasonlo kriteriumnak leginkabb megfelel.
Ja, es meg raadasul ertelmes dolgokat is lehetne varni tole...
@simple observer 1.0:
"Botkanak most varnia kell, mig a kormanyzatban mutatott szoci teljesitmeny alapjan tamadhatja Mesterhazyt."
WTF ??? Össze kell fogni a náci retkeken kívül mindenkivel beleértve még a vízi hullákat is hogy a felcsúti ránk száradt szart eltakarítsuk.
@rodeo36: Szerettem is őket idomítani, kellemes volt. Nem mindig sikerült az idomítás, de nem bántam meg. Ők sem. :-DD
@Mariann19: Próbálok PC lenni. Amikor annyira hisztéria ment Gráfék ellen Bugyula vezényletévelm hó de gyüttek volna a a Lamborghini traktorokon a felajzott földmívesek, BAch-hal szólva a jojó száhántohóvehetőhők.... Most rajtad és Spánielen, két városi nőn kívül kiajafasz szól ezért az alcsúti családért?

Ángyán szól? Bugyula szól, a parasztok szólnak, és fenik a kaszájukat, brummogtatják a Lamborghinit?

Hát akkor én miért sírjak???? Beválasztották nagy garral a nyakunkra ezt mocskos bagázst, és csodálkoznak hogy a birkáik szarát is ellopják?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Közös zarándoklat, szakrális esemény, kérni a mindenhatót, hogy "mi folytathassuk"???"

Nem szamit ez valasztasi csalasnak? Mar ha a kozvelemeny kutatoknak joelore kuss van, akkor egy ilyen velemenybefolyasolo dolog nem szamit kampanycsend sertesnek?
@simple observer 1.0: Téged ilyen könnyű megpirítani? :-DD Ja, hát azért, mert itt anyókáztok, még nem vagyok rőzsaszedő mámi görbe hátamon a köteggel araszolva a nagy erdőben...

Van mindenem, aminek lennie kell egy nőn normális méretekben, mondjuk 38-asban. De tudom, itt Magyarországon, aki elmúlt 40, pláne nő, az húzza magára a koporsófedelet, pláne, ha azt Járai cége forgalmazza majd. ;-DDD
@Spániel:

"A hónap vicce, ezen csak szétröhögik magukat még a fideszesek is"

Nem feltetlenul. Egyelore nem tunik ugy, hogy nagy kulonbseg lenne a "mi" javunkra. Sajnos
@Spániel: JA, kezdem én is unni őket. Pláne, hogy az orákulumuk, Róna adta a pénzügyi tanácsokat a szoci bagázsnak hivatalosan felkérve. Kicsit Janus-arcú ez az egész cirkusz, Schifi ifjúszocimúltjával együtt. Nos akkor az az alom jó volt neki, nem undorodott? Pedig Puch bácsi már akkor is a cukorbácsijuk volt, Lendvai meg a többi Mme Tussaud-figura akkor is ott volt, minek odament pol.karriert elkezdni?

Vazze, ha annyira utálom a szocikat akkoriban - és mi pl. utáltuk az urammal, pedig ő is káderbimbó volt, mint Sch - akkor lehetett másfelé is menni vagy kimaradni a pixisből. Ügyvédek enélkül is be tudnak futni.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Ne légy hülyébb mint amennyire most is vagy.:) Ha valami nem kóser, nyomd meg a gombot aztán nem kell panaszkodnod. :)
@simple observer 1.0:
Csalás? Bolond vagy TE!!! Nem az lesz a csalás, az utánajön!

Amúgy Vincentéket olvastátok?
Csak hogy honnan is bújt ki a jobbik...

"- Alakult egy új párt, a Jobbik átalakult, pontosabban párttá. Fölveszik-e velük vagy fölvették-e velük a kapcsolatot?

- Én ismerem a szervezők jó néhány erőteljes figuráját. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor azt kérdezik, mert furcsa dolog egy 40. életévében járó embertől talán, de ilyen bátorító szeretettel vagy nem is tudom, hogyan nézem azt, amit ők csinálnak.

Orbán Viktor 2003. május 18."
orulunkvincent.blog.hu/

Na, kinek a seggéből pattant ki?? :)
Ja kérem, azért a pénzért meg, amit kapnak, szopni, nyalni kell és óvni a kibocsájtó szervet.
@Bakter: Amerikában az van - és egy ott élő szidó mesélte röhögve -, hogy a számtechben is listázzák egymást a nevük alapján, amit vigyorogva mindig jó ír névnek mondanak. És ez bezony nem rossz felhang, ha valakinek ott ebben a szegmensben van egy jó ír neve... Sőt, ha valaki magyar és jó ír neve van ott, duplán számít. :-DDD
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): NA, most megrezzented Gábriel palesztin sikolyokkal terhes szolidáris lelkét! Csúnya vagy... Mikor Palesztina hajdani főmuftija is annyira lelkes híve volt Hitlernek és itt összeér, aminek össze kell. Ne hozd szegény mélykeresztény jobbikosokat ilyen zavarba, mindjárt megint állíthatják Jézuskájuknak a szülinapjára a kínhalála jelképét, mert ennyi érzékük van a szimbólumokhoz. És oly következetesek is.

Hisz ők Amerikában mélyen elítélik a halálbüntit, csak itthon kampányolnak bitófával!
@épészmérnök:

"A múlt héten, a választási törvény parlamenti megszavazásával alapvetően megváltozott a helyzet, én ezért tartom MOST hibásnak kitérni az összefogás elől."

Igen ezt a multkor kicsit mar csocsaltuk. Es ha igy gondolod, ahogy ha jol ertem Fabius is, akkor ez a ti velemenyetek.

Itt azonban nem korholaskent irtam az esemenyt, hanem egy olyan pillanat megjelolesekent. Amihez lehet kapcsoli, hogy MEG akkor is probalt az LMP, egy az MSZP-s szavazat-, es alkupozicio optimalizalo trukkot csinalni, amelyik pusztan - es csak alig-alig - a szociknak jott be.

A mostani kiteres viszont egyenes kovetkezmenye mindannak az elmult fel evben es korabban is vitt iranyvonalnak, amin az LMP-nek mar joval korabban valtoztatni kellett volna. Megegyszer: nem kellett volnamegszeretni a szocikat, am egy esetleges targyalas lehetosegere igenis fel kellett volna kesziteniuk a tagsagot. Hiszen most eppen ez a merev elzarkozas utott vissza...
Hajrá! fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/64664_10151258367578467_1059350350_n.jpg an perspektíva:
“Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon - mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel.”
MTI Fotó

És basszus, az albán néz ki jobban! De mivel jattolt a csótival, meg fog bukni szegényke.
@iii: Nézd meg csacsicska magánképeit az októberi eseményekről. Már beadtuk párszor. Aztán mesélj a szörnyű terrorról.

Gyurcsány max Kiss Péter javára mondhatott volna le, senki a szocik közül akkor nem választja Surányit vagy Bajnait. Az egész mocskos cirkusz Orvbűn hisztije miatt volt, mert azonnal akarta a hatalmat a beszéd nála lévő kópiáját felhasználva hónapokig hergelve a bandáját. De csak pénzért - naponta, fejenként 3000 - robbant ki ez a dicső túrórudiforrcsi mégis. Amit a liberális város fizetett meg sokszorosan, hisz iszonyú károk érték, ezt valahogy soha nem mondjátok be.

Te nem tudsz engem meggyőzni, én meg téged. De végignéztem az egészet,és csacsicska képei pláne meggyőzőek. Én nem akartam, hogy lemondjon, - minden kormány bénázik és ügyeskedik, ne röhögtess már - mert tudtam, hogy utána a tényleg totális káosz jön. Orvbűn 14. havit ígért, fűt-fát, hogy megválaszák. Nem Surányi lett volna Gyurcsány után, hanem Orvbűn, ezért volt az egész. És akkor hat éve ennénk a szarát.

.
@GeoCracker:

" Szó nem volt önkéntességről. "

En sem ugy ertettem, inkabb a vegjatekra gondoltam, bar nem fejtettem ki bovebben, egyertelmubben. Megpedig a 2006 utan rajuk sutott gillogra utaltam, hogy onnantol jobboldalon mekkora hajtovadaszat indult utannuk. Ha meg a baloldal nemileg vedte oket, az is csak olaj volt a tuzre. Hasonloan a mostani jobboldali diseretekhez, amiket az LMP kap, a "fuggetlensege" megtartasa okan.

Viszont alapjaban egyet beszelunk, ha jol ertem.

Amugy emlekszem, ezt a posztodat eppen olvastam a minap, de meg itt is altalaban lemaradasban vagyok, es ha meg hireket is probalok olvasni este, meg meg 1-2 blogot is, akkor szelektalni kell sajnos...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt Vincenték nélkül nem tudtad? Orvbűn keltette ki a segge alól a polgári ökörkörben, a HÖK-ös fütyikéket... Fiam mondta, hogy mindig minden HÖk-vezető FideSS vagy Jobbik-baba volt.
Miért keleltt Vona? Ellopatni Csurkától a pártját. Szóval a Jobbik se mai kezdő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Az újonnan megjelenő Együtt 2014 Mozgalom a teljes népesség 7 százalékának bizalmát élvezi a Tárki friss felmérése szerint."

Teljesen értelmetlenek, ráadásul félrevezetőek ezek a mérések, mert az Együtt14 nem "pártként startolt", amint a Tárki címében áll, vagyis nem riválisaként a többi ellenzéki pártnak, hanem azok potenciális ernyőszervezeteként.

Persze az valamennyire látszik belőle, hogy az Együtt főleg a bizonytalanokat tudta megmozdítani, ami nem rossz amúgy. De az teljesen átláthatatlan, hányan lehettek a jelenlegi ellenzéki pártok szavazói közül, akik az Együtt és az eddigi pártjuk közül voltak kénytelenek választani, holott a valóságos szituációban az egyikbe csomagolva lehetne a másikra szavazniuk.

www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20121128.html
@épészmérnök:

"Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter (az egészségügyekről pedig Kökény Mihály, a költségvetésről Veres János tárgyalna, akik szintén miniszterek voltak) "

Na latod errol mar sokkal inkabb eltudom kepzelni, hogy szandekos cukkolas, es sarokbaszoritasi kiserlet. Ilyen nevekkel ugyanis eleg gyanus a szandekossagot feltetelezni, bar nyilvan meglehet ideologizalni, hiszen miniszterekrol van szo.

Bar nejem kulonosebben nincs gondom Kokennyel. A masik ekt nev viszont felveti, hogy szandekosan alakitottak olyan "targyalo kuldottseget", amit az LMP nem fogadhat el. Csakhogy a jelen esetben inkabb marad meg az emberekben, hogy az LMP rinyal, holott igy is ugyek vannak naluk, mint az, hogy a szocik igykeznek szivatni oket.

En ilyennek tartom egyebkent Mesterhazy uzenetet tan epp tegnaprol, hogy ok meg mindig fentartjak targyalasi ajanlatukat...
@simple observer 1.0: Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?

Polt a maszop embere és testével fedezi őket? Handó Tünde nekik dolgozik Bugyulával együtt értük dolgozik? Akkor miért nincs lezárt üg és végrehajtandó börtön??? Zuschlag 20 milláért mióta ül? Ez Simicskának napidíj, akit meg sem érintett a börtön szele soha, pedig Hagyó hozzá képest - ha csinált valamit - bölcsis totyogi...

Igen, így megy ez kampánypénzekért, belebukott a szadesz is. Tegyék rendbe azt először.
@simple observer 1.0: Vagy ezeket beáldozza másokra, akiket nem akar elhasználtatni. Veresnek, Szekeresnek mindegy. Kökénnyel mi a baj?
@simple observer 1.0: Egyébként tényleg nagyon könnyű belefutni egy érték(telenedési) spirálba. Nekem az LMP-vel kapcsolatban sokszor volt olyan érzésem, hogy csak rárepültek a szalon-környezetvédelemre.
Egyébként tényleg nem érzem a nagy ollót a nézeteink közt.
A magam részéről inkább értékeket és nem ártszimpátiát igyekszem követni. Kétségtelen, hogy az értékrendem enm a szélsőjobbé, de mindenki nem szefretheti a neoSA-t és vidékét.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

"WTF ??? Össze kell fogni a náci retkeken kívül mindenkivel beleértve még a vízi hullákat is hogy a felcsúti ránk száradt szart eltakarítsuk. "

Nem tudom mire/kire vonatkozik csodalkozasod.

Botkat sokan kapacitaltak, hogy a '10-es kampanyra es az utanra legyen vezetoje a szociknak. Ehelyett a polgarmesterseget valasztotta, mikozben Mesterhazy jol-rosszul, szerintem tobbnyire turhetoen, csinalta dolgat. Most amikor a szocik egyre inkabb megkerulhetetlenek, akkor hirtelen feltunne, hogy na akkor majd most EN megmutatom?! Ugyan mar??!

Bar ugy gondolom, hogy mind partvezetokent, mind kozigazgatasban alapos tapasztalattal rendelkezo emberkent (joval?) jobb teljesitmenyt nyujtana, mint Mesterhazy, am a fentebb emlitettek miatt most aligha van olyan pozicioban, hogy kihivhassa MA-t.
@rodeo36: Jó éjt. Szerinted milyen hangja van a kis srácnak??

youtu.be/V7b-lZu_sHY
@a szív fészkei:

"Van mindenem, aminek lennie kell egy nőn normális méretekben, mondjuk 38-asban. De tudom, itt Magyarországon, aki elmúlt 40, pláne nő, az húzza magára a koporsófedelet, pláne, ha azt Járai cége forgalmazza majd. ;-DDD "

Nincs ilyen problemam. Korombol kifolyolag, bar mar fiatalabb koromban sem volt ilyen gondom, hogy idosebb holgyeket lenezzek, mert noiesek, vagy hangsulyozottan annak akarnak kinezni.

Nyilvan az oltozkodes, viselkedes szerepet jatszik, de azzal egyetertek, hogy idosebb korban, tehat ugy 50 korul mar nehezebb eltalalni, azt a hatart, ami meg gusztusos, es meg nem tul sok. Es persze a korosodas is szempont.

Amugy meg ne csigazz fel! ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez egy viszonylag sokat emlegetett idezet Viktortol. Es balrol kevesen vitattak, hogy a Jobbik nem egy Fidesz krealmany lenne.
Viktor kiejtette Csurkat 2002-ben es bukta a valasztast. 2006-ra mar csinaltak egy sajat, hazi szelsoseges partot, hogy akkorra majd ok beljebb johessenek kozepre.
"Továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül."

A mandineren.

Kész. Ez a mandiner, ez lenne a mérsékelt jobboldal?

mandiner.hu/cikk/20121128_vona_gabor_nehany_gondolat_a_sarga_csillagot_viseloknek
@a szív fészkei:

"Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?"

Szerintem nagyjabol egyetertunk. Mar ha jol mertem fel gondolkodasodat.

A szocik, legalabbis sokuk, (akar sokat is) loptak. Szerintem ez nem vitas, es ugy ertelmeztem korabbi hetek, honapok alapjan, hogy ezt te sem nagyon ketled. Azt nem tudom, hogy ezek milyen osszegek lehetnek, de ha Zuschlag a Fidesz legnagyobb fogasa, akkor nagy bajban vannak. Am ezek az ugyek megfeleloen talalva, tobbseguk alaposan felfujva persze, elegendo volt ahhoz, hogy stigmakent a szocikra ragadva hiteltelenitsenek barmit is mondanak.

Es barmikor allok ki a "vedelmukben", akkor azonnal kapom, hogy szoci vagyok.

Ugyanakkor ugy gondolom, hogy a szociknak alapos valtozason kellene atmenniuk. Ez nem tortent meg. Ha esetleg ugy is lett volna, nyilvan az ujakat is igyekezett volna a Fidesz lejaratni, de talan megis konnyebben tudnanak szavazokat gyujteni.

Most sok nevet tudnek sorolni, hogy kiket szeretnek nem ott latni, de nem en dontom el, hogy mi tortenik naluk.

Megis kiemelnem Lampertet, aki nalam az etalon. Mert az ilyen emberkek kellettek ahhoz, hogy a szocik igazan elkurjak. Mert szamomra nem a 2002-2006-os ciklusuk volt am elbarmolva hanem az utanna kovetkezo. Marpedig, ha a szocik nem baltazzak el, akkor bizony talan sem ok, sem az orszag nem kap egy 2/3-os buntetest, es ha ciklusokkal kesobb is, de viszonylag emelt fovel jarhatnanak, hogy akkor ok mindent megtettek. Mint Dzurinda.

Emlekszel az Egeszbiztositasi torvenyre? Vagy 3-szor atvitattak, es ugyanannyiszor beterjesztettek a Parlamentbe, mig vegul megszavaztak. De akkorra mar keso volt, mert pipogyasaguk miatt olyan hangulat alakult ki akkorra, hogy mar a 300 Ft-os nepszavazast is be lehetett adni az embereknek. A szocik meg nagy orommel toroltek el a nem sokkal korabban meg hozott torvenyuket.

Vagyis meglehetosen verszegenyek voltak. Arrol mar nem is beszelve, hogy hanyan probaltak meg megtartani image-uket. Es igy a 2006-os kampanyt szinte Gyurcsany egyedul vitte vegig. Majd a beszed kiszivargasa utan ugyanugy mindenki lapitott, ahelyett, hogy csinaltak volna a dolgukat es erdemi donteseket hoztak volna.

Szoval sorolhatnam en, hogy igenis nem szeretem oket, de attol meg siman rajuk szavaznek a jelenlegi kinalatbol. Liberaliskent a DK lenne a legkezenfekvobb valasztas, de ugy tunik ok is beragadtak. Ha sikerul esetleg az onkoris "sikeruket" meglovagolniuk, es nonek kicsit, akkor meg erdemesnek is tartom elgondolkodni a dolgon.
@a szív fészkei:

"Veresnek, Szekeresnek mindegy. Kökénnyel mi a baj? "

A 3 nev kozul epp vele van a legkevesebb gondom. tukeppen kulonosebben semmi...
@simple observer 1.0: "mikozben Mesterhazy jol-rosszul, szerintem tobbnyire turhetoen, csinalta dolgat"

Lószart, már bocsánat. Ha csinálta volna a dolgát, 2010-től, a tönkreveréstől elkezdve, mostanra olyanokból áll az első vonal, akikről nem igazán jut az ember eszébe semmi.
Leborotválta azt az idióta szőrakármit a fejéről, ennyi. De hát, bábtól mit lehet várni...
@a szív fészkei:
nagyon örülök, hogy te is így látod mert már azt hittem e3gyedűl maradok a véleményemmel, hogy áldozati bárányok scape goat mindegyik még a Zuschlag is vagy legelsősorban ő de a többiek ugyanúgy...valami helyett ez gumicsont jó nagy

de jó róla mint az őszödi beszéd narancsos változatáról beszélni és böfögni föl a szart amit megettek

brühühühühü

még alcsút van bennem meg a lőrinc a vídeó alapján le tudnám csapni egy baseball ütővel vagy ásóval egy csapásra olyan undorító

persze akik tűrik? hát az sem akármi
kérte hogy ne vigyék el...mi az szétvertem volna őket és a kocsit felgyújtom majd megvitattyuk
@Fabius

"_ Lesz tőle neki ilyen izé ni, tudjátok az a hogyishíjják, tartás meg becsület vagy mi._"

Aligha, de reménykedni lehet, csak nem érdemes.

a tartás és becsület, mint olyan genetikailag kikódolódott belőlük az idő folyamán.

Lehet, hogy olcsóbb és kisebb lesz a parlament, de az figyelemre méltó hogy ez a ciklus eddig végig olyan, mintha 4 év lenne a kampány időszak. Mondjuk elég sokba is van.
@iii: A hülyeséged is határtalan! Szegény székely nagyobb veszély a maszatoló MOSZADOSNÁL! Mert az messzebb van!
@a szív fészkei:

"Hát én meg védem őket a sok faszkodásuk és baromkodásuk ellenére. Még semmi ítélet a teljesen letarolt bíróságokon Hagyó ellen. Hunvald kint van. Szájerné mit csinál, hogy ennyire semmit nem bír felmutatni? Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?"

Kedves Szívem!

Kissé elfogultnak teccik lenni, nemde?

Ha minden megy a normál menetben, az a baj, ha sitty-sutty elintéznék, az a baj.
@a szív fészkei:

"_Vagy nincs is akkora szörnyű ügy, amivel itt sokkíroztak?_"

Na, ne. a végén kiderül, hogy az mszp-ben csupa tündér lala, hókefélke, akarom mondani hófehérke és tündér ilona, meg jóságos és becsületes legkisebb fiú van/volt és lesz az idők végezetéig.

oka van annak, hogy így nyert a fidesz.

Az, hogy a jog tehetetlen az aljassággal szemben, az egy másik fejezet.

de terrorizmust azért nem akarunk ugye? pedig igény volna rá, legalábbis a tek erről szól.

Na szép napot, szebb jelent, ha már nincs jövő.
index.hu/belfold/2012/11/28/revesz_az_elvakultsag_beszel_belole/

Szóval nem pereli be.

Debreceninek esetleg megvan a kórházi látlelet.
Az ATV-n arról beszélt.

Nyilván azért nem perel a Rémusz nyuszika.
@Szúrófény: Szegény székelyt egy szegény kibuclakóval hasonlítsd össze, te! Melyik ország tud nagyobb kárt okozni Magyarországnak, Románia vagy Izrael? Ki tudná elfoglalni újra Budapestet, Románia vagy Izrael? Attól, hogy valaki székely, még nyugodtan lehet román ügynök, ld. Szőcs Géza papája. Néha gondolkozni kellene, kispajtás!

De egyébként az egész gondolatmenetetek, úgy ahogy van, a szemétdombra való, nem süt belőle más, csak az antiszemitizmus, értelme egy csepp sincs.
@a szív fészkei: Magánképek nem igazán tudják bemutatni a teljes valóságot. Én nagyon is elismerem, hogy volt mindenféle garázdaság, meg az is lehet, hogy a Fidesz ármánykodott, ettől még a rendőrség és főleg a vezetői nagyon súlyosan hibáztak. Akkor én hadd ajánljam figyelmedbe Bodoky cikksorozatát, aki igazán nem vádolható Fidesz-imádattal:
index.hu/belfold/rendor4931/

Ha GyF lemond 2006, csak találtak volna valakit miniszterelnöknek, olyan nincs, hogy nem fogadják el a szocik. Az igazság az, hogy Ferencünk nagyon megkedvelte a miniszterelnökséget, és nem volt kedve ilyen gyorsan átadni, addig húzta, ameddig rá nem szakadt az egész.

A véleményváltozás nem hirtelen következik be, nem is kell egymást meggyőzni, ez véleménycsere. Nekem is 2 évig tartott kábé.
@quendelapo: A korrupció elég nehezen megfogható dolog, ilyen magas szinten meg pláne. Ha az EU-pénzek magánvagyonná tudtak konvertálódni, az is korrupciót jelent és a miniszter felel ezért is. Konkrét vádak természetesen nincsenek.

Nem a KKV-kat csalogatták milliárdos adókedvezményekkel, hanem a multikat. Ez tény.

@saravad: Na pontosan ez az, hogy megkapják a kedvezményeket és amikor baj van, odébb állnak. Létezhetne olyan KKV fejlesztési stratégia, ami nem a bedolgozásra épít (csak), hanem az önálló fejlesztésre.

Én nem arról beszélek, amit szoktak emlegetni, hogy a multik kiviszik a profitot, mert az butaság. Inkább arról van szó, amit Róna párszor kifejtett, hogy ez az iparfejlesztés túlságosan az importra épít és mint a gyarmati országokban, egy elkülönült szektort hoz létre, ami nem ágyazódik be az ország egészébe. Hiába van már több éve exporttöbbletünk, a hazai munkások relatíve (GDP-hez és pláne a termelékenységhez mérten) alulfizetettek. Ez pedig csökkenti a belső piacot, csökkenti a munkalehetőségeket is.

Szóval ez egy bonyolult kérdés :).
@simple observer 1.0: Á, nem az a szándékom, te eléggé higgadt ember lehetsz. Itt Boliból látszik a temperamentum, amit felvállal,amúgy mindenki nagyon gentlemanus. ;-DD

Csak nem könnyű valóban megélni a kort kvázi méltósággal de még nem eltemetkezni egy fekete barhent kendőbe - akik a hetvenes években voltak ún. "lázadó" fiatalok, ahogy tapasztalom, nehezen bírnak megbirkózni ezzel.

Valahogy ott ragadtunk sokan a hippiség-babaságban kicsit, pláne, hogy a divat is afelé jár helyben majd negyven éve. Szinte ugyanazok a rongyik vannak most is előtérben, amikben lányként hasítottam, így - ha nem nyúz millió nyvalya, és hálisten, még nem ;-)) - nehéz érzékelni a múlást. A Rolling is koncertezik még, minket szívlapáttal kell majd agyon ütni. ;-DDD

Bedöntjük látod a nyugdíjkasszát is, mert nemhalunk ki elég hamar, rohadt egy generáció vogymuk.
@épészmérnök: Ez az.

Sok kétségem eddig sem volt. Sajnos sok kétségem a konzervatív jobboldal iránt sem volt. És arra most rátettek egy lapáttal. Hogy az a bazi nagy összetartó cementjük a különböző fokú, de ízesen véghez vitt zsidózásuk. Telekitől Szálasiig elég széles a spektrum.
@simple observer 1.0: Egyetértünk, nekem is rohadt ellenszenves sokuk: én emlékszem Szekeresék Youth Hostel ügyeire, a zsurki vodkagyárra, ergo soha nem szavaztam szocikra, csak ha - ahogy múltkor is írtam - a választási matek miatt kellett, az meg tán egyszer volt.

Őkommer őslények és azok másolatai külsőben-belsőben,mind Gogolák elvtársnők és elvtársak - de annyira pimaszul, mindenkit leszarva, semmi erkölcsi gáttól nem fékezve nem dúltak, mint ezek a mai újrégi undokak (sokan polgárnak mázolva ugyanazzal a tempóval, mint MSZMP-funkciként.)

És, ha egyelőre ők is,- maszop - játszanak a pályán, mert Kádár népe is vagyunk Horthyé mellett - isteni választás, ezért ilyen szar magyarnak lenni - akkor mérlegelni és számolni kell velük is. Ez a magyar realitás, hiába álmodik itt sok ember valami modern csodáról. Olaszok is mennek bőgve Monti ellen, ha az hozzányúl ezeréves kiváltságaikhoz, amik hitelből mentek: az a nő, Laura Puppato, aki tisztakezű, haladáspárti és normális kormányzást ígért, kapott hétvégén 3 %-ot!!

DE!! a szocik nem csináltak erővel Rákosi-Sztálin revival-t, nem istenítették, mondjuk, Gerőt, a hídverőt, nem avatták szentté és tették kötelező kánonná a kommunista éra csak a szart blablázó de amúgy pocsék íróit - lám eszembe se jut egy sem, mert mondjuk egy Örkény szembefordult velük elég hamar, ahogy egy Eörsi is és ezek kurva tehetségek is emellett a gikszerjük mellett ellenbógen a jobboldali hájpoltakkal - nem fullasztották az ötvenes évek építészeti és egyéb szarjába az atomkorszak országát. Nem Sztálibarokkot építettek az eemúttnyócban, ahogy itt Makovecz-giccs készül minden állami filléren...

Ergo minden faszságuk ellenére sem akartak azért kétszáz évvel visszamenni a zsellér, jobbágykorba, hogy teljesen kicsinálják maguk érdekében az országot.

Bármennyi saruk van, nem tettek annyi kárt, mint a mostaniak akarattal, erővel és direkte. Ami káruk van és az nem kevés - az a tehetetlen sodródásuk és a helyzetből adódó mohóságuk miatt van, ami ellen Gyurcsány Őszödön kikelt és amiért azonnal büntették az árulással. Tehát sajna a szoci vezérürük buták, mint a föld, ez nem újság. Nem tudnak fejlődni, mert az a begyepesedettségük nekik hozott a konyhára, minek reszkírozni újjal?

Vagy felmérik ezt és azt, hogy Mesterházi kecskeszakálla vagy annak hiánya szart se ér mentalitásbeli modernség nélkül, mert annyira nem nedvesíti a látványa a női bugyikatvagy...

De Orvbűn sokkal vadabbul bolsevik kommunista, mint Lamperth legbőszebb álmaiban. És most ezt kell mérlegelni, ahogy fentebb írtam.

Ha van egymillás vagy mekkora szavazóbázisuk, akkor van és e kettőnek egyszerre kéne felnőni. És azok nagyon nem a szoci eszmékhez hűek - hisz azonnal átrohanta a szemközti térfélre, a nácikhoz - hanem csak a gondoskodó, mindent megadó akolmeleg államhoz. És ezt a réteget igazán nem zavarta az adósságprobléma, amíg abból tülekedhetett plazmatévéért az Electro Wordben. Mert valaki azért ott álltak hajnalonta az árleszállításokon egymást verve....

Az őskommernek kikiáltott nyuggerek tegnap ott voltak a DK-val Áder előtt,nemet mondva a Jobbikra is, a FideSS-re is.
@jaegtoer: Olvasd a feljjebbimet. Nem Tündérlalák a szocik, nagyon nem, de egyelőre nem találnak fogást rajtuk,még ekkora minden bokorban FideSS-bíróval, ügyészi apparátussal, zsarolással, Kecskemétre, ide-odahelyezett tárgyalásokkal se. Akkor vagy nem annyira hülyék a szockók, mint látszanak vagy nincs akkora ügy.

TE emlékszel Tótán a Zusi-perben dolgozó egyik ügyvédre, ugye? Kommentelt oda sokat és jól elég szenvedélyesen, szadeszos volt amúgy, aztán teljesen kiakadt az egész koncepciós per-szerűségén és visszadtaa megbíztását. Jófej faszi volt, most nem ugrik be a nickje hirtelen, szerette a zúzós rockot, ahogy emlékszem.

Ja meg van, ő volt Lapi!!! Tudsz róla valamit?

Ő mesélhetne, pedig Zusit a szocik vágták sittre. És akkor mit mesélhetnének a mostani jogászok! És mégsincs látható, kufstein vadgolyót felmutató eredmény, csak Bugyulka kérhet félóránként bocsikát minden megvádolttól szinte. Szóval? Szerinted? Minden bírót Gyurcsink irányít Kötcséről még most is? Ajha, de ügyes.

Loptak, ahogy minden párt lop, mert az egész finanszírozási szisztéma így van kitalálva. A FideSS ehhez egész alkotmányt rendelt, hogy ő lophasson a legtöbbet a legzavartalanabbul, megy is mint az ágybaszarás.
Fel lehet ezen háborodni, de lám, a Jobbik utált de elfogadott brüsszeli pénzekkel machinált a kis hírharsonáját életben tartva, az LMP-t támogatta Field és az LMP annyira nem is jelent meg a nyilvánosságban csak gerillamódszerekkel, amikor rendőrségi ügyet generáltak néha láncolásból, földfoglalásból. Bajnai megmondta, hogy saját zsét tolnak Oszkóval az Együttbe.

Nem szép, de én kinőttem a tündérmesékből, lalákból, sejtem mások kintiek elbeszélésé nyomán, hogy ez így megy mindenhol. A mérték a lényeg talán, hogy legyen egy határ és valami fék a köz lerablásában. Régi pénzügyérként ilyenért is - aztán megint előkerülhet - , nálunk nem.

De a nokiás doboz vagy a nokiás dobozokkal teli uszály, kamionsereg avagy tehrvonatszállítmány mégiscsak difi.
DSK bukott Franciaországban régi pénzügyérként akartam írni, de megette a felét a motor
Itt egy egész jó video-összefoglaló a NOL-tól:

www.noltv.hu/video/4717.html
@a szív fészkei: "Most Rajtad és Spánielen kívül ki szólt ezért a felcsúti családért?"
Te Szívem! Ezen kivül Rodeo, akit eddig is szerettem, Ő hívta fel a figyelmemet a cikkre, így kezdve: "Megőrülök!!!" Aztán volt még egy üzenete, amelyben mélységes empátiával taglalta azt, hogy ennek a családnak a munkáját, a jövőjét tették tönkre. Ugyanazt érezte, mint mi hárman, mélységes együttérzést és dühöt. Így lettünk négyen.
Mióta ezek a földügyek felszínen vannak, nekem is folyvást az jár az eszemben, hogy hol van a paraszti összefogás? Nincs senki közöttük, vagy a már időközben kiemelkedett agrárvezér, aki elsőrangú feladatának érezné ennek a rétegnek a védelmét?
Látod, sikeres aknamunka volt a Kisgazdák szétverése, eg y egész társadalmi réteg hallgatásra, tehetetlenségre lett itélve.
@iii:

Ablonczy Bálint úgy elbújt, hogy ott élőben nem is láttam. Kíváncsi lennék mit szűrt le az egészből.
@iii:

Az EU pénzek mindig magán vagyonná konvertálódnak, csak az a kérdés, hogy mekkor társadalmi haszon mellett.....

Láttál arról kimutatást, hogy az EU támogatások mekkor ahányafa ment multi cégeknek és mekkor KKV-nak és mikrónak?

Ha nincs koorupciós vád, ügy, akkor ezt nem kell emlegetni!

Ezzel az erővel beszélhetünk arról is, hogy Schiffer Orbán ügynöke.
@iii:

Az EU pénzek mindig magán vagyonná konvertálódnak, csak az a kérdés, hogy mekkor társadalmi haszon mellett.....

Láttál arról kimutatást, hogy az EU támogatások mekkor ahányafa ment multi cégeknek és mekkor KKV-nak és mikrónak?

Ha nincs koorupciós vád, ügy, akkor ezt nem kell emlegetni!

Ezzel az erővel beszélhetünk arról is, hogy Schiffer Orbán ügynöke.
@iii:

Bodoky? Az minden jobber legendát beszopott, ha jól emlékszem arról is írt egy fasza tényfeltárót, hogy a zsidók lenyúlják a hírös magyar vízkészletet.

A 2006-os írása is hasonló színvonalú.
@Fabius: Sokan vannak a körükben is, például Stumpf, akik nagyon nem értenek egyet a regisztrációval, sőt a fideszes szavazók fele kb. nem ért vele egyet. De azért megcsinálták.

@quendelapo:

Nem az EU pénzekből adnak támogatásokat a multiknak, hanem adókönnyítésekből.

Hát ha szerinted nem volt korrupció az autópályáknál és ezért nem felelős senki, akkor lapozzunk.

Kizárt dolog, hogy Bodoky ilyen hülyeséget írt volna. Egy linket légyszíves. A 2006 cikkeiért meg Göbölyös Soma-díjat kapott, bizonyára méltatlanul.
@iii:

"sőt a fideszes szavazók fele kb. nem ért vele egyet"

Cuki volt Gulyás reakciója, mikor bedobtam, hogy a Medián 80% -os elutasítottságot mért. Szerinte az nem úgy van, mert a Nézőpont nem mért csak 70%-ot :-D
"a választási regisztráció nem alkotmányellenes, hiszen maga az alaptörvény szabályozza."

Nem, a pofátlanságnak nincs határa.

index.hu/belfold/2012/11/30/orban_szerint_mubalhe_a_regisztraciorol_folyo_vita/
@Fabius: és még nincs vége a szarkavarásnak, dolga lesz a fideszes trójaiknak:

Elbukhat-e a regisztráció az Alkotmánybíróságon?
Ha a kormányoldal kér normakontrollt, nagyobb az esély a jogszabály átengedésére.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F11%2F30%2Felbukhat-e_a_regisztracio_az_alkotmanybirosagon%2F
@iii:

Bodoky: bodoky.blog.hu/2010/02/02/vizhaboru_magyarorszagon_i_ii

Mo-n sok medaimunkást ajnároznak teljesen érdemtelenül. Ott van például Mong Attila, aki 2009-10 fordulóján minősíthetetlenül egyoldalú munkát végzett a Kossuth rádióban - mélyen hallgatva a kétharmad veszélyeiről és a fidesznyik oligarchákról - ma mégis ünnepelt sztár, mert púposkodott kicsit a médiatörvény miatt. (Ha nem erre számítoitt, akkor azért hülye.)

Autópályák: bocs, de most megint csúsztatsz, nem mondtam, hogy nem volt korrupció, azt mondtam, hogy, ha Bajnaival kapcsolatban nincs konkrét korrupciós ügy, akkor ne csináljatok úgy, mintha lenne!

EU-s pénzek: alőbb még aszondtad, hogy a Bajnai az EU támogatásból juttatott milliárdokat a multiknak. Most pedig már az adókedvezményekból. Az utóbbi igaz, de akkor az előbbi vád mágse, áll ? :)
@quendelapo: Jó, akkor abban segíts, hogy a belinkelt Bodoky-cikkben hol van az, hogy a zsidók lenyúlják a magyar vízkészletet. Ez ugyanis, bár nem olvastam el, nem arról szól, hanem a közszolgáltatók privatizációjáról. Amit egyébként az LMP helytelenít.

Nem értem, miért lenne csúsztatás, ha magad is elismered, hogy volt korrupció és erre én meg azt mondom, hogy ebben felelős az azt felügyelő miniszter is. Ha szerinted nem, akkor ebben maradtunk: szerintem igen.

Soha nem írtam, hogy "Bajnai az EU támogatásból juttatott milliárdokat a multiknak". Ez ugyanis hülyeség lett volna.
@quendelapo: Mong Attila egyébként nem volt egyoldalú, én mindig egy korrekt riporternek tartottam. Nem csak ő nem számított a kétharmad ámokfutására, rajta kívül sokan voltak, akik bíztak abban, hogy bizonyos dolgokat így majd gatyába lehet rázni. Én se gondoltam arra, hogy ekkor pofátlanságáradat fog következni.
@iii:
Ezekben az összeesküvés elméletekben minden külföldi befektető = zsidó. A cikk leginkább ezeket az "ellopják az egyedülálló magyar vízkészlketet" elméleteket igyekszik alátámasztani, meglehetősen zagyva. Nincs jelentősége, hogy a konkrét szereplő francia vagy izraeli, a jobbos mitosz szerint ezek zsidók. Schiffer persze támogatta, még taszosként.

Ez az autópálya biznisz is tipikus jobbos topic. Ja, Schiffer meg szcientológus.....

Te lehetsz naív, de egy profi újságíró nem.
@iii:
Bajnai 2008 májusától nem egészen 1 évig volt gazdasági miniszter, akkor felelt az autópályákért. A pályázatok, sőt a kivitelezés jelentős része korábbi időszakra esett.
@quendelapo: Ja értem, ami a szoclib kormányt támadja, az jobbos topik...

A Mong-cikkben nem a vízkészlet ellopásáról van szó, az isten megáldjon, hanem a közművek privatizációjáról. Az a szó, hogy zsidó, sem szerepel bennük. Szerintem benned van valamiféle összeesküvés-elmélet...
@quendelapo: Előtte meg önkormányzati és területfejlesztési miniszter volt, gondolom, itt se volt felelőssége.
Bodoky írta, de mindegy is. Zagyvaság. Magukat megnevezni nem őhajtó informátoraik szerint titkos egyezséek születtek.

Igazad van, Bajnai a hibás. Mindenért. Bocs, hogy érvekkel próbálkoztam.

Éljen a NER. éljen Orbán Viktor!
süti beállítások módosítása