Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.08. 05:03 Fabius

Viktor és a titkos pekidzs

Kicsikét szűk a világ nekem,

Keresem benne még a helyem,,
Nem látom tisztán a holnapot,
Lehet, hogy én ma még ebbe belehalok!

Félig telt papírok az asztalon,

ha rájuk nézek jön az iszony,
Szólj rám, ha egyszer az életben,
Jó számot írnék rá véletlen!

Nem tudom mi lesz majd, ha megunom az egészet,

De még ezt itt hagyom nektek, mielőtt lelépek,
Én a szívembe zárok mindenkit, ki megértett,
És hitt bennem vakon,  mint aki betépett!

Eddig sem adtam fel a hitem, ezután se fogom,
Akkor sem, ha becsúszik Brüsszeltől egy-két pofon,
Míg a szívemben bármi lesz , ha sírni lesz is okom,
Mindig ott lesz velem: jobb kezem s a mikrofon!

(via)

 

Szevasztok Nép, helló drága híveim! 

 

Éééééjjjjáááááóóóóóóóó! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Éljek soká, hip-hip hurrá! HAJRÁVIDI !!!!

 Ja, nem. 

 Bocs. Győztünk. Khrrhmm. Akarom mondani: G Y Ő Z T Ü N K  !! Végre eljött ez a nap is és mégis itt vagyunk! Mondjuk a dupla Bokros után nem gondoltam ezt én sem, de lássa meg ország világ, forradalmárként állhatok itt előttetek! Képzeljétek az van, hogy az Unió kapitulált - várjatok, szótagolom, hogy a nyugdíjasok is biztos megértsék a kakasülőn: ka-pi-tu-lált! Értitek? Ha lenne néhány dakota lovam most bizisten közéjük dobnám a gyeplőt, és gyíííííháááááát! kiáltva száguldanánk. Ám csak egy tomahawkot találtam a sufniban - dakota balta, teccikénetni? - ezt a biztonság kedvéért bebasztam a szürkemarha csorda közé, hátha megteszi. Mert mink modernek vagyunk ám, mint a Gelka szerviz nyolcvankettőben, de adunk a hagyományokra. Még aszonták pávatánc, muhaha, mikor az Ungarische - csak németesen, készültem Raúzsi néni - Gangnam Style lapult a tarsolylemezem alatt? 

 

orbán-viktor-style.gif

 Szóval drágáim! Innentől ha azt mondom teljesített hiánycél az éppen annyira evidenciának számít, mint hogy az RTL egy! Na jó, minimum másfél, mert kettős mérce. Kettős mérce. Kettős mérce, kettős mérce, kettős mérce. Mérce. Kettős. Nem értem miért nem hiszik el nekem, hogy ezek az intézkedések tartósak? Miért mondják, hogy egyszeri bevételek és 2014-ben megint a rohadt 3% fölött leszünk? Mikor ismerhetnének, ha mondanak egy számot megteszek bármit, és úgy beszedem valami új adónemben a harmadik bokroscsomag részeként, mint a pinty! Úgy utálom, mikor a kreativitásomat jobb kezem zsebtúró-markoló mechanizmusát alulbecsülve így kettős mércéznek, hogy szinte fizikailag vagyok rosszul. Nem értenek a bizniszhez, egyszer meghívom ezt az Olirént a felcsúti gazdapiacra kisüstit árulni, hogy valami fogalma legyen már mielőtt mindenbe belebeszél. Nem hiszitek el, de megint az IMF szerződés elmaradását emlegette, meg hogy hiány, hiány. Vazze! Pedig ha valamiből akkor hiányból nincs hiány, az a csúcson van, és lássuk be rohadt ügyes ez a Kusza Szem, de a sikeres csúcstámadástól többet tenni még ő sem képes. A csúcs fölött már csak a Jóisten van, héló!

 Ráadásul tájékozatlanok ezek, nem informálódnak a sikereinkről egy ilyen fontos értékelés előtt. Pedig a gazdaságélénkítésre nagy hatással lesz, hogy betegeket importálunk Kuvaitból, és úgy ígértem stabilitást a multiknak, hogy ezúttal nem a lábszártól lefelé betoncsizmát értettem alatta. És ha ez nem elég, akkor mondom a legfelháborítóbbat: az IMF kampányol ellenem! Hogyhogy na és? Személyesen, kedves Népem! Személyesen keresik fel a pont remekül betojatott nyugdíjasokat, és mondják az arcukba: Viktor hazudott, nincs semmiféle feketelista, se a nyugdíjasokat se más társadalmi csoportot érintő. Azért a pofátlanságnak is van határa! Így lejáratni a saját országomban pár ártatlan egész oldalas hirdetésért igazán felháborító!

 De ünnepelni jöttünk ide és nem temetni, Népem! Hoztam nektek ajándékot, mert egyrészt a téeszelnök se megy kolhozbuliba üres kézzel, másrészt fontos nekünk a ti vidámításotok. Úgyhogy kapaszkodjatok egymásba erősen, mert olyan mondok úgyis leültök: megkapjátok tőlünk A Titkot. Tádám! Mi a gondoskodás, a törődés, ha nem ez? Az államháztartási törvény átírásával lehetővé tesszük magunknak a költségvetés fő számainak sutyiban átírását, úgy is a nyakatokba varrhatjuk a következő pekidzset, hogy arról szólni se kell nektek egy szót sem. No stressz, no infarktus - a kórházi ágyak úgyis a kuvaiti betegeknek kellenek - élhettek vidáman és gondtalanul, a megszor nemmondom ki fenyegető réme nélkül. Föl sem fog tűnni, feltéve ha nem számolgatjátok a tranzakcióitok után levont illetéket, nem piszmogtok mondjuk a percdíjatok havi átszámolásával, és a pénztárnál is nagyvonalúan kezelitek a fogyasztási adóemelések miatt visszajáró kevesebb aprót. Ne figyeljetek az elejtett félmondatra sem, miszerint Kusza Szemnek kiadtam vizsgálásra szükséges-e újabb csomag, mert büntetés még nincs, de a túlzott deficit eljárás alól sem kerültünk ki. Helyette örvendjetek, ünnepeljétek velünk gazdaságpolitikánk tündérmeséjének legújabb fejezetét!

 

 Ölellek benneteket, csókpuszi, Viktor 

 

 

 

 

586 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr834896488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012-ben hogy tartható a hiánycél, ha már most a tervezett 114%-án áll?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: a legutóbbi hiányadatba azért számold bele a kétszer négynapos ünnepet is, mert ez emelte meg a hiányt. elvégre a gdp növekedését is naptári hatásoktól megtisztítva szokták megadni.

ezzel együtt titokban, vita nélkül módosítandó költségvetési fő számok az utóbbi dők legdurvább intézkedése. (eddig legalább az igazán perverzek a parlament tévén követhették az ámokfutamot...) azért kíváncsi lennék, hogy mit zól hozzá - mondjuk a fürdőben, borotválkozás közben - kovács árpád. nem hiszem, hogy az mlsz elnökségi tagsággal lobotómiát hjtottak volna rajta végre.
@kej: Lehet módosítgatni fő számokat, meg hivatkozni 4 napos ünnepre, és elfogadható érv lenne, ha mondjuk 86%-on állna a hiány. A 3%-os deficit cél azonban jelenleg már megbukott. Nem értem én ezeket az EU bürokratákat. :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: jó vanna. csupáncsak szakmai megjegyzés volt a 2x4 napra való utalásom. én sem gondolom, hogy ez dobta meg tizeniksz százalékkal a hiányt.

azért a bukás tényét az eurokraták is tudják. elvégre nem szüntették meg az eljárás, csak eltolták februárig a döntést. tán nem véletlen ez a titokban módosítjuk a költségvetést című egyperces.
ez off, bár ha meggondolom sok "kicsi" sokra megy, és könnyen eléri a 114 százalékot:(

53 milliárd forintos hitelt vesz fel a közmédia. komolyan, leteszem a hajam.

a link: www.napi.hu/magyar_gazdasag/megahitelt_vesz_fel_a_kozmedia.536182.html
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

áh, nem fasz ez, hogy álljon, görög az istenadta

brühühühü

görög a lejtőn lefelé helyett felfelé unortodox görgés
Konszolidációó, héjáhó, a betony meg köt, a zalkotó meg örömködhet, tessenek oszolni nincs itt semmi látnivaló. Ez volt a terv, és be is jött, idő megnyerve, szemeket az MNB-re, öveket becsatolni, infláciò pörgettyű indíts.
unortodox 1/2ázsiai 1/2csuti 100% dakota elhuzhatna a csába...

apropó nem volt még ma sem címlapos halálhír? hogy gebedne meg!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
nem az a súlyos, hanem ez:
"Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő szerdán kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából és a jövőben független képviselőként folytatja munkáját. A képviselő a történteket egyebek között azzal hozta összefüggésbe, hogy múlt héten feljelentette Szegedi Csanádot."

tehát:
egy jobbikos képviselő, miután feljelentett egy ex-jobbikos, zsidó származású képviselőt, kilépett a jobbikból, mert nem összeegyeztethető egy zsidó feljelentése a zsidóellenes jobbik politikájával?
jól értem, hogy nem értem?
@Secnir: Majd jön Gabriel és megmagyarázza nekünk. :-)
@Secnir:
Ebbe már tegnap én is belekeveredtem. Most akkor a dzsobbik a zsidó csalók védőszentjévé válik és kitaszítja magából az ilyen stiklik feltáróit? :))
Vagy én keverek valamit...
Tisztára, mint a kaotikus egyház... Csak a vallásalapító és az apostolaik egy része zsidó, maga az egyház véresen zsidóellenes, miközben a megbocsájtásról és a szeretetről papol.
Értem én! :)
@aritus:
"A 2014-es masszívan 3% fölötti deficit előrejelzéssel ugyanakkor azt az üzenetet is megküldte a kormánynak, hogy nem elégedett a jelenlegi folyamatokkal, hiszen a beruházásokat, a hitelezést és végső soron a növekedést teljesen lefojtó megszorításokkal nem fog tudni hosszú távon eredményt elérni. És persze – ahogy a mai nyilatkozatokból már tudhatjuk – Matolcsy György ugyan hihet a jövő évi 1% feletti növekedésben, de lassan fel kellene ismerni, egyelőre egyetlen előrejelzése sem jött be, kezdve a 2010-es 5-7%-os bővüléstől egészen a jövő évi 1,6%-os növekedésig. Nagyon itt lenne az ideje a tündérmesék helyett a gazdaság valóságos helyzetét tanulmányozni."

Feritél, mondom feritél - de ezek ott Brüsszelben tökhülyék!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Matolcsy György ugyan hihet a jövő évi 1% feletti növekedésben,"

Egy jól működő országban ilyen a közveszélyes elmebeteget államigazgatási eljárás keretében, egy nagy zárt intézménybe szállítják.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha már matol csimpánz is csak 1,6%-ot delirál, akkor képzelheted, milyen faszán állunk.

"kezdve a 2010-es 5-7%-os bővüléstől "

Felelős államférfi ezen mondat után a gazdasági miniszterét nem csak meneszti, de egyben rögtön be is utalja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Baszki, hová?
Maga mellé a vigyorgóba?
Meg vagy TE is zakkanva... :D
- Nonprofit (hihi) állami szolgáltatások
- Államosított vállalatok, szektorok
- Fogyasztás büntetése
- Önellátás szorgalmazása
- Közmunka
- Külföldi tőke elriasztása, elüldözése -> beruházások ellehetetlenítése.

Mégis, mitől lenne GDP növekedés? Át lehet állni "önfenntartó" zárt rendszerre, de akkor a globális fogyasztói társadalom ortodox növekedés-alapú rendszeréről is le kell mondani, nem? Kivéve, ha a növekedés a szolgáltató szektor és a tudástőke felértékelésével jár, de sajna nem.
Ma reggel bekapcsolom a teve2-t, há' nem ott feszít a pamlagon ez a szopott-gombóc fejű szíjjájtópetike? Oszt' aszongya a kacska szájával, hogy itten nincsenek megszorítások, mer' az vo't a zelmútnyócévben és nem vezetett sehova.
A bankok meg nem háríttyák át a nemcsökkenő adót, mer' verseny van.
Há', akko' mijalóf@sz leveleket kapok a bankoktól, hogy "a Bank tevékenységéhez kapcsolható közteher- (pl. adó) változása" miatt módosítják a díjakat??? :(((
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valahogy így. :(
Osztán mennyire hasonlítanak is azok a csimpánzok ... :D
@kej: Két szakmai kérdésem lenne.
1. Milyen négynapos ünnep van Magyarországon, amely a "termelés" szempontjából releváns? Én egy kétnaposról tudok.
2/a. A költségvetési szervek hitelfelvételének döntési rendszerében a tulajdonos terhére a költségvetési törvény hatályán túlnyúló időre miként vállalhat kötelezettséget a költségvetési szerv vezetője?
2/b Miként számít ez bele a tulajdonos összkötelezettségébe? Magyarán: a költségvetési szervek hitelfelvétele nem számít bele az költségvetési hiány, az állami eladósodottság mértékébe?
@Marcellusca:
Valamint a rezsit is befagyasztották 2 éve. Feltűnt?
A munkát terhelő elvonások csökkenése? Észrevetted?
hvg.hu/w/20121108_abortuszturizmus
"(eu)És ez a szövetség végre ráébredt, hogy jövője az Európai Egyesült Államokban van. Egy birodalom születik a fejünk felett, amíg mi az egymás közötti faszkodással vagyunk elfoglalva. A birodalom a renitens provinciák között példátlan eréllyel csap szét: megemlíti, hogy esetleg majd nem ad nekik pénzt. A legostobább népek meggyőzhetők arról, hogy ez egyenrangú a tankrohammal. De a szövetség szempontjából ez nem baj - selejtezésre van szükség amúgy is. Csak azok tehetik erőssé az európai szuperállamot, akik ilyen hülyeséget nem szopnak be. A többi mehet isten hírével keletnek. Mire megérkezik oda a gyorsnaszád, a legügyesebbek rég katapultáltak. Marad a szemétdomb és a maffiózók - de az aztán nemzeti lesz, keresztény és szuverén. Csak szar.

Mi így abortálunk: felnőttkorban."
@saravad: Őőő, izé, asszem én (vagy pont ők!) másik dimenzióban leledzek.
Az a qrva féregjárat meg csillagkapu! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Itt vannak további részletek az ügy hátterének jobb megértése érdekében. :)

kuruc.info/r/2/103724/

Zagyván meg nincs mit magyarázni. :)
@Marcellusca: Én is kaptam ilyet.

Ez a propaganda, egyébként. Nem baj, h nem igaz, csak nagy pofával magabiztosan, fölényesen lebecsmérlően, vádlóan stb. szajkózniuk kell. Erre gerjednek a birkák.
@sortelen: nézd, nem tudom, hogy ez kielégít-e tégd:

egyszer volt csütörtöktől vasárnapig terjedő intervalummban mindenszentek napja
egyszer volt ugyanígy négy napos trjedelemben október 23-a hete. ez volt a kétszer négy nap. a "termelésbe" gondolom a szolgáltató szekor is beletartozik, ez pedig "leállt". tán nem négy napra, de 2-3-ra biztos. a folyamatos munkarendet leszámítva ugyanígy leálltak a klassikus termelő cégek is. ajánlom figyelmedbe az origo összeállítását, ami épp azt taglalta, hogy a legtöbb cég azon a napon, amikor a plusz egy szabadnapot kllett ledolgoni legkésőb 2 órakor elengedte a dolgozóit.

ami a kérdése második felét illeti: gyakorlatilag az önkormányzati és a központi költségvetés az a két büdzsé, ami a tervezés pillanatában deficittel számolhat. hogy ez mennyire jó, vagy ossz, az persze vita tárgyát képezheti. szerintem egyébként a állam és az önkormányzatok bevételei nem fedeznek minden kiadást. ugyanakkor bztos el lehetne észerűbben is költeni a befolyó pénzt éppúgy, mint a felvett hiteleket. (demagóg példa: a városi főté díszkútja csak viszi a pénzt, vagy szétrohad, mint a nemzei színház lőtti - szerintem egyébként szép - hajóra ajazó szökőkút.)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez gyönyörű és frappáns megfogalmazás:))))
Csak azt felejtetted el hozzátenni, hogy azt is ő mondja meg, mint tévedhetetlen, hogy kit-mit lehet/kell szeretni, és mi a bocsánatos bűn.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na jó, de akkor miért égetnek izraeli zászlót? A szokás hatalma? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már 1.6%? A múltkor még csak 0.9-et mondott a szája, amikor pekídzsezett, ha jól emlékszem.

De szerintem lehetne 3% és akkor biztosan rendben lesz a köccségvetés.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem tisztem védeni a kormányt, de a hiány csökkenni fog, mert decemberben több lesz a bevétel a kiadásnál. Vannak ilyen hónapok, pl. szeptember is ilyen volt. Azt a korábbi évek tapasztalatai alapján meg lehet mondani, hogy az a plusz elegendő lesz-e.
@Marcellusca: Reggel tv, hát okés. Reggel tv2, hát erősen véleményes. De reggel meglátni Peti papagájt és még hallgatni is amit mond...:/
@ajjaj99: Ha most a 4 napos ünnep miatt megugrott, a másfél hetes munkaszünet miatt csökkenni fog? :O
Szeptember dolgos hónap kevés szabival. :)

Egyébként legyen úgy, de az azért eléggé nagy szégyen, hogy ehhez az eredményhez el kellett venni a nyugdíjamat!
Viktor retteg attól,hogy úgy jár mint ungabunga Berlusconi,innen ered az államadósságfóbiája.Az adósságfóbiája markáns beismerése annak,hogy semmit nem tudnak a gazdasággal kezdeni.Értelmes kormány a gazdaságba forgatta volna bele a rekvírált 5-6 ezer milliárdot!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: AZ adókat be kell fizetni. Hogy vették el a nyugdíjadat?
@ajjaj99: igen a szektoriális adòk, meg a karácsonyi forgalmi adòk akkorra esnek, de ettől még ha null szaldò lesz, az már hatalmas siker...
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Ha most a 4 napos ünnep miatt megugrott, a másfél hetes munkaszünet miatt csökkenni fog? :O
Szeptember dolgos hónap kevés szabival. :)"

Gondolom a karácsonyi vásárlási láz (még ha jóval visszafogottabb lesz, mint 2008 előtt) erősen növeli a köcsögvetés eredményét is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A költségvetés már csak ilyen. Csak egyesek szeretik elfeledni. A kiadások jó része havi és állandó, míg a bevételek egy része negyed-, félévente érkezik.
Kicsit OFF:

Szíj Ártó Kuvaitban jár: nol.hu/gazdasag/szijjarto__kuvaitot_erdekli_a_magyar_egeszsegugy

Kuvaitban módosítják a választási törvényt, mire az ország teljes lakosságának 5%-a spontán tüntetni kezd:
hu.globalvoicesonline.org/2012/11/5369

Unortodox gazdasági váteszünk, aki szerintem Delphoi kései korszakának lelkes híve, állítólagos "előre nem látható" :) elfoglaltságai miatt lemondja moszkvai látogatását:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/08/matolcsy_lemondta_moszkvai_utjat/

Én ebből kajánul inkább arra következtetek, hogy Putyin még szeretné kicsit élvezni a hatalmat, ezért kusza lelkű miniszterünket a vonal moszkvai végén valaki csendes határozottsággal lebeszélte erről az útról.

Nyilván van bennem némi elfogultság, de jól esik erre gondolni.
@ajjaj99: Hint: MNyP

@Bakacsin: Legyen úgy, de azért eléggé hihetetlen, amikor halottak napja környékén a virágosok panaszkodtak, hogy felkopik az álluk, és minden ismerősöm tavaly óta már megegyezett, hogy minimális karácsonyi ajándékozás lesz, ha lesz, akkor is max készpénz a rokonoktól. :) És sejtésem szerint ez nem egyedi eset, bár a karácsony mindig generál ilyeneket, de hadd legyek szkeptikus. :)
"...úgy ígértem stabilitást a multiknak, hogy ezúttal nem a lábszártól lefelé betoncsizmát értettem alatta."

Dehogynem.
(Itt azért már potyogtam a könnyeim.)
@ajjaj99: "míg a bevételek egy része negyed-, félévente érkezik."

Amennyiben a decemberi társasági adóelőleg feltöltésre gondolsz, na arra én is kíváncsi leszek.
Pl. rekordokat dönt a felszámolás alá került cégek száma hónapról hónapra.
A különadók leírhatók a társasági adóból.
A még nyereséges vállalkozások sporttámogatásra fordított összege szintén leírható az adóból.
Folytassam?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: ez meg a lényeg, mert a csökkentett kiadás és forgalom, alá fog cseszni az időszaki állami bevételeknek, mert szinte az összes helyrøl azt hallom amit te is mondasz
@aritus:

"Marad a szemétdomb és a maffiózók - de az aztán nemzeti lesz, keresztény és szuverén. Csak szar."

Pontosan.

Merkel viszont már három éven belülre hozná az európai föderációt:

index.hu/kulfold/2012/11/07/merkel_harom_even_belul_eu-foderacio_kell/

És megint eszembe jut Fischer Iván is, aki szerint elkerülhetetlenül megtörténik Európa egységesülése. :)

atv.hu/cikk/video-20121026_fischer_ivan

Ha a Pocakosnak skerül elérnie, hogy Magyarország ebből kimaradjon, azzal beteljesíti majd a pusztítást, amit olyan rohamtempóban abszolvál jelenleg is.
@CSENDES: Igazad van, majd meglátjuk. Én az általános tapasztalatokra hívtam fel a figyelmet.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
" És sejtésem szerint ez nem egyedi eset, bár a karácsony mindig generál ilyeneket, de hadd legyek szkeptikus. :) "

A szkepticizmus is elvitathatatlan jog, én is a hurrápesszimizmus híve vagyok :) Lehet, hogy az idei Karácsony nem hoz semmilyen többletet, de azért az esély megvan rá, hogy mégis valamennyit. Nagy kiadásokat sem én, sem a környezetem nem tervez. Az év közben spórolt forintokból azért valamit azt hiszem elköltünk majd. Kicsit kompenzálni kell, hogy a nyaralás elmaradt. Családunk történetében idén először.
@londonterminals: Ha nagy kedved van továbbra is csicskának és harmadrendű ejúsnak lenni - mint eddig is -akkor csak rohanj föderálni.:)
Hmmm, inkább eju csicska, mint kina, orosz, irán csicska
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja hogy te csak a csicska létben tudsz gondolkodni??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mióta a magyar nép letelepedett a Kárpát-medencében, nagyjából azóta vagyunk csicskák. Hol jobban, hol kevésbé, de azok vagyunk. Persze a csicskaságnak is vannak fokozatai.
Azt hiszem én is inkább angol és/vagy német szót szeretnék hallani, mint orosz, kínai vagy arab hablatyot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ja hogy te csak a csicska létben tudsz gondolkodni??? :) "

Gondolkodni lehet másban, csak a realitás ezer éve nem más.
@Marcellusca:

Most gondolj bele, hogy ezzel a szájával tegnap még a kuvaiti sejkeket győzködte, hogy mi majd kigyógyítjuk őket a szifiliszből jutányos áron, tessék csak jönni, hamar-hamar.
@Bakacsin:

Nem Moszkva volt a vonal végén, hanem Pocakos:

"Orbán Viktor miniszterelnök kérésére a jövő heti kormányülésre előterjesztést kell tennie arra nézve, hogy szükségesek-e még gazdasági intézkedések a szerdai európai bizottsági bejelentések nyomán."

Gyurcinak ismét jutott megoldandó számtanpélda és csomagolni való.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a másik jobbklikk féle, nekem nem pálya, de ezt már kiveséztük, a lényeget elmondták uránam
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Sajnos képtelen vagyok beleélni magam ebbe a csicskakomplexusba, ami titeket gyötör. Pedig megnyugodhatnál: ha EU-tagország marad Magyarország - hát még ha az eurozóna részévé válna -, attól nyugodtan tehetsz rovásírásos helységnévtáblákat és tarthatsz táltosszertartást a Szent Korona nevében a makói gázmezőn - még ha némiképpen kérdéses is, vajon miképpen sikerülhetett ott a pogány és keresztény rögeszméket zökkenőmentesen kibékíteni -, még a segged sem fog kilógni hozzá a táltosgatyából. Igaz, cigányozni, buzizni és zsidózni kicsit kínosabb lenne, mint e szövetség nélkül. Ellenben ha kimaradunk belőle, valóban csicskák leszünk, azé a maffiáé, ami az itt maradó szemétdombon fog uralkodni az idők végezetéig. Lehet, hogy te erre vágysz, a jelek szerint a magad részéről igyekszel is mindent megtenni érte.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt az ügyet csak nem sikerült jobban megérteni. Mi a bánatos kókadt péniszt akart még Vona megfontolni azon a feljelentésen, amit nem sikerült megfontolni az elmúlt 3 hónapban?

Ha Polt ki akar veletek baszni akkor megindítja az eljárást amit ilyenkor szokás. Azt hiszem a költségkeret risztelése után lesz pár kínos magyarázkodás, ha elkezdik a tényleg elvégzett munkát keresni.

Havi 20 ezer euró azért szépen elosztható summa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jaaaa, hogy ti csicskalétnek hívjátok, mikor a fél Jobbik frakció a kurucinfóval együtt Szegedi uniós keretéből dőzsöl? Értem, ha nektek ez így megfelel....:-D
Gyerekek!Ti valami fizetett szdsz-es blog vagytok?:))
Majdnem minden cikkből jobbik fikázás lesz.
@Marcellusca: Kávé már nem kellett gondolom....
@Fabius: Meg még mit csinálhatot azzal a szájjal?
Meg hogyan győzködte őket a szájával....? :))
láttátok-e te'nnap a Boehner szövegét? na ha nem: felébrednek, mert meg van fújva az ébresztő: új adórendszer, felfedezték, hogy

ha mindenki fizet adót és részesedése arányában (ugye amit a gazdagok extra adójának nevezett az elnök aki megígérte minden ezzel ellentétes izét megvétóz) akkor csakis ebből évente trilliós +bevétele lesz az államnak ami a tartozásának rohamosabb csökkentéséhez vezet

befelő fordúlnak és saját erőből, saját energia forrásaikból fejlesztenek ez önmagában másik néhány trilliós +bevétel

ezek tudnak gazdaságot fejleszteni

a kongresszus és a szenátus kényszerpályán van, vagy nem választják meg őket újra ami most esedékes (az elnöknek ilyen gondja nincs van 4 éve és nem választható újra, azaz kibaszhat az ellenfeleivel annyira amennyire akar) és ezek -mint a magyar politikusok megélhetési tehénszarok de legalább van háttérszakember gárdájuk akik súgnak nekik

szóval ha

Levédiában megmarad kuszaszem és főnöke a pocakberci selejtes focista, valamint a jobbikosok nyalják tovább a seggüket és a kádéenpé meg már fel is van szíva a seggébe, és a többiek meg egymást egyelik akkor az ...ki lehet számítani (ti nem tudtok számolni...sem) hogy negatív növekvés lesz ami nem növekvés csak a kuszaszemnél azaz

brühühühühühü

éljen a dzsobbik és zagyvagyula a bölcsek bölcse dzsobbikéknál a többi még sokkal bölcsebb és vannak házi szárnyasok amelyek nem tudnak szárnyalni csak kopipasztázni de az sem fényes
Nicsak, Fabius visszaengedte a neonáci háziszárnyast, hogy megint terjeszthesse a hazugságait? Ejnye Fabius! :)
Kitartást, és türelmet a marhaságaihoz!
@Fabius:

én nem "arra" a csomagra gondoltam...egy bőrönd jellegűre amiben némi ruha és hideg élelem van és útlevél meg útilapúúúúúúúú

brühühühühü
@kifordított nagyanyó: Hagyd ezeket a fogalmakat, hogy jobb, vagy rosszabb!

Én például vele ellentétben ha valamiről bebizonyosodott, hogy hazugság, nem terjesztem.
@kifordított nagyanyó: Neked meg mibajod? Örülsz hogy Dr. House mégsem halt meg? :)))))))
@kifordított nagyanyó: De nem hazudok. A szárnyas nácival ellentétben. Az meg, hogy neked nem tetszenek a nézeteim, egyéni szoc.probléma. Nyugodtan tahótlaníthatsz engem, nem sértődök meg. ;)
@kej: Szobrot avatni a távfűtőcsöveknek nem kis kőccség... Másokat leszaró hírességeket kilóra megvenni nem kis kőccség.. Magukat jutalmazgatni a szarért, nem kis kőccség... ismeretlen biztonsági vadakat alkalmazni ki tudja hány hóapig nem kis kőccség...

Brühühühü, te fizeted. Látom ihletően hatott a svédek fényképe erről a romlott konzervről.;-DDDD
@kifordított nagyanyó: Ez egy Jobbik fanatikus és Teherán által pénzelt blog, ennyi sem tűnt fel? Csak hát a szerző olyan mint a Jóisten, azt sújtja (remélem így írják:) akit nagyon szeret...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Baszod!Hogyan tahótlanítsalak,amikor én vagyok a tahó?:))
Csak a náczizást már hülyeségnek tartom.
Ha még vannak akik nácziznak meg rasszistáznak,akkor ne csodálkozzunk azon hogy vannak még fideszbirkák!
@saravad: De látod, tegnap a lömpopósok is kikérték maguknak a külföldi tőke előtérbe helyezését vagy hogy... Hogy arra túlzottan támaszkodjunk,mert a hazai majd kiránt minket.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ahogy én szoktam mondani,mikor cseszegetek valakit:Tudod,törődés a szeretet jele....:))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ja, azért az azóta meg is szűnt Electro worldbeli hajnali bunyók a kosarakért, hogy a napi plazmatévéhez jusson a nép valahogy az eeemúttnyíócéves átkos hitelfelvételes időszakhoz köthető. Akkor lendült meg a fogyasztás, azóta megy lefelé, Mattolcsy is Bécset pénzeli, ha nagybevásárol,mert lassan ott olcsóbb minden.
@kifordított nagyanyó: Nézd, alapvetően Gábriel is implicit módon elismerte, hogy neonáci, csak ezt a szót nem merte kimondani, mert gyáva hozzá!

Ha egy nézet miatt kellemetlenül érzed magad, akkor revideáld a nézeteid nyugodtan! Én viszont nevén nevezem a dolgokat, akkor is, ha idegesít, hogy egy deklaráltan neonáci nézeteket hirdető párt agitátorát neonácinak nevezem. Persze tárgyalásra hajlamos vagyok, mondhatsz kifejezést, amit helyette használnom kéne. A kirekesztő "nemzeti" szót viszont hanyagold, mert nem fedi a valóságot!

(Komolyan nevetségesek a magyar neonácik, gyakorlatilag a világon egyedüliként bújnak minden féle jogi csűrés-csavarás mögé, hogy nem is úgy, meg az neeeem, de aztán mégis... mert a nézetek jók, de a név nem. Szánalmas.

Sejtésem szerint ez végeredményben az elbaszott önkényuralmi jelképek tiltására vonatkozó törvényre vezethető vissza, amit anno G-nélküli Fodor Gábor is kritizált)
@rodeo36:

Mit tesz Isten Boehner koncepciójának is a progresszív adórendszer változtatása az alapja. Nem egy nagy megfejtés ez sem, ha itthon is visszaállítanánk nem esne ki évente az a 600 milliárd és nem lenne szükség gazdaságot hazavágó unortodox adókkal pótolni.
@Fabius: Skizok mind. A hülyébbikből. Eu pénze gyühet számolatlanul Eu ellenes uszításra! Ha elfogy a csapból, morgás joga gyühet, hisz mi az Eu egyik alapelve: szólás és véleményszabi. Ami Kínában, Putyiníában már nem annyira kóserság-babaság. Ott néha Gulagra mennek az elvtársnők - Gábriel és társai ütemes tapsa kíséretében - a véleménynyilvánításért.

DE ezek azt hiszik, hogy ott is ők fújják a bűzös passzátszelet. Hát nem. Én nagoyn bírnám, ha ezek végleg odatartoznának, mi meg Európához és lenne nyugi és tiszta levegő.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "A 3%-os deficit cél azonban jelenleg már megbukott." - Ez azért nem igaz, mert a társasági adót december 20-áig kell 90 százalékra feltölteni, tehát egy csomó bevétel decemberben fog jönni.
@Fabius: Én most nem annyira kiválasztottakra gondoltam, hanem az átlag magyar állampolgárokra. Tudod az olyanok mint te meg én. :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: A youtube-on olvastam kommentben,szerintem már írtam.:
Ha azért náci vagyok,mert igazságtalannak tartom,hogy hatan mennek egy ellen akkor vállalom,hogy náci vagyok.
@kifordított nagyanyó: Amíg így gondolkodsz, mint egy náci, az vagy. Ez eccerű, nem? Ötszázszor leírtuk: amíg itt csicskáztok Eu ellen hörögve, a magyar szupremáciát nyafogjátok, csakis azon alapon szelektálsz emberek közt, hogy honnan jött és, ha nem Verecke-alsóról - ahogy szinte onnan egyiktek se, azért ez a nagy fajtisztsági komplexus :-DD - akkor fújcsúnya, ki vele, mindenért ő a hibás, elrontja a szent magyari földet, vizet, lelket, - hát addig ez netto nácizmus drága.

Amíg csak ez meg a buzizás hoz össze egy csapatba titeket, addig nem változik a véleményem. CSancitok is addig jó volt, míg tejelt és fújta a nótátokat a zsidó karvalyokról, de aztán a tőle, /rejtett/ zsidótól kapott pénzen futtatott kurucon már bőven lehetett utálkozni rajta csakis a zsidósága miatt. MErt pusztán ezzel tudta egy még mogyoróbb megzsarolni. Nem azzal, hogy genya, hülye, alkalmatlan a tisztségre, hanem pusztán azzal, hogy kikutakodta róla, miszerint ó anyám, ZSIDÓÓÓÓÓ. Amíg ez nálatok A stigma, ne hisztizz a náci jelzőn.

Amíg csak Bándy Kata feltételezett roma gyilkosa ellen cirkuszoltok, más fehér rablómészárosok ellen nem, addig fajgyűlölők vagytok.

Ha ez neked nem zavaró, akkor tán velünk van a baj, akik ezt kicsit furcsálljuk.
@kej: Ha már ilyen kedvesen rákérdeztél,
muszáj felfednem a gonosz ábrázatomat: van saját (helyesnek tartott, naná) válaszom a kérdéseimre.

1. Nincs négynapos termeléskieséssel járó ünnep. Dec. 25-26 a leghosszabb és egyetlen. Mindenszentek az egy nap, péntek munkanapként most szombaton "dolgozódik le" (huhh), a kereskedelem/szolgáltatások a 2., 3. 4. napon végig üzemeltek. A 14,00 órai "elengedést" mindig utáltam, de engednem kellett a népharagnak. ("A nőknek be kell vásárolni" - ettől mindig frászt kaptam, rohattkommunista illetve áldottkapitalsta vezetőként egyaránt.)
Szóval az ünnepnapokkal "simított" stat. számbavételnél nincs négynapos ünnep. Amúgy: ki érvelt vele? Nem lepne meg, ha ...

A kétágú második kérdésem a/ ágára az a törvényes válasz, hogy _sehogy_. Könnyen belátható: ha az állami költségvetés (mindkét szintjén: központi és önkörmányzati)egy évre szóló _törvény_ szabályozza(Parlament, stb), akkor annak terhére (önkorik _működési kiadásáinak költségvetési támogatása_ [!!!] terhére) ennek hatályán túli időszakra kis polgármesterkék nem kötelezhetik el az Országgyűlést.

Az már más kérdés (ámbár igen izgató), hogy a bankok a bivalybasznádi polgármester hitelkéreleme fedezeteként miként fogadhatták el az akkor még nyilánvalóan nem létező (a törlesztés futamidejére akár évtizedig ne létező!)"forrást"? Az esetlegesen bevont EU-támogatás nyilvánavlóan nem lehetett az, hiszen épp annak "önrésze" lett (általában)meghitelezve. Az ÁSz (és benne Lóránt Zoltán, az önkormányzati szintért felelős főigazgató) vajh' hogy kezelte ezt a törvénysértést? Nem vették észre? Vagy "automatikus" kormánygarancia állt ezen hitelfelvételek mögött? Lehetetlen, mert ilyen nincs (és persze a szoci kormányok se igen öntötték volna a Fideszönkorik nyakába...), másrészt akkor most miféle "megmentjük" triumfálás zajlik?
A b-kérdés: beleszámít.
Akkormeg: mennyit emelt az "emúttnyócév" adósságrátáján a Fideszönkorik hitelfelvétele miatti adósság-állomány, illetve mekkora hánydot köt még majd le a hitalfutaidő alatt számított állami költségvetésben? Másként: mekkora orbán felelőssége ebben (is)?

Az állalmadósság önmagában nem baj. Ha 40 centis kilátók (az agyam eldobom...) miatt fizetünk adósságszolgálatként milliárdokat, akkor minimum a bicska nyílik ki a zsebemben.
@Fabius:
tudod? azért tettem ezt ide mert neked is erről kellene példálóznod és összevetni mert a bürgék nem értik aminek oka butaság, műveletlenség és félretájékoztatás vagy az információ teljes hiánya...erre vagy te itt, hogy a gyertyát meggyújtsd és feldugd a bürgék seggébe égve

a 600 elé tegyél legalább egy számjegyet ami nem nulla és nem egy

brühühühühühü
@a szív fészkei: Tehát ha a cigányok egy részéről kimondom az igazat náci vagyok.ti nagyon toleráns demokraták ebből indultok ki.
És pár éve még én is azon az oldalon voltam.
Fajelmélet nem igazán érdekel.
Az embert a tettei határozzák meg.
A Csanád ügy meg egyre furább most hogy nagyon odavan izraelért.
Ennek így semmi értelme.
A Bándy féle ügy meg nem tipikus digány magatartás volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te csicskának érzed magad? Mitől ez a komplexus?

Mert a földalapú támogatást hektáronként felnyaló földműves nem érzi csicskának magát, az uniós forrásból beruházást fejlesztő nem érzi annak magát, az Új Széchenyi Tervből forrásra pályázó kkv szektor sem érzi annak magát, sőt, a képviselői költségkeretből portált finanszírozó kurucok sem érzik magukat annak, legalábbis nem mondják. Plusz én sem érzem magam annak az uniós adószámommal és a kontinens minden vállalkozójával pont megegyező lehetőségeimmel és jogaimmal.

Neked hogy sikerül mégis?
@sortelen: kej-nek és ajjaj-nak igaza van. Egyrészt a november eleji ünnepek miatt október végén ki kellett fizetni a közszférában a béreket, kvázi októberben kétszer fizettek, novemberben nem fognak egyszer sem. Másrészt vannak olyan bevételek amelyek félévente, ill. negyedévente érkeznek be. Október ebből a szempontból kicsit légüres térben van, úgy tűnik.
Ettől függetlenül nem egy örömhír az a szám. De a helyzet ennyire szerencsére nem szar, bár közelít. :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: hát ha nem is a másfél hét szabi miatt fog megugrani, de az áfa-bevételek jelentősen csökkentik majd a hiányt. tavaly deemberben a teljes kiskereskdelmi forgalom 810 milliárd forint volt.
@a szív fészkei: @félázsiai nemecsek ernő áruló:
Baszakszik a gép vagy elmegy vagy nem.
Nem értem miért kell támadni egy pártot akinek még esélye sem volt ezermilliárdokat ellopni.
Pár éve maszoposként még röhögtem Vonán.
De ne az én hibám legyen,hogy a többi pártban csalódnom kellett!
@sertelen:
Tovább gondoltam. Ha helyes volt a gondolatmenetem, akkor a bankok békés belenyugvása a különadóba (csak az ipari multik rohantak Strassburgba!) nem amiatt volt, mert orbán már akkor "bevállata" az "önkorik majdani megmentését", a fedezet ilyetén utólagos biztosítását, az ÁSZ meg le lett állítva e kérdés feltevése elött? És ezzel orbán "ügyesen" megkerülte a költségvetés és stb. törvényeket? Lézer látványos marhasága pedig a szokott Fidesz-trükkök egyike, porhintés volt?
Hm.
@kej: Mondom, legyen úgy. Én a Haza pártján állok, ha sikerül határ alatt tartani a hiányt, én kifejezetten örülök! Én csak tartok tőle, hogy nem. Tavaly nem volt két bokrosnyi matolcsy csomag.
@kifordított nagyanyó: "Nem értem miért kell támadni egy pártot akinek még esélye sem volt ezermilliárdokat ellopni."
Hogy ne is legyen neki! Vona Viktor gyermeke. Vele szavaz, vele álmodik, az ő fényképét csókolja, és hozzá imádkozik minden lefekvés előtt. Ha nem látod, hülye vagy.

Márpedig Viktor kölykeire mindent lehet mondani, de hogy becsületes, azt nem!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Kösszépen.:))
Akkor hülye vagyok.De majd ha én is így látom,akkor nem szavazok rájuk oké?
@shinichi:
Ez egyszerű pénzügyi/számviteli, elszámolástechnikai, likviditási kérdés. Négynapos ünnep (négynapnyi termeléskiesés)nincs.
Vagyis _nincs igazuk_.
@kifordított nagyanyó: Teljes jogod rájuk szavazni. Demokráciában élünk. Nekem meg teljes jogom neonácinak hívni a neonácikat, akiket a Szabad sajtó úton láttam. Mert állítólag szólásszabadság van.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Hogy a francba van az,hogy te a hypertoleráns demokrata így beszélsz velem?:))

Én nem azért szavaztam rájuk,hogy viktor seggében legyenek.Mivel vikit nem szeretem.
Kerényi Imre szerint mindannyian spirituális kapcsolatban vagyunk Orbán Viktorral.
Fotó is van róla:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3275_alaptorveny_hordozoraketan
@kifordított nagyanyó: Hát pedig elég ostobának kell lenni ahhoz, hogy Orbán egyik PÖCS-éből kinőtt Jobbikról, és az azt vezető Vona Gáborról ne lásd, hogy honnan fúj a szél! A Jobbik a fidesz szüleménye. Amikor a Jobbikra szavazol, Orbán Viktorra szavazol. Ez van.
@rodeo36:

A példálózással megvárnám amíg megszavazzák. Egyelőre nem több ez sem, mint az irányon ötletelés. Bár az kétségtelen, hogy sok választásuk az amcsiknak sem lesz ezen kívül.

Példálózni most inkább azzal lenne értelme, hogy az új adórendszert kétpárti konszenzusra alapoznák, a gazdaságélénkítés és adósságcsökkentés közös szándékára.
@aritus: elmegyek az egészet elolvasni, mert W elég hullámzó, de ez eddig ütős.
@sertelen: Van négynapos ünnep, és kimutatható a GDP-re gyakorolt hatása. De az októberi éves hiány nem emiatt volt ekkora, hanem amiatt amit írtam.
Nem kell úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy most még az aszály is szárazabb, a jégeső is jegesebb Viktorék miatt. Van elég rém, nem kell ott is látni, ahol nincs. Peace. :)
@kzoltana:
Bazzeg!!!! Beléptem és egyből ezt láttam! kerényi baszott nagyot téved, amire én vagyok a bizonyíték. Mert ha én is spirituális kapcsolatban lennék viktorral, rég nem lenne belőle más csak egy kiégetett agyú zombi, aki levetette magát a Tajgetoszról.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ez egy kicsit szélsőlibsi összemosás.:))
Persze onnan indult,viszont rendesen összemossák a kettőt.
Azért ez nem annyira van így szerintem.
De idővel talán én is okosabb leszek.:))
Leginkább 2014 után.
@kzoltana: És újra felteszem a kérdést, ki a jófranc záratta be az OPNI-t???
Rémszem állítólag az összes vécésnénit rákötné az apehra, hogy véget vessen az áfamentes hugyozásnak. És jön a kapuadó. Ha valaki bemegy egy kapun fizet.
A kétszer 4 napos ünnep, az úgy nézett ki,- hogy amíg a kormány a parlamnetjével el nem törölteti, - addig a szombatok és vasárnapok munkaszüneti napok. Ha össze vannak vonva más napokkal, ha nem, ezeken a napokon egyébként sem lett volna munka. Így a 8-ból már kiesett pontosan a fele, ami azért nem mindegy arány, ha jól gondolom.
A november elején esedékes fizetésekkel kapcsolatban is hazugsággal indokolnak, mármint, hogy hamarabb teljesítettek kifizetéseket, hiszen a feleégem, aki közalkalmazott tanár, pontosan november 5-én délután kapta meg a 2-án esedéke fizetését. Ez is csak úgy lehet magyarázat,ha másodika később van ötödikénél. Tudjuk, a palament ezt is simán alaptörvényesítheti és onnan számoljuk a napokat, ahonna éppen az aktuális alkotmány mondja.
A kevesebb áfabevétel viszont igaz lehet, és az nagyon dicséretes, hogy van az indokok között igaz is! Akinek nincs bevéte sem, az csakugyan, mi után fizetne áfát. Egyre több vállakozásnak nincs, vagy csökken a bevétele,így annak ányában költ egyéb dolgokra, a szerint fogyaszt és így ott sem fizet áfát.
@Fabius:

a Boehner és a Ryan most kurva nagy bajban vannak, emlékezz, mikor valami seggfejek kirobbantották a Toyota botrányt az extra lábszőnyegek miatt a vezető lába alatt...hogy ez egy szar autó meg blabla jól hangzott politikéróéknál...de a Toyota Tulajdonos Vezérigazgatója a Kongresszusnak azt nyilatkozta, most foglalkoznak egy olyan speciális tipus kifejlesztésével ami kizárólag amerikai női vezetőknek ajánlott, gáz és fékpedál nélküli "okos" autó amely akkor sem megy fel a fára, ha a vezető rúzsozza magát és eteti a gyerekét és a lábát kirakja az ablakon de ha nem olyan szar, akkor hajlandó leszerelni a gyárakat és áttelepíteni olyan országokba ahol nem tartják szarnak erre azok a kormányzók akik abból voltak jók, hogy volt nekik összeszerelésük azonnal ellene szavaztak és leállították a vizsgálatot

a Boehner-nek egy másik adórendszere van ami még nincs kipróbálva de progresszív lenne bár nem annyira...

a lényeg neked itt számokkal illusztrálni, hogy ha a GDP növexik, mert növelik progresszív adózással és a valós értékek termelésének megsoxorozásával valamint más elemekkel akkor az adósság aránya lecsökken

én már írtam ezt egy pár héttel ezelőtt de senki sem reagált mert a számokhoz nem mernek

ha a magyar GDP nem 36000 milliárd hanem 87000 milliárd akkor az adósság ráta kevesebb mint a felére csökken azaz 30% körülire csökken és akkor nem vettük el a nagymamától a csirkefarhátat és a macskát sem ettük meg...sőt

brühühühühühü

ha csámcsogunk a háziszárnyas baromságain és a zagyvagyula tetűségén az nem old meg problémát

termelni kell saját erőből és saját magunknak is meg exportálni és az importot megszervezni, hogy az hozzon ne csak pénzt hanem tudást és kényszert arra, hogy fejlőggyön a sok bürge
@kifordított nagyanyó: "szélsőlibsi" LOL
Bizonyára tudsz akkor mondani valamit, amiben a Jobbik markánsan eltér a fidesztől. Már a nyílt neonáci nézeteket leszámítva...
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Nem az a baj, hogy bezárták, hanem hogy előbb hagyták onnan kiszökni ezeket, és csak azután zárták be.
Ennyi hülyeség hogyan fért meg Benned? Megértelek...Egy bunkó libbolsinak csak egy fideszes zsenin kell magát köszörülni! Azt hiszi, hogy az él átmegy! Pedig nem....
@sertelen: orbán felelőssége mindenféleképpen nagy az önkormányzatok eladósodásában. ráadásul, ha hinni lehet azoknk a híreknek, hogy központilag agitálták a fideszes polgikat, hogy vegyenek fel minél több hitelt (aminek egy része persze a lendvai utcában landolt), akkor meg gyakorlatilag menthetetlen.

azonban az se hagyd figyelmen kívül, hogy az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénzek összege az elmúlt tíz, de lehet, hogy tizenöt évben folyamatosan csökkent. tán nem volt véletlen, hogy egyre feljebb tolták a nem kötelezően ellátandó feladatokat az önkormányzati hierarchiában az egyes települések. (idősorokat kerestem a központi finanszírozás csökkentésére, nem találtam olyat, ami csak ezt mutatja be. ugyakkor elegendő tarlós meg horváth csaba sirámait hallgatni, hogy jövőre mennyivel kevesebb lesz majd az szja bevétel helyben maradó része.)

abban persze igazad van, hogy valószínűleg nem a csökkenés mértékének ütemében nőtt az eladósodottság.

megmondom őszintén: válaszodnak azt a részét, ami a hitel felvételéhez szüksées fedezetet firtatta, nem igazán értettem. vélhetően nem az esztergomi élményfürdő várható bevételére kapott hitelt meggyes tamás, hanem jelzálog alapon, az önkormányzati ingatlnvagyonra, vagy a suzuki által fizetett iparűzési adóra etc.
@Bakter:

elfelejtetted a járdakoptatási együtthatóval felszorzott adót ami tűsarokra 3x vasaltsarkú bakkancsra 6x é satöbbi

brühühühühü
@kzoltana:

galamus.hu/images/stories/2012/11/zwz7p-121107-s1.jpg

Kép címe: spirituális kapcsolatot létesítek Kerényi Imrével.
@1bak: "Így a 8-ból már kiesett pontosan a fele"
És a kiadott péntekeket szombaton le kell dolgozni. Maradt kettő darab nap.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: A ferikéd.:))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Pl az "egyenruhás bűnözés" megítélése.Ami egy az egyben a szánalom kategória.

Ahová meg megy a szmájli az félig meddig vicc.:))
Szerintem nemcsak a Jobbik a Fidesz segédcsapata, hanem az LMP is. Arra alapította a Fidesz, hogy elszívja a liberális szavazókat az ellenzék elől. Márpedig ez a helyzet, ha az LMP nem hajlandó részt venni az összefogásban, hiszen a Schiffernek nem jó a DK, nem jó az MSZP, nem jó a Bajnai, meg kb. senki. Ez a Fidesz érdekeit szolgálja. Nem tudom már hol, valamelyik napilap egyik cikkében olvastam ezt az elméletet de nem tudom már hol, mert csak gyűjtőportálokat nézek át reggelente (régebben a hírkeresőt, mostanában a hirklikk.hu-t).
@Fabius:

pontyosan a konszenzus!!!!!!!!!!!

ezt ragadd meg és írgyál rúlla valami színes szagoschat

brühühühühü
@Még jó, hogy FIDESZ!:

Várjál töki. A fideszes zseni az ki is lenne egészen pontosan?
@Fabius: Azért ilyen hülyék,mert sokan használják ugyanazt a diónyi agyat....
@kifordított nagyanyó:
Kizárt, az apósom az egyetlen Ferikém, de az tanársegéd, maximum a kertkaput záratja nehogy a kutya kiszökjön :))))
@Fabius: Az összes rohadék aki ott van és megszedte magát.
Végül is jól csinálták ,nem?
@kifordított nagyanyó: Ha arra gondolsz, amire szerintem gondolsz, akkor ez nem jó példa, mert egy szó különbség nincs az álláspontjuk között. Mondj mást!
@Még jó, hogy FIDESZ!:
"fideszes zseni"
A világegyetem valamennyi civilizált bolygóján nyerítve röhögnének ezen szókapcsolaton.
@rodeo36:
Csak nyugalom, valami kell a következő pekidzsbe is.
@kzoltana: Kerényi immár autókereskedővé vált! Tőkés! Nemzetáruló!
STEFIT AKAROM!!!! Hol van ilyenkor ez az édes kis trolltündérke?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: A szcientológiai egyház. Ki is tüntettek magas rangú orgokat miatta.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Valszeg ezt te jobban figyeled,mint én.
Azért be be szólogatnak nekik még földügyben is.
Meg az egyik múltkori tüntetésen is eltolcsit szidták .
De mondom,ha nagyon úgy látnám,hogy egy követ fújnak nem szavazok rájuk.
Az ideológiai kérdések meg (Horthy stb.)Nem nagyon érdekelnek.
Mondjuk olvsatam olyat hogy sokszor ugyanúgy szavaznak.
Mondjuk pl.bajnai megítélése ott se valami szép.
Én se voltam oda érte de most már egye fene jöjjön ő.

Talán jobban kéne figyelnem a parlamenti közvetítéseket és tisztábban látnék.
De szerintem ebben az ügyben mind a ketten elfogultak vagyunk.
Ez a bejelentés nélkül nyakunkba varrható pekidzs mindennek a teteje. A gyáva szarok tényleg elhiszik minden trükközést meg lehet úszni és túl lehet élni?

Megnéztem vona Viktor fejét miközben Ivascsenkó a nyugdíjasoknak magyarázza, Viktor hazudott és csak beszopatott titeket az oltós dumájával.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Mondjuk te a legkisebb jobbikos hírre is ugrasz,hogy: Na a csúnya náczik!
Én meg még elég elnéző vagyok velük szemben.
A szocikkal is elég türelmes voltam szerintem.
@Szakértő? az nem volt:

Ott a blogja, menj éld ki magad. Ide nem hiányzik.
még kis em hűlt a Romney "teteme" már elemzik, hogy miért nem választottak meg egy csomó idiótát a GOP jelöltjeiből vagy incumbent-jeiből? szar helyzet nem olyan rózsás mint a levédiai ahol mindegy micsinál marad mert...és kibaszik az országgal lásd a pocakos focista imitációt...24 éve a semmiért és bomlasztásért még miniszterelnök is lehet és még oltárt is állítanak neki ahelyett hogy a teve baszná már évek óta a börtönben

brühühühühühü
@kifordított nagyanyó: Akkor ugrok a neonácikra csúnya nácik kiálltással, ha náculnak, és szemet szúr nekem. Zagyva tegnapi/mai cselekedetére sima politikus-bűnözőként reagáltam.
@kifordított nagyanyó:

Aha, de közeli rokonságukra tekintettel így is megteszi :-D
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Látod nekem egész tűrhető volt a magyarázata.
Viszont nem örülök neki,hogy mindig csinál valami balhét.
@kifordított nagyanyó: Hogy jogosítvány nélkül vezet, az neked tűrhető? :O
És arra mit mondasz, hogy hasonló dolog miatt egy ismerősöm felfüggesztett börtönbüntetést kapott? (behajtani tilosban jogsi és forgalmi nélkül kapták el a kékek, és feljelentették.)

Persze tudom, a politikusoknak más elbánás jár! Oh wait...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Jaaj máán,te is kezded?
Faterom ivott de nálam az a napi 3 üveg bor még nem alkoholizmus!:))
Na ugye hogy ugye?:))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: emlékszel, hogy szadeszesek, vagy maszoposok voltak azok az egészségügyi vezetők, akik ezt a gonoszságot elkövették???

Az OPNI bezárása egy több mint száz éve létező tudásközpont szétzúzása volt. Az ott felhalmozott tudás és tapasztalat elveszett. Elveszett a betegek alkotásaiból összegyűlt képzőművészeti anyag. Nincs többet külön gyermekpszichiátria. Nincs elmebetegekre szakosodott belgyógyászat és neurológia.

Azokról a százakról, ezrekről nem beszélve, akiknek megszűnt az ellátása. Hányan kóborolnak ma az utcán ezek közül hajléktalanként?

Gyalázatos tett volt, akárki is csinálta.
@kifordított nagyanyó:
" Nem értem miért kell támadni egy pártot akinek még esélye sem volt ezermilliárdokat ellopni."
Szóval ez a gond?
Talán érdemes lenne egy coming out-t meghallgatni, honnan van a pénzetek kiképzőtáborokra, különféle félkatonai szervezetekre és nagy arccal kijelentgetni, hogy számolatlanul áll rendelkezésre pénz különböző ingatlanok megvételére. (ez utóbbit személyesen mondta egy mellettem álló tisztviselőnek a ti képviselőtök egy ingatlan lehetséges megvétele kapcsán)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ismerősöd a hibás.:))
Ugyanazért ugyanolyn büntetés kéne szerintem.Így remélem megfelel.
Bátyám is járt így,hogy behajtott ott ahol előző héten még nem volt az a tábla.
Persze a rendőrök egészen véletlenül pont ott voltak.
És ha már ott voltak hát büntettek.
kedves feleim, ezt mifelénk kommunizmusnak híjják:

A Guaranteed to Fail című, a 2008-as válság okairól, az amerikai ingatlanpiaci buborékról és az amerikai bankrendszer válságáról írt könyv kapcsán a magyar bankrendszer hibáiról ír Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban írt esszéjében. A miniszter szerint a magyarországi bankok nem teljesítik a feladatukat, ezért meg kell őket reformálni.

hvg.hu/gazdasag/20121108_Matolcsy_meg_kell_reformalni_a_magyar_ban
Azért érdekes lett volna miután Brüsszelben felgyújtják ez EU-s zászlót, bemennek a pénztárhoz felvenni a fizetésüket. :-)
atv.hu/belfold/20121108_megijedtek_a_jobbik_vezetoi_a_zaszloegetestol
@épészmérnök: Ez nagyon igaz.
@ariel12: Ha így van,kíváncsian hallgatom.
Én is írtam már félig meddig viccesen,hogy a jobbikot is az izraeliek csinálták,hogy legyen hol levezetniük a parasztoknak a gőzt.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Lassan mennem kéne,mert ismétlik a tegnapi meccset....
@kifordított nagyanyó: Gyuládnál ráadásul nem volt jogsi, és a kocsi műszakija egy éve lejárt.
Erre mit mondasz? Ez nem egy pillanatnyi figyelmetlenség, vagy a rendőrök általi szivatás.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: AZt is megnézném de most a mienkre gondoltam.:))
@épészmérnök: Na és?Tett már ő annyit a hazáért,hogy ezt elnézzük neki!:))
Komolyra fordítva:Balfasz volt .Odafigyelhetne jobban is.
A dronok mikó jönnek??
A minőség az minőség, lenne kikkel feltölteni a zopnit...

Újabb Echo TV-seket vett fel a közmédia

Korábbi Echo TV-s szerkesztő-riportert vett fel a közmédia annak ellenére, hogy újabb 250-260 ember leépítését tervezik - írja az Index.
OFF
ezek hülyék:
A Vas Imre (Fidesz) által benyújtott indítvány szerint a választási kampányidőszak a szavazás napját megelőző 50. naptól a szavazás napján az urnák lezárásáig tartana. Újdonság, hogy a szavazóhelyiségek bejáratától számított 150 méteres távolságon belül nem lehetne kampánytevékenységet folytatni. Emellett a kampánycsend értelmében csak a szavazás napján nem lehetne választási gyűlést tartani, a kampányidőszak utolsó hat napján a választásokkal kapcsolatos közvélemény-kutatási eredményt - beleértve az exit poll kutatásokat is - nem lehetne nyilvánosságra hozni, valamint a szavazást megelőző 48 órában a közszolgálati médiában politikai reklámot nem lehetne közzétenni.
A módosító javaslat emellett azt is tartalmazza, hogy nem lehetne politikai reklámot közzétenni körzeti és helyi médiaszolgáltatónál, kereskedelmi médiaszolgáltatónál, ilyen fenntartású internetes honlapokon, képújságokban és teletexteken sem, ahogyan a mozik is kikerülnének a politikai reklámozás lehetősége alól. Megmaradna ugyanakkor az újságokban - napi- és hetilapok, folyóiratok egyaránt - történő reklámozás lehetősége, de az újságoknak előre kell jelezniük a szándékukat a reklámok megjelentetésére, valamint előre el kell juttatniuk az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a minden politikai szereplőre egységesen vonatkozó hirdetési árjegyzéküket. A szavazás után pedig 15 napon belül részletesen el kell számolniuk a megrendelésekkel és megjelenésekkel az ÁSZ felé.
Puskás Imre szintén fideszes képviselő indítványa - amelyet szintén szavazásra alkalmasnak tartott a kormányoldal - azt tartalmazza, hogy nem minősül választási kampánynak a választáson való részvételre történő buzdítás.
Ezzel kapcsolatban Staudt Gábor (Jobbik) az alkotmányügyi bizottság ülésén elmondta: szerinte a kormánypártok ezzel azt szeretnék, ha a választási mozgósítás ne minősüljön kampánycsend-sértésnek, ami az ellenzéki párt számára elfogadhatatlan. Emellett a jobbikos politikus élesen bírálta azt a fideszes gyakorlatot, hogy kapcsolódó módosító indítványokkal "bombázzák szét" a törvényjavaslat érdemi szakaszait.
A vitában Ipkovich György az MSZP nevében komolytalannak nevezte az egész eljárást, mert szerinte "stanicliből előhúzott képviselői indítványokkal módosítgatják" a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot.
Szintén Puskás Imre terjesztette be azt a javaslatot is, amely lehetővé teszi a pártoknak és jelölő szervezeteknek, hogy már a nyilvántartásba vételt követően megkapják a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok nevét és lakcímét.
Emellett a kormánypárti képviselők támogatták Mátrai Márta kapcsolódó módosító indítványát is, amely az eddigi 200, az adott egyéni választókerületi névjegyzékben szereplő tag helyett 500 választópolgár ajánlását teszi kötelezővé az egyéni választókerületben történő jelöltséghez.
A kapcsolódó módosító indítványokról várhatóan jövő heti ülésén szavaz az Országgyűlés.
bhnn \ bdó

MTI 2012. november 8., csütörtök 12:09
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Pont ez az!Legyen náluk a labda 90 %-ban.
Passzoljanak ezret.
És így verjék meg őket!
Ez csodálatos!
@Secnir: mos méé, hisz ez is gyön:

Eltolják a polgármesteri összeférhetetlenséget

A főpolgármester-választás átalakítása az egyik legkonfliktusosabb téma a Fideszben, folyik az ötletelés, még az is elképzelhető, hogy a kerületi vezetők tanácsa irányítaná Budapestet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F11%2F08%2Feltoljak_a_polgarmesteri_osszeferhetetlenseget%2F
@kifordított nagyanyó: Haaat, van az a vicc a medvevel es a vadasszal...tudod, aki mindig szopni jar.... haaaat ezert!:-))
@ariel12:

Szemmel láthatóan nem értesz ehhez, de elmagyarázom:

- Csanád költségkeretéből megveszik a zászlókat,
- elégetik,
- a számlát benyújtják róla a költségelszámoláshoz,
- a résztvevők napidíjat, szállást teljes költségtérítést kapnak,
- Csanád ezeket elszámolja az asszisztensei munkájaként.

Na. Mennyivel jobb így :-))
@Fabius: lebuktál, te vagy a jobbklikk kasszása, és főpénztárnoka, ezt már az isten sem mossa le rólad :D
@épészmérnök: a scientológiát nem lehet betiltani?

brühühühühü

az még csak egy fölösleges lócitrom a nyakunkon
@Secnir:

Dehogy hülyék. Innentől minden áldott nap beolvad nekik egy Balaton szelet a fecskébe, és hülyeséget hülyeségre halmoznak.

Ha tilos lesz a kampány az internetes médiáknál annak egy egyenes következménye lesz: felértékelődnek az egyéni képviselői blogok. Azon ugyanis még a médiatörvény szerint sem minősülnek médiatartalomnak. Közelebb tolják a politikusokat a közvéleményhez, sokkal aktívabb kapcsolatot teremtve ezzel választó és politikus között.

Erre lehet igazán rábaszni, nem a mittom Index fejlécben pörgő HH reklámra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha a feljelentést ennyire nem akarták annak oka van. A lehetőségeket maradéktalanul kihasználó kreatív könyvelés csak egyik eleme a csicskalétnek :-D
@Fabius: akkó eztet mostan nem értem, a saját érdekünkből kifolyólag ;)
@a szív fészkei: bár nagyrészt egyetértek, azért az se tetszett, amikor elkezdték a Bándy-ügyben páran, hogy "miért támadjátok, amikor van egy csomó fehér gyilkos is?", meg se kérdezve, hogy az ugyanígy elborzasztja-e az embert vagy sem. Ezzel ugyanis pont a ló másik oldalára sikerült átesniük, gyakorlatilag olyan felhangot kapott a fenti mondat, hogy bocsánatos, hiszen mások is elkövetik.
Némi segítséget kérnék gazdasági számításokhoz
értő, logikával mérhetetlenül jól felszerelt valakitől. Aztat kérdőjelezik meg itten tanult
társak, hogy a t. Bizottság, meg a többiek, hogyan adtak áldást a '12-es-éstermészetszerűleg
a '13-as vállalt célra, mikor az már ebben az évben sem teljesülhet. Félve jegyzem meg, hogy az idei bevételek egy része, pl egy csipet ÁFA
jövőre landol. Szóval, ha HÜJE a Júnió '12 és '13 tekintetében, hogy lehet okos '14-et illetőjen. Hát vagy nem tud számolni, vagy tud. Na csak ennyi.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
hmmmm, jó az a cucc amit nyomnak:

Orbán Viktor egyértelmű sikernek tartja az Európai Bizottság szerdai jelentését Magyarország gazdaságáról. Értelmezése szerint már "van papírunk is arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár".

www.origo.hu/gazdasag/20121108-orban-viktor-egyertelmu-sikernek-tartja-az-europai-bizottsag-szerdai-jelenteset.html
@Fabius:

Fossunk be minden nap mozgalom is indul:

index.hu/belfold/2012/11/08/orszagos_akciot_indit_az_egyutt_2014/

Csizmadia Békemenet Lacika közpénzen de CÖF-nek álcázva minden háztartásba eljuttat egy Gyurcsánybajnairól felvilágosító kiadványt.

Erre van pénz, basszák szájba! Remélem ez a szervilis tróger kormányváltás után megdöglik éhen.
MaTócsnyi mai agymenéséhez, amikorra beszólt a bankoknak /link ott fent/ és a korábbi tetteik alapján, borítékolható a folyamat az elkövetkező időkre:

Magyarország az utolsó: óriási forráskivonás zajlik a bankszektorból
2012. november 8. | 12:30

Korlátozott mértékű maradt a banki tőkekivonás a kelet-közép-európai régió országaiban, az osztrák, német és olasz bankok Magyarországot leszámítva viszonylag stabil szinten tartották a hitelezést - állapítja meg az Erste Group "Élet a tőkekivonások árnyékában" című elemzése. Magyarország ugyanakkor kilóg a mezőnyből: hazánk egymaga felel a régióban történt tőkekivonás 40 százalékáért. Éves összehasonlításban a világ bankszektora mintegy 18 milliárd dollárral, vagyis a magyar GDP 14,2 százalékával csökkentette külső pozícióját Magyarországgal szemben, amely érték nagyon közel jár a Spanyolország által elszenvedett 14,3 százalékos mértékhez.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/magyarorszag_az_utolso_oriasi_forraskivonas_zajlik_a_bankszektorbol.175385.html
@Fabius:
pedig eléggé egyértelműnek tűnik a javaslat irányvonala: nem lehet interneten politikai kampányt folytatni, se most, se máskor
másképp kérdem:
hány olyan pártot vagy pártkinézetű egyesületről tudsz, amelyik interneten szerzi a tömegbázisának nagy részét, és ott is szándékozik meghirdetni gyűléseit a kormány ellen?
@vitéz Thapóccay néma bárány: hmmm:

Az LMP-vel szövetkeznének Bajnaiék
Az LMP természetes szövetséges, az MSZP-vel "még tisztázandó" a viszony, a DK-ból nem kérnek.

www.origo.hu/itthon/20121108-alairasgyujtesbe-kezd-es-az-lmpvel-szovetkezne-az-egyutt-2014.html
@fidzsi: kis adalék, érdemes elolvasnod:

Milliárdos kiadásba veri magát az állam azokkal a prémium állampapírokkal, amelyekre az inflációt meghaladó kamatot fizet. Aki ide teszi a pénzét, jól jár, de hogy az államnak ez miért éri meg, nehezen érthető. Az IMF-tárgyalás elodázásához ugyan segítség ez a költséges módszer, de hosszabb távon kiszúr magával, ráadásul újabb kemény ütést visz be a bankoknak és rajtuk keresztül a vergődő magyar gazdaságnak.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20121031-csucskamattal-szivja-az-emberek-penzet-a-kormany.html
ennyi, nincs mit hozzá tennem:

Elmarad az egyeztetés Hoffmann Rózsával

A tárgyalások azonnali megkezdését javasolja a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseiről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - közölte Mendrey László elnök csütörtökön az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20121108_Elmarad_egyeztetes_Hoffmann
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Muszáj addig várnia az éhendögléssel? Csillió alternatív javaslatom lenne számára, meg a többi számára is a gyors RIP-re.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó úton jár:
Rekord magasan a csődök, és rekord alacsonyan az alapítások száma a vállalati szférában.
Nem akar ez "jó úton járni" a Grand Cannyon felett? Hosszában.
@Bakter:

Tőlem nem muszáj, jobb lenne az előbb és a minek arra várni. Az a gáz, hogy az Orbán pöcsén keresztül kiszívott közpénzen addig sajnos elvegetál ez a kretén. Legfeljebb annyit tehetek, hogy ha összespemmeli a postaládámat akkor megsértődök, és személyesen kézbesítek neki Szegedre egy eljárás helyteleségéről készített kiadvány. Egyenest az ánuszába neki, belső felhasználásra.
@vitéz Thapóccay néma bárány: És mi lesz? Képzeld el, még hátra van másfél év és már így be vannak szarva... te jó ég érzem is a szagát...

Szerintem a gyúrcsány nevét meg az elmúlt nyolc évet annyira elcsépelték, hogy az ember ezt már csak úgy is kidobja... már a zember én előtte elolvasom, mert perverz módon kíváncsi vagyok rá...

Bajnait nem tudják lelibásozni, ha igen, az meg nagyon fájdalmas lesz... innen látszik, hogy beszartak, de most már ténylegnagyon...

Március 15. én lesz békemenet 3? Ufó Attila fordított zászlóval és a többiek?
annyit mondanék, hogy a hitel esetleges, részleges visszafizetése a hitelezőnek talált pénz.
itt egy videó habonyék stratégiájáról. a chewbacca védelmet alkalmazza a fidesz minden esetben.

www.southparkstudios.com/clips/103454/the-chewbacca-defense
@kifordított nagyanyó:
"@kifordított nagyanyó: "Nem értem miért kell támadni egy pártot akinek még esélye sem volt ezermilliárdokat ellopni." "

Még tán nincs ezermilliárd,..de dolgoznak rajta keményen Orvbán haverjai !...
@leonito77:

Valahol várható is volt ez. A módja mégis felháborít. Elsősorban ez a kibaszott gyáva képmutatás, hogy a civil szféra mögé bújva igyekeznek a közpénzből finanszírozott lejárató kampányt intézni.

Kibaszott impotens Viktornak annyi vér sincs már a pöcsében, hogy szemtől szembe kardot rántson.
Ez kétségtelenül durva, de:
Pinduri öröm az ürmösben, hogy ez a kamat -állitólag- jórészt magyar pógár zsebekbe vándorol, úgy, hogy bévül marad. Az más kérdés
hogyan gazdálkodik ki az állam nettó 8%-ot.
Én, mint droid, persze drukkolok, hogy sikeráljon. Ez persze az én drukkom, de jöhet
egy másik druck, ránk. A' nem lenne jó.
Az én pórias implikációm az, hogy lehet igaz
a '12-es és '13-as hiátus, némi égi segéllyel.
'14-et szerintem ilyen hektikus időkben nem
lehet pünktlich megmondani. Ha akkor, áprilban
3 alatti trend jön ki- nagy égi segítséggel-
Hawai. Ha nem, Lúdmilláék-bocs- fél lábbal
is megugorják a kétharmadot. Én szomcsi leszek
veszettül, de ezzel senki nem fog törődni. Bezony.
Üdv.fidzsi, droid de Magóg.
@leonito77:
Amikor egyre többen mondják, hogy ezeknél még Gyurcsány is sokkal jobb volt, mit akarnak a szórólappal?
Özönvizet megszégyenítő fosás van náluk. A Medián tegnap kihozta, máris Bajnaiék tömörülése a legerősebb ellenzéki "párt". Hány hét is telt el a színre lépése óta, kettő, három? Oszt a nonstop pekidzselés hatása még nem is nagyon érződik.
@leonito77:
" Ufó Attila fordított zászlóval és a többiek? "

Ilyen köcsögökkel van tele az Orvbán-fanklub....( Hogy mind vinné el egy ufó...)
Baszki, tudtam! A haverok rövidesen szarér-fosér vehetnek majd MOL részvényt, amit olyan okosan és alig mocsok drágán megvettünk...
Ki akar fogadni, hogy rövidesen, zárt körben eladóak lesznek a cég papírjai?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/08/a_mol_az_allam_aranytartaleka/

Persze nem nekünk, hanem csak bizonyos, szigorúan behatárolt körnek. Pl. Orbán Piktor kollégiumi és más osztályon tárolt társai részére. :(
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Jókat röhögök ezen a védekezésen: a párt, aminek még nem volt alkalma milliárdokat lopni. Pont azon dolgozik, hogy legyen... Minden más csak vízfestmény.
"Tavaly májusban a magyar állam 1,88 milliárd euróért vette meg a Szurgutnyeftyegaz 22 179 548 darab Mol-részvényét, ami részvényenként 84,76 eurós, az akkori 265 forintos eurókurzuson mintegy 22 400 forintos árfolyamnak felelt meg."
Gyönyörű és okos üzlet volt... Jobb helyeken ezért életfogytot adnak, szándékos károkozás címszó alatt, de legalábbis elássák azt a kretént, aki ezt kiötlötte és megtette!

"A jelenlegi 18 400 forintos árfolyam azt jelenti, hogy a részvénycsomagot közel 20 százalékos veszteséggel lehetne csak értékesíteni. Egy ekkora részesedés eladása ráadásul komoly nehézségekbe ütközne, hiszen egy ilyen méretes csomagra nem könnyű vevőt találni, különösen a jelenlegi globális és magyar piaci helyzetben."

Feritél, mondom feritél!
Azonban most kell venni, mert ÓCCSÓ! Igaz barátom, Sim... valaki! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért nem lesz az olyan zártkörű, mert a MOL az nyrt bármikor vehetsz magadnak pekídzset.

De jól spekulálhatnak, mert, ha mondjuk úgy adják el, hogy előtte nagy csinnadrattával előkészítik, úgy, hogy lehető legnagyobb árfolyamesés legyen, akkor valóban olcsón fognak venni, de, ha ezt megteszik az hűtlen kezelés (és ki tudja mi) és azért remélem majd egyszer be lesznek zárva...

Már most hatalmas árfolyamnyereség jött össze
@dr kíváncsivagyok:
Már elvitte. Csak vissza is hozta. Az űrlények nem hülyék, hónapokig bombázták beadványokkal Obamát, hogy a lakodalmas rocker táltost visszatoloncolhassák az 51-s körzetbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A tárgyalások azonnali megkezdését javasolja a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseiről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - közölte Mendrey László elnök csütörtökön az MTI-vel. "

ugyanakkor Hoffmann Rózsát felszólította az Országos Általános Iskolások és Középiskolások Szervezete, hogy tartsa magát távol a tárgyalásoktól, hogy a tanárok igenis be tudják azt bizonyítani, hogy össze tudnak fogni, és tudnak akár egyhónapos sztrájkra is, ami alatt természetesen szünetel a tanítás. Továbbá kérik, hogy lehetőleg a téli szünet után kezdjék meg a sztrájkot, hogy minél többet tudjanak síelni menni, és a kicsik többet tudjanak játszani a karácsonyra kapott villanyvasutakkal...
@leonito77:
A hűtlen kezelés már annyi ponton megáll, hogy... csak az ügyészségnek nem tűnik fel. Polt úr kedves nőnemű rokonait is megfizetik? Csak mert ennyire vaknak és hülyének tettetnie magát nem kéne.
@kifordított nagyanyó:
" Én is írtam már félig meddig viccesen,hogy a jobbikot is az izraeliek csinálták,hogy legyen hol levezetniük a parasztoknak a gőzt."
aha.. :-) Persze a duplán csavarodott géneket is az izraeliek csempészték be a tiszta árja fajmagyarok vérébe, hogy sámán dobokkal kelljen kiegyenesíteni őket. Kérdezd meg Gaudit, ő nagy szakértő ebben. :)
@kifordított nagyanyó: Kedvesem, éertőn olvass! Amíg a Gárda/jobbikosok számára csakis egy gyilkos látható, tehát azonnal fikázható romasága a meghatározó és azért elkezdenek - még a gyászoló szülők ellenében is - cirkuszt generálni Pécsett cigánybűnözés címen - addig ez nettó fajgyűlölet. Mivel azt sugalljátok ezzel, hogy a cigány eleve En Bloc= mind ilyen gyilkos,mocskos rabló-ölő fajta.

Holott - noha rendkívül sok cigány elkövető van sajnos : életmódból is adódó nyomor, elégtelen szocializáció okán - börtönben vagy még szabadon és keseríti a törvénytisztelők életét (a saját fajtájukét is,lásd uzsorások) - az utóbbi négy-öt borzasztó kegyetlen és aljas indokú ölés fehér jómódú középosztályból származó emberek sara.
És egy kurva hangot a halálbüntivel való szintén ocsmány kampányon túl - ami nem megoldás persze, de jó a vérszomj felkorbácsolására - nem hallok arról tőletek, hogy na ugyi: fehér ember micsoda mocskos teremtmény, ha ilyenre, pl. kisgyerek eltervelt kínhalálára képes!

Roma elkövetőnél már levezetnétek a barrikádon,kurucon,hogy ja, ez romáknál napi gyakorlat, hiszen basszák egymást orrbaszájba by Jeszenszky. Abban sem látsz semmi szörnyút.

A cigányok közt nagyon sok wannabe és valódi bűnöző van,klánban még veszélyesebbek, de ez nemcsak az ő bűnük, hanem kb. 60-40%-ban: mert nincs nagyon más út a kietlenségből, mert meló, suli a holdban számukra. Persze sokaknak van kemény melóval kiugrás - írtatok valaha az Orvbűn által elkaszált 61 éves Rajkó zenekarról? - , azokat nem említi a barrikád ugye.

Írj roma bűncselekményt, háborodj fel rajta, de ugyanolyan súllyal háborodj fel ugyanakkor a fehér bűncselekményeken is. Akkor ganz egál.

Ha Csanci már nem faszagyerök nektek, pusztán mert zsidó, akkor érthető részéről, hogy fordul oda, ahol épp ettől lesz elfogadott. A megtért bárányt mindenhol szeretik.

Ha nem akarod felfogni ezeket, akkor ne fogd. De aki nacionalista elveket vall, ergo ebből az alapból lenéz más nációt, fajtát, ezért utálja a globalizmust, liberalizmust, (ami csak ennyi: azt teszel amit akarsz, amíg másoknak nem ártasz vele), nagyon is áhítja az erős ember diktatúráját, ahol egyet kell mindenkinek gondolni, egyformán kell szeretni, egyszerre kell lépni:Irán, mint kiskedvencetek - az náci, persze XXI.századi náci, de náci. Ráadásul eléggé utálja a piaci versenyt, bezárkózna valamilyen államirányította tervgazdaságba - majdnem szocializmus -, nem nyitna sehová, csak körkörözne magában másokat megvetve.

Miért olyan nagy sértés ez? Én vállalom a zsidóságom,libsiségem,balosságom. Pedig az a jobbikosnak maga pokol,ha azt rásütik valakire, szerintük az már nem is lesz ember mások szemében. Nincs Metapédia,ahol felsorolják ki zsidó Magyarországon,mintegy megbélyegezve ezzel? Koncz Zsuzsa azt mondta erre, nem az, de megtisztelték msot ezzel...

Ja, hogy a világ fejlett felén a nácik páriák, és még a jobboldal se áll össze velük? Sorry. Mondom,irány Róma,ott gyülevészkednek az talján újfasiszták Eur-ellen őrjöngve.Róma polgármestere örök szégyenükre épp fasiszta. hülye is, mint a segg, ahogy az ottaniak írják.
@kej: Mink má' annyira egyet értünk, hogy na. :)
Én kizárólag a központi költségvetésből az önkorik _éves_ (mert per definitionem nem lehet más!)_működési (tehát dologi, személyi kiadások, meg még valami aprópénz)támogatások_ terhére sokmilliós, esetleg száz- vagy ezermilliós kötelezettséget vállani? Mert azt nem hiszem, hogy az ún. saját bevételeik, az átengedett bevételek, vagy az önkori forgalomképes tulajdona akkora lenne, hogy 641 milliárd lehetne a csak hitelfedezetként lekötött össz-önkori vagyon! (Még Bp.-en sem. Az iparűzési adóbevétel, a személyi jövedelemadó őket megillető része meg mint látjuk, olyan,mint a kutya vacsorája...)
Vagyis a polgimajszter az ország pénzét ajánlotta fel igen nagyvonalúen pátriája fejlesztése mögé biztosítéknak. Qrvajó.
Az már csak haba tortán, ha korrekt vagyonfedezet volt a dolog alapja, mely bank és hogyan végezte ela vagyonértékelést. A "korrupciós kitettség" szvsz igen nagy lehet e téren, nem?

Amit én nem értek az az, hogy az alábbiakat:
1 nap: munkaszüneti nap ünnep miatt,
2 nap: heti munkarend változás miatt szombati munkaszünet, majd következő szombaton hétközbeni munaknap,
3 nap: szomabati munkaszüneti nap
4 nap: vasárnapi munkaszüneti nap

"négynapos ünnepnek" tekinteni? Hacsak nem vesszük úgy, hogy minden héten van egy kétnapos ünnepünk.
Csak ha szigorúan vallási alapra helyezkedek, akkor jön ki a keresztány-zsidó-zsidó-keresztény ünnepsor. (Úrnapja- szabbath-szabbath-Úrnapja, hogy ne sértsen senkit az előbbi... Bár még nemigen tartunk ott, hogy a keresztény a zsidó-, a zsidó a keresztény ünnepet sajátjakét ülje meg. Vagy lemaradtam valamiről?!? Vajha...)
Áhh, de mindegy... én már így fogok meghalni... értetlenül.
:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: úriember biztosra nem fogad:

Rossz évek várnak ránk
Még nagyobb munkanélküliséget, mélyülő recessziót és növekvő államadósságot jósol az EB.

Matolcsy lemondta moszkvai útját
A találkozón a Malév, a Dunaferr, az állampapírok
és egy botrányos ingatlanügy is napirenden voltak
@sörtelen: Na jó, visszavonom: az első ünnep Mindenszentek.
@Fabius: Viktorunk természetesen! Remélem nem Bajnaira gondoltál? Ő gááááááááá-gggggggggggá!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
El'Tolcsy elvtárs és az őt tartó Szent Balfék egy sikert tudnak felmutatni.
Nekik már jobb!
Mi, többiek, meg így jártunk... :(
Olyan helyen dolgoztam most, ahol, akik jobban jártak, nem kevéssel az adó miatt.
Viszont... Többszörösét veszítik el a megmelkedett egyéb adókon, azon, hogy a vevőkör egy része ezáltal tönkrement, kisebb lett a forgalom, az alkalmazottak egy részét kénytelen szélnek ereszteni...
Agyrém a végeredmény. Pedig 2010-ben nem kevés zsével is támogatta ezeket a kreténeket.
Ha holnap mennének hozzá, egy "Nem érek rá!" mondatot kapnának csak - meg több paciszerszámot a hátsójukba...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Kösz. Ezt a kormányellenes tüntik menetrendszerű,rendőrség által mindig segített szétbaszását most nem is mondtam. Kormány ellen lázadni úgy,hogy a kormányelleneseket verjük eléggé unortodoxan vonai megoldás.Mondhatni úgy is ZAGYVÁS.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: beszéltem nem kevés ilyennel, de még nem volt elutasító teljesen a narancsosokkal, mert szárba szökken a másik mantra, a nekünk végünk, ha jön a jobbik, akkor már inkább a fidesz /sajna addig még nem jutottak el, hogy fidesz=jobbik /pedig ez nem egy megoldhatatlan egyenlet.
@laci0011: "Viktor retteg attól, hogy úgy jár, mint Berlusconi."
Mi meg reménykedünk benne!
Mario Montit már ideje lenne átcsoportosítani hozzánk a napfényes Itáliából.
Jó az OrMat út:
"Az egész régióból vonják ki a pénzt a bankok, de a kimenekült pénzek 40 százaléka innen ment el."
@a szív fészkei: Ha egyszer szegények Viktortól erre kaptak utasítást... Majd pont azt 'báncsák', aki kenyeret ad nekik.
szép jó estét Hölgyek, Urak
@félázsiai nemecsek ernő áruló: @Mariann19: @a szív fészkei: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: többen vagytok, de nincs miért mindenkit idecseszni:

Kósa: "elgurult a gyógyszer" Brüsszelben

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az EU-országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit a köztévében ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét rosszul értékelik

hvg.hu/gazdasag/20121108_Kosa_elgurult_a_gyogyszer_Brusszelben
@Még jó, hogy FIDESZ!:

"Azt hiszi, hogy az él átmegy!"

...hogy ütögessem a sarkamhoz azt a félművelt agyadat. A mongol(oid) nyelvet jobban műveled?
@rodeo36: "a scientológiát nem lehet betiltani?"

Eddig tudomásom szerint csak Németországban sikerült. Borzasztó agymosó technikájuk van, és nagyon értenek a zsaroláshoz. Nem lepne meg, ha Orbán háttéremberei között ott volnának.
@Még jó, hogy FIDESZ!:

Elnézést kell kérnem, mivel végigolvastam az eddigi hozzászólásaidat.
Kénytelen vagyok visszavonni, a számodra amúgy is szuperlatívusznak számító, félművelt jelzőmet. (A konvergál a nullához meghatározás, ugye ismerősnek tűnik a számodra, sokat hallhattad már.)
@épészmérnök: nem kell meglepődni, a fő ideológusuk aki möghat mán, az erősen kötődött hozzájuk
@Bakter: Az egész régióból vonják ki a pénzt a bankok, de a kimenekült pénzek 40%-a innen ment el."
Még fajsúlyosabb fogalmazásban azt olvastam, hogy e tőkekivonás 40%-ért Magyarország felel.
Ebben a szövegkörnyezetben a tőkekivonás a finanszírozás szűkítését foglalja magában, mely mint tudjuk, a vállalkozások és beruházások ellehetetlenítését jelenti.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Kurvannyát, erre is kaphatnának pénz a roma sulik: www.femina.hu/hirhatter/hejokeresztur és Vona utasítást az odamenésre ámulni.
ismerős szöveg, hallottam már itt is sokszor:

Selmeczi: az Együtt 2014-ben újra előnyomakodnak a múlt erői

A Fidesz szóvivője szerint újra előnyomakodnak a 2002-2010 közötti időszak kormányzati politikusai, "a múlt erői", azok, akik már többször is tönkretették az országot. Selmeczi Gabriella arra reagált, hogy csütörtökön a választói összefogást támogató nyilatkozatot tett közzé az Együtt 2014 mozgalom.

hvg.hu/itthon/20121108_Selmeczi_az_Egyutt_2014rol_ujra_elonyomak

-----------------

@Fabius: a tegnapi posztho, setétségi fokmérő:

Kicsapta a biztosítékot Jávor nyilatkozata az LMP-ben

Az LMP képviselőcsoportjának helyettes vezetője felelőtlenségnek tartja, hogy Jávor Benedek frakcióvezető a párt novemberi kongresszusa előtt nyilatkozott az Együtt 2014-el való együttműködés lehetőségeiről.

hvg.hu/itthon/20121108_Bajnaiek_es_az_LMP_kicsapta_a_biztositeko
@Mariann19: ezzel még "szebb" a kép:

Ismét zsákolta a magyar lakosság az állam papírjait
Már 900 milliárd forint közelében a háztartásoknak szánt állampapírok állománya.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ismet_zsakolta_a_magyar_lakossag_az_allam_papirjait.175401.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Volt szerencsénk olvasni Kósa Lajos akadozó artikulációban előadott apolitikus szövegét. A szerdán közzétett országjelentés kapcsán nyilatkozta többek között:"Jobban állt az eu-nak, amikor az uborkák görbületével foglalkozott."
Ezt a nyilatkozatát az eu már ma megismerte, és emlékezetébe véste. Úgyis nemsokára sor kerül az eu-s támogatások osztására, és z az emlékezet a minusz előjelet fogja iratni velük.
Igaz, hogy nem is kell nekünk a támogatás, hiszen a 2007-2013-ig igénybevehető 8.200 milliárdból alig több, mint 3.000 milliárdot vettünk csak igénybe, bár van még kemény egy év a maradó 5.000 milliárdra, csak a társfinanszírozásra kéne előteremteni ennek a 15%-át.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hurrá!Növekszik a belső államadósság!
@Mariann19:
Pont erről beszél minden nem orbánsegbben lakó közgazdász, és nem csak közgazdász. Bankok nélkül nincs hitel, hitel nélkül meg nincs fejlesztés, beruházás. Szóval lehet csöcsre futtatni bankokat, meg nyomni a demagóg dumát, hogy nekik "a bőrük alatt is pénz van", csak ezzel nem megyünk semmire. Legfeljebb tönkre. Hogy a pocak fejét tennék már egy tönkre - a pallos alá...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nos, ha megnézed még a Civil a pályán c. műsort az ATV videókon a 2012.10.06-i adást, fogsz kacagni de akkorát.
Ennyire még nem nyúltak mellé.
A kishölgy (polgi mester civil fikázó), akivel egyébként nekem semmi bajom, ott fanyalog egy pogácsával (ts) és a műsorvezetővel, aki egyébként Mao. legokosabriportere+kommunikációsszakértője, de egyébként egyetlen üzenetet sem képes fogni, amit a proszto-szimpatizánsok, akik a Medián felmérést összehozták üzennek a politikusok felé.

Szerintem pedig ez az üzenet: Idióták, ha nem fogtok össze, mind elvesztitek a támogatásunkat. Az életünkkel többé nem játszatok, átszavazunk akárhová, akit úgy gondolunk megszabadít ettől a rezsimtől

Azaz,hogy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mile Lajos meg ez a szerencsétlenkedés abszolút jellemző az LMP-re. Tegnap Jávor nyilatkozata után kicsit megnyugodtak a kedélyek, de neki feltétlenül bele kellett csapni a lecsóba.

Bazmeg az embertől egy kibaszott szót nem letett hallani a két év alatt, de ez most fontos volt. Sose fognak felnőni a feladathoz.
@Mariann19: Egy állam, szinte mindig el van adósodva. Az, hogy milyen mértékben és kül-, vagy belső adósság, országa válogatja. A belső
azért finomabb, mert a kamat benn marad, tehát, úgymond a nemzeti vagyon nem csökken vele, ill. fogyasztásba vagy beruházásba, etc. "fordul".
Ez, tehát még attól is független, hogy milyen az
ország pénzneme, euro, vagy forint, pl.. Természuetesen a nagy mértékű belső eladósodás sem jó. Most már a japán szakértők is nyivákolnak az ottani -belső- adósság mértéke miatt. Egy bizonyos mértékig a belső
adósság stabilitást jelent, ui. a haszonból,
leánykori nevén: rebach- a pógár , ill. belső
más pénztulajdonos is profitál.
@Bakter: "Hitel nélkül nincs fejlesztés, beruházás."
Hozzá tenném, hogy a vállalkozásoknak nincs előfinanszírozásra tartalék tőkéjük. Mielőtt belefognának egy kisebb volumenű munkába is, az ahhoz szükséges anyagot, munkabért, rezsi jellegű kiadásokat sem képesek saját erőből előteremteni. Találó volt Dávid Ferenc VOSZ elnök kijelentése, mely szerint Matolcsyék vállalkozásokat közelről még nem láttak.
A hsz-d minden mondatával egyetértek.
@CSENDES: @Fabius: így van, és nem csak én mondom ezt, hanem sokan akikkel beszélek, pedig nem irányítom őket, csak hallgatom őket ;)
@fidzsi:

Kiábrándítalak: magyar pógári zsebekbe ennek a kamatnak elenyésző százaléka került. Cserébe nézd meg ügyesen mennyi kamatot realizált rajtunk a Templeton csak az utolsó negyedévben.

Ha megvan várunk szeretettel az összeggel.
A világ értelmesebb felén az ilyen orbánféléket ketrecben tartják.
@Fabius:
Már bocs, de az LMP engem egyre inkább egy tini szűzkurvára emlékeztet. Aki mutogatja magát szűk miniben, de mindenre nyávogós "nem" a válasza, esetleg sértődött duzzogás. Vagy be sem fognak jutni 2014-ben, vagy leragadnak 5-6%-on, ha ezt a tökömtudja milyen politikát fogják folytatni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szombaton úgyis dolgom van velük, majd elbeszélgetünk egy kicsit. Vagymi.
"A frakcióvezető-helyettes biztos volt abban, hogy a kongresszus határozott döntést fog hozni a további stratégiáról, „aminek már nagyon ideje lesz, mert nem lehet tovább lebegtetni ezeket a kérdéseket. Mile Lajos azt viszont helytelennek tartotta, hogy a kongresszusi vita és a döntés előtt a párt bármelyik prominense a nyilvánosság előtt formáljon véleményt."

iii, hol vagy? Állítólag nálatok véleményszabadság van!
@Fabius:

A protest szavazatok nélkül pont annyian vannak, amint amennyien egy-egy rendezvényükre elmennek. Az meg nem sok. Ha nem sikerül felmérni jóindulatú szólás alapján a választóik üzenetét akkor a tapasztalás útja marad.
Faszán elvicccelődsz pl a túlzott deficit eljáráson, mely kb 98%-ban a 8 éves MSZP-s elkúrásnak a következménye.

Tudod..
Amikor duplájára nőtt a munkanélküliségi ráta, meg a GDP arányos államadósság.
hvg.hu/gazdasag/20121108_Kosa_elgurult_a_gyogyszer_Brusszelben

mintha a fidesz is emelte volna a képviselői juttatásait igaz nem 5%-kal hanem sokkal többel

akkor elgurult náluk is vagy sohasem szedték és most gumiszoba?

brühühühüh
@Secnir:

Nem sokat, de.

1: a szabályozás a kampányra vonatkozik csak.

2: akinek eddig nem volt elég erős az internetes jelenléte, annak most ezen kurva gyorsan és sürgősen változtatnia kell.
@fidzsi: Természetesen a belső adósság az előnyösebb, mely a belső felhasználás folyományából adódik.
Többször bátorkodom hangoztatni, hogy az adósság önmagában nem ördögtől való, ha a felhasználása a megtérülés során olyan hozadékkal jár, hogy megteremti a törlesztés feltételeit, és ha bővített újratermelésre nem is nyújt fedezetet, a foglalkoztatás során a munkanélküliség terhei nem jelentkeznek. Ami még fontos, nő a GDP, mely a költségvetési hiányszámítás nevezőjének növekedése által csökkenti a hányadost.Ez a heppem!
@Fabius: IDE FOGNAK JÁRNI, TÉRÍTENI INTENZÍVEN?
@glaci ph 5.5 álompolgár: "Közgép?" Melyik megállapításomra gondoltál?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Arról beszélsz, amikor a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi bért megették a nyugdíjasok és a közszolgák hitelből, a Fidesz kamattámogatott lakáshiteleseinek kamatával együtt?

Töki, ti ehhez nem járultatok hozzá semmivel, ugye? Pedig nekem úgy rémlik Megyó száznaposát a maga fedezetlenségével együtt megszavaztátok ti is, sőt, rálicitáltatok a 14. havi nyugdíjjal, a kamattámogatást meg innentől számított húsz év múlva is fizetni fogjuk évente sokmilliárddal.

Na séta a picsába a demagóg hülyeségeddel.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Elsősorban nem. Ha eszük van csinálnak egy rakás személyes blogot, mint Karácsony, Scheiring vagy Ertsey.

Ott aztán lehet hinteni az igét gazdagon.
@Mariann19: "csak a társfinanszírozásra kéne előteremteni ennek a 15%-át." ez a veleje
@kej: Bocs, hogy csak most reagálok, de: a négynapos ünnepek ugyanúgy 1-1 munkanap kiesést jelentettek elvileg, mint minden eddigi évben, hiszen hétvége így is ugyanannyi van, munkaszüneti nap most is ugyanúgy van, a pihenőnapokat ledolgozzuk.
Viszont ez az adat azt jelenti, hogy a pihenőnapoknak SEMMI értelme sincs. Gyakorlatilag ha nem kéne ledolgozni őket, ugyanitt lennénk.
@Mariann19: Még annyit hozzátennék, hogy a kamat
újra beruházása egyfajta tőke-áram változást jelent, esetleg új területekre. Persze ettől még sajna kissé messze leledzünk.
Üdv. f.d d M.
@Mariann19:

És mit mondasz arról az adósságról, ami negyedévente annyi hozamot termel a befektetőnek, mint amit az OTP éves hozamként a papírjára fizet?

m.napi.hu/magyar_gazdasag/dollarmilliokat_kaszalt_a_magyarokon_orbanek_szivesebben_latjak_mint_az_imf-et.535815.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211

Negyedévente 6,2% a Templetonnak 120 milliárd nyereség, nekünk meg ugyanannyi bukó.
@Fabius: Kétszer olvastam el, eléggé rejtve maradnak a kormányzati kommunikációban ezek az adatok.Ezért nem kell nekünk az IMF?
A tények elemzésébe ne menjünk bele, a számok önmagukban beszélnek. 3 hónap alatt 6.8%-os, az eddig eltelt időszak 15%-os hozama elképesztő, nyilvánvaló, hogy éves szinten meghaladja a 20%-ot minimum.
"Valamennyi papír egyidejű piacra döntése romokba döntené a magyar adósságkezelést."
Nem hinném, hogy a befektetőnek ez a tény vérző szivet jelentene, ezért nem teszi. Arról van szó, hogy jobban ismeri a magyar gazdaság közeljövőjét, nemhogy az eddigi hozamban reménykedik, hanem annak növekedésében.
@titan: A Bándy-ügyben az az érdekes , hogy pont turultól hemzsegő kurvajobbos oldalon olvastam, miszerint roma ide, oda, szerintük pont ez az a gyilkosság az, amit úgy, ahogy Péntekre kenték, nem lehet megcsinálni és nem is ő a hunyó, csak elvállalta, gondolom, nem kisdobos jócselekedetként.
@Fabius:
Basszus, erre nem is gondoltam. :-)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mármint kocsikacsa? :-)))Én a régi roncsit szeretném már visszakapni, mert kurvára kibaszott velünk ez a csepeli guru a rá se szarásával.
@Fabius: Kedves @Fabius! Azért az ominózus kedvezményes hitel, ha nem is volt egy közgazdasági leányálom, azért egy kicsit más káposzta. Én, pl. felvettem 3mó-t felújitásra.
Ha nincs a kölcsön, a kőmíves számla nélkül vállalt vón. Így viszont kellett adnia költségvetést, ezt az összeget meghaladóan. Az áfa igy befolyt, ti. csak kiadott számla után
fizetett a bank-FHB-. 10 évre szólt a szerződés.
Az elején kb. 34e. valahányszáz, vége felé 32e. valahányszáz volt a törlesztésem. Kb.400e.
az átlagos évi törlesztés, így az állam veszített a kamattámogatás mértékével, és nyert a fehér tranzakció folyományaként. A másik következmény a valós épitkezési növekmény. Természetesen az, hogy mennyi ennek
a nettó egyenlege, erről fogalmám sincs. Mindenesetre, szerintem. nem ez a gazdaságtörténet legrosszabb művelete, enyhén
szólva.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
@fidzsi: Ha sokat lúdmillázod keresel is nekik fin/dcsi kampánypénzt.
@Bakter: Azért BX pénzét rendesen szivornyázták bele a kurucba. Azt se arra adták a balga belga fővárosban.
@a szív fészkei: Csak a szokásos panelek, amik egyáltalán nem igazak. Pld. engem nem zavar ha valaki zsidó, viszont minden gyilkos zavar függetlenül attól, hogy cigány vagy sem. Egyéb probléma?? :)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Persze, kunigundázik estig, nála van a telefonja. DE csak valamilyen normális kosit vennék majd ehelyett az anyaszomorító helyett, ha találok használtban. Dösövót imádom, de plátóian.
@ariel12: "és nagy arccal kijelentgetni, hogy számolatlanul áll rendelkezésre pénz különböző ingatlanok megvételére."

Biztosan emiatt van az is, hogy a jobbiknak még székháza sincs. :)
@Mariann19:

Csak viszonyításképpen jegyezzük meg, hogy tavasszal 144 milliárd forint volt az a kohéziós alap lóvé aminek zárolásával Orbán fenyítették, amiért megmozgattak eget földet.

A Templeton haszna az állampapírokon 120 milliárd egyetlen negyedév alatt.
@dr kíváncsivagyok: Azért ez mutatja a színvonalukat. hála isten, menjen is minden tahó, brúgó oda menetelni. Ezekkel vegyülni felér egy beismerő vallomással. Pláne a bankok bántotta szegény csóri zálogaházasnak áll jól ez a menet!
@a szív fészkei Még a Tilos-ban is tetszett a név. Néha terem humor jobb-on is, na! Ne légy
szőrös szívű!
Üdv. f.d.d.M.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: SElmexzi által meg a zombik nyomakodtak előre már elég jó ideje. Pedig vége a Halloweenek: újabb egy évig visszamehetne a kriptába.
@Fabius: Akkor Templetonékból, nem nagyon lesz E2014 aktivista ha jól sejtem. :)
@fidzsi: Én nem vagyok szőrösszívű, csak szólok, hogy Bajnai az: perel a libázásért, ludazásért és nyerni szokott: jól jön majd a meg nem adott állami kampánypénzek helyett. Ezrét kérek is minden jobbost libázzon még jobban, teljen hamar meg a Bajnai malacperselye!!!

Nagy menet lesz, minden fillér számít!
@Secnir: A Fidesz a FB-kal nyert - mondta volt a nagy sosemhazudós, aki be se tudja kapcsolni a gépét, kedvenc taplnyalintósa, Kubatov szerint. Bár, ha faxolni akar rajta, akkor mégis megpróbálja.
@fidzsi:

Őszintén szólva engem speciel kurvára nem érdekel, hogy te személy szerint hogy építkeztél.

Két dolog érdekel:

1: a kamattámogatásnak hála a lakosság hitelállománya 63 milliárdról 139 milliárdra nőtt egyetlen év alatt,

2: az azóta eltelt tíz évben 1ooo milliárdot fizettünk ki kamattámogatásra. Hitelből, nyilván.

Ez a következő tíz évben is fizetni fogjuk, és a hosszú lejáratúak után még plusz 10 évig.
az miért lehet, hogy egy budapesti nyelviskola már előzetes regisztrációt sem fogad el butapesti lakosoktól?
@a szív fészkei: ez a Demján egy utolsó féreg. A legócskább dumákat nyomja, pont ugyanazt, mint Orbán, a munkaalapú társadalomról és kurvára értelmiség ellenes.

"Sokan mondják, hogy nem akarjuk, hogy az esztergályios tudja, ki az a Goethe. Én pedig azt szeretném, ha a kultúrantropológus tudná, mi a különbség a búza és a rozs között" - fogalmzott Demján."

"A szakmunkásoknak pedig kezet kell csókolni és nem lenézni az Európára jellemző fonnyadt arisztokráciával."

"Európának vissza kell térnie a munkához,"

"csak azt szabad kutatni, ami mögött van termelési háttér, mert különben Kínának végezzük el a kutatást."

"Demján meglátása szerint nem szabadna olyan tudósokat képezni, akik például a bogarak életét kutatják."

És a többi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne humorizáljál :-))

Inkább mondd meg helyette, a Templeton számainak ismeretében szerinted nem kéne nekünk valami kicsit olcsóbb hitel? Tudod, amire éves szinten max 3-4% a kamat.
@Még jó, hogy FIDESZ!: ki a fideszes zseni? Ugye nem orbánra v. Matelcsyre gondoltál?
@Fabius: Nem értem a matekodat, bocs. Ha száz
milliárdos a hitelállomány és a hitelek zömében
tíz éves futamidejüek, hogy lehet ezer milliárdos a kamat különbség, még a teljes időszakra ingtegrálva is. Az én példám, csak a struktúrát mutatja, ami nem hibátlan, de nem is ördögien rossz. Szerintem.
Üdv. fidzsi, d d M.
@aritus: Demján a vosz-korszakból ittmaradott milliomos. A munkáról kb. Annyit tud, mint Viki. A tudományról is.
Orbánnál meg a workfare is unortodox.
index.hu/gazdasag/2012/11/08/elkeszult_a_matolcsy-csomag_de_nem_matolcsye/

"A társasági adótörvénybe bekerül a szabad vállalkozási zóna fogalma. Ezt a kormány jelöli ki, és az ottani legalább 100 millió forintnyi beruházás után adókedvezmény jár majd."

Na kik fognak ezzel jól járni?
L'Tolcsy szerint így lesz '14-ben 15 százalékos növekedésünk. :D

youtu.be/M1owcncKCHg
@aritus: ez lesz a türelmi zóna politikai prostiknak :-)
@GeoCracker: Demján is abból lett milliomos, hogy a rendszer kegyeltje volt mára Kádár korszakban is, és az eredeti tőkefelhalmozás idején a rendszerváltáskor jókor volt jó helyen, jó kapcsolati tőkével rendelkezett az elvtársakkal.
Hánynom kell tőle, mert a köz és felsőoktatás lepusztításában erősen benne van, ő nyomatja ezt, és ez tetszett meg a másik büdös, műveletlen tahónak, Orbánnak.
@Fabius: Amennyiben a kohéziós alap veszélyét a 144 milliárdot, és a piaci finanszírozás ránk nézve 120 milliárdját összeadjuk, csak z a két tétel 264 milliárd, hozzátéve azt, hogy a 120 milliárd a befektetéseknek csupán 15%-a. Szeretném tudni számszerűsítve, hogy a 85 %-ra milyen hozam terhelte az országot. Te jó ég!
A decemberi eu csúcson pedig eldőlhet a 2020-ig szóló támogatások összege. Úgy néz ki, hogy Magyarország jár a legrosszabbul, mintegy 1.120 milliárd Ft-nak megfelelő összeggel.Ne legyenek kétségeink affelől, hogy mindez az ország megitéléséből adódik, melyet Orbán Viktor eu ellenes magatartása generált.
@GeoCracker: csak sokkal többet keresnek majd, mint a becsületes mezei kurvák. És mivel adókedvezménnyel jár, ezt is mi fizetjük ki nekik. A kurva életbe.
@aritus: Ez a Demján az a görény, aki a "nem megfelelő hazai befektetési környezet" miatt a tótoknak ad munkát a magyarok helyett, és közben Viktor paneljeit nyomja? Nincs több kérdésem!
@fidzsi:

Ez nem az én matekom, hanem az I. Orbán kormányé.

"Garanciát is fogunk adni a hitelfelvevőknek, garantáljuk azt azoknak, akik ilyen hiteleket vesznek föl, 20 évre garantáljuk, hogy a mindenkori kamat és kezelési költség együttesen nem haladhatja meg húsz éven keresztül a 6 százalékot."

A kamattámogatott hitelek döntő többsége 20 éves futamidejű, de szép számmal akadtak 30 évesek is. Plusz ehhez jönnek a jelenlegi kamattámogatások, el leszünk ezzel a következő húsz évben.

Igaz, hogy pénzünk egy büdös fillér nincs rá, de el leszünk vele.
Van itt pénz!
atlatszo.blog.hu/2012/11/08/a_szerencsejatek_250_millio_forintot_adomanyozott_a_fradinak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_08&utm_campaign=index

"A Szerencsejáték Zrt. augusztusban 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak. A Ferencvárosi Torna Club elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért."
Serényen nácizók figyelmébe.:) Lehet, hogy érdemes megszívlelni nektek is jövendő nagy vezéretek (Bajnai) korábbi szavait.

+Es ist eines der größten Probleme der Gesellschaft, dass die Parteipolitik in alle Lebensbereiche eingedrungen ist: Beziehungen, Freundschaften, Familien. Die Leute stempeln einander als Kommunisten und Faschisten ab.

Társadalmunk egyik legnagyobb problémája, hogy a pártpolitika az élet minden területére benyomult: vállalkozásokba, baráti körökbe, családokba. Az emberek kommunistának és fasisztának bélyegzik egymást."

Bajnai Gordon - A magyar társadalom megosztottságáról
2009. május 26.

hu.wikiquote.org/wiki/Bajnai_Gordon
@Fabius: A Templeton féle nyereség nem csak kamat nyereség, van mellette carry trade és szerintem fedezetnek is beforgathatta valahová a magyar kötvényeket. 20%/év nyereséget csak állampapírok tartásával nem lehet realizálni. (igaz még nem realizált, csak papíron létezik a nyerő)
Bár nekem az alábbi idézetek jönnek be a legjobban Bajnaitól. :)

"Ez a válság úgy fog mellettünk elsuhanni, hogy még a szelét sem fogjuk megérezni"!(2008)

Az ingatlanadó bevezetéséről.
"Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik."(2009)

"Orbán ugyanúgy demokrata és hazafi, mint amennyire az Mesterházy" (2010)
@aritus: Ez egy hányás és nem segédmunkával lett milliárdos, ha skálabefekvéssel jó helyre jó időben. Csányi meg a hozzá csatolt ingatlanos bizniszekkel, ha jól tudom. Kínát akar itt ez a tetű, hogy legyen mit elpókerolnia. Brúgó tahó, na kit lep ez meg? Prima Primissima - khmmm a névsoruk - a fügefalevélnek odabiggyesztett normálisabb egy-eggyel...

Csak még ő se menne tüntizni Eu ellen, amíg nem szívja ki belőle a zsét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem megfogadjuk majd az intelmeket. Rögtön abban a pillanatban, mikor a cigányzsidózás és ballibázás kimegy a divatból.

Mert gondolom azért hívtad fel figyelmünket, mert ti ezt szeretnétek, nemde?
@aritus: Remélem, majd a vadiúj székeket dobálja a fennkölt köménymag a meccseken. 10 milliárdot a hülyéknek meg is ér ez. Valahogy az MTK-pályára nem kerül semmi pénz, hiába virul ott Dájcs fürtelenül.
@aritus: + 1 Zsírdisznó fejű jaumogyoró oligarcha. Ahogy egyszer átvette Monacoban valami nemzetközi oligarcha-díját, hát úgy nézett ki a többiek között, mint egy rosszul felöltöztett parádéskocsis.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te, mondd, nem kínos akkora faszsággal égetni magad Bajnai idézetként, amire egyetlen találatként egy nolos kommentet ad a gugli?

:-D :-D

Komolyan ennyire beolvadt a csoki a Jobbiknál is, hogy mindegy mi, mindegy égő vagy sem, csak valami legyen?
@Fabius: Csinálsz esetleg egy statisztikát, hogy mondjuk az elmúlt hónapban én hányszor estem ebbe a hibába és hányszor nácizott a másik fél??? :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ilyen egy amerikai oligarcha: en.wikipedia.org/wiki/Andy_Bechtolsheim Az ő százezer dolcsijával indultak el a Google-fiúk... És nem marék rizsért tilinkozó rabszolgákat akar látni maga körül, a haszna érdekében. Jéééééééééééé.
www.peticiok.com/egyutt2014
A választói összefogást támogató nyilatkozat
@Fabius: Miért a háromból kettő az szerinted rossz arány??? :)
Van a németnek is 100Ft-ja és a magyarnak is.Mind a ketten vesznek állampapírt 6% hozamra.A lejáratkor mind a ketten kapnak 106Ft-ot.Változatlan EUR/HUF árfolyamnál a német 2%-os euróövezeti infláció mellett 4Ft-t realizál, a magyar 6,5%-os infláció mellett veszít.:-)))
@a szív fészkei: de ez a seggfej Demján a google-t is leszólja, mi az neki, az nem munka, az nem termelés. Komolyan, időutazás, tisztára, mint a szocializmusban.

""Sokan mondják, hogy ki kell találni egy Google-t, de akkor mit fog csinálni a társadalom többi 90 százaléka?" - tette fel a kérdést Demján az őt érő kritikák kapcsán."
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/demjan-akar-assunk-godrot-hazaarulas-nem-lehivni-az-eu-penzeket-390676
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én is szeretlek...
Csak egyre égőbbek lesztek...

"Parlamenti bizottságra kenik a megszorításokat

Költségvetési bizottsági módosító indítványként kerülnek a parlament elé az államháztartási egyenleget javító, a nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett intézkedések: a korábbi jelzéseknek megfelelően jövőre is marad a bankadó, eltörlik a nyugdíjjárulék plafont, viszont a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás 14 százalékra emelkedik 27 százalék helyett."

index.hu/gazdasag/2012/11/08/elkeszult_a_matolcsy-csomag_de_nem_matolcsye/

Amúgy jól vagytok? Mert azt értem, hogy mint a szimpla kurvák, 5.000-ért mindent, de nem égő ez nektek??? :DD
Vagy én látok valamit csúnyán félre???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Most, hogy sokáig ki voltál a pályán kívülre zárva, vagy előtte??? :))
@Neolibsi:
Viszont a klasszikus dzsobbik és narancsbolsi szavazó elélvez a kéjtől - ezt ne felejtsd! :)
@ariel12: :-DD Irán jó és adakozó nagybácsi? Szeretné a lábát Európában is megvetni Ahmenidezsád, miért ne adna a közepébe egy kis pénzt ezért?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor ezek szerint mindenki boldog:A külföldi jó kamatot kap, Orbánnak van pénze, a narancsbolsi azt hiszi, hogy jó neki, mi meg foghatjuk a fejünket!
@épészmérnök: De milyen kocsi anyám??? Amcsi szar márka,mikor van Pulink??????
Fábijuszvaránusz!
Azért nem kellene ennyire hülyének nézned a blogod olvasóit, bár a szokottnál is több a tahó barom itten.
Te is tudod, hogy az októberi "csúcshiány" nem jelent semmit az egész évre vonatkozóan, és azt is tudod, hogy novemberben meg 130 milliárd ft-ot nem kell kifizetni a költségvetésből élők fizetésére. Tudod, hiszen le van írva a hivatkozott linken található szövegben.
Ha komoly embernek tartod magad, akkor az ilyen olcsó és primitív trükköket hagyd már ki.
Amúgy meg kedves, tisztelt és okádékot fröcsögő kommentelők!
Akár hiszitek, akár nem, azért érzitek, hogy fröcsögnötök kell, mert 2002-ben és/vagy 2006-ban az MSZP-SZDSZ koalícióra szavaztatok. ÓRIÁSI HIBA VOLT! MOST ISSZÁTOK A LEVÉT...
Azt a komoly, organikus gazdasági fejlődést, ami 1997 és 2002 közt volt, a szocik teljes gazdasági dilettantizmussal és zsákmányra éhes kapzsisággal teljesen megsemmisítették, majd látva, hogy nagy a baj, teljesen eladósították az országot.
Ébredjetek már fel , seggfejek.
ELKÚRTÁTOK.. nem csak Fletó, hanem ti, mindazok, akik a szocikat hatalomba segítettétek.
Ezért szenvedünk most, ezért szar egy csomó embernek, és ezért van fröcsögési kényszeretek. Inkább kussoljatok, és tartsatok lelkiismeret vizsgálatot.
Ezt a hibát nem szabad újra elkövetni, mert akkor végünk lesz.
Ezért nem szabad a hatalom közelébe sem engedni Bajnait és szoci sleppjét, mert ugyanazt fogják csinálni, mint ahogyan elkúrták.
Hogy nem veszitek észre, hogy a komcsik/szocik soha nem értettek a gazdasághoz, a gazdálkodáshoz?
Sem az 50-es években, sem a 60-as években, sem később. A népet szegénységben tartották, de hülyeségekre (hadsereg, gazdaságtalan presztizs-iparágak...stb) rengeteget költöttek. Ugyanez volt 2002 után is. Nem világosodtatok még meg? Amikor a minimálbért teljes adójóváírással kedvezményezték, amikor a költséges PPP beruházásokat indították, a KŐröshegyi völgyhíddal, az M6-os a maga alagútjaival, a 4-es metró pénzpocsékolásával, az árfolyamnyereség adómentessége mellett a jövedelmek magas adóztatásával, a 13.havi nyugdíjjal és 13.havi közalkalmazotti fizetéssel.. és még sorolhatnám.
Na, ezt kell elkerülni a következő választással.
@Fabius: a lakásépítési statisztikát követed?

vicc... minden pozitív... itt orbániában...

KSH közlemény:
"Mérséklődött a lakásépítések visszaesése"

mondván, mert nem esett 30%-kal "csak" 20%-kal
ez az idei 6000 ez brutál... 1920-ben volt hasonló...

azóta
a 1929-33-as VILÁGVÁLSÁG ALATT is 20 ezer évente...
a BOMBÁZÁSOK ALATT 1944-ben is 20 ezer épült
a rohat komcsi rencerben 90 ezrek röpködtek !
a "normális" 2004-2005-ös 44ezerhez képest ez BRUTÁL...

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/lak/lak21209.pdf
@aritus:

Ezt már el se hiszem. 250 millió mi a faszomra, annak a meccsenként ötezer nyáladzó orknak?
@ariel12: Nem is ő, hanem a Grespik!!! A HH-t beperlő szörnyikefejű, aki Orvbűn szerint ez egyik legjobb jogász széles e hazában.index.hu/bulvar/hetigrespik/ A gén úgy összebaszódott benne, hogy egy ufó se bogozza ki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Segítsek?

"Parlamenti bizottságra kenik a megszorítást
A 764 milliárdos Matolcsy-csomagot nem a kormány, hanem egy jobbikos vezette bizottság nyújtja be."

Na? Még mindig nem?
Baszki... komolyan... Te melyik bolygón vagy jobbikos???

"Dr. Nyikos László (a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnöke)"

Apránként dereng?
@hümhüm: Baba völgyhidat hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91r%C3%B6shegyi_v%C3%B6lgyh%C3%ADd a csodás Fidessednek köszönd, innentől kezdve ennyit is ér a hagymázod.
@hümhüm:
Még a primitív törzseknél is komoly áhítattal és tisztelettel veszik körül a hozzád hasonló elmeroggyantakat!
Ezért firkálhatsz itt is ilyeneket...
De mi nem ezért, hanem a humorotokért szeretünk benneteket! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A pöttyösd - mert a kockás nemzetidegen! - túrórudolfról elnevezett szeptemberi forrcsi ennyibe fáj.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-D Én ugyan kiiktattam, mert uncsikat ír, legalább valami egyéni szellemesség lenne benne.
@a szív fészkei:
Már ő sem a régi - pláne amióta ennyire csúnyán Piktor seggébe szorult a dzsobbik! :D
Azóta csak szánalmas utóvédharc van, előretörő éknek feltüntetve ott... Ja kérem, aszért pénzért szopni, nyalni, gombot varrni kell! :))
@a szív fészkei: "Ki volt scis? Molnár Lajos? "

Hát erre volnék kíváncsi magam is.
@hümhüm: Igazi agyhalott jaffadroid vagy!Csak,hogy okosodj:a köröshegyi völgyhid fidesz-kreálmány,Gyurcsány csak megcsinálta!A 4-es metró,ha anno Orbán nem gáncsolja el,már régen amortizálodna a helyén!Csak hogy tudd,csak az egykulcsos 5-7száz millárdos hiány okoz,ha hozzáadod a piaci finanszirozáson bukott összeget,szép summa jön ki,amit a pancserkormány hozzott össze!
@hümhüm: "Azt a komoly, organikus gazdasági fejlődést, ami 1997 és 2002 közt volt"

Felrajzolnád az idővonalat? 1997-ben ki volt kormányon, és mit csinált?

Agyas bubu...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Aha, majd gyűjtést szervezünk nektek. :-)
Azért kérdezd meg a barátaidat, főnökeidet, hogy a bankházi repülőteret 2010-ben mi a frászból akarták megvenni a te csóró pártod emberei?
@a szív fészkei:
Bocsi, ezt a két nevet keverem, pedig amikor kenyérrel dobálózó jogászokat látok akkor azért beugrik ennek a tetűnek a neve. :-)
@épészmérnök: Bokrosból organizálódtak, ja. Azt költötték,ami Lajos félretetett.

Sajna a szomorú híren túl szimbolikus is erre a kócerájra: www.millamedia.hu/2012/11/07/meghalt-az-egeszsegesse-nyilvanitott-rokkant-mszf-szk/
Ebből látszik, ezek halálosak. Ebola magyar módra.
Parlamenti vigyorgó: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/560861_10151524746904698_1528617867_n.jpg

Hiller István képviselő hallgatja Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár expozéját az Országgyűlés plenáris ülésén
(Fotó: Kovács Tamás/MTI) /FB/
@ariel12:
Vallom: Ha megdobnak kenyérrel, dobd vissza téglával!
Az a kretén, ősmagyar névvel rendelkező vadbarom inkább a kutyaszarral van egy kategóriában csak...
@hümhüm:

Gyönyörű kiakadás, ötös!! :-D

Egy egyszerű kérdés:

- az éves tervezett hiány 114%-án állni napi szinten csúcsjáró hiánynak nevezhető-e? Litánia nem kell, egyszerű igen-nem megteszi.

"Hogy nem veszitek észre, hogy a komcsik/szocik soha nem értettek a gazdasághoz, a gazdálkodáshoz?"

Ez a triplabóvli óta - tudod, ahol a büdöskretén Gyurcsány se járt Veres Jankóval - és a minden rekordot megdöntő - igen, a 2009 tavaszi gyurcsányit is magasan - CDS felár óta nem hivatkozási alap számotokra :-))

Az M6 a maga alagútjával és viaduktjaival szégyen, és fele áron megvalósítható lett volna. De - sajnos - még mindig piti biznisz ez is Lajosék Szajol-Püspökladány közti ötszörös túlszámlázásának, amiért már bekopogtatott a Csalás Elleni Hivatal.

Egyéb valami amivel megaláznád magad? Csak szólj, segítek.
@Fabius:
Kis rohadék is vagy, hogy ennyire részletezed... :)
Dagadjon - a keblünk persze ;-D - magyar asszonka a Victoria`s Secret angyalkái közt: static.borsonline.hu/image/gallery/475/.1000x1000/6122.

A leghíresebb fehérneműcég Amerikában.
Ezzel a nethez nem értővel azért elcserélném a mi bóvlicsekünket: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/e-mailezni-sem-tud-javier-bardem-2118555

Ha nem jön be a Barbara képe, www.borsonline.hu/ itt a mikulásos izében vonul. Tényleg szép nagyon. Legalábbb a "magyarról" ott nem a pocakleffegtető jut az emberek eszébe kicsit.
@a szív fészkei:
Hogy én hogy utálom az általad linkel dolgot:

404 Not Found

:((((((( Brühühühü... :)
Annyira tetszik ez a kifejezés: pekidzs. Naponta használom, ám így, fonetikusan leírva nagyon durván hangzik még is:) Olyan odabaszós. Csakazértisangolul, nem németül, hadd pusztuljon meg Hoffmann Rúzsa.
@a szív fészkei:

El kéne ezeknek engedni a kezét. Mondták nekik szépen, mondták nekik csúnyán, semmi.

Gyerekek, oké, adósságotokat bebuktuk, leírtuk, innentől kezdve hitel alma, kohéziós alapok alma, egyáltalán, eurózóna, EU-tagság alma, vezessétek be a "gazdálkodj okosan! játékpénzt", aztán jó mulatást.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Be van vezetve Veszprémben, az alkesz Horváth pofázmányával.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A beírásod felett ott van a link, nem engedi a Bors , csak a pekidzsben... CSak megtalálod a férfi terhességi teszt alatt párral.
@Mr. Waszabi:
Auf Deutsch - Paket...
Légy oly szíves és idomulj a NER elvárt NÉMET vonalához!
Nem a rothadó amerikás kultúrszemetet nyomni!
Hol élsz, te? Feritélben??????????
@a szív fészkei:
A pucér csajokat jobban kedvelem, rohadék és kényelmes dög vagyok... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem én nem idéznék semmit amivel ennyire mellé lehet lőni :-D

Szeretni nem kell Bajnait, de olyannal találjatok fogást rajta amit csinált vagy mondott.
@a szív fészkei: azért nem jön be, mert lefeledted a végéről a linknek, hogy jpg
@leonito77:
Hiszi a piszi!
Jó duma... Lehet hogy meglepi van alatta!
Menjünk inkább biztosra! :D
Akkor érd el, hogy levegye neked. Az lenne a feladat :)
@dr. Balta$ár:

Az építőipar halott, az ingatlanárak a béka segge alatt, a rengeteg lakóparki lakás ott áll eladatlanul mindenhol.

A hitelezés felpörgéséig ez így is fog maradni. Pech, hogy Viktorék miatt éppen kurvára beszopjuk, és tőlünk viszik máshová tőkéjüket a bankok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mindig szórakoztatott, hogy a jobbik bibliaként kezeli azt a wikipediat, amit bárki megírhat, kis túlzással. Feltöltitek, majd hivatkozzátok.
Nincs valami hivatalos? Valami megbízhatóbb?
Off

Szerintem bölcs döntés volt az E14-től, hogy Gyurcsányt kihagyta... ez vállalható veszteség, szerintem többen csak a személye miatt nem csatlakoztak volna, szavaztak volna... Több szavazót nyer, mint veszít, sőt, a DK lehet nem indul ezek után és a mostani DK szavazók átszavaznak az összefogásra
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Dehogynem! A Biblia és a dzsobbik működési és környezetvédelmi irányelvei! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Wikiről jut eszembe: a Plagi lapját olyan gondosan átszerkesztették, hogy a politikai szerepvállalása immár csak 93-tól indul :-D
@Fabius: Megint csak azt mondom, ha utána számolsz, érzelem mentesen, matematikai abszurdum amit állítasz. Ha olvastad valahol egy
közgazda bácsitól, nénitől, csókoltatom, és üzenem, számolják ki a kamat különbözetet-kamatos kamat- harminc évre, minusz a pozitívhozadékok minimumát. Nagyságrendekkel kisebb összeg jön ki. Amúgy, egy ismerősöm, aki
a közgázon okítja, többek között a gazd-matekosokat, rémmeséket mond. No mindegy.
Azt sohasem állítom, hogy faintos a mostani
gazd. pol. sőt a múltkori is hagy kivánni valót. Deviszontellenbenámde, a lakástámogatási ügylet, nemazér' mert profiteráltam volt belőle, bír pozitív hatásokkal, gazdaságilag. Ami a probléma vele,
hogy a meghirdetésével ellentétben, jópáran
kihasználták, akiknek ez nem volt létszükséglete. A kifehérítés, ill. az egyenleg nem volt jelentéktelen pozitív hatású. Ennyi.
Üdv. fidzsi,droid de Magóg.
@a szív fészkei:
Vé alakot mutató kézzel, ahogy csimpaszkodik félrészegen a Parlament ablakában?
Akkor okés lehet... :)
@Fabius:
Addig illegalitásban dekkolt és harcos antikommunistaként kibekkelt, ellenállt! :D
Minek is... minek is...?
Ja, tényleg, hisz Biszku elvtárssal teniszezett, szerintem direkt kibas.ásból!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jut szembe a hiteles kérdést elegánsan átugrottad, de nem úszod meg ilyen olcsón.

Szóval a Templeton hozamát elnézve kéne vagy nem kéne olcsóbb hitel?
@Fabius:
NEM! Mi így szeretjük!
Értetetlen is vagy... :)
@a szív fészkei: Itthol vagyok és szinte bepánikoltam erre perre gondolva. Azér'
arra kiváncsi vagyok, hogy Cselló, pardon Gordonka- Jesszum erér' is beperel?- honnan
jön rám? Nincs itt valami adatvédelmi izé?
S'aztán monnyuk beperel, oszt hál'istennek
-nem számomra- nyer. Akkor a Viktátorék is
perelnek felcsuti cigó, fideszes rablóbanda,
ecetetrá, ecetetrá-bocs, Hofi- mián. Esetleg
a független bíróság, akkor már az lesz, ezen
jelzőket de genere igaznak fogja tekinteni és
teljesen jogosan visszautasítja a vádindítványt. Jaj, de izgi! Egyébként, teljesen hiszem azt, hogy Cselló, mint igazi
européer, magasröptü erkölcsiségű, és
nem kevés nagyvonalusággal és humor-ejtsd:hjúmo'- világfi és szépreményű államférfiú nem fog piszkos anyagiakért roggyant lelkületü és ritkás agytekervényű
jobber emberállatokat beperelni. Iszonyúan
bízom ebben.
Reszketeg üdvözletem. fidzsi, droid de Magóg.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A baloldali sokkal, de sokkal durvább! Már a hányinger kategória!

subba.blog.hu/2012/11/07/ikertorony_matolcsy_men_in_black_edgar

Ráadásul tényleg csótány... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Megj: az "Edgar-öltöny"-ben egy intelligens lény rejtőzött.
@a szív fészkei: "Veér sajna idő előtt meghalt."

Haláláig küzdött a sci ellen! A mendemondákat a haláláról nem idézem ide.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem, csak valami miatt kétszer ment el.
Stefisedni, én?! Ha 100x küldeném el akkor se vádolhatnál ezzel.:D
@épészmérnök: Miért nem? Engem érdekelne, mert nem hallottam még.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
2xmentél el?
Ennyi idő alatt megértem, hidd el! :DD
De tényleg!
@Fabius: Nem már, visszavarrták a szűzhártyáját?! Nem semmi.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én azt hittem a szeressük a másságot szabályzatból:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: + Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért.!!!
Érted, 5 milliárdot kaszált ez a genya Kubatov, persze közpénzből.
És újabb 10 milliárd stadionépítésre.
A Szerencsejáték Zrt 250 millája "csak" aprópénz.
@a szív fészkei: azért a Völgyhídban vastagon benne van két önkormányzat:
"Nagyjából tíz év alatt összesen 47 tervváltozat készült, ezek közül azonban – az önkormányzati törvényben biztosított jogával élve – az 1800 lakosú kőröshegyi és a 2300 lakosú balatonföldvári önkormányzat mindössze egyet, a most megvalósuló völgyhidas megoldást támogatta. A két településsel végül 2000-ben sikerült megállapodni a völgyhidas megoldásról, s azt az önkormányzatok képviselő-testületei 2001 februárjában fogadták el."

Szóval jó dolog, szép dolog a bázisdemokrácia, de néha kurva sokba kerül, és kérdés megéri-e. 10 év alatt 47 terv!!!!

De arra biztosan jó, hogy azóta is lehet miatta gyurcsányozni.
@aritus:
Megdolgozott érte, hisz olyan frankó listát hozott össze!
Kubatov listája klasszikusssssss...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszki! Ebben a hónapban te ki voltál tiltva a fórumból. :-)
Nu, végire értem a kommenteknek. :)

Szegény "nagyanyó". :D
Méghogy vér jobbikos, MUHAHA! Szimplán szimpatizáns.
Csak egy (nemkicsit, nagyon!) csalódott balos szavazó. :P

De, látom a naridroidok is ide találtak. :(
Meg az ultraliberálisok is. :D
Offolhatok? Nincs kivel megbeszélnem...

"...a legutóbbi PISA-felmérések szerint a diákok jobban teljesítettek a korábbinál.."

Ez igenis az elmúlt néhány év eredménye, (tanarak, programok, ad absurdum internet stb) és ezt butítják le Orbán-Demján-Parragh-Hoffmann színvonalra.

hetivalasz.hu/itthon/eroltetetten-hoznak-letre-egy-uj-rendszert-ami-penzkidobas-56854
@aritus: Demján annak idején a Skála korszak emblematikus ügyeskedője volt. Tény, hogy olyasmit megngedhetett magának, amibe más belebukott. (ld. még megymagos Demeter) Alighanem nem véletlenül.
@saravad:

Nekik analfabéta zsellérek kellenek. És e mögött egyedül, és kizárólag ORBÁN áll.
@GeoCracker: ki tudná feledni az elvtársak farvizén mókázó skála kópét?
@GeoCracker:

Ez így nem igaz. Demján már 10 évesen nyulakat tenyésztett,pénzt keresett, segítség nélkül. Tehát a munkát ismeri, viszont tanulni nem maradt ideje. Na ez komoly nyomokat hagyott. Valóban egy bunkó, és azt nehezen vagy alig bírja feldolgozni, hogy a pénzzel együtt nem nő a tudása, kultúrája. Ezért beszél baromságokat.
Az viszont tagadhatatlan, hogy a 90-es évek elején a legprofibb marketingcsapata Mo-on, neki volt. Olyan fizetésekkel, amiért mindent el lehetett viselni - egy ideig. Akkor még lényegesen kevesebbet beszélt.
Az idő múlásával nem bölcsebb lett,hanem egy szószátyár vén farok, aki valamiféle haza bölcse képet dédelget magában.

Bár, ha Hoffmann Rózsával és Kusza Szemmel összevetem, már nem is tűnik annyira hülyének.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de Demján volt az ötletgazda, ezt az érdemét (se) feledjük!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Stefikével max Fabiust ingerelheted. :P
@épészmérnök: Ennyire durva pletykák kerengnek? Fabiusnak semmi sem árt, olyan mint egy szikla:D
@orica: biztos igaz amit írsz, hogy alulról indult (ő maga is mondta, hogy segédmunkásként kezdte) és szorgalmas volt, de azt magad se gondolod, hogy a Kádár rendszerben elvtársi segítség nélkül annyira magasra jutott volna önerőből?!
@Fabius:

"Mile Lajos meg ez a szerencsétlenkedés abszolút jellemző az LMP-re."

Basszus!

Amikor minap emlegetted - azt hiszem legalabbis te voltal - az LMP szovivojet, egy kopcos, szemuveges emberket, el nem tudtam kepzelni kire utalhattal. Azt sem tudtam, hogy ez a Lajos a vilagon van. Pedig azert en figyelem a hireket. De vegre csak megtudtam...
@orica: A wikipedia alapján:
1944-ben édesanyja három gyermekével Magyarországra, Etyekre, a háború után kitelepített svábok lakóhelyére költözött. [2] A Fogyasztói Szövetkezetek Országos Szövetségének (Szövosz) ösztöndíjasaként 1965-ben szerzett a diplomát a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Az iskolai évek után a Gárdonyi ÁFÉSZ-nál helyezkedett el, egyre magasabb poziciókban (1965–1966), majd a Bicskei ÁFÉSZ elnökhelyettese (1966–1968), késöbb a Gorsium ÁFÉSZ elnöke lett (1968–1973).[3] 1973 és 1986 között a Skála szövetkezeti közös vállalatnak volt a vezérigazgatója.
@aritus: @orica:
A kor egyik hátránya, hogy az embernek vannak emlékei. Anno ismertem a Szövosz központi lapjának (Szövetkezet) a fotósát. S lehet, hogy 54-ben nyulakat tenyésztett, és ebben az esetben prekoncepciósan voltam galád. Viszont a a 60-as évekre még az önbevallós wikioldal alapján is elmult ennek a nagy része. Az, hogy KVF milyen volt anno, azt hagyjuk. Még a '70-es években sem volt a tudomány csúcsa. Általában a káderdiplomák lelőhelye volt még pár hasonlóan kemény iskolával.
@hümhüm:
A megállapításod stimmel.
„A szokottnál is több a tahó barom itten.”
Te is bejelentkeztél, tehát a beszólásod valóságtartalma igaz.
Tudod az, hogy az októberi/novemberi "csúcsbarmokból" túlkínálat mutatkozik az egész évre vonatkozóan, ezt köszönhetjük Neked. (is) A levedet meg mindannyian isszuk, kedves NER-társam, ha eddig nem tűnt volna fel. Eltűntél, mert nehéz a rohadt tényekkel vitázni, de majd olvasod a mail értesítőben. Aztán válaszolhatsz is, már ha van valami racionális érved, miért kellene szeretnem a kedvenc moslékosdézsádat.
Ha esetleg elszakadt a lánc amivel öblítést indíthatsz a fajanszon, állj fel egy sámlira, onnan még hendméddel meg tudod oldani, miként húzhatod le magad.
Seggfej…
@a szív fészkei:
"https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/182550_459138304128350_90051853_n.jpg"

Szerintem mar akkor is allt neki, mint covek. (szemermesen elpirul)
Ugyanaz a Demján, aki szerint kezet kellene csókolni a szakmunkásoknak, a szegénység produktív előnyeit ecsetelte korábban.
Csaxólok, a szakik nem igénylik a kézcsókot. A társadalmi megbecsülés is megvan, mi itt lent tudjuk egymást tisztelni. A fizuval ill. ár-bér aránnyal vannak gondok.

Európa éhezni fog?? Már bocs, de a húsipartól az eperszedésig szerte a hanyatlóba mennek a magyarok dolgozni. Európában van mezőgazdaság. Van víz. Ezért is kéne velük haverkodni.
(technológia is van)
@hümhüm:

Nocsak, micsoda lendület! De valamit nagyon félreértesz ebben a világban.

Hadd idézzem Lajost, kedvenc "bótosomat", aki egy tízemeletes panelház alagsorában üzemelteti kicsi, ámde mindig tutti hideg komlózott italt kínáló vegyesbolt-üzletét.
Budapest, de nem a Havanna, átlagos panel a egy kertvároshoz közel.
Pár hete történt, igyekszem szó szerint visszadni Lajosom keserű eszmefuttatását.

"Te, Zé, figyu, ismersz, nekem trikolór rántotthús van a kocsim hátujján, sosem voltam balos érzelmű, de amit vazze ezzek a fideszék csinálnak ezzel az országgal, az botrány...
Nálam már szinte minden harmadik lakónak számlája van, csak görgetik maguk előtt a tartozást, a környéken csak a múlt hónapban 3 üzlet zárt be, 15 melóhely szűnt meg....nézd, még megy a bolt, de ha ez így fog folytatódni, kinek fogok én bármit is eladni? Ekkora szar, mint ami most van, még Bokros után sem volt....reménytelen, mi lesz itt?...."

Folytathatnám, de minek. Ez az ország több éve, de az utóbbi kettőben fénysebességel pusztul, rohad.

Hogy te ezt másként látod? A te dolgod, én viszont nem pártokban és vezetőkben, hanem a számokban hiszek, és abban, amit a munkámból eredően látok: mindenhol csökken a fedezet, nincs beruházás, nincs újrateremlés.
Tudod, mi van: megmondom: stagfláció - keress rá, mit jelent.

Ez az ország 23 évet vesztegetett el, mert a politikai eélit képtelen volt megegyezni. Most van egy párt, ameliyk kvázi teljhatalaommal bír, nem kell senkivel se egyezkednie, kolacíóskodnia, akinek kezében van a megoldás kulcsa - erre mit csinál? még nagyobb trutyit, miközben rohamtemppóban tolja a zsét a holdudvar és a rokonok cégeibe, onnan pedig a pártkasszákba tovább.

Nézd meg felcsúton (kvázi a prérin) a 7-es, 8-as és 9-es pályát! Aztán nézz körül a Vasas, Fradi, MTK, ÚTE pályáin (ezek a klubok az elmúlt 20 évben együtt kábé 40 országos bajnok utánpótlás csapatot neveltek, volt szerencsém ellenük NB1-ben játszani), van-e bármelyiknek hasonló!
2,4 Mrd Ft - ennyi ment Felcsútra. Az összes többi labdás sportra 1,4 Mrd Ft - országosan.

Gazdaságpolitika? Ez tragikomikus kérdés:- kevés kivételtől csupa mellényúlás, csupa idételn ötlet.

Ha pedig vérbeli komcsikat akarsz látni, akkor ne ezen a blogon nézz körül, hanem másutt.

A "tahó barom" miatt pedig szégyelld magad, idejössz izomból észt osztani, de a minimális jólnveletség szikrája sincs meg benned...

És ne feledd: e blog írója és kommentelői érted is szólnak, nem pedig ellened!
Érted?
@simple observer 1.0:

Mile Lajos nem szóvivő, hanem frakkervezér helyettes. A szóvivő Heltai Laci:

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/~/media/Images/Hirado/2012/10/16/10/fd73c7af_8199_452c_8345_68367b6677bc.jpg.ashx

Lajos a kezdetektől az LMP-ben van. Ehhez képest meg a kistokajiságához képest a borsodi szervezet nem/sem túl huszáros.
@épészmérnök:

Nekem ezzel nem tudsz rosszat tenni. Ha valakinek valami végképp nem tetszik max törlöm a kommentet, ezt tudd, ez a max retorzió.
@saravad:

Engem továbbra is az dühít, hogy a PDSZ csak a munkakörülményekkel és az életpályamodellel foglalkozik, a szakmaisággal, a közoktatási törvény faszságaival nem. Nem zavarja őket se az államosítás, se az elitcsere, semmi. Csak és kizárólag ez.
@Fabius: Bocs, kicsit off, de felhasználom a blogodat, ha nem haragszol. Kunigundázok, mert egyszer egy kor- és kórtörténet lesz, ki hogyan viszonyult ehhez a kis haza celebjei, hírességei közül. Milyenné gyúrt minket ez a kurva Orvbűnia.

Mai termés: Novák Péter énekes és Szabó Győző színész érkezik. Novák köszönés berohan, lehet,hogy tényleg késében van, ezért lohol. Szabó nem, ráér, szöszöl a mopedjével: tehát köszönés után fel lett kérve udvariasan, ha akarja, elolvashatja és aláírhatja a lipcsei petíciót - azt a bizonyos szólásszabadságért szóló ívet. Aszongya erre a nagyfejű: kormány melletti vagy kormányellenes ez? Mire a válasz: a gondolat, a sajtó, a vélemény szabadságáért írjon alá. Ja akkor nem, ő nem politizál. Baszod.

Verebes Linda jön ki a párjával és egymás nyakába borulnak a kint sztrájkban szervezőként résztvevő másik színésznővel, Gilicze Mártival: ismerik, kedvelik egymást, régi kolléginákként is. Csajos dumcsika kicsit, stb. De eszükbe jut Verebeséknek, hogy valamit bent hagytak az épületben: nem akarták visszaengedni őket, szívóztak velük erősen: feketeseggűek lettek...

Ugyanakkor, miközben nagy fekete ótóból kilibegőző Giro-Szász arctalan nulla ki-besétált pöffeszkedve, odament egy jól bár láthatóan hivatalosan öltözött pár is a sztrájkolókhoz: a férfi bemutatkozás után elmondta, hogy egyetért a dologgal, de mivel állami hivatalnál főhajjakend, nem írhatja itt és most saját nevével alá. De kér egy tiszta ívet, a kollégáival megpróbálja aláíratni holnap...

Kétféle ember van amúgy, ahogy férjem leszűrte: aki szégyenli, hogy nem mer vegyülni és beszélni velük állásféltésből és aki birtokon belül pimaszul és frechül vonul rajtuk át.
@De hol van Columbo felesége?:
Kedves Zébácsi, az én munkás-paraszt agyam egy ezt így nem tudja megfogalmazni, ezért köszönet a hozzászólásodért!
Erre mondják, hogy plusz egy!-:))
@ariel12: Rosszul emlékszel. Október 23-án lettem kibaszva és November 7-én lettem visszaengedve. Látod Fabius még az ünnepnapokat is figyeli. :))
@Knósszosz:
Nem kívánt (egy) dörlenddő...
@Fabius:
Ez engem is zavar. A törvény ellen párszázan tüntettek az elején, és úgy tűnik, a pedagógusokat meg lehet venni. Csak nem fizették ki őket.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem szereted a bonbont kibontani a csomagolásból??? Amikor megnyílt a Moulin Rouge, a csajok a kánkánt ohne gatyesz dobálták. De aztán a tulaj rájuk adatta a fodros bugyingót (by Cicciolina) mondván, gusztusosabb, ha a nézők elképzelik a csipke mögötti részeket, mint á la nature látva.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Baszki nem mondod, hogy ezt most komolyan mondtad? Ezen az alapon az Alkotmányt is mi írtuk mert ott van Hegedűsné aláírása rajta nem??? :)

Nem inkább azt kéne megnézned, hogy a fidesz módosítóit ki jegyzi? Ehhez a bizottsági levezető elnöknek kb. annyi köze van, mint neked a kádéenpéhez. :)
@orica:

"_ Ezért beszél baromságokat [...]
Akkor még lényegesen kevesebbet beszélt.
Az idő múlásával nem bölcsebb lett,hanem egy szószátyár vén farok, aki valamiféle haza bölcse képet dédelget magában._"

Ne tessen nagyarcra emlékeztető kinyilatkoztatást tenni (az az én dolgom:-), mert pont hogy nem beszél baromságokat. Ha mindenki bölcsész, széplélek, művész és filozófus (öccáz milláért), színész, celeb, és xfactorfaszpinja akar lenni, akkor ki süti meg a kenyeret és mennyiért, ki építi meg hozzá a kemencét, ki veti el, aratja le és őrli meg a búzát? ki a szent épít házat (lehetőleg) minimálbérét? Mert amúgy meg kurvára ki vagyunk segítve a 20000 műkörmössel, ezernyi segghülye politológussal, tolvaj közgazdásszal, zugügyvéddel a százéves totyogó bírókról nem szólva, de megemlítve a kiemelkedő hozzáadott értéket alkotó őrzővédőket.
A kérdés csak az, ki állítja elő a használati eszközöket, ki termeli meg az élelemnek valót?
Ha mindenki csak eladni akar, és művészkedni-bűvészkedni, valamint szótfosni, továbbá csalnilopnihazudni akkor nem kell aggódni az ország jövője miatt. ami nincs, azért minek aggódni?

[csak sarkítottam kicsinyég a felvetést, de nyugodtan vénfarokozd le, de leginkább akkor, ha majd évente Te is néhány tízezerrel (€) támogatod a művészeket, tudósokat etc. azaz az értelmiség kiemelkedő alakjait]

Persze...hmmm... lehet... miért is ne? amennyiben Te vagy a Haza Bölcse, úgy a fentieket tekintsd tárgytalannak és én kérek elnézést.

P.S. Szerencsére 2012-ben lesz utoljára PP, mert rájött, hogy teljesen felesleges és reménytelen. amúgy a vagyonának többségét jótékonysági célokra tervezi fordítani.
A helyében én azt tenném még néhány ilyen vénfarokozás után, hogy kivinném a vagyont valami távoli országba és ott fordítanám emberbaráti-jótét dolgokra, az itthoniak (az egészen ázsiaiak, és a kurvára európaiak) akik csak értetlenkedni tudnak, gondolkozni nem, dolgozni még úgysem, de szerencsére és ezzel szemben nagypofájúak, és irigyek, azok meg gebedjenek meg a vezérrel, annak méltó ellenzékével és a mindezekre szavazókkal együtt. Oszt akkor el lehet kezdeni fikázódni.

A előbbi szöszmötölésben elejtett egyes sértőnek vélhető formulákat nem neked szántam, nem is rád értettem, kedves Orica, csak a magyar idillt próbáltam szemléltetni a magam szerénységre okot adó képességeim szerint. mintolybá.

J.
@a szív fészkei:

Használjad csak, megvan ennek a maga tanulsága.
@saravad: A Demján zsírdisznónak kéne kicsit éheznie, lefolyik a feje a nyakáról.

DRágabolgárúrban betelefonált két vállalkozó, Demjánról lévén szó. Az egyik névvel, cégnévvel mondta, hogy ez a féreg gennyes pattanás az országon. Mert az Arcadom évek óta nem fizeti ki az alvállalkozóit, neki is huszonmillákkal tartozik évek óta, perelik hiába, szarik rá, nem nagyon ítélnek ellene. Két-három emberes cége van, ha ezt nem kapja meg, annyi meg egy bambi, És ez a harácsoló geci pofázik kézcsókos szakmunkásokról. Akiket más cégénél nem fizet ki.
@a szív fészkei:
Girosz a seggarcúság szinonimája és a szervilizmus fokmérője.
Ezek a Törökkel együtt, hogy ennyire elkurvuljanak, azt azért nem hiszem, hogy volt pár éve aki valaki, aki feltételezni merte volna. Megélhetésiek... Ez a kis szánalmas takony büszke is, hogy szemrebegtetve belehazudik a kamerába. Szánalmas és átlátszó figura.
Azért legközelebb ha Pesten vagyok, odamegyek már egyszer a Kunigunda útra én is. Vigyek valamit???
@Fabius:
Remek! Akkor ma maris ket (kopcos?) szemuvegest ismertem meg az LMP-bol.

A frakcio tagjait meg csak-csak ismerem, akik megfordulnak az ATV-n, esetleg neha 1-1 Az este adasban latom oket. A netes hirekben meg nem is emlekszem, hogy barmilyen cikknel ennek a ket politikusnak(?) a kepet betettek volna...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te, még tényleg nem esett le, hogy ott rátok fogja lőcsölni a narancsbolsi frakció?
Ne keseríts el, hogy nem veszed észre?
Rátok lesz mutogatva, hisz nem véletlen nem maguk adják be. Ti meg úgyis beveszitek... :))
@Fabius: Persze tudjuk, hogy az IMF sosem pofázott bele abba, hogy a pénzt amit visszafizetünk nekik, azt hogyan teremtjük elő a Templetonék meg igen, de nyilván mindenki rávágná, hogy az olcsóbb hitel jobb mint a drágább. :)

Egyébként meg a legjobb az, amikor nem is kell hitelt felvenni. Persze ezt inkább a 70-es 80-as években kellett volna megszívlelni de hát feketejaniékat sem ezért tartották a tudjukkik. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nézd, kávé, forró tea mindig jólesik nekik, hideg van már. DE belakják a teret, most dobtak össze új kályhára valót, sőt!! csoda a mennyekben: mi is megtaláltuk végre a sörsátrunkat, ha zuhog, fel lehet majd állítani, ne ázzon senki... Fradika színe van, lehet Kubatovnak szponzorálni.

Szólj, mikor vagy, kimegy veled az uram. Vagy ott lesz, mit tudom én...
@jaegtoer: " Ha mindenki bölcsész, széplélek, művész és filozófus (öccáz milláért), színész, celeb, és xfactorfaszpinja akar lenni, akkor ki süti meg a kenyeret és mennyiért, ki építi meg hozzá a kemencét, ki veti el, aratja le és őrli meg a búzát? ki a szent épít házat (lehetőleg) minimálbérét? "

Téged azért okosabbnak gondoltalak, minthogy ilyen bődületességeket írkálj.

Jobb helyeken a nagyvállalatok bezony-bezony bölcsészeket, filozófusokat, és széplelkeket is foglalkoztatnak, mivel enélkül nem tudnák megérteni a piacot. Nem tudnák, mit gyártsanak, és azt kinek hogyan adják el. A világ már csak ilyen. Mindenkinek helye van benne.
@saravad:

Az életpályamodellért simán elbizniszelték a belenyugvást és hallgatást. Tisztelet a kivételnek de nem sokan maradtak köztük akik tisztességgel kiállnának bármiért. Hoffmann anyó és a köznevelése olyan baromság, amiért a fidesz frakció is a földre köpködött, és Orbán csak erővel tudta átverni rajtuk ezt a faszságot. Pokornin még erővel sem.

Mit tesz isten ok lesz nagy nehezen a sztrájkra, és a tanárok követelései között NINCS OTT egy szó sem ezekből?

Hol élünk mi basszameg?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"November 7-én lettem visszaengedve. Látod Fabius még az ünnepnapokat is figyeli. :))"

Meg nem allom, hogy megkerdezzem:

Neked miota unnepnap November 7?? ;DDDD
@simple observer 1.0: Hát amióta tegnap (11.07) közölte az ejú, hogy milyen eredményes a ferritél. :)
@Fabius:

"_Szeretni nem kell Bajnait, de olyannal találjatok fogást rajta amit csinált vagy mondott."

Gondolom, hogy az nem elég hogy az elkúrók lelkes csapatának lelkes -igaz, Internacionalét akadozva helyenként kihagyással danoló- tagja volt. És nem segédirattárosként teszem hozzá rosszmájúan, és mielőtt elfogultsággal vádolnál, ott voltam, és meg is hallgattam a milla tüntetésen(?), mer úgy gondoltam, hogy abba a másik néccázezerbe (sic) sem lelkileg, sem testileg nem férek bele és el. agyilag meg végképp nem. de hát ami nincs arról nem érdemes beszélni. na. tehát mint politikai homeless vagy mi. ott a Ferenciek terén és itt a varánuson lovagolva. [Stefit kinyírtad, vagy csak aszut ment szüretelni a főnöknek?]
@Fabius: DE csak libázzák, kell a kampányra a pénz! Gyönyörű lesz tudni, hogy ezt a jobbikos híveink dobták nekünk össze!
@leonito77: Azért most nagy titkot árultál el neki!! Hűha, kinyílik előtte a.... világ. Renault-stul. :-DDD Forza Boliiii!!!
@Fabius:
A nemzeti köznevelés rendszere adta meg nekem a végső lökést (meg, hogy le is építettek), hogy ki akarjak családostól települni. Mert vannak gyerekeim.
@Fabius: Németország építkezik magyar maestrok által. Építik a haldoklásukhoz a sok-sok kriptát, ja wohl Gnädige Wasserfall Rosalie.
@a szív fészkei:
SÖR nem is jó??? Knosszoszban egy világ dőlt most össze. :))
Hideg sört nem lenne kunszt vinnem, de meleg teát és kávét majd kitalálom addig. Végül is van arra egy MCd nevű mocsok multi... :D

@simple observer 1.0:
Amióta november hetedikén rendszeresen felvonult, azóta nosztalgiázik... Márpedig felvonult, ott csapkodta a bakancsát a Zalka alakuló terén, a vörös zászló előtt! :)
Erre itt vagyok tanúnak! :D
(ott vonultam én is, díszlépésben, esőben, és magunkban anyáztuk Lenint meg az aprószentjeit, hogy nem nyáron forradalmárkodtak)
@Fabius:

Ha a munkaadód egy hoffmann (nem a meseíró) és a vezér (nem julius ceasar) lenne és a másik opció az utca és az éhenhalás (kettő gyerkőccel, akárhány kerékkel, egy kis devizahitellel), nos akkor szerintem újraértelmeznéd Te is a filozófiai alapvetéseket beleértve a prioritásokat, valamint a holnaputáni ebédet is.

Januártól az ÁK-ból jön-megy a fizu. bizu. vagy nem.
@Fabius: Akkor is született, addig csak egy klónja teniszezett naponta Biszkuval.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Speciel az IMF sose mondta meg konkrétan, hogy felezzék meg a nyugdíjakat vagy tegyék közmunkássá az összes jobbikost :-)

Mindig minden országnak saját döntése minden lépés ami a gazdaságos működése érdekében meghoz. Mert az elvárás ennyi, ha kihámozod a bikkfanyelvű fogalmazásból. Matolcsyéknak is lehetne kukázni az egykulcsost, mert 600 milliárdos hiányt termel évente, mégis a te tranzakcióidat adóztatják helyette. Ezt meg elég nehéz az IMF-re fogni.

Ilyen gazdasági környezetben meg elég nehéz azt indokolni, hogy a Templeton példában látható "aprócska kamatfelár" mellett érdeke az országnak ez a szabad kéz amivel Viktorék a felvett hitelt a szélbe szórják.

Aki ezt nem látja át oldalól függetlenül az vak.
@saravad: Láttad Hillert Gnädige Hazudik, mint Wasserfall expozéja alatt, nem?
@jaegtoer:
SStefike harapott szopásnál, kirúgták... :)
@a szív fészkei:
Nemcsak építkezik. Ipari termékeket állít elő, élelmiszer-feldolgoz, szolgáltat, kutat, elemez.
Így, ilyen aktívan hanyatlik.

(nézem a hirdetéseket)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ismered a parlament működését? Mondjuk azt a részét, hogyan és kitől kerülnek be törvényjavaslatok vagy módosítók a témában egy illetékes bizottság elé??? :)
@a szív fészkei:
Mind'gyá okosabb lettem! Beeeeeeeeeeeeeeeee...
@aritus: Istenem, miért nekem ennyi humorom?? Nagyon jó!!!
@jaegtoer:

Ha az én munkaadóm lenne Raúzsi és a Vezér, már az összes tanár az utcán lenne táblával a kezében.

Aztán megnézném ahogy megpróbálja leváltani a 150 ezer tanárt egyszerre a feldühödött szülőkkel együtt, akik mellesleg választópolgárok is.

Sőt, sok sikert is kívánnék a próbálkozáshoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Drukkolunk ezerrel. Az is baj? Addig örülj, míg ebben nem Demján ad tanácsot. Kapnál kici sanghaji nénikét rizsért tilinkózni szalmakalapban.
@jaegtoer: Ahhoz képest, homlessként elég snájding vagy.. ;-P
@saravad: Esznek a hullák ott kint? Mik vagynak kérlek!!!
@a szív fészkei: amint a fejét fogja?

És Te olvastad a cikket (tavalyi) H.R. beszél a Keresztény Értelmiség konferenciáján a parlamentben? Hogyaszongya: ezentúl (!!) nem fordulhat elő, hogy a János Vitéz helyett Harry Pottert oktassanak a liberálisok. Taps.
@jaegtoer: És nem jó itt velünk? Rének belehelik az aklunkat...
@saravad: Az nem is fordulhat elő. Egy rózsaszál szebben beszél.... www.youtube.com/watch?v=QqgWn2WdjuQ Te magyartalan asszony, te!!! Holnapra ezt kikérdezem!
@Fabius: Te is tudod, hogy ezekben egyetértünk. Mármint, hogy az egykulcsos és az általa ütött lyuk mekkora vétek.

Arról már valószínű, eltérő a véleményünk, hogy 1982 május 6. óta mikbe szóltak bele, valamint, hogy milyen kiváltságaik vannak a mindenkori magyar kormányokkal szemben, akiket ugye - ha minden igaz - a parlamenti választások útján választunk. :(

Néhány részlet a teljesség igénye nélkül:

Kivonat az 1982. évi 6-os számú Törvényrendeletből:

„Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében). Amennyiben vannak a kifosztásnak fokozatai, hát ez annak egy kemény lépcsőfoka!

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Sőt még az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon. (Ezt nevezik a művelt Nyugaton demokráciának…)

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek

és az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban. A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi

alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon; kivéve, ha arról az IMF önként lenem mond.

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon.”

jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=4897.7423

Vajon Templetonék is körbe lettek ilyen szépen bástyázva??? :)
"Nem tudott írni, aki küldte". NA ez van a János vitézben. " Az még nem aktuális, hogy "nyugszik a csendes temetőben, szemét lezárta a halál". Sajna....
@Fabius:

most akadályoztatva vagy, hogy megtedd?:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha azt akarod hallani, hogy nem, akkor jó? :)
Valami ilyesmire gondolsz, hogy bármely képviselőnek joga van törvényjavaslatot kezdeményezni?
Eddig valamiért nem innen indultak...
Valamiért feltűnt, hogy ezt AZ A bizottság fogja beterjeszteni, nem a szokásos feritél és UnverzTonyó&Tettestársai fogják beadni.
Ha ti ott lelkesen ennek asszisztáltok, akkor lehetek majd utána paraszt? Vagy addig is...

Egyébként ha akarod, akkor pl. ezzel vissza is lehetne utasítani:

"Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága október 1-jén fogadott el - a házelnök megkeresése nyomán - általános érvényű állásfoglalást arról, hogy a parlament elnökének - az országgyűlési törvényben foglalt feladatából következően - joga és kötelessége visszautasítani a "nyilvánvalóan komolytalan és sértő tartalmú" törvényjavaslatokat vagy más parlamenti indítványokat."

hvg.hu/itthon/20121012_Kover_visszautasitotta_az_LMP_torvenyjava

Mert ha pl. Piktorka lelkét és Közgépes érdekeltségeit valami megsérti, akkor lehet erre hivatkozni?
@Fabius: Templeton zsidó? Ha igen, akkor így magyarázd, ezt fogják. ;-DDD
@jaegtoer:

Nem vádollak semmivel. Bajnait is igyekszem objektíven nézni.

Tagja volt az elkúrás kormányának, bár én ezt inkább az elkúrás frakciójának szoktam hívni. Mert olyan kormányban volt miniszter, amelyikben a miniszterelnök reformtervei sem mentek át azon a bizonyos frakción, nem még egy külsős miniszteré. Felelősei vannak annak az időszaknak, a hiányhalmozásnak és elbaszott válságkezelésnek is, de én azokat szoktam számonkérni ezért, akiken valóban megbukott ez a dolog.

Nem véletlenül kezdte regnálását az úttörőfejű a frakció elé tolt ívvel, hogy akkor most ezt aláírod és nem gáncsoskodsz, baszod. Mert beledöglünk mindannyian.
@a szív fészkei:

"_Ahhoz képest, homlessként elég snájding vagy_"

Ha most látnál (89 kilósan)!:-)
@saravad:
Abban a közegben, annyi agyhalott előtt, egy cirkuszi fóka még nagyobb sikert aratott volna! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A sör kurvajó negyven fokban, de ott ülni reggeltől estig a hidegben nem sörivós helyzet. :-)) Meg tiszta fej kell, mert jönnek Böröczék: itt csak alkoholizálnak a csóresz tiltakozók, hol a renomé, takaroggyanak.
@Fabius: "Speciel az IMF sose mondta meg konkrétan, hogy felezzék meg a nyugdíjakat vagy tegyék közmunkássá az összes jobbikost :-)"

Egyébként te valahol olvastad azt tőlem, hogy az IMF ilyet kért volna??? :)

Az alábbiak viszont valóban szerepeltek a kívánságaik között:

(1) a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása,
(2) az adóbeszedés hatékonyságának növelése, (3) az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata,
(4) az állam méretének további csökkentése, (5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele,
(6) a bankadó eltörlése,
(7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és (8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése .

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/kiderult_mit_ker_valojaban_az_imf/
@a szív fészkei:
Most még nem, majd csak ha be akarja váltani a papírjait - na onnantól Gábrisék is mo.... zs.... ga..... sze..... al..... tr.... ga..... izének fogják mondani! :)
@a szív fészkei:

"_És nem jó itt velünk? Rének belehelik az aklunkat.."

Ez eddig jó, de már a zuzmó se nő!
@jaegtoer: Rajtam ne múljék a látás! Én is fogytam, beleférek a kedvenc - tavaly még igencsak határeset - bőrgatyámba!!!! Pedig még nem is éhezünk mattolcsysan.
@a szív fészkei: Főleg nem az Oli Rén. Ő csak jött kérdezni, hogy hun a zuzmó???
@jaegtoer:

Ja. Van saját cégem amivel foglalkozni kell, 67 emberem akiknek sorsáért és jövőjéért felelős vagyok a saját családomén kívül.

De ha jössz és anyagi felelősség mellett üzemelteted a cégem helyettem akkor hajrá.

És te akadályoztatva vagy, hogy megtedd? A PDSZ vezetői akadályoztatva vannak, hogy megtegyék?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezek közül, egy ekkora szarban lévő országban, mivel is nem lehet egyetérteni???
Vagy akkora potenciál vagyunk, hogy mi diktálunk annak, akit idehívunk és kuncsorgunk náluk a pénzért?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja, amíg fizet by Csanci, addig lehet akár - uramatyám, kimondom, egy életem, egy halálom - zsidó is!! :-)))

Nagyon beindult Gábriel, ahogy látom a reakcióitokból. Hány nap térítést kell pótolnia???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te, a "javaslat" kifejezést segítsek értelmezni, vagy megy egyedül? :-D

Kaptak Viktorék sorvezetőt. Igen. Mondom sorvezetőt, javaslatot, és nem követelést és ultimátumot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Elnézést, hogy beleszólok. Én ezt nem az IMF-től várom. A kormánytól.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: JA, direkte kidöglesztette az öreget, hogy ne kaphasson majd kiemelt nyugdíjat.De ez a Biszku vasból volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bazz, nem unod? Ezt annyiszor átrágtuk már, hogy majd előkeresed magadnak a tucatnyiból amikor elmagyaráztam melyik paragrafus mit jelent :-))

Megjegyzem az IMF-nek a Tempeltonnal ellentétben kötelezettsége is van: ők nem dönthetik ránk az országot azzal, hogy egy mozdulattal eladóvá teszik az összes államkötvényüket. A Templeton bármikor megteheti ha akarja. És egyedül képes rá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Mármint, hogy az egykulcsos és az általa ütött lyuk mekkora vétek._"

Megzavarítasz, (-totok) ezzel a kiszabott egykulcsossal. Egyszerű gondolkodásra vall, hogy ezen a szar 400 mld-on acsarkodnak a nagy megmondó ellenzékiek, de a korrupciókockázati elemek kiküszöbölését biztosító eljárásokat nem is említik, ahol is ennek az összegnek a négyszeresét lehetne fogni, de mindig könnyebb a más zsebében turkálni. Ezt az eccerű nép is érti és szereti. Fizessen más, csak én ne!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szóval szerinted Nyikos, ugyanolyan jogosultságokkal rendelkezik mint Kövér?? :)
@saravad:
Bolond vagy te! Akkor nem jutna a közgépes buliba 3szoros pénz.
Nemrég világosítottak fel az építkezésekben és burkolásokban járatosak, hogy miért is buli a közgépes felújítások című játék. 1/3-ból készülnek el azok a felújítások és térkövezések, amit azunijó felé el lehet sikálni óriási tömegben. Persze a kivitelezők még örülhetnek is, hogy dolgozhatnak a közgépnek, hisz hasonló kaliberű munka se közel, se távol. A pénz 2/3át lenyeli Simlicska elvtárs és a Párt... :(
@a szív fészkei:

Kerpent kivásárolták, de van helyette ember, nem? Mendrey Lászlót mi tartja vissza, hogy az életpályamodell mellett akármi másért is sztrájkolni akarjon?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Vagy mint Szél Bernadett...
Értem én!
Tapsolni fog, nevét adja hozzá? Akkor tehát...
@Fabius:
a pillanatba! erre nem is gondoltam. szerencsére nem is gondolhatok. Miért lenne az jó, ha tönkre tenném a cégedet?:-)
O.K. hagyjuk a tanarakra. ha hagyják, hát hagyják.
@Knósszosz:

Kösz és "dörlés" nélkül is érthető voltál! Én gyakran komplett szótagokat cserélek fel, úgyhogy semmi gond.

Egyébként ez a gyengeség jele nálam: az ilyen, hümhüméhez hasonló kommentkre "ugrok", sajnos nem bírom megállni, hogy írjak valamit, ami talán segít abban, hogy az eredeti komment tisztelt tulajdonosa kicsit több vélemény alapján láthassa ezt a hazugságaknákkal tele-telepített vérszegény rögmagyar valóságot.
Pedig nem kellene ezt tennem, mert általában a megszólító, ki a választ tőlem kapja, már nem reagál, így csak önmagam megnyugtatására morzsolom el magamban, miszerint: "legalább nem komcsizott le".

üdv:
Zb.
@jaegtoer:

"de mindig könnyebb a más zsebében turkálni"

Látatlanban a sokszorosát keresem annak amit te, értelemszerűen ennyivel több adót is fizetek, illetve az egykulcsossal ennyivel több is marad most nálam. Vagyis sokkalinkább turkálok a saját zsebemben, mint a tiédben.

Mégis azt mondom, hogy progresszív adórendszer kell.

Mellesleg ha nem nyúlnak a Bajnai csomaghoz akkor ma két sávban adózunk, 15 milliós sávhatárral. évi 15 millió felett meg lehet többet adózni.
@a szív fészkei:
Ez az egész sokkoló.
Van egy 10,5 éves kisfiam.

A fb-on töb kép is kering Bencéről, de egyiken sem mosolyog. Talán véletlen, talán csak nekem furcsa...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja meg még Boldvai, Puch, Szekeres, Veres, Vágó, és a többiek is. :)
@Fabius: Volt egy idősebb nő a klubrádiós tüntin, az hol van? Valamilyen Istvánné...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A szakszi vezetőség is jár némi előnnyel és juttatással. Nézd csak meg Gaskót, vagy az egykori ős szakszi Csintalant meg a vagyoni helyzetet...
@saravad:
Meg sem néztem nagyon a hírekben, mert undorító volt, ahogy Hajdú pl. egyből rámászott a családra.
Tegnap olvastam csak valamit az egészről.
@jaegtoer: De a kölykek kire számíthatnak? Emlékszel, mit mondott TGM 23-án erre? Magántanulók legyenek a kölykek és írjunk tankönyvet nekik. Benne vagyok.
@Fabius:
Sírok is értük! :((
És vannak, akik ezeknek még hisznek is... na azok milyen szinten lehetnek???
@Fabius:

én azért ágálok ellene (többkulcsos), mert időközben sok minden más megváltozott, és ha nem magasan húzzák meg a sávot akkor nagy szívás lesz mindenkinek.
sokaknak (közkívánat) már a havi kéccázezer is horribilis fizetésnek tűnik, igaz a nevét le tudja írni, de gondolkodni szótagolva sem tud.
@De hol van Columbo felesége?: Hümmögivel leállni?? Türelmed végtelen.

De azért Lajosodtól megkérdeném, hogy a nemzetiszín rántotthusija ott az autóján mit segített neki amúgy az életben? Több vevője lett tőle,lelkesedtek értem, ha átruccant a nemlétező határokon? Csupán, amikor a bőrén érzi a rántotthusisok működését, akkor hiszi el, hogy a rántotthusis magyarkodásból nem lehet megélni? De csak ezt tolják a pofájába, mert ezzel ki lehet őt fizetni?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nem nézek tv-t. szinte. fb-ról tudom, mióta keresték.
@a szív fészkei: A parlamenti pártok állami támogatásból az E2014 pedig amcsi Center for American Progress illetve ricsárdfildes pénzből. :)
@a szív fészkei:
Na még az b_fütty_aszna be! Amúgy újabban bírom TGM-et, de csak azért, mert egyre inkább ködevő és felhőlovas.

Ez majdnem olyan sztori lenne, mint az a retkes fideszes elvtársam, aki a közlekedési szabálysértési bírságokat sokallta azzal az indoklással, hogy a minimálbéresek miből fizetik ki?
1. Az meg sem fordult a fejében, hogy esetleg lehet szabályosan is közlekedni (nem mint az a jobbikos sejthordalék)
2. minimálbérből ki tart fenn autót?

szóval cipőt a cipóboltból, és cipót a cipőboltból?

Jesszusom! dél van! villanyoltás!?

Jóccakát kézcsók és szép álmokat.
Ezért megy a kunigudázás: tenytar.blog.hu/2012/11/08/kiegyensulyozatlan_elfogult_elszemelytelenedo_hiradok

Ebből látható, hogy akik agyhalottak itt ballib médiafölényes eemúttnyócéveznek, szemeszedetten giro-szászosan hazudnak. Mert akkor az ellenzék jóval nagyon százalékban megjelenhetett a híradókban, míg most a fele épp a lehetőségük. És az is milyen...

Hányás. Amiben, mint a utcai bölcsesség mondja, mindig van répa.

Itt meg máshol van a répa ;.-DDDD www.blikk.hu/erotika/igy-repked-a-repapenisz-2118087?system=cachefrissit
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mar majdnem azt hittem, hogy te meg mindig a NOSzF-ot unnepled olyan szorgalmasan.. (elpirul)
@saravad:
A reklámokba láttam én is csak a Hajdú féle förtelmet bevágva, 5 percenként. Undorító a figura.
@saravad: Igen, valahogy furcsa ez a szegény kis fiú: sok képe van, de valahogy soha nem gyermeki pózokban kapták le, hanem olyan felnőttesekben...

Nagy hatalom lett a FB.
Ez viszont tetszett. Egy kép ami szimbolizálja az USA és Izrael viszonyát. :)

dahnamals.tumblr.com/post/35257799882
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az semmi, tévékvízt csináltak a kicsi halálának okából, lehetett nyerni wellnest meg ilyesmit vele. :-(((((((

Hajdú egy hullarabló, Komárból is falatozott, aki még ki sem hűlt. Ráuszított Zalatnayt aznap este, aki szerint teljesen mást vágtak meg a interjúból, mint, amit mondott.
@a szív fészkei:

Lajosom jó arc, ő igazából sufnijobbikos (talán az se), őt nem az izmus, meg a romák érdeklik, ő tényleg bele van szeretve a Nagy-Magyaroszágba. Ebből a szempontból egy nagy gyerek, fajtatípus-antipélda, ha szabad ezt írnom.
Bővebb értelemben véve is ártalmatlan figura, a rántotthusis MADricán kívül semmiféle jele nincs is "szélsőségességének".
Lát maga körül (lássuk be, ez manapság ritka) és véleménye mindent elárul gondolkodásáról- lehet,hogy még pár hónap, és a rántotthusi is eltűnik?

nem szeretne ő mást, csak egy jól menő boltot, fizetőképes keresletet és valami jövőképet a továbbiakra.

Csupa olyat, amit a a matolcsysta gazdpol a jelek szerint nem képes neki megadni.
Ő ennek a csalódásának adott hangot és nem volt rest/ropi/szégyenlős beismerni azt, hogy ettől mág a szocik is jobbak voltak.

Ez a teljes spektrumot illetően ugyan vitatható, de sok szempontból igaz.

És az ember pénzből él, az meg most nincs. Szóval, rejtjelezve, de ugyanaz a baja Lajosomnak, mint Jászladányban Kovács manyi néninek (özv. Szedlacsekné):
nincs zsozsó a dunyha alatt (se).

A napokban egyébként ippeg a Mandineren gyakorlok(tam) türelmet - mondhatni, jót szórakozom, sorra kapom a "dislike" jeleket.
Ez azért jó jel, ugye?
@a szív fészkei:
A szomorú témát zárjuk le, nekem szörnyű.

A fb akkora hatalom, hogy OV állítólag ott nyert választást :)
Most meg ott veszít.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Amióta november hetedikén rendszeresen felvonult, azóta nosztalgiázik..."

Galadul en is azert kerdeztem ra... ;)

Lakhelyem miatt kimaradtam az igazan komoly dolgokbol, de azert nalunk is voltak amolyan faklyas setak, az egyes helyszinek (iskola, emlekszobor) kozott (par szaz meter).

Toredelmesen bevallom, hogy ugy 10 evesen meg egy Lenin elvtarsrol szolo iskolai darabban is foszerepet vittem. Mentsegemre legyen mondva, hogy a szoveget max felig tanultam meg a rendszer elleni harc jegyeben(lustasagbol) , igy a darab masodik fele mar sok-sok improvizacioval ment le.
@De hol van Columbo felesége?: Lajosodat nem akarom bántani, de ha levetné a rántottat magáról és elkezdene mondjuk, anélkül kijárni határon túlra behozni ezt-azt, azzal nem lendülne a boltocskája? :-))) Csekk itt írt a sós ukrán karamelláról, megőrjít vele,milyen fincsi - a fiamat már bezavartam egy orosz boltba, de azt sem tudják, eszik-e vagy isszák-e ezt?

De lehet álmodozni arról, hogy lábainkat három tengert mossa. Az Adriát Lajos vissza is foglalhatná speciel... Azt az annektálást támogatnám.
@saravad: Minden normális embernek az.

Hát most majd ott fog veszíteni.
@simple observer 1.0:
Volt benne baffameg pártitkár ettárs, meg ihajj-csuhajj, de jó nékünk??? :))
Különben nem hiteles!
@De hol van Columbo felesége?:
a párom is afféle sufni-jobbikos, leszámítva, hogy nem szavaz rájuk. Néha hallgat Kárpátiát, meg elmereng a haza-család (nem hisz istenben) témán, jaj-Trianon meg ilyenek. Azért tudja, hogy imádott nagyija kikeresztelkedett zsidó családból származik (ő az egyetlen hívő keresztény a családban), elvett egy félcigányt (engem) és irritálják a műmogyorók.

Ja! Bajnai bejön neki. Hát így...
@De hol van Columbo felesége?: HA lesz nála sós karamella, megyek betárazni. :-)) A hasam a hitem.
@a szív fészkei:

"Hát most majd ott fog veszíteni. "

figyelj szív, ne vedd ünneprontásnak, de Viktor veresége egyáltalán nem borítékolható - sőt. Nagyon is jól áll.
Reálisan nézve a dolgot, igen kicsi az esély, hogy a válaszátáson vereséget szenvedjen.
@saravad: DE életem, akkor minek neki a jobbikosság??? ;-DDDD Elkövette az összes ősbűnt, ami egy jobbikost borzaszt.
@De hol van Columbo felesége?: Reményhal. Hübrisz. Dolgoznak a párkák. Szerintem a Szűz Mária se silbakol már Alcsúton.
@saravad:
Szia Sára!
A párod így első olvasatra szimpi fickó lehet. Ő a jobbik fajtából való, ez tisztán látható....
:-)
Kötelező lenne:[..]"Emlékezetes gesztust tett azon az éjszakán McCain. Vereségét elismerve, amikor beszédében ellenfele teljesítményét elismerve szóba hozta Obamát, a zsúfolásig telt teremben füttykoncert és fújolás tört ki. McCain megszakította beszédét és felszólította a tömeget, hogy azonnal fejezzék be a megválasztott elnökkel szembeni gyűlöletnyilvánítást.

Magyar idő szerint szerda reggel Bostonban hasonlóan felemelő volt Mitt Romney beszédeEgy szenvedélyes kampány lezárásaként szinte a barátság hangján gratulált ellenfelének, családjának és ellenfele munkatársainak, elismerve teljesítményüket videófelvétel itt. Romney egész beszédében Amerika, az amerikaiak szolgálatát hangsúlyozta, és - bár egyértelművé tette, sajnálja, hogy nem kapott lehetőséget arra, hogy ő vezesse Amerikát a republikánusok által jónak tartott irányba - arra kért mindenkit, segítse a megválasztott demokrata elnököt, hogy sikeres Amerikát építsen.

Mi, magyarok, élénken emlékezhetünk egy ettől gyökeresen eltérő magatartásra. A vereséget el nem ismerő dacra, olyan borzalmas, az ország nagy részét idegenként elutasító szövegekre a vesztes részéről, hogy "a haza nem lehet ellenzékben", polgári körök alakítására és országos mozgósítására, fenyegetőzésre, hogy a győztesek ne reménykedjenek egy perc nyugalomban sem..."
@a szív fészkei:
ah, nem jobbikos ő, csak én mondtam sufni-jobbikosnak. Lehet, ha nem velem lenne, akkor szolidan odaixelne, csak a liberális métely...
@a szív fészkei:

Tudom-tudom. De jó tisztában lenni azzal, hogy az ellenfél hol tart. Orbán nagy előnyt szerzett (és csinál magának többet is).
@a szív fészkei:
Ja kérem... és még az amerikaiakat tarjuk nagyképű, öntelt baromnak.
Képzeld el, ha legalább annyira lennének azok, mint Piktor, akkor ott már kő kövön nem maradt volna.
Na, aludjatok jól, a Renault jel legyen veletek! :)
@a szív fészkei:
Ebből több tanulságot is levontam:
1. Iszonyú pocsék az amiamngol tudásom így szóban.
2. Lehet elegánsan és korrekten is.
@aritus:

Áááááááá , persze, hogy nem. Mindíg tudta kivel kell barátkozni, gátlásai sose voltak.
@a szív fészkei:

"Akkor te is belülről bomlasztottál!!!! "

Kar, hogy akkor meg nem volt olyan elterjedt a videozas, igy nincs rola bizonyitekom.
Pedig most csak feltoltenem a Youtube-ra, hogy en mar 10 evesen(!), oszt' a mi nagy komcsifalonk ugy elszegyelne magat, hogy rogvest felkinalna nekem a FIdesz- es miniszterelnoki poziciokat...
@De hol van Columbo felesége?: Hát jól nősült, mindig ez a titok! Nem tudtad???? ;-DDDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Volt benne baffameg pártitkár ettárs, meg ihajj-csuhajj, de jó nékünk??? :))
Különben nem hiteles!"

Meglepo lehet, de mar akkor is kulturlenynek neveltek. ;)

Es akkor meg sok ev hatra volt, hogy a vaffanculo-t megtanuljam, hala a BB-nek.

Sajna az en eletpalyamba csak egy ilyen hiteltelen ellenallas jutott. ;)
@orica: Azért szerintem sokan dolgozta 10 évesen úgy, mint ő, a kogartos Kovács - aki vele is bizniszelt és lett kurvagazdag ettől is - pl. kis gyerekként kocsmában szolgált fel vidéken. És megcsinálta a Kogartot. ami a nem semmi kategória ugye. www.kogart.hu/

Váncsa ma is valahol tájszól, és micsoda tudást halmozott el, atyaúristen! Szóval a parasztgyerekség nem evidensen műveltséggátló.

Demján suttyó maradt az Ildikója - az volt a reklámos nője, ma is ő, nem? - ellenére. Csakúgy, mint Orvbűn Oxford ellenére. Van, akire csak a kosz ragad.
@Fabius: A pedagógusnál lustább, megalkuvóbb szánalmasabb senkit nem ismerek. Tisztelet a kivételnek, pl. ők, de a cikkben le van írva, hogy miért elszigetelt ez a jelenség:

www.femina.hu/hirhatter/hejokeresztur

"A pedagógusnak az a problémája, hogy készülni kell a tanítási órákra."

"A módszer elsajátításának nehézségét jól mutatja, hogy 5003 óravázlatból egy sem sikerült elsőre a tanároknak. - A csúcs az volt, amikor hetedszerre sem - jegyzi meg az igazgató."

Ellenben:
"A módszert alkalmazó hejőkeresztúri tanárokon a kiégés legkisebb jele sem tapasztalható. Imádják a gyerekeket, és láthatóan újra beleszerettek a tanári szakmába"
@szerénységem: És nem ezekre megy a pénz. És nem Ritók Nórára megy a pénz.
@a szív fészkei:

"És nem zárja le a Golden Gatet????"

Azert bizonyara hallottal a republikanusok juliusi nagy otleteleserol a Debt Ceiling-gel. Ami vegul visszajara sult el, de azert meg ilyen ovalatti utesekkel is operaltak az utolso pillanatig.
@a szív fészkei:

"MEG is érdemelnéd."

Na az baszna meg be, de igazan... ;)
@a szív fészkei:
láttam élőben, mind a kettőt (R. / O.)

persze ez egy fajta kultúra azután, hogy kígyót békát orfibáltak egymásra még percekkel korábban (különösen a Biden-t élveztem) utána ez jött

persze a partizán dolgok majd mennek tovább de ez olyan jól hangzik, meg ingyen van

figyeld majd a Paul Ryan-t...folytatja majd a korábbi suskust

csak egy valami van...ha nem tudnak együttműködni borzalmak jönnek

a tudomány aszonta, hogy: van nekik kb 10000 km tengerpartjuk abból a nagy része mai tengerszinten, azaz egy cm-es emelkedés már Tuvalut csinál a környékből...de 35 és 95 cm-re számolnak átlagban és abban árapály sincs

szóval lesz munka amit Széchenyi megcsinált 1800 akármikor Levédiában és a maiak csak elbasszák naponta hogy nem tartják karban

13 trillió tartozásuk is van és befejeznek egy 10 éves háborút (semmi demokrácia ...)

brühühühühühühü

szóval van munka...Obamának már nem kell újraválasztásra készűlni szabad keze van
@jaegtoer:

Szép védőbeszédet rittyentettél:))

Akkor cizelláljunk.
A MÜPÁ-n olyan szégyentelent kaszált, hogy nyugodtan visszaforgathat belőle. Nyilván a többi üzlete sem volt ráfizetéses.
A PP-t nem minősítem, jó, hogy kapnak valakik valamit.
A szakmunkásképzés helyreállításáért, rangjáért a szakma lassan 2 évtizede küzd.Ismerem a terület néhány donkihótéjét,és a szélmalmaikat. Ebbe a témába beledumálni egy oligarchának, és pláne úgy, ahogy tette, hát az vérforraló.
A baromság minősítést, a gazdasági életre vonatkozó megjegyzései, ötletei, tanácsai vívták ki, nem tegnap. Egy nagybani szatócs - bármilyen tehetséges/sikeres - nem gazdaságpolitikus. Nem vitatom, hogy üzleti tapasztalatai alapján realistább, mint Kusza Szem, de nem is rá gondoltam gazdaságpolitikusként:)
A felsőoktatás - egyetértek, úgy szar, ahogy van az egész - meg végképp nem az ő dolga.
Van a területnek minisztere, van kormány, ahol tudni kéne összehangolni a nemzetgazdaság szakember-igényét az oktatással.
Ismerek és nála lényegesen gazdagabb embert, aki többszöröset fordít jótékonyságra, és még soha, sehol nem jelent meg a neve. Nem is fog.
Úgyhogy Demján hisztijei nem nagyon érdekelnek.
@rodeo36: DE nem a áskálódós gyűlöletet propagálja első perctől a vesztes, mint ez a csúti csetresz. És azért ennek mégis van valami jelentősége még a sötét redneckek közt is.

Na nem libsi ő se, oszt mégis mondja a magáét:index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/08/mellar_a_rossz_gazdasagot_konzervalja_a_kormany/
@rodeo36: hiába építenek gátakat, a klímaváltozás már túlhaladt mindenen. Baszhatják. Ők tehetnek leginkább róla, az amerikaiak fogyasztják az egy főre eső legtöbb energiát.

Elrémültem, amikor Washingtonba vetett a sors, a reptérről félóráig tartott az út a belvárosba, végestelen végig hatalmas, üres, tökre kivilágított irodaházak az út mentén.

Pocsékolnak, mint állat. Illetve, az állat nem pocsékol.
Most látom, hogy 2 óra, jó éjt:)))
@épészmérnök:

azokban -mint tudod- egy négyzetláb!!!! 10000 dollár vételár és a bérlet? nézz meg egy Trump tornyot ...de neked magyarázzam

pontosan ezért írom, a németalföldiek évszázadok alatt építették fel a hazájukat 13 méterrel a tengerszint alatt

az USA-ban sem folyam sem mocsár sem tó szabályozás nincs, hidakat sem építenek szintben kereszteznek vonatot autópályával és ha leég az erdő majd kinő van elég de Nevada már régen nem lenne sivatag ha hollandok vagy dánok laknák, hanem paradicsom...dehát egyszerűbb kaszínót építeni és 24 órán át üzemeltetni megállás nélkűl...de már menekűlnek onnan is

New York egy csődtömeg de kurva büszkék rá...most megtudták és meg vannak réműlve: velünk ez megeshet és még rosszabb? majd lesz téli vihar is vízzel meg 2 méteres hóval fél nap alatt (már volt tegnap!!!!) a város 13 millió lakójából a fele életveszélyben él...és nincs munka...nem is várható mert drága...a 300 millióból több mint a fele felesleges vagy nyűg a gazdagok nyakán kérdezd a Trump-ot

brühühühühühü
@a szív fészkei:
drágám értsd már meg veled nincs vitám...a többiek szömit akarom -baltával, szekercével, tomahawk-kel- kinyitni

az a szint ami a felcsútbasznádi stilusa az nem emberi az már egy véglény galandféreg vagy hátárbb a fejlődésben

brühühühühü

és a gittegylete is a dzsobbikkal és az undorító kdnp vel és a buzikkal mint a bence és a többi ájtatos akik rebegő ajkakkal lesik a fiatal fiúkat a misén és az IKSZ iskoláiban oktatás közben és nyáluk csorog miközben rohannak ki a mosdóba maszturbálni

brühühühühühü
Na, ti több kicsit szoktatok offolni, én egy nagyot :-)

@épészmérnök: "A világ már csak ilyen. Mindenkinek helye van benne."

Ez igaz. De talán föl lehetne tenni a kérdést, a senkit nem támadni szándékozó, pusztán a dolgok tisztázására szolgáló első kérdést: biztos-e az, hogy mindenki azt a helyet tölti be a világban, amelyre képességei, lehetőségei, illetve önnön elvárásai alapján alkalmasnak tekinthető?

Sokféle felfogás létezik, sokfelé lehet túlozni vagy elfogultnak lenni, és sokféleképp meg lehet bántani másokat az oktatás témáival kapcsolatban, de jobb lenne tisztázni a dolgokat, még mielőtt baj lesz. Demján, de @jaegtoer: blogtárs is csak azt akarták (warning: szerintem) elmondani, hogy baj lesz; az, hogy Demjánnak ez a művelet (főleg előélete és munkássága fényében) kifejezetten felháborítóra sikerült, csak egy dolog, ő már ekkora szókinccsel fog meghalni. Amit mondott, mondtak, arról viszont valahogy értekeznie kellene egymással az értelmiségi, és a kétkezi melós embereknek, mert mintha lenne köztük egy egyre komolyabban veendő törésvonal.
Nem tudom elmagyarázni, mire gondolok, mert inkább csak érzem, de valami olyasmi ez, mint (személyes tapasztalatokból válogatva) az útjainkon látható nyugatiautó-, sőt erősautó-dömping, vagy lepukkant falusi házakban az LCD tévé, meg a minimálbérrel bejelentett hűtőházi trógeren a két minimálbérbe kerülő (garantáltan gyári) sportruházat. Annak ellenére, hogy rengeteg normális gondolkodású ember van, összességében a társadalom mintha aránytévesztésben leledzene, orbáni könnyedséggel bírálva felül saját reális korlátait, csak hogy vágyait beteljesítse. A kivagyiság hangoztatása napjainkra mintha túlságosan fontossá vált volna, és én speciel ennek tudom be, hogy érteni vélem, mi áll például a felsőoktatás résztvevőit ostorozó emberek szavai mögött. Figyelem, nem azt mondtam, hogy úgy van igazuk, ahogy beszélnek: azt mondom, sejtem, miről, még ha Demjánként vagy Orbánként rosszul, félresikerülten teszik is.
Még mielőtt valaki belém kötne, a beton helyett: nem, nem hiszem, hogy én jobban el tudom magyarázni - csak máshogy.
Nemrég volt hír, hogy valamelyik fővárosi vizsgaközpontban évek óta alig akadt (vagy tán nem is volt) kőműves-ács mestervizsga. Robotizálhatják a szerelősorokat rogyásig, dolgozhatnak a mérnökök segget kinyaló szoftverekkel, egy tetőszerkezetet nem lehet összerakni a gerendákra ragasztott júzermanuál alapján, az esetleges tervezőmérnöki hibákat észrevenni meg aztán végképp nem lehet ily módon. És nem az a kérdés, hogy hány ember miért kummant valami alibi fősulis szakon, hanem az, hogy miért nem lesznek ácsmestereink? Már nem kellenek, mert úgyis megdöglik az építőipar egy életre? Vagy nem menő odafent mászkálni hidegben, szélben, sokszor esőben is, és böhöm nagy, szálkás fadarabokat buzerálni hajnaltól estig? Vagy netán azért, mert annyira könnyű látszólagosan (értsd: papírlobogtatással igazolhatónak vélt módon) "magasabb szintre" lépni, hogy már tényleg csak a segghülyék mennek ácsnak, akiket emiatt még a tanárok is leszarnak, vagyis esélyük sem, és szándékukban sem lesz mesterré válni? Általában úgy gondolom, hogy ezek közül minden előfordul valahol; a pénztelenség okán szakmaelhagyó, tanulást abbahagyó, egyébként tehetséges emberekről azért nem beszéltem, mert nagyjából ez az egy olyan eset van, melynél maga a személy túl sok mindent nem tehet, kényszerpályán mozog. A többiek azonban mintha magukat tennék kényszerpályára azzal, hogy többre, másra vágynak, mint amennyire, amire a szellemi fedezetük elégséges, és hiába lesz (mert lesz) közöttük olyan, aki később becsülettel megállja a helyét valahol, túl sokan lesznek majd, akik örök elégedetlenkedőként sodródnak hol erre, hol arra, a biztonságos önellátás, és a társadalmi hasznosság minimális esélyével.
Na, ha eddig nem volt rázós, akkor a hasznosság emlegetésével biztosan az lett, ezért kiegészíteném. Én nem hiszek abban, hogy akár az állam, akár bármiféle állami vagy társadalmi szervezet dolga lenne eldönteni, melyik szakmára van igénye, és melyikre nincs: döntse el a piac. Ugyanakkor hadd döntse el az állam, hogy mit hogyan akar támogatni, és ha teszem azt a hangyabolymacerátorokat nem akarja, akkor ne tegye. Csak hagyja, illetve teremtse meg a lehetőséget arra, hogy a piac ezt normális feltételekkel megtehesse helyette, és akkor amit az állam kihagy, de a valóságban mégis szükséges, azt a piac a saját jövője érdekében majd korrigálja. Ha túl hosszú lesz a korrigálandó dolgok listája, azt úgyis megérzi mindenki, és kormányváltás útján enyhítik kínjaikat.
A lényeg nem ez, hanem a gondolkodásmód. Kérdés: mire jó az, hogy az EU elvárja a diplomások bizonyos arányát egy adott dátumra vonatkozóan? Válasz: hagymázas álmokon kívül nem sok mindenre. Illetve arra igen, hogy torzítsa a reális arányokat, mert - ha tetszik ez a vélemény, ha nem - olyanokat is bevisz a felsőoktatás padsoraiba, akiknek az égvilágon semmi keresnivalójuk nem lenne ott. Az ilyen magasról jövő elvárások ugyanazt a hatást érik el, mint a csóró szomszéd lelakott autóján hirtelen megjelenő alufelnik: "azannyaúristenit, ha ő megtehette, én miért nem?". És ugye a kísértést úgy lehet a legkönnyebben legyőzni, ha engedünk neki - menj csak főiskolára, fiam, összehozzuk a rávalót, csak legyen diplomád. Most akár mindenki jól megsértődhet, ugyanis azt találom mondani, hogy az elvárásoknak engedő, ám saját képességeiket felmérni nem tudó emberek lesznek a felsőoktatás "kényszervállalkozói", akiknek a kettes a mennyország, a nem értés nem probléma, és zéhára egy kicsit seggelni kell, de este buli. Lesz diplomájuk, mert a rendszer sokszor még náluk is jobban szeretné, hogy legyen, aztán kijönnek a való világba, sokan közülük ráébrednek, hogy eladhatatlan a végzettségük, azt leszámítva eladhatatlan a tudásuk, és lehetséges, hogy a szorgalom talán mégsem a kocka stréberek ökörsége volt. Aki szerencsés, az mindezt bevallja magának, rendet tesz a fejében, és jó eséllyel rátalál a számára ideális útra; aki kevésbé szerencsés, az papírt lengetve puffoghat haláláig, kiszolgáltatottan, netán egy angliai mosogatópult előtt köpködve hajdani országára, tetemes költségek árán alig-haszonnal bármely társadalom számára.
Az ilyen gondolatok inspirálhatják egynémely megszólalókat arra a kijelentésre, miszerint nem kell annyi diplomás, és nem kell annyi támogatás. Nem úgy kell érteni, nem csakazértis félre kell érteni, inkább legyünk nyitottak a másik véleményére, és beszéljük meg (már akivel meg lehet, de az már legyen a már aki bűne). A törésvonal olyasvalami, aminek egyik oldalán sem túl jó érzés lakni, de az állhatatos ellenkezéssel csak mélyíteni lehet.
És abból egyszer baj lesz, sokkal nagyobb kaka, mint amiben most ülünk.

Heti agymenés vége, Fabius: bocsánat. Detélleg :-)
@Légifarkas:

két rövid mondat: az emberi oldala az, hogy az ács és a kőmíves is művész a szó eredeti értelmében, és ha a társadalom bármi okból hamis értékeket állít maga elé azaz az emberi alkotás értékét elvestzi és talmi hamis értékeket "felértékel" holmi tetves politikai vagy simán agyamentség okán akkor emberek eltávolodnak az alkotástól

másik rövid mondat: egy megfelelő adó és jutalék rendszer megnyitja a pályát ezeknek -esetleg újra- mert a társadalomnak szüksége van rájuk és az alkotó egyed meg boldogan ácsol vagy épít...meg kell fizetni

és aki ennek ellentmond azt picsánrúgni és lámpavasra vele mert ...

brühühühühühü

most ez olyan időpontban került ide, hogy már senki sem fogja olvasni?
@a szív fészkei: Bocsika de inkább te vagy a kirekesztő.Neked náczi vagyok,mert jobbik szavazó vagyok.Pedig ugyanaz az ember vagyok aki szoci szavazó volt.
Viszont nekem természetes ,hogy nem utálok minden zsidót cigányt.
Maximum náczi vagyok,nem náci.:))
@kifordított nagyanyó: Hoppácska drága, de érzékenyek vagytok ott jobbszélen, ahová húzódtál!

Ha maszop szavazóként cigányozol, zsidózol, buzizol - nekem akkor is náci vagy, tudom, hogy fent északon pl. rengeteg maszopnyik ment át jobbikosba. Erről a maszopnak kéne letűnődni, kik voltak a híveik és miért... Ja , a romák miatt. És a mászkán túl oldott meg valami a Jobbik? A gárdájával tudna?

DE ha a Jobbikhoz menekültél, valamiért tetted. Valami megtetszett bennük - ne mondd, hogy a nagy bűntelenségük, hiszen, amit terjesztettek még parlamenti párt létük előtt, az is horroros volt. Csurka mellényzsebéből bújtak ki Orvbűn parancsára: egy a zászló, ne legyen megosztás jobboldalon! - miután finoman kicsinálták Orvbűn segítségével szegény vén hülyét és ellopták a bázisát. Szóval szadeszosabbak a szadesznál, mert az legalább mégis pár évet kibírt saját maga felszalámizása és durva hatalmi harcok nélkül... Ebből is látszik, hogy a Jobbik a hatalomért mindenre képes. Mi lenne, ha tényleg kormányzópárt lenne? Kösz, undorom a gondolattól is. Ahogy a világ jobbik fele teszi csúnya kirekesztőleg. Olvasd a két napja beadott svéd újságot.

Csak ez a három téma mozgósítja a tagságot: ha téged nem, akkor nem is vagy igazi odavaló. De akkor nem tudom, mi vonz oda, tényleg? Ezt a mentalitásukat utálom és valóban kirekesztem az életemből.

Egyéb hír mi van róluk baba? Pörzse nagypofájú Sándor nem fizeti ki a jó magyari vállalkozókat, akik a házán dolgoztak. Gyönyörű, támogatja magyar ipart, ugye így ekkép, grat. Zagyva Gyula szarik a KRESZ-re és veszélyezteti a közt a felelőtlen autós magatartásával, amikor épp nem verekszik. Képviselő, aki szarik a törvényekre. CSodás.

CSanci és a kurucosok kufárkodnak a nem arra adott Eu(általuk de utált) pénzzel. Egymást zsarolják, egymást kicsinálják, kizárják - ehhez is kellett a szadinak legalább 18 év - egymásra köpködnek, egymás bizalmas papírjaiban (Csanci családi iratai) kutakodnak, ami szigorúan magánterület ugyebár... Kuruc kiadja a neki nem tetszől elérhetőségeit és uszít a megtorlásukra. Ezért akarták Gyurcsányék lekapcsoltatni, nem a szarságaik miatt, amit belekiabálnak a netbe.
Emberek - Bándyék külön kérését is leszarták - gyászával nem foglalkozva halottakkal kampányolnak a szaros politikai érdekeikért. Egy állam és sok állam szövetségének a zászlóit égetik, mint politikai performansz,más se bírnak tenni.

Bőgnek Trianon miatt, rántotthusis matricával megsértik a szomszédos államokat, de fingjuk sincs a Trianonhoz vezető útról vagy ha igen,. pofátlanul hazudnak róla. Rovásolnak, mint állat, és szintén fingjuk sincs a rovásírásról - mondjuk, hogy soha azt gyakorlatban, pláne névtáblákra nem használták! Úgy magyarkodnak, hogy millió magyar - értéket teremtő - embert megkülönböztetően kizárnának magyarságukból a származása miatt. Úgy ellenzékiek, hogy MINDIG ellenzéki tüntetőket vernek, vegzálnak és közben üvöltik a megy a vonat Auschwitzba-t. Ez nem náci magatartás, auschwitzozni, babaszappant mutogatni izraeli himnusz közben? Akkor mi az?

Ha ezekre szükséged van, akkor mit gondoljak rólad? Csalódtál a maszopban, oké, és ezután rohanni kellett ezekhez? Mit adtak neked? Mit tudnának adni? Kiléptetni minket az unióból - de addig is a nem kevés pénzén uszítani, amíg lehet ellene - betagozódni Iránba, egy undorító vallási erőszakállamba, csak mert el akarja törülni Izraelt atommal? Verni, betiltani a buzikat, visszaállítani az akasztófát, beragadni a posványba, senkivel nem kooperálva? Ez a jövő kell neke? Ha igen, szánlak.

Tehát te döntesz: ha ezek nem kellenek, nem vallod magad jobbikosnak. Ilyen egyszerű. Magyar lehetsz normális keretek között is.

Ez a kicsit szűz, kicsit kurva esete: vagy vállalod őket a szarságaikkal, amiért nem komilfók Európában vagy nem. Én vállalom a szadeszt a késői ámokjukkal együtt, elítélem azt és sajnálom, hogy ide jutottak, de mazsolázni, hogy a jó szadesz az enyém, a rossz nem - szerintem nem fair.

Amikor láttam, hogy ennyi várható tőlük sajna, így menthetetlenek, leléptem: maradtam árvacsalán sokadmagammal. DE az elveikkel, amiket egy ideig hitelesen képviseltek, egyetértek máig.

A Jobbik elveit meg ismerjük.
@Légifarkas: Tényleg hosszú lett, de akkor mondok ellenpéldát: Misi, a pék. Befutott, kurvajól fizetett banki jogász volt, ma pék. Már bankos korában reggel vitte be a kollégáknak a hajnalban frissen sütött - kísérletezett - ínyencségeket (fiamnak az volt minden szempontból, ezért is a mennyország állás) "tesztelni" általuk, aztán tulképp a nem teljesen biztosért ott is hagyta a jól fizetősét. most a Belvárosban viszi a boltját.

Szóval ilyen is van. Azért a bölcsészkaron megtanítanak gondolkodni is, engem csodálatosan okos és szerény emberek próbáltak erre rávezetni, talán nem teljesen eredmény nélkül. És nem meg ymindenki filozófusnak, hanem beáll a szürke szakmákba. Ismerek elbeszélésből csajt, kitanulta mert érdekelte az egyiptológiát, de lett belőle jó ingatlanos, mert kevés a fóka Egyiptomban, sok az eszkimó ;-DDDD. Azért akinek van feje tanulni, hadd próbálja ki magát!

DEmján rohadt szövegével nemlesz respektje a fizikai dolgozónak, sőt. Azzal lesz megbecsültsége -én mindig is tiszteltem a jó szakikat, hisz nélkülük sehol se lennék, tudom - ha korszerű tudással vértezik föl a ma ipari tanulóit (és ahhoz befér Arany János is), igenis rengeteg netes ismeetet adnak nekik, nyelvi kurzusokat, stb. Amíg agyatlan zsellérnek akarják őket by Demján-Orvbűn, addig csak a leghülyébbek mennek oda lerontva a magyar ipar hajdan világhírű elismertségét.

Egy jó iparos innovatív és művelt, legalább a szakmájában, mert minden rohamléptekkel fejlődik. Nem ez a trend most szakképzésben, akkor nem kell csodálkozni, hogy szülők nem szurtos inaslegénynek akarják a kölykeiket adni. A szurtost szellemileg értem, nem a munka piszkáról írok.

Ma - most szívjuk épp a kocsinkkal - egy autóhoz olyan számítógépes ismeretek kellenek, hogy beszarás találni ehhez egy gurut itthon. Ha erről a vonalról még inkább leveszik a tantervet, ki fogja a holnap autóit javítani????
@a szív fészkei: Ha a szocikkal elnéző voltam és türelmes,akkor a jobbikkal miért ne lehetnék az?
Valószínűleg a nagy demokraták és antisrasszisták jobban megnézik,hogy nincs e a gyerekük osztályában cigány.
Svéd újsággal nekem ne gyere.Kicsit más világ.
(nem tudom mi volt a téma egyébként)
Pörzsének és a Zagyva féle ügynek nem örülök.
Természetesen eddig az összes képviselő jó fej volt de ezek a csúnya jobbikosok folyton szabályt szegnek.Ejnye.
Kurucot inkább a zsidózás miatt akarták lekapcsolni.Engem szociként sem zavartak.
Bándy féle ügy szerintem nem tipikus cigány ügy volt.
Trianon kicsit szopatás volt nekünk,főleg gazdaságilag.Anyagias vagyok.
Rovásírás fene tudja annyira nem érdekel.
Amit az izraeli himnusz közben előadtak az jogos felháborodás az elnyomók ellen.:))
Komolyra fordítva:Erre semmi szükség nem volt szerintem se,de mindig akad egy pár barom.
Únió elleni tüntetéssel sem értek egyet.
Irán meg.Nem szeretem az arabokat.Fanatizmus,nőkkel való bánásmód.
Ha a fideszre szavaznak normális értelmes emberek,miért ne szavazhatnának a jobbikra is?:))
Persze a szadeszal is lehet egyetérteni sokmindenben.
Én úgy vagyok,hogy mindenki azt csinál amit akaraddig ,amíg másnak nem árt vele.
Én nem rekesztelek ki a pártállásod miatt,akkor te miért teszed ezt velem.
Egyedül fideszbirkázni lehet szerintem,mert megérdemlik.:))
@a szív fészkei: A fizikai dolgozónak akkor lesz respektje ha megfuizetik!!!
Én csak tudom .Na viszlát egyelőre.
Ma vagy holnap rátok nézek.
@kifordított nagyanyó: Ha az irániak meghallják, hogy learabozod őket, mehetsz a kóterbe! Ők perzsák! És erre kényesek.

Én aztán igazán nem vagyok annak az akadálya, hogy fizikai dolgozót megfizessenek! De megsúgom, hogy a filozófusok se szoktak a Svábhegyen 500 nm-es jacuzzis, tetőteraszos villákat venni az agyalásukból.

Mindenkit fizessenek meg, aki normális munkát színvonalasan végez.

Ha úgy vagy vele,hogy ",hogy mindenki azt csinál amit akar addig ,amíg másnak nem árt vele" - akkor van egy rossz hírem a számodra: liberális vagy. :-DDD
@a szív fészkei: Nekem mind egyformák.:))
Fabius is mondta,hogy konzervatív libárális vagyok vagy mi.
Erről a rossz hírről jut eszembe.Egyszer volt egy írás valahol legmagyar címmel.
Az illető nagyon magyar volt,csak magyar termék,magyar munkahely.
Aztán egyszer megtudta,hogy szavaink fele idegen eredetű.
Bele is halt szegény.:))
@kifordított nagyanyó: Húha, menni kellett volna a finnekhez szavakért. Ma is élne.
süti beállítások módosítása