Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/15/magyar-tenisz-szovetseg-richter-attila-lazar-janos-masodfoku-itelet/ "..... (2024.04.15. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.02. 05:59 Fabius

Orbán ajándéka az IMF-nek

Címkék: gazdaság fidesz költségvetés imf

Kedves Lagarde asszony, szeretve tisztelt tárgyalópartnerem!

Hát kisztihand. Hogy vagyunk drága asszonyom? Mert én rosszul, ezért írom e sorokat. De remélem Önnek kedves egészsége jól szolgál, a vírusok, bacilusok messze elkerülik. Rossz rágondolni, hogy ebben a szottyos időben akár ön is megfertőzheti náthával a gyerekeket, a szinte felnőtt Pierre-Anrit és a kis Thomást. Küldtem volna egy kis hazai szíverősítő pálinkát, a szaga dögletes, mert a szilva túlrohadt egy kicsit és az utópárlatot is rádobtuk - inkább pocsékba höhö, mint kárba, szoktuk mondani - de 53 fokos, vírusölőnek legjobb, ám tudom nem fogyaszt ilyesmit, ahogy a mangalica kolbász se fér bele a vegetáriánus értendjibe', fene azt a kákabélű francia fajtáját.  <---- (ezt majd fordítsátok píszíre Árpikám!)

De nem rabolnám az idejét csacskaságokkal kedves Kriszti. Éppen csak arra hívnám fel a becses figyelmét, hogy valami szörnyű félreértés van országom és az Önök szervezete között. Mire a diplomácia csatornákon eljutott hozzám a legutóbbi üzenet, érdekes kicsengése lett neki. Mintha megharagudtak volna kegyedék a magyar lapokban a Valutaalapot méltató és népszerűsítő kampányunkra. Biztosíthatom, hogy mi sem áll messzebb a mi szándékainktól, mint megbántani Önöket. De sajnos azt még nem sikerült elérnem, hogy minden nyomtatott sajtóterméket Kövér Szilárd nyomdájában állítsanak elő, így előfordulhatnak rajtuk kívülálló és könnyen félreérthető hibák. Igen, ez lesz az. Sajtóhiba volt. Intézkedek is nyomban, hogy a Nemzeti Szalonnamária Hivatal sújtson le rájuk a médiatörvényünk teljes szigorával. Teccik látni mondtam én két éve is, hogy jó lesz ez még valamire. 

Addig is oszlassuk el a köztünk lévő bizalmatlanságot, mert bizony mondom úgy üli ez az én lelkemet, mintha az éppen jóllakott Tállai Bandi pöffeszkedne a mellkasomon még alvás közben is. Nem értem miért mondja Gerry Rice külkapcsolatokért felelős igazgató, hogy nincs időpontunk, és hogy:

„A programtárgyalásokon való érdemi előrelépéshez arra lenne szükség, hogy a (magyar) kormány világosan jelezze: az IMF-et és az Európai Bizottságot értékes partnernek tekinti a reformkiigazítási folyamat tervezésében és hogy világosan elkötelezze magát az olyan intézkedések mellett amelyek biztosítják a pénzügyi kiigazítást és előmozdítanák a növekedést"

 Mire alapozza ezt? Nem értesült még a Nemzeti Együttműködés legújabb sikeréről, az üresre radírozható főszámhelyű magyar költségvetésről? Attól szabadabban reformkiigazítási folyamat nem tervezhető, hogy az üres számok helyére majd beírunk valami mást. Mit tudom én, valami olyat, amikből még sokkal nyilvánvalóbban kiderül mennyire partnerek vagyunk bármiben. De ha szükségesnek látja kedves Kriszti, akkor a sorozatban ekkora hibákat elkövető magyar média bűnhődése képpen leközöltetem velük vezeklésül a helyreigazító kampányt, csak hogy örömet szerezzek. 

orbán imf5.bmp

 

Ha belenéz a szemembe még a fotóról is világosan látszik mit érzek én Önök iránt. Hiszen rokonok vagyunk szegről végről, vagy mi. Az Önök totemállata a gall kakas, a miénk a turul, vagyis közösek gyökereink egészen a madarak osztályának kialakulásától. Közös ősünk a microraptor, ráadásul egy közepesen képzett ornitológus meg sem tudja különböztetni a gall kakast a turultól külső jegyei alapján. Kérem segítsen egy megszorul rokonnak könnyíteni a lelkén, mondja, hogy a félreértéseket tisztáztuk, jelöljön ki számunkra egy időpontot a nem túl távoli jövőben, és konstruktív hozzáállásával igyekezzen kihúzni engem ebből a slamasztikából november hetedikén! Lécci. Léccilécci. Lécciléccilécci.

Csókpuszi, Viktor. 

525 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr184884920

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hiszek egy Viktorban... 2012.11.02. 12:54:31

Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén ér...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.02. 07:18:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszti válasza Első Fő Vityá-nak Budapest Alsó Mingyárt Csút fölött két tehénszarral:

Drága Egyetlen Vityánk (még jó hogy nincs több belőled Európában: Luís ezt PC sítsed, jó drágám?)

a vegi mellett a tiszta vizet is kedvelem a pohárban is lécci borogasd bele neki telibe

telefirkáltátok a templomajtót mindenféle búcsúcédulkákkal de a zistennek nem akartok menni, miért? pedig ahová mehetnétek az hatalmas és meleg, állandóan emelkedő hőmérséklettel, jól őrzött és miután bementél már nem kell azzal foglalkoznod kigyössz e belőle (tudod a költcségeidből amit mindíg elszámolsz) ott béke van némi kénszag ugyi lehetséges de az remnant a teremtés idejéből, amikor a pályinkós hordót kénezte a Drága Aranyos (na nem színarany csak dublé ahogy ti osztyátok) Luci Ferkó a kis hamis de tréfás...szóval az ottani Elő Csarnok-ban amit mi Limbó-nak is becézünk na ott várjál rám, csók puszi nefelejcs lila nyakkendőt ölteni barna cipellővel és drapp zoknival a fekete Kasha öltönyödhöz és vigyál pót bugyit ha esetleg Cerberus rádijeszt...

brühühühühühü
Esély kettős, vagy megszívjuk, vagy nagyon megszívjuk, vagy újabb pakidzsok, vagy konszolidálódó narancs diktatúra, csak ezt hozhatja a dicső nap nekünk.
Sírtam és röhögtem egyszerre, olvasás közben.
A cikk, a levél remek, Fabius respect, de amiről szól, az megkönnyeztetett.
Rodeo válasza szintén szuper.
Nem lesz IMF megállapodás. Orbán bármit előbb tenne meg, mint a pénztárkönyve közelébe engedje az IMF-et. Nem tud olyan magas kamatot kérni a piac, hogy azt orbán ne fizettesse meg velünk.
Gondolom,a következő aláírás,a "meg nem támadási" szerződésen lesz.
@Gadori:
figyeld meg, amikor a forint elszalad, mint a hasmenéses ló, majd akkor lesz kapkodás.
Nem kell félni a JollyJóker Rogán, már benyújtotta a törvényjavaslatát. Mikor alhat ez a jóember, hát egy pillanat pihenést sem engednek neki a kormányban?
Mi lesz ha az ő akkumulátorai is lemerülnek. Akkor vége lesz a hazának. Mert csak a Rogán Tonyó képes ilyen gyorsan új törvényjavaslatot kidolgozni.
@Secnir: Na ettől mentsen minket az isten, bár a nemzetközi és nem nemzetközi befektetők jóindulatát már régen eljátszották ezek a barmok. Szerintem a befektetők csupán az ország lakossága érdekében nem léptek fel komolyabban a vezénylóval és zrt-jével szemben. Bár ami késik az nem múlik, és fogunk mi még hangosan fogakat csikorgatni a Rákosi makett miatt.
"Rogán szerdán benyújtott javaslata alapján úgy tűnik beigazolódhatnak a várakozások, a képviselő ugyanis megteremtené annak a lehetőségét, hogy a kormány a költségvetés fejezetek bevételi és kiadási főösszegét megállapító határozat elfogadása után is módosító javaslatot nyújthasson be, "ha a kormánynak olyan kötelezettségei keletkeznek, amelyet köteles átvezetni a költségvetési törvényjavaslaton." A képviselő javaslatában azt is megköti, hogy erre mikor lenne lehetőség.

1. Ha a Költségvetési Tanács költségvetésről alkotott véleménye ezt szükségessé teszi
2. Ha a nemzetközi szervezettel megkötésre kerülő szerződés alapján az feltétlenül szükséges.
3. Ha az Alkotmánybíróság, az Európai Unió Bírósága, illetve más bíróság döntése alapján az állam által teljesítendő olyan mértékű fizetési kötelezettség keletkezik, melyre a megállapított kiadási főösszegek nem biztosítanak kellő fedezetet.
4. Ha a Magyarországgal szemben fennálló túlzott hiány eljárás megszüntetése érdekében az szükséges."

egyértelmű, hogy a 2. 3. és 4. pontok miatt volt kéyntelen benyújtani a kormány ezt a 'módosító' indítványt.
viszont
(csak halkan mondom, nehogy meghallja valaki odafönt) az 1. pontot azért tették be, hogy ugye az a bizonyos lóláb mégse lógjon ki. ÁMDE! neadjisten a fidesz elveszíti 2014-ben a választásokat; a következő kormány elkészíti a költségvetést; a KT kijelenti, hogy nem fogadja el, mert nem tartható; ÉÉÉÉÉS! Áder nem tudja feloszlatni a parlamentet, mert a kormány közli: az 1. pont alapján sajnos tudunk csinálni másikat.

tehát újra bemutatkozik a kormány balfaszsága. :)
@Secnir:

Ha ezeket 2014-ben sikerül leváltani, akkor minden SARKALATOS TÖRVÈNYÜKET semmisnek kell venni és újratárgyalni. Persze a fideszhorda megkérdezése nélkül, csak, hogy lássák, ki az úr a háznál. A terem búráját nekije.
november 7. NOSZF

Nagy Októ berry Sz@rakodás Fora dalma
Kedves gyík,Francia országba írna egy hüllő,posztot..!!!!!!!Hogyan kel megfőzni sütni Gall kakast,meddig lenne farkad.????!!!!!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
A komoly és hosszú távra tervező befektető sajnos már a felejtős kategóriába sorolta az országot. Olyan helyre, ahol ilyen tervezhetetlen az adórendszer, a jogbiztonság és holnap megkattanva, egy kretén "képviselő javaslatára" c. szar dumával szénné büntetőadózzák egyes szektorokat milyen hülye invesztál be??? Piktor nagy támogatói is külföldön vállalkoznak, talán nem véletlenül...
@lászló71:
Szerintem szimplán lejön az írásodból és annak szintjéről a képzettséged. :))
Amúgy ha egy csöpp lövésed lenne arról amit írsz tudnád, hogy többet is megengednek maguknak a franciák!
Pl. strucc módjára mutatják be a kakast.

nol.hu/kulfold/a_francia__aki__hettorpet__rajzolt_az_orban-rezsimbol

Ha netán megtudnák a magyar kakasherepörköltünket, még hadüzenet is lenne??? Wazzzzzzz...
Mivel az utánpótlási vonalat is szétverik(ték) endresy.blogspot.hu/2012/11/matolcsy-hoffmann-cipoje.html
Végső soron van az a pont, amikor már nem csak pénz kérdése. S gyanítom, az ország nagyon közel van ehhez a ponthoz.
Nem csak a kivándorlások miatt, hanem a képzések szinvonala miatt is. Ezen divat nyavajogni, azt tudom, de törvényszerűen csökkenie kell. Ha egy képzőhelynek abból kell megélni, ahágy diákja van, akkor nehezen buktat. Ha a diákon nincs teljesítési kényszer, akkor a minimumot teljesítik sokan. S ott fogják tartani a képzésben.
Azt meg kívánom a vezérnek, hogy olyan műtse a vakbelét, aki kettessel fog végezni ilyen körülmények között végezve.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Felesleges leállni a komcsikkal. Ott a tahótlanítás :)
@Jaffar:
Igaz, de ilyen "hejessíráss" láttán besírok a röhögéstől és nem bírom megállni. :))
A bolsevik párt ilyen magasan kvalifikált képviselői mindig valami furcsa derűt varázsolnak a hétköznapok szürkeségeibe!
@Jaffar: Csak félve jegyzem meg, hogy a "komcsik" közt voltak nagyon értelmes emberek is. Alkalmasint érdemes beleolvasni Leninnek még az agyzakkanása (az elektromos eke, és hasonlók korszaka) előtti írásaiba is :-)
Az felbukkanó törpebolsevikoknak sincs erről lövése sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem szeretem azt a pörköltet. Igaz, a tengeri herkentyűket sem. Tehát velem ne háborúzzanak a frankok.
@GeoCracker:
Én egy jól képzett hentest ajánlanék e nemes célra. Vasat adok hozzá! :D
Egyre jobbak a humorbonbonok,Kár hogy a muníció meg egyre ostobább.Ezek a fiúk tényleg nagyon harmatosak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mert Te egy önzetlen ember vagy :-)

Viszont tényleg ott a baj. Tegyük fel, hogy ott a pénz, jönne a tőke (esze ágába sincs), de amikor azt mondja, hogy gyerünk emberek építeni, akkor kiderül, hogy építészeink épületei összedőlnek, mert 2-essel végeztek éppen, hogy. Az építkezésen eltört lábat a tag nyakánál teszik sínbe, az építőmérnök nem látja a gödröt, és a kubikus nem ismeri fel a lapátot.
Ez utóbbi lehet talán Orbánék egyetlen öröme, mert így talán azt a szívlapátot sem, amivel át kéne rendezni a szemállását a tagoknak.
@GeoCracker:
Ez azért már eddig is volt...
A bezenyei project kivitelezését a magyar építőipar képtelen azzal a minőséggel megcsinálni (ha végre megvalósul) amit ott elvárnak, ezért osztrák kivitelező csinálja meg, a magyar vállalkozó csak a lánc legvégén, az osztrák szaki felügyelet alatt dolgozhat majd. A beruházó már dolgozott magyar nagy építőipari cégekkel és tudja, hogy képtelenek olyan minőséget produkálni, amit ott át is vesznek. Az épület olyan minőségi elvárásokat igényel, amit itt képtelenek produkálni, ott nem lehet olyan, hogy majd kijavítjuk, ha észreveszik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szó nincs arról, hogy a tendencia új lenne. Ahogy a blogban vagyon egy írásban, már a rendszerváltáskor látszott, hogy hol a válaszút. A fejpénzes oktatással a rossz ágat választotta az ország. A szakképzét valójában a '90-es évek elején szétcsapták. A szakmai érettségi különben önmagában nem egy baromság (nekem is olyan van), de a fejpénzes rendszer+ az érettségi bukás elleni mozgalmak együtt alapvetően küldik szopóágra a rendszert.
Ha ebből a pénzt is kiveszik, akkor jajj neki. Nekünk.
El-elviccelődgetünk itt a fideszpista hordáról, de lesz itt fogcsikorgatás, könnyeknek és vérnek hullatása legkésőbb 2015-ben, mert hogy a fideszpistától ezek nélkül nem szabadulunk meg, az olyan biztos, mint a napnak kelése.
Van-e az uniónak békefenntartó ereje, vagy 60 év után végre megérkeznek majd az ENSZ-csapatok?
@GeoCracker:
Egyértelműen a csóró rétegek tanulás általi felemelkedésének a megakadályozása az oktatás célja. Ezek az Isten barmai nem akarnak rájönni, hogy azok az országok a sikeresek és vonzóak, fejlődni képesek, akik az oktatást támogatják, ráadásul a képzéseket lehetőleg az univerzális közvetítő nyelvre, az angolra alapozzák a felsőoktatásban.
Persze ahhoz egy olyan oktató réteg kell, akik maguk is bírják a nyelvet és számítanak valamit az adott területen, felmutattak valamit a kutatás és fejlesztés területén.
Oktatnak, tanítanak, bevonják a tehetséges diákokat az egész folyamatba, miközben remek eredményeket érnek el és az ipar vevő a fejlesztéseikre.
Nálunk ezeket a középszerűség jegyében lehetőleg a legtávolabbra próbálja űzni az itt maradó, nyelveket elsajátítani képtelen oktató gárda, akiket direkt nem hívok TANÁRNAK.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amikor először írtam arról, hogy nálunk maradványelvű tanárképzés zajlik, akkor majdnem felnégyeltek. Amikor arról írtam szakdolit, hogy az érettségi nálunk tőből elcseszett ebben a formában (www.euroastra.info/node/32305 -a szakdoli is letölthető a végéről), akkor a bírálat azzal kezdődött, hogy már a Kérdés is vérlázító...
Most egy olyan képzésre járok, ahol leendő etikatanarakat képeznek. A tanítóbácsi olyan szöveget lök a kárpátia 10 ezer éves magyar történelmével, a hunok kereszténységével, a teljes materializmus elutasításával, a napi politika belekeverésével, hogy a Jeszenszky könyve hozzá képest egy szerény kis kísérlet csupán. A vizsgán pedig nyilván az fog átmenni és utána etikát tanítani,aki átment sikeresen az agymosáson. Holott katedra közelébe nem negedném az ilyen "filozofusokat". Félre ne értsd, a tuloldalra féloldalasokat sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ehhh, Szív, hol vagy, infókat kérünk:

Felszámolták a tüntetést az MTVA-székháznál

Egy szobor!!!! felállítására hivatkozva vetettek véget az egy éve tartó demonstrációnak.

hvg.hu/itthon/20121102_Felszamoltak_tuntetest_az_MTVA_szekhazana
@GeoCracker:
Szemérmesek ebben a témában... Sógornőm tanár, az a megszállott fajta, gyerekkora óta az akart lenni, magyar-töri szakos. Tisztában van ő is vele, hogy sokan viszont nem elhivatottságból lettek azok.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meglepődni ezen? Manapság? Melyik bolygón tetszik élni???
érdekességek a portfólióról:

2014-re lehet 4-es metró
A befejezési határidő most 2014 tavasza.!!!??
-
Feltették a befektetők a rózsaszín szemüveget
-
Stratégiai megállapodást köt a kormány a Richterrel
Ma lesz az aláírás.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem tetszem meglepődni, csak érdekes az időzítés, mert mint tudjuk semmi sincs véletlenül narancslandban.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
SStefikét nem olvastad?
Piktorkát fényezi és zsenialitását elemzi, miközben sűrűn alázzák és fikázzák ott.
Pedig én még be sem köszöntem, a szokásos kis parasztos stílusomban... :)
@Secnir:
"figyeld meg, amikor a forint elszalad, mint a hasmenéses ló, majd akkor lesz kapkodás."

Szerintem meg pont erre játszanak. A gyenge forintra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor Piktornak megint kinéz egy nagy adag bogyó, vagy a szervezők figyelmét felhívták, hogy nem kéne viccölni a tablettákkal? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem az elején benéztem /már ha nem magadat akartad kérdezni ;)/ és elég volt, nem viselem el a stílusát, még ha bábozza is azt. Rosszul vagyok tőle.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A tanári képességek görbéje is haranggörbe.
Az egyik vége a szent őrültek 5-10 %-a, a túloldal a másra sem alkalmasaké. Szimmetrikusan. A középső 50% az, aki nagyon jól működik, mint tanár, de alkalmas és képes másra is jó hatékonysággal. Különösen ilyenek azok, akik a jobboldalán (pozitív tartomány) vannak a görbének. Ha szorul a hurok, akkor maradnak a szent örültek, és azok akik nem váltanakpályát. Az előzőből következik, hogy a pozitív 25% -ból lesz nagyobb a lemorzsolódás (elmennek máshova, külföldre, alapitványi sulikba, stb.) Arányaiban a maradékban dúsul az, akire nem biznék gyereket, oktatást.
@De hol van Columbo felesége?:
Most akkor gané vagyok, hogy ezekre alapoztam én is? Csak Piktor és a másik zseni ötleteléseit alapul véve nyomtam át a családi zsét jónevű külföldi valutákba...
180 volt a $...
horthystáknak szeretettel, a tömeggyilkos minősítéshez adalék:

Tudni lehetett, hogy elpusztul a doni hadsereg
A második világháború menetét megfordító szovjet offenzíváknak még hírük-hamvuk sem volt 1942 októberében, de az új honvédelmi miniszter mintha megsejtett volna valamit a katasztrófáról.

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20121029-donkanyar-a-nagy-vilmos-miniszter-sem-menthette-a-2-magyar.html
Addig ekézitek itt miniszterelnök urunkat, míg egyszer tényleg rátok uszítja Annamáriát, de akkor aztán vége lesz ennek a a libibolsi újdondász meg fórumos vircsaftnak, az hétszentség!
@bbéla:
Fosunk is rendesen!
Kitől is?
Ja, a pornós macától! :))
Azért valahol nagy geg, hogy ezt a tyúkot ültették be arra posztra.
Cicciolina meg lehetett volna Vallás- és Közoktatásügyi miniszter ezen logika mentén! :D
Ilyenre csak az országot adósságba döntő
nemzetellenes horda képes.
Ideje már közéjük vágni az ostorral ennek a tetves balliberális élősködő bandának.
Mert ha nem majd mi megtesszük.
@centenárium:
Teljesen egyetértek! Piktor amit művel, az már túlmegy mindenen!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Talán most kellene kiállni a tüntetők mellett mert egyedül nem megy, csak együtt!! Nem gondoljátok?
"úgy üli ez az én lelkemet, mintha az éppen jóllakott Tállai Bandi pöffeszkedne a mellkasomon még alvás közben is."

Elsőre azt olvastam: Tállai Bandi böfögne a melkasomon.

Na mondjuk én el is képzeltem a dolgot így vizuálisan-e. :-D
(Tyű de preverz!) Fokhagymás-kolbász ízű pálinkázás után.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na de Ciciolína becsülettel megdolgozott a pénzéért. De ezek a hitvány rezsim-kitartottjai?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Jól tetted szerintem. Amikor Barroso beintett, már akkor sejteni lehetett, hogy középtávon a Ft gyengülni fog. Persze ez nam valami nagy gondolat, mert a tőzsdéken az időzítés a fontos.

Kivülállóként, befektetőként blazírozni az alacsony, vagy a magas kamatra, gyenge vagy erős árfolyamra befektetői magatartás, része a OTC piacok tisztes működésének.
De annak tenni ezt, illetve bennfentes infprmációt adnia át bizonyos köröknek, aki hatással van ezek alakulására, azt hiszem, bűncselekményt követ el.

@GeoCracker:
Alapvetően minidg a szűk "mi" (a párt a belső köre és a támogatói belső kör) az első, az összes többi csak ezután jön.
Olyanok ők, mint a balatoni lángos és halsütő büfé a 90-es évektől: szhar a szezon, de ők abban a 6 hétben kívántak meggazdagodni, az arrajáróktól minden zsét elvenni.

Cikked pedig remek, okfejtései logikusak és tiszták.
Ember legyen a talpán, aki egyszer rendet vág ebben a fidesz-susnya mutyiban és felelősségre vonja azokat, akiket jog szerint felelősség (bűn) terhel.
@aranyhorcsog:
Na, azért ezek is szopnak, nyalnak rendesen! :D
Igaz, lehet jobban is keresnek, mint eltévedt hazánklánya.
Viszont sokkal gusztustalanabb dolgokat is bevállalnak Cicciolinánál!
@Gyuri bá: Valamikor apám mesélte, hogy anno az átkosban mikor fiatal volt még és lelkes, kinevezték a vállalat dolgozói szószólójuknak.

Megbecsült szakember volt, tudta mindenki, hogy őt nem lehet eltávolítani mert az komoly veszteség.

Na szóval ő kiállt a dolgozókért és követelte a pérmiumot, amit a párttitkár eltárs el akart venni, mert rövid távú érdekei azt kívánták.

Mit ad isten, másnap megy be és hallja, hogy a "dolgozónép" kuncog gúnyosan a dohányzó helyen , hogy na "xy" jól kiállt a jogainkért.

A közgyűlésen megtudta, hogy mindenki kapott prémiumot, kivéve őt aki kiállt a "dolgozónépért".

Ady írásaiban ez a mentalitás nagyon jól le van írva. Semmi nem változott azóta. Semmi fontos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem höbörgöni, nagyon kedvesek voltak...elvégre közéjük is lövethettek volna...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyobb mennyiségű idegnyugtató bogyó beszerzésére lesz szükség nagyon gyorsan a kedves vezető részére, és a magyar ipart kell támogatni.
Hogy ez miért nem tud működni a buszgyártásban, azt nem értem. Most a buszgyártási tapasztalattal nem rendelkező Rábából kell nemzeti buszgyárat csinálni bármi áron. A meglévő, az életükért küzdő buszgyáraink meg pusztuljanak. A munkahelyeket meg majd jól megvédjük, igaz te felcsúti tahó és kusza tekintetű jobb kezed.
@bbéla:

"Addig ekézitek itt miniszterelnök urunkat, míg egyszer tényleg rátok uszítja Annamáriát, de akkor aztán vége lesz ennek a a libibolsi újdondász meg fórumos vircsaftnak, az hétszentség! "

Magas lasztit dobtál fel, gondolom, nincs is ellenvetésed, ha próbálok beleütni. Tudod, imádom a labdás sportokat...

1. Orbán Viktorról
A miniszterelnök urat addig fogja a plebs ekézni, amíg a nagy többség számára nem működik rendesen.
A mutatott teljesítmény általánosan azonban finoman szólva is arcpirító, az pedig, amit a fidesz törvényalkotásban művel, egészen dilettáns megközelítést takar.
A gazdaságról csak azért nem írok, mert egyre csak azt várom, hogy mikor fogja végre a kormény csökkenteni az üzemanyagok jövedéki adóját - úgy, ahogy ezt 2008 környékén is követelte, sokkalta kisebb benzinár mellett. De e helyett újabb pekidzs jön a hírek szerint...mit írjak még mindehhez?

2. Annamáris uszítása
Ez a mondatrész annyira árulkodó - komolyan azt gondolod, hogy egy demokráciában a miniszterelnök szabja meg, hogy a médiafelügyelet kit,mit és mikor vizsgál? Mert ha igen, akkor először talán tegye rendbe a hatóságot, hogy ne kövessen el ő maga folyamatos törvénysértést (Klubrádió frekvencia ügye)

3. A libsibolsikról...
Béla, itt egy fia bolsit sem találsz (bár olykor téved erre néhány, de azok pikk-pakk le vannak oltva, hidd el; most is), a liberalizmus pedig nem baloldali ideológia, igen masszív konzervatív szárnya is van. Meglepő, igaz?
A kettő összemosása így egy pöttyet problémás...

4. A fórumos vircsaftról
Addig örülj, amíg lehet. Láthatod, ezt használja ki a kuruczinfó közönsége is, és ezt a vircsaftot találod kismamás fórumokon is.
A polblogok egyik fő jellemzője pedig az, hogy általában oppozícióban vannak, az aktuális regnáló hatalon bénaságait ekézik. Olyan ez, mint a pesti kabaré, nincsen vele az ég világon semmi baj.

Tessék jól kormányozni (tudom, ez nem megy, hiszen 2 év nem volt elég rá...) és akkor majd a vircsaft is kisebb lesz.

Hidd el, sokkal jobban örülne ennek e blog közönsége, mintsem, hogy azt lássa, hogy ezek a félázsiai törzsfőnökök a szakadékba viszik az országot.

Fogd fel végre, nem ellened, hanem érted is kommentelünk Bélám!
Érted?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Jaja Lenin elvtárs is ezért volt rendes....:))
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): vityáék támogathatnák a könnyűipart egy börtön műhelyében.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): A bejegyzésem második részére magamtól is tudhatnám a választ. Nehogy már a mocskos kapitalista tőkés magyar vállalkozások akarjanak meggazdagodni a magyar nemzeti buszgyártásból. Majd jön az Állami Magyar Nemzeti Buszgyártó Vállalat (ÁMNBV) és majd ők megoldják ezt a kérdést. Mint a 4. metró befejezését. Ha nem 2014-re akkor utána. De hogy a meglévő buszgyárakkal mi lesz az nem érdekes. A függetlenségi harcban csapásokat kapunk, és csapásokat adunk.
Olyan jó lenne végre tűzszünetet kötni.
@bbéla: Azért azt megnézem, maint az akamai-rendszerről letakarítja Annamáriánk a Google-t :-) Tudod, a világ kicsit megváltozott az utóbb 20-25 évben. Ha ez nem is tünt fel a Vezérnek.
Hála az istennek. Már azt hittem, aláírják.
@De hol van Columbo felesége?: Előbb kellett volna olvasnom. Akkor bbélánk meguszott volna tőlem egy taslit :-)
@De hol van Columbo felesége?: Attól tartok, hogy a végén szobrot kapnak.... Ahogy antall ügyeibe sem vágott senki rendet. Holott az a károkozás sem volt semmi.

(a dícsérő szavakat pedig köszönöm :-) )
@Peripetia: Persze, most hogy a szovjetek már nem aktuálisak, ENSZ békefenntartó csapatok.

Talán tetszettek volna nem elkúrni, meglenne a bizalom és akkor lehetne demokratikusan is a "demokratáknak"
@centenárium: Szerencsére annyi segg van ott, hogy ugyan minek. Rá kell bízni Bajnaira, Gyurcsányra és Pityingerre, ők elrendezik a sorsukat 2014-ben is.
Ilyen jó cikket már régen olvastam, pedig kenyerem javát már megette (O.V.) :-(
Már tavaly novembertől mondogattam, mikor a ballibák fórumait és orgánumait elárasztották
a leplezetlen örömködések, "hehe, Orbán IMF
hitelt kényszerül felvenni, hehe, kénytelen lesz mégis az országpolgárait hazavágni "( lásd a szomszédos Románia esetét az IMF-el...)
szóval akkor és azóta is mondogattam hogy várjuk
meg a végét és addig is tanulmányozzák az agyonvert ballibák Törökország esetét az IMF hitellel..:)

És közben eltelt egy év, a CDS mutató 240-re süllyedt, egyes állampapírok hozamai is a 2006-os szintre estek,a forint 281 még alapkamat csökkentések után is, sőt, ha elnézem, a simor-karvalits-királyjúlia
gyurcsanyista triónak megszámlált napjait az MNB élén..2013 februártól még ez a zsarolási potenciál is megszűnik..:D

Úgy tűnik, a ballibák ismét túl korán örömködtek és most egyre türelmetlenebbek és mérgesebbek..:D
Pedig Orbánék nagyon meg akartak állapodni az IMF-nel...csak hát valami mindig közbejön..:D
Tényleg, az IMF miért nem tesz egy visszautasíthatatlan ajánlatot?:D
Miért nem tudják mondani, hogy" kértek egy olyan elővigyázatossági hitelt, amit le sem hívtok,tehát pénzt sem adunk csak a kamatokat fizetitek? OK., ennél tutibb üzletet el sem lehet ugyanis képzelni".
Vagy nekik is csak úgy bolt, ha közben a saját diktátumaikat közben érvényesíthetik?
Ennyi fideszbirka van és engem a rendes jobbikost cseszegettetek tegnap,mikor itt jártam a másik nevemen.
Fog még a baltásorbán hasoncsúszni az ájemef előtt. Közeledik az év vége, közelednek az éves lejáratú állami kötelezettségek kifizetésének az ideje.
Ahogy elnézem véget ért az eligazítás a pártszékházban.
Már csak (bér)blogger géza hiányzik és teljes lesz az állatkert.
@flippant: ("Fog még a baltásorbán hasoncsúszni az ájemef előtt. Közeledik az év vége, közelednek az éves lejáratú állami kötelezettségek kifizetésének az ideje.")

No, hát erről beszéltem..:D
Az agyonvert ballibákról és az IMF-ről a Vuk c. rajzfilm varja jut az eszembe...

Ül az ágon a varjú, és kiabál:
- Vadász úr! Sőt: Fővadász úr! Ott lapítanak a bokorban! Erre! Erre!

Erre kiugrik a bokorból Vuk, Karak és Íny, és elrohannak éppen a várttal ellentétes irányba. A vadász naná hogy mellélő. Mire a varjú:
- Tudtam, hogy elhibázza ez a pancser! Kár! Micsoda kár!
Jó írás. Csak szerintem ez olyan téma, amin nem jó már viccelődni. Egyrészt megint kezd az ország veszélyes vizekre evezni, másrészt én szégyenlem magam miattuk.
@MACISAJT: Én téged látlak a folyamatosan károgó varjú karakterében. Csak a varjú valamivel tisztességesebb, mint te, aki bármihez tapsikol, ami narancs színű, okozzon az bármilyen károkat a Hazánknak... illetve az én Hazámnak, mert te úgy látom annak örülsz, ha Magyarországnak rosszabbul megy a sora (drágábban finanszírozható a tartozás stb...), így nem tudom, hogy mi is a te Hazád... tán a pártszékház? Simicsland?
@MACISAJT:
Gyengébb képességekkel rendelkező narancsbolsevik elvtársaid részére:

"Az IMF javaslatai
Az egyeztetések lezárultával a Nemzetközi Valutaalap egy előzetes véleményt hagyott a kormány részére, amelyben kitért azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítása, illetve mélyebb kifejtése szükséges . Ilyen javaslat volt többek között
(1) a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása,
(2) az adóbeszedés hatékonyságának növelése,
(3) az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata,
(4) az állam méretének további csökkentése,
(5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele,
(6) a bankadó eltörlése,
(7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és
(8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése."

Ha valamelyik részével ott, a navracsicska minisztériumban szövegértési nehézségeitek lennének, szívesen segítünk...
"<---- (ezt majd fordítsátok píszíre Árpikám!)"

Ráköptem a joghurtot a monitorra! :-OOO))))

Ez megalol!!!!!

:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
("Ha valamelyik részével")

Legyen.
"(6) a bankadó eltörlése, "

Mennyi is ebből most a költségvetés bevétele?:D
És akkor a kérdés:
honnan pótolná ezt a költségvetés, ha az IMF kérésének megfelelően ezt most eltörölnék?
@MACISAJT:
Miért jó is az, amikor a 3%-os hiteleket 8-9%-os hitelekkel és állampapírokkal váltjátok ki?

Ezen unortodox és matematikailag nehezen alátámasztható téziseket lennél szíves jobban kifejteni, azon apró kis kiegészítéssel, hogy miből fogjuk AZOKAT pár év múlva kifizetni?
@MACISAJT:
Ha csak ezzel az egy aprósággal lenne problémád, szívesen segítek neked, csak ma, csak most...
Szerintem az IMF beérné a nyugat európai szintű bankadóval és nem annak a többszörösével, mint most.
Vagy én tévedek?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Javaslatok, ami nem kötelező jellegű.

Azaz lehet úgy dönteni, hogy köszi, nincs szükségem IMF kölcsönre.

Orbánék erénye, hogy Bajnaiékkal ellentétben nekik tényleg nem szükséges felvenniük IMF kölcsönt.

Nem is nagyon értem, mi ez a küzdés balliberális oldalról, illetve sejtem, 2014-ben Orbánék egyik fontos érve az lesz (jogosan), hogy nekik nem kellett felvenni IMF kölcsönt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha egyszer nincs szükség IMF külcsönre, kurvára nem érdekes, hogy az IMF mivel érné be.
@Anti Anyag:

A piacról 8-9%-ért felvenni hitelt az erény???

Húúúúú... komolyan el kéne menned dokihoz, de valami jót keress, mert a gagyi dokik ténykedésének gyümölcsét naponta látjuk! :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ("Szerintem az IMF beérné")

Ja hogy szerinted az IMF beérné...:D
Kösz, sokat segítettél..:D

"Miért jó is az, amikor a 3%-os hiteleket 8-9%-os hitelekkel és állampapírokkal váltjátok ki?"

Fogalmam sincs "miért" jó, mint ahogy arról sincs, miféle 3%-os hiteleket váltanak ki
8-9%-os hitelekkel...:)
@MACISAJT:
Tényleg nagyon bosszantó, mikor a ballibák örömködnek. De attól még a gazdaság a békasegge alatt. És nagyon úgy néz ki, hogy egy ideig még ott is fog tanyázni. Csak mert oda helyezte az unortodox kormány. Ha meg márciusban az MNB tartalékához a Nagyúr hozzáfér, átszakad a gát. Mert, ha nem vetted volna észre, a befektetők addig látják biztonságban a pénzüket, amíg a 8-9 %-os kamat fedezete a MNB tartalékalapja. Igen ám! De a választások előtt valamit osztogatni is kell, mert még ez a nagy regisztrációs elán sem biztosíték, a körítésekkel együtt, hogy Orbánék nyerjenek. Foglalkozz egy kicsit ezzel a problémával is. A ballibákkal meg ne foglalkozz. Majd alakulnak a dolgok.
@MACISAJT:
A jó és ideális bolsevik vak, süket és érteni sem akar!
Értem én... :)) MINT TI!
@GeoCracker: épp elég, ha geobannolják a Google-t, meg még pár site-ot. Mint Kínában, Törökországban vagy Iránban.
@Anti Anyag: ("Nem is nagyon értem, mi ez a küzdés balliberális oldalról, illetve sejtem, ")

Tudhatod is, teljes bizonyossággal..
Az agyonvert ballibák felvettek 13 milliárd euró IMF hitelt, aminek visszafizetését gondosan az Orbán-kormányra hagyták.

És várták hogy majd az IMF rákényszeríti az országra a népnyúzó intézkedéseket( mint a szomszédos bezzegRomániában, ahol nemrég az IMF küldött Bukarestben jelentette be a gázáremeléseket..)..és akkor ők diadalmasan térhetnek vissza a hatalomba vagy leglábbis jöhetnek az szdsz*-es taxisblokádok&co.

És most őrjöngenek, mert egyre távolodni látszik ez a céljuk.
Ilyen egyszerű ez.
@pumukli 12:
Ugyan olyan idióta a baloldal örömködése a sikertelenségnek, mint a jobb vakhitűinek a szemellenzős sikerpropagandája a szakadék szélén.
Viszont ezt a HIVŐK nem igazán értik...
A HIT felülírja a józan észt.
@pumukli 12: ("Ha meg márciusban az MNB tartalékához a Nagyúr hozzáfér, átszakad a gát. ")

Milyen "gát", pumukli?:D
Van az MNB-ben usque 35 milliárd euró. Ennyivel még megzsarolni sem lehet már az országot.
Ráadásul akülföldi befektetők nagy része(lásd Templeton és tsai) joggal bízik a befektetéseiben és esze ágában sincs a nulla kamatos országokban fialtatni a pénzét...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Szerinted a példa mit mutat? :))
Ráadásul ezek még csak nem is kezeltetik ezt a csúnya piktorsömörjüket.
Azért még ma is az emúttnyóccévnél tartaniuk, az egy komoly értelmi szintet feltételez...
@pumukli 12: Hát ez az.:((
Ha meg létrejön a megállapodás az IMF-fel,akkor már a jövő héten ugyanezek a fideszbirkák magyarázzák el ,hogy miért is jó ez.
Mer' a viktor csinálta.
Meg eemúútnyóócéév!
@MACISAJT:

"És akkor a kérdés:
honnan pótolná ezt a költségvetés, ha az IMF kérésének megfelelően ezt most eltörölnék? "

Végig kellene nézni a pontokat.
Van köztük olyan (akár több is), amelyik javítja a költségvetést?
2012-08-15. 09:45
IMF-feltételek Bukarestnek: gázáremelés és privatizáció

Szeptember közepén emelni kell a gáz árát mind a lakosság, mind pedig a cégek számára – ez az egyike annak a négy feltételnek, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szabott Romániának.
Az IMF-delegáció bukaresti felülvizsgálati látogatása kedden ért véget. Erik de Vrijer, a küldöttség vezetője közölte: Románia teljesítette a legfontosabb kötelezettségvállalásokat, ám ahhoz, hogy az IMF igazgatótanácsa jóváhagyja a mostani látogatás konklúzióit, Romániának négy előfeltételt kell teljesítenie.
A feltételek egyike szerint szeptember közepén a gáz 5 százalékkal drágul a lakosság számára, míg az ipari fogyasztók és cégek 10 százalékkal többet fizetnek majd.
Egy másik feltétel szerint – amelynek teljesítése kormányrendelettel történik majd – a helyi önkormányzatok felhasználhatják a rendelkezésükre álló erőforrásokat kinnlevőségeik csökkentésére, illetve a központi hatóságok közvetlenül is kifizethetik a kinnlevőségeket.
A kormánynak ugyanakkor meg kell hirdetnie eladásra a Transgaz földgázszállító társaság 5 százalékát, és el kell kezdenie az Oltchim vegyipari üzem privatizációját – mondta Erik de Vrijer.
Az IMF ugyanakkor rontotta a román GDP-re vonatkozó előrejelzését, és 0,9 százalékos növekedéssel számol az idén a korábban közölt 1,5 százalék helyett. A kormány költségvetés-kiigazítási tervezetében 1,2 százalékos GDP-növekedés szerepelt, miután a kabinet is csökkentette várakozásait.
Az IMF-delegáció legközelebb a parlamenti választások után, de még karácsony előtt látogat Bukarestbe. Erik de Vrijer nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a választások előtt sor kerül egy „villámlátogatásra” is.
(MTI)
---

Itt nincs kecmec, a "bezzegországnak"....(*azóta már a kórházakat is be kell zárni Romániában az IMF szerint, "túl sok adósságot" termelnek)
Na, ez várt volna Orbánékra is, persze a böszme-libaszakértő kormányok által gondosan bekészítve...
@MACISAJT: "honnan pótolná ezt a költségvetés, ha az IMF kérésének megfelelően ezt most eltörölnék?"
Okostojás nekem lenne egy ötletem. Simicska és orbán többi rablótársa adja vissza a pénzt amit elloptak és máris rendben vagyunk.
@MACISAJT: Rosszul tudod. A hitel készenléti volt, Viktorék élték fel azt is. Meg a manyupos pénzünket is. Az MNB-s pénz hamar el fog fogyni.
Ezeknek semmi sem elég.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ilyen hülyeségekkel traktálnak?

Orbánék 6% körül veszik fel a hiteleiket.
@MACISAJT: és szerinted ehhez mennyi köze van Matolcsynak, és mennyi annak, hogy az USA pénzt pumpál a gazdaságba, hogy életre kapjon? No meg mennyi időbe telik felfogni, hogy a politikai jellegű feltételeket nem az IMF szabja, hanem a tárgyalásokon szintén részt vevő Európai Bizottság (azaz gyakorlatilag az EU)? Arra rá sem kérdezek, hogy azt érted-e, hogy az IMF-hitel kamata 4% körül lenne, miközben helyette a piacról felvett kölcsönökért 7%-ot fizet Magyarország, ami éves szinten százmilliárdos többletkiadás még a Fidesz szerint is?
A bankadóról csak egy érdekességet mondanék: a világ egyik banki központjában, Nagy-Britanniában van a 2. legmagasabb bankadó Európában (0,019%). A legmagasabb Magyarországon van: a mértéke (százalékban kifejezve 0,57%) a harmincszorosa a britnek. Szerinted mennyire reális, hogy egy harmincszoros mértékű adóval sújtott bank ugyanolyan tevékenységet fog itt folytatni, mint a briteknél?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Akartam is írni,hogy milyen témában ne találj meg te kis köcsög!:))Így kiszívni az uccsó pillanatban!
Szeretem a cselszkijt is de akkor is.
Talán így igazságos.
Tegnap meg mikor Kifordított nagyanyó voltam a többiek találtak meg,mert csúnya náczi voltam nekik.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Akkor karaktert vált a parasztja és az új néven védi a Törpe Vezénylót! :))
@bgp:
Navracsicska minisztériumban üldögélő csicskalegény tudja ezt nagyon jól, de hazudni és mellébeszélni fizetik, most meg munkaidő van neki... :)
@MACISAJT: Le van ejtve az IMF. Mondtuk már régebben is, most is, igenis van élet az IMF-en túl.
Nem hitel kell ennek az országnak, hanem hiteles gazdaságpolitika. A probléma az, hogy a magadfajták egy Kopits, vagy Mellár, vagy akár Heim kaliber szavait fel sem érik ésszel. Pedig ők nem igazán ballibsi bérencek.
A jelenlegi újraelosztási rendszer, mind célzott rétegeit, mind méretét, mind arányait tekintve fenntarthatatlan. És ez a tény az IMF-től teljesen független.
Ha minden valamirevaló szekértő ugyanazokat a dolgokat javasolja felülvizsgálni az egyensúly érdekében akkor legalábbis el kéne gondolkozni, hogy tényleg ezen dolgok okozzák a problémákat. És nem a népnyúzás a cél.
@Peripetia: " a fideszpistától ezek nélkül nem szabadulunk meg, az olyan biztos, mint a napnak kelése.
Van-e az uniónak békefenntartó ereje, vagy 60 év után végre megérkeznek majd az ENSZ-csapatok?"

Mmmmgen. Erre a scenariora is fel kell készülni. Nem fognak simán levonulni a terepről, ha veszítenek, az biztos.
@MACISAJT: Igen, egy csődnek örültek volna, csak Orbánék bukjanak bele.

Nem jött össze.
@MikeBoy: ("Végig kellene nézni a pontokat.
Van köztük olyan (akár több is), amelyik javítja a költségvetést? ")

Hogyne..:D

"(4) az állam méretének további csökkentése,"

Értsd százezerszámra kirúgni közalkalmazottakat.....

"(5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele,"

Értsd egyes nyugdíjak, segélyek megvonása.

"(7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata "

MÁV, BKV, helyközi buszközlekedés állami támogatásának megvonása-következméány, megszűnés és áremelés.

"(8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése."

Az eddig dőzsölő önkormányzatok kiadásainak további visszavágása(miből vazze????? hiszen a legtöbb most is adós)

És ahogy az index diplomatikusan fogalmazta, idézem:" Ilyen javaslat volt többek között "
Még egy jó részét kihagyták...
@Gadori: Próbálom kihozni az abakuszomon, de az Istennek se jön ki. Szóval ha egy Zuschlág-70-millió az 7 év, akkor több-száz-milliárd-kidobott-pénz-a-szükségtelenül-magas-kamatok-miatt az hány év?
@MACISAJT:

Akkor lehetőleg az egészet egyben kezeld és ne egy pontot vegyél ki belőle, mondván annak honnan lesz a fedezete, mert az így értelmetlen.
Kösz, hogy ezt beláttad.

A politikai rizsádra, ami utána jött bocs, hogy nem vagyok kíváncsi
@Jenyei: Na ja. Egy elbaszott pénzügypolitika miatti 8 és 13%-os költségvetési deficitek és egy IMF kölcsön kibaszott szar feltételekkel a következő kormányra hátékázva, az hány év?

Bevallom, csodálom Orbánék türelmét Gyurcsányékkal szemben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Áh,annyi gerinc nincs bennük,hogy karaktert váltsanak.Csak mondják az ellenkezőjét simán annak,amit két nappal azelőtt mondtak.
Karakterváltás akkor van,mikor már külföldről szidják a kormányt.
De az már legalább felébredt és kiábrándult.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: eszembe jutott édesanyád!Hogy van az az áldott jó asszony?!:))
@shinichi: ("Nem hitel kell ennek az országnak, hanem hiteles gazdaságpolitika. A probléma az, hogy a magadfajták egy Kopits, vagy Mellár, vagy akár Heim kaliber szavait fel sem érik ésszel. Pedig ők nem igazán ballibsi bérencek. ")

Világos.(bár a ballibál mostanában bezzeg mellárnál kuncogtam kicsit, a 2002-es kormányváltás után úgy rúgták ki a KSH éléről hogy évekig pereskedhetett míg kimondták hogy jogtalanul...)

Na szóval, vázolom a helyzetet.
www.mfor.hu/cikkek/Jelentos_hitelreszt_fizetunk_most_vissza_az_IMF_nek.html

"134 milliárdot fizetünk az IMF-nek

A 2008-ban felvett hitelcsomagból újabb tőkerész visszafizetése válik esedékessé most november 12-én az IMF honlapja szerint, amit viszont megelőz még egy kisebb összegű kamatfizetési kötelezettség is.

Holnap, tehát november elsején összesen 34,89 millió SDR-nek (az IMF belső elszámolási egységének) megfelelő összeget kell kifizetnie Magyarországnak különböző díjak és kamatok jogcímén a 2008-as hitelfelvétel vonzataként. Ezután november 12-én a felvett hitel 526,875 millió SDR-nek megfelelő tőkerészét kell visszafizetnünk, ami egyben az idei év legnagyobb törlesztőrészletét is jelenti, hiszen eddig egy 263,4 millió SDR-es tőkerész volt a legmagasabb tétel.

Az IMF belső elszámolási egységének euróhoz mért árfolyamát, illetve az euró-forint jelenlegi állapotát nézve ez azt jelenti, hogy november elején összesen 134 milliárd forintnak megfelelő tételt kell a Nemzetközi Valutaalap részére átutalnia hazánknak.

284 milliárd forintot pedig a befektetőinknek kell kifizetni

Az Államadósság Kezelő Központ honlapja szerint november 2-án jár le két eurókötvényünk is, egy 2005-ben kibocsátott, 7 éves futamidejű 500 millió euró értékű, illetve egy 2006-ban kibocsátott, 6 éves futamidejű papír szintén 500 millió euró értékben. Vagyis összesen egymilliárd eurónyi összeget kell visszafizetni két nap múlva (pénteken), ami a jelenlegi 284 forintos euróárfolyamon számolva 284 milliárd forintra jön ki. "

Csak hogy világos legyen, a böszme-libaszakértői örökség...
És még valami:
gazdasagiradio.hu/cikk/83005/
"Magyarországon idén a teljes nemzeti össztermék 17 százalékát tette ki a lejáró adósság, jövőre pedig ez a mérték 19 százalék lesz, ami azt jelenti, hogy "rajtunk kívül ilyen nagy arányban az adósságának a működtetésére - a nemzeti össztermék arányában gondolkodva - csak egyetlen ország kell, hogy nagyobb erőket mozgósítson" .

Mindezt egy gazdasági világválság közepette, ahol még a Németország gazdasági növekedését is tegnap vágták vissza, az olasz-görög-spanyol-portugál és USA(igen USA) katasztrófákról már nem is beszélve.

Mindezt megfejelve a 3% alatti hiány teljesítésének kötelezettségével, mert különben az EU-s pénzeket megvonják, "köszönhetően" annak hogy 2004 óta "ezek" egyszer nem voltak képesek azt teljesíteni.
Ráadásképpen egy kifosztott, eladósított ország, devizahitelesek százezreivel, egészségüggyel, önkormányzatokkal, tanüggyel.

Szóval , ez a helyzet.
És akkor legyen kedves "egy Kopits, vagy Mellár, vagy akár Heim kaliber" erre valami konkrét, épkézláb megoldást mondani.
Nem hablatyokat hogy "nem így kéne",nem rónapéterizmusokat hogy "minden rosssz", nem libaszakértői "majd pár hónap múlva kidolgozzuk"....hanem KONKRÉTAN hogy mi lenne a fenti állapotokból sürgősen, mondhatni azonnal kivezető megoldás.
(Előre szólok, ha valaki azzal jön hogy "egykulcsos adó megszüntetése" azt kiröhögöm,
21 évig volt Magyarországon szép "igazságos" többkulcsos adó, oszt csőd lett a vége..)

Hajrá.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Marhák! :))
Legalább röhögünk máson is, nem csak ezeken az oktondi pártkatonákon!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Cicciolina meg lehetett volna Vallás- és Közoktatásügyi miniszter ezen logika mentén! "

Cicciolina egy okos, becsületes, jóindulatú és szorgalmas nő, akit Olaszországban parlamenti képviselőnek választottak.

"Politikai aktivista, az olasz belpolitikai élet résztvevője, 1987–1992 között (ismét polgári neve alatt) az Olasz Köztársaság parlamenti képviselője, zenei műsorok közreműködője, televíziós személyiség, környezet- és állatvédő aktivista."

2.bp.blogspot.com/-trsiuJNgHYA/TycZy28a4jI/AAAAAAAABmg/3pK6zbmoiKI/s1600/5399713_GdTXjM.jpeg
@épészmérnök:
Értem én, csak hát más az erkölcsi mércém. :)
A többi dolgával nincs bajom, csak nekem kissé hiteltelen és hát nem annyira mérvadó az élete...
@De hol van Columbo felesége?: "Fogd fel végre, nem ellened, hanem érted is kommentelünk Bélám!"

Ez remek! Hová lehetne felírni?
@Jaffar: "Ha ezeket 2014-ben sikerül leváltani, akkor minden SARKALATOS TÖRVÈNYÜKET semmisnek kell venni és újratárgyalni. Persze a fideszhorda megkérdezése nélkül, csak, hogy lássák, ki az úr a háznál."

Persze, hogy aztán menjen tovább minden, csak a ló másik oldalán.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mi hiteltelen? Semmit nem titkolt el, nem hazudott. Az élet élvezetére tanította a férfiakat. Ezzel mi bajod?
@mizrolist: (" Arra rá sem kérdezek, hogy azt érted-e, hogy az IMF-hitel kamata 4% körül lenne, miközben helyette a piacról felvett kölcsönökért 7%-ot fizet Magyarország, ami éves szinten százmilliárdos többletkiadás még a Fidesz szerint is?")

Aha. Akkor meg magyarázd meg, légy oly bátyám, a libaszakértő- oszkó páros miért kérkedett nyilvánosan hogy már nem hívják le az "ócsított" (ezt a 4%-ot honnan szedted?:D) IMF hitelt, helyette inkább a "piacról" finanszírozzák az országot???

Emlékeztetőül:

Nem hívjuk le az IMF-kölcsön újabb részletét
2009. november 16. hétfő 22:36:50
Magyarország nem hívja le az esedékes IMF részletet, az Európai Unióval is megállapodásra készül - jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter hétfőn Budapesten.
@Anti Anyag: érted is kommentelünk, Bélám!
@épészmérnök:
Pl. az a kép. Nem a mellével van bajom, az rendben, az egész megjelenésével. Az gáz...
Szerintem a legmulatságosabbak a reflektálatlan kommentek. Valaki szerint pl. eljátszottuk a befektetők jóindulatát. A befektetők jóindulata! Hahahahaha!
Vagy itt a végén valaki siránkozik a magyarországi, 0,57%-os bankadón (NB! persze nem nyereségalapú, hanem a mérlegfőösszeg alapján), mert hogy máshol még 0,019% sem. Hahahaha! Óriási! (Egyébként Szlovákiában 2013-tól 0,4%-os lesz.)
@MACISAJT: Az egykulcsos adóval nem lett volna gond, HA ESZÜK LETT VOLNA HOZZÁ, hogy MIKOR,MILYEN MÉRTÉKKEL,ÉS MEGFELELŐEN ELLENSÚLYOZVA A HATÁSÁT, vezették volna be.Lehet arányosan adót fizetni, de egyet nem lehet: egy társadalmat egyben tartani jövedelemátcsoportosítás nélkül.Ezt pedig kétféleképpen lehet megcsinálni:1.Különböző adómértékek (több kulcsos adó) azonos állami juttatások2.Arányos adó (egykulcsos)állami szolgáltatás differenciáltan.Másképp a matek nem jön ki.Vagyis kijön, de akkor a társadalom szétszakad és rövid időn belül nem beszélünk egységes társadalomról, hanem kasztokról.Ennek általában mindig társ.robbanás a vége.Ha neked ez kell,irány Latin-Amerika.Ha mégis ez marad, akkor ti maradtok, mi meg megyünk ahol rendes társadalom van.
@MACISAJT:
Enyhén, egy hangyafasznyit csúsztatsz mindössze... Segítek akkor.
Ugyanis ott, abban a cikkben hol volt utána szó a piaci finanszírozásról??? :))
SEHOL. Te kis hamis...

"Magyarország nem hívja le az esedékes IMF részletet, az Európai Unióval is megállapodásra készül, hogy a kölcsön lehívását későbbre halasztja - jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter hétfőn Budapesten.

Hazánk és a hitelválság

Az egy évvel ezelőtt életbe lépett IMF-EU-Világbank finanszírozási program negyedik felülvizsgálata befejeződött - jelentette be a pénzügyminiszter. A programnak az a célja, hogy a kormány hatékony és határozott konszolidációs programot hajtson végre, amelynek révén az állami gazdálkodás hatékonyabbá válik, hangsúlyozta, és hozzátette: a programnak egyúttal meg kell alapoznia a későbbi gazdasági növekedést.

"Az elmúlt egy évben olyan fegyelmezett költségvetési adatokat produkált Magyarország a válság idején, amelyet ebben az időszakban kevés ország tudott felmutatni..., s a költségvetés helyzete Európában a legjobbak közé tartozik" - szögezte le a pénzügyminiszter. Oszkó Péter kifejtette: a forint árfolyama megerősödött és stabilizálódott, az állampapírpiac ismét jól működik, jelentősen mérséklődtek a hozamok, így "rendezettnek tekinthető Magyarország finanszírozása".

A Pénzügyminisztérium decemberben hozza nyilvánosságra a módosított makrogazdasági pályát, amelynek legfontosabb mutatóit ismertette Oszkó Péter. Eszerint a GDP idén az eredetileg tervezettnek megfelelően 6,7 százalékkal esik vissza, jövőre pedig a korábban jelzett 0,9 százaléknál kisebb mértékben, 0,6 százalékkal csökken. Az infláció idén 4,2 százalékos lesz, jövőre pedig a korábban várt 4,1 százaléknál kisebbre 3,9 százalékra prognosztizálja a kormány.

A pénzügyminiszter rögzítette, hogy a mostani felülvizsgálat során az IMF és az EU szakértői egyetértettek abban, hogy az idei GDP arányosan 3,9 százalékos államháztartási hiány teljesíthető, a fiskális fegyelem betartása mellett. A parlamentnek benyújtott illetve a főszámokat tekintve már elfogadott jövő évi költségvetés biztosíthatja, hogy a 3,8 százalékos hiánycél teljesíthető legyen - mondta Oszkó Péter.

A jövő évre elfogadott költségvetési szerkezetben reális a GDP arányosan 3,8 százalékos államháztartási hiánycél - jelentette ki James Morsink. Az IMF tárgyaló delegációjának vezetője ezt azzal támasztotta alá, hogy a magyar államháztartásban jelentős kiigazítások történtek. Ez magalapozhatja azt, hogy a jövő év második negyedévétől megindulhat a gazdasági növekedés Magyarországon, és az év egészét tekintve 2010-ben előreláthatóan 0,6 százalékra lassul a gazdasági visszaesés - magyarázta James Morsink.

Az IMF egyetért a magyarországi pénzügyi rendszer megerősítésével, a pénzügyi felügyelet hatáskörének bővítésével, függetlenségének megerősítésével - közölte Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti képviseletének vezetője.

"Az Európai Unió elégedett a magyarországi államháztartási konszolidációval" - mondta Barbara Kauffmann, az EU tárgyaló delegációjának képviselője. Hozzátette: az unió is úgy látja, nem lesz szükség az EU keretéből fennmaradó egy milliárd euró lehívására, de az később felhasználható és folyósítható lesz.

Kérdésre válaszolva Barbara Kauffmann leszögezte: az EU az idei GDP arányosan 3,9 százalékos államháztartási hiányt illetve a jövő évre vonatkozó 3,8 százalékos deficitet teljesíthetőnek tartja. Kétségtelen, hogy a jövő évi hiánycél teljesülésének annak kockázatai - fűzte hozzá.

Beszélt arról is, hogy a költségvetési konszolidáció idén a GDP több mint két százalékának megfelelő strukturális egyensúlyjavulást eredményezett, az előző két évben elért jelentős kiigazításon felül. Kérdésekre válaszolva mind az IMF tárgyaló delegációjának vezetője, mind az EU képviselője elemezte a Fidesz által felvetett jövő évi esetleges 7 százalékos deficit realitását.

Az IMF nem tolerálna a 7 százalékos államháztartási hiányt jövőre - mondta újságírói kérdésre James Morsink. "Találkoztunk a Fidesz vezetőivel akik elmondták, hogy elképzelhető, hogy a hiány 7 százalékra nő, de úgy látjuk, hogy reálisan számolva GDP arányosan tartható a 3,8 százalékos államháztartási hiány 2010-ben - tette hozzá. Az IMF delegációjának vezetője szerint ha a legrosszabb feltételek válnak valóra, akkor elképzelhető az említett 3,8 százaléknál nagyobb hiány, azaz kockázatok kétségkívül léteznek.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Barbara Kauffmann, kifejtve, hogy az EU sem tartaná támogathatónak a 7 százalékos deficitet jövőre. Aláhúzta: az unió nem látja elfogadhatónak a 7 százalékos deficitet, ha a gazdasági helyzet 2010-ben javul.

Oszkó Péter kérdésre elmondta: a kormány nem számol azzal, hogy a személyi jövedelemadó tervezett alapjának új módja nem állja ki az alkotmányosság kontrollját. Amennyiben ez mégis megtörténik, a kieső 300 milliárd forintos költségvetési bevétel pótlásáról gondoskodni kell - fűzte hozzá.

A 20 milliárd eurós IMF-EU-Világbank pénzügyi csomagból még 5,7 milliárd euró hívható le a jövő év októberéig - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára. Eddig több, mint 14,2 milliárd eurót hívott le Magyarország, s a megállapodás alapján 2010. októberéig további 5,7 milliárd euró hívható le - jelezte Kovács Álmos. Ebből az összegből 3,7 milliárd euró az IMF hitel, további 1-1 milliárd euró az Európai Unió illetve a Világbank által nyújtott kölcsön - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum"
@MACISAJT: Az imf hitel a fel nem vett, vagy hozzáférhetetlen piaci hiteleket váltotta ki. Ha nincs imf hitel, akkor piaci lenne helyette, azt is törleszteni kellene. Nem azért kellett felvenni a hitelt, mert mindent elloptak, és működtetni kellett az országot valamíből, hanem a KORBBAN MÁR LÉTEZŐ és éppen lejáró hitelt az akkori hitelválság miatt nem, vagy csak elfogadhatatlanul drágán lehetett volna megújítani a piacról. E HELYETT lett imf hitel.
Vagyis az általad említett tőketörlesztés akkor is esedékes lett volna, ha nem is létezik olyan intézmény, hogy imf.

A kérdésedre a válasz pedig az, hogy akár maradhatna is az egykulcsos adó. Ebben az esetben a kiadásokat kellene csökkenteni.
Nagyon leegyszerűsítve: az állam bevételei az adók/járulékok. Kiadásai pedig nagyrészt a különféle juttatások, támogatások, nyugdíj, segélyek, adókedvezmények(ami ugye a bevétel oldalon meg sem jelenik)stb. stb.
Ezt kell egyensúlyba hozni. Nem csak egy járható út van, lehet csemegézni a lehetőségek közül. De a hiányt a fenti két blokk (bevétel-kiadás) egyensúlytalansága okozza. Ez pedig politikai oldaltól, világnézettől teljesen független. A megoldás is csak az lehet, hogy közelítjük az egyensúlyi állapotot.
Ez nem Abu Dhabi, hogy leszúrod a pásztorbotot a Kiskunságon és feltör az olaj, vagy nem Szibéria, hogy minden második kútfúró munkás komplett gyémántbányába szakad be. Itt nincsenek tartalékok. A nyugdíj megtakarításokat elvertük, jön a valutatartalék. És? Mi lesz azután?
Még egy ilyen diadal és beledöglünk.
@Neolibsi: (", de akkor a társadalom szétszakad és rövid időn belül nem beszélünk egységes társadalomról, hanem kasztokról."

Ugye direkt megírtam:
"(Előre szólok, ha valaki azzal jön hogy "egykulcsos adó megszüntetése" azt kiröhögöm,
21 évig volt Magyarországon szép "igazságos" többkulcsos adó, oszt csőd lett a vége..)"

Erre tessék..:)
Amúgy pl. attól hogy az apró-klános böszme elzarándokolt a szemlőhegyi villájából, zsebében az évi 900 millióval ami munkavégzés nélkül, osztalékként vesz fel
a privatízélt állami vagyon után...
szóval attól hogy ő most elzarándokolt a borsodi cigányputrikba...attól máris megszűnt a "kaszt" és létrejött az egységes társadalom...:)
@épészmérnök:

Bárhová.
:-))) és persze köszi a véleményt!
@MACISAJT: nincs bankadó mnagyarországon, te sutyerák. adó van, amit a bankok helyett én (és te) fizetek meg. úgy hogy majd akkor lesz itt bankadó, ha bevezetik a tobin adót. addig csak magánember zsebeit forgatja ki pártunk és kormányunk

www.origo.hu/gazdasag/20121102-ugyfeleikre-haritjak-a-bankok-a-tranzakcios-adot.html

és ez vonatkozik a telefonadóra, a csipsz adóra és az összes többi, a magyar értelmező kéziszótár a-z-ig terjedő köteteinek címszavai+adó összetétételből képzett sanyargatásra
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Tegnap meg mikor Kifordított nagyanyó voltam a többiek találtak meg,mert csúnya náczi voltam nekik.:))"

Ma is az vagy.
@shinichi: (". E HELYETT lett imf hitel. ")

Ühüm:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."
-------

"A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte."

Ja, hát így könnyű....
Ilyen feltételekkel én is elvállalom a miniszterelnökséget..

Felveszek 13 milliárdot, egy év alatt eltaposolok nyomtalanul 9,5 milliárdot, nagylelküen "meghagyok", 3,5 milliárdot utódomnak(no meg a teljes visszafizetés terhét), bevezetk néhány népnyúzó intézkedést á lá IMF...
majd lelépek és kurva okosakat nyilatkozom...

Mi ebben a nagy kunszt?
@MACISAJT:
Abban mekkora kunszt lesz, amikor majd a mai 8-9%-os hiteleket és állampapírokat kell kifizetni?
MIBŐL is?
12%-os hitelből?
Vicces gyerekek vagytok, kb. annyi felelősségvállalási képességgel is...
@De hol van Columbo felesége?: van esélye, tekintettel, hogy az MNB-nél lévő devizatartalékból kb. pont ki lehet fizetni a devizaadósságot. ha ezt március után megteszi nekik az új MNB elnök, akkor kávzi megszabadulunk a devizakockázattól, és onnantól ereszd el a hajam. márciusra én fel is vennék egy long EURHUF-ot.
A török kártya kifejezés Törökország 2008 májusa és 2010 márciusa közötti magatartására utal.

Ankara legutóbbi IMF-hitelprogramja 2008 tavaszán járt le, azután a Valutaalap és a török kormány delegációi közel KÉT ÉVEN keresztül tárgyaltak egy új hitelmegállapodás lehetőségéről, majd 2010 tavaszán a török kormány bejelentette, hogy mégsem kér segítséget.

Bizonyos külföldi lapok akkor úgy értékelték a tárgyalások elhúzódását, hogy a törökök az orruknál vezették a nemzetközi szervezetet. A New York Times "lefulladó, majd újrainduló" tárgyalásokról írt, a Financial Times úgy fogalmazott, hogy a törökök "tűkön ülve tartották" a befektetőket, a Wall Street Journal viszont azzal magyarázta a kormány viselkedését, hogy a 2011-es választásokra készülve Ankara el akarja kerülni az IMF-hitellel járó megszorításokat - a kormánypárt meg is nyerte a 2011-es választást.
@ormány triktor: eltaláltad, a pártszékház a munkahelye, asszem a KIM-ben vagy hasonlóban dolgozik. Nem kell rá odafigyelni, nyomatja a kötelező kincstári dumát.
@épészmérnök: Most jobb?
Hálistennek itt már megkaptam azt is,hogy túl intelligens vagyok jobbikosnak.:))
@MACISAJT: "Ugye direkt megírtam:
"(Előre szólok, ha valaki azzal jön hogy "egykulcsos adó megszüntetése" azt kiröhögöm,
21 évig volt Magyarországon szép "igazságos" többkulcsos adó, oszt csőd lett a vége..)""

szegény németek, angolok, franciák, hollandok, svédek stb.! pedig te hogy megírtad! elkerülhetetlenül mennek a csődbe, hiszen náluk nem 21, hanem sokkal több ideje van nemcsak többkulcsos SZJA, de még vagyonadó is!
@GeoCracker:

HA szobrot nem is, de tapasztalat szerint minden bűnük büntetlen marad. Mert az, hogy le lesznek váltva nem elegendő bünti egy olyan rendszer ellen, amelyik ennyit s ilyen arcpirítóan lop.
Épp tegnap láttam egy BKV-buszt az IMF ellenes kék röplappal ékesítve, miszerint kormány nem enged a nyugdíjak csökkentése témában. Ez az állítás nyilvánvaló hazugság, így az erre költött közpénz sem lehet elfogadható. Azt a felelős vezetőt, aki erre utasítást adott el kellene zavarni, mert pazarlóan bánt a közvagyonnal.

Orbánnak tutti sansza volt ezzel a 2/3-dal, hogy beírja nevét kis hazánk történelmének aranyoldalaira.
Elcseszte. Nem kicsit, nagyon.
@Anti Anyag: te szerencsétlen zsugorított agyú majom. Orbán hívta vissza az imf-et, ő akar pénzt tőlük, milyen örömködésről beszélsz?!
@aritus:
Márk? Szimpla navracsicska. :))
Munkaideje van, ezért fizetik. Péntek délután 2kor majd megpattan...
Közben megérkezett a válasz is:

Kedves Orsós Viktor! Ja bocs, Orsós a nagyapád volt, akkor még1szer.
Kedves orbán viktor!

Elmész te a jó édes anyádba! Amíg ti lesztek hatalmon Magyarországon addig az országnak még a közelébe se megy az IMF. Ha olyan hülye a néped, hogy nem vált le akkor majd az utolsó kapcsolja le a villanyt B+, te kancsó, te.

"Szeretettel" és "tisztelettel" ölel,
Krisztid.

U.i.: Az Anikóból is így szoktad kihozni az állatot? Pussz!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ja, meg felvágós is vagy! :D

@is:
Majd a magyar gazdasági csoda láttán fognak változtatni! Hidd el, de tényleg! :)
@MACISAJT: a megnövekedő berhuzásáokból származó bővített újratermelésből, a felpörgő fogyasztásból és a többletfoglalkoztatásból befolyó adóbevételekből és a kisebb munkanélküli kifizetésekből.

kérdezz bátran, szívesen segítünk némi közgazdaságtanból.
@Anti Anyag: Anyád balliberális, te kis tahó, te!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: te hol látsz örömködést? Ez macisajt kincstári dumája, hogy vannak a ballibák (?), akik örömködnek. Ez az ő projekciója, valamint egyedül ő meg narancsdroid társai örömködnek, hogy milyen faszán csinálja Orbán, mindenki más kétségbe van esve.
@De hol van Columbo felesége?: A történelembe való bekerülés nem is mindig pozitív :-) Mint ahogy Néró és Hitler is bekerült a történelembe.
csókpuszi, mekkora levélzárás már. :D:D
@Anti Anyag:

Más volt s szitu, sürgősen kellett a zsé, Bajnaiéknak nem volt ideje a piacra várni, pláne, hogy a piaci kamatfelár mindig jelentős (csődközelben pláne).

Matolcsy és Oszkó szakmaisága között galaktikus távolság van.

Ha te annak örülsz, hogy Orbán Viktorék piaci finanszírozása +párszáz milliárdba kerül, akkor nagyon elvakult fideszes lehetsz.

Ezzel alapvetően semmi baj, mert hit dolgában ítélkezni nem szabad, de ezzel együtt fogadd el, ha másoknak a tiédtől eltérő véleménye van unortodoxiáról.

Írod:
"Ha egyszer nincs szükség IMF külcsönre, "

Aha, a Bajnaiék által le nem hívott utolsó részletet pont Viktor költött el. Mol-részvényre.

Lásd be mondatoddal, akkora öngólt lőttél, amilyen láttán még a kajászói kajsziból főzött pálinka főzésben megtottyadt felcsúti szurkolók is szívnák a fogukat.
@MACISAJT: Azt azért én számításba venném, hogy az árfolyamkockázat ugye... ez nekik ugyanannyira visszaüthet, mint sok embernek a frank árfolyam. Hiába nyer a forintos állampapírján 9%-ot, ha mondjuk veszít 30-at az árfolyamon. De annyi is elég, hogy a megint nagyon magas forint árfolyam után az egekbe szökik a cds és szinte biztos, hogy újabb leminősítés jön. Én ezt személy szerint nem szeretném megélni.

Vannak játékszabályok amik mindenkire érvényesek. Érdekes módon vannak országok, melyek képesek a kereteken belül igen jól prosperálni.

Persze az egészet rá lehet fogni a zsidókra, karvalytőkére, vagy amire tetszik. Csak ugye másnak miért sikerül???

A másik pedig, hogy a kormány csupa olyan intézkedést hoz, ami zsugorítja a gazdaságot. Ha rá is teszik a kezüket a devizatartalékra, akkor sem a gazdaságba öntik majd bele, ugyanúgy nem, ahogyan a manyup pénzeket sem.

És én nem igen örülök, ha hitelt veszünk fel az IMF-től... De áruld el, ha nem kell a pénz akkor miért kell nekünk IMF? Mert ez a kormány mind a kettő mellett érvelt már pro és kontra és hát az ecceri, mint én mit mit higgyen? A barátunk ő, vagy az ellenségünk? Mert mind a kettőt a miniszterelnök mondta.

Tudod engem nem igen érdekelne a politika, ha nem lennék beszarva az ország jövője miatt ami mindnyájunké.

Nem látom, hogy a jelenlegi intézkedések bármelyike is egy fikarcnyit is figyelembe venné az ország jövőjét.
@mizrolist: Az említett országokban sem teljes a tiltás. Sokkal erősebb az öncenzúra, mint a valós bann. Kína meg egyébként is speciális hely,mivel gazdasági nagyhatalomként nem jó üzlet a bajszát huzogatni. A Google szelektál jobbára és nem a rendszer tilt :-) Hazánk kicsit messze van a gazdasági nagyhatalomtól, és a geográfiai helyzete miatt a tiláts esélytelen. Még a HIX átvágásávalis megmaradnának a csatornák a mobilnetes oldalon. Elég egy bécsi mobiltelefon.
Persze ez nem általános, de csak felértékelné a "digitális határsértőket". Ezt mutatta a SZER esete is annak idején. Ha a hatalomnak van egy csepp esze, nem játszik ezzel.
Nem mintha ebből derék Macisajt és Anti Atom hozzászóló társaink olyan sokat megértenének, hanem csak úgy, mintegy magamban morfondírozva.
1./ Magyarország hitelből való finanszírozása folyamatosan zajlik. A lejárt hiteleket új, felvett hitelekkel fizetjük vissza, és ez így megy már sok éve. Így ment Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai alatt is, mikor azokat a hiteleket fizették vissza, amelyeket részben az Orbán kormány vett fel. Ebből következően az a szemrehányás, amit azért kap az előző rezsim, mert az általa felvett hiteleket kell most visszafizetni, abból ered, hogy T. hozzászóló társunkat valakik nagyon megvezették, és ő (tételezzük fel, hogy „hozzá nem értési” okból) simán hagyta magát.
2./ Az IMF hitel olcsó, viszont az az ára, hogy az IMF úgy ad, ha látható, hogy vissza is tudjuk fizetni. A többiek rádobják a kockázati felárat, aztán ha Magyarország vagy más tönkremegy, abból telik leírni a veszteséget. Fenti okból a normális gazdaságpolitikát nem azért kell megvalósítani, mert az IMF „követeli” (hehe), hanem mert ez az ország alapvető érdeke (hiába hülyítik mással a zembereket), és akkor is így kellene tenni, ha az IMF a világon sem lenne. A ma történők ugyanakkor kb. jellemzik a jelen regnálók hozzáállását és szakmaiságát, amelyek a nem az ország érdekét, hanem a saját belpolitikai érdekeiket tükrözik.
3./ Az IMF-nek való pávatáncolás tulajdonképpen nem csak permanens kárt okoz (kb. 100 – 110 milliárd – évente), hanem magában hordoz némi borotvaélt is, amennyiben a nemzetközi pénzpiacokat túl hosszú időn át nem lehet hülyíteni, és ha egyszer megbicsaklik a pénzvilág jelenlegi hite abban, hogy tényleg meg akarunk állapodni, akkor nagy lehet a zuhanás. Ebből a jelen rezsim vezetői anyagi helyzetük miatt (melyet „természetesen” az állammal kötött üzletekből gyűjtögettek) elegánsan ki tud lépni, de mi lesz az ország többi lakosával?
4./ Jelen helyzetben a regnáló rezsim arra számít, hogy jövő tavaszig kihúzzák, és akkor Simor távozásával felszabadul az MNB-ben tárolt devizatartalék. Éppenséggel azt is fel lehet élni, mint a MANYUP-ot, de hogy utána mi következik, mikor minden tartalékunk elfogyott (amit az előző kormányok halmoztak fel), abba bele se merek gondolni.
5./ Az emberek helyett a gazdasági szereplőkre terhelni a megszorításokat, gyönyörű gondolat. És csak egy dilettánsnak juthat az eszébe. Egyrészt végső soron mindent a zemberek fizetnek meg. Nincs más ugyanis. Másodsorban (még ha nem is így lenne) a kőkeményen a pénzre hajtó kapitalisták kiszállnak onnan, ahol nem lehet keresni (horribile dictu, veszteséges a biznisz), és miután nekünk se saját tőkénk, se eladható árunk nincsen, ott találjuk magunkat, ahol a part szakad. Ezt elég hatásosan mutatja a jelen beruházási ráta (14 %!!!), ami ma már arra sem elég, hogy a meglévő eszközök amortizációját sem biztosítják, nem hogy fejlődést biztosítana. Most megy tönkre a jövőnk éppen. Az eddigi, a korábbi kormányok által megszervezett autóipari beruházások még eddig úgy ahogy felszínen tartották a jelen rezsim „gazdaságpolitikáját”, de ez kifutóban van. Amit sikerült elérni, hogy a korábban hazaáruló Gyurcsány által tető alá hozott Déli Áramlat-ról olyan cikkek jelennek meg, hogy „Oroszország minket választott!”
6./ A jelen rezsim egyébként azért fél az IMF hiteltől, mert akkor valakinek ki kell állni, és elmondani, hogy az adósságunk ennyire és ennyire nőtt. Eddig még nem akadt jelentkező.
Egy érdekes hozzászólás a nepszava.com-ról:

"Még másfél év van a fideSStáni választásokig. Rendeteg idő ez, Túlzás lenne most belekezdeni a választások bojkotját követelni. A hátralévő időben a csutinak még támadhatnak kiváló ötletei ha látja, hogy minden igyekezete ellenére vesztésre áll. 2002-ben választási veresége után megmondta hogy ilyen többet nem fordulhat elő. Bár sokan nem hisznek benne, én úgy gondolom, hogy az IMF és az EU már megküldte a selyemzsinórt a csutinak. A Fitch Ratings már megüzente, hogy IMF hitel nélkül ne is próbálkozzon. Az IMF kéréseiben egyértelműen utalt arra, hogy az adórendszer átalakítása nélkül nincs hitel. Az EU nem szüntetni meg a kötelességszegési eljárásokat. A telekomadót vissza kell fizetni. A fityisz választási törvénykezése már most is kiverte a nyugati sajtóban. Merkel meg akarja nyerni a soron következő választásokat. A választások bojkottálása szerintem még nem időszerű. Ez csak közvetlenül a választások előtt lehetséges, de előtte nemzetközi fórumokon kell fellépni a választási törvények jogellenessége ellen."
Ma is okosabb lettem a hozzaszolasokat olvasva, hiszen megtudtam, hogy az iden lejaro adossag a GDP 17%-at teszi ki.

Tehat akkor a maradek 83% elbaszasaert a Fidesz felelos?

Halleluja unortodoxia.
@vakapad:
Viszont kommunikációban remekelnek, hisz az általad is megemlített agyhalott narancsbolsevik elvtársak mindent beszopnak.
Nézd, szerintem szépen és kellemesen leegyszerűsítve elmondtad, de van egy olyan érzésem, hogy túlbecsülöd a szellemi képességeiket.
Engedelmeddel lekopizom és a további jelentkező bolsevikoknak elteszem... :D
@MACISAJT: Butaságokat írsz. A törököknek sem jött össze hosszú távon, és ha nem rajtuk keresztül közlekedne aziolaj és nem ülnének rajta Feketetengeri kijáraton kicsit ott is leányzók hanyatvágódása.
@Anti Anyag: Nekem Gyurcsány se ingem se gatyám. Ha akarják, állítsák bíróság elé. És akkor vissza Orbánékhoz. Az hány év?
@aritus: Jó csak közben károkat okoz. Undorító mocskos gazember mind. Nehéz velük nem foglalkozni, mert miközben az ember a fejét fogja és szégyenkezik a saját Hazája miatt, ezek a gennyek, gúnyolódnak, bagatellizálnak, csúsztatnak. Szinte soha nem viszik előre a beszélgetést, én csak azt nem értem, hogy a bloggazdák miért nem lépnek fel velük szemben hatékonyabban.
@GeoCracker:
Észrevetted, hogy vége apránként a munkaidejüknek? :))
Most mehet a telefonálgatás, hogy a délutános trolloknak ideje lenne bekapcsolódni, vagy szimplán leléptek??? Nem értem én eztet...
@De hol van Columbo felesége?: Te felcsútozol és engem baszogatsz érte.

Az IMF hitel alapvetően egy kényszer. Ha nem így lenne, mindenki azt venné fel.
@ormány triktor:
Ezekkel szórakoztatnak bennünket. Most képzeld el, ha nem lenne ennyi ecceri, navracsicska hivatali alkalmazott... :D
@épészmérnök: Tipikus agyatlan komcsi, vagy libsi.

Nincs támogatottságuk, ezért vagy az EU kényszerítse Orbánékat a hatalom átadására, vagy bojkottálják a választásokat és akkor nyilván az lesz az érv, hogy 4 millió ember akik rájuk szavaztak volna, nem ment el szavazni.

Mit mondjak, vérbeli "demokrata".
@Anti Anyag:
Szeretünk, de tényleg... :)

"Orbán: az IMF nem ellenség, hanem a mi bankunk

18 komment|Megjelent: 2012.07.16. 17:30|Frissült: 2012.07.16. 18:05

A kormányfő szerint a magyarok nincsenek tisztában a valutaalappal és az unióval esedékes tárgyalások tétjével.

"Az IMF a mi bankunk"(mti (i))
Az emberek többsége ugyanis jelenleg tévesen azt hiszi, a megbeszélések azért kellenek, hogy ne legyen pénzügyi összeomlás idehaza. A valóságban az ország stabil lábakon áll, a valutaalap pedig azért kell, hogy a talpon maradás olcsóbb legyen – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor hozzátette: „Az IMF nem az ellenségünk, az a mi bankunk, tagok vagyunk benne."

Most te Piktorral vitatkozol???
Népindex

Az új index oldal cím.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bajba lehet Kumin et. A tények nem alkotnak konzisztens egységet.
De lehet, hogy csak elmennek temetőbe,ahogy én is.
@Bellagio:

"Ma is okosabb lettem a hozzaszolasokat olvasva, hiszen megtudtam, hogy az iden lejaro adossag a GDP 17%-at teszi ki.
Tehat akkor a maradek 83% elbaszasaert a Fidesz felelos?
Halleluja unortodoxia."

Érdekes felvetés. Pár gondolatot fűznék is ehhez.

Nem vagyok teljesen képben adósságunk időbeli megoszlásait illetően és bevallom, lusta is vagyok guglizni, de az szinte biztos, hogy az idézett 83% "elbaszása" így nem igaz.

A 83% csak az idei évre igaz, s ha a GDP több lenne, akkor az arány is más lenne, természetesen.

Sokkal többről van szó.

Lehetnek olyan tartozásaink, amik jövőre, vagy 2014 után járnak le (a 2014 utániak visszafizetése már bizonyosan nem ezt a kormányt terhelik), így inkább azt mondhatjuk, hogy minden kormány örököl egy jókora adóssághalmazt, amit ha ügyes, csökkenteni tud (nominál és GDP-arányos számítás szerint is, többféle számítás van erre), megkönnyítve ezzel a jövő kormányainak munkáját.

Az unortodoxia hibája pont az, hogy:
a.,
nem segíti a termelékenység-bővülést, nem állítha GDp növekedési ályára az országot, sőt, stagfálció várható;

b;
a magas piaci kamatok miatt a következő kormányok idején megtermelt GDP nagyobb része megy majd adósságtörlesztésre;

azaz: a következő kormányok mozgásterét viszi padlóra egy ipponnal.
Csel.
Gáncs.
@De hol van Columbo felesége?:
Ez szerinted az unortodox HITben élőket hol érdekli?
Sajnos egy része nem is érti, fel sem fogja.
"A pártközpont nem ezt mondta" című mantra nekik elég.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én az eredményeket nézem. felőlem Orbán meg is kúrhatja az IMF-es csajt. Opportunista vagyok, igaz, jobboldali is, ami nálam nemzetit és nem Orbán-fanságot jelent.

Orbánra azért szavazok, mert nem olyan bénák mint elődjeik.

Te jössz mindenféle baromsággal, jó hogy olyan érved nincs, hogy dehát Orbán náci és üldözi a zsidókat.

Nem kellene leragadnod az IMF-nél, mert ha Bajnaiékat nem vezette ki a szarból, Orbánékat sem fogja, tehát nem megoldás semmire. Export, CDS, költségvetés, inkább ezeket nézd, ez pontosan tükrözi egy adott kormány gazdaságpolitikáját.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Piktor saját magával is vitatkozik,mikor egyik héten ezt mondja,másik héten azt.
Meg néha szerintem a gumiszobában is vitatkozik saját magával....:))
@Anti Anyag:

1./ Az IMF annak ad, aki bajban van, és abból a pénzből, amit a többiek dobnak össze, akiknek éppen nincs szükségük IMF hitelre.
2./ Ahol nincs kockázati felár, sőt akár negatív kamattal is veszik az állampapírokat (lásd Németország), mi a francnak fordulnának az IMF-hez.
3./ Az IMF-hez fordulás az országok presztízse szempontjából negatív.

Fenti okból az IMF hitel valóban kényszer. NEKÜNK. A többi hülyeség.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: csak nem edzel a szellemi visszamaradotakkal? Még azt gondolom, hogy felhasználókat gyűjtesz valami zárt eü. intézménybe.;)
Azért Fabius beírhattad volna a Térden állva jövök vissza hozzádot, igazán... ;-Dd Hogy eldanolja neki a nemrég nemzetiesített igazRAjkókkal kísérve az ablaka alatt.

Amúgy a Nők Lapja is teli van épp a "családi támogatások csökkentése Nem , Nem engedünk az IMf-nek" reklámmal. Pont az és pont ezzel.

Szokásos sedreségemben elütöttem és " A csalási támogatások csökkentése Nem"-re jött ki. Szerintem ez van a mélyén a kampánynak...
@Anti Anyag:

Bocsánat, nem "felcsútoztam, csak egy gyengécske költői képfestéssel próbáltam illusztrálni, mekkora öngólt lőttél.

Mi késztette ugyanis az Orbán-korményt arra, hogy a Bajnai kormány által tartalékolt, de le nem hívott IMF-pénzt MOL részvényre költsön?
MI volt a kényszer?

Ráadásul az elmúltnyolcévezés kellős közepén, demagóg és hazug lejáratókampány mellett???
Mikor azt a pénzt előteremthette volna más forrásból is?

Biztosan te is tudod:
az IMF alacsonyabb kamatra ad pénzt, de beleszól, mire költöd (hogy legyen némi biztosítéka, visszakapja a zsét);

a piac magas kamatra (majd 200%-os ráta az IMF-kamathoz képest) ad pénzt, cserébe nem szól bele.

Mi tényleg annyira gazdag ország vagyunk, hogy simán belefér +110 Mrd HUF éves kamatteher a büdzsénkbe?

Tudod, a mutatott teljesítmény láttán asszem Matolcsyt nem venném fel a cégemhez pénzügyi igazgatónak..
Mondd, te alkalmaznád?
"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter októberben jelentette be, hogy a tranazkciós illeték a készpénzes tranzakciók, például pénztári kifizetések vagy az ATM-használat után az eredetileg tervezett egy helyett három ezrelék, az átutalásoknál pedig egy helyett két ezrelék lesz. A bankok most közzétett kondíciós listáiban vegyesen szerepel a jelenleg hatályos jogszabály szerinti egy ezrelékes, illetve a miniszter által bejelentett magasabb díj - derül ki a Népszabadság összeállításából.

A pénzintézeteknek a hatályba lépés előtt hatvan nappal kell közzétenniük kondíciós listájukat. Az az ügyfél, aki nem ért egyet az új feltételekkel, hatálybalépésükig jelezheti bankjának és megszüntetheti számláját. Ezután a pénzügyi felügyelethez, vagy a mellette működő Pénzügyi Békéltető Testülethez lehet fordulni, ám a Népszabadság megjegyzi: ennek sok értelme nincs, hiszen a jogszabály lehetővé teszi a tranzakciós illeték áthárítását."

Mert a bankokkal fizettetik meg... Szegény pici bolsevikjaink ezt is elhitték. :((

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/a_bankok_ugyfelei_fogjak_megfizetni_a_tranzakcios_illeteket.175125.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fingod nincs mit jelent az unortodox és te vádolod mantrázással a többieket.

Unortodox=elveti a régi tanokat, megoldásokat, újakat keres. (az innováció is unortodoxia)
(Vallásban nem "könyv szerinti")

Ha te egy válság közepette vállalkozóként nem vagy unortodox, pár hónap alatt véged.

Szóval épp te mantrázol egy szót, de nem fogod fel valódi értelmét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Néha van olyan érzésem, ahogy a mantrát nyomják az ecceriek. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hehe. Úgy néz ki, a visszamaradottak edzik őt.

Rád is ráférne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na tudod mennyibe került nekem ez a pasi, hogy végre rajzolt? Megrendeltük ezt mi a nemzettestet rágó férgek, már mikor! DE jó munkához idő kell. ;-DDD
@Anti Anyag: "Én az eredményeket nézem. felőlem Orbán meg is kúrhatja az IMF-es csajt. Opportunista vagyok, igaz, jobboldali is, ami nálam nemzetit és nem Orbán-fanságot jelent."

Úúúúú azért ilyet ne írj!!! Értem, hogy ezt a szerepet osztotta rád a székházban a csoportbizalmi, de ne vidd túlzásba! Még a végén pofon lesz. Értjük mi így is, te az a narancskarakter vagy, aki az eszével gondolkozik. Van káromkodós fajta, van elvakult mindet többször idemásolós, és vagy az a fajta karakter is, amit te hozol.
Nem kell nagyon bizonygatni, hogy van eszed, úgysem hisszük el.
@Anti Anyag:
Szerencsére, most képzeld el, ha TündérGyurcitok nem lenne néhány fogalommal tisztában, mi is történne?
Bele sem merek gondolni! :D
Ha nem érted, hogy mi zajlik körülöttünk, akkor meg ne nekem tégy szemrehányást, keresd meg Piktort és az ő szentséges balfaszát... bár mint tudjuk a siker láthatatlan... LOL! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
AHa, láttam, denem klikkeltem rá, annyira felbosszantott a főcím.

Ki merem jelenteni, mi egy irtó gazdag ország vagyunk! A popsink kint van a gatyából, de ahol tudnánk spórolni, ott sem tesszük meg.

Egyébként tényleg, külföldiektől gyakran hallottam a kérdést, hogy nem is értenek bennünket, ha ennyi szabadon elkölthető pénzünk van, akkor miért nem tartunk előrébb?
Mert hülyeségekre és bizonyos zsebek tömésére megy el a pénz. Eredeti tökefelhalmozás folyik, gyorsított eljárásban. Ez nálatok 150 évbe telt, mi 25-be sűrítjük. - feleltem én, bosszúsan legyintve.
@De hol van Columbo felesége?: Soha nem voltál te vállalkozó, így szerintem ezt hagyjuk.

Igen nagy különbség van 2 olyan vállalkozó között, aki önmaga is megél a piacon, akár magasabb hitellel.

Vagy a között, aki lényegében csődeljárás alatt van, az állam ugyan megmenti egy kedvezményes hitellel, de feltételeket szab.

Az IMF hitel ezért eleve üzleti szempontból is gáz, azt jelzi, hogy az ország vezetői kevésbé döntésképesek, ennek mindenfajta vonzatával együtt.

Nem véletlenül húzódozik ettől az összes ország, kivéve a Gyurcsány szerű alakokat, akik egyszerűen csak meg akarják nyerni a választásokat és beleszarnak mi lesz később.
@MACISAJT:

És akkor miért is kell újraírni a kőccségvetést?

Minek a 760 milliárdos megszorítás?

Ja, hogy ez csak zsebbe sarc, hogy lehessen miből fizetni a Fideszes Leninfiúkat!
@Anti Anyag:
Megnyugtatlak, vállalkozó vagyok, de ha a könyvelésemet, a gazdasági, vagy az informatikai tudásomat hasonló unortodox módon akarnám kibontakoztatni, akkor kb. ilyen szarban leledzenék, mint a TE Qrmányod...
@Anti Anyag:
Dude, a komcsik ebben az országban a fidesz sorait "díszítik". A libsi kifejezést meg nem értem, mert olyan nincs a szótárban.
Ha a liberális szavazókra gondoltál, akkor meg örülj, hogy léteznek "libsik", hisz ha nem lennének toleránsak a fajtáddal, akkor már rég kiírtották volna azt. Tudniillik a férgekkel ezt szokás tenni...
@Anti Anyag: a gond az, hogy van sikeres unortodoxia (amivel túlélsz és megerősödve kerülsz ki a válságból) meg van sikertelen (amibe beledöglesz). Te szépen kiemelsz pár mutatót, és ezek alapján kijelented, hogy a magyar módszer sikeres. Csakhogy vannak fontos mutatók, amik szerint meg nem az (gazdasági növekedés, potenciális növekedés, beruházási ráta - tudtad, hogy ez utóbbi már a szinten tartó karbantartást sem fedezi? azaz épp leépítik a cégek a minőségüket, mint ahogy a BKV vagy a MÁV tette 1990 után a karbantartás elhanyagolásával?), de ezek felett elegánsan átsiklasz.
@Anti Anyag: "Ha te egy válság közepette vállalkozóként nem vagy unortodox, pár hónap alatt véged."

Viktorkánk az unortodoxiával épp most vágja haza az országot, csak nem pár hónap alatt...
Valljuk be, egy országot azért nehezebb, mint egy vállalkozást.
@ormány triktor: Na az ilyen beteg alakokat utálom vitában mint te.

Elmondja saját kórképét, miközben az én nickemet írja oda. Olvasd már vissza magad haver. Tipikusan az elkeseredett buta pártkatona vagy.

Szóval te hagyjál békén, semmit nem nyerünk egymással, bár bevallom, azért ilyeneket fikázni azt szeretek:)
@Anti Anyag:

Te olyan maszekot nem találsz, aki tudatosan magasabb kamatra venne fel pénzt.

Legfeljebb akkor, ha már úgy is mindegy neki és csődbe akarja futtatni a cégét és nem szándékozik viszafizetni.
@Hertelendi: Na hogyne, hazavágja. Nézz már rá az exportra, a költségvetésre.

Mi neked a sikeres kormányzás? 13%-os államháztartási hiány megszorításokkal, IMF hitellel?

Ha igen, keress valami mazochista topkót a HUSZ-n.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát elaludtam, mert hatig meg nem tudtam, bocs. A férjem hívott onnan, féle gykor, de akkor még kómás voltam. Tehát ott hajnalban!! megjelent egy biztonsági brigád, és kidobált a sátrakból az embereket.

Most valami építenek egy állítólag engedélyes szobor felállításához és megvédéséhez. Megy vissza mindjárt megint a férjem oda - közben dolga volt - tömegdemonstráció is zajlott, a rendőrök nem védték a Nagy Navarroékat, holott az ombudsman szabályosnak találta a tüntijüket. Azt kérik,aki nézi a köztévét, figyelje mit adnak le róla, hogy ha hazudnak, be lehessen jelenteni. Szalonnánál, naná, de ha sokan teszik, valamit lépniük kell.

Féltek, hogy egy évet megér az akció, tényleg be vannak szarva.
@Putyilov gyári melós: Nem a faszt nem. Kérdezd meg bármelyiket, felvenne e egy 2%-al olcsóbb hitelt, ha üzletét a bank lényegében átveszi.
@mizrolist:
Enyhén szemérmesen elhallgat néhány kis tényt, de ez őt nem zavarja.
Ja kérem, "Boldogok a... " :))
Amikor lebukik, majd legfeljebb támad más tereléssel.
Az a fránya narancsbolsi kommunikációs képzés még nem az igazi! :)
@a szív fészkei: nem lesz egyedül, Lendvai Ildi fődemokrata is ott küzd:))))))
@Anti Anyag: Inkább demokrata,mint a te szaros vezéred. És valóban nem volt egyedül eddig sem.
Én arra gondolok, hogy még '89 környékén nekik nem a rendszerrel volt gondjuk - bár azt kommunikálták - hanem inkább csak azzal, hogy nem ők voltak a húsosfazék mellett. Na most sikerült nekik fordítani, amihez csak gratulálni tudok nekik. Sikeresen próbálták 2002től uszítani egymásra az embereket és megosztani a társadalmat. Sikeresek voltak az kormányzás megbénításában, amit azért nagyban elősegített a szocialisták töketlenkedése. Magyarország az volt nagyban - és az is lesz ha megint ellenzék lenne a fidesz - mint Esztergom most.

Ennek az egész hatalomátvételnek és kétharmadnak már 2002 után meg kellett volna történnie Orbán vágyai szerint. Kicsit szomorú lehet, hogy csak 10 évvel azután sikerült. 10 év elvesztegetett idő, sok az.
@Anti Anyag: Átveszi? Te nem akarsz kékre mázolva és nagy naracssárga I
MF-nem melmászkálni a városban? Hatásosabb lennél, hiszen hasbeszélsz is. Simicska fizetne téged, ahogy most is ezért itt.
A siker ...

"Dialóg: Nálunk már nulla százalék a magyar eszközök ajánlott súlya
2012. október 26. | 08:10

Elek Péter

Dialóg Alapkezelő

"Előző havi portfolió ajánlásunkhoz képest visszavágtuk a kockázatos eszközök súlyát a portfolióban. Ennek több oka is van. A gyorsjelentési szezonban több olyan jelentés is napvilágot látott, ami elég erős romlást valószínűsít a következő negyedévekre a vállalati eredményekben, másrészt, és ez sokkal hangsúlyozottabban jelent meg döntésünkben, az amerikai "fiscal cliff" egyre nyomasztóbban kezd hatni az amerikai gazdaságra (érdekes egyébként, hogy évek óta először az amerikai piac alulteljesítő az európaihoz képest).

Szintén rég nem látott módon nulla százalék az ajánlott magyar eszközök súlya, egyszerűen a szinte naponta változó extra adók nem teszik lehetővé, hogy beértékeljük a magyar részvényeket. A magyar kötvényeket egyelőre veszik a külföldiek, de ennek inkább technikai oka van, a november elsejétől életbe lépő, összeeurópai tiltás a fedezetlen CDS-re miatt ugyanis a CDS-t birtokló ügyfelek megveszik mögé a magyar kötvényeket, azonban ez csupán ideig óráig tarthat."
@Anti Anyag:

" Nézz már rá az exportra, a költségvetésre. "

Hehe, tipikus kommunista logika!
Az exportot ma már nem állami nagyvállalatok termelik, hanem külföldi multik.

Ez a multi itt agyon van kényeztetve, adót csak akkor fizet ha hülye, és a munkabérkiadásokon kívűl mindent hazavisz.

A költségvetés pedig rajtunk hajt be mindent, ha nem direkt, hát kiadva a sarcolást másoknak.
Ezért az élelmiszeráremelés, az ÁFA, a telefon és bankadók és afaszom se tuggya hány adóemelés.

Hogy is mondta egy híres nevettető, kabarista, Szíjjártó elvtárs:
"Ne a zemberekkel fizettessék meg a kormány hibás intézkedéseit!"
@Anti Anyag:
"
Unortodox=elveti a régi tanokat, megoldásokat, újakat keres. (az innováció is unortodoxia)
(Vallásban nem "könyv szerinti")
"

Látod, ebben egyetértünk.

A Fidesz-gazdaságpolitikája azonban csak szóhasználatában véve unortodox, mert bizony nagyon sok elemében pont hogy ortodox dogmákat használ, csak rosszul.
Chikán mondta azt, hogy a matolcsysta-gazdpol SIKERE "tankönyvileg lehetetlen".

Arra gondolt, hogy sz SZJA-16% miatti nettóbérváltozás-összeg átcsoportosítása a tehetősebbekhez nem fog keresletbővülést okozni, mert egy ilyen kis gazdaság ilyen kis ráétege nem fogja tudni belülről fúteni a gazdaságot, az úszni nem tudó fuldokló nem tudja a saját hajánál fogva kirángatni magát a partra.

Azt kellene látni, hogy nem az unortodoxia a baj, hanem az, hoyg ez sehová sem vezet, sőt, sokkal mélyebbre került általa az ország.
Jövő évi prognózis GDP-re és inflációra, valamint a várjató iparági profitokra, vásárlőerőre, kisker fogyaztási indexre.

A kereskedelemben dolgozom, a legtöbb beszállító cég vegetál, és ezt szó szerint értsd, kergeti a profitot!
Általam nagyra tartott cégvezetők, kerigazgatók panaszkodnak a siker (profit) hiánya miatt ("próbálun túlélni"), egyre több üzlet zár be, egyre többen mennek tönkre.

Ha ez az unortodoxia, akkor köszi, inkább térjünk vissza a tankönyvi markoökonomiához. Ahhoz legalább magam is értek valamicskét...

De ha nekem nem hiszel (nem kell, hidd el, én csak a véleményemet írom, nem a te meggyőzésed a célom), akkor olvasgass Chikán-interjúkat.
Tanulságos.
@Anti Anyag: "Vagy a között, aki lényegében csődeljárás alatt van, az állam ugyan megmenti egy kedvezményes hitellel, de feltételeket szab. "
Az IMF pont ezt teszi orbánnal, csak a puhatestünek ez nem tetszik...
Ez most öngól volt babám...ezért nem fognak megdicsérni a központban.
@De hol van Columbo felesége?: Miket nem írsz! Chikán, Mellár? Akiknek nem Orvbűn DNS-e van a szája környékén, az neked szakértő??? Elment a maradék eszed is?? ;-DDDD
@Putyilov gyári melós: Na ja, nyilván ők csökkentik az államadósságot és ki más miatt javulhat a költségvetés, CDS.

A tavalyi exportot pld. egyértelműen a mezőgazdaság nyomta fel.

Ezzel nem azt írom, hogy a multinak nincs szerepe, csak egyszerűen itt nincs annyi, hogy rájuk lehetne csak alapozni.

Nem semmi, hogy kikkel kell vitatkoznom.
@Anti Anyag:

Mondom, te nem vállalkoztál soha az életedben, ezért beszélsz hülyeségeket.
Pártfunkciként könnyű észt osztani.

Egy bank ugyan minek venne a nyakába olyan terhet, hogy igazgasson egy céget?
Egyszerűen nem ad lóvét, ha nem látja a megtérülést.
Ezt csinálja most az IMF.
@Anti Anyag:

"Nem kellene leragadnod az IMF-nél, mert ha Bajnaiékat nem vezette ki a szarból, Orbánékat sem fogja, tehát nem megoldás semmire. Export, CDS, költségvetés, inkább ezeket nézd, ez pontosan tükrözi egy adott kormány gazdaságpolitikáját."

Az első mondaton jót röhögtem, mert egyrészt nem Bajnaiékat, hanem Gyurcsányékat (ha már Orbánékat), másrészt kivezette, ebből következően jó megoldás volt. Nem Moszkvában, hanem Leningrádban, stb. A többi stimmel.

Az exportunk nőtt (1,7 %). Oka, hogy a dohány, élelmiszer, ital export (ezek dinamikusan nőttek) azon termékeket foglalja magába, melyeket itthon már fizetőképes kereslet híján nem lehet eladni, ezért fillérekért kinyomták a gyártók exportba, hogy a veszteség kisebb legyen. „…ezzel szemben a meghatározó súlyt képviselő gépek és szállítóeszközök kivitele 3,2%-kal csökkent.” (KSH).

CDS: jelenleg a nagy kalaplengetéssel üdvözölt csökkenés ellenére az olaszokkal és a spanyolokkal vagyunk egy szinten, akik megelőznek, azok a görögök, a portugálok és az egyiptomiak. Hát, mit mondjak, naaagy siker. De év végéig majd utolérjük őket is.

Költségvetés: az éves hiány 3 % alatti lesz – a jövő felélése árán. A múlt évben is ott volt. A MANYUP felélése árán (ami csak egyszeri „bevétel”). A Bajnai által hagyott adósságot érdemben 2,5 év alatt sem sikerült csökkenteni a válság elmúlta, a kétharmad és a MANYUP lenyúlás ellenére.

Hátbizony. Ez pontosan tükrözi egy adott kormány gazdaságpolitikáját. Főleg azokkal az adatokkal együtt, amelyeket gondosan kihagytál.
@De hol van Columbo felesége?:
Nem fog! Az nem illik bele a világképébe, neki pont megfelel a kis belterjes, saját igazát erősítő és kétséget sem hagyó, másik verziót nem említő anyag.
Ennyit a csőlátásról...
@Anti Anyag: hanyagolj kérlek, ebben az univerzumban anyag uralkodik, az antik kisebbségben vannak, és nem én akarok az a szerencsétlen lenni aki veled és miattad semmisûl meg...
@vakapad:
Nekem is a Jereváni Rádió hírei ugranak be néha ezektől... :))
Csak ezek el is hiszik a szar dumájukat!
@De hol van Columbo felesége?: Valójában ezek a fogalmak teljesen értelmetlenek, a ballib is csak mantrának használja, hiszen első lépésben túl kell élni, második lépésben sikeresnek kell lenni.

Olyan ez mint a liberális/konzervatív, a lényeg a hatékonyság az adott dologban.

A termelő multik szempontjából pld. unortodoxnak kell lenni, feltéve, hogy itt ez azt jelenti, azt csináljuk csütörtökön, amit szerdán is csináltunk, hiszen ő azért jött ide, amit szerdán csináltunk.

Új piacok megszerzésénél viszont nagyon nem, ott nyomulni kell, adott esetben olyan támogatói rendszerrel, amire a konkurencia haja égnek áll.
@Anti Anyag:

Államadósságot bevételből lehet csökkenteni.

A bevételt, olyat ami itt marad azt a dolgozók termelik meg. NEM AZ ÁLLAMI SZFÉRA ÉLŐSKÖDŐI, hanem a maszekok.

Ezt veszi el az állam és osztja újra, a javát az állami szféra magas fizetéseket kapó éslősködőinek, a haveri vállalkozóknak.

Talán nézd meg egyszer a költségvetést.

Amúgy nem csökken az államadósság, mert a lenyúlt MANYUP pénz is adósság, legfeljebb 5-10-15 év múlva kell elkezdeni törleszteni.
már egy éve meg akarták őket buktatni, de nem tették..az a baj hogy egy rövid államcsőddel is a nyomorult nép jár rosszul, de ha ez az ára, meg fogják tenni..mindenkinek legyen egy két havi tartaléka mielőtt beköv az államcsőd..
@Anti Anyag: Kell? Kötelező neked életem ,ég munkaszüneti napon is? De sajnállak. Menj temetőbe, talán ott lenyugszol.
@Anti Anyag:
"Új piacok megszerzésénél viszont nagyon nem, ott nyomulni kell, adott esetben olyan támogatói rendszerrel, amire a konkurencia haja égnek áll. "

Mesélj, milyen új piacok vannak?
A szocialista állami újraelosztásra kínosan emlékeztető támogatási rendszert látjuk, ebből van pénz Csányinak, Simicskának, a haveroknak.
@a szív fészkei:

Nyugodj meg, dufla lóvé jár nekik ilyenkor ott a Párt Agit-prop osztályán :o))))
@Putyilov gyári melós:

Amúgy maszek cégnél nincsenek ilyen összevont ünnepek.
Ez csak az állami élősködők kiváltsága.
@Putyilov gyári melós: Baltásék, Kazahsztán, Hátasztán. Ja "Veled vagyunk Vietnam" is. Fárasztja őket a Szijjártó, mintha nem szenvedtek volna eleget anno negyven éve...
@vakapad: Végig lehet venni ezeket a dolgokat sorra, de a lényeg a teljesítmény és tendencia.

Elég nyilvánvaló, hogy a magas költségvetési hiányoknak és az IMF hiteleknek ára van, tehát ezek nem tűnnek el egy-két év alatt.

Önmagában tökmindegy milyen Orbán és mit csinál, ezek a lényegesek. Azzal együtt kb. 2013 novemberében lehet kimondani, hogy akkor ez most egy időszakos valami, vagy tényleg sikerült Orbánéknak.
@Putyilov gyári melós: Ne hari, de ilyenkor bevetésen egyedül, jár is neki szerintem is!! An-ti A-nyag, An-ti A-nyag!!!
@Anti Anyag:

Látom, sokakkal keveredtél vitába, így e komment után hagylak, legyen időd mindre válaszolni...

"Soha nem voltál te vállalkozó, így szerintem ezt hagyjuk. "

Tényleg hagyjuk, mert nem is írtam, hogy vállalkozó vagyok/voltam, feltételes módban beszéltem, teoretikus volt ("Matolcsyt nem venném fel a cégemhez").

Kommented többi részéhez:
Bajnai csődtől mentette meg az országot, működésének összemosása elődeivel teljesen hibás, más a szitu.
Orbán szituja is más, hiszen mikor kormányra került, már nem volt csődhelyzet és volt olyan parlamenti többsége,amivel végrehajthatta volna azokat a szükséges változtatásokat, amikkel most szebb lene a baba fekvése.

Emlékezz vissza, mivel indult az egész:

Az első verzió az volt, hogy lehet a hiány akár 7%-os is, csak Barroso beintett - innen indult az adósság elleni harc (micsoda pálfordulat), ami azóta is tart, nem kevés pénzükbe került és kerül ez, hidd el.

Orbán Viktor Megyó 100 napos programját csont nélkül szavazta meg 2002-nem (a kampányban sokkal többet ígért Megyónál), így a nyolcévezésnek semmi erkölcsi alapja nincs. Sőt.
Gyurcsány alatt ellenzékben pedig minden olyan intézkedést megfúrt, ami jót tett volna gazdaságnak (no persze, nehogy jól csinálja Fletó, mert akkor újra őt választják), így róla fokozottan elmondható, hogy csak a hatalom megszerzése érdekelte.

Most más a szitu, már a hatalom megtartásáért kapálódzik, foggal-körömel védi, s nem riad vissza semmitől...
@GeoCracker: Ezek ott is maradhatnának kőszobornak. A hit meginghatatlan momentumaiként.
@shinichi:

"A probléma az, hogy a magadfajták egy Kopits, vagy Mellár, vagy akár Heim kaliber szavait fel sem érik ésszel. Pedig ők nem igazán ballibsi bérencek. "

Az a probléma, hogy Kovács Árpád vagy Domonkos László szavait sem. Pedig ők aztán bizalmi emberei a nernek a Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék élére kinevezve.

De amúgy iszonyúan röhejes, ahogy mackósajt és anti anyag a kiradírozható költségvetést pozitívumként igyekszik megélni. Lehet célszerű lenne kicsit kevesebb varázsgombát osztani a minisztériumban :-D
@Anti Anyag:
"Azzal együtt kb. 2013 novemberében lehet kimondani, hogy akkor ez most egy időszakos valami, vagy tényleg sikerült Orbánéknak. "

Mesélj, az új kőccségvetésben mekkora gazdasági növekedés is lesz?
Az idei már látszik.

NEGATÍV.
@a szív fészkei: Te topkót tévesztettél, ajánlom a Nők lapját. Itt csak ideges leszel, nem való neked a politika, ha visszaolvasod magad, itteni munkásságod számodra is ezt fogja bizonyítani.

Persze azt csinálsz amit akarsz, végül is figyelhetsz, hogyan csinálják a nagyok:))))
@a szív fészkei:

Chikán Attila pont Orbán minisztere volt. Egyébként zseniális vállgazd tankönvet írt, rongyosra olvastam...
:-)
@De hol van Columbo felesége?: én ugyan ezt hallom termelőktől, cégvezetőktől, magyar és leány, vagy beszállító cégektől
@Fabius: Heim azért elég rendesen bele van ágyazva a Századvégbe, ahogy a HVG kibontotta. Mellár szerintem meg nem. Kicsi difi ott van szövegben is, erről orica írt múltkor egy interjú kapcsán...
@Fabius: Amúgy első regnálásakor jött az unortodox kétéves költségvetés, most a Radírpók írta költségvetés, még mi jön?
Ahogy elnézem ez a GUMIMACISAJT és Géza Anyag kap annyit, hogy egy csapat hülyének is elég. Csak azt nem értem minek járnak ide. Mazochisták?
@Anti Anyag:
"Persze azt csinálsz amit akarsz, végül is figyelhetsz, hogyan csinálják a nagyok:))))"

Az a baj veletek, hogy életetekben mindig az állam faszán lógtatok és soha nem volt egyetlen VALÓDI PIACI CÉGETEK SEM!

Állambácsi csöcse, az állami újraelosztás leszívásában vagytok nagyok.
Ugyanúgy, mint anno a nulla valódi piaci értéket termelő szocalista nagyvállalatok, AMELYEK CSAK A KAPUN BELüLI MUNKANÉLKüLISÉG FENNTARTÁSÁBAN VOLTAK NAGYOK.
Tessék olvasni, számolni, most van lehetőség és lehet, hogy érdemes nem csak kötelezőt, de bankot is váltani!

"Annyit akartam ezzel mondani, hogy ugrásra készen várd a bankok új hirdetményeit és vedd elő a nagyítódat, mert ezek az új költségek nagy eséllyel el lesznek dugva az apróbetűs részben, sőt, nem is a számla kondiciós listájában találod, hanem például a bankkártyákról szóló külön kondíciós listában, amiről legtöbben azt sem tudják, hogy létezik. Szóval nem lesz könnyű dolgod, ha pontosan meg akarod ismerni a bankszámlád új költségekeit. (Itt tudod elolvasni, mire figyelj a számlákkal kapcsolatban.)

Ha mindez kevés lenne, akkor folytatom. Kormányunk és pártunk nemcsak a bankokat nézi továbbra is fejősteheneknek (pedig egyre ösztövérebbek a bankok, erről meg itt írtam), hanem a biztosítókat is.

Jövőre külön adó terheli az összes nem életbiztosítást is, mégpedig szerény 10, illetve 15%-os plusz teher lesz a biztosításokon. Ezt a biztosítók nem fogják tudni se áthárítani az ügyfelekre, de lenyelni sem. Ezért várható, hogy nem a biztosítás ára, hanem az érte kapott ellenszolgáltatás értéke fog csökkeni. A lakásbiztosítás eddig új értéken térített, ezután majd avultatott értéken fog, eddig korlátlanul fizette a lopáskárt, ezután csak 300 ezer forintig fogja, a thermoüveg helyett is csak a legolcsóbb ablaküveg árát fogja megtéríteni. (Itt találsz egy cikket a lakásbiztosításokról.)

Úgyhogy a biztosításaidat is majd jó alaposan olvasd át, hogy pontosan mire is vonatkoznak a díjtételek és mit nem fizet majd a biztosító, amit eddig térített.

Egyszóval jó bogarászást mindenkinek az új feltételekhez, mostanában majd nagyon résen kell lenni a változásokkal kapcsolatban. A blogban majd igyekszem leírni a legfontosabb tudnivalókat, ha az időm engedi.

Még annyit: a jövő évi változások egyszerre fognak hatni a készpénz-használat erősödéséhez (fizetni kell még a kártyás vásárlásokért is) és gyengüléséhez (viszont drágább lesz készpénzt felvenni az automatákból). Kíváncsi leszek, melyik hatás lesz az erősebb. Persze az is lehet, hogy eddig is sokan nem törődtek a bankszámlájuk költségével, azzal a havi plusz párszáz-ezer forinttal sem fognak törődni. Majd kiderül pár hónap múlva. (Mindenesetre én amit kapok készpénzt, első sorban azt fogom vásárlásra használni és csak végszükség esetén fogok fizetni kártyával, vagy veszek fel bankból pénzt.)"

kiszamolo.hu/bankszamla-valtozasok-vedd-elo-a-nagyitodat/
@Hertelendi: Kiemelt bérezésért. Vannak hullaszállítók -mosók is, pedig az a legtöbbünknek elég undi melónak tűnik.
@Hertelendi:
Per pill meg van győződve szegénykém, hogy a ő a mérvadó itt.
Közben max. a kisbüdösi kocsma csocsóasztalánál lehet hamutartó felelős! :)
@De hol van Columbo felesége?: Azért elég nyilvánvaló, hogy Orbán a 2014-es választások megnyerésében érdekelt, tehát akármilyen Matolcsy, valójában értelmetlen a személyét kiemelni, hiszen nyilván nem ő dönt.

Gyurcsány ellenzéke épp olyannyira nem érdekes, mint most Orbán ellenzéke, mert az ellenzék nincs döntési helyzetben, ergo nem tehetők semmiért ellenzékként felelőssé. Nevezhetjük ezt egy állandónak, amit egyszerűen kiejtünk a képletből.

Barroso a 13%-os hiányon rágott be, amit Gyurcsányék 8-nak akartak hazudni. Valójában itt nem Barroso személye az érdekes, hanem az az EU mögött álló gazdasági csoport, akik azt mondták, a magyarok át akarták őket baszni. E miatt szívott Gyurcsány, de Bajnai és ugyan egyre kevésbé, de Orbán is.
@a szív fészkei:
De most tényleg, ugyan mi is indokolja a kőccségvetés kiradírozását?

Hisz a szabaccságharc sikeres, az IMF megpucolt, bennünket irigyel egész Ejrópa.

Akkor mi a faxért kell a nyári túlórákban ősszeírt márványba vésettet kidobni, és miért is kell 768 milliárd vagy a tökömsetuggyamár mekkora megszorítócsomag?

Csak nem újabb túlórapénz kell az elvtársaknak?
@Anti Anyag: Te volnál az? Miben? Szolgalelkűségben valóban szinte verhetetlen vagy, ámulva és iszonyodva figyelem. Milyen nagy vagy te? Röhögnek rajtad, nem látod?
@a szív fészkei: gonosz vagy. Ők a munkájukat végzik, és ez sok fájdalommal járhat. Amikor savazzák a gerincet pl. :-)
@Putyilov gyári melós: Bár így lenne, de nekem is cégem van, ráadásul sajnos egyetlen kondér közeli fideszes ismerősöm sincs.

Talán éppen ezért figyelek a számokra és nem arra, ki mekkora náci.
@a szív fészkei: Tényleg nem látom. Mert pld. te tutira nem röhögsz.
@Anti Anyag:

"Export, CDS, költségvetés, inkább ezeket nézd, ez pontosan tükrözi egy adott kormány gazdaságpolitikáját."

Igazd van töki. Akkor nézzük:

www.portfolio.hu/img/upload/2012/10/kockfelar121030.png

Magyarázd el ügyesen, vajon miért döntött meg minden csúcsot a CDS felár a matolcsyzmusban az aljas gonosz Bajnaihoz képest?

Ajaj, költségvetést nézni nem tudok, a főszámok kiradírozhatóak lettek. Innentől üresnek számít a rovat, a finggal egyszintűnek a költségvetés.

Hupsz.
@Anti Anyag:

"Ezzel nem azt írom, hogy a multinak nincs szerepe, csak egyszerűen itt nincs annyi, hogy rájuk lehetne csak alapozni."

Bocs Anti, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.

A Multiknak olyannyira nincs szerepe, hogy a legnagyobb külföldi multik adják a magyar GDP 67%-át!!!

Összetett probléma ez, s való igaz, nemcsak a fidesz hibája, hol tartunk, de az utóbbi két év hibás döntéseiért neki kell felelnie, hiszen a fidesz kormányoz (a szavazók majd jól leváltják).
Ennyi.
@a szív fészkei:
Ne izélj már, tényleg nem látja, hagyd!
Még beszéljen csak sületlenségeket szegényke... :)
Megszokta az akólban, hogy ott ő a valaki. Itt azonban pillanatok alatt beidézik neki a hülyeségének cáfolatait!
@Fabius: Ehh,ezt egy Index által futtatott libsibolsi blog szerzője nem értheti!XD
@De hol van Columbo felesége?: Én tudom, hogy ki volt, tanárként a férjemet tanította is. Még a nyomi Mattolcsyt is talán később. De azért nem tapsikol önfeledten, mint ezek.
@Anti Anyag: dübörgünk, dûbörgünk, mondá a kisegér az elefántnak
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor legyetek jó szadik vele, ha mazózni jár ide: kínozzátok jól meg! ;-DD
@Putyilov gyári melós: "bennünket irigyel egész Ejrópa."
Bocsi, nem Etiópiára gondoltál?
@Anti Anyag:

Pardon, de ez alapvetően hibás:

mi az, hogy az ellenzék felelőssége nulla? Politikai értelemben is van felelőssége, mert ténykedése kihathat a választásokon, így ha ellenzékeb szhar politikát folytat, akkor simán előfordulhat, hogy nem jut be.

Nézz rá most a képre: az lmp politikája kis kivételtől eltekintve súlytalan, így nem is fog bejutni 2014-ben az Orszűggyűlésbe.

Orbánnak két szerencséje van:

az őszödi beszéd kiszivárgása
és a gazdasági (illevte bizalmi válság). Ha ez nincs, akkor most vagy nem ő lenne hatalmon, vagy nem 2/3-dal lenne ott, s nem tudta volna véghezvinni azt az ámokfutást, amit a mellékelt sokdarabos puzzle mutat.
@Anti Anyag:

Ne hazudj, neked legfeljebb állam csöcsére bekötött céged van, számlázol valahova, hogy ne a bérkeretet használd és így magasabb a fizetésed.

Alapvető gazdálkodási ismereteid nincsenek, ezért mantrázol olyan kommunista ökörségeket, hogyazexport, amely csak adig volt érdekes, amíg állami nagyvállalatok csinálták, akiktől az állam elvette a bevételt.
Egy Audi, egy Mercedes lószart se fizet a költségvetésbe.
Sőt, összességében a magyar állam 4-5 ezer Euroval megtámogat minden elkészülő autót, legalábbis az elkövetkezendő 8-10 évben, tehát a német Francit támogatjuk abban, hogy ócsítva vehesse meg álmai autóját.
@Anti Anyag: ' Elég nyilvánvaló, hogy a magas költségvetési hiányoknak és az IMF hiteleknek ára van, tehát'
Ahogy Orbán magas áron eladott kötvényeinek is. Már Gézu se tudta megmondani, h. -1,5%-os növekedésből hogy lehet +6%-os kamatot kitermelni. De mad Te! Tehát. Légy oly közgazda és vezesd le. Az,h.Orbán öt évre előre lapátolta a szarz, az látszik. A növekedés viszont nem
@Fabius: Szerintem épp neked nem kellene tökizned.

Ha én átveszem a szar vállalkozásodat, miközben jól ki is tömöm egy kölcsönnel, ott is alacsony lesz a CDS.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy vállalkozásod nem mehet később csődbe, hiszen végül is kölcsönt vettél fel tőlem.

Nehogy más Bajnainak tulajdonítsd:)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: És még hány neved Ságvárikám? A többi harminc is sorra kerül? Húú izgatottan várom, mert a nagyanyós jópofa.
@GeoCracker:
Ezt a fajta matekot nem értik, megmondta, ők unortodoxul számolnak! :)
@Hertelendi:

Nem mindegy az neked? Európa, Etiópia egykutya, egyik se turulyos és nem Orbán elvtárs a főnöke :o)))

Jut eszembe, remélem Szíjjrtó elvtárs legközelebbi útja Etiópiába vezet, az ántivilágban ők is a szocializmust építették, ideje felkeresni őket, pár kőbaltát biztos el lehet adni náluk.
@GeoCracker: Orbán valóban előre pakolta a szart, ahogy annak idején Gyurcsányék is.

Viszont úgy tűnik, 2014-ben is ők akarják ezt megoldani, nem hagynák az utódra.
@a szív fészkei:

Tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom!

ChA nem tapsikol, persze, ezért írtam Anit Anyagnak, hogy az ő interjúit olvassa, ha jobboldalhoz közeli véleményt akar hallani - ami ráadásul pariban van azzal, amit én gondolok.

ne nekem higgyen, ha már, de ha a jobbos szakmai elitnek sem hisz, akkor kinek?

Mattolcsynak? Vicc.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem is értem, ezért kértem magyarázza a táblázatot, de látod nem akarja :-))
@Anti Anyag: Amilyen édibédik, negyven évig nem hagynák az utódokra. Tesznek érte választási törvény gányolásban is.
Meg kell köszönni nekik forró kézcsókkal! m.blog.hu/na/napizeje/image/b%20OV%20k%C3%A9zcs%C3%B3k%201.jpg Remélem,te már voltál az öreg helyén!
@Fabius:
Valami unortodox választ keres csak... :)
Vagy ortodox megfutamodást választ!
@De hol van Columbo felesége?: HA ez a dolga. Másnak meg az, hogy kiviszi az ágtálat a beteg alól, beköti az ionfúziót, esetleg hasat vág fel, utcát söpör.
@Anti Anyag: nagyon tévedsz, a bank nem veszi át az irányítást, csak ellenőrzi, hogy betartod-e a szerződésben ígérteket, vagyis képes vagy-e visszafizetni a pénzét.
@a szív fészkei: Végülis jó gyerekek ezek. Nekik ilyen munka jutott. Ezt is meg kell valakinek csinálni. Csak a tények ne zavarnák őket annyira...Annak idején Caligulát is sokan védték...igaz jó pénzért. Most orbánt kell, igaz sokkal több pénzért, viszont annyival hülyébb is mint Caligula.
@Anti Anyag:

Az ideológiád és a hasonlataid nem érdekelnek, bocs.

A számokat magyarázd. Hisz magad mondtad azok a meghatározóak, és ebben az egyben speciel igazad van. Akkor nosza. Mert a CDS felárnak speciel semmi köze a felvett hitelhez, ugye, ahogy nincs rá hatással az egyszeri manyup einstand miatti szufficites költségvetés sem.

Szóval, mondd, miért olyan az a görbe amilyen?
@Anti Anyag: Nálatok baba elvesztem már a humorom. Szánalmas vagy, és az ilyen embert én tényleg nem röhögöm ki. Belátási képességeid korlátozottak.
@a szív fészkei: Ez speciel nem én vagyok, kb. egy harmincassal öregebb a faszi nálam, viszont el tudom képzelni mi megy Ferinél amikor belép hozzátok a párthelyiségbe. Fotót is láttam róla.
@Anti Anyag: Pártkaton mi? Muhaha. :-) Van képed neked rám ezt mondani? Főleg, hogy egyébként nem egy fidesz intézkedéssel maximálisan egyetértek, kár hogy a végén mindent elrontanak a lopással és az emberkedéssel.

Kártékonyak vagytok. Ártotok Magyarországnak és a benne élőknek. Nyomatjátok a hülyeségeiteket, félrevezettek embereket, ha ezerszer megcáfolják, akkor is szükségesnek látjátok 1001-edszer is beírni, pedig a kutya nem kérdezi a tetves részrehajló pártos véleményeteket.
Emlékszem még a MANYUP lenyúlás előtt is a hozzád hasonlók (vagy pont te is) bagatellizáltak, meg "persze majd a kormány szétveri a magánpénztárakat" és tessék. Most ugyanezt csináljátok az IMF megállapodás körüli cigánykodással vagy éppen a választási törvénnyel, és majd még ki tudja mivel fogjátok.
@a szív fészkei: Csak ez a kettő.Másikat az asszony találta ki.A Charles Bronsonért meg régen oda volt.
Ez van az otthoni gépemen,és egyből előjön a jelszó meg a név belépésnél így egyszerűbb.
A "netkávézóban" meg van ez a név.:))
@Fabius: Megnéztem a táblázatodat. Szerinted a CDS most miért esik?

Annyit mutat, hogy a pénzpiac nem gondolta azt, hogy IMF hitel nélkül fog menni Orbánéknak.

De azt is mutatja, hogy ma már nem gondolja ezt.
@Fabius: Benned van a hiba,hogy nem látod,mert látnod kéne.:))
Mint nekem azt hogy jó nekem az évi 250-300 ezer mínusz!
@ormány triktor: Ja, tudod hogy van. Vigyél még két embert:))))

Érvelj, ne fikázz, ilyen ótvar dumával senkit nem fogsz magad mellé állítani, még ha amúgy igazad is lenne.
@a szív fészkei: Bevallom, egy jó nő kedvéért hazudtam már magam ballibsinek:)))
@Anti Anyag: Feri? Ja odavagyok érte, évek óta fényezem, tudható rólam! Nyaranta a háza előtt táborozom a Rózsadombon, hátha meglátom egyszer kisgatyában táncolni. Ugye így képzeled? :-DDD
@a szív fészkei: Kihullott Feri a pikszisből?
Már nekem kínos, hogy egyre többen megtagadják.

Ki az új favorit, Bajnai?
@a szív fészkei: Politizálni is csak minden tekintetben jóllakottan lehet. Különben jön a pártkatona és efféle elkeseredett körök.
@Anti Anyag:

Ha okosat mondani nem tudsz legalább ennyire nyilvánvaló hülyeséget nem kéne :-)

A piac tele van a FED és az EKB pénzével pillanatnyilag, akik bejelentett szándéka a csődveszélyek elkerülése:

www.origo.hu/gazdasag/20120906-az-ekb-mentoovet-dob-az-eurozonanak.html

Ez a pénz és a hatásai vannak beárazva nem a féleszűek hülyesége. De felhívnám figyelmedet erre a félmondatra:

"jóllehet az IMF-tárgyalások esetleges meghiúsulása felülírhatja a kedvező hatást."

Még valami?
@jog-ász: "már egy éve meg akarták őket buktatni, de nem tették..az a baj hogy egy rövid államcsőddel is a nyomorult nép jár rosszul, de ha ez az ára, meg fogják tenni..mindenkinek legyen egy két havi tartaléka mielőtt beköv az államcsőd.." Sajnos azt hiszem tévedsz. Nem akarják megbuktatni, mert ott a 2/3. Így úgy gondolhatják, hogy a többség akarja ezt a politikát, és ezért az egész országot fogják megbüntetni. Még nem látom pontosan, hogyan, de azért már kezd kirajzolódni a dolog...
@Anti Anyag: A görögök most egyeztek meg a hitelezőikkel. Például ezért...
@a szív fészkei: Ehh,egy mezeji lyobbikostól sokat ne várj!:))
Mi hazaffyak már csak ilyen egyszerűek vagyunk.:))
Sajnálom,hogy csalódtál.
Amúgy szerintem butaság tucatnyi nevet tartani,nem látom értelmét.
Viszont találkoztam ilyenekkel,hogy:
százfogú c. zenekar, paráznabillegető,méhenkívüli,taktikai atompingvin,
És még tuti van egy két nagyon jó de most nem jutnak eszembe.
@Fabius: Az a gond benned, hogy magadon kívül mindenkit hülyének nézel, de értékelem, hogy nem tiltasz ki a blogból:)

Miből gondolod, hogy a magyar CDS alakulásában semmiféle szerepe nincs Orbánéknak? Mert az Eurózónát megmentik? Attól még Orbánék lehetnek gagyik. Szóval ez elég karcsú.

Elég szigorúan fognak bennünket, ráadásul tele gyanakvással ahhoz, hogy elhihesd, Orbánék teljesítménye a csökkenő CDS. nem pedig az, hogy elöntik az EU-t pénzzel.

Persze ezt fel lehet fogni természetesen így is, de ez szerintem ma már nem igaz.

Egyre kevésbé függ a CDS az IMF tárgyalásoktól és ezt Orbánék is tudják, ahogy látod, nem is igazán tülekednek. A piac kezd megbízni Orbánékban. Ha jól meggondoljuk érthetően, gyakorlatilag megcsinálta azt a méretű megszorítást amit az IMF elvárt, igaz, nem egészen úgy, ahogy azt ők remélték.

Na most viszont el kell mennem, de nyilván alkalmunk lesz folytatni.
@Anti Anyag: Nem akarok senkit magam mellé állítani. Te igen? Minek is? Ne magadból indulj ki. Ebből is látszik, hogy csak agitprop manó vagy. Csak az érvelésed mindig szar, és ezt mindenki látja.
@King of Shadows: Ja, a a baloldalin tényleg én vagyok, számban egy vérlibsivel:)
Nemtom, volt már?

"Nagy Navarro Balázs arra kérte Orbán Viktort, menjen és segítsen nekik kordont bontani."

Most megmutathatná a Kedves Vezető, milyen nagy demokrata! :D

hvg.hu/itthon/20121102_Felszamoltak_tuntetest_az_MTVA_szekhazana
@ormány triktor: A faszt, csak unatkoztam, ne vonj le semmit, hidd el nem érdemes, a legtöbben azért egészségesek vagyunk, alapvetően beleszarunk a pártokba.

Most már megyek is.
@Anti Anyag:

Lószart, a Főnököd csak annyit akar, hogy ne gyengüljön meg végzetesen a pártja.
Már tavaly novemberben eldöntötte, hogy bukni akar.

Aztán jöhet a begyakorolt esztergomi modell és az utcai hőzöngések, a kedvenc terepe.

De meséld már el, hogy miért is kell totálisan átírni a köccségvetést?
Miért is kell a 760 milliárdos vagy a fax se tuggya hogy mekkora megszorítás?
@Anti Anyag:
"alapvetően beleszarunk a pártokba."

Neked nincs akkora merszed, hisz ebből élsz.
Höhö, vezényló és a teljesìtmény meg az eredmény, vicces ez az Anti gyerök, kár hogy egyre laposabb az érv rendszere, hogy lesz meg így a teljesítmény bére?
@MACISAJT:Bocs, nem bírtam kihagyni, amikor "megfenyegettél" az egykulcsos adó emlegetésének következményével,mondom magamban:csak azért is. Kicsit megcsócsálom és akkor újra megpróbálom:Valahogy azt próbáltam elmondani, hogy magával az egykulcsos adóval alapvetően nem lenne probléma, ha ezek a barmok ésszel csinálnák(jó időben, jó mértékkel, fedezettel).
Emlegettél valami böszmét.Gyurcsányra gondoltál?Hogy jön ő ide?Ki nem szarja le, hogy mi van/lesz vele?Tegyük már túl magunkat rajta!Köszi!
@Anti Anyag: "Gyurcsány ellenzéke épp olyannyira nem érdekes, mint most Orbán ellenzéke, mert az ellenzék nincs döntési helyzetben, ergo nem tehetők semmiért ellenzékként felelőssé. Nevezhetjük ezt egy állandónak, amit egyszerűen kiejtünk a képletből."

???
Vannak kétharmados törvények, amiket az MSZP egyedül nem tudott megváltoztatni. A Fidesznek viszont nincs ilyen gondja.
@Anti Anyag:

Nem, nem nézek mindenkit hülyének, csak azokat akik nyilvánvaló hülyeségeket nyomnak :-)

Kitiltani csak a trollokat szoktam, őket is kizárólag akkor ha a szétoffolás a céljuk. A vélemény, akár ellenvélemény sem zavar, sőt.

"A piac kezd megbízni Orbánékban"

Ezen jót röhögtem :-D Különösen, mert a bármi bizalomra okot ad(hat)ó költségvetés éppen lenullázható lett :-))

De majd folytatjuk máskor.
@Anti Anyag: Csak abból gondoltam, hogy mindenkinél jobban értesz a pénzügyekhez, és imádsz vitatkozni. :)
De legalább nem akarsz mindenkit beperelni, ha kell, ha nem. :)
@Anti Anyag: Menjél csak, lejárt a munkaidő. :-)

Vissza ne gyere (úgy értem soha)! Járjál inkább kommentelni a jobbos blogokra (gondolom vannak ilyenek) ott biztosan megértőbbek a problémáiddal kapcsolatban.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De legalább megpróbálhatná :-)
@Anti Anyag: 1. Ha ennyire baj, mit kepeaztett Orbán annyira a hátalomba?
2. Nem akar ő olyan nagyon maradni.. ! Már nem lesz semmi a kasszában
@MACISAJT: 11.16-kor írt kommentedre válasz:
"Gyurcsányista triónak megszámlált napjai az MNB-ben02013.februárjától a zsarolási potenciál megszűnését jelentik."
Simor MNB elnök mandátumának lejártára gondolsz ugye, amikoris lehetőség nyílik a devizatartalékok igénybevételére. Te felmérted, hogy ez mit jelent? Azt, hogy az eddigi siralmas bázispontok nagysága a csillagos égig emelkedik, ezzel párhuzamosan a kockázati felár is, arányosan. Miután nincs IMF megállapodás, és várhatóan belátható ideig nem is lesz, az ország olyan piaci finanszírozást kénytelen igénybevenni ennek híján, hogy biztos lesz az út az államcsődhöz.Nem árt tudni, hogy már a 9%-os hiteldíjmutató is drámai, ezt sem tudja egy ország viselni, a bizalomvesztés ennek a másfélszeresének a jóslatát is hordozza magában.
A másik idézeted:"Közben eltelt egy év, a CDS mutató 240-re süllyedt." Sok adatot olvasok, de ezzel még nem találkoztam.Év elején ez a mutató 750 volt, a nyári boldog időszakban az IMF júliusi megjelenésével 500-ra csökkent.
Gondolod, hogy a bizalom majd egy IMF felé ellejtett pávatáncra visszatér a pénzpiacokon.Ezek a befektetők rutinos gigolók ám, még a Kállai kettős sem veszi le a lábukról.
@Mariann19: hagyd, a gravitációt is megcáfolja, neki csak a vezénylói hit létezik, meg a Kuszagyi unortodoxia.
@Penivaldes: ez nagyon esélyes, hisz a vezényló alapvető můködése is ez, a nagy játszma pedig az, hogy sokunk próbálja kitalálni a következő lépést, kisebb nagyobb sikerekkel, mert a bizonytalansági tényező, túl nagy a narancsos rendszerben, esetleges, véletlen szerű, keret, és konvenció nélküli.
@Penivaldes: nem csak te nem, hisz azért ilyen ez az ország, mert szinte senki sem, lehet a társadalom bármelyik szintjén, lehet munkás, vagy munkáltató, tervezhetetlenségben, bizonytalanságban, mindenki kifordúl önmagából, kiutat keres, agyal, és menekülő utat keres, vagy agresszívvé válik, maga vagy más ellen fordul.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én a mást tartom mindig nagyra. Mindenben. Külssőben, szellemiekben is.
@Penivaldes: ja ezt nem ide akartam.
ide azt akartam, hogy a szülinapi meglepiket sem szeretem:))
@Mariann19:
Drága!
Ilyenkor kell reagálni? :))
Már nevű navracsicska munkaideje lejárt, nem gondolod, hogy túlórázni fog!
Mint rendes minisztériumi trollocska kettőkor hazament. Ne légy naiv... :D
@Penivaldes: értettem itt is, és nem lepődtem meg a szülinapos megjegyzéseden sem ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én csak a szűk családi kört engedem oda. hiába ez a klán gondolkodás bennem van. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Rendben. Főleg arra, hogy hazamegyek, és ott van csomó ember és azt kiáltja, hogy meglepetés. és azokkal jófejnek kell lenni, mikor én nem akarok:)
@Mariann19: (".Nem árt tudni, hogy már a 9%-os hiteldíjmutató is drámai, ezt sem tudja egy ország viselni,"

Drága Hófehérke, fel tetszett ébredni?:D
Akkor ajánlhatok némi gondolatébresztő olvasnivalót?

Hét éve nem látott mélypont a 10 éves kötvények átlaghozamánál
2012. október 18. csütörtök 11:49:59

Az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki aukcióján 3, 5 és 10 éves kötvényeket értékesített, melyek közül egyedül az 5 éveseknél nem sikerült a tervezett mennyiséget eladni. Minden futamidő esetén a jegybanki kéthetes 6,5 százalékos alapkamatállnak a hozamok.

A hároméves kötvényekből a szokásos 20 milliárd forintos mennyiségre 40,1 milliárd forintos ajánlat futott be, melynek eredményeként a kitűzött mennyiséget sikerült értékesíteni az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK).

Az értékesítés 5,9 százalékos átlaghozam mellett történt, mely a tegnapi másodpiaci hozamnál is közel 30 bázisponttal alacsonyabb, a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest viszont jelentősebb visszaesést mutat, akkor ugyanis 6,72 százalékon keltek el a papírok. Ennél az 5,9 százalékos hozamnál alacsonyabbra egyébként tavaly szeptemberben volt példa legutóbb.

Az ötéves kötvényekből a tervezett 15 milliárd helyett 13 milliárdnyit adott el az ÁKK, bár 22,5 milliárd forintos összértékű ajánlat érkezett a befektetők részéről. Az átlaghozam szintén jelentős visszaesést mutatott, hiszen a két héttel ezelőtti 6,85 százalék után most 6,03 százalék mellett zajlott az értékesítés. Ez a tegnapi másodpiaci hozamnál 32 bázisponttal alacsonyabb. Ennél alacsonyabb átlaghozamra egyébként legutóbb 2010 áprilisában volt példa.

A 10 éves futamidejű állampapírok ezúttal 12 milliárd forintos felkínált mennyiségére 37,8 milliárd forintos ajánlat érkezett a vevőktől, melyből végül a tervezettnél valamivel többet, 16 millirádnyit fogadott el az ÁKK. Az átlaghozam itt is drasztikus visszaesést mutatott, hiszen míg két héttel ezelőtt még 7,39 százalék mellett keltek el a papírok, addig most csütörtökön 6,33 százalékon, ami a tegnapi másodpiaci jegyzésnél 35 bázisponttal alacsonyabb. Ez egyben hét éve nem látott mélységet is jelent, hiszen legutóbb a 2005. szeptember 29-i 10 éves kötvény aukción keltek el a papírok ennél alacsonyabb átlaghozam mellett, 6,2 százalékon.

A tegnap bejelentett második októberi Matolcsy-csomag úgy tűnik, jelentősen csökkentette hazánk országkockázatát, amit a forint többhónapos árfolyamcsúcsa is mutat.

mfor.hu
---
@MACISAJT: ühüm, akkor kéretik, csak a kerek képért az eheti is
@Mariann19: ("A másik idézeted:"Közben eltelt egy év, a CDS mutató 240-re süllyedt." Sok adatot olvasok, de ezzel még nem találkoztam.Év elején ez a mutató 750 volt, a nyári boldog időszakban az IMF júliusi megjelenésével 500-ra csökkent. ")

Hol vannak már azok a "boldog" időszakok..:D
A mostani 240-270-hez képest..:

www.tozsdearnyek.hu/index.php?lng=hu&pg=m4&id=tozsdearnyek_ingyen_valos_arfolyamok_regi_stilus_1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
("ühüm, akkor kéretik, csak a kerek képért az eheti is ")

Parancsolj, itt van az október 25-i állampapír aukció, 6%-os hozammal:

privatbankar.hu/kotveny/nagyot-esett-a-hozam-6-szazalekon-is-vittek-a-magyar-allampapirt-251863
@MACISAJT: Az öt éves lejáratú államkötvényekből 15 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, a beérkezett ajánlatok azonban alig haladták meg a meghirdetettet, 17,6 milliárd forint volt, mindössze 1,2-szeres a lefedettség, ami február óta a legalacsonyabb. A kibocsátó ezt látva a tervezettnél kevesebb, 10 milliárd forint összegben fogadott el ajánlatokat, amelyek átlaghozama 6,35% volt, 32 bázisponttal magasabb a két héttel korábbi aukció átlaghozamához képest, és 6 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest.

A tíz éves lejáratú államkötvényekből 10 milliárd forint összegben szólt aukció, azonban itt is gyér volt a kereslet, 11,2 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be. A kibocsátó levitte az elfogadott mennyiséget 7,5 milliárdra. Ezek átlaghozama 6,85% volt, 52 bázisponttal magasabb a két héttel korábbihoz képest, és 7 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest.
@MACISAJT: Ez pedig az október 31.-i.

Hazudni csak pontosan, szépen.
A CDS trend pedig megfordult, emelkedik.
@MACISAJT: ez az egyik része, volt ott más is, ha gép közelében leszek előbányászom, ha addig valaki nem teszi meg helyettem
@Anti Anyag: "@a szív fészkei: Te topkót tévesztettél, ajánlom a Nők lapját. Itt csak ideges leszel, nem való neked a politika, ha visszaolvasod magad, itteni munkásságod számodra is ezt fogja bizonyítani.

Persze azt csinálsz amit akarsz, végül is figyelhetsz, hogyan csinálják a nagyok:))))"

És akkor még örülhet, hogy nem vágtad jól pofán. Itt vérnyog a tyúk ahelyett, hogy szülne.
@MACISAJT:" Hol vannak már azok a "boldog" időszakok..:D
A mostani 240-270-hez képest..:"

Mitől függ a cds ?
Mi az, ami mozgatja? Milyen tendenciák olvashatók ki belőle? Ha elmélyülsz ebben, rájössz, hogy a cds felárnak legfeljebb üzenetküldő funkciója van, de általában követi az eseményeket.
A piac vágyálmait írja le, nem a valóságot. Egy kihatása van, ez pedig a gazdaság megítélése.
Látod, fordult a trend, és máris gondok vannak az állampapír eladásnál.
Miért? IMF megegyezés. És ez október 25 és 31 között zajlott!
@Könnyen elkaptuk, uram!: köszönöm, nem kell keresnem már, és ez a kedves Varga egy sima, és egy fordított okossága után volt, amire semmi szükség nem volt, mint az régi Kósa forintgáncsolgatásra sem.
" Amerikai magyar értelmiségiek állnak ki Jeszenszky mellett
Az aláírók szerint a norvég nagykövet társadalmi kockázatokra akarta felhívni a figyelmet."..kiállak érte.....Kertész Ákosért is kiálltak.....pedig nem volt illen alapos középiskolai tanári levéltári kiegészítésű diplomája, amellyel amcsi nagykövetté avanzsálhatott természetes Antal Józsefi rokoni hátszéllel........Wickipedagóglia....
a veziiir a a paleszt meg a kobaaaszt kuldheti bruxellbe is...

itt epul a legujabb CBA az adofizetok vagy legalabb is a szechenyi hitelbol amit elobb vagy utobb ugyis a zemberek fognak kifizetni :):)

szoval nagysaga atveheti a kisustit meg lokolbaszt az eu sziveben is!
csokolom:):)
". Az Önök totemállata a gall kakas, a miénk a turul, vagyis közösek gyökereink egészen a madarak osztályának kialakulásától."...nonoono !!!
ámde ott van ugye a libamáj ! Amely örök ellenséggé tett minket, még a vegásoknál is !
Merugye nálllunk tömik a libákat libamájér, franciskáknál meg műmájerkednek érte !
Ezért a Lagardere Birodalom most VISSZAVÁG !!!!!!! :)
@GluGluGlu: "Ilyen jó cikket már régen olvastam, pedig kenyerem javát már megette (O.V.) :-( "

:))))))))) :))) ez teccik... jopofa
@Könnyen elkaptuk, uram!: ("Látod, fordult a trend, és máris gondok vannak az állampapír eladásnál.
Miért? IMF megegyezés. És ez október 25 és 31 között zajlott! "

Milyen "gondok"?:D
És hogy pár ponttal emelkedett a hozam, a nagy origo-bloomberg-imf kártya kijátszásakor("az IMF szakított Magyarországgal, ajvéh,nemzethalál")?
Na és?:D
Volt honnan, hiszen idézem :
"A 10 éves futamidejű állampapírok (..) most csütörtökön 6,33 százalékon, ami a tegnapi másodpiaci jegyzésnél 35 bázisponttal alacsonyabb. Ez egyben hét éve nem látott mélységet is jelent, hiszen legutóbb a 2005. szeptember 29-i 10 éves kötvény aukción keltek el a papírok ennél alacsonyabb átlaghozam mellett, 6,2 százalékon."

Jól látok, 2005-ben volt ennél alacsonyabb, elvtársak?:D

A valóságban úgy látszik, az agyonvert ballibák idő előtt elpufogtatták az összes töltényüket.
Tripla bóvli, elvtársak? Megvolt, elvtársak, a forint mégis ott áll mint a 2010-es kormányváltás előtt, a CDS 240-280, 10 éves állampapír pedig lásd...2005(!)-ös szint.
IMF-origo-bloomberg -index kampány, elftársak? Megvolt, a piac gyakorlatilag nem is reagált.
MNB simorjai-pénzügykutató-gki &co., elvtársak? Naponta verik magukat a földhöz, szinte már a kutyát nem érdeklik.

És vészesen közeledik 2013 februárja, mikor az MNB gyurcsányista triója megérdemelten eltakarodik a halál very veres faszára....
És akkor utána lássuk, még mivel tetszenek zsarolni...)
Nehéz a sorsa a katonának.....

EZ ... BIZONY... ITTEN-E...EGY...NAGGYON...TSÚÚÚNNYA....LEMINŐSÍTÉS KÉREM !!!!! :)

"
Megvan Európa legrosszabb pénzügyminisztere!

A Financial Times öt szempont alapján állította fel a rangsort

Európa legjobb pénzügyminisztere a német Peer Steinbrück, a legrosszabb pedig a francia Christine Lagarde. Legalábbis ezt állítja a brit Financial Times című gazdasági lap internetes kiadása.

A szaklap öt szempont alapján állította fel az unió pénzügyminisztereinek "rangsorát". A két legfőbb kritérium az volt, hogy az illetők milyen hatékonyan ellenőrzik a közkiadásokat és hogy országuk adórendszerét mennyire tudják versenyképessé tenni.

A lap csak a legjobbakat és a leggyengébbeket nevesíti, így például Veres János magyar pénzügyminiszter nem szerepel név szerint a listán, vagyis a "középmezőnybe" sorolták.

Steinbrück azért minősült a legjobbnak, mert "vezetésével Németország pénzügyi helyzete jelentősen megerősödött, miközben neki egy nagykoalíciós kormány rendkívül bonyolult viszonyai között kellett piruettmutatványokat végeznie".

A francia pénzügyminiszter-asszony legrosszabb helyezését pedig azzal magyarázza a Financial Times, hogy "Christine Lagardere makacsul ragaszkodik fiskális programjához, közben pedig Sarkozy elnök hiperaktivitása láttán az ember nem tudja eldönteni, hogy végül is ki irányítja valójában Franciaország pénzügyi politikáját".

A lista "ezüstérmese" a finn Jyrki Katainen, a harmadik pedig a spanyol Pedro Solbes, de nem sokkal maradt le mögöttük a holland Wouter Bos és a görög Georgiosz Alogoszkoufisz. Lagardere asszony utolsó helyezését pedig "erősen veszélyeztette" a portugál Fernando Teixeira Dos Santos, illetve az olasz Tommaso Padoa-Schioppa és az osztrák Wilhelm Molterer.

Független Hírügynökség
"
..u, most ezek után.......KI A FENE FEKTET BE EBBE AZ ASSZONYBA ?????! :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bakker ígazavann magánok.4-ellemííím vaaaaaaaaaaaaaaaan.Köszönhető a parazita baloldali fordulatokhoz .19-47-56-94-2002-2006................
@MACISAJT: Komolyan mondom, hogy nem értem az ilyen arcokat. Te ezért pénzt kapsz?
Elsősorban Macisajtnak:MNB ábrajegyzékből ki kell keresni a CDS alakulása (valahol a 60.ábra környéke)Házi feladat:Megkeresed 2010 április környéki értéket, ott húzol egy vízszintes egyenest(Megvan?)Valahol 180 környékén van az érték.Kérdés:Mit látsz?Megoldás:Ami e fölött a vonal fölött van, az mind ráfizetés.Tehát ha Orbán az elmúlt 2 évben inkább csak a tökét vakarta volna és nem csinál semmit, már akkor jobb lenne a helyzet.IMF:Ha marad a tökvakarásnál, akkor most nem kellene IMF,de mivel végig pattogta az elmúlt időszakot, így kell.Osztod itt az észt.Itt általában olyanok blogolnak,akik vagy szakmabeliek, vagy mielőtt hozzászólnak, utánanéznek és úgy alkotnak véleményt.Itt nem eszik a demagógiát.
@MACISAJT: Picinyem!Hosszú lélegzetvételű, számszerű levezetésedre ellenőrzési lehetőségeim és kedvem híján nem reagálok, a forrásodat ha megjelölnéd esetleg. A teljes hiteldíj mutató tényezőit ismered? Mert az általad felsoroltak a kockázati felárakra hajaznak. Ugyebár van a sima kamat, a kockázati felár, és további költségek fedezetére szóló teher. Úgyhogy a blöff nemigen jött be.
Jönnek még a "boldog békeidők" mikor a bázispontunk a csillagos ég lesz, és tekintélyes közgazdászaink jóslatai szerint elérhetnék akár a 10%-ot is kockázati felárként. Akkor majd találkozhatunk.Hol?
Addig is minden jót Neked:Hófehérke
@Anti Anyag:
Kedves turulban született nemzettestvérem, azt mondád vala a Te megszentelt ajkaiddal:
„Te jössz mindenféle baromsággal, jó hogy olyan érved nincs, hogy dehát Orbán náci és üldözi a zsidókat.”

Igazat szóltál, a csavart szarvú racka juh a csúti akolban ezt még nem követte el, de nem azért orbánviktor ő, hogy ne támogassa náci jobbikot. Azt kérded hogyan? Azt mondom úgy, hogy kényelmes neki kussolni, mikor a három hurkás tarkójú, agyhalott szerencsétlen hülyéi masíroznak itt-ott. Azt, hogy hol, azt mindig az aktuális politikai érdekei döntik el. Súgd meg nekem mint teljesen hülyének, mi az apátok faszára mennétek az általatok képviselt agyament politikával, például Németországban? Ne erőlködj (amúgy is sokáig tartana a magadfajtáknak kiguglizni), majd én megmondom: mehetnétek a nézeteitekkel oda, ahová valók vagytok. Magyarra fordítva: a csepeli szennyvíztisztító legnagyobb medencéjébe. Kedves „harcos”, össze van már készítve a motyód, ha netán húzni kell innen? Csak azért kérdezem, mert:
1: a magad fajta hazafiak szarnak be először, ha balhé van – télak öcsém, télak!!
2: a magad fajta hazafiak szarnak be először, ha műveltségi vetélkedő alapján döntik el, ki is vagy valójában?
3: a magad fajta hazafiak szarnak be először, ha arra kerül a sor, hogy ne csak pofázz a nemzetedért, hanem tégy is valamit!
Orbán seggéből kibújva ez nehéz feladat, elismerem. Főként, ha utána egyből beleugrassz Vonáéba.
Nektek otthon nincs tükör?
Vitéz Jászló: „jájj, de sötét van ebbe a májombá… (turulba)
Csókollak
@Knósszosz: llyenek ezek seggről seggre járnak, aztán csodálkoznak, hogy kakásak lettek..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Macisajt azt hiszi, itt is szabadságharc van. Küzd is keményen az istenadta, ő is keresi azt az ellenfelet, aki nincs.
@Anti Anyag: Én soha nem istenítettem és soha nem tagadtam meg. Pl. az őszödiért még tisztelem is. Bajnai, mint szakember érdekel, amúgy felőlem lehetne hermafrodita is - nem szokásom orgazmusokat átélni politikusokra gondolván, mint sváb acélkebelbarátnéteknek, Stefikének. :-))
@a szív fészkei: isteníteni csak a párod szabad. de ezt tudod te is mert már elég idős vagy hozzá.
:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt az itteni jelenlétemet elbaltáztam. Azt hittem, hogy egy baltanagyhatalom alattvalójaként ezt megtehettem. Most szálltam harcba, eddig moralizásással múlattuk az időt a tegnapi posztnál.
Ez most vicc akar lenni? Mert nekem nem esett le a poén.
@Kara kán: Ez egy nagyon határozott, karakán hozzászólás volt...
@King of Shadows: nekem tetszett. Határozott , és előremutató hozzászólás volt ez. Nekem tetszettek a benne elrejtett motívumok, főleg a tulipán motívum.
@Kara kán: Az igazi vicc amit az idióta Orbán és bandája csinál. Na elkezdhetsz röhögni!
@Penivaldes:
Ez csak egy/két segget nyal.
Sacher torta obáné, meg vonáé is, a tejszínhabot a metrót szétbaszó, fotzi drukkerek fújják rá.
Hangérien nyú brend, hetedikéig.
Onnantól kicsit vissza köll venni az arcból, szerintem.
Remélem-:)
@Kara kán:
Nem csoda.
Stefi aggyal nem is fog menni.
Most jött meg az uram a Kunigundából: szóval hajnalban elrángatott onnan - ahol eddig lehetettek az ombudsman szerint is - három db tüntetőt erőszakkal kb. másfél tucat biztonsági kigyúrt ember. Nem volt rajtuk semmi azonosító alkalmasság. Ufok, tehát.

Értesítést, ilyesmit előzőleg senki nem kapott, hogy menjenek arrébb, ilyesmit. Ez abszolút rájuk törés volt. Hangfelvételek vannak a dologról, feljelentések is születtek, de a biztonsági kamerák felvételei a tévéé, tehát biztos megsemmisítik vagy áthazudják - amiért amúgy az egész sztrájk kirobbant, majd egy éve.

Azonnal hívták a rendőrséget, ami persze 50 percig elő sem került, majd szart bármit is csinál a közeg. Még most is teli van ezekkel az ufós, beazonosíthatatlan biztonságiakkal a környék. Eddig a főbejáratnál voltak, az A kapunál - nem használták a tévések ezért - így most a Tiszta Kezek áttelepül a B kapuhoz. A rendőr nem akarta engedélyezni ezt, de nem az ő engedélye kell ehhez.

Bejelentették tehát, hogy a helyszín változott, de a demonstráció foltatódik megszakítás nélkül - ez így szabályos

Na most este azon megy a vita, hogy a mobilklotyót kiadják-e nekik. Mert bekerítették a furnérfallal azt is, ami nem is a tévé, hanem a tüntetőké. Hajnal óta nincs tehát köztisztaságilag rendezett módon vécére menés, - ahogy eddig a tüntetők költségére - odaszarnak majd, mit csináljanak... Ez a véleményük a rezsimről, amúgy is. Megy a férjem is holnap, most hívták. Több ember kell oda, mert most még intézniük kellene a feljelentéseket.

Szánalmas és undorító, amilyen a Böröcz gennyfőnök: a tetőről leste ezt az egészet. A hamisító három/hármas, a mostani hatalom bábja. Parlamentben is előhozzák hétfőn. Na ennyi.
@Knósszosz: én azt mondom csináljunk szabadságharcot testvéreim. mindenki fogja meg magát, és harcoljék az ellenséggel. győzni fog végül a szabadságharc, és akkor kitűzzük a kitűzni valót.
@a szív fészkei: ezek ilyenek. félnek...de csak féljenek ha vajas a fejük..
@MACISAJT: Egyetlen egy a gond.
Jelenleg sem a cds sem a kötvények kamatai nem értéküket tükrözték.

November 1-től új időszámítás van Európában, nincs pőre short.
Cds-sel nem játszhatsz valódi államkötvény alap nélkül.
Így zárni kellett a pozíciókat, vagy a cds-ek alá vásárolni államkötvényeket.

S kérdezném, te mint szőrösszívű de azért számolni tudó büdös spekuláns, mit vennél:
0,5% cseh vagy 6,7% magyar államkötvényt?

Meglátjuk mi lesz 7-én, ne legyen igazam és két hónap múlva gyere vissza dialattittasan, hogy a cds ismét csökkent.

Akkor megkövetlek.

Most csak demagóg dumád van.
Köszönd szépen a fednek és olliéknak.
@Penivaldes: "A baltákban lehet rést találni"A balta projekten már túl vagyunk, más profilba jeleskedünk Vietnamban. Népességnyilvántartási rendszert hozunk létre, Szíjjártó Péter velük való megállapodása szerint.Csodálom a vietnamiak bizalmát a rendszert illetően, mikor a sajátunkat most likvidáljuk a választási törvény miatt.
@Mariann19: ez jó, nekem ez tetszik, hogy segítünk a vietnami népnek. ők a barátaink voltak mindig is.
@a szív fészkei: .. és képzeld el, ezzel lesz tele a külföldi sajtó, tiszta égő.De tudod mit?Nem is baj!
@MACISAJT: Amúgy nagy érdeklődéssel hallgatnám magyarázatodat a cseh és a magyar alapkamat közötti mintegy 5,5% közötti különbségről?

Hasonló gazdaság, válság ott is volt. Nos?
@Penivaldes: Majd küldünk nekik sertéshúst is, az is benne van a megállapodásban. Mármint azt a sertéshúst exportáljuk, amit mi már képtelenek leszünk megvenni.
@Fabius: köszönöm, de ez úgy is magas feladat neki, és a többiek is beletették magukat, amint látom teljesen hasztalan :D
@Penivaldes: Senkit nem kell isteníteni, bár van azért egy aranyglóriája. Én csináltam neki. :-DD

Ja egyébként, ha már...

Emberek 01.: hogy Budapest azért nem egy elvadult kurva szemét emberdzsungel, íme 1 kis mai eset... Zötyizek le anyázni a combinon olyan utazási félkómában délután a legálmosítóbb időben. Velem szemben egy talpig feketébe öltözött, elég csúfocska öreg mama ül, aki állandóan a szemét törülgeti, de volt is valami az egyik szemével, gondoltam azért. Nem is akartam nagyon bámulni..

Mellettem viszont áll egy szép fiatal barnahajú csajszi, kis divatos modern szerkóban, mosolygósan. Már közelítünk lassan a Margit hídhoz Budáról, amikor odalép a mamához , hogy - valószínűleg - megkérdezze, miért sír, vagy ilyesmi. Az idős asszony valamit mond neki reszkető szájjal, visszafogva magát, hogy ne törjön ki teljesen; aztán jön a megálló. Ám a lány még valamit súg a nő fülébe megsimogatv szeretettel, majd leszáll. Vadidegen volt, semmi közük egymáshoz. Szóval van ilyen. :-)

Emberek 02.:Férjem mondja, hogy ott volt a Karácsony és a Schiffer is. Karácsony normálisan beszélt, de azt meséli, a SchA valósággal bújdokolt ott, kínosan kerülve, hogy bárkivel lefotózhassák, még nagyon a Karácsonnyal se kommunikált, csak lézengett. Nem is érti az uram, minek ment oda, de a Hír Tévének azért nyilatkozott. TV2 ott volt, látta valaki a híradóját?

Amúgy gecik, az első ilyen szemét akciójuk karácsonykor volt, amikor üvöltő egész napi Jingle bell-ezéssel borítotték ki őket, most meg a négynapos Halottak napi ünnepet szentelték meg hajnali erőszakkal.Ezek meg ilyenek. Szégyen a városomra, a hazámra.

Nagy Navarróék épp Lipcsében lettek nemrég sajtószabid íjjal kitüntetve, ahonnan a Tamás templomból anno elindult egy olyan tiltakozási akció, amely fal ledöntéséhez vezetett. Most meg köréjük épül a Fal.
@Mariann19: Legyen! Let it be! A németek különösen verni fogják a habot, mert nemrég kitüntették őket. www.kreativ.hu/media/cikk/sajtodij_nagy_navarronak_es_szavulynak
@a szív fészkei: vannak ilyen kedves emberek.
senkit mert föléd nő, és azt hiszi, hogy most már minden rendben. :)
@Penivaldes:
De ki az ellenség Peni?
Ki ellen kell harcolni?

Van egy kollégám, aki eddig a Fideszre szavazott. Nem mondom, hogy megvilágosult, de azt mondja: ebből elég! Három kölyke van, azt gondolom nem véletlenül szaladt tele neki is...
Ezen az alapon ellenség a szarfejű Baltazár, igen! Csak az a szomorú, hogy ebben a levéd pöcegödörben ellenségekről beszél a politika, nem ellenfelekről. Ja, ha a Cáratyuskáról esik a szó, akkor ellenség, mert engem lehetetlenné tesz, de a gyerekemet is hosszú évekre, tehát nekem ellenség a mocsadékja, nem puszta ellenfél. A tűzoltók fegyveres kiképzésével ugyan mire készül? Polgárháborúra? Ellenem, aki csak európai polgárhoz méltóan szeretnék élni, se több, se kevesebb? Élni akarok, és élhető életet hagyni a kölykömnek, erre jön ez a parazita, és az életmentésre felesküdött tűzoltókat kiképzi, hogy puffantsanak le, ha utálom őt?
Megnézném én azt a lánglovagot, aki a saját fajtáját lelövi. Főként, hogy halálra szívatták őket eddig is.
Nyilván vannak közöttük is másként gondolkodók, de nem hiszem, hogy az lenne a többség. Evvel kibaszott nagyot lehet taknyolni, mert mi van, ha a törpe elképzelése a visszájára fordul?

Azt nem tudja majd a senatorasszony megmagyarázni, hogy miért lőtte seggbe a főnökét, Kovács XIII-ik László főhadnagy.
Jó lesz ezzel vigyázni, mert még orbitális szopás lehet a vége.
@Mariann19: :-D Neked már gyógypedagógiai végzettséget adományozok a türelmedért. De lehet, hogy van is a többi mellett. ;-DD
@Knósszosz: Mindenki ellenség fiam, mindenki. én is, te is..és akár egymásnak is. ülsz otthon, és hirtelen rájössz, hogy hoppá itt van ez a sok ellenség..
@Penivaldes: Teljesen megható volt. Örültem, komolyan, hogy tanúja lehettem.És végülis a kunigudásokat is civilek segítik, - van egy riadólánc, meg egy színészcsaj, aki ezt szervezi, - akit elérnek az megy és tartja a frontot lassan egy éve. Szóval azért nem csupa alattvalóként beszart gatyás él itt mégse.
@a szív fészkei: igen valóban megható. én bezzeg nem tettem volna meg.(((
@a szív fészkei: Teljesen igazad van. Helyettük ég a pofám. De az ilyen Macisajtok és egyéb békemenetes arcok tapsolnak. Miért akarnak innen elhúzni annyian? Nem értem.
@taga20: Állítólag nem is keveset. ;-DD A tidéből - valamire csak megy az a sok elvonás. Ja, a Kövér is abból tankol hamuval haknizni Erdélyben. Meg az őrei díszegyenruhájára is fusssa.

Macisajt kis tétel, de biztos kiadás.
@Knósszosz: jól mondja kend esmét, voltam tűzoltó ha nem is sokáig, cseppet ellentmondó ez a társítás, merem remélni, hogy nem csak nekem
@kvadrillio: Jeszenszkyt ki a bánatos lófütty engedte rá szegény norvégekre? Bár, amit a bálnákkal csinálnak, végülis megérdemlik.
@a szív fészkei: Nagy Navarro előtt leveszem a nemlétező kalapom. Ez a kitüntetés meg rátesz az ügyre egy-két lapáttal a németeknél.Ahogyan leírtad a történéseket, annyira kisstílű, egyben botrányos is.
Kihez voltam türelmes?Macisajthoz? Randit beszéltem meg vele hálából a nekem címzett Hófehérke titulusért. He-he...
@a szív fészkei: Kövért ne is említsd, nála undorítóbb fazont rég láttam.
@Penivaldes: "Küldjünk csak nekik." Utána néztem a nacionáléjuknak.Nemigen szeretnek fizetni.
@Mariann19: Nem is kell, mi ezt szeretetből csináljuk. a pénz csak akadály ebben.
@Mariann19: ez is üzenet értékű, kérdés azért, hogy mit lépnek hetedikén, mert kezdek óvatos lenni, mert mind mind apróság, de egyben már nagyon is jelentős:

Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökei Hálózatának legutóbbi ülésén, október 26-án Párizsban a legfelsőbb magyar bírói fórumot Darák Péter, a Kúria elnöke képviselte. Az egyesület módosította alapszabályát, és létrehozta az úgynevezett tiszteletbeli tag és tiszteletbeli elnöki címet, és utóbbit elsőként Baka Andrásnak adományozta.

Baka András az MTI érdeklődésére elmondta: Geert Corstens, a hálózat elnöke a neki címzett levelében többek között azt írta, hogy a szervezet alapszabály-módosítása kivételesen teszi lehetővé jelenlegi vagy volt tagok számára a cím adományozását, amely a kollégák legmagasabb szintű elismerését fejezi ki.

Az egyesületet 2004-ben az uniós tagállami legfelsőbb bírói fórumok elnökei jegyezték be Párizsban. Célkitűzései közé tartozik egy olyan európai szintű szakmai fórum megteremtése, amely lehetővé teszi a különböző európai intézmények számára, hogy kikérjék a tagállami legfelsőbb bíróságok szakmai véleményét. Emellett biztosítja a tagállamok legfelsőbb bírói fórumainak, hogy tapasztalatokat és információkat cseréljenek egymással.

nol.hu/belfold/baka_andras_lett_az_eu_fobirait_tomorito_szervezet_tiszteletbeli_elnoke
@Knósszosz: Én és még sokan ,arra gondolok ,milyen fasza gyerek vagy!A Büdös rohadék Komonista,a vérvörös csillagból született embörök tudnak mindent.........................................................................................................................................
@lászló71: köszi, és ennyi:

lászló71 2012.11.01 04:27:46
@rotok: A stílusod vagy te magad...
NA még kunigundázok: amikor Lipcsében kitüntették a két sztrájkot elkezdő tévést - lásd fentebb a link - , a programjuk része volt, hogy elvitték őket Berlinbe is Merkel hivatalába. Nem Merkel maga, hanem egy főosztályvezető fogadta őket, aki részletesen tájékozódott tőlük a helyzetről stb.
És utánuk félórával táncikált be a lilanyakú táncoslábú pávánk is a jóasszonyhoz a szokásos kis fejmosásra. Tehát Merkel akkorra már képben lehetett a sajtószabinkat illetőleg.

Talán ez a hajnali ráncigálás és kipaterolás snassz bosszú is volt Orvbűn részéről, hisz tudjuk, milyen nagyvonalú, méltósággal veszíteni tudó gentlemanus is ő... Kack,. kac, kukac.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebben két dolog fontos. Baka András nemzetközi elimertségének kifejezése, valamint ez egy elégtézel is mellőzöttségének illetve leváltásának ellensúlyozására.
A másik fontos tényező, hogy ebben a testületben Baka Andrásnak tekintélye lesz az országot érintő kérdések elbírálásában.
Te is erre gondoltál?
Mindenesetre hazai mellőzése ismét tanujele a külföld számára annak, hogy saját vazallusok beépítése érdekében hogyan tesznek partvonalra nemzetközi tekintélyű bírákat.
@Penivaldes."Mi ezt szeretetből csináljuk." Jaj, de megengedő vagy!
@Mariann19: igen ezekre, a diplomáciában, ezt hívják nyomatékosított üzenetnek
@Mariann19: Tudod néha el kell hitetni velük, hogy ingyen megy, aztán mikor nem figyelnek, akkor lecsapni mint ölyv az egérre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cseppet??
Nekem ez a történet nagyon is gázos.
Ha érintett voltál (mondtad), akkor hozz példákat a világból, ahol a tűzoltókat fegyveres szolgálatra képzik. Szerintem sokat kellene keresgélned, de nem tudom. Nem mellesleg evvel párhuzamosan azt tervezik, hogy majd éjszakai szavazás során, törvénybe iktatják a fegyveres tűzoltók átvezényelhetőségének lehetőségét, a rendőrség kötelékébe.
Nem értem az ellenzéket, ez miért nem veri ki a biztosítékot náluk?
Én hülye vagyok, rendben. Nem nekem kell érteni. De nekik?
Amúgy seggfejek, mert azt elképzelni nem tudom mire alapozzák, hogy majd Te fegyvert fogsz rám? Csak azért, mert nem vagyok narancsdroid.
Nem ismerlek közelebbről, de ha erre bazíroznak, azt be fogják cumizni, biztosan. Nem pont rólad van szó (rólad is), hanem arról a nyolcezer emberről, akik az élet mentésére esküdtek fel tűzoltóként.
Mielőtt fantasztának titulálsz, gondold végig ennek a tetű csürhének a két éves regnálását, bármire képesek.
Igen, akár olyan konfliktusra is, amit álmodban sem gondoltál. Nekem ez a tűzoltós fegyveres izé tette be a kaput.
Nem tudom, ezt mivel lehet lájtossá tenni, hogyan lehet a nyilvánvaló szándékot úgy magyarázni, hogy ez is miattunk történik?

Ellenünk persze, a kondás rendszere ellen szájat tépők "érdekében"
Kurva anyjukat!!
@Mariann19:
Köszi Mariann, lökj hozzászólást!
Imádom olvasni-:))
@Knósszosz: Látom igyekszel beférkőzni a kegyeibe. Nos én áldásom adom rátok.
Imádod olvasni..képzelem mennyire.
@Mariann19: Jól csinálod...

Igen, Tisztáék tisztelnivalóak, mert melóhoz ma nem jutnak, pedig meg kell élniük, családosak mind. De vállalják.

És akkor demagóg lánya leszek: a kurvasok közpénzt szar műsorokért felnyaló Csiszár Médiagenya Jenő, D. Tóth Kriszta, Jakupcsek Mindenholvoltammárkicsitsztár Gabriella és a többiek most majd rajtuk keresztül mászkálhatnak be a tévébe. Hogy égne le a pofájukról a bőr, ezeket szolgálni és hazudni éjjel és nappal. Ha nem is effektív hazudnak - mert nem híreket manipulálnak épp szakmányban - de ottlétükkel, munkájukkal legitimálják ezt a Böröcz-Rákay bandát. Jáksó is szarjon szögesdrótot, mert a süniket szeresssük, nem ilyen sorsra szánjuk!

Nem kevésért vidulnak ezek ott, amikor nemrég is 260 ember repült a közmédiától ugyanakkor racionlaizálás címen. Közmunkásként majd vissza lesznek vezényelve, mert szakember alig maradt, csak csicska és obersovszkyfikusz legyezni a fenséges valagat.
Szóval Orvbűn beszarása már látszik messziről, de most nyalják fel Böröczék a nyomát. Nem veszik észre, közben mekkora Gellérthegyet gyártanak belőle!LOL

A Nők Lapja, ami nemcsak a hazug IMF kampányt nyomatja - egy Sanoma is ki van ennek szolgáltatva? - most már hónapok óta a köztévés "sztárokat" hájpolja a cikkeiben. Mintha ők lennének az etalon. A nálam szolgalelkűségre mindenképp.
@taga20: Eléggé díjnyertes alom kis Vukban. :-DD Már hogy rájuk nézve jön is ki az emberből az egész rókacsalád.
@lászló71:
Khmm...
... a kipontozott részre írhatok bármit?
Akartam, de meggondoltam magam.
Nem vagyok annyira egészséges, hogy védőfelszerelés mellőzése nélkül le tudnék süllyedni a te szellemi színvonaladra.
Bunyós Pityu játszik? Nem tudom, de én Fásyt jobban kedvelem.
Megbocsájtasz?
@Penivaldes: Féltékeny vagy? Ez a drága netfiam eléggé könnyen hevülő fajta, hőre lágyul, ahogy elnézem... ;-DD Déli a vére, na. Latin lóver. Mariann meg csípi a deli szerb - szintén déli - fúvosokat. Hát örüljenek egymásnak na, neked ott van Egér tokkal, ölyvvel.
@Penivaldes: Ha már motívumok, tudok javasolni párat a jurtájába, vagy az állami szoborkészítőnek. Erről lehetne egy egész kis falat csinálni, mint az régebben divat volt. Az alaptéma az, hogy Lagarde olyan hidegvérrel tárgyal Zorbánisztánnal, mint egy reptilian. És az IMF-et vezeti... Akkor a lényeg:

1 - Zorbán egy kajmánnal harcol. Bal kézzel markolja az ellenfele torkát, jobbal pedig osztja a sallereket és a kokikat.

2 - Viktor a földre küldte azt a dögöt, beletérdelt a gyomrába, bal kézzel továbbra is szorosan fogja (el nem engedné azt, amit egyszer már elkapott), a jobbal pedig irgalmatlan erejű ütéseket visz be a pofájába. Közben a másik hatalmas pofonokat ad a Vezérnek a farkával.

3 - A Vezénylő Tábornok Úr az eddig is bevált taktikát követi, de a gyík farka már a torkára tekeredett, és fojtogatni kezdte. Mindkét résztvevő tudja, hogy gyorsan be kéne fejezniük a küzdelmet, mert fogy a levegőjük...

4 - A hüllőnek sikerül leemelnie magáról a dakotát, és hatalmas erővel a földhöz csapja. Mi mindenre jó az a farok...

5 - A Miniszterelnök Úr "bepávatáncol" a krokodil karjai közé, és gyomorra bevisz egy rettenetes ütést.

6 - A gyík összegörnyed, és kihányja az összes pénzt, amit eddigi tevékenysége során felzabált.

7 - Viktor úgy felrúgja a hüllőnőt, hogy az röppályára áll. Valahogy így: static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/cobra-commander-kicks-a-puppy.jpg . :D

Shadow rám van telepedve egy kicsit, de azt hiszem az látszik is. :S
@Knósszosz: Én láttam, amikor kicsit füstbe borították a tűzoltók a Parlamentet a tüntijükön. Nem viccből. Legyenek fegyveresek, van ötletem, ki ellen fordítanák.
@Knósszosz: nyitott ajtókon dörömbölsz, az első információs morzsáknál vijjogott a vészcsengő a fejembe, ordítani tudtam volna kínomban, és azóta sem tudok napirendre térni felette, rokonok vannak még mindig a tűzoltók között, egyikkel pont tegnap beszéltünk. Elmondta, hogy fegyverük lesz, a szándék adott, a ruházatot is lecserélték /amit saját maguknak kellett megvenni/ tépőzárasan cserélhető felségjelzésesere, pont olyanra, amilyen a rendőröknek, és mára a közterületeseknek is van.

Első ránézésre, meg nem mondod, hogy rendőr vagy más, félelem pszihózis, a központosított hatalom képviselője az egyszerű polgárnak.

Rekvirálási törvény, szükséges állapot, főparancsnok, orvosi törvény, média, web, meteorológia, közszolgáltatások, rendvédelmi törvény, alaptörvény. Megkonstruált eszközrendszer mozaikból összeálló nagy vezénylói mű.
@a szív fészkei: féltékeny? :DDDDDDDDDDDDD
Egérhez képest ő csak egy fogas:))
@a szív fészkei: vannak még most is, cseppet hígulva, de a megfélemlítés működik, és az önfenntartási reflexet és a túlélést nem szabad elfelejteni, hisz emberi ez is, nem kell messzire menni, csak a felvállalt hatalom részegítő voltáig, na meg a történelem sok sok pontjáig.
@King of Shadows: én ezt az alakot már láttam valahol. igen, egyszer a boltban:)
-no komment-

Hátrább kerültünk a prosperitás-listán

A londoni Institut Legatum prosperitás listáját idén Norvégia vezeti, az Egyesült Államok most először kimaradt az első tízből, Magyarország három helyet csúszott vissza.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_a_friss_lista_magyarorszag_visszacsuszott.535747.html
@Penivaldes: Nem csodálom, hogy ott, ugyanis az ő fajtája mindig csak profitot akar. :D Bezzeg a rendes, keleti befektető (értsd: sárga) visszautasítja a profitot. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te, aki a tűzoltókat felhasználja a saját hatalma megtámogatására, az dögöljön meg. Most!
Emlékszem rá, hogy az előző szarházi kormányzásuk alatt fogant a meg a hülye fejükben, hogy az az ingyenélő segg, aki csak kártyázik a készenléti idejében, az ne kapjon lóvét. Majd akkor, ha valóban bevetésen van.
A kövér disznónak, a senator asszonynak, a rogán féregnek, jót tenne nekik egy afghanisztáni misszió.
Az első vonalban, aztán lehet baszogatni a tűzoltókat!
Kurva anyjukat!
@Knósszosz: évek kellettek, hogy kiheverjem a riadó csengőt, főleg ha éjjel szólalt meg, pedig csak néhány hétig voltam kitéve ennek az élvezetnek, és azóta sem állítom be a csörgő órát ébresztőre...

A lényeget és a rideg valót, meg tartalmazza a végszavad.
@Knósszosz: velük is megkéne tenni..amig nem dolgoznak addig nincs lóvé..
@Penivaldes: "Akkor lecsapni, mint az ölyv az egérre." Csak nincs még egerük sem.Én úgy látom, itt még nem tágul ki nekünk a horizont, hiába nyitunk kelet felé, nem jön a lóvé...
@Penivaldes: Akkor nincs mandulaszeme, tehát lehet látni, hogy nem igazi. :P
@Mariann19: mi nem lóvét várunk hanem rizsát. vagy azt visszük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lesz elég dolga Baka Andrásnak, egyre-másra találkozik hazánk ügyeivel... Egyébként tényleg, ez a szinte rászabott, megtisztelő cím egy komoly, sokat mondó üzenet. Kell ez nekünk?
@a szív fészkei: Ne haragudj, de nem vagyok elég képzett. Nekem egyszerűbben írjál légyszi. Egyébként egyetértünk.:)
@a szív fészkei: Azért azt furcsállom, hogy a szakma nem vesz részt ezekben az ellenállásokban, pedig a közvetlen nyaloncokon kívül az ő pozicióik sem stabilak. Ez viszont a félelem jele, az egzisztenciális félelemé.Nagy Navarroék pedig már mióta küzdenek.
@Penivaldes:"Mi nem lóvét várunk, hanem rizsát..vagy mi visszük." Nem is kell vinni nekik, Szíjjártó nyomta a rizsát, csak azzal nem laktak jól.
@Knósszosz: "Imádom olvasni." Én is a Tiédet, csak Boli ezt el ne olvassa, mert rögtön félre érti, és tőkét kovácsol belőle.
Úgy látom, Macisajt a válaszom után azonnal lelépett végleg, pedig randizni akarok vele, rábíztam a hely megjelölését.Nem baj, van még idő. Láttad? Új nevem van, Hófehérke! Ő nevezett el, azért szép tőle, csúnyát is mondhatott volna.
Más:Peninek már írtam róla, hogy nagy gazdasági növekedésnek nézünk elébe most, hogy Szíjjártó megkötötte Vietnammal a gazdasági megállapodást.Az egyik általunk kivitelezendő mega beruházás egy víztisztító rendszer kivitelezése lesz, mely 120.000 vietnaminak jelent iható vizet. Nekünk meg a napokban üzent az eu, hogy mi lesz már az ivóvizünk arzén mentesítésével, mert lejár a határidő, pénzt is adtak rá.
Úgy tudom, hogy Vietnam rendszeres gabona behozatal mellett tud csak gondoskodni a lakóiról, mi meg adjuk hozzá a sertést húst, hogy komplett legyen az ebéd. Nálunk zárnak be a húsfeldolgozók, oda pedig 12 cég exportál sertéshúst. Ráadásul a külkereskedelmi mérlegünk mindíg többletet mutat az export javára.
Mindössze két megállapodás kapcsán vontam párhuzamot a két országra jellemző viszonyok között, és finoman szólva, de ellentmondásokat látok.
@incze:

"És akkor még örülhet, hogy nem vágtad jól pofán. Itt vérnyog a tyúk ahelyett, hogy szülne."

Nem vérnyog, és már megtette.

Kommented után azon gondolkodtam el, hogy vajon van-e feleséged vagy barátnőd, élettársad, vannak-e gyerekeid (különösen leányod), van-e lánytestvéred, hál' istennek él-e még drága édesanyád, és vajon tudják-e, mi az inda-s nicked?
Ha igen és olvasták ezt, vajon szégyellik-e, hogy egy olyan egybites férfi van a családjukban mint te.

Az én drága édesanyám sajnos már 20 éve nem él, de ha élne és tőlem olvasta volna az idézett sorokat, elsüllyedne szégyenében, hogy egy tapló bunkót nevelt.
Nem tudom, linkelte-e valaki, de a VV-n Magyari Péter pontosan ugyanazt írja le, amit Fabius a regisztrációról, illetve a 2014-es választásokról.
@Penivaldes:
Ne légy már ilyen Peni!
Én mindenkit szeretek, akinek van agya.
Úgy teszel, mint ha ma ismertél volna meg.
Necsináddmá!
Természetesen imádlak, de én mint igen nagy tisztelője a hölgyeknek, másokat is kedvelek. Mariann ebbe feltétlenül beletartozik, meg az ide kommentelő hölgykoszorú mindegyik képviselője is! Puszi nektek!-:)))
@Mariann19:
Ezt finoman mondtad, detélleg-:)
Tudod az tetszett az elmúlt 36 órában, hogy Pötyike (az ártó/szíjjj) Vi-het námban arról beszélt, hogy segít a sárgáknak megcsinálni, a lakosság címnyilvántartási rencerétet.
Miközben itthon meg pont ezt akarják a szemétdombra tolni.
Mondd meg őszintén, van mocsokabb féreg ennél a hatalomnál?

Vicc ez, kedves Mariann.
...ha még az lenne...
@De hol van Columbo felesége?: Nagyon aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm!Gondolom, kölcsönösen olvassuk egymás kommentjeit, ha olyan lesz a téma, mint a múltkor, akkor újra rátérünk a boncolgatásra a szokásos módon. Szia!
@jog-ász:

" az a baj hogy egy rövid államcsőddel is a nyomorult nép jár rosszul, de ha ez az ára, meg fogják tenni..mindenkinek legyen egy két havi tartaléka mielőtt beköv az államcsőd.. "

Most megrémisztettél.
Gyors tartalék-átvizsgálást végezve megállapíthatom, hogy "annyit is érek".
Orbán legújabb szlogenjét utánozva, beillesztem a szövetrendszerembe.

Ha most elkezdem, hogy " szívd fel begyem a vizet, ... és a sok információt", - lemondom a zinternetet, a vizet, a gázt, a villanyt, a tranzakciós adómat, sárgacsekkadómat és a gyerekemet, talán össze tudom hozni a kéthavi csődtartalékomat.
@De hol van Columbo felesége?:
@Mariann19:
Hosszú hétvége ez megint, szóval elfáradtak a törzsközönség tagjai.
Boli álomba ringatta magát ChT-vel (a mázlista..), Egér is bebújt a lukába, szóval ma estve marad a szunya.
Jó éjt mindenkinek, szevasztok!
@Silverhaar:
Nos, nyilván nem dolgoztál eleget, mondhatnám nem termeltél elég értéket. Ugyanis nerisztánban aki többet dolgozik, többet is keres mer nagyon arányos a közteherviselés. Mindezt, hála a Nemzeti Ügyek Kormányának, egy fia megszorítás nem kísérte, csak a nagyarányú adócsökkentés.
Ha ezek után Te, én, és még pármillióan nem tudunk takarékoskodni, arról igazán nem tehet a kormány.
@Knósszosz: Ezzel a népességnyilvántartási rendszer telepítésével már nem is akartalak lefárasztani, mert annyira abszurd.A vietnamiak nem nagyon tájékozódhattak rólunk, így nem jöhettek rá, hogy most dobjuk a kukába. Még szerencse, mert a bizalmatlansági indexünk igencsak megugrott volna náluk.
Ennek hallatán milyen kérdést tesz fel egy szemlélődő magyar állampolgár az eddigi empíriái alapján? Elkezd töprengeni, hogy melyik magyar cég lesz a kivitelező és mennyiért.A feladat nem lesz nehéz, a meglévő - a világ egyik legjobb - nyilvántartási rendszerét plagizálni kell, ebben jók vagyunk, és dől a lé a céghez. Ez lesz, figyeljük a híradásokat.
Ebben tudod mi a vicc, hogy hallunk egy bejelentést, és már végig tudjuk magunktól levezetni a szokott, csalafinta folyamatot.
@Mariann19:

Elképzelek egy suttogó propagandát Vietnamban: a fehér Európaiak gyarmatosítani akarják népünket. Eladják a szemetüket, a kidobásra ítélt rendszereiket jó pénzen, stb. stb...

Nem leszünk gyarmat!
@Mariann19:
Csalafinta folyamat... ezt Rodeo másként aposztrofálná/né
brühühühühü
Na, ezért vagy No1.
Nekem.
Puszi, jó éjt!!
@saravad:

Ennek a nemmegszorításos csapat mindegyik tagjának küldeni kellene egy olyan " fogyasztói kosarat ", amiből ma kénytelen többmillió ember létezni.
Kecske hátára ráerősítve, folyton termő erdei gombával feldíszitve.

A nem megszorítás kizárólagos élvezői ezek a bohócok.
@Knósszosz: Ma szép napom volt. Aludj jól, jó éjszakát!
@Anti Anyag: Az export csökken. A mezőgazdaság szarban. A feldolgozóipar bezár. Miről beszélsz?
Orbán átvette a gazdaságot 263 forint /euro árfolyamon . Utána sose volt ennyi.
Beruházás nincs. Vagy külföldi, vagy állami maradt. Ez azonban nem ellensúlyozza a kiesést.
Miről beszélsz?
@saravad: Tudod min gondolkozom reggel óta? Azon, hogy ebben a "keleti nyitás" bizniszben ki volt a kezdeményező fél. Mert ha mi voltunk, az nagyon gáz, mondhatnám, snassz.Amennyiben ők kerestek meg elsőnek, miért pont minket? Tele vagyok kétségekkel, ennek is a hiányos tájékoztatás az oka.
@Knósszosz:
Szeva Knósszosz, jó éjt neked is! (én még gyűröm kicsit a betűket...)

@Mariann19:
Szia,
a Bajnai-beszéddel kapcsolatban adós vagyok még egy véleménnyel, ígértem is, hogy hosszabban kifejtem, mit gondolok, de eddig még nem volt érkezése. Itt-ott ejtettem e téma kapcsán morzsákat, de ha lesz időm és kellő "vénám", a "szokásos" oldalon ki is fejtenm majd.

"Ezzel a népességnyilvántartási rendszer telepítésével már nem is akartalak lefárasztani, mert annyira abszurd.A vietnamiak nem nagyon tájékozódhattak rólunk, így nem jöhettek rá, hogy most dobjuk a kukába. "

Ugyan, minden csak megközelítés kérdése!

Így gondolhatta a fidesz is, Vietnam irtó messze van, és nemcsak távolság szempontjából.
Másrészt pont a fidesz ne gondolná azt magáról, hogy amit seperc alatt le tudnak rombolni, azt létre is tudják hozni?
Szerintem őket semminemű gát nem tartja vissza semmitől, ők tényleg olyanok, hogy mernek nagyok lenni.
A bátorságuk alapvetően nem baj, csak egy jóadag alázat hiányzik belőlük...
@saravad:

:-))).

Szíjjártó Petike nem is tudja, hogy ő csak egy cibált eszköz egy ottani belpolitikai csatában?
Ez jó, tetszik.
@De hol van Columbo felesége?: @Silverhaar:
Azért jó néha ironizálni, mert amúgy hányhatnék is tőlük folyamatosan.
@De hol van Columbo felesége?: Ezekkel a keleti nyitás szándékokkal mindíg olyan érzésem van, hogy az Orbán kormány egy nagy csodára készül, mellyel el fogja kápráztatni a világot. Be fogja mutatni, hogy nem a járt úton kell haladni, lám, Ő új utakat jelölt ki, bizonyított, íme az eredmény.Ezzel az Eu és az IMF léte is megkérdőjelezhető, mint azt már többször kijelentette.Ezzel egy időben a fő cél is érvényesülne, mindenki Orbán Viktorról beszélne a világon.
Az egész vizió megvalósulása tulajdonképpen nagyon jó lenne az országnak, azonban ilyen tervek annyira abszurdak, hogy sikerükre semmi esély nincs. Kicsi országok, a korszerű piaci viszonyok ismeretlenek számukra, ugyanúgy a fizetési fegyelem és a modern külgazdasági politika is.Ezek bizonytalan és kockázatos vállalkozásnak tűnnek.
@Mariann19:
Tudom, hogy vannak nálunk is remek cégek, kitűnő koponyák, vörsönyképes termékek. Ám, ha ezek exportjáról lenne szó, akkor 1. nem is lenne muszáj a kormányt bevonni, 2. nem kellene tibeti emigránsokat beidézni, baltást elengedni.
Szóval sztem snassz.
@saravad:
:-), remélem csak ébren, mert valódi álomban a fidesz...hát....inkább ne.
@Mariann19:
Én a keleti nyitást eleve megkérdőjelezem, mint jelszót, szlogent.
Könyörgöm, mikor zártunk be kelet felé??
A SZU békésen ért véget - legalábbis innen nézve - és a politikai-gazdasági körülmények miatt csökkent arra az export, de nem szűnt meg. Az elmúlt 22 évben is bármelyik cég üzletelhetett a szélrózsa minden irányába. Azt végkép nem értem, miért kellene nyugatra zárni a keleti nyitás kedvéért, amikor a világ többi országa össze-vissza kereskedik.
Szerintem Viktorunk tényleg a (fél) ázsiai hatalmi struktúrát akarja importálni, nem pedig a szabolcsi almával piacozni arrafelé.
@Mariann19:

Igen.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a magyar GDP jó részét adják német kézben lévő itteni leányvállalatok, illetve az export partnereinket tekintve is magas lehet az EU aránya (nem tudok pontos számokat és lusta vagyok guglizni).

Hogy gondolja a fidesz-kabinet, hogy seperc alatt átállunk egy keleti alapú gazdaságra?
Azért írom le, hogy seperc, mert láthatóan már nyakig ér itt a trutyi, nincs 5-10 évünk arra, hogy valami jó kis keleti cég/ország megmentsen bennünket és teljesítse Viktor vízióját...

Vagy annak bizonyítása, hogy az EU/IMF az ördög, minden pénzt (hatalmat) megér?

Tényleg ennyire eldobta Viktor a pöttyöst?
@De hol van Columbo felesége?:

Kicsi és nyitott gazdaság vagyunk, szűkebb értelemben kiszolgáltatva Németországnak, tágabb értelemben Európának. Ha megnézed a külker mérleget országonkénti bontásban akkor látod, hogy a "keleti alapú gazdaság" mekkora bullshit. Még a mezőgazdasági kartell eredményét is Szlovákiában arattuk le. (Teszkó felvásárolta a dinnyét és ezzel megfelezte a szlovák kisker árakat. Kb úgy, ahogy nálunk az Ósan csinálta a 49 forintossal Karsai balhé idején)

Kína itt volt nálunk és nem kellett nekik semmi tőlünk. Tranzit országnak használnak nyugat felé és szevasz. Az araboknál mi voltunk és jöttünk haza üres kézzel. Iránban Juhász Oszi volt, és jött haza üres kézzel.
@Fabius:

Aha, pont ezért nem értem, mi ez a keleti-görcs???

Talán egy szimpla belpol.-i butítás, az IMF-undor dupla alátámasztására?
Szerintem nem, vagy nemcsak ez van a dolgok mögött, mert ahogy a kínai miniszterelnöknek benyalt a mi Viktorunk, az valami egészen elképesztő (időket idéz).
@taga20: JA, bocs, otthon szoktuk mondani, ha hányingerem van, hogy jön mindjárt a kis Vuk... Az a rókakölyök Fekete István meséjéből, az aranyos rajzfilmből... www.youtube.com/watch?v=c9WOmPCzBj0
@Mariann19: Undorító, na. Mondjuk ki. Pedig ez valóban igazad van, róluk is szól.
@De hol van Columbo felesége?:

A keleti görcs annyi, hogy keleten most van lóvé. Kína pörög, a távol-keleti kistigrisek szintén, a kazahok megtalálták a földfémüket, az azeriek a gázukat stb.

De ez magában nem jelenti, hogy kell is nekik tőlünk bármi. A magyar gazdaság zömmel olyat termel amit a nyugat használ fel. Érdemes volt bepróbálkozni, mert hülye aki nem teszi, de ez az iszonyú hájp felesleges volt.
@Knósszosz: Majd megsúgod. Akkor a fiúk kurvára nem mosolygós kedvükben doáltak füstbombát a
Parlament lépcsőin... Én nem szaroznék velük Orvbűnke helyében.
@Fabius: Bepróbálkozni és úgy nyerítve alájuk feküdni, mint a baltással tette, azért két külön dolog.
@Fabius:

"ez az iszonyú hájp felesleges volt"

No igen.

Plusz undorító is szerintem. Illetve Orbán Viktor olyat tett, amit sose hittem volna róla: már-már megalázkodott. Ahogy a kínai miniszterrel beszélt...
@Fabius: Araboknak Orvbűn elhozta az arab tavaszt. Rohannak meghívni legközelebb is, ja.
@De hol van Columbo felesége?: Ahogy a tibetieket ezért vegzáltatta... És szarnak rá, a cipőjüket nem törlik belé mégse. Kici ember, óccó is és mégsem kell.

Talán mert a bizonytalan és kiszámíthatatlan Kínának se jó partner.
@saravad: Igen, a vállalkozások a rendszerváltás előtti időkkel ellentétben szerezhetnek export-import jogot, az állam ebben nem játszik szerepet. Amiről most szó van, az egy piacszerzés állami beavatkozással.Ezek komplex államközi megállapodásokon nyugvó, több szegmenst magában foglaló üzletek, nem egyedi kiviteli ügyletek.
Nem is lenne ezzel baj, inkább a partner államok kiválasztása nem szerencsés. A külgazdaságban nagy pénzek forognak, a partner államok minden tekintetben megbízhatóak kell, hogy legyenek, a korszerű technikák befogadására alkalmasak, pénzügyileg fegyelmezettek, rutinosak a külpiacokon. A másik kérdés az, hogy mit tudunk mi az adott ország belső viszonyairól, a foglalkoztatás , szakképzettség, bérezés és adózás kérdéseiről, mi mennyire tudunk ehhez alkalmazkodni.
Vannak kockázatok így látszatra, emellett nem olyan nagy tételek ezek, ahogy látjuk, hogy alaposan befolyásolná a gazdaságunkat.
@Mariann19: Nagyon sok ilyen dekódolható üzenet van. Nagy Navarróék lipcsei díja és Merkel hivatalának őket fogadása, Baka ilyetén elismerése, Nádast másodiknak opcionálták a bukik a Nobelre és meghívták a mantovai könyvvására díszvendégnek - szóval Magyarország, mint brand még nincs teljesen lejáratva. Hogy kiknek tapsol a nyugat, az mutatja az értékítéletüket. Egyelőre finom-elegánsban nyomják...
@a szív fészkei:

Azon pedig végképp csodálkoztam, hogy Orbán Viktor kínai delegációt köszöntő "lelkes és testnedvdús" beszéde után hogy a fenébe volt bármelyik fideszes kommentelőnek "bátorsága" másokat libsibolsizni a blogokon...

A mi diplomata miniszterlnökünk annak a hatalomnak gazsulált bokáig hajolva, amelyik a Tienman-téren a diákok közé lövetett.
Vagy ez már így szokás máshol is, mióta Kína tényező lett?

Ész megáll...
@De hol van Columbo felesége?: A napokban olvastam, hogy a GDP 80%-át a külföldi befektetések adják. Az exportnál magasabb a kivitelünk a behozatalnál összességében és külön Németország tekintetében is, nem pontosan emlékszem, olyan 10%-kal.
Sokszor halljuk a kormány részéről, hogy gazdasági eredményeink láttán hamarosan csodálni fog minket a világ, egy-két év, és mi leszünk Európa csodája, stabil jóléti állam vizióját fogalmazzák meg. Ez a választóknak szól, a kormányzati stabilizációt szolgálja. Viszont már fel kéne ebből mutatni valamit. Ebből a kényszerűségből fakadhat a kétségbeejtő igyekezet a szélrózsa irányába.Azonban megbízható piacokhoz, megrendelésekhez fel kell készülni, informálódni kell, semmi esetre sem szabad erőlködve bele ugrani téves tervektől vezérelve bizonytalan kimenetelű üzletekbe.
@a szív fészkei: "Egyelőre finom-elegánsban nyomják."Ennek azért örülök, mert a külföldi közvélemény külön kezeli Magyarország egészétől az Orbán kormányt.Felsoroltál néhány értékes honfitársunkat, azonban Baka András rendkivüli kinevezése figyelmet érdemel. Érzek benne egy kis fricskát a kormány felé. Az is rokonszenves, hogy Baka András mögött mennyire összezártak a kinti kollégái.
@De hol van Columbo felesége?: Ami még ennél is undorítóbb: [..]"A miniszterelnök szerint Kínával hasonlóan látjuk a jövőt. Mind a ketten a munka alapú gazdaságban hiszünk és elutasítjuk a spekulatív gazdaságot. Orbán szerint mind Kína, mind Magyarország úgy gondolja, hogy nem lehet munka nélkül pénzt keresni.
A kínaiakról szólva méltatta, hogy az elmúlt 60 évben Kína megerősítette alapjait, miközben több millió embert húzott ki a mélyszegénységből, az "emberhez méltó élet felé". - mondta mocsadékunk, amikor megegyezett a semmiről a kínaiakkal, a tibetiek bezárása árán. www.stop.hu/belfold/hasonlokepp-latjuk-a-jovot-orban-megegyezett-a-kinaiakkal/895928/

Számolj, mennyi az a 60 év? Abban vastagon benne van 56, vazze, amikor Mao követelte, hogy a felakasztottaknak sokszorsát kéne még itt halálra ítélni elrettentésül!! Szóval ezek után 56 örökösei ők, a FideSS? Nem is kis Vuk ez már.
@Mariann19: Minket a kazah tenge fog menTENGEtni! Nem látod a fényes jövőt?? Ejnye,bejnye.
@Mariann19: HA a bírákat bizgerálják, az már nagyon rossz üzi a demokratikus világ felé. Persze, hogy egy emberként állnak mögé. Jelezve, hogy itt az érdem és nem a nyelv a lényeg.
@Mariann19: @a szív fészkei:

Baka elismerése szerintem is jelzésértékű, valóban.
Most vakargathatja Orbán Viktor a fejét, mert ez a jelzés minden bizonnyal neki(k) szól: figyelünk. Elegénsan jelezték, hogy politikája a bírói kart illető lépései nemtetszést váltottak ki nyugaton.

Így jár, aki frontot nyit és hadban áll a fél világgal - ne csodálkozzék ugyanis, ha a képzelt ellenség egyszer tényleg és célzottan visszalő.
@a szív fészkei:

Sokkal nagyobb baj:

nol.hu/belfold/20121102-az_allamositas_celja_az_elitcsere

Fabius, lécci egy posztot, plíz!!! A téma kitüntetten fontos.
@Knósszosz: "Puszi nektek!-:))) "

Neked is, szükimú!
@Mariann19: "Kicsi országok, a korszerű piaci viszonyok ismeretlenek számukra, ugyanúgy a fizetési fegyelem és a modern külgazdasági politika is.Ezek bizonytalan és kockázatos vállalkozásnak tűnnek."

Na, Vietnam pont nem. Ő lesz a legújabb példakép!

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/VN/hu/Vietnam_gazdasaga/vietnam_gazdasaga.htm
@De hol van Columbo felesége?: A tervezett rendszer fenntarthatatlan. Viszont talán végre a pedagógus szakma is a fejéhez kap.
@De hol van Columbo felesége?:

Mondom ahogy van: erről nem lesz poszt, mert pusztába kiáltott szó.

Nem titok, kicsit be is vagyok rágva a témán.

Tanmese:

Amit a cikk leír nem újság. Az elitváltás réges régen zajlik iskoláról iskolára. Sokan megkerestek engem is privátban, írjak róla, foglalkozzak vele. De a gyereke iskolájában történtekhez nem adta a nevét senki. Nem áll oda tiltakozni, a szülői munkaközösségek az esetek többségében nem tesznek semmit, a tanár szakszervezetek az életpályamodell csúszásáért hajlandóak tiltakozni, ezért nem.

Vagyis minek tépni magunkat azon, amiért az érintettek nem emelnek szót? Se szülők, se tanárok. Pedig azon az egy kezemen megszámolható helyen ahol megtették lett eredmény, vagy legalább kompromisszum.

index.hu/belfold/2012/09/19/radnoti_gimnazium/

varnailaszlo.blog.hu/2012/09/28/mar_ket_hete_megtette_titokban (a videó érdekes)

eduline.hu/kozoktatas/2012/9/28/Tovabbra_sincs_igazgatoja_a_miskolci_Foldes_43JLYT

Teccikéteni? Amíg senki nem mozdul sehová, addig tökmindegy mi itt háborgunk-e rajta.

2012, Magyarország.
@épészmérnök:

"Viszont talán végre a pedagógus szakma is a fejéhez kap. "

Nem fognak. Raúzsival tárgyaltak egy hete, mit látsz te a követelések között? Látod a nol cikkben részletezett helyzet elleni szóemelést?

Mert én nem.

www.vg.hu/gazdasag/hoffmann-allamtitkarsag-a-pedagogusok-szakszervezete-riogat-389716
@Fabius: Az a sajátos helyzet, hogy az iskolák teljes kiszolgáltatása az önkormányzatoknak legalább ilyen destruktív volt.

Az önkormányzatokban ugyanis leginkább olyanok ülnek, akiknek iskola egyrészt hasznosítható ingatlan, másrészt egy hely, ahová benyomhatják dirinek a jegyző feleségét.

Az a liberális lózung, hogy a helyiek tudják legjobban, mire van szüksége a gyerekeknek, úgy hülyeség, ahogy van. Egyrészt azért, mert nem tudják, és nem is érdekli őket. Másrészt azért, mert az oktatás gerince az a tudásanyag és készség, amelyeket az ország fejlődése, illetve az egyén esélyeinek egyenlősége érdekében mindenkinek el kellene sajátítani.

Erre persze, nem válasz az, ami most történik.
@épészmérnök:

Az imént én kihagytam egy szótagot, jellemző hibám ez (most a tartalmat ne keverjük ide...). Pici hiba, talán mellékes is itt a blogtérben.

Amit a tanárokkal csinálnak, az viszont ordító nagy hiba, és sajnos úgy látom, ők nem képesek kiállni magukért, nincs bennük semmi kurázsi...ha van kivétel, akkor tisztelet nekik.

Mondjuk, már rágen a fejükhöz kellett volna kapniuk (már akkor, amikor híres-hírhedt szakszervezetisük, Kerpen Gábor úr felfelé bukott (kétszer is).

Micsoda egy országban élünk!
Fénysebességgel haladunk és lám, működik is az Einstein által leírt idődilatáció hatása, ahol az idő a gyorsan haladó számára lassabban telik a nyugalomban lévőnél.

Sőt, nálunk nemhogy lassabb, még visszafelé is folyik.
@épészmérnök:

Nézhetjük ezt sokféle szemszögből. Az egyetlen ami mindegyiknél közös: ha nem állasz ki magadért, mint tanár, és a gyerekedért, mint szülő akkor a mindenkori rendszer kiszolgáltatottja leszel.

Akár így, akár úgy.

Ha a zemberek hagyják magukat így kezelni ahogy kezelik őket most az rájuk tartozik. De mikor a gyerekek jövőjéért sem állnak ki és az is mindegy, az dühít.
@De hol van Columbo felesége?: értem én a fásultságot. Csak az elmúlt huszonkét év során hányszor forgatták fel a tantervet? A működési szabályokat?
Az elején még jó volt, amikor a tanárok választottak igazgatót. Aztán fokozatosan elvették a jogaikat. Ugyanúgy, ahogy az önkormányzatok önállóságából is visszavettek. Emlékezetem szerint pl. a rendszerváltás után a személyi jövedelemadó 50%-a maradt helyben, majd fokozatosan egyre kevesebb.
Az önrendelkezés lehetősége tehát már régóta csökken. Szerencsétlen pedagógusok behúzzák a nyakukat, és csak a túlélés érdekli őket. Szerintem senkinek sem hisznek, senkiben sem bíznak (egyébként helyesen), viszont önmagukban sem.
@De hol van Columbo felesége?: Sajnálattal tudomásul veszem, hogy a durván eltúlzottnak és vaskosan karikírozottnak tahóság szimplán valódinak hat.
@Fabius:

Figyelj, most az eccer nem értek veled egyet (legalábbis teljesen). Viszont elfogadom, te vagy a gazda, te döntod el, mi kerül ki ide.

De azért pár gondolat:

Pusztába kiáltott szó?
Aha, lehet. És?
A tegnapi poszt nem volt az? Dehogynem (mármint majdnem), te is tudod.

Hogy eddig is az elit cseréje folyt? Persze, de ez a tervezet már magasabb dimenzióba helyezi ezt az egész históriát, ez már tényleg nem helyi fidesz kiskirályok kisded játéka. Ez az egész a szoci időket idézi.

Van itt a törzsközönség, plusz látogatók, többségük nem is kommentel, csak olvas, de így is összejön 500-1200 közötti kommentszám. Ironikus hangvételű írásaid, azok gondolatisága, a kommentek tartalma, a linkelt kapcsolódó hírek sajnos Kovács Manyi nénihez (özv. Szedlacsekné) Jászladányba vélhetően nem jutnak el, de egy országosan szűkebb körhöz bizonyosan igen. Ők azok, akik fogékonyak arra, ami ebben a csóró kis országban történik, nekik ez a téma szerintem fontos - s ők az olvasóid.

Ez a téma is része a nagy Fidesz-puzzle-nak (tudod, ez a kirakós nyünyükém), és ez olyan téma, amihez 2014 májusáig Bajnainak (ill. Együtt 2014) is kellene szólnia pár szót.

A tanárok reakcióját illetően teljesen igazad van - nem fognak azok erre lépni semmit. Ismerek közülük jópárat (túratársak), teljesen korrekt arcok, képzettek, jófejek, de fásultak és nincs mögöttük komoly egzisztencia, hogy bátrabbak legyenek kockáztatni azt, ami van.
Ok, ezt elfogadom.

De akkor is, ez így hová vezet??? /tudom a választ./

Még valami: Manyup ügyben mi volt? Az érintettek alig 10%-a nyilatkozott, a többiek bedőltek Viktornak, volt egy kis mporgás a sajtóban, aztán ennyi. Azóta kiderült, hogy aki maradt manyup-tag, az jól járt, de a többiek ezt láthatóan rezingáltan vették tudomásul, mert nem volt hangos tőlük a Kossuth tér 1. előtti platz - mégis, mennyi blog és komment foglalkozott a témával...

Bocs, ha indulatos voltam, tényleg nem neked szól.
@incze:

Hoppá.

Ha így van, akkor természetesen megkövetlek, láthatóan nem jött le ironiád (a hiba vélhetően az én készülékemben volt).

Bocsánat, tényleg, visszaszívtam.
Ne haragudj, kérlek.

Üdv:
@épészmérnök:

Na jójó, de ez a KIK-terv, egészen más sebességgel kebelezi be a dolgokat.
A fidesz warp drive üzemmódba kapcsolt.
@De hol van Columbo felesége?: Nincs miért, az ilyesmi üzemi baleset, a sajnálat valóban annak szólt, hogy az ember nem bír akkora bunkóságot kiagyalni, ami ne hatna valóságosnak. Pedig igyakeztem.

Itt van pl. az a Stefánia kisasszony blog is. Látom, hogy ezt az egészen képtelenül karikatúraszerű figurát (egyáltalán nem pártállás szerint) ítélik meg fele-fele arányban valóságos rajongónak ill. gúnyrajznak. Engem az igazság ezen a ponton már nem is érdekel, sokkal lényegesebb és riasztóbb, hogy sokan és némi okkal gondolhatják ezt a figurát valódinak.
@De hol van Columbo felesége?:

"Bocs, ha indulatos voltam, tényleg nem neked szól."

Nem vettem magamra, sőt.

A helyzet az, hogy én is indulatos vagyok amikor ez a téma fölmerül. Két iskolás korú gyerekem van, érintett is vagyok. Éppen ezért dühít, hogy szinte senki nem veszi a fáradtságot kimondani: büdöslófaszt, ez így nagyon nem oké gyerekek.

Előttem ne mentegesse senki a tanárokat. Nézd meg amit feljebb linkeltem, voltak Raúzsinál statáriumot hirdetni, téma volt ebből BÁRMI? Nem volt téma, csak az életpályamodell volt téma és semmi más. Ezek szerint ez nekik nem fontos, nem kell érte szólni, nem kell hozzácsapni sem legalább említés szintjén a már amúgy is belengetett sztrájk fenyegetéshez.

Hagyjuk a fásultak dumát és nézzünk szembe a tényekkel: ők ezt a helyzetet elbizniszelték az életpályamodellért. Szar ezt így kimondani, de cáfoljon meg tényekkel bárki. Ha tud.

* maxirespekt azoknak a kivételeknek, akikre ez nem vonatkozik, és a saját környezetükben próbáltak(nak) tenni ellene!
@Fabius:

Az gondolom a véletlen vakszerencse műve, hogy két zuglói és egy miskolci iskoláról beszélünk.
@De hol van Columbo felesége?: "Így gondolhatta a fidesz is, Vietnam irtó messze van, és nemcsak távolság szempontjából."

Most már ez ... nem egészen így van. :D Vietnamban irányított szocikapitalizmus, és egypártrendszer van (ahogy Chinaban is, azt másolták le), és ha a Fideszen múlik itt is az lesz.
@De hol van Columbo felesége?: @Fabius:

fabius, az iskolák témájában saját szellemiségednek mondasz ellent, amin Z bácsi jogosan csodálkozik.

igazad van abban, hogy mindenkinek a saját portáján, kicsiben kellene kiállni a gyerekek érdekeiért. Ez borzasztó nehéz:
1, félnek az emberek, így inkább behódolnak.
2, Magyarországon egyszerűen nem divat a helyi érdekérvényesítés
3, A kritikusok nagyban, országosan keresnek megoldást, ahelyett, hogy kicsiben kezdenék.

Itt is így van:
Tán pont ebben a posztban kérdeztem, nem is egyszer, mit mondanának a kommentelők a tanárnő helyében az osztálya cigánygyerekeinek
a nyakba tetovált horogkeresztről.

Egy árva válasz nem érkezett. Egyetlen egy se.
pedig itt aztán tele vagyunk antirasszista bajnokokkal, bajnoknőkkel.

Sokkal egyszerűbb védeni a világbékét, s szidni echte globálisan a nácikat, mint egy pici helyi problémán elgondolkodni.

szóval szerintem az összes poszt, ami lehetőséget nyújt arra, hogy egyre több ember jöjjön rá, hogy a sült galambot fölösleges várni, kurva jó.
Ezzel véletlenül sem azt mondom, írj az iskolákról, én nem gondolom, hogy a témaválasztáshoz bárkinek is köze lehet, egyébként is az a gyakorlat, hogy a kommentekben mindenki olyan témát dob be, amilyet akar moderálás nélkül.

De ha magatokba néztek, ti is tudjátok, hogy a pedagógus társadalom ezt a harcot a jelenlegi egzisztenciális problémái mellett nem kezdheti el nyíltan.

A harc amúgy elkezdődött, nemzeti kincs formájában.
Két nagy gyerekem között két és fél év korkülönbség van.
A fiam társai az országban tanulnak, a lányom haverjai külföldön pincérkednek.
@incze:

Köszönöm.
Értettelek (legalábbis második kommentetedet), de miután csúnyán félreértettem az elsőt, úgy véltem, nem árt, ha ezt helyre rakom.

Igen, igazad van, a Stefi-jelenség erősen megosztó. Nekem paródiának tűnik, bár ezzel együtt nem bírom stílusát. Megosztó jellege valóban fura, de engem sokkal inkább foglalkoztat, hogy mi létrejötte motivációja...
Ki és miért érez ingerenciát, hogy egy ilyet írjon.
@King of Shadows:

Látod, a történések ilyetén alakulása, a köztük lévő párjuzam eszembe sem jutott.
Hiába, hívtak többször is, de valahogy éreztem már akkor is, nem lennék valami jó KISZ-tag.

@Habakuk999:
Köszönöm, hogy ilyen összeszedetten kifejtetted a poszt után kiáltó oktatás-KIK-históriát -nekem az iccaka ez fele ennyire sem sikerült...
@De hol van Columbo felesége?: :) Elmondok még valamit: úgy tudom Kínában az időjárás-jelentés állami monopólium*. Ere mit csinál a Fidesz? Államosítja az időjárás-jelentést. Erre mondja az angol, hogy "speak of the debil..." :D

*Ott az időjárás-jelentéssel foglalkozó állami cég végzi az időjárás-szabályozást is, az utóbbit meg nem árt állami kézben tartani ... érthető okok miatt.
@a szív fészkei: @De hol van Columbo felesége?: "Baka András kinevezésének okát találóan fogalmaztad meg Colombo:"Elegánsan jelezték, hogy politikája a bírói kart illető lépései nemtetszést váltottak ki nyugaton."
Remélni tudjuk, hogy Baka András tekintélye érvényesülni fog az adott ügyekben...
@épészmérnök: Most elemzem azokat a gazdasági adatokat, amelyekre felhívtad a figyelmemet, a táblázatban szereplő tendenciákat összefüggéseiben analizálom. Meg vagyok lepve.Más szöveges forrásmunkából nem ezt a következtetést lehet levonni.Pl: kiemelte, hogy sem Vietnam, sem az ottani külföldi befektetők nem híresek fizetési hajlandóságukról.
Amikor elolvastam a válaszodat, azt hittem, ironizálsz.A táblázat szerint viszont tényleg példakép lehet. Kösz a forrásmunkát.
@Mariann19: kérek róla én is egy összefoglalót, kerestem a linket de nem leltem,
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szia!
Megtalálod az "épészmérnök" nekem címzett kommentjénél, melynek időpontja: ma, 1.26 h
@Mariann19:
@épészmérnök:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Köszönöm az infókat!

Érdekes adatok, nekem őszintén szólva csak most tűnt fel a link, pedig az kormányzati oldal valóban rengeteg infót hordoz.

King of Shadows homályosított fel, hogy Vietnam sem az már, ami volt (kínai útra lépett), a táblázat számaiból pedig szépen látható, hogy az infláció árán is pörgetik a belső gazdaságot, illetve már-már hihetetlenül alacsony a munkanélküliség - valamit jól csinálhatnak, s ugye egypártrendszer van).
Beszédes kis táblázat, de ami jobb képet adna, az a belső jövedelem- és adóviszonyok ismerete lenne.

Sosem hittem volna, hogy egyszer még Vietnam lesz az az ország, ahonnan importálunk egy kis "tudást".
@De hol van Columbo felesége?: Vietnamban nincsenek nagy jövedelmi különbségek (értsd: mindenkié alacsony), és a '11-es becslés szerint a népesség 18,9 százaléka élt a szegénységi küszöb alatt. A tényleges, egy főre eső GDP 1498 $.

Progresszív (hétkulcsos) adórendszerük van. www.dpi.hochiminhcity.gov.vn/invest/html/Law-04-2007-QH12.html
@Mariann19: @De hol van Columbo felesége?: @King of Shadows: pont olyan kettøsség jellemzi mint Kínát, csak ők még a kínai modell elején járnak, és ezért a társadalmi kûlönbségek még nem olyan nagyok, mint Kínában. Az biztos, hogy lazul a totális kontroll, mert ezen lazítás nélkül a gazdaság képtelen a fejlődésre, ezzel szemben nálunk pont ellentétes folyamat zajlik, tartok tőle, hogy pont ellentétes hatással, mint náluk, az is igaz, hogy ha majd egyszel lazul itt is a diktatúra, akkor nálunk is lehetnek kedvező folyamatok, úgy is mondhatnám:
Tatár, vagy mohács után, csak pozitív fejlődés jőhet, az az apró probléma, hogy nemz3dékek mennek megint veszendőbe, ezzel egy küldetéstudatos vezéz nem foglalkozik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem Zorbán azt tervezi, hogy félúton találkozunk velük, aztán két lehetséges folytatás van:

- Egy irányba megyünk tovább
- Mi erre, ők arra

Ha a Fideszen múlik mindkét forgatókönyv lehetséges.
@King of Shadows: visszafordulni, ebben az országban, ezekkel a politikusokkal, ezekkel az emberekkel? Kizárt, főleg ezzel az elbaszott oktatási rendszerrel, ennek csak a koppanás a vége.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az lehet, de a Fidesz láthatóan úgy tervezi, hogy ott megáll. Tehát a(z ötéves) terv szerint egy ilyen "U" pályát írna le az ország.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt mondta Mussolini is, amikor sokadszorra verték meg a talján hadsereget. :D
@épészmérnök: @De hol van Columbo felesége?: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @King of Shadows: Örülök, hogy négyen összejövünk legújabb gazdasági partnerünk gazdasági állapotának elemzésében, melyhez a forrásmunkát Épészmérnök barátunk adta meg, köszönet érte.Az adataikat a táblázatból ismerjük, ha megengeditek leírom, amit még összeszedtem Vietnamról.Lakossága 86 millió. Korábban a lakosság 70%-a dolgozott a mezőgazdaságban, jelenleg 58%.
Átlagjövedelmük 18.000.- Ft-nak felel meg. Itt először meghökkentően alacsonynak találtam a jövedelmet, aztán kezdtem el gondolkozni, hogy a mi 22.800.- Ft-os szociális járadékunk nincs is olyan messze ettől.Persze az átlagjövedelemhez ismerni kell az árszínvonalat. Sikerült magyar turisták leírásából egy-két dolgot kimazsolázni.Jó szálloda reggelije/rántotta, narancsdzsúz, kávé/ 300.-Ft, fodrász 200.- Ft, éjjeli mulatóhely pl: sör 350.- Ft. Fiúk! Csaj az éjszakában fogyasztásával együtt 230.- Ft. Arra gondolok, hogy ezek nem alapvető fogyasztási árúnemek, de következtetni lehet a hétköznapi élet áraira, melyek alacsonyabbak lehetnek az extra árrések híján.
Lehet, hogy nem is olyan elrugaszkodott ötlet kelet felé kacsintgatni? Ne toljatok le ezért a kérdésért, de ahol azt látni, hogy dinamizmus van a gazdaságban, ott lehet piacokat szerezni, nekem meg ez legfajsúlyosabb kérdés.Amennyiben ez a gazdasági kapcsolat bővülést mutat, az export miatt pl. a foglalkoztatottság jó irányba fejlődhet, mely a több gazdasági mutató javulását jelenti törvényszerűen. Nem arról van szó, hogy itt egy csoda jön létre, de legalább egy szegmens a stagnálás helyett.
Különösen azért is érdekes ez a nyitás pl., mert Martonyi reggel analizálta az eu-t, az egyik hipotézise szerint az eu töredezni fog, az egységes felépítése nem garantált, több csoportosulás jöhet létre az eu-n belül. Elgondolkoztató, hogy egy ilyen változás esetén hol lenne a helyünk, kikkel lenne módunk integrálódni? Vagy senkivel?
Cirbi említette Kínát.Lehet, hogy a szocialista piacgazdaság nem is olyan hátrányos az álla,polgárok részére. Kínába is dőlt a befektetői tőke, mint a gazdasági növekedés és technikai fejlődés megteremtőjeként, ugyanakkor az új rendszer nem indított el egy egészségtelen, a jövedelmi viszonyokból eredő torz rétegződést az állami beavatkozás miatt. Jelenleg pl. 400 millió kínai él az európai átlagnak megfelelően.Persze az elmaradott tartományokban nagy a nyomor, de legalább elindulhat egy kiegyenlítődési folyamat.
Bocsi, hogy kissé sokat dumáltam, de ezt jó volt elmondani Nektek.
@Mariann19: a luxus cikkek Kínai piaca, az nem a kiegyenlítődést mutatja, az év elején volt egy blogon, talán a Vincenten, egy jó összeállìtás, fèlelmetes, és rémisztő egyben. Véleményem szerint, rövid időn belül, ha ezek nem kerülnek rendezésre, iszonyú társadalmi feszültségek lesznek az országban. Elég csak a területi kiskirályok miatti, komplett települési lázadásokra gondolni, ami nagy nehezen, de kiszivárog az országból.
@Mariann19: Látszatra igen, de ott az, ami olcsó, csak mesterségesen az. Ha állami, lehet, hogy az előállítása, vagy beszerzése többe kerül, mint amennyit fizetni kell érte, és a különbözetet mindenki fizeti (nem véletlenül tartanak fenn egy hétkulcsos adórendszert).

Ha privát, akkor meg egyáltalán nem is olyan olcsó. Kivéve azokat, amiket helyben állítanak elő, jóformán ingyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jól értettük egymást a kiegyenlítődés kérdésében Kínát illetően? Úgy gondolom, hogy a jelenlegi 400 milliós európai átlagon élő kínai állampolgárokhoz felzárkózhatnak az elmaradott tartományokban nyomorban élő kínai állampolgárok. Amennyiben már 400 milliónak sikerült, ez azt bizonyítja, hogy ott nem nyílik az olló.A 400 millió kb. a népesség 1/3-a, nálunk a 4 millió szegény 2/5, mely mérték várhatóan tovább növekszik.A luxus cikkeket nyilván ott is a felső tízezer vásárolja, azok számát nem ismerem. A tendenciát figyeltem, mikor ezt írtam.
Területi kiskirályok ott is vannak, lebukásuk ott viszont halálbüntetéssel jár.
@Mariann19: jól értettelek, és nézd meg a luxusista réteget, és annak arányát a társadalomban. Tanulságos.
@King of Shadows: "de ott, ami olcsó, csak látszatra az." Persze, hogy csak látszatra az, mert az állam az elosztási viszonyokat az árrendszerre összpontosítja, nem a piaci árak megjelenítésére.A Kádár rendszerben ugyanez volt a szitu, az élelmiszerektől a rezsin át, minden államilag támogatott volt, viszont a jövedelmeket ezáltal alacsony szinten tartotta, így kompenzált. Ez a fajta gazdasági filozófia a szocialista gazdaságok sajátja, egyelőre szerintem Kínában és Vietnamban is ez van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sajnos nem ismerem azt a számot, mely a "luxus réteg"-et jelenti. Tudsz erről valamit?
@Mariann19: Igen, és ugyanazért is csinálják, mint az átkos. És ugyanúgy is hat az államadósságra. www.indexmundi.com/vietnam/public_debt.html vagy itt van ez: www.intellasia.net/vietnams-public-debt-to-exceed-80pct-of-gdp-with-soes-included-226209 . Ebből nagy hasalás lesz, ha nem csinálnak valamit...
@King of Shadows: Amennyiben egy ország dinamikusan képes fejlődni, az adósságráta mértéke nem olyan meghatározó, mint amilynnek hisszük. Persze ennek egyszerű a matematikai magyarázata, mert ha a számlálóban a hitelállomány szerepel, a nevezőben az egyre növekvő GDP, a hányados kedvezően alakul.Az általad megadott linkekben is szerepel a vállalatok hitelezési magatartása és az állam ezáltali veszélyeztetése, amiből a két szereplő szembenállása a felépített rendszer hiányosságaiból adódik.Pl.fegyelemhiány, túlzott önállóság, a szabályozó rendszer elégtelensége.
Nézd meg, Japán volt, hogy 200%-os rátával adósodott el, de a hitelből származó beruházásai forrást nyujtottak a visszafizetésre, sőt még a bővített újratermelésre is fedezetet produkáltak.
Az eu átlaghoz képest mi sem vagyunk kiemelkedően eladósodva, sokkal fontosabb lenne a gazdasági növekedésre fókuszálni, mint erőn felül a megálmodott 50%-ra redukálni az adósságállományt.
@Mariann19: Japán az egészen más, mert náluk az államadósság nagy része belföldi, Vietnamban viszont ez kivitelezhetetlen lenne. Egyrészt a fizetések nem teszik lehetővé, hogy a lakosság kilószámra vásároljon állampapírokat, másrészt az államilag dominált szektorokban ez értelmetlen is lenne.

És a növekedésük is lassulni fog, hacsak nem lazítanak tovább, és nem tolják el a gazdaságot a jobboldal irányába (újabb területekről vonul ki az állam). És még az is csak ideiglenesen javítana a helyzeten.

És akkor még nem is említettem, hogy az az ország '75-ben még egy romhalmaz volt. Utána meg jött a Nagy Szembenállás, tehát egyelőre van honnan fejlődni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Köszi a forrásokat, a milliárdosokról szólót elolvastam, a kínai gazdaságról szólót holnap tanulmányozom, ahhoz idő kell.
Az induló témánk itt a luxus importról szólt Kínát illetően, azonban nemcsak ez a 251 ember határozza meg az indokokat.Két dolog ragadta meg a figyelmemet, hogy az italgyártással foglalkozó multi az első, és nem csökkent a vagyona. A másik az amerikai filmgyárásban terjeszkedik. Az USA nem fogja jó szemmel nézni a jelenlétüket, mert az autóik importját már korlátozta tavaly ősszel.
Azért azt érdemes figyelni, hogy az orosz és a kínai elit hogyan terjeszkedik a világban, ráadásul a gazdasági hatalmakat is überelni képes.
@Mariann19: nincs mit, pedig a lényeget nem találtam meg, és már a pontos idejét sem tudom, hogy mikor olvastam az a sorozatot, és melyik blogon :S

Az USA az államkötvényei miatt, azért eléggé meg van kötve, nagyon nem ugrálhat, pont ezért Kína sem, ha lehet mondani, még az eddigieknél is jobban egymásra vannak utalva.
süti beállítások módosítása