Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.29. 05:10 Fabius

Lázár János megsértődött

Címkék: fidesz földtörvény agrárbank

Lézer Dzsonni felizgatta magát. Hogyne tette volna, mikor kritika és bírálat érte a Nemzeti Légvár Törvényhozásának egy darabját. Mint ilyenkor rendesen a fejében eluralkodó túlnyomás most is fújt egy akaratlan takonygömböcöt szigorúan a jobb orrlikából, aztán legalább fejben kirohant magából a legközelebbi bankfiók elé és ott ordította: Mivanmi?! Szar a törvény, mi? Akkor vegyétek tudomásul baszki, hogy TI ITTEN NEM KAPÁLTOK! Oszt'jónapot! Majd a kezében tartott jelképes földművelési eszközt belevágta a portálüvegbe - fejben jól tud ám esni az ilyen - és egyenes derékkal jelentősége teljes tudatában elvonult. A valóságba akkor csöppent vissza, mikor a balkezes kozák pisztolyra hajazó ormányán hangosan elpukkant a bubi, és szeplőkkel telehintette az arcot, aminek hordásához útvonalengedély és a túlméretes szállítmányokhoz használt rendkívüli kíséret szükséges.

lázár jános.jpg

Mert az csak ne legyen már, hogy az agrárszektor fejlesztését hitelekkel finanszírozó Bankszövetség aggodalmaskodjon a földtörvényen. Mikor az úgy fasza ahogy van. Tessék, el lehet olvasni, hogy minden a földoligarchák terveinek megfelelően alakul. (olvasható méretért katt) 

Orbán kapitány jóárasítja a termőföldet, aggálynak helye nincs, fikciót ne gyártsunk! Az teljesen normális, ha a törvényeknek megfelelő személyek esetében is a Lokális Budai Gyula Bizottsághoz kell fordulni jóváhagyásért. Mit lehet tudni, elképzelhető, hogy valamelyik oligarcha családnak nagyobb szüksége van arra az eladósorba került földdarabra, mint Jóska Pista Béla mezei földművesnek. Ebben az esetben az ügylet megtagadható, és majd a megfelelő személy tesz visszautasíthatatlan ajánlatot. Nem kell aggódni, csak rá kell pillantani erre a táblázatra amiből azonnal és egyértelműen kiderül, a földosztás a legmesszebb menőkig igazságos. Semmi mutyi, semmi részlehajlás. 

Ezek után ezeknek a bankároknak még van pofájuk azt mondani, hogy ez aggályos. A nerszótárban nincs is ilyen szó! 

Mi lesz most a sok kisebb nagyobb földhöz jutott pártkatonával? Kanyok Attila - Mengyi Roland kampányfőnöke - 80 ezer forintos bétéjébe 5, azaz ÖT ezer forinttal betársult Kavalec Anita - Mályi alpolgármestere - honnan fog most hitelhez jutni, hogy az elnyert 494 hektárt meg tudják művelni, he? Még a végén odalesz a kockáztatott tőke, segg lesz csinálva a szájból, elillan a kis befektetés - nagy haszon vezérelv ami a fideszeseknek kapát adott a kezükbe. Pártkatonák meg csak nem énekelhetik a munkanélküliek himnuszát a Munkaügyi Központ előtt sorban állva, hogyaszongya:

Nincs már semmi bajunk,
munkanélküliek vagyunk,
boldog minden napunk,
sohasem dolgozunk!

Megoldás kell, most! Nyilván nem a törvényt kell átírni, mert az anomália legalább annyira a rendszer szerves része, mint Kusza Szem unortodox módon széles látókörű tekintete, ami végponttól végpontig csupa csudasikert lát. Állami Agrárbank kell ide, meg valami olcsó hitel. Lehetne mindjárt kamattámogatott, annak kiosztása a Fideszben hagyomány, a terhet fizetni meg a társadalomnak évtizedekig. Pénz nincs rá, de a 300 milliárdos munkahelyvédelmi akciótervre sincs, úgyhogy aggódni nem kell. Majd lesz. Ha másképp nem unortodox módon. Ennyivel igazán hozzájárulhatna a nemzet a Mészáros Lőrincek, Nyerges Zsoltok, rokonok, barátok és az Orbán Ráhel udvarló családjának további felemelkedéséhez. 

Különben sosem lesz az ötezret kockáztató Kavalec Anitából nemzeti nagytőkés.

392 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr404809399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár: vissza 1351-be! 2012.09.29. 11:52:26

Lázár János pénteken kijelölte az agrárágazat és az élelmiszeripar fejlesztési irányait. A jövő: irány vissza 1351-be! "Bankárok és bankok Magyarországon földet nem vehetnek, és nem szerezhetnek" - tette közzé pénteken a kormány álláspontját Lázár Ján...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elvi szempont = elvittem pont

pofa be NER van

brühühühühühü
háááát, kérem, ezek mennek meg a lila sapi.
Ha jól értem Lázárnak az a baja, hogy a hitelt nyújtó szeretné, ha lenne valami minimális garancia, hogy a kölcsön adott pénzt visszakapja? Aztán meg besértődik, ha büdös nagy semmire inkább nem adnának pénzt a bankok?

Most akkor rá vagyunk szorulva a nemzetközi nagytőkére vagy nem?

Az állami agrárbank meg szép ötlet, csak ugye bank pénz nélkül semmit nem ér. Na honnan lesz pénz egy "állami" intézményben? Ki találja ki elsőnek?
Van még raktáron egy-két baltás gyilkosunk? Eladjuk és már is meg a tőke az "állami" agrárbankhoz.
A Lézer Janikának a figyelmébe: index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/28/veszelyes_utra_lepett_az_mnb/. Ha már a nemzeti tőkés OTP sem bízik az MNB kamatpolitikájában, akkor már tényleg nagy szar lehet. És az MNB kamatpolitikáját, nem a hozzáértő belső tagok kúrják el, hanem a pártkatonákból álló külső tagok.
Ez a földügylet-hivatal olyan a fidesz kezében, mint -egy begyűjtő hely.

A megszorultak beviszik értéktárgyaikat, aztán ott majd megmondják a becsüsök,
hogy mit kaphatnak.

Ha tilos másnak eladni,

akkor 1 forintnál többet nem adnak érte

a nemzeti kijelölt családtagok.

Én azt mondom.

A bankok ezt megérzik....és nem tesznek pénzt egy olyan földbe, amelyiknek nincs értéke.

Ki tenné a millióit egy olyan földbe...

Igen, és ha nincs hitel, akkor még gyorsabban fognak tönkremenni a gazdák,

és még hamarabb fognak jelentkezni a földbegyűjtő és hazacipelő hivatalnál,

és még hamarabb kerülnek a földek a fidesz-nemzeti műkörmös nagyapókhoz,

és kiteljesedik a nemzeti család talajgyökere az egész magyar ugarra.

Napersze nemcsak.
Kábé mindenhol talajgyökerek vannak már.
Az egész olyan, mint egy sáskajárás.
Jól érzékelem, hogy mostanság egy jó híre sincs Fabiusnak?
Ezzel kapcsolatban a legviccesebb történetet felejtette el. Hogy kizárja a törvény a külföldiek földszerzését. Azt nem pont mostanság kellene rendezni, mert lejár a különcködésre adott idő? Vagy a külföldi gazdák ellentétben a magyar műkörmösökkel értenek is hozzá és ráadásul még föld is kellene nekik?
Mekkora szívatásra lehet számítani az EU-tól?
Disznótól disznóig terjed a portfólió. A bankok meg bekaphassák, hogy nem akarnak asszisztálni ehhez.

Kétharmaddal akár arról is lehet törvényt hozni, hogy a bankoknak a meglevő betéteiket kell kihelyezni az agrárbankban, vagy garanciaalap módjára feltőkésíteni azt. A tengernyi kamattámogatásba (diákhitel, lakáshitel, agrárhitel, majdleszvalahogyhitel,stb.) meg úgy fog belefulladni az államháztartás, mint a picsa... végülis mi is lenne annál faszább, mint hogy a piacon 7-8%, esetleg 10% kamatra felvett hiteleket az állam 2-3%-on kihelyezgeti vagy a különbözetét fizeti.
@Dr. simonmondja.: Rossz megfogalmazás. Ők nem a földet tartják értéktelennek, hanem a kormányt tartják olyan hitelkockázati tényezőnek, hogy nem akarják hitelezni az ölebüket.
@Rufus78:

Amelyik bank nem paríroz, az repül, mint a Postabank.

A Postabankot egyszerű hiradós rémhírekkel döntötték be.
Csak maszületett újszülötteknek....

Erre való a hazai bankrendszer. Hogy akkor döntsék be, amikor akarják.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A föld értéktelen, mert a fidesz rátette a kezét ezzel mindre.

A fidesz meg nem fizet, hanem einstandol.

Olyan, mint egy fekete lyuk.
Beszippant mindent.

Ez nem is kockázat, hanem tuti.
Gyerekek, ezek kurva jó fejek, nézzétek meg a videót is:
index.hu/kulfold/2012/09/28/senki_nem_tudja_kik_allnak_a_ketnyelvu_del-szlovakia_mogott/
Így és ezt kell csinálni, ez a hazaszeretet.
@Dr. simonmondja.: nagyon bírom a stílusodat, és nevetnék is rajta, de inkább sírok, annyira igaz, amit írsz, és annyira elkeserítő.

Ugye bütykölgetik Magyarországot a maguk képére és hasznára. Az egykulcsos után most a tb befizetéseket alakítgatják. Legyen egy plafonja a befizetéseknek. Mer a gazdagok nehogy belerokkanjanak a tb, bocs ma már szociális hozzájárulás fizetésébe. Mer az igazságtalan, hogy valaki csak 1000 forintot fizet, valaki meg ennek a többszörösét, érthető?
És mindezt akkor, amikor többszáz milliárdos lyuk van a költségvetésben.
Hát ez már tényleg a legalja, komédia, csak éppen velünk, a mi bőrünkkel játszadoznak a rohadtak. Azt üzenik, le vagytok ti szarva, dögöljetek meg, ennyire vagytok fontosak a NER-ben.
kepviselofunky.blog.hu/2012/09/28/varga_azert_nem_vett_reszt_mert_mihaly?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_09_29&utm_campaign=index
Csak ismételni szeretném mgama, hogy a legfőbb érték az egyenlítő. Ide vele.
"Lázár János nyugodtan beterjeszthet egy indítványt az egyenlítő áthelyezéséről. Azért, hogy a banán is megteremjen. Mert micsoda dolog lenne különben, hogy banánköztársaságunk már van, de a banán csak üvegházban terem. "
endresy.blogspot.hu/2012/09/kiralybanansag-lazarral.html
@aritus: Persze hogy bütykölgetik és a maguk képére és hasznára. Nehogy már a gazdag zemberek több Tb-t vagy mi a pillanatot fizessenek esetleg. Hát hova vezetne ez a világ, ha a gazdagok arányaiban többel járulnának hozzá a közterhekhez, mint a kevesebbet keresők. Ez szinte már-már szocializmus lenne. Ezt nem akarhattya senki. És a költségvetésben sem tátongana ekkora lyuk.
@aritus:

Tényleg remek:))
Azért ne feledd, ezt nagyon fikázva is be lehetett volna mutatni.
@aritus: Na ezt kopizhatnák a Jobbikosok és a többi revizionista csoport is, de ők nem képesek érdek vagy uszítás nélkül csinálni semmit.
Bezzeg Szlovákiában. Ők túl tudnak lépni a Trianon állandó emlegetésén, és a megbékélésre törekszenek.
Tovább szárnyal a gazdaságunk. Éljen az unortodoxia, előre az egymillió munkahelyért. Éljen a párt, csak a Fidesz. index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/28/700_embert_kuld_el_a_mol/
Ismét történik valami baromság, majd másnap ismét, aztán ismét... Csak nézzük, h minden napra jut valami, szörnyülködünk vagy inkább már lemondóan legyintünk.

Lessük a híreket, h mit (nem) mond ma ezekre az MSZP, LMP, DK, Szolidaritás, Milla, Bajnai, milyen alternatívát kínálnak. És reménytelenül látjuk elúszni az életünk egy jelentős darabját. Nincs semmi, ami mellé oda lehetne állni, h tegyünk végre valamit. Sokan vannak, akik próbálnak szólni, figyelmeztetni - hatástalanul. A legpofátlanabb akciójuk füstje is néhány nap alatt nyom nélkül eloszlik a levegőben.

Mi lesz az országgal és benne velünk? Felelni fog-e valaha azért ez a társaság, h mindent, de mindent tönkretett?

Mondanám, h olyan pártra szeretnék szavazni, amely garantálja ezt, de nemhogy ilyen nincs, semmilyen se. Arról nem is beszélve, h garancia sem lenne egy valóban pártatlan bírósági eljárásra. Még az elszámoltatás reménye is elszáll, pedig annál reménytelenebb gondolat talán nem is létezik a mostani helyzetben, h ennyi gazemberség büntetlen maradhat...

Mondjatok valami biztatót!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
A nacionalistáknak már ez is sok.
Ettől függetlenül, ha már valamit muszáj tenni, ez a normális módja.
@félázsiai nagymagyar:

Szerintem annyi bíztatót fogsz hallani a kampányban, hogy derékig fogsz benne gázolni.

Ez itten a jókormányzás és akinek nem tetszik, az kösse föl magát.

Ez volt a 2002-es fideszkampány is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hogyan zajlik a megfelelő reggeli, bejelentkező hivatalos ceremónia erre fele? nekem sem jó, de az angolok ezt is jobban csinálják- ott illetlenség valakit a gongjaiddal terhelni.
Ezt a hülye Lézert a világ összes, legalább nagyjából normális országában már rég sajnálatos baleset érte volna.
@Dr. simonmondja.: Avval biztatsz, h a fidess biztatni fog? Erre ugye nem kell mondani semmit.
Ideje lenne kivenni az orbánistáknak a fejüket a nemzet nagy vezetője seggéből és gondolkodni egy picit! Bármennyire is megerőltető nekik!
@félázsiai nagymagyar: "Mondjatok valami biztatót! "

A vártnál lényegesen jobban kezdte a szezont az Arsenal!

:D

:(
@félázsiai nagymagyar:
Miért, az Orbán I. rencer is mindennapra egy botrány volt.
Aztán ki emlékszik arra ...?
Az ipari agyzsibbasztás boldoggá tesz.

Asszem énekelni is fogunk még az új rendszerünkről...

"
Előkelőek nem vagyunk, és pénzünk sincs elég,
És jól se mindig lakhatunk, habár ez illenék,
De új világot alkotunk mi éhgyomorra még,
S ez a legszebb mesterség.
Refrén:

Élesebb legyél a késnél,
Harcosabb a szenvedésnél,
Mert az ember másokért él,
S ez a legszebb mesterség.

2. A munkás munka közben itt leéli életét,
És nem dicséri tetteit se bér, se bankbetét,
De az, ki jól ügyel, mivelünk megtanulja még,
Mi a legszebb mesterség.

"
@félázsiai nagymagyar:

" Mondjatok valami biztatót!"

Pina.

Az egyetlen kiszámítható állandó örömforrás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ilyeneket én is tudok. Sándor György klasszikusa: "Hajrá!"
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
LOPNAK.
Amúgy azt nem értem, mire fel a nagy csodálkozás?

Hisz eddig is tudtuk, eddig is csinálták.
Az igaz, hogy a cocik csak amatőr zsebmetszők voltak ezekhez, a nagyipari Nokia doboz szállítmányozókhoz képest.
A jobbikot meg végképp nem értem. :))
Amennyiben tényleg szimpla narancsbolsi seggnyalók, akkor persze igen, de ha ellenzéknek tartják magukat, akkor persze totál nem.
Amúgy az valahogy olyan világos volt, amikor gyermeki csodálkozással a képükön kiakadtak, hogy egy politikus hazudott - igaz erre fel felgyújtották kicsit a várost, meg heveny tüntetéssorozatot rendeztek a szentséges anyaföld és minden védelmében, a korrupt cocik ellen...

Most, amikor egyértelműen a narancsbolsevik elvtársak lopnak, csalnak, hazudnak és többek között épp a szent anyaföldet is nyúlják le a gazdák, a gazdálkodók elől, állítólag gondolkoznak ezen dolog helytelenségén, sőt a parlamentben olyan is volt, aki fel mert ez ellen szólalni! :))) KOMOLY!

Valahogy mintha aránytalannak érezném... mit is?
Vagy az akkor "felháborodásukat", vagy a mostani kussolásukat.
Tehát, mennyit kaptak, kapnak?
20 ezüst nekik is elég, a "szent magyari anyaföld" elárulásáért?
Lézer Dzsoni a gyereke svájci bankszámlájából megvette az egész frakciót, vagy csak a tagságot? :D

Gábriséknél nem kettős, hanem "22-es csapda" mérce van?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ha már, akkor ismét csak klasszikus: "pénz, pénz, pina".
@félázsiai nagymagyar: bíztatót? hagyjuk ezt, mászunk vissza a saját fejünkbe.
@poszthoz:

A világ szégyene amit ezek a kamuparasztok a földdel művelnek. Lázár a csúcsidióta a csapatban mikor aszongya, igen buzikáim, aggályos? Na akkor a bankárnak és banknak nincs főd!!!! Megértették végre hogy nem eladó!

Ja.

Bank eddig se tudott földet venni.
Itt se vételről volt szó hanem igényelt kölcsönről.
Nem a bankok mentek olcsó hitelt kínálni hanem Orbánék voktak kérni.
@Penivaldes:
A pébetűshöz nem, de máshoz...?
Egérke, te különben is a kispárnáddal foglalkozz! :)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: máshoz? sajt, selyem, susnyás, sikamlós, sás, siker...
Egérke öreganyád!:) most nem egeres párnát használok különben is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ki is kell mosni a huzatot, nem tudtad?:)
most bentfrekszik a szekrényben.))
különben meg nem azon fekszem,. mert arra csak a fejemet hajtom.
@félázsiai nagymagyar: vitázhatsz önmagaddal. az a legjobb, mert önmagaddal lehet a legértelmesebb vitát lefolytatni. vagy beszélgethetsz az általad megalakotott személyekkel is a fejedben.
Álmomban két macska voltam, és játszottam magammal? :-)
Van ennek veszélye.

Nézd! Orbán is bezárkózott. Mivel azt nem teheti meg, teljesen magába forduljon, gyűjtött hozzá egy szűk szereplői gárdát, szigorúan a mániáihoz igazítva. És lám...
@félázsiai nagymagyar: igen valahogy így. pár embert, országot már megalkottam fejben:)))
és igen önmagaddal tudsz leginkább vitázni. van, hogy nem értesz egyet magaddal.
részREhajlás:
www.netlexikon.hu/yrk/Regryzrmb/3152

a részlehajlás az lehet, amikor anyu virágai közül pár lekonyul, a többi meg áll mint a fidesz törzsbázisa...
@Penivaldes: "Orbán más. ő a valóságba zárkozott be."

A Tündérmesék valóságába.
Hitelnek burkolt közpénzek átjátszását az állami agrárbankon keresztül...ki mástól mint a jani. Sokra fogja vinni, sok pénzt hoz a konyhára a fiú
A Fidesz ellátja a seggnyalóit minden jóval. A parlamentből kieső képviselőit a 2014-es csökkentés miatt benyomja a járási hivatalok főnöki foteljába, hiszen ezért hozták létre azokat.
A fideszes rokonságot feltőkésíti termőfölddel, azért kapnak EU támogatást. Földet csak virágcserépben láttak, de pénz az jár érte.
Most akkor ez azt jelenti, hogy a kormány az én pénzemből (is) létre akar hozni egy agrárbankot, amin keresztül finanszirozza a fideszes oligarhák által bérbe adott vagy megműveltetett földeket, hogy aztán majd csődbe menjen a bank és fel legyenek tőkésitve az oligarhák?
Értem.
Csak tudnám mit kinlódnak ennyit. irják bele az alkotmányba, hogy 1) magyarországon feudalizmus van 2) földet már szereztem, most akkor nekem jár a pénz is mert fideszes vagyok te meg jössz a földemre kapálni.
@dunaparti:
Meg a pofájuk jár még, lásd Lázár féle cinikus parasztot. Ez a faszi egyre inkább jó úton van egy olyan kapa felé, ami a képen is van.
Vidéken szeretnék! :)
@vitéz Thapóccay néma bárány:

KISZÁMÍTHATÓ??
???????????????????????????

:o
@Penivaldes: "igen valahogy így. pár embert, országot már megalkottam fejben:)))"

Írj belőle regényfolyamot, aztán vegyél férjül. :D

Profi háztartásbeli vagyok.
Lengyel Lászlóval van egy baromi jó beszélgetés - Puccsisták a láthatáron - a 168 órában. A jóslatai ugyan még sose váltak be, de nagyon jókat tud mondani:))
Most a szolgalelkűséget,a generációváltást elemzi
.
Navrának is rendesen alávág, de amit Lázárról és Rogánról mond, az nem semmi.

" A cinikus hatalomtechnikusok alkalmasabbak puccsok szervezésére,mint a becsületesek. Jobban értenek hozzá,Orbán minden technikáját ismerik. Mindenkiről mindent tudnak, naponta összeraknak egy alkalmi frakciót, estére szétszedik. És ha egy nap olyat tákolnak össze, ami meglepetésre tiszteletbeli elnökké választja Orbánt,majd lekíséri a lépcsőn?!"

" Tudják ők is, ha így megy tovább 2014-ben veszíthetnek. Ám 35 évesen ők nem a rendszer temetésére jöttek."
Van ám itt egy komolyabb probléma.
Orbán ugyanis azt állította, hogy oligarcha az, aki politikai pozíciókat akar szerezni gazdasági hatalma mellé. Orbán Viktor szerint ma csak nagytőkések vannak, nagytőkésekre pedig szükség van. És aki ezt nem így látja, az labanc.
Orbánnak igaza van.
Az aki családtag, nem lehet oligarcha!
A családtagnak családi jogállásából következik a politikai poziciója, hatalma.
Most akkor ne csak olvassuk a törvény szövegét, hanem értelmezzük is!
Bontsuk értelemszerüen részeire. Itt aredmény:
Nincs szükség a mező-, erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogának, megszerzéséhez az illetékes mezőgazdasági igazgatási szerv engedélyére, ha a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet az állam tulajdonában álló földet nyilvános pályázat útján értékesíti, a tulajdonszerző, az eladó közeli hozzátartozója tulajdonba kerül.

Egyszerűsítve: a tulajdonszerző, az eladó közeli hozzátartozója. Az eladó pedig az állam.
Talan a nemzeti agrar bankot a grippen kedvezmenyezettek beis tudnak inditani a
lappango torzstokejukkel.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ez inkább a Szentkorona-tan.

" 1. Eredetileg minden birtokjog a szent koronától ered, és a szent koronára háramlik vissza megszakadáskor, mert a nemesek közössége (com­mu­ni­tas) a szent korona joghatósága alá helyezte (in jurisdictionem Sacrae Regni Coronae) (HK. 10. c. 1. §, 3. c. 6. §).

"
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ritka bunkó vagy az írásod alapján.. De Biszkuhoz méltó…
Menj Sztálin legjobb tanítványához Észak Koreába, vagy Kubába, agitátornak…

Isten mentse meg az emberiséget a diktatórikus , uszító, irigy hozzád hasonlóaktól...
Azt tudjátok ugye, hogy aki most megkapja az állami földekre a haszonbérletet, az nem csak a területalapú támogatásokat fogja kapni, hanem ELŐVÉTELI JOGOT is szerez a földre.
Vagyis, ha az állam meghirdeti eladásra 1 Ft-ért, akkor nincs licit, hanem az elővásárló vásárol, oszt jónapot.
Lehet megint lesz majd E-hitel, hogy bizonyos haszonbérlők meg tudják vásárolni ezeket a földeket.
@Marós:
Hülye vagy te? Itt vannak a komcsik, hatalmon vannak a komcsik, a jobbik meg nyal is nekik... Minek mennék?
Tetszik amit írtál... Irigy vagyok...
Szerencsétlen majom vagy, úgy látom értelmi képességeid és IQ-d a bolsevik párt nyalásában teljesedik csak ki.
Élvezd! Amíg teheted... Jó lehet segget nyalnod, gondolom meg is éri.
Stefi méltó párja lehetnél, ha te is olyan árja sváb lennél. :)
Kedveseim!
Azoknak, akiknek ismerős és azoknak, akiknek nem:
A föld azé, aki megműveli!
@kifordított nagyanyó:
Miért? Nem lapítanak? Volt pár látszat duma, majd váll megvon, bólogat, kasszához elfárad... :(
Hitelesek. Ha nem tévedek ennél sokkal kisebb dologért állt anno a bál. Bár az is igaz, hogy az emberi emlékezet általában 3 nap, utána meg már csak a képünkbe történő belehazudozás van.
Leeshetett volna, hogy címlap van és jönnek az IQ huszárok... :DD
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Mekkora szívatásra lehet számítani az EU-tól? "

Keine problem - az ilyen pénzbüntetések finanszírozását biztosítandó adólétrehozási passzusunk van, amit véletlenül éppen ez a kormány kreált, miközben a háttérben egy elhaló "neazemberekkelfizettessékmeg" visszhangzott a régmúltból.
@Dr. simonmondja.:
Még nem, de dolgoznak rajta keményen.
@orica: de épp az a lényeg, hogy ezek a fiatalok nem fikáznak, hanem teremtenek, és nem mások rovására, vagy másokat lenézve akarnak valamit elérni, hanem csak annyit mondanak és mutatnak, hogy tessen már a jogot KITERJESZTENI! Mert Szlovákia egy kétnyelvű ország, viselkedjen úgy, legyenek olyan törvényei.
@Rufus78: "Kétharmaddal akár arról is lehet törvényt hozni, hogy a bankoknak a meglevő betéteiket kell kihelyezni az agrárbankban, vagy garanciaalap módjára feltőkésíteni azt. "

Csak kell egy NER-kompatibilis kifejezés az államosításra, és a probléma megszünik (1-2 hónapra).
Lézer Janinak van valamije a bankok ellen, hogy rendszeres időközönként összerúgja a port valamelyikkel? Lehet, hogy egyszer nem kapott hitelt, és akkor eldöntötte, hogy meg fogja kapni a bosszúját, nem számít mibe kerül?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Nehogy már a gazdag zemberek több Tb-t vagy mi a pillanatot fizessenek esetleg. "

Nagyon ortodox volna, ha nem pontról pontra másolnánk Argentínát.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Azért ez így nem igaz, hogy bezzeg Szlovákiában, azért ott is vannak nemzeti mázba beleragadt agyhalottak. De ezek a fiatalok, a nevük Dél-Szlovákia, meg a Híd-Most is szerintem, nem az etnikai feszültségek, sérelmek gerjesztésében utazik, hanem az együttélésben, kooperációban és hangsúlyozom a JOGKITERJESZTÉSben.
Nem attól érzik magyarnak magukat, hogy a szlovákoknak semmi keresnivalójuk ott, és lenézik őket.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "700_embert_kuld_el_a_mol"

Ez azé van, mert a MOL is multi, azok meg tuggyuk, hogy milyenek...
A földmagántulajdont meg kell szüntetni.
@félázsiai nagymagyar: Azzal merlek biztatni, hogy a Nap másodpercenként 600 millió tonna hidrogént fogyaszt: már nem tarthat sokáig.
@vitéz Thapóccay néma bárány: és a nőkkel mi lesz? Neki mi biztatót tudsz mondani, te hímsoviniszta:)))
Ugyan már, kis naivak vagytok. Lesz egy "Bank", ahonnan az új földesurak a birtok mellé még egy kis pénzt is kapnak, aztán majd nem fizetik, az állam meg a mi pénzünkből jótáll.
Hogy ti milyen naivak vagytok!
Persze, hogy így lesz.
Egy speciális bank, a lopás új formáára.
@zsaruvér: "Ideje lenne kivenni az orbánistáknak a fejüket a nemzet nagy vezetője seggéből és gondolkodni egy picit!"

Hazaáruló! Istenkáromló! Értelmiségi! Ateista! Liberális!
jancsibá' a kormány vicebolondja

talán akasztott ember nem volt..

de ha így folytatja, hamar az lehet
(maga Baltás Harry is ezt mondta Eddie-nek)

Isten útja kifürkészhetetlenek .. kérdezzék meg csak meg egymás között a diósgyőri esztergályostól

és nem nézik a filmeket, Danny Ocean megmondta évekkel ezelőtt .. büdöséletben el nem takarítható, mert egyszerűen: őt jobban kedvelik

nade Jancsibá'-t ki kedveli? ..kedvelje meg őt a Hannibal Lecter

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hagyjuk már a meséket. 2006-ban az a "felháborodás" annyira volt spontán és őszinte, mint...mondjatok már egy jó hasonlatot:)))
Az nagyon is megkomponált és megszervezett volt, volt ott pénz, paripa, fegyver a fidesztől.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért a fene tudja mennyire volt megszervezve az a bál.Akár a szocik akár vityáék részéről,vagy máshonnan.
@aritus: németek aztóa sem értik, miért zavarognak a magyarok

azt kinn néztem végig .. nagy tanakodás volt, sok vitaműsor: mi bajuk a magyaroknak, elveszett a cipőfűző? ..miért ilyen hülyék?
@dr. mesterseges szinezek: Azt már én is felhoztam az előző post alatt, rögtön az elején. Meg is kaptam rá ezt :) :

"A járulékplafon önmagában nem rossz dolog. Nyugdíj járulék plafon is van. Vagy legalábbis volt. Nem várható el, hogy egy ember 50-szer, 100-szor annyit annyit fizessen, mint egy másik, miközben nem vesz igénybe nagyságrendileg eltérő mértékű, vagy minőségű szolgáltatást."
@kifordított nagyanyó: Ténnyeg! Spontán piknikeztek, huggyoztak egy hétig a Kossuth téren.
@King of Shadows: Szerintem nem ismered Argentína teljes történetét...
Lehet, hogy en ertem felre az esemenyeket, es a torvenykezesi celokat, de szamomra ez egy - a Fidesztol szokatlanul - pozitiv dologkent jon le.

Hadd bocsassam elore, hogy sosem rejtettem veka ala azon meglatasomat, hogy a palyazati nyertesek egy (valamekkora) hanyada, hogyan fogja idovel birtokolni, majd eladni a foldet jo haszonnal.

AM!

A posztolt ugybol nekem az is lejon, hogy nem csak ellehetetleniteni akarjak a versenytarsakat! Mert azt ugye meglehet tenni, de ha a mezogazdasagot teljesen tonkreteszik, akkor videki maradek szavazoik ujabb nagyreszet veszitenek. Azt nem is emlitem, hogy ennek gazdasagi vonzatai is eleg komolyak, meg ha a GDP-hozzajarulasa kicsi is:

www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-A-mezogazdasag-teljesitmenye-dontoen-hozzajarult-a-GDP-novekedesehez/20120217-18782/

Vagyis ha kicsit is jot akarnak maguknak, nyilvan szo sincs az emberek, vagy akar a HAZA javarol, akkor bizony az agrariummal kezdeniuk kell valamit!

Lehet persze arra bazirozni, hogy a leendo (utannuk kovetkezo) tulajok majd mind akarnak es szakerto szinten tudnak is gazdalkodni, de azert ez igy eleg sovany jovokep.

Tehat en ugy ertelmezem ezt a mozzanatot, hogy valoszinuleg vannak jo paran a Fidesz korul akik valoban foldmuvelessel akarnak foglalatoskdni. Akarom mondani abbol akarnak penzt csinalni.

(Es hat mennyivel jobban hangzik 1-1 balon a bevonulaskor, hogy "nagymeltosagu vitez ...i XY foldbirtokos ur, es meltosagos felesege!"

Ehhez a zsellerek novekvo szamban lesznek (mar most is) elerhetok minden telepulesen.
Penz mar van, illetve lesz az eritett szemelyeknel.

Az egyetlen dolog ami hibadzik a szakertelem, mert hiszen 1-1 joszagigazgato minden ilyen uradalomra kell!

Tehat fiatalok figyelem: az agromonus slager szak lesz hamarosan!!!
@King of Shadows: minőségi szolgáltatás? aztán hol?

a tigáz is minőségi? tudjátok már .. aki elkopott belsejű 40 éves mérőórákat szerel fel .. aztán meg kisvártatva leszereli, és jól megvizsgálja egy megvesztegetett igazságügyi szakértő 540e ft ellenében ..márhogy őszerintük ennyi a bünti, ennyi JÁR nekik

szerintem menjenek csődbe, megérdemlik

nem szeretem a vicceket és hülye sem vagyok
@simple observer 1.0:
Elmondanám...., nézz csak utána. Már az idei évben az volt, az állam kiemelten preferálta a mezőgazd. területet a továbbtanulásnál. Igaz, eddig sem tudtak nekik munkát adni, a fele nem is azért járt oda, csak azért, hogy főiskolai papírja legyen...
@félázsiai 2llkedő: "A Tündérmesék valóságába. "

"Yeah, fairies wear boots and you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah Fairies wear boots and you gotta believe me
I saw it, I saw it with my own two eyes"

Állítólag ez lesz a TEK menetdala.
el is felejtettem, a tigáz fiat professional járműveket haszná

nahát .. azt meg nem mi szervízeljük? nehogy eltűnjön egy-két dolog 540e ft ellenében :-D

... jajjajjaj

magunk alatt ásunk?
"Hangulatjelentést kellett készíteniük az ORFK vezetőinek azoknak a rendőrkapitányságoknak, ahová az átszervezés miatt megszüntetett központi szervezetek munkatársai kerültek."
hvg.hu/itthon/20120928_rendorseg_atalakitas

Azok a "boldog, '50-es évek".
Azért a komcsi mentalitás csak nem tud elfogyni Sintér elvtárs alatt! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én úgy tudom, hogy az lmp a földek ügyében (is) tett feljelentést.
ne mondjuk már, hogy az ellenzék nem tesz semmit, tesz, de sokkal kisebb média figyelmet kapnak.
Bezzeg az, hogy a hülye jobbik elment Biszku házához, és azt ordította, hogy vesszen Gyurcsány, vesszen Bajnai (logikus, épp ők vannak kormányon), és mindenfélét bedobált a ház kertjébe (ezalatt vajon mit csinált a rendőrség? ), ennek van hír értéke, ezt lehozza minden orgánum.
@hantás,baltás: Mi van? Már a magyar baltáshoz sem ragaszkodsz?
@dr. mesterseges szinezek: Ismerem... Azt az idézett szöveget nem én írtam. Én ezt írtam rá:

"Igen, úgy tudom nyuggerplafon most is van, de a kettő kötött van egy nagy különbség. Az előbbi azért kell, hogy ne kelljen milliós nyugdíjakat fizetni bizonyos személyeknek. Az eü-plafon viszont csak rontja a költségvetés helyzetét, ami már így is siralmas."
@dr. mesterseges szinezek: nemzeti vagyonszerzés. Rögtön milyen szépen hangzik, aki ezt ellenzi, az labanc hazaáruló.
@King of Shadows: Lézer is csak egy végrehajtó, itt Orbán az agy, na ez látszik meg az országon.
Orbánnak meg az a baja a bankokkal, hogy ott van pénz, és nem adják neki oda. Csak ülnek rajta a szemetek, ahelyett, hogy az Orbán zrt-nek adnák.
@dr. mesterseges szinezek:
Azt hittem, hogy inkabb a Paranoidot tartanad hozzajuk illonek, hiszen megiscsak terrorELHARITOkrol van itten szo nagyban. Ha mar a herceg egyik szama ugrott be neked.
@félázsiai nagymagyar: költözz indonéziába, az segít, más nem sajnos
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Errol nem tudtam.
Megnyugtat, hogy talan megis van valami az agyalasom mogott, valamint, hogy a mezogazdasaggal is csak vannak tervei a fiuknak. Es itt a mukodtetesre es nem "csak" annak lenyulasara gondolok.
@King of Shadows: Hm... már elvesztem az oda-visszaidézések között, de mindegy. Van pro és kontra (mindig van, csak helyzet nincs ahhoz, hogy most ilyesmi szóba kerüljön.
Nem kis részben éppen miattuk nincs.

(A teljes kép kedvéért: a nyujáralap plafonjának eltörlésével rosszul, a másfélkulcsos SZJA-val jól jártam, ahogy jól járnék az eüalap plafonjának bevezetésével is -- csak a szemellenzőt még a nyakkendőnél is jobban utálom és kerülöm.)
@aritus:
Nem gondolod, hogy majd a fidesznyik politikusok házához mennek tüntetni, hogy a kitrükközött földszerződések miatt tüntessenek!
A feszkót le kell vezetni, a fidesz nem azért fizeti a cehhet, hogy ellenük tüntessenek. Vicc, hogy ez a gondjuk, hogy néhány balfék öregember tudja csak izgalomba hozni őket.
Az, hogy a termőföldet ellopják a bolsik, az nem zavarja őket, terelnek, terelnek...
Az ecceri jobbikos meg úgyis olyan, mint a birka, megy a kolomp után...
@aritus: Nem rossz... esetleg emelhető a pátosza nemzeti erőforrásgyarapításkén.
@simple observer 1.0:
Nálunk van mezőgazd.egyetem. Azon élvezkedtek nemrég, hogy soha ennyi hallgató nem volt még...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jaja.
És itt a lényeg:
"Nem várt mellékhatásként azonban információink szerint a megszüntetett Szervezett Bűnözés Elleni Osztály kerületi kapitányságokra helyezett ügyeiben több, operatív nyomozást is érintő aktát félnek a kijelölt előadók kézbe venni, mivel ilyen területen soha nem dolgoztak, nem értenek hozzá, tartanak attól, hogy esetleg hibáznak az ügyben."
Hangulat jelentés, és megszüntetett Szervezett Bűnözés Elleni Osztály. érthető, ha Pintért zavarta ez, még a végén a szálak hozzá is elérnek nyomozáskor.
Vagy, a másik opció, hogy amióta a fidesz van kormányon és Pintér a belügyér, huss, megszünt a szervezett bűnözés. Az csak a szocik alatt volt.
@simple observer 1.0: "Sajnos" a Paranoid csak címében méltóképpen üldözési mániás, a szövege csak egy örülni képtelen karaktert jelenít meg.
Ez a csapat viszont mindig tud örülni: kapnak két diplomáciai pofont, és boldogan mesélik a sztorit, mert úgy emlékeznek, hogy ők adták.

A Megalomania viszont Viktoré.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nekem eleve nem teccik ez, hogy odamennek tüntetni, ahol az illető lakik. De hogy még dobáljanak is be a kertbe mindenfélét (úgy látszik ez nagyon megtetszett a jobbiknak, Cegléden vagy hol dobáltak köveket, betondarabokat a cigánysoron, a rendőrség meg a cigányokat fegyelmezte, hogy maradjanak nyugton), ez felháborító és biztos vagyok benne, hogy törvénybe ütköző. Csak ugye nincs aki végrehajtsa a tv-t.
@dr. mesterseges szinezek:

Annyit sem fizetnek, amennyit a jövedelmük indokolna. Esetükben működik a járulékfizetési plafon. Vagyis bármennyit keres, egy bizonyos összeg után a járulékfizetési kötelezettség összege nem változik.
Ennyit az arányos közteherviselésről.
Aranyos?
@aritus: Akkor valaki szólhatna már neki, hogy erre egy nagyon okos ember már feltalált egy gyors, de legalább működő módszert, még valamikor régen. Fogsz egy fegyvert, bemész a bankba... :D

@dr. mesterseges szinezek: Igen, én is ezt mondtam. :) Egy eleve összedőlt költségvetést, még tovább terhelni nem jó ötlet. Ezek szerint megszüntették a nyuggerplafont? Ha igen, az megint csak a "szőnyeg alá söpörjük a szemetet" tipikus esete... :S
@aritus:
Szimpla végrehajtó a jobbik, a megbízóik igényei szerint vezényli a birkáit. Márpedig épp ezért, a narancsbolsik elé nem fog menni tüntetni. :)

Amúgy az osztrák műsort, amin kiakadtak láttátok?

tvthek.orf.at/programs/1283-Club-2/episodes/4676499-CLUB-2/4676533-CLUB-2

Én nem, majd megnézem, de állítólag csúnyán beintettek az osztrákok ezzel a filmmel a magyar "elitnek". :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A magyar rendőrség tipikusan egy orosz mintájú testület, amelyhez alapjaiban kellene hozzányúlni és megreformálni – megfelelő koncepció kidolgozásával. Enélkül nem látok nagy esélyt arra, hogy az átalakítás hosszú távon eredményes lesz” – mondta. Szerinte azzal, hogy az átszervezésnek puccsszerűen – egyik napról a másikra – történtek, csak azt érték el, hogy a testületben a rettegés uralkodott el, az "emberek féltik az állásukat, az egzisztenciájukat, nem tudják, kivel mi történik, hova kerül."
Na most ez Orbánnak és Pintérnek éppen, hogy kedvére való. Mind az orosz minta, mind a rettegés.
@Dr. jenőke (jenőke): Össze kell szedni a világ legjobb példáit térben és időben, hogy sikeres ország lehessünk.

Argentin társadalomszemlélet a közteherviselésben, líbiai pártmilícia, Aranybulla, szovjet mozgásszabadság, XII. századi oktatási szempontok...
Milyen tenyérbemászó pofája van! Eddig azt hittem, hogy akkor, amikor öntelten vigyorog. De úgy látszik, hogy mindig.
@dr. mesterseges szinezek:
A Paranoiddal a TEK-re gondoltam, az elso fele passzol ra(juk), mig ha a masodik valoban nem igazan.

A Megalomania viszont valoban Viktore. ;)
@pirimogyoró:
Pont beleillene a kapa. :))
Meg az egész tolvaj bandának, amit nem kaptak meg. Kapát, kaszát, apjuk ..zát!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

útálom a bibliát pláne idézni, de ez az egész lófasz amit Levédiának hívtok arra hajaz ami a tékozló fiú esete, meg Sodoma és Gomorrha már csak azt kell eldönteni ki lesz Lót és ki lesz Lótné

a többi le van osztva

brühühühühühühühü
Lányok, fiúk, hát "ezeket" választottátok, előtte meg "amazokat" mire ez a nagy csodálkozás?? Az egyik 19, a másik meg 20 minusz 1. Csak az a rettenetes, hogy így megy el az ember élete, radásul megjött a hír, hogy a "paradicsomban" meg elfogytak a szüzek, mert a sok önkéntes arab terrorista már mind megkapta őket.
@aritus: 2006-ban a Viktorka már előre érezte a puskaporszagotalevegőben ! Annyiban volt spontán, hogy szerintem okt. 23-án akarták, de valaki korábban szivárogtatott. A mi Viktorunk fradi meccsre is elment.....spontán.
@béla a görög: Igen, Orvbán a Te és a Mi pénzünkből fogja finanszírozni a földbérlő (vásárló) haverjait...ja , kérem Ők a nemzet ,..a többi áruló !
A Jobbik 14-ben koaliciós partner szeretne lenni, mivel nagy valószínűséggel akkor már nem lesz meg az 53 %. Hát most a Jobbik meghúzza magát, csak semmi dobálódzás, gyujtogatás, orbánozás.
@épészmérnök: Egyáltalán nem felejtettem el. :D Pont amiatt írtam, hogy nála ez gyakori tevékenység. :D
@mesélek: te tucc valamit, nem vagy te nádvágó vagy műkörmös? Lézes vagy valamelyik másik futóbolond mondta a héten, hogy mostmá télleg feltétlen szükség van egy agrárbankra. Így, szószerint!
@hörgőszelep:
A pitsába! Lemaradtunk ARRÓL is??? :)

www.youtube.com/watch?v=8U-OgoR7EVo

A kanadai mesterlövészek tehetnek róla?? :)
Miért nem állítjátok meg Arturo Uit?
(Vascső és rajta egy távcső. Vaddisznókra is ezzel hatnak.)
@anivivi: puccsot akart szegény de mint mindent az életében (mondom MINDENT) azt is elbaszta.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez jó film.
Akár a tek lőgyakorlata is lehetne:
- lősz bazzmeg valahová, oszt majd jól odarajzoljuk a célkeresztet utólag.
Ahogy a seregben mondtuk: "Rá se ba....atok!" inkább menjetek el a You Tube-ra és hallgassátok meg Perry Comotól a Tie a yello ribbon-t, rögtön jobb kedvetek lesz és elfelejtitek ez a sok jobb - és balfa..t!!
@aranyhorcsog: Nincs egy ép terület sem , mindent szétbarmoltak.Rendbe lehet hozni valaha ezt az országot ?
A szocik kétszer cseréltek miniszterelnököt,ezek gyáva férgek, meg sem mernek szólalni.
TÖBB,
MINT
HÚSZ
ÉVE
AZT
HALLGATOM,
MINDEN
EGYES
URALKODÓI
LÉPÉSNÉL,
HOGY
"EZ
MÁR
MINDENNEK
A
TETEJE",
DE
VALAHOGY
MÉGIS
VISSZAKERÜL
A
PARLAMENTBE
AZ
URALKODÓ
RÉTEG.
NEM
VELÜK
VAN
A
BAJ.
kurjancsatok má jancsibá'-nak, megújult a galardó

orbán elvtárs lehet ezúttal emgedélyezi neki, had olvassunk már egy jó tesztet

www.stop.hu/auto/ismet-megujult-a-lamborghini-gallardo/1086971/
Kezdetben a kormány a középosztály megerősödésétől várta a gazdaság stabilitását. Miután nem jött be a terv, mert a középosztály fokozatosan csúszik lefele, gazdasági stratégiát váltott.
Az új stratégia szerint ki kell alakítani a burzsoáziát és a nagybirtok rendszert, mely erejénél fogva képes stabilizálni, mi több, növekedési pályára állítani a gazdaságot.
A nagybirtokrendszer kialakítása a fenti módszerekkel most megy végbe.
A burzsoázia szereplői belföldön élen a Közgéppel, uraljáka belföldi beruházási piacokat a számukra kedvezően alkalmazott pályázati rendszerrel.
Maradna a külföldi beruházások lehetősége a magyar vállalkozások számára, ahol megjelent az kormányzati konkurrencia.
A baltás gyilkos kiadatása előtt megalakult az Új Piacok Kereskedő Ház ZRT, amely már piacot is szerzett Azerbajdzsánban. Ezen kívül az orosz mega gázberuházsából 1 milliárd eurós megbizást kapott. Jelenleg a grúz beruházásokra is van lehetőségük.
Jelzem, az Új Piacok Kereskedőház ZRT a Simicska, Nyerges Zsolt és Töröcskei érdekeltségi körével fémjelzett cég.
Mindebből az tűnik ki, hogy azokat az ágazatokat, amelyek nagy volumenű piacokhoz juthatnak és amelyek támogatásokban részesülhetnek, kormányközeli társaságok képviselik.
Miután a kormány a ország átalakítását az intézményi rendszerben, az államigazgatásban végrehajtotta, saját embereivel működteti, a gazdasági szféra jó részét is uralja, egy esetleges választási vereség után képes lesz hatalmat birtokolni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vegyelek férjül? ezt gondold át majd! de ha profi háztartásbeli vagy, akkor lehet róla szó
:DD
@Mariann19: "Miután a kormány a ország átalakítását az intézményi rendszerben, az államigazgatásban végrehajtotta, saját embereivel működteti, a gazdasági szféra jó részét is uralja, egy esetleges választási vereség után képes lesz hatalmat birtokolni."

Három nemzedék múlva már mindenki tisztelettel emlegeti a nevüket, és az unokák könytárakat alapítanak... - ilyesmi forgatókönyvre gondolsz?
@épészmérnök: Ilyen hatalmi kondiciókkal nehéz szembe szállni még politikai erőfölény birtokában is. Ahol a pénz, ott a hatalom...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez már rablás. "Rablás

[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Büntetőjog különös rész 2.
A büntetőjog sorozat része

Az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni bűncselekmények
A választás, a népszavazás és a n.k. rendje ell.bcs. · Egyesülési joggal visszaélés · Sajtórend. véts. · Beut. és tart.til. megs. · Jogell.tart.előseg. · Földm. jel megr. · Műemlék megrongálása · Kulturális javak megrongálása · Visszaélés kult.jav. · Embercsempészés · Határjelrong. · Államtitoksértés · Szolgálati titoksértés · Hivatali visszaélés · Bántalmazás hivatalos eljárásban · Kényszervallatás · Jog.titk.inf.gyűjtés · Jogellenes fogvat. · Egy.gyül.sz.megs. · Hiv.sz.ell.erősz. · Közf.ell.sz.ell.erősz. · Hamis vád · Hatóság félrevezetése · Hamis tanúzás · Hat.elj.akad. · Bűnpártolás · Fogolyszökés · Fogolyzendülés · Ügyvédi visszaélés · Zugírászat · Zártörés · Hivatali vesztegetés · Gazdasági vesztegetés · Bef.üz.
A közrend elleni bűncselekmények
Közveszélyokozás · Közérd.üz.műk.megz. · Terrorcselekmény · Jármű hatalomba kerítése · Visszaé.robbanóa. · Visszaé.lőf. · Bűnszervezetben részv. · Visszaélés radioaktív anyaggal · Visszaélés méreggel · Veszélyes eb · Tiltott állatviadal · Állatkínzás · Tiltott szerencsejáték szervezése · Közösség elleni izgatás · Nemzeti jelkép megsértése · Önkényuralmi jelkép használata · Rémhírterjesztés · Közveszéllyel fenyegetés · Garázdaság · Rendbontás · Közszeméremsértés · Önbíráskodás · Közok.ham. · Magánok.ham. · Visszaél.okir. · Körny.kár. · Term.kár. · Hulladékgazd.rendj.megs. · Visszaélés kábítószerrel · Járványügyi szabályszegés
A gazdasági bűncselekmények
Jogosulatlan gazd.el.megsz. · A számvitel rendjének megsértése · Csődbűncselekmény · Rossz min.term.forg.hoz. · Minőség hamis tanúsítása · Áru hamis megjelölése · A fogyasztó megtévesztése · Tartozás fedezetének elvonása · Hitelezési csalás · Saját tőke csorbítása · Valótl.ért.megj. · Jogosulatl.pénzü.tev. · Bennfentes kereskedelem · Tőkebef.csalás · Piramisjáték · Gazd.tit.megs. · Árdrágítás · Pénzmosás · Pénzhamisítás · Hamis pénz kiad. · Bélyeghamisítás · Adócsalás · Visszaé.jöv. · Jöv.orgazd. · Csempészet · Kézp.helyett.fiz.eszk.ell.bcs.-k
A vagyon elleni bűncselekmények
Lopás · Sikkasztás · Csalás · Hűtl.kezelés · Hanyag kezelés · Rongálás · Jogtalan elsajátítás · Orgazdaság · Vásárlók megkárosítása · Bitorlás · Hitelsértés · Rablás · Kifosztás · Zsarolás · Jármű önkényes elvétele
m • v • sz
A rablás a vagyon elleni bűncselekmény csoportjába tartozó bűncselekmény. A rablásnak három elkövetési formája van:
Személy elleni erőszak, vagy élet és testi épség elleni fenyegetés alkalmazása a lopás folyamán.
Lopás közben, tettenéréskor erőszak, vagy élet és testi épség elleni fenyegetés alkalmazása a lopott érték megtartása érdekében.
Másnak erőszakkal védekezésre képtelen állapotba való hozása vagyonszerzés céljából."

Szerintem ez utóbbin dolgoznak: védekezésre képtelenné tesznek.
@aritus: Remélem, Erdély is felemeli busa fejét és kilép az Orvbűn igájából. Mondom, hogy Huncík kéne kötelezőnek!
@Marós: Akkor szabadíts meg minket azonnal Orvbűntől!!!!! Isten mentsen tőle, de itt van a nyakunkon a kövér rablója.
Először az állami földeket kapják hű szolgák. Aztán az eladásra kerülő többit is, hatósági beavatkozással.
Közmunkások megművelik.
Belső kereslet ugyan tovább esik, de kit érdekel, míg a mezőgazdasági termékek világpiaci ára nő (globális okokból). Tehát néhány családnak lesz azért leánya, pénze, bora (+PC, autó, ékszer, import cikkek), a többi zsellér. Nekik oktatás se kell, kapáláshoz minek? 4 elemi, vallási ismeretek és háztartástan, mert otthon fogja előállítani a szappantól a cipőig mindent.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Vagy a "nincs rajtam bugyi" mondat is sokaknak biztató. :-)) Főleg , ha e kijelentés a 90-60-90 és 20 éves paraméterek tulajától hallatszik.

Nőknek ilyen biztató mi lehet? Nem tudom.
@orica: JA, Cecíliának szerintem nincs minden luxustatyóból elég. És szólni kéne neki, hogy jobb körökben nem a Louis Vuitton - már ciki hordani, annyira hamisítják - a menő márka. A többi meg el kell kezdnie beszerezni szegénykémnek, az se kis kőccségg.

Ha Tonyó nem keres, csak a csipásmacska szépségéért biztos nem marad vele ez a tűzről pattant menyecske. Rogán tehát a büdzséje érdekében puccsoljon!! Bár tőle is hányok. De ő csak csinyovnyik, nem diabolikus.
@a szív fészkei: nem feltétlen biztató az sem, amit te írsz....))
@Penivaldes: Egy pasinak nem biztató ez?!! Kérdezd meg! :-D Én magam számára nem tudok biztatót sajna, se nőként,se állampolgárként. Egy pasit egy csöccsel, lentebbi egyébbel rögtön fel lehet dobni, még a legszuperebb agyút is. Bocs, ez kemény 60 évem tapasztalata.
Szegény kárpátaljaia szobrászművész erre az óriási horderejű sznoklatra biztosan nem számított, de legalább megtudtuk, a csuti már birkapásztor is lett
atv.hu/cikk/20120929_orban_a_jo_pasztor_megkeresi_az_elveszett_juhot?source=hirkereso
@a szív fészkei: na igen, de volt már olyan, hogy az ideális paraméterű nőcike igencsak ápolatlan volt.. piszkos köröm meg ilyenek...na erre gondoltam, hogy nem biztos az a biztos:))
én tudom, hogy nem én vagyok a érfiak álma. ilyen adatokkal sosem rendelkeznék, sőt meg sem tudmám közelíteni. vagyis én nem vagyok túl biztató:))
a helyesírási hibák csak a véletlen művei, értük nem vállalok felelősséget! /még nem gyógyult meg a kezem/
@Spániel: Mi történt? Megint szereltél valamit? Te vagy a Simicska kihelyezett közgépes tagozata és hidat ácsolsz vagy vasutat???

Nem tudsz pihizni kicsit se? Kéne pedig. :-))
@Mariann19: tökéletes leírása annak, ami történt, történik. És ebből következően a helyzet totál reménytelen.
@Penivaldes: Én koszos emberrel még nem adtam össze magam, nem tudom kinek mi az ingerküszöbe. Én érzékeny vagyok szagokra, látványra - szép ápolt fogsor, szép, ápolt kéz evidencia - lehet, valaki pasi nem ennyire.

Vagy fogja az ideális méretű de kispiszkost, azt lesikálja, - is lehet petting - aztán hajrá rézimizi!

Nincs férfiagyam, mi a fontossági sorrend náluk. De hogy a testiség nem elhanyagolható, az biztos. ápolatlan nővel meg pláne nem tudok, mit kezdeni: nem is értem, hogy lehet valaki olyan, hacsak nem a körülményei késztetik rá. De vannak fürdők a szállókon is.

Én, amikor jártuk a világot és autóban aludtunk, mert nem volt pénzünk másra, akkor is ásványvizes palackból, de nagygenerált csináltam az erdőszélen.
@Spániel: uramisten, micsoda ócska duma.
"A kormányfő hangsúlyozta: a Turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe. "Onnantól, hogy a világra jövünk, a mi hét törzsünk köt szövetséget, a mi Szent Istvánunk alapít államot, a mi seregeink vesztenek csatát Mohácsnál a Turul madár pedig, a most élő, a már meghalt és majd megszülető magyarok nemzeti azonosságának jelképe" - hangoztatta Orbán Viktor."

Egyébként abból is látszik, hogy micsoda egy ótvar banda ez, ahogy megerőszakolják a magyar nyelvet. Nemzeti Összetartozás, brrr, fúj de csúf. Nincs ott egy ember, aki kicsit is kreatív és bírja a magyar nyelvet?
@aritus: Ezért nincs most semmilyen felháborodás és tüntetés a Fidesz politizálása ellen. Az akkori ellenzék - aka Fidesz - szervezte a "társadalmi" ellenállást. Pénz nem számít alapon. Az a Fidesz óriási szerencséje, hogy (1) a mostani ellenzék soha nem volt híve a 2006-os stílusú utcai politizálásnak (2) sikerült elérni, hogy az emberek belefáradjanak mára abba a sok szemét hazudozásba, amit a Fidesz 2010 óta művel.
@Spániel: tovább is van:
"ráadásul milliók kerültek ezeréves szálláshelyükön kívülre"

Mi az, hogy szálláshelyük? Országnak hívták, amikor milliók kívül kerültek. Turul és avitt szavak, gondolatok, hányni kell.
De a legszomorúbb, hogy erre van igény, ezt beszopják, erre megdobban az a hazafias nemzeti szív, könnybe lábad a nemzeti szem, és a nemzeti összetartozás érzése kaparja a nemzeti torkot.
@Spániel: és még mindig van lejjebb:
"Azt kívánom minden magyarnak, legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből" - mondta.(Orbán)"

Ez már Jézusnak, vagy bibliai prófétának képzeli magát. Hiába, ma a természetes orbánizmus idejét éljük.
@aritus:
"hagyjuk már a meséket. 2006-ban az a "felháborodás" annyira volt spontán és őszinte, mint...mondjatok már egy jó hasonlatot:)))"

Annyira volt spontán és őszinte a "felháborodás" 2006-ban, mint Lézer Dzsoni bűnbánata a lézerblokkolós bukta után.:))
Én töredelmesen megvallom, szorongó aggodalom fogott el, amikor meghallottam, hogy egy 210 cm magas bronz turulmadár fogja jelképezni magyar nemzet összetartozását. Természetesen nem a turulmadárért aggódtam, hiszen a turulmadár a legősibb és (szerintem) legszebb magyar jelkép. Ősibb a magyar trikolórnál, a Szent Koronánál, a kettős keresztnél , a Hunyadi család hollójánál, de még az Árpádsávnál is. A magyarság legősibb tárgyi emlékein is megtálalható ez a gyönyörűséges szimbólum (például rakamazi hajfonatkorongon), de a nagy magyar krónikás, Kézai Simon még régebbről eredezteti: "Atilla király címere pedig, melyet saját pajzsán viselni szokott olyasforma madár volt melyet ma turulnak nevezünk."

Én tehát nem a jelképtől és az üzenettől féltem, hanem a gyakorlati megvalósítástól. Sajnos mostanában rengeteg rosszul kivitelezett, gyenge minőségű szobor készül. Hál' istennek ma Ópusztaszeren olyasvalami történt, ami a mai világunkban ritka öröm: nem kellett csalódnom. Orbán Viktor ünnepélyes keretek között felavatta a szobrot, s nekem nagy kő esett le a szívemről, amikor megláttam a csodálatos 7 méter magas talapzaton ülő hatalmas bronzturult! Mámorító, felejthetetlenül szép látványt nyújtott! Milyen következtetést vonhatunk le ebből a történetből?

1. Orbán Viktor személyes jelenléte, úgy látszik, garancia a minőségre.
2. A keresztény-konzervatív emberek stílus- és minőségérzéke sokkal kifinomultabb, mint a balliberális csőcseléké.

Nagyon boldog vagyok!
@a szív fészkei:

Javaslom, ne legyél csodaváró.
Remélem, nem tartozol azok közé, akik támogatták a 13. havi fizu és nyugdíjelvonást, a 2006-os rendöratakot a Múzeum körúton és a Rákóczi úton.
és egyetértesz abban is, hogy „pelenkás korú” 40 éves nyugdíjas rendőrök bűnözzenek és egyet értesz abban is , hogy „pelenkás korú”, nyugdíjas bírók még 70 éves korukban szívják az állami emlőket betegállományban, duplajövedelemért, miközben fiatal szaktársaiknak nincs előremeneteli kilátásuk..

Én egyébként kb.2 hét alatt ütőképes vízilabda válogatottat csinálnék, .nem úgy mint az Kemény Dénes, akiről uszodát neveztek el, Miskolcon..

Egy országot sokkal könnyebb gazdaságilag rendbe hozni, mint egy vízilabda csapatott összerakni…Hát nemde.?
@aritus: pillanatnyilag az orrunk működik a legjobban: kurvára büdös nekünk már ez, ami itt történik.
@aritus: Semnem Jézus, semnem próféta, Ő a Messiás! Ha csak abból indulok ki, hogy Rio de Budafokon micsoda számok röpködtek tegnap, szinte önmagát licitálta túl percenként, hogy mennyi jut hamarosan a sportra.
Én csak azt nem értem, hogy miért kapják a területalapú SAPS támogatást például. Sok millió évente. Az csak ajándék?
Nagylelkű az EU.
Hány bőrt lehet lehúzni egy rókáról?
Én töredelmesen megvallom, szorongó aggodalom fogott el, amikor meghallottam, hogy egy 210 cm magas bronz turulmadár fogja jelképezni magyar nemzet összetartozását. Természetesen nem a turulmadárért aggódtam, hiszen a turulmadár a legősibb és (szerintem) legszebb magyar jelkép. Ősibb a magyar trikolórnál, a Szent Koronánál, a kettős keresztnél , a Hunyadi család hollójánál, de még az Árpádsávnál is. A magyarság legősibb tárgyi emlékein is megtálalható ez a gyönyörűséges szimbólum (például rakamazi hajfonatkorongon), de a nagy magyar krónikás, Kézai Simon még régebbről eredezteti: "Atilla király címere pedig, melyet saját pajzsán viselni szokott olyasforma madár volt melyet ma turulnak nevezünk."

Én tehát nem a jelképtől és az üzenettől féltem, hanem a gyakorlati megvalósítástól. Sajnos mostanában rengeteg rosszul kivitelezett, gyenge minőségű szobor készül. Hál' istennek ma Ópusztaszeren olyasvalami történt, ami a mai világunkban ritka öröm: nem kellett csalódnom. Orbán Viktor ünnepélyes keretek között felavatta a szobrot, s nekem nagy kő esett le a szívemről, amikor megláttam a csodálatos 7 méter magas talapzaton ülő hatalmas bronzturult! Mámorító, felejthetetlenül szép látványt nyújtott! Milyen következtetést vonhatunk le ebből a történetből?

1. Orbán Viktor személyes jelenléte, úgy látszik, garancia a minőségre.
2. A keresztény-konzervatív emberek stílus- és minőségérzéke sokkal kifinomultabb, mint a balliberális csőcseléké.

Nagyon boldog vagyok!
@a szív fészkei: asszem írtam már, hogy a csuklómat operálták három hete és most egy tépőzáras kalodában van, amit nem a gépelésre fejlesztettek ki.
@Marós: Ójaj...

Ki is találta ki a 13. havit? Nem a D-209, aki az "elmúltnyolcév" része, és tönkre vágta az országot? Akkor meg miért akkora baj, hogy elvették? Most van helyette egykulcsos adó, amit szintén el kéne már venni a francba, mert ugyanolyan káros az országra...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Az igazi konzervatív emberek stílus- és minőségérzéke csakugyan kifinomult. Műveltség, tisztesség és önfegyelem jellemzi őket. Kár, hogy a fideszben és maradék holdudvarában nincsenek ilyen személyek.
@AKIsTUDATLAN: azután, mint bérőnek, előjoga lesz megvásárolni, akár 1 - egy - forintért.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Milyen következtetést vonhatunk le ebből a történetből? "

1. Bronzra még van pénz.
2. Orbán nem bízik magában és a saját többségében, és némi óvatoskodás után megint a jobbikosok gyomráig löki fel a nyelvét.
@dr. mesterseges szinezek: Szeret szónokolni, született komédiás. Egy Dériné veszett meg benne.
@dr. mesterseges szinezek:
Valamint a biztonság kedvéért 7 méter magas talapzatra helyezték az értékes fémet.
@AKIsTUDATLAN: "Én csak azt nem értem, hogy miért kapják a területalapú SAPS támogatást például. Sok millió évente. Az csak ajándék?"

Fogalmazhatjuk így is. Meg úgy is, hogy ez az utolsó egyértelmű jele a keresztény gyökereknek: akinek van, annak adnak.

"Nagylelkű az EU."

A nagylelkűségben azt látom meglepőnek, hogy statikus: még mindig elég a föld tulajdona, és nyomokban sincs olyan direkció, hogy legalább kísérletezés történjék szárazságtűrő fajokkal, pedig az idei nyár alapján nagyfokú optimizmus kell ahhoz, hogy a zember ne gondolja azt, hogy ebből már tényleg baj lesz... ahogy 25 éve mondogatjuk, sőt tanítjuk is.
@a szív fészkei: na igen, de sokszor a tökéleets alakúak azok, akik higéniában nullák.
@épészmérnök: Dériné valszeg magasabb volt, ezért nem kellett ripacskodással kompenzálnia.
@saravad: 1 a turul, 3 a magyar igazság, 7 a talapzat métere, 12 az állami gazdaság a XXI. században - ej ezek a tündérmesebeli számok...
@Spániel: a nemtom milyen bizottságban a fidesz elutasította a Horthy évet, de valójában mégicsak odakacsint, onnan eredezteti az ideológiáját, szimbólumait, ócska dumáját.
Turul és nemzeti összetartozás, meg szálláshely. Egyszerűen nem tudom túltenni magam ezen, FÁJ a magyar nyelv meggyalázása, rosszra, rosszul felhasználása.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor ne reagálj rá. Tényleg kurva unalmas, és totál érdektelen, egy kitalált troll mit böfög ide. De amíg lesz olyan aki válaszol neki, ide fog járni teleszemetelni a blogot.
@dr. mesterseges szinezek: Továbbá ilyen szép kőoszlopot sem lehet akárhonnan szerezni. Kőbánya az a javából, ahonnét ez származik...
@épészmérnök:

"Egy Dériné veszett meg benne."

Ez valami gyönyörű:)))
Látom dolgozol.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fusson ki merre lát.
"(Varga Mihály)Egy hete azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy az esetleg elmaradó adóbevételeket pótolni lehet egyes szereplők befizetéseivel, esetleg valamely meglévő adókulcs emelésével."
Két kérdésem lenne. Kik azok az egyes szereplők, akiket a kormány újra meg akar csapolni, és melyik adót akarják még emelni? Az adócsökkentés kormánya, haha!

Egyébként személy szerint nekem jó, ha ezek a balfaszok gyengítik a forintot, de mégse örülök ennek. Ezek ahányszor kinyítják a szájukat, abból baj lesz.
@aritus: Azért a közterületen összedobott jurtát azt ledózerolják.
@saravad: ezt nem tudom mi volt.
@dr. mesterseges szinezek: "és nyomokban sincs olyan direkció, hogy legalább kísérletezés történjék szárazságtűrő fajokkal"

"A Szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. kicsivel több figyelmet és támogatást szeretne elérni idehaza. A búza szárazsággal kapcsolatos nemesítésére 3 éve pályázatot adtak be, a válasz idén érkezett meg: nem nyertek."

www.gk-szeged.hu/tarsasagunkrol/rolunk-irtak/gyilkos-hoguta-sikeres-genotipusok.html
@aritus: igaz, többnyire bírom, de most megint felhúztam magam a vezényló faszságain...
@aritus: pedig jó lenne ha gyúrnál, mert ha nem sikerül elzavarni őket a picsába, kötelező lesz mindenkinek kivonulni a nevezetes ünnepeken és integetni a tribünre.
@épészmérnök:

"A szántóföldi növényfajaink esetében nincs államilag elismert szárazságtűrő fajta hazánkban."

mkk.szie.hu/dep/genetika/pdf/Heszky/Miert_nincsenek_szarazsagturo_novenyfajtaink.pdf
index.hu/belfold/2012/09/29/megis_lett_ataturk_ter_kispesten/
"A park elnevezését Tarnai Richárd, Kispest fideszes országgyűlési képviselője javasolta májusban a kerületi képviselő-testületnek."

Egy fideszes szerint kiről is, ha nem másról, mint egy tömeggyilkosról kell elnevezni egy teret.
Bravó.
@aritus: szálláshelyre utaltam, tudod, turul, ősök stb :)
Csodálkozom, hogy csak most ébrednek a Fideszben, pedig őseink már az 1222. évi Aranybullában intézkedtek a paraziták ellen:

(XI. p.) Fekvő birtok az országon kívülieknek ne adományoztassék.

(XXIV. p.)Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek. Pénzváltó, kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbéli nemesek legyenek. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.
@shinichi: Isten, Haza, Család

Istenem, mindent haza a család kasszájába!
@épészmérnök: hát mer a szárazságtűrő az nem a miénk, az idegen, az nem született bele, mint "a Turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe". Az olyan labanc, nekünk nem kell. Nekünk a Turul kell, mert abba beleszületünk, meg a történelem is kell (de csak magyarul tanítva, mert csak úgy hazafias!), mert abba is beleszületünk.

Rémes!!!!!! Segítség, mentsétek meg a magyar nyelvet!
@Spániel: csak @Mariann19: kommentjét ajánlom figyelmesen elolvasni. Még ha sikerül is ezen az agyonbuherált 2014-es választáson leváltani a fideszt (ami csodaszámba menne, a kollégiumi haverok biztosra mennek, úgy írják a szabályokat, ahogy akarják), az ország akkor is a fidesz zrt fogja lesz. Mind intézményileg, mind gazdaságilag.
@sivatagi n.: jó hogy idézted, a fidesz épp itt tart, a XIII. század elején. Fasza ez, csak éppen a XXI. század elején vagyunk, röpke 700 évvel vannak eltévedve a kollégiumi szobatársak.
@Mariann19: megerősíteni úgy lehetett volna, ha lett volna mit. de itt nagyon vékony az a stabíl középosztály.
@épészmérnök: Csodálatos. Olykor azért remélem, hogy amit látok, azt csak a korlátaim miatt látom olyannak, oszt amikor ha tényleg csak azért, akkor kiderül, hogy még olyanabb.
@aritus: olvastam és magamba zuhantam.
Egyetlen vígaszom mára,hogy azért vannak még szerény emberek a fideszben:
www.stop.hu/belfold/visszakozot-fujt-a-fideszes-kedves-vezeto/1086682/
@dr. mesterseges szinezek: Bízom benne, hogy a hatmilliósra tervezett sertésállományt szilíciumalapú metabolizmusú fajtákkal gondolják megvalósítani.
@aritus: Majd a szolgáltatóipar fog össze a zősiárpádimagyar mezőgazdasággal, abból lesz a dzsídípí: árvalányhajból lesz a hajhosszabbítás a fodrásznál.
@sivatagi n.:

+1

II. András tudott valamit. Épp ideje feleleveníteni ezt a tudást...
hvg.hu/gazdasag/20120929_Simor_kiszamithatosag_kellene
"A jegybankelnök szerint a magyar gazdasági növekedés akadálya alapvetően a gazdaság strukturális problémáiban van. Erre strukturális reformok jelentik a megoldást.

A gazdaságpolitikának erősítenie kellene a beruházásokat, amihez kiszámíthatóságra van szükség. A szabályozási környezetnek legalább valamennyire stabilnak kell lennie, és ebben előrelépésre van szükség. Emellett érdekeltté kell tenni a bankokat is a hitelezésben, továbbá csökkenteni kell a munkavállalás ellen ható tényezőket. A termelékenységet is javítani kellene: növelni kell a munkaerő képzettségét, a kutatás-fejlesztést és a gazdaság innovációs képességét. Ez segítené elő a gazdaság hosszú távú növekedését – mondta Simor András. A jegybankelnök szerint a monetáris politika a kiszámíthatósággal, az árstabilitással tud hozzájárulni ehhez."

Hiába mondja, a kormány szarik rá. Varga Mihály se tudott ott lenni, mert a nevenapját ünnepelte, az nyilván fontosabb volt, mint ez.
@libbancs: meg mást is aranyvirágaim, mást is érdemes lenne feleveníteni..
@libbancs: "II. András tudott valamit."

Ja, milyen fasza egy sikeres ország lett ez az Aranybullával. Széchenyi színrelépéséig alig voltunk 150 évvel lemaradva a polgárosodó (jééé, ez a szó a Fidesz előtt is létezett!) Nyugat-Európától.
@aritus: ezt külön kiemelném és a klimaxos komcsi Rózsinak és gazdajának a beleszületett Orbánnak a figyelmébe ajánlom:
"növelni kell a munkaerő képzettségét, a kutatás-fejlesztést és a gazdaság innovációs képességét."

Ugye épp az ellenkezőjét csinálják ezek a faszok. Demján megaszonta, hogy az igazi motiváló tényező a szegénység. Na ez úgy megtetszett a kedves vezetőnek, hogy most ezen fáradozik éjt nappallá téve, hogy a Turul kiterjesztett óvó szárnyai alatt csuda motiváltak legyünk.
Bóvli kormány, bóvli ország, bóvli magyar foci, ne csodálkozz!

Lázár János igazi szarjankó!

Selmeczi Gabriella a rusnya, buta, kiflitolvaj, igazi "szőke nő"!

Budai jellemtelen , árnyékravetődő Gyula, nagyon primitív!

Szíjj ártó seggszájú, hiteltelen, vízfejű barom!

Készülj a kormányváltásra, bárki jöhet csak ezek nem!
@dr. mesterseges szinezek: na nem az Aranybullával van a baj, mert az a maga korának megfelelet, hanem azzal, hogy 1830.-ig nem gondolták újra. ugyanez igaz Nagy Lajos törvényeire, ami akkor amikor megalkották őket jók voltak, csak később elavulttá váltak. de ettől még II. András és I. Lajos is nagy uralkodó volt.
@épészmérnök:
Ez a "veszett meg benne" nagyon jó.
Most mintha felújította volna a bibliás szóf..ást(bocsánat): a jó pásztor és az elkóborolt juhok.
Hányingert keltő ez a hangvétel, ahogy Aritus is írta. Azért, mert annyira fülhasogatóan hamis.
Ehhez a tolvaj, erőszakos maffiabandához nem illik a bibliás hang.
Különben meg sokan tartják viktátort remek szónoknak, de én pl. mindig is rosszul voltam az üres semmitmondásától, és már kezdetektől képtelen voltam meghallgatni, elolvasni a beszédeit.
Érdekes, hogy mindig az volt az érzésem, hogy nem azonos azzal, aki beszél.
Ez mostanában, amikor az aksi kezdett lemerülni, megváltozott. Spontán lett, és őszintén nyomta a baromságokat.
Lett is abból baj számtalan.
Most habonyék visszavették felette az uralmat, de nagyon hervasztó lett.
Még mindig Attatürk:
hvg.hu/itthon/20120929_Gorogok_es_ormenyek_tiltakoztak_az_Atatur
"(Tarnai)A park körüli indulatokra utalva a képviselő kifejtette: „egy történelmi személy megítélése nem lehet minden nép számára ugyanolyan,” ezért legjobb, ha elfogadjuk egymás nézőpontját,"

Milyen nézőpontot? Egy tömeggyilkosról beszél, aki etnikai alapon kiírtatott másfél millió örményt. Ezt a tényt milyen nézőpontból lehet törökgáborosan egyrészt-másrészt nézni?!
@aritus: Tkp. Demján nem mondott butaságot: a folyamatos pauperizálódásban - különösen ha ennek ellepontját látja - a csórósághoz és csesztetéshez legjobban hozzászokott plebs is úgy megmotiválódik, hogy na.
XVI. Lajos vagy éppen Kadhafi is sokat mesélhetne e motiváció sikeréről.
@aritus: ez annyira fejjel megyünk a falnak felfogás amit ezek képviselnek..
@Penivaldes: de ez a két fasz troll azért idézte az Aranybullát, hogy zsidózhasson, nem II. András nagyságáról akart értekezni.
Valamint ami akkor jó és korszerű volt, az ma már mondanom se kell, hogy nem.
@Penivaldes: Persze, nem véletlenül tettem a nívópálcát a reformkorhoz.
Más kérdés, hogy NEKEM kínos, hogy egyesek kedvéért középiskolai vastag betűs törzsanyagot kell felidézni mint figyelmen kívül hagyott körülményt.
@aritus: én nem nekik válaszoltam hanem mesterséges szineuék figyelmét hívtam fel apró dolgokra.
@dr. mesterseges szinezek: ezekkel a lelkekkel nem lehet mit kezdeni. számukra a történelem a tatárjárással befejeződik..
@dr. mesterseges szinezek: hát én is épp eszondom. Orbán meghallotta Demjánt, és amit kívánt minden magyarnak ("Azt kívánom minden magyarnak, legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből"), azt kívánta magának is. És lett füle a hallásra, és olvasott a jelekből, és azonnal megértette Demján szavainak nagyszerűségét. Meglátta benne a lehetőséget. És ugye Orbán nemcsak a szavak mestere (azoknak nagyon értő mestere), hanem azonnal a tettek mezejére lépett.
És ezen dolgozik. Maga, családja, barátai, harostársai és üzletfelei kivételével szegénységbe taszajtja az országot. Sikeresen.
@Penivaldes: Sajnos úgy.
Regisztrációval öntudatukat bizonyító választók.
Lézer: " az nem igaz, hogy loptunk, csaltunk, raboltunk! Ez csak a balliberális média agyszüleménye! Ja, hogy szétvertük a ballib médiát? A fele sem igaz!
Aljas hazugság, hogy én nagy gazember vagyok! Talán egy picit..."
@dr. mesterseges szinezek:
Ja, amit Isten adott, azt hazaviszem a családnak.
Ez a jelmondatuk.
@dr. mesterseges szinezek: "Bízom benne, hogy a hatmilliósra tervezett sertésállományt szilíciumalapú metabolizmusú fajtákkal gondolják megvalósítani."

A metabolizmus (és most nem a mi Bolinkra gondolok) kérlek alássan, egy dekadens nyugati szokás.

A mi sertéseink fénnyel fognak táplálkozni, egyenesen a szívcsakrából.
@aritus: Értem én... csak picit már (önvigasztalás) az említett motivátor zsenik teljes karrierjére próbáltam fókuszálni.
@Már olimpiai bajnokok menekülnek el Orbánék miatt!: "Karácsony" .. Gergő pártja jó lehet.

Pár "értő" embert fel kéne kérjenek háttérmunkára.

Szövegelés az rájuk maradna. Nem mindenki szeret szövegelni ... vannak akik isznak, szexelnek, kutyát tenyésztenek, hobót hallgatnak, stb. mert ők pl. szexben jók, ... nem szövegelésben. (Baltás Harry ajánlásával)

Ők ugye kik .. senkik. = bármit meg fognak tudni csinálni kis segítséggel. És segíteni AKARUNK.
Még mindig Attatürk.
"A görög tiltakozók szerint Mustafa Kemal Atatürk felelős a török függetlenségi háború áldozatául esett több tízezer anatóliai görög haláláért, illetve közel másfél millió görög kitelepítéséért, akiket a háború után a Görögországgal kötött lakosságcsere-egyezmény értelmében Görögországba telepítettek."

Szóval fasza volt ez az Attatürk, épp ideje volt róla elnevezni egy teret.
@dr. mesterseges szinezek: tudom, hogy érted.
Csak kurvára be vagyok rágva, és muszáj mondanom:)))
@épészmérnök: Ragyogó terv! Mondjuk, szerintem a fotontáplált sertés húsa kissé száraz, de ezt a problémát majd megoldjuk a balneológusok által nevelt jószág zsírjával, ha már egyszer annyian vannak.
Hát erről van itt nagyba szó:
orulunkvincent.blog.hu/2012/09/28/magyarorszag_pillanatnyi_helyzete
"Magyarország ma egy Hoffmann Rózsika nevű exkommer iskolaigazgatónőre bízza a magyar felsőoktatás távlati fejlesztését. Mi teljesen meg vagyunk őrülve."

Ehhez nincs és nem is lehet mit hozzátenni.
@aritus: "Szóval fasza volt ez az Attatürk, épp ideje volt róla elnevezni egy teret. "

Alternatívaként megvolt a II. Szulejmán, de azon meg Semjén ráncolta a homlokát.

Pedig appellare necesse est, ahogy a görög bölcs tartja.
@dr. mesterseges szinezek: nehogy retrográdnak bélyegezzenek bennünket, a fajtát Tesláról fogjuk elnevezni.
@aritus: Nézd benne az iróniát: a zecceri népnemzeti éveken át telerítta a környezetét azzal, hogy a ballibek miatt jobbágy lesz a saját hazájában - most Viktor megmutatja neki, hogy jól számolt.
@aritus: "exkommer iskolaigazgatónőre bízza a magyar felsőoktatás távlati fejlesztését"

Picit oldalirányba sodor az, hogy a komonisták oktatni (IS) akartak és tudtak.

A nőben a HP-jelleg a probléma, illetve hogy tényleg meg vagyunk őrülve.
@dr. mesterseges szinezek: némely kisgazdák voltak a szellemi atyjai ennek a projektnek, emlékszem, hogy valamelyikük a rendszerváltás tájékán egyszer olyasmit mondott a sajtó szeme hallatára, vagy füle láttára, már nem emlékszem pontosan, hogy "jösztök ti még az én földemre kapálni egy csupor aludttejért."

Valami Géza volt emlékezetem szerint, az Alföldön gazdálkodott.
@dr. mesterseges szinezek: hát ezzel azért vitatkoznék, mármint, hogy a szocializmusban olyan hű de jó lett volna az oktatás.
@aritus: nem tudom, más szakokon hogy volt. Az én szakmámban az a tudásanyag és szakmai készségfejlesztés, amit mi öt év alatt megkaptunk a hetvenes években, most szétterül a mesterképzésre, posztgradra és doktorira.
@dr. mesterseges szinezek:
"XVI. Lajos vagy éppen Kadhafi is sokat mesélhetne e motiváció sikeréről."

De azert Lajosunk elete se volt az a bollywoodi sikersztori. Megiscsak 38 evesen talalkozott a teremtojevel, epp a szegenyek miatt. Megha talan nem is o volt a legnagyobb ludas az o helyzetukben...
@King of Shadows:

A 13. havit nem a D209-es találta ki, és a szabad szombatot sem cszocilista találmány. Ezekben a járandóságban ugyancsak kullogtunk a kapitalista tábor után.
A nyugati, rothadó kapitalizmusban most is van Urlaubsgeld és Karácsonyi pénz, ami általában a 13. havi nyugdíj és fizetés is egyben.
Ezért járna és még sok mindenért is jogos lenne. Kiscserkész!
@Mariann19: +1! A kedvezményezettek körét tovább szűkíteném: belső Fidesz kör,családtagok távolabbi rokonok, barátok, és azok üzletfelei. "kormányközelinek" mondható 1,2 millió szavazó, de 99%-uk nem kap semmit.
@Spániel: Sajnos vagy (hál Istennek) az AGYAD nem gyógyult meg. Beteg! Selejt ember vagy.
@Marós: Hogyne, persze, járna. Államcsőddel, azzal biztosan járna...
index.hu/belfold/2012/09/29/orban_uj_torvenyek_vilaga_kozeledik/

Törpe pasi nagy oszlopon álló turult avat. Vajon mit akar 210 centivel viktorunk kompenzálni?:O;))
@aritus: Nem érted te ezt. Idejött a török küldöttség. Szobrostúl koszorústól. Most hogy mondják meg, hogy bocsi, meggondoltuk magunkat?!:)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Na húzzál vissza a placcra hugi! Ne a McDonaldsban netezzél melegedés címén! Mellesleg itthon felejtetted a pesszáriumod, úgy hogy vegyél gumit a vegyesben! Anyagot meg ne fogadj el fizetségként, mert a múltkoritol sem szakadtam be rendesen.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: The Lord is my sheperd, hallelujah! Gyermekem, nem kívánok én neked semmi rosszat,csak annyit, hogy az életben ne legyen nagyobb örömöd ennél a tulrul madárnál.No, és hogy örökké az Orbánt kelljen látnod! ( Szerintem ennél a megvakulás kisebb büntetés?!)
@Marós: Hmmm... az Emirátusokban is alanyi jogon jár az egyetem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Vajon mit akar 210 centivel viktorunk kompenzálni?"

Jó szokása szerint mellébeszél. Szent István és a turul? I. István volt az első puccsistánk, ezért tetszik 2/3-os (vagy III/III-as :-) többségű legfőbb közszolgánknak :-(.

Lehet szeretni, vagy nem szeretni a békés egymás mellett élést, de tény, ha nincs a 907. évi pozsonyi csata (Árpád vezér is itt sebesült? halt meg), az azt követő mintegy 50 éves kalandozások kora, ma nem lennénk.

"Keresztény alapozottságú történetírásunk csak az augsburgi vereséget (955) próbálja belénk verni. A mintegy ötven megnyert csatánkról semmit nem tanítanak. Ez olyan, mintha a francia iskolákban Napóleonról csak azt tanítanák, hogy húsz éven át fosztogatott Európában, aztán szerencsére Waterloonál tönkreverték."

Forrásom:
vilagnezet.blog.hu/2012/08/20/vajk_a_hitehagyott#more4721523

Íme "nemzeti" kormányunk "hivatalos történelme" erről a korszakról:

"A honfoglaló magyarok új szálláshelyükön folytatták a legeltetést földműveléssel kiegészítő életmódjukat, harcosaik azonban - a normannokhoz és vikingekhez hasonlóan - még évtizedeken át zsákmányoló és sarcoló portyákkal zaklatták Európa népeit, míg Ottó német király az augsburgi csatában (955) vereséget mért rájuk."

Forrása:
orszaginfo.magyarorszag.hu/informaciok/tortenelem/magyartortenelem/arpadhazi.html
@komissarlajos: Na csak menjél vissza! Lerugdosom, mert ma még nem keresett semmit. A tegnapiból meg Orbán beszéd gyűjteményt vett CD-n. :-((
„Michael Knight“ egy igazi Fidesz-bérenc!
@épészmérnök:

tudod, hogy a mai fejekben másképpen vannak keverve a sejtek...sok a töltelék: kenyérmorzsa, hidegvíz, hogylegyekgazdag2percalatt, megdugjame, megdugnake, háthanemkellsemmitbemagolni, majdleszvalahogy, mennyekevalóvilágbainkább...

annakidején -mivel ingyen volt- kibasztak ha nem voltál képes mert többen nem is fértek be tehát a profnak és a tanársegédnek ki kellett takarítania a selejtet hogy valaki meg is tanulja az anyagot

brühühühühühü
@épészmérnök:
tandíj esetén mindegy megtanúljae vagy nem ameddig fizet addig üzlet ha nem fizet jön másik a tudás nem kritéria...semmi személyes csakis üzlet

brühühühühühühü
@rdos:
A középkori történetírás egyes vélemények szerint majdnem teljesen hamis. A normannok, vikingek, magyarok pl. addig voltak rablók, barbárok, gonoszak stb. míg meg nem tértek. Mint a népmesei motívumok, úgy bukkannak fel ezek a történetek szerte Európában a kolostorokban írt krónikákban. Szerintem más utakon kellene nyomozni a valót.

Amúgy itt a XXI. században, Európában, én nem vagyok büszke akárhány győztes csatára. Történelem, és nem én többre tartok egy tudóst, orvost, művészt, kertészt mint egy hadvezért.
@épészmérnök: Milyen 6 millió sertés? Baromira örülhetünk ha ez az alig 3 milka megmarad. Vágják ki a kocákat sorban, úgyhogy álom-álom. Ráadásul rohadt nagy gond van a feldolgozóiparban. Csodálkozom is, hogy Kapuvárral senki nem foglalkozik, pedig nem is annyira a dolgozók a gond, nekik valszeg a felszámolás után is lesz majd munka, de mi lesz a beszállítókkal? Egy hang nincsen, nagyon gyanús, hogy nem akarják, őket kifizetni. Felszámolásból még nemigen jutottak pénzükhöz a beszállítók. Ehhez képest senki nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel, úgy látszik a minisztériumban ezek a dolgok nem fontosak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

rászállott a keselyű a nagy l faszra ez egy fallikus emlék ekkora faszt kaptunk amit utána be is vettünk szegény Vajk

brühühühühühüh

és a gondoskodó kecskepásztor alcsútról
@saravad: Magam sem vagyok híve az erőszaknak, a háborúnak, azóta főleg nem hogy oly mértékben sikerült gépesíteni, értsd, "tömeg termelés szintjére" vinni a gyilkolást, hogy az már már sátáni.

Ettől függetlenül a franciák büszkék Napóleonra mint hadvezérre is, ez az ő hazafias nevelésük része. Sajnos azt tudomásul kell venni, a nacionalizmus, a hazafiság minden nemzet sajátja (bocsi, nálunk az internacionalista, ... akarom mondani multikulti a PC). Eu jó próbálkozásnak tűnt, egy nemzetek feletti Eu-s öntudat kialakítására, de az Eu-t is tépik szét azok az erők, amik minket is rendesen koptatnak.

Amire ki kívántam hegyezni a mondandómat, az a szavakban nemzeti fityisz (+csatolt részei, úgy is mint jobbklikk, ..) és tettekben, nevelésben, történelem- és számlahamisításban meglévő köztörvényes bolseviki gyakorlat közötti (számomra) ordító ellentét!

Abban igazad van, a történelem a legkevésbé egzakt tudományok egyike :-(.
@saravad: dehát a fémtolvaj avatta föl...az csak nem védelem?

brühühühühühühü
@aritus: Bocsi, de az örmény civilek millióinak az irtását még az 1. vh előtt regnáló szultán csinálta. Ahhoz konkrétan a törökök atyácskájának (Atatürk) max "kivitelezői szinten" lehetett köze, ha volt köze. Mert hogy akkoriban fiatal tiszt volt a török seregben.
@rdos:
Mi meg legyünk nemzetileg büszkék Semmelweisre, Alapira, J. Pannoniusra meg még sorolhatnám. Nálunk a hadvezérek vagy nem voltak tehetségesek, vagy nagyzási hóbortban szenvedtek ÉS nem voltak tehetségesek. Harcászati szempontból tele vagyunk bátor hősi halottakkal. Tanulhatnánk ebből.
Komolyan, inkább nyomnánk a minőségi oktatást mint a heti 3x hátrafelé nyilazást.
@saravad: Még annyit: biztos voltak jó katonai vezetők is, nem akarok senkit megsérteni.
@rdos: mint a pufajkás Horn Gyula. ha jól értem, az se számít
Magyarok!

Nagyon fontos dologban kérem a segítségeteket!
Az országra minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik!
A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER RÓZSA MIHÁLY ISMÉT MEGPRÓBÁLJA MEGSZEREZNI A HATALMAT MAGYARORSZÁGON!!!
Az ellenség arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Gondolom az szdsz 2002-2010 között tartó rémuralmára még mindenki emlékszik!!!
RÓZSA MIHÁLY MOST EZT PRÓBÁLJA MEG ÚJRA VISSZAHOZNI!!!

Tavasszal egy szdsz zászlóval jelent meg!!!!!!
Hogyhogy még mindig nem vetette ki az ország és a nép immunrendszere ezt a mocskot magából?!?!?!???

AMIÉRT PEDIG ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY EZT MEG KELL ÍRNOM A GYURCSÁNY FÉLE ÉHSÉGSZTRÁJK ALATT TÖRTÉNT!!!!!!!!

RÓZSA MIHÁLY A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER MEGJELENT A KOSSUTH TÉREN!!!!
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
Nyilvánvaló, hogy itt akarja ÚJRA megalapítani a királyságát, és minden magyart elpusztítani!!!!!!!!!

Kicsit interneten utánaolvasva kiderül, hogy rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger teljesen aktív és a hatalomba készül!!!!!

A leendő kabinet névsora is nyilvános már!
Demszky, retkes, magyar, kóka, fodor, ungár, horváth, mécs, tarján, kuncze!
Remélem ismerősen csengenek ezek a nevek!!

Ezért hívom most fel minden magyar figyelmét arra, hogy állítsatok meg rózsa mihályt a munkanélküli szabadszájú liberális bloggert!!!!!

Sokan kérditek, hogy hogyan?
Pusztítsátok a liberalizmust a mindennapjaitokban! Ne hagyjátok, hogy az emberek elfelejtsék rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger 2002 és 2010 közötti ámokfutását!!!

Minden magyar fel a barikádokra, harcoljunk a liberálisok ellen!!!!!!!!!!!!!
Rózsa mihály a legveszélyesebb ember a Földön!

EMBEREK ÉBRESZTŐ!!!!!!!!

FRISSITÉS#1

Most már bizonyossá vált, hogy az összeesküvésben hazánk ellen, részt vesz TARJÁN ANDRÁS is!!!!
Az újabb ellenség arca:
nepszava.com/files/2012/06/tarjan-andras-433x325.jpg
Vagy a kancellária vezetője lesz rózsa királlyá koronázása után, vagy az alkirálya, ez még a nyomozás tárgyát képezi!!!
Gondolom nem kell hangsúlyoznom, hogy ez az ember is VESZEDELMES!!!!!!
A liberalizmus terjesztésében aktívan részt vett eddig is, de alkirályként valószinűleg a magyarok deportálásának a fő irányítója lesz!!!!!!!
A NATO és az EU értesítve lett már a veszélyről, reméljük, megteszik a kellő intézkedésket, DE HA NEM, AKKOR NEKÜNK MAGYAROKNAK KELL ELLENÁLLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PUSZTÍTSÁTOK A LIBERALIZMUST!!!!!!!!

TARJÁN ÉS RÓZSA!!!!!!!!!!!
2 EKKORA VESZEDELEM MÉG A TATÁRJÁRÁS IDEJÉN SEM LESELKEDETT HAZÁNKRA, VALAMIT TENNI KELL!!!!!!!!!

KÖNYÖRGÖM SEGÍTSETEK!!!!!!!!
@rdos: "Eu jó próbálkozásnak tűnt, egy nemzetek feletti Eu-s öntudat kialakítására, "

nem. Az EU a jelenlegi 10 évben kicsit több embernek nem tűnik jó próbálkozásnak, mint az előtte lévő 40-ben, meg amjd az utánalévő sokszázban. Hivatkoznék az USA-ra,akik 1776-ban milyen jól meglapították magukat, majd 90 év múlva polgárháborúban vizsgálták meg, hogy jó próbálkozás volt-e. Szerintem jobb ez így, hogy az EU-s polgárháború mégiscsak fehér asztalok, és nem valódi forntvonalak mentén zajlik. Márha a görögök, vagy spanyolok sem vesztik el a fejüket, mert ha kell nekik, akkor ott tízezrek vére is folyhat, mire elfogadják, hogy merre van az előre.

Szabadság = Felismert szükségszerűség. Na az EU az egy szükségszerűség a Kína-USA-Brazília világban.
@aritus: Szent István park? Szent István körút? Szent István akármi? Népesség harmadát kiírtotta...
@Spániel: Uramisten, ekkora giccselést. Ő a jópásztor, az úristen? Ez már tényleg súlyos.
@Marós: Beszélgess a negyven valahány évesen már rendőrnyugdíjassal, Don Pintérrel. Innentől hiteltelen a dumád, bocs.
@teglagyar8:
Vannak itten trollok, teszik a dolgukat.
De kétség kívül Te vagy a leghülyébb köztük.
Ez már rang, haver!
Téged olvasva, isten bizony kedvelem Stefit.
A Lendvay utcában nincs állásinterjú, mielőtt egy ilyen balfaszt alkalmaznak?
De ha csak ironizálásnak köpöd ide a marhaságaidat, annak is gyenge.
Mint a Prometheus, amit ma néztem meg.
Brühühühühü
@aritus: Ez őket jellemzi. A nyelv ledobja ezt sok szar sallangot magáról a turul meg dőljön rájuk. ő abból van, turulszarból. Nagyobb, mint a verébszar, de szar.

Ezért kell ennyi bronz meg bimbaszó vármegyés szimbóleum by Gugyerák, meg kelet-nyugati vándorlási tájolás meg franckarika. Az árvalányhajas bokréta nincs a madáron?
@saravad: Kedves saravad! Magam is büszke vagyok általad nevezettekre, meg pl. Bólyai Jánosra, báró Eötvös Lorandra, Puskás Tivadarra, Nobel díjasainkra, ... valamint a sok dolgos, becsületes elődömre (a lógósokra, és simlisekre persze hogy nem).

Továbbá büszke vagyok Árpád vezérre (a pozsonyi csatát minden katonai akadémián tanítják, ugyanis 2-3-szoros túlerejű, az egész Német - római birodalom haderejét felvonultató ellenséget vertük meg úgy hogy a császár és a nobilitások sora is itt hagyta a fogsorát, holott a kiirtásunkra jöttek), Botond vezérre, Szent Lászlóra, Hunyadi Jánosra, Hunyadi Mátyásra, Zrínyiekre, Vak Bottyánra, Hadik Andrásra, Görgey Artúrra (ő is akadémiai tananyag), Stromfeld Aurélra (ő is tananyag). Igazad van, nem lehet mindenki Nagy Sándor (Makedón Alexandroszra gondoltam, nem a maszop elkopott politikusára :-)

Cserébe megengedem Neked, Te is azokra nézel fel akikre akarsz. Meg akiket megtanítanak számodra. Tudomásul kell venni, minden nemzet büszke a múltjára, esetleges nagyhatalmi múltjára.

Amúgy a minőségi oktatásba, mely nekem is vesszőparipám, elfér a hazafias nevelés. Igen, a hátrafelé nyilazás ma már nem hatékony technika :-). Egy időben viszont ott volt a toppon :-). Tanítani elég lenne ennyit, nem a magát a nyilazást.

De majd csak nyiladozik a csipánk.
@teglagyar8: Hűtőfürdőt vegyél, ideglázad van, de remélem, csak kirak már Fabius megint.
@is: Miért? Atatürkről tudod, hogy örmény civileket ölt? Mert Horn Gyuláról tudható hogy pufajkás volt. Szóval minden emberi szempont szerint szar ember.

Ha Atatürk valóban ölt örmény civileket, akkor ő is szar ember volt.
@a szív fészkei: itt a lenyeg. Hogy megint. Akarhanyszor kirakhat, en visszajovok.

Rozsat meg kell allitani valahogy. En nem adom fel.
@aritus: Olvasok a jelekből. Kurva nagy gebasz lesz neki. Szóltam, dől a fa!!!
@teglagyar8: Gyere baba, olyan jó egy házi megszállott! Nélküled unnánk magunkat és - figyi, nagy titkot súgok - a franc se tudna itt Rózsa Misiről. De te akkora hájpot csapsz neki hetek óta, hogy szerintem te vagy Rózsa Misi. Kis huncut fiú...
@rdos: Horn Gyula testvérét meglincselték. Utána lett pufajkás.
Te konkrétan tudod, hogy Horn embert ölt és hányat? Akkor miért nem jelented fel emberiség elleni bűntettért? Tudsz tényeket erről és hallgatsz, cinkosa vagy ebben.
@félázsiai 2llkedő: A Tévészékházy gyújtogatásra gondoltam.
Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!
@saravad: Görgeyvel mi történt? Megkövették az árulás vádja alól? Nem volt kifizetődő magyar parancsnoknak lenni sokszor.
@Knósszosz: Sírva röhögök ezen, ez akkora faszkalap.
@is: Meg kell mondjam, én nagyon kisfiú (figyelem, nem kicfijú, mint a mai fityiszes, volt kicfiúk :-) vagyok a nagypolitikához, de ha volt valami előremutató a 2 nagy világégés után Európában, hát az az, hogy a németek és franciák kezet nyújtottak egymásnak. Örülök neki, ha ez őszinte gesztus volt.

Igen, magam is tárgyalóasztal párti vagyok. Csak hát ez a sok, főállású, a bánat tudja kinek az érdekét szolgáló agitPRókátor tereli a figyelmet el a lényeges dolgokról (hol a lé?) és közben "árokásásra uszít". Sajnos ez világ jelenség, bár ebben @rodeo36: komment társ a tájékozottabb.
Bár nem kapcsolódik szorosan a témához, mégis úgy érzem, hogy itt indokolt megkérdezni:

Fabius cuncimókus mikor fog arról írni, hogy Braun Robika, Simor András jegybankelnök volt tanácsadója már 1 éve titokban belépett az MSZP-be? Ezzel súlyosan veszélybe sodorta a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. Hallatlan botrány!

Főleg annak fényében érdekes ez, hogy a nemzetközi pénzügyi háttérhatalom folyamatosan az MNB "függetlenségéért" lobbizik, és kegyetlen zsarolással még azt is elérték, hogy a magyar kormány képviselői ne lehessenek jelen az MNB ülésein.

Fabius cuncimókus szemérmesen hallgat...
@Spániel: GYógyulj!! És ne erőltesd, bár szeretem a szöveged. :-))
Bár nem kapcsolódik szorosan a témához, mégis úgy érzem, hogy itt indokolt megkérdezni:

Fabius cuncimókus mikor fog arról írni, hogy Braun Robika, Simor András jegybankelnök volt tanácsadója már 1 éve titokban belépett az MSZP-be? Ezzel súlyosan veszélybe sodorta a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. Hallatlan botrány!

Főleg annak fényében érdekes ez, hogy a nemzetközi pénzügyi háttérhatalom folyamatosan az MNB "függetlenségéért" lobbizik, és kegyetlen zsarolással még azt is elérték, hogy a magyar kormány képviselői ne lehessenek jelen az MNB ülésein.

Fabius cuncimókus szemérmesen hallgat...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Baba, most írod: VOLT tanácsadója. Szerintem már most kérj elnézést a cuncimókusért, mert repülsz megint.
@rdos: ajjaj, sejtettem, hogy kapni fogok :)

Leteszem a fegyvert. Annyira pacifista vagyok, hogy nem tudom kellően értékelni a harcászatot, tényleg bocs.
Annak viszont örülök, hogy nem voltunk nagyhatalom, legalábbis nem gyarmattartó. Most jobban élnék, de nem lennék büszke.
@a szív fészkei: Nem tudom Horn Gyula konkrét tetteit, azt tudom "csak", hogy pufajkás volt.

Ha embert ölt, embert kínozott, akkor szar ember volt. Ha nem tette, akkor nem. Ez számomra ilyen egyszerű.

Tekintve, hogy a pártállami titkosszolgálati dokumentumok a mai napig csak szivárogtatva vannak, a termékeny bizonytalanság állapotában vagyok.

Ha tippelnem kéne, arra tippelnék, hogy nagy valószínűséggel nem tenné le az (általam elébb felállított egyszerű kritériumok szerinti) emberiességi vizsgát. Tudni nem tudom.

Egy valamit tudok. Áldozat (igaz, korábban) az én családomban is volt. Ezért őseim mégsem vették fel a "pufajkát". Szerintem hasonló helyzetben én sem tenném, ezért tippeltem Gyulabá emberi mértékére.

Tudni, sajnos semmit sem tudok. Ez biztos így van jól :-(.

Szerinted?

És ezért a helyzetért (titok), Te vagy a hibás? Vagy én vagyok a hibás?
@teglagyar8: Tisztelt MODERÁTOR!
Dobd ki ezt az őrült faszkalapot innen. Könyörgök!
@King of Shadows:

Államcsőd?

Az ingyenes utaztatással, vonaton, volánon, metrón, stb., mennyit dobunk ki az ablakon?
@dr. mesterseges szinezek: Az a nő Orvbűn magyar hangja a sulikban. Ne tévedjünk már.
@saravad: "Leteszem a fegyvert." Fel se vetted. Az elején említetted, pacifista vagy. Semmi gond, könnyen lehet, a pacifizmus az eredményesebb technika. Nem tudjuk a tuttit, csak beszélgetünk.

"Most jobban élnék, de nem lennék büszke. "
Hát? Pocsék amerikai, orosz, angol, francia, ... állampolgár lennél :-)

Ezért vagy jó ember.
Ezt most megosztom. Ide tartunk, ahol Európa vagy 150 éve volt (munkakörülmények szempontjából):

prohardver.hu/hir/tomegverekedes_a_foxconn-nal.html
@Marós:
Tényleg, vajon miért nem nyúltak még az utazási kedvezményekhez?
@rdos: Nekem Horn se nem szimpi, se nem hős. Tényeket írtam le. Sokan felvették a pufajkát. Mert az a lincselés nem volt túl biztató. Aki ott abban részt vett, fegyvertelen, magukat látványosan megadó embereket ölt kéjjel, na az milyen ember? Mindig csak a pufajkásokról van szó.
@Marós: Nem koranyugdíjas rendőr Pintér? Mit nem szólsz...
@a szív fészkei:
Na ja, kapitális faszkalap-:))
De most én Tarnai Ricsárd-tól vagyok elalélva. Basztatja itt Kispesten az Atatürk hülyeségét, közben azt sem tudja kit is lájkol a személyiségében.
Nem van kedvem ide pöttyenteni a tényeket, akit érdekel kiguglizza. Az rendben, hogy a modern Törökország megteremtője volt, na de azelőtt?
Ricsike elment Isztambulba, zabált egy iskembe corbasi-t (pacalleves), oszt megvilágosodott az amúgy teljesen sötét elméje. Teret köll elnevezni Atatürkről, vita nincs! Itt Kispesten okádunk tőle rég óta, elég ránézni arra a megnyerő vonásaira:
static.fidesz.hu/pics/309/1141412309.jpg
Több kérdésem nincs…
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Cicuska! Az ügyfelek meg várnak. Braun Róbert mindig is szoci volt, max éppen nem volt párttag.
Mindegy, Hány fuvar volt ma? Hétfőn ki kell fizetni a villanyszámlát.
@a szív fészkei: "Tényeket írtam le"

Az ördögbe. Most először irigyellek. De nagyon. Te tudod a tényeket? :-)

Komolyra váltva.

Én is úgy tudom, az 56-os forradalmárok is lincseltek, ha hinni lehet a tényeknek. Szokás szerint a közrendér esett áldozatul, vagy bárki, akire ráfogták hogy ávéhás volt. Előző "mércém" szerint a lincselő "forradalmár" is szar ember.

Első kézből én olyan történetet ismerek, hogy a közrendőr járőrt (két férfi, két oldalfegyver, két teli tár), egy nemzetőr (egy ember és egy nemzetőr karszalag) védte meg és kísérte be a nemzetőrségre. Csak onnan tudom, hogy ez (is) mentette meg a mesélő életét a pufajkások megtorlásának hosszú, embertelenül depressziós időszakában.

Ha nem így történt volna, nem tudnám elmesélni. Mert meg se születtem volna.
@épészmérnök: Ez így van? fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/58705_10151046548726205_263668325_n.jpg

"
A világ legszegényebb államfője az uruguayi José Mujica. Megválasztása után „Pepe" nem költözött be az elnöki palotába, hanem felajánlotta az üresen álló épületet a montevideói hajléktalanoknak, arra az esetre, ha ítéletidő esetén betelnének a város hajléktalanszállói. Mujica mind a mai napig vidéki házában él, zöldség és virág termesztéséből teremti elő napi betevőjét. Farmja, három traktora és e
gy régi Volkswagenjének piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal. Ezen felül az elnök fizetésének – mintegy 2,6 millió forint – 90 százalékát civil szervezeteknek adományozza. Elnöki terminusa végén az exállamfőknek járó tiszteletdíjból iskolát kíván építtetni.
„Nincs szükségem a fizetésemre – így is bőven megtermelem, amire igényt tartok"."FB-ról
@rdos: Hogy meglincselték Horn testvérét, a tény. Hogy pufajkás lett, tény. Tőled kérdezem, mire alapozod, hogy ő is ölt?
@saravad: Örülhet ezt látva Demján szíve. Csórik éhséglázadása, ez mennyire termelékennyé teszi majd a munkát!
@saravad: Igen, ez van. Nyavalygunk, hogy rossz a sorunk (ez még nem is lenne akkora baj), de a kilátások is egyre rosszabbak (ez már nagyobb), de hogy az "új angliában" az ipari világ kovácsműhelyében, Kínában mi van, azt elképzelni sem tudjuk.

Hát az, ami nálunk lesz, hacsak viktorinogsz (www.victorinox.hu/) nem lesz :-)

Remélem meginog.

Magyarra lefordíthatatlan magyar szójáték (0.025-ös verzió, még fejlesztjük :-).
@a szív fészkei:
"A Fidesz a szolgálati jogviszony olyan módosítását nem támogatja, aminek eredményeképpen a rendvédelmi szerveknél és a honvédségnél dolgozók jogait csorbítanák - közölte reagálásában Lázár János pénteken az MTI-vel." 2007-ben.

Most is csak mások, méghozzá Gyurcsányék! ötletét lopták.

www.civilkontroll.netextra.hu/node/98
Kedves @a szív fészkei:

Nem alapozom. Tippelem. Geológus vagyok. Szokva vagyok hozzá, hogy töredék információkból találom ki, hogy mi lehet a valóság.

De nem tudom.
@rdos: ezt te nagyon rosszul tudod. Attatürk a fiatal törökök mozgalmát vezette, ez egy katonai, világi és nacionalista szervezet volt, ami végül magához ragadta a hatalmat. Célja egy modern, világi, nemzeti állam volt. Aminek megvalósításához az örmények neki útban voltak, hogy miért? Mert Törökországban az örmények voltak a "zsidók". Valóban Attatürk "csak" megszervezte, elrendelte az örmények "eltüntetését" Törökországból, a végrehajtást a kurdokra bízta, akik nagy lelkesedéssel ennek eleget is tettek.
Hát, ha így nézzük, Attatürk kezéhez közvetlenül vér nem tapad, épp úgy, mint Horthy kezéhez.
@a szív fészkei:
A fentiektől kifostam, viszont Zsuzsi helyre tette a lelkivilágomat, kösz.
Most egy jókai-bablevessel csillapítom az éhségemet,de a füstőtt kalbász erősebb volt a kelletinél.
Azé' megbírkózom vele-:))
@rdos: Én reménykedem (ilyen idealista vagyok), hogy az ázsiai rabszolgáknak is kinyílik a szeme. Több bért, jobb körülményeket, a gyerekmunka tiltását, rövidebb munkaidőt fognak követelni. Ha elég sokan lesznek, akkor nem merik őket verni a biztonsági őrök. Emellett lehet, hogy a hatalom is be akarja őket kapcsolni a fogyasztásba, pláne ha a nyugati világ vergődik. Így lassan változhatnak a viszonyok, csökkennek a különbségek. Mármint a melósok bérei között. Persze ehhez a nyugatnak vissza kell venni, de ránk fér.
@aritus: Emlékezetből írtam, ha Te mondod, biztos igazad van. Wiki-n már látom, hogy az általam emlékezni vélt dátumok sem stimmelnek, úgyhogy valszeg tévedtem.

Igaz, most már egyre kíváncsibb vagyok, ki volt a valódi örmény népirtó.
@aritus: Viszont a kurdoknak se nagy barátja Törökország ugyebár. konfliktus.index.hu/kurd.html
Valahányszor meglátom a szoborba kívánkozó kemény arcélét, mindig elérzékenyülök.

i.imgur.com/TgkIv.jpg
@rdos: utána olvastam, és részben igazad van. Valóban nem Atatürk vezette még akkor Törökországot, de mint az ifjútörökök által alapított Egység és Haladás pártjának aktív tagja, egyet kellett, hogy értsen vele, a népírtást sose ismerte el, sose ítélte el.
Szóval igazad van, részemről leegyszerűsítése és összemosása volt a pontos tényeknek. De akkor is nagyon szerencsétlennek tartom, hogy róla nevezzenek el Magyarországon közteret, akinek a hatalomra kerüléséhez, az ország modernizálásához ez volt az egyik belépő.
Egyszerű lett volna elkerülni ezt a fiaskót, nem kellett volna kitalálni, hogy róla nevezzék el azt a teret.
"egy másik szervezetet, ami közreműködött mindabban, ami az törökországi örmény közösség megsemmisítéséhez vezetett, az ifjútörök Egység és Haladás alapította.[33] Ez a szervezet 1913-ban vette fel a nevet és egyfajta különleges katonai alakulatként működött.[34]"
"1915. május 29-én az Egység és Haladás Központi Bizottsága elfogadta az ideiglenes kitelepítési törvényt (Tehcir-törvény), ami felhatalmazta az oszmán kormányt és hadsereget arra, hogy kitelepítsenek bárkit, akiről „úgy érzik”, veszélyt jelent a nemzetbiztonságra."
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96rm%C3%A9ny_n%C3%A9pirt%C3%A1s
@a szív fészkei:

Ez egy fantasztikus kép! Köszönöm, Öreglány! Nagy jót tettél velem, tudtodon kívül.

Kinyomtatom és bekeretezem.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Hát drágám,élvezz rá. Remélem, Fabiust is megihleti valamire. ;-DDDDDDDD
@a szív fészkei: :)))
De azt azért tudjuk, hogy Varga képviselő elvtárs nem szerencsétlenül fogalmazott, és nem az egyéni véleményét mondta. Azóta Kövér elvtárs megmondta, hogy a gyerekszülés nemzetstratégiai ügy. Szóval azon a késői órán Varga csak a fidesz, a kormány álláspontját mondta.
"A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés."
www.hirado.hu/Hirek/2012/09/28/10/Kover_a_gyermekvallalas_nemzetstrategiai_ugy.aspx

Hát magánügy ebben az új bolsevizmusban már nincs. Itten kérem minden a közjóról szól, és a kormánynak mindenhez köze van.
@aritus: Persze, nekik szülni élmény lesz. Sőt termékenyítsenek is országjáró körúton: sok szép kisVargát és kisKövért a népnek! Stefinek kisOrvbűnt. OMG.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én meg azt hittem te is ki vagy akadva azon, hogy 89-ben csak csillagváltás volt és te is szeretnéd, ha bűnhődnének végre a hazaárulók és a gyilkosok. :)

youtu.be/dXeUHL3_JY8

Ha ezt letudtuk, jöhetnének a mai csillagosok meg narancsosok.
Takarékosok: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378212_445485422140866_955862664_n.jpg

103 millió 684 ezer 60 forint
(Ennyibe került a közmédia arculati megújulása)

Fodor Gábor FB-járól
@a szív fészkei: igen, ő és a felesége a diktatúra idején guerillerók voltak. Romantikus baloldaliak. Egyébként a brazil elnöknő is gerilla volt, támadták rendesen a választások idején.
Múlt, ami elmúlt? Egy nép, amely elhullt? Hol volt, hol nem volt…Se élő, se holt. Elfelejtetted a Tettet? Amikor a semmiből sok ember Valamit teremtett. Sokáig nem is lehetett hallani, hogy mi volt ez a Valami. Hogy Valami volt: s ez a szabadság. És hogy’ futott előle a Gazság! Pattant a ránk szorított bilincs, amikor utcára lépett a sok Nevenincs. A sokat emlegetett Nép. Aki látta, felejthetetlen a kép: ahogy ott vonult, ahogy a Veres Csillag az utcára hullt. Ahogy dőlt a Szobor, s még dőltében is ölt. Ahogy egy nép ellen fordult a Gyilkos tőre, s aki addig nem hitte: láthatta, hogy gyilkosa is ő, nem csak őre. Azt hitted, véget ért a rabság, s hogy elérkezik végre a Szabadság? És hogy mert szabad vagy, a jövődet is visszaadják? A csillag lehullt, a Nap ragyog. Azt hitted, kis magyar, hogy elnézik neked a Nagyok?! Nem kértél sokat, csak az életed, s balgán azt hitted, hogy ellenértéknek beszámíthatják talán a véredet. Vér-vár. Vér-vád. Vér- ver. Aléltan elhever. A puszta föld. Ököl. Szorít, elernyed. Földedbe bevernek, mint jelzőkarót. Élethosszig fizetheted ezt az adót! Jön a defterdár, s tőle megtudod: néhány szép napért mennyi az ár. Mi volt az életed? Hiába kérdezed… Ahogy a helyed nézed népeknek sorában, légy büszke arra: ha csak kicsiny kokárda vagy Világnak gomblyukában.

youtu.be/hNM5ixuckKA
@aritus: "És ebből következően a helyzet totál reménytelen."
A Fidesz túlhatalmából eredően minden területen megerősített poziciókat vívott ki magának, melyek semlegesítése, vagy gyengítése jogi úton nem jöhet létre, hiszen a törvénykezést is a saját szolgálatába állította.
@a szív fészkei: na ne, ez került több, mint 100 millába?! Menjenek a jó édesanyjukba.
@aritus: kár, hogy semmi köze a valósághoz. :)
ORvbűn nagy példaképe se csinálja máshogy, ahogy ő:[..]" A főpap szóvá tette azt is, hogy a Vatikán pénzügyi vezetői a költséges műszaki munkákkal rendre ugyanazokat a cégeket bízták meg, holott azok kétszer olyan magas áron szolgáltattak a Szentszéknek, mint más megrendelőknek"
@saravad:

mert részben politika, részben hasonló van más országban is..
Én , a magam részéről mindenkitől bevasalnék valamit,mert az busz és villams, metró, vonat , stb alkatrészeket aranyárban számoljk..
@Mariann19: akkor ebből mi követketik? Felfordulás? Az is nagyon rossz, sőt rosszabb, mint ami most van. És nem lehetsz biztos benne, hogy utána jobb lesz. Felfordulás után jön a rendcsinálás, és a rendcsinálók kaparintják meg az országot.
@a szív fészkei:

de még szakdolgozata sincs fecónak...
@Penivaldes: "Itt nagyon vékony a középosztály."
A középosztály vékonnyá lett, mert a lecsúszását korlátozó intézkedések nem történtek meg.
Az értelmiség helyzete folyamatosan hanyatlik, a vállalkozások, melyek középosztálybeli szerepükben vihetnék a hátukon a gazdaságot, a jelenlegi gazdaságpolitika védelmét és támogatását nem kapják meg.A KKT-k sorra szűnnek meg, vagy vegetálnak. Itt tenném hozzá, hogy az egykulcsos adó sem ennek a rétegnek az erősítését szolgálta, hanem a felső keskeny középosztály és a gazdasági elit érdekeit támogatta.
Az elmúlt hetekben sor került egy kis személyes társalgásra közöttünk, melynek során kifejtetted, hogy jobban szereted, ha átmegyek a humor területére, és azt az arcomat mutatom, mert akkor pontt úgy nyilvánultam meg.Akár hiszeg, akár nem, ma este gondoltam Rád. Ugyanis egy fergeteges kollégális bulin voltam, ahol igazán megláthattad volna a vigyori képemet, azt, amelyiket jobban szereted.. Nemrégen jöttem haza, és ezt mindenképpen meg szerettem volna írni Neked. Isten ments, hogy egy karót nyelt csaj képe rajzolódjon ki rólam.Van humorom is, kedvencem az önírónia, saját magamon tudok a legjobbat röhögni....
@a szív fészkei: Megáll az eszem, hogy a vatikáni inas ellen folyik büntetőper! És azok ellen pedig nem, akiket a kicsempészett iratok lelepleztek.
Hát semmit nem változott a katolikus egyház a búcsúcédulák óta, ugye abból (is) lett a reformáció.
Pont úgy viselkedik az egyház a saját korrupciójával, hamis vádaskodásaival, mint a pedofil ügyekben. Csak jól eltussolni. Remélem rájuk dől már ez a velejéig rohadt építmény.
@Mariann19: az a felső középosztály, akinek az egykulcsos kedvezett, az elsősorban a közpénzből jó magas fizetést kapokat jelenti. A képviselő urak maguknak szavazták meg az egykulcsost.
Hát szerintem erről érdemes lenne egy kicsit írni.

index.hu/belfold/2012/09/29/orban_uj_torvenyek_vilaga_kozeledik/

Ez a csávó totál megzakkant az biztos.
Ha ez normális akkor én hajódaru vagyok.
@pianolight: "A kedvezményezettek körét tovább szűkíteném."
Nagyon precizen ábrázoltad a köröket, melyek a kedvezményezettek fokozatait jelölték meg és részesülnek az előnyökből. Az 1.2 millió Fidesz szavazó 99%-a szerinted nem kap semmit. Neked a hit az semmi?A hit együtt jár a reménnyel, Te meg mindjárt valamiféle előny megvalósulását tudod csak elvárni? Ejnye, ejnye....
@Di622: Hát nagy változások előtt áll a világ és benne hazánk is nem tudtad?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ja ahogy látom a nyugat a vesztébe rohan de mi egy lépéssel előtte vagyunk.
Nem lehetne ezt a fickót visszaküldeni Graz-ba?
Ott állítólag vannak kedves nővérkék meg doktorbácsik. Mindenkinek jobb lenne.
@aritus: Szia! Szerintem nálunk nem lesz felfordulás egyelőre.A választásokon az egyéni jelöltek körében a siker a Fideszé lesz. Nem fogja birtokolni a jelenlegi 2/3-ot, de jelentős és meghatározó pozicióban marad. Rendcsinálásra sem kerül sor, mivel a kialakított jogrend korlátozni képes a jogállamiság visszaállítására tett kisérleteket.
Jelenleg ezt látom, és ezen csak egy dolog változtathatna, ha az ellenzék képes lenne már végre gondolkozni,nem ócska kis taktikákban kimerülni, hanem stratégiában gondolkozni. Bármilyen eretnek gondolat, de kiválaszthatna már egy államférfiúi személyiségjegyekkel megáldott vezért, aki az ellenzéket képes kézben tartani, egyben a közvélemény elismert és követhető politikusa lenne.Nem ebbe az irányba mennek a dolgok, hanem a rivalizálásba.
@Mariann19: Egy elgondolkodtató olvasói levél az egyik portálról. :)

Választások

A modern demokrácia alapeszméi, szabályai, megkérdőjelezhetetlen igazságként élnek a köztudatban és naponta megjelennek hivatkozási alapként. Ezek alapján ítélünk, fogadunk- és utasítunk el dolgokat, ezek határozzák meg életünket, befolyásolják jelenünket és jövőnket. Alaposabb vizsgálat után azonban nyilvánvalóvá válhat, hogy mindezek az elvek a gyakorlatban soha nem valósultak meg, tovább vizsgálódva pedig rájöhetünk arra is, hogy beteljesedésük esetén sem szolgálnák egy boldogabb és igazabb társadalom létrejöttét.

A demokrácia útvesztőjében nem könnyű eligazodni, de mindenképpen érdemes néhány dolgot végiggondolni, hogy tisztább képet kaphassunk arról a világról, mely mindennapjaink színtere.

A szavazás intézménye igyekszik biztosítani azt, hogy minden egyes állampolgár képviselve legyen a döntéshozásban, az egyéni, valamint közösségi érdekek és elképzelések megjelenjenek kormányzati szinten is. Mindez annak az eszményi(?) állapotnak az illúzióját kelti, mintha az állampolgárok döntenének fontosabb kérdésekben, maguk is részt vennének közvetetten a kormányzásban. Emellett megjelenik az a (tév)képzet is, hogy a többség által elfogadott, fontosnak tartott törekvések kerülnek előtérbe és valósulnak meg.

Hogy miképpen bizonyítható az, hogy egy közösségen belül a többség elgondolása a helyes, az igen csak kérdéses, ennek ellenére a liberalizmus képviselői ezt magától értetődőnek veszik. Mint ahogy a jelenleg „működő” demokrácia többi megnyilvánulásának valóságát és igazságosságát sem vonják kétségbe. A gyakorlatban viszont egyáltalán nem ezek az elvek dominálnak, mint ahogy azt látni fogjuk majd az alábbiakban.
Elvileg bárki alakíthat pártot, bárki indulhat a szavazáson jelöltként, bárki bekerülhet a parlamentbe képviselőként, minden pártnak lehetősége van a kormányzásra, megvalósítva támogatóik akaratát. Persze csak elvileg.

Az effajta politizáláshoz ugyanis rendelkezni kell rengeteg szabadidővel, kapcsolatokkal, ismeretségekkel és jelentős anyagi háttérrel. Valamint nagyon lényeges, hogy csak olyan program fogalmazható meg, amely teljesen összhangban van a jelenlegi rendszerrel. Ez azért fontos, mert eszerint csak bizonyos korlátokon belül lehet elképzeléseket megvalósítani, tehát egy merőben más elgondolás, a jelenlegitől alapjaiban különböző létszemlélet meg sem fogalmazódhat nagyobb nyilvánosság előtt.

Ha egy olyan szervezetnek, mely a jelenleg általánosan elfogadott (vagy eltűrt) világnézettől eltérő gondolatokkal jelenik meg és sikerül nyilvánosságot kapnia, valamint csodával határos módon be tud jutni a parlamentbe, addigra már annyi kompromisszumot kénytelen megtenni sikere érdekében, hogy csak szánalmas paródiája marad korábbi önmagának. Ha mégis megmaradnak a korábbi célkitűzések, akkor is csak annyit tehet, hogy elmondja ezeket, kritikákat fogalmaz meg, de tenni tulajdonképpen semmi lényegeset nem tud. Nehezen elképzelhető, de nem lehetetlen, hogy eredeti célkitűzésekkel az adott politikai vonal megnyeri a választásokat. Ebben az esetben sem viheti végbe elképzeléseit, hiszen a többi párt – mely csak az aktuális állapotot találja elfogadhatónak – egyként fogja támadni minden intézkedését.

Továbbmenve feltehetjük még azt is, hogy hőseink nagy többségre tesznek szert, sőt azt is, hogy radikális változtatásaik gyakorlati megvalósítása előtt szabad az út, mögöttük az egész ország, de még ekkor is lehetnek komoly akadályok, hiszen (pl.) az Európai Unió nem nézne jó szemmel ilyen törekvéseket és keményen fellépne ellene.

A fentiek tudatában nem nagyon lehet arról beszélni, hogy bárki - akár az egész ország azonos - szándéka érvényesíthető lenne a szabad választásokkal.
De tegyük most félre az előzőeket és nézzük meg, hogy miként is zajlanak le ezek a választások:

Az állampolgároknak csak egy bizonyos része jogosult szavazni. Vannak korlátozások, melyek nem teszik lehetővé mindenki számára a választásban való részvételt. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki képes felelős döntést hozni bizonyos dolgokban, abban azonban nem lehetünk biztosak, hogy megfelelő módon történik ez a szelektálás. Ez egy külön problémát vet fel, most csak annyit jegyezzünk meg, hogy az állampolgároknak csupán bizonyos része jogosult szavazni. 2010-ben nagyjából 8 millió választó élhetett a választás jogával. Tehát nem mindenki.
Azok közül sem megy el mindenki szavazni, akinek módja van erre. A szavazásra jogosultaknak nagyjából csak a fele él ezzel a lehetőséggel.(2010-ben az első fordulóban 64.2%, a másodikban 46.64%.) Ez a jelenség igen csak elgondolkoztató, ugyanis a távolmaradás is egyfajta véleménynyilvánítás, mely magára a szavazás intézményére vonatkozik. Sokakat egyáltalán nem érdekel a szavazás. Vannak, akik belátják, hogy nincs megfelelő képességük, tudásuk, információik ahhoz, hogy felelős döntést hozzanak, néhányan pedig a liberális elvek iránti elutasításuk miatt mellőzik szavazataik leadását. Az egyszerűség kedvéért a magyar állampolgárok számát tegyük 10 millióra. Ebből ugye csak 8 millióan szavazhatnak, mely jogosultaknak nagyjából a fele él ezen jogával. Tehát kb. 40%. Ez a 40% is csak – feltehetően – a demokratikus elvekben ért egyet, szavazataik különbözőek, megoszlanak az indulók között. A győztes pártra szavazók száma 2010-ben a 3 milliót sem érte el. Hol itt a többség?
Most pedig vizsgáljuk meg, hogy kik is ezek a szavazók, miként döntenek, hogyan érvényesül akaratuk:

- A szavazók egy része valamilyen személyes kötődés alapján adja le voksát. Rokonra, barátra, haverra, szeretőre, szomszédra, vagy ezek által favorizált pártokra szavaz.
- Sokaknak elég a szimpátia. Azért bízzák valakire ügyeik intézését, sorsuk alakítását, mert az illető eléggé aranyos, kedves, udvarias, helyes, csinos, elegáns.
- Mások bizonyos juttatások fejében adják el szavazati jogukat. Néha elég egy tányér leves, olykor egy sör-féldeci is meghozza a kellő eredményt.
- Rengeteg szavazatot lehet nyerni a reklámokkal, különféle kampányfogásokkal, függetlenül attól, hogy a hirdetett emberek, szervezetek milyenek is valójában. Érdekes, hogy ezt maguk a „politikusok” sem tagadják, a választók megnyeréséről beszélnek, tulajdonképpen arról, hogy megfelelő anyagi háttérrel, különféle fogásokkal (trükkök százaival?), hogyan lehet elhitetni bárkiről, hogy ő lesz a későbbiekben a haza megmentője. Ráadásul a legtöbbször egyéni, személyes érdekeket megcélzó ígéretek hangzanak el, ami arra utal, hogy a szavazók sem a nemzet sorsát tartják elsőként szem előtt, hanem azt számolgatják, hogy nekik „mi esik majd le”, hogyan alakul saját sorsuk.
- A sok elhintett ígéret, a kormányváltástól remélt zsíros állások, a kampánytevékenységért kapott jutalom reményében is sokan járulhatnak az urnákhoz.

- Akadnak olyanok is, akik valóban foglalkoznak valamilyen szinten politikával, vannak elképzeléseik, de korántsem biztos, hogy ezek helytállóak. Például az érzelmi alapon politizálók nem valószínű, hogy megfelelő módon tudják megközelíteni a fontosabb kérdéseket. Az sem biztos, hogy szerényebb szellemi képességekkel rendelkező, vagy másfelé orientálódott egyén képes, vagy hajlandó átlátni azokat a dolgokat, melyek felelős döntés meghozatalához szükségesek.

- „Szavazni meg egyébként is kötelessége mindenkinek, ez a jó állampolgárok egyik ismérve. Arról nem is beszélve, hogy aki nem szavaz, az ne is panaszkodjon.” Ezek és az ehhez hasonló kijelentések visznek sokakat a szavazóhelyiségekbe, hogy találomra ikszeljenek egyet, majd elégedetten, nyugodt lelkiismerettel térjenek haza.

- Vannak néhányan, akik szkeptikusak ugyan a választásokat illetően, de valami halvány remény és a megjelenő erős szuggesztió hatására mégis elmennek szavazni és a – szerintük – legkisebbik rosszat választják, majd hónapok múlva csalódottan tapasztalják, hogy semmi nem változott…
(Jellemzően a legtöbben nem egyik pártra szavaznak, hanem a másik ellen -szerk.)

Lehetne még beszélni különféle választási csalásokról, a média szerepéről és egyebekről, melyek nagymértékben befolyásolhatják a választások eredményét. Valamint arról is, hogy miként teljesítik az egyes pártok és képviselők ígéreteiket, az alapvető feladataikról nem is beszélve. Érdemes elgondolkozni azon, hogy kikre és mire is szavazunk valójában, döntünk-e valamiről, vagy csak egy nagy cirkusz részesei vagyunk? Arról, hogy a hatalmat gyakorlók valóban általunk jutnak-e hatalomhoz? Mennyiben valósulnak meg elképzeléseink, a döntések valóban a mi érdekeinket szolgálják-e? Választunk, vagy jóváhagyunk? Jóváhagyunk, vagy elfogadunk? Ha nem mi döntünk, akkor vajon kik és milyen célok érdekében?

Ide kapcsolódnak még azok az esetek is, mikor döntenünk kell olyan kérdésekben, melyekhez kevés vagy bizonytalan információkkal rendelkezünk csupán. Egyes esetekben túl sok (ál)információt kapunk, tovább fokozva a bizonytalanságot, máskor erőteljes kampány indul valamelyik lehetőség mellett. (Influenzaoltás, nyugdíjpénztár, stb.)

Ezekre a kérdésekre nincs megfelelő rálátásunk, viszont a felelősség a miénk, ugyanúgy, mint minden szavazáskor, hiszen mi választottunk. Egy jó kampánnyal pedig – melyre ma már külön szakma van – véghez lehet vinni bármit úgy, hogy aztán senkinek ne lehessen egy rossz szava sem. Mert ugye – látszólag – mi döntöttünk.

Ha a fentieket elfogadjuk, akkor nyilvánvaló, hogy az egész szavazási cirkusznak számunkra semmi haszna nincs és csupán arra jó, hogy illúziót keltsen. Elhitesse velünk, hogy mi irányítjuk sorsunkat, ez így van jól és nem is lehetne másként.

A témával kapcsolatban itt csak néhány dolog került említésre, arra azonban talán elég lehet ez a rövid vázlat, hogy további gondolatokat ébresszen azokban, akik nem elégednek meg a látszattal.
@aritus: Az egykulcsos adó bevezetésénél az volt a gond, hogy kiterjesztése csak a magas jövedelmeket preferálta függetlenül attól, hogy az ebben részesülők befolyásolhatják-e a gazdaságot vagy nem. Amennyiben a vállalkozások beindítását célozták meg ezzel, mi szükség pl. a jól fizetett köztisztviselőket anyagi pluszhoz juttatni, amikor ez a kör nincs a versenyszérában, nem gazdálkodik, nem beruház stb.
Ékes példája az egykulcsos adó annak, hogy van egy nagyravágyó cél, de a hozzá rendelt eszköz köszönő viszonyban nincs egymással.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Körülbelül félig olvastam el az általad ajánlott írást, érdekesnek igérkezik.Kérlek, ne haragudj, nappal folytatom a tanulmányozását. Egy buliról jöttem most haza, megértéséhez viszont nem árt a pihent agy. Mindenképpen reagálok rá.
@Mariann19: Természetes. Jó pihenést és szép álmokat.

youtu.be/WW6ABt10jbs
@Mariann19: Szerintem ki kellett fizetni a csicskáikat. Olvastad Lengyelt: hatalmuk a köztisztiselőiknek ott a magas grádicson jóformán semmi, mindent Orvbűn dönt el na meg fölötte Simicska - hát akkor legyen már vastag vaj a kalácsukon, ha a gerincükön (ami ruhatárban leadva ugyan) tipornak! Látod a Szentszék milyen csodás példát mutat. Orvbűn jó tanítvány, mindent lemásol.

@aritus: Legalább X. Leo géniuszokat támogatott a búcsúcédulákból - és még mindig áll a Szent Péter bazilika -, amiket megint osztogattak sans gens: vilagom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=184906 Állítólag ingyér`...

DE Orvbűn meg a mai Vatikán milyen értéket mutathat fel a pénzügyi machinációikkal a saját gyarapodásukon túl?
@Mariann19: Zsidókat szidja? Mert anélkül nincs igazi bukéja a linkjeinkek! ;-DDD

Jó pihenést, tudsz te élni!! :-))
@a szív fészkei: Megint butus vagy, de már megszoktuk. :)
@aritus: Igen, ez a baj ezekkel az embertelenségekkel, hogy nincs tettes. A lelke mélyén, azt az 1% pszihopatát leszámítva, mindenki érzi, hogy nem kellett volna megtenni.

www.gyerekdal.hu/dal/cirmos-cica-haj

Cica:
Kikérem magamnak. Nem is szeretem a vajat.
@rdos: @aritus: Akkor pontosítsunk. :) Szultán tényleg volt, de már nem rendelkezett világi hatalommal. Az ifjútörökök - akiket Atatürk vezetett - félreállították, és csak a vallási szerepét tarthatta meg. A terv az volt, hogy átszervezik a Török Birodalmat, és török nacionalista alapokra helyezik a súlypontot. Addig a szultán és az iszlám jelentette az összekötő kapcsot, ezért maradhatott az átmenet idejére.

A nacionalista török államba nem fértek bele más nemzetiségek (ez még most is így van), ezért akarták erőszakosan asszimilálni, elzavarni, vagy kiirtani a többieket. Ezért mentek neki az örményeknek, és később a kurdoknak is.

Atatürk nem személyesen csinálta a progromokat, de az ő elképzelései - és utasításai - miatt volt az egész, az emberei meg végrehajtották azokat.
@King of Shadows: az ilyet soha nem személyesen csinálják ezek az idióták, hanem a még idiótábbakkal csináltatják
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az előzőt benéztem, mert az örmény-török háború miatt haragszanak rá annyira. AZT viszont tényleg Atatürk csinálta...

www.armenian-genocide.org/kemal.html
@a szív fészkei: "Hatalmuk a köztisztviselőinek a hatalmas grádicson szinte semmi."
Ezzel kapcsolatban a vezetői funkciót gyakorlók két fajta tipusa létezik. Az egyik az uralkodó tipusú, aki a hatalmát vazalusokkal építi ki, egyben hisz, a saját, eegyszemélyes döntés minden hatóságában.
A másik tipus tudatosan épít ki maga mögött olyan képzett háttér gárdát, amely folyamatosan képes magas szinten teljesíteni.Ezáltal az adott vezető is sokkal nagyobbat tud irányítási munkájában villantani.Ebben a miliőben automatikusan létre jön a bizalom, a felelősségvállalás egyénenként természetessé válik, szinte a munkafolyamatokban jön létre az önellenőrzés, ezáltal a hibás munka esélye csökken.
Mindez vezetői filozófia kérdése.Aki nem képes ebben jó utat választani, sikeressége múlandó lesz.
"Tudsz Te élni!" A tegnapi buliért érdemes volt élni!A zene, a ritmus elvette az eszemet, tudod, mennyire imádom a zenét.A méregdrága sminkemet vagy háromszor kellett helyre állítani a sok röhögéstől.A kollégákkal a meghatódásig öröm volt találkozni.Egyedül a tűsarkaim miatt van ma némi lábfájásom, de megérte, és kiheverhető.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Áttanulmányoztam az írást, meg kell állapítani, hogy elég nagy ívű, precíz , több szegmensre részletesen kiterjedő munka.Elméleti alapokon kívánta írója megközelíteni mondandóját, azonban végig olvasva az marad meg, hogy a szüzséje a hazai viszonyokra adaptált szinte minden megállapításában.
Többek között az a fejtegetés, hogy a többségi akaratot biztosítja a demokrácia és ezt a teóriát a liberálisok hirdetik, érthetelen megállapítás. A demokrácia nem kizárólagosan a liberálisok elmélete és gyakorlata.
A másik vitatható pont, hogy egy új politikai erő csak a meglévő rendszerre építheti programját, vitatható megállapítás.Miért kell összhangban lennie az általa leváltandó pártnak vagy kormánynak a saját programjával. Hiszen egy új erő változást kínál és azt kívánja bevezetni.
A szavazás elveit taglalva újfent előjön az a megállapítás, hogy a szavazók a liberális elvek miatt utasítják el a szavazásban való résztvételt. E tárgyban is azt mondom,hogy a szavazás ténye és a liberálisok nem járnak kéz a kézbe. A cikk írójának véleményei arra utalnak, hogy több hiba forrásaként a liberalizmust támadja olyan összefüggésben, ahol ennek nincs helye.
Az írás nagy része foglalkozik a szavazói indíttatás kérdéseivel.Felállít hipotéziseket, melyek valóságosak és reálisnak tűnnek. Annyit tennék hozzá ehhez a területhez, hogy a szavazók jelentős része kötelesség tudatból indul az urnákhoz, és másodlagosan dönti el, hogy kire adja le a voksát. Az ideális állapot az az állampolgári tudat lenne, hogy élni akar a közéletben való szereplés igényével a már általa kialakított elvek és pártpreferencia ismeretével.
Utalás történt az írásban arra, hogy a képviselők megválasztásánál gyakori a szimpátia, a személyes benyomás, ismeretség.
Ezek a tényezők inkább az önkormányzati választások ismérvei. Sajnos, a nagypolitika szándékolt és valós képviselői nincsenek közvetlen és emberi kapcsolatban választóikkal.
Az írásnak szinte minden megállapítása egyfajta szemléletet és tapasztalatot mutat be, egy részével lehet egyetérteni, másik részéről lehet véleménycserét kialakítani.
süti beállítások módosítása