Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.13. 05:52 Fabius

Méltóságos urainkkal genyózni nem ér!

Címkék: fidesz szabó rebeka kajászó földfoglalás földbérlet pályázat

Papcsák Ferenc nem bírta tovább a felé özönlő hála és szeretet megnyilvánulásait, és szakított a kék közösségi oldallal. De nem ő volt tegnap az egyetlen akinek elege lett. Fazekas Sándor vidékrontási miniszternek is lefogazott agyában a hajtáslánc, mert mi az, hogy ők itt minden erőfeszítésükkel elkúrnak ahogy csak bírnak, és ezért még kritizálják is őket. Meg szánt a kisemmizett gazda, mer'azé a föld aki megműveli, és ez a vargapistai értelemben vett mosókonyha szökevény Szabó Rebeka oktatja ki igazmondásból. Nem elég, hogy az elégedetlen átvert helyiekre még a rendőröket is ráküldtük,  ezt az útszéli hangot is el kell viselni!

Ne poénkodjunk most azzal, hogy höhh, milyen legyen a hang apafejek, mikor Rebeka és a gazdák kint szántanak, a szántó meg elég nagy gyakorisággal van valami út szélén. Sajnáljuk inkább ezt a szerencsétlent a gazdák helyett, mert láthatóan egymás után érik a traumák. Földfoglalás Kajászón nem először, Kedves Vezető szülőfalujában polgári engedetlenségből elkövetett kaszálásból következő kaszafoglalás, kínos magyarázkodás államtitkár a szomszédom, van-e főd óccsóé bérbeadó témában, ahol a derék L. Simon László sem győzött eleget mentegetőzni, hogy urambátyám olyan régi földműves család sarja, hogy már az oviban is sarlóval kettécsapott lábfej volt a jele. 

Plusz a Jobbik is kiszegődött Kajászóra, a szocik feljelentéseket emlegetnek, és ez a Rebeka lyány is lobogtat mindenféle papírokat azzal az ártatlan pofijával meg aranyhajával, mint a földpályázatok Zsandarkja. Félő, hogy a szuggesztív érvrendszer és kérdésözön hatására átszakad a gát, és akkor lesznek apró problémák.

fazekas-földpályázat_1.gif

Régóta gondolkozom, hogy mi lehet a szopórollernek megfelelő Fejér megyei tájszó, ha tud valaki segítsen. Mindenesetre erre a meg nem nevezett eszközre sikerül felkapaszkodni a földosztóknak jó erősen. Orbán szülőhely ide, kiskirály földoligarcha cimbik oda, a gazdák nekifogtak a ner szétszántásának izomból. Elég volt a beszédből, a hiába várt válaszokból, a mutyiból, sok helyen a haverok miatt megélhetés elvesztéséből, a cinikus és pofátlan hazudozásból. Mire a földtörvény vitája szavazásig jut, addig a kormánypárti frakciók mindenesei előkereshetik a traktorral behajtani tilos táblákat a nagy büdös pincéjéből. Mert ahogy hallom, sok helyen már csak arra várnak a gazdák, hogy Ángyánnak sikerül-e valami elfogadhatóra módosítózni a földtörvényt. 

706 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr144904524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közérdekű munkában dolgozzák le a Közgépnél tartott demonstrációért kapott bírságot az LMP képviselői 2012.11.13. 17:35:43

Közérdekű munkában dolgozzák le a Közgép budapesti telephelyénél tartott nyári demonstrációért rájuk kirótt bírságot az LMP képviselői. A politikusok közül elsőként Szabó Rebeka kezd közérdekű munkavégzésbe, múzeumi teremőrként és tárlatvezetőként. Tám...

Trackback: Vasfüggönyt ide! 2012.11.13. 15:34:43

Nem kell itt finomkodni! Nem kell itt karba tett kézzel várni, amíg fiataljaink mind egy szálig elvándorolnak és ahelyett, hogy a munkaalapú társadalmat építenék, a hanyatló imperializmus ópiumával kábítják magukat. Kemény kéz kell ide, vasszigor! ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a föld azé aki megmíveli sőt akinek van és nem míveli attól el kell venni és odaadni annak aki megművelné

erre kell törvény vagy ...

brühühühühühü a vége
A verebek állítólag azt is csiripelik, hogy Ángyán akár egy új pártot is alapíthat. ;)
"Mert ahogy hallom, sok helyen már csak arra várnak a gazdák, hogy Ángyánnak sikerül-e valami elfogadhatóra módosítózni a földtörvényt. "

helyesen

"Mert ahogy hallom, sok helyen már csak arra várnak a gazdák, hogy Ángyánnak mikor lép ki a fideszből, és alapítja meg a Kisgazdák Pártját. "
Vagány gyerek ez a Fazekas. Hazudik, ott van a gifben is, majd útszéli stílusozza a lehazugozóján. Basszátok meg ezek tényleg dobozban élnek.

Amúgy Rebekának egyre jobban áll ez forradalom stíl. Mondhatni valahogy megnőtt benne a jó csaj faktor.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Secnir:

Ti ezt hol hallottátok? Mifelénk erről nem beszélnek. De van itt egy régóta lakatlan kisgazda "székház" ha kell neki. Strandra hord a kertje csak embermagas a gaz.
Csak most majd nem az a kedelyes "jol elvagyunk a szocik penzen, de a fidesz hozaadott, meg a benzint/gazolajat is alljak, hat elmegyunk mar pestre kicsit mutogatni a 30-100 millas traktorjainkat, mikozben sir a szank" buli keszulodik, attol tartanak a szimpatikus fiatalemberek, meg az a vegtelen ertelmes papcsak nevu :>
A parasztpárt az kevés, kell hogy szembe is álljon a fityesszel, mert az nélkül a szabályok szerint szart sem érhet.
Papcsák jól időzítve kérte ki magának
endresy.blogspot.hu/2012/11/papcsakfeljelentesek-eletereleskent.html
Tudom, nem most jelentgetett fel. De az eljárás legalább olyan jól időzített, mint amikor fura módon Polték az önkormányzati választsok előtt vették elő a korábbi, jegelt eljárásokat.
Van itt pénz!
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=599384

"Újabb közbeszerzési tendert nyert az Inter Media Group (I.M.G.) Kft., ezúttal a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nettó 1,5 milliárd forintos keretösszegű, 36 hónapra szóló médiavásárlási tenderén hirdették ki nyertesként a céget. A médiavásárlás az MTVA televíziós műsoraihoz és imázskommunikációjához kapcsolódik, illetve egyéb közérdekű tájékoztatás és szponzorált tájékoztató jellegű hirdetések elhelyezésére - írta a kreativ.hu."

"Számítások szerint az IMG 2012-ben hozzávetőlegesen 4,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

A cég minősített többségi tulajdonosa egyébként Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója volt."
@aritus: Szóval ne legyünk igazságtalanok szegény Simicskával, azért nem minden közpénz az ő zsebébe vándorol.
Kedves Zsándárk Rebeka mit fog vajon szólni ehhez a fotómontázshoz??? ;)
tahó parasztok, tehát jár nekik a föld... jó méjre !
Erről augusztusban lemaradtam, de most is érdemes lehet ízlelgetni. :)

Navracsics szerint a kormány eredményességét jelzik a konfliktusok

Navracsics Tibor szerint a belpolitikai konfliktusokat nem a kormány tehetetlensége, hanem éppen reformjai, a „beépült érdekviszonyok megtörése” idézi elő, vagyis azok a kabinet eredményes munkáját jelzik.

mandiner.hu/cikk/20120831_navracsics_szerint_a_kormany_eredmenyesseget_jelzik_a_konfliktusok
index.hu/gazdasag/2012/11/12/adok/

Elfogadták a Matolcsy-csomagot

"adómentesen alhatnak a papok az egyházi szállókban, nem kellene adót fizetni a katonaság haditechnikai járművei után.'

Stegény papok, már rájuk fért egy kis kedvezmény, annyira nehéz a sorsuk
index.hu/belfold/2012/11/12/nem_konyveltek_a_millios_osztogatast_a_katolikusok/

Kultúra helyett meg támogassuk a hadiipart!
Balavány - Gyurcsány, Kuncze: nem és nem

Egész egyszerűen nincs az a jobboldali, aki valaha az életben támogatna egy Gyurcsány vagy Kuncze jelenlétével fémjelzett formációt.

„Ám ha az új megyezés és a középre politizálás azt jelenti (mi mást?), hogy nemcsak az eddigi politikai kultúrából kiábrándult és balra húzó szavazókat, hanem a Fideszben csalódott jobboldaliakat is meg akarja szólítani, akkor az első és legfontosabb lépés, hogy Bajnai egyértelművé teszi: nem működik együtt sem Gyurcsányal, sem Kunczéval – senkivel az Old Deal vezető figurái közül. Különösen, hogy nevezettek semmi jelét nem adták, hogy a jövőben másként csinálnának bármit is.

mandiner.hu/cikk/20121113_balavany_gyorgy_gyurcsany_kuncze_nem_es_nem
@Secnir:

Az egy rövid életű tragédia lenne, ha Ángyán pártot alapítana.
Én úgy látom, hogy a fidesz "értékrendjével" tökéletesen azonosul, ám a szakember tisztessége megszólalásra késztette. Ennél többet nem akar, sőt nem is fog tenni.
"Mit csinálnak jobban
a szlovákok, mint mi?
Lényegében mindent. És a lengyelek is. A szlovénok kezdik elmagyarkodni a jólétet, de öt év előnyük van. Kiderült, kiről mit gondolnak Brüsszelben."
index.hu/gazdasag/2012/11/13/orszagjelentes/
@aritus:

Ez a világ legnagyobb disznósága, hogy nem kell elszámolnia az egyháznak gyakorlatilag semmivel.
Így könnyű Ibizán pihenni a püspök úrnak. Óóó......, nagyon-nagyon csúnyát gondoltam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: onnan egy komment arra, amit Balavány állít:

"vakablak · vakablak.blog.hu 2012.11.12. 21:39:08
Az Orbánból és a Fideszból kiábrándult ex-orbánisták és ex-fidesznyikek nincsenek abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjanak. Először is, nekik köszönhetjük ezt a végtelen szarhegyet, amit idevarázsoltak nekünk, dacára minden intő szónak.

Az Orbánból való teljes kiábrándulás egyenes ági következménye, hogy az illető Orbánt le akarja váltani, mert rájött, hogy ez így nagyon nem jó. A korábban Orbánra adott szavazat viszont a felelősség megkerülhetetlen kérdését veti fel.

Nos tehát: pont azok diktáljanak-e, akik miatt most teljes összefogás kell, hogy Mo.-ot megmentsük a gazdasági, politikai és társadalmi összeomlástól, amit az általuk hatalomra segített rendszer perspektivikusan okozna, ha tudna?

A dolog pont fordítva áll. A baloldaliaktól, liberálisoktól, valamint az elárvult, képviselet nélküli konzervatívoktól (kik közül nincs és nem is volt egyetlen egy sem soha Orbán mellett vagy mögött) már nincs mit elvenni, e csoportnak a helyzetén nem lehet lényegesen rontani. Ez az embercsoport az orbáni rendszer befejezésére fog kísérletet tenni. A kiábrándult orbánisták pedig eldönthetik, hogy csatlakozni akarnak-e ehhez a mozgalomhoz, vagy nem. Ha úgy érzik, hogy nekik Orbán mégiscsak jobb, akkor szavazzanak ők továbbra is Orbánra.

Ha viszont ők is úgy érzik, ahogy sokan mondták már 2010 előtt is, hogy Orbán a létező legrosszabb választás, akkor ne gondolják, hogy ők itt még feltételeket is szabhatnak, hogy az ő saját szarukat a többieknek miként lesz szabad elpucolniuk az útból. Gyurcsány, Kuncze, bárki más — pofát súlyba, ex-orbánisták. Eszitek, nem eszitek, ez van."
@orica: A fidesznél nem annyira a meghirdetett értékrenddel van a baj, hanem sokkal inkább azzal, hogy nagy részük csak szájkarate, miközben a gyakorlatban teljesen mást csinálnak mint amit mondanak. Lásd ominózus viktor idézet pld. :(

"Ne arra figyeljetek amit mondok, hanem arra amit teszek".
@orica: de ez még nem elég, az sem, hogy 2011-ben hoztak egy törvényt, hogy az egyházi támogatásokról nem kell elszámolni, ha lesz időm megkeresem.
De most még újabb adómentességet kaptak!
Matolcsy hozza a szokásos formáját... mikor lesz már olyasmi, mint ami az egy csodálatos elme című filmben volt... amikor elvitték John Mash-t muszájkabátban az előadás előtt?

velemenyvezer.blog.hu/2012/11/13/matolcsy_ur_mondjon_mar_le?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_11_13&utm_campaign=index
@aritus: Nem a lófaszt nem szabhatnak feltételeket. Már csak azért is mivel az Orbán kétharmados szarhegyet igazából pont Gyurcsánynak és pajtásainak "köszönhetjük".

Szóval nem a szavazókat kell leváltani, hanem mindig a hülye politikusokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt pedig én írtam Balavány posztjára:

"efferson bon mot-ja: „az a kormány, amelyik elég nagy ahhoz, hogy mindent megadjon, amire szükségetek van, elég erős ahhoz, hogy mindent elvegyen, amitek van".

Most éppen ez a helyzet Kedves Balavány, és a helyedben én inkább emiatt aggódnék, nem pedig azon sakkoznék, hogy kit kellene kizárni abból az összefogásból, amelyiknek esélye lehet Orbán rendszerét megbuktatni."
Jó lenne látni, hogy megkezdődik valami. Lehet, hogy ebben elsők lesznek a gazdák, sokuknak valószínűleg nincs vesztenivalója. A másik jó nagy százas szög orbánia koporsójába a pedagógussztrájk lehet, a belengetett ped. életpálya modell helyett fel lesznek ültetve a Hofmann Raózsika MSZMP előadó és kávéfőző elvtársnő segítségével. A tanárok nem hajlandók végigcsinálni az államosítást, csak ha a ped. életpályamodell be lesz vezetve. A pedagógusok pedig elég jól képesek lehetnek mozgósítani a szülőket is: a többségnek igencsak fontos a gyermeke iskoláztatása, az állami struktúra pedig tervek szintjén is bukás, finanszírozhatósági szempontból, gondolom a pénzügyi részének kialakításában a Matol Csimpánz által vezetett kupleráj irányít. Szóval, remélhetőleg Tél Tábornok segítségével tavaszra esetleg kialakul valami fasza polgári engedetlenségi mozgalom, vagy hasonló. Csak kezdődne már!
@orica: Na megtaláltam.

"2011. évi XCVIII. törvény

21. § (1) Az egyházak hitéleti célú bevételeit és azok felhasználását állami szerv nem ellenõrizheti."

www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk11085.pdf

index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/
Eljutott a piacra az IMF-tárgyalások megrekedése? Zuhan a forint. A tegnapi 282 helyett már 285-nél jár.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tévedsz, a fidesznél már a meghirdetett értékrenddel is baj van, lásd, amit fentebb oricának linkeltem.
Pont ebből az értékrendből következik nagyon sok káros lépés, amit elkövettek a 2/3-os regnálásuk alatt.
A kirekesztő, ájtatos preambulumoktól kezdve a magánéletbe való betolakodásukig.
hvg.hu/itthon/20121112_A_KDNP_tovabb_harcol_a_bejegyzett_elettar
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na ja, de minek, mikor maga a magosz akarja az uj foldtv-t betonba önteni?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a fidesz egyik jól besúlykolt hazugsága, hogy a 2/3-ot Gyurcsánynak köszönhetjük.
Ez egyszerűen nem igaz.
Arról nem is beszélve, ha mégis így lenne, abból nem következik, hogy a fidesz a 2/3-al így visszaéljen, ennyire rosszul kormányozzon, a gazdaságot hazavágja, és a szövetségeseinkkel szabadságharcoljon. Ez bizony mind a fidesz bűne.

Na most aki állítólag megvilágosodott, mint Balavány állítja magáról (már a buzikat se utálja), hogy mit művel a fidesz, az egyrészt mélyen nézzen magába és szégyelje magát, mert 2010-ig a fidesznek csápolt, és többek között NEKI köszönhetjük a 2/3-t, másrészt abban segítsen, hogy elzavarhassuk ezt a rablóbandát.
Az úgy nem fog menni, hogy majd Balavány megmondja, hogy neki ki comilfó, és ki nem.
Most kitör belőlem a budai kisköcsög, de meghallgatnám urambátyáim, Ti földosztáson alulmaradtak, hány éve szavazgattok lelkesen a Fideszre és vártátok őket mint a megváltót?
Hogy mekkora volt a száj, hogy vörös Budapest, meg vörös nagyvárosok, bezzeg Debrecen a mi vidékünk, add uram az orbáni királyságot?
Itten van e kisgazda uraim, Torgyán után újabb csodát vártatok és kaptatok...
@GeoCracker: ja, pont akkor, amikor törvénybe iktatták a káros tartalmak elérhetetlenségét a neten, valamint megtiltották a neten a politikai kampányt.

Okos gyerekek ezek a fityiszesek, megmondta Orbán is ott a turul alatt, hogy akinek szeme meg füle van az ért a jelekből.
Azaz kuss kedves félázsiai származékok.
@aritus: Már miért lenne hazugság?
Szerinted kik kormányoztak nyolc évig a teljes kétségbeesésbe sodorva az országot?

Ők bénák voltak, a mostaniakhoz képest piti zsebtolvajok.

Ez független attól, hogy a mostaniak gazemberek.
@aritus: az eszem megáll, ennyi idióta faszkalapot, mint amennyi a qrmányban van, nem hordott még ez a föld:

Többet adóznának az élettársak és az elváltak?

A tranzakciós illetékről szóló törvényben a jogalkotók az ügyfelek saját számlái közötti utalásokon túl illetékmentessé kívánnák tenni a családon belüli átutalásokat is

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobbet_adoznanak_az_elettarsak_es_az_elvaltak.536633.html

---------

Jól működött a Papcsák-művek
Zugló polgármestere a kormánnyal szemben átíratta képviselőtársaival a biztosítások adószabályait.

www.napi.hu/ado/itt_az_adomeglepetes_jol_mukodott_a_papcsak-muvek.536648.html

---------------

Itt az újabb hadüzenet Simornak
További kamatcsökkentések várhatóak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_ujabb_haduzenet_simornak.536647.html
"...mosókonyha-szökevény Szabó Rebeka.." - itt már szinte sírtam a röhögéstől:-)
De tényleg: most miért nem sötétlik a Felvonulási tér, vagy a Kossuth-tér a földhöz nem jutott gazdák traktoraitól? Vagy maguktól a gazdáktól? A vidéktől, a vidéki emberektől?
@poszt.

A hangnemre panaszkodnak a fideszesek ?

Szerintem akkor Orbánnal szólván foglaljanak földet a falusiak.

Menjenek a faluból kifelé a fideszföldre és mondják azt, amit miniszterelnök elvtárs :

- Kidagadunk a fazékból, hopp ! -

Földfoglalás megoldva.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Ez olyan - hogy is mondjam - rosszindulatú volt!
Bár,kétség kívül igaz.
Ja, de mondhatnak mást is ...

- Nem leszünk gyarmat ! -
- Szuverenitás jár a falunak a saját földjén ! -
- Védjük meg a falu földjét az idegenszivüektől !-
- Nincs hova hátrálnunk ! -

Ha ez nem elég érv, akkor az - kettős mérce ! -

Tessék használni azt a nyelvet, amit a fidesznemzet makog.
@aritus: Nem az értékrenddel van baj, hanem azzal, hogy teljesen rosszul értelmezik azt főleg a tetteikben.
a fides mafia földet ígért??? hát meg is tartotta...

amugy a földet könnyű lesz visszavenni a sok tajparaszt fides műkörmös-ügyvédtől...
csak azt a sok évet amit elpazaroltak a bunkók azt nem kapjátok vissza...

ha nem veritek be a bunkókat a földbe akkor minden marad... örökre
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Dehát senkise kötelezi Balaványt meg a nyominger Mandinert, hogy az Együtt 2014-re szavazzanak.

Egész nyugodtan maradjanak fideszesek, ahogy az anyjukból kipottyantak.
@Dr. simonmondja.: Ha te mondod csak akkor marhára nem fogjátok megdönteni a felcsútit.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért értelmezik rosszul, mert sosem volt értékrendjük,
csak másokét mondogatták.

A fidesz csak reklámcélból használja mások értékrendjét.

Végül mindent úgy értelmez, hogy lop és lop és lop és lop.

A fidesz szem csak sétáló pénztárcáknak látja az embereket és mindent a világon.

Ennyi az értelmezésük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha a többség felcsúti párti, akkor miért is kéne megdönteni ?

Legyetek közmunkások a földjeiken.
Megvilágosodtam. Tudom elég későn, de végre rájöttem miért kellett ilyen vastagon kistafírozni a TEK-et. Miért kellett felfegyverezni és lőszerrel ellátni a NAV-ot. Nehogy bárkinek is egy pillanatig is megforduljon a fejében, hogy a bűnözőket és az adócsalókat akarják megfincogtatni. Jön a Fideszes földtörvény végszavazása. Ha ezzel meglesznek jönnek a nagyüzemi méretekben végrehajtott földfoglalások, és akkor a TEK és a NAV megdolgozhat minden rájuk fordított forintért.
Mert lesznek még itt tüntetések a földtörvény miatt, és akkor valakiknek oszlatniuk is kell majd. Mert a Bonsai Duce és bandája oszlatni is fog, e felől ne legyen senkinek szemernyi kétsége sem. Legfeljebb ezt is ráfogják a Gyurcsány-Bajnaira meg az emúttnyócévre.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): kihagytad a fegyvert, és kiképzést kapó tűzoltókat, hisz a tűz, víz ellen golyóval lehet a legjobban küzdeni
@kormányzó: Erre utalt a "budai kisköcsög" önmeghatározás. Nem jóindulatból írtam, de egyébként nem vigasztal a nyomoruk és nem lesz jobb attól hogy előre mondtam és nagyjából ezt borítékolni tudta egy 12 IQ érték felett bíró felnőtt magyar állampolgár...

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Kizárt, a királyi tvben azért bajos lesz eladni hogy a gazdatüntit (amiben nem hiszek, butábbak és bármit eltűrnek bizonyos jelszavakat hallva) azért vertük szét mert Bajnai pulykázott és Gyurcsány meg szemkilövetett 2006ban.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Szerintem túl sokat vártok ettől a földtörvénytől.
Én nem látom azt az elementáris felháborodást a parasztoknál, amit itt sokan szeretnének.

Van néhány körzet ahol igen, de országosan nem érzem, hogy a parasztok megindulnának.

Ángyán - bátorságát nem kétségbe vonva - megítélése sem egyértelmű számomra.
Inkább a kutyafalka koncon történő marakodására emlékeztet engem.
Majd a vezérkutya mordul egyet, oszt jó napot.

Ráadásul az ő programja sem sokkal kevésbé utópiamentes, mint a Matolcsy féle 2025-ig duplázzuk a gdp-t féle mesék.

Ettől függetlenül tisztelet neki, hogy fölemeli a szavát.
Akkor is, ha szerintem gumicsont.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Kedves "bunkó állat"!

Nem vagy te bunkó, csak naiv, de nagyon.

A rendőröket már kiherélték a veszélyes elemek eltávolításával, áthelyezésével, elmeszelésével. (itt olyanra gondoltam, ami után Pintér úr jelentene fel, ezért a nem egyértelmű fogalmazás)

A pedagógusokban ne bízz!

Jó lenne, ha megcáfolnának!

Középiskolák jelentős részének vagy a megye a fenntartója, vagy a kormány erő helyi (pap)Chuk Norrisai.
Az általános iskolákat zömében most (nem) államosították.
Óvónőt meg még nem láttam lánglelkű forradalmárként az utcán vonulni!

A kinevezett járási oktatásirányítóknak csak az intézményi statisztikákra van szükségük és bármikor levezetik, hogy miért kell a tantestület 10 %-t elbocsátani. Persze szigorúan szakmai szempontok alapján.
Ha esetleg elég az előzetes figyelmeztetés, akkor csak áthelyezi 40 km-rel arrébb a tanerőt.
Természetesen olyan településre, ahol nincs buszjárat.
Szerinted miért gyűjtötték már előre össze, kinek van pl jogsija?

Ezen tankerületi vezetők között nem zárom ki, hogy sok szakember is van, de a bekerülés szempontjai között találgass, mi volt a legfontosabb? Nálunk még a fityiszesek is szörnyülködnek néhány név hallatán!

(6 hó próbaidő?)
Aki nem hajtja végre a parancsot, indokolni sem kell, repül!

Ezek ismeretében bízol a pedagógus sztrájk sikerében?
OFF:

Csak hogy egy kicsit feldobjam a hangulatot. :)

A cigánygyerek a nővérével szexel.
Megszólal a lány
- Te jobb vagy mint apa!
Mire a fiú:
- Tudom, már anya is mondta...

ON
@orica: + 1 És amíg várakozik és várakozásra késztet másokat ezzel a csali - mindjárt, szicsasz, mananga - reménnyel, elmegy ez a hajó, amit tegnap írtam: hogy egyszerre kezdjenek neki földet foglalni csatárláncban szántani - tehát nem rombolni, hanem termelni... És ötezer rendőrségi eljárás már kissé ciki egyszerre azért, nem?

Most Orvbűn - mint mindig - időhúzásra játszik: ezért illetgeti a pávás seggét.Lenin-módszer: egy lépés előre, kettő hátra...
Nemcsak IMF-nek lehet pávatáncot járni, hanem Ángyánéknak is.
@orica: Küldd rá, csak van fent, a főnökénél a habosbabosban valami igazságszolgáltatás és megkapja...
@orica: igazából az a tény, hogy az ot eteto kézbe harap, újra meg ujra nem teszi sokkal jobbá. A zárt elteszuk, időnként írunk jelentést meg felszolalunk, de amúgy kösz klafa minden? Ez csak nekem fura?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az értékrendet a kettő együtt adja. Van olyan alma, ami kívül gyönyörű, de belül romlott. A végeredmény ,csak-csak az ehetetlenség.
@aritus: FideSS és értékrend oximoron a köbön. Márha nem Bicska Maxi értékrendjét vesszük. "Ha a cápa szája tátva"
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát igen: Torgyán reloaded, de rajta mindig lehetett látni - gyak. folyamatosan - hogy hazudik, mert kiröhögte magát a nagy lózungeregetés közben.

Vörös Budapest, hát az se lenne, ki se látnánk a szarból.
Nehéz szavakat találni arra, h mi folyik az országban. A nép csendben tűr, és ezen az sem változtat, h néha fellobban egye-egy kis lángocska, mint pl. Kajászón. Le kéne ezt a gazember társaságot váltani, lehetőleg úgy, h a parlamentből is kiessenek. A probléma viszont óriási, mert nagyon nem látszik, h ez történne majd. Ebben az esetben viszont csak egy totális választási bojkott jöhetne szóba, ahogy azt GT a HVG-n írta (meg mások is mondják). Ez viszont megintcsak lehetetlen vállalkozásnak látszik jelenleg.
Még megvárom a következő év tavaszát, nyárelejét és ha addigra nem látszik a demokratikus erők összefogása felpakolom a családot...
@Gadori: ???? Bugyulát kérdezd, ő szokta szervezni a trakorista dzsemborikat.
@Tűzfal: stimmel, nincs mit hozzá tennem, ismerve az összes említett területet családi érintettség okán...
@félázsiai nagymagyar: mi tú, és még néhány ismerős, barát, pont ezt tervező, csendes szemlélő /mert ilyenek többen vannak, mint a folyamatosan hőzöngők, akik csak csendben lépnek semmit sem verve nagydobra.../
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: NEkem is, de leugattak tegnap is, hogy mit hiányolom a juhászbácsi eset meg a szántós eset mellől? Pedig ezek akkora PR-koncok, amin ellenne pár hétig, ha melléjük állna.

Igen, én is budai kriptaszökevény vagyok, földet virágcserépben láttam, blablabla. De hogy kurvajól megéltek anno a büdöskádáriban nagyon sokan falun a háztájiból, azt azért tudom.
@aritus:

Szerinted hány embert érdekel Balavány?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Van jobb:
Egy fickó bemegy a templomba és elmondja a papnak, hogy meghalt a nagyon öreg kutyája, szeretne egy gyászszertartást rendeztetni neki. A pap persze felháborodik:
- Fiam, a Katolikus Egyház nem vállalja állatok gyászszertartását!
- De atyám, én úgy szerettem a kutyámat, 16 évet velem töltött jóban-rosszban, szinte ember volt.
- Fiam ilyet mi nem csinálunk, de ott vannak szemben az evangélikusok, az az egyház amit Luther Márton gründolt biztos mindenre, még erre is képes!
- Értem atyám...És mit gondol, félmillióból-egymillióból kijön egy ilyen gyászszertartás?
- Fiam, fiam, hát miért nem azzal kezdted hogy katolikus volt a kutyád?
Mondjuk, már bocsi minden vidékitől, de hogy Torgyánt szó nélkül magukra engedték kisgizdaként, mint a föld igaz fiát és szószólóját, azért roppant sokat elmond a színvonalról.

Az az ember egy nagyon-nagyon rossz vicc volt jogásznak is, mindennek, hiába édelegtek vele annyian a sajtóból, mert poén volt, hisz röhejesnek látszott és lehetett rajta hahoztázni.

Azért parasztizálni nem kellett volna engedni. Aki ebből akkor már nem látta, mennyit ér Orvbűnnek a mezőgazdaság, az hülye; és mivel a mostani szalajtott vazallusai se sokkal jobbak ennél- Bugyula és Tsai - a torgyibohócnál, akit a végére kibelezett nyersen, hát a végeredménye s lesz nagyon más...

Se a város, se a falu nem érdekli ez a büdösbogarat, csak a belőle kipréselhető azonnali haszon - itt a földbirtokos réteg neki talpnyaló kinevezése.

De még lehet várni, hogy a hullán nő a haj és köröm.
@a szív fészkei: vidékről jőve csak annyit tennék hozzá, hogy azon vidékeken ahol a mezőgazdasági elit így-úgy létrejött. Azok nagy része fidesz hittel átitatott ember lett, hisz védi az össsze-át vett vagyont, szinte semmi ellenérzéssel nem vannak a fidesszel. Lassan középkori szinten uralják a vidéki emberek életét, és boldogulását, olyan függési rendszerben tartják őket, ami felér egy állam által irányított közféra kézi vezérlésével.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen, a jelei egyre inkább látszanak. "Kurvaország".
@félázsiai nagymagyar:
Mi is azt mondtuk, hogy 2014-ig várunk, de meggondoltuk magunkat. Vagy a maradék szánalmas forrásaimból elindulok, vagy felélem tavaszig és már nem lesz választásom. Választás se, talán.
bréééking:

Már késő, de legalább tartotta a szavát:

Lemondott a bankszövetség elnöke

Lemondott tisztségéről Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke - közölte a szövetség főtitkára kedden az MTI-vel.

hvg.hu/gazdasag/20121113_Lemondott_patai_mihaly
Egyébként ha valakit érdekel épp most zajlik a maszop által kezdeményezett "köznevelés helyzetéről szóló" politikai vitanap.

ingyentv.hu/index.php/tvchannels/index/2/37/919/DUNA%20TV#tv

A Duna TV közvetíti. Gondolom megy majd a hoffmanrózsázás 1000L.
anyááád, te hüle pitsa:
/kikapcs, mert egurúút a gyogyszerem.../

Az oktatás nem szolgáltatás

Mint mondta a nevelés az alaptörvényen túl, számos törvényben megjelenik. Ez Hoffmann szerint azért fontos, mert a gyerekek eltévelyedtek a "média világa miatt". Hoffmann szerint ráadásul mostantól az oktatás nem pénzért vehető szolgáltatás lesz, hanem egyfajta közszolgálat.
Egyébként ma végre megtaláltam a Könyvet..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem ismered a régi mondást??? :)

"Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni"
nézzétek má ezt kövér debil ko:cso:go:t...
ez még az aláírást se tuggya önálóan... aazt is lesi !

kep.index.hu/1/0/350/3509/35098/3509868_ac7cc75eee31d985f94cdcfcee6e4a5d_wm.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most per pill. a tehetetlenségem miatt dobom el az agyam, ezért is káromkodom, mert kibaszott rosszul esik, látni azt ahogy szétcseszik a gyerekeim életét ezek a vadbarmok, mert az enyémet már elbaszták. Na ezért te nyugodt lehetsz, de én nem...és pont az ő jövőképük miatt nem akarom megadni a lehetőségét, hogy bárakárki a középkorba, avagy a horti korba nyomja vissza a gyerekeket, pont az ő érdekében várok '14-ig, és ha maradnak az agyament múltbarévedők, akkor elmegyünk, mert ennek az országnak vége évtizedekre...

Pokornit nem csipázom, de ezzel maximálisan egyet tudok érteni:

Pokorni odaszúrt az oktatási kormányzatnak

Veszélyes minden olyan lépés, ami egyfajta masszív egészként tekintene a gyerekre. Mint mondta, minden gyerek más és más, nem szabad egy kaptafára tanítani a gyerekeket. Nem szabad szerinte megmondani, ki hogyan akar tanulni, milyen nyelvvel akar kezdeni.
@félázsiai nagymagyar: Én úgy gondolom, menjenek azok, akik ezt csinálták az országunkkal.

Ne a normálisak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hát engem az nem is zavar.
A puszták népe vegetáljon pálinkán, mint félázsiai népség a cigány vajdájukkal.
Szaporodjanak, sokasodjanak, járjanak kézcsókra a Keresztapához Felcsútra.

...

Csak Budapestet kéne elhagyniuk.
Hogy maradjon valami kis hazája a magyaroknak is a világban.
@Habakuk999: Én is így gondolnám, de nem mennek, sőt, ha jól látom rettenetesen maradni igyekeznek...
@Penivaldes: Hát még, amit bemutat a vicc. :(
Amikor Demszkyt tojással dobálták az nem volt baj? Nekem mindegy, de ha őt lehetett fizikailag is inzultálni, akkor hadd mondhassam már, hogy Orbán és a tolvaj sleppje bekaphatja.
@félázsiai nagymagyar: Mindig eljön az a pillanat, amikor már a helikopter is túl lassú az igyekezetükhöz képest...
erről érdekes DRtorgyán délamerikai cseresznye jut eszembe...

bár ez SZÁNALMASABB azt hiszem...

www.origo.hu/itthon/20121110-szijjarto-peter-kulgazdasagi-allamtitkar-elso-fel-eve-es-a-keleti.html
@Penivaldes: És DE, megnéztem a b**kline-on, hihetetlen...Írok a családnak hogy rendeljenek amíg van, más nem is kell karácsonyra, Orbán Viktor interjú Bayer Zsolttal, kész vagyok...
@Penivaldes: Olcsóbb és hatásosabb anyagot érdemelnek.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Akkor ne hidd, pedig ott van. De ha beírod az alexandra.hu keresőjébe akkor is kijön. Bayer írta, szerkeztette, válogatta, simogatta, etette.
@dr. Balta$ár: Ezek után mondja valaki, hogy nem tud beszélni a szótlan miniszter asszony.
Ő vietnámi nád újságtartókkal alapozta meg a pályafutását.

Ha neki ment, miért ne menne ugyanaz az egész ország gazdaságának?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Mondtam én, és te nem hittél. Ajánlom is, hogy rendelj, nem is egyet, hanem legalább hetet.
@aritus: +1 innen is. Ezek a magyar parasztok mindig képesek bedőlni a Fidesznek. Nem tanultak az 1998-2002 közötti időszakból sem. Most megint megkapták a pofájukba a Fidesztől. A haverek földet kaptak, ők meg csak nézhetik a haverek földjeit, illetve majd mehetnek napszámba dolgozni. A TEK, a NAV, és a többi erőszakszervezet majd gondoskodni fog arról, hogy csendben robotoljanak.
Akkor majd a magyar paraszt is újra el fog gondolkozni a Viharsarok 19.-20. században betöltött jelentőségéről.
@Penivaldes: Gondolod elég annyi? Mondjuk mi négyen vagyunk a kutyával együtt, de talán plusz minden helyiségbe kellene egyet-egyet rakni hogy mindig kéznél legyen...és várom hangoskönyvként, vezetés közben is kell a szellemi táplálék...
aztán nem hangosan röhögni, mert a ti pénzetekből készült:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jLptO_hUQ3w
@Penivaldes: Ja dobálhatsz de épp a szociknak "hála" 2 évre is lecsukhatnak miatta. :(

Seggszáj: az MSZP és a tojásdobálás

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/Seggszaj_az_MSZP_es_a_tojasdobalas_KCORNK

Török Zsolt MSZP-s politikus és még "egy páran" arra készülnek, hogy ne csak jelenlétükkel demonstráljanak az Operánál, hanem tojással és egyéb "élelmiszer adományokkal". A harcias szocialista facebookos megjegyzését Mong Attila tette közzé a saját blogján, a Mandiner nyomán. Az egész poénja, hogy a tojásdobálás 2 év szabadságvesztéssel is büntethető cselekedet. Ráadásul a szocialistáknak köszönhetően, akik 2009-ben épp az akkoriban igen népszerű utcai tojásdobálásra hivatkozva szigorították a btk-t.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem elég, de az az alap. Én egyébként melegen ajánlom a propagandavezéreknek, hogy adják ki babakönyv formátumba is...tudjátok, olyan amit ha megnyomsz béget, és puha, hogy a gyerek rágni is tudja. Nagyobbaknak pedig plusz munkafüzet hozzá.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hiába hiszem, hogy kitanultam a gondolkodásukat, azért még így is tudnak meglepetést okozni.
@tucano: A mocskos kedves rokonságukat....

Ez számomra a fiatalságomat idézi, a hülye demagóg propagandista szövegeket, amin olyan jól szórakoztunk...

Ezek ennyire barmok...
barmok...
undorító
@tucano: Hogy mennyire mélyenszántó. Hiába mi fiatalok egész nap csak szörfözünk, vizisízünk vagy repkedünk. Hiába ilyen az élet.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Rendelj nekem is egyet ok?? :)

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Egy_a_haza_Bekemenet_2012_Interju_Orban_Viktorral&id=117576&type=22
@Penivaldes: Olyan lehetne mint a Vörös Könyv volt Maonál. 158 oldal simán megtanulható, rövidebb mint a kötelező olvasmányok nagy része és amíg az Egri Csillagok meg a Kőszívű ember fiai semmit sem tanít a gyereknek addig ugye ez egy kincsesbánya lehet, mi felnőttek pedig erőt meríthetünk minden nap Orbán és Bayer együttes szellemi erejéből, az vezérünk aurájával egyesülhetünk folyamatosan szavait olvasva és tanulva...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Persze, csak egyet! Még talán kölcsön is adnád másnak hogy az ne vegye meg potom 3740 forintért, phe! 7 a magyar igazság, igaza volt Peninek! :)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igeeenn. És lenne hozzá egy stratégiai társasjáték is. Amiben az lenne a játékos (békemenetelő) feladata, hogy kijusson az IMF és az EU csapdájából.
ehhh:

KDNP: az élet a csúcsérték

Milyen világot szeretnénk gyermekeinknek? - tette fel a kérdést Michl József. A KDNP politikusa szerint mindenki azt mondaná, szabadabbat, de szerinte nem a szabadság a csúcsérték, hanem a szeretet, az élet. A KDNP olyan világot szeretne építeni, ahol mindenki a helyén van, és ezért boldog. <<<<<<<<???!!!

hvg.hu 11:09 - Itthon
@tucano: @csizsikpizsik - pique takarodj!:

Végigfutott rajtam, hogy mire fogja futni, és mit fog az életében ezek alapján kihagyni sok mai gyermek.

folyamatos bícs érzés,
taxi,
digit fényképező,
motorcsónak,
okosteló,
koncertek,
szülinap étteremben,
vitorlázó repcsi, stb.

Csodáljátok, hogy komment letiltva?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mindenki a helyén van? ejnye...hát nem akarnak bent ülni a Házban a képviselő urak?..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És micsoda növekedési adatok.
Ők se hülyék. A lengyelek se. Csak mi.
Ja a szlovének is alakulnak, bár nem tudják leküzdeni hozzánk magukat.
@tucano:
Egész jó klip. Vajon mit szól ehhez Rózsi és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége?

Gyanúsak ezek a fiatalok, remélem a média nem befolyásolta meg őket hátulról mellbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezaz.
És a sok kis buzi fidesznyik - az egész index - hogy lekommunistázta Horvát Csabát, amikor javasolta a budapesti ingyenességet.

Én posztoltam is, hogy miért lenne jó, és voltak akik ki is számolták.

Lámhogy meg lehet csinálni, és föllendíti a helyi gazdaságot.

Olyan fárasztó, hogy mindig igazam van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Már csak azért is mivel az Orbán kétharmados szarhegyet igazából pont Gyurcsánynak és pajtásainak "köszönhetjük"."

Lófaszt, Mama!

A sok droid gecinek köszönhetjük, aki minden szart bevett az ótvar jobboldali médiától.
Aki felült a gyurcsányozásnak, hagyózásnak és a többi szarozásnak, és kritika nélkül elfogadta, hogy ennél a szaros hazaáruló orbán majd jobb lesz.

Meg annak sok ótvar hazaáruló megmondóembernek, aki patásördögözött, meg bérrettegőzött, és bőszen relativizálta azt, ami régóta kiolvasható a pszihopata orbán és bűnszövetkezete korábbi tetteiből.
@turulpina: Rossz helyen kopogtatsz pinácska! Én nem a fideszre szavaztam. Akik meg rájuk, azok nem kizárólag a rémhírtévé aknamunkája miatt tették. Ja és ejts már szót arról a tömegről is akik nem a szocikra szavaztak 2010-ben. :)

Őket is elbódította az ótvar jobber média és a többi szarozás? Erről mondjuk Fab vagy Szív is tudna nyilatkozni. :)
@Dr. simonmondja.: "Olyan fárasztó, hogy mindig igazam van."

Basszus lemaradtam valamiről? Már a Jó Isten is álláshirdetést adott fel és nyugdíjba készül, te pedig pályázol a helyére??? :)
@Tűzfal: Éljen a demokrácia. Jut eszembe az ilyesmik miatt basztatják folyamatosan a kurucot is nem??? :)
@Penivaldes: Hát tudják fokozni a jót...a szellemi sasmadarak...

@Tűzfal: Én csak megkérdeztem volna hogy adnak-e egy állást vagy annyi munkanélküli segélyt otthon amiből mindezt finanszírozhatom és go home sofort, a f*szom akar nyugatiul beszélni, dolgozni álló nap ha egyszer ennyire fájin az élet nálunk.
Ja meg azt is, hogy komolyan gondolják-e hogy egy tragikusan középszerű kisklippel bárkit is eltántoríthatnak a bőrönd összerámolásától...
@turulpina: Más portékád áruld légy szíves!

Egyetértek házi jobbikosunkkal, nem nagyon van senkinek jogalapja baltazárék baromkodása miatt piedesztálra emelni a korábbi béna, piti csalókat.

nem baszkikám, a szocik.libsik felelősek, nem kéne ezt most se elfelejteni.
Pár hete a földtörvény vitáját félszemmel követtem a tv-ben, és ott Ángyán hátrébb állt már az agarakkal. Szerintem nem fog kilépni a Fideszből, kvázi belső ellenpólusa lesz a Fidesznek.
Magalkudtak a háttérben.
Na persze, sír a szoci csókosok szája, akik éveken át évi 100 ft / hektár áron bérelték az állami földeket, egy kis kenőpénzért cserébe. Meg betársult Ángyán is, akinek nem sikerült a fantasztikus vidékstartégiája keretén belül kijátsaznia a haveroknak Hevesben a nemzeti parki földeket.

És ezeknek a pöcsöknek van képük szidni a fideszt, meg adni le fizetett cikk megrendeléseket az indexnek csak azért mert a pályázatok elbírálása nem volt szerintük tiszta. Hol voltatok ti kis grállovagok eddig, amikor nemhogy pályáztatás nem volt, hanem haveri alapon direktben ment a földajándékozás a szoci kádereknek.

Szóval srácok vége a szép időknek, az ingyenföldet fújhatjátok, az álcivilfaszkodós földfoglalások pedig bűncselekmény, úgyhogy mehettek vissza szopóágra duzzogni gyurcsányék mellé.
@turulpina:

A kétharmados szarhegy keresi a létezése okát.

- Mi végre bűzölgünk itt a földön ? -

- Létezésünk magyarázata pedig az öröktől való Teremtő, kinek neve Gyurcsány.
Minden dolgok Oka és Eredője.
"mi lehet a szopórollernek megfelelő Fejér megyei tájszó"

ááá, ez epic. :D:D:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már megint hülye vagy? Orbánnak köszönhetjük, hiszen ha nem veszíti el a 2002-es választást, akkor nem jön Gyurcsány!

Látod, látod... így jár aki hülyeséget beszél!
@Loyola: Aha! Szóval mert szerinted az MSZP lopott, most a fidesznek is szabad?

A végén még lövetni is fognak?

barom!
@csizsikpizsik - pique takarodj!: IGen és a köldökig kivágottan mellvillantó héthónapos terhes szűz menyasszonyok is mehetnek ennyiért a Bazilikába, ja.
@Loyola:
Hello, neked mi a szakterületed? Az emútnyócban nem jutott legelő a marháidnak, vagy rossz volt az árpatermés?
@Habakuk999: "Ráadásul az ő programja sem sokkal kevésbé utópiamentes, mint a Matolcsy féle 2025-ig duplázzuk a gdp-t féle mesék."
Utópia? Az élelmiszer nem áru, hanem létfeltétel. Minden körülmények között - vegyszer, műtrágya, ásványi olaj, sőt: béke - hiányában is meg kell termelni. Nemzeti szinten erre kizárólag a valódi falvak sokasága alkalmas, az „élet” szó eredeti értelmében életképes, természetes személyek alkotta parasztcsaládokkal. Ép erkölcsű, életerős nemzet minden eszközzel óvja is a saját termőföldjét, paraszti társadalmát!
Ezt akarta és most is akarja Ágyán József, ezt körvonalazta a Nemzeti Vidékstratégia 2020!
@a szív fészkei: Hogyne mehetnének, mikor ők egy égi csodák, hogy érintetlenül terhesek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Harry
Potter Umbridgee harrypotter.wikia.com/wiki/Dolores_Umbridge -nem csoda, hogy annyira utálja. Engedelmes masszát gyúrmázni, semmi több e szerint a kártékony féreg szerint az iskola dolga. Ez már Iskola nem is a határon, hanem a Pokolban...
@saravad:
szakterülete: trollkodás,
hite: kumminista,
munkáltatója: A Párt,
anyagi támogatója: KöszGép
@Penivaldes: Ja, biztos a jóisten is észrevette a pohos nagy műmellüket oszt abba ejtőernyőzött le a földre.
@a szív fészkei: ne is mond..kiver a víz, amikor óriáskeblekekt beakarják nyomorgatni egy zsebben is elférő ruhába.
@Loyola: Na a legújabb pártdroid megjelent. Tegnap milyen nyugink volt! Mára már mind be van dugaszolva Duracellel a seggük, hogy bírják a strapát.
@a szív fészkei: Látom voltál már igazi bazilikás esküvőn :))))

@Penivaldes: Aha, a kopasz kigyúrt fiatalemberek vagy a szemüveges kereskedelmi tv producerek pedig Józsefek ugye :)
@Valodi: A tőke- technológia- tudás- és információhiányos háztáji gazdaságokra szabadítani a szabad piac német, holland, dán parasztjait szerintem elég kétséges erdménnyel járna.

Végül is ha az Antall féle örökség végrehajtása a cél, - tegyünk mindent tönkre, vesszük el összes piacunkat, jobb nekünk csatlós államnak - akkor jó irányba halad Ángyán és Baltazár is.

Fog nekik sikerülni.
Ja címlapon élen, hát persze, hogy megszálldosnak most.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem, dehogy, csak a Hajdú médiagenya csodás lagziját láttam képeken.
@Habakuk999:

Sajna, az Orbán kormány felelős a saját bűneiért.

Mindenre megkapták a felhatalmazást.

Lehettek volna okosak, becsületesek és hasznosak is.

Nem volt annak semmi akadálya.

Sajnak szarok lettek.

És te meg mentegeted őket.
@a szív fészkei: ja hát celebeknél szokás kirakni mindent amivel rendelkeznek...:)))
@Penivaldes: Épp nem rendelkztek, hanem ezért megvették és bevarratták.
"derék L. Simon László sem győzött eleget mentegetőzni, hogy urambátyám olyan régi földműves család sarja, hogy már az oviban is sarlóval kettécsapott lábfej volt a jele."

Te, barom, leköptem a monitort :D:D:D

(Gondolom, a "barom"-ért meg perelsz engem mint kommentterroristát)
@Dr. simonmondja.: Hol olvastad, hogy mentegetem?
Amikor folyamatosan hazaárulózom őket?

Egy kalap fosóka szilvát nem ér az egész.

Csak ne feledjük, ha a szocik nem ennyire gyengék, nincs kétharmad.

Mentegeti őket a nagy lófasz, de ti se mentegessétek a szocikat azzal, hogy ezek rosszabbak.

Ezt mindnyájan tudjuk.
Na és?
@Dr. simonmondja.:
"Mindenre megkapták a felhatalmazást."

Nem. Erre nem.

Ha 2/3-al megszavaztuk, hogy sóska lesz ebédre.
Erre ők odakuláztak az asztalra, és közölték: a 2/3 az 2/3...

Az, hogy nem lázadnak fel az emberek egyszerű: Senki sem szereti összeveretni az orcáját az erre kiképzett rohamdroiddal.
Illetve másnap is be akar menni dolgozni.

De ez nem azt jelenti, hogy rendben van!
@tucano: Rohdt élet! Mivel kampányolnak?? Csak nem a büdöslibsitrógerzsidó, betörhetetlen vörös, komenyistakubélista Budapesttel? A szaros Várral meg a többivel? A vízfejjel? Amit most basznának széjjel!
jav: kunbélista, ahová drága jó Horthy urunknak be kellett gyönnie rendet tenni fehér lopott lovon! (kivégzett népbiztos alól húzta aki a nagyvonalú szarcsimbók!) Áhhh.
"A tőke- technológia- tudás- és információhiányos háztáji gazdaságokra szabadítani a szabad piac német, holland, dán parasztjait szerintem elég kétséges erdménnyel járna." - írta válaszul Habakuk999.
Elméletileg lett volna rá húsz évünk, hogy egyenrangúan felkészüljünk. Kapzsi és irigy "elitünk" azonban még most is csak rombolni tud...
Az új földtörvényben hangsúlyozzák a "versenyképességet".Arról fantáziálok, hogyan lehetne bevinni a kilúgozott köztudatba, hogy az "életképesség” egyáltalán nem azonos a "versenyképességgel”. Az "életképes birtokméret" az nem közgazdasági, hanem biológiai fogalom. Ahogyan nem létezik "életképes fegyvergyár", ugyanúgy ne lehessen megélhetési konkurense a helyi parasztcsaládoknak semmilyen virtuális képződmény, sem állam, sem jogi személy.
Életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből kiszorult, de a társadalmi szempontból fontos egyéb családok élelmiszerét minden körülmények között -tehát olaj és béke híján is - képes megtermelni. Az összes többi káros és fölösleges....
@tucano: telitalálat, nekem is van forgatókönyvem: hitelekkel terhelt közrabszolgák még álmukból is fel-fel riadnak, vajon nem a bank jött-e kilakoltatni? vagy csak a törlesztők emelkedtek? vágás: NERhuszárok vigassága és happy end: bukása
Ha már város: Horthy-korszakban is a városról mentek szociológusok felmérni a vidék nyomorát - amihez hagyományőrzésből megint visszatér ez a disznóólszökevény. Akkor is a nadrágos ember nézte meg, mi van a zsellérekkel, mit lehetne ez ellen tenni, nadrágosok írtak erről okosságokat, ahogy a kádáriban is.

Sőt nadrágos városi ember indult menteni a falu népdalkincsét, később a kádáriban innen mentek a pécsi vásárra megvenni/menteni a kidobált népművészeti izémizéket, hogy maradjon már valamim, ne csak a TVK műanyag szarjai legyenek emlékül a falusi konyhákból... Nadrágos városiak csinálták a Röpülj pávát negyven éve - amit most megint elkezdtek - és így tovább.

De lehet fikázni a várost meg a hülye bőcsészeket, ja.
@Penivaldes: :-DD De a baba megáll a fejlődésben Bayerra és Orvbűnre pislantva. Vagy rábüfizik egy szaftosat.
@Loyola: cukorfalat, légy szíves, okadatold az állításaidat.
@Habakuk999: DE információtól most akarja teljesen megfosztatni a népe gyermekeit -informatika kihúzva szinte - nyelvet nem taníttat normálisan, stb. Nem is akarják, hogy a dán, holland , stb. gazdákat valaha utolérjék a magyarok.
@a szív fészkei: jaj te! gondoltam én erre is. nem a fényképük lenne betéve, hanem egy kedves rajz, ahogy szedi OV a gombát, vagy ilyenek. :))))
@Dr. simonmondja.: :-DDDDDDDDDDD

Minden megbocsátva :-)
@Habakuk999:

Ha a szocik szentéletűek lettek volna, akkor is csak szocik lettek volna.

Ez a kétharmad csak komenistázott volna, bankározott volna, zsidajozott volna.

Te is tudod, meg én is, meg mindenki tudja, hogy

a haza nem lehet ellenzékben.

Kormányon meg ennyit tud.

Ez van.
@dolgozni kék: Nagyon úgy néz ki. Pár nüanszon csiszolnak csak, ahogy mondogatják. És nem lép oda a földfoglalókhoz.
@Valodi: " Nemzeti szinten erre kizárólag a valódi falvak sokasága alkalmas, az „élet” szó eredeti értelmében életképes, természetes személyek alkotta parasztcsaládokkal."

Most elmorzsikáltam egy könnycseppet a szemem sarkában.

Te egy igazi mezőgazdasági szaktekintély vagy.
@Habakuk999: Kutyafasza emeli piedesztálra a korábbi - nem is olyan piti, legfeljebb a professzionális szinten működő KözGépezet mellett annak tűnő - emút8év kormányait.

Illetve egy dologban mégis jár a 'piedesztál'.

Ha lopást 1:1-re is vesszük (nagyon nagy jó indulattal), akkor sem volt tapasztalható a demokratikus jogrendre való ilyen mértéktelen és korlátok nélküli rárontás.
Nem volt egyéni képviselői indítvány, médiatörvény, alaptörvény, mnyp-lopás, visszamenőleges hatályú törvénykezés, gerrymandering és regisztráció, bírói kar lefejezés, handótünde, poltpéter, smittpál, tek, indoklás nélküli felmondás, soroljam még?

Lehet megcáfolni.
hmmm, röviden ősközösség, aha köszi, akkó ugorgyunk:

"Életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből kiszorult, de a társadalmi szempontból fontos egyéb családok élelmiszerét minden körülmények között -tehát olaj és béke híján is - képes megtermelni. Az összes többi káros és fölösleges...."
A whiskis FB-járól: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/307968_281912618582181_44029057_n.jpg

Ő legalább leülte a magáét, szakmát tanult és próbál abból megélni.
"Újdonság, hogy minden nem fideszes ajánlószelvény mellé kell csatolni egy fideszest is, a pártsemlegesség jegyében. "Mindenkinek egyenlő esélyekkel kel indulnia" - indokolta a változtatást Papcsák Ferenc, majd lekapcsolta négy budapesti romkocsma wifi-routerjét."

majd a HCS-t is lekapcsolta... megvalósul a demokrácia csárda...
@Habakuk999:

Kétharmadról azért kivétlesen nem a szocik tehetnek, hanem az alapító atyák:

Sólyom és Tölgyessy urak.

Azt hittük, hogy van egy jó és működőképes lakotmányunk, aztán ré kellett jönni, hogy sz@rt nem ért az egész.

Pedig Tölgyessy mindig a weimar szindrómától félt....
@Valodi: "Életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből kiszorult, de a társadalmi szempontból fontos egyéb családok élelmiszerét minden körülmények között -tehát olaj és béke híján is - képes megtermelni. Az összes többi káros és fölösleges.... "

Az a nagy baj az anarchizmussal, hogy nem rendszerben gondolkodik, hanem álmokat kerget, nem a valóságból indul ki.

Olyan, mint amikor valakinek Berlin térképe van a kezében, és a Szabadság-szoborhoz akar vele eljutni.

Nemes gondolat, de nem fog sikerülni.
@a szív fészkei:
Hol vannak már azok a szép idők, mikor Attis még nagystílűnek számított itthon!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezek csak elmennek végre Hátasztánba, nem? Ha olyan szar Eu-ban élni, akkor húzzanak, de látod a nagy mogyogró vándorok a lovaiknak se adtak enni, amikor végigbócorogtak Svédországon fasza huszárosan.

Akinek ez az ideálja, keressen hozzá megfelelő teret: hantimansik örülnének nekik, kihalóban vannak sajna, kell a vérfrissítés oda a tajgába...
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Alkotmányozó hatalmat adtak egy ilyen alak kezébe.

Mégis, mire gondoltak ?

Hogy leszokik az asztalra szarásról ?
@saravad: A stílusa még mindig sokkal úriemberibb volt, mint ezeké.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hajunkra kenhetjük ezt a szurkálódást, ha Ángyán mellett ő is megszavazza Rauzsika néni minden beteges agymenését.
@épészmérnök: Vagy a Burda szabásminta van a kezében és azzal keresi Majtényi Frigyes utcát. Oda még nehezebb lesz így eljutni - lévén Majtényi Frigyes utca nincs, (Sándor György legnagyobb gegje volt. www.youtube.com/watch?v=5ta5woeeQEE
@épészmérnök:
"Az a nagy baj az anarchizmussal, hogy nem rendszerben gondolkodik, hanem álmokat kerget, nem a valóságból indul ki."

És ha nekem az anarchista eszmék is szimpatikusak meg a rendszerszemléletű világnézet is?

(+némi konzerv, sok liberál, patrióta+kozmopolita)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: + 1 Aki ezeket mind megszavazza, állhat egyetlen kérdésben Orvbűnnel látszólag szemben, az fideSSes, a szó legrosszabb értelmében.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Most kitör belőlem a budai kisköcsög, de meghallgatnám urambátyáim, Ti földosztáson alulmaradtak, hány éve szavazgattok lelkesen a Fideszre és vártátok őket mint a megváltót? " :-)))
1, Nem tudja valaki, hol lehet megvenni a szóban forgó A Könyvet, turulbőrkötésben, bályer zsót szlovák rendszámának lenyomatával?ű

2, A minap néztem egy Stephen William Hawking ismeretterjesztő filmet, amiben a következő megállapítást tette: Az ősrobbanásra akkor került sor, amikor Franz Gyurcsány kisgyermek korában gyufafejekkel játszott. Így elkúrta az univerzumot.

3, A cikkhez. Javaslom, a mezőgazdasági reformban lefektetett módon a kormánypárti politikusok játszanak aktív szerepet - a szántásban. Ők legyenek beszántva.
@épészmérnök:

"Most elmorzsikáltam egy könnycseppet a szemem sarkában.

Te egy igazi mezőgazdasági szaktekintély vagy. "

Te meg egy genya lélekdoktor:)))))))))
Még most is röhögök. Elképzeltem a morzsikálást az ottani éghajlaton:)))
@a szív fészkei: "De hogy kurvajól megéltek anno a büdöskádáriban nagyon sokan falun a háztájiból, azt azért tudom. " - Amikor az oroszok megvettek minden kaját és olcsón adtak érte olajat, gázt. Ma már a mezőgazdaság a GDP 3 százalékát adja, amivel úgy komplett hogy éhen halunk nem tudnánk kifizetni az energia számláját ma az országnak. Más világot élünk, nagyon mást.
@Bakter:

Ha megkéred Kerényit csak neked, csak egy példányban tuti elkészítteti, hogy a spirituális mező létrejöjjön.
@orica:
Hacsak úgy nem. A spirituális mező pedig már régen létrejött köztem és köztük, csak blokkolom. Mert ha rájuk engedném a mezőm mentális energiáját, akkor ezeknek a végbelükig kiégne az agyuk. (Bár lehet, hogy náluk e két szerv egyébként is ott van egymás mellett.)
Akasztanivaló hazaáruló faszfej, az összes, en bloc.
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

""Mindenre megkapták a felhatalmazást."

Nem. Erre nem.

Ha 2/3-al megszavaztuk, hogy sóska lesz ebédre.
Erre ők odakuláztak az asztalra, és közölték: a 2/3 az 2/3..."

- Sokat nőttél a szememben.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Mostanság bennem a jóindulat leghalványabb szikrája is valahol ott sejlik felvillanni(nagyon halványan!),ahol a párhuzamosok összeérnek,ezért aztat mondom:Parasztok! Ezt rotyogtattátok a kondérba,most zabáljátok!

Ne feledjük dr.Bubó megállapítását:A káröröm is öröm!
kijöttek a választási részletszabájok, végre itt van:

www.youtube.com/watch?v=qIlE1l9SEMI&hd=1
@orica: Meg ugye a hordozórakéta is nem?? :)
@dr. Balta$ár: Előtte remélem azért volt regisztráció is. :)
@orica: :-)

Fejtsd már meg nekem a rejtélyt, hogy ezt hogy érted, mert nem lesz nyugtom egész nap :-(

"Elképzeltem a morzsikálást az ottani éghajlaton:))) "

Segítségképpen elmondom, hogy jelenleg felhős az ég, húsz fok van, enyhe szellő lengedez, és a népesség jelentős része könnyezik a rengeteg virágzó fa és virág pollenje miatt. :-P
@épészmérnök:
Az Agroinform Kiadóház gondozásában, a Környezetgazdák Kiskönyvtára sorozatban 2001-ben jelent meg Josef Riegler és Anton Moser könyve. A címe: Ökoszociális piacgazdaság. Így ír az előszavában Riegler (az Osztrák Köztársaság egykori mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere, volt alkancellár; az Osztrák Ökoszociális Fórum elnöke):
"Jó érzés volt látni, hogy a nyolcvanas évek második felében Ausztriában megkezdett utunkon egyre többen követnek bennünket. Bár rideg viszonyok között kellett kicsíráznia a magnak, amelyet vetettünk, sokfelé szépen hajt már s teremni kezd."
„Az iskolában minden embert el kéne juttatnunk annak a természettudományos egyszeregynek a belátásáig, hogy egy természetes egyensúlyi rendszerben az exponenciális növekedés és a korlátok folyamatos túllépése lehetetlenség. Ez éppúgy érvényes a népességrobbanásra, mint ipari társadalmunkban a korlátozott készletek kimerítésére vagy a légkör, a talaj, a vizek hulladékterhelésére.
A szó legszorosabb értelmében megmaradásunk a tét. Vagy fölismeri az emberiség, hogy így nem mehet tovább, s a fenntarthatóság szellemében egy új körfolyamat-elv szerint módosítja egész magatartását, vagy előbb-utóbb kiirtja magát.”
Nem könnyet kellene morzsolgatni, hanem példát venni róluk...
Na tessék. Nesztek itt az első rés a falon. :)

Nemet mondott Bajnaiéknak a 4K!

A kedden párttá alakult 4K! nem csatlakozik a Bajnai-mozgalomhoz, ellenben törekszik arra, hogy még a választások előtt megállapodást kössön a demokratikus erőkkel - közölte a párt, mely a "régi, igazságtalan rendszer" részének tartja Bajnai Gordont.

hvg.hu/itthon/20121113_Nemet_mondott_Bajnaieknak_a_4K
@orica: Nem mondod, hogy nem láttad még ezt??? :)

Párttitkároktól a sikeralkotmányig - Kerényi Imre hordozórakétája

hvg.hu/itthon/20121112_kerenyi_imre_sikere
@épészmérnök:

A tengeri levegőre és a sós könnycseppre gondoltam. Lehet, hogy elfutott az agyam:)
Ez még a tuti skacok. :))

Nem fogják kifizetni az LMP tagjai azt a százezer forintnyi bírságot, amit a Közgép bejáratánál tartott demonstrációjuk miatt szabtak ki rájuk, inkább közmunkában ledolgozzák. Szabó Rebeka például a Természettudományi Múzeumban lesz teremőr.

www.origo.hu/itthon/20121113-kozmunkaban-dolgozza-le-a-kozgepes-buntetest-az-lmp.html
@Loyola: Bocs, csak egy kerdes - orbancsokosoknak foldet osztani ereny?
(mas bune nem ad felmentest...)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aha. Olvastam. Miután Kerényi leépülését kénytelen voltam nyomon követni, ma már megengedhetem magamnak, hogy se ne nézzem, se ne hallgassam ezt a spiritualizálódó faszt. Nem szórakoztató, csak röhejes. És a kettő között univerzumnyi a különbség.
@Valodi: nem vonom kétségbe, sőt. Magam is ökologista vagyok. A probléma ott van, hogy az ökológiai szempontoknak egy rendkívül bonyolult rendszeren belül kellene érvényesülniük, miközben a globális politikai és gazdasági struktúrák ennél sokkal kevésbé bonyolult ügyekben sem képesek hatékonyan működni.

Onnan kell elindulni, ahol vagyunk. Ha egy megmászhatatlan hegy van útban, akkor nem erőlködni kell a megmászásával, hanem kikerülni, még akkor is, ha ez látszólag távolít a végcéltól.

Az ellentmondásokat vagy tudomásul vesszük, vagy falnak megyünk. A biotermékeknek van piaca Nyugat-Európában (bár nem tudom, jelenleg hogy áll, néhány éve még 30% felárat is megadtak az ellenőrzött biotermékekért), emellett az előállításuk felszívná a vidéki munkaerő egy részét. Magyarországon viszont nincs piacuk, itt a népesség többsége csak a nagyüzemben, intenzíven termelt, olcsó termékeket tudja megvenni.
A bioterméket ezért utaztatni kell, ami nem ökologikus.
A biogazdálkodás tőkeigénye nagyon magas, és egy sor probléma nincs megoldva, például a magtárak rágcsálómentesítése, és a penészedés, rothadás kiküszöbölése szintetikus vegyszerek nélkül.
Vagyis lehet álmodozni, de mégis, célszerűbb a valóságból kiindulni, és nem lenézni azokat, akik visszarántanak a földre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Ennek érdekében a nyár során az Új pólus nevű szövetség kialakításán dolgoztunk az LMP-vel, a Millával és a Szolidaritással közösen. A Szolidaritás és a Milla azonban ősszel sajnos úgy döntött, hogy feladja a tervet, és inkább beáll az egyik volt szocialista miniszterelnök mellé" – mondta Istvánffy András, a 4K! elnöke.

"Arra törekszünk, hogy a választások előtt megállapodást tudjunk kötni a demokratikus erőkkel a jogállam helyreállítására: demokratikus alkotmányozási folyamatra és utána új, tisztességes választások megtartására, ahol az állampolgároknak lesz lehetősége arra, hogy szabadon választhassanak a különböző alternatívák között" – tette hozzá Istvánffy.

....

Na, akkor a - demokratikus erők - ezek szerint az LMP.

Kizárásos alapon.

Szóval a 4K! és az LMP - kettő az egyben ... alkotmányozási folyamatban ír ki új választásokat.

... Csókoltatom őket !
OFF: Egy kis külpol. :)

Hogy mik vannak???

Terrorista módszerekkel tartotta a kapcsolatot Petraeus és szeretője. Az al Kaida által elkalmazott módszerekkel levelezett David Petraeus és Paula Broadwell.

hvg.hu/vilag/20121113_petraeus_broadwell_levelezes

Nem lehet, hogy épp fordítva van?? Mármint, hogy az al Kaida a CIA által oktatott levelezési módszert használja??? :)

ON
@orica: Figy. Most az egyszer vegyél erőt magadon. Hidd el tuti padlót fogsz majd a röhögéstől. :)
Én betiltanám a kommentezőket! Csak a kormány eredményeit propagáló periodikák maradhatnának meg. Mondjuk amennyi eredménye van, egy sem maradna. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne kombinálj. Imádkozz. Jobban jársz, boldogabb leszel.
@TrueY: Rábaszunk srácok. Megnyitják majd nekünk újra Recsket és együtt törhetjük majd a követ. Elképzelem milyen tuti beszélgetéseket fogunk majd folytatni esténként a Barakokban. :)
@orica: Na látod ebben most nagyon igazad van. :)
@orica: igen, az ósön... Ha az erkélyről balra nézek, abban az irányban legközelebb Új-Zéland északi szigete található. Ha kábé tizenöt fokkal fordítom a fejem balra, akkor abban az irányban kitartó evezéssel Hawaii-ba jutnék.
De gyáva levéd vagyok, nem merek vízre szállni balsán, vagy vitorlás csónakon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem megy:) Ha én valakit rühellek, akkor azt a hányásig. Mint civil, ezt a luxust (lassan csak ezt:))) fenntartom magamnak.
hmmmm:

Így kötik be a pénztárgépeket a NAV-hoz
A pénztárgépek adóhatósághoz való bekötésétől 95 milliárd forintos bevételt vár az állam. A módosító javaslatból kiderül, hogy 2013 április 1-jére várható a bevezetés időpontja, a technikai megvalósításról és az intézkedés eredményéről szakértőket kérdezett a Portfolio.hu.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/igy_mukodik_a_penztargepeket_figyelo_nagy_testver.175550.html
@P.mester: Tudnod kellene a szabályokat ezen a blogon.
1.) Mielőtt elkezdenéd olvasni Fabius napi írását tegyél félre mindenféle kávét kakaót, teát, folyadékot és ürítsd ki a szádat a még benne levő kajamaradványoktól. Ezután a biztonság kedvéért nájlonnal takard le a billentyűzetedet és a monitorodat. Miután ezeket az előkészületeket megtetted, kezdheted az olvasást!
@épészmérnök: Nem mondod, hogy Új-Zélandon éldegélsz??? :)
@Loyola: SAjnállak barátom. Az ugyanis nem érvelés, valamely tolvaj védelmében, hogy más tolvakok is vannak. Nagyon alacson erkölcsi szint, ahol ez így beugrik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezen a piacon is vannak haverek, cégekkel.
Osztán ott az orbánista állami mobil szolgáltató, amit éppen most grundolnak.
E két mondatból Legózzatok ki, amit akartok.
@hátmármindennicknévfoglalt: "Az ugyanis nem érvelés, valamely tolvaj védelmében, hogy más tolvakok is vannak. Nagyon alacson erkölcsi szint, ahol ez így beugrik."

Egyetértek. Hasonlóan alacsony szint, amikor egy nagyobb tolvaj helyett egy kisebbet már elfogadhatónak tart valaki. :)
Ez a Szabó Rebeka Jobbikos, csak még megvezetik.
@Bakter: nem kell kisakkozni, leírtuk már amikor kitalálta valamelyik csökött agyú, igen 1984, ennyi, nem kell szépítgetni
@TrueY:

Irigy, tájékozatlan, kishitű vagy.
A kormánynak rengeteg eredménye, sikere, elképzelése, nagyszerű távlati terve van. Hallgasd csak meg Matolcsyt, Giró-Szászt, Szíjpetyát,Kósát,a XXI. sz. női Klebelsbergjét, etc., hogy csak a legnagyobbakat említsem. És még a focisikerekről nem is beszélek, mert nemcsak, hogy nem értek hozzá, de nem is érdekel. Ellenben az erre kidobott milliárdok nagyon érdekelnek.
A kommentelők ezt csak érintőlegesen szokták cirógatni, ki-ki vérmérséklete és egyebek szerint. Ennél sokkal fontosabb, hogy a kommentelés széleskörű. Sajtófigyelés, könyvajánlás, cikkajánlás, receptcsere, szókincsbővítés,történelem, kultúra,illemtan szóval a mindennapok.
Be lehet tiltani? :)))
Újabb saller, mingyá' kettő:

Az Alkotmánybíróság kedden az MTI-vel közölte: hétfőn meghozott határozatában alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát.

A közlemény szerint a testület megsemmisítette továbbá azokat a törvényi rendelkezéseket is, amelyek rendeletalkotási felhatalmazást adtak az önkormányzatoknak pénzbírsággal sújtható közösségellenes magatartások meghatározására, valamint a tulajdon elvonására lehetőséget adó elkobzás alkalmazására.

hvg.hu/itthon/20121113_Ab_hajlektalanok
szabad választások kegyelemdöfése, a nagy és szeretett vezényló utolsó szíve csücske:

Ellenzéki vetélkedést generálna a Fidesz a pártpénzekkel

A választási eljárás és a kampány szabályainak kialakítása után már csak egy olyan sarkalatos törvény várat magára, amivel a parlamenti kétharmad hatással lehet a 2014-es választásokra.

hvg.hu/itthon/20121114_Orban_Fidesz_partok_tamogatasa_kampany
@Dr. simonmondja.:

Az Orbán kormány felelős a bűneiért. Ahogy a Gyurcsány kormány is a sajátjáért.

Orbánék elkúrása és harácsolása nem teszi meg nem történtté a szocik dolgait. Cserébe aki ezt kimondja az nem mentegeti Orbánt, ahogy most rá hivatkozva az Gyurcsánnyal divatos.

Ferenc maga mondta, hogy elkúrta, éhségsztrájk közben már a kialakult helyzethez vezető felelősségéről is beszélt. Szóval nem kell a demagógia.
Az Alkotmánybíróság kedden az MTI-vel közölte: hétfőn meghozott határozatában alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Pedig ismerhetnéd a mesét.
A szegénylegény jóllakván eldobja a szilvát és lepisili, hogy más ne egye meg.
Sikertelen vándorútja után hazafelé, éhesen, megtalálja a szilvákat. Elkezd válogatni, ez se pisás, ez se pisás, végül mind megeszi.

Azt mondják, a mesék sok igazságot hordoznak:))
@Fabius: És mégis, hogy jönnek Orbán dolgaihoz a szocik dolgai ?

Aki kimondja, hogy Orbán elkúrta, az nem teszi hozzá, hogy mondjon le.
Se azt, hogy előrehozott választások.
Se azt, hogy Orbán takaroggy !

Egyelőre azon megy a témázgatás, hogy Gyurcsány monnyon le, meg vonuljon vissza, meg takaroggyon mégma.

Orbán meg törvénykezik gőzerővel és azon megy a vita,
hogy még 2 évig kúrogasson minket, vagy még 20 évig.
@Fabius: Remélem azt már levetted, hogy Rebekáról legközelebb egy múzeum teremőri fotómontázst kell készítened. :))
@P.mester: Csatlakozom arielhez. Már én is többször megfenyegettem Fabiust, feljelentem gondatlan veszélyeztetésért. Én is köptem már rá a félig rágott cuccost a klavira.
@a szív fészkei:

Mintha el teccenénk felejteni itt néhány apróságot.

A nadrágos városi ember nem csak a népdalgyűjtő Kodályt és Bartókot jelentette. Sőt.

A nadrágos városi embertől kapták az államosítást és téeszesítést, a nadrágos ember volt a párttitkár-téeszelnök elvtárs, élet halál ura. Nadrágos elvtárs volt az elértéktelenített kárpótlási jegy felvásárló, aki aztán szarér-húgyért jutott termőföldhöz, erdőhöz amit azonnal nekilátott kivágni.

A Röpülj páva a gatyás paraszt számára ugyanazt a giccsbe csomagolt nemzeti pántlikás kommunizmust jelentette, mint amit ma Orbán a turulozással csinál.

Kárhoztatod a parasztokat Torgyánért? Tudod mit mondanak ők erre? Azt, hogy a "budai nadrágos ember"-nek pont két ciklussal tovább tartott rájönni a szadi esetében, hogy hiba van a kréta körül, mint a parasztoknak Torgyánnal kapcsolatban józan paraszti ésszel ugyanerre.

Ilyenkor rácsodálkozom: tényleg ennyire nem vágja az értelmiség ennyi idő után sem a parasztok, gazdák, földművesek gondolkodásmódját?
Javaslom hogy aki teheti az tegye ezt:

Kifogásolható videó bejelentése

Kérjük, válaszd ki azt a kategóriát, amelyik leginkább tükrözi a videóval kapcsolatos aggályodat. Ez alapján majd eldöntjük, hogy a videó valóban megsérti-e a Közösségi irányelveket, vagy nem alkalmas minden nézőnek. Ne élj vissza ezzel a lehetőséggel, mert az is a Közösségi irányelvek megsértését jelenti.

Megjelölés a következő okból: félrevezető szöveg.

ezzel a szennyel:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jLptO_hUQ3w
@Fabius: " tényleg ennyire nem vágja az értelmiség ennyi idő után sem a parasztok, gazdák, földművesek gondolkodásmódját?"

Honnét is ismernék? A cuki hétvégi paraszházhoz járó helyi okoskodóktól?
Nem éltek köztük, csak "lementek" hétvégén. Már, aki. Nem dolgoztak meg a befogadásért, és a megértésért.

Fabius, egyébként kösz a "már az óvodában is a lesarlózott lábfej volt a jele" -ért, ezer éve nem nevettem ilyen jót. Nekem ugyan nem sikerült lesarlóznom a lábam, de a kasza hegyét egyszer-kétszer beállítottam a földbe. András bácsi röhögve kalapálta ki, isten nyugosztalja.
@Dr. simonmondja.:

Orbán ekkora mértékű lehetőségéért a szocik és Gyurcsány is felelősek. Ugyanis a kétharmad következménye a kormányzásuknak.

Ezt Feri mondta, ha nem értesz egyet vele vitasd meg.

Az Orbán takaroggyozás 2010.11.16. óta megy. Pénteken kétéves szülinapját ünnepli az első.

varanus.blog.hu/2010/11/17/a_koponya_kiralysaga

Szelektív a memóriád.
@Habakuk999:

Ezek öcsém rosszabbak, sokkal rosszabbak!
@belekotty:

Huppsz, úgy látom jobban járok, ha Ariel használati utasítását elsmittelem és kiteszem ide oldalra "felhasználás feltételei" címke alá :-D
már csak két év elvtársaim és sörre bor (mindenkor)
jön a komunista rezsim vissza, elvtársias hangulatban dógozhatunk kínának, vörös zászlók fognak az égen lebegni, jönnek az úttörők és a kisz .. még roszabb lesz
www.youtube.com/watch?v=eVW16wUAI6o
A stílus nagyon nagy :)

A vastagbőr pedig még mindig elég vastag a megfelelő arcokon...
@Fabius: Ferike demagóg, de különben teljesen igazad van. Ezt nagyon sokan nem fogják fel.
@Fabius: Dehogynem. Az a vidék lényege amit Márainak mondtak '45ben, hogy amíg pénzt hoznak a városiak nem adnak el semmit, majd ha nagyon éhesek arannyal jönnek. De ugye a háborúban ember embernek farkasa. Békében meg a város dotáljon mindent, ha vet arra, ha nem vet arra...
@Fabius:

" tényleg ennyire
nem vágja az értelmiség ennyi idő után
sem a parasztok, gazdák, földművesek
gondolkodásmódját?"

Tényleg ennyire nem. De az ilyen kis magyarázatok segíthetnek. Mert a főváros-vidék ellentét zöme a meg nem értésből születik. Ők nem értenek minket cserébe le romkocsma értelmiségezve vannak amiért megsértődnek. Joggal. De számomra Rebeka példája azt is mutatja ez változhat. Akarattal, megértéssel és nyitottsággal.
@Fabius:

Hogy a kétharmadért a kétharmad a felelős, azt meg én mondtam.

Ha nem ért egyet velem a Feri, akkor vitassa meg velem.

Itt megtalál.

Te meg nagyon jókat írsz, de az csak szórakoztató irodalom.

A kétharmad rombol tovább korlátlan hatalmával.

De csak képzeld el, hogy Gyurcsányt felköti a kétharmad azért, mert felelős a kétharmadért.

Teljesen abszurd.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Most tényleg bele kell abba menni, hogy te mint budai gyökér melyik aszfaltos utcádon fogod a kenyérnek való búzádat elvetni, melyik pincében a rántott husinak való malackát nevelni, ha mi itt vidéken szarunk a fejedre és csak annyit teszünk ami nekünk elég?

Vagy képes vagy belátni, hogy egy társadalom a bölcsészek merengése és a parasztok kapálása nélkül sem működik?
DK: Levelet lehet küldeni a képviselőknek, hogy ne szavazzák meg a regisztrációt.

www.dk365.hu/email/

Tisztelt képviselő asszony/képviselő úr!
Felmérések szerint a választás előtti regisztrációt a lakosság legalább 80 százaléka, ezen belül a fidesz-kdnp szavazóinak is jóval több mint a fele elutasítja. ez azonban a szabad mandátum elve értelmében önt nem kötelezi semmire.
a regisztráció megszavazásával viszont ön nem csak választói akaratával, hanem a polgári demokrácia két alapvető értékével: az általános választójoggal valamint a szabad és tisztességes választás elvével is szembeszegülne; az előbbi korlátozására, az utóbbival szemben pedig a választási csalások széles lehetőségére adná szavazatát. mindez azt jelentené, hogy ön megszegi képviselői esküjét, amellyel hűséget fogadott a magyar köztársasághoz és annak népéhez.
fentiekre tekintettel alulírott magyar állampolgár arra kérem önt, hogy a választási eljárásról szóló, a választás előtti regisztrációt előíró törvényjavaslatot ne szavazza meg.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: nemigaz, hogy ennyire bénák vagyunk

van még hova fejlődni... 20% na, az egy infláció, arra kell törekedni! a tökéletességre!

gyerekkoromban is annyi volt, most meg olyan bénák vagyunk hogy csak 6-ot tudunk felmutatni ... botrány

..uraim

www.youtube.com/watch?v=79-ySK_1Hps
Fabius, ez egy elég jól összeszedett lista:

scheiringgabor.blog.hu/2012/11/13/hova_tunt_a_penz

Pár részlet:

- "200 millióba került, de igazán látványos pénzszórás volt az IMF-et nem létező dolgokkal vádoló közelmúltbeli reklámkampány. 300 millióból adják ki Kerényi Imre kurzuskönyvtárát – ebből a két tételből kijön az a pénz, amit zárolás címén vontak el a már így is kivéreztetett Mentőszolgálattól."

- "a Kossuth tér és környékének megújítására 23,4 milliárd forintot költenek. Megszépül tehát a képviselők munkahelye – ezt biztosan nagyra értékeli az a félmillió munkanélküli, akiknek a foglalkoztatását segítő programoktól, képzésektől nagyjából ennyi pénzt vontak el."

- "Puskás Ferenc Stadion: 40 milliárd forint, debreceni stadion: 12,75 milliárd forint, FTC stadion: 12 milliárd forint, Felcsúti stadion: 1,75 milliárd forint, stadionbiztonsági rendszerek: 1,84 milliárd forint. Kieső állami bevételek a focira adott adókedvezmények miatt: 21 milliárd forint, ezen belül a Felcsútnak jutó támogatások: 2,8 milliárd forint, miközben a második helyezett Debrecen már „csak” 526 millió forintot kap."
@Fabius:

"Orbán ekkora mértékű lehetőségéért a szocik és Gyurcsány is felelősek. Ugyanis a kétharmad következménye a kormányzásuknak."

és akkor a következő kormány majd ötnegyedet kap?

Gyurcsányt sok mindenért lehet hibáztatni, de speciel ahhoz, hogy a magyar alkotmány lehetővé tette a többségi diktatúra kialakítását nem sok köze van.
@Poszthoz kapcsolódóan, amit érdekesnek tartok benne.

A Jobbik minden földpályázatot felülvizsgálna

A jobbikos képviselő vasárnap a fideszes földbotrány szimbólumává vált Kajászón vett részt az Őszi szántás elnevezésű földvédelmi akción. Magyar Zoltán felhívta a figyelmet, hogy bár több tucat példa bizonyítja, hogy a Fidesz a haveri körök kifizetésére használja a termőföldet, Kajászó esete azért is különleges, mert itt bizonyított a konkrét jogsértés. Egy magányszemély birtokában ugyanis maximum 300 hektár nagyságú és 6000 aranykorona értékű földterület lehet, a hírhedt Fidesz-közeli nádfedő azonban több mint 8000 aranykorona értékű földre tette rá kezét.

A képviselő emlékeztetett, hogy a kajászói gazdák csak azután fordultak a Jobbikhoz, hogy minden más lehetőséget (Nemzeti Földalap, helyi képviselők) kimerítettek, és semmilyen visszajelzést nem kaptak. Magyar Zoltán hozzátette, mivel a Jobbik megalakulása óta következetesen képviseli a gazdák érdekeit, képviselőként mindent megtesz, hogy hozzáférjen a titkosított pályázati dokumentumokhoz, ám a hatóságok hátráltatják az adatszolgáltatást.

Felelős pozícióból, azonnal nekilátnának a teljes földpályázati rendszer felülvizsgálatához, amely a teljes, 470 ezer hektáros területre kiterjedne.

Magyar elmondta, több olyan esetről is tudomásuk van (az MSZP és a Fidesz kormányzása alatt egyaránt), amikor a pályázatokkal az államot komoly kár érte, szerinte itt egyszerű eljárással, bírósági úton megsemmisíthetőek a szerződések. Ezenkívül információik szerint több olyan Fideszhez közel álló nagy cég van, amelynek az elmúlt két évben lejárt a bérleti ideje, mégsem adták át bérelt földterületeiket, és az erről szóló dokumentációt is visszatartják.
Az lesz a veve hogy betiltjak a blogot es minden NER ellenes kommentelot recskre szamuznek...
Kell ez nktek?
Miert nem rudtok csendben belesimulni a mutykrendszerbe. Majd Kubatov szol ha levettek a B listarol...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Hát max. kurva sovány leszek és a kertet hasznosítom a szomszédokkal összeállva és egyikünk sem fog kommentelgetni, mert nincs áram, nincs net, nincs Kínához behozott szaros laptop ésatöbbi.
Amit írtam arra reakció hogy a nadrágos ember mint patásördög szerepeltetése kicsit egyoldalú, nekem aztán személy szerint semmi bajom vidékkel, nyugalom, nem hiszem hogy én aztán olyan kurvára felsőbbrendű lennék vagy többet érő, okosabb, szebb, akármi.
@épészmérnök:
Örülök, hogy az alapelvekben egyetértünk. A célhoz vezető út pedig már nem létezik - Gyulai Iván, Molnár Géza, Géczy Gábor és más, igazi hozzáértők szerint. Csak arra van/lenne némi lehetőségünk, hogy a falnak ütközés hatásait valamelyest tompítsuk. Még ez is a "piacok", a profit-Isten érdekei ellen hat, tehát a "banki termék" politikusok erről nem beszélnek. Ennivalót pedig csak a parasztok tudnak termelni... Az ötvenes évek padlássöprését ma már értelmetlen lenne megismételni, mert a "falu"-nak csúfolt temetők padlásain száraz egérszaron és pókhálón kívül mást nemigen lehetne találni!
Dr. Nagy Bálint az intenzív, "szocialista" mezőgazdálkodás 70-es évekbeli sikereinek csúcsán elsőként bizonyította és publikálta, hogy ennek az energiamérlege negatív. Meg is hurcolták ezért rendesen...
@gnme: Egy a lényeg, dolgoznak, elsők vagyunk ugye! Matolcsy megmondta! Előre a szakadékba elvtársak, csak az ostobák hátrálnak!
@Fabius: Nem kell smittelned ajándékba adom :-)
@Dr. simonmondja.:

Ha nem baj én nem szoktam senki akasztásán képzelődni.
Tegyétek meg tétjeiteket. :)

Újabb médiakampányra készülhetnek Orbánék

„Új igény felmerülése” – ezzel indokolták a Miniszterelnökség idei közbeszerzési tervének módosításában azt, hogy újabb médiatervezésre és vásárlásra készül a kormány 2012 utolsó negyedévében. A vállalkozási keretszerződés 2014. május 31-ig szólna, de egyelőre nem tudni, pontosan mire is vonatkozna. Legutóbb az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban indítottak „sürgős” médiakampányt.

hvg.hu/itthon/20121113_ujabb_mediakampany_johet

Ki mire tippel???
@sárkányfő:

Csinos lista.

Az meg bájos, mikor Kusza Szemnek száján mégis csak kicsúszik a megszorítás:

falramentaparlament.tumblr.com/post/35570228484/matolcsy-keri-a-fidesz-tamogatasat-a-megszorito
@Fabius: "én nem szoktam senki akasztásán képzelődni"

akkor Te az a nadrágos fővárosi vagy... aki még nem jött rá semmire...
pedig a vidéki józan paraszti eszek már 56 tól tuggyák...
nem lesz ennek jó vége !
@belekotty: Én a kádáriról írtam. Mert a rendszerváltás nagy löttyös indulatában ugye azonnal szét kellett minden akkor működőt verni.
Mert azonnal mindnestül kikellett paterolni eszetlenül az oroszokat, hisz Orvbűn maga küldte őket - pláne, hogy becsomizva volt már mindenük....

Volna nem történelmi kategória, de azért Kádárnak igazi célkitűzése volt, hogy a dolgozó paraszti tömegeket is hagyja viszonylag jól élni,ne csak az ipari munkásságot támogassa. És ez az ő idejében - ja orosz hátszéllel, mert mi nem azzal volt?, - létezett.

Most Antall és Torgyán tette a magáét, et voilá az eredmény. Ez durva egyszerűsítés,tudom. De Torgyánra rábízni ilyesmit,máig nem értem, na. Hogy nem vasvellával kezelték a vashiányát neki a falvakban,hanem beszopták a baromságait...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az IMF-ellenes kampány hazugságokat tartalmazott, ez ma már tény, az IMF is cáfolta őket.

Hogy lehet következmény nélkül elverni 200 millió forint közpénzt úgy, hogy annak semmi következménye nincs? Micsoda ócska banánköztársasággá züllesztették ezt az országot? Az nem sikkasztás, amikor egy kormány közpénzből óriásplakáton hazudik?
Ez a "a kétharmadról is a szocik tehetnek" olyan duma, mint amikor a szadista szülő élvezetből veri a gyereké, és közben mondja Neki: "Ez nekem jobban fáj, de te tehetsz róla, hogy meg kell verjelek"

Logikusnak tűnik, mint minden bolond gondolatmenete. Az alap indokokat kell megvizsgálni, hogy valóban-e, vagy csak egy nagy faszság.

A kétharmadról az tehet, hogy az embereknek aranyhal memóriájuk van, elfelejtették az ezösthajót, a dakota döglött lovat, tokajt, mecseki bányászokat, az Orbán család bányáit, és a kisgazdák kapzsi marakodását. Kaya Ibrahimot, az olajszőkítéseket, stb, stb...
De mit is várunk, már két év elteltével tapsolnak Bajnainak ismét...
Hol az útlevelem..
@a szív fészkei: Érteni köll a vidéket a maga nagy bonyolultságában.

Széthordani a téesz cuccosát az mégiscsak jobb, mint bemenni másnap dolgozni.
@Fabius:

"Ilyenkor rácsodálkozom: tényleg ennyire nem vágja az értelmiség ennyi idő után sem a parasztok, gazdák, földművesek gondolkodásmódját?"

Tényleg.
Hidd el, hogy az értéshez kell vidéki gyökér, a megértéshez némi kor.
Akinek a családi legendáriumában nincs benne, hogy mit jelentett a XX.sz. elején megélni kis földből és boldogulni, az nem igazán tudja miről van szó. Az a küzdelem, hogy egy 1. vh-s rokkant, kis földből elérte,amiből csak etetni tudta, hogy egy szem életben maradt gyereke Sorbonne-ösztöndíjas lehet,az nagyon sok mindenről szól.Neki csak és elsősorban a földről. Ebben a hitben is halt meg, a föld az élet. Gondolom/tudom nem ő volt az egyetlen.
Hogy ki és miért szította ezt a vidék-város ellentétet nem tudom. De mint a gaz, úgy eluralta közgondolkodást. Még azt se tudom megítélni, hogy a népies írók, ok vagy következmény. A népies-urbánus vita, dettó.
Egyszóval, vannak itt bűnök számolatlanul.
A kérdés, a holnap szempontjából meddig kell/szabad visszamenni, mi az ami orvosolható, lehet-e egyáltalán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hat, ha Rozsika csapata csapta ossze, akkor talan nem csoda, hatot emlegetik legtobbet....
"A jelöltek saját honlapjai, például az orbanviktor.hu ezek szerint be lesznek tiltva szintén?"

www.vagy.hu/tartalom/cikk/3302_hatalom_megosztas._hol_vagy_vilag
@sárkányfő: Tenyleg kivancsi vagy hova mennek el a penzek? Akkor hadd meseljek el egy tortenetet!

Apam egy olyan cegnel dolgozik, akik fuvarozokkal vannak kapcsolatban. Nos az egyik fuvarozo lanya a Rogan Toni egyik titkarnoje a kettobol. Ennek a Toninak el kellett koltoztetni az irodajat, de a lyany ugye nem szolhatott az apjanak, mert hat kilobna a lolab. Azert kiszamolta, hogy 180e-bol lehetne megoldani a koltoztetest, legyen ez az alap.
Megversenyeztettek a jelentkezoket, akik kozul a nyertes (akit szinten ismer az emlitett fuvarozo) 320-ert vallalta es oldotta is meg. Na de amikor a papirokra kerult sor, akkor elejuk tettek a szamlat -ird es mondd-1.8 milliorol, hogy "akkor hat ezt kene alairni!".
Aztan maskor meg odament a titkarnohoz a Toni, hogy hat itt ez a honi palyazat tovabbkepzesrol, es egy napon belul el kell kolteni ezt az egy milliot. Ugyhogy legyen mar szives es foglaljon le valami otcsillagos welnesst minden szolgaltatassal neki, a felesegenek, meg a ket titkarnonek. Nem szamit semmi, a penzt el kell kolteni.

Gondolom nem kell mondani, hogy hany havi adonk csak ez a ket tetel, es ezek meg a jeghegy csucsanak a hopihei!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Vagy képes vagy belátni, hogy egy társadalom a bölcsészek merengése és a parasztok kapálása nélkül sem működik?"

Ez a SEM maga a bölcsesség:))
Elnézést, ha OFF, vagy esetleg már ismert. mélységes szomorral röhögtem rajta. Ezt nem lehet megjátszani, ez az ember önmagát adja.
hvg.hu/itthon/20121112_kerenyi_imre_sikere
@Fabius: A szadi esetében azért voltak előrevivő és normális gondolatok,intézkedések és tevékenységek. Én nem tagadom meg a szadit máig, láthatod,hiába kurvanagy divat leköpködni és sátánosítani,hog ymindenről az tehet, brr, abzug, sohase. Hogy a végén elkisgazdásodtak és felőrölték magukat hatalmi vagyis tán pénzharcban, azt megérdemelték: a hübrisz dolgozott. Ellene mentek az elveiknek nagyon.

De miként múltkor saravaddal összeszedtük,azért annyira jajde borzasztó dolgokat nem akartak és nem voltak annyira hiteltelenek, mint Torgyán első tizedmásodpercétől volt.

A szadi mégiscsak a langyi lábvízben pocsolók közt bátor, sokat kockáztató és az elveikért sokat is szenvedett emberek maroknyi csapatából nőtt ki, akiket a szent lakitelki sátor alá nem is hívtak, nehogy Horváthék emiatt megsértődjenek a madöfre...
Torgyi egy no name újpesti ügyvéd volt, jól élt vazze az Rózsadomb legdrágább utcájában kis primadonna asszonykájával. Az se zavarta nagyon, hogy ifjan Tutsek vérbíró jegyzője volt.

Szóval ne moss össze két ennyire külön minőségű dolgot, lécci!! Mondj Torgyinak egy jó dobását miniszterként!

Mint ötödször írom - bekopiztam legelőször - , anno a szörnyű patás alatt szadis bizottsági tag szavazatával lett megakadályozva a helybélieket megfosztó, máshol élők birtokharácsa, ami most ugye nagyüzemi módon zajlik és Ángyán csak fut e dolgok után kétségbeesve módosítókkal akarva kordában tartani a folyamtokat..

A városból erőszakkal téeszcsésíteni lejáró nadrágosok is sokszor biza a faluból kiemelt fényes szelek generáció tagjaiból verbuválódtak, csakúgy, mint Orvbűnék: elfelejtve és megtagadva, honnan a picsából is vakarózhattak ki...

Láttad az Angi Verát? Alapfilm.

Én nem parasztok,értelmiség, melósok észjárását akarom megérteni külön-külön, én emberek mentalitását akarom. ÉS AKI JÓ ALAPANYAG, TISZTESSÉGES, OTT HÓTT MINDEGY, HOGY FÖLDET TÚR, ESZTERGÁL, VAGY HANTI NYELVEMLÉKEKN MOLYOL. NEKEM HATVAN ÉV ALATT EZ JÖTT TAPASZTALATBAN.
Ezt a FB-on találtam, muszáj bemásolnom!

Orbán Viktor, Merkel és az angol királynő találkoznak a pokolban. Merkel megkéri az ördögöt, hogy hazatelefonálhasson Németországba, mert tudni szeretné, hogy mi történik az országban a távozása után.
Beszél is két percet, leteszi a kagylót, majd az ördög közli vele, hogy a számla kétmillió euró lesz, amit Merkel ki is fizet.
Amikor ezt látja, az angol királynő is megkéri az ördögöt, hogy hadd telefonáljon haza, és fel is hívja Angliát, beszél öt percet. Az ördög átad neki egy ötmillió fontról szóló számlát.
Erre Orbánnak is kedve támad hazatelefonálni, beszél is fél órát, és amikor leteszi, az ördög azt mondja, 25 forint lesz.
Miután látta, milyen drága volt a többieknek a telefonálás, Orbán nem bírja ki, és megkérdezi,
- Magyarországra ugyan miért ilyen olcsó a hívás.
Mire az ördög: - Nézd, Viktor! Ezzel a rengeteg munkanélkülivel,
- világbajnok áfáival,
- Európa bajnok inflációval,
- minimálisra visszavett szociális ellátásokkal és munkanélküli segéllyel;
- leépítendő húszezer közszolgával,
- csipszadó, telefonadó, bankkártya adó és az ilyen, olyan, amolyan újabb és újabb adókkal,
- a büntetéspénzekre vadászó rendőrökkel és más
- hatóságokkal, a szigorodó adóellenőrzéssel,
- a rengeteg újabb és újabb megszorítással,
- a politikusok szűnni nem akaró hülyeségeivel és hazugságaival,
- a mélységes korrupcióval,
- az igazságszolgáltatás politikai elfoglalásával,
- a média korlátozásával,
- a felsőoktatás leépítésével,
- az országból elvándorló rengeteg magyarral..
Magyarország nyilvánvalóan maga a pokol. Márpedig a pokolból a pokolba helyi tarifával lehet telefonálni.

(Via: Kormánybuktató demonstráció FB)

:D (Persze sírva...)
@debreceni.blog:
Igény az lenne rá! :))

Komolyan, ilyen digitális analfabéta bolsik, mint a narancsoscsürhe, miért nem a kis fagolyós számológépükön Kubatov-listázgatnak?
Amíg ezeket a "polgári engedetlenkedéseket" a megélhetési polotokus bűnöző LMP-sek intézik, addig csak mosolyogni tudok.

Ha majd a gazdák kimennek együtt, és szétszántják-basszák a felcsúti/kajászói/csornai patkányok "tulajdonát", na akkor majd komolyan veszem őket.

Addig viszont nem lesznek a szememben többek, mint egy nagy lófasz...
Sajnálom.
@épészmérnök: Akkor,mint 1 cuki hétvégi házba lejáró sültpesti: miért hiszik a nem hétvégi lejáróként,életvitelszerűen falun lakók, hogy a tápos városi annyira hülye, hogy semmit nem vesz észre az átbaszásából?

Negyvenegy van házunk vidéken - Dunakanyar - ,első perctől nagyon jó viszonyt alakítottak ki apámék a szembe szomszéddal. Mert a szüleim soha nem voltak semmire beképzeltek. Volt mire szerénynek lenniük.

De azt az enyhe lenézést soha nem tudtam nem észrevenni,amivel minket a Jani bácsiék kezeltek - persze a nem kevés zsé,ami oda folyt egyes minden megmozdulásukért, az jól jött. Azi s,amikor apám ügyvédként sertepertélt az ügyükben maximális eredménnyel. E

Ám pénz nélkül már nem volt annyira szívélyes a mosoly, sőt semmi mosoly és kedvesség nem termett. Tavaly ugyanis lemondtuk a szomszédasszony "locsolási" szolgáltatásait (horrorpénzért, de hát ugye a negyven évre való tekintettel adtuk neki évente,kvázi szokásként),mert a drága sváb faluban lakattal kell zárni a vízóránkat: a mellettünk lévő állandóan ott élő jóember sans gens kilopta a vizet alólunk (pedig az a zsidók dolga!!) Majd két év volt,míg rájöttünk a borzasztó számlákból...

Nos, hogy idén nem voltunk már fejőstehenek - egyből elmaradt a welcome sütike, a hogy van a mama? és egyéb bájolgások anyám első kintlétekor májusban. Pedig addig az ilyet kőbe lehetett vésni,olyan tuti volt...
Most van hűvösen korrekt köszönés, priccpraccprucc ,tüncimünci édelgésmentesen. Ami addig mindig zajlott. Engem annyira nem lepett meg, mert voltak jelek, hogy a nagy barátságosság minek köszönhető leginkább.

Biztos vannak nagyon jólelkű, tényleg igaz barátságból kedves és nem csak érdekeket figyelő emberek a falvakban. Én ezt kaptam ki, akit leírtam...

És férfi, aki innen lement -írtam párszor róla, hogy látványosan hal éhen, mert eladva a pesti kéglijét bebukta a falusi házra felvett hitelt és hol van melója, hol nincs - is azt meséli lányoméknak, hogy a szomszédjaitól tényleg éhen is veszhetne. Ha kell munkáskéz, akkor csicskáztatják hugyérszarért, mert tudják,mennyire kiszolgáltatott, de egy kanál meleg levesre meg nem hívják sose. Meg is fagyhat, az se érdekel senkit ott.
Ő már jó pár éve ott él, de szaros gyüttment marad élete végéig, kinek mi köze hozzá, hogy él-e, hal-e?

Ha te be tudtál illeszkedni és szerettek, befogadtak, jó neked. De ezt a kirekesztettséget nem egyszer és nem kétszer hallottam már mesélni. Mondjuk, nekem eszembe se jutna elmenni romantikázni vidékre, amennyi kert nekem kell, az meg van itt Budán is.
@dr. Balta$ár: megfedlek, a tugygygyák az három gyé

tanították .. pártoskolában, kétliter bor és hruscsov képek között

:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: A romkocsmázós bőcsészek hiábavalóságát egy vidéki bugris tahó állat, a miniszterelnökünk vágta a budapesti értelmiség pofájába eleve sértésként. Mondjuk, odaköpött, ahol felnevelték, de ez már őt és minket pestieket minősít.
Ez, bármit erőlködött is, csak a primcsi hülyéségére lett mém: igen, itt vidáman romkocsmáznak a népek - fiam mondjuk 10 óra meló után, ami tényleg a fejével végez a bestéje! ;-DD - , ennek híre van már külföldön is, annyira jópofa. Jele annak,hogy a városunk élni akar és élni fog, még ha a szenya ingatlanhiénák - köztük sajna zsidók is, komplettül a hitközség - le akarja a feje fölül bontani a házakat. A romkocsmák a lázadás helyei is, hogy nem adják a szaros hivatalnokok kezére eldózerolni a gettót pl.

De a gyerekem simán elkocsmázik helybeliekkel a legutolsó kis faluban,ha odaveti az útja és sajnálja, hogy megszűnnek játékgép híján, mert sok döglődőt látott utaztában.
@a szív fészkei:

Falun még mindig abba a hitbe ringatják magukat, hogy ők etetnek minket, semmirekellő városi népeket?

Nagyanyámtól is eleget hallottam...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Nem tudom, miben ringatják magukat. De legalább annyira etet most engem a francia meg a görög ja meg a szlovák paraszt is. Néha a német is.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:

Csak egyet tudok érteni...
Az LMP-s akciók hasonlatosak a gyerekcsínyekhez.
Na majd felnőnek ők is az E 14 koalícióban, mert hogy beszállnak, az csak idő kérdése!
Pláne,hogy anyámhoz közel megnyílt a hatszáharmincadik élelmiszerbolt, az ALDI! ;-DD A Kossuth mozi, zsengekori színpadi szerepléseim helyén. :-(
@a szív fészkei:

Na mondd már. :D Jó szöveg, bár el se fogják olvasni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Na mellettem akkor te is felfogod a köpeteket. :-DDD Talán lesz egyszer normálisan vezetett és végigvitt ilyesmi párt itthon.
@tucano: de mi az, hogy 2013 január?! Hol van az még? Vagy onnantól kezdve lesz itt ilyen jó?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Te vidéki vagy, nem? Akkor jobban kell tudnod az ottani gondolkozást.

Múlt heti Nők Lapjában van Soós Imréről cikk. Hogy milyen módon alázták a helyiek, kvázi a fajtája,miután eljött otthonról, kiröhögve és urizálásssal vádolva. Csak mert nem a földhöz hanem a mozihoz, színpadhoz volt istenáldotta tehetsége és kedve.

Itt a városiak lepetéztek a tehetségétől, futtatták,mert száz évben egyszer születik ilyen,látták rajta. A bőcsészszemükkel. ;-DDD. És a Körhintát már a sajátjainak való dacból játszotta, hogy igeni ő nem tagadta meg a parasztiságát, nesze, nézzétek! Eszméletlenül nagy színész volt. Még ha percek is adattak meg neki...
@a szív fészkei:

"A parlament folyosóján találkozik Magyar Bálint és Pető Iván. Bálint feltartja a kezét, ujja V betűt formáz. Győztünk? – kérdi Iván. Nem, ketten maradtunk – válaszol Bálint." (Pesti vicc, 1991)
Szerintem pont erre tartják Ángyánt. Kongassa a harangokat, földfoglalózzanak, elvan a gyerek ha játszik. Közben szépen áttolják a földtörvényt a parlamenten. Azért lefoglalták a kaszáját a bácsinak, mielőtt kiegyenesíti, biztos ami biztos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, mert ezek Papcsák hivatali elérhetőségei, amik nyilvánosak, oda is van írva, csak olvasni kéne tudni.
A kuruc meg a személyes adatokat szereti kirakni egy kis felszólítással, hogy szabad préda az illető.
Faca, nattyon faca... :((

"A Nemzetgazdasági Minisztérium a gazdaságunk idei visszaeséséről szóló híreket egy ideig azzal próbálta meg cáfolni, hogy majd a kecskeméti Mercedes-gyár második üzeme rendbe hozza a magyar exportot. Korábban azonban már az első ütemről is ezt mondták, azonban ennek sem volt kimutatható hatása a növekedésben. Igaz, az augusztusi és szeptemberi ipari statisztikák havi összevetésben mutatnak némi növekedést, ami már lehet a kecskeméti üzem hatása is. A különbség azonban így is döbbenetes: míg a magyar ipar a stagnálás és az enyhe visszaesés között mozog, a szlovák csak szeptemberben 13 százalékkal nőtt.

Biztosabb a növekedés, mint nálunk
A szlovák gazdaság 2012-ben várhatóan 2,6 százalékkal növekedik, és a következő két év növekedését is biztosabbnak látja a Bizottság, mint a miénket. A jelenlegi növekedést hajtó export helyett a négy év után várhatóan először növekvő belső fogyasztás miatt nőhet majd a gazdaság. Ez az EB szerint, kiegészítve a szlovák kormány gazdasági konszolidációjával, 2013-ban két százalék körüli növekedést generálhat, ami 2014-re három százalékra nőhet majd. Ehhez azonban szerintük is kell majd a világgazdaság növekedése és a pozitívabb befektetői hangulat."

index.hu/gazdasag/2012/11/13/orszagjelentes/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A Mercedes nem tudja ellensúlyozni, hogy közben tízezrével zárnak be a vállalkozások minden szektorban. A hatása elfedi a rombolást egyelőre. Mondjuk én eddig sem értettem, mitől jósoltak az elemzők enyhe növekedést jövőre. Most már korrigált mindenki.
@Husz_János_Puszita:
Az a legszebb, amikor annyit emlegetik ezeket - hisz még Gyurcsány tárgyalta le a Mercivel, az Audival... :))
@Kowalski, helyzetjelentést!: Hát nem mondtam soha,hogy nem voltak hülyék és sokban okai az eredménynek.

De egy Torgyival összevetni???? Akinek életében egy igaz megmozdulása nem volt: emlékszem a híres robbantós estére! Ahogy kilibegett az Enrődiben köntösben, minden festett hajaszála a helyén, tipptoppul mosolyogva egy merény utánpercekkel!!! -látható volt, hogy ez sima hazug műsor a plebsnek. Mert csak ripacs volt, nem jó színész...
@aritus: Ja magán mobil, lakcím, fénykép, és hajrá kutyák,marcangoljátok!
@a szív fészkei:

A Máriusz jobban tetszett a monoklijával. Meg a Szász, amikor elpi...ták.:D Érik nekik megint.
@Husz_János_Puszita: HA emlékszel, akkoriban robbant a Szájer kéglije is, és ő sem volt cseppet se meglepve és kiborulva, sőt... De Torgyán egyenesen röhögött, csak a be nem avatott lakótársai zsizsegtek, hogy mieumiez????
@belekotty: hogy miből fizeti az ország az energia számláit az egy kérdés és az, hogy seggállat módon egy jól működő -europaszerte példaértékű és manapság nyugaton alkalmazott- rendszert csak cum trucc tönkrebasztak a gazdasághoz analfabéta seggfejek az egy másik és ez iparra is vonatkozik meg sok minden másra

gyalázat az, hogy ezek még élnek és rabolják az emberek jelenét és jövőjét, amikor egy egy ilyen parlamenti poloskát látok amint nem válaszol újségírói kérdésre -lett légyen az bármi- mert ő felsőbbrendű és ő szarta a spanyol viaszt na azért meg kobasznám a nemcsak a parlamentből de Naprendszerből is

brühühühühühü
Na végre egy igazán hasznos adatbázis. :)

hovaszarjak.info/
@a szív fészkei:

Nem kételkedem Ángyán őszinteségében. Szerintem egyszerűen csak cinikusan kihasználják, mint mindent és mindenkit. Nem gondolják, hogy árthat nekik, elhitték már a saját érinthetetlenségüket. A nagy biznisz a földtörvény lesz.
@a szív fészkei:

Rossz nyelvek szerint akkor osztotta újra az alvilág a piacot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a rötyi adatbázis nem friss, gyorsan megnéztem tyúkszaros vársomban, ahol lengeti a fa*oma szél, mégis hova *arhatok ha rámjön a cifrafosás (már a nadrágszron kívül), és b+ nem volt benne a gimi sarkán lévő rottyantó

botrány.
@Dr. simonmondja.: Nem. Ez a siránkozás nem jó.

Óvó néni, a csúnya Baltazárka bánt engem.

Nagy tisztelettel kérdezném, hogyan akarjátok a szavazatomat vagy pusztán a szimpátiámat, ha csak a sírás-rívásból áll a politikátok?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Én falusi volnék, nagyjából mindenki leszarja mit gondolnak a városiak. Mivel egyéb meló nem nagyon van, inkább saját maguknak termelnek, meg max. egy kis piacozás.
Hozzáteszem, a búza amit kenyér formájában nap mint nap megeszel, az is "falusi" cucc. Bár a Kossuth teret is be lehet szántani éppen. :D
@orica: "Hogy ki és mi szította ezt a város-vidék ellentétet, nem tudom.De mint a gaz, úgy eluralta a közgondolkodást."
A fő gond az, hogy a két embercsoportban nem tudatosultak a társadalmi munkamegosztás törvényszerűségei.Ebben a munkamegosztásban résztvevők kölcsönhatásban vannak egymással, szereplői egymás számára teremtik meg azokat a javakat, melyeket emberi szükségletek céljára végeznek az emberi munka által.
Az ellentét abból is adódik, hogy nem ismerjük és nem tiszteljük egymás munkáját, miközben a sajátunk fontosságát helyezzük előtérbe.
A parasztság korábban manufakturális termelési módban, nehéz és embertelen körülmények között dolgozott.Ebből a korból maradt fenn az a hit, hogy a paraszti munka semmihez sem hasonlítható nehézségekkel járó tevékenység. Ez a vélemény a mai napig él, függetlenül attól, hogy még a rendszerváltás előtt egy robbanásszerű technikai- és technológiai fejlesztés ment végbe a mezőgazdaságban, mely megszüntette a paraszti munka nehézségeit. A nagyüzemi termelés és a háztáji gazdálkodás egyben egy komfortosabb, magasabb szintű életvitelt biztosított ennek a rétegnek.
Ehhez járult még az ismert szlogen, ha a paraszt nem termel, a városi ember éhenhal. Emellé viszont nem társult az az ellenérv, hogy az ipar termelése nélkül a mezőgazdaság is működésképtelen.
A parasztság viszont nem ismerte az ipari munkások tevékenységét. Nem élte át azt, hogy hogyan lehet normában pedált nyomni a varrónőknek, vagy egész nap 5-6 nyerstéglát hordani a hasukon a nőknek 8 órán át teljesítménybérben. Nem élte át a szellemi munka gyötrelmeit, mely magában foglalta a felelősséget, az irányítás és vezetés nyomasztó érzéseit, azt a fajta munkát, mely nem szünt meg a munkaidő lejártával.
Ezekről nem beszélünk, hagyjuk a régi tévhiteket napjainkban is érvényesülni, pedig megvan bennünk a jóindulat és a képesség ennek a megszüntetésére.
Nagy hiba, hogy a mindenkori kormányzatok ennek a jelenségnek a megszüntetésére nem törekszenek. Évek óta tapasztalható, hogy a vidék fejlesztése nem kielégítő, inkább igazságtalan a források elosztási viszonyaikat illetően. A protekcionista elosztás már a vidékben is egyenlőtlenségeket hoz létre. Elfeledett térségek, elhanyagolt és magára maradt települések sora jelzi, hogy egyre nyomasztóbb a magány.
Ezeknek a kérdéseknek a megoldásában a politikának nagy szerep jut, ha komolyan veszi a társadalom valamennyi szereplőjének az érdekeit. Feladata lehet az is, hogy retorikájában hasson az emberek gondolkodásmódjára is ezen a területen.
@gnme: Aztaaakurvaaaa. Ez valóban botrány. Szerintem írni kéne nekik, hogy frissítsék de azonnal.:)

hovaszarjak.info/gb_list/
@turulpina: ezt nem cáfolom, mert így igaz.

A vita arról szólt közöttünk, felelősek-e a 2/3-ért a korábbiak, szerintem igen.
@dr. Balta$ár:

Én valahol félúton vagyok a nadrágos értelmiségi és a gatyás paraszt között. Ha hirtelen kell meghatározni magam akkor a rövidgatyás paraszt jut eszembe elsőre :-))

Ami biztos, naiv nem vagyok. Szerintem naivak a pékkutatók.
@Husz_János_Puszita: Mert érinthetetlenek is! És ezt pont olyan jól tudják, mint ahogy velünk tudatják! No ez a szopóág!
@Husz_János_Puszita: De bocs, egy értelmes ember - velemkorú - aki tehát élt már egy-két évet,pláne szocializálódott/ kikupálódott a kádári "az sem igaz,amit kérdeznek"-stílben, hogy dőlhet be ennek?

Ha nekem gyanús, neki miért nem? Akkor úgy éltünk túl minden szenyaságot viszonylag ép elmével, hogy mindig az ellenkezőjét hittük el annak, amit azok a párttól mekegtek sajtóban, tévében,bárhol.

Ez hasznos tudás, élnie kéne vele, még mindig nem késő!

Igen, Dietmar Clodo jóbarátja volt egy bizonyosnak, és hogy ezt megszellőztette a Kurír, azonnal felszántották és a helyét bevetették sóval!
@Fabius: Már küldtem egy csodapéket,miért nem jó???? És zseniálisakat süt! Plusz tudja, milyen egy bank belülről, mit csinál és miért, stb.
@quendelapo: Be is jött neki, itten vagyunk benne nyakig.
Nem hittem volna sohasem, annyira távoli ugyanakkor egyértelműnek tűnő rossz volt.

Gyorsan felejtünk.
Nyílt levél a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnökének a kajászói gazdák ügyében

Tisztelt Sebestyén Róbert Elnök Úr!

A kajászói gazdatanács és az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért - Fejér Szövetség Egyesület október 17-én levelet intézett Önhöz és a vidékfejlesztési miniszterhez is, amelyben felhívják a figyelmét arra, hogy Kiss Árpád kápolnásnyéki tetőfedő a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) állami földpályázatán összesen 284 hektár, 8194 aranykorona értékű földrészletet nyert el húsz éves haszonbérletbe. Holott a Termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény 22. § (1) bekezdése alapján belföldi magánszemély termőföld haszonbérletként legfeljebb 300 hektár nagyságú vagy 6000 aranykorona értékű termőföldet szerezhet meg.

Tovább:
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/36792/nyilt-level-a-nemzeti-foldalapkezelo-szervezet-elnokenek-a-kajaszoi-gazdak-ugyeben/
@Mariann19: Ez szép volt, grat! De a diktátoroknak elemi érdekük a társadalmi osztályok közt uszítani és uszítani.

Most ez van. Plusz Orvbűnékben tombol az irigység és kisebbrendűségi érzés - noha kurva nagy pozitív diszkrimiben megkaptak mindent - de mégsem lettek értelmiségiek a szó jó, gondolkodni és tenni akaró értelmében. Ahogy pl. Váncsa. Akit senkit nem basztat és parasztoz le sose, pedig nem is tagadja és nem is görcsöl rá.

Most nyesi Budapestet ez a tetűféreg, mert úgy érzi az nem fogadja be őt és elárulja. Ja, ilyet nem is akarunk befogadni. Ahhoz gesztusféle kéne,nem arcunkbarúgott gumicsizmatalp. Akkor is ki fogjuk röhögni, ha a Vár legszebb terméből - azt akarja elnöki irodának - fog a városra hugyozni.Mert ennyi telik tőle. És ez őt meg a híveit minősíti.

Romkocsmák meg lesznek Orvbűn után is, mindaddig,amíg lesznek direkte lepusztulni hagyott házak ingatlanmocsokságból.
@Myrath:

Érinthetetlenek. Most. Magas lóról lehet nagyot esni.
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Tudod mink bolondok úgy vagyunk ezzel is, ahogy mindennel: megjegyezzük, nem felejtünk és jobbat akarnánk. Aztán ez a vége.

Én emlegetem eleget a kajlaibrahim nevű ezüsthajót is, 2006-ban a cucialisták azért kaptak újrázási lehetőséget, mert a nép nem felejtett.

Csak aztán volt hazudtunk reggeltől estig, később a reformot csinálnák kéthetente ha hagyná a frakció, és a végén Bajnai, akit elnézve csak kijött az emberből: az apátokfaszát nektek, ezt így is lehetett volna csinálni 2008 őszétől, és nem vágott volna ennyire agyon a válság.

A mutyizások ezek mellé csak koktélcseresznye voltak a hab tetején. De nem csak az autokráciába hajló demokrácia deficit tesz valakit kormányzásra alkalmatlannak, hanem a gazdasági impotencia is. Márpedig ha mellig teccik érni a szarnak, akkor nem lehet megitatni mindenkivel csak azért, mert a válságkezeléstől besértődik a nyugdíjas és közszolga, mert a éveken át fedezet nélkül kapott 13. haviját tovább nem tudjuk fizetni.

Ne tegyünk már úgy, hogy ezek a dolgok nem történtek meg kajlaibrahim ezüsthajóval együtt.
@a szív fészkei:
Nem tudom, ismered-e ezen kis oldalt?

igazszo.blog.com/2011/05/06/pinter-sandor-nyilvanos-titkai/

A Pintér Sanyi...

A tizedéért ülnie kéne! :(
@Kowalski, helyzetjelentést!: "hűséget fogadott a magyar köztársasághoz és annak népéhez"

Csak egy megjegyzés: mivel Magyar Köztársaság már nem létezik, ezért hűséget fogadhatott volna a repülő spagettiszörnyre is, nem számít. Az az eskü az új alaptörvénnyel érvényét vesztette. Jogilag.
@Mariann19:

Szép összefoglalás, de ebben nekem nem volt újdonság:)
@a szív fészkei:

Tőlem ne kérdezd, magam sem bírom felfogni, egyetemi professzorok, értelmiségi emberek hogyan mantrázhatják a pártpropagandát. A Lánczi például. Magas nekem. Illetve, emberi okai vannak, gondolom. Nem IQ hiány.
poszter:"Földfoglalás Kajászón"

Baszódjon meg az összes büdös paraszt, aki most földet foglal. Nem azért, mert az Orbán-kommunistáknak hízelegnék. Nem!
Hol van a nagy lelkesedés, ami Gyurcsány idején volt, amikor az államilag (az én zsebemből támogatott parasztok)feltraktoroztak Budapestre, mert ezt így kérte a Kedves Vezető? Most hol vannak a traktorok? He?
Most is kaparjuk ki nektek a gesztenyét, paraszt Orbán-szavazók? Ne sírjatok, barmok! Menjetek a szaros narancs parlament elé tüntetni! Ugye nem erre szavaztatok, csak a Viktorra? Hát akkor süssétek meg!
Ha Bajnai egyetlen forintot is költene ezekre a fideszes gazdákra, akkor én nem regisztrálok a szavazásra.
(Ja, majdnem elfelejtettem: az Orbán-trollok nyalják ki a seggem. Szóljatok a teknek.)
@a szív fészkei:

Ne nekem küldd, Baltazár intézi a pék kasztingot :-))

Én majd a bedarálási-őrlési hatékonyságelemzésnél jövök a képbe.
@Dr. simonmondja.: Félreérted. A 4K a demokratikus erők alatt a demokratikus erőket érti. Tehát nem lép be a Népfrontba, de hajlandó megegyezni.
@iii: " Há', turul."

Jó. Akkor, ha azt mondom, hogy az összes turulos kapja be a bábolnai tenyészcsödör farkát, akkor a tek berúgja az ajtómat éjszaka?
Vagy inkább mondjam azt, hogy a Viktor szopjon le? Melyik hatásosabb?
@orica:

"A kérdés, a holnap szempontjából meddig kell/szabad visszamenni"

Ez speciel nem kérdés. Semeddig. Abba kell hagyni és fel kell szépen fogni: egymás nélkül semmire nem megyünk.
@aritus:
"Urrak a papok" ma is.
Akkor is, amikor ezt a törvényt hozták, most is, jóízű káromkodásban törtem ki, amelyben Isten is szerepelt.
Hogy van ez, hogy bennünket, adófizetőket fejnének, mint egy kecskét, a NAV állandóan a nyakunkba liheg, ezek a jómadarak, a képviselőkkel egyetemben pedig totál adómentességet élveznek?!!!
Híjj, de igazságos, méltányos, sőt nagykeresztyéni magaviselet és eszme!
Igazi, echte közteherviselés.
@Husz_János_Puszita: szerintem is forgatókönyv szerint meg.
Ángyánt meg simán táncoltatják, orrában a karika.
@iii:

Egyszer majd kérdezzétek már meg Istvánffytól, hogy vajon tudja-e mekkora súllyal van jelen a nempárt 4K a közéletben.

Mert a hírt elolvasva a társadalom reakciója ennyi: jó, és?
poszter:" mer'azé a föld aki megműveli"

Azé, aki megkapja (mindegy, hogy ki és mi, csak csontig érjen a magyar nyelve).
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Falun még mindig abba a hitbe ringatják magukat, hogy ők etetnek minket, semmirekellő városi népeket?"

Ja, jópézér. Hogy a túróba van, hogy a helyben termelt magyar árú mindig lényegesen drágább, mint bármely labanc?
@Spániel: "Hogy a túróba van, hogy a helyben termelt magyar árú mindig lényegesen drágább, mint bármely labanc?"

Ez a NER: éhezz magyarul, mint hogy jóllakjál labancul.
@Habakuk999:

Mit szólsz a sávos iparűzésihez?
@Fabius: Ööö, persze, de a legutóbbi Medián felmérésben már nekik is osztottak lapot. Annyit kapott majdnem, mint a DK, pedig nekik nincs Gyurcsányuk.

Nagyon erős esély van arra, hogy az LMP is valami hasonlót fog mondani.
Nagy lelkesedéssel olvastam a vitát az urbánus-falusi megosztottságról, nagyon szeretném, ha tudnátok nekem mutatni olyan falut vagy falusi embert akiről beszéltek.

Mert én csak az Indul a bakterház banyájában láttam ilyet, amikor kapargatta a földre hullott túrót: Jó lesz ez még a városi népnek!

Az a falu, amiről beszéltek, szerintem nincs.

Tartok tőle, hogy az a város sincs.
@Myrath: Nem igazán, ez egy seggfej. Miután leírja, hogy nagyjából mi történt, ír egy tökellentétes befejezést a cikknek és ad egy teljesen fals címet. Mi köze a 4K-nak, az LMP-nek és a Millának, különösen így együtt, Orbánhoz?? Ez hülye.
@orica: Bocsánat, nem novumként szádékoztam közölni, mindössze az empiriáimat foglaltam össze erről a kérdésről.Szoktunk véleményezni, most is ez történt.
@hazug fidesznyik: hogyhogyhogy, akkor ne támogassam a magyar terméket mindenáron?
@Fabius:

Lemaradt a kell-e:)
Egyetértek. Nem kell. Ketten már bizonyosan vagyunk.
@Habakuk999: teljesen igazad van. Vidéki rokonaink kb. tíz éve kértek tőlünk pénzt kölcsön, a mai napig minden célozgatás és noszogatás ellenére sem adták meg,már mi éreztük magunkat szarul. Ha náluk voltunk és pl.hoztak a boltból a hazaútra egy kiló kenyeret, bevasalták az árát. Évek óta leszarjuk őket, a lóvénak úgyis annyi.
@AKIsTUDATLAN:

A lelkek gondozása megfizethetetlen, lásd be:)
@Mariann19:

Pedig hogy örültem volna valami nóvumnak:)
@Husz_János_Puszita: a véleményem már nem nyilvános, dolgozunk erősen.

Kapcsolt vállalkozásokat összevontan vesznek figyelembe.

Ma voltam az egyik nagynál, keményen próbált pozíciót fogni.

Hazai termelőknek rossz, ami előnyt a sávossal megteremt a kicsiknek, alkuban simán elvesztik.

Infláció, fekete gazdaság, import hajrá!!!

Úgy gondolom, sok lesz a telephely áthelyezés is.

Átgondolatlan intézkedés sok kiskapuval.

Ráadásul ismét egy ultimátum a multiknak.
Szerintem lázálom.

Ami számomra feltűnő, hogy nincs már hőzöngés, nincs sopánkodás.
Azt hiszem, mindenki alkalmazkodik.
Bazze, ezek a narancsbolsik olyan sötétek, hogy már hazudni sem tudnak... :DDD

index.hu/kultur/2012/11/13/l._simon_a_facebookon_alazta_a_kinot/
@Spániel: "akkor ne támogassam a magyar terméket mindenáron?"

Minden áron csak akkor, ha sok pénzed van.
@Spániel:

"Ja, jópézér. Hogy a túróba van, hogy a helyben termelt magyar árú mindig lényegesen drágább, mint bármely labanc? "

Úgy, hogy állam bácsi megóvta a magyar gazdákat a piaci versenytől ahelyett, hogy a piacra jutásukat segítette volna. A HVG-ben jelent meg tanulmány róla.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Szerintem fordítva igaz. Megszegték az esküjüket, onnantól kezdve jogilag is az a puccsista csürhe, amelyik ránézésre is volt.

A köztársaság államformaként formailag létezik, csak az országot nem úgy hívják.
A földfoglaló gazdáknak: így gyertek Budapestre számon kérni, hogy mire szavaztatok!

www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM&feature=g-logo-xit

Igaz, ez csak álom, mert a Viktortól úgy fostok, mint ördög a tömjén füsttől.
@Husz_János_Puszita: " állam bácsi megóvta"

Na na, fideszül az úgy van, hogy álam bácsi.
@Habakuk999:

Nem beszéltünk faluról, városról. Mariann nagyon szépen összefoglalta, amit ma nagyon nagy vonalakban lehet erről tudni/gondolni.
A továbbélő hitekről,és az általa generált érzelmekről próbáltunk tangenciálisan szöszögni.

Ne felejtsd el, az egyik békamenetes azt mondta, azért van ott és menetel, mert 52-ben elvették a cséplőgépüket.
Azt nem tudom, megtalálni remélte-e vagy valami másban bízott.
@iii:

"az LMP is valami hasonlót fog mondani"

Az baj. Ezek szerint továbbra sem mértétek fel milyen szerepben látna szívesen titeket az Orbán váltást akaró társadalom nagyrésze, és a szavazótáborotok nagyobbik fele. Van olyan ami testhezálló és tömegek által támogatható lenne. Így öngólt rúgtok nem is kicsit.

A Medián felmérés azon részén én meglepődtem. Sok közéleti vitafórumon megfordulok, de az egyik kezem összes ujja sok megszámolni hány emberrel találkoztam aki négykásnak vallotta magát. Arról nem beszélve nekik 2% körül mértek nektek meg három körül. Szerinted van közel annyi négykás mint elempés ebben az országban? Te találkozol velük?
@Habakuk999:

Ledobta az agyam az ékszíjat tőle. Árbevétel alapú adózást egy az egyben meg kellene szüntetni, nem növelni az adóterhelést. Súlyosan növekedésellenes és ahogy mondod, adóelkerülésre ösztönöz + inflációt gerjeszt. Megint azokat találták meg, akinek telephelye van, nem tud kibújni alóla, mint mindig. Még egy szög a gazdaság koporsójában. Amelyik cég teheti, meneküljön innen.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az, hogy formailag létezik, nem érv. Az ország neve az egyetlen biztosíték a köztársaság létére. Pláne egy olyan kormány esetében, ami egy éjszaka alatt alapjaiban ír át mindent. az, hogy 6 helyen szerepel az alaptörvényben a köztársaság szó, nem érv.
@a szív fészkei:
"...hogy kurvajól megéltek anno a büdöskádáriban nagyon sokan falun a háztájiból, azt azért tudom."
A kurvajól barokkos túlzás, de jöv.kiegészítést jelentett. A falusiak egy jelentős része a tsz-ben dolgozott, és megélhetést talált, vagy a tsz melléküzemében.
Most küszködnek kevéske földjükkel, ha van nekik, száz évvel ezelőtti parcellás, kiskunyhós, lovacskás módszerekkel; önellátás, kicsi piac. Sok munka.
Meg vannak a nagygazdák, john deerekkel, de már ők is egyre inkább az uniós támogatásokból kurvulnak.
A legtöbben pedig lettek munkanélküliek, állambácsira felpislogva, várva a segélyt és a segítséget.
Nagyon szomorú dal ez.
@Habakuk999:

Én speciel szívesen körbeviszlek a Hernád völgyi rokonságomon, ha kéred. De ha Bárányt megkéred ő is tud mutatni ezt azt.
@orica: Elhiszem.
És kezdem egyre jobban megérteni őket, látván baltazár államosítási törekvéseit.

Lassan én is úgy fogom magam érezni, mint akitől elvették a cséplőgépét.
Csak tőlem a Manyupomat, a pénzemet, a piacaimat, azaz tulajdonképpen a cséplőgépeshez hasonlóan a munkámat és életemet akarják elvenni.
Ami egy dolog.

De a gyerekeim életét és szabadságát már nagyon nem akarom odadobni.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Ja-ja. Nekem tetszik is a köztársaságiak versus orbánisták felosztás. Ma elég ennyi politológia Magyarországon.

A DK-levél pont azért nem jó, mert elismeri, hogy eddig nem szegték meg az esküjüket. Pedig de.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Azt azért figyelted, hogy Szíjártó egy republikánus, azaz Köztársaság párti jelölt mellett tette le a voksát az USA választáson? Mondjuk nem nyert. Lehet, hogy erről is az Orbán-átok tehet! :D
Vajon mikor foglalnak állást Kim Jong Un demokratikus elkötelezettsége mellett? Szerintem az Észak Koreaiak egy életre lekötelezettjükké válnának. :)
@Fabius: Kösz, lehet szavadon foglak egyszer.

Bár elvileg nekem ismernem kellene őket, hiszen parasztokkal (is) dolgozom.
Kemény dió.
@orica: És kapott a békameneten cséplőgépet?
@Fabius: Csoportos kirándulás?;) Nem felejtettem el a januári kirándulást.:D
@Husz_János_Puszita: Első negyedév végén jön a következő pekidzs.

Érdekes az újdonsült fordított áfa kör is, disznó, féldisznó, egyes takarmányok.

Oszt majd áprilisban csodálkozunk veszettül, hogy hujj de megemelkedik a húsexportunk.

Az egész agyontoldozott-foltozott adórendszert ki kéne dobni az ablakon, s csinálni helyette egy tényleg söralátétest.

Ez az igazi bűnük Baltazáréknak, a lopásaik kismiskák ehhez képest.
@a szív fészkei: a f....t érdekli, hogy szeretnek-e. Volt alkalmam megismerni a jó és rossz oldalukat, mert télen-nyáron köztük éltem. Édelgés a lehúzható pestiekkel, akik keresik az exotikumot - na ez nem velünk ment.
Beleláttunk egymás életébe, és elfogadtuk egymást, nagyon másnak. Ennyi.
@Husz_János_Puszita:

Mannát, turult és az ígéret földjét. Ott lehet, hogy van egy cséplőgép-délibáb, addig sem tűnik fel a vad államosítás:)
@Fabius: Amúgy ki a franc az a 4K?
Gyakorlatilag tényleg csak Varánuszt olvasok könyveken kívül, itt pedig nem nagyon tűnt eddig fel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Összeszervezzük Habakukkal és csinálunk egy fedezd fel borsod megyét túrát :-))
Öreg Báránynál lovagolni is lehet az ifjabbat meg kiesszük a vagyonából :-D
@Mariann19: "A parasztság viszont nem ismerte az ipari munkások tevékenységét. Nem élte át azt, hogy hogyan lehet normában pedált nyomni a varrónőknek, vagy egész nap 5-6 nyerstéglát hordani a hasukon a nőknek 8 órán át teljesítménybérben. Nem élte át a szellemi munka gyötrelmeit, mely magában foglalta a felelősséget, az irányítás és vezetés nyomasztó érzéseit, azt a fajta munkát, mely nem szünt meg a munkaidő lejártával. "

Mariann, ezek az állítások egyszerűen nem állják meg a helyüket.

A rendszerváltás előtti évtizedben a lakosságnak mintegy 2, azaz kettő százaléka foglalkozott kizárólag mezőgazdasággal. A vidéki lakosság abszolút többsége kétlaki életet élt. Ipari munkásként dolgozott a városokban, és a többi idejében meg a háztájiban termelt.

Az én falumban ez úgy nézett ki, hogy a hajnali fél négyes, meg a fél ötös vonattal bementek a városokba, ki közelebbre, ki messzebbre. A délutáni vonatokkal hazaértek, ettek valamit, és nyomultak ki a saját, meg a bérelt málnába, sötétedésig. Ettek, zuhanyoztak, bezuhantak az ágyba. Hajnal fél háromkor-fél négykor keltek. S megint elölről.

A parasztság mint olyan, réges-régen megszűnt.
@Fabius: Holnap megyek át a Bükkön Lillafüredre.

csak, hogy nosztalgiázz egy kicsit.:)
@Fabius: Wooow!!! De jó, én mindig ki akartam próbálni a lovagolást, mert imádom a pacikat! Habakukkal se találkoztam még, szóval, szervezzük meg!:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A ló nagy, mozog, és nekem tériszonyom van.
nekem szamár való, arról leér a lábam.
@Mariann19: "Évek óta tapasztalható, hogy a vidék fejlesztése nem kielégítő"

Mariann, az utóbbi húsz évben befejeződött a vidék infrastrukturális fejlesztése. Az ország legnagyobb részében van csatornázás, kábeltévé, és szélessávú internet. Nagyrészt az EU-nak köszönhetően.

Ami hiányzik, az a munkalehetőség, de az nagyon.
@épészmérnök: +1

Mondom én, hogy a ténsasszony vót az utólsó.:)
@a szív fészkei: "De mégsem lettek értelmiségiek a szó jó, gondolkodni és tenni akaró értelmében."
Meggyőződésem, hogy ehhez a gyökerek is kellenek. Nem arról van szó, hogy az értelmiségivé válás csak otthonról hozott alapokkal lehetséges, hanem a értékrendről, melyet az ember hoz magával. Na, ez hiányzik!
Valóban ez a kormány nem szereti túlzottan a fővárost, úgy tűnik, kölcsönös a "szimpátia", mert a közvélemény kutatók szerint az itteni lakosság támogatása nem mondható Fidesz pártinak.
Azért az is igaz, hogy a Demszky érában a főváros végig kiemelten kezelt volt, valljuk be, ez sem igazságos dolog, ezért meglepő most, hogy ez a kormány már nem ad annyi támogatást, mint eddig.
A probléma az, hogy nincs törekvés a kiegyenlítő körülmények megteremtésére.
El Simon már csak kinézetre is olyan, mint FrAdynál a disznófejű nagyúr.

A legszebb az egészben, hogy ez a magát költőnek nevező földesúr, ha csak belenézne a Mixát- és Móricz-regényekbe, saját magát láthatná benne a dzsentrimentalitással, a jobbágyvilág konzerválásával. Ez az antropomorf képződmény semmit nem tanult a magyar irodalomból. Elmehet a faszba!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Jakab kétharmados földtörvényt szeretne


Forrás: Hír TV
2012. november 06., kedd 13:12

Nyomtatás

Támogatná Jakab István, hogy a földtörvény kétharmados jogszabály legyen – ezt mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában. Ez még nem dőlt el, de a kereszténydemokraták szerint biztonságot adna a minősített többség."

ide tűnt apukám... :) nagy mókamester a manusz, megvédi a parasztok érdekeit rendesen. :)
@Mariann19: Huszár Tibor értelmiségi mobilitás kutatásából tudjuk, hogy ez több lépcsőben megy végbe. Ha túlságosan nagy az ugrás - kétkezi munkás, vagy paraszt gyermeke kerül egyből vezető pozicióba, ez különféle pszichés problémákat generál.
Ennek oka, hogy a "rejtett tanterv" nagyon eltérő a különféle rétegekbe tartozó családokban. És pont, mivel rejtett, nehéz az elsajátítása. Ha pedig valaki nem rendelkezik ezekkel a készségekkel, értékekkel, akkor nem tud igazán beilleszkedni.
@Fabius: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Jól hangzik az a blogkirándulás! Viszont Csekk és Fabius is olyan, hogy ... az utolsó pillanatban kifogás hegyek keletkeznek! :((
MÁR LÁTTUK! :)
@hazug fidesznyik: "az államilag (az én zsebemből támogatott parasztok)feltraktoroztak Budapestre"
Abban egészen pontosan a vicc az volt, hogy a kisgazdáktól megvont állami támogatásokra hivatkozva traktoroztak fel azok a gazdák, akiknek birtok-méret miatt nem is járt volna a támogatás. Hogy a támogatás összegének többszörösét elfüstölték kerozinban? Nos igen. Hogy ezért én, és a hozzám hasonlók azt mondták, létrehozhattak volna egy alapot a kisgazdáknak, amiből pályáztatás, és támogatás fizetése esetén magasan övék lett volna az erkölcsi győzelem? Persze. De az nem olyan látványos! Akkor "gyurcsánytakarodj" kellett! És kettőt találhatsz, ki fizette a gázolajat, de szerintem elsőre is sikerülni fog!
@Fabius: Mehetünk, a Hernád völgyét a Szlovák paradicsomtól a sörgyárig szeretem.:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szombaton délután ihatnánk kávét, most megyünk papírokat aláírni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem, nem. Most nem lesz olyan.Januárban már lesz szabim is, azért akkor, mert nem tudom Fabe-nek mikor jó. Csatlakozol?;))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ugyanmár királylány... :))
Nőnek hinni???

@Habakuk999:
Jawohl, Herr Habakuk!
Bitte eine genaue Zeitpunk! :)
www.motelnett.hu/images/map.jpg
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A makacsabbja csak áll egy helyben.:))
Egyszer lehet szerencsém.:)
@Husz_János_Puszita: Ezt a felét értem, hogy itthon drágább a magyar élelmiszer, mint az osztrák, lengyel, szlovák, német(!), francia, de még a belga vaj is ...
De akkor az miért van, hogy a magyar kaja meg a lengyeleknél vagy a horvátoknál a 2/3-ba kerül? vagy miért volt a 99-es Magyar Dinnye a polák testvéreknél 44 forint???
Mert ez a fele bűzlik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ok szombat délután telefonálok.
80 - 90% valószínűséggel.
@épészmérnök: Ne essünk abba a hibába, hogy a két réteg bármelyikéből is mártírt csináljunk. Több ezer fős cégnél dolgoztam, valóban egy részlegünk kizárólag a munkásszállítással foglalkozott, a vidék bejárt dolgozni. Azonban ezt a helyzetet ne keverjük a parasztság megitélésének kérdésével. Életvitelük szinte azonos volt a városban lakókéval. Ugyanis a városiak is tartottak saját célra állatokat, de nem is ez a lényeg. A falusi ember az ipari tevékenysége után a háztájiban próbált boldogulni, a városi ember a GMK-ban, vagy túlórában keresett pénzt. Mindössze a tevékenység különbözősége választotta el a két réteget egymástól, valamint a lakóhelye.
"A parasztság, mint olyan, réges-régen megszűnt."
Ha jól meggondolom, a régebbi kor gyakorlatában nincs különösebb ellenvéleményünk, inkább az utolsó bekezdésedben sugalltad Te is a falusi emberek kimerülésig tartó munkáját, én pedig azt bizonygatom, hogy a városi ember is legalább annyit dolgozott.
A munkahelyek megszüntével szerinted nem rendeződött vissza a parasztság?Csak kérdezem.
@komplikato: Egyrészt a 27 % áfa több, mint a négy.
Másrészt a 99 forintos magyar dinnye macedóniából jött 100 %-os árréssel kartellba és okosba.
@Habakuk999:
Azért időben, lehetőleg de. telefonálj, mert ha nyomi az idő, ebéd után alukát rendezek, ha nem szólsz!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Három óra az út odáig, ha indulunk szólok.

Csak nálam se biztos semmi, egyenlőre azt mondják, hétfőre készen vannak a dokumentumok.

Jöttem el a múlt héten melletted, odafelé hajnalban, visszafelé éjjel.:)
Szerintem nem foglaltál volna álmaidba, ha akkor csörgetlek.:)
@épészmérnök: Befejeződött a vidék infrastruktrális fejlesztése."
Azt látom, hogy a minimum az, hogy van csatorna, internet, kábel tévé.Az utóbbi kettő inkább a befektetői tőke eredménye.
Az az infrastruktúra viszont, mely a befektetők letelepedési igényeit szolgálná, az nem teremtődött meg, főleg a korszerű megközelíthetőség elmaradása miatt. Még mindíg Nyugat-Dunántúl a sztár, egy helyre koncertrálódtak a kohéziós alapok lehetőségei. Többek között ezértnincs munkahely.
@AKIsTUDATLAN: Én viszont baromira mázlista vagyok, mert a nagymamám, és egy jó darabig nagybátyáim a hagyományos, vidéki, paraszti életet éltek. Én még ittam frissen fejt tejet, meg frissen szedett krumplit ettem,meg láttam még a csordát hazavonulni.
Ez már gyakorlatilag nincs abban a kis szabolcsi faluban. Mindent a bótban vesznek meg, semmit sem termelnek, vagy ültetnek gyakorlatilag. Hiába méregdrága minden falun.
@Habakuk999:
Mivel kikapcsolom a mobilokat, a vezetékest meg nem tudjátok... :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mert hát olyan kis ÍGÉRGETŐS fajta vagytok, mint... FABIUS! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fabe már biztos sokszor ültetett fel, én csak egyszer nem tudtam elmenni. Amit a mai napig sajnálok, amúgy, csakhogy tudd.
@Mariann19: Nem rendeződött vissza, nincs hová.
A nagygazdák szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak, oda nem kell élőmunka, állattenyésztés, kertészet néhány faluban van, de ez sokszor nem paraszti életről, hanem munka melletti második műszakról szól.

Abban van Ángyánnak igazsága, hogy kéne megteremteni egy gazdálkodó paraszti réteget, a módon viszont vitatkozni kellene.

S kezdeni az alapokkal: OKTATÁS, OKTATÁS, OKTATÁS
@Habakuk999:

A Csókakői kilátóból gyönyörű a Bükk ilyenkor. Én nem hagynám ki :-)
@Mariann19: Demszky azt mondta, hogy innen is vonnak el a legtöbbet. Azért, hogy a fél világ idejön melózni, de ne legyen megoldva a közlekedés, az is abszurd, nem? Nézd meg, a BKV állandóan a csőd szélén. És közben hány embert szállít naponta!

Orvbűn alatt már egyszer volt csesztetve és elsorvasztva a város. És minden város-falu elszegényedettje idemenekül, lássa el Pestbuda a hajléktalanokat, a kisiklott életűeket a sehol se kellőket, ahogy tudja.

Na most így van manapság, hogy dőlne rájuk a városháza: hirek.msn.mainap.hu/itthon/betiltotta-az-etelosztast-a-fovarosi-kozgyules-40903

Én elfogult vagyok, sajnálom, bár itt azért volt Eu-pénz csatornázásra is költve, Duna-tisztításra, nemcsak barom térkövezésre. De Pokorni baba csak arra szórta meg turulra szinte, szóval ez valami fideszes mánia... Ja, bocs van MOM-felújítás, azt még nem láttam.

Józsi Angyalföldről meg kerültei lakosoknak ingyen angolt adott.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na ezért kell mást kitalálni, mert a Volutával üldöz a pechszéria :-))
@épészmérnök: "Ha kétkezi munkás vagy paraszt gyereke kerül egyből vezető pozicióba, ez különféle pszichés problémát generál."
Ez bizony igaz, és teljesen érthető okai vannak.Egy ilyen ember hirtelen olyan közegbe kerül, mely szellemileg általában feletti áll, ez a körülmény egy kisebbségi érzetet hoz létre, melyet nem tud kompenzálni, hiszen hatalmi pozicióban van.Ezt az ellentmondásos helyzetet nemigen tudják a helyén kezelni az érintettek, kisstílűek lesznek, arrogánsak és hatalmaskodók. A vezetők kiválasztásánál nemcsak ez a probléma, nálunk a vezetői készség felismerése kinevezéseknél nem az elsőrangú szempont. De ez egy másik fejezet.
@Fabius: :) Nem röhög, nem csinál képet-videót és nem tölti fel és nem küldi körbe!:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most éhes vagyok felhúzni ezen magam. Ő a Don. Valamiért ez rajta ragadt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kerényi az a színháznak,
ami mikovec volt az építészetnek...
meg mint farkasházi a humornak...

kovásza? vagy ijjesmi?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Egy mázsa kukorica 8000 Ft ( azt eszik a tyúkok ), abból hány bontott csirkét vesz a a nénike a Lidliben? Egy szalmabála 4000 Ft és az még csak alom, nem evett a kecske semmit. Egy mélyhűtőláda megeszik 8000 Ft áramot havonta, amiben a zöldséget lefagyasztja. Jobban jár, ha havonta egyszer bevásárol a kis kerekes tatyójával valamelyik multinál, busz ingyen van. A falusiak tudnak számolni, ellentétben a pátoszos parasztromantikát álmodókkal.
@a szív fészkei: Most derül ki, hogy a 4-es metro beruházás egy fatális tévedés volt, és még nem működik.Sokkal kevesebb ráfordítással lehet, hogy egy korszerű közlekedési megújulást lehetett volna végrehajtani.
Pedig egyesek mondták, hogy csökken a főváros lakossága, a tömegközlekedést felváltja a gépkocsi, különösen az agglomerációból bejárók miatt.
Mint utóbb kiderült, a villamosok kiiktatása is helytelen volt a buszközlekedés bevezetése miatt.
Mit bír ki ez a szegény főváros?!
@Fabius:
Persze, nem kell a púder... Neked is csak annyira hiszek, mint Csekknek! :)

Mindjárt töltök fel újabb képeket a Dunáról.
@a szív fészkei: Gratulálunk minden kedves fideszre szavazó honfitársainknak. Reméljük, hogy mikor karácsonykor a hajléktalan és hajlékkal rendelkező éhező polgártársainknak szerveznek ételosztást, megérinti őket a karácsony szelleme, és nem tiltják be. Ha pedig betiltják, majd álljanak a kedves szavazók hálát adni az éjféli misénél viktornál, hogy ily keresztényi szegénységben ünnepelhetik a kisjézust. Ha szerencséjük van, akkor a bazilika lépcsőjéről a bíboros kérésére csak a rendőrök és nem a tek fogja őket elzavarni. Mert bepiszkolja a sok hajléktalan a szép bazilika lépcsőjét.
@Habakuk999: baltazárék egyetlen bűne az hogy élve születtek

brühühühühü
@rodeo36:
Csak az egyik...
brühühühühü
@Mariann19: Én pont úgy tudom, hogy nem csökken, mert akik annyira nagy lelkesen kirohantak agglomerációba jó levegőt szívni pár éve - amíg oda eljutottak, vidáman telipöfögték a többi agglomerációs helyet, hol mások vágytak a jó levegőre - jönnének ám vissza.

Mert itt vannak a jó sulik, mert a munkalehetőségek, ha vannak, itt várják őket, stb.
Mert a kocsit már nem mindenki bírja fenntartani,- pláne kettőt! - nem mindenki tud x órával előbb felkelni, hogy az araszolgatós csúcsban beérjen a háklis főnök előtt a melóba, és biza pl. Érd ki van árulva szinte. Csak nem kelnek el a csodaházikók árukban.

Én ezt hallom és látom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hö. Így állunk? Pedig gondoltam lehet hogy ráveszem a főnökasszonyomat, hogy jövőre odaszervezzük a csapatépítőt. De ha utálsz....:S
@Husz_János_Puszita: Elárulom, hogy a nagynéném 82 éves, és nem vesz szalmát, nem vesz kukoricát, de még tápot sem. Mert megterem a kertben. Bizony nem rest 82 évesen megkapálni a kert végében a kukoricást, vagy a konyhakertben pepecselni. És tudod ő is tud számolni, én is tudok számolni. Így jön ki olcsóbban. De ha lusta vagyok kapálni, lusta vagyok termelni, akkor a felárasított feláras szar húst fogom megvenni a kisboltban. Amit aztán hazahúzhatok. De attól még nem fogok jobban járni. Ez pedig nem parasztromantika, hanem hideg számítás.
@Fabius:
Off, de aktualitása alaptyán mégse:
A Papcsák iránt özönlő hála és szeretet megnyilvánulásairól van véleményem, de elébb most mással vagyok elfoglalva. Az új album kurva jó! A fiúk visszatértek, most.
Tavaly decemberben uncsi volt kicsit a dabasi buli, éreztem, hogy köllene valami új. Meg is lett.
A „Rockmafia” lemez ütős lett. A Nincsen semmi és a Pokol a mennyből kurvára ott van!
Szerinted?
Az biztos, hogy az arénában ott leszek dec 22-én. Kaptam már ízelítőt a Sidivel erősített dologból, ott voltam az Orczy-kert bulin. Kurva jó volt!

A többit a zeneszobában, majd...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Olaszországból kérdezte ezt a barátnőm, hogy létezik ez itt ez tényleg??

Vatikánban hír ez?
@a szív fészkei: Meg szép ez a lelkesedés az agglomeráció után, de amikor azt írod be a cv-be, hogy dunakeszi, biatorbágy egy budapesti állásra, nem fog osztatlan sikert aratni, pláne, hogy 8 másik pesti van.
@Habakuk999: :-)Molnár Ferenc: Szülőfalum, Budapest (Nem a Caramel!!)
@Habakuk999: Csak azt tartod Ángyánról, mint én. Vagy félreértettelek, akkor bocs.
@rodeo36:

hataratkelo.blog.hu/2012/11/13/magyar_vagyok_itt_is?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_13&utm_campaign=index
"Miért most Lengyelország? Mert a nagy cégek európai központjai itt vannak, rengeteg magyar utazik ma is hétfő reggel a Varsóba induló géppel, jó a fizetés, nyugalom van, keresik a magyarul és angolul beszélő képzett embereket."

nem értenek ezek hozzá.

csinál nekünk baltazárunk jó kis kommunizmust.
Ez lesz a döfi... bambusz és banán vérszerződés turul és keselyű egybekel
@a szív fészkei: Ja, nyári hír volt, hogy a katolikus egyház elzavarta a turistákat, és kerítéssel vette/akarta körbevenni a bazilika lépcsőjét, mert a mocskok szeretnek odaülni. Na már most, ha a turista nem ülhet oda, pedig valószínű, hogy abba is elfáradt, hogy belépti díj ellenében megnézte a bazilikát, akkor a hajléktalant pláne nem, akiről meg ugyis alapból feltételezi, hogy a szép új lépcsőt összerondítja.
@Habakuk999:

"Ez az igazi bűnük Baltazáréknak, a lopásaik kismiskák ehhez képest. "

A lopások szorosan összefüggenek a piac korlátozásával, tollvonással szüntetnek meg iparágakat, földönfutóvá téve sok embert. Nem becsülném le a lopások hatását. Már nem sima korrupcióról van szó, hanem rendszerszintű versenyellenességről. A gazdaság alapjait verik szét. Nem véletlenül mondják, a potenciális növekedés nulla. A többit nem sorolom, unalomig ismert.
na kerényi rajongók ezt nézzétek meg... ez jobb volt mint a hvg.hu...

"krényi: .... megbízot... eccerűbben az a feladatom hogy megolgyam hogyan jut el az alaptörvény a választókhoz....
csermej: az a posta...
krényi: tessék? " stb

na coclibsik sajnálhattyátok hogy ezekből a kabarészámokat nem láttyátok!
ez nem a "sztendap", hanem a "s(h)itdaun"

mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id=35064
@Knósszosz:
Mit van arczod enni ottan a randa karibiában? Csak óvatossan tálajjad, mer én imádok zabálni estvétül reggelig, oszt ebbe akár a mazohista hajlamajim is meglyelennek, önsanyaragatásként..
Szóval lökjed, legfeljebb zokogok-:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én sose mennék el innen, oké, jó levegőn lakom, noha félórára anyámtól, aki a Nyugatinál...DE kimenni a városból, az azért már nagy váltás, akárhogy is van.

Le tudjak jutni gyalog a Délihez, ez szempont. Ha végképp minden megpusztul. Onnan már gyerekjáték eljutni bárhová... ;-DD
@Husz_János_Puszita: A lányom barátjának szülei is nagy kertben - millió mindent megtermelve, egész nap molyolva - élnek Pesthez közel. De van, amit a tecsóban vesznek, mert ott kifizetődő.

E` van. És nem a munka büdös nekik, mert egész nap ott robotolnak a kerjükben.
@a szív fészkei: Simán. Ez kérlek komoly tanulmány út lesz. Reggel kezdünk az avason, elbeszélgetünk pár panellakóval a'lá gyurcsány, majd elmegyünk falura, és lovagolunk, és megismerjük a fiatal Bárányt, idősebbet, és közben Fabiust is.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Az egy életforma, amit írsz, nem hideg számítás. Nagyanyám is így élt, de már kihaló félben van a mentalitás. Olyan sokat nem lehet megspórolni vele. Képben vagyok, mert most falun lakom, napi szinten hallgatom az ott élők problémáit. A szomszéd tart pár tyúkot, kertje is van, de csak a tojás miatt. Sütni való csirkét ő is úgy vett nemrég.
@a szív fészkei: Én egyre inkább tanyában gondolkodom, kicsi földecskével körülötte.:D De milyen messze vagyok tőle.:S
@Husz_János_Puszita: Igazad van, lopásokra pusztán a sima szökőkutas közbeszerzésekre gondoltam.

Ebben az országban szabad egyedi baráti biztosítóra írni egyedi törvényt, sőt büszkék is vagyunk rá. mert csak.

Az a baj, hogy nagyon nehéz elhinni, hogy ezek tényleg szétvernek mindent.
Két évig tátottuk a szánkat, mert akinek egy parányi józan sütnivalója van, az nem hihette el, hogy ezek az intézkedések bevezetésre kerülhetnek.

És itt mindig eszembe jut a fidesz felelőssége.
Nem baltazáré mert ő beteg, hanem a Papcsákoké, Kósáké, a mezei fideszeseké, akik tapsolnak az őrületnek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Gyere, wazze...
Van egy jó étterem fenn Halászinál
www.partyszabadido.hu/
+ Dunakilitin egy pálinkafőző
www.szigetkozpalinka.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9&lang=hu
A szállást megszervezem nektek, van pár szállodás ismerős, a társaságot kiszervezzük pálinkázni (másik nap Ausztria, borászatok 1/2 órára...), visszafele Halásziban egy kaja, majd sárkánnyal lecsorgás hozzánk... Vagy Gulyás Party a csónakházunkban.
De mindegy, hisz tudjuk...

Képek, ma du. lőttem...

kepfeltoltes.hu/view/121113/mini-P1019934_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/121113/mini-P1019939_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Habakuk999: "Nem rendeződött, nincs hová." Mármint a parasztságnak.
Előre bocsájtom, belülről nem ismerem a helyzetet, de egy munkám során módom volt feltérképezni a folyamatot egy szövetkezetet a rendszerváltás korát is beleértve.
Adott volt egy jól menő Tsz, melynek földjeit a későbbiek során a birtoklók haszonbérbe adtak az ujonnan alakuló szövetkezetnek. Tehát paraszti mivoltuk megszünt, ősszel a haszonbérletet vagy terményben vagy pénzben megkapták. A volt TSz gépparkját a potentátok szerezték meg, társasági formában álltak fel külön-külön, és szolgáltatásként végezték el a beművelés a kialkudott összegekért, mely igen vastagnak tűnt.A régi központi apparátus megmaradt, ezen felül a társaságok önállósodása is emelte az áraikat. Természetesen szinte csak gabona és takarmány kultúrák előállítása jött szóba, mert a gépi kapacitások egyelőre csak ezekre a profilokra voltak alkalmasak. Közben azt hitték, hogy értenek a gabonatőzsdék világához, a gatyájuk is ráment a tapasztalatlanságukra.
Nem nagyon értek én ehhez ipari ember létemre, de mindezt egy laikus is képes felmérni. Na így tűnt el a klasszikus parasztság a mezőgazdaságból, és szerintem ez tipikus átállásnak mondható.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @a szív fészkei:

ez így fúri...dunakeszi-nyugati pu. kb 30perc. rákospalotáról - pedig az budapest - ha meg szakadok se érek be 45 percnél előbb(tömegközlekedve). agglomeráció sirály dolog, mindig tudok hol - a házam előtt - parkolni és nincs kutyaszar a járdán csak a kertemben ;)

ui: reggel a gyerekkel 15-20 perc alatt suli, és onnan még 5 perc a meló. mondjuk délbudára nem járnék át nap mint nap az igaz. ja és ha elszabadul a gyalázat - város vs. vidék - itt még tudok egy kis háztájit csinálni, nem nézik ki a disznót a szomszédok, egy időben még tejet is lehetett tőlünk három házra venni, volt még böcce az udvarban :)
@a szív fészkei: Agglomeráció kérdésében biztosan Neked van igazad, ilyen elemzéseket hall az ember, de nem mindenki látja egyformán a helyzetet. Mindenesetre a közösségi közlekedés finanszírozása okoz gondot, főként azért, mert a kormány már nem támogatja úgy, mint a korábbi években volt.
@Mariann19: Stimmel.
És nézz meg egy német gazdát, évszázados hagyományaival, kultúrájával, finanszírozási lehetőségeivel, gépparkjával. Marshall óta csak gyarapodtak szívósan, nem túl gyorsan de folyamatosan.

A magyar társadalomnak is szüksége van gazdarétegre, nem puszta latifundiomokra.
De ezt meg kell teremteni.

Már csak azért is, mert erről ugyan mindig szemérmesen hallgatunk, de az élelmiszer stratégiai árucikk.
Ahogyan az energia is.
@Knósszosz:

Ez a rock, látod ez a rock,
fényeket és HANGERŐT akarok!
Ez a rock, látod ez a rock,
azt hiszem én már így maradok!

:-D

Csak egyetérteni tudok, fasza az új anyag, és külön öröm jelentős méretű szívemnek, hogy visszanyúltak helyenként az eccervolt zenei alapokhoz.
Nem ismerem országszerte mi a helyzet, csak a saját lakókörnyezetemben (pest megyei vidék). Itt viszont úgy látom, hogy az itt sokak által emlegetett parasztság kihalóban van. Persze, itt is be van vetve a külterület mindenféle jóval, de a háztáji gazdaságok szinte mind eltûntek. Már szinte csak az öregek ûzik. Ennek szerintem két oka van. Egyrészt manapság már nem éri meg a befektetett munkát fõállás mellett az a haszon amit megspórolnának ha a tesco helyett a kertbõl hoznák be a répát. Másrészt sok helyen, akik még piacra termelnek és nem a hátsókertben, ott nagy károkat okoz a lopás. Többnyire Nógrád és Pest megyét járom és benézve a hátsókertekbe szinte mindenhol azt látom hogy be van vetve fûvel.
@Habakuk999:

ma már ki qrva anyja - tisztelet a kivételnek - akar paraszti létből megélni? a nagybátyám több mint harminc éve nem volt nyaralni mert nem lehet a jószágot magára hagyni, a két gyereke meg úgy elhúzott a faluból mint a vöcsök. mondjuk a faluban már csak a vének lézengenek, megszűnt minden a tehenészettől kezdve a kisboltig...nem látom, hogy a fiatalok tolonganának a paraszti létért legyen az bármennyire modernizálva.
@Husz_János_Puszita: Imádom a nejlonparasztokat (én is az vagyok). Itt egy tökamatőr blog a tyűktartásról, az ezt írja:

"Mióta megvannak, tehát több mint öt hónapja, elfogyott 1 mázsa kukoricadara, kb. 50kg kukorica, egy zsáknyi tojótáp, és fél-fél zsák, kb. 60kg (összesen) búza és árpa. Ez eddig nagyjából 20 ezer forintnyi kaja (eléggé felfelé kerekítve). Havi 220 darab tojásom biztosan megvolt, abból szinte minden hónapban eladtam legalább 100 darabot, 30-35 forintért, ami azt jelenti, hogy az eladott tojások majdnem fedezték a takarmány árát, tehát nekünk a havi 100 tojás biztosan ingyen volt. Ja meg ugye megettünk a hat kakast."

tyukudvar.blog.hu/2011/10/05/tyukudvar_mennyi_ido_mennyi_penz

Az egy nagy marhaság, hogy a Lidlben vásárolt bontott csirke az olcsóbb lenne, mint amit te tartasz. Persze, aki a zöldséget fagyasztószekrényben tartja, az megérdemli. A zöldséget pincében kell tartani, homokban. Illetve mindig azt kell enni, ami van.

A szomszédom is (külvárosban lakunk) tart vagy 5-6 tyúkot, jövőre lehet, hogy én is kipróbálom.
@Fabius:
Szóval a Te szíveden egy hentes házat vehetne?!-:D:D
"visszanyúltak helyenként az eccervolt zenei alapokhoz."
Igen, ezért mondom, hogy a Csapda újra létezik!!!
Kösz nekik ezért, csinálja valaki utánuk!
Egy hónap van a pesti aréna koncertig, nem futunk ott össze?
A rákenrol okán, meg azé is, mer szemtűl-szembe anyázhatnánk a hatalomat.
Lukács ezt teszi, csak olvasni kell az új album szövegei közt.
Persze ha addig Semmilyen elvtársék be nem tiltyák.

Kurva jó, tényleg!!!
@Knósszosz:
Engedelmeddel loptam a kommented, kopizásilag egy barátnőmnek czímezve, aki szintén TCS fan.
Utóllagos bocsi! - gyáá heee....
www.youtube.com/watch?v=SGbRpSyelko

jó hogy már nem Tankcsapdát hallgattok... :)
@batka manó: Ezért fizet normál körülmények között külön támogatást az unió.
Hogy megérje az év mindennapján dolgozni.

Amúgy pl egy Hernád völgyi szegény családnak, akinek egyetlen szórakozása, hogy kikönyökölhet a kerítésre, nem nagy váltást jelentene életritmusban.

Persze sokfélék vagyunk sokféle igénnyel.
A korán kelés nekem is nehezen menne.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A komoly részét segélyosztó napra érdemes időzíteni, akkor olyan látsz amit soha sehol. Utána meg vidámkodunk egyet, stream-en feldobjuk netre ahogy megtanulsz lovagolni öreg Báránynál meg ilyenek :-D
Jut eszembe. Bajnai múltkor valami "rezsimváltást" emlegetett. Ezek szerint az Orbán rezsimet ő is egy másikra akarja cserélni??? Talán csak egy Freudi elszólás??? :)
@Knósszosz:

Házat? Áruházat baszod, saját vágóhíddal :-D

Jó lenne kimenni a koncertre meg összefutni is, de akkor éppen mellig fogok gázolni mindenféle leltárívekben. Így most annyit tudok mondani, ha jól állok majd ezzel a leltáros miújsággal akkor rendeben.
@Fabius:

Én inkább a Parlamentet nézegetném plenáris ülés alatt egy "BFG" márkájú plazmaágyú célkeresztjén keresztül.
@a szív fészkei:

Nekem most hawai van, ellátnak bio zöldséggel, gyümölccsel, jó a tojást már pénzért adják. :D Az van, hogy amikor pl. a paradicsom terem, úszik a falu a paradicsomban, senkinek nem kell. Ha a zállam ( önkormányzat ) segíteni akar, szervezze meg a felvásárlást tőlük a szezonban. Szerződjön le egy áruházzal, járjon körbe egy autó, ami összeszedi a faluban a paradicsomot. Miért törvényszerű, hogy az önkormányzat be legyen oltva gazdasági leleményesség ellen?

A legújabb most a füstölt árus autó. Élelmes hentes kitalálta, ha a vevő nem jön őhozzá, majd ő megy a vevőhöz. Az első két utcában kifosztották az autóját.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt a frissességet. Most esett le, mikor már kihagyja ezt a kétségtelen kommunikációs bakit minden megszólalásból? :-))

Nem figyeltek rá eléggé. Pedig ha Ferit el akarjátok üldözni Vikivel együtt, akkor kéne!!! :-D
@iii:

Tartsatok sisakos kazuárt. Kiadósabb is, mint a tyúkok, izgalmasabb is tartani, és bonus-track-ként házőrzőnek is megteszi.
@Fabius: Pedig a 4K-szerű álláspont már jelentős elmozdulás a korábbi "nem-nem-soha" állásponttól. Hogy az LMP szavazói mit támogatnának, azt ember meg nem mondja, olvasok ilyet is meg olyat is. Ha azt nézzük, hogy a Medián felmérésben 6%-ról 4%-ra csökkent az E14 miatt a támogatottság, akkor azt kell mondanom, hogy a kétharmada mégis csak az önállóságot támogatja.

Az isten se ismeri ki magát. Akik nagyon nyomják az összefogósdit, azok többnyire szocifanok, akik meg ellenzik, többnyire fidesznyikek.

Azt már megírták a Mandineren, hogy a Medián felmérés módszerét igen csak fenntartásokkal kell kezelni, mert erősen befolyásolták a válaszadókat. Az LMP egyébként 4%-ot kapott a 4K 2%-hoz képest, valahol kell lenni 4K támogatónak is, bár még én se találkoztam ilyennel, még írásban se. Majd pár hónpa múlva okosabbak leszünk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Feltétlen kipróbáljuk. Egyetlen kazuártojás elég lenne reggelire, jogos.
@Fabius:
Ezt majd alkalom adtán leverem Kusza Szemen.
A zannyapicsáját, miatta már az emberi kapcsolatok alapvető mivolta is devalválódik. Értelek, azért Neked van melód a vállalkozásoddal, szóval tedd a dolgod, majd tudósítalak, hogyan küldte el Lukács az anyjába Viktort, amúgy szalonnaképesen, beleköthetetlenül...
Azért érzed a szövegeiből...?

Jó éjt!
@Habakuk999: Nem ismerem a német gazdák belső viszonyait, de azt hiszem, hogy a hagyományaikon túl a korszerű gépeken kívül korszerű a szakértelmük is. Ugyanis szerintem a régmúlt ismeretekkel már nem lehet dolgozni, olyan hozamokat elérni, melyek ütik a világ színvonalat.A német gazda, ugyanúgy, mint az amerikai farmer, nagyüzemi módon termel, olyan módszereket alkalmaz. Ezt kéne nekünk is felismerni, és nem ujfent a kályhától elindulni.Nagyüzemi termelés híve vagyok.
Az oktatással maximálisan egyetértek.
@Fabius: Csak nem azt akarod mondani, hogy szóltak neki Szigetváriék, hogy hanyagolja ezt az elszólást???

Lehet már rá is érvényes a "ne arra figyeljetek amit mondok, hanem arra amit teszek" örökzöld??? :)

Egyébként meg ha pld. nem szörnyezett volna le lazán engem is 2010-ben, akár még hinni is tudnék neki. :)
@iii:

"mindig azt kell enni, ami van."

Ja ha falun laksz egyél azt ami van, ne vernyákolj. Világos. Vajon miért akarjátok a falusi embert 19. századi körülmények között tartani? Nem kellene rájuk hagyni, hogyan akarnak élni? Agyam eldobom.

Tudod mi van falun? Ingyenes számítógépes tanfolyam, az önkormányzat szervezi pályázatból. Az van.
@Habakuk999:

A Hernád völgyi faluban ahol a rokonok laknak összesen van két utca, a Rákóczi meg a Széchenyi. Kerítésre nem könyökölnek, mert egyrészt egymás pofáját nézni is unják egy ekkora faluban, másrészt meg nagyon nem érnek rá erre.

Nyomják a háztájit, művelik a saját földeket, jön a csorda reggel, ki kell hajtani a teheneket, délután ugyanez vissza, le kell fejni, stb. Plusz a saját gépekkel bérmunkát is vállalnak a környékbeli földeken. Elvannak reggeltől estig könyöklés nélkül.
@Fabius: Mert szerencsét teremtettek maguknak, hogy van földjük, gépük és tudnak dolgozni.

Te is jól tudod, hogy nem mindenki teszi illetve teheti ezt meg.
Segélyosztást emlegettél, ha jól emlékszem Csekknek.

Tudom, nehéz dolgozni akaró embert találni.
Próbaültetvényhez kapálókat keresett egy ismerősöm - szintén Hernád völgye - három faluból szedte össze őket.

Azt soha nem értettem amúgy, miért van az, hogy egyes falvak pl tele vannak fóliasátrakkal, a szomszéd települések meg segélyre várókkal.
Érdekes a világ.
@iii:

"az LMP szavazói mit támogatnának, azt ember meg nem mondja"

Dehogynem, ha kérdezik. Kérdezik? Nem nagyon. Az nem kérdés - nem elég széleskörű - amit levélben én is megkaptam. Pedig egy szavazótábor felmérés elég hasznos lenne a döntés előtt. A Medián kutatás nem egész egy héttel Bajnai beszéde után készült. Amit mutat az az első reakció, ami ha komolyan vesszük az addigi 7% környékének közel felére olvadása. Kapásból. Elsőre.

Én se szoci(muhaha) se Fidesz (muhahahahahaha) fan nem vagyok. Mégis azt mondom életképes váltószövetség az E14 - LMP gazdasági + korrupcióellenes, jogállamot renováló programjainak kompromisszumokon alapuló összefésüléséből lehetne, nem kizárva de személyi kritériumokkal befolyásolva a többi összefogó szándékúval.
@Knósszosz:

Én azért nem temetem még a dolgot.

A szöveg odaver, ugye, nagyon el sincs dugva a sorok közé:

www.youtube.com/watch?v=kr0LErSCBP8&feature=relmfu
@iii:
Kár, mert együttműködés nélkül az lmp is megy a levesbe. Pedig jó lenne, ha részt vennének az alkotmányozásban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért mielőtt a "rezsim" szóba annyira beleélitek magatokat, az idegen nyelvű alapoknál alapvetően a "rendszer" jelentése.
Kár abban reménykedni, hogy ez a fogás rajta. :)
@Habakuk999:

A szerencsének ehhez nem sok köze van. Tudták hol élnek, miből, célirányosan ilyen iskolákat végeztek. A megspórolt lóvéból földet és gépeket vettek, technológiákat tanultak, meg hozzá olyan jogsit ami Simsontól kombájnig mindenre jó.

Ezen kívül csak a meló van, meg a mentalitás amit arrafelé "iparkodásnak" hívnak.

A fóliasátor nélküli falvakból szerintem ez hiányzik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja, szóltak neki, hogy a rezsimet váltani és rezsimet leváltani nem ugyanazt jelent, ha hülyeséget beszél hanyagolja.

Problem?

Értelmes ember képes kijavítani a kommunikációs hibát. Ragaszkodni hozzájuk idióta Orbán szokás.
@Fabius:

"A fóliasátor nélküli falvakból szerintem ez hiányzik. "

Ami a fólaisátorban terem, azt el is kell adni. Piacra is szükség van.
@Husz_János_Puszita: Nem csak ha falun laksz, mindig azt egyél, ami van. Aminek szezonja van. Lehet persze télen chilei cseresznyét enni, csak tönkre tesszük a Földet. Mitől lenne ez 19. századi?

Nagyon helyes, hogy van számítógépes tanfolyam, sőt, több kellene, wifi az egész falunak.
@Fabius: Mit kaptál meg levélben?
Mekkora egy aljas hazaáruló banda.
De még a végén elérik,hogy mindenki összefogjon ellenük....:))
@Kowalski, helyzetjelentést!: @a szív fészkei:

Csatlakozom az SZDSZ-es szekcióhoz. Valamivel még jobban eloszlik a köpet. :D

Dés zenéje meg zseniális.

De azt nem nagyon hiszem, hogy "lesz egyszer normálisan vezetett és végigvitt ilyesmi párt itthon."

Van Pető Ivánnak és Magyar Bálintnak egy cikksorozata az SZDSZ-ről. Innen egy-két mondat, ami valamennyire kapcsolódik a város-falu vitához is.

"(…) már a kampányban világossá vált, amit az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, majd a népszavazás idején még csak kevesen észleltek, és hittek elhatalmasodó trendnek, hogy a népnemzeti riválisok (MDF, kisgazdák, KDNP) más nyelven beszélnek, más érzelmekre hatnak. (…) a riválisok nyelve (rögvalóság, talajgyökér, népnemzeti gerinc) a nyugati demokráciák nyelvére lefordíthatatlan tartalmat hordozott. A keresztény-nemzeti oldal retorikája nem egyszerűen átlépte a politikai korrektség határait (az SZDSZ nem jogosult a nemzeti színek és népdalok használatára, az „Apák és fiúk” pamflet (Grezsa Ferenc, röplap, megjelent: Magyar Fórum, 1990. március 31.) széles körű terjesztése, antiszemita graffitik megjelenése az SZDSZ plakátjain), hanem kimondottan az akkor még többnyire rejtett, szalonképtelen érzelmek előhívását szolgálta.

(…) az SZDSZ a választások előtti utolsó kampányfilmjében egy vidám burleszkmontázzsal búcsúzott a kommunista rendszertől, az MDF filmjét lankás magyar tájak, ringó búzamezők, takaros kis falvak és templomharangok békés kongása uralta."

nol.hu/belfold/profi_amatorok__amator_profik

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Köztársaság úgy van most, mint SZDSZ. Mindkettőnek itt maradt a porhüvelye, de eltávozott a lelke.
@iii: hát ez a 4K egyre inkább kommunistának tűnik. Ha az LMP tényleg velük akar szövetkezni, akkor ennyi erővel a Munkáspártot is bevehetik, elvégre Thürmer sem vett részt az elmúltnyolcévben, és a programja is hasonló. Legalább tiszta vizet öntenének vele a pohárba, semmiféle középről nincs itt szó, ez egy szélsőbalos társaság.
@iii:

Egy kérdőívet összefogás témában.
@iii: a fidesznyikek addig figják ellenezni,míg nem gyengül meg a Párt. Nem véletlen az erőkommunikáció. Utána megindul vszinüleg az erózió.
@Dr. simonmondja.: "Te meg nagyon jókat írsz, de az csak szórakoztató irodalom."

v.ö. tegnapi termés:

"1: Nálam a hagyjuk Orbánt teljesen szanaszét verni az országot nem opció. Aki ilyet leír az soha nem volt felelős senkiért és semmiért magán kívül, nem vállalkozott itt az elmúlt 22 évben, nem fektetett be, nem teremtett munkahelyet a saját tőkéjéből. Ha tette volna képtelen lenne egy csettintéssel Orbán bukása kedvéért szemétre dobni amiért felnőtt kora óta melózott. Neki a hagyjuk Orbánt becsapódni annyi, hogy legfeljebb összepakolja azt a bőröndnyi ruháját és irány London. Nekünk többieknek kicsit mást jelent ez. Csalánt verni mindenkinek a saját faszával kéne, nem a kkv szektoréval." (Na ja.)

varanus.blog.hu/2012/11/12/fidesz_es_a_kampanykozepkor/fullcommentlist/1#c18279738
@Husz_János_Puszita:

A termelői piacok egyre több helyen jutnak egyre nagyobb szerephez. De sokszor a multikkal kell árban versenyezni, azt meg feldolgozással és a kifogástalan minőséggel jobban lehet.
@iii: ja egyébként ez a blogposzt verte ki nálam a biztosítékot:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/11/13/felelem_harag_tortemelem

Az érvelés szerint az LMP-nek nem elfogadható a kapitalizmus, meg a nyugati eszmék, amiket Bajnai képvisel. Hát, ha ez így van, ha ezek a gondolatok dominálnak egy LMP kongresszuson, akkor az LMP egy szélsőséges párt, ugyanis ott szitokszó a kapitalizmus és a nyugatosság. A Jobbik csinálja ezt szélsőjobbról, a 4K és a Munkáspárt szélsőbalról. Ha az LMP ehhez szeretne csatlakozni, az az ő dolga, csak akkor lesz szíves ezt világossá tenni, és nem ámítani a demokratikus változásban hívőket. Persze ilyen keretek között érthető, ha nem akarnak az E2014-hez csatlakozni, de mondjuk ez kölcsönös, Bajnai a kommunistákkal kizárta az együttműködést.
@londonterminals: röhögni fogsz, ez nekem is eszembe jutott :) De viccen kívül, tényleg mintha az ifjú Lenint idéznék a szövegei néha.
@Fabius: Igen, az állam feladata az lenne, segítse a kereslet és a kínálat egymásra találását, megakadályozza a felvásárlói monopóliumok kialakulását, stb. Régen a TSZ-ek koordinálták a dolgot, de az a háztáji termelés, ami akkor volt, nem jön már vissza soha többé. Ma a világpiacon kell versenyezni árban és minőségben.
@padlas: Hogy az LMP-nek mi elfogadható, azt nem a sajtkészítő blogon lehet megtudni.
@padlas:

Az a poszt egy marhaság.

A boldog sajtkészítők úgy látszik addig voltak kritikusak Orbánnal, amíg elő nem került egy valóban váltóképes formáció. Azóta ennek a formációnak minden oldalával kritikusak.

23-a óta keresztül verték a parlamenten az eljárási törvény összes módosítóját, a legújabb Kusza Szem remeket, a kampányszabályozást, tanúi voltunk Papcsák kommentelők elleni hadjáratának, földügyben is fortyognak az indulatok, nekik meg ennyi jutott eszükbe azóta összesen: hogy dögölne meg mindenki az E14 körül. De ez legalább kétszer beugrott, ha már.
@Husz_János_Puszita:

A kereslet-kínálat egymásra találása nem csak az állam dolga, sőt. Sokszor jobb, ha az állam nem szól bele. Lásd a víziszárnyas piac Matolcsy általi beomlasztását, aminek a Hajdú-Bét ügy lett a vége.

Sokkal fontosabb lenne a gazdákat megtanítani, hogy rugalmasabban kövessék a piac igényeit. Példa: sokáig vitték innen a szedret importra. A miskolci hűtőház szigorú feltételekkel de jó pénzért vette át. Aztán az érdeklődés csappant, a szederültetvények maradtak. Rokonok kérdezték: mifasz lesz most? Mondtam főzzétek le lekvárnak, szörpnek, szedjétek össze az internetről milyen pozitív élettani hatásai vannak, marketingeljétek azzal, hogy a legmenőbb aloe vera italoknak is alapanyag, és áruljátok.

Évek óta viszik tőlük, mintha ingyen lenne.
@iii: A világkereskedelem jólétet hoz széles tömegeknek, de legalábbis ennivalót sokaknak, akik éheznének másképp, talán épp Chilében. De nem tudom, ez hogy jön a témához.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: @Kowalski, helyzetjelentést!:

Bajnai is operált korábban a köztársaság hívószavával, de ezt - lehet, hogy csak egyelőre - elhagyta, talán a jobboldalon fogyaszthatóbb újak kedvéért.

Januárban ezt írta: "A köztársaság programjával, amely az alkotmányos demokrácia és a kormányozhatóság azonnali helyreállításának cselekvési tervét jelenti, a harmadik köztársaság korrekcióját. A helyreállítás azonban kevés, a pártfinanszírozás tisztaságával vagy a közmédia pártatlanságának korábban hiányzó, új garanciái nélkül a köztársaság gyenge immunrendszerrel születne újjá."

hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas

Nemrég pedig egy interjúban, amikor a helyreállíthatóság kétharmados akadályairól kérdezték, azt mondta, "Bármilyen arányú győzelem születik, az lesz a dolga a választók támogatását bíró politikusoknak, hogy az országot jó útra vigyék, és ehhez elengedhetetlen ennek a rezsimnek a lebontása. A választók a probléma megoldására hatalmazzák fel a mostani ellenzéket, és ezt demokratikus eszközökkel, de meg kell oldani."

hvg.hu/itthon/20121031_Bajnai_Gordon_interju

Teljesen igaza van. Éljen a köztársaság! :D
@Fabius:

Gyühet a mókus őrs, de ha adhatok tanácsot ne a faternál kezdjetek. Vagy de, mert akkor már se éhesek se szomjasak nem lesztek aznap :-D :-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Ez annyira vicces lenne, ha nem lenne annyira sírnivaló."

Magyar országon ez a lehető legáltalánosabb értelemben is igaz.
@Fabius: Fabius, neked gazdasági miniszternek kéne lenned:)))
@Fabius:

Dehogy az állam dolga, Isten ments!:D

Segítséget írtam, nem beavatkozást. Többek között piaci ismeretek terjesztését, hogyan menedzseljék magukat, marketing, jogi tanácsadás stb. Felállíthatnának pl kereskedő központokat, ahol piaci információhoz jutnak a termelők, megismerhetik a gazdasági trendeket, technológiai tudásra, kapcsolatokra tehetnek szert, szövetkezhetnek egymással, külpiacra juthatnak. Amik aztán később önjáróvá válnának. Már ha tényleg segíteni akar az állam. Nem tudom, lehet-e úniós kohéziós pénzeket ilyesmire fordítani, de simán belefér az infrastruktúra fogalmába szerintem.
@Fabius: A multikkal szemben is más alkupozícióba kerülnek együtt, egy jogásszal az oldalukon.
@aritus:
Én még mindig vállalom a Muff- és Ásóügyi Minisztériumot! :)

Amúgy amikor a környező országok, csehek, szlovákok, lengyelek épp ezerrel jönnek most el mellettünk, meddig lehet még azemúttnyóccévvel magyarázni?
Van még droid, aki beszopja?
Nem gyanús nekik? :((
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Csúúúúnyán hangzik, meg Csekk valami paciról akar ott alázuhanni. :)
@Husz_János_Puszita:
Jelenleg az állami beavatkozás a meglévő felvásárlói láncok érdekeit szolgálja, evégre azok fejtenek ki jelentős lobbitevékenységet, a termelő gazdák kárára.
@a szív fészkei:
Arra gyünni kell kérem, nincs kifogás, nyafogás... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: na ezen nem is lepődtem meg, hogy te milyen miniszter leszel az új kormányban:)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Meghalnék ott két nap alatt. Holott van, hogy egy hétig nem is megyek el a városba - basztat is a férjem, hogy minek a drága bérlet akkor. De a tudat, hogy nem is mehetnék, az megölne.

Én a mai napig, ahányszor átmegyek a Margit hídon, elcseppenek a látványtól bármilyen idő, fényviszony, évszak van. Nem lehet megszokni, olyan szép. Láthattam a Marriottból az esti látképet, amiért mindig foglalt a Duna parti szálloda. Eszelősen gyönyörű, már a giccsen is túl van. Ugyanilyen de a fordítottja a várbeli Hiltonból.

Amíg jó idő volt, átsétáltunk a hídon volt, sőt olyan is előfordult lendületből, hogy magassarkúban! ;-)) a Nyugatitól a Moszkváig mentem gyalog. Vagy a Francia Intézettől a Moszkváig, keresztül a Vízivároson nyári este. Sokat mászkálok így, rácsodálkozom házakra, nyáron sokszor azt játszottam, hogy turista vagyok, és nézek a megszokott dolgok mögé.

Szép persze a vidék:a Duna-kanyart, a Velencei tavat - ahová mostanában épp eljutok - abszolút szeretem és csodálom, de nem nekem való tartósra távol élni a várostól.
@Habakuk999: Őrült (beszéd) de van benne rendszer - mondta Polónius Hamletre. Orvbűnben is van rendszer - nem kell őt minden alól felmenteni...
@a szív fészkei:
Tegnap élőben volt nálunk Bajnai.
Érdemes beleolvasni:

www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/lakossagi_forum_bajnai_gordonnal_mosonmagyarovaron/2306470/

A beszart és intelligencs narancshívők röfögése is szintje elég büdös. Azt tudni kell róla, hogy a kommenteket egy ideje már ott is szűrik.

Nekem nem engedték be 2 kommentemet sem régebben, pedig nem volt ilyen primitív mocskolódás, hanem néhány tényt felsorolva csak kérdeztem fidesznyikek témájában. Igen kínosat, de valósat.
Visszadobták, hogy "finomítsam", mert túl durva a hangneme... :))
Azóta nem érdekel, most is csak a Bajnai miatt olvastam bele.
@a szív fészkei:
Amikor majd Piktor úgy kezdi a beszédét, hogy "Tisztelt Bíróság!", na akkor nem szabad felmenteni! :)
@Mariann19: Dolgozott az értelmiségi is, ha olyanja volt. Mondjuk, apám reggel nyolctól éjjel 11-ig. Akkor hazakeveredett, tán evett valamit, amire napközben esetleg ideje se volt és kettőig olvasgatta a másnapi perek iratait.
Szombat-vasárnap ment úszni, hogy bírja, de ott is: doktor, de jó, hogy látom, nem akarom zavarni,de van egy kis jogi problémám... Vasárnap délután telefon: jaj doktor úr, ugye nem zavarom, egy kis gondom lenne... Stb. stb.

De azért én meg voltam jelölve É-betűsnek, akit harmadsorban kell felvenni egyetemre.

Anyám tavasztól őszig nem látta a családját, csak néha hétvégén, amikor elbumlizott Pécsről, vagy később már kocsizott, amikor nyertünk egy Ladát. ;-DD. Reggeltől estig ott ugrált a két méteres árkokban, mentve a római kori emlékeket. Megsüketült, mert amikor feltárta Pécs ókeresztény kápolnáját épp a feje fölött bontották a Széchényi teret. Akkoriban nem volt fülvédés meg ilyesmi, hát később ezt megsínylette.

Amikor otthon volt ősszel-télen, akkor dolgozta fel a leleteket ill koordinálta a Nemzeti Múzeumban - amit lassan elsorvasztanak mára pénzmegvonásokkal - az egész országban az ásatásokat. Az se nyolc órás, leteszem ötkor a lantot-szakma.

aminden munka követel kurvasok kitartást, állóképességet fizikailag és fejlődni tudást, odafigyelést, stb. szellemileg. És pl. a múzeológusokat mindig olyan szelíd megszállott félhülyéknek tartották, akik úgyis annyira szeretik a szakmájukat, hogy marék rizsért is megcsinálják, ergo sose fizették túl őket. Ezt talán még Antall is tudta a maga kis múzeumában megkushadva.

Pedig a magyar régészeknek jó híre volt a világban. Most meg lehet nézni, mi történik velük.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod Boli , beleolvastam: libatolvaly így leírva, van színvonal ott is. Az van elterjedve, nemdebár, hogy a nyugati régió az az igazán művelt, gazdaságilag, szellemileg tényleg a fejlett világhoz - már-már Ausztriához - illeszkedő része Magyarországnak.

És ott ez a hangnem? Anyám borogass! De Bajnai fel van készülve és tudja, hogy a FideSS csak ebben erős: másokat mocskolni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csillagom, anyámat a hátamra kötöm? Bár szeret bulizni, szó se róla, de mégis... ;-DDD
@Mariann19: Konkrétan Érden minden második házat árulják. Ahol nekünk van a Duna-kanyarban kis vityillónk, ott is kurvasokan szabadulnának az ingatlanuktól nyomott áron - mi épp ezért nem adjuk el -, pedig harminc perc kocsival a Nyugati az ottani házunktól és szép vidék tényleg, klassz a Duna, minden van. Tecsó is!!! Meg mamák az út mentén virágot, gyümölcsöt - szezonban epert - árulóban. Csak a gólya nem jön már évek óta...
@a szív fészkei:
Kevés olyan tapló paraszt népség van még az országban, mint felénk! :))
(A határ túloldala Burgenland, Ausztria szegényháza csak, akikről az osztrák viccek nagy része szól, nem véletlenül...)
A legrosszabb itt is persze a kivagyisággal és pénzével dicsekvő surmó, aki kanállal eszi a rántotthúst, meg 2 számmal kisebb ruhában feszít, mint Szaros Pista Jézus nevenapján! :D
@a szív fészkei:
Felénk is, minden harmadik házat árulják...
@batka manó: Nézd, a Balatonon a legfelkapottabb vidék Kővágőőrs és vidéke, Salföld ilyesmi. Vagyonokért lehet ott házat venni, ha egyáltalán van eladó. Negyven éve majdnem kihalt és tönkre ment, csak a vének maradtak. Na akkor kezdtek odahúzni a pesti filmesek - egyikük felesége ügyvéd volt és egy ügyfél adta oda a düledező parasztházát fizetségként.
És ők divatba hozták, azóta sikk lett ott háztulajnak lenni: autentikusan felújítani, náddal fedni a hajdan rozi viskókat, verseny lett, kinek lesz mutatósabb a végén.
Ott él ma is Cserhalmi Kékkúton, ott élt ideje nagyrészében Cseh Tamás.

Beindult aztán Márta István melója nyomán a lentebbi részeken a fesztiválozás. Nem tudom, ilyenre ma adnak-e pénzt. Andocson - amit ajánlgattam Gábrielnek, a szentéletűnek - egy barátnőm csinált fesztiválokat CSepeli György - akkori szadesz államtitkár, siófoki képviselő - támogatásával. Fellendült a falu, élet volt, marhajó műsorok, vegyültek a városiak, falusiak, élvezték egymást és a Piaf-számokat, aztán az új pap kibaszta az egészet két éve. Mert ez a templomban - annak is a pincéjében zajlott meg az udvarán. Na most nem megy oda a kutya se.Pedig szép a templom, különkleges csodajáró hely és Földvár, Lelle 15 perc kocsival.

Szóval lehetne falvakat megmenteni a kihalástól, csak ugye a posványra senki nem kíváncsi.
@Husz_János_Puszita: Én is kapom a biot, akkora zukkiniket, hogy ölni lehetne velük. Már kicsit overdose vagyok tőlük... Jövőre a teraszon megpróbálok nevelni a kápiamagokból paprikát, pari végre beérett mostanra az utolsó is ;-DDD

De állatot nem tartanék, azt megölni nem tudnám, végelgyengülésbe hulldogálnának elfele. ;-DD Lehelen van kapirgálós meg sok minden jóáron. Most vett még ott a férjem ipari adag szilvát, a gombócnak semmi nem áll ellent majd!De , ahogy már egyszer írtam, sokszor főzött be - ő szokott - barilekvárt úgy, hogy csak a szigeten a fa alól összegyűjtötte a lehullott sárgabarackot a gazdátlan kertek kerítése mellől. És hány helyen láttuk, ahogy rohadt a cseresznye - ami piacon méregdrága - az alma, a körte ! És senki nem szedte.

De a biogyümölcsét a MOM piacán ugyanakkor vagyonokat adnak.
@a szív fészkei: Balatonon is minden eladó, viszont a vízparti nyaralók nagy része az úgynevezett "szoc. összelopkodós" stílusban készült a 70-esek végén, na azok csak a dózernak kellenek. A Káli-medence környékén se maradtak sokan. De érdemes elmenni Dörgicsére, az úgyis turbómagyar fellegvár lett, szegény jobbik káderek vásárolgatnak ott udvarházakat, stb. Kérdezte is brazil ismerősöm, a sok tucat trikolórt látva, hogy itt mindenki a Fluminense-nek drukkol?
@Husz_János_Puszita: Legyen is! Az amishok nem itt élnek.
Hisz lám, Stefikénk a hagyományos sváb dirndlijében mit evett mélyen vallásos hagyományos sváb családjában szombaton? Penne arrabiátát! ;-)) És miért is ne enné? Vagy valami thaiszerűt, ah olyanja van?

Én egyszer Mosonmagyaróvárott ettem nagyon finom pizzát.
@tucano: :-) Persze, a mi kis vityink is a dermedt hetvenes évek egy az egyben: cseh faház - csak már téglával körülvéve. :-)) Mondjuk, amire használjuk: pár napot kint lenni, több nem is kéne.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azt írtad, vettél papádnak netezős mobilt, akkor ismerheti itt a munkásságunkat. ;-DDD
@londonterminals: Jaj, ha már nosztalgia: az a reklám ütött - nem is engedték sokszor lemenni - , amikor Darvas Iván a maga hihetetlenül elegáns és sármos módján zenetanárt alakít egy zongorázó gyerek mellett. És szárnyal a dallam, de a kislány elvéti a hangot: akkor belebúg az a gyönyörű hangja finom kis mosollyal mondva a kamerába, neMDF, eSZDSZ.

Igen, azonnal elkezdődött az, amit Magyarék írtak. És ezt anno - tudom, mert három napot voltunk együtt Nagy Gábor Tamással, az I. kerületi polgimesterrel és a barátnőjével Pozsonyban - utálták az akkori fideszesek, de nagyon. Aztán változott a széljárás.

És Orvbűn a lehető legavétosabb húrokon játszik, és csak fokozza, fokozza. Ebből látszik, hogy ez csak számítás nála és semmi más. Tudja, hogy ez a réteg erre mindenáron fogékony és soha nem fogja őt megkérdőjelezni. Míg a libsi banda pedig mindent és mindig.
JAj neeee!!! www.napi.hu/ingatlan/meghiusilhat_demjan_kolozsvari_beruhazasa.536777.html

Sólyom: www.femina.hu/hirhatter/solyom_megszolalt

És ezeket azért nem látta az eemúttnyócév alatt, a kisded műsorokból kivillanni? De persze már szarnak rá.
Rogán Tonyó páratlan szakértelmét senki nem dallja meg? Ki is tüntették ÁSZ-ilag érte pedig. fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408108_10151446660940116_669223753_n.jpg
Wblog
Eddig ez a legjobb hír az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Elég szar lett volna ezekkel a buta komcsikkal.

Nemet mondott Bajnaiéknak a 4K!
@iii:
és erre nektek 23 év kellett? anno BP külváros minden zölcség és gyümölcs (kukoricát és krumplit Vas megyébűl kaptuk mint járadékot az elvett földekért) és tojás gyesznó meg csirke és tyúk állandóan kotottak mert nyáron két három friss jérce volt rántva az ebéd kerti fejes salátával és újkrumplival amit szintúgy saját és befőzés ment és sonkák meg a sódar meg a kolbász lógott a spájzban anyám néha kenyeret is sütött a sparherd-ben

szóval sehol sem vagytok

brühühühüh
és be kellett szolg
áltatni zsírt de még úgy is meg voltunk...ma is eredeti a fogsorom friss egészséges gyümölcsön éltem
@rodeo36: jav.:

mert nyáron 2 3 jérce naponta kirántva...
brühühühühü
@a szív fészkei: Hülye Troll meg megkérdezi hová tette a pénzt a polgármester asszony ... miért nem kérdezi meg a Fideszes ex-polgit, hogy hova talicskázták a haverokkal a bedőlt födőkomplexumba kilopott milliárdokat?
@komplikato: mer' olyan nem vó't. Természetesen.
Ezerféle magyarázatot találtam már arra, miért tartanak ki még mindig, rendíthetetlenül, de egyik sem volt az igazi, mostanra feladtam még a reményét is annak, hogy megértsem őket. Mostantól gyűjtőnevük lesz nálam: ők lesznek a Felelősek. Nagybetűvel, naná, hiszen nagy az ő felelősségük abban, hogy ez az ország egyre inkább egy tébolydára hasonlíthat: nem szóltak rá a szerelemgyerekükre, akármekkora ökörséget követett is az el. Felelősek ezért, a szememben éppúgy, mint Orbán Viktor és társasága, az őket vakon követők, és a bármiért némán félrenézők.

Dolgozzatok a B-terven, fogytán az idő.
@AKIsTUDATLAN: "A falusiak egy jelentős része a tsz-ben dolgozott"

Könyörgöm, a szociológiai kutatások kimutatták, hogy a nyolcvanas évekre már gyakorlatilag nem létezett parasztság Magyarországon! Egész nap a nagy semmiről okoskodtok!

A fenti mondat úgy hangozna helyesen: "A falusiak egy jelentős része a tsz-ben IS dolgozott"

A rendszerváltás idején a lakosságnak valami két százaléka élt kizárólag mezőgazdasági termelésből, a többi kétlaki volt.
@Mariann19: Politikai hagyományaink - Ady Endre tanulságtételeiből

E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap (1902 jan.30.) szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót. Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely az ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bele fog kerülni a történelembe Ilyen megríkató baromság megérésére nem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk már minden megérhetőre.
Az immár legbalkánibb parlamentnek ez a botránya irtózatos, kegyetlen világosságot adott, ami szemeinknek. Olyan titkot világított meg, amit, jaj de jó lett volna sohasem tudni. Megtudtuk, hogy a magyar parlamenti gyermekek mind egyformák: esküdjenek bár a kétfejű sas karmára, a Széll Kálmán harmatozó pattanásaira, Kossuth Lajos Kalapjára, a pápa csalhatatlan őszentsége papucsára, bármire. Obskurus agyuk velejének vastag burkát csak egy kicsit kell megkarcolni, ott zsibonganak előttünk a maguk siralmasan hasonlatos voltukban
Korrupt országokban a panamákon szokás leginkább felháborodni. Imádott hazánk pedig igen-igen korrupt ország. Ebből kifolyólag természetes, hogy itt minden ember fölháborodik, ha a másik ember panamázik… A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vetés, kapa, pepecselés, mind kevés. Kell vegyszer, locsolás, vetőmag, palánták+ állandó, fáradságos munka.
Ha mindent összeszámolunk, nem éri meg.
De van a megszokás, az ősi ösztön: a kert nem lehet parlag, nem lehet csak nyírott gyep.
De már ez sem lesz sokáig, mert kihal az efféle népség.
@épészmérnök:
Na, bammeg!
Én egy faluban éltem akkortájt, (mára kisvárossá avanzsált), a szomszéd települések is hasonlók voltak. Nem szociológiai kutatásból ismertem/ismerem a vidéket.
Azt ki tagadta, hogy nem csak paraszti munkából éltek?!
Mi volt az a melléküzemág, tessék mondani?
Jó dolog a város és jó dolog a vidék is.
@Szúrófény: hát ezt mintha ma írta volna Ady. Semmi nem változott, átaludtunk több, mint 100 évet, ugyanott tartunk. Vagyis mégse, mert hátunk mögött két világháború, Trianon, holokauszt, Horthy féle autokrata rendszer (ami úgy viszonyult az 1092-ben fennálló dualista világhoz, mint Makó Jeruzsálemhez, nyilas, és kommunista diktatúra.
És ezekből semmit nem tanultunk, csak még ádázabbul ragaszkodunk a szarhoz.
Ez van.
Remélem Fab végre kipihente magát. :)
"Nem hiszem, hogy van még egy ország, akinek a politikusai úgy beszélnek a hazájukról, mint a mi kommunistáink. Mi ezekből is a legalját kaptuk."

radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/11/meltoan-az-elodokhoz.html
@épészmérnök: a 80-as években a szociológusokat arra orientálták,h.a tsz melléküzemágakra 'szakosodjanak'. Miközben persze, a gépesítés,és az intenziv rendszerek is megtették a hatásukat. A mg.foglalkoztatás ennek ellemére jelentős maradt. Jelentős volt pl.a részfoglalkoztatás és az időszaki munka (a mg.már csak ilyen). Ezeket küldte koldulni Antall József.
OFF

Azért néha vannak jó hírek is. :)

"Bizony, bizony, Pákó koma még a végén börtönbe kerülhet hamis vád, kényszerítés és tanú befolyásolása bűntettek miatt. Milyen szomorú vég egy ilyen tündöklő popcsillagnak." :)))

tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=260

ON
lehet csak az ÁFÁ t mutatta előre a szerencsétlen megzavarodott kútoszlop...
fordított ÁFÁT akart számlázni, de már az új 40% os karácsonyi kulccsal....

divany.hu/shopaholic/2012/11/13/aramszunet_miatt_porgott_tul_a_benzinkut_szamlaloja/
foglalkozása? T Ű N T E T Ő... főállású békementesek külföldi kiküldetésen... bevetésen ?

van: lapostető, magastető, tűn-tető és a lapos tetű...

index.hu/belfold/2012/11/09/varsoba_buszoznak_a_bekemenet_resztvevoi/
@dr. Balta$ár: Miket nem mondasz. Remélem ezt a könyvet már te is megrendelted?? :)

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Egy_a_haza_Bekemenet_2012_Interju_Orban_Viktorral&id=117576&type=22
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ???

leárazva... na ne má... én dupla áron kérem!!!
nekem drorbán a legdrágább... immádom... sőt 3x áron
akkor a Közgépnek is csurrancseppen...

a tűntetűk írták?

békemenetes tűntetűk...
"Papcsák Ferenc rajongói oldal"

www.facebook.com/DrPapcsakFerenc?ref=ts&fref=ts

"Papcsák beállt az újabb pofonfa alá. Érdemes olvasni. Nem sok, de velős. Kíváncsi leszek a fejleményekre. :-) "
@quendelapo: A 4K is az együttműködés mellett van, csak nem lépnek be Bajnai gruppjába (aka Hazaffyas Népfront).

@Fabius: Biztos kérdezik, vannak külső tanácsadók is szép számmal, erről a levélről se hallottam. Együttműködni nem csak úgy lehet, ha csatlakozik az LMP, van más megoldás is. Mint írtam, a Medián felmérés nem volt korrekt, ráadásul maga az E14 mondja, hogy ők nem akarnak párt lenni, ez is eléggé megzavarja az embereket.

@rodeo36: Én proligyerek vagyok, úgyhogy nekem ez újdonság. Az asszony parasztivadék, de ahonnan jött, ott is kikopott már a disznótartás régen, de már tyúkokat is alig tartanak, pedig irdatlan telek tartozott a házhoz.
Meg vagyunk mentve, Ma tólcsi mint MNB vezérlő várományos, naszádos sebességű vöcsök bukó módi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez aztán az időhurok.
Az Orbán-Torgyán-polgárkormány pont így csinálta.
A pénzügyminisztere elment pártatlan MNB elnöknek.
Matolcsi csak 9 évre, vagy holtáiglan lesz független MNB elnök ?
@én már a fény gyermeke vagyok: igaz csak a második, de ismerve vezénylót, meg látva Varga alkalmasinti ámokfutását, olyan nagyon nincs különbség, úgy hogy....

Ki legyen a jegybankelnök? - A politika közbeszól
2012. november 14. | 06:45

Megbízható politikus lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke, pedig szakértő jegybankárnak kellene lennie - többek között ez rajzolódik ki a Portfolio.hu felméréséből, amelyben a piaci várakozásokat szondáztuk meg. Információink szerint Londonban és a hazai befektetők körében is egyre nagyobb figyelem vetül arra, hogy ki váltja a jövő márciusban leköszönő Simor Andrást az MNB élén. Ez a kitüntetett érdeklődés is rávilágít arra, hogy a pénzpiacok nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy miként zajlik le a "kormányváltás" a monetáris politikában. Úgy tűnik, teljes megelégedettség nem fogja övezni az elnökváltást, de az sem biztos, hogy az alapvető elfogadottság meglesz.

www.portfolio.hu/img/upload/2012/11/1113_mnb1-20121113.png
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem tudtad, hogy 3 a magyar igazság és egy a ráadás??? :)
@a szív fészkei: Aztán szépen szemétre is dobták. Ja futatták, igen. csak arról is beszéljünk már kedves öreganyám, hogy Soós Imrét beskatulyázták parasztszereplőnek, pedig jóval több volt benne annál.
@Penivaldes:

én láttam soós imrét sarkadi drámában jáccani. bezonyám!
@iii: disznót kevesen tartanak. Én is már csak üres lakásokat láttam a Malacvárosban.
(ez nem vicc! mielőtt még)
@dr. Balta$ár:
Csatlakozzunk, hátha feljelent a parasztja! :)
@GeoCracker: A nagy hozzáértő onnan a várbeli irodájából.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kérlek tisztelettel. Mi kiraktuk az egércsapdákat, innen már az egerek dolga bemenni.)
@én már a fény gyermeke vagyok: Hát mondjuk, mi van ebben olyan szörnyű a gyilkon túl persze? Tények és kész. Van egy sokakat foglalkoztató bűngyügy, arról írtak négy sort, nem ettől hiteltelen a magyar média.

Talán azért adták meg a tulajt, hogy a Gárda nagy poroszkálahtnékában induljon GPS nélkül oda tiltakozni magyar fehér gyilkos ellen..
@iii: Én a Millán hallgattam Istvánffyt - nem volt rossz, főleg, hogy normális hangszíne van és tud beszélni is - de hogy ők lennének A Tényező, aminek hiányától reszketni kell , az túlzás. (oké, most én is túlzok ezzel
) Nem lépnek fel Orvbűn ellen kalákában, akkor nem. Ki fogjuk bírni, ha szipogva is.
@a szív fészkei: tényezőnek nem tényező. ezzel együtt ,megértem őket, hogy nem akarmak belépni a kalákába.
Mondom én, hogy Ángyán csinál egy új pártot. :)

Ángyán: itt az ideje forradalmat csinálni

A képviselő szerint rendszerváltásra lenne szükség, mert az egymást váltogató eliteknek a csereberéjéből semmi nem jön ki. Antallra visszautalva hangsúlyozta: itt az ideje forradalmat csinálni, jöhet a polgári engedetlenség. Elmondta: ő öregnek érzi magát egy új mozgalom elindításához, pedig kérik tőle a gazdák. ". Nem kéne sok, elindulnának az emberek. Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan az élükre állnék" - zárta gondolatait Ángyán.

barikad.hu/angyan_itt_az_ideje_forradalmat_csinalni-20121114
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szóval ebben az interjúban Ángyán lényegében világossá teszi, hogy, ha a földtörvényhez benyújtiott módosítóit nem fogadják el, kilép a Fidesz-frakcióból.
Utal egy új pártra és polgári engedetlenségi mozgalomra is. Azt mondja, ő már nem akar az élére állni "öt gyerekkel és hetven évesen", de "kellene egy fiatalabb ember", és akkor melléjük állna. Sztem ez simán lehet mondjuk Bencsik.
@a szív fészkei:
A hétfői, itteni beszédnél sem volt olyan fátyolos és izgulós hangja Bajnainak.
Ott lámpalázas lehetett... :)
@hacsaturján: És? Van igazsága , de most lebeszélni mindenkit mindenről - gyak. az összefogásról, ami az iii számára Hazaifasz Népfront 02 - mert legfeljebb mind elmegyünk, mi arra készek és arra alkalmasak, de akkor na und a többiekkel... asse elegánsabb, mint az LMP-t körüludvarolni az E14-nek.

Hát basszus, akkor most menjen el mindeki akinek ez az összefogósdi nem tetszik, nem akar részt venni, de úgy gondolja, megérdemli az ország Orvbűn harmadik birodalmát. Legalább akkor kitisztul a kép, ki az aki marad, mert nem bír, tud, mer, akar dobbantani és onnan kajabálni kintről a tutit, mint Bartus.

Még mindig jobb, tudni, ki az, akire semmikép nem lehet számítani, ki az, akire ige. Ez a teszetosza, de azért fikázom helyzet a legszarabb.Amikor valami alakul, de nem lehet még annak se egy kicsit se örülni és fellélegezni, met az szar, minek, úgyse jó, hagyjuk, haljon ki mindenki, aki élt már Kádár alatt, stb.

Oké, Hont nem csak ezeket mondja, de a sok Bajnai ellen károgótól én ezt szűrtem le. TE szerinted?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ángyán értelmezési tartománya a Fidesz. Ha kilép, szvsz elvész. Egy szalámi szeletke a szélben.
@Penivaldes: Paraszti szerepeket kapott akkor az is, aki életében nem látott földet. Mert Peni az a munkás-paraszt hatalom csimborasszója volt filmekkel támogatva.

Az volt a megdicsőülés csúcsája, élmunkást, élparasztot alakítani. DE kaphatott jó és máig ható szerepeket - és azért a Körhintában azt a falusi Rómeót eljátszani nem volt szégyenére, sőt!
@a szív fészkei: ne oktass ki mama. olvasd el jobban azt az említett nők lapja cikket, és talán akkor megérted, hogy mire utaltam.
@a szív fészkei: én is. elhatároztam, hogy rendes fidestpárti leszek.
@Penivaldes: Ne lépjenek. Ennyi. Próbáljanak külön bázist, támogatókat, pénzt, paripát, fegyvert szerezni. Semmi gond, mutassák meg! Pofázni én is tudok, az ingyér` van.

Van olyan szitu, amikor kaláka kell. Neked nem, iii-nek, 4K!-nak nem. Akkor csináljatok ti valamit, csak kezdjétek végre el. Már tudjuk tőletek, hogy mit ne, érdekelne, mit és hogyan igen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: És mondom, zavarta, hogy sajátmagát hallotta a hangosítás miatt. Van, hogy telefonon velem is előfordul ilyen, kurvára zavaró. De legyen lámpaláza: hisz csak egy ember, aki nem néptribunnak készült 10 éves korától, mint Orvbűnünk. De átugrotta magát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallissal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet!" - fogalmazta meg véleményét Ángyán."

Hol volt csődbűntett?
Bírósági ítélet?
Addig csak szánalmas hazudozás ez! :(

Szóval azt is elismerem és kell is, hogy legyen akár egy önálló alternatíva, vagy önálló párt is mögötte, de ha ezzel a szar dumával jöttök, akkor már miért nem forszírozzátok El'Tolcsy elvtárs szerepét is abban, hogy anno az a helyzet bekövetkezett???
Sehol nem láttam, hogy ekéztétek volna annak a helyzetnek a bekövetkeztéért Matolcsy III/II elvtársat, pedig az ő gazdasági intézkedései lehetetlenítették anno el a Wallist és azt az iparágat.
Azok a csődök az akkori remek gazdaságpolitika eredményei voltak.
Miről beszélünk?
Erről miért is feledkeztek meg olyan nagyvonalúan?
Az nem illene be a kis világképetekbe, egyszerűbb Bajnaira mutogatni?
Nem vagytok egy hangyafasznyit képmutatók és álnokok? :))
@a szív fészkei: én egyet akarok nyugalmat, meg egy kis házat, meg festményeket. ha ez teljesül akkor tőlem lehet itt örök Viktorság is.
Ángyántól ezt is olvastátok?

"Kizárta Ángyán József, hogy átigazoljon az MSZP frakciójába, „azután, amit Gyurcsányék műveltek az országgal, különösen a vidékkel”. A hírportálnak adott interjújában a képviselő ugyanígy vélekedik a Bajnai-féle alakulattal való együttműködésről. „Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallis-szal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban” – nyilatkozta Ángyán a Hír 24-nek."

De a fidesz mellé simán beáll, az, amit folyamatosan megszavaz, az nem zavarja az igen fejlett erkölcsi érzékét. Szánalmas ember, erőteljes kettős mércével:(

Ha a gazdák élére áll és pártot alapít, az nem lesz más, mint Orbán győzelmének biztosítása. Mozgósít egy olyan réteget, akik egyébként nagyrészt nem mennének el szavazni, most majd elmennek.
@Penivaldes: Nekem ez jött le, amit írtam: hogy eltékozolták őt, ahogy ő is saját magát mert az övéi se támogatták annyira. Nem lett intellektuális Hamlet - ami talán neki a legfőbb visszaigazolás lett volna értelmiségiek felőli elfogadottságára - ám erősebb lelki háttérrel talán ki tudta volna várni rá az időt. De nem segítették sehol.

Mondjuk Viszockij lett, és az sem mentette meg magától. Pedig egy ország istenítette.
@Penivaldes: Érdekes egy huszonévestől ez. Festméyneket szerintem angebotban kiárul neked Kerényi.
@a szív fészkei: abban egyetértünk hogy hatalmas tehetség volt. szerintem túlságosan is nagy egy olyan korban amely valójában csak szemetet érdemelt volna.
@Ergosum: Nekem Ángyán ennyi meg egy bambi kátrányból. Kérdeztem, mit tett Gyurcsány minisztere Gráf, ami annyira szörnyű volt? Libázni bír csak Ángyán? Szánalmas, ahogy írod, és mióta mondjuk egy páran. Marionett egy műsorban.
@a szív fészkei: nézd Szív most minden iróniát félretéve jobban érdekelnek a festmények mint az, hogy ki kivel, meg kivel nem. olyannyira,hogy jelenleg nem is mennék el szavazni, mert mindenhol csak az összevisszaságot látom. és a gyűlöletet.
@Penivaldes: Ezt ne írd, mert nagyokat dobott felszínre az a fényes szél! Horváth Teri, Szirtes Ádám, Törőcsik Mari, csak a legismertebbeket írom. Nélkülük nem az lenne a film, színház, ami.
@Penivaldes: Ne menj el szavazni, a te döntésed. Még jó, hogy Orvbűn működése neked nem nettó gyűlölködés és maradhat, ha megvannak a festményeid a magánszférádban.
Te meg Bruck cikkét nem értetted meg.

Mindig összevisszaságot fogsz látni, mert az élet márcsak ilyen. Ahol kiba nagy a rend, azt hívják diktatúrának.
@a szív fészkei: megint értelmezési gondjaid vannak. de már hozzászoktam tőled, hogy nem vagy túl készséges arra, hogy megértsd amit leírok.
@a szív fészkei: hagyjuk mama hagyjuk.
egyre jobban kezdem eltávolodni az itteni a mainstreamtől. bár mit is vártam amikor én nem eszmei megfontolásból jöttem ide.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod, hogy magasról leszarom Matolcsyt is. Egy viszont biztos, sokkal inkább támogatnám Ángyánt egy választáson mint Bajnait. Az okait hagy ne ismételjem el ok?? :)
@Penivaldes: SAjnos, bár nagyon bírlak és tisztelem a tudásod, te vagy kurva kiotkató és lenéző velünk, akik roahdtul nem bírjuk ezt a mocsokságot. Neked Bajnai fúj, Milla fúj, mindenki fúj, valami ideális szentet vársz, van időd, de nekem nincs sok. És így tényleg nem érthetjük meg egymást.

De azt csinálsz,, amit akarsz. Ha ennyi a vágyad, ennyi. Nekem nem és le is írom. Ha ennyit nem bírsz ki, sajnálom.
Olvasd vissza néha magadat, ki is a lekezelő gyakran.

És bocs, de 22 éved azért még nem a tudás teljes tárháza,ami egy és oszthatatlanul ragyog felettem. Változhat az életed még kurvasok irányban, mert rengeteg minden előtted van, de mivel nekem meg már mögöttem, így az enyém már nem nagyon.

De ettől még az én véleményemet nem kell se elfogadni, se hájpolni. De lehessen itt megjelenve.
@a szív fészkei: :DDD Na jó kissé nyers vagyok, az igaz. Ezt nem tagadom. Viszont lenéző nem vagyok. Nekem sem jön be ez a mocsokság, csak azért vagyok ilyen tüskés mert nem akarom, hogy még véletlenül sem következzen be az, hogy beesüónk egy másik mocsokba.
szentekben nem hiszek, azok szobrok egy templomban és furán néznek.
@Penivaldes: A szentekben nem is kell hinni. Ők nem azért vannak, hanem azért, hogy lássunk példát arra, lehet másképp is élni ebben a világban. :)

youtu.be/W-ib_aV5z6I
Ezen viszont behaltam, nagyon jó lett. Főleg a 7:45-től a Baloldalia meséje tetszett. :))

index.hu/video/2012/11/14/videokkal_bombazza_a_kormany_az_embereket/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Uhh, nagyon jó!! Schmidt Marcsikát ismerem lánykorától- nem voltunk barinők - , amikor is nem annyira a saját különbejáratú Renault-jelével de a hatalmas melleivel vonta magára a srácok figyelmét. A feje már akkor is igen rút volt, de az impozáns légzsákjai - ami szerkezet akkor még nem is volt kocsikban ugye :-DD - elterelte erről a kis hibájáról a figyelmet. A férje Ungár Klára bátyja volt,- szociológus, egész jó pasi - aztán abból lett ingatlancápa a milliárdosságig, hogy s mint, nem tudom.

Hogy a papájuk munkásőr volt, azt sem tudtam. Schmidt Marcsika legjobb barátnője Ádám Ottó rendező, a Madách Színház igazgatójának lánya volt. Ádám Ottó pedig zsidó és roppant tehetséges ember volt, ő szabadította Kerényi Imrét is a színházi világra.

Hogy ezek ketten aztán mitől lettek ilyenek, na az, amit nem szintén nem tudok. De nyomassák az ilyen félművelt jobbfaszok könyveit, ez a szint méltó hozzájuk: hiszen Schmidt Marcsika volt az, aki idehozta ünnepeltetni azt a német történészt, aki szerint a nácik nagyon humánusak voltak a zsidókkal a gázosítás alatt. Mikor egy túlélő javasolta, hogy voilá: lehet ezt a humanitást élőben kipróbálnia, vérig sértődött a baromarcú kollégájával együtt, aki nem más, mint Habsburg Intézet igazgatója,Gerő András, a regisztrációban annyi szépséget látó. hvg.hu/itthon/20120917_Lazar_Kosa_valasztasi_feliratkozas

Macsika perelte be Eörsi Istvánt bíróság elé citálva halálos betegen, az már a szó nincs rá-kategória a szememben.

Ez a mai konzervek élcsapata, ahogy az Vincent írja.
@Penivaldes: Egyetértünk, szerintem ez a legfontosabb az életben. Néha félek is, hogy így 45 évesen is csak egy nagy gyerek vagyok. :)
@a szív fészkei: legalább volt valami amivel magára tudta vonni a fiúk figyelmét..
@Penivaldes: Ez nagyon szép, de ezt majd csak halálod percében mondhatod el, hogy jé, de jóóóó, sikerált, tényleg nem szottyos a lelkem firnamentuma! Addig semmit ki nem jelenthetsz. Mert nem látsz a jövőbe.

Én sem mondhatom, hogy úgy éltem, más sem, aki előtt van még idő. Mindenki elkoszolódik és meggyűrődik valamilyen módon élete végére, kivéve a pár évesen meghaltakat.. A mértéken van a hangsúly.
@Penivaldes: Már kezdek de belül egy cseppet sem.:)
@a szív fészkei: a halálom percében én meghalni szeretnék, és nem azon filozni, hogy mennyire voltam jógyerek. nem voltam az sosem.
@a szív fészkei: Bocsi, hogy belekotty de a római barátosnőd, hogy van?? Rómában nincs még ilyesmi??? Ez egy mai milánói életkép.:(

youtu.be/1ptjt-8jAoM
@a szív fészkei: szerencséje van annak aki rendelkezik ilyen testcuccokkal. én nem rendelkeztem ezért rám sosem néztek nőként.
@Ergosum: világos, a O. VIktor nagykorú és társai banda, saját ellenzéket szervezett Ángyán vezényletével. Mint a saját széljobbik, meg a saját gárda, meg a saját keresztényakármilyenpénzpárt.

Így érthető, hogyan beszélhet nyíltan a földmutyiról. Része a tervnek, hogy ne alakuljon összefogás az irányításukon kívül.

Már csak azért is, mert máshogy viszont nem érthető és nagyon zavaros.
@aranyhorcsog: Értem tehát az igazi hazafiak a ludmilla környékén találhatóak a többek pedig orbáncsicska hazaárulók. Köszi. :)
@Szúrófény: Elöljáróban köszönöm Ady Endre íírását, mely első betűjétől az utolsóig adaptálható napjaink Magyarországára.
Miközben folyton-folyvást dicső múltunk és történelmünk dicsőitésén munkálkodik a kormány, számukra ebből a megvalósítandó tanulság az Ady által megírt korkép.Utolsó bekezdés:
"vezető státuszú férfikról, előkelő politikusoról, társadalmi vezéremberekről kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy gazemberek."
Mostanság azt nem lehet elmondani, hogy kedves, hízelgő elismeréssel emlegetjük vezetőinket, inkább indulattal, és itt meg is áll a tudomány, a helyzet megváltoztatására egyelőre nincs mód. Majd esetleg a választásokon.
@Penivaldes: Ajánlom Neked Müller Péter Részeg józanok cimű könyvét, mely félig regény, félig dokumentumrajz Soós Imréről.
Hiteles képet kaphatsz szinészi és emberi magatartásáról.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miből jutottál erre a következtetésre?
Csak az egyszerűség kedvéért: azt mondom kakaós csiga, te meg "ludmilla-hazaáruló-mind-aki-nem-a-OVI-propagandáját-nyomja".

És nem gondolod, hogy ez botrányosan aljas propaganda?
..Hogy egy ilyen rezsimet propagálni az talpnyalás?
..Hogy ezt már a hülyék sem veszik be?
..Hogy a ludmillázás és a hiszti csak nagyobb bukást fog hozni?
@GeoCracker: Ha beleszólhatok a mg-i témátokba:
A melléküzemágak kialakulása azért jött létre, mert robbanásszerű technikai, technológiai fejlesztést hajtottak végre a mezőgazdaságban, és felszabadult a munkaerő. Ezzel a kiegészítő tevékenységgel oldották meg a vidéki foglalkoztatás gondját.
Egy agrármérnökkel futottam össze akkortájt, aki a gépesités kapcsán elmondta, hogy az állam a gépi beruházások 95%-át támogatta, mindössze 5% terhelte a Tsz-ket.Az akkori gazdasági irányítás végülis jól döntött, amikor a Tsz-eknek lehetőséget adott az ipari tevékenységre is.
@aranyhorcsog: Miért teszel olyasmit idézőjelbe amit én nem mondtam? Egyébként meg ezt inkább aranyhörcsögnek kéne írnod.

Másrészt már ezerszer kitárgyaltuk, hogy nekem az elmúlt 22 év garniturája nem rúg labdába. Se Orbán, se szocik, se bajnaik, stb.

Mit olyan nehéz ezen megértened??? :)
Ángyán úr nem eléggé tájékozott a Hajdú-Bét-es ügyben. A céget a Wallis már milliárdos veszteséggel vette át. A korábbi tulajdonosokról - akik már alapban közrejátszottak a cég tönkre tételében - érdekes, hogy sehol szó nem esik.
@a szív fészkei: Most figyelj! Müller Péter könyvében arról ír, hogy mennyire zavaró volt Soós Imre a Romeó és Júlia darabban, mert nem illett a darabhoz a soha le nem vetkőzött tájszólása. Ez a szinész az életvitele miatt tartozott fűnek-fának. Egy Romeó előadás végén, amikor egy fonott ágyon haldoklott, a szinésztársak odasúgták neki, hogy ...Úr - akinek szintén tartozott - várja a folyósón.Az egész színpadon olyan visszafojtott röhögés tört ki, sőt Soós Imréből is, aki alatt a nyoszolya elkezdett a röhögéstől himbálózni, hogy majdnem botrányba fulladt az előadás.
@a szív fészkei:

a lényeg a "nemcsak ezeket mongya" kitételen feredőzik, oszt jónapot! hogy a többi ne csak hype legyen, az meg a részvevők dóga. várom a pozítiv fejleményeket, de addig kénytelen vagyok kéccségek között hányódni, úgyis mint nyócvan százalék kontra cövek.
@Mariann19: ilyen alapon ugyanezeket leirhatta volna Müller Péter még vagy kétezer magyar színészről és színésznéről az, egyéb művészekről , akiket közvetlenül is ismerhetett.
Müller számomra egy üzleti zseni, aki évtizedek óta lila köddel eteti a népes olvasótáborát, ami sok esetben akár káros is lehet.
@Mariann19: szerintem nem mondtunk ellent egymásnak komlyabban :-)
A Tsz gyakorlatilag egy kiforrott keret volt a vidéki lakosság helyben tartására és foglalkoztatására.
@a szív fészkei: @londonterminals:

Bírtam nagyon azt a reklámot. :D A Für Elise volt a zene, amit a kislány játszott.
@Spániel: A kommentem nem Müller Péterről szólt, hanem Soós Imréről. A könyv valóságtartalmában nincs okom kételkedni, mert életének valós szereplőinek nyilatkozatai és visszemlékezései alapján rögzültek.
Soós Imre az akkori szinész társadalom kiemelt figurája volt, az, hogy kiemelése mesterséges vagy megérdemelt volt-e, nincs tisztem minősíteni. Annyit azért hozzá tennék, hogy paraszti származása miatt támogatottságot élvezett a politikai vezetés részéről, melynek következtében megkapta a legnagyobb alakításokat, akár illet az egyéniségéhez, akár nem.
@GeoCracker: Inkább megerősítésként írtam az akkori viszonyokról a melléküzemágakkal kapcsolatban. Jó gazdaságpolitikai húzásnak tartom.
@Mariann19: A múlt heti Nők Lapjában éppen ennek az ellenkezőjét olvastam róla. A Kőrhinta után csak Törőcsiket futtatták, politikailag is volt valami szépséghibája, ami miatt sokáig vidéken tartóztatták, kollegái is távolságot tartottak tőle, igazán kimagasló szerepe csak Romeo volt, pedig Hamlet is szeretett volna lenni. Nagy szerelme, Ferrari disszidált, ekkor már nem tudott talpra állni. 27 éves volt, amikor bizonytalan, soha fel nem tárt körülmények között feleségével - aki a pszichiátere is volt - öngyilkosok lettek.
Nagy "alakítása", a Lúdas Matyi után nem osztottak rá komoly szerepet. Persze ebben alkoholizmusa és féktelen természete is nagy szerepet játszhatott.
@hacsaturján: @a szív fészkei:

Hont cikkében ezt a mondatot bírtam a legjobban.

"A megváltókba belefáradt lakosság jó részéhez hasonlóan már én sem várok mást egy miniszterelnöktől, csak hogy [nagy mellei legyenek] ügyintézzen."

:D

Ami eszembe jutott róla még, azt ott leírtam.
@Spániel: Sajnos, nem olvastam a Nők Lapját, így nem tudok összehasonlítást tenni a könyv és a lap állításaival kapcsolatban.
Mindentől függetlenül van egy olyan érzésem, hogy Soós Imre drámájának az lehetett az oka, hogy korábbi életéhez képest egy testidegen környezetbe került, és nem tudta kezelni az emiatt benne keletkezett kisebbségi érzetet, nem volt képes betagozódni származása miatt egy magasabb szintű szellemi közösségbe. Mindezek kompenzálásaként menekült egy féktelen életvitelbe, mely korlátozta szinészi karrierjének beteljesülésében és magánéletének kudarcát is jelentette.
@hacsaturján: Pláne, hogy a rohattmulti Lidl Angliában rénhúst forgalmaz.

Én nem tudomkinek van igaza, kinek nincs teoretice. De meg kéne próbálni valamit - ha időlegesen összefogva, akár az orrot is a kéznyújtás erejéig - akkor úgy. S
Elméletben - ha volna annyi agyam, ahogy ehhez nincs, sosem voltam nagy filozófusalkat - kurvaokos lennék is ám! De most kicsit túl kell lendülni.
@Mariann19: Azért vannak, akik le tudják vetni a tájszólást, ha ez fontos nekik. Bástinak állítólag olyan nagyon volt, hogy a másikat a fal adta...

Nem érett tán be Soós minden nagy szerepre s nem is volt ideje rá, nem tudom, élőben nem láttam sose.

Csiszolatlan gyémánt. James Dean-effektus, kellenek a fiatal mártírok.

@Kowalski, helyzetjelentést!: Jó a memóriád, igen, már beugrott. Hihetetlenül odatalálós volt. :-))

@Spániel: A Hamlet megkapása - ahogy írtam Viszockijra - azért nem megoldás az élet sebeire, sőt tovább is lökhet valakit egy önsorsrontó tévúton. Hamlethoz kurvanagy valód életbeni bölcsesség és higgadtság kell szerintem, ami nem mindig a zseni szinonimája.

Latinovits nem lett Hamlet, Gábor Miklós igen. Talán, aki az életben is mindig azonnal fellobban mindenen és hőzöng - akár a legjobb ügyért is - az nem a legjobb színpadi Hamlet. Nem vagyok rendező, csak talán nem egy az egyben jó ilyen szörnyen felelősségteljes szerepeket osztani hasonszőrű figurákra.

Soóst bedarálta a kor, kiemelte és el is fújta a fényes szellő.
@Spániel: Én nem vagyok ennyire elítélő Müllerrel, nekem sok mondata bejön. És azért az élete elég biztosíték arra, hogy nem szimplán pénztárca nyitogatóan hazudozik mindenfélét, mert több, mint félévszázada él egy olyan nővel, akit ő mentett meg magától, a mai szemmel is vad őrült dolgaitól és a nagyi nevelte kisfiának - Sziáminak - is menedéket és normális gyerekkort adva ezzel.

Nekem ezért hiteles, nem mint a más életstílus guruk, akik egytől válnak, rohannak egyik meleg ölből a másikba és az életük káosz de tanítják a csudaboldog párkapcsit...

Ő amit "prédikál", úgy is él. És gyakorlatilag benne lakott a Madáchban, ahol darabokat írt, próbált velük - biztos, hogy belelátott színészek ezreinek az életébe.
@Mariann19: Igen a nagy adottságot el is kell tudni viselni. Nem volt mellette senki, aki erre tanította volna?

Most mesélte Kern a bulvárban - a nagy konfessziók korát éljük - , hogy gyomorvérzése azért volt, mert ahogy fiatalon hamar befutott, piált, nőzött, bagózott, mint állat, ahogy a nagyok. És egy mámor utáni de vad katzenjammeres reggelen a próbán Mensáros azt tanácsolta neki, hogy ha fáj a feje a piázástól, előtte egyen Kalmopyrint/aszpirint, akkor másnap semmi baja nem lesz. És ette negyven évig - ameddig vedelt - szinte mindig, mert valóban nem lett másnapos de ez úgy megzabálta a gyomrát, majdnem elvérzett otthon tavaly.

Szerintem ez valahol intelligencia kérdése, ki hogyan ereszti le a gőzt a darabok után. Oké, én nem iszom, mert semmi akkora nagy etwast nem találok a mesterséges mámorokban - de voltak feszültségek az életemben, igaziak, vérre menőek, nem írók alkotta, amiből ki lehet lépni este 10-kor; és akkor is tiszta fejjel, füstmentesen döglődtem. Szar volt, de legalább emlékszem rá és vannak tanulságok, amik akkor születtek.

Hogy a művészek majdnem mindig mesterségesen stenkerolják ill. aztán lazítják magukat, az sajna elég nagy munkahelyi kockázat. Pedig a zseni pont attól az, hogy megvan benne a szárny a repüléshez, nem kell külön még egy művi szart rácsavarni a lelkére. De törékeny az agy és a psziché, majd épészmérnök megmondja mennyire, ő ért ehhez.
@iii:

Szerintem nagy különbség, hogy hazaffy vagy hazafi. Ez pont egy olyan kérdés, ami miatt a következő 20 évben más lehetne a politika.
@a szív fészkei: Pedig erre ott van az a nagyon egyszerű megoldás, hogy előre vállaltan csak arra kellene létrehozni egy szivárványkoalíciót, hogy alkotmányt, választási törvényt, stb. írjanak. Ha az megvan, kiírják az új választásokat, ahol már mindenki mehet mindenki ellen. Így csak technikai együttműködés jön létre, ideiglenesen, és egy meghatározott, pontos cél érdekében...
@quendelapo: Jó, az csak egy szóvicc volt, nem kell különösebb értelmet tulajdonítani neki.
@a szív fészkei: Előre bocsájtom, hogy nem ismerem el a szinésztársadalom mesterségének nimbuszát, és nem vagyok megengedő azzal, hogy a foglalkozásuk miatt más morális és etikai magatartást tanusítsanak.
A foglalkozások súlyát nálam a szakmai tudáson túl a személyes felelősség és a közösség érdekében végzett érték határozza meg. Ebben a körben kell prioritásokat kiemelni és azokat fokozatokba minősíteni. A szinészi munka esztétikai és érzelmi hatást kelt, szükséges a méltó emberi élethez, de nem elengedhetetlen. A közgondolkodásban mégis nagyobb az elismertsége, mint más foglalkozásoknál. Ennek oka az, hogy közismert a művelője, és ez olyan képzetet kelt, hogy ezáltal rendkívüli emberről van szó.
Ez a felértékelés azért is jöhet létre, mert más tevékenységek nincsenek a rivaldafényben, neem ismerjük a tevékenységeket, azok nehézségi fokát és hasznosságát.
Most itt vagyunk ezeken az oldalakon. Egy blogíró, aki az emberek gondolkodására hat, tudatosságra késztet, informál és véleményeket aktivizál, munkája nem magasabb rendű, mint az, amelyik rövid távú élményt nyújt?
Milyen alapon kaphat felmentést az általános szabályok alól az, aki mindezeket nem tartja be, és miért itélkezünk más foglalkozású emberek felett, ha ugyanezeket a szabályokat nem tartja be.
Na, nem moralizálok tovább, de Veled szívesen cserélek gondolatokat, ezért bátorkodtam kissé túlméretezve írni.
@King of Shadows: ezt már én is felvetettem korábban, valahol, de szó nélkül hagyták. Pedig valaki felvethetné a szervezkedőknek is...
@Légifarkas: Akkor nem csak nekem jutott már eszembe, mert azt nem olvastam. :)

Én abból indultam ki, hogy Libya, Egyiptom, és Tunisia is így csinálja. Elvileg. Mert náluk ez egy kissé ... döcög. :)
@King of Shadows: Pl., ahogy mondod. Egy rohadt nagy cél van, a Kisgömböc távozásra bírása. Kértük szépen, most kérve lesz csúnyán.

De mindent agyon kell csapni már megszületése előtt.
@King of Shadows: Ezt írta a nickemnél lévő linken: a női napozó blogon a társam, aki tulképp működteti az egészet.
@Mariann19: Értlek, én sem írom alá, hogy a zsenialitás különleges és normákon mindenképp feletti létet jelenthet csak.. Persze, azt is elismerem, hogy a saját idegszálaival, jellemével, arcával, testével lép napról napra az emberek elé - vagy a vásznon tártja fel ugyanezt - és ez nem teljesen szokványos munkahelyzet, mint egy kettős könyvelőnél.

De hát a szent őrülteket a nép már mióta máshogy méri - visszaélni ezzel azért nem komilfó. Ám az, hogy valaki "mutogatja" magát, már egy különleges lelkialkatot feltételez, és a rajongókat kezelni ugye az keveseknek megy.

A tévé - meg a net is - még jobban elferdíti a realitáshoz való viszonyukat. Nekem ezért Meryl Streep a kedvencem, mert azontúl, hogy a korszak legzseniálisabb színésznője, töknormális életet él botrányok nélkül és mindig csak a hihetetlenül megrázó alakításaival kerül címlapra, nem új csöccsel, szájjal, férjjel,szeretővel, cirkusszal, mint pl. a nyomorult Demi Nyúl, ugye.

Meryl megöregedhet, azt is méltósággal teszi és közben simán lemossa az ilyen szép pofi,jó szilikonmell kombókat a pályáról.
@a szív fészkei: Jé, tényleg! :O Azt is csak most olvastam, lehet, hogy mindjárt be is kommentelek. :)

"De mindent agyon kell csapni már megszületése előtt."

Erről az E'14 is tehet ám! Ők sosem állították, hogy nem "tényleges" kormányt akarnak alakítani, hanem csak egy "ügyvezetőt", ami konszenzussal lerakja az alapokat. A többiek arra reagáltak, amit hallottak tőlük...
@King of Shadows: előkerestem, hátha valakit érdekel...
orulunkvincent.blog.hu/2012/11/08/a_maganyos_primadonna/fullcommentlist/1#c18249399

Én meg abból indultam ki, hogy amennyire utálni tudja magyar a magyart még akkor is, ha véleményük szinte hajszál híján egyezik, itt az életben sem lesz semmiféle közép, meg erős összefogás. Semmi nem lesz, csak a Fidesz, egyszer majd kihalnak, addigra mások is kihalnak, közben sérelem sérelmet ér, káosz, civakodás, tízmillió szekér szaladna tízmillió irányba.
Szerintem: nálunk nem lehet elérni az összefogásnak azt a szintjét, amit Bajnai akar, amennyiben célként a kormányzást jelölik meg.
Legyen a cél inkább a lehetőség visszaadása, egy igazi választás biztosítása (én azt az egy alkalmat bizony kötelezővé is tenném), nincs szükség gazdasági programra, nem kell kormányprogram, semmi nem kell az összefogástól, csak egy közösen elfogadott választási törvény. Megszavaz, hatályba léptet, feloszlik.
És utána jöhet az első és utolsó kötelező szavazás, lássuk, akar-e végre rendszert váltani Magyarország.
@a szív fészkei: A különleges munkahelyzet sem predesztinál semmire, különösen ha egy bányásszal hasonlítod össze, aki még naponta az életét is kockáztatja.
Úgy látom, hogy nincs különbség a megitélésünkben, a kedvencünk pedig Streep, aki
megjelenésében is különleges, mégsincsenek sztárallűrjei.
@iii:

Jó, de félre téve a viccet, az együttműködésnek két síkja van. Az első a 14-es választásokon elérni a kétharmadot és alkotmányozni. Kialakítani egy olyan parlamentáris rendszert, amit nem lehet kétharmaddal többségi diktatúrává alakítani.
Az együttműködés másik síkja a 2014 utáni napi kormányzás: gazdaságpolitika, adórendszer, szociális rendszer oktatás stb.
Az utóbbi esetében láthatótan sok olyan kérdés van, amiben a Haza és haladásnak és az LMP vagy a 4K álláspontja nagyon messze van egymástól. Az új alkotmányos keretekek kialkításában viszont valószínüleg nem túl távoliak az álláspontok. Tehát alkotmányos, közjogi alapon ki lehetne alakítani az együttműködést.
@Légifarkas: Nekem még az is elfogadható lenne, hogy csak a választási rendszert dolgozzák ki, de én semmiféleképp sem tenném kötelezővé a szavazást. Szociológiailag igazolt tény, hogy ha valamit kötelezővé teszel, azt fogod elérni, hogy a népesség ellenállást fog tanúsítani. Minél komolyabban büntetnél a "nem szavazásért", annál inkább azon gondolkoznának a zemberek, hogy kikerüljék. Például érvénytelenül szavaznak, azt úgysem tudod ellenőrizni...
@quendelapo: Egyetértek. Amúgy olyan rendszert nehéz lesz kialakítani, amit nem lehet soha többé szétbarmolni.
@Mariann19: Ez a klasszikus"van mire szerénynek lennie" esete. Azért a folytonos - mindegy mit, csak beszéljenek rólad! - habverés Gábor Zsazsának kellett, aki nem volt egy egetverő tehetség színészetben, minden másban lehet.;-))) Főleg háztartásban.(minden házat megtartott válás után)
@iii:
Azt nem tudom, de olyanra van példa, amit az elmúlt 300 évben nem lehetet: USA, Svájc, UK

De ne legyünk maximalisták, elég ha sokkal nehezebb lesz, mint eddig. Szerinem ez viszont nem lenne lehetetlen feladat. Érdemes lenne viszont megnézni, hogy mások hogyan csinálták.
@quendelapo: Az angolt például nagyon is lehet. Ott abszolút többséggel el lehet törölni a monarchiát is. Az már más kérdés, hogy ott senki sem lép meg ilyesmit...
@King of Shadows:
Ja, kivéve, ha a király jogával élve szétzavarja a parlamentet és mindenkit lecsukat, mert ő a legfőbb bíró is.......

Valójában jól működik ott a fékek és ellensúlyok rendszere, ha nincs is minden leírva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Rábaszunk srácok. Megnyitják majd nekünk újra Recsket és együtt törhetjük majd a követ."

Nem Recsket, mert a cölöpteknős apukájának nem ott van bányája!

"Elképzelem milyen tuti beszélgetéseket fogunk majd folytatni esténként a Barakokban. :)"

Az biztos. Ajánlott olvasmány addig is: qltura.blog.hu/2010/08/05/konyv_faludy_gyorgy_pokolbeli_vig_napjaim
@orica: "A kormánynak rengeteg eredménye, sikere, elképzelése, nagyszerű távlati terve van."

A szómágiát nem nevezném eredménynek. Matolcsy szerint meg mindig jövőre lesz növekedés! ;)

"Hallgasd csak meg Matolcsyt, Giró-Szászt, Szíjpetyát,Kósát,a XXI. sz. női Klebelsbergjét, etc., hogy csak a legnagyobbakat említsem."

Tetszik, ahogy ezek a Zs kategóriás emberkék most előmásztak a sötétből. Normális társadalomban talán ha írnokok lehetnének. De most megmutatják. Szánalmas... :(

"És még a focisikerekről nem is beszélek, mert nemcsak, hogy nem értek hozzá, de nem is érdekel. Ellenben az erre kidobott milliárdok nagyon érdekelnek."

Engem nem. Ez csak kerekítési hiba az elhibázott gazdaságpolitika 1 TFt-jaihoz képest!

"Ennél sokkal fontosabb, hogy a kommentelés széleskörű. Sajtófigyelés, könyvajánlás, cikkajánlás, receptcsere, szókincsbővítés,történelem, kultúra,illemtan szóval a mindennapok.
Be lehet tiltani? :)))"

Sajnos be. :( Majd a plagizátor Semjén benyújt egyet. :)
süti beállítások módosítása