Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.16. 04:45 Fabius

Seggszájból hogy lesz köztársaság?

Címkék: összefogás seggszáj 4K

"Hogyha új trükköt nem csinálsz,
Holnap kijön egy óriás.
Téged megesz, engem elás,
És nem csinál semmi mást,
Ez a kurva nagy óriás."

(via)

 

 

Egyszer volt, hol nem volt, Tündérmeseországban ahol a ősi hagyományai vannak a parasztvakításnak a legkisebb kistesó is bejelentette: ő biza pártot alapít. Mert a nép nem senyvedhet tovább a Nagy Testvér autokrata uralma alatt, úgyhogy annyi minden lesz itt, mintha a Ferenciek terén búcsút rendeznénk, és Róka lenne az udvari beszállító, Lali meg a büfés:

"Miközben a kormány új rendszert épít, nagy az igény az ellenerőre – mondják a 4K!-sok. Bár a véleményük az MSZP-ről és a Gyurcsány-féle DKP-ról a lehető legrosszabb, a Jobbikot kivéve az ellenzék bármelyik erejével elképzelhetőnek tartják a taktikai együttműködést a Fidesz-kormány leváltására. Annál is inkább, mert a politikai pályát a választási törvény reformjával a Fidesz írja, és a kormánypárt nyilván abban érdekelt, hogy az egyfordulós rendszerrel az új baloldali szereplőket összekényszerítse a lejáratódott posztkomunistákkal. 

Mint mondták, a 4K!-nak az LMP és az MSZP közötti beszédképtelenség feloldásában is kulcsszerepe lehet: az új párt nem fog kínosan egyensúlyozni a Fidesz és a szocialisták között, mint az LMP, és így kívülről törheti fel a két párt közötti patthelyzetet. Ha rákényszerülnek, a Fidesz-kormány leváltása érdekében bármelyik baloldali erővel készek időleges szövetségre lépni."

 Szinte pontosan egy év múlva a legkisebb kistesó pártját végre bejegyzi a bíróság, van ám örömünnep és nyilatkozat menten: 

 "A 4K! nem csatlakozik a Bajnai-mozgalomhoz, de törekszik arra, hogy még a választások előtt megállapodást kössön a demokratikus erőkkel – közölte honlapján a párt. A volt szocialista miniszterelnököt a „régi, igazságtalan rendszer részének” tartják, ezért nem látják értelmét annak, hogy belépjenek a mozgalmába."

Egy frissen kikelt párttól ekkora seggszáj indításnak mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. Tudjuk, persze, a sose arra figyelj amit mondok politikai kultúrájában semmi meglepetés nincs ebben. Meglepetés az lett volna, ha következetesen kiállnak az alapgondolatok mellett, és mivel a helyzet tavaly óta csak romlott, a választási eljárási törvény részletei is világosak, bizony csak megszületik az a szövetség. De úgy látszik a patthelyzet feltörő helyett az első alkalommal szószegő szerepbe helyezték magukat, ami nem is különösebben zavarna, ha a: nem ők jönnek ezzel kezdetnek, mert az összefogás iránti igény kihasználásból gondoltak politikai tőkét kovácsolni maguknak, b: a közélet vérfrissítése, az új politikus generáció nem az elődök seggszáj nyomdokain haladna. 

Úgy látszik Őfelsége uralkodása ilyen ellenzéket generál: mikor reális lehetőség a kanyarban nincs akkor tét nélkül beszélhetünk "mi leszünk a szót nem értők között a magyar-magyar tolmácsok"-at, de mikor megjön a lehetőség akkor már mindjárt nem is kell. Azonban mielőtt túlértékeljük ezt a 4K dolgot - mert tegye fel a kezét aki találkozott már élő emberrel, aki négykásnak vallotta magát - járjuk körbe egy kicsit. Olvasom a vezérekkel készült interjút, amiben Istvánffy kifejti: ők majd a jövő év folyamán megállapodást fognak ajánlani a demokratikus erőknek. Ők. Jól érted. A tömegbázissal nem rendelkező párt fognak megállapodást ajánlani az addigra összeszerveződő választási szövetségnek. Mert alkotmányozni azt kéne, de az ehhez szükséges szavazóréteget igyekezzetek ti összerántani valahonnan, ha kész vagytok majd szóljatok, és ajánlunk valamit mert azért végleg ki ne hagyjatok. 

Cuki nem? Mondja ezt Istvánffy András, aki nem olyan régen még a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaságnak értekezett Chavezről és a dél-amerikai baloldalról. Ugye annak a társaságnak, akik nevükből adódóan szolidaritást vállaltak Viktor példaképével, a sajátos módszerekkel alkotmányozó Chavezzel. Venezuela  2007-ben kiírt alkotmányos népszavazásán többek között a következők is szerepeltek:

- Hugó tesót akár hányszor újra lehetne választani, örökös elnök lehetne, a mandátum időtartama 6 helyett 7 év lenne.

- Ellenőrzési jogot kapna a központi bank és a devizatartalékok fölött. 

- Átalakított területi és közigazgatási egységek.

- 16 évre levitt választói korhatár.

- Különleges hatalom a természeti katasztrófa és "egyéb vészhelyzetek" esetére. 

Ismerősek a pontok? Viszont a venezuelaiak annyira nem voltak hülyék, hogy ezt megszavazzák Chaveznek. Én meg nem tudom mennyire szívesen látnék valakit az alkotmányozás közelében, aki az ilyen pontokkal felálló népszavazással szolidaritás vállaló szövetség körül szorgoskodott. Sokat és szorgalmasan kéne dolgoznia - a készbe ülés szándéka helyett - hogy elhiggyem, ez a becsípődés elmúlt, istenuccse, mittom fiatal volt és kellett a pénz vagy akármi, hogy ne úgy nézzek rá, mint az ellenzék Leninjére. 

 

748 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr684909586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 4K! - Együtt vagy halál 2012.11.16. 11:42:54

A 4K! immár egy bejegyzett párt, és mérhető erő a politikai palettán. Igaz, hogy csupán a választók 1%-a szavazna rájuk, de azért ez is érhet valamit, nem? Egyedül biztosan nem. Maga a kezdeményezés még 2010-ben fogant meg és egy baloldali, ...

Trackback: A Hajdú-Bét ügy, első kézből 2012.11.16. 08:57:19

Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rengeteg sok a csepűrágás, lassan elfogy a csepű és akkor kell valamit csinálni amit a zusáskában összelapátoltak, akkora botrányt kavartak a biliben, hogy arról zeng pitypalatty is a lémyeg meg sunnyog mert ahhoz senki sem ért

mintha ilyen lenne a levédiai bullshitgenerátor ....persze nemzeti szinekben

brühühühühü

a zegér ordibálja a zelefántnak a hídon battyogva ugye hogy dübörgünk? csak arra vigyázz egerentyű (nem fűűűűűűűűűű) nehogy rádlépjen
Szánalom, ennyi, szemétdombra, oda valòak, pont mint a többi szélsőséges.
Én nekem a 4K!-ról egy szélsőbalos fészbukos cucc jut csak eszembe, ami után töröltem őket a feedemből, francnak se kellenek!
Az is elgondolkodtató amit az ellenzéki kerekasztal gondolatkörben a "régi balliberális világkép széthullásáról" összehord itt:
nol.hu/velemeny/20120502-kiut_az_ellenzek_valsagabol__a_ketlepcsos_megegyezes
Ahogy görgettem le a cikket sorban bukkantak fel olyan jellegtelen arcok képei mind Bacher Iván, Csányi Vilmos, Gombár Csaba lengyel László, TGM, stb. Lehet mondani az előbbiekre vagy a többi Ellenzéki Kerekasztalosra kiknek egy része már meg is halt a rendszerváltás óta, hogy letűnt világ, dinók stb. sőt lehet másképpen gondolkozni a demokráciáról is!
....de, túlhaladottnak hinni és figyelmen kívül hagyni olyan arcok gondolatait akik már akkor társadalomtudománnyal, szociológiával, stb foglalkoztak amikor Dánielünk még csak lövöldözőset jáccott a számítógépen - elég nagy butaságra vall.
...és lesz olyan, aki rájuk szavaz. meglesz nekik az 1%.
4K-ról nekem felbontás jut eszembe, 8.3 megapixel, digitális filmezés, képernyők, monitorok, tévék, UHD, ilyesmi... jó, hogy van ilyen párt
A 4k arra lesz jó, hogy az e2014-re szavazzanak az emberek. Mintha azt sugallná minden fórumon, h "vigyázz, amatőr és hülye is vagyok, kerülj el nagy ívben!" Felettébb üres még ez a pártocska, fel kéne tölteni tartalommal. Nem kicsit....! :)
ide illik:

Bár elvileg az ellenzék még valóban győzhet, egyre kétségesebb, hogy a "választás" szó-e a legmegfelelőbb arra az akármire, aminek 2014-ben elébe nézünk.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20121115_Behivom_az_EBESZt
Ezekkel a Maoista kezdeményekkel nem szabad foglalkozni. Előbb utóbb csatlakoznak Gábrielékhez, és együtt éltethetik az EU ellenességet, és a Maoista hagyományokat. Az egyetlen eltérést esetleg a cigányokhoz és egyéb kisebbségekhez való hozzáállás jelenti. Ja meg az, hogy ők nem pucsító oroszlános mellényben masíroznak.
Ezeknek még annyi időt sem adok, mint a Dzsobbiknak. Nekik legalább négy évük volt a parlamentben, a 4K!-nak ennyi sem lesz.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): stimm, hisz a szélsőségek között, semmi különbség nincs, buggyant mind a kettő véglet :D
Eddig mindegyik köztársaság bizonyította, hogy nagyrészt seggszájra épült. Nem lesz ez másként a negyediknél sem. :)4K-val vagy anélkül tök mindegy.

Érdemes megint ízlelgetni Robika szavait is egy hávégé interjúból. :)

Most pedig már nem fog négyévente változni az önkényuralom?

P. R.: Nem fog. Magyarországon a régi értelmében megszűnt a politika. Itt most egy putyinista fejedelemség épül. Azt már tudjuk, hogy az előző húsz éves rendszer úgy megbukott, mint a szar. Azt pedig majd meglátjuk, hogy ez a fejedelemség hogyan fog működni. Az azonban biztos, hogy el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az úgynevezett budapesti liberális értelmiség felhagy a vernyákolással, hogy az ő személyes ízlésének vajon megfelel-e a rendszer.

Arra ment rá az elmúlt húsz év, hogy igazodási pont volt ez a pesti véleményformáló értelmiségi kaszt, amelynek volt egy esztétikai, és ismétlem: szigorúan esztétikai igénye a rendszerrel kapcsolatban. Mert ő, a pesti véleményformáló értelmiségi tizenöt évig tanulta, meg látta nyugaton, hogy hogy működik a jó rendszer, és ha Magyarországon ez a rendszer nem olyan, mint az, akkor ő minek tanult, meg minek utazott, meg írogatott erről annyit?

A rendszert tehát nem működőképessé, hanem az ő esztétikai természetű igényeiknek megfelelővé akarták tenni. Mindeközben tapsolva asszisztáltak eleinte az energiaszektor, később a fél ország eladásához, arra ugyanis nem volt illemkódex. Az mehetett a levesbe, csak az Alkotmánybíróság jogköre nehogy sérüljön! Ez a rendszer bukott meg, ez a húsz év zárult le.

hvg.hu: Az elmúlt egy-két évben többen bejelentkeztek a politikába arra hivatkozva, hogy rendkívüli idők vannak, meg kell menteni a demokráciát. Ellenük az az egyik fő kritika, hogy miért csak most, az Orbán-érában tűnik fel nekik, hogy itt évek óta egy országát elárult, önmaga fenntartására szakosodott, végtelenül cinikus elit kufárkodik a kiüresedett demokráciával.

P. R.: Pontosan. Vajon ők 2006-ban nem érezték azt, hogy rendkívüli idők járnak? Az akkori botrányból két párt született: a Jobbik meg az LMP, mindkettő azzal az üzenettel, hogy az MSZP meg a Fidesz legyenek szívesek, fogják meg egymás kezét, és tömött sorokban húzzanak el az anyjukba! Az ország rossz szellemeit az egyszerűség kedvéért hívjunk Orbán-fóbiásoknak meg Gyurcsány-fóbiásoknak, ők azok, akik miatt itt tartunk, akik ilyen elborultan pártos, elvakultan ideológiai alapon "politizálnak".

Pedig valójában nem is ideológiai háború ez, hanem történelmi és családi sérelmekkel terhelt emberek generációkon átívelő, nyilvános pszichoterápiája, akik a nagypapa auschwitzi elgázosítását akarják valahogy helyrehozni azzal, hogy Orbánoznak, vagy épp a másik nagypapának a Recskre való internálását bosszulják meg azzal, hogy a Gyurcsányt mocskolják. Ez egy közösségi misztériumjáték, nem lehet vele mit kezdeni.

Ezek az emberek országrontók, mert az ország helyzete, vagy akár a Fidesz, akár az MSZP csupán projekciós felület nekik. Valójában a saját pszichés defektusaikat projektálják ki, és azt hazudják, hogy ez a magyar politika. De ennek semmi köze nincs a politikához. A politika szó nem ezt jelenti. A politika az országról szólna, csakhogy ezek az emberek nem tudják saját magukat félretenni, és csak az országról beszélni, róluk szól az egész sztori, az ő traumáikról, az ország pedig csak egy romos terepasztal, ahol ők a saját személyes sérelmeiket ledolgozhatják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de bezzeg a nacionalista keresztény diktatúra, na az a valami, ami neked kedves lenne és működhetne is, a jobbik sem különb seggszáj mint akit belinkeltél ;)

fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra
Ha már mese, noha tudom, tegnap már emlegettem: endresy.blogspot.hu/2012/11/mese-meseles-etika.html
Ami az etikaoktatásból majd alighanem kimarad.

Alkalmasint az etikaoktatásból kimarad az önismeret fontossága is szerintem. Ezen jó néhány magát politikusnak tartó tag, szervezet elvérezne. A 4K ebből nem is a legrosszabb talán. Pl. mert nincs hatalmon, és alighanem nem is lesz. Amugy olyan ez, mint pl. Brody János esete a szabadsággal. Egykoron ő volt a lázadó tini, aki körbeénekelte az országot a hatalom engedte mezsgye szélén. Aztán a nagy szabadsághős lett annak az Artisjus-nak a vezetője, aki beszedi pénzt a szabadon terjesztéssel szemben. Mert a világ, és a szájak, forgandók. Elég sokan vannak, akiknek az ősszájuk tolul fel, és onnantól azon beszélnek.
S különben is. Sosem lehet tudni, ki milyen wudu-kapcsolatban áll kivel
endresy.blogspot.hu/2012/11/orbanista-ezoterika.html
kommunizmus rilódid, csak egy maradhat minden szinte, minden téren:

Hírek:
/origo/

Csúcsot dönthet az orvoselvándorlás

A béremelés sem tartja itthon az egészségügyi dolgozókat. Külföldről pedig kevesebben jönnek.

----

Csak az Erzsébet-utalvány marad a piacon

A Sodexo, a Chéques Dejéuner és az Edenred elveszíti adókedvezményét, így eltűnhetnek a piacról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja igen tényleg. Mi is meg az ördögbotosok is azok, de majd jön az úttörő meg a vadkenderes és kolbászból lesz a kerítés. :)

e2014+mszp+dk+stb=egyszer már elkúrtuk de most is beszopjátok. :)

4.bp.blogspot.com/-e1qgja1uxr0/UJw-PsTwcSI/AAAAAAAAETI/i_IfBE7iDsM/s1600/egy%C3%BCtt+2014+20121109-800.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de bezzeg a jobbik, vagy az LMP együtt, vagy külön, na ők háttérrel és támogatással is zseniálisak, és mindenre képesek, fel kéne ébredni, nincsenek szentek és tévedhetetlenek. Ezt a szart csak együtt és kirekesztés nélkül, megfelelő közös kontrollal lehet ellapátolni, sehogy máshogy.
Nem erővel, hanem beszéddel, vitatkozással, kommunikációval. KOMPROMISSZUMOKKAL=politika és nem diktatúrával, vagy diktátumokkal.

Semmi nem fog változni, sőt rosszabb lesz, ha folyik tovább az ami eddig is, fújcsúnya te, fúj veled nem, kell egy alap, kell egy közös fellépés, kell minden normális tenni és nem megosztani akaró EMBER, és nem vezér, nem csengős szamár, mert ezen felismerés nélkül, csak a katasztrófa vár ránk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igazad van. Látod mi is milyen szépen kommunikálunk mostanában. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "fel kéne ébredni, nincsenek szentek és tévedhetetlenek."

Azt persze mind a ketten tudjuk, hogy ennek hiányát csak tőlünk várod el. :)
Hihetetlen, hogy a bűzös kádárista mocsárból nem tud szellemileg kilépni ez a társadalom. Aki jogállamiság jelenlegi állapotainak fényében a 2010 előtti helyzetet 'ugyanolyan rosz, igazságtalan' rendszernek nevezi az kuka. Mehetnek Thürmerhez, Vonához. Erre ott van igény.
a.4K Kálmán Olgánál "elhadart hablatyos, dadogó megszólalása" sugallta és minden fórumon való megjelenése azt sugallja mindenkinek:
h "vigyázz, amatőr és hülye is vagyok, kerülj el nagy ívben!"
Ez egy 4 emberből álló zagyvalék....van köztük hamala- hamala, talán még azeri baltás is:))) hehe
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Puzsér véleményét politikai etalonnak tekinteni - hát régen röhögtem ilyen jót. Egy tipikus bulvár-pöfeteg. Havas is megnyalná a száját.
Jobban jár, ha a filmeknél marad.Ott nem vitatom a felkészültségét, max az ízlésünk különböző.
Bocs Fabius, bírom a blogod, de szerintem ma ezzel a poszttal öngólt lőttél.

Én azt sem tudom mi ez a 4k!, de a két idézet között nem látok semmiféle ellentmondást.

Az elsőben "taktikai együttműködés"-ről beszélnek, meg időleges szövetségről a kormányváltásért.
Az E14 nyilvánvalóan nem taktikai, hanem stratégiai szövetség, ami eggyel magasabb nagyságrend, és a kormányváltáson túl egy új kormányzásra is szövetkeznek.

Mondjuk sokat nem zavar ez az egész.
" hogy ne úgy nézzek rá, mint az ellenzék Leninjére. "

Amikor feltűntek, a 168 óra meginterjúvolta. Már elég régen.
Volt ott egy sapkás fotója, és felvihogtam, nini, Lenin reinkarnálódott.
Aztán elolvastam, és leszűrtem, tényleg.
@orica: Szerintem nagy tévedés azt gondolnod, hogy bárki is etalonnak tekintené. Viszont ennél is biztosabb, hogy az elmúlt 22 év gengszterváltóit bárminek lehet tekinteni csak annak nem. :) Országvezetés közelébe engedni pedig....
@Secnir:

Megint Bayert kellett olvasnom.))
Nagyon tetszik, hogy Fab nem tetszik Bayernek. Azt azért nem értem, hogy B. vaníliaillatú nagymamájához hogy passzol az orgoványozás? Ja, az az illat rendben. Ahogy B. elképzeli.
@orica: Mert tetszett a véleménye és gondoltam megosztom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Írjál már egy nevet. Írásjelek, szmájlik, kérdőjelek nélkül. Egy név.
@shinichi: "Aki jogállamiság jelenlegi állapotainak fényében a 2010 előtti helyzetet 'ugyanolyan rosz, igazságtalan' rendszernek nevezi az kuka."
Azt állítja a 4K!, hogy ugyanazon _alapokon_ működő rendszer. Amit nemigen lehet vitatni.
Az ugyanazon alap: a jogállamiság. Amit a prolik az elvesztett munkahely, szociális biztonság stb. helyett kapott _cserébe_.
Hogy a jogállamiság mire garancia és mire nem, azt érdemes végiggondolni.
Akkor közelebb lehet jutni ahhoz a felismeréshez, miért nem fog a szavazásra jogosultak _legalább_ fele szavazni.
Nemcsak azért mert nincs kire, hanem mert nincs _mire_.
Csingiling.
@orica: de az 50 milláról arról kussol!!
@sárkányfő: "a két idézet között nem látok semmiféle ellentmondást"

+1

én se... nem is értem hogy lehet posztot építeni a semmire !
nem ez az igazi seggszáj ? örexik a bölcs Fabius...

szerintem a fides szidásában kiráj... nem kell mással törődnie...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Azt persze mind a ketten tudjuk, hogy ennek hiányát csak tőlünk várod el."

ezt miből szűrted le, mert a idézeteid alapján, te sokkal elfogultabb vagy mint én ;)
@Secnir:

a tennapiba nem akartam eszt beírni, de miután a mi zsoltinknak újra feszengeni támatt kedve, hát iderittyentem, miszerint a mandiner hu-t anno decebal én kereszteltem el pöcegödörnek, viszont a tudomány azóta annyit fejlődött, hogy egy akkora darab szar, mint bayer mester mán abba se fér bele, jóllehet szellemi követői még mindig ott parádéznak. ennyit a tétova kivagyiságrul.
@Myrath:

Ennyit kapott az ordibálásért és a ripacskodásért a ker. TV-ben?
Valakinek biztos megérte, egészségükre.
Ettől még nem lesz politikai újságíró, amit kurva nehezen emészt meg:))
@orica: Egy ideológia huszár csupán, semmivel sem ér többet mint egy bérkommentelő.
@Secnir: De azért óvatosan vigyázott rá a báyerzsóti, nehogy számot adjon a magyarhírlapos cikkében arról a hetvenhatmillió-hétszázezer és egyszázörven forintról, amit tavaly papcsák kutyájaként fölnyalt a XIV. ker.-i önkormányzattól, hehe:) De én azért beírtam oda (trallala) a mandineren hivatkozott cikk alá, hogy értsék, és persze hozzá linkeltem a cikket is innen. Ezért lehetséges, hogy Fabius nekem köszönheti báyerzsóti "megtisztelő figyelmét":D (Fabius, lécci ne verekedjél:D)
Végülis, ha Bajnai tényleg a mérsékelt középre építi az Együtt 2014 szövetség társadalmi bázisát,

akkor le kell hogy essen erről a baloldal balszéle.

A mérsékeltbe nem fér bele a társadalom gyökeres átalakítása - se jobbról, se balról, se zöld felől.

Nincsen ezzel semmi gond, ha minden szélen marad valaki.

Ezért közép a közép.
@Dr. simonmondja.:

maga csak ne magyarázgassa a gauss-görbét, mer attul kódul!
@empatikus pszichopata: akkó te vagyol a bűnös, remélem készülsz már az étkeztetésre /babgulyás, reszelős kenyér :D/
@hacsaturján: mééé nehh, ezt is tudjuk kik magyarázzák úgy is meg ;)

Szétrohadnak Meggyes Tamás esztergomi beruházásai - galéria

Több megkezdett, de el nem készült beruházás is terheli az eladósodott Esztergomot. A város tele van üresen álló vagy félkész "szellemépületekkel". Néhányat most bemutatunk ezek közül.

hvg.hu/itthon/20121116_esztergom_Meggyes_Tamas_Tetenyi_Eva
a lekvár megint megakarja főzni a nagymamát:))
Ez a 4K, ha posztkommunisták ellen harcol a régi, igazsgátalan rendszerrel együtt, akkor végülis mit akar ?

Biszkut akarja ez is elkapni és egy saját diktatúrát, mint a fidesz ?

Mert újmagyarul tudni kell manapság.
@orica: "Ott nem vitatom a felkészültségét"
Főleg amikor videojátékról ad úgy kritikát, mintha a film lenne. Akkor aztán hihető, hogy felkészült, és legalább a trailerét látta, ha magát a fikázott "filmet" nem is. :P
Egyébként meg az innovációnak mindig meg voltak a kerékkötői ugyebár. Persze csak akadályozni de teljesen meggátolni sosem lehetett őket.

youtu.be/37_mFfezRX8
@dr. Balta$ár:

Azért egy Negyedik Köztársaság, amelyikbe a fidesz, a jobbik, az emeszpé, a Milla, a DK, és senki se fér bele már,

kábé-összesen csak az LMP,

meg az, aki nem élt még az elmúlthúszévben,

az legalábbis - fura.

Hívják inkább Negyedik Emeletnek.

Mert köztársaságnak ilyen pici dolgot - ne nevezzünk.
@Dr. simonmondja.:

ma reggel tanákosztam először egyenesbe ezzel az istvánffy nevű kölökkel a királyin. horribile dictu, mekkedveltem kissé az obersovszkyt, mer ojjan finoman hülyészte le a delikvenst, hogy az észre se vette. egy leninbe ojtott ellentálibot vót szerencsém konstatálni, úgyhogy simán elkűttem vóna a picsába, ezér is nem lettem műsorvezető.
@orica:
"Ettől még nem lesz politikai újságíró, amit kurva nehezen emészt meg:)) "
tisztázzunk valamit: bayer nem újságíró. ő egy ugyanolyan posztoló, mint fabius vagy én, csak az övé a nyomtatott sajtóban (is) megjelenik. Majd ha tagja lesz mondjuk a MÚOSZ-nak -például-, akkor majd kiírhatja a névjegykártyájára. addig csak azt írja rá (és így is írja alá), hogy 'publiciszta'.
Pontosan. A 4K nevű komcsi párttal semmi szükség együttműködni. Együttműködni demokratákkal kell.
Csak nem nem akarnak csatlakozni Bajnaihoz?

Bajnai múltjáról nem írsz?
@hacsaturján:
Obersovszky 8 évig hülyézhette volna finoman a viktorját is, mert pont ilyen leninbe olytott ellentálib volt, amíg nem kapott meg minden hatalmat és kasszát.
@Anti Anyag:
"Bajnai múltjáról nem írsz? "
minek? menj el a mandinerre, és keress egy bajnais cikket, ott majd a törzsközönség leír mindent öt perc alatt.
feltéve, ha nem hiszel a wikipediának...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Együttműködni demokratákkal kell." ezekszerint az mszp-vel se kell együttműködni?
legalább nem köpik szembe magukat. ha nem kell az elmúlthúszév, nem is kell hozzájuk dörgölődzni. persze, a nagypolitikában nem lehet az elmúlt húsz éven túllépni, nem is fognak labdába rúgni.
A 4K! is egy nagyon balos csapat. Nála talán csak a fityisz balosabb. Miért nincs sehol egy jobboldali párt?
4K ... az miaz? Jó pinák? Mennyi a tarifa?
@Dr. simonmondja.:

ez így, ebben a formában nagyon is igaz, csakhogy jelen esetben az egyéni preferenciáktul eltekinteni méltóztattam.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem nevezném demokratának azokat akik 2méterről gumilövedékkel szemeket lőttek ki, azonosító nélküli rendőrökkel.
hűűű hhhaaa, megint milyen sok újat tudtunk meg D.R.-tű, kicsit recseg a lemez, de semmi baj, vannak szellemi csökevények akiknek ez még mindig hat
@Anti Anyag: Arról, hogy egy szabadkőműves titkos összeesküvés keretében génmódosított libákból álló hadsereggel akarta elfoglalni a Kárpát-medencét és megdönteni a Magyar Apostoli Királyság & Szőlőbánya Zrt.-t? Arról olvashatsz a Barikádban.
@Disintegrator Rising: Valójában magukat nevezik demokratának, más nem igazán.
Hallatlan!

Nem akarnak részt venni a Szent Keresztesháborúban?Frakcióznak?!
Azonnal átkozza ki őket az E2014 klérusa....grrrrr....gaz egyházellenes eretnekek!!Micsoda modortalan viselkedés!!

Azt kell,hogy mondjam,kezd az ellenzéki oldal Dr. Unortodoxék szintjére süllyedni.
Nagyon szórakoztató lesz ez a hosszú,2014-ig elnyúló kampány.
Valahogy megintcsak az a benyomásom, hogy a posztolónak nem önmagában azzal van baja, hogy a 4K rövid idő alatt radikálisan megváltoztatta a véleményét. Hiszen Bajnai is épp ezt csinálja most, dettóban, de azt nem jut eszébe megfikázni.
A probléma alighanem ott van, hogy a 4K kihátrált a nagy össznépi összeborulásból, ami a blog szívügyének tűnik, beszólt Bajnainak, és ezzel elkövette az ősbűnt, innentől él rájuk a kilövési engedély.
Félreértés ne essék, én ettől még nem mentegetem erkölcsileg a 4K-t, csak épp a többi szélkakast is hasonlóan ítélem meg.

Igazából azt nem értem, hogy a blogger mit lát ebben az egész nagykoalícióban. Ha az LMP vagy a 4K beállna Bajnaiékhoz, miért szavazna bárki is rájuk bármilyen konfigurációban? Aki az összefogásra vágyik, Bajnbaiékra fog szavazni akkor is, ha az LMP vagy a 4K nem áll be a sorba. Viszont aki vállalhatatlannak tartja a Bajnai körül gyülekező arcokat (mint én), az csakis akkor fog az LMP-re vagy akár a 4K-ra szavazni, ha távol tartják magukat onnan. Ezzel pedig összességében nőne Orbán melegebb éghajlatra küldésének esélye, még a jelen választási rendszer mellett is. (Külön listákon, egyéniben pedig egy korrekt megállapodással.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tudjuk, hogy te imádod a szemkilövő ártatlan emberekre két méterről fejre célzó típusba tartozó rezsimeket, nincs is ezzel semmi baj, kommunisták már csak ilyenek.
@kandúrkoma: fábrikusz azért pityereg, mert tudja, hogy mindenkire szükség van a Nagy Összefosáshoz, az ország összes hülyéjét összeszedve lesz csak némi nemű esélyük a Fidesz leváltására. ez a baja. egy maroknyi hülye is fontos a nagy összefosásban.
D.R. igen imádom, pont úgy mint a Fideszt, mert a szösszeneted majd minden szava illik rájuk is, no problem, van aki minden diktatúrát szeret, hisz saját önálló véleménye nincs ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

most télleg assziszed, hogy ki fog nőni az agya?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezen a mondandóval maximálisan egyet tudok érteni, persze a megvalósításon és megvalósíthatóságon vannak kétségeim, de akkor is:

hvg.hu/gazdasag/20121116_Vona_onkormanyzatok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a fidesz nem lövetett emberekre, ezt egyedül az általad imádott mszp tette meg, akinek a miniszterelnöke nem mellesleg bajnai gordonka is volt többek között. tudom, téged ezek a dolgok nem különösebben zavarnak, mert a maszopnyikokat általában a tények sosem izgatják különösen.
@hacsaturján: nem, azért is nem szólítom meg, ismerem, és a helyén kezelem őkigyelmét ;)
@Anti Anyag: Mármint tőlem mit olvashatsz? Legfeljebb csak azt, hogy hol találod meg az igazságnak azt a változatát, amit képes vagy elfogadni.
D.R. unásik hallott kliséket hanyagolhatod, mond a sorszámot, majd behelyettesítem, kevesebbet kell írnod ;)

Az imádat áll a legmesszebbre tőlem, hja ha valaki mindig magából indul ki, az így jár. Tudod kiscsillag, én nem voltam ártatlan pógár, de minő csoda nem is lűűtték ki a szemem.
@hacsaturján: nem tudok vitatkozni, a finanszírozása, és a fővállalkozó is ismert, és tudott :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: neked nem is volt érdekeben, hogy az utcára menj, lévén neked jó volt a maszop kormányon. szerencsére ennek az időszaknak már vége.
@kandúrkoma:

"az csakis akkor fog az LMP-re vagy akár a 4K-ra szavazni, ha távol tartják magukat onnan. Ezzel pedig összességében nőne Orbán melegebb éghajlatra küldésének esélye, még a jelen választási rendszer mellett is."

Ez mekkora bullshit. Orbán elküldésének szándéka lényegesen erősebb a kis pártok iránt érzett szimpátiánál. Ennek egyenes következménye a már rajzolódó támogatása az E14-nek, ami az első mérésen többszöröse lett az LMP-4K kettősének. Ilyenkor két eset van:

1: Belépnek a szövetségbe, megjelennek törekvéseik a programokban, segítségükkel lehetségessé válik a rosszabb alkupozícióba hozni a szocikat, és ezzel érdemi változások is előállhatnak személyi szinten.

2: Nem ismerik fel ezt, nem lépnek be és leradírozza őket az Orbán leváltására meglévő igény a politikai térképről. Az LMP kiesik, a 4K közelébe nem jut a parlamentnek. Így aztán nem, hogy további vérfrissítés nem lesz, de a már meglévő is elúszik.

Ezen kívül biztos csak én tartom röhejesnek, hogy Bajnaira az finnyog, akinek egy Chavez vállalható.

A seggszáj ehhez képest csak bónusz.
a "nagy K" így ebben a formában mifelénk nagy kurvát jelent. A 4K meg... nos, alliterál.

Nomen est omen, ahogy a régi latinok mondották (gyenge elméjűek és széljobbikok kedvéért: ókori cigányok).
D.R. igen vége, és most sokkal jobb is, hogy mik vannak, olyan egyszerű a világ, ha valaki csak rajongással, hittel, harccal tud azonosulni bárkivel is. Kedves rajongó, valóság cseppet más, mint a dopaminnal túltöltött agy képzelné ;)
@Disintegrator Rising:

Mulattatsz töki. Mindig vigyorgásra késztet mikor a kommunisták, besúgók, ügynökök pártjának kuministája a hülyék gyűjtéséről beszél. Nekünk a Schiffer, Istvánffy féle idealistákat kell a földre lehozni, nektek meg Pozsgayt és Böröcz Pistát leszopni.
@Disintegrator Rising: Mert sokat segített volna az a kis két centi azonosítószám abban a zűrzavarban. :D A "két méterrel" meg nevetségessé teszed magad, mert kurvára nem két méter volt az! A zavargók/lázadók ellen pedig a világ minden táján bevett fegyver a gumilövedék, kivéve talán Iránt, és a hozzá hasonlókat, ahol éles fegyvert használnak. A probléma ott nem ezzel volt. A probléma a székház-ostrom miatt revans-vágytól telt rendőrökkel volt, akik megbotozták a gyerekének fagyiért induló ártatlan apukát is.
@aranyhorcsog: "...ból". Vagy az inkább a kdpénzpárt, mert ők nemcsak a pénztárcámba markolásznak, de a bugyim körül is ott lebzselnek folyamatosan?
Ezt láttátok? Először azt hittem a kabaré csütörtököt hallom és látom. De aztán rájöttem, hogy csak Kusza Szem bohóckodik.
@Fabius: oops, a frásznak küzdök én itt, te megoldottad rövidebben :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És tudod, mi a szar? Hogy hallgattam ezt a csókát és értelmesen, jól beszélt pár Millán. Most vagy azóta szállta meg a Chavez, vagy akkor is vakított. Kár, mert nem hülye.
@Secnir: Baj, hogy nem bírom elolvasni? A ZSóttit.
A témáról az imént egy másik blogban már megírtam a véleményemet, semmi kedvem sincs újrafogalmazni, így bemásolom.

Meg kell, hogy mondjam, én ugyan amennyit láttam eddig ebből a 4k-ból, az alapján nem szimpatizálok különösebben velük (és akkor még enyhén fogalmaztam), de Istvánffy sztem elég érthetően és korrekten fogalmazott tegnap az ATV-ben: nem lehet szó kormányzati együttműködésről "a múlt régi erőivel" (blah), de a mindennél rosszabb Orbán-rendszer eltakarításához szükséges a minél szélesebb DEMOKRATIKUS ellenzéki összefogás. Gyurcsány - és mszp fóbiások kedvéért: ebbe bele foglaltatik a dk és az mszp is.

Ez azt jelenti, hogy a választások után az új országgyűlés pártjai - már ha lesz rá módjuk és kellő többségük - átmeneti koalíciót alkotva megszavazza a jogállam restaurációját jelentő törvényeket. Ennyi, és nem több. Aztán ki-ki politikai, ideológiai hitvallása szerint azzal áll össze, akivel akar.

Tényleg olyan nehéz fölfogni? Kifogása van valakinek ez ellen? Mert akinek igen, az a legnagyobb káros agyselejt az országban, rosszabb mint a hithű fideszes szavazó.

Kieg.: A 4K mostani tagságán és támogatottságán meg kár viccelődni, hiszen az lmp is így indult a választások előtt egy évvel és a Millából is jóformán csak Juhász P. látszik. Még sokminden történik a '14-es választásokig.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: hagyd, pont ezt akarja 1000 redjére is, hisz összetettebb agyi tevékenységre nem alkalmas.
@orica: Mindenki megmondónak ébred fel egy reggel. Beszarás, komolyan. Mi ez a Puzsér-jelenség? Idegesítő nagyképű fasz, aki ezért kapott egy lakásnyi pénzt az RTL-től, hogy ilyen is legyen a CsSZ-ben. Hol van, amire tudna szerény lenni, mint az igazi nagyok???

Ja, filmekről én is írtam, ő akkor még a csattogós lepkét kergette Vitézyvel vagy mit csinált. Nem akkora kunszt az.
@varanus...ne sértődj meg de ez amit most írtál...baromság (nagybetűvel akartam volna írni....csak nem akartalak ennél jobban megbántani)

...és igen jelentkezem, én már találkoztam 4K-s emberekkel...és egész emberszerű külsővel rendelkeznek....és intelligensnek is láttam őket...mellesleg igazuk is van...szerintem . Mostanában divatos lett rajongani Bajnai meg az Együtt 2014-mellett..nem gondoltam volna, hogy információ hiány? miatt kárt szenved az egyébként éles látásod............érdemes a görög belpolitikára egy rövidnél hosszabb pillantást vetni mert az ottani kartell pártok elkövettek egy kardinális hibát....na ezt azóta nálunk már nem szeretnék elkövetni a külföldi-és belföldi hatalombrókereink: ha ott a Paszok "időben olajfát" növesztett volna már nem lenne "gond" holmi Szirizával meg "alternatív pártocskákkal"......ott a nemzetnek van jövője...minden ellenkező híreszteléssel szemben nézzünk(nálunk meg majd ki fog derülni) ....mert ha jelenlegi nagykoalíciójuk után váltaniuk kell, VAN hova váltanaiuk...ott már készen áll a régi nómenklatúrát egészen leváltó új "pártocskák"... melyek garanciák a váltás lehetőségére DE irányára is.....na ezt késlelteti az IMF-től, a "befektetőkön" az Eu-n keresztül égen földön mindenki..haladékkal, hitellel...jaj kedves görögök, bármi...csak ezt ne....de,bizony igen!.....ha a nemzet egérutat akar....megérti és tudja mi a teendője....mert van kiút....csak másként mint ahogy ma látszik.....

A rosz hír az, hogy a magyar borzasztóan kényelmes és passzív szavazóknak, akik az 1+1-re is ez idáig azt mondták.."nem érdekel"..nagyon rövid idő alatt kell felnőnie egy diferenciál egyenlet megoldásához (a mi "elitünk" sokkal ügyesebb mint a görög....egyből az egyetemi tananyagnál kezdi....a végig osztályismétlésre szoruló kisiskolásoknál...persze szigorúan az esélyegyenlőség nevében)....szóval, gyorsan kell tudni átértékelni...ehhez információk kellenek,ehhez emberekkel kell beszélgetni, kedves varanusz. .....szumma, ha a "szimatom" nem csal ismét csak egy agyafurt átverésnek a közepébe csöppent a nemzet...miközben a sokan már is lelkesednek, mert elveszett reményeiket látják visszatérni.

ui....és azért feltünhetne,hogy mit akar mindenki az LMP-től ..és miért folytják a szót a 4K!-ba...gondolkodjunk,dönteni ráér később is...ami az újságokban megjelenik multidő .....remélem neked sikerülni fog
Feritél, mondom Feeritél!

"Macska-egér harc lesz, és mi leszünk a macska
Papírunk van róla, hogy rendbe hoztuk az ország pénzügyeit, mondta a hódmezővásárhelyi lakossági fórumon Matolcsy György. A bosszankodó brüsszeli bürokraták szerint a magyarok a leleményes gazdaságpolitikájukkal mindig kicsúsznak a kezeik közül."

index.hu/video/2012/11/16/macska_eger_harc_lesz_es_mi_leszunk_a_macska/

HURRÁ, GYŐZTÜNK - MÁR MEGINT!

Miközben persze ilyen aljasságokat nyomatnak:
"Szeptemberben 3,8 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene az előző év azonos hónapjához viszonyítva, közölte a KSH. Az ipar termelésének alakulásában többek között szerepet játszott a munkanaphatás is: idén szeptemberben kettővel kevesebb munkanap volt, mint tavaly ilyenkor. A munkanaphatástól megtisztított index 0,6 százalékkal emelkedett. A termelés az év első kilenc hónapjában 0,8 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index szeptemberben 0,7 százalékkal nőtt.

Az ipari export 2012 első kilenc hónapjában 0,2 százalékkal nőtt, míg szeptemberben 3,6 százalékkal csökkent 2011 azonos időszakához viszonyítva. Szeptemberben a feldolgozóipar exportértékesítésének majdnem felét adó két alág közül a több mint egynegyed súlyú járműgyártás kivitele 6,8 százalékkal nőtt. Ezzel szemben a másik meghatározó alág, a feldolgozóipari exportban közel egyötöd súlyt képviselő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártás exportvolumene igen jelentősen, 24 százalékkal visszaesett."
index.hu/gazdasag/2012/11/16/pocsek_helyzetben_a_magyar_ipar/

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
Dolgos népünk győzni fog!
@rokakutya: Széchényi a magyarokról
„a magyar (és mint a többi „pusztai” nép) magát senkinek alávetni nem engedi, mindenki vezér, Úr akar lenni, s ha éppen jó órában van, maga alatt felrúgja a port, és azt mondja: ez a világ közepe, ahol én állok!”

E kutya-macska-féle agyarkodó szokásunkból fejlődik ki „azon különös szesz, vagy minek is nevezzük, mely szerint mindegyik kolompos, vezér vagy egyedül saját erejére támaszkodó pártkalandor akar lenni, s ehhez képest nincs a világnak tán oly legkisebb féket, rendszert nem tűrő népe, mint a magyar” — Széchenyi István
„Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hiúság és rokonai: önhittség, önáltatás, öncsalás tartoznak, a másodikba lelkesedés és szalmatűz, harmadikba közrestség, negyedikbe végül irigység és szülöttei, pártviszály és uralomvágy.” Széchenyi mindegyiknek részletes természetrajzát adja, melyből itt csak néhány részlettel szolgálunk:
„Nagy hiúság azon fatális nyavalya, melyben mi magyarok igen nagyon szenvedünk.”
„Századokon keresztül a magyar hízelkedéshez szokott, amibül honosink nagy részének önmaga túlbecsülése, gőgje s hiúsága támada; az igaz, egyenes szótúl pedig elszokott, amibül megint soknak azon teljes meggyőződése vevé eredetét, hogy Hunniát, mint dicsőségtül ragyogót, s lakosit, mint magas helyen állókat a világ bámulja és irigyli
@orica: ORgonaillatú nagyik nem kívánták néha a zsidók Orgoványban föld-, egyéb nyaralóheyleken gázillatú eltüntetését? Dehogynem.
@a szív fészkei: nem, nem hülye, csak ki akarja használni a populizmust és az emberekben meglévő szoci-kommer-bábáskodó állam vágyat. Úgy ahogy vezényló és a dzsobbik is, röviden a vezérürü elvet.
@Fabius:
De legalább kéjjel szopják Pozsgay és a többi hasonszőrű elvtársukat.
Az önzetlenségük és a lelkesedésük irigylésre méltó.
A gusztusuk már kevésbé...
@empatikus pszichopata: Azért megnézném, hogy face to face Bayer - amikor kívánságának megfelelően megkapja a reális posztírót életnagyságban - , mit szólna... De akkor remélem, Fabiusnál lesz fényképezőgép, mobil, bármi és megörökíti a Nagy Találkozást. :-DD
@Szúrófény: köszönöm, beelőztél, én az utolsó senki is ezt akartam elmondani
@Secnir: Nem tagja a MUOSZ-nak? De biztos tagja a MAK-nak vagy minek híjják a katolikus újságírókat. Mert az más minőség, mint a hülye egyéb skriblerek, nem is beszélve a tudjukkikről.
@zipe moha: Engem általában a program szokott érdekelni, nem amit az emberek mondanak valakiről. A program alapján pedig a 4K! valahol a Munkáspárt környékén helyezkedik el, csak gyávák ahhoz, hogy kimondják: ők kommunisták! Erre nagyon jó bizonyíték a BKV-val kapcsolatos kommünikéjük a fészen.
@Fabius:
"Orbán elküldésének szándéka lényegesen erősebb a kis pártok iránt érzett szimpátiánál."

Mindenki magából, és a környezetében tapasztalt hangulatból indul ki. Egy karakteresen ballib környezetben nyilván ez a hangulat uralkodik, amit Te is leírsz, ennyiben ez pontos diagnózis. Mindenesetre ebből kiindulva leosztani az éceszt össztársadalmi viszonylatban nem biztos hogy megalapozott.
Abban a környezetben amiben én forgok, kicsit más a közvélekedés. Nevezetesen az, hogy leváltani Orbánt, de úgy, hogy nem a lejáratott korábbi vonal tér vissza. Abban igazad van, hogy ez a társaság sem szimpátiából szavaz kispártokra, hanem azért, mert jelen állás szerin ők azok, akik se Fidesz, se Szoci (és klónjai), se Jobbik. Ha ők beolvadnak a szocivonalba, nekünk nem marad pártunk, és szépen otthon fogunk maradni, akkor is, ha az egész balbrancs leáll majd minket hülyézni meg orbánbérencezni.

"Ennek egyenes következménye a már rajzolódó támogatása az E14-nek, ami az első mérésen többszöröse lett az LMP-4K kettősének."

Szerintem ebben a kezdeti lelkesedést tükröző 14%-ban pont az van benne, hogy a többség Bajnaiban nem a baloldal új vezérét látja, hanem azt a bizonyos harmadik, új pólust. De borítékolom, hogy ha Bajnai felvállalja a múlt ciklus levitézlett arcait, akkor ez szépen le fog csökkenni.
Abban viszont igazad van, hogy az LMP sajnos eltotojázta a dolgot, és nem tudott pólust képezni.

"1: Belépnek a szövetségbe, megjelennek törekvéseik a programokban, segítségükkel lehetségessé válik a rosszabb alkupozícióba hozni a szocikat, és ezzel érdemi változások is előállhatnak személyi szinten."

Bullshit. Belépnek a szövetségbe, aztán a győzelem után majd előmásznak a bunkerekből a régi szoci "szakértők", akik majd megmondják a frankót, és lenyúlják a pénzt. Az új emberek meg vagy elvhűek lesznek, és kiábrándultan kilépnek az egészből, vagy lázadni és zsarolni próbálkoznak és generálják a koalíciós konfliktusokat (Orbán legnagyobb örömére), vagy lefekszenek a hivatali autónak és a képviselői fizetésnek, és eljátsszák a bélsarat az aljnövényzetben. Ennyi perspektívát látok nekik. Bajnai a szoci dinoszauruszokkal szemben tuti nem az ő pártjukra fog majd állni.

"2: Nem ismerik fel ezt, nem lépnek be és leradírozza őket az Orbán leváltására meglévő igény a politikai térképről. Az LMP kiesik, a 4K közelébe nem jut a parlamentnek. Így aztán nem, hogy további vérfrissítés nem lesz, de a már meglévő is elúszik."

Az Orbán leváltására való igény az én érzékelésem szerint nem abszolút. Az az érdekes, mi jön utána. Szerintem csak akkor lehet Orbánt leváltani, ha legalább esély van rá, hogy utána valami új jön, és nem Megyó, Fletó és a többiek újratöltve. Erre pedig akkor van esély, ha
a) Bajnai lerugdossa magáról a lábába kapaszkodó zombikat (sajnos a dolgok nem errefelé mutatnak);
b) Bajnaiékon kívül bejut a Parlamentbe ténylegesen új erő is, aki együttműködik Bajnaiékkal az alkotmányos rend helyreállításában, utána viszont következetesen képvisel egy új politikai kultúrát - adott esetben keményen Bajnaiékkal szemben is. Erre pedig - mint írtam - szerintem a Fidesz-féle választási törvény mellett is van esély.
@Anti Anyag: Mert múltabb múltja van, mint Orvbűnnek? Nem hiszem.
Bocsi, az előbb "külképviselet" néven, az is én voltam, csak véletlen a régi blogom jelszavával léptem be.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:Jó!!!! Ha ásó is lesz Bolinál, akkor utána lehet Orgoványost játszani a Zsóttival, ha azt úgy szereti.
Majd csak meglesz a 2014 4K nélkül is..
Az a baj, hogy sok a duma és kevés a látszat.. eddig csak ezt érzékelem..
.. én naponta nézem a facén a lájkolókat, még csak 16ezernél tartanak a 2014 mozgalomnál.. sajnos sok ember fél és.. aki meg nem fél, az ezek szerint magát akarja az élen látni, mint ez a 4K is..
..szerintem amíg nem akarnak egyet az emberek, itt nem lesz változás..
Szomorú, hogy ebben az országban ennyi másként gondolkodó van.. az együtt gondolkodást kéne elkezdeni, mert csak egyre lejjebb jutunk..
Félre kéne tenni a sértődést, a múltat, a kivagyiságot, a büszkeséget/akarom mondani inkább a rátartiságot! / és a többi hasonló lehúzó dolgot..
És egy célt kéne nagyon és alaposan végrehajtani.. O.V. húzzon el és persze a teljes sleppje..
utána lehet más dolgokon is gondolkodni, de ne az legyen a központ kérdés, ki legyen a miniszterelnök és ki legyen a kormánypárt.. mert ezzel csak magukat fogják újra elveszejteni a pártok,az emberek előtt..
@a szív fészkei: jól megírtuk kibicként a forgatókönyvet, kérdés a főszereplők mit szólnak majd hozzá? :D
@Fabius: engem az a blogbejegyzésed fog mulatattatni amit a 2014es fidesz választási győzelem után fogsz írni.
@hacsaturján: :-DD MA nagyon sziporkaszörény vagy, pedig máskor sem tétlenkedsz!
-no komment-

145 milliárd jut jövőre közmunkára

Jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra, a cél, hogy 2013-ban és 2014-ben háromszázezer<<<<< ember juthasson munkához - mondta a belügyminiszter pénteken a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok részére szervezett..
@Fabius: és nekem mi a teendőm??? :)))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: basszus... a kommunistával akkor értek egyet ha a nyugateurópát felvirágoztató (Magyarországról már a rendszerváltás elején eltávolított)szociáldemokráciát annak lehet tekinteni... ahol az társadalom és a tőke egyensúlyát az állam szervezi(egyáltalán alakítja ki)..

...mi magyarok ahhoz a (bér) (rabszolga) munkáshoz hasonlítunk, aki maga adja rabságba magát....s hablatyolunk, mert a kocsmazajban nem értettünk jól egy távolabbról elhangzó mondatot
...de az hogy a társadalom maga akarjon asszisztálni önön kifosztásához.....na ezt is szokni kell.....annak aki ezt akarja....van még vagy másfélmillió eladható képességgel rendelkező ember itthon....akkor inkább megyünk.....csak ne nyavajojon majd senki, hogy a kulik elmentek....és nincs semmi..az is sz@rul
Miért van az hogy minden megkergült fiatal vagy szélsőbalos vagy szélsőjobbos akar lenni???

Vagy csak én vagyok már öreg (44) ????

Mi van ezzel a világgal???
@külképviselet: Szerintem meg az lészen, h az e2014 mozgalom marad a HésH pedig párttá alakul, és az fog indulni a választáson. Az e2014 feladata a bázis megteremtése és a HésH mint párt feltöltése a legkevésbé hiteltelen emberekkel. És itt jön a szemezgetés a különböző pártok tagjai között. Nem jut mindenkinek hely a parlamentben, így sokakat "más fontos beosztást" fognak felajánlani.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát igen. Azért a jobbiknak is vannak használható javaslatai, dacára annak hogy szerinted nacionalista diktatúra. :)
@Myrath: sokakat helyett sokaknak....bocsi
Mint tudjuk, aki hatalmat kap, az nagy valószínűséggel előbb-utóbb visszaél vele!

Előbb él vele vissza, aki alapjában véve egy rongy ember, s később, aki addig becsületes, dolgos jó ember volt. Rettentően kevés az olyan emberanyag, aki ha megérzi a hatalom izét, nem válik diktátorrá.

Sajnos, az emberi társadalom a legkisebb közösségektől (pl. iskola osztály) a legnagyobbakig (IMF vezér) olyan, hogy kell, hogy hatalmat adjon egy-egy ember kezébe.

De könyörgöm, 2014-ben ne ezeknek a 4K féléknek adjuk! Ahogy ezeket nézem, a hatalomátvétele után már másnap megkezdenék a kivégzéseket. Egyszerűen nem találom az arcukon a becsület nyomát! :(
@empatikus pszichopata:

Most volt időm Bayer legfrissebb agymenésével foglalkozni. Ahogy látom a lekutyázásban említett tényeket nagyon nem feszegette, helyette túl lépett Papcsákon, és ő már nem elégszik meg a renitensek följelentésével:

"S talán még ez: nagyon nem biztos, hogy sky.net és rocsa1971 megérdemli az életet. Sőt…"

Így megy ez keresztény konzervatívéknál.
@Myrath:
Ez még egy egész korrekt forgatókönyv lehetne, de persze az ördög a részletekben bújkál, hogy ki is lesz az akit beengednek, ki az akinek megköszönik, és ki kap "más fontos beosztást". Mert személy szerint én a múlt ciklusbeli ismerős arcokat, vagy a kár a Bajnai-féle aláírás-gyűjtést megnyitó névsort, nem csak a Parlamentben, de "más fontos beosztásban" sem látnám szívesen. Legjobb lenne ha Bajnai elküldené őket Kenyába, de sajnos nem teszi, hanem elfogadja az aláírásukat - márpedig tudni lehet, hogy be fogják majd ezért nyújtani neki a számlát.
@rockjano:
Egykorúként szólok hozzá.
Kretén politikuscsürhénk érdeke, hogy minél jobban tagolj a társadalmat és minél nagyobb feszültségbe tartsa a plebst.
Árokásás - abban nagyok, ha már építeni nem képesek.
Remélem azok, akik ezt lelkesen támogatják ma, a közmunkások sorait fogják néhány év múlva erősíteni...
Az ecceri narancsdroid méltó párja a komancs és jobbikos droidnak.
Értelmi képességeik miatt nem is értik az általad felvetett dolgot.
Ahogy tőlünk nyugatra sem értik ezt a beteg országot és betegeges mentalitást.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mocskos, szemét rohadékok.
Nem szoktam ilyeneket írni, de a közmunka-programjuk miatt a pokolra kéne kerülniük, már ha lenne olyan. Vagyis van, itt.
@Vahakomb: Ebben sajnos igazad van, a hatalom megrészegíti azaz megváltoztatja az embereket.. már aki előtte is ember volt..
És az is igaz, sajnos, hogy meg kell nézni a képét annak, akinek bizalmat adsz.. mert utána rághatod a szád szélét, ha kiderül, hogy vissza élt vele..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pld. ez is elég korrektnek nevezhető.

"Vona Gábor ezzel kapcsolatban leszögezte: a kormány elképzeléseiben rengeteg a bizonytalanság, látszik, hogy a tervezet kidolgozatlan, pedig a kormánynak már két éve volt a régóta látható problémák kezelésére. A Jobbik elnöke szerint a Fidesz 8 év ellenzéki politizálás alatt sokkal több időt fordított "a hatalom bebiztosítására, a fékek és ellensúlyok lebontására", mint a gazdaság megmentésére és az érdemi kormányzás előkészítésére.

Hozzátette: ebbe a koncepcióba "bele van kódolva a méltánytalanság", hiszen a jól gazdálkodó és el nem adósodott önkormányzatok és emberek úgy érzik, hogy becsapták őket és megint az jár jól, aki felelőtlenül gazdálkodott az elmúlt években. Vona Gábor szerint egyébként az adósságátvállalásnak az önkormányzatiság a vesztese lesz, mivel a szektor további leépítését viszi majd keresztül a kormány az adósságok átvállalásáért cserébe."
A sok pofázás helyett inkább ennétek az államadósságot, hogy minél előbb a pogácsa sorsára jusson.
(Nekem tele vele a pofám meg a kezem, úgy nyelem, ezt is pöcsömmel pötyögöm.)
@zipe moha: "ha a nemzet egérutat akar....megérti és tudja mi a teendője....mert van kiút....csak másként mint ahogy ma látszik....."

Igen! Van kiút! A 4K, Chávez nyomán, ifjúsági szimfonikus zenekarokat fog szervezni minden borsodi faluba, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése céljából! Szavazz a 4K-ra!
@Disintegrator Rising: az utolsó, minősíted magad, nem kellek én hozzá, hogy látszódjon a színvonalad, elvakult narancsdroid, pontosabban narancskommunista vagy, cső puszi pá
@a szív fészkei:

Nem kíván ő engem fésztufész :-)

Papcsák pedig megkapta a véleményeket fésztufész is. Egyrészt a tüntetésen, ahová gyáva volt eljönni átvenni a petíciót, és a titkárával vetette át, másrészt meg a faszbúkos neves-arcos véleményekkel, aminek hatására inkább leugrott onnan is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: NA, akkor kezdjük!

Zugló kies, mindjárt agyonplázásított helyén hősleg áll, mint a cövek Bayer Zsótti a nemzet szlovák adószámú és rendszámú egyvitéze. Kezében meginghathatatlan bátorságú pennája (laptopja állami netre bekötve)- kihegyezve a ballibek árulását szeizmográfolni. Amit éjjel-nappal tesz életvitelszerűen. Nem kevéséért, de Krisztus koporsóját se őrizték ingyér`.

Langy szellő kél, papcsákazisten - ezt susogja a pláza miatt mingyá kivágandó fák levelei közt. Szórt dicsfény dereng. Snitt.

Balról - naná, majd jobbról - förgeteg közeleg, szürkésfekete, nyomasztó, hisz léptek verik fel a békés port, ahol két éve Papcsák még ölbe vágyó nyugdíjast simogatott és kábított... Jön, jön, jön Zugló réme. Zene hisztérikussá fokozódik. FElvezeti a névtelen bloggert, aki rászabadítja modortalan szintén gyáván név nélküli csahosait a szent NER fénylő orcáira, úgymint , magára ORvbűnre, Papcsákra, sőőőt,Zsóttira is. Naponta fellazítva az ország erkölcseit! Aljasságában az egyetlen jobboldali reményt, a moralitásban tobzódó fénylő fároszt, Stefit is kibassza állandóan onnan. Pedig ő szuronycsillanású, ugyebár.

Elnyújtott fájdalmas a zene már, Attesz borong - épp nemlakodalmassal fokozva a feszkót. Snitt. Csak a lépteket látjuk, azok a 44-es cipők fenyegetően közelednek, és jó jézus a jégen!! Négy darab cipő tapodja a talajt!! Ezek ketten vannak egy igazember ellen!!

Snitt. De Zsóttink hősleg áll még mindig a fényben, susogó levelek közt Pacsiland főterén, arcán megvető mosoly a baloldali nyomorultak felé, akiknek figurája még nem, csak fergetege látszik. A szürke porból azonban kibontakozik lassan a két drabális: a blogger, a névtelen szörny meg egyik csahosa - 180 felettiek, röhögnek és az egyiknél ásó is van!! (plusz fotóapparát).Snitt.

Drámai tus a zenében,szinte sikolt, hisz megesik a nagy találkozás: a Nemzet Hőse és a két, tudjukkik által lefizetett bérpiszkoló szembenéz olyan voltegyszeregyamerikásan. Snitt. Zsótti belül meginog, mint az LMP a kongresszusán, halljuk belső vívódását egy mai szentnek: mit tegyek, Papcsákatyám? Ezek itt vannak, látom őket arcuk-evalóságában és NAGYOBBAK NÁLAM! Barátságosan felajánlják, hogy lehet orgoványost játszani velük, ha akarok - csak az a bibi, hogy én lennék elásva! Orgonaillatú nagyanyám, mi légyen most?? Zene kifejezi a magyarlélek zaklatottságát, tehát már nem Attesz nyarvog, ez már 100 tagú szimfónikust kíván. Snitt.

Porfelleget látunk megint, a két hatalmas pasi sehol, csak Zsóti áll magában a vártán. Arca kiismerhetetlen, ő maga kicsit összement: teljesült vágya,megképződtek a névtelen arcátlan bloggerek előtte.

Lassan feltűnik a konyec filma felirat a szürke kavargásban, miközben Zsóttink apró pici tetűnyi ponttá zsugorodik.
@Fabius:
Félreérted tulajdonképp...
Zsótti inkább Terminátor szeretne lenni!
A képességei azonban alapján azonban csak ócska kis bádog doboz lehet a történetben.
Olyan echte Népszabadságos szabadság(h)arcos.
Ja, most nem Népszabadságos, most másért fizetik.
Akkor szimpla kis ku...?
Dehogy, ááá, nem...
@kandúrkoma:

Egészen pontosan kikkel van bajod a jelképesen aláírók közül? Név szerint, ha már.
@a szív fészkei: Szerintem Fab már írja a Papcsák kutyája 2.0-át. :)
@saravad:
Akkor ők már tudnak valamit!
300.000 közmunkás, szarér fosért fog dolgozni, miközben az áraink "nyugatiak".
Értem én - ezt hívják rabszolgamunkának.
A KÍNAI MINTA.
Ja, ott a multiknak van kiszolgáltatva a melós...
@Vahakomb: ...van valami félni valód...mesélj!:)
@rockjano: "Miért van az hogy minden megkergült fiatal vagy szélsőbalos vagy szélsőjobbos akar lenni???"

Életkori sajátosság a serdülők egy részénél. (A másik része tojik a politikára). Majd kinövik. Közben meg majd jön új politikai divat, és azt fogják hájpolni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne ismételj, pont ezt mondtam én is, azért nekem ez még kevés, ami az én értékrendem szerint elfogadható, szóvá teszem, de ettől még az összkép nem változik meg olyan egyszerűen egy két jó dologtól.
@a szív fészkei:
Na! Jó hír!
Ugye nem Szuperhősös, aki kívül hordja az alsógatyóját? :)
@épészmérnök: DE azért tudva, mit tett a Mao papa, mit tesz Chavez, milyen áron valósították/ják meg az álmaikat, ki lehetne nőni mihamarabb ezt az értük rajongást,nem? Mondom, Istvánffy nem tartottam hülyének. Annál rosszabb ezt látni.
@kandúrkoma: Nem hiszem hogy elitváltás lesz valaha is Mo-on. Nem hiszem, h félre lehet tolni a politikába és a gazdasági életbe beágyazódott embereket. Egy-két új arc oszt kész. Talán a fidesz által végzett rombolás okulásra kényszeríti ezen elit tagjait, és rájönnek végre arra, h ha az országnak és a kisembereknek szarul megy de nagyon, az nekik is presztizs és anyagi veszteséget okoz.
Szerintem minden ami politika az kizárólag a pénzről szól. Talán az "élni és élni hagyni" filozófiája felülkerekedik a "mindent nekem semmit neked" filozófián.
@Vahakomb: "Egyszerűen nem találom az arcukon a becsület nyomát! :("

Mosd meg a szemüvegedet szappannal, és utána alaposan törülgesd meg. És ne beszélj hülyeségeket, ha szabad kérni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fentebb láthatod a szüzsét. Csak végig nagyon vészjóslóan kell nézned - írtam, hogyan - , gatyaügybe nem szólok bele.
@kandúrkoma: Írnál valaki ivarérettet, ergo választó ás választható, aki neked megfelel?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezzel a kis demagóg, érvek és tények nélküli fasszal leállsz?
Idézni kell neki a legfrissebb "sikereinket" és olyankor elkullog a szerencsétlen kisköcsögje... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Itt meg mindenkinek. Pl. az új NAV székházhoz nem kell kertészeket, udvarosokat felvenni, szakmunkás végzettséggel meg 8 általánossal, munkásbérért. Ááá, dehogy. Küldenek közmukikat. Bárhová küldenek. Takarékos, kicsi állam. Valahol spórolni kell.
@a szív fészkei: Szív, bearanyoztad a napom! Ez zseniális volt!!!! :-DDDDDDDDDDDDDDDD
@Bakter: És milyen hibátlanul, grat!! Nagy tehetség vagy! :-DDD
@Dr. simonmondja.: "Hívják inkább Negyedik Emeletnek."

jol csinálod... íyg kell cinizmussal szétmarni mindent már ondó korában...

én nem tudom hogy a budai srácok
-vagy nem értenek semmihez és politizálnak
-vagy merengő romkocsma töltelék bölcsészek
-vagy maga az drorbán patás financírozza...

de nem tudom...
és amíg a zorbán akarják leváltani addig nem bántom őket !
addig egy a célunk...
kár hogy valós (el)számoltatást nem ígérnek...

egy normális/tisztességes pártprogram így indulna:
tekintettel a baltás-álamosítás stb ügyekre
dr orvbűn 25 év
dr lézerdzsonni 35 év
dr kósa 18 év
dr pintér 40 év
dr bajnai 4 év
dr fletó 12 év
dr siffer 2 év
dr matolcsi bestzámíthatatlan tehát (l)OPNI
stb
+tejjes vagyon elkobzás és minden porontyuk SZÁMŰZETÉS stb

erre tudok ikszelni... semmi másra
@Bakter: ....jót nevettem a kommenteden...ez csak néhányunk kiváltsága.. a Tiéd az enyém....a legtöbben azt keresik, kinek a szájából lehet még kiragadni a falatot...profikkal, bajnai orbán...ezeknek mindegy csak meg legyen...ja és nehogy jőjjenek valakik akik csinálnak valamit, mint a 4K, mert akkor dolgozni kell teljesítményt leadni kell, átszakadnak az uram /bátyám viszonyok, elzárják a közpénzcsatornát a sok ingyenélő magát "elitnek képzelőtől....nehogy már....egyesek már kivégzésekről vizionálnak...biztos a rossz lelkiismeret....vagy az élősködő természet teszi
@saravad: Tévébe küldik közmukiként a kirúgottakat, mert szakember az nimolé a milliárdos hazugsággyárban.
@a szív fészkei: lementve :D azért tartottál valamitől, mert nem sok akció jelenetet vettél a forgató könyvbe ;)
@Fabius:
Egyszerűbb lenne az összeírni, hogy kivel nincs.
De ha akarod, néhányat megemlíthetek: Fischer Ádám, aki folyamatosan előadókörutakon fasisztázza az országot 2010 óta, György Péter, az SZDSZ egykori holdudvarnoka, Hernádi Judit művésznő, aki a Heti Hetesben szolgálta az MSZP-t (pedig ha megmaradt volna színésznőnek, nem lenne vele bajom), Kőszeg Ferenc hivatásos SZDSZ-es jogvédő és szintén hivatásos rasszistázó és hisztériakeltő, a Rajk-család összes túlélői, Lang Györgyi egykori ügyeletes SZDSZ-kampányrendezvény-fellépő és még sokan mások, akiknek a neveit a korábbi "antirasszista, antifasiszta" aláírásgyűjtéseken olvashattuk.
Kicsit sajnálom Schweitzer Józsefet, hogy rossz társaságba keveredett, de nyilván ő tudja. :)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: @djangyu: @Anti Anyag:

pontosan...
látom sok értelmes ember van ojjan véleményen mint én...

a lemp az dr siffer = drorbán
a maszop rohat komcsik
a fides meg mafia

a 4K ról még nem tudunk semmit... majd megláttyuk...
@dr. Balta$ár:
Bolond vagy TE!
A cociknál szerintem már nincs annyi rohadt komcsi, mint a fideszben! :D
@profilo: egyetértek...

itt senkinek nem lehet önálló gondolata...
itt mindenkinek be kell állni a maszop (dk, lemp, bajnai, fleto stb) fides mafia váltó mafia mögé
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ésss????

ez számháború??? hogy kinek van több hitvány komcsija?
a 4K az ígéretes egyelőre... abban nincs egyse...
nekem még az is lehet hogy megfelel képviseletnek
@kandúrkoma: Te, kisfiam, teljesen és tökéletesen hülye vagy, ezért kénytelen vagyok tahótlanítani.
@külképviselet:

"Belépnek a szövetségbe, aztán a győzelem után majd előmásznak a bunkerekből a régi szoci "szakértők", akik majd megmondják a frankót, és lenyúlják a pénzt. "

Előítélet és prekoncepció. Honnan tudod? Egyelőre a világon semmi nem utal erre. Bajnai a szociknál is visszatérhetett volna, közvetlenül a legnagyobb táborral rendelkező ellenzéki tábor élére. De nem ezt tette, helyette leintette Kunczét és Gyurcsányt is.

De játsszunk el a gondolattal: az LMP + 4K szövetség mindenkit lever aki elmútthúszév, és kormányt alakít. Honnan fogja feltölteni a minisztériumok szakértőgárdáját legalább középkáder szintig a működéshez? Az LMP tagság nincs 700 fő, a 4K ennek is töredéke. Ha az utolsó emberig beültetnek mindenkit se tesznek ki egy fél kormányhivatalt.

Innentől meg adott a kérdés: akkor mégis honnan lesz ember? Az elmútthúszévből? Ójaj, de ott mindenki csalógazember, azt nem lehet. Pluszbónusz: ki fog kasztingolni, és főleg milyen szempontok alapján? Mert államigazgatási gyakorlata egyik pártban sincs senkinek.

Vagyis az elméleti tézis ellentmond a gyakorlati megvalósíthatóságnak. De ha fel tudod oldani, ne tartsd vissza.
@a szív fészkei:
Ezt vizionáltam a blogkezdeményemben év elején, de nem akartam, hogy igazam legyen.
Önkormányzatok, állami intézmények, "kormányzattal jó kapcsolatot ápoló" magáncégek mind-mind kapnak majd rabszolgákat. A profiton osztoznak. Szombati-vasárnapi oskolákban meg idejológiailag is átképezik őket, tananyag a felelős, öngondoskodó, engedelmes keresztény alattvaló ismérvei valamint a nemzet ellenségeinek felismerése (bemondják a hírekben).
@Fabius: DE ízlik nekik, na. Pláne órabérben fizetve.
@a szív fészkei:
Egy korábbi poszt alatt (Választóiért vagy ellenük politizál az LMP, vagy valami hasonló címe volt), egy hasonló felkérésre viszonylag terjedelmesen összefoglaltam politikai nézeteimet, ott megtalálhatod, így dióhéjban annyit most, hogy centrista/jobbközép-liberális nézeteimnek megfelelő párt jelenleg nincs a magyar politikai palettán, úgyhogy számomra a kérdés az, hogy egyáltalán szavazzak-e 2014-ben valami kisebb rosszra. Olyan pártokat (és klónjaikat) alapvetően nem támogatok, amelyek az elmúlt években kompromittálódtak, és természetesen szélsőségeseket sem, úgyhogy most az a kérdés számomra, hogy 2014-ben lesz-e egyáltalán valaki a pályán, aki se nem Fidesz, se nem Jobbik, se nem szoci-reinkarnáció. Ha az LMP kimarad a nagy szoci összeborulásból, talán kapnak nálam még egy esélyt.
Ha van egy kis nemzetközi kitekintésed, akkor nagyjából olyasmi pártra tudnék nyugodt szívvel szavazni, mint mondjuk a lengyel Polgári Platform.
@kandúrkoma:

Az, hogy kivel nincs nem érdekel. Azt mindenki el tudja mondani. Az érdekel kivel van. Név szerint és hogy micsoda. Mert addig üres szócséplés ez is.
@ varanus...és már csak egy gondolat, pontosabban kérdés: az ilyen cikkek megrendelésre mennek, fizetnek érte?
...rendelhetek én is valamit egy németh moshoszer gyártó számára?
@kandúrkoma:
Szóval akkor mindenki a listán hiteltelen és senki, akinek a nevét már hallottuk, ne merjen állásfoglalást tenni...
Értem én, ezt így kéne csinálni...
Egy csöppet mintha zavaros és nehezen kivitelezhető lenne, de ez ne zavarjon, légy masszívan idealista és higgy a mesékben!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kedvesem, ez lélektani deráma,ne kelljen már a szádba rágnom, mert küldöm rád Puzsért! Itt nem verekedés van, ez nem tiniknek szóló brjúszvilliszes, hanem a hős lelki nagyságát kiemelő.

Aki kért és akinek megadatott. Na - de az orgoványi részt - ha Zsótti akar ilyet játszódni kicsit - azt megírhatod te eseményesre, nem bánom. Majd az Oscart ketten cibáljuk köszöngetve mindenkinek. :-DD
@kandúrkoma: TE szegény. És te a külképviseleten kit képviselsz drága?
@kandúrkoma:
Egy olyan LMP, aki a jelenlegi mérhetőségi küszöbnél lézeng, aki a "zöld" jelzőn kívül mást, pláne bázist és embereket nem tud felmutatni, az sokminden, csak nem alternatíva!
Az ötleteik pillanatnyiak, a fellángolásaik gyufányi élettartamúak, a hitelességük egy Shifferrel... No comment...
Azért szórakoztató az elvhű (?) baloldal vergődése. Most, ha jól látom, ott tartunk, hogy mindegy, hogy kire, mindegy, hogy milyen háttérrel, csak le kell váltani Orbán Viktort. Ez a program. Ez igazán nagy intellektuális teljesítmény, tényleg. A különböző baloldali (?) alternatívák között tehát csak annyi a különbség, hogy ki, milyen módon akarja leváltani Orbánt - aki egyébként virtigli jobboldali megalapozással egy komoly, igazán balos programot valósít meg annyiban, hogy a tőketulajdonosok közül nem a lakosságra, hanem a multinacionális szereplőkre vet ki többletadóterheket. Ezen persze lehet vitatkozni, hogy ki fizeti a végén (valami miatt azért háborog a Bankszövetség...), de a lényeg ez. Mert honnan lehet pénzt bevonni egy csontig eladósított és óriási hiánnyal vergődő állam konszolidálásába? Csak a két másik tőketulajdonostól, a lakosságtól és a vállalkozói szektortól. Ez utóbbi két részre osztható, a szintén vergődő magyarra és a tőkével rendelkező multira. Szóval ez a nagy büdös makroökonómiai helyzet ebben az országban. Ha jól értem a nagy demokratikus, baloldali összefogás ezen akar változtatni - na meg persze az Alkotmánybíróságon, meg vissza akarja adni a negyven évesen nyugdíjazott rendőröknek is a jogos pihenésért járó pénzt... Hogyan akar ezen változtatni a nagy balos összefogás. Progresszív, többkulcsos adórendszerrel - mert ez igazságos - értsd, az SZJA jelentős megemelésével (már az átlagfizetéstől, a minimálbért persze adómentessé téve, hogy tényleg csak a szerencsétlen bejelentett dolgozók fizessenek, az ügyeskedők meg ne adózzanak...), ezt egészítené ki a minimálbér csökkentésével (a Haza és Haladás programja szerint a jelenlegi kilencvenakárhány ezerről 67 ezerre szállítanák le). Nyilván, hogy az emberek se lázadjanak, ismét megengednék az olcsó hitelezést valahogy (Felcsúti Péter úr, mint a Bankszövetség akkori elnöke és az Együtt 2014 alapítója biztos tud már ötleteket), így a különadótól megszabadított bankok is egyből szeretnék a kormányt... Juhász Péter álma a könnyű drogok legalizálásáról szintén könnyen megvalósulhat, egy szivárványkoalícióban, ahol a sok érdek miatt erős mindenki zsarolópotenciálja. Szóval ez az igazi baloldal, erre mondott nemet a 4K. De tényleg... Még nem esett szó az ingatlanadóról, a nyugdíjcsökkentésről (Bajnai miniszterelnöksége alatt volt ilyen is, közel 7 százalékos reálértéken stb.), de erre tényleg azt mondja az ember, hogy akkor inkább már a Hugo Chavez féle szociális baloldal, mint ez a nagytőkés...
Eddig nagyon titokban bíztam abban, hogy kormányunk prominensei szimplán csak cinikus, suttyó, öntelt, arrogáns köcsögök, ezért mondanak olyanokat, amilyeneket. De a valóság ennél szörnyűbb. Orbán nettó hülye, matócsi bruttó idióta, a nekik tapsolók pedig szimpla kretének.
Na meg ott az LMP is. Akkor, ha beállnak ebbe a sorba, ők mit is üzennek a választóknak? Ökoszociális alapon a multinacionális tőkének kedvezünk a lakossággal szemben. De csak azért, mert Orbán Viktor egy csúnya rossz diktátor ám...
@kandúrkoma: Akkor rajzolj egy Tuskot. Itt ez van. kérj lengyel állampolgárságot, ha itt semmi nincs, ami számodra megfelelő.
@lfleto: ...hozzászólásod kötelező olvasmány....1 2 3biteseknek is
@lfleto: Orvbűnt hatalomban hagyni,tovább rombolni és harácsoltatni, az meg tényleg minden jó forrása, valóban.
Ja tényleg. :)

‎"ma lesz 94 éve annak, hogy az első köztársaságot kikiáltották, és azóta két olyan személy volt a történelemben, aki a demokrácia ellensége volt: Horthy Miklós és legújabban Orbán Viktor." (Horváth Csaba a Népszabadságban)

Még szerencse, hogy a kettő között csupa talpig demokrata irányította az országot, hogy csak a két legjelentősebbet említsem: Rákosi és Kádár. :)
@zipe moha:

Én tartottam itt (vidéki megyeszékhely) kis közvéleménykutatást a délelőtti vendégek között ki hallott már olyanról, hogy 4K vagy Istvánffy.

Eredmény: senki.

Vissza se kérdeztek hogy mér, ki az, inkább az érdekelte őket lehet e már tudni ki lesz a Bajnaiék jelöltje mert Krizáékat meg Nagy Kálmánékat is el kell a francba zavarni.

A tanulságot vond le magad.
@lfleto: Pintértől irigyled a kis százezres megérdmelten korán kapott nyugdíját? Ejnye.
@Fabius:
"Előítélet és prekoncepció. Honnan tudod? Egyelőre a világon semmi nem utal erre."

Nem mondod. Te már nem emlékszel egy bizonyos MSZP-SZDSZ koalícióra? Ott nem az történt, hogy a kicsi vagy feladott mindent, vagy zsarolt és kardcsörgetett, egész addig amíg a végén nem redukálódott az egész politikája az audikulcsok és a zsíros felügyelő-bizottsági helyek védelmére az orbáni invázióval szemben?
OK, tudom én, hogy a választói emlékezet sokszor rövid, na de azért ennyire nem szokott az lenni.

"Bajnai a szociknál is visszatérhetett volna, közvetlenül a legnagyobb táborral rendelkező ellenzéki tábor élére. De nem ezt tette, helyette leintette Kunczét és Gyurcsányt is."

Szerintem meg épp hogy volt esze, és tudta, hogy a szocik megreformálásánál még egy zöldmezős beruházás is több sikerrel kecsegtet. Ha vissza is tudott volna térni velük, egészen biztos csak gúzsba kötve táncolhatott volna a szoci beton szorításában.

"De játsszunk el a gondolattal: az LMP + 4K szövetség mindenkit lever aki elmútthúszév, és kormányt alakít. Honnan fogja feltölteni a minisztériumok szakértőgárdáját legalább középkáder szintig a működéshez? Az LMP tagság nincs 700 fő, a 4K ennek is töredéke. Ha az utolsó emberig beültetnek mindenkit se tesznek ki egy fél kormányhivatalt."

Őszintén szólva köztisztviselőként azt kell mondjam, elég gáz, hogy így gondolkodsz a közigazgatásról, hogy majd a választások után osztályvezetőig ki kell majd onnan mindenkit pucolni. Gondolom amikor Orbán csinálta ezt akkor nem tapsoltál neki, jó lenne ha a "tieid" hasonló akcióját sem tekintenéd kívánatosnak.
Az én eszményem az lenne, ha egy választás után helyettes államtitkári szintnél lejjebb nem lenne tisztogatás. Épp elég gáz látnom, hogy az ilyen pártok által "feltöltött" káderek miféle kárt okoznak az apparátus működésében, és mennyi vállalhatatlan hülyeséget csinálnak.
Többek közt ezért is támogatnék egy elit- és szemléletváltást a politikában, hogy az új kormányzat ne - már elnézést, de Hozzád hasonlóan - "most mi jövünk bazdmeg" jelszóval állna hozzá a közigazgatás rendbetételéhez, a narancssárga dilettáns pártejtőernyősöket vörösökre (vagy akármilyen, tetszés szerinti színűekre) cserélve. Hanem végre komolyan azt mondaná, hogy a szakértői munkát depolitizáljuk, és szigorúan szakmai kritériumok alapján töltjük fel jól képzett szakemberekkel. A régi (ilyen és olyan színű, mert idebenn azért megmaradtak ilyen-olyan parkolópályákon a régi kormányhoz kötődő pártfunkcik is) pártkádereknek pedig adunk pár év türelmi időt, hogy beleszokjanak az új kritériumrendszerbe, ha meg nem megy nekik, akkor nyugdíj vagy kalap, kabát.

"Innentől meg adott a kérdés: akkor mégis honnan lesz ember? Az elmútthúszévből? Ójaj, de ott mindenki csalógazember, azt nem lehet."

Vannak emberek, csak hagyni kell őket dolgozni. ÉS esetleg kiegészíteni őket fiatalokkal, a fentiek szerint.

"Pluszbónusz: ki fog kasztingolni, és főleg milyen szempontok alapján? Mert államigazgatási gyakorlata egyik pártban sincs senkinek."

Hát akkor castingoljon szépen a szakértői apparátus. Pont ez lenne a jó.

"Vagyis az elméleti tézis ellentmond a gyakorlati megvalósíthatóságnak. De ha fel tudod oldani, ne tartsd vissza."

Lásd fent. Lehet hogy naív vagyok, de az én koromban ehhez még van jogom. :) Amúgy épp azért voltam kezdetben reménykedő az LMP-vel kapcsolatban, hogy hátha ők is feljebb tudnak lépni egy szinttel ebben a gondolkodási sémában. Sajnos úgy látom, hogy lesüllyedtek közben a többiek szintjére.
@lfleto:
"ki egyébként virtigli jobboldali megalapozással egy komoly, igazán balos programot valósít meg annyiban, hogy a tőketulajdonosok közül nem a lakosságra, hanem a multinacionális szereplőkre vet ki többletadóterheket."

Mintha valami olyanra emlékeznék, hogy Orbán egy szemernyi program nélkül vágott neki a választásnak, merthogy "titkos"... de ez téged ne zavarjon!

Amennyiben úgy látod, hogy pl. a telekom, vagy a banki adókat nem hárították át, akkor mintha cseppet tévednél.
A gazdaság soha, még a 2008-as válságot is megdöntő visszaesésben van, a "sikerként" tálalt Merci és Audi vastagon a cociknak volt még köszönhető,...
A bolti áremelkedéseket, iparági ellehetetlenüléseket és kivándorlási csúcsokat meg minek is említsem, hisz ezek szerint nektek megfelel a venezuelai mentalitás és a bányászbéka segge.
Sikereket kívánok hozzájuk!
Remek... baloldali vergődés... :))
Szerencsétlen, pont nem balosok vagyunk nagyrészt, mert akkor örülnénk Piktorka komcsi mentalitásának, államosítási és központosítási törekvéseinek, Pozsgay elvtársatokkal együtt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Egy olyan LMP, aki a jelenlegi mérhetőségi küszöbnél lézeng, aki a "zöld" jelzőn kívül mást, pláne bázist és embereket nem tud felmutatni, az sokminden, csak nem alternatíva!"

Boli, nézz csak ide egy pillanatra:

zoldot.hu/2012/

Ezeket a találkozókat 1989 óta rendezik. 23 éve. Egy kiforrott, és összetartó mozgalom van mögötte, országos szinten. Természetesen sokféle nézet és érdek megjelenik a szervezetekben, mégis, megtanultak együttműködni. Évek során kidolgozták a működési szabályaikat, amelyek egyszerre teszik lehetővé még a legkisebb falusi biológia szakkör autonómiáját, és szükség esetén az országos összefogást, az egymással való szolidaritást.
Vannak olyan résztvevők (nem tagok, mert ez nem egy szervezet, hanem mozgalom), amelyek nemzetközi szinten is szereplők.

Na ez a mozgalom - amely szerintem az egyetlen szilárd és autonóm civil szerveződés - áll az LMP mögött. Ez nem jelenti azt, hogy kötelezően támogatnák az LMP-t. Sőt, biztos vagyok benne, hogy jónéhány egyáltalán nem. Azonban az LMP a kopogtató céduláit ennek a mozgalomnak köszönheti, nem a változó tartalmú pletykák szerinti "adományozóknak".

Lehet, és kellene is tanulni tőlük.
@a szív fészkei:
Már senkit, de anno a Magyar Köztársaságot képviseltem, és bajba jutott állampolgárait húzogattam ki a csávából.
KDNP megint a melegágyak körül sertepertél: index.hu/belfold/2012/11/16/megkonnyitene_a_kdnp_a_melegeknek_hogy_hazasodjanak/

Picinyeim, ennyire nincs szekcuális életük, hogy nem bírnak kivergődni a másokéból? Fizesse be valaki Rétváriékat a Király fürdőbe vagy mi! Nagyon hátrányos számukra ez baszatlanság.
@a szív fészkei: hogy én írjam, jó vicc, nem vagyok egy bőbeszédű, amit én összedobnék, az még itinernek is szűk lenne, az összes irodalom dogámnál rugdosni kellett, hogy ne rendezzek a legnagyobb mondandóból is tartalomjegyzéket :D
@a szív fészkei:
Önmagában elítélendő szerinted, ha valakinek nincs szimpatikus párt a magyar palettán? Többek közt azért is tépem a szám sokszor, mert hátha egyszer lesz. Azt meg leírtam, hogy legkisebb rossz azért itt is van talán.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Az a tanulság, hogy az emberek arra fognak szavazni, akiben esélyest látnak ennek a garnitúrának a leváltására. Tehát "elvkedhet" az lmp a 4k meg a többi aligpárt, játszhatja a szűzkurvát, de vagy beáll a leváltásra képes tömörülésbe, vagy eltűnik balfenéken a kukában.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Rakjuk már oda Szálasi pajtást is, csak úgy hogy láttassék, nem igazán csak a komcsik tudtak gyomorforgató elemet az ország élére odasz*rni...
@kandúrkoma: Az szép.

Minket anno Rómában húzogatott ki egy ilyen jóelvtárs 89-ben a kirablásunk után, de valami oly penetráns stílusban, hogy legszívesebben felrúgtam volna. Mert nem őneki voltam én alárendelve, - noha persze akkor épp szarban voltunk - hanem fordítva, hisz az én adómból is fizették a drágát. Remélem, te empatikusabb voltál.
@parttalan: ezt mondhatod fafejű Fábiusnak...

itt kb minden értelmes kommentelő úgy gondojja mint Te...
kivéve magát a bloggert... összefoglalom hátha megérti

az elmúlt 22 év és minden ezzel kapcsolatos ROSSZ!!!
értelmes ember komcsikkal rohat hitványokkal (pl bajnai, siffer stb) nem közösködik...
KIVÉVE addig míg a náluk is hitványabb és alkalmatlanabb fides mafia eltakarítása a cél...

ezt érted Fabius ? nem ojjan bonoylult
@csizsikpizsik - pique takarodj!: A pajti is valamilyen szocialisztikus izében nyomta az elején.
@lfleto: na, itt egy "nagyágyú". Köszönjük, hogy összefoglaltad az agitprop mai célszövegeit. Figyelemmel leszünk erre a tahótlanításnál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor olyan Charles Bronson-szerű lefety lenne a párbeszéd része. Ami a Volt egyszerben gyak. 0. :-DDD
@a szív fészkei:
Igyekeztem. :)
De amúgy elismerem, hogy a konzuli munkakörökben sem mindig a megfelelő emberek kerülnek ki. Ehhez a melóhoz kell egy nagy adag empátia is, hogy a bajba jutottaknak vagy csak egyszerűen idegenbe szakadt, magányos magyaroknak akkor is segíts, vagy legalább maghallgasd őket, ha a munkaköri leírásodban ez nem szerepel...
@zipe moha: huh Te vagy kb az ötvenedik NORMÁLIS....

aki Fabiusnak magyaráz... de hiába... nem érti... vagy nem akarja...
@a szív fészkei: De nem azok rakták nemzetvezetőnek (ha igen nagy gáz van és nem érdemeltem meg az éreccségit)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha valamit nem értesz szívesen segítek. Mert én nagyon jól értem, hogy Te és Bajnai nem vagytok balosok. De akkor miért mondjátok? Ez tipikusan az a helyzet, hogy a legkapitalistább ultraliberális politika a szociálisan rászorulókból álló protest-szavazókkal akar nyerni, hogy aztán egy-két látszatintézkedéssel kedvezve nekik szabaddá tegye az utat a nemzetközi biznisz-köröknek. Van egy-két elvhű ember is ott, aki arra számít, hogy az Orbán-ellenességgel összetákolt koalíciónak olyan kicsi lesz a többsége, hogy kizsarolhat egy-két elemet abból, amit meg akar valósítani (rendőrök előrehozott nyugdíjának visszahozása - Kónya Péter, könnyűdrogok liberalizálása - Juhász stb.), de a fősodor nem ezt, hanem a multikra nehezedő terhek lakosságra hárítását tűzi ki a céljául, ahogyan az MSZP-SZDSZ időszak tette, akár még az állam, az önkormányzatok és a lakosság eladósítása árán is.
@kandúrkoma: Én megértlek, de ha senki nem jó, akkor marad ez a végítélet. Ami még többeknek nem jó. Ha te tudod, milyet nem szeretnél, de milyet igen, mi tart vissza a gründolásától?
@kandúrkoma: Ez jó amit írsz, de nagyon naív, abban igaza van Fabiusnak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Olyan fasza a gazdaság, hogy a nagy multi áruházláncok is sorban vonulnak ki innen. Mert azok olyanok, hogy onnan vonulnak ki, ahol marhafasza a gazdaság és tündérmesei a vásárlóerő. Mert ezek ilyen hülyék, nem látják a pogácsás meg a pocak papírját a marhafasza gazdaságról, ami úgy fog dübörögni egy-két éven belül, mint a Saturn-5 Armstrong segge alatt.
@épészmérnök:
Nem a zöld mozgalom a probléma!
A töketlenség!
@vitéz Thapóccay néma bárány: ...ezzel mit mondtál?...hogy sok munka rendberakni ezt a majd 30 éves katyvaszt...és ehhez ha kell egyesével felkérni közreműködőként az embereket?

a másik , ha állítasz valóságot állíts....volt valaki (még ha el is akarom hinni a sztoridat...) aki halott a 4K!-ról...TE magad....ugye,egyébként, hogy kérdezősködtél..."hallottatok az a no...nem is tudom miről? Nem!)....csak te ugye leszóltad, mert mindig mindent leszólsz amit nem értesz...nem lehet hogy Neked kellene informálódnod, utánanézned ...úgy általában....dolgoknak amikkel foglalkozol? Előitélet ellen jó orvosság a meggyőződés...hogya@a szív fészkei: n tudsz állítást megfogalmazni tudás nélkül?....előitélettel csípőből....
@a szív fészkei:

Fasza :-D :-D

Legfeljebb két aprósággal egészíteném ki:

1: a lábam negyvenötös, bakancsból negyvanhatos kell :-D

2: aláfestőzenének ezt kérem, az intró lélekharangra tekintettel :-)

www.youtube.com/watch?v=oQSsQ1x5eMw&feature=related
@zipe moha: szerintem fakultatív ijjen... nem hiszem hogy ebből élne...
@a szív fészkei: "Nagyon hátrányos számukra ez baszatlanság."

Szív, a "baszatlanság" Freud szerint a legnagyobb emberi teljesítmények mögött álló hajtóerő, a szublimálás, a szexuális energiák magasabb alkotó szinten való felhasználása. Az indiai jógaiskolák is lényegében ugyanezt tanítják.

A kádéenpéseknek a szublimációból ennyire telik, amennyit látunk tőlük. Ennyit bírnak kihozni magukból.
@kandúrkoma: Akkor örülök, hogy volt normális is. Ott éppen elég sokunkat rabolgatták ki, és valami hihetetlen lekezelő, mondhatni sans gens lehülyéző rizsát kaptunk a pofánkba.

Ugye azt a kölcsönpénzt vissza kellett fizetni - talán még kamattal is - tehát nem jókodtak velünk, csak a dolgukat tették. De az a faszi nagyon tenyérbemászóan. Igen, elveszett tud lenni idegenben az ember. Pláne, ha nem marad se hivatalos papírja, se pénze, se semmije.
@zipe moha: Az sajna május legközelebb. Addig megesz az ideg... ;-DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem arra válaszoltál, amit írtam. Bocsika. Cáfoltam az egyik állításodat ugyanis. De mindegy, spongyát rá. Éljen Kisbodak!
Van még szavazói bázisa a 4k! nevű formációnak? Esetleg ők az új Munkáspárt?
@épészmérnök: Én inkább hiszek Kundalini stenkeroló erejében, ha már. Az a nagy szublimáltság elég gyakran gyerekpopóban végzi. Sajna.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Én tartottam itt (vidéki megyeszékhely) kis közvéleménykutatást a délelőtti vendégek között ki hallott már olyanról, hogy 4K vagy Istvánffy. Eredmény: senki. "

ez nem a 4k t minősíti, hanem a VÁLASZTÓKAT és a rencert !
@zipe moha: kedves Moha bácsi, a sok ... miatt teljesen hipnotikus a szöveged, nem tudom követni.
@a szív fészkei: Miért, a Kundalini kígyó, amelyik felmászik az agyba, szerinted nem ugyanaz?
@a szív fészkei:
A "gründolástól" az tart vissza, hogy van egy morális alapállásom, ami mellett nem hiszem, hogy jó politikus válna belőlem. Pl. nem szeretek hazudni, a politikában meg vagy hazudsz, vagy kiesel.
Arról nem is beszélve, hogy nem vagyok sem sikeres nagyvállalkozó, akinek meglennének a pártgründoláshoz szükséges milliói, sem pedig munkanélküli időmilliomos, aki ráér naphosszat ezzel foglalkozni. Megvan a munkám, megvan a szigorúan politikamentes civil szervezeti kötődésem ahol önkéntesen húzom az igát, úgy érzem ezzel is teszek valamit az országért. A hivatásos politikát meghagyom másoknak.
@lfleto:
:)) Vicces gyerek vagy, mert a fidesznyikek hiteltelen paneljaival dobálózoll, amik a demagógián kívül nullák. Rendőrök 40 éves...
Aha... amiről tudjuk, hogy nem feltétlenül igaz, a 40 év 3 embert érintett 5 év alatt, akik különleges státuszban, feladatban voltak, nem íróasztal mögött, ... Hiteles történeteitek vannak, mind ilyen???
A könnyűdrog liberalizálás minden országban téma (mi szemérmesebb és strucctechnikát alkalmazó ország vagyunk, a drogok mennek, de nem beszélünk róla), de a megvalósítást szerencsére nem eszik olyan forrón, Viszont droid etetőnek kiváló, itt vagy te is példának rá! :))
Helyette igyá'bakker pálinkát, hülyébbek már nem lesztek attól, amit otthon lefőztök, hisz az aztán minőség!
Egyre betegebb dumák jönnek, de abban a bizonyos 80-as mosóporreklámos, 80-as IQ-val mindez tök jól hangzik!
Na ennyire vagytok hitelesek.
@Myrath:
Lehet hogy naiv vagyok, ezzel nem vitatkozom, nyilván ezért se politizálok komolyan. Az LMP is azért tetszett anno, mert ők is megpróbálkoztak valami értékeset csinálni, minden előjel ellenére.
Egyébként én is tudom, hogy a hozzám hasonló naiv embereknek inkább a civil szférában a helye, ezért a politika világába én is csak a szavazás, beszélgetés és időnkénti blog-kommentelés erejéig kirándulok el néha, amúgy hagyom az egészet a francba. Az országot nem ez viszi előre.
@Fabius: Bocs, valami nagyon nagyot akartam írni, de ez a cipőméret nekem már önálló albérlet szinte. :-DDD

Zene, persze oké.

Na megint előjött a cicából a hajókapitányi vénája: www.vg.hu/kozelet/politika/orban-nem-azert-kell-szurkolnunk-hogy-masoknak-rosszabbul-menjen-391397

GYünek a dakoták után a kínai mondások: [..]"Orbán Viktor kifejtette: van egy régi kínai átok: élj izgalmas időkben. A nyugati gondolkodás kifejezetten keresi az izgalmat, mert kihívást lát benne, nem panaszkodunk, de időnként ránk férne egy kis távol-keleti szemlélődés. A mostani izgalmas idők azonban a bizonytalanság mellett lehetőséget is hordoznak – tette hozzá a miniszterelnök – ezeket a lehetőségeket fel kell ismerni, ahogyan a hajóskapitánynak a viharban a horizonton a világítótorony fényeit kell keresnie."
De sajna a venezuelaiak újra megszavazták Chavezt..
@kandúrkoma: DE akkor azok a mások, a profik, olyanok, amilyenek. Bepiszkolódottak, meggyűröttek, Tusk kevés van világszerte is, nem?
mindent megkapunk 2014-ben mi segg-szájnak ingere...
@lfleto: " Ez igazán nagy intellektuális teljesítmény, tényleg. "

ballibektől ennél nagyobb intellektuális teljesítményt elvárni a csodavárással érne fel.
@a szív fészkei: "a hajóskapitánynak a viharban a horizonton a világítótorony fényeit kell keresnie."

Nem a GPS-t kell figyelnie inkább?
@a szív fészkei:
Pocaknak teljes szívből kívánom a középkor izgalmas idejét, ahol versenyt futhat a pestis és az inkvizíció világítótorony fényeivel.
Megnéztem Matolcsy az Indexen, ha ez az ember normális, akkor én vagyok teljesen hülye.

Értem, hogy delirál, de amit összehord, az még mesének is inkoherens.
...szép ez a szivárvány világ....de nem csak demján mondja hanem már a falusi öregek is, hogy nem lesz kenyér ebbe az országban...ha orbán marad vagy bajnai jön...legalább is nem mindenkinek....de hát ugye ez még a holnap problémája
@vornia: Tény, hogy a venézek megszavazták Chávezt. És az is tény, hogy a nemzetközi megfigyelők teljesen korrektnek találták a választás lebonyolítását.

Hogy előtte mi minden történt, nem tudjuk. Még az is lehet, hogy tényleg ifjúsági szimfonikus zenekarokat akarnak minden faluba.
@Fabius: Üdv - nem látom az utolsó postot a választási csalásról, a balfelsõsarok-pecsét ügyében. Mi lett vele? Jött a tek vagy csak én rémálmodtam vagy a blogmotor vagy mi... Köszönöm.
@kandúrkoma: Az MSZP-SZDSZ koalíció nagyon hasonlít a Fidesz-KDNP koalícióra. A kardcsörgetés, zsarolás ugyanaz és az is, hogy az oktatás most is ugyanúgy odadobott konc - ez sokat elárul az MSZP és a Fidesz gondolkodásáról...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Simán, bevallom, nekem kimaradt a demokratikus nagysága, de most gyorstalpalón felzárkóztam :)
@épészmérnök:
Főleg, mert a főd a banán alakú, így a legtöbb világítótorony pár mérfőd után már nem látszik a tengerről. És ezt ma már a keresztény tudomány is elismeri, és nem hangoztatja azt az elavult nézetet, mely szerint a főd fonottkalács alakú.
@épészmérnök: Hát ha az ember a szexet jól használja - ergo nem lesz a megszállottja csak magának a fizikai aktusnak bárkivel és bármikor, hogy menekülhessen maga elől - akkor az nagy kiegyensúlyozottságot ad. Ha valakivel egy ilyen viszonyban vagy, ami adást, kapást egyszerre megélve kielégít, akkor nem mások gatyakorca körül matatsz, nem érdekel más nemi és magánélete, hanem teszed a dolgod viszonylag boldogan.

Én az indiaiaknak hiszek, akik ünnepelték a szent lingamot-yonit, nem elfojtani akarták a szexualitást. És templomot emeltek neki. indavideo.hu/video/Szextemplom_IndiabanKhajuraho Vigyék el a begyöpösödött ködönöpöseket ide.
@épészmérnök: ....ne is kövesd kedves épészmérnök...inkább rakj hozzá,fejlesz bővits ismereteket ...sötét van...kell a lámpás...de ki az a Moha bácsi?
@kandúrkoma:
"Őszintén szólva köztisztviselőként azt kell mondjam, elég gáz, hogy így gondolkodsz a közigazgatásról, hogy majd a választások után osztályvezetőig ki kell majd onnan mindenkit pucolni. Gondolom amikor Orbán csinálta ezt akkor nem tapsoltál neki, jó lenne ha a "tieid" hasonló akcióját sem tekintenéd kívánatosnak.
Az én eszményem az lenne, ha egy választás után helyettes államtitkári szintnél lejjebb nem lenne tisztogatás. Épp elég gáz látnom, hogy az ilyen pártok által "feltöltött" káderek miféle kárt okoznak az apparátus működésében, és mennyi vállalhatatlan hülyeséget csinálnak."

Ebben egyetértek Veled, de ellentmondasz magadnak. Amíg nincs közmegegyezés arról, hogy mellőzzük a bosszúhadjáratot ('90-ben volt, és most sokan azt hioányolják) addig nem lesz eredményes munka. Akik szakemberként az elmúlt 30 évben bármikor dolgoztak a közigazgatásban megvádolhatóak mindenféle kötődéssel több-kevesebb okkal. Ugyanakkor, ha tényleg szakemberek, akkor tapasztalatuk és kapcsolatrendszerük is van, ami mindannyiunknak hasznos. Ugyanez a jelenleg aktív politikusokról is elmondható.

Épp ezért, nem érdekelnek Bajnai libái (felmentve), Fletó apósa, Orbán, Kövér apukája és a kormányablakos Mancika munkásőr nagybácsija sem.
@a szív fészkei:
Nem mondom az amúgy, hogy Tusk tökéletes lenne, az nem is annyira őróla szól személyesen, hanem arról, hogy van ott egy olyan mérsékelt centrumpárt, amelyben megfér egymással egy katolikus kereszténydemokrata vonal egy liberális szárnnyal (vannak még balról leigazolt politikusaik is), és talán emiatt egy olyan, társadalmi kérdésekben különféle nézeteket becsatornázó, mérsékelt politika, ami emellé viszonylag kulturált módon van kommunikálva. Persze ott is sorolhatnék olyan dolgokat amik nem tetszenek, de hát egy párt sem lehet tökéletes.
De ezzel együtt is azt kell mondjam, itt nálunk a két nagy konglomerátum már túlment azon a vonalon, ahol még lenne annyi bizalmam feléjük, hogy esetleg támogathatnám őket, még ha befogott orral is. (A Jobbik eleve ezen a vonalon túl keletkezett.) Vannak fokozatbeli különbségek, és persze ha valaki új, az eleve előnnyel indul.
@Disintegrator Rising:

-1,6%

A többi, amit összehordasz, meg süket duma.
@vornia: ...hát persze ott a közemberek a saját pártjukon vannak....ez itt 8 millió gyártulajdonos és nagytőkés országa
@dr. Balta$ár:

A választókat persze. Mindig a választó a hülye, nektek meg az apátok faszát.

Sokan vagyunk akik úgy véljük a pártoknak kell az emberekig menni és nem fordítva. Jaj, várjál te a pékes csávó vagy, akkor mondom péknyelven, hogy el kell hozni kenyeret legalább a boltig, ha el akarod adni, mert ha te vagy az egyetlen aki azt várja, hogy majd a pékséged előtt tolongjon a sor, miközben mindenki a boltba szállít, akkor megdöglesz éhen.
@zipe moha: Majd Demján megy kaszálni. Annyira csípi a fizikai melót, hogy az alvállalkozóit se fizeti ki, azok már éhen is veszhetnek.

Ilyen embert idézgetsz példának, aki Kínát akaride 9,9 millió rabszolgálval, és pár hozzá hasonló szerencsés dúsgazdaggal? ezt nem akarja Bajnai épp.
Belépnek a szövetségbe, aztán a győzelem után majd előmásznak a bunkerekből a régi szoci "szakértők", akik majd megmondják a frankót, és lenyúlják a pénzt. "

""@Fabius: Előítélet és prekoncepció.""

Ebben azért vitatkoznék veled egy kicsi Fabius.

Móricz Rokonokjai óta tudhatjuk, hogy a csúszómászók bekúszása a közös javak elosztási rendszereibe rendszerektől, rezsimektől, kormányoktól függetlenül kivétel nélkül megtörtént Magyarország XX és XXI századi történelme során.

Ezzel a lehetőséggel nem számolni naivság.

Én inkább ennek a veszélynek a kihangsúlyozását javasolnám.

Ebből aztán logikusan következik, hogy ha valóban komolyan gondoljuk a rendszer - Angyal kedvéért külön rezsim - váltásra utaló igényünket, akkor bizony ebben a folyamatban a legszélesebb társadalmi és politikai csoportok részvétele kívánatos.

Az én fejem szerint az is logikus, aki, akik komolyan gondolják Magyarország megújítására szolgáló tevékenységüket, azok érdekeltek egy kurvára nem kerek, de cikk-cakkos asztalhoz történő leülésben.

Minden ellenkező kirekesztő tevékenység, ki kivel nem ül le egy asztalhoz csak napi politikai pozícióharc, s az ország jelenlegi helyzetét szemlélve számomra elfogadhatatlan.

Ebbe a folyamatba én szívesen látnám a Fideszt is.
@vitéz Thapóccay néma bárány: De már írtam egy zseniális pékről, megválaszthatja! :-DD Vagy háromféle dologhoz ért profin már most.
@Bakter:

Ezek tényleg ennyire nem értik hogy ennek nem ez a módja. Volna lehetőségük változtatni a dolgok menetén de ba vannak szarva tőle.

Sajnos mumus nélküli ország meg soha nem lesz ahol ezek a széplelkek kitotojázhatják magukat kedvükre.
@saravad:
"Amíg nincs közmegegyezés arról, hogy mellőzzük a bosszúhadjáratot ('90-ben volt, és most sokan azt hioányolják) addig nem lesz eredményes munka."

Ez igaz, pont ezért mondtam, hogy nem kell most már senkit kidobni, akármilyen ejtőernyővel érkezett is anno, mindenkinek meg kell adni az esélyt. Ha nem tud élni vele, és kárt okoz, akkor viszont röptetni kellene.

"Akik szakemberként az elmúlt 30 évben bármikor dolgoztak a közigazgatásban megvádolhatóak mindenféle kötődéssel több-kevesebb okkal."

Ezzel vitába szállok. Hacsak nem tekinted már azt is kötődésnek, hogy épp milyen kormány regnált, amikor az illetőt felvették. Én a magam részéről anno végigcsináltam az egész (egyébként elég nehéz) felvételi procedúrát, előtte gyakornok voltam. Soha nem volt semmi pártkapcsolatom, mégis bejutottam. Azért annyira nem rossz a helyzet, hogy az államigazgatásba csak ilyen vagy olyan színű párttagkönyvvel a zsebben lehetne bejutni.

"Ugyanakkor, ha tényleg szakemberek, akkor tapasztalatuk és kapcsolatrendszerük is van, ami mindannyiunknak hasznos. Ugyanez a jelenleg aktív politikusokról is elmondható."

A jelenleg aktív politikusok "tapasztalatai" és "suzaktudása" juttatott ide minket sajna, úgyhogy velük szemben ugyanazt alkalmaznám, amit az apparátusban. Ha nem értesz hozzá, akkor viszlát. Ha értesz hozzá, és jól csinálod, akkor maradj. És épp ezért én is egyetértek azzal, hogy nem érdekes mi a neved vagy hogy a nagymamád Auschwitzból jött-e vissza vagy Szibériából. Viszont az adott személy előéletét azért megnézném, ennyiben Bajnai és a libák nem ugyanaz a kategória, mint Fletó apósa.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"... szoci-kommer-bábáskodó állam ..."
Ez amúgy mi a lófasz?
Bocs, off:

"Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták”
@dr. Balta$ár:

Pék megvan már? Azt értem, hogy jár a szád, csak a ködásítást unom kurvára.

De nosza, vezesd elő Pékisztánban hogy gondoljátok a kormányváltást. De hihető és kivitelezhető legyen ám, mert meguntam a baszogatást és minden megvalósíthatatlan faszságért csúnyán kiröhöglek.

Hoci a koncepciót. Most.
@saravad: Kettőt szültem, kurvára nem erre figyeltem.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Sokan vagyunk akik úgy véljük a pártoknak kell az emberekig menni és nem fordítva. "

:))))

ez a lényeg... ez a mafia politika... mindent el lehet adni neked LMP nevű mosóport is ... mindent bekajálsz... egy banánér vagy feketeaudis körér meg akár ikszelsz is...

nos ez DEMOKRÁCIÁKBAN nem így van...
vannak a választók és megoldják a saját képviseletüket...
könöyrögnek pl nekem vagy bármej más tisztességes embernek hogy a szakmai karrierem szüneteltessem és ne mennyek külföldre dolgozni hanem legyek szíves elvállalni az ügyük képviseletét...

nos elgondolkoznék, természetes de a felelősség miatt nehéz döntés
@whatsoever: Megvan, bocsánat.. már paranoid android vok...
@zipe moha: Nem ismered Moha bácsit, a törpét???? [..]"Kőmives Sándor és a mese
Volt tölgyfa, sas, télapó, és a jóságos Moha bácsi, a törpe a rádióban." www.szineszkonyvtar.hu/contents/k-o/komiveselet.htm

Hány éves vagy??? Kádáriban történt, tehát Moha bácsi őskomenyista volt!!!!
@kandúrkoma:
Azért a kettőnk álláspontja nem áll olyan messze. :)
szerintem azt, hogy a frissen pozícióba került hivatalnokok a családnak visszaosszák a lóvét, meg a rokonokat behívják meg lepasszolják a zsíros munkákat, csak egyféle módon lehet meggátolni:
kell hozni egy törvényt, hogy államtitkártól lefelé pozícióban CSAK árva gyerek lehet. Félárva csak akkor, ha tudja bizonyítani, hogy a másik szülő legfeljebb 7 éves koráig elhagyta. Ha megnősül, akkor az első gyerek 3 éves koráig maradhat, utána mennie kell.
@online távmunkás: Odadobott konc? Mert Magyarék vallásították a sulikat? Kötelező volt a héber meg az imaszíj, van mi van? Hol ugyanaz a kettő?
@a szív fészkei:
A forrást szándékosan nem jelöltem meg. Ki mondhatta? Nem ér lesni!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szó sincs itt viccről. A lényeget viszont látom nem érted: Bajnai barátotok egyértelműen a multik érdekében politizált, politizál. Kormánytagként nem volt véleménye a devizahitelezésről, sőt arról sem, hogy az önkormányzatok többletfeladataihoz nem társított többletforrást a kormány, miniszterelnökként pedig semmit sem tett a csontig eladósodott családok és települések megmentéséért. Tett viszont a lakosság megadóztatásáért. Csökkentette a közszféra béreit és a nyugdíjakat, nem kicsit nagyon és most is ezt akarja, de már az egész társadalommal (a minimálbér csökkentése 67 ezerre benne van a programjába, ez most több, mint 90) Elfogadta viszont az ingatlanadót, ami minden 15 milliónál nagyobb értékű (Budapest környékén, Pest megyében és a Dunántúlon ez lényegében az összes családi házat jelenti) házra kivetettek volna. A többkulcsos adót nem értem, most miért emlegetik itt sokan, a Bajnai-kormány annak kivezetésén dolgozott, amit meg is kezdtek. Na ez a lényeg. Az, hogy a Fidesz-kormány munkára váltotta a korkedvezményes nyugdíjakat (a legtöbben kaptak állást pl. a Honvédségnél), vagy, hogy nem liberalizálja a drogfogyasztást (ezt akár tetszik Neked, akár nem a baloldali szavazók nagy többsége is elutasítja, nyilván az MSZP ezért sem lépte meg, ahogyan mondjuk a melegházasságot sem...) marginális. Írtam, a gondolkodás és a helyes következtetések levonása a tényekből komoly intellektuális tevékenység.
@kandúrkoma: Miért baj, hogy a rasszistákról megmondják, hogy rasszisták?
@saravad: Nem tudom, olyan hülyeség buzgár van most, hogy sokan lehetnek.
@a szív fészkei:
Egy kontinens urai voltunk, mert a magyar gyerekeknek olyan segglyukuk van, mint a koaláknak, tehát félaboriginálok vagyunk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Otepe is áthárít az adókból, pedig az a zigazmagyarok magyar bankja!!!!
@Bakter: Koalákat imádom, félkómában élik végig az életüket, jó is az...
@kandúrkoma:

"Őszintén szólva köztisztviselőként azt kell mondjam, elég gáz, hogy így gondolkodsz a közigazgatásról"

Nem én gondolkodok így róla, te beszélsz így azokról az emberekről, akik veled együtt voltak köztisztviselők Bajnai alatt is. Ugyanis az elmútthuszonkéttév minden kádere szar dumával éppen ezt mondod.

Szakértők fognak kasztingolni? Muti egy kasztingképes szakértőt a 4K-nál. De nagyvonalúbb leszek, muti egyet az LMP-nél.

Igen, azt akarom mondani a ködöt harapjátok ezzel az elmútthuszonkétévezéssel. Köztisztviselőként ennek te magad is része voltál, akit ilyen alapon simán felcímkézhetünk. Nem tetszik és sértő? Van ilyen. De ha általánosítunk és nem egyéni teljesítmények alapján ítélünk, akkor nincs helye nyifinafinak. A magad állította verdikt szerint te soha többé nem dolgozhatsz külképviseleten, mert lopni fogsz. Vicces, hogy ezt te mondod magadról.

Jó lenne megérteni végre, hogy ez így nem fog menni.
@sortelen: fidesz ma, vagy tévedni tetszettem, nekem nincs jobb szó rá :D
@lfleto:

"Kormánytagként nem volt véleménye a devizahitelezésről"

Önkormányzati miniszterként ki kívánt gátat szabni az önkormányzatok devizában eladósodásának?

Bónusz kérdés: ki ordított ez ellen torkaszakadtából túlkiabálva mindenki?
@a szív fészkei:
Pár matócsi idézet hatására szerintem a kondorkeselyűk is kómába esnének. Állítólag Afrikába rendszeresen viszik a csávót orszarvúvadászatra. Mond egy tündérmesét, és kiterül a szavanna.
@lfleto:
A családok eladósodása nem okozott ennyi problémát amíg többet ért a fizetésünk.
A rendvédelmis nyugdíjazási rendszer újragondolása ellen a Fidesz hevesen tiltakozott 2006-ban Nem is értem, miért nem támogatták, hiszen nemzeti érdek.
A 93 000 Ft-os minimálbér nettója annyi, mint korábban a 73 000-nek, tehát csak a munkaadót terheli. Adóemeléssel egyenlő, ez nem baj, kivéve az adócsökkentés kormányától.
Számos település, például a miénk, bevezette már az ingatlanadót, kivétel nélkül minden ingatlanra. A közmunkásokéra is, akik ugyanott dolgoznak mint azelőtt, csak 20%-al kevesebb pénzért. Ugyanez zajlik a közszférában is. A pedagógusok nominális átlagbére 2 éve csökken (+infláció).

Klassz dolog a szómágia meg a pszichológiai hadviselés, de a kormányzáshoz kevés.
ennyi:

Elhalasztják a választási törvény elfogadását

Addig módosították a kormánypártok a választáási eljárási törvényt, míg az már önmagának is ellentmond. MIvel nem nyújtották be időben az egységes szöveget, hétfőn nem lehet elfogadni a sokat vitatott jogszabályt. A szavazás leghamarabb a jövő héten lehet.

hvg.hu/itthon/20121116_Elhalasztjak_valasztasi_torveny_zaroszava
@lfleto: Ó Orvbűn nem a multik seggét nyaldosta az elmúlt csingilingis gyáravatásokon. Csupa szentmagyar kispiszkost avatott masniátvágással a nyóckerben, na ja. CBA sem multi jaj dehogy!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Brühühühü, pedig már készültem volna a jegyzőt kínáló pogival meg yilyesmi.
@Secnir: Fentebb ragoztuk: isteni progrmajánlókat is küldtem, hátha lesz végre egy orgazmusos napjuk.
@dr. Balta$ár:

Ja, hogy te magad vagy a csodapék akinek könyörögni kell és ezért hülye minden politikus oszt dögöjjönmeg a sifferandrás is de mán.

Így már értem.

Addig állj te egy lábon nyakadan egy mázsa liszttel amíg könyörögni fog neked valaki.
@Bakter: :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD DE egy orrszarvú az ébren maradhatna és visszatámadhatna. A többiek érdekében is.
@saravad:

És kilencszer van megtekeredve a DNS-ünk, ezt meg nekem a HANGOK mondták. :D
@lfleto:

Köszönet, ezért az átfogó, már-már elemzői szintű (tényadatokra támaszkodó)hozzászólásért. Számomra komoly segítséget jelent, hogy megértsem az egyetlen ügyre koncentrálók gondolkodás módját. A jövőben igyekezni fogok ezen tapasztalatokat, önmagamnak a tudatosság szintjére beégetni.
@a szív fészkei:
A kókadt kóla nem multi, hanem szénsavas, azért hörpölte hülyesisakban.
A múltkor egy blogtulaj közzétett egy táblázatot, mely szerint a CBA szent spájz izé frencs ájz több országban van jelen, mint pl a Cora az Ósan, stb.
@saravad: Vagyis egyetértesz a nyugdíjrendszer felülvizsgálatával és azt állítod, ha a kormány nem emeli a minimálbért, most sokkal kevesebbet kapnának az azon élők. Ez nem szómágia, ezt Te állítod. Na, Bajnaiék ezt a minimálbért akarják 93 ezerről 67-re csökkenteni. Benne van a programjukban. Továbbá, válság van, ami nyilván hatással van a bérekre, ahogyan volt 2009-ben is, mondjuk. Most a pedagógusok bére ugyan csökkent, de nem annyival, mint amikor elvették tőlük a 13. havit, Persze, akkor nem volt sztrájkbizottság. Pedig azt megelőzően 2002 óta nem volt jelentős pedagógus-béremelés. Most meg? A kormány az EU-IMF követelményeire hivatkozva elhalasztja (!) négy hónappal az ígért nagyarányú pedagógus-béremelést és rögtön itt a diktatúra, a kisemmizés és minden egyéb, ami már tűrhetetlen. Na Ti ezért tényleg megérdemlitek Bajnait és a bankszövetséges, kendermagos haverjait.
@Secnir: Pállfy csak az alkoholistáknak, a katolikus pedofiloknak és a közpénzen élő senki által soha meg nem szavazott képviselőknek tartogatja a család alapítást, meg a vadászatot is.
Ez a módi arra felé.

Láttam Kálmán Olgi műsorában, egy szeszkazán tahó arroganciával nyilatkozott ezekről a dolgokról. És még ő kérte ki magának.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Elhalasztják a választási törvény elfogadását

Addig módosították a kormánypártok a választási eljárási törvényt, míg az már önmagának is ellentmond, és annyira megváltozott a szövege, hogy átnevezték transzvesztita meghágási törvényre."
@kandúrkoma:

"nem kell most már senkit kidobni, akármilyen ejtőernyővel érkezett is anno, mindenkinek meg kell adni az esélyt. Ha nem tud élni vele, és kárt okoz, akkor viszont röptetni kellene."

És ez hogy jön össze a "visszajönnek a szoci szakérők és ellopják a pénzt" dumával?

Abban igaza van Fabnak, hogy saját magad is megbélyegzed és felcímkézed ezzel.
@aranyhorcsog:
Mit kért ki magának, egy fröccsöt? Mást nem nagyon kérhet ki.
@Secnir: Bocs, Secnir, de mi is meglettünk nevezne, mint a legretkesebb, legsurmóbb, legiszonyatosabb figurák. A hülye Bayer azt hiszi, hogy ezzel most belegázolt a lelkivilágomba? Pont a Mount Everest magasságából szarok a véleményére ennek a gerinctelen mocsoknak. És ha akar be is perelhet, neki is a pofájába vágom ugyanezt.
@a szív fészkei: Én arra gondolok, hogy a kisebbik kormánypártnak ugyanúgy adta koncként az oktatást a Fidesz és az MSZP is. Ott nincsenek olyan nagy pénzek, nincs mit félteniük és az ideológiai alapon a kispárt bármit megcsinálhat. Erről mondtam, hogy ugyanúgy gondolkodnak (csak a pénz a fontos, a koalíciós partner meg vigye az oktatást, az nem érdekli őket). Nem azt mondom, hogy ők pontosan ugyanazt csinálták az oktatásban, hanem azt, hogy az ideológiai alapon szerveződő kisebb pártot hagyták szabadon garázdálkodni.

Egyébként Magyarék 2006-tól az érettségi tárgyak közé felvették a Bibliaismeret-Hit Gyülekezete nevet viselő, egyáltalán nem vallásos tárgyat...
@a szív fészkei: "Kádáriban történt, tehát Moha bácsi őskomenyista volt!!!! "....ó basszus ne is folytasd.....de lemegyek a te szintedre:
....mivel te is a Kádáriban történtél, ezért hát őskomenyista vagy (jól írtam?)....bár egyéb jelzők is megállnák a helyüket....de nem az én dolgom.....még az elején lehetett elrontva valami nálad....utólag ezt kikezelni...hát a hozzád közelállók talán...én távol állok Tőled...
@Secnir: "kell hozni egy törvényt, hogy államtitkártól lefelé pozícióban CSAK árva gyerek lehet. "

Radikálisabb megoldás agyonverni a rokonságot :-((((
@a szív fészkei: "Magyarék vallásították a sulikat?"

Magyarék modernizálták volna a sulikat. De a parasztgyereknek minek interaktív tábla? Maradjon a kapanyélnél :-((((
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Persze, de volt valami messianisztikus szocis őrület is a pasiban végig. Mondjuk, hogy megtalálta a randa kizsákmányoló, magyart rontó, irtandó tőkés=zsidó egyenletet, rögtön megkönnyítette a dolgát.
@Bakter: "a magyar gyerekeknek olyan segglyukuk van, mint a koaláknak, tehát félaboriginálok vagyunk."

Csak a termék színe és állaga különbözik :-))))
@épészmérnök: Ja, jó is azt szopogatni. Tudom, mit akartak Magyarék, volt tanárnő barátnőm - még a Móricz gimiben, ami ugye Rózsadomb legteteje, rém zsellérteli környék ;-DD - is heccöltek Magyarék és az interaktív táblák ellen.
@épészmérnök:
az se' rossz ötlet!
aki államtitkár szeretne maradni, annak a rokonságát saját kezűleg kell kivégeznie. kész.
@zipe moha: Én vagyok a legőskomenyistább drága. Eddig nem tűnt fel? Szeégny anyám, belegebedt míg minden ovis cuccomba belehímezte Marx-Engelset azzal a két bazi szakállával. Az volt a jelem.
@Bakter: "rendszeresen viszik a csávót orszarvúvadászatra."

Mindent értek! Orrszarvú szarvból őrölt port használ! Innen a vudu-gazdpol!
@lfleto:

Speciel Bajnai alatt a minimálbér kézbe nettó többet ért, mint Viktorotok alatt. A 93 ezerre fel KELLETT emelnie a munkaadónak, hogy a minimálbéres nettója ne csökkenjen.

Mintha ezt az apróságot nem hangsúlyozná a kormánypíár amit nyomsz.

A pedagódus és többi köszolga 13. havi bére az államadósságot termelte, mert a bevezetése óta nem volt rá fedezet. Ócska demagógia az elvételéért sírni miközben az államadósság folyik a csapból is.
@lfleto: A minimálbér emelése azért kellett, mert nőtt a személyi jövedelemadó és a nyugdíjjárulék. Ez aztán a kormányzati teljesítmény!

Tudod mi volt az 1998-2002 közötti minimálbéremelés következménye? Eltűnt a magyar cipőgyártás és ruhaipar...

Tudod, vannak olyan munkák, amiknek az elvégzése nem ér meg a munkáltatónak 120 ezer forintot (ennyi a minimálbér). Ilyenkor gépeket vesz, Kínában gyártat vagy egyszerűen nem gyárt semmit. Egyik megoldás sem segítség a munkavállalónak... Ha kisebb a minimálbér, akkor többen tudnak dolgozni segély helyett. Képzeld, bújtatottan ugyanez történik a közmunkával is, amire nem érvényes minimálbér.

A pedagógusok béremelését 2012. szeptemberre ígérte akormány 2010 őszén, szóval nem 4 hónapos, hanem 16 hónapos halasztásról van szó. Ez azért sok, mert már így is 10 évet vártak a béremelésre, halmozódik a türelmetlenség.
@a szív fészkei:

nu, hajja kegyed! amikor az ember ímmár két naptya ijjen titánokon feni az elméjit, noch dazu, fölhorgadnak a droidok, micsinálhat gyászos mivoltában? hát vidul. még óvasok párat, oszt röktön végső pontomra hágok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Úgy emlékszem, hogy mindig a Tom járt pórul, nem a Jerry...
@online távmunkás: És attól kezdve minden magyar érettségizett belelépett a Hitgyülibe? Vagy mit akarsz ezzel? Bibliaismeret az most jó vagy káros? Ha echte katkó pap tartja orrbaszájba, csak akkor előrevivő, erkölcsnemesítő?

Orvbűn is megadta az egyház státuszt Némethnek.

Az oktatás stratégiai ágazat. Jobb helyeken.
@lfleto:
Igen, maximálisan egyetértek a teljes nyugdíjrendszer felülvizsgálatával, az oktatási rendszer átszervezésével a demográfiai adatokat figyelembe véve, a 13. havi juttatások, prémiumok átgondolásával, bizonyos keretek és határok között a nyugdíjak csökkentésével/befagyasztásával, az ingyenes dolgok szinte teljes megszüntetésével. Mexorítás-párti vagyok.
Nem értek egyet viszont az érintett csoportok erkölcsi ellehetetlenítésével, meghurcolásával. Nem fogadom el a magánéletbe való beavatkozást (családjog, oktatás pl.).
@a szív fészkei: ....már is tisztellek, van benned tartás az önkritikához.... ne állj meg....folytasd...az sem baj ha nem nyílvánosan teszed meg
@saravad:

"Klassz dolog a szómágia meg a pszichológiai hadviselés, de a kormányzáshoz kevés. "

Sajnos nem kevés, hiszen látod...
@zipe moha: növessz humorérzéket, jó? Ha az megvolt, jöhet az irónia.
@lfleto: " ha a kormány nem emeli a minimálbért, most sokkal kevesebbet kapnának az azon élők. "
Csak az adójóváírás kivezetése és a járulékemelés miatt.
@épészmérnök: Na az tudtommal nem vudura, hanem cövekállításra használják.
@zipe moha: Örülök, hogy távol állsz. Még elkapnád, és mi lenne belőled?? Nem kuminista, az biztos.
@online távmunkás:
"Van még szavazói bázisa a 4k! nevű formációnak? Esetleg ők az új Munkáspárt"

Nekem volt szerencsém találkozni az egyik 4K!alelnökkel, illetve közvetve, rokonok által kicsit képben vagyok, milyen fickó is valójában.

...
@épészmérnök: vicc ez az egész....még egy darabig...:)
@a szív fészkei: Cövekállításra? Szerintem nem-ortodoxéknál a kétharmad áll mint a cövek, biztos az orrszarvúpor miatt ;-/
@De hol van Columbo felesége?: "Nekem volt szerencsém találkozni az egyik 4K!alelnökkel, illetve közvetve, rokonok által kicsit képben vagyok, milyen fickó is valójában."

Ésénvoltammúzeumban is, mégis, nekemtivagytokalexebbek."
@zipe moha: Nézd legott komédiának, s múlattatni fog.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Már bocsánat, de ki vezette be a 13. havi juttatásokat? Miért nem volt béremelés 2002 óta a tanároknak? Akkor miért is nőtt az államadósság a 2002-es (!) 54%-ról 80 fölé GDP-arányosan? Nem ez jelenti most a legnagyobb problémát? Itt a szoc-liberális (Bajnaistul bizony!) ámokfutás miatt nincs növekedés, nem azért, mert a kormány unortodox! A régióban az államadósság sehol sem haladja meg a válság után sem a 60%-ot. Lehet itt orbánozni, de ezt bizony az kúrta el, aki be is vallotta, meg a haverjai. Az ugyan hogyan lehet, hogy Románia 20 évre kapott IMF-kölcsönt 2009-ben, mi meg 2014-ig vissza kell, hogy fizessük. Csak nem az a tárgyalódelegáció kérte ezt, amiben Veres János, Simor és Gyurcsány mellett Bajnai barátunk is részt vett? Talán nem ez az évi 2000 milliárdos kiadás - törlesztési kötelezettség torzítja annyival a költségvetést, hogy csak a multiadókkal lehet visszavenni? Csak mondom, hogy az egykulcsos SZJA 600 milliárdos bevételkiesést jelent évente, vagyis ennyivel több marad a gazdaságban. Ezt hasonlítsuk már a törlesztőrészlethez kérem, amit a haza nagy bölcsei alkudtak ki, nyilván nem azért, mert tudták, hogy 2010 után nem ők jönnek. Ilyen az igazi hazafias viselkedés.
....és adá akkor az úr az embereknek rétvári bencét, ki ment az elmúttnyócév valamennyi sarátul és ragyog a brillantin az ő fején s akkor az emberek térdet hajtának az úr naccsága előtt, mondván: na, bazmeg, má ez is?
@saravad: Lehet, h rosszul emlékszem, de Meggyesi nem emelt 50%-al pedagógus bért? Mintha abba (is) bukott volna bele. Mintha az lenne az eladósodásunk egyik oka. (?)
@online távmunkás: Ahogyan eltűnt az osztrák cipőipar is. De sajnálják ezt a sógorok... Tudod, ha egy társadalom emelkedik, ott emelkednek a fizetések, azok az ágazatok pedig, amelyek nem követelnek annyi hozzáadott értéket, amennyiből meg lehet fizetni a dolgozókat, eltűnnek. Mennek oda, ahol még megéri. Ez normális és nagyon remélem, hogy a válság után Magyarország nem bedolgozó nagyhatalmat akar építeni újra.
@a szív fészkei:
Chu Cee Ming nagyonókori közgazdász szerint az orszarvú-szarvpor a fittyedt kukis mellett gazdaságállításra is jó. Összekeverve ciánnal, be kell adni az aktuális gazdasági miniszternek, és a gdp erektál. Ezt már 2 ezer éve is tudták a kínaiak - ha már arra felé kell keresni a világítótornyokat a bölcsünk szerint...
@Myrath: pedagógus, és eü. dolgozó bért emelt.
@lfleto:

Remélem lesznek olyan türelmes kommentelők, akik tételesen cáfolnak. Már fárasztó mindig ugyanaz.
@lfleto:
"Ez normális és nagyon remélem, hogy a válság után Magyarország nem bedolgozó nagyhatalmat akar építeni újra."

Tesz is érte az oktatás területén pl.
@épészmérnök: ....dráma,tragédia ? ...bár 8 milló gyártulajdonos és nagytőkés országa vagyunk a fenti kommentek többsége alapján is....alig néhány közember.....a sok szegény ruhás ím legott átöltözik jelmezéből....cilinder cvikkeres urasággá...hisz vége a komédiának.

Az egész világ irigyel bennünket mert ilyen drága mulatságot sem az USA sem Svájc sem a Brunei szultán nem engedhet meg magának....bezzeg a magyarok
@Habakuk999:

"Ezzel a lehetőséggel nem számolni naivság."

Én mag ezt gondolom az a kijelentést megtenni és a prekoncepciót legyártani butaság.

Minden kormánynak megvoltak a rendszerszolgáid és tolvajai is. De többé kevésbé tudható kik voltak ezek és mihez asszisztáltak egészen pontosan.

Bélyegzés és általánosítás helyett azt kell(ene) elérni, hogy ezek a személyek legyenek gondosan kirostálva.
@hacsaturján: necsinádmá... nem bírom lenyelni a kávét :-((((( minyá megfulladok...
@lfleto:
"...az egykulcsos SZJA 600 milliárdos bevételkiesést jelent évente, vagyis ennyivel több marad a gazdaságban."

Ez is nagyon jó!

Talán ki kellene egészítened, hogy az elolvadt 4 eMrd is a gazdaságba (magán gazdaságba) került és most tapsolhatunk örömünkben. Okosodok, látod.
@lfleto: Az a 600 mrd nem folyt bele a gazdaságba, pont az a gáz. Nem lett belőle sem fogyasztás, sem beruházás. Párnacihában van, vagy a bankokban, akik meg nem helyezik ki, mert nincs rá igény (drága).
Röviden, az a 600 mrd rossz helyen képződött, mégpedig azon nagy keresetűeknél, akik köszi szépen zsebre tették, és nem működtetik.
@zipe moha: jól értem, hogy az osztályöntudatot hiányolod? Ezt most komolyan kérdezem, nem iróniából.
@épészmérnök:

azér is csinyálom! politizáló hajlam vett erőt rajtam.:)))
@Secnir:

Nem Bayerről írtam, hanem Puzsérról:)))
B-t nem is minősíteném.
@hacsaturján: azt kívánod, hogy fulladjak meg??????

(Ezt megjegyzem magamnak!!!)
Most van valami dzsembori az Egyetem téren Új köztársaság jelszóval.
@Myrath: Igen. És ott is marad. Bevarrva a párnába. Mert a magaskeresetű (értsd: 200 ezer fölött kereső) már csak olyan, hogy gyűjti a pénzt, oszt sosem költi el, sosem fekteti be. Például ezért nőtt soha nem látott mértékben a belföldi magánszemélyek állampapír-állománya. Ami nyilván nem rossz, hiszen kiváltja a sokkal mozgékonyabb külföldi tőkét a finanszírozásban. Talán ez az egyik tényezője annak, hogy ma már nem létszükséglet az IMF. Persze ez a pénz, állításoddal szemben itt van. Jelenleg az államadósságot finanszírozza, de nyilván itthon kerül majd nagyrészt elköltésre a jövőben is, ami pörgeti majd a gazdaságot. Most mindenki tartalékol, de nem lesz mindíg most.
@Myrath:
10 éve, igen. Akkoriban 2 év alatt a Fidesz-kormány megduplázta a minimálbért. Hogy jól tette-e vagy sem az máig vita tárgya. Mindenesetre, a közszféra bérei ettől kezdve a minimál-sávban mozogtak, nem volt forrás arányosítani a béreket. A kezdő hordágy-tologató (respekt nekik és a munkájuknak!) és a kezdő szakorvos, a pályakezdő konyhalány és a gyakorlott pedagógus bérei majdnem ugyanott voltak. Az eü-ben dolgoztam akkoriban.
Miért van egy olyan érzésem, hogy a 4 K! "beépül" a bal-libek közé , meghízik , majd valamilyen rejtélyes okból vagy a Fidesz mellé áll,...vagy megszűnik a választások előtt !!!
Eddig azt hittem, hogy a több pénzt hagyni az embereknél, az egy liberális alapelv. Valahogy úgy mondta Kuncze úr, hogy ők jobban el tudják költeni, be tudják fektetni, mint az állam...
akkor miért nem támogattyátok a 4K-t is...
mindennel gondotok van? ... akkor marad a fides mafia:)
@hacsaturján: Mondom, hogy valami jófélét tolsz... :-DDDDDDDD

De ha csak Rétvári Bencust adta volna az Úr! Ada sajna tömegével bencusokat: a brillantingyártósor már le is égett, nem bírta a tömeghajtást.
@saravad: majd, majd lesz, amit persze akkor mostként élünk majd meg. De ez már filozófiai mélység.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" Jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra, a cél, hogy 2013-ban és 2014-ben háromszázezer<<<<< ember juthasson munkához - mondta a belügyminiszter pénteken a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok részére szervezett.. "

Ezt azért mégis kéne kommentálnom.

Mivel önkormányzást már nem csinálhatnak, közigazgatást, iskolát, fejlesztést, kórházat, mindent Orbánba temettek,

ezért csak a közmunkások irányítása maradt az egyetlen dolguk.

Nevezzük akkor az önkormányzatokat - gettóparancsnokságnak -, és kész.
@Habakuk999: DE bazi nagy botrány volt emiatt!! Rudit nem adjuk! - mondák a britek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

"
Főleg amikor videojátékról ad úgy kritikát, mintha a film lenne."

Nem tudok hozzászólni, mert nem látogatom ezt a műsorát, de telt házzal megy, így nincs kétszeresen nincs jogom megkérdőjelezni a hozzáértését. Miután Puzsér nem érdekel, így a tévedésemnek sincs jelentősége:) Hiszek neked.
@dr kíváncsivagyok: "Miért van egy olyan érzésem, hogy a 4 K! "beépül" a bal-libek közé , meghízik , majd valamilyen rejtélyes okból vagy a Fidesz mellé áll,...vagy megszűnik a választások előtt !!!"

Biztos babfőzeléket vacsoráztál.
@Bakter: Én egy picit több ciánt kevernék, hogy ez a csoda megboldogulva másokat is boldogítson szerte a világban. Ne sajátítsuk ki önzőn életében!!!
@lfleto:
"...az egykulcsos SZJA 600 milliárdos bevételkiesést jelent évente, vagyis ennyivel több marad a gazdaságban."

Csak most kerültem gép elé, de itt be is fejeztem veled, mert aki ebből, ezt szűri le, az gondolom személyesen El'Tolcsí elvtárs valami közeli seggnyalonca.
Az unortodoxia kívánatos mintapéldánya, a népvezér birkája!

Azért ha ezt máshol is így hangoztatod, vidám perceket szerzel, hisz körberöhögnek téged rendesen.
@épészmérnök:

kivánnya a rosseb! csakhogy - mint mondám - megnyílt a politikusi vénám és röhögés közepette bármijen ajjasságot el bírok követni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lázár szétröhögi az agyát? Akkor ő még a szakócás ősmagyar agyműtét előtt áll. Majd akkor elhal a vigyora.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ajaj. Már Lázár is ki meri röhögni Matolcsyt. Akkor igaz lehet a pletyka, hogy menesztik, és ő lesz az MNB elnöke... :-(
@orica: :D Ez egy tv2-es interjú volt, amikor a Batman Arkham City videojáték tavaly megjelent, és behívták Kárászék beszélgetni a Mokkába, ahol minden szarnak elmondta a Nolan trilógiát; bejátszásként a játék átvezető animációit használták, mivel a Dark Knight Rises a kanyarban sem volt még. Vicces volt! :)

Egyébként egy tegnapi megjelenése nyomán legalább megnyugtató volt, hogy ő is tudja magáról, hogy média-ribanc, és helyén kezeli a dolgokat. :)

Alapvetően én ezek miatt haragudni nem tudok Puzsérra, sőt, alapvetően még bírom is, hogy fikáz mindent, és mindenkit, amit ér, de hiteles forrásnak sem fogom tekinteni.
@hacsaturján: bisztos izeg-mozog a kundalini kígyód, aszt azér.
@lfleto:
"Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék magyarországi tevékenységüket."

Brico vezér
@lfleto: nem nézed ki belőlem, hogy felfogom?
@Fabius: Te szerintem legalább ugyanolyan jól tudod, mint én, - ha nem jobban - hogy ugrásra készen várakoznak a háttéremberek.

Ilyen vitákban ezt tagadni szerintem fölösleges.
Akkor lesz értelme az együttműködésnek, ha ezt a problémát is kezelni akarják, és nem szőnyeg alá söpörni.

A semmin vitatkozunk, mert hasonlóan látjuk a világot, csak szerintem nevén kell nevezni a gyereket, így tudod kifogni a butaság szelét a vitorlákból.
@épészmérnök: osztályöntudat?....nem ez már az ember természete miatt mindig is idea marad .....a JÓZAN ÉSZT.... hogy, magára nézve az ember tudja, hogy kicsoda és mi az érdeke...ez minden....ne pedig hamis véleményvezérek mantráit ismételgetve találja meg önön egyediségét....JÓZAN ÉSZ...hiánycikk..kereskedelem 2. törvénye" a kereselet MINDIG megszüli a kínálatot"....még mindig alacsony a kereslet....lassan forduló hajó...fordúl..lassan
@lfleto:

Nincs bocsánat hiába kéred.

A 13. havi juttatásokat Magyó vezette be a 100 napossal amit Orbánék megszavaztak vigyorogva pedig tudták, csak hitelből, a gyengébbek kedvéért AZ ÁLLAMADÓSSÁG NÖVELÉSÉVEL fogják tudni kifizetni.

Úgyhogy erről le lehet ugrani. Különösen, mert Bajnai volt aki ezt helyre tette, LEGALÁBB EZZEL NEM NŐ TOVÁBB AZ ÁLLAMADÓSSÁG, ti meg felrójátok neki, vicces kuministák? :-D

A Bajnai-IMF dologgal konkrétan hazudsz:

bankhitellelelok.network.hu/blog/bankhitellel-elok-hirei/brusszel-es-az-imf-diktalja-veres-es-gyurcsany-irta-ala-es-bajnai-adoptalja-azt-a-csomagot-melyet-a-hitelek-reszleteinek-lehivasaert-kenyszerit-az-orszagra-az-eu

"Bárki is lesz a következő miniszterelnök, már egy aláírt, az EU-val szemben bevállalt és április 3-a óta hatályban lévő megszorítási csomag rendelkezései szerint kell irányítania Magyarországot"

Kész csomagot kapott, amit ha választások vannak és Matolcsy kerül a helyére is BE KELLETT VOLNA TARTANI.

A kieső hatszmilliárdot azért hívják pont "kieső hatszázmilliárdnak", mert kiesik gazdaságból, kedves gazdasági analfabéta :-))
Ezt már Kusza Szem is elismerte, ha cáfolod őt hazudtolod meg.
@Habakuk999: Tündérek hozzál csillámporos szárnyon. Megnéztem ezredszer a hüyle Üvegtigrist, kell a röhögés. Abban van ugye, hogy a Cingi, a tubás esküdni készül, és szerveznek neki legénybúcsút bögyös-faros tündérkével, aki majd kiugrik a tubából a megfelelő pillanatban.

De a realitás az volt, hogy egy nyugdíjas tébécéközeli banya - Hacser Józsa zseniális volt uszonyos túlkoros hableányként www.kontextus.hu/hirvero/uvegtigris3.jpg - vánszorgott elő a hangszerből szétköhögve a meglepit.

Na kb. ilyen hozza a pekidzset nekünk is.
@Habakuk999:

az én rénnyeim köszönik, jól vannak. hogy joulo pukki így áll bosszút az euroszkeptikus briteken az nem az én saram, nekem csak valamellik paleo ősöm vót számi. inkább hegedülök.
a csudálatos nalaya meg még nem tuggya ezek szerint, hogy a forma egybe nincs gól.
@zipe moha: igen, az biztos, hogy az emberek nagyon bizonytalanok magukban, ezért keresnek biztonságot kívül.
@lfleto: pontosan ezért nem kerül be a gazdaságba ez a pénz.
Mert ha a gazdaságpolitika a la fidesz nem a szabad rablást, hanem a kiszámítható növekedést és feltételrendszert jelentené, akkor bizony ez a lé előkerülne a párnacihákból.
@lfleto: Az, h állampapírt vesz, az nem a reálgazdaságba kerülő pénz, ráadásul ugye az állampapír egy hitel. Az IMF kérdés nem feltétlenül a finanszírozhatóság meglétéről, hanem annak áráról szól (6-9% az több mint 3-4,5% ez matematikai bizonyosság!)
Szajkózzák itt közgazdászok ezerrel, hogy bizalom, meg kamat, meg befektetési ráta, meg fogyasztás, illetve ezek összefüggéseit, de nem tudja felfogni a jelenlegi gazdasági kabinet.
Pont arról beszélek, h ne tartalékoljon, hanem fogyasszon és beruházzon. Erre kell ösztönözni a működő tőkét olyan vonzó gazdasági környezettel, ami rábírja a költésre és a beruházásra.
Egy csúnya spirálban marad a gazdaságunk, ha mindig megszorításokkal egyensúlyozunk. Vagyis szopóág!
@épészmérnök: DE a cövekjük áll-e mint a cövek? Hee? Ez a nagy kérdés. Bár ezek férfiúi báját eposzban dicsérni Stefi feladata. Én piszkavassal se böködném őket.
@poszt: hát nem tudom. az első idézetben is az van, hogy taktikai, meg a másodikban is az van, hogy nem elvi, hanem taktikai alapú szövetséget gondolnak. kicsit még próbáld magyarázni, hogy mi a baj az idézetekkel, elhallgatnám, mert eddig nem volt nagyon meggyőző.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Orvbűn a szegény,"rosszabbul élünk, mint négy éve" Irma néniknek megadta volna a 14. havit is.
@Habakuk999:

Hogyne tudnám.

De éppen erre mondtam feljebb, hogy az LMP+4K társulás pont azt a pozíciót erősítené, amivel a szocik alkuképessége gyengülne, és a személyi változások kierőltetésére - kezelésére, ha tetszik - mód nyílna.

Minél erősebb, sokszínűbb, hitelesebb ilyen téren az E14, annál nagyobb esély van erre. Az LMP ezt tudná beletenni a választási szövetségbe - a táboron kívül - amire szükség is lenne. A 4K mondjuk nem tud beletenni semmit, mert se tábor, és hitelesnek lenni sincs mire, de ártani nem ártana a szövetség.

Ha már azért alakultak, hogy szótár legyenek a szocik és LMP között.
@Habakuk999:
Párnasciha? Onnan még valóban előkerülhet. De mi van, ha ez már régen pl spanyol tengerparti kéróban, vietnami luxusnyaralásban, Adrián horgonyzó jachtban stb manifesztálódott?
@Habakuk999: DE így még jobban bevarrják. Rá is ülnek.
@Bakter: Hát ilyenbe manifesztálódott a MVM pénze is Kocsis Istvánné álnéven. De Kajmán szigetek se csúnya, csak ne essen, mert akkor szegény fijúk eláznak pénszámlálás közben.

Aki a magánpénzt menti, az vehet floridai házat is olcsóbban, mint balatonit.
@épészmérnök: ..és mit találnak?...mindenkit be kell várni.... akit lehet
@Fabius: Amennyiben nem jelent nehézséget, megmondanád, hogy melyik posztban hívtad fel a figyelmemet a Temleton befektető ügyre? Nagy beszélgetésben vagyunk, és nem tudom anélkül az információt bizonyítani, ha sikerül közölni, előre is köszönöm.
Izraeli helyzetkép, FB-ról:"Az egyiptomi delegacio meglatogatja gazai baratait, es kozben kerik szepen az izraeli hadsereget, hogy amig ott vannak, ne lojjenek. Igy az izraeli vadaszgepek a foldon maradnak. Ettol meg a Hamasz a deli varosokat nyugodtan raketazza tovabb, reggel ota megallas nelkul. Hat a kurva anyatok. Ennyi."
@Fabius: Pont erre céloztam én is.

Csak mivel lusta vagyok, nem az elejétől kezdtem olvasni, az előzmény ezek szerint kimaradt. bocs.

Tényleg jó lenne egy jó nagy civil-értelmiség-politika asztal.
@Habakuk999:

Dehát most is vannak háttéremberek.

Ezek nem is várakoznak, hanem kockáról kockára rakják a pénzt a srácaik svájci bankszámlájára.

Nem lehetne azokkal csinálni valamit ?

Azok gond nélkül emberkednek, ugyanis.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

A következő idézet a Mancs akkori számából van (magyarnarancs.hu/belpol/az_imf-hitel_tortenete_es_kovetkezmenyei_-_nehez_napok_ejszakai-70117):

"Az IMF-fel folytatott tárgyalások végül az október 23-26-i hosszú hétvégén kulmináltak. Simor, Gyurcsány, Veres és Bajnai Gordon fejlesztési miniszter gyakorlatilag beköltözött az MNB épületébe, szétszálazták a költségvetést, hogy átírják a makropályát és újabb tartalékokat képezzenek. "

Igen, ők készítették elő a 2008-as IMF-megállapodást, ez a cikk az aláírás előtt jelent meg a MANCS-ban! És igen, igazad van a 13. havit a Medgyessy-kormány vezette be. Ahogyan az önkormányzatokat is a források folyamatos csökkentése és a többletfeladatok adása kényszerítette hitelfelvételre. Igen, a fél magyar társadalom az MSZP-SZDSZ, értsd: Gyurcsány-Bajnai-kormányok ideje alatt adósodott el devizában és igen, most a kármentés folyik, mert nekik csak külső segítséggel sikerült elkerülni az államcsődöt és lényegében egy lélegeztetőgépen hagyták az Orbán-kormányra az országot, ami konkrétan a rövid visszafizetési határidő miatt adósságspirált jelentene, ha nem unortodox módon közelítene a gazdaságpolitikához a kormány. Igen, hasonló történt Görögországban, Portugáliában és Spanyolországban is, csak ő ortodox módon próbálkoztak. Igen, mi belátható időre elkerültük az államcsődöt. Igen, a lakosság sokkal kisebb terhet visel, mint, ha a nemzetközi kottából játszottunk volna tovább (talán érdemes megnézni a görög, olasz, portugál híreket...)
@Fabius: Valamikor 2010-ben találkoztam a 4K egyik performance-ával. Nekem szimpik voltak, mondtam is a lányomnak, hogy a jövő egyik formációja lehet majd. MAJD.
Nem baj, ha az ellenzéknek is ellenzéke. Nem baj, ha lázadnak. Kérdés, hogy idővel ki tudják-e nőni a szélsőségeiket. Bölcsességet kell vinniük a lázadásba, de én nem írom le őket. 2-5-10 év múlva is kellenek friss erők a politikába.
... és megint...

index.hu/gazdasag/2012/11/16/orban_ujabb_megszorito_csomagot_jelentett_be/

Majd januártól megint...
Majd márciusban megint...

Éljen a Párt, éljen a Qrmány!

Agyhalottak pedig magyarázzák, bár ahogy látom a "gyurcsányahibás" dumát a Bajnai cseszte el cíművel szeretik már behelyettesíteni.
Piktor és Matolcsy III/II elvtársak ártatlanok és pozitív hősök a történetben, akik "megvédték" a zországot.
@lfleto: És miért valutában találták eladósodni jó dolognak?? Egy közgizdazseni Kósa, egy ilyenért kitüntetett Rogán és a többi is? Kérdezzed meg Járait.
@Bakter: Kincstárjegyben van. Az egyik nagy büszkeség, amit előszeretettel hangsúlyoznak, hogy nőnek a megtakarítások.

Az egykulcsos kedvezményezettjeinek amúgy is az átlagtól erősebb a megtakarítási hajlamuk.

De ezt is elszúrják, mert versenyeznek a bankokkal betét gyűjtésben, nehogy már a bankok képesek legyenek az állami garanciával rendelkező állampapírokkal versenyezni, s esetleg legyen forrásuk hitelezésre.

Nem, nekünk - kőccségvetés - kell a zsé nagyon.

Ostobaság.
@lfleto: Lélegeztető gépen hagyták az Orvbűnre az országot? Aztán azon az életmentő oxigénen vett is MOL-t azonnal.
@hacsaturján: jót tesz neked a politikusság.:))
@Fabius:

Nincs negatív véleményem, csak más típusnak gondoltam, valahogy úgy tűnt, nem politikus alkat.
Igaz, ezt egy találkozás alapján nehéz megítélni. Mentségemre szóljon, az őt ismerő családtagjaim is hasonló véleményen vannak róla (és ismétlem, nincs rossz véleményük, csak meglepődtek, hogy ki is a 4K! egyik vezetője).
@saravad: Én is ezt mondom: Az alkotmány megvédésekor volt az Alkotmány utcában tünti. Ott beszélt Istvánffy jól. De most egyre jobban tolódnak balszélre, hogy megkülönböztessék magukat a régiektől - akik soha nem akarták lebontani a köztársaságot, a demokráciát ls az alkotmányt magukra írni.. Márpedig a Chavez-szimpátia nekem rohant nem szimpi.
rohant=rohadt

@De hol van Columbo felesége?: Ne csigázz! Ki az? Rád ismerne, ha leírod?
@Dr. simonmondja.: pont ezért tök mindegy, milyen színűben gondolkodik az ember.
Mert ez hatalomtól függetlenül működik így.

s meggyőződésem, pusztán baloldali alapon nem is lehet kitalálni jó formációt.
Kell a józan és kevésbé józan jobb is egy jó stratégia kidolgozásához.
@a szív fészkei:

Inkább ne, mert éhes vagyok :-D

Szólj helyette baltazárnak, hogy egy rendes pék hasonló termékeivel átmenetileg lekenyerezhető vagyok :-D
@De hol van Columbo felesége?: De látod: Kis János egy éteri ember, tiszta, okos, mint a nap, ám a való politizálásból a lehető leghamarabb kiszállt. Pedig verette magát a rendőrökkel, nem csak szobaforradalmár volt.
@a szív fészkei:
Járai elvtárs meg ott sem volt, aki elhúzta a kamatokat olyan szintre, hogy nem érte meg egyszerűen felvenni forintban...
Komolyan, nem volt köze hozzá! :(
Van itt vki aki nem informatikai analfabéta? (mint én)
@Habakuk999:

Meg lehetne csinálni, ha kicsit visszább vennénk ebből a nagy ki-kivel-miért nem beszélből meg a prekoncepció gyártásból.
@a szív fészkei: Én már hűségesküt tettem Bubónak.
Egyetlen egy feltétele van a szavazatomnak, ha ő lesz a miniszterelnök, Török Gábor legyen a szóvivője.:)
"Egy évvel ezelőtt, november 17-én délután négy óra körül meglepő közlemény landolt a szerkesztőségek postafiókjaiban: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordul, és megkezdi a tárgyalásokat egy újfajta együttműködésről. Mint a tárca fogalmazott, Magyarország fordulóponthoz érkezett, a növekedés fokozására kell összpontosítanunk, melyhez jó eszköz lehet a megállapodás.

Azóta nem csak az együttműködés, a megállapodáshoz vezető tárgyalás sem kezdődött el, és inkább annak lett az eszköze, hogy Magyarország ne érkezzen el a fordulóponthoz. A kormány a megállapodás lebegtetése mellett folytatta a nemzetközi szervezetek ajánlásaival szemben folytatott, különutas gazdaságpolitikát, mellyel a gazdaság növekedési képességét gyakorlatilag lenullázta, a költségvetésnek pedig feltehetően súlyos többletkiadásokat okozott a gazdaságpolitikai bizonytalanság fenntartásával. A nemzetközi szervezetek elvárásai nyilvánvalóan korlátoznák a kormány belpolitikai mozgásterét, az IMF és az EU által kért átlátható és növekedésbarát gazdaságpolitika komoly népszerűségvesztéssel járna.

Kényes játszma
Az IMF-ügy kezdetben kommunikációs fiaskók sorozatának tűnt, nem sokra rá azonban már sejthető volt: a kabinet állandó patthelyzetet célzó kommunikációs játszmába kezdett, amelyben nem akart eljutni a megállapodásig, ugyanakkor soha nem táncolt tőle túl messzire, ügyelve a piac negatív reakcióira. Ebben a játékban csak akkor lehetne megállapodás, ha a kabinetnek nem lenne már más lehetősége. Már korán felmerült a gyanú, hogy a kormány valójában török kártyát játszik; Törökország ugyanis éveken át sikerrel hitette el a piacokkal, hogy megállapodik az IMF-fel, amire végül mégsem kellett sort kerítenie."

hvg.hu/gazdasag/20121115_Egy_eves_az_IMF_targyalgatas

Legalább konzekvensen hazudnának. :)
A szopórollerrel azóta is megy az élvezkedés, csak kicsit sokban fáj már az IMF cukkolása.
Azok a plákátok is jó ület lehetett, pl a Simicska műveknek, hisz azok hirdetőtábláin kéklik máig...
@Habakuk999:
Pénzt, pénzzel lehet termelni. Akiknek van, azok rendszerint tudják, hogyan forgassák meg. És az a gyanúm, közülük a legtöbb élből jobb gazdasági szakember (akár ösztönösen is), mint ez az egész kormány zuzamme.

A napokban volt egy egy hír, hogy az anyabankok hány milliárd eurót vontak ki a térségből - ha jól emlékszem - az összeg 40%-a Magyarországról távozott. Biztos ők szopnak nagyobbat? Biztos nem a magyar gazdaság?
@fabius ..."hogy az LMP+4K társulás pont azt a pozíciót erősítené, amivel a szocik alkuképessége gyengülne, és a személyi változások kierőltetésére - kezelésére, ha tetszik - mód nyílna.

" A 4K mondjuk nem tud beletenni semmit, mert se tábor, és hitelesnek lenni sincs mire, de ártani nem ártana a szövetség.

Ha már azért alakultak, hogy szótár legyenek a szocik és LMP között."

....micsoda fejlődés néhány óra alatt... még 10 perc és új baloldali szociáldemokrata, patrióta pártnak fogod őket látni....szerintem helyesen:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Macska-egér harc lesz, és mi leszünk a macska"

Koszonet a linkert!

Elo Radiokabare felvetel...
@saravad:

A lázadással önmagában semmi gáz nincs. Legfeljebb azzal van, ha jelen esetben a realitás és a józan ész ellen lázadnak.
@simple observer 1.0:
Durva, először én is azt hittem humorbonbon, de megláttam, melyik kretén a mesélő! :)
Szerintem ez a szerencsétlen csökkent értelmű és a debil főnöke el is hiszik a motyogásukat...
@Fabius: @a szív fészkei: Te várod magadhoz a jegyzőt regisztrálni?
Mi vagy Te ? Fideszes???
Merthogy máshoz be nem teszik a lábukat, az hétszentség. Az egész a Kubatov listákra épülő szavazási biztosítéknak van kitalálva.
@zipe moha:

Fejlődés? Nem tudom mit sikerült megérteni a posztból, de erről szól az is.
@Habakuk999: Hát...visszakérdeznék.

Kik lennének ezek ?
@Fabius: "A lázadással önmagában semmi gáz nincs. Legfeljebb azzal van, ha jelen esetben a realitás és a józan ész ellen lázadnak."

Ne haragudj de ezt nem tudom kihagyni: realítás mszp...józan ész E14, erre gondolsz?
Csak szívfészekre vonatkozik. Fabiusról tuggyuk, hogy a kérdés nem kérdés.
@zipe moha:

Realitás Orbán kormány, józan ész E14 és választási szövetség. Ha mindenáron sarkítani akarsz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ki fogtok röhögni, nagyon, de nem érdekel. Jó mulatást!
Nem tom mit csináltam, de teljes képernyős lettem és az eszképpel nem tudom mexüntetni.
Tudom, hogy pitiáner hülyeség...

Van egy csomó lekvárom viszont, én csináltam...
Lajosunk:www.millamedia.hu/2012/11/15/kis-oligarchatarozo-simicska-lajos-atlatszo/

Viktorbaba angol szakos gimibe járt, a kis tünci&bünci rózsakeltető. Nem vált kárára, de másnak ne legyen ilyen előnye ugye????
@Fabius:
Háát, mindenkinek van ilyen korszaka, minél előbb, annál jobb.
Lsd. pl. Pataky, Matolcsy....
a miniszterelnökök között legjobb focista...
focisták között legjobb miniszterelnök...

a pénzügyminiszterek között legjobb standupos...
standuposok között legjobb pénzügyminiszterek...

mekkora vidám ország...
a legvidámabb barakk :)))

a Kövér házelnökök a halálom !

amugy a jó adózók fenekére is kéne tenni PIROS PONTOT
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, egy ország bankelnöke olyan szitut teremt, hogy érdemesebb tökmás államok valutáiban eladósodni. Pl. a csecsemőseggek pöttyeiben oly rokon japánokéban.

Mert az eredetileg kitalált devizaadóság ugye kizárólag Voralbergre lett kidolgozva, az onnan mindennap Svájcba járó és ottani fizut kapó osztrákok kedviért...
@Fabius: ..inkább kerekítenék: mszp+fidesz nagykoalíció "a görög " valóság, amolyan recept, és mivel a névváltás is mindkét párt esetében esedékes (ha jobban belegondolsz...másrészt 22 év alatt meg is kopott egy cseppet) új nevük lehetne: EGYÜTT 3000-IG
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
F11 ok.
Lekvár: fahéjas vegyes nyári gyümölcs (természet lágy ölén szedett)/kajszi/cseresznye/japánbirs.

Köszi!
@saravad:

Van böngésző amivel az F11 nem megy, ott feltolod a kurzort a lap tetejéig és kiadja a nézetválasztó sávot. X melletti négyzetekkel méretet választasz és annyi.
@saravad: nincs mit, de Boli volt a gyorsabb, a lekvár meg tetszik, megéheztem :D

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :P nekem köszönte meg ;)
Zukkerborsó keresztényi szaftban, kár, hogy kicsit romlott és hányingerlő: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/604176_547374231943021_1603578604_n.jpg

FB-szöveg:"A miniszter szerint a tanárok nem akarnak tanítani

"Rohanok vissza a Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus-szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani." - idézte az FN24 Balog Zoltán minisztert. Erre én csak azt tudom mondani: ha az emberi erőforrás miniszter így gondolkodik, akkor a pedagógusok ne üljenek le vele tárgyalni, hanem kezdjenek el sztrájkolni!

Magyarországon kevés olyan társadalmi csoport van, amelynek a megbecsülése és a fizetése annyit csökkent az elmúlt 6-8 évben, mint a tanároké. A Fidesznek lett volna lehetősége egy jobb oktatási rendszert csinálni, de ehelyett egyfajta propaganda osztálynak fogják fel az iskolákat, és saját világképüket próbálják ráerőltetni a gyerekekre.
A Fidesznek lett volna lehetősége bevezetni a tanári életpályamodellt, de ehelyett a rossz gazdasági döntésekre, stadionépítésre és luxusberuházásokra megy el a pénz.
Az, amit Balog mondott nem csupán megalázó, hanem azt is jelenti, hogy a Fidesz nem veszi komolyan a pedagógusokat, nem tekinti őket tárgyalópartnernek, csupán meg akarja úszni a sztrájkot, ahogy eddig is sikerült neki.
Reméljük, ez a mondat, és a mai tárgyalási nap meggyőzi a pedagógusokat arról, hogy ideje erővel válaszolni az erőre!2
@saravad:

Őőőőő....ha Pataky és Matolcsy a lázadáspélda, akkor a következményt inkább nem látnám, ha nem baj :-D :-D
@a szív fészkei:

Szerintem nem ismerne fel, de nem lenne tisztességes, ha többet írnék erről, és valójában nincs is mit. Nekem csak egy mérés áll rendelkezésemre, ami azér lássuk be, lehet félrevezető.
Maradjunk annyiban, hogy igencsak meglepődött a család.

Kis János (és mondjuk a már elhunyt Krassó György) nálam olyan fazonok, amilyenből sokkal többet látnék szívesen a hazai politikai palettán. De perpill pont ellenkező előjelűből van sok (Ez a merőben negatív ellenpont nem vonatkozik a 4k!-s ismerősömre).
@a szív fészkei: azóta már stefisen bocsánatot is kért, persze teljes szívből, hisz ő olyan, HITeles, lelkészi ember...
@saravad:
GONOSSSZZZZZZZZZZZZZ vagy Sára! :))
A Cirbinek nyalizol meg ajánlgatod... :(
@zipe moha:

Speciel ezen lenne mód változtatni. De egyedül nem megy, a lehetőséggel amivel menne meg nem akarnak élni az istennek se. Ezt nyugodtan nevezhetjük a realitás és józan ész elleni lázadásnak.
"Lázár javaslata szerint a trafikokon kint csak az a felirat lehet, hogy "nemzeti dohánybolt", és egy legalább 40 centi átmérőjű 18-as karika, az üzemeltetőt és a nyitvatartási időt jelző tábla, valamint egy felirat, amely a bent kapható termékekre utal."

Kékablak: 0561021564456444 kóddal lefagytam, ezért kérem, valaki kommentálja, míg rebótolok izé bootolok...
@Fabius: Egyből megtaláltam. Köszi!
@Fabius: "A lázadással önmagában semmi gáz nincs. Legfeljebb azzal van, ha jelen esetben a realitás és a józan ész ellen lázadnak."

2. mailed:

"Realitás Orbán kormány, józan ész E14 és választási szövetség. Ha mindenáron sarkítani akarsz."

basszus ez egyre zavarosabb végül is akkor ez zavar Téged?... tehát akkor ne lázadjanak az ORBÁN ELLEN SEM?.....mert ezt írtad, feketén- fehéren ez az értelme!...szólj ha nem...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:Stefis bocsánatkérés, az már mém! Igaz, ő azzal a lendülettel el is ismerte, hogy esze ágában sincs komolyan gondolni soha, amit bocsikaként leír ide...
@Fabius:
Nem, ők arra példa, ha valaki elhalasztja idősebb korára a lázadó spirituális félféltekés dolgait.
@Fabius: DE igaza van: lázadnak már mióta a józan ész ellen, egyre sikeresebben. Az ufók már meghátráltak, az IMF kimenekül, mit akarsz még sikernek?
@Fabius:
Kösz, Fabius. Olvastam Einstein egyik kiváló könyvének felét. A másik fele tömény fizika.

No, van mit tanulnom, kell a kihívás. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kimondom: matolcsy elmebeteg. Semmi "ha", és semmi "de". A szövegének egyszerűen köze nincs, nem valósághoz, hanem az égadta világon semmihez.
@a szív fészkei: azé hoztam példának, ő legalább beismerte, ellenben azzal a bio izével.
Igen emlékszem, van olyan rossz tulajdonságom, hogy nem felejtek ilyeneket /méééég :D/
Ezekre a genyóságokra ultraérzékeny vagyok...

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
eni problem? :D
hagyd nekem a lekvárt, melletted úgy is lehet jobb cucc, igaz lehet kulcsra van zárva ;)
/na most voltam genya ;)/
@a szív fészkei: Stefi kifulladt, pedig nagy elánnal indult a blogja. Azok a hátborzongató grafikák...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ugye?????? :))

"A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.

Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi.

Volt már simplicity, hángerien feritél és jeszricsárdbátnot és you know package, de Gyurink ezzel a mai videóval ért a csúcsra.

Még több lakossági fórumra Gyurival!
"Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták” - fejtette ki, és erre már azért az eddig (és egyébként a kormányüléseken is) mellette ülő Lázár Jánosnak is némi meglepetés ült ki az arcára. “Ez sokunknak új információ volt” - vágott közbe a miniszterelnökséget vezető államtitkár, mire a nemzetgazdasági miniszter arra bíztatta, ha nem talál piros pontot gyermeke fenekén, rajzoljon oda egyet."

vastagbor.blog.hu/2012/11/16/sose_szabad_fullba_nyomni_a_kretent_de_matolcsy_megint_megtette#c18317195
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen, a mondatszerkezetei halottak, sok alany és állítmány nélküli, alap érzelmeket tükröznek, belevonva kliséket és réveteg képeket. Szinte egy az egyben a beszélő kivetülése a vezénylónak. Lehet egy lélek két testben?
@saravad:
Jó! :))
Pálinkában nincs?
Mert hát amiből lekvárt lehet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Kimondom: matolcsy elmebeteg. Semmi "ha", és semmi "de". A szövegének egyszerűen köze nincs, nem valósághoz, hanem az égadta világon semmihez."

Nem tudlak cáfolni.
@épészmérnök:
Stefi nem fulladt ki, hanem hősi harcának eredményeképpen feleségül vette matócsi. A frigytől stefi megkukult, matócsi meg még
jobban meghülyült. Ilyen az, amikor a nordikus vér keveredik a pogácsás macskáéval.
@épészmérnök:
Tanakodtak is ott páran a blogon, hogy az Indextől vajon ki dughatja a SStefikét, merthogy egyből felkerült a blogkertecbe, mint szar a vízfelszínre! :D
@saravad: japánt választom, stílszerűen, piros pöttye van? Olyat még úgy sem ettem :D

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: minek neked, már folyékonnyé is tennéd ezeket a remekműveket. Ráduszítom Fabiust, megszentségteleníteni eme kaja remekeket... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Lehet, hogy Stefin keresztül valamelyik indexes újságíró éli ki alja ösztöneit? :-)
@hacsaturján:

Ma dúsan bugyog a vénád:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez nem igaz, nem hiszem el. A vásárhelyi népek orrszarvúak vagy attól lejjebb vannak a táplálékláncban? Azért egy-kettő még pislog... Az a full alkesz polgimesterbáb magánál van?

Dermedt milliárdok jégyhegyei felolvadnak... Anyám! Naná, hogy felolvasztják! Németek nem ousourcingoltak? Minden német ott gyáriparban nyomul?

Azért Lázár kicsit túlmetakommunikál! Vigyáznia kéne a pókerarcra minden körülmények közt. Küldöm neki Lady Gagát tanulni: www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo
imádjuk,amikor a bolha elefántnak képzeli magát!
@épészmérnök: A japán és magyar szarosseggű - amitől van piros kiütés ugye - csecsemőkhöz igenis van!!!
Matolcsy: „az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták”. Ezen még Lázár János is meglepődött, meg is jegyezte, hogy ez sokuknak új információ volt, mire a miniszter azt javasolta, hogy ha nem talál piros pöttyöt gyermeke fenekén, akkor rajzoljon oda egyet.

kész.
index.hu/belfold/2012/11/16/matolcsy/
@épészmérnök:
Igen, vagy legalábbis egy kommunikációval foglalkozó szerencsétlen biszex barom élvezkedik SStefi néven.
@Bakter: :-DDDD Te is nagyon jól nyomod. De Stefinek a hímvágya Orvbűn azzal turáni téglalapos orrával.
@épészmérnök: A fajtiszta, hypóval kezelt teuton cselédlányokra gondolsz?
@a szív fészkei: hmmm

Sorsjegyet is árulhatnak majd a trafikok
Lázár módosítaná a még életbe sem lépett törvényt, 18-as karikával riogatná a fiatalokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F11%2F16%2Fsorsjegyet_is_lehetne%2F
@Dr. simonmondja.: Azok, akik minden reggel szégyenkezve néznek a fürdőszoba magányában a tükörbe:
ma vajon milyhez fogunk asszisztálni?

Tegnap láttam véletlenül Bod Péter Ákos interjút.

Ez az ember szenvedett a studióban. Rossz neki, mert ostobaságokat nem tud élőszóban kritizálni.

Sokan lehetnek hozzá hasonlók. nem hiszem, az összes gazember és hülye a jobbnak nevezett oldalon található.
14-es választási főpróba, kéretik minden szereplőre figyelni:

Négyen pályáznának a Nemzeti vezetésére

MTI

2012. november 16., péntek 14:52 |

Négy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezérigazgatói álláshelyének betöltésére a beadási határidőig. Eddig két pályázó, a Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Alföldi Róbert, valamint Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke árulta el, hogy pályázik az intézmény vezetésére.

index.hu/kultur/2012/11/16/negyen_palyaznanak_a_nemzeti_vezetesere/
@Habakuk999: Ez csak pénzkérdés Töröknél is. De amíg Török viszi a szót, álomkórba merül az ország focisástul.
@lfleto:
Te több hülyeséget tudsz mondani, mint az igazi Fletó!

Az önkormányzatok eladósodásának semmi köze nem volt az általuk megálmodott presztizsbeuházásokhoz, igaz? Minden hitelt a működésre kellett felvenniük, pedig azt is racinalizálták? Mindenhol nagyon költséghatékonyan és transzparensen látják el feladataikat. Nincsenek fölösleges alkalmazottak, rosszul szervezett intézmények....
Az álmodj egy otthont magadnak reklámokat sem az Orbán kormány rendelte meg, igaz? A fogyasztás hitelből történő felfuttatása szerinted teljesen független volt Orbánék 2000 és 2002 közötti "merjünk nagyok lenni" gazdaságpolitikájától?
Rövid IMF törlsztési határidők is teljesíthetőek lettek volna, ha a Pocakos Tábornok és az ő jobbkeze nem játszák el a befektetői bizalmat, ha a legsikeresebb polgármester nem dönti romba a forintot 2 hónappal a választások után, ha a különadók és manyup lenyúlás miatt nem kezd el menekülni a tőke az országból már 2010 végén.
A japánok eddig "nyugatra került testvéreiknek" neveztek bennünket. Ha ez a barom még sokat pofázik, gésa helyett automata harakirit küldenek neki. Adná az isten vagy az ebay...

Igen jó hétvégét mindenkinek, kivéve a gyevi bírókat!
kimásolom, mert csak, ha már más is litániákat másolgat :D

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának közlése szerint a pályázók számáról a pályázatok felbontása után adnak információt. Ez hétfőn lesz.

Az államtitkárság az elbírálás menetéről írásban azt a tájékoztatást adta, hogy "a pályázatok véleményezésére a munkáltatói jogok gyakorlója - jelen esetben Balog Zoltán miniszter - szakmai bizottságot kér fel, amelynek tagjai: a Színházművészeti Bizottság négy, a miniszter egy, a munkáltatói jogkör gyakorlójának két, az előadó-művészeti szervezet üzemi tanácsának egy, és a reprezentatív szakszervezet egy képviselője". Vagyis Balog Zoltán két jogcímen, de három embert delegált a szakmia bizottságba.

Arra a kérdésre, hogy kik a szakmai bizottság tagjai, és megerősítik-e azt a sajtóban megjelent információt, hogy Kerényi Imre, Nagy Viktor, Szigethy Gábor és Ókovács Szilveszter is a tagok között van, az államtitkárság azt a választ adta, hogy "a bizottság tagjainak felkérése folyamatban van, a tagok személyéről csak a felkérés elfogadását követően tudunk információt kiadni". A Színházművészeti Bizottság elnöke jelenleg egyébként éppen az egyimik pályázó, Vidnyánszky Attila.

Pletykák szerint az igazgatói posztról döntő bizottságban van még Révész Mária volt MDF-es, fideszes politikus
@zipe moha:

Fáraszt kicsit ez a szavakon lovaglás. Szerintem elég világosan elmondtam milyen lehetőséget - és szükségszerűséget - látok Orbán elváltására és miért hülyeség elpuskázni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vidnyánszkyt már nyomatják a HV címlapján. Alföldit kezdem nem bírni a Stohl-hájpja miatt. Az az ember egy tetű, nem kéne annyira futtatni.
@quendelapo: Hallottad, hogyan beszél a brüsszeli naptól és esőtől védett odujukkban tevékeynkedő, a kreatív magyarokat direkte elnyomó bürokratákról Mattolcsy? Ezt nem fordítják ott le, á nem...
@Fabius: Most ebbe dugták a Duracellt fárasztásra. Remélem, mikor egymásból kihúzzák, le is fertőtlenítik, mert különben lesz itt nagy járvány a Lendvayban!
@Fabius: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én azt hiszem, hogy itt tényleg gyakorló betegekkel van dolgunk. És még ki tudja, milyen pszichopaták lapulnak a háttérben, Lázárral meg Simicskával az élen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A japánbirs egy elterjedt díszcserje. Gyümölcse alapból ehetetlen, de nem mérgező. Én narancslével, szegfűszeggel és sok cukorral isteni zselét csináltam. Az övegére angyalt festettem, piros pötty feláras.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na most engem tanított az egyik főokos ebből a grémiumból, Szighety Gábor, Gábor Miklós és Ruttkai Éva veje. És rögtön hármast adott, mert nem az akkor előírt Spenótból - "A Spenót gúnynévvel a Sôtér István fôszerkesztésében a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtörténeti Intézetében készült és az Akadémiai Kiadónál 1964" -írja a net., ami vastag, dögunalom volt nekem marxista-leninista alapon kategórizálva - hanem Szerb Antalból készültem és ezt el is mondtam. Kikérte magának, hogy miazhogy egy polgári Seerbből tanulni????? 1977 körül.

Most már ő is jópolgári, naná, Pázmányon tanít, khmm, Kerényi-szindróma, mint látom...
@saravad:
SZámítóóóóóóóóóóóóóó! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @saravad: húbakker, leestem a székről, de ugye nem az az angyal, mert ha igen a sok pöttytől sem kell majd jobban,

Boli ezt kiharcoltad, akkor nekem jöhet a többi, nem vagyok annyira szélsőséges mint Fabius, de majd nem :D
@szerénységem: Lázár nem elmebeteg, csak kihasználja őket. nézd, hogy röhög és milyen pofákat vág közben.
@saravad:
A piros pötty ugye nem a Matolcsy mintára a popsira került??? :)
Mert akkor Cirbi nyalogatja...
@saravad:

"Van egy csomó lekvárom viszont, én csináltam... "

Ez kurva jó:))))))
Nekem még ennyi mentségem sincs.
@sortelen: Nebassz,tényleg nem jön hozzám? Hát persze, hogy tudhasssa, hogy nem vagyok fideSSes, az igaz: soha egy árva papírt tőlük nem kapok, nem hív Viktor búgva meleg barna hangon kampányban telefonon sose, de azt hittem, hogy mégis láthatok egy valódit nálam azért...
@lfleto:"Ahogyan az önkormányzatokat is a források folyamatos csökkentése és a többletfeladatok adása kényszerítette a hitelfelvételre."
Az önkormányzatok megkapták a normatív összegeket, melyek a működési kiadásokat fedezték. Akkoriban nem olvashattunk olyan híreket, hogy az iskolákban nincs fűtés, nincs ebéd és a segélyeket nem tudták fizetni.
Az eladósodásuk az indokolatlan és megalomániás beruházásaik miatt keletkezett.Sportcsarnokok, díszburkolatok, szökőkutak, kihasználatlan intézmények sora valósult meg. Azonban ezek tárgyiasultak és megmaradtak.
Nézzük meg mi van most, mert ez már lejárt lemez mindíg abban elmélyedni, hogy mi volt a múlt. Nézzük meg, mi lesz az önkormányzatokkal, amelyek az eu-s támogatásokat igénybe vehetnék, de nem fogják tudni.Ugyanis 2013-ig még lehetősége van az országnak a 2007-2013-ig igénybevehető eu-s támogatásokból mintegy 5.000 milliárdot igénybevenni az eredeti 8.500 milliárdos keretből. Most, hogy az állam átvállalja az eddigi hiteleket, és szándéka szerint 15%-ot nem kíván visszafizetni, nem lesz olyan bank, aki hitelezne nekik ilyen bizonytalan kimenetelű kormányzati irányítás mellett. Ugyanis a támogatások utólagos elszámolásúak, elő kell a beruházásokat finanszírozni,bár ha szerencsénk van, 30%-ot előre lehet lehívni. Azonban 70% még átmenetileg fedezetlen cél lesz.Ebből az jön le, hogy a lehívás esélyei lecsökkentek, sőt meg is hiusulnak.
Nem ártana a jelennel foglalkozni, azokat a kontraproduktív döntéseket elemezni, melyek hátráltatják még az olyan támogatások igénybevételét is, melyek rendelkezésre állnak.
A múlt örökös felemlegetése nem szabad, hogy elhomályosítsa a tisztánlátást és elvonja a figyelmet a jelen és a jövő hibáiról.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nyalogathatja, vagy csak szimplán genyóskodsz, jó van, átnézek a vörösökhöz, lehet ott is nyomulsz? A makk és a disznó, mond neked valamit, avagy kifejtsem? :D
@Habakuk999: Ja, de pont ez itt a lényeg.

Hogy nevesítsük akkor, hogy ki lenne az, aki nem sáros.

Bod-Péter Ákos tehát hitelesen csóválhatja a fejét.

Mint az új kor új embere, az elmúlt 22 év helytelen gazdaságpolitikája és Orbán Viktor ellen is.
Legalábbis hitelesebben, mint .... hehe.

Csak a fideszes Wikipédiát idézem ...

" 1989-ben részt vett az 1990-es választásokon győztes Magyar Demokrata Fórum (MDF) gazdasági programjának kialakításában és képviselte a pártot a Nemzeti Kerekasztal munkájában. Az 1990-es országgyűlési választásokon az MDF Veszprém megyei listáján szerzett mandátumot.

Az Antall József vezette kormányban 1990 áprilisától 1991 decemberéig ipari és kereskedelmi miniszter volt, a tárgyalásokon való részvételével sikerült elhárítani a „taxisblokád” néven ismert belpolitikai válságot, amely a benzinárak emelkedését követte. 1991-ben kinevezték az MNB elnökévé (ekkor lemondott képviselői mandátumáról), amelyről 1994 végén a Horn Gyula vezette szocialista kormány nyomására lemondott, amely elődje, Surányi György újbóli kinevezéséig, illetve a „Bokros-csomag” néven ismert megszorítások bejelentéséig betöltetlen maradt. 1995 januárjától 1997 végéig az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának tagja volt, ahol Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország gazdasági érdekeit képviselte. 1996-ban az Antall-kormány több tagjával együtt átlépett a Magyar Demokrata Néppártba, amelyből 2001-ben kilépett.

Ezt követően nem vállalt politikai főszerepet, de tanácsaival, írásaival a magyar jobboldal pártjainak közelében maradt: Orbán Viktor első kormányfősége idején a Miniszterelnöki Hivatal gazdasági főtanácsadójaként működött közre, később pedig az MDF külső gazdaságpolitikai tanácsadója lett. Gyakran bírálta az MSZP-SZDSZ kormányok költségvetési politikáját. A 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök őt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek.

2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki. "

.......

Orbán miniszterelnök-jelöltje, és az ő szerepe az elmúlt 22 évben.

Ő lenne egy hiteles Orbánváltás jobboldali arca ?

Mondhatod a következő jobboldalit, aki hiteles.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak, hogy képben legyünk. Kik a legpolgáribbak manapság. Itt röhög csecsemőként -biztos nem volt piros pötty a seggén - Szerb Antal velem szemben egy képen; hát ő polgár volt. Ezek meg sárnak se méltók a cipőjére.
@a szív fészkei: azt a jegyzölős vendégjárást, már jókorán elmeszelték a nem elfogadott tervezetben, de ki tudja, neked lehet visszateszik, persze csak neked, csak most :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én már észrevettem, hogy a Vezényló kínos "valóság-elutasítása" lassan mindenkire kivetül. Normális, ép emberek általában nem mondanak olyanokat, hogy "ha összeadjuk az utóbbi évek reálbér-csökkenéseit, akkor összességében reálbér-növekedést kapunk." WFT???
@a szív fészkei: a faladon csecsemőként???
én kérek elnézést, azt hiszem visszakucorgok a vackomba, nálam puzzle van és meszelt fal...Jahh és japán festett kommersz legyező, irodalmi nagyságok nem, és persze vezényló sem :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Volt a Petődi Irodalmi Múzeumnal egy-két éve olyan próbálkozása, hogy kis tejcsokikat forgalmazott 100-ért, amin nagy írók gyerekkori képei voltak. Molnár, Szerb, meg a többi pelusban, kis gatyában, tündériek mind. Én persze kaptam vagy vettem egy Szerbet: jó husis baba volt, angyali , boldog mosollyal, olyan kis angyalkás klepetusban kapták le.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ne is mond, ez is az egyik mondat ami az elmémbe égett, és nem tudom kiűzni a fejemből... Lassan kezdem azt hinni, hogy csak én ülök a döglött lovon, erre feltűnnek olyanok mint te is, és megnyugszom, hogy az a ló mégsem döglött, hiába akarják olyanok bemagyarázni, mint Ma-tócsni.
@a szív fészkei: "De Stefinek hímvágya Orbán, azzal a turáni, téglalapos orrával."
Tegnap már írtam Orbán Viktor eu-s megjelenéséről, mely a TV-ben volt látható. Ott ténfergett magányosan a nagy ülésteremben mindkét zsebében a kezével.
Majd beállt két vagy három résztvevővel egy fotózásra. Még soha nem lehetett látni úgy, hogy az összes foga látsszon. Így úgy nézett ki, mint egy nyitott zongora.
@a szív fészkei: Az oktatás tényleg stratégiai ágazat jobb helyeken. De nem az Magyarországon az utóbbi 18 évben, sőt az oktatási minisztérium a legkönnyebben feláldozható bármelyik kormány számára...
Volt tavaly egy OECD statisztika arról, hogyan változtak az oktatási kiadások a válság hatására. Csupán Magyarországon, Görögországban és talán Írországban csökkentek. No comment.

Most sem kötelező a vallásoktatás, ezért nem tudom, mit rugózol rajta.
@a szív fészkei:
Nem annyira piros és a lányom seggén is volt, bár sokszor a nagy barna miatt nem látszott, illetve volt az nagy zöld is - nem is tudom mit ehetett! :))
@Mariann19: Írtad, tetszett is, bár a zongora- hasonlat nagyon megtisztelő ehhez a bunkóhóz... :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem az az angyal.
Sőt, nem is angyal. A termék íze, mint nyáresti tündércsók, ezt ábrázoltam angyal-szerűen. A pálesztől hasonló eredményt várok. Így jó?
@lfleto: Nem egy osztrák cipőgyár miatt habzik állandóan a Rába?
Én nem konkrétan a cipőipart sajnálom, hanem azt, hogy nem volt gazdasági szerkezetváltás. Vagyis cipőgyár és ruhagyár helyett nincs másik cég, hanem itt maradt egy rakás munkanélküli...
@online távmunkás: Még nem kötelező? Istenem, de jóságosak egy szekuralizált államban!

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Japánbirset!!!
@a szív fészkei: prosztó vagyok irodalom és művészet történetben ezek szerint, mert még csak nem is hallottam erről...
Jaj csak nehogy megtudja H.Rózsa, mert végem lesz. :D
@Dr. simonmondja.: Őt példaként hiztam, mint olyan embert, akiről lerí, hogy kurva rosszul érzi magát.

Mindenkiből csinálhatsz hiteltelen embert kedves Szájmon, de akkor mi a javaslatod?

1: óvodáskorú gyerekekre bízod az országod?
2: német, kínai, piréz kormányzáshoz értő embereket importálsz?
3: imádkozol a jóistenhez vagy Leninhez?

Lehet itt fintorogni.
Adott egy lehetőség, hogy tényleges társadalmi vita induljon egy valódi rendszerváltás megvalósításáról és választási szövetségéről.

Ehhez nagyon nehezen fogsz olyan embereket találni - jobbról és balról egyaránt- akik szűzek maradtak.

A Te ötleted az, hogy mivel senki sem patyolat-tiszta, hagyjunk mindent így, ahogy most van?
Vagy csak a bal a hófehér?
Nem értelek.

De marad is későbbre, mert megyek boltba.

Szép jó estét!
@a szív fészkei:
Bírom a japánokat és az amikat is bírom! :)
@saravad: Tündércsók, helyben vagyunk, mondom hogy irodalmi képzésben vagyok ma :D
Durva zsákvászonból, még a végén nemes kelmévé válok :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát nem bánná meg. ;-))Bár fogalmam sincs, miféle szerzet lehet. Képzelem.
@Habakuk999: Kiakadás helyett mondhattál volna egy olyan példát, aki jobboldali, de nem volt Orbánnak miniszterelnökjelöltje és tisztségviselője, és a 90 körüli gazdasági kisiklást nem személyesen vezényelte.

Mondjuk valakit, aki kevésbé posztorbáni és kevesebb van a rovásán.

Ha már annyit nyűglődünk a posztkommunistákkal.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor számold a a pöttyeiket. Lenne egy-két alany, akinél megtennéd, gondolom... forum.index.hu/Article/showArticle?t=9171821 Hogy kiragadjalak ebből a vörös fertőből, már kezd nagyon marxistává válni az életviteled! Mattolcsy is őket ajánlaná, mint rokonyokat!
@a szív fészkei:
Akad köztük szép is, de nekem az európai (ha nem is teuton :DD) lányok a gyengéim... :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mármint Szerb Antalról nem hallottál? Azt nem hiszem. Hogy csokin látható kiskorában, azt én is véletlenül tudtam meg: volt a Gozsdu udvarban egy vásár valamelyik zsidó nyári fesztivál alkalmával, és ott árulták lelkesen a múzeológusok. És mivel imádom a tejcsokit, Szerbet, adott volt a dolog, hogy elzsákmányolom egy 100-ért.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó, csak tágítottam a látóhatárod, ha már a legnagyobb magyar számolóművész is behódol a japcsi seggeknek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Biztos azokon tanulta számolni, pöttyekkel kezdte. Azt úgy maradt. Harminc piros pöttynél nagyobb kihívás, tényleg már kihívás neki.
@a szív fészkei:
Cirbit nem is ismerem meg, ha nem tudja, mi az a "A Pendragon legenda".
Alapmű! :))
@Dr. simonmondja.: Nem tudok mondani, mert nem ismerem őket. Balost se.
Marhára nem is érdekel.
Csak úgy gondolom, egy csak baloldali váltás nem fog megoldást hozni.
Véleményem szerint keresni kell a kapcsolatot a jobboldallal is.

Ha akkora a félelem azon az oldalon, hogy nem áll senki se kötélnek - bár informálisan nem gondolnám -, akkor a későbbiekben kell bevonni őket.

A Te gondolatmeneted alapján csak a Jobbik?
Nem hiszem, hogy komolyan gondolnád.

Mellesleg, úgy gondolom, most a nevek sokadlagosak.
Van-e szándék, van-e akarat dolgozni az együttműködésen.
Ez a fontos.
@Habakuk999: Ranschburg azt mondta, hogy egy hároméves gyereknél is kiütközik már a szociálhorror, vagyis hogy egy nettó briganti lesz belőle: vannak akkor már jelek erre a szakértő szemnek. Még hatéves korig alakítható társadalomkomform emberré, onnantól - ahogy fogalmazott - már nem lágyul hőre, csak törik nevelés során.
Na most lehetne tehát óvodásokból is sötét gengsztercsapatot kiállítani simán.

Orvbűnről állítólag egyszer mesélt az óvónénije: tényleg mindenki elől elhabzsolt ott mindent.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-) Biztos tudja,csak ezzel a cseszopózással - fújcsúnya pornós szó Meloccó szobrász szerint, ki is javította Randótit, a cédát - megzavartam.
@a szív fészkei: Én nem bántom a CBA-t.
Azt se tudom, van-e nálunk amúgy.
Sparba és tecsóba járok.
@Habakuk999:
Pontosan! Aki azt hiszi, hogy a baloldal, netán a cocik a megoldás az ország gondjaira, az nagyon hamis hitbe ringatja magát.
Nagyon ideje lenne felejteni az oldalakat és a tetteket, a jövőt nézni csak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
És megérkeztünk az interdiszciplináris megközelítéshez! Én is tanultam valamit. F11.
@Habakuk999:
Nemrég vettem könnyelműen 5 sütit a CBA-ban.
Az összes ehetetlen volt, savanyú, kemény, pedig frissnek mondták, a pult is tele volt vele.
Többet be sem megyek oda... :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na menj Mattolcsyval számolgatni rajta pettyeket és gyököt vonni.

Engem ez annyira nem dob fel, persze valami szép pasifenék az más.. De az is ritka sajna. Persze csecsemőkorban akkor rajtuk is van bibi ezek szerint.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Neked mi kell még? Legyen a pénzedért ehető? Ez a nagyravágyás öl meg mindent, komolyan mondom.
@a szív fészkei: Ki fogok kapni, mert éhezők kénytelenek várakozni miattad:

De: baltazár egy dolog.

A fideszben rajta kívül is vannak néhányan.
Ha emberek lennének, akkor szépen ott hagynák baltazárt és az ő balkezét, s lehet akkor szabadságharcolni kettőjüknek.

Volt erre példa: Fodor, Ungár.

A többi is felelős.
@saravad: Juj, először én is pánikba estem ettől a nagyképernyőségtől!
@Habakuk999: Vincent ötödik törvénye. [..]"Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad." Már nem léphetnek ki. Lásd Ángyánt.

Na menj, nehogy kitörjön az éhínség!
@a szív fészkei: Csak a Pendragon-legendát olvastam tőle,de azt érdemes volt.
@a szív fészkei:
Ugye???
Mert telhetetlenek vagyunk! Az a rohadék multi Lidl meg nem tesz ki romlott szart!
Pfujj, mocsok multi! Mármint nyugati pfujj, mert hát izé, a CBA nem multi, csak svájcinak kinéző, de magyar, nagyon!
@a szív fészkei: Azt hiszem, jövőre lesz kötelező választani, hogy hittan vagy erkölcstan. Ne aggódj, nem papok fognak erkölcstant tartani a liberális iskolában a gyerekeidnek, elég lesz nekik a hittan oktatását megszervezni.
@saravad: Én nagyon szeretem az Utas és a holdvilágot is. És az irodalomtörténete egy tüneményes laza, finom könnyed "pletykálgatás" a réági reneszánsz tudósok módján,ahogy maga írja. Állítólag Illyés Gyula nagyon ki is borult, hogy egy zsidó hogy nyerhette meg akkor ezt a pályázatot?

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/eleven-koltok-tarsasaga-szerb-antal-irodalomtortenete

@Habakuk999: Rohattmultik! Pontokat is gyűjtesz??
@a szív fészkei: Azért írtam mégegyszer, hogy hátha mosolyt fakasztok az orcákra, azokra, akik még nem olvasták.
@online távmunkás: Kedvesem, az én gyerekeim hála jóistennek már felnőttek orvbűni erkölcstan nélkül. Volt amúgy ilyesmi erkölcsi izémizé a madöfös korszakban is, mint iskolaszék küzdöttem is ellene. Mert tudtam, kik tartanák... Na kösz.
@online távmunkás:
De,de a papok. Viszont addig számukra 2 ismeretlen fogalommal kell megbarátkozniuk:
HIT és ERKÖLCS...
@a szív fészkei:
A pontgyűjtés a legnagyobb átverés... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mármint arra a könyvre gondolsz, amiben a szemüveges magyar geek becsavarodik, mert egy gyanús csaj randidrogot rak az italába?

:-)
@Mariann19: :-) Én meg írtam egy komplett forgatókönyvet dél tájban! Vérfagyasztó társadalmi & lelkiismereti deráma, főszereben Bayer Zsótti nemzethőssel és a névtelen bloggerok aljával, akik nem mernek szembe nézni névvel, arccal vele...

Nem akarok nagyon önfényezni, de hitchcocki, na.
@Habakuk999: A nevek nem sokadlagosak.

A neveket kifogásolják a baloldalon meg a liberálisok közt is.

Másrész a magyar jobboldal egy olyan állat,
aminek nem szabad arra figyelni, amit a megválasztásáért mond,
ami szerint a baloldal rátör nemzetére, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna,
nem fog kezet akárkivel,
fütyöl,
meg kettősmérce fóbiás is.

Namost egy ilyen jobboldallal csak hazugságvizsgálóval,
átvilágítás után,
egyforma mércét alkalmazva
lehet egyáltalán asztalhoz ülni.

Különben minek ?

Megmutatták már, hogy bármit tudnak hitelesen hangoztatni,
de hatalmat kapva mindenből - tank lesz.

( van valami vicc a szovjet mosógépalkatrészről, amiből bárhogy rakjuk össze, mindenképp tank lesz )
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Miért? Én a Kaiser`s-ban tudtam venni a pontjaimért négy éve egy nagyon drága kést. A lányomék meg a tecsóban azt a mindenhol látható Fila hátit, sportszatyrot elég jó áron.
@épészmérnök: Kb. Az Utasban meg egy mocsok lefalcol Velencében a nászúton a nője mellől elkódorogni amerikás pinával ide-oda Olaszországban csak úgy. Keresni a gyerekkori haverokat, cöcöcö...
@a szív fészkei:
Nekem ilyen kéjek kimaradnak az életemből, pláne, ha kiszámolod, hogy mennyi mindent kell meg venned, hogy még fizethess a "cuccért" is.
Drága... nekem...
A Fila tatyó az egyik legcikibb cucc a középiskolás lányom szerint! :D
@a szív fészkei: Hát így megy ez Ajrópában.... ;-))
Droidoknak is ajánlott kötelező olvasmány!

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Csak a mit-miért-melyik lófa.z-hová illeszthető c. fejezet miatt... :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudom, de mivel a lányomék sokat járnak tecsóba amúgy is és adott volt ez a lehetőség, vett a pasijának - aki sokat utazik - ilyesmit cuccot. Jó minőségű, meg sem mozdult a sok használatban évek óta. Mivel nem gimista már, hát kibírja, hogy ciki bizonyos körökben. :-DDD

Anno Fila holmiért embert öltek a 80-asokban, annyira nagy szám volt benne villogni. Én nem a késért jártam a Kaiser`sbe, hanem anyámhoz menet az volt a legjobb a bolt naponta vásárolni neki, így gyűlt össze.
@online távmunkás:
Az erkölcs manapság számomra egy fogak között köpött, sziszegett végső érvnek hangzik.
Fontosabb az etika. Fontos az etika. Hol van?
@saravad: Megértlek, csak annyit akartam írni: volt ilyenem,és nem értettem, hová tűnt az óra, meg minden a lap aljáról? Akkor elkezdtem pánikban csapkodni fogalmatlanul és valahogy eljutottam az F11-hez. :-DD
"A volt szocialista miniszterelnököt a „régi, igazságtalan rendszer részének” tartják, ezért nem látják értelmét annak, hogy belépjenek a mozgalmába."

Nem is kell, hogy belépjenek a mozgalmába! Nélkülük is megnyeri a 2014-es választásokat!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Enyém is Zwilling, olyan nagyfejű, ja. Én is azzal vágok mindent - kicsit már nem is annyira marhaéles...

3500-ért vagy menyiért lehetett venni - volt serpenyő is meg ilyesmi, én kést akartam. Napi odajárással azért eléggé hamar összejött hat hét alatt.

Most épp nem találom a sparos füzetkémet, pedig félig már teli van és márciusig lehet gyűjteni serpenyőkre. ;-DD
@saravad: És kinek a milyen erkölcse? A közterületről elűzött hajléktalanokat vegzáló, tanárokat fikázó, amennyid van, annyit érsz!- lények erkölcse? AS szélkakasok erkölcse? A rétvárik erkölcse? A meg lehet élni 47 sőt 24 ezerből egy hónapban! erkölcse?
ERkölcs, ha már: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/534654_4565789098142_2065818972_n.jpg

Szöveg FB-ról: ˇ"KÉREM, OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN!

Jótékony ügyvéd, vagy szponzor kerestetik
Gyertyafény mellett a XXI. században

Villanyáram nélkül maradt nyolc éve a 86 esztendős Boros Imréné, nyugdíjas lányával együtt Cegléd határában, a Törteli úti egykori katonai lőtér szomszédságában lévő tanyájában nem sokra rá, hogy a honvédség kivonult a városunkban lévő laktanyájából. Ugyanis az eseményt követően rövidesen megszüntették a villanyvezetéket az említett térségben.
Az idős hölgy házának falán még ma is ott árválkodik a vezetékről levágott villanyóra, s a lakók kénytelenek gyertyával világítani. Az áramszolgáltató cégnek rendszeresen fizették a díjat, mégis amikor kérték az állapot helyreállítását, azt a választ kapták, hogy a katonaság alfogyasztója volt a panaszos, s keresse a HM-et a problémájával. Továbbá azt írták, hogy megoldják a helyzetet, ha a tulajdonos átutal mintegy négymillió forintot a hálózatbővítésre. A seregtől azt felelték beadványára, hogy a helyzetért a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Vállalat a felelős, s a Honvédelmi Minisztériumban elzárkóztak a segítségnyújtástól. A polgármester, aki honatya s rajta kívül a terület önkormányzati képviselője, továbbá másik országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint a VÁRVAG Kft. vezetője, továbbá a Cegléd Városi Televízió, a Hír TV s a Ceglédi Kék Újság riportjai szintén nem tudtak eredményt elérni a kérdésben.
A Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület rendszeresen látogatja a két idős asszonyt, s erejükhöz mérten segítik őket a gyógyszereik beszerzésben, a nagyobb bevásárolások házhoz szállításában, és ha kell, még felvágják a tűzifájukat is. Ám természetesen képtelenek villanyáramot biztosítani. Ők nem jogosultak arra sem, hogy a tanyaprogram keretében pályázatot nyújtsanak be az épület villamosítására, ha az egyáltalán lehetséges volna. Sajnos a kisnyugdíjas hölgyeknek nincs elég pénzük sem a hálózat újra kiépíttetésére sem pedig ügyvédre, hogy peres úton próbáljanak érvényt szerezni a szolgáltatás helyreállítására.

Amennyiben az írást olvasók között akad jótékony szervezet, vagy ügyvéd, aki ingyen vállalná az idős hölgy perköltségét, illetve jogi képviseletét a villanyáram újra visszakötése ügyében kérem, jelentkezzen!Minden megoldás számításba jöhet, ingyenes áramfejlesztő generátor, avagy a vezeték kiépíttetése is, ha valaki elvállalja a pénz előteremtését."

Lehet tülekedni jókodni karácsony előtt. Pl. a lázári vagyonból.
Rohatt libsik ilyennel jönnek: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/263564_10151242900392048_1299366837_n.jpg

"168 Óra
Kedveld ezt az oldalt · kb. egy órája

Úgy gondoltuk, most már elég hideg van egy jó kis disznótoros vacsorához. Isteni hurkát és kolbászt szereztünk, hozzá savanyú paprikát és puha, ropogós fehér kenyeret. Van villányi rosénk is. És ráadásul holnap szombat. Hát, valahogy így képzeljük a péntek estéket :)))"
@a szív fészkei:
Ebben látom a különbséget a szennyes erkölcstan és az áldozatkész etika között.
nem az a helyes, ami nekem jó, hanem az a helyes ami helyes.
Stratégiai ág az oktatás: privatbankar.hu/karrier/bezarnak-az-egyetemek-mert-nincs-penz-futesre-252542 de legalább az ide nemkis pénbzért jövő külföldiek se fognak ezentúl áramlani. Középkort nem ilyen formában akarnák élvezni.
Mivanmivanmivan????? www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20121116/fradi-nincs-penz-nem-edzett-a-csapat/ Nem hiszem el. Mikor itt ma már csak a foci stratégiai ágazat. És a Fradika nemzeti kincs ugyebár, lásd múlt héten Ben Franklin droid csodás hozzászólását Dévény Anna helyzetéhez.
@a szív fészkei: Hol található a nagy mű, szomjazom rá. Déltájban, itt?
Ma olvastam Bayer irását valahol, melyben mint egy szűz, ostorozta az obszcén kommentelőket. Ő!
Nem bátorkodtam hozzászólni, mert a hívei annyira nyaltak neki, hogy azokkal szembeszállni heroikus tett lett volna.
Basztatásra kapcsoltak mindenhonnan: fenteslent.blog.hu/2012/11/16/jol_dontott_a_4k_a_nep_nem_bir_ki_meg_egy_csalodast

[..]"Az nem baj, kedves Bajnai, hogy a szabad piac mindig az erőset erősíti és a gyengét gyengíti, hogy aki most erős, az akkor lett erős, amikor protekcionista volt?

Hát nincs itt néminemű bibi a „globális kontextussal” (pardon my french), azzal a hatalmi és gazdaságszerkezeti viszonnyal, ahogyan most rossz fiókban vagyunk a világ szekrényében? Erre Bajnainál nincsen válasz, de még kérdés sincs erre föltéve. Ja, ők az illatos leheletű szakemberek, elfelejtettem. Biztos értik a dolgukat, nem hatalomra ácsingozó középszerű magyar menedzserek. Az egész bajnais szöveg olyan, mintha valami kétezres évek közepi aranyidőkre készült volna, vagy azt akarná újrateremteni. De az előre az nem hátra van.

Ezért nem érdemesek támogatásra sem a Matolcsy-, sem a Bajnai-politikák. Ezek csak addig korrigálnak a rendszeren, ameddig az elitek saját privilégiumainak megőrzése ezt szükségessé teszi, és az elégedetlenkedők még éppen nem egy éhséglázadás elégedetlenkedői.

Azért kell a tisztaság, mert a magyar nép nem bír ki még egy csalódást. Kell, hogy valaki még érintetlen maradjon 2014 után is. Mert ha csak az őt elszegényítő Alien meg Predator marad, akkor végleg hátat fordít a demokráciának."

Hogy hogy legyenek tiszták mindenfajta nemzetközi kooperáció nélkül, a véreresbe elküldve a randa multi tőkét - azt nem értem. Rossz fiókban vagyunk a világ gazdaság nachtkasztlijában. És majd a 4K ugraszt ki onnan? Hogyan, mivel, kivel? Ájrópán túl kell ugrani a tisztaság miatt?
@a szív fészkei:
A nemrég utalt 250 milliócsak hová lett? Ne'ba!!!
@dr. Balta$ár:
Na, Bubó, kezd visszatalálni az eszed. A jómultkorában még azt írtad, hogy a komcsi bajnai neked nem kell, akkor inkább maradjon viktátor és a fityesz, neked megfelelnek.
Fejlődsz. Még a végén emberszabású lesz belőled. :O)
@Mariann19: Magamban a legjobban - mint Bástya elvtárs -a szerénységet szeretem. :-DD
2012.11.16. 13:14:21 kori bejegyzésben olvashatod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az is pénz a magyar fociban?? Feltöltötték a túrórudi automatákat az Üllői úton belőle legfeljebb.
@AKIsTUDATLAN: Tényleg? Pedig van már megfelelő pék neki!
Jóóóóó kis komment a Mandinerről, Robin tollából:

""Bayerzsolt aránylag sok van Amerikában. Ha bayerzsolt nem egy solymári alkoholista lenne, akkor ő is lehetne Amerikában bayerzsolt, mint pl. Rush Limbaugh vagy Glenn Beck (ők inkább rádióban és tévében nyomulnak, és nem kell hozzá milliárdosok seggét kinyalniuk, megélnek a market-niche-ből).
...
Azt elemezzük éppen, négy darab l-lel, hogyan sikerült fricztamásoknak, megadjagáboroknak, géfodorbubuknak, doktorláncziknak, schmittmariknak lenyúlni a magyar konzervativizmust. Hogyan lett a magyar konzervativizmus olyan mint egy dél-alabamai redneck kocsma, ahol Miller Light mellett dobálják darts-szal a Martin Luther King fényképét."
"
[..]"Ez a napi önkény, illetve annak folyamatossága lenne itten a probléma leglényege, drága későbbi választási megfigyelők. Emiatt kéne már ma Budapestre jönni, becsekkolni egy közel két éven át fenntartható hotelbe, és elkezdeni napi szinten a Fidesz-KDNP képviselői közé járni, ott lenni, amikor magányosan ötletelnek, tanácskoznak, munkaebédelnek, frakcióülnek. Ott lenni, amikor jogászaikkal, kezelőorvosaikkal, gyógyszerészeikkel konzultálnak, kibírja-e a magyarság és az EU-tagság az újabb napi diszkriminatív agymenést? Mostantól végigcsinálni Papcsák Ferenccel annak minden egyes munkanapját, azonnal jelenteni, ha ötletrohama van, nyugtató injekciót, szájpecket időben előkészíteni.[..]Hozzám hasonlóan valószínűleg önök sem tudják, mit tartsanak egy választási bojkottról. Csak azt látom, de azt egyre határozottabban, hogy bár elvileg az ellenzék még valóban győzhet, egyre kétségesebb, hogy a "választás" szó-e a legmegfelelőbb arra az akármire, aminek 2014-ben elébe nézünk.

A szavazóik felét elvesztő kormánypártiak a körzethatárokat átmanipulálták, 200-ról felemelték 500-ra a jelölteket ajánló aláírások számát, amivel nagyjából ugyanott tartunk, mint az eddigi stupid ajánlócédulás rendszernél, a kampányt lerövidítették és becsatornázták az állami médiába, ill. államközeli vállalkozásokhoz, a lakosság jó részét buszoztatásokra, szervezett regisztrációs turizmusra kényszerítik. És - hogy még egyszer hangsúlyozzuk a manőver lényegét - mindez semmi, hiszen a választási eljárási törvény az elkövetkező időben, de még közvetlenül a választás előtt is, bármilyen módosításon áteshet.

Remélem, kedves EBESZ, sikerült kedvet csinálnom egy kissé elhúzódó közép-európai küldetéshez. A magyar országgyűlési választások már most elkezdődtek, helló. Lehet elkezdeni dolgozni."
@épészmérnök: Ez a Robin nem az, aki dugásra bíztatta Navra irodájából munkaidőben Karsay Dorottyát a Nemteszitkarendszertől anno?

Schmidt Marcsikáról írtam is múltkor ennek örvén amúgy. Mennyire volt polgári az is.
Mattolcsy megint mém lett,másra se jó:

"Vicc, az Úrnak 2012-es évéből, V. Orbán uralkodása idejéből:
Két generációnyi félázsiai Matolcsy beszélget:
- Na, mi volt az iskolában?
- Hoztam egy piros pontot!
- Ügyes kisfiú, mutasd a feneked, aláírom."
@épészmérnök: Amúgy ezt tényleg komolyan kérdezi Orvbűnt a pajzsukra emelve?
@a szív fészkei: Fogalmam sincs, de a komment találó.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Azért, mert gyanús volt, hogy olvastam, csak nem a mandineren, amire nem nagyon megyek, mert minek? Aham. Na mandis konzervek nem ismerik az idézőjelet? Sliccesedési tünetek, ha nem.
@a szív fészkei: Nem is tudom, mit ajánljak új hivatásként, miután elolvastam az írásodat. Ezt az eposzos stílust még nem mutattad meg magadból, ez mesteri volt.
Lehetnél író, forgatókönyvíró is, még lírikát is találtam az opuszban.
Büszke vagyok Rád!
@Mariann19: :-)) Lehet, hogy tényleg kéne valami ilyesmivel pénzt keresni. Kösz!
Szép jó estét kedves magyarok!
Azt hallottátok, hogy a CNN élőben fogja majd közvetíteni a Dec. 21-i világvégét?? Másnap lesz ismétlés és összefoglaló is. :)
Megvan az új nemzetgazdasági miniszter, aki tud számolni!! www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-csirke-aki-megtanult-szamolni-video-2119703

Nem tudom, hogy tojik-e aranytojást.
@saravad: A mi időnkben még volt egy év etika a gimnáziumban, de elnézve a velem egyidős politikusi generációt, nem sok értelme volt...
@online távmunkás:
Te is fijjam Brutus???
Milyen jó is volt az a gimiben... :))
Piktor nem igen járhatott már akkor sem be.
@a szív fészkei:
A két liba miért is állt ki, ha utána ennyit bírtak kibökni?

"A hír24 azon kérdésére, hogy akkor feljelentik-e a hajhuzigatós szocialistát, Bábiné Szottfried Gabriella azt mondta, hogy ők nem voltak ott az ülésen. Az érintett Kubovicsné Borbély Anett szándékairól pedig fogalmuk sincs. Bár országgyűlési képviselőként, ha tudomásukra jut egy ilyen súlyos bűncselekmény kötelességük volna feljelentést tenni, de ők inkább megvárják, mit tesz Kubovicsné, az áldozat."

Kiállították őket, csak még ők sem tudják miért?
Hitelesek, nagyon! :))
Szerintem egyszerû az egész. Miután az elõzõ tapasztalt vén k**vák öszzetörték a szivét és tönkretették anyagilag, az ember most szûz p**cit akar, nem tudván, hogy a nõ természetébõl kifolyólag elk**vul ha nem figyelnek rá. Ahelyett hogy picsognánk azon hogy az elõzõ k**vák hogy kib***tak velünk, és elkezdenénk szûzeket keresni, meg kéne tanulni kezelni õket. (metafóra)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szolidarítanak a hajhúzott/tépett nővel. Tudod, milyen drága a fodrász? Telik arra nekik a képviselői pénzből???
@AKIsTUDATLAN: de ne maraggyon itt a nyakunkon a rohat büdös komcsi g*ci li-bajnai... és egy percig se legyen miniszterelnököm... ebben az esetben maraggyon a dr baltás smittes orvbűn...

naggyon szórakoztatóak... tiszta sztendap komedi:)))
na jo sokan belemurgelnek... de bajnai se lenne jobbb...
@Dieter von Stein: Meg is fordíthatjuk.

Ahelyett, hogy azon sírnánk, hogy a régi pasink a hajunknál fogva húzogatott a főutcán minket, és szíjat hasított a hátunkból, mert hideg volt a leves, és újat keresnénk, inkább tanuljuk meg felmelegíteni, és időben tálalni a levest a kedvesnek.

(metafora)

Köszi....
@épészmérnök:
az agresszív bunkó férfit valóban ki kell dobni. az értelmesebbel lehet mit kezdeni. persze hatojunk rá, az értelmesebbje is elmegy k**vázni. a megoldás akkar sem az hogy keresünk egy 16 évest, hanem ha megtanulnánk bánni vele. (remélem így kevésbé szexista)
@online távmunkás: A mi időnkben meg volt olyasmi, hogy társadalomismeret. Egy nagyon jófej nő tanította.
@Dieter von Stein: Értem én... :-)

A feladat megoldása azonban nem szubjektív szinten van ("tanuljunk meg bánni vele"), hanem az intézmények rendszerében, az intézményes ellenőrzés (újra)kiépítésében.
@online távmunkás: a lányom 2 éve érettségizett is belőle.
@GeoCracker: Bevetjük ellenük Rodeot kandombléban, és mint említettem, az én átkaim is elég hatékonyak!:-DD A Mattolcsy családot mér elég régen elátkoztam a drága nagybácsi miatt.

Kard ki kard!
Az erkölcs, etika nem olyasmi, amit könyvből lehet magolni.

A Közgazdasági Politechnikumban valódi iskolai demokrácia volt, ténylegesen működő intézményekkel. Szemtanúja voltam, ahogy a gyermekem az iskolabíróság ülésén egyszer csak megértette, hogy amit a barátja tett, az rossz, és nem védhető. "Átkattant": mélyen átélve megtanulta, hogy a becsület nem azonos a betyárbecsülettel.
Ehhez az is kellett, hogy a bírósági ítéletek nem valami gyötrelmek voltak, hanem igazi reparáció. Mindenki megnyugodva, elégedetten ment haza utána.
@hacsaturján:
Májusban húzták meg a haját, de csak most kezdett el fájni. hehe
@a szív fészkei: az afrikai főemlősök ki kérik maguknak a rokonságot Matolcsyval.
@épészmérnök:
Ahogy reggel már írtam, akár a mesékből is :-) ( endresy.blogspot.hu/2012/11/mese-meseles-etika.html )
@épészmérnök: ezzel vitatkoznék. azért tûnt el az intézmény, mert szubjektív szinten rosszul lett kezelve az egész
@a szív fészkei: Azért ez is örömmel tölthet el. :)

Megint felmentettek - Fekete Pákót nem fogják

Bizony, bizony, Pákó koma még a végén börtönbe kerülhet hamis vád, kényszerítés és tanú befolyásolása bűntettek miatt. Milyen szomorú vég egy ilyen "tündöklő popcsillagnak".

tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=260
@a szív fészkei:
Nem véletlenül vagyok büszke a zanyámra!
Mivel a blogrokoni szálak az én esetemben nem pusztán szimpla sógornőként kötnek össze Veled, talán mondhatom, hogy:
Baaazmeg!!! -:D:D:D
Ehh, én voltam az inspiráló, de elvesztem a háttétben, de nem is baj, pajzsra az alkotóval :)
@dr. Balta$ár:
Te lotyaszájú:O), ezt írtad:
"értelmes ember komcsikkal rohat hitványokkal (pl bajnai, siffer stb) nem közösködik...
KIVÉVE addig míg a náluk is hitványabb és alkalmatlanabb fides mafia eltakarítása a cél..."
Most pedig megismételted egykori hülyeség vesszőparipád. Hinnye, az árgyélusát, de logikus! Nem?
Bevégeztetett:

A mai 90 milliárdos csomaggal jön az 50%-os társasági adó, örökre marad a bankadó. IMF-megállapodás nem lesz, lehet, a brüsszeli szorítás sem enyhül, hiába játszik erre a kormány.

m.index.hu/gazdasag/2012/11/16/itt_vannak_az_ujabb_megszoritasok/
@fabius
Igy kezdődött:

zipe moha 2012.11.16. 16:31:19
@Fabius: "A lázadással önmagában semmi gáz nincs. Legfeljebb azzal van, ha jelen esetben a realitás és a józan ész ellen lázadnak."

2. mailed:

"Realitás Orbán kormány, józan ész E14 és választási szövetség. Ha mindenáron sarkítani akarsz."

basszus ez egyre zavarosabb végül is akkor ez zavar Téged?... tehát akkor ne lázadjanak az ORBÁN ELLEN SEM?.....mert ezt írtad, feketén- fehéren ez az értelme!...szólj ha nem...:)

majd a válaszod:
Fabius 2012.11.16. 16:54:51

Fáraszt kicsit ez a szavakon lovaglás. Szerintem elég világosan elmondtam milyen lehetőséget - és szükségszerűséget - látok Orbán elváltására és miért hülyeség elpuskázni."..............elegáns kilépés nem mondom...lelked rajta

Ugye, milyen könnyen kerülhet hiteltelenítő helyzetbe..bárki...hisz mindenki a szavakon "lovagol" (és mindenki emlékszik..na jó nem mindenki)...egész más ha ez velünk történik, nem de bár?...szóval,arra kérlek,ha teheted írj egy új cikket a témáról...mert szerintem (jóindultúan) "félreértésen" alapul...akkor majd visszajövök, hogy elolvassam:)
ui sokszor gratuláltam már neked (máskor meg nem...) a neten jónak számít a blogod....most viszont nagyon mellément..szerintem
Most láttam eltolcsy mai stand up comedi-ét. Most is röhögök rajta. Aztán eszembe jutott, hogy azért emlegette a piros pöttyöket mert a piros pöttyös az igazi. Valami érdekeltsége lehet a turó rudi gyárban. :-)
@Bakter:
Kedves kolléga!
Üljé be a Széts… Széccsé… Szécehely… tököm tuggya könyvtárba, oszt kutass kicsit, mert ez a T-zis mán kiegészült avval, hogy a banán mégse jáccik. A fonott kalács kámbekk, oszt abba egen finom narancslekvár van beletöltve/sütve. A reszellőt azt majd nekünk köll szorgalmazni, ha...:(( Ezt a tudástot mán a fény gyermeke hozta el nekünk a Zéta-ridiküli irányábúl, mert arrafelé minden galaktikus sarki kioszkban lehet ilyet kapni, oszt ő mán ismer minden sarkot, ugyebár… A lengyel bratánkiainknak ilyen fonott formájú izéből szeletel a bajerzsótti, amikor kiesnek a Keleti pályaudvaron a Polszkije Koleje Pánsztvóve resztórant kocsijábul, bedrogozva a ruszli-votka elgytől. Semmi baj velük, csak az ottan is létező selejttel, akik az - Üres a Zsescsem Zsebem Párt - szimpatikálisai, oszt jönnek egy fríí turulperkeltre, a lá bencsikbandi.
Nézz utána, a hülyeségnek is kell köteles példányának lennie a Széchényi Könyvtár póccain.
Üdv!
Ez most nem olyan vészes dolog.
Egy pár szavazatot hozhatnak viktorék ellen de semmi több.De pozitívum.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Naná!!
Azt hiszem, jó darabig ez volt az utolsó.
Nem azért mert nem mennék, hanem mert esély sincs a Cáratyuska uralkodása alatt rá, hogy megint megrendezzék. Takarékos egy kormány ez...
Az ötödik legjobb légisó volt ez a kecskeméti Európában, tekintve azokat értékeléseket, amelyek Fairforddal, Koksjidével hasonlították össze. Ezt nyugati szaklapok írták, nem én tanátam ki. Amúgy a szenzáció az utolsó "bulin", a francia pilóta volt, aki 16 afgán bevetésen vett részt. Akkora bemutatót nyomott a Dassault Rafaele volánjánál, hogy azóta is beleremeg a vesém, ha rá gondolok.
Kösz, de ne offoljunk-:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem unod még Pákót? Már harmadszor dobod be, uncsi. Komolyan Stefisedsz. Ezen, ennyiszer élvezkedni... Fárasztó...
@a szív fészkei:

már megy...a módszert nem határozhatom meg de valami láccik...klassz röhögés lesz akasztás előtt

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
én már kinyomtam a háziszárnyast a serpenyőbe

brühühühühü

te nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha valakinek olyan tehetségtelen számvitelese van, hogy nem tudja eltüntetni a nyereséget /bármennyit/ az vagy smucig, és a profit nem akarja megfizetni, vagy hülye, de akkor az fizessen is.

"Jön az 5o%-os társasági adó."
@AKIsTUDATLAN: nem látok ellentmondást...

Fabius 2.0 vagy... uyganaz a szövegértelmezési zavar mint a xar posztban...

egy dolgoban lehet alkut kötni akár rohat büdös g*ci komcsival is (bajnai, fleto, maszop, siffer g*cik)
egy dologban: drorbán és a bűnszervezetének eltakarításában...

de az alku nem egyenlő azzal hoyg ezek itt maradhatnának 4 évre miniszterelnöknek...
egyszeri PILLANATNYI ÖSSZEFOGÁS... de nem több...
@dr. Balta$ár:
Te nem vagy hülye Bubó, ezért nem értelek.
Olyan negatív kampányt folytatsz Bajnai ellen, amit nem értek igazán.
Voltkomcsi-bétgágogó-rohatkomenista, etc.
Rendben, van aki így gondolja, de akkor nézzünk messzebbre is: ha fújcsúnya a libás azért amit elkövetett (rendbe rakta a mocskot picit), akkor mit mondasz arra a darab szarra, aki most éppen elbassza gyerekem jövőét, a Tiédet, mindent? Nem értem, miért mondod, hogy inkább maradjon a szaros csizmájú kondás, mintsem jöjjön helyette Bajnai?
Nem piszkálódni akarok, de ezt tényleg nem értem.
Persze Kusza Szem piros pöttyének a hatása alatt vagyok még, de akkor se.
Szóval?
@dr. Balta$ár:

Elég már a mindenki hülye csak te vagy helikopter szövegből. Adós vagy a pékprogram részleteivel, azt ügyesen átugrottad ma is, hiába kértem.

Hoci a víziót.
Csöndben jelzem most jöttem meg LMP lafo-ról.

Érdekes lesz figyelni mire jutnak magukkal a hétvégén.
@Mariann19: jó, de azt azért tudjuk, hogy ez így nem normális, rohadtul unalmas, hogy itt minden és mindenki csal és hazudik. Főleg ùgy, és akkor, ha életben akar maradni. A szabályok meg annyira gumik, hogy a legnagyobb szenteket is meg tudja szivatni, a dicső navunk. Hála az agyszerů qurmányunknak, és törvényeiknek.
@Knósszosz:
te aszondod ez nem hülye...hát??? ez a rossz kurva tipikus esettye maga akarn élvezni és a kliensét magára hagyni úgyis fizet

persze ez nem látta amit én, hogy a vendég ordítozva követelte vissza a pénzét mert a kurva nem volt "jó" és visszakapta...igaz az Istanbul-ban volt anno amikor hát még ma?

brühühühühü

ezeknek semmi és senki sem jó de halvány lila fingjuk nincs arról mi lenne jó csak fanyalog mint a szűzlány a fasszal a kezében és nem tuggya hová tegye először nagy izgalmában
@rodeo36:
Matolcsy arcát elnézve, az egy lukkal arrébb ment... neki. :))
@Knósszosz:
és a piros pötty az veleszületik vagy tetoválják vagy betegség vagy mijafasz?

és mit jelent?

brühühühühü

és a NAV ellenőrizni fogja a pöttyöket is és ha szép akkor adókedvezmény jár ha kopott akkor +75%????
Istvánffy 4K leírta magát tegnap este az ATV-n (viszont megalázott emberrel jó lesz vigyázni), de hol a piros pöttyös új bejegyzés? Jójó, írtak már róla ezeren ma délután, kacagtam is sokat, de nem bírok betelni vele :-)
@Exminden:
Vbőr? Ott még Blogger Gézuka is védte a védhetetlen és nem értette (szegénykém) a reakciókat! :)
Azért ahhoz is kell egy értelmi szint és IQ gyenge sejtállomány. Mondjuk neki megvan.
Ez annyira jó, hogy ide kell másolnom:
Lasombra
2012.11.16. 23:06:07

now it's official.

Magyarország a lehetőségek hazája!

az Egyesült Államok bekaphatja!

ha egy fél csomag pörkölt mogyoró szellemi kapacitásával gazdasági miniszter lehet valaki, akkor senki ne jöjjön nekem alulképzettséggel semmilyen szakmában!

erős leszek, és még most sem írom le, hogy elértük az intellektuális gödör fenekét. sokan elkövették már ezt a hibát, csacsik, elfelejtik, hogy a fideszről van szó.

ez az idióták FC Barcelonája, olyan sztárigazolásokkal, mint Kuszaszem, Selmeczi, Girnyószász, Petipapagáj, Kerényi, Tömjén stb. sőt, ezeknek még a kispadjuk is erősebb, mint egy-egy nevesebb szanatórium.

ahol pedig a hülyeségben hiányt szenvednek, azt kipótolják cinizmussal, pofátlansággal, gerinctelenséggel és agresszióval.

a parlamenti közvetítéseket lassan sugározni lehetne külföldre, pay-per-viewra ofc, mert ilyen jószágokat sehol máshol nem látni.
@rodeo36:
Bakker, millen félázsiai vagy, hogy ezt SEM tudod?
A babakönyvet anno nem olvastad?
Operába jártál, vagy mi??? :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Neki van igaza, lesz ez még lejjebb is, amikor majd Piktor röfög.
@Knósszosz: :-)@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Írtam, hogy vagy veled cibáljuk együtt az Oscart vagy senkivel!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: NA, akkor én bedobom azt, hogy uram ma két tüntin is volt: Az első az Egyetem téren volt a Köztársaság szülinapján, aztán aki bírta magát, onnan átment Budára a Gellérthegyhez a Jobbik Horthy-performanszára. Kb. egyforma volt a tömeg itt-ott köztük rengeteg rendőr.

Pákó, édes istenkém: na most legalább lehet niggerezni is egy jót.
@rodeo36: Csináld, én bízom benned meg az erőkben ott! Osun lányaként...
@a szív fészkei: köszönöm, cél a zoszkár :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: amikor, hisz ma is agyament, reggel megegyezünk, estére elküldünk, ő súlyosabb, mert szociopata, Mapötynyi csak szimplán bolond.
@Knósszosz: Baltás Sárit már tahótlanítottam, mert vagy direkt heccel ezzel a dögunalommal, amivel már a FideSS se jön nagyon elő vagy tényleg ilyen, beragadt a 45-ös lemez nála. Egyiket sem csípem, már nem vicces. Pedig van már szuper pékem miniszterelnöknek, direkte az ő kedvéért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"...mindenki csal és hazudik. Főleg úgy és akkor, ha életben akar maradni."
Ez a lényeg, ha életben akar maradni. Csak az az érdekes, hogy ez az életben maradás azt jelenti, hogy az ország is, mert azért valamennyi adót a vállalkozók is fizetnek, így nincs munkanélküli segély kifizetés.
@a szív fészkei:

akkor te elegendő, ha gondolsz arra amit akarsz senki sem tudja megóvni tőled bárki is az...hatalmas dolgokat bírsz

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát merjünk nagyot álmodni vazze!! Majd az Arany Málnára hajtok, mi????
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem voltam, csak hallgattam, amit mesélt. Nem verték össze, ez már valami, de rengeteg rendőr volt Budán.

Most már megtaláltuk a sátrunkat is a garázsban, tehát a Kunigundában, ha megy ügyelni, nem fog szarrá ázni, ahogy más se, mert a sörsátor védi az esőtől őket a bejáratnál. Így a szar időben már nem akkora poén a dolog, de muszáj. De 10-én lesz egy éve, hogy elkezdődött.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ja, a második emeleten a balközépen volt bérletem 4 sorozatra állandó jelleggel automatikusan újították nekem és minden vendégművészre kaptam belépőt

tetvekkel nem igen foglalkozom azokat elnyomom körömmel

brühühühü
Kedves @rodeo36: és ti többiek ottan künn, jó előre bejelentem az igényem egy kutyaólnyi helyre, veszélyes mértékben megemelkedett itthon az agyromboló narancsfertőzés, mielött karanténba zárnak, kell egy hely nekemük
@rodeo36: Kiderült az ATV-n, hogy a piros pötty az nem is pötty, hanem egy elég nagy lila folt. Be is mutattak két csecsemőt képen, hogy az hogyan néz ki. Valóban ázsiai népeknél így születnek a babák, és ez maradandó folt. Hozzátették, hogy a cigány populációra is ez a jellemző. Mindez komoly.
Ezek után le kéne tolni Matolcsynak a gatyáját, megnézni, hogy van e nagykiterjedésű folt a hátsó fertályán, ha igen, akkor ő ázsiai származék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ismerős eszkimókákat is tudok, van szabad jégkunyhójuk. Érdekel? :))
@Mariann19: Igen, olyan adózás kéne - mint az eva volt - ami meghagyott annyit adózás után, hogy megélhettél. Azért éhen veszni a stadionokért és Simicskáért keveseknek életcél.
@Mariann19:
Jajj, te kis mazsola...
Hát a mikor a főnöke hátsóján serénykedett a nyelvével, akkor látott ilyeneket El'Tolcsy elvtárs ottan.

A lányomé eltűnt anno egy idő után... :((
Akkor most mi nem is vagyunk rendes félázsiaik? :((
@Mariann19: De azért seggeket kurkászni, az már sok mindennek a legalja. Most ez lesz a fajtisztasági vizsga legújabban á le Rosenberg? (igaz az koponyára hajtott) Akinek nincs foltja, pöttye, a másodrangú vagy mi van???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó, majd haknizunk Berlintől Cannes-ig,+ Amérika, ha már így rákaptál.
@a szív fészkei:
Nem értem, hová akar kilyukadni Don Vittorio marasztalásával, Bajnaival szemben?
Kérdeztem tőle, majd nyilván megírja. Kíváncsi volnék.

Jó éjt, reggel korai a kelés.
(nem olyan bőrbetegségre gondoltam, mint ma tolcsy...)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Megvonták a lánykád popsijától a bizalmat a felsőbb hatalmak. Látták, milyen egy aptya van. Nem érdemled te ezt a vérségi izét meg. Meg nem is kellettek a japán csajok neked.
@a szív fészkei:
Jönnek megnézni a lomposomat is?
Vagy be kell küldeni képet róla a vezénylónak, NAVnak, államvédelemnek, titkosszolgálatnak, Lendvay utcza, Matolcsynak, LézerDzsonninak?
...
Bár hülyeség, evégre néha tükörbe néznek, akkor meg látnak ott egy nagy....
@Knósszosz: Jó éjt, ne a baltással álmodj! Se az azerivel, se a Sárival.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem bújhatsz át "melegedni" te kis huncut, akkor sem, ha fázik a piros pontod! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne küldj képet nekik, akkor meg kisebbségi érzésben pusztulnak meg. Valami ez munkálhat a Vezénylónál, mert normális potens pasi nem ebbe a hatalommámorba őrül így látványosan meg, mint ő. A többi is dettó.
@a szív fészkei:
Márszóval, a szofival...
brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: eszembe sem volt, maradok jó vaskalapos rönòs ;)
jah, jut eszembe, narancsoskeretények között könnyebb ilyet keresni :P
Nálunk is lenni baj, a pöcsösnél, nem láttam ilyetény fòtot, vagy figyelmetlen vótam, a pitába, már nem csak magamat írattam ki a nerbů?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Van még egy közös pont a dzsöpenekkel.
Wasabi-Wass Albi.
Nem tuttad?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mikor serénykedett a nyelvével a hátsó fertályon, lehet, hogy a főnök pont himlős volt. és ő azt hitte, hogy ázsiai.
Egyébként én nem láttam a fiamnál semmilyen elszineződést, csak emlékeznék rá. Most meg már csak nem ellenőrizhetem le a memóriámat.
@a szív fészkei:
neked ezt tudnod kell:

a vezényló már impotens évek óta de egyre nagyobb vágyai vesznek semmibe és zabálásban éli ki magát meg a hatalom a másik lealázásában...már hízásnak indult amikor pufókká válik akkor már csak percei lesznek hátra...kitör önmagából és akkor már gumiszoba és állandó szedálás a vége

brühühühühü

lehet, hogy epilepsziás is?
@a szív fészkei: Nem mindegy nekünk, hogy miért vagyunk másodrangú állampolgárok? Én biztosan az vagyok, mert mikor olvastam a pöttyről, elbizonytalanodtam, és megnéztem kicsi tükörrel.Nem vagyok ázsiai, az biztos.
@Mariann19: Éld túl! Én se, de kiskoromban állandóan japán vagy koreai lánykának néztek - sötét hajam, mandulaszemem van, plusz úgy is vágatták anyámék a hajam - aztán még huszonéves koromban is néha. Már kimondottan idegesített. Nem tudtam, hogy ez ekkora truváj! :-))

Na ez se semmi a pöttykurkászónak: magyarinfo.blog.hu/2012/11/16/gyuri_please
@Mariann19:
El'Tolcsy a Piktor seggén lévő elvakart pattanásokkal keverhette össze ezt... :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @a szív fészkei: Megkérdeztem, a mostani tanárok fogják tartani az erkölcstant is az iskolákban. Már most is vannak etika és erkölcstan továbbképzések, de valószínűleg azt mondják majd el az órán, amit osztályfőnöki órán szoktak meg La Fontaine meséit, stb.
@Mariann19:
A tükör néha torzít.
Ezért nem látja Kusza Szem mikor belenéz, hogy tulajdonképpen Ő az EU seggén egy pattanás.
Azt meg szokják kezelni, mer ha viszket, abból komolyabb baj is lehet.
Merkelék állítólag nagyon vakaródznak, mi lehet az oka?
@online távmunkás:
Ha az alapok nem lesznek meg valakinek otthonról, akkor tulajdonképp mindegy... :(
@a szív fészkei: Elolvastam az írást, szépen sorra vette az agyrémeit. Én meg láttam a hódmezővásárhelyi beszédét. Szerintem volt benne alkohol, vagy annyira korlátolt. Mindenesetre nagyon furcsa volt az egész, Lázár először elnézően vigyorgott, aztán feszengett, kikacsintgatott, komolytalan volt az egész.
@Knósszosz:
Elpofátlanodott a pattanás, a szarcsimbókkal együtt már veszélyes...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fő, hogy nekünk nincs, így továbbra is érvényes a bérletünk az únióba. Ázsiaiak, kifele!
@Mariann19:
Képzeld el, amikor majd Piktor véletlenül a Ruszkik haza mintájára elkezdi, hogy "Kínaiak haza"... Egyből le lesznek keleti véreink szarva.
@Knósszosz: Azon gondolkozom, hogy amikor a tükörbe megnézte magát, az ő sajátos látásával melyik féltekét látja meg először, ha jobbra hajol pl. Mert ő jobboldali, és első képe a fenekéről baloldali lesz?Teljesen bekavartam magam ebbe a talányba.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Pédul, mint az álmosság...
Céhátés álmokat, meg ilyesmi.-:)
@Mariann19: Lázár nem hülye, látta, hogy vérciki a pasi, a másik meg katatonként ült ott. De hát MGY a főnök kedvence, még kell nyalni neki.

Egyre inkább arra a baromarcú nagybátyjára emlékeztet: az se volt százas és azt hitte, mindent megengedhet magának, bármilyen tetű szöveget, lekezelést, alázást, volt akit látványosan seggbe is rúgott egyszer mindenki előtt. Na ez a frech gőg, gúny,nagyképűség most a videón, mintha őt látnám, brrrrrrrrrrrr!
Csakhogy az unokaöcsi most BX-et ekézi, nem a Nemzet neki kiszolgáltatott újságíróit meg engem,a nyomorult titkárnőjét. Azért ez kis difi,BX visszavághat, de nagyon. (Én is elküldtem azt a szemetet a halál véreres alkatrészére végül, de az mondjuk nem rendítette meg.)

Hubának nagyobb zakó jár majd, nemzetközi.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te, ez nem is rossz ötlet, ez a dalolás. Beszállunk? A kínaiak bosszúból elviszik a Nagy Falon túl, visszamászni meg már nem bír, mi meg vacsorát rendezünk a nagy ünnepre.
@Mariann19:
Ez nem lehet gond.
Ha szembe áll a parlamenttel a Batthyány térről nézve, akkor a Széll Kálmán tértől a Tabánig minden képben van, fejmozgatás nélkül. Akkor nem lenne gonosz ez a megjegyzés, ha a gazdasággal is így csinánna. Talán ha azt is ilyen széles spektrumban látná, hogy a szarból miként lehetne kimászni, akkor volna remény a széles tömegek számára csirkeszárnyra is. De egyenlőre marad a paprikás krumpli, előre köszönő 210 forintos letscho kalbásszal beleképzelve.
Oszt jónapot kedves Mariann!
(illetve jó éjt!)
@Knósszosz: Jó éjszakát! Hófehérke
@Mariann19: Dr. Matolcsy Károly, a régi Magyar Nemzet kül.pol. rovatvezetője, életem hat évig tartó sanyarítója. De ott mindenkié...
@Knósszosz: Te mér nem alszol már fiam???? A másik is kódorog az iccakában foci után.
@Mariann19: ÚGy el volt nyomva a bazinagy komenyizmusban, hogy folyton vitte őt magával Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke az ilyenkor esedékes melegvidéki túráira. Az volt a szép, világvégére mentek államközit építeni, mit Szijjártó Vietnamba, Dél-Amerikába,Afrikába - mindig fincsi langyos helyekre - és egy hónapig nyugink volt!!! Istenem, áldottuk Losonczi nevét.
Ez is ott van: www.millamedia.hu/2012/11/16/hazudtak-emeszd-meg-baszod/

[..]"A hozzád hasonló ember leglényege ugyanis az, hogy valakit gyűlölni kell, valakitől el kell venni, valaki MÁST felelőssé kell tenni, és valakin ki kell tölteni a mértéktelen komplexusaidból és sikertelenségedből adódó indulatot. Ha mi elmegyünk, egymáson fogjátok kitölteni, és éhen haltok a faszba. Amit másik oldalról örömmel néznék végig, mert az évszázad realityje lenne, de bennünket az is megkülönböztet, hogy én még téged is élni hagynálak, csak kussolj és dolgozz becsülettel. Otthon ölelgess Kerényi-szobrot és Wittner-plakettel a mellkasodon lapátold vasárnap a paprikás krumplit, vagy állíts turulmadarat a kerti törpe és a nagy-magyarország zászlórúdja közé, én öregem, lefosom.
Vagy megtanultok együtt élni, vagy ti lesztek végül kevesebben. Hiszen már most is kevesebben vagytok, csak még elvakít a lábujjhegyen pipiskedés, az igyekezet, hogy a rendszer közvetlenül a te arcodra is hugyozzon, ne csak a szomszédéra, hogy nem érzed tisztán, hogy ez nem a friss tavaszi eső. Pedig neked azt mondták.
Hazudtak. Emészd meg. Baszod.”
A venezuelai gnómoknak:
Olyan hogy DKP nincs.
DK van.
Szóval, akkor ennyi volt? Nadrágszíjhúzás #3 90 milliárdért, dübörgő feritél, csendes halálhörgés kíséretében meghunyászkodó magyar nép, békülékenyen hátramenetbe váltó kajászói földfoglalók nyomnak mindjárt padlógázt, IMF végleg haza, immár magyarázkodni sem kell érte, sőt, nemsokára Brüsszelnek sem, mert lefoglalja majd őket a konföderációs előhadakozás, ami minket nem érdekel, ugyanis kimaradunk, lehet, hogy az EU össze nem bútorozó maradékából is kimaradunk, sebaj, van nekünk Matolcsynk, aki lényegesen fiatalabb Torgyánnál, ám annál nagyobb ökörségeket beszél nyilvánosan, van baloldalt rágó baloldalunk, baloldalt elevenen megzabáló szélesvigyorú jobboldal nevű baloldalunk, ráadásul ezek közösen akarják seggbedugni a balra billegő középvalami amúgy kevéssé meggyőző ígéretét, lesz választási törvényünk, amit minden oldal megszív majd, a győztes is, ne tessenek hiú ábrándokat kergetni, itt már a bármilyen győzelem is ugyanolyan lesz, mint damilos fűkaszával ugrókötelezni, és így tovább.
2012 a leosztott passzátszelek éve.
@dr. Balta$ár:
Jut eszembe!
Bajnai nem a g*ci komcsi, hanem az ártatlan úttörő stádiumban leledzik egyenlőre.
Ezért pofa súlyba, tessék hájpolni! :D
@a szív fészkei: Azért neves emberek között teltek munkáséveid, Matolcsy Károly, Losonczi Pál. Ezeknek még az is bűnük az én szemenben, hogy nem aranyozták be az életedet. Rondák!
@Légifarkas: Megmondták a mayák, hogy 2012 lesz a vég. Orvbűn tett róla.

@Mariann19: Drágám, Losonczi Paját nem is láttam, csak a tévében, annyi elég is volt a kopasz fejiből. Csak tudtuk, hogy ez a szenya főnökünk vele utazgál rendszeresen, mint annyira nagyon elnyomott pártonkívüli.

Oda meg úgy kerültem, hogy nem nappali magyar-oroszra vettek fel mint É betűst, hanem levelezőre, mint magyar népművelőst. És mivel már végre be akartam kerülni az egyetemre, hát belementem - életem legjobb döntése volt, nappalin helyből két nap alatt kihaltam volna a zöldtaknyú beképzelt alföldi papucsos, tarisznyás kékharisnyák közt.
Itt meg felnőtt jófejekkel voltam együtt - csomó újságíró, tévés, kik felvételi nélkül kerülhettek be - meg mások is, sok mára ismert ember járt velem. Havi négy nap volt a tanulás, arra mindig elengedtek szabi kivevése nélkül - kibírtuk a belvárosi Liesinger abrosznyi rántotthusijai , sörei társaságában vidulva együtt páran - hacsak nem volt olyan jó előadó, akiért érdemes volt bemenni a mai piaristák épületébe. A vizsgákat nyár elején hamar letudva volt hat hét fizetett tanulmányi szabim, szóval hawaii a köbön, plusz ugye pénzem is, mert dolgoztam közben.

De ehhez munkahely kellett, ami nekem a felvételikor nem volt, mert nappalira készültem nyáron. És apám ügyvédbojtárja vagy mije volt ez a Mattolcsy rokon anno, tehát kért egy szívességet tőle a papám,rendes embernek gondolván. Fel is vett - szerette a szép nőket, be is próbálkozott hiába - és ekképp ősztől hat órában ott tosztam az életem neki meg a főszerkesztőhelyettesnek titkárnőködve hat kemény évig. Gépelni akkor se tudtam, tehát csak nagyon elszánt emberek diktáltak nekem cikket, aztán azok is leszoktak erről idegrendszerük védelmében ;-))), de amúgy kedveltek, mert azért melóztam mást elég rendesen és gyorsan. Még hagytak ott tanulni is, tételt kidolgozni - szóval a Mattolcsyn túl nem volt bajom, sőt.
De ő nagy baj volt mindenkinek, ritka szenya volt és büszke is erre nagyon.
@a szív fészkei: Azért én mégis azt mondom, hogy ismert emberekkel együtt dolgozni nem árt, még akkor sem, ha negatív figurák. Ezt az embertipust szemlélve, az emberismeret mégiscsak fejlődik, még akkor is, ha attitűdjeik távol esnek tőlünk.
Szerintem jól jártál, hogy a levelezőre jártál, ahogyan felsorolod a résztvevőket, inkább hozzád illő környezetbe kerültél, azonkívül jól is érezted magad ebben a miliőben. Látom, szívesen emlékszel vissza azokra a boldog időkre, amin nem is csodálkozom a leírtak alapján.
A munkahely szellemisége a főnökön és a kollégák minőségén múlik, nagyon ritka eset, hogy mindkét szempont pozitív legyen.
Sajnos - a régi világban különösen - nem volt szempont a vezetői alkalmasság prioritása, ha jól emlékszem a sorrendre, első volt a politikai elkötelezettség, aztán a szakmai tudás, és a végén az alkalmasság kérdése.
A probléma az, hogy ezek a jellemzők sematikusak, nem tartalmaznak olyan jogos elvárásokat, mint az intelligencia, műveltség , melyek egy normális értékrend feltételei kell, hogy legyenek.
Te is gyors vagy a munkában, bármilyen jellegű is az?
Rauschenberger cikke a hvg.hu -n:

hvg.hu/velemeny/20121116_ner_egyutt_2014_lmp

Én 2010-ben rájuk szavaztam, de most elolvasva ezt a cikket azt kivánom, hogy mondjanak nemet az együttműködésre és tünjenek el a csába.

Rauschenberger "A ki tud Navránál szebben hazudni és elegánsabban csúsztatni" verseny abszlút győztese!
@Mariann19: Voltak a szerkiben nagyon jófej és tiszteletreméltó emberek,és voltak genyává válók, akikről ez akkoriban még nem látszott, voltak országos cimbik, akik ma egymástól hánynának, sok halott is van. stb.

Érdekes volt, ki hogy viszonyult újságíróként a lentebbiekhez: hozzánk titkár- és gépírőnőkhöz, pláne a kisöreg hivatalsegédekhez, akik rohangáltak a kefellevonatokkal a nyomda és a szerki közt.

Jópáran voltak, akik csak belénk rúgni bírtak, olyan orvbűnös attitüddel mindenki fölé helyezve magukat, persze főnöknek nyalva, lefelé tiporva. Mattolcsy egészen konkrétan arra akart rávenni, hogy kémkedjek neki - lévén elég népszerű voltam 22-23 évesen külpolos srácok közt - és köpjek minden szórl. Mondtam, hogy nem, akkor keresett egy nyomi fiút, de hát arról mindenki tudta ezt, nem is állt vele szóba senki. Rettegtük ezt a faszt, na.

Amit nem bírtam ott még a lenézésen túl - nem mindenki volt ennyire dög persze, sokan nagyon aranyosak voltak - a piálás volt. Állandóan ment a vedelés, ha névnap volt, azért, ha nem volt épp senkinek, akkor azért. A főszerkesztő, az alapító fia is masszív alkesz volt. Azt az állandó részegséget utáltam teljes szívből.

Igen, én gyorsan szeretek végezni, túlesni a melón, ezért sokszor hibázok is. De pepecselni órákig azzal, amit lehet hamarabb is megcsinálni, nem az én asztalom.

Ha végeztem mindennel, hagytak olvasni, még imponált is sokaknak, hogy bazi nagy Thomas Mannok fölött ülök a szobámban, amikor épp nem volt mit csinálni. DE szétfolyni egész nap,úgy tenni, mintha melóznék - na attól megőrülök! Ebből a szempontból rendesek voltak, még ez a genny is, akinek állandóan a nőit kellett forgalmi rendőrként elirányítani, nehogy összefussanak. Ha ez sikerált, akkor hagyott lógva legtöbbször.
@quendelapo: Őszintén megdöbbentett. Most még mindig a szemkilövetésnél tartanak. Amiben a Fidesznek semmi felelőssége nem volt, blablabla. Na jó, és feladom. Egytértek veled, ez már kezd kurva fárasztó lenni.

Talán előbb a beszéd kilopatásáért, annak tendenciózus megvágásáért, a tartalmát májustól ismerő Orvbűn hónapokig tartó országheccelésért, a városom vérbe- tűzbeborításáért kéne valakinek bocsikát kérnie. Van egy sorrend azért.
@a szív fészkei:

Rauschenberger nagyívű elemzésében, most is megjelenik0 a morális válságág kifejezés 2006 kapcsán. Valaki végiggondolta már ezzel összefüggésben a roma-magyar feszültségek kiéleződésének kirobbanását. Érdekes ez pont 2006 októberétől datálható.
A liszkai romák vajon azon akadtak ki, hogy Gyurcsány azt mondta, hogy hazudtunk? Az vajon milyen hatást gyakorolt a liszkai romákra - és az azt követően elszabadult erőszakhullám résztvevőire - hogy látták, a TV székház előttt menekülő rendőröket, a székházban randalírozó B közepet, a rendőrkordonba betontuskót hajító "tüntetőt" az égő várost. Miközben midezek mögött érzékelhető volt a politikai támogatás. Hogy itt ezt meg lehet csinálni...
Azután elszabadultak az indulatok, jöttek újabb, csak nagy erőkkel megfékezhető lincshangulatú összetűzések, lett magyargárda, menetelés, cigánygyilkosságok.
Leginkább az lmp-től vártam voln, hogy ezeket végiggondolja. Erre jönnek a szemkilövéssel és hogy Bajnai a hibás....
@a szív fészkei: Szeretek ilyenkor beszélgetni, amikor kisebb a forgalom.
Amit írtál a szerkesztőségi életedről, ebben van egy hasonlóság az irodai munkákra jellemzően, azonban mégis rendhagyó az a közeg, amely azért csak képviselhetett egy magasabb szintű szellemiséget. Értem én, hogy egyes magatartások zavarták a morális érzéseidet, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a negatívumok ellenére nem egy lapos közösség szereplője voltál. Távol áll tőlem, hogy pedállozzak Neked, de sokszor elámulok azon a műveltségen és tudáson, amelyeket csakúgy, csípőből lősz ki. Valószínűsítem, hogy a családi háttér intellektuális ráhatásain kívül ez a közeg is jelentett Neked ismeretanyagot és főleg tapasztalatot további életedre.
Azért valld be, hogy életednek ez a szakasza is hozott sok jót is, függetlenül attól, hogy voltak benne nem kívánatos főnöki és emberi megnyivánulások is. Utalsz is egy-két előnyös momentumra.
Most megyek vissza a tegnapi posztra, mert várom Éhes ló válaszát, ugyanis megkeresett, és reagáltam rá.
süti beállítások módosítása