Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.22. 05:26 Fabius

A Semjén nyomában settenkedő Sátán

A HVG nem kér bocsánatot Semjén Zsolttól. Szent Habakuk, mondd édes próféta mi lesz most a látomással? Mert a borzalmas hiszti közben azt az egyet nem cáfolta senki, hogy Semjén apostol a 40%-ot csak másolta innen onnan. Helyette elővették a leghülyébbeknek szóló alibikártyát: üldözik a keresztényeket, ÉdesJézus most segíjjé'!

Ez utóbbi attitűd meg engem speciel sokkal jobban zavar, mint kopipészt Semjén, a dolgozata meg az összes róla nyilatkozó. Különösen, mikor például a jókeresztény Pálffy kiállt keresztényüldözést olyan tünetegyüttest hordó arcformával, amiről nem a misebor mértékletes fogyasztása, hanem a lábon kihordott májcirózis jut az ember eszébe. Ráadásul Semjént nem az a vád érte, hogy nem elég jókeresztény, nem mormogja maga elé mikor a távcsőben prédát talált, közvetlenül lövés előtt, hogy Jézus szeret!!, állatka, hanem az, hogy a kelleténél talán nagyobb terjedelemben emelt át idegen gondolatokat a saját dolgozatába. Semjén Zsolt országgyűlési képviselő, és nem Semjén Zsolt jókeresztény. 

De, ha már keresztényüldözés és Sátán emlegetés, akkor nem értem hol van ilyenkor az ellenzék? Nincs ott egy félig kiművel fő sem aki azt mondja, ha már ennyire akarják, hogy üldözzük őket akkor nosza! A fejszerkezetben legnagyobb hasonlóságot mutató Tóbiás József öltözzön be Rob Halfordnak minden kellékével, és napirend előtt kezdjen énekelni a babonás hisztérika frakciónak a Judas Priest Stained Class című lemezéről bármit, visszafelé.

 

halford-tóbiás.jpg

 

A geg maga lenne a többcélú felhasználás iskolapéldája. Egyrészt Tóbiás énekhangjával valószínűleg valóban lehetne üldözni a keresztényeket kifelé az ülésteremből, másrészt leckét lehetne adni abból is ezzel, valójában miért gyengécske a Semjén dolgozat egy része. 

Mert Semjén apostol olyan félve nyúlt a témához, mint kezdő apáca az anál dildóhoz. Piszmogott a sátánizmus körül, Stones, Led Zeppelin, mikor a dolgozat elkészültével párhozamosan zajlott odaát a nagy vízen túl, a leghülyébb perek országában, Amerikában a Judas Priest együttes Stained Class albumának kirakatpere. Amin ha eddig nem tudta volna valaki, maga a Sátán beszél a hallgatóhoz, egyrészt a szövegbe elbújtatott szublimális - tudatalatti - üzenetekkel, és ha így nem, akkor visszafelé lejátszva. Akadt hangmérnök aki eskü alatt vallotta, hogy visszafelé lejátszva ő bizony a "picsába az Úrral, picsába mindenkivel" szöveget is kihallani vélte. Halford Sátánt a halállal dacolva arra is kötelezte a bíróság, hogy akapella énekelje a Better by you, better than me című számot, hátha tömeges öngyilkosságra felbujtás jön ki azon a sátáni torkán.

Na, most képzeld el ahogy Tóbiás megjelenik talpig Halfordban, és elkezdi énekelni ugyanezt visszafelé. Azt hiszem a démoni rémülettől Rétvári államtitkár is felhagyna egy pillanatra az állampolgárok slicce és szexuális szokásai körüli állandó matatással, és menekülőre fogná a dolgot. 

Na, most meg azt képzeld el, hogy teológia professzor vagy a Pázmányon vagy szociológia professzor az ELTE-n, és Semjén megjelenik előtted a dolgozatával, amiben a téma felszínét megkarcolgatta, de a legaktuálisabb ikonikus balhéról említést sem tesz. Magyaráz verbális sátánizmusról, de nem szól egy hangot sem a zenekarról és a lemezről, amin maga a Sátán szólal meg aktuális irányba lejátszva, és/vagy küldi a szublimális tudatalatti üzeneteket az a rohadék. Te mennyire lettél volna elégedett a téma alapos kidolgozásával? 

Tőlem kapott volna akkora egyest, hogy alul fölül lelógott volna lapról. De én csak egy sátáni vigyorral okvetetlenkedő, mocsárba süllyedő, billentyűzetkoptató laikus vagyok. 

1077 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr974919334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mostantól semmi sem bűzlik 2012.11.22. 18:47:23

Egy új magyar találmánynak köszönhetően egyszersmind véget vethetünk a kellemetlen szagoknak. Legyen az pöcegödör, cipőbe ragadt kutyaszar, vagy éppen korrupciós botrány, csak egy fújás, és nem bűzlik tovább.     Eddig csupán két dologró...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.22. 12:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Rugalmas visszavonulás 2012.11.22. 12:33:46

Mitől szeretnének újra? - morfondírozott polgármesterünk merdzsója magányában a nyugdíjasklub felé tartva, majd a felcsillanó ötlettől menten jókedvre derült. Eltöröljük a kommunális adót! - jelentette be legott egy 400 szépkorú el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1. A kereszténység mögé mindent el lehet bújtatni (sajnos) itthon.

2. Van egy olyan gyanúm, hogy az ellenzék soraiban is lapul pár plagizáló, ezért kussolnak.

3. Semjénnel semmi nem fog történni, egy kicsit háttérbe tolják, és kész.
Vagy pedig ez lesz a véres kard amit körbehordozva bevezetik a netcenzúrát.
Itt van már az ideje, hogy Európa döbbent népeit elszórakoztassuk egy "majom perrel..." Utána már magától értetődő lesz, ha a boszorkányokat máglyán megégetik a Kossuth téren...Ismerőseim kezdenek aggódni értem...?))
Ez valami harci kiáltás, ez az - üldözik a keresztényeket !

Ezek a fidesznyik orkok megint puskaporszagot éreznek.
Én azt javaslom, hogy semmijen zsolt kapja ki a sublótból a Tomas de Torquemada összest, csapja fel mondjuk a nyolcadik képnél és vessék vízpróba alá gyurcsányt. és bajnait. de most legfőképpen bajnait. és jó volna, ha mondjuk gyurcsány a hvg munkatársaira vallana, mert akkor a Torquemada-féle értekezés alapján őket is meg lehetne próbázni. oszt elmenne a többiek kedve az ilyesfajta eretnek gondolatoktól, hogy egy papnövendék lop.
@Kőmíves Kelemen:

Inkább véres kard lesz, mert nem hinném, hogy Orbán helyetteseként ezt a keresztény frontot önállóan nyitotta.

Uszítanak megint az Orbán kottája szerint.

Lehet, hogy a sajtó, lehet, hogy az egyetemek, az értelmiség, vagy az egész Gutenberg-galaxis a keresztények ellensége lesz.

Úgyhogy kénytelenek lesznek fölégetni ezeket a spontán felháborodó tömegek, ugye...
@Secnir:
Nem beszélve az olyan blaszfémiát súroló kérdésekről, hogy pl. Mayer Mihály tolvaj, csaló pécsi püspök ugyanvajon hol tengeti öreg napjait mostanában? A jól kiérdemelt kóter helyett...?
Drágám, te egy libsi vagy, nem laikus. Mondhatni Semjénnek istentelen pogány. :)
@Dr. simonmondja.: schmitt árnyéka rajta. Nem hiszem, hogy Bajnaival ugyanazt meg tudnák tenni plagium ürügyén mint gyurcsannyal. Így marad ez.
nekem csak annyi a gondom ezzel a hüle' fabiussal, hogy annyira plasztikusan fogalmaz, hogy a reggeli kv-m rendszeresen a billentyűzeten köt ki...veszélyességi pótlékot fogok követelni a blog.hu-tól, és ezúton teszek javaslatot a többi bloglakónak, hogy alakítsuk meg végre a Fabius miatt Billentyű Károsultak (véd és dac)Egyletét :)

semjén és a többi műkeresztény meg elmehet a náthás csába'. kretén orkok a "keresztény üldözésükkel" együtt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez a Schmitt-Orbán-Semjén- sorozat,

meg az összes miniszterek képzettsége az érettségizett adminisztrátortól a segédlelkész kultuszminiszterig...

...hát nagyon úgy néz ki, hogy

a büfé-ruhatár szakosok vezetik az országot.

Kész.
"
Vona Gábor lehetségesnek tartja, hogy őket is célzottan likvidálják, de akkor sem adja a zsidóknak Magyarországot. Palesztináért tüntetett a Jobbik.
"

Célzottan likviálják szegény Vonát, a szegény Semjént meg üldözik a vallása miatt.

" mi vagyunk Európa palesztinjai "

Kezdődik.
@batka manó: kv rezisztens bill. de csatlakozom :)
Szellemi visszamaradottakat meg a helyûkön kell kezelni, elzárva és nem országot vezetve.
Hadd kérjek egyet, ha valaki Semjént kap mikrofonvégre véletlenül.

Kérdezze meg tőle, hogy - kik - ?

Kik üldözik a keresztényeket ?

Pontosítsunk, hogy nehogy hülyén haljunk meg.

Talán név szerint is felsorolhatná az üldözőit.
Jó reggelt csókolom!

Ezeket viszont nem kell visszafelé énekelni. :)

youtu.be/hnvlpNVQocw

youtu.be/6h2ujEF2QVc
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Báncsák a magyart, nincs hova hátrálnunk...

Ezzel már egyszer mindenkit megfőztek.

Kurvajól jövedelmez nekik, hogy ez az ország erre gerjed.

Idióta többségnek idióta vezérek.
Csak azt kapták, amit annyira akartak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A keresztényeknek, a papoknak kellene kiállni és kikérni maguknak... mármint, hogy ilyen kretén Tömjénes Zsóttik a kereszténységgel takaróznak!

Amúgy csókoltatlak benneteket is, Gáborotoknak azért vannak problémái!
"Vona Gábor lehetségesnek tartja, hogy őket is célzottan likvidálják, de akkor sem adja a zsidóknak Magyarországot. Palesztináért tüntetett a Jobbik."
Idehaza semmi?
Idehaza a föld ügyben 1xsem tüntettetek...
Értem, van olyan, hogy fontossági sorrend.
Pl. muzulmán testvéreitekért kell tüntetni...
Mert hát a sorrend...
Zsótti is ment? :))
@Fabius:

Nem vagy normális. :D:D:D:D
De ezért szeretünk...

Megvidámítottad a reggelemet, köszi! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Röviden tömören.

1. Mindenkinek lehet bogara még Vonának is. :)
2. Földügyben pedig tüntettek elég sokat, feljelentéseket is tettek, a parlamentben pedig rengeteg felszólalás, javaslat, stb. az ügyben.
3. Palesztin ügyben pedig ezt lehet még hozzátenni "röviden". :)

Csak következetesen

"Mivel mára mindenki kül- és biztonságpolitikai specialistába oltott Közel-Kelet-szakértő lett szűkös e hazában, nehéz okosat mondani az elmúlt hetek izraeli-palesztin konfliktusa kapcsán anélkül, hogy ne titulálnák ab start antiszemitának, vagy cionistának a boldogtalan emberfiát. Pláne úgy, hogy e sorok írásakor az események még le sem zárultak, mindenki pörög mint a ventillátor, és semmi biztosat nem tudunk arról sem, hogy Szegedi Csanád vajon együtt akar-e Izraelbe alijázni Dániel Péterrel, vagy biztos, ami biztos alapon, inkább ráhagyja a világbékéért folytatott fegyveres harcot az IDF festékvödrös alakulatának leendő parancsnokára!

Arról a kétségbeejtő idiotizmusról azonban nem lehet nem komolyan beszélni, amit közbeszéd szintjén művelnek a hazai értelemben vett jobb és baloldalon.

Balról a legtöbbje roppant szolidáris Izraellel, mondván, hogy annak minden joga megvan az önvédelemhez, hiszen a Közel-Kelet egyetlen, ámde annál szeplőtelenebb demokráciájaként egymaga hánykolódik az arab tenger tajtékzó habjain. Nem érdekes, hogy egyébként tíz éve építik a palesztinok köré a Kínai nagy fal kibővítését, hiszen azt csakis maguknak köszönhetik a palesztinok, elvégre folyamatosan lövik Izraelt. Ugyanezek a sápadt lelkűek egyébként minden év november 9-én elélveznek a gyönyörtől, ha a Berlini fal lebontásáról hallanak, de epét hányva vagdossák össze magukat a fájdalomtól, ha a szlovákiai Osztrópatakon vagy Gálszécsin a cigánytelep és a helyi község közé felhúzott kétméteres falról olvasnak, amit azután építettek fel a helyiek, hogy az ottani cigányok permanensen szétlopták a falut és terrorizálták a helyi iskolát. Ilyetén fel nem merül bennük, hogy amit támogatnak, amivel szolidárisak, pontosan az a szélsőjobboldali sovinizmus, ami ellen egyébként nem győznek úton-útfélen tüntetni és tiltakozni, s ami hetven éve odáig vezetett, hogy Európában bezárták a gettók kapuit és megnyitották a lágereket. Ha pedig ezen logika mentén valaki felveti, hogy a Gázai övezet momentán a világ legnagyobb szabadtéri börtöne, olyan, mint amilyenbe egyébként a zsidókat is zárták, hát legalábbis megkövezik érte.

Jobbszélről pedig minden nettó 90-es IQ-val rendelkező kretén roppant szolidáris a palesztinokkal. Persze nem azért, mert egyébként érdekli őket a sorsuk, a jogaik, vagy úgy általában a helyzetük, elvégre potenciális bevándorlók, akik nagy mennyiségben károsak a keresztény Európa szellemiségére, így inkább csak zsidóznak egy izmosat a kocsmában a palesztinok apropóján - ha épp nem politikai tőkét faragnak a hírekből.

Mondják persze, hogy nagy a tájékozatlanság. Hiszen arról senki nem beszél, hogy Izrael vizet és áramot is ad a Gázai övezetnek, nem is beszélve a gyógyszerekről és az orvosi ellátásról. A hálátlan palesztinok pedig csak lőnek és lőnek szüntelen. Így aztán nincs is mit csodálkozni azon, ha ez a borzasztó igazságtalanság még a leghabcukorlelkűbb pacifistából is előhozza a legzavarbaejtőbb nacionalistát.

A helyzet viszont tragikusan egyszerű: 1948-ban létrehoztak egy államot egy olyan területen, ahol a 7. század óta élnek palesztinok. Ez pedig a palesztinoknak valamiért nem tetszik. Legalább annyira, mint amennyire a zsidóknak nem tetszett az, hogy Róma betette a lábát Júdeába. (Bár videofelvétel bizonyítja, milyen bőkezűek voltak akkor a rómaiak.) És elkerülvén, hogy belemásszunk a történelem egyik legparttalanabb, nem egyszer hadjáratba torkolló vitájába (hogy ti. kit is illet a terület), szögezzük le: nem lehet egy népet csak úgy simán elűzni és kirekeszteni arról a földről, ahova 1300 évvel korábban költözött. Főleg úgy nem, hogy egyik napról a másikra közöljük velük: "einstand". És főleg úgy nem, hogy miután félretettünk minden vallási és erkölcsi szempontot, tetszőlegesen felépítünk egy fél budapestnyi gettót, ahova besuvasztunk másfél millió palesztint alig 60 évvel azután, hogy minket kiengedtek a lágerekből.

Ha tehát valaki magát az emberi és kisebbségi jogok lelkes és szociálisan érzékeny védelmezőjének tartja, horribile dictu a felmenőit koncentrációs táborokba zárták, ne tapsikoljon, ne irkáljon alá és ne követeljen szolidaritást azért, hogy valakik módszeresen zárhassanak gettókba és aránytalan erővel ölhessenek halomra ott élő embereket. Ellenkező esetben egy olyan képmutató féregként lesz kénytelen emlegetni az utókor, mint amilyet egyébként a kéreg alól sem hagy jó szívvel előmászni az ember. És nem csak az elvi következetesség számonkéréséről van szó, hanem arról is, hogy aki bármilyen véleménye ellenére szarik arra (ha nem éppen egyetért azzal), hogy nyilvánvaló aránytalansággal bombázzák szarrá a gázai övezetet, hogy fegyvertelen nők, gyerekek és civilek ezreit ölik meg kacarászva, - nem beszélve a mindennapok atrocitásairól -, az nem több egy beteglelkű baromállatnál.

S, hogy miből ez az ellentmondás balról? Abból a kretén alapkoncepcióból, hogy ha a nácik utálják a zsidókat, akkor nyilván támogatni kell azt, amit Izrael csinál. Ebből fakadóan, ha valaki Izraelt bírálja, az praktikusan antiszemita is. Aztán rettentően megvannak lepve, ha a dél-amerikai kommunisták, a nyugat-európai baloldaliak, zöldek és humanisták palesztin kendőkben és zászlóval szaladgálnak az utcákon, vagy énekelnek a független palesztin államért, hova tovább lefehérednek, ha zsidók és palesztinok együtt tüntetnek az izraeli apartheid ellen New Yorkban. (Ugyanitt megjegyzem, hogy a fent nevezett térségek zömében éppen a szélsőjobboldal az, amelyik nyálát folyatva liheg azért, hogy Izrael gyalulja le Gázát a térképről.)

A rideg valóság azonban az, hogy ennek az égvilágon semmi köze nincs a zsidókhoz. Sőt. Amiről szó van, az éppen a sovinizmus. Arról, hogy él egymás mellett két nép, amelyet egymás nyakába ültettek, s amelyek közül az egyiknek legalább 200 atomtöltete van, Vaskupolája és olyan armadája amiért Hitler a tíz ujját megnyalta volna, a másiknak meg ilyen-olyan összebarkácsolt és innen-onnan összeharácsolt rakétái. Arról van szó, hogy az egyiknek minden joga megvan az önvédelemre, a másik meg csak simán terrorista. Hogy az egyik éppen azt hajtja végre a másikon, amit ő maga is átélt néhány évtizede - mert neki szabad. És arról, hogy emberek ölik egymást, hogy egyébként ártatlan emberek halnak meg, és arról, hogy tök mindegy már, de békét kell kötni. Kompromisszumokkal. Biztosítva a palesztinok szabadságát, lebontva a falat, befejezve egymás rakétázását és mindkét részről elfogadva, hogy egy totálisan új szemléletben kell együtt élniük - ha ott akarnak élni. Bármennyire is idealistának hangzik ez.

Azt pedig csak halkan, de annál nagyobb nyomatékkal szögezném le újfent: attól, hogy néhány kültelki proletár pusztán abból eredezteti a palesztinokkal való szimpátiáját, hogy utálja a zsidókat, vagy mert az ATV-ben azt mondták hogy ugyanaz, az anticionizmusnak még semmi köze nem lesz az antiszemitizmushoz! Még akkor sem, ha Izrael hívei számára egyébként tök mindegy, hogy náci, kommunista, humanista, zsidó, vagy nem zsidó bírálja Izrael viselt dolgait. Minthogy abból sem lesz cionista, aki a két nép együttélését és a békét szorgalmazza."
Gyerekek! Megtaláltam SStefit. :)))
Ez tuti!

""A hvg.hu rágalomhadjárata kifulladt. Az elmúlt napokban hiteles és kompetens személyiségek sora állt ki Semjén Zsolt becsülete, tudományos munkássága mellett, függetlenül egyéb politikai vagy tudományos nézeteiktől. A vonatkozó dokumentumokat maradéktalanul nyilvánosságra hoztuk, ami által kártyavárként omlottak össze a hvg.hu irányításával koholt vádak. Miután a baloldali média ezen része emberileg és tudományos értelemben véve is Semjén Zsolt becsületébe gázolt, az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik a miniszterelnök-helyettest. Egy tiszta, jól hallható "bocsánatot kérünk" elegendő lesz. Ennek elmaradása esetén a hvg.hu és a hozzá csatlakozó tollforgatók végleg a hiteltelenség mocsarába süllyednek" - írta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán."

hvg.hu/itthon/20121121_Semjen_Miniszterelnokseg

Bakker, ez az ő stílusa, csak a szuronycsillogás maradt ki belőle!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az nem jutott eszedbe, hogy pont a jó öreg ajtatosok hallgatták oda-vissza? Vajon egy ajtatoskodot mi vesz rá hogy satani zenét hallgasson?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ásít...
El sem olvasom az idézeteidet... :))
Csak ködösítés és a mellébeszélés szép hosszan, hogy miért nem a magyar földért tüntettek ilyen intenzíven, mint palesztin testvéreitek mellett!

Én is "idézetekkel" fogok ilyenekre válaszolni, csak képessel és rövidebbel.

gingergirls.blog.hu/2012/11/20/adriana_368#more4912277

Sokkal szórakoztatóbb, nem unalmas, nem száraz...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"
A keresztényeknek, a papoknak kellene kiállni és kikérni maguknak... mármint, hogy ilyen kretén Tömjénes Zsóttik a kereszténységgel takaróznak!"

Ezt egyszer már megtették, de Zsóti nem tanul:))

6-8 évvel ezelőtt semjén bejelentette, hogy dárdának tekinti magát (némi fallikus komplexussal ott mindenki küzd?:)), aki megvédi az egyházat.
A püspöki konferencia titkára - aki akkor egy egészen kiváló fazon volt - azonnal nyilatkozott, köszönik, nem tartanak rá igényt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kötelezővé tehették nekik, vagy penitenciaként rótták ki rá 10 Stones és 2 Judas szám meghallgatását.
Vagy szimpla mazochizmusból otthon, a korbácsolás közben hallgatta, hogy jobban fájjon! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Idézeteken túl, valami saját?
Vagy azt nem lehet, mert túl kiadnád magad???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ugye??
Legközelebb ha felbukkan, lebertalanozom cuncikát... :)
Sajnálatos, hogy a keresztények elleni előítéletből fakadó cselekedetek egyre gyakoribbá válnak olyan országokban is, amelyekben a keresztények többséget alkotnak – mutatott rá a Vatikán államközi kapcsolatainak titkára.

ujember.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=18097:kereszt%C3%A9ny%C3%BCld%C3%B6z%C3%A9s-ma
Mikor megy a németekhez?
Matolcsy: hogyan ne legyünk Buffalo?
Amerika hanyatlásának okairól ír a miniszter, aki szerint ha jól megy a gazdaság, jó a politika, jön a népesedési fordulat.
hvg.hu/gazdasag/20121122_Matolcsy_mit_tegyunk_hogy_ne_Buffalora_ha

------------

Szavahihetők:

Azonnal megszegték a tűzszünetet a palesztinok
Amint életbe lépett, gyorsan kilőttek pár rakétát Gázából.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szokott lenni az is de ez egy nagyon korrekt írás volt, azért gondoltam, hogy elküldöm. Jól kifejezi az én véleményemet is az ügyben. De azért bocsi.
A falvédős troll csak nem kusza volt szemèlyesen?

"Ezért jó, hogy elismerték: rendbe tettük a költségvetést" - teszi hozzá a namzetgazdasági miniszter.
endresy.blogspot.hu/2012/11/semjen-dolgozati-satanja.html

Semjén sorai közé bújt a patás. Nem engedte a pontos forrásmegjelölést
Ez a cukiság volt már???

Az adóhatóságnál is keményebbre gyúrják a Miniszterelnökség irányítása alatt álló Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt. Ha a törvényt elfogadják, a KEHI rendőri segítséggel, bejelentés nélkül razziázhat, kutakodhat üzleti és banki titkokban.

index.hu/gazdasag/2012/11/22/kehi/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Erre avgyon az elző linken.
"maga a kormányzati portál erősíti azt a véleményt, hogy itt bizony nem szakmai, hanem politikai akcióról van szó. Elvégre akkor, ha nem így lenne, akkor nem a kormányzat teljes erejével és nem Havasi Bertalannak, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének aláírásával lenne szükséges Semjén Zsoltot, illetve a tudományos munkás tudományos munkásságát megvédeni. Óhatatlanul azt is sugallva, hogy erre a szerző önmagában nem tartja magát alkalmasnak, és a hatalom öklével kell az asztalra csapatnia. "
Mint a magyar fociban...mindig van lejjebb.
Akkora közhely, hogy igaz. Nem csak a magar focira.
@poszt

"a dolgozat elkészültével " :))) ez pontosan: a már alig dr sóti zsemjén írta dolgozat? ezt akartad írni ugye? mert így félreérthető... "elkészülte"= a "keresztyén" stáb össze palizálta...

@Dr. simonmondja.:

igen ez elég érdekes hogy a többszólamú kánonban vona is énekel...
amikor épp dánielpéter és szegedcsanád püspökök magukban felfedezték a lappangó zsidót és kézakézben elmentek szentföldre tórát olvasni és önkéntes katonának... a vallásos buzgalomban még arra is képesek hogy KERESZTES LOVAGKÉNT (vagy 1/2 ázsiai félig pettyesként) az elképesztő hősiességgel kockázatot vállalva beüljenek egy tankba és rakétákkal harcojjanak a mezétlábas palesztín puják ellen...
@Dr. simonmondja.:

"Ez a Schmitt-Orbán-Semjén- sorozat...
a büfé-ruhatár szakosok vezetik az országot."

itt ájjunk meg egy szóra...

a fides mafia ezt a bástyát is elveszejti?
a hisztiből és a fides reagálásból erre lehet következtetni...

nyilván amig nem mond le és takarodik el a jószolgálati izé mellé krampusznak addig ijjjen posztok százaival lesznek...

40%dr sóti zsemjén
@batka manó: Jaja! Mán én is gondolkodtam, hogy be kéne szerezni egy kakaóbiztos ámítógépet. :)))

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "... nem száraz." - Még. De, gondolom, tennél róla, hogy valóban ne legyen az! :D
a tuggyukkik... (vagyis azt még nem is mondta 40% sóti zsemjén...)
a MAGYAR keresztyényeket oroszlány elé vetik...
és úgy kezdték a tuggyukkik, hogy
semjényt a legerősebb bástyát támaggyák...
azzal akarlyák gyengíteni a keresztyénységet !
Fehér holló??? :)

„Kiváló, jól előkészített javaslat” Szokatlan egyetértés a Házban.Szerda estig lehetett módosítókat benyújtani az új Polgári törvénykönyvhöz (Ptk). Szokatlan egyetértés van abban a parlamentben, hogy az új Ptk szakmailag kiváló, jól előkészített javaslat.

atv.hu/cikk/20121121_kivalo_jol_elokeszitett_javaslat_szokatlan_egyetertes_a_hazban?source=hirkereso
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

:DDD Ez tényleg Stefi... :DDD

Ja, van katolikusriasztó-szprém, kér valaki? :D
A Vincentről nyúltam:

""
Gyurcsány amortizálása politikai feladat volt, és sikerült

Semjén Zsolt, 2010. január 7.
""

orulunkvincent.blog.hu/2012/11/20/idezet_a_reggeli_kavehoz_659
Bármint, hogy egyesek szerint az a keresztényüldözés ha kellemetlen dolgokat mondanak a kdnp-s politikusokról?...normálisak ezek? nem nem nem!!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: katolikusok! Kösz Egér köszönöm, köszönöm!
@Penivaldes: Nehogy már magadra vedd...

Elég egyértelmű volt, hogy poén... a farkasriasztó-szpré mintájára, annak sincs semmi értelme.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tisztelt Egér!
Jelemtem, hogy nem vettem magamra, mert egyrészről van humorom, másrészről sosem voltam katolikus. Nekem nem fönököm a római pápa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ó hát ha te azt tudnád édesgyermekem...
akkor nem itt lennél, hanem egy sziklán ülnél..
HA mar keresztenyseg-ellenesseg, meg ugye visszafele:

A - szamomra - leghatborzongatobb resz a klasszikusbol:

www.youtube.com/watch?v=go4E4tNGQks&feature=related
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: vagy egyszer az életben élvezett valamit, amiért rögtön vezekel, és máris az ördög akarta izelgetni.:)
A 40% mellett ne feledjük azért a 25% idézetet sem, amit ugyan jelölt, de hát melyik dolgozatban fogadtak el bármikor is negyedrésznyi idézetet. Meg ha én opponens vagyok, akkor ekkora idézetdömping mellett gyanús kellene, hogy legyen a többi is. Az a baj, hogy nem csak Semjénre és a másoló hallgatókra világít ez rá erős spotfénnyel, hanem az egyetemi tanárok semmirekellő részére is...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ne beszéljünk zöldségeket..Semjén maximum azt élvezi, amikor..na mindegy:)
Már várom, hogy :
1. Ezek a szerencsétlen üldözött keresztények induljanak el egy választáson önállóan! Így biztos ők lennének a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező erő, hiszen Magyarország keresztény hívő ország. /Bokréta a kalapon vagy mi a fasz./ bru-ha-ha-ha...
2. A hívők /bármilyen vallásúak/ adományukból tartsák el az egyházaikat és ne az én adómból

De addig is jó lenne, ha a Ptk-t módosítanák a "papbűnözés" fogalmával, ami eddíg pedofíliaként volt ismert. Hiszen ezen bűnök elkövetőinek jelentős hányada a katolikus papok közül kerül ki.
A Semjén elleni felszólalás keresztényüldözés. (ld. Pálffy)
A kormány elleni kritika a magyar nép elleni merénylet. (ld. Orbán)
Van cigánybűnözés. (ld. Vona)

Én meg azt mondom, hogy aki Pálffyt támadja, kritizálja, az a magyar mezőgazdaságot (különösen a szőlő, gabona és gyümölcstermelő, feldolgozó ágazatát) támadja.
@Ergosum: És ezzel együtt támadja az egyházakat is, mert nem tudnak misebort csinálni. Úgyhogy nagyon komoly összekapcsolódások vannak.
@Penivaldes: Mármint hogy én lehetnék a te édesgyermeked?? ;)
@Penivaldes:

Ma pláne, erre nem is gondoltam. Köszi a kiegészítést.
@Zuzu Petás: Én azért attól is tartok, hogy megroppan és zuhanni fog fog a KDNP népszerűsége a Semjén-botrány után... :-)
1. A Sained Class a legleg Priest album!!!
2. Nagyanyám mondta (Isten nyugosztalja): Minél alázatosabb, annál gyalázatosabb.
MÁTÉ

A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.
Közben pedig. :((

A pénzmosási ügyet is megússza "Győzike", elvégre minden nyugdíjas nagymamának van 400 milliója a párna alatt és a befőttes üvegben.

hvg.hu/itthon/20121122_nagymama_milliokat_Gyozike
A legszánalmasabb mégsem tömjén, hanem fidesz-kdnp maffia tökéletesen előre tudható cinikus-hazug-hisztérikus-álszent reakciója. Igazi keresztény. Már ahogy ők a kereszténységet értelmezik.
better by you, better than me...

...de Semjén lehet ezt nem is ismeri nemcsak visszafelé, hanem normálban sem
:)))
(bár lehet, hogy ismeri, hiszen ismerősön az ezredforduló után Ausztrában egy metal fesztiválon látta Köver Lászlót a fiával egy Ozzy koncerten - és ha a mélymagyar nagykereszténykedőknek a szöveget nyomatni tudó kövér denevérfejleharapós Ozzy koncertre mehet a fiával, akkor semjénnek sem tilod a Judas Priestet ismernie)
Hát nem tudom, amit én Zsolti művéből olvastam az kb. egy 12. osztályos szorgalmi dolgozatnak éppenhogy elment volna sátánista témában, de hogy ennél bármelyik rockzene hallgató haverom jobbat kapart volna össze egy péntek este után full másnaposan az is biztos. De én evangélikus vagyok, azok ugye katolikus ellenesek vagy ilyesmi.

A palesztin védőknek meg újra csak azt tudom elmondani amit annyiszor már leírtam: kívánom nektek öcséim hogy egy palesztin vagy bármely szabadon választott arab testvéren múljon hat hónapig a te és családod megélhetése, illetve dolgozz velük szoros kapcsolatban ugyanennyi ideig és lakj a szomszédukban, utána várom mekkora palesztin és arab barát vagy csillagvirágom...
@Zuzu Petás: A Ptk a Polgári Törvénykönyv.
Az általad említett bűncselekmény a Btk. különös részbe kellene.
Fabius, király ez a poszt. :)

"A fejszerkezetben legnagyobb hasonlóságot mutató Tóbiás József öltözzön be Rob Halfordnak minden kellékével, és napirend előtt kezdjen énekelni a babonás hisztérika frakciónak a Judas Priest Stained Class című lemezéről bármit, visszafelé."

:DDD
@csizsikpizsik - pique takarodj!: na nem katolikus ellenesek, bár boldogult nagyanyám elég rossz véleménnyel volt katolikus babonákról. Viszont jó pár különbség van..(Máriáról és az ő szüzességéről is..)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hamisítatlan Stefánia, valóban. :DDD Lehet, hogy a kisasszony alapvetően Havasi B. szövegei alapján dolgozik?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "De én evangélikus vagyok, azok ugye katolikus ellenesek vagy ilyesmi."

és hol marad az Ökumenizmus szelleme?? ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A sorrend az sorrend. A Jobbik alapító okiratában a Haza szó például egyetlen egyszer sem található meg. Nyilván ezért nem képviselik a hazafias érdekeket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az ökumenizmus szelleméről azért elmondom, hogy azt időnként máshogy értelmezik a két oldalon. Nekem evangélikusnak annyit jelent, hogy nem üldözöm a másikat, viszont néhány katolikus számára inkább az eltévedt hívek visszaterelését jelentené..
A Sátán kultúrtörténete amúgy igazán érdekes téma lehet egy szociológusnak, csak Semjén a jelek szerint nem az.
Hülék vagytok! Az egész ország tekintélyét emeli - Semjén pótlékaival egyetemben - az Ő doktori címe. A honi tudományos élet nevetségessé tételéhez nékie köze nincsen, hiszen ő azért doktor, mert katolikus. A katolikusoknak meg jár a doktori cím, punktum! Én megyek is az egyetememre vissza, és igénylek egyet.
@Penivaldes: Tudom, Lutherre utaltam, ugye aki nekiment a katolikus egyháznak és ezért minden volt csak nem a pártoló tag a követőkkel együtt :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha olvastad a cikket, az is kiderült belőle, hogy a nagyi adóbevallásában folyamatosan fel volt tüntetve, hogy ajándékozott.
Tehát, nagyinak jövedelme volt, melyet bevallott.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Na igen, viszont Luther nem akart eredetileg új egyházat, ő abban a hitben kezdett neki, hogy megreformálja a katolikus egyházat. Egyébként akkor minden egyházi ember tudta, hogy kell a reform, csak ők inkább azt értették ezalatt, hogy jogi reform, meg ilyenek,. na de hogy dogmákat lehet megkérdőjelezni az eszükbe sem jutott. És Luther ezt tette, és ezért aztán kiközösítik stb.
Nem lehetne a hagyománytisztelet jegyében hüvelykszorítoval meg spanyolcsizmával megtudakolni a nagyhírű doktortól, hogy plagizált-é?
Az a Havasi adta ki a közleményt, aki a hivatali szobája polcán ereklyeként őrzi az orbánnyálas kólásdobozt?
LOL!
@CSENDES: Jaja teljesen életszerű. Szólni kéne neki, hogy adjon tanácsot szívnek, ő úgyis lassan nagymami korba ér és jól jönne neki is néhány ötlet a 400 milla előteremtésére, amiből aztán ajándékozhat a gyerkőceinek.
Hátrább az agarakkal, kedves keresztyénüldözőtestvéreim!

Olvassátok és csodáljátok a Mi Drága Miniszterelnökünk csodálatos megnyilatkozását!

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=175855%3Aorban-eladasa-a-madridi-katolikus-egyetemen&catid=79%3Akiemelt-hirek&Itemid=115
@Evezős: ereklyegyüjtő.
Orbán V lehelete kolbász után arany tégelyben. Orbán Viktor egy hajszála és egyebek.
:DDD
@Penivaldes: "néhány katolikus számára inkább az eltévedt hívek visszaterelését jelentené."

Nekem más irányú élményeim vannak ezzel kapcsolatban.:) Egyébként a legszebben ezt szerintem a Taizei közösség végzi, aki előtt le a kalappal. Annak idején több európai találkozójukon is voltam és tényleg felemelő volt az egész.

tv.igen.hu/1061-ismerkedok-es-elcsendesulok.html

Főleg, hogy Európa sok országából jönnek össze fiatalok.
Most egyébként pont Rómában lesz. :)

www.taize.fr/hu_article4778.html

Nagyon elmennék rá ha lenne szabadidőm
@Evezős: Ne légy gonosz, na! Nekem is van Xavi aláírásos mezem falon keretben, üveg alatt, miért ne lehetne neki Orbán kólásdoboza? Csak azért mert nem szokás egy miniszterelnök használt vackait őrizgetni ha a közvetlen munkatársa vagy? Főleg nem a használt pléhdobozát?
A Judas Priest-es sztorit nem ismertem (csak azt tudtam, hogy Ozzy-t cseszegették a Suicide solutionnal), és elolvasva a linkelt cikket, elég félelmetes benyomás jön le.

Félelmetes, hogy felnőttnek látszó emberek teljes komolysággal olyanokat állítanak, hogy visszafelé játszva egy rock vagy bármilyen lemezt sátáni üzeneteket lehet felfedezni.
És hótt komolyan végignyomják a pert.
Ami semmi másról nem szól, csak a pénzről...

Két momentumot hadd emeljek ki a cikkből:

"abszurd volt az is, amikor a tárgyalási szünetekben az ellenfél ügyvédjei autogramokért rohamozták meg a Judas Priest tagjait."

Vicc.

"A per koronatanúja az öngyilkosságot túlélt James Vance lett volna – ő azonban már nem volt jelen a tárgyaláson. A sikertelen öngyilkossági kísérlete óta nagyon súlyos fájdalomcsillapítókon élő deformált arcú fiú 1988-ban, még az érdemi tárgyalás megkezdése előtt metadontúladagolásban meghalt. „Ahogy a per közeledett, kezdett belegondolni, hogy ott fog állni majd a tárgyalóban, szemben azzal a bandával, amit mindig nagyra tartott. Aztán megtudta, hogy a bíró engedélyezte, kamerák is legyenek a teremben, majd röviddel később túladagolta magát. Azért felmerül a kérdés, hogy akkor mégis ki a felelős a srác haláláért” – nyilatkozta erről Glenn Tipton szólógitáros."

No, ez meg egyáltalán nem vicces... :o(

És a végére egy találós kérdés:

Vajon melyik az a hely, ahol a sátán szorgos kutatói egyáltalán nem keresik a patás "nyomait"?

(Megfejtés: saját magukban...)

Pedig...
@Penivaldes: Abból nem jut, azok lesznek később úgy elhíresülve hogy aszongya oktatási törvény, unortodox gazdaságpolitika, stb.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: biztos..bár én arra gondoltam, hogy azt is vitrinben őrzik.
@Marcellusca: FBKE tag toborozást tart , mert tarthatatlan, hogy fabius önös érdekből vagy bűnös hanyagságból aljas módon röhögteti az embert...követelésünk, hogy fent nevezett egyén mellékeljen irományaihoz veszély előjelző piktogramokat (média felelős nagyságos asszony bizonnyal segitene ennek helyes kivitelezésében) illetve a blog veszélytelen használatához használati útmutató elkészitését eszközölje... :-)
@Marcellusca: én mindig visszafogottan nevetem.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd
oops, és még nem nyilatkozott a németeknél, és még nem vették bele heti kinyilatkozását, és mégis :D azaz :S mégazzabb :(

Nem adott piros pöttyöt Matolcsynak az FT
Az utolsó előtti helyen végzett az uniós pénzügyminiszterek rangsorában.

www.portfolio.hu/gazdasag/nem_adott_piros_pottyot_matolcsynak_a_financial_times.176057.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
íme:
/ez egy orbitális inpotens löttyedt fasz/

Tíz éven belül 50 százalék lesz az államadósság, a deficit helyett pedig többlet lesz a költségvetésben – jövendöl e heti írásában Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_van_matolcsy_tizeves_terve.537650.html
itt meg a női párja:

Nincs mese, be kell íratni a gyereket

A hatéves gyereknek jövőre iskolába kell mennie,
és ha a szülő nem akarja, hogy 7-8 évesekkel kezdje
az iskolát, alig tehet valamit. Így szól a törvény,
és nem is a szülő dönt, hanem az óvoda.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F11%2F22%2Fnincs_mese_be_kell_iratni_a_gyereket%2F
Csak nem, mi lesz itt, hová jut így ez az ország?

"A közműadóról szóló szavazásnál tartózkodtam, s többen is érdeklődtek annak okáról. Nos, a közműadó kivetésével, ha nem is ebben a formájában, de egyetértek. Leginkább akkor, ha azt a települések szedhették volna be - hozzá járulva a helyi közszolgáltatások fenntartásához -, de ez néhány óra leforgása alatt megváltozott, és a bevételek az államkasszába kerülnek, a teher pedig helyben marad" - írta Bencsik János facebook oldalán egy nappal azután, hogy a parlament elfogadta a közműadót.
Tanulságos, és elgondolkodtató:

A közösségi hálózatok megszüntetik a magánéletet Jacob Appelbaum WikiLeaks-aktivista szerint a digitális korszakban egyre fontosabbá válik a magánélet és a személyes adatok védelme. Assange munkatársaként okkal paranoiás.

www.sg.hu/cikkek/93558/a_kozossegi_halozatok_megszuntetik_a_maganeletet
Najónapot!

uff.

A troll, az nem én vagyok
2012. november 22., csütörtök, 10:09

Az átlag magyar kommentelő fiatal férfi, megyeszékhelynél kisebb városban él, és egyáltalán nem gondolja magáról, hogy ő troll lenne. A hozzászólók 90 százaléka azt állítja magáról, hogy tárgyilagos, a témához kapcsolódó kommentet ír. A nők több hozzászólást olvasnak, viszont kevesebbet írnak, mint a férfiak. Az internetezők 4 százaléka "sunázik" rendszeresen.

Az eddigi legnagyobb, a hazai kommentelésről készült felmérés során több mint 1400 embert (18 éven felülieket) kérdezett meg az Origo Zrt. és a Magyar Telekom megbízásából az Ipsos. A rendszeresen internetezők 82 százaléka tudja, hogy mi az a komment, közülök szinte alig vannak, akik nem szoktak néha beleolvasni a hozzászólásokba. A netezők negyede legalább heti egy kommentet ír, a megkérdezettek fele pedig hetente többször is olvas hozzászólás-folyamokat.

A kutatás apropóját az adta, hogy a Média- és Hírközlési Biztos 2011 közepén a Népszava főszerkesztőjéhez fordult azért, hogy távolítsanak el egy kommentet. A tanulmányt támogató Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) úgy véli, hogy bár egyre több internetes kommenteléssel kapcsolatos jelenik meg a bíróságokon, az általános bírósági gyakorlat "nem egységes és nem következetes". Az MTE szerint a legelterjedtebb polgári ítélkezési megközelítés - mely szerint bármely szereplő, akinek a kommentfelülethez köze van - abba az irányba hat, hogy megszűnjenek a kommentelést lehetővé tevő szolgáltatások.

A kommentelők ötödének van diplomája

A felmérés eredményei szerint a magyar kommentelő inkább fiatal férfi, míg a hozzászólásokat olvasók között több a nő. Kommentírás és -olvasás kategóriájában mindkét nemben a 18-29 év közöttiek a legaktívabbak. Iskolai végzettség szerint az általános kommentkultúra fényében meglepő, hogy a gyakori kommentolvasók 32 százaléka diplomás, az írók között csak 22 százalék rendelkezik felsőfokú végzettséggel, míg az érettségivel rendelkezők alkotják minden tekintetben a legnépesebb csoportot.

A kommenteket nem olvasók közül a legtöbben a községekben, falvakban élők vannak, viszont a gyakori kommentelők között ugyanolyan arányban fodulnak elő falusiak, mint megyeszékhelyeken élők. Budapest "vízfeje" nem mutatkozik meg: arányaiban a legtöbb komment nem a fővárosból, nem megyeszékhelyekről, hanem egyéb városokból érkezik a hazai internetre.

A troll

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét." Forrás:
Wikipédia

A troll kifejezés a norvég mitológiából ered

A többség igyekszik tárgyilagos maradni

A többség szerint a kommentelést az általános véleménynyilvánítási kedv hajtja, mindössze az emberek 6 százaléka gondolja azt, hogy a kommentelés a cikk által gerjesztett indulatok levezetésére szolgál. Négy százalék szerint a kommenteket a korábbi kommentek generálják. A kommenteket gyakran írók közül gondolják azt legtöbben, hogy a kommentfolyamok visszavezethetőek értelmes beszélgetésekre, az internetezők viszont úgy vélik (42%), hogy a hozzászólás egyszerű provokáció. A motivációk között népszerű még az unalom (35%), a vicceskedés (34%) és a trollkodás (30%). Az internetezők 23 százaléka azt is gondolja, hogy a kommentelők fizettség vagy valamilyen ellenszolgáltatás miatt írnak.

A kommentírók többsége saját bevallása szerint "rendes, jól nevelt" kommentelőnek tartja magát. Bevallásos alapon a megkérdezettek többsége igyekszik tárgyilagos maradni. Miden második hozzászóló szeretne másokat informálni, viszont csak minden negyedik ember gondolja úgy, hogy mások odafigyelnének a véleményére. Tízből egy ember számára azonban a kommentelés az élet szerves része.

A kommentelés gyakran emlegetett negatív hordalékait - mint például a reflektálatlan anyázás - kevesen ismerik el, mindössze tízből egy ember vallotta be, hogy szeret provokálni. A legmeglepőbb, hogy csupán 6 százalék vállalta fel, hogy ő már írt olyan hozzászólást, ami nem a témához kapcsolódott. Emellett a gyakori kommentezők negyede tapasztalta már, hogy milyen az, amikor kimoderálják, de ezek szerint az ilyen eseteket nem érezték jogosnak. Az internetezők 36 százaléka szeretné, ha kigyomlálnák az offolásokat, ezt különösen így gondolják a gyakori hozzászólók (42%). A válaszadók 12 százaléka "sunázott" már, ami alatt a szexuális jellegű hozzászólásokat értik, de csak 4 százalék teszi ezt rendszeresen.

Megszűnhet az alkotmányos szabadságjog

Bár a hazai kommentelők szerint a hozzászólások csak nagyon kis része van összhangban az általános vélekedéssel, mégis szinte teljes körű az egyetértés abban, hogy mindenkinek joga van kifejezni a véleményét egy cikkel vagy bejegyzéssel kapcsolatban. "Elsősorban a kommentírók érzik nélkülözhetetlennek a véleménynyilvánítás e formáját, de még a kommentek olvasásától tartózkodók többsége is elismeri ezen internetes jelenség alapvető értékeit" - olvasható a tanulmányban. Nagyon kevés internetező gondolja úgy, hogy a kommenteknek semmilyen jelentőssége nincsen (13%) és kevesen érzik azt is, hogy ne vennék a hozzászólásokat komolyan (21%).

Az emberek többsége a kommentelés lehetőségét alkotmányos szabadságjognak tartja, ugyanakkor minden második megkérdezett szerint valahogy moderálni kellene a szélsőséges hozzászólásokat. Sokak szerint az anonimitás megszüntetése (pl. Facebook-profil becsatornázásával) jó megoldás lenne. 60 százalék szerint "szűklátókörűség és elfogultság" a sajtók részéről ezt korlátozni. 67 százalék érzi úgy, hogy a kommentelés lényege, hogy visszajelzést lehet küldeni az újságíróknak, 49 százalék pedig az információszerzés tartja a kommentelés esszenciájának.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

A cikket az alábbi címen találja:
www.origo.hu/techbazis/20121121-a-magyar-kommentezesi-szokasokrol-es-trollokrol.html
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Engem nem kérdeztek meg, szóval hazugság, nem is vagyok troll, az éreccségi nem minden, köcsög minden pesti, buzi aki utánam kommentel és sunáznám aki írta :))))
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Az én 6 átalányosom, messzeföldön rettegett jóidulatom, globális tolarenciám, ideológiíi sokszínűségem, megbocsátóképességem, nagyszerű emberi tulajdonságaim, boldog tudatlanságom, judeo-keresztémy-iszlám. rabbitikus boncságom kizát minden efféle intolerálhatatlan gyanúsítgató, nonperverzszekszuális, debil peeneműdei gyanúsítgatás alól. ÉN NEM VAGYOK TROLL! :-)
.. és amgy a Sanda Ipse engemet meg sem keresett. Rohatt fideszbérenc cuclista pénzmosodás pártfeltöltő buzi bagázs:-)
katolikussak azok a lovak?
@miva?: Lüke.:) Vannak köztük egész szépek is. Jó lenne segíteni rajtuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:az a gáz, hogy kevesen engedhetnek meg maguknak ám lovakat. drága dolog az, és bár matolcsy szerint itt már a kódisok is húszezreseken fekszenek, mert a papír jól hőszigetel, még egy ismerősömnek sem lett mostanában váratlanul birtoka

rossz emberekkel barátkozom asszem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát oszt vakló van é? mer rámférne egy kis bátorság:-)

Komolyabban: aki ma egy lovat meg tud etetni, az nagyon gazdag ember, vagy legalábbis kormányközeli.
Na, ortodox hívő libsibolsi köcsögök, nem Gyurink a legrosszabb pénzügyminiszter! Gazdasági, politikai és hitelességi rangsorban csak az utolsó előtti! Ugyehogy, vannak itt eredmények! Igaz hogy tavaly óta egyet rontott és a görög csóka is előtte, de van nála is rosszabb!

index.hu/gazdasag/2012/11/22/van_matolcsynal_rosszabb_penzugyminiszter/
Őrült terv: Orbán így nyerne 2014-ben

Azért a sok megszorítás, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól és így megszűnjön az EU gazdaságpolitikai kontrollja. Hogy a választások előtti hónapokban az MNB segítségével el lehessen kezdeni az esztelen pénzszórást.

velemenyvezer.blog.hu/2012/11/22/orult_unortodoxia_orban_igy_nyerne_2014-ben
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Stefi lenne a Nyálas Kólásdoboz Őrzője? :-D :-D

Végül is az Orbán fétis rajongás stimmel. Te meg elmondhatod magadról, hogy ÉdesViktor hűséges embere adott neked írásban szerenádot :-D :-D
Szív merre lehet? Ezt vajon olvasta már??

Éhségsztrájk a tisztességes közmédiáért
32 perce

Infó a helyszínről!
Mozgolódás. A konténert az MTVA a sátor elé kívánja mindenképpen áttenni. Ott ülünk a területen. Az őrök valószínűleg ismételten sorfallal szeretnék elfoglalni a sátor előtti területet. Kérnénk a szimpatizánsainkat, ha tehetik segítsenek nekünk a tábor őrzésében, akár pár órára is! Valamikor elkezdik...segítsetek nekünk, hogy minél többen legyünk!!!
@Tűzfal:

"Orbán emlékeztetett rá, hogy az Ószövetség tiltja az uzsorát és a katolikus egyház is mindig elutasította a túlzott kamatokat."

Azt nem tette hozzá, hogy ő református, és ezért vesszük fel a piaci hiteleket a sokkal kedvezőbb kamatozású IMF hitelek helyett.

De legalább kiderült, az IMF jó katolikus.
@Fabius: de utána így folytatja a cikk....

amíg aztán nem jött a reformáció [??? a spanyol szövegben a la Reforma nagybetűvel szerepel – ez a reformációt jelenti. Furcsa lenne, ha a református Orbán ilyesmit mondott volna, lehet, hogy a derék jegyzetelő valamit félrehallott – NG], amely teret nyitott a kapzsiságnak, és mára a hitelek elvesztették morális értékeiket és egész országok váltak adósrabszolgává. „Ma már nem karddal, hanem adóssággal hajtanak rabigába” – tette hozzá.
@Fabius: Dejó.
Akkor elbúcsúzunk a túlzott kamatoktól és a Vatikán ad nekünk hitelt
- Isten nevében ?
Vagy áttérünk az ószövetségi válságkezelésre és testvéreinket eladjuk rabszolgának ?
@Dr. simonmondja.: @Fabius: és mivel az IMF jó katolikus, ahogy írod a jövőben a törlesztés úgy történik, hogy:

"Isten fizesse meg". :)
@Fabius: hogy tetszik ez a cikk? :D

Kubatov nem vállalta arcát a bíróságon

Egyelőre nem kellett bíróság előtt nyilatkoznia Kubatov Gábornak arról, hogy valóban nyilvántart-e a Fidesz olyanokat is, akik nem az ő szimpartizánsaik. A Fidesz pártigazgatója által Novák Előd ellen indított perben egyelőre csak az a kérdés, rendelkezik-e Kubatov állambiztonsági ügynöklistákkal.

hvg.hu/itthon/20121122_Kubatov_Novak_per
1, csak óvatosan, mert zsemjénnek saját kabinja lesz a Noe Barka 2.0-n. Ő vigyáz majd a sok kis állatra, amit a orgazvadászok lelövöldöznek.
2, mondanám, hogy ez a pálgium vád karaktergyilkosság, de ahhoz kellene egy élő karakter is, amit legyilkolnak. Egy zombisodott, emberformájúra gélesedett takonygömb nem az.
3, Bence papa pápa azt írta a könyvében, hogy Jézus nem is akkor született, amikor hitték. Most páfi kimegy hozzá, és lebasz neki egyet, hogy káromolja az istent?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezek a hülye jobbikosok tényleg csak műellenzékiek ugye?? Gondolom a pereskedés is csak színjáték viszont a többi párt valóban a fidesz ellen küzd.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Beszéld meg Orbánnal miért jó az nekünk, ha egy befektetői alap - Templeton - kiszolgáltatottjai vagyunk magas kamattal, mintha a Valutaalap adósai lennénk.

A Templeton egy mozdulattal ránk boríthatja az országot a portfóliója egyben eladásával. Semmi nem kötelezi vagy korlátozza. Ugyanezt az IMF nem teheti.

Szóval értem én, hogy rabszolgaság, de a kérdés az, kié.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez majd akkor, ha valaki hajlandó lesz Vatikáni valutakötvényt vásárolni tőlünk :-))
A múltkor erős trollkotkodács volt, amikor a jegybankelnök listán Simor csak közepest kapott. Kíváncsi vagyok, erre mi lesz a magyarázat:
"Utolsó előtti helyen végzett Matolcsy György a Financial Times című lap pénzügyminisztereket rangsoroló listján. A legjobb a német pénzügyminiszter, a legrosszabb pedig a spanyol. Matolcsynál még a görög pénzügyminiszter is jobb."
tényleg durva, hogy az lett a reakció, hogy üldözik a keresztényeket, és mindezt Mária országában, ahol egy (dísz)keresztény a miniszterelnök helyettes.

(akinek külön posztot csináltak, mert ilyen ugye nem volt)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kubatov minden titkok őrzője. Nyilvánosan lepacsiztak már Böröcz és Boros ügynökkel is, kizárt, hogy a listafan Kubatovnak ne lenne meg a még felhasználható adatbázisa a többi ügynökről is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: el vagy tévedva, mondtam, hogy a számomra elfogadható dolgokat nem hallgatom el, de ettől kicsit több kell, hogy az összképem a jobbklikkről megváltozzon ;)
A én szempontomból a rossz oldaluk, még mindig több mint a jó, de mint tudod, nem is én vagyok a célcsoportjuk :D
@Bakter:

Erre egyértelmű magyarázat van: ezek a hülyék továbbra sem értik unortodoxia reciprok zsenialitását, és nem képesek felmérni a látnoki képességek fontosságát a gazdaságpolitikára.
@Fabius: igen, ez tudható volt, de külön mesés az mostani kommunikáció, a sorok között olvasóknak ismét egy öntökönlövés esete sejlik fel a messzi távolban :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán."
hvg.hu/itthon/20121121_Semjen_Miniszterelnokseg
Bakker, ez az ő stílusa, csak a szuronycsillogás maradt ki belőle!"

Csalódtam. Azt hittem, eredetibb figura, van benne irónia, de nincs. Komolyan gondolta a sok baromságot... Szánalmas. Ezért kapart annyira, hogy maradhasson.

Viszont jó, hogy közvetlenül tudunk izenni a Vezénylónak!
@Fabius: szét offolom a mai posztot, de sokat nem tudok én a fenti izéhez tenni :D

Erről megint jobban érdekel a véleményed, mert nekem mint kívülállónak ez az ötlet nem tűnik olyan fenomenálisnak, ha én lennék a megbízó, kurvára nem érdekelne, ha tudnám mennyit nyúl le az állam e-díjban. Vagy talán nem értem a dógot?

hvg.hu/gazdasag/20121122_Eutdij_fuvarozok
off:

Hatalmas Ryanair-leépítés Budapesten
Tíz városba nem repülnek tovább, heti 110 járat leáll januártól. A reptér áremelésével indokolnak."
index.hu/gazdasag/2012/11/22/hatalmas_ryanair-leepites_budapesten/

hmmm...
alakul.

Ha el akarok innen húzni, lassan marad a Kurázsi mamás bakancsos alpokalji túra... ez tessék mondani, már északkoreja,

(megjegyzem, a Rájnert úúútálom, sose repültem velük, da akkor is...)
@Fabius: Nem valami olyasmire szoktak hivatkozni, hogy Templetonék nem ugatnak bele hogy teremtjük elő a pénzt de az ájemef meg igen?? :)
@épészmérnök: de örülhetünk, csak igazunk lett, hogy annyi köze van a női mivoltjához, és a női lélekhez, mint nekem :D

Sőt most hogy ez így erősen valószínűsíthető, még inkább hangoztathatom, hogy mint férfiként is megvetem, nem csak mint trollként, és ereklye vadászként.
ehhh, zajlik az élet, most hogy ennyit offoltam, megint kicsit kikapcs, lehet fellélegezni :D

20 milliós állami támogatást kap az A38

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 20 millió forint támogatást biztosít az A38-as hajó működtetői számára koncertek megvalósításához, illetve a kiemelkedő produkciókat megörökítő video- és hangfelvételek készítéséhez - közölte csütörtökön az Emberi Erőforrások...

szerző hvg.hu idő 13:27 - Kult

A Sándor-palota elé tervezne tüntetést a DK a választási regisztráció ellen

Demonstráció megszervezését helyezte kilátásba a Sándor-palota elé november 28-ára a Demokratikus Koalíció (DK) arra az esetre, ha Áder János államfő nem kér előzetes normakontrollt a hétfőn elfogadni tervezett választási eljárási törvényről az Alkotmánybíróságtól.

szerző MTI idő 13:24 - Itthon

Orbán Frankfurtban: a jóléti államok kora lezárult

A miniszterelnök szerint világosan látszik, hogy az európai történelem egy szakasza lezárult, a welfare state-ek, azaz a jóléti államok időszaka véget ért. Orbán Viktor ezt csütörtökön mondta Frankfurtban, ahol előadást tartott a Sberbank pénzügyi konferenciáján.
@miva?: "Nem lehetne a hagyománytisztelet jegyében hüvelykszorítoval meg spanyolcsizmával megtudakolni a nagyhírű doktortól, hogy plagizált-é? "

Ez egy meghökkentően plauzibilis megoldási javaslat!
Semjén = kereszténység
Orbán = magyar nemzet

Ezeknek frankón istenkomplexusuk van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A jóléti álamok kora csak egyeseknek zárult le. A ME-nertárs és sleppje továbbra is vidáman tapicskol a mocsárban.
Bújjanak el a vár alatti katakombákban, majd szólunk, ha előjöhetnek.
@Husz_János_Puszita:
amúgymeg, hogy eccer már a poszthoz is hozzávakogjak:
nagyon szívesen megnéznék egy igazi autodafét, ahol Lánglelkű Szentferenc, Nemvagyokbuzi Ájtatos Manó, Tökömtelivele Tömjén Zsófi világít.
@Bakter: Matolcsi nem is pénzügyminiszter.

Ő csak - a begyűjtési hivatalt - viszi.

A - kihelyezési hivatal -a Lászlóné.

Ezek a pénzügyminiszterek a régi letűnt kor gyermekei.
@Fabius:
Én ezt pontosan tudom. És bizonyítandó, milyen hazafi vagyok, már el is indultam brüsselesbe vagy hová, és alkoholos filccel televöröspöttyözöm az uniós valagukat. De Kínában már kezdik érteni a mi unortodoxiánkat:
galeria.index.hu/kulfold/2012/11/22/korbeaszfaltoztak_egy_hazat_kinaban/
@épészmérnök: egy nyomoronc építészmérnök honnan veszi a szájára az ilyen istentelen szavakat, min plutibilitás? :-) Max amiről nekem belefér az a plagibuzulás:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "aki ma egy lovat meg tud etetni, az nagyon gazdag ember, vagy legalábbis kormányközeli."

Jaja. Úgy hatvanezer havonta a bérelt hely az istállókban. Koszt, kvártély, naponta átmozgatás, pucolás, patkolás, állatorvosi vizit... Drágább, mint a nagymama. És nem tud mákos beiglit sütni.
Amit a senki-által-meg-nem-választott párt művel az tipikus esete az Ignoratio Elechinek

hu.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi

Bence megnyilvánulásaiból meg süt az elfojtott homoszexualitás.

Elcsépelt hollywoodi klisé az, amikor a bonviván csépeli a primadonnát (vagy fordítva), majd heves érzelmi reakciók közepette egymás karjaiba omlanak.

De ez a Semjén ezzel a dolgozattal kétszer akart haknizni nem?

Meg oszt milyen az, hogy Phd egy ilyenért??
Normális emberek úgy gondolják, hogy évekig mérnek, kutatnak, dolgoznak valós dolgokon és ilyen szarságért is adnak doktorit??

A katolikus egyház viszonyát a homoszexualitás hoz és pedofíliához téma elég termékeny lenne.

Vagy a hogyan öljünk embert orvosként bigott vallási elfogultságból.

www.origo.hu/nagyvilag/20121115-vizsgalatot-indit-az-ir-kormany-a-terhes-no-halala-miatt.html
@Bakter: Nebasszmá... ez lenne a CIB székháza valagföldön?
"Egyre kevesebbet költünk karácsonykor"
Az én kommentárom ehhez: kibebaszottul nincs pénze a zemberkenek megfizetni, amit nem ővelük fizettetnek meg.
Szíjszarrágó kommentárja: a gazdaság erősödik, a magyar vásárló tudatos és takarékos, a kormány jó úton halad.
@épészmérnök: próbáltad már a nagymamit megpatkolni? Pedig az is egy istenes cselekedet lenne. És milyen mutatós lenne a hátán benagymamizni a heliy népművészeti vásárba. ( Persze a rokibárcát ne felejtsd otthon, me mi nem tömjük lóvéval a parkolLÓ oligarcsákat:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Nem ez az erős magyar gazdaság vára, amit még az út is kikerül.
@aranyhorcsog: hörcsögöm! te paampogsz? egyik pofazacskóba egy klerikális, a másikba egy szociális daktari:-) csak hogy tudd, merre van az arra:-)

Amúgymeg rossz a hivatkozás: IgnoRALio Elekfi:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Ezúton kérek elnézést a hasonlatomért minden jelenlegi és potenciális nagymamától, magamtól is :-)
@Bakter: Oké értem, de akkor hová álljanak az útonállók? Na meg a Nempintérművek alkalmazottjai?
@Husz_János_Puszita: nemhiába nincs forrása a sátán bibliájáról :-) endresy.blogspot.hu/2012/11/semjen-dolgozati-satanja.html
Viszont azért ír róla. Ha már olvasni nemolvas, és hibásan is ír
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"1948-ban létrehoztak egy államot egy olyan területen, ahol a 7. század óta élnek palesztinok"

Palesztín nép a XX. sz. közepe óta létezik nagyjából.
@Bakter:

Mennyivel haladóbbak vagyunk mi, mint Kína. Itt a frissen elfogadott kisajátítási törvénynek köszönhetően egy másodperc alatt túrták volna el a házikót az útból. Természetesen azonnali kártérítés mellet. A bibi annyi, hogy matekból szarul állnak és az meg ki tudja mennyi lenne...
a gonosz régóta köztünk settenkedik, pl. kovács ákos popikon is a sötét erőkkel szimpatizál. a leplet néhány éve villám géza rántotta le róla:

www.deffifilm.hu/villamtelcsi/main.htm

egyébként a főalkesz pálffy és klientúra reakciója kb. a rózsa neve című film szerzeteseire hasonlít...
@Fabius:
A kártérítés is olyan dinamikus lett volna, mint a gazdasági növekedés.
Ráadásul az a szerencsénk, hogy Kína nem is figyel ránk. Különben nagy balhé lett volna a seggközi japánpöttyből.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ennek nem a megbízó felé van jelzésértéke, hanem felétek. (értsd, nép felé)

Ugyanis így tisztán látszik és kiszámolható marad miért és mennyivel drágább a kiló kenyér meg a liter tej.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

De, arra szoktak.

Az uzsorásnak mindegy mit csinálsz amíg fizetsz. Legfeljebb a kamatra is ad hitelt ugyankkora hozamra.
A "mi bankunk" azt mondja úgy alakítsd a családi kasszát, hogy ki tudd fizetni a részletet.

Lehet választani melyiknek van több értelme.
"Egy eurócentet sem akar veszteni a magyar diplomácia az ország uniós támogatásából, de erre valójában kevés az esély. A csütörtök este kezdődő uniós csúcson sokkal inkább a kárenyhítés lehet a valós cél. A legutóbbi verzió alapján több mint 1100 milliárd forintot vesztünk, de már ennek is örülhetünk."

Mondjuk fel kéne dobni egy bélást a magánrepcsin, hogy fejedelmünk a tárgyalás során penis vagy vagina kényeztető formát helyezzen a szája helyére. Más tárgyalási eszköz nem nagyon jöhet szóba.
@aranyhorcsog:

"Bence megnyilvánulásaiból meg süt az elfojtott homoszexualitás."

Azóta ilyen mióta elcserélte az alkotmányát Fluorral dedikált cd-re. Szerintem megártott neki a Gecigránát. Nem volt felkészülve rá, hogy hanghordozóból támad a Sátán.

www.youtube.com/watch?v=VBQcxWb8fYw
@Bakter:

Egy megfelelő nagyságú kínai kötvényvásárlásért cserébe Matolcsy őszinte meggyőződéssel állítaná, hogy Vízi E. Szilveszter szerint a köldökszösz felgyűlése 100%-os genetikai rokonságunkat mutatja a kínaiakkal.
@Fabius:
Lennének ezek a tevéknek is rokonaik egy-két olajkútért cserébe. Bár kétlem, hogy az arabok így meggyaláznák a szent állataikat. (Egy teve ára = egy Ferrari ára egyébként.)
@Fabius: Megfelelő nagyságú kötvényvásárlásnál a Sátánnal való genetikai rokonságunkat is bebizonyítanának Semjén Zsolti ajánlásával...
"Kaposvár polgármestere kibeszélné
Szita Bence tragédiáját

A politikust a gyilkosság óta állandóan megállítják
az utcán, ezért összehívott egy fórumot keddre."

index.hu/belfold/2012/11/22/szita_bence_tragediajarol_beszelgetne_kaposvar_polgarmestere/

Csak csendben kérdezem: Szita Károly tragédiáját a III6II ügyosztállyal nem e szeretné egy meeting keretén belül megbeszélni amúgy komingút-jelleggel?

Az sokkal érdekesebb lenne.
@Fabius: okéé, és ettől nekem mennyivel jobb, leszámítva, hogy a szállítók mutogathatják az adótartalmat, mint a benzinkúti oszlopokon. Én pedig anyázhatom a kormányt, persze, ha felfogom ésszel az irományt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Való igaz, hogy a történelem jelentős része egyes, leülhet, mert igen helytelen erőszakkal elfoglalni területeket korábban ott lakó emberektől, elűzve vagy leigázva őket - csakhogy ez a vád jóval indokoltabb például a honfoglaló magyarokkal, mint a cionista zsidókkal szemben. Merthogy a zsidók a palesztinai bevándorláshullámok során nem "elűzték és kirekesztették a palesztinokat" a földjükről, hanem a kb. 10 százalékban lakott területen az oszmán hatóságoktól és arab tulajdonosoktól váltottak meg földeket, és az addig megműveletlen, sivatagos területeken hoztak létre működő mezőgazdaságot. (Felvethető persze, hogy nem volt jó ötlet a cionizmus, amennyiben a fő célját - hogy a zsidók végre békében, a maguk államában élhessenek, zaklatás és üldöztetés nélkül - előre láthatóan veszélyeztette a helyszín, ahol az arab környezet miatt borítékolható volt az ellenségeskedés. De ettől még a történet így kezdődött, és az araboknak csak annyi okuk volt a rajtaütésekre, mint ha ma a Káli medence lakossága intézne harcias támadásokat az ott épülő Haribo-üzem ellen. Maradhatott volna a béke és a kölcsönösen előnyös építkezés. Különösen, ha már az araboknak korábban nem jutott eszükbe a megszálló oszmán birodalom ellen harcolni - ez a britekre maradt, akik az első világháborúban el is foglalták a területet.)

Rengeteg helyi harc és fordulat - valamint nem mellékesen a második világháború - után 1947-ben az ENSZ nagy többséggel elfogadta azt a rendezési tervet, ami szerint egy zsidó és egy palesztin állam jött volna létre. Izraelt ki is kiáltották a megállapodás szerinti időben, 1948-ban, a palesztin államot nem - ehelyett a környező arab országok rögtön megtámadták Izraelt. Innentől kezdve Izrael _minden_ lépése - a stratégiai területfoglalások is - saját államának és létbiztonságának védelmét szolgálta. Vannak tragikus mozzanatok palesztin emberek sorsában, amik mindennek a következményei, de ezt mindehhez képest - és tekintetbe véve azt a hátteret is, amit az élet megbecsülésében meglévő, kulturális eredetű különbözőség palesztin részről való cinikus kihasználása és a terrorizmus mint jól fizető üzlet jelent (ld. alább) - úgy beállítani, mint az agresszor, jogtipró Izrael bűnét a szabadságharcot folytató palesztinokkal szemben, nem más, mint hazug propaganda.

Van két meghatározó körülmény: az egyik az a kulcsfontosságú kulturális különbség, hogy - leegyszerűsítve - az iszlám semmibe veszi az életet, ezért a hadviselésében meghonosíthatta azt a "módszert", hogy a polgári lakosságot használja élő pajzsnak, és ennek következményeit propagandacélokra aknázza ki (magyarán rakétakilövő állást telepít mondjuk egy játszótér közelébe, így a rakétakilövő megsemmisítésekor megsebesült és meghalt gyerekeket mutogatja a tévében). Izrael ezzel szemben nagyon is megbecsüli és óvja az életet - a palesztinokét is, amennyire ez ilyen körülmények között lehetséges -, így alaphazugság az, amivel ostoba blogíród vádolja, hogy "nyilvánvaló aránytalansággal bombázzák szarrá a gázai övezetet, hogy fegyvertelen nők, gyerekek és civilek ezreit ölik meg kacarászva". Milyen végtelenül aljas és ostoba rágalom ez, nem veszed észre? Izrael hadereje - a "nyilvánvaló aránytalanság" - nyilvánvalóan elég lenne arra, hogy öt perc alatt megsemmisítse a palesztin területeket a teljes lakosságukkal együtt. Ehelyett megszámolhatatlan milliárdokat felemésztő felderítéssel, precíz haditechnikával és rakétavédelmi rendszerrel folytat olyan hadműveleteket, amelyekkel a rakétákat, fegyverraktárakat és a terrorista vezetőket likvidálja, és a saját lakosait védi azoktól a rakétáktól, amelyeket Irán és Szíria finanszíroz a Hamasznak* (az öntözőrendszerek, ösztöndíjpályzatok és vállalkozástámogatások helyett, amikkel már réges régen a világ egyik legvirágzóbb turistaparadicsomává változtathatták volna a Gázai övezetet).

Döntő még, hogy "palesztin szabadságharc" fedőnéven egyszerűen egy igen jövedelmezőnek bizonyult üzletág, a terrorizmus virágzik a világ orra előtt. Ez eredetileg Jasszer Arafat találmánya, aki tökélyre fejlesztette azt, hogy a Nyugat védelmi pénzekkel, az arab országok pedig szponzorációval támogassák az ügyet, miközben a "palesztin állam" képviselőiként vezetőiket a nemzetközi diplomácia tárgyalópartnernek tekinti, és mérsékeltebbnek mutatkozó szervezeteiket a radikálisabbakkal szemben támogatja. Ha a szélhámoskodást - a "területet a békéért" elven alapuló egyezmények megkötését, majd sorozatos megszegését - nem béke Nobel-díjjal honorálná, hanem Izrael önvédelmét fenntartások nélkül alapfeltételnek tekintené a Nyugat, előrébb tartanánk. Talán úgy nyilvánvalóbb lenne, hogy nem szórakozásból "épít gettót" Gázából Izrael, hanem azért szigeteli el, mert az oda magát befészkelt terroristasereg rakétáitól és öngyilkos merénylőitől kell megvédenie az izraelieket. Akik maguk lennének a legboldogabbak, ha békében, egy prosperáló arab állammal élhetnének szomszédságban.

"Magyarország bezzeg simán hagyná, hogy Románia, Szlovákia vagy a Koszi klán Kasszám rakétákkal lője Debrecen-Külsőt, sőt odanyújtanánk feléjük a másik orcánkat is."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
off: ugyan tegnap elköszöntem, hogy megyek 4 napra a moslékosdézsától, de másképp alakultak a dolgok... ma este 8-tól van két kifizetett szabadhely Rómába és 3 napi szállás. Köszönöm, kedves Kormányunk:-)
Esetleg valaki benevezne?
@Fabius:
Bakker, ha megnézed annak a kreténnek a stílusát, akkor az biza SStefika.
Vagy valamelyik seggédfoggalmazzója nyal bőszen!
Egyébként TE hallgass csak, elsőre NEKED adott szerenádot, csak csúnya erőszakos viselkedésed hatására nyalizott nekem... :D
@londonterminals: Kitünő okfejtés.
Hozzá kell tenni, hogy sajnálatos módom Jeruzsálem környékén vannak a hitek ereklyéi, amiket minden valláshívő magának vindikál. Azért nevetséges, hogy egy muszlim őrzi a sziklatemplom kulcsait, miközben karácsonyonként az igazhitű keresztéyek ( eltérő felekezeti hovatartozással) rendszeresen másfélméteres gyertyatartókkal verik egymást a kialkudott időráta megsértése miatt:-) Ehelyett akár mélyen magukba is süllyedhetnének ebben az időintervallumban.
@londonterminals: "Van két meghatározó körülmény: az egyik az a kulcsfontosságú kulturális különbség, hogy - leegyszerűsítve - az iszlám semmibe veszi az életet, ezért a hadviselésében meghonosíthatta azt a "módszert", hogy a polgári lakosságot használja élő pajzsnak, és ennek következményeit propagandacélokra aknázza ki (magyarán rakétakilövő állást telepít mondjuk egy játszótér közelébe, így a rakétakilövő megsemmisítésekor megsebesült és meghalt gyerekeket mutogatja a tévében). Izrael ezzel szemben nagyon is megbecsüli és óvja az életet - a palesztinokét is"

A többi amit írtál egyszerre sok lenne és már mennem kell. Nagy hirtelen mondjuk ez jutott eszembe:

Szóval ezekre gondoltál esetleg??? :(

IDF abuses kids, uses children as human shield
youtu.be/DEFrfre1oMk

lawrenceofcyberia.blogs.com/photos/uncategorized/dailymail_humanshield.jpg

www.palestinechronicle.com/uploads/1256368345israel_human_shields.jpg

Később majd még folytatom ha gondolod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tegnap csörgettelek, csavarogtam feléd. Lehet ármány volt a számmal.
@Habakuk999:
Du. Hegyeshalom Paprika Csárdában dolgoztam, ott néha nincs rendes térerőm! :(
Hívj most fel, meglátjuk, jót hívsz-e???
@Fabius:
Én már a térdre, szopáshoz felszólításnál lemaradtam!
Most is megálltam kicsit a fejlődésben és próbálom összerakni a részleteket.
Ha istentől fogant, akkor még nem áll össze, hogyan született turulban?
De nehezemre esik a szent emberként anyakönyvezett Iványit összepárosítani a sámánokkal, meg Kövér szent koronázásával is!

Nem egy körrel maradtam le, na!

A bankokig már nem is merem továbbgondolni.
Addig sem, hogy a vatikán adhat-e menedékjogot? :)
@Dr. simonmondja.:

Szólt már valaki a Vonának, hogy a szaudiak termőföldet akartak occsóba? Hazakullogtak olajdollárok nélkül, becsületükre legyen mondva. Nem adták a Szent Magyar Anyaföldet.:D
Műeséssel vádolják az MTVA tüntetőjét

A Heti Válasz a Nagy Navarro Balázs földre lökéséről összevágott videót az év műeséseként elemzi. Nagy szerint ez hazug manipuláció.

comment.blog.hu/2012/11/22/szineszkedessel_vadoljak_az_mtva_tuntetojet?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_11_22&utm_campaign=index

Aham. NN nekiszaladt a nagy büdös laskásnak. Ez már csak így szok lenni.
@Fabius: Nem csinálsz góltotót a kohéziós meccsről?

-30% vagy +18%?

Baltazárunk ismét elmesélte, hogy a jóléti társadalmaknak vége.
Magyarország önként vállalja a rabszolgaállam státuszt.
@Habakuk999:
Mocsok németek, meg nyugat európa értelmes része úgy döntött, ők nem akarják a mi példánkat követni???
ROHADÉKOK! :)
Majd rájönnek...
@batka manó: Vegyél kakaóbiztos gépet! Kókánál biztos van még egy-kettő!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha a jóistennek fájna a hülyeség - de hát ő ültette Vona fejibe - akkor likvidálná is. De valamiért a fejtetű, a bélféreg is létjogosult itta földön. Utánik jön a Semjén. Aztis ideháynta másnaposan onnan fentrő, meg a Pálffyt. Szóval lenne elszámolnivalóm vele azért.

Ja agysérült Burberry lovagnak súgja meg valaki,ha innen ők rakétázzák Tel Avivot meg a többi zsidó várost, akkor igen,célzottan lesz kibaszva vele. Hiába mondja fel előtte Uzi Bencét kívülről, - mondván Uzi, Uzi - az nem fog segíteni. ;-DDD.
Irrgum burrgum, bánccsák a magyarokat! :))

"Financial Times: Matolcsy a második legrosszabb pénzügyminiszter Európában"

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/financial_times_matolcsy

Miközben Mr.Bean haknizik...

img7.hvg.hu/image.aspx?id=02f56cd6-3dde-43c8-8a02-72bd0f900cf2&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Majd jól megérdemlik, ha majd jól megnyerjük azt a harcot is szeretett vezérünk szavaival és vezényletével.

Amúgy külföldön tényleg nem értik.
Tegnap is sokat beszélgettünk, csodálkoznak és nem értik. Miért?
Nagyon nehezen hiszik a tényeket is el, annyira logikátlan és baromság az egész.

Pataki és az ufók szindróma. Csodabogarak lettünk.
@De hol van Columbo felesége?: "Szerintem nem ő az. "

Te még reménykedsz....? :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Matolcsy nem is pénzügyminiszter, megint hazudnak a zsidók.
ÉN igenis OLVASTAM Uz Bence regényt!
@Penivaldes: Röhögünk itten rajta, oszt lehet, hogy már raktárban vannak .... itt nem lehet olyan baromságot kitalálni, amit ezek ne tudnának űberelni! :-)
:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Grat, visszataláltál kis kilengés után a tiszta forrásodhoz. Nem fárasztom magam azzal, hogy cáfoljalak és beadjam,milyen ocsmány hamisításokkal él drága palesztin, Irán fizette testvéreid érdekében a média több éves, máshol készült képekkel, stb.

Csak annyit, mielőtt megint kinyomlak,hogy ezzel a nyugati legvadabb baloldalhoz csatlakoztatok , mint Jobbik, mert ott azok, a legszélbalosok őrjöngenek Izrael ellen. DE a normálisabbja már Olaszországban is kezd felébredni a sok hazugságból. Iránt meg pláne rühellik.

Nem kívánom, hogy a lányod úgy töltsön napokat, ahogy a zsidó kölykek, akiket bizony,bizony plaesztin, az általukisküldött pénzből, nyugati - rengeteg ott élő gazdag és keményen melózó zsidó adójából levont - segélyből épített óvódák,mentőállomások, kórházak, iskolák közvetlen közelében telepített állomásokról lőnek drága testvéreid. Nekik a kölyök hullán a legjobb, mert jó címlaptéma és gyűlöletforrás. Zsidóknak meg nem. Segílykeszállítmonyokban elrejtve érkezik naponta a rakéta, gépfegyver, már rutinosan szúrják ki a határnál, el se nagyon rejtik a banán között. Minek? Úgyis a zsidó a gonosz, hogy jótékonysági csomikat felbont és vegzálja a drága fogadókat.

De ez is egy mentalitás: egy meghal, felrobbantja magát pénzért, sebaj, szülünk másikat, a méhünk a fegyverünk - , te hájpolj ennek; aki közülük, normál módon élt volna és dolgozni ment Izraelbe, azt kinyírták és motorra kötve hurcolászták körbe Gázában. Az ölés mámora tényleg szép lehet, más ötletük sincs 67 óta,mint ahogy Vonátoknak se itthonra: talán menni kéne oda önkéntesnek vagy felrobbantónak,ha már ez annyira tecc nektek.
@Habakuk999:
Ilyenkor jön a ködösítés, hogy az ellenzék...
Nem, egyszerűen nem hajlandók elhinni ők a magyar kormány propagandáját és az itteni magyar hivatalok helyett a nagykövetségek és a gazdasági cégek szakértőitől tájékozódnak.
Igaz többszörösen kérnek információt, mert elsőre tényleg nem hisznek el ekkora baromságokat és szánalmas intézkedéseket, hisz annyira nonszensz dolgok vannak, hogy...
Amikor egy óriás cégnek 2 évébe és 5 milliójába kerül az, hogy egy tetű hivatalnokot kerítsen, aki aláír egy papírt, hogy a cég saját költségén tervezhet és építhet meg egy lehajtót???
Azt mondták, az osztrák bürokrácia sem semmi, de ezekhez képest, mint fénysebesség, meg a csiga! :(
@csizsikpizsik - pique takarodj!: De, gonosz leszek/vagyok. :-)
Aki ORbán nyálát őrizgeti a hivatali szobája polcán, egy kólásdobozban, az ne legyen hivatalvezető egy minisztériumban, mert ekkora szellemi kapacitással és ilyen mértékű szervilizmussal leginkább a Felcsúti Orbánstadion mosodás beosztása állna neki perfektül. Hogy aztán ott micsinál a szomszéd lakóépület gazdájának testnedveit tartalmazó tárgyakkal - az legyen a gondnok és mészároslőrictestvér problémája.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tényleg, elk.rták!
Hiteltelen egy újság, ebből is látszik! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az Uz Bence nem is regényíró, hanem éneklő nagypapa.
Sokat kell még tanulnod a művelt fidesztől.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: -) Amúgy amelyik palesztin komolyan dogozik,az pont annyira dolgozik komolyan, mint egy néemt, svájci,akárki.Ha odament ki és az ottani nívót célozza meg gyűlöletkampány helyett, akkor semmiben sem különbözik. Fiam legjobb barátja Erasmuson palesztin srác lett Németországból.
"A Coca-Cola beszáll a Lotus mögé"
Fejedelmünk nem hiába ivott korábban pertut a dobozzal, hamarosan saját F1-s csapatunk is lesz. Most még csak áttételesen, de hamarosan nem csak a vízen, hanem a szárazföldön is gyorsak leszünk.
@a szív fészkei: Azért most pár nap alatt meghalt 8 zsidó és 160 palesztín ember.

Rendben van, hogy elfogult vagy, de én pl ugyanolyan szolidáris vagyok a palesztínokkal, mint a zsidókkal.

Mert valóban nincs hazájuk. Valóban menekülttáborokban élnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem te egyedül....:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ne tudd meg mit hallgattam a kolleginatol, hogy azok mit szólnak bele és igenis kell a tranzakciós adó, mert extraprofit..... Egen Egen.
Jó kis post Fabius Mester! Az első bekezdést végigröhögtem. :))
Az a gáz, h mi pórnép ezt csak nézzük, olvassuk, jókat röhögünk rajta, de mikor 2014-ben ez az álszent barom tovább osztja az észt nekünk 2018-ig, akkor döbbenünk rá, hogy ez egy SZAR VICC WAZZE!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Igen én egyedül? Ugye, hogy ügyes fiú vagyok? :D
@Habakuk999:
Ez igaz. Ahogy az is, hogy a környékbeli arab államok is a palesztinokkal eléggé hadilábon állnak, időnként a táboraikat lesöpörték, a zsidók nélkül is...
@londonterminals: Köszönöm, ezt nagyon szépen megírtad.

Én csak annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy 1964 óta követem távolról az eseményeket. 64-ben, mint elsős kollégistának vasárnapi Népszabadság-félórán kellett beszámolnom a közel-keleti eseményekről. Bennem az azóta eltelt kb. fél évszázad alatt annyi szűrődött le, hogy valahányszor közel volt a megoldás, valamilyen megállapodás a két fél között, hogy hogy nem, mindig közbejött valami. És többnyire nem izraeli oldalról. Hányszor lestük a híreket, várva a megnyugtató megoldást, és hányszor csalódtunk...
Upsz! Még egy apróság.
Azt veszem észre a politikai készülődésekből és a kommentekből is, hogy beletörődött az ellenzék abba, h a 2014 es választásokon cseréli orvbűnt.
Miért akkor? Miért nem előbb? Lustaságból? Félelemből? ...nemtom, de érdemes ezen is gondókodni kicsinykét.
@a szív fészkei: "De valamiért a fejtetű, a bélféreg is létjogosult itta földön."

Ökológiai szempontból nem feltétlenül. Az evoluciós biológia számon tart értelmetlen, véletlen kisiklásokat is :-)
@Habakuk999: És tettek valamit ez ellen? Tett az arab világ valamit ez ellen? Nekik erre kellenek. Tudod, Izraelben minden házhoz óvóhelyet építenek, ott meg ahogy mondtam:a legsűrűbben lakott részekből lődözik a kis édibédi rakétáikat. Nézz utána.
Izraelnek napi 12 millió dollár a lakosságának a megvédése. Küldik a szórólapokat a palesztinoknak is, mikor várhatók a csapások, készülhessenek fel rá. Ők fizetik az ottani infrastruktúrát. Még mit csináljanak,ha a segélyeket ellopják a drága HAMASZ-vezetők ill. fegyverre költik fejlesztés helyett? És Irán leginkább csak uszulásra ad pénzt,nem fejlesztésre,békére?
Arafat bankszámláit megnézték egyszer is? Szegényen halt meg?

Menjenek kézenfogva megfulladni a zsidók testületileg tengerbe,ahogy már 67-ben szerették volna drága arab testvérek? Akkor majd lesz Kánaán a palesztinoknál?

Most olvasom Izraelből üzenő csajnál, hogy épp béke van.
@épészmérnök: Akkor minket kisiklások vezetnek, OMG! Fejéhez kaphatna az az intelligencs tervező már!!!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Legfeljebb kicsit emelnek az árakon. Mi az nekünk...
@Myrath: Ötleted? Lincselés éhgyomorra turisták vakui előtt, tankarankázás jobbikos Gyuri bácsival, vagy hogy?
@a szív fészkei: Chilében van a Gázai övezeten kívül a legnagyobb palesztin diaszpóra, a múlt század elején kerültek ide. Van arab iskolájuk, elegáns arab klub, ezen kívül csak a vezetéknevek különböztetik meg őket a többi középosztálybeli chileitől.
@Habakuk999: "Mert valóban nincs hazájuk. "

Beszélj a vezetőik fejével. Azok tehetnek erről. Mert megéri nekik.
@a szív fészkei:
Valamelyik nap rádióban volt egy pár, akik ott filmeztek pont most, azok mondták, hogy a hamasz vezetőket felveti a pénz, evégre a csempészalagutak üzemeltetése kiváló bevétel.
@épészmérnök:

"Ha a koala a válasz, akkor vajon mi lehetett a kérdés???" (ismeretlen evolúcióbiológus)
@a szív fészkei: "minket kisiklások vezetnek"

de szépen mondtad :-(((
@Myrath:

Elgondolkodtam. Nem csak a számmal vagyok demokrata, demokráciában meg négyévente szavazunk róla ki legyen a kapitány.

Beszélni nem elég a demokráciáról, viselni is tudni kell.
@a szív fészkei: Azért falépítésben Izrael viszi a primet. A berlini fal kismiska az övékhez képest.
Amúgy nem azt mondom, hogy Izrael nem a közvélemény maximális figyelembevételével háborúzik.
Mindig is ezt csinálta, minden háborújában az idővel hadakozott, mire összeült a biztonsági tanács, ők már pozíciókban voltak.

De ez egy dolog. Háború van, ott mindenki a saját dolgaival foglalkozik.

Amiről én beszéltem, az a szolidaritás. Nem csak az óvóhelyen játszók, hanem az utcán ugrálók is áldozatok.
@londonterminals: Én is köszönöm,mert én írhatok akármit - és ennyire jól úgy sem tudnám - mivel vállalom, mi is vogymuk, elfogult bélyeg lesz rajtam. :-)

Igen, azt nem ragozzak a Vonababák, hogy a magyar Herzl Tivadar álmát megvalósító első telepesek gúnykacaj közepette kezdték megművelni a sok évszázadig szarrá hagyott, kőcsimbókos földet, amit megvettek és nem elraboltak, mint dicső és ezért mindig nagyon becsült eleink Szvatopluktól. Mikor meglett a sziszifuszitól is nagyobb melójuknak a gyümölcse, hirtelen kellett volna. Naná. Orvbűn is ezt csinálta a manyuppal.

És jött a hatnapos a SZU segítségével. És rábasztak a sompolygásra,mert a zsidók tudnak és akarnak dolgozni, kutatni, gyarapodni, a beste fajzatjai! Bezony van hadseregük és arra esküsznek, hogy soha többet nem ismétlődik meg a birkaterelészet a vágóhídra velük. Ja, szörnyű agresszív nézet.

Itthon a rendszerváltásig Izrael ellenség volt, tehát Vonababáék a Kádár legjobba magyar tanítványai ebben is.
@Habakuk999: Olvad londont én nem vitázom veled. Az utcán ugráló anyjának sms-t, üzit, röplapot küldenek válaszcsapás előtt, hogy terelje be óvóhelyre a kölykét. Ha kint hagyja, tudván, mi jön, az már az ő egyéni felelőssége. Talán érdeklődj egy ott élőtől. Ja ne is,a zsidók hazudnak.

A terroristáktól mégis hogyan rekesszék el a lakosságukat? És így is robbant tegnap busz Tel Avivban. Béketárgyaláskor. De a zsidók vannak mindig helyzetben szerinted. A berlini fal-párhuzam nagyon jó poén csak épp kurva hamis.
Ott a nyugatra kimenetelt akarták megakadályozni egy eszme nevében halálla-erőszakkal is, ott meg ma az erőszak beszivárgását, hogy ne romboljon még többet . De ez a difi ne zavarjon.
@épészmérnök: Beszéljen Netanjahu és Clinton.

Nekem szokás szerint attól borzolódik fel az a kevés hajam, hogy jajajajajjjjj, milyen rossz most Izraelben - tényleg rossz, minősíthetetlenek a rakétatámadások - de a kurva életbe már, nehogy azt higgyétek, a másik oldalnak most olyan nagyon jó, és egyetlen kívánságuk az életben, hogy jól lebombázzák őket.

A büdös picsáért kell mindig mindenben táborokban gondolkodni.

Mi a francért nem lehet problémákban, megoldandó feladatokban?

Itt vagyunk mi kurva jó példának.

Van két három ökör tábor, akik annyit se tudnak együtt kimondani, hogy a zöld az zöld.

Állat az emberiség.
@Habakuk999:

Csatlakozom! Tipp mixet az elbukott kohéziós pénz mértékéről!
@Habakuk999: Kérlek,menj oda,és oldd meg. No problem. Te tudod a stájszot, ne foszd meg őket ettől. Clinton hülye, mindenki hüyle, te meg ne táborokban gondolkozol. más meg ott igen. A hat éve kómában fekvő, vad nacionalista Sharon egyoldalúan kivonult Gázából 2005-ben, utálták is érte, romboltatott zsidó telepeket a békért cserébe. Mit kapott a z agyvérzésen túl? Tett ilyen gesztust HAMASZ és egyéb terrorbanda?

Ja és ne sajnáld Izraelt, szerintem elvolt a te sajnálatod nélkül. Látod, aktív a Jobbik, ahogy Gabriel is volt a Kunigundában, mehetsz te is oda velük a követséghez. Nem fognak letartóztatni,mint a borzasztó veszélyes tibeti szimpatizánsokat Kyna követsége előtt.
@a szív fészkei: Ugyanolyan szöveg, mint Angyalé.

Tele csúsztatásokkal, olvastam.

Nem a zsidó-arab háborúkat akarom magyarázni, -ahhoz keveset tudok róluk -, a mondanivalóm a következő:

ha valaki szigorúan csak az egyik oldalt ismeri el, s csak az egyik oldallal szolidáris, minden más oldal nyomorára közönnyel tekint, az ne csodálkozzon, ha a másik oldalról ellenségként tekintenek rá.
@épészmérnök: Na most ezt úgysem értik, hogy Eco mondása: a gyűlölet a legkifizetődőbb érzés, pláne az országvezetőknek, hisz forró,és mindig kéznél van, mennyire igaz. Nem kell beszámolni semmiről, hogy hová lett hatvan évük, a rengeteg beléjük ölt pénz - mondom a nyugati országok zsidainak a nem csekély adójából is!! - elég rámutatni a zsidókra: öld, akkor lesz hazád.
@Habakuk999: Csúsztat, aha. Akkor te vagy szilárd közép,üdvözöllek. Tényleg nem szép, hogy itt pazarlod el magad,mikor ott lenne rád szükség.
@a szív fészkei: Ettől elborul az agyam.

Ha azt merem mondani, azééé a palesztínoknak se olyan nagyon jó Gázában, akkor erre a frappáns reakciód, hogy ne sajnáljam Izraelt.

Tudod mit, majd én eldöntöm, sajnáljam-e, azt hiszem, nélküled is el tudom dönteni.
@Habakuk999: A nyomorról papolsz? Mikor nem tudod, mit tejel az a kis ország, hogy legyen ott konszolidáció? Mikor nem tudod, mi pénzt fizetnek be adóban a fejlett országokban élő zsidók,hogy abból a HAMASZt támogassa meg a nagy közösség?

Tán nem a terrorszervezetet kéne országvezetőnek megválasztani. Ez a pici nüansz ne is zavarjon csöppet se. Vagy csak az a terror, ami esetleg téged ér el, mint Szegedi Molnár Géza humoristát Bécs repülőterén? a kilőtt golyó egy életre nyomorékká tette,mert ott is épp működött valami palesztin sejt EL AL gépre vadászva.

Na mindegy,moss össze mindent.
@a szív fészkei: az csak kakaóbiztos volt (jó occsóért', hogy száradna le kóka keze is, őt rühellem nagyon, sose értettem kuncét miért tolja azt a pókot), én meg kv-t iszom reggelente...és a nyugalmam megzavarása smafu? Minden hajnalban harsány röhögéssel ébreszteni a családot mekkora gáz, ez a faszi soha se nem alszik??? :)
@Habakuk999: "Nekem szokás szerint attól borzolódik fel az a kevés hajam, hogy jajajajajjjjj, milyen rossz most Izraelben " - erre írta, már bocs, hogy nem kell ezt átélned. Senki nem kéri.
@a szív fészkei: Egyszer leült mellénk egy lengyel étteremben egy izraeli házaspár.

Jót beszélgettünk, tömve volt az étterem.
Egy lengyel kisrác játékpisztollyal lövöldözött, s véletlenül egy kis lövedék eltalálta a férfi hátát.

A felesége rögtön tűzokádó sárkányként ugrott leteremteni a kisfiút, a férje mosolyogva, nyugodtan megállította.
Nagyon szimpatikusan viselkedett.
A lengyel kisfiú közben odajött és elnézést kért, aztán az anyja is, ha jól emlékszem.

Ha nem állítja meg az asszonyt, nem történt volna semmi rendkívüli. csak lett volna néhány rosszízű gondolata néhány embernek az izraeliekről.

Nem biztos, hogy a héják a viszik előre a világot.

Nem vitatom, rájuk is szükség van.
@épészmérnök: Ez az, nem isteni elrendelés, hogy nyomorban és halottkultuszban kell élniük x generáció óta. De ha abban tartják őket,mert megéri sokaknak - és csak ez éri meg sokaknak - , akkor abban maradnak.

Egyébként meg bármit elérnek,ha olyan helyre mennek élni,ahol az élet van előtérben. Volt egy ami film erről.
@Myrath: ez tuti jó kérdés és a rá adható válaszok közül egyik se túl biztató drága ellenzékünk potenciájára nézve.
@Habakuk999: Mindenhol vannak héják, galambok -akik állítaalg a legnagyobb veszekedősek a madarak közt - és
Izraelben is vannak nácik. Nem teutonvonalon, de náculnak és ez ott legalább annyira ellenszenves, mint itthon. És ott is lelőtte a Rabint az egyik ilyen őrültjük. [..]"On November 4, 1995, Yitzhak Rabin joined President Shimon Peres at a large peace rally in Tel Aviv's 'Kings of Israel' square where the Rabin joined with singer Miri Aloni in a rousing rendition of her work called "The Song for Peace." Minutes later, as he was in the midst of leaving the rally, Israeli Yigal Amir jumped out of the crowd and shot Rabin two times from near point blank range. Less than an hour later Rabin was pronounced dead at a Tel Aviv area hospital."
www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/rabin.html
@a szív fészkei: Igen, a nyomorról papolok.
És arról, hogy nem árt az, ha a saját hájpoltjain kívül ( Te szavad járása ) az ember észreveszi a mások nyomorát is, legyenek azok Gázában vagy Borsodszirákon.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

demokráciát addig kell elviselni amíg az van, itt most per pillanat már billeg erősen a dolog és a bőrünkre megy a játék. Az, hogy sok-sok hülye ember a vezér szavára éppen igyekszik a kútba ugrani és próbálnak magukkal rántani téged is tébolyukban, nem jelenti azt, hogy - mert mivel demokrácia van - neked hagynod kell magad és kussolva velük ugrasz. Nem, inkább kézzel-lábbal tiltakozni kell, és a lehető legtöbb hülyét kell "felrugdosni", hogy felébredjenek a tündérmeséből és ők maguk is inkább csak a vezért akarják a kútba dobni ugrás helyett.
@a szív fészkei: Már csak azért kötözködöm, mert felbosszantottál, :)
ezt nyugodtan írhatná Magyarországról pl két holland kommentelő.

Nyugodtan el lehet menni innen, nem kell Baltazár lidérceit elviselni.

Ugye ilyen megközelítésben azért nem is olyan igazságosnak tűnik?
@a szív fészkei: "Kóka tényleg átok volt". Persze, egy elefánt a porcelánboltban, de azért gondolom, pénz nem így szerzett pártjának és kormányának, na meg magának:

hvg.hu/velemeny/20121122_maffiallam_mong
@Habakuk999: Baszd meg, én már annyit szolidarítottam, meg megértő voltam, hogy kiesett a hajam. Mégsem változott semmi.
Nem tetszik nekem Huntington elmélete, mégis, azt hiszem, kénytelen vagyok elfogadni, mert plauzibilis, hogy civilizációk háborúja folyik. És én akármennyire is ateista vagyok, mégis, a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozom, nem óhajtok csadorban járni, és nem szeretném, ha a lányomat megköveznék, ha el akar válni a férjétől.

Nagyon nagy elvárások szerinted?
SStefike, izé, na Berci.
Most komolyan!
Mondtam én, a kis pécsi... :))
A stílust meg letagadni sem lehetne!

"A párt elnöke, Orbán Viktor Havasi Bertalant bízta meg a Fidesz Sajtóosztályának vezetésével. Helyettese Csépe Krisztina lett. A Fidesz Sajtóosztálya a továbbiakban is Szíjártó Péter kommunikációs vezető felügyelete alatt működik, aki
Dr. Havasi Bertalan (28) újságíró, európajogi szakjogász.
1997-től 2000-ig a Magyar Nemzet és a Duna Televízió pécsi tudósítója, 2000-től 2002-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának sajtóreferense, 2002-ben a Terror Háza Múzeum sajtófőnöke, 2002-től 2005-ig a Hír Televízió műsorvezetője, 2005-től a Fidesz-frakció sajtófőnök-helyettese volt.

Az új vezető az a Pécsről elszármazott Havasi Bertalan, aki nemrégiben még a jogi karon tanulta ki a szakma csínját-bínját, majd lett a Magyar Nemzet és a Duna TV pécsi tudósítója. Havasi a Pécsi Napilapnak elmondta, hogy életében jelentős változás nem következik be, hiszen eddig helyettesként irányította a sajtóosztályt. Az elkövetkező hónapokban az önkormányzati választások stratégiai feladatait dolgozzák ki. Ezt napi bontásban, az elnökség irányvonala mentén végzik majd - mondta.

A volt pécsi újságírótól azt is megtudtuk, hogy az elkövetkező hónapokban kevesebb ideje lesz három hónapos Eszter lányára. Arra viszont mindig szakít időt, hogy hazautazzon Pécsre, mert a fővárosban dolgozva is pécsinek tartja magát, és szereti szülővárosát."

A stílus, a baranyai mémség... jujj, ez nagyon, nagyon!
Bazz.... Ilyen ország tényleg nincs!! :))

"Projektiroda-vezető lett, akitől félmilliárdot követelnek"

"A kinevezést a város jegyzője azzal indokolta, hogy Simon közreműködött Szentendre korábbi nagy beruházási projektjeiben is, ahol „szakmai tapasztalatról adott tanúbizonyságot”.

A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) szerint azonban a döntés azért különleges, mert a városban is közismert, hogy a jegyző által emlegetett projektek nemcsak óriási terhet róttak a városra, de miattuk Simon egyik cége is jelentős összeggel tartozik a városnak.

A TESZ szerint csak a 2009-ben megnyitott uszoda miatt 445 millió forintos követelést állapítottak meg a QualiTeam-Consult Kft. ellen. A város korábban fel is kérte az önkormányzat ügyvédjét, hogy indítson peres eljárást, vagy próbáljon egyezkedni a céggel, hogy teljesítse az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségeit. Eljárás végül nem indult, ezért az önkormányzat jogi bizottsága 2012. novemberi ülésén újra napirendre tűzte egy lehetséges per kérdését, de ekkor sem hoztak határozatot."

index.hu/belfold/2012/11/22/projektiroda_vezeto_lett_akitol_felmilliardot_kovetelnek/
@vitéz Thapóccay néma bárány: elmeszeltek?! Basza meg. Nem jött össze orbánnak a nagy koalíció?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Bazmeg, Fabius mit össze csuklóztatta itt Orbán ölebét :-D:-D

De legalább megalázkodni és elnézést kérni megtanította rendesen. Arra úgyis szüksége lesz a jövőben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Életem nem változik jelentősen, ezentúl engednem kell popiba is." - nyilatkozta Havasi Bertalan.
@Habakuk999: @a szív fészkei:

Végigfutottam a palesztin-zsidó duetteteket. Nekem az a vízióm támadt, hogy a mi történik, ha a mi "palesztineink" ráébrednek, hogy micsoda dicső és megszentelt dolog a merénylet, hiszen annyian helyeslik és éltetik. Lehetne Szabolcsból jól megrakétázni a budai lankákat, buszokat, villamosokat és kórházakat levegőbe röpíteni. Találomra kinyírni az utcán a sok rohadék gádzsót.
Mi ezt meddig bírnánk?

(Persze nem felejtettem el, hogy a visszatelepedés során, az angolokat palesztinából a zsidók hasonló módszerekkel üldözték el. Meglehet, ők voltak az első szervezett terroristák a világon.)
Miközben Nyugat-Európában a megszorítások miatt leül a növekedés, az EU-országaihoz való közeledés, a nyersanyagkincsek miatt térségünk legtöbb országa jobban fejlődhet. Kivéve Magyarországot, amely aggodalomra ad okot és inkább kerülendő - véli a Wirtschaftswoche.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Már ismeri a vezényszavakat.
Mondjuk Fabius max. újakat tanított neki!
No meg alázatot... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szóba állsz még velünk, egyszerű pórokkal, Boli, ha már ilyen nagy ember üldöz a szerelmével?
@Habakuk999:
@a szív fészkei:

Végigfutottam a palesztin-zsidó duetteteket. Nekem az a vízióm támadt, hogy a mi történik, ha a mi "palesztineink" ráébrednek, hogy micsoda dicső és megszentelt dolog a merénylet, hiszen annyian helyeslik és éltetik. Lehetne Szabolcsból jól megrakétázni a budai lankákat, buszokat, villamosokat és kórházakat levegőbe röpíteni. Találomra kinyírni az utcán a sok rohadék gádzsót.
Mi ezt meddig bírnánk?

(Persze nem felejtettem el, hogy a visszatelepedés során, az angolokat palesztinából a zsidók hasonló módszerekkel üldözték el. Meglehet, ők voltak az első szervezett terroristák a világon.)
@Le veau d'or: A falvakban mindennaposak a "merényletek".
Csak az emberhalál ritka még, hála istennek.

Nagy valószínűséggel, ha a döntéshozók kertjeit is megdézsmálnák vagy a gyerekeiktől elvennék a telefont, foglalkoznának jobban a problémával.

Csak tudod, ha belegondolok, én mit csinálnék a helyükben, nem nagyon tudok mást mondani, mint nagy valószínűséggel ugyanazt, mint amit ők.
Azzal a kulturális háttérrel és iskolázottsággal.
@Habakuk999:
Mivel esélye sincs nálam - masszív puncihívő vagyok - igen... De csak azért! :))
Genyózol???
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Francokat.

De akar tőled valamit, az tuti.)

Lehet, át szeretne képezni narancs trollá.:)))
@Habakuk999:

Én úgy gondolom, hogy a bűnre nincs mentség. Sem az iskola hiánya, sem a speciális kultúra nem adhat felmentést.
A mindenkori kormány és a többség felelőssége, hogy kidolgozzon és alkalmazzon olyan, szigorúan számon kérhető, ám humánus és "európai" megoldást amivel ezek az atrocitások jelentősen csökkenthetők.
(Amúgy, ha a gyerekem éhezik akkor én is megtennék mindent, hogy esélyt kapjon a túlélésre.)
A társadalom meg arra lett kitalálva, hogy megoldja ezeket a problémákat.
@Habakuk999:
Áá, nincs annyi pénzük! :))
Amúgy előbb ott vigyorgott Piktorunk mögött Brüsszelben.
Az a cinikus köcsög vigyor Piktor képén, csak azt tudnám feledni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Komolyan kérdem: Amikor meghallasz vagy olvasol valamilyen Izrael ellenes hírt akkor azonnal elélvezel?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudom ajánlani Bercinek a középkori füveskönyv bevált ajánlatát:
"mind az asszony, mind férfi szerszám viszketegsége zsályás borral múlik, ha táplálja véle."
@ariel12:
Magyarázd el nekem - légyszíves, mert én csak egy ecceri informatikus vagyok - miért lőtt vissza Izrael a palesztin rakétázásra?
Komolyan!
Mert azt több forrás is megerősítette, hogy a palesztinok kezdtek Gázából átlövöldözni, majd erre Izrael nem válaszolt.
(Ez nagy hiba volt, szerintem!)
Elsőre!

Majd a második hullámra visszavágtak.

Miért?

Miért kellett ezt?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lőjjék őket?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai megszórják őket házilagos rakétáikkal?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják a házaikat?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják városaikat?

Tényleg nem értem.

A jobbikos testvéreink ezek szerint azt is helyeselnék, ha bennünket egy környező ország hasonlóan alázna!
Vissza ne lőjjünk, hisz az még ott valami kárt okozna, előbb utóbb abbahagynák!
Mondom én, birka egy nép vagyunk!!!
De nagyon!
Sok politikus ezt meg ki is használja!
Agyhalottjaink meg élvezik!
Gyáva népnek nincs hazája!!!
Nektek van.
A palesztinoknak nincs.
Ennyi...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez az a fószer, aki ott szokott ülni péntek reggelente a rádió studiójában?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Blogapu ahhoz mindenkinél jobban ért :-D

De az nem lehet, hogy a Stefi mégse a Berci hanem mondjuk a helyettes Krisztina? Megmondom én a nyálgyűjtőből nem nézek ki annyit mint ami Stefiben van. No meg az árja férfitestek és ballib pasi intellektusok iránti olthatatlan rajongás is gyanús. Vagy buzi még az lehet:-)))

Mert a lányokat itt is vagy lekezelte vagy le se tojta.
ajjaj:

Matolcsy lesz az uniós főtárgyaló
Uniós főtárgyalónak jelölte ki Matolcsy Györgyöt nemzetgazdasági minisztert a kormány, feladata a 2014-2020-as költségvetés előkészítése lesz.

MTI 19:14 - Gazdaság
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Azért írtam, hogy vagy ez a kretínó az, vagy valamelyik seggnyalonca, a segédfogalmazója akár, aki a kulimunka és a polc láttán, lekvárnak képzeli magát.

De az a kör, az tutti! :))

Úgyhogy lehet "közvetlenül" üzenni általa a Nedves Vezetőnek!
@Le veau d'or: Robin Hood effektus.

Ha a társadalom abszolút közönyös illetve kifejezetten bünteti a szegénységet, akkor föltámad az erőszak.
Mert nincs más út.

Ha ráadásul ezt az erőszakot kifejezetten érdeke pénzelni gazdag szponzoroknak - arabok - akkor a helyzet súlyosbodik és állandó konfliktusokat hoz magával.
@Le veau d'or: Igen, most elolvastam erről a BBC sztorit, az Indexen. index.hu/tudomany/tortenelem/2012/11/18/hogyan_vesztettek_el_a_britek_palesztinat/ Mondjuk, ahogy a BBC most is kezeli ezt a mai helyzetet, nem teszem rá a nyakam, hogy minden szavuk korrekt és igaz.

Hogy a gyarmatosítás ellen hol és milyen módszerekkel küzdöttek a világban, azt is hozzá lehetne venni ehhez, mert az sehol a világon nem volt babazsúr. (többek közt itt 56-ban sem)
Eleve a brit patyolatlelkűek se mentek a szomszédba kis erőfitogtatásért, emberek kiirtásáért. Szóval a tyúk és a tojás problémája.

Az azért tagadhatatlan tény, hogy egy szétszórt, akkor még de jure hazátlan népet származása miatt lehetett odacipelni, ahová, azt tenni velük, amit és a világ - tisztelet a kivételeknek - nyugisan, sok helyen azt lelkesen elősegítve tűrte.
Ezek után olyan kimondottan komilfó magatartás valóban nem volt kimutatható az országukért egyszer már fizető, majd azt élhetővé tevő zsidóknál.

Lehet rápillantani Algériára, hogyan verték ki onnan az arabok a franciákat, az is elég kemény és durva sztori volt, majdnem belebukott De Gaulle az OAS http://en.wikipedia.org/wiki/Organisation_de_l'arm%C3%A9e_secr%C3%A8te lázadásába, ami ezt nem tűrte.

A zsidó állam azóta hadba áll jóformán, ez átszövi a mindennapjaikat, noha én még életemben nem voltam ott, de tudom, hogy ott katonának lenni nem kérdés. Valószínűleg rengeteg hibát, bűnt elkövettek, mert - akárcsak itthon - emberekből áll az ország. Azok meg esendők, sok gyilkos és aljas. Egyébként katonák ellen viseltek gerillaháborút leginkább. Akik szintén ölni mentek ki közéjük.

De mondjuk odáig soha nem vetemedtek, hogy olimpián fegyvertelen sportolókat mészároljanak, mint negyven éve Münchenben.

@ariel12: Ezzel látod, nincs egyedül. Olasz barátnőmmel egy hete folytatom ezt a meccset, persze ő nem megszállott, mint Gábriel, de a kinti, nyugati balosok Izrael ellenesek. Most írja, hogy kezdenek kisit másként nézni erre az egészre, a hullavonszolás motoron és egyéb mókabókák meg Irán főszerepe most veszi el a kedvüket a nagyobb hájptól. DE mondom, a Jobbik ezzel a kinti libsi-balsi vonalhoz zárkózik fel, nem a jobboldalhoz.

Itthon - te emlékezhetsz - meg a szovjet kádárihoz, ahol Izrael volt a főgonosz, fújcsúnya, ugyanazzal a szöveggel ment Matúz Józsefné híradója - csak azt lehetett látni,más nem volt - , mint manapság a kuruc. Chrudnák Alajos csodás uszításaira emlékszel-e még? Hogy nem veszik elő az öreget, annyit tudna fröcsögni?
@Tűzfal:
Baszki, azt hittem, hogy végre a képességeinek megfelelő munkakört kapott.
A vécépucolók keféit fogja naponta sterilizálni. :))
@Spániel:

Atyám, ki vagy a mennyekben, ha valóban létezel elintézed, hogy az utolsó agresszor Böröcz büdöskommunistát úgy megkúrják Brüsszelből, hogy egybe essen ki a szar belőle amíg él!

Ámen.
@Spániel: Készítik elő az unióból való kivonulást vagy egyszerűen elfogyott a levegő körülöttük s csak ketten maradtak.

Az őrület x-dik fokozata, amikor már a régi szövetségesekben -Varga - sem bízunk.
Szegény Baltazár, mennyire irigyelheti ez a Sztálin-féle Szovjetuniót.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én kifejezetten paródiának gondoltam.

Ha ez komoly, akkor nem csoda, hogy Gyuri lett a főtárgyaló.
Akkor ez tényleg komplett bolondokháza.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Remélem, előírás lesz, hogy személyesen a felbujtónak kell megkúrnia Böröcöt.
@Habakuk999: Azért a kulcslyukon végigkukkolnám, ahogy a pocakos focista picire zsugorodva izzadtan magyarázkodik a meghallgatáson. Mert ha már kint van az ajtón, megint zsigerből hazudozik és döngeti majd a mellét, bármit is határoztak.
@Habakuk999: Amikor a kilövőállásokat iskolák, kórházak és lakóépületek kertjében helyezik el akkor valóban több lesz a halott egy válaszcsapásnál. Ez a cél mert akkor lehet körbehordozni a világban halott gyermekek fényképeit.
"Ha a képviselők jelenlegi formájában elfogadják a törvényjavaslatot, a Kehi hatásköre már nemcsak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, állami tulajdonban álló, és a többségi állami tulajdonú cégeket vizsgálhatja, hanem csaknem minden céget, ami valaha kapcsolatban állt az állammal. "

"a törvényjavaslat szövege szerint a hivatal fizikai tükörmásolatot készíthet a cég adathordozóiról, átvizsgálhatja az üzleti adatokat. Aki nem működik együtt, az nemcsak bírságot kap, hanem az adószámának felfüggesztését is kezdeményezhetik. Ha az ellenőrzött vállalat akadályozza a helyszíni ellenőrzést, a hivatal munkatársai rendőrökkel az oldalukon térhetnek vissza."

index.hu/gazdasag/2012/11/22/kehi/
@Spániel: "Remélem, előírás lesz, hogy személyesen a felbujtónak kell megkúrnia Böröcöt."

Csak szigorúan, és igazságosan :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: akadozik.
Megfeküdte a szerver gyomrát a Fleto-Bajnai reklám, oszt most csuklik.:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Éedemes megnézni most volt Kálmán Olgánál egy biztonsági "szakértő". Na az aztán megmagyarázta, hogy Izraelnek tűrni kellene, hogy rakétázzák a területét mert az akkor ő lesz az okosabb. Olga szép finoman elküldte a kedves mamájába a "szakértő" urat. Először azt hittem, hogy Angyalunk a szakértő mert kb. ugyanazokat mondta mint ő szokta ,valamivel enyhébb formában.
@épészmérnök: Mi mindent tudott volna ezekből kihozni Orwell.
@Habakuk999: már óriásplakátokkal is teleszórták a környékünket.
@Spániel: Nem zárnám ki egészen, hogy Orwell-t használják forgatókönyvnek :-(
ajjaj #2

Áder: a Magyar Posta a gazdaság és a társadalom motorja
A Magyar Posta többet jelent egy vállalatnál, benne az ország gazdaságának, társadalmi működésének egyik motorját tisztelhetjük - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön a Magyar Posta Tradíció és innováció címmel rendezett gálaestjén.

hvg.hu/kkv/20121122_Ader_a_Magyar_Posta_a_gazdasag_es_a_tarsa
@Spániel: :)

Lesz nagy melldöngetés, az biztos.

Csak az az aprócska tény felejtődik el, hogy mi járunk a legrosszabbul, legalábbis nagyon úgy tűnik.
Akárhogyan is harcol a szabadságért.
@Habakuk999: figyeld meg, a szart is eladja a prosztó dumával.
@ariel12:
Hiteles ember lehetett!
Gyávák, sunyik és szánalmasok.
A kettős mércét ismerhetik???

Vona meg a hasonló kis szarok még katonák sem voltak, pedig a magyar honvédség egy operetthadsereg szintje csak.

Azért meddig tűrné Vona, meg a többi jóarcú, hogy mondjuk a szomszédos asztaltól valamelyik LMP-s dobálja mondjuk papírgalacsinnal?
Keresztényi módon odatartaná másik orcáját is?
Nem érnek rá mindenre a minisztériumokban...
Kommentelgetni igen, de melózni???

"Megkérdeztük a szénkvóta-vagyonért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, mi az oka a magyar késlekedésnek, mikortól kezdődhetnek meg az eladások, és mekkora mennyiség értékesítését tervezi a kormányzat. A tárca azonban többszöri megkeresésünkre sem válaszolt, így az okokat és a kvótákkal kapcsolatos kormányzati szándékot csak találgatni lehet.

A lipcsei platformhoz való csatlakozást még Fellegi Tamás írta alá, a fejlesztési miniszter azonban tavaly december 14-én lemondott, és távozása óta valószínűleg nem sok történt ezen a területen – mondta a hvg.hu-nak egy neve elhallgatását kérő, a fejlesztési tárca belső ügyeit ismerő forrás. Nem is történhetett sok érdemi az ügyben, hiszen – mint megtudtuk – Fellegi Tamás távozása után a tárca klímavédelmi osztályát, amely a szénkvóták eladásáért is felelt, csaknem teljesen ellehetetlenítették, és május óta nem igazán viszik ezeket az ügyeket a minisztériumban. Információink szerint a régen közel 20 fős osztályon ma már csak néhány, klímavédelemben járatlan szakember dolgozik.

Kudarcos az egész történet

A zilált helyzet egyáltalán nem rendkívüli állapot, a magyar kvótakereskedelem kudarcokban és elszalasztott lehetőségekben bővelkedik. Az európai kibocsátási egységek kereskedelme 2005-ben indult (de 2008-ig csak egy próbaidőszaknak tekintett kereskedési szakasz volt). Ebben az időszakban Magyarország 2 milliárd forintért értékesített kibocsátási egységet jó áron, a tőzsdei árfolyam felett 2006-ban, majd 2008-ban volt egy kisebb, pár százmilliót hozó eladásunk is. A 2008-2012 közötti időszakra volt körülbelül 2 millió eladható európai szénkvótánk, azonban a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányok nem értékesítették ezeket, és a 2010 májusában alakult Orbán-kormányra hagyták."

hvg.hu/gazdasag/20121122_Orban_Bajnai_es_Gyurcsany_szazmilliardoka
@ariel12: Én nem a Hamaszt védem.
Azt is úgy gondolom, ha rám rakétáznak, jogom van visszalőni.

Csak nem ez a megoldás.

Ez, ha lefordítom magyar viszonyokra, fekete lajbis felvonulás a cigánysoron.
Csak itt nincsenek holt áldozatok.

Mondjuk elég álságos a jobbik álláspontja, hiszen egyszerre műveli mindkét oldal "műfaját".
@Habakuk999: " nem ez a megoldás."

Konkrétan rád lőnek: mi a megoldás szerinted? Feltépni az ingedet, és azt kiáltani: 'ide lőjetek!'?
@a szív fészkei: Részemről már letettem én is, hogy akár vitatkozni próbáljak ezekkel. Nem is értem honnan ez a zsidógyűlölet? Emlékszem még a Chrudinák féle Panorámákra.
Inkább ezt a csajt hallgatom mint ezeket az idiótákat :-)
www.youtube.com/watch?feature=em-uploademail&v=dMLvU8hhfVg&gl=EN
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pedig ez nagyon jó bolt, csak nincs senki aki értene hozzá az apparátusban.
@épészmérnök: Pont ezt mondta a biztonsági "szakértő" az imént az Egyenes beszédben!
erről írtam fentebb és nem csak Pécsen, de ma nálunk délpesten a nullásra felvezető út mellett legalább tízet láttam:
www.stop.hu/belfold/allami-tizmilliokbol-nyirnak-ki-bajnait/1101416/
@épészmérnök: Tudod, most mit védesz?

A Jobbik cigánypolitikáját, kérlek alássan.

Szerinted a cigánykérdés megoldása az erőpolitika?

Ha igen, akkor befogom a szám, és nincs több véleményem a gázai konfliktusról.

Ha esetleg úgy gondolod, hogy Vona cigánykérdés megoldása nem az igazi, akkor félénken megkérdezném, noha ezt a kérdést nem szeretem: esteleg kettős mérce?
@Habakuk999:
Akkor nem lehet olyan bonyolult találni egyet. Az egész minisztérium blogol csak??? :))
A nem akarásnak nyögés a vége...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A csehek profik ebben, de nekünk is jók az adottságaink.

a kvóták meghatározásakor a szocialista nehézipar kibocsátási értékeit határozták meg, okosak voltak a régiek, aztán becsuktuk az egész kócerájt, van egy nagy csomó szabad kvótánk.
Csak nem kell a pénz, mert nem lehet ellopni, felügyelik, így nem érdekel senkit sem.
@a szív fészkei: Tegnap erre Fabius is megjegyezte, hogy sok igazság van ezekben a panelekben.

A nekem írtak alapján te melyikre ismersz magadra a 12-ből?? :)

radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/11/szellemi-parbaj-fegyvertelenekkel-avagy.html
A múltkor valaki lenáczizta a görögöket a bevándorlóellenesség miatt.Nem is tudom mi bajuk.
index.hu/kulfold/2012/11/22/brutalis_utcai_tamadot_keresnek_londonban/

Mondjuk ez angliában történt de magyarázatot adhat.
És ha már mások is zsidóztak.
Azért izraelben sem szeretik az afrikai bevándorlókat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Látom, komolyan veszed a kommentelést.

ha engedik majd a jobbikos híveknek az önálló véleményed leírását is, na az lesz az igazi.
@ariel12: Azért megnyugtató, hogy benned egy csepp hungarófóbia és gyűlölet sincsen. :)

Másrészt érdemes újra átvenni, hogy a helyzet viszont tragikusan egyszerű: 1948-ban létrehoztak egy államot egy olyan területen, ahol a 7. század óta élnek palesztinok vagy őseik. Ez pedig a palesztinoknak valamiért nem tetszik. Legalább annyira, mint amennyire a zsidóknak nem tetszett az, hogy Róma betette a lábát Júdeába. (Bár videofelvétel bizonyítja, milyen bőkezűek voltak akkor a rómaiak.) :)

youtu.be/J2Bx19qJ_Vs

És elkerülvén, hogy belemásszunk a történelem egyik legparttalanabb, nem egyszer hadjáratba torkolló vitájába (hogy ti. kit is illet a terület), szögezzük le: nem lehet egy népet csak úgy simán elűzni és kirekeszteni arról a földről, ahova 1300 évvel korábban költözött. Főleg úgy nem, hogy egyik napról a másikra közöljük velük: "einstand". És főleg úgy nem, hogy miután félretettünk minden vallási és erkölcsi szempontot, tetszőlegesen felépítünk egy fél budapestnyi gettót, ahova besuvasztunk másfél millió palesztint alig 60 évvel azután, hogy minket kiengedtek a lágerekből.

Ha tehát valaki magát az emberi és kisebbségi jogok lelkes és szociálisan érzékeny védelmezőjének tartja, horribile dictu a felmenőit koncentrációs táborokba zárták, ne tapsikoljon, ne irkáljon alá és ne követeljen szolidaritást azért, hogy valakik módszeresen zárhassanak gettókba és aránytalan erővel ölhessenek halomra ott élő embereket. Ellenkező esetben egy olyan képmutató féregként lesz kénytelen emlegetni az utókor, mint amilyet egyébként a kéreg alól sem hagy jó szívvel előmászni az ember. És nem csak az elvi következetesség számonkéréséről van szó, hanem arról is, hogy aki bármilyen véleménye ellenére szarik arra (ha nem éppen egyetért azzal), hogy nyilvánvaló aránytalansággal bombázzák szarrá a gázai övezetet, hogy fegyvertelen nők, gyerekek és civilek ezreit ölik meg kacarászva, - nem beszélve a mindennapok atrocitásairól -, az nem több egy beteglelkű baromállatnál.

S, hogy miből ez az ellentmondás balról? Abból a kretén alapkoncepcióból, hogy ha a nácik utálják a zsidókat, akkor nyilván támogatni kell azt, amit Izrael csinál. Ebből fakadóan, ha valaki Izraelt bírálja, az praktikusan antiszemita is. Aztán rettentően megvannak lepve, ha a dél-amerikai kommunisták, a nyugat-európai baloldaliak, zöldek és humanisták palesztin kendőkben és zászlóval szaladgálnak az utcákon, vagy énekelnek a független palesztin államért, hova tovább lefehérednek, ha zsidók és palesztinok együtt tüntetnek az izraeli apartheid ellen New Yorkban.
@a szív fészkei: A fiam mesélte ma, hogy már teljesen megszokta, hogy amikor áll a buszmegállóban akkor időnként vijjognak a szirénák, ők meg igyekeznek megdönteni a 100 méteres sikfutás idejét az óvóhelyig. :-)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Azért izraelben sem szeretik az afrikai bevándorlókat. "
Mesélj honnan veszed? Éltél már ott vagy pedig Angyalunk linkelte neked valamelyik náci portálról? Egyébként azok az afrikai bevándorló Etióp menekültek. Nagyjából a Rákóczi téri népességhez hasonlíthatóak.
@Habakuk999:

Amilyen marha vagyok, azt képzelem, talán lehet racionális párbeszédet folytatni.

Mi "csúsztatás" szerinted abban, amit írtam? Miben hasonlít egy hangyányit is a Gábriel által idézett ostoba, gyűlölködő és a tényekkel köszönő viszonyban sem lévő szöveghez?

És miből állapítod meg a szolidaritás hiányát? Belelátsz valamit, amit nem írtam, egy szóval sem, hogy "jó" lenne a palesztinoknak ez a helyzet.

Ezt írtam egyebek közt: "Vannak tragikus mozzanatok palesztin emberek sorsában, amik mindennek a következményei, de ezt (…) úgy beállítani, mint az agresszor, jogtipró Izrael bűnét a szabadságharcot folytató palesztinokkal szemben, nem más, mint hazug propaganda."

Összekevered szerintem a szolidaritás kérdését a felelősségével. Ami valóban a Hamaszé, a támogatóié és azé a politikáé, amit a palesztin vezetők folytatnak. A saját népük ellen is követik el a bűnt, amivel nyomorba és tragédiába taszítják őket.

Mi akadályozza meg őket abban, hogy abbahagyják a rakétázást és a merényleteket, békét kössenek, és a hatalmas összegeket, amiket támogatásként kapnak, Gáza felvirágoztatására fordítsák? Van épelméjű ember ezen a földön, aki azt hiszi, hogy ha ezt a terrorizmust kiiktató megfelelő garanciák mellett tennék, Izrael egyetlen nyílvesszőt is kilőne rájuk?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te Gábris, én nem vagyok zsidó.

Magyarázd el nekem - légyszíves, mert én csak egy ecceri informatikus vagyok - miért lőtt vissza Izrael a palesztin rakétázásra?

Komolyan!

Mert azt több forrás is megerősítette, hogy a palesztinok kezdtek Gázából átlövöldözni, majd erre Izrael nem válaszolt.
(Ez nagy hiba volt, szerintem!)
Elsőre!

Majd a második hullámra visszavágtak.

Miért?

Miért kellett ezt?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lőjjék őket?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai megszórják őket házilagos rakétáikkal?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják a házaikat?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják városaikat?

Tényleg nem értem.

A jobbikos testvéreink ezek szerint azt is helyeselnék, ha bennünket egy környező ország hasonlóan alázna!
Vissza ne lőjjünk, hisz az még ott valami kárt okozna, előbb utóbb abbahagynák!
Mondom én, birka egy nép vagyunk!!!
De nagyon!
Sok politikus ezt meg ki is használja!
Agyhalottjaink meg élvezik!
Gyáva népnek nincs hazája!!!
A zsidóknak van.

A te logikád mentén, mi magyarok is mi a lószart keresünk itt?
Hisz betelepültünk - honfoglalás, emlékszel?
Nagyon erőltetett mellédumálás ez!

Inkább olvasgasd ezt:
gingergirls.blog.hu/2012/11/22/heather_carolin?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_22&utm_campaign=index
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszki! Foglalkozzál már a kurdokkal is picit! Mellesleg mi az a hungarófóbia? Én csak az ilyen vérfaszokat mint te és társaid nézlek hullának! Úgy, hogy ismételten használom a bal alsó gombot veled szemben. Lefekvés előtt ne felejtsél el olvasgatni kurucot, hogy kellemes éjszakai magömlésed legyen. Na pá!
@ariel12: Butus vagy mint oly sokszor és nem tudsz kitörni a paneleidből. Nagyon messze vagy az igazságtól ha azt hiszed arra élvezek amire te ex cathedra kijelented.

Másrészt szánalmas, hogy sosem tudtok kitörni abból az ökörségből, hogy aki izrael politikáját bírálja az biztos antiszemita vagy náci, miközben az államotok színtiszta apartheid politikát folytat a születése óta.
@ariel12: Igen egy szélsőjobbos hírportálról vettem.:))
Más ugyanis nem írja meg.
@ariel12: Cuki amikor saját magad járatod le. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha tehát valaki magát az emberi és kisebbségi jogok lelkes rend és büntetéspárti okokból történő megtaposójának tartja, horribile dictu állampolgár társait koncentrációs táborokba zárná, ne tapsikoljon, ne irkáljon alá és ne követeljen szolidaritást azért, hogy valaki az általa irigyelt parlamentben és az utcán egyaránt követelt módon módszeresen ne zárhasson gettókba és aránytalan erővel ne ölhessen halomra ott élő embereket. Ellenkező esetben egy olyan képmutató féregként lesz kénytelen emlegetni az utókor, mint amilyet egyébként a kéreg alól sem hagy jó szívvel előmászni az ember.
@a szív fészkei:

Nem bántásiból írtam. Ráadásul ezt évtizedekkel ezelőtt olvastam, s meglehet, hogy az emlékek torzulnak. Nem akarok utána nézni, azt írom ahogyan én tudom. Emlékeimben az él, hogy egy fiatal zsidó srác vezetésével az egyik osztag felrobbantotta azt a szállodát, ahol az angol katonai és politikai vezetés családtagjai laktak. (nők, gyerekek, patakvér) Így akartak nyomást gyakorolni az angol fennhatóságra, amely lassítani kívánta a betelepülést. (Tudod, ebben az időben sok hajót visszaküldtek, akadályozták a telepek kialakítását.)
Nem tudtam azonosulni ezzel a megoldással.
Tényleg keresztényüldözés folyik. 2010 tavasza óta alattomos módszerekkel a posztban említett személyek hathatós közreműködésével.
De érthető is, jobb egy turulos, ner-szószos takony minden valódi meggyőződés helyett. Ráadásul elviselhetetlen lehet "valakinek", hogy van olyan ember, aki legfőbb lényként, személyes megváltóként nem őt imádja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Valakivel keversz!
Nekem nem adtál, nem is adhattál kvízkérdéseket.
Viszont szar lehet szembenézni a kényelmetlen tényekkel, ugye?
Szóval...

gingergirls.blog.hu/2012/11/22/heather_carolin?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_22&utm_campaign=index

vagy

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lőjjék őket?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai megszórják őket házilagos rakétáikkal?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják a házaikat?

Miért nem tűrték némán és szótlanul, hogy a dzsobbikos testvéreink arab barátai lerombolják városaikat?

A jobbikos testvéreink ezek szerint azt is helyeselnék, ha bennünket egy környező ország hasonlóan alázna!

Akkor nekem olyan érzésem van, hogy a jobbik HAZAÁRULÓ, hisz saját függetlenségünket és szabadságunkat alárendelné valamiféle álliberális, pacifista szemléletnek!

Nem, ebből nem kérek, akkor inkább vesszek el fegyverrel a kezemben, a hazámat védve!

(Te, egyik pesti ismerősünk testvére ezredes az izraeli hadseregben! Nem is zsidó. Végigharcolta '45 után a háborúikat, pesti gyerekként nem akart a "komcsik" alatt élni.)
@Habakuk999: Igen .A cigánykérdés megoldása részben bizony erőpolitika.És talán ugyanekkora részben gazdasági dolog.
@Бабаяга:
Keresztényüldözés Magyarországon 2012:
- A párezer tagot és kb ugyanennyi szavazót felmutatni képes KDNP kormánypárt, saját tárcával.
- Az Emberi Erőforrás Összevont Maxisztérium minisztere egy lelkész.
- Az egyházak adómentességet és különleges támogatásokat élveznek, kiegészítve még különlegesebb támogatásokkal, nehogy veszítsenek az unortodox sikereken.

Őket üldözik. Mártírok.
@londonterminals: Nem bántani akartalak, ne vedd a szívedre.
Nem szeretem az egyoldalú hájpolást - Szív szavaival élve - így Te lettél a szenvedő áldozat.
Mellesleg ha elolvasod a francia éttermi kolléga hozzászólását, abból bizony megállapítható - s sajnos igaza is van, - hogy a terrorizmus, mint a gyengék fegyverét a bébi Izrael állam kezdte alkalmazni.

Az arabok csak leutánozták, amivel egyébként semmit sem akarok különösebben mondani, csak azt hogy más aspektusból más látható.

Az Angyal féle hasonlatért elnézést kérek, a Szívvel folytatott vita hevében erős felindulásból csúszott be:
természetesen nem gondoltam komolyan, hogy Angyal copyjainak szintjét veri az írásod.
Ne haragudj.
@Habakuk999: angyalka, ne kavarjál, mer megest tahótlanítalak. Összekevered a szezont a fazonnal, Gizikét a gőzekével, satöbb, satöbb. Uncsi.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na utoljára ma. Én éltem Izraelben és a családom egyik fele most is ott él. Gondolom eléggé informált vagyok az ottani viszonyokban. Izraelben a világ számtalan országából jönnek menekültek. Köztük vannak az Etiopok akik viselkedése és közösségbe illeszkedésük a ti másik vélt ellenségetekhez hasonló! Na ezért nem igazán szeretik őket. Ti miért nem szeretitek a cigányokat? Olyan kedves barátságos kedélyes népség. Akkor most mégis csak rasszisták vagytok? Ja és vagy 2 millió orosz is van ott és őket sem szeretik nagy általánosságban mert eléggé bunkók. Akkor kérlek terjeszd a kedvenc oldalaidon és garantáltan fasza gyerek leszel ennyi tudás birtokában.
@saravad:
A ku.va nagy keresztényüldözés jegyében idén 12, vagy 15 milliárd forint állami támogatást kaptak pluszba?
Majd sajnálom őket, ha ráérek... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal itt és most magadat járatod le.

ha ilyen szépen tudtok szónokolni a palesztín gyerekek életének csúnyaságai miatt, akkor nyilván ugyanilyen nagy lelkesedéssel fogadtok örökbe gyöngyöspatai vagy borsodi cigánygyerekeket.

Esetleg tegyem fel a nemszeretem kérdést neked is, mint Építészmérnöknek: kettős a mérce?
@Habakuk999: továbbra is kavarsz. Nem szép dolog!
@épészmérnök: Tudod mi az uncsi?

Az elfogult szemellenzőség.

Az egy a tábor, egy a jelszó mentalitás.
Amikor valaki a falkaszemlélet miatt szembemegy a tényekkel.
Számomra ez kurva unalmas.

Legalább lesz, aki tahótlanít, még nem nagyon érdemeltem ki azt a kitüntetést.
Na, jóccakát!
@ariel12: De akkor én miért vagyok náczi ha bajom van a négerekkel,cigányokkal,
És nem bőrszín hanem viselkedési.
Habakuk, a te kiindulópontod az, hogy a cigányok helyzete Magyarországon ugyanolyan, mint a palesztinoké a Gáza-övezetben.

Ez akkora ökörség, fiam, hogy nagyon nagy. Sajnálom, ha ezzel megbántottam érzékeny lelkedet.
@Habakuk999: Bocsi bocsi.Az itteni "liberálisoknak" kellene örökbefogadniuk őket.
Ők szeretik őket annyira.
Egyébként a cigánykérdés más probléma.
@saravad: Amikor kiáll a miniszterelnök és azt mondja, hogy a turulból bújtunk ki, és az újpogányságot teszi szinte kötelezően követendő beszéddé, akkor igen, keresztényüldözés folyik.
Amikor keresztényeket lemészárló embereket engednek szabadon némi júdás-pénz reményében, akkor keresztényüldözés folyik.
Ja, hogy nem a keresztény jelzőt magukra aggatókat üldözik, hanem azokat, akik komolyan is gondolják, és szerintem ők többen lehetnek, mint amekkora szavazótábora van a kdnpnek.
@ariel12: "Akkor most mégis csak rasszisták vagytok?"

Hát nem ezt harsogjátok éjt napallá téve?
A különbség csak annyi, hogy ti amikor utáljátok az etiópokat akkor az kóser és semmiképp sem rasszizmus csupán a tetteiket és az életvitelüket kritizáljátok.

Viszont ha mi ugyanezt tesszük a cigányokkal, akkor mi nácik vagyunk akik általánosítva minden cigányt gyűlölünk.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Aha. Most te következel. Rasszista troll vagy, ezért tahótlanítalak. Nincs időm aljas hülyeségekre.
Bírom amikor a jobbikosokat vádolják azzal, hogy habzószájúak, akik neki mennek az ellenük tüntetőknek vagy azoknak akik élve a szólás szabadsággal más véleményt fogalmaznak meg egy utcai demonstráción. :)

"Béke" tüntetés

youtu.be/48XC1kr2EZg
@épészmérnök: Az enyémet ugyan nem.

Sok közgazdaságtant tanultam, így hajlamos vagyok azt hinni, hogy a gazdaság alapja a társadalomnak.
S noha teljesen más helyzetben vannak, nem nagyon nehéz meghatározni az alapdeterminánsokat, amik óhhh de meglepő, urambocsáá hasonlítanak.

Ugyanakkor ha gondolkodnál egy picit, akkor tán megértetted volna, hogy nem a palesztín és a cigány emberek helyzetéről beszéltem, hanem ae erőpolitizálásokról.

Elhiszem, hogy érvek helyett egyszerűbb ökörségekről beszélni és tahótlanítani.

Mert cáfolatnak azért elég sovánka az a hozzászólásod, miszerint kavarok.

Sebaj, úgyis megyek aludni.
További szép estét.
@Бабаяга:
Szerintem a turul-hagyománynak és a kereszténységnek is megvan a helye a kultúránkban, csak nem ezeknek a félművelt sültbolondoknak kellene erről prédikálni.

Ezt az országot jelenleg nem kormányozza senki. Látszik is.
@saravad: a turul-hagyomány tudomásom szerint nem élő néphagyomány volt, hanem neofolklore jelenség. Valakik rábukkantak, és felturbózták politikai érdekből.
@épészmérnök: nem lepne meg, ha így lenne.
Mindegy is, minden mítosz valami ilyesmi. Lényeg, hogy nem lehet az érdemi munkát sokáig ilyen bohóckodással pótolni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hadsereg, mi?
Matolcsy nincs egyedül, nem csak Ő unotodox géniusz. Hende is ráégette a pofánkra a NERinocérosz bűrét. Rágós-rágós, de népiesch-turulosch:
„A magyar jó katona. Ez nyilván a genetikával függ össze. Berzsenyi Dánielnek van egy verse, amelyben azt írja, csak sast nemzenek a sasok. A mi hőseink fegyverrel foglalták el ezt az országot, és fegyverrel védték ezer éven át. Olyan katonai tudás, felhalmozott tapasztalat van, ami egyebek között a huszár fegyvernem kialakulásával is összefügg.” - modta Hende. Én meg cserélem a jeges tömlőt a homlokomon.

A sas, sasot szül, nem piszlicsáré kanárit, uram bocsá’ kolibrit, merazmá helikopáter.
Értem én, a sas = turul. Ravasz…
Új zászló köll a honvédségnek (vagy minek).
Árpádsávos háttér előtt, egy sas/turul (brühühühü), Orbán csőrrel a feje elejin, kivont bihari lompossal üldözi a sasnét, aki lekuporodik a vellanyoszlop tetejin összehordott fészekben, ahonnan előtte kirúgta a hazatérő, Tel Avivban telelő rohadtgyurcsánygólyát a Vonacsicsörke, akit Bajnai gyűrűzött meg, Oszkó meg nyilvántartásba vette.
Ez, hogy fér rá egy lobogóra, az még kérdés.
De ennél bonyolultabb feladatokat is megoldott már a NER rendszere.

Hende Csaba meg szundikál, mert:
A Gripen is aluszik,
- s míg szendereg a torlónyomás -
álmában kerozint zabál egy picit -
aludj el szépen, kis Blamázs…
@Habakuk999:

Nem vettem a szívemre. Csak az érveket kerestem. Mert úgy tűnik, sok minden összecsúszik abban, amit erről írsz. Ami az egyoldalúságot illeti, szerintem nem azok az állítások járnak közelebb az igazsághoz, amik két ellentétes vélemény közt középen akarnak lenni, hanem azok, amik a tényekhez vannak közelebb.
@saravad: És akkor az az istenkomplexussal küszködő figura kicsoda?
@londonterminals: Kérlek szépen, Gázából nem pont és az látható, ami Izraelből.

Mik a tények?

Van egy nép, akinek nincs hazája.

Van egy másik nép, akit történelme folyamán sorozatosan üldöztek és megaláztak, pár évtizede kapta vissza két évezrede elvesztett hazáját.

Harcolnak.

Mert bizonyos érdekek ezt kívánják.

Milyen igazságot akarsz?

Ebben a történetben nincs igazság. Nincs.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na neee. Ezt a lerombolják házaikat és városaikat ugye csak a hét viccének szántad??? :)
@Knósszosz: "Olyan katonai tudás, felhalmozott tapasztalat van, ami egyebek között a huszár fegyvernem kialakulásával is összefügg."

Knósszosz, ez abszolút evidens! Csak rá kell nézni Hende Fehérvári Huszár Csabára.
@Бабаяга:
A kormányfőre gondolsz? Nos, ellenzéket nullázni, pártkatonákat mindenhova beültetni és kézben tartani, törvényesíteni, hogy azt csinál amit akar: hatalomtechnika. Még hatalomban is maradhat vele. Szerintem ez nem kormányzás.
Egy óra alatt átnyom bármit a parlamenten, aztán másnap 27 módosító kell hozzá. A fele a helyesírási hibák miatt, a másik meg azért mert magukat is megszivatták véletlenül. Meg ilyenek.
@Knósszosz: Le a kalappal! Egy kommentben összehozni a huszárokat a Magyar Madártani Egyesülettel, és a kerozinnal, no ez nem sömmi.
@épészmérnök: Látszik, hogy Nógrádból származol.
Észre lehet venni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jézusmária, ne hagyj el!!!!! Boli!!! És még be is ismeri!!!!!!!

"Na, most lebuktattál. Gratulálok. És most mihez kezdesz, világgá kürtölöd?

Egyetlen vigaszom, hogy ezt a nagyon ügyes kis karaktert sikerült különösebb nehézségek nélkül megőriznem és fenntartanom. Sokkal ügyesebb vagyok, mint Böszörményi Nagy Gergely, aki a mandineres írása utána szinte azonnal lebukott."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: széndioxid is van a milagám... izé marikám... vagyis malagámban - de ugye nem beszélünk csúnyán? Nem valagámot akartál mondani?
@Habakuk999:

Fogalmazzunk úgy, hogy összetett az igazság benne, de semmiképp sem azonos azokkal a hamis klisékkel, amiknek az eredője az, hogy Izrael jogtipró agresszor, a palesztinok pedig a szabadságukért harcolnak az elnyomóik ellen. Ez hazug giccs, olyan torz propaganda, ami mögött ráadásul igen visszataszító és veszélyes valóság van.
@Habakuk999:

"Szerinted a cigánykérdés megoldása az erőpolitika?
Ha igen, akkor befogom a szám, és nincs több véleményem a gázai konfliktusról."

Ez nyilvánvalóan hamis analógia. Teljesen más helyzet, más előzmények és más természetű problémák.

De ha ezt nem elemezzük is, az nyilvánvaló, hogy ha összevetjük, miképpen működik a pozitív, támogató kezelési kísérlet az egyik és a másik esetben, rögvest látszik, hogy Ritók Nóra alapítványa vagy a sajókazai gimnázium működik és javít a helyzeten, a palesztinok esetében pedig ellenkezőleg, minden ilyen irányú kísérlet lehetősége is elbukik az alapproblémán: azon, hogy a palesztin vezetésnek nem a palesztinok jólétének növelése a célja, hanem a harc Izraellel.
@londonterminals: Ne haragudj, ez nem csupán erőpolitika és harc Izraellel, hanem gazdasági kérdés is.

A kettős mérce ugyanakkor ebben a kérdésben erősen működik.

Nyilván jelentős különbségek vannak.
Megyek haza, nem kezdem el kifejteni.

Alapvetően viszont nem tévedek:
a legtöbb nácizót és rasszistát kiáltót különösebben nem zavarja, ha az ő érdekkörében merülnek fel hasonló igazságtalanságok.

Erre szerettem volna fölhívni a figyelmet, van aki értette is. Van, aki nem.

A hasonlat, mint minden hasonlat sántít, a történelmi és földrajzi helyzet alapján, ugyanakkor a gazdasági és kulturális tényezők figyelembe véve már nem annyira.

Nincs olyan sok konfliktusforrás, csak az emberiség hülye és villámgyorsan felejt.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Hivatal Sajtóosztályának vezetője helyettes államtitkári rangban, ma beismerte, hogy ő hozta létre a Stefánia nevű karaktert, és töltött számolatlan munkaórákat azzal, hogy "Stefi" nevében trollkodjon a blogoszférában.

Itt a beismerése, amit Bolinak tett a Morgás joga blogon:

"Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · stefania.blog.hu/ 2012.11.22. 21:46:35
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na, most lebuktattál. Gratulálok. És most mihez kezdesz, világgá kürtölöd?

Egyetlen vigaszom, hogy ezt a nagyon ügyes kis karaktert sikerült különösebb nehézségek nélkül megőriznem és fenntartanom. Sokkal ügyesebb vagyok, mint Böszörményi Nagy Gergely, aki a mandineres írása utána szinte azonnal lebukott."

Fel vagyok háborodva! A cinizmusnak ilyen mélységei megdöbbentenek. Ez nem vicces, ez gyalázatos.
@londonterminals: Hamis klisék ugyanígy a másik oldalon is vannak:

a gyerekeket direkt odaterelik a rakéták elé stb...

Nincs, és ilyen hosszan elhúzódó konfliktusban nem is lehet igazság.
Jó éjt!
@épészmérnök:

Nem Havasi Bertalan ismerte be, hanem Stefánia kisasszony. Nagy különbség. :D
@londonterminals: miért ne lenne? Mi szól ez ellen? A trollkodás bevett módszer a fiatalabb fideszesek között. A Szeretgom honlapon sajátkezűleg védte Meggyes Tamást az önkormányzat pénzén Giró-Szász András, nem is tagadta. Az egész esztergomi online troll-akciót az ő vállalkozása szervezte. Böszörményi sem érezte magát kínosan, amikor kiderült, hogy trollkodik. A NOL-on is van egy troll, akit sokszor a valódi nevén szólítanak, amit nem is cáfol, ő is valamelyik minisztériumban osztályvezető-helyettes. Ez az ő internetes stratégiájuk.
@épészmérnök:
Ezt Hende Csaba hozta össze, semmi közöm hozzá.
Lassan minden minisztérium kinyilvánítja, mekkora seggfejek vezetik.
A főnök meg Brüsszelben...
Rodeó hol van?
@londonterminals:
Minden összevág... Max. ha nem az, akkor az egyik csicskája. Ott vigyorgott ma Brüsszelben Piktor mögött Berci koma, most meg nálam érdeklődik ez a sültbolond, hogy Fabius megkapta-e a levelét.
Most erre mit mondjak neki?
Mi vagyok én, házasságközvetítő???
:DD

FABIUS!

SStefika engem bas.tat a level miatt!

Ilyen jóban vagytok, hogy már privátban nyomjátok??? :))
@épészmérnök:
A Hülye Ügyek Minisztériumában szerintem külön verseny lehet kiírva a minisztériumi trollok részére. :D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Engem bírt, és megvédett volna volna egy általa kirobbantott polgiháborúban. Ja. :-DD Szóval meg van Stefink lelőhelye: kormányfői előszoba jobbra, bőrkarosszék, félmillás fizu, kiskosztüm a dirndli fölé?
@Knósszosz:
Rodeo... fogadjunk, hogy 2 Calvados közt van!!! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nézzed, én belenyugszom, hogy szeszfokolónak minősítesz, de azért van különbség a Heineken, meg a tablettás Cuvéée között, amit Pál/fff... (az ki az?)fogyaszt.
Te egy nagyon rossz indulatú evezős vagy.
Gondold át a kommentjeidet, és vegyé vissza a szarkazmusodból, jó!? Az ilyen arcúak buknak ám nagyot!-:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Botrányos, ahogy ezek elszemtelenedtek. Sokan vannak, rámenősek, és pofátlanok. Egy egész elbaszott erkölcsmentes generáció. Moral insanity-k.
@Spániel: Olaszok kértek az egy éves harcukról egy átfogó cikket már.

Azt már megírtam, Böjte - akiről seholsincs persze a kiállítás, amiért hétfőn térdet törtek - nem mond véleményt a történekről, mert nem modhatja, mit gondol, annál a gyerekek fontosabbak. Értse ki, hogy akarja....
@Knósszosz:
Mondtam már, arra gyúrok, hogy olyan cinikus kisköcsög bírjak lenni, mint Piktor és a narancsbolsi bagázs.
Mindig rájövök, hogy mennyire kezdő vagyok, mennyire nem bírok olyan vastag bőrt növeszteni.
A gerincem is megvan, igaz annyi pénzem sem lesz az életben, mint nekik... :))
@a szív fészkei: Ezt már olvastátok a kunigundából?

FIGYELEM!!!!!!!!!!!!!
Úgy tudjuk, hogy bejelentés alapján a holnapi nap folyamán tűzvédelmi okokból a kordonok miatt az MTVA "B" portáját a tűzoltóság LEZÁRATJA!!!!! Innentől közkedvelt politikusaink a Bojtár utcai TEHERPORTÁN léphetnek be az épületbe! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hali Egér Pajti!
Jártál erre?

morgasjoga.blog.hu/2012/11/22/hazank_soha_nem_lesz_joleti_allam#comment-form

SStefika épp Fabiusnak írt levele miatt bacogat engem, hogy beszéljek a főnökkel, miért hanyagolja...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én már nem vágom, hogy ez bohóc, vagy tényleg ilyen hülye.
:D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ő maga a szar. Meg neki is vannak nyaloncai, nem egyedül működteti a tévét Rákayval.

Pl. A Nők Lpja teljesen átállt tévéújságnak, állandóan M1-es pinák virulnak a címlapján fél éve, most a no name sportripoternő, akit újra teherbe ejtett az ura. Nagy ügy, örül a köteles Varga.
Belül a férfiádámcsutkás Novodomszky Éva divatbemutat két oldalon át, totál ádventi transzban. Jakupcsek-Csiszár, aztán másik szolgalelkű riporterpáros volt nyáron fényezve, reklámot dobva a szaros balatoni műsoraiknak vagyonokért.
Szinte csak onnan válogatnak celebeket újabban. Mintha onnan folyna a legtöbbek által nézett műsorfolyam...

Nagyon aljas befolyásolás ez, mert a NL ugye 60 éves lap, falura is eljut - anyám is előfizeti - hát ragadnak rá a mámik meg a fiatalabbak is. M1/2 az Édenkert ebben a leosztásban, szó sincs Böröczról, térden tört kisgyerekse anyukáról, sztrájkról, ilyesmiről. Genyák, eltusolnak.

És mindig le kell írni,hogy Böröcznek ezek mind kétely nélküli segítői és cinkosai a mocsokságban. Még annyi indokuk sincs neki nyalni vagy legalábbis nem tiltakozni, mint a határontúli Böjtének.

Elfogadják a hororrmagas bért egy ilyen párttévében, miközben állandóan röpülnek a kismelósok onnan. Azokkal se szolidarítanak ezek a cölöpök a genyaságban.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt ne tedd!!!
Azt gondolom alkalmatlan vagy rá, meg amúgy sem lennél tömjénzsótti, aki eladná a lelkit pézé'.
Szóval ezt a vonalat felejtsd el, most!
Nabazmeg, ilyen virtyühellis felületen ismerve mondom.
Szerintem a gerincedet nem cserélnéd bándzsidzsámping kötélre.
Asszem nem tévedek...

Ne fárassz Boli, Te nem leszel cinikus, kisköcsög narancskretén.
Na!
Picsába!
@Spániel: Szagolhatnád is, te kis extrém ízlésűkém!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szia Bolicica! Ott jártam a Morgósban. Látom, elmentél a sűrűbe Stefivel. Áruló!
@Knósszosz:
Várjá'már!
Még az anyagi ajánlatot várom... :))
@Habakuk999: Eszméletlenül kavarsz. Kétszáz rakéta után te ülnél a seggeden éteri mosollyal. Értem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Utóbbi, mert szerintem ezek büszkék is rá! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Dörgölőzik a kis hamis."
Nagyon egymásba feledkeztetek, el is jöttem, nem zavarok.
@a szív fészkei:
Szerintem meg Habakukkot nem értitek meg. Nem beszél hülyeséget, nem is rosszindulatú.
Szerintem csak túl idealista, az okok forrását keresné és számolná fel. Ami persze lehetetlen...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mint pl.? Elég híres sztori volt az etióp zsidók mentése. Ötszáz évet repültek szegények át két óra alatt. gepnarancs.hu/2012/03/egy-afrikai-zsido-hagyomany-alkonya-izraelben/ És most basztatják őket, mert sajnos ott is van vallási türelmetlenség.

És biztos nem szeretnek ott még rendkívül sok mindent. Pl. amikor zsidónak hazudták magukat oroszok, hogy kijuthassanak végre meg amikor utánuk mentek a kgb-sek is megfigyelni.

Meg egymással rendkívül sok bajuk van, ott is vannak fanatikus vallási megszállottak meg világiak, meg ezerféle érdek és vita. (Brian élete, mit etalon erre)

Egész hitetlen, de emberből vannak a zsidók is: szeretnek, gyűlölnek,harcolnak, dolgoznak, mint más. Rappelnek, homokos esküvőket tartanak, nőnek operált pasi képviselte őket az Euróvízión, de ugyanakkor rendkívül sokan vallási transzba esnek, sőt ott is erőszakosan akarnak hitet verni beléjük ilyen zsidósemjének, stb. Minden szar megvan náluk is, mit minden más országban.

De most megtámadták őket. Rá se ránts.
@Knósszosz:

Katasztrofális szakadt fazonok. Richards már húszévesen úgy nézett ki, mint egy három hete halott hajléktalan. :D
@a szív fészkei: Érdekes.Azt hittem ők hibátlanok!:))
De komolyra fordítva:Máshol már írtam,hogy a faszér nem tudnak azok ott kibékülni.
Arafatnak volt valami rokona (Arafat 15 éves volt,amikor azt az illetőt megölték) aki támogatta volna egy közös palesztin-izraeli állam létrehozását ha jól emlékszem..
Ez se lenne rossz ötlet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A forrás egy vagy több elcseszett politikai paktum + az az érdek, hogy a palesztinokkal lehet zu zammen élősáncolni és mindig pénzt kunyorbálni Izrael elleni harcra. Ami pl. Iránt is élteti, ebben egyetért z arab világ, míg a többiben egyáltalán nem. Hisz Irán és Irak -síták, szunniták jó pár éve utálják egymást - azért tíz évig irtotta egymást nyugiban. Irak meg Kuwaitnak ment, szóval Izrael az egyesítő erő a gyűlöletben, különben egymást eszik nagy tgestvériségükben.

Ezt nem leht kihúnyni hagyni.

Amíg palesztin szenvedés van - és sok érdek fűződik ahhoz, hogy ilyen legyen és látványos legyen - addig megtartják hátsó udvarban, nyomor-,mondhatni viharsaroknak.

Egy Szaud-Arábia, egy Dubai, egy Oman, egy AbDhabi, egy Kuwait, egy Katar nem tudta volna játszva a lakosainak egy évre kiutalt arany Rolexek árából ötven év alatt szanálni Palesztinát? De nem akarja egyik se. Be se nagyon fogadnak onnan... Jordániának van teli velük a töke.

Izraelt el akarják törülni, ehhez kell ez a gyűlöletgóc iráni és szíriai pénzzel támogatva a terroristákat, akiké ott minden hatalom. A szociális, az informális, az állami...

Amikor valaki nem paríroz a HAMASZ-nak, arabként is halál fia. Lásd motorosakció.
@a szív fészkei:
"Egész hitetlen, de emberből vannak a zsidók is: szeretnek, gyűlölnek,harcolnak, dolgoznak, mint más. Rappelnek, homokos esküvőket tartanak, nőnek operált pasi képviselte őket az Euróvízión, de ugyanakkor rendkívül sokan vallási transzba esnek, sőt ott is erőszakosan akarnak hitet verni beléjük ilyen zsidósemjének, stb. Minden szar megvan náluk is, mit minden más országban."
Csókolom anyánk, ezt tökéletesen leírtad!
Aki ebből nem érti meg, az úgyis reménytelen, az vagy hülye, vagy szimpla szellemi fogyatékos jobbikos...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kedvesem, mikor állítottam, hogy a zsidók hibátlanok? Láttad a Brian életét? Na, alapmű. De lekaratélyozta egy zsidó is ezért a nagyon mélyütéseket bevivő szkeccsért a Monty Pythont? Kiadták rá a fatvát, mint Salman Rushdie-ra?
@épészmérnök: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Túl szellemes lenne tőlük. Böszörményi csak egy ótvar ekéző bejegyzés volt Karsay Dorottya ellen.

"Orbán Viktor kemény földműves munkában edződött tenyere"

Ilyenre nem lehet képes. :D Mi lenne, ha lebukna?

Vagy ilyenre:

"Amikor barátaim lelkes buzdításának eredményeképpen (hosszú, gyötrelmes vonakodás után) elhatároztam, hogy a balliberális hisztériablogok mindent túlharsogó vad lármájába belekiáltom szerény, vékony és konzervatív leányhangomat, jól fel voltam készülve arra, hogy személyemet támadások fogják érni. Ezek a támadások, ahogy előre sejtettem, gondosan elkerülték a részletesen kimunkált, forrásokkal, számokkal, adatokkal és idézetekkel aládúcolt (tehát megingathatatlan talapzaton nyugvó) érveimet és kizárólag személyemre koncentrálódtak. Érdekes volt megfigyelni, hogy a magukat következetesen toleránsnak és liberálisnak tituláló hozzászólók tömegesen vetkőzték le szabadelvű mivoltukat, s kontrollálhatatlan szenvedélyükben megmutatták igazi patkányarcukat. Ezt hatalmas erkölcsi sikerként könyvelem el."

:DDD
@a szív fészkei:
Igen, de akkor a jobbik most gondolj bele, mi ellen gyűlölködne, meg tüntetgetne?
Csak nem a földdel való visszaélések miatt vonulna az utcára??
Nem hiszem... hisz azért még egy tetves tüntit nem tartottak, tehát akkor gondolom az nem lehet nekik olyan komoly probléma, mint a arab világ szorongató kérdései.
Vagy csak a zsidózásért fizetnek nekik Iránból?
Mert akkor értem!
@a szív fészkei: Mondjuk zsidó rokon nálunk is van de ős mondja az összeesküvés elméleteket.
Valahogy haragszik rájuk ő is.Legutóbb az apja temetése miatt nem tetszett neki valami.
Brian élete tényleg oké.:))
Idióta Monty Pythonosok.:))
Most viszont haza kell mennem .Jóéjt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Vagy csak a zsidózásért fizetnek nekik Iránból?"

Minden arra vall.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ja, ha Te így…
Kedves testvérem, én mint a magyar parlament megszentelt, ám de nem mérhető százalékban kifejezett seggnyalója, bocsánatodért esedezem. A keresztségben a Zsolt nevet kaptam, erről felismerhetsz testvérem.
Az én küldetésem az elesettek felkarolása, a hátrányos helyzetűek támogatása. Ezért én mindennap, áldó imádságot mondok a teremtőnek, hogy a kövér gyesznó ajaksörtéit megőrizze nekünk a mi urunk, hogy legyen mitől hánynia az utókornak.
Zsolt keresztnevemre esküszöm, hogy amit én vállalok, azt betartom. Vagy nem.
Most megyek, mert van egy kis oktatni valóm.
Itt van egy helyes ministráns kölyök…
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ennél a Jaggernél romlottabb fejű fazon nincs, de imádom,na. A többit is, a Ronnie Woodnak olyan baba kis felesége lesz, hogy ihajcsuhaj! Amúgy azt mondják, akik találkoztak itt Pesten velük, hogy nagyon kedvesek és barátságosak voltak, semmi Micheal Jackson- és Madonna-féle cirkusz.

Ment a Jagger gyerek a két m-es nője hóna alatt a Galériában kulturálódni - sajna nem volt még Tákolmány-mázolmány kerényikiállítás!!! - ott is mindenkivel leállt dumálni.

For Seasons előtt is pacsiztak a rajongókkal. Pedig azért ötven éve idézi a Sátánt ugye... az már idő. A koncertjeiken meg olyan hangulat van, hogy nem tudom elmondani. Ha Semjén ezredrészben ilyen mágikus hatású lenne, a KDNP lenne az ország és a régió vezető pártja. És szerintem nem mindig voltak benyomva, ezt a tempót azért így nem bírták volna. Most is mennek turnéra.
@a szív fészkei:
Honnan tudjam, azért kapart, hogy kérdezzek rá Fabiusnál, hogy megkapta-e a levelét, merthogy hanyagolja... gondolom én...
Te, ezek már privátban nyomják! :))
@Knósszosz:
Váááááááááááá.... ÁLLAT! :)
@épészmérnök: Most ez komoly?? Engem ez a faszi öreglányozott??? És védett volna meg a véres saját bejártú-kirobbantású polgiháború esetén??? BESZAROK. Kormánytényező leszek mingyá!!!!

Nem hülyéskedtek?
@a szív fészkei: "Hol jártok Ti?" Boli írta valakinek, hogy Stefinél jár. Én féltésből utána mentem, meglestem az árulót. Stefivel enyelget. A sűrűben.
@Knósszosz: Hemnde Csaba ott volt hétfőn a Kunigundában. Nézte, hogy van-e hely a Grippeneknek vagy miért? De nem válaszolt a kérdésre, hogy mizumizukicsilego.
@Mariann19: Ja, rajta tartod a szemed. :-)) Látom Stefi Berci lett. Mindünk címe megvan már náluk?
@Mariann19:
Gonosz boszornyákok vagytok ti itten! Seprűs banyákok...
@a szív fészkei: Vagy Boss öltöny dirndlivel. Fasza. És telik nekik szarvasgombás pestos olasz tésztára Baranyában a tehén fara mellett. Hiteles.
@londonterminals: "Ezek a támadások, ahogy előre sejtettem, gondosan elkerülték a részletesen kimunkált, forrásokkal, számokkal, adatokkal és idézetekkel aládúcolt (tehát megingathatatlan talapzaton nyugvó) érveimet és kizárólag személyemre koncentrálódtak."

Na akkor:
12!
A Csomolungma magassága 8848 méter!
Az Éves Középhőmérséklet 15,6 fok!
Stefike! A kurva anyádat!

@a szív fészkei:
"A zenekar állapota és külleme borzalmas. A tagok 10 percenként mennek a színfalak mögé kokaint szívni, Richards pedig úgy fest, mint akit nemrég exhumáltak." (részlet egy koncert-kritikából)
"Az "Exile on Main street" felvétele alatt Watts-t leszámítva többé kevésbe mindenki be volt állva, az épületben pia, kokain és pénz hevert mindenfelé. Richards a vadászkopójának komplett bélszínszeletek hajigált, és volt olyan nap, hogy mindössze egyszer kelt fel, de akkor is csak azért, hogy a kocsiját teljes sebességgel az udvaron álló pajtának vezesse." :DDD
@Mariann19: Anyai érzelmek öntenek el! Látod, taulhatna tőlünk köteles Varga: seperc teli leszünk gyermekekkel. Hálisten mind szobatiszta, szépen fejlett már. ;-DDDDDDDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valamelyik felszipkázta a papája haló porát is, ugye. De valahogy rohadtul bírják. Ennyi idő alatt már ki kellett volna ettől halniuk háromszor.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Gonosz bozsornyákok vagytok ti itten!"
Dobjál be minket egy téglaégető kemencébe, kiégetnek velünk 7.000 db kisméretű téglát.
Nő a GDP!
@épészmérnök: Ja már olvastam. Hát igazság pillanata. De szép, hogy ez full-Hitler rajongó tölti be ezt a posztot a drága Viktorinoxunk mellett. Mert az azért szívből gyött neki.
@Mariann19: Oszt felépítik belőlünk magos Déva várát?
@a szív fészkei: "Anyai érzelmek öntenek el."
Mindent megteszek Vargának egy honleányi kitüntetésért. Aztán egy karcsú mozdulattal visszautasítom.
@Mariann19: Látad a rószaszín oufittjében? Húha, ennyi pénzből így kinézni! Pedig szeretem a rózsaszínt, csak azon a habcsókbélán volt riasztó.
@a szív fészkei: "Oszt felépítik belőlünk magos Déva várát."
Alatta kazamatákkal, lesz bele anyag bőven.
@a szív fészkei: A parvenűk vagy ilyenben járnak, vagy susogó szabadidő ruhában, makkos cipőben, fehér teniszzoknival.
@a szív fészkei: Tiszta Miami Vice!
A Pannon Sonny Crockett.

www.google.hu/search?q=sonny+crockett&hl=en&sa=X&tbo=u&tbm=isch&source=univ&ei=B6uuUMCYH4nXtAbajYGgCA&ved=0CDcQsAQ&biw=1364&bih=707

Bár Don Johnson a szerep szerint fedett nyomozót játszik, ezért van stricinek öltözve, a bugyi-színek összes változatát felvonultatja.
@londonterminals: + 1 Sajókazát épp nemrégmeszelték el háommillás büntetéssel valami röhejes indokkal. Ritókot sem bélelik aki semmivel, mint mondjuk a felcsúti focistabálványokat. Mennyi lett az eredmény? Sír a Vezérürü?

Ojvé, ojvé! Kikapott a Vidi, gyászlobgót, lovasrohamot Belgium ellen, annexióóóó!! sportgeza.hu/futball/2012/11/22/videoton-genk_a_tovabbjutasert/
@a szív fészkei:
Kis romantikázás, fojtogatás, vagy hideg acél...
Istenem, milyen szép is lenne! :))
@a szív fészkei:

Ez ugyanaz a Richards, aki ugyanakkor képes volt három napon keresztül ugyanazt akkordot különböző távolságokról magnóra venni majd visszahallgatni, amíg a hangzást nem találta tökéletesnek.

Jó éjt!
@a szív fészkei: Én megnéztem a vidiót, majd egy órás volt.
Elképesztő, hogy mit lehet megtenni ma, Európában.
Az izraeli eseményekről nem is beszélek, mert a véleményem alapján, én felkoncolandó vagyok.
Azért egy romkocsmában megkérdezném Csancit, hogy mostakkorerről mit gondol?
A tettű..
@Knósszosz: :-) Vannak ilyen Csancik is köztünk biztos többen. És van Bobby Fischer, aki vadabbul nyomta az antiszemitát, mint Vona egész életében.

Hát tudod, haverod írta" Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs csodálatosabb." Meg szörnyűbb se.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Én úútálom a rákenrollt, főként az ilyen kezdeti próbálkozásokat.
Fúúúj!
-:D-:D
SEmjénhez - ő a kereszténység maga, mit mondjak, hasonlítanak is ;-DDD - illően: www.samsungsport.hu/kulfoldi-labdarugas/20121122/a-menny-kuszoberol-a-pokol-kapujaba-kikapott-a-videoton/

Na Sousa szerint ezt az Eu intézte el bosszúból? Ja anyagiakat kevesell a drága. Lesz még kis karácsonyi pulykapénzt nekik., gondolom. Nem kell minden gyereknek ennie, ha a focisták éheznek az arborétumban!!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért ez a hasonlat nyolc napon túl gyógyul. Majd jó beperelnek ezek a gördülő a sátánisták, vigyázz!
@a szív fészkei:
Ez a mocsok foci már csak olyan, hogy gólra játsszák.
Nem pofázásra, úgyhogy nem igazán politikusoknak való játék! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Te, ha még egyszer nekem itt Céhátézel, akkor bizony isten nem szólok egy szót se.
Valljad csak be, Mariannra rárepültél volna. Lekésted kispofám,ő az enyém!
Szik tranzit glórilya mundi, brühühühühü
@épészmérnök: Turul Szövetség, XX. század, huszas évek: vármagyar egyetemisták ezen az alapon is verhették a zsidókat az aulákban.
jav: vérmagyar, Mariann kapós lett! ;-)))
A Facebook-on találtam:

"Boldog emlékű Balassa Péter tisztánlátása majd' tíz évvel ezelőttről:
Perón a peronon? ÉS 2003 jun. 27.

.... Orbán Viktornak és hercig kis csapatának ezek az ízlészuhanásai már az úgynevezett megfigyelési botrány (1999 nyár) óta arra vallanak, hogy a puha diktatúrában felnőtt csemeték agya az, amely eleve paranoiásan működik; ők azok, akik mindig is képzeletük peronján hagyták a fehér öltönyös argentin szarkeverőt, és pontról pontra ki lehetne mutatni, hogy ki a paranoiás
...
ebben az egész, csakugyan koncepciósnak látszó, de észrevételt sem érdemlő, ronda kis ügysorozatban nem az az érdekes, hogy micsoda, hanem az, hogy létezik. Az az érdekes továbbá, hogy fölröppenjen a lehetősége annak, hogy sok kicsi Perón toporog a peronon, hogy úgy érezzék a dolgozó emberek, hogy országlás helyett egymásnak dobják a labdát az álladalom hölgyei és urai. Itt "a látszik az is valóban" (Arany Hamlet-fordítása, I. felvonás 2. szín); a lényeg az, ami látszik; hogy ideges legyen a magyar: a kormányzók nem kormányoznak, hanem iszapbirkóznak. Hogy ideges legyen a magyar, s álmaiban a tudattalan politikai mocsok jelenjen meg, lásd: puccs; hogy ideges legyen a magyar továbbá azért, mert nem hagyják békében, például, nyugodtan elmenni nyaralni. Na már most nyaralni minden nép számára nemcsak jog és kötelesség, ugye, hanem a szabadság civil gyakorlása, családi vagy nem családi keretek között. Mivel a teniszruhás Orbán-csapatról lerí, hogy nem tudnak nyaralni (bizonyos értelemben az életet élvezni), nem tudnak csak úgy ellenni, nem szabadok, hanem csak kavarni tudnak (talán ez volna a híres Fidesz-foci?). Ezért feltételezhető, hogy ők provokálták a miniszterelnököt - a nyaralási szezon elejére időzíttetve ügyetlen nyilatkozatát. Pontosabban azt, hogy valamit csinált a "látszik"-ból. Addig provokálták, mígnem egy fantom jelent meg (a már említett múlt heti nyilatkozat), majd Pokorni Tartuffe-i előadásmódjával megkapta a magáét: így működik egy volt ügynök agya. Ez természetesen nem Pokorni; ő ugyanis nincs. Se Rogán, se Áder, se Répássy (Kövér mintha tényleg nem létezne már); egyedül Orbán létezik, illetőleg az ő nagyon pitiáner és egyáltalán nem démonizálandó, közepesen tehetséges koncepciógyártó agyműködése."
@Habakuk999: A kolléga is egy zsidó terminus technicus-szal kommentel: az aranyborjúval. :-)))
@Knósszosz:
Az elbizakodottság... :))
Na, mentem aluba.
Jó rosszak legyetek!
Ha Fabiust látjátok, SStefika csókultassa!
(Levélkéjére választ vár epekedve...)
@épészmérnök: Azóta is szép népi hagyomány, nem? Jó, most szájkaratéban inkább, de ha van idős rabbi, akkor az is megteszi.
"Tavasszal két újabb alkotmánybírót kell választani a testületbe. A felső korhatár miatt megüresedő helyekre két fideszes pártkatona kerül: Salamon László, volt MDF-es megélhetési politikus, és Péterfalvi Attila, aki jelenleg az adatvédelmi hatóságot vezeti úgy, mint aki fideszes pártfeladatát teljesíti. A két új jelölttel létszámban is fölénybe kerülnek Orbán emberei, és befejeződik az Alkotmánybíróság teljes elfoglalása."

nepszava.com/2012/11/magyarorszag/orban-teljesen-elfoglalja-az-alkotmanybirosagot.html
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Üldözzenek már minket is!! Hová tartsam a kötényemet, hogy belehulljon?
@a szív fészkei:
A "haverom" ezt kicsit elbaszta.
A bölcsek is tévedhetnek olykor.
Szóval anya is elnézhet néha ezt-azt!
Pussz!-:))

Most jön Boli, mermérnyalok...?
Mariann esettyében is.
Nem tudja megemészteni, hogy hiába baszogat, kedvelem őtet!!
Én is ezt írtam már többször:[..]"Magam is hallottam még a nyáron, hangsúlyozottan szóbeszédként, hogy a Fidesz, illetve egyes gazdasági háttérembereinek nevében kijáróemberek köröznek az országban. Jól működő kis- és középvállalkozások vezetőit hálózzák be, zsarolják meg azzal, hogy vagy tejelnek, vagy hatósági és állami eszközökkel tönkreteszik őket, „felajánlják” nekik, hogy ha békében akarják tudni az üzletüket, akkor „lecserélhetik” a könyvelőjüket, auditorukat, jogászukat az általuk megnevezett cégekre, amelyek majd gondoskodnak arról, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon. Haszon is legyen (kisebb, mint volt), de a kassza is gazdagodjon." hvg.hu/velemeny/20121122_maffiallam_mong
@épészmérnök:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Továbbra is állítom: nem ő az.

Egyébként reagálva mérnökünk mai válaszára: nem a remény mondatja ezt velem, hiszen engem már "lecsekkoltak" a központban. Szóval engem már "kvázi ismernek". De másokra is kíváncsiak (Rodeo és NYJetsd után is érdeklődtek - mint Boli esetében a másik blogon, Fabius száma kellett volna Steffinek).
"Öt év után jogerősen nyert személyiségi jogi pert a Magyar Nemzet ellen Mayer Aranka. Ő az a hölgy, aki 2005-ben önvédelemből kezdett el nyomozni válófélben lévő férje üzleti érdekeltségei után, és rábukkant az Orbán Viktor számára kínossá vált, majd végül kimagyarázott és elfeledett tokaji szőlőügyek részleteire. Rajnai Attila az ÉS-ben az ő segítségével hozta nyilvánosságra a jegyzőkönyveket, amelyekről végül a bíróság kimondta: nem taggyűlésen születtek. "

www.168ora.hu/landingpage/per-magyar-nemzet-mayer-aranka-nyomozas-birosag-105830.html?168ora_hirlevel=276
@De hol van Columbo felesége?: Lehet, hogy nem ő, de hogy a munkatársai közül való, az nagyon valószínű.
nepszava.com/2012/11/velemeny/csepeli-gyorgy-parlamenti-doktorok.html

ezen kívűl a kurva anyjukat és az ilyen ájtatos manónak mint a tömjén kartárs a hazaáruló gyilkos halál a fejére

hosszú és bonyolult napom volt de nem tudtam kihagyni

brühühhühü

most tolatok vissza olovasni
@a szív fészkei:

nem menne ki tőlem élve...utánam a vízözön

aljas rohadt lapostetűk

brühühühühü
@De hol van Columbo felesége?:
ez engem nagy büszkeséggel tölt el, semmit sem változtam az utóbbi években (akárhány is az) lehet, hogy egyik másik -ha látna- emlékezne, hogy én anno a FEHÉRHÁZBAN elküldtem néhányukat a melegebb éghajlatra és mint nyűves sakálok visszakoztak, mert ahonnan én érkeztem onnan le lehetett taszajtani őket a ...szóval onnan is...

ma ezt sokan nem tudják, mármint a módszert....ami bevált...összehívtunk egy nagy hepajt (küldöttgyűlést, 10 perc alatt tudtam mozgósítani, és...) és döntést hoztunk amit "közöltünk velük" brühühühühü

farkukat behúzták ha volt nekik és teljesítettek

nagy szerencséje a törpének hogy velem személyesen nem akadt össze anno fűzfa korában lehet hogy már kérges lenne a marka?
@Habakuk999:

ez is valakiknek az érdeke...kurva jól jött az a kis csúzlizás arrafelé...kedvenc kérdésem: miért létezik Gáza-i Övezet?

a többiről szól 6000 év történelem és 77 féle képpen írva...csak azt ne mondja valaki bármelyik félnek igaza van

brühühühühü
@épészmérnök: hende tyutyu egy segédkönyvelő kinézetű hatalmi tébolyban szenvedő idióta

brühühühühü
@saravad:

egy valami kimaradt: ellopni a lehető legtöbb píííííííííííííííííííízzzzzzzzzzzzzt

meg a rezet

brühühühühü
@épészmérnök:
a habzó szar

= alcsútbasznádikondásch

brühühühühü
@a szív fészkei:
és akkor kihagytad a globalizációt...ez az egész olyan mint a kiscsoportos óvoda amikor a homokozó a tét...csak esős napon nem meg ha van pöttyös laszti

szóval infantilis egy nagy hiba van, hogy nem csúzliznak hanem lőnek nagyágyúval és puschekkal és a hulla meg hulla

brühühühü

teljesen komolytalan

nem is akarják megoldani mert ha igen már nem lenne ez a..."góc"
@a szív fészkei:

azért ez a megjegyzésed egész NÓBELESCH-re sikeredett irodalmi...
brühühühühü

csak úgy zökögök

bár Fabius is tett rá ma a a postol lal mint semmilyen tömény
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

én asszittem, hogy utána az egészet lemezre vette és kiadta mint kerge hangok két húrra

brühühühühü

részegen
@londonterminals:

kívűlről szemlélve soha senki sem fog segíteni nekik együttélni, ha mindegyik irodalmát elolvasod akkor sok mindent megértesz és valami empátia is kialakul -mint bennem régóta- és fájdalommal figyelem amikor holmi politikai izé miatt ezek tovább szenvednek

sajnos ma a magyar belhelyzet lesz hamarosan hasonló súlyú de szarosabb

ha nem lennének holmi közvetítők akkor már régen megállapodtak volna...akármiben

brühühühühü
mindenki alusz? szégyen a sátán meg alkot...

brühühühhü
@rodeo36:
Nem lehet mindenki olyan friss és üde, mint TE!
Ráadásul hideg is van, hogy én ezt hogy utálom....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nekem meg melegem van és hideg matusalem-et borogatok a gígámra...egyébként vincenten ahason szőr Ű témában:

épészmérnök 2012.11.22. 13:12:33

@european commonwealth: "a tudomány abból indul ki, hogy axiomatikusan állít valamit. abból próbál logikus következtetésekre jutni. összeveti a valósággal. és ha az elmélet és a gyakorlat nagyjából stimmelnek, akkor bingó."

Látszik, hogy otthon vagy az ismeretelméletben és a tudományos módszertanban. :-/
Válasz erre

hogy milyen türelmes...meg hogy otthon....és ismerettelenségi elméletben tantál

brühühühühü
hogy mik vannak, kedves feleim, van még kérdés?

Az ELTE Semjén dolgozatáról: "indokolatlan bármilyen vizsgálat"
Indokolatlannak tartja bármilyen vizsgálat lefolytatását Semjén Zsolt szakdolgozatával kapcsolatban Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja - írta pénteki számában a Népszabadság a dékánnak a laphoz eljuttatott közleményére hivatkozva.

MTI 05:17 - Itthon

hvg.hu/itthon/20121123_ELTE_Semjen_dolgozata
@Fabius: a poszt lezárható, a kedves vezető és zrt-je megoldá eme csepp problémát

Éljen a párt, csal a fidesz
@rodeo36: nem nem a Sátán nem alkot, hanem állítgat. Csak tömjén kell hozzá. Zsótival.
salátázunk, salátázunk, egy kis szarkupacra re csücsülünk, csüccs

Péntekig kell benyújtania a kormánynak azokat a törvényjavaslatokat, amelyek elfogadását még idén reméli az Országgyűléstől. Csütörtökön, a közigazgatási államtitkári értekezleten dőlt el, hogy körülbelül egy tucat törvényjavaslat benyújtását tervezik még – tudta meg kormányzati forrásból az MTI.

Ezek között szerepel a szakképzési, a felnőttképzési, a felsőoktatási törvények módosítása, az agrártörvények, a nyugdíjigazgatásról és a közszolgálati nyugdíjról, valamint a fegyveres szervek szolgálati viszonyáról szóló jogszabály.

Várhatóan a két ünnep között nem ülésezik az Országgyűlés, de lesz rendkívüli ülés, azaz a parlamenti munka nem ér véget december 15-én. A tervek szerint a képviselők december 21-én üléseznek utoljára ebben az évben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ahogy tegnap meghiteleztem, ez az eltét minősiti. Egy ilyen dolgozat a bukás beismerése normálisan. endresy.blogspot.hu/2012/05/konyvtari-osszeeskuves.html
köszönnyük a HITVÁNY drorvbűnnek és a fides mafiának !
szépen fogy országunk...
nemcsak a csilliárdokat lopták el, hanem egy nemzet JÖVŐJÉT !
jajrá magyarok ! jajrá fides !

apropó. címlapos halálhír nem volt?
pedig drmakovec várja szeretettel párttársait szentpéter jobbján...

index.hu/gazdasag/2012/11/23/kivandorlas/
@a szív fészkei: Kavar a nyavalya.

Majd ha nem azt látom, hogy egyik este a palesztín áldozatokat siratják krokodilkönnyekkel, másik este pedig ujjongva örülnek, miszerint "jól odapörköltünk nekik, most egy darabig kuss lesz", hanem látok egy olyat, hogy arab és zsidó kéz a kézben küzd a háború ellen, akkor majd nem "kavarok".

Addig pedig hadd ne foglaljak egyértelmű állást, mert nem tudok.
Gondolkodó embernek nem is nagyon lehet.
hvg.hu/gazdasag/20121123_Kozzetettek_mennyit_nott_a_nemet_gazdasag#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_23

Lám, lám. A hanyatlás. Lehetne ez jobb is, ha keresztény alapokon intéznék az ügyeket. De hát így jár az az ország, ahol a pógárok nincsenek spirituális kapcsolatban a vezérrel.
Úgy látszik a Semjénék kezdik ellesni a zsidók jól be vált technikáját, ezentúl ha keresztényt támadnak valamiért, előhúzzák a keresztényüldözés kártyát :)
ennyi:

Kreatív: a Fidesz holdudvara viszi az állami hirdetések nagy részét

A Kantar Media listaáras adatai alapján 2012 első felében a Fidesz-közeli gazdasági holdudvar az állami hirdetések 80 százalékát vitte - írja a Kreatív Online.

hvg.hu/gazdasag/20121123_Kreativ_Fidesz_holdudvara
@a szív fészkei: Aha, a kulcs ott van, palesztin srác Németországból. Az arab-arab és a német-arab ég és föld, de gondolom ezzel nem mondtam újat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szerintem majdnem lényegtelen, ki viszi a hirdetéseket. Az a kérdés, miért van szükség növekvő összegeket állami hirdetésre költeni, mikor van már saját közrádiójuk, köztévéjük és napilapok; de még blogok és fb csoportok is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, hát már eddig is elvontak tőlük egy csomó pénzt, szénszünet lesz. Ez a Böjte-szitu nagyban. Jelzem sehol a fotókiállítás...
@rodeo36: :-) Hogy mik vannak a - most nekünk nem létő - nap alatt, ugye??
@rodeo36: @Habakuk999: @Mariann19: és a többiek, egy kis hosszútávú gondolkodást kérnék róla:

Giró-Szász: a bankadó örök<<<<<<

Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a jövőre a kormány eléri azt a célt, hogy a költségvetéssel egy áttekinthető adórendszer<<<< jöjjön létre, a magyar adórendszer állandósul. <<<<<<

hvg.hu/gazdasag/20121123_GiroSzasz_a_bankado_orok
@rodeo36: Ez az utolsó a lényeg: nem akarják megoldani, mert nem lenne góc, az a gennyes, fájó, amit mindig fel lehet piszkálni, ha úgy hozza az érdek és a kedv, ami kézben jár. Ezt nem látni, elég irányított vakság.

Biztos van Izraelben is erős héjapárt és a fegyverbiznisznek sok haszonlesője, hisz az izraeli hadiipar, köszönhető a félelmetes innovánció, zsidó agyaknak - ott dolgoztat az IT szakma apraja-nagyja velük - már szinte verhetetlen minőségű, de iszonyú pénzbe kerül és belefáradt a lakosság nagy része. Ha nem lennének fenyegetve, és ez nem csak rizsa, hanem valós állapot, hisz Ahmadinezsád naponta rohan ki ellenük ugye, hogy a többiről ne is beszéljünk - akkor tudnák azt a horribilis pénzt másra is költeni, nagyobb lenne az idegenforgalmuk pl, mint most és a többi, és a többi.

Szóval egy országnak mindenképp a béke a nagyobb biznisz, ezt nem nehéz belátni. De hogy az őrült fogorvos hónapok óta nyírja a saját szerencsétlen népét, az pl. se az itteni érzékeny lelkűeket se a még érzékenyebb Vonáékat nem zavarja, hisz egyszer ez idő alatt nem mentek Szíria követsége elé tüntetni és követelni a békét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt tudom, hogy eddig 51 féle adónem van kies hazánkban, délutánig gondolkodom, hogyan lehetne feltornászni, mondjuk 96 félére.
@Mariann19: :D kevés lesz a tudásod hozzá, mert a bomlott elme hatásosabb nálunk, azért hosszú távon az alaptákolmányhoz hasonlóan gránitba vésett adórendszer is hatásos, eredményes, és sikeres lesz...
@Fabius: hmmmm

Otthagyja az Indexet Szily László

Magyar nyelvű blogot indít a Gawker Media, amelynek szerkesztője Szily László, az Index jól ismert szerzője, a Blog.hu egykori vezetője lesz. Szily több mint tíz év után távozik az Indextől - írja a Kreatív Online.
és a jövő elkezdődött, melléklet a fenti kérdésemhez:

2012. november 23., péntek 11:17 (NAPI)
Megfenyegette a magyar kormányt a Raiffeisen-vezér
A Raiffeisen bank ugyan folytatni akarja magyarországi tevékenységét, de a bankszektor erősen eltúlzott adóztatása miatt újra kell értékelnie stratégiáját - fejtette ki a pénzintézet vezérigazgatója.

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/megfenyegette_a_magyar_kormanyt_a_raiffeisen-vezer.537831.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na mi történt? Kicsit spätreakció Tóta és Uj után, de valamit megorrontott?

Idekeverték az izraeli helyzethez a magyar romákat is, na ehhez adaléknak: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/305628_10151461122270116_296029098_n.jpg

hvg.hu/itthon/20121122_Csanyi_a_szarmazast_a_teljesitmeny_irja_f

Ha a romáknak tudást nyújtó gimiket nem milliós bírsággal vegzálnák, talán még több Csányi lehetne. Ha nem Hegedás művésznőnek menne az Audijába a milliós támogatás a semmire elbaszva, még több putriból szakadhatna ki tehetség. És ez érvényes a palesztinokra is, mert nem rosszabbak, mint mások, csak a sanszot veszi el tőlük a HAMASZ.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon sokakat rúgtak ki az elmúlt két évben.Egyenes egy osztrák ötvenes faszit küldtek ide Bécsből, amikor kezdett helyzet lenni.
és ez is továbbgondolásra érdemes:

Jól is elsülhet a kormány terve
Elemzők szerint a kormány IMF megállapodás nélkül készül a devizapiacra kilépni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jol_is_elsulhet_a_kormany_terve_de_mi_lesz_az_imf-fel.537761.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ami nem örök, az nem igaz" (Hermész Triszmegisztosz/Rejtő)
@Mariann19: Tudod, akkor se volt jó feleségnek lenni - kicsit sokba jött az asszonkának az ura karrierje... .-DDD

Kazamátákba mit rejtenél? És az udvarra beállítanám a Vasszüzet - asszony formájú vasketrec, belülre irányuló kellemetlen vastüskékkel teli, kicsit felnyáralós fazonú - oszt szeretgesse csak a drága urainkat! Már nem annyira a férjeinket, hanem ezeket a hatalmi tébolyban vergődőket.
@a szív fészkei: párom bankban dolgozik, ott már hónapok óta megy a sustorgás a Rafiról
/nem, nem magyar bank, és nem, nem a Rafi :D/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Kevés lesz a tudásod hozzá."
"Azért nem nehéz Matolcsynál hülyébbnek lenni. Egy adónemet már kitaláltam igéretemhet híven.
Ha már a földalatti vezetékeket adóztatják, és tervbe vannak véve a légvezetékek is, hogyhogy nem jutott még eszükbe a térburkolatok m2-kénti 100.-Ft/m2 adója. Pedig földrajzilag olyan közel van a vezetékekhez.
Lehetne kaszálni!
Még furfangolok, aztán szólok, ha valami eszembe jut.
@a szív fészkei: "Kazamatákba mit rejtenél?"
Nem mit, hanem kiket. Aztán plagizálnám a spanyol inkvizíció eszköztárát egy zárt rendszerbe, a választék igéretes lesz.
Olvastam Poe egy kis regényében, mert azt is írt ez a tehetség.
Később befejezem, mert jött egy ügyfél.
@Mariann19: 100 nem szebb szám? A járdakoptatásit ki ne hagyják!! Gyalogosrendszám!!! Levegővételi ad: mindenki kapna csühögésszámlálót, azt havonta be kellene vinni az önkorikhoz , az alapján vetnék ki.

Esőcsepp-elnyelő adó, Kossuth Lajos kalpagja lenne a mérőszám. És még ötletelek boldogan, a drága , hálisten már instant Mattolcsy elvtárs unokaöcsijére való tekintettel.

De elmesélem, hogy szereznek még pénzt: férjem 51-es, tehát elmehetett volna előrehozott nyögbe. Beadta - kreatív hisztimnek köszönhetően idejében - a papírokat, el is molyoltak velük majd kilenc hónapig. Azalatt egszer krétek valami kiegészítést - magyarán hogy a cégünkbe ő, mint xy vegye fel magát szerződésileg valamely időtartamra, mert akor vankóserság-baabság. Oké. Aztánkijött a határopzat, hgoy három és fél hónap hiányzik mégis az előírt idejéhez. (ezt a 8 hó alatt nem bírták jelezni). Oké, már fel is vette őt a rokona cégébe, hogy majd fizeti a fizetnivalót és akkor jogosultsága lesz végre. Amikor ment ezt bejelenteni nyuggerékhoz, ott mondta egy készséges elvtársnő, hogy á nem kell ez a falállás: velük szerződjék közvetlen, fizessen kevesebbet is, mint a rokonnál kéne a meghatározott ideig és akkor ugyanúgy jogot szerez elmenni nyughatásba, hisz meglesz az ideje.
Oké, kiment a pénz - nekünk nem kevés, mit mondjak - , rá egy hétre jött az illatos levélke: nincs nyugdíj, hisz nincs meg a három és fél hónap, hiába fizettük be. Mert volt januárban egy olyan salátalevél a törvénydzsuvában, hogy ezt így nem lehet pótolni...

Erről ugye egy szakképzett adótanácsadó /rokon/, egy nyugdíjintézeti dolgozó, aki tanácsolta ezt, majd egy másik, aki kiadta a csekekket mit sem tudott, tehát eléggé titokban mehetett... Megfellebbeztük, tegnap jött az újabb illatos, hogy lófasz a szépen formált popóba, nincs előbb nyugdíjba menészet és punktum. Befizetett pénzről szó se esik.

És ez nem egyedi eset volt - ugye a nagyszámú Ratkó banda most menne el - tehát sokaknak volt ez a beszopatás, látta az uram, amikor ment reklamálni.

Iszonyú hosszú idejű ügyintézés - mert ha hatvan nap alatt kiadják azt, hogy hiányzik ennyi és ennyi, az belefért volna a határidőbe, de nem: sokszor hatvan napig tököltek - majd a jóságos hivatali segítőkészség, aztán a sima pofáraesés.

De legalább van mit Simicskáéknak Kajmánra utalni, hisz nem tudom elképzelni, hová megy a pénzünk. Mert csak a lerohadást látom mindenütt. Jó, vannak kivételek, bár Alcsúton nem jártam régen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fiamat onnan rúgták ki leépítés címén. Onnan ment el a Misi, a pék is, aki most istenieket süt az Apáczai Csere János utcában. Misi önként és danolva, de a többieket páros lábbal rúgják ma is. Néha fel is veszek, de elvétve és kezdőket. CIB-ben is naponta tesznek lapátra évek óta, ahogy tudom, onnan is ismerek valaki illetékest.
@a szív fészkei: Te is értesz a zsörtölődés mesterségéhez,
nem azt mondtam, hogy nincs igazad, hanem azt, hogy más igazság is van azon a vidéken.

Amúgy ugyanazt gondoljuk.

Vitázni mi pedig minden témán képesek vagyunk, annyira más a természetünk.

Fogunk is még, remélem.
@Habakuk999: :-) De Csányit méltónak tartottam iderakni, mert ugye nagyon jó színész - Rokonokban www.youtube.com/watch?v=FF-y1ak5PaU elsőosztályú volt - és egy ország női populációja nedvesedik rá meg a mélabús szép szemére. És ugye ő is honnan jött és mit ért el, tehát példakép mindenképp!

De az állam felelőssége mindenek flett van ebben, hogy hagyja és támogassa ezt a kibontakozást.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tulképp ha már távolság: mutató- és hüvelykujj közti távolság állítólag a férfiúi kincs nagyságát mutatja. :-DDD Mivel abban első helyen állunk Európában, mint tegnap előtt beadtam a szívmelengető hírt, tehát ezt is lehetne adóztatni drágáim! Műcsöcsök tekintetében meg a melleink is világverők, szóval két pénzhozó lehetőség!!! Bár Zalatnay épp megszabadult nagy médiahájp kíséretében az övétől.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jól is elsülhetne de eddig valahogy semmi sem sikerült....
@a szív fészkei: :)

szoktam gondolni a férjedre. biztosan jó természete lehet.
Nem mintha neked nem lenne jó. Csak kicsit lobbanékony.:)
@Habakuk999: Aranycsillagom, van neki glóriája - én csináltam, mert van önkritikám - , csak nem hordja, mert olyan kis szerény. Anyám arkangyalnak hívta jó darabig, de amióta naponta találkoznak, kicsit módosult a véleménye azért és engem is megért már királynőségemben.;-DDDDDD
Zembere Kemebre: fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/291767_440141596051724_1287873862_n.jpg

Azért csak Semjén doktorijának színvonaláról nincs szó, kivéve a besunyíttatott ELTE-szóvívő - vagy ki az a nő - makogását.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem érdemes ezen gondolkodni hosszú távon.

Két éven keresztül kivárt mindenki, mert nem hitte el, komolyan azt csinálják, amit csinálnak gazdaságirányítás néven.

Mára az olyan lassú fejűeknek - mint én is - megvilágosodott, hogy államosítással egybekötött rablóhadjárat indult el.

Mindenki alkalmazkodni fog, ez nyilván meglátszódik majd a gazdaság állapotán is.

Csak ez nem túl gyors folyamat, a gazdaság malmai lassan őrölnek. De könyörtelenül és biztosan.
Zembere így nyomorog a mindennapokban: FB-ról: "[..]"
Schmitt Pálnál nem számít a pénz!
Schmitt Pál kapja az 1750000 Ft fizetését!
Kapja nyugdíját, ez csak 432000 Ft
A tulajdonát képező 3 ház kiadásából kb. 500000 Ft bevétele van.
Makray Kati, a felesége szintén kiemelt magas nyugdíjat kap.
Ezen kívül az állam vett 180 millió Ft-ért házat Schmittnek,
melyben élete végéig élhet,nem kell rezsit fizetni!
/Te mennyit fizetsz a gáz, villany, viz és szemétszállítási számládért?/
Gépkocsi, vezetővel együtt jár neki.
Ezeket Orbánék közpénzből fizetik neki.
A nagy hazafinak lányai Amerikában élnek!!! És hogy a repülőjegy ne terhelje Schmitt saját pénztárcáját, ezért el akar vállalni valami állami tisztséget, és akkor ingyen utazik lányai meglátogatására Amerikába.
Természetesen ez is közpénzből történik.
A zongorát, amit 8 millióért vettek neki, viheti az új házba.
Tessék megmondani, életében mit tett ekkorát ez a hazug ember,
amivel ezeket a kiváltságokat kiérdemelte?
Kérlek benneteket, hogy mennél több helyre küldjétek szét ezt az
üzenetet, hadd lássa a NÉP, hogy Orbánéknak a szeme sem rebben, ha közpénzből fizetni kell a barátoknak."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: télügyi kormánybiztos:))))

fejfájásügyi kormánybiztos nincs?
Az is komplex társadalmi probléma.
Nekem most legalábbis.
@De hol van Columbo felesége?:

"Továbbra is állítom: nem ő az."

Ezzel egyetértek. :) (Mármint hogy nem Havasi B. vagy vmelyik embere Stefánia.)

"De másokra is kíváncsiak (Rodeo és NYJetsd után is érdeklődtek - mint Boli esetében a másik blogon, Fabius száma kellett volna Steffinek)."

A másik blogon Stefi nem kérte Fabius számát, ezt félreértetted. Ugyanakkor a vélt érdeklődését a szám iránt úgy tekinted, mintha "ők" érdeklődtek volna, miközben azt mondod, szerinted ő nem HB. (Talán azt gondolod, ha nem is ő, de kuminista.)

Vagy én értek félre valamit? :)

A többi érdeklődés amúgy mi volt?
@Habakuk999: oops, neked is? Front van, és nem az Ukrán, de ez is permanens, olyan Vittátoros...némi téltábornokos beütéssel...
@Habakuk999: Jelzem csinálhatna is valamit, unom ezt a tetű ködöt, azt ígérték, hogy állami meteorológiánál mindig sütni fog a nap!
@Mariann19: Kézenfekvő lenne a sapkaviselést megadóztatni.
Akin van sapka, azért.
Akin nincs sapka, azért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aludni kéne egy nagyot, ha nem csöngene mindig ez a hülye telefon.

Szóval a kérdésedre visszatérve úgy látom, hallom, nagyon komoly lépések indultak (.nak) el a gazdaság szereplői részéről.

Amiről korábban itt hőbörögtem, az most szép csendesen bekúszik az országba, illetve kikúszik az országból.

Érdekesek lesznek a jövő évi számok.
@a szív fészkei:

Igen, köszönöm, olvastam akkor Sajókazáról, kellő indulattal.

Pedig igen, országos hálózatot kellene inkább létrehozni ilyenekből, átgondoltan, szakértelemmel, a helyi sajátosságokra is tekintettel. Pl. valamelyik térburkolás vagy focistadion helyett.
@De hol van Columbo felesége?: Honnan tudod, hogy lecsekkoltak? Van erre igazi bizonyítékod? Megnyugtató, mit mondjak, de persze nincsenek illúzióim...
@londonterminals: számomra az a különösen felháborító, hogy a baloldali kormányok ezt nem tették meg. Nem volt elég eszük felmérni a probléma nagyságát, és a megoldás sürgősségét.
@a szív fészkei: Tegnap 680 km-t autóztam ilyen nyamvadt szürke időben.
Nem esett az eső, mégis folyamatosan törölni kellett az ablakot.
Negyed Európa ilyen szürke.
A télügyis tényleg csinálhatna szép időt.
Ha már fűtésre úgyse jut pénz sokaknak.

Kurva jó ez az intézkedés, tudják, hogy baj van, be vannak kakálgatva a kemény téltől, erre b+ csinálnak egy kormánybiztost.
Hogy az szedje össze a megfagyottakat az utcákról.

Ilyen a világon nincs.
@épészmérnök: Miért nem csodálkozom? A sosehazudó sosehazudó lapja. Szegény Pethő Sándor, grillcsirkeként forog a sírjában erre a névgyalázásra, mit a kiherélt lapjával csinálnak már mióta!!!
@Habakuk999:
Ha az elszámoltatási kb. hatékonyságával fog működni, az csúnya lesz.
@saravad: szerinted?
Kap bárki is pénzt téli fölkészülésre?

Ez sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb.
Nem csinálunk semmi értelmeset, viszont majd jól megmagyarázzuk.
@a szív fészkei:

"Vonakodott, ja. Na most hová legyünk? ;-DDDD"

Sokadszorra is röhögök rajta, kitűnően sikerült részlet. :D

Különben szerintem nem szívből jött a hitleres, hanem megintcsak szatirikusan. De egyben ez az egyik legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy nem lehet HB vagy bárki abból a körből - hacsak nem személyesen von Stauffenberg ezredeshez van szerencsénk. :D Merthogy legalábbis az ő bátorságára lenne szükség ahhoz, hogy Hitlerhez hasonlítsa és vele magasztalja OV-t bárki ott, nemde? :) Hát még ironikusan. :D
@londonterminals: Térburkolás egyrészt visszaosztás ugye - Mr. 20 %-ot kérdezd - , másrészt látják, tapodják a jópolgárok és örvend a szívük. Romáknak meg úgyis annyi pénz megy mondják - , annak nem örvend annyira,hászen kevés Csányi szívtipró Sándor kel ki közülük...
@épészmérnök:

Igen. Bajnai, úgy tűnt akkor is, látja ezt és tenne is érte, de ideje nem volt rá. Jó lenne, ha nemsokára lenne. :)
Mong Attila azon csodálkozik, hogy amikor ő írt maffia-szerű működésről, akkor a fideszes politikusok nekiugrottak. Amikor Bajnai nyilatkozik ugyanerről, akkor mély csönd van.

"Most viszont az ordítozás is elmaradt, az állítást alátámasztó tények senkit sem érdekeltek. Az Index riporterei nem kérdeztek vissza, hogy kire gondolt Bajnai Gordon, illetve ha tudomása van olyan cselekményekről, amelyek nyilvánvalóan a Btk. számos pontjába ütköznek a befolyással való üzérkedéstől a zsarolásig, ráadásul ezek a cselekmények a közeli ismerőseit érintik, akkor miért nem fordul a hatóságokhoz, miért nem tett bejelentést a rendőrségen vagy az ügyészségen, miért nem győzi meg a barátait, hogy álljanak végre elő, mondják el a történeteiket."
@épészmérnök: Elment 100 milliárd valamire, ki tudja, mire. Fesztiválok meg baromságok - lenyúlásokkal tarkítva. Ritók meg mindig csak pályázik és küzd. Hozzá akkor se dbtak - ez is pofa kérdése vagy mi, elég nagyon szomorúan kell konstatálni.
@épészmérnök: Ha megint egyetértek veled,megint tahótlanítasz?
@épészmérnök: Ez jó cikk, tegnap olvastam.

Túl van mindenki a hőbörgésen, nem bízik asenki az államban.
Elindult az alkalmazkodás.

Ez lesz a veszte a ner-nek.
@a szív fészkei:

Na igen, a kérdés az, hogy mi a célja a politizálásnak. Itt a végeken a jelek szerint csak ezek.
@a szív fészkei: Na ez a problémám,hogy nem a normális cigánynak adnak,hanem annak aki semmit nem tesz!Ez itt a probléma.
Adjunk annak,aki már ezerszer visszaadta és még ezerszer vissza fogja adni.
@Habakuk999: Valamelyik nap Giró Szász nyilatkozta, hogy 2 év alatt összesen egy ember fagyott meg. Bezzeg az emuttnyocévben százával hullottak az emberek.
@Habakuk999: az alkalmazkodás, és a húszas évek rilodid kitántorgása
@londonterminals: Nem tudom, de már Stefi kezdi egy hatalmas mémmé kinőni magát - alkotója nem kis büszkeségére, gondolom.

De jó mérője kis Abszurdisztánunknak,az igaz.
hmmm

BKV nélküli költségvetést készít a főváros jövőre

Nem szerepel majd a tömegközlekedés a főváros 2013-as büdzsétervezetében, mert még nem lehet tudni, honnan lesz forrás a finanszírozásra. Tarlós számít a közműadóra, án információnk szreint abból nem kap.
@Habakuk999:

"Elindult az alkalmazkodás.
Ez lesz a veszte a ner-nek."

Ez nem inkább a bebetonozódását jelenti?
@kifordított nagyanyó: Ahh, nem kezdek el vitázni, miért kell segíteni a szerencsétleneket.
Ezzel az erővel adhatnák nekem a segélyeket, én tényleg ezerszer visszaadtam adóban.
De valahogyan nem tartanám igazságosnak.

Azt magyarázza már el nekem valaki, miért van az, hogy van egy nagy csomó ember, aki kizárólag péntek délután akarja megmutatni, milyen jól is dolgozik?
Miért nem megy már haza a családjához?

Más:
Hatvanban nem cigányok támadtak a rendőrkapitányságra?
Csönd van a kurucon.
@ariel12: Ez már 15 éve is így volt.Mondja a srác,hogy hallja a híreket:Az idei tél már két halálos áldozatot követelt.
Közben csak a Keletiben már a tizedik megfagyotthajléktalant szedték össze.
Ez a statisztikától függ,mert nem mindig a megfagyást írják be a halál okaként.
@Habakuk999:
A nyári intézkedések, azaz a hajléktalanok megbírságolása, egyszerű. Télen ezek a renitensek - akár szaporodó számban - halálukkal a balliberális méltatlan lejáratókampány szekértolói lehetnek. Politikailag, lásd be, jobb a megelőzés. Mármint politikailag.

zárójel: kb. mostanáig sem sikerült kiírni az idei pályázatokat a hajléktalan-ellátó szervezeteknek, de ez nyilván a megújulás miatt van.
@londonterminals: szerintem de, azaz Vezénylóiasan: konszolidációzás /Don Viktor és zrt.-nek/
@kifordított nagyanyó: akkor tahótlanítalak, amikor ráfordulsz a mániáidra :-)
@ariel12: Na kérlek, az emberek otthon fagynak meg, mert van még hol nem fizetni a gázt, villanyt. totalbudapest.hu/takarot-oszt-a-voroskereszt-a-fovarosban
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem is pont ez a legnagyobb baj. Mert így még a politikai rendszerváltozást is túlélik, ha egyáltalán sikerül odáig eljutni.
@Habakuk999: Ezt a péntek délutánost nem értem.
De annak kell adni aki maga is hajlandó tenni valamit.
Például a roma munkatársamnak nemigen akartak pénzt adni mikor kiégett a lakása.
Miért nem?Azért,mert ő dolgozik?
@épészmérnök: Bazzeg!Egyet mertem érteni veled.
A múltkor szőkenő megáll a zebránál a kocsijával.Én elengedem és ő csóválja a fejét.
Mi van itt?
@londonterminals: Nem gondolom, hogy a bebetonozódást jelenti, még ha úgy is tűnik.
Harcot akartak, szép lassan megkapják az országon belülről is.
s a sokfrontos harc fölőrli az energiákat.

Lehet harcolni bankkal. Multival. KKV-vel, paraszttal.
egyszerre mindenkivel nem.
Az bukás.
@ariel12:
Szómágia? Nem fagytak meg. Leállt a keringésük, megállt a szívük vagy spontán felhagytak a lélegzéssel. Első a statisztika.
@kifordított nagyanyó: Pontosan. DE abból azért a szoci időben volt balhé, sőt tárgyalás, hogy Kolompár Orbán - nomen est omen,- mit művelt. totalbudapest.hu/takarot-oszt-a-voroskereszt-a-fovarosban A balatoni nyaraltatás címen is érdekesen fogta fel a romák segítését. index.hu/belfold/2009/09/14/kolompar/
@Habakuk999:

Jó, de akkor mit jelent az alkalmazkodás? Egyszerre a harccal nehezen jön össze. :)
höhö, me meg fognak illetődni, olyanok...

Orbánék vállára koppintott a Transparency International

A Transparency International szerint a kormány nem teljesítette antikorrupciós programjában vállalt feladatait a megadott határidőkig, ezért felszólították a kabinetet, hogy hajtsa végre a programot.

hvg.hu/gazdasag/20121123_Transparency_International_kormany
@kifordított nagyanyó: Bizonyos emberek hetekig nem csinálnak semmit, de pl egy négynapos ünnep másod vagy harmadnapján, - amikor már végre elfelejted a munkádat - bejelentkeznek, hogy főnök, kurva jó vétel van most azonnal.

aztán vannak a péntek délutáni buzgó mócsingok.
fáj a fejem, és nagyon péntek délutáni hangulatom van.

tudom, nem közéleti probléma, de nekem per pillanat nagyobb, mint mit alkuszik ki Baltazár a kohézióból.

bocs az offért.
@kifordított nagyanyó: "nem a normális cigánynak adnak,hanem annak aki semmit nem tesz!Ez itt a probléma." A cigány szót cseréld emberre, és akkor sem értünk egyet. :-)

Hallottál már a tanult tehetetlenségről?

"azok az emberek, akik a kudarcokat, az élet megpróbáltatásait személyes okokra vezetik vissza, saját nehézségeiket állandónak, megváltoztathatatlannak és általánosnak tartják, többet szenvednek, és rosszabb eredményeket produkálnak, mint azok, akik az őket ért kínos, kellemetlen szituációkat külső okokra vezetik vissza, alkalminak tekintik, és gyorsan túl tudnak lépni rajta."

feek.pte.hu/kozep/index.php?ulink=1330
@londonterminals: @a szív fészkei:

Bizonyítékom nincs, de egy érdekes sztorim és abban elszórt mozaikok igen.

Kicsit hosszú lesz, bocs.

Még régebben kommentelésbe keveredtem valakivel (hölgynek adta ki magát, naná), aki persze "felfigyelt hozzászólásaimra" (csupa jót írt rólam, meg találkozzunk, akarna tőlem valamit, ilyesmi).
Előfordult már, hogy magánlevezésbe keveredtem blogos kommentelőkkel (még az Űrhajóssal is) , de ennyire messzire (találkozni akar, stb.) egyik sem ment és őszintén, de tényleg: én se gondolnék többre, más típus vagyok (a hölgy viszont gondolt és ennek írásban hangot is adott).

Viszont kíváncsi voltam, mi sül ki ebből: hol napokig nem volt kommunikáció, hol meg egy nap több is, de végül addig-addig fajultak a dolgok, míg megadtam neki az egyik számomat. egyébként se titkos. Ő az övét nem adta meg, de ígérte, hogy felhív.

Persze soha nem hívott és el emailt sem írt - el is felejtettem a dolgot.

Pár héttel később az ismeretlennek megadott számom csörgött (nem azt a telefonszámot használom, ritkán cseng), és egy búgó női hang egy fickót keresett.
Mondtam, hogy én ki vagyok - de nem engem keres. Bitos jó számot hívott? - így én. persze kiderült, hogy rossz körzetszámot tárcsázott,elnézést kért és elköszönt. De az én nevemet és a számomat ezzel lecsekkolta.
Hívásán nem volt számküldés.

Néhány másodperc múlva kapcsoltam: felvívtam a tudakozót és minden létező körzetszámmal beütöttem a másik saját számomat: persze "magamat" és másik két személyt találtam , de egyik sem az volt, aki a női hang ezem a számon az előbb keresett.

Azon a nicken, ahol az ismeretlennel kommenteltem azóta sincs hozzászólás, néma.
Ő egyébként egy korábbi kommentben Rodeo és NYjets és mások után érdeklődött (ismerem-e őket, mit gondolok arról, mennyire jókat írnak, milyen sok jó arc van, kit ismerek a blogokon, stb..).
Mondtam, hogy személyesen senkit, magányos kommentelő vagyok, egyfajta műkedvelő amatőr.
Fel se tűnt, hogy ez nem ártatlan kérdés, hanem maga az ok, amiért ez kommunikáció folyik.

Összegzés:
1.
Az eredeti duma csak álca volt és azért írt magánlevelet (ami számomra beazonosíthatatlan személyt takar), hogy válaszoljak. Tipikus csalira, a férfiúi hiúságra apellált - bejött neki. Így megszerezte e-mail címemet és az egyik telefonszámomat.
2.
A női hang, aki érdeklődött, számküldés nélkül tette azt, és a fickó, akit keresett, csak kitalált személy volt (legalábbis a számhoz nem tartozó). Ez csak azt szolgálta, hogy megtudja valójában ki vagyok, hogy hívnak.

Ha e két személy azonos, vagy azonos körből való, akkor egyértelmű, hogy időben eltolt de összehangolt adathalászat folyt. Bingo.

Ehhez kell még tenni azt, hogy kommenteltem Steffi blogján, így neki már az IP címem is megvan.

Ha Steffi benne van abban a körben, amyelikről fent írtam, akkor a kör bezárul: Zébácsi neve, egyik e-mail címe, egyik mobilszáma, egyik IP címe össze lett kapcsolva.

Ha mindez nem fantazmagória, akkor csak egy ésszerű okkal tudom összekaőpcsolni a puzzle darabokat: valakik adatot gyűjtenek a blogtérből. Az is lehet, hogy több ilyen "csapat" dolgozik.

Szép, mi?
@Habakuk999:
Ezt én is ismerem. Mikor előrelátó tervezéssel mindent megszervezel, elintézel, informálsz. Aztán péntek délután, vagy a húsvéti tojásfestés közepén felhív a buzgómócsing, mert most jutott eszébe, hogy borul minden.
@saravad: a fidesz szinonimaszótára egészen fenomenális. Kár, hogy nem publikálják. :-(
@Habakuk999: Még mindig nem értem de nem baj.:))
@épészmérnök: Ha nem azért kapnák mer jajj szegínromákok,akkor úgy mondanám.
De most mennem kell.
További jó mulatást.
Este vagy holnap majd még rátok nézek.Viszlát.
@londonterminals: pl fekete munkát.
pl külföldi bankszámlát
pl termékváltást, lásd az energiaitalosokat.
pl kevesebb hitelezést

Nincs már sopánkodás, különösebb hőbörgés.
Mindenki teszi a dolgát.
nem azt amit vár az unortodox mágus, hanem amit a gazdasági szükség követel.
szerintem ez igenis harc.
@De hol van Columbo felesége?: Nagyon durva! Mindazonáltal nem meglepő... :-(

A történetet érdemes lenne terjeszteni.
@De hol van Columbo felesége?: nem tudok vitatkozni, a profilod meg van, és ha fácséd is fut, akkor nem sok titkod maradt
@De hol van Columbo felesége?:

Kínai mondás:
Ha nem akarod, hogy megtudják: ne tedd.

Valós vagy vélt konteók helyett a félelmet magát kéne elutasítani és lesz@rni az ilyeneket.
@a szív fészkei: ha a Ritók, Ritók Nóra, akkor elég ellentmondásos a néni. Nagy adag tenniakarás, nem kicsi szervilizmus és szintén nem nulla denagógia és populizmus vegyüléke.
HIR Az OTP Magànnyugdìjpénztàr végelszàmolàssal történö, jogutòd nélküli megszünésére tett javaslatot a küldöttközgyülésnek a pénztàr igazgatòtanàcsa. //origo
bővítmény nekünk: mi még tudjuk áltatni magunkat, pedig...
@GeoCracker: eleve ez volt a cél, azért volt irreális hozzájárulás kérése, meg a csökkentett információ szolgáltatás a lopás idején. A nem oligarcha OTP vezérek, hitet tettek a Donnak, most teszik amit megígértek.
@épészmérnök:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @saravad:

No igen, nem voltam elég körültekintő, nem gyanakodtam semmi rosszra.

Nem vagyok bűnöző, nem szítok senki ellen, azt teszem, amit minden civilnek tennie kell(ene) véleményt alkotok és elmondom. Akár itt is a blogtérben.

De annyi humorérzékem meg van, hogy néhány kommentben elrejtek egy-két megjegyzést figyelőimnek - lehet, pont most is olvasnak?
@De hol van Columbo felesége?:

Én nem kétlem a sztorid de az biztos, hogy Fabius már írta többször, az IP címet a blogger nem látja így Stefi sem.

Azt csak a bloghu üzemeltetője látja ha nem dugod proxy mögé.

A konteó témához annyit, hogy az én nevem mellé nyugodtan be lehet írni a Kubatov listára, hogy utálom a Fideszt és ellene fogok szavazni, és erre fogom biztatni az összes rokonom és ismerősöm. Ha nem tetszik ki lehet nyalni a seggem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @épészmérnök: @a szív fészkei: Elkeseredtem! Képtelen vagyok benneteket übereleni új adónemek találékonyságának okán, bár egész ebédidő alatt ezt forgattam a fejemben. Utánozhatatlanok vagytok!
Azért kutattam tovább a lehetőségekben, és miután nálunk az emberi lét minden szegmense adó alá esik, elkezdtem az állatvilágban turkálni. Ekkor jött az ötlet: Hobbi állatok
egészségügyi termékadója. Már a mértékén matematikáztam, viszonyítási alapokat kerestem, amikor rájöttem, nem megy.
Ugyanis a napokban olvastam, hogy a hajléktalanok konzerv kutyaeledelt esznek. Egy ilyen fogyasztási tipusú adó miatt biztosan fellépne valamennyi emberjogi szervezet, ezért elvetettem az ötletet.
Viszont mindhármótoknak tiszta szívemből gratulálok azért a találékonyságért, amit felmutattatok a büdzsé egyensúlya érdekében.
Büszke vagyok Rátok, és megtiszteltetésnek érzem, hogy közöttetek lehetek.
@De hol van Columbo felesége?:

Megértem, ha ebből a történetből eszedbe jutott ilyesmi is, de szerintem van benne némi paranoia. :)

Legelőször is, mert simán lehet, hogy a chatpartnered mégsem szánta rá magát, hogy telefonáljon neked, de pár héttel később, ettől függetlenül, valóban tévesen hívott valaki. És az is elég életszerűnek tűnik, hogy Rodeo és NYjets iránt is inkább az ottani társaság kíváncsibb tagjaként, nem pedig veszélyes partizánok adatait gyűjtő ügynökként érdeklődött. :)

Másrészt ez a módszer igencsak nehézkes lenne adathalászatra, ha pedig kellő számban fordulna elő ahhoz, hogy használható mennyiségű adatot produkáljon, annak híre ment volna már.

Tudtommal amúgy a blogger csak a regisztrációs emailcímet látja, az IP-t nem.

Persze bizonyítékom nekem sincs, csak Occam borotvája. :)
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"az én nevem mellé nyugodtan be lehet írni a Kubatov listára, hogy utálom a Fideszt és ellene fogok szavazni, és erre fogom biztatni az összes rokonom és ismerősöm. Ha nem tetszik ki lehet nyalni a seggem."

+1

:D
@Habakuk999:

Ja értem, így értetted az alkalmazkodást. :) Akkor igen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:-), Cirbi-cirbi, ne ne má'...

@vitéz Thapóccay néma bárány:

E-mail váltás is volt, de egyébként valóban mellékes, mert különösebben ez a téma nem foglalkoztat. Egy pendítéssel elintéztem, hogy mi történt, és lapoztam.

Az is lehet, hogy a leírtak nem ílyen összefüggésben vannak és az egész túlgondolt. De: egy lehetséges ok a történtekre.

Mindegy, magamat úgysem tagadhatom meg és nem is akarom. Félelem pedig nincs bennem.
@Mariann19: jajj mááán, ezt teszi a környezet, az itteni is és a RL-os is :D
jaj, hogy a legfontosabbat el ne hagyjam, mi lenni magyar, jég hátán is megélő szíriusziak :D
Az volt már, hogy a birkamenet gyurcsánybajnai reklám az index aloldalakon is pörög?

sportgeza.hu/futball/2012/11/23/ftc-oregfiuk_verekedtek_a_dvtk-galan/

Húzzátok le lap aljáig. Kibaszott sok pénze lett ennek a Csizmadiának a 100 forintokból.
@Mariann19:

Ízre nem olyan rossz, csak sótlan.
@De hol van Columbo felesége?:

Roppantul meglepődnék, ha ezekkel -a tudatalattidban- nem voltál tisztában.
Ennél cseppet durvább a valóság.
Gondold végig, jelenleg hol lehet leginkább "ártani" az ingatag, égbe tornyosuló gólyalábakon álló hatalomnak?
Nincs más fórum, csak ez.
Hol lehetne rejtőzködve "szervezkedni"?
Ma már csak itt.
Emlékezz a hatalmi struktúra kiépítésének azonnalosan megvalósított pontjaira, amiken csak tréfálkoztak a "népek". (Én 15 ilyen kiemelten veszélyes helyet, helyzetet és szervezetet tudnék felsorolni. Megjegyzem a házi pálinka főzésének engedélyezése is tudatosan ebbe az irányba mutat.)
Bezám.
Szakmán belülről vannak pletykák annak az observer csapatnak méretéről és a havi költségeiről, akik ezzel foglalkoznak. Az arab-tavasz óta ez a szervezet kihízott a nadrágjából. Kicsi gondolkozás után a források egy részére (3-4 mrdFt) is rátalálsz.
Ugye, az sem lep meg, hogy a keletkezett adatok nem a Kubatov-listát fogják gyarapítani.

A jelenlegi kommentelők közül én, a tartalom, a tanított stílus, a célirányos terelgetés alapján négy aktort határozottan felismerni vélek.
Nem akarok senkit untatni, de az IP-lakcím-név összerendelés real-time lehetséges (a VPN is csak ideig-óráig segít).
@londonterminals:

Jól írod.
Ezért írtam azt, hogy a történtek ilyen értelmezése csak egy bizonyos megközelítés és lehet, hogy teljesen hibás.

Rodeonak annak idején artam erről, nem fogalalkozott vele különösebben (én sem, csak most szembe jutott.)

Okkam borotvája: ezt az eszközt sajnos kevesen hasznákják...
@a szív fészkei: Megdöbbenéssel olvastam a nyugdíj üggyel kapcsolatos eljárást. Ezzel be is fejeződött? Nincs jogorvoslat? Mi a magyarázat vagy a teendő a befizetett járulékkal?
Egyébként a jogalkalmazásban mindíg kiborító, amikor szabályszerű munkavégzés esetén is kiderül, hogy az illetékes hatóságnak van egy belső használatú állásfoglalása, mely nem kerül nyilvánosságra, és mégis aszerint kell eljárni.Mindíg kérdésként merül fel az, hogy egy magasabb szintű jogszabályt hogyan írhat felül az ez alá rendelhető belső előírás.
Ez is csak nálunk fordulhat elő.
@londonterminals:

Sajnos a hazai alkalmazottak és kisvállalkozók többsége nem engedheti meg magának, hogy csak úgy félvállról vegye Simicska Gestapo-KEHI-jét.
@De hol van Columbo felesége?: nocsak, nem tetszel hinni nekem, ehh, ha ezt a KLUBBAN én egyszer elmesélem.

Amúgy igaz, tehetnek egy szívességet, és mi több, mivel nem köz és nem állami csecsen csüngünk mi itt legtöbben: csókoltatom az összes szervet és Éljen a Párt, csal a Fidesz :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ízre nem is olyan rossz, csak sótlan."
Te már gyúrsz a jövő gasztronóm választékára?
@GeoCracker:

" ha a Ritók, Ritók Nóra, akkor elég ellentmondásos a néni. Nagy adag tenniakarás, nem kicsi szervilizmus és szintén nem nulla denagógia és populizmus vegyüléke."

Na ennek szaladj neki mégegyszer, némi konkrétummal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Jég hátán is megélő szíriusziak." Menjünk az inuitok földjére Alaszkába. A fóka ott ingyér van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igen, legföljebb gyűlöletet generál, megkerülős ellenállást aligha.
@Mariann19:
Mindíg kérdésként merül fel az, hogy egy magasabb szintű jogszabályt hogyan írhat felül az ez alá rendelhető belső előírás.
írod.

Sehogy, jogállamban.
@orica: olvasgasd életművét és vitáit. Tantani portál, hvgblog pl.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A hazai kkv szektor elhanyagolható része tartozik a KEHI kibővített vizsgálati jogkör alá. Az állami résztulajdonú cégekkel (szinte kizárólag önkormányzatok cégei) kapcsolatban állók is általában közbeszerzéssel kerültek oda, ami nyilvános volt eddig is, és a közbeszerzési döntőbíróságnak is köze volt a beszerzésekhez.
@orica: ráadásul, ha nem is hiszed, kedvelem, és tisztelem amiért harcol, és ami tesz :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:-)
Hogy egy klasszikust idézzek:

nem lennék olyan klub tagja, amelyik felvenne sorai közé...

@Le veau d'or:

értelek és lehet, hogy tudat alatt tudtam/éreztem, mi folyik, hiszen azonnal kapcsoltam és csekkoltam, miszerint a más fikót kereső hívó valós nevet mondott-e be a telefonba. Nem ilyet mondott, ergo fal duma volt.
Egy dolog érdekelte: a hívott számon ki jelentkezik be, milyen nevet mond.

A mágneskódos bankkártya használata óta senki sincs elrejtve. Ha veszel egy könyvet és kártyával fizesz, akkor az az infó meg is van rólad azonnal. Ez összeköthető azzal, hogy mit eszel, mit iszol, hová utazol, mit rendelsz a neten, mit kölcsönzöl ki a könyvtárból.

A kérdés az, hogy ez a tera-terabájtnyi adat mikor és hogyan kerül ellened felhasználásra, ha egyáltalán.

HA pártot alapítanék, és hatalomra törnék (sosem fogok), akko máris élesedne az "aktám", ebbben biztos vagyok.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Halika!
Kifelejtetted a körből az összes EU támogatásból megvalósított projektet. Vagy Te már tudsz valamit? Mármint, hogy az az 1-2 cég amelyik nyerni fog, nem oszt és nem szoroz?
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Én ebből nem ezt olvasom ki:
"Ha a képviselők jelenlegi formájában elfogadják a törvényjavaslatot, a Kehi hatásköre már nemcsak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, állami tulajdonban álló, és a többségi állami tulajdonú cégeket vizsgálhatja, hanem csaknem minden céget, ami valaha kapcsolatban állt az állammal. A javaslat alapján ugyanis a kormány nem csak a jelentős részben állami tulajdonú cégek üzleti adataira láthat rá, hanem az érintett társaságok szerződéses partnereit is külön indokok nélkül előveheti, lényegében ellenőrizhetővé válik szinte minden hazai, vagy külföldi tulajdonban álló társaság, amelyik valaha kapcsolatban állt az állammal."
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F11%2F22%2Fkehi%2F&ei=CnivUMjzLY_mtQal7oDgDA&usg=AFQjCNGzVfMxrR7cyEs3efgtqBjOexwTBw

Még szebb a személyi háttér:
nepszava.com/2012/11/magyarorszag/simicska-gestapoja-lesz-a-kehi.html

"A KEHI élén az a Győri Tibor áll, aki Simicska Lajos strómanjaként számos Fidesz-közeli cégben volt tulajdonos vagy tisztségviselő. "
"A szóvivő szerint „a bankadó örök”, az iparűzési adó, társasági adó, és közműadó szabályai pedig összhangban vannak az európai joggal. „A 2013-mas adórendszer eléri azt a célt, amit a kormány meghirdetett. Egyszerű és áttekinthető adórendszer jön létre” - vélte Giró-Szász, aki szerint az ideiglenes adókat kivezetik, ezzel állandósul a magyar adórendszer. Szerinte a kormány ezzel minden bizonytalanságot, kiszámíthatatlanságot a kormány száműzött." by Girnyó-Száz mai böfögése. Hijába, van az a pénz...
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ne tetessük magunkat hülyének, a törvény szövegéből bűzlik, hogy mire hozták létre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Erről vinnyogtam kb. 3 napja. Az "együgyű" és hiszékeny Marian19 arra gondolt, hogy ez az egész katyvasz az adóelkerülés szankcionálásához kell. Én próbáltam meggyőzni, hogy szerintem a cégek kimazsolázásához és a baráti kör készbeültetésére szolgál. Nekem nem akarta elhinni:-)
Bocsi: együgyű helyett végtelenségig naív és jóindulatú...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Ne csodálkozz Mariannon: ő egy ízig-vérig közgazdász, zsigerből gondolt arra, amire.
Nem mellesleg: vártam már valamit fabiustól a szartapicsakoló-sallerosztogató-nemleszünkgyírmót-kolduló Szent Orbán brüsszeli szopatásárul. De ami késik, nem hullik:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Teljes mértékben egyetértek. Itt az ideje, hogy fusson,ki merre lát. (és nem bérretegve, én a bankszámlák biztonságát sem látom annyira biztosnak)
@De hol van Columbo felesége?:
én pedig egy izzig-vérig pesszimista mókus vagyok. Sajnos a pesszimiznusom immár a tényleges valóhoz viszonyítva hurráoptimizmusként értékelhető.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

A kurva anyját ennek a gerinctelen rezsimszolgának demosmátélleg! :DDD

Bazmeg, hol rontottuk el?
Raiffeisen: A kormány önkiszolgáló üzleteknek tekinti a bankokat

Egyelőre nem tervezik, hogy kivonulnak Magyarországról, de újraértékelik a stratégiát.

index.hu/gazdasag/2012/11/23/raiffeisen_a_kormany_onkiszolgalo_uzleteknek_tekinti_a_bankokat/
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Klasszikus maffia. Illetve durvább, mert itt a CIA és az FBI is a maffia kezén van.
@De hol van Columbo felesége?:

"Aktákba írják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg." (JA: Levegőt!)

Elég, ha csak a cselekvés gondolatának a kimondásáig jutsz el.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

valahol a fogadott szülész-nőgyógyásznál kellene keresni az eredendő bűnt...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nem tudom, írtam e már. 3 hete voltam Nápolyban. (talán mond valamit) Beszéltünk néhány emberkével, hogy mi újság maffiatéren. Mondták, a város lebótolt, béke nyugalom. A keresztapák fele tisztes politikus, a másik fele törvényes árukkal kereskedő lett. De szeretném, ha az arány itt is ilyen lenne...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

"pesszimiznusom immár a tényleges valóhoz viszonyítva hurráoptimizmusként értékelhető"

Én sem írhattam voln a szebben.
Bár ez inkább csúnya, mint szép.

Egy optimisztikus pesszimista vagy. Micsoda idők!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Klasszikus maffia. Illetve durvább, mert itt a CIA és az FBI is a maffia kezén van."

Igen. Bajnaiék ezt nyilván látják. Bár néha úgy tűnik, mintha naivabban szemlélnék a helyzetet. Vajon mit remélnek?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

"Sajnos a pesszimiznusom immár a tényleges valóhoz viszonyítva hurráoptimizmusként értékelhető."

:D
A klasszikus kérdés:
Vennél e hasznátautót? Orbán, Kövér, Simicska, Áder, Schmitt, Pintér, Matolcsi, Semjén, Girnyó-Száz, Szargyártó, Papcsák, Hócmann, Illés, Cséfalvi, Salamon, Uz Bence ... lehetne folytatni a végtelenségig
@Le veau d'or:

Beírtak engem mindenféle Könyvbe (Hungarian)

Beírtak engem mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
Porzó-szagú, sötét hivatalokban
énrólam is szól egy agg-szürke lap.
Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás,
hogy rab vagyok és nem vagyok szabad.
Nem az enyém már a kezem, a lábam,
és a fejem, az is csak egy adat.
Jobb volna élni messze sivatagban,
vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt,
mivel beírtak mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.

1921
@De hol van Columbo felesége?: Velem is leveleztél, ;-)). De nekem láttad a pofázmányomat és nem kerestelek telefonon - én nem vagyok nyomulós. Bár négy alkalommal találkoztam már kommenttársakkal, ők proponálták, belementem, nem bántam meg. Két pasi és kétszer nő.

Úgy látszik engem leszarnak hálisen Stefi-körökben, vagy már mindent tudnak rólam :-(.

Hát nem semmi a sztorid amúgy.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ja, mert a kormány a bizonytalasnág és kiszámíthatatlanság maga, és nem tűr vetélytársakat.
@Mariann19: Szerintem a kutyakaja nem is olcsó. Sok nyugdíjas ott soha nem lát, mint több házimacsek naponta, pl. lazacot, meg ilyesmit. Na, talán rá a kaporszálat, néha igen. Ha takarékos és jóban van a piaci kofákkal.
@londonterminals: "Persze bizonyítékom nekem sincs, csak Occam borotvája. :)"

A túlélés záloga az optimális mértékű paranoiditás :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Lehet, hogy ez lesz a bónusz nekik, vigyázz, jöhetnek behajtani! - utolsó mondatodra céloztam. Ezek olyan kis ínyencek...
@a szív fészkei:

Igen.

- Veled,
- a Zűrhajóssal,
-egy szerintem apolitikus, és leginkább középen álló höggyel,
- és egy vállalatan jobbos hölggyel leveleztem.

A Zűrhajós kivételével csupa pozitív hatás ért. Találkozni viszont senkivel sem találkoztam, még célzás sem volt rá soha (a fenti sztori kivételével).

Stefike engem is ignorált:
most vagy egy debil és megátallkodott libsinek tart (mekkorát téved),
vagy mindent tud már, amit akart,
vagy megijedt, mert logikailag darabokra szedtem és kvázi lebuktattam, miszerint csak paródia, így nem akart velem újból ütközni.

Steffi egyébként hidegen hagy, úgy, ahogyan ez az egész is.
@orica: Nekem is csodálkozásra nyílt az amúgy árpától bedagadt rohadt randa szemem. Mi van? Én eddig csak jót hallottam róla, a blogját olvasva nem is csodálom. Ha annyira szervilis lenne, nem a HVG-n blogolna, és nem könyörögne minden forintért, hanem nagy fekete kutyás- ahhoz csicskás Ódiból osztogatná a naposcsibét havi egymilla fizuért. Hegedásnál több rálátással, az biztos.
@De hol van Columbo felesége?: Drágám, te ne tudod, mit vesztettél, hogy velem nem találkoztál. :-DDDDDDDDDDD
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Önkielégítőben is veszi az ember a kosarat, telipakolja és a pénztárnál fizet. Tudnak a Rafinál más önkiszolgálót, ahol nem kell? Rohanok oda.
@a szív fészkei:
Folytattam vele csekély magánlevelezést. Tiszteletem nem csökkent, bár nyilván senki sem hibátlan, ha csak ezt keressük a másikban.
@londonterminals: Tobzódni fognak a seggekben, ez nekik a mennyország. Vehetik az enyémet is. ;-) Fiatalkoromban az mondta rá egy pasi látva egy eléggé szűk atyában (mert azt szeretem nem a beszartfazonú háremest) - és nem is volt semmi közöm hozzá, csak ismertük egymást látásból - hogy intelligens. Ezt nagyon nagy dicséretnek vettem.
@saravad: Ez a hibátlanságigény mánia kezd az agyamra menni amúgy.

Ki az? Ki hibátlan és mi szerint az? Legyen hibája, csak néha lássa be, hogy van nekije, oszt jónapot.
@épészmérnök:

"A totális paranoia az emberi tudatosság legmagasabb foka." (P. K. Dick)
@a szív fészkei:

Viszont sejtem, hidd el.
Vagytok egy páran, akikre egyébként tényleg kíváncsi is vagyok.

:-)))
@a szív fészkei:

Én hibátlan vagyok, azt' mire mentem vele? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A totális paranoia az emberi tudatosság legmagasabb foka."

Ez az előfeltevés abban az esetben teljesül, ha az emberi jóllét csúcsa a poszt-traumatikus stressz szindróma :-(
@Mariann19: A fiam jogász de azt mondja - amúgy is ez annyira szakterület, hogy ehhez nem is ért mélységeiben - hogy felsleges, mert nincs papír a kezünkben, hogy aláírva szerződött volna ennek fejében a nyuggeresekkel. Ott csak mondták egyik ablaknál, hogy uram van erre a hiányra jó megoldás, ő megbízott bennük és ennyi. Még az első berohanására az elutasításkor azt mondta egy főnökszerűség, hogy jaj de sajnálja, ebben biza a kollégina hibázott. Most a hivatalosban már erről se volt szó.

Most kifizetni valagsok pénzt igazán bennfentes ügyvédre és mégis elbukni,akkor harmadszor fizetünk rá, amit már nem bírunk el.

Hát talán 14-ben már kap valamennyit a kora okán, de ki tudja, addig mit hoznak még? Remélem, a pénzünk kitart még addig, amit szépen felélünk, mert melót kapni esélye sincs. A cégünket is azért számoltuk fel, mert nem bírtuk a 0-ra fizetni a járulékokat. De a cégbírság már két éve tököl azzal is. Senki nem tudja, mire várnak.
@a szív fészkei: mer ezt írta a portfolijó. Nem vagyok pénzügyes, de annyira nem, hogy 27 éve zsebpénzt kapok, se számllák se semmi, esetleg egy kis bótolás. Igen, én ennyire hülye vagyok.
@a szív fészkei: te asszem provokálsz. A Röfis úgy értette, ahogyan az indiánok vásárolnak a miskolci tecsóban. Bemennek a bótba hatan, telipakolják a kosarat, majd elegánsan, fizetés nélkül távoznak, mint a magyar kormány. Ez is, az is gádzsóbanda
@De hol van Columbo felesége?: Ja egyébként arra gondoltam, hogy miután engem megismernek, sok férfi ad hálát a magasságosnak az ő kis feleségéért, és akkor ezzel a kereszténydemagógok nagy álmát, a házasságot erősítem!! :-DD Én vagyok Rétváriék titkos ügynöke.
@a szív fészkei:

Viszont sejtem, hidd el.
Vagytok egy páran, akikre egyébként tényleg kíváncsi is vagyok.

:-)))

Velem ne is próbáákozzz... tegnapelőtt vóóót a 25 éces lakzink...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Hát Orvbűn meg az elegancia egymást totálisan kizáró fogalmak. Vagy, vagy.
@a szív fészkei: fűegert én is kedvelem, elvégre mi rágcsálók tarcsunk össze, bár az én marketingem valamivel az övénél, de azért puszit nem akarok tűle:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ez nemzetközileg ismert módszer, itt is előfordul. Nem a cigányokra jellemző. Amúgy az itteni cigányok szőkék és zöld szeműek, Horvátországból kerültek ide valamikor réges-régen.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Na vágj fel! Nekem meg lesz a 33. évfordulóm tavasszal. De előtte is éltünk együtt. Szóval lassan közeledünk a vászonlakodalomhoz.
@a szív fészkei: nekem écsanyám mindég aszonta: édefijam, csak a stricik járnak zsebredugott kézzel:-)
@a szív fészkei: hehhe akkor éppen krisztusi korban van a nász. a keresztre ki kerül? :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A mókusról jut eszembe a tegnapi Két pasi meg a kicsi bon mot-ja: jóképű fiatal latin ács dolgozik Charlie malibui óceánparti házábana korlátfelújytáson, minden nő meggajdul tőle és körbe zsizsegi. Elhalmozzák melóval is a háziak, de miután lenyúlja a házigazda - Charlie - nőjét, a pasi ki akarja rúgni.
Az öccse, aki vele lakik, azzal érvel a kirúgás ellen, hogy nemááá, a tetőn azt a lukat is befoltozhatná, azon jönnek be a mókusok. Mire Charlie: nem kell foltozni, szeretem a mókusokat! De Charlie, bejönnek és aztán elpusztulnak a padláson! Nem baj, pont ezt szeretem bennük!

Nekünk is vannak a kertben mókusaink, ilyenkor mindig ki vannak borulva, mert elfelejtik, hová ásták el koraősszel a makkot. ;-))) Rohangálnak észvesztve ide-oda.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

:-), gratulálok! Ez szép, nagyon szép, jó hallani az ilyesmit!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Jó, akkor a nevedhez méltóan bánj el azokkal, akiket eléd fogunk vetni! Hosszú a lista, lesz mit rágcsálni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

ja igen, és nekem is van otthon egy mókusom...illetve már kettő, mert van egy kismókus is.

Medvét, sünt, rókát és szarvast is tartunk - és ez most félig komoly.

Szóval senki se csodálkozzék, ha állatságokat írok, erre vagyok kondicionálva...
hűűűbaz, rosszat sejtek:

Konzultációt kezdeményezett az Európai Bizottság Magyarországgal arról, hogy összhangban áll-e az uniós előírásokkal a felsőoktatási hallgatói szerződések itthoni szabályozása – ezt Andor László uniós biztos hivatal közölte pénteken.

hvg.hu/vilag/20121123_roghozkozes_eu_pilot_eljaras
@a szív fészkei:

A lényeg azonban az, hogy valakinek te vagy a minden.

Nincs miről beszélni. Ennyi.
@a szív fészkei:
"Nekünk is vannak a kertben mókusaink, ilyenkor mindig ki vannak borulva, mert elfelejtik, hová ásták el koraősszel a makkot. ;-))) Rohangálnak észvesztve ide-oda."

Ez rosszindulatú rágalom, vagy felétek vitaminhiányos, szellemileg leépült mókusok laknak. Igaenis tudják, hová ásták el a makkot, mi több, elásás előtt kirágják a fehérgyököt ( tudja a bánat, mi ez) hogy ne romoljon meg a téli táplálék. Mi első emleten lakunk, előttünk egy méretes mogyorófa, reggelente vidámkodva nézzük a 2- uszkve 3 szürkemókust, ahogyan rodeóznak a fán, piszkálják a nyugdíjasok által meghagyott mogyorókat a faágról és lerohanva zabálják a maceszt:-) Ha így kezdődik a nap, akkor már rossz nem lehet. Egy bánatuk van, a varjak. Na azok elől észtvesztve elrohannak.
@a szív fészkei: Már a gyilkos nyúllal levelezésben vagyok. Itten vérengzés lesz:-)
mikor küldik a renitensre a TeKeseket?

Újabb kétségbeesett levél a 3-as metróról
Egy műegyetemi diák szerint a vizsgálatok azt mutatják: a pálya romlása felgyorsult.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2012%2F11%2F23%2Fujabb_ketsegbeesett_level_a_3-as_metrorol%2F
@De hol van Columbo felesége?:
:-), gratulálok! Ez szép, nagyon szép, jó hallani az ilyesmit!

Hmmm... elhiheted... nem rajtam múlt:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nagyon helyes: a nyúl, az nagggyon komoly, tudom, láttam a filmen...
@De hol van Columbo felesége?: ezeknek is csak kettő? ;)

"Medvét, sünt, rókát és szarvast is tartunk - és ez most félig komoly."
@De hol van Columbo felesége?: :-) Azért nem szabad ezt a bandát semmilyen állathoz hasonlítani. Kikérnék maguknak, jogosan!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Belső poén, illetve nem is csak poén: van, akit vezetékneve okán, és van, akit természet- és állatszeretete okán neveztünk el így, (3 generáció, nagyszülők szülők és 6 unoka,) - néha családi körben megy is a medvézés, sünözés. Olykor felbukkan VUK is...a család aprónépe nagyon örül ennek (és közben mi is jókat derülünk).
@a szív fészkei:
ne aggódj, Kína megolgja a világbékét. Most utalnak a palesztínoknak egymillió dollárt. SCUD-2-t nem tudnak venni belőle ugyan, de néhány kiló 7,62-es lőszer, esetleg néhény mázsa műtrágya kijön belőle.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kikre? Tűzoltókra? A NY-o elegánsabb házak ajtónállóin látok ilyet. Szebbet. Erre mennyi ment el, baráti varrodáknak tejelve?
@épészmérnök: Ne megelőztél. ;-)) Hát kb. annyi önállóságuk is lehet a Don mellett. Arra miért nem adnak egy sújtásos krumpliszsákot fejbúbtól sarkig? Nem szennyezné a vizualitásomat.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egyébként meg, ejrópai szemmel, számomra több, mint felfoghatatlan egy tűzszünetet Kalasnyikov lóbálással és levegőbe lődözéssel megünnepelni. Hozzáteszem, Krétán egy ép kresztáblát nem találsz, mert a lakodalmas nép kedvenc szórakozása a nászmenetből ezeket szétlődözni. Rám katartikus élményként hatott egy tábla, aminegy kb. 10 cm-es luk volt. Mondtam is a páromnak, ez már taktikai atomfegyver, vagy aknavető lehetett. Esetleg a vőlegény acélos fegyvere:-)
@épészmérnök: @a szív fészkei: nekem a vörös hadsereg, jutott eszembe róla elsőre, utána a szálloda portás :D
@a szív fészkei: ezt én nagyon nem értem. Azt hiszem, az unortodoxia nem az én műfajom. Most akkor mongya á meg valaki: taslit, kokit oszt, nemlesz gyarmat, van élet az EU-n kívül is, most meg ott südörög sorban állva, hogy a szopórollerre felkapaszkodhasson. Ehhez már valóban pofa- és gyomor kell. A gyerekei helyében én már rég nevet változtattam volna.
Visszatér a SAS Budapestre

Március 31-től menetrendszerű járatokat indít Olsóból és Koppenhágából.

hvg.hu/kkv/20121123_sas_budapest_visszateres

Ettől tartottam... és akkor majd újra itt nem kapkod a legyek után:-)
óóó jeeee:

"A kormányhivatal igazságügyi szolgálata által szervezett konzultáción egyebek mellett elhangzott, hogy a súlyát tekintve a pénzbüntetés és a szabadságvesztés közötti munkabüntetés elvileg kiváló lehetőség az elítélteket fogadó önkormányzatoknál a hiánypótló munkák elvégeztetésére, de a befogadóhelyek száma véges, s a hozzáállás is változó. Olykor nem sikerül az elítélt lakhelyén munkát találni, de gond a hétvégi foglalkoztatás, illetve a felügyelet megoldása is, ezért jó, hogy a törvény lehetővé teszi a civil szervezetek és az egyházak számára is az elítéltek befogadását."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_munkabuntetesrol_egyeztettek_az_egyhazak_es_a_kormanyhivatal.537862.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt is lehetne jól is csinálni...

" munkabüntetés" ????

A munkaalapú társadalomban? ??
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Amikor mi Spliten voltunk 2000-ben, egy szép napfényes szombat délután bazi nagy fegyverropogást hallottunk. Szartunk befelé, hogy te jóisten, mi van, megint kitört valami pont most, hogy itt vagyunk, aztán a templom felé menve láttuk, csak házasság esete forgott fent. Lógtak ki a kocsikból, a sakktáblás zászlóikkal é boldogan lődöztek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mosmeg min csodákozol, emlékeim szerint vmelyik ogy.képviselő dolgoztatott gombokért rabokat nem oly régen a birtokán...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_munkabuntetesrol_egyeztettek_az_egyhazak_es_a_kormanyhivatal.537862.html"

már van is ötletem: az egyházak valszeg Tökölről hozatnak majd maguknak munkaalapú fiazalkorúakat:-) (Semjén, Pálffi nem tünt még fel a környéken? )
@saravad: Arbeit macht frei. Szép helyen van ez a logo.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mernék én bármit is keverni.? nem haragszom a szomszédaimra annyira, hogy letámadtassam őket a TEk-kel:-)
@Mariann19: Szia! Javítottam azonnal, csak nem jött a számba a helyes szó: naív:-)
@De hol van Columbo felesége?: Köszönöm Neked a 14.33-kor írt hsz-ed. Megdöbbenésemet és hangulatvesztésemet kiegyenlítetted.
@a szív fészkei:
Munkabüntetés, elmennek ezek a jó büdös francba a szorgos nép, meg a melósok tisztelete dumájukkal! Lehet, ez csak kommunikációs baki, de annak súlyos. Freudian árulkodó, mocskok.
@a szív fészkei: emlékeim szerint Auswicc-ből ezt a feliratot néhány éve ellopták valami svéd újnácik ereklyének. Émmeg úgy gondolom, hogy a magyar kormány megbízására tették.-)
@Mariann19: Én is írtam Neked és szívnek szívhezszóló hozzászólás szotyola és barackmag ügyben az előző blogban. Ha érdekel, megnézheted:-)
@Mariann19: Ne vedd sértésnek, biztos így gondolta rólad: "Legfőképp azonban az önzetlen szeretet, a szent együgyűség, az ártatlanság" (net) értelmében, ahogy az erényeket ábrázolták anno a katedrálisokon..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Melyik Nyírő könyvben szerepel Uz Bence?
Azt írtad olvastad.
Olvasható?

A Cecile óta óvatosabb vagyok a nemzeti csodakönyvekkel...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Visszaszerezték később, de tényleg ellopták jómunkás lengyelek. Ez jószágocska a képen pici még.
@a szív fészkei: Pontosan! Nem is az értelmi fogyatékos értelemben:-) Szép a magyar nyelv, sajnos elég kevesen rendelkeznek kielégítő és árnyalt szókincsleletel. (azt hiszem, azért tobzódom itt néhanapján, mert ez a kivételes helyek egyike)
@a szív fészkei: Most már értem, hogy miért nincs rá jogorvoslat. Mindösssze annyi a vigasztaló, hogy 2014-ben a befizetett összeg számításba jön. Az a kérdés, hogy ehhez milyen jövedelmet rendelnek alá, mintegy a számítási alap részeként.
@Habakuk999: konyvar.hu/nyiro-jozsef/

Az Uz Bence címűben van Uz Bence. Nem érdekel más könyv? Mondanám az ezerszer idézett Umbero Ecot zsidókönyvét - hülyébbek ezért le is antiszemitázták - abból sok érdekességet megtudhatsz.
@Habakuk999: mEG FOGSZ LEPÓDNI: aZ uZ bENCE CÍMŰBEN. aPÁM HAGYATÉKÁBÓL VALAHOL MEGVAN, POROSODIK VALAMELYIK DOBOZBAN. iDEJE LESZ ELŐVENNI ÉS A VITRINRE, A CSIKETERÍTŐ FŐLÉ HÁZIOLTÁROLVASMÁNYKÉNT KIHELYEZNI. rÖKTÖN A nEMZETI hITVALLÁS ÉS A SZÍV ÁLTAL HÍMEZETT ner FALVÉDŐ MELLÉ:-)

bocs beragadt a capslock, de nem vagyok hajladó újraírni. (úgyis elfelejteném:-)
@Mariann19: Hát nem remélünk hatalmas összeget, sajna minimálra ment a sajtóban a dolog már mióta!

Kösz az együttérzést! Még jó, hogy Sliccnek viszont van a tejbe aprítania, ahogy fentebb beadtam a kis nyomorszintjét.
@a szív fészkei: A prágait olvastam.

Csak ettől a sok giccstől kímélt meg a sors.:)

De a régi ház után nehezebben fogok hozzá egy másik Kerényi remeknek.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Csókolgasd akkor, ha már igaz magyarhoz méltatlan módon tároltad.

Csoda-e, hogy imádkozni kénytelen érted is a részeges riporter, hogy megmentse azt az eltévelyedett nemzeti lelkedet?

Nehéz lehet az ő munkájuk.
@Habakuk999:

Én biztos nem...

De egyszer olvastam egy Nyírő idézetgyűjteményt, nekem annyi pont elég volt. (Öntsetek le szurokkal: szerintem Márai is elviselhetetlenül modoros.)
@Mariann19:

Kedves Mariann,

nagyon szívesen de igazán nincs mit: csupán azt írtam le, amit a tapasztalat mondatott velem. De persze örülök, hogy ama másfél sorral hozá tudtam tenni valamit jó napodhoz.

Másrészt ,kérlek, ne reagáld túl a dolgot (én sem így tettem).
A talán bántónak gondolható szavacska időzejeles volt, ezért én úgy véltem-vélem, hogy nem volt bántó szándék az eredeti neked szóló kommentben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Márait nem olvastam.
Régen kimaradt, aztán divatba jött, mindenki Márairól áradozott, így "csakazértse" olvastam.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Márai is elviselhetetlenül modoros"

Márai valóban az, csak neki ez jól áll.

Egyébként férfi szemmel nézve is kissé nehéz fickó lehetett, pardon.
Egyébként kedvelem.
hvg.hu/sport/20121123_csanyi_sandor_kivalo_otlete

De szép a foci támogatása is.:)
Ezt ugyan miért nem tudják megbeszélni köpködés közben?

Na megyek dolgomra, kellemes péntek estét!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és van Máraynak bizony néhány szirupos, kurvaszar regénye is, amik valahogy soha nem bukkannak elő, amikor agyondicsérik. Pedig az Máray.
"Afelől nincs kétség, hogy a választók nyitottak az ellenzéki összefogásra. Ám az LMP, a 4K nemet mondott, a hírek szerint LMP-s vezetők az mszp-től folyvást kapták az sms-eket, hogy tartsanak ki, ne szálljanak be, vagyis a szocialisták nem rajonganak a létrejött mozgalomért."

Na, megyek és hányok egy nagyot.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Gyerekkoromban falun nyaraltam, ahol a tisztaszoba féltucat - na jó, egytucat - könyve között volt az Uz Bence, vászonkötésben.
Mindenevő vagyok olvasás tekintetében, ezzel is bepróbálkoztam, de minden makacsságom ellenére nem jutottam tovább a hetedik oldalnál.
Sokkal később Konrád György egyik könyvével sem jártam jobban, próbálkoztam, próbálkoztam, de sehogy se nem sikerült túljutnom a második fejezeten. Annyira fennkölt és bölcs volt, hogy nagyon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

hmmm. Nyáron nyaralás közben a tengerparton egy ilyes kutty strandolt. A becses neve Lola volt. A vizet nem szerette, a kb 30 kilós jószág szó szerint belekapaszkodott a gazda nyakába és szinte könyörgött, a tengernyi inzultus abbahagyásáért. Később mégsem úszta meg, mert a stran porondmester egy méretes slauggal szépen lemosta, mert a jószág kicsit belehempergett nedves budával a zaranyszínű homokba. És ne mondja senki, hogy a bullterrier egy vérengző vadállat. Csak nevelés kérdése.
@Spániel: "a hírek szerint"

Vagyis a dezinformációk szerint.

Mondd, te mindent elhiszel?
@Spániel:

Le sem merem írni, mi bajom Thomas Mann-nal. :D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: lehet, hogy ha jól nevelik, nem vérengző, a pitbull akkor is egy visszataszító gnóm a pici, gyulladt, közelálló szemeivel.
@épészmérnök: bevallom férfiasan, Joyce Ulissesében a tenger zöld volt, takonyzöldig jutottam... a Hányborjú és béka címlapjáig. Alapvető írás-olvasási-számolási hiányosságaim vannak. De azért jól elvagyok:-)
@épészmérnök: Ez nem pitbull aranyomí! Aztat én sem szeressem. Most látom, én is rosszul írtam. Ez egy Bull terrier. Teljessen más tészta.
@Spániel: Honnan idézted, ki állította ezt, és mennyire szavahihető?

Nagyon komoly rágalmat adtál most elő, azt tudod?
Hozzáteszem, nálunk egy Bejgli a sztár. ( a rohatt dög:-) de imádom)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A Háború és béke ugyan mai szemmel terjengős, de jó storyline-ok vannak benne, én tizenkét évesen faltam.
Fuks Moshaberné egerei című művével voltam úgy, hogy én élveztem ugyan és sok értékes mondanivalója is van fű alatt, de nem hibáztatom azt, aki a monotónia miatt a az öntarkónlövést választja inkább.

Én más, számomra dögunalmas könyvet nem olvastam, hiába volt trendi.
@épészmérnök: én hiperaktív koromban leragadtam Lemnél, Strugackijnál, Bradburrynál. Már csak így vagyon.
@épészmérnök: 168 óra utolsó száma, Krug Emília Szigetvári Viktorral készített riportjában kérdésként tette fel a fent idézett mondatokat, tehát nyilván vannak róla infói, ha már nyíltan megkérdezte és ha SzV. sem cáfolta, biztosan tudhat róla.
@Spániel: beidéznéd a mondott cikket, légy szíves?
Róna kavar. Zavaros, amit mond, amennyiben pontosan idézik.

"Szerinte Bajnaiék be akarták darálni a pártot, s diktatórikusan, az Orbán-féle „egy a zászló” kultúrájához hasonlóan léptek az LMP-vel szemben, melynek következtében az méltánytalan és értelmetlen nyomás alá került. „Az Együtt 2014 belehajszolta az LMP-t egy dilemmába és a liberális körök segítségével egyeseket megfélemlített azzal, hogy ha nem csatlakozik Bajnaiékhoz, akkor a pártnak vége. Ám az LMP nem az együttműködésre, de még Bajnainak sem mondott nemet, egyszerűen nem fogadott el egy rossz ajánlatot” – mondja Róna, aki az interjúban azt is kérdezi: miért előfeltétele a programok egyeztetésének az, hogy belépjenek?"

www.168ora.hu/itthon/egyutt-201-lmp-rona-peter-szigetvari-viktor-ellenzek-egyuttmukodes-106223.html
Róna felvetéseire Szigetvári a következőket mondta:

"„Aki úgy interpretálja levelünket, hogy mi átküldtünk egy végleges csatlakozás utáni szerződéstervezetet, s az LMP-nek csak az volt a lehetősége, hogy ezt elutasítsa vagy elfogadja, az nem a valós helyzetet elemzi” – felel lapunkban Rónának Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke. Szigetvári az interjúban elmondta, „ha annyira egyértelmű lenne, hogy az LMP most az együttműködés mellett döntött, miképp ezt mondják, akkor nyilván nem történt volna meg az a sajnálatos eset, hogy néhány tiszteletre méltó politikusuk lemond.” Az alelnök kitart amellett, hogy a döntés az LMP sorsáról, és nem az Együtt 2014-ről, az összefogásról szólt."

www.168ora.hu/itthon/egyutt-201-lmp-rona-peter-szigetvari-viktor-ellenzek-egyuttmukodes-106223.html
@a szív fészkei: A járulék ügyben - ha úgy gondolod - szétnézek szakértőnél, hogy legalább prevencióként hogyan érdemes eljárni az aktuális időpontra. Itt főként a járulékalap meghatározására gondolok.
Schmitt jövedelem adatai és a nyújtott egyéb javak elképesztőek. Jó, hogy nincsenek markánsan a köztudatban.
@épészmérnök:

Pont ez jutott róla mindig eszembe, hogy mintha T. eleve tv-sorozatnak írta volna. :D
Ez egy bizonyítatlan, és súlyos állítás Rónától:

"a liberális körök segítségével egyeseket megfélemlített" (mármint az E-14.)

Ha ez is igaz, meg az is, amit Spániel idézett (az a rész nincs kint online - hazafias cselekedet lenne bepötyögni :-)), akkor húzd-meg-ereszd-meg-et játszottak a szocik és közelebbről meg nem nevezett liberálisok az LMP-vel. A szocik arra biztatták őket, hogy ne álljanak szóba Bajnaival, a libsik meg arra, hogy feltétlenül álljanak szóva vele.

Ennek így se füle, se farka.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Majd ha kiosztja az összes födet a gyerekei barátnőinek, barátjainak is. Akkor lehet nevet változtatni.
@De hol van Columbo felesége?: Nem szeretném túlreagálni a jelzőket, inkább az tesz elgondolkodóvá, hogy ezt egy közülünk való tette.
Persze, túllépek rajta, mit is tehetnék? Ezért nem fogom elhagyni a blogot, nagyon hiányoznátok.
Még egyszer köszi!
@épészmérnök: látom előbb megtaláltad, mint én.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkoriban esténként fejezeteket olvastak fel könyvekből.

Volt idő, mikor hegedűjükkel táncosok
Fel tudták tartóztatni a gyerekek gondjait?
Ó, volt idő, mikor még tudtak sírni könyveken,
De bizony mindent kikezdtek az idő férgei.
Az ég boltjai alatt életünk bizonytalan.
Az életben az ismeretlen a legbiztosabb.
Akiknek nincsen karja a fényreklámok alatt,
Annak a keze a legtisztább, s kinek nincsen szive:
Csak azé nem fáj – s így csak az lát tisztán, aki vak.

Dylan Thomas. Igen, Bob tőle vette a művésznevét!
@Spániel: tudod, a zsurnalisztavér. Ha verifikálható (ha), akkor ez egy nagyon jelentős információ.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mogyorónk nekünk is van, még nyugdíjas hordák se csócsálják. De most nem látom a mókusainkat, amik nekünk vörösök, de egy ballibbertől mit is vártál volna???
@a szív fészkei: Európában a vörös mókus az őshonos. A szürke mókus máshonnan behurcolt, invazív faj, sajnálatosan kiszorítja az őshonos rokont.

Egér, jól mondom? Javíts ki, ha tévedek!
@Habakuk999: Gundel papa nem írhatott rosszat, mert agyonütötték volna a vendégei.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, az. És olaszoknál mégis aprófát pisilnek a Gyertyák csonkig égnek-jétől.
Az ortodoxia lehet, h sikeres lesz?

zsiday.hu/blog/episode-iv-new-hope

mármint a görögöknél, ami mindig példa a fizess kommunikációban.
@De hol van Columbo felesége?: Hát sűrűn élt. Volt neki egy zsidó és elég sistergő felesége a Lola, akivel bújkálnia kényszerült Lányfalun, a barátaik házában. Előtte még krisztinavárosi polgáréletében meg valami házvezetőnője egy vérbeli prollerasszony, aki lehetett esetleg mása is. Erről Kosztolányi felesége, Harmos Ilona - mint szomszédasszonyuk is - írt az önéletrajzi könyvében, A tüzes cipőkben.

Mezei Máriával, a híres színésznővel meg volt egy nagyon titkos liasonja az írónak. Szóval csalásról is volt fogalma.
@épészmérnök: Krug nyilván nem írhatta le konkrétan, hogy pl. Szanyi napokig körsms-ekkel bombázta a kongresszusozó lmp-seket.
De a tényt egyértelmen leírta és biztosan vállalja érte a felelősséget.
Bazzz... :))

"Kiakadt a KDNP a szarevő apostolokon

Egy felfelé fordított tenyerű kézcsonk körüli tizenkét tányérra élethű emberi ürüléket rakott egy művész a Reökben látható installációjában, melynek azt a címet adta, hogy Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben, írja a szegedma.hu.

Címkékszar, fekália, vallás, kdnp, szeged, kiállítás, installáció
Szegeden november 17-én nyílt tárlat Kontrasztok vonzásában címmel az önkormányzati pénzből üzemeltetett REÖK-palotában, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. Regionális Összművészeti Központjában, ahol szürreális installációtól hiperrealista festményekig minden előfordult. Az indulatok Győrffy László „Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben” című alkotása láttán szabadultak el, az asztalon egy levágott kézfej mellett díszelgő, 12 tányérnyi szarkupac és a fölé lógatott koponyás kép sokak szerint nem más, mint Jézus és tizenkét apostol utolsó vacsorájának polgárpukkasztó ábrázolása."

index.hu/kultur/2012/11/23/szegediszr/

:)) Ezen balhézni???
Komolyan, kötelező volt megnézni?
Én spec kiröhögöm és komolytalannak nevezem ezt a szart, de "művészetnek" semmiképp.
@Spániel: még, ha így is lett volna, ami egyáltalán nem bizonyított, ennek mi értelme van? Az LMP azért nem akar barátkozni az E-14-gyel, mert fennforog a veszélye, hogy odacsatlakozik a szocialista párt, és Gyurcsány is.

Az, hogy Szanyinak meglegyen az összes LMP-s vezető telefonszáma, és olyan jóban legyen velük, hogy kör-sms-ekkel bombázza őket, ez tökéletes marhaság.

Egyetlen értelme lehetne, ha a maszop úgy gondolná, hogy a Bajnaival való összeborulás akadálya az LMP, és így akarta volna őket eltakarítani az útból.

Mármost az LMP-sekről sok rosszat el lehet mondani, de hogy ennyire hülyék legyenek? Szerintem nem.

Ez a sztori, amely nincs is kint a 168óra netes oldalán, szerintem egy szándékos dezinformáció, melynek célja az LMP lejáratása, és a szarkavarás. Az meglehet, hogy a szocik állnak a kavarás hátterében, hisz a 168órával érzelmes jó viszonyban vannak.
@épészmérnök: Ja, ilyeneknél én is meghátrálok, mert olvasással szenvedni, az nekem nagyon. És tökmindegy a név.
@épészmérnök: Jól mondod. Ezelőtt 3 évvel még nekünk is veresek voltak. Ja, igaz akkor még Csótánykómány vóóót:-)
@épészmérnök: Annyi idősen én is Jókait,meg a Háború és békét is, igen. MEg később kamaszkoromban az összes Dosztojekvszkijt, Thomas Mannt. Ma nem menne egyik sem.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: DE a beagle nem nagyon szökős lévén falka kutya a vadászatokhoz? Hányszor vadásztok vele kutyafalkában? Ugye hogy ugye...
@a szív fészkei: Bigli, az alkalmi süket. Ha szagot kap, akkor elveszti a hallását. Az írszvetter egy elkényelmesedett fájósizületű nagymami hozzá képest. Kedves és szerethető, de a bigli... egy csoda, És mindemellett a jószág, lelencből szabadított.
@épészmérnök: Igen,tudom, a vörös a miénk, a szürke randa amerikai globálpista.
@épészmérnök: nem csak fennforog, hanem be is lépnek, akár tetszik sokaknak akár nem. Mindenkinek vinnie kell a sleppjét, külnen bukta. Éppen ezért - persze csak a saját váleményem - egyelőre a maszop sem áll készen, hogy bármit is gondoljon Bajnaiékról. Pláne nem úgy, hogy az lmp azzal rontaná az mszp pozicióját, ha előbb megállapodik. Ha már négyen, öten, hatan vannak egységben, nehéz olyan ütős feltételeket szabni, amilyen valszeg a maszop kinézett magának.
Lmp ott kúrta el, hogy nem kért időt, rögtön bement a maci barlangjába. Mondhatta volna, bocsesz, még nem tudtunk dönteni.
Szanyit csak példaként említettem, mint ügyeletes mitugrászt a pártban.
@Mariann19: Kösz szépen, de csak ha nem fáradság. Vannak hasonló szakmában tevékenykedő ismerőseink, hát lábon halnak éhen negyvenévi filmes múlt meg ilyenek után...
@a szív fészkei: ahogy Te azt gondolod. A legnagyobb lógós kutyafaj. Láttam valamikor egy kis videjót a neten. 2 m magas tyúkketreces ólból, a tetőn keresztü menekült. Megpróbálom ekőásni. És a falánksága... képes lenyitni a sütőajtót, hogy arra felállve el tudja a kaját lopni a gáztúzhelyről. Egy tragédia és egyben imádnivaló.
@épészmérnök: Ez a Róna egy macher, valahogy kicsit simlisnek érzem. Főleg amióta tőkeellenes rizsát nyom gyárosként.
@épészmérnök: Mester Ákos nagyon jó időket élt meg és nagyon rosszakat is. Van tapasztalata bőven. Szerintem kíméletlenü nekiront bárkinek, ahol szagot kap, mert annyira azért nem elkötelezett a maszopnak, sokkal inkább libsi.
@a szív fészkei: mi n4m vadászunk (elvből) de a vadász ismerősünk mondta, hogy nem kellett tanítani. Kivitték az erdőbe, elengedték és tudta a dolgát... ezt annyira én sem hiszem de többen mondták.
"Mind a kormányváltáshoz, mind a kétharmados többséget igénylő demokratikus rendszer-visszaváltáshoz nagyon sok választót kell megnyerni. Nemcsak a demokratikus pártok szavazatait kell azonban maximalizálni, hanem egyszersmind a Fideszre jutókat is minimalizálni. A demokratikus pártok kétharmados parlamenti fölényének nemcsak az a feltétele, hogy a baloldalon egy erős és vonzó alternatíva álljon a választók rendelkezésére, hanem az is, hogy a Fidesz mind kevésbé tudja integrálni a jobboldali szavazatokat. A demokratikus rezsimváltáshoz nem kétharmados kormánytöbbségre van szükség, hanem a Fidesz és a Jobbik egyharmadosnál nem nagyobb együttes mandátumarányára. Erre a jelenlegi ismeretek szerint kicsi az esély, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy a permanens költségvetési megszorítások közepette várható rohamos kormányzati népszerűségvesztés 2014-ig ezt reálissá teszi.

Ha így lesz, a demokratikus rezsimváltásnak az lesz a kulcskérdése, hogy ki nyeri meg a Fidesz által elvesztett, magukat jobboldaliként azonosító választók szavazatait: egy demokratikus alternatíva vagy a Jobbik?"

hvg.hu/velemeny/20121123_Schiffer_igaza
Semjén: Szolidárisak vagyunk Szlovákiával
A KDNP-elnök szerint az európai keresztény hagyományok megtiprása, hogy nem lehet glória Cirillen és Metódon.

beszarás...
A válságban a szicíliai maffia is spórol
Csökkentették börtönben ülők családjainak támogatását.

asztaaa nér nem kérnek kölcsön donpintértől?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: hova minősített le, hiszen már a pöcegödörben vagyunk. Van még lejjebb?
@Spániel: ne aggódj. A Föld gömbolú. Lassan Ausztráliában partra vetődünk:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: nekem jó, mert még egy kicsit úszok N.Zealandig, ott vár a barátnőm a parton.
off:

gyönyörű

Ez itten kéremszépen egy búbos banka. Kezdem Illés Zotyát megérteni:-)

www.newphotoland.com/data/534/IMG_2067-copia.jpg
@a szív fészkei: Tudod jól, hogy mindent megteszek. Erről annyit, hogy szólok, hogy mi a megoldás, ha van.
Amit írtál a a 40 éves múlt semmibe vevéséről, az egyéni lelki dráma is, a fennmaradás veszélyeiről nem is szóltam.Az említett szereplők ráadásul a munkásságuk miatt mentálisan is érzékenyebbek, jogosan.
Minden együttérzésem az övék.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: rossz vagy, tényleg a barátnőm, de én is nőböl vagyok és nagggyon hetero
@Mariann19: Nos Mariann... gondolkodtam... az együgyű valóban szív szerint értelmezendő. örülj, hogy nem balgát írtam, már annak is vannak jámbor és egyéb mellékjelentéwsei:-) Azt hiszem, ebből elég nehezen fogok jól kijönni:-)
@Spániel: miért is kellen szégyellnem magam? Nem tehetek róla, hogy genetikailag hosszú és lompos a farkam:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: :-)

Na kunigundázok, megjött a sztrájkolóm az éjjeli műszakból: szóval a tévé kurvasok szabály szegett a Böjtéről soha el nem készülő fotótárlat miatt. Három bazi konténert lebaszott a bejáratokhoz a tűzoltóság engedélye nélkül, elzárva a bentiek menekülő útvonalát tűz esetén.

Tehát inkább a sajátjait is veszélyezteti Böröcz, csakhogy a sztrájkolóknak betartson. Ők most az úttesten szobroznak, ahhoz meg mindig kell legalább kettőnek ott lenni, hogy gyülekezésnek számítson, úgy érvényes az engedélyük erre. Ez igénybe vesz napi három rendőrt, amit Óbuda elég nehezen tud oda kitermelni.

Az őrzővédők közben punnyadnak a konténerekben - amiket tehát nem kértek ki szabályos lerakásra a tűzoltóságtól - óránként és fejenként bruttó piaci áron kb. 3-400 ezer között. 30 ilyen ember van ott váltásban november 2-óta. Lehet számolni. 10 őriz súlyosan, a többi primcsiskedik állam pénzen ennyiért, nem tudni, kinek-minek a cégében.

Na most a rendőr elvileg azért van ott, hogy - mert végül ugye a az úttestre szorultak demonstrálni - jelezzen minden autósnak álljt!, hiszen se stoptáblát nem tettek ki, se a közlekedési hírekben be nem mondják, hogy a Kunigunda út innen és innen nem járható. Abszolút nem szokott ott forgalom lenni, de azért jöhet arra valaki mégis hatvannal, ha nem tudja, mi a stájsz most ott.
Ma pl. majdnem a férjemékbe rohant valaki ennyivel, mert a rendőrnő kvaterkázott a bunkókkal valahol távol, nem irányított és nem terelt. Amikor a kisteherautós pont a székek-sátrak előtt mégis le bírt fékezni reggel, totál kiborult, hogy mi ez itt
!??! Rendőrnő közölte, hogy ő ugyan nem terel forgalmat - ez a dolga, jelezni, hogy le van zárva az úttest: ezért van odahelyezve - , egyedül van, nem bírja a strapát, ergo maradt a bunkókkal beszélgetésnél, akik nagyban röhögve a rácsok mögül bíztatták a felindult autóst, hogy rajta, hajtson csak át a tüntetőkön, nem lesz kár értük!
@londonterminals: A választási együttműködés nem jelenti feltétlenül, hogy választási pártot alakítsanak. Lehet anélkül is kijelenteni, hogy helyben a legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatják.
A kormányalakítás célja pedig a jogállam helyreállítása, ezt követően valóban demokratikus választások kiírása lehet.
Ámde ezt mind meg kell előbb beszélni, mielőtt bárki kategorikus nemet mond. Szerintem.
jav: bruttó 3-4000 forint között. Elütöttem az előbb.
BRÉKÓ BRÉKÓ ! a szokásos karácsonyi LEÁRAZÁS !

"A legnagyobb hitelminősítő, az S&P egy kategóriával még lejjebb minősítette az adósságot. Az NGM szerint komolytalan a döntés."

:)))))

meg a zsíró100 monta ma a rádióban hogy az adórencer FIX... soha többet nem fog változni, mától tutifix, becsszóra kiszámítható lesz:)))))

mekkora vicces kormáyn:)))) tévednek a hitelminősítők:)))

index.hu/gazdasag/2012/11/23/meg_melyebben_a_bovliban_magyarorszag/
@Mariann19: Aranyos vagy, van harminc napunk és nem tudom mit lépjünk, de mindet kösz! :-)))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nekem is ez a legnagyobb bajom,jut eszembe. De az uramét kölcsönadom, nem hordja.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: nem is a farkad miatt. arra büszkék szoktatok lenni, akármekkora, neeeem?
@a szív fészkei: legnagyobb elismerésem a hazatért sztrájkoló úrnak!
újságírők csak patakvérre mennek?
@épészmérnök:

Persze. De ez nem is erről szól. Hanem arról, hogy csökkenteni kellene a Fideszre adott szavazatok számát - azokkal, akik a Fideszre nem adnák, de az ellenzékra sem, mégis akarnak szavazni -, hogy a demokratikus kormányváltás, netán a kétharmad összejöjjön. Meg arról, hogy a leendő jobboldali ellenzéknek is demokratikusnak kellene lennie, különben a következő kormányváltásnál ott leszünk, ahol a part szakad.

Mindez igaz, csak nemigen fog összejönni, az LMP-vel meg különösen nem.
@Spániel: :-) Csakis. Nem tudom, mi lesz: megy az egyeztetés, huzavona, vannak értelmesebb, kooperatívabb rendőrök, de nem az a jellemző. Az őrzővédők csak is a legbunkóbbakból vannak kiszemelgetve.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Örülj, hogy nem balgát írtam." Örülök, így hízelgőbb a jelződ, mint az "együgyű".
Magadra milyen jelzőket akasztasz? Csak kérdezem.
Sorolj fel egy párat, hogy lássam, van-e önértékelésed.
@Mariann19: Akiről írtam, hogy lábon hal éhen sokév forgatás, tanítás után, az Óvás Egyesületnek fotózik és filmez, hogy a szemét gettóbeli ingatlanmachinációknak elejét vehessék.
@épészmérnök: Kicsit kapcsolódva a lömpöpőhöz. Én csak most olvastam, a más levetett 168 Órájából, éppen oda érkezve (2012. október 18-i számban).
Roppant tetszett.
Radnóti Sándor, a tiszteletreméltó, bölcs filozófus:
" Tehetséges vezető garnitúrájuk-talán méltányosságból-nem veszi föl a kesztyűt alapító atyjukkal, ezzel a nemeslelkű doktrinérrel szemben, akit egy jóindulatú kívülálló két foglalkozástól minndenképpen eltanácsolna: a politikusétól és az ügyvédétől."
Hehehe.
Ez lett a vesztük.
@Mariann19: Ne bántsd, magyarázta a bizijét. Szerintem is a jóságig naivat értette alatta, mert balga te aztán a legrosszindulatúbb szerint se lehetsz! Ámdeviszont a vérmókus nem az... Csak kiemelt ügyfeleivel vérengz ő, mint megbeszéltük és az nem te vagy, hanem egy illusztrisabb társaság. A maffia. Ami valóban EGYügyű. Á la Simicska.
@épészmérnök:

"Ennek így se füle, se farka. "

De van:)
Gondolom Schiffert megint lebaszta/megtagadta a nagynéni,tehát liberális nyomás kipipálva. Amennyire kezd paranoiás lenni, valamennyit ki is találhatott ebből a "nyomás"-ból. Mitől lenne egyébként sziklaszilárd hős?

A szocik sms-támogatása pedig teljesen életszerű.Bajnai minden szempontból veszélyezteti Mesterházi légvárait. Ám ezzel nem akarnak szembenézni.
A felméréstől, hogy a szoci szavazók nagy része gond nélkül szavaz az E14-re, hatalmas pánikot váltott ki. Már a DK nagy szeletet vitt el (nem is tudják mekkorát:)),ha a maradék is átszavaz, akkor mi marad nekik?
Na erre találták "jó" megoldásnak a támogatást. Ennyik.
@a szív fészkei:

"Schiffer álmodik?"

Nem, Ádám Zoltán. :)
Kilenc órája eszméznek az LMP-sek a frakcióvezetőjükről, ki is légyen az. Schiffer este hatkor felállt és elhagyta a terepet másokkal együtt. Nagyon tettrekész párt!
@a szív fészkei: naná, nehogy legyen bennük empátia, az nagy baj lenne, még a végén emberszámba vennék és leállnának bratyizni ezekkel a rohattmocskos tüntetőkkel.
Ide csak üresfejű, kiégett, sanyarú gyerekkor alkesz szülőkkel, félanalfabéta bikanyakú verőlegényt tudok elképzelni. Felvételi jelenkezéskor biztos volt valami hasonló feltétel.
@Spániel: Amire kiderítettétek, hogy 168 óra-cikk. Arra kérdeztem, az első alkalomnál, amikor csak idézetként beadtad.
@a szív fészkei: Szív!Annyira jóságos vagy! Már csak röhögök az egészen, mert a helyettesítő jelző átfordítva egy másik összehasönlításban:
"Bocs, Te nem is hülye vagy, hanem marha." Nem?
Na mindegy, a blog békéjéért mindent megteszek.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Figyelj Vérmókus! A blog további jó hangulatért azt mondom, hogy szent a béke. Oké?
@orica: Az élőláncnál nagy volt a DK támogatottsága és a Gyurcsány-szimpátia. De megint belefutottam Szanyiba, nekem valami átkom ez az ember, minden tüntin ő az előétel, amitől elmegy a kedvem!
@orica: Én is erre gondoltam. Valahonnan nagyon ismerős nekem a pávatánc, most nem jut eszembe honnan, de valami ilyesmit képzel a maszop, hogy minél nagyobb falatot tudjon harapni és feltételeket szabni. Pedig nem kéne.
@orica: Szép lehet a családi vicsora Schifferéknél...
@épészmérnök:

Van az a megmagyarázhatatlan furcsa sejtésem, hogy Fabius elég csúnyán a helyükre fogja tenni őket. Ha csak az igaz amit leìrt itt és más fórumokon akkor az LMP arcon szarta a szavazótáborát elég rendesen. Ez elsősorban Schiffernek de másodsorban Rónának köszönhető.

Most be vannak kulázva mert az történik ami ilyenkor törvényszerű, a tábor elfordul. Láttam mit írtál te is a békésiek blogjára, Fabiust is olvastam ugyanott, őfelsége sajtkészítőit meg én küldtem el a picsába. Amit most művelnek az mindent alulmúló mosdás. Szegény Rónácsaka meg Sifferke kényszerítve lett meg lebombázva smsekkel.

Anyátokat, azt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fesd meg őket, alapanyag - excrementum - adott hozzájuk (ha kell, küldök), gyönyörűszép kép lenne, ahogy etetik magukat és a népet.
www.hir24.hu/kulfold/2012/11/23/orban-az-ember-nem-piszkit-arra-az-asztalra-ahonnan-eszik/~~fokusz
Ember nem is, de pocakos focisták gyakran szoktak.
Ez az elfogyott kolbászról szóló rizsa már előkészítése a melldöngető magyarázkodásnak.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azokat a sms-eket a zsidók küldték, hogy bombázni fognak. Na így már szerintem okés midnen rendes jobboldalinak, hogy LMP mennyire mártrír itten-
szerelvény érkezik, következő megálló: a HALÁL, végállomás: a POKOL ...
kérjük vágány melett vigyázni, nehogy hamarabb hajjanak meg !
kérjük a beszálást fejezzék be!
a zajtók utójjára záródnak !
halálközeli élmény, avagy fény az alagútban !

"Most új vizsgálati módszereket keres a BKK... amíg nem tudnak új síneket vásárolni. A Határ úttól az Árpád hídig 35 kilométernyi sínt azonnal ki kellene cserélni. Jelenleg olyan terveken gondolkoznak, hogy a MÁV pályarekonstrukciói során kicserélésre kerülő használt, de még jó állapotú sínszálakkal pótolnák az azonnal cserére szoruló szakaszokat. Sajnos ez sem jelent végleges megoldást, sőt a MÁV vonalain is átlag 25-30 évesek a sínszálak. De ha történetesen találnak is használható sínszálakat az alagút amúgy is rossz és elöregedett szigetelése miatt a beszivárgó talajvíz már sok helyen elkorrodálta a sínt rögzítő vasbeton pályalemezeket."

index.hu/belfold/budapest/2012/11/23/ujabb_ketsegbeesett_level_a_3-as_metrorol/
@orica: "Gondolom Schiffert megint lebaszta/megtagadta a nagynéni,tehát liberális nyomás kipipálva. "
A néni tudtommal szoci. Vagy most már szinonima lett a szoci és a liberális?
@a szív fészkei: ne fikázd Szanyit, lehet, hogy helyezkedik, a dk felé oldalaz,legalább eggyel többen voltatok. Mindenütt feltűnik, mint a búvópatak. Elég szomorú, hogy nem húszezer ember ment ki.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Van az a megmagyarázhatatlan furcsa sejtésem, hogy Fabius elég csúnyán a helyükre fogja tenni őket. "

Nagy látnok vatyte!!! :-DDDD
@a szív fészkei:

Őszintén leszarom volt-e szoci sms. Egy pártnak azt kell tudni képviselni amit a táborának nagyobbik fele gondol. Elvégre ezért szavaztunk lehetmás, meg éppenpont ez lenne az ország érdeke. De az álláspontjuk milyen meglepő a frakciójukban is kisebbségi vélemény nem csak a szavazótábornál.
@épészmérnök:

Látnok nem vagyok :-) Csak évtizedek óta ismerem az embert.

Na jó, meg eszméletlen pipa lett mikor felhoztam neki az LMP ügyet amíg beugrott egy kávéra két rohanása közt :-D :-D
Szegény tömjénzsóti, nem elég a saját baja, még ilyesmivel is kell foglalkoznia

index.hu/belfold/2012/11/23/semjen_szolidarisak_vagyunk_szlovakiaval_a_keteuros_ugyben/
@vitéz Thapóccay néma bárány: Hát látod eszik egymást, elvannak a homokozóban. Ha ez a bázisdemokrácia, akkor kösz. Pápát hamarabb választanak. Igaz azok nem is kapnak enni vagy hogy is megy ez?
@a szív fészkei:
Schiffer csak azt tette, ami egy fasznak a dolga: felállt.
Ebben mi a különleges?
@Spániel: Életem, felőlem búvjon,patakozzon - elég harsány, bújnia nem sikerál soha - de hadd lássak már jobba faszikat nála ebben a nyomi novemberben!! Sima önzés, de ja. :-DDD
@Knósszosz: Jó vagy gyermekem. De a felállásból - csillagporos emlékeim szerint ;-DD - jó szokott következni. Ebből következik valami orgazmusféle? És ki élvezi?
@GeoCracker: Szép vékonyra szeletelik? Bár én - amikor még nem a Csányié volt, hanem a rohattkádáriban - a Picket vastagra vágva kenyér nélkül faltam.
Ebből a kreténből bezzeg mártírt csináltak a rendőrök, bezzeg kunigundiában a lábtörő szadistákkal meg összepacsiztak.
atv.hu/belfold/20121123_allitsanak_elo_novak_szinte_orult_hogy_elvittek
@Spániel: Én most isteni finom ciabatta után nem fordítom fel a gyomrom a pocaktetű szövegét olvasva.

Mindennek van határa - az ő pofátlanságának ugyan nem - úgyhogy hagyatkozom rád, úgyis megbízom benned!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ebben pl tanulhatnának a fityisztől. Ők milyen szépen képviselik választóik jelentős részének korlátoltságát, szűklátókörűségét, ostobaságát, bornírtságát, klinikai értelemben vett ezotérizmusát, valamint a fejükben minden egyéb vonatkozásban is kavargó őskáoszt. :D
@GeoCracker:
Olvasva a posztodat: egyetértek.
Azonban a turhista szalámi szeletelése jobban illett volna illusztrációnak, mint a Mortadella. A Mortadella az mediterrán finomság, emez meg a gyárudvaron összesöpört ganéj, vastag műanyag bélbe töltve. Pont, mint a Fidesz.
Kedvelem az írásaid, éppen ezért kérem, hogy a zilusztráczijókat nézd át, mielőtt beléje teszed a virtyuális izébe, jó?
-:D-:D-D
Na hála istennek: www.hirado.hu/Hirek/2012/11/23/15/Orosz_hadihajok_indultak_a_Gazai_ovezethez_.aspx?source=hirkereso Milyen orosz állampolgárok? Azok nem zsidóknak álcázva menekültek Putyin bátyó elől meg anno a többi jó cár elől?
@a szív fészkei: asszem rájukzárják az ajtót és valami lyukas széken kell feszengeni..
DE Szíria darálójából nem kell menteni az orosz állampolgárokat?
@a szív fészkei:

Mi a bázisdemokrácia? Megmondom én neked. Az ma már tudható a tábor véleménykutatás 1/3-2/3 arányban a csatlakozási tárgyalásokra voksolt. A frakció többsége is ezt akarná mert érti az üzenetet.

De a kongresszusukon a küldöttek döntenek. Azok a vidéki küldöttek akik mögött sokszor szerintem valós tagság/tömeg sincs. Legalábbis nem látszik, hogy lenne. Ez a bázisdemokrácia.

Kíváncsi lennék a borsodi küldött hogy szavazott.
@a szív fészkei: nyami, jó étvágyat. Én is most toltam be ötcenti egybeszalámit.
Kylie Minogue-na nem szóltak, hogy nem a Moulin Rouge-ban lép felfelé: www.femina.hu/csajvilag/kepes_cikkek/erzsebet_kiralyno_sztarokkal/kiralyno_kylie_minouge.jpg

Na és akkor Orvbűntől kívánjuk, hogy tudjon öltözködni és viselkedni! Mikor neki kiskorában még kenguruja se volt...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Fogalmam sincs mi van vele én is itt olvastam. Majd megkérdezzük Fabiust ha előkerül.
@a szív fészkei: annak készült, szeretett volna néhány pofont, vagy legalább egy kis lökdösést kiérdemelni,de csak beültették a rendőrautóba, hogy higgadjon le.
@Spániel:

Nem elég egy Novák Előd? Még hányat kéne belőle előállítani???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

:-D:-D:-D

De viccet dobva engem is dühít az LMP hülyesége. Mondjuk Szabó Rebeka jöhet ide lakni ha kitaszítják :-))
@a szív fészkei: Aranyos vagy. Boli hol egerészik? Knósszoszt már láttam.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ebből a fajta Novák Elődből ez az egy is sok.
@a szív fészkei:

Nem tudom, hol a gond azzal a rucival... :)
@Spániel:

"valami ilyesmit képzel a maszop, hogy minél nagyobb falatot tudjon harapni és feltételeket szabni. Pedig nem kéne."

Itt mindenki fordítva ül a lovon. Nem tudom, sírjak vagy röhögjek, amikor meghallom, feltétel. Kinek akarnak ezek a fafejűek feltételt szabni?
A feltételt nekik/nekünk szabja a rögvaló, és ez egyszerű és egyértelmű. XXI. század vagy középkor.Európa vagy Balkán.
Bizisten tele a puttonyom ezzel a szűzlányos nyafogással és a szocik nagyon ótvaros, dohos kavarásával.

Méghogy nagyobbat harapni:)) Az legjobb esetben is csak fényevés, de inkább ködharapás. Tuti nem normálisak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "klinikai értelemben vett ezotérizmus"

Fűegér Doktor, ezt a szindromát javasolni fogom beemelni a DSM-IV-be. Zseniális!
@a szív fészkei:
Persze, hogy következik!
Schiffer lobogó herékkel üldözi Don Vittorio-t, mert ő szeretné betölteni a státuszt, amit most Vona testesít meg, a turulfingtól hályogos szemével. 14-az sose! Mert nem kompatibilis a NERöhögtess mán szellemiségével!
Bandi tökös gyerek, csak sokáig kell kotorásznia a nacijában, mire egyet talána.
Ezeknek egy anyjuk volt, viszont legalább ötven apjuk.
@orica: pedig mintha valami olyasmit határoztak volna meg a hármak, hogy mindenki egyenlő feltételekkel. Ezért undi ez a kiszorítósdi, hogy a kis bugyuta, szétszórt lmp-t ledumálják. Tudom, nem ezen múlott, csak jellemző ez a múltból átmentett aknamunka. A két megnyert önkoris választás után nagyobb mellényt szabattak és újabb réteg lila köd ereszkedett a szemük elé.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem is pöpec, a beltartalommal együt
Na és a nagybörbogyóshoz képest ultraszuper álatkirályság.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kötelezőt lehet kötni a Varánuszra?
Nincs pénzem....
@vitéz Thapóccay néma bárány:

" Egy pártnak azt kell tudni képviselni amit a táborának nagyobbik fele gondol."

Ez nagyon szép, nagyon jó lenne.
De!
Azt elfelejted, hogy ma szinte az összes párt elitje hol és hogyan szocializálódott. Ez alól Schiffer sem kivétel A szocik se, bármilyen fiatalok.
Azért ilyen feltűnő a lömpöpős cirkusz, mert ott egy eklektikus,e területen szocializálatlan ,értelmiségi halmaz küzd egy merev gondolkodásmóddal.
Ha tetszik, ez Jávorék szocializációs tanulási időszaka, és láthatóan nem tetszik a schifferi út. Helyes!
@Knósszosz:

Elkéstél, én mondtam előbb stipistop!!! :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jó, Rebeka Tiéd!
Én meg megkavarom a pacalt, még majd leég...
@Knósszosz:
Örökös kifogások...
Mi a stájsz emberek?
Piktor megmagyarázta, hogy jó nekünk, tán még sosem volt ilyen jó! :(

Leminősítés+megmagyarázták, hogy Coca-Colára figyeljenek, ne másra...
"Még mélyebben a bóvliban Magyarország

A befektetésre ajánlott és spekulatív kategóriák alsó határát jelző BB+ besorolásból eggyel lejjebb minősítette Magyarországot pénteken a Standard & Poors. A döntés hatására kissé gyengült a forint. Az NGM szerint komolytalan a lépés, nem az S&P-t kell nézni, hanem inkább a Coca Colát. Londonban is a meglepetés volt az első reakció, magyar elemzők szerint a hitelminősítő a magyar recesszió és az IMF-megállapodás elmaradása miatt lépett."

index.hu/gazdasag/2012/11/23/meg_melyebben_a_bovliban_magyarorszag/
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Te már ott kucorogsz a cicik közt, a kép szerint... :))
@Knósszosz: figyi, csak nem vagy erdekelt a bizt. vagy a narancsbiznicbe? Lenyulnad meg a tranzakcios pizem is, gyorsan alkalmazkodsz vittatorhoz ;)
@orica:

Őszintén leszarom én ezt is. Azt mondták lehetmás meg részvételi demokrácia meg így meg úgy. Én meg demagóg módon ragaszkodom ahhoz amit ők kínálgattak itt valami csinálás helyett két évig.

Nekem is tetszik, hogy vannak köztük akik értik ezt. Csak előrébb nem vagyunk vele semmivel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt a leghatározottabban visszautasítom!
A nickemet ne említsd egy lapon, a stadionépítő trógerrel, jó?!
A sokk okozta deprimáltságból kijózanodva meggondolom, szóba Álljak-e Veled, ezek után.
-:D:D:D
@Knósszosz:

Ez gyönyörűűűűűűű:)) Elképzeltem schiffert lobogó herékkel:))) Nagyon hülye vagy:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mondtam én hogy stipistop má megvót :-D

Nem ittam semmit, a pacalt is utálom. De azt elárulom azért érek rá ennyire mert a kemencében malacka sül egészben, én meg fokhagymás-négyborsos sörrel fürdetem, hogy ropogós legyen és ne száraz mire a rokonok megjönnek :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A Coca fogja támogatni a Ferrarit a forma 1-ben, ezt most olvastam.
A Cáratyuska tudja, hova köll a nyálát csorgatni, csak tanúnni lehet tűle.
Az a doboz még sokat fog érni, amit lefikáztatok. A tőzsdén is jegyezni fogják a tuhátot, meglássátok.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na ne. Ez azért izé. Négyborsos, fokhagymás... ropogós...

Egy agresszív izé vagy :-((((
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Tényleg kell itt cukkolni?
Ez nagyon-nagyon alantas húzás, ennél genyább dobás már csak az lenne, ha képet is mellékelnél hozzá, mint Fabius szokta!
@vitéz Thapóccay néma bárány:
A pacal az egy olyan megosztó képződmény a gasztronómia ateistáinak (szemben a felkent papjaikkal), mint ha választanom kellene az Iron Maiden, meg a Bunyós Pityu között.
Ízlések és sallerek,de engedd meg, hogy nagy tisztelettel ideiglenesen utáljalak ezért:
"De azt elárulom azért érek rá ennyire mert a kemencében malacka sül egészben, én meg fokhagymás-négyborsos sörrel fürdetem, hogy ropogós legyen és ne száraz mire a rokonok megjönnek :-)"
Pfejjjjj...-:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egy szadista. Megsüti, megeszi azt a szegény, ártatlan kis jószágot, de előbb alkoholmérgezésben részesíti... értesíteni kéne a gyámhatóságot...
@Knósszosz: szkudejra hejja hooo, no meg a vegen, vezenylonk is veres lesz, o csak adna az eg, hogy a feje lenne a fo szin, 300/100 hiper diasziszt
@Knósszosz:

Lehet. Sőt, kötelező volt. Nem kötöttél??? Ajaj... :)
@Knósszosz:
Ba+ a pacalod! :))
Én a malackára szavazok!
Ha cefrébe fulladt, akkor is!
@orica:
Schiffer fog még futni pár olyan kört, ahol... szerintem. De a végállomás nekem (most) nem kétséges.
Aztán majd meglássuk, Kedves Orica-:)
@épészmérnök:

Agresszìv? Ne már! 20 éve gyakorlom a legfinomabb mozdulatokkal a kenegetést, mert ilyenkor a kész előtt kicsivel, a porhanyósság előtti pillanatban kireped ha nem vagyok elég finom :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Én mindig, mindenről lekések...
@vitéz Thapóccay néma bárány:
A sör nagyon jót tesz a sültnek, mert a némi cukortartalma okán rá karamellizálódik a végső stádiumban a malacka bőrére, ami attól... mmmhhhhhhh
Hagyjá békén!
@Knósszosz:

Nekem sincs kétségem:)
@Knósszosz:

A pacal az ami engem annyira megosztott, hogy étlapon sincs. A faterék halálra cikiznek érte de ez van.
@a szív fészkei: Nagymamámnál úgy kaptam, hogy friss vajas kenyérrel és mackósajttal :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Ez genyózás már!
Tényleg ennyire kell ecsetelni ezt, itt, nekünk?
Éhes lettem...
Nem ér GENYÓZNI!! :(
Itt még egy rendes borjú bécsit sem lehet kapni. Az egészségügyi hatóságok nem engednek borjúhúst forgalmazni:-(
Szalmaburgonya... igazi szalmaburgonya...
"Azt mondták, egyem meg, amit főztem, de nem adtak hozzá kést és villát" - fogalmazott Schiffer András.

Hát nem egy Mátyás király a faszi:))
....és a sörélesztőtől olyan akár a jó kenyér, finoman barna, illatos, roppanós héjban puha omlós, fűszeres belső... :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Baszki, komolyan megfontolom, hogy kiTahótlanítalak! :)))

Ne legyen olyan jó kedvetek! :(
"Bankbetétek: a kamatvadászat vége?
A jövőre bevezetendő tranzakciós adó nagymértékben át fogja alakítani a pénzügyi életünk. A nagyobb cégek külföldre viszik a számlaforgalmukat, a költségtudatos nyugdíjasok újra készpénzben kérik majd a nyugdíjukat, ha lehet, bankkártya helyett majd készpénzzel fizetünk, sokan új számlavezető bankot kell, hogy keressenek és még sok hasonló lépésre lesz szükségünk jövőre, ha csökkenteni akarjuk az új adó költségét az életünkön.

Ami szintén gyökeresen át fog alakulni jövőre, az az akciós bankbetétek utáni kamatvadászat."

kiszamolo.hu/bankbetetek-jovo-evi-valtozasok/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ekxklyűzmi, Te válogatós bithuszár.
Ki volt az a hölgy itten, aki a pacalot imádja? Keresztanya tán?
Mán nem emlékszem, de a csajok is (némelyik) szeretik. Erősen. Savanyúval. Friss Kenyérrel.
Kákabélű NER-társam, mökkéne kóstolnod, ahogyan Kusza Szemnek a derékszögű alcsúti rettenetes kerítésszaggatót, legalább rá lehetne fogni mitől beszél baromságokat. Persze Te nem beszélsz baromságokat,csak nem tudod milyen egy jó patzal.
Anyámmal megetettem a bográcsos birkaperkeltet, aszitte veresboros marha.Jól esett neki, pedig az élő változatának a látványától is rosszul van.

Te egy jó paprikás, enyhén csípős perkelttel fogod megszívni, lengyel frottírtörölközőt kapsz, ha majd egyszer...
Imádni fogod, bazmeg!-:))
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Ideje volt, hogy nem rongálod tovább a gyomornedveinket!!! :)
@Knósszosz: Hát lehet :-) Mi tagadás, ez annyira szalámi, hogy nagyon :-) S legalább akkora erővel darabolják.
@Knósszosz:
Inkább nem mondom, amit gondolok... b++++! :))
@Knósszosz: Az. Különben nem kedvelem az LMP-t, mint formációt, de azt hiszem alapvetően ugyanúgy csapdába estek, mint a Milla. S nagyjából ugyanazért. Egyes vezetők olyan kategórikus kijelentéseket tetek, amit aztán nem tudnak visszacsinálni, de tartani magukat hozzá öngól hosszú távon.
@Knósszosz: A nemkedvelős résznél kimaradt, hogy azért alapvetően, mivel vannak normális figurák, a felbomlásukat sem kívánom. A normáis figurák ilyenkor sokszor inkább legyintenek, és kivonulnak a politikából. Ott meg marad a zacc.
Olvastátok?
Szerintem teljesen jól leírja a narancsbolsi politikát és megosztást!

"maskep 2012.11.23. 09:03:04
Itt, a Mandineren próbáltam már modellezni a „zelmúttnyóccév” pártpolitikai folyamatait a „Soklépéses fogolydilemma” nevű játékkal. Ennek lényege röviden: Két fél egymással nem kommunikálva dönt, hogy hogy együttműködik a másikkal, vagy versenyez (mondjuk úgy: kitol) vele. A különböző döntés-együtteshez különböző egyéni pontértékek társulnak: Ha mindkét fél együttműködik, mindkettő alacsony nyereséget szerez, ha mindkettő versenyez egymással, akkor mindkettő alacsony veszteséget szenved, és ha egyik együttműködik, a másik versenyez, akkor a versengő magas nyereséget, az együttműködni szándékozó magas veszteséget könyvel el. A játékosok minden lépés után megismerik a közös eredményt, majd elkülönülnek, és ismét döntenek. És így tovább, sok-sok, elméletileg végtelen számú lépésen keresztül: Mindkét játékosnak az a célja, hogy egyénileg a legtöbb nyereséget gyűjtse be. (A Fogolydilemma-játszmáról bővebben: Hankiss Elemér: Társadalmi csapdák, Mérő László: Mindenki másképp egyforma, Mérő László: Új észjárások.)

A játszma ideillő tanulságai, szintén röviden:

- Ha valaki együtt akar működni azzal, aki versenyez vele, az csak vesztes lehet.
- Ha egy játékos legalább kétszer egymás után versenyez, az ellenfele balek, ha nem válik barátságtalanná, versengővé ő is, egészen a másik fél egyoldalú együttműködéséig.
- Általában a legeredményesebb stratégia ebben a játékban az ú.n. „Tit for Tat”, magyarul „szemet szemért”, vagy más néven „békülékeny bosszúálló” stratégia. Ennek egyszerű a szabálya: Első lépésben együttműködök, majd minden további lépésben pontosan azt lépem, amit a másik az előző körben: Ha kitol velem, én is, ha békülni akar, akkor elfogadom.
- Az egyetlen stratégia, amit a Tit for Tat nem tud legyőzni, az a „következetes versengő”.
- A következetes versengővel szemben nyerni nem lehet, legfeljebb a veszteséget minimalizálni a következetes viszont-versengéssel.

1998.-tól a közvéleményt Orbán Viktor tudatosan szakította két táborra az országot úgy, hogy gyűlöletkeltés segítségével megakadályozta (csalódásesetére is) az átjárást. (Ennek folyamatát tényekkel alátámasztva többször leírtam már.) A Soklépéses fogolydilemma játszmával ezóta, de különösen 2002. után jellemezhető egyértelműen a magyar politika: A Haza nem lehet ellenzékben, vagyis bármi módon meg kell buktatni a „bankár-kormányt” .
A Fidesz ellenzékben semmiben nem volt hajlandó együttműködni a kormánnyal (kizárólag abban, amivel a kormány önmagának ártott, pl. a 2 x 100 napos program megszavazásában). A kormány-(bal-)oldal bármilyen együttműködési kezdeményezését elutasította, ezzel magának extra profitot, a kormánynak (a következetes versengés lehetséges eredményéhez képest) extra veszteséget ért el.

A következetes kölcsönös versengés eredménye nem mellékesen az is, hogy az összesített (nemzeti) eredmény negatív, veszteség. A világgazdasági válság csak felerősítette a versengéses, az együttműködést teljesen mellőző politikai közélet országos eredményét, a folyamatos lejtmenetet. Másik oldalról ugyanakkor ez a negatív össz-eredmény cél is volt: Az ország (baloldali kormányzat alatti) vesztesége az ellenzék győzelmi esélyeit javította.

Ez a következetes versengés tehát a Fidesz számára eredményes, az ország számára fájdalmas volt. Ám a Fidesz ezt a stratégiát kormányon is, ha lehet, még következetesebben folytatja, ami a fájdalmat katasztrofális méretűvé dagasztotta.

A kérdésem már korábban is az volt: Le lehet-e győzni a következetes versengést bármilyen stratégiával, még az ország (a felek együttes) totális bukása előtt? Eddig úgy láttam, sajnos nem…

„Ha nem tudsz megoldani egy problémát, fogalmazd át!” – Úgy tűnik, ez lehet a megoldás: Ha két játékos között az egyik következetes játékrontó, akkor növelni kell a játékosok számát. Ezen játékosok következetesen együttműködnek egymással, és következetesen versengenek azzal, amelyik játékos erre nem hajlandó (mondjuk: amíg demonstratíve több lépésen keresztül, egyéni veszteséget bevállalva együttműködést kezdeményez).

Ilyen értelemben fogalmaznám át a poszt leegyszerűsítő állítását egy másik leegyszerűsítéssel: „Aki nem működik együtt velünk, az a versengés garantáltan veszteséget okozó strartégiáját és stratégáját támogatja”.

És végül: Szó nincs arról, hogy az LMP végleg megtagadta volna az együttműködés. Arra szerintem van még legalább egy év – ha addig nincs versengés, és van egyfajta együttműködés, tárgyalás, egyeztetés közöttük. Amiről most az LMP döntött, az az volt, hogy minden áron meg akarja magát óvni a „beolvadástól” és „leszürküléstől”. De amíg Karácsony, Jávor és a többiek ottmaradnak az LMP-ben – amelyik immár láthatólag nem egy falanksz, hanem gondolkodó értelmiségiek részletekben többféle érdeket és értéket artikuláló közössége – tehát amíg ők LMP-sek, addig maradnak az LMP-ben az E14 felé nyitott, tárgyalóképes prominensek, akik majd előlépnek, ha eljön az ideje…"

mandiner.blog.hu/2012/11/23/aki_nincs_veluk_az_a_fidesszel_van
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A perkeltet nem ma estére készítettem.
A november 23-át, egy előre hozott húsvéttal búcsúztatom.
Füstölt hátsó csülök főzve, főtt tojással, tormával, friss kenyérrel. Ma ez a vacsora. Holnap a léből meg babgulyás lészen kreálva, mert az az íz kell bele, ami maradt a főzésnek utána.
Kerül bele még karikára vágott enyhén csípős kalbász, fokhagymás rántás, hőkiegyenlítéssel rengeteg tejföl, és Erős Pista, az én legnagyobb megelégedésemre.
Volt apósom hajszálvékonyra vágott lila hagymával bolondította meg a bablevest. Talán az is kerül bele, meg csipetke is, természetesen.

Ha sikerült picit szívatnom, már meg érte...
-:D:D:D
@Knósszosz:
Nehogymkomojanvegyed má...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
" - Ha valaki együtt akar működni azzal, aki versenyez vele, az csak vesztes lehet."

Régi bölcsesség, hogy
"barátodat ne gyalázd, és ellenséged ne dícsérd, mert hiábavaló"
@Knósszosz: Mikor nem főztök már.Össze-vissza vitatkozom máshol, Ti még mindíg a kondér körül
forgolódtok. Na, megyek .
@GeoCracker:
"Pozitív irányt vettek a tárgyalások a szakszervezetekkel, annak ellenére, hogy még nem álltak el követeléseiktől - Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ezt a kormánypárti politikusok országjárásának pénteki bicskei állomásán mondta."

A büdös kurva élet, kiosztottam az első díjat, pedig még nincs év vége. Ezek olyan szinten hülyültek bele a kétharmadba, hogy már észre sem veszik, mit beszélnek.
khmmm... na akkor eztet kapjátok ki pupákok! Igazi nápolyi szegénykaja.

fehérbab, legalább ötféle pasztával (nem al dente), bazsalikommal, hagymával, nagyon kicsi paradicsommal és néhány kagylóval. A tészta: spagetti, szélesmetélt makaróni, meg ami éppen maradt a konyhában. A fehérbab egy része lepasszírozva, és a tésztával bekeverve, a maradék hozzálöttyintve. Az originális receptet megtaláljátok az olasz kulinária című időszaki kiadványban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ha mán áhítat, meg semmilyen testvér, akkor egy mű(?), amivel magam is aposztrofálnám az 1-házat:
www.youtube.com/watch?v=I2gPWpp-Zag
Ha volt, bocs, meg amúgy is bocsánatott...!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Magyar-olasz szegénykaja: bazsalikom, paradicsom (bármilyen formában), fokhagyma, só, olaj (bármilyen), öszekeverve, törve stb, pirítósal mártogatva.

Szegény, de isteni.
@Spániel: A csodás péktől van, akit itt reklámozok egy ideje.
@a szív fészkei: héhó, mongyad má mariann barétosnédnak ne rugózzon már annyit a zegyügyün. hányszor kérjek még elnézést? :-))
@saravad: ha jól tudom, ez lenne a brushetta, csak ahhoz rendes kenyér kell és rendes paradicsom:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekem semmi, csak a Bözsihez jattolni egy kicsit szellős. De van egy mosolya az öreglánynak, felveszi a ruhatárban ilyen események előtt, szeme se rebben - előtt feltöltekezik Waczak Szállóval és gond egy szál se.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ti itt buktok, mint egy csecsemő egy jól megszívott laktáló emlő után. Ennyire tudományosan írtam, hogy semmi pornófelsejlés ne kegyen,mint Meloccónál a csecsszopó szóra Radnótinál!!!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
amúgy olaszos lennék, de a szegény az szegény. A gyerekem kedvenc kajája vs. rántotthús meg ilyenek.
@Mariann19:
A zabálás nagyon fontos dolog.
Legalább annyira, mint a levegővétel. Oszt ha párosul a létfenntartás ösztöne a kulináris élvezetekkel, az maga a gyönyör!
Zabálni jó, az élmény!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor hívjátok el valami díjátadási ciribulira kettőtökhöz. :-DDD Hátha még jobban nekivetkőzne.
@Knósszosz:
Az életöröm kötelesség.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Elkezdtem elolvasgatni a mai nap oktatási híreit. Még jó, hogy nincs hosszú hajam, mert a plafont verdesné, úgy az égnek ált......
Agyzakkantak.
Ezeknek elhiszem, hogy Semjén a nívó. Sátánbibliástól.
Hogy a Sátán tangózna velük. De nem csak 7 órán át.... :-)
Máris módosulhat a közművezeték adó
Mégsem mentesülne a Földgázszállító és a Mavir.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/23/maris_modosulhat_a_kozmuvezetek_ado/

Azt hiszem, eddig ez a csúcs. Az originális debilitás élt 3 napot módosítás nélkül. Lassan WC papirtekercsre lehet nyomtatni a törvényszövegeket és gurgyulázni az aktuális állásért, az első felével meg törölhetjük a valagunk.
OFF

Újabb magyar Hungarikum!

Szenzációs leletről számoltak be magyar zoológusok. A (pénz)esőerdők talaján egy teljesen új fajt fedeztek fel, a szójártó férget (latin neve Sophosos Politicus Hamiscus).
Napközben a parla menta levelei között bujkál, onnan hallatja hangját. Utoljára a Kameraerdő környékén látták, a Mikrofon-erdőn túl.
Alapvető tápláléka az orbáncfű. Ennek fogyasztása után révületbe esik, és fejlett hangutánzó képességét felhasználva összefüggéstelen szavakat rikolt, utánozva a papagájokat. Az erdőben élő zembereket és állatokat (főleg birkákat) ezzel gyakran megtéveszti, tudat alattijukba vájja be magát. Élősködő életmódot folytat. Fajtársaival a bioszféra alsó szintjén élő egyedek vérét szívják. Intelligencia hányadosa a házimacska szintjén van és ugyancsak az orbáncfű hatására folyamatosan amnéziában szenved.

Fosztódással szaporodik.
Jelenleg még védett, de erősen kártékony hatása miatt bármikor várható átminősítése és kötelező gyérítése.

A teljes cikk Brehm: Az állatok világa kötetének visszamenőlegesen módosított, átdolgozott kiadásában olvasható.
@épészmérnök: A jószág szervdonorként ráhagyta a testrészeit. Ránk is szokott oldalast meg ilyesmit szegény.
@orica: kéretik a tetves házimacskákat nem dehedonizálni:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Írtam, hogy szereted. Ez olyan hajhuzigálós kimutatása annak... ;-)))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
egy kis génmanipulációval nem e lehetne oszlással szaporodásra bírni őket?
@orica:
Köszönjük! (párom és én)
@a szív fészkei: monganám a Galleria Umbertót néki linkeltem. A copiright az enyém, úgy tessék megszemlélni. Ja meg a kajafotó is:-)
@a szív fészkei:

és az a két buzi úszónadrágban vagy lycrában és a másik buzi a stewart a rody...a Böske meg tényleg van egy mosolya amit felrak lehet, hogy fel is festik neki...az ő programjai bevételek a királyi családnak meghírdetik mint bármi akármit és a közönség megy: házassági évforduló 47000-dik meg hasonlók az öreglánynak kurva nagy gyakorlata van benne ezt is becsülöm benne többek között a csárli fija meg egy ragyogó művelt koponya aki még a gazdasághoz is ért mert gyakorolja a birtokain és tud öltözni a kzylieminogue meg gaga vagy vacak basznijóbimbó....

brühühühühü

megint lemaradtam egy teljes napról a naccság átka
@GeoCracker: Nagymamák megadják a módját, de én arról beszéltem, amikor éheztem cuccokért az ántivilágban,mert még nem volt fizum, suliba jártam; kaptam minden nap ebédpénzt, - kemény húsz forintot, úri volt az akkor - hogy kajáljak és persze abból mást vettem, hát estére már faltam a szalámit, ahol értem.

És nem volt nagymamám.
@a szív fészkei: aham, mint a Julcsi szereeti Pistit, akinek a segge hejin is feje van:-)
(szublimális->szubliminális)
@orica: :-) De ott leves volt,nem? Indiában kézzel esznek, jó is az. Palacsintát nem is szeretem máshogy. Pl.
@a szív fészkei:
a minogue mellett az meg a híres zeneszerző nem ugrik be a neve aki a brightman-nak volt a férje?

brühühühühü
@Knósszosz:

Miközben hallgattam, kábé olyan arcot vághattam, mint aki a nyilvános wc-ben összefut egy kétfejű ufóval. De a büntető orsósmagnó-kannásbor-trapperfarmer fíling átjött. :DDD
Most Edit Piafot hallgatok és tűnődöm... mennyivel jobb ostobának lenni. ( Persze, nekünk, öntelteknek sem könnyű :)
@orica:

És révületében futsall játékosnak hiszi magát, erős orvbűni másodlagos nemi jegyeket növesztve. Remélhetőleg kihalófélben lévő és senki nem akarja megmenteni.

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: :-)
@saravad: Nekem legyen mondva - adva a cucina povera... Elélnék rajta egy darabig.
@a szív fészkei: nu, ha érdekel, elárulom, hol lehet echte ibolyafagylaltot enni. Godolom tudod, miért téged kérdezlek:-)
@épészmérnök:

egy frászt, fiatal gyesznókarajból és/vagy combból rántott húst és gerezdes burgonyát amit főzés után zsírban pirítunk és valódi uborkasaláta sok fokhagymával esetleg krumpligarnierung és persze újházi tikleves a tik teljesen benn és adalék májak

brühühühühü
@a szív fészkei:

csak nem a szegények konyhájáról beszélsz ahol libasült van meg kolompér?

brühühühühü
@rodeo36: azért egy kis gyöngytyúlevessel is kielégülnél nemdenem?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

eztetetetet lehet még kapni?

brühühühü

az még Ádám nak volt a kedvence a paradicsomban kigyó előtt
@rodeo36: ne bajnaizzá má itten nekünk. nem elég, hogy a fél ország leöngyilokolta magát miatta? :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

én igazándibúl a zorjalevest szeretem amiből kilógnak a cupákok de a tenger gyümölcsei leves sem rossz ha elég csípősre csinálom sok alga kell bele...is

brühühühühü

a fácán hát jó csak sok borban kell pácolni én meg iszom a bort rúgom a fácántototo
@rodeo36: lehet, csak el kell menni érte Nápolyba, a Piazza Plebiscion lévő cujordába. Még Bözsi királyné képe is ki vagyon rakva.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

pedig nem is bajnai sűlt a menű hanem libásch

brühühühü

és zöngyilokosok meg szamarak? azt még nem ettem
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

de a bözsi legalább nem smuccol hanem elegáncsos és ír helyesen meg késsel villával

brühühühü
@a szív fészkei: egyszerűen isteni! Tökéletes harmónia, lehet fokozni, szoktuk is, de szükségtelen.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Én egyszer ettem jó pár éve a Mammutban legfelül, de az már megszűnt. Miért engem kérdezel?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

az tudod mit jelent (plebiscito)...te olaszos vagy? az kéne ma levédiában is a sátán hátán

brühühühühü
@rodeo36: Én csak olvastam két olasz szakács könyvét, és abban az e szóval illetett kaják nekem messze nem a szegénységet jelentették.
@rodeo36: VAlakinél olvastam, hogy bassza meg, Éva miért nem a kígyóba harapott bele?? Lehet, hogy sok mindent megelőzött volna ezzel.

Mondjuk, a fiam biztos a kígyót választja, ha már ott van, annyira utálja - nem tudom, miért - az almát.
@rodeo36: ez a bözsi nem az a böske. ez konkrétan Sissy kerálné. nekije volt a Zandrássyn kívül a keblence.
@rodeo36: Azt is olvastam, hogy a tenger gyümölcseiben több az arzén, mint az itthoni kutakban. Pedig itt sok helyen veszélyes az arzénes víz.
@rodeo36: Bözsi késsel-villával ír? De autót is tud szerelni. Sisinek meg állítólag kirohadtak a fogai, azért nem mosolygott és nem evett nagyon. A többi szép volt rajta.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Én az Unicum-Halálfejes Barack Felváltva Iskola híve vagyok. :)
@a szív fészkei: A fizu és a nagyi nem egymást kizáró dolog.
Amugy középiskolában már dolgoztam. Esténként elmentünk vagonozni, egy százas volt az alkalmi munka. Szünetekben meg olyan helyekre, mint a Városliget, vagy a temetők. Az egyetem előtt meg komoly 11 forintos óradíjban voltam szakmunkás. Na mindegy, rég volt már.....
@rodeo36: nem vagyok olaszos,csak egy ugarmagyar tajtparaszt, dee jól kigugliztam. biza népszavazás. Hehhe az egyik oldalon a Királyi Palota, a másik oldalon egy katolikus templom. szép trijó:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Neeeem. A kélgyó kélgyóra. Ádám szerette volna, ha harapják? Na ugye.
@GeoCracker: Én a felsős és a gimis éveimről beszélek, vagont rakodni nem jutott eszembe 45 kg-san. De mivel a Luxus Áruházban - ma már ott Bershka van a Vörösmarty téren de akkor az volt A Divat - uszkve 250 , 300 forint volt egy importcipő, csak tíz napig nem kellett ennem. Persze mindig volt valami nyünyükém, amire spóroltam.

Apám sejtett valamit - mert mondjuk a szombati-vasárnapi családi ebéden a vendéglőben mint egy részesarató faltam - tehát mindig mondta, a pénzt kajára és cuccpuccra adja, számoljak el. Akkor visszaadtam húsz-ötven fillért, meg ilyesmit, szóval kb. mint Orvbűn manapság az Eu-val, úgy bántam a pénzével, volt elszámolás, de minek....

De én legalább csak magamat, nem a népemet éheztettem, viszont az őzike alakomat semmi nem veszélyeztette. :-DD A néhai szalámifalás se.

Az nagyon jó volt, az ujjnyi vastagba beleharapni csakúgy minden nélkül! Nem is tudom, mióta nem vettünk már rúd szalámit...
@a szív fészkei:
ez ilyen dagadt és tele arthritisszel? sőt valami agyhúgyköve is lehet mert nem kap levegőt

brühühühühü
@orica: :)))))

terjesztem mint a kankót...
@a szív fészkei: egy nyavaj...én magam szedem a homokból gereblyével a kagylovakat maroknyi nagyok is gyünnek apálykor...fél száz literes fazékba és a többit meg a halászoktól jól ki kell mosni édesvízben attól meg is murdelnak (hideg víz) majd amikor már nem homokosok (látod ezt orbánról nem lehet lemosni örökre homokos marad) akkor hurrá főzöcske sok zőccség és erés paprika oliva olaj és zubogtatni 5 percig

majd hatalmas mélytányérokban tálalni

brühühühüh

még élek arzén ide arzén oda arzén lüpen?
@rodeo36: Jó, rajtad nem fog se a tömjén, sem az arzén. :-DD
Szemkilövetesékhez most csatlakozott a jópolgári rendőrség nagyiverő szekciója. nol.hu/mozaik/rendorattak_hatvanban

Morvai, Schiffer hol van?
@GeoCracker: az kurva jó órabér volt, nekem teljesítményben 12.35-öt adtak ami 14 fölé jött ki....milliomosnak éreztem magam és még el sem fáradtam -kis revolver esztergálás sosem árt- délután még egy két korira is jutott a pacal perkelt mellé ami a sarki betérő fő fogása volt...

brühühühühü

maiak szégyellik ezt? vagy nincs?
@a szív fészkei:

így igaz...ki van az próbálva

brühühühü
@a szív fészkei:

szoktam volt aszondani: magánügy

brühühühü
@a szív fészkei:
ja és a pocakost -arthritisszel- kezezésért ki kell állítani...darut nem hívtak hozzá hogy felálljon? vagy már viagrával sem...pedig leszállította az árát a Pfizer brühühühühü
@a szív fészkei: Nem akartalak megbántani a vagonokkal. S nem célzás kart lenni a workfare-re sem. A szalámit én kenyérrel szerettem mindig. De meg is látszik :-)
@rodeo36: Esti műszakban vagonokat pakolászni... A 11.- 78-ban volt. 2.- körül volt az üzemi ebéd. Egyébként krözusnak éreztem magam.
Az alkalmi munkának is megvolt a maguk varázsa. Nagyon sokféle emberrel sikerült összeakadnom. Karácsonyi ajándékra gyüjtő értelmiségivel, és egyszerű melósokkal is. S amikor ki kell lapátolni, vagy be kell pakolni egy vagont, akkor ott ez alig számított, még az életkor is csak addig, amíg a felügyelő el nem ment. Az teljesítménybe ment és nyilván mindenki érdeke a mielőbbi végzés volt.
Másnap aztán játszottuk a nagyot a Kis Zuglóban :-) Körömpörkölt (pacalt ne szeretem), és ha nem volt "olyan" tanár közelbben, még ser is.
@GeoCracker: Dehogy bántottál meg! A fiú lettem volna, akkor lehet, hogy odatévedek, hisz a Nyugati mellett laktunk. ;-))
Meg butulunk. Miközben az ELTE dékánasszonya befeküdt Hoffmann ágyába
endresy.blogspot.hu/2012/11/unortodox-oktataspolitika.html
@GeoCracker:

akkor számold ezt: az enyém 1966-ban volt mennyi volt ez akkor...a művezetőm kapott nem sokkal többet túlárázással, horizontál fúrón és portálmarón valamint karusszelen 2 méter átmérőjű karusszelt képzelj a darabokat daruval emeltük be és speciális készüléke volt ami helyre csúsztatta 1.5 méter átmérőjű tolózár tolattyúját kellett öntés után tisztára forgácsolni meg a horizontálon sebváltó és motor öntvényeket (teherautó és mozdony) fúrtunk kurvára élveztem tanulásnak sem akármi a gyereknek

brühühühühü
@rodeo36: Mire leesett, hogy a karusszel az eszterga :-) megyek is alvadni. :-)
Jó álmokat.
@a szív fészkei: "szóval Izrael az egyesítő erő a gyűlöletben, különben egymást eszik nagy testvériségükben. Ezt nem lehet kihúnyni hagyni."

Valóban. :)

Beismerés: Izrael előre eltervezte a háborút
Freddy Etyan a France24 hírcsatornának adott interjújában elismerte, hogy Izrael jelenlegi akciója a Gázai-övezetben előre eltervezett volt. Eközben a palesztin ellenállás fokozza az apartheid-államon a nyomást.

www.presstv.ir/detail/2012/11/21/273680/gaza-war-preplanned-israeli-diplomat/

www.france24.com/fr/20121119-lentretien-freddy-eytan-israel-gaza
@GeoCracker:

brühühühühü

aminek a "tokmánya" vízszintesen -a függőleges féltengelyén- forog mint egy tányér...a nagy portálmarók érdekesek amikbe mint egy kapun át bemegy a munkaasztal rajta a munkadarabbal és a "kapu" (portal) tetején meg két oldalán különféle őrűlt pörgettyűk a "kések" amik marják a darabot mindenféle helyzetű síkokat...
brühühühühü
@az övezet gázai: Épp most akartam írni, hogy szublimális=szubliminális. :)
Onnan tudom, hogy én is ki lettem oktatva "sátánista rokkzenéből" anno. :D
süti beállítások módosítása