Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.31. 04:58 Fabius

A választások fekete báránya írja a választási törvényt

Címkék: fidesz papcsák ferenc regisztrációs törvény

Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat. 

Csodálatos pillanat lehetett mikor tegnap reggel Papcsák Ferenc belibegett a hóna alatt 65 oldalnyi regisztrációs törvénymódosítóval, hogy nertársak szörprájz, a félelemre tekintettel kihirdetett rendkívüli állapot rendkívüli változtatáshalmazt kíván. Igen, nyájas olvasó jól érted: a kormány rábízta a választási törvény módosítóinak megírását az egyetlen emberre, akinek neve választási csalással kapcsolatban jogerős bírósági ítélet indoklásában fölmerült. A 2002-es baktalórántházi események nem tartoznak a Fidesz büszkeségei közé, készpénzért szavazatot venni pfúj rossz, lebukni vele borzalmasan kínos, és legalább ilyen kínos lehetett mikor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elkövető baktalórántházi alpolgármestert egy év két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte választási csalásért, és az indoklásban kimondta: "a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el." Azt hajtogatjátok hónapok óta, hogy a regisztráció azért (is) kell, mert a bizonytalanokat lekenyerezik gulyással, száraztésztával miegyébbel az utolsó pillanatban. Erre rábízzátok a választási eljárási törvény arra, akinek érdekében készpénzért vettek szavazatokat. 

 

Létezik választási eljárási törvénnyel kapcsolatban ettől nagyobb - és ikonikusabb - baklövés? Ha Gyurcsánynak adtok egy szívass meg minket Feri, de istenesen izomból kártyát se lett volna képes ettől nagyobb muhahaha értékkel bíró geget kitalálni. 

 

Akkor is jobban jártatok volna, ha Kovács Géza parlamenti portás írja meg és nyújtja be a módosítókat. Amik nyilván kiverték a biztosítékot az ellenzék pártjainál, mert a rutintalanok nincsenek szokva a papcsáki módszerekhez. Ha kicsit tájékozottabbak lennének tudnák, Papcsák nem híve ennek az agyonbeszéljük meg egyáltalán elolvassátok demokráciaizének. Annak is örülniük kellett volna az ellenzékieknek, hogy egyáltalán volt betű a papíron, mert zuglói testületi ülésen az sem mindig van. Vessetek csak egy pillantást az október tizenhatodikai ülésen kiosztott, a tizenkilencedikei Humán Közszolgálati Bizottság ülésére szóló meghívóra, és számoljátok össze hány napirendi pont alatt olvasható az "anyag nem érkezett meg" megjegyzés. Amíg ezzel elvagytok idézem Várnai László képviselő gondolatait a papcsáki eljárás szellemiségéről:

 "Az anyag nem érkezett meg. Azaz a bizottsági tagok azokat nem ismerhetik meg az ülésig. Hadd fúrja az oldalukat a kíváncsiság! Jobb  esetben helyben megkapják  és ha a kíváncsiság oly telhetetlen bennük böngészhetik helyben az akár százoldalas , szakértőt kívánó anyagokat,  persze szavazhatnak bizalmi alapon is. Előfordulhat meg sem kapják azokat - aki kíváncsi hamar megöregszik, és mit kezdenénk a testületi ülésen a sok vénnel."

 Ugye, hogy most szavuk nem lehetett volna az ellenzékieknek? Hiszen volt betű a papíron és kaptak egy egész órát átolvasni a 65 oldalon részletezett 227 pontot. Radikálisan felpuhult ez a Ferenc, gondolom nyomta a párt, hogy há'legalább  valami látszatizé legyen már. Azért annyi első átfutásra is kiderült, hogy a módosítók légyege elsősorban egy lex Bajnai megalkotása. Nem kell ezen csodálkozni, ősi fideszes szokás ez:

 - Pofázik az Alkotmánybíróság? Jogkörvágást, az anyjukat pofáznak!

- Megcsúszik a költségvetés? Toljuk el az alkotmányba általunk írt hiányplafont, nekünk csak nem kéne a mi szabályunk miatt szívni!

- Frakciót akar Gyurcsány? Micsoda? Módosítsunk azonnal házszabályt, nehogy táncolni kezdjen!

- Ellentétes a regisztráció az alaptörvénnyel? Írjuk bele, úgy a saját tartalma nem lehet alkotmányellenes!

- A Haza és Haladás alapítványból egyesületté alakult? Foglaljuk törvénybe, hogy egyesületek sajnos nem indulhatnak a választáson, csak ha pártként regisztrálják magukat! Majd nézzünk ki a fejünkből hülyén ahogy szoktunk, há'de nem tiltja az egyesületek indulását semmi, csak pártként kell regisztrálniuk. 

papcsák választási rendszer.jpg

 Focista hasonlattal élve - mi mással, ha azt akarom, hogy értsék - olyan meccs lesz ez, ahol a pálya nem lejt, hanem dől, fideszes a bíró - emelt fizetésű vb tagok - az utolsó pillanatban is változhatnak a pálya széleit jelző vonalak - frissen átrajzolt 15 választókerület - a technikai ellenőr személyesen keresi fel a csapatokat még az öltözőben - jegyzők megkeresnek minden választót még a regisztráció előtt - nézőként jegyet váltani kizárólag személyesen a meccs kezdete előtti 15. napig lehet, és nem biztos, hogy ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek a meccs elején mint a végén. 

 Na innen szép nyerni, és innen nincs mód apellálni, kifogást gyártani, elromlott eredményjelzőre hivatkozni, a stadion nagy órájára mutogatni többgólos hazai vereség után. Akkor csak a csöndben lapítva elkullogásra, az öltözőben szomorkodásra és a Kárpátok Középpályásának vigasztalására lesz lehetőség. Minden mást eljátszottatok ugyanis. 

639 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484880403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai és a Poli-Gráf 2012.10.31. 19:14:58

Hiába az ellenzék örömujjongása messiásának visszatérése kapcsán. Bajnai egyszerűen esélytelen a NER és Orbán Viktor ellen. A Poli-Gráf is megmondja.   Miután Vajnágh Domokos politikai elvonókúrára kényszerült, a szerkesztőség tagjaival napo...

Trackback: Na mi bennünk a legértékesebb? 2012.10.31. 13:51:32

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én figyelmemet nem kerülte el az állampolgárság ócsóé'fele akció iróniája. Az EU ellen kézzel-lábbal küzdő, az EU szemében szálkát kereső kormányunk egyetlen dolgot tudott végül eladni a kínai felebarátainak:...

Trackback: Fuss jegyző! Fuss! 2012.10.31. 12:49:25

Egészséges életmódra kívánja nevelni a parlament alkotmányügyi bizottsága a jegyzőket (és az önkormányzati dolgozókat) - ugyanis olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek szerint a választások előtti évb...

Trackback: Welcome to the jungle! 2012.10.31. 12:42:30

Még mindig a szavannányi kertben állok és taposom az ásót. Nem vagyok hülye, béna és lassú sem, csak kevés az időm, de ami szabad belőle, azt bizony felforgatással töltöm. Föld felforgatással. Fülemben pedig dübörög a Guns 'n' Roses. A véletlenek mi...

Trackback: Nem a lakosság fizeti meg! 2012.10.31. 10:03:00

Sokat hallottunk róla kormánytisztviselőktől, korányközeli mágusoktól, hogy a bankok, közüzemi szolgáltatók nem fogják áthárítani az újabb terhek, sarcok jelentős részét a lakosságra, mert. Sokat hallottuk, sokat kételkedtünk. Mint kiderült nem véletle...

Trackback: Választási törvény - lopakodó módosítás? 2012.10.31. 06:46:45

Ez valami gyönyörű. Hétfő este részletes vita a választási törvényről, aztán kedd reggel a fideszes Papcsák Ferenc képviselő előhúz egy hatvan oldalas módosító javaslatot. Éjjel ihlete lehetett, alighanem. Technikai vagy lényegi változtatások? Fél nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Habakuk999:

MNB.

Néha beleolvasok MNO kommentekbe.
Csak azért, hogy megpróbáljam megérteni őket. Képtelen vagyok rá.
Csak azt tudom, hogy mi hiába gondolkodunk logikusan, és ebből a logikából próbáljuk levezetni hogy mi legyen a következő lépés, ha ők ezt nem értik, esélytelenek vagyunk.

Kicsit úgy érzem ezt a győzzük meg a tömeget helyzetet, mint egy régi viccben.
Amikor egy hapsihoz odament egy külföldi érdeklődni, hogy hol van a Bazilika. Kérdezte angolul, németül, oroszul, a pasi nem beszélt csak magyarul. Mi volt az ő tanulsága? Mi a francnak kellett annyi nyelvet megtanulni, ha képtelen megértetni magát.
@Fabius:

Kreatívok a fiúk. Az EU, mint ellenségkép még nincs teljesen kiaknázva.
Majd erőteljesebben rájuk fogják, mondván, hogy a csúnya EU bünteti az egész magyar nemzetet, nettó befizetők lettünk, de mi nem engedünk a spekulánsoknak...
@Fabius:

Hogy milyen béna a Fityesz, még csalni sem tudnak. :D
@Fabius: kihúztuk az őszt a cds és a fed miatt.
devizatartalék híján jöhet a 300 fölötti forint.

Nagyon kíváncsi leszek a pekidzsre, nekem nagyon úgy tűnik, vízválasztó lesz.

Eddig mindenki kivárásra játszott, egyszerűen nem hitte el senki, ezek komolyan gondolják az unortodoxot.

de most érzem a harci kedvet mindenkiben.:) Jogosan, mert nincs mire várni.
@Ergosum:

ez a barátnéd ki tudja fizetni még a villanyszámláját, majd ha nem megy neki akkor fog (talán) gondolkodni is. Addig nem marad más mint ahogy többen is elmondták, szép finoman oltogatni kell, felhívni a figyelmét ellentmondásokra, hátha egyszercsak nem fogadja majd el kritika nélkül a mosópor reklámokat még ha azt egy politológus is mondta...
@batka manó: az öregekkel beszélgetve itt kb. 50 éve az a legerősebb érzés, hogy az emberek féltik azt, amijük van - és írigylik a másét, sokszor akkor is, ha a másé kevesebb.
Féltett kincs volt egy, mai szemmel csak melegedőként értelmezhető állás, egy hétvégi telek, egy szaros Wartburg. Szülők milliói mondták el milliószor a gyereknek, hogy csak a saját dolgával törődjön, és kiválóan példát is mutattak, mutatnak mindmáig abból, hogyan kell leszarni mások baját, igényeit. Elgyávultunk, mint nyírás után a puli.
Amit meg Orbánék csinálnak, az a tréning. Senki nem volt felkészülve egyből ilyen intenzív edzésre, a bemelegítést is átugrottuk, naná, hogy fáj, de az emberek zöme most is inkább felmentést akar kérni, ahelyett, hogy morcos szentségeléssel belekapaszkodna a szerbe.
Az első bekezdést olvasd el, a többi nem különösebben érdekes, de az az első szinte mindent elmond: www.origo.hu/itthon/20121031-riport-bajnai-gordon-komloi-kampanyutjarol.html

"így se, úgy se lesz jobb"
Ahhoz, hogy ez a felfogás forduljon, nagyon sok idő (és kitartás) kell.
@Ergosum:Ott voltam. Nem a szarventillátorozó tévékből mondom, hogy Bajnai beszélt 56-ról és nem volt harcias, hisztis, lázító. Normális de a szemétségeket felsoroló hangnemben, nyugodtan beszélt. Tényeket mondott, óvott a csodavárástól. Ha ez egy embernek nem elég, ha a te véleményedet elfogultnak véli róla - pedig ismer régóta és biztos értékes embernek tart, hisz azért a barátod - hát sajnállak.
Remélem, vannak más barátaid is.

Nekem hálisten csupa olyan van, aki egyetért velem, mert nincs narancsszűrő a szeme előtt.
@Légifarkas:

Na ha valami, akkor ez az elkényelmesedés valahol a szocializmus nyűge.

Az emberek szépen belekényelmesedtek abba, hogy kiskorúsították őket, hogy van "ingyen ebéd" és rengeteg olyan kiváltság, amit a gazdaság nem bír finanszírozni az nekik akkor is JÁR.
A sztrájkkal szemben is inkább elutasítóak, mert nekik közvetlenül kényelmetlenséget okoz. Az irigység, a más pénztárcájában való kutakodás sokaknak lételeme, és erre játszott rá nagyon remekül Orbán.
Hiába sértett meg már szinte minden területet, nem fognak össze és még most is képesek azt mondani egy intézkedésre, hogy az őket nem érint.
@a szív fészkei:

Nem akarom mentegetni magam, de írtam is, hogy régi barát. Közben elment mellettünk az élet.
Ma már politika miatt nem vesztek el barátokat, az megtörtént 1998-ban.
@batka manó: Nem egyszerű:)
ismerősőkkel vacsora, több diploma/kop, víz, föld, haza eladás rohattmulti...

munka: nem tudsz bevinni multihoz, mert olyan jó lenne...

csodálkoztam erősen, most akkor rohatt vagy nem annyira? :)

sokan szeretik a majmot.
@a szív fészkei:

Bajnai beszédéről annyit, hogy néztem a közvetítést a tévében, Orbánét is végighallgattam, hogy ne másodkézből legyen véleményem.
El tudjátok képzelni, amint a választás után Orbán átadja a kulcsokat Bajnainak, gratulál a győzelemhez, összepakolja a cuccát és lelép a kis szobájából? Én sem.
Túl messzire mentek, innen csak előre vezet út.
Vagy hogy is mondják, felfele.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Nem értem Debreczeni miért hallgat, érdekelne a 2014-es sztori vége már most.
Hiszen eddig elég pontosan eltalálta előre a dolgokat.
@Ergosum: Felesleges beszélnie, a kutya nem hallgat soha rá. A könyvére annyi volt a reakció, hogy "hmm, érdekes". Még csak be se perelték.
@a szív fészkei: Merne valaki ellent mondani neked...:))))))
@Fabius: Bartus mindig hiszterizál, ez a szerepe. És mindig fikáz mindent onnan a Sandy tarolta NY-ból.
@Légifarkas: @Ergosum:

igazatok van, ehhez képest kell(ene) bele obégatni a fülükbe, hogy ébresztő...rendbe van hogy félti a kis vagyonkáját, de ha nem emeli fel a seggét akkor vénségére a kis vagyonkáját is elzabrálják tőle az ingyenélők azt' akkor baszhatja nem lesz mit féltenie.
Az a baj, hogy kezdek mocskosul türelmetlen lenni, mert már húszon sok éve azt hallgatom még egy kis türelem és már mindjárt jobb lesz, én meg csak azt látom, hogy lófaszt lesz jobb csak öregszem és már a gyerekeim sorsa kezd aggasztani...ahhoz meg már vén vagyok hogy fogjam a családot és a semmire megpattanjunk(bár lassan kezdek már ott tartani, hogy még az is kisebb lutrinak tűnik, mint itthon a vadkeleten boldogulni).
@Habakuk999: Miért? Én beszélgettem elég sokáig Angyallal, Stefivel is. Amíg vállalhatónak tartottam.

Most mit játsszam meg magam? Ilyen vagyok, ilyen.- mondja a sláger. Aki elfogad, így fogad el. Szerintem nem a legrosszabb dolgok mellett szoktam lándzsát törni. ;-D
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Nincs meg benne a kell intelligencia ehhez. Amerikában képesek megcsinálni, miután szétszálazzák egymást a kampányok során. Itt ez a tetű nem képes.

Ez csak egy beteg akarnok. És ő már nem egyszer bukott, azért ilyen veszett.
@Habakuk999: egyik, Jobbikból kigyógyított kollégánk teli szájjal szidta a mocskosmultikat, elvett volna mindegyiktől ingatlant, gépeket, technológiát, na meg kitiltás az országból, stb.
Német tulajdonú multinál dolgozunk, egy másikkal együtt kábé ezek adnak enni a fél környéknek.
Ez a kolléga felfogta ugyan, de ettől még igaz a mondás:
"Ahhoz, hogy az emberi hülyeség és kicsinyesség elférjen valahol, a Világegyetemnek folyton tágulnia kell."
@épészmérnök: Majd a zászlónkra írjuk. Csak legyen aki továbbviszi.
@a szív fészkei: :)
csak elképzeltem, ahogy próbálnának Veled vitatkozni.
Gépen keresztül se egyszerű, élőben hűha..:)))

Kár, hogy lekéstem a delikát boltot.:)
@batka manó: "vénségére a kis vagyonkáját is elzabrálják tőle"
Mondom, nyitva vannak a határok. Az, hogy te nem élsz vele, az csak egy dolog.
@a szív fészkei: Amit írsz az igaz, de nem ezért nem lesz ilyen.
Azért nem lesz, mert 4+2 évig csak azért dolgoztak, hogy ne legyen, ne lehessen és még két évig ezért fognak. A mostani jogszabályokból is le lehet vezetni, hogy az MSZP-re adott szavazatok érvénytelenek és 2014-ig akár egy új alaptörvényt is írhatnak, ha a gazdasági körülmények lehetetlenné tennék ezt a "demokráciacirkuszt".
@Légifarkas:

A férjem is multinál dolgozik. Ott nem a multikat szokták szidni, hanem Orbán ökörségeit azzal mentegetik, hogy nem ő irányít, hanem a tudjukkik.
Ez sem jobb:(
@Fabius: Őmaga a szarszag - szögezzük le. @Ergosum: Tőlünk elsunnyogtak régi barátok uszkve 2000 táján. Akkor még mindenről szinte úgy gondolkodtunk, aztán a nő elkezdte tanítani az Orvbűn és Áder meg Kövér pereputtyot a suliban. Lelkendezett róluk, mi rezzenéstelenül - ami tőlem kurvanagy szó!! - hallgattuk.

Eljártunk egymáshoz, épp minket kellett volna visszahívniuk. És megszólalt egy szép őszi nap a telefon, hgoy bics, mégse gyertek, olyan jó szörfidő vban, megyünk a tóra. Teljesen hihető volt, a faszai szörf- és síbuzi. Azóta is hívnak vissza. Ha találkozunk, azért köszönünk. De ennyi.

Láttuk egy ünnepélyes jobbikos szipogáson a turulnál február 13-án, siratva Szálasit. Láttuk - zavartan akkor oda is köszönt - a náci zárványban január 2-án. Hát így... Tudja rólunk a környülállásunkat, a férjem általános iskolai barátja. ÉS azért bedolgozik az önkorminak is. Saját állítása szerint annyira imádja a magyar hazát, hogy maszek léte alatt egyetlenszer nem adózott.

Ennyi, csapó.
@Légifarkas: Erre mondta egy nálam okosabb: "Miért én menjek el, menjenek ők!"
@Ergosum: A multikat nem a tudjukkik gründolták a föld elpusztítására? Ők akkor a tudjukkik zsoldosai, jól megfizetve.
Azért mégiscsak Halottak Napja van. www.youtube.com/watch?v=t3rluBFlkhM

Sokakat elcserélnék onnan, hogy jobb legyen itt. A névsort mindenki összeállíthatja magának.
@a szív fészkei: De a multik minden egyes forinttal, amit a zsoldosaiknak kifizetnek gyengébbek lesznek, ezért hoznak ők áldozatot a haza oltárán.
@batka manó:

Nem szeretek a fellegekben járni, de most mondok valamit amihez viszonyítani érdemes:

Bajnainak 5 nap alatt több sikerült a HH-val, mint Gyurcsánynak egy év alatt a DK-val. Küszöb fölé mérték Viktor elkötelezett hívei is, és Orbán mögé másodiknak sorolták a legtámogatottabb minijelöltek sorában.

Ettől nagyobb visszacsatolás nem létezik. Orbánék pánikja csak hab a tortán.
@Légifarkas: De ekkora sebességgel?
persze a hülyeség tényleg határtalan
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Rá fog dőlni a szarhegye, ezt hiszem, sőt tudom. Ez törvényszerű.
@a szív fészkei: Az apukám gyerekkori barátja zsidó, 58-ban a szüleivel disszidáltak, most Ausztráliában élnek. A gyerekei is tökéletesen beszélnek magyarul, most nyáron voltak itt és szörnyülködtek, hogy milyen nyílt zsidózás folyik ebben az országban következmények nélkül.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Belülről bomlasztanak, mint a 800 ezer MSZMP-tag anno. Láttam ezer és ezer ilyen önfeláldozó harcost akkoriban. Kutyanehéz dolguk volt, lásd Hoffmannék Rauzsiját. Jeanne `Arc a fasorban sincs szenvedésben hozzá.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: :-)Ha valaki megmerné csinálni ennek az ötvenedik születésnapjára jövőre a Diktátor. 2-őt, az lenne valami. Nem Andy pénzéből persze - ami a miénk amúgy.
@Habakuk999: gyorsulva, mint az kiderült, gyorsulva :-)
@Fabius:

feszülten figyelem is minden lépésüket... :)
@Ergosum:

Az EU-t ellenségképnek állítani - tudom, csinálják - eddig is hülyeség volt. Bárkit bárhol szétszed ezzel az érvvel bárki, amikor Vitya maga mondja idézhetően, hogy a beruházások 90%-a uniós pénz. Már az IMF kampányon is mindenki csak röhögött és mémet gyártott.

Ilyen szempontból nem bántam, hogy itt volt Gábriel. Vitáztunk erről eleget, ideológia helyett hoztam neki pár tényt, számokat, mérleget, és észrevehetően halkabb lett az euszkepticizmusuk.
@Ergosum: Ezen Olaszországban is szörnyűlködnek.
@Fabius: Euroszkepticizmus Burberryben - imádom! Főleg amikor Made in China nájlon Eu-s zászlót gyújtogatnak Martensben.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
@batka manó:

A felvetés jogos, csak az erőviszonyokat tessék szem előtt tartani. Ma nem mi vagyunk azok, akik rájuk erőltethetnénk bármit is.
De úgyis tudjátok ti ezt, csak az önérzet nem képes hallgatni. Nagyon helyes :-)
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Pontosan. Csak kevés helyet utálok annyira, hogy odaküldjem ezeket pestisnek.
Részlet Mark Cliff vallomásából: „A 2001. október 3-i találkozón közölték velem, hogy bizonyos személyek kifizetéseket fognak kapni a Gróftól. Később valaki azt mondta – már nem tudom, hogy ki –, hogy a Gróf arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a »harmadik felek« még nemigen kaptak ekkora mennyiségű pénzt, és félő, hogy hivalkodó módon fogják elkölteni, ami felhívhatja mások figyelmét is ezekre a hatalmas összegekre. Következésképp meg kell őket tanítani arra, hogy nem szabad kimenniük és venniük egy Mercedest, ha eddig Trabantot vezettek vagy akármi ilyesmit. Persze én nem értettem, hogy ha legális úton kapják a pénzt, akkor miért ne költhetnék arra, amire akarják. Azt beszéltem meg Güntherrel, hogy meg kell tanítani ezeket az embereket erre. Komolyan feltételezem, hogy ezek a beszélgetések olyan kifizetésekről szóltak, amelyek olyan emberekhez mentek, akik valamilyen módon kötődtek a döntéshozatali folyamathoz. Olyan pénzekről volt szó, amelyekkel kapcsolatban volt egy olyan elvárás, hogy lehetőség szerint maradjanak titokban. Nekem ezek az emberek magyaroknak és cseheknek tűntek…”

nol.hu/belfold/20121031-van_bizonyitek_a_korrupciora_

Mindenki nyomoz, csak a magyar ügyészség nem.

Előbb utóbb meglesznek az ügynöklisták is?
@Habakuk999:

Harci kedv van, ezt jól érzed, de a vízválasztó a nov.7 lesz. Elég sok függ attól mit kapnak a nyakukba az Uniótól és az IMF-től. Ha engedékenyek lesznek akkor tovább szopunk. De a jelek - eddig - azt mutatják a fenntarthatatlan pályáról már talán egy kiadós valagba rúgással is akár, de letérítenék őket.
@Légifarkas: Nyilván, ráadásul valószínűleg én is jobban járnék ha én mennék, az utódaim meg főleg. Ha le is lehet őket váltani kétharmaddal (figyelem, sima többség semmit nem ér!), amit nem hiszek, akkor is 10-15 év amíg az ország kiheveri gazdaságilag ami itt ment/megy. Morálisan meg nem tudom.
@a szív fészkei: Ahol nem beszélik a nyelvet és nem értik mit hablatyol a pufi focista jókat pálinkáznának velük. Ráadásul ott költenék el a lopott milliárdokat. Win-win
@a szív fészkei: Nekem is van. 10 ejroert vettük a bécsi adventi vásárban.:)))

Nofene, pedig nem is olvastad Angyalt.:)
@Habakuk999: Én vagyok itt a RÉM? ;-))) Hát úgy szoktam fogalmazni, hogy vannak kreatív hisztijeim, ezt az uram is elismeri. Annak mindig előrehaladás a vége. De komolyan.
Olyan, mint a vakbélműtét: nem egy élmény, de hasznos és jó a vége.

Ha én nem őrjöngök - miután elment egy nyár sok kérés után a semmivel -a garázsunk rendbetételén, már a fejünkre/autónkra is esett volna a vasajtó, mert kiderült, hogy a fél tartógerendát elrágták a hangyák, de senki nem vette észre a kupiban, amíg hozzá nem nyúlt a férjem.

A delikátboltot a baltás tüntetésen? Sipi túlélte, hogy találkozott velem. :-DDD Még a 35 éve néma áldozat szerepét jól alakító férjemet is látta.
@Habakuk999: Orbánék akkor nyertek meg mindent amikor Poltot felépítették Örökös Nemzeti Főügyésznek.
@Habakuk999: Burberryt? Én szeretem, nekem meg táskám van, az 700 Ft volt a turkában. ;-) Angyalt egy jó ideje nem olvasom, Csatáry bácsika ajnározásával betette nekem a kaput, sajnálom.

@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Á, ez ott - bárhol - is át akarná venni a hatalmat! És ellopná az összes kókuszdiót csak úgy, mert miért is ne? Rühellnék egy éven belül.
@Ergosum:

"Az ilyen embert nem lehet és nem is kell meggyőzni, menthetetlen."

Olykor csodálkozom az embereken.

Kötetnyi anyagot leheten összeállítani OV és/vagy korményszóvivők ugyanazon témában tett teljesen ellentétes kijelentéseiről. De ezzel persze semmi bajuk sincs.
Minden más: libsibolsi és hasonló hazugság, maszlag.

Tényleg nem értem őket.
@a szív fészkei:

Gábriel nem Stefánia. Ő nem bújik vissza naponta a küszöb alatt. Privátban elrendeztük a dolgot egymással és annyi. Korrekt emberi módon, szavam nem lehet.
@Fabius: Akkor csinál Simicska újabb x száz milliós kampányt, hogy bántanak!!! Mattolcsy mondta a szájával egy szakkonferencián, hogy az EU - nem is érti,miért de - valamiért érzelmi okokból pikkel ránk, ez az oka mindennek. Mert ők amúgy zsenik.
@a szív fészkei: Ott nem biztos, hogy hagynák. Jobb helyeken rávernek arra a mancsra ami a tányérjukban turkál.
@Fabius: Akkor jó, de annyira nem siratom. Fel nem fogom, hogy miért nyomta ezt a vonalat.
@a szív fészkei: Mindegy milyen testnedv, ettől függetlenül mindig a megfelelő helyen volt amikor szükség volt rá.
@Fabius: A görög top mozdonyvezetői fizetéseket követően Merkel asszony nehezen magyarázhatná meg a választási kampányában, miért is jó az Helgának és Fritznek, hogy Magyarországon épül a legtöbb és legdrágább szökőkút.

Gyurink viszont strukturális reformokat nem csinálhat, mert akkor mi lenne a nemes célokkal?

Jól belavirozták magukat - persze velünk együtt - az örvénybe.
@a szív fészkei:

Meggyőződéses nacionalisták ez tény. De az meg nekem becsípődésem, hogy úgy vagdalkoznak, hogy nem látják át a tényeket. Emlékszel mikor Géb jött a Simon Perez felvásárolja az országot szöveggel, és leoltottam az izraeli-magyar külker mérleg egyenleggel?

Soha többé nem hozta föl.

Nem azért, mert a világnézete megváltozott, egyszerűen felfogta a tényeket és nem vitázott velük ostoba csakazértis demagóg módon.
FB-ról: Szokás szerint a mostani tüntetés után is nyilvánosan számolunk el a költségekkel. Mindenkinek nagyon köszönjük a támogatást!

Sajnos a teljes költségvetéshez még valamivel több, mint félmillió forint hiányzik, ezért ha teheted, kérjük támogass minket az alábbi számlaszámokon, vagy a PapPal-en:

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-47439111-50100005
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002
@a szív fészkei:

Egyenlítő tv faszbúk, alatta ezzel a poszttal? :-))
@a szív fészkei: Eredetit!:) óccsóért.:)

A linkjeit én sem olvastam, de amúgy szerettem piszkálni.
Néha teljesen normális is tudott lenni.
@Habakuk999: Akkor beszéltem is vele normálisan. De épp ezt nem értem, aki normális és van rálátása a dolgokra, azt ilyen mocsok hogy foghatja meg ennyire? Neki mi szüksége rá?
@Habakuk999:

Különösen mert Helga és Fritz éppen arra vár, hogy mit mond a világ legdrágább vasútfelújítására OLAF, akit ide küldött Ol Irén.

Hallom kintről, hogy nem annyira tetszik a biznisz, az eurozóna válságában pofátlan falat a mi Szajol_Püspökladány vonalunkra elvert lóvé.
@a szív fészkei: Erre próbáltam rájönni.
De nem adta ki magát.:) Pedig sokszor provokáltam.
@Fabius: Nincs valahol statisztikád, mennyi pénzt tudtunk elköleteni a hétéves ciklus pénzéből?
Kurva sok marad benn...
@a szív fészkei:

Pekidzses indexvideó mekkora epic volt a minden második szónak összevágott kettős mércével :-D
Olaszok benne bíznak: www.laurapuppato.it/ Ahogy barátnőm írja, nagyon tisztességes, kemény, jófej nő - nem is adnak sok esélyt neki, hogy tud győzni, de aki tud, az mögé áll.
@Habakuk999: Keresztanya, fabien szerint - kikutatta a FB-on, láttam én is a profilját - jobbikos megbízott lehetett, valami pártállásban nyomhatta. Kár érte tulképp.
@Fabius: Olaf nem csak a győri szökőkutat fényképezte?
Nem szeret bennünket ez a rokony.
Még a telefonjait is elviszi messzebbre.

Állítólag a spanyol szélvitorlások is elvitorláznak.
"A megyei területi választási bizottság szerint nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson, ezért a két kifogásolt választókerületben a vasárnapi eredmények a véglegesek - közölte a bizottság döntését a területi választási iroda vezetője."

Ennyit a választásokon eltávolítható hatalomról.
@Habakuk999:

nem biza, egyenesen a Közgép irodaházba mentek. el is dugtak gyorsan minden láncot, nehogy a kapuhoz rögzítsék magukat :-D

Kibaszott velük a Swietelsky mikor jártatta a száját, hogy horvátban fűtött hegyi pályát csinálnak 234 millió/km-ért, itt meg a fűtetlen pályatestcsere 2,3 milliárd.
@a szív fészkei:

Szimpla civil melója van :-) Tag és szimpatizáns, de nem több.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Mikor a jobbikosok a fideszesekkel vitatkoznak valamin az olyan...Mit tudom én, ha látom azt a videót majd elhiszem mi is volt pontosan.
@Fabius: De azt biztosan nem mesélte a Swietelsky, hogy szegényeknek milyen messziről kell Örményesre hordani azt a kurva sok kavicsot. Áthozni a Dunán... Az a hülye logisztika ne lenne...
@Fabius: NA ez is ééédes!! hvg.hu/itthon/20121031_alcsutdoboz_milla

[..]"Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i fővárosi demonstrációjától, annak céljaitól és az ott elhangzottaktól. A település önkormányzata erről a tüntetésen megjelenő Alcsútdoboz feliratú táblák miatt adott ki szerdán közleményt, amelyet az MTI-hez is eljuttatott." Beszarás-díjas!
@Fabius: Az olyan családon belüli perpatvar? :-)
@a szív fészkei: Gondolom a fidesz-nagygyűlésen vitt táblákra büszkék voltak.
Ja, azt ők vitték.
@Fabius: Ezt nem értem. Mármint azt, hogy nem lehet felújítani a sok számjegyű utakat.

Én se különítenék el pénzt felújításra, ha nem csinálnánk semmit, csak rajzolgatnánk a terveket.
Ez rengeteg fölösleges kts.
@Habakuk999:

Vicc ez az egész. Nem használunk fel egy rakás pénz infrastruktúra fejlesztésre, amit meg felhasználunk abból dupla-tripla annyi épülhetne Viccországban.

Ilyen szempontból bírtam Káli Sanyit Miskolcon. Ő kitaposta a szocikból az M30-at egész Felsőzsolcáig, megcsinálta(tta) az M30-26 út elkerülő összekötőt, a munkahelyteremtő rohattmultik meg vidámak voltak és BOSCH-tól Delco Remy-ig fosták magukból a munkahelyet.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Tudod ez az

- apu! te fingottál?!
- dehogy, a kutya volt

tipikus esete :-)
@a szív fészkei:

látod? már akkor írtam a W-n, hogy ez a leggyorsabb és leghatékonyabb kormányváltás

hogyan lehetne beszaszerolni ezeket is egy vagy két gépbe, annyit megér...és utána ami előttünk

brühühühühü

és a lámpavasak sem rozsdásodnak fölöslegesen
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most nem akarok kellemetlen lenni, de én láttam olyat ami túlmutatott ennek a nőnek a szépségén.
A FIDESZ - KDNP zsoltárral a kézben hazudik, bűnbocsánatot kér naponta a gyóntató fülkében, amit nyilván meg is kap! Ezután a bűntől megtisztulva újabb bűnöket követnek el, és újabb bűnbocsánatot kapnak. Igen a lelkipásztortól kaphatnak, aki ezt Isten földi elhivatott szolgájaként teszi, ám de a tömegek megbocsájtása kicsit bonyolultabb - lesz még köztársaság, lesz még demokrácia, lesz még új fülkeforradalom....
@vitéz Thapóccay néma bárány: @Légifarkas: Kiderült közben: a Parlament levelezőrendszere Schiffer spam folderébe tette a választ.
süti beállítások módosítása