Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.27. 05:22 Fabius

Orbán gyáván megszökött

Címkék: fidesz regisztráció választási törvény

Fénylő Csillagunk tegnap télakot vett az országból. Kedves népe hiába várta, hogy a név szerinti szavazáson magát kihúzva, termetének mélységét magasságnak láttatva megszólaljon azon a kiművelt egérhangján: igen! Büszkén, férfiasan, ahogy csak egy téeszelnök képes a Hóvirág presszó előtti brigádünnepségen, mikor a középnehéz tárcsából eszkábált TSZ grillt készre kendácsoltnak minősítve átadja. De semmi. És senki. Mert a nagy büdösben székelő közjogi méltóságaink mind egy szálig elpárologtak valahová. Se Orbán, se Kövér, de még csak az egyik alméltóság Navra se volt jelen, mikor nettó kibaszásból és fideszérdekből hátrányosan megkülönböztetett választópolgárok lettünk mi határon belüliek, és kérni kell azt, ami még a pufajkás horngyula alatt is kérés nélkül járt. Csak az egy szem Semjén Pótviktor árválkodott a szavazórobotok között, ő meg nem érte föl ésszel miért párologtak el mind a többiek. Végül is őt ezért tartják, hogy legyen valaki akkor is a házban, mikor az Ottsevótunk Tekintetes Népbíróság szakkör kirándulni van. 

Viktor jó messzire szökött, kijátszotta az alibi szomszéd kártyát. Szlovéniába menni egy egész napra halaszthatatlan volt, mikor három sorsdöntő kérdésben kellett megegyezni:

1: - Gyá, nálatok is vannak utak? 

- Vannak.

- Nálunk is, bibi, és arra gondoltam ne kössük össze őket?

- Már össze vannak az M70 autópályával. Azon jöttél idáig. 

- Télleg? Ez már itt ti vagytok? Én meg aszittem a fülkeforradalom óta a tengerig megint mi vagyunk. Na mindegy. 

2: - Akarod, hogy legyen nekünk szlovén - magyar tudományos nagyszótárunk? 

- Minek? 

- Mit tudom én, most csináltattam fallikus emlékművet aminek pina az alja, annyi értelme ennek is lenne. 

3: - Figyu, én elmesélem neked amit az sms-ről megtanultam, te meg aláírod nekem, hogy innovációban szándékod van együttműködni. Na, mit szólsz?

- ........

Itthon meg a bólogatók rendje tartotta a frontot, és magyarázta lelkesen: a regisztrációtól nem kell félnetek, jó lesz, igaz, hogy el kell mennetek regisztrálni de mi ezt arányosabb rendszernek hívjuk. Mert ahogy a képlet mondja a népszerűtlenségünk úgy aránylik a támogatásvesztéshez, mint kurvaanyázva kígyózó sor az jegyző idegrendszeréhez. Aggodalomra semmi ok, mindenkit minden regisztrációs nehézségen átsegítünk.

gulyás-gergely-regisztráció.gif

Csodás kis választási és eljárási törvények lettek ezek. Az eszementségnek mérőszáma lehet, hogy mire keresztül verték és kellően arcukra szabták, addigra úgy megutáltatták magukat, hogy a szinte lehetetlen is megtörtént: a Gyurcsányisták elkezdtek időköziket nyerni. Fletóék első győzelmeire Orbán ezzel a gyáva, szavazzátok meg nélkülem, ne az én arcomhoz kössék megfutamodással válaszolt, ami nem férfias és különösen nem forradalmáros. De ahogy nézem lassan eljön a színvallás ideje, lassacskán minden a valahogy túlélésről szól, és annak van alárendelve. Ez pedig a matolcsyzmusban végletekig kiszipolyozott kedveslakosságnak már most sem tetszik, és hol vagyunk még attól, hogy mint kifestőt úgy színezzék tovább és tovább a választási törvényeket az örökkévalóságnak írt alaptörvényükkel együtt, a pánik hangulatnak és Orbán félelmeinek megfelelően. 

947 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr234927578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.11.27. 16:13:34

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava november 26-i ...

Trackback: Orbán miért is nem szavazott 2012.11.27. 13:51:09

Orbán Viktor nem volt jelen a Parlamentben, amikor a képviselőház a választási regisztrációról szavazott, vagyis arról, hogy minden szavazóképes állampolgárnak mostantól kérnie kell, hogy felvegyék a választói névjegyzékbe. Ha valaki nem szerepel ebben...

Trackback: Hány lista egy élet? 2012.11.27. 12:54:15

A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és O...

Trackback: Az antiszemita hadművelet 2012.11.27. 10:43:22

Tegnap két dolog történt a Parlamentben: Elfogadták a választási eljárásról szóló törvényt.  Gyöngyösi Márton zsidózott egy nagyot, amire  a kormány udvariasan reagált. Ebből jó nagy botrány lett.  Vajon miért éppen ezen a napon j...

Trackback: Tilos az Á Bréking: a demokratikus kampányolást csak részben tiltják be! 2012.11.27. 10:39:52

Jó hírünk van, ismét lehet piros cipőt viselni, nem csak feketét a páros napokon! Miért, eddig nem lehetett? Lehetett, de a kormány betiltotta, most pedig ismét engedélyezte, hogy örüljenek a zemberek, a zabadságnak. A valóságban persze az Országgyűl...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.27. 10:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ne legyél kishitű, hátha szilveszterig kihúzzuk. Akkor nekifutásból - örömünkben - dupla Rittberger versenyt rendezünk. Jössz majd?
A regisztráció pont azon kevés FIDESZ döntés közé tartozik ami elfogadható. Persze érthető Bajnai gyermekei mért sírnak, nekik minden szar amit nem ők csinálnak.

Az viszont érdekes, hogy miért lépet meg Viktorka.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Minima, ezt el is várná, eléggé istenős, tényleg. Nekem mondjuk a Dior nagyon drága - utoljára a papám vet nekem harminc éve még a dolláros boltban - , én CK-ban, Bvlgariban, Bossban utazok, azt ki tudom fizetni. De te vegyél ilyet valamelyik hölgynek, ezzel csörögne a kassza ChT-nak, nem?
@a szív fészkei: Mibúl? Nem érdekes!Veszünk egy véka kukoricadarát, 1/2 literből mindenkinek meglesz szentestén a vacsi, ötszörösére duzzad.
És kész!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem szeretsz korizni? Medgyessy ingyen koripályája a parlament előtt klassz volt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kuporodtam, jó?
De hét végén hol vagy kedves testvérem?
A teplonyban gyakorlod az áhítatot, hogy nem vagy errefelé?
Ravasz-ravasz, de mosmá a Lajtán sincs az a jó idő... ugye?
Bár irigyellek érte, kapitális lehet arrafelé eveznibaz+!
Szép az a környék, de most nem folytatom.
Már megeszi lassan a fene, köll pár hónapot várni rá.
Gyön a tél, ugye...
Nagy vagy Boli, kösz!
@a szív fészkei:
Azért csak mértékkel, nincsenek ilyen igények a familiában!
@Mariann19: Egyszer kipróbálnám a puliszkát, tényleg. :-DD Az a helyzet, hogy ötletem se nincs semmire. A pénz az egy dolog, de hülyeséget nem akarok, akkor mit?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem kell korizni, a vállalati szilveszteren az ebédlőben volt a verseny, gyakorlatom van. Leverlek, vagy gyakoroljál addig, azért inkább Te győzzél.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te spórolsz ezen?? Omlok össze, fiam. Majd azért megszaglászom a Dögleszben, illik-e a Karcsicsajhoz az illata. Néha a drága kölniknek kimondottan szörnyű szaguk van, egy Chanel öttel kikergethetnek a világból is. Nem csoda, hogy szegény Marilyn meghalt korán, mindig abban feküdt le.
@a szív fészkei:

Ehem, hát ezt már láttam párszor... mindegy, azért megnéztem, csak nem az eredeti zenéjével, hanem a Bach 1042-vel mert nálam épp az megy a youtube-on. Mondjuk így még ütősebb volt. :D
@Knósszosz:
Most a többi hobbinak és a munkámnak élek.
2 gyönyörű ilyent szereztem (anno 1944, fiberglas tok), most azokat rakom rendbe. Az egyik kissé viseltes... a másik viszont majdnem origi.
www.youtube.com/watch?v=kdUZcFju2tA
Mindenkinek lehetnek agybajai!!!
Mellette teliholdat fotóztam ma is.
@a szív fészkei: Nekem sincs gőzöm, az ajándékkártyákat már megvettem, lehet csak az lesz.
khmm khmmm, szegíny asszon nem tudja mit beszél... és főleg mi vár rá:-)

i1.trekearth.com/photos/111158/dsc03780.jpg
@a szív fészkei:
Céline Dion az asszonyka kedvenc parfümje. Most van elég más gondunk, úgyhogy ez a legkevesebb.
@a szív fészkei:
Nem szeretek korizni???
Nem tudok korizni!! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Stefi napján, holnap lesz igazi telihold. Majd meghallod a vonyítását.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát drágám, én csak segíteni akartam. ;-DD Én mindig mása izgulok, csodálom, aki ki tud tartani egy márka és illat mellett.
@londonterminals:

ha jól értem, akkor narancsbolsik állami támogatást adtak lakásvásárlásra ugyanakkor megengedték azaz létrehozták a devízahitelezést is ami halmazati államkincstári veszteségeket hoz létre olyan méretekben amit sohasem lehet kiegyenlíteni mert görög előre a mindenkori költségvetés terheként? mindez 2001-től?

ezzel párhuzamosan leépítették a termelő kapacitásokat, így a bevételi oldalt gyengítik folyamatosan akár hatalmon akár ellenzékben?

ezeken felől meg nagytételben lopnak?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Megtanulsz, nagy ügy. Uram is negyven körül tanult meg, olyan, mint egy fiókpingvin, de totyog azért esés nélkül.
@rodeo36: Nagyon drága volt forintban hitelt felvenni. A saját fizetőeszközünkben. ez azért szintén unortodox, nem? Amiben a fizudat kapod. Mert a svájci frankhitel eredetileg azoknak a sógoroknak szólt Voralbergből, aki naponta Svájcba mentek dógozni és svájci frankban kapták a fizujukat. És valamait értettek a hitelezéshez, nem nyaralásra vették fel.
@a szív fészkei: és azér ne felejtsd, ha jól emlékszem, a 15-20%-os forintkamatokat sem.
@rodeo36: Te mindig ragozod a pénzügyeket, mert értesz hozzá: de ha valaki kárhoztatja a devizahitelezési gyakorlatot, nem a kiváltó okot nézi meg és annak a felelősét? Rosszul látom?

Senki nem látta előre a válságot. Nem hitte, hogy a betonbiztos svájci frank is elkezd játszani - illetve lefelé mehetett volna persze.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ez a nyári vityillód? Lehet benne rollerezni. És az ablakból fejest ugrani. Irigylem Mariannt.
@a szív fészkei:
Majd ezüsttel vadászunk...
Felköszöntöd Bercikét, izé SStefikét holnap? :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez normális.
Ahogy nekem a repülés. Bár én nem tudok a szobámban egy Dassault Rafaele vasat kiállítani, de azért érteni véllek bazmeg!-:))
Bár a könyvek azért olyan hobbi, amit nagyjából sikerült besuszterolni a falak közé. Elvehetnek bármit, de akkor döglök meg, ha a könyveimet viszik.
Rövid ismeretségünk okán lejött, hogy Neked is meghatározó élmény volt kölyökkorod óta, a könyvek szeretete.
Na, jó éjt!
Ma már ne áss, bazmeg!!
@a szív fészkei: ez életem első olyan kastélya/erődje, amelyiknek az ágyúi a városra, és nem a tengerre vannak irányozva:-) Igaz valahogy meg kell védeni az embernek magát a násznéptől:-)
Amúgy Nápoly, Castell d'Ovo. Valamelik magyar kerál innét származott el.
@Knósszosz:
A repülést is imádtam, imádom, csak nem zsúroztam veletek róla... Anno olvass utána, mi volt a '80-as években a Meteor rendszer, RF, távirányítós. :)
FB: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/556180_10151467572395116_616241335_n.jpg

"Osszátok meg, hogy más is lássa: így hazudnak maguknak támogatókat Orbán álciviljei!
"Sem az Orvosi Kamara, sem a Református vagy az Evangélikus Egyház, sem további, a szervezet honlapján felsorolt társadalmi szervezetek nem csatlakoztak a Békemenetet és a Bajnait ekéző plakátkampányt jegyző Civil Összefogás Fórumhoz, derítette ki az atlatszo.hu. A CÖF-tagszervezetek között fantomcivilek is feltűnnek, és a Kárpát-medencei magyarság legitim képviselőjeként pózoló, harcosan kormánypárti Civil Összefogás Fórum jogi státusza is tisztázatlan."

atlatszo.hu/2012/11/27/bekemenet-utan-kisertetjaras-fantomszervezetek-kampanyolnak-bajnai-ellen/ "
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Ha arra gondolsz, hogy Károly Róbert Nápolyban született Caroberto néven, akkor...
@a szív fészkei: A fiamnak kicseréltük a kocsiján az autógumikat, kicsit előbb jött a Jézuska.Jövő héten elindulok, csak látok valamit.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem mentem a lapjára, azért ott nem tartunk.

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Most nézem: III. Károly, meg Mátyás apósa is nápolyi király volt.

Hát Mariannt azért nem adnám valami csóringerhez ugye. Szóval, jó, hogy van mit a tejbe aprítanod. Láttam, pár napja volt ott pizzaflashmob is. :-)))
FB: "Ismeretlen szerző műve.

"Miután a magyarok végeztek az utolsó tolvaj cigánnyal, visszazsuppoltak minden élősködő, vérszívó izraelitát, kitoloncolták az összes ferdeszemű, hamis mosolyú csinkit, tudatlan, bozótugró négert, szőröstalpú románt és gyűjtögető svábot, felszámolták a hazug kommunistákat, elhallgattatták az emberi lelket mételyező liberálisokat, elkülönítették és karanténba zárták a leszbikusokat, a buzikat, az elmebetegeket és az AIDS-eseket, kitiltották a hitetleneket, a szektásokat és a hontalanokat, bezárták a könyvtárakat és a másként gondolkodókat, elzavarták a tudósokat és a művészeket, vállalataikkal együtt messze űzték az idegeneket és a kereskedőket, mind a huszonöten terített asztalhoz ültek, aranyló borral teli kupával mámorosan koccintottak, és még a második fogás előtt úgy összevesztek azon, hogy
melyikük tette a közös ügyért a legtöbbet, hogy soha többé nem beszéltek egymással."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

valami ilyesmi, utána tudnék kotorni, de álmos vagyok és csak egy napom volt felkészülni a városból...
@a szív fészkei:
Ez a szégyen még, hogy ilyen szarháziak lehetnek bebetonozott állami állásban, horror fizetésekért, szaros kis talpnyalóként, a NER dicsőségére.
Kecske... birka lesz ez csak. :)
@Mariann19: Praktikus Jézuska. Nálunk mondjuk, adhatna agyat a kocsinknak végre, már nem is remélem, hogy idén meglesz az a kurva roncs.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Azért az öreg Maff & Fia nevét ne nagyon emlegesd arra... :))
@a szív fészkei: Knosszosz palotáját mégsem dobhatom be, mert, egyrészt lakott helyet nem rekvirálunk, másrészt nem autentikus, Evans kissé elszabta... ( igaz, így is lehetett volna)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Semmi gond, simán lehet erről beszélgetni. Már valahol említettem pár napja, így nem ismétlem, de a fiúk nagy része jó útra tért. Valahogy úgy, mint nálunk DonP., vagyis politikus lett. A városban pedig béke-nyugalom:-)
@épészmérnök: tudnál több írásjelet használni???? egyébként, kedves kérdésedre válaszom , határozott igen!!!(néha, határozottan úgy érzem :) )
@a szív fészkei: Ma este néztem egy kerekasztal beszélgetést, és Fekete György lesz a vezér?
Ezen kívül elhangzott, hogy eddig 1.5 milliárd volt a MMA éves költségvetése, ezentúl ennek többszöröse.Ennek az lesz a célja, hogy a kormányhű művészeket helyzetbe hozzák, ezáltal elérhető az a cél, hogy a művészvilág is kétfelé szakad. Már ezen a területen is az uralás a cél.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a gond csak annyi, hogy ott 50% igazolt át erre a pályára, a többi kereskedik, itt az arány sokkal rosszabb.
@a szív fészkei: az a rohadék nem mentális problémától esett kómába :(
@Mariann19: Azé nem szíp dolog, hogy megsenem nézed a se-kéjes lakot:-)
@Mariann19: @for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Csak Feketézel furton-fúrt:-)

lesz még itten aranykalászt lengető búzaszemű-orbán falragasz dögivel:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egyetértünk, Magyarország államformája "kreténmaffiaság".
Álomcsődöre egy másodosztályú focista.
Gazdasági minisztere egy balfasz.
.
.
.
.
A lista túl hosszú lenne...
Nézzük meg inkább megfilmesítve:
www.youtube.com/watch?v=hif7Jkf3Yeo
Kezd nagyon nem vicces lenni...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Titokban gyönyörködtem benne, mert nem címezted nekem, ennek ellenére csodáltam aprólékosan, még a habokat is értékeltem külön, melyek körbevették a kastélyt. A Tied?
@Mariann19:

Idegen tollakkal ékeskedik, vigyázz vele! :))

@a szív fészkei:

Ezt ismeritek?
Gábrisnak majd linkeljétek, én kinyomtam...

Monty Python - Mr. Hilter
www.youtube.com/watch?v=I4DZ3ZopUYM&feature=fvwrel
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Elgondolkodtató, hogy az élet minden szegmense bekerül valamilyen módon az állami irányítás bűvkörébe.
A művészvilág nem olyan régen politikailag semleges terepnek számított, ma már ezt a világot is átszövi az ármány.
@Mariann19: sose montam,hogy enyimék (max a copiright), amikor először elkezdtem ezeket betűzögetni, említettem, hogy itten semmi keresnivalójuk, mondhatni blogrombolás, de aztán meggyőztem magam, hogy ennyi ocsmányság mellett kell néha egy kis esztétika, vízuális kulturhistoria, és napsütés.

Nem mellesleg egy kis biztatás, hogy nem minden szar és gusztustalan, amit az ember eddig elkövetett.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Á, ez már csak játék, olyan pajkos évődés. Azért rendes Tőled ez a féltő aggály, vigyázol Rám, nehogy valami ármány rosszat tegyen Nekem.
@Mariann19: Az egy dolog, hogy kormányhű. De milyen művészek? szarok, kérlek alássan, lásd tákolmánymázolmányok.
Ez a Kefete úgy néz ki,mint Savonarola. Oké, a nagy művésznő, Sunyovszky Szilvia hitvese, na mondjuk az ó tehetsége előtt se fogom ki a lovakat a kocsiból. Merev és lelketlen nekem.

Hát makoveczi nívó terjeng majd. De aki ezektől átvesz díjat, az olyan is.
@Mariann19: sakúgy, mint a gazdaságban, a művészetben is a tehetségtelenek, féltehetségek kapaszkodnak az állami csecsbe. De akkor már nem művészek, hanem jobb-rosszabb mesteremberek. Az igaz tehetség nem fekszik le, vagy csak baromi drágán. És akkor minőséget ad. Erre viszint a jelenlegi megbízók részéről hozzáértés és műveltég hiányában nincs igény. Elég, ha megnézed a 2002-ig, az országot teleszart Szent István szobrokat, vagy a Kerényi-féle festménypályázatot. Ezek nem Gyula pápák, nem Borghesek, nem mecénások, hanem öntömjénező, avitt ideológiákat újrahasznosító senkik.
@Mariann19: Ez lesz a fészketek. Ilyen szemérmes szömörce ez a jóember, nem dicsekszik direktbe`...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
"Csak Feketézel furton-furt.."
A feketézés eredetileg a háború után kialakult egyszerű árúcsere, mint a kapitalizmus hajnalán volt. Namármost itt is hadiállapot van kialakulóban, ezért kezdem gyakorolni még így békeidőben, hogy majdan könnyedén tudjam karácsonykor elcserélni falun a porcelánomat füstölt csülökért, meg ilyesmi ...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Pontosan,. Azért a búcsúcédulák mégis mire szolgáltak? Máig hatalmas művészetet finanszírozni.

Itt meg? _Nem is alázom az olasz reneszánsz nagyjait a párhuzam lehetőségével. Ja Pityuinvázió volt akooriban, most meg már kopasznyakú keselyűk fognak alacsonyan reppenni megszoborva. Vizuálisan is teliszarják az országot.
Ma a cívis városban volt dolgom, s míg tárgyalópartneremre vártam, a kedves recepciós hölgytől kaptam némi olvasnivalót: Blikket és Hajdú-Bihari Naplót.

A Blikket hamar kivégeztem, nem vagyok vevő cikkei tartalmára; de a Naplóval elkezdtem bíbelődni: ahogy gyerekkoromban szoktam a Somogyi Néplappal, hátulról kezdve olvastam, s kicsit szörfölve a cikkek között eljutottam a második oldalig, ahol a Jegyzet rovatban Kovács Zsolt tollából az alábbiakat tudtam meg.

Szó szerint idézem:

****

Jegyzet
Kovács Zsolt

Köszönet, hála

Na, de most tényleg komolyan - azért csak jó, hogy a Fidesz és pártszövetségese hosszas munkával megalkotta az új választási törvényt! Eddigi ténykedésük méltó megkoronázása ez a mű. Mert nagyon sokan vártuk már, hogy hajítsuk sutba az ósdi, szocikat és libsiket is hatalomba juttatott választási rendszert.

Gondoljunk csak bele, amellett, hogy majd' megfeleződik a parlamenti létszám, a kétharmados pártszövetség az új, ideológiailag fejletté tett lakosság igényei szerint módosította a választási körzethatárokat. És persze szeretett vezetőink nem feledkeztek meg arról sem, hogy kevesebb időt töltsünk a választással. Kapásból eltörötlték a második fordulót, nem kell ajánlószelvényeket adni. Csupán egyetlen percet igénylő regisztrációt tették kötelezővé. Még, hogy antidemokratikus a regisztráció? Á, demokratikusabb a korábbi rendszernél, ugyanis jogunk van választani, hoyg hogy nem regisztrálunk, és hagyjuk veszni a választójogunkat, vagy regisztrálunk és mehetüönk voksolni.

Természetesen tudjuk kire! Hiszen, aki annyi jót tett érettünk, aki mellett magtapasztalhatjuk a valódi demokráciát,akinél ideológiai fejlődésen mehetünk keresztül, természetesen csak arra, akinek mindezt köszönhetjük.

zsolt.kovacs@inform.hu

****

Őszintén írom, először nem tudtam eldönteni, hogy iróniával, avagy "komolyan vett" jegyzettel van dolgom - de aztán persze egy millisecundum alatt eszembe jutott, hogy Debrecenben vagyok, és itt biza, az irónai ilyen értelmezési tartománya kissé elképzelhetetlen - különben Kovács úrnak és a Hajdú Bihari Napló főszerkesztőjének vélhetően már nem lenne állása.

Miközben kis hazánkban értelmes, jó képességú (estleg: jó tollú) és nem szevilis emberek zöme munka után koslat.

Örkény ha élne, tobzódna a témában.
Na végre, egy jó férfipopó! Ezért a lengyelekig kell lemenni???? A sírig???
@Mariann19: Nagyjábul pont ez járt kis buksiokos fejemben, amikor lefeketéztelek:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Informatikus létedre tudhatnád, azzal hogy te kinyomsz, attól én még látom a te kommentjeidet.

A linkelt videót ismerem és szeretem, jókat röhögtem rajta most is. Igyekszem tanulni a liberálisokról, akik szintén ugyanígy röhögnek Montyék zsidó paródiáin.:)

youtu.be/VWqVr3BuJ5w
@De hol van Columbo felesége?: Szerintem ez bátor és irónikus, csak tudja, hogy ezek ezt nem értik.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Még lehet Tied egy ilyen kastély, a választásokra jelölteted magad, megválasztunk, és dől a lé. Kampányolunk Neked, Rád szavazunk, nyersz, de ezért percentet kell hogy fizess, természetben.
Toscanában veszel egy palotát, felújítod, mikor kész, megyünk nyaralni két hónapra. Díjmentesen.OK?
@Mariann19: Nme jó. Nekem tengernyi part kell és meleg és tszkán zöld és magány és embertomeg és nyugalom és zaklatottság (persze nem ilyen, hanem izgalmas zaklatottság várva a jobb dolgokat) Toszkána, csak időlegesen jó nekem.
@Mariann19: Én meg a Sandy hurrikánról néztem filmet, még az is jobb, mint a Kefete. TEsz-Vesz város faházai se perc alatt dőltek össze, mentek a felismerhetetlenségig tönkre, dőltek romba, 50 milliárd a káruk. Ki fizeti ezt meg? De azt mondták, hogy noha kikerülhetetlen volt ez a legnagyobb eddigi vihar a keleti parton, a nagyon pontos modellezésüknek hála, viszonylag kevés volt az áldozat.

Orvbűn meg itt szedi a magáét.
na elmentem elásni magamat szebb napokra. jócak all.
@a szív fészkei: Savonarola legalább jó szónok volt. Fekete viszont rejtélyesen mosolyog egyfolytában, mintha most engedték volna átmeneti szabira a Vigyorgóból.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Lesz itt is, ott is, ne nyafizz! De mint főharangozótoknak és összeboronálótoknak, a kulcsokat lécci tedd azért a lábtörlők alá, ui. mennék néha. Na jó, olyankor takkerolok is kicsit. :-)))Mondjuk a tengerpartos jobban izgatna. Majd beosztjuk, mikor épp nem ott dürrögtök, akkor.
Nem akarok nyerni, nem akarom, hogy megcsapjon a hatalom és a korrupció, a gerinctelenség szele. Ezt a kis időt így is kibírom.
@Mariann19: :-DDDDDDDDDDD Sajna, mindenkit kiengedtek. De randa vége lett Savonarolának.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: hehhe álltam ott, ahol lángolt az eszelős lánglelkű:-) Igaz a füstszagot már nem lehet érezni:-)
@a szív fészkei: Most néztél közben filmet? Közben szimultán sakkoztál is? Nem csodálkozom, jó fej vagy!
Megyek aludni. Jó éjszakát.
@a szív fészkei:

Ha ez mégis irónia, egyfajta rendszerkritika akar lenni, akkor zseniális, csak kontraproduktív: még azok sem értik, akik ellen szól és ugyancsak azoknak ad támaszt, akikkel nem ért egyet.

Kár úgy harcolni, szemben állni a hatalommal, ha annak semmi haszna nincs (sőt).

/mintha egyszer már lett volna egy ilyesmi téma, ami végén válaszul hasonlót írtam neked...érdekes/
@De hol van Columbo felesége?: volt már olyan, hogy megdicsértem a főnök közreműködését, persze, inkább csak a háta mögött, a részletekre nem figyelő kollégák megnyugtatása érdekében. Nem gyakran történt ilyesmi, és akkor sem vittem túlzásba.
De ha ekkorát be kéne nyalnom bárkinek, mint amekkorát ez a kovácszsolt (nem ragaszkodom nagybetűhöz vagy tagoláshoz, nem érdemli meg), szóval ha ekkorát kellene, abban a szempillantásban felmondanék. Nem utána: helyette.
Ja, hogy én valahogy meg tudnék élni seggbe fúródás nélkül is, ő meg nem? Na, az szar ügy.
@De hol van Columbo felesége?: @a szív fészkei:

Szürreáliában a seggnyalás és az irónia ma már bőven átfedésben vannak egymással.
Emlékezhettek, hányan vélték SStefit is eleinte ironizáló hangvételűnek.

Rákosi pajtás elégedetten mosolyog és elismerően bólogat...
@De hol van Columbo felesége?:

A gonosz értelmezése ennek a direkt kétfenekűség: bármelyik verziót el lehet (majd) adni.

Jóindulatúbban pedig jogos önvédelemnek lehet hívni.
@Mariann19: Nem sztereóban nyomom az ittenivel, el szoktam fél kilenctől menni agymosásra sorit nézni, pl. szeretem a Két pasi meg a kicsit.
Akkor a fiam ül a géphez, tehát a tévén kell boldogulnom, így láttam a Sandyt, mert normális film elég kevés van.

De néha azért belefutok. Aztán jöttem megint ide.

Szép álmokat!

@De hol van Columbo felesége?: Szerintem, újra elolvastam, pedig az, dulva ilónia, hogy Fikusz Kukiszt idézzem a Blájen életéből. ;-DDD [..]"Szeretett vezetőink[..] Természetesen tudjuk kire! Hiszen, aki annyi jót tett érettünk, aki mellett megtapasztalhatjuk a valódi demokráciát,akinél ideológiai fejlődésen mehetünk keresztül, természetesen csak arra, akinek mindezt köszönhetjük." ez nagyon ironikus, sőt metsző.

Nem biztos, hogy nem értik, ott ahol kell. :-)))
@De hol van Columbo felesége?: Nézd, én éltem annak az éles korszakában, amikor ment így, mert csak így mehetett a kritika. A benyalás non plusz ultrává fokozásával, hogy az átforduljon önmagam paródiájába. Én ezt érzem.

Szerintem egy sima Kósa-benyalat nem így fogalmazódna.
@a szív fészkei:

A szeretett vezetőink és az ideológiai fejlődés kifejezések tényleg megalapozott gyanúra adnak okot. :o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sztem inkább ti rettegtek, mert egyébként a sajnálkozáson és a segélycsomagküldésen kívül mi a fene közünk van ahhoz, ami egy másik földrészen történik? Ha összeveszünk Kínával, akkor a parlamentben fenyíteni fogják a buddhistákat?
ja, bocsánat ez megtörtént, pedig akkor barátkoztunk.
@a szív fészkei:

Pedig, hidd el, nem.

Ha irónia:
akiknek kellene, hogy értésk, akiknek fel kellene, hogy nyissa szemüket, azoknak ez így (mármint a jegyzteben leírtak "hőstettek") szerintem nem jön át.

Ők azok ugyanis, akiknek elege van a kettős beszédből, az allegórikus képekből, a szimbólunopkból, akioknek a krumplileves legyen krumplileves, ha tetszik.

Nekik a nettó zsidózást nettó zsidózásnak kell hívni, számukra a választási törvényt szájbarágva kell értelmezni/előadni, különben séróból dőlnek be a fidesz/kdnp mantra féligazságainak, csúsztatásainak.

Ha Kovács Zsolt újságíró úr célja az volt, hogy a sorok közt beszéljen, és persze csak az értse, akikre szükség van ahhoz, hogy a fidesz ne nyerjen 2014-ben (magyarul regisztrációra buzdítson), akkor tökéletsen félreértette a feladatot.

Vagy egyszerűen csak rossz helyen dolgozik ehhez.
Esetleg kínjában túlél és direkt ír így.

Tudod, a régi trükk:

a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem.

@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

"Emlékezhettek, hányan vélték SStefit is eleinte ironizáló hangvételűnek."

Én eleinte teljesen komolyan vettem STeffit.

Azétn persze lejött, hogy ő nam az,akinek adja magát. Aztán ezzel az is lejött, hogy amit ír, az direkt túlzó (mégha az alapgondolat közös is).

Boli lebuktatta Stefit (vagy úgy tudja, hogy lebuktatta).

Ez itt azonban más: egy megyei napilap Jgeyzet rovata, ahol persze megfér az irónia - de akkor az legyen egyértelmű, hogy irónia, szerintem.

Ez viszont nem tűnik annak, vagy ha igen (elfogadom, lehet az), mint írtam is fent, ersően kontraproduktív.
Az viszont, hogy mennyi betűt cserélek fel, továbbra is botrányos. Eccerűen nem tudok rendesen gyorsgépelni 6-10 ujjal...Bocs.
@De hol van Columbo felesége?: Gondolom kedves Zsolti az osdi libsik alatt a Liberalis Internacionale 1992-200 kozotti egykori alelnoket is ertette...
"
"Elöljáróban hadd jegyezzem meg, hogy a liberális szó helyett inkább a szabadelvűt használom, hiszen vidéken semmit nem értenek abból, ha azt mondom, liberális. A mérsékeltség hangsúlyozása nagyon fontos, mivel a Fidesz korábban valóban radikális párt volt."
Orbán Viktor
(Kritika, 1994. március)

A szelkakas ehhez a fickohoz kepest a Szfinx.
@a szív fészkei: Azért kíváncsi vagyok hányan leszünk szerdán.
Áder meg egy alkalmatlan politikus, ha kihagyja ezt az egyedi (világhírű!) esélyt.
(Ki fogja hagyni...)
@De hol van Columbo felesége?:

Lásd a videóban:

youtu.be/oJEmpbaPj5k

- Ide nem szabad felállni.
- De szedjen le, nem tudok innen leszállni.
- Jöjjön, segítek.
- Most fényképezd, ahogy a rendőrök éppen leszednek!!!"

Négy mondatban az elmúlt húsz év kis magyar zsidókérdése... :)
@sörtelen: Igen, lehet tippelni, bár őszintén a parlamentnél hétfőnegészen meglepődtem, mennyien lettünk. Áder, na róla inkább semmit... Hisz a választási törvényt is ő ötlötte ki a csodás határátfirkálásokkal.
@sörtelen: Persze azon a szerdán, amit vasárnap tartunk... :)
süti beállítások módosítása