Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.09. 05:06 Fabius

Járassuk le Bajnait 1 milliárdért?

Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig csak annyi történt, a Medián megmérte, hogy az E14 fogadtatása milyen egy hét után, és az eredményt látva fideszbetegség lett a pánikroham. ÉdesJézus most segíjjél, Bajnai egy hét alatt lenyomta Orbán a népszerűségi versenyben, és akkora a támogatottsága, hogy az ellenzék vezető erejévé vált, ha így akarta, ha nem. 

Mráz Ágostonék is kongatták a vészharangot, lett is nagy kapkodás, lex Bajnai írás közben akkora önherénrúgás Papcsákkal, hogy a kormánypártiak könnycsatornán keresztül sírták ki magukból a koronaékszer szilánkokat. Most meg összefognak ezek a Bajnaiék, lehet csatlakozni hozzájuk meg minden, és ne kapjon ettől agyérgörcsöt a tisztes, egyorbánhitben gyaloglástól vízhólyagos talpú, birkamenet üzemmódból kiesni képtelen közpénzcivil? Mert, hogy ez a mese amit el kéne hinni: Csizmadia László közpénzcivil nem tűrheti, hogy Vezérét tikkelni lássa, ezért felvilágosító kiadvánnyal házhoz jönnek elmagyarázni amit egyéb érv híján hányásig ismételgettek már: elmúttnyócév

Azt mégse mondhatják, hogy a Nemzeti Osztogatás 100 Napos Fedezet Nélküli Megyó programját úgy szavaztuk meg, mint a kisangyal, amire aztán rálicitáltuk a 14. havi nyugdíjat is csuklás nélkül. Nem mondhatják, hogy ugyan volt korrupció a szocik alatt vastagon, meg elkúrás is gazdagon, de a hitelből finanszírozott 13. havi nyugdíjat és közszféra bért a kamattámogatott lakáshitelesek után fizetett lóvéval - ami együtt a növekvő államadósság javát adta - bizony meg teccettek enni, fel teccettek élni. Helyette mondják két és fél éve, hogy elmúttnyócév. 

Mindezt adományból, tudod kedves választó, mert a nemzeti konzultáció cirka egymilliárdból kijött Viktoréknak, és biztos lesznek olyan kedves rendes oligarchák a nerben, akik szó nélkül összetolnak ennyit. 

csizmadia-lászló-bajnaimene.gif

Lóvé ugyanis a Nemzeti Együttműködési Alapanál már nincs, a kiosztott 3,6 milliárdnak már szevasz, - sokba fájhatnak ezek a gyalogos kirándulások - cserébe balhé viszont akad. Nagy Ádám tanácstag nekiszaladt az osztogató Csizmadiának, hogyaszongya "a hatalom holdudvarához közeli szervezeteknek akar kedvezni" és "túllépi a hatáskörét". Mik vannak, mi, mikor a Civil Jóisten - a hivatásos felcsúti után az első - tényleg Istennek képzeli magát a közvagyonból. Neked pedig el kéne hinned ezek után nyájas olvasó, hogy istenuccse nem Orbán - vagy a Lajos - nyúlt bele a közösbe, és nem a te pénzedből akarják ekkora költségek mellett közölni veled: elmúttnyócév, mert nem hallottad még eleget, és az államadósságot vizsgáló parlamenti bizottság se hajtogatta eredmények helyett ugyanezt. 

Iszonyú vicces, hogy mennyire összecsináltátok magatokat. Nem tudom feltűnt-e, de a rettegéssel szerepet is cseréltetek az elégedetlenekkel. Eddig ti hajtogattátok - valahol joggal - pökhendi módon nekik, hogy mi van, mi? Oszt'kire fogtok szavazni, he? A bugyuta Mesterházyra meg a Szanyitibre? Az ördögbotosokra vagy a nácikokra, mi? Tán' magára Gyurcsányördögre, muhahaha? Most viszont az előadott produkció, a lex Bajnai erőlködés és a közkutatás után azonnal rászánt összeg nagyságát látva ők kérdezhetik kajánul vigyorogva.

Na, mi van, mi? Féknyomot farolt a fecske alsóba a terepes Ifa? 

1055 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr114898236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Váltsátok le orbánviktort, aztán írjatok ki új választást! 2012.11.09. 13:33:48

Sokszor, sokan leírják, és igazuk van: az Együtt 2014-nek piszok nehéz dolga van, mert már tagjai is vállaltan homlokegyenest ellenkező módon látják a világot. Ami összeköti őket: a tapasztalat, hogy a dolgaink ma Magyarországon pocsékul mennek, és az ...

Trackback: Elkúrtad Te is Viktor! 2012.11.09. 11:23:03

Orbán Viktor másodszor kapott hatalmas bizalmat és lehetőséget a magyar választóktól. Másodszor is visszaélt ezen lehetőséggel és csak a hatalom érdekli és nem a választók érdekei. Erkölcstelen, jellemtelen ember. Gyurcsány Ferenc...

Trackback: Szemetek Mocskok ez ám a választás 2012.11.09. 11:21:43

Alapítani kell egy mozgalmat, egyesületet, pártot. A neve: Egyikre Sem. Jelvénye a teljes fehérség. A fő célja, hogy egy ilyen szavazat is érvényes legyen és számítson. Szerintem, a szavazólapon elég sokan beikszelnék. képforrás

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.09. 10:48:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezek? SOHA!!!

"Fricz Tamás politológus, a CÖF másik szóvivője Bajnai Gordont a „múlt emberének” nevezte"

Fricz... a másik HITELES EMBER! NAYGON!!! :D
Éppen csak a kisujja lóg ki Piktor seggéből, annyira besimult a NER-be.
@Hohó60:
Szövegértési nehézségekkel küzdesz - elismerted!
Értelmezési nehézségekkel küzdesz - elismerted!
Matt hülye vagy, ez eddig is lejött...
Szelektív értelmezési képességekkel rendelkezel, vagy tényleg ennyire ecceri lélek vagy?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

GENYAC! :O) ???

Igen?
Na, ha nem a jóindulatot nézed, akkor megtekintettem a szerény kínálatot.
Tudod, ami nyárról maradt!
Lehet, kifinomult ízlésednek nem lenne megfelelő, de talán tudnék szomjadon segíteni.
De ha nem, akkor nem!

Dréher, félbarna Arany Ászok, Soproni Démon, valami búzasör, és néhány üveg egyszerű "sör".

Ha nem jössz, rám szárad!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Éppen csak a kisujja lóg ki Piktor seggéből, annyira besimult a NER-be."

Kikérem magunknak! Nem ér genyózni a spirituális kapcsolatommal!
@BenFranklin:

Vége van a szocializmusnak? Ne bassz. Pozsgay most írt nektek új alkotmányt, Viktor pedig Rákosit megszégyenítve államosít.

De megmondom én mire ne költsenek az én pénzemből: rád bazmeg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ekkora a kétségbeesés :-D :-D

Pluszbónusz az 5-0-ra elvesztett meccs után az mno-nál ez a legkeményebb, amit Bajnairól le mernek írni :-))))
@Tűzfal:
Ne udvarolj, a csajokat szeretem. Cukrosbácsi.... :D
@ottomoll:

Az gondolom véletlenül kerülte el a figyelmed, hogy Pesty elbukta a rágalmazási pert első fokon.
@Fabius:
A magyar népmese sorozat részeként szokta nézni. Mi a probléma? Mérd az ecceriségükhöz. A kocsmában egymást gyôzködhetik.
@Ergosum:

Nem,nem. Nem gyanútlanul, az empátia teljes hiányával.
@Fabius:

Ha Svájcból nézném, beszarnék a röhögéstől, ahogy a Vezér infantilizmusa lassan hatalmába keríti az összes csatolt részt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezekre a mûbrokikra gondolsz? Mondom én, túlértékelitek ôket. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az infantilizmus innen nézve is kibaszott röhejes.

Az összes többin is elég kiakadni, mert van min.
@épészmérnök:
"Abból kell főzni, ami van.

Teccettél volna 2010 december 23-án te regelni az Egymillióan a Sajtószabadságért Facebook oldalt, akkor most te lehetnél Juhász. "

A szmájli lemaradt a végéről annak, amit írtál.
Ha komolyan gondoltad, akkor az a baj vele, hogy
1. Attól, hogy Juhász Péter regisztrál egy oldalt, még nem következik semmi. Az a legkevésbé, hogy előregondolkodás nélkül vegyen részt a politikában;
2. Valóban abból kell főzni ami van. Feltéve, hogy elfogadjuk axiómának azt, hogy "kell főzni", és azt, hogy "abból kell".
3. Ha én regisztrálok egy ilyen oldalt, abból sem következne semmi;
4. Az Egymillióan, nincsenek egy millióan. A sajtószabadság helyett sok más egyébbel (is) foglalkoznak. A név tehát megtévesztő :-)
5. Attól, hogy cinikusan hozzámvágsz valamit, abból sem következik semmi. Ha ilyen ambicióim lettek volna, megteszem. Nincsenek. Ám ettől még meg tudom állapíani, hogy záp-e egy tojás;
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Náluk a magyar népmese motívum kimerül abban, hogy a tablettás bortól kalocsai mintát hánynak a szent anyafődre.
@Fabius:
Az a szint lehet, Piktor arcképével súlyosbítva a palackon.
@Fabius:

Különben azt mondják, a kutya egy idő után olyan lesz mint a gazdája. :D

"Há neszavazzá a bajnaira, há úgy tartja a kezét, mint a gyurcsányi!!!
BOSZORKÁNY!!!"
A következő békemeneten elégetnek egy gyurcsánybajnai szalmabábút.
@GeoCracker:

Érdekes mennyire ekézitek Juhászt.

Mellesleg egy tojásról csak akkor mondod meg záp-e, ha feltöröd. Kívülről nézegetve az nemigen látszik.

Mikor a Milla tüntetés előtt azt mondtam, hogy létszámmajréban vannak az ellenzéki pártok és azért a hiszti, akkor azt nyomtátok nem releváns, a százezer nem számbavehető tagság és szavazat, stb.

Erre azért egy hét alatt rácáfolva elég csattanós választ adtak a Medián kutatással. Azóta meg még nagyobb ellenség főleg Juhász, mert továbbra sem rajong a szocik+Gyurcsány kettősért.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Akik ezt kajálják azok egyébként is az egyistenviktorban hisznek, lényegtelen mennyire babonásak is mellé :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A következő békemenetre kéne valami látványelem ezen kívül is. Cukik voltak a fidesznyuggerek ahogy felhúzták magukat a HaHa molinón :-)))
@Fabius: Szerintem mehetne elöl Ufó Atti mellet cuki bácsi... mekkora performansz lenne :)

és persze kolompolna a nyájnak :)
@Fabius: Ha emlékszel arra, amiket írtam, nagyjából ugyanazt állítom a kezdetektől. Mivel többször leírtam, hogy akkor sem voltam egyik pártnak sem a tagja,amikor az előnytjelenthetett volna talán, alapvetően nem érdekel, hogy Juhász pártként rajong-e a DK-ért vagy bármelyik másikért. Ezt a közlésemet a párttagságról nyilván nem vagy kötlees elhinni, de ez a Te hited adott esetben :-)
Juhász Péter magánemberként azt szeret, akit akar. Otthon a fürdőszobába az asszonynak azt szid, akit jólesik. Amikor kiáll egy politikai mzgalom één, és nyilatkozik vagy cselekszik, akkor is. Csak a következmények, és a vélemények nem azonosak. Ez nem ekézés kérdése, hanem ez van.

"akkor azt nyomtátok nem releváns, a százezer nem számbavehető tagság és szavazat, stb."
Ilyet nyomtam volna? Nem emlékszem. Mikor? Milyen szövegösszefüggésben nyomtam ilyet? Tényleg nem emlékszem. Emlékeim szerint csak azt nyomtam, hogy szerintem szarul volt szervezve a Milla összejövetele. Ezt a véleményemet fenntartom.

"Erre azért egy hét alatt rácáfolva elég csattanós választ adtak a Medián kutatással. "
Ez csusztatás. Nem a Milla, hanem az E2014. Rohadtul nem mindegy. Bajnai valóban hozta a várakozásokat. Részben ezt a témát érintve okt 12-én "nyomtam": "jelenleg nem igazán lehet tudni, hogy Bajnai Gordon mit fog mondani az említett rendezvényen. De tőle nem ismerünk olyan mondást, hogy ne is figyeljünk a mondataira, és csak a kezeit figyeljük. Ahogy a nyilvánvaló pávatáncoktól is megkímélte eddig az ország közösségét. Profi, és az amatőr evezősök közé, után nagyon nem ártana egy profi hajós. " Igaz, Juhászt akkor sem tartottam számomra szimpatikusan játszó politikai figurának.
Nem tudtam, hogy az, ha érveket merek felhozni amellett, hogy szerintem mit baxot el, akkor ekézem :-)
A tojást illetően átvilágítani is elég. Nme kell feltörni :-) Nem kell belépnem a Millába, és fényesre takarítanom Juhász ülepét. Rgyszerűen megnézem, meghallgatom a nyilatkozatait, megnézni a Milla rendezvényeit, elmenni párra, és ennek alapján véleményt mondok. A sajátomat. Amíg még lehet :-)
@ariel12: Szerintem inkább Olgica makogna. :)
Hol itt a probléma?? :)

Kerényi: mindannyian spirituális kapcsolatban vagyunk Orbán Viktorral

www.hir24.hu/belfold/2012/11/09/kerenyi-mindannyian-spiritualis-kapcsolatban-vagyunk-orban-viktorral/
@GeoCracker: "attól, hogy Juhász Péter regisztrál egy oldalt, még nem következik semmi."

Dehogynem. Következett is. A Milla oldalán kezdődtek az ellenzéki szervezkedések. A Milla hozta össze a legnagyobb létszámú tüntetéseket.

Elkövettek hibákat? El. Tökéletesek? Nem.

Természetesen lehet bírálni Juhászt, és a csoportját. Azonban elvitatni a Milla jelentőségét nem lehet.
@GeoCracker:

"ennek alapján véleményt mondok. A sajátomat. Amíg még lehet :-) "

Szentszűzanya, korlátoztalak? Vagy kérdeztem illetve állítottam bármit a pártpreferenciádról? Mindössze Juhászról vitatkoztam volna egy kicsit, de ha ez a véleményszabadság korlátozásának képét vetíti bárhová akkor hagyjuk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Emberek,ez a cöfvéglényzombi nem az ügynök Böröcz??? Tökolyan az a randa, anyaszomorító feje, a hörcsögpofazacsija(bocs, hörcsögök, vészhelyzet!), a mentalitása, a szemüvege!
@leonito77:

Ati koncert Cukker bátyónak jutalomból vonulás közben?

www.youtube.com/watch?v=qTULtN8dgGo&feature=related

:-D
@Fabius: Mondom, akarnak Bajnait támogatni, csak nem a Viktor érzékeny lelkét megsértve. ez így franciásan finom és úri mód.
@Fabius: Nem bírom nézni lefekvés előtt, de nem egy budival kezdődik a műremek? Fülkeforrcsi, ja.
@orica: + 1 Emberekbe, gyerekek sorsáért aggódókba kötött bele.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mit jössz a szemkilövetős Svájccal? Szemkilövetős Gyurcsány tegnap annektálta, az Új-Lipótváros alkerülete lett. Semmiről nem tudsz? Istenem, mit csinálsz te a net előtt?
NA itt van az egypetéjű ikre a cöfinek: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532125_299429286839872_683081808_n.jpg

FB:"Number 1. a szégyenfalon Böröcz, aki nemcsak elnézte a jogtiprásokat,de a jelek szerint személyesen utasításokat is adott a törvénysértésekre!"
@a szív fészkei:

A Böröcz fejű zombi a Fricz Tamás, de a manifeszt elmélet szerint könnyen lehet éppen Böröcz is, mert két keze meg két füle van, és a nyelve is pont Orbán seggéig ér mindkettőnek :-))
@Fabius: A Te állításod az volt, hogy ekézem Juhászt. Holott pusztán elmondtam, hogy szerintem ökörség volt egyesületté alakulni (legalább is Bajnai nyilatkozata előtt), a véleményem az, hogy Juhász alapvetően az egyesületi vezetés nimbuszát, és nem a politikai következményeit nézte. Hogy a saját szimpátiáit kivetítette a Millára, és ostobaság, és diszkriminatív volt a párt-cenzus ötlete.
Amugy valóban nem állítottál semmit a pártpreferenciámról, de ha pusztán a véleméynnyilvánítás miatt szerinted ekézem a nagy embert, mert nem szereti a szocikat vagy Gyurcsányt, azért implicite mégis ott lapul az az kis állításocska :-)
Egyébként megvitathatjuk, hogy miért Juhász a tuti, de elég nehezen érzem magam meggyőzhetőnek erről :-) Nem hitbéli okokból, hanem emberiekből. Legutóbb hallgattam Olgánál, hogy milyen hülyeségekkel próbált kimászni az önmaga ásat csávából. Nem tett jó benyomást. Tudod, engem még arra szocializáltak, hogy ha bajom van valakivel és leheteőségem van rövidre zárni, akkor megteszem. Ha Juhász szerint Gyurcsánynak amerikában kellene élnie, és Gyurcsány szerint a Milla egy balfékezde, akkor mégis jobb lenne egy nyilvános vita, mint az egymás mögötti mutogatás. Juhász az utóbbit választotta. Persze, nem tudom, hogy Gyurcsány mit mondott volna. De Juhász ott volt és megijedt.
@Fabius: Ja, és ha félreérthető voltam, akkor bocs. Nem rád céloztam a szabad vélemény korlátozásával.
FB: "Ma reggel hat órakor egy különleges repülőgép szállt fel Magyarországon. Fedélzetén a kislányommal, elsőszülött gyermekemmel, elrepítette innen az életem egy részét. A jobbik részét.

Mit mondhat egy apa most, amikor tudja, hogy a gyermeke legelső értelmes emberi szava az anyanyelvén, ezen a csodálatos magyar nye
lven az volt: „apa"!? Sőt, nem ám így, egyszerűen, hanem egyenesen így: APA!

Büszkén, újdonsült tudománya, az emberi beszéd, a magyar nyelv használatának képessége felett érzett jogos büszkeséggel, és némi, a közös gének által diktált csibészséggel, mindezekhez ráadásul ragyogó szemekkel.

Mit is mondhatok tehát most, amikor ott szállsz éppen Európa felett; szépen, huszonkét évesen, okosan, és tudom, hogy félsz? Félsz az ismeretlentől, az egyedülléttől, a rád váró kihívásoktól.

Sok mindent mondhatok, és most bele is teszem a kicsi, takaros tarisznyádba az én útravalómat, az egyedülit, amit adhattam neked; hamuban sült pogácsákat.

Íme hát:

Ne félj semmitől, mindig megtalálod majd a helyes utat! Fel vagy vértezve mindennel, amire Angliában, vagy a világ bármely normális, emberi értékekkel bíró országában szükséged lehet ahhoz, hogy boldog és sikeres, tisztességes emberként élhess.

Magyarországon, a szülőhazádban mindez kevés lett volna; sőt, éppen csak arra elég, hogy örökösen megalázott, számkivetett nyomorultként, a saját, amúgy a te kegyelmedből is hatalmukat gyakorló honfitársaid packázásának kitéve stresszben, meg-nem-értésben tengesd napjaid életed végéig.

De ott szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!

Látod, ugye kislányom, hogy nincs mitől tartanod?!

Azt kívánom neked, hogy soha ne gyere haza! Ne gyere haza, vagyis inkább soha eszedbe se jusson, hogy valaha is még itt akarj élni, ebben az elátkozott, végromlásra ítélt, ma élő és 22 év óta folyamatos bizonyítási lehetőséget kapott „nagyjaink" által tönkretett, kifosztott és örök időkre szóló reménytelenségbe taszított szülőhazában!

Szeresd, ápold, és soha ne felejtsd el az anyanyelvedet! Azt a nyelvet, amely az egész világon a legszebben, legárnyaltabban tud mesélni, közölni, álmodni; azt a nyelvet, amely hűen közvetíti mindazokat a kivételes képességeket, amelyeket minden megszületett magyar ember magában hordoz, és amellyel mindegyikük felhatalmazást nyer arra, hogy kivételes legyen!

Sajnos valamely gonosz varázslatnak köszönhetően ez itt, Magyarországon nem lehetséges. De bárhol másutt igen, hidd el nekem!

Legyél hát mindig büszke arra, hogy magyar vagy, és elsősorban arra, hogy ember vagy, méghozzá nem is akármilyen: nagyszerű! Maradj is meg mindig ilyennek! Végül is ehhez nem kell, hogy hazája legyen az embernek.

Tőlünk, akik itt születtünk és itt élünk, fennkölt vezetőink mindörökre elvették azt az érzést, az egyszerit, a megismételhetetlent, a mindig mindenki számára csak egyetlen helyen át- és megélhetőt, amit úgy hívnak, hazaszeretet.

De te ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek.

Tudom, sok-sok emberrel fogsz közös nyelvet beszélni életed most kezdődő, hosszú és boldog időszakában. Köszönöm ezt neked, és büszke vagyok rád! Egy kicsit én is elmentem most veled, örökre. Sajnos még dolgom van itt, de találkozunk, tudom!

Szeretlek: apa"

forrás: hataratkelo.blog.hu "
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Emmé vót tennap :-)

De ismétlés a tudás annya:

galamus.hu/images/stories/2012/11/zwz7p-121107-s1.jpg

Kép címe: éppen spirituális kapcsolatot létesítek Kerényi Imrével.
@épészmérnök: Nem, abban az értelemben, amit azzal a cinikus kiszólással hozzám végtál semmi nem következik belőle.
@Fabius: DE aki a posztodon fut, az is a Fricz Tamás?

De ez már a cöfi, a viccek vicce szöveggel: polgarportal.hu/rolunkszol/cof/789-csizmadia-laszlo-a-civil-vilag-nem-elado Benne a képe, szemcsivel tiszta Böröcz lenne ő is. Ez a pofatrend ma polgáréknál - ahol ég a világ és eszik már a rántott békát zimme-zumm, zimme-zumm, recefice, bumbumbummmm...
@Fabius: Basszus ilyet még Roan Atkinson (ha jól írtam) sem tud... pálesz forever

Ha nem nevetnék, akkor sírnék dudjukmiért...

Fabius... ide Hofi nagyon kéne ma
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/546976_286940531423861_230395217_n.png

Cöfik nem eladók! Hála a jó istennek, innen nézve azt hittem!! De ha mondják, hogy nem...
@a szív fészkei:

Ha mind elmegyünk, vagy elengedjük a gyerekeinket hatalmas és fennkölt szavakkal, akkor az utolsó majd leoltja a villanyt?
@Fabius: Svédek is kurvajó képeket csinálnak róla, mint a franciák. Elkaptyák azt a bazi spiritualitását házi páleszba ágyazva.
@Fabius: Nem tudom... DE valami oka van, hogy mennek, csak mennek. Rózsi most dolgozik a többi elhajtásán is.

Már csak ezért is meg kéne őket buktatni. Nem a kölyköket...
@a szív fészkei:

Aki a gifben fut az Csizmadia.

Egyébként a 3,6 milliárdért civil Csizmadia és a "civil társadalom" emlegetése top bullshit :-D
@leonito77:

Géza szegény jobb, hogy nem érte meg a kommunizmus újraéledését.
@Fabius: Ig?? Benne van, csak a fényképen kicsit pihennek. Ahogy múltkor írta ide valaki, ez wilsonozásnak neveződik orális műszakban. www.urbandictionary.com/define.php?term=Wilsoning

Hát Böröcz-klónok nem elől hanem hátul dolgoznak az ügyfélen... De pihi nekik is jár néha.
@GeoCracker: "megvitathatjuk, hogy miért Juhász a tuti, de elég nehezen érzem magam meggyőzhetőnek erről :-) "

Mit értesz az alatt, hogy Juhász a tuti?
@a szív fészkei:

Azt értem miért mennek. De nem értek vele egyet.

Sokkal inkább vélem úgy, ahogy az úttörőfejű: olyan országot kell gründolni magunknak ahonnan nem akar elmenni senki. Ha mind így gondolkodnánk ahogy a jóember, csak a puszta maradna az ország helyén.

Úgyhogy én maradok. Költözzön Orbán, ha nem tetszik valami.
@Fabius: Tudta HG jól, hogy ezekkel tuti visszajön a rosszabb verzió.

Amúgy itt van a cöfi hitvallás:[..]"A civil társadalmat nem lehet megvenni sem pénzzel, sem ígéretekkel, sem demagógiával - zárja írását Csizmadia László. Bővebben a szombati Magyar Hírlapban."
@Fabius: Én is ezt mondom. Előbb voltam itt. :-DDD
"KERTÉSZ IMRE, NOBEL-DÍJAS MAGYAR ÍRÓ MA 83 ÉVES. EGY IDÉZET TŐLE: "A reménytelen helyzeteknek megvan az az előnyük, hogy zavartalanul kiaknázhatod a bennük rejlő korlátlan szabadságot." ISTEN ÉLTESSE KERTÉSZ IMRÉT." a FB-on is meg úgy általában.
@a szív fészkei: A nagyobbik fiam a magyarral 3 uniós nyelvet beszél és alapszintű vizsgája van kínaiból. Itthon nem kapott állást. Tavaly öt hónapos ösztöndíjjal volt kint Pekingben (ott szerzett nyelvvizsgát). Idén tíz hónapra ment, gyakorlatilag az egyetem hívta vissza. Már el volt intézve minden az ösztöndíjjal amikor a hazai egyetem hihetetlenül zsenerőz ajánlattal azt mondta, hogy lehet, hogy tudnának adni egy fél státuszt, ha marad. Szerinted? Ment.
A legutóbbi levelezésünk arról szólt, hogy milyen papírokat hol és kitől kell beszerezni ahhoz, hogy kint megnősülhessen.
Szerinted a turórudi eszméjéért fog hazajönni? Vagy, ha el is jön Kínából, akkor itt maradni? Azon kívül, hogy büszke lehetek, mert megtanítottam tanulni, és reményeim szerint embernek maradni, aki nem néz le senkit csak azért, mert nem a turul hozta, mi a fenét tehetnék?
Majd, ahogy Fabius mondta, leoltom utolsóként a villanyt, ha a kisebbiket sem kell majd támogatni.
@Fabius: nem kell nagyon elszomorodni. Spanyolországból is elmentek, Olaszországból is elmentek, mindenhonnan elmentek, aztán meg visszamentek. Az anyaországok jól jártak, a kinnmaradók jól jártak, és a visszatérők is jól jártak. Küldték előbb haza a zsét, aztán pedig hazavitték, magukkal együtt, és befektették.
Csak ezt a maffiát kell eltakarítani, és mindjárt vidámabb lesz ez a gyüszmékelés.
@épészmérnök: Szövegösszefüggésében Fabius emlegette, hogy vitázni gondolt Juhászról :-)
@GeoCracker: Az enyém még itthon van, igaz a szakmája nem kompatibilis úgy, mint az orvosoké, mérnököké. Meg ideköti minden, de a nyelv neki se lesz akadály, tud három nagy európait.

A fiadnak mi a véleménye Kínáról? Mert az azért nem nyugat ugye. Semmilyen szempontból.
@épészmérnök: Aki innen elmegy, nem küld zsét, hanem ott akar abból megélni. Nem vendégmunkásnak, örökre akarnak maradni. Ahogy értem. Ez meg azért annyira nem jó.

Ez nem a céhlegények vándorlása-mese.
@épészmérnök: Ha egy családalapító fiatal megy ki, márpedig jelenleg ők mennek, akkor husz évig ott is marad. Pusztán azért, mert az emberi és családi egzisztenciális szálak fogják odakötni.

"Már csak azért sem, mert amelyik, még nemző-, illetve szülőképes korban leledző fiatal úgy dönt, hogy elhagyja az országot, az megszületendő gyermekei számára sem feltétlenül itt talál majd helyet. Így azok az oktatáspolitikai intézkedések, amelyek borítékolhatóan az elvándorlási hajlamot növelik, közvetve hozzájárulnak az unokák nemzedékének eltűnéséhez is az országból. " (endresy.blogspot.hu/2012/05/abortusztablettatol-szoboravatasig.html )
Vazze: eduline.hu/kozoktatas/2012/11/9/Megvan_kik_vezetik_a_tankeruleteket__pentek_6N43R7#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_9

[..]"Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a tankerületi igazgatók a következő két hónapban a frissen megalkotott jogszabályok és egy jelenleg is az Országgyűlés által tárgyalt törvényjavaslat mentén átalakítják a köznevelési rendszert a január 1-jétől bekövetkező állami feladatellátásra, utána pedig ezt irányítják majd.

Elmondása szerint a magyar köznevelés rendszere jelenleg is működik, de jól látszik, hogy "egy olyan ruhadarabnak tekinthető, amelyet gyakorlatilag foltok és öltések tartanak össze, (...) ezt a ruhadarabot kellene újraszabni, hogy ugyanúgy lehessen felvenni", mint korábban.

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke beszámolt arról, hogy pénteken tartották első szakmai értekezletüket, amelyen a 198 tankerületi igazgató letette esküjét, ezzel "kézzelfoghatóvá vált" intézményük működése."

Na ezt kapd ki, Krapky! ahogy a West Side Storyban éneklik.
Gondoljatok a valcolásra. Régen a mesterlegényeknek néhány évig vándorolniuk kellett, más városok, más országok mestereinél dolgozniuk, és csak aztán kapták meg a saját céhükben a mesterlevelet. Ez volt a technológiai transzfer módja. (Meg, persze, a genetikai változatosság biztosítása :-)).

Jó ez, már előbb kellett volna, csak az apropó, amelyik miatt beindult, nem jó. Dehát minden csoda három napig tart, a fidesz sem nő az égig.
@a szív fészkei: akiket én ismertem Angliában, mind küldtek haza pénzt. Nekik az néhány sör ára volt, odahaza meg egy második nyugdíj a mamának.
@a szív fészkei: Jelenleg élhetőnek gondolja. Igaz, nem beszámítható teljesen (érzelmi okokból) :-) Persze nyilván baromira nem mindegy, hogy valaki farmer egy északi tartományban, vagy európai tanár a legnagyobb pekingi egyetemen adott esetben.
@épészmérnök:

Apám 86-tól a világ innen egyik legtávolabbi pontján él. A sógornőm 20 éve a taljánoknál, a baráti köröm egy részével tele az amcsik keleti partja.

Egy a közös bennük: nem akarnak hazajönni.
@épészmérnök: Hát nem tudom. Én ismerős rokonlánynál úgy tudom, hogy épp megél, pedig nem csapos, hanem sokkal-sokkal feljebb van a ranglétrán a szakmában egy nagy szállodában. De kinyögni a lakást, rezsit, a közlekedést, néha haza- és máshová utazást lazulásként épp elég - nem küld haza semmit. Igaz, a szülei nincsenek rászorulva.
Nem kell beszarni ettől a költözködés-dologtól. Chiléből, amelynek 73-ban kilenc millió lakosa volt, összesen majdnem egymillióan mentek, vagy menekültek el a puccs után.
Amikor normalizálódott a helyzet, visszatért a demokrácia, rengetegen visszaköltöztek. Akik nem, azok meg tartják a kapcsolatot az óhazával.
Itt nyaranként az egyetemeken olyan szemináriumok vannak, hogy Magyarországon megnyalnánk a tíz ujjunkat. Jönnek előadásokat tartani, közös kutatásokat szervezni a Sorbonne professzorai, angol, amerikai egyetemi professzorok, és mindenféle szaktekintélyek, akik annak idején egy szál gatyában menekültek innen. A menekülteknek is köszönhetően az ország beágyazódott a nemzetközi szellemi életbe.
Mi meg mit tehetnénk? A magyar kultúrát népszerűsítjük. Jövőre nyit a Kodály Intézet Valparaísoban...
@a szív fészkei:

Érezhető változás ebből 2013 szeptember elsejével lesz. Onnantól meg annyi a kérdés, ha tavasszal megbuknak milyen gyorsan lehet kukázni az egész szarhalmot Raúzsival együtt.
atv.hu/cikk/20121108_arcatlan_nevetseges_nekimentek_orbanek_ejszakai_modositoinak?source=hirkereso

Jogvégzett Papcsika:[..]"A fideszes Papcsák Ferenc [..]szerint azért adtak be tucatnyi módosítót, mert „joguk van hozzá” és úgy vélte, az ellenzék is megtehette volna ugyanezt."
@épészmérnök: Csak azért ez egy kis ország és az agy volt eddig, ami életben tartotta.

Nem egy örömteli dolog ez, mert nem a valcolásról szól a dolog. Lehet úgy felfogni, csak nem az. Ti dolgoztok ott a renoménken, grat és jó munkát, de akkor is szar egy helyzet ez.
@GeoCracker:

"Ilyet nyomtam volna? Nem emlékszem. Mikor? Milyen szövegösszefüggésben nyomtam ilyet? Tényleg nem emlékszem."

Nem tudom, milyen velemennyel voltal Juhaszrol, de lehet, hogy most miattam, es par egyeb emberke miatt kaptal a fejedre.

En ugyanis valoban nem voltam tulzott elragadtatva tole, ez meg ma is igy van. De megertettem, hogy akar alkatilag, akar feladatba kapva ilyen szoci- es Gyurcsany-falo kiegyeztem vele. O a kozepre, esetleg jobbra nyitas embere, olyanoknak, akik valoban ruhellik, vagy "csak" bizalmatlanok a ket emlitett formacioval szemben.

Szamomra fontosabb, hogy ott van az ellenpontja is, Konya, aki meg azert lathatoan a balra nyitas embere. Bajnai pedig mar sokszor lenyilatkozta a szocik kihagyhatatlansagat.

Vagyis levannak osztva a szerepek, jol-rosszul hozzak is a szereplok. Azota sem szerettem meg Juhaszt, de elfogadom amit mond, vagy elengedem a fulem mellett.
kard.blog.hu/2012/11/09/igy_csinal_a_fidesz_szemetet_a_forintbol Csodás, bár 350-es forintnál én bizonyos fokig jól leszek, lévén euróban, amim még van.
Hun van Rodeo? www.borsonline.hu/cikk.php?id=66118 ?im bukik a kedvence, a CIA főnöke? Ja, a Renault-mánián, mint DSK.
A törvényes házasság és a szép három gyereke se nagyon nem tartotta vissza Rómeót a kurvázástól és a gyilkoságtól. Tanmese Rétvári Bencusnak. www.borsonline.hu/20121109_haromgyerekes_csaladapa_olte_meg_a_terhes_timeat_
Ja mehet a Gárda Városföldre: terhes anyát végzett ki a fehér, jó állásban lévő gyilkos.
@Fabius: Úgy bizony.

"A nénik is inkább csak sírnak
Nincsen sem család, sem gyerek
-Idegen országba mentek
Hogy jöttmentként élhessenek

Refr.:

S bár ugyanaz ismétlődik
Száz meg száz éve régen
Mi ébresztő kiáltás helyett
Suttogunk csak a szélben
Megmondom én, hogyan lehet
Hogy magyarként éljük a jövőt:
Ameddig azok döntik
Mi ültetjük addig a fenyőt

A bajban sem ismerjük egymást
Nem nyújtunk segítő kezet
De ha nem hiszi magyar a magyart
Az út már a pokolba vezet"

youtu.be/nkaJNDZMdh8
@a szív fészkei: nem kell drámázni. Nem Magyarország az egyetlen, amelyiknek időnként extra-hülye politikusai vannak. Majd eltűnnek. Orbán egyre gyakrabban dekompenzálódik, egyszer csak majd nem fog magához térni. Orbán nélkül már nem működik úgy a rendszere. Megjegyzem, vele együtt sem.
Az angol történelem rövid időn belül legnagyobb immigrációját a lengyelek okozták, egy éven belül (!) úgy négyszázezren áramlottak be Angliába, aztán még félmillióan. Úgy nézett ki, hogy már el sem mennek. Volt olyan falu Középföldén, amely teljesen ellengyelesedett öt év alatt.
A villám-ikreket kábé ugyanúgy utálták, mint mi Orbánt. Aztán mi történt? Repülőgép-szerencsétlenség. A politika megváltozott, a gazdaság magához tért, és a lengyelek szép csendesen visszaszivárognak szép hazájukba, és viszik magukkal a megtakarításaikat. Persze, nem mindenki. És? Az sem baj.
@a szív fészkei: Ezt nagyon rosszallom, miveleddig az egyetlen mindkettőnknek elérhető levelezőrendszer az volt :-(
@a szív fészkei: @GeoCracker: Azért nem eszik olyan forrón a kását. :)

"Idén nyáron Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója azt jósolta, hogy a kínai internetes cenzúragépezet alapja, a nagy tűzfal csődöt fog mondani. Schmidt úgy látja, hogy az általános, teljes cenzúra nem működhet, még akkor sem, ha Kína az egyetlen nemzet a világon, amely aktívan alkalmazza."

index.hu/tech/2012/11/08/igy_kerulheti_meg_a_netcenzurat/
@épészmérnök: A Kaczinsky repülőgépének roncsain robbanószermaradványokat találtak... Valahol ezt írták.

Én azt hallottam kint élőktől, hogy a bennszülötteknek teli volt a tökük az angolt szarul beszélő lengyelekkel, románokkal, magyarokkal.

Franc se tudja - azért a te felfogásodnál jobban megrázza ez az exodus az embereket. Bajnai is ezt mondta, amit Fabius idézett: olyan ország kell, ahonnan nem akarnak elmenni a legjobbak. Más kiugrani ideo-oda tanulni, fejlődni, erre van az Erasmus ugye - de most nem ez a szitu van.
OFF de ez szerintem marha jó. :)

Tolvajkergetők

youtu.be/ojg0fEYniNA

ON
@a szív fészkei: értem én. Mégis, azt mondom: Magyarország nem különleges, a magyarok nem különlegesek. Mások tapasztalatait ők is felhasználhatják, bár őszintén szólva, nem jellemző. Meg is látszik egyébként, sajnos.
Más kárán tanul az okos ember. Nem kellene minden helyzetnek úgy nekifutni, mintha soha, sehol nem fordult volna még elő. Erről szól egyébként a civilizáció: nem kell minden nemzedéknek ismét feltalálnia a meleg vizet.
Panaszkodtok, és megértem, tavaly belebetegedtem abba az egy hónapba, amit otthon töltöttem. Azonban volt ennél rosszabb is, amikor Chilében volt drámai a gazdasági helyzet, az okairól ne most nyissunk vitát, az elnöki palotát a légierő bombázta, és még aznap emberek ezreit vitték be szuronyos katonák börtönökbe és stadionokba. A halottakat, és élőket is, helikopterből dobálták az óceánba. Ma is tízezer felett van az eltűntek száma. Ha az én férjem nem olyan mázlista, hogy éppen Magyarországon ösztöndíjas, őt is kinyírták volna, mint a barátját, aki karmester volt. Számotokra elképzelhetetlen dolgok történtek. Mégis, elmúlt, és a diktátor a világ szemében megszégyenülve halt meg. Az ország pedig él, és fejlődik. A halottakat nem felejtették el, de a jövővel foglalkoznak.
@épészmérnök: Nézd, mi van itt? orulunkvincent.blog.hu/2012/11/09/vidnyanszky_447 A rohadt büdös lábszagú dögök kiknek, miknek adnak pénzt gond nélkül? Cöfinek, Századvégnek, cövekállításra, bármire. Ezeket meg elkaszálják.

Dráma van.
Idehallgass, egy színház, amely állami támogatást kap, az eleve nem független.
Láttam néhány előadást Pesten, egyik gyengébb volt mint a másik. A magyar színház... hmmm... szóval... izé. Magyarországon világhírű.

Az pedig szerintem abszurd, hogy kismillió helyen játszanak közepesen vagy gyengébben, állami pénzből.

Egy szűk, belterjes, középszerű szakma. Közönséggel, amely függetlenül az előadás minőségétől, mindig vastapssal fejezi be az előadást.
@épészmérnök: "Magyarország nem különleges, a magyarok nem különlegesek."

A mi problémáinkat megkülönbözteti másokétól, hogy a mieink.
@Hertelendi:Tegyük hozzá, jóPÉNZÉRT munkálkodik ez a barom, és minden blogon ott van.
Egy ocsmány megálhetési fityeszféreg.
@szőlőbányász:

Juhászról: "Szét fogja kúrni az összefogást, meglátjátok... Vitya meg röhöghet."

ENNYI!
süti beállítások módosítása