Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.16. 05:22 Fabius

Orbán vezér, rablóvezér

Címkék: gazdaság fidesz rablók jövedéki adó adóemelés

"Drága Nertársak, Drága Nertásnők, Drága Minden! "

...illetve még nem, pontosabban csak ti hiszitek, hogy már drága,  mert még nem tudjátok amit mindjárt megtudtok, hogy ilyen barokkos körmondatba zavarodva bökjem ki az izét. Ni. Ezt a hogyishíjákot, amire a szavakat sem találom hirtelen, akkora siker. Csúcs. Mondhatni rekord méretű. Hogyhogy mi? Természetesen nemmegszorítás és nemadóemelés. Mert a jövedéki adó nem adó, hanem konszolidációs hozzájárulás a Nemzet felemelkedéséhez. Igen, biztos. Ez az az eset amikor fehér, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa, és mégis turul. Piszkos kommunista nem röhög, igenis létezik hápogó albínó turul. Mondom nem röhög a büdösliberálisbalbüdösliberális, hát beírom az alkotmányba, hogy létezett csak már kihalt. Na, oszt akkor röhöghettek. 

Különben se zavarjatok, mert ha leszédülők a kampánybeszéd ívéről nincs az a kúrós huszárnóta amivel az ütembe visszatalálok. Szóval:

Cigaretta, alkoholos termékek, energiaital és autógáz. Ezek nemzetünk ellenségei, Nertársak! A gyalázatos autógáz annyira ellenség, hogy két lépcsőben összesen 100% -kal emeljük a jövedéki adóját a szemétnek! Isten az autót benzinüzeműnek teremtette! Ergo: a gázüzem Isten ellen való vétek, és legfeljebb a dízel lehet út a megbocsátás felé. Ezzel egyet kell értenetek, ha nem akkor gyújtsatok rá, igyatok egy sört, jaj nem, várjatok, bort igyatok inkább, a sörre kisebb mértékű adóemelést irányoztam elő, úgyhogy a jövőben tessék szépen átszokni a borra. Ezen kívül szegjetek jó sok szabályt. A szabálysértés a mi barátunk, ez nemzetünk felemelkedésének másik záloga! Mondjuk azért ne ittasan verjetek telibe frontálisan kamiont, mert ha beledöglötök nem lesz aki befizesse a szabálysértési bírságot. Legnagyobb bírságbefizetőink között az év végén kisorsoljuk az Arany LPG Töltőcsonk díjat, amit újévi köszöntő beszéde után Káder János a Magyar Népköz a Magyar Köztársaizé  Magyarország államfője ad át. 

Drága Nertársak és Nertársnők! Ugye belátjátok, hogy ezek olyan szükséges lépések amik nem a fantáziátlan balfaszságra utalnak, hanem nemzetünk forradalmát segítik. A nemmegszorító intézkedéseket nem a zemberek fizetik meg, hanem a dohányzó nememberek, az alkoholt fogyasztó nememberek és a gázüzemű autóikkal luxusprofitot realizáló idegenszívűek! Ugye nem hiszitek, hogy a dohánytermékek jövedéki adójának sokadszori emelése és az autógáz adójának 100%-os emelése rablás? Ugye nem? Mégis van olyan aki ezt terjeszti rólam. Németországban. Rádióban. Sokmillió potenciális befektető füle hallatára.

A hálátlan. 

„A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök. A betyárok teheneket loptak csak, Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le. A Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nőtt - az állami megrendeléseknek köszönhetően. Fizetési nap ez. A hű vazallusok mind részesednek a zsákmányból".

 Ezt mondta ez a szemét, aki nem tudja mit köszönhet nekem, és nem képes a hálára! Még, hogy betyár, az anyád mindenit, legutóbb a Puszta Putyinja voltam, te, te mocsok, nem holmi Patkó Bandi!  Ha a puszta Napóleonjának vagy a felcsúti Kszerkszésznek neveztél volna elnézném, hogy lekompániázod a pártomat, te Ozsváth Stefán! Ezt tanultad te Berlinben? Ezt tanultad Granadában? Ezt tanultad Debrecenben??? Oda még akkor járhattál, mikor nem Kósa volt a polgármester és nem Raúzsi írta a felsőoktatási törvényt, az ziher! Különben megtanultad volna andernach-i magyar létedre, hogy az Atyaúristen a Cinege utcában lakik! Mit képzelsz magadról? Ezért adtam az állampolgárságot?! Ezért adtam szavazati jogot?! Ezért lehet nektek szavazni levélben amit az itt születetteknek sem lehet?! 

TI  NEM  KRITIZÁLTOK  HANEM  MEGMENTETEK  AZ  ITTHONIAK  HARAGJÁTÓL,  BASZOD !!!!

 

Drága Nertársak és Nertársnők! 

Én nem haragszom erre a Stefánra. Testvérem ő nekem, nertársam, becsületes turulgénű magyarivadék, akit megtévesztettek. Látását elhomályosították, véleményét befolyásolták, elméjét tévképzetekkel megzavarták. Igen, a balliberális összeesküvők. Látjátok, ide vezet, ha nem vagytok elég körültekintőek. Nem tudhatjátok, hogy kiben mi rejlik. Még egy Bastian Schwiensteigerből is előugorhat egy Gyurcsány akár a Bayern meccs kellős közepén, megfertőzve ezzel egy stadionnyi potenciális befektetőt. Na hagyjátok. Vigyázzatok magatokra bármerre jártok a világban. Ölellek benneteket!

Hajrá Magyarország, csókpuszi, Viktor!

799 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr594851226

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.10.16. 13:37:13

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Trackback: Meghágott lányokról énekelt Etyeken a tajtrészeg Orbán 2012.10.16. 13:35:56

A szűk körű mulatozó társaság tagjai között ő volt a legrészegebb, nagyjából a világát se tudta. Már a szoboravató beszédjét is botoxos arccal, keresztbe álló szemekkel mondhatta el, ám utána kiderült, fogalma sincs, hogy kell viselkednie a miniszterel...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.16. 12:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A tökéletes mégsem olyan tökéletes? 2012.10.16. 12:40:28

"Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy aránytalanul nagy terhet rakott vele az alacsony jövedelműekre" - ismerte el Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. Akkor most mi van? Még sem jó az agyonszt...

Trackback: Birkanépnek birkakampányt? 2012.10.16. 11:27:44

Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Légifarkas: nem kétséges, hogy a laptulajdonosoknak vannak preferenciáik. Az is ismert, hogy léteznek kormányközeli lapok. A szerkesztő tisztában van azzal, hogy mi meddig. De a szerkesztői szabadságot ilyen módon, ahogy Magyarországon szokták, nem korlátozzák. Olyan előfordul, hogy a Fehér Házból szivárogtatnak a Washington Post-nak, de olyant nem tudok elképzelni, hogy leszóljanak egy cikk miatt.

Hallottál már a first amendment-ről?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azok mind!
De hol van a bajátom? elveszett. vagy most keresi a ceruzát, és a vásznat..ki tudja. vagy beleesett a csuporba..
"Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép - például azért, mert külföldi a szerver - a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt."

Szép vezércsel! A kurucinfó ürügyén rálépnének az internetes média nyakára. Hányadék.
@Knósszosz:

"De ha már: esetleg adhatnál tanácsokat is, oldalanként hétszázezerért."

Bocs belekottyért: ha a Századvég kormányzati tanácsait tartalmazó irományok díjazására utaltál, az bizony "csak" 470.000 Ft oldalanként.
Igaz, hogy mint a HVG is megírta, ez az összeg kevesebb, mint amit a mentőszolgálatra ÖSSZESEN fordítottak.

Egyértelmű, hogy melyik a fontosabb...

Ha másra gondoltál, sorry!
@Ad Dio:

A "tolerancia és az értékelvű liberalizmus következménye" az, hogy a jegyzet "stílusát" kifogásolod. Mégpedig azért, mert szerinted országhatárok és nem az ("értékelvű liberalizmus" jegyében) elvárható normák szerint ítélhet csak meg újságíró miniszterelnököt, ha jól értem.

Fordítania viszont nyilván megengedett lenne ilyen megkötések mellett is. Szerintem jó összeállítás lenne mondjuk ez a néhány bekezdés:

"Már a középkorban különbséget tettek trónbitorló és zsarnok között: az előbbi jogcím nélkül kerül uralomra, később azonban elfogadottá válhat, az utóbbi meglehet jogszerűen, az uralma mégis eltűrhetetlen. Ha tehát az esetleg létrejövő új többség nem lesz kétharmados, akkor félre kell tolni a legális, de illegitim törvényeket és szabályokat, például egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásával és a kidolgozott alkotmány népszavazásos szentesítésével. (...) Az olyan magatartásnak, amely az illegitim szabályoknak is engedelmeskedni kíván, az a neve – bizonyos Vladimir Lenin és bizonyos Carl Schmitt nyomán fogalmazva –, hogy parlamenti kretenizmus. (...) mindennap rá kell mutatni arra is, hogy a demokratikus és parlamentáris kulisszák formális fönnmaradása mellett mára ténylegesen egy teljesen korláttalan kormányzati hatalom (vagyis de facto diktatúra) alakult ki Magyarországon, egy olyan ember vezetésével, aki nemcsak azt hiszi, hogy a politika művészete azonos a pávatánccal, hanem azt is, hogy ő egy új megváltó, nyájának jó pásztora, s egy holdkóros biztonságával, egy mániákus gátlástalanságával és egy paprikajancsi felelőtlenségével viszi az országot a szakadékba. Emlékezz rá, nép, naponta harmincháromszor, hogy ennek az embernek mennie kell."

És ha ezt még kiegészítené a GFG Férfiasság című felülmúlhatatlan opusából vett részletekkel - 18-as karikával jelezve, hogy civilizált európai ember számára túl van az elviselhetőség határán, továbbá a külföldi olvasó tájékoztatására megjegyezve, hogy ezt egy közpénzből finanszírozott intézet igazgatója jegyzi, oldalanként 470 ezer Ft-ért -, akkor talán elmondhatná magáról, hogy felvillantott valamit az érdeklődő számára a magyar politikai valóságból.
@Penivaldes:
Derék, ámde csekély értelmű?
Akkor még csak nem is kormányon... :9
@Knósszosz:

"Nem-nem, elnézést nem kell kérned, az amúgy is csak azoktól értékelhető cselekedet, akik rendelkeznek a szövegértés, uram bocsá’ a szart a májtól elválasztani való képesség tehetségével."

Ok akkor nem kérek. A hasonlat igen lírai.

"Mondod: „Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba.” Érted ezt úgy, hogy ott, a rohadt nyugaton ne pofázzanak már bele, mi nem tetszik nekik? Főként a tetű firkászok szálljanak magukba és fogják be a pofájukat?"

"De ha már: esetleg adhatnál tanácsokat is, oldalanként hétszázezerért."

Na végre egy értelmes gondolat. Holnap szerződhetünk! Akár ma is! Ráérek! :D

"Mondd, azt az általad leírt ideológiát amit voltál szíves itt képviselni, komolyan gondolod?"

Nem vettem észre hogy ideológiát írtam le. De ez ugyebár megesik így estenként. Párdon. Egyébként valószínűleg komolyan gondoltam.

"Ha a válasz igen, az azt feltételezi, hogy sok százas csomagolású pzs-t fogsz elhasználni 14 tavaszán."

Együttérző lélek lévén, ez meglehet.

"És ez, brühühühü"

Vagy bruhaha.
@Penivaldes: Harrach Péter ellen nehéz fegyvert találni.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De mesélj. Kérlek. Még kb ugyis ébren bírok maradni kb 30 percet.:D
@Légifarkas: na akkor itt a legfrissebb!

Bécs – Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) visszautasította a bécsi magyar nagykövet bírálatát a Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától című, a mai Magyarországról szóló dokumentumfilm kapcsán.

nepszava.com/2012/10/magyarorszag/egyoldalusaggal-vadoljak-lendvait.html
A hülyének is megéri!

"Napi kilenc és fél millió forintért dolgozott a Századvég-csoport idén a fejlesztési minisztériumnak. A tárca közlése szerint a Századvég-csoport az év első felében közel egymilliárd forintért készített közpolitikai tanulmányokat, és a szerződés szerint elszámolható keretösszeg 99,67%-át felhasználta - írta keddi közleményében az Eötvös Károly Intézet.

Rendben és pontosan ütemezve fizeti az állam a Századvégnek azt, ami jár - írja az Eötvös Károly Intézet (Ekint) munkatársa. Az intézet a TASZ-szal együttműködésben közérdekű adatok megismeréséért indított pert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben - idézi fel az Ekint közleménye, eszerint a megismerni kívánt adatok olyan szerződés-teljesítésekkel függenek össze, amely alapján a Századvég-csoport 2012. február 23. és 2012. május 31. között, rendkívül rövid idő alatt végzett munkájáért, közel egymilliárd forint vállalkozási díjat kapott tanulmányírásért, tanácsadásért és hasonló szolgáltatásokért. Ha a vállalkozó hétvégén és minden munkaszüneti napon dolgozott, akkor is naponta kilenc és fél millió forint közpénzért tette ezt.

A per még nem ért véget, írja közleményében az Ekint, azonban az első tárgyaláson a minisztérium jogi képviselője által átadott irat szerint „A Századvég Konzorciummal kötött (…) szerződés 2011. évi 939.632.750.- forint összegű forrásából 2012. június 30-ig 933.695.905.- forint összeg került kifizetésre. A fennmaradó (ki nem fizetett) [összeg] 5.936.845.- forint.”

A dokumentum (amelyet itt tesz elérhetővé az intézet) az egyes témák szerint lebontva tartalmazza a szolgáltatott tanulmányok, elemzések körülbelüli, átlagos terjedelmét is. Egyoldalnyi leírt tanulmányra 470 ezer forint, egy szerzői ívre 9,5 millió forint jut - írja le jóindulatú számítását az Ekint, amely szerint pontosabb számítás azért nem lehetséges, mert a minisztérium átlagos és körülbelüli terjedelmet adott meg."

hvg.hu/itthon/20121016_A_Szazadveg_az_utolso_fillert_is_elkolti
Reichstag, Reichstag...

"Tisztelt Vidéki Önkormányzatok, Polgármester Urak, Buszvezetők!

Az volna a tiszteletteljes kérésem, nem tudnának-e helyet szorítani nekem valamelyik buszon, amikor majd visszafelé tartanak a Békemenetről?

Nem szeretnék panaszkodni, nem férfias dolog az, de esküszöm az Alaptörvényre, hogy az idei nyáron mindössze kétszer hagytam el a fővárost, akkor is vidékre mentem, egyszer egy balatoni kempingbe, egyszer pedig borsodi házunkba. Nem utaztam, nem láttam világot, idén csak a szarom jutott el a tengerig.

Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy október 23-án újra megrendezik a Békemenetet, tudják, én már az elsőn is ott voltam, és annak ellenére, hogy a folyásiránnyal ellenkező irányban haladtam, óriási hatással volt rám a rendezvény.

Emlékszem, ott álltam a Bajcsy-Zsilinszky úton, és a tömeget követő buszok konvojában gyönyörködtem. Tudtommal majdnem 3000 önkormányzatot irányítanak, így aztán jó sok buszuk van, és jó sok embert el tudnak szállítani, amit én igazán megható és nemes gesztusnak tartok.

Az volna a tiszteletteljes kérésem, nem tudnának-e helyet szorítani nekem valamelyik buszon, amikor majd visszafelé tartanak a Békemenetről? Engem szinte minden érdekel. Kisalföld, Bükk, Nyírség, Jászság, teljesen mindegy, csak szeretnék utazgatni kicsit, és szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy eljuthassak olyan helyekre, ahol eddig nem jártam.

Érdeklődnék továbbá, hogy nem tudják-e már véletlenül, hogy mikor lesz a 3. Békemenet, hogy haza is tudjak jutni valahogyan.

Nagyon szépen köszönöm és várom a jelentkezésüket."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121012_Tisztelt_Videki_Onkormanyzatok_Polgarmest
@londonterminals:

Hajnali fél három óta talpon vagyok. Ilyen hosszú hsz-t már nem tudok elolvasni. Meaculpa. El is megyek aludni, mert holnap is dolog vár.

Üdv!

A német firkász meg nyaljon sót amúgy liberálisan :D.

Isten ádja kenteket! NE vegyék olyan komolyan sem magukat, sem a politikát. Megárt...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Arról ismerszik meg a hülye, hogy beismeri, hogy hülye.
Kösz a helyre igazítást! A hétszázezer nem tudom honnan maradt meg, minden esetre nem valós tényszám. De a fele is hátborzongató...
@épészmérnök: az az igazság, hogy én ebben a mocsadék világban akármit el tudok képzelni. Különösen egy - akármilyen - nagyembert, aki egy laza fogadáson odasodródik mondjuk egy lapkiadó tulaja mellé, és azt mondja neki: te, az a múltkori cikk, tudod, a baráti ország baráti nagyemberéről, na, az kicsit velős lett... Aztán, hogy történik-e valami, vagy sem, az már más kérdés, de igen, nincs a világon "nagyember", akinek a szájából nem tudnék ilyet elképzelni.

Hallottam róla, de (talán végtelen cinizmusom miatt) ezzel is úgy vagyok, hogy minden törvény csak annyit ér, amennyit betartanak belőle. Én azt látom, hogy a mai világban, legyen az kelet vagy nyugat, a pénz a legfőbb törvény.
@épészmérnök: baszhatjuk mi a sógorok véleményét, ha egyszer ennek a marharépa magyarságnak nem nyílik a szeme...
@Légifarkas: az a rettenetes, hogy a magyarok mást el sem tudnak képzelni, csak azt, ami Magyarországon van! Pedig az teljesen abnormális. A sajtóban, médiában is.

A pénz a legfőbb törvény? Ez így nagyon általános.
@Ad Dio: Lehet, félre értettelek. De azt nehezen lehet retorikai bicsaklásnak aposztrofálni, hogy:
„Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ilyen durván a dolgainkba.”
Ez olyan Vonás, kondásos szar.
Ha félre értettem volna a mondanivalódat, akkor megkövetlek.
De amit voltál kedves írni, az kétségeket ébreszt bennem. Lehet, nincs igazam, akkor cáfolj! Vagy fogalmazz egyértelműen.
Az az érzésem, nem vagy te meggyőződéses szabadelvű, csak jöttél ide a központból osztani az észet.
Ez nem fog menni, csak szólok.
Azt, hogy ebből mi az igazság, az két napon belül világos lesz. Ha persze két napig kommentelsz. Én kurva türelmes vagyok, mert a csillagjegyem bika.
Ezért nem is keresem a konfliktuskat. (se)
Gyere holnap is, aztán vitassuk meg, jó?
@Ad Dio:

"NE vegyék olyan komolyan sem magukat, sem a politikát. Megárt..."

Alapból tojok a politikára, de az persze érdekel, mi zajlik itthon és a világban.
Viszont az a sajnálatos helyzet, hogy hazánkban a politika egyre mélyebben tolakodik bele valamennyiünk életébe, nem tegnap óta. Ráadásul csomó olyan helyre is benyomul, ahol végképp nem lenne semmi keresnivalója!
És a politikai döntéseknek konkrét következményei vannak napi szinten.

Speciel engem - pontosabban a megélhetésemet - nem érinti túl mélyen, de LÁTOM, HALLOM, OLVASOM, hogy honfitársaim túlnyomó többségét egyre durvábban sújtja!
Plusz a bicskanyitogató hülyének nézés és hazugságáradat...

Lehet erre azt mondani, hogy nem érdekel. Vagy hogy ne vegyem komolyan.

Döntés kérdése.

Üdv és jó éjt!
@Spániel: Ugyan már, semmi gond , én dobtam be a témát. Ez van, nem akarjuk, hogy éjjel kóboroljon a lakásban ezért, mert mindannyiszor így esett el és törte össze magát. Ezért marad a pelus. Nem nagy érzés neki se, de belátta, hogy jó erre. Éjjel nem vagyunk ott vele ugyanis.

Az anomáliák viszont egy csomó embert érintenek, ui. iszonyú drága OEP nélkül, vagy három-négyszerese az ár. Ezt rendszeresen bírni nem lehet, pláne más gyogyók mellett kicsengetni.
@Knósszosz:

"csak jöttél ide a központból osztani az észet."

Nem ez a benyomásom.
Beleqkkantottam a hsz-eibe máshol is.
Nem troll.
Önálló véleménye van szerintem, és ez rendben van.
@Ad Dio: Neki meg Orvbűn tolvaj stílusa nem tetszik. És ezzel vagyunk páran így a nagyvilágban. Ne a tükröt törd össze, ha randa ábrázatot mutat.
@épészmérnök: lehet, hogy általános, de csak annyira, mint maga a jelenség. Ha van pénzed, könnyebben szert tehetsz olyan kapcsolatokra, melyek segítenek, védenek, adott esetben kimentenek, rejtenek. Ha nincs pénzed, csak a becsületed, akkor eddig lehetsz sikeres, míg bajuszt nem akasztasz egy pénzessel; nyugodt és boldog élet lehet, ám limited edition.
Kevés olyan ember van, akiről hihetnénk, hogy befolyása ellenére is tiszta a keze, a lelkiismerete; és pont a többiek, a mocsodékok miatt nem hisszük mér el a tisztákról sem, hogy tiszták. Túl általános lett, hogy ha pénzed van, sérthetetlenné válhatsz.
Ehhez nincs mit hozzátenni:

"Az ember egyre inkább úgy érzi, mintha egy Kusturica-film milliomodik mellékszereplője lenne. Csak két dolog sántít: 1. Ez a forgatás úgy látszik nem akar véget érni. 2. Ezt a produkciót, ezeket a produkciókat bizony mi finanszírozzuk.

Pedig annyira unalmas már, hogy hülyének nézik az embert. Hogy olcsó, üres és elvtelen haknizás a magyar politika szereplőinek és a párt elnevezésű színvonaltalan cirkuszokként, de kiváló gazdasági társaságokként működő intézmények tevékenységének legnagyobb része."

azamerikaifiu.blog.hu/2012/10/16/megvan_a_fidesz-es_valasztasi_csodafegyver_vagasi_feri_traktor_es_notaszo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_16&utm_campaign=index
Az az érzésem, hogy némi félreértés van az újságíró szerepe körül. Olyanokat írt itt valaki, hogy "firkász", "beleugat" a dolgainkba.

Az újságíró, kedves polgártársaim, minket képvisel, a mi meghosszabbított szánk, hogy úgy mondjam :-). Azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket mi tennénk fel, és azokat a konfliktusokat tárja fel, amelyek a mi életünket befolyásolják.

A tisztességes és jó újságíró és szerkesztő a köz érdekét képviseli a magánérdekekkel szemben. A demokrácia egyik legfontosabb szereplője.

Nem "firkász".

Köszönöm, csak ennyit akartam mondani.
@Légifarkas: ez nyugaton pont nem így van. Csak az elmúlt évekre visszagondolva látni, hányan buktak, pénzemberek, politikusok.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Fentebb én is visszafogtam magam, osztom a véleményed. De azért nem vagyok meggyőződve, hogy lájkolni kellene. Nézd csak Bolit, az Ő beállítottsága nem vita tárgya, és azt gondolom, az enyém sem, nem beszélve egy nagy csomó kollégáról.. Majd látjuk, izé...
@Mariann19: Na ezt a higgadt, csendes de lényegretörő stílust nagyon irigylem tőled és kösz!

Azt azért mondhatjuk, a csodálatos áfának köszönhetően a legutolsó nyomi csöves is adózik a kannás lélötty után, mindenki adózik, az uokájának az utolsó kis filléreiből nyalókát vevő nyuggernagyi , stb., stb. Ha nincs már miből létezni, akkor igen, nem fizet be az ember mindent.
Ahogy írom, a cipészünk zseni, csodás, innovatív szellem, aki 100 forintért sarkall, de svarcban, ja lőjük le! Viszont, ha nem így tenne, nem tudnánk kifizetni nagyon. Mert a Mr. Minitnél egy körömpiszoknyi flekk a tűsarokra van, hogy 1600 Ft. És van, hogy én annyiért veszek cipőt.

Ma élnek így embmerek, meg még sokkal szarabbul, és az állam mit ad cserébe? Milyen iskolát? Milyen egészsgéügyet? Ha akarsz valami jót, külön kell fizetned. Akkor HEgedűs Audijára adózzak? Simicskára, a képvuielősik ingyen parkolójára, dupla költségtérítésére? NEM. Akkor dönthessem el én, milyen orvost, iskolát,s tb. fizetek és hagyja nálam a pénzem. Amit a legjobban kereső ingyenélőknek soha nem is kell befizetniük.

Lévai nagysád még mindig papíron egy viszonylag kicsi ingatlan tulaja ott, ahol huszonsok éve kurvakemény ingatlanadóztatás megy nm alapján. Súlyadó, ez-az, midn van nűlunk hálisten - ebből mi lestt a kerületben? Turul többek között. Na, Orvbűn szent családék, vajh ők fizetnek-e a Multivanok után Pokorninak??? Na szóval, majd ha élen járnak közteherviselésban, akkor szóljatok!
Nekem nincs új klavim, csak felment az agyvizem sajna. ;-))) Sorry.
@épészmérnök: Akkor megmondta Fabius, hogy lépik egyet tovább. Ezért csesztette Nellie annyira Orvbűnt a médiatörvénynél. Fogja megint.
@épészmérnök: Ez mutatja, kiféle ez a dió. Firkász, aki kritizál, szerkesztő úr, aki obersovszkyfikuszként legyezget.
@DarthVader: Én meg önnfenntartó Orvbűnt akarok. Menjen a papa gánti bányájába és önnfenntartson. Fiacskája is önnfenntart majd a jogi karon? Ilyen hülye szakmát minek akar a Gazsija tanulni?
@Knósszosz:

Lájkolja a nyavalya!
Egész nap vitatkoztam vele!

Csupán arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy ne kezeld Stefiként vagy bérkumindósként. :o)
@épészmérnök: Az a hülye hanyadszor égeti be Magyarországot?? Követelem, hívják vissza, rontja a renomémat!!! Ha eljutok Bécsbe, miatta is kiröhögnek...
"Megtizedeli a Médiatanács a rádiókat

A kaposvári Kapos Rádió frekvenciajogosultságát nem hosszabbította meg a Médiatanács, a rádió közleménye alapján a tulajdonos Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a rádió munkatársai csaknem két évig tartottak ki a műsorszolgáltatási jogosultság kéthavi meghosszabbításainak lehetetlen egzisztenciális és piaci hátterével, végül a pályázatukat fellebbezésük ellenére a hatóság kizárta az ismert "Klub-szabály" miatt: a hátoldalakat is alá kellett volna írni."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=593000

Legyenek örökre átkozottak ezért is.
@Ad Dio:

miért? a rablónak tucc adni olyan nevet ami comme il faut?

rabló= útonálló egy szar, lámpavason a helyük

brühühühühühü
Nahát, milyen rendes!

"A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, a kormány nem tekint ellenségként azokra, akik ideiglenesen elhagyják az országot, az azonban nem fogadható el, hogy a magyar felsőoktatás egyes szakokon más országoknak képezzen szakembereket. A kabinet célja, hogy itthon is megtalálják a számításukat azok, akik korábban más országokban kezdték el építeni a jövőjüket – emelte ki a kormányfő."

mandiner.hu/cikk/20121016_orban_vissza_lehet_terni

Milyen megható, hogy nem tekinti ellenségnek azokat, akiknek a többsége brutális kényszerből ment ki tanulni, dolgozni!
Döbbenetesen nagyvonalú és humánus álláspont!

És az pedig kérdéses sem lehet, hogy "t." kabinetünk mind a tanításban, mind pedig a munkavállalók tekintetében azon ügyködik, hogy itthon jobb legyen.
Egyfolytában ezt látjuk, ja...

"nem fogadható el, hogy a magyar felsőoktatás egyes szakokon más országoknak képezzen szakembereket"...?

Tessenek tenni róla!

Hajrá 2/3!
@Penivaldes: Tudod, ez némethlászlós. toriblog.blog.hu/2008/09/22/higmagyar_vs_melymagyar

Na egy kis kép Fabius mosolyalbumába: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427837_10151403213890116_1297855605_n.jpg

FB:"Varga mai előadásában dicsérte Bajnait és elismerte, hogy a "tündérmesés" magyar gazdaság "valójában 0 körüli ütemben tud bővülni”."
@DarthVader:
még hiányzik az önfenntartó középiskola, általános és az óvoda, sőt a bölcsődéket is ilyenné tenném,

ehhez az kell, hogy ne legyen kormány, ne legyen parlament mert ilyen esetben mi a lófaszt csinálnak? szüxégtelen darab szarok már nagyon régóta

és ezt most be is bizonyította

mi a fasznak tartyuk el az államapparátust?

brühühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány: DE ha mazochista a lelkem? És erre vágyik, de Fabius a szadista, csak nem üti, csak nem üti...
@Ad Dio:
a társadalomban élő ember alapvető joga a szabadság, és e szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy személyesen vagy szócsövön át elmondhassa (neaggyisten üvöltse) véleményét, mert mindenki tagja a társadalomnak, véleménytől függetlenűl, azt csak az olyan darab szar politikus hírdeti hogy van vele egyetértő elsőosztályú állampolgár és semmilyen osztályú aki vele nem ért egyet

az annyapicsáját mennyen dögöljön meg, én tartom el az én éltalam megtermelt pénzből befizettetettt sarcból és akkor nekem mongya fapapucs?

le kell váltani, és lámpavasra vele

brühühühühhühühü
@a szív fészkei: Sokszor gondolkodom el azon, amikor olyan kiadásokra itélnek meg pénzeket,aminek sem szellemi, sem anyagi értelme nincs.A környezetemben élő kisvállalkozásoknál látom, hogy hogyan kínlódják ki azt a havi 100ezer Ft alati adót,és miről mondanak le azért, hogy befizessék.Mondjuk egy 2 milliárdos csettintésre hány kis vállalkozás kényszerül lemondásra. Nem olyan régen nem hittem volna magamról el, hogy ennyire szolidáris tudjak lenni a kínlódó emberekkel, legyenek ezek szegények, vállalkozók, sorsüldözöttek.
@Ad Dio:

melyik lófasz nem teccik? az amelyik nem fért bele a lópinába?

ugye orvbűnelvtárs a lópina és a lófasz nagynak találtatott őpicsaságához

ez a stílus nem treccik neked egyébként a lófasz kielégít?

brühühühühühüh
@épészmérnök: ó, mindig elfelejtem, hogy a Nyugat maga a tökély... ;-)
Biztosan bukik, aki már menthetetlen, akit túl nagy (és értelmetlen) áldozat lenne fedezni. De a nyakam rá, hogy ott is addig megy a sumákság, amíg csak lehet - viszont van pár évszázados előnyük abban, hogyan kell ezt észrevétlenül, diszkréten intézni.
Na és persze abban is nagyobb rutinjuk van, hogyan kell úgy intézni, hogy ha borul a bili, hozzájuk még véletlenül se juthasson el senki.
Emberek ők is, nem szentek.
TGM írása.
Becsülöm benne, hogy félretette az aggályait!

"Az új berendezkedés formáit – s ez azt is jelenti: a hagyományait! – nekünk, a mai ellenszegülőknek kell kiharcolnunk. Ahogyan ez lenni szokott, a NEM-ben értünk egyet, nem az IGEN-ben. Ez természetes egyébként. Ámde a NEM életfontosságú.

Mindenféle gyűlölködés és acsarkodás nélkül – ebből máris több van, mint elég – szembe kell szegülni a tekintélyuralmi tendenciákkal, nemet kell mondani az alkotmányellenes alkotmányra, az állami centralizációra, a szegények kirekesztésére, az elvadult egyenlőtlenségre és igazságtalanságra.

Jöjjön el mindenki."

nol.hu/specialis/rss_valogatas/tgm__gyertek_el_mind_
@Légifarkas: ugye ezt a Watergate-re értetted? meg a Nixon leváltására?

sok sok hasonló

és a Merkel még véletlenűl sem kockáztatja meg ezt az általad izélt izét, mert a nyakába vagy fejébe kerűlne 12 órán belűl

brühühühühühü
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Nohát, egy nevezőre jutottunk-:)
Amit az én galamb lelkem nem akart kimondani, azt Rodeo megtette ez ügyben!-:D:D:D
Oszt a véleményét osztom is...
Márai Sándor: A hazáról és az államról

"Nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre? Mintha azt mondanám: 'Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat.' A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem.
A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összesége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is.
Hazaszeretetre nem tudlak megtanítani: őrült az, aki önmagát tagadja. Hazád a történelmi mértékben megnagyított és időtlenített személyiség. A haza végzet, személyesen is. Nem fontos, 'szereted'-e, vagy sem. Egyek vagytok.
De úgy látom és tapasztalom, hogy te - szóval ünnepélyesen, írásban és a dobogókon - inkább az államszeretetről teszel bizonyságot és hitvallást.
A hazától ugyanis nem lehet várni semmit. A haza nem ad érdemrendet, sem állást, sem zsíros kenyeret. A haza csak van.
De az állam ad finom stallumot, csecse fityegőket szalonkabátodra, príma koncot, ha ügyesen szolgálod, ha füstölővel jársz körülötte, ha - férfiasan, kidüllesztett mellel - megvallod a világ előtt, hogy te szereted az államot, akkor is, ha kerékbe törnek. Általában nem törik ezért kerékbe az embert. Éppen ezért, minden államszeretet gyanús.
Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret.
Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon és melled vered."
(Márai Sándor: Füves könyv.)
@rodeo36:
ugye mindebből az is következik, hogy önfenntartó államapparátust követelek, tartsák el magukat és dolgozzanak ingyen mert többet nem érdemelnek van olyan példáúk a miniszterelnököcskekcske akinek be kellene fizetnie havi 5 millát azért, hogy bejárhasson a Nándorfehérvári terembe

brühühühühühü
@Légifarkas: "a nyakam rá, hogy ott is addig megy a sumákság, amíg csak lehet - viszont van pár évszázados előnyük abban, hogyan kell ezt észrevétlenül, diszkréten intézni."

Én véletlenül egy olyan országban élek, amelyben még élénken élnek a nincstelen paraszt reflexei, és az uralkodó osztály hagyományosan nagyon gazdag, és zárt. Éppen most kapaszkodott ki az ország a "harmadik világból".

De még itt is évente megjelennek remek tényfeltáró monográfiák, sokszor olyan újságírók tollából, akik maguk is ehhez az osztályhoz tartoznak. A sajtó pedig mindenkit szétszed, pártállásra való tekintet nélkül, ha valamit megszimatol.

A kontinens legrégibb újsága, a kétszáz évvel ezelőtt alapított El Mercurio pedig igaz, hogy a vélemény rovatban inkább neoliberális, elitista, de az információi sokkal mélyebbek és alaposabbak, mint akármelyik magyar újságéi. Többet tudok meg belőle az európai fejleményekről, mint a magyar online portálokat olvasva.

Tudomásul veszem, hogy számodra ez hihetetlen, és sajnállak miatta.
Szegény Szív ettől a kardjába dől majd. :)

„Háláját fejezte ki Orbán Viktornak írt levelében Yona Metzger, Izrael főrabbija azért a nagyszerű kapcsolatért, amelyet a kormányfő a magyarországi zsidósággal ápol” – kürtölte világgá a nagy hírt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, majd a beszámolót így folytatta: „a főrabbi közelmúltban elküldött levelében azt is írta, imádkozik azért, hogy a miniszterelnök továbbra is sikerrel vezesse országát méltósággal, megértéssel és bölcsességgel”.

Azt hiszem, a meghatottságtól mindannyian elmorzsolhatunk egy apró kis könnycseppet a szemünk sarkában. Nem kétséges, sínen vagyunk.

Megnyugodhatunk.

Azért valljuk meg, úgy kellett ez nekünk, mint Kiszel Tündének a szemöldökcsipesz. Metzger értünk való imádkozása nélkül nem is tudom, mi lenne velünk. De szerencsére ezen a mi lett volna, ha kérdésen már nem kell aggódnunk, Viktor ezt is elintézte nekünk.

Izrael főrabbija nyílt levélben mond hálát a magyar miniszterelnöknek, további sikereket és jó munkát kíván, támogatásáról biztosítva az eddigi politikai irányt, majd néhány gondolattal később közli, hogy imádkozik mindannyiunkért.:)

www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/halajat-fejezte-ki-orban-viktornak-az-izraeli-forabbi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az országos cigányönkormányzat is háláját fejezte ki, mert villámgyorsan kiderítették, hogy az idősek bántalmazása utáni ágyneműtartóban bujkálás nem tipikus roma, hanem epikus radikális szokás.
@Fabius: Miket nem mondasz?? :) Egyébként hallottad, hogy az ítélet után Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője Krónikában azt mondta: "a Fővárosi Főügyészség célja, hogy a bűncselekmények elkövetését a lehető legrövidebb időn belül kövesse a büntetőjogi felelősségre vonás". Ez fokozottan érvényesül olyan ügyek esetén, amelyeknél a határozott fellépést a nyomós közérdek, mint például jelen esetben a közösség tagját ért erőszak szankcionálása megkívánja - tette hozzá.

Amikor a cigánybűnöző megveri, kirabolja, stb. a magyart, az nem közösség tagját ért erőszak? Azt szabad, mert az elkövető kivételezett kisebbségi? Az nem nyomós közérdek, hogy ha bántanak egy nem izraelita vallású magyart? Csak az, ha egy zsidó vallású magyart inzultálnak. Maga a zsidó nagykövet mondta, hogy a zsidók zsidó vallású magyarok. Reméljük minden temetőfosztogató, templomgyalázó, keresztletörő, perselyt feltörő cigánybűnözőt is triplán elővesznek a nyomós közérdek, és közösség tagját ért sérelem miatt.

Valóban precedens értékű ítéletet hozott megint a független magyar bíróság. Deklarálta, hogy ebben az országban a zsidók és a cigányok a mindenek felettiek. Vajon hány cigányt ültettek le évekre azért, mert megdöglötök büdös magyarok felkiáltással arcon vágott egy parasztot? Vagy ez lesz a következő lépés, hogy a cigányok ilyen súlyú tettért nem ejnye-bejnyét kapnak, hanem sittet? Akkor a GDP 80 százalékát börtönök építésére kell fordítani. A független magyar bíróság ismét megmutatta, hogy kiktől független, és kiktől nem. :)
@Fabius: Egyébként igazad van. Ez valóban csak radi szokás lehet. Lassan én is elhúzok az ágyneműtartóba.:) Jó éjt mindenkinek.
Lehugyoztam egy havas cédrust. Ha nem találtok kommentet az elolvadt a hóval.

Szorri.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Újabb csodálatos érvelést hallottunk egy idős embert ért fizikai inzultusra.

Ez továbbra is patkány szokás.

A másra kenéssel, az ágyneműtartóval együtt amolyan cigánypatkány szokás.
@Mariann19: Mondjuk, az empátia, az EQ pont arról szól, hogy ne már csak akkor legyünk szolidárisak, ha ránk kerül a sor. Ahogy orica szokta mondani, most kezdhetem megint Niemöllert hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller idézni, hogy aszongya saccperkábé, nem szó szerint de: amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista, amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis, amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó, tralala tralala, és így tovább - amikor elvittek engem, értem már nem volt, aki szóljon. Ja. Két perc alatt bárki földönfutóvá válhat, bezony.

És engem, amikor még volt eléggé, akkor is mindig zavart kicsit a bazi nagy vagyoni különbség, feszélyezett. Annyi különbség ember és ember munkája közt nincs, hogy az egyik sárkunyhóban vegetáljon, a másik meg ne tudja hová rakni az Aston Martinjait. És itt most Lázárék ilyesmikre hajtanak, ezt meg nincs kedvem szponzorálni.

Nem voltam jó ember, nem adtam oda mindenem, most sem fogadok örökbe romát, hajléktalant, sőt, ha telihugyozzák a buszomat, kurvára zavar is - de ha bírok valamit adni, adok. Ha egy paplant, akkor azt. És inkább őket karolják fel, mint a túlhízott, agyondotált politikusbandát.

És a mai "adóelkerülők" valóban,- mint épészmérnök chilei egyszerűi - csak annyit akarnának, hogy egyszerűbb, kevesebb, kiszámíthatóbb és valóban az életet könnyítők legyenek az adóik. Az EVA-t majdnem mindenki befizette, mi is, amikor volt cégünk. De amikor nem jön a megrendelés, amikor nincs meló, akkor miből? A millió vállalkozás mitől dől be, ha hasít a naszád? Vagy mitől rohant el Szlovákiába, amire Gyurcsány mondása eredetileg célzott?

Majd ha Schlecht Csaba, Kövér Szilárd Simicska Lajos felelnek a kayaibrahimos kis mókáikért, akkor lehet keménykedni. Addig nagyon necces.
@épészmérnök: nem muszáj sajnálnod, egyszerűen úgy alakult, hogy erősen szűnőben van bennem a mások iránti bizalom, helyét átvette a kétkedés. Közéleti emberekkel szemben meg aztán sokszorosan.
@Légifarkas: Azért ott a sajtó elnököket buktat - Nixon - ott, ha leleplez pl. németeknél a kormány tagjai között plágiumot elkövetőt, nem kecmec van, hanem két héten belüli eltirhulás.

A sajtótól ott tartanak. Le lehet szólni az elnöki palotából megfenyegetve a bulvárt - Bild-eset - de ebből kiba botránya lett a német elnöknek. És ő mondott le. index.hu/kulfold/2012/02/17/lemondott_a_nemet_allamfo/

Tudod, én így akarok élni, ilyen országban: legyenek ettől beszarva a vezetőink, hogy minden kiderülhet seperc alatt. HA hamisít a lap, ha genya, ha beletipor az emberi méltóságba, pereljék le a gatyát is róla, vagy tűnjön el - lásd az angol bulvár lehallgatási botrányai www.origo.hu/nagyvilag/20110707-megszunik-a-lehallgatasi-botranyba-keveredett-news-of-the-world-cimu.html - de ha igaza van, nyugiban buktasson csak bárkit meg. Mondhassa bármikor bárkire, hogy a király meztelen! Az a dolga.

Külföldi is mondhassa. Azt nem tudja ez a szenya csicskájává tenni bezsarolással.
De Blikknél se jött be a benyalás a szoborral: ma megírták a méregdrága parkolóhelyeiket.
@a szív fészkei: "de ha bírok valamit adni, adok"
És ezt fájinul ki is használja az összes kormány: nyugodtan leveheti (legalább részben) a kezét a szegényekről, mert a társadalom majd segít, szolidaritásból, jóságból, önzetlenül. Az egyszerű emberek valóban nem szoktak senkit az út szélén hagyni, ellentétben hatalmasékkal, akik viszont kurva hangosan tudják ezt (is) szajkózni.

"amikor nem jön a megrendelés, amikor nincs meló, akkor miből"
Nehéz ügy, de tartalékból, amit képezni kell, akár "családi megszorítás" árán is. Az államnak akkor is van kiadása, ha neked nincs bevételed.

"Majd ha Schlecht Csaba, Kövér Szilárd Simicska Lajos felelnek"
A fiam most hároméves, de ha ő megéri azt, hogy valahol olvasható lesz a teljes igazság, szerintem az is egy kisebbfajta csoda lesz. Következmények nélküli országból lassan a kitudódás nélküli ország leszünk.
@Légifarkas: Bedobtuk a törülközőt két éve. Addig fizettünk, már tényleg megtakarításokból.
Az állam kiadásait megértem, de amíg Hegedűs Zsazsa havi egy milláért a legdrágább Audiban pöffeszkedik a kontómra a semmiért, amíg a Századvéget így kistafírozzák, hogy
Orvbűn Férfiasságának cövekéhez zengjen hálaimát, amíg Mráznak vagyonokat adnak hamis hallelujáért, addig...
A sulikat lepasszolják az egyháznak, amit ötször is megdotálnak, a kórházakban horror van, mondom, már pelenkákat lopnak egymástól a betegek, a MÁV-nál, látod kirúgják azt, aki racionalizálna és spórolna, mert kell a haveri megbízás, bármennyibe is kerül - szóval addig...
@a szív fészkei: nem a sajtótól félnek ott sem, elsősorban, hanem a saját választóiktól, akikben él az érdeklődés, és egy ilyen hírre felkapják a fejüket: hé, hogy is van ez? És bizony mernek magyarázatot követelni, de még fenyegetni is. Ott voltam, amikor a péntek délelőtt 11-kor - hirtelen felindulásból - pedzegetett délutáni túlóra hallatán a szakszervezetes bement a műszakvezetőhöz, és egyetlen dolgot kérdezett tőle: akar-e vele az üzemi tanács, netán munkaügyi felügyelet elé menni? A műszakvezető nem akart.

Én is ilyen országot szeretnék, de az a pár ezer rendszeres blogger és kommentelő, meg mellé pár tízezer érdeklődő túl kevés. Már meguntam azt is, hogy azon gondolkozzam, miért nem foglalkoznak semmivel, a jövőjükkel, a gyerekeik jövőjével sem az emberek, miért ez a kibaszott nagy félrenézés, meghunyászkodás. Itt valami irdatlanul el van baszva, olyan, mintha zombik között mászkálna az ember. Írhat ezeknek az újság akármit, lónak imádkozás az egész.
@Légifarkas: Túlélésért megy harc és az energia: egyenlito.blog.hu/2012/10/16/egyre_nagyobb_szegenysegben_a_magyarok De ez egyszer már átfordul a minden mindegybe... Akkor rossz világ jön el nekik is.
@a szív fészkei: így van, sajnos, minden, ahogy írod.
És ez így is marad, amíg nem történik valami olyasmi, amitől az emberek szeme szikrát hány, de erre azért minden kormány ügyel. Úgy szoktatnak minket hozzá a faszságaikhoz, ahogy a gyerek tágítja a határokat: mindig picit több szabadság, fater nem szól, akkor még több, hopp, most morgott valamit, kicsi fék, másnap kisebb lépésekkel restart, és csak meglesz. Minket ugyanígy tesztelgetnek, idomítanak, a módszer tökéletes.
Szerettem volna átvenni egy vállalkozást egy lassan nyögdíjba menő fickótól, de most már beleszarok, hitelre esélyem sincs, a helyzet miatt kedvem sincs, még egy (nem is döglődő) vállalkozás fog eltűnni, mert se utód, se környékbeli konkurencia, ami megvenné. Próbáltam meggyőzni, majd - jobb híján - a hírekkel felmérgesíteni az embereket, de ingerküszöb alatt marad minden, néha röhögnek, néha morognak az aktuális kormányra egy hangyányit, aztán kész, tenni nem kell semmit, oldja meg, akit ezért fizetnek. Nézem itt a vár romjait, és azon gondolkodom: ha ma jönne a török, összejönne 1500 védő, mondjuk a megyéből? Kételkedem már ebben is.
Engem felnevelt ez az ország, kaptam tőle nyelvet, szakmát, lehetőséget, de mostanra úgy viselkedik, mint egy megszállott drogos, lövi magát szünet nélkül, pusztul, romlik megállíthatatlanul, nem hat a józan szó, nem hat a fenyegetés, lassan tényleg csak az marad, hogy menjen, tegye magát tönkre, ahogy akarja, én inkább nem nézem, emlékezni meg csak a szépre fogok.
Magyarok, hát mi a büdös kurvaszentség van veletek?
@Mariann19: egy kulcsos adó, oké, de csak a bér jellegű jövedelmeknél, havi 400.000ig azontúl 32% meg a tőke eredetű jövedelmeknél! Képviselői hatékonyság vizsgálat, fellellőség nem divat! miért?
@Szúrófény:

"_egy kulcsos adó, oké, de csak a bér jellegű jövedelmeknél, havi 400.000ig azontúl 32% meg a tőke eredetű jövedelmeknél_"

Könnyen dobálózol a százalékokkal. Ez azt jelenti, hogy vagy munkakerülő vagy, még ha van is munkahelyed, vagy sosem dolgoztál meg rendesen és felelősséggel a pénzedért, vagy egyszerűen egy irigy senki vagy aki inkább a más zsebében kotorászna/kotorászik, ahelyett, hogy igyekezne a saját boldogulásáért többet tenni munkával, tanulással.

262 milliárd dollár van "offshore-ban". Egy része nyilván lopott jószág, más része azonban a lehetetlen adózási viszonyok miatt van ott, ahol.
...szóval segíts csak nyugodtan Te is a populista seggszájoknak, hogy még szarabb legyen mindenkinek.
@Mariann19:

Lehet hogy indulatos voltam, bár nem éreztem.
Az adózást nem szoktam összekeverni semmivel, ellenben mindig is úgy tekintettem az adózásra, hogy az az elosztási (újraelosztási) rendszer egyik eleme. Nos elég sok kockából van összerakva, és éppen ezért tudom (közigazgatási szakemberként) hogy ha az egyik kockát kiveszem és faragok rajta, akkor a néhány másikon is kell, hogy a váram össze ne dőljön. Tehát az externáliák miatt nem lehet csak az adózást vagy csak a juttatásokat csesztetni, hanem egységes egészként kell kezelni a rendszert.
Ne felejtsd el, hogy a "gazdagok" a (Mnyp pénzeikből) már betoltak a közösbe 2000 milliárdot) Kevesled? Akkor fizess Te többet, senki nem tiltja. Van is egy ilyen számla. Ez az, amire még Orbán sem fizetett egy huncut petákot sem. Ennyire súlyos a helyzet, hogy nem szükséges.
Akkor meg minek is a második, harmadik kulcs az adóban?
@Knósszosz:

„Nekem nem tetszik ha beleugat egy firkász vagy egy riporterecske ILYEN DURVÁN a dolgainkba.”

Kiemelés tőlem.

Hébe-hóba kommentelek erre-arra engem érdeklő bejegyzéseket. Nézz utánam, nem titkos :D. Sajnos (vagy hála Istennek), a munka mellett csak időnként érek rá (ja, nem pártirodában dolgozok, akkor jobban ráérnék :D ).

És bizony szabadelvű (érték) konzervatív vagyok. Nem úgy vagyok liberális hogy automatikusan SZDSZ-re szavaztam volna végtelen szabadságomban, hanem amúgy röndösen :D.
@rodeo36:

"a társadalomban élő ember alapvető joga a szabadság, és e szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy személyesen vagy szócsövön át elmondhassa (neaggyisten üvöltse) véleményét, mert mindenki tagja a társadalomnak, véleménytől függetlenül, azt csak az olyan darab szar politikus hirdeti hogy van vele egyetértő elsőosztályú állampolgár és semmilyen osztályú aki vele nem ért egyet"

Ez persze csak fél igazság. Egyfelől az igazi liberalizmus szerint sem teheti meg ezt bárki bárhol bárhogyan (kirívó példa hogy jól értsd: templomban nem káromkodok pl.).
Másfelől a vélemény joga engem is megillet: nem teszik ez a stílus, nem tartom helyénvalónak, ÉS ezt még ki is mondom. Még szerencse hogy demokrácia van és lehet :D.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és csak nyomod, csak nyomod a kopipésztes agitpropot. :)

Részemről megillet a rideg csodálat, amivel olvaslak (mint Nádast): ahogy rendíthetetlen nyugalommal másolod be ide kivénhedt nyilasok, levitézlett neonácik, és trianon-emós, turul-gótikus kisnyilas hülyegyerekek aniszemita, cigányozós szamárságait, mit se törődve azzal, milyen kép alakul ki rólad. :)
@Fabius: Ennél már csak az a patkányabb tempó, hogy különbséget tesztek idős és idős között annak függvényében, hogy az illető épp hová tartozik. :( Magyar öregekért valahogy sosincs akkor sírás, világvége hangulat pedig pláne nem szokott megkörnyékezni titeket őmiattuk.
@Pantagruel: Mert gondolom a kivénhedt komcsik, levitézlett ballibbantak, szadesz romantikusok, szektATV emlőin nevelkedett belpesti sárkányfűárúsok szamárságai sokkal jobbak, legalábbis felétek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolhatod, ellenben az én valóságom az, hogy nincs összehasonlítási alapom, már ami a "felénk"-et illeti. párhuzamos valóságokban élünk. :)
@a szív fészkei: "Mondjuk, az empátia."Rajtad, a társadalmon és magamon is érzem, hogy az empátia érzése korábbi időkhöz viszonyítva felerősödik.Valószínű, hogy a génjeinkben benne van a gyengébbeknek nyújtandó segítség ösztöne kiegészülve a tudatossággal. Amit leírtál, azt feszegettem én is.Nem lehetünk magabiztosak a saját életünket illetően sem, mert nem tudjuk, milyen negatív változások érhetnek.
A másik kérdés a közös teherviselés kötelességéről és mértékéről szól. Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés, mely az idők folyamán már nem a valódi teljesítményt árazza be, hanem manipulatív hatások miatt torzul, főként az érdekviszonyok ráhatása miatt.
Az adóelkerülés szó bizony nem azonos az adócsalással, mivel egy védekezési pozicióból indul ki, az adócsalás pedig szándékos törvényszegést feltételez.
Röviden ekként reagálnék az általad elmondottakra mintegy megerősítésként.
@a szív fészkei: "Mondjuk, az empátia."Rajtad, a társadalmon és magamon is érzem, hogy az empátia érzése korábbi időkhöz viszonyítva felerősödik.Valószínű, hogy a génjeinkben benne van a gyengébbeknek nyújtandó segítség ösztöne kiegészülve a tudatossággal. Amit leírtál, azt feszegettem én is.Nem lehetünk magabiztosak a saját életünket illetően sem, mert nem tudjuk, milyen negatív változások érhetnek.
A másik kérdés a közös teherviselés kötelességéről és mértékéről szól. Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés, mely az idők folyamán már nem a valódi teljesítményt árazza be, hanem manipulatív hatások miatt torzul, főként az érdekviszonyok ráhatása miatt.
Az adóelkerülés szó bizony nem azonos az adócsalással, mivel egy védekezési pozicióból indul ki, az adócsalás pedig szándékos törvényszegést feltételez.
Röviden ekként reagálnék az általad elmondottakra mintegy megerősítésként.
@Mariann19: Ha élni kell, az előrébb való,mint adót befizetni, pláne, ha tudjuk, az mire megy el! Nézd Fabius mai posztját!

Nagyon adót csalni egy Győzike tud, egy Simicska tud 100 millás nagyságrendben. Én biztos nem.
@jaegtoer: A rendszerben való gondolkodás nekem is a sajátom, ebben nincs vita közöttünk, különösen ha figyelembe veszed az erre a tárgyra írt kommentemet.
Közöttünk az elosztási viszonyok hazai értékelésében nem értünk egyet.
Leszűkítettük a kört az egykulcsos adó megitélésére, azonban nem szóltunk arról a kormányzati szándékról, amely ennek az adónemnek a bevezetését szolgálta.
Itt nem a bevezetéskori kormányzati indokra gondolok, hanem a társadalmi átalakítás, ezen belül a kialakítandó tehetős elitet létrehozó akaratra.Ebben a komplexebb összefüggésben célszerű vizsgálni ezt a kérdést, mintegy kiegészítésként az eredeti véleményt.
A magam véleménye továbbra is az, hogy az ország teherviseléséhez nagyobb mértékben kell hozzájárulnia a magasabb jövedelműeknek abszolut összegben és arányaiban is, mint az alacsonyabb keresetűeknek, netán a perifériára szorultaknak.
Legyen tiszta a kép, és ne érhessen az érintettség vagy az elfogultság vádja. Világéletemben nem tartoztam az alacsony jövedelműek közé, mégis elveim okán alakítottam ki az álláspontomat.
@a szív fészkei: Az itt kialakult vitában az adócsalás kérdésében még nem utaltam arra, hogy az adóelkerülőket nem a pár ezres kis stiklikért kell kipellengérezni. A szégyenpadra a milliárdos adócsalókat kell ültetni, akik után hajszát kéne indítani a NAV-nak.
@a szív fészkei: @Mariann19:

Kedves Szívem, Kedves Mariann!

Az igazat szólva bennem pedig egyre jobban csökken az empátia. Kettőre nem tudom mekkora lesz, de háromra egész biztosan elfogy, és csak azokra "pazarlom, akiket személyesen ismerek, meggyőződtem arról, hogy érdemesek rá, vagy csípőből látszik, hogy megérdemlik 8akkor is ha nem 90-60-90 a paraméter. Tessenek kitenni a szmájlikat mindenhova.

Szóval, amikor azt látom, hogy megy a propaganda ezerrel, a 10-12% "jólkereső" bevallottan adózó zsebére (az enyémre is) mutogatva, akkor szégyen, nem szégyen fogyagat az empatika, azz empátiáról nem is szólva. Az a véleményem, hogy mindenki a maga zsebére gazdálkodjon, és a maga munkájával. tehát nem azért kellene óbégatni a populistáknak, hogy a gazdagok többet fizessenek, hanem azért hogy sokkal több embernek legyen munkája, és a munka legyen is megfizetve. Ezért még én is kimennék velük az ucccára. De attól nem fogok soha elérzékenyülni -hodzs jájj nincs píz, pedig fizethetnének a gázdágok több ádót is. hát a nemző mének legmegbecsültebb eszközét!
Mariann, kedves. ellent kell mondjak abban, hogy " _Korábbi időszakokban kialakult egy társadalmilag elfogadott és elismert értékmérés,_" Sajnosss nem alakult ki. Lehet, hogy száz éve igen, de 1988-tól egész biztosan nem. lehet lovagolni a szavakon, hogy nem minden adó elkerülés adócsalás, ellenben minden adócsalás adóelkerülés, a végeredmény tekintetében nincs különbség. Olyan adórendszer, s hozzá olyan újraelosztási rendszer kell, amelyben a résztvevők kiközösítik az adócsalót is és az adó elkerülőt is, és az adót nemfizetők nem akarják megmondani hogy nekik sokkal több jár a közösből, mint amennyi az összes adóbefizetés.
Ugyanakkor meg kívánom jegyezni, hogy egy malomban legyünk. 2011. évi költségvetési adatok

Nyugdíjjárulékbevétel: 3074 mrdd Ft.
egészségbizt. bevétel: 1373 mrd Ft.
SZJA bevétel: 1363 mrd Ft

Nem beszéltünk az ilyen olyan juttatásokról alanyi jogú és feltételekhez kötöttekről.
A teljes ktsvetés bevételi oldala 13151 mrd Ft, kiadási oldal 13836 mrd Ft.

Miért is kellene ezt annak a 10 %-nyi "gazdagnak" finanszírozni, amikor az offshore-ban 262 mrd dollár figyel, ami ugye, ha itthon adózna, (egy része lopott joszág igaz)több, mint megoldaná a problémákat, mert ácccámítva azt a teves 262 mrd dolcsit az alsó hangon annyi mint 55020 HUF. ez szerintem már valami. Tehát azért mételyezik a köztudatot az egykulcsos-többkulcsos adó problémájával, hogy eltereljék a figyelmet a magyar GDP több mint kéccceresét kitevő offshore-os pénzikéről, ami amúgy meg az éves köcsögvetés több, mint néccerese.
Ezek után tessen kedves Marian vizsgálódni, mi az egyenlet helyes megoldása? Ráverünk az adófizetőkre újabb 500 mrd befizetnivalót, és egyben generálunk újabb adósságot, mert így sem lesz elég (az étvágy menetközben növekedik) vagy olyan gazdasági környezetet teremtünk, hogy az offshore lóvé nagyobb része hazajön és itt dolgozik kiszámítható és normális adózással, felére csökkentve az adóterheket, vagy tovább szorítják az adóprést és mindenki elmegy és az adótömeg csak növekedik, növekedik, oszt sose elég....

Bocsánat hogy esmét belecsaholtam, de már a saját empátiámból is qrvára elegem van...
mert a forint és az empátia két külön álló dolog. az empatira jáccanak az ingyenélők. ezért az empatit be kell szüntetni, sőt megadóztatnám:-)
@Mariann19:

Drágám! név szerint ismerik őket még a ciprusi és egyéb vállalatok adószámait is tudják. Csakhogy!....
@jaegtoer: Próbáltam rendszerbe foglalni a válaszodat, az alábbiakban kifejtem, hogyan értem az általad elmondottakat, és jól érzékelem-e a véleményedet. Tehát azt mondod, hogy a 10-12% tehetős elit hozza létre nagyrészt a társadalmat fenntartó javakat.Mélyen elitéled viszont az offshorba kimenekített pénzek tulajdonosait. Ehhez kell társítani az eltartottakat. E két utóbbi tényező minden bajnak a forrása, hozzávéve a hazai adócsalókat is.
Ezek miatt a gazok miatt van szükség a sanyargató, satuként ható megszorításokra , melyektől szenvedünk.
Olyan gazdasági környezet megteremtéséről szólsz , mely megszünteti a fent említett kártékony hatásokat.
Nem titkolod az eltartottak iránti - fonoman szólva - antipátiádat.
Tudom, hogy az ujraelosztás mértéke eurpai szinten számolva is kiemelkedően magas, a költségvetés 54%-a, mely tarthatatlan.
A kimenekített pénzek és vagyonok tulajdonosai az elit rétegből kerülnek ki, tehát az általad védett 10-12% egyes szereplői ebből a körből kerülnek ki.
Az empátia érzetéről: Az úgynevezett eltartottakat ésszerű szelekció után kell minősíteni, utálni vagy empátiával kezelni. Nehogy azt gondold, hogy az együttérző ember kritikátlan, és egy kalap alá veszi a parazitákat az önhibájukon kivül sanyarú helyzetbe kerülő embertársaival. Az élet nem fehér és fekete.Azokat az embereket igenis támogatni kell, akikben van ambició, azonban objektív körülmények miatt képtelen a sorsát igazítani.
Vitánknak az lehet a konklúziója, hogy mi, állampolgárok állunk szemben egymással gondolatiságban, holott azzal illetve azokkal kéne szemben állnunk, akik ezt a helyyzetet előidézték.
@Mariann19:

Minden mással nagyjából egyetértek, kivéve ezzel:

"_Nem titkolod az eltartottak iránti - finoman szólva - antipátiádat._"

Nem. ez nem így van.

Munkakerülők, adócsalók, adóelkerülők jórésze, és mindazon követelőzők, akik többet akarnak kimarkolni a közösből, mint amennyit betettek, vagy valaha is betesznek. (rokkantak, betegek, elesettek öregségi nyugdíjasok, gyerekek kivételével, mert ugye ők azért még sem, de! nyugdíjasa válogatja!:-)

(Az offshore-ozok a 10-12 %-ból 1%-ot sem tesznek ki, összesen talán cca 2000-en lehetnek, akár több céggel is a hónuk alatt, hogy ebből mennyi a lopós azt az ördög se tudja, pedig neki hivatalból kéne.)
@Mariann19:

"_Vitánknak az lehet a konklúziója, hogy mi, állampolgárok állunk szemben egymással gondolatiságban, holott azzal illetve azokkal kéne szemben állnunk, akik ezt a helyyzetet előidézték. _"

Legyen nyugodt kedves Kegyed, szembeállok velük.
@jaegtoer: "Akik többet akarnak kimarkolni a közösből, mint amennyit betettek."
Ez a kulcsmondat lehetne a kormány rendező elvének az egyik eleme az újraelosztás során.E tárgyban arra az igazságosságot nélkülöző intézkedéskedésekre kell gondolni, amelyek nem tesznek különbséget azok között, akik hozzájárultak az ország gazdaságához, és akik nem a segélyek és támogatások
megállapításánál.
Nekem itt vannak skrupulusaim, mivel ezen a téren emiatt egy morális leépülés tapasztalható és a munkától való tartózkodás szellemét hozza létre.
Miután több kommentedet elolvastam a gondolatiságod megismerése érdekében, társítva az itteni vitánkhoz, más témában meglehetősen közeli álláspontot képviselünk. Emiatt inkább én sem Veled szeretnék szemben állni, hanem a fent már említett helyzetek okozóival. Üdvözlettel.
Sok hülye eltévelyedett demagóg fasz.
Ma megmondta a Kedves Vezér Úr elvtárs,hogy
"nem jóléti államot, hanem a munka országát építjük!"
Ehhez tartsátok magatokat!
Állandóan Orbán a téma. Most Miskolcon a Vona amit alakított, mondott az senkinek nem tűnik fel, csak nekem??
süti beállítások módosítása