Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.04. 05:38 Fabius

Ángyán akasztja a hóhért

Címkék: fidesz földtörvény ángyán józsef

"Tisztességtelenebb a helyzet, mint a szocialisták alatt" - köszönt oda a kormánynak, a Fidesz frakciónak, és a földmutyistáknak ismét az Ökopolisz alapítvány konferenciáján Ángyán József. A kormánypárt - még - élő lelkiismerete ezúttal sem vacakolt, kirámolta a jelenlévők elé amit földbérletpályázatokról és a kormány földpolitikájáról gondol. A videót érdemes megnézni, ilyen az, mikor valaki már annyira berágott, hogy a rá kiadott kilövési engedély tudta ellenére félni is elfelejt. Azonban a sok kiosztott saller mellett a mostani mondandójának lényege egy szinte elsuttogott csöndes félmondatban van: a jövő héten lesz érdemes figyelni a parlamentre. 

Én itt kaptam fel a fejem igazán, - a mondókáját, a tanulmányait kiveséztük már itt elégszer - és röhögtem el magam. A jövőhéten kezdődik a földtörvény vitája a parlamentben. A finom utalás szerint Ángyán hóhért akasztani megy, szerintem a kijelentéssel a csúcsra járatta a Kossuth tér környéki gyógyszertárak széntabletta forgalmát. Orbán és a Budai-Tállai-Fazekas szentháromság a kárpitossal együtt a fotosopper szerkesztő-operatőr párost is megrendelte előre, mert, ha Ángyán csak a szokott formáját hozza akkor is rojtosra karmolják a fotelkarfát mire végez. Annak meg csak nem kéne látszania az élő közvetítésen. 

ángyán-föld.gif

Handó Tündinek is lesz dolga megint. Ott fognak tolakodni az ajtaja előtt, hogy adjon ki hivatalos állásfoglalásokat:

- Ki számít még rokonnak, illetve a feleségre, testvérre, gyerekre mikortól lehet család helyett fatális véletlenek furcsa egybeeséseként hivatkozni. 

Hányadikán volt az az október negyedike, mikor Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési minisztériumban Budai Gyulával, Szabó Csabával és Ángyán Józseffel annak a BNPI pályázatnak a visszavonásáról értekezett, amit október harmadikán már sunyiban érvénytelenítettek, csak kellett a színjáték. 

- Létezik-e az alaptörvényben passzus, amivel a Mengyi Roland szóbeli utasítására érvényes pályázatot visszavonni vonakodó BNPI igazgató kirúgása indokolható, vagy faragni kell egyet gyorsan a regisztrációs törvényéhez hasonló módszerekkel. 

- Van-e határa a pofátlanságnak, vagy a földbérletpályázaton pórul járt, jogorvoslatért és magyarázatért folyamodó helyi gazdák korlátlanul alázhatóak

- Alkossanak-e a házszabály mellé külön háznyelvtörvényt, vagy egyéb úton is biztosítható, hogy a Simicska, Nyerges, Mészáros, maffia, oligarcha, Ráhel és hozomány szavak használata legalább az ülésteremben tiltott legyen. 

Szóval lesz mivel piszmogni a földtörvény vitájáig, és akkor csak a nagyobb horderejű tűzerőből szedtem elő néhányat, és a földtörvény szövegéből nem idéztem egy sort sem. Pedig az is tartogat érdekességet és lehetőséget eleget az oligarchakormány nagytőkéseinek helyzetbe hozására. Valami azt súgja, hogy mire ezzel a kupaccal végeznek, mire a földtörvény megszületik, addigra a vidéki lakosság és a gazdák maradék jóindulatára is keresztet vethetnek. 

582 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr64819101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán földtörvénye: a külföldiek és nagytőkések kezére játssza a magyar termőföldet! 2012.10.16. 13:22:16

Nem veszi figyelembe az Alaptörvényben rögzített fenntarthatóság szempontjait, nem zárja ki a külföldiek földszerzésének lehetőségét, ugyanakkor korlátlan lehetőséget jelentő kiskaput nyit a tőkeerős nagybirtok terjeszkedésének! MEGHÍVÓ Az Élőlánc Ma...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.04. 11:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Addig kilövik, a doksiknak meg nyoma vész, mi vagyunk a ner és minden ellenállás hasztalan.
és végül ez is kimondatott, már ez a pénz sem kell,
m.index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/03/varga_mihaly_ugy_erzi_nem_is_kell_az_imf-megallapodas/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a doksiknak meg nyoma vész"

Azoknak már nem vész. A tanulmányokat és a bennük foglalt megállapításokat elég sokan eltettük mikor közzétette őket.
"Valami azt súgja..."
Erre a súgásra majd akkor hallgass,ha a Hősök-terén rotyog a birkapörkölt a kondérban.
Addig NER!
mindez első nekifutásban arra megy ki, hogy ki kapja az eu támogatást pusztán a bérlet meglétéért és a semmitsemcsinál a földdel fityisz akcióprogram keretében...a további lépések majd akkor jönnek amikor kurva drágán el lehet majd adni esetleg bérbe adni külföldieknek de akkor előállhat az a helyzet hopgy olyan túltermelés csap bele, hogy ihaj

és akkor lesz a brühühühühü

a TESCO British gazdasági mutatói minusz 12%-on álltak tegnap ami azt is jelenti ezt a 12%-ot be kell hozni máshonnan

na honnan is?
@Fabius: a régi már szart sem èr, mondja majd a fidesz troll kommandó, azt már lesöpörték egyszer, új doksi kell az új bulihoz, ezért emlegeti az bizonyos napot. Remélem igazi maffia ellenes módszerrel, a jó kis doksik a megfelelő helyen vannak, ha valami bajság lenne ;)
Olvasom,Grúziában az ELNÖK pártját,kipicsázták a hétfői,parlamenti választáson.
Nem a minap járt nála a mi királycsinálónk?
"Valami azt súgja, hogy mire ezzel a kupaccal végeznek, mire a földtörvény megszületik, addigra a vidéki lakosság és a gazdák maradék jóindulatára is keresztet vethetnek."
Ángyán is azt mondta, hogy a vidéket elvesztették.

Na ezért is kell nekik a regisztrációs tv, ráadásul abban a formában, hogy egyáltalán nem lehet levélben regisztrálni - ehhez cinikusan Péterfalvi aggályaira hivatkoznak! A Tárki kutatásából, vagy a Szonda Ipsos volt? Mindegy, szóval abból kiderült, hogy a regisztráció két réteget fog távoltartani, az alacsony iskolázottságuakat, és a vidéken élőket.
nagyon szimpatikus ember Ángyán...
csak nehogy baleset érje... de ne féjjen...
mindenképp állítom, hogy Róla LESZ ucca elnevezve...
a 1/2csuti tahóról pedig még egy bűzös csatorna se...
" a mostani mondandójának lényege egy szinte elsuttogott csöndes félmondatban van: a jövő héten lesz érdemes figyelni a parlamentre. "
mint tegnap emlegettem volt, volt ott egy másik félmondat is :D

"– Nem keresték meg azzal, hogy alapítson új pártot? Vidéken azt hallani, hogy sokan egy modern kisgazdapárt megalapításán gondolkodnak, s ön lehetne ennek egyik vezéralakja.
– De igen, sokan kerestek. Voltak polgármesterek, akik azzal hívtak fel, hogy az egész falut hozzák a választásokon. De ne szaladjunk ennyire előre!"

Ángyán kb. három hét alatt fel tudna húzni egy olyan kisgazdapártot, ami a fideszből kiválva a fidesz szavazótáborát azonnal megfelezné...
@aritus:
"Ángyán is azt mondta, hogy a vidéket elvesztették."

mármint a fidesz. nem ő!
:D
@Secnir: ja, de a mostani választási tv azzal, hogy nincs érvényességi küszöb, egy forduló van, és aki abban a legtöbb szavazatot kapja, mondjuk 38%-ot, már megnyerte az egyéni mandátumot, és még a kompenzációs listán is kap pontokat, szóval MOST nincs esélye a több ellenzéki jelöltnek.
Ezzel a választási rendszerrel a fideszt csak akkor lehet legyőzni, ha egy fidesz jelölttel szemben egy ellenzéki induló van. Lásd Dunaföldvár.
2014-ben a fideszt el kell küldeni a halálfaszára, és a győztesnek KUTYAKÖTELLESÉGE (hallod Fabius?:)) ) lesz visszaállítani a régi választási tv-t és megnépszavaztatni, és akkor 2018-ban indulhatnak új pártok eséllyel.
@Secnir: hát ezt írtam, nem?:)))
@aritus: ezzel nem azt mondom, hogy a régi választási tv maga volt a tökély, de ennél sokkal-sokkal jobb volt, valódi szabad választást biztosított. Lehetne rajta bütykölni, mert túl könnyen jöhetett létre 1 pártnak 2/3-a, nagy eséllyel két pártivá válhatott a parlament, és látjuk, hogy ez se jó.
@kormányzó:
Hát, akiket Piktor meglátogatott mostanság, azoknak hugyoztak... :))
Nem rossz ómen. Fogják valahová hívni? Nemrég volt Rómában a Képmutató Internacionálésoknál is. Mi lesz még ott!!! :D
@aritus:
Kíváncsi leszek, ha így alátettek a falunak, a falusiak hol regisztrálhatnak majd a szavazólistákra? A másik megyében? :)
Off. Választás? Kik között?

hvg.hu/itthon/20121003_Hatosagok_mulasztas_vorosziszap_katasztro

„–Megette a vadast és a zsemlegombócot, megitta a bort, fel sem akasztják, kárpótlást is kap, ne is tagadja, maguk egy brancs mind”

On.
@rdos:
A szar és a fos között. Ha nem áll ki valami új formáció - amit szerintem tűzzel vassal próbálnak gátolni - akkor kb. ez az alternatíva marad.
Remélem tévedek és lesz még lehetőség ÉRTELMES PROGRAMRA szavazni, nem pedig valami ellen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nekem a valami ellen is megfelel, ha utána aritus forgatòkönyv jön, sok barom törvény levesbe, és normális választási törvénnyel, vagy a régivel, új választás. Na fel is ébredtem, és még bili sem kellett...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ángyán professzor valóban lehetne egy új erő vezetője. Ő ugyanis bizonyította, hogy számára a köz érdeke fontosabb, mint a saját boldogulása.

A helyzet is megérett rá, hogy legyen új erő.

Forrás: TÁRKI Omnibusz 2012. július, 976 fős reprezentatív mintán

www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20121003_egyutt_sirunk.html

Az ország gazdasági helyzetét a megkérdezettek mindössze 2%-a tartotta jónak! Azóta eltelt 2 hónap. Most hány % lehet az ország helyzetét optimistán látó?
Már májusban látszott, hogy a kiszolgáltatottságnövelés a cél a föld körül
endresy.blogspot.hu/2012/05/foldet-jovo-zsellereinek.html

Amihez igazodik az oktatás is. endresy.blogspot.hu/2012/07/szolganemzetneveles.html
@rdos: Az új erő valóban kellene. Ángyán ügyes taktikus.
BTW, anno Pl. Pozsgay is az volt. Azért nem bíznám rá az országot.
a fides szavazók számát itt lehet mérni:

"Bár korábbi sajtóhírek 6-8 ezres létszámleépítésről szóltak, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már egyenesen évi 20 ezres leépítésről beszélt, szerinte ez a szám pusztán abból összejön, hogy a nyugdíjba vonuló közszolgák helyét nem pótolják új emberekkel. Igaz, egy ekkora lefaragással is nagyjából csak a 2008-as mérethez jutna vissza a kormány, a KSH adatai szerint ugyanis a költségvetési intézményeknél dolgozók létszáma éppen a 2010-es kormányváltás után ugrott meg."

a hűbérbirtokok száma csökken... NINCS PÉNZ...
mert elmegy 10% kamatra, IMF+EU meg fuj rossz mert ELLENŐRIZ...
ez gyakorlatilag álamcsőd...
áfemelés??? 27% re lapot huzni? jo vicc:)))) az meg az adóspriál...

a választást csak ADMINISZTRATÍV eszközökkel tuggyák megnyerni...

@GeoCracker: "Ángyán ügyes taktikus... nem bíznám rá az országot"

????? ő legalább nem lopna... és van vmijen szakmai kompetencia
@GeoCracker: Taktikus.

Közbeszerzési amáliák..., akarom mondani anomáliák, akarom mondani ordas lenyúlások kapcsán kérdeztek egy közbeszerzésekben igencsak járatos szakit.

Mint elmondta a szaki, minden polgármester lopott a közbeszerzésekből. Csak volt, aki a településének lopott. A maradék meg magának :-(.
Hogy is van azzal az államadóssággal, meg hogy Gyurcsány eladósított minket? Érdemes elolvasni.

szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2012_10_02__EVr5
A földtörvény vitájához kapcsolódva, ezeket is érdemes lehet átfutni. :)

Eladhatók lesznek a természetvédelmi területek?
www.greenfo.hu/hirek/2012/09/20/eladhatok-lesznek-a-termeszetvedelmi-teruletek

Fideszes oligarcháknak kedvez a földtörvény
jobbik.hu/rovatok/frakci%C3%B3/fideszes_oligarch%C3%A1knak_kedvez_a_f%C3%B6ldt%C3%B6rv%C3%A9ny

Amúgy meg ma van kedvenc szentem ünnepe is. :) Assisi Szent Ferenc.

youtu.be/EcKvIP0og5U
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: amit szerintem ebben a helyzetben csinálni kéne, az az, amit még régebben Karácsony mondott, amit szinte mindenki lefújjozott.
Létre kéne hozni egy választási szövetséget, ebbe mindenkit beleértve, igen a jobbikot is!, kivéve fideszkdnp. Ez a választási szövetség semmi másról nem szólna csak arról, hogy minden körzetben 1 fidesz-1 ellenzéki jelölt. Megnyerik 2/3-al a választást, és eltörlik az alaptörvényt, új választási tv-t, visszaállítják a régi alkotmányt, választási tv-t (kivéve a kopogtató cédulákat) és új választást írnak ki a régi feltételek szerint. Ja és 2/3-al kirúgják az összes "független" intézmény éléről a fidesz kádereket, még a választás kiírása előtt.
És 4 dolgot írnának elő a majdani, most már valóban demokratikus választáson győztes kormánynak.
Kell csinálni új alkotmányt, új választási tv-t, az összes parlamenti párt bevonásával, akár több cikluson keresztül, mert ezeket nem lehet elsietni, majd megnépszavaztatják, és a RÁKÖVETKEZŐ ciklusban lép életbe. Valamint kell csinálni egy transzparens pártfinanszírozási és ügynök tv-t, de ezeket még abban a ciklusban.
Lehet, hogy elsőre ez túl bonyolultnak vagy drágának tűnik, de én alapvetőnek tartom ahhoz, hogy ne a 22 év szarát pofozgassuk tovább, és megakadályozzuk, hogy mégegyszer ilyen helyzet álljon elő, amikor egy párt teljhatalomhoz jut, és vissza is tud élni vele.
hát, ha másképp nem megy, alapíccson ángyán bátyám egy új pártot mongyuk "lehet más megélhetési kisgizda földmókás politika" címen, lényeg, hogy az agráriumot mint olyant vigye ördög, de izibe, a kedves vezetővel együtt.
egyébként meg:
kapitalizmus.hvg.hu/2012/10/03/az-angyan-kultuszrol/
@aritus:
'agyar ember mindég a koncért marakodik, két szelet rántotthúsnál nem lát tovább. ezért aztán a mindenki fogjon össze sztem nem reális.

Asszem megboldogult Rabár Ferenc mondta,amikor 90-ben közelgett az olajhiány (ami a taxisblokádba torkollott), hogy a kormányülésen arról vitatkoztak, nevezzék-e újból a megyei elnököket ispánnak. No, ez a rögmagyar kiindulópont.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Mondjuk a blognak azzal az alapfeltevésével nagyon nem tudok egyetérteni, hogy a háttérben van a világon egy erő, pénzügyi hatalom (és ide ki-ki a neki "kedveseket" helyettesíti be), amelyiknek az az érdeke, hogy a kormányokat eladósítsa, és benne tartsa az adósságban. Ezt nevetségesnek tartom.

Azzal is vannak fenntartásaim (bár kurvára nem vagyok közgazdász, tehát nem értek hozzá), hogy csak és kizárólag az államadósság számszerű összege számít, és a gdp-hez viszonyított arány nem. Azért, mert az adósságfinanszírozás is nagyon lényeges, egy jól teljesítő gazdaságnak az adóssága finanszírozása kevesebbe kerül, mint egy rosszul teljesítőnek.

De, mindezen kifogásaim ellenére örülök, hogy megírta a blog, hogy az, hogy Gyurcsány adósította el az országot, ez megint a fidesz egyik addig szajkózott hazugsága, amit ma Magyarországon már axiómaként kezelnek.

Az első Orbán kormány a ciklus második felében kidobta Chikánt, Matolcsyt tette meg pénzügyminiszternek, megszavaztatta a 2 éves költségvetést (utána kicsinálta a kisgazdákat, a mór megtette kötelességét, a mór mehet), és következett az ereszd el a hajam gazdasági ámokfutás.

Pogátsa Zoltán meg egy fasz, aki most is teljes hittel szajkózza azt, hogy Gyurcsány eladósította az országot, és a még faszabb Havas Henrik az atv-ben erre hivatkozik!

Uramatyám, ez a mi "értelmiségünk"!
Ángyán József az a politikai karakter, akiről egy szer utcát, teret fognak elnevezni.
És őszintén ,Orbánról miért neveznének el bármit is? Mert alatta léptünk be a NATO-ba? Az elég vicces lenne.
Visszatérve Ángyánra, egyelőre a Bayer Zsolt cikk az egyetlen, amit felhoztak ellene, más támadás nem érte: mert van még mit borítania, szerintem.
Reméljük nem éri semmi "baleset".

A magam részéről gazda vagyok, és Ángyán szimpatizáns.
Kiváncsi vagyok merre halad tovább, remélem nem a Jobbik felé.
@P.mester: Tudom, hogy nincs realitása annak, amit írtam, de azért megosztottam veletek:)))

"Asszem megboldogult Rabár Ferenc mondta,amikor 90-ben közelgett az olajhiány (ami a taxisblokádba torkollott), hogy a kormányülésen arról vitatkoztak, nevezzék-e újból a megyei elnököket ispánnak. No, ez a rögmagyar kiindulópont."
:))) ez kurva jó, vagyis kurva szomorú, de nagyon is hihető.
Most is mivel van elfoglalva a fideszes többség? Nevezzük át az utcákat a rossz elvtársakról a jó elvtársakra. Most azzal az ideológiával nem is akarok foglalkozni, ami emögött van.
Ég a ház amiben benne vagyunk, és utcákat nevezgetünk, nyilas írókat temetgetünk.
@aritus: Szerintem közgazdasági kérdésekben szeretnél te akkor fasz lenni mint Pogátsa. :)

pogi.blog.fn.hu/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem nem kell semmilyennek lennem közgazdasági kérdésekben, mert nem vagyok közgazdász. Benyomásaim vannak a folyamatokról.

De ha valaki közgazdász, az nem engedheti meg magának az ilyen differenciálatlan állítást akkor, ha van szakmai önérzete, hogy Gyurcsány eladósította az országot, kivéve, ha nem a szakmai becsület és hozzáértés vezeti, hanem a párt lojalitás.
Nagy bumm lenne ,ha az EU meg beintene és nem adna Nerlandnak födtámogatást ! :)
@kormányzó: Erre is érvényes a vudu : " Támogasson tégedet a donorbánvittorió ! " És lőn !!
A fidesz olyan mértékben visszaél a hatalmával, mondhatom úgy is, hogy megerőszakolja az országot, amit épeszű ember nehezen visel.Minden napra jut valami felháborító sz@rság, és még van másfél év ,mi mindent találnak még ki !!!
@aritus: Figy. A cikkben szépen le van vezetve, hogy eddig mindegyik kormány folyamatosan eladósította az országot. Ezek alapján egyértelmű, hogy Gyurcsány és persze hőn szeretett viktátorunk is.:)
@aritus: Parancsolj.
www.mfor.hu/cikkek/100_milliard_euro_alatt__tobb_eves_melyponton_a_teljes_adossagunk.html

Az ábra megnézése után el lehet gondolkodni az okozatokról és az okokról is.
@aritus: "hogy csak és kizárólag az államadósság számszerű összege számít"
Ezek szerint te félreérthettél valamit, mert éppen azt írták, hogy ostobaság külön vizsgálni a kettőt.
@aritus: Az a baj ezzel a kritikával, hogy nem gondolkodik tovább, mint a földosztás ténye. Világos szerintem, ha van min gazdálkodnia a parasztnak, akkor a hatékonysága is nőni fog. 10-20 hektárakon, ami ráadásul 3 részletben 3 helyen van, nem lehet hatékonyságról beszélni. Van egy méret, ami fölött lehet gépesíteni, és hatékonnyá tenni a termelést.
Hozzáteszem, hogy a gazdafórumokat olvasva megdöbbentő, h a szaros 50 tehenéhez sem kapott földet a gazda, így meg kell venni a takarmányt, ergo tönkre fog menni. Jujjdefasza!
Pl.kell olyan cégeket alapítani (akár államit is), ahonnan a gazda kivihet egy traktort vagy ekét vagy ami kell, lerendezi a földjét, visszaviszi és kifizeti a bérleti díjat.
@kormányzó: Orbán Viktor előszeretettel áll ki olyan erők mellett, amelyeknek a célkitűzéseit a választók később – finoman fogalmazva - nem találják elég meggyőzőnek (mint amilyen az MKP Szlovákiában, az MPP és az EMN Erdélyben). Most már „Misa” Szaakasvili Egyesült Nemzeti Mozgalma is felkerülhet a képzeletbeli listára. :)

hungarian.ruvr.ru/2012_10_04/90141359/
@aritus: Ez egy nagyon szép "álom", de sajnos annyi tyúkszemet taposna össze. Az országot átszövő érdekháló jelenleg ezt nem engedné és én elképzelni sem tudom, hogy ilyesmi forradalom nélkül megvalósuljon.

Marad a régi pocsolya, ugyanaz a játszma, ami már gyakorlatilag századokon át ível.

De nagyszerű gondolat jó lenne...
@aritus: én is ezt fogalmaztam meg, csak röviden, látva a politikusainkat, és a társadalmi morált, ennek sok esélyt nem adok, pedig ha ezt összehoznák át tudnánk lépni az ezer éves sorsrontó árnyekunkat
@kormányzó:

A Kedves Betegnek olyan kitűnő a diplomáciai ritmusérzéke, hogy Palpatine császárral is abban a pillanatban ülne le egyeztetni, amikor a Millenium Falcon berepül a Halálcsillag szellőzőaknájába.
@aritus: " Mindegy, szóval abból kiderült, hogy a regisztráció két réteget fog távoltartani, az alacsony iskolázottságuakat, és a vidéken élőket. "

De akkor ki a fasz fog a Fityiszre szavazni??? :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nono, csak hogy stilusosak legyünk, még az arckarolót is megsimogatná és utána boldogan ebédelne a keltetős partnerével
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "ki a fasz fog a Fityiszre szavazni??"

a KÜLhoniak...

a BELhoniakat távoltartya...
@aritus: Ezt én is támogatom. Az egyetlen értelmes javaslata volt eddig az LMP-nek.

Off. Tudja valaki, hogy milyen linken lehet megnézni a tegnapi Kósa-Karácsony vitát? Nagyon érdekelne, mert a Kósa állítólag nagyon beégette magát.
Egyébként A Fabius által is tanácsolt rövid Ángyán videó tényleg nagyon jó. Nagyon örülnék neki ha ballib oldal is meglátná benne az igazi lényeget és azt, hogy mennyivel többről van szó mint a jelenlegi fityesz oligarchák.

index.indavideo.hu/video/Angyan_Onfoglalkoztatas_vagy_halal
@aritus: Én közgazdász végzettséggel rendelkezem(szeretek is vele foglalkozni),bár ez nem jelent semmit, mert például Szíjjártó Petya is az:-) Szerintem is Pogátsa egy fasz,úgy mint Csontváz Varga Misi is.Nem hiszem, hogy azért, mert nem értenek kellően hozzá( bár én a makroközgazdasággal kapcsolatos megnyilvánulásaival sem értek egyet), hanem úgy tűnik, hogy túlzottan a politikai meggyőződésükhöz igazítják a véleményüket.Pogátsán jól megfigyelhető, hogy ha kedvező az Orbánékra a globális helyzet,akkor rögtön lekezelő és fölényes lesz,amikor romlik, akkor azonnal visszavesz az arcából.Vagy amikor Varga képes azt mondani, hogy a Fidesz éra alatt azért nincs fogyasztásbővülés, mert nem romlanak el a hűtők, vagy egy másik Dr végzettségű párttársa azt jelenti ki, hogy a negatív növekedés is növekedés,stb.Ezek mind akkora faszságok, hogy bármennyire is nem érti valaki a szakmát,ilyeneket józanul nem mond.A GONOSZ PÉNZTŐKE történetére pedig jobb nem is reagálni:Egyszer kíváncsiságból beleolvastam Drábik János írásaiba,elképesztő hogy mennyire ki lehet fordítani a valóságot, borzasztó.
Ez mekkora kép. Mennyivel jobban jártunk volna a Heavy Tools-al. :))

m.blog.hu/ka/karacsonygergely/image/000773841-2654-330.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt én is megtaláltam, de én a Kósa fejére lennék kíváncsi. Mert a Karácsony nagyon leiskolázta.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Egy hallgatói kérdés, hogy miért nincs eredményességi küszöb a választásoknál, ha a népszavazásoknál van, kissé zavarba hozta Kósát. Érdemi választ végül nem kapott az érdeklődő.

Ez mondjuk tényleg érdekes kérdés....

Videót én sem találtam.
@Neolibsi: Ja tényleg el is felejtettem, hogy a világ mostani bajaiért kizárólag a csúnya iszlamisták, neonácik és jobbikosok felelnek, miközben a jóságos amcsi nagybácsi pénztőkéje folyton csak fel akarja virágoztatni a világot de az előbbiek állandóan betartanak nekik. :)

Jut eszembe. Ángyán videót megnézted már???
Egyszer mesélhetnél a Drábik féle kifordításról is slagvortokban. :)
@Habakuk999: Rólad simán feltételezem, hogyha megnézed egyből tudni fogod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ennyire egyszerű nem lehetsz, hogy nem érted, amit mondok. A probléma Pogátsa Zoltán állításával - ami érdekes módon pont megegyezik a fidesz által súlykolt hazugsággal, hogy egyedül Gyurcsány - az IS szócska hiánya.
Az idézett cikk pont ezt állítja, hogy a rendszerváltás óta minden kormány évente kb 1000 milliárd forinttal növelte az államadósságot. Azaz, egyik se vethet a másik szemére semmit, és nem Gyurcsány az ország "kiárusítója", hanem, ha elfogadjuk azt a gondolatmenetet, hogy amely kormány, miniszterelnök alatt nő az államadósság, az az ország kiárusítója, akkor a fidesz pont annyira az, mint Gyurcsány.
Én ezt a gobdolatmenetet pont annyira differenciálatlannak, és leegyszerűsítőnek tartom (mert az adósságfinanszírozás legalább annyira fontos, mint az államadósság mértéke, és az államadósság hiánya önmagában nem jelent jól működö gazdaságot, lásd Ceausescu Romániáját) mint Gyurcsány a hibást, de ha Pogátsa, mint közgazdász ilyen faék egyszerűséggel gondolkodik, akkor Gyurcsány mellé odatehetné Orbánt, Antallt, Hornt is.
Persze Pogátsa, mint közgazdász nem gondolkodik ilyen faék egyszerűséggel, de Pogátsa, mint Orbán nyalonc vagy Gyurcsány utáló, már igen.
Na, ez a problémám. Ennél szájbarágósabban már nem vagyok hajlandó elmagyarázni, hogy megértsd:)).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt áruld el akkor, hogy a sok hülye miért emigrál Amerikába és azok a barmok miért nem veszik észre, hogy ki vannak zsákmányolva és jönnek mondjuk hozzánk? Vagy Iránba?

Na erre válaszolj :)
@Habakuk999: és megosztanád velem, hogy te mire jutottál? Tényleg érdekel.
@Myrath: ne már államit! Csak az állam csecsében tudunk gondolkodni? Alapítsanak maguk a gazdák olyan szövetkezetet, aminek gépparkja van.
@leonito77: Te meg arra válaszolj milyen ára volt és van mondjuk az USA életszínvonalának?? :)
@leonito77: pedig akkor marad a szar és azt pofozgatjuk, hol ilyen, hol olyan pártformációban.
Transzparens pártfinanszírozási tv nélkül nem tudjuk felszámolni a rendszerszintű korrupciót, azt, hogy a közpénzek belefolyanak a pártkasszákba.
@Neolibsi: "túlzottan a politikai meggyőződésükhöz igazítják a véleményüket."
Így van, annyit ponosítanék, hogy a SZAKMAI véleményüket igazítják a politikai meggyőződésükhöz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Csak ne hízelegj, Angyal, most oktattak ki miattad, merthogy az igazi Ferenc nap decemberben van.:(
Kedveseim!
Néhány szakmai jellegű sor:
A talajerő pótlását (trágyázást) még az ekézés előtt kell elvégezni.
Szarufésűhöz nincs anyagunk, de sok szarunk van, amit el tudunk küldeni az új tulajdonosoknak.
Akik csak kisebb mennyiséggel rendelkeznek, azoknak a fejtrágyázás alkalmazása javasolt.
@Habakuk999: Ki oktatott ki? Én egyébként nem a polgári naptárra gondoltam, hanem arra, hogy a Katolikus egyházban ma van Assisi Szent Ferenc ünnepe.

www.magyarkurir.hu/program/assisi-szent-ferenc-halalara-emlekeznek-orszagszerte

Számomra ő az egyik legnagyobb példakép. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Na, akkor van még mit gyakorlatoznod a keresztényi szeretet, megbocsátás... témaköreiben.:)))

Tudod, a belinkelt gyűlöletkeltő témás cuccaidra gondolva..:)
@Habakuk999:
" merthogy az igazi Ferenc nap decemberben van. "

tájékoztató jelleggel (mivel nekem is több névnapom van egy évben, és mindig kérdik, melyiket tartom meg) elmondanám, hogy több névnap esetében a születésnap UTÁNI ELSŐ névnap az igazi...
@aritus:
Azt a vak is látja, hogy jelentősen nőtt a külső adósság.
A magam végtelen egyszerűségével úgy gondolom, hogy ha a fölvett pénz fenntartható módon hasznos célokra fordítódik, ami növekedéshez, fejlesztésekhez, új munkahelyek garmadához, beruházásokhoz vezet, akkor pozitív intézkedés.
Ha a felvett pénzt kidobáljuk az ablakon, csak még egy évig ülhessünk abban a plüss székben, miközben halvány gőzünk sincs arról, ki és hogyan fogja visszafizetni, az pedig rossz intézkedés.

Nem vagyok felkészülve a külső adósság növekedésének az elemzésére.
Nem tudom megítélni, mi fordítódott infrastruktúrákra, ez milyen növekedést generált.
Gyanús, hogy nem minden.
Summa summárum, nem akarok okoskodni, mert hülye vagyok a témához.

Amit Pogátsa kollega magyaráz, egy adott nézőpontból kiragadott igencsak szűk szelete a témának.
De pusztán tagadni az állítását véleményem szerint ugyanaz a demagógia pepitában.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: először is nem válaszoltál, pedig ugye nem nehéz.

A kérdésedre a válaszom, hogy nem tudom. Azt tudom, hogy vannak, akik ezzel vakítanak, de kérdezhetek másképpen is.

Én demokráciában szeretnék élni, nekem ez tetszik. Te milyen eddig létező(létezett) államformában élnél szívesen?
@aritus: Nem ezt tesszük évszázadok óta? :(

Valamiért ilyenkor mindig eszembe jutnak Kertész Ákos szavai és az arra adott reakció...
Ebből is látszik, hogy nincs szólásszabaccság elvtársak.

Az mellékes, hogy az MSZP-SZDSZ rezsim alatt már rég antiszemita rasszista nácinak bélyegezték volna ezt a palit azok, akik most hősként tekintenek rá.
@Habakuk999: Jaja Jézus is gyűlöletkeltő volt, amikor ostort ragadott és kiűzte a kufárokat. :)
@aritus: A vidék fel tudott gyünni Demszkyt basztatni traktorostul-stül.. A vidék most majd nem bír elmenni regisztrálni - azért vannak ott autók, traktorok, zetorok még, össze lehet ülni egy kocsiba pl. öten - s testületileg megmutatni, hogy a földjükért, a jövőjükért tenni is képesek????
@leonito77: Valamilyen keresztény szociálisan Ángyánosban. :)
@hacsaturján: Kösz, igencsak figyelemreméltó a cikk: a nagy lelkesedésben, hogy valaki bátran rámutat az orvbűni szemérmetlen harácsra, elfelejtjük, ő maga mit is akar tulképp. Vissza az amishokhoz, vagy hová. Feudalizmus, egyennyomor de azt muskátlis, rozmaringos udvarokon tálalva.
már megent csak ez a sok belterjes varánuszseggnyaló van itt, így nemlehet jól trollkodni. amúgy erről az ángyánról annyit hogy kb a híradókban nem is foglalkoznak vele, sok vizet nem zavar sztem, de legalábbis biztos nem annyit, mint amennyit az itt kommentelők és varangyusz szeretne. hehe.
@aritus: Aki Havast Tanár Urazta, annak a nyelvét tépetném ki. Tanár Úr Vekerdi Lászlónál, Elbert Jánosnál, Török Endrénél kezdődik, bassza meg a ló!
@aritus: Ha nem értesz ezekkel egyet, ez akkor is így van.
@aritus:

Látod, tudod te használni ezt a kutyakötelességet megfelelő szövegkörnyezetben is :-))
@Disintegrator Rising:

Ángyán tanulmányaiból nem a híradókban fognak részleteket idézni, hanem a bíróságokon, aranyapa.

Ott kicsit nagyobb hordereje lesz.
@aritus: Háááááááááát. Hogy miért nem lehet a dánok, hollandokat példának venni a szövetkezésre fel nem fogom. Rozsályt, hogy honi példát mondjak. www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/peldaerteku_a_magyar__onfenntarto_falu [..]"Amikor Rozsályon 1992-ben felbomlott a Rákóczi Mgtsz, a képviselő-testület úgy döntött, nem minden földet ad magánkézbe. Nyolcvanöt hektár föld önkormányzati tulajdonban maradt. Egy évvel később az önkormányzat létrehozta a Rozsály Községért Jóléti Szolgálat Helyi Alapítványt, amely az önkormányzati föld egy részének bérlője.

– Az önellátás Rozsályon úgy indult, hogy először felmértük a szükségletet, mennyit kell termelnünk az önkormányzati földeken, mennyi zöldségre, húsra van szüksége a konyhánknak – mondja Sztolyka Zoltán, aki 2006 őszétől polgármester Rozsályon.

– Mindent, ami kell, megtermeljük magunknak. A földműveléshez szükséges eszközpark megvan: van öt darab MTZ típusú traktorunk, egy kombájnunk, egy teherautónk. Az MTZ-hez azért ragaszkodunk, mert azokat meg tudjuk szerelni a műhelyben, nem kell fizetni az alkatrészekért – mutat körbe a műhelyben, ahol az esztergapadon két munkás dolgozik. Baltákat készítenek favágáshoz. Az önkormányzati földeken főleg takarmányt termesztenek. Kukoricát, napraforgót, zabot és árpát. Van még két hektár gyümölcsös, főleg alma- és meggyfákkal, amelyek termését a közétkeztetés hasznosítja."

Oké, ezt nem lehet minden magyar faluval megcsinálni, pláne mindenkit kzárni a kereskedésből, stb. aki nem helyi - csak arra hoztam példának, hogy a téeszcsét nem azonnal aprították fel nadrágszíjakra első lendületből, hanem felmérték, hogy mekkora érték rejlik benne és azután is közösen gazdálkodva többre jutnak, tehát így tettek.
na, ezért kell a regisztráció,a fenének se kell, hogy ez a szánalmaskodás menjen 2014-ig, amit a földbérlet-pályázatok körül Ángyán és az ellenzék folytat.

A törvénytelenségeket tessék feltárni, ne a rokoni kapcsolatokat..
@a szív fészkei: A kapitalizmus.hu cikke valóban érdekes.
Ugyanakkor a magyarországi sajátosságokat figyelembe véve hajlamosabb vagyok az idealista Ángyánnal egyetérteni.

Valahol a kettő ötvözete az igazán megfelelő megoldás, erre Ángyán is célzott a szövetkezetek említésével.
Az viszont szerintem tény, hogy a kurva sok szakképzetlen munkaerő csak a mezőgazdaságban, ezen belül pedig igenis a családi gazdaságokban helyezhető el.
@anivivi: Ezt én is mondom: naponta durva erőszak történik, orrba-szája, mindenbe.
@Fabius: azt majd egyrészt meglátjuk, másrészt igen, lesz egy 20másodperces hírblokk az rtl-en :)egyelőre viszont ha jólsejtem ángyán csak vádaskodik, nem tudok róla, hogy történt volna feljelentés. másrészt meg tudom hogy te zuglóban élsz, de a vidéket tolja erősen a fidesz, ami a maszop után a gazdáknak igencsak pozitív, ángyán idevagyoda.
@Habakuk999: DE ugye most kezdik újratermelni a kurva sok szakképzetlen munkaerőt valamiért...
@Secnir: Akkor feladom a névnapi köszöntőket.:)
@a szív fészkei: A francokat most.
Húsz éve termelődik folyamatosan.

Ebben minden párt élen jár.
@Habakuk999: Hogy így legyalulják a közoktatást? Ez azért most rózsisodik el totálisan.
húúúbazz, rizling ütős ma is, persze, ha elül a balhé, nem is tudom milyen oka lesz, jahhh, don viktor zrt. összezár
@szonár: A rokoni kapcsolatok által felhabzsolt közvagyon teszi az Orvbűnéket egyeduralkodóvá. Tehát csak járjanak utána ennek,nagyon is.
@a szív fészkei: Tévedsz.
Rózalinda lelkecske csak egy húsz éve süllyedő folyamat végső beteljesülése.

Ugyanúgy ahogyan baltazár miniszterelnök is.
nagyon csodálkozom, hogy még nem dobták ki a pártból.
Nem lennék meglepődve ha a most földhöz jutott fidesz haverok és a regnáló bandájuk bukása elött törvényt hoznának,hogy a most bérelt földjeiket a nevükre irathatják és szabadon eladhatják.Szerintem szép nagy kussban (a magyar föld védelmét elfelejtve)fogják a többet fizető nyugati gazdáknak eladni a most magyar gazdák.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): www.hirado.hu/Hirek/2012/10/03/20/Fidesz_LMP_vita_a_valasztasi_feliratkozasrol_.aspx Ennyit találtam. De 2002-ben nem Pintér volt a belügyér a választások idején? A szociknak csalt? Akkor mit keres ma is belügyérként (hogy sokat, azt tudom.)
@a szív fészkei: Ha végighallgattad Ángyánt, pontosan erről beszélt.:)))
Nem csupán a muskátliról.:)
@Neolibsi: De ezekkel kampányol a Jobbik orrba-szájba, láthatod. Az ilyen közgazdászok egyszerűen mondják a szakmai titlusukkal érvényestíve - amit Orvbűn kitalál és hallani akar. Ehez néha már Járainak se fűlik annyira a foga, de akik a jövőjüket csakis a FideSSben képzelik el, azok a szakmaiságukat régesrégen feladták. Állítólag Rogán is nagyon elhviatott közgizda, állandóan szakkönyveket bújt fiatalon.[..]"A szlovén-osztrák-magyar hármashatárnál fekvő Szakonyfaluban nőtt fel, szlovén eredetű családban. A középiskolát a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végezte. A gimnáziumban a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkáraként működött [1]. Szülei eredetileg tanárnak szánták, de végül a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre jelentkezett. A sikeres felvételi után 1992-től a Ráday utcai Széchenyi István Szakkollégium tagja. A pénzügy szakos közgazdasági diploma megszerzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa, egy alapítvány titkára és az egyetem óraadó tanára maradt." wiki

Most hol tart????
@Disintegrator Rising:

Nem mondod, hogy a Fidesz-tévékben nem hír a fideszes korrupció?!
@Disintegrator Rising: nyilván nem foglalkozik Ángyánnal senki....

főleg nem a vidéki FÖLDBŐL élő termelők stb...

nincs is ügy... lehet oszolni...
@a szív fészkei: hogy is volt, pár perc alatt közgizdulni könyv a pócon? ;)
@aritus:
Ma ebédnél gondolkoztam el a témában: független jelölt esetén ki kapja a kompenzációs szavazatokat?
morgasjoga.blog.hu/2012/10/04/kultuszkonyvtar_masfel_milliardert

Lesz kultkönyvtár is, közpénzből... :S

@Neolibsi: Az a "Bogaras" alak is közgáz, nem? Tudod, a globaloböllér... :D
@aritus: @hacsaturján:

Tokfalvynak ezzel sikerült tökönrúgnia magát. A Burgert Róbert eszményképet meghaladta a világ néhány évtizeddel.
@doggfather:

Az első jelentés nyilvánosságra kerülése után Tállai már szorgalmazta a kizárását. Csak nem volt merszük meglépni.
www.borsonline.hu/20121004_keves_penzbol_dragan_elunk

[..]"Magyarországon több mint háromnegyed órát kell dolgozni egy hamburger áráért. Mindez azt jelenti, hogy még Közép-Európához képest is alacsony a budapesti átlagbér, a megélhetés pedig igen drága." Na most azt nem is teszem hozzá, mennyivel szarabb az a hambi, amit ilyen sok melóval és drágán tudunk csak megvenni. Mennyivel szarabb az a benzin/dízel/gáz, amit a néeteek olcsóbban tankolhatnak a vadiúj drága verdáikba, mennyivel szarabb a török mérte gírosz itt, ami drágább is, mint Londonban, mennyivel pocsékabb és drágább a Pick szalámi, mint Bécsben, a mosópor, gél, mint máshol a határon túl nyugatabbra, a nemzetközi ruhamárkák idehozott rongya, mint mondjuk Granadában, stb. stb.

Feritél, az annyukat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem tudom, mire gondoltál Ángyán mondanivalójának lényegéről. Végignéztem.
A gyarmatosításra nemigen, hiszen most igaz nemzetiek gyarmatosítanak, ha offshoron keresztül is.

Jézus a kufárokat ostorozta a templomból, ahol semmi keresnivalójuk nem volt.

A cikkeid embertársaidat származás alapján, otthonaikból.

De hagyjuk a témát, nem akartalak bántani, Szent Ferenc belém bújtatta a kisördögöt.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát, amit én olvasok ArRogánról, mindenhol egy nagyon könyvmoly tudoskodó, törpokoska figura képe jön elő. (a korábbi időszakából)
"Országunkban a föld a legértékesebb, ezért országunkat a földdel tesszük egyenlővé" /ismeretlen szónok megvalósult ígérete/
:)
Frady Endre különféle választási ígéretei itt:
fradyendre.blogspot.hu/2010/06/frady-for-butapest.html
és itt:
fradyendre.blogspot.hu/2010/06/frady-for-president.html
:)
@dr. Balta$ár: Na,na! Nem 10 százalék az, csak 6.5. Azért ne túlozzunk!
Az egész kutyakomédia. Arra megy ki, hogy a "közeliek" sok földet gyűjtsenek össze, amire hazánknak is fel kell majd szabadítani a termőföldek kereskedelmét. A bejövő külföldiek többszörösét fogják fizetni a földért. Majd nekik...
@Fabius: és? tucce mutatni a zévtizedekkel meghaladott szinten ma Levédiában egy Burgert Róbertet?

a Zedéről nem is mertek szólni...vagy egy Toldi esetleg Nagy Gábor-ról?

meg a kapolyielvtárs ragyogó szikráiról?

brühühühühühühü
@hacsaturján: tokfalvi egy szemellenzős, konzervatív liberális, aki egyáltalán nem hajlandó tudomásul venni, hogy a föld, a mezőgazdaság nem a világűrben, mindentől elszigetelve működik, hanem része mindenféle rendszereknek, amelyekre hatással van.
Nem akar hallani externáliákról, és fogalma sincs arról, hogy a föld mind termelőeszköz, nem ugyanolyan, mint egy gép.

Kívánom neki, hogy az életét egy százemeletes épületben élje le, ahonnan nem léphet ki, hanem nézegessen szélesvásznú 3D-s természetfilmeket a konditeremben. Mer az sokkal racionálisabb.
@a szív fészkei: Nem arról volt szó, hogy elsöpri a ballib forradalom?? :)
@rodeo36: Hát igen, egy mai Burgerttel azért kicsit többre mennének. Edéjük nem is volt.
@Habakuk999: "Nem tudom, mire gondoltál Ángyán mondanivalójának lényegéről."

Pld. élelmiszer önrendelkezés, öneállátás, tisztességes családi gazdaságok, stb. :)
@biohouse: dögkutat elnevezni miért ne lehetne? Esetleg szennyvíztisztítót?
@Disintegrator Rising:

Annyi feljelentés született, hogy megszámolni nehéz.

Az LMP is tett jónéhányat, a Jobbik szintúgy, a gazdákról nem is beszélve. Budai Gyula feljelentette a Népszabit a rokonság emlegetéséért, de nem perli Ángyánt a az első jelentésben megfogalmazott állításért, miszerint tisztában volt a BNPI pályázat visszavonásának körülményeivel, és nem tett ellene semmit.

A második és harmadik tanulmányban név szerint vannak kiemelve az érdekcsoportok, ami ha nem igaz akkor alkalmas a jó hírnév megsértésére. Ennek ellenére nem, hogy per nincs, de egy cáfolat sem érkezett egyik szereplőtől sem.
@Fabius: Nocsak, nocsak. Mégsem kezdik el tárgyalni a jövőhéten a földtörvényt???? :)

www.parlament.hu/efutar/ika/napirend.pdf
@rodeo36:

Nem Burgertet szóltam le.

De azt észre kell(ene) venni, hogy az állami monopóliumra alapozott modelleknek, mint amire Bábolna vagy a Mogürt épült anno, vége van a szocializmussal együtt.
@biohouse: "A magam részéről gazda vagyok, és Ángyán szimpatizáns.
Kiváncsi vagyok merre halad tovább, remélem nem a Jobbik felé."

Ha megnézed az Ökopolisz Alapítvány kurátorainak és munkatársainak névsorát, egyértelmű, hogy LMP-közeliek. (Ők szervezték azt a konferenciát, amelyiken Ángyán beszélt.)
www.okopolisz.eu/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt hittem, arra, hogy az élelmiszer stratégiai termék.
Ahogyan az energia vagy a fegyver is.
Mert ez valóban így van, erre is célzott Ángyán a videón.
Azt hiszem, meg is kell köszönnöm neked és Fabiusnak, hogy fölhívtátok a figyelmemet rá.

Kezdem más szemmel nézni Ángyán programját, mint ahogyan korábban tettem.
Hiába, a narancsszűrű nálam is működik.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mármint az a fickó, aki annyira begombázott, hogy beszélt a Jézus szoborral, meg az állatokkal? Gábriel, Gábriel; hová lett az igaz keresztényi, drogokat élből elutasító (még sört se, és azt is csak ünnepnapokon) jobbikos hozzáállás? :P
@aritus: "kapitalizmus.hvg.hu/2012/10/03/az-angyan-kultuszrol/"

Aritus, tisztelettel, ez egy rosszindulatú faszság.

A mezőgazdaságban éppenúgy, mint a gazdaság más területein, a méretgazdaságosság nem azt jelenti, hogy minél nagyobb, annál jobb.

Magyarország jelentős területein gazdaságosabban lehet(ne) biotermékeket előállítani, mint tömegtermékeket. A biotermékek világpiaci ára legalább egyharmaddal magasabb, mint a kommersz termékeké.

A szállodaiparban sem csak tömegszállások vannak, sőt! A nagy láncok mellett szépen elférnek a butikszállók, és minden egyéb. Nem lehet a dolgokat nagybirtok-kisbirtok ellentétre leegyszerűsíteni.

Ez a fasz tokfalvi nem szadeszes volt véletlenül???
@Habakuk999: Ez a részlet szerintem is fontos volt, de pld. az is tetszett, hogy a magyarok max. napszámosok lehetnek majd a nagybirtokon ahelyett, hogy családi gazdálkodásban dolgozhatnának saját birtokukon. :(
@Fabius:

most megint tévecc...nem az állami monopólium miatt volt sikeres a MOGÜRT, hanem a valós profi szakmai tudás és annak alkalmazása és a szakmai bázis ami mögötte volt, (mint anno Trója és Karthago) valamint ugyanennek a tárgyalófelek részéről való elfogadása a lényeg...mind a Burgert mind a MOGÜRT-ösök nyitott kapukat döngettek kopogtatás nélkűl mentek be, sőt és erre kértem mai példát, tucce?

brühühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hallották Ángyánt, olvasták Fabiust és Handó Tündi időt kért az állásfoglalások kidolgozására :-D :-D
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Hát pedig én tényleg nem szoktam inni, még sört sem. :)
@aritus: Nem abban gondolkodom, de a fizess igen. És ha már tenne valamit tehetné például ezt. Ha már nincs hitelezés és nincs tőkeerős gazda. Én kapitalista vagyok (könnyűipar).
@Myrath: "kell olyan cégeket alapítani (akár államit is), ahonnan a gazda kivihet egy traktort vagy ekét vagy ami kell, lerendezi a földjét, visszaviszi és kifizeti a bérleti díjat."

Édes istenkém! Tényleg vissza kell menni a starthoz. A 46-os földosztás után kialakították a gépállomások hálózatát, és ezek addig működtek, amíg mindenki be nem lépett a téeszbe.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Off. Tudja valaki, hogy milyen linken lehet megnézni a tegnapi Kósa-Karácsony vitát? Nagyon érdekelne, mert a Kósa állítólag nagyon beégette magát."

Videót még mindig nem találtam róla, de Kósa beégése szerintem ez lehetett. :)

"A Fidesz ügyvezető alelnöke válaszul megjegyezte, hogy az új – az érvényességet az összes választó felének a részvételéhez kötő – szabályok alapján e kérdésről aligha lehetne sikeres népszavazást tartani. Arra a hallgatói kérdésre, hogy a népszavazási szabályok szigorításával párhuzamosan milyen elvi megfontolásból törölték el az eredményességi küszöböt a parlamenti választásokon, Kósa Lajos nem adott választ, úgy emlékezett, hogy továbbra is van küszöb. Később viszont – miután emlékeztették, hogy az egyfordulóssá alakított választási rendszerben a legtöbb érvényes szavazatot szerző jelölt győz, függetlenül a voksok számától – elismerte tévedését.

A két politikus vitáját nagyjából 250 fiatal, főként jogász- és politológushallgató követte figyelemmel az ELTE jogi karán."

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/36050/lmp-fidesz-vita-a-valasztasi-regisztraciorol/
"A közbeszerzési terv módosítását azzal indokolták, hogy "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé".

Mikecz Péter, a terv jóváhagyója ehhez még annyit tett hozzá, hogy a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kiírása azért volt fontos, mert a témában - amiről nem árulta el, micsoda - "kiemelt fontossággal bír" az állampolgárok időbeni tájékoztatása."
@Fabius:

még valami -te ugye nem éltél benne- Burgert is meg a Zede is (nem voltak ezzel egyedűl) a világ 4 tájára küldte szakemebreit gyakorolni és élőben tanulni, amerikai farmerhez a magyar ugrómókust frissen az egyetemről ahol mindenbe betanították, traktorosként és műszaki igazgatóként is helyt kellett álljanak min 2 év gyakorlat (élő termelési üzemi gyakorlat minő szentségtörés ez ma? persze profitorientáltan)

volt olyan ha a MOGÜRT nem indult egy tenderen akkor meghívták

brühühühühühü
Erről az Ángyánról már igazán kiderülhetne, hogy valami IMF bérenc kommunista.
Majd szégyenében öngyilkosságot követne el azzal a revolverrel, amit a helyszínelők a szekrényébe zárva találnának meg....
@vitéz Thapóccay néma bárány: @rodeo36: Erre emlékszel? Állítólag itt is világszínvonalú termékek készültek, amíg fel nem gyújtották. :((

videotar.mtv.hu/Videok/2009/03/23/09/Mult_kor_2009_marcius_22_.aspx

konteo.blogrepublik.eu/2011/05/26/a-mikroelektronikai-vallalat-konteo/

Megtudjuk -e valaha, hogy valójában mitől égett le???
@Habakuk999: én nem azt tagadom, hogy Gyurcsány alatt nőtt az eladosódottság, hanem azt, hogy CSAK Gyurcsány alatt nőtt. Mert Pogátsa ezt állítja azzal, hogy amikor az adósságnövekedésről beszél, azt kizárólag Gyurcsányhoz kapcsolja.
Valamint még annyit mondtam, hogy egy közgazdásztól nem a diferenciált szakmai gondolkodás jele, ha az ország gazdasági helyzetét csak és kizárólag az államadósság mértékétől teszi függővé.
És annak a feltételezésemnek adtam hangot, hogy Pogátsa ennél jobban ért a közgazdasághoz, tehát az, hogy mégis ezt mondja, ráadásul egyoldalúan csak Gyurcsányt hibáztatva ezért, ennek az Orbán iránti lojalitása lehet az oka.
De lehet, hogy túl sokat feltételezek Pogátsa szakmai és szellemi képességeiről és tényleg ennyire egyszerű:)))
@épészmérnök: Lehet, h ehhez én fiatal vagyok, így rosszul gondolom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
És akkor rögtön fel is merül egy kérdés, bennem maradt Pennikének egy mondata, hogy ő bizony Károlyi szobrot sem szeretne látni.

Ha jól emlékszem, Károlyi osztott földet a zselléreknek, ugye?
Ezek szerint ő is lehet jobbikos példakép. Érdekes ez.:)

Alapvetően nem a zsellérekkel van baj. Hiszen "zsellérek", bérmunkások a Merciben dolgozó emberek is, mégis tülekednek dolgozni, s nem is olyan rossz ott nekik, hanem a nagybirtokszerkezet állandósítja, s esélye nem marad, csak a szántóföldi növénytermesztésnek.
Ami viszont beszűkíti a piaci lehetőségeinket.

Ha kistigris vagy puma vagy akár kisturul akarunk lenni, akkor ki kell találni az arculatunkat, az egyedi termékeinket, a valódi hungarikumainkat.

Ami nyugodtan lehetne a bio, illetve GM0 termelés.

Ez rohadt sok munka, sok pénz, de legalább elkölthetnénk az eu-s pénzeinket.
@a szív fészkei: mindent lehet szív, én csak hivatkoztam erre a közvéleménykutatási adatra.
Azért vidéken nagyon más, ott mindenki ismer mindenkit, az önkormányzatnak helyben sokkal nagyobb hatalma van. Ezt ne feledjük.
A szocik alatt nem féltek, plusz a fidesz szervezte, pénzelte azokat az akciókat.
Most meg félnek. Ez is eléggé érzékelhető, nem?
@Fabius: na jó, akkor szent a béke:)))
@aritus: "Mondjuk a blognak azzal az alapfeltevésével nagyon nem tudok egyetérteni, hogy a háttérben van a világon egy erő, pénzügyi hatalom ..."

Nagyjából azonosan látjuk a világot, és hát igazándiból miattam hihetsz, amit hinni akarsz.

Azért ezt ajánlom figyelmedbe. Kedvcsinálónak egy idézet:

"...egy svájci elemzés 43 000 nemzetközi vállalat kapcsolatainak vizsgálatával megerősítette, hogy létezik a cégeknek egy főként bankokat tömörítő viszonylag kis csoportja, ami aránytalanul nagy befolyással rendelkezik a világgazdaság fölött."

www.sg.hu/cikkek/85301/felfedtek_a_vilagot_uralo_tokehalozatot

Ez nem a szokványos 13 családos vörös csillagos összeesküvés elmélet. Ezek cégnyilvántartások adataiból szerkesztett látható kapcsolati hálók, melyek alapján 147 nagyobb cég adja a vizsgált tőke 40%-át.

Hogy a korporációknak a mendezsmentje ultizni, estleg golfozni jár csak össze és még csak véletlenül sem akarnák "lemutyizni" az oligopol piacot? Akár még így is lehet.
@aritus: Ezt hol állította Pogátsa???
@a szív fészkei: "A vidék fel tudott gyünni Demszkyt basztatni traktorostul-stül.. A vidék most majd nem bír elmenni regisztrálni - azért vannak ott autók, traktorok, zetorok még, össze lehet ülni egy kocsiba pl. öten - s testületileg megmutatni, hogy a földjükért, a jövőjükért tenni is képesek????"

Azért jó lenne a vidéket nem egybemosni a gazdálkodókkal. A gazdálkodók a vidéki lakosságnak a töredéke.
@Fabius: lehet, nem vagyok a téma szakértője. Nyilván a hasznos és üdvös a kettő között van valahol.
@Disintegrator Rising:

A vidéket tolja Orbán? Hol?

Itt nálunk (borsod) a kegyenceket tolja legfeljebb. Szétosztotta nekik a földeket és a beruházásokat ugyanúgy. Nekem ne mondja senki, hogy ezek a Mészárosék az alig tapasztalatukkal olcsóbban tudnak kivitelezni az ország túlsó feléről bármit, mint az itt helyben lakó mélyépítő cégek az évtizedes tapasztalataikkal. Lófaszt, ilyen nincs. Eddig az összes nagyberuházás kivitelezője helyi volt, legmesszebbről az egri Egutosok jöttek.
@a szív fészkei: " Kösz, igencsak figyelemreméltó a cikk: a nagy lelkesedésben, hogy valaki bátran rámutat az orvbűni szemérmetlen harácsra, elfelejtjük, ő maga mit is akar tulképp. Vissza az amishokhoz, vagy hová. Feudalizmus, egyennyomor de azt muskátlis, rozmaringos udvarokon tálalva."

Kedves Szív, közlöm veled, hogy most amolyan igazi pestiesch marhaságot szajkózol.

Most akkor elmondom neked, hogy a mi pici sváb falunkban intenzív málnatermesztés folyt, és még folyik is. A legnagyobb (sváb) gazda(nő) baromian ért a gazdálkodáshoz, mellesleg a szakmája könyvelő. A jugoszláv háború után csökkent a málna nyereségessége. Mit tett a mi gazda(nőnk), aki a falu legnagyobb munkaadója, és most már csont gazdag?
Kérlek szépen, beruházott a biomálna-termesztésbe, ami nem kis pénzbe került, öntözőrendszert épített ki, a termesztéshez szükséges bioszereket tőle kapták a gazdák. Sőt, külön hűtőházat épített, mert ez előírás - nem érintkezhet a nem-bio áru a bio áruval.

Mindez miért? Hát azért, kedves nagyokos városi barátaim, mert a biomálnát sokkalta nagyobb haszonnal tudta eladni, vitték a kamionok egyenesen Németországba, meg Angliába.

És közben, ha már muskátlis ablakot emlegettél, a főutcát beültette kétoldalt rózsával.

A zembereknek ez azért volt jó, mert el tudták adni a málnájukat, mikor a kommersz málna ára lement. Egy olyan vidéken, ahol a talaj legfeljebb téglának jó, más gazdálkodásra nem.
@rodeo36:

Nem tévedek. Legalábbis a modellben amire céloztam nem.

A Bábolna és a Mogürt is egyeduralkodó volt akkor a maga területén, olyan piaci környezetben, mikor a KGST garantálta a felvásárlást. A nagy állami szövetkezetek termeltek ahogy termeltek, konkurencia nélkül, és garantált volt a felvásárló piac is. Addig voltunk sikeresnek mondható mezőgazdasági ország, amíg ez a rendszer fönnállt.

De a magántulajdon megjelenésével - gyik: a kárpótlással visszaosztott földekkel - a természetes felaprózódással már nem tudtunk, és nem tudunk ma sem érdemben mit kezdeni. Erre a környezetre - a modern mezőgazdasági egységekre - inkább megoldás Ángyán javaslata, még ha idealista is, mint Tokfalvy hülyesége.

Azt el kell felejteni, mert olyan már nem lesz. Arra kell fordítani a mezőgazdaságot amerre az olaszok-osztrákok-németek mennek. Saját kis és közepes gazdaságok, regionális támogatási egységekben, saját termékeket feldolgozó és árusítóhelyekkel, akár a kereskedelmi láncokkal is versenyképes áron.
@vitéz Thapóccay néma bárány:@Fabius: Te Fab. Lehet, hogy összefüggés van a földtörvény javaslat vitájának elhalasztása és az alábbi között??? :)

Rendkívül sürgős titkos kampányt kezd a miniszterelnökség

Módosították a Miniszterelnökség közbeszerzési tervét, ami újabb médiakampányt indíthat még idén. A módosítást csütörtökön hozták nyilvánosságra a kormányzati honlapon.

A közbeszerzési terv módosítását azzal indokolták, hogy "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé".

Mikecz Péter, a terv jóváhagyója ehhez még annyit tett hozzá, hogy a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kiírása azért volt fontos, mert a témában - amiről nem árulta el, micsoda - "kiemelt fontossággal bír" az állampolgárok időbeni tájékoztatása.

index.hu/belfold/2012/10/04/rendkivul_surgos_titkos_kampanyt_kezd_a_miniszterelnokseg/
@épészmérnök: Nem elég a biotermékeket megtermelni, el is kell tudni adni. Ma már nagyon sokan foglalkoznak bio termeléssel, szerintem nem könnyű piacot találni. Belföldön nincs elég vásárló, aki meg tudná fizetni a drágább bió termékeket, ha tényleg sokan erre állnak rá. A bió termeléshez is kellenek gépek, értékesíteni, szállítani kell azokat is. Ez egy sokszereplős játék, mint minden, ha csak családi gazdaságban gondolkodunk, az becsődöl, szerintem. Szükség van szövetkezetkre, géppark, szállítás, értékesítés, piackutatás stb miatt.
Fogalmam sincs, hogy Tökfalvinak milyen pártkötődései, pártszimpátiái vannak, azt tudom, hogy nekem milyen:)))
És bár az szdsz-re nagyon haragudtam, nem tartom sátánnak.
bátor ember ez az Ángyán. tiszteletet érdemel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ajjajaj, és így tekintesz példaképnek egy drog-istent, a korabeli liberalizmus egyik zászlóvivőjét? :D

Persze tudom, ebben az országban senki nem iszik sört se, ha drogokról van szó. Szép képmutatás. De jó, fogadjuk el, hogy speciel TE nem iszol tényleg egyetlen kortyot sem. Akkor nincs jogod hozzászólni olyan témához, ami a drogokkal kapcsolatos betegségeket, bármilyen formájú szenvedély-betegségeket céloz meg.

Vagy hazudsz, akkor meg nincs jogod hozzászólni, mert még minimális őszinteség sem várható el tőled, milyen alapon lehetne hitele egyéb megnyilvánulásaidnak. :)

Szóval elvtársaid drog-politikája csúnyán bukik akárhonnan is nézzük! :D
@Disintegrator Rising: "nem tudok róla, hogy történt volna feljelentés"

Természetesen nem tudsz róla, hiszen te a "hivatalos" médiát kultiválod.

Feljelentést tett az LMP a földbérletpályázatok miatt júniusban.
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/34324/feljelentest-tett-az-lmp-a-foldberletpalyazatok-miatt/
@aritus:
"pedig akkor marad a szar és azt pofozgatjuk, hol ilyen, hol olyan pártformációban.
Transzparens pártfinanszírozási tv nélkül nem tudjuk felszámolni a rendszerszintű korrupciót, azt, hogy a közpénzek belefolyanak a pártkasszákba. "

Istenem, mennyire egyetértek veled. Mióta regisztráltam a blog.hu-ra, azóta szajkózom ezt.

Mi is tart vissza egy parlamenti 2/3-dal rendelkező pártot, hogy tisztességes pártfinanszírozási és ügynöktörvény-tervezet tárjon a T. Ház elé???
@Fabius: "az állami monopóliumra alapozott modelleknek, mint amire Bábolna vagy a Mogürt épült anno, vége van a szocializmussal együtt."

Ezeknek az állami gazdaságoknak nem az volt a lényege, hogy államiak, hanem az, hogy mintagazdaságok! Többségüket még az eredeti tulajdonos alakította ki, és (talán Nagy Imrének köszönhetően, aki agrárszakember volt) meghagyták őket egyben, csak állami tulajdonba vették.
@aritus: a biotermékeknek folyamatosan bővül a piaca. A nagy termelők nem az itthoni piacra szállítanak, hanem külföldre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt nem hiszem.

Szerintem a regisztráció 80%-os elutasítottságát akarják kompenzálni valahogy ezzel a nagyon hirtelen és szupertitkos reklámkampánnyal.

A földügy halasztásáról kb azt gondolom amit bárány, meg kell találni valahogy a hatástalanítás eszközeit Ángyánnal szemben.
@aritus: Erre kell az állami támogatás és az Ángyán által is említett szövetkezetesdi.

Piacszerzésre, marketingre, márkák bevezetésére.
Európában eladható a bio, a GM0-t nem hagynám ki, ha már ilyen szépen deklaráltuk, akkor ki is lehetne használni.

itt vannak pl ezek a hülye baromi drága tehenek, amiből egy tányérral minimim 6-10 eft-ert kapsz, de a finomabbját 30 kilóért eheted.

Mi a szürkemarhát támogatjuk, csak aztán szakács legyen a talpán, aki finomat főz, süt belőle.
Támogassuk, hogy a génbankban megmaradjon, de azon kívül, hogy jól mutatnak a domboldalon, milyen társadalmi hasznuk van?
a kazahok 15 ezret vettek Angusokból.
Mert tudják, hogy közös arab barátainknak, -akik a sivatagban nehezen tartanák őket, de enni szeretnek és pénzük is van rá- el tudják adni.
( Mondjuk nekik egyszerűbb, mert nekik is van pénzük rá, és ők is szeretnek enni, de ez most mellékes.

Mezőgazdaságban nekem mindig a holland virágpiacot látom magam előtt.
Fogták magukat, és a szájtátók között fölépítettek maguknak egy globális piacot.
Nem stratégiai, de erősen fizetőképes piacot.
@épészmérnök:

A lényeget tekintve tökmindegy ki(k) alapították ezeket a gazdaságokat eredetileg. A hangsúly az államosításon van, a téeszesítésen és a KGST garantálta felvásárlópiacon.
@Fabius: Ezek a gazdaságok arra szolgáltak, hogy kikísérletezzék rajtuk az új termelési rendszereket, technológiákat, fajtákat. Ilyesmire mindig, és minden országban szükség van.
@Habakuk999:

A szürkemarha és mangalica kultusz a nemzeti romantika része, semmi köze gazdaságossághoz.

A szürkemarha turista látványosságnak jó, de semmi másra. A húsa ehetetlen, a tejhozama gyenge. Nem véletlen, hogy már eleink is inkább kitenyésztettek egy másik, kettős hozamú fajtát maguknak, így lett a magyar tarka, ugye.

A mangalica dettó. A zsírsertés kiszorulása a hússertésekkel szemben sem volt véletlen. A nincs benne annyi koleszterin legenda cáfolt marhaság, zsír helyett elődeink is húst akartak enni.
nem azért tettem be a tokfalvi linket, hogy eszetlen egyenválaszokat kapjak vissza. burgert, mi? kgst, mi? kolhoz, szovhoz, mi? tessenek mán főhöz kapni egy röpke pillanatra, oszt körbenézni a világban! beszarok, de rögtön.
@Fabius: Ez így igaz.

Viszont "okosan" az eladhatatlant támogatjuk.

Ahelyett, hogy kitalálnánk, mi eladható, mi termelhető gazdaságosan, és azt támogatnánk.

Csak ehhez nyilván komplett gazdaságpolitika is szükséges, mert hiába itatnánk szatmári szilvával a kobe marhákat, ha egy jól sikerült áfa törvénnyel a kétségbeesésbe kergetnénk a feldolgozókat.
Engem azért érdekelne, hogy Ángyán azért teregeti ki a szennyest, mert nem jutott neki elég nagy szelet a tortából vagy mert megszólalt a lelkiismerete. Annyira szeretnék hinni abban, hogy a lelkiismerete végett, hogy van legalább 1 politikus ebben a kurva országban, aki nem velejéig romlott
Kár, hogy a dolognak a Fidesz számára csak egy tanulsága lesz: ép eszű, ép erkölcsű embereket messziről elkerülni, pozicióba nem helyezni, maradékot azonnal kirúgni.
@Nem Moby: Szerintem a lelkiismerete szólalt meg. Ha kussolt volna tovább biztos, hogy elég nagy szelet jutott volna neki is.
@aritus: Csak nagyon halkan emlékeztetnélek rá, hogy ilyen már volt.(Ha nem is lelkesedésből alakult, de volt, és úgy hívták hogy tsz.) Ráadásul nálunk működött is. A tsz tagok megéltek abból, és aki nem volt tag, pl. mi, az beballagott a tsz-irodára, befizette a pénzecskét, tsz felszántotta, bevetette, gyomtalanította a pl. a kukoricást, mi betakarítottuk, mert azt már nem érte meg megcsináltatni. Volt a tsz-nek is sertéstelepe, volt nekünk is 40 hízónk, a tsz pénzért házhoz hozta a takarmányt, szerződéssel elvitték az állatokat. Működött.
Mikor Torgyán jött, hogy a parasztok verik le a karókat, teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak az kéri vissza a földjét, akinek már van vevője, az az ember, aki "megvette" a tsz gépállományát, minden faluban egy-kettő. A 8-10 holdas "birtokosok" nem tudták megművelni a földet, mert az eszközeik (eke, borona, vetőgép) már rég elrohadtak. Ha a tsz konstrukciót megtartották volna, esetleg átnevezik, nem nyomorognának a falvak. De kellett ez a pár nagybirtokos.
@aritus:
"a regisztráció két réteget fog távoltartani, az alacsony iskolázottságuakat, és a vidéken élőket. "

Dobperges....

www.youtube.com/watch?v=cWnmCu3U09w

Es ezzel megszuletett a Fiatal Demokratak Szovetsege, a nyugdijasok partja!!!

Micsoda csodas kezdete valaminek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Utóljára, mert unom Pogátsát:))
Azzal, hogy amikor arról beszél eladósodottság és csak Gyurcsány nevét mondja, aki ezt tette az országgal.
Konkrétan én magam hallottam az atv-n. És nagyon begyakoroltan mondta, mint aki nem először mondja ezt.
@hacsaturján:

Tokfalvi marhaságára ez az egyféle válasz létezik. A többektől ismétlődés nem a véletlen műve.
@rdos: de ezek a cégek nem feltétlenül akarnak egyet, nem feltétlenül mindig azonosak az érdekeik, van amikor egymás konkurenciái stb.
Nem azt mondom, hogy nincs "vonzódás" a nagy cégek, bizonyos cégcsoportok között, de ahogyan ezt sokan képzelik, hogy összehajolnak és jól kitalálják a világleigázási terveiket, pl minden államot örökre jól eladósítani, ezt elsősorban marhaságnak, másodsorban akár veszélyes marhaságnak gondolom.
@aritus: Én nem nagyon emlékszek ilyesmire. Viszont ezt korábban hallottad már??? Lehet, hogy inkább ezzel kéne foglalkoznunk, politikai oldalaktól függetlenül??? :(

$242md: Magyarország a húsz legnagyobb offshore vesztes között!

"Kezdjük rögtön a magyar szempontból legmegdöbbentőbb állításukkal. A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!!! Ha igaz, amit a civil szervezet állít, akkor ez bombasztikus hír. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége értelmetlen volt. Ezen felül pedig örökre érvényét vesztik azok a kijelentések, amelyek szerint a magyar állam túl nagy lenne, a jóléti juttatások pedig koraszülöttek és finanszírozhatatlanok."

image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065&bejcim=242md_Magyarorszag_a_husz_legnagyobb_offshore_vesztes_kozott&todo=/
@épészmérnök: Bocs, aritusnak hosszan írtam, itt csak egy mondat: a gépállomások a tsz rendeszer alatt is működtek.
@Zébácsi: csak az, hogy írtó nagy haszonélvezője ennek az átláthatatlanságnak.
szerintem Ángyán-t baleset fogja érni/ kiderül hogy illegálisan letöltött/ antiszemita
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Halk költői kérdésként felteszem.

Mi lett volna ha ennek az összegnek csak egy részét meg tudtuk volna fogni a magyar társadalom javára???
@Habakuk999:

Sok változtatás ráférne az agrárpolitikára, a támogatások rendszerére és egyéb másra is. Szomorú az, hogy a racionalizálásra a leghalványabb szándék sincs.
@épészmérnök: szerintem mi nem állunk vitában egymással, nagyjából azt gondolom, amit te. Arról nem is beszélve, hogy látható, te a témában otthonos vagy, én meg csak bele vau.
Én csak annyit állítok, hogy önmagában a családi gazdaság nem old meg semmit, sőt.
@aritus:

"Pogátsa, mint közgazdász nem gondolkodik ilyen faék egyszerűséggel, de Pogátsa, mint Orbán nyalonc vagy Gyurcsány utáló, már igen."

A helyzet ennél egyszerűbb. Pogátsa rájött, hogy úgy tud bekerülni műsorokba megmondóembernek, ha meglepő - mondhatjuk: unortodox - dolgokat állít. Ami maximálisan bejött neki, hiszen fél éve még senki sem hallott róla, mára meg sztárvendéggé és (laikusok számára) hivatkozási alappá nőtte ki magát. Ha viszont komolyan gondolja amit mond, a baj nagyobb, mint első pillantásra látszik.
@sanyix:
pedofil képeket találnak a telefonján
lézerkardnak látszó tárgyat észlelnek nála
elviszik a szomszédját
génkezelt kukorica terjesztésén érik
füvet találnak a gyepén
nokiás dobozt koboznak el tőle
...
...
...
@Fabius:

ühüm! asztán lazán beszúrjuk a racionalizálás szükségességét. haj-haj! mondhatni hábazmeg???!!!
@Nem Moby: szakmailag kompetens és TISZTESSÉGES...

szerintem egyértelmű...
@épészmérnök: Nem mosom össze, jaj de érzékeny lett mindenki, már bocs. A várost bezzeg azt lehet basztatni üres szócséplésel, semmittevéssel, rózsadombizással láblógtással vádolva nap mint nap, ja.

Én - mint városi - viszont nem is kapok baszott sok támogatást semmire, ahogy millió egyéb városi polgártársam se, sőt ha olvastad, most vesznek el újabb súlyos milliárdokat BP-től. Mert, csak, dafke, Büdipest szívjon, rohatt libsi fészek. És azt valakinek ki kell köhögni, hogy mégis működjék valahogy. Húszpontos kérdés, az ki lesz, aki megint fizet???

De míg én nem megyek vidékre dógozni, ezt-azt csinálni, hogy igénybe vegyem az infrastruktúrájukat, a fővárosi infrastruktúrát - amit jó nagy adagban én fizetek - azt igénybe veheti mindenki. És ezzel együtt lehet folyamatosan uszítani a metrók, a combino minden ellen persze, hogy francba már, a vízfejnek mennyi jut. Erről próbált Demszky is értelmesen beszélni, nem megy.
Csak a vidék a szent tehén, ja. Hát én meg leszarom a biogazdaságot - már amennyire az itt az - leszarom a szegény gazdákat - valahogy a kádáriban a legjobb módúak mégis a háztájiba, tsz-ben is nyomulók voltak, ha nem csal a a memóriám - szeretném már a városomat is jó sorban tudni. És az Orvbűn alatt csak romlani fog. A vidék is kezdhetne kiállni magáért.

Igen van urbánus-népies megosztottság, nem én kezdtem, nem is a szadi. De a meglétét kár tagadni. Az is igaz, hogy vidéken mindenki ismer mindenkit, de ezt lehetne azért javukra is fordítani úgy, hogy igenis egységesen fellépnek. Ha Dózsa Györgynek internet, telefon, egyéb nélkül sikerült, akkor?? Nem egyenesen hirigre gondoltam, de felvonulni tudnának. Csak akkor megy az összefogás, ha a Fidesz kifizeti a tiltakozókat? Marha hiteles.

Itt, ahol lakom,- valahol az is falu gyakorlatilag, szeparált rész - is ismer mindenki mindenkit elég nagy körön belül: pl. hozzám sose jönnek fideSSes röplapokkal, mióta itt lakom, ergo valamit tudnak kurvára rólunk... Fabiust, Nagy Navarrot is ismerik jól Zuglóban.

Ángyán pedig a nagy hősiességében - amit bírjon végig csinálni, ha erre hirtelen ráébredt, hogy ez de fújcsúnya, így harácsolni - szólt-e bármit a tokaji műsor idején? A sárazsadányi nem taggyűléses időkben? Mert az volt a petting.

. Csak fizetünk és fizetünk és fizetünk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szerintem a lelkiismerete szólalt meg"

ennél azért többről van szó...
SZAKMAI HIÚSÁG
ERKÖLCS
környezet elvárásai (tisztességes emberek számon kérik rajta az ígéreteit)

megoldás:
szigorítani kell a 1/2csuti szűrőt
-szakmailag zérókat
-totál gerincteleneket
-szűk szobába elzártakat
kell csak engedni a parlamentbe
a fides zombi tagozatába...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sok mindent felhoztál, nácik, jobbik,amerikai pénz(gondolom ez a "nevemnek" szól, bár nem tudom miért, de azért reagálok rá.Nácik:Aki isteníti őket,azt nem kell emberszámba venni ,ha nem érzi ennek a súlyát az egy beteg ember.Jobbik:Ha gazdasági síkon nyomulnának, mondjuk Nyikos-al az élen,sokkal komolyabban vennék őket,de ők inkább cigányoznak, zsidóznak, komcsiznak, meg zászlót égetnek,amerikai bácsi:Pénz kell az országnak,ingyen nem adják.Vagy ha büdös a hitel,akkor nem kell kérni.Ha ezt megtennétek(ha jobbikos vagy)5 éven belül a nép egyenként akasztana fel titeket, mert nyomorba döntenétek az országot.Drábik:4-5 éve olvastam néhány írását,amiben például a hitelpénz-rendszerről úgy ír, hogy aki nem foglalkozik ezzel, annak úgy jön le mint egy összeesküvés-elmélet ahol néhány ember kb 200 évvel ezelőtt alakított egy társaságot(a nevére már emlékszem),akik irányítanak gazdaságot,vallást, királyokat,elnököket,...vagyis mindent, ő azt is tudja ki ölte meg Kennedyt.A gazdaságról úgy ír, hogy mindenki hülye az egyetemeken, akiknek ezt tanítják,ezért senki nem ért semmit,csak Ő és még néhányan.És még sorolhatnám,röviden:nem mond újat,csak egzotikus köntösbe öltözteti(szerintem).Ángyán:Láttam a videót.Én azért nem vagyok elájulva tőle,de Fideszestől ez már nagy eredmény.Azért nem vagyok tőle lelkes,mert ha véletlenül a földdel nem lett volna gond, a többi mocsokságot ugyanúgy támogatta/támogatja.Nagy hirtelen ennyi.
@sanyix: "szerintem Ángyán-t baleset fogja érni/ kiderül hogy illegálisan letöltött..."

vagy drogot találnak a csomagtartólyában
vagy pedofil képeket az ájpedjén

vagy csak eccerűen a nagybáttyának az ismerősének az apósa ismert egy kulákot...
@aritus:

én végiggazdálkodtam európát ukrajnától hollandiáig. a kilencvenes évek elején egy hónapig volt szerencsém egy amerikai szaktanácsadóval körbekóvályogni magyarországot, akit ugye a "farmer magyarország" megteremtésinek érdekiben hívtak ide. a harmadik nap estéjén, sörözés közben mekkérdeszte tőlem, hogy ti hülyék-e vagytok bazmeg. montam ja. nu ijenekér mentem én el svalbárdra, ottan sok a rénszarvas és kevés az okos. meg a tokfalvi.
@a szív fészkei: Én elismerem, hogy mindenkinek a saját fajtája felé húz a szíve és megpróbálja védeni a dolgokat,de ezért nem kellene rángatni az országot, kihasználva a2/3-ot.Amerikában is komoly politikai harc van, de a józan ész határain belül.Hiába van politikai váltás,nem rombolják le az addig elérteket.
@Disintegrator Rising:

Provokátor vagy. A tolvajokat cinkosként támogató provokátor. Megfizetsz te is, csak figyelj jól. ;|
@élhetetlen:

Erről van szó, kérlek alássan. Nem kellett volna mindent megszüntetni, ami az átkosban működött.

Kijelenthetjük, a rendszerváltást elcsesztük. Tisztán látszik.
Ez szól @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: - nak is, válasz az ő kommentjére is.
@épészmérnök: Ja mert csak a szadeszos lehet fasz. Aham. Csak szólok, hogy az eléggé nagy hírnévnek és közelismertségnek-szeretetnek örvendő 92 éves Bálint György=Bálint gazda is szadeszos volt.

De belemehetünk ebbe, hogy mindenki aki nem alél az LMP-től és nem fideSSnyik, az hülye fasz szadeszos. Én az voltam, nem szégyellem és máig jobban felfogom, mit akart az SZDSZ, mint az LMP.

Igazi biogazdaság meg akkor lesz, ha kicserélik a termőföldet, megszabdítva a nem tudom hány év alatt beleszórt DDT-től. [..]"Azután sorra ismerték fel a káros hatásait, és lassan kivonták a forgalomból. A fő
probléma az, hogy a bioszférában gyakorlatilag nem bomlik le, a felezési ideje száz év körül
van. Az a DDT, amit 50-60 éve szórtak ki, az ma is itt van a bioszférában, nem bomlik le,
nem tűnik el, csak vándorol a természetben. Az anyagmegmaradás itt tökéletesen érvényesül.
A DDT bekerül a táplálékláncba, és ezzel a magasabb rendű élőlények szervezetébe is. A
DDT-vel permetezett növényeket elfogyasztják a növényevők, azokat a ragadozók, és azután
továbbkerül a lebontó szervezetekbe is. Ma már kis mennyiségben ki lehet mutatni a DDT-t
az eszkimó asszonyok anyatejében, és az antarktiszi pingvinek májában egyaránt." innen: oktatas.ch.bme.hu/oktatas/konyvek/mezgaz/BiotechManager/6%203%20Biopeszticidek.pdf
@King of Shadows: Bogár Lacira gondolsz? Okos ember,vannak jó írásai,de nem osztom az ő nézeteit sem.Nem azért mert jobboldali , hanem mert nagyon jobboldali.Zsiday Viktor az aki józannak tűnik, vele nagyrészt egyetértek, őt nem érzem elfogultnak.
@épészmérnök: "A biotermékek világpiaci ára legalább egyharmaddal magasabb, mint a kommersz termékeké."
Ez azért van, mert a biotermékeket éjszaka permetezik, meg kell fizetni a pótlékot. Nem vicc, földművelőtől hallottam!
@Zébácsi: Elcsesztük bosszúból vagy miből. Mert Antall mit értett hozzá? Lényeg, hogy eltörülni azonnal.

Itt is Esterházy volt értelmes egyedül akkoriban is: [..]"1989-ben írtad: „Földet vissza nem veszek.” Azóta ezt a kijelentésedet kicsit áthangoltad az ÉS-ben (2011. ápr. 1.). Most mit gondolsz a dologról?

A második az első paródiája volt, hogy ha itt elmerül az ország az amnézia segítségével valami őskonzervatív múltba, akkor számítson a grófok visszajövetelével is, és igyekeznék azon lenni, hogy abban ne legyen köszönet. Az első abból az örömből íródott, hogy respublika vagyunk, a másik abból a csalódásból, hogy nem látszunk tudni, mi az." www.librarius.hu/interju/328-bgy-interju/1675-esterhazy-peter-megkostoltatott
@Fabius:
akkor cum trucc: Bábolna piacai nem a KGST voltak csak kis részben és bevételeinek jó része kemény valutában a technologia transfer-ből jött be nem sima árukereskedelemből

ugyanúgya MOGÜRT is technologiát árult és sok sikerrel kb 800 millio dollár éves tiszta bevétellel amihez anyag és eszközbeszállítás is tartozott

@élhetetlen írja amivel teljesen egyetértek mert igaz, hogy a tsz-ekben és ből a paraszt megélt és ragyogóan, nem vágyott városba mindene megvolt és nyugatra ment szabadságra a saját Ladájával és Trabantjával

erre nincs ma megoldás az amit csinálnak az rossz és az osztrák meg a többi nem jön be hacsak nem a Dán kollektivizálás ami 35 éven át jól működött

brühühühühühühühü
@Nem Moby: "Engem azért érdekelne, hogy Ángyán azért teregeti ki a szennyest, mert nem jutott neki elég nagy szelet a tortából vagy mert megszólalt a lelkiismerete. Annyira szeretnék hinni abban, hogy a lelkiismerete végett, hogy van legalább 1 politikus ebben a kurva országban, aki nem velejéig romlott"

Ángyán szakember, politikusnak pedig szakpolitikus. Azért fogadta el Orbán felkérését, mert azt hitte, hogy megvalósíthatja a koncepcióját, amely szembenáll a szocik és a liberálisokéval. Kiderült számára, hogy nem, és hogy sőt, még rosszabb a fidesz. A hitelességét veszítené el a szakma előtt, ha csöndben maradna.

Így látom én.
@épészmérnök:
"Ha megnézed az Ökopolisz Alapítvány kurátorainak és munkatársainak névsorát, egyértelmű, hogy LMP-közeliek. (Ők szervezték azt a konferenciát, amelyiken Ángyán beszélt.)
http://www.okopolisz.eu/"

Es akkor most profilt valt a zoldpart, es elkisgazdasodas utan nevet is: Legyen Mindenki Paraszt ? ;)
@hacsaturján: Fölöslegesen pampogsz!:)))
Igazad van a nagybirtok termelékenységében a kisbirtokkal szemben. ezt szerintem nem sokan vitatják.

Abba viszont hajlamos vagyok belegondolni, mi a jobb:
porba-pukizóként részt venni a nagyok játékában labdaszedőként - gabona, vetőmag, takarmányok - olyan piacon, ahol semmi befolyásunk sincs, mert senkik vagyunk, emellett fizetni kurva sok szociális segélyt a sok munkanélkülinek

vagy a holland virágosokhoz esetleg a japán wagyu marhák komoly piaci stratégiával felépített piacra eredeti magyar termékeket szállítani.
Ízletes, finom zöldséget, gyümölcsöt, nyulhúst, a lópikula tudja még, hogy mit.

A nagybirtokhoz képest kevésbé termelékenyen, ugyanakkor szabadon álló erőforrásainkat maximálisan kihasználva, új brandokat teremtve, egyben életpályát biztosítva a falvak népének, meggátolva a falvak elnéptelenedését.

A pampogásért bocs!!!:)))
@Habakuk999: kimaradt egy hasonlóan a marhák után
@Neolibsi: Igen, ezt mondja az ott élő barátom is: borzalmas volt neki Bush, égett a pofája, már arra gondolt, hogy elmegy onnan, de a gazdaságnak, az egész mindennapi életnek annyira nem ment neki még az sem, mint ez az Orvbűn. És ezért nem annyira akkora élet-halál tét a "ki lesz az elnök?" kérdése. Pl. MCCain azonnal gratulált Obamának.

Persze, rengeteg minden múlik Amerika elnökén, gyak. a világ sorsa, de ilyen oktalan rombolást nem végezne egyik sem a másik kárára.
@épészmérnök: Magam is így gondolom, lehetne több ilyen szakpolitikus az országban. Azért elég vicces, hogy a fideszből került ki az első, akibe szorult némi tisztesség, de az életben nem gondoltam volna
@rodeo36: "a tsz-ekben és ből a paraszt megélt és ragyogóan"

A hetvenes években már nagyon okosan megszervezett termelési rendszerek voltak, a tömegtakarmányt a téesz nagy tábláin termelték meg, az állami gazdaságokban előállított vetőmagból, a piac által igényelt fajtájú malacokat (melyek szintén állami gazdaságokból származtak) kiadták a háztájiba, ahol a család felhizlalta őket. Amikor elérték a vágósúlyt, előre megállapított áron tuti biztosan átvették tőlük, és a téesz értékesítette.

A nagy téeszek gépparkja mellé telepítettek kisüzemeket, ahol a téli hónapokban foglalkoztatták a tagokat.

A magyar történelemben először a parasztok biztos nyugdíjat kaptak, és bekerültek a társadalombiztosítási rendszerbe. Ez valami óriási eredmény volt, akár tetszik ez valakinek, akár nem. Mert a dolgok nem fekete-fehérek.
@Habakuk999:

óóóó, asztán a magyar narancs, a gumipitypang, a villongó sülbige? nekem beszélsz, aki amerikába exportált kukorica vetőmagot? :))) na, megyek kezeltetni magam.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Az lehet, hogy éjszaka titokban permetezik, de ha csak egyszer kiszúrja az átvevő az ellenőrzésen, ugrott a piac.
Nem jó játék.

Vannak egyébként engedélyezett szerek is, ez egy külön iparág, nem Mari néni kapirgálós tikjairól beszélünk.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Van egy görög ismerősöm, neki mindenféle bogarai vannak, akik megeszik a tetveket.
Soha nem tudtunk boltolni, olyan drága az áruja.
Németekhez, olaszokhoz hordja.
Nem mindenütt divat a csalás.
@hacsaturján: Te vagy a jobb, én csak Szibériába.:)

Vonatkoztass el az idealizmustól.

Nem gondolom, hogy a szántóföldekre kukorica helyébe narancsot ültetnénk.

De melléküzemágként a családi gazdaságok nyugodtan működhetnének, nem?

A háztájik régen se voltak rosszak....
@Zébácsi: Te miért gondolod azt, hogy erre kellett nekik a kétharmad?
@Habakuk999: csak nagy/kisbirtok viszonyrendszerben ezt nem lehet nézni. Amire itthon szükség lenne, az intenziv, minőségi terméket előállitó kertészet. Ehhez nem kell sok föld (nagyságrendekkel kevesebb, mint most oligarcha-ügyben trágyalás alatt vanik), viszont a jövedelmezősége és tőkeigényessége is hasonló a nagybirtokéhoz: viszont magasabb munkaerő- és szakmai igénnyel.

Saját erőből ez nem fog menni, külföldi tőke meg ugye ismert okok miatt nem jön.

Ha csak a botrány tárgyát képező földek tiz százalékát adnák ki megfelelő biztositékok mellett tartós (20-30 év) bérletre külföldi szakmai befektetőknek (a többit meg a helyi gazdáknak), akkor igen szépen fel lehetne virágoztatni a vidéket (meg a GDP-t).

Mellékhatás, hogy a földárak mennének az égbe, oszt' nem lehetne bagóér' felvásárolni mindent.
Valaki meg tudná mondani, hogy mitől olyan "jaj, de tisztességes" az az Ángyán, aki mindent megszavazott a kétharmadnak? És - gondolom - továbbra is azt fogja tenni...
@élhetetlen: Na ugye. Torgyán a vidék megmentője, amúgy újpesti ügyvéd a közepesnél szarabból. Nagyon jól sáfárkodott, ja.
@Neolibsi: Rá. :) Nekem mindenesetre nagyon "gyanúsak" az olyan alakok, akik globaloböllérekről, meg háttérhatalomról pampognak. :)
@simple observer 1.0: "Es akkor most profilt valt a zoldpart,"

Miért váltana profilt? A fenntartható mezőgazdaság mindig is témája volt a zöldeknek. Más kérdés, hogy a "fenntarthatóság" fogalmát, amely a Bruntland-jelentésben jelent meg, sokan kiforgatják az értelméből.
És ki mondta, hogy mindenki legyen paraszt? A zöldek nem.
@King of Shadows: végre valaki azt mondja: eddig, és ne tovább!

Te meg belérúgsz.
@hacsaturján: nem értelek.

Amiről beszélünk, ez a tsz-ek szétverése előtti mezőgazdaság visszaállítása modernizált formában.
Ami ellen ezek szerint annak idején tiltakoztál.

Akkor most mi is a baj?
@King of Shadows: Nem akartam durván fogalmazni, mert úgy jönne le, mintha nekem minden jobboldali ember hülyének tűnne, de teljesen igazad van a "globálböllér"-el:-)
@rodeo36: Az a gond,hogy Demján, ugyanaz a Demján aki annak idején a skála vezérigazgatója volt.(wc. deszkából leesett hulladékot cserélt, az osztrákokkal banánra.)Lám mi lett belőle. Azóta is a saját zsebét tömi.Lehet,hogy akkor is?
@Misi56:
na látod ebben van igaza @Fabius-nak, a Demján elvtárs az egy állami kísérlet volt a kapitalizmus mértékletes beengedésével és áruválaszték bővítés nagyban a butikok áraival szemben, az elvtárs jól gazsulált -egyébként bedarálták volna seperc alatt- megkapta a maga részét...majd jöttek a vidéki ifjúkommunistákok a cigánysurmó és gittegylete és szétbaszták antallelvtárs segedelmével hogy a lábanyomát a Devla simogassa meg ....

brühühühühühü
@épészmérnök: Érdekes, a választási regisztrációra valamiért nem mondja. A nyerőgéptörvényt is szó nélkül megszavazta...

@Neolibsi: Azt én sem állítom, hogy minden jobber hülye lenne, de amelyik nyomja a Szaniszló-féle nagyszerű elméleteit, az az. :)
@Neolibsi: Kösz. Azért aki ezt a sok egyéb mocskot eddig nem kérte ki magának, az vlahol Orvbűn cinkosa azokban.

Azt nem értem, ha igaz a Jobbik-mánia, miszerint pár gazdag zsidó zsebében a világ kéccá éve, sőt több, miért nem mindenhol héber a kötelező nyelv, kék-fehér a zászló és pajeszos mindenki? Mi a francra várnak ezek már azóta, hogy ugye a Napsi meg a Waterloo, meg a Rotschildok, meg átverés, meg blablabla...

Miért föld alatti repterekről lopatják ki El-AL gépekkel a hazai szent földvagyont, amikor san gens övék lehetne egy ilyen szar kis eladósodott ország tokkal-vonóval, Mágával? Miért éri meg huzakodtatni Magyarországot az IMF-fel, amikor simán legyalulhatnák? Miért nem támadták le még Orvbűn hatalomra jutása előtt végleg a hazát, hisz a Moszad biztos tudta, mire is képes ő??? Miért hagyják a római katolikusokat teret nyerni minden suliban itthon is, máshol is, amikor rég Dávid-csillagosok lehetnének a közintézmények ennyi pénzből?

Logika tévedésből se szokott a fejükbe megfordulni 10 mp-ig?
@a szív fészkei:
a biogazdaság egy baromság...szemfényvesztés és a zöldek pofájának a befogása, a termékek ehetetlenek ízetlenek zamatlanok és kurva drágák...azokon a helyeken ahol a piac műxik ottmarad a polcon és utána leértékelve szavatosságelőtt egynappal kiárusítják de ha megy a szemétbe az volt az uccsó rendelés belőle

felébredni termelni ésszel -józan parasztival- és hasznosítani

brühühühühühühü
@Rive: Én ugyanolyan fontosnak tartom az értékesítési csatornák kiépítését is.
Mert el is kell adni a megtermelt cuccot.

Általában nem nagyon kedvelem, ha az állam beleüti az orrát a gazdaság dolgaiba, de egy komoly programmal - akár Assisi Szt Ferenc nevével fusson is - lehetne pezsgést indítani a mezőgazdaságba.
Mert egyszerűen munkát kell adni rohadt sok embernek.
Van erre jó néhány példa kicsiben, itt vannak a dinnyések, a lengyelek viszik, mint a cukrot, a heves megyei fóliások kijárnak a bécsi piacra, működik ez piciben.

Működhetne nagyobban is.

Csak sokkal egyszerűbb kiszórni a földalapúakat, elvetni a magot, aztán nincs is más dolga az embernek, mint lesni Chicagót, mi is lesz az árral.

Legfeljebb kuncsorgunk egy kis plusz támogatásért, mert nem esett az eső vagy pont esett.
@rodeo36: Igen a mogürtösöknek kurvanagy szakmai renoméja volt a nyugati világban is. Pedig ott aztán leszarták a hét sovány , egymást fejő KGST-kecskét.
@a szív fészkei: "Logika tévedésből se szokott a fejükbe megfordulni 10 mp-ig?"

De. Szaniszló szerint csinálnák azok, csak nem sikerül nekik. Éspedig a Fidesz, a KDNP és a Jobbik miatt. Pfff XD
@hacsaturján:
a zamerikai farmer gazdaság nagyobb mint a tsz volt de kevesebb emberi erőt alkalmaz mert gépesített kivéve ha apróizé szedés van amit a chicano-k csinálnak éhbérért

nem mindent lehet lerázni...meg kirázni sem brühühühühühü

amikor a magyar hülye akkor olyan hülye, hogy a makakó egy 1/3-os bölcs majom hátha még a nyomorbán bölcsessége is belehívődik
@rodeo36: na látod, most nagy igazságot mondtál.
Az átlagos termék ízetlen, ehetetlen.

Ezért fizetik meg az ehetőt.

Amúgy olasz piacokon láttam már nagyon finomat. Sok más helyen is.:)
@rodeo36: De Ő még most is ott van. Kis kaméleon. Nem???
@a szív fészkei:

kösz, nem hagytál egyedűl...

hozzáteszem a reklám és a profi kommunkáció hozzájárúlt a MAHIR meg az MTI olyan profik voltak, hogy órák alatt meg tudtam csináltatni velük, akár telefonon át is színes szagos anyagokat (TENDER ANYAGOKAT) miután megismertük egymást, már tudták hogyan és mit akarok...az MTI fotó és az MTI nyomda hozzájárúlt millió angol fontos üzletekhez nem kellett a simlicska meg a többi rabló és akkor még nem volt PC...a MAHIR Olasz nyomdában dolgoztatott és 3 nap alatt tudtam kész anyagot kapni vázlattól a készig

brühühühühühühühü
@rodeo36: Neked semmi se jó?

Ha a magyar gazdák földjeinek természeti adottságai rosszabbak az amerikaiaknál, kanadiaknál stb, akkor csak azért is velük versenyezzünk?

Ahelyett, hogy kitalálnánk valami pluszt, ami kiegészíti a versenyhátrányt?

Pazar logika...
@Secnir: Én meg mindegyiket tartom, mert jó a személyi kultusz! :-)) Csak kettő van.
@Misi56: egy rohadt gyík brühühühühühü
@rodeo36: Tudod, ismerek mogürtösöket, vérprofik a mai napig az autópiacon.
@a szív fészkei:

Itt válaszolok Stefi-ügyben, remélem, nem túl off.

Semmiről sem akarlak meggyőzni, megbántani meg végképp nem, ellenkezőleg. És tudom, hogy ha besokalltál, azt jóformán lehetetlen is lenne racionálisan feloldani. Mégis elmondom azért, amit gondolok.

Szerintem St. azzal sem lépett ki a szerepéből, amit te komolyan vettél. Ha "náci", akkor ezt mondja, mert _ ezt mondják (mondták)_ azok a rohadékok, _ennyire_ ostoba és tragikus volt. Ennyire fájdalmas. Ott van St. szövegében, ha jól érted, pontosan rekonstruálja és ezzel kigúnyolja a tompán kongó fafejűséget, azt, hogy milyen sírnivalóan röhejesek a fajankó magyarok és nácik, akik abszurd módon szempontnak vették az "arányokat", amelyek semmi mást nem jelentettek ebben az összefüggésben, mint a zsidók okosságát és szellemi fölényét velük szemben. "Ez az aránytalanság aggodalommal töltte el a keresztény magyar társadalmat"stb. - ennél tökéletesebben nem lehetne kigúnyolni az ostobaságát és irigységét a "keresztény magyar társadalomnak".

Te azt feltételezed, hogy nem valódi ember - szerintem meg az, valaki, aki kitalálta ezt a bizarr figurát, mert így szembesít mindenkit mindazzal, amit ez jelent. Sőt, szerintem ő is zsidó. Ahogyan én is. És ő is érzi a titkos fájdalmat is, miközben ír, amit én, miközben olvasom, mert ott van ez a fájdalom abban, ahogyan magunkról mondjuk a nácik és antiszemiták kegyetlenségével és értetlenségével mindezt. Úgy, hogy mi értjük az ő ostobaságukat, irigységüket és könyörtelenségüket, de ők nem értenek bennünket.

Nem találhatta volna el pontosabban azt sem, amit Schifferről írt. varanus.blog.hu/2012/10/01/navracsics_az_internet_kussoljon/fullcommentlist/1#c17935523 Itt is pont ellenkezőleg kell érteni nagyjából mindent, ami ott áll leírva. _Nekik jó_, amit Schiffer csinál: "szilárdan és rendületlenül állja a támadásokat és állhatatosan kitart politikai meggyőződése, hite mellett" - amely meggyőződés nem más, mint kártékony baromság, fájdalmas kis mellékzöngeként pedig ott van az egészben, hogy egy zsidóból csináltak hülyét a maguk hasznára.

Lehet, hogy tévedek. De egyetlen sort sem találtam Stefitől, aminek ne így lenne értelme.

Gábriellel amúgy azért nem hasonlítható össze, mert G. csak a dögunalom sima jobbikos szöveget tolja, már amennyire látom, mert épp ezért nemigen olvastam bele mélyebben. Pedig abban is egyetértek, amit a párbeszédről írsz, de hasonlóképpen reménytelennek látom.
Hmmm. Nem olvastam vegig az osszes kommentet, mert idom sem lenne ra, ezert elnezest kerek ha masban is felmerult mar a kovetkezo gondolat;
Tudjuk, hogy a fidesz nagy szemfenyveszto. Attol, hogy gonoszak, korruptak, arrogansak es hiheteletnul onteltek, nem teljesen hulyek. Tegyuk fel, hogy Orbanek tisztaban vannak azzal, hogy ok bebuknak a kovetkezo valasztasokat meg akkor is, ha a regisztralni kell. Az emberek annyira beragtak rajuk, hogy mindenkeppen menniuk kell, barmit megtennenek a levaltasukra. Hacsak! Hacsak nem trukkoznek ki egy partot magukbol - nevezzuk belso ellenzeknek, vagy barminek -, pl. Angyan vezetesevel. A videki fidesz bazis egybol atpartol, mert a sajat kutyajuk kolke, ok balra nem szavaznak, de egy igazi kisgazdara, mint pl. Angyan, igen. A sok balhet es szart amit kavartak es meg kavarni fognak elvitetik a Fidesszel. Angyan uj partja megnyeri a valasztasokat, de egyedul nem tud majd kormanyozni, ballal nem all ossze, marad a fidesz. Termeszetesen, mivel az emberek nem emlekeznek 4 evnel tovabb vissza, szepen lassan visszaszerezhetnek a szavazobazisukat is.
Miert van az, hogy csak nagyon atlatszo dolgokat muveltek Angyan lejaratasara, olyanokat, amiktol meg nagyobbra nott az emberek szemeben? Hogyan lehet, hogy minden nap bejar dolgozni a fidesz frakcioba ugy, hogy kozben teljesen kivulallokent alazza a fidesz trukkjeit fold ugyekben? Teregeti a szennyest, amiert siman ki is zarhatnak, ezek biztosan megtalalnak a modjat, hogy elhallgattassak. Miert nem teszik?
Szerintem a valasztok meg nagyon meg fognak lepodni 2014 kornyeken. Ne feldjuk el, hogy ezektol barmi kitelik. A kavargatott szart meg csak nem is takargatjak, belerohognek az emberek szemebe, ugy alakitjak a torvenyeket, hogy minden csalasuk es lopasuk torvenyesse valjon. Miert ne eszelhetnenek ki valamit a hatalmon maradasra?
@Habakuk999:

ez nem igaz...járj utána fityisz hazugság hozzá nem értőknek

személyesen voltam hivatalos tolmács délamerikai egyetemi hallgatóknak Szombathelyen a kisérleti gazdaságban ahol a magyar kukoricatermesztési rendszert tanította az magyar egyetem a kukorica hazájából érkezett agrármérnököknek...ha nem tudnád és még sok nyalánkság...annyit fizettek amennyit nem szégyelltek kérni...bentlakásos tanfolyamok

brühühühühühü

a magyar föld meg nem rosszabb hanem más és a magyar paraszt ismeri mint a saját anyját vagy jobban megtapintja és már mondja is mit lehet benne vagy mit nem...
@rodeo36: Nekem vannak biocuccaim a lányom barátjának a családja révén. Szembe kacsint a kukac az almából, de finom. A zukkini is, a paradicsom is, a spenót is, a szőlő is. Az én paradaicsomaim is finomak.

De a MOM-ban lévő biopiacot nem tudom megfizetni és mintha a tavalyi vagy mikori bazi sok halálla járó német hasmenésjárványt is valami biocuccos dolog robbantotta volna ki, nem? www.168ora.hu/globusz/megvan-a-hasmeneses-jarvany-tettese-77214.html Szóval annyira a bioban sem hiszek, ha azt nem én termeltem vagy nem ismerőstől kapom.
@aritus: A 08.55 h-kor írt kommentedre szeretnék reagálni, melyben az adósság mértékéről, arányáról és viszonyítási alapjáról szóltál. Szerény véleményem szerint az államadósság abszolut összege nem kifejező önmagában. Nemzetközileg elfogadott a GDP-hez viszonyított a rány, melyet nekünk is követni kell már a gazdaságunk megítélése okán is.
Szerintem az államadósság GDP-hez viszonyított %-os mérték sem fejezi ki egy ország gazdasági állapotát, hiszen a teljesítőképesség ezt az arányt rövid időn belül kedvezően változtathatja, vagy ronthatja.
Példaként említeném Dél-Koreát vagy Japánt. Dék-Korea az oktatásra alapozva képzelte el gazdaságának növekedését, melynek érdekében 200%-ra növekedett az államadósság aránya. Befektetésének eredményeként - mint tudjuk - rendkívüli gyorsasággal növekedett a gazdaság teljesítménye, ma már látjuk, hogy hol tart.
Beruházni is lehet megnövekedett hitelek felvételével, amennyiben gyorsan megtérülő beruházásokra kerül sor.Ehhez persze egy jól átgondol, profi gazdaságpolitika szükséges.
A Gyurcsány Ferencet illető vád, miszerint eladósította az országot, ez a vád jelenleg ellepi a médiát, különösen az IMF tárgyalások fényében figyelem elterelésként.
A Gyurcsány által felvett hitelekből infrastruktúrális beruházások jöttek létre, melyek nemzeti vagyonként jelen vannak az országban. Másik részük tagadhatatlanul, de az állampolgárok életszínvonal növelésére használódtak fel.
Nem lehet nem szembeállítani a jelenlegi kormány adósságpolitikájával. Lerágott csont, de ujra és ujra el kell mondani, hogy a Manyup megtakarítások több mint felének felhasználása sem csökkentette a hitelállományt, melynek további oka a 100 milliárdos veszteséget jelentő árfolyamból eredő veszteségek terhe. Ezek után el lehet dönteni, hogy melyik hitelgazdálkodás volt az elfogadhatóbb.
Pogátsa Zoltán és Havas Henrik megnyilatkozásait már nem kell komolyan venni. Semmi érdemleges okfejtést nem adnak elő, panelekben próbálnak villantani, saját gondolatot nehéz felismerni náluk. Igen, ilyen a politikailag meghatározó értelmiségünk jó része. Azért vannak kivételek, a baj az, hogy nem ezek az emberek kapnak médiafelületet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De hogy lépne ki a szerepéből, és miért kérne bocsánatot, ha nem is valóságos, csak a szerep része, amit mond?

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Valóban nem találkoztam ilyen állattal, csak olyanokkal, akiket - szerintem - kifiguráz.

@Habakuk999:

:)

@Ergosum:

Szerintem ez nem működne, képtelenség, hogy komolyan mondja.
@ob.szerver: És az nem zavarja, hogy a szakma röhög esetleg rajta? Hogy a külföld, ahol normális esetben lehetne valami kellemes Orvbűn utáni állása, tanári posztja, stb. szarba se veszi majd, mint hókon nyomott ködevőt ezekért? Ennyire megéri ennek a baromnak nyalni?
@rodeo36: Na kérlek szépen, ugye szépen átveszik a multik a termelési rendszereket, nem kell sok idő, és a termeltetési rendszerek is külföldi kézbe kerülnek.

Az árakhoz kurvára semmi közünk, azt a FED dönti el, dob-e egy kis pénzt a piacokra.
Aztán legfeljebb, ha kevés a pénz, akkor csinálunk még plusz adót, hogy kártalanítsuk a gazdákat.
Vagyis a magyar földek is szépen Audi vagy Suzuki összeszerelő műhelyekké degradálódnak.

Mindez egyre termelékenyebben, egyre kevesebb embert eltartva.

Akkor nem kéne e mellé kiépíteni saját mezőgazdaságot?
Olyan kisüzemit, olyan mellékest, háztájit.

Az árokpartok, és azt kaszálók kihasználására.

A magyar paraszt sem tud már mindent a földről, elhiheted.
@londonterminals: NAgyon sokban igazad van, nem is vitatom, mondom én ma is azt hiszem, hogy ilyen lény pedig nincs és próbáltam így is kommunikálni, hogy egy nagyon durva görbetükör, de félelmetes, amit mutat. Csak néha mintha belelendülne túlzottan is. Nem tudom, ha igaz a feltevésed , és egy nagyon művelt és szarkasztikus zsidó szórakázik itt velünk a mi okulásunkra és Orvbűn kárára, neki ebben meddig érdemes elmennie?

Mi az a pont, amit már ő sem bírna leírni? Mert ugye az össze náci toposzt már belinkelte képeken, már minden hitleri közhelyet - a nyaralóhelytől kezdve, ahol idén járt áhítatosan - elpuffogtatott, Orvbűn össze szarságát kihegyezte a családtól a férfiasságáig, stb. - de mi van még szerinted hátra?

Amúgy persze, hogy valódi ember írkálja ezeket élvezettel ezek szerint, aki magára húzta ezt a kötényes, szűzies, szőke fonatos, hesseni ősökkel rendelkező sváb giccsleányzói szerepet - én az elején bizisten azt hittem egy percig, hogy tán Parti Nagy gigaparódiája, ami durvább, mint a Sárbogárdi Jolán... De aztán ellaposodott és azzal egyenes arányban nácisodott egyre jobban.

Én kijátszottam vele magam, akkor most te jössz. ;-DD
@a szív fészkei: Majd ő is ír qrvajó könyveket az összeesküvésekről, mint Posta Imi. :)
@hacsaturján: és miért kérdezte ezt, hogy hülyék vagyunk-e? Mit tapasztalt, amiből ezt leszűrte? Félre ne érts, a diagnózisával egyetértek, csak érdekel, hogy neki mi tünt fel?
@épészmérnök: Az Ökopolisz az LMP államilag támogatott alapítványa, ilyen minden parlamenti pártnak van.

Egyébként Ángyán profnak a legtöbb híve jelenleg az LMP-ben van, simán el is férne ott. Nem mintha valószínű, hogy ez megtörténne, de kizárva sincs.
@a szív fészkei: Fáncsika szerepjátékot játszik. itt azt, hogy vérgermán fonatos szűz leány.
@Habakuk999:
tudtommal ez csakis akkor fordúl elő, ha a fityisz stílusban a szakmai analfabétizmus csimborasszóján olyan tevékenységeket hoznak be ami nem ad megfelelő képzést, a felsőoktatás és a gyakorlat össze kell fonódjon és egymásra épülkön

de a cheap shit hungarian workforce nem kényszeríti a beruházót, hogy nagyobb értékhozzáadással telepítsen

ezzel kész az öngyilkosság és a zalcsútbasznádi törpe hiába bazsalyg átadásokon filléreket kap milliók helyett mert hülye agyament idóta és a gittegylete is...lehet hogy érzi de hogy nem tudja az biztos

brühühühühühühü

loosers
@hacsaturján:

Beszúrjuk bizony. Mert a racionalizálás és a minél nagyobb, minél tömbösebb között nincs automatice egyenlőségjel.

Én hoztam példát amit támogatni tudnék - olasz-osztrák - te még nem mondtál semmit azon kívül, hogy Tokfalvi a megfellebbezhetetlen úrjézus, akinek minden szava aranyrög.
@Penivaldes: Tudtam én, hogy a World of Warcraft függőséget okoz :-)
@aritus: Ha kurvára nem vagy közgazdász és nem értesz hozzá, akkor milyen alapon faszozod le azt, aki viszont közgazdász és ért hozzá? Pogátsa nem alap nélkül beszél, tények vannak mögötte, amint, mint tudjuk, makacs dolgok. Nem pont Gyurcsány, hanem az Orbán-Medgyessy-Gyurcsány trió adósította el az országot, 2001-től kezdődően. Orbán persze úgy tervezte, hogy majd ha megnyerte a választást, visszavág belőle, de ez nem jött össze.
@londonterminals:

Ne haragudj a hülye párhuzamért, de szerintem az is képtelenség volt, hogy Hitler komolyan gondolja, vagy Szálasi, vagy Hasfelmetsző vagy.....

Azért mert te elképzelhetetlennek tartod, hogy fogalmazni képes emberek képtelenek ennyi nyomorúságot összehordani, attól még sajnos ez tény, és nem paródia.
@londonterminals:

A Stefi ügyet eldönteni és kezelni az én kompetenciám.

Én pedig tegnap eldöntöttem. Indokoltam is, ami nem szokásom. Legyen ez elég.
@MacChicken: JA, ez felmerült bennem is. A házilag előállított próféta esete. Aki a saját régi hazájában ugye nem lehetne az, de valahogy mégis kezd azzá válni és így át lehet vele lavírozni majd egyéb vizekre.

Ezért kérdeztem és erre eddig senki nem válaszolt - , mit szólt és szólt-e egyáltalán Ángyán a tokaji első fideSSes kormányos Orvbűn-műsorokra? Mert ha igazi falusi és tokaji érdekeket néző gazda és tudós, bizony az a tény, hogy ott a legszarabb borukat is nagy hirtelen felvásárolták mivel Anikó nagysád lett a tokaji first lady, csak szemet szúrhatott volna neki? Állt oda Rajnai Attila és az ÉS mellé, amikor ocsmányul elkezdték perelni őket a nem volt taggyűlés - mert csak azt tagadták - dumával, hogy fedezzék a tényeket?

Lehet, hogy ez tényleg csak előremenekülés, a "kisebb kár most, nagyobb haszon később" levén.
@iii: Nem alap nélkül beszél, csak csúsztat, amúgy nemzetiesshen.:)
@Penivaldes: Ja, de időviharban játssza. Ill. itt már nem tudja, de máshol biztos.
Többen preferáljátok a családi gazdaságok elterjedését.

Miért éri az meg az államnak? Illetve mekkora termelést kell produkálnia egy családi vállalkozásnak, hogy abból állami bevétel keletkezzen?
@Habakuk999: Már kicsoda nemzeties?
@a szív fészkei: biotermelés...jó nem használsz vegyszert..de ha ott van a közelben egy gyár, vagy ha az elöző tulaj agyon vegyszerezte a földet akkor hol van a bióság?
@Misi56: az is Demján, akinek a nyerőgépei megmaradhattak, amikor 1984-ben betiltották párt és kormányrendelettel (ugyanazokkal az indokokkal, mint amiket most a "konzervatív" Lázár hangozatat) a nyerőgépeket.
Most volt vele egy inrejú, amiben a kádári bürokráciát sírja vissza, mert az mennyivel hatékonyabb(!) volt, mint a mai, és előadta, hogy ő akkor is kritizálta a kormányt. haha
Ilyen vicces, bátor fiú ez a Demján. Ki érti, hogy mind a kádári, mind a demokratikus Magyarországon a fasz jobbik végére kerül mégis?
@iii: A csúsztatás.

Ha megnézzük a számokat, nőtt az adósság.
Ha elmondja, hogy ebből x infrastruktúra y munkahelyet z beruházást hozott létre, a m összeget pedig elfélkarúztunk államilag népileg, akkor az elemzés.

Gyurcsány alatt nőtt az adósság, igaz, csak nemzeti oldal felé irányuló csúsztatás.
@Ergosum: Miért az állami bevétel a legfontosabb? Nem inkább az, hogy minél több embernek megélhetést adjon? Plusz ne egy monokultúrás sivatag alakuljon ki az országban, hanem sok munkaerőt igénylő, vegyes termelés? A föld legyen azé, aki dolgozik rajta - ez elég régi jelszó.
@Habakuk999: Ezt ezerszer megkérdeztem: Amerre jártunk - nem nagy kör sdajnos - azt látjuk, hgoy pl. a Duna-kanyarban roskadoznak a fák a terméstől, rajta rohad. Nem egy, nem két heylen és a gyümölcs ára manapság az egekben! Cseresznyét meg eszik a rigók. BArack hull le az útra, szarnak szüretelni, a férjem évek óta abból főz be sárgabari lekvárt, amit az út mentén összeszed a nyaralóhelyünkön. Meg tudnánk venni, csak fáj a szíve a gyönyörű, finom gyümölcsért. Velencén azt láttam a szomszédságban, hogy megpusztul az almafa, annyi a termés rajta. Le se szarják, holott a ház tulajai vidéki emberek, hetente ott hawaii-oznak...

Akkor mi van? Magyar föld magyar fájának magyar gyümölcse, ami a piacon bazi drága, és gyakran nem is magyar, nem kell. És mindenki megy a Tecsóba a Duna-kanyarban, Gárdonyban pedig az ott lévő Aldiba, Lidlbe, Sparba, Pennybe,franc tudja mibe, és ott veszi nehéz pénzekért. De le nem szedi.
@Habakuk999: Hát bizonyára elmondja ezt részletesen is. A nemzetiest azért nem értem, mert Pogátsa LMP-közeli közgazdász.
@Penivaldes: Ezt mondom: A DDT-t hogy küszöbölik ki? Három méteres talajcsere vagy hogy?

Biopiac a MOM-nál: előtte pöfögnek a buszok, millió kocsi vagy négy sávban. Akkor még bio, ha azt nyeli a gyümölcs fél napig?
@a szív fészkei: mert nincs rá igény még vidéken sem. trendibb a tescoba megvenni a pipifasírtot.
@aritus: :-DDD De ha megmördel, akkora százmilliárdját a szegényekre és jó iskolai képzésre hagyja. Ugyan azt nyilatkozta, hogy hülyeség a művészet, meg a kínai szegényember a példfakép...
@rodeo36:

Na ne viccelj már. Bábolna piacai igenis a KGST országai voltak elsősorban.

Az nem vita tárgya, hogy dolgoztak ott elsőrangú szakemberek, lásd pl Phylaxia. Az sem vita tárgya, hogy ezek az emberek az oltóanyag programban dolgoztak a WHO-FAO program égisze alatt Marokkótól Kubáig sok helyen. De az itthon előállított oltóanyag fő felvásárlója a KGST piac volt.
@aritus:

abban az időben a magyar metőgazdaság egyféle mintaként szerepelt amerikában, ezért asztán ez a "szaktanácsadó", aki bevallottan tanulmányozási célbul érkezett, tejjesen kéccségbe zuhant, hogy eszt a mintát a szeme láttára basszák szét. a mintaszerűség anyagi indokolcságát hosszú lenne itten ecsetelni, de rögtön vettem az adást.

@Habakuk999:

nincsen semmi baj, ugyanaszt ordibáljuk el egymás füle mellett. :)))
@Penivaldes: Nem, most Peni EFFEKTÍV A GYÜMÖLCSRŐL BESZÉLEK. Rohad a fa alján a millió gyönyörű alma, körte, akármi a kertjükben és állnak a Pennyben a zöldséges pult előtt. Ahelyett, hogy szerveznének cserebere piacot vagy bármit. Nem értem.
@Mariann19: egyetértek 100%-ig, én is ezt pampogtam, csak te szebben mondtad kislovag:)))
@aritus: Annak örülök a legjobban, hogy egyetértünk. Nem először!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Kósát eléggé le szokták iskolázni, nem vitára van kiképezve. Hol szokott ahhoz hozzá?
@a szív fészkei: ugyanerről beszélek csak más példával. ezeknek a bio helyi piacoknak a vevőközönsége nem helyi. mert a helyi az elmegy a tescoba barackért, almáért.
@a szív fészkei: Király Linda szavaival élve: "Magyarok vagyunk, nem?"
@Fabius:

nem tettem semmiféle egyenlőség jelet. nem montam, hogy tokfalvy a csudálatos nalaya. nem fogok neked példákat sorolni, mer aritusnak mán vázoltam, hogy hányfele szereztem tapasztalatokat. (amiket persze simán baszhatok, mer svalbárd valami más.) :))) persze, ha akarod aszt is mondhatom, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban.
@Penivaldes: De miért? Tudnak a helyiek a helyi biokról valamit, amiért inkább tecsós cuccot esznek?

@félázsiai nemecsek ernő áruló: :-)))
@iii: @aritus:

"Ha kurvára nem vagy közgazdász és nem értesz hozzá, akkor milyen alapon faszozod le azt, aki viszont közgazdász és ért hozzá? Pogátsa nem alap nélkül beszél, tények vannak mögötte, amint, mint tudjuk, makacs dolgok. Nem pont Gyurcsány, hanem az Orbán-Medgyessy-Gyurcsány trió adósította el az országot, 2001-től kezdődően. ... "

Anélkül, hogy mindent tényként kezelnénk, amit valaki feltesz a netre, küldök neked egy kis olvasnivalót.

szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2012_10_02__EVr5
@a szív fészkei: na igen, nekem is ez a gondom. hogy nem tudod mi hogyan van..
@hacsaturján: És hol voltak a számodra legmegyőzőbb jó tapasztalatok?
jaésmég! terjesztettem hat évig a rendszer jó hírét hat évig mexikóban és oktattam stuttgarti egyetemistákat is, oszt csókolom.
@a szív fészkei: De hogy korrektek legyünk: nyilván vannak olyan biokertészek, akik becsületesen űzik az ipart, és igaz szívemből szeretném hinni, hogy ők vannak többségben. Azt viszont sajnos nem tagadhatjuk le, hogy az emberek zokszó nélkül megvesznek valamit kétszeres áron, ha rá van írva, hogy bio. És ez nem az egyetlen probléma a "tudatos vásárlás" témakörében.
@hacsaturján:

jaésmég, szervesztem húszezer hektáros gazdaságot a john deerrel romániában. bibibííí!
@Ergosum:

Az olaszoknál pl megéri. Lombardiában a családi gazdaságok még a sziklateraszokon - szó szerint - is tartanak tehenet, dolgoznak fel tejet.

A regionális közösségek a termékeiket levédetik uniós szinten. Pl:

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:087:0020:0025:HU:PDF

Szervezik maguknak a saját piacukat, minden nagyobb településen (Milano, Lecco, Como, Bergamo) piacuk van, sajtfesztiváljuk meg amit akarsz. A sajttá fel nem dolgozott tejet otthon, automatából értékesítik, árszintet a legnagyobb multijuk uht tejáraihoz lövik be.

Teszik mindezt a területalapú uniós, minimális top-up rendszerű állami támogatás felhasználásával, amit a hazai gazdák is megkapnak. Munkahelyet teremtenek, járulékot fizetnek, ami fent a francba Ballabio környékén nem kis kunszt.
@iii: jesszusom! Itt senki se ért a szimbolizmushoz?:)))
Pontosan azt kifogásoltam Pogátsa "szakmai" szövegében, hogy csak és kizárólag Gyurcsányról állítja, hogy eladósította az országot.
Mondandójából szemérmesen kihagyta Orbánt is, - és Antallt is - és Meggyesit is (ami kevéssé érthető, hacsak azért nem, hogy az ő sarát is Gyurcsány kapja).
Fogalmam sincs Pogátsa szakmai kvalitásairól, de aki ennyire differenciálatlanul, egysíkúan, és egy darab miniszterelnökre keni azt, hogy hol tart ma az ország (a béka fenekén), és mindez pont megegyezik a fidesz és Orbán évek óta hangoztatott dumájával, hát ne lepeődjön meg, ha az emberben, pl bennem felmerül az a gyanú, hogy a szakmai tisztességét, hitelét beáldozta az általa favorizált párthoz való lojalitásért.
@Ergosum:
A mezőgazdaság stratégiai ágazat.
Ha hallgatod a Jobbik víz és földmegmentő vízióit, azok csak részben butaságok.
Nyolcmilliárd embert etetni komoly dolog.

A tsz-ek szétverését követően régiónként két három "nagygazda" kaparintotta meg az eszközöket, sok kicsi versenyképtelen kisbirtokos mellett.
Kialakult egy olyan termelési struktúra, ami megőrizte a szántóföldi növénytermesztés tsz-k- állami gazdaságok örökségét, ugyanakkor elsorvasztotta a háztájiakat.
A kertészetet, fóliákat, állattartást.
És teremtett egy nagy csomó munkanélkülit, akik az iparban sem helyezkedhetnek el.

És alapjaiban rengette meg a falu intézményét.

Tehát nem pusztán gazdasági hanem társadalmi problémát is kell orvosolni valahogyan.

Mert ez még talán lidérces álomnak tűnik most, de pillanatok alatt eljuthatunk a nagyváros peremén lévő bádogvárosokhoz.

A szántóföldi növényművelés nem ad munkát.

Nagyüzemi állattenyésztés gyakorlatilag a tönk szélén, egy elszúrt gazdaságirányítás következtében.
Feldolgozóipar szintén haldoklik.

Hozzátenném, hogy a gabonák és olajos magvak piaca teljesen globális, azaz semmilyen irányítási lehetőségünk nincs, alkalmazkodhatunk, de azt is csak cseppként a tengerben.

Ha ezt a vázlatosan felsoroltakat átgondolom, talán a kis a családi gazdaságok azok, amik valamilyen kitörési lehetőséget jelenthetnek.
Ez nem csodafegyver, bár a hatvanas években már kihúzott minket egyszer a bajból.
Akkor a magántulajdon lehetősége volt a serkentő a szövetkezeti és állami mellett.:)
Működött a rendszer.
@Fabius: én nagyon örülök neki, mert kurvára untam, hogy a hülyeségeivel szétoffolta a blogot. Mert mindig volt valaki, aki válaszolt neki, vitába szállt vele, pedig az első kommentje óta nyilvánvaló volt, hogy troll.
És tök mindegy, hogy komolyan ilyen hülye, vagy ahogy londontermináls írta, görbetükörből, unalmas volt.
Akkor már sokkal inkább a charlize egyház offolja szét a posztot:))).
@a szív fészkei: azért mert..
egyrészről a biopiac az nem a helyi alsó közép szórakozása. sem itt Képtalantótin, sem az Akli majorban fent a Bakonyban. Ezek a piacok ugyanis már a szülőapjukat/anyjukat tekintve sem annyira helyiek. hanem gyakran külföldről hazatelepült, és stabíl középosztály az elinditó, amihez csatlakoznak a helyiek. és ezeken van egy ár. igen pl Tótin egy kis üveg körtelekvár kerül 400-600 forintba. és ezt nem tudja megvenni az aki kis keresetű, hanem ki veszi meg? a budapestről lerándult pihenő. ők azok akik biztos fizetők, akikre minden héten lehet számítani. de a helyi nem megy oda vásárolni, mert egyrészt nincs annyira rá pénze, más részt pedig igénye sincsen rá. a legtöbb helyinek a biopiac az valami fura dolog, amit nem igazán értenek..és mivel nem értenek hát elfurikáznak a tecsóba.
@Mariann19: Sajnos, az a szomorú, hogy a te tökéletesen érthető és higgadt mondandód itt érvényesül, mert itt van tered elmondani csak, míg ezek a médiakurvák meg végighaknizhatják hülyeségeikkel a nyilvánosságot. :-((

És igen, a Zemebrek kicsit jobban éltek és megépültek a gazdaságot is szolgáló beruházások - mindjárt jön a völgyhidazás, figyelj, lehet mérni a stoppert! - amik vonzhatnak ide pár multit, mert mégis az hozza a pénzt, nem véletlen a násztánc a Merci meg az Audi körül. Ha már másokat elpénecoltunk.

Ettől függetlenül lehetne normális mezőgazdaság, csak nem tudom, hogyan, mert már a Torgyán után is csak romok maradtak. Orvbűnt nem a föld érdekli, nem is belőle élő paraszt, csak a felnyalható, eus rabszolgatartóink - hisz azok nem? megmondta a Békamenet - által kifizetett bazi sok támogatás. Az a fogalom: támogatás mindig izgatja, lásd Tokaj. (ezt folyton le fogom írni.)

Ha haspiercing-tervezésre adna az Eu ennyi pénzt, akkor az lenne a favoritja.
@a szív fészkei: Én azért vagyok ki ettől a zsidó mizériától, mert nem értem ezt az egészet.30-as éveimben járó pali vagyok.Próbáltam utána olvasni annak, hogy mi az alapja a zsidógyűlöletnek, az életem folyamán többször is több helyen akartam informálódni:Történelem könyvekből,volt jobbikos munkatársak,sajtó,stb.Arra jutottam, hogy simán irigység.Ezek után nem tudom komolyan venni ezt a "zsidőnagytőkehatalom" dolgot. A sikertelenvagyokkeressünkegybűnbakot típusú emberek "betegségének" tartom.Tudom, hogy nem a témához passzol,de kikívánkozott belőlem:D
@hacsaturján:

"ha akarod aszt is mondhatom, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban."

Tedd azt. Lényegesen könnyebb, mint bármi megoldást vázolni.
@a szív fészkei:

tőlünk nyugat fele bárhol volt tanulni való, de ugyanez működött fordítva is és ez a lényeg. millió egy példát lehetne mondani összehasonlításban is, de akkor nagyon sokat kéne szerepelnem itten, aszt meg nem szeretnék, mer mán így is pirulok. :)))
@Penivaldes: Vagy főz maga körtelekvárt, nem nagy ördöngősség. Látod épészmérnök mintagazdaasszonya is németekhez tendál a málnájával.

Én mondjuk budapesti vagyok, de a MOM-ba se megyek biolekvárért. nemhogy rándulgassak méregdrága dízellel. Ami meg ugye szintén terheli ilyetén formán a környeztet, szóval, akkor hol a zöld haszon?
@hacsaturján: Jó vannna!:)

Ez a román dolog érdekelne, most kaptam ajánlatot telepvásárlásra.
Gondolkodom erősen, induljak-e rá.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen. Nagy biznisz ez, megéri simfölni a másfélét, hazudni a kárról, stb.
@IQ bajnok: valaki már reggel belinkelte ezt, és ennek az írásnak a kapcsán kezdtünk el vitázni:)))
itt: @aritus:
És szinte mindenkinek, aki vitázik velem, sikerült úgy olvasnia, amit írtam, mintha vitatnám, hogy Gyurcsány IS növelte az államadósságot.
@Fabius:

van egy sajtbuzi haverom. még pálpusztán tanulta ki a szakmát. nu ez a balfasz kitanáta ugyaneszt a megoldást, hát úgy elzavarták a halál faszára, csak úgy pörgött: szövetkezni, mi? mocskos komcsi!

de ittvan egy aktuális példa:
hvg.hu/gazdasag/20121003_Tokaj_Hetszolo_interju
@iii: Bocs, zsigerből mondtam nemzetit.:(

A franc se tudta, hogy LMP-s, hallgattam vagy kétszer, aztán ment a lefolyóba, mert komolytalannak tartottam.

lendvai Ildikót sem tudom végighallgatni sajnos.:(((
Öregszem, egyesek fárasztanak.
@Habakuk999: De pl. a katicák valahogy eltűntek Magyarországról, pedig az is tetűzabáló.
@Fabius:

ja, hogy te politizálsz? az más.én sajnos nem vagyok hályogkovács.
@a szív fészkei: Itt van egy a szőllőstálban.:)
Hétpettyes.
@Neolibsi: Az alapja ott keresendő, hogy annak idején a zsidókat eltiltották sok foglalkozástól, ezért kénytelenek voltak oda menni, ahova lehetett. Például bankolni. És már akkor is voltak olyanok, akik úgy képzelték el a hitelt, hogy felveszik, de nem fizetik vissza.

E mellé szegregálták őket, ami csak erősítette az elkülönülésüket. És egy bezárkózó közösség mindig valamilyen mértékű ellenszenvet ébreszt, még akkor is, ha nem önként viselkedik úgy, ahogy.

Aztán ez fennmaradt...
@hacsaturján: Pedig szerepelhetnél többet is.
A rének megvárnak.:)
@Habakuk999:

háááát, nem tom. nehéz ügy. ottan csak a saját ujjadba bízhacc. annál a brailai projectnél kormánygaranciákat kaptunk, oszt aszt tűzhettük a kalapunk mellé.:))
@iii: Orbán-Medgyessy-Gyurcsány trió adósította el az országot, Orbán választási győzelme után visszavágni szándékozta, de ez nem sikerült neki."Baromian nem sikerült most sem, pedig a Manyup pénzt is bedobta több mint, mint 1.500 milliárd Ft-ot.
"Pogátsa nem alap nélkül beszél."Neked ez a véleményed, amit én tiszteletben tartok. Azonban hozzá fűzném, hogy ezek a sztár közgazdászok - ahogyan figyelem - felsorolják a sajtóban és szaklapokban megjelent tényeket és számokat, amelyeket amúgy is ismerünk, és ezzel ki is merül a nagy hozzáértés. Ezektől a közgazdászoktól elvárnám, hogy elemezzék a helyzet kialakulásához vezető okokat, és jelöljenek meg kivezető utat.Amennyiben erre nem térnek ki, öncélú a szereplésük.Szerencsére van egy-két kiváló szakember, aki tanúságot tesz a hozzáértéséről, ezáltal jobban megismerjük a folyamatokat.
@Neolibsi: Ezt nemcsak te mondod, ezt írta anno Sartre is.
@hacsaturján:

bocsika, eszt aritusnak szántam. kicsit is elmegyek dokihoz, oszt máris handabandázok.:))
@aritus: bocs, de nem mindig van türelmem visszaolvasni.
Így jártam. :)
@Mariann19: Ha szidja Gyurcsányt, ez belépő sok helyre.
@King of Shadows: Miért tiltották el őket egyes foglalkozásoktól, miért szegregálták őket?
@hacsaturján: Én csak a határ túloldalára mennék.
Jelenleg stabilabbnak látom, mint az innenső oldalt.
@a szív fészkei: már aki főz..de sokan azt sem. az értelmesebbje mondja is, hogy ha ezeknek felkelne a nagyanyja nézne nagy szemmekkl, hogy úristen a falun felnőtt kertes házban élő unokám nem műveli a kertet. hanem befűvesítette az egészet.
@Neolibsi:

végre egy fiatal rájött mecsoda...."irígység" életem legnagyobb borzalmai a seggfejekhez fűződnek akik megcsinálni nem tudták de irigyelni igen amit én játszva...bármilyen területen még személyes intim területen is és kialakúlt a gyűlölet meg az árulás meg a fizikailag félreállítás kívánalma amit nem tudtak végrehajtani de minden mást keresztbe tettek és elárúltak

én undorodom a buta emberektől meg akik nem ismerik fel, hogy kicsodák ezt angolúl ugye identityloss vagy hasonló de magyarúl is identitászavarnak hívhatjuk

Levédia tele van velük legalább 50%-a a teljes népességnek és a zalcsútbasznádi törpe az élharcosa és még beteg is meg cigánykodik

brühühühühühühü
@a szív fészkei: Szégyellem,de nem tudom ki az a Sartre:D
@Neolibsi: Sokszor írtam már Eco könyvéről, a Prágai temetőről. Abban azért elég jól leírja ő is. (bár még vagy 100 oldallal adós vagyok magamnak, csak mindig olyan hamar kel visszavinni, hogy nem jutok a végére, mert annyira nem könnyű olvasmány - nekem - , pláne ahogy Eco megbonyolítja a sztorit.)

De lényeg abszolút az, ahogy ma is operálnak a jobbikosok ezzel, szinte pont azokkal a szavakkal, tényekkel. Izgi belelátni a nagy, mindig böfögött eposzfolyamuk mélyére, honnan is vannak a marha felételezéseik. :-DDDD
@Neolibsi: Elsősorban azért, mert nem voltak keresztények (vagy épp muzulmánok). Illetve az előbbiek szerint ők ölték meg Jézust, ezért kollektív bűnösök.

en.wikipedia.org/wiki/Racial_segregation#Jewish_segregation

en.wikipedia.org/wiki/Medieval_antisemitism
@King of Shadows: Akkor szerintem jól gondoltam, hogy nincs valós alapja a zsidógyűlöletnek!
Für alle fälle, jól jöhet tán még egyszer: hu.wikipedia.org/wiki/Jean-Paul_Sartre

:-DD Itt talán már neki se lenne utcája.
@Habakuk999:

nu, ebben is van valami. :))) bár nem nemzetiség kérdése.
@a szív fészkei: A nagybirtok rendszer kialakítása látjuk, hogy hogyan megy végbe.Elhangzik a jogos bírálat, miszerint a hektáronként fizetendő támogatás már eleve egy nagy üzlet, hiszen teljesítménytől függetlenül jár.A játékosok nem kispályások, hiszen azért jönnek létre a több száz hektáros birodalmak. Ehhez azonban hozzá kell tenni még egy fényes lehetőséget. Az Eu-s támogatáson kívül a mezőgazdaság nagymértékű állami támogatásban is részesül. Ezekhez az állami pénzekhez is símán hozzá lehet jutni a jövőben, ráadásul az érdekeltek köre határozza meg a mértéket.
Egyébként a mezőgazdaság működését csakis nagyüzemi rendszerben tudom hatékonyan elképzelni.Ezzel a termelési móddal lehet elérni a legoptimálisabb munkaszervezést, a gépek kapacitás kihasználásának teljességét, a jövőben az öntözési rendszerek telepítését, a nagyüzemi tároló helyek beruházásait stb.
A mai viszonyok között már szakképzettség szükséges a hozamok maximalizálásához, nem elég a régi rendszerekre alapozott tapasztalat, az csak mese.A szakembereket is csak nagyüzemben lehet alkalmazni, már az anyagi vonzatok miatt is.
@King of Shadows: @rodeo36: Ezt megírta anno Márai is a keresztény aladárokról. Azóta nem a lieblingjük, hogy elkezdték páran idézni tőle az 1945-ös Naplót:[..] "Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeznek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat; nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket és elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem." Az ítélet egyetemes, és a kétségbeesett, apokaliptikus erkölcsi iszonyról tanúskodó mondatok szinte egymás nyakában lihegnek: "A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget. (...) Nem igaz, a nyilasok nem a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt huszonöt évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a vezető magyar réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy huszonöt évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek." És nemcsak a középosztály a bűnös; a felelősségre hívó szó minden réteget megtalál: "Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai; s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhizlaldákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték - gyermeket, aszszonyt, férfit vegyesen - ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt egyes vagonokban a mortalitásÉ S végül az auschwitzi, olmützi Vernichtungslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, lányokat és asszonyokat a kísérleti telepeken beoltották betegségekkel. (...) Minderről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, s féltik a 'zabrálóktól' a lisztet és fehérneműt."

magyarnarancs.hu/zene2/mai_aladaroknak_-_marai_a_teljes_naplo_1943-44_1945_1946_konyv-66944
@Neolibsi: Nincs. :) Az akkori, egyház által dominált államberendezkedésben a zsidók nem voltak szerves részei az apparátusnak, egyszerűen azért, mert nem voltak keresztények. Viszont bizonyos, utált foglalkozásokat engedélyeztek nekik, hogy ők vigyék el a balhét ...

És a társadalmi tehetetlenség miatt az ilyen előítéletek nagyon sokáig megmaradhatnak. Főleg, ha vannak olyanok, akik rá is játszanak ezekre. Ráadásul a régi indokokkal, csak egy kicsit aktualizálva.
CSak altalaban a poszthoz, es nehany HSz-hez.

Falusi parasztgyerekkent, aki a kb. 1.5 km-re levo oskolaba setalvan, meg rendszeresen latta a TSZCS kovacsat akcioban, azert hozzatennek ezt-azt.

Ahogy volt is egy ilyen megallapitas, itt most a rendszer dicseretere gondolok, az egesz komplexen, es jol lett osszeallitva. Persze nem tudhatom, hogy mennyire tudatosan es mennyire csak a veletlennek koszonhetoen, az szamomra mindegy is. A tukeppeni korabbi foldbirtokosi rendszert vittek tovabb, am azzal, hogy sok termelesi es tenyesztesi munkat kivittek a haztajiba, az egesznek lett valamilyen mas filingje.

Nagyszuleim sosem emlegettek, hogy bepofoztak volna oket a TSZCS-be, de gyakran emlegettek, valamilyen tortenettel kapcsolatban, hogy akkor epp kinn a foldon dolgoztak es...
Ugyanakkor azzal, hogy a kovetkezo generacio ujra allatokkal foglalkozhatott (volt tehenke, kecske, galamb, nyul, csirke) valamelyest ok is elfogadobbak lettek, hiszen a rendszervaltozas utan (amikor mar szabad volt) sem surusodtek a visszamenoleges panaszaik.

Ez a rendszer, amely akkor (igy visszanezve) szerintem messze megelozte a korat, csak akkor, es olyan korulmenyek kozott mukodhetett!

Persze lehet emlegetni a KGST-t, nemileg joggal, de azt hiszem nem CSAK errol szolt a sztori. Szemelyesen tudom, hogy ikaruszok, konzervek jutottak el egeszen Novoszibirszkbe is, ahova akkor kapitalista rendszer eseten is eljutottak volna ezek a termekek, hiaba van kozelebb Mongolia, Kazahsztan, vagy eppen Kina...

Talan mar en is karhoztattam itt Antallekat, hogy bosszubol szetvertek a TSZ-rendszert, de azt is be kell ismerni, hogy a '80-as evek elejetol mar szemmel lathato volt a rendszer leepulese.

Ugyanis, mint azt itt liberalis metelynek titulaljak paran, az a rendszer kevesse volt hatekony. Persze a csaladoknak beveteluk szarmazott, am idovel nyugati farmok ilyen allatallomanyt gazdasagosabban tudtak megtenyeszteni. Marpedig ez egy fontos szempont a kerdeskorben!!! Igy maga az allam kellett kigazdalkodja a hatekonysag kulonbozetet, amit a lakossagnak adott, am ezt mashonnan kellett elvennie.

Mindazzal egyutt, hogy igaza van Angyannak abban, hogy jelen esetben segelyeznie kell az allamnak az embereket, akik amugy dolgozhatnanak, nem tartom igazan komoly ervnek mindazt amit eloadott.

Ugyanis, ha jol ertem - szerintem igen, de majd kijavittok - akkor azt javallja, hogy ugyanazt a munkat vegezzek mostantol tobben, igy tobbeknek legyen bevetele a munkabol. Egy agrarkozgadasz valoszinuleg tudna becslest adni, hogy ez menyivel lenne dragabb rendszer, mint a most eldontott es bevezetendo limitalt segelyes rendszer, arrol nem is beszelve, hogy ez fokozatosan vinne vissza a szocializmusba. Egyre kevesebbeket erdekelne, hogy azt a munkat miert es milyen minoseggel is csinalja, az allam pedig trukkolni lenne kenytelen az arakkal, az export-import termekekkel... Ez hosszu tavon, akarcsak az atkost, az igy kialakitott rendszert zsakutcaba vinne.

Nekem kisse vicces, hogy most ezzel a francia gazdaval pozol, aki ugyan a McDonald's ellen vedte a francia gazdak erdekeit, de nyilvan nem volt ellene azoknak sem, akik pedig a magyar libamaj export ellen akcioztak...
De feltetelezem - lehet, hogy csak en nem hallottam rola, vagy csak elfelejtettem - hogy nem ment szetszedni az EU parlamentet, amikor a csatlakozo allamoknak limitaltak a termeloknek adhato allami tamogatasok merteket 20-25(?) %-ban, es az csak fokozatosan nohet 100%-ra.

Hasonloan erdekes volt - ha jol dekodoltam a szemelyt - amit Csanyirol es a Pickrol mondott. Ugyanis ne legyunk mar most olyan nagyon elajulva Angyantol, akinek tudnia kellett 2010 elott is, hogy azok egyike, akik akkor leginkabb toltak a Fideszt a kormanyba, hogyan is mukodtette cegeit!
Csanyi akinek - tulzassal - a fel hus- es tejipar a kezeben van, mar hosszu evek ota igy vezeti cegeit. Neki ugyanugy felelossege van a 3millios sertes allomany kialalkulasaban. Vagy, hogy a Tecsoban majd 100 forinttal olcsobban lehet szlovak tejet venni, mint magyar termeket!

Es az, hogy most raebredt, hogy a kormany, hogy atvagta a szavazokat, es ettol most aztan ontudatara ebredt...
Hahaha. Jo vicc.

Es mostani velemenyeszerint a szocik "csak" annyival voltak jobbak, hogy ok legalabb nem is altattak a jonepet azzal, hogy majd foldet kapnak.
Hat konyorgom, akkor amikor ellenzekikent minden erovel az akkori kormanyoknak - a patasenak kulonosen - a megdontesen/levaltasan ugykodtek, hogy-hogy nem keszitett ilyen tanulmanyokat?!

Ezzel nem azt sugallom, hogy nem voltak hasonlo erdekcsoportok a mezogazdasag korul, csak azt, hogy azok egy resze mar akkor is fidesz-kozeli VOLT es MARADT, illetve szoci-kozeli meg joval kisebb aranyban, mint a Fidesz eseten.

Angyan megerdemli, hogy tiszteletunket azert, amit tesz, az ugyek kideruleseert, de maris egy leendo kisgazda iranyultsagu part vezeralakjakent latni, kisse elhamarkodottnak tunik.

Vegul pedig csak halkan ovaintenem az LMP-t Angyan esetleges betagozasaval kapcsolatban, hiszen ahogy feljebb emlitettem neki is van am multja!
@Habakuk999:

uccsó anekdot a határmente meg a tapasztalatok jegyibe:

mezőhegyesen, a nyomsáv mellett termeltek nekem hibridkukorica vetőmagot. vetés után a túloldalon azonnal megjelent a túloldali paraszt, oszt nekiállt kukoricát vetni, mondván, ha jól megfizetem, akkor majd lesilózza (tk. nem volt meg a szükséges izolációs távolság), ha nem, hát megszívtam. rendes, jó magyar gazda vót.
@King of Shadows: na igen, de azok akik ezt a kollektív bünőséget hírdetik elfelejtkeznek arról hogy Jézus kereszthalála kellett a feltámadáshoz, és az egész üdvtörténethez. magyarán ők a saját állitólagos vallásukkal nincsenek igazán tisztában.
@Mariann19: DE látod, csak nyolciskolás butákat, kétkezi csicskákat, eldobhatóakat akarnak képezni, holott a mai mezőgazdaság szerintem nagyfokú általános műveltséget kíván mind számítástechnika, mind technológia mind egyéb - pl. Hoffmann nagy ellensége, a nyelvek - terén.

Itt vannak, akik a kis családi gazdaságokra helyeznék a hangsúlyt, de - én a sültvárosi mondom, akinek van hat paradicsomtövem!!! :-DDD -
szerintem az csak a tényleg extra igényeket kielégítő luxus-biopiacot tudná kiszolgálni. A népélelmezést nem.

És át kéne szokni az aszályos, mediterránabb időjárást kibíró termésekre is, hisz ugye leszállt itthon majdnem minden, míg a németeknél, - mondja vejem- , aki hétfőn jött meg onnan - , gyönyörű zöld és hatalmas még a kukorica. Itt meg...
@Penivaldes: JA az Úristen is tevőlegesen közreműködött a gyilokban, nem?
@a szív fészkei: Persze. Ebben az országban mindig is divat volt a germán utánzás, és ez részben a mi hibánk. :( Addig rendben van, hogy ők tartottak megszállva minket pár száz évig, de a "felső vezetés" még most is példaként tekint rájuk, nagyon sok kérdésben...
@King of Shadows: Á, nem is aktualizálnak. A bankok= Rostchlidok nekik és kész. Ugyanazt nyomatják, amit a cári titkosrendőrség a hülye Cion bölcseiben hamisított már mikor.
@aritus: :-)Nem kell tyúknak lenni ahhoz, megmondd, záptojásból van-e a rántotta. G.B.Shaw
@a szív fészkei: egyszerűen annyi, hogy Isten lejött közénk, és válalta az emberi életet, és így a halált is. sőt az egyik legmegalázóbb halált. de előtte is kikkel barátkozott? vámszedőkkel, kivetett alakokkal.. de a lényege az egésznek a megváltás (és itt annyit, hogy ezért butaság azon vitázni, hogy Jézus zsidó volt e vagy néger, vagy magyar, mert nem az a lényege)
@a szív fészkei: Márai remekül leírta ezt. a 1944.-es naplóból a kedvenc részem az amikor a 8 éves zsidó kisfiú elkezdi szavalni az ünnepségen, hogy "Magyar vagyok, magyarnak születtem" (petőfitől) és a közönség dermedten ül.

de ezek is
"Nem hiszem, hogy bármiféle nemzeti szerencsétlenség nevelni tudja e középosztályt, melynek műveletlensége oly’ mély, mint a tenger… Itt csakugyan nincs mit tenni – de szégyen velük pusztulni.
Mit tanult ez a nemzet Trianonból? –Semmit. Felnevelt egy zsebrák, basáskodó, önző és műveletlen középosztályt, s útált mindent és félt mindentől, ami igazi műveltség…

Milyen hálátlan szerep lesz mindazok szerepe, akinek fel kell számolni a Nemzetet, a Kereszténység, a Haza meghamisított eszményeit! (Napló, 1943-1944, Márai Sándor)
meg ez
A „jó magyarok” figyeltek, neszeltek. Kezdetben, 1944 márciusában, kissé gyanakodtak is.
Jó lesz ez sógor? – kérdezték egymástól és összehajoltak. – Fog ez menni? Nem lesz baj belőle?…Aztán látták, egy napon, hogy „megy a dolog”. Az oroszok még messze voltak, Franciaországban, Belgiumban még a németek strázsáltak. – A zsidók közel voltak, ki lehetett rabolni, meg lehetett gyilkolni őket. Erre a jó magyarok – miniszterek, államtitkárok, képviselők, jegyzők, szolgabírák, csendőrök, és a hozzájuk csatlakozott népség-katonaság – nekigyűrkőztek, megpederték a bajuszukat, s magyaros lendülettel nekiláttak az ügynek.
@hacsaturján: Monsantónak autóznak mostanság az embörök.
Arri is, Szerbia és Osztákia felé is.:))

A magyar gazda már a Tápéi furfangosokban is ravasz vót, ha már legalább egy arasz.:)
és még ez
Múlt az idő, nyolc hónap. – A háború elveszett, az oroszok bekopogtattak a soroksári úton.
Ugyanezen a napon a közeli Szentendrei-szigeten, egy zsidó nőkkel és férfiakkal vegyes munkatáborban megjelentek a szíjas, zöldinges nyilas süvölvények, s lehúzták a zsidók ujjáról a megmaradt jegygyűrűket is.
Miért? – Először is, mert csillog és arany. Aztán, mert eszükbe jutott, hogy ezt is lehet. Sajnos a zsákmány kövérjét már elvitték előlük az ügyesebbek. „Hinnye, testvér, a jegygyűrűk!” – mondta az egyik, és nekiláttak.
Ezek a nyilasok mégcsak nem is az igazi bűnösök voltak… Megvadult cserkészeknek bizonyultak, prolongált pubertásban kalózkodó, torz kamaszoknak. De bűnös minden magyar, aki a megmaradt helyén ez időben és felesküdött, hogy megmentse a novemberi fizetését. (Napló, 1945, Márai Sándor)

és minden amit leírt a magyar keresztény középosztályról, azokról akik a munkatáborba elvitt zsidó orvos műszereilrt párbajoztak, mert hogy ők úriemberek kérlek alássan.
@épészmérnök:
"Miért váltana profilt? A fenntartható mezőgazdaság mindig is témája volt a zöldeknek. Más kérdés, hogy a "fenntarthatóság" fogalmát, amely a Bruntland-jelentésben jelent meg, sokan kiforgatják az értelméből."

A fenntarthatosaggal kapcsolatos tapasztalataim, energiaval, energiatermelessel, vagy epp energiahordozokkal kapcsolatosak.
Magarol a Brundtland bizttsagrol es annak jelenteserol igy direktben meg nem hallottam, de most egy oldalon Lang Istvantol olvastam rola valamicsket.
Nyugodt lehetsz, en nem vagyok olyan kiforgatos tipus, a fenntarthatosaggal kapcsolatban meg plane nem.

"És ki mondta, hogy mindenki legyen paraszt? A zöldek nem."

Angyan gondolataira igyekeztem utalni egy szojatekkal, amikoris arra mutat ra, hogy egy maskepp felepulo rendszerben, a kisebb meretu maganbirtokok tobb embert tudnanak eltartani, mint az 1000 hektaras birtokok.
Ha mar nem is lehet paraszt mindenk, akkor most pontositok:
Legyen Megtobb Paraszt!
@a szív fészkei:
Nálunk (is) nagyban biocuccot termelni drága. Neked van pár paritöved, nekem kb. 50-60 m2 konyhakertem, ez majdnem elég nekünk.
A háztáji mellett a közösségi kertet, függőleges, emeletes kultúrákat kéne terjeszteni. Munka mellett se nehéz a család szükségleteinek jó részét így megtermelni, persze aki nem akarja vegye meg. A mezőgazdaság mehetne közepes/nagy, de mindenképp hatékony módon. Végülis, szerintem állampolgári jog kéne legyen egy darabka fődecske, mert semmire nem megyünk a magzat alkotmányos védelmével, ha utána aki nincstelen, az legálisan nem maradhat életben.
@a szív fészkei: Ezbiza így van.
Nem népélelmezésről beszélek, hanem a kényes német, orosz, kazak, osztrák dámák kiszolgálásáról.

A népnek ott vannak a mérgezett marokkói paprikák.
@Penivaldes: Ők csak kritika nélkül átveszik a korábbi megállapításokat. Például a középkorban az egyház elég erősen ... visszafogta a tudományos fejlődést (már ha az elégetést lehet "visszafogásnak" nevezni). A zsidókra viszont nem vonatkoztak a vallás korlátai, ezért gyakran devianciára hajlamosnak, és lázadozónak tartották őket. Ezért (is) kellett valami univerzális érv ellenük, arra meg jó volt...

@a szív fészkei: Úgy értettem, hogy a zsidók régebben a Zördöggel (ami egyes vélemények szerint Zorbán korábbi neve :D) szövetkeztek, most meg az országok vezetőivel teszik ugyanezt. :) Akkor varázsolni tudtak, most meg be tudnak perelni. :)
@hacsaturján:

Van nekünk ez az 5 éves magyar tarka programunk uniós pénzből. Én bizony regionális együttműködéshez kötném a támogatást és a részvételt benne.
@King of Shadows:
Erről a szegedi boszik jutnak eszembe: elégették őket, mert az ördöggel cimborálva sokéves aszályt és jégverést okoztak. Ma meg olvasom a konteókat, hogy repülőről, föld alól stb. rongálják a kárpát-medencei klímát.

Az őrület is halad a korral.
@rodeo36:
@Fabius:

Vót azért ott más piac is, nem is annyira elhanyagolható.
Mogürt-be nem vagyok otthon, a Bábolnárúl viszont olvastam.
Még az átkosba szállítottak naposcsibéket Marokkóba, élő birkát a Közel-Keletre az utasforgalomból kivont IL-18-as flottával. Aztán bizniszeltek az arabokkal is, nekik vágott-fagyasztott csirkét szállítottak. A rohattkomenista cég vállalta azt is a buli érdekiben, hogy amikor hókon baszarintották a szárnyast, annak a csöcse Mekka felé köllött, hogy nézzen. Nem vicc, itt volt a vágóhídon az ottani importőr képviselője és figyelt, nem volt félrebeszélés*. Namost ehhez képest, az akkori téeszcsé hierarchiájában a Kedves Beteg, maximum alkondási státuszt tölthetett volna be.
Ezért van a brühühühü, mer semmihö se ért a szerencsétlen pára.

*forrás: Cserhalmi Imre, Ki fog repülni?
@a szív fészkei: Mert az része az "elmúlthúszévnek", de (ha engem kérdeznek), nem volt az olyan jó ötlet. Például a régi államberendezkedésünket a németekről másoltuk. A választási eljárást is.

Most meg mindenhonnan összeszedjük azt, ami rossz, és csinálunk belőle egy "Bárhogy, csak így ne!" mintaállamot.
@King of Shadows: igen amivel igazából magát a kereszténységet csúfolta meg a pápa és a köre. azzal, hogy teljes sötétségeket hírdetett, és persze latinuk, hogy a nép az ne értse..miért is kéne neki..elég ha elmond pár üdvözlégyet aztán juppééé. és sokan ma is így hiszik. megvertem a feleségem? elmondok 10 miatyánkot aztán annyi elég. meg különben is minden héten ott ülök a templomban. hajj de jó keresztény vagyok mondják melldöngetve. pedig dehogy...nem a szertartások a fontosak, nem az, hogy hányszor mész el, hanem az egész életde, hogy hogyan élsz. és az, hogy ha valaki bántalmazza a másikat azt nem oldja fel egy imádság sem.
na ennyit róluk
igen de a modern antiszemitzmus az inkább Eisenberg Leleplezett judaizmus című 1700.-as években megjelent művéhez kapcsolható inkább.
és röviden annyit kell tudni, hogy ebben a szerző teljesen pontosan ídéz zsidó szövegekből. tehát nem ott van a becsapás.
@hacsaturján:

"_ühüm! asztán lazán beszúrjuk a racionalizálás szükségességét. haj-haj! mondhatni hábazmeg???!!!_"

Üdvözlöm Mester!

Ami azt illeti ez a mondása elég egyetemes igazság akár kiterjesztett, akár szűkebb értelembe vesszük, mivel senki se vagyok, nyugodtan kijelenthetem, hogy a nap mondása volt, amit másnap olvastam. Mentségemre legyen mondva, kissé haldoklok, de ez nem újszerű állapot, ellenben alig lehet megkülönböztetni a normál üzemmódomtól úgy cca 2010 június 1. óta. Arra a kérdésre, hogy mi lesz még itt: teljes, időtálló szakszerű és részrehajlástól mentes válasz a: "_mondhatni hábazmeg_" És nagy találati pontossággal lehet alkalmazni a madjarhoni élet valamennyi szegmensére.
Mindazonáltal a Mesternek jó egészséget, kellemetes örömöket, a réneknek pediglen sok és jó minőségű zuzmót kívánok.
Teljes tisztelettel

J.
@jaegtoer:
ja hogy ma még mindig csak negyedike van? hábazmeg jaeg összetolod az idősíkokat, te síkhülye?!
@Neolibsi: A földhöz nem engedték őket évszázadokig, ugye akkoriban minden annak tulajdonlásán dőlt el. Lásd drága egyház meg a cölibátus...

De - ahogy Huncík Péter írja a Határesetben nagyon leegyszerűsítve - már a háborúban odamehettek a büdös, véres, gyulladástól rothadó sebesülteket összevarrni, ahhoz másnak nem nagyon volt gusztusa úgysem. Mára az orvos jól fizető sztárszakma.

A pénzzel is foglalkozhattak, mint undorító dologgal, hisz egy igazi úr mit törődött vele, legyen és kész, költhesse háborúkra, szeretőkre! Mára a bankár kurrens szakma.

A csipcsup vitákat eldönteni se fűlt a foga a nemes úrfiaknak, hajba kapó embereket meghallgatni, érdekeiket képviselni, fülemile pereket vinni nap mint nap - mára az ügyvéd sztárszakma.

A szerelmes trubadúrok sem tudtak mindig csodás rímeket faragni kedvesük dicsőítésére, hibába vágtattak lóháton a toronyszoba alá szívükben zengő édes zöngeményeket énekelni: stikában sokszor bizony zsidók írták a sok szívszakasztó szép sort, nohát mára a művész irigyelt és gazdag általában, nem maradt mindegyik az a lenézett csepűrágó és éhenkórász, mint volt anno.

Urak meg már kiveszőfélben, a mi híres gerófunk, Esterházy is kivetkőzött a jó magyarosch hajdani módiból és inkább a zsidókkal ért egyet, hozzájuk hasonlóan vélekedik, ahelyett, hogy urizálna és utálná őket, mert elfoglalták a nemtommit előle.

Sőt a kibucokban az is kiderült, hogy a zsidók képesek földet is művelni és egy sivatagot élővé tenni rengeteg munkával tudással.
@Fabius:

"_...Én bizony regionális együttműködéshez kötném a támogatást és a részvételt benne._"

Én meg inkább lámpavashoz. vagy legalábbis kilátásba helyezném... vagy használatba.
Bakker ennyit irni, keressek vissza, megvaltottatok a vilagot?
hanem mert elsiklik pár dolog mellett.
elsőnek amellett rögtön, hogy azok amikből idéz ókorban íródtak, és arra a viszonylatra. igen akkor az természetes volt, hogy egy nép meghatározta, hogy kikkel barátkozik és kikkel nem. de ez az újkorban már nem volt olyan útmutató mint ahogy az antiszemiták beszeretnék állítani. bármennyire is fáj sokaknak de tudni kell, hogy a Misna meg a Talmud, amivel mindig jönnek zsidóutálóink az újkorra már nem jelentettek mindennapos vezérfonalat, csak tanítói könyvek voltak, de a szidó lakosság nem ezek szerint nyilvánult a többiekhez, hanem a saját véleménye alapján.
na és Eisenberg ezt elhallgatta, és így úgy hazudott, hogy pontos idézetekkel jött.
@a szív fészkei: Magam is városi vagyok, lehet, hogy a véleményemért kapok is kedvezőtlen mondatokat a laikus megállapításokért, de legalább gondolkozom.
Abból kell kiindulni, hogy ijesztőnek tűnő élelmiszer válság van kialakulóban. Miután atermelő területek nem növelhetők, csakis a hozamok emelésével lehet enyhíteni a gondokon.
Vissza gondolok Burgert Róbertra, aki kiemelkedő személyisége volt amezőgazdaságnak, és rendkívül innovatív.
A gabona termelési rendszerével olyan mértékben növelte a hozamokat, hogy külhonban is átvették ezt a módot. Többek között Belorusszia is akkori sajtóhír - akivel olyan megállapodást kötött, hogy rendszer általi többlethozam 50%-a jár belőle Magyarországnak a rendszer alkalmazása fejében. Nem volt kispályás ez a Burgert fiú!
Különben óriási vesztesége a mezőgazdaságnak az, hogy a rendszerváltáskor szétvert mezőgazdaságból a szakembereket el kellett küldeni, pedig nem volt olyan nagyüzem, ahol nem alkalmaztak profi, felsőfokú végzettségűeket.
@Habakuk999: Életem,azért hallottam én Kalocsa szent vidékéről való paprikáról meg a téglaporról egy mondatban. Egy zacsiban.
@a szív fészkei: Én pedig reklamáltam a hatvan százaléknyi homokot tartalmazó 46 %-os fehérjéjű szójadarát.
nem csupán a paraszt, a fuvaros is ravasz.
@Mariann19: Hát most magyarázd ezt azoknak, akik mindent,ami akkor volt, komenyista szarságnak titulálnak. DE hány ma már urizáló hajdani echte tajparaszt nőtt fel azokban az időkben oly jól tejelő háztáji és téeszcsé pénzen!
Ma Videoton-Sporting meccs van.
Ha valaki nem tudná…
Az a nagy kübli pirula amit kapott a törpe, elég lesz?
@saravad: Az hát! :) Meg az IMF gombnyomással tud árvizet, vagy aszályt okozni. :D

@Penivaldes: A középkori dolgok főleg annak fényében érdekesek, hogy később a más keresztény felekezetekkel szemben is hasonló elveket alkalmaztak. Persze, ez már az ókor végén is elkezdődött a monofizitákkal, és társaikkal. Később meg mindenki, mindenki ellen volt.

Az egyszerűsítés sok mindenkinek bejön, mert úgy nem kell gondolkodni, és a hívők amúgy is befolyásolhatóbbak az átlagnál.
@Knósszosz:
MOGÜRT a többi között:
Iraq, Syria, Egyiptom, Lybia, USA, Canada, Angola, Venezuela, Mozambique +++ mind kivétel nélkűl kemény valutában fizettek és ezeknek nagy része technológia átadás is volt ami persze magasabban fizet és a mai NABI akkor alakult ha a széles cuci összeszarja is magát még ez sem fűződik a nvéhez és a NABI nevében sok minden más is le lett bonyolítva és a COCOM (ne feledd még volt nagyban) nem működött ezekben a relációkban

a Ganz Hajó és darugyár exportja meg mai napig emlékezetes a vonatokat leszámítva a Hargita mint Ezüstnyíl működött Argentinában

brühühühühühühü
@londonterminals:
Szerintem egészen jól látod a lényeget. Ahogyan ő fogalmazna: Lényeglátó vagy. De szerintem - ismerve más nickjeit és blogját [aminek címét nem vagyok hajlandó elárulni] is - túl messzemenő következtetéseket vontál le. De tévedhetek.
@a szív fészkei:

ezek bújtak elő a zötödik vagy hatodik koporsóból hogy a törpe tökei alatt vakargassák hogy doromboljon

a kurva anyjukat

brühühühühühü
@blur7:
én is így tudom a zalanytól magától brühühühühühühü
@a szív fészkei: A nyár végén vidéken voltunk, és a fiammal nagy sétát tettünk a környező földek mentén. A kukorica ott volt megrohadva a tövekben, mert nem volt aki leszedje... Én meg vehettem a boltban 70-90 ft-ért /cső... Annyira sajnáltam azt a kukoricát, így tönkremenve saját leveleiben.
@Knósszosz: Szarrá verik a portugálokat, nem tudtad??? És Török Gabesz szerint köze sincs ahhoz a Vidi anyagi lehetőségeinek, hogy a minniszterelnök játékbabái és ez az egetlen, amit felfog a világból.
@lbm-NERtárs -): A németeknél ilyet nem látnál. Pedig ugye itt vannak csodás lehetőségű közmunkáso, börtönmunkások, román vendégmunkások, romák, stb.

Tényleg, nem tudom, mit pörgünk, mikor elhanyagolt, szügyig allergizáló szarral teli - parlagfű szent fű, hirdeti a jobbikos agyrogyi társaság - , toportyános földek vannak, mert senkinek nem létkérdés, hogy teremjen. Barom osztrákok, németek meg minden egyes szögletet megművelnek, bevetnek, ha mással nem virággal. Én ott egyetlen gazzal felvert csücsköt soha nem láttam.
@a szív fészkei: Azt nem lehet elvitatni, hogy virágzó mezőgazdaság volt. A hazai ellátáson kívül úgy emlékszem az ország teljes export kivitelének több, mint 30%-át a mezőgazdaság adta.
Más, ha megengeded: Az egyik kommnetedben méltattad Eszterházy Pétert, említetted az ÉS-t is.
Ennek kapcsán jutott eszembe Eszterházynak az ÉS 3. oldalán megjelent terjedelmes cikke./Azért jelöltem a 3.oldalt, mert olvasója voltál a lapnak, és ez az oldal rangot jelentett, ha visszaemlékszel./
Ez az írása a rendszerváltás után nem sokkal jelent meg.Akkoriban a Kádár rendszer korábbi hívei és kegyeltjei pálfordultak, és minden szinten ostorozták a múltat.EP e cikkében feltette a kérdést:Mire ez a fanyalgás, mi ez az elhatárolódás és távoltartás, a birálatok azzal a rendszerrel szemben, akinek kegyeltjei voltak és most reformkommunisták lettek?Egy mondatára nagyon emlékszem:Uraim, sorsközösségben, egy lavorban ültünk, nemde?
Annyira meglepő volt EP-nek ez a kiállása, az emberi tisztasága és tisztessége, hogy a mai napig nem felejtettem el ezt az írását.
@rodeo36: Ja, ja, még mindig mesélik barátaink, hol merre kötöttek üzletet, volt, hogy ott dekkoltak hónapokat, Kínában pl. ők éveket.
@rodeo36:
Mondom: erre nem emlékszem, de kösz a világosítást! Szt ma mit tudunk eladni Argentínának? Termeszvár másolatot Mátrai Márta kontyárúl, dörnerdönci ajálásával??
Tuti biznisz
@a szív fészkei:
Én ebben egyetlen minutáig sem kételkedtem.
Holnap a TAP gépe feketére festett vezérsíkkal fog felszállni Ferihegyről, és Lisszabonban félárbócra engedik Orbán Viktor képét.
Ja-ja, tán több sört ittam a szokásosnál??
@a szív fészkei:

ja. agyban. Legalábbis a vezérem asziszi. a viktor. nem a Ferenc.
@Knósszosz:
az még a vihargazdag Argentina volt, meg akarta mutatni az USA-nak, hogy neki is van Ezüstnyila, csak pukkasztásból

brühühühühühü
@Mariann19: Most erre nem emlékszem, pedig akkoriban még előfizettünk rá, kösz, hogy említed.

Igen, nagyon tisztelem az emberi tartásáért, azért, hogy ő - akinek joga lenne itt rohangálni 23 éve igazi valódi patinás kutyabőrrel, címerrel, lónak a füttyével szanaszét alázva mindenkit - pont nem élt ezzel vissza, sőt sehogy sem. Nem úgy, mint minden hatalmat megszerző büdöslábú, addig Kádárt nyaló proli, aki elkezdett hirtelen nagyon nagymogyoró lenni. De ahogy olvastam, a nagypapija sem ezzel élt miniszterelnökként, hanem sőt... A papáját ismertem látásból, szegény, abból komplett roncs lett.

És ahogy az apja sztoriját kezelte, az milyen példamutatóan bátor! Azóta is ilyen. Legalább ennyink még van, akire fel lehet nézni... Pedig ő is szereti a focit: a testvére ugye nagynevű focista volt, ő is játszott. De neki van a esze, morálja, műveltsége, humánuma a focimánián túl.

Azt is írta Csokonay Liliként az ÉS-ben a köteles Vargának a barom kirohanására, - miszerint a nőknek csupán állandóan szülni kell, nem önmegvalósítani s akkor nyista pofon a férjtől - hogy négygyerekes családapaként üzenem: elmentek ti az anyátok picsájába. Így szó szerint.
@Knósszosz:
Most nézem, a Vidi 2:0-ra vezet. Ezmiez? A Sporting a labdaszedőkkell állt ki?
Vagy pár milla euró a költségvetésből?
@Penivaldes: Igen, ezt nem lehet párás szemmel, ötszáz kínai magyar zászló előtt citálni ugyebár. Inkább Wasst.

És egy zsidó költő írta meg szerintem az egyik legmélyebben ütő hazaszerető verset is. Akkor, amikor őt már kiutálták a hazájából. De a Nem tudhatom örökre megmarad, Wasst pedig megeszi a rozsda. A kurzus rozsdája.
@King of Shadows: Nem vagyok offé a termőterület növelését illetően, inkább a művelés alóli kivonásról hallottam ipari célból. Hogyan lehet növelni?
@a szív fészkei:

hahahaha a madagascar-i üzletet -kedves barátom- kötötte...azok ott olyan kisméretű négerek és kurva naívak valami kínai eladott nekik 12 személyes minibuszokat valami Honda vagy hasonló városi buszforgalomhoz...azután megjöttek az Ikarus-ok amit az Antananarivo-i Püspök rendelt mint polgármester képzeld a Majunga-iak mind kinn a parton megjött a hatalmas hajó és 100 darab kéksárga feliratos busz a fedélzeten és bárkával eveztették ki mert a hajó nem tudott közelebb jönni...és sikoltozás meg a csodamegérkezés másnap már tüntetés volt hogy ezek olyan szépek hogy nem kérhetnek pénzt a használatért és misén kellett őket meggyőzni...

eladtunk nekik egy gyárat is összeszerelték maguknak ez "csak" 8 hónapos dekkolás és whyskizés volt...de utána mint a csekonics fizettek a püspök egy nagyon szimpatikus ürge volt...

brühühühühühühü
@King of Shadows: igen leginkább a külsődleges vallásossak, tehát akikről mindig nagymamám mesaélt, hogy kapéltak nagyban a kertben, megszólalt a harang, aztán futottak a templomba, majd egy óra múlva futotak haza kapálni. és ma is van ilyen, aki gépiesen jár oda, de hogy mi van..az nem érdekli.
@jaegtoer: De neked azért van hová menekülni az őrület elől, hálisten! :-)))
@a szív fészkei: ami örök az megmaradt a többit meg elnyeli a mélység.
@Mariann19: Pár hete olvastam egy nagyon jó könyvet az Ormánságról. Arról a helyről, ahol olyan picike települések vannak, hogy még a madár se jár azokra. Nincs semmi, még van ahol bolt sincs, mozgó árus van maximum. Nincs iskola, óvoda, még kocsma sincs. Az orvos egy héten egyszer rendel... Akkora a szegénység, hogy az elképesztő! És ott azt mondják az emberek, hogy amíg volt TSZ addig volt élet, utána ez maradt... Mivel közösen, közös gépekkel dolgoztak, és amikor a TSZ megszűnt, meg jött a nagy rendszerváltás, a gépek fillérekért elkeltek, és az emberek a megkapott kis földjeikkel nem tudtak mit kezdeni, hisz nem volt hozzá eszközük. Jobb híján eladták a földeket is, és egy-egy nagygazda kezében gyűltek össze ezek. Aztán ezzel viszont nekik végük lett, mivel ahol nincs semmi csak a föld ott semmilyen munka sincs azaz megélhetés sincs.Ha nincs mit költeni, akkor vállalkozás sincs. És ennek egyenes következménye, hogy adó sincs, anélkül pedig a településnek sincs bevétele, az iskola bezár, az emberek pedig mostanra ott vannak minden nélkül, magukra hagyva, és ennyi. Nincs tovább... Szörnyű! Na akkor most vajon tényleg olyan rossz volt a Kádár-rendszer?...
@Knósszosz:
a sporting kivan mint liba tegnap megfingatták szét vannak esve ...a tét?
@a szív fészkei: Abban a cikkében utalt az édesapjára is, nagyon következetes és szigorú emberként ábrázolta. Előtte "vigyázz"-ba álltak az emberek.
Az egész írás azért ragadott meg, hogy egy főnemes leszármazottjaként, teli sérelemmel, hogyan lehetett ilyen emberi nagyság.
Az idézeted a Varga féle reakcióként újabb példája ennek.
Személyében az az öröm, hogy van, akire felnézhetünk.
@lbm-NERtárs -): Azt gondolom, hogy a rendszerváltás egyik nagy hibája az volt, hogy a piszkos vízzel kiöntötték a gyereket is. vagyis azt is kidobták amivel lehetett volna mit kezdeni ebben az új világban is.
meg a Cserehátban is óriási nyomor van. gaz, dudva, muhar, magyar ugar. és 30 éve még nem az volt..nincsenek állatok, nincs semmi.
Na kb. ígykéne Orvbűnnek is bocsikát kérnie tőlünk. www.hirado.hu/Hirek/2012/10/04/14/Oriasi_nyilvanos_bocsanat_es_lanykeres_a_fovarosi_Madach.aspx?source=hirkereso

Persze, hol van ő ennyi érzéstől meg ilyesmitől? De mit csinálhatott ez a faszi, hogy ilyenre kényszerült????? ;-DDD
@Mariann19: mindig is voltak valódi nemesek akik nemcsak a kutybőrt bírták, de rendelkeztek emberséggel is, gyakran nemesi cím nélkül is.
@a szív fészkei:
Kina az is egy nagy dili volt a 311-esek még eredeti Csepel motorral...lett belőle mindenféle nemzetközi izé mert ők meg akarták venni a gyárakat de legalábbis a technológiát és ez akkor még olyan új volt hogy a KB nem tudott dönteni és valami kulimász lett de működött, hőskor

brühühühühühühü
@Penivaldes: El sem tudjuk talán képzelni, hogy emberek milyen helyzetekben élnek valahol, akárhol... És én annyira sajnálom őet, mert egyszerűen, olyan mintha senki sem törődne velük. Mintha el akarnák felejteni a kormányok, hogy léteznek ezek a települések... Sajnos túl nagy az empátiám, és ettől sajog a szívem, hisz nem tudok segíteni ... Gyerekek születnek ezeken helyeken. Gyerekek, akiknek 99 %-ban nem lesz normális életük. Hát ki tehet erről?
@rodeo36:
Ezt nem tudom, a magyar izét leszarom.
Ha nem izére vagyok kíváncsi, hanem focira, akkor a spanyol bajnokságot nézem. Meg a Premier League-t.
A Ne Bazz 1, csak sírnivaló...
@Mariann19: olvastad a könyvét az ügynök papáról? A Javított kiadást? Az apja full alkesz volt, a Budapester Rundschaunál dolgozott fordítóként vagy hogy és néha bejött a Magyar Nemzethez is. Egy megtört, kicsit bizonytalan lábon álló szemüveges emberre emlékszem, akit ahtalamsa aktatáskája vitt, mint Willy Lomant.. És akkor nem tudtam, ki ő, nem volt híres még a fia. (ez a hetvenes évek eleje)
@Knósszosz: igen! :-) Egy kirakodó vásáron találtam, jó csúnya állapotban a két részes könyvet, és "befaltam". Nagyon elszomorító ott a helyzet, és tudom, hogy máshol is van ilyen...
hatalmas akarna az lenni

@Knósszosz: Na, mit gondolna rólad a Török!! Ő pont fordítva nézi.
@lbm-NERtárs -): Néhány éve én pedig TV riportot láttam egy ormánsági faluról. Ugyanilyen érzelmi hatást tett rám, mert el sem tudtam képzelni, hogy nálunk ilyen reménytelen sorban élnek emberek. Tudod mi volt mégis abban a riportban a megejtő, a közösségi összefogás. Ahogyan élni akartak!Valami táncegyüttes szerveztek egy odaadó külső tánctanárral. Ebben azonban a lényeg az volt, hogy olyan boldogságot láttam rajtuk abban az egy-két órában.
Aztán jött a sötétség.Semmi munkahely, más településre iskolába járó gyerekek, féltő, aggódó szülők, és amit leírtál.Nem volt ellátás, nem volt település irányítás, semmi nem volt.
Tudod ebben marad nekünk a szörnyűlködés és a tehetetlenség érzete.Pedig annyira segítenénk, ha tudnánk.
@lbm-NERtárs -): nekem elég kemény volt amikor 2 éve rokoni látogatásra mentünk a Cserehátba. nyomor, nyomor hátán. a gaz benövi a házakat, falak sok helyen kidőlve. rémes.
@Penivaldes:

ne ítélj, hogy....
gondolom a képmutatókat ostorozod, de alapvetően mégis csak el kell fogadni azt,
mindenki úgy éli meg a hitét, ahogy a sorsa rendelte...
a legfontosabb talán az lenne, hogy élni és élni hagyni...

Nekem mégis azért kezdenek fenntartásaim lenni... mindjárt az elején... és teremté a maga képére az embert... Na, ez kizárt.

mondod "_gépiesen jár oda, dehogy mi van..az nem érdekli.

Dehogynem! Csak tudja hogy egy fecske nem csinál nyarat. És senki nem fog kapálni helyette.
@Mariann19: és akkor például azt olvastam, hogy valami tanulmányi támogatást arra használt valami remek társaság, hogy elmentek az ilyen településekre, és tv-bemondó tanfolyamot oktattak... Hát persze ha ez volt, erre jelentkeztek az emberek, mert addig is kapták a segélyt. De mekkora köcsögség az ilyen...
@Penivaldes: Szerencsére sokkal több nemes érzésekkel megáldott emberek között élünk akár nemesi múlttal, akár anélkül.
Komolyan mondom Neked, engem ez éltet, így lehet túlélni mindazt, ami miatt vagy dühös, vagy szomorú vagyok.
Azért szeretek ehhez a társasághoz is kötődni, mely ezeken az oldalakon jelen van, mert jó értelemben fűz össze embereket.
@lbm-NERtárs -):
Akkor olvasd el az Őrség panaszát is, bár az nem mostanában íródott. Gyuri szociográfiái tökéletesek, bár utálják sokan. Én nem. A nyolcvanas években írt szatíráitól beszartam, tökéletes pofán fosása volt az akkori rendszernek. Ezt ma illik elfelejteni, de én hűséges típus vagyok. Aztán tök mai téma az Érik a vihar - borsodról. Az is megér egy misét.
Szóval olvass, az csak olyanoknak fölösleges időtöltés, mint Rogán-Deutsch-Kusza... sorolhatnám.
@jaegtoer: nem ítélek, hanem leírok egy tényt.
nem a hitét kritizálom mert ahhoz senkinek semmi köze, hanem azt, ahogyan rutinná teszi. mikor ez nem az amit rutinná kell tenni. rutinná a mindennapos félóra kocogást teszed. de ez nem az, vagy nem kéne annak lennie. az önmagában még nem elég ha minden héten ott ül valaki a templomban, néz nagy szemmel, miközben bazira nem úgy él, ahogy kéne. és én ez ellen szólok.
@Penivaldes: és akkor a Kósa meg azt mondta az ELTE-n, hogy azért kell a regisztráció, ert az analfabéták, meg az iskolázatlanok így legalább kiesnek a szavazati jogból, mert azok ne döntsék már el, hogy hogy akarnak élni... Ezeket most a regisztráció miatt végképp kitörlik mindenből... Mocskok

nertars.blog.hu/2012/10/04/annus_neni_levele_kosa_lajosnak
@Knósszosz: máris keresem e-book formájában. legalább mi nézzük meg mások helyzetét is... Bár odafenn is így érdeklődnének...
@lbm-NERtárs -): Írtam arról a fasziról, aki - hülye is volt - a budapesti lakását eladta, lement parasztizálni és kutyát tenyészteni Zalába. Nem messze Zalaegerszegtől, Felsőrajkra. Hitelt vett fel házra, kocsira, könnyen jött, de a barátnője otthagyta, amikor a könnyű pénz hamar elfogyott, a kocsiját fillérekért kótyvetyélte el és ott ragadt idegenként a faluban. Melója se volt - sofőr - majd, talált a Flextronicnál segédmelót bejárva - munkásbuszon - Egerszegre.

De a hitele elszaladt, nem törlesztett, vizet, villanyt, gázt sem fizetett rendesen, kikapcsolták-levágták, szűkítették a hozzáférését. Az egész tavalyi telet így csinálta végig. Küldtünk le neki száraz élelmet, elemlámpát, ami automatikusan feltöltődik, kis rádiót, hogy megússza. De a posta is annyira messzi van, hogy külön kirándulás télen odavergődni.

A kertjét addigra kivágta, a faluban mindenki az erdőt pusztítja amúgyis az önkor tudtával, akkora a szegénység. Posta nincs ott tehát, bolt is messzi és drága, ha a lányomék odamentek látogatni, akkor bevitték a tecsóba kocsival és bevásároltak neki, amit tudtak.
Legalább az oviban volt befizetve kajára, de ha ünnep vagy szombat-vasárnap volt, és nem főztek, éhezett effektíve. 58 kg vagy mennyi felnőtt férfiként... Megtanult gyertyalángon kávét főzni.

Nem roma, nincs is a faluban, de a többi sem él sokkal jobban.
@a szív fészkei: Mi a könyv cime?Nem olvastam,nem emlékszem rá.
Nem csodálkozom, hogy megtört, lecsúszott emberként emlékszel rá. Vajon ki tudta volna még ennyire is tartani magát ahhoz, amit kimért neki a sors?
@a szív fészkei:
Törököt érdekli én mit gondolok róla?
Nem nyomna rám lájkot a faszbunkón, szerintem.
@Mariann19: igen, az emberek nagy része az jó.
erről mindig egy fiatal pár jut eszembe, akik kerékpárral járják a világot, és olyan helyekre is elmentek amit a tévé borzasztó helynek mutat.
ők mondták, hogy az emberek 99 % normális, csak állandóan azt a maradék 1 %.-kot mutatják, és ezért hisszük, hogy a világ az egy rémes hely, és az emberiség maga a rossz.
@Mariann19: Ott van a linken. :) Az Al-Jazeerában volt arról egy riport, hogy Koreában már el is kezdték alkalmazni a vertikális farmolászást. Onnan tudom, hogy ilyen egyáltalán létezik. Egyébként egyáltalán nem értek a mezőgazdasághoz. :)
@Knósszosz: Török Gábort?
Füreden szok kolbászolni...
öveket bekötni:

Fontos bejelentést tesz Matolcsy

A miniszter pénteken ismerteti a kormány intézkedéseit a túlzottdeficit-eljárás kapcsán.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/holnap_fontos_bejelentest_tesz_matolcsy.533220.html
@a szív fészkei: ez borzasztó... :-( Na most az jut eszembe, amikor a jobbik glasszál az isten tudja milyen falukban, hogy ne legyen bűnözés... na most mondja meg nekem valaki, hogy mondjuk az általad leírt településen is, ahol lopják a fát, mégis mit kéne ezen kívül, vagy mit tudnak ezen kívül ott az emberek csinálni, azért, hogy mondjuk ne fagyjanak meg?... Vannak akik a nagygazda földjéről lopnak zöldséget, gyümölcsöt... Hát az ember éhes, meg fázik is télen, csak épp jól leszarják őket, és munkahely nélkül pedig nem tudnak mit tenni...
@Penivaldes: Na látod ugyanez igaz a jobbikosokra is. ;)
@lbm-NERtárs -): TV bemondó tanfolyam munkanélkülieknek? Röhej!
Láttam hasonlót, nyomdai könyv készítése közben kérdeztem rá, hogy a juhtenyésztés ismereteit hol fogják oktatni. A válasz az volt, hogy a Munkaügyi Központ továbbképzési programjának részeként munkanélkülieknek.
Ezek az emberek viszont ipari munkások voltak, a mezőgazdaság akkor már szét volt rombolva.
Mennyi pénz ment el ilyen marhaságokra vajon?
@Penivaldes: Igen. :) Ha megnézed a párt, vagy személyhívőket ugyanezt tapasztalhatod, tehát ez nem csak a vallásosakra korlátozódik. :)
@lbm-NERtárs -):
Nézd, mostanában nem elegáns Moldova nevét emlegetni „mértékadó” körökben.
Én azt gondolom, definiálni kellene pontosan, melyik az réteg?
Akik fikázzák, azok túlnyomó többsége egy sort nem olvasott tőle.
Fidesz-mantra.
Szarok én rájuk, annyit érnek mint Lázár János.
Kifújt tojást… vagy Wass Albertet, csípős cecíliáról nem is beszélve.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ott is vannak normálisak addig ameddig nem kerül szóba a politika, na de akkor áááááááá:))
@a szív fészkei:

piszok nagy szerencsémre... különben meg is zavarodnék:-) így csak szimplán hülye vagyok:-)
@Penivaldes:Miután nagyon szeretem az embereket, nemigen van rossz tapasztalatom. Néha mondogatom, hogy sok mindent megteszek a szeretetükért. Viszont ezt pszichológusoknak nem mondanám el, mert - miután mindent furcsán értékelnek - azt mondanák, hogy önző dög vagyok, és csak a saját érdekeimért vagyok jó az embertársaimhoz.
Na, de fütyülnék rájuk!
@Penivaldes:
A "hatlépcsős" kocsmában nem volt, ugye??
Mert én igen, mikor az öregemet vittem rehabra a szív kórházba. Én csak bambit ittam, de ha ez a fasz belépett oda, én soha többé nem fogok! Pedig lesz még arrafelé dolgom, de akkor se!
@Mariann19: figyelj! Idén történt, és ez nem kamu:

igydolgozunk.blog.hu/2012/03/21/tehenet_az_eloszobaba_krumplit_a_gardrobba

Hála istennek nem voltam sokáig munkanélküli életemben, de ez a két hónap kiborított... És pont ezek miatt...
@Knósszosz: hát nem tudom. fen állhat a veszélye, mivel Füred mellet lakik. de szerintem csak teniszpályára jár
@King of Shadows: Én sem értek a mezőgazdasághoz, inkább a nagyipar a szerelmem.
Ezért nem is tudom, hogy mi az a vertikális farmolászás. Te tudod?
@Penivaldes:
Azt az 1%-ot kell itt nekünk a tábori latrinába fojtani, aztán a többi stimmel.
@Mariann19: a pszichomókusok mindenkiről bebizonyítják hogy elfojt valamit.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

öveket bekötni? holnap emelkedés lesz ?

pl az ÁFA... szerintetek? 28? 29? vagy rögtön 30%? miiii 30 ?

nagyon kreatívak, gondolom más ötletük nem nagyon lesz...

a közlustákhoz nyulni nem mernek, így marad a 800ezer léhűtő...
@Knósszosz: igen, meg ahogy Vonnegut mondta. az angyaloknak is ugyanúgy kéne szerveződni mint a maffiának. na és ezt mondom:)
@King of Shadows: igen így van. sőt. még egy réebbi választási kampány eseményen ahol Orbán volt a szónok hallottuk a hátunk mögött a következő indoklást, hogy miért szavaz valaki Viktorra..nem, nem azért szavaz rá mert egyetért azzal amit hírdet, hanem...
hanem azért mert "jaj de szép a Viktor lába, milyen erős, jaj mindjárt elélvezem"
halál komoly, ezt egy olyan középkorú nő adta le, nem ezekkel a szavakkal de ez volt a lényege. hogy azért szavaz rá mert a lába.
ha láb akkor szavazzon Marlene Dietrichre. Neki tényleg szép lába volt.
:)
@dr. Balta$ár: szórnak onnan is, de persze a pórnépet, főnökök maradnak, a Család szent és sérthetetlen...

Fontos kormányzati pozícióba került Schmitt Pál legfontosabb támasza. Orbán Viktor, a Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi vezetőjét, Kiss Norbertet a sportügyekért felelős helyettes államtitkárnak nevezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumában – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

hvg.hu/itthon/20121004_Magas_posztra_helyezte_Orban_Schmitt_Pal_
@lbm-NERtárs -): Ezt a blogot Te írtad? Gratula!
A szituáció, amibe bele zavartak - azon túlmenően, hogy hülyének néztek - még megalázó is.
Az egész képzési tevékenység egy szemfényvesztő, kirakat politika.
Van egy-két ismerősöm, aki évek óta remekül megél ebből, mellékesen oktat ezeken a tanfolyamokon évek óta, az óraadás bére nagyon előnyös.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

csak vigyázzanak magas polczról nagyot lehet esni....

MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS MEXORÍTÁS
@Mariann19: az kirakat, de biztos lelehet érte akasztani a pénzt.
@Penivaldes: Nem hinném, hogy valaha is igénybe venném a pszichomókusok szolgálatait, magamtól is mindíg rájövök, ha hülye vagyok. Lelkisérüléseim meg nincsenek, kemény csaj vagyok egyébként is, a gyengeséget nem engedhetem meg magamnak, sajnos.
@Mariann19: Igen. Ez: www.aljazeera.com/video/asia/2012/06/20126512515491644.html . :)

@Penivaldes: Igen, Viktor ért hozzá, hogy ilyen vallásos tiszteletet váltson ki maga iránt. Alapított volna vallást, a pártja helyett. Azzal mindenki jobban járt volna. Még a papokat is térdre tudta volna kényszeríteni...
@Mariann19: nem tudom sosem, hogy az e a kemény aki elfojtja a könnyeit, mert nem illik sírni vagy az aki sír és tojik rá, hogy mit várnak el.
én a másodikat választottam anno..
@King of Shadows: persze aztán ők is várták volna az űrhajót a Halley mögül...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szimpi , de tényleg!
Sport, egészséges élet, teljes kiőrlésű diplomata.
A druszájával újabb pékséget rottyanthatnának. De, hogy osztoznak Rékucin?
@Mariann19: és most még emelik az óraszámokat, hogy már az se tudja majd megfizetni aki eddig még úgy ahogy. Ráadásul a munkaerőpiac nagy része az OKJ-s tanfolyamokra épül, azoknál pedig főleg akiknek nincs diplomája... na ez vagyok én meg a társaim.Vannak köztük közmunkások , terhesen kirúgott kismamák, és gyerekes anyák akik képtelenek elhelyezkedni, meg egyéb "lusta, igényes" munkavállalók... Nincs pénzünk erre a bizniszre, mert nekünk z átlagkeresetünk ( ha van...) 80-90 ezer forint, vagy a közmunkás bér... ( a munkaügyi kp, mg elhajt a francba, ha oktatást kérsz...) Viszont akinek van rá pénze, annak előnye van velünk szembe a munkaerőpiacon. És amúgy rendes szakmával rendelkező egészségügyi dolgozó vagyok...
Magyar siker, a Vidi rombolt!
Azért a magyar szív, az beledöngöli a földbe az idegen kacskalábúakat.
A magyar csapat.

. Mladan Bozovic
. Sándor György
. Nikolics Nemanja 35' - Gól: Nikolics Nemanja 37' - Sárga lap: Nikolics Nemanja
. "Walter Lee" Fernández Balufo 68' - Csere:
. Brachi Álvaro
. Nicola Mitrovics
. Filipe Oliveira 20' - Gól: Filipe Oliveira
. Paulo Vinícius 15' - Gól: Paulo Vinícius
. Marco Caneira
. Tóth Balázs
. Ianique dos Santos Tavares "Stopira"

Ez most egy argentín meccs volt, vagy csak rossz helre kapcsoltam? Két levéd van csak a vártán... én meg most iszom egy sert...
@Penivaldes: Nem szoktam sírni, de a keménységnél nem is erre gondoltam. Inkább a helyzetek megoldására, gondok átvállalására, mások vigasztalására, ilyesmi.
Te egy másik vonalat választottál, de mi az az "anno"? Most már változtattál?
@Mariann19: az anno apám betegsége, csontra fogyása, és halála két éve. és nem változtatnék, szerintem ma is zokognék. és ebből a szempontból azt hiszem jóval erősebb vagyok mint azok akik azzal foglalkoznak, hogy illik e sírni mások előtt.
@lbm-NERtárs -): A stílusodból itélve Te egy értékes, értelmes ember vagy.Ne haragudj, hogy vettem magamnak a bátorságot, hogy minősítselek, bár ez a fajta minősítés megengedhető, mert nem bántó.
Annyira méltatlan, hogy ilyen helyzetben vagy, és nincs kitörési lehetőség, ahogy látom.
Ráadásul úgy látszik, hogy tanulásra sincs lehetőség anyagi okok miatt, de még ha lenne is, hol a garancia munkahelyre?Őrület!
@Penivaldes: Az még mindig jobb lenne, mint az, amit most csinálnak...

@Mariann19: ♥esen. :)
@Penivaldes: A helyzetedben magam sem tudnám visszafojtani a könnyeket. Átéltem, nem lehet túl lenni rajta.
@Mariann19: na igen, de sokan visszafojtják.
nem, nem lehet. látszik a szememen. eltűnt belőle valami.(((
@Penivaldes: bocs a Hale Bopp üstökös és az űrhajóra meg a Menny Kapuja szekta.
megkevertem, mert kapkodtam bocs.
Na megyek drágaságok. Szép éjjelt, sok gyereket:) éljen a párt!
@a szív fészkei:
"A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt huszonöt évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a vezető magyar réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy huszonöt évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek."

Na erről írkáltam tegnap. Meg azóta, amióta a miniszterelnők egy 2 méteres turul előtt delirált arról, hogy a turulban születtünk és a turul szárnyai alatt összetartozunk.
@aritus: és Telekiről utcát nevez el a fővárosi közgyűlés. Arról a Telekiről, akiről többek között szól a Márai idézet. Az alkotmányosság palástja alatt jogfosztott és kitaszított a magyar államplgárok közül több százezret.
Én beszoptam, elismerem.
A Sportinggal szemben annyi esélyt adtam a Vidinek, mint egy hintalónak az epsomi derbyn.
Hát, a bölcsességem az - szik tranzit glória mundi - ez van.
Habony már fogalmazza a holnapi hálelúját, csak győzzük emészteni:
„Magyarok, kedves feleim!
Ismét bebizonyosodott, hogy a mi nemzetünk képes a lehetetlenre is. Tegnap bebizonyítottuk, hogy a Turul nem kopasznyakú keselyű, hanem az európai, helyüket nem találó vándormadarak között, a kolibri szárnycsapásait meghazudtoló helikopáter. Kedves barátaim, a tegnapi győzelmünk a Vidi stadionban megerősített bennünket azon hitünkben, hogy képes a magyar tövisszúró gébics olyan sérülést okozni az IMF által ide delegált focicsapatnak álcázott csürhéjével szemben, hogy azok a farkukat behúzva távoznak innen.
Ezek vagyunk mi kedves barátaim, a magyar szív legyőz minden akadályt!
Köszönet Mladan Bozovic-nak, Nikolics Nemanja-nak, Fernández Balufo-nak, Brachi Álvaro-nak, Nicola Mitrovics-nak, Filipe Oliveira-nak, Paulo Vinícius-nak, Marco Caneira-nak, Lanique dos Santos Tavares-nek!!
Kedves barátaim, retardált NER-tagok, hajrá Magyarország!!
" „Nagy hiányosságok vannak a Wikipedián. Ráklikkeltem az erdélyi fejedelmek címszóra, és nem jelenik meg a legfrissebb nevesítés...” – írja Facebook-oldalán Kovács Péter. Az RMDSZ főtitkára arra utal, hogy a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke az erdélyi fejedelmek sorába emelte Orbán Viktort. Kató Béla Bethlen Gábor 1622-es gyulafehérvári kollégiumalapításához hasonlította a Sapientia létrehozását, és azt mondta: „Orbán Viktor belépett erdélyi nagy fejedelmeink sorába”.
.
Azt hiszem mire befagy a Duna lesz itt még koronázás is. :)
@lbm-NERtárs -): Enek a férfinak volt 72 ezres munkája. AMíg egy éjjel ki nem rúgták, akor a munkásbusz se vitte haza, muint a többi kirúgottat. Szemét cég.

Most valami zöldséges vállalkozónál melózik, de nem tudja - hiába van fizuja - elintézni a gáz visszakötését meg a villanyét, mert be kéne menni félfogadási időben intézkedni. De a munkaadója azt mondta, ha egy szabadnapot kér, ki van rúgva. Hétvégén meg zárva a hivatal. Netje ugye nincs, mert árama sincs. Mire hazaér, zárva a tanács vagy valami,ahol esetleg netezhetne.
Vajon mi fog történni ezzel az Ángyánnal?
Pedofil pornót találnak a gépén?
Kábítószert a lakásán vagy az autójában?
Szívroham végez vele?
Elüti a kukásautó?
Vagy csak egyszerűen nem kap szót a parlamentben?
@Mariann19: Mi is gondolkodtunk a segítségen, a vejem barátja mégis. De odamenni vinni csomagot, az annyi pénz üzemanyagban, amit rendszeresen nem tudnak megengedni maguknak. A posta is drága, de sehol se lenne a küldéssel sem, mert messze van a másik faluban, hát hogy vinné haza a cuccot, pláne, ha nem ér oda zárásig? Egyszer küldtünk rizst, száraztésztát, ezt-azt, de az is elfogy előbb-utóbb.

A falusiak nem segítik, csicskáztatják, d mivel pesti gyüttment, nem fogadják be. És nekik sincs ugye amúgy sem, hisz azért van a falopászat mindenki tudtával.Meg a rapsicozás.
Azt mondta ez az ember télen - mivel dolgozott hajdan hullaszállítóknál - hogy télen igyekszik úgy kiegyenesedve aludni, ne legyen majd dolguk a merev de görbe testével, ha mégis megfagyna... És ez nem humor volt.
@aritus: Boldogan, önként danolva. Ne feledd azonban, Demszky sem mondott ellen a szoborintásának, hanem nyolc éve még nagy cirkusz volt és a balhét nem akarták,azért álltak el a várbéli szobrától.
@aritus: Már nem Márai a sweetheartjuk,láthatod. Valaki biztos szólt, hogy gyerekek ez milyeneket firkál?????
@Penivaldes: Valahol ott önkormányzati képviselő egy balatoni helyen. Aszófőn, vagy hol?
@Knósszosz: Drágám, nem akarlak kiábrándítani, volt, amit én is élveztem tőle, de azért tudd, hogy Moldova nagyon nem szegényes körülmények között vekengett a Zugligetben már a nyócvanasokban sem a könyvei jogdíjából. Hallottam kis szülinapi bulikról, amiket a lánykáinak rendezett, hát mit mondjak...

Biztos azért átérezte a szegények sorsát, talán még emlékezett a kőbányai éveire. Oké, ne nyomorogjon maga is, de kicsit olyan visszás a méregdrága villában kopácsolni ezekről, nem?
@lbm-NERtárs -): Aljas genny. Ahelyett, hogy felemelni próbálná őket. Keresztény? Tetű. De nehogy már az ilyen alatvalói hülyék döntsenek, mert azok meg agynélküliek.
@Mariann19: Tudod, az volt Esterházynak a legszörnyűbb - pláne, hogy a Harmonia Caelestisben hőssé emelte a papát, akit nem bírtak megtörni 56-ban sem - mikor rájött az iratokból, hogy az apja még akkor is jelentett, amikor már el sem várták tőle. Önként danolva lett besúgó.

És így minden de minden a múltjukból, az ő gyerekkorából átértékelődött: a nyaralások, a vendégjárások, a felvételije mind arról szólt, -mint kiderült - hogy kihez kell menni megfigyelni, hogy talán nem is az esze miatt került be az ELTE matekszakra rögtön, hanem ez gesztus volt a hatalomtól, hogy Bécsbe menni nem öröm hanem muszáj volt tulképp kifigyuzni a rokonokat, stb. És amikor rájött, hány ember lett a környezetükben szerencsétlen vagy ne adj isten öngyi. És nem véletlenül. Összeállt a kép.

Olvasd el, a korszak vádirata, nemcsak a papáé. Az meg mindig kocsmákban jelentett, persze, hogy ivott is, hogy fedje a dolgot és higgyék csak sima alkesznak. Tán a feleség se tudta ezt, aki megszenvedte a iszákosságát...
@Knósszosz: Jól van az öreged?

Na ez meg mai hír: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=589829 A Szolidaritás a Millával együtt tüntet október 23-án
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) megállapodott az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) szervezőivel, hogy október 23-án az általuk szervezett tüntetésen vesz részt a Szabad sajtó útján - áll a Szolidaritás csütörtöki közleményében.
@a szív fészkei: Soha nem gondoltam volna, hogy testközelben ennyi emberi nyomorúságot lehet megélni. A segítség nyújtás is nagy odafigyelést igényel. Néha nehéz eldönteni, hogy megtegyed-e, vagy sem. Nem lesz-e bántó, ha megalázónak érzi, mert olyan tipusú ember.A baj, hogy azok a támogatások, melyek nyújthatóak, időlegesek, végleges megoldást nem kínálnak.
A leglehangolóbb, hogy ez a kilátástalanság nem múlandó, hosszú évekig nem lehet a megszűnésére számítani.
Az utolsó mondatod megborzongató...
@Mariann19: Sírni kell, mert felrobbansz különben. Nem kell keménynek lenni,mert a kemény törik. Szerintem.
@Mariann19: A lányom egy dajka tanfolyásra kifizetett - helyesebben mi - 100 ezer forintot. Egy évig keresgélt állást.
Keresetek országszerte: www.femina.hu/hirhatter/nav_kozepmagyarorszag_keresetek

[..]"3,3 millió per nap

A régió legnagyobb, döntő részében munkaviszonyból származó összevont jövedelemmel rendelkező adóalanya 1 milliárd 208 millió forint jövedelmet vallott be - ez 3,3 millió forint naponta - amely után 193 millió forint adókötelezettség terhelte. Még a 20. helyen álló adózó összevont jövedelme is elérte a 346 millió forintot." Simicska???
@lbm-NERtárs -):

Félelmetes, mi mindent kitalálnak a fidesz -fiúk, hogy védeni próbálják a védhetetlent.

Regisztrálni pedig (ha már ez ennyire cudarul fontos) annak kellene inkább, aki NEM szeretne élni jogával - a nyilvánvaló többletköltségek terheljék csak a szavazni nem kívánó polgárt, regisztráltassa magát ő, s ne az, aki szavazni kíván.

Mindez hogy is volt a manyup-einstandnál? Ott is azok nyilatkoztak, akik NEM akartak visszakerülni az állampi pillérbe, s nem azok, akik igen.

Sajnos már-már lerágott gumicsont a téma - kár, mert piszok nagy lehetőséget teremt a csalásra. Talán nem is véletlen, hogy a törvénytervezet vitáját elszabotálták a T. fideszes/kdnp-s képviselő urak...
@a szív fészkei:
Nem tisztem védeni Őt, pusztán arról van szó, hogy abban a szardagonyázós átkosban olyan szatírákat írt, amitől a hatalom nem kapott levegőt. Ezt nyilván Te is olvastad/tudod.
Aztán a zsidó mivolta-amit sosem tagadott- az lehet még a mai megtámadtatásanak az (egyik) oka.
Na, ettől hányok el Kispesttől a Kossuth térig!
Küldjön el engem a picsába akárki, de Moldovát nem vagyok hajlandó kiirtani a kedvelt íróim közül. Szerénytelenség nélkül állítom, hogy minden műve megvan. Ja, aztán beszélhetünk másik cigarettázós komenista köcsögről is, róla csak azért nem esik szó, mert a szarráművelt jobbos balfaszoknak fogalmuk sincs róla, ki volt Szilvási. Én imádom, és a mai napig előveszem a regényeit. Voltam vagy 18, mikor az „egymás szemében”-t elolvastam. Na, az padló volt, aztán minden jött Tőle.
A haverok kocsmáztak, én meg olvastam Lajost.
Persze ízlés dolga, kinek mi tetszik.
De én meghasonultam önmagammal a kamaszkor derekán, mikor Tamara történetét olvastam.
Kész, az nekem olyan volt, amikor Becky Thatcher volt a favorit, tizenhárom évesen.
De kurva jó egy elvonulni egy könyvvel valami nyugodt sarokba, és falni!
Az valami! Lehet nem hiszed, de nincs TV-m. Bedöglött, nem csináltatom meg, szarok rá. A Forma-1 közvetítéseket anyámnál nézem (azt szeretem), aztán a többi „műsor” kurvára nem érdekel. Internet viszont kell, az fontos.
Na jó éjt Anya, holnap munkanap, elteszem magam…
@a szív fészkei: Eszterházy nem talált felmentő momentumot édesapjának erre a tevékenységére?
Teljesen elitélte?Vajon tudta-e, hogy mi volt az ára annak, hogy kénytelen volt a besúgást vállalni?Már a család megóvására gondolva.
Fájdalmas felismerés lehetett és egy nagy bizalom vesztés egyben.
Bár voltak nagy egyéniségek, akik nem vállalták mindezt, és tudták a következményeket.
El kell olvasnom mindezt, mert szeretem Eszterházyt.
A kemény egyéniség olyan eseményeknél kell, hogy jelen legyen, amikor döntéseket kell hozni valaminek, vagy valakiknek az érdekében, vagy helyzetet kell megoldani, melyek nem egy esetben látszólagos sérelmekkel járnak együtt, a cél érdekében mégis racionálisak.
@a szív fészkei:

Az a baj ezekkel a formációkkal (Milla, 4K, Szolidaritás), hogy vidéki tagságuk (s így támogatottságuk is) szinte nulla. Illetve az is, hogy létezésükről, fontosságukról Kovács Manyi néni jászkarajenői szavazati joggal rendelkező lakos vajmi keveset tud.

Sokkal több parlamenti pártra lenne szükség, sokkal színesebb civil politikai életre, de a pillanatnyi helyzet ennek egyáltalán nem kedvez.
Olyanok vagyunk, mint a legrövidebb (2 lépéses) matt a sakkban: fojtott.
@Knósszosz:

Csak címszavakban:

Moldova kikerülhetetlen.
Szilvási kiváló író.
TV nálunk sincs.

Jó éjt!
@Mariann19: Ahogy emlékszem, ötvenhatban nagyon megalázták, kínozták a családfőt. És akkor az első könyvében még úgy emlékezett a kitelepített papára, hogy állta bátran az ütlegeket,ezért hősként nézett rá. Hisz ráadásul védte a többieket is a nagyon kemény paraszti meló mellett ott a világ végén és ember maradt. Talán ez idő tájt szervezték be: volt négy gyereke, hát ugye meg lehet ezzel embereket törni.

Megértette valahol az apját persze, csak azt nem, hogy később nem volt határ a muszáj meg a lelkes önkéntessége közt. Mert akkor is csinálta, amikor nem is kellett volna, élete végéig...

De ennek más emberek-családok itták meg a levét: sokan a munkájukat vesztették el a KMK veszélyes korában, sőt mondom, valaki tán öngyilkos is lett, mert amit jelentett a papa róla - és mindig volt ellenőrzés is, hogy tényleg nem kamuzik-e, az ügynököt is megfigyelték - azt úgy használták később fel ellene. És ezt megemészteni felnőtt fejjel olvasva...

Így értette meg a piálását, a nőzését, a tőlük külön töltött idejét, mindent. Mondom, összeállt számára a kép. És ettől eltört a gyerekkora az emlékeiben. Mert minden megkérdőjeleződött és kapott egy - vajszínű - hanem lepedékes árnyalatot. Hisz minden a besúgást szolgálta, ha idementek, ha oda.

Nagyon szépen meséli el, nem a szokásos stílusbravúrral - amit néha nem is tudok követni és fáraszt - hanem teljesen normális mindennapi hangon. Ez a család igazi regénye.
@Zébácsi: Szilvásit, Berkesit soha nem olvastam. Valahogy nem kerültek a kezembe,nem is érdekeltek. De Kertész Makrájára máig emlékszem, micsoda reveláció volt az akkor!

Nekünk van tévénk. ;-)
@Zébácsi: Azért jöttek fel vidékről októberi Millára csapatosan.
@IQ bajnok: Ez egy szélsőségesen elfogult oldal, elfogult cikke. Helyette GOTO ksh.hu és nézd meg az államadósság alakulását 2000-től.
@aritus: Itt van Pogátsa blogja:

pogi.blog.fn.hu/

Keresd már meg lécci, ahol Gyurcsányt szidja, mert én sehol nem találom, pedig írt vagy 50 bejegyzést. Van közte néhány érdekes is... :) Valóban nem a neoliberális kánont fújja, az igaz.
@aritus: Nem lepne meg, ha visszaütne, mert a magyarok túlnyomó többsége konzervatív, rugalmatlan, ha mégsem, akkor is nem ritkán csóró és ezért pragmatikus; vagyis "a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad indulj velünk..."-féle tempó túlságosan radikális és költséges játék a magyarnak. Ha kicsit empatikusak vagyunk, nem nehéz kitalálni, miért utasította el a III. kerületi lakosság a névváltoztatási mizériát (mármint a megkérdezettek közül az a töredéknyi kisebbség, aki egyáltalán válaszra méltatta a kérdőívet): ezekben az utcákban nőttek fel, a gyermekeik is ott születtek, ott jártnak iskolába (Arató Emil), ergo nekik ez nem a kommunizmusról szól, hanem a legszebb éveikről, amit nem fognak kihajítani, lehúzni a klozeton pár radikális kedvéért, ahogy azt az 1500 forintot sem, amit a személyi és lakcímkártya változtatásra kéne költeniük, nem beszélve a szabadidőről, amit kénytelenek volnának feláldozni, ha az okmányirodára kéne időpontot kérniük. Madzsar utca: tízemeletes házak :), összességében mégis hány embert érintene ez a sok utca és tér? Tízezret? Többet? Bírnák az okmányirodák? Azt oké, hogy a népek hadd válasszák meg maguk, milyen körülmények közt akarnak élni, és szép gondolat felvetni, hogy hatvan évvel ezelőtti állapotába állítsanak vissza egy utcanevet (Gelléri / Regele), na de mi lesz az utca elmúlt hatvan évével, és ki fizeti ki az okmányirodákat, ugye? Na sebaj, majd kiderül (s ha kiderül, néked beborul).

Hm... Amit viszont mindenképp megváltoztatnék, ha már a III. kerület: a pünkösdfürdői, ill. békásmegyeri Boldog Özséb R.K. Plébániához vezető Ármány utca neve inadekvát, ugye érezzük? Odáig még rendben, hogy minden út Rómába vezet, na de Ármány útján a boldoguláshoz? Ami pedig különösen bosszant, az a számos budapesti kerületi Akácfa utca, nem beszélve arról, hányba botlani országszerte. Az akác invazív faj: kiszorítja az őshonost, az ősi, szittya magyar fajokat, amelyeket Árpád unokáinak vére öntözött és amelyet az istenadta magyar nép verejtéke hullásával nevelt magosra. Ezeket az idegenszívű, Amerikából Habsburgok által importált, becsempészett, ránk erőltetett, ráadásul Mária Terézia, tehát egy nő szeszélye folytán ránk tukmált fafajnak semmi keresnivalója nálunk, erre mi utcákat nevezünk el róla? (Nem, nem soha!) Az "Akácos út" című nótát gajdolja nemzetünk? Gyalázat. A Barackos út és utca elnevezések iránt ugyanígy érzek: ez a fafaj a török hódoltsággal terjedt el, hogy a muszlim impérium röhögjön a markába a kereszténység pajzsán. Szégyentelen valamennyi.
@Habakuk999: Akkor neked is:
pogi.blog.fn.hu/

Hidd el, okos ember, bár én se értek vele egyet mindenben, de érdemes átgondolni, amit mond.
@Pantagruel: Én pláne úgy tudom, hogy az Akácos út, ha végigmegyek rajtad én kezdetű nyamit a román királyné írta. Há`szóval dupla idegenszívűség fennforgása forog fent, azannyakrausz!
@Pantagruel: Akácmézet is bojkottálni kell? Meg Szép Ernő Lila ákácát? Mit bőgtem rajta!! :-)www.youtube.com/watch?v=I8HFxzGx7XM
@Penivaldes: "a pszichomókusok mindenkiről bebizonyítják hogy elfojt valamit.:)"

Angyalkák, el vagytok úgy száz évvel maradva.

Egy pszichomókus.
@a szív fészkei: "visszás a méregdrága villában kopácsolni ezekről, nem?"

Nem. :-(
@Zébácsi: " vidéki tagságuk (s így támogatottságuk is) szinte nulla. "

És ezt te honnan tudod vajon?
@a szív fészkei: Lehet, hogy a fideszre szavazott, a kislány meg nem? :D
@a szív fészkei: nem kell bojkottálni, de aki március 15 után nem teszi, arról eztán tudjuk majd, miféle. a magyar száját a babája csókja ízesíti. természetesen, mint gyógyhatású készítményhez továbbra is hozzá lehet majd jutni, minthogy azonban a tájvédelem, az őshonos fajták megóvása nemzetbiztonsági kérdés, nem ruházható a feladat másra, mint egy sógornő nagybátyjának apósára, aki értékesítőláncán keresztül biztosítja majd a rászorulóknak. persze, ezt a vágyam senki se érti, se gyerek, se nő, se férfi...
@Habakuk999:

jó féléve baszom itthon a rezet a nemzet 22.800 forintyán élősködve, pályázgatok jobbra is meg balra is, az utolsó ajánlatom eddig az vót, hogy mennyek el fejőnőnek dániába, ma viszont megjött a tuti: hentesi állás nagyváradon. ha mégis úgy döntesz, hogy beszállsz a román biznicbe, tán megkereshecc ott, osztán fizethecc egy cujkát! :)))
@épészmérnök: Pszichológus vagy? :O Akkor téged figyelni foglak... :)
@épészmérnök: Te így gondolod.Én meg kicsit máshogy, mivel alkalmam nyílt hangyafasznyit értesülni az életvitelükről egy jó darabig.

Luxusélethez joga van, megkereste rá a pénzt, semmi gond - csak a nagy plebejus lendület meg a valóban IRL mutatott valósága számomra köszönőviszonyban sem volt. Az olyan hitelesebb számomra, aki ír az ilyesmikről és közben mutat is valóban némi szolidarítást a téma címzettjeivel ill. hőseivel. Na mindegy, régi sztori, lehet, hogy azóta nagyon is empatikussá lett igazán is, nem csak szövegben.

Nem az első dolog, amiben nem értünk egyet. ;-))))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Simán csak megcsalta, ahogy szent tiszta forrásom, a Blikk írta ;-DD, és most, hogy a csaj már mással boldog lett kemény átbőgött hónapok, évek után, hirtelen eszébe jutott a lengyel alpinistának 100 000+ Áfáért, hogy az exe a Madách téren szokott naponta közlekedni, így elkezdte az akciót. Amúgy annyit elért, ahogy olvasom, hogy a csaj jól kiborult.

De a mémözön jó lett.
@hacsaturján: Ilyen sokba fájsz a böcsületes adófizetőknek?? Rénszarvasozni a mások derága pénzén????? Ennyi horror forinton habzsidőzsizni, nagyon tudsz te élni, hallod-e!!! És renegát módon nem is kecskézel, ahogy Don Pintér javasolta. Te, teeee.... :-DDDD
@ariel12: Van élet tehát tömeges lobotómia után is. Sőt agy&gerinc nélkül születve is lehet élni. Hát tudod, semmi mást nem kívánok - fognak az átkaim tényleg! ;-DD - mint, hogy csak ezt csókdoshassák egész szaros férfiúi életükben ezután. Basszák is meg!

Magyar egyetemek meg dögöljenek meg, élükön a Corvinus-szal. Ahoj Poplacsek!
@Pantagruel: Sógornő apósa hanyadfokú nemcsalád? 10 pontos bugyulás kérdés.

De mivel te mindent tudsz - amit meg nem, az nincs is ;-P - melyik lenne az őshonos szittyafajta mézlelőnek? Mert az egész nyáron a virágaimon döngicsélő hülye méheket betanítom csakis arra menni. Ha Örkénynél a rab meg tudott tanítani egy hangyát kunsztokra, akkor nekem is bakfitty lesz ez.
@Penivaldes: Te is balatoni sellő vagy? :-)) Jó helyen élsz, irigyellek. Csak legyen elég lábvizetek jövőre a nagy lavórban!!
@a szív fészkei:

most micsinyájjak ebbe a nagy tétova kivagyiságba? ebbe bírtam befektetni.
@Zébácsi: Feltehetően a Milla százezres támogatóinak többsége vidéki, a Szolidaritásnak meg kifejezetten van vidéki bázisa is. Persze vidék alatt nem a falvakat kell érteni.
@a szív fészkei: nem egészen balatoni. inkább a Balaton és a Bakony közötti. :)))
@blur7:

"Szerintem egészen jól látod a lényeget. Ahogyan ő fogalmazna: Lényeglátó vagy."

Hm, ez örvendetes. :)

Ám egyben túlságosan talányos.

"De szerintem - ismerve más nickjeit és blogját [aminek címét nem vagyok hajlandó elárulni] is - túl messzemenő következtetéseket vontál le. De tévedhetek."

Mindenesetre annyi információt föltétlenül tartalmaz, hogy Stefánia kisasszony szerzőjének van blogja. :)
@Penivaldes: Oké, de sellőszködsz nyaranta ott is, legyen már a népeknek valami öröme. :-DD
@londonterminals: Pedig nagy garral előadta, hogy szegény kis szűz lévén, nem tudhasssa ő aztat, hogyan kell ilyen etnoglaicálisfajvédő blogot csinálni...

Azért izgatna, ki lehet ez a titokzatos valaki. Mondjuk, amikor lánykoromban óriási hájp közepette meg jelent Csokonay Lili Tizenhét hattyúk című könyve, rögtön tudtam, hogy ezt csaj így nem írhatta. Aztán ki is derült, hogy persze, Esterházy a szerző. De itt fogalmam se nincs tényleg, de nő nem nagyon lehet az illető.
@a szív fészkei:

"(...) neki ebben meddig érdemes elmennie? Mi az a pont, amit már ő sem bírna leírni?"

Nekem az eddigiek alapján úgy tűnik, precíz és érzékeny iránytűje van, pontosan annyit és úgy ír, ahogyan szarkasztikus marad, de nem csúszik bele abba, hogy komolyan állítson valamit. Biztos vagyok benne, hogy ez mindig így működne, szerintem nem valahonnan valahova tart, csak ugyanazt csinálja, mindössze a konkrét tárgy változik.

"Én kijátszottam vele magam, akkor most te jössz. ;-DD"

Ha lenne is amúgy időm rá, ahogyan nincs, akkor sem lenne már módom erre a jelek szerint. :)
@a szív fészkei:

Apropó, Csokonai Lili, ezt láttad? :D

"Csokonai Lili
NE SZÜLJ RABOT, TE SZŰZ!

Parlamenti vita a családon belüli erőszakról. Varga István (Fidesz): „A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar (...) majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni. (…) Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Egy KDNP-s: „Tessék példát mutatni a normális családból, és akkor utána majd lehet a nőknek érvényesülni.”

Édes fiúkák. Tényleg menjetek a picsába. Puszi.

(négygyerekes családapa)"

ÉS, 2012. szeptember 14.
@londonterminals: Ne zokogj utána, mindenhol pörög ezen kívül is, ahol libsiket kell egyelni. A konzerveknél meg fordított rizsákkal heccel, szóval a neten bárhol belefuthatsz a ritka nordikus szőkeségébe.;-D

Fabius megunta, mert szerintem azért Steficsek számodra olyan pontos iránytűje néha kiakadt.
@londonterminals: Igen, idéztem is. Hát ez egy karakán ember véleménye. Aki nem a Négy Tigrincsben vett kínai hamis kutyabőrt....
@a szív fészkei:

Igen, láttam, hogy van máshol is, de mintha itt lett volna leggyakrabban. amúgy meg annyira nem mélyedtem el azért a munkásságában, így lehet, hogy tényleg nem tökély az iránytű. :)
@londonterminals: nekem nem a nácibarát szövegével volt sosem bajom, hanem inkább azzal, ahogy másokat fenyegetett. hogy a felakasztja meg a disznók felhasítják a hasát.
@Penivaldes:

Uhh, igen. És bár azzal kíséreltem meg a képbe illeszteni, hogy ezek a kirohanások is parodizálhatják a bárgyú idill mögött megbújó szadisztikus személyiségjegyeket, amik nácikra sűrűn jellemzőek voltak, igen, ezek súlyosak.
@Knósszosz: @Zébácsi: Szeretném, ha megengednétek, hogy hozzászóljak - ahogy kommentjeitekből látom - a kortárs magyar irodalom képviselőiről szóló írásotokhoz.
Szilvási Lajost nem volt nagyon vonalas dolog a sznobok előtt kedvenc írónak felemlegetni, mert a könnyű irodalmi műfaj képviselőjének kiáltották ki. Pedig aki olvasta a könyveit, remek felépítésű és olvasmányos regényei kőkemény társadalomkritikát jeleztek. Azonban ezt csak az az olvasó érzékelte, akinek volt erre szeme és füle.Valóságos kórképet festett regényeiben az akkori visszás és pprotekcionista életről és már az akkor kialakult hierarchikus társaqdalomról./Ott fenn a hegyen c. regénye pl./
Moldova könyvei nem rejtetten, hanem nyíltan mutatták meg egy-egy társadalmi csoport életét és nyomorúságát.
TGM a múltkor egy írásában a 75-ös évek kultúrális befektetéseit és eredményeit a Kádár korszak legeredményesebb intézkedéseinek tartotta.
Valóban, azok az évek a kortárs magyar irodalom virágkorát jelentették.
Mindössze ezzel szerettem volna hozzátok csatlakozni.
@a szív fészkei: Eszterházynak egy kisregényére emlékszem, a "Termelési regény" -re. Inkább a publicisztikái maradtak meg bennem, és a közéleti szereplései vonzottak.
Az általad ajánlott regényt kiveszem a könyvtárból, az utóbbi időben így operálok, mert több tízezret el tudnék költani könyvekre, de ez ma már luxus.A dajka tanfolyam ügyön meg vagyok lepődve.A munkaügyi központok idétlen, sehol nem hasznosítható oktatást tartanak, amilyen keresletnek esélye lenne, az meg fizetős?Marha jó!
@Penivaldes: Olvastad tegnap az egyik itteni társunk kommentjét, mely szerint az egyik faluban a munkanélkülieknek TV bemondói képzést tartottak? Nem tudok napirendre térni felette.
@Mariann19:
Nos, nem tudok sem elvenni, sem hozzátenni az értékelésedhez semmit, egyetértek!
Nálunk divat kultúrsznobnak lenni, de én magasról szarok rá, hogy valaki lefitymál Szilvási miatt.
Én azt fogom ezentúl is olvasni ami számomra értéket képvisel, amitől viszont lúdbőrös lesz a hátam, azt meg elegáns mozdulattal dobom a kukába, akármilyen trendi is. Van egy (szerencsére) távoli ismerősöm, aki csak „Dumás” regényeket hajlandó olvasni, meg Balzac-ot. Gonoszságból megkérdeztem, hogy akkor olyan szarságokat nem olvasott remélem, mint a régens lánya?
Válasz: „Nem!”
Hozzátenném még, hogy az úriember egy budapesti önkormányzat okmányirodáján dolgozik ( a kerület illetőségét fedje jótékony homály), magas pozícióban.
Szóval nem azt akarom mondani, hogy én vágom a világ klasszikusait, távolról sem. Közelről meg még úgy sem, én ízlés alapján döntök. Aztán aki azért gyökérnek titulál, mert a Háború és Békét nem tudtam megrágni, tegye nyugodtan. Én azt olvasok ami nekem tetszik, meg ő is és itt a pont. Kedvencem egy eset, az egyik Múzeum körúti antikváriumból; Ormos Mária Hitler könyvét kerestem (ne gondolj rosszra – csak érdekelt ), kérdésemre a rebegő szempillájú kishölgy odafordult a kollégájához:
„Péter, öö… Kormos Máriát keres az úr” Puff, kész. Azért egy „antikvárius”-nak, kellett volna fogalma lennie egy olyan történészről, mint Ormos. De nem volt…
Mit írhatott vajon az önéletrajzában, hogy felvették?
Nem akarok piszkálni senkit, köszönöm a reagálást és egyet értek Veled!
Ahoj, a következő poszt okán!
@a szív fészkei: hát a hárs. a hársméz olyan nemes, egészséges, akár az akácméz, talán még drágább is a piaci ára :)
@Mariann19: Őszinte legyek: nekem nagyon nem mentek a regényei elolvasásai, pedig szakmám lenne. A Harmonia Caelestist recenzáltam - vért izzadtam vele, mit mondjak: egy irodalmár, külföldöm lapot alapító és azt húsz évig vezető fordító haverom mondta, hogy ezt rajtam és Esterházy kívül nem sokan bírták végig enni, még ő sem - de ez a Javított kiadás gyönyörű szép. Látszik, hogy ez kiszakadt a szívéből, itt nem marháskodott a nyelvvel, ahogy szokott.

Én is vagyonokat költöttem könyvekre, tels velük a lakás, még a földeken is állnak, de pár éve én is könyvtárazok, ja. A Könyvhéten megnézzük, mi van és jövünk, ahogy mentünk üres szatyorral, max egy könyvvel. A Huncíkra tavaly ott záráskor rábeszéltek, olcsóbban is adták, azt megérte megvenni.

Ezért nem bírtam még az Ecot elolvasni, mert új könyv lévén rövid időkre adják csak oda, és nem bírom, nehéz: egy este max 20-30 oldalt fogok fel belőle. Üdv tehát a klubban!
@Pantagruel: Kösz, kösz, szeretem az illatát! Méhek, hátra arc!!!
@Knósszosz: Én úgy vagyok vele, hogy semmit sem olvasok el csak azért, hogy utána mondhassam, hogy na én azt olvastam. így lehet, hogy kimarast pár nagy mű az életemből, de amit elolvasok az megmaradt.
@a szív fészkei: Eco nekem is kíhivás volt mindig is. ezért nem is olvasom.
@Penivaldes: Nagyon érdekes a sztori, pláne a mai közhangulatban - csak tömény és bonyolít is, szerintem feleslegesen. A Rózsa nevét nagyon szerettem, a Foucault-ingát is, a többire tényleg nem futotta. Mindegy, majd kihozatom harmadszor is, már csak 100 oldal van hátra a 600-ból. ;-DDD

Amúgy én is leteszem, ha unom. Erre írta Garcia Marquez, hogyha nem tudja az író az elején megfogni az olvasóját, akkor kisnyúl. Pl. az ő 100 év magányát, akármekkora bazi nagy divat volt lánykoromban, letettem, annyira untam.Vagy rezonálok, v agy nem - kész szenvedni nem vagyok hajlandó semmiért.

Az biztos, hogy amiket a te korodban vagy előbb elolvastam élvezettel: Dosztojevszkij, Th. Mann, Tolsztoj, ma már türelmetlenség miatt nem menne. A hangulatuk bennem van, ennyi.
@a szív fészkei: Emlékszel még a régi könyv hetekre. Előre bejelöltük, hogy mit veszünk meg. Mikor kinn voltak a pavilonok, ebédidőben kimentünk, és simán megvettük a kijelölt könyveket kp. Akkor még a fizetésünk sem volt túl nagy.Ma már feliratkozunk a könyvtárba egy-egy csemegére és várakozunk.
Na, mindegy, akkor sem akarok elhülyülni!
@Mariann19: :-) Ahogy olvasgatlak itt, jó darab ideig megélnél a tartalékaidból, míg a hülyülés látszódna rajtad...

Nekem is megvannak a lánykoromban megvett könyvek 10, 20 forintokért. És az azért fontos volt, ha torzított piac is volt.

Én mindig vettem egy-egy olasz festőset fizetéskor - ha pesti vagy, tudod, a bölcsészkarral szemben, a Kígyó-Váci utca sarkán, ahol ma gogo kurvák pörögnek a rúdon - volt az idegennyelvű könyvesbolt, teli csodás és ahhoz képest drága albumokkal. Nagyon szép minőségűeket adtak pár száz forintért, ami nekem horror volt, de megérte.
@a szív fészkei: Nekem a nehéz, túlfilozofált művek nem jönnek be. Aminél percenként kell elővenni egy idegen szavak szótárát.
Most regényekre vágyom, ki is írtam egy párat:)))
@a szív fészkei: Köszi, reményt adtál az elhülyülés időpontjának kitolódására.A helyzet az, hogy sajtóra még mindíg sok pénz megy el. A szomorú az, hogy ezt is lassan redukálni kell. A minap találkoztam egy általam nagyrabecsült hölggyel, és a beszélgetés során utaltam egy írásra. Megkérdeztem, hogy mi véleménye róla.Nem olvasta, mert nincs pénze újságokat járatni, pedig tudom, hogy a szellemi élete a legfontosabb a számára. Erre felé gyalogolok én is.A rohadt életbe!!!!
@Mariann19: Nálunk sincs már nyomtatott sajtó, csak anyámnak vesszük a szenyákat: Story, Best, Nők Lapja ilyesmi, mert ezeket bírja az ágyba magával vinni elaludni a marhaságaikra. Amúgy könyveket fal. Könyvtáriakat.

Férjem a szüleitől kapja tán a Népszabit, 168 órát, ÉS-t könyvtárból hozza kis. Narit is. Ez van. Én szégyelljem? Amit tudok, olvasok a neten.
@Mariann19:

Köszönöm, örülök, hogy Szilvási kapcsán ezt a kultúrsznob dolgot elővezetted. Igazad lehet, bizonos szitukban nem volt sikk előhozakodni azzal, hogy olvasod.
/Nagyon-nagyon sarkítva a dolgot: Jókai Mór mennyivel több nála?/

Szilvási nekem egyébként a véletlen műve, nem is tudom, gimis koromban milyen indíttatásból vettem le szüleim polcáról könyveit - amit olvastam tőle, az tetszett, de sajnos nincs teljes képem munkásságáról...

@iii:
@épészmérnök:

Mindkettőtöknek köszönöm az észrevételt.

Meglehet, hogy tévedtem (van ez így), s az említett poltikai szerveződéseknek/képződéseknek van vidéki támogatottsága. Ha így van, akkor örülök, mert sokkal erősebb és politkusabb civil szféra kellene (ez tudná megmenteni ezt a gúzsbakötött országot)...
@Penivaldes:

"Nekem a nehéz, túlfilozofált művek nem jönnek be. Aminél percenként kell elővenni egy idegen szavak szótárát."

Akkor Thomas Pynchon Súlyszivárvány című kötetébe bele ne kezdj - szinte kibogozhatatlan....

magyarnarancs.hu/zene2/konyv_-_teremto_paranoia_-_thomas_pynchon_sulyszivarvany-71077
@a szív fészkei: Meg kell, hogy mondjam, a net maximálisan kárpótol, különösen azzal, hogy itt találkozom azokkal a véleményekkel, melyek számomra irányadók atekintetben, hogy a hasonló státuszú emberek, hogyan gondolkoznak. A másik örömteli dolog, hogy kicserélhetjük a gondolatainkat azonnal olyan társaságban, melynek véleménye számít.
@Zébácsi: Kedves Zébácsi! Olvasási hajlandóságunk kezdetén vettük kezünkbe a klasszikusokat, melyek ihletet adtak az irodalom más területein való barangoláshoz. Eközben annyira megváltozott a világ, hogy az egykori remekművek talán már túlhaladottnak tűnnek, ezért keresgélünk új élményeket a könyvek kiválasztásakor.
Be kell vallanom, hogy a net és a körülöttünk zajló események folytonos értéklése kissé elfordítja az embert az olvasástól, amire nem vagyok büszke.Üdvözlettel.
@Mariann19:
Kerdves Mariann,

nekem minden a mesékkel kezdődött, majd persze ifjúsági irodalom és krimik, scifi-k következtek a nagy klasszikusok előtt. De sajnos van lyuk bőven a Guttenberg galaxisomon, talán sosem fogom tudni magam számára megnyugtatóan pótolni.

A világ változik, így a kultúra is halad vele - talán előre. A klasszikusok viszont mozdíthatatlanok, örökzöldek, sosem csalódsz bennük. Az a titkuk, hogy új élményként is ugyanazt adják.
A legcsodálatosabb dolog a világon a szeretet, a legérdekesebb pedig -szerintem- az ember által a világról felhalmozott tudás (pedig oly kevés ez még, 10-es skálán talán 3-4 lehet).

A net tényleg elterel és a felgyorsult világ megértése (sőt, csak a figyelése is) valóban igazságtalanul sok időt vesz el tőlünk, de sajnos ezzel nemigen tudunk mit kezdeni, csak a szelektálás marad.
@Zébácsi: Zébácsi!Örültem és köszönöm válaszát!
fabius, ha erre jársz:

láthatod korunk burgert róbertjét:

hvg.hu/itthon/20121009_Orban_Csanyi_Bonafarm_teheneszet_riport

ezután elolvasnám mégegyszer tokfalvi bejegyzését, oszt megpróbálnám az egészet alleszcuzamen összehasonlítani az általad hozott olasz üzlettel.

csókpuszi!
süti beállítások módosítása