Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/ "2023-ban 246 milliárd... (2024.04.19. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.31. 04:58 Fabius

A választások fekete báránya írja a választási törvényt

Címkék: fidesz papcsák ferenc regisztrációs törvény

Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat. 

Csodálatos pillanat lehetett mikor tegnap reggel Papcsák Ferenc belibegett a hóna alatt 65 oldalnyi regisztrációs törvénymódosítóval, hogy nertársak szörprájz, a félelemre tekintettel kihirdetett rendkívüli állapot rendkívüli változtatáshalmazt kíván. Igen, nyájas olvasó jól érted: a kormány rábízta a választási törvény módosítóinak megírását az egyetlen emberre, akinek neve választási csalással kapcsolatban jogerős bírósági ítélet indoklásában fölmerült. A 2002-es baktalórántházi események nem tartoznak a Fidesz büszkeségei közé, készpénzért szavazatot venni pfúj rossz, lebukni vele borzalmasan kínos, és legalább ilyen kínos lehetett mikor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elkövető baktalórántházi alpolgármestert egy év két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte választási csalásért, és az indoklásban kimondta: "a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el." Azt hajtogatjátok hónapok óta, hogy a regisztráció azért (is) kell, mert a bizonytalanokat lekenyerezik gulyással, száraztésztával miegyébbel az utolsó pillanatban. Erre rábízzátok a választási eljárási törvény arra, akinek érdekében készpénzért vettek szavazatokat. 

 

Létezik választási eljárási törvénnyel kapcsolatban ettől nagyobb - és ikonikusabb - baklövés? Ha Gyurcsánynak adtok egy szívass meg minket Feri, de istenesen izomból kártyát se lett volna képes ettől nagyobb muhahaha értékkel bíró geget kitalálni. 

 

Akkor is jobban jártatok volna, ha Kovács Géza parlamenti portás írja meg és nyújtja be a módosítókat. Amik nyilván kiverték a biztosítékot az ellenzék pártjainál, mert a rutintalanok nincsenek szokva a papcsáki módszerekhez. Ha kicsit tájékozottabbak lennének tudnák, Papcsák nem híve ennek az agyonbeszéljük meg egyáltalán elolvassátok demokráciaizének. Annak is örülniük kellett volna az ellenzékieknek, hogy egyáltalán volt betű a papíron, mert zuglói testületi ülésen az sem mindig van. Vessetek csak egy pillantást az október tizenhatodikai ülésen kiosztott, a tizenkilencedikei Humán Közszolgálati Bizottság ülésére szóló meghívóra, és számoljátok össze hány napirendi pont alatt olvasható az "anyag nem érkezett meg" megjegyzés. Amíg ezzel elvagytok idézem Várnai László képviselő gondolatait a papcsáki eljárás szellemiségéről:

 "Az anyag nem érkezett meg. Azaz a bizottsági tagok azokat nem ismerhetik meg az ülésig. Hadd fúrja az oldalukat a kíváncsiság! Jobb  esetben helyben megkapják  és ha a kíváncsiság oly telhetetlen bennük böngészhetik helyben az akár százoldalas , szakértőt kívánó anyagokat,  persze szavazhatnak bizalmi alapon is. Előfordulhat meg sem kapják azokat - aki kíváncsi hamar megöregszik, és mit kezdenénk a testületi ülésen a sok vénnel."

 Ugye, hogy most szavuk nem lehetett volna az ellenzékieknek? Hiszen volt betű a papíron és kaptak egy egész órát átolvasni a 65 oldalon részletezett 227 pontot. Radikálisan felpuhult ez a Ferenc, gondolom nyomta a párt, hogy há'legalább  valami látszatizé legyen már. Azért annyi első átfutásra is kiderült, hogy a módosítók légyege elsősorban egy lex Bajnai megalkotása. Nem kell ezen csodálkozni, ősi fideszes szokás ez:

 - Pofázik az Alkotmánybíróság? Jogkörvágást, az anyjukat pofáznak!

- Megcsúszik a költségvetés? Toljuk el az alkotmányba általunk írt hiányplafont, nekünk csak nem kéne a mi szabályunk miatt szívni!

- Frakciót akar Gyurcsány? Micsoda? Módosítsunk azonnal házszabályt, nehogy táncolni kezdjen!

- Ellentétes a regisztráció az alaptörvénnyel? Írjuk bele, úgy a saját tartalma nem lehet alkotmányellenes!

- A Haza és Haladás alapítványból egyesületté alakult? Foglaljuk törvénybe, hogy egyesületek sajnos nem indulhatnak a választáson, csak ha pártként regisztrálják magukat! Majd nézzünk ki a fejünkből hülyén ahogy szoktunk, há'de nem tiltja az egyesületek indulását semmi, csak pártként kell regisztrálniuk. 

papcsák választási rendszer.jpg

 Focista hasonlattal élve - mi mással, ha azt akarom, hogy értsék - olyan meccs lesz ez, ahol a pálya nem lejt, hanem dől, fideszes a bíró - emelt fizetésű vb tagok - az utolsó pillanatban is változhatnak a pálya széleit jelző vonalak - frissen átrajzolt 15 választókerület - a technikai ellenőr személyesen keresi fel a csapatokat még az öltözőben - jegyzők megkeresnek minden választót még a regisztráció előtt - nézőként jegyet váltani kizárólag személyesen a meccs kezdete előtti 15. napig lehet, és nem biztos, hogy ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek a meccs elején mint a végén. 

 Na innen szép nyerni, és innen nincs mód apellálni, kifogást gyártani, elromlott eredményjelzőre hivatkozni, a stadion nagy órájára mutogatni többgólos hazai vereség után. Akkor csak a csöndben lapítva elkullogásra, az öltözőben szomorkodásra és a Kárpátok Középpályásának vigasztalására lesz lehetőség. Minden mást eljátszottatok ugyanis. 

639 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr304880403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai és a Poli-Gráf 2012.10.31. 19:14:58

Hiába az ellenzék örömujjongása messiásának visszatérése kapcsán. Bajnai egyszerűen esélytelen a NER és Orbán Viktor ellen. A Poli-Gráf is megmondja.   Miután Vajnágh Domokos politikai elvonókúrára kényszerült, a szerkesztőség tagjaival napo...

Trackback: Na mi bennünk a legértékesebb? 2012.10.31. 13:51:32

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én figyelmemet nem kerülte el az állampolgárság ócsóé'fele akció iróniája. Az EU ellen kézzel-lábbal küzdő, az EU szemében szálkát kereső kormányunk egyetlen dolgot tudott végül eladni a kínai felebarátainak:...

Trackback: Fuss jegyző! Fuss! 2012.10.31. 12:49:25

Egészséges életmódra kívánja nevelni a parlament alkotmányügyi bizottsága a jegyzőket (és az önkormányzati dolgozókat) - ugyanis olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek szerint a választások előtti évb...

Trackback: Welcome to the jungle! 2012.10.31. 12:42:30

Még mindig a szavannányi kertben állok és taposom az ásót. Nem vagyok hülye, béna és lassú sem, csak kevés az időm, de ami szabad belőle, azt bizony felforgatással töltöm. Föld felforgatással. Fülemben pedig dübörög a Guns 'n' Roses. A véletlenek mi...

Trackback: Nem a lakosság fizeti meg! 2012.10.31. 10:03:00

Sokat hallottunk róla kormánytisztviselőktől, korányközeli mágusoktól, hogy a bankok, közüzemi szolgáltatók nem fogják áthárítani az újabb terhek, sarcok jelentős részét a lakosságra, mert. Sokat hallottuk, sokat kételkedtünk. Mint kiderült nem véletle...

Trackback: Választási törvény - lopakodó módosítás? 2012.10.31. 06:46:45

Ez valami gyönyörű. Hétfő este részletes vita a választási törvényről, aztán kedd reggel a fideszes Papcsák Ferenc képviselő előhúz egy hatvan oldalas módosító javaslatot. Éjjel ihlete lehetett, alighanem. Technikai vagy lényegi változtatások? Fél nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Hatalmas munkát adott a jegyzőknek és az önkormányzati dolgozóknak kedden késő este a parlament alkotmányügyi bizottsága: a kormánypárti képviselők támogatásával a testület olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek értelmében a választások előtti évben, szeptember 1. és december 31. közt minden állampolgárt fel kell keresniük, hogy tájékoztassák őket a választási regisztrációról."

még az a szerencse, hogy pont most kapják szét az önkormányzatokat...nem tudom ki fog bóklászni és főként mikor? Az önkoris dolgozó napközben melózik, a polgár napközben - jó esetben - megint csak melózik, mikor fognak így találkozni??? :) Nem lennék önkormányzati dolgozó mostanában, szemét egy meló címeket járni...hányszor kell próbálkozni hogy otthon találjanak, mert engem még itthon nem "találtak" meg semmilyen ügyben (még népszámláláskor sem sikerült). Vicces ez a szar na, menjenek a picsába regisztrációjukkal együtt ezek a gyökerek.
"Ezek a "kopogtatások" teremtenek majd lehetőséget arra is, hogy a házhoz menve oldják meg a regisztrációt, vagyis a polgárok a kopogtató ember kezébe nyomják a korábban már megkapott nyomtatványt."

ezek szerint mégiscsak tudják hol lakunk, ezek szerint mégiscsak regisztrálva vagyunk??? népességnyilvántartó még mükszik, az adóval is megtalálnak érdekes módon... :)
@batka manó:
A rendőr,az adóhivatal,a végrehajtó,nameg dickmán levelei,ezek mindég megtalálnak.

Természetesen súlyos tévedés lenne, hitler és kórbán működésének szemkibökő hasonlóságát ismét említeni.
@kormányzó:

mondjuk nagyságrenddel egyszerűbb lett volna azt a tákolmányba karcolni, hogy tegnaptól - mert szép hagyományunk nékünk a visszamenőlegesség - csak és kizárólag a fidesz meg a mi egyetlen és utolérhetetlen or(k)bán viktorunk lehet a főnök...mer' a 2/3 az mégiscsak 2/3 :)
Volt az ATV híradóban valami olyasmi, hogy a Papcsák pontoknak része, hogy a pártok delegáltjai csak a választási bizotság munkáját felügyelhetik, a szavazatok számlálásában nem vehetnek részt. Egyrészt igaz-e ez, másrészt mit szólnak ehhez a nemzetközi szervezetek, és van-e még olyan szellemi fogyatékos, aki ki meri mondani: szabad választás van Magyarországon?
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"és van-e még olyan szellemi fogyatékos..."
van, sokkal több,mint Kigyelmed gondolná!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: ha minden igaz, akkor csak egy-egy darabot küldhetnek, nem ellenőrizhetik a választás tisztaságát, afféle megfigyelői státuszban lesznek csupán
@kormányzó:
Pontosan ez a helyzet! Mindenki döbbent megfele, hogy szavazókörzetek átrajzolása meg regisztráció, és hogy ez mindennek az alja. Pedig a Fidesznek van még másfél éve arra, hogy úgy alakítsa a választási törvényt, ahogy akarja, ahogy nekik kedves. Ha kell, nemhogy lejtős pályát építenek -maradva a focis hasonlatnál-, hanem belülről stoplis-szöges cipőt adnak az ellenfélre, a sajátjukba meg ultrahangos jeladót, amivel a lábukhoz vonzhatják a labdát. Vagy szemkötőt kap az ellenzék. Vagy betoncipőt. Bármit. Másfél évük van még rá.
Nem lesz itt szabad választás, 14-ben lefejeződik az ország, és majd jöhetnek a jó pénzen triádok, jakuzák, oszamák.
Letagadom lassan, hogy magyar vagyok, szégyen és gyalázat ez a qrmány. De semmi baj, hisz a tűzoltók majd fegyvereznek ellenünk, mesés ez, másolják a dúcsét, és a másoló hitlert, a történelem ismétli önmagát, hála az égnek, hogy egy semmi ország vezetője vittátor, nem világtényező.

Fidesz+jobbik=nacionalista diktatura
még mindíg a PC meg demokratikus útakon gondoltok a leváltása ügyében? vagy esetleg a lámpavas gyorsabb és sokkal olcsóbb?

brühühühühühü
Lófa.z lesz itt, meg csillámpor, de nem tiszta és európai értelemben vett szavazás.
Olyan orbitális választási csalást készítenek elő és fedeznek le jogszabályilag a kis ügyvédgecik, hogy olyant még ejrópa nem látott, max.megfigyelőként, távoli keleti végeken.
Utána pofázás és bírálat nincs, felülvizsgálat nem lehetséges.
A választási szakértő szerint már előzőleg bekerült, hogy az eddigi európai megfigyelőkből sokkal kevesebb lesz, azoknak pedig nem lesz joga a pártokkal kapcsolatot tartani a választási időszak alatt, csak a központi választási bizottsággal. Tehát...

Most mit szépítgessük, csalás lesz itt, de orbitális, aki szól, az meg a NEMZET ellensége, mert mocskolódni mert...
Remek, azok a kék cédulák és anno az a kékcédulás csalás még csak meg sem közelíti azt a pofátlanságot, amit ezek a mai bolsevik kutyák előkészítenek.
Nemhiába no, "Bolsevik kutyából nem lesz demokratikus szalonna!" - mily igaz, az elvtársak eredete nem véletlen.
@rodeo36:
Apránként neked lesz igazad...
Tiszta, szép munka, rövidebb és olcsóbb megoldás lenne - hajlok már rá apránként én is.
Utána megtisztulva mehetnénk tovább, az utódok meg egy kis zabszemmel a hátsójukban talán összekapnák magukat, hisz előttük "lebegne" a példa... :))
A Fidesz szándéka és töretlen gyakorlata a demokrácia kiszélesítése.
Ők mondták.
Olyan ez, mint amikor két rendőr kísér egy bűnözőt.
Lehet gondolkodni. Elfogták, vagy együtt mennek lopni?
@Secnir:
Alig beszart Bajnaitól a bolsevik frakció... :)
Nekem az a furcsa, hogy mintha provokálnának egy fegyveres konfliktust. Már eddig is jelentősen szűkítették a demokratikus leváltásuk lehetőségét, de ha teljesen megszüntetik, attól még ugyanúgy le akarja majd váltani őket a törzsszavazókon kívüli ország, csak máshogy. Nekem, élképzelhetetlen naivitásomban még mindig fura, hogy valaki inkább uralkodik egy lázongó országban, mint vonul ellenzékbe egy nyugodtban. Bár láttunk már ilyet Szíriában, és ugye keleti nyitás van...
@Secnir: de jó, lehet itthonról regisztrálni :) Mi még csak 1000 km-re lakunk, de tegnap a kolléga Johannesbugból jelentkezett be, várunk mindenkit Kaffe-Kuchennel :) (IRÓNIA!!!)
A Jolly Joker Rogán, mint a msik szálra írtam :-) endresy.blogspot.hu/2012/10/rogan-mindenutt.html
De jellemző, hogy Papcsák lett a módosító képvizelő
@rodeo36: A PC szerint így most jobb nekünk.... Hallottam a Poltical Captál vagy vi emnerét nyilaqdozni
HH egyesület kipipálva, HH párt azzal lesz kilőve, hogy a választáson csak olyan párt indulhat, mely már legalább négy éve "bírja a választópolgárok bizalmát", MSZP meg nem indulhat, mert alaptörvény szerint kommunista (utód)párt.
Gyurcsányra meg Schifferre max 200 000 ember szavaz. 23 %-os részvétel mellett 70 % os Fidesz-KDNP, 21 %os Jobbik, 9 % "baloldal".
Kibicmagyarokkal együtt.
Pássz.
Ezeregyedszer is: naivitás tiszta választásokban bízni.
Már lefutott annak a választási szoftvernek a béta verziója, amelyik bármilyen input adat eredményeként az orange order 3/4 győzelmét hozza ki outputként.
Bagoly mondja
2012.10.30. 17:29 K. Funky
"A ma élő Jeszenszkyek két, egymástól teljesen különböző eredetű, de szorosan egymás mellett élő, és később egymással többször is házasodó családból származnak." (forrás: a Jeszenszky család Wikipédia-oldala)
kepviselofunky.blog.hu/2012/10/30/bagoly_mondja_667?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_10_31&utm_campaign=index

Akkor már értem ezt a kretént... :))
A fiúk szépen bemelegítettek Tiszavasvárinan,volt 1 kis cigánypálinkáztatás,száraztészta,ingyenleves.Tiszta kiegyezés korszak!
@elmeherceg: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @sortelen:

íme:

Orbán nem tett le régi tervéről

A miniszterelnök nem tett le arról a korábbi tervéről, hogy függesszék fel a pártok 2013-as és 2014-es állami támogatását, ezért várhatóan módosítani fogják a jövő évi büdzsé tervezetét, amely szerint a pártoknak és a pártalapítványoknak összesen 3,8 milliárd forint jár 2013-ra

hvg.hu/itthon/20121031_Orban_nem_tett_le_regi_terverol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amint azt fenn valaki írta, majd jön még az is, hogy csak párt, aki legalább 4 éve... minielnökének a rövidítése O.V,.... Vannak ott még ötletek! :)
Az összefogás legelső próbája az lesz, hogy a máris elkezdődött karaktergyilkosságtól és a többi aljasságtól meg tudjuk-e védeni Bajnait, mert az egyedül nem fog menni.Ez az első feladat.
Csak EGYÜTT!
@Gyuri bá:
Nem kérdés, Piktornak mennie kell, (majdnem) bárki jöhet, de ez a kertitörpe húzzon el.
de az ugye mindenkinek megvan, hogy miután kiderült, hogy egyesület nem indíthat képviselőt, megkérdezték a H&H-t, és azok mosolyogva azt válaszolták: "ez nem zavarja a terveinket".
azért megnéztem volna papcsák arcát, mikor ezt elmondták neki...
Nem tudom Fabius miért nem érti, hogy Papcsákra bízták a választási törvényt. A közmondás is úgy szól: "rablóból lesz a legjobb pandúr". Papcsák igazán tisztában van a választási csalások összes trükkjével, hiszen bírósági ítélet szól arról, hogy érte mennyi ilyesmi történt. Az előbb olvastam egy hozzászólásban, hogy majd kitalálják, csak olyan pártok indulhatnak, amik már pl. 4 éve be vannak jegyezve. Nem kellene ötleteket adni, sajnos ezeknek hihetetlen simlis észjárásuk van, még ezt is megvalósítják.
@Gyuri bá: Érdekes hogy a Gyurcsányt karaktergyilkoló történéseknél ez senkinek nem jutott eszébe.
@Kacatka: Most nem a múlt, hanem a jövő számít!
Szerintem akkor mindenki döbbentem hallgatott, hogy miért azt én nem tudom, de erre most fel lehet és fel kell készülni.
Egyre inkább hajlok a rodeo36 által felvázolt megoldásra, bár alapvetően békés természetű vagyok. És otthon is mindig a békés megoldások keresésére biztattak. De amit ez a Rákosi makett méretű Duce klón és csürhéje művel a KDNP-s bohócok segédletével az már kiverte a biztosítékot nálam is. 2014-ben ennek a csürhének mennie kell. Engem nem érdekel, ha a Rákosi makett bele fog betegedni a vereségébe, vannak nagyon jó elmegyógyintézetek sok helyen a világban, majd keresnek neki valamit.
De ennek a ganéban taposó paraszt királyságának véget kell vetni bármi áron.
Abban az országban, ahol nincs fair választás, bármikor kitörhet egy polgárháború.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): stimm, na és persze a csingilingiknek is, lásd gárda és a többi agyament
@Kacatka: Akkor nagyon váratlanul, de jól előkészítve dobták be a köztudatba a hónapokkal korábban elhangzott őszödi beszéd inkriminált részleteit, amikről mint tudjuk csak töredékét képezték a teljes beszédnek. Akkor ügyesen felhergelték a Fradi B közepét, és a Jobbik tagságának jó részét, valamint emberek százait fizették le, hogy szarják és hugyozzák össze a Kossuth teret az ott történt kempingezésük alatt.
Most a Bajnai bejelentkezésével erre esélyük sem volt, most élesben kell megkísérelniük a karaktergyilkosságot, és ebben szemmel láthatóan egyelőre nincs rutinjuk.
És remélem nem is tudnak rutint szerezni a hátralevő időszakban. Mert azok a korábbi karaktergyilkossági kísérletek, amivel próbálkoztak (Wallis rt., libás Bajnai, stb.) azok sorra dőltek meg.
A legszebb az egészben az, hogy megint magukat szopatják habosra.

Az egyesületek kizárásával rászorítják Bajnait és társait, hogy párttá alakuljanak, és az eddigi viszonylag puha forgatókönyvből kőkemény horrorsztori legyen a fidesz számára.

Így Bajnai muszáj, hogy 2014-ig pártot vagy pártszövetséget alakítson, onnan viszont lesz baj, mivel valós és kemény fenyegetéssé válnak a Fidesz számára!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem, ha 2014-ben a Rákosi makettet és csapatát hasonló arányban sikerül eltakarítani, mint ahogy 2010-ben hatalomra kerültek, akkor legelőször a Gárdától és a hasonló csingilingiktől fognak megszabadulni. Mert akkor nem 8 éves ellenzéki létre kell berendezkedjenek.
@Gyuri bá: @Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Nagyon remélem, hogy Bajnait nem fogjuk úgy cserben hagyni, mint Gyurcsányt, akiről érdeked módon, mostanában egyre inkább úgy írnak, hogy mennyire megbénította a kormányzását az akkori ellenzék, jelesül a fidesz, és reménytelen helyzetbe került, mert mindenki kihátrált mögüle. Érdeked ez annak a fényében, hogy régebben mennyit bénázták.
Az egyik kolléganőm közvélemyény kutatóknak végez méréseket mellékállásban, és az Együtt 2014 szinrelépése óta 5-ből 4 -en mondják, hogy végre és támogatják. Nagyon remélem, hogy Bajnai és csapata bírni fogja a sok "libajnaizást, ludmillázást", ami azóta is rendszeresen felbukkan a médiában a megnyert becsületsértési perek ellenére.
Az a durva, h. igazából soha nem az írja a módosítókat, aki beterjeszti őket, nézzétek meg Schiffert a tegnapi Egyenes beszédben: OV fejéből kipattan valami, megíratja kormányon kívüli embereivel, aztán másnap - akár ad hoc jelleggel- valaki beterjeszti. Azért arra kíváncsi lennék, h. 65 oldalnyi jogi szöveget mennyi idő alatt lehet tető alá hozni...
Tetszik nekem,hogy bővül az olvasói kör. Szinte egész Európa, Dél-Afrika,Dél-Amerika, Kanada és Rodeo.
Tetszik nekem, hogy egyre dühösebbek a megszólalók.
Tetszik nekem, hogy egyre több néma olvasó ragad billentyűt.
Tetszik nekem, hogy megfontolásra alkalmas érvek vannak, de még jobban, hogy megfontolásra hajlandó emberek.Egyszóval sok az okos, kreatív kommentelő itt.

Egy dolog nem tetszik, a pesszimizmus, a már most feladom hangulat, a negatív jóslatok , a már előre belenyugvás.
Fabius az ébrenalvás valamelyik éjszakai pillanatában írt az optimizmusról és a humorról. Komoly megfontolásra ajánlom, szükség lesz rá.

Ja, és Papcsák az evolúció tévedése.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Fidesz+jobbik=nacionalista diktatura "

Ahhoz kétség sem férhet , hogy a Fidesz összeáll a Jobbikkal...ahogy a Kisgazdákkal is összeállt , holott kijelentették : soha ...
Nem ő írta ezt a törvényt, csak a kezébe adták, hogy olvassa fel és adja be.
@condorpasa: A századvégnél megrendeli a benyújtandó törvényeket a fidesz elfogadja, nem hátrál ki és minden rendben. Burkolt rendeleti kormányzás.
Nézzétek Viktort.

A szemünk előtt épül le fizikailag... a szeme, az alatta lévő karikák, a teljesen eltorzult arca...

Piál, zabál ez biztos. Masszív alkoholizmus is lehet ez már... az ugye menekülés.

static2.origos.hu/i/1210/20121031-orban-viktor-bankellenes-strategia.jpg
@Kacatka: " Érdekes hogy a Gyurcsányt karaktergyilkoló történéseknél ez senkinek nem jutott eszébe. "

Én a mai napig azt mondom : bár több politikus lenne ,aki ilyen nyíltan beszél az elkövetett hibáiról...Orvbántól ilyen őszinteséget nem lehet elvárni ! Sunyi , aljas módon kihasználták, de Gyurcsány is inkább a parlamentben mondta volna el...
ha valaki még nem értette volna meg: nem szabad 2014-ben leváltani a Fideszt. arra kell törekedni, hogy lehetőleg a Jobbikkal se legyen 2/3-a, de leváltani nem szabad. az okok:

- 2002 után az volt az egyik kohéziós erő a Fidesz-táborban, hogy a nép nem hagyta nekik végigcsinálni a "programjukat", terveiket;

- tehát ha 2014 után nem fulladnak bele a saját idiotizmusukba, akkor soha sem lesz esély megszabadulni tőlük;

- én kíváncsian és röhögve várok egy olyan szitut, amelyben nincs meg a 2/3-uk, viszont az általuk összebarkácsolt kotmány és repedtsarkalatos törvények módosítási szabályai miatt saját maguk gúzsba kötése miatt vergődnek.

szóval szavazzunk az ellenzékre (mínusz Jobbik - most még mindegy lesz, melyik formációra, és lőjük be ezt a két alakulatot mondjuk 66,2%-ra. aztán dőljünk hátra, röhögjünk, és élvezzük, ahogy kicsinálják saját magukat
"a kormány rábízta a választási törvény módosítóinak megírását az egyetlen emberre, akinek neve választási csalással kapcsolatban jogerős bírósági ítélet indoklásában fölmerült."

Ez tök normális! Rablóból lesz a legjobb rabló! Főleg, ha el is ítélik! ;)

@czjanos: Ilyet én nem is merek feltételezni! Kicsit éjszakázott és egymaga írta meg! ;)
@orica: határon belülről nincs mire optimistának lenni.
@condorpasa: "Az a durva, h. igazából soha nem az írja a módosítókat, aki beterjeszti őket, nézzétek meg Schiffert a tegnapi Egyenes beszédben: OV fejéből kipattan valami, megíratja kormányon kívüli embereivel, aztán másnap - akár ad hoc jelleggel- valaki beterjeszti. Azért arra kíváncsi lennék, h. 65 oldalnyi jogi szöveget mennyi idő alatt lehet tető alá hozni..."

Ez olyan távol van a jogi szövegtől, mint a magyar foci a VB-től, hogy plasztikus példát válasszak. Ez sima gányolás, ami az egész jog és a jog gyakorlóinak szégyene!!
@dr kíváncsivagyok: Egyetértek, de sajnos Gyurcsány valószínűleg pragmatikus okoból nem beszél a régi dolgokról. Azok kell lennünk, hogy ez a inkompetens társulatot elküldjük a fenébe. Néha depresszós időszakaimban azt mondom, megérdemelné a sok birka magyar. hogy jobbikos kurmányunk legyen, akkor majd rájönne a sok hőzöngő, mélymagyar, hogy ezek is mennyire haszonlesők, nagypofájúak, inkompetensek mindenhez. Ha külföldről nézhetném azt ami itt zajlik, halálra röhögném magam, így csak kínomban röhögök, hogy ne sírjak.
@Gyuri bá:

"Az összefogás legelső próbája az lesz, hogy a máris elkezdődött karaktergyilkosságtól és a többi aljasságtól meg tudjuk-e védeni Bajnait, mert az egyedül nem fog menni.Ez az első feladat.
Csak EGYÜTT! "

- A fidesz már annyira eljátszotta a sorozatos karaktergyilkosságaival a becsületét, hogy számomra már akkor sem lenne hiteles egy pl pedofil vád Bajnai ellen, ha én magam szállítanám neki minden nap az iskolás lányokat és fiúkat.
@idelle: Szerinted mentálisan milyen módon fogja érinteni a kedves vezetőt, ha bebukják 2014-et?

Láttál mostanában képet róla, hallottad beszálni? :D

Nem hinném, hogy elbírja az egója a második arconcsúszós pofáraesést totál megkattanás nélkül!
@Rive:

A jövőre gondoltam, az összefogásra, a leváltásra:)))
@idelle: először is, jelen 'beágyazottság' mellett a Fidesz már kétharmad nélkül is vidáman játszhatna tovább. Nem maradt már olyan hatalmi ág, amiben ne lennének többségben, de legalábbis ne tudnák megbénitani a végtelenségig.

Másodszor: ugyanezen ok miatt egy szimpla ellenzéki többség nem lenne képes eltakaritani azt a sz@rhalmot, amit a fidesz összelapátolt.

Harmadszor: ha nincs eltakaritva az egész NERestül, alapsz@rványostul, sleppestül, akkor az országot Albánia is be fogja előzni frankón a rákövetkező néhány évben.

Szóval a Fidesznek mennie kell, minimum kétharmaddal, mert az országnak nincs annyi tartaléka, hogy megvárja, amig maguktól szétrohadnak.
@idelle: Én is e mellett szálltam síkra már több megszólalásomban.

Csak akkor szabad legyőzni a fideszt, ha tuti 2/3-al legyőzhető. Egyéb esetben szolgáljanak ki még négy évet.
Most nézem a Havas tegnapi műsorát. Ez milyen szarházi! Már nekiállt fikázni Bajnait, igazi kisstílű módon. Ez is beszorult az önimádás ablaktalan fülkéjébe.
@orica: Arra is igaz.

Dühösnek mindenki dühös, de a szavazók nagyon megosztottak, a Fidesz pedig mindet meg fog tenni, hogy ez igy maradjon, sőt.

Ugyanakkor egy szimpla ellenzéki többség nem lenne elég.

Sajnos semmi ok az optimizmusra.
@Rive:
Akinek viszont van agya, az pontosan tudja, hogy Bajnai mögé már beállt Gyurcány, az MSZP és Kuncze, valamint épp most jelentkezett be Richard Field hivatásos magyargyűlölő.

Szóval Bajnai esetében már nem lólábról beszélhetünk ami kilóg, hanem alig látszik Bajnai a sok lótól.
@orica: Bizony-bizony..

Aki Bajnait fikázni meri az szarházi gonosz.

Bezzeg az index milyen aranyos ahol csak Orbánékat fikázzák a címlapon gőzerővel napi 8 blogban címlapon.
A Fidesz már csak a saját maga által törvénybe írt csalással nyerhet 2014-ben! Hiába nyernek, nem lesz legitim a kormányuk és a kis patkányt ugyanúgy el fogjuk zavarni, mint a bohóc Ferit!
Valami tisztán látszik:

A köztörvényes bűnöző Orbán a fidesz-maffiával együtt retteg a Bajnaitól. És ez jó :))))
@Rive: Így van. Ha nem csinálunk kétharmadot az Együtt 2014-nek, akkor csak tovább nyögjük a fidesz uralmát. Bajnaiéknak amúgy is nehéz dolguk lesz, hiszen nem lehet egyik napról a másikra jólétet teremteni. Bár a fidesz ezt igérte, és meg is csinálták két hét alatt.
@dean23:
Egyenlőre úgy néz ki a statisztikák szerint, hogy még mindig jóval többen vannak azok, akik mindent megtesznek hogy a gazdaságot padlóra küldő, államaddóságot és munkanélkülieket megduplázó MSZP ne kerülön kormányra.
Még akár a Fideszre is szavaznak.. :DDD
@Rufus78: Szerintem még szerepe lesz annak is, hogy az MSZP-t kollektív bűnösnek kiáltották ki, az MSZMP bűneinek örököseként.

Ha túlzottan megnőne a támogatottság, majd hoznak egy "demokráciavédelmi" törvényt, miszerint bűnös pártok nem indulhatnak a választásokon...

Úgy érzem, ez olyan, mint amikor a film elején bemutatnak egy jelenetet, aminek semmi köze a történethez, de már várod, hogy hogy fog ez kötődni a főszálhoz...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hát dícsérd őket! Érvelj! Győzz meg! Tégy optimistává! Innám az összes okos gondolatodat, bár a nicked nem túl jó ajánló.
@dr kíváncsivagyok: Az őszödi beszéd az elmúlt húsz év legfontosabb kordokumentuma. benne van minden, amitől rossz, amiben élünk. A csávóból kiszakadt, mert talán lelkiismerete is van. Aztán ezt elkezdte "kommunikálni" a populista gengszterbanda, no meg persze a sajátjai sem mentek messzire a fűrészért. Aljas banda mindkettő. Homályos érzésem szerint a hibáiból tanuló - bocs, szinte meggyónó - döntéshozó jobb, mint a saját csalhatatlanságában hívő hályogkovács. Akik most vezetnek, soha egyetlen saját fillérjüket nem kockáztatták valódi melóban. Húzzanak a faszba.
@orica:
Miért nem tetszik a nickem ?
Zavarnak a tények ?

Tekints el tőlük akkor, ahogy szoktál.
@zsebatya:
Te valamit keversz kiscsákó..
Itt most nem azt a Gyurcsányt mentegetik a komcsik, akit az ország 95%-a rühell, hanem Bajnait.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Van erre bírói ítélet? Akkor? Ezt jobb helyeken rágalmazásnak hívják.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: erőlködj csak.

Szokj hozzá szépen, hogy a minifhűrered mellett már Torgyán is az ép elme és az erkölcs diadalmas zászlóvivőjének tűnik.
@Squid: speciel a VOSZ kibővített elnökségi ülésén elég normális volt, még azzal együtt is, hogy ott hangzott el a félázsiaizás.

Grazban csodákat művelnek... :-)
A magyar nyelv roppant gazdag szókincsében a gugli keresőmotort meghazudtoló intenzitással is egyre nehezebben találok ezen biológia kreatúrákból álló képződményre alkalmazható jelzőket. Remélem elég cizellált és érthető voltam.
A szomorú az, hogy hagyjuk hadd szarjanak csak a fejünkre...

U.i.: Na mit mondtam múltkor, hogy annyira fosnak még olyan törvényt is hoznak a bajnait ne lehessen jelölni. Hát meghozták, egyesület nem jelölhet. :/
Putyin elsőként fog gratulálni Orbánnak 2014-ben...aztán pert indít szabadalombitorlásért.
@dr kíváncsivagyok:
inkább a parlamentben, és leginkább a választások előtt...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én azért nem lennék annyira büszke arra, hogy egy olyan szélkakas szekerét tolom, aki családostul nem dolgozott egyész életében csak az állami koncon váltak földbírtokossá. Talán egy kis jóindulatot megérdemel az, aki nem veszi fel az államtól a jövedelmét, hanem jótékonykodik vele (Gyurcsány majd Bajnai), lehet hogy ők azért csinálták, mert használni szerettek volna Magyarországnak, esetleg? ...és most nem kell a bénázásra hivatkozni, mert engem semmi nem győz meg arról, hogy nem a fidesz keze volt benne ellenzékből sokmindenben.
@Rive: Én már régen tahótlanítottam a kis fideszes tahót...
@Kacatka: Amit Gyurcsány szerepéről írsz az nagy vonalakban igaz. Persze, hogy most derül ki róla, hogy nagy mértékben megbénította kormányt az ellenzék "aknamunkája". A választásokat megelőző és azt követő időszakban a sajtó el volt foglalva a Fidesz választási esélyeivel és utána a győzelmének mértékével. Gyurcsánnyal csak annyiban foglalkoztak, hogy hazudott és megérdemelte a vereséget.
Az azóta eltelt időszak, és a Fidesz sorozatban elkövetett kormányzási és gazdasági baklövései a gátlástalan pénzlenyúlásokkal (Simicska, Nyerges és társai) kezdik olyan megvilágításba helyezni Gyurcsányt és kormányzását, hogy az minden hibájával együtt is a nyugalom szigetét jelentette a mostani kormányzati és gazdasági ámokfutással szemben.
Az elvakult Fidesz fanok úgysem fogják megérteni, hogy Gyurcsányt miért is fogadta el többé kevésbé egész Európa. Mert Európa nem szereti az olyan kiszámíthatatlan embereket mint Orbán, Jörg Hajder, vagy a Bonsai Duce példaképe Silvio Berlusconi.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Egyenlőre úgy néz ki a statisztikák szerint, hogy még mindig jóval többen vannak azok, akik mindent megtesznek hogy a gazdaságot padlóra küldő, államaddóságot és munkanélkülieket megduplázó MSZP ne kerülön kormányra.
Még akár a Fideszre is szavaznak.. :DDD "

Ééééés most vissza a valóságba, a negédes álomvilágból!

Fidesz: 18%
MSZP: 15%

Tárki adat..

index.hu/belfold/2012/05/30/tarki_a_fidesz_legyengult_az_mszp-hez/

A választók 50%-a nem mond semmit egyenlőre..

Ez így még Bajnai színreléepése előtt, ami majd novemberben fog látszani!

Üdv a való világban! :D
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
"A köztörvényes bűnöző Orbán a fidesz-maffiával együtt retteg a Bajnaitól."

2014-ben az lesz, hogy a választás napján Bajnai megáll viktor mögött, megkocogtatja a vállát, és azt mondja neki:
-Hu.
erre orbán meghal vagy megőrül.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az mszp, hiszen hozzájuk tartozik, együtt nyomta velük az internacionálét, te is ot voltál nem emlékszel, a videót láttuk...
index.hu/belfold/2012/10/31/richard_field_bejelentkezett_a_millanal/ Bajnai, Field-el aki gyöngyöspatán lejárató akcióba kezdett az ország ellen? Szép páros...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Mert Európa nem szereti az olyan kiszámíthatatlan embereket mint Orbán"

Vagy csak a gumicsimmás parasztokat nem csípik. A paraszt alatt természetesen nem a földművest értem...
@Secnir:
"erre orbán meghal vagy megőrül."
A kettes opció már régen kipipálva...
Az a helyzet, hogy a Fidesz pontosan annyira fogja lejtőssé tenni a pályát, amennyire szeretné. Tehát ha a választás előtt kiegyensúlyozottak lesznek az erőviszonyok, akkor csak kicsit, ha nagyon gyenge lesz a Fidesz, akkor nagyon. Ahhoz, hogy végre el lehessen takarítani ezt a rablóbandát, az kell, hogy nagyon gyenge legyen a Fidesz, és ezért annyira lejtős pályát alakítsanak ki, ami az 1 millió agymosott kivételével a lakosság és a külföld ingerküszöbét is eléri, mert ez esetben valamilyen módon el lehet zavarni őket a csalásra hivatkozva. Ha kiegyenlített erőviszonyokkal csak enyhén lejtős lesz a pálya, akkor ilyen nem lesz.
A mai kedvenc mondat:

Az országgyűlési képviselő úgy látja: „nem lenne a Fideszhez méltó” a libajnaizás.

:-)))
@Secnir:

Bezony. Bár a szellemi stabilitás már ma is kérdéses... :)))
A jegyző felkeres minden állampolgárt a regisztrációhoz. Kiszámoltam nálunk 30000 választópolgár, 4 hónap 100 munkanap napi 12 óra - 2 perc jut egy választóra. Szép teljesítmény lesz a jegyzőtől. Nem evett, nem ivott, nem pisilt...stb
@idelle:
2014-ig is bele fognak fulladni. A legújabb kiigazítás is kevés a hiánycélhoz, ráadásul a jövő évi gazdasági növekedésből 99%, hogy nem lesz semmi, mivel a beruházások is a béka segge alatt vannak, és a jövő gazdasági növekedése a jelen beruházásaira épül. A ciklusuk alatt már nem lesz GDP növekedés, csak visszaesés, így a hiánycélt csak megszorításokkal tudják pótolni, nyilván 2014-ben még megtehetik, hogy év elején elköltik a pénzt, de már 2013-ban is újabb megszorítások kellenek, hogy év végéig kihúzzák.
Ez egyre durvább. Nem hittem volna, hogy még fogok azon gondolkozni, meddig mer/akar elmenni a nép az utcai erőszakban a rezsim leváltása érdekében.

Az egyesület kizárása az első lépés, a következő a párt alakítás szabályainak átalakítása lesz, aminek majd az lesz az eredménye, hogy új párt gyakorlatilag nem alakítható. Van még másfél évük, hogy bezárják a kört és tovább építsék egy üzbég mintájú diktatúra kereteit.

Ezt a nyugat sem fogja szó nélkül hagyni, de azért kezeljük a dolgot a helyén: 56 óta senki sem lehet olyan naív, hogy hisz a nyugat tevékeny beavatkozásában. Így kénytelenek leszünk ezt magunk megoldani, ki kell menni az utcára, előbb-utóbb rájuk kell gyújtani a parlamentet (kár lesz azért a gyönyörű házért). Csak magunkra számíthatunk.

A nyugat szerepvállalása ki fog merülni abban, hogy kizárnak minket minden létező európai fórumról. De azt is csak mi, a nép fogjuk megszívni, mert őket eltartja majd a Lajos.
@Zabaalint: azt felejted ki, hogy jövő év elején ezek megkapják az MNB széfkulcsait jáccani.
@Sztrapacska:
Ahogy mondtam, bármit megtehetnek még, ha veszélyben érzik a céljaikat. A fanatikusaik meg bőszen asszisztálnak a mocsokságaikhoz, mert elhitették velük, hogy annál, hogy ők maradnak már csak egy rosszabb van: hogy a szocik visszajönnek.

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Érdekes, hogy Gyurcsány karaktergyilkosságáról valahogy mindenkinek az öszödi beszéd jut először eszébe, vagy amikor mocskos, undorító húzásokat kell felidézni valakinek az ellehetetlenítésére, pedig voltak annál korábbi és durvább esetek is:

valasztas2006.origo.hu/20060302gyurcsany.html

Vagy ott volt, ahogy Lázár le-komcsihaszonélvezőzte Schiffert, hogyazért az se felejtődjön el.

Lesz itt még olyan libajnaizás, amilyet nem látott a blogszféra, sőt, az is valószínű, hogy már valaki nagyítóval vizsgálja Bajnai diplomázásának körülményeit, vagy éppen izgatottan túrják fel a pártállami aktákat eddig fel nem használt adatmorzsák után.
Egyébként olyan drasztikus lépéseket nem fog hozni a Fidesz a választási törvénnyel kapcsolatban, ami a leghülyébbeknél is elérné az ingerküszöböt, mivel jelen állás szerint az 500 ezer - 1 millió közöttre becsülhető Fidesz hívőkre és a nyugdíjasokra építenek, ezzel a szavazatok 20-30%-át megszerzik, amely egy enyhén lejtős választási törvénnyel már elég nekik a többséghez.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Remélem igazad lesz, és a magyarok többsége végre megérti, hogy orbán és bandája mennyi bűnt követett el ellenünk, és ennek fényében talán az elmúlt nyolcév is más megvilágításban látszik a hibák ellenére. Mostanában jóformán csak azt tudják a szoci kormányzás bűnéül felróni, hogy elengedték a hiányt az osztogatással. De ennek az eredménye volt a tanárok, orvosok, ápolószemélyzet béremelése is, ami viszont csak csepp volt a tengerben, hiszen még most is nagyon alacsony a fizetésük. Ha szociálisan érzékeny vagy, azt vetik a szemedre, ha nem, akkor jön a sztrájk. Bár fideszék ezt a lehetőséget is igyekeznek kicsinálni.
@Sztrapacska:
Ja, és azt hadd tegyem még hozzá, hogy ha csak ennek a posztnak a kommentjeit fogják ötletbörzeként használni, akkor is megvan a munkájuk és a nyugodt álmuk hónapokra.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: én úgy hallottam, hogy ez a nemzetközi megfigyelőkre vonatkozik. vagyis a szavazatszámlálást nem tudják egy helyszínen nézni, hanem csak az országos központban ücsöröghetnek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Nem kérdés, Piktornak mennie kell, (majdnem) bárki jöhet, de ez a kertitörpe húzzon el."

Azért én megnézném az arcod, ha pl. egy Viktor mentesített Fidesz nyerne, de pl. Matolcsy elvtárs a helyén maradna az ötleteivel, meg a 13 szóvivő ...
@Gyuri bá: hát Gyuri bá, akkor legyen, hogy téged kicsinálunk, aztán utána már csak jövőbe nézünk. jó lesz, ugye?
@Rive:
Az nem fog nekik segíteni, ez lose-lose szituáció. Az MNB-vel annyit tudnak tenni, hogy a devizatartalékkal all-in az állami devizaadósság kifizetésére, majd beindul a pénznyomda hiánycsökkentési célból, akkor viszont a lesz 500 Ft-os euro és 800 Ft-os benzin, meg baromi drága gáz, így a legfeljebb 1 millió agymosott kivételével minden más szavazót elveszítenek. Utána pedig ha buknák emiatt a választás, az 500-as euro egyből 400-ig mérséklődne, mert a probléma okozói eltakarodnának.
@komplikato: "Azért én megnézném az arcod, ha pl. egy Viktor mentesített Fidesz nyerne, de pl. Matolcsy elvtárs a helyén maradna az ötleteivel, meg a 13 szóvivő .."

Viktor mentes Fidesz? Oxymoron! :D

Azt a marakodást szerintem a legdurvább horrorfilm forgatókönyvíró sem tudná megálmodni ami ott történne, ha Orbán leesne az Olümposz tetejéről.

Mondjuk megnézném! :D
Különben most már inkább az a dilemma, hogy mi lesz a választások legitimitásával. Ugye az a parája a véleményvezérnek is, hogy ezekkel a feltételekkel a társadalomnak a nem fideszre szavazó fele nem fogadja majd el a választások eredményét - ha nem ők nyernek. De mi van akkor, ha ők nyernek? Akkor elfogadják? Akkor jó volt a választójogi törvény? Ugye ezek elvi kérdések.

Tehát a dilemma az, hogy elindulni a választásokon, és ezzel legitimálni a törvényt (amely nem demokratikus), és utána kussolni, akármilyen eredmény születik - merthogy elfogadták az indulással.

Vagy pedig bojkottálni, mert nem demokratikus a törvény, és akkor lehet teledumálni vele a külföldi médiát is.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Milyen legitimációhiány?! Minden teljesen törvényes lesz, ebben biztos lehet mindenki. A fidesziánusok és a jobbikosok tömegei pedig csak annyit fognak érzékelni ebből, hogy a MAGUKFAJTÁK (cuzammen az ellenzék velük egyet nem értő része, és a liberálzsidó erőterek) el akarják venni tőlük azt a győzelmet, amiért ők megharcoltak, a magyar nemzeti szuverenitást kiárusítják a hazaárulók... és kész is a recept egy tökéletes polgárháborúhoz. Nem véletlen a nemzeti, sőt, a vallásos retorika sem, ami a Fidesz környékén hódít, az pont ez alapozza meg. Plusz hozzá kell tenni, hogy a szocik még soha nem nyertek tisztán szavazást, a szocik csak csalással nyerhetnek, és erre a hídfoglalásos akción és az alaptalan rágalmazásokon keresztül rengeteg példa van.

Akkor milyen legitimációt lehet megkérdőjelezni a Fidesz esetében? Ja, hogy nem egyezik a nyugati demokráciák alapelveivel és a magyarországi politikai hagyományokkal?! Ki nem szarja azokat le az ő oldalukon, ha egyszer kezükben a hatalom?
@Squid:

Nem a Viktor a baj. A fideSS mint vallás, az a baj. A "vallás" hírdetőivel szemben kell megfelelő szankciót alkalmazni... ;|
@sortelen: "HH egyesület kipipálva, HH párt azzal lesz kilőve, hogy a választáson csak olyan párt indulhat, mely már legalább négy éve "bírja a választópolgárok bizalmát"

pont ez jutott az én eszembe is tegnap. 50%-nál nagyobb esélyt gondolok arra, hogy meg is valósítják.

"Rájuk lesz gyújtva, nyugi... ;|"
Nem lesz, pedig a vektor arrafelé mutat. De ez már nem az a nép, és ezt ők is tudják.
@Kacatka: Ehhez még kiegészítésként annyit tennék, hogy amikor Orbán létrehozta az államadósság csökkentő számlát, ahová lehet befizetni a politikusok fizettek is bele valamennyit...

emlékszem, egyszer csak a szíjjártót mikrofonvégre kapta egy riporter és rákérdezett, hogy ovi mennyit fizetett... ja semmit és ezt úgy adta elő, hogy nyilván máshová jótékonykodik...

Az ilyesmi egoból jön és jól mutatja, hogy ellenkezik a józan ésszel, mert bele adott volna egy milliót, de nem... kiderül milyen ember, csak figyelni kell. Hisz ő maga mondta...
@szerénységem: "Különben most már inkább az a dilemma, hogy mi lesz a választások legitimitásával. Ugye az a parája a véleményvezérnek is, hogy ezekkel a feltételekkel a társadalomnak a nem fideszre szavazó fele nem fogadja majd el a választások eredményét - ha nem ők nyernek. De mi van akkor, ha ők nyernek? Akkor elfogadják? Akkor jó volt a választójogi törvény? Ugye ezek elvi kérdések.

Tehát a dilemma az, hogy elindulni a választásokon, és ezzel legitimálni a törvényt (amely nem demokratikus), és utána kussolni, akármilyen eredmény születik - merthogy elfogadták az indulással.

Vagy pedig bojkottálni, mert nem demokratikus a törvény, és akkor lehet teledumálni vele a külföldi médiát is."

Továbbgondolva a felvetésed:

Ki lesz az aki a Fidesz által lebontott demokráciát visszaépíti, és képes lesz ellenállni a kísértésnek, hogy a fidesz által hozott finoman is szólva egyoldalú törvényeket és alkotmányt megváltoztassa ahelyett, hogy a saját előnyére kihasználja??
@Calibaan:
Ha jon vegre a forradalom en a fideszes szeretteim torkat vagom at eloszor... Csak hogy vilagos legyen ezeknek a kommunistaknak, hogy komolyan gondolom ;)
Valami politológus beszélt arról (sajna a nevét nem jegyeztem meg), hogy a pártok támogatottságához képest talán fontosabb is a közérzeti adatok (pl. rossz irányba mennek-e a dolgok, pozitívan ítéli-e meg a kormány teljesítményét stb.) Ezek alapján a fidesz elutasítottsága óriási. Erre az érzületre simán ráülhet valaki - még ha nem is dőlt el, hogy ki. Nagyjából a fidesz is tudja, hogy ebből így bukta lesz, ezért hoz ilyen elvetemült ugyanakkor kétségbeesett szabályokat. Amúgy a szocik már most simán előzhetik őket (simán van ennyi rejtőzködő szavazójuk) Bajnaitól meg láthatóan félnek.
@Zabaalint:
Amire majd kitalálják, hogy a szocik és a zsidók befolyása alatt álló pénzügyi érdekkörök el akarják lehetetleníteni a szuverén magyar demokráciát (spekulánstőke, emlékszel?), erre feltüzelik a tömegeiket (akár csak 1 milliót is), Bayer ír valami lázítóan nyugtató cikket, aztán egy lépéssel előbb lesz meg a polgárháború... Kiváló perspektíva...
Karácsony vs. Gulyás vita az M1-en:

Karácsony Gergely, az LMP képviselője kifejtette: nem ért egyet azzal a móddal, ahogy a kormányzó pártok a választási eljárás módosítását lefolytatják. Véleménye szerint a téma fontosságából adódóan sokkal nagyobb időkeretben és szélesebb társadalmi részvételt bevonva kellene ezt megtárgyalni. Úgy vélekedett, hogy a törvényalkotás napról napra egyre átláthatatlanabb, és a folyamatos módosításokkal csak egy fércmunka lesz a végeredmény.

Karácsony Gergely végképp teljesen értelmetlennek nevezte az előzetes feliratkozást. Kifejtette, az új tervek szerinti lebonyolítás indokolatlanul sok pénzbe kerül majd, sőt, véleménye szerint előfordulhat az is, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai esetleg visszaélhetnek a munkájukkal, és akár rábeszélhetik az állampolgárokat a választáson való részvételre. Hozzátette: a korábbi szavazói névjegyzék nem bonyolította ennyire a helyzetet; minden szavazó a voksolás napján eldönthette, hogy akar-e választani vagy sem.

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/30/22/Valasztasi_torveny_parazs_vita_a_Fidesz_es_az.aspx
Megoldottam a távolsági szavazás nehéz problematikáját :D
www.imt.net/~mele/images/dragunov1.gif
@szerénységem:
Nagyon jól látod, ez az igazi dilemma.

De az is kérdés, hogy amennyiben ezen okok miatt mondjuk nem indul el az MSZP, LMP és a DK a választásokon, de elindul a Fidesz és a Jobbik, akkor simán megnyerheti a választást a Jobbik, mivel az elégedetlen de pártsemleges tömegek a Jobbikra szavaznának. A legnagyobb kérdés mégis az, amennyiben a Jobbik is csatlakozna a bojkotthoz, hogy lenne-e egyáltalán értelme, mert ha nyerne a Fidesz, attól még nincsen más erő az országban a Fideszen kívül, amely tömegeket tud mozgósítani, enélkül viszont a Fidesz még csak meg sem érezné, hogy mennie kell. Tehát oké, hogy bojkott, de utána? Ráadásul ha elindulnak, és buknak, akkor a választási statisztikákból esetleg kiolvasható lenne, hogy országosan a Fidesz 30, az MSZP 45, a Jobbik 15, az LMP 10 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, mégis megszerezte a Fidesz a parlamentben a helyek 51%-át, míg bojkott esetében ilyen adat nem állhatna rendelkezésre.
@is: Nem azt mondtam hogy azzal egyetértettem sőt, de te akkor pl. hol kiabáltál? Egyébként pedig ha ez az ára akkor ki lehet csinálni.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
De ennek a vallásnak Orbán az Istene, ha ő nincsen, akkor nem lenne a vallás sem.
@Zabaalint: nem egyértelmű a dolog, sajnos. Ha nem öntik ki belpiacra, akkor rövid távon hozhat forinterősödést is (hosszú távon persze jó vége nem lehet, de a maximális hosszú táv a Fidesznek az ~ a következő fél év volt mindig is).
Hihetetlen,hogy az ilyen Papcsák féle strómanok,beterjesztenek ilyen új nóvumot a parlament elé és ezt a baromságot,amihez még a nevét is adja,képes még nyilvánosan is védeni.Ezek simán a levegőbe köpnek és boldogan alá tartják az arcukat.És még ezek mondják a szocikra,hogy vastag bör van a képükön.
Hát egy indoklásba bárkinek a nevét be lehet írni, az még nem azt jelenti, hogy ő bármit elkövetett volna. Ha én elkövetek egy kampánycsendsértést, hogy OV legyen a miniszterelnök, akkor ezért OV a hibás? Aligha...
Erdélyiként - a kupánlövését megelőző utolsó félév kivételével - végigéltem Ceausescu regnálását. Az már lerágott csont, hogy a két törpe mind politikája, mind paranoid grandomániája alapján teljesen fedésben van; érdekes módon ezt a 90-es évekbeli meglátásomat akkoron senki nem díjazta. Orákulum voltam?...

Most veszi át o.v. az akkori hatalom "legitimálásának" modelljét: előre leírt, általában 98% fölötti részvétel mellett egyöntetű szavazás a Vezérre (Conducator) ill. egypártjára. Európaiságunk látszatának keltése végett a részvételt most a csak általuk ellenőrizhető/érvényesíthető regisztráció fogja meghatározni, az egypártiságra a "majd mi mondjuk meg, kikre szavazhattok" törvénykezés hajaz. Hogy ezáltal nem lesz legitim eredmény, és a kontinens pöcegödrébe kerülünk? - haha, ott lehet csak jóízűt dagonyázni! Brüsszel, Strasbourg letojva, különben sem vihető amott keresztül ec-pec egy tagországbüntető törvény; erre fennállása óta nem volt szüksége az Uniónak. Amíg esetleg ilyen születne, legjobbjaink már régen léggé váltak, és a milliárdos bankszámláknak presztizse a világ legboldogabb pontjain megkérdőjelezhetetlen. Hogy megváltoztatott identitás esetén is akadna, aki esetleg eléjük/utánuk köp a járdán? - kit érdekel?

Ez utóbbi hozzáállás az utcáinkon büszkén masírozó csőcselék megítélésében már úgyis POLGÁRjogot nyert: a hajdan Fidesz (TV-székház), jelenleg (Gárda) Hatóság által "hazafinak", "jó magyarnak", "nemzetvédőnek" minősített egyénnek nincs miért szégyenkeznie. Mi több, büszke lehet, hangja úgyis csak neki van.
És itt megint az analógia: bár undorral kerültük ki nagy ívben az erdélyi városainkban hajdan is néha (akkoriban csak hivatalos ünnepekkor) felvonuló "nagyromániás" menetet, ők voltak az erődemonstráló büszke-boldogok. Akiket mind mi, mind a kövérlacik undorító férgeknek tartottunk, illetve tartunk. Miközben nem vesszük észre, hogy a mi tobzódásunk "kívülről" ugyanilyen visszataszító. És, mivel perpill mi trianonozunk, vérmagyarkodunk, különutaskodunk a legtöbbet, lassan a legvisszataszítóbbak. Hogy képzelhetik képzett, diplomáciai körökben megforduló felkentjeink, hogy együtt létezhet megvetendő és elfogadtatható nemzeti szocializmus?

Hogy képzelhetik, hogy egy ilyen modellt lenyelethetünk a világgal?
@tucano: Hát ez nagyon jó!!! Vicces, bár szivem szerint komolyan venném.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Megérdemlitek!
@iii: "a polgármesteri hivatal munkatársai esetleg visszaélhetnek a munkájukkal, és akár rábeszélhetik az állampolgárokat a választáson való részvételre"

Miért baj az, ha valaki a választáson való részvételre buzdít? Eddig az volt a bajotok, hogy majd úgyse megy el senki...
@Rufus78:
Szerintem hagyni kellene, hogy úgy alakítsák a választási törvényt, ahogy akarják, jó esetben egy nagyon lejtős pályát csinálnak, beleértve a nyilvános választást. Ezután forradalommal eltörölni a Fideszes hatalmat, elítélni őket választási csalásért, akik pedig a nyilvánvaló csalás ellenére is rájuk szavaztak (nyilvános választásnál tudni lehetne kik ezek), azokat a bűnrészességük miatt 50 évre eltiltani a közügyektől, elvéve a választási jogukat. Csak hogy végre felelősséget vállaljanak a szavazók is a tetteikért, hogy legalább nyíltan csalókra nem szavazunk.

Persze ez ugyanúgy nem lenne demokratikus és még csak nem is reális, szóval ezt nem kell komolyan venni, csak írom a hülye, radikális, át nem gondolt pillanatnyi ötleteimet. Ha Fityiszes olvassa, akkor legalább kap egy görbe tükröt.
@Blogger Géza: és esetleg megkérdezheti, Anna néni oszt kire szavazna, mert a bicska berci az egy nagy zsivány azt tuggya? De az a másik narancsos gyerek a múltkor is átkísérte az uccán! Ja, nem kérte, de legalább a nyugdíját megvétte...
@tucano: Igaz magyar HAZAFI Gepárdot vagy Hiúzt használ. :P
Egyébként nem vagyok teljesen demokrata, ha a Fidesz mindezeket az antidemokratikus döntéseket úgy hoznák, hogy közben zseniális gazdaságpolitikájuk lenne, és a választási jogon kívül jogbiztonság lenne, akkor leszarnám az egészet.
ez amolyan sztálini irónia biztos
@leonito77: Tökéletesen igazad van. Volt bőr a pofáján, hogy a saját, nagy hangon bejelentett adománygyűjtésébe ő maga ne adjon bele egy kanyi vasat se, és ez a sok agymosott hülye még támogatja. Hiába nagy az Isten állatkertje.
@jolaca: ezzel minden olyan nemzet/nemzedék bepróbálkozik, amelyik történelme valamely pontján 'nulláról' indult és még nem égette meg magát.
@szerénységem:

Ez nem dilemma. Minden magyarországi pártnak kötelessége a jogszabályokhoz alkalmazkodni. Akkor is, ha azok ilyenek, mint a most hozottak.

A választásnak le kell mennie a hatályos jogszabályok szerint. Utána az eredményt lehet vitatni, a kormányt illegitimnek kikiáltani. Egyet nem lehet:

Választási részvétel nélkül arra hivatkozni, hogy mi lett volna, ha.

A mi lett volna, ha nem jogi kategória amire hivatkozni lehet, cserébe jog szerint ha csak Orbán Viktor szavaz a választáson egyedül, és rajta kívül senki, akkor is érvényes és eredményes a választás.

Arról nem beszélve, hogy ez a választási törvény a maga sajátosan gusztustalan módján arra is alkalmas, hogy méretes zakót osszon ki a Fideszre. De ehhez tömeg kell. Ezért a következő másfél év feladatának annak kell lenni, hogy az ellenzék ezt a tömeget megszólítani és mozgósítani tudja, és nem annak, hogy mit találjanak ki, hogy illegitimmé kiáltsa ki az eredményt részvétel nélkül.

Erre egy esetleges kudarc után is van mód.
baszki, most mit csináljak az alaptörvény díszpéldányommal? mikor jön ki az újabb - 65 oldallal bővített - változat?
megvegyem azt, vagy lesz még módosítás?

nehéz a dolga a ner-katonának... ;-)
@Zabaalint:
Görbe türköt:)?! Aligha, te kis naiv...

Bizonyítékot, azt sokkal inkább, a te idegenszívűségedre, meg indokot arra, hogy miért téged kell elsők között elsöpörnie dicső nemzetmentő hábor... azaz békemenetüknek!
@pjm: Te most abból indulsz ki, hogy mindenki, aki a jegyző vagy a közigazgatásban dolgozik, az egy adott párt híve? Elég nagy butaságnak hangzik...
@Blogger Géza:

A bíróságon nem jellemző, hogy egy ítélet indoklásába ok nélkül csak úgy beleírják bárki nevét, hogy kiteljen a sor.
@Fabius: megírtad a parlamenti 100% receptjét... csak olyan minielnök-jelöltek szavazhatnak, akik 90 óta folyamatosan minielnök-jelöltjei voltak pártjuknak. már írják is a módosítókat!

nem túl demokratikus, de nagy előnye, hogy a választás lebonyolítása 10%-kal olcsóbb lesz...:)
nem győzöm ismételni, nagyon szépek és néha hasznosak a hozzászólások a részletekről, de egy valamit nem szabad elfelejteni: amíg a nemzet nem nől föl legalább érett kamasszá addig (felnőttségről nem beszélek 100 év még) semmi sem fog változni...

hinni politikusokban -bárki legyen is az- egy baromság, ez a megosztottság amit egy rohadt geci személyes érdekében hozott létre az utóbbi 24 évben!!!!!!! és megosztott barátokat, kollégákat, családokat mindenféle relációban és egyre rohadtabb módon közben lop és hazudik meg tömi a zsebit a lopott holmival

és ami a legpofátlanabb képmutató módon beadja, hogy ez az nemzet érdeke és jó nekik persze elhiszitek

és itt vége is az egész szarnak sohasem lesz igazi változás amíg ennek a szar gecinek lehetősége lesz politika közelében maradnia (persze halott forradalmár alegszebb, fel lehet virágozni és megszoborni) addig ki foglak röhögni benneteket

brühühühühühüh
jó vitákat érdeklődve olvasom és néha beszólok de már a főzőcske meg a zene na az marad jobb napokra
@orica: pontosítanék, mert szerintem az evolúció nem téved. kísérletezik. ezért aztán olykor zsákutcába fut...
@Blogger Géza: Akkor egy kicsit tájékozódj, főleg vidéken az 50% körüli munkanélküliségben. Ha nem azt fütyüli a dolgozó, amit a pógármester zenél, bizony utilapu a vége. A régi embereket pedig már régen kitakarították. Ez lesz a legnagyobb probléma, ha le akarják váltani a fingeszt, gyakorlatilag a vezető állományt is meneszteni kell, mondjuk hivatalsegédig bezárólag.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez az agymosottsági szint már gyönyörű! Jelentkezhetsz a titkárságon a Vörös Zászló Érdemrendedért, megérdemelted, elvtárs!
@Blogger Géza: "Te most abból indulsz ki, hogy mindenki, aki a jegyző vagy a közigazgatásban dolgozik, az egy adott párt híve? Elég nagy butaságnak hangzik..."

Iiiiigen, mert a fidesz az ügyintézői szinting nem vágott ki mindenkit kormányváltáskor, és rakta be a saját embereit minden önkormányzatba ugye?

Ne röhögtess..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Tiszta, szép munka, rövidebb és olcsóbb megoldás lenne"

A fijuk azon dógoznak, hogy az legyen az EGYETLEN megoldás. Törekszenek a fény felé, mint éjjel a szúnyogok.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "
Egyenlőre úgy néz ki "

Na, mára is egy übermagyar, aki kicsi törve írni ez a nyelv.
@Kotkodus:

Frászt. A parlamenti 100% receptje az amiről szerénységem írt.

Sajnos a demokrácia a részvételen alapul.
@pjm: Jaja, hát ezt már Bajnai is bejelentette virágnyelven a beszédében, ezért is fognak a kritikus pillanatban egyre többen ellene szavazni. Kevesen akarnak itt felfordulást, amit ő szeretne. No meg majd eszükbe jut, ki is vette el a 13. havi fizetésüket, 13. havi nyugdíjukat.
oszt mér nem írják bele az alkotmányba, hogy

"a választásokon mindenki arra szavaz, akire akar, de a mindenkori kormányt a fidesz delegálja"

kész! nem kell naphosszat csűrni-csavarni ezt a sok értelmezhetetlen jogi izét
@tucano:

ez rezsimváltásra is alkalmas?

dalolva vagy zabálva?

brühühühühü

nem írtál semmit a röffenetemre igaz az előző blogból átköltöztem ide és nem megyek vissza...?
@dr. mesterseges szinezek:

csak kicsit "egyenetlen" meg girbe gurba a kurva

brühühühühühühü
@Sztrapacska: Kinézem belőlük.

"Törvénymódosítás

A választásokat megelőzően, 1947. július 23-án a kommunisták nyomására módosították a választójogi törvényt (1947. évi XXII. törvénycikk). A törvényben újrarendezték a választási szabályokat és megnevezték azokat a háború előtti jobboldali szervezeteket, amelyeknek volt tagjai nem voltak választhatóak. A törvény a „Lex Sulyok” gúnynevet kapta, mert a változások következtében többek közt az ellenzék egyik vezére, Sulyok Dezső is elvesztette választhatóságát. (Pártja, a Magyar Szabadság Párt emiatt feloszlatta magát.)
A törvénymódosítás 10%-kal csökkentette a választásra jogosultak számát.

Manipulációk a névjegyzékkel

A választói névjegyzékből a kommunista irányítású belügyminisztérium a tiltakozások ellenére mintegy félmillió szavazót kihagyott[1], többnyire a polgári pártok és a szociáldemokraták támogatóit. Az általuk „reakciósnak” tartott polgároknak nem kézbesítették az ún. összeíró íveket, vagy ha igen, akkor teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a választójogosultság megadását. (Példaként: a választónak kellett bizonyítania, hogy a két világháború között nem volt tagja szélsőjobboldalinak minősített szervezetnek.)

Kék cédulák
A kék háttérnyomású ideiglenes választói névjegyzékkivonattal (a hírhedt kék cédula) is lehetett szavazni a lakhelytől távol: az országot teherautókkal, vonaton (sőt kerékpáron) járó kommunisták közül sokan 15–20 alkalommal is szavaztak ugyanazon a választáson (a külön erre a célra nyomtatott kékcédulákat az MKP bocsátotta rendelkezésükre). A kutatók máig sem tudják, hány ilyen szavazat kerülhetett az urnákba, a nagyságrendet 60–120 ezerre becsülik.[2] (Az MKP mindösszesen 1,113 millió szavazatot gyűjtött).
A csalásokat sok helyen észlelték, de csak leállítani tudták bizonyos körzetekben. A kiskunmajsai 5. szavazókör jegyzőkönyvéből: „A bizottság megállapította, hogy tömegesen érkeznek idegenek névjegyzéki kivonattal szavazásra, kik közül többeket igazolásra szólított fel. A rendőrségen megállapítást nyert, a szavazás beismerése és a nála lévő hamis névjegyzéki kivonat alapján, hogy Kiskunmajsán, már a negyedik helyen akart leszavazni. Ők is ugyanazzal az autóval érkeztek, melyik az idegeneket hozta szavazásra.”[3]""
hu.wikipedia.org/wiki/1947-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s
És ez eddig kurvára rímel 1947-re, akárki akármit is mond!
@Blogger Géza: Kartácsias barátsággal és higgadtan azt javaslom: fordulj fel az istentelen isteneddel együtt!
@Blogger Géza: "Jaja, hát ezt már Bajnai is bejelentette virágnyelven a beszédében, ezért is fognak a kritikus pillanatban egyre többen ellene szavazni. Kevesen akarnak itt felfordulást, amit ő szeretne. No meg majd eszükbe jut, ki is vette el a 13. havi fizetésüket, 13. havi nyugdíjukat."

Beza! Aztán közvetlenül ezután eszükbe jut, hogy egy évben 12 hónap van, majd az ki vette el a MNYP pénzt, és ki "gazdagított" minket több mint 50 új adófajtával.

A vidékieknek majd eszébe jut az Ángyán jelentés, a tanároknak/rendőröknek stb a sokadik átbaszás, a diákoknak az oktatás..

Ha jól belegondolok, a Fidesznek sikerült minden választói csoportba jó alaposan és jó nagyot belerúgni.. Többször!

Ez miiiiind majd észbe fog jutni! :D
Ó, nagy maffia ez. Szó nincs itt már semmilyen országról, csak a hatalom és pénz körön belül tartásáról. Minden más feláldozható.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: '47-ben ELŐTTE adtak a látszatra - de itt ilyenről szó sincs, kb. ez az egyetlen pont, ahol sántít az analógia.
"A Baloldali Blokkot többletmandátumokhoz juttatta az a választásitörvény-módosításban lefektetett szabály, hogy ha a koalíció megszerzi a szavazatok 60%-át, akkor a listás helyek 75%-át oszthatják fel egymás közt."

Ez nem Anglia. Ez még mindig Magyarország 1947!
@zsebatya: +1, és gigaglájk. Végre az orbáni talpnyalóknak is fel kellene nyíljon a szemüknek, és higgadtan kellene értékelniük a tényeket, de erre ők genetikailag alkalmatlanok.
@dr. mesterseges szinezek: Ha ezt Rákosi pajtás tudta volna, hogy így is lehet, a birka nép mindent megeszik! :D
@GeoCracker: Ennyire érdekli őket a látszat. Azt hiszik mindent megengedhetnek maguknak. De létezik a hübrisz.

Végülis, ha minden demokratikus jogot elvesznek, akkor igen, azt mondom már én is, jöhet bármi. Hisz ők provokálják ki. Csak a felfegyverzett tűzoltó se hülye, mit műveltek vele, mi mindent vettek el tőle, a rendőr se hülye, sőt a katona se. Álltak már át fegyveres erők a felkelőkhöz ugyebár...

Annyi TEK-es meg nincs, hogy mindenhová jusson belőlük. Pláne amennyi eszen osztoznak.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Rákosi botor volt, mert csak személyi kultuszt gründolt magának - szovjet licensz alapján - nem pedig vallást, amely isteni alapról máris tiszábban láthatta volna, hogy hol a határ: sehol.
Nem kevés kérdést vet fel az alábbi hír:

"Hatalmas munkát adott a jegyzőknek és az önkormányzati dolgozóknak kedden késő este a parlament alkotmányügyi bizottsága: a kormánypárti képviselők támogatásával a testület olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek értelmében a választások előtti évben, szeptember 1. és december 31. közt minden állampolgárt fel kell keresniük, hogy tájékoztassák őket a választási regisztrációról.

Ezek a "kopogtatások" teremtenek majd lehetőséget arra is, hogy a házhoz menve oldják meg a regisztrációt, vagyis a polgárok a kopogtató ember kezébe nyomják a korábban már megkapott nyomtatványt. Gulyás Gergely, a bizottság fideszes tagjának javaslatára ugyanis ezt az alkalmat is a törvényjavaslatban előírt személyes feliratkozásnak kell tekinteni, vagyis érvényes lesz a regisztráció.

Az eredeti elképzelésekben még az szerepelt, hogy levélben is lehet majd regisztrálni, de a kormánypártok Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnökének kifogására ezt már korábban elvetették a magyarországi lakosok esetében (sőt, még az alaptörvényben is rögzítették, hogy csak a határon túli választóknak lesz erre lehetőségük). A házhoz menő önkormányzati alkalmazottak viszont személyesen veszik át a regisztrációt, így nem lehetnek adatvédelmi aggályok."

hvg.hu/itthon/20121030_Hazhoz_megy_jegyzo_valasztas_regisztracio
@Squid: "Az egyesületek kizárásával rászorítják Bajnait és társait, hogy párttá alakuljanak"

Nincsen erre szükség. A Milla-HH-Szoli hármas egy platform, nem kell, hogy párttá alakuljon, sőt!
Avval sem kell foglalkozni, hogy a Fidesz leváltását akarók mennyire utálják egymást, mennyire nem bíznak egymásban.
Azt kell csinálni, amit Chilében. Az együttműködni szándékozó erők mindegyike fél évvel a választás előtt kiállít egy jelöltet. Meghívják a szimpatizánsaikat egy informális előválasztásra. A szimpatizánsok döntik el, hogy melyik ellenzéki jelölt a legszimpatikusabb nekik. Az lesz az adott körzetben a közös jelölt.

Éppen most szerezte meg a baloldali blokk a hatmilliós Santiagot, meg az egyik legnagyobb, emberemlékezet óta jobboldali kerületet. A santiagoi polgármester ezentúl egy baloldali pártpolitikusnő, Providencia polgármestere pedig egy független szociológusnő.

Ugyanez van elnökválasztás előtt. A politikai csoport tagjai jelölteket állítanak, és az előválasztás alapján döntik el, melyikük lesz a közös jelölt. Tehát erről is a polgár dönt, nem a politikusok mutyija.

Ezt még sokszor el fogom ám mondani, készüljetek! :-)
@rodeo36: most láttam csak a tegnapit, de válaszoltam izibe, teljesen igazad van!
@Kacatka: Én akkor is így írtam róla. Akkor kapok egy piros pontot éleslátásért? :D
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ezt mondm mióta! De a karaktergyilkolászat a jobbereknél kapott szárba, egy balod vagy aki nem fideszses szavazó volt nem ment körhugyozni kalákában a Kossuthra. Azok háborodtak fel(meg), akik amúgy is hazug mocskos csalóztak Gyurcsány említésénél, tehát a nagy csalódás azért eléggé mesemátka volt.

A cirkuszt a jobbszél segítségével, effektív lefizetésével Orvbűn robbantotta ki - előre három hónapon át eltervezve, adagolva - és az is puffogtatta fél évig, ammóniumfelhőbe borítva a most annyira agyonféltett és felújítandó, mint elsőszámú turistalátványosság Kossuth teret. Ez akkor nem jutott az imázsféltő Orvbűn eszébe, hogy milyen csodás látvány- és szagélményt nyújtanak a hordái.

Bajnaiék szerintem ezekre fel vannak készülve, hisz amilyen mocskos ellenzék, annyira mocskos kormány most a FideSS. A libázással meg gyűlik a pénzük, remélem van itt is pár hülye, aki elsüti, nekünk segít vele, kösz!
Én osztom Fabius véleményét, szerintem még nagyon visszaüthet ez a fityisznek is. Sok olyan választó van, aki rájuk szavazott, de most már titkolja és nem lesz rest máshová behúzni az ikszet, mert lelke mélyén nagyon bántja, hogy a nagy fülkeforradalom hevében lépre ment.

A saját édesanyám is ilyen. És ismerek még másokat is. És úgy gondolom, hogy a közvélemény kutatási adatok mindjárt mást mondanának, ha lenne olyan opció is, hogy biztosan szavazni fogok, még nem tudom kire, de biztosan nem a fideszre. Ezt nem tudja senki sem, de viki olyan sok tyúkszemre rálépett, hogy sokan szép csendben fognak szavazgatni majd ellene.

A hívők meg hívők maradnak, nem is érdemes akár tényekkel zavarni őket. Géza is nagyon jó fej :)
@idelle: "repedtsarkalatos törvények "

Telitalálat! :-D
@épészmérnök: Helyes, mondogasd csak, mert ez egy jó koncepció. Tedd hozzá, hogy az előválasztások során a jelöltek kötelesek írásos szakmai programjukat közreadni, illetve egymással nyilvános vitát lefolytatni.
@orica: :-) HA ez megnyugtat, én nem adom fel. Sokra nem mész vele, de ennek a pocakvitéznek nem szerzem meg azt az örömet, hogy nyugija legyen.
@komplikato: :)
nem tudom a pontos adatokat, de azok nagyon nehezek lennének a 2x gerincsérvemnek....
egyébként a rendes és a puskaporos szavazásnak van egy közös pontja:
az urna :D
@Kacatka: "Ha külföldről nézhetném azt ami itt zajlik, halálra röhögném magam"

Hát én nem röhögöm halálra magam. Sőt, még rosszabb, mert nem sokat tehetek, és ez stresszel.
@leonito77: EGy srác, aki az OPNI-ban hallott Orvbűn diagnózisáról mér mikor, azt írta, hogy sajna, hogy nem piál, az leszedálná.
Emberek ! Hol van még a választás ideje ? Hagy tépjék addig magukat a jelöltek.Mi meg bízzunk abban, hogy mind a mi javunkat akarja,addig meg inkább vigyázzunk magunkra, talán hasznosabb mint egymás "szédítése" Nem igaz ? További szép napot, jó étvágyat az ebédhez.
@Secnir: "2014-ben az lesz, hogy a választás napján Bajnai megáll viktor mögött, megkocogtatja a vállát, és azt mondja neki:
-Hu.
erre orbán meghal vagy megőrül."

:-DDDD Bár már látnám! :-D
vigyázó szemetek keletre vessétek:

Újabb eszköz Putyinnak a "Puncilázadók" elfojtására

Kibővítik Oroszországban a hazaárulás törvényi defincíióját. A módosított törvény az orosz "alkotmányos rend, szuverenitás és területi, állami integritás" elleni lépést hazaárulásnak tekinti. Az elnöknek már csak ki kell hirdetnie a jogszabályt

hvg.hu/vilag/20121031_Ujabb_eszkoz_Putyinnak_az_ellenzeki_hango

------------------------------

ennyi:

Kónya Péter: Ha nem sikerül, elhagyjuk az országot

Inkább egyfajta "kívánságlistát", mintsem komplex programot állít majd össze a Szolidaritás, amelynek vezetője, Kónya Péter szerint nagyjából 3-5 milliárd forintot kell összegyűjtenie az Együtt 2014 mozgalomnak ahhoz, hogy a választási kampányban fel tudják venni a harcot a Fidesszel.

hvg.hu/itthon/20121031_Konya_part_is_alakulhat_Szolidaritas
@zajos1: "Az mszp, hiszen hozzájuk tartozik, együtt nyomta velük az internacionálét, te is ot voltál nem emlékszel, a videót láttuk..."

És?
@orica: Havas egy szimpla fasz, bár nem is, az egy értékes testrész, HH meg nem az. Már bocs, de aki Tanár Urazza annak velem gyűlik meg a baja! ;-DD Egofelfújt, nullaember. Pasinak is csak 1 randa tufa.

Egy ilyen ne is szimpizzen, az ártana Bajnainak szerintem. Havas, áh, ki az?
@zsg?: "56 óta senki sem lehet olyan naív, hogy hisz a nyugat tevékeny beavatkozásában. "

Tök más a szitu. 56-ban Magyarország egy számukra ellenséges blokk egyik tagja volt, a területén feléjük irányuló rakétakilövő állomásokkal.
Jelenleg Magyarország a nyugathoz tartozik, és része a nyugati szövetségeknek, mélyen beágyazódva a gazdaságba.
@zsg?: Az nem üzbég, hanem azeri mintájú diktatúra lesz. Ott öröklődik a hatalom csalási alapon. Egyébként ez is érdekes: index.hu/nagykep/2012/10/31/igy_lett_mussolini_vezer_majd_hulla/ Az Index vajon szándékosan húzgálja a zseboroszlán bajszát? :)
Ezek de bevannak szarva! Màr most! És hol van még'14! Ehhez képest a kékcédulàs vàlasztàs sehol nincs.. No akkor kik a komcsik? :)
@Kacatka: Mit álltok ezzel szóba?Ez a dolga, szorgoska ott a miniszteriális gépnél, hisz biztos ellenőrzik a többi Navra-csicskák, hogy halad a dehonesztálással.

Cihímlahap, muszáj sürgölődnie, majd jönnek a többiek is. Bicska Stefi nincs az élen? Mivan má??? Smafu a sváb, evangélikus értékek tárháza????
Alacsony színvonalú trágárkodás - index módra. Szóval csak a szokásos...
@leonito77: (Két közvetlen kollégám Nagyváradról származott el. Úgy fél évvel ezelőttig megvolt bennük a "fideszről jót vagy semmit" hozzáállás, de azóta náluk is átszakadt a gát.)
Papcsák úr sötét, mint a pártja többi tagja. Egy épkézláb mondatot, aminek alanya állítmánya van nem képes kinyeregni.Fejiről büdösödik a hal.(Lásd főparaszt O. V.,aki viselkedni sem tud,azt hiszi az ostoba arrogancia elég a sikerhez.Ideig-óráig elég, sajnos.) Vagy; amit Jancsi nem tanult meg azt János sem tudja. Lásd a nem éppen értelmiségi fejű Habonyi Árpádot! Méltó párra talált az operált orrú, színtén nem egy értelmiségi családból származó érett tyúkban,aki ha megszólal annyira faragatlan proli! Ezek a fazonok alkotják a FIDESZ magot, akiknek igazán művelt emberek között nincs helyük,nem fogadják be őket. Mindegyik figyiszes abban jó,hogy másokat szidjon, megalázzon és itt vége van a pozitivumok felsorolásának. Megakadtak a fejlődésben a beszólogatás fejezetnél.Ez nem éppen intelligens magatartás.Lehet véleményt formálnunk sokkal kifinomultabb formában is,mely elvárható lenne egy közszereplőtől, politikustól. Ez nem megy nekik.A jelenlegi közéleti figyiszes stílussal kiírták,kibeszélték, kifröcsögték, kiacsarkodták magukat az értelmiségi társadalomból.Egy igazán gondolkodó elmének ciki Bayer Zsolt,dajcstomi,Patakiufo STB TÁRSASÁGA,nem jár harsány KapocsZs estékre és még sorolhatnám....Hosszú, hosszú a sor!
@zajos1: És lassan itt aktuális is az Internaiconálé:hu.wikipedia.org/wiki/Internacion%C3%A1l%C3%A9_(dal) Mindent megtesz érte ez a disznószarszagú szalajtott, akit a cuculizmus vakart onnan ki. És aki most igyekszik minél gazdagabb lenni mások vére-verejtéke révén. Ja, teremti az alapot az újratöltéshez javában.
@épészmérnök: Nem akartalak megbántani, csak úgy éreztem talán kívülről könnyebb lehet nézni ezt a dúlást, de biztos Neked van igazad, hiszen Te tapasztalatból tudod. Itthon csak azt látom annyira messze van még 2014.
@a szív fészkei: "sajna, hogy nem piál, az leszedálná. "

Kíváncsi vagyok, hogy mi az a szájnyalogatási plafon, amikor már inkább kivonják a forgalomból. Elég lesz vajon a fülcimpájáig dugnia a nyelvét, vagy a dobhártyáig nincs megállás?
@zajos1: JA nem is Jobbik járatta le ott magát. Na megjött a másik hivatásos, legalább a gyurcsányos nick nem küzd egyedül.
@dr. mesterseges szinezek: Majd ha a Jókai Annába. Ott kezdte, az izgatta fel annyira.
@a szív fészkei: Igazad van, de - mea culpa szegény fejemnek - nem bírtam megállni.
@kovi1970: Nem hoznak ilyen törvényt, így van ez most is.
@zajos1: Te sem tudod az internacionálé szövegét, ugye? :D

Egyébként Bajnai nem nyomta, állt ott megszeppenve, és látszott rajta, hogy csak jólneveltsége miatt nem küldte el a körülötte állókat a kurva anyjába.
@a szív fészkei: Jókai Anna - újabb karakter, akit látva nem szeretnék hosszú öregkort magamnak.
@tucano: "a rendes és a puskaporos szavazásnak van egy közös pontja: az urna :D" Basszus, halloween van :-DDDD
@épészmérnök: Akkor Papcsák is egy halloweeni vicc? Tökfejnek, tökfej.

@dr. mesterseges szinezek: Jááj, pedig írt is egy könyvet az öregedésről. Huhh.
@0914: De köszönhetően az Indexnek, csak idetaláltál. Index-színvonalat ne szidd, STefánia ott ragyogott három napig konzervatív ékkőként. Remélem,abba találtál elég fennköltséget.
öveket bekötni, ha behódolnak vittátornak, akkor nekünk reszeltek, ennek az országnak vége, hatalmi diktatórikus berendezkedés több tíz évre bebetonozva:

Multik lobbiznak Orbánért Brüsszelben
EU-biztosaiknál próbálják elérni, hogy ne keménykedjenek, mert ők fizetik ennek az árát.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/multik_lobbiznak_orbanert_brusszelben/
@nedudki74: @szerénységem: @Squid:

Szerintem másként vannak ezek a legitimizációs dolgok.

A 2014-es választás legitim lesz, hiszen alaptörvénybe a regisztráció nem ütközik, a választókeröetek átírását szintén törvény alapján hajtják végre, stb...stb...

Miután a fidesz hatalma legitim 2/3, az általhozott demokráciát csonkító döntések is azok. A Gyurcsány.kormény illegitimitása abból fakadt, hogy kiszivárgott és téves értelmezést nyert Őszödi beszéde - ha Orbánról, illetve erről a kormáényról kerülne elő terhelő hangfelvétel, akkor OV is nagy bajban lenne, mert abban szinte biztos vagyok, hogy a majd 1 Mió biztos szavazója sem mind birka, és elfordulna Orbántól az "ez sem különb Gyurcsánynál rigmus" kíséretében. (egyébként miért is lenne különb: neki mást tanítottak a KISZ-ben?)

Szóval a választás: nincs más út, fel kell venni a kesztyűt, indulni kell és győzni. A távolmaradás nem megoldás, és a vereség esetén az illegitimitásra való hivatkozás sem az. Sokkal inkább figyelni kell a csalásokra, mert az szerintem tutti lesz - pláne, hogy egyfordulós a buli, a Fidesz mindenre fel fog készülni - buszaik lesznek hozzá, igaz? :-(.

A lényeg itt az, hogy a pálya erős lejtése és az irtó nagy ellenszél dacára neki kell feszülni a dolognak. Okosnak kell lenni, és jó tudni, hogy az ellenfelet mindig a saját fegyverével lehet legyőzni.

Ha 2014-ben nyer is a fidesz, sok jövőt nem jósolok nekik, mert valóban tahó módon politizálnak és szerény véleményem szerint a választók sem végtelenül ostobák.

Az ellenzék csak magára számíthat, ebbe a külföld nyíltan nem fog beleavatkozni, azt hiszem.
Perpill szkeptikus vagyok és borúsan látom a dolgot, de van még idő, hogy az ellenzék rendezze sorait.

Üdv.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szevasz faszkalap! Mondd, a minisztériumba nem jár újság, vagy csak nem olvasod? A Népszaga is foglalkozott vele mennyire megsértődött Kuncze mert nem kellett Bajnai mögé kéretlen árnyéknak.

Gondolom ez csak véletlenül nem tűnt fel, nem feltételezem, hogy direkt hazudozol.
@0914:
Választási csalásba keveredettel választási törvényt íratnak.

Igazad van, csak a szokásos. Ti ehhez szoktatok.
@épészmérnök: Most kezdenek a libásozás után - az ugye Bajnainak szállít pénzt a perekkel - kommunistázni Szűrössel a hátuk mögött. Munkásőrözni, meg ami eszükbe jut.

Különösen jól nekik.
@De hol van Columbo felesége?: Nyugat elszántságát mellékeltem a mondandódhoz fölötted, mert amit leírtál, nem kell bővítenem sajnos...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: [..]"Landon dandártábornoknak, Pouilly gróf unokatestvérének a férjeként közvetlen rálátása volt a vitatott tranzakciókra, és azokban részt is vett." Van női dandártábornok vagy ott ennyire felvilágosultak már?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Leginkább magukért lobbiznak, azt mégsem kérhetik, hogy bombázzák le Budapestet azonnal. DE ha sikerrel járnak,utána behajtják rajta, az biztos.
@a szív fészkei: Pouilly gróf unokatestvérének a férjeként < itt ez férfit jelent ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na, csak megértette végre a sok liberálbolsi karvalytőkés, hogy Orbán egy csökönyös faszfej! Neki semmi sem drága, ha a céljai eléréséről van szó, mint például arról, hogy Matolcsy még másfél évig oszthassa a jobbagyféltekés észt.
@a szív fészkei:

Dehogy hagyták abba a libásozást, sőt, a mai napon láttam, hogy új kifejezéssel gazdagították: "Lúdmilla"...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja de most a Mark nevű britről írnak - aki a tanú - ,hogy az a férj, vagy a dandártábornok a férj, de ahhoz meg mi köze a britnek?

Na, magas ez nekem, hogy klasszikust idézzek, mint bodobácsnak a függönykarnis. :-DD
@a szív fészkei: bicska Stefi a peenemündei tündérke saját blogot indított, mert Fabius és Friss fahéjas Boli nem viszonozták szerelmét, és csak bántották Varánuszon.
@Rufus78: Akkor ezzel járulnak Bajnai kampányához. Sőt Steficsek a Libaynaut is használta már. Kreatívak, na.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): NA de hol van a ketrecből? Nem ragyog, mint teutonbrill a liberális szenyntengerből kifele....Brühühühü
nincs mit hozzá tennem, ennyi tud, ennyit is ér a Vezénylói zrt.

Nemzetközi elismerést kapott az Orbánék által elküldött főbíró

Baka András, a Legfelsőbb Bíróság utolsó elnöke az EU főbíráit tömörítő párizsi szervezet tiszteletbeli elnöke lett. A posztot direkt a kedvéért hozták létre.

hvg.hu/itthon/20121031_Nemzetkozi_elismerest_kapott_az_Orbanek_a
@Blogger Géza: Bemásoltam a cikkből, természetesen ez az MTVA sajátos kiemelési gyakorlata, KG nem ezt mondta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már várom, hogy mikor iktatják törvénybe, hogy a havi fizetést/nyugdíjat/Gyest/Családi pótlékot a hónap hányadik napjáig kell az államháztartásba személyesen befizetni. Ezek másban nem is tudnak gondolkozni. Pedig Rogán Tonyó valamelyik nep még nagyon szidta Bajnait, hogy ő a gonosz megszorító.
Vagy ez most jó megszorítás lenne?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Láttam én is az indexnél.
Továbbra sem tudom elhinni, hogy ez a stefánia nevű nő (?)valódi. Pl. az Orbán férfiasságáról szóló rész - megfejelve a fotóval - mintha valami paródia lenne. Lehet, hogy valaki zseniális vicce az egész. Mondjuk, ha tényleg létezik lehet pár hét múlva már Kerényivel válogatja a könyveket.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Vagy ez most jó megszorítás lenne?"

Sokak - és nem csak fideszesek! - véleménye szerint az a jó hazafi, aki kész éhenhalni a hazáért. :-/
@Fabius: :)))))

nagyon jó lett a poszt:)))
ez a focis lejtőspájás/változó szabájos stb hasonlat
FERGETEGES:))))

és ahogy foglya a to: két bajnai-oszkó...

qvaaa jo:))))

meghogy a páját közben is rajzol gatyák... nagyooon jóóó:)
@épészmérnök: de csak ha ők jelölhetik ki az éhenhalókat
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Érdekes dolog ez a nyugat és érdekes dolog a multi is.

Nehéz ezt jól látni. De vajon mi a nyugat érdeke?
Az, hogy legyen egy dilettáns vezetője ennek az országnak, ahová regnálása alatt nemigen jön tőke, így nincs beruházás, így nincs alapja az újérték teremtésnek, ezzel nincs pörgetve a fogyasztás, ergo sokkal kisebb megtérüléssel szémolhatnak a gazdaság szereplői?
Tényleg ezt akarják?
ne feledjük el, hogy a liberális és baloldallal sokkal jobb viszonyt ápolnak nyugati, mérték- és értékadó körök, Orbánt nem kedvelik (nem is törekedett arra, hgy megszerettesse magát).
Számos más aspektusa van ennek, de csak egyet hozok fel: a Fidesz sosem határolódott el a Jobbiktól, sőt, sok jobbikos ötletet, elgondolást emelt be saját szerszámosládájába. A Nyugat előtt ez ismert és nem hiszem, hogy tapsikolnak ettől örömükben.
Ha Orbán még rángatja majd a bajszukat,akkor szerintem hiába minden lobbi, a kutya nem fog törődnmi ezzel BX-ben, azt mondják majd, hogy meccseljék le egymás közta magyarok, s ha megvan a legitim győztes, akkor azzal egyezkedünk majd.
Nem tudok állást foglalni a témában, mert a pénznek valóban nincs szaga, se színe, így csak hangosan gondolkodom.

Ha Orbán nem tudja stabilizálni az országot, akkor tutti, hogy nem áll mellé az EU-ban senki sem. Ráadásul Bajnai sokkal inkább komilfó a szemükben.
@a szív fészkei: Minden neki sem jöhet össze, első nap még érdekes volt, de mára már beleszürkült a többi unalmas jobbos blog közé.
@Fabius: na baz+ ...

a két mező... erről is tunnék mesélni...

a hazait nem tom de a zamerikás Mező az ÜGYNÖK... amerikai "alvó" ügynök... kormány pénzen lebzselt hazánkban, KAMU ingatlan vállalkozásokkal (pénzmosás, fedőtevékenység stb)... akkora sallerekkel amiket ő a hagyóektől kapott (csak a XV. kerben többm milliárdos veszteség...) visszamászik az ablakon... ezt nem működő cégekkel csak ÁLAM (ércsd: tuggyikkik) tuggya financírozni...

index.hu/belfold/2012/10/31/richard_field_bejelentkezett_a_millanal/

a másik mező meg épp menekül:))) hátba gojó:)))

index.hu/belfold/2012/10/30/mezo_imret_a_hatan_erte_a_golyo/

a hős erről meg ez jut eszembe...

"Robin a bátor elszaladt
Bátran elfutott el ő!
A vész láttán ahogy tudott
Farkát behúzva elfutott...
Úgy messzire s ina szakadt, midőn nyúlként bátran szaladt.
Előre ő csak lassan jutott, mert közben többször elcsúszott.
A bátrak-bátra hős Sir Robin"

www.youtube.com/watch?v=tAmQ8ujsLjs
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Pedig tegnap is jött dicsekedni valami zuzmó álnéven, most ilyen földközeliben nyomja jó önkritikával amúgy... :-DDDDDDDDDDD
@jolaca: :))))))))))

"Ceausescu regnálását... már lerágott csont"

remélem már nemsokára drorbán is az lesz...
"A választási törvényt úgy írná át, hogy a jegyzőknek személyesen kell felkeresniük a választópolgárokat, hogy tájékoztassák őket a regisztrációról. Majd persze a választóknak kell felkeresniük a jegyzőt, vagy a hivatalt, hogy regisztráltassák magukat. Az egyetlen pozitív változás, hogy a fogyatékosoknak és mozgássérülteknek nem kell személyesen elmenniük az önkormányzati hivatalba, hogy jelezzék, választani akarnak. Ha kérik, a jegyző felkeresi őket."

Ezek betegek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: nem betegek (bár a para noja az lehet hogy az)

kimegy a jegyző (az adóosztájjal és a segíjes előadóval)
attól fügően "kire" és "kinek" regisztrálsz marad ott ...
adókivetés/segíjosztás, szélsőségeseknek HÁZFELGYÚLYTÁS !

szeméjre szabott választási rencer... emberarcú álam(párt)
az első magyar "KÖZTÖRVÉNYES" ártunk és ormányunk
fides mafia BŰNSZERVEZET...

a manyup álamosítás miatt fognak letöltendőt kapni...
bűnszervezetben, előre megfontoltan, szándékosan...

ez nem játék... BÁRMI ÁRON hatalmon akarnak maradni...
ha kell felégetik az egész országot, hogy ne legyen se bizonyíték, se tanu...
@De hol van Columbo felesége?:

A Nyugat és egyelőre majdnem minden ember érdeke az ő jobbléte. Ennek van egy pontja, ahol az ember célja már legfeljebb az, hogy minimalizálja a veszteségét. A panaszkodó multik most jutottak el erre a pontra: inkább az EU lazítson egy kicsit az elvein és a szigorúságán, mint hogy Orbán további hajmeresztő baromságokkal biztosítsa a magas vérnyomásukat és adrenalinszintjüket. Ők nem Orbánt mentenék, hanem csak hagyni akarják, hadd kapja meg a hisztis, hazudós ökre a játékát, amivel még ellesz legalább másfél évi. Addig is nyugi lesz... nekik...

Ez persze Fidesz-oldalon úgy lesz kommunikálva, mint Orbán sikere Magyarország szuverenitásának szempontjából, de hát nekik meg ez az érdekük...
@De hol van Columbo felesége?: A Nyugat és a Multik alapvető érdeke a kiszámíthatóság, és a tervezhetőség, ha ezt egy diktátortól kapják meg, akkor úgy. lásd Lukasenkó

Addig amíg a tervezett és lépésenkénti kivonulást nem tudják véghezvinni, addig meg a kármentés maximalizálása, és a kibekkelésre sakkozás. Ha a veszteség már elfogadható /államosítás, megtérülési ráta, bevételek, jogszabály, társadalmi környezet/ szintre kerül az azonnali kivonulásra, akkor lépnek, és az ország fehér foltá válik a Európában és a világban.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/furcsa_lepesre_kenyszerulnek_a_bankok_magyarorszagon.535647.html
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ha bevezetik ezt a jegyző személyesen dolgot, akkor valószínűleg minden jegyző fog kapni egy listát, hogy kikhez és milyen sorrendben kell felkeresni a polgárokat.Nagy a valószínűsége, hogy mindenkire nem kerül sor.Szerinted kik lesznek a lista első felében?(Vagy ez már paranoia?)
@Neolibsi: Nézd, én azt is kinézem belőlük, hogy ha nem vagy rajta a Kubatov listán, nem engednek regisztrálni, vagy valami teljesíthetetlen feltételhez kötik.
ét- és játékterem...

akkor értem mi a valódi oka... a Janincsics menekülésének

sportgeza.hu/kajakkenu/2012/10/31/janics_szegeden_edz_barka/
@felician:

Egyetértek, Papcsák zsákutca. Még jobb:)))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen, biztos vagyok benne, hogy amin most mérhetetlenül fel vagyunk háborodva, az még csak a kezdet.Számítok kisebb akadályokra a regisztrációnál, ugyanezt tapasztaltam magánnyugdíj-nyilatkozattételnél anno,1-2 napja le is írtam itt.Úgyhogy lélekben már edzem magam!
Lesz itt még módosítgatás és csalás rendesen!
Ezekből bármit kinézek.
És esetleg zavargások kiprovokálása is lehetséges.
Aztán meg szükségállapot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az általad idézett cikkből már érthető, hogy miért ma küldött levelet az Erste arról, hogy módosították a kondíciókat, amelyek január elsején lépnek életbe.
@rodeo36: HÍrünk megen a nagyvilágban www.spiegel.de/politik/ausland/ungarns-neues-wahlrecht-gibt-orban-noch-mehr-macht-a-864232.html Guglival elovastam, hát az, aminek látszik.

Barátunk, aki ott él, ezt írta erre: "Hiába mondod nekik, hogy ez nem konzervatív, mint ahogy liberális se volt annó, egyszerüen le lehet populistázni vagy rechtspopulistázni ötet, de az itteni ("nyugati") bal-jobb fekete-fehér képbe besorolhatatlan. Plusz a CDU még mindig áltatja magát, hogy a mi kutyánk kölyke... A Lambsdorff meg már nem él, hogy ellentmondjon mit egykori, de aztán elhagyott Ziehvater..."
@Neolibsi: Csak 14-ben lehet elmenni regizni? Már most nem lehet?
Apa, kezdződik: Bajnai Gordon ma délután előadást tart a Baloldali Közéleti Klub rendezvényén Komlón

Helyszín: Komlói Színház- és Hangversenyterem (7300 Komló, 48-as tér 5.)
Időpont: 2012. október 31., szerda 15 óra
@zsebatya:

Egyetértek veled abban, amit az őszödi beszédről írsz - ugyanezt gondolom róla. Már akkor így volt, mikor kiszivárgott és először hallottam.
De azt is tudtam rögtön, hogy ebből nagy baj lesz, mert a fidesz kisajátítja és félreértelmzteti majd.

A TV-székházat megtámadása, volt a narancsolaj a tűzre.
Megjósoltam a milla és a H&H összecsókolózását.
Következő jóslatom:

- egy egyesület csak 3 év után alakulhat párttá - című törvény megalkotása. Bármi hasonló, az együtt 2014 párttá alakulását korlátozó törvény érvényes! :)))
@nedudki74: És lehet, hogy már válogatja Kerényivel rég a könyveket. A fotón én is elméláztam, hogy megint petárdát robbant a közhelyeibe?
Komolyan nem értem hogy létezhet még ezek után is fideszes szimpatizáns. Vagy nagyon hülye és nem érti mi folyik itt, vagy nagyon rosszindulatú és cinikus (és azt hiszem most körbeírtam a fideszesek 90 százalékát)
@a szív fészkei: Lehet, holnap kijön egy nyilatkozat, hogy a regisztrációs időszak TEGNAP lejárt,az összesítést Kubatov fogja végezni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Talán az a Baka kicsit gerincesebb, mint a Tündibündi, aki ide-odahelyeztet tárgyalásokat, stb. És nem lett volna jó kesztyűbábnak. Európában van a jognak tisztelete. Itt meg ezek a félanalfabétába lemenők erőszakolják naponta meg.
@De hol van Columbo felesége?: a fenti cikkből cím:

Der Standard: "mielőtt Fehéroroszország lesz Magyarországból"
@Neolibsi: Hát ő meg ismer minket innen jól, nem? Akkor jó kezekben vagyunk, hahó Gabi, szeretünk!!!
Ez jó. Az ellenzék semmisnek fogja tekinteni a választások érvényességét ha alulmarad.

Ilyen alapon ki lehetne mondani, hogy minek akkor a választás, győzött az ellenzék.

A "demokratáknak" ez ízlene is.
Fabius, te viszont tündökölsz a FB-on: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/3040_10151219208812048_698174790_n.jpg

"168 Óra
Kedveld ezt az oldalt · kb. egy órája

Átverés volt Orbánék IMF-ellenes plakátkampánya
Többek között az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, a közösségi közlekedés támogatásának felülvizsgálata is szerepelt abban az előzetes véleményezésben, amit az IMF a magyar kormánynak küldött a júliusi tárgyalások után. Nem szerepel viszont a kormány által a médiakampányban emlegetett bér- és nyugdíjcsökkentés - derült ki Varga Mihály képviselői kérdésre adott válaszából. És mindezért 200 milliót fizettek a mi adóforintjainkból. index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/kiderult_mit_ker_valojaban_az_imf/
Illusztráció: Varánusz blog"
@a szív fészkei: hogy beszélsz dicső jogot végzett qrmányunkról, a tanáraik az ELTE-én egyre nyilvánvalóbban verik fejüket a falba, egy két belső emberkéről egyre többször hallom ezt...
@Anti Anyag: Orvbűnöd akkor annak tartotta a választásokat, amikor saját belügyére bonyolította le.

De az ellenzék akkor fogja csalásnak tekinteni, ha csalás lesz. Arra ráutaló magatartás már most zajlik ezerrel. Papcsákot remélem még seggbecsókolja a múzsája és kitalál ennél BAJnaisabb betoldásokat is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Helye van az agyvelejüknek a sokat látott falakon, verjék még jobban! Papcsák is jogot végzett - de jó, hogy a szakmáját imádó apám ilyen szégyent nem ért meg!

Bár 20 éve is már kiábrándultan mondogatta, hogy Tacitus vagy ki szerint a rengeteg törvény, pláne azok módosítgatása a korrupció melegágya és szégyenli, ami itt jog címén folyik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hehe, nem bökted ki ebben a félmondatos lólábat?

"az egyeztetésekre rálátó kormányzati forrás szerint..."

Hépeersze, hogy szerinte egyenesen lobbiznak Orbánért :-D
Lazításul: www.femina.hu/vilagsztar/kepes_cikkek/bond_lanyok_bikiniben/007halle_berry.jpg
A blogketrec fénylő harcosa Stefink is így viseli a kruppacélját? Bár szerinte ugye a feketék alsóbbrendűek, gondolom, már körmöli az USA elnökválasztásához való hozzászólását e gondolat jegyében.
@De hol van Columbo felesége?: @Fabius:

Veletek értek egyet, részvétel nélkül demokráciát csinálni nem lehet.

Az én habitusomhoz egyébként is jobban illik a sorsunk saját kézzel alakítása, mint a nyugathoz szűkölés, mert nem vagyunk képesek mi elküldeni Orbánt és kompániáját a francba. Mi országunk, mi döntésünk, csináljuk.
@Anti Anyag:

Ne ábrándozz mókus. Tisztességesen picsán lesztek rúgva. Az ilyen hangokba kapaszkodni önámítás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Nyugat és a Multik alapvető érdeke a kiszámíthatóság, és a tervezhetőség, ha ezt egy diktátortól kapják meg, akkor úgy. lásd Lukasenkó "

A Nyugat érdeke az Európai Unió. Európa mint gazdasági régió lecsúszik egyre szorosabb unió nélkül. Egy uniót pedig nem lehet diktátorokkal fenntartani. Az unió közepén egy diktatúra nem felel meg az érdekeiknek. Egy nem uniós ország, mint Svájc, belefér. De egy kiszámíthatatlan elmebeteg diktátor nem. Nincs szükségük ilyen precedensre.
@Myrath:

Szerencse, hogy létezik élő ellenzéki párt amibe akár a Szoli-Milla-HH is beléphet tagnak ha minden költél szakad.

Ráadásul az LMP parlamenti párt, amire nehezen húzható bármilyen hátrányt összerittyentett úgy törvényecske.

Ezzel nem azt mondom, hogy lépjenek be, hanem azt hogy minden papcski-orbáni baszakodás kivédésére utolsó menekülő út is lehet.
@a szív fészkei: vajon az ATV riportere tudja-e, hogy egy email valódiságát hogyan lehet ellenőrizni?
@épészmérnök: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A nyugatnak nem sok dolga van Lukasenkóval. Se gazdaságilag, se közösségileg se sehogy.

Orbán és Magyarország más kérdés. Tagországként ugyanazok a kívánalmak vonatkoznak ránk, mint akárki másra. Az Uniónak az az érdeke, hogy ezeknek mindenki - mi is - megfeleljen. Ezek pedig a jogállami normák őrzése a Lisszaboni szerződés szerint, és a fiskális uniónak megfelelés, a szabályok szerint.
A tűzoltóshoz egy komment: "Hamarosan megjelennek az új tűzoltóautók, melyeken a vízágyú mellett forgatható géppuska is lesz.A tűzoltók után pedig jön a többi állami alkalmazott fegyveres kiképzése.Tanárok, orvosok, közszolgák fogják megvédeni ezt az elnyomó rezsimet.Legalábbis a miniducse azt hiszi. csak nehogy fordítva süljön el a puska."

@épészmérnök: Svájc több évszázados státusza és földrajzi helyzete miatt megkerülhetetlen és végülis mindenkit kiszolgáló tökéletes butler, vagy mi.

DE Orvbűn nem Svájc, nem pláne nem svájci óramegbízhatóságú, hanem egy időzített terrorista szögbomba. Csak ennyi a difi.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ööö, most lehet, hogy én vagyok nagyon hülye, de ha jól értelmeztem, a jegyző elmegy hozzád, tájékoztat a regisztrációról, de nem regisztrálhatsz ott helyben. Még akkor sem, ha a jegyző ott áll az orrod előtt.

Helyette Te is elmész a jegyzőhöz, és majd akkor regisztrálsz. Most ez miért jó?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Megtilthatják az indulást minden, x évnél fiatalabb pártnak. Vagy azoknak, amiknek a tagsága nem éri el a megfelelő mennyiséget...
jav: mínusz 1 nem ;-)

@épészmérnök: Fogalmam sincs, csak bekopiztam, hogy a helyzet fokozódik, unnánk is magunkat, ha nem...

Rájuk kell küldeni IT-seket, csak meglehet állapítani, hogy variáltak-e utólagos hamisítással vagy mi van. Ha igen, az nagy pofáraesés lenne. Has nem, akkor meg a TEK járkál Sch gépében és törül vagy elérhetetlenné tesz? Érdekes.
@King of Shadows: Mondom, lesz még csak nordikus-glaciálisokat szavazni engedő kitétel.
@a szív fészkei: Nem kell elaprózni a dolgot!

Tűzoltókat simán lángszórósnak kell kiképezni! Rablóból lesz a legjobb Pandúr!

:D
@King of Shadows: Jegyző szimatolni megy? Finoman lebeszélni a nem jó helyre irányulókat, enyhe zsarolással? Aki meg jó helyre húzná by Kubatov-lista, azt meg kis jutifalival lelkesíteni?
@King of Shadows: "Helyette Te is elmész a jegyzőhöz, és majd akkor regisztrálsz. Most ez miért jó?"

Hát azért, mert élő példa arra, hogy érdemes fideszesnek lenni, hiszen a fidesz önmegvalósítási lehetőséget nyújt bármely fejileg hendikepes tagjának.
@a szív fészkei: "Jegyző szimatolni megy? Finoman lebeszélni a nem jó helyre irányulókat, enyhe zsarolással? "

Ez nem kérdés. Kisebb helyeken sokszor a polgármester a legnagyobb munkaadó. Hallottam én akáclombos kisfalumban történeteket erről. Julis néni, miért írta alá a másik jelölt jelölési papírját? Akar még jönni dolgozni a hűtőházba, vagy már túlságosan reumás a dereka?
@a szív fészkei: "a TEK járkál Sch gépében és törül vagy elérhetetlenné tesz?"

Frappáns megoldás lenne, Szív, hozzácsavarosodik az észjárásunk ezekhez...
@a szív fészkei:

Hát, erről a nőről meg nem mondanád, hogy mindjárt 50...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igen, látom a dolgok folyásának irányát, de én a nyugattzólsemmit se várok. Ők ezt szerintem ránk hagyják. S ha a multik miatt kevesebbet is bhasztatják Orbánt, attól még a trutyi itt marad, ebből a szempontból ez csak annyiban érdekes, hogy lassabban vérez el az ország.
Cirbi, én azt hiszem, hogy nagyon hasonló véleményen vagyunk, csak a megközelításünk más. És ez jó, mert a különbözőség előre viszi gondolatiankat és ezáltal közös dolgainkat.
@King of Shadows:

Ilyen faszakodást lehet játszani egyesületekkel akikre a "zemberek még sosem szavaztak" vagy akár ilyen pártokkal is (DK) de egy parlamenti párttal megtenni ugyanezt már nem ilyen egyszerű.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Azt kell elérni, hogy minden eddiginél magasabb legyen a szavazati részvételi arány. Ha ez cca. 60% alatti lesz, akkor a Fidesz vélhetően nyerni fog, felette viszont már korántsem biztos ez (ex-has becslés).

Hogy ezt hogyan lehet elérni, nem tudom. Ha tudnám, ott toporognék Bajnai ajtaja előtt és ingyen, plusz névtelenül tolnám neki a tuttit.
@sziv: én is attól tartok, h.a végén csak az utca marad...
@a szív fészkei:

Stefinek van kruppja, ja, csak nem acél és a tüdejibe horgya. Azért nem jut szegínnek elég oxigén a zagyába :-))
@vitéz Thapóccay néma bárány: nyugi, a választási hajrában majd betiltják a pártokat. Pl. Mszp-t
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szerintem ezzel a "jegyző házhoz megy és akkor nála is lehet majd regisztrálni" dologgal azt akarják elérni, hogy sok választó ne induljon neki regisztrálni, hanem várja otthon a jegyzőt. Aztán, amikor már nagyon közel van a határidő, és még nem tudott regisztrálni, akkor olyan sorokkal találkozzon az okmányirodánál, hogy elmenjen a kedve az egésztől. Tulajdonképpen az egész csak altatás!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ez vili, csak nem ugyan az. Mármint ki tart kihez, ki olvad be kibe. De alapvetően értelek, és egyetértek.
@De hol van Columbo felesége?: "Azt kell elérni, hogy minden eddiginél magasabb legyen a szavazati részvételi arány. "

Az elefántot, szegénykét, falatonként esszük meg.

1. Először is akit tudsz, vigyél el regisztrálni az okmányirodába az ügyfélkapuba.

2. Amikor eljő a választási regisztráció ideje, segíteni, akinek csak tudsz, hogy regisztráljon a választásra.

Ennyit bárki meg tud tenni, és enélkül az összes többi nem működik!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na gyönyörű szerintem is, de ezen a képen azért nem a tegnap teste van. 2002-es kép, akkor volt - 66-os születésű - 36 éve gyerekszülés előtt. De ma is bombasztikus, szó se róla. Azért van is miből annak látszania.
@De hol van Columbo felesége?:

Szerintem 60%-os részvétellel is verhetőek de alapvetően egyetértek. A lehető legnagyobb részvételi arányra kell törekedni.

A megszólítással nem lesz baj. Szerintem a keret amit Bajnai lerakott jó lesz. most szépen lassan végigvihető és a társadalom számára is elfogadható és támogatható szakpolitikai tartalommal is fel kell tölteni, és ezt a lehető legegyszerűbb nyelvre lefordítva a választóig el kell vinni.
@Fabius:

Az ujjára kell koppintani" - így írnak Orbánról külföldön
Az előzetes választási regisztráció alkotmányban rögzítéséről és a Monetáris Tanács kamatcsökkentéséről írtak osztrák és német lapok szerdán - szemlézett az MTI.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/az_ujjara_kell_koppintani_igy_irnak_orbanrol_kulfoldon.535667.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Amúgy meg neked a nő vagy az anyakönyvi kivonata az érdekes? ;-DDDDDDDD MILF. Van annak keletje.
Kíváncsian várom Bajnaiék és az elemzők lépését, véleményét az alábbi témában.

Tegnap az egyesületek választáson való indulását kilőtte Papcsák. Ez egy dolog.
Emlékeztek még, hogy a DK végül miért nem alakíthatott frakciót? Mert az utolsó pillanatban megváltoztatták a frakció alakítás szabályait.
"A szabályozás ugyanis csak az előző általános választáson országos listát állító és mandátumot szerző párthoz tartozó képviselőknek teszi lehetővé a frakcióalakítást, egyúttal tízről tizenkettőre emelve az ehhez szükséges politikusok számát."

No, engem ez a módosítás zavar, mit fognak ezzel kezdeni az ellenzéki erők?
@épészmérnök:
"vajon az ATV riportere tudja-e, hogy egy email valódiságát hogyan lehet ellenőrizni? "

informatikusként azt mondom: akkor lehet fixen megállapítani, hogy elküldték a levelet, ha már válaszoltak rá.
de hogy mikor?
na ahhoz szerverlogokat kéne bújni, ami nem öt perc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én is szemléztem. ;-))) Bibibibííííí előtted. A kint tolmácsként - Orvbűnéknek is kellett fordítani sokszor - élő barátuk tette be a FB-ra ezt a cikket. Mindig berak német reflexiót rólunk.

Olaszoknál is ír a barátnőm erről a mussolinisbe feketedő csodáról, de azoknál nagy szar van, most magukkal vannak elfoglalva.
@De hol van Columbo felesége?: Nem vagyunk egyedül, a kömény mag, pont ilyen emberekből van itt ;)
@Secnir: Pont azt mondja Schiffer, hogy meg se kapta. Az bájos lenne, ha tényleg basztatná valaki/mi a gépeiket...
@Secnir:

Gondolom majd a nyomozó hatóság kivizsgálja, nekik ez nem tart semeddig sem.
Hacsak a miniszterelnökség levelezése nem egy külföldi szerveren van:)
@a szív fészkei:

Van ott más is:

www.168ora.hu/itthon/a-fidesz-onmaga-kecsapozta-ossze-sajat-nenyijet-104995.html

Blogapu kecsapos nenyi hasonlata cikkcímnek is használva és a poszt vastagon szemlézve :-)
@a szív fészkei: a Stefánia-féle légypapír! Minden paranoid késztetés nélkül elmondható, hogy elképzelhető, a hangadók azonosítását, és a gépükben való turkálást szolgálja.

Egyáltalán nem viccelek, és nem vagyok paranoid.
@Secnir:

Laikusként kérdem: mi a helyzet a kézbesítési jelentésekkel?
Engem több dolog nagyon zavar az ellenzék kommunikációjában.
1. "jaj szegény iskolázatlanok nem tudnak OV ellen szavazni" Bakker önként felveszi a pozíciót, hogy az iskolázatlan rétegek pártja, szemben a tudatos választó fidesszel! Nem lenne jobb a birka-békemenetelő-kubatovlistás-jólszervezett fideszesekről és a politikát egészséges kritikával szemlélő, el nem kötelezett így szervezetlen ellenfeleikről beszélni. Sokkal szerethetőbb lenne az álláspontjuk, ha nem egy fél-analfabéta cigánytelepi lakossal kellene azonosulni, hanem a valakivel akinek mondjuk a munkája, tanulmányai mellett nincs ideje jegyzőhöz rohangálni.
@épészmérnök:

Ehhez nincs szükség Stefániára és a blogjára.
@nedudki74: "Sokkal szerethetőbb lenne az álláspontjuk, ha nem egy fél-analfabéta cigánytelepi lakossal kellene azonosulni, hanem a valakivel akinek mondjuk a munkája, tanulmányai mellett nincs ideje jegyzőhöz rohangálni."

Cinikusan hangzik, amit írsz, de ott a pont! Nagyon igaz.

Tudatosabban kellene kommunikálni, ami nem jelent egyet feltétlenül a manipulációval.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez mintha nem az a kifejezett jujj, ne bántsuk Viktor lobbi lenne. Sőt.
@nedudki74: "fél-analfabéta cigánytelepi lakos"
helyett írhatnád, hogy kevéssé iskolázott, ügyintézésben járatlan, hátrányos helyen lévők. Ebbe beleértendők a falusi idősek is, az én eszemben ők járnak.
@a szív fészkei: Azt nem hiszem, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben azok a listák nem akkurátusak, és nem is lehetnek azok. Végül is, senkire sincs ráírva, hogy hova fog szavazni. Nekem ez inkább úgy néz ki, hogy a tájékoztatást próbálja megoldani, de szokás szerint a lehető leghülyébb módszerrel...

@épészmérnök: Na igen. Aztán nekem is eszembe jutott. :)
@Ergosum:
"No, engem ez a módosítás zavar, mit fognak ezzel kezdeni az ellenzéki erők? "

No igen.
Egy már parlamentben lévő képvislői csoport frakcióvá válásának durva szabályozása is kiveri a biztosítékot, és ezen a logikán végigszaladva az, hogy egy demokratikus országban az éppen soron következő választáson való indulás jogát ehhez hasonlóan akadályozzák, már nyílt támadás a demokratikus berendezkedés ellen.

Mert a társadalom változik, s a választáson való indulás joga szerintem nem korlátozható egy előző választáshoz kötött indulás feltétele szerint.
Ebből ugyanis fonalasan következne az, miszerint 2014-ben csak az a párt indulhat, aki 1990-ben is indult. Ennek perpill a fidesz és az mszp felel meg, ami egybevág a fidesz megosztó és redukáló politizálásával.

Komoly kérdés egyébként, nem vitás, pláne az EU kellős közepén.
@Ergosum:

Ezzel nincs mit kezdeni. A házszabály értelmében frakciót az alakíthat aki az új országgyűlés megalakulása előtti választások országos listát tudott állítani.

1: A bejutási küszöb átlépéséhez ez minimum szükséges volt eddig is.

2: Ha egyéniben valami független véletlenül bejut, mint legutóbb Gumikalapácsos Oszi, az független lesz úgyis.
@Fabius: igen, átsiklottam azon az említett mondaton, na meg ez is cseppet más, és a többi külhoni újság is árnyalja a képet
@épészmérnök:

Védi a halál. Csak azt mondom az adatkurkászáshoz nincs szükség egy gyűjtőblogra ahogy az itt emlegetitek.
@épészmérnök:

Nem védte meg, te is tudod. Fabius pont, hogy azt jelezte ezzel, hogy Stefire semmi szükség nincs.
Fricska volt ez, szép könnyed, de ütős.
:-)
@a szív fészkei: Most jöttem haza a temetőből, mondom, meglátogatom Stefit, helyreállítandó komor hangulatomat. Mit látok? Egy sex blogot! Ajánlattevések, utalások, sexuális képzetek.
Fabiusnak össze kell szednie magát ekkora konkurrencia láttán. Hangulatom helyrebiccentve!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Az attól függ. :) Jó kommunikációs stratégiával nagyon könnyen át lehetne azt vinni, mert önmagában az intézkedésben nem lenne semmi durva. Megindokolni sem lenne olyan nehéz...
@épészmérnök: Persze írhatnám - és nem is akartam senkit megbántani - de valahol rájuk (is)asszociálunk. A lényeg, hogy egyik esetben sem egy olyan társasággal kell azonosulnod, ahová az emberek nem nagyon vágynak tartozni. A kevéssé iskolázott, ügyintézésben járatlan, falusi idősek közé tartozás sem egy vonzó cél. És minél inkább velük azonosítanak egy politikai oldalt (vagy az önmagát) annál kevésbé lesz az vonzó.
@épészmérnök: Szerintem meg mindkettővel azonosulni kell, mindkettő réteg magyarországon fellelhető réteg. Aki vállalkozó, az tudja, hogyha reklámoz, a reklámmal mindig csak egy bizonyos szegmenset érdemes megcélozni, mert különben nem lesz hatékony. Olyan mint a 4 évszakos gumi. Télen szar nyáron fos. :)
Van aki érzés alapon szavaz, van aki "tudományos" alapon. (pl. ezen blog olvasóinak 90%-a). Nem zárnám ki azon réteg megcélzását, aki csupán érzi, h szarabb az élete 2 éve, de nem igazán tudja megfogalmazni az okát. Nem kevés emberről van szó. (persze szvsz)
@Fabius:

Akkor kifejtem jobban.

Bajnaiék nem indulhatnak egyesületként, az ellenzéki erőknek tehát valamilyen közös pártot kell majd kitalálniuk. Mert az kevés, hogy szépen elhatározzák/felosztják, melyik párt, melyik körzetben indul szövetségi színekben. Attól még a szavazó lapot böngésző tájékozatlan nam biztos, hogy szavazni fog az MSZP/DK/LMP/Akárki párt jelöltjére. (mert ha nincs közös párt, akkor a lapon ez fog látszani.
Ha viszont létrehoznak egy közös ernyőpártot (kivédve az egyesületi tiltást, kivédve a szóló párt logót), akkor nem fognak tudni pártonként frakciót alakítani, maradniuk kell egész ciklus alatt egy közös párt égisze alatt. No ezt már nem tudom, hogy melyik ellenzéki párt fogja bevállalni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hasonló akciókra számítani kell nov.7 előtt. Ezek a kretének tényleg elhiszik, hogy a fordított pszichológia beválhat. Idióták.
@De hol van Columbo felesége?: figyu, láttad a nevetés jelet a mondatom mellett? Így nézett ki:

" :-D "

Viccöltem.
@Ergosum: Kérdésem: egyéni jelölt indulhat?
@Ergosum: Akkor is alakíthatnak külön frakciót, ha választási pártban nyernek. Ahogy a Fidesz is megcsinálta az utánfutójával (KDNP)...
@épészmérnök:

Tudtommal őt hívják függetlennek. Már ha úgy értetted az egyénit, hogy nem áll mögötte párt.
@King of Shadows:

Remélem neked van igazad, de az új szabályt most (áprilisban?) hozták.
@Ergosum: Elindul pártként. Ha tuti nyerő, nem mindegy?

Egyesület idáig sem indulhatott, mert nem vizsgálható úgy a pénzügyei mint egy pártnak.

Egyébként a helyi választásokon egyesületként 2006-ban elindultunk és az MSZP-SZDSZ testület arra büntetett bennünket, hogy 4 évig nem kaphattunk semmiféle támogatást. Nem is kaptunk. Úgy, hogy utólag hozták meg ezt, egyesület ugyanis helyi szinten akkor is indulhatott.
@Ergosum:

Ilyenkor üt vissza a Fidesz - KDNP mutyi: nem pártot hanem pártszövetséget kell alakítani, és úgy lehet minden résztvevőnek külön frakciója. Ez ráadásul változni sem fog, mert abban a pillanatban a KDNP frakció megszűnik a plusz pofázás és pénzfelnyalás lehetőségével együtt.
Felmérés: Bajnai pártja bejutna a parlamentbe

Már átlépte a parlamenti küszöböt az Együtt 2014 mozgalom támogatottsága a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A Századvég Alapítvány felmérése szerint Bajnai Gordont a megkérdezettek 15 százaléka látná szívesen miniszterelnökként, ezzel második helyre ugrott a 26 százalékos Orbán Viktor mögött.

szerző hvg.hu idő 15:13 - Itthon

Bajnai Gordon: "Aki csodát ígér 2014-re, az hazudik"

Legalább fél év türelmi időt kér Bajnai Gordon ahhoz, hogy megalapozzák a 2014-es választásoknak nekifutó szövetséget. Éppen ezért kevés konkrétumot árul el a terveikről, mert azokat előbb egyeztetni akarja a mostani és a jövendőbeli partnereivel
@Ergosum: úgy.

A független jelölt lehet a megoldás.
@Myrath: Nem arról van szó, hogy az ellenzék kit céloz meg - nyilván mindenki szavazata számít. (Sajnos a fent említett csoportokat nem is nagyon tudják elérni - nincsenek interneten stb.) És most nem is az számít, hogy mennyire vagyunk szolidárisak a fenti csoportokkal.
Az a baj, hogy az ellenzék magára vette a fidesz kommunikációját a konzervért leszavazó vadbarmokról, és maga is egy iskolázottak, tudatosak (fidesz) - iskolázatlan szegények (az ellenzék szavazóinak egy része) ellentétének hamis képet erősít azzal, hogy a regisztrációból kimaradóknál utóbbiakra hivatkozik. Sokkal hasznosabb lenne a szervezet birkanyáj - önálló gondolkodású, de elfoglalt, dolgozó emberek szembeállítása.
Klasszikus bolsevik módszer: ha valaki valahol valamiben hibázott, csak azért is pont neki kell végrehajtani a határozatot.
@Ergosum: Lásd Fabiust, kicsit lejjebb. :)

@Fabius: Erre gondoltam én is. :) Ráadásul így azon sem lehet utólag összeveszni, hogy ki, mennyit "tett bele" az eredménybe, mert az nem lenne mérhető.
@Fabius:

Ez igaz.

Már látom is magam előtt, hogy A3-as méretű lesz a szavazólap és a 2/3-t az ellenzék logója, neve fogja elfoglalni:)
@épészmérnök:

A többiek már mondták is a megoldást: Pártszövetség.

Tök egyértelmű, csak én valahogy mindig elfelejtem, hogy a Fidesz Kdnp tul.képpen két párt:)
@épészmérnök: Igen, de az egyéni jelöltek nem hozhatnak töredékszavazatot a listára.
@King of Shadows:

Azt hogy kell, amikor egy válaszban két embernek válaszolsz?
@King of Shadows: "az egyéni jelöltek nem hozhatnak töredékszavazatot a listára."

Akkor lehet nekik csinálni egy Függetlenek Pártját.
A játék most az ellenzéken belül (Mesterházy - Bajnai) fog folyni. Ha ezt lejátsszák - talán jövő nyárra - majd orbánon is gondolkodnak. Sajnálom, hogy így van, de teljesen törvényszerű.
@zsebatya:
Hogy a beszéd fontos kordokumentum, az szerintem is stimmt, kiegészítve azzal, hogy csapatépítési szempontból is fontos lehetett volna az MSZP-nek, vagy bárkinek. Hogy Gyurcsány meggyónta vele bűneit, talán még azzal is. De hogy tanult volna belőle, azzal nem, a DK tevékenységében ugyanis semmi olyan nincs, ami erre utalna, sem arra, hogy ez elvárás lenne a DK-n belül bárkinél. Például akkor nem hisztiznének annyit.
@Secnir: nemár baz, vizuális vagyok, elképzeltem a jelenetet :D
@De hol van Columbo felesége?: a rogános link végéről „S persze, a jövőre nézve, ott van fegyverként az MSZP betiltásának a lehetősége. Azt hiszem tévedés lenne azt hinni, hogy a nemzetközi nyomástól tartva ettől eltekintenének. Mert a nemzetközi hatásokra visszavonják majd a betiltást, de azt már lehet úgy kommunikálni, hogy a külföldi baloldali összeesküvés tette ezt. Márpedig ez olyan kommunikációs fegyver lenne, ami alighanem Rogánnak is, de Kósának, és persze a Vezérnek is tetszene. Mert számukra egy, a Fidesz-t felmenteni látszó bűnbak szinte minden pénzt megér.” ott a nevem meletti blogról
@Ergosum:

Azt hiszem jobb, ha inkább a molekuláris bionika rejtelmeibe merülök el, a triviális dolgok felismerése kissé döcögősen megy ma nekem:)
@Anti Anyag: Állj! A Jobbik '10-ben még nem volt párt, ha jól tudom (Jobbik Magyarországért Mozgalom), és mégis a Parlamentben van...

@Ergosum: Úgy, ahogy Te is csináltad. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hehe, ha Mráz Ágostonék 15%-nak mérik ennyi idő alatt az már oka a pánikra, de kérdés mennyi lehet ez valójában? :-D
@a szív fészkei:

Rok az anyakönyvi kivonatra! Még a törzskönyvre is! :D

Sok Istennő megfér az én szívemben. :)

@Fabius:

Na az baszna be, hogy elkezdjenek a kommentelőkre vadászni, meg blogokat letiltani.

Ha rólam lenne szó, biztos, Strasbourgig mennék.
@King of Shadows:

Ezt majd elosztják okosan, ha már ott tartanak. A lehetőség adott a külön frakciókra és végül is ez a lényeg. Az ernyő pártszövetség tagjai 12 fős frakciókkal el tudnak különölni egymástól ha akarnak.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"mi a helyzet a kézbesítési jelentésekkel?"

semmi. azt vagy készít a mailadmin templatet vagy sem. domino alatt (asszem a t. házban domino van) alapesetben nem létezik ilyen (nagyon helyesen). bebaszna, ha volna, minden spammer küldözgetne leveleket az a@a.hu -tól a zzzzzzzzz@a.hu-ig...
@King of Shadows: A séta egészséges. A jegyző kisportolt lesz és te is sétálsz egy fél órát. Mindenki NyER, a fülke tiszta marad és punktum, mert visszamenőleg adózni fogsz a kutya fádat!
@GeoCracker: Hitler is ezt csinálta anno!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szó nincs ilyenről. Faszbúkos túlkapások munkáltatók részéről előfordulnak, de a nick néven kommentelést a behisztizett Navrán kívül leszarja mindenki.

Ingyenes kontrollcsoportnak használnak minket helyette.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"http://www.168ora.hu/itthon/a-fidesz-onmaga-kecsapozta-ossze-sajat-nenyijet-104995.html"

Azért az nem semmi, ami a 168 óüra cikke alatta kommentekben folyik. Ritkán látott, nettó anyázás folyik.

Kérdés:

vajon jó-e a társadalmonak egy olyan szabályozó/törvény, ami az érintettekből ekkora indulatokat vált ki, a NER szellemében?
@Fabius: szerinted, így már érthető ez a sietség és kapkodás :D
@épészmérnök:"Nyugat érdeke az Európai Únió." "Egy Európai Úniót nem lehet diktátorokkal fenntartani."
Aki az Eu létjogosultságát vitatja, át kell tanulmányoznia megalakulásának elveit, máris rá kell, hogy jöjjön, mi az integráció lényege.Az olyan közepesen elmaradott állam, mint Magyarország, az Eu által emelkedhet csak fel a térség fejlettebb országai közé,ezt jó megjegyezni.
A z idézett második mondatodhoz: Amennyiben az Eu-t nem lehet diktátorokkal fenntartani, miért nem lép közbe. Nincs magyarázat arra, hogy a jogállamiság folyamatos lebontása ellen miért nem lép fel markánsabb eszközökkel?Ebben a körben néha megemeli a hangját, de szankciók nélküli figyelmeztetése pusztába kiáltott szó marad, a kormány alapvetően nem változtat az adott szabályok megsértésében.
A másik kérdés a gazdaság leépülésének kérdése. Az Eu erőteljesebb fellépésének alapos oka lenne rá már pl. azért is, mert az eu részére történő befizetésünk a GDP %-ban meghatározottak, ha jól tudom 1.2%. Csökkenő GDP esetén az Eu-hoz való befizetésünk is alacsonyabb.
Magyarázatként itt-ott elhangzik, hogy az Eu a 2/3-os támogatottság miatt nehezen mozdul, mert úgy tűnne, hogy a népfelséget büntetné Orbán helyett. A helyzet azonban drámaira fordult minden tekintetben nálunk, a 2/3-os támogatottság 1/3ra csökkent, mindössze a diktatórikus kormányzás maradt.
Ennek már most korlátokat kell szabnia az Eu-nak, mivel a 2014-es választások távol vannak, a károk addigra felbecsülhetetlenekké válnak.
@Környezettudatos: Jah, valami ilyesmi lesz belőle: morgasjoga.blog.hu/2012/10/31/fuss_jegyzo_fuss .

@Fabius: Igen, ezért is mondom, hogy ez jobb, mint az utólagos koalíciózás. :) Meg így könnyebb is előre tervezni a dolgokat.
@épészmérnök: Ha pártszínekben indul, már nem független. :S
@De hol van Columbo felesége?:

Dehogy jó, hogy lenne jó? De leszarták, hogy 80% elutasítja a regisztrációs mutyizásukat. Nem különösebben érdekli ezeket a saját tábor véleménye sem. Most megmutatták az önérdek az isten, átgázolnak ezért a szavazóikon is. Amelyikhülyének ez nem esik le a orbánhitű egybizes, és annak úgyis minden mindegy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azon kívül, hogy na hellómiújság kicsifidesz hehehe, azért beárazza ez az adat Schiffer és Mesterházy miniszterelnöki álmait is.

Kezdenek látszani a támogatásban mérhető erővonalak, amihez majd alkalmazkodhat minden szereplő.
@Secnir:

Én nem értek ehhez ezért kérdeztem. És nem adom fel :-)

Szóval az ilyen hivatalos leveleket nem szokás ellátni valami elektronikus aláírással, amivel nézhető nagyobb kutakodásnélkül, hogy célba érte-e, a címzettnek meg hogy eredeti-e a levél?

srv.e-szigno.hu/menu/index.php?lap=tudasbazis_elektronikus_alairas

Vagy nagyon hülyeséget kérdeztem?
@vitéz Thapóccay néma bárány: De hát Mesterházy nem is akar miniszterelnök lenni. :O Szerintem sosem akart...
@vitéz Thapóccay néma bárány: igen ez a lényeg, Schiffert hallgattam ma reggel a rádigóban, hát elvarázsolásban nincs messze Mesterházytól, egyik kutya másik eb, csak a pártszázalékokban van némi különbség köztük :D
@Fabius:
ez nem is annyira OFF, koncentrálj a képre:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=596680

az Ikarus 10 éves garanciával szállította a járműveit, addig volt pótalkatrészköteles, a képen látható jármű legalább 20 éves, ha nem több

a story: nem hiszem, hogy láthattad, az USA-ban rendszeresen megy az a show, amiben azok a monstruózus hatalmas kerekű tákolmányok átugranak egy sor keresztben leállított használt autót, és az a közönség öröme amikor a monstrum ráesik egyikre és kivasalja mint a rongyot...namost éppen néztem mert mittudomén és mit láttam? jön a monstrum ugrik és a sorban a kb 10-dik helyen egy Volvo 240-es volt, a dög ráhullott és a Volvo állt mint a cövek, meg sem rezzent...monstrum legurult és mintha misem történt volna?

24 óra múlva hatalmas Volvo hírdetés jelent meg a legújabb típust hírdetve de bekopizva ezt a sort amin a legalább 15 éves Volvo 240-es állt mint a cövek és egy szép, frappáns de rövid magyarázat

nekem volt Volvo 242-esem oda nem adtam volna semmiért...öröm volt vezetni és hűséges volt

szóval blogjavaslat?

hogyan basszák el a magyar járműipar történelmi renoméját? a narancsbolsik?

brühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"Vagy nagyon hülyeséget kérdeztem?"

nem kérdeztél hülyeséget :)
sőt, örülök, ha kérdeznek, úgy tanul a gyerek
(állatkertben: apamiérthosszúanyakaazsiráfnak? apa csöndben van. apamiérthosszúazelefántormánya? apa csöndben van. apamiértnagyavizilófeje? apa csöndben van. anya a gyereknek: nekérdezd folyton apádat! erre apuka: anya hagyd, úgy tanul a gyerek, ha kérdez)

szóval igen, van, az fentit átnézve kicsit idejétmúlt, digtális aláírások már inkább certificationok milliószámra vannak. levelezőszervereknek egyenesn kötelező, van pár global certificate szerver, ők adják ki. dominoban -ha házon belül megy a levél- az sem kell, lehet látni, hogy a feladó hiteles.
Miért kell mindezen meglepődni? A politikus ilyen faj:

HOMO POLITICUS
(avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken
miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

Bővített mondatok
Hagyják el szájadat,
S nincs bennük ráció,
Csak pár mű számadat.

Beszéded lényege
Számomra nagy talány,
S elfér egy tűhegyen,
Ha van egyáltalán.

Szózatod nem ápol,
Inkább csak eltakar.
Távkapcsolóért nyúl
S emígy ad jelt a kar.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2011/10/homo-politicus.html
:)
@King of Shadows:

Hááát, az a kép nincs meg amin Mesterházy éppen nem akar miniszterelnök lenni :-)
Szerintem és a látszó reakciói szerint is ő bizony Orbán kihívójának látta magát. Amivel semmi baj addig amíg nincs alkalmasabb jelölt. Más kérdés, hogy se az ő, se a szocik támogatottsága nem olyan, amivel Orbánt magában ki lehetne hívni.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kíváncsi leszek melyikük dolgozza fel hamarabb a tényt, hogy a köz helyettük szívesebben látna egy harmadik jelöltet akár úgy is, hogy nekik a helyzet feloldása miatt azt támogatni kéne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Secnir:

Tehát ha jól értem lenne aláírásra és visszakereshetőségre egyszerű megoldás. Akkor vajon miért nem használják hivatalos kormány válasz esetén?

Elfogadom, a házon belüli használatot is. Képviselői irodaház házon belülnek számít vajon? Vagy van külön mittom parlament.hu-s, gov.hu-s mélszerver? Ha igen akkor hogy lehet, hogy a levelező rendszerre hivatkozva az egyik azt mondja elküldte, a másik meg azt, ő nem kapta meg?

Vajon ki hazudik?
www.napi.hu/magyar_vallalatok/europai_rekorder_a_budapesti_buszjegy_ara_most_tovabb_dragul.535652.html

Ezek után mondja valaki, hogy nem első az unortodoxia.
Gratula Gyuri + Pista! Megcsináltátok!
Ezt is.
@Mariann19: "Ennek már most korlátokat kell szabnia az Eu-nak, mivel a 2014-es választások távol vannak, a károk addigra felbecsülhetetlenekké válnak."

Nem tudjuk, mi történik a színfalak mögött.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Kíváncsi leszek melyikük dolgozza fel hamarabb a tényt, hogy a köz helyettük szívesebben látna egy harmadik jelöltet akár úgy is, hogy nekik a helyzet feloldása miatt azt támogatni kéne."

Kovács László, aki messze a legokosabb és legműveltebb a szocik közt, képes volt többször is visszavenni az egyéni ambicióiból.
@rodeo36:

Felesleges a poszt, mutatom miért:

"A BKK közleménye szerint a központnak a közbeszerzési eljárásban a kiválasztott busztípusra nincs ráhatása, de az elvégzett szakértői vizsgálatok szerint a műszaki elvárásrendszernek legalább 12 busztípus felelt meg, közte magyar típus is. A magyar gyártókat közvetlenül nem lehet a tenderben előnyben részesíteni, de a BKK szerint indulásukat azzal is segíteni próbálták, hogy nem követeltek a szokásokkal ellentétben referenciát, így olyan buszokkal is lehetett indulni, melyek soha egyetlen városban sem közlekedtek. "Ennek ellenére – vélhetően a finanszírozási kockázatok vagy a műszaki kockázatok miatt – magyar típusú buszokkal történő szolgáltatásra nem kaptunk ajánlatot"

Ez speciel tényleg így volt. A narancsbolsik adtak lehetőséget a busztenderen indulásra könnyítéssel, de amikor magyar gyártó nem kíván beszállni a történetbe így se, akkor legfeljebb a letűnt korok dicsőségén merengés marad, meg a valósággal szembenézés. Kedvezmények adásával beruházásra ösztönözni nem sikerült senkit a biztos felvevőpiac mellett sem, erőszakkal meg nem kényszeríthetőek buszgyártásra. Ez van.
@épészmérnök:

Pinológus Lacit nem csípem de neki volt érzéke a politikához és a cél érdekében hátralépéshez, azt el kell ismerni.

Nem tudom a maiak bírnak-e ilyen képességgel. Mesterházy belátására is szükség lenne, de én személy szerint úgy vélem egy Schifferrel felálló E2014-LMP koala indokolt is lenne a szükségessége mellett.
@Légifarkas:

Jó, mindenki és bárki de... :-))

Schiffer miért hazudna mikor most tudja mutogatni: nesztek, Orbánt is felnyomtam adatnyilvánosság figyelmen kívül hagyásáért.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
majd a rendszergazda fog, amikor kérdezik, hogy
1. elment-e
2. megkapta-e schiffer
3. elolvasta-é
:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Schiffer miért hazudna"
Politikus, nem?
Há', mer' beszél :-)

Viccet félretéve, amikor Havasi megtalálja azt az informatikust, aki képes a logok sorainak megfelelő pótlására, illetve azt a másikat is, aki mindezt még egyszer leellenőrzi, akkor Orbán a saját becses kezével nyújt majd át egy mellébeszélős levelet Schiffernek, miközben sajnálkozik a rendszerhiba miatt. Schiffer fogcsikorgatva tűri ("tanulmányozni fogjuk Miniszterelnök Úr válaszát"), a hibát generáló IT-st (aki erre az apróságra nem gondolt korábban) kirúgják, majd az aznapi ülésen megszavazzák a közérdekű adatkérés tiltásáról szóló egyéni képviselői indítvány alapján összedobott törvényt, beterjesztő Rogán Antal.
A szünetben Schiffer megismerheti a legújabb zöldmezős beruházás részleteit: ott lesznek elhantolva mind, ha még egyszer beleugatnak a nagyok dolgába.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem ő legfeljebb egy MSZP-s miniszterelnök-jelöltben gondolkodott, aki nem ő. Azt a pártot nem lehet egy miniszterelnökség mellett vezetni, ezt egészen közelről láthatta, tehát neki is jobb lenne, ha marad csak pártelnök, és másvalaki lesz a miniszterelnök. Az utóbbi lehet akár külsős is, az mindegy.
Ha eddig nem esett le, az ilyen esetek korántsem tartoznak a nevetség tárgyába, írhat bárki bármit... persze, a hülyék és libsi-bolsik röhögnek, hogy milyen pofát vágunk, miközben nem esik le, hogy nálunk ez nem a meglepetés arca - vagyis az, de nem a "jaj mit tette Istenem"-féle, hanem az elképedt csodálkozásé:-(((

Igen, NER-társak az Úrnak, ami történt, értelmes embernek már megmutatta az utat:
- asszony dóga a gyerek meg a háztartás... MIT UGATSZ??? Örülj, hogy csak gyomron rúgtalak, ugyanis tudom hogy a léped:-(
- rá lehet bízni a költségvetést egy közgazdaságilag osztályutolsó, komunikációképtelen emberre, aki a relációjelre simán rávágja hogy "növekedmény"... persze neki az, hiszen ő a hegyes végén áll:-(
Aki megmutatja neki az irracionális számokat, neki máris hetekre lebontott válságterve van 2014-2018-ra, csak az adózók pörögnek, mint egy megkergült exobolygó vagy aszteroida.
- Az új családpolitikai modell kidolgozására a Meeee S. Rezső budapesti lakost kérte fel, akinek munkáját megkönnyítendő eltörölték felesége és anyósa megölése miatt kapott igazságtalan büntetését.
- A gyermekvédelmi törvény megalkotásáratöbb jelölt is akadt, akiknek korábban az Interpol német szekciójának figyelmeztetése alapján számítógépeit-szervereit lefoglalták, a meghurcolt családapákat pedig pedofília vádjával a börtöncsőcselék közé dobtak:-(((
Pedig minél több kép és video volt, ők annál jobban szerették a gyerekeket:-)

Szóval kedveseim, itt nem agyament Vezetőnk és tettestársainak alkalmatlanságát kell észrevenni, hanem amit már kezdettől próbálnak a buta fejünkbe srófolni: "Ne nézzé' köcsög: bármilyen irreális, megtehetem... HÖ-HÖ-HÖ-HÖ-HÖ!!!"

A múltkor megszállt az ihlet, gondoltam írok egy levelet a PMH-nak, hogy él-e még az édesanyjuk, annak próbáljanak gyermeket nemzeni...

Eljutottam a magántulajdon védelméhez... és döbbentem vettem tudomásul, hogy valami rózsaszín cukormázba öntött vakera van helyette, az Alkotmányban biztosított tulajdonhoz való jog ugyanis nincs az Alaptörvényben!!! Kerestem, de NEM!

Van ugyan a 2003. évi CXXV. tv. az az egyenlő bánásmódról meg esélyegyenlőségről, de igazából a Google-kereső motorjai sorra szénkefések lesznek, amikor az "Alkotmányos jog lett az önvédelem" témakörben konkrét szabályozást keresek, "Alkotmányos jog" ugyanis Alkotmánymentes ámde Alaptörvényes időszakban NINCS! Az Alaptörvénybe meg majd belefoglalják (két éve), addig védekezzen a Blikk és tsi-ban agyondícsért "alkotmányos joggal", ami a buta bíróság szerint nem harmonizál a Btk-val, arányosság meg minden... de majd ezen is változtatunk...

Szóval szar van itt, nem jogállam!!!

Kerestem egy régi, animációs vígjátékok ősének tekinthető filmet, amiben minden egy focimeccsen dől el. A szabályokat azonban a pillanatnyi állás és érdekek alapján mindig maga a király (oroszlán) változgatja, így a győzelem esélye drasztikusan csökken.
@Vu, de ja vu: az örök ner fényeskedjen nékik, mit ad isten, választási csalás sem vot bárki meglássa, hiába mondott az egyik bizotság bár mi, 14-es főpróba letudva
Bajnaiék akkor lehetnek sikeresek, ha nem a szervezeti kérdésekkel bajlódnak, hanem módszeresen elkezdik kommunikálni a programjukat. Ez a program pedig - szemben Orbán Európától és demokráciától távolodó tevékenységével - minden részletében az európai jogrendhez való visszatérésről kellene hogy szóljon. Ez esetben biztosan számíthat az EU segítségére is (pl. médea), ami nélkül viszont nagyon nehéz lenne.
Arra kell törekednie, hogy napi kommunikációs szinten a Fidesz minden romboló ténykedésével szembeállítson egy demokratikus alternatívát, minden fideszes erőfitogtatásra legyen egy olyan válasz, hogy azt egy normális demokráciában miért nem szabad/lehet megtenni.
Ha a Fideszes vezetés minden gátlástalan agymenésére van kulturált, ütős válasz, demokratikus alternatíva, akkor még az agymosott jobboldali Orbán hívek is előbb utóbb rájönnek, hogy Orbán nagyon átverte Őket. A szavazófülke magányában pedig már nem működik a Kubatov lista sem. Visszafogott, de határozott kommunikációval a lehető legszélesebb tömegeket kell tehát megszólítani, és elgondolkodásra rávenni. A többi már szinte magától megy, csak arra kell vigyázniuk, hogy a választásokhoz közeledve a vezető pozíciókba valódi demokraták és ne megélhetési politikusok kerüljenek.
@Fabius:

akkor az utolsó szó jogán: van egy város (lehet több is) a volt NDK területén ahol mai napig Ikarus 311, Ikarus 630, Ikarus 55, Ikarus 66 buszok eredeti állapotban közlekednek, azaz teljesen új állapotban tartják őket üzemben, a 311-esek gyártását a 60-as as évek végén Ikarus befejezte (megjegyzésem nagyon eredeti, szép és nagyon munkaigényes típusok voltak legalább 30 féle változatban)

akkor gyászmise úgyis Haloween van

brühühühühühü

megölték a bankokat és nincs hitel...kár érte
@7papsajt: nehéz dolog mellőzni a szervezeti kérdéseket úgy, hogy a szövetséghez csatlakozó pártok prominenseinek döntő tőbbsége valamelyik székért fog reszketni. Mert hogy fog, az töktuti. Úgy viszont elég szar lesz programot írni, hogy "jó, legyen 3%, de ugye a belügy akkor az enyém lesz?".

Az EU-s, meg úgy általában a külföldi segítséggel nagyon óvatosan kell bánni, mert visszás dolog. Bajnainak teljesen igaza van abban, hogy a csalódott jobboldaliak (jelentsen ez bármit) nélkül nem fog menni a változás: namost, kevés dologra tud vérszomjasabban ráugrani egy, az erős nemzetről ábrándozó jobboldali, mint arra a gondolatmenetre, miszerint idegen hatalmak be akarnak avatkozni a magyar belügyekbe. Ha külföldi hátszéllel segítve döntik meg Orbán hatalmát, kevesen fogják elemezni a hátszél mértékét: minden lesz az a kormány, csak legitim nem.
Én baromira örülnék, ha önerőből menne, de ehhez teljesen máshogy kell szólni a lakossághoz, mint amit eddig megszokhattunk. Annyi tényt, annyi összefüggést kellene világossá tenni a lehető legszélesebb körben, amennyit csak lehet, és utána hagyni kell, hogy a népek megrágják, majd önállóan, tényleg a szabad akaratuk alapján döntsenek, nem csak a szavazáson, de már a regisztráció során is. Ha nem adják az emberek szájába a válaszokat, azok később nem fogják betámadni a várhatóan nem mindig szimpatikus döntéseket.

Nehéz lesz ezt cérnával bírni mindenkinek, aki az összefogás mellett dönt. Én azt mondom, legyen mindenkinek B-verziója, számítani kell a kudarcra - mert akkor nem érhet meglepetésként, és akkor a tehetetlenség nem csinál kapkodó idegbeteget az emberből a végjáték során, további rossz döntéseket okozva.
@Légifarkas: Teljesen jól látod! Én nem is konvencionális támogatásra, hátszélre gondolnék, csupán a fideszes médea-túlsúly eliminálására. Mire gondolok? Már épp eléggé agresszíven nyomja minden megélhetési csatorna, a köztévékről nem is beszélve a fideszes propaganda szöveget. Csak pl. egy új Szabad-Európa rádió-,TV kéne, amelyik rendszeresen lerángatná a leplet a fideszes ténykedésekről, az ATV ehhez kevés, a klubrádió az ország nagy részében nem elérhető.
@épészmérnök: Tudod nyugodtan kutakodjanak csak a gépemben. Tehetnek egy szívességet, úgyis ellenük szavazok. Hallod kubatov elvtárs ?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"A ma élő Jeszenszkyek két, egymástól teljesen különböző eredetű, de szorosan egymás mellett élő, és később egymással többször is házasodó családból származnak." (forrás: a Jeszenszky család Wikipédia-oldala)

DE GEC VAGY!
@Secnir:

Megtörtént. Feleség a férjéhez az állatkertben: miért van akkora sörénye az oroszlánnak? Menj be kérdezd meg tőle!
@Fabius:

"kérdés mennyi lehet ez valójában? :-D "

Az én ismeretségi körömben - jobbost kivéve mindenféle, notórius nemszavazó is van - 100% :)
@7papsajt: szerintem meg van az a szint, ami alá nem kellene lemenni, és én a külföldről idesugárzott propagandát pont ilyennek tartom. A médián keresztül gyűlölködés, gyűlöletkeltés nélkül nehéz "lerángatni a leplet", tapasztalataink alapján viszont törvényszerű, hogy ezek a csatornák nem hírolvasóként működnének. Ráadásul a nyugati jobboldal segítségére különösebben nem is lehet számítani (akár bajuszrángatáson gondolkodik valaki a Néppártból, akár nem), a nyugati baloldal pedig szimplán megfojtaná Orbánt egy kanál vízben, el lehet képzelni, mennyire akarnának bármiféle tényhez ragaszkodni. Ugyanolyan egyoldalú népbutítás lenne az, mint a hazai jobboldali adások.

Van, azaz összefogást követően adódik azonban "háztáji" szócső: képviselőnek hívják. Nem mindig Bajnainak kell mindenhová elmennie, ott a sok ellenzéki politikus, lehet aktivizálódni, országot járni; a lényeg, hogy ugyanazt mondják, mint a központ. Persze, itt-ott majd rákérdeznek, hogy is volt ez az elkúrásos dolog, mint a bajok egyik fő forrása; az ilyen pillanatok kellemetlenek lesznek, de hát sajnálni egyiket sem tudom, tetszettek volna nem elkúrni. Meg kell próbálkozniuk az őszinte és nyílt szembenézéssel, képesnek kell lenniük relativizálás és mutogatás nélkül beszélni a múlt hibáiról, így az emberek előbb vagy utóbb elunják a számonkérést, és hajlandóak lesznek a jövőről is hallani, befogadni dolgokat. Totális őszinteség, totális önfegyelem, és a közös célnak való totális alárendelés. Egyes nagy csatákat csak nagy áldozatokkal lehet megnyerni.

Fentiek fényében talán érthetőbb, miért szokott nekem bajom lenni Bajnaival: minden szakértelme ellenére sem tartom ekkora stratégának, egyszerűen nem megy, igaz, talán én nem érzem a képességeit, tartalékait. Tartok attól, hogy a nagy lehetőséget, jelentkezők híján úgymond muszájból, egy olyan ember fogja levezényelni, akire menet közben ránő a kabát, a minden téren jelentkező kihívások összenyomják, és végül semmi nem lesz a lehetőségből.
Nem muszáj ezért betámadni, mert csak "hangosan" gondolkodtam - és megnyugtatásul közlöm, hogy ha meg tudja csinálni, azt el fogom ismerni.

De nem neki szurkolok, hanem nekünk.
@Légifarkas: az optimista változat: teher alatt nő a pálma. Az alapítványa jó, sőt, nagyon jó, tehát van, aki a keze alá dolgozzon. Reméljük, kommunikációs szakembereket is talál.
@Légifarkas:

Hosszú leszek, tekerjetek át nyugodtan:)

Én sem nagyon értem, hogy mivel akarják megszólítani a csalódott szavazókat, oldaltól függetlenül sem. A szervezeti kérdéseket pedig azoknak könnyű kezelni és pusztán az összefogás célját emlegetni, akik mögött nincs igazi tömegbázis. Ők alapból esélytelenek komoly székre, pozíciókra. Itt egyedül az Mszpnek van komoly tétje, mert a szükséges szavazatok nagy részével ő rendelkezik (kb 1,3 millió), az ő szempontjukból valahol jogos, hogy szeretnének garanciát a létszámarányos képviselethez, illetve hogy nem annyira lelkesek bedobni mindent a közösbe.

Kb. 8 millió választópolgár van, ebből az mszp és a fidesz (a mostani adatok alapján) visz kb. 3 millió embert. Az 37,5 %.
2010-ben az első fordulóban 64 %-os, a második fordulóban 46 %-os részvételi arány volt. 3,5 és 5 millió között szavaztak.
Bajnaiék szerint a sikeres rezsimváltáshoz 2,5-3 millió szavazatra van szükség. Alacsonyabb részvétel (pl. 46%, mint 2010-ben a második forduló) mellett szinte matematikai esély sincs a váltásra, de a számokat nézve magas részvétel mellett is nagyon necces a dolog.

Kiket lehet megszólítani?
A zsigerből szavazókkal most nem kell foglalkozni, mert azok úgyis szavaznak a kedvenc oldalukra (már benne is vannak a pakliban mindkét oldalon)
A megélhetési szavazókat nem érdekli a demokrácia, az Eu a haza és a haladás, ők arra szavaznak, aki többet ígér nekik (a kassza kulcsa most, de főleg március után a fidesznél van/lesz).
Az átlag embereket, akik mindkét oldalból kiábrándultak, nem tudom, hogy mivel lehetne mozgósítani, mert ha Bajnai őszinte lesz, nem ígérhet kánaánt, és azért a legtöbb ember mégis a fizetéséből él meg.

Mégis a (jobboldali) értelmiségben vagyok a legbizonytalanabb. Példának Ángyánt hozom fel, akit itt sokan egy korrekt embernek tartanak, aki szembe mert menni, mert maradt benne tisztesség. (Nem a konkrét személy az érdekes, hanem inkább a mentalitás és az érvrendszer miatt hozom őt példának)

Itt van egy nyilatkozata (az utolsó mondat a lényeg), ami számomra azért elkeserítő, mert úgy mond erkölcsi ítéletet Bajnairól, hogy egyrészt figyelmen kívül hagy egy bírói ítéletet, másrészt a kettős mérce valami elképesztő módon megnyilvánul.
Ángyánt lehet becsülni a földügyekben képviselt álláspontjáért, de tévedés lenne elfelejteni neki, hogy a moráljába belefért a frakciófegyelem jegyében megszavazni a manyup einstandját, a médiatörvényt, a regisztrációs törvényt, az AB kiherélését, és még sorolhatnám. Számomra ő éppúgy az Orbánrezsim kiszolgálója, mint bárki más a fidesz frakción belül, akit én szeretnék a szavazatommal elzavarni.
Viszont Ángyán érvelése, erkölcsi mércéje rendre visszaköszön sok-sok jobboldali érvelésében. Ezeket biztosan meg fogja tudni szólítani az ellenzék?

"Pécsett az összes ellenzéki párt képviselte magát a fórumon, legutóbb pedig a Milla vezetője jelezte a szakpolitikusnak az együttműködési szándékát. Ángyán József szerint azonban ez utóbbinak Bajnai Gordon személye is a gátja. A Hajdú-Bét ügy felemlegetésével kapcsolatban a volt államtitkár azt mondta: „Ezt nagyon nehéz lesz helyretennie, és én személy szerint nem is kívánok együttműködni vele. Csak erkölcsi alapon lehet együttműködéseket felépíteni és itt ez nem lehetséges”."

hvg.hu/gazdasag/20121027_Angyannak_Bajnai_vallalhatatlan
@Fabius: @De hol van Columbo felesége?: Azért ne keverjük az alkotmányosságot a legitimációval. A kérdés az, hogy mikortól nem legitim maga a választójogi törvény, és ezért maga a választás sem.
Ha az alkotmányba és a törvénybe is beleírják, hogy csak a zöld szemű barna hajú állampolgárok szavazhatnak, akkor az legitim lesz? Szerintem nem, bár alkotmányos, hisz benne van az alaptörvényben.
A kérdés ugye az, hogy ha elfogadjuk a játékszabályokat (amelyek egyre erősebben a Fidesznek kedveznek, és egyre kevésbé teszik lehetővé az ellenzéki győzelmet), akkor az elveszített választások után van-e jogunk reklamálni, tömegtüntetéseken hisztizni, hogy kérem, itten nincs demokrácia, a kormány illegitim, a haza nem lehet ellenzékben.
Attól, hogy tartjuk magunkat egy nem konszenzusos játékszabályhoz, még nem teremtjük meg a széles körű legitimációját egy majdani kormánynak.
Szerintem a legitimáció ennél bonyolultabb, és nem csak a jog számít, hanem sok minden más is.
Na, ez (megint) egy zseniális írás volt!
Szakadok!!! :D (bár tudom, hogy sírni illene...)
@Légifarkas: Azt el kell ismerni, hogy a Fidesz a választást erre az "elkúrásra" épített kommunikációval nyerte meg, annak ellenére, hogy mindenki - aki vette a fáradtságot és kíváncsi volt a szövegkörnyezetre is - a propaganda ellenkezőjével találkozhatott. Ez ellen egyetlen orvosság van; a Fideszt saját fegyverével kell legyőzni, vagyis minden lépését folyamatosan kommunikálni kell és párba állítani a demokrácia elvárható szabályaival.
Ezt pedig minden létező módon minden magyar ember tudomására kell hozni, függetlenül attól, hogy milyen pártszimpátiákkal rendelkezik. Ez az utóbbi a legnehezebb feladat!
mit csodálkozunk ez a tahó papcsák lenyúlta a cimbikkel egész zuglót amihez semmi köze neincs ide edte a franc és milliókat osztogat a sleppjének az egész bosnyák piacot rábízta a bűnöző zsaroló cimborájára a másik tahóra aki megzsarolta a hermina baut . Ilyen ez az egész banda. érdeklik is őket a zemberek csak a saját zsírosodásuk . remélhetően egyszer az egész bandát felelősségre vonják a szemét dolgaikért. ennél patkányabb társaság még nem volt ebben az országban még a kommunisták sem voltak ilyenek
@Ergosum: nagyon-nagyon jó kommunikációs szakembereket kell találni, mondanám.
De nem áll rá a szám. Agymosással agymosást szembeállítani? Nem szeretném.
Hogyan lehetne az embereket - Ángyánt is - felébreszteni a transzból?

Hiszen már régesrégen elfogadták a fidesz marketing azon alapelvét, hogy lefelé kell nivellálni, tehát a legegyszerűbb magyarázatot elfogadtatni, mint jót, és ami egy kicsit is bonyolultabb, azt manipulációnak, vagy gyengeségnek láttatni.

Nekem is van magasan iskolázott, okos, sok-sok élettapasztalattal rendelkező barátnőm, aki benyalja a propagandát. És bevallom, fogalmam sincs, mi ébresztené fel! A zsebe nem, ugyanis a propaganda kimondatlanul azt sugallja, hogy derék magyar ember/asszony nem a zsebe alapján ítél, mert az anyagiasság nem szép dolog, a haza előbbrevaló.

Az egész családja kórusban és külön-külön magyaráz neki, de olyan, mint egy szektás, teljesen lepereg róla minden.
@épészmérnök:

"Kovács László, aki messze a legokosabb és legműveltebb a szocik közt, képes volt többször is visszavenni az egyéni ambicióiból."

Ebből csak a ,Kovács László szoci, felel meg a valóságnak. A többi nem. Viszont kitűnő diplomata. Sokakkal, így veled is elhitette azt, amit leírtál:)))
Egyébként valóban nagyon kellemes ember.
@Mariann19:

Szerintem felesleges az EU-ra várni, nem fog megmenteni. Van elég bajuk, nem akarnak velünk foglalkozni, legyen meg a hiánycél azt' kész. Nincs is eszköze Orbán ellen, mit tehetne? Az ilyeneket bunkósbottal lehet leállítani, nem píszível. Jogászkodásban világbajnokok. Az egyetlen amitől félnek, a kohéziós pénzek megvonása, ahogy elnézem. Többre ne számítsunk.
@Ergosum: pont jó példa Ángyán, azt hiszem. Nagyon is jó példa.
Hóttszar helyzet amúgy, hogy a kínálat szegénysége okán már egyetlen pozitívumért is értéket lehet belelátni abba, aki összességében, mindenféle szempont szerint átlagolva, közszereplőként egy nulla.

És amit a jobboldal megszólításának nehézségéről írtál, az is ül. Lehet Bajnai akármilyen centrista, ebben az országban "hivatásos" ellenzék csak baloldali van, vagy olyan, amelyik baloldali akar lenni. Jobbról ez a definíció önmagában is kizáró tényező; azt meg nem nagyon lehet elvárni, hogy mindenki feladjon mindent, mert úgysem fog működni.
@Tűzfal:
Igyekszik az emberfijja! :))
Most mivan? Nem vetted észre Jeszikében a kis degenerét? :D
Azért érdekes és tanulságos nagy orbitális csalás elé nézünk emberek!
A narancsbolsik mit rendeztek volna, ha ez coci ötlet lett volna? Tegyük hozzá joggal...
Ahhoz képest most kushadnak a cocik és pityegnek, ahelyett, hogy folyamatosan kommunikálnák és ostoroznák a narancsbolsi csürhét. Mit ígérhettek nekik kárpótlásul??? :(
@épészmérnök: "Az egész családja kórusban és külön-külön magyaráz neki"
Na, itt rontják el :-)

Voltak vakhitű kollégáink, Jobbikosok, Fideszesek (egyéb erre nem nagyon akadt). Mára hozzánk csatlakozva "pártonkívüliek", politikai árvák, felfogásuk nem gátolja a tényszerű értékelést.
Mi ezt úgy csináltuk, hogy nem akartuk meggyőzni őket: hagytuk, hogy ők próbálkozzanak velünk. Magyarázatokat akartunk a "kedvenc" épp aktuális műsorszámára, ki akartuk húzni belőlük, miért állnak mellé. Közben és aztán, ahogy mindenfélét elolvastunk / értelmeztünk, elkezdtük a magyarázatokat szétszedni, mondatonként cáfolni, logikai ellentmondásokat feltárni. Ha a delikvens megunta, abbahagytuk, de mivel ott motoszkált benne a megfutamodás érzése, idővel mindig folytathattuk. És mindezt úgy, hogy ha neki volt igaza, bármiben, azt elismertük; nem vádaskodtunk, nem feltételeztünk semmit, nem jósolgattunk vagy ijesztgettünk, csakis tényekről, tényekkel. Ötből négy kész, felhomályosítva, az ötödik reménytelenül Fideszes, elég jól járt anyagilag, és húsz fillérért az anyját is- típusú.
Nem szabad nekik ugrani. Előttük, velük kell lebontani azt a képet, amit látnak, ám hagyni kell, hogy maguktól érezzék át a dolgokat, aztán, ha sikerül, nincs élvezkedés a hülyeségükön, különben bezárkóznak megint. Mi úgy tapasztaltuk, hogy a folyamatos tárgyilagos értékelés, kis létszám és ismerősök esetén, működhet. Országosan, 2014-ig, ugyanerre nem mernék megesküdni.
@orica: "Viszont kitűnő diplomata. Sokakkal, így veled is elhitette azt, amit leírtál:)))
Egyébként valóban nagyon kellemes ember."

Ismered személyesen?
Csak én vélek áthallásokat felfedezni??? :DD

"Így lett Mussolini vezér, majd hulla

1922. október 31-én volt a Marcia su Roma, amivel Benito Mussolini a Rómába menetelő fasisztákkal átvette a hatalmat, és pár év alatt olyan totális diktatúrát épített ki, ami Hitlert is megihlette. A szocialistából lett fasiszta vezér az élet minden területét szabályozta, és a propaganda kedvéért még a saját fiát is megölette. Romantikus regényt írt, hegedült, lovagolt, Budapesten teret neveztek el róla, zsidó miniszterétől pedig oroszlánkölyköt kapott. A Duce élete az első világháborútól az Esso benzinkútig a Nagyképen.

Olaszország az antant oldalán lépett be a világháborúba. Az akkor még szocialista, 31 éves Benito Amilcare Andrea Mussolini katonai szolgálatra jelentkezett. A tanítóképzőt végzett Mussolini ebben az időben távolodott el a szocialistáktól – akik közé a hírhedt szocialista apja kapcsolatai vitték –, és helyezte át a hangsúlyt a katonaviselt, erős nemzeti öntudattal rendelkező kispolgári rétegre, a „lövészárok arisztokráciájára”. (2009-ben kiderült, hogy leszerelése után a brit elhárítás pénzelte, hogy folytassa a háborús propagandát a lapjában.)
Mussolini a katonai tapasztalatairól a Diario Di Guerra című művében írt. Eszerint összesen kilenc hónapot töltött a frontvonalban, és az állóháborúban paratífuszos láza lett. 1917-ben szerelt le, miután egy akna véletlenül felrobbant a lövészárokban, és legalább 40 fémszilánk állt a testébe.
1919-ben a jobboldalivá vált Mussolini vezetésével megalakult az összefogást szimbolizáló fascest jelképül választó baloldali-nacionalista Fascio di Combattimento, de mivel a választáson elbukott, 1920-ban megreformálták az ideológiát. Mussolini belépett a polgári pártokat tömörítő Nemzeti Blokkba, squadrái pedig több mint száz szocialistát megöltek. 1921-ben megalakult a Nemzeti Fasiszta Párt, ami egy évvel később sorra puccsolta meg a nagyvárosokat. 1922. október végén a fasiszta fegyveresek konkrét elképzelés nélkül elindultak Róma felé. Mussolini megelőzve őket, október 29-én kiharcolta III. Viktor Emánuel királynál, hogy kormányt alakíthasson. Ennek ellenére október 31-én megvalósult a Marcia su Roma demonstratív fasiszta felvonulás.

1923-ban Mussolini miniszterelnök új választójogi törvényt fogadtatott el, egy évvel később pedig a választásokat durván elcsalva erősítette meg a hatalmát. Még egy évvel később fel is oszlatta a parlamentet, és elkezdte kiépíteni a totális fasiszta diktatúráját.
A Duce olaszul azt jelenti, hogy vezér. A latin dux (vezér, fejedelem, herceg) szóból képződött. A fasiszta párton belüli vezérkultusz megnyilvánulásaként először csak Mussolini párthívei nevezték így, de az 1922-es hatalomra jutása után az egész olasz nép számára kötelezővé tették a használatát.
A fasizmus szemben áll a kommunizmussal, de a kétféle rendszer gazdasági és társadalmi elképzelései mégis sokban hasonlítanak egymásra. A fasizmus a kommunizmushoz hasonlóan elutasítja a parlamentarizmust, és az államot helyezi központba (a kommunisták a pártot). A fasiszta gazdaságot korporációkba szervezve építették, ami hasonlított a szocialista államosításra és tervgazdálkodására.

Hitlerhez hasonlóan Mussolini sok időt töltött beszédei megkomponálásával: tükör előtt grimaszolt, és hadonászott.

Mussolini profi párbajtőröző volt, legalábbis azt a képet alakították ki róla, hogy szinte lehetetlen volt legyőzni.

Mussolini reggeli rutinedzésén ugrat a lovával 1935-ben Rómától nem messze, a Villa Torloniában, ahol húsz éven át élt.

A megalomániás Mussolini nagy pártolója volt a művészeteknek, pedig sok ideje nem maradt rájuk, mivel napi 18 órát dolgozott, és vasárnap sem pihent. Kiválóan hegedült, és állítólag minden reggel elolvasott egy versszakot Dantétól. Kikapcsolódásként olasz klasszikusokat fordított német nyelvre, és verseket meg romantikus regényeket írt."

index.hu/nagykep/2012/10/31/igy_lett_mussolini_vezer_majd_hulla/
@Husz_János_Puszita:
Pompás puska...
Szép és ha egyszer lehet majd ilyent tartani, nekem kell otthonra! :))
@épészmérnök:
Régóta mondom, hogy nem véletlenek az áthallások és az attitűdök.
Ahogy az sem, hogy miniDúcsénak szólítják a kispöcst! :D
"Gyakorlatilag rendeleti kormányzás zajlik. Orbán utasításba adja az akaratát, majd azt egyéni képviselői indítvány formájában saját maguk elé terjesztik, maguknak megszavazzák, majd kihirdetik. A parlamenti ellenzék nem élhet a kisebbséget megillető jogaival sem. Még a látszatát sem tartják be annak, hogy ez egy demokratikus parlamentáris rendszer. Orbán akár rendeletekben is kihirdethetné az akaratát. Szemfényvesztés a parlament látszatműködése. Az ellenzék felelős azért, hogy Orbán ország és világ előtt a parlamentáris demokrácia hamis látszatát fenntarthatja. Az ellenzék kötelessége az lenne, hogy miután konkrét kérdésekben nem folyhat érdemi vita, hogy erre a tényre, a diktatúrára, a kialakult “elnöki rendszerre”, valójában a vezér típusú kormányzati működésre felhívja a hazai és a külföldi nyilvánosság figyelmét. Abban a parlamentben, amelyben semmi tisztelet és jog nem illeti meg az ellenzéket legyen Orbán és pártja maga."

nepszava.com/2012/10/magyarorszag/most-kell-magara-hagyni-a-fideszt-a-parlamentben.html
Egy komment a nepszava.com-ról:

"Nem tudom láttátok-e ma reggel az ATV Startban Vejkey Imrével készített riportot.Arról beszélt a műsorvezetővel, hogy a választási cédulán, ha bélyegző nem a baloldalon lesz, akkor a szavazat érvénytelen.Antónia megkérdezte ki bélyegez? A szavazatszedő bizottság tagjai, és hát tévedhetnek .
Na most akkor gondolkodjunk:
Pl.egy kis létszámú faluban , ahol mindenki tudja, hogy Józsi bácsi baloldali, akkor Józsi bácsi a bizottságtól olyan szavazólapot kaphat, amelyen véletlenül a jobboldalon van a bélyegző és a szavazata máris érvénytelen."
Azt hiszem hosszú távon az ész győz és vikinek abból hiány van, de a mérleg másik felén ott az a hatalmas egója...

Lassan kifullad, rajta is látszik, nem bírja már... és ellenzék csak most fog épülni...
@Légifarkas:

"A szünetben Schiffer megismerheti a legújabb zöldmezős beruházás részleteit: ott lesznek elhantolva mind, ha még egyszer beleugatnak a nagyok dolgába. "

Egyszerre röhögni és vacsora után büfikézni nem tudok! Megfulladok, háló! :-D :-D :-D
@leonito77:
Az ellenzéki pártok még mindig képtelenek a nép elé kiállni és azt mondani, hogy "emberek, elcsalják a választásokat, nem kérdéses"
Ezt naponta sulykolni kéne, a pofájába nyomni mindenkinek.

@Husz_János_Puszita:
Túl közel... Én 600 és 800 méterre lőttem ilyennel, bakról. Belövésen volt a lőtéren a fegyver, anno '87-ben... :))
@Fabius:
Igen! Hasonló reakciók voltak, csak én kaja közben fuldokoltam. :))
Degec polgára a csóka! Engem is azzal húzott nemrég, miközben...
MACHIAVELLISTA DÖNTÉSHOZÓ STRATÉGIÁK SZOCIÁLIS DILEMMA - SZITUÁCIÓKBAN

doktori disszertáció - a 136. oldalon van az összegzés. Érdekes.

pszichologia.pte.hu/files/tiny_mce/D-2011-Paal%20Tunde.pdf
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez jön most... már van elég "lőszer", azaz elég tény, bizonyíték, hogy az egyszeri ember is... minimum ráncolja a szemöldökét. Én sok mindent el tudok képzelni a Bajnairól és a háttérembereiről, de a butaság és a hülyeség nincsen közöttük.

A kérdés az, hogy a zemberek belátják-e, hogy a kormány nem tesz csodát (be, mert kevesebb a pénz és minden drágább a kommunikációs lufi meg már kipukkadt szerintem). Ha igen, akkor már tudják, át lettek verve.

A hívőkkel meg nem lehet törődni... a hit az vak...
@leonito77:
Ne törődj semmivel, te csak adogasd a lőszert! :D
@épészmérnök:
Ha így megy tovább, letagadjuk... :O)
Nekem is van olyan ismerősöm, akiről én viszont az istennek sem ismerném itt be, hogy ismerem! :)
Nincsen rá szükség... hidd el, ha valamit, a baltást nem felejti senki... az morális kérdés... sokkal nagyobb öngól, mint a plagi volt (ki emléxik már reá).

Sok jobbikos ismerősöm van, de apadnak... a jobbik tesz róla... én meg csak lassan adagolom a miérteket nekik, ha a téma szóba kerül.
@épészmérnök:

Aki ezt a cikket írta az elmehet a jó anyjába.

Dögöljön meg az ellenzék ahogy van, mert ellenzéknek nem méltó, de dögöljön meg Bajnai is mert kirekesztő mozgalmat alapított.

De valaki menjen és térdeljen az Unió elé és könyörögjön, hogy Orbánt váltassák le, mert.

"Aki asszisztál ehhez a csaláshoz, bűnrészes"

Ja, bazmeg.
@Habakuk999:
Genyaccccccc...
ChT meg'há!
Stefi bocika meg ismeretlen számomra! Nem is értelek... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nanana..., láttuk amit láttunk, mi történt itten párszemközt:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekem ez a nő nem jön be (jujj mit fogok kapni)
@Habakuk999:
Ásó... Natyon, natyon mélyre...
Csak ChT! Ő a királylány!

Stefi bocival ... nem tudom, de nem, valahogy nincs meg a kémia!
Csak a szikrák, mármint ahogy a szuronyok acélja összeér... :)))
@Fabius: Az am népszavás?
baromság.

Le kell váltanunk itthon nekünk oszt jónapot.
Már most megvan a rendszerváltó hangulat, ez a következő évben csak hatványozódni fog.
Gyurink majd tesz róla baltazárral együtt.
Választási csalásról ráérünk papolni 2014-ben.

Egy viszont tényleg szükséges, tudatosítani a közvéleménnyel, milyen csalásokra lehet fölkészülni, miért is van ez az egész.
@Fabius:

Miért, méltó az ellenzék? Bajnai még csak-csak, bár ott is lenne mit megkapirgálni, a többiek meg szánalom a köbön. :D

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Emelje fel a kezét, aki látott bármikor, bárhol, bármit, ami vetekedett volna ennek a Nőnek a szépségével.
@leonito77: nekem se.
Bár Boli üdvöskéje - a germán nordikus- se.:)
@leonito77:

Bocs, nem értettem kristálytisztán, amit brekegtél.

A védőid helyében megpróbálnám a stratégiámat a pillanatnyi elmezavarra építeni.
@Habakuk999:
Na, szakadjunk el kérem egy kicsit a talpnyalástól és szálljunk le ChT-ról, mielőtt Egérrel szép sorban letépkedjük kendtek tökeit! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én mindennap látok.

( kár, hogy nem olvasnak, mert akkor hátha kapnék jutalmat )
Ez ízlés kérdése... ráadásul volt egy barátnőm aki szakasztott így nézett ki... nem tartott sokáig (na nem a kinézet miatt)

Szóval jöhet a kövezés, csak ne fájjon
@Habakuk999: @leonito77:
Hivatkozzatok pillanatnyi elmezavarra, vagy kóros narancshitre... De sürgősen! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a francot, majd jön Penike és jól megvéd bennünket, ti meg pitizhettek:)
Tessék, Egér kolléga is csak a javatokat akarja! :))
@Habakuk999:
Hihetetlen számítóak vagytok! Penni cica már alukál! :)
@Ergosum:

Nem olyan bonyolult ez a megszólítás. Jövőképet kell eléjük vázolni, és úgy kell tudni elmondani, hogy valóságközeli legyen, elhihető és kivitelezhető. Legyenek kiemelten fontosak azok a pontok amiknek hanyagolása miatt elfordultak a politikától:

- Jogállamiság,
- tisztesség, korrupcióellenesség,
- működőképessé tett gazdaság minden velejárójával,
- társadalmi szolidaritás.

Aki erre képes az nem nyúlhat mellé. De nem önjelölt messiáspolihisztoroknak kell a mondókát összerakni, mint habonyárpi, hanem igazi spindoktornak.
eddig esküszöm nem is tudtam mi az a CHT :)
@Habakuk999:
Nos, igen... Jöhet az ÁSÓ! :)))))))

@leonito77:
Nem kifogás! Áss! Magadért... :)
Nemm! Kell a nerváltó szavazatom...
@Habakuk999:

Fogadjunk még a tetejébe undorító Chelsea drukker is vagy. :D
@leonito77:
Ne becsüld túl magad! Áss! :)

Embörök!
Belenéztem Stefi boci blogjába és szétröhögtem magam...
Tényleg szép, pláne, hogy nem tudom eldönteni azok alapján, hogy alázza, vagy dicséri a pártot és a Qrmányt.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér, mikor trollkodtál arra utoljára??? :D
Nekem is be kéne oda valamikor köszönnöm?
Most komolyan? :))
@Habakuk999:

"Le kell váltanunk itthon nekünk oszt jónapot."

Bezony. Ha nem vagyunk rá képesek akkor meg is érdemeljük. A pofámról a bőr leégne, ha béna, tehetetlen, sorsáról dönteni képtelennek néznének minket, akik kizárólag a Barrózó Józsinak sírni képesek cselekvés helyett.

De ha ez ámerikában ennyire vonzó, én nem tartom vissza a szerzőt, lehet hazajönni az öreg kontinensre és letérdelni az Eu-nak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na ne sértegess!
SPURS.

de a fiam Arsenalos, idén Arsenal meccsre készülünk.
Nem vagyok hajlandó tovább hallgatni ezt a felháborító mocskolódást, amit ez a két, semmiféle ízléssel nem rendelkező paréj megenged magának! :(

Még szerencse, hogy ez a kaffogás még az Ő Szentséges Bokájáig sem hallatszik fel.
@Habakuk999:

Helyes. Szerencsére az alma messze esett a fájától. ChT is Arsenal drukker, kap a gyerök egy kisötöst. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Könyörgöm, ásassuk el önmagukkal, őket!
Egy csomó időt, energiát megspórolnánk!
Nem beszélnének itt hülyeségeket és nem sértegetnék Charlizkát!
Utána 2 jó sör - nekünk! :)
olyat nem lehetne népszavazni, hogy:

elhúzzon orbán viktor (és a fidesz) a vérbe vagy elhúzzon?

a. igen
b. igen

:)

komolyabban: az hogy ezek a mákvirágok mit összebarkácsolnak a mocskos hatalmuk megtartásáért az erősen felháborít, de az hogy a ragyogó ellenzék ennyire nem tud fellépni, "mozgósítani" a nyilvánvaló tetűség ellen az annyira bosszant, hogy leírhatatlan. A csodálatos demokratikus ellenzék (benne mi is) pont ezt érdemeljük, ennél sokkal pitibb dolgok miatt lángokban áll párizs, vagy róma. 2006 őszén pest is csatatér lett egy pillanat alatt. Most meg itt rágjuk a kefét/gittet békeségesen' a monitorok előtt - max az udvarra megyünk ki köpni egy zaccosat ha feldereng a mini duce képe -,és azt fontolgatjuk, hogy megverhető e ez a rongy brigád sportszerűen (mert mi azt' csak kulturáltan játszunk lesz ami lesz) az ö játékszabályaik szerint...ahelyett, hogy felemelnénk a seggünket meg a hangunkat és a farkukra lépnénk hátha abból értenének. Nem látom be mi a retkesért kell kivárni 2014-et az még majd két év, annyi idő alatt még mennyi dolgot tud szétkúrni ez a elmeháborodott vezényló meg az ő szentséges jobb keze?

ui: jó pestet én se gyújtanám fel, mert azt is az én pénzemből kell utána helyre tenni :)
:) Helló...úgy látom már a kommentem tartalma sem jut el, mert nekem nem tetszik a hölgy... mindenkinek van gyenge pontja, csak nehogy ov elcsúfított kis CHT plakátokkal támadjon.. :)

take it easy :)
@Fabius: Úgy látom, tényleg elindult valami.
Pl nagyon komoly cégek kezdtek lobbit szervezni a második pekidzs hallatára.
És már tényleg nem nagyon van olyan réteg, csoport, akinek ne tapostak volna a tyúkszemére.
Kilátástalan a jövő, már hetek, hónapok óta nem olvastam -az örök optimista tündérmesélő kivételével -senki narancsostól, hogy jövőre majd jobb lesz. Csak a visszamutogatás, de semmi dicsekvés, majd mi megmutatjuk.
Nincs is mit. Legfeljebb a szőrős fenekünket.

Komlón a lépcsőn is ültek emberek. Onnan is megpattant két fideszes képviselő.

Jön a tél, ha kemény lesz, be lehet fejezni a gágogást, mert nagyságrenddel több ember fog meghalni baltazár miatt.
@épészmérnök:
Na, jó'vanám!
Nem lőfegyver szépségverseny van itt kérem! :))
Bár az a '44-es kaliber nem kutya!
@batka manó: Komlón ötszázan jöttek össze Bajnai előadására, míg odakint tíz vánnyadt jobbikos prüszkölt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az ellenzék egy béna fasz, ezt gondolom róluk te is tudod.

Viszont ettől a kintről osztott mindenki szarhúgy, bűnös meg Orbán szekértolótól vöröset látok. Mintha ők ott nem választani szoktak volna, hanem vállrángatással elnököt cserélgetni kéthetente.

Jól megmondta ez is mindenkinek, aztán dobott egy fajitast a magyar negyed szélén, mert a pirított hagymás paprikás hústól olyan magyarszagút fingik.
@épészmérnök:
Ilyen hidegben a fidesznek mennyit kellett fizetnie, hogy legyen 10 hülye, aki kiment égetni magát???
A jobbik keményen letette a garast a narancsbolsik mellett. Nekik nincs visszaút!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aprilia RSV4, Ducati Panigale, MvAugusta F4 :)

jó van na, amúgy tetszik a néne(is) :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Láttam, a múltkor már beköszöntél Stefi bocikához. Voltál azóta szívatni az eccerijét? :D
@Fabius:

:DDD

Bár a cikk mondjuk szerintem logikailag éppen rendben van.

Lám, effektíve már mi is választási csalásról beszélgetünk. Amúgy meg, ha valaki mondjuk a zusában él, akkor miért kéne feltétlenül kussolnia?

@batka manó:
Nem tudtok provokálni!
amúgy stefike blogján olvastátok a kommenteket? Nem sok dícséret volt, kivéve az egyik fityisz trollt, de már el is feledtem melyik volt az...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nagyon beindultak a kommentek Stefinél, jót kuncogtam én is. Szerintem jónéhány kommentelő ő maga, pl. Káosz kapitány.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nono, ha jár meccsre, még fölhallhat.:)
Nem csúnya, csak nekem olyan fakó.
Nincs szerencsétek, miniszterelnökből is csak ilyen jut nektek - ordító ugróegérszerűt írtam volna- de ezt már mégsem írhatom Fűegérnek,
Egér van olyan állat aki óbégat és patkányképű?
@Fabius: na ne légy mán oljan érzékeny. Jókat is mond sokszor, egyébként se nem kell mindenben egyetérteni vele.
@batka manó:

Tecc a szavazás, gyűjtsünk aláírást :-)))
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ugyan már,mikor érdekelte őket a népvélemény? Az abortusznál igen, azt tudja Orvbűn, hogy a betiltásába belebukna tokkal-vonóval. Ezt mondta is a kádéenpé álnevű púpjának.

DE a hülye konzultációs pénzkidobása is mutatja, hogy előre pépesített kérdéseket mer csak feltenni és arra is hányan válaszoltak? Na ennyire izgatja őt az ő népe.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
tagadhatod Te ezt süsd meg!:)))

Mint a mágnes, úgy vonz a nordikusság.:)

Jókat ír egyébként?
meg akartam nézni, de úgy villogott itt a blogjával, hogy elment a kedvem, hogy megkeressem.
@Habakuk999:

Abszolút elindult, Bajnai meg a valami kilátások jót tettek a közéletnek. Viktorunk lefosta a zoknit, minden mozdulatból árad a szarszag azóta.

Vidám ez így, nekem bejön még az állatságok mellett is.
" Matolcsy szerint igazából jó, hogy külföldre mennek a fiatalok
Csökken a szakképzésben választható szakirányok száma, kötelező lesz a szakmai érettségi, a felnőttek pedig két év alatt juthatnak majd érettségihez – erről számolt be a képviselőknek Matolcsy György az oktatási, tudományos és kutatási bizottság ülésén. A nemzetgazdasági miniszter szerint az elvándorlás miatt is felesleges aggódni, az ugyanis rejtett nemzeti kincs."
Nem is értem, hogy miért nem egy gumiszobában gumidominózik a főnökével ez a Kusza Szem? :)
@zmzm: erről van szó...

minden normális program kb 10-12 pont, így indul:

1. lusztráció. a közéletben nem veehet részt aki valah párt tagja vagy közalkalamzásban osztvez felett...

2. a MAGÁN nyugdíjszámlák álamosítása és az alkaotmány 2.§ hatalomkoncentráció az BŰNCSELEKMÉNY... és még számos ezen kívüli ügy miatt is MINDEN FIDES OGY képvislő BÖRTÖN !!! (minimum)

3... stb
@Habakuk999: JA a rohadt anyjukat! A bugyikék buszok nagyon lelakottak, azért legalább áthuzathatta és -festethette volna a Széles őket. Ja, akkor nem kaszálhatna annyit, mert a sofőröket nem fizeti agyon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Senkinek sehol nem kell kussolnia. Nyugodtan bele lehet beszélni bárhonnan bármibe.

Viszont ehhez a mindenki szar érdemtelen szekértoló, az én seggemben bartus arcú spanyolviaszgyertya gyár van stílushoz biza haza kell jönni, és itt kell jobban tolni. Vagy vissza lehet venni az arcból.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ennek lehet, hogy jó az agya, a másiknak viszont a feneke nagyon jó:)
@ariel12:

na még egy düdő motoros ártány... :)
@Fabius: Nos, így is fel lehet fogni, mindazonáltal kíváncsi leszek, mit szólsz majd, ha TÉNYLEG elcsalják a választást? Mondjuk egy "Bocsi"? Amúgy szerintem sok ész nem kell egy Bartus-cikkhez, le kell írni amit látsz: :D

A többieknek: Böllérkéssel lesztek az ágyatokból kicsinálva, csúszómászó férgek!
@Fabius:

szerintem úgy 20-25 igen szavazatunk már itt helyben meg van...bele se merek gondolni az utcáról mennyi össze jönne :)
Miért mondanél le? Sok szép feladat vár még Oslóban, és tudomásom szerint teljes mértékben élvezem a Külügyminisztérium bizalmát - mondta a Hír Tv-nek telefonon nyilatkozó Jeszenszky Géza, Magyarország norvégiai nagykövete.

Az szerinte mindenesetre az ókor óta ismert tény, hogy a családon belüli szexuális kapcsolatból születési rendellenességgel bíró gyerekek születhetnek.

milyen szép is ez.:)))
@batka manó: "Nem látom be mi a retkesért kell kivárni 2014-et"

Amíg Orbán egyetlen kósza finggal hívek százezreit ugrasztja szagmintát venni, addig biztos lehetsz abban, hogy a főnök erőszakos elkergetése bosszúhoz vezetne, sec-perc alatt égne az ország. Van elég vakhitű, aki nem félne bármit megtenni.
Azt is megemlíteném, hogy a Jobbik, Gárda, HVIM, MNA, és hasonló kaliberű, az erőszakot legfeljebb megtévesztésből nem emlegető (ám sosem elutasító) csoportosulások kiváló alkalmat találhatnának egy épp iszkoló Orbán mögött, a központi irányítás hiányától lebénult közigazgatás és rendvédelem mellett arra, hogy magukhoz ragadják a kezdeményezést, majd a hatalmat, és még csak azt sem várnák el, hogy szavazzunk rájuk.
Végül, NATO-tagállamként ránk rogyna százezer szürkeruhás katona, hogy elejét vegyék mind a térség destabilizálódásának, mind a szövetségre számára fontos anyagok, információ, és stratégiai pontok fölötti kontroll elvesztésének - aztán, amint elül a fegyverek hangja, egy laza oldalmozdulattal visszatennék a nyakunkba az időközben vendettába öltözött Orbánt, hiszen vitathatatlanul ő az ország törvényes vezetője, még ha szar is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem lehet elcsalni következmény nélkül. Nézd meg az ukránokat például.
De most tényleg nem nagyon tudsz mit csinálni, csak cédulát szórni az öreg hölgy fejére vagy leláncolni magad.
Bárány mondta tán tegnap, hogy ezt minek. Szerintem most az összes ilyen akciónak itt az ideje, hogy a csapból is ez szóljon, ezek csalni fognak figyeljetek!
@Habakuk999:

És minden választókörben állítani kell szavazatszámláló tagokat!
@Légifarkas:

meg lehet öt a hatalmában ingatni, csinált már annyi kreténséget, nem kell ahhoz polgárháborút kendácsolni, csak ha azt nézed kinek lépett a tyúkszemére:

rendvédelmisek(nyugdíjasok)
tűzoltók
egészségügy
bírák
vasutasok
bkv
közalkalmazottak
köztisztviselők
tanárok
diákok
szülők
rokkantak
a magánnyugdíjasok'

és a nép...

ki a fasz védené meg a tek??? ki kell(ene) "kényszeríteni" egy előre hozott választást, mert az ország bele rokkan ha még két évig nyúlják a pénzt, a földet a mindent...halló nép, ébresztő!!! :)
@batka manó:

Ha a pedagógusok sztrájkolni fognak, úgyis szabit kell kivenni sokaknak a gyerekek miatt.
Szervezzük meg, hogy tartunk egy noválist a Népligetben. Én benne lennék.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valami olyasmit hallottam fél füllel, hogy kettőt mindenkinek.
ez 20 kiló embör pártonként.

De a jegyzőt is megnézném, amikor jön a regisztrációmért.
Azt is, amikor végigmegy a cigánysoron.

Nem értem amúgy ezt az egészet.

Csak ott a sötét ló, a dk frakció féle törvényhozás mintája.
Készülhetsz bármire, egy nap alatt átalakíthatják a törvényt ismét.
Akkor is a választás éjszakáján lehet kezdeni hőbörögni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

...és visszajönnek a pecsétőrök is.
@Ergosum:

én vevő vagyok bármilyen okos dologra...
@batka manó:

Nem, hanem a fanatikusok tömege, akik ha kell, a saját gyerekeik testével védik meg ezt a Szeretett Vezetőt.
Ne becsüld le azt a tömeget, balhét csinálni sokan vannak, főleg ha megtámogatja őket az évek óta pórázon tartott Bközép.
bütyköshátú ormányosbogár...ezek a nick-ek

vazzeg' anyám borogass :)

amúgy egy ritka rusnya jószág, kigugliztam :)
@Habakuk999:

Amikor gyerek voltam, a Balaton felett időnként megjelent egy repülő vagy helikopter és sorsjegyet vagy mi a csudát szórt ki. Emlékszem mindenki rohant a vízbe.

No ez kellene most is:)
Rengeteg helyen csak a Kossuth rádió, az M1, stb fogható, aki onnan tájékozódik, annak annyi.

Egy gazdagabb mecénás beszállhatna úgy az ellenzék kampányába, hogy útban a sváci síparadicsom felé, a kisgépéből beterítené a fél országot szép kis prospektusokkal. Ez biztosan kapna sajtóvisszhangot is, figyelmet is.
@batka manó: nézd meg azt is, mit csinálnak az érintett csoportok: semmit. Hol vannak a hangadóik, hol vannak a sztrájkok, a sorozatos tüntetések: sehol. A rendvédelmisek mentek egy kört akkor, amikor nem egészen volt igazuk; a tanárok mintha szervezkedtek volna még egy héttel ezelőtt, de ők is inkább a negyvenhetedik határidőt adják az illetékeseknek, mint hogy megmozduljanak.

És a nép, az istenadta nép majd baszik azonosulni bárkivel is, nehogy már a végén amazok jobban járjanak nála, kurvaannyukat.

Ez az ország, ez a nép nincs ilyesmihez hozzászokva, nincs semmiféle kultúrája vagy hagyománya a tüntetéseknek, a kiállásnak. A Fidesz-szavazókat leszámítva hiányzik a tömeg erejébe vetett hit, egyetlen társadalmi rétegben sincs olyan kraft, ami, ha félig passzívan is, de legalább vihetné magával a többit.
Tegnap mondtam, de ma is tartom: '56 sosem történt volna meg, ha akkor is ugyanígy nyitva vannak a határok.
@Ergosum:

őket is meg lehet győzni, azt direkt nem írom, hogy felvilágosítani mer' úgyi az nehéz ügy, de meggyőzni azt igen, csak okosan( és jó hangosan) kell csinálni...

a hídon is höbörögtek a pincérek de ahhoz nagyon kevesen voltak, hogy komolyan belekössenek a nem létező tömegbe. Ráadásul azt gondolom hogy a jobbikosok nagy része erősen megtévesztett, de alapvetően jószándékú (magyar)ember (ezt kéretik nem félre érteni). b középnek meg hot mindegy, ha jól áll valaki hozzájuk akkor holnap viktort fogják anyázni csak anyázhassanak...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Látod, máris egyetértünk, tényleg nem kell sok ész egy Bartus cikkhez :-D

Én bevállalom a bocsit elcsalt választás és vereség esetére. De mit vállalsz te, ha nyerünk?
@Légifarkas:

ebben sok igazságod van sajnos, de pont ezt a tunyaságot kellene valahogy feltörni...
@batka manó:

Az egyhetes felfutás nem rossz. Remélem kitart a lendület, és lassan növekedő pályára áll. Az első egész havi közvéleménykutatás lesz érdekes.
@Ergosum: nol.hu/kep/786433

A mai komlói közönség.
nem hiszem, hogy blogokon lógnának.

Lehet, hülye vagyok, de szerintem visszaüt a propaganda.

Eltelt több, mint két év.
Lehetett idáig elmúltnyócévezni.
Jövőre is nagy valószínűséggel recesszióban leszünk.
Manyup már nincs.
Új bankadóra lehetőség nincs.
Infláció lesz jó magas.
Valódi új munkahelyekre lehetőség nincs.
Jövőre ugyanígy luk keletkezik. Miből tömi be?
Miből fog osztogatni?
Csak sarcból, de már mindenkit megsarcol.

Nincs olyan település, ahonnan nem mennek a haldokló nyugatra a fiatalok.

Szerinted kinek hisznek az otthon maradottak. Nekik vagy Obersovszkynak?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Azt is, meg is hívlak valamire, de a dumát tisztázzuk csak előre :-D
@batka manó:

Ebben nem hiszek.
A (vak)hittel nem tudsz mit kezdeni.

Tegnap találkoztam egy értelmesnek tartott régi barátnőmmel és szóba került október 23-a.
Az volt a véleménye, hogy Bajnai elcseszte, mert túl harcos volt és nem 56-ról beszélt. Bezzeg Orbán semmi politikát nem vitt a beszédébe és csak az ünnepről szónokolt és bezzeg mekkora tömeg volt.
Kérdeztem, hogy hallgatta-e vagy olvasta-e a beszédeket.
Nem, de a tévében ezt mondták. Arra a kérdésemre, hogy ezek szerint a mosópor reklámról is elhiszi, hogy a kávéval leöntött inget a Vanish nem csak kimossa, hanem ki is vasalja a gépben, az volt a válasza, hogy ez más volt, mert ezt politológus mondta és ő ért hozzá.
Hiába mondtam neki tényeket, közölte, hogy rosszul értelmeztem, mert elfogult vagyok.
Az ilyen embert nem lehet és nem is kell meggyőzni, menthetetlen.
@Habakuk999:

Két apró közbevetés:

- nem infláció lesz, hanem stagfláció ami még nagyobb szopás,
- a jövőre termelt hiányt befoltozza a devizatartalékkal, kérdés mit kezd a többivel? Ha elverik sokkal nagyobb szarban leszünk mér az esetleges megtriplázott bankadónál is.
@Fabius:

bizakodom én is, kérdés kitart-e a puskapor. tudnak hétről hétre valami érdekeset mondani, fenntartani a figyelmet, folytatni az építkezést? Kapnak-e visszacsatolást a népektől, hogy érdemes csinálniuk, mert ezt is fontosnak gondolom...
@Habakuk999:

MNB.

Néha beleolvasok MNO kommentekbe.
Csak azért, hogy megpróbáljam megérteni őket. Képtelen vagyok rá.
Csak azt tudom, hogy mi hiába gondolkodunk logikusan, és ebből a logikából próbáljuk levezetni hogy mi legyen a következő lépés, ha ők ezt nem értik, esélytelenek vagyunk.

Kicsit úgy érzem ezt a győzzük meg a tömeget helyzetet, mint egy régi viccben.
Amikor egy hapsihoz odament egy külföldi érdeklődni, hogy hol van a Bazilika. Kérdezte angolul, németül, oroszul, a pasi nem beszélt csak magyarul. Mi volt az ő tanulsága? Mi a francnak kellett annyi nyelvet megtanulni, ha képtelen megértetni magát.
@Fabius:

Kreatívok a fiúk. Az EU, mint ellenségkép még nincs teljesen kiaknázva.
Majd erőteljesebben rájuk fogják, mondván, hogy a csúnya EU bünteti az egész magyar nemzetet, nettó befizetők lettünk, de mi nem engedünk a spekulánsoknak...
@Fabius:

Hogy milyen béna a Fityesz, még csalni sem tudnak. :D
@Fabius: kihúztuk az őszt a cds és a fed miatt.
devizatartalék híján jöhet a 300 fölötti forint.

Nagyon kíváncsi leszek a pekidzsre, nekem nagyon úgy tűnik, vízválasztó lesz.

Eddig mindenki kivárásra játszott, egyszerűen nem hitte el senki, ezek komolyan gondolják az unortodoxot.

de most érzem a harci kedvet mindenkiben.:) Jogosan, mert nincs mire várni.
@Ergosum:

ez a barátnéd ki tudja fizetni még a villanyszámláját, majd ha nem megy neki akkor fog (talán) gondolkodni is. Addig nem marad más mint ahogy többen is elmondták, szép finoman oltogatni kell, felhívni a figyelmét ellentmondásokra, hátha egyszercsak nem fogadja majd el kritika nélkül a mosópor reklámokat még ha azt egy politológus is mondta...
@batka manó: az öregekkel beszélgetve itt kb. 50 éve az a legerősebb érzés, hogy az emberek féltik azt, amijük van - és írigylik a másét, sokszor akkor is, ha a másé kevesebb.
Féltett kincs volt egy, mai szemmel csak melegedőként értelmezhető állás, egy hétvégi telek, egy szaros Wartburg. Szülők milliói mondták el milliószor a gyereknek, hogy csak a saját dolgával törődjön, és kiválóan példát is mutattak, mutatnak mindmáig abból, hogyan kell leszarni mások baját, igényeit. Elgyávultunk, mint nyírás után a puli.
Amit meg Orbánék csinálnak, az a tréning. Senki nem volt felkészülve egyből ilyen intenzív edzésre, a bemelegítést is átugrottuk, naná, hogy fáj, de az emberek zöme most is inkább felmentést akar kérni, ahelyett, hogy morcos szentségeléssel belekapaszkodna a szerbe.
Az első bekezdést olvasd el, a többi nem különösebben érdekes, de az az első szinte mindent elmond: www.origo.hu/itthon/20121031-riport-bajnai-gordon-komloi-kampanyutjarol.html

"így se, úgy se lesz jobb"
Ahhoz, hogy ez a felfogás forduljon, nagyon sok idő (és kitartás) kell.
@Ergosum:Ott voltam. Nem a szarventillátorozó tévékből mondom, hogy Bajnai beszélt 56-ról és nem volt harcias, hisztis, lázító. Normális de a szemétségeket felsoroló hangnemben, nyugodtan beszélt. Tényeket mondott, óvott a csodavárástól. Ha ez egy embernek nem elég, ha a te véleményedet elfogultnak véli róla - pedig ismer régóta és biztos értékes embernek tart, hisz azért a barátod - hát sajnállak.
Remélem, vannak más barátaid is.

Nekem hálisten csupa olyan van, aki egyetért velem, mert nincs narancsszűrő a szeme előtt.
@Légifarkas:

Na ha valami, akkor ez az elkényelmesedés valahol a szocializmus nyűge.

Az emberek szépen belekényelmesedtek abba, hogy kiskorúsították őket, hogy van "ingyen ebéd" és rengeteg olyan kiváltság, amit a gazdaság nem bír finanszírozni az nekik akkor is JÁR.
A sztrájkkal szemben is inkább elutasítóak, mert nekik közvetlenül kényelmetlenséget okoz. Az irigység, a más pénztárcájában való kutakodás sokaknak lételeme, és erre játszott rá nagyon remekül Orbán.
Hiába sértett meg már szinte minden területet, nem fognak össze és még most is képesek azt mondani egy intézkedésre, hogy az őket nem érint.
@a szív fészkei:

Nem akarom mentegetni magam, de írtam is, hogy régi barát. Közben elment mellettünk az élet.
Ma már politika miatt nem vesztek el barátokat, az megtörtént 1998-ban.
@batka manó: Nem egyszerű:)
ismerősőkkel vacsora, több diploma/kop, víz, föld, haza eladás rohattmulti...

munka: nem tudsz bevinni multihoz, mert olyan jó lenne...

csodálkoztam erősen, most akkor rohatt vagy nem annyira? :)

sokan szeretik a majmot.
@a szív fészkei:

Bajnai beszédéről annyit, hogy néztem a közvetítést a tévében, Orbánét is végighallgattam, hogy ne másodkézből legyen véleményem.
El tudjátok képzelni, amint a választás után Orbán átadja a kulcsokat Bajnainak, gratulál a győzelemhez, összepakolja a cuccát és lelép a kis szobájából? Én sem.
Túl messzire mentek, innen csak előre vezet út.
Vagy hogy is mondják, felfele.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Nem értem Debreczeni miért hallgat, érdekelne a 2014-es sztori vége már most.
Hiszen eddig elég pontosan eltalálta előre a dolgokat.
@Ergosum: Felesleges beszélnie, a kutya nem hallgat soha rá. A könyvére annyi volt a reakció, hogy "hmm, érdekes". Még csak be se perelték.
@a szív fészkei: Merne valaki ellent mondani neked...:))))))
@Fabius: Bartus mindig hiszterizál, ez a szerepe. És mindig fikáz mindent onnan a Sandy tarolta NY-ból.
@Légifarkas: @Ergosum:

igazatok van, ehhez képest kell(ene) bele obégatni a fülükbe, hogy ébresztő...rendbe van hogy félti a kis vagyonkáját, de ha nem emeli fel a seggét akkor vénségére a kis vagyonkáját is elzabrálják tőle az ingyenélők azt' akkor baszhatja nem lesz mit féltenie.
Az a baj, hogy kezdek mocskosul türelmetlen lenni, mert már húszon sok éve azt hallgatom még egy kis türelem és már mindjárt jobb lesz, én meg csak azt látom, hogy lófaszt lesz jobb csak öregszem és már a gyerekeim sorsa kezd aggasztani...ahhoz meg már vén vagyok hogy fogjam a családot és a semmire megpattanjunk(bár lassan kezdek már ott tartani, hogy még az is kisebb lutrinak tűnik, mint itthon a vadkeleten boldogulni).
@Habakuk999: Miért? Én beszélgettem elég sokáig Angyallal, Stefivel is. Amíg vállalhatónak tartottam.

Most mit játsszam meg magam? Ilyen vagyok, ilyen.- mondja a sláger. Aki elfogad, így fogad el. Szerintem nem a legrosszabb dolgok mellett szoktam lándzsát törni. ;-D
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Nincs meg benne a kell intelligencia ehhez. Amerikában képesek megcsinálni, miután szétszálazzák egymást a kampányok során. Itt ez a tetű nem képes.

Ez csak egy beteg akarnok. És ő már nem egyszer bukott, azért ilyen veszett.
@Habakuk999: egyik, Jobbikból kigyógyított kollégánk teli szájjal szidta a mocskosmultikat, elvett volna mindegyiktől ingatlant, gépeket, technológiát, na meg kitiltás az országból, stb.
Német tulajdonú multinál dolgozunk, egy másikkal együtt kábé ezek adnak enni a fél környéknek.
Ez a kolléga felfogta ugyan, de ettől még igaz a mondás:
"Ahhoz, hogy az emberi hülyeség és kicsinyesség elférjen valahol, a Világegyetemnek folyton tágulnia kell."
@épészmérnök: Majd a zászlónkra írjuk. Csak legyen aki továbbviszi.
@a szív fészkei: :)
csak elképzeltem, ahogy próbálnának Veled vitatkozni.
Gépen keresztül se egyszerű, élőben hűha..:)))

Kár, hogy lekéstem a delikát boltot.:)
@batka manó: "vénségére a kis vagyonkáját is elzabrálják tőle"
Mondom, nyitva vannak a határok. Az, hogy te nem élsz vele, az csak egy dolog.
@a szív fészkei: Amit írsz az igaz, de nem ezért nem lesz ilyen.
Azért nem lesz, mert 4+2 évig csak azért dolgoztak, hogy ne legyen, ne lehessen és még két évig ezért fognak. A mostani jogszabályokból is le lehet vezetni, hogy az MSZP-re adott szavazatok érvénytelenek és 2014-ig akár egy új alaptörvényt is írhatnak, ha a gazdasági körülmények lehetetlenné tennék ezt a "demokráciacirkuszt".
@Légifarkas:

A férjem is multinál dolgozik. Ott nem a multikat szokták szidni, hanem Orbán ökörségeit azzal mentegetik, hogy nem ő irányít, hanem a tudjukkik.
Ez sem jobb:(
@Fabius: Őmaga a szarszag - szögezzük le. @Ergosum: Tőlünk elsunnyogtak régi barátok uszkve 2000 táján. Akkor még mindenről szinte úgy gondolkodtunk, aztán a nő elkezdte tanítani az Orvbűn és Áder meg Kövér pereputtyot a suliban. Lelkendezett róluk, mi rezzenéstelenül - ami tőlem kurvanagy szó!! - hallgattuk.

Eljártunk egymáshoz, épp minket kellett volna visszahívniuk. És megszólalt egy szép őszi nap a telefon, hgoy bics, mégse gyertek, olyan jó szörfidő vban, megyünk a tóra. Teljesen hihető volt, a faszai szörf- és síbuzi. Azóta is hívnak vissza. Ha találkozunk, azért köszönünk. De ennyi.

Láttuk egy ünnepélyes jobbikos szipogáson a turulnál február 13-án, siratva Szálasit. Láttuk - zavartan akkor oda is köszönt - a náci zárványban január 2-án. Hát így... Tudja rólunk a környülállásunkat, a férjem általános iskolai barátja. ÉS azért bedolgozik az önkorminak is. Saját állítása szerint annyira imádja a magyar hazát, hogy maszek léte alatt egyetlenszer nem adózott.

Ennyi, csapó.
@Légifarkas: Erre mondta egy nálam okosabb: "Miért én menjek el, menjenek ők!"
@Ergosum: A multikat nem a tudjukkik gründolták a föld elpusztítására? Ők akkor a tudjukkik zsoldosai, jól megfizetve.
Azért mégiscsak Halottak Napja van. www.youtube.com/watch?v=t3rluBFlkhM

Sokakat elcserélnék onnan, hogy jobb legyen itt. A névsort mindenki összeállíthatja magának.
@a szív fészkei: De a multik minden egyes forinttal, amit a zsoldosaiknak kifizetnek gyengébbek lesznek, ezért hoznak ők áldozatot a haza oltárán.
@batka manó:

Nem szeretek a fellegekben járni, de most mondok valamit amihez viszonyítani érdemes:

Bajnainak 5 nap alatt több sikerült a HH-val, mint Gyurcsánynak egy év alatt a DK-val. Küszöb fölé mérték Viktor elkötelezett hívei is, és Orbán mögé másodiknak sorolták a legtámogatottabb minijelöltek sorában.

Ettől nagyobb visszacsatolás nem létezik. Orbánék pánikja csak hab a tortán.
@Légifarkas: De ekkora sebességgel?
persze a hülyeség tényleg határtalan
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Rá fog dőlni a szarhegye, ezt hiszem, sőt tudom. Ez törvényszerű.
@a szív fészkei: Az apukám gyerekkori barátja zsidó, 58-ban a szüleivel disszidáltak, most Ausztráliában élnek. A gyerekei is tökéletesen beszélnek magyarul, most nyáron voltak itt és szörnyülködtek, hogy milyen nyílt zsidózás folyik ebben az országban következmények nélkül.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Belülről bomlasztanak, mint a 800 ezer MSZMP-tag anno. Láttam ezer és ezer ilyen önfeláldozó harcost akkoriban. Kutyanehéz dolguk volt, lásd Hoffmannék Rauzsiját. Jeanne `Arc a fasorban sincs szenvedésben hozzá.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: :-)Ha valaki megmerné csinálni ennek az ötvenedik születésnapjára jövőre a Diktátor. 2-őt, az lenne valami. Nem Andy pénzéből persze - ami a miénk amúgy.
@Habakuk999: gyorsulva, mint az kiderült, gyorsulva :-)
@Fabius:

feszülten figyelem is minden lépésüket... :)
@Ergosum:

Az EU-t ellenségképnek állítani - tudom, csinálják - eddig is hülyeség volt. Bárkit bárhol szétszed ezzel az érvvel bárki, amikor Vitya maga mondja idézhetően, hogy a beruházások 90%-a uniós pénz. Már az IMF kampányon is mindenki csak röhögött és mémet gyártott.

Ilyen szempontból nem bántam, hogy itt volt Gábriel. Vitáztunk erről eleget, ideológia helyett hoztam neki pár tényt, számokat, mérleget, és észrevehetően halkabb lett az euszkepticizmusuk.
@Ergosum: Ezen Olaszországban is szörnyűlködnek.
@Fabius: Euroszkepticizmus Burberryben - imádom! Főleg amikor Made in China nájlon Eu-s zászlót gyújtogatnak Martensben.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
@batka manó:

A felvetés jogos, csak az erőviszonyokat tessék szem előtt tartani. Ma nem mi vagyunk azok, akik rájuk erőltethetnénk bármit is.
De úgyis tudjátok ti ezt, csak az önérzet nem képes hallgatni. Nagyon helyes :-)
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Pontosan. Csak kevés helyet utálok annyira, hogy odaküldjem ezeket pestisnek.
Részlet Mark Cliff vallomásából: „A 2001. október 3-i találkozón közölték velem, hogy bizonyos személyek kifizetéseket fognak kapni a Gróftól. Később valaki azt mondta – már nem tudom, hogy ki –, hogy a Gróf arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a »harmadik felek« még nemigen kaptak ekkora mennyiségű pénzt, és félő, hogy hivalkodó módon fogják elkölteni, ami felhívhatja mások figyelmét is ezekre a hatalmas összegekre. Következésképp meg kell őket tanítani arra, hogy nem szabad kimenniük és venniük egy Mercedest, ha eddig Trabantot vezettek vagy akármi ilyesmit. Persze én nem értettem, hogy ha legális úton kapják a pénzt, akkor miért ne költhetnék arra, amire akarják. Azt beszéltem meg Güntherrel, hogy meg kell tanítani ezeket az embereket erre. Komolyan feltételezem, hogy ezek a beszélgetések olyan kifizetésekről szóltak, amelyek olyan emberekhez mentek, akik valamilyen módon kötődtek a döntéshozatali folyamathoz. Olyan pénzekről volt szó, amelyekkel kapcsolatban volt egy olyan elvárás, hogy lehetőség szerint maradjanak titokban. Nekem ezek az emberek magyaroknak és cseheknek tűntek…”

nol.hu/belfold/20121031-van_bizonyitek_a_korrupciora_

Mindenki nyomoz, csak a magyar ügyészség nem.

Előbb utóbb meglesznek az ügynöklisták is?
@Habakuk999:

Harci kedv van, ezt jól érzed, de a vízválasztó a nov.7 lesz. Elég sok függ attól mit kapnak a nyakukba az Uniótól és az IMF-től. Ha engedékenyek lesznek akkor tovább szopunk. De a jelek - eddig - azt mutatják a fenntarthatatlan pályáról már talán egy kiadós valagba rúgással is akár, de letérítenék őket.
@Légifarkas: Nyilván, ráadásul valószínűleg én is jobban járnék ha én mennék, az utódaim meg főleg. Ha le is lehet őket váltani kétharmaddal (figyelem, sima többség semmit nem ér!), amit nem hiszek, akkor is 10-15 év amíg az ország kiheveri gazdaságilag ami itt ment/megy. Morálisan meg nem tudom.
@a szív fészkei: Ahol nem beszélik a nyelvet és nem értik mit hablatyol a pufi focista jókat pálinkáznának velük. Ráadásul ott költenék el a lopott milliárdokat. Win-win
@a szív fészkei: Nekem is van. 10 ejroert vettük a bécsi adventi vásárban.:)))

Nofene, pedig nem is olvastad Angyalt.:)
@Habakuk999: Én vagyok itt a RÉM? ;-))) Hát úgy szoktam fogalmazni, hogy vannak kreatív hisztijeim, ezt az uram is elismeri. Annak mindig előrehaladás a vége. De komolyan.
Olyan, mint a vakbélműtét: nem egy élmény, de hasznos és jó a vége.

Ha én nem őrjöngök - miután elment egy nyár sok kérés után a semmivel -a garázsunk rendbetételén, már a fejünkre/autónkra is esett volna a vasajtó, mert kiderült, hogy a fél tartógerendát elrágták a hangyák, de senki nem vette észre a kupiban, amíg hozzá nem nyúlt a férjem.

A delikátboltot a baltás tüntetésen? Sipi túlélte, hogy találkozott velem. :-DDD Még a 35 éve néma áldozat szerepét jól alakító férjemet is látta.
@Habakuk999: Orbánék akkor nyertek meg mindent amikor Poltot felépítették Örökös Nemzeti Főügyésznek.
@Habakuk999: Burberryt? Én szeretem, nekem meg táskám van, az 700 Ft volt a turkában. ;-) Angyalt egy jó ideje nem olvasom, Csatáry bácsika ajnározásával betette nekem a kaput, sajnálom.

@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Á, ez ott - bárhol - is át akarná venni a hatalmat! És ellopná az összes kókuszdiót csak úgy, mert miért is ne? Rühellnék egy éven belül.
@Ergosum:

"Az ilyen embert nem lehet és nem is kell meggyőzni, menthetetlen."

Olykor csodálkozom az embereken.

Kötetnyi anyagot leheten összeállítani OV és/vagy korményszóvivők ugyanazon témában tett teljesen ellentétes kijelentéseiről. De ezzel persze semmi bajuk sincs.
Minden más: libsibolsi és hasonló hazugság, maszlag.

Tényleg nem értem őket.
@a szív fészkei:

Gábriel nem Stefánia. Ő nem bújik vissza naponta a küszöb alatt. Privátban elrendeztük a dolgot egymással és annyi. Korrekt emberi módon, szavam nem lehet.
@Fabius: Akkor csinál Simicska újabb x száz milliós kampányt, hogy bántanak!!! Mattolcsy mondta a szájával egy szakkonferencián, hogy az EU - nem is érti,miért de - valamiért érzelmi okokból pikkel ránk, ez az oka mindennek. Mert ők amúgy zsenik.
@a szív fészkei: Ott nem biztos, hogy hagynák. Jobb helyeken rávernek arra a mancsra ami a tányérjukban turkál.
@Fabius: Akkor jó, de annyira nem siratom. Fel nem fogom, hogy miért nyomta ezt a vonalat.
@a szív fészkei: Mindegy milyen testnedv, ettől függetlenül mindig a megfelelő helyen volt amikor szükség volt rá.
@Fabius: A görög top mozdonyvezetői fizetéseket követően Merkel asszony nehezen magyarázhatná meg a választási kampányában, miért is jó az Helgának és Fritznek, hogy Magyarországon épül a legtöbb és legdrágább szökőkút.

Gyurink viszont strukturális reformokat nem csinálhat, mert akkor mi lenne a nemes célokkal?

Jól belavirozták magukat - persze velünk együtt - az örvénybe.
@a szív fészkei:

Meggyőződéses nacionalisták ez tény. De az meg nekem becsípődésem, hogy úgy vagdalkoznak, hogy nem látják át a tényeket. Emlékszel mikor Géb jött a Simon Perez felvásárolja az országot szöveggel, és leoltottam az izraeli-magyar külker mérleg egyenleggel?

Soha többé nem hozta föl.

Nem azért, mert a világnézete megváltozott, egyszerűen felfogta a tényeket és nem vitázott velük ostoba csakazértis demagóg módon.
FB-ról: Szokás szerint a mostani tüntetés után is nyilvánosan számolunk el a költségekkel. Mindenkinek nagyon köszönjük a támogatást!

Sajnos a teljes költségvetéshez még valamivel több, mint félmillió forint hiányzik, ezért ha teheted, kérjük támogass minket az alábbi számlaszámokon, vagy a PapPal-en:

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-47439111-50100005
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002
@a szív fészkei:

Egyenlítő tv faszbúk, alatta ezzel a poszttal? :-))
@a szív fészkei: Eredetit!:) óccsóért.:)

A linkjeit én sem olvastam, de amúgy szerettem piszkálni.
Néha teljesen normális is tudott lenni.
@Habakuk999: Akkor beszéltem is vele normálisan. De épp ezt nem értem, aki normális és van rálátása a dolgokra, azt ilyen mocsok hogy foghatja meg ennyire? Neki mi szüksége rá?
@Habakuk999:

Különösen mert Helga és Fritz éppen arra vár, hogy mit mond a világ legdrágább vasútfelújítására OLAF, akit ide küldött Ol Irén.

Hallom kintről, hogy nem annyira tetszik a biznisz, az eurozóna válságában pofátlan falat a mi Szajol_Püspökladány vonalunkra elvert lóvé.
@a szív fészkei: Erre próbáltam rájönni.
De nem adta ki magát.:) Pedig sokszor provokáltam.
@Fabius: Nincs valahol statisztikád, mennyi pénzt tudtunk elköleteni a hétéves ciklus pénzéből?
Kurva sok marad benn...
@a szív fészkei:

Pekidzses indexvideó mekkora epic volt a minden második szónak összevágott kettős mércével :-D
Olaszok benne bíznak: www.laurapuppato.it/ Ahogy barátnőm írja, nagyon tisztességes, kemény, jófej nő - nem is adnak sok esélyt neki, hogy tud győzni, de aki tud, az mögé áll.
@Habakuk999: Keresztanya, fabien szerint - kikutatta a FB-on, láttam én is a profilját - jobbikos megbízott lehetett, valami pártállásban nyomhatta. Kár érte tulképp.
@Fabius: Olaf nem csak a győri szökőkutat fényképezte?
Nem szeret bennünket ez a rokony.
Még a telefonjait is elviszi messzebbre.

Állítólag a spanyol szélvitorlások is elvitorláznak.
"A megyei területi választási bizottság szerint nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson, ezért a két kifogásolt választókerületben a vasárnapi eredmények a véglegesek - közölte a bizottság döntését a területi választási iroda vezetője."

Ennyit a választásokon eltávolítható hatalomról.
@Habakuk999:

nem biza, egyenesen a Közgép irodaházba mentek. el is dugtak gyorsan minden láncot, nehogy a kapuhoz rögzítsék magukat :-D

Kibaszott velük a Swietelsky mikor jártatta a száját, hogy horvátban fűtött hegyi pályát csinálnak 234 millió/km-ért, itt meg a fűtetlen pályatestcsere 2,3 milliárd.
@a szív fészkei:

Szimpla civil melója van :-) Tag és szimpatizáns, de nem több.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Mikor a jobbikosok a fideszesekkel vitatkoznak valamin az olyan...Mit tudom én, ha látom azt a videót majd elhiszem mi is volt pontosan.
@Fabius: De azt biztosan nem mesélte a Swietelsky, hogy szegényeknek milyen messziről kell Örményesre hordani azt a kurva sok kavicsot. Áthozni a Dunán... Az a hülye logisztika ne lenne...
@Fabius: NA ez is ééédes!! hvg.hu/itthon/20121031_alcsutdoboz_milla

[..]"Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i fővárosi demonstrációjától, annak céljaitól és az ott elhangzottaktól. A település önkormányzata erről a tüntetésen megjelenő Alcsútdoboz feliratú táblák miatt adott ki szerdán közleményt, amelyet az MTI-hez is eljuttatott." Beszarás-díjas!
@Fabius: Az olyan családon belüli perpatvar? :-)
@a szív fészkei: Gondolom a fidesz-nagygyűlésen vitt táblákra büszkék voltak.
Ja, azt ők vitték.
@Fabius: Ezt nem értem. Mármint azt, hogy nem lehet felújítani a sok számjegyű utakat.

Én se különítenék el pénzt felújításra, ha nem csinálnánk semmit, csak rajzolgatnánk a terveket.
Ez rengeteg fölösleges kts.
@Habakuk999:

Vicc ez az egész. Nem használunk fel egy rakás pénz infrastruktúra fejlesztésre, amit meg felhasználunk abból dupla-tripla annyi épülhetne Viccországban.

Ilyen szempontból bírtam Káli Sanyit Miskolcon. Ő kitaposta a szocikból az M30-at egész Felsőzsolcáig, megcsinálta(tta) az M30-26 út elkerülő összekötőt, a munkahelyteremtő rohattmultik meg vidámak voltak és BOSCH-tól Delco Remy-ig fosták magukból a munkahelyet.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Tudod ez az

- apu! te fingottál?!
- dehogy, a kutya volt

tipikus esete :-)
@a szív fészkei:

látod? már akkor írtam a W-n, hogy ez a leggyorsabb és leghatékonyabb kormányváltás

hogyan lehetne beszaszerolni ezeket is egy vagy két gépbe, annyit megér...és utána ami előttünk

brühühühühü

és a lámpavasak sem rozsdásodnak fölöslegesen
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most nem akarok kellemetlen lenni, de én láttam olyat ami túlmutatott ennek a nőnek a szépségén.
A FIDESZ - KDNP zsoltárral a kézben hazudik, bűnbocsánatot kér naponta a gyóntató fülkében, amit nyilván meg is kap! Ezután a bűntől megtisztulva újabb bűnöket követnek el, és újabb bűnbocsánatot kapnak. Igen a lelkipásztortól kaphatnak, aki ezt Isten földi elhivatott szolgájaként teszi, ám de a tömegek megbocsájtása kicsit bonyolultabb - lesz még köztársaság, lesz még demokrácia, lesz még új fülkeforradalom....
@vitéz Thapóccay néma bárány: @Légifarkas: Kiderült közben: a Parlament levelezőrendszere Schiffer spam folderébe tette a választ.
süti beállítások módosítása