Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.16. 05:22 Fabius

Orbán vezér, rablóvezér

Címkék: gazdaság fidesz rablók jövedéki adó adóemelés

"Drága Nertársak, Drága Nertásnők, Drága Minden! "

...illetve még nem, pontosabban csak ti hiszitek, hogy már drága,  mert még nem tudjátok amit mindjárt megtudtok, hogy ilyen barokkos körmondatba zavarodva bökjem ki az izét. Ni. Ezt a hogyishíjákot, amire a szavakat sem találom hirtelen, akkora siker. Csúcs. Mondhatni rekord méretű. Hogyhogy mi? Természetesen nemmegszorítás és nemadóemelés. Mert a jövedéki adó nem adó, hanem konszolidációs hozzájárulás a Nemzet felemelkedéséhez. Igen, biztos. Ez az az eset amikor fehér, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa, és mégis turul. Piszkos kommunista nem röhög, igenis létezik hápogó albínó turul. Mondom nem röhög a büdösliberálisbalbüdösliberális, hát beírom az alkotmányba, hogy létezett csak már kihalt. Na, oszt akkor röhöghettek. 

Különben se zavarjatok, mert ha leszédülők a kampánybeszéd ívéről nincs az a kúrós huszárnóta amivel az ütembe visszatalálok. Szóval:

Cigaretta, alkoholos termékek, energiaital és autógáz. Ezek nemzetünk ellenségei, Nertársak! A gyalázatos autógáz annyira ellenség, hogy két lépcsőben összesen 100% -kal emeljük a jövedéki adóját a szemétnek! Isten az autót benzinüzeműnek teremtette! Ergo: a gázüzem Isten ellen való vétek, és legfeljebb a dízel lehet út a megbocsátás felé. Ezzel egyet kell értenetek, ha nem akkor gyújtsatok rá, igyatok egy sört, jaj nem, várjatok, bort igyatok inkább, a sörre kisebb mértékű adóemelést irányoztam elő, úgyhogy a jövőben tessék szépen átszokni a borra. Ezen kívül szegjetek jó sok szabályt. A szabálysértés a mi barátunk, ez nemzetünk felemelkedésének másik záloga! Mondjuk azért ne ittasan verjetek telibe frontálisan kamiont, mert ha beledöglötök nem lesz aki befizesse a szabálysértési bírságot. Legnagyobb bírságbefizetőink között az év végén kisorsoljuk az Arany LPG Töltőcsonk díjat, amit újévi köszöntő beszéde után Káder János a Magyar Népköz a Magyar Köztársaizé  Magyarország államfője ad át. 

Drága Nertársak és Nertársnők! Ugye belátjátok, hogy ezek olyan szükséges lépések amik nem a fantáziátlan balfaszságra utalnak, hanem nemzetünk forradalmát segítik. A nemmegszorító intézkedéseket nem a zemberek fizetik meg, hanem a dohányzó nememberek, az alkoholt fogyasztó nememberek és a gázüzemű autóikkal luxusprofitot realizáló idegenszívűek! Ugye nem hiszitek, hogy a dohánytermékek jövedéki adójának sokadszori emelése és az autógáz adójának 100%-os emelése rablás? Ugye nem? Mégis van olyan aki ezt terjeszti rólam. Németországban. Rádióban. Sokmillió potenciális befektető füle hallatára.

A hálátlan. 

„A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök. A betyárok teheneket loptak csak, Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le. A Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nőtt - az állami megrendeléseknek köszönhetően. Fizetési nap ez. A hű vazallusok mind részesednek a zsákmányból".

 Ezt mondta ez a szemét, aki nem tudja mit köszönhet nekem, és nem képes a hálára! Még, hogy betyár, az anyád mindenit, legutóbb a Puszta Putyinja voltam, te, te mocsok, nem holmi Patkó Bandi!  Ha a puszta Napóleonjának vagy a felcsúti Kszerkszésznek neveztél volna elnézném, hogy lekompániázod a pártomat, te Ozsváth Stefán! Ezt tanultad te Berlinben? Ezt tanultad Granadában? Ezt tanultad Debrecenben??? Oda még akkor járhattál, mikor nem Kósa volt a polgármester és nem Raúzsi írta a felsőoktatási törvényt, az ziher! Különben megtanultad volna andernach-i magyar létedre, hogy az Atyaúristen a Cinege utcában lakik! Mit képzelsz magadról? Ezért adtam az állampolgárságot?! Ezért adtam szavazati jogot?! Ezért lehet nektek szavazni levélben amit az itt születetteknek sem lehet?! 

TI  NEM  KRITIZÁLTOK  HANEM  MEGMENTETEK  AZ  ITTHONIAK  HARAGJÁTÓL,  BASZOD !!!!

 

Drága Nertársak és Nertársnők! 

Én nem haragszom erre a Stefánra. Testvérem ő nekem, nertársam, becsületes turulgénű magyarivadék, akit megtévesztettek. Látását elhomályosították, véleményét befolyásolták, elméjét tévképzetekkel megzavarták. Igen, a balliberális összeesküvők. Látjátok, ide vezet, ha nem vagytok elég körültekintőek. Nem tudhatjátok, hogy kiben mi rejlik. Még egy Bastian Schwiensteigerből is előugorhat egy Gyurcsány akár a Bayern meccs kellős közepén, megfertőzve ezzel egy stadionnyi potenciális befektetőt. Na hagyjátok. Vigyázzatok magatokra bármerre jártok a világban. Ölellek benneteket!

Hajrá Magyarország, csókpuszi, Viktor!

799 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr384851226

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.10.16. 13:37:13

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Trackback: Meghágott lányokról énekelt Etyeken a tajtrészeg Orbán 2012.10.16. 13:35:56

A szűk körű mulatozó társaság tagjai között ő volt a legrészegebb, nagyjából a világát se tudta. Már a szoboravató beszédjét is botoxos arccal, keresztbe álló szemekkel mondhatta el, ám utána kiderült, fogalma sincs, hogy kell viselkednie a miniszterel...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.16. 12:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A tökéletes mégsem olyan tökéletes? 2012.10.16. 12:40:28

"Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy aránytalanul nagy terhet rakott vele az alacsony jövedelműekre" - ismerte el Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. Akkor most mi van? Még sem jó az agyonszt...

Trackback: Birkanépnek birkakampányt? 2012.10.16. 11:27:44

Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem nagyon zetszik ez az Ozsváth.
Tanulhatna tőle a kedves ellenzék.
Egyszerűen, röviden(tán még az ecceriek által is könnyen emészthetően) mindent elmond.
És még szórakoztató is.
Viktátornak pedig népieschen:
Na, ezt se nekem mondták!
A szíjártókuminok pedig napestig tisztázhatják a patakban az orbánruhát.
hehe.
Az egyetlen, amin csodálkozom, hogy a Heti Válasz ezt megírta. Hát hogy? Ki érti ezt?
Részletkérdés, de tényleg nagybirtokos lett Orbánné? Egyszer-kétszer találtam itt linkeket, amiket megnyitogattam, és nem emlékszem vmi hű de nagy birtokokra, nyilván egy óbudai panelház földszinti garzonjának előkertjéhez, vagy egy belvárosi bérház udvarához képest kiterjedtebb a birtoka, de tényleg olyan nagy, hogy ujjal kéne rá mutogatni? Nyilván én emlékszem rosszul, ezért érdekelne, mégis mekkora az a nagybirtok, amiről beszélünk?
Máskülönben úgy fest, Orbán olyan lesz, mint Mátyás király, micsoda legendáriuma van máris: egyszerre betyár és erdélyi fejedelem. Vezénylő Tábornok és lánglelkű forradalmár... lenyűgöző életút, micsoda szédületes karrier!
"Ez az az eset amikor fehér, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa, és mégis turul."

Egy szűz turul. Amit látsz, ugyanis nem úszó, hanem szűzhártya.
@Pantagruel:
atlatszo.hu/category/cikkek/talpalatnyi-fold/

a mészáros lőrinc viedót ne nézd meg, mert kinyílik a kasza a zsebedben és még levágja valamidet. elég, ha a térképeket megnézed.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen, köszi, ez volt az, a Talpalatnyi föld rovat cikksorozata. Most megint átfutottam.

Az a gyanúm, hogy az interjúalany nem tudja, mi számít nagybirtoknak - ami alapvetően nem baj, ha a hallgatók se.

80 hektár föld az nem sok, mifelénk 100 ha-ról mondják azt, hogy akkora földdarabból már csak a hülye nem él meg. Habár nem annyira a terület számít, mint inkább a jövedelmezőség.

Lévai állandó jellegű tettestársa nyert valami 377 hektáros földbérletet, ami már szép, csakhogy 1) Mo.-on még mindig nem nagybirtok (ez nem Thaiföld, hogy kétszer érjen a cseresznye), 2) nem tulajdon, és 3) nem Orbánné.

80 hektár birtok az teljesen oké, ha termel rajta; a baj az, ha csak birtokolja, de nem műveli / gondozza.

Mondjuk, én azt tartanám egészségesnek, ha mindenkinek lenne 25-30 hektár birtoka, amit művelne, akkor fel se tűnne, hogy jé, neki miért van 80? Azért, amiért valaki Swifttel jár, más meg Romeóval.
a felcsúti xerxes a nagy bucika a győző...mindent legyőz...kivéve önmagát a kurva annnyát nekijjjjjjjje

pedig már idje...de ha ő nem akkor ki???

brühühühühühühü

a zadót nem adóztattya? a levédiai géniusz egy probléma ezret csinál
@Secnir: jó, nem nézem meg :), ma reggelre elég volt a netturkálásból. Javítsatok ki, ha elnéztem vmit, hadd okosodjak, mi a pálya. Szép napot mindenkinek!
@Pantagruel:
a lényeg az mindezek megett, hogy az ilyen módon elsinkófált területet senki sem műveli csakis a zeu támpgatást veszik fel a nem használatért...ugyanakkor Levédia nagy importőr olyan termékekből amelyek megteremnének jobb minőségben helyben

és ennek deriváltjai

brühühühühühühü
@rodeo36: igazad lehet, támogatást viszont akkor kapsz, ha műveled a földet, ha csak papíron termelsz, az okirat-hamisítás vagy mi, azért meg intő jár, ezt kockáztatja a sok műkörmös kutyakozmetikus bankjogász őstermelő. lehet még ebből brühühű
@Pantagruel:
Esetleg meglehet kérdezni azt a hölgyet (szándékosan nem írom le a nevét) aki annak idején kirobbantotta a Tokaj környéki botrányt. Pontosan megmondja neked a Hrsz-t is. A férje Sz.A volt az egyik stróman!
@Pantagruel: a mindenkinek, az nem jó, mert használhatatlan, gazdaságtalan, értelmetlen ezeken a kis birtokon bármit is csinálni. Az említettek fölterülete meg igen jól szét van szórva, és sok sok cégbe beleforgatva, van ott föld, gazdasági ingatlan, szőlő terület, bánya stb-stb. Így már összességében oligarchikus erősen...
@Pantagruel: megalol. és majd pont az a bíróság / ügyészség fogja elítélni, aki amúgy a férje zsebében van :)

azért ha beszorzod ezt hektáronként a támogatás összegével, nos, zsebpénznek nem rossz.
endresy.blogspot.hu/2012/10/sorban-mallok.html azok, akiknek már csak a semmi ágán fityegés marad.
S Orbán lassan király lehet endresy.blogspot.hu/2012/10/orban-kiralyi-interju.html míg hű hübérese a posztkádári huzások nagymesterét játsza endresy.blogspot.hu/2012/10/rogan-kadarizmusa.html

Mig eccer nem jönnek majd az ápolók. endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
Az etanol után,tönkre vágták a gázautót is sokadszor!Romániában 1/3-al olcsóbb az üzemanyag!!!Olcsó üzemanyag nélkül soha nem lesz munkahely.A jövedéki adókat felezni kellene,a többi adót,járulékot harmadolni,és lenne csoda,növekedés,munkahelyek!
@laci0011: Látod itt a hiba. Ők nem akarnak csodát, munkahelyeket. Eszükbe sem jut, hogy szabad választásnál 4 évnél többet kaphatnak. Ők csak annyit akarnak rabolni, amivel a következő 4-8 évet röhögve kihúzzák. Utána úgyis megint jön a szabadrablás. Ők csak eddig látnak.
@AKIsTUDATLAN:

"Tanulhatna tőle a kedves ellenzék."

Főleg az újságírók tanulhatnának:)
A Virágelvtárs, de még tán a Rejtő Jenő is ( pedig azé' ő a csúcs ! ) kutyafasza hozzád képest !! A szocológusok meg kussoljanak a korrajzaikkal, ez a tuti !! Fölleg az a Raózsi !
Az is művelés, ha kétszer megtárcsázod, nem termelsz semmit.
És ugye tudjuk, hogy kik(!) miatt pusztult ki a Turul!!!

Na ugye.
"Jövedéki-adó emelésről döntött hétfőn a parlament. A dohánytermékeké december 1-jétől a tervezettnél kisebb mértékben, de nő, az alkohol termékeké januártól 15 százalékkal emelkedik. Az autógáz jövedéki adója januárban és májusban is 50-50 százalékkal nő. "

Hát, kedves gyerekek, de főleg Stefi, Várúr, Vidéki és B. Géza, ha ennyit tud a csodacsapat, akkor ehhez annyit tennék hozzá, hogy ezért kár volt elzavarni a Ferit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én például (szánom-bánom) nem tudom. Felvilágosítasz? :)
Fabius ma megint megmondta a tutit, és igaza van.
Az autógázról: a világ boldogabbik fele azon munkálkodik, hogyan váltsa ki a benzint gazdaságosabb és környezetkímélőbb üzemanyaggal. A világ boldogtalanabbik része (jelen esetbe a magyarok) azon munkálkodnak, hogyan lehetetlenítsenek el teljesen minden, erre irányuló törekvést.
Gratulálok!
Eldöntöttem, hogy 23-án megyek tüntetni,és baromira nem érdekel melyik baloldali alakulat milyen zászlót lenget mellettem, ha azt a jelszava, hogy "Orbán takarodj."
@anivivi: és ez elég az üdvösséghez??? :)
de messze van az a tavasz, mikor zsebben lesz a kassza kulcsa....Megeggyezés meg nem lesz, hisz erősödik a forint, csökken a CDS felár, igaz nem miattunk és nem a qrmány miatt...

A kormány által várt "áttörés" nem történt meg, az IMF tokiói közgyűlése után sincs időpont.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/varganak_nem_sikerult_az_attores_megsem_gyorsulnak_fel_az_imf-targyalasok.534253.html
jó híre vezénylónak:

Orbánt rablóvezérként mutatták be egy német rádióban

A WDR ötös csatornáján Orbán berlini látogatását kommentálta durván egy politikai műsor.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F10%2F15%2Flerablovezereztek_orbant_a_nemet_radioban%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az üdvösséghez nagyon kevés, de kezdetnek megteszi. Soha nem vettem még részt semmi ilyesmin, de most szinte boztosan megteszem. Ne a háborús menet import zsoldosai legyenek többen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Képzeld , elég .
Orbánt már rég el kellett volna zavarni, nem az ellenzéknek, hanem a párttársainak,ha egy kicsit is érdekelné őket a saját gazdagodáson kívül az ország sorsa is.Gyáva beszari se..nyaló , semmitérő banda.
na, megy a vita. budai válaszol szabó tímeának. szabó tímea szépen, folyamatosan összeszedetten beszélt. budai dadog, keresi a szavakat. nem találja a kérdést az elmondottakban. ő is gratulál a fao élelmezési világnapjának. ami a fao születésnapján van. de a kormány is ünnepli, amiről szabó tímea nem tud. és ez nem is élelmezési világnap, hanem idehaza egy élelmezési világhét! az élelmezés és a VÍZELLÁTÁS nemzetbiztonsági kérdés.
A lényeg:

A Nemzeti Együttműködés feje legyengült már annyira, hogy ne jelentsen igazi veszélyt Európára. Ugyanakkor sebzett vadként önmagára, a hazájára nagyon is veszélyes.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20121015_mar_nem_felnek_orbantol
budai mellébeszél. nagyon.
de ezt folyamatosan teszi.

közben a femináról ( www.femina.hu/hirhatter/gyurcsanyt_bajnait_vagy_orbant_nezed_meg ) részeredmény:
Melyik miniszterelnök beszédére mész ki okt. 23-án?
Orbán Viktor 14%
Bajnai Gordon 42%
Gyurcsány Ferenc 26%
Egyik sem érdekel 13%
Egyelőre még nem tudom 5%
Összes szavazat: 856
@shinichi: Na de megunjátok és hazamentek. :(
@Gadori:
A világ boldogabbik fele,szíjjon gázt!
A mi führerünk,csak Molt vett jópénzért az oroszoktól,nem Gazpromot!

Amúgy ez az Ozsváth Putyus valami belső menekülő?Qrva jól ismeri a NER-t.
a fides mafia, mint neve is mutattya BŰNSZERVEZET...

ijjen profin "lepapírozva" még soha nem épült fel alvilági kormányzás

drorvbűn ellopta a nemzet reményeit és jövőjét... HAZAÁRULÓ
a nemzetpusztulás álomásai:
1990 kerekasztalforradalom, 2010 fülkeforradalom...

megbocsáthatatlan bűn... a legkegyetlenebb büntetést érdem lik !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
orbán,politikai pestis!Koporsóban is fertőző marad.
Ezt,legutóbb litván barátja is megtapasztalta.Nem véletlen,hogy Merkelt,és környezetét védőoltásokkal próbálták megóvni.
@anivivi: "baromira nem érdekel melyik baloldali alakulat milyen zászlót lenget mellettem, ha azt a jelszava, hogy "Orbán takarodj."

Gondolom ezzel csak a baloldalinak hazudott alakulatokat tünteted ki. Ha más zászlók alatt orbántakarodjoznak az már nem annyira frankó. :)
nosza
fazekas, 30 perces időkeretben expozé.
hajrá!
@Secnir: Számoljuk hogy ebben a 30 perceben hány hazugság hangzik el??? :)
@anivivi: Majdnem teljesen egyetértek veled, kivéve azt, hogy a szélsőjobb még akkor sem alternatíva a számomra, ha azt kiabálják, hogy "Orbán takarodj". Ezen kívül az összefogást tartom a legfontosabbnak, mindenki mindenkivel, akik a demokratikus értékeket alapként kezelik.
államosítás, diktatúra:

"A hivatalos indoklás szerint a cél a közpénzekkel való gazdálkodás fegyelmének megszilárdítása: az említett cégek jelentős állami forrásokat használhatnak fel, ráadásul úgy, hogy e szervezeteknél az állami kontroll a kívánatosnál kisebb mértékben érvényesül.

A javaslat alapján a Kehi minden olyan vállalatnál ellenőrzést folytathat, amelyben az állam részesedéssel rendelkezik, függetlenül annak mértékétől. Jelenleg csak a stratégiailag kiemelt, többségi állami tulajdonban lévő társaságokhoz mehetnek ki a Kehi munkatársai, a módosítóval akár a Richter, a Mol vagy a Magyar Telekom ajtaján is csöngethetnek. Nem is akármilyen felhatalmazással, a hivatal ugyanis hozzáférhet az üzleti és gazdasági titkokhoz is."

nol.hu/gazdasag/20121016-reszvenyert_uzleti_titkot
@anivivi: Működik a kettősmérce??? :) Mondjuk nem konkrétan jobbikos zászlókra gondoltam. Na de mindegy. Én az előző 20-22 év gengsztereire tuti nem bíznék semmit. Legyen az akár piros, kék vagy narancs. Nekem egykutya.
@Pantagruel:

"Részletkérdés, de tényleg nagybirtokos lett Orbánné?"

Ugye azt azért nem gondolod, hogy a földpályázatok országos bajnoka, Mészáros Lőrinc, felcsúti gázszerelő által megnyert földek, úgy 1.300 hetár, valójában nem Orbáné? A földalapú támogatást gázóra dobozban viszi át a gazdájához.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd ha 12 évet kormányoznak elkezdhetsz ilyeneket írogatni. :)
na, fazekas befejezte. kicsit szundítottam...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már várom a trollok felbukkanását, igaz még nem címlapos a Varánusz, de ami késik az nem múlik. Ők biztosan tudják, hogy az állandó adóemelések miért is jók nekünk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Így igaz. Orbánnak a gondolatvilága, társadalomfelfogása, és gazdaságpolitikája miatt kell takarodnia. Hasonlóképpen skandálhatnánk, hogy takarodj Vona, Thürmer, vagy éppen TGM. Elég volt a beteg bolsevik, nemzetikommunista gondolatvilágból. EU-barát kapitalizmust, teljes piacliberalizációt, demokráciát!
mit szóltok? feladta a vezénylőragyogócsillag !

"Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni"

a mafiavezér is beismerte hogy 56-óta a legnagyobb EXÓDUS van... és sok százezer fiatal dobbantott... meg azt is hogy eséje sincs konkrétan semmit nem igérni.... vagyis arra ösztönzi őket hogy menynenek mennyenek... mert ez a szöveg amit nyomat azt a fiatalok nem szpopják be... az nyugger egysejtűek szintye...

Nyugger Demokraták Szövecsége...
@shinichi: Az utolsó mondatodban max. a demokráciával tudnék egyetérteni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szived joga így gondolni, és engedd meg nekem is úgy gondolkodni ahogy akarok. El tudom dönteni ki a gengszter.
na, első 8 perces felszólaló a világ változásáról és a földtörvény fontosságát hangsúlyozza.
ezt 8 percben. fasza.
az előző gazdákról beszél, ez földművesekről. mármint, hogy kié legyen a föld.
földlízing nem lesz, mert aki földlízinghez jut, az előnyt szerez (WTF?)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Működik a kettősmérce???"

Az nem kettős mérce, ha egy számomra vállalhatatlan eszmékkel nyíltan, vagy rejtetten operáló pártot nem vagyok hajlandó figyelembe sem venni a voksom leadásakor.
Vagy pölö tüntetéskor sem.
@Gadori: Ebben az egy mondatban egyetértek velük. :)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Azt lenne jó észrevennetek, hogy narancsosék is csak azt hajtják végre, amit mondanak nekik. Ugyanúgy mint a csillagváltás utáni összes eddigi "kormányok". Ha ti ezekre a bábukra akartok továbbra is építeni, akkor semmi változás nem lesz hiába álmodoztok róla.

Jönni kell egy erőnek aki teljesen felrúgja a sakktáblát, miközben nemzeti összefogást teremt és valóban értünk tevékenykedik.
gőgös zoltán: a törvény nem oszlatja el a következő félelmeinekt: blablabla
varga géza: is arról beszél, hogy orbán földműveseket említett tegnap. zsebszerződésezik. helybenlakást miért nem korlátozza a településen belül lakókra? ez társadalmi megnyugvást okozhat településen belül. vétójog: igen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A másik kettő nem azért kell, mert tetszik az embereknek, hanem mert a sikeres társadalom előfeltételei. A demokráciát pedig, bár élvezed minden áldását, nem szereted, ráadásul nem is érted, hogy mit jelent.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mitől kettős mérce, ha valaki nem a B-középpel akar kiabálni?

A szocializmus szép eszme, az egyetlen bej, hogy demokráciában nem nagyon működik.

Tehát, ha a kapitalizmusból, szabad piacból, demokráciából csak a demokráciát akarod elfogadni, az azt jelenti, nem érdekel a demokrácia, a jó öreg szocializmust vágyod vissza.

Megteheted, csak ne borítsd demokratikus mázba.
@Gadori: A szélsőjobb, még akkor sem kell, ha az skandálják, hogy Orbán takarodj. Mert azt ők az önös érdekeik diktálják, és nem a demokrácia féltése. Én nem kérek a szélsőjobb demokrácia felfogásából. Azt már egy alacsony kefebajszos emberke már bemutatta a múlt század közepén.
@Habakuk999: Szerintem jelen esetben Gábriel inkább az euszkepticizmusát fogalmazta meg, és nem a kapitalizmus ellenességét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én jártam Németországban, Olaszországban, Hollandiában, stb.
Én européer bábkormányt szeretnék itt. Én a nyugat gyarmata akarok lenni. Engem nem becsaptak, vagy félrevezettek, én azt vágyom. Mert jó úgy élni.
Az, hogy a hozzád hasonlóan gondolkodóknak ez lelki kínokat okoz, már csak bónusz, hab a tortán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jujujj!!

Aztán milyen lesz ez a nemzeti erő Angyal?
Megvédi a földet és a vizet?

Monte Christo óta nem nagyon divat embereket kenyéren és vízen tartani.

Az emberi történelem, a gazdaság, a természet is fejlődik folyamatosan.
Vannak, akik ezt evolúciónak hívják.

Hadd ne kelljen már visszaforgatni az idő kerekét, hogy Vonádnak legyen egy kis hatalma Gyöngyöspatán kívül is.
@Gadori: A szélsőjobb, még akkor sem kell, ha az skandálják, hogy Orbán takarodj. Mert azt ők az önös érdekeik diktálják, és nem a demokrácia féltése. Én nem kérek a szélsőjobb demokrácia felfogásából. Azt már egy alacsony kefebajszos emberke már bemutatta a múlt század közepén.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Én meg olyan bagázst nem vagyok figyelembe venni, akik mondjuk egy ilyen "kiállítást" rittyenteni nekünk. :(

"Szerencsére bezárt az a botránykiállítás, amelynek a közpénzből fenntartott Műcsarnok adott helyet. A liberális, kultúrkampfos kritikusok boldogan dörzsölték orrukat a gyalázatos bemutató kapcsán, ahol biztosan vérszittya kortás képzőművészeink szembesítették a pusztabunkót a puszta magyar valósággal. A brutális kettős mérce megnyilvánulása volt ez is, ahol a liboldók szokás szerint a vélemény és az alkotás szabadságára hivatkoztak. Ez a tárlatnak nevezett alázás-halmaz nagyon jó kifejezte viszont a mai magyarországi helyzetet. Nevezetesen: ott a hamis történelméhez ragaszkodó, buta, bunkó, álomvilágban élő, de múltja egy szeletért felelősséget nem vállaló többség, és ott vannak a multikulti művészek, akik menórát tartanának a beszűkült agyú vadbaromnak, ha hagyná. De ezek az alsóbbrendűek még ahhoz is tufák, hogy befogadják a világosságot, a sokszínű fényt.

A Mi a Magyar című kiállítás alkotásaiból készült a videó, sok kommentár nem kell hozzá.

youtu.be/-2j4N6IImME

Egyből látszik, menyire szeretnek bennünket, azt a földet, ahol laknak bizonyos kortárs képzőművészeink. Az "általuk felvilágosult" kritikusok csupán provokatívnak, de helyállónak nevezték a tárlatot. Érdekes módon nem futott a helyszínre betiltatni a pufajkás munkásőrből lett, mazsihisz ügyvezető Zoltai Zucker, mit ahogyan azt tette mondjuk Kőszegen, ahol Bakay Kornél rendezett egy múltidéző kiállítást, objektíven bemutatva pld. Horhy katonáit. Ez az Alföldi Roberta-féle művészi koncepcióba illő bemutató arra kiválóan alkalmas volt, hogy a Műcsarnokba betévedő külföldiek jót röhögjenek a buta magyarokon, akik annyira hülyék, hogy saját magukat alázzák a porba."
@Bakacsin:

"Az üdvösséghez nagyon kevés, de kezdetnek megteszi."

Idézek - szerényen, magamtól. :o)

"Prioritása annak van, amit írtál.
De az csupán a kezdet lesz.
(Biztos, hogy lesz, csak nem tudni, mikor.)

Hogy egy példával illusztráljam a fentieket: mondjuk rákos vagyok.

Qrvára legyengültem, az életem forog veszélyben a rákos sejtek élősködése miatt. Nyilván azt kell elsősorban legyőznöm, ha tovább akarok élni.

De ha ez megtörtént, még nem leszek egészséges.

Attól még:

1. le leszek gyengülve, magamhoz kell térnem és meg kell erősödnöm,

2. ha megmaradnak azok a kiváltó okok, amelyek miatt rákos lettem, az nem oké. Ha azokat nem ismerem fel és nem szüntetem meg, idő kérdése, és megint ugyanaz lesz a bajom!

3. más paraziták ellen is fel kell vérteznem magamat! Az antitesteknek - khm, civil-kurázsi... - éberen kell őrködniük egyfolytában azon, hogy rákos sejtek és paraziták ne kerüljenek IRÁNYÍTÓI szerepkörbe a szervezetemben!

4. a "testemnek" nem szabad összekevernie az élősködőket azokkal, aki segítenek fenntartani az egészséges működést. TUDNIUK kell, hogyan műxik a szervezet, melyek az egészséges reakciók és melyek azok, amik az EGÉSZ ellen dzsalnak!

Most ennyi jutott eszembe.

Ha el is hárítjuk a legnagyobb veszélyt, hosszú lesz az az út, amíg Magyarországon egymást támogatva, EGÉSZ Magyarország érdekeit nem feledve, de a Föld érdekeit is szem előtt tartva tudunk működni, együttműködni.

Elnézést, elragadott az utopisztikus naivitásom. :o)"
@Habakuk999: Szerintem itt Gábriel az euszkepticizmusát fogalmazta meg, és nem a kapitalizmus ellenességét.
@anivivi: Én is ott leszek,pedig eddig az volt a véleményem, hogy nem az utcán ,hanem a szavazófülkében kell elintézni az ilyen dolgokat.De azok után, amit eddig műveltek az országgal,"kicsit többet" várok:Elvárom az Orbánt leváltó leendő politikai formációtól, hogy büntetőjogi felelősségre vonják a társaságot.A jogellenes törvényekért, a földért,a Simicska féle közbeszerzésekért,a gazdaságpolitikai hozzá nem értésért,stb.. estig sorolhatnám.Most már nem érdekelnek a politikai lózungok, hogy demokratikus eszközökkel kell megoldani.Lenyomták az országot olyan mély erkölcsi szintre, hogy ilyen mélyen már normális módon nem lehet elégtételt venni,A saját szaru.kal, amit alaptörvénynek csúfolnak,annak a segítségével kell őket helyre tenni, utána kidobni azt a förmedvényt,és tiszta lappal indulni.Aki ezt fel fogja vállalni a kampányában(hitelesen),arra fogok szavazni.
@shinichi: Vedd már ki a kezed a biliből. :) Te komolyan azt hiszed, hogy az általad felsorolt országok azt akarják itt megcsinálni, mint a saját hazájukban??? Ugyanazt a jólétet stb. mint náluk? Persze tudom ők állandóan ezt akarják 2004 óta meg még inkább csak a hülye magyar politikusok nem hagyják nekik.:)

Azt hittem ennyire nem vagy naiv, főleg hogy már nem 2003-ban vagyunk a magyarok cukit nyitnak Bécsben lózungoknál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ti meg azt nem akarjátok felfogni, hogy az emberek józan többsége ezt nem veletek akarja? Azt amit az előbb írtam, azt neked is elmondom. Nem akarok/runk mindenféle fekete játszóruhában vonulgató emberekkel együttműködni. Ők számunkra nem alternatíva. Értésétek már meg ilyen felfogású ember már ígérgetett Németországban is egyszer "adjatok 4 évet és nem fogtok ráismerni az országra". És négy évvel később tényleg nem lehetett ráismerni az országra.
Na ezt nem akarom/juk itt megismételni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Én meg olyan bagázst nem vagyok figyelembe venni, akik mondjuk egy ilyen "kiállítást" rittyenteni nekünk. :("

Rendben, akkor ne vedd figyelembe!
Ezt nevezik szabad döntésnek.
És én nem dörgölöm az orrod alá, hogy "Há' de mér' nem? Mér' mércézel kettősen?"

Ennyi.
@Penivaldes: Egyrészt van Angyalnak szája, majd elmondja, hogyan is gondolja.

Másrészt pártjának programja szocialista program, nem modern, elég botcsinálta, kezdetlegesnek is mondhatnánk, tanulhatnak még a nagy kommunista elődöktől.

akinek annyi esze van, hogy éljen a nemzet, vesszen az ez, az bizony a kapitalizmust is elutasítja, mint gazdasági formációt.
vezérürük jönnek:
font sándor, fidesz: ez az őszi törvényalkotás legIZGALMASABB folyamata lesz.
elmeséli, milyen nehéz a dánoknál vagy a franciáknál egy cseh-nek földet szereznie. a törvény kimondja, hogy CSAK magánszemély szerezhet földet. magánszemélyes közül a FÖLDMŰVESEK (a törvény definiálja a földművest) szerezhetnek csak. persze később (akár öröklődéssel) lehet tulajdonosa akár NEM földműves is, de eladni csak földművesnek adhatja el. az mszp a nagytőkéseknek akar kedvezni, nekik adja el a földet. [ööö... ki van hatalmon, már bocs?].
elmondja, hogy mekkora 1200 hektár. meg mekkora egy hektár! 100m*100m! és ő lesétálta már egyszer! az nagy! és ez az 1200 ha relatív, mert hogyhogy nem elég 1200 ha? azon meg lehet termelni mindent!
mszp azt mondja 1200 kevés, jpobbik azt mondja sok, mi vagyunk a középút: 300 hektár lesz magánszemély, családnak 500 társas vállalkozás 400, így 1200....
megint a dánok, akinek a földtörvényét megsemmisítette az eu.
az mszp riogat, félelmet kelt.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Remélem, nem értettél félre, én is azt írtam, hogy a szélsőjobbal NEM, csakis azokkal, akik a demokráciát és a demokratikus alapértékeket megkerülhetetlennek, felülírhatatlannak tartják, történjék bármi.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Van egy szomorú hírem. Az általatok preferált liberális "rendszer" törvényszerűen rohan a veszte felé. Azon kell lassan gondolkodni mi lesz utána?

A polgári társadalom egyetlen ágazata sem mentes a súlyos, javíthatatlan gondoktól.
A haldoklás egy bizonyos stádiumában a haldokló már menthetetlen. Hiába pirosítják képét a hazugság rúzsával, hiába hamisítják a kórlapját hamis adatokkal, a halál már a markában tartja.

Fokozatos leépüléssel, a nagyobb, majd a kisebb közösségek felbomlásával, az anarchia terjedésével, a maradék szociális háló szétszakadásával lehet számolnunk.
Nyilván ez a folyamat sem tart sokáig, és így is válaszút elé kerülnek úgy a magyar, mint az európai emberek.

Mind eközben a libsi társadalomtudományi műhelyekben halálra vált arccal törik a fejüket demokratáék, mit is kellene tenni a rendszerük legitimációs válságának az áthidalására. Szavazó kellene, de abból egyre kevesebb lesz. Még egy újabb párt bevezetése - újabb reménységek - már 'nem jönne be', hiszen az összes puskaporukat ellőtték - és idő sincsen rá -, ráadásul a pártok és a politikusok közmegvetés tárgyai, erkölcsi nullák. Egy biztos: politikai, gazdasági, legitimációs és erkölcsi válság van, amire nincs megoldásuk, de még ötletük sem. A rendszer menthetetlen!
Közben az országban. Idézetek egy riportból.

"Vásárosnamény, lehetünk vagy húszan egy kis üzletben. Mindenki panaszkodik, arról beszél, hogyan sorvad a város, nincs munka, az embereknek nincs pénzük, bezárnak a boltok, üzletek, megszűnnek a munkahelyek. Fáradt reménytelenség érződik. „El kell innen menni”, mondja az egyik fiatal lány, aki mellettem áll. „Nincs itt semmi.” Ahogy ott ülök, és hallgatom az embereket, hirtelen eszembe jut, amit az egyik falusi asszony mondott délután. Arról beszéltünk, hogy a faluban nincs semmi munkalehetőség, aki teheti, elmegy. „Aztán ki marad itt, tudja-e”, fordul hozzám. „A gyerekek, mi öregek, meg a szegények, a cigányok”.

(…)

Kóborlunk a faluban az októberi napsütésben. Rendezett kertek, karbantartott házak, tiszta utcák. Később este mondja az egyik szomszédos falu polgármester asszonya, a falvakat mindenütt a közmunkások tartják rendbe, tisztítják az árkokat, gondozzák a füvet, a virágokat, ahol van. Más munka úgy sincs, ennek meg legalább értelme van. A nemrég felújított iskolaépület bezárva, „az iskolát elvitték”, meséli az iskola utolsó igazgató asszonya. „Pedig annyi mindent csináltunk”, folytatja, „felnőtt oktatást, hogy végezzék el legalább a nyolc osztályt”. Közben összegyűlik körülöttünk néhány ember, közöttük van olyan is, aki maga is felnőttként fejezte be a nyolcadikat. De most már ez sincs, az épületben mindenféle lomot tartanak, senkinek sincs sejtelme se, mi lesz az épület sorsa, mit lehet vele kezdeni. Reggelente meg majd nyolcvan gyerek indul meg a szomszédos faluba, iskolába. „Maga érti ezt?”, fordul hozzám az egyik asszony, de nem vár választ.

(…)

találkozunk Antival, meg a feleségével, akiket ugyancsak tanított az igazgató asszony az iskolában. A ház ütött-kopott, az udvaron rendetlenség. Anti mondja, menjünk be, s már nyitja is az ócska, több helyen is betört ajtót. Bent két helyiség, a falakat ellepik a legyek, az egyik szobában két rozzant ágy, az egyikben a szülők, a másikban a gyerekek alszanak. Más bútor nincs. A villanyt kikapcsolták, de mivel időközben rendezték a tartozásaikat, rövidesen, néhány napon belül visszakapcsolják. Addig meg ugyanúgy világítanak, mint eddig. Van egy kis edényük, amibe zsírt tettek, abba belenyomtak egy szövetdarabot, s azt gyújtják meg. Anti meg is mutatja a „találmányát”. Sok fényt nem ad a házilag készített mécses, csak pislákol, épp arra nem jó, ami a funkciója lenne. Állunk mindannyian kicsit zavartan, nézünk körbe, és látom a többiek arcán, senki nem áltatja magát, hogy ebből a helyzetből ki lehet törni. Anti fiatalember, nem sokkal lehet több harmincnál, de az ő élete már nem fog megváltozni.

(…)

mégsem az épületek, a telep fizikai látványa a legtorokszorítóbb. Hanem az az ordító dühbe, vagy éppen teljes kilátástalanságba forduló reménytelenség, ami sugárzik az ott élő emberekből. Azok, akik szóba állnak velünk, vagy a szó szoros értelmében üvöltve kérik, követelik, hogy segítsünk rajtunk, vagy csöndes írásba fulladó hangon, mondják, „nehéz ez a szegénység”.

(…)

a falu rendezett, gondozottak a házak – csak majd az esti séta során mutatják meg, hova dobják el a szemetet a falu szélén, mert szemétszállítás nincs, az önkormányzat nem tudja megfizetni. Az emberekből ömlik a panasz, s mind azt kérdik, hogyan éljenek meg 22500 forintból…? Több családnál is kérdezősködünk, a legmagasabb családi jövedelem, amivel találkoztunk havi 60000 forint volt, öt emberre. De vannak, akiknek semmi jövedelmük nincs, és jövőre sem lesz, mert képtelenek azt az egy havi munkát felmutatni, ami kell ahhoz, hogy jogosultak legyenek a szociális segélyre. Van olyan fiatalember, aki napi 15 kilométert biciklizik azért, hogy meglegyen az a bizonyos egy hónap. Szociális munkás nincs, van viszont naponta háromszor-négyszer rendőrség, járőrautó, amely „vadászik ránk, hogy megbüntethessenek”. Akit elkapnak, hogy engedély nélkül összeszedett valamennyi fát az erdőn, azt kíméletlenül megbüntetik. „A sógort is, meg engem is elkaptak, két kosár fa volt nálunk, ötvenezer forint. Érti, ötvenezer” – a férfiben, aki ezt meséli, még csak indulatok sincsenek, csak valami lemondó, értetlen keserűség. „Maga mit csinálna, ha a gyerek fázna, és nem tud tűzifát venni” – teszi fel a kérdést, de persze nem vár választ.

(…)

Állunk egy szegényes ház egyik helyiségében, talán a konyhában, ha lenne benne tűzhely, de nincs, csak két vagy három pad. Az egyiken ott ül három lány, az egyik 16 éves, másik talán 12, a harmadik 7-8 évesnek látszik. Az édesapjuk 46 évesen aznap reggel halt meg. Az édesanyjuk már évekkel ezelőtt. Ülnek a padon, nem sírnak, ott áll mellettük az apjuk testvére, a legnagyobb lány, aki épp a temetést intézte, férje, az egyik szomszédasszony, meg mi, és ott áll velünk a teljes tanácstalanság, és reménytelenség. A lányok nagybátyja sírva meséli, kaptak az önkormányzattól százezer forint támogatást a temetésre, de ezt majd vissza kell fizetni, levonják a havi 22500 forintos segélyből. Levonják a havi 22500 forintos segélyből – írom le még egyszer, hogy jobban érthető legyen. Mert egyébként nincs ember, aki ezt érti. Nézem ezt a három madárkát a padon, nem szólnak semmit, csak nézik ezt a kisebb csődületet. Majd próbálunk segíteni, gyűjtést rendezni, mondjuk halkan. „És hétfőtől járjatk megint iskolába, ne addjátok fel” – ennyi, amit még mondani tudunk.

(…)

be kell látnunk, meg kell értenünk, a szegénység, a szegénységtől való félelem szétroncsolja a demokráciát, kezelhetetlen indulatokat kelt, embertelen életformákat kényszerít rá generációkra, hogy megszűnik a jövő. A jelenlegi kormány mindezzel nem néz szembe, a „nemzeti érzelmű felső középosztályról” papol, keresztény erkölcsöt emleget, miközben megcsúfol mindent, aminek bármiféle köze van humánumhoz, az erkölcshöz, az emberi méltósághoz. Szégyen ez, ennek az országnak, mindannyiunknak a szégyene."
@Neolibsi: Ugyanezt gondolom én is , amit írtál az a második lépés Orbán leváltása után. Nem akarom szégyelni magam azért mert magyar vagyok .
mesterházy attila mszp:
a történelem ismétli önmagát: az 1990-es évek elején a mezőgazdaság bukott, a kárpótlások miatt, és most egy feltápászkodott működőképes rendszert fog a porba taszítani az orbán-kormány [be szépen mondta]. a törvény bevezeti a földműves, gazda stb. fogalmát.
szörnyű az, hogy egy aranykalásszal [mi az?] rendelkező fiatal kaphat 500 ha-t, míg egy agrártudományi egyetemmel rendelkező fiatal vállalkozásban nem kaphat földet.
oligarcházik. orbánbarátok kapnak földet. a piszkos tizenkettőre (orbán régi barátainak agrárcentrumaira) még 40 évig nem vonatkozik a törvény. a 12.§ és 33. § komolytalanok, szakmai alapjuk nincs. vállalkozás úgy szerezhet 1200 hektár földet, hogy 3 évre visszamenőleg bizonyítania kell, hogy 100 főt foglalkoztat.
az aranykorona érték sehol nem jelenik meg a törvényben [ez tényleg gáz].
mesterházy összefoglalja: ez a törvény úgy rossz, ahogy van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Persze, hazamegyünk, nem verjük szét a saját városunkat. De a magunk környezetében, a magunk eszközeivel utána is megteszünk mindent egy élhetőbb országért.
@keresztény gyökér: Ez a kulcsmondat:

"Szégyen ez, ennek az országnak, mindannyiunknak a szégyene."

Igen, mindannyiunké...
@anivivi: Én sem, és azt sem akarom, hogy mások döntsék el helyettem, magyar vagyok-e.
@Secnir: Bikicsunáj és a földtörvény??? Röhög a vakbelem. :)
@anivivi: Pedig hidd el van miért szégyenkezni!Nálam az ütötte ki a "biztosítékot", amikor volt szerencsém átélni Németországban nem is olyan régen azt az elnéző sajnálkozó mosolyt,ami annak szólt,amit Magyarország művel.Azt pedig ne gondolja senki, hogy külföldön a magyar kormányt szidják az átlagemberek,hanem ők mint Magyarországot nézik rossz szemmel,mert nem tesznek különbséget.Már ezért a sitten lenne a helyük teljes vagyonelkobzás mellett Orbánéknak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Drága egyetlen Angyalom!!!

Ossztán megmondanád, mi is lesz utána?

Mit fogtok csinálni, hogy jó legyen a nemzetnek?

Valami konkrétummal szolgálnál???

Nagyon mély tisztelettel szeretném kérdezni.
@Habakuk999: nem feltétlen. az, hogy kritizál egy bizonyos dolgot, még nem jelenti azt, hogy elutasít egy módszert.
@Habakuk999: Pld. összefogni az olyanokkal mint te vagy.:)
@keresztény gyökér:

"Szégyen ez, ennek az országnak, mindannyiunknak a szégyene."

Igen, az: szégyen! :o(
Az EVA 15%-ról 35%-a emelése. na ez volt az igazi rablás. Orbán ehhez képest kispályás.

(A rablóprivatizációról nem is beszélve)
Nem tudjátok megenni, hogy egy végre odavaló, vizióval bíró, rendes családapa lett a főnök! Kergessétek csak a farkatokat magatok körül!
@Neolibsi: A német, holland Fritz és Frank befizet rohadt sok pénzt, hogy a görög Jorgos, a spanyol Manolo és a magyar Jóska normális utakon járjon, legyen hol dolgoznia, legyen pénze, hogy vásárolhasson mindenféle cuccot.

Mindegyik fintorog, hogy milyen kevés pénzt adtok, s föl van háborodva, hogy valamit tenni is kéne ezért a pénzért.

Egy a különbség, a görög és spanyol egyformán megszenvedi a spórolást, de nyíltan szemtől szembe hőbörög.

A magyar meg saját társait rövidíti meg, szemtől szembe csúszik mászik, ahogy elfordul róla Angela óvó néni vigyázó szeme, máris elárulja őt is, de ami még rosszabb, saját országát is.

Prostik lettünk.
És hazaárulók. Eladtuk a becsületünket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ebben erősen tévedsz, az európai értékek nem devalválódnak, ugyanakkor a kapitalizmus nem optimálisra tervezett játszótér,válságokon keresztül működik, újul meg. Magyarország külön hülyesége, hogy olyan politikust és pártját tudott magának választani, akik - ahogy az itt is említve vagyon - rablóvezérként még lejjebb taszítják az országot. A Jobbik ehhez még a gyilkos jelleget is hozzá tudná adni, ennyi a difference.
mesterházxy azzal zár: ha az mszp nyer 2014-ben,e zt úgy ahogy van törli.

sáringer-kenyeres tamás, kdnp:
bibliai idézettel kezdi [ki nem találtam volna]. levezette az úrból a földtörvényt. ő mezőgazdász, és nézi a virágokat, majd elkanyarodik a honfoglaláshoz [ami nincs benne a bibliában]. trianonozik.
nézzük, a földtörvényt: a termőföld erőforrás. [biblia=>mezőgazdász=>turulos honfoglalás=>trianon=>HR egyenes út a pszichiáterhez. vagy nem döntötte még el, hogy 2014-től most kdnp-s vagy jobbikos, esetleg lmp-s lesz-e].
a földtörvénynek a vidéket, a gazdálkodó embert kell szolgálnia. a családi típusú gazdálkodásokat. korrekt piaci viszonyok kellenek. nagyapját idézi 1936-ból, aki az AKKORI földtörvény vitájához szólt hozzá (aki szintén képviselő volt. akkor.).
a teremtés könyvéből vett idézettel zár.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor rossz lóra tettél.
Én nem vagyok hajlandó, csak multival dolgozni, sima magyar cégekkel csak nagyon nehezen.

Szeretem, ha be van tartva egy szerződés, és nem cigánykodnak minden egyes napon.
@ob.szerver: hát, ha így nézem, h akár strómanok bevonásával tényleg összegereblyéztek maguknak 20 évre 1300 ha földbirtokot, akkor választ kaptam a kérdésemre. egyúttal aláírom, h az Orbán-klán nagybirtokos (szőlőről, bányáról nem is beszélve). zsír. :)
@Még jó, hogy FIDESZ!:
Vízió: látomás, jelenés, káprázat; rémkép, rémlátomás
Orbánnal a rémkép, rémlátomás jött el.
Meg a jó büdös libsi kurva anyád a rablóvezér Varánusz.
A és a hozzátok hasonló hazaáruló gazemberek.
Ha már nem sikerült fogást találni a rettegőknek Orbán Berlini látogatása ürügyén,jö egy ilyen patkány rádiós ....olyan mint ti..és azt okád ki a zsidó beléből amit csak tud.Ezt tudta.
Természetes hogy te azonnal főoldalra kerülsz.
Megbaszhatod a jó kurva anyád csimbókos valagát,utána leszopathatod.
@Neolibsi: ugyanezt érzem Ausztriában.A baltás gyilkos esete még rátett egy-két lapáttal.
@Gadori: egyetértek :)
@Penivaldes: Penike, hagyjuk meg Angyalnak azt a lehetőséget, hogy leírhassa, mit is gondolt erről az egészről.
Ha egyáltalán gondolt valamit, nem csak másolt valami okosságot.
Mert jövendő tevékenységét azzal összefoglalni, hogy összefognak pl velem, a nyíltan eu barát, abszolút a szabad piacban és liberalizmusban gondolkodóval szép gondolat, bár számomra némi antagonisztikus ellentétet takar a vitatott kijelentésével.:))9
@Wagem: Azért ne tegyünk úgy, mintha ez a rablóvezérség csak úgy, hipp és hopp termett volna ide, ez megy a kezdetektől. Hiszen a Fidesz nagy terve mi volt: megadóztatni extra módon a multikat (ebből egy normális mérték helyes lett volna csak a bankok extra-extra profitjára), majd elvenni a magán-nyugdíjpénztárak pénzét, az adócsökkentéssel elhomályosítani a látást, hiszen a közteherviselés súlyát a szegényebbekre tette át, megnyirbálni a szociális ellátáskat, az egészségügyi és oktatási kiadásokat, és azóta is adókkal sarcolni a társadalmat. (Nyilván arra kalkuláltak, hogy a válságból belátható időn belül kilábalás kezdődik, de hát ez nem jött be.)
Ezek nem sokban különböznek attól, mint amikor a rabló bemegy a bankba és kirabolja. Nem lesz abból fejlődés.:)
@keresztény gyökér:
" be kell látnunk, meg kell értenünk, a szegénység, a szegénységtől való félelem szétroncsolja a demokráciát, kezelhetetlen indulatokat kelt, embertelen életformákat kényszerít rá generációkra, hogy megszűnik a jövő. A jelenlegi kormány mindezzel nem néz szembe, a „nemzeti érzelmű felső középosztályról” papol, keresztény erkölcsöt emleget, miközben megcsúfol mindent, aminek bármiféle köze van humánumhoz, az erkölcshöz, az emberi méltósághoz.

Szégyen ez, ennek az országnak, mindannyiunknak a szégyene."

Olyan jó lenne, ha az október 23-i Békemenetre készülődő emberek is olvashatnák ezeket a sorokat és a " Nem leszünk gyarmat " táblákat cipelők átéreznék már végre, hogy a saját kormányuk önálló, erős, ellenáll minden külső-belső nyomásnak - mégis intézkedéseik után ilyen állapotok vannak az országban.

" Jobban élünk, mint két éve és reményt ad a biztos jelen meg a jövő ?! " NEM
@Habakuk999: Engem nem izgat Angyal véleménye..vagyis másolása.:))
a jobbik két felszólalóra bontja a 25 percét.
varga géza, jobbik:
font sándor szavai félrevezetők. amit a jobbik elvár a föltv-től: biztosítsa az önrendelkezést, blablabla.
viszonylag normálisan beszél a földtörvény hibáiról, kiket mellőz, miért mellőzi, kiknek okoz kárt, hogyan lehet kijátszani a törvényt, és ez kiknek jó.
nem jogosít vétójogot a helyi közösségeknek (ha esetleg úgy látják, hogy valaki törvénytelenül szerezne földet). a földtörvény komolytalan.
a kormány nem gondolja őszintén a földtörvényt.
[Ángyán mikor lesz? ő lesz az egyik nagyágyú! úgy várom...]
@Secnir: Ez a KDNP-s formáció beszarás:D Még ennyi idő után is elhűlve nézem, hogy ezek hogy a bánatba jutottak el idáig, ilyen ideológiával.Egyszerűen nem tudom ép ésszel felfogni, hogyan lehet ezzel a párttal azonosulni!Nem az a bajom, hogy a vallás fontos nekik,hanem az, hogy ennyire!Mi lenne, ha ők lennének hatalmon?Inkvizíció?
@Neolibsi: nonon..nekik nem a vallás a fontos, hanem a teli erszény...
@Penivaldes: És tele van már az erszényük?Mert Nekem a "zacsim" már tele van tőlük!
@Penivaldes: Engem viszont nagyon.
Piszkálom is folyamatosan, de nem adja ki magát.:))
@Wagem: Fáj az igazság?Érvekkel cáfold,droid!
[varga gézának nagyon szép bajusza van]. nem jön ki a duális jellege a földnek a földtörvényből. [az oligarcha szót lecseréli narancsbáróra]. [kivesézi pár faszságát a földtörvénynek].
magyar zoltán jobbik 4.5 percben:
a földtörvény és a kampány köszönőviszonyban sincs egymással. [burkoltan fidesz-oligarcházik]. a brüsszel felé való megfelelés süt minden a törvény szavából. kiemel pár szót a törvényből.
pályakezdő gazdáknak nincs pozitív diszkrimináció, ami támogatná az agrárgeneráció váltást. nem beszél a földtv. az őstermelőkről, stb. Miért nem szerepel a föld védelme. az alkotmányban? stb jobbikos lózungok.
Van még kérdés naridroidok? A siralmas ebben az egészben, hogy már a 10 éves gyerekek is ezeket mondják, és nem csak a fideszellenes szülők gyerekei.....

Külföldre menne minden hetedik fiatal

Legalábbis egy foglalkoztatási portál szerint. Nemrég egy Google-szóelemzés mért hasonló eredményt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F10%2F16%2Fkulfoldre_menne_minden_hetedik_magyar%2F
@Habakuk999: hogyan adná ki magát, amikor egy termék?:)
siker siker hátán:

Napi Gazdaság

Ráfizetünk a bankbetét-gyilkos állampapírra?

A pénzügyi közvetítő rendszernek okozhat további sérüléseket a prémium állampapírok megtaka-rítás-elszívó hatása az MNB alelnöke szerint.

Varga: bízom benne, hogy meglesz az IMF-paktum

Az elindított egyensúlyjavító programból nem lehet kilépni, a finanszírozási kockázatok csökkentése miatt van szükségünk biztonsági hálóra.

Újra 300 forintos eurót lát az FT

A magyar kormány még a megszorításokat is kétbalkezes módon csinálja elemzők szerint.

Brutális zuhanás a benzinkutakon

Az üzemanyagok forgalma Magyarországon az első háromnegyed évben 4,3 százalékkal maradt el a 2011 hasonló időszakában mérttől.
@Wagem: Te ugye elmebeteg vagy? Orvos kezel? És ne szidd mégegyszer az anyámat bunkó módon, mert megkereslek és kifordítalak, de úgy, hogy fájjon. Amúgyis abból, hogy mindekinek mindig az anyját szidod bizony a tiéd foglalkozására lehet következtetni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Milyen csillagra csereltek az otagu voroset a csillagvaltas utan? Erdekelne...
szabó rebeka lmp:
[első mondatában nyergeszsolt, szabó lőrinc. szép ütés!]
aggodalommal figyeli a kormányfő múlt heti hakniját. ahol a kormány nagyon meg akar védeni, ott nagyon résen kell lenni! a külföldiek figyelik a moratórium lejártát, de tudják, hogy nincs esélyük, mert a helyi fideszes oligarchák lesznek a földtörvény nyertesei.
a földtörvény az agrárium alkotmánya [ej, de szépen mondta], ezért társadalmi vitával lehet csak megírni.
[mennem kell, egy óra múlva leszek. aki tudja, tolmácsolja...]
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyértelmű. Olyan a kapcsolata a Jobbikkal, mint a Domestosnak az Unilverrel.:)
@Wagem:
Szép napot neked is! Enyhe ingerültséget vélek kicsengeni szavaidból.
Nem kaptál fizut, vagy csak aláznak a pakik?
A stílus maga az ember. Ezt láttuk mi is belôled kitüremkedni... :D
Basszus!Lehet hogy odakint jobban ismerik viktort,mint mi idehaza?:))
@Secnir:

" sáringer-kenyeres tamás, kdnp: "

A KDNP-nek melyik ágához tartozik vajon?
Amelyik kezdi úgy érezni magát, hogy a FIDESZ csak elnyomja, elsorvasztja Őket a kettős tagsággal ?

Egyébként érdekes ez a kettős tagság - talán a dupla tagdíjbeszedés miatt is előnyös, és nem nevezhetők köpönyegforgatónak.
@rodeo36: "a lényeg az mindezek megett, hogy az ilyen módon elsinkófált területet senki sem műveli csakis a zeu támpgatást veszik fel a nem használatért"

Azért Tokajt igyekezett magához lerántani a borelőnybenrészesítő nemzetgazda pásztorminelnök és b. försztlédije.
"Ozsváth Stefán" hát ismét előkerült egy nyugatra vetődött hazátlan, pofátlan liberális. Szerencsére ez egy réteg rádió Németországban, Merkel kancellár viszont értékeli OV-t. Rá valamivel többen hallgatnak ugye magyar liberálok?
@Habakuk999: Az utolso mondatod erosen hasonlit Teleki utolso mondatara...
Ja és még valami. Nagyon sz.r külföldön. Még dolgozni is, nemhogy élni. Ezért is nem mennek ki az amúgy gyökértelen liberális fiatalok, inkább itthon óbégatnak a kivándorlásról!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Ők biztosan tudják, hogy az állandó adóemelések miért is jók nekünk."

Éjjel a frisshús Marcell már elővetítette a "2020-ra minden fiatal hazajön" Orbánikára rímelő kommunikációs neoalapvetést, hogyaszongya ki köll tartani, meg küzdeni, helyenként tűrni oszt meglássuk, hogy micsoda dicső eredménye lesz annak.

Nyilván egy térdre, imához fordulás nem árthat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nos, otletem nekem is van, de szeretnem, ha Te vilagositanal fel rola.
A miheztartas vegett.
@Wagem: Pontosan miben nem mondott igazat a rádiós? (Forrással megtámogatva, ha kérhetem!)
@tomwar: Szerintem ne erőlködj. Gábriel náci eszméket terjeszt, de ha lenácizod, besértődik, és elkezdi hajtogatni, hogy a nácizmus nem is nácizmus. :)
Érdekes, hogy miért nem mennek ki az amúgy gyökértelen, és dolgozni pedig nem igen akaró liberális fiatalok, inkább itthon óbégatnak a kivándorlásról!
Azt várják mindig valaki mondja már meg mihez kezdjenek.
@reálisan: Nos, az igazsag se nem liberalis, se nem kommunista, se nem zsido, se masmilyen....
Tudom, egyeseknek fajo, de ettol meg igaz. Nemetul, magyarul, barmilyen nyelven.

Merkel asszony azt jiszem egyertelmuen elmagyarazta, hogy NEM vasarolunk (NER nyelven, magyarul lopunk) el semmifele EON erdekeltseget. Ennyire van ertekelve, meglasd.
@tomwar: Szerinted mely országok zászlójában van csillag, akik meglehetősen domináltak minket az utóbbi 22 évben?? :) Nem olyan bonyolult ez egyébként.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nos, en nem naciztam le soha senkit. Csak kivancsi vagyok.
Kevesbe zavar, ha valaki nyiltan elmondja az altalam elutasitott velemenyet, allaspontjat, mintha sumakol...kacsingat...stb.
Reszemrol belefer a velemeny szabadsagaba.
Egy népet nem csak fegyverekkel lehet leigázni. Annyi fizetést kell adni, hogy alig létezzenek az emberek, és hitel nélkül ne tudják megoldani a lakáskérdésüket mert azért lakni csak kell, és nem kunyhókban, ami még 1980-as években is volt sok településen,
Ha valaki olyan helyzetet teremt, pl. 18% a Forinthitel kamata és 3% a CHF, közben elhallgatja a veszélyét.. ezzel is kötelez, ha a család éhezik megélhetési hitelt vesz fel CHF-ben, mert milliók éheztek a nagy a jólétben. Ön szerint mit választ és melyik hitel feltételének felel meg a 3%-os vagy a 18%-os nak... miközben NAGY A JÓLÉT,és dübörög a gazdaság???!!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy sokan olyanok vagytok mint mondjuk Vadai. Neki már az is nácizmus ha véletlen elfingom magam a Dohány utcában. Ez a bajok gyökere. :)

index.hu/belfold/2012/10/15/valasztasi_reszletszabalyokkal_tomik_tele_az_alaptorvenyt/vadai_szabad_asszociacios_kurzusa/
@tomwar: @kifordított nagyanyó: Nekem sincs bajom a nácikkal, csak legyen annyira tökös, hogy vállalja fel.
" A gyalázatos autógáz annyira ellenség, hogy két lépcsőben összesen 100% -kal emeljük a jövedéki adóját a szemétnek!"

Ebben az a nem vicces, hogy tényleg ... de annyira ügyesen, hogy akinek hibridje vagy elektromos kocsija van az jobban szívjon, mert hát csak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szeretem nevén nevezni a dolgokat. Ha valaki bűzlik az antiszemitizmustól, az náci. Pont.
Egy népet nem csak fegyverekkel lehet leigázni. Annyi fizetést kell adni, hogy alig létezzenek az emberek, és hitel nélkül ne tudják megoldani a lakáskérdésüket mert azért lakni csak kell, és nem kunyhókban, ami még 1980-as években is volt sok településen,
Ha valaki olyan helyzetet teremt, pl. 18% a Forinthitel kamata és 3% a CHF, közben elhallgatja a veszélyét.. ezzel is kötelez, ha a család éhezik megélhetési hitelt vesz fel CHF-ben, mert milliók éheztek a nagy a jólétben. Ön szerint mit választ és melyik hitel feltételének felel meg a 3%-os vagy a 18%-os nak... miközben NAGY A JÓLÉT,és dübörög a gazdaság???!!
Bemásolok Ecotól egy kicsit hosszút, elnézést érte, de remekül adja vissza azt a receptet, amivel azóta minden autokrata hülye él, hogy a cári udvarból elindult ez az Ohrana=(a cár védelme érdekében)Államvédelmi Ügyosztály megbízásából:
"[..]Igazán jó törvényszolga csak abból lesz, aki már sértett törvényt. [..]A túl tiszta rendőr hogy úgy mondjam gyanús. Pubigyerek.[..]A cári udvar néhány fontos személyisége azzal bízott meg, hogy mutassam ki, miszerint a zsidók alá akarják aknázni az orosz nép erkölcseit, sőt hovatovább a megmaradását is veszélyeztetik.
- És miért pont a zsidókat veszik célba?
- Mert Oroszországban a zsidók vannak sokan. Ha Törökországban élnék, az örményekkel gyűlne meg a bajom.[..] Dehogy akarom én elpusztítani a zsidókat,még azt is megkockáztatnám, a fő-fő szövetségeseim nekem. Szívemen viselem az orosz nép erkölcseit és nem szeretném (vagyis nem szeretnék azok, akiknek a kedvében járok), ha elégedetlenségében a cár ellen fordulna ez a nép. Szüksége van tehát egy ellenségre. Ellenséget kár volna, tudom is én,mondjuk a mongolok vagy tatárok közt keresni, ahogy a régi önkényuraink tették. Az ellenség csak úgy lehet felismerhető és félelmetes, ha az otthonunkban vagy legalábbis az otthonunk küszöbén van. Erre jók a zsidók. Az isteni gondviselés ajándékai, hát használjuk őket, a mindenit és imádkozzunk, hogy mindig legyen a kéznél egy-pár zsidó, akit félni és gyűlölni lehet. Ha nincs ellenség, mivel biztassuk a népet? Valaki azt mondta, a patriotizmus a csőcselék utolsó mentsvára: akinek nincsenek erkölcsi elvei, az többnyire zászlóba burkolózik, A KORCSOK PEDIG MINDIG FAJUK TISZTASÁGÁRA HIVATKOZNAK. AKI NINCSTELEN, VÉGSŐ SORON A NEMZETI HOVÁTARTOZÁSBÓL MERÍT MAGÁNAK ERŐT. A HOVÁTARTOZÁS ÉRZÉSE VÉGSŐ SORON A GYŰLÖLETBŐL FAKAD, ANNAK A GYŰLÖLETÉBŐL, AKI MÁSHOVÁ TARTOZIK. A gyűlölet ápolandó polgári érzemény. Az ellenség a népek barátja. Mindig kell valaki, akit gyűlölhet az ember, hogy magyarázatot leljen saját nyomorúságára. A gyűlölet igazi ősszenvedély. Rendellenes állapotnak a szeretet számít. Ezért ölték meg Krisztust: a természet ellen beszélt. Nem lehet egy életen át szeretni: ebből a hiú reményből lesz a házasságtörés, az anyagyilkosság, az árulás. Gyűlölni viszont egy életen át lehet. csak legyen mindig a kezünk ügyében, hogy fel-elszíthassa gyűlöletünket. A gyűlölet melengeti a szívet." (ezt az Ohrana embere mondja Simonini kapitánynak, a világméretű zsidó összeesküvés-sztori összeeszkábálójának az 1800-as évek végén Párizsban, amikor megrendeli tőle az orosz udvar számára a hihető és leleplezendő zsidó "titkokat"...
Nagybetűkkel én emeltem ki. Mert ezzel él ma Orvbűn és kis kikeltett csibécskéje, Vona.
@KókaDtszegfű: Kimennek.
Aki tud, az kimegy. Minden egyes napon.

érdekes, hogy nem arról szól a hozzászólásod, miért gyökértelenek ezek a fiatalok, hol is az a sok munkahely, ahol dolgozhatnának, és ki mondja meg nekik a tutit.... Esetleg te?

Szóval az óbégatásod, hogy is mondjam, ne sértselek túlságosan...

jobb lett volna csendben maradnod...
@KókaDtszegfű:
Látom, most ez a szar duma a sláger Droidfalván. Kumin elvtárséknak ennyi a szintje? Kumin, Kumin... egyre szarabbak vagytok!
Eccerike, látszik a képességeidből, hogy mindössze szövegértési és nyelvtani problémáid vannak az értelmiek mellett...
Akkor tanulj, mondjuk a Magyar Katolikus Lexikonból:

"liberalizmus (a lat. libertas, 'szabadság' szóból): szabadelvűség, a →tekintélyt tagadó és az egyéni szabadságot hangsúlyozó és érvényesítő szellemi áramlat. - Már a kk. végén jelentkezett, de teljesen a 18. sz. második felében, a korlátlan államhatalmakkal szemben bontakozott ki (→abszolutizmus). A 19. sz. eleje óta döntő hatással volt az eu. gondolkodásra. Közvetlen előzménye a →felvilágosodás, ezen belül a →természetjog vizsgálata és az →emberi jogok megfogalmazása. - A ~ szerint az ember önmagának elégséges, független egyén, akinek szinte termfölötti tulajdonságai vannak. Az ismeret egyetlen forrása az egyén értelme (→racionalizmus); az egyén természete szerint jó (→naturalizmus), ezért korlátlan szabadságot kell biztosítani neki az élet minden területén. A ~ hisz az ember és az emberiség állandó haladásában. Arról azonban, hogy mennyiben érvényesülhet az egyéni →szabadság a vallási, társad. és gazd. szervezetek →tekintélyével szemben, különböző vélemények alakultak ki."

Bár, ahogy téged elnézlek, max. a gyöngyöket szóróm a disznók elé...

lexikon.katolikus.hu/L/liberalizmus.html

De mesélj pl. erről, a Párt és a Qrmány sikerének érdekében:

"Oldalanként 470 ezerért dolgozik a Századvég

Közérdekű adatigénylési pert indított Szabó Máté, az Eötvös Károly Intézet munkatársa a TASZ-szal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ellen. Szabó az NFM és a Századvég-cégcsoport (Századvég Alapítvány, Századvég Zrt, Strategopolis Kft.) közötti 2,7 milliárdos, de 3,1 milliárd forintra bővíthető, 2014-ig szóló keretszerződés (pdf) részeként idén májusig elkészült tanulmányokat szerette volna megkapni.

Az anyagokról Lánczi András, a Századvég Alapítvány a szeptember 20-i Heti Válaszban megjelent interjúban azt mondta, hogy "keretösszegről van szó, amelyet (a Századvég) lehívhat, ha tud. Ha meg tudunk dolgozni érte." Arra a kérdésre, hogy menyit hívtak le eddig, nem tudott válaszolni, mint mondta, az ő felelőssége az, hogy "minden szabályszerűen menjen", de utalt rá, hogy ismeri a készülő anyagokat. Júniusban a hvg.hu-nak nyilatkozta azt, hogy a hárommilliárd forint "három évre szóló keretösszeg, lehet, hogy a felét sem fogjuk kitölteni."

E nyilatkozatok fényében legalábbis furcsa, hogy a per első, október 10-i tárgyalásán az NFM képviselője átadott egy iratot (pdf) , melyből kiderült, hogy "a Századvég Konzorciummal kötött (…) szerződés 2011. évi 939.632.750.- forint összegű forrásából 2012. június 30-ig 933.695.905.- forint összeg került kifizetésre. A fennmaradó (ki nem fizetett) [összeg] 5.936.845.- forint.”

index.hu/belfold/2012/10/16/oldalankent_470_ezerert_dolgozik_a_szazadveg/
úgy DÜBÖRGÖTT A PANNON-PUMA, és olyan nagy lett a JÓLÉT, HOGY minden magyar állampolgárnak a csecsemőtől a nyugdíjasig körülbelül 2,1 millió forint lett az adóssága! "Magyarország teljes bruttó adóssága nagyjából 21 ezer milliárd forint. Ez alapján minden magyar állampolgárnak a csecsemőtől a nyugdíjasig körülbelül 2,1 millió forint adóssága van. Ez a 21 ezer milliárdos adósság a Magyarországon egy év alatt megtermelt nemzeti jövedelemnek (GDP-nek), tehát az itt előállított az összes áru és szolgáltatás értékének 76,1 százaléka."
@Neolibsi: "Nálam az ütötte ki a "biztosítékot", amikor volt szerencsém átélni Németországban nem is olyan régen azt az elnéző sajnálkozó mosolyt,ami annak szólt,amit Magyarország művel."

Húgom odakinn él. Soha életében nem érdekelte a politika - mondhatjuk, hogy analfabéta e tekintetben - nem is beszéltünk ilyesmiről soha, de másfél éve hüledezve kérdezgeti, hogy ami az ottani hírekben lejön, és amit a neten olvas, az tényleg, komolyan úgy történik-e.
A német após-magyar anyós és családja csak is hüledezik, hogy az a weimari sunyi nyomulás, amire ők oskolában megtanultak köpni, nálunk teljes nyíltággal mehet.
@Secnir:

Kösz, remek a tudósítás. :)

(Amúgy a törvénykezés a bírósági ítélkezést jelenti, a parlamenti törvénygyártást törvényhozásnak nevezik.)
@Habakuk999:
Egynapos droid a kicsike... :)
Hülye is, lelkes is, ideális a Pártnak! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "nemzeti összefogást teremt és valóban értünk tevékenykedik"
Ez még érdekel: Megmondanád nekem, hogy tervezed a Nemzeti Összefogást a nemzet minimum 50%-ának a teljes kizárásával minden fajta döntési folyamatból?

Jó lenne észrevenni, hogy a nemzetnek része a cigánysoron ladából szotyizó Gazsi is, amíg arra nincs tervetek, hogy velük hogyan kell összefogni, addig a szöveged csak üres, felesleges indulatokat felkorbácsoló hablaty!
@tomwar: Pedig nem állt szándékomban másolni őt.

Nézd, a rendszerváltás idején büszkén lehettél magyar szerte Európában.
Csináltunk valamit, ami jó volt.

Most tényleg eladták a barmok a becsületünket.
@Anti Anyag: "Orbán ehhez képest kispályás."

Mennyit finomodtál pár hét alatt!
Akkor még Orbán és a rajta keresztül elért nettó növekmény minden elképzelhető világok legjobbikának manifesztálódása volt.

Tán csak nem fáj picinyt a nemmexorítás?
Igen mint azt tudjuk...2010-ig
tejjel-mézzel folyó Kánaán volt!
a népek, a „munkásosztály” vasvillával szárítgatták a pénzt a padláson,
nehogy bepenészedjen,
dolgozott mindenki, az üzemeinkben, gyárainkban, szénbányákban, cukorgyárainkban, bankjainkban, konzervgyárakban
a bárányok meg odatelepedtek az oroszlánok mellé,
... csak hát jött az Orbán, és
azonnal vége lett ennek az idilli békének meg az aranykornak,
a 2008-ban már IMF lélegeztető gépén a vergődő Magyarországon!!
@Gadori: Ez így van. Lányoméknak mostanáig gázos autójuk volt, most két hete eladták, vettek egy dízelt, mert nem volt már rentábilis számukra. És hányan fektettek bele sokszázezret az autók átalakításába! Cseszhetik, ahelyett, hogy a Mattolcsyt...
@Wagem: Jég van otthon?
Nehogy kétharmados győztesként basszon szét a zideg! Nem vagy te egy Viktor.
Drága Wagem!

Régóta olvasom épületes mocskolódásaidat, de a mai nap különleges: szar hangulatban vagyok:-(

TAHÓTLANÍT!
Mikett csinált ez a simor??
"Elszabadult a pokol" Magyarországon - ezt mondta az IMF-nek Simor András jegybankelnök 2008. október 9-én, amikor végső elkeseredésében hívta az IMF-et.....
2008-ra már annyira kirabolták és eladósították a szocialisták Magyarországot, hogy már nem tudták finanszírozni az egészségügyi intézményeket, az oktatási intézményeket, óvodákat, nem tudták kifizetni a béreket, a számlákat, a nyugdíjakat...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Valaki irta a you tube-on a cigányokkal kapcsolatban:Ha azért náci vagyok,mert igazságtalannak tartom a hat az egy ellen felállást akkor vállalom hogy náci vagyok.
Én például tartok a zsidóktól meg az araboktól akkor náci vagyok?Maximum náczi.:))
De van/volt olyan arab és zsidó,akit mint pozitv példát tudok említeni.
@Pantagruel: Tokaj ugyan nem szántóföld, de nem is a belváros. És ez amiről még én is tudok pedig leszarom ki milyen földet ad át az Orbán klánnak.
@keresztény gyökér:

"be kell látnunk, meg kell értenünk, a szegénység, a szegénységtől való félelem szétroncsolja a demokráciát, kezelhetetlen indulatokat kelt, embertelen életformákat kényszerít rá generációkra, hogy megszűnik a jövő. A jelenlegi kormány mindezzel nem néz szembe, a „nemzeti érzelmű felső középosztályról” papol, keresztény erkölcsöt emleget, miközben megcsúfol mindent, aminek bármiféle köze van humánumhoz, az erkölcshöz, az emberi méltósághoz. Szégyen ez, ennek az országnak, mindannyiunknak a szégyene."

+1
A minap az egyik fórumon arról folyt a beszélgetés
-- vajon 2008-ban, a NAGY a jólétben dübörgő, GAZDAGSÁG, A SZÁGULDÓ pannon-PUMA idején,
MIÉRT került az IMF lélegeztető gépére Magyarország??
és a fő kérdés
HOVA LETTEK 2010-re A MUNKAHELYEK?
A szocialisták által teremtett NAGY a JÓLÉTBEN... mi történt valójában, hogy 2008-ra MÁR emberek milliói éheznek,
MÁR milliók munkanélküliek,
a vállalkozások, önkormányzatok, a végletekig eladósítva és
a családok is devizaalapú megélhetési-hitelekkel!!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
"Már várom a trollok felbukkanását,..Ők biztosan tudják, hogy az állandó adóemelések miért is jók nekünk."

Egyrészt azért, mert a nép megtanulja, hogy semmi sincs ingyen, másrészt mindenkinek áldozatot kell vállalni, hogy Orbán ki tudja termelni azt a 8 nagytőkés/oligarchát akire az országnak szüksége van szerinte. És így legalább nem a multik viszik ki a profitot az országból. Hanem az oligarchák (offshorba). Mennyivel jobb ez!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Neki már az is nácizmus ha véletlen elfingom magam a Dohány utcában. "

Tán fingjál úgy - ha már gond van az emésztéseddel -, hogy előtte nem inszinuálgatsz Dávid-csillaggal.
@kifordított nagyanyó: Ez jellegzetes félremagyarázása a dolgoknak. Tegyük tisztába:

liberális =/= szadesz szavazó (pedig ti is összemossátok őket)
náci === mindenről csak a zsidók, és az ő vélt, vagy valós faszságai jutnak eszébe.

Ha a bűnözőket rühelled, nem vagy náci!

Ha viszont egy ártatlan embert látatlanban már a bőrszíne miatt elítélsz, akkor jogos lenne, hogy viseld ezt a stigmát.

Az zavar a nácik kommunikációjában, hogy úgy csinálnak, mintha akkor, és csak akkor lépne valaki a bűn útjára, ha nem fehér.

Az zavar a nácik kommunikációjában, hogy nyomják az aljas hazug propagandát, hogy a rokonaim állat módjára való kivégzése nem történt meg, vagy nem volt az olyan súlyos.

Az zavar a nácik kommunikációjában, hogy ha Ehud Barak elfingja magát, egyből autómatikusan mindenkire igaznak vélik, aki nem ért egyet a fekete ruhában masírozással.

Ez kurvára zavar!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: @a szív fészkei: Milyen szép lenne ha ennyire egyszerű lenne a képleted. :) De ha már másolgatsz Fekete Gyurit olvastad a népszabóban??? :)

"Bizonyos magukat felsőbbrendűnek tekintő zsidók pofátlanságának nincs határa: miközben ugyanis mindenki mástól elhatárolódást, bűnbánatot és bocsánatkérést követelnek, saját magukat bírálhatatlanak és patyolattisztának nyilvánítják. Legutóbb Fekete György, a Néphazugságban gyakran publikáló magyargyűlölő „tanár” fogalmazta meg a zsidó kiválasztottság-tudat alaptételét: a zsidók semmiféleképpen sem lehetnek az okai az irántuk megnyilvánuló gyűlöletnek.

Ami nem kevesebbet jelent, mint hogy a zsidók mindent helyesen tesznek és soha semmiféle bűnt nem követhetnek el. Bűnösök csakis a gójok lehetnek, a zsidók sohasem. Fekete György kissé körmönfontan fogalmazva bár, de félre nem érthetően szögezi le az ismert rasszista zsidó álláspontot: az antiszemitizmusnak sohasem lehet „valóságmagva”, vagyis nem lehet semmiféle oka. A magát kiválasztottnak tekintő Fekete György azt ugyan nagy kegyesen megengedi nekünk, hogy „elemezzünk” bizonyos történelmi kérdéseket. Azonban a vizsgálódás eredményét is meghatározza, amely szerinte csakis az lehet, hogy „zsidó ember részéről tanúsított magatartás” soha nem lehet oka a zsidók irányába minden korban megmutatkozó ellenszenvnek. A zsidók tehát nem követhetnek el hibákat, főleg nem bűnöket, amennyiben azonban angyali jóságuk ellenére mégsem kedvelik őket, annak az ostoba és egyébként is a zsidóknál alacsonyabb rendű gójok „bűnbakképzése” a magyarázata. A hülye gójok pedig nyilván azért keresnek „bűnbakot” több ezer év óta az elmebeteg Fekete György szerint, mert olyan mértékben buták, hogy képtelenek felismerni a valóságos összefüggéseket.

Fekete György antiszemitizmus-elmélete annyira döbbenetesen abszurd, nevetséges, hogy talán legyinteni kellene rá, mondván, komplett őrültek zavaros eszmefuttatásaival nem is érdemes foglalkozni. Csakhogy az ismertetett gondolatmenet pontosan kifejezi a zsidóság bizonyos befolyásos, Izraelben és a nyugati világban uralkodó köreinek világlátását. Ez a fajta teljesen torz, már-már beteges, kizárólagosságra törekvő, gyűlölettől eltelt, más népeket mélységesen lenéző, a zsidó felsőbbrendűség-tudat talaján álló gondolkodásmód súlyos feszültségek forrása.

Fekete György nyúlfarknyi cikke utolsó mondatában fenyegetően kijelenti:„..soha nem engedjük, hogy a bűnbakképzés történelmileg létező jelenségét (…) bármiféle, zsidó ember részéről tanúsított magatartással bárki is a közéletben és/vagy a tudományban felülírja.” (A „bűnbakképzés persze „történelmileg létező jelenség”, de az „antiszemitizmus „valóságmagva” Fekete szerint nem az. Vitának ebben a kérdésben sincs helye.)

Azonban kíváncsi lennék, miképpen kívánja Fekete György gyűlölködő és rasszista fajtársaival együtt megakadályozni, hogy bárki is a „bűnbakképzés jelenségét” az „antiszemitizmus valóságmagvával felülírja” (vagyis, hogy bizonyos zsidók hibáira és bűneire is rámutasson)? Csak tiltani kívánják a „felülírók” véleménynyilvánítását, netán börtönbe is csukják őket, esetleg halálbüntetést szabnak ki rájuk?
@komplikato: Kiváló szegmentálásos pénzbeszedés. A zsé házhoz áll, és aki fennhangon veszi zokon, azt a benzines/dízeles egységsugarú leugatja azzal, hogy neki eddig is sokba vót.
Viktor nap mint nap megszolgálja a béke Nobel-díj 1/27-ét.
@KókaDtszegfű:
Közgép is benne van? :)
Térkövezések?
Parkosítások?
Iskola bezárások?
.
.
.
.
.
.

Ezért téged fizetnek, vagy egynapos droidként szar és unalmas az életed?
Melód van, vagy ez a MELÓD?
Akkor értelek! :D
Nem tudom, hogy örüljek-e ennek az indulatos sárdobálásnak a kommentekben. Azt már látom, hogy jó sok fanatikus fog szavazni 2014-ben :)
Tulajdonképpen
A devizaadósság 2004 szeptemberében még 2 ezer 748 milliárd batkának megfelelő összeg volt.
2009. áprilisában már 7 ezer 406 milliárd batkának megfelelő
– azaz négy és fél év alatt nőtt csaknem háromszorosára!
Nagy kérdés
Hova került ez a hatalmas összeg...
- 2008-ig még válság sem volt de azért
mégis megtörtén a tatárjárás szerű ország rombolás, ország és nép
teljes mértékű kirablása, és eladósítása!!
@KókaDtszegfű: Mi van stefi,új neved van?:))
Mi történt 2010 óta?Miért keresek én 20 ezerrel kevesebbet,mint tavaly.
Hány ember jut egy olyan emberre aki jól járt az egykulcsossal ,azok közül,akik nem jártak jól?
@komplikato: az a baj, hogy szerintem nem is 100%-al emelik az autógáz adóját, hanem 125%-al, mivel két lépcsőben emelnek 50%-ot és a második 50% már a megemelt adó 50%-a lesz...

gyönyörű...
@AnnaKarenina:

Kedves Annna!

A leckét szépen fel tetszett mondani. 5-ös.

Csakhogy ez így pont hogy nem igaz, mert félrevezető. nem félvezető, félrevezető.

A közteherviselés arról szól, hogy nem csak a javakból részesülök, hanem a terhekből is. Jah' hogy eddig "ingyen"élő voltam, és most hozzá kell járulni a közöshöz a másikkal egyenlő mértékben?
Vagy annyira már nem akarok egyenlő lenni, hogy a terhekből is kivegyem a részem? Si.
Persze ez sem igaz így, csak megmutattam az érem másik oldalát is.
Valahol az érem élénél van az igazság, ezen megy a ricsaj.

Már pont azért menekülnek el a fiatalok és nem fiatalok (évek óta!), mert akinek van munkája, az sem boldogul. legfeljebb meg.
2005-ben még 100000-en vándoroltak ki, és telepedtek le új hazájukban 2011-re ez a szám 200000-re növekedett.
Ezért tervezte már Bajnai is az adócsökkentést, mert végképp tarthatatlanná vált, hogy egymillió ember tartson el további 7 milliót. kétmillió pedig elvegetált valahogy.

Maradjunk annyiban, hogy minden el van qrva évtizedek óta, ez ugyan nem menti (sőt!) a Főnököt és stábját a harácsolásban tanúsított odaadó magaviseletéért és kedves attitűdjeiket, de ebből nincs kiút, csak kifelé ebből az országból aki csak teheti, és amíg teheti. Semmi diákhitel, semmi adósságvállalás, annyiért már kint is lehet tanulni, visszajönni meg csak látogatóba, de arra még jobb a tv. szavazni sem, választani sem. Mert milyen választás az, ahol a szar és a fos között lehet/kellene választani.

Szép napot és még szebb reményeket.

Ja! és vigyázz a zsebedre, mert az itteni közvélekedéssel szemben nem jó Viktorunk a legnagyobb rabló, (ő csak egy balfasz) hanem azok, akik hozzászoktak az ingyenéléshez, ést ezt a státuszt szeretnék megőrizni/visszaszerezni. Ezért jutottunk ide, mert ez volt a választói tömegek igénye.
Semmit sem tenni, de jól élni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod, ez a különbség köztünk. Én leszarom, hogy valaki milyen származású. Lehet, hogy kurvára felbasz egy születésénél fogva zsidó származású ember szövege, csak nem érdekel, hogy azt zsidóként mondta.
Lehet, hogy szétcsapkodnám baltával a fejét annak a cigánynak, aki megerőszakolja a 12 éves kislány ismerősömet, de nem az az első gondolatom, hogy milyen bőrszíne volt. Hanem az, hogy aljas patkány bűnöző, mivel láttam már fehérben is ilyet, igazoltattak is engem, sápadt tejfehérként, mert egy ilyen erőszaktevőre illett a személyleírásom.

Amíg neked a bőrszín az első gondolatod, addig szerintem vállald fel, hogy náci vagy. Mert nem csak a romák bűnöznek! Csak ők kerülnek be a hírekbe.
@dr. mesterseges szinezek: Értem tehát már azt is meg akarod szabni, hogy hol finghatok és hol nem. :)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: VAzze, ezek soha nem Orvbűn ellen voltak utcán, hanem a millások ellen! Ott voltam, láttam, hallottam! Amikor januárban Majtényi vagy bárki beszélt, mit bőgtek?? (miután bántalmaztak az elején, amikor még ők voltak többen, pár idősebb kormányellenes tüntetőt) Hogy Orvbán takaroggy?? NEM!! Buzi, Gyurcsány takaroggy, Ria, Ria, Hungária, ilyesmiket.Kurvaélet, ezek mindig Orvbűn megbízásából vannak ott szétbaszni a tüntetéseket!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ->2002-2009 közt
medgyessy
- gyurcsányi-bajnai
Olyan feltételekkel vettek fel külföldről, újabb és újabb hiteleket, a magyar nép nyakába, gazdagítva ezáltal is a külföldi multikat
... amivel még az unokáink életét is megnyomorították.
E trükkös hitelek miatt
2012 a harmadik negyedévben
1935,1 milliárd forint,
a negyedik negyedévben
1354,7 milliárd,
2013 egészében pedig 3418 milliárd forintnyi lejáró adóssága van Magyarországnak.
Ebből rendre 360,1 milliárd, 556,1 milliárd, illetve 1479,6 milliárd forint a lejáró devizaadósság
Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom: a középkori kínzóeszközök vaupenis a TV2 Tapló c. műsorához képest. Székhez szigszalagozva megnéztem az orbán interj..., hm, nyalifilmet.
Több dolog is felmerült bennem:
a, nem a csehek pancsolták azt a pálinkát? jó lenne...
b, végre egy olyan helyzetben láttuk az alanyt, amit megérdemelne: szántva.
c, a gazda remélem ellenőrizte, hogy minden megvan-e traktoron, miután az alany kiszállt belőle. Sose lehet tudni ezeknél.
d, irány a jútyjúb, ungarise gangnam violinsztájl, 3+2 +áfa+jövadó+artijusmatrica
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Soha nem skandálják ilyenkor ezt. Csak a Gyurcsány takaroggyot.
@KókaDtszegfű:
"Igen mint azt tudjuk...2010-ig
tejjel-mézzel folyó Kánaán volt!"

2010 óta pedig a kerítés is kolbászból van, a nap is másként süt. A Közgépre tényleg. Persze az idén az országra is, volt is aszály rendesen:) Na jó, erről nem Zsugás Vitya tehet. Legalábbis eddig nem derült ki.:)
Tök jó, hogy azóta a korrupció is a fidesz vezérlő és kormányzati elvévé vált, ebben is maga mögé utasítva a kispályás szocikat. Persze Közgép rokonként ez nem zavar tudom.
@kifordított nagyanyó:

"Horn- és az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően 2002-re gyakorlatilag mind az Európai Unió, mint az euróbevezetés kapujába megérkeztünk, hiszen ekkorra már a csatlakozási tárgyalásokon a legtöbb fejezetet lezártuk, és az euróbevezetéshez szükséges maastricht-i kritériumokhoz is közel voltunk. Ami még megjegyzendő erről az időszakról, hogy 2002-re a választások megnyerése érdekében a Fidesz egyértelműen választási költségvetést készített, mondhatni learatta az első három év takarékos kormányzásának gyümölcseit, tehát 2002-ben még a kormányváltás előtt igaz alacsony szintről, de emelkedésnek indult az államadósság. Mindebből egyértelműen látszik, hogy a választások után azonnali korrekciókra lett volna szükség annak érdekében, hogy az ország kedvező helyzete fennmaradjon.

Korrekció helyett azonban jött a Medgyessy kormány „megőrizzük-kibővítjük” politikája és a 100 napos programok. Visszapörgetve a második ábrához látható, hogy 2002-ben és 2003-ban az Orbán-féle választási költségvetésnek, és utána a Medgyessy-féle 100 napos programoknak köszönhetően a reálbér két év alatt 20%-kal emelkedett, a gazdaság lehetőségeit messze túlszárnyalva. És ez az esztelen állapot a későbbiekben sem szűnt meg. Jól látható az első ábrán, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok alatt 2002 és 2008 között a gazdasági növekedésnél az államadósság sokkal gyorsabban emelkedett, tehát végig fenntarthatatlan, eladósodó, magas költségvetési hiánnyal járó időszak volt ez. Mindezt tetézte, hogy az államadósság annak ellenére növekedett meredeken ebben az időszakban, hogy a szocialisták újra felpörgették a privatizációt (3. ábra kicsit feljebb), tehát az állami vagyon is csökkenésnek indult. Hihetetlenül „elkúrt” időszak volt ez, évtizedekre kiható gazdaságpolitikai hiba, mondhatni bűn, hogy a szocialisták (és tegyük hozzá az Szdsz-t) hosszú évek alatt is képtelenek voltak fenntartható gazdaságpolitikát kialakítani. A Fidesz-féle 2002-es választási költségvetést négy további fenntarthatatlan, hitelből finanszírozott választási költségvetés követte. Tegyük hozzá ebből a szempontból eredményesen, hiszen 2006-ban újraválasztották az Mszp-t, aki a választások után rögtön meg is lépte azt, amit négy évvel korábban kellett volna: azonnali kiigazításba kezdtek.

És ekkor, 2008-ban érkezett a gazdasági és pénzügyi világválság, majd adósságválság, ami tulajdonképpen napjainkig tart. A további folyamatok jobb megértéséhez még egy adatsort figyelembe kell vennünk, mégpedig az ország devizatartalékainak alakulását. Alább a negyedik ábrát kiegészítettem a devizatartalék alakulásával (zöld vonal) és az államadósság valamint a devizatartalék különbségéből előálló „nettó” államadóssággal (lila vonal)."

m.cdn.blog.hu/ni/nivo/image/gazd2.JPG

nivo.blog.hu/2012/05/24/a_fidesz_gazdasagpolitikaja_jobb_mint_az_mszp_e_volt

A narancsbolsik szeretik csócsálni a devizatartalékokat... Tehát...
@Bakter: A szerencsétlen riporternő úgy be volt szarva, hogy füle sem látszott ki.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem az a különbség hanem az, hogy marhára nem ismersz, miközben lököd azokat a paneleket amit a média is feltolt az agyadba. :)

Egyébként pont erről beszélek. Én adott esetben kurvára nem azért kritizálok egy zsidót mert ő zsidó, hanem azért amit mondjuk tesz vagy mond. Ezt persze már 1000-szer leírtam de nálad is csak egyik füleden be másikon ki.
@leonito77: Valszeg a folyékony üzemanyag fedezete nagyobb a MOL-nál, ezért ezekben a vészterhes időkben vissza kell terelni az elhajlókat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor miért kell megemlíteni, hogy zsidó? Nem veszed észre, hogy ez indukálja az egészet? Hogy ezért nem érdekel a többi, amit mondasz?
@KókaDtszegfű:
1998 és 2002 között pedig az emlékezetedből pont kimaradt, amit Piktor és csapata vett fel.
Most meg a 3% hiteleket kiváltjuk 9%-ossal.
Kész sikertörténet lesz pár év múlva, amikor majd azokat kell kifizetni.
Akkorra kihúzod a fejet a Vezényló seggéből, vagy még a langymeleget akkor is ott fogod élvezni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Érted, de ezt is rosszul... pedig nem volt egy komplex javaslat.

Persze az a hülye, aki konteóssal szemben konteón kívül egyébbel próbálkozik.
@dr. mesterseges szinezek: A húgod ezek után valószínűleg azt hiszi, hogy mivel ez külföldön így jön le,ez a dolog itthon is mindenki számára világos.Mond el neki, hogy a helyzet ennél sokkal rosszabb:Itthon a sajtó a média túlnyomó része azokat a dolgokat nem hozza le,ami külföldön simán megjelenik.Itthon azt érzékeli a hírekből a politikai iránt kevésbé érdeklődő hétköznapi polgár, hogy minden rendben, minden fasza és a külföldi sajtó hazudik erről a szent-életű kormánytól.
A felcsúti tolvajszaka vezér már nem csak Magyarországon hírhedt, hanem a németeknél is.
Remélem Merkel kancellárnak nem hiányzik semmije az államkasszából? Mert ez a "betyár" nem csak az EU meg az IMF lejáratásán dolgozik, hanem egész Európán.
Magyarország szegényebb rétegeitől már mindent ellopott-elkobzott és ahol ő megjelenik ott jót nem lehet várni.
Így volt ez több országban is: Egyiptom, Olaszország, Grúzia. . .

Szerintem Orbán fogja megkapni a legközelebbi Baltás Nóbel-Békedíjat.
@a szív fészkei:
Lehet, hogy beleTEKtek valamit a seggébe?;)
@KókaDtszegfű: De azért be kellett vezetni az egykulcsost hogy a haverok jól járjanak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ahogy a mostani allpotokat elnezen, MIANMAR

www.flags.net/MYAN.htm#MYAN0001

Amugy van meg egy jopar, szoval meg mindig ketsegeim vannak... Tudod az a baj, hogy ha nem irod le, vagy nem adod ki magadbol, amit gondolsz, elobb-utobb rossz hatassal lesz a mentalis egeszsegedre.
Szoval, melyikre is gondoltal?
@KókaDtszegfű: "Igen mint azt tudjuk...2010-ig
tejjel-mézzel folyó Kánaán volt!"

Szerencsétlekedés folyt, nem tej és méz - most a szerencsétlenkedésen felül szemétkedés is folyik.

- o -

A szalmabábos érveléssel nyeretlen kétévesek zárt társaságán kívül nem illik villogni.
oops, kuminbrigád-habonny csapat eztet is benézte :D

Csak Orbán védené a francia földet
A franciák viszont a kínaiaknak is adják, a kormányfő csúnyán mellélőtt az egyik földvédő példájával.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Figazamiigaz%2F2012%2F10%2F16%2Ffrancia_foldtorveny%2F
@dr. mesterseges szinezek:
Nézd, ha ennek a szerencsétlennek a szintjére ha le akarsz menni és kommunikálni vele, akkor lelked rajta - de akkor inkább bábozd el neki, mert különben úgysem érti meg! :)
@Neolibsi: Amikor kérdezi, mondom neki, hogy én hogyan látom a szitut - jellemzően akkor beszélek vele, amikor vezetek, és az a szomorú, hogy egyáltalán nem esik nehezemre a volánra koncentrálva felidézni párat az elmebaj aktuális termékei közül, pedig nem olvasok, és főleg nem jegyzek meg minden léktornász produkciót.
@keresztény gyökér: Ez a céljuk. A vérbe alázni és kiéheztetni. Aztán hajrá, neki egyiket a másiknak, jöhet a rendkívüli állapot.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Miért kéne megemlíteni, dehogy említem. A baj pont azzal van, hogy fordítva ülnek a lovon. Ha bármi miatt te kritizálni mered őket, az eszmerendszerüket, vagy csak egyet közülük bármiért, akkor egyből antiszemita vagy és náci.
"Az IMF miniszterelnökének, bukott embernek és elfuserált libapásztornak nevezik a Fideszben Bajnai Gordont, legalábbis azok a képviselők és kormánytagok, akik egyáltalán hajlandóak kiejteni a nevét. A visszatérésre készülő volt miniszterelnökről hivatalos fórumon még egyetlen szó sem esett a kormánypártokban, és Orbán Viktor sem hajlandó foglalkozni vele, de azért vannak olyan fideszesek, akik attól tartanak, hogy ha a kormány nem tud eredményeket felmutatni, Bajnai mögé pedig beáll az ellenzék, akkor 2014-ben akár veszélyes is lehet rájuk."

Fosnak a szarfaszúak
@Neolibsi: Én 2006-ban akkor voltam Kanadában, amikor az orbáni hordák felgyújtották a tv-t és fél Budapestet. A kinti magyarok tőlem kérdezték, hogy mi történik. Akkor mondta be a kinti sajtó, hogy Gyurcsány hazudott. Én nem igazán tudtam mit mondani erre, csak annyit, hogy ha ez igaz, akkor Gyurcsánynak le kell mondania és új választásokat kell kiírni. És ekkor megkérdeztem a kinti magyarokat, hogy ki legyen a következő miniszterelnök. Ugye akkor lehetőségnek volt a Gyurcsány, és a vezényló, akinek most már tudjuk mije volt, de nem programja. Amikor Gyurcsány neve merült fel, egyértelműen azt mondták "nem", akkor kérdeztem ki az alternatíva? Az Orbán? És a válasz tömören annyi volt, hogy az a magyarság szégyene, hogy ezt az embert még nem lőtte le valaki. És ezt a kinti magyarok mondták 2006-ban. Most már tudjuk, hogy mire gondoltak. És azok ötvenhatos magyarok voltak, csak tisztán látták és felismerték a vezényló veszélyességét.
Eftársak! Nem ehettyük meg a hangyatojást tojó turul!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én például csak akkor károgok, ha a zsidó, vagy cigány, vagy hasonló szavakra tudok szűrni a hozzászólásban. Próbáld meg enélkül. Hidd el, a magamfajtánál is sokkal többet fogsz elérni! ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Én adott esetben kurvára nem azért kritizálok egy zsidót mert ő zsidó, hanem azért amit mondjuk tesz vagy mond"

A többieknél is lajstromozod a nemzetiségi/vallási hovatartozást?
Hogyaszondod: "ej ez a Bayer mekkora egy tahó, hát ez nem komplett, egy uszító fasz, egy barom bértollnok, amúgy sváb"?
Mi a véleményetek Varga igazságbeszédéről?
- elismerte, hogy az alacsony jövedelműek adóterhelése túl magas
- fontos, hogy az egyensúlyt mindenféle kínzóeszközökkel helyre lehet állítani
- messze vagyunk még attól az állapottól, hogy "a külső támaszokat el lehessen dobni"
- az ország lemaradt a kelet-európai versenytársaktól
- A foglalkoztatást tekintve a régióban Magyarország a vesztes oldalon van
- a 2002-es béremelések miatt a munkatermelékenység csökkent, emiatt tőke ment el az országból, ez azóta is rontja a növekedési kilátásainkat, „2009-ben történtek pozitív lépések, az akkori kormány bérvisszafogó politikát folytatott”.

Ez azért a nemmegszorítástól meg a mindenki jól jártól egészen messze van, nem beszélve Bajnai rehabilitálásáról, akinek a szekrényében a Vargamiska Vanek úrként benn lakott, hátha találkozik egy-két csontvázzal... :-D
Jól értettem az alanynak azt a szándékát, miszerint a földeket elvennék a nagy gazdálkodóktól, hogy szétosszák a kicsik között?
@dr. mesterseges szinezek:
Oszt akkor még a "magyarokról" nem is beszéltünk... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A lelkembe látsz. Mi tagadás, a szalmabáb érvelést azért említettem, hátha elvonul kibetűzni a wiki vonatkozó oldalát.
Addig még benőhet a feje lágya.
@AnnaKarenina: Rózsa Sándor _ Semjén nagy idolja - pont ezt tette. A szabadságharc idején - forrás: Ráth-Vég István - hogy ne szenvedjen még többet a lakosság, hisz a férfiak szinte mind csatákban elvoltak távol, meg le legyen kötve az ellenfél, Rózsának amnesztiát ígértek, ha a csapatával bemegy a falvakba védeni az ott élő öregeket és asszonyokat-gyerekeket + néha zavargássza a be-betörő császáriakat. Ehhez képest Rózsa Söndör totálisan lerabolta a kisöregeket, hisz ellenállásba nem ütközött, így csontra fosztogatta az amúgy is szegényedő és éhező falvakat.

Így nyomatékosan kérték Kossuthot a hivatásos katonák, szabadítsa már ettől rákfenétől őket is meg a vidéket.
@Bakter:
Nem, nem jól értetted.
Ráadásul a nagy földbirtokok kialakulása csak innentől lesz tiltott, akiknek már sikerült az utóbbi pár hónapban összedobni, nekik marad. Nem is értem,, vajon miért...?
Minden szentnek maga felé hajlik a keze - hátha még nem is szent az illető...
@szerénységem:
Ne alázd Vanek urat, ha kérhetlek. Ő egy igen tehetséges üzletember volt, aki nemcsinálva is igen nagy tettetek hajtott végre. Ezek meg nemcsinálva is elszexelnek mindent, akkor meg pláne, amikor eszükbe jut valami, és csinálják.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): A fentiekben írtam már, hogy sajnos az ilyen véleményekről a hazai többség nem hall, nem hallhat.Orbán ezekről tud, ezért enged meg magának mindent, mert tudja, hogy ha bukik, akkor végleg bukik, a tipikus diktátor-alkat viselkedése.Jön még kutyára dér, de nem mindegy, hogy mikor és hogy előtte mennyit lopnak ki!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A "magyarokkal" direkte nem példálózom, hátha a mai napot sikerül nemzetidegenség nélkül kihúznom - a svábok emlegetése viszont familiárisan garantált nekem.
@KókaDtszegfű: Járai. Mond ez a név valamit? Na akkor forinthitelkamatozzál.
@Bakter: Félreérthetted, de ez gyakori elhallás ezen a vidéken. Nem osztogatják a földet...
@xaverta:

"_2010 óta pedig a kerítés is kolbászból van_"

Felétek. Erre Pick szalámi.
@Penivaldes:

Azt is eltitkolták a Tudjukkik! :D
"Orbán Viktor felesége szerint nem fogunk jobban élni, csak keményebben dolgozni

Az Ökumenikus Segélyszervezet Egy irányba megyünk? című rendezvényén Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete megnyitó beszédében kiemelte: gazdasági paradigmaváltás zajlik, "az ma már csak illúzió, hogy egyre jobban fogunk élni".

A fiatal nemzedékek egyre többet fognak dolgozni, eközben vissza kell fogni a fogyasztást, környezetvédelmi és gazdasági okokból egyaránt. A munkára való hajlandóság, a képesség a kemény munkára egyre fontosabb kritériummá válik, ez lesz a feltétele annak, hogy kiegyensúlyozottan élhessünk; a munka pedig egyben a szegénység elleni küzdelemnek is az alfája és ómegája - mondta Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége."
Az utolsó mondata eléggé figyelemre méltó. :)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor elszedik a kicsiktől, és megkapják a haverek! Mert a haverek mezőgazdagénaránya nagyobb, mint bárki másé, ergo sokkal jobban termelik majd a pénztárgépbe építendő matolchipeket. Odabaszunk az ipari országoknak turulosan, lesznek itt még Mercedes-ültetvények, meg Opelkarburátor fák.
@dr. mesterseges szinezek: Nekünk echte német barátnőnk háborodik fel, a magyar férje rezignált, Kádár alatt nőtt fel, őt nem lepi meg ez a reloaded üzemmód annyira.

De mivel kormányszinten szokott tolmácsolni, elmeséli undorodva, hogy a mostanában kitántorgó küldöttségek egy díszvacsorán még nagyon bebaszás előtt csak végig szolídan zsidóznak-cigányoznak jóízűen, aztán ha már talajrészegek á la Orvbűn-huszár, akkor témára kerül, a ki hogyan szokott másnaposan okádni is...
@szerénységem:

"_- elismerte, hogy az alacsony jövedelműek adóterhelése túl magas_"

Ja. nem a jövedelem az alacsony és abból nehéz kiköhögni azt az adót, amit eddig nem fizettek, hanem az adó a magas.
Innen már csak egy bakugrás, hogy el kezdjenek a "többet" keresők zsebében.
Ez a Varga is csak helyből hűjjje.

legalább mindenki kimenekül innen, aki teheti.
@shinichi: Oppá. Ezt mivel hozta ki belőled? Nem látom a csurkai munkásságát.
@kifordított nagyanyó: És kitől nem tartasz? B-közép jöhet? Azok a liliomos fiúcskák a tisztaságot sugározzák szerte a metróban.Az üveg nem is bírja, törik tőlük.
@shinichi: Elgurult a gyógyszer megint??? ;)
Vannak előzményei a NER-nek is.

Október 16.

"Szálasi vezetésével megalakult a Nemzeti Összefogás Kormánya. (...) Az új belügyminiszter kinevezése napján megkezdte a Nemzeti Számonkérés Szervezetének felállítását. Endre László vezetésével létrehozták a hadműveleti területek polgári kormánybiztosságának intézményét. (...) Szálasi, mint a Hungarista Munkaállam vezetője, egy személyben állam- és kormányfő, november 2-án letette az államfői esküt a Szent Koronára. (...) Megalakult a Nemzetvezető Munkatörzs és a regionális ügyeket intéző Kormányszékek. Névleg totális, gyakorlatilag kaotikus hatalmi viszonyok jöttek létre."

mek.niif.hu/02100/02185/html/70.html
@kifordított nagyanyó: Megveszed a könyvet, - Umberto Eco A prágai temető - és 559 oldalon keresztül élvezheted. Én speciel könyvtárból, mert húzós ára van.
@ariel12: Anikó sokat tud a munka világáról - mint B. Ura az informatikáról - több kézirat is porosodik a fiókjában a "föld meg nem művelésének szervezeti és technológiai kérdéseiről a földalapú támogatás maximalizálása érdekében" témakörben.
Azért az nem túl jó dolog, hogy néhány ember lefoglal egy teljes oldalt és itt jópofiznak...
Érdemi hozzászólás nem nagyon...:((((
@a szív fészkei: Be kell bizonyítani, hogy a fijuk térképészethez is jobban értenek, mint bárki. Ha ők aszondják, hogy a Balkán az Alpok lábánál kezdődik, akkor ott is kezdődik, és erre bizonyítékokat is adnak.
@londonterminals: Nemzeti számonkérő szék most sem ártana mindazoknak, akik ide juttatták az országot.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

ja.ja.ja. Csak ez úgy "szokott" lenni, hogy amikor kiderül a tényállás, mármint, hogy gané dolgot művelt x. vagy y, akkor az esetek egy részében addig folyik a diskurzus, amíg arra nem kanyarodik védekező szöveg, hogy x kibökhesse, hogy ő nem x, hanem C, y pedig azt, hogy ő nem y, hanem ZS. aztán kikérik maguknak, hogy kérem, itt cigányoznak/zsidóznak. Szóval hátrább az agarakkal. pont az a vérlázító, hogy esetenként túl pofátlanul élnek vissza a pozitív diszkriminációval.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem tudom, hány esetet hirdetek itt, amikor tejfehérek rabolnak, ölnek viszonylagos jólétből kitörve rezzenéstelenül és kérdezem csak kérdezem, hogy megy-e a Gárda tiltakozni ellenük? Soha.
@Pitonyák néni: "Azért az nem túl jó dolog, hogy néhány ember lefoglal egy teljes oldalt és itt jópofiznak..."

Mos micsinájjunk? A köztévéket és rádiókat már lefoglalta másik néhány ember jópofizás céljára.
index.hu/belfold/2012/10/16/oldalankent_470_ezerert_dolgozik_a_szazadveg/

www.napi.hu/magyar_vallalatok/napi_95_millioert_dolgozik_a_kormanynak_a_szazadveg.534285.html

"...a keretszerződés részeként elkészített BKV-koncepciót a Századvég Zrt. kutatói korábbi javaslatokból, szakértői anyagokból és sajtóban megjelent ötletekből állították össze, hozzáadott érték nélkül."

"Az NFM jogi képviselője a tárgyaláson azt állította, hogy az eddig közel egymilliárd forintért beszerzett tanulmányokat és elemzéseket a minisztérium nem kezeli, így kiadásukra nem kötelezhető. Azt viszont már nem tudta megmondani, hogy ki kezeli a dokumentumokat. A per folytatódik, a fejleményekről at EKI tájékoztatja majd a közvéleményt - zárul az intézet közleménye."

és egy pár éve még ilyen szégyenlős Nokiás-dobozokon, meg szerény 10-20 milliós BKV-s tanácsadói szerződéseken pörgött az egész ország (teljesen jogosan!), de hol van az már...
Azèrt gyurcsànyon lovagolni elèg gàz, ilyen 2 èv utan..
@keresztény gyökér:

Vásárosnamény.
Pont az a város, ahonnan a munka világát meséssé tévő Czomba úr jött.
Zeng a hiéna kórus vezényszóra.
A karmesteri pálcát önmagukat felkent "karmesterek" emelgetik.
Számuk nemigen változik, a nagy mű is ugyanaz.
E hangoskodók csak tapsolnak és tapsolnak. A szöveget hallják, melyből nem következik, hogy értik.
A "karmesterek" azonban nagyon jól tudják és nagyon is értik. M
agyarország sírásói Ők tisztában vannak azzal, hogy nagy a baj, amit csináltak
mert a kottát rosszul írták meg az eltelt közel két évtized alatt.
Rendszert kellett volna váltani, de módszerváltás lett belőle és az eltelt 22 évből 12 az övék lett. Szőröstül bőröstül, mindenestől.
Felelőst kéne találni, meg kéne magyarázni, hogyan is jutott idáig az ország.
Igen ám de akkor nevekkel is kéne szolgálni. Ők a harsogó hangoskodók keresnek, kutatnak. Erejükből azonban csak egy névre futja, önmagukra természetesen még véletlenül sem gondolnak.
Magyarország sírásói már… Szövetségesre sem igen akadnak, az iskolázatlan tömeget és az IMF-EU párost leszámítva.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Hülye Gyurcsanyisták"

Debilke sétál anyukájával az állatkertben.
- Anyuuuuuu! Ez nyúúúúúl?
- Nem, Debilke, ez itt zsiráf.
- Anyuuuuuu! Jó nagy nyúúúúúl.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): PEdig 56-ot is Orvbűn robbantotta és harcolta végig. Spirituális nem létező zigótaként.
@tom77:

"_Azèrt gyurcsànyon lovagolni elèg gàz, ilyen 2 èv utan..
_"

lovagoljon rajta a Klára asszony...
hátha menne lábtörés nélkül es
@dr. mesterseges szinezek: Ha ez először lenne egy szót se szólnék, de legalább a témáról is beszélnétek...
@KókaDtszegfű: Na, itt egy ügyeletes fideszhülyegyerek...

"KókaDtszegfű 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.10.16. óta tag."
@a szív fészkei: A csillagváltásos beszélgetés. :)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem akartál Dávid-csillagozni, csak utalgattál mint valami hülyegyerek, hogy 'ok nélkül' lenácizzunk, te meg panaszkodhass, hogy milyen csúnyák vagyunk. A többiek meg nem akartak lenácizni, épp a fentiek miatt, gondoltam most megteszem én. Nehogy ne tudjál elsülni.
Nem érdekel, hogy nácinak gondolod-e magadat, de tudathasadásos vagy és néha letagadod(nem), vagy csak provokálsz minket (igen). Tudod, amikor az autópályán minden hülye szembe jön.
Közmegegyezésen alapuló tényként megállapítottam, hogy náci vagy.
"Őszintén rettegek attól, hogy besoroltatom „a magyarul beszélő, de a magyar nemzethez nem tartozó személyek erőszakos, gátlástalan kis csoportjába”, amely „fröcsögő gyűlölettel” fordul „Teleki Pál, Prohászka Ottokár püspök, Horthy Miklós kormányzó úr, Mindszenty József bíboros, Bethlen István miniszterelnök, Klebelsberg Kunó és Hómann Bálint miniszterek, Apor Vilmos püspök és mások ellen” – szóval ezért nem írok semmit (semmi lényegeset) a földrajztudós-politikusról, még arra sem térnék ki, hogy – akárhogyan forgatjuk is – virtigli antiszemita volt őfőméltósága.* Maradjunk csak két elemnél: az itt közölt portrénál és a megvilágító erejű gondolatoknál."

magyarnarancs.hu/elso_valtozat/teleki-mely-gondolatai-82073
@jaegtoer: Ja ide csak ennyi :-)) Csányi bácsi jó bácsi.
@Pitonyák néni: Majd feldobod a témát valamelyik alteregóddal, amelyikre a legkevésbé hat a gyógyszer.
@Pitonyák néni:
Az érdemi hozzászólás, hogy orbán és sleppje lop, csal, hazudik, miközben a hagymázas álmában átélt látomásokból születő elmebeteg ötleteivel tesz tönkre mindent ebben az amúgy is padlón lévő országban?
Az is érdemi hozzászólás lenne, amit én ezért tennék vele meg a sleppjével?
Szerintem, itt bárki hozzászólása sokkal érdemibb, mint bármi, amit ennek a bandának az elnyomó többsége az elmúlt két évben mondani tudott.
@londonterminals: Nemzettörzs, ja. Hát növeget most is szépen. Ingyombingyom hajladozik is a sokféle szélben. Jó isten, népdalt írtam!!!! :-DDD
@collateral collector: az a baj, hogy nincs érzéketek az irodalomhoz. Pedig az ország felvirágzásához a jobb féltekén keresztül visz az út. Lám, a Századvég igazgatója már nem is elemez - az bal féltekés tevékenység lenne, hogy ne mondjam, ballibbant -, hanem 3500 karakteres körmondatokban zengi az Államférfi dícséretét. Micsoda kicsinyesség ettől sajnálni a pénzt.

gfg.blog.hu/2012/10/09/ferfiassag_651#c18059587

"Van egy ambíció, ágaskodik, áll mint a cövek, sőt, ki akar törni, a fenséges egy alfaja vagy alfahímje, az erőt, bátorságot, érett gondolkodást, higgadt megfontolást, a cselekvési hajlam és tehetség túlnyomását jelzi, legalábbis a Pallas Nagylexikona szerint, akkor lép a színre, ha ki kell állni önmagunkért, ha meg kell védeni érdekeinket, ha nem engedhetjük meg, hogy eltántorítsanak minket a magunk által választott úttól, ha állhatatosságra van szükség, a jelentés határozott érvényesítése, amikor maga a jelentés forog kockán, az erősek döntése önmagukról és másokról, ha éppen a döntéshez szükséges erő hiányzik, a rend helyreállítása, amikor az felborul, az utolsó mentsvár, mielőtt rezignációba esnénk, a dolgok megfordításának képessége, mielőtt imához fognánk, mert az emberi természetben a legelső és legfőbb törvény az, hogy a megmentést igénylők azt fogadják el vezérül, aki meg tudja menteni őket, mint ahogy a hajón utazók is, mikor derült az idő, vagy a hajó kikötőben horgonyoz, arcátlanul és fennhéjázóan bánnak a kormányossal, de ha kitör a vad vihar, ráfüggesztik a tekintetüket, és csak benne reménykednek, a Férfiasságban, mert a magabiztosság és a thymos élteti, amely éppúgy magában foglalhatja a jogos felháborodást a gonosz ellen, ahogy maga is válhat nemes és széttörő haraggá, és ezért van benne valami nyugtalanító, minthogy az egyedüli lehetséges kifejezés az állatok dühére, ezen túl illik még az Isten haragjára, meg az ördögire, meg az emberire, hiszen vannak dolgok, amelyektől kötelesség félni, ilyen a gyalázat, aki ettől fél az tisztességes ember, de még az ilyen ember is fél a haláltól, és csak azért nevezhetjük bátornak, mert a háborúban képes szembenézni a halállal, annak érdekében, hogy vigyázzon másokra, és ezért, amikor a lakedaimóniak hatalmas sereggel támadtak a thébaiaik ellen, és a csatára készülő Pelopidaszt felesége könnyek közt kísérte ki, arra kérve, hogy vigyázzon magára, akkor Pelopidasz csak ennyit mondott: kedves feleségem, ilyesmire a közembereket kell figyelmeztetned, az állam vezetőit arra intsd, hogy másokra vigyázzanak, ezért mégse járja, ha olyan emberekre akarnánk bízni a vezetés kérdését, akik kijelentik, hogy ők nem akarnak politizálni, meg inkább kevés oroszlánra és sok nyúlra van szükségük, és egy év múlva úgyse lesznek politikai vetélytársai senkinek, hiszen ha baj van, eltűnnek, és csak lebegtetik, hogy majd visszatérnek, de addig is csak táplálják és tüzelik a kishitűséget meg a reménytelenséget, mert nem a válság az ellenfél, hanem a kishitűség és reménytelenség, mert az igazságtalanság, a méltánytalan bánásmód mindig felébreszti a szunnyadó Férfiasságot, a Nyugat rejtett erőforrását, amely mindig is benne rejlett a Nyugat lényegét meghatározó dramaturgiában, az önmeghatározás magabiztosságában, erővel ugyanis erőt kell szembeszegezni, mert ez is egy európai álláspont, ugyanakkor az önkorlátozás is az, a sajátjaiért kiálló erős vezető az övéi megvédése érdekében kész bárkivel tágyalni, megegyezni, még hajlandó elmenni az oroszlán barlangjába is, hiszen rettentő az oroszlán odva, ha elhagyatott is, de egyet nem hajlandó, feladni céljait, ő a megfelelő ember a megfelelő időben, akinek ki kell állnia magáért és az övéiért, azokért, akik nemcsak csontos öklöt látnak benne, hanem olyan valakit, aki egy közülünk, mert ha megszólal, az emberek nyelvén beszél, és amit mond, azt bárki folytathatná, de mégis jobb, ha ő beszél, mert szóval és tettel olyan teret teremt, amiben megidéződik az egyirányba tartó politikai közösség.
Aki erre képes, azt a politika nyelvén úgy hívják: az első ember."
@a szív fészkei: Arra volt predesztinálva. Mennyit kapsz, ha a magasságából kivonsz 100-at?
Na ugye!
@dr. mesterseges szinezek: Lassan Szerbia, Bulgária ezt a lebalkánozást velünk kapcsolatban dúltan kikérheti magának. Nem a bolgár elnök lopott magyar sportdiplomatától dolgozatot, stb.
Magyarország sírásói már… Szövetségesre sem igen akadnak, az iskolázatlan tömeget leszámítva.
A kicsiknek, tudják nagyon jól, azt mondanak amit akarnak.
Ők csak aszerint élnek és ítélnek mit hoz a mai nap. Igazándiból az sem érdekli őket, hogy mit hoz a holnap, mert az is csak egy nap szerencsétlen sorsukban.
Felelősöket ők már nem keresnek, megelégszenek azzal az egyetlen eggyel.
Az EU-IMF páros már más tészta. Kiszolgálták őket eddig brezsnyevi módra.
Eladtak mindent amit csak lehetett, miközben saját zsebük is degeszre megtelt.
És miközben ilyenkor lenni szokott, kiürült a ( állam ) kassza, de nagyon, de nagyon, melyet 2010- az új vezetés nem folytatott. Ennek köszönhetően meglett végre nem az ország, hanem a korábbi hatalmak közös ellensége.
A magyar miniszterelnök nevétől hangos az ország és a világ. Ő tehet mindenről, hiszen az utóbbi évektől, megfordult az addig megszokott trend. És most már nem az a trendi, ami volt korábban addig, idegen hatalmak érdekeit kiszolgálni. Rendet kellene végre tenni!!! Nem két év alatt, hiszen a nemtelen támadások kereszttüzében ez az időszak csak kinyúlhat.
Eljön az idő ha lassan is végre, hogy a tisztánlátás nélkülözhetetlensége, rákényszerítsen mindenkit arra, hogy az agyát és a benne lakó észt arra használja fel, amire a Teremtő adta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: B@szod! Neked minden második szavad a zsidó! Mindenért a zsidókat okolod! Mijafasz köze van ahhoz valakinek, hogy milyen a vallása vagy származása. Persze nektek dzsobbikosoknak fajtátok van mint a marháknak! Lehet, hogy te is a Csanád famíliájába tartozol?
@shinichi: Amilyen genya vagy, valszeg a prostit is képes vagy lekurvázni.
@KókaDtszegfű: Iskolázatlan tömeg megy a Kossuth térre, ne szidjad a Békemenet részvevőit ilyen ordasul!
@Pitonyák néni: Or-bán Vik-tor tol-vaj-rab-ló, or-szág-ron-tó. Elég tematikus?
@épészmérnök:

:DDD

Csodálatos. Stefánia kisasszony bizonyára merít belőle. :)
@épészmérnök: Irgalomattyanehaggyel...

Első blikkre azt hittem, jelzőszemelvények az Odüsszeiából.
"Marhahúsként adott el több tonna színezett sertéshúst Svédországba egy magyar cég, a svéd Aftonbladet nevű lap szerint. A hús az állaga miatt lett gyanús, a bevizsgáláskor kiderült, hogy a sertéshúsba szinezéket fecskendeztek, hogy drágább marhahúsnak tűnjön."

Működnek a gének, működnek.
@épészmérnök: Te mennyiért kurvulnál ekkorát? :-DDD Kemény cövekről delirálva. Nem akarod kielemezni mélypszichologice? Mert ez nicht normal.

Egyet azért zokon vettem a hányingerhullámok közepette, ezt a: "szunnyadó Férfiasság???? Az nem állt, mint a cövek 23 lángoló éve már fároszként világolva előttünk???
@Bakter: Nem olvastad a 100 éves embert? Édes tüneményesen humoros svéd könyv www.libri.hu/konyv/a-szazeves-ember-aki-kimaszott-az-ablakon-es-eltunt.html és abban azért benne van, hogy a svédek se mennek a szomszédba húshamisításért. Ők a lengyel csirke húsát injekciózzák vizesre, hogy szaftosabbank tűnjék és drágábbanlehessen eladni. Ugyanezt csináljűk dinnyével is... Na, most visszakapták. :-))

De persze ciki ez, imidzs imidzs hátán.
@londonterminals: "Csodálatos. Stefánia kisasszony bizonyára merít belőle. :)"

Nagy meglepetés volna, ha kiderülne hogy valójában őbenne tisztelhetjük Stefánia kisasszonyt?
@Bakter: Ulláccik, maradt némi felesleg a paprikához használt téglaporból.
@londonterminals: Ő csókolta fokosával homlokon a megírót a setét baranyai erdőkben. Attól lett így hókon baszva az elkövető.
A szegénység felszámolásában biztosan nagy szerepet játszik a Századvég Zrt a napi 9 és félmilliós tanulmányaiból:

hvg.hu/itthon/20121016_A_Szazadveg_az_utolso_fillert_is_elkolti#rss
Különösen irritáló a pénzügyi kiadások nagyságrendjének összehasonlításában:

- ugyanannyit költenek a Századvégre, mint az teljes felsőoktatás hallgatóira

- ötször többet, mint a mentőszolgálatok költségeire

- "Az emelés nélküli összeg is több annál, mint amennyit a 2012-es költségvetés az állam a kormánypártok és az ellenzéki pártok támogatására összesen fordít - állapítja meg az intézet"

Itt nem rablóvezér, hanem X-szer negyven rabló munkálkodik nap mint nap.
KókaDtszegfű: 2012. 10. 16.--óta tag eddig 0 bejegyzést és 3 hozzászólást írt az általa látogatott blogokban. Nagy lehet a munkaerőhiány a kuministáknál, ha valakit már előképzés nélkül is hajlandók a mély vízbe dobni.
@a szív fészkei:

Beígért a szerzőnek egy csókot arra az esetre, ha megírja a művet - a pech az volt, hogy mindenképpen meg kellett írni, mert meg kell élni valamiből. Maradt az a ravasz trükk, hogy becsempész egy kis homoerotikát a bizakodásra okot adó szunnyadó (nem halott az, mi fekszik örökkön) férfiasság képében, lássék, hogy ő más ligában focizik.
Most Stefin a sor, hogy toleranciáról tegyen vagy ne tegyen tanúbizonyságot.
A magyar desznyo jobb barmilyen idegenszivu marhanal!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): ez a tag ma már más néven ugyanazokat a szövegeket kopizta be. Ez már a vég.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azt hittem, emberszabású.:))
Jók ezek az automaták.

Nem tudom, hány évesek lehetnek ezek kiagyalói, ha már rendelkeztek némi kis ésszel a 80-as években, kár volt elfelejteni, hogy az ehhez hasonló propaganda szösszenetek csak a szándékkal ellentétes hatást érnek el.
Ki-ki természetétől függően vagy kiröhögi vagy lehányja őket.

Az ostobaság mindig újjászületik.
@épészmérnök:

"Nagy meglepetés volna, ha kiderülne hogy valójában őbenne tisztelhetjük Stefánia kisasszonyt?"

Igen. Stefánia kisasszony csak kifigurázza őt. :) Bár nem tudom, képes-e a nyomába érni. :D
@Silverhaar: "A szegénység felszámolásában biztosan nagy szerepet játszik a Századvég Zrt a napi 9 és félmilliós tanulmányaiból:"

Csak 9.5m?
Máris sejthető, hogy kezdődik a megprófétált még több munka.
@szerénységem: "Mi a véleményetek Varga igazságbeszédéről?"

HAZUDIK... mindig hazudik, amikor igazat mond akkor is !
@Pitonyák néni: Csakis a tiédet. Nem vitathatom el tőled. Üdítő. És mutasd az utat továbbra is kérve kérlek.
@dr. mesterseges szinezek:
Megyek a szabadalmi hivatalba. Erre egy oligharhiát fogok kiépíteni. Felveszek egy csomó rejtett tehetséggel rendelkező mezőgénisztát, akik nekem fognak dolgozni. Turulszteroidos kukoricát termesztenek majd a nagy marhahúshozamú félázsiai sertéseim számára. Ezeket az adómentesen alkalmazott közmunkásaim vágják le. A feldolgozott húst támogatott munkahelyű pályakezdő fiatalok fogják bontott-tégla kivonatos folyadékkal kezelni. Beteszem az ajtót az ausztrál szarvasmarha exportnak. Tényleg nem kel ide ipar, az eszközöket beszerzem az ebajról, Kínából mindenmentesen.
@jaegtoer: Tudsz valamit? Úgy látom, elég jól megvannak, Klárika kevesebb napszemüveget fogyaszt, mint a munkamegszállott másik asszonyka amellett a derága, jkisjányokat meghágatós nótát vérnyákoló ura mellett.
@Bakter: "Marhahúsként adott el több tonna színezett sertéshúst Svédországba egy magyar cég"

a MARHÁK meg megvették:)))) beszopták .... nem is számítottak rá !

döglődő nyugattal kib@sztunk ! nem lennék a hejükben !
@dr. mesterseges szinezek: Stefi Orvbűnnek kapcsolatban mindig mindent megért és átszellemít. Jányokat hágni nótában szerinte csak népies huncutkodás - noha az eredetiben ilyen tahóság közel sincs - a nordikusságból is enged, ha a széthízott Focistafejet kell ünnepelni a maga mocsárbarna szemivel, stb. sat. Homosnak lenni is férfiasan spártai Alcsút környékén biztos.
@KókaDtszegfű:
Ez oly gyönyörű szöveg,
hogy még a kókadt( ) szegfű is feláll ?!
@Bakter: én meg megalapítottam a KÖZGÉP 2010 Bt-t...

megyek sorba az önkormányzatokhoz... érdekes eéág sok megbízás van... melót el se kell végeznünk... bár embereim sincsenek csak egy SZÁMLATÖMBÖM...
@a szív fészkei: Szopd-meg-a-fa-szom-jó-bő-nyál-lal-!Meg-a-pá-dét-is.A-kár-gyur-csá-nyi-ét!!
Tiszta..??
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Így van. Ha sokáig tejben áztatják, el lehet adni borjúhúsnak is.
@Bakter: Az így előállított marhahúst javaslom Azerbajdzsánnak eladni: ott vallásilag tiltott lévén a disznóhús, a kínálatszűkülés árfelhajtó hatású.

Amúgy is meg kell mutatni a világnak, hogy ki a dörzsöltebb, különben lenyom a többi klán.
@a szív fészkei: Olvastam Móricztól egy könyvet, Rózsa Sándorról...

Én nem vagyok még kis történész sem, hagyatkozom az elődökre, akik még Ráth-Végh előtt gyűjtöttek anyagot vagy gyártottak fikciót...

És ebben a könyvben Rózsa Sándort és akkor már tekintélyes seregét "átbaszták", egy Kossuth nevű ember ígért neki fűt-fát, hogy csatlakozzon a szabadságharchoz, hiszen az a "szegény" javát is szolgálja.

Kevés történész írja le, hogy a szabadságharc bukásában szerepet játszhatott az is, hogy a jobbágyok valóban azért harcoltak, hogy termőföldhöz jussanak - magyar átok, hogy a magyar paraszt egy ásónyomnyi csíkért a szomszéd fejébe tolja az irtókapát:-((( - el lehet képzelni, hogy több hónapnyi keserves harcok után azt kell látnia a jobbágynak, hogy a "főd" az csak szarosmadzag volt, a szabadságharc alatt senki nem foglalkozott az ő igényeikkel:-(((

Én megelégszem a korabeli viszonyokról szóló irodalommal, ebben Móricz és Mikszáth nekem élvezető... De azt lehet belőlük kiolvasni, hogy a mai magyar politikai kultúrának több évszázados hagyománya van, tetszik vagy nem, de cigány népek voltunk és ma is azok vagyunk:-(((

Kivéve engem és persze a velem egyetértőket:-PPP
@shinichi: Igen, múltkor írtam, hogy Pol Pot a szemüvegeseket is kiirtotta. Varga,Pokorni kezdjen félni, Rogán meg már kontaktba menekült. Gyurcsány, Simor pláne meg is érdemli.
@Bakter:
egészen konkrétan:
"Kövér László választmányi elnök személyes véleményeként csak annyit mondott hétfőn az [origo] felvetésére, hogy a Fidesz stratégiáját nem az ellenzék, "pláne nem egy elfuserált libapásztor határozza meg"."

jön még kutyára teherautó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Jönni kell egy erőnek aki teljesen felrúgja a sakktáblát, miközben nemzeti összefogást teremt és valóban értünk tevékenykedik."

Ne elmész te a picsába.

Ez az "erő" felgyújtogatja a kukákat, felborogatja az autókat, és koros emberek fizikai bántalmazása után elbújik az ágynemütartóban, mint szerinte a cigányok.

index.hu/belfold/2012/10/15/ket_ev_bortonre_iteltek_a_zsido_hitkozseg_vezetojenek_tamadojat/

Hősök.
közben közelg az ezer a feminán:
Melyik miniszterelnök beszédére mész ki okt. 23-án?
Orbán Viktor 15%
Bajnai Gordon 43%
Gyurcsány Ferenc 26%
Egyik sem érdekel 13%
Egyelőre még nem tudom 3%
Összes szavazat: 954
jó, oké, viktoréhoz hozzá kell írni plusz kétezret, a fizetett statisztákat, de akkor is.
@a szív fészkei: komolyan elgondolkodtam azon, hogy gfg lehetne stefi.

Teljesen avantgard elképzelései vannak arról, hogy egy kutatóintézetnek hogyan kellene működnie. A blogján lévő hivatásmondata szerint nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó. (Azért is fogja a képen a fejét biztos.)

Egy ilyen szerepfelfogásba belefér, hogy unortodox módszerekkel dolgozzon, kvázi résztvevő megfigyelőként tesztelje a szövegeire a reakciókat. Lehet, hogy a kitiltás hazavágta a projektjét.

Ez számomra kézenfekvőbb magyarázat, mint hogy szimplán megzakkant. Megzakkant, de nem úgy :-/
@a szív fészkei: Húha... ez a nagy tolerancia elveti bennem a gyanú magvát.
Lehet, hogy Stefi legbelül egy dekadens, jámbor ballib, aki csak azért bújik a véres- és fekáliásszájú kocsis képébe, hogy ki ne vesse őt a falu - ami egyet jelentene a halálos ítélettel így a télelőn.
@Secnir: "a Fidesz stratégiáját nem az ellenzék, pláne nem egy elfuserált libapásztor határozza meg."

- Hová mész, Gazsi?
- Éééén, disznót!???
@jaegtoer: Relatíve értette... :-) De persze, nyomott bérekről ugyanazt az adótömeget beszedni elég érdekes. Nem beszélve arról, hoyg ha mondjuk pár százezerrel többen adóznának, még milyen lehetőségek nyílnának meg. Mondjuk a 100 ezer feletti nyugdíjak adóját is szívesen látnám...
A hazug, külföldi katonai segédlettel, és folyamatosan VÁLASZTÁSI CSALÁSOKKAL,
trükkök 100-ival, a magyar népen évtizedeken keresztül élősködő NEMZETIDEGEN,
banda és az őket hatalomban tartó MAGYARELLENES, SLEPP
... folyamatosan minden cikk alatt... megmondják az évtizedes kormányzásuk alatt teljesen kirabolt Magyarországnak, a magyar népnek a tutit?? Az előző nyolc / 50-60/ évben hol voltak, a most mindent tudó „szak-emberek”, az országot és magyar népet kirabló foxi-maxikat hatalomban tartók ?!?!
@dr. mesterseges szinezek:

Az első szerződéses periódusban a 99,37 %-át már kifizették.

Ezek alapján félő,hogy túlságosan szűkre szabták a felhasználható keretüket:

" Az NFM és a Századvég-csoport közötti szerződés szerint utóbbi összesen 2 673 255 425 forint vállalkozási díjért teljesít 2014 végéig állami megbízást, amely többletigények esetén akár 3 121 089 175 forintra is felemelhető - áll az Ekint anyagában.

Még szerencse, hogy FELEMELHETŐ !?
@Vu, de ja vu: Ráth-Véghet nagyon szeretem, ő nem hímzett romantikus múltat, büntetőjogász lévén kutatott és tényeket írt meg nagyon ízes, szellemes módon, páratlan műveltséggel. hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1th-V%C3%A9gh_Istv%C3%A1n Abban pedig az volt, hogy igyekeztek Rózsát becsülni Kosuthék,de ő nem becsülte meg magát.

Ezt Ráth-Vég korabeli iratokkal igazolta ebben a könyvében: Csalók, tolvajok, kurtizánok (válogatás, Elektra, Budapest, 2003).

Amúgy RS saját társait is elárulta és akasztófára juttatta, ha a zsákmányban vetélytársai lettek, tehát a betyárbecsület sem játszott nála, amikor szerezni akart.

Viszont megúszta mindig az akasztófát, mert eléggé értett a PR-hez és nagy híre lett, mint szabadsághős, dacára a valódi aljas tetteinek. És ezért nem nyúltak hozzá, épp hogy nem akarták heccelni a népet. Pedig nem az urakat rabolta leginkább, legendájával ellentétben..
@KókaDtszegfű: "Az előző nyolc / 50-60/ évben hol voltak, a most mindent tudó „szak-emberek”, az országot és magyar népet kirabló foxi-maxikat hatalomban tartók ?!?! "

A Fideszt próbálták meggyőzni, hogy ne szavazza meg a 100 napost. De hiába...
Én ezt a kirohanást akkor is kikérném magamnak és az országomnak, ha ma Gyurcsány Ferenc vagy Horn Gyula lenne az aktuális miniszterelnök. Mert ugye itt egy ország többsége által demokratikusan megválasztott emberről lévén szó, igazándiból ab ovo tisztelet illeti meg egy magára valamit is adó kívülálló részéről.

Ilyen durva kritikával maximum mi illethetjük választottainkat.

Én sem teszem ezt a nekem nem kedves európai miniszterelnökökkel, megkövetelem hogy más se tegye a mi országunk miniszterelnökével. Remélem megkapja a megfelelő helyretételt a "publicista" úr.
@dr. mesterseges szinezek: "Svédcsavarban IS mi vagyunk a legjobbak"

meg svédkulcsos áfában...

meg a politikusaink a leggyorsabbak a SVÁDASZTAL lepucolásban...

ennyi... ennyi jutot nekünk...

egy KVÁZI föld, egy MINThA ország vagyunk...
minden politikus bűnöző !
@Silverhaar: Tán adják azt a fémilliárdot a zállamnak? Hát mit ad az nekik!?
@Secnir:
Örömtelin konstatálom, hogy a bolondokháza elnö kúr is megkezdte áldásos kampánytevékenységét. Őszinte szívvel kívánom, hogy mindezt a korábbi eredményességgel és hatásfokkal végezze.
Remélem, hogy a "Fidesz Startégiáját" legalább annyira elrejtik az ellenzék elöl, mint az ominózus, azóta sem lelt kormányprogramjukat.
Javaslom, hogy az "elfuserált" kifejezés magyarázatát az Értelmező Kéziszótár fidesz kormányzás címszavánál keresse.
A Libapásztor Kamara határozottan cáfolta, hogy Bajnai valaha is tagjuk lett volna.
@KókaDtszegfű: na elmész te most a...

tahótlanítok. Ilyen színvonaltalan, üres fecsegésre nincs időm. Még humorérzéked sincs.
@épészmérnök: Na, akkor csak igazunk van londonnal, hogy nem sima troll, hanem céllal az, valami érdekében, ami több, mint a poszt szétcsapása. Én pont arra tippeltem, hogy Orvbűn ellenfele, aki így akarja durván lemezteleníteni. Na de lehet, hogy épp ez a szerencsétlen a szülőatya, aki meg az imádata tárgyát teszteltette velünk? Akkor viszont más a leányzó, itt Stefike, fekvése.
@Ad Dio: "ab ovo tisztelet illeti meg"

Aha, úgy, mint Mohamedet.

Tálib-e vagy?
@a szív fészkei: Dörzsölt volt ez a Rózsa. Mi lehetett volna belőle, ha van egy eladható székháza...
@épészmérnök: DE figyi, milyen ember az, akinek ilyen bőven ömlő ejakulátumra van szüksége az alantasaitól ahhoz, legyen némi önbizalma országot vezetni? Nyomorult, de nagyon. Nem? Ennyit kell fizetni a felszopóinak?? Helyesbítek: fizetnünk.
Európa egy országban sem tapasztalható , az a populista gerinctelenség
amit a szocialisták élősködő sleppje
valamint a magyarellenes csőcselék, mutat a magyarok többsége által megválasztott kormányával szemben, a
mely azon dolgozik, hogy éljen azzal a jogával, hogy az egyensúlyteremtés terheit a társadalmi igazságosság és a gazdasági fellendülés szempontjai szerint
maga határozza meg, és véget vessen a magyar gazdaság sodródásának és
alávetettségének << a merjünk kicsik lenni, a semmi esélyünk szocialista-szdsz-mdf csicska-korszaknak
@KókaDtszegfű:
Nehogy a nemzetidegen külföldi katonai segédlet egy 150mm-s tábori tarackot nyomjon a valagadba.
@dr. mesterseges szinezek: Reinkarnáció? Jelzem, a megformálója, Oszter Söndör is megkaparintott ezt-azt privatizációban, nem csak a Gyurcsány, Bajnai,s tb.
@szerénységem:

"Mondjuk a 100 ezer feletti nyugdíjak adóját is szívesen látnám... "

Próbáld megsaccolni, - hány ezrelékét tenné ki ez a most be nem fizetett, elcsalt, elkönyvelt, kimentett, zsebbe fizetett fekete pénzeknek.
@a szív fészkei: emlékezetem szerint a másik szép ember, Giró-Szász idején volt egy olyan projektjük, a dicsőséges esztergomi polgármester felkérésére, amelyben a város honlapján kommenteltek, Giró-Szász is, személyesen.
@Ad Dio:
A tiszteletet ki köll érdemelni.
Orbán pontosan annyi tiszteletet kap, amennyit ad.
@Ad Dio: Demokratikusan Orvbűnt senki meg nem választotta, pártokra szavazunk, egyéni jelöltekre. Őrá lehet egyáltalán, mint egyéni jelöltre? A pártja delegálta minielnöknek, ahol nincs demokratikus választás.

Azt mondunk rá, amit megérdemel. A minielnökiposztot ő erodálta, de nagyon.
Megdöbbentő, hogy, minden magyart gyalázó cikk, fórum alatt milyen hirtelen, felsorakoznak ugyan azok a
vészmadarak, és acsarkodva
őrjöngve kongatják a vészharangot,
-de mindig csak akkor,
-> amikor a magyar választók többsége elzavarja a komcsi-liberális pártoligarchia uralmi diktatúra képviselőit,
és e többség által demokratikusan választott kormány irányítja az országot!!!
E csőcselék szerint, ha a választók nem a szocialista
hazaárulókra szavaznak, vagy
nem ők vannak hatalmon
nincs demokrácia sem!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Az az erő jön is, amint kifizetik az inflációval növelt napidíját, ami már nem a hat évvel ezelőtti 4500 lesz. Nemzeti összefogást meg teremt valóban, még sugárabb hányás képében.
@Ad Dio:

Hogy gondolod ezt nertárs?

Állampolgársággal a választásba belebeszélés jogát odaadjuk, de a kritikáét megtartjuk magunknak?

WTF?
@a szív fészkei:

"VAzze, ezek soha nem Orvbűn ellen voltak utcán, hanem a millások ellen!"

Eszem ágában sem volt olyasmivel vádolni a széljobbereket, hogy bármely ellenzéki tüntetésen támogatólag léptek volna fel.
Ha így hangzott, elnézést!
Eközben Kósa Lajos ki(ön)cenzúrázva. A debreceni tévénél azt hiszik, hogy cívishon népe nyilván egycsatornás idióta.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3152_a_verkaticak_kiszoritottak_kosa_lajost
@KókaDtszegfű: Pintér Sandor választásilag csalt belügyérként 2002-ben?? Miért nincs még börtönben????
@Bakter: Valszeg a vége felé járhat a fideszes fegyverkezés, és most a kommunikáció a bestiárium körül fog forogni. Erre utal a disznódömping, a miniszterelnöki pásztor allegória és most a libapásztorság említése. Meglehet, hogy zárt kormányülések perszonális relációiban már a rágcsálókig és a gerinctelen állatokig is eljutottak.

Mindazonáltal a Bolondok Elnökének ezúttal sikerült úgy megszólalnia, hogy az általa megsértettek száma minimális - nem lévén túlduzzasztott szakma a libapásztorság -, ami apró, de egyértelmű kormányzati sikernek is elkönyvelhető.
@a szív fészkei: az elmebetegség nagy szenvedés. Ezért vannak pillanataim, amikor majdnem megsajnálom.
De aztán mégsem.

Jut eszembe, láttad a videót, amelyben Mátrai Mártát megkérdezték az indexesek, mit szól az ominózus pedofil nóta éneklésére, mire a női hölgy azt válaszolta, hogy miniszterelnök úr SÁRMOS ember? Nem vicc, itt van:

index.indavideo.hu/video/Miniszterelnok_ur_zsenialis_ember
@KókaDtszegfű:

Csőcselék ám a jó kurva anyád, te külön erre a napra, erre a blogra regisztrál kuminista büdös patkány.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Állampolgársággal a választásba belebeszélés jogát odaadjuk, de a kritikáét megtartjuk magunknak? "

Ott a pont :-)
@épészmérnök: Aakkor fordult ki a gyomrom és nem akarommagam bántani. Kívánok Mátrai Mártának és a FideSS frakció minden harmatos hölgytagjának ilyen hágatós sármos lovagokat a kisleánykáikra!
@Bakter:
de az megvan, hogy kövér szerint bajnai libapásztor? viktorunk meg nemrég mondta, ő szeretne lenni a jópásztor?
ebből ered, hogy van (lennie kell) egy régi pásztornak (mert viktor szeretne lenni az új). és kövér meg is mondta, hogy ki a régi, aki helyett viktor szeretne lenni aj ópásztor :D
@KókaDtszegfű: Demokratikus, de jól áll a szádban. a többi mellé. Na pá
"Osztja az észt a 10 millió politológus országa, mindenki mindent elmond, hogy miért játszik szarul a csapat (lásd Milla, Bajnai, LMP, MSZP), csak azt nem tudja senki, hogy hogyan játsszon jobban, és kit kéne becserélni, aki képes lenne gólt is lőni, meccset nyerni."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3154_miert_nincs_mas_valasztas_2014#acomment-4608
@a szív fészkei: Lám, az igazi színész színpad/forgatás után is bele van élve a szerepbe.
Ma találtam, persze sokan biztos ismeritek, de aki nem annak érdemes elolvasni és elgondolkodni rajta.

"Aki élni, dolgozni és haladni akar ezért az országért, büszkén viseli a kozmopolita címet, amit klerikális nacionalisták adnak neki."
"Ha valamikor csakugyan lesz ebből az országból valami, ezeknek a kozmopolitáknak köszönheti, nem pedig a sújtásos, félig Ázsiában élő, a nyers hús és lótej daliás korán rágódó, zsidópüfölő s frázistgyártó hazaffffyaknak..."
(Ady Endre, Nagyváradi Napló, 1902. július 6.)

És ezt nem a Gyurcsány vagy a Bajnai vagy egyéb kozmopolita szemét írta le, hanem az egyik legnagyobb magyar költőnk!
@KókaDtszegfű:

" Az előző nyolc ... évben hol voltak, a most mindent tudó „szak-emberek”, az országot és magyar népet kirabló foxi-maxikat hatalomban tartók ?!?! "

Tényleg,- hol voltak ?!

Ellenzékben asszisztáltak, -
becsukták a szemüket, befogták a fülüket,
kivonultak a parlamentből,
a jogosan megérdemelt illetmény-fizetési, lakhatási-díj, utazási-díj, költségtérítési-díj jegyzéken név szerint láthatod az aláírásukat.
Tisztelt mindenki...

Csak arra lennek kivancsi, hogy mi az ertelme a pofatepesnek a megjegyzeseknek cikkeknek blogoknak mindennek ami a kormany + orban fikazasat szolgalja? Ugyanis szajat tepni a legkonnyebb... Meg arra varni hogy majdcsak jon valaki aki tesz is valamit... (enis erre varok). De szerintem amig a magyar ember keptelen a sarkara allni es elzavarni ezt a fereg bagazst akiket TI szavaztatok meg (en nem) addig az egesz dolog csak bitpocsekolas...

Nemde?
@dr. mesterseges szinezek: ÉS nem fizet rá a nagy átlényegülésére. Bár nem tud szegénykém szabadulni a 700 millióra taksált birtokától, pediglen saját templomot is építtetett oda.

Még Brangelinák se akartak ott lakni,mikor itt forgatott Jolie, majd tavaly a millásoknak puskát hozó Pitt.
@debreceni.blog: Nem ezt a részt emeltem volna ki a cikkből, hanem ezt:
így rögtön optimistább, nem?

"Nincs más választás. Lehetett volna mást keresni, volt rá idő, de nem tudták megoldani a feladatot, most már a feladat oldja meg helyzetet. A Haza és Haladás is tudta jól (sőt ők tudják a legjobban), hogy ha ezen az őszön nem történik áttörés, akkor a meccs elveszett. Nem volt más választás, lépniük kellett. És hálistennek léptek. Végig fogják hisztizni a résztvevők a következő fél-háromnegyed évet. Nem baj. Veszekedjenek csak, hiszen tényleg nem egyszerű a feladat. Most veszekedjenek, csiszolódjanak össze, vagy legalább tanulják meg elviselni egymást. Nem az a dolguk, hogy szeressék egymást, hanem az, hogy elzavarják Orbánt, és utána tegyék ismét élhetővé ezt az országot. Nincs más választásuk. Meg nekünk sincs."
@RoxyCRX: Adjál receptet a magyar embernek elzavarni őket. Szavazzunk rád? Mondd meg mit tennél kivel, hogyan, mikor és hajrá!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Szerintük meg nem az.

Ady Endre nem kívánatos személy volt a Horthy-korszakban. Anyám mesélte (1939-ben képesítőzött), hogy a tanárnőjük titokban tanította nekik.
@Ad Dio: "Ilyen durva kritikával maximum mi illethetjük választottainkat. "

Egyúttal visszamenőleges hatállyal töröljük - e tekintetben segítségül hívjuk az MTVA szakértőit - a korabeli Reagan-, Clinton- és Bush- élceinket, Kadhafiról jót vagy semmit, és Putyinról csakis szuperlatívuszokban mától.
@KókaDtszegfű: Amugy Te elhiszed ezeket a faszsagokat, vagy jol fizet!?!?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Száztíz éve, azaz 110 éve!!!

Sokra jutottunk úgy nép-nemzetileg.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Nem is emlegetik valami gyakran! Őt kiradírozni az utcanévtáblákról még kicsit necces manapság, de nem hiszem, hogy nem merült fel. Annyi jó pap vár a talonban címzésre készen...
Hát ez GÁZ.

Tetszettek volna rendesen szavazni, kedves hölgyeim, és uraim, kedves barátaim, mélyen tisztelt híveim.
@Secnir:
Sőt, én értem a félelmüket is. Foci, csapatépítés: "végy egy jó kapust...".;)
@dr. mesterseges szinezek: Ja és nem a rá szavazók patásozták Gyurcsányt. Nem is húgyoztak össznemzeti egységet a Kossuth tér füvére ellene. Akkor azok a tiltakozók is meg lettek feddve emiatt a tiszteletlenség miatt?

Én pl. még nem vécéztem Orvbűn ellen az ország legfrekventáltabb terén egyszer sem. Pedig lenne ötletem, mivel borítsam szép tahó fejét.
@RoxyCRX: arra vagy kíváncsi, hogy közülünk ki végez ellenzéki tevékenységet?

Mennyire részletes információra van szükséged?

Ha nem provokátor vagy , és van benned tenni vágyás, könnyen találhatsz helyet, csak beírod a keresőbe, hogy például "szolidaritás", vagy "milla", vagy "DK", vagy ami szívedhez közel áll.

Egyebekben pedig ez a blog, ha jól odafigyelsz, nem csak a gőz kiengedéséről szól, hanem tele van információkkal. Ami a mai magyar médiára nem annyira jellemző.
@Secnir: Most bem nyalni akarnak a parasztnak? Megint elbődült, de rosszat és rosszkor a hülye, mint a panelprolizós korszakában?
@RoxyCRX: nem gondolom.
Látom értelmét.

A modern társadalmakban a sajtónyilvánosság, a közvélemény egyre komolyabb szerephez jut.

Itt nálunk is, akkor is, ha nem takarodik az összes szélhámos politikus a sunyiba.

Fontosak az egyének véleményei.
Azonnali visszacsatolást is jelenthetnek, már ha az arrogáns mai hatalmat érdekelné.
Csak akkor érdekli, ha hatalmas gáz van.
@RoxyCRX:
Denem. Ne ti-z itt nekem wazze, mert magamra veszem. Ezekre én még alternatív univerzumban sem szavaznék. Az időtengelyen nézve se előre, sem vissza.
@Secnir: "van (lennie kell) egy régi pásztornak (mert viktor szeretne lenni az új). és kövér meg is mondta, hogy ki a régi, aki helyett viktor szeretne lenni aj ópásztor :D"

Ebből látszik, hogy a mezőgazdálkodás is túl nyugatias nekik. Maradnak a pásztorkodásnál.
Bemet szegényt hagyjuk. bem=nem

@épészmérnök: Én sem értem, mindig jönnek megmondók, csak nem mondanak semmit a fikán túl. Vitézy iskolát teremtett.
@a szív fészkei: A zidegenszívűségnek milyen elképesztő szintje már az, hogy templomostul se veszik meg az ingatlan, de még szállóvendégnek se mennek oda!
@épészmérnök:
Ne irkáljon a keresőbe ilyen fennkölt elnevezéseket. Írja be, hogy Dragunov...
Nezzetek... nekem csak az a bajom ezzel, hogy a kedves kormanyunk (mindegyik) nagyivben tesz arra hogy a sajto vagy az emberek mit mondanak. Nyit cinikussaggal rohognek azon ha valaki szembesiti oket a szemetsegeikkel. Azert gondolom, hogy annak hogy az ember MONDJA hogy ez ilyen meg olyan meg hogy mi lenne a ro, mi a rossz... egyszeruen egyre kevesebb szerepe van. Pusztan az bosszant, hogy miert ilyen birka nep a magyar, hogy mindig mindent meg lehet (lehett) tenni vele? Viszont legalabb amikor van valasztasi lehetosege (mindig is a tortenelem folyaman) akkor tuti hogy a rossz oldalra all, es teszi ezt a legnagyobb melldongetes kisereteben es legnagyobb hatarozottsaggal.
@dr. mesterseges szinezek: Ja ilyenek a globálpista barmok, inkább béreltek horrorért Máriaremetén valami templomtalant.
@Ad Dio:

"ab ovo tisztelet illeti meg egy magára valamit is adó kívülálló részéről."

Kívülálló?
Fabius magyar állampolgár.

Ab ovo?
Nagyon szeretném tisztelni a kormányfőt.
De sehogy sem megy.
Munkásságával teszi lehetetlenné.
@a szív fészkei: Nem vitatom, az általam olvasott műben sem grál-lovag volt, csak furi volt, ahogy kihasználták a "pusztai" naívságát...

Hasonló helyről származik az a nemideillő infóm is, hogy bizony Petőfi csak március 15-én volt valaki, az utána jövő választásokon 'választókörzetében' csúnya vége lett volna, ha nem mennek elébe és szólnak, hogy egy leitatott horda várja az ellenzékből:-(((

Mintha ma lett volna minden... csak a hírek gyorsabbak. Az emberek ellenben ugyanolyan ostobák:-(((
@RoxyCRX: miért birka?
Akkora pofontot adtak a szoclibeknek, hogy most is szédelegnek.
Ugyanez várhatják baltazárék is.

Lassú dolog a demokrácia, de fejlődik folyamatosan.
Kukák ellen ágyneműtartó hátországgal pedig már mégse hadakozzunk, az olyan snassz...
@Vu, de ja vu: Nem használták ki, ahogy én olvastam. Amnesztiát kínáltak neki azért, hogy védi a elférfiatlanodott falvakat és feltartóztatja az ellenséget. Rózsa ezt vállalta a büntetlenségéért, de a magyar falvakat kezdte fosztogatni, mivel az volt a könnyebb. Semmi átverés nem volt, ő szart az egészre saját hasznáért.
@épészmérnök: "@Ad Dio: "ab ovo tisztelet illeti meg"

Aha, úgy, mint Mohamedet.

Tálib-e vagy?"

Római katolikusként nem istentelen más vallások megismerése, így tudnivaló, hogy Mohamed próféta tanítása és a tálibok kb. olyan viszonyban vannak, mint a katolicizmus és a keresztes hadjárat:-(

Már nem emlékszem, hogy mikor volt egy dokumentumfilm, amiben a palesztin terrorista apja azért volt kiakadva, mert a fia egy keresztény templomban keresett menedéket, ahol a keresztény papok kiszolgáltatták őket az izraeli milíciának... A Kiszolgáltatás azért bántotta, mert a templomban senkit nem bántottak a terroristák, elmondása szerint Krisztust a keresztény egyház egyenragú prófétájának ismeri el a Korán, akárcsak Mohamedet...

De ha a Koránt olvasod, szimplán, abból is az jön ki, hogy a keresztény és muzulmán nem halálos ellenség...

A szélsőségesekről - mint a tálibok - fölösleges vitázni, ezeket "negligálni" kell:-(
"A bíró megkérdezte tőlem, hogy kézzel értem-e a labdához. Bevallottam, hogy igen, ez volt a legkevesebb. Sok fiatal nézi a meccseinket a tévében, s nekik mi példaképek vagyunk" - indokolta utóbb őszinteségét a csatár.

"Ezért díjat érdemelne" - szögezte le a meccset 3-0-ra megnyerő hazaiak kapitánya, Paolo Cannavaro, aki csapattársaival együtt odament Kloséhoz a beismerés után, és átölelte őt.

hvg.hu/sport/20121016_Kezzel_rugott_golt_Klose_dijat_kapott_a_t

Ha Stefi vagy Angyal ilyen témákért linkelgetnék imádott germánjaikat, akár még egyet is lehetne érteni velük.

RoxyCRX, úgy gondolom, az ehhez hasonló információkról is beszélni kell.
Hogy lássuk, nem csupán a cigánykodásnak nevezett magyarkodás a követendő példa.
Indul a devizagettó: www.blikk.hu/blikk_aktualis/ocsai-start-johetnek-a-kozmunkasok-2114627

Nem is akárhogyan persze:[..]" A beruházás nagyrészt közmunkában valósul meg, hogy olcsóbb legyen – mondta tegnap Benkovics Zoltán dandártábornok, az építkezést felügyelő Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője. – Várhatóan csütörtökön érkeznek meg a helyszínre a közmunkások, akik közül egy időben egyszerre akár 200 segédmunkás és 50 szákmunkás is dolgozhat. Az első ütem költsége 4,5 milliárd forint, amelyből a közmunkásokra, szállításukra és felszerelésükre fordított összeg majd 2,2 milliárd.

A Belügyminisztérium idén márciusban mutatta be a terveket, amelyek alapján a z önálló családi házak épülhetnek a lakóparkban. A gépek már gőzerővel dolgoztak

Íme a bedőlt lakáshitelesek leendő otthonai!
Silány házak épülnek az adóstelepen?
Az első ütemben összesen nyolcvan darab 50-60, illetve 70 négyzetméteres épület készül. Az elkövetkező években azonban 500 ház elkészülhet, amelyek költsége már alacsonyabb lesz, mert most a fő infrastruktúra is kiépül. Az első épületekben tavasszal költözhetnek a kiválasztott családok.
L. M."
@RoxyCRX:

"a kedves kormanyunk (mindegyik) nagyivben tesz arra hogy a sajto vagy az emberek mit mondanak."

Azért ez így nem teljesen igaz. Kövér házelnök elvtárs gondolom nem véletlenül emlegetett mindenféle blogterroristákat Skicc álamelnök elvesztése fölötti dühében.

Az ellenzék viselkedésére még nagyobb hatással vannak ezek a hangok. Erre legutóbb a hétvégén láttunk példát.

A világ nem lesz megváltva se a kormány leváltva a blogolás kommenteléstől, de a nép hangja nem elhanyagolható és teljesen figyelmen kívül hagyható tényező egyik oldalon sem.
@KókaDtszegfű: Az a valaszto tobbseg - mar ami az egykori fideszre szavazoi barataimat illeti - reges-regen nincsen mar...
Ezert kuzd Viktor es a sleppje ezerrel, mert ok is tudjak.
@Vu, de ja vu: értem. Jobbikos vagy, és nehezen boldogulsz a kognitív disszonanciával.
oops:

Pénztárgépek: Matolcsy Bulgáriába küldte tanulni az embereit

Matolcsy György Bulgáriába küldött néhány szakembert, hogy megismerkedjenek a pénztárgépek bekötésének fortélyaival. Annak biztosan nem örül majd, hogy a bolgár példa szerint az adóhivatalt nem lehet olyan gyorsan rákötni annyi gépre, mint tervezik.

hvg.hu/gazdasag/20121016_Penztargep_matolcsy_bulgaria
@a szív fészkei: A könyv szerinti magyar falvak RÁC falvak voltak, ahol előzőleg ellenálltak a magyarokkal szemben. RS - 1- esetben megakadályozott egy mészárlást, mondván hogy az is csak egy paraszt... Egyébként a török korszak óta jellemzően mind a török, mind az osztrák, mind a kuruc kifosztotta az éppen elfoglalt falvakat (pártállástól függetlenül), ez a jó szokás nem maradt el a szabadságharc alatt sem, miért éppen RS serege lett volna kivétel ez alól???

Talán ebben a században is ez folyik: bárki van hatalmon, lógjon bár a beled, de letedd az asztalra, amit reméltünk Tőled lenyúlni-(((

1 szó mint 100: Mihelyt törvényes felhatalmazást kap rá, RS kora politikusa lesz - attól vesz el, akitől van mit:-(
"A gyalázatos autógáz annyira ellenség, hogy két lépcsőben összesen 100% -kal emeljük a jövedéki adóját a szemétnek!"

Kis hamis. Egyszerű matematika.
Ha valamit megemelünk 50%-al, majd az emelt összeget még 50%-al, az nem 10%-os emelés ám, hanem több.. Jó lesz az 125%-nak is...
@Bakter: Viccen kívül, az érdekel valakit, hogy a Kapuvári Húsnak vége, és bizony csődbe fog menni miatta pár agrárvállalkozás? Miért csak én érzem szégyennek, hogy a mezőgazd. minisztériumban senki de a kutya se foglalkozik ezzel a dologgal?
@a szív fészkei: Chilében, miután bedőlt a diktatúra, baloldali-kereszténydemokrata pártkoalició kormányzott húsz éven át. Egyik fő céljuk volt a nyomor felszámolása. Ennek érdekében hatalmas telepeket építettek, szűkös lakásokkal, távol a városközpontoktól. A telepeken nincs semmilyen közintézmény, iskola, orvosi rendelő, rendőrörs, akármi.

Az igaz, hogy az eggyel lejjebbi szinten, az illegális bádogviskó-telepeken tengődők aránya a felére csökkent. Azonban ezek a telepek ma a legveszélyesebb gettók, abszolút reménytelenségben élő tömegekkel. Vegyük hozzá, hogy a jobboldal ellenállása miatt nem tudtak oktatási reformokat keresztülvinni. Az önkormányzati iskolák képtelenek a gettógyerekekkel bármit kezdeni.

Csak úgy mondom...
@a szív fészkei: Nem mélyültem ennyire bele, így új infót adtál. Végülis... azt sem tudom, hogyan végezte:-(((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ne is mondd. Bulgária, mint jó példával előttünk járó ország.
sírok.
@Vu, de ja vu: inkább eliminálni, ha nem veszel tudomást egy bombamellényes fanatikusról attól az még elpukkan melletted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én ugyebár a kérdéses időpontban firtattam ezeket a kérdéseket, mint korábban ebben utazó szakmaki. Aztán párnapra rá láttam egy bővített változatot Rémszem sajtótájékoztatójából, ahol feltették neki azt a kérdést, amit én is: hogyan fogják megoldani a rákötéseket.
A választ: azt még nem tudják, de majd a szakemberek kidolgozzák.
No most a Szíriuszon túli civilizált világokban ezt szokás csinálni, hogy van egy elképzelés, aminek kivitelezhetőségéről megkérdezzük a szakmakikat, aztán igenlős felelet esetén kidolgozzuk, és bejelentjük. Rémszem bejelentett, nekiállt kidolgozni, aztán megkérdezte a szakmakikat, hogy lehetséges-e. Nem hazudtolták meg unortodoxiát.
@Vu, de ja vu: Nézd Ráth-Végh jogász és Ráth György 48-as hős leszármazottja volt. Tudhatott valamit, ha ezt így megírta. Nem hangsúlyozta a rácságot a falvakban, csak azt, hogy Rózsa pünktlich a fordítottját cselekedte annak, amiért felfogadták és mentesítették a büntetés alól.

Móricz mégiscsak regényt írt,így hozzátehetett, elvehetett, ahogy neki a mondanivalójához passzolt a dolog. Ráth-Végh tényeket közölt, hivatalos papírokat idézett.
@Kacsura:
Meg a Gyulai... és biztos lehetne folytatni a sort. Annyit ér a szavuk, mint bolhafing az orkánban.
@épészmérnök: Franciaországban a Belleville-ből - Párizs külvárosa - indulnak ki az autógrillező balhék. Pedig megfeszülnek és megfeszültek már harminc éve is, hogy integrálják azokat kölyköket. És még így is reménytelen szinte. Pedig nem egy csóri, kivérzett ország ugye. (Lángh Júlia ír erről a könyvében.)

A gettó elszigetel a fejlődés lehetőségétől és kétségbeesetté, tehát bármit elkövetővé tehet, hisz nincs mit veszteni.
@épészmérnök: @a szív fészkei: @dr. mesterseges szinezek:

GFG súlyos, ordító tehetségtelensége és halálosan komoly dilettantizmusa szerintem kizárja, hogy ő legyen Stefánia.
2010 májusában ov úgy ment ki brüsszelbe, h NÖVELJE a hiányt 7%-ra...

pár hónap mulva már szabaccságharcolt az adósság ellen !

minden erről szól a qva kib@szott kommunikáció és "gazdaságpolitikaként" pedig a mindennek azonnal a seggére verni..

van egy DAKOTA mondás, amit ma ellophacc ne halazd honlapra...
@Ad Dio: ab ovo tisztelet nem illet meg senkit a poziciojánál fogva. A presztizst ki kell érdemelni: endresy.blogspot.hu/2011/10/tiz-deka-presztizs-elvarasra.html . Ab ovo tisztelet az embernek szol csak. Amit pl. A nemzet takaritónője sem adott meg a haldoklónak. Hornnak.
@Vu, de ja vu:

"Tálib-e vagy?"

"Mohamed próféta tanítása és a tálibok kb. olyan viszonyban vannak, mint a katolicizmus és a keresztes hadjárat:-("

A kérdés és a kijelentésed nem ütközik, ui. egy épeszű muszlim eljut(hat) arra a felismerésre, hogy ahogy a disznóhús és a bor fogyasztásának tiltása is rájuk vonatkozik, és nem egy hitetlenre, úgy Mohamed képi megjelenítése is saját házirend - de nyilván egy tálib nem egyeztethető össze az épésszel.

És tényleg, egy épeszű demokrata nem hökkenhet meg azon, hogy egy politikust ekéznek; ahhoz vagy akolbelinek, vagy általában szervilisnek lenni, vagy más ingét oktalanul felvenni.
@a szív fészkei: :D gyorsabb voltam, és ami benne van az külön fincsi, pedzegettük az állami mobilt, mint lehetőséget, nahh benne van, úgy hogy haverok, buli hanta
@Vu, de ja vu: [..]" Az utolsó eset: „1872 évi 5637 sz ítélet alapján mellyel 1868 évi November hó 14-én és december hó 8 án vasúti társulat ellen a vaspálya sínéi felszedésével és a vonat megtámadásával elkövetett rablási kísérlet és rablás bűntettében bűnösnek már kimondatott -életfogytiglani börtönre …”. Itt folytatódik a bűntársak ügyeinek felsorolása.
Szamosújvárra 1873. május 5-én került, az 1267. törzskönyvi számon tartották fogva. A börtönben szabóság, illetve később gyengesége miatt harisnyakötés volt a munkája. Egészsége azonban nagyon megromlott, és 1878. november 22-én gümőkórban halt meg a szamosújvári fegyházban."

Nem találom most itthon a RVI könyvet sajna. De nemcsak róla ír, hanem mindenféle külföldi bűnözőről is, híres kurvákról, stb. tényleg szórakoztatóan és alaposan.

Rózsa megpróbált tisztes polgári életet élni, ehhez megnősült, aztán megint elkajszult, hisz ehhez értett a legjobban mégis.
@a szív fészkei: Monnyuk a kartács asszem azt sugallta, hogy saját felkentet szabad ekézni, csak idegent nem... de mindegy is, hülye premisszákból kijön bármi hülyeség.
"A vezért megölni nem bűn!"
@Bakter: igen, némi rálátásom nekem is van, ez tetszett legjobban a cikkben:

"A pénztárgépeket gyártó cég a Telekom Austria bolgár leányvállalatával, az M-Tel mobilszolgáltatóval együttműködve vett részt az új rendszer kialakításában. A komoly feladatot a bolgárok úgy oldották meg, hogy „az adóhatóság IT-szakemberei hetente egyeztettek a pénztárgépgyártók képviselőivel, hogy információt cseréljenek arról, hol tart a projekt, a felmerült problémákról és a megfelelő megoldásokról” – mondta a szakember."
orbánt tényleg a turul szülhette, magyar anya ilyet nem hagyott volna életben.
@Kacsura: "Miért csak én érzem szégyennek, hogy a mezőgazd. minisztériumban senki de a kutya se foglalkozik ezzel a dologgal?"

Ne kicsinyeld le az előrelátásukat!
A Közgép még nem foglalkozott FHB-hitelből finanszírozott húsfeldolgozással.
@KókaDtszegfű:
„Megdöbbentő, hogy, minden magyart gyalázó cikk, fórum alatt…”
Senki sem gyalázza a magyart!
Magyarország nem = Orbán Viktor
Magyar nem = Fidesz

A retorikád a Rákosi időket idézi!
Tolvaj csuti állat mikor este hazamegy a Cinege utcába, milyen jót elröhögcsélhet a családi kőrben arról, hogy apa, miket írkálnak rólad a neten......
@házelnök: a fides magyar nemzeti magyar magyarokat azokat a turul hozza nem a gója !

mijjen turul ?
há... turul...
Ennek elvette az eszét az adómentes rézeleje:
se lelkiismerete, se embersége csak mérhetetlen kapzsiság, nagyképűség, dölyf van benne.
Mocskos gané.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt mondtam én is múltkor az okoskodó ügyeletesnek. Ahol ezt a rendszert kiépítették, ott előbb megtervezték és olyan pénztárgépeket állítottak a boltokba, amik erre lettek legyártva. De ezek a barmok azt hiszik, hogy felböffentenek valamit, és arra a technika azonnal alkalmas. Villanykörte cserét nem bíznék ezekre.

(Arról nem is beszélve, hogy a gép is csak azt fogja jelenteni a PEH-nek - márha megvalósul ez a faszság -, amit belepötyögnek. Amit nem ütnek be, azt gép sem jelenti. És amit beütöttek, az most benne is marad a feketedobozban, bármikor kilistázható és ellenőrizhető. Esküszöm, mintha vásárolni sem járnának, olyan távol vannak a napi gyakorlattól.)
Ebben az országban addig nem lesz megnyugvás, amíg orbánnak békemenet helyett gyászmenetet nem rendeznek.
Azon mennyien lennének?
@házelnök: "Ebben az országban addig nem lesz megnyugvás, amíg orbánnak békemenet helyett gyászmenetet nem rendeznek. Azon mennyien lennének?"

volt címlapos halálhír ?

én ott leszek !!!! viszek pár embert is !!!

megismersz ! én fogok leghangosabban énekelni pezsgősüveggel !
@szerénységem:

"_De persze, nyomott bérekről ugyanazt az adótömeget beszedni ...._"

Csak az arányosság egyenlő az adótömeg nem, mert aki kétszer, háromszor annyit keres az kétszeresét, háromszorosát fizeti így is...

A nyugdíjak megadóztatása ellen én azért ágálok, mert régen az állam minden fillért elvont, hogy majd ő gondoskodik...., a gengszterváltás után 20 évig olyan nagymértékű volt az adóztatatás, hogy abból csak tényleg a jómódúak tudtak "öngondoskodni, a túlnyomó többség örökké nyomorgott.
De azért azt gondolom, hogy alaptétellé lehetne tenni, kőbe, acélba, alkotmányba vésni, az égre felírni, tűzzel beégetni, hogy mindenki adózik, aki adózik az választó és választható. aki nem adózik, félévente vagyonvizsgálat. az aktívak is a nyugdíjasok, mindenki aki kereső-jövedelemtermelő tevékenységet folytat, az fizessen. adót, TB-t, Áfá-t, jövedéki adót, ingatlanadót, környezetterhelési adót, öko járadékot, friss levegő járadékot és mindenféle facombacom adót. és semmilyen kedvezmény ne legyen. A segély meg legyen segély. nemhogy még mindig 30-40 féle módon lehet ilyen olyan juttatást (egy részük rejtett) kapni.
Aki nem fizet, nincs szavazati jog. Se határon innen, sem túl.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "az adóhatóság IT-szakemberei hetente egyeztettek a pénztárgépgyártók képviselőivel, hogy információt cseréljenek arról, hol tart a projekt, a felmerült problémákról és a megfelelő megoldásokról"

Hiába no, manapság az innováció keleten kel fel, mit ki nem találnak ezek! Egyeztetni!
@épészmérnök: Nem, nem vagyok Jobbikos. Sőt, semmilyen pártos. Saját értékrendjeim vannak, amiket egyenlőre senki nem képvisel:-(((

Az viszont igaz, hogy legutóbb a Jobbikra szavaztam, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a tuti befutó Fidesz önkontrollja lesz. Nem jött be:-(((

Kb. egy éve írtam egy e-mailt a helyi "győztes" jobbikos képviselőmnek, hogy egy-két szót válthatnánk, miután fogadóórája nincs, és vezető tisztviselőjük megnyilatkozása egy rendőr-elleni erőszak ellen azt hozta, hogy hónapokig jártak ide nagy létszámban rendőrök, ugyan a megélhetési-lopások száma nőtt, szívtak a SZIG-nélküli gyalogosok, lámpa nélküli kerekpárosok vagy ittas kerékpárvezetők... mindezt azért, mert egy bcs kapcsán a forrónyomos rendőröket a sarlóval támadó elkövetők ellen passzívan védő mezőőrt - aki büntetett előéletű, ne tagadjuk el, több tanú állítása szerint sts-t okozott - most egy térelválasztó "elemmel", kerítéskapuval hárította a támadást, 350 eFt pénzbírságra büntettek. Összegzem: pár hun állampolgár lopott, nyomkövetés-tettenérés utána hivatalos személyre és közfeladatot ellátó személyre támadt élet kioltására alkalmas eszközzel, ezért a rendőröket védő büntetett előéletű mezőőrt MEGBASZTÁK!!!

Tudod miért??? Mert Roy azt mondta, hogy személyesen fog járőrözni itt:-(((

Roy a rendőrök szemében nem egyszerű jobbikos, hanem a '90-es évek bőrfejű mozgalmának vezére, akinek nevéhez köthető egy cigány indok nélküli hajnali megtámadása, aki maradandó fejsérüléseket szenvedett (baseball ütő - ugye a sport nagy Mo-i nagy hagyománya)...

Bár Roy-t én itt egyszer sem láttam, de elszenvedője voltam a rendőri vegzálásnak... Nem körzetbeliek voltak, talán okádtak is beleszarni egy normális közösség életébe, de ők tudták, hogy nem a főúton kellene keresni a "békét", mint ahogy azt is, hogy a falu problémája nem a kocsmából 0.7 ezrelékkel kerékpározó (smkp, szgk stb) ember, hanem AZ, aki az igazoltatás helyétől 300 méterre UGYANÚGY ellopta a terményt, már csakazértis!!! A Kormány figyelmébe: kisebbségi tagok nyilatkozata szerint ha lenne normális munkájuk (tényleg, dolgos község, közösség - volt), akkor nem lopnának. A sarló is azért került elő, mert NEM HAJLANDÓAK ÉHEN DÖGLENI!!!!!!!!!!!

Én szolgálati járadékos vagyok - vess meg... nem érdekel. Durván 40 eFt-om bánja ezt az Alkotmány-, és EU-ellenes törvényt, ezért nem keveset dolgozom mellette... és nem elég... egy éve még elég volt, most már azzal is kevés.

Talán... ha 36 órából állnak egy nap... kérem! Szépen!!!
Fabius !

azér most hogy a 200millás plakátszabaccságharc zaly lik az IMF ellen...

érdekes hogy épp most kapunk egy alelnöki (?) posztot az IMF ben?

a sors fintora ?????
@Bakter: stimm, igaz ha csinálnak, vagy tudnak csináltatni egy lekérdező és elemző gyűjtést, akkor nem kell küldözgetni az ellenőrőket falsra, főleg ha okosan kubalistát is hozzá fűznek, kiegészítve simlicska elsődleges kulcsokkal :D
@házelnök:

"tényleg a turul szülhette, magyar anya ilyet nem hagyott volna életben_"

Tévedsz. Ilyet még turul sem csinál. Ez felcsút csodája.
lázárnak is elmentek otthonról. már csak egy rendes BM-est kellene erről megkérdezni:
index.hu/belfold/2012/10/16/lazar_janos_szerint_se_kell_a_lakcimnyilvantartas/
a 1/2csuti turul tojás amejen a (rátóti) urak kotlanak....
@bgp: Azt mondják, Izraelben megtanultak ezzel együtt élni:-P

Én besza-behu, ha a lakásból ki kellene lépnem... de hát '56-ban is lőttek agyon - nyilván - "hős forradalmárok" olyanokat, akik kenyérért, urbánus dolgokért császkáltak az utcán - nyilván borzasztó gyanúsan!!!

Remélem nem lesz új vita abból, ha én az 1956-os események nagy részét úgy jellemzem, hogy "a csőcselék zűrzavara"... Horn Gyuszi meg Wittner Mari ilyen szempontból legalább ideológiát képviselt - mindegy milyet...
@Secnir: megkérdezték reggel a krádióban, volt egy ütős felvetés, hogyaszondja: Ha nem kell éakcímnyilvántartás, mert ott a választtási regisztráció /ami ugyi elvileg a választás után, mint semélyes adat törlendő, persze ha a következő választások miatt még sem, majd jól alkot-alaptörvénymódosítunk/ akkor, mi is lesz, ha egy hitelező keresné az adóst, kihez fog fordulni, talán csak nem a Párthoz, avagy személyesen LézerDzsonihoz, avagy DebreceniFődöbrögihez, vagy kihez is???
@a szív fészkei: OK. Rúzsa Sándor is elcseszte... nem kicsit: nagyon:-P
na, közben feminán ezer fölé ért a szavaztok száma:

Melyik miniszterelnök beszédére mész ki okt. 23-án?
Orbán Viktor 15%
Bajnai Gordon 43%
Gyurcsány Ferenc 26%
Egyik sem érdekel 12%
Egyelőre még nem tudom 4%
Összes szavazat: 1006

én mondtam, hogy van egy olyan réteg (a szavazók több mint 50%-a), akinek az igényeit NEM elégíti ki a jelenlegi 4 párt. az arányok cirka jól mutatják ezt. Bajnai nagyot fog markolni. ha akar.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
semmit. elküld egy körlevelet az összes önkormányzatnak, plusz a külügyminisztériumnak, hogy nem-e ott lakik kovács béla?
vagy kinézi a címeket a legfrissebb telefonkönyvből.
nem tisztelt agymosot fideszes hozzá szolok,ti nem értitek egy senki házi diktátor irányitja az országot akit külföldön egyszerüen,közönséges tolvajnak tartanak.kifosztotta a magánnyugdilypénztárakat ,a kis emberekbe amikor lehet bele rug ,megaláz mindenkit.tönkre tette az oktatást az egészségügyet.négy milio ember éhezik gyerekek százezrei csauszeszku 2 miat éhezik.tudatosan teszi tönre fideszes elme betegjeivel az országot meddig türjük még.fieszes hozzá szolok takarodjatok innen.
@Secnir: bakker, de hülye vagyok, hisz ott a szabadon választható kötelező állami mobil is, és még azt is tudják majd, mikor megyek a kert végébe alkotni :D
még van pár IMF mém...

http://index.hu/tech/mem/2012/10/15/tovabb_mutalodott_az_imf-mem/#gallery_3419926|3419946
@dr. mesterseges szinezek: Mondom, nem olvastad a Koránt: konkrétan leírja, mikor kell megölni a keresztényt és mikor a zsidót...

Nincs előttem, de úgy rémlik, hogy kereszténytől annyit vár el, hogy elismerje Mohamedet prófétának... Miután nem voltunk ott, miért ne lehetne az??? Viszont kiemeli, hogy Jézus is próféta volt... A "halál reá" arra vonatkozik, aki a vallási tolerancia jegyében MEGTAGADJA Mohamedet:-o

Egy kereszténynek elégnek kellene lenni annak, hogy egy Isten van és - mohamedán környezetben - Jézus is prófétája, Mohamed is, de róla nem tanult, DE NEM TAGADJA!

Amúgy emlékeim szerint Mohamed és Jézus között párszáz év van, vagyis az iszlám a fiatalabb... Miért ne térhetett volna vissza egy próféta az iszlámban Mohamed néven, hogy azután ugyanúgy kivonuljon az életükből, mint Jézus a zsidókéból???

Nem kell feltétlen válasz, ez csak hittörténet, nem olyan komoly, mint a FIDESZ:-DDD
@a szív fészkei: Hhhh... Kár érte:-(((

Olyan hiteles gazembernek tűnt, hogy az ember még tán a pénzét is rábízta volna:-P
@házelnök: Jelen. Plusz egy ló, -lehet póni is - legelni a sírjára.
@a szív fészkei: ööö izééé, ne legyen már mártir, még a végén vonulnak hívei, mint az agyamentek a februári Várban
Fabius !

csak hogy ne kejjen keresned... ezek ellen fut ÉPP a 200 millás IMF kampány... hálisten beszivárgunk az ellenség igazgatótanácsába !!! belülről rohasztyuk azt is !

"a fejlődő európai államok, így Magyarország is mandátumhoz juthat majd a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsában"

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_is_mandatumhoz_juthat_az_imf_igazgatotanacsaban.174235.html
"címlapsztori a Millamédián a Bajnait oligarchának nevező írás"

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121015_milla_bajnai_atlatszo_oligarcha

Innen is gratulálok. :D
Szerintem meg rábízhatjuk a pénzünket, nem lesz vele többé gond!
@Kacsura: Lehet, hogy azért,mert nem akarják megmenteni, mert valakinek zavarja az érdekét, hogy a piacon van.
Szerintem meg rábízhatjuk a pénzünket, nem lesz vele többé gond!
@londonterminals: a millamédia anarchista hülyegyerekek játszótere/fideszprovokátorok projektje.

A motiváció lényegében mindegy. A lejáratás ezerrel folyik.

"A MillaMédia irigykedve és csodálattal figyeli a Milla Egyesület szárnyalását, ezért úgy döntöttünk, hogy mi az Amerikai Egyesült Államokban indulunk a választásokon."

www.millamedia.hu/2012/10/12/partta-alakul-a-millamedia/

Itt az ideje, hogy a H und H előrelépjen, és lerázza magáról ezeket az idiótákat.
IMF "KAMPÁNY" kérdés:

vajjon miért nincs EGYKULCSOS ADÓt nem engeggyük plakát ???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "és ha nem nyírják ki, sok sok oldalról "
azzal aláírják a saját halálos ítéletüket.
Ozsváth úr erre is gondolhatott:
Ki járt jól a nyerőgépüzlet bebuktatásával?
"A különösen veszélyes internetes kaszinójátékok hazai szervezéséhez szükséges jogosítványokkal, lehetőségekkel a játékiparban járatos szakértők szerint "bizonyos véletlenek folytán" ma egyetlen üzletember, a filmcézár és kormánybiztos, Andy Vajna rendelkezik.
Az új törvényt szinte rá szabták Rogánék. Vajna működteti a hazai kaszinóvilág bástyájának számító Las Vegast /Roosvelt tér/.
A szerencsejáték törvény kalandos pályát járt be. Ami az egyéves történetében figyelemre méltő, az a szivélyes baráti kapcsolat a Rogán-Lázár kettős és Andy Vajna között. De egyesek szerint csak Vajna és Rogán között. A fidesz "informatikusa" aki valóban ért is hozzá, állítólag "nagyra becsüli" a filmproducer kreatívitását, különösen a pénz-és kaszinóügyletekben.
Nyilván Vajna is nagyra becsüli Rogán kreativitását kaszinó- és frakcióügyekben."
@épészmérnök:

És a Milla micsoda? :P

A Millamédiának amúgy Para-Kovács a szerkesztője.
bakker, megkérhetném, hogy engem ne keletezzenek le, ilyen kétes értelmi szinvonalú emberkék:

"Hol a türelem, kiszámíthatóság?

Chikán Attila volt gazdasági miniszter szerint a bizalomhiány a magyar vállatok legfőbb versenyképességi korláta. Emellett az intézményrendszerünk fejletlensége már azt is megkérdőjelezi, hogy vajon tényleg kedvező helyzetben voltunk-e kilencvenes években. Kérdéses ugyanis, hogy rendszerváltáskori reformok deformáltak-e egy korábbi rendszert vagy valódi reformnak tekinthetjük őket.

Mi nem a német kultúrát követjük, mint amit szeretünk hinni, felmérések alapján a magyar lakosság értékrendje közelebb áll a keletihez, mint a nyugatihoz.<<< Ez önmagában nem baj, csak akkor ennek megfelelő intézményrendszert kell kialakítani."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/16/leszakadunk_ha_turelmetlenek_maradunk/
@londonterminals: Para-Kovács - és? Felelőtlen balfaszok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

még csak a seggetekbe nem kötöttek be valami spy gizmo-t?

elég leönteni valami red bull-lal a chipet? és máris beszart?

brühühühühühühü
A cukrot és a sót ki tettszettek felejteni nemzetünk ellenségei közül!!!
Ami fél éve adózik az már nincs is?
Más.

Az már volt, hogy PINA?
@sulcus: erre a szóra szokott fűegér megjelenni
@Bakter: Csak nem képzeled, hogy Kusza Szem szakmakiktól kér tanácsot vagy akármit. Azt már a Csurka megmondta, hogy a szakértelem az ócska bolsevista trükk. Kusza Szem pedig nem akar bolsinak látszani, legfeljebb narancsbolsinak.
@Vu, de ja vu: Nézd, én felételeztem, és feltételezem továbbra is, hogy attól, hogy valaki muszlim, még nem kötelező agyhalott fanatikusnak lennie.
Te aszondod, hogy mégis, mert az bizonyos esetekben alapkövetelmény. Elhiszem.
De akkor végképp nem értem, mivégre akadtál fenn az

"Aha, úgy, mint Mohamedet.
Tálib-e vagy?"

felütésen. Ha _ebben a tekintetben_ az ecceri muszlim - aszondod - pont ugyanarra kötelezett és képes, mint egy tálib, akkor miért _itt_ a különbségtétel?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nálunk viszont vab vagy 200 féle pénztárgép, azokat hogyan akarják összekötni bármivel is? Ahány pénztárgép típus, az annyiféle szoftver azt hiszem. Legfeljebb majd lecseréltetik a pénztárgépeket egységesen egy típusra. Vajon melyikük haverjának van pénztárgép nagykereskedése?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Pénztárgépek: Matolcsy Bulgáriába küldte tanulni az embereit "

A Módszer:

1 Elvessük a Kőccséget.
2 Elkúrjuk.
3 Mindenki (rajtunk kívül) konstatálja, hogy elkúrtuk.
4 Cirka, saccperkábé, érted, úgy körülbelül 3-4 hónap múlva nekünk is leesik.
5 Pánik. ("Kell haccá' csillijárd!")
6 Hasraütésszerűen rámutatunk valamire, amiben talán még van valamennyi pénz ("Pénztárgép!!! Hogyezeddig!!! Bechipezzük, szopogassátok! Eccá'csillijárd a zsebbe'!").
7 Eszünkbe jut, hogy körbenézzünk, van-e ilyen egyáltalán valahol a Naprendszerben.
8 Szerencsénk van, találunk.
9 Elküldjük azt a három kollégánkat tanulmányútra, akiknek a szervezete a legszerencsésebben alkalmazkodott a lónyugtatóhoz.
10 Tiszta víz.
@jaegtoer:
Egyetértek azzal, hogy a határon túliak ne szavazhassanak Magyarországon. Az itteni szavazati jog csak azt illesse meg, aki itt él, és viseli a döntése - vagy mások döntése - következményeit.
De: adófizetéshez nem kötném a szavazati jogot. Hogy miért? Hadd hozzam fel a saját példámat. 41 éves vagyok, 17 éves korom óta dolgoztam, és fizettem adót. Két hónapja bezárták azt a kórházi osztályt, ahol dolgoztam, és azóta nincs munkám, de előtte is olyan alacsony volt a fizetésem, hogy nem volt adófizetési kötelezettségem. Nem én állapítottam meg így a rendszert, de tény, ha még adót is vontak volna a fizetésemből, tényleg éhen haltunk volna a gyerekeimmel.
Alacsony fizetésért dolgozni, vagy éppen munkanélkülinek lenni ma bárki számára potenciális élethelyzet, nem feltétlenül lumpen, munkakerülő az, akivel ez előfordul.
Nekem például miért nem adnál szavazati jogot?
@Gadori: A többpártrendszerű demokrácia lényege éppen az, hogy lehetőleg mindenkinek az érdekeit képviselje valamilyen parlamenti csoportosulás.
Ha a szavazati jogot bármivel leszűkítjük, azzal pontosan a képviseleti demokráciát szűkítjük.
@épészmérnök: Azért a határon túliaknak nem sok közük van az ország dolgaihoz.
Miért szavazzanak? Csak mert....

Ezzel az erővel a tonga-szigetiek is szavazhatnának, a seyhellesiek azonban mindenképp, úgyis náluk van a magyar költségvetés fele.
@jaegtoer: Az adórendszerrel elég sok véleményt adtál közre, ehhez néhány gondolatot szeretnék fűzni.
Nyitó mondatodban láthatóan az egykulcsos adót veszed védelmedbe, miszerint az azonos arányok a nagyobb jövedelműektől nagyobb elvonást jelentenek, mivel magasabb az adóalap. Ehhez elvi hozzáfűzni valót lehet rendelni. Az adózás célja anyagi források biztosítása az állam közösségi szolgáltatásainak biztosításához, eü, oktatás, infrastruktúra stb. A másik cél az, hogy az adózó járuljon hozzá arányaiban a jövedelme nagyságától függően a nemzet gazdaságához. Itt a jövedelmek különbözőségének eltéréseit fejezi ki az arány, tehát a nagyobb jövedelem magasabb mértéket képviseljen.A fejlett országokban ez a gyakorlat nagyrészt.
A magyar társadalom - a kedvezményezetteken kívül - elutasítja az egykulcsos adót. Az elutasításnak alapvető oka az, hogy nálunk a jövedelmek nem fejezik ki a teljesítményt.Az elit a vagyonosodását nem a tehetsége és a megfeszített munkája által teremtette meg, hanem a történelmi változás előnyös szereplőjeként hozta létre.
Lehet itt máris vádaskodni, hogy a nép irígysége sarkallja az elutasító véleményt. Nem!Az igazságérzete!
Meglehetős vehemenciával követeled a társadalom valamennyi szereplőjének adóztatását. Gondold végig, hány halmozott adózás jönne így létre, számtalan, de ebbe most ne menjünk bele.
Az, hogy nálunk alacsony színvonalú az adózási morál, annak két alapvető oka van. Az egyik az, hogy túlélési életviszonyok között az állampolgár a fizikai létét próbálja fenntartani, így nem képes adózni.
A másik morális kérdés. Mindaddig, amíg a társadalom azt látja, hogy az adózási rendszer kizárólagosan az elit réteget kedvezményezi, az igazságérzete felülírja az állampolgári kötelezettságeit. Nem dícséretes magatartás, de ez tapasztalható.
A végén csak halkan jegyzem meg, hogy a jövedelemadónál igénybevett kedvezmények 50%-a a nagyjövedelműeknek jelentett relatív bevételt, mivel ők tudták jövedelmükben érvényesíteni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Megelőztél.:)
Nekem is ő jutott eszembe, pedig próbál stílust váltani.

Hiába, akinek feladata van itt...:)
@dr. mesterseges szinezek:
A sorok közt megtanultunk olvasni a komcsik alatt.
Ez a büdösbogár a legszebb bolsevik hagyományok mentén settenkedik, de nagyon átlátszó! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Habakuk999: @dr. mesterseges szinezek:

Hadd fűzzek hevenyészett fordítást a Havas Cédrus alakjában jelentkező tündérke mondandójához:

"Figyelem! Van itt egy remekbe szabott kis írás, amit mindenkinek érdemes elolvasnia. "az egész szöveg elvolvasása szükséges ahhoz, hogy a szövegben ott felejtett „árulkodó” jeleket és bizonyítékokat felfedezzük, melyek megvilágítják Ozsvath valódi szándékait" Különösen figyelemreméltó az eddig a figyelem fókuszát elkerülő Lévai Anikó említése, anem ártana alaposan utánanézni.

Yona Metzger, Izrael főrabbija tájékozatlan, naiv hülye, aki inkább a diplomácia felületes formáitól, mint a tényleges helyzettől vezetve nyilatkozik meg."
@Secnir: Bírom, ahogy ezek a droidok egyik pillanatról a másikra megvilágosodnak. Nem emlékszem, hogy Rogán vagy Lézer az elmúlthuszonkétévben egyszer is a kommunista Lakcímnyilvántartó ellen ágált volna, erre mond meg: az ember lefekszik hétfőn, és kedd reggel már arra ébred, hogy a Lakcímnyilvántartónak pusztulnia kell. :D
@épészmérnök: Ne haragudj, de nem értem, miért írtad nekem azt, amit írtál, hiszen én is a teljes szavazati jog mellett vagyok - Magyarországon belül.
A határon túli magyarok nem itt élnek, életüket közvetlenül az befolyásolja, hogy mi történik Magyarországon, hanem az, hogy mi történik abban az országban, ahol élnek, ezért szavazati jog is ott járjon nekik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jogos - annyira elakadtam Anikó őnaccsád ekszkatedrás védelménél, hogy a handabandométerre és a kötelező szintagmákra nem figyeltem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Halál a Lakcímnyilvántartóra!
Halál a józan észre!
Halál a...
Nem lehetne a hülyeségre??
@londonterminals: Létezik valami oldal, ahonna ilyen prompt fordítások kinyerhetők, mint pl. a www.namesuppressed.com/kenny/?
IMF követelli a lakícímnyilvántartást !
de magyar kormány megvéd minket : NEM !
"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden tette közzé annak a törvénymódosító csomagnak a tervezetét, amelynek elfogadása az új Btk. hatályba lépéséhez és alkalmazásához szükséges. Ez szabályozza többek közt a jogsértő tartalmak végleges blokkolását, illetve bizonyos bűncselekmények esetében (gyermekpornográfia, terrorcselekmény, állam elleni bűncselekmények) lehetővé teszi, hogy már a nyomozás során elérhetetlenné tegyék a tartalmat.

A kormány által még nem tárgyalt tervezet értelmében a jogsértő tartalmakat a bíróság döntése után elsősorban a tárhely-szolgáltatóknak kellene elérhetetlenné tenniük, akár ideiglenes, akár végleges intézkedésről van szó. Ha ezt a szolgáltató nem teszi meg, akár egymilliós, ismétlődő bírságra számíthat. Ha ennek ellenére sem lép, vagy pedig a szervertulajdonos külföldi, a bíróság elrendelheti, hogy az internetszolgáltatók blokkolják a jogsértő oldalak elérését."

hvg.hu/itthon/20121016_Megasta_a_Kurucinfo_sirjat_a_kormany

Vajon mi fog jogsértő tartalomnak minősülni?
@dr. mesterseges szinezek:

Nemtom, a pornolize van-e még, az elég szórakoztató. :)
@Spániel: Vajda a nagy guru, már mindent átjátszottak hozzá, ami érdekli. Film, zsetondobálás, divatbutik... Na ő az a városi haver, aki mindent visz, még jó, hogy a főd, azédes magyari anyufőd nem érdekli annyira.

Rogán be is szarhatna, ha nem Orvbűn kegyeltje lenne Andybandi. De mivel belopta anno a cselédlépcsőn a Svarcihusihoz - aki akkor még CA kormányzója volt, ergo politikus és tényező - , amikor még a Bush sem akart vele egy levegőt szívni, ezt hálálja azóta is. Hogy Rogán is keres vele és általa, hab a narancstortán. Van Cilit honnan öltöztetni legalább angebotban.
@jaegtoer: Kivéve, ha van három gyereke, mert akkor előferdülhet, hogy egyáltalán nem fizet pl. szja-t...

Ezen gondolatmenet szerint pl. a tanulás mellett dolgozó egyetemisták és szakmát tanuló 18 év felettiek, a segélyezettek százezrei és nyugdíjasok milliói, gyesen lévő anyukák tízezrei nem szavazhatnának, hisz ugyan szavazókorúak, de nem aktívak, nincs ilyen jövedelmük. Ez kb négymillió ember. Ha nem több, de inkább több. A különböző kormányok rájuk gyúrtak eddig...
korunk nokiás doboza a szippantókocsi

nol.hu/kep/784243
Hínye, Stefika újjá született, Fabius dolog van :)
@londonterminals: Helyi rádiók kinyirva, újságok kinyirva, johet az online média, hisz még a T hez is mehet a Keh, azt hiszem, a szép új világ megszületett, hála baltás vezénylónak és társainak
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra
@a szív fészkei: valamiért nagyon el kellett jönnie Losziból. Lehet, hogy itt találta meg Amerikát.
@a szív fészkei:
Evégre a Stefi féle biszex luvnyák és a hozzá hasonló narancsbolsi hazátlan kutyák tartsanak már össze!
Piktornál érdeklődhetett vajon, hogy anno a Pembrooke College-ba, mit keresett az MI-6 volt igazgatójánál?
Találgassunk, mennyiért és mit adott ott el? :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Oldalanként 470 ezer. S mik azok a csodálatos gyémántok? Mintha nem igazán sikerülne jótanácsokat, "megvalósítási "projekteket nyújtani a Kedves Betegnek és udvartartásának.
"Zuhanunk szentatyám!"
Annyira vérlázító a pofátlan lopómaffia, hogy bár alapvetően békés vagyok, ezek felébresztik az emberben az állatot.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há sok igazi barommal találkoztam külföldön :) már a mikró, a mosógép, valamint anyám zenélő doboza is ezt a kibaszott zenét jacca kívülről, csak a teló nem. bele fogok csvarodni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

+1

Igen, nem kell különösebben paranoidnak lenni, hogy így tűnjön.
@a szív fészkei:
Jóvannnaaaaa! :)
Stefikének már nem is örülsz? Téged imád! Engem csak szeret... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Stefi az? Akkor remélem valami évvégi beszámolót is bekopizik ide és minden más helyre, ahol buzdít Orvbűn mellett a Közgép taggyűlésről. Ki mennyit kaszált, ilyesmit.

Mé`nem Lajos vagyok, a zállam néven írkál? Lajos szép magyar név.
@Spániel: Adócsalásért. Aztat ott , pláne CA-ban kurvára nem szeretik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"T hez is mehet a Keh, azt hiszem, a szép új világ megszületett" ez a félmondat ma nekem is megütötte a fülem, az összes gazdasági társulás dolgaiba bekukucskálhat az állam, ha van tulajdonrészecskéje az adott cégben. Üzleti titkok, stratégia no problem', lehet itt se perc alatt állami mobilszolgáltató meg egyéb huncut dolgok...(azt nem tudom, hogy az érdekelt gazdasági csoportok befizettek-e már futóvad lövészetre???)
@AKIsTUDATLAN:

Néha megfordul a fejemben, hogy talán a közelgő véget érzik, azért járatják ilyen fénysebességgel a lopószivattyút. De ez túl szép lenne.

Vajon sejtik, milyen gyűlöletet gerjeszt ez?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Még nem reagált rám, csak szónokol a baba a szokott félrehazudott Gyurcsány-toposszal.

Ma erre dugták fel neki a Duracellt.
@londonterminals: Nem hallottam eddig erről. Stefink enciklopédikus.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát ezzel üzletelni álmoskönyv szerint se jó... Milyen szakember az,aki ezt nem látta anno sem?
@a szív fészkei: mit nem mondasz! Ez a talpig becsületes úriemer, akire az egész magyar filmkultúrát bízták rája? és még pénzt is hozzá!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @dr. mesterseges szinezek:

"A Közigazgatási és Igazságügyi "Égszinkék Heregolyó" Minisztérium (KIM) kedden tette közzé annak a fingeregetõ törvénymódosító csomagnak a tervezetét, amelynek elfogadása az faszomgeci új Btk. hatályba lépéséhez és alkalmazásához szükséges. Ez szabályozza többek közt a jogsértő tartalmak végleges blokkolását, illetve bizonyos bűncselekmények esetében (gyermekpornográfia, terrorcselekmény, állam szarni bűncselekmények) lehetővé teszi, hogy már a tapírarcú nyomozás során elérhetetlenné tegyék a balfék tartalmat.

A kormány által még nem tárgyalt tervezet értelmében a genya jogsértő tartalmakat a geciputtony bíróság döntése után elsősorban a fasz tárhely-szolgáltatóknak kellene elérhetetlenné tenniük, akár ideiglenes, akár végleges intézkedésről van szó. Ha ezt a szolgáltató nem teszi meg, akár egymilliós, ismétlődő bírságra számíthat. Ha ennek ellenére sem lép, vagy pedig a szervertulajdonos külföldi, a bíróság elrendelheti, hogy az tapírarcú internetszolgáltatók blokkolják a jogsértő oldalak elérését."

Ez lett pornolize-zal a szöveg. :D
@batka manó: Hja csak egy részvény kell a tőzsdén, vagy okosba a zárt részvényesi körből, és már részese akár melyik cégnek, olálá megy ez....
@batka manó: Magyarországon még a hajtókat is el-el tanálják néha, nemhogy amire lőhetnek :)) lesznek balesetek is
@Spániel: Minden filmes pénzt a hájas - többek szerint pelenkázandó - segge alá toltak... Azóta csak a nyalintósai rendeznek.
kuruc elleni "csodafegyver" megest' érdekesnek tűnik, sokba van egy szlovák, vagy osztrák mobil net??? csak a szabad híráramlás fenntartása végett kérdem.... :)az egyéb turpisságokat nem is említve, az esetleges blokád elkerülése céljából. Mondjuk amilyen gyökerek aztat' is kinézem belőlük, hogy kihúzzák a dugót a falból, ha már nagyon vesztésre állnak. :)
@a szív fészkei:

Igen. Úgyhogy az ő, Wass Albert és az Erlenmeyer-lombik tiszteletére fölidézem itt a mélymagyar-verset by Spiró György.

Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.
@Spániel: Valaki írta, hogy súlyos cukorbeteg, azok a friss ripiropi babák, akik feltűnnek körülötte, kb. erre vannak tartva. Lehet, hogy nem igaz, gonosz pletyka, de elég bennfentnek tűnt, aki ezt bedobta.
@londonterminals: :-)) DE legalább élvezhetjük Stefi munkásságát. Ugyebár. Azt a lombikban született dollys lényét.
@a szív fészkei: azt eddig sem hittem, hogy a férfiszépségéért, macsós sármjáért vannak vele a cicababákok. Persze, lehet olyan nő is, akinek a TEVA a perverzitása.
@Spániel: Most elvisz a TEK, de azért kérdezek: nem lehet, hogy egy ici-picit a P. betűs úrnak is jól jött ez? Most tényleg nem azért meg minden... csak most nagy a tisztogatás a szórakozóhelyek környékén, és felmerült bennem, hogy konkurencia eltakarítás, vagy mifene?... Na mindegy ez csak buta félázsiai vélemény... Csak P. betűről sok pletyka kering, aztán jó helyen van most...
@a szív fészkei:
Stefi
1. Hülye!
2. Demagóg fasz!
3. Olvasatlan paraszt!
4. Bas.atlan is, mint azt tudjuk!
5. Kretén!
6. Átlátszó!
7. Igen hülye! :)
8. Szervilis seggnyalonc!
9. Tahó!
10. Hazátlan ribanc!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
8 végtelen, csak függőlegesen... :D
@a szív fészkei:

Röhögök is rendesen. "Wass Albert sorai jutnak az eszembe" :DDD
@Snow Falling on Cedars: Te a vadiúj gépeden - Kuminék ennyire nagyvonalúak a mi pénzünkből? - nem lehetne csak egyszer elküldeni a agitkádat?
@Snow Falling on Cedars: stefika, ez sem jobb, felejtsd el ezt a stílust, próbálkozz mással, kumministák, vagy a göbbelszi agitprop jó közeg neked is, a szinted meg van, ki sem lógnál a root szintből
én csak azt nem értem - már sokadszorra - hogy mé' próbáltok stefibe egy kis eszet' kendácsolni amikor ez olyannyira lehetetlen küldetés, mint lyukas vödörrel kimerni a tengert, vagy eltolcsynak' eltalálni a költségvetés fő számait... :)
@a szív fészkei: jó olvasni benneteket, de én szinte soha nem kommentelek :)

szerettem én is a polihisztor írót: offforever.blog.hu/2012/10/16/141_eve_szuletett_rath_vegh_istvan

most meg a mandin le vagyok tiltva (fogalmam sincs, hogy működik ez, mert bekerültünk az ajánlóba de ha rá kattintasz akkor ez van : 404 Not Found) pedig csak kicsit kiakadtam...
@Spániel: Tudod te hányféle TEVA van?? Dviatszínekben. Nézd, a mostani babáját talpig Chanelban járatja. Egy ideig ez van olyan fontos, hogy azért kedvesnővéri apróságokat megtesznek.
@épészmérnök:

" "ab ovo tisztelet illeti meg"

Aha, úgy, mint Mohamedet.

Tálib-e vagy?"

???
Tudnék róla azt hiszem.
@guma: :-) Hát ne menj oda! Itt nagyon meg kell dolgozni a kitiltásért, Stefi, aki most épp hóesés néven agitál, elmesélheti. :-DDD
Stefika te melyik keleti vagy, csak hogy tudjuk.

"A magyarok értékrendje közelebb áll a keletihez, mint a nyugatihoz, ehhez illő intézmények kellenek."
@Bakter:

"A tiszteletet ki köll érdemelni.
Orbán pontosan annyi tiszteletet kap, amennyit ad."

Nem. Egy miniszetrelnököt egy külföldi publicistána tisztelnie kell. Ugyanis egy ország demokratikus többsége választotta meg.

Te azt mondasz róla amit akarsz, de egy némer firkász nem.
@batka manó: Át akarjuk érezni Mattolcsy sziszifuszi heroizmusát, na. Nekünk ez jutott, nem a kőccségvetés széthányása.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Hogy gondolod ezt nertárs?

Állampolgársággal a választásba belebeszélés jogát odaadjuk, de a kritikáét megtartjuk magunknak?

WTF?"

Kicsit érdes a stílusod :).
Az a német firkász magyar állampolgár lenne?
@Ad Dio: Német firkász nem Orvbűn alattvalója. Senkinek nem az alattvalója. Szabad ember. Aki mondhat még Putyinról , Obamáról, sőt a pápáról is bármit. Ezt hívják véleményszabadságnak. Te meg szintén szabadon elmondhatod, hogy ez nem tecc. De rászólni??? Jó, hogy nem üzensz mindjárt emiatt hadat.

Ez nem Irán, hogy fatvát kiálthass rá és űzni kezdd, mint anno Rushdiet a véleménye miatt.
@Snow Falling on Cedars: Nem volt kakaóbiztos? :-DDD Pedig mit dolgozott ezért Magyar és Kóka! Látod utolért a bosszújuk...

DE legalább szőke az unokahugi. Ha barna lenne, már levágnád a kezét a fokossal?
@Ad Dio:

"Egy miniszetrelnököt egy külföldi publicistána tisztelnie kell. Ugyanis egy ország demokratikus többsége választotta meg.

Te azt mondasz róla amit akarsz, de egy némer firkász nem."

Te Stefánia babérjaira törsz? :D
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Tudom, hogy Matolcsy ötletet némileg nem biztos, hogy megvalósítható, de most meg fogtok lepődni: szerintem kivételesen ennek lehet pozitív hozadéka is. Dolgoztam kereskedelemben, és hát a pénztárgépekről nagyon sokat tudnék mesélni... Mára már a vállalkozások egy része, nem szórakozik holmi "nem ütöm be a gépbe" elavult módszerekkel. Mégis burjánzik a jól eltitkolt bevétel piaca... Na most ha valóban le tudnák kérdezni a beütött tételeket, az nagyon sok eltitkolt pénzt hozna. Mondjuk azért ha ez sikerül és bevezetik, megnézném hirtelen mekkora növekedés lenne a gazdaságban, pusztán azért mert minden látható.
Tudom, hogy nem jó, ha mindenhol ott a nagy testvér szeme, de sajnos azt mindnyájunknak be kell ismernünk, hogy azért a morál nem erőssége ennek az országnak a vállalkozások közt sem. Erre az egyik példa a munkaerő-pici helyzet, ahol szarrá dolgoztatnak szürkén, adót csalva, szabadság betegállomány kizárásával, és kuss van dolgozó, mert mehetsz amerre látsz. És ez nem multi-kulti, hanem magyar vállalkozói kulti... És elnézést a kivételtől. A pénz , és még több pénz, a dolgozón, az adón, áfán megspórolva...
A "hozzászólók neveit" olvasván azt látom, hogy itt egy páran jól elvannak egymással. Csak azt nem tudom, hogy egyáltalán elolvassák-e egymás marhaságait, mert én biztos nem. Hülye egyedül is tudok lenni, ahhoz nem kell társaság. Bruhaaahhaaaa....
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Kívülálló?
Fabius magyar állampolgár."

Fabius azt mond amit akar. Én a német firkászról beszélek.

"Ab ovo?

Nagyon szeretném tisztelni a kormányfőt.
De sehogy sem megy.
Munkásságával teszi lehetetlenné."

Semmi baj, azt mondasz és gondolsz amit akarsz Orbán Viktorról. Én azt állítom, hogy egy mémet újságíró tollából ordas parasztság az ilyesmi. Én se rablózom le pl. Victor Ponta-t. Őt is egy ország demokratikus közvéleménye választotta meg. Tiszteletben tartom. Az én szótáramban ez a tolerancia címszó alatt van.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Lopja ki az éji Baranya rejtelmesen suhogó fái között, át a szerbekhez! Huhh, de nagy jót tenne! Szerbek majd lekezelik Viktorkát.Ha viszik, viheti Janicsot is ingyen.
@Ad Dio: Nyugodtan írj, amit akarsz róla is. Románia elviseli, pláne ha tényleg sötét figura. Közszereplő, tűrnie kell a nemzetközi sajtó minden megnyilvánulását. Ahogy Orbbűnnek is.
@Mariann19: @szerénységem:

Az adócsalókat nem lehet megfogni a többkulcsos adózással.
Hiába ácsingóznak az alacsonyabb keresetűek vegy a segélyből miegyébből élők a jobban keresők pénzére, a vége mindenképpen az elvándorlás és az elszegényedés vár rájuk, mert előbb utóbb elmennek a gazdagok, és nem marad más mint az éhkopp és a korrupt állam bonusnak.
az előbb írtam valahova, megkeresem betolom ide is.
@Penivaldes: De szép is az! Brühühühü. Nagyon tud pasit beválogatni az a szépjány.
@Peripetia:

Te maga vagy az Epimenidész-paradoxon!
@jaegtoer: ez az:

"Úgy-úgy.

Még csak véletlenül se legyen több adófizető, véletlenül se legyen kevesebb adócsaló, véletlenül se csökkenjen a korrupció, véletlenül se szünjön-csökkenjen az állami pazarlás, a lényeg hogy lehessen hereverélni a dagonyában.
Ha ennek az az ára, hogy az egyébként is fizető 10%-ra még több terhet kell tenni akkor pakoljátok rájuk. Az is hülye, aki itt marad ebben az országban ennyi ingyenélő között.
b+ " magamat idéztem. tényleg nem vagyok normális.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hogy fel tudod húzni magad rajta!! :-)) Annyit nem ér meg. Viszont úgy látom az egyházatok hanyatlik... Azzal szegény Charlize-kával negyedennyit nem foglalkoztok.
@Ad Dio: Szerintem nézz utána mi a különbség az elfogultság és a tolerancia között. Te nem azért nem taplózod le Pontát, mert toleráns vagy, hanem azért, mert még a magyar nemzet és viktor nem tette meg.
De ügyes próbálkozás volt. Mindig vicces, mikor egy fideszes megpróbálja eladni magát toleránsnak.
@lbm-NERtárs -): Csak még azt tenném hozzá, hogy az adóhatóság pedig szépen szemet huny. Mert rajtuk kívül ki hiszi el, hogy közel 4 millió munkavállalóból 2 millióan minimálbéren élnek, és mikor az ellenőrzés zajlik ránéznek a műkörmös csinosan fodrászolt,jól öltözött eladó lányra, pulton a full mobil, majd elhiszik, hogy ez a nő 60 000 ft-ból él...
@lbm-NERtárs -): A magyar vállalkozókulti az megér sok misét. Pontosan úgy csinálják, ahogy írod.
@a szív fészkei: Azt írták, hogy a barátságuk szerelemmé fejlődött..
@a szív fészkei: Hogy értsd: nem az a bajom hogy OV ellen szól. Amikor GYF interjúja lejött a CNN-en, azon is felháborodtam. Pedig nem kifejezetten rajongtam az illetőért. De amit ott a riporter művelt vele, mint Magyarország miniszterelnökével, az nekem mint a nemezközösség egy tagjának, nem esett jól. Mert SEMMI KÖZE nem volt hozzá. Ez magyar belügy volt akkor is, ma is. Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba. Törődjenek a saját házuk tájával. Másoknak meg adják meg a kívül állók kötelező tiszteletét.

Nekem ez a tolerancia és az értékelvű liberalizmus következménye.
@lbm-NERtárs -): P, betűs úr tökig bebetonozva, sok minden tud és tudnak róla. jó üzletet még sohasem utasított vissza, legfeljebb a kést tette rá az ellenfél nyakára.
Hirtelen nem tudtam megtalálni a neten 168 óra múlt heti számából Krug Emília Kis magyar pártvállalkozástan c. cikkét, de megéri elolvasni hogyan lehetett pl. P. úrnak is megtollasodni.
@lbm-NERtárs -): Meg az Andyhoz hasonló karitatív személyekből. :-DD
@londonterminals: Azt hiszem barátunk nem ismeri azt az alapvető tényt, hogy a tiszteletet ki kell vívni, azt nem adják csak úgy brahira, mert pár millió futóbolond ráhúzott.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
úbazz, videót csinálj erről! ha 4szmemközt megy a dolog, szólj, jövök kamerázni!
@dr. Balta$ár:
:D ott a pont! :D
@Snow Falling on Cedars:
"Bartók, ha élne, leköpne benneteket, és valószínűleg Orbán Viktor közvetlen tanácsadói köréhez, valamint a Fidesz értelmiségi holdudvarához tartozna. Ugyanez igaz Máraira is. "
Bartók és Márai viktor puszta látványától körbeokádná a Hősök Terét. csont nélkül.
Te meg akadj már le a blog.hu-ról.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
BLOGHU ADMINOK!!! NEM AKAROK HELYETTETEK DOLGOZNI, DE REMOTE-BAN .VBS-BEN LEFUTTANI EGY "getmac /s localhost" -OT MIBE TART?
AZTÁN JÖHET A BANNOLT USER MÁS IP-VEL VAGY NICK-KEL, MEHET A FAS*ZBA!
@a szív fészkei: Még nem tudom, remélem ez kimarad, de azért felpiszkáltad a fantáziámat...divatszinekben is.
@Ad Dio: Akkor a tolerancia jó dolog, vagy liberális ármány? Döntsd el végre!
@a szív fészkei: Ne bántsd az egyházunkat. Szerintem a fiúknál töretlen az imádat.:)
Ki ez a szerencsétlen itt?!
@a szív fészkei: oda is olvasni járok (persze módjával, mert nem az én stílusom - viszont szeretek képben lenni hogyan gondolkodnak emberek).

nem személy szerint engem (ott sem szólalok meg, itt sem igen fogok :DDD), hanem a posztom amit beválogattak az ajánlóba...
@Penivaldes: Önzetlen szerelemmé, remélem. Az már csak ilyen. Chaneltól szokott szárnyra kapni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

2 kioktatás, 1 irónia (más kárára) és egy (ostoba) általánosítás. Mindez alig 4,5 sorban

Engedd meg hogy én legyek az első aki gratulálok! Nem semmi Barátom! :D

Esetleg - ha időd engedi - olvasd el még egyszer amit írtam, hátha mégsem értetted meg elsőre tökéletesen.

Maradoktisztelettel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Teljes zakkanásnak tűnik elképzelni, ahogy Magyarország határainál fölhúzódik a törhetetlen üvegfal, amibe ütközve minden kritika, ami a bent látottakra vonatkozna, porrá zúzva hullik le. Már persze csak az, amit "a tolerancia és az értékelvű liberalizmus" még megengedne amúgy. :D
@a szív fészkei: igen egy egész könyv meg egy több éves blog tanúskodik róla... :-)) De azt be is fejeztem azt hiszem. Belefáradtam. Tényleg. Egy hónapja nem írtam oda semmit. Nincs értelme, ez a mostani terep semmi javulásra nem ad esélyt, így felesleges tépni a számat. Vannak akik most csalódottak, de eddig bírtam. Majd talán máskor folytatódhat, de most elég volt... Pedig úgy szerettem, és olyan lelkiismeret-furdalásom van. Térjünk is át inkább arra, hogy mennyire okos Viktorunk :-)))
@Ad Dio:

Turul génű nertársam!

Édes Viktorotok meg a kétharmad lehetővé tette Stefánnak a magyar állampógárságot a szavazati joggal együtt. Nélküle csak pofázna, de így beledumál majd az összes miújságba is. Ti akartátok, örvendjétek. Stefán 16 millió németnek meg az onnan hazaszavazóknak fogja nyomni a kampányt. ( ennyi hallgatót ér el a rádiója)

Mégis miféle nertelen magatartás elvitatni tőle bármit? Balliba-e vagy?
@lbm-NERtárs -):

nem ott van az okosság...a haverjaim lányai simán megoldják ezeket, csinosak meg a többi és nincs nagyon több 80-100-nál a netto, apú tól bele pénzt az igaz,de megoldják. Az már huncutabb amikor a hetedik pickup-ot kell venni, hogy kivegyék a lóvét a vállalkozásból, el lehet tartani 200+ négyzetmétert medencével minimálbérből és akkor ez még mindig csak az aprópénz'
@a szív fészkei: Pedig van példa akit követhetnének. Oszlopos Simeont, aki egy oszlop tetején élt évekig. Na ezt kéne Boliéknak is csinálni. :)
@Ad Dio:

Rendben, egy félreértéssel kevesebb, bár nem volt elég pontos az eredeti megfogalmazásod. Aligha véletlen, hogy többen is a blog gazdájára vonatkozó kritikát olvastunk ki a hsz-edből.

Tolerancia: számomra azt jelenti, hogy bizonyos határok között elfogadom mások abbéli véleményét, ami más, mint az enyém.
Azt viszont sehogy sem tudom a tolerancia fogalmába beleerőltetni, hogy valaki véleményt nyilvánít. Mint pl. az ominózus újságíró.
Nekem inkább a véleménynyilvánítás szabadsága kifejezés ugrik be erről.

Szintén nem gondolom, hogy más ország szabadon választott vezetőiről csakis az országhoz tartozó személy mondhat véleményt.
Miért is kellene egy ilyen határt meghúzni?

Azt elfogadom viszont, hogy Neked ez a véleményed.
Nekem meg más.
@Ad Dio: Drága cukorfalatom, a kioktatás helyénvaló, látom az irónia és az általánosítás betalált.
Inkább ez érdemel gratulációt és tapsot.
Ha időd engedi, keresd meg azt a fene nagy toleranciádat, és terjeszd ki ránk bűnös liberálisokra.
Addig is kiélem magam azokon, akik azt hiszik magukról hogy hú de toleránsak.
@Snow Falling on Cedars:

Jesszus f izé...

Hát én aztán szenccség hogy nem vagyok se jobb se bal liberális, de hogy a ballibek bújtogatnák a népeket, hogy elhagyják az országot és ezzel hazaárulásra buzdítanak, ergo, akik elmenekülnek ebből a kilátástalanságból azok hazaárulók lennének - ez akkora ordeneré faszság, hogy ilyet lámpával sem találni, de most te lettél a fény a Napban.

Csendben jegyzem meg, hogy 1956-ban a nehézségek elől menekülő 200000 db emigráns akkor most hazafi vót vagy hazaáruló bitang bestye lelketlen ganaj? Vagy csak eccerűen úgy gondolták kívül tágasabb eccál bőrönddel is jobb, mint itthon a fullasztóan forró hazaszeret fojtogató ölelésében?
Szavazati joguk az új kivándorlóknak meg lesz-é vonva? nyilvántartásokat is azért kell tán megszüntetni ne láccódjon mennyi idegenszívű bestia marcangojja kies hazánk habtestét közben a NER tükrébe vicsorogva.

Basszus??!! Létezik ilyen?

Kilépek a fidesz lelkemből az Űrbe, ittenuccse!bizony, hogy meddig kell vezekelnem Ő se tuggya, de bisztos van önkényes jelentkező javaslattételre.
@batka manó: én ismertem egy embert aki eladta a vállalkozását jó pénzért, majd elmesélte hogy elment munkanélküli segélyre, közben pedig felépítette a házát... És az ilyen ember úgy felkúrj az agyamat, hogy ihaj... Mivel most már csak három hónap a segély, mer' ugye sokba került az államnak... És az ilyen potyázók is belejátszanak abba, hogy valami drága, most pedig a valóban rászorulónak semmi nem jut, mert az a 3 havi főleg ha mondjuk az utolsó főnöke minimálbéren jelentette be, semmire sem elég. Az huszon-harminc ezer ft/ hó... Ki baszott rá?... ( a kérdés költői..)
@jaegtoer:

nehány dolgot elütöttem , de inkább esz mint a guta engem.
@guma: Ja. Látod, elvagyunk itt mint a befőtt, a fideSS-jobbikügynönök meg házhoz jönnek téríteni. Ki se kell tenni a lábunkat. :-DD
@londonterminals: Ha nem lennének ilyen zakkantak, akkor nem hinné még a fidesz szavazók 60%-a, hogy minden fasza ebben az országban...
@Peripetia:

Kedves PP!

Nem vagy egyedül... Velem együtt már heten vagyunk. Te 1, én 6... azért a társas magány is jobb egy kicsit mint a kietlen puszta ugar Ungarn.
@londonterminals:

Ezek tényleg elhiszik, hogy odakint bokáig ér a hálanyál, mindenki hóthülye és nem látják mi folyik itt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Addig is kiélem magam azokon, akik..."

Felőlem, nyugodtam. Ha jól esik. Esetleg megold valamit az életedben... De talán tehetnél próbát egy szakemberrel. Elbeszélgethetnétek az ilyen "kiélésekről" kicsinyt. Szerintem értékes gondolatokkal, reflexiókkal gyarapodhatnál, amik a szellemi fejlődésedben mérfölkövek is lehetnek. Ne add fel!!!

Ja, és Világbéke!
@Ad Dio:

"Mert SEMMI KÖZE nem volt hozzá. Ez magyar belügy volt akkor is, ma is."

Lehet, meglepőt mondok számodra: egy újságíró vagy riporter feladatai közé tartozik, hogy ha interjút csinál, szembesítse partnerét bizonyos dolgokkal. Többnyire kellemetlenekkel, ha politikai közszereplőről van szó. Nyugati demokráciákban legalábbis nem az Obersovszky módszer terjedt el. :o)

Magyar belügy: vannak persze belügyek, de manapság sokkal erősebben befolyásolják az egész világ történéseit az ún. belügyek, mint korábban. Politikai döntéseknek nemzetközi gazdasági hatásaik vannak, például. Ebből fakadóan a "belügy" fogalma átértékelődött.

Az említett Gyurcsány interjúnál pedig annál inkább nem értek egyet Veled, mert Gyurcsány - nyilván - önként vállalta az interjút. Tudnia kellett, hogy mire számítson.
@Spániel: Sajna, anyukám miatt képben vagyunk. Az esti halványlila díszítésű, a nappali, halvány türkiz. És, ez azért agyrém, nem lehet bespájzolni, mert csak harminc napra írják fel. Még overdózolod magad belőle!

Így amikor elfogy, akkor írják fel. Ha nincs az orvos épp elérhető közelben, baszhatod a lovat, nincs pelus. A kórházakban - mesélte a patikusnő, aki ezt szintén nem érti - lopják egymástól a hozzátartozók a betegeik számára, annyira nehéz beszerezni. Egyenként viszik be tehát és ha momentán egy nap kétszer is kell, akkor gebasz van.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Tisztelem Fabiust, hisz ismersz. De olyan csodára, hogy megtalálja ennek a lénynek a gerincét, na arra még ő sem képes.:D
@Secnir:

Hmmm...

A más véleményen lévő emberek minden áron való üldözése és kitiltása meglehetősen sajátos, mondhatni ragyogóan unkonvencionális értelmezése a gondolat- és véleményszabadságnak.

Kövér László jól látta a valóságot, amikor egy televíziós interjúban a balliberis oldal szereplőivel kapcsolatban kijelentette: "ezek ma is hidegvérrel akasztatnának és lövetnének, ha lehetőségük nyílna rá."
@jaegtoer: "Az adócsalókat nem lehet megfogni a többkulcsos adózással."
A teóriád alapvetően téves, valamint az érvelésem nem is tartalmazott ilyen felvetést.
Az adózás deklarált funkciójáról szóltam elvi alapon. Az adózás nem abból indul ki, hogy ab ovo megakadályozzon törvénysértéseket ezen a területen, hanem bevételeket kell biztosítania.
Szóhasználatod szerint a nem adózó egyenlő az adócsalóval, pedig ez két kérdés.Az adócsaló elhatározott céllal és eszközzel követ el törvénysértést, a nem adózónak különféle okai lehetnek, ezekből néhányat felsoroltam.Pl:nincs annyi bevétele, hogy teljesíteni tudjon.
Véleményedből a továbbiakban látható, hogy mélyen elitéled és megbélyegzed az alacsony jövedelműeket, ugyan nem fogalmazod meg, de parazitának tartod őket.Nagyon sokan vagyunk, akik nem ebbe a sanyarú sorsban részesülünk, azonban van bennünk empátia és más aspektusból elemezzük a helyzetüket.
Amennyiben reagálni kívánsz, olvasd el még egyszer az általam leírtakat, és konkrétan arra vonatkozóan foglalj állást, ugyanis közhelyekkel szemben nem lehet érvekkel bizonyítani állításokat.
@épészmérnök: Ennek a géefgé nevezetű papucsállatkának javasolnám, hogy fogja meg a főnöke csillóit, (vagy legalább annyit belőlük amivel magával tuggya húzni), oszt röpüljenek vissza pár évszázadot, és kérjenek audienciát a nemeaitól. (ha már oroszlán) Csóró Héraklésznak legyen már egy jó napja, hadd röhögjön teli szájjal.
@Ad Dio: A terapeutám - látod, ennyivel is előrébb járok nálad, ha akarod megadom a számát - azt mondja, az elfojtás egy Ad Dio nevezetű valamihez vezet. Ami onnan ismerszik meg, hogy toleranciát szajkózok, meg utálom azokat, akik ne adj Isten külföldön véleményt mernek formálni és annak hangot is adni kishazánkról és zakkant kormányáról.
Amint látod, én jól haladok, minden egyes kommenttel egészségesebb leszek.
Te pedig lazíts, mert ilyen görcsösen nem jön át a világbéke szépségkirálynős lazasága.
@batka manó: "Az már huncutabb amikor a hetedik pickup-ot kell venni, hogy kivegyék a lóvét a vállalkozásból, el lehet tartani 200+ négyzetmétert medencével minimálbérből és akkor ez még mindig csak az aprópénz'"

Ilyen a szociális piacgazdaság...

Itten, Chilében a legutolsó bódé után is havonta adózol, és késsél két hónapot a befizetéssel, máris a nyakadon az adóhivatal. Nincs kecmec.

Viszont az adóhivatal (pontosabban szolgálat) igazgatója személyesen magyarázza a kisvállalkozóknak, hogyan lehet kevesebb adót fizetni, és agitálja őket, hogy interneten adják le a bevallásukat.

Ha ezt teszik, akkor csak az összegeket kell beírniuk, meg a csökkentési jogosultságokat jelezni, a kiszámítást a szolgálat végzi el.

Nem ez lenne a normális?
@Penivaldes: Nem, nem keményedik, akarom mondani szilárdul meg. Gondolom ez a jobboldal kritikája, mert a gabriel elvtársai előszeretettel emigrálnak.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Akkor a belét fogja kitépni, ne vesszünk el a részletekben. A lényeg, hogy meg fogja unni, hogy feleslegesen kér valamit emberi hangon ezredszer.

Aznap én nem szeretnék Stefitroll lenni :-D
@Spániel: A legjobb rész : "Cikkünkben minden manőver kitalált, ha az olvasó mégis ráismer valamely pártra, cégre vagy figurára, az természetesen a véletlen műve.(A szerk.)"

:-DDDD
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tehát nem köt meg..vagyis nem beton.
gabriel elvtársai az más..mert ők nem úgy mennek ki ahogy egyesek..:DD
@lbm-NERtárs -): Pulton kérlek apple mobil. Jól keresnek azok a lánykák is, akik plázákban mobiláruldákról adják a pancsolt kölnit. Így hogy higyjem el, hogy az a mobil prémium?!
@Ad Dio:
Teljesen egyet értek veled. Ezek a rohadék Svédek a disznó-marha húsunkról is lesújtó véleménnyel vannak. Hogy jönnek ők ehhez.
A kuruc is türtőzteti magát Barack Obamával és minden aljadék liberális politikussal kapcsolatban, a fidesz is árnyaltan fogalmaz Cohn-Bendit-el szemben, dajcstompika pedig rózsaolajba mártja a tollát, ha okos fejével véleményt fogalmaz. Ezek után ez a niemand honnan veszi a bátorságot?

Azt viszont nem értem, hogy az "ab ovo?", így kérdőjellel ott, mit akar jelenteni? Nem gondolom, hogy latin-szakos voltál/vagy.
@Penivaldes: Az invázió?
@vitéz Thapóccay néma bárány: A részletekben van a lényeg.
Amúgy meg tévedsz. Ez élvezi, ha durva vele Fabius, azért tiszteli, amennyire egy ilyen tud.:D Mondhatni rajong érte.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"világbéke szépségkirálynős lazasága."

Van egy közös pont az életünben (Sandra Bullock szuper jót alakít)! :DDD

PS: a kommentnek meg nekifuthatnál még egyszer. Eddig lyan jól elélcelődtünk. Ez most döcögős lett egy kicsit.
@Ad Dio:
Fogalmazz egy dörgedelmes levet Hollande úrnak, a fejlécben szerepeljen Merkel asszony is. Csak a költséghatékonyság okán persze...
Oszt kérdezz rá ezekre a köcsögökre, hogy hajlandóak-e tolni tovább a lóvét akkor is, ha a magadfajták azt mondják nekik, hogy kusspicsába! Olyan diplomata volnál mint Martonyi, aki most a munkásságára felteheti a koronát. A baltás megnősült... Mond ez neked valamit?
Ja, persze,: "pissztoss szép lakzi vóót"
Drága a net hozzáférésed? Akkor mondd fel! Te spórolsz, mi meg jól járunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az az..
tudod vannak olyanok, akik szeretik ha a másik szöges csizmával lép rá a testükre...D
@épészmérnök: Ha Fabius egy követ fújna a kormánnyal, akkor az lenne a baja, hogy nem tilt és üldöz.:D
@Penivaldes:
Az egy tündér jószág, ráadásul kevesebb feje van, mint a senatorasszonynak és nem is olyan vérszomjas.
@Le veau d'or:

"Azt viszont nem értem, hogy az "ab ovo?", így kérdőjellel ott, mit akar jelenteni? Nem gondolom, hogy latin-szakos voltál/vagy."

Kezdettől fogva, eredendően. Ebben a jelentésben szokták használni.
@Penivaldes: No igen, nem erről szól a szürke 50 árnyalata?:D
@Mariann19:

"A teóriád alapvetően téves..."
Kedvesem, a teóriám alapvetően hibátlan. Viszont Kegyed már az "A" betűnél is tévedett.

Ugyanis, azért "kell" a többek szerint a több kulcs, mert tollvonással egyszerűbb magánnyugdíjba tett pénz után a folyó pénzeket is elkonfiskálni, más zsebére mutogatni, mert eccerűbb, mint

takarékoskodni (állam)
dolgozni,
adócsalókat fülön fogni,
munkahelyeket teremteni, beruházásokat ösztönözni,
igazat bevallani,
bizalmat teremteni, visszanyerni
usw.

Egyébként. Ha bevezetik a többkulcsos adót, meg fognak lepődni a népek, hogy nem lesz változás. Ugyanúgy nem fog jutni belőle nekik, mert az is el lesz lopva, valamint aki teheti úgy fogja szürkíteni a zsét, hogy az adó csinovnyikok belefeketednek.
És! mindemellett mégis kéccer annyian fognak éhezni mint az egykulcsos adó mellett. Erre mérget vehetnek a ner társak is a cocelvtársak is, és a libtársak is. A követelőzőknek nem kell, ők simán éhen halnak, ha csak a többkulcstól várják a süttgalambot.
A többit kedves M. kikérem magamnak. Tudom honnan jöttem, és azt sem felejtettem el, hogy nem vót eccerű.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azok a csigák. amikor még fele ekkora voltam, eső után összegyüjtöttem a csigákat, és felvonultattam őket..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na nem mondanám hogy jól keresnek.... Tapasztalat ez is... De azért nem 60 000-et. És egyébként ne irigyeld őket, mert állat módon dolgoztatják az eladókat még egy plázában is Pl: amikor nem mehetsz wc-re csak ha jön a főnök.( van ilyen) Van mikor délután négykor jön, de a leányka utána még este nyolcig ott dekkol a kis 10 négyzetméterén... De ez csak egy példa. Ezt 80-90 000 ft-al sem lehet megfizetni... Hogy én miket tudnék mesélni...azt te el sem tudod képzelni :-))) Én voltam egy hónappal ezelőttig a neten a munkaerőpiaci-maca :-)))
@Knósszosz:
Nem nagyon vagy képben, de azért tudsz beszélni. Derék. Nézz utána a véleményemnek a baltással kapcsolatban, és aztán gyere vissza.

Sajna mellément. Nem jár nyalóka.
@Ad Dio:
Köszi, kedves vagy. A tojástól (indulva), ezt jelenti. Így próbáld beilleszteni az irományodba, nekem nem sikerült logikai kapcsolatot találnom. Bizonyosan az én hibám.

Ez olyasmi lehet nálad, mint az idejekorán kifejezés jelenkori értelmezése.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: állitólag..bár ezt mondják rossz a magyar fordítása..tele hibákkal. :)))
Jó éjt NERtársak! :-)Rövid az éjszaka... :-)
Jól van Orbánt mutatták a tévében pártunk és kormányunk képviselői kint vannak a mérkőzésen,)
@Knósszosz:

"Drága a net hozzáférésed? Akkor mondd fel! Te spórolsz, mi meg jól járunk."

Húzzak a fenébe az eltérő véleményemmel? Ejnye? A toleranciával mi lesz? Én kérjek elnézést? :)
@Penivaldes:

mittomén?!:-)

Ű monta:
@Snow Falling on Cedars:
@Le veau d'or:

"Köszi, kedves vagy."

Nincs mit.örülök hogy boldoggá tehettelek.
@lbm-NERtárs -):
rövid? még van belőle másfél óra :)
többen vannak a fideszből a meccsen, mint ma az országgyűlésben a földtörvény vitáján!
már navra is kint van, pedig ő soha! meg kövér :)
pedig a kövéreket viktor nem szereti...
@Ad Dio:

"Én akkor is, most is a stílust kritizálom."

Köszönöm.
Ha jól értettelek, maga a tény ellen már nincs kifogásod, hogy külföldről kritizálnak pl. egy magyar kormányfőt.

Akkor hát a stílusról is ejtek néhány szót, szubjektíve.
Erről persze vitázni nem érdemes, mert mindenkinek más fér bele ebbe a dobozba.
Annyit szeretnék viszont ehhez hozzáfűzni, hogy én sokkal inkább vevő vagyok az akár vulgáris szavakat is tartalmazó, de igazat, valós mondandót tartalmazó stílusra, mint a simaszavú, pc-korrekt, sunnyogó, arcátlan hazudozásra.

A vulgaritásnak meg van a maga szerepe. Öncélúan alkalmazva engem is taszít, de ha érzelmi intenzitás kifejezésére nyomatékosításként alkalmazzák, akkor éppen EZ a stílus az adekvát, hiteles.
@Ad Dio: nem ilyen egyszerű ez. Mármint a tisztelet, tolerancia kérdése - óhajodat a világ egyre kevésbé veszi figyelembe.

Az újságíró dolga az, hogy cikket írjon, a főszerkesztőé pedig az, hogy olyan cikkeket engedjen nyomtatásba, amik garantálják a lap eladását. Nos, ahogy elnézem, itt mindkét lépcsőt meglépték, vagyis a szerzőn túl még más is úgy látta (vagy akár többen is úgy látták), hogy nincs különösebb probléma sem a tartalmával, sem a hangvételével, illik a lap jellegéhez, hadd menjen.
Namost, ha mindezt rólam írták volna, akkor hangosan kurvaanyázva rárúgom az ajtót a szerkesztőbrigádra, és véletlenszerű sorrendben leszaggatott kezeikkel verem őket agyon. Ha rólam, mint miniszterelnökről írják, akkor a közvetlen attrocitás értelemszerűen elmarad, ehelyett beizzítom a nagykövetséget, mi több, személyesen hívom föl Merkel nénit, hogy "Bazmeg, Endzsi, szerinted ez a cikk a te országodban így rendben van? Ez a véleményetek?", aztán magyarázkodjon, határolódjon el, hasson (ügyesen, csendesen) a nagypofájú újságírójára, ahogy akar - vagy ne tegyen semmit, az is válasz, és a többit majd a Bayer rendezi velük.

De te velem együtt tudod, hogy amilyen akadémiai szinten baszta szét Orbán az összes partnerségi kapcsolatunkat, ilyen "baráti közbenjárásra" semmi esélye, odaszúrt már ő épp eleget ehhez. És valószínűleg ezért morogsz arra az amúgy tényleg nagypofájú újságíróra; ez a magad "elégtétele" ahelyett, amit Orbán nem képes önmaga számára kivívni. Hagyd, nem éri meg; egye meg, amit főzött.

A tisztelet nem kötelező, nem jár, nem illet meg, nem vonzata sem pozíciónak, sem pénznek. A tiszteletet vagy önként megadják, vagy elveszíti valaki, több opció nincs. A szerző úgy döntött, nem adja meg; amíg az ő főnöke ezt a döntést szó nélkül tűri, addig te hiába mondogatod ugyanazt a bunkóságukról, egyszerűen nem nyom a latban semmit. Ne vedd meg a lapot, oszt' jó'van.
@Ad Dio: Itt te vagy a toleráns. Knósszosz csak akkor toleráns, ha úgy hozza a kedve.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: de de..bár én először csináltam volna a lakcím nyilvantartás megszüntetést és utána a regisztrációs törvényt..mert így elég gyanús..
@a szív fészkei: bocsi, ha tudom, nem viccelődök vele.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Köszönöm.
Ha jól értettelek, maga a tény ellen már nincs kifogásod, hogy külföldről kritizálnak pl. egy magyar kormányfőt."

Olvasd el az eredeti hsz-omat. Eléggé egyértelmű. A hangnemet kértem ki magamnak. A vélemény szabad. a stílus nekem nem tetszik.
@lbm-NERtárs -): Tévedsz, én minden egyes nap hálát adok azért, hogy nem kell így keresnem a napi betevőt. De azért úgy a fair, ha bevallom, hogy rém sznob tudok lenni.:D
@Penivaldes: Ó igen, az egyik blogon már külön kategória.:D
@Knósszosz: "A baltás megnősült..."

Jelzi a keresztény-muszlim kulturális szakadékot, hogy Szijjártót nem hívták vőfélynek.
@Ad Dio:

Nem lehetne inkább majd avatni?
@Penivaldes: Ez mindenképp gyanús. Ugyanis a mindent egy kártyára ötletük lényege, hogy 3 nagy adatbázist (TB, adó, BM) kössenek össze. Ami nem véletlenül nincs összekötve.
Ennek fényében hogy mit bízol a fideszre, mit tud meg rólad, hát elég vicces. Pláne úgy, hogy a magyar nem mobilis, senki se fogja csak úgy megváltoztatgatni a címét. Ha meg megváltoztatja, akkor arról tudni fog vagy a tb, vagy az apeh...
@Le veau d'or:

Azt csak posztumusz adják. Egyelőre legalábbis.

Ráadásul - utánanéztem- nem jár vele pénzjutalom. Tiszta időpocsékolás nyomulni rá.
@Légifarkas: "személyesen hívom föl Merkel nénit, hogy "Bazmeg, Endzsi, szerinted ez a cikk a te országodban így rendben van? Ez a véleményetek?", aztán magyarázkodjon, határolódjon el, hasson (ügyesen, csendesen) a nagypofájú újságírójára, ahogy akar - vagy ne tegyen semmit, az is válasz, és a többit majd a Bayer rendezi velük."

Úristen. Tényleg így képzeled a sajtószabadságot, hogy egy miniszterelnök csak úgy rátelefonál a szerkesztőre????

Ahol sajtószabadság van, ott lehet perelni. Kész.

A szerkesztőségek függetlenek, csak a tulajdonostól függenek valamennyire, de akkor sem a tulaj határozza meg, hogy mi jelenik meg, mi nem.
www.origo.hu/techbazis/20121016-jobban-vedene-adatainkat-a-kormany.html
Vajon a közgép a legkiemeltebb kategóriát kapja meg?
A kibervédelmi gyakorlat az olyan mint a tűzvédelmi gyakorlat? Ha az Anonymus betör, akkor a közszolgák az út túloldalán várakoznak?
@jaegtoer: Kissé indulatos válaszod ellenére látok esélyt arra, hogy megbeszéljük a jöv. adóval kapcsolatos álláspontunkat.
Az egykulcsos adónál az volt az érvelés lényege, hogy ezáltal több marad az adózóknál és ezeket a forrásokat a vállalkozások bővítésére használják fel, beruházásokat és fejlesztéseket hajtanak végre. Nő a foglalkoztatás és beindul a gazdasági növekedés. Mindez akkor lenne elfogadható, ha ez az adózási forma azokra terjedt volna ki, akik ezeket a gazdasági döntéseket meghozhatják.Nem hinném, hogy egy tizedrangú, kiemelkedő jövedelmű celeb pl ebbe a körbe tartozna.
Azt mondod, hogy bármilyen kulcsos lesz a jöv. adó- ogy finom legyek - nem a rendeltetési helyére kerül, emiatt nagyobb lesz a nyomor. Ebben az összefüggésben már a gazdaság hibás, korrupt működését bírálod, nem az adórendszert, ha jól értem.
Ezzel a hipotézissel nem tudok vitatkozni, lehet.
Egyébként nem szerettelek volna megbántani, csak úgy látom, hogyeltartottaknak látod a szegényeket, én pedig hajlamos vagyok mindíg a gyengék mellé állni. h
@Penivaldes: A leiter jakabon, asszem.:D
Attól az álszent dumától, hogy majd te eldöntöd, hogy az egyik legbanálisabb adatodat tudja-e viktor vagy sem (ami 80 másik számára elérhető adatbázisban benne van) micsoda klafa szuperságos már tőlük, hát attól hányni lehet.
hvg.hu/itthon/20121016_Megasta_a_Kurucinfo_sirjat_a_kormany

hvg.hu/itthon/20120906_Nem_indulhat_eljaras_a_kurucinfo_uzemelte

Pártunk és Qrmányunk úgy tesz mindent, hogy közben azért a széljobb felé ne tűnjön túl keménynek...

Azt is hazudják, amit kérdeznek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem lehet hanem kell hányni az álszent szemnézésüktől. egyszer is találkoztam ilyen kosárfejű úrasszonnyal, aki pont hasonló karakter volt..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: egyensúlyoznak egy paci hajszálón..vagy kétnyelvűek lennének legszívesebben..hiába a célért akár nyelvtöbbszörözést is..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szeva Királylány! Nagyon-nagyon-nagyon le vagyok toyotázva... :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ugye a hvg se gondolta komolyan, hogy majd ezt a kuruc ellen fogják használni? Először az amerikai népszava lesz, majd a többiek. A kurucot meg se fogja legyinteni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De nem általam. Bellával meg beszéltem. Letoltam.:D Jövő pénteken szabin leszek....;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: toyotázás. az mi? felírhatom a kis noteszembe, amit a zoknimban rejtemme el?
@Penivaldes: Te szegény. Biztos vallásos is volt. Az ilyenek mind ilyenek.:D
@épészmérnök: ne csinálj már úgy, mint aki azt hiszi, hogy az ilyesféle "ráhatások" a nyugati országokban ismeretlenek, és soha senki nem alkalmazza... Értem, amit mondani akartál, de nem kell játszani a naiv elmét. Lehet, hogy úgy nevezik: "mindenki jól jár", de én biztos vagyok abban, hogy kellően magas szintű kéréseknek valamilyen módon minden média helyt ad (hiszen egymásból élnek).
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
" "Mi az a netikett? Ki állította össze? Ki fogadta el? Ki dönti el azt, hogy melyik felhasználó minősül trollnak?" Te, hogy mennyire igazad van!"

:D
stefike (stefán) még sosem hallott a netiekttről? ki fogadta el? LOL! most megyek és elmesélem haveromnak!
@Penivaldes: Remélem bevetettél pár trükköt. Ne engedd, hogy bárki is közzéd és a csoki közé álljon.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen szemmel vertem..minden energiámat rálőttem, de sajnos nem sikerült..biztos egy Harrach Péter kép volt nála.
igen közém és a csokik közé senki nem állhat:))
@Ad Dio:
Nem-nem, elnézést nem kell kérned, az amúgy is csak azoktól értékelhető cselekedet, akik rendelkeznek a szövegértés, uram bocsá’ a szart a májtól elválasztani való képesség tehetségével.
Mondod: „Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba.” Érted ezt úgy, hogy ott, a rohadt nyugaton ne pofázzanak már bele, mi nem tetszik nekik? Főként a tetű firkászok szálljanak magukba és fogják be a pofájukat?
Igazad van! Vegyenek példát a magyar gőzszolgálati médiumokról, oszt kussoljanak, ha kedves az állásuk! Ez a magyar demokrácia, kondás módra. Ezt fontolgatják a BBC-nél is, de nincs még konszenzus a szerkesztők körében, a levéd példa bevezetését illetően. Nem találtak egy cezaromán balfaszt, még. Akkor dűlne össze a brit sajtó, ha ezt egyáltalán napirendre vennék.
De ha már: esetleg adhatnál tanácsokat is, oldalanként hétszázezerért.
Mondd, azt az általad leírt ideológiát amit voltál szíves itt képviselni, komolyan gondolod?
Ha a válasz igen, az azt feltételezi, hogy sok százas csomagolású pzs-t fogsz elhasználni 14 tavaszán.
És ez, brühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ne duddmeg! (A'la Török Szultán)
Lógós népség... :)
@Légifarkas: nem kétséges, hogy a laptulajdonosoknak vannak preferenciáik. Az is ismert, hogy léteznek kormányközeli lapok. A szerkesztő tisztában van azzal, hogy mi meddig. De a szerkesztői szabadságot ilyen módon, ahogy Magyarországon szokták, nem korlátozzák. Olyan előfordul, hogy a Fehér Házból szivárogtatnak a Washington Post-nak, de olyant nem tudok elképzelni, hogy leszóljanak egy cikk miatt.

Hallottál már a first amendment-ről?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azok mind!
De hol van a bajátom? elveszett. vagy most keresi a ceruzát, és a vásznat..ki tudja. vagy beleesett a csuporba..
"Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép - például azért, mert külföldi a szerver - a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt."

Szép vezércsel! A kurucinfó ürügyén rálépnének az internetes média nyakára. Hányadék.
@Knósszosz:

"De ha már: esetleg adhatnál tanácsokat is, oldalanként hétszázezerért."

Bocs belekottyért: ha a Századvég kormányzati tanácsait tartalmazó irományok díjazására utaltál, az bizony "csak" 470.000 Ft oldalanként.
Igaz, hogy mint a HVG is megírta, ez az összeg kevesebb, mint amit a mentőszolgálatra ÖSSZESEN fordítottak.

Egyértelmű, hogy melyik a fontosabb...

Ha másra gondoltál, sorry!
@Ad Dio:

A "tolerancia és az értékelvű liberalizmus következménye" az, hogy a jegyzet "stílusát" kifogásolod. Mégpedig azért, mert szerinted országhatárok és nem az ("értékelvű liberalizmus" jegyében) elvárható normák szerint ítélhet csak meg újságíró miniszterelnököt, ha jól értem.

Fordítania viszont nyilván megengedett lenne ilyen megkötések mellett is. Szerintem jó összeállítás lenne mondjuk ez a néhány bekezdés:

"Már a középkorban különbséget tettek trónbitorló és zsarnok között: az előbbi jogcím nélkül kerül uralomra, később azonban elfogadottá válhat, az utóbbi meglehet jogszerűen, az uralma mégis eltűrhetetlen. Ha tehát az esetleg létrejövő új többség nem lesz kétharmados, akkor félre kell tolni a legális, de illegitim törvényeket és szabályokat, például egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásával és a kidolgozott alkotmány népszavazásos szentesítésével. (...) Az olyan magatartásnak, amely az illegitim szabályoknak is engedelmeskedni kíván, az a neve – bizonyos Vladimir Lenin és bizonyos Carl Schmitt nyomán fogalmazva –, hogy parlamenti kretenizmus. (...) mindennap rá kell mutatni arra is, hogy a demokratikus és parlamentáris kulisszák formális fönnmaradása mellett mára ténylegesen egy teljesen korláttalan kormányzati hatalom (vagyis de facto diktatúra) alakult ki Magyarországon, egy olyan ember vezetésével, aki nemcsak azt hiszi, hogy a politika művészete azonos a pávatánccal, hanem azt is, hogy ő egy új megváltó, nyájának jó pásztora, s egy holdkóros biztonságával, egy mániákus gátlástalanságával és egy paprikajancsi felelőtlenségével viszi az országot a szakadékba. Emlékezz rá, nép, naponta harmincháromszor, hogy ennek az embernek mennie kell."

És ha ezt még kiegészítené a GFG Férfiasság című felülmúlhatatlan opusából vett részletekkel - 18-as karikával jelezve, hogy civilizált európai ember számára túl van az elviselhetőség határán, továbbá a külföldi olvasó tájékoztatására megjegyezve, hogy ezt egy közpénzből finanszírozott intézet igazgatója jegyzi, oldalanként 470 ezer Ft-ért -, akkor talán elmondhatná magáról, hogy felvillantott valamit az érdeklődő számára a magyar politikai valóságból.
@Penivaldes:
Derék, ámde csekély értelmű?
Akkor még csak nem is kormányon... :9
@Knósszosz:

"Nem-nem, elnézést nem kell kérned, az amúgy is csak azoktól értékelhető cselekedet, akik rendelkeznek a szövegértés, uram bocsá’ a szart a májtól elválasztani való képesség tehetségével."

Ok akkor nem kérek. A hasonlat igen lírai.

"Mondod: „Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba.” Érted ezt úgy, hogy ott, a rohadt nyugaton ne pofázzanak már bele, mi nem tetszik nekik? Főként a tetű firkászok szálljanak magukba és fogják be a pofájukat?"

"De ha már: esetleg adhatnál tanácsokat is, oldalanként hétszázezerért."

Na végre egy értelmes gondolat. Holnap szerződhetünk! Akár ma is! Ráérek! :D

"Mondd, azt az általad leírt ideológiát amit voltál szíves itt képviselni, komolyan gondolod?"

Nem vettem észre hogy ideológiát írtam le. De ez ugyebár megesik így estenként. Párdon. Egyébként valószínűleg komolyan gondoltam.

"Ha a válasz igen, az azt feltételezi, hogy sok százas csomagolású pzs-t fogsz elhasználni 14 tavaszán."

Együttérző lélek lévén, ez meglehet.

"És ez, brühühühü"

Vagy bruhaha.
@Penivaldes: Harrach Péter ellen nehéz fegyvert találni.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De mesélj. Kérlek. Még kb ugyis ébren bírok maradni kb 30 percet.:D
@Légifarkas: na akkor itt a legfrissebb!

Bécs – Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) visszautasította a bécsi magyar nagykövet bírálatát a Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától című, a mai Magyarországról szóló dokumentumfilm kapcsán.

nepszava.com/2012/10/magyarorszag/egyoldalusaggal-vadoljak-lendvait.html
A hülyének is megéri!

"Napi kilenc és fél millió forintért dolgozott a Századvég-csoport idén a fejlesztési minisztériumnak. A tárca közlése szerint a Századvég-csoport az év első felében közel egymilliárd forintért készített közpolitikai tanulmányokat, és a szerződés szerint elszámolható keretösszeg 99,67%-át felhasználta - írta keddi közleményében az Eötvös Károly Intézet.

Rendben és pontosan ütemezve fizeti az állam a Századvégnek azt, ami jár - írja az Eötvös Károly Intézet (Ekint) munkatársa. Az intézet a TASZ-szal együttműködésben közérdekű adatok megismeréséért indított pert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben - idézi fel az Ekint közleménye, eszerint a megismerni kívánt adatok olyan szerződés-teljesítésekkel függenek össze, amely alapján a Századvég-csoport 2012. február 23. és 2012. május 31. között, rendkívül rövid idő alatt végzett munkájáért, közel egymilliárd forint vállalkozási díjat kapott tanulmányírásért, tanácsadásért és hasonló szolgáltatásokért. Ha a vállalkozó hétvégén és minden munkaszüneti napon dolgozott, akkor is naponta kilenc és fél millió forint közpénzért tette ezt.

A per még nem ért véget, írja közleményében az Ekint, azonban az első tárgyaláson a minisztérium jogi képviselője által átadott irat szerint „A Századvég Konzorciummal kötött (…) szerződés 2011. évi 939.632.750.- forint összegű forrásából 2012. június 30-ig 933.695.905.- forint összeg került kifizetésre. A fennmaradó (ki nem fizetett) [összeg] 5.936.845.- forint.”

A dokumentum (amelyet itt tesz elérhetővé az intézet) az egyes témák szerint lebontva tartalmazza a szolgáltatott tanulmányok, elemzések körülbelüli, átlagos terjedelmét is. Egyoldalnyi leírt tanulmányra 470 ezer forint, egy szerzői ívre 9,5 millió forint jut - írja le jóindulatú számítását az Ekint, amely szerint pontosabb számítás azért nem lehetséges, mert a minisztérium átlagos és körülbelüli terjedelmet adott meg."

hvg.hu/itthon/20121016_A_Szazadveg_az_utolso_fillert_is_elkolti
Reichstag, Reichstag...

"Tisztelt Vidéki Önkormányzatok, Polgármester Urak, Buszvezetők!

Az volna a tiszteletteljes kérésem, nem tudnának-e helyet szorítani nekem valamelyik buszon, amikor majd visszafelé tartanak a Békemenetről?

Nem szeretnék panaszkodni, nem férfias dolog az, de esküszöm az Alaptörvényre, hogy az idei nyáron mindössze kétszer hagytam el a fővárost, akkor is vidékre mentem, egyszer egy balatoni kempingbe, egyszer pedig borsodi házunkba. Nem utaztam, nem láttam világot, idén csak a szarom jutott el a tengerig.

Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy október 23-án újra megrendezik a Békemenetet, tudják, én már az elsőn is ott voltam, és annak ellenére, hogy a folyásiránnyal ellenkező irányban haladtam, óriási hatással volt rám a rendezvény.

Emlékszem, ott álltam a Bajcsy-Zsilinszky úton, és a tömeget követő buszok konvojában gyönyörködtem. Tudtommal majdnem 3000 önkormányzatot irányítanak, így aztán jó sok buszuk van, és jó sok embert el tudnak szállítani, amit én igazán megható és nemes gesztusnak tartok.

Az volna a tiszteletteljes kérésem, nem tudnának-e helyet szorítani nekem valamelyik buszon, amikor majd visszafelé tartanak a Békemenetről? Engem szinte minden érdekel. Kisalföld, Bükk, Nyírség, Jászság, teljesen mindegy, csak szeretnék utazgatni kicsit, és szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy eljuthassak olyan helyekre, ahol eddig nem jártam.

Érdeklődnék továbbá, hogy nem tudják-e már véletlenül, hogy mikor lesz a 3. Békemenet, hogy haza is tudjak jutni valahogyan.

Nagyon szépen köszönöm és várom a jelentkezésüket."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121012_Tisztelt_Videki_Onkormanyzatok_Polgarmest
@londonterminals:

Hajnali fél három óta talpon vagyok. Ilyen hosszú hsz-t már nem tudok elolvasni. Meaculpa. El is megyek aludni, mert holnap is dolog vár.

Üdv!

A német firkász meg nyaljon sót amúgy liberálisan :D.

Isten ádja kenteket! NE vegyék olyan komolyan sem magukat, sem a politikát. Megárt...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Arról ismerszik meg a hülye, hogy beismeri, hogy hülye.
Kösz a helyre igazítást! A hétszázezer nem tudom honnan maradt meg, minden esetre nem valós tényszám. De a fele is hátborzongató...
@épészmérnök: az az igazság, hogy én ebben a mocsadék világban akármit el tudok képzelni. Különösen egy - akármilyen - nagyembert, aki egy laza fogadáson odasodródik mondjuk egy lapkiadó tulaja mellé, és azt mondja neki: te, az a múltkori cikk, tudod, a baráti ország baráti nagyemberéről, na, az kicsit velős lett... Aztán, hogy történik-e valami, vagy sem, az már más kérdés, de igen, nincs a világon "nagyember", akinek a szájából nem tudnék ilyet elképzelni.

Hallottam róla, de (talán végtelen cinizmusom miatt) ezzel is úgy vagyok, hogy minden törvény csak annyit ér, amennyit betartanak belőle. Én azt látom, hogy a mai világban, legyen az kelet vagy nyugat, a pénz a legfőbb törvény.
@épészmérnök: baszhatjuk mi a sógorok véleményét, ha egyszer ennek a marharépa magyarságnak nem nyílik a szeme...
@Légifarkas: az a rettenetes, hogy a magyarok mást el sem tudnak képzelni, csak azt, ami Magyarországon van! Pedig az teljesen abnormális. A sajtóban, médiában is.

A pénz a legfőbb törvény? Ez így nagyon általános.
@Ad Dio: Lehet, félre értettelek. De azt nehezen lehet retorikai bicsaklásnak aposztrofálni, hogy:
„Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba.”
Ez olyan Vonás, kondásos szar.
Ha félre értettem volna a mondanivalódat, akkor megkövetlek.
De amit voltál kedves írni, az kétségeket ébreszt bennem. Lehet, nincs igazam, akkor cáfolj! Vagy fogalmazz egyértelműen.
Az az érzésem, nem vagy te meggyőződéses szabadelvű, csak jöttél ide a központból osztani az észet.
Ez nem fog menni, csak szólok.
Azt, hogy ebből mi az igazság, az két napon belül világos lesz. Ha persze két napig kommentelsz. Én kurva türelmes vagyok, mert a csillagjegyem bika.
Ezért nem is keresem a konfliktuskat. (se)
Gyere holnap is, aztán vitassuk meg, jó?
@Ad Dio:

"NE vegyék olyan komolyan sem magukat, sem a politikát. Megárt..."

Alapból tojok a politikára, de az persze érdekel, mi zajlik itthon és a világban.
Viszont az a sajnálatos helyzet, hogy hazánkban a politika egyre mélyebben tolakodik bele valamennyiünk életébe, nem tegnap óta. Ráadásul csomó olyan helyre is benyomul, ahol végképp nem lenne semmi keresnivalója!
És a politikai döntéseknek konkrét következményei vannak napi szinten.

Speciel engem - pontosabban a megélhetésemet - nem érinti túl mélyen, de LÁTOM, HALLOM, OLVASOM, hogy honfitársaim túlnyomó többségét egyre durvábban sújtja!
Plusz a bicskanyitogató hülyének nézés és hazugságáradat...

Lehet erre azt mondani, hogy nem érdekel. Vagy hogy ne vegyem komolyan.

Döntés kérdése.

Üdv és jó éjt!
@Spániel: Ugyan már, semmi gond , én dobtam be a témát. Ez van, nem akarjuk, hogy éjjel kóboroljon a lakásban ezért, mert mindannyiszor így esett el és törte össze magát. Ezért marad a pelus. Nem nagy érzés neki se, de belátta, hogy jó erre. Éjjel nem vagyunk ott vele ugyanis.

Az anomáliák viszont egy csomó embert érintenek, ui. iszonyú drága OEP nélkül, vagy három-négyszerese az ár. Ezt rendszeresen bírni nem lehet, pláne más gyogyók mellett kicsengetni.
@Knósszosz:

"csak jöttél ide a központból osztani az észet."

Nem ez a benyomásom.
Beleqkkantottam a hsz-eibe máshol is.
Nem troll.
Önálló véleménye van szerintem, és ez rendben van.
@Ad Dio: Neki meg Orvbűn tolvaj stílusa nem tetszik. És ezzel vagyunk páran így a nagyvilágban. Ne a tükröt törd össze, ha randa ábrázatot mutat.
@épészmérnök: lehet, hogy általános, de csak annyira, mint maga a jelenség. Ha van pénzed, könnyebben szert tehetsz olyan kapcsolatokra, melyek segítenek, védenek, adott esetben kimentenek, rejtenek. Ha nincs pénzed, csak a becsületed, akkor eddig lehetsz sikeres, míg bajuszt nem akasztasz egy pénzessel; nyugodt és boldog élet lehet, ám limited edition.
Kevés olyan ember van, akiről hihetnénk, hogy befolyása ellenére is tiszta a keze, a lelkiismerete; és pont a többiek, a mocsodékok miatt nem hisszük mér el a tisztákról sem, hogy tiszták. Túl általános lett, hogy ha pénzed van, sérthetetlenné válhatsz.
Ehhez nincs mit hozzátenni:

"Az ember egyre inkább úgy érzi, mintha egy Kusturica-film milliomodik mellékszereplője lenne. Csak két dolog sántít: 1. Ez a forgatás úgy látszik nem akar véget érni. 2. Ezt a produkciót, ezeket a produkciókat bizony mi finanszírozzuk.

Pedig annyira unalmas már, hogy hülyének nézik az embert. Hogy olcsó, üres és elvtelen haknizás a magyar politika szereplőinek és a párt elnevezésű színvonaltalan cirkuszokként, de kiváló gazdasági társaságokként működő intézmények tevékenységének legnagyobb része."

azamerikaifiu.blog.hu/2012/10/16/megvan_a_fidesz-es_valasztasi_csodafegyver_vagasi_feri_traktor_es_notaszo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_16&utm_campaign=index
Az az érzésem, hogy némi félreértés van az újságíró szerepe körül. Olyanokat írt itt valaki, hogy "firkász", "beleugat" a dolgainkba.

Az újságíró, kedves polgártársaim, minket képvisel, a mi meghosszabbított szánk, hogy úgy mondjam :-). Azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket mi tennénk fel, és azokat a konfliktusokat tárja fel, amelyek a mi életünket befolyásolják.

A tisztességes és jó újságíró és szerkesztő a köz érdekét képviseli a magánérdekekkel szemben. A demokrácia egyik legfontosabb szereplője.

Nem "firkász".

Köszönöm, csak ennyit akartam mondani.
@Légifarkas: ez nyugaton pont nem így van. Csak az elmúlt évekre visszagondolva látni, hányan buktak, pénzemberek, politikusok.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Fentebb én is visszafogtam magam, osztom a véleményed. De azért nem vagyok meggyőződve, hogy lájkolni kellene. Nézd csak Bolit, az Ő beállítottsága nem vita tárgya, és azt gondolom, az enyém sem, nem beszélve egy nagy csomó kollégáról.. Majd látjuk, izé...
@Mariann19: Na ezt a higgadt, csendes de lényegretörő stílust nagyon irigylem tőled és kösz!

Azt azért mondhatjuk, a csodálatos áfának köszönhetően a legutolsó nyomi csöves is adózik a kannás lélötty után, mindenki adózik, az uokájának az utolsó kis filléreiből nyalókát vevő nyuggernagyi , stb., stb. Ha nincs már miből létezni, akkor igen, nem fizet be az ember mindent.
Ahogy írom, a cipészünk zseni, csodás, innovatív szellem, aki 100 forintért sarkall, de svarcban, ja lőjük le! Viszont, ha nem így tenne, nem tudnánk kifizetni nagyon. Mert a Mr. Minitnél egy körömpiszoknyi flekk a tűsarokra van, hogy 1600 Ft. És van, hogy én annyiért veszek cipőt.

Ma élnek így embmerek, meg még sokkal szarabbul, és az állam mit ad cserébe? Milyen iskolát? Milyen egészsgéügyet? Ha akarsz valami jót, külön kell fizetned. Akkor HEgedűs Audijára adózzak? Simicskára, a képvuielősik ingyen parkolójára, dupla költségtérítésére? NEM. Akkor dönthessem el én, milyen orvost, iskolát,s tb. fizetek és hagyja nálam a pénzem. Amit a legjobban kereső ingyenélőknek soha nem is kell befizetniük.

Lévai nagysád még mindig papíron egy viszonylag kicsi ingatlan tulaja ott, ahol huszonsok éve kurvakemény ingatlanadóztatás megy nm alapján. Súlyadó, ez-az, midn van nűlunk hálisten - ebből mi lestt a kerületben? Turul többek között. Na, Orvbűn szent családék, vajh ők fizetnek-e a Multivanok után Pokorninak??? Na szóval, majd ha élen járnak közteherviselésban, akkor szóljatok!
Nekem nincs új klavim, csak felment az agyvizem sajna. ;-))) Sorry.
@épészmérnök: Akkor megmondta Fabius, hogy lépik egyet tovább. Ezért csesztette Nellie annyira Orvbűnt a médiatörvénynél. Fogja megint.
@épészmérnök: Ez mutatja, kiféle ez a dió. Firkász, aki kritizál, szerkesztő úr, aki obersovszkyfikuszként legyezget.
@DarthVader: Én meg önnfenntartó Orvbűnt akarok. Menjen a papa gánti bányájába és önnfenntartson. Fiacskája is önnfenntart majd a jogi karon? Ilyen hülye szakmát minek akar a Gazsija tanulni?
@Knósszosz:

Lájkolja a nyavalya!
Egész nap vitatkoztam vele!

Csupán arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy ne kezeld Stefiként vagy bérkumindósként. :o)
@épészmérnök: Az a hülye hanyadszor égeti be Magyarországot?? Követelem, hívják vissza, rontja a renomémat!!! Ha eljutok Bécsbe, miatta is kiröhögnek...
"Megtizedeli a Médiatanács a rádiókat

A kaposvári Kapos Rádió frekvenciajogosultságát nem hosszabbította meg a Médiatanács, a rádió közleménye alapján a tulajdonos Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a rádió munkatársai csaknem két évig tartottak ki a műsorszolgáltatási jogosultság kéthavi meghosszabbításainak lehetetlen egzisztenciális és piaci hátterével, végül a pályázatukat fellebbezésük ellenére a hatóság kizárta az ismert "Klub-szabály" miatt: a hátoldalakat is alá kellett volna írni."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=593000

Legyenek örökre átkozottak ezért is.
@Ad Dio:

miért? a rablónak tucc adni olyan nevet ami comme il faut?

rabló= útonálló egy szar, lámpavason a helyük

brühühühühühü
Nahát, milyen rendes!

"A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, a kormány nem tekint ellenségként azokra, akik ideiglenesen elhagyják az országot, az azonban nem fogadható el, hogy a magyar felsőoktatás egyes szakokon más országoknak képezzen szakembereket. A kabinet célja, hogy itthon is megtalálják a számításukat azok, akik korábban más országokban kezdték el építeni a jövőjüket – emelte ki a kormányfő."

mandiner.hu/cikk/20121016_orban_vissza_lehet_terni

Milyen megható, hogy nem tekinti ellenségnek azokat, akiknek a többsége brutális kényszerből ment ki tanulni, dolgozni!
Döbbenetesen nagyvonalú és humánus álláspont!

És az pedig kérdéses sem lehet, hogy "t." kabinetünk mind a tanításban, mind pedig a munkavállalók tekintetében azon ügyködik, hogy itthon jobb legyen.
Egyfolytában ezt látjuk, ja...

"nem fogadható el, hogy a magyar felsőoktatás egyes szakokon más országoknak képezzen szakembereket"...?

Tessenek tenni róla!

Hajrá 2/3!
@Penivaldes: Tudod, ez némethlászlós. toriblog.blog.hu/2008/09/22/higmagyar_vs_melymagyar

Na egy kis kép Fabius mosolyalbumába: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427837_10151403213890116_1297855605_n.jpg

FB:"Varga mai előadásában dicsérte Bajnait és elismerte, hogy a "tündérmesés" magyar gazdaság "valójában 0 körüli ütemben tud bővülni”."
@DarthVader:
még hiányzik az önfenntartó középiskola, általános és az óvoda, sőt a bölcsődéket is ilyenné tenném,

ehhez az kell, hogy ne legyen kormány, ne legyen parlament mert ilyen esetben mi a lófaszt csinálnak? szüxégtelen darab szarok már nagyon régóta

és ezt most be is bizonyította

mi a fasznak tartyuk el az államapparátust?

brühühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány: DE ha mazochista a lelkem? És erre vágyik, de Fabius a szadista, csak nem üti, csak nem üti...
@Ad Dio:
a társadalomban élő ember alapvető joga a szabadság, és e szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy személyesen vagy szócsövön át elmondhassa (neaggyisten üvöltse) véleményét, mert mindenki tagja a társadalomnak, véleménytől függetlenűl, azt csak az olyan darab szar politikus hírdeti hogy van vele egyetértő elsőosztályú állampolgár és semmilyen osztályú aki vele nem ért egyet

az annyapicsáját mennyen dögöljön meg, én tartom el az én éltalam megtermelt pénzből befizettetettt sarcból és akkor nekem mongya fapapucs?

le kell váltani, és lámpavasra vele

brühühühühhühühü
@a szív fészkei: Sokszor gondolkodom el azon, amikor olyan kiadásokra itélnek meg pénzeket,aminek sem szellemi, sem anyagi értelme nincs.A környezetemben élő kisvállalkozásoknál látom, hogy hogyan kínlódják ki azt a havi 100ezer Ft alati adót,és miről mondanak le azért, hogy befizessék.Mondjuk egy 2 milliárdos csettintésre hány kis vállalkozás kényszerül lemondásra. Nem olyan régen nem hittem volna magamról el, hogy ennyire szolidáris tudjak lenni a kínlódó emberekkel, legyenek ezek szegények, vállalkozók, sorsüldözöttek.
@Ad Dio:

melyik lófasz nem teccik? az amelyik nem fért bele a lópinába?

ugye orvbűnelvtárs a lópina és a lófasz nagynak találtatott őpicsaságához

ez a stílus nem treccik neked egyébként a lófasz kielégít?

brühühühühühüh
@épészmérnök: ó, mindig elfelejtem, hogy a Nyugat maga a tökély... ;-)
Biztosan bukik, aki már menthetetlen, akit túl nagy (és értelmetlen) áldozat lenne fedezni. De a nyakam rá, hogy ott is addig megy a sumákság, amíg csak lehet - viszont van pár évszázados előnyük abban, hogyan kell ezt észrevétlenül, diszkréten intézni.
Na és persze abban is nagyobb rutinjuk van, hogyan kell úgy intézni, hogy ha borul a bili, hozzájuk még véletlenül se juthasson el senki.
Emberek ők is, nem szentek.
TGM írása.
Becsülöm benne, hogy félretette az aggályait!

"Az új berendezkedés formáit – s ez azt is jelenti: a hagyományait! – nekünk, a mai ellenszegülőknek kell kiharcolnunk. Ahogyan ez lenni szokott, a NEM-ben értünk egyet, nem az IGEN-ben. Ez természetes egyébként. Ámde a NEM életfontosságú.

Mindenféle gyűlölködés és acsarkodás nélkül – ebből máris több van, mint elég – szembe kell szegülni a tekintélyuralmi tendenciákkal, nemet kell mondani az alkotmányellenes alkotmányra, az állami centralizációra, a szegények kirekesztésére, az elvadult egyenlőtlenségre és igazságtalanságra.

Jöjjön el mindenki."

nol.hu/specialis/rss_valogatas/tgm__gyertek_el_mind_
@Légifarkas: ugye ezt a Watergate-re értetted? meg a Nixon leváltására?

sok sok hasonló

és a Merkel még véletlenűl sem kockáztatja meg ezt az általad izélt izét, mert a nyakába vagy fejébe kerűlne 12 órán belűl

brühühühühühü
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Nohát, egy nevezőre jutottunk-:)
Amit az én galamb lelkem nem akart kimondani, azt Rodeo megtette ez ügyben!-:D:D:D
Oszt a véleményét osztom is...
Márai Sándor: A hazáról és az államról

"Nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre? Mintha azt mondanám: 'Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat.' A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem.
A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összesége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is.
Hazaszeretetre nem tudlak megtanítani: őrült az, aki önmagát tagadja. Hazád a történelmi mértékben megnagyított és időtlenített személyiség. A haza végzet, személyesen is. Nem fontos, 'szereted'-e, vagy sem. Egyek vagytok.
De úgy látom és tapasztalom, hogy te - szóval ünnepélyesen, írásban és a dobogókon - inkább az államszeretetről teszel bizonyságot és hitvallást.
A hazától ugyanis nem lehet várni semmit. A haza nem ad érdemrendet, sem állást, sem zsíros kenyeret. A haza csak van.
De az állam ad finom stallumot, csecse fityegőket szalonkabátodra, príma koncot, ha ügyesen szolgálod, ha füstölővel jársz körülötte, ha - férfiasan, kidüllesztett mellel - megvallod a világ előtt, hogy te szereted az államot, akkor is, ha kerékbe törnek. Általában nem törik ezért kerékbe az embert. Éppen ezért, minden államszeretet gyanús.
Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret.
Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon és melled vered."
(Márai Sándor: Füves könyv.)
@rodeo36:
ugye mindebből az is következik, hogy önfenntartó államapparátust követelek, tartsák el magukat és dolgozzanak ingyen mert többet nem érdemelnek van olyan példáúk a miniszterelnököcskekcske akinek be kellene fizetnie havi 5 millát azért, hogy bejárhasson a Nándorfehérvári terembe

brühühühühühü
@Légifarkas: "a nyakam rá, hogy ott is addig megy a sumákság, amíg csak lehet - viszont van pár évszázados előnyük abban, hogyan kell ezt észrevétlenül, diszkréten intézni."

Én véletlenül egy olyan országban élek, amelyben még élénken élnek a nincstelen paraszt reflexei, és az uralkodó osztály hagyományosan nagyon gazdag, és zárt. Éppen most kapaszkodott ki az ország a "harmadik világból".

De még itt is évente megjelennek remek tényfeltáró monográfiák, sokszor olyan újságírók tollából, akik maguk is ehhez az osztályhoz tartoznak. A sajtó pedig mindenkit szétszed, pártállásra való tekintet nélkül, ha valamit megszimatol.

A kontinens legrégibb újsága, a kétszáz évvel ezelőtt alapított El Mercurio pedig igaz, hogy a vélemény rovatban inkább neoliberális, elitista, de az információi sokkal mélyebbek és alaposabbak, mint akármelyik magyar újságéi. Többet tudok meg belőle az európai fejleményekről, mint a magyar online portálokat olvasva.

Tudomásul veszem, hogy számodra ez hihetetlen, és sajnállak miatta.
Szegény Szív ettől a kardjába dől majd. :)

„Háláját fejezte ki Orbán Viktornak írt levelében Yona Metzger, Izrael főrabbija azért a nagyszerű kapcsolatért, amelyet a kormányfő a magyarországi zsidósággal ápol” – kürtölte világgá a nagy hírt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, majd a beszámolót így folytatta: „a főrabbi közelmúltban elküldött levelében azt is írta, imádkozik azért, hogy a miniszterelnök továbbra is sikerrel vezesse országát méltósággal, megértéssel és bölcsességgel”.

Azt hiszem, a meghatottságtól mindannyian elmorzsolhatunk egy apró kis könnycseppet a szemünk sarkában. Nem kétséges, sínen vagyunk.

Megnyugodhatunk.

Azért valljuk meg, úgy kellett ez nekünk, mint Kiszel Tündének a szemöldökcsipesz. Metzger értünk való imádkozása nélkül nem is tudom, mi lenne velünk. De szerencsére ezen a mi lett volna, ha kérdésen már nem kell aggódnunk, Viktor ezt is elintézte nekünk.

Izrael főrabbija nyílt levélben mond hálát a magyar miniszterelnöknek, további sikereket és jó munkát kíván, támogatásáról biztosítva az eddigi politikai irányt, majd néhány gondolattal később közli, hogy imádkozik mindannyiunkért.:)

www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/halajat-fejezte-ki-orban-viktornak-az-izraeli-forabbi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az országos cigányönkormányzat is háláját fejezte ki, mert villámgyorsan kiderítették, hogy az idősek bántalmazása utáni ágyneműtartóban bujkálás nem tipikus roma, hanem epikus radikális szokás.
@Fabius: Miket nem mondasz?? :) Egyébként hallottad, hogy az ítélet után Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője Krónikában azt mondta: "a Fővárosi Főügyészség célja, hogy a bűncselekmények elkövetését a lehető legrövidebb időn belül kövesse a büntetőjogi felelősségre vonás". Ez fokozottan érvényesül olyan ügyek esetén, amelyeknél a határozott fellépést a nyomós közérdek, mint például jelen esetben a közösség tagját ért erőszak szankcionálása megkívánja - tette hozzá.

Amikor a cigánybűnöző megveri, kirabolja, stb. a magyart, az nem közösség tagját ért erőszak? Azt szabad, mert az elkövető kivételezett kisebbségi? Az nem nyomós közérdek, hogy ha bántanak egy nem izraelita vallású magyart? Csak az, ha egy zsidó vallású magyart inzultálnak. Maga a zsidó nagykövet mondta, hogy a zsidók zsidó vallású magyarok. Reméljük minden temetőfosztogató, templomgyalázó, keresztletörő, perselyt feltörő cigánybűnözőt is triplán elővesznek a nyomós közérdek, és közösség tagját ért sérelem miatt.

Valóban precedens értékű ítéletet hozott megint a független magyar bíróság. Deklarálta, hogy ebben az országban a zsidók és a cigányok a mindenek felettiek. Vajon hány cigányt ültettek le évekre azért, mert megdöglötök büdös magyarok felkiáltással arcon vágott egy parasztot? Vagy ez lesz a következő lépés, hogy a cigányok ilyen súlyú tettért nem ejnye-bejnyét kapnak, hanem sittet? Akkor a GDP 80 százalékát börtönök építésére kell fordítani. A független magyar bíróság ismét megmutatta, hogy kiktől független, és kiktől nem. :)
@Fabius: Egyébként igazad van. Ez valóban csak radi szokás lehet. Lassan én is elhúzok az ágyneműtartóba.:) Jó éjt mindenkinek.
Lehugyoztam egy havas cédrust. Ha nem találtok kommentet az elolvadt a hóval.

Szorri.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Újabb csodálatos érvelést hallottunk egy idős embert ért fizikai inzultusra.

Ez továbbra is patkány szokás.

A másra kenéssel, az ágyneműtartóval együtt amolyan cigánypatkány szokás.
@Mariann19: Mondjuk, az empátia, az EQ pont arról szól, hogy ne már csak akkor legyünk szolidárisak, ha ránk kerül a sor. Ahogy orica szokta mondani, most kezdhetem megint Niemöllert hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller idézni, hogy aszongya saccperkábé, nem szó szerint de: amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista, amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis, amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó, tralala tralala, és így tovább - amikor elvittek engem, értem már nem volt, aki szóljon. Ja. Két perc alatt bárki földönfutóvá válhat, bezony.

És engem, amikor még volt eléggé, akkor is mindig zavart kicsit a bazi nagy vagyoni különbség, feszélyezett. Annyi különbség ember és ember munkája közt nincs, hogy az egyik sárkunyhóban vegetáljon, a másik meg ne tudja hová rakni az Aston Martinjait. És itt most Lázárék ilyesmikre hajtanak, ezt meg nincs kedvem szponzorálni.

Nem voltam jó ember, nem adtam oda mindenem, most sem fogadok örökbe romát, hajléktalant, sőt, ha telihugyozzák a buszomat, kurvára zavar is - de ha bírok valamit adni, adok. Ha egy paplant, akkor azt. És inkább őket karolják fel, mint a túlhízott, agyondotált politikusbandát.

És a mai "adóelkerülők" valóban,- mint épészmérnök chilei egyszerűi - csak annyit akarnának, hogy egyszerűbb, kevesebb, kiszámíthatóbb és valóban az életet könnyítők legyenek az adóik. Az EVA-t majdnem mindenki befizette, mi is, amikor volt cégünk. De amikor nem jön a megrendelés, amikor nincs meló, akkor miből? A millió vállalkozás mitől dől be, ha hasít a naszád? Vagy mitől rohant el Szlovákiába, amire Gyurcsány mondása eredetileg célzott?

Majd ha Schlecht Csaba, Kövér Szilárd Simicska Lajos felelnek a kayaibrahimos kis mókáikért, akkor lehet keménykedni. Addig nagyon necces.
@épészmérnök: nem muszáj sajnálnod, egyszerűen úgy alakult, hogy erősen szűnőben van bennem a mások iránti bizalom, helyét átvette a kétkedés. Közéleti emberekkel szemben meg aztán sokszorosan.
@Légifarkas: Azért ott a sajtó elnököket buktat - Nixon - ott, ha leleplez pl. németeknél a kormány tagjai között plágiumot elkövetőt, nem kecmec van, hanem két héten belüli eltirhulás.

A sajtótól ott tartanak. Le lehet szólni az elnöki palotából megfenyegetve a bulvárt - Bild-eset - de ebből kiba botránya lett a német elnöknek. És ő mondott le. index.hu/kulfold/2012/02/17/lemondott_a_nemet_allamfo/

Tudod, én így akarok élni, ilyen országban: legyenek ettől beszarva a vezetőink, hogy minden kiderülhet seperc alatt. HA hamisít a lap, ha genya, ha beletipor az emberi méltóságba, pereljék le a gatyát is róla, vagy tűnjön el - lásd az angol bulvár lehallgatási botrányai www.origo.hu/nagyvilag/20110707-megszunik-a-lehallgatasi-botranyba-keveredett-news-of-the-world-cimu.html - de ha igaza van, nyugiban buktasson csak bárkit meg. Mondhassa bármikor bárkire, hogy a király meztelen! Az a dolga.

Külföldi is mondhassa. Azt nem tudja ez a szenya csicskájává tenni bezsarolással.
De Blikknél se jött be a benyalás a szoborral: ma megírták a méregdrága parkolóhelyeiket.
@a szív fészkei: "de ha bírok valamit adni, adok"
És ezt fájinul ki is használja az összes kormány: nyugodtan leveheti (legalább részben) a kezét a szegényekről, mert a társadalom majd segít, szolidaritásból, jóságból, önzetlenül. Az egyszerű emberek valóban nem szoktak senkit az út szélén hagyni, ellentétben hatalmasékkal, akik viszont kurva hangosan tudják ezt (is) szajkózni.

"amikor nem jön a megrendelés, amikor nincs meló, akkor miből"
Nehéz ügy, de tartalékból, amit képezni kell, akár "családi megszorítás" árán is. Az államnak akkor is van kiadása, ha neked nincs bevételed.

"Majd ha Schlecht Csaba, Kövér Szilárd Simicska Lajos felelnek"
A fiam most hároméves, de ha ő megéri azt, hogy valahol olvasható lesz a teljes igazság, szerintem az is egy kisebbfajta csoda lesz. Következmények nélküli országból lassan a kitudódás nélküli ország leszünk.
@Légifarkas: Bedobtuk a törülközőt két éve. Addig fizettünk, már tényleg megtakarításokból.
Az állam kiadásait megértem, de amíg Hegedűs Zsazsa havi egy milláért a legdrágább Audiban pöffeszkedik a kontómra a semmiért, amíg a Századvéget így kistafírozzák, hogy
Orvbűn Férfiasságának cövekéhez zengjen hálaimát, amíg Mráznak vagyonokat adnak hamis hallelujáért, addig...
A sulikat lepasszolják az egyháznak, amit ötször is megdotálnak, a kórházakban horror van, mondom, már pelenkákat lopnak egymástól a betegek, a MÁV-nál, látod kirúgják azt, aki racionalizálna és spórolna, mert kell a haveri megbízás, bármennyibe is kerül - szóval addig...
@a szív fészkei: nem a sajtótól félnek ott sem, elsősorban, hanem a saját választóiktól, akikben él az érdeklődés, és egy ilyen hírre felkapják a fejüket: hé, hogy is van ez? És bizony mernek magyarázatot követelni, de még fenyegetni is. Ott voltam, amikor a péntek délelőtt 11-kor - hirtelen felindulásból - pedzegetett délutáni túlóra hallatán a szakszervezetes bement a műszakvezetőhöz, és egyetlen dolgot kérdezett tőle: akar-e vele az üzemi tanács, netán munkaügyi felügyelet elé menni? A műszakvezető nem akart.

Én is ilyen országot szeretnék, de az a pár ezer rendszeres blogger és kommentelő, meg mellé pár tízezer érdeklődő túl kevés. Már meguntam azt is, hogy azon gondolkozzam, miért nem foglalkoznak semmivel, a jövőjükkel, a gyerekeik jövőjével sem az emberek, miért ez a kibaszott nagy félrenézés, meghunyászkodás. Itt valami irdatlanul el van baszva, olyan, mintha zombik között mászkálna az ember. Írhat ezeknek az újság akármit, lónak imádkozás az egész.
@Légifarkas: Túlélésért megy harc és az energia: egyenlito.blog.hu/2012/10/16/egyre_nagyobb_szegenysegben_a_magyarok De ez egyszer már átfordul a minden mindegybe... Akkor rossz világ jön el nekik is.
@a szív fészkei: így van, sajnos, minden, ahogy írod.
És ez így is marad, amíg nem történik valami olyasmi, amitől az emberek szeme szikrát hány, de erre azért minden kormány ügyel. Úgy szoktatnak minket hozzá a faszságaikhoz, ahogy a gyerek tágítja a határokat: mindig picit több szabadság, fater nem szól, akkor még több, hopp, most morgott valamit, kicsi fék, másnap kisebb lépésekkel restart, és csak meglesz. Minket ugyanígy tesztelgetnek, idomítanak, a módszer tökéletes.
Szerettem volna átvenni egy vállalkozást egy lassan nyögdíjba menő fickótól, de most már beleszarok, hitelre esélyem sincs, a helyzet miatt kedvem sincs, még egy (nem is döglődő) vállalkozás fog eltűnni, mert se utód, se környékbeli konkurencia, ami megvenné. Próbáltam meggyőzni, majd - jobb híján - a hírekkel felmérgesíteni az embereket, de ingerküszöb alatt marad minden, néha röhögnek, néha morognak az aktuális kormányra egy hangyányit, aztán kész, tenni nem kell semmit, oldja meg, akit ezért fizetnek. Nézem itt a vár romjait, és azon gondolkodom: ha ma jönne a török, összejönne 1500 védő, mondjuk a megyéből? Kételkedem már ebben is.
Engem felnevelt ez az ország, kaptam tőle nyelvet, szakmát, lehetőséget, de mostanra úgy viselkedik, mint egy megszállott drogos, lövi magát szünet nélkül, pusztul, romlik megállíthatatlanul, nem hat a józan szó, nem hat a fenyegetés, lassan tényleg csak az marad, hogy menjen, tegye magát tönkre, ahogy akarja, én inkább nem nézem, emlékezni meg csak a szépre fogok.
Magyarok, hát mi a büdös kurvaszentség van veletek?
@Mariann19: egy kulcsos adó, oké, de csak a bér jellegű jövedelmeknél, havi 400.000ig azontúl 32% meg a tőke eredetű jövedelmeknél! Képviselői hatékonyság vizsgálat, fellellőség nem divat! miért?
@Szúrófény:

"_egy kulcsos adó, oké, de csak a bér jellegű jövedelmeknél, havi 400.000ig azontúl 32% meg a tőke eredetű jövedelmeknél_"

Könnyen dobálózol a százalékokkal. Ez azt jelenti, hogy vagy munkakerülő vagy, még ha van is munkahelyed, vagy sosem dolgoztál meg rendesen és felelősséggel a pénzedért, vagy egyszerűen egy irigy senki vagy aki inkább a más zsebében kotorászna/kotorászik, ahelyett, hogy igyekezne a saját boldogulásáért többet tenni munkával, tanulással.

262 milliárd dollár van "offshore-ban". Egy része nyilván lopott jószág, más része azonban a lehetetlen adózási viszonyok miatt van ott, ahol.
...szóval segíts csak nyugodtan Te is a populista seggszájoknak, hogy még szarabb legyen mindenkinek.
@Mariann19:

Lehet hogy indulatos voltam, bár nem éreztem.
Az adózást nem szoktam összekeverni semmivel, ellenben mindig is úgy tekintettem az adózásra, hogy az az elosztási (újraelosztási) rendszer egyik eleme. Nos elég sok kockából van összerakva, és éppen ezért tudom (közigazgatási szakemberként) hogy ha az egyik kockát kiveszem és faragok rajta, akkor a néhány másikon is kell, hogy a váram össze ne dőljön. Tehát az externáliák miatt nem lehet csak az adózást vagy csak a juttatásokat csesztetni, hanem egységes egészként kell kezelni a rendszert.
Ne felejtsd el, hogy a "gazdagok" a (Mnyp pénzeikből) már betoltak a közösbe 2000 milliárdot) Kevesled? Akkor fizess Te többet, senki nem tiltja. Van is egy ilyen számla. Ez az, amire még Orbán sem fizetett egy huncut petákot sem. Ennyire súlyos a helyzet, hogy nem szükséges.
Akkor meg minek is a második, harmadik kulcs az adóban?
@Knósszosz:

„Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ILYEN DURVÁN a dolgainkba.”

Kiemelés tőlem.

Hébe-hóba kommentelek erre-arra engem érdeklő bejegyzéseket. Nézz utánam, nem titkos :D. Sajnos (vagy hála Istennek), a munka mellett csak időnként érek rá (ja, nem pártirodában dolgozok, akkor jobban ráérnék :D ).

És bizony szabadelvű (érték) konzervatív vagyok. Nem úgy vagyok liberális hogy automatikusan SZDSZ-re szavaztam volna végtelen szabadságomban, hanem amúgy röndösen :D.
@rodeo36:

"a társadalomban élő ember alapvető joga a szabadság, és e szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy személyesen vagy szócsövön át elmondhassa (neaggyisten üvöltse) véleményét, mert mindenki tagja a társadalomnak, véleménytől függetlenül, azt csak az olyan darab szar politikus hirdeti hogy van vele egyetértő elsőosztályú állampolgár és semmilyen osztályú aki vele nem ért egyet"

Ez persze csak fél igazság. Egyfelől az igazi liberalizmus szerint sem teheti meg ezt bárki bárhol bárhogyan (kirívó példa hogy jól értsd: templomban nem káromkodok pl.).
Másfelől a vélemény joga engem is megillet: nem teszik ez a stílus, nem tartom helyénvalónak, ÉS ezt még ki is mondom. Még szerencse hogy demokrácia van és lehet :D.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és csak nyomod, csak nyomod a kopipésztes agitpropot. :)

Részemről megillet a rideg csodálat, amivel olvaslak (mint Nádast): ahogy rendíthetetlen nyugalommal másolod be ide kivénhedt nyilasok, levitézlett neonácik, és trianon-emós, turul-gótikus kisnyilas hülyegyerekek aniszemita, cigányozós szamárságait, mit se törődve azzal, milyen kép alakul ki rólad. :)
@Fabius: Ennél már csak az a patkányabb tempó, hogy különbséget tesztek idős és idős között annak függvényében, hogy az illető épp hová tartozik. :( Magyar öregekért valahogy sosincs akkor sírás, világvége hangulat pedig pláne nem szokott megkörnyékezni titeket őmiattuk.
@Pantagruel: Mert gondolom a kivénhedt komcsik, levitézlett ballibbantak, szadesz romantikusok, szektATV emlőin nevelkedett belpesti sárkányfűárúsok szamárságai sokkal jobbak, legalábbis felétek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolhatod, ellenben az én valóságom az, hogy nincs összehasonlítási alapom, már ami a "felénk"-et illeti. párhuzamos valóságokban élünk. :)
@a szív fészkei: "Mondjuk, az empátia."Rajtad, a társadalmon és magamon is érzem, hogy az empátia érzése korábbi időkhöz viszonyítva felerősödik.Valószínű, hogy a génjeinkben benne van a gyengébbeknek nyújtandó segítség ösztöne kiegészülve a tudatossággal. Amit leírtál, azt feszegettem én is.Nem lehetünk magabiztosak a saját életünket illetően sem, mert nem tudjuk, milyen negatív változások érhetnek.
A másik kérdés a közös teherviselés kötelességéről és mértékéről szól. Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés, mely az idők folyamán már nem a valódi teljesítményt árazza be, hanem manipulatív hatások miatt torzul, főként az érdekviszonyok ráhatása miatt.
Az adóelkerülés szó bizony nem azonos az adócsalással, mivel egy védekezési pozicióból indul ki, az adócsalás pedig szándékos törvényszegést feltételez.
Röviden ekként reagálnék az általad elmondottakra mintegy megerősítésként.
@a szív fészkei: "Mondjuk, az empátia."Rajtad, a társadalmon és magamon is érzem, hogy az empátia érzése korábbi időkhöz viszonyítva felerősödik.Valószínű, hogy a génjeinkben benne van a gyengébbeknek nyújtandó segítség ösztöne kiegészülve a tudatossággal. Amit leírtál, azt feszegettem én is.Nem lehetünk magabiztosak a saját életünket illetően sem, mert nem tudjuk, milyen negatív változások érhetnek.
A másik kérdés a közös teherviselés kötelességéről és mértékéről szól. Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés, mely az idők folyamán már nem a valódi teljesítményt árazza be, hanem manipulatív hatások miatt torzul, főként az érdekviszonyok ráhatása miatt.
Az adóelkerülés szó bizony nem azonos az adócsalással, mivel egy védekezési pozicióból indul ki, az adócsalás pedig szándékos törvényszegést feltételez.
Röviden ekként reagálnék az általad elmondottakra mintegy megerősítésként.
@Mariann19: Ha élni kell, az előrébb való,mint adót befizetni, pláne, ha tudjuk, az mire megy el! Nézd Fabius mai posztját!

Nagyon adót csalni egy Győzike tud, egy Simicska tud 100 millás nagyságrendben. Én biztos nem.
@jaegtoer: A rendszerben való gondolkodás nekem is a sajátom, ebben nincs vita közöttünk, különösen ha figyelembe veszed az erre a tárgyra írt kommentemet.
Közöttünk az elosztási viszonyok hazai értékelésében nem értünk egyet.
Leszűkítettük a kört az egykulcsos adó megitélésére, azonban nem szóltunk arról a kormányzati szándékról, amely ennek az adónemnek a bevezetését szolgálta.
Itt nem a bevezetéskori kormányzati indokra gondolok, hanem a társadalmi átalakítás, ezen belül a kialakítandó tehetős elitet létrehozó akaratra.Ebben a komplexebb összefüggésben célszerű vizsgálni ezt a kérdést, mintegy kiegészítésként az eredeti véleményt.
A magam véleménye továbbra is az, hogy az ország teherviseléséhez nagyobb mértékben kell hozzájárulnia a magasabb jövedelműeknek abszolut összegben és arányaiban is, mint az alacsonyabb keresetűeknek, netán a perifériára szorultaknak.
Legyen tiszta a kép, és ne érhessen az érintettség vagy az elfogultság vádja. Világéletemben nem tartoztam az alacsony jövedelműek közé, mégis elveim okán alakítottam ki az álláspontomat.
@a szív fészkei: Az itt kialakult vitában az adócsalás kérdésében még nem utaltam arra, hogy az adóelkerülőket nem a pár ezres kis stiklikért kell kipellengérezni. A szégyenpadra a milliárdos adócsalókat kell ültetni, akik után hajszát kéne indítani a NAV-nak.
@a szív fészkei: @Mariann19:

Kedves Szívem, Kedves Mariann!

Az igazat szólva bennem pedig egyre jobban csökken az empátia. Kettőre nem tudom mekkora lesz, de háromra egész biztosan elfogy, és csak azokra "pazarlom, akiket személyesen ismerek, meggyőződtem arról, hogy érdemesek rá, vagy csípőből látszik, hogy megérdemlik 8akkor is ha nem 90-60-90 a paraméter. Tessenek kitenni a szmájlikat mindenhova.

Szóval, amikor azt látom, hogy megy a propaganda ezerrel, a 10-12% "jólkereső" bevallottan adózó zsebére (az enyémre is) mutogatva, akkor szégyen, nem szégyen fogyagat az empatika, azz empátiáról nem is szólva. Az a véleményem, hogy mindenki a maga zsebére gazdálkodjon, és a maga munkájával. tehát nem azért kellene óbégatni a populistáknak, hogy a gazdagok többet fizessenek, hanem azért hogy sokkal több embernek legyen munkája, és a munka legyen is megfizetve. Ezért még én is kimennék velük az ucccára. De attól nem fogok soha elérzékenyülni -hodzs jájj nincs píz, pedig fizethetnének a gázdágok több ádót is. hát a nemző mének legmegbecsültebb eszközét!
Mariann, kedves. ellent kell mondjak abban, hogy " _Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés,_" Sajnosss nem alakult ki. Lehet, hogy száz éve igen, de 1988-tól egész biztosan nem. lehet lovagolni a szavakon, hogy nem minden adó elkerülés adócsalás, ellenben minden adócsalás adóelkerülés, a végeredmény tekintetében nincs különbség. Olyan adórendszer, s hozzá olyan újraelosztási rendszer kell, amelyben a résztvevők kiközösítik az adócsalót is és az adó elkerülőt is, és az adót nemfizetők nem akarják megmondani hogy nekik sokkal több jár a közösből, mint amennyi az összes adóbefizetés.
Ugyanakkor meg kívánom jegyezni, hogy egy malomban legyünk. 2011. évi költségvetési adatok

Nyugdíjjárulékbevétel: 3074 mrdd Ft.
egészségbizt. bevétel: 1373 mrd Ft.
SZJA bevétel: 1363 mrd Ft

Nem beszéltünk az ilyen olyan juttatásokról alanyi jogú és feltételekhez kötöttekről.
A teljes ktsvetés bevételi oldala 13151 mrd Ft, kiadási oldal 13836 mrd Ft.

Miért is kellene ezt annak a 10 %-nyi "gazdagnak" finanszírozni, amikor az offshore-ban 262 mrd dollár figyel, ami ugye, ha itthon adózna, (egy része lopott joszág igaz)több, mint megoldaná a problémákat, mert ácccámítva azt a teves 262 mrd dolcsit az alsó hangon annyi mint 55020 HUF. ez szerintem már valami. Tehát azért mételyezik a köztudatot az egykulcsos-többkulcsos adó problémájával, hogy eltereljék a figyelmet a magyar GDP több mint kéccceresét kitevő offshore-os pénzikéről, ami amúgy meg az éves köcsögvetés több, mint néccerese.
Ezek után tessen kedves Marian vizsgálódni, mi az egyenlet helyes megoldása? Ráverünk az adófizetőkre újabb 500 mrd befizetnivalót, és egyben generálunk újabb adósságot, mert így sem lesz elég (az étvágy menetközben növekedik) vagy olyan gazdasági környezetet teremtünk, hogy az offshore lóvé nagyobb része hazajön és itt dolgozik kiszámítható és normális adózással, felére csökkentve az adóterheket, vagy tovább szorítják az adóprést és mindenki elmegy és az adótömeg csak növekedik, növekedik, oszt sose elég....

Bocsánat hogy esmét belecsaholtam, de már a saját empátiámból is qrvára elegem van...
mert a forint és az empátia két külön álló dolog. az empatira jáccanak az ingyenélők. ezért az empatit be kell szüntetni, sőt megadóztatnám:-)
@Mariann19:

Drágám! név szerint ismerik őket még a ciprusi és egyéb vállalatok adószámait is tudják. Csakhogy!....
@jaegtoer: Próbáltam rendszerbe foglalni a válaszodat, az alábbiakban kifejtem, hogyan értem az általad elmondottakat, és jól érzékelem-e a véleményedet. Tehát azt mondod, hogy a 10-12% tehetős elit hozza létre nagyrészt a társadalmat fenntartó javakat.Mélyen elitéled viszont az offshorba kimenekített pénzek tulajdonosait. Ehhez kell társítani az eltartottakat. E két utóbbi tényező minden bajnak a forrása, hozzávéve a hazai adócsalókat is.
Ezek miatt a gazok miatt van szükség a sanyargató, satuként ható megszorításokra , melyektől szenvedünk.
Olyan gazdasági környezet megteremtéséről szólsz , mely megszünteti a fent említett kártékony hatásokat.
Nem titkolod az eltartottak iránti - fonoman szólva - antipátiádat.
Tudom, hogy az ujraelosztás mértéke eurpai szinten számolva is kiemelkedően magas, a költségvetés 54%-a, mely tarthatatlan.
A kimenekített pénzek és vagyonok tulajdonosai az elit rétegből kerülnek ki, tehát az általad védett 10-12% egyes szereplői ebből a körből kerülnek ki.
Az empátia érzetéről: Az úgynevezett eltartottakat ésszerű szelekció után kell minősíteni, utálni vagy empátiával kezelni. Nehogy azt gondold, hogy az együttérző ember kritikátlan, és egy kalap alá veszi a parazitákat az önhibájukon kivül sanyarú helyzetbe kerülő embertársaival. Az élet nem fehér és fekete.Azokat az embereket igenis támogatni kell, akikben van ambició, azonban objektív körülmények miatt képtelen a sorsát igazítani.
Vitánknak az lehet a konklúziója, hogy mi, állampolgárok állunk szemben egymással gondolatiságban, holott azzal illetve azokkal kéne szemben állnunk, akik ezt a helyyzetet előidézték.
@Mariann19:

Minden mással nagyjából egyetértek, kivéve ezzel:

"_Nem titkolod az eltartottak iránti - finoman szólva - antipátiádat._"

Nem. ez nem így van.

Munkakerülők, adócsalók, adóelkerülők jórésze, és mindazon követelőzők, akik többet akarnak kimarkolni a közösből, mint amennyit betettek, vagy valaha is betesznek. (rokkantak, betegek, elesettek öregségi nyugdíjasok, gyerekek kivételével, mert ugye ők azért még sem, de! nyugdíjasa válogatja!:-)

(Az offshore-ozok a 10-12 %-ból 1%-ot sem tesznek ki, összesen talán cca 2000-en lehetnek, akár több céggel is a hónuk alatt, hogy ebből mennyi a lopós azt az ördög se tudja, pedig neki hivatalból kéne.)
@Mariann19:

"_Vitánknak az lehet a konklúziója, hogy mi, állampolgárok állunk szemben egymással gondolatiságban, holott azzal illetve azokkal kéne szemben állnunk, akik ezt a helyyzetet előidézték. _"

Legyen nyugodt kedves Kegyed, szembeállok velük.
@jaegtoer: "Akik többet akarnak kimarkolni a közösből, mint amennyit betettek."
Ez a kulcsmondat lehetne a kormány rendező elvének az egyik eleme az újraelosztás során.E tárgyban arra az igazságosságot nélkülöző intézkedéskedésekre kell gondolni, amelyek nem tesznek különbséget azok között, akik hozzájárultak az ország gazdaságához, és akik nem a segélyek és támogatások
megállapításánál.
Nekem itt vannak skrupulusaim, mivel ezen a téren emiatt egy morális leépülés tapasztalható és a munkától való tartózkodás szellemét hozza létre.
Miután több kommentedet elolvastam a gondolatiságod megismerése érdekében, társítva az itteni vitánkhoz, más témában meglehetősen közeli álláspontot képviselünk. Emiatt inkább én sem Veled szeretnék szemben állni, hanem a fent már említett helyzetek okozóival. Üdvözlettel.
Sok hülye eltévelyedett demagóg fasz.
Ma megmondta a Kedves Vezér Úr elvtárs,hogy
"nem jóléti államot, hanem a munka országát építjük!"
Ehhez tartsátok magatokat!
Állandóan Orbán a téma. Most Miskolcon a Vona amit alakított, mondott az senkinek nem tűnik fel, csak nekem??
süti beállítások módosítása