Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.13. 05:52 Fabius

Méltóságos urainkkal genyózni nem ér!

Címkék: fidesz szabó rebeka kajászó földfoglalás földbérlet pályázat

Papcsák Ferenc nem bírta tovább a felé özönlő hála és szeretet megnyilvánulásait, és szakított a kék közösségi oldallal. De nem ő volt tegnap az egyetlen akinek elege lett. Fazekas Sándor vidékrontási miniszternek is lefogazott agyában a hajtáslánc, mert mi az, hogy ők itt minden erőfeszítésükkel elkúrnak ahogy csak bírnak, és ezért még kritizálják is őket. Meg szánt a kisemmizett gazda, mer'azé a föld aki megműveli, és ez a vargapistai értelemben vett mosókonyha szökevény Szabó Rebeka oktatja ki igazmondásból. Nem elég, hogy az elégedetlen átvert helyiekre még a rendőröket is ráküldtük,  ezt az útszéli hangot is el kell viselni!

Ne poénkodjunk most azzal, hogy höhh, milyen legyen a hang apafejek, mikor Rebeka és a gazdák kint szántanak, a szántó meg elég nagy gyakorisággal van valami út szélén. Sajnáljuk inkább ezt a szerencsétlent a gazdák helyett, mert láthatóan egymás után érik a traumák. Földfoglalás Kajászón nem először, Kedves Vezető szülőfalujában polgári engedetlenségből elkövetett kaszálásból következő kaszafoglalás, kínos magyarázkodás államtitkár a szomszédom, van-e főd óccsóé bérbeadó témában, ahol a derék L. Simon László sem győzött eleget mentegetőzni, hogy urambátyám olyan régi földműves család sarja, hogy már az oviban is sarlóval kettécsapott lábfej volt a jele. 

Plusz a Jobbik is kiszegődött Kajászóra, a szocik feljelentéseket emlegetnek, és ez a Rebeka lyány is lobogtat mindenféle papírokat azzal az ártatlan pofijával meg aranyhajával, mint a földpályázatok Zsandarkja. Félő, hogy a szuggesztív érvrendszer és kérdésözön hatására átszakad a gát, és akkor lesznek apró problémák.

fazekas-földpályázat_1.gif

Régóta gondolkozom, hogy mi lehet a szopórollernek megfelelő Fejér megyei tájszó, ha tud valaki segítsen. Mindenesetre erre a meg nem nevezett eszközre sikerül felkapaszkodni a földosztóknak jó erősen. Orbán szülőhely ide, kiskirály földoligarcha cimbik oda, a gazdák nekifogtak a ner szétszántásának izomból. Elég volt a beszédből, a hiába várt válaszokból, a mutyiból, sok helyen a haverok miatt megélhetés elvesztéséből, a cinikus és pofátlan hazudozásból. Mire a földtörvény vitája szavazásig jut, addig a kormánypárti frakciók mindenesei előkereshetik a traktorral behajtani tilos táblákat a nagy büdös pincéjéből. Mert ahogy hallom, sok helyen már csak arra várnak a gazdák, hogy Ángyánnak sikerül-e valami elfogadhatóra módosítózni a földtörvényt. 

706 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr914904524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közérdekű munkában dolgozzák le a Közgépnél tartott demonstrációért kapott bírságot az LMP képviselői 2012.11.13. 17:35:43

Közérdekű munkában dolgozzák le a Közgép budapesti telephelyénél tartott nyári demonstrációért rájuk kirótt bírságot az LMP képviselői. A politikusok közül elsőként Szabó Rebeka kezd közérdekű munkavégzésbe, múzeumi teremőrként és tárlatvezetőként. Tám...

Trackback: Vasfüggönyt ide! 2012.11.13. 15:34:43

Nem kell itt finomkodni! Nem kell itt karba tett kézzel várni, amíg fiataljaink mind egy szálig elvándorolnak és ahelyett, hogy a munkaalapú társadalmat építenék, a hanyatló imperializmus ópiumával kábítják magukat. Kemény kéz kell ide, vasszigor! ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. Balta$ár:
Csatlakozzunk, hátha feljelent a parasztja! :)
@GeoCracker: A nagy hozzáértő onnan a várbeli irodájából.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kérlek tisztelettel. Mi kiraktuk az egércsapdákat, innen már az egerek dolga bemenni.)
@én már a fény gyermeke vagyok: Hát mondjuk, mi van ebben olyan szörnyű a gyilkon túl persze? Tények és kész. Van egy sokakat foglalkoztató bűngyügy, arról írtak négy sort, nem ettől hiteltelen a magyar média.

Talán azért adták meg a tulajt, hogy a Gárda nagy poroszkálahtnékában induljon GPS nélkül oda tiltakozni magyar fehér gyilkos ellen..
@iii: Én a Millán hallgattam Istvánffyt - nem volt rossz, főleg, hogy normális hangszíne van és tud beszélni is - de hogy ők lennének A Tényező, aminek hiányától reszketni kell , az túlzás. (oké, most én is túlzok ezzel
) Nem lépnek fel Orvbűn ellen kalákában, akkor nem. Ki fogjuk bírni, ha szipogva is.
@a szív fészkei: tényezőnek nem tényező. ezzel együtt ,megértem őket, hogy nem akarmak belépni a kalákába.
Mondom én, hogy Ángyán csinál egy új pártot. :)

Ángyán: itt az ideje forradalmat csinálni

A képviselő szerint rendszerváltásra lenne szükség, mert az egymást váltogató eliteknek a csereberéjéből semmi nem jön ki. Antallra visszautalva hangsúlyozta: itt az ideje forradalmat csinálni, jöhet a polgári engedetlenség. Elmondta: ő öregnek érzi magát egy új mozgalom elindításához, pedig kérik tőle a gazdák. ". Nem kéne sok, elindulnának az emberek. Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan az élükre állnék" - zárta gondolatait Ángyán.

barikad.hu/angyan_itt_az_ideje_forradalmat_csinalni-20121114
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szóval ebben az interjúban Ángyán lényegében világossá teszi, hogy, ha a földtörvényhez benyújtiott módosítóit nem fogadják el, kilép a Fidesz-frakcióból.
Utal egy új pártra és polgári engedetlenségi mozgalomra is. Azt mondja, ő már nem akar az élére állni "öt gyerekkel és hetven évesen", de "kellene egy fiatalabb ember", és akkor melléjük állna. Sztem ez simán lehet mondjuk Bencsik.
@a szív fészkei:
A hétfői, itteni beszédnél sem volt olyan fátyolos és izgulós hangja Bajnainak.
Ott lámpalázas lehetett... :)
@hacsaturján: És? Van igazsága , de most lebeszélni mindenkit mindenről - gyak. az összefogásról, ami az iii számára Hazaifasz Népfront 02 - mert legfeljebb mind elmegyünk, mi arra készek és arra alkalmasak, de akkor na und a többiekkel... asse elegánsabb, mint az LMP-t körüludvarolni az E14-nek.

Hát basszus, akkor most menjen el mindeki akinek ez az összefogósdi nem tetszik, nem akar részt venni, de úgy gondolja, megérdemli az ország Orvbűn harmadik birodalmát. Legalább akkor kitisztul a kép, ki az aki marad, mert nem bír, tud, mer, akar dobbantani és onnan kajabálni kintről a tutit, mint Bartus.

Még mindig jobb, tudni, ki az, akire semmikép nem lehet számítani, ki az, akire ige. Ez a teszetosza, de azért fikázom helyzet a legszarabb.Amikor valami alakul, de nem lehet még annak se egy kicsit se örülni és fellélegezni, met az szar, minek, úgyse jó, hagyjuk, haljon ki mindenki, aki élt már Kádár alatt, stb.

Oké, Hont nem csak ezeket mondja, de a sok Bajnai ellen károgótól én ezt szűrtem le. TE szerinted?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ángyán értelmezési tartománya a Fidesz. Ha kilép, szvsz elvész. Egy szalámi szeletke a szélben.
@Penivaldes: Paraszti szerepeket kapott akkor az is, aki életében nem látott földet. Mert Peni az a munkás-paraszt hatalom csimborasszója volt filmekkel támogatva.

Az volt a megdicsőülés csúcsája, élmunkást, élparasztot alakítani. DE kaphatott jó és máig ható szerepeket - és azért a Körhintában azt a falusi Rómeót eljátszani nem volt szégyenére, sőt!
@a szív fészkei: ne oktass ki mama. olvasd el jobban azt az említett nők lapja cikket, és talán akkor megérted, hogy mire utaltam.
@a szív fészkei: én is. elhatároztam, hogy rendes fidestpárti leszek.
@Penivaldes: Ne lépjenek. Ennyi. Próbáljanak külön bázist, támogatókat, pénzt, paripát, fegyvert szerezni. Semmi gond, mutassák meg! Pofázni én is tudok, az ingyér` van.

Van olyan szitu, amikor kaláka kell. Neked nem, iii-nek, 4K!-nak nem. Akkor csináljatok ti valamit, csak kezdjétek végre el. Már tudjuk tőletek, hogy mit ne, érdekelne, mit és hogyan igen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: És mondom, zavarta, hogy sajátmagát hallotta a hangosítás miatt. Van, hogy telefonon velem is előfordul ilyen, kurvára zavaró. De legyen lámpaláza: hisz csak egy ember, aki nem néptribunnak készült 10 éves korától, mint Orvbűnünk. De átugrotta magát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallissal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet!" - fogalmazta meg véleményét Ángyán."

Hol volt csődbűntett?
Bírósági ítélet?
Addig csak szánalmas hazudozás ez! :(

Szóval azt is elismerem és kell is, hogy legyen akár egy önálló alternatíva, vagy önálló párt is mögötte, de ha ezzel a szar dumával jöttök, akkor már miért nem forszírozzátok El'Tolcsy elvtárs szerepét is abban, hogy anno az a helyzet bekövetkezett???
Sehol nem láttam, hogy ekéztétek volna annak a helyzetnek a bekövetkeztéért Matolcsy III/II elvtársat, pedig az ő gazdasági intézkedései lehetetlenítették anno el a Wallist és azt az iparágat.
Azok a csődök az akkori remek gazdaságpolitika eredményei voltak.
Miről beszélünk?
Erről miért is feledkeztek meg olyan nagyvonalúan?
Az nem illene be a kis világképetekbe, egyszerűbb Bajnaira mutogatni?
Nem vagytok egy hangyafasznyit képmutatók és álnokok? :))
@a szív fészkei: én egyet akarok nyugalmat, meg egy kis házat, meg festményeket. ha ez teljesül akkor tőlem lehet itt örök Viktorság is.
Ángyántól ezt is olvastátok?

"Kizárta Ángyán József, hogy átigazoljon az MSZP frakciójába, „azután, amit Gyurcsányék műveltek az országgal, különösen a vidékkel”. A hírportálnak adott interjújában a képviselő ugyanígy vélekedik a Bajnai-féle alakulattal való együttműködésről. „Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallis-szal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban” – nyilatkozta Ángyán a Hír 24-nek."

De a fidesz mellé simán beáll, az, amit folyamatosan megszavaz, az nem zavarja az igen fejlett erkölcsi érzékét. Szánalmas ember, erőteljes kettős mércével:(

Ha a gazdák élére áll és pártot alapít, az nem lesz más, mint Orbán győzelmének biztosítása. Mozgósít egy olyan réteget, akik egyébként nagyrészt nem mennének el szavazni, most majd elmennek.
@Penivaldes: Nekem ez jött le, amit írtam: hogy eltékozolták őt, ahogy ő is saját magát mert az övéi se támogatták annyira. Nem lett intellektuális Hamlet - ami talán neki a legfőbb visszaigazolás lett volna értelmiségiek felőli elfogadottságára - ám erősebb lelki háttérrel talán ki tudta volna várni rá az időt. De nem segítették sehol.

Mondjuk Viszockij lett, és az sem mentette meg magától. Pedig egy ország istenítette.
@Penivaldes: Érdekes egy huszonévestől ez. Festméyneket szerintem angebotban kiárul neked Kerényi.
@a szív fészkei: abban egyetértünk hogy hatalmas tehetség volt. szerintem túlságosan is nagy egy olyan korban amely valójában csak szemetet érdemelt volna.
@Ergosum: Nekem Ángyán ennyi meg egy bambi kátrányból. Kérdeztem, mit tett Gyurcsány minisztere Gráf, ami annyira szörnyű volt? Libázni bír csak Ángyán? Szánalmas, ahogy írod, és mióta mondjuk egy páran. Marionett egy műsorban.
@a szív fészkei: nézd Szív most minden iróniát félretéve jobban érdekelnek a festmények mint az, hogy ki kivel, meg kivel nem. olyannyira,hogy jelenleg nem is mennék el szavazni, mert mindenhol csak az összevisszaságot látom. és a gyűlöletet.
@Penivaldes: Ezt ne írd, mert nagyokat dobott felszínre az a fényes szél! Horváth Teri, Szirtes Ádám, Törőcsik Mari, csak a legismertebbeket írom. Nélkülük nem az lenne a film, színház, ami.
@Penivaldes: Ne menj el szavazni, a te döntésed. Még jó, hogy Orvbűn működése neked nem nettó gyűlölködés és maradhat, ha megvannak a festményeid a magánszférádban.
Te meg Bruck cikkét nem értetted meg.

Mindig összevisszaságot fogsz látni, mert az élet márcsak ilyen. Ahol kiba nagy a rend, azt hívják diktatúrának.
@a szív fészkei: megint értelmezési gondjaid vannak. de már hozzászoktam tőled, hogy nem vagy túl készséges arra, hogy megértsd amit leírok.
@a szív fészkei: hagyjuk mama hagyjuk.
egyre jobban kezdem eltávolodni az itteni a mainstreamtől. bár mit is vártam amikor én nem eszmei megfontolásból jöttem ide.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod, hogy magasról leszarom Matolcsyt is. Egy viszont biztos, sokkal inkább támogatnám Ángyánt egy választáson mint Bajnait. Az okait hagy ne ismételjem el ok?? :)
@Penivaldes: SAjnos, bár nagyon bírlak és tisztelem a tudásod, te vagy kurva kiotkató és lenéző velünk, akik roahdtul nem bírjuk ezt a mocsokságot. Neked Bajnai fúj, Milla fúj, mindenki fúj, valami ideális szentet vársz, van időd, de nekem nincs sok. És így tényleg nem érthetjük meg egymást.

De azt csinálsz,, amit akarsz. Ha ennyi a vágyad, ennyi. Nekem nem és le is írom. Ha ennyit nem bírsz ki, sajnálom.
Olvasd vissza néha magadat, ki is a lekezelő gyakran.

És bocs, de 22 éved azért még nem a tudás teljes tárháza,ami egy és oszthatatlanul ragyog felettem. Változhat az életed még kurvasok irányban, mert rengeteg minden előtted van, de mivel nekem meg már mögöttem, így az enyém már nem nagyon.

De ettől még az én véleményemet nem kell se elfogadni, se hájpolni. De lehessen itt megjelenve.
@a szív fészkei: :DDD Na jó kissé nyers vagyok, az igaz. Ezt nem tagadom. Viszont lenéző nem vagyok. Nekem sem jön be ez a mocsokság, csak azért vagyok ilyen tüskés mert nem akarom, hogy még véletlenül sem következzen be az, hogy beesüónk egy másik mocsokba.
szentekben nem hiszek, azok szobrok egy templomban és furán néznek.
@Penivaldes: A szentekben nem is kell hinni. Ők nem azért vannak, hanem azért, hogy lássunk példát arra, lehet másképp is élni ebben a világban. :)

youtu.be/W-ib_aV5z6I
Ezen viszont behaltam, nagyon jó lett. Főleg a 7:45-től a Baloldalia meséje tetszett. :))

index.hu/video/2012/11/14/videokkal_bombazza_a_kormany_az_embereket/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Uhh, nagyon jó!! Schmidt Marcsikát ismerem lánykorától- nem voltunk barinők - , amikor is nem annyira a saját különbejáratú Renault-jelével de a hatalmas melleivel vonta magára a srácok figyelmét. A feje már akkor is igen rút volt, de az impozáns légzsákjai - ami szerkezet akkor még nem is volt kocsikban ugye :-DD - elterelte erről a kis hibájáról a figyelmet. A férje Ungár Klára bátyja volt,- szociológus, egész jó pasi - aztán abból lett ingatlancápa a milliárdosságig, hogy s mint, nem tudom.

Hogy a papájuk munkásőr volt, azt sem tudtam. Schmidt Marcsika legjobb barátnője Ádám Ottó rendező, a Madách Színház igazgatójának lánya volt. Ádám Ottó pedig zsidó és roppant tehetséges ember volt, ő szabadította Kerényi Imrét is a színházi világra.

Hogy ezek ketten aztán mitől lettek ilyenek, na az, amit nem szintén nem tudok. De nyomassák az ilyen félművelt jobbfaszok könyveit, ez a szint méltó hozzájuk: hiszen Schmidt Marcsika volt az, aki idehozta ünnepeltetni azt a német történészt, aki szerint a nácik nagyon humánusak voltak a zsidókkal a gázosítás alatt. Mikor egy túlélő javasolta, hogy voilá: lehet ezt a humanitást élőben kipróbálnia, vérig sértődött a baromarcú kollégájával együtt, aki nem más, mint Habsburg Intézet igazgatója,Gerő András, a regisztrációban annyi szépséget látó. hvg.hu/itthon/20120917_Lazar_Kosa_valasztasi_feliratkozas

Macsika perelte be Eörsi Istvánt bíróság elé citálva halálos betegen, az már a szó nincs rá-kategória a szememben.

Ez a mai konzervek élcsapata, ahogy az Vincent írja.
@Penivaldes: Egyetértünk, szerintem ez a legfontosabb az életben. Néha félek is, hogy így 45 évesen is csak egy nagy gyerek vagyok. :)
@a szív fészkei: legalább volt valami amivel magára tudta vonni a fiúk figyelmét..
@Penivaldes: Ez nagyon szép, de ezt majd csak halálod percében mondhatod el, hogy jé, de jóóóó, sikerált, tényleg nem szottyos a lelkem firnamentuma! Addig semmit ki nem jelenthetsz. Mert nem látsz a jövőbe.

Én sem mondhatom, hogy úgy éltem, más sem, aki előtt van még idő. Mindenki elkoszolódik és meggyűrődik valamilyen módon élete végére, kivéve a pár évesen meghaltakat.. A mértéken van a hangsúly.
@Penivaldes: Már kezdek de belül egy cseppet sem.:)
@a szív fészkei: a halálom percében én meghalni szeretnék, és nem azon filozni, hogy mennyire voltam jógyerek. nem voltam az sosem.
@a szív fészkei: Bocsi, hogy belekotty de a római barátosnőd, hogy van?? Rómában nincs még ilyesmi??? Ez egy mai milánói életkép.:(

youtu.be/1ptjt-8jAoM
@a szív fészkei: szerencséje van annak aki rendelkezik ilyen testcuccokkal. én nem rendelkeztem ezért rám sosem néztek nőként.
@Ergosum: világos, a O. VIktor nagykorú és társai banda, saját ellenzéket szervezett Ángyán vezényletével. Mint a saját széljobbik, meg a saját gárda, meg a saját keresztényakármilyenpénzpárt.

Így érthető, hogyan beszélhet nyíltan a földmutyiról. Része a tervnek, hogy ne alakuljon összefogás az irányításukon kívül.

Már csak azért is, mert máshogy viszont nem érthető és nagyon zavaros.
@aranyhorcsog: Értem tehát az igazi hazafiak a ludmilla környékén találhatóak a többek pedig orbáncsicska hazaárulók. Köszi. :)
@Szúrófény: Elöljáróban köszönöm Ady Endre íírását, mely első betűjétől az utolsóig adaptálható napjaink Magyarországára.
Miközben folyton-folyvást dicső múltunk és történelmünk dicsőitésén munkálkodik a kormány, számukra ebből a megvalósítandó tanulság az Ady által megírt korkép.Utolsó bekezdés:
"vezető státuszú férfikról, előkelő politikusoról, társadalmi vezéremberekről kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy gazemberek."
Mostanság azt nem lehet elmondani, hogy kedves, hízelgő elismeréssel emlegetjük vezetőinket, inkább indulattal, és itt meg is áll a tudomány, a helyzet megváltoztatására egyelőre nincs mód. Majd esetleg a választásokon.
@Penivaldes: Ajánlom Neked Müller Péter Részeg józanok cimű könyvét, mely félig regény, félig dokumentumrajz Soós Imréről.
Hiteles képet kaphatsz szinészi és emberi magatartásáról.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miből jutottál erre a következtetésre?
Csak az egyszerűség kedvéért: azt mondom kakaós csiga, te meg "ludmilla-hazaáruló-mind-aki-nem-a-OVI-propagandáját-nyomja".

És nem gondolod, hogy ez botrányosan aljas propaganda?
..Hogy egy ilyen rezsimet propagálni az talpnyalás?
..Hogy ezt már a hülyék sem veszik be?
..Hogy a ludmillázás és a hiszti csak nagyobb bukást fog hozni?
@GeoCracker: Ha beleszólhatok a mg-i témátokba:
A melléküzemágak kialakulása azért jött létre, mert robbanásszerű technikai, technológiai fejlesztést hajtottak végre a mezőgazdaságban, és felszabadult a munkaerő. Ezzel a kiegészítő tevékenységgel oldották meg a vidéki foglalkoztatás gondját.
Egy agrármérnökkel futottam össze akkortájt, aki a gépesités kapcsán elmondta, hogy az állam a gépi beruházások 95%-át támogatta, mindössze 5% terhelte a Tsz-ket.Az akkori gazdasági irányítás végülis jól döntött, amikor a Tsz-eknek lehetőséget adott az ipari tevékenységre is.
@aranyhorcsog: Miért teszel olyasmit idézőjelbe amit én nem mondtam? Egyébként meg ezt inkább aranyhörcsögnek kéne írnod.

Másrészt már ezerszer kitárgyaltuk, hogy nekem az elmúlt 22 év garniturája nem rúg labdába. Se Orbán, se szocik, se bajnaik, stb.

Mit olyan nehéz ezen megértened??? :)
Ángyán úr nem eléggé tájékozott a Hajdú-Bét-es ügyben. A céget a Wallis már milliárdos veszteséggel vette át. A korábbi tulajdonosokról - akik már alapban közrejátszottak a cég tönkre tételében - érdekes, hogy sehol szó nem esik.
@a szív fészkei: Most figyelj! Müller Péter könyvében arról ír, hogy mennyire zavaró volt Soós Imre a Romeó és Júlia darabban, mert nem illett a darabhoz a soha le nem vetkőzött tájszólása. Ez a szinész az életvitele miatt tartozott fűnek-fának. Egy Romeó előadás végén, amikor egy fonott ágyon haldoklott, a szinésztársak odasúgták neki, hogy ...Úr - akinek szintén tartozott - várja a folyósón.Az egész színpadon olyan visszafojtott röhögés tört ki, sőt Soós Imréből is, aki alatt a nyoszolya elkezdett a röhögéstől himbálózni, hogy majdnem botrányba fulladt az előadás.
@a szív fészkei:

a lényeg a "nemcsak ezeket mongya" kitételen feredőzik, oszt jónapot! hogy a többi ne csak hype legyen, az meg a részvevők dóga. várom a pozítiv fejleményeket, de addig kénytelen vagyok kéccségek között hányódni, úgyis mint nyócvan százalék kontra cövek.
@Mariann19: ilyen alapon ugyanezeket leirhatta volna Müller Péter még vagy kétezer magyar színészről és színésznéről az, egyéb művészekről , akiket közvetlenül is ismerhetett.
Müller számomra egy üzleti zseni, aki évtizedek óta lila köddel eteti a népes olvasótáborát, ami sok esetben akár káros is lehet.
@Mariann19: szerintem nem mondtunk ellent egymásnak komlyabban :-)
A Tsz gyakorlatilag egy kiforrott keret volt a vidéki lakosság helyben tartására és foglalkoztatására.
@a szív fészkei: @londonterminals:

Bírtam nagyon azt a reklámot. :D A Für Elise volt a zene, amit a kislány játszott.
@Spániel: A kommentem nem Müller Péterről szólt, hanem Soós Imréről. A könyv valóságtartalmában nincs okom kételkedni, mert életének valós szereplőinek nyilatkozatai és visszemlékezései alapján rögzültek.
Soós Imre az akkori szinész társadalom kiemelt figurája volt, az, hogy kiemelése mesterséges vagy megérdemelt volt-e, nincs tisztem minősíteni. Annyit azért hozzá tennék, hogy paraszti származása miatt támogatottságot élvezett a politikai vezetés részéről, melynek következtében megkapta a legnagyobb alakításokat, akár illet az egyéniségéhez, akár nem.
@GeoCracker: Inkább megerősítésként írtam az akkori viszonyokról a melléküzemágakkal kapcsolatban. Jó gazdaságpolitikai húzásnak tartom.
@Mariann19: A múlt heti Nők Lapjában éppen ennek az ellenkezőjét olvastam róla. A Kőrhinta után csak Törőcsiket futtatták, politikailag is volt valami szépséghibája, ami miatt sokáig vidéken tartóztatták, kollegái is távolságot tartottak tőle, igazán kimagasló szerepe csak Romeo volt, pedig Hamlet is szeretett volna lenni. Nagy szerelme, Ferrari disszidált, ekkor már nem tudott talpra állni. 27 éves volt, amikor bizonytalan, soha fel nem tárt körülmények között feleségével - aki a pszichiátere is volt - öngyilkosok lettek.
Nagy "alakítása", a Lúdas Matyi után nem osztottak rá komoly szerepet. Persze ebben alkoholizmusa és féktelen természete is nagy szerepet játszhatott.
@hacsaturján: @a szív fészkei:

Hont cikkében ezt a mondatot bírtam a legjobban.

"A megváltókba belefáradt lakosság jó részéhez hasonlóan már én sem várok mást egy miniszterelnöktől, csak hogy [nagy mellei legyenek] ügyintézzen."

:D

Ami eszembe jutott róla még, azt ott leírtam.
@Spániel: Sajnos, nem olvastam a Nők Lapját, így nem tudok összehasonlítást tenni a könyv és a lap állításaival kapcsolatban.
Mindentől függetlenül van egy olyan érzésem, hogy Soós Imre drámájának az lehetett az oka, hogy korábbi életéhez képest egy testidegen környezetbe került, és nem tudta kezelni az emiatt benne keletkezett kisebbségi érzetet, nem volt képes betagozódni származása miatt egy magasabb szintű szellemi közösségbe. Mindezek kompenzálásaként menekült egy féktelen életvitelbe, mely korlátozta szinészi karrierjének beteljesülésében és magánéletének kudarcát is jelentette.
@hacsaturján: Pláne, hogy a rohattmulti Lidl Angliában rénhúst forgalmaz.

Én nem tudomkinek van igaza, kinek nincs teoretice. De meg kéne próbálni valamit - ha időlegesen összefogva, akár az orrot is a kéznyújtás erejéig - akkor úgy. S
Elméletben - ha volna annyi agyam, ahogy ehhez nincs, sosem voltam nagy filozófusalkat - kurvaokos lennék is ám! De most kicsit túl kell lendülni.
@Mariann19: Azért vannak, akik le tudják vetni a tájszólást, ha ez fontos nekik. Bástinak állítólag olyan nagyon volt, hogy a másikat a fal adta...

Nem érett tán be Soós minden nagy szerepre s nem is volt ideje rá, nem tudom, élőben nem láttam sose.

Csiszolatlan gyémánt. James Dean-effektus, kellenek a fiatal mártírok.

@Kowalski, helyzetjelentést!: Jó a memóriád, igen, már beugrott. Hihetetlenül odatalálós volt. :-))

@Spániel: A Hamlet megkapása - ahogy írtam Viszockijra - azért nem megoldás az élet sebeire, sőt tovább is lökhet valakit egy önsorsrontó tévúton. Hamlethoz kurvanagy valód életbeni bölcsesség és higgadtság kell szerintem, ami nem mindig a zseni szinonimája.

Latinovits nem lett Hamlet, Gábor Miklós igen. Talán, aki az életben is mindig azonnal fellobban mindenen és hőzöng - akár a legjobb ügyért is - az nem a legjobb színpadi Hamlet. Nem vagyok rendező, csak talán nem egy az egyben jó ilyen szörnyen felelősségteljes szerepeket osztani hasonszőrű figurákra.

Soóst bedarálta a kor, kiemelte és el is fújta a fényes szellő.
@Spániel: Én nem vagyok ennyire elítélő Müllerrel, nekem sok mondata bejön. És azért az élete elég biztosíték arra, hogy nem szimplán pénztárca nyitogatóan hazudozik mindenfélét, mert több, mint félévszázada él egy olyan nővel, akit ő mentett meg magától, a mai szemmel is vad őrült dolgaitól és a nagyi nevelte kisfiának - Sziáminak - is menedéket és normális gyerekkort adva ezzel.

Nekem ezért hiteles, nem mint a más életstílus guruk, akik egytől válnak, rohannak egyik meleg ölből a másikba és az életük káosz de tanítják a csudaboldog párkapcsit...

Ő amit "prédikál", úgy is él. És gyakorlatilag benne lakott a Madáchban, ahol darabokat írt, próbált velük - biztos, hogy belelátott színészek ezreinek az életébe.
@Mariann19: Igen a nagy adottságot el is kell tudni viselni. Nem volt mellette senki, aki erre tanította volna?

Most mesélte Kern a bulvárban - a nagy konfessziók korát éljük - , hogy gyomorvérzése azért volt, mert ahogy fiatalon hamar befutott, piált, nőzött, bagózott, mint állat, ahogy a nagyok. És egy mámor utáni de vad katzenjammeres reggelen a próbán Mensáros azt tanácsolta neki, hogy ha fáj a feje a piázástól, előtte egyen Kalmopyrint/aszpirint, akkor másnap semmi baja nem lesz. És ette negyven évig - ameddig vedelt - szinte mindig, mert valóban nem lett másnapos de ez úgy megzabálta a gyomrát, majdnem elvérzett otthon tavaly.

Szerintem ez valahol intelligencia kérdése, ki hogyan ereszti le a gőzt a darabok után. Oké, én nem iszom, mert semmi akkora nagy etwast nem találok a mesterséges mámorokban - de voltak feszültségek az életemben, igaziak, vérre menőek, nem írók alkotta, amiből ki lehet lépni este 10-kor; és akkor is tiszta fejjel, füstmentesen döglődtem. Szar volt, de legalább emlékszem rá és vannak tanulságok, amik akkor születtek.

Hogy a művészek majdnem mindig mesterségesen stenkerolják ill. aztán lazítják magukat, az sajna elég nagy munkahelyi kockázat. Pedig a zseni pont attól az, hogy megvan benne a szárny a repüléshez, nem kell külön még egy művi szart rácsavarni a lelkére. De törékeny az agy és a psziché, majd épészmérnök megmondja mennyire, ő ért ehhez.
@iii:

Szerintem nagy különbség, hogy hazaffy vagy hazafi. Ez pont egy olyan kérdés, ami miatt a következő 20 évben más lehetne a politika.
@a szív fészkei: Pedig erre ott van az a nagyon egyszerű megoldás, hogy előre vállaltan csak arra kellene létrehozni egy szivárványkoalíciót, hogy alkotmányt, választási törvényt, stb. írjanak. Ha az megvan, kiírják az új választásokat, ahol már mindenki mehet mindenki ellen. Így csak technikai együttműködés jön létre, ideiglenesen, és egy meghatározott, pontos cél érdekében...
@quendelapo: Jó, az csak egy szóvicc volt, nem kell különösebb értelmet tulajdonítani neki.
@a szív fészkei: Előre bocsájtom, hogy nem ismerem el a szinésztársadalom mesterségének nimbuszát, és nem vagyok megengedő azzal, hogy a foglalkozásuk miatt más morális és etikai magatartást tanusítsanak.
A foglalkozások súlyát nálam a szakmai tudáson túl a személyes felelősség és a közösség érdekében végzett érték határozza meg. Ebben a körben kell prioritásokat kiemelni és azokat fokozatokba minősíteni. A szinészi munka esztétikai és érzelmi hatást kelt, szükséges a méltó emberi élethez, de nem elengedhetetlen. A közgondolkodásban mégis nagyobb az elismertsége, mint más foglalkozásoknál. Ennek oka az, hogy közismert a művelője, és ez olyan képzetet kelt, hogy ezáltal rendkívüli emberről van szó.
Ez a felértékelés azért is jöhet létre, mert más tevékenységek nincsenek a rivaldafényben, neem ismerjük a tevékenységeket, azok nehézségi fokát és hasznosságát.
Most itt vagyunk ezeken az oldalakon. Egy blogíró, aki az emberek gondolkodására hat, tudatosságra késztet, informál és véleményeket aktivizál, munkája nem magasabb rendű, mint az, amelyik rövid távú élményt nyújt?
Milyen alapon kaphat felmentést az általános szabályok alól az, aki mindezeket nem tartja be, és miért itélkezünk más foglalkozású emberek felett, ha ugyanezeket a szabályokat nem tartja be.
Na, nem moralizálok tovább, de Veled szívesen cserélek gondolatokat, ezért bátorkodtam kissé túlméretezve írni.
@King of Shadows: ezt már én is felvetettem korábban, valahol, de szó nélkül hagyták. Pedig valaki felvethetné a szervezkedőknek is...
@Légifarkas: Akkor nem csak nekem jutott már eszembe, mert azt nem olvastam. :)

Én abból indultam ki, hogy Libya, Egyiptom, és Tunisia is így csinálja. Elvileg. Mert náluk ez egy kissé ... döcög. :)
@King of Shadows: Pl., ahogy mondod. Egy rohadt nagy cél van, a Kisgömböc távozásra bírása. Kértük szépen, most kérve lesz csúnyán.

De mindent agyon kell csapni már megszületése előtt.
@King of Shadows: Ezt írta a nickemnél lévő linken: a női napozó blogon a társam, aki tulképp működteti az egészet.
@Mariann19: Értlek, én sem írom alá, hogy a zsenialitás különleges és normákon mindenképp feletti létet jelenthet csak.. Persze, azt is elismerem, hogy a saját idegszálaival, jellemével, arcával, testével lép napról napra az emberek elé - vagy a vásznon tártja fel ugyanezt - és ez nem teljesen szokványos munkahelyzet, mint egy kettős könyvelőnél.

De hát a szent őrülteket a nép már mióta máshogy méri - visszaélni ezzel azért nem komilfó. Ám az, hogy valaki "mutogatja" magát, már egy különleges lelkialkatot feltételez, és a rajongókat kezelni ugye az keveseknek megy.

A tévé - meg a net is - még jobban elferdíti a realitáshoz való viszonyukat. Nekem ezért Meryl Streep a kedvencem, mert azontúl, hogy a korszak legzseniálisabb színésznője, töknormális életet él botrányok nélkül és mindig csak a hihetetlenül megrázó alakításaival kerül címlapra, nem új csöccsel, szájjal, férjjel,szeretővel, cirkusszal, mint pl. a nyomorult Demi Nyúl, ugye.

Meryl megöregedhet, azt is méltósággal teszi és közben simán lemossa az ilyen szép pofi,jó szilikonmell kombókat a pályáról.
@a szív fészkei: Jé, tényleg! :O Azt is csak most olvastam, lehet, hogy mindjárt be is kommentelek. :)

"De mindent agyon kell csapni már megszületése előtt."

Erről az E'14 is tehet ám! Ők sosem állították, hogy nem "tényleges" kormányt akarnak alakítani, hanem csak egy "ügyvezetőt", ami konszenzussal lerakja az alapokat. A többiek arra reagáltak, amit hallottak tőlük...
@King of Shadows: előkerestem, hátha valakit érdekel...
orulunkvincent.blog.hu/2012/11/08/a_maganyos_primadonna/fullcommentlist/1#c18249399

Én meg abból indultam ki, hogy amennyire utálni tudja magyar a magyart még akkor is, ha véleményük szinte hajszál híján egyezik, itt az életben sem lesz semmiféle közép, meg erős összefogás. Semmi nem lesz, csak a Fidesz, egyszer majd kihalnak, addigra mások is kihalnak, közben sérelem sérelmet ér, káosz, civakodás, tízmillió szekér szaladna tízmillió irányba.
Szerintem: nálunk nem lehet elérni az összefogásnak azt a szintjét, amit Bajnai akar, amennyiben célként a kormányzást jelölik meg.
Legyen a cél inkább a lehetőség visszaadása, egy igazi választás biztosítása (én azt az egy alkalmat bizony kötelezővé is tenném), nincs szükség gazdasági programra, nem kell kormányprogram, semmi nem kell az összefogástól, csak egy közösen elfogadott választási törvény. Megszavaz, hatályba léptet, feloszlik.
És utána jöhet az első és utolsó kötelező szavazás, lássuk, akar-e végre rendszert váltani Magyarország.
@a szív fészkei: A különleges munkahelyzet sem predesztinál semmire, különösen ha egy bányásszal hasonlítod össze, aki még naponta az életét is kockáztatja.
Úgy látom, hogy nincs különbség a megitélésünkben, a kedvencünk pedig Streep, aki
megjelenésében is különleges, mégsincsenek sztárallűrjei.
@iii:

Jó, de félre téve a viccet, az együttműködésnek két síkja van. Az első a 14-es választásokon elérni a kétharmadot és alkotmányozni. Kialakítani egy olyan parlamentáris rendszert, amit nem lehet kétharmaddal többségi diktatúrává alakítani.
Az együttműködés másik síkja a 2014 utáni napi kormányzás: gazdaságpolitika, adórendszer, szociális rendszer oktatás stb.
Az utóbbi esetében láthatótan sok olyan kérdés van, amiben a Haza és haladásnak és az LMP vagy a 4K álláspontja nagyon messze van egymástól. Az új alkotmányos keretekek kialkításában viszont valószínüleg nem túl távoliak az álláspontok. Tehát alkotmányos, közjogi alapon ki lehetne alakítani az együttműködést.
@Légifarkas: Nekem még az is elfogadható lenne, hogy csak a választási rendszert dolgozzák ki, de én semmiféleképp sem tenném kötelezővé a szavazást. Szociológiailag igazolt tény, hogy ha valamit kötelezővé teszel, azt fogod elérni, hogy a népesség ellenállást fog tanúsítani. Minél komolyabban büntetnél a "nem szavazásért", annál inkább azon gondolkoznának a zemberek, hogy kikerüljék. Például érvénytelenül szavaznak, azt úgysem tudod ellenőrizni...
@quendelapo: Egyetértek. Amúgy olyan rendszert nehéz lesz kialakítani, amit nem lehet soha többé szétbarmolni.
@Mariann19: Ez a klasszikus"van mire szerénynek lennie" esete. Azért a folytonos - mindegy mit, csak beszéljenek rólad! - habverés Gábor Zsazsának kellett, aki nem volt egy egetverő tehetség színészetben, minden másban lehet.;-))) Főleg háztartásban.(minden házat megtartott válás után)
@iii:
Azt nem tudom, de olyanra van példa, amit az elmúlt 300 évben nem lehetet: USA, Svájc, UK

De ne legyünk maximalisták, elég ha sokkal nehezebb lesz, mint eddig. Szerinem ez viszont nem lenne lehetetlen feladat. Érdemes lenne viszont megnézni, hogy mások hogyan csinálták.
@quendelapo: Az angolt például nagyon is lehet. Ott abszolút többséggel el lehet törölni a monarchiát is. Az már más kérdés, hogy ott senki sem lép meg ilyesmit...
@King of Shadows:
Ja, kivéve, ha a király jogával élve szétzavarja a parlamentet és mindenkit lecsukat, mert ő a legfőbb bíró is.......

Valójában jól működik ott a fékek és ellensúlyok rendszere, ha nincs is minden leírva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Rábaszunk srácok. Megnyitják majd nekünk újra Recsket és együtt törhetjük majd a követ."

Nem Recsket, mert a cölöpteknős apukájának nem ott van bányája!

"Elképzelem milyen tuti beszélgetéseket fogunk majd folytatni esténként a Barakokban. :)"

Az biztos. Ajánlott olvasmány addig is: qltura.blog.hu/2010/08/05/konyv_faludy_gyorgy_pokolbeli_vig_napjaim
@orica: "A kormánynak rengeteg eredménye, sikere, elképzelése, nagyszerű távlati terve van."

A szómágiát nem nevezném eredménynek. Matolcsy szerint meg mindig jövőre lesz növekedés! ;)

"Hallgasd csak meg Matolcsyt, Giró-Szászt, Szíjpetyát,Kósát,a XXI. sz. női Klebelsbergjét, etc., hogy csak a legnagyobbakat említsem."

Tetszik, ahogy ezek a Zs kategóriás emberkék most előmásztak a sötétből. Normális társadalomban talán ha írnokok lehetnének. De most megmutatják. Szánalmas... :(

"És még a focisikerekről nem is beszélek, mert nemcsak, hogy nem értek hozzá, de nem is érdekel. Ellenben az erre kidobott milliárdok nagyon érdekelnek."

Engem nem. Ez csak kerekítési hiba az elhibázott gazdaságpolitika 1 TFt-jaihoz képest!

"Ennél sokkal fontosabb, hogy a kommentelés széleskörű. Sajtófigyelés, könyvajánlás, cikkajánlás, receptcsere, szókincsbővítés,történelem, kultúra,illemtan szóval a mindennapok.
Be lehet tiltani? :)))"

Sajnos be. :( Majd a plagizátor Semjén benyújt egyet. :)
süti beállítások módosítása