Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.21. 05:12 Fabius

Orbán: csak termelem a szemetet

Címkék: fidesz költségvetés fétis havasi bertalan

Halványuló Csillagunknak nem ez a legfényesebb időszak a pályafutásában. Még a sokat látott magyar közéletben sem túl sűrűn fordult elő, hogy egy kormány költségvetése annyit érjen, mint egy összegyűrt kólás doboz, és majdnem egyformán is végezzék. Majdnem, mert a kólás doboz - egyelőre - elkerülte a kukát. 

A módosító javaslat amivel a már elfogadott költségvetési főösszegek átírhatóak ugyanis pont ezt jelenti. A kezet, ami összegyűri és a kukába vágja az egészet ahogy van. Meglepődni nem kell ezen, hisz a feritél légvárat a leghűségesebbek egyike, Domokos László ÁSZ elnök pukkasztotta ki saját kezével mikor azt mondta

"A jövő költségvetés adóbevételeinek 58 százaléka megalapozott, 12 százaléka részben megalapozott, 30 százaléka pedig nem megalapozott, vagyis nem alátámasztott és becslésünk szerint az előirányzat összegében nem is teljesíthető"

 Durci Gyurci persze rögtön ellentámadásba lendült, mert ő nem hülye, csak szokatlan és szomorú, hogy az álomvilágba már a leghűségesebbek sem követik:

"A tárca szerint körültekintőbb munkával, a jogszabályok és adatbázisok pontosabb ismeretével megelőzhető lett volna a nem megalapozott adatkérések sora és az ezek alapján formált téves vélemény kialakítása."

 Nos, hogy kettejük közül ki volt a körültekintőbb, és kinek a véleménye volt megalapozott azt hiszem elég világosan kiderült. De hogy jön ide az összegyűrt kólás doboz? Úgy, hogy van egy ember Orbán körül, aki az ilyen kuka felé indított ereklyéket, mint ez a költségvetés és a dunaharaszti kólagyárban Kedves Vezető szájával érintett üres kólás doboz gyűjti emlékbe. Magyarul Havasi Bertalan - az új szijjártópéter - rálicitálva a nagy elődre szedegeti össze a szemetet ami a Vezért után keletkezik, és a Szájjal Érintett Dobozt többször is megmentette már az enyészettől. Isteni szerencse, hogy ÚjSzijjártó csak fétis és nem majomházbuzi, képzeld már el mi lenne akkor...

orbán majomház.jpg

 

Ugyan a költségvetés koppant már a kuka alján, de ha siet talán még eléri. Egy ilyen öndefiníciója alapján szélsőségesen introvertált személyiségnek, mint Havasi biztos sikerélményt jelent lecsapni egy ekkora jelentőségű szeméthalmazra, hogy stipistopi, emmá'enyém, jó, hogy ki nem dobunk egy irományt amiben a ciklus végéig garantáltan utoljára szerepel a "gazdasági növekedés" kifejezés. Jó úton halad a pali, hogy minden Orbán beszéd előtt csepptálcával késztesse nyálpermet takarékosságra a Vezért, majd a végén kikaparja szájzugából a beszáradt maradékot, és katalogizálva gyűjteménybe rendezze. 

orbán nyál.jpg

Nem vihog! Merőben új perspektíva ez, kedves Feleim. I. Orbán alatt a Káel - Wermer - Happy End szentháromság ugyanezt a mutatványt kisfilmek garmadájával 925 millió közpénzért csinálta, Havasi meg elvégzi önszorgalomból. Ezért igazságtalanság azon röhögni, hogy ennyi erővel japán mintára lehetne Orbán használt gatya automata legalább a miniszterelnöki hivatalban.

 

735 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484791651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.21. 10:29:09

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.09.21. 09:42:47

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám rengeteget igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Céget nem vezetett, p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontraszelekcio rulez, egyre több a szervilis hülye a vezényló körül, hisz ő is egyre hülyébb
ez a képen szereplő havasibertalanka, kis hamvas ifrjú akire esetleg sokkal nagyobb dolgok is várhatnának az életben mint a kedvesbeteg által elhajigálásra ítélt kacatot szent kegytárgyként megőrizni...ezeket tényleg kiválogatták, ilyent nem lehet csak úgy a zútszélen a egyetemről kizuhanva diplomával találni ezeket szelektálni kell hosszú kubatov munkával hogy megfeleljenek a szent szájáltalérintettkacat köcsöggé nemzeti köcsöggé minősítésében

hát szóval kit érdekel

csak hogy tuggyátok a Clinton Úr szemáélyesen rontott a népére számok hadával és érvek kardjával mert már el voltak -talán vannak is- kábúlva attól, hogy szavazzrámmajdutána megmondom mit is akartam...fájdalmas

de ez már sajog itt Levédiában ennyi gyagya buzi...nyalogattya is a dobozt mikor nem láttyák hogy a varászerő belémásszon

brühhühühühühü

ha elmentek Fátima-ba ott megláthattyátok több mint egy millió zarándoknak van helye és megtelik

elviszik a Vatikánba szentté avatni a colásdobozt? aranyba foglalva ereklyeként?
fabius, írhattál volna erről is:
index.hu/belfold/2012/09/20/az_egyetem_nem_tud_schmitt_ujrakezdett_tanulmanyairol
vagy erről (ez szerintem selmeczi szemenszarása, de mindegy):
index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/20/kezdheti_eltozsdeni_az_allam_a_nyugdijvagyont/
vagy az önszopatás nagymesteréről:
index.hu/belfold/2012/09/20/csobe_huztak_magukat_a_kemal_ataturk_terrel/

de pont egy szerencsétlen kólásdobozfetisisztáról? egy olyan emberről, aki tiszta szívvel szereti viktort, és kitart mellette akkor is, ha viktor a grazi intézet magányában tekereg a folyosókon, és vigasztalja húsz percen keresztül, ha gólt kap a kedvenc csapata? ne máááá'...
Beteg ember ez baszki. Már a japán tinibugyikat gyűjtőket sem értettem, de amikor már nálunk is felbukkannak hasonló beteg elmék, akkor arra mit kéne mondanom?
Nemzetbiztonsági kockázat sehol, hisz pont a Vezényló mellett, egy ilyen beteg fut ámokot? Végül is, hogy lenne. Ezek szerint kiegészítik egymást. Lehet, hogy szól neki, hogy a nagy barnát is lehet vinni aranyoztatni, mint a másik sci betegnél. :)
Amúgy a többire leszek kíváncsi. Lehet, hogy kiderül, a fityisz frakcióban komoly gyűjtőverseny folyik, hogy ki, mit tudott elhappolni, a mit Vezényló Törp megérintett. Lehet, hogy külön szekció azok, akik azóta nem mostak kezet, amióta érintették a fenséges praclit! Más szekciók versenyben vannak, hogy melyikük nyer. A használt papírzsepiket gyűjtők tudnak több trófeát felmutatni (költségvetés után, viccelsz??), vagy a Vezér satírjait, firkálmányait gyűjtők. A használt beszédeket gyűjtők különösen lapítanak, mindegyik külön kis szentélyt épített otthon ezekből, az elvetemültebbje bekereteztette a lapokat és reggelente szertartásosan végiglegelteti rajta a szemét.
Amúgy röhöghetünk rajtuk, de voltam és is szerelni kinn háznál, ahol mintegy házioltár volt Piktor képe kitéve, egy feszülettel és állandóan égő gyertyával mellette. (Majdnem felnyerítettem, amikor megláttam...:DD)
Baszki, mutassatok nekem egy volt KISZ titkárt, egy volt Lib.Internacionálé alelnököt, akit "ennyire szeret a nép"!
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!!
Mint Hitler! A vége felé már ő sem tudta hogy miről van szó akárcsak nemzetünk nagy/nagyon kicsike/ vezére!
Hát csak eljutott oda a költségvetés, hogy előbb kilövik a nyílvesszőt, aztán körérajzolják a céltáblát, és utána düllesztik a mellüket, hogy nahátdeérdekes, egyenesen bele a közepibe! Bezzeg az MSZP annak idején hogy "meghamisította" a költségvetést!
@zsaruvér: Orbán már régen olyan, mint az uránmag. Hasad.

Miközben, ahogy @Secnir: is említi, elbulizzák a jövőt endresy.blogspot.hu/2012/09/nyugdijalap-dorbezolas.html elbarmolják a szakképzést endresy.blogspot.hu/2012/09/szaksuli-keretettan.html és nem küldik el orvoshoz a vezért.
@ariel12:
És ezt ki nem tudta előre, hogy ha bárki össze-vissza kölcsönözhet közmunkásokat feleannyiért az államtól, mint a minimálbér, akkor ez bekövetkezik előbb-utóbb...
"Nagyon erősen érzelmileg vezérelt ember vagyok, aki szélsőségesen introvertált"... értsd: fanatikus lelkibeteg... kiváló kombináció (egyelőre) helyettes sajtófőnöknek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon kell vigyáznia, hogy nála csak idiótább alakokkal vegye körül magát. Képzeljük el, ha csak egy nála okosabb feltűnik a környezetében, az már a rencerének a bukását jelentené. Szánalmas majom. És most már jöhet a TEK és elvihet felségárulás miatt. Úgyis csak ezért lett létrehozva.
@Rufus78: szélsőségesen magába zárkozó, öngyi mikó lesz?
Vihetné a szentjét is...
Ez komoly? A srác tényleg? Kólásdoboz? Összegyűrve? Elrakva? Ez komolyan beteges. De azért Orbánról is mindent elárul, hogy csak ilyen rajongókkal veszi körül magát. Valószínűleg nehezen viseli a kritikát. Ennek is köszönhető ez a rengeteg baromság, amit csinál, senki nincs a közelében, aki szólna, hogy ácsi.
@Rufus78: Ez így volt ..A trükkök százai amit nektek NEM kell tudni.......Amnéziás vagy vagytok!!!!!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nos, tulajdonképpen eszembe jutott még egy dolog, amire ez a típus kiválóan alkalmas, de ha azt leírom, rámszáll az FBI és TEK is. Röviden annyi, hogy az ilyen tulajdonságokkal rendelkező ember jellemzően nem a saját szentjét szokta magával rántani, hanem a másét, meg a bűkbakokat, meg a hitetleneket, és persze pár darabot a civil lakosságból... Gondolom, érthető.

Amikor az emberek arról beszélnek, hogy a válságok kiteljesedésével a szélsőségek kerülnek előtérbe, halkan megjegyzem, ez a fickó is az.

Egyébként egy erre tévedő pszichológus megerősítene abban a gondolatomban, hogy az introvertált sajtófőnök nem paradoxon?
és közben:
Hogyan létezhet adósrabszolgaság Magyarországon?

youtu.be/gIwY07jQApc
@zsaruvér:
Pontosan!Olyanok ezek ketten,mint a kutya + a gazdája!Már csak annyi különbséget tapasztalhatsz,hogy az kutya,még magyarul ugat.
3 gyereke van... zuglói 1,5 szobás lakásban lakik...

ez a szerencsétlen f@sz még lopni se tud? cihiátriai eset...

ez úgy végzi mint a pápaitáncos csicskája... megmurgel hamar...
@jaegtoer:

lézerrel vagy Gamma X-szel?

és amikor már teljesen transzparens akkor a NER szellemeként fog bolyongani örökkön örökké a parlament folyosóin és a kéményeiben

brühühühühühü

jobb az áttetsző beosztott mint a gerinctelen?

az átteccő beosztottat üvegkábelen lehet mozgatni és nem kér fizetést sem csak egy kis fényt vagy impulzust?
Kedveseim!
Irigylésre méltó a Hivatali Kukázó lelkivilága, mert a Kedves Vezető alfarhangos durrantását is légfrissítőként szagolná.
De ne feledkezzünk meg Lézer Dzsoni aktuális hódmezővásárhelyi szemetéről sem, ahol az alkalmazottakat közmunkásokra cserélik.
Boldogok lehetünk, hogy 2010-ben a jövő elkezdődött!
@jaegtoer: a buzikat és a NŐKET kiszűrik szigorú vizsgálaton...

a macsó radarral...

felvételi alapkövetelmény: kisztitkár ÉS ávós párttitkár felmenők...
Csupa filmes hasonlat jut az eszembe.

Lehet, hogy Orbánék az elsíbolt pénzeket valami titkos laborba hordják, ahol a Csillagok háborújához hasonlóan klónhadsereget gyártanak?

Vagy esetleg a Brad Pritt forgatásalor a lefoglalt fegyverek elleni akció csak álca volt, valójában a kellékraktárból a Csupasz pisztolyos karpereceket csórták el? "Meg kell ölni Frank Drebint!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és még mondja valaki, hogy nincs semmi fejlődés nálunk. Mennyivel kényelmesebb Q7-el menni a delikvensért, mint lódenben.
Picsába ezzel a folyton elégedetlen néppel mán. Ereklye! Mondd ez nektek valamit? G. Lucas már dolgozik az új forgatókönyvön: Indiana Jones és a Megmentett Ereklye Gyűrögetői. Spielberg pedig kijelentette, hogy nálunk forgatják majd.
Ti semmiben nem látjátok a pozitívumot? Pedig a kommunikáció is megmondta: "Az ég borús, a kormány derűs!".
Nagyon okos ez a varánusz, csak elfelejti, hogy gyurcsány idején volt olyan pl - 2007-ben, ha jól emlékszem - hogy januárban még nem volt kész az az évi költségvetése az országnak. Ehhez képest az, hogy előző év szeptemberében át kell pofozni, eléggé gumicsontnak tűnik. Jó rágódást maszoposok!
@Régi Péter:
2012 vége van, és Orbán. Aki ugyebár mindent jobban csinál, mint Gyurcsány. És valószínűleg pont ez jobbancsinálás fáj a legjobban a bérvédenceknek. Mert nehéz védeni és megmagyarázni nyócévezés meg gyurcsányozás nélkül.
@Régi Péter:

Nem unalmas folyton gyurcsányozni?

Ha a te gyereked megbukik az érettségin, mosolyogva megsimogatod a buksiját, mondván, hogy 8 éve is volt, aki megbukott?
@Régi Péter:
"csak elfelejti, hogy gyurcsány idején volt olyan pl - 2007-ben, ha jól emlékszem - hogy januárban még nem volt kész az az évi költségvetése az országnak."

ööö...
...meg tudod mondani, hogy a 2012-es költségvetést mikor fogadták el, és mikor módosították utoljára, hogy el tudják fogadni?
segítek: nem január. és nem február (március, április, május). találgass.
@Régi Péter: az "át kell dolgozni" az enyhe...

KUKA mint minden fides bűnöző.... kuka...
és nem ujrahasznosítható hanem VESZÉJES hulladékok...
@Régi Péter: teljesen igazad van, ha 2007ben megcsinálta az MSZP kormány, akkor nem hogy lehet, hanem kötelező megcsinálni ugyanezt a fidesz kormánynak is. (remélem ugyanezt az érvrendszert fogod a választásoknál elővenni, 2010ben bukott az MSZP, kötelezően buknia kell a fidesznek is 2014ben).

Ezzel a kretén dobozgyűjtögetővel meg nincs semmi gond, én szeretem ha nem kell keresgélni, hogy kik lógjanak lámpavason a nemzetvezető mellett.
És hála az égnek a Videoton is kikapott! Úgy örülök, h végre Orbánnak is szar napja volt nem csak nekünk!
ánuszkának ismét sikerült a semmiről írnia egy frenetikus posztot, amivel természetesen ismét az index címlapján végezte. volt egyáltalán valaha olyan posztod amit nem nyaltál fel a címlapra?
azt hittem hirtelen, hogy ez a hcs...

és ezek vezetik az országot.
@ciccaful: az országot nem vezetik....

csak ráültek a kasszára és mindenféle intézményt szétb@sznak...

szósincs kormányzásról... védelmi pénzek...
lopás rablás hazugság... ez a fides mafia szakterülete...
@Disintegrator Rising: Gondolom a személyeskedésen kívül más, értelmes gondolatod nincsen. Aki nincs velünk ellenünk?
@klarky: "örülök, h végre Orbánnak is szar napja volt"

csak ne örüjjj mert közétek lövet a TEK kel...
@Disintegrator Rising: Már megint a seggekről álmodozol. Ez nálad valamilyen kényszer? Inkább Hegyimedvével foglalkozz, annak legalább volt értelme hogy aláztad a románt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Amúgy röhöghetünk rajtuk, de voltam és is szerelni kinn háznál, ahol mintegy házioltár volt Piktor képe kitéve, egy feszülettel és állandóan égő gyertyával mellette. (Majdnem felnyerítettem, amikor megláttam...:DD)" Azt hittem, ez csak velem fordult elő, én is majd be..artam.
Üdv. (tv szerelő)
"A 2011 végén elfogadott kibocsátási terv összesen 1230 milliárd forint összegű aukciós államkötvény-kibocsátással számolt, ehhez képest az év eddig eltelt időszakában 1163 milliárd forint összegben értékesített forint államkötvényeket az ÁKK. Szeptember közepéig ezzel a 2012. évi forint államkötvény-kibocsátási terv 95 százaléka teljesült – jelentette az ÁKK.

Az állampapírok lakossági felvásárlása, valamint a hozamok csökkenése kapcsán egyre több elemzői vélemény szerint nem biztos, hogy az országnak szüksége van az IMF-megállapodásra."

hehe :) erről mért nem írsz blogot fábriánusz? :)
@lászló71:

Nem.

Viszont egy költségvetését nem lehet meghamisítani, esetleg az arról szóló zárójelentést. A Fidesz viszont akkor kezdett "meghamisításról" beszélni, amikor még vége sem volt az évnek, és az akkori kormány a kölcségvetés módosítására, korrekciójára kényszerült. A korrekciót is úgy kommunikálta a Fidesz, hogy az hamisítás, mert a mocskosszemét MSZP szándékosan túlbecsülte az adóbevételeket meg a növekedést, hogy ezzel is pozitívabb színben tüntesse fel az országot.

Nem érdekes, hogy most pont ez történik, Matolcsy pont ezt csinálja, mégsem kiabálnak hamisításról?

Nem kétlem, hogy megvoltak a trükkök százai az MSZP-nél, de hogy ez a Fidesznél trükkök ezrei, az tisztán látszik. Vak "vagy vagytok!!!!!"
Na hogyne. Nyilván úgy kellett volna csinálnia mint Gyurcsányéknak. Csinálni egy akármilyet, a ballibsi bloggerek örülnek, bezzeg itt nincs kuka.

Majd elszállni 13% minusszal és ezt persze jól eltitkolni az EU és a választók előtt.

Inkább dicsérned kellene Orbánt, hogy sem téged, sem az EU-t, sem magát nem akarja átbaszni. Nem OK kuka, készül egy másik. Valószínűleg még ma is Gyurcsányék lennének hatalmon, ha Feri nem akart volna megfelelni az Index gazdaságilag hihetetlenül képzett bloggereinek.
@Rufus78:

"Egyébként egy erre tévedő pszichológus megerősítene abban a gondolatomban, hogy az introvertált sajtófőnök nem paradoxon?"

Befelé fordult; a belső, lelki hatások, élmények iránt érzékeny, fogékony, a külső világtól elforduló (típus).

Ortodoxiában nincsenek paradoxonok:) Ez a normális. Mi történne, ha meg kéne osztania magát imádata tárgya és a feladata között?
@Anti Anyag: előre szólok amit a fides mafia bűnszervezetben csinál

az BŰNCSELEKMÉNY...

amit te csinálsz az sima BŰNPÁRTOLÁS... a hejedben vigyáznék...
@Anti Anyag: "Inkább dicsérned kellene Orbánt, hogy sem téged, sem az EU-t, sem magát nem akarja átbaszni." - Na! Még pozitívumnak hozod ki, hogy nem tudtak egy rendes költségvetést csinálni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Már a japán tinibugyikat gyűjtőket sem értettem, de amikor már nálunk is felbukkannak hasonló beteg elmék, akkor arra mit kéne mondanom?"

Tanácsot nem tudok és nem szeretnék adni, de jómagam olyasmit mondtam, amikor a gigaplakáton szereplő Fletó fülét eltették szuvenírnak, hogy "szervilis szellemi nyomorékok".
Nekem ez most is megteszi.
Ha kérhetem, sehol ne írjatok (MÉM-en se!) első orbánt.
Hiányzik még egy ?
@belekotty:
Ja, meg hogy orbán nem akar átbaszni senkit. Pont ilyennek ismerjük. Egyenes a gerince, mint a nyírfa.
Jól van, a magyar (és hímnemű) Magda Goebbels műtárgy-kólásdoboza és a Biblia mellé helyezett Orbán-összese nem csak nálam akadt be...Tegnap komolyan elfilóztam azon hogy dobok neki egy e-mailt néhány komolyabb pszichiáter elérhetőségével, hogy biztos ami tuti...

@klarky: Hehe, szemétség magyar csapat ellen drukkolni, de a 3. gólnál sírva köszöntem meg a Jóisten humorát ahogy helyrerázta Őfőméltóságunk kirakatcsapatát :))))
"annyit érjen, mint egy összegyűrt kólás doboz,"

Nem értem a hasonlatot! A kolás dobozért, pláne ha összegyűrt, akkor pénzt lehet kapni! Nem véletlenül guberálják ki a szemétből!!! A költségvetés szerinted ér 5 Ft-ot? Szerintem túlértékeled! ;)
@misi46: én lakás vásárlásban voltam, emiatt sok lakásban megfordultam, és kettőben ez volt. Oltár, és Szűz Mária helyett Viktor. És az egyik egyébként egy értelmesnek (látszó), szoc.munkás 30-as csaj volt. Persze mindez 2010-ben volt, nem sokkal a fidesz győzelme után, tehát még nem volt idő kiábrándulni.
Mondjuk én akkor is elképedtem ezen a vallási áhitaton, egy hús-vér ember iránt. Brrr.
@Anti Anyag: Ja hogy ti meg mindog Gyurcsannyal vagytok elfoglalva... miert nem Rakosival? Ra hivatkozva meg az AVO-t is el lehet adni!!!
Csak nekem tünt fel, hogy a választások óta egyre csak hízik és hízik?
@belekotty: és le tudja pirulás nélkül írni, hogy Orbán senkit se akar átbaszni:))) Anyám ne hagyj el!
@Rufus78: "aki szélsőségesen introvertált"

Végülis egy sajtós miért ne hazudna még az önjellemzésében is?

Egy introvertált nem fog kamerák előtt bohóckodni, ha nem muszáj.
@Rufus78: "az introvertált sajtófőnök nem paradoxon? "

Kb. Persze lehet, hogy nem hazudik, hanem nem ismeri a szavak jelentését. Sebaj, ha segghülye, majd Selmeczi szellemi támaszt nyújt neki.
@Disintegrator Rising:

tényleg izgalmas téma lehetne, a lakossági kötvényvásárlások értéke plusz alapkamat az ország belső vásárlóerejének csökkenésével jár a többi a sarcokhoz hozzáadva ez kb annyit jelent, hogy a KÁRPÁTOK GÉNIUSZA ÉS AZ Ő BALKEZE összegszerűen, mintegy 3500 milliárd forinttal csökkentette a gazdaság mozgató erejét, a belső vásárlóerőt

köszi az ötletet én ugyan már régóta ismétlem ezt de nem akart címlap lenni most lesz? majd te tedd oda vagy a házioltárodra a törpe képe alá amint a VIDI vereségét hajtépi

brühühühühühühühü
@Disintegrator Rising: Te honnan veszed az adatokat? En miert nem ferek hozza itt Erdelyben?

Balazs Gabor, Csikszereda
@belekotty: Te nem igazán érted. Megváltoztatják és kukába dobják a régit, mert a dolgok állása megváltozott. Ez azt jelzi, hogy komolyan veszik és azt akarják, hogy más is komolyan vegye.

Tényleg Bajnaiék való neked.
@rodeo36: nagy pofon lesz az ellenzéknek ha mégse kell majd az imf :) de ha az nem is, a 2014-es fidesz győzelem az lesz :) menjél regizni, különben orbánc kizár a szavazásból komcsicska :)
@Disintegrator Rising:

Magasabb hozamot fizetünk az állampapírok után, mint a kereskedelmi bankok, és uzsorakamatot fizetve sikerrel adósodunk el. Siker ez, töki, feritél.
@Kakimaki0123456789: Hülye vagy te öcsém, Jóska Pista is átbaszhatott volna téged, de itt ezt a csákót speciel Gyurcsánynak hívták.
@ariel12: Ez volt a cél eleve. Ingyen munkaerő, hiszen így lehet helyzetbe hozni a magyar urakat, akik véletlenül se oligarchák, mert rabszolgatartók.
Én már tavasszal hallottam, hogy Somogyban tanárokat rúgtak ki, aztán tovább vihették a napközit közmunkásként. Megmondta 2010-ben Demján, hogy nagyon olcsó munkaerő kell a növekedéshez (mármint a sajátjához), most tálcán szállítják nekik.
Több, mint 20 éve utazgatok az országban a munkám miatt, de csak az idén láttam, emberek kapálják a böszöm kukoricaföldet.
@Anti Anyag: Akkor ujra (koszi blogmotor):
Miert nem mindjart Rakosihoz hasonlitjatok az Orbanotokat? Sokkal konyebb lenne megindokolni mindent, gazdasagi recessziot, TEK-et, alkotmanyos jogok csorbitasat!
Bar talan sokaknak eszebe jutna a kenyelmetlenul sok hasonloasag...
Ja es nem kis penzt fektettett Orban abba hogy Gyurcsany legyen az az ellenseg amitol rettegni kell - ti meg mindent elhisztek amit mond, akkor is ha mar masnap mast mondat valamelyik talpnyalojaval.
@Anti Anyag: Aha. Szóval három hónap alatt ennyire megváltoztak a dolgok. Értem.
@orica: Introvertáltként sajtósnak állni... ez a hűség netovábbja. Tán még al-Sahhafot is le tudja majd körözni, aki még akkor is az amerikaiak végső szégyenletes vereségét látta, amikor már Abrams állt a lábfején.
Az összes Malév dolgozó nevében "köszönjük szépen" az ejúnak IS. :(

Így menekülhetett volna meg a Malév?

Széleskörű vizsgálatok után az Európai Bizottság megállapította, hogy a cseh állami légitársaság, a Czech Airlines számára juttatott 2,5 milliárd cseh korona (mintegy 100 millió euró) pénzügyi segítség nem számít az EU szabályai szerint tiltott állami támogatásnak. Mint ismeretes, a Malév sorsát januárban az pecsételte meg, hogy az Európai Bizottság a Malév esetén viszont úgy döntött, hogy a cég tiltott állami támogatásokat kapott az elmúlt években. Ezt nemcsak hogy vissza kellett fizetnie a légitársaságnak, de lehetetlenné tette a további állami tőkeinjekciókat is.

www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/igy_menekulhetett_volna_meg_a_malev.173120.html
@Anti Anyag: Na megis benemt a komment :)
Nem is orultem neki hogy atbaszott.
Ezert valasztottuk Orbant, hat nagy hiba volt. Gyurcsanynal talan jobb (talan!) de Bajnaihoz kepest egy akaratos kiskamasz a grundrol.
@Fabius: Elég gáz az, hogy még téged is képezni kell, legalább te megérthetnéd, hogy nem az alacsonyabb kamat a lényeg, hanem a feltételek.

Szart sem érsz az alacsonyabb kamattal, ha a feltételek révén máshol adod ki a háromszorosát. Már Gyurcsányéknak sem szabadott volna felvenni az IMF hitelt, igen, nekik is meg kellett volna már 2006-ban (amikor 13%-al elszálltak) adóztatni a bankokat, a multikat, feltételekhez kötni a segélyeket, stb.

Ha ezt megteszik, a lakosság féktelen eladósodása sem történik meg.
@Anti Anyag: Egyet értek... a nemzetközi helyzet fokozódik, de ezt nem érthetitek :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ". A bizottság azzal indokolta döntését, hogy meglátása szerint az EU-nak is prezentált reorganizációs program megoldhatja a légitársaság pénzügyi problémáit."

Ilyet mi csinaltunk vagy csak "tomjuk bele a penzt" volt a tervunk?
@Disintegrator Rising: Gondolod az IMF az ellenzéknek kell? Tudod, hogy az mi? Inkább kérdezném úgy... az IMF akar itt valamit, vagy mi akarunk tőle? Gondolkodj egy picit, nem fáj
@Rufus78: "Egyébként egy erre tévedő pszichológus megerősítene abban a gondolatomban, hogy az introvertált sajtófőnök nem paradoxon?"

Elméletileg nem. Például én is introvertált vagyok, és mégis itt beszélgetek. Mondjuk azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy introvertált szívesen venné, ha egyszerre tíz riporter tizenöt mikrofonnal hadonászna az orra előtt...
@Disintegrator Rising: Értem!Akkor ez itten már a Kánaán??
@Anti Anyag: Ezt ki mondta neked?
Na ARRA tobbet ne halgass!
@Anti Anyag: "Megváltoztatják és kukába dobják a régit, mert a dolgok állása megváltozott. Ez azt jelzi, hogy komolyan veszik"

És ha minden nap újat készítenek, mint Kőműves Kelemen, az egyenesen a komolyság non plus ultrája.
@Kakimaki0123456789: Bajnaiba te annyira ne bízzál, semmit nem döntött el, egy samesz volt. Ez az "egy hét alatt aláírom az IMF feltételeit" jól mutatja, mennyire amatőr ez az ember. Nem tudod mi lett volna itt, ha Bajnainak sikerül maradnia, de elhiheted, sokkal rosszabb mint most, ahol Orbánnak legalább annyi esze volt, hogy a multiktól elvett lóvét magyar vállalkozásokba, a mezőgazdaságba öntse és megszüntesse a cigány vagyok tartsanak el segélyekből és egészíthessem ki 20.000 Ft alatti lopásokból világot.
Na végre! Rájöttek, hogy csak Bajnai lehet orbán kihívója! Na mindjárt elkezdődik a hajtóvadászat Bajnai ellen. A libaügy kifújt. Mi jöhet szóba? A Tanácsköztársaság alatt álnéven ő volt Szamuely? Vagy ő ítélte halálra Mansfeld Pétert? Vagy ő lőtte ki a békés tüntetők összes szemét 2006-ban? Kíváncsian várom...
@Anti Anyag: Hogyne... Ha azt megteszik, mostanra elértük volna Albánia szintjét is, de így le vagyunk maradva egy kicsit...
@Disintegrator Rising:
bucika, arra nem válaszoltál amit írtam...talán magas neked mint orvbánnak a sámli?

miről vartyogsz? nem világos meg kéne gyújtanod hátha a saját lángjainál megvilágosodik

gyagya

brühühühühühü

tényleg nincs szükség a zájemef hitelre mert mint tuggyuk folyamatosan veszi fel csak a hírekben nem propagálja

közel 3500 milliárdot vett fel az utóbbi 2 év ben brühühühühü

rosszúl vagy informálva

és ezen felűl még a többi a teljes csőd megy 2010 aprilisa óta
@Disintegrator Rising: Nem az IMF diktatumokat akarjuk elkerulni. Hanem azt hogy hosszutavu, ertlmes stabilizacios programot hajtsunk vegre, ami a jelenlegi politikai elit fo beveteli forrasait (korrupcio, kozbeszerzesi csalasok, allami nagyvalallatok megcsapolasa) szuntetne meg, es megtepazna a (velt vagy valos) szavazobazisat (nyugdijasok).
@Anti Anyag: "ahol Orbánnak legalább annyi esze volt, hogy a multiktól elvett lóvét magyar vállalkozásokba, a mezőgazdaságba öntse " - Igaz, ez látszik a magyar gazdaságon. Csökkenő GDP, EU rekord infláció.
@Anti Anyag:

Nem kell ez a feltételek mantra. Viktor is megmondta kibaszott drágán finanszírozzuk magunkat, a feleslegesen kidobott 100 milliárdokból akár munkahelyvédelmi akciótervet is lehetne csinálni.

Hoppsz.

A terv már megvan, a kampánya is zajlik, éppen csak se költségvetés nincs ami alátámassza, se IMF szerződés nincs ami az olcsót hitelt és a spórolást lehetővé teszi.
@Hertelendi: A hírtévé kinyomozza, hogy mit keresett a vizzerben.
Annyit megjegyeznék Bajnaival kapcsolatban, hogy a csoporttársam volt egyetemen, és végig 2es tanuló volt. A szakdolgozata pedig gyanúsan jól sikerült.
Mostanság pedig elég nagy divi az ilyesminek utána járni. Szal én nem lennék olyan biztos hogy indul is majd a választásokon.

Minden esetre ha nem akkor már tudjátok miért:P
@Anti Anyag: Már megint az imádott magyar vállalkozások meg a parasztkodás. A határt nem kéne lezárni?
Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO FEREG!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

EZ MINDENNEL FONTOSABB! A SAKKFIGURAK MAR KESZEN ALLNAK!!! A FLOTTA A PERZSA OBOLBEN, A JAPAN KINAI FORRONGAS, ESZAK KOREA, AZ EURO VALSAG!!!! EZ MIND MIND RA VEZETHETO VISSZA!!!!!!!!!

Ezert kell megallitani, hogy ne keruljon hatalomra mert ki fog torni a harmadik vilageges!!!! Mindez annak erdekeben tortenik, hogy a liberalizmus utana teljes fenyeben egethesse fel a bolygot minden jot elpusztitva!!!!!

Hogy hogyan tudtok segiteni?
PUSZTITSATOK A LIEBRALIZMUST A MINDENNAPJAITOKBAN, MINDENKIT FIGYELMEZTESSETEK RA, HOGY AZ SZDSZ VESZELYES!!!!!! NE FELEDJETEK EL MENGELICAT ES MAGYAR BALINTOT!!!!!! ENGEDJETEK A DUHOTOKET DEMSZKYRE, ES HAGYJATOK SZARNYALNI A HARAGOTOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Anti Anyag: "Szart sem érsz az alacsonyabb kamattal, ha a feltételek révén máshol adod ki a háromszorosát." - Na mesélj, mik lennének azok a feltételek?
"Még a sokat látott magyar közéletben sem túl sűrűn fordult elő, hogy egy kormány költségvetése annyit érjen, mint egy összegyűrt kólás doboz, és majdnem egyformán is végezzék. "

Szerintem 2002 óta az összes költségvetés ilyen. Talán 2010 volt a legkorrektebb, de a Megyó-Fletó-Orbi Bermuda háromszögben minden pénz eltűnik nyomtalanul, a költségvetések csak azért készülnek, hogy ne mondhassuk, hogy nincs. 2004-ben január hetedikén rúgták ki a pénzügyminisztert, komoly egy költségvetés az, ami hét nap után a miniszter vesztét okozza :-)
@dr. mesterseges szinezek: Értsd már meg, egy előre tervezett költségvetés kiegyensúlyozott környezetben tudja magát tartani.

Ami most van az nem az. Meg lehet tenni, hogy jó srác lesz és így hagyja, de a legnagyobb őrültség, hiszen e szerint működik a kormány, e szerint kapják a minisztériumok, intézmények, gazdaság a pénzeket.

Igen és ha az elkövetkezendő 3 hónapban a jobb módúak között már nem a merci és a BMW a nyerő, ezt is ki kell dobni és újat gyártani.

Nem az a dicsőség, ha az értelmetlent tartja meg, hanem az, hogy képes eldobni és újat gyártani. Az EU eleve támogatásához a reális költségvetést tartja mércének, az a gond, hogy Gyurcsányéknál nem ezt tette már 2004-től.
@teglagyar3: Na! Te idióta! Felébredtél?
@Anti Anyag: "Értsd már meg, egy előre tervezett költségvetés kiegyensúlyozott környezetben tudja magát tartani. " - Mi változott a környezetben 3 hónap alatt?
Azert kivancsi leszek, ha ne adja Isten, 14-ben nyer a baloldal, mirol fog szolni ez a blog. :)
@Disintegrator Rising: mi van ha regizés nélkűl csak úgy megjelenek és leszavazok, nem köthetik regihez...én vagyok én jogom van... anyja picsáját a törpének meg neked is

remélem mások is megteszik olyan botrányt kell csinálni hogy a teketlenek ne győzzék szirénával

gyagya

brühühühühühü
@belekotty: Én nem mesélek neked, mert ott a net, csak az Index legalább 50 cikket írt e tárgyban, többek között olyat is, amiben az IMF feltételei voltak.

Engem nem zavar ha hülye vagy hozzá, ez akkor zavarna, ha az összes választó ilyen lenne mint te, mert akkor tényleg számíthatnék 2014-től Bajnaira.
@petyah1379206: Én is a csoporttársatok voltam és téged az első félévben kivágtak. Úgy hogy sokat nem tudhatsz a dologról.
@belekotty: Pld. egy kurva nagy aszály. Nem semmi, te mennyire amatőr vagy.
@Fabius: Ez nekem nagyon tetszik... munkahelyvédelmi akció terv. Azt mondd meg, mi lett azzal, amit eddig megvédtek? Mi lesz most a munkahelyekkel?

Én hülye eljátszottam azért a gondolattal, hogy mi lett volna, ha nincs egy-két kulcsos és mondjuk a nyugdíjvagyont , vagy csak egy jó részét beleöntik a gazdaságba... persze ez csak amolyan ábrándozás féle volt.

Szóval a munkahelyek... a közmunkahelyek jól meg lesznek védve...
@Fabius: még mindig jobban járunk mintha az imádott imf-ed megszorításait kéne beszopnunk ahogy azt bálványod, gyurcsányferi megtette. szopás lesz nektek, ha nem kell majd az imf mégse :) de mindegy is, normális hazaszerető ember drukkol a hazájának, csak az ilyen mocskok képesek az energiájukat a hazájuk ellen használni. te szánalmas fos.
@Anti Anyag: "Értsd már meg, egy előre tervezett költségvetés kiegyensúlyozott környezetben tudja magát tartani"

Csak akarni kell, és lesz kiegyensúlyozott környezet, nem is értem miért nem akarják, és miért nem bíznak (amit szintén kell, mint köztudott).
@Kakimaki0123456789: Odaírtam az IS-t is. Amúgy meg rohadjanak meg mind akik ezt csinálták. emeszpé, fidesz, stb.
@Anti Anyag: Hülye vagy te, mert levegőbe beszélsz. Anyucikádat küldözd guglizni, bár ezt még a fogamzásod előtt kellett volna a nem kívánt gyermekáldás elkerülése témában. Te hivatkozol valamire, te írd le mi is az!
@Anti Anyag: "Értsd már meg, egy előre tervezett költségvetés kiegyensúlyozott környezetben tudja magát tartani."

Mint az idei, amit körülbelül kéthetente kell módosítani? Értem. :P
@Disintegrator Rising: Mi lenne az az IMF megszorítás?
@Anti Anyag: Ja hogy az aszály miatt költségvetést kell módosítani! :-))
@teglagyar3: Minő "öröm", hogy te is befutottál. :)
@rodeo36: regizés nélkül valagba rúgnak. de próbáld meg nyugodtan. majd szépen kivezetnek a biztonsági őrök, a hátad mögött meg összesúgnak az emberek, hogy nédd már hogy pattog a hülye maszopnyik :D orbán nem engedi hogy regi nélkül szavazz, ezért vagy elmész a kedvéért regizni, vagy nem szavazol pubika.
@belekotty: remélem az hogy minden mszp-szdsz szavazótól elveszik minden vagyonát.
@Anti Anyag: Az aszály sokat rontott a GDP 3 százalékát képviselő mezőgazdaságon. :-))
agrarszektor.hu/hir/1524/az_unios_atlag_duplaja_a_hazai_mezogazdasag_reszesedese_a_gdp-bol.html

Te aztán tudsz előkapni faszságokat! :-))
@Anti Anyag: Figyu, a zállamkötvény akkor ér egy petákot, ha van mögötte működő gazdaság, ellenkező esetben(Orbanistanban ez a helyzet) hazardírozni kénytelen a kibocsátó a magas hozammal. A piaci szereplők megveszik, ezzel finanszírozzák az államot, átmenetileg, de amikor a valós(!) gazdasági adatok napvilágra kerülnek, akkortól az MNB-nak kell kitalálni valamit, hogy ne értéktelenedjen el az állam kötvény, ezáltal ne vonják ki a pénzt, mert bizony arra az állam vállal visszavásárlási garanciát! Szóval, Duce-bonsai és Kusza Szem szépen a fallosz kellemetlen végére navigálta magát, illetve az egész országot! Na ezért kell az IMF, mert ha kénytelen lejárat előtt visszavenni, ez pedig sanszos, akkor felárat(!) kell fizetniünk, elárulod, hogy felcsúti kiafaszagyerek által vizionált "gazdaság" melyik szegmense teremti elő a pénzt???
@Disintegrator Rising: Erre a mondatodra légy büszke, a a végrendeletedbe írasd be, véssék a sírodra :)
@belekotty: Sőt, az ipari termelés is az aszály miatt esik vissza.
De mondok még rosszabbat, ami az aszály számlájára írható, és mindannyiunkra károsan hat: Viktor nem iszik eleget.
@Disintegrator Rising: Tőled az agyadat kellene, mert kukába való! Bár szerintem nincs olyan kifinomult technika, amivel a te agyadat megtalálnák a koponyádban, mert az már a Heisenberg reláció hatálya alá esik egy sima séta esetén is. :-))
@Disintegrator Rising: Hozzácsaphatod a fidesz szavazókat is. :)
@King of Shadows: Nem azért kell a magyar vállalkozásokat előnybe részesíteni mert a külföldi mocskos, hanem azért, mert a magyar ide integrálódik, a külföldi a nagysága révén hatékonyabb, neki elég itt csak eladni, nem kell ide szervezni a logisztikát, termelést, stb. és a nyereségét sem ide fekteti be.

Mielőtt pedig örülnél, a külföldi azzal együtt nem is olcsóbb, pld. egy kis csőszerelő boltban a magyar és német cuccokat (mást nem érdemes) jóval olcsóbban veszed meg mint pld. egy multi áruházában.

A lengyelek a válságot az erős belföldi kis és közepes cégeik miatt tudták elkerülni. A nyugati államokban ezerszer erősebb a helyi kisvállalkozásokat védő diszkriminációs rendszer mint nálunk, romániában, szlovákiában.

Hihetetlen, némelyek mennyire átpolitizáltak.
@teglagyar3:
apukám, minden oké? reggel pisi-kaki, gyógyszer, reggeli, pszichiáter megvolt?
@belekotty: és arra még véletlenül sem épül semmi ami esetleg nagyobb hányada a GDP-nek ugye?

Ekkora dilettáns mint te még egyetem közelében sem járhatott nagyon nemhogy csoport társak lettünk volna...
@Rufus78:
"egy erre tévedő pszichológus megerősítene abban a gondolatomban, hogy az introvertált sajtófőnök nem paradoxon?"

nem. ez oximoron :)
Gyilkos humorral folyik itt ma a trollvadászat,nagyon élvezem?
@orica: @King of Shadows:

Igazából csak arra gondoltam, hogy aki "szélsőségesen introveltált", az egyfelől mennyire tud sajtófőnökként reagálni az eseményekre, amik azért inkább a külvilágból jönnek, másfelől tényleg az, hogy a sajtófőnökség, a médiajelenlét csak megkövetel némi exhibicionizmust, ami nehezen férhet meg az introveltáltsággal.

De nem is ez a fontos, hiszen azóta megértettem, hogy sajtófőnökként neki nem is a külvilágra reagálás lesz a feladata (ahogy az ortodox sajtómunkásoknál szokás), hanem csak az Orbán-imádatának szenvedélytől fűtött tolmácsolása, és így tulajdonképpen (pont e két tulajdonsága miatt) tökéletes a szerepre.
@Disintegrator Rising: Ha tudsz róla, hogy alakulni fog egy Maszoposokat és Szadeszeseket likvidáló osztag szóljál. Megyek oda dolgozni, ott legalább alkalmaznának...
@Anti Anyag: "Mielőtt pedig örülnél, a külföldi azzal együtt nem is olcsóbb, pld. egy kis csőszerelő boltban a magyar és német cuccokat (mást nem érdemes) jóval olcsóbban veszed meg mint pld. egy multi áruházában. " - Ez nem teljesen igaz, de össznemzetgazdasági szinten biztosan. Csakhogy az összevissza törvénykezés pont a magyar vállalkozók bizalmi indexét rombolta le, így senki sem vállalkozik.
@petyah1379206:
Az a pásztor milyen átlagú tanuló volt, aki multimilliomos lett és stadiont épített a pusztában? Szóval így függ össze az iskolai osztályzat meg a képesség.
@Anti Anyag: "Hihetetlen, némelyek mennyire átpolitizáltak. "

- Képzeld, hogy romlanak az erkölcsök!
- ???
- A villamoson benyúlok a fószer zsebébe a tárcájáért, erre az a mocsok nem lelopja az órámat!
@petyah1379206: Te nagyon hülye! A feldolgozó ipar nem foglalkozik azzal hogy magyar-e az alapanyag. A Pick (Csányi elvtárs) behozza a német húst és kész. Olyan ostoba vagy hogy az elképesztő.
@petyah1379206: Hát peched van kispofám, két egyetemi diplomám van. :-))
@belekotty: Hihetetlen te mennyire amatőr vagy. Ez nem azt jelenti, hogy a magyar mezőgazdaság 2012-ben hozta a várt adatokat, hanem azt, hogy Orbánék okosan tették, hogy a mezőgazdaságba öntötték a pénzeket. Még akkor is, ha egyrését ennek az aszály elvitte.

Keress valami cikket a 2011-es és 2012-es termés eredményekről, különösen búza, kukorica, repce vonatkozásában. A tavalyi többlet oka a mezőgazdaság volt, na erre most nem lehet számítani.
@Disintegrator Rising:

Erre a nyöszörgésre futja érvek helyett kisfiam? Tudod cáfolni? Nem tudod. Ezért nyöszörögsz.

A szükségesnél jobban eladósítjátok az országot, ráadásul az ilyen kuministák fizetésére költik a drága hitelt.
Már rá se merek gondolni mi jön most...Kikapott a Vidi...Jó, mondjuk egy világsztárokkal teletűzdelt csapattól,...de akkor is. Pedig személyesen orbán dolgozta ki a taktikát. A Vidi amúgy jó volt, de emígy...
@aritus: Az én élményeim(?) sokkal régebbiek.
Amikor indult a (rém)Hír tv, öregasszonyok százai hívtak, hogy hangoljam rá a tv-jüket.
Na ott láttam ilyen oltárokat. Én még dicsértem is az izlésüket (naná, dupla jattért)
A fiatal birkák valószinüleg saját maguk oldották meg.
@belekotty: "két egyetemi diplomám van. "

MFHA! Akkó biztosan "gyanúsan jól sikerültek a szakdolgozataid", mint a Gyurcsányinak. Na maj jó kinyomoztassuk.
@teglagyar3:

Ebből a szarból egy napra egy is elég.
@Anti Anyag: Én aztán nem vagyok átpolitizált. :) A kisvállalkozó:

- Nem alkalmaz, mert "nincs tapasztalatom"
- Nem jelent be.
- Ha be is jelent, minimálbérnél többet nem hajlandó fizetni.
- Közmunkásokat bezzeg alkalmaz, pedig azoknak sincs tapasztalata
- Adót és járulékokat csal
@Anti Anyag: "Ez nem azt jelenti, hogy a magyar mezőgazdaság 2012-ben hozta a várt adatokat, hanem azt, hogy Orbánék okosan tették, hogy a mezőgazdaságba öntötték a pénzeket." - Ja tényleg. Az aszály meg elvitte. Okos, no okos.
A GDP 3 százaléka a mezőgazdaság, abból is 44 százalék a növénytermesztés. Az összes. Tegyük fel annak fele a kukorica, búza, stb. Vagyis 1 százalék alatt tartunk. Tegyük fel elment a fele. Fél százalék körül vagyunk. A költségvetésen meg már nyáron a szakértők szerint 4 százalékos lyuk volt.
Öcsi, te hadilábon állsz a számokkal!
@teglagyar3: Nézd, téged itt mindenki csak bánt, meg ignorál - teljesen világnézetfüggetlenül -, bár én olykor igyekszem a humanizmus jegyében csak közepeset rúgni rajtad. Mondd, nem sajnálod ennyiért elszakítani azt a sok piciny, ártatlan elektront az otthonától?
@Fabius: Mondtam már, töröld is a röfijét!
@dr. mesterseges szinezek:
Megértettem, hogy ezzel lesz tökéletes a szerepre, hiszen MÉG ANNYIRA SEM fogják gátolni a tények és a trendek abban, hogy mindent eseményt a saját Orbán-imádata tükrében értékeljen, mutasson be és magyarázzon, mint Szijjártót, Giró-Szászt és Selmeczit... ami azért nem mondhatja senki, hogy nem irígylésre méltó teljesítmény.

Amihez Giró-Szásznak a pénz és az előmenetel, Selmeczinek meg a mérhetetlen ostobasága kellett, azt a srác megoldja fanatizmusból és hitből. Hát kívánhat egy narcisztikus vezető ennél jobb sajtófőnököt:)?
@Fabius: nyöszörögni te szoktál minden másnap az index címlapon ahová benyaltad magad melegszarig te duplanulla. gyomrom kifordul az ilyen mocskoktól mint te és a barátaid. fossá lesztek alázva 2014ben is, remélem annak örömére felfogod végre hogy a métely eszmének amit képviselsz végleg lejárt az ideje ebben az országban.
@Rufus78: Pontosan. Ezért jövendölök neki al-sahhafi szakmai karriert.
@belekotty: Ez miért ne lenne igaz, kérdezz meg bármely csőszerelőt, egyéb szakmunkást hová jár vásárolni. Nem a multit fogja mondani. A multiba te jársz és nem ők. (Én is addig jártam oda, amíg fel nem fedeztem az alternatívákat).

A multi hatékonysága nem azt okozza, hogy te olcsóbban vásárolsz, hanem azt, hogy az adott piacon ki tudják nyírni a konkurenciát. Más tészta, hogy az internet korszakában ez egyre kevésbé hatékony, hiszen a kiskereskedő gyakorlatilag ugyanakkora nagy raktárból vásárolhat és még helyébe is hozzák neki az árut. Ha ár összehasonlításokat végzel (nem nehéz) láthatod, hogy az élen nem multik állnak. Nézzük a bojlert, épp tegnap néztem.

Ez a neten 35.000 Ft, Bp-re 4000 Ft-ért szállítják ki. Ugyanez a Baumax-ban (tegnap néztem) 39.000 Ft, szállítást neked kell intézned.

Szóval le vagy maradva.
@Disintegrator Rising:

A kuministák nyafogása végtelenül szórakoztató. Táncolj paraszt, ezért fizetnek.
@belekotty: Érdekes, hogy a 3 hónappal ezelőtti ktv-hez képest ilyen elmozdulást jelent az aszály, de a nyár közepe felé kitalált sertésállomány-duplázás gondolatán annak ellenére sem változtatott, hogy a bizniszben érdekeltek is előadták hallatára a kéz homlok előtt oda-vissza elhúzásából álló nemzetközi jelet.
@Anti Anyag: Ez meg lemaradt:

"A lengyelek a válságot az erős belföldi kis és közepes cégeik miatt tudták elkerülni."

Lengyelország mekkora hozzánk képest? Ott van mire alapozni, ott ugyanis elég nagy a belföldi kereslet ... is, már csak a magas lélekszám miatt is. És náluk nem volt olyan elszerencsétlenkedett gazdaságpolitika, mint nálunk, közvetlenül a válság előtt.
@Hertelendi: Még a sorrend is jó lesz. :)
Előkerül majd apuka, tata, kitudja.
Valamelyik őse biztos Hegedűs néven szolgált Egernél kb. 500 éve.
Lesz itt minden, gusztustalanabbak, mint a Szabad Nép volt anno.
@King of Shadows: OK, akkor próbáld meg pld. aTESZkó-t, ahol még durvább dolgokkal találkozol. (Azért ezt írtam, mert erről még könyvet is olvashatsz, letölthető a neten, de a Hankookról is kering pár rémtörténet).

Nem minden multi Nokia.
@Rufus78: Akkor őt valami netes - esetleg tévés - megmondóembernek szánják, mint például Gréczyt a másik oldalon? Ebben az esetben egyáltalán nem gond az introvertáltság.
Mikor és hova öntötte a pénzt?
@Anti Anyag: "Ez a neten 35.000 Ft, Bp-re 4000 Ft-ért szállítják ki. Ugyanez a Baumax-ban (tegnap néztem) 39.000 Ft, szállítást neked kell intézned."

A mulit 39ezerre beárazása nélkül mennyi volna az ára nemmultinál?
Te olyan jó vagy közgázból, biztosan meg tudod ezt is mondani.
@Anti Anyag: Szóval hova öntötte a pénzt? A mezőgazdaságba? A mezőgazdaság is tud róla?
@Penivaldes: Meg a románok sem, amíg valami Viktor át nem vette a kormányzásukat. Az okos a más kárán tanul, a hülye meg a sajátján. :D

@Anti Anyag: Én nem is azt mondtam, hogy minden külföldi cég előtt nekifutásból hasra kell vágódni. Csak azt, hogy gyűlölni sem kellene őket, és ezt főleg nem kellene kormányzati szinten gerjeszteni.
Az elmúlt 2+ év gazdaságpolitikája sírvaröhögős 3 percben összefoglalva:

youtu.be/64H5cem8HKs
@King of Shadows: A lengyelek ott csinálták okosan, hogy ők nem adtak második esélyt a balliberálisaiknak és okosan, csak a termelő multit engedték be. Lerobbant gyáraikat nem engedték lerombolni, hanem konzerválták és később olcsón eladták német cégeknek, akik felújították és termelnek benne. (A német pezsgőspoharak pld. ilyen lengyel gyárban készülnek).

Nem lakosságszám kérdése ez, az legfeljebb az energia, autószektorban lényeges, a kiskereskedelmi, kis és közepes vállalkozói, mezőgazdasági szektorban nem. Még a banki szektorban sem, nálunk kisebb országoknál pld. a bankoknál sokkal nagyobb a hazai tulajdon aránya. (most volt erről lista az indexen).
@Disintegrator Rising: " nyöszörögni te szoktál minden másnap az index címlapon ahová benyaltad magad melegszarig te duplanulla. gyomrom kifordul az ilyen mocskoktól mint te és a barátaid. fossá lesztek alázva 2014ben is, remélem annak örömére felfogod végre hogy a métely eszmének amit képviselsz végleg lejárt az ideje ebben az országban."

Olyan dühösnek tűnsz ma! Furán egybeesnek a dühkitöréseid a Fidesz épp aktuális (mostanában 2-3 per hét) pofáraeséseivel! Nem vagy te egész véletlenül Fidesz politikus by chance? Stílus alapján Twitter Tomira gondolnék így első blikkre, de gondolom van még pár hozzád hasonló úr a pártban ilyen emberi magaslatokon!
Na Varangyuszok, most jól tökön szúrtátok magatokat. 2004 óta egy költségvetés se érte meg, hogy ne dőlt volna be már januárban. Ráadásul a maszop akokriban még el is ismerte hogy szart se ér a draskovicsi meg veresi költségvetés.

A csúcs Libásék meg Oszkó voltak, akik szintén már augusztusban bebetonozták a költségvetést. Aztán LIBÁSÉKNAK IS BEDÖLT A KÖLTSÉGVETÉSÜK MÁR NOVEMBERRE. Persze hazudtak ezerrel hogy előre tudták hogy januárban majd korrigálni kell és ez így nagyon is rendben van.
Úgyhogy mit is ugráltok most rövidagyúak?
@Anti Anyag: "(A német pezsgőspoharak pld. ilyen lengyel gyárban készülnek). "
Ennyire nem lehetsz hülye...
@Anti Anyag: Mit szól apa, újabban a német mercik ilyen kecskeméti gyárban készülnek?

Szerinted mennyire összehasonlítható a gazdaság mérete? Tudod, amit itthon a multik termelnek... audi. merci... szivattyúk (grundfos) és még lehetne sorolni azok az eszközök nem itt kerülnek értékesítésre (jórészt) mert ez a piac pici.

De a lengyel 3x ekkora, de itt a wiki olvasgassad

hu.wikipedia.org/wiki/Lengyelorsz%C3%A1g
@high up!: Ömmm pont ezért nincsenek kormányon!

Esetleg kis elmebajnokom, te úgy gondolod, hogy ha a szocik elbaszták akkor a Fidesz is elbaszhatja? Nem azért volt a kétharmados kormányváltás, hogy ilyen ne fordulhasson elő?

A Szocik elbaszása szerinted alibit ad a Fidesznek ha ők is elbasszák? Ha a szarba nem szekfűt szúrnak hanem lefestik narancssárgára akkor az már nem is szar?

Segíts megértenem ezt!

Köööszii!
@Anti Anyag:
„a multiktól elvett lóvét magyar vállalkozásokba”
Stimm!
A Gőzgép ízig-vérig pántlikásch maragyarosch vállalkozódás, a markolóikat épp most matricázzák fel matyó motívumokkal, közbe meg a simlicska kalotaszegi muszuly népviseletbe öltözve pörge kalapban vezeti a nyergesvontatót, télakot véve a lóvénkkal.
Mecsoda perspektívát vázolsz Te itten…
@nincs_itt: ilyet ne írjál máskor, hogy "magas hozam" mert antianyagék ezt komolyan úgy értelmezik, hogy mi kapjuk azt 8-10 %-os kamatot a kibocsátott kötvények után, nem pedig fizetjük.
@Fabius: kösz hogy kibasztad téglagyárt, heti egy is sok belőle.
@Fabius: most nézem a skizóblogod, látom téged már megvert a jóisten, ezekszerint nem véletlen. jobban tennéd ha inkább magadbaszállnál.

@Squid: nemtalált. csak egy sima fidesz szavazó aki rühelli a ballib csürhét.
Nem lesz itt csúny ájemef, ahogy elnézem.

Itt az idő devizakötvényt kibocsátani Magyarországnak?

Kifejezetten támogató a külpiaci befektetői környezet a magyar állam számára egy devizakötvény kibocsátáshoz - fejtette ki meglátását a Bloombergnek adott kommentárjában Simon Quijano-Evans, az ING Bank CEEMEA térségért felelős vezető stratégája. Közben Timothy Ash, a Standard Bank feltörekvő piaci szakértője úgy fogalmazott a Portfolio.hu-nak küldött kommentárjában, hogy a másodlagos devizakötvény hozamaink jelentős esése alapján nagy lehet a csábítás a magyar gazdaságpolitika számára a kötvénykibocsátásra és azon lepődne meg, ha ezt nem használná ki a kormány.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/itt_az_ido_devizakotvenyt_kibocsatani_magyarorszagnak.173154.html
@dr. mesterseges szinezek: Ja, ha az anyámnak vaskereke lett volna, én lennék a körúti villamos. El ne dicsekedj közgazdasági ismereteiddel, a hazai kisvállalkozások is versenyeznek egymással, sőt nagy számuk miatt még az árkartell is nehezebb. E mellett jobban is büntethetők mint a multi. Nézd már meg, a Teszkó tele van lejárt szavatosságú áruval, harmadik alkalommal fizet 1 millió bírságot. Egy kis közért ugyanezért 300-500.000 Ft-t első alkalommal.

A neten egyébként szinte csak kisvállalkozások versenyeznek, éppen ezért van az, hogy a kisebb műszaki multi már meg sem tud maradni tartósan a magyar piacon és már a nagyobbaknak is gondjaik vannak.

Én számítógépeket és részegységeket vásárolok és valamikor ezt a MédiaMarkt-ban tettem, ahol egyébként elég szerény volt a választék ügyfeleim igényeihez képest. Az árak is magasabbak voltak, de ezt kompenzálta az, hogy ha hibás volt, vita nélkül cserélték.

Most egy helyi kis üzletben vásárolok, vagy megrendelem a neten. (meg vannak a kis cégeim, ahol már ismernek). Ha rossz az alkatrész, be sem kell vinnem, jön a futár és ingyen hozza-viszi. Ráadásul olcsóbb mint a multinál.

Hidd el, hogy a multinak nincs árcsökkentő hatása, árcsökkentő hatása a többi hasonló kis cégeknek van.
@Knósszosz: Szerintem te vagy beteg a balliberalizmustól, nem is gond, hogy nem érted.

Nem szép dolog, de kit kellett volna? A francia Suezt, mint Demszkíék? Az osztrák Strabagot? A francia étkezési kártyás céget?

Mit gondolsz, az osztrákok kiket tömnek ki pénzzel? Vagy akár a csehek?
@Knósszosz: Hali Knóssz. Olvastad amit Malév ügyben linkeltem. :) Kiakadtam tőle rendesen. :(((

www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/igy_menekulhetett_volna_meg_a_malev.173120.html
@Spániel: Nem merek többé ijjet írni...
De azért csak kikívánkozik:
1160 milliárd forintot kitevő államkötvényeket vissza kell vásárolni(mert a befektetők, különösen a "hedge-found"-ok épp azért vásárolták fel, mert tudják, hogy a magas hozamon felül extra is lesz!!),az ígért hozammal+kamatfelárral+bánatpénzzel+miazmás, akkor a teljes simlicska+közgép+manyup+kajaibrahim is kevés lesz!
@Hertelendi: Veled ellentétben én nézek néha TV-t is, Hogyan készül sorozat...
@Anti Anyag: "... csak a termelő multit engedték be."

Amelyik multi nem "termel", az "szolgáltat", és a szolgáltatása igénybevétele után fizeted az áfát. Igen, a zállamnak. És ha sokáig nem fektet be, akkor lemarad a színvonala, és egy versenytársa ki fogja szorítani (aki viszont befektet azért, hogy ezt meg tudja tenni).

"Nem lakosságszám kérdése ez, az legfeljebb az energia, autószektorban lényeges, a kiskereskedelmi, kis és közepes vállalkozói, mezőgazdasági szektorban nem."

Dehogynem. :) Az utóbbiaknál aztán főleg az! Optimális esetben egy háztartásnak csak egy tévét tudsz eladni, egy éven belül. Egy személynek lehet több teló előfizetése, de az sem olyan nagyságrend, amivel már számolni érdemes. A mezőgazdaságban meg aztán tényleg kell a fogyasztás, mert senki sem veszi tonnaszámra a kaját csak azért, hogy utána kidobálja...
@Disintegrator Rising: "nemtalált. csak egy sima fidesz szavazó aki rühelli a ballib csürhét."

Tudod nekem nagyon úgy tűnik, hogy neked "ballib csürhe" mindenki aki nem ért egyet a Fidesz ámokfutásával...

Azt hiszem ez az a pont ahol el kéne gondolkodnod azon, hogy ki megy szembe a forgalommal az autópályán te vagy mindenki más!!

A szomorú helyzet az aranyapa, hogy ha csak a kommenteket nézed elég jól lejön mit gondolnak az emberek a Fidesz regnálásáról!! 90% tényekkel, érvekkel és persze felháborodott anyázással vs. 10% hozzád hasonló hepciásan csapkodó, személyeskedő, érdemi vitára alkalmatlan pártzombi ellen.

Ezen kéne elgondolkodni egy kicsit azokban a ritka pillanatokban, amikor esetleg a lelkiismereted valahogy utat talál magadban felfelé!
@Disintegrator Rising: "most nézem a skizóblogod"

Ott magadra ismertél? :D
@Anti Anyag: Ülj le egyes, ugyanis a Merci werke ottan Kecskeméten úgy ki lett stafírungozva állami támogatással, hogy csak na! Az OPEL és Coca Cola is... a többiről nem is beszélve!
Szóval a Közgép nem egyéb, mint jó nagy mosógép, mert munkahelyet nem teremt - a többi emlegetett se sokat! - viszont cserébe nemzetiszín pántlikával átkötve lop...
@Бабаяга: Demjánt valami vállalkozói agytrösztnek látták/látják egyesek még ma is.Előszeretettel szidja az elmúlt húsz évet, azt az időt,amikor szégyentelenül gazdag lett azon, hogy a megkapott milliárdos megrendelést éhbérért végeztette el az alvállalkozók be sem jelentett dolgozóival(Ebből adódik,az is, hogy nincs a szakmunkának becsülete és nem azért mert a társadalom nem becsüli, hanem azért mert így alázták/alázzák meg a szakmunkásokat)Demján javaslati szinte mind kapitális baromság(pl technika szakkör kényszere,stb,), amik mind azt szolgálnák, hogy ő és a többi kiválasztott(Simicska, Nyerges)kasztként emelkedjenek ki a társadalomból.Undorító!!
@Squid:

ÖÖÖ kis elmebajnokom. Szóval a te Nyócéves permanens költségvetés összedőlésekkor nagyokat hallgattál meg náciztál a kritiákra, most meg csak azért mert kivágtak a hatalomból a pártocskádat, ugyanezért már kiabálsz?

Nme vagy te egy kissé tudatzavaros szélkakas?
@Squid: "Tudod nekem nagyon úgy tűnik, hogy neked "ballib csürhe" mindenki aki nem ért egyet a Fidesz ámokfutásával..."

eltaláltad.
a kommenteket nézve csak a nap 24 órájában itt kommentelő pár ismerős arcot látom leginkább, ami számomra egyáltalán nem reprezentatív. a reprezentatív inkább egy tüntetés, ahol viszont még annyian sem vagytok mint egy ilyen blogposzt alatt. ezért fogtok 2014ben vereséget szenvedni erőst. remélem akkor is ezen a néven leszel :)
@leonito77: Ezzel nem mondtál semmit, mert ma már szinte minden terméket valamilyen multi állít elő.

A lényeg a finanszírozás-gyártás-értékesítés folyamatból melyik a hazai tulajdon. Az ideális az, ha mindegyik, ma már az is előny, hogy a gyártás hazai üzemben készül, de nem hazai tulajdon, illetve a finanszírozás legalább egyrésze, stb.

A hazai kisvállalkozások éppen a nyitott EU-s gazdaság miatt "elméletileg" korlátlanul növekedhetnének, tehát nem lenne lényeg a lakosságszám.

Más tészta, hogy "gyakorlatilag" nem növekedhetnek korlátlanul, mert kemény protekcionizmussal már a nyugati határnál találkoznak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy Mo. nem lenne képes eltartani jóval több magyar kisvállalkozást. Egyszerűen pontosan ugyanazt a protekcionizmust kell alkalmazni mint az osztrákok, németek, franciák.
@Squid: egyszóval csak annyit mondanék, hogy mi vagyunk többen ;-) és leverünk titeket 2014ben. ebben biztos lehetsz.
@high up!: Zorbán: Anyu! Meghúztak matekból, de ez nem gáz, mert Feri is bukott...
Figyeljetek, ne gondolkodjatok hanem bizzatok Orbanban, o az egyetlen aki kivezetheti az orszagot abbol a szarbol amibe melyebbre nyomta! Ha beledoglotok is ki kell tartanotok Orban mellett, mert egyszeruen nincs mas valasztasotok, a magasabb jovedelmuek megtamogatasa onelkule sokkal nehezebben menne, a szegenyeknek meg ugyis mindegy, talan meg jobb is nekik ha hamarabb ehendoglenek, kevesebbet szenvednek majd, higgyetek el, sokkal jobb meg a gyogdijas kor elott elpatkolni, mint a fantasztikusan jol mukodo magyar egeszsegugyi rendszer patronaltjakent bevegezni valami szimpla betegsegben. Az hogy ezek az emberek nehany kiveteltol eltekintve mind rablo gazemberek az sem lehet problema, hiszen mindannyian tudjuk, hogy rablobol lesz a legjobb pandur, a retegbunozessel sem kell tehat majd torodni a jovoben, ami eset megtortenik azt majd a partallami media ugyis sikerrel agyonhallgatja es meg a szapodo ujnyilas neonaci kozonsegesseg is konnyen kezelheto, egyszeruen meg kell tanulnotok a kezfelemelessel koszonni amikor majd atveszitek a segelycsomagot, ennyi...
@Penivaldes: Akartam írni, hogy a Fideszesek meg egyiken sem, de inkább :x . :)
@Anti Anyag: "A lengyelek a válságot az erős belföldi kis és közepes cégeik miatt tudták elkerülni."Nem azért.Semmi extra dolgot nem csináltak!Egyszerűen csak megtehették azt, amit már mások nem:Az alacsony államadósság miatt elengedhették(és el is engedték a hiányt)Ennyi a lengyel csoda.
@Disintegrator Rising: Jol nyomod baratom, ez az ussed csak oket mert megerdemlik, meg aztan kulonben sem kell felned, hogy visszautnek majd, mert miert is tennek? Aztan majd az ujabb nagy gyozelem utan ne felejts el megunnepelni a valasztasi gyozelmet mondjuk egy jo kis kinai segely togyporkolttel.
@Anti Anyag: Ejnye, ejnye... a magyar vállalkozások nem a nyugati határnál buknak el, hanem a NAV-nál és csatolt szerveinél, persze itt is van kivétel, az éppen kegyelt...
Szóval ismét sikerült egyesre brekegned!
@Disintegrator Rising:

Ha tudnál olvasni feltűnt volna, hogy a skizó blog nem az én skizó blogom, csak szerkesztem.

De nem tudsz.

Ennek tükrében nem várjuk el komolyan, hogy bonyolultabb összefüggéseket megértesz.
@King of Shadows: Ugyanez az "életpályája" egy magyar vállalkozásnak is, feltéve, hogy hasonló terepe lehet mint a multinak.

Nem nagyon értem, hogy ballib oldalról miért nézik ezeket tehetségtelennek, bűnözőknek, míg a multi piacra gyakorolt hatása jótékony, soha nem csal adót, stb.

A lengyelek pontosan azt csinálták amit Gyurcsányéknak is kellett volna és amit Orbánék nagyon kis lépésekben, de legalább már csinálják. Nem engedték meg azt, hogy helyi vállalkozóik hátrányt szenvedjenek.

Nem a Mercédeszről, Coca coláról és hasonlókról beszélek, mert ezeknek eleve nincs lengyel (magyar) konkurensük, ezek szerepe a műszaki technológia behozása, a nagyarányú foglalkoztatottság. Ezeknek megéri állami támogatást adni, hiszen nem okoznak semmiféle kárt a helyi és országos gazdaságban, csak hasznuk van.

De mondjuk állami támogatást adni, vagy helyzetbe hozni egy legfőképpen belföldre termelő külföldi textilgyárat, vagy cukorgyárat, na az már gáz. A kereskedelemről nem is beszélve, ahol maga a nemzeti és helyi piac is nemzeti érték. (nem véletlenül védik pld. az osztrákok a sajátjukét).
@high up!: Látod látod megint a téma terelés, megint a személyeskedés és semmi válasz a kérdésre!

Nem unod nagyon már, hogy minden Fideszt érő kritikára azt kell válaszolnod hogy:

1. "Bezzeg a Szocik ugyanígy elbaszták"

2. "rohadt kommunistaballiberális bezzeg a zelmúltnyolcévben nem mondtál semmit"

Szerintem ciki már ebből a két panelből építkezni és mindenkit aki kritizálni meri a kormányt, ballibkommunista MSZP bérencnek nevezni.

Ha ennyi ballibkommer van akkor hogy lehet nektek kétharmadotok? Mi történt két és fél év alatt? Ha mindenki aki ezen a blogon kritizálja a kormány lépéseit mszp fanatikus stb stb akkor nagyon nagy baj lesz nálatok 2014-ben, mert ha jól olvasom a posztok majdnem teljesen mind kritikusak a kormány felé!

Gondold ezt át egy kicsit aranyapa! Senki nem akarja többet az MSZP-t, viszont neked a rossz hír az, hogy a Fideszt sem, mert ugyanaz a posztkomcsi elvtársakból felépített MSZMP/KISZ káderekkel teleszórt mocskos banda mint a Fletó expártja.

Ja és segíts nekem megérteni milyen egy "náci költségvetés", mert bár 2 diplomám van nehezen tudom elképzelni!!! :D
@Disintegrator Rising: A farkasnak nem feltétlenül van igaza a hídon átkeléskor.

Persze ettől még a bolsevizmus, az anschluss működik, ebben igazad van.
@Spániel: Szia ! Tegnap este írtam "ide" úgy 23h felé. Figyelek (néha).
@nincs_itt: Te aztán kibaszott nagy vállalkozó lehetsz. Csak azért írom, mert én az vagyok és volt NAV ellenőrzésem, nem buktam el és nem vagyok kegyelt.
@Disintegrator Rising:

"a nap 24 órájában itt kommentelő pár ismerős arcot látom "

Mert minden áldott nap itt vagy kiskuminista. Szerintem élvezed mikor halálra szívatnak. De az is lehet az Aranybillentyűs Kumindíjra pályázol.
@Anti Anyag: Voltam, de elegem lett, köszönöm a zországból is! Szerencsére már máshol dolgozom, és soha többet nem lépek Magyarország területére! Túl sok olyan futóbolond lakja, mint te és a hozzád hasonlók.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A Malévnál hosszú évek óta érlelődött a dolog. Benti ismerősöm rég óta szajkózta, hogy ez lesz a vége. Több lépcsőben ki akarták nyírni a céget, de valahogy mindig „úgy alakult”, hogy mégse jött össze. Totális szakmaiatlan döntések sorozata ellenére, csoda, hogy addig húzta ameddig. Például a TU-154-esek kivonása a forgalomból, az is egy szép történet volt. A charterforgalom csúcsán pecsételték meg a sorsukat, azt sem tudták hová kapkodjanak. Ez ugyan mire volt jó? Ja, mert elavult, meg sokat zabál és lehetne sorolni. Rendben, gyűrűs tűztér, zabálta a kerót, de ki volt fizetve az összes. Az állapotuk meg egyáltalán nem indokolta, nemzetközi viszonyban is „túlápoltnak” minősítették őket. Akkor? Érthetetlen volt a sietség, amivel az akkori góré csaj (a nevére nem emlékszem), maléves berkekben csak teszkóskurvának aposztrofált zseni, a fűre rakta őket. Meg a kisinyovi járat elment a 800-as NG-vel, a fedélzetén harminc utassal, de ezt már írtam. Ezek persze „apróságok” ahhoz képest, amiről a földi halandónak fogalma sem volt/lehetett és nem is lesz.
Szóval lehet rágni a gittet, 66 év ment a pöcegödörbe, és ha lesz is új Malév (kétlem), az már nem az lesz…
Na, ON
@Anti Anyag:
Felnyitottad a szemem.
Köszi, kibaszott nagy vállalkozó!
@Disintegrator Rising: ha beledöglik is mindenki!!! akkor is nyerni fog a zorbán!! de jó, hogy már nem érint!
@Anti Anyag: "Nem nagyon értem, hogy ballib oldalról miért nézik ezeket tehetségtelennek, bűnözőknek, míg a multi piacra gyakorolt hatása jótékony, soha nem csal adót, stb."

Én egyáltalán nem nézem őket tehetségtelennek, mert ahhoz, hogy ne csukassa be őket a NAV, nagyon is tehetségesnek kell lenniük. Bűnözőnek sem ÉN nézem őket, hanem a kormány KÉNYSZERÍTI őket az óriási járulékterhekkel, meg azzal, hogy jobbra-balra rángatja a törvényi hátteret, és az, aki lépést tud velük tartani, már nem is ember, hanem maga a megátalkodott isten.

A külföldieknél ez teljesen más, mert ők fogják magukat, és elhúznak innen, ha nem tetszik nekik valami. Vagy kifizetik a bírságot (az nekik aprópénz), és legközelebb majd jobban vigyáznak. Adót csalniuk meg nem érdemes, mert nekik az nem olyan nagy tétel.

"Nem engedték meg azt, hogy helyi vállalkozóik hátrányt szenvedjenek."

Ahogy feljebb már leírtam, épp a kormány OKOZZA azt, hogy hátrányt szenvednek. Nem, hogy nem engedi, hanem ő idézi elő, tevékenyen, és tervszerűen.
@nincs_itt: én is örülök, hogy már nem tartózkodsz az országban. remélem szavazni sem fogsz :)
@Disintegrator Rising: Látod itt vagytok ketten-hárman és bizonygatjátok 70-80 kommentelőnek, hogy ti vagytok többen. Ez kb. az országos arány, úgy hogy valószínűleg te vagy többen:)
@Disintegrator Rising: de nem ám!! én is szeretlek, drága hazaffyasch népiesch front szavazó!
Hidd el, én is örülök!!
@Hertelendi: figyelj! A számok és a tények a legkevésbé sem hozzák zavarba őket! Tisztára, mint a Kusza Szem és a Forradalmigyorsnaszád Ellentengerkicsi fétisük!
@Disintegrator Rising:

Ezt motyogod magadnak, mint félős kisgyerek a sötétben, hogy nincsenek szörnyek?

De, bizony vannak.

Itt már egy időközit se élnétek túl, mert elkúrtátok. Ezen a kuminizmus terjesztése nem segít.
hűűbaz, mit szívnak ezek, vagy csak én vagyok helikopter???

Varga Mihály szerint attól lesz növekedés, hogy az Ön hűtőszekrénye elromlik
Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Duna TV Közbeszéd című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány és a nemzetközi szervezetek eltérően látják a 2013-as növekedést, de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás. >>> ????

"Arra a felvetésre, hogy mitől indulna be most a fogyasztás, miután az egykulcsos adó sem tudta azt beindítani, Varga Mihály úgy reagált, hogy "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni". "Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégiscsak eljön az az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie. Azt gondolom, hogy az emberek két évig a válság okozta sokk és bizonytalanság miatt kivártak, de 2013-ban ez már változhat" - mondta Varga."

hvg.hu/gazdasag/20120921_Hutoszekrennyel_es_tevevel_peldalozik_Var
@Anti Anyag: "Más tészta, hogy "gyakorlatilag" nem növekedhetnek korlátlanul, mert kemény protekcionizmussal már a nyugati határnál találkoznak."

Persze, mert az ottaniak versenyhátrányba kerülhetnének az itteniekkel szemben. Már önmagában az euróárfolyam miatt a nyugatiak csak drágábban tudnák értékesíteni a saját termékeiket, és ehhez jön még a sokkal olcsóbb előállítás is.
Arról már nem is beszélve, hogy az ottani munkavállalók minden sz@ron nyavalyognak, míg az itteniek örülnek, hogy alkalmazzák őket.
@vitéz Thapóccay néma bárány: csak benned tudatosítom, ne érjen meglepetésként hogy 2014ben is a fidesz marad kormányon.

@Hertelendi: neten lehet sokan vagytok, az életben meg alig tudtok összekaparni pár embert a szánalmas kis nyomi tüntetéseitekre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eleddig úgy nézett ki, hogy Misi kilóg a két bitjével a sorból.
Bizonyítást nyert, hogy neki is csak egy van.
@Disintegrator Rising: Már miért ne szavazhatna? Nem határon túli magyar? Pont Viktor (Victor Ponta? :D) intézte el neki, hogy szavazhasson. :P
@high up!:

Tulajdonképpen igazad van, ezért is annyira megdöbbentő, hogy a Jel, és Zenés Táncos Csapata képes még a Veres-Drazsé dinamikus duó mellett is totálisan dilettánsnak látszani.

További kellemes bértrollkodást!

@Disintegrator Rising:

Kettőnk közt az a fő különbség, hogy én nem kerülök az adófizetők pénzébe. Állj inkább egy tükör elé, és gondolkodj el egy kicsit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás."

A fogyasztási adók égbe emelésével és az egykulcsossal hazavágták a belső fogyasztást. Ezek még mindig erről ábrándoznak? Mellesleg a Panasonic tévétől és az Indesit hűtőtől mióta fog jobban pörögni a gazdaság? Áfát lenyalják róla, oszt jónapot. A napi fogyasztás élénkítésével és a szolgáltatóipar ösztönzésével lehetne pörgetni, de arra speciel a háztartásoknak egyre kevesebb jut.
@Disintegrator Rising:

Bennem már tudatosította a kormányod, hogy pénz, paripa, fegyver kell a leváltásához. Ezekben az arra alkalmas jelölt nem fog hiányt szenvedni. Mert ennyit megér, hogy képletesen lehugyozhassam Vezéred politikai sírját.
@Disintegrator Rising:

Állok a pusztába, gatyám lobog, seggem kilóg, gyomrom korog, de legalább magyar égre magyar ufót!

:DDDDDDDDDDDD

Hál Istennek, ha Rózsa néni tervei bejönnek, a fiad már nem tanul meg írni.
@Anti Anyag: csak NEKED!!! Óvasgass tesó, de ha még a Varga Miska legújabb zsengéjét, a hűtőgépről és a gazdasági növekedésről is ide rakom, akkor vinnyogva röhögök:
adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Leket_kapott_a_NAV_vagyonosodasi_modszertan_SF6Y27#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_09_21&utm_content=top2&type-id=HvgTopAdo&user-id=225BFEAA
Te, van olyan amit ezek nem baxnak el!!! Igen van!! Amihez nem nyúltak! De ami késik... az nem ér oda időben!
@Disintegrator Rising: "meg az, hogy én fizetek adót."

Dolgozol a szakmunkásképző mellett? Na, ez viszont derék.
@vitéz Thapóccay néma bárány: és te mindezért mit fogsz tenni? az utcára se mertek kilépni, nemhogy fegyvert ragadni. álmodozol hülyegyerek? előbb egy rendes tüntetést kéne talán összehoznotok, mert eleddig még az sem sikerült :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nagyon jól kifejezi ez a néhány szó a mi magyar érzéseinket.
Ha jól értem, a poszt megcáfolja azokat a badarságokat, hogy az elmúlt 2 évben kinevezett/megválasztott emberek (pl. ÁSZ elnöke) kizárólag a kormány rövid pórázon rángatott bábui lennének...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerencse, hogy a hűtő tudja, hogy melyik a válság meg a zelrugaszkodás meg a fejlődés éve, amikor nem szabad elromlani, és melyik a bedöglés éve.
@King of Shadows: Nem kár érte. Szemet talált a vak tyúk.
@King of Shadows: Ott kellenek változások, hogy tényleg legyen valódi haszna annak a képzésnek.
@Knósszosz: jahhh, ettől még rosszabbul érzem magam, nem akarom elhinni, hogy ne maradna 1, 2 gondolkodni képes a szűk körben, de ezeket látva...
@Disintegrator Rising:

Tényleg, pubi? Ehhez képest Viktor úgy inalt el az Operaházból a hátsó ajtón, hogy letépte a majomfogót a Transporterben, és a közriporter is kénytelen volt háttal állni, nehogy bevillanjon a képbe a térdei közé dugott ostoba feje :-D :-D :-D

Te tényleg élvezed ha szopatnak. Bizisten felterjesztelek kuminferinél valami szopóálarc díjra.
@vitéz Thapóccay néma bárány: igen, és ezt kérdezem én is, pedig nem vagyok közgazdász, csak egy senki pógár.....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ebbe is beletolt a zadófizető egy pár milliárdocskát... sebaj, vazze, majd fülkeforradalmi adót is kivetnek, meg téglajegyet...
@Knósszosz: Tán őt is átvilágították, és megtiltották neki a 2. bit használatát, amikor kiszúrták, hogy van.
@Penivaldes: Attól függ. Arra még ki kéne képezni őket, hogy felismerjenek egy szocit, ha látják. :D
@Blogger Géza:

Domokos hónapokkal ezelőtt szólt, hogy Matolcsy hülye.

Igaza lett.

Ez most vigasz? Kinek?
na ki mire tippel, mikor adják ki és mi lesz benne?
/és ugyan az lesz az angol változatban, mint a magyarban :D/

Mit írt a kormány az IMF-nek?

Közérdekű adatkéréssel szeretnénk elérni, hogy nyilvánosságra hozzák: mit válaszolt a kormány a nemzetközi szervezetek nyári, sokáig titkolt leveleire.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F09%2F21%2Fimflevel%2F
@Disintegrator Rising: Adót persze te fizetsz egyedül, te villamos.
@King of Shadows: én kilométerekről felismerek egy vérbeli szocit:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@dr. mesterseges szinezek:
Asztat tudhatta volna, hogy aki korpa közéje keveredik, azt megeszik a kövér disznók.
Csórikám...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt is, nekik is jellegzetes arcberendezésük van. könnyen keverhetőek a pereszkével.:)
@Blogger Géza: Pont úgy azok, ahogy a Népszabó volt az MSZP-é 2009-ben.
Csak akad, ami védhetetlen, és akad, aki észreveszi, hogy már védhetetlen - a droid meg megy előre, hogy "a zellenállás értelmetlen, 2014-ben is győzni fogunk, mer a zizmaink motoros funkcióit még ellássa a idegrencerünk".
Na, hova lettek a fidióták?? Gyóccer osztás van Grazban?? Vagy éppen a gyűlölet félórán vannak??
@Knósszosz: igen, ezért kell vigyéáznui hogy malacetetés közben ne ess bele a vályúba...
"Nyilvánosságra kell hozni az IMF-szerződés részleteit
A Fidesz parlamenti frakciója arra kéri a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő szerződés részleteit - mondta el Varga Mihály vasárnap újságírók előtt.
Mint fogalmazott, pártállami időket idéz, hogy a szerződés előkészítésébe nem vonták be sem az érdekképviseleteket, sem a parlamenti pártokat. Kötnek egy megállapodást egy nemzetközi szervezettel, és arról senki nem tud semmit - utalt arra a Fidesz alelnöke, hogy az embereknek joguk van megismerni a többéves kötelezettségvállalással járó szerződés részleteit, hiszen az rájuk is vonatkozik.
...
Elmondta azt is, hogy a Fidesz benyújtotta a miniszterek felelősségvállalásáról szóló javaslatát is, vagyis szeretnék, ha a kormány tagjai anyagi felelősséget is vállalnának a parlament által elfogadott költségvetésért. Ha egy adott esztendő költségvetése tételesen eltér az Országgyűlés által elfogadottól, akkor - mértéktől függően - a minisztereknek anyagi felelőssége lenne - mondta részletezte a plafontörvényhez benyújtott módosítójavaslatukat a Fidesz alelnöke. Hozzátette: ha egy esztendő államháztartási hiánya 1,5 százalékkal tér el a törvénybe foglaltaktól, akkor az illetékes miniszter hat havi fizetését veszítené el. A javaslat másik fontos eleme a költségvetés manipulálására vonatkozik, amelynek büntetőjogi következménye lenne - közölte a politikus."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=123151

Így múlik el a világ dicsősége.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már megmondták:

www.origo.hu/itthon/20120920-oktoberben-hozna-nyilvanossagra-rogan-antal-az-imf-levelet.html

Szóval csak türelem. Én arra leszek kíváncsi a határidőig kiszivárog-e a levél? Mert eddig minden, a Barrosonak írt is kiszivárgott.
@King of Shadows: nekem nem ilyen a szemem:((((
így minden esélyem elszállt arra vonatkozólag, hogy boldog nertag legyek.
@Ergosum: csak nyugi!! Majd 2031,5-ben hatályba lép...
@Knósszosz: Valszeg a disznók ellenére nem bánja, hogy korpásodik a haja és mindene, mert ha bánná, manapság már biztosan kapna politikai menedékjogot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Elmagyarázom, te szerencsétlen idióta.

Varga Mihály, aki egyébként a karcagi református egyházközség presbitere, arról beszélt, hogy a gazdasági válság és az elszabadult devizahitelek által okozott pánik és társadalmi sokk eredményeképpen szinte teljesen leállt a belső fogyasztás. A hazaáruló, idegen érdekeket szolgáló Simor András nagyon találóan fogalmazta meg ezt a jelenséget: "Ráül a pénzére a magyar."

Az emberek úgy takarékoskodnak, ahogy csak tudnak, minimális fogyasztással, és ez igencsak korlátozza a belső piac működését, amely a gazdasági növekedés egyik motorja ,

Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy az elkeseredett és bizalmukat vesztet emberek hamarosan újra elkezdenek normális mértékben vásárolni és fogyasztani.
@vitéz Thapóccay néma bárány: ez melyik október, az amikor megegyezünk az ájemeffel és a ejuval? Akkor biztosan nem az elkövetkező 2 évben lesz, ismerve a dátumtologatásukat...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igazából nem azt írta, hogy hülye, hanem korrektül leírta, hogy sok bevételi terv még nincs jogszabállyal alátámasztva. Ez az év annyiban rendkívüli volt, hogy a költségvetési főszámokat jóval azelőtt elfogadták, hogy a hozzá tartozó adótörvényeket megszavazták volna. De ez nem azt jelenti, hogy év végégi nem lesznek megszavazva. (Persze részben előrejelzésbeli eltérések is vannak a hagyományosan kissé optimista Matolcsy és a "földhözragadtabb" Domokos között.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi máshogy számoljuk az éveket, amikor majd Matolcsy szeme egyenesbe áll, majd akkor egy szép októberi napon megegyezünk velük.
@Blogger Géza: Nem igazán. Vannak akiknek a szakmaiság van olyan fontos, hogy bármi azért nem fér bele. Pl. Heim, Járai, Ángyán, Mellár. Időrendi sorrendben fordítva ugyan, de mind szót emeltek egy bizonyos ponton az ellen ami folyik. Árulóknak is lettek bélyegezve, vagy lesznek.
Orbánnak már csak a legbelső kör maradt. Lázár, Szijjártó, Matolcsy. De bennük nem a hozzáértés, hanem a szervilizmus a legfőbb érték.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: stefika te kerekterező idióta, uncsi vagy, cserélj másik karaktert, jahhh, nem is, üdv te vityás kólásdoboz fetisiszta, lebuktál, te vagy a posztolt vadbarom :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fáni, drága fajtársam, ugye ez Neked van, úgy magától...
Madjaristanban a belső fogyasztás élénkülése nem okoz gazdasági növekedést, mivel NINCS HAZAI GYÁRTÁS, amit fellendithetne a fogyasztás növekedése... Simor és Varga urak pedig elfelejtik azt az elhanyagolható apróságot, hogy ami nincs, mert a NERtársak nem kapnak olyat, jelesül a pénzre utalok, arra nem lehet ráülni!
@Blogger Géza: aha, a bevételi tervek jogszabályoktól teljesülnek, na ja... szóval, attól lehet bevételt remélni akinek van bevétele!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Hát megjöttél csillagvirágszálam? Vééégre!

Mesélj nekem onnan a békebeli parasztlétből, hogyan gondolja a mi csodás Varga Mihályunk a vásárlás és a fogyasztás felfuttatását??!

A VargaMihályi remény nem sokat fog a latba nyomni angyalbögyörőm ilyen adók, ilyen infláció és ilyen reálbércsökkenés mellett, hogy a másfélszázalékos recessziót már ne is említsem!!

A remény hal meg utoljára, de sajnos ennek semmi hatása nincs a mocskos pénzügyi folyamatokra, még ha Semjén bácsi imádkoztatja a remény érdekében a komplett egyházi apparátust 24/7-ben.

Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy az elkeseredett és bizalmukat vesztet emberek hamarosan újra elkezdenek normális mértékben vásárolni és fogyasztani.
@Disintegrator Rising:

ki az a mi? a hozzád hasonló sok cerkófmajom?

brühühühühühü

mikor már mindent elloptatok akkor miből fogtok élni?
@Anti Anyag: azért Kosa és sz.p. szellemi kiskorú is hallgathatott volna. Bár gyanitom,h.Amennyiben a gazdaság recesszióban van,és mataf, akkor független a kamattól valóban, h.a szar későbbrelapátolása zajlik. Ha a kamat meghaladja azt a szintet, ami az itteni hozadéka a hitelnek, akkor ugyancsak. Márpedig az állampapirok esetében ez látszik. S ez felelőtlenség
endresy.blogspot.hu/2012/09/nyugdijalap-dorbezolas.html?m=1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugye? :D

@Penivaldes: Ő sem így született, csak megfertőződött, szóval még lehetsz olyan. Csak keress egy Fidesznyiket és vedd rá, hogy fertőzzön meg. :)

@dr. mesterseges szinezek: Az van, viszont egy (erkölcsi) hulla. :D
@Penivaldes:
Szerintem Misi nem figyelmetlen volt.
Rájött, hogy igen ízletes a moslék. No meg szóltak a többiek is neki, hogy jó lesz együtt röfögni velük, különben főszereplője lesz a soron következő alcsúti disznótornak.
Gondolom én…
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Megint visszakúsztál? Kíváncsi vagyok mennyi időt kapsz Fabiustól.

Úgy izgulok, számolom a perceket :-D
@King of Shadows: könnyen találok ismerősök között fideszest. ez nem gond:))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Gondolom ezt te is megérzed a forgalmadon. A benzinár miatt a kocsi is biztos kevesebb arrafelé. :-))
@Squid:

Orbán Viktor és Matolcsy György 2010-ben egy nagyszabású történelmi vállalkozásba kezdett, amit modernizációként, a magyarországi polgári viszonyok megalapozásaként és a fenntartható szociális piacgazdaság megteremtéseként fognak emlegetni a tankönyvek. Orbán Viktorra és Matolcsy Györgyre úgy fogunk emlékezni, mint a magyar Wirtschaftswunder megalkotóira.

Orbán Viktor történelmi tettet hajtott végre, amikor Európában elsőként felismerte, hogy egy ország csak akkor lehet sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe. Orbán fantasztikus éleslátással érzékelte, hogy a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll, a termelő kapitalizmus legfontosabb eleme viszont a munka, márpedig Magyarország csak akkor lesz sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe.

Az Orbán-Matolcsy gazdaságfilozófia legfontosabb gazdasági- és társadalompolitikai célkitűzése az, hogy a bérből és fizetésből élők számát növelje, és ezzel egy időben csökkentse a adófizetők pénzén élősködő inaktív, eltartott emberek számát.

Az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságfilozófia röviden így foglalható össze:

1. Segély helyett munka
2. Bankárkapitalizmus helyett termelő kapitalizmus
3. Középosztály megerősítése és kiszélesítése
4. Kárpát-medencei gazdasági tér kifejlesztése
@Penivaldes:
Mint azt Te is látod sokan zabálják, tehát biztosan ínycsiklandó.
Csak van egy mellékhatása, olyan mint az ópium. Ezé kóvályognak Kusza Szemék.
Megyek én is egy kis disznóságért a piacra.
Orbán Viktor és Matolcsy György 2010-ben egy nagyszabású történelmi vállalkozásba kezdett, amit modernizációként, a magyarországi polgári viszonyok megalapozásaként és a fenntartható szociális piacgazdaság megteremtéseként fognak emlegetni a tankönyvek. Orbán Viktorra és Matolcsy Györgyre úgy fogunk emlékezni, mint a magyar Wirtschaftswunder megalkotóira.

Orbán Viktor történelmi tettet hajtott végre, amikor Európában elsőként felismerte, hogy egy ország csak akkor lehet sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe. Orbán fantasztikus éleslátással érzékelte, hogy a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll, a termelő kapitalizmus legfontosabb eleme viszont a munka, márpedig Magyarország csak akkor lesz sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe.

Az Orbán-Matolcsy gazdaságfilozófia legfontosabb gazdasági- és társadalompolitikai célkitűzése az, hogy a bérből és fizetésből élők számát növelje, és ezzel egy időben csökkentse a adófizetők pénzén élősködő inaktív, eltartott emberek számát.

Az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságfilozófia röviden így foglalható össze:

1. Segély helyett munka
2. Bankárkapitalizmus helyett termelő kapitalizmus
3. Középosztály megerősítése és kiszélesítése
4. Kárpát-medencei gazdasági tér kifejlesztése
@Squid: "Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy az elkeseredett és bizalmukat vesztet emberek hamarosan újra elkezdenek normális mértékben vásárolni és fogyasztani."

De mondd, aki 2 évig nem vesz hűtőt, az miért éppen 2013-ban vesz, amikor naponta új adó-, bírságnemek és kezelési költségek gondoskodnak arról, hogy a reálkeresete véletlenül se stagnáljon (a növekedés már fantasy)?
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "magyarországi polgári viszonyok megalapozásaként"

Valószínűleg az Édesanyádtól örökölt szifilisz miatt éppen hiányoztál az iskolából, amikor történelem és állampolgári ismeretek órán a jobbágyság szerepelt a tanrendben.
Kedves Fabius!

Ha most nem tiltasz ki, megígérem, hogy a jövőben tartózkodni fogok a személyeskedő, durva hangvételű hozzászólásoktól és kizárólag szakmai alapokon nyugvó, pragmatikus, mondhatni száraz hozzászólásaim lesznek, amelyek csak az éppen aktuális államhatalmi, gazdaság- és társadalompolitikai eseményekre fókuszálnak majd.

Na, mit szólsz hozzá?
@dr. mesterseges szinezek: Az egy dolog, hogy miért vesz, az meg egy másik, hogy miből vesz? Én például nem tudok másikat venni, pedig a mosógép már az utolsókat rúgja (szerencsére van egy ősöreg, régi típusú tartalékban) a TV meg már be is krepált (abból is a régi megy, ami nem tudja fogni a HörrTV-t).
@Fabius:

Kedves Fabius!

Ha most nem tiltasz ki, megígérem, hogy a jövőben tartózkodni fogok a személyeskedő, durva hangvételű hozzászólásoktól és kizárólag szakmai alapokon nyugvó, pragmatikus, mondhatni száraz hozzászólásaim lesznek, amelyek csak az éppen aktuális államhatalmi, gazdaság- és társadalompolitikai eseményekre fókuszálnak majd.

Na, mit szólsz hozzá?
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Ebből mi valósult meg?
Az, hogy segély nincs.
Ha Ön is 47ezres pénzből tengődne, más szemmel nézné, hogy ez az elmebeteg banda hogyan dönti romba az országot csak azért, mert az a csuti tolvaj felállott egy sámlira, s veri a mellét.
Akiről beszélek arról ismerszik meg, hogy nála nagyobb hazudozó-tolvaj nem élt még a Kárpát-medencében.
Nem mondom rá, hogy büdös cigány, mert a cigányok megsértődnek.
@King of Shadows:
Vargamiska nem mondott hülyeséget!
Ki fogják szorítani az emberek a családi költségvetésből az új frigót, mert Gyuriék miatt valamivel hűteni köll majd a halántékot, jégkockát meg abba lehet csinánni.
@King of Shadows: Persze, és a beírásban éppen azt firtattam, hogy miért pont most vesz, amikor még kevesebb akad rá, mint a 2 év alatt, amikor szintén a forrás hiánya miatt nem vett - vagyis tkp. a MIBŐL? volt a kérdés.
@Squid: Bocs, most látom... természetesen a fenti kérdésem a vasporo... vaskeresztes tüncinek szólt.
@dr. mesterseges szinezek:
Az emberek elkezdenek normális mértékben vásárolni - külföldről. Amit az a pár napos hír is bizonyít, miszerint a postánál egyre nő a csomagok mennyisége, és máris azon vannak, hogyan lehetne ezeket megvámoltatni és áfáztatni.
@productmanager: Miért? Eltűrte öregektől a kézcsókot. L`Oréal ember: mert megérdemlem...
@Blogger Géza:

Úristen, te ezért fizetést kapsz???

:DDD
na gyerekek, nyissátok ki a csipátokat és tanujjatok hogyan kell szarból aranyat, vereségből erényt csinálni:
www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20120921/a-videoton-megmutatta-hogy-versenykepes-a-nemzetkozi-szinten/
@Knósszosz:
Én meg azt látom, hogy az emberek minden ócskaságot próbálnak megjavíttatni, mert hitelek és főleg családi költségvetés nélkül nem tudnak újat venni.
A címe tmódosítnám: Orvbűn=szemét
@Bakter: Csak a zeu, meg ezek a a zidegenszívűek ne volnánka, öröm volna a kormányzás!
Nem valami szimpatikus, hogy 2-3 ember lefoglalja az oldalt a hülyeségekkel...:(((
@Knósszosz: Csak az lesz a kérdés, hogy miből szerzik rá a pénzt. Mondjuk elmennek - ezt alig merem leírni - szoci aktivistának, ha a párt eleget fizet. :D

@dr. mesterseges szinezek: Értem. :) Szerintem ezek azt hiszik, hogy itt ülök több millió Forinton és csak azért nem veszek semmit, mert besértődtem...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Próbállak nem lemarházni... Ezt azért becsüld meg! :)
"a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll, a termelő kapitalizmus legfontosabb eleme viszont a munka, márpedig Magyarország csak akkor lesz sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe."
Tényleg... Ilyenkor pedig az Audi és Mercedes befektetéseivel rukkoltok elő. Őőőőőő... amiket a cocik indítottak el, tárgyaltak le és írtak alá...
A működő tőke képviselő fejvesztve kerülik az olyan kiszámíthatatlan jogbiztonságú országokat, gazdaságpolitikát és adózást folytatókat, mint mi. Nemrég egyik ügyfelemnek az osztrák-német nagytőkés partnere, aki 20 éve fektet be társaival termelő üzemekbe, kijelentette, hogy sajnos már biztosan kerülni fogják az országot, és ha tovább romlik a helyzet, elkezdik felszámolni az itteni érdekeltségeiket. Azt mondta, "Mert ma ide csak a spekulatív tőkének éri meg befektetni, aki hosszú távra akar beruházni, az nem ide jön."
Szerintem kettőtök közül egyikőtök téved. Ha te akkora beruházásokat tudsz idehozni, mint az a jóember, akkor ő lesz az!
A 9%-os állampapírok is jó üzlet. Annak aki megveszi, de nem nekünk...
@Bakter: A hamburger mellett a kocsi az, ami nehezen hantázható nemzetközi indikátor.
A kocsik 12 éves hazai átlagéletkora - azaz aki éppen devizahitellel vett, annak viszonylag új, a többié >>12 éves, miközben közhely, hogy a régi kocsi pénztemető - jelzi, hogy szó se lehet ugrálásról.
... és a kilós ruhaboltok burjánzása se ebbe az irányba mutat, és az se, hogy olyan helyen heti rendszerességgel zsúfolt bolhapiac szerveződött, ahol évek óta üres volt a placc.
A cím nem az igazi
ő maga a szemét
@Disintegrator Rising: Azért teszik fel, hogy te, a csekélyértelmű bérkommentelő gond nélkül idetalálj. Na, ugye, milyen előzékenyek veletek, Lendvay-fiúkkal?
@aritus: EGY ILYEN "EMBER" IRÁNT!!!!! Azért tedd hozzá, aki húsz éve kaméleonkodik, hazudozik, uszít és semmi más nem is érdekli. Nem Stefinél jártál???
@King of Shadows: Varga valszeg nem hiszi, de kommunikálni köll, és a hülyeszerepre igazán rátermett karakterek az elmúlt 2-3 hétben kissé elhasználódtak - bár a naccsád a minap már előmerészkedett a szolárcsövek biztonságából.
@Anti Anyag: Akinek eredményét tapsikolja el a kedvenc kólaszürcsölőd.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: A karcagi ref. egyházközség presbitere /Varga Mihály/ nemrég faarccal hazudta a kamerába, hogy az előző IMF megállapodás azért volt rossz, mert elvette a zemberek és nyuggerek egyhavi jövedelmét. Ja persze, a tizenharmadik havit, aminek már megszületése pillanatában sem volt meg a fedezete.
Arról persze kussolt a presbiter úr, hogy a nyugdíjkasszát IMF kényszer nélkül, zsarolással, laza csuklóval rabolták és tapsolták el.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Csillagocsak Baranya egén! Miért kell neked alpesi magasságú önérzetedet erodálva itt meghunyászkodni és úgy visszamászni? Küldenek?

Vagy annyira el vagy keseredve,mint mi, a megvetettt, libsibolsi menzettestrágó újlipóci hadak? Vagy miért tipródsz ennyi hülye, rosszindulatú között, akiket mélyen megvetsz? Nem értlek, igazán.

Ragyog a nap, páratlan őszi színek és szagok vannak, gyönyörű lehet Baranya, te meg itt kunyerálsz egy Fabiusnak!! Kidöccen a világ a sarkaiból!!!
@a szív fészkei:
Pitizik a szerencsétlen. Van tartása, elég görbe és elég rozoga, alázkodó fajta.
Az ígérete sehol... Áááá, már a teuton-peenemündei bocikák sem a régiek! :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Középosztály most zuhan, pláne, hogy Hódmezővásárhelyt kirúgdossák az embereket, hogy zsellér=közmunkásokkal pótolják. Polgárság nem az alcsúti gyesznóólban fogan parancsra, ahhoz olvasni kell, művelődni, nemkreényista mázolmányokon ámuldozni, nemtalpnyaló filmjeit bambulni, ergo liberálisan kell szemlélni a világot, nyugatra vetett tekintettel - mert egy polgár soha nem lesz diktatúra alattvalója! Az az alattvaló, ami te szeretsz lenni a többi 2,5 milla agyroggyanttal.

Termelő kapitalizmus az szerinted, hogy Simicska mindent elhappol és ötszörös áron gányol valamit, tisztes versenyt és versenytársakat kinyírva maga körül?

Bankárkapitalizmus nem véletlenül a drága bucifejű Demján és Csányi terepe, akik felvásárolják azt, amit Simicska baba meghagyott, de legalább csődbe vive, megóccsósítva, nehogy sokba fájjon nekik?

Mit delirálsz te hülyeségeket? Kérdezd a német rokonokat Hessenből, mit mondanak Orvbűnödre arrafelé, a valódi, működő kapitalzmus vidékén?! Legenyhébb lehet, a nicht normal. Vagy, amit papám mondogatott, Arschloch Pepi!!!
jav: mert te olyan kis svábosan precíz vagy: Nem kerényista, nem talpnyaló
@dr. mesterseges szinezek:
Bakker, nem lehet mindenkinek vadi új állami A6-osa! Csak aki megteheti, mert megdolgozik érte! :)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Majd amikor már leszoknak az evésről, mert azt is művészet lesz kigazdálkodni ilyen árak mellett.

De te mit akarsz fogyasztani?? Ideálod a rongyosan, mezítláb tarlón szoptató anya. Az fog vásárolgatni orrba-szájba bármit a vegyesbótban a havi 27 ezréből?

Mert tudod csibefalat, az is az ilyen romlott újlipóci picsák mániája, a divatozás, botkórosság, venni csak a vevésért. Lecserélni valamit, mert csak...

De már én is ötször meggondolom, - ha igen, költök, akkor is turiban. ami evvia! - hisz a nincsből nehéz vigéckedni.

Varga úr a savanyajóska fejivel dobja fel a fogyasztást, hátha megjön valami öröm neki a pénzköltésből. Mattolcsy baromhuba meg ne a bécsi hanem az arénaplázabeli Pe-&Cloppenburgban költsön a hazafiatlan állattya!

Anikó szented meg vegyen még öt méregdrága Versace,Gucci, stb. napszemcsit, szüksége lesz rá.
@nincs_itt: Jönnek, csak felszívják az iránymutatás FideSS APO-tól.
@a szív fészkei: valóban fura amit csinál a polgártárs. na de nem mi mondjuk meg neki, hogx mit tegyen.
@a szív fészkei: Na de fiatalok, és Szív mama! Ők ugyanolyan nemzettársak, mint mi. Szeressük őket!:)
@a szív fészkei:
Rossz vagy! Amúgy marhára beleéled magad Stefi boci nevelgetésébe! :D
Azok a marha anyai ösztönök, azok! Egy két pofon is belefér... :DD
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fáni, vazzeg felismerni lehet, hogy felismerte, de kétlem ezt is, már csak a képességei miatt(aki már labdarúgónak is gyenge közepes...) szóval, egy qrva munkahellyel, egyetlen árva, magyar(!) gyárral, termelő üzemmel se lett több!!! Viszont a spekulatív tőke itt tülekszik a két említett takarék-láng elme marhaságain gazdagodva...
Na, asszem hívom az Űrőrséget! :DDD
@Disintegrator Rising: Mert te, kis tündérbogyó a nagyungarische feritélben, amit Mattolcsy nyom ki, akkor mész csak tüntizni, ha kapsz érte uzsicsomit, buszoztatnak, fizetnek érte. Állampénzből lopkovicolva. Önérzet nálatok forintosítva van, ahogy tévészékház gyújtogatás és túrórudi-automatafosztogatás is.

Nálunk, ballibsiknél nem ez a trend. Nem fogod felfogni, de nem lep ez meg.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem lennék képes ennyi türelemre, mint ahogyan Szív mama neveli Stefit. Elég hamar képes vagyok felmeleni a hangom, ha valaki nem úgy viselkedik, mint ahogy elvárom:))
@Spániel:

Nem is értem, hogy miért zuhanunk pont a versenyképességi listán...
@Penivaldes: Szeresd drágám. Van a Fásy Ádámot és Zsülikét szereti. Sőt Jimmyt is.
@a szív fészkei:

Tisztázzunk valamit!

Nem alázkodom meg Fabius előtt, nem engedem, hogy kedvére formáljon, de elfogadom a Varánusz-közösség által felállított szabályokat, alkalmazkodom a körülményekhez.

Azért vagyok itt, mert küldetésemnek tekintem, hogy szembeszálljak az emberi butaságot és tömeghiszékenységet kihasználó hazugságokkal. A legfrissebb felmérések arról árulkodnak, hogy az emberek nagy többsége a rádió, televízió és a nyomtatott sajtó helyett már az internetről tájékozódik, márpedig az interneten elsöprő mértékű balliberális véleménytúlsúly tombol, és ez teszi most szükségessé, hogy jómagam, mint önkéntes keresztény-nemzeti hittérítő ezt médiaegyenlőtlenséget a magam szerény eszközivel némiképp kompenzáljam és bemutassam a második Orbán-kormány működésének valódi természetét, rávilágítsak az elhallgatott sikerekre és eredményekre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Emlékeztetnélek rá, hogy ezt már megtetted, és az Űrőrség már úton van.
@teglagyar3:
Ez az álnok Rózsa Misi képes lenne így reklámozni magát?
Mit ki nem találnak emberek?
@Penivaldes: Stefi maga a szórakoztatás magasisije. Baranya kopárabb lenne nélküle, az zicher, ami tót.
@Spániel: Meg vagyok sértődve ! Már többször (2x) írtam, de te......... Ezennel vége !
@a szív fészkei: Hazánk alapja a szeretet kell, hogy legyen. Szeretet nélküól nem fog felvirágozni Magyarország, és ha nincs szeretet, akkor nem fogunk szaporodni.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Tudjuk, tudjuk. Vannak sikerek. Csak még láthatatlanok. Meg van gazdasági fejlődés, csak negatív. Még valami?
@a szív fészkei: Stefi baranya legfényesebb csillaga, aki bátorságával, és villanó tekintetével véd minket az ellenségtől.
@teglagyar3: Cicafijúú, hol az ápolóbácsi????????? Kirohantál pucéron a vizsgálóból, mielőtt rád kötözte volna a hátulmasnizós egyenrucuidat? te, te...

Aggódom érted! Egyrészt, mert nagyon elárulod itt Rózsa Misi iránt érzett reménytelen szerelmed, és nem jó ennyire kiadni magunkat, visszaélnek vele - látom, dobott is téged -,másrészt, ha így ordítasz, hamarabb megtalálnak a bokrok között a keresésedre indult ápolóhadak. Pssszt, csak csendben, csak halkan....

Misi még megszerethet, nem csüggedj. Ekkora imádat tán hőre lágyítja, reménykedj!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Na, akkor kérdezek egy cifrát! Őshazádban,amely szintén veszített 2 azaz kettő világháborút, Magyarországgal együtt, visszakapta Kelet-Németországot, a teljes coci xarral együtt, hogyan működhet, ami itten az Istennek sem megy??
Súgok egy kicsit, nem olyan "politikai elit" irányít mint itt...
Maradnék én itten, Te pedig reménykedj a Forradalmigyorsnaszád Ellentengerkicsiben és rendkívül tehetséges csapatában...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ja világolj, kérlek, világolj!!! Itt a mélysötét szuterénünket ragyogd is beeee!!!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ugyan Stefi! Nekik, ezeknek magyaráznád a miniszterelnökúr heroikus küzdelmeit a Szküllával?! Vagy amikor szembeszállt Fenrir farkassal?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igaz, igaz - János próféta is megmondta, az Az sebességmérőkön meg nem jelenésekről szóló könyvében.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fáni, magácska egy virtigli Valkyr! Mi több, matyó mintásch Siegfried!!! Istenem, már csak a Götterdammerung hiányzik odahaza!
@Penivaldes: "Vagy amikor szembeszállt Fenrir farkassal?! "

Óh, rá kellett keresnem a neten... szabad lábhoz dörgölődzni? :DDD
@dr. mesterseges szinezek: János nem proféta volt hanem apostol. és jó a könyve:DDD
Mi a bánatnak jönne ide az Űrőrség? A turulship szárazdokkban vesztegel, mert a Space-IMF nem adott elég kvantumkreditet feltankolni a echofoton-tartályokat. Így most a szupergyors turulshipnél még az űrmeztelencsiga gyomrában szerelés alatt álló Millenium Falcon is tempósabban halad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezek ilyenek! Meg te is! :DD
A látható sikerek...
"Doki parasztbácsihoz:
- Bácsika van egy jó és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?
- A rosszal...
- Hát akkor az az, hogy max. 2 napja van hátra.
- És mi a jó?
- Látja azt a kis szőke nővérkét ott? Na, az éjszakai ügyeletben kétszer is megvolt!"

Ez a jó hír baszki...
@dr. mesterseges szinezek: Akkor meg lehetne annyi esze, hogy még az ütközés előtt kiugrik a járgányból...

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Te is indíthatsz blogot, csak jelzem. És onnan kib@szhatnád akármelyikünket, csak jelzem. Akár Fabiust is, bosszúból, jelzem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen a Loki gyereke, amit azzal az óriásasszony feleségével együtt nemzett. meg a tesói a kigyó, meg a Hell. .))
most már tudod, és igen lábamhoz heverhetsz, és nyelveddel moshatod:)
@nincs_itt:
Ne gyere itt némettel, mert a szerencsétlen sváb paraszt szerepébe ennek a német nyelvtudás nincs benne! :)
Azt sem érti, mi az az Arschloch... :D
@King of Shadows:
És micsoda versengés lenne "az első Ste-kibaszott" címért a virtuális világban.
@King of Shadows: bosszú...rossssz dolog. nem szeretjük mi ezt
@petyah1379206: "Annyit megjegyeznék Bajnaival kapcsolatban, hogy a csoporttársam volt egyetemen, és végig 2es tanuló volt. A szakdolgozata pedig gyanúsan jól sikerült."

Petya, Petya, nem elég ez a karaktergyilkossághoz! Jobbat találj ki!
@King of Shadows:
Ugyan már... Karakánkános csávónak is van blogja! De minek... :))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

" rávilágítsak az elhallgatott sikerekre és eredményekre. "

Tudnál mondani egy sajtóterméket ami el mer hallgatni bármit is? Tisztánlátás végett, Orbánt és Jobb Kezét nem sajtóterméknek tekintem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
na jó, akkor visszafogom magam, még a végén rámfogja, hogy magyartalan vagyok...
olyan introvertált leszek, mint a kólásdoboz gyűjtő!!
@Penivaldes: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kéjencek... Ha megint a kikötözős rész jön, akkor álljatok le! :D
@Squid: Remélem,nem a gyorsan ölő méreg-fogyasztásra gondoltál?Ezeket az éveket át és túlélni!Lesz mit mesélni a rendszarváltás "csodás-tűndér mesébe simuló" éveiről,hogy kinek?Ez itt a kérdés!
youtu.be/64H5cem8HKs

Ennyit a Stefike féle fennen szárnyaló gazdaságtörténeti szárnyalásról..

GY.k: Szárnyalás = 1,5%-os recesszió!

A baloldali médiatúlsúlyon azóta is hahotázva röhögök!
@Penivaldes: (Aki prófétál, az próféta, még ha főállásban apostol is - ezt nálam vonalasabb (nem nehéz) keresztények is ilyen gyakorlatiasan fogják fel.)
@épészmérnök: pl, hogy harmadikban a bezárta a wc.-be a konyhásnéniket.
@nincs_itt:

Orbán Viktor szerint Magyarország gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma. A miniszterelnök erről pénteken a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén beszélt Rómában.

...Szijjártó elmondta: Orbán Viktor felszólalásában hangsúlyozta, hogy Magyarország a gazdasági válságot és az abból származó társadalmi kihívásokat jobban kezeli, mint sok más ország.

"Egy rendkívül széles társadalmi támogatás és nemzeti konzultáció után sikerült az ország keresztény hagyományaiból táplálkozó, modern, XXI. századi, új alaptörvényt elfogadnunk, amely az előttünk álló korszakokban biztos alapot ad Magyarország számára" - idézte a miniszterelnök szavait az államtitkár.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy Orbán Viktor Rómában részt vesz egy munkaebéden, amely "mini EU-csúcsnak" is nevezhető, mert azon jelen van a magyar kormányfő mellett az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök, akik az eurózónát sújtó gazdasági válságot tárgyalják meg.

Na ez volt a gyógyszerosztáskor. :D
@istvankah: "Remélem,nem a gyorsan ölő méreg-fogyasztásra gondoltál?Ezeket az éveket át és túlélni!Lesz mit mesélni a rendszarváltás "csodás-tűndér mesébe simuló" éveiről,hogy kinek?Ez itt a kérdés!"

Már akinek Pistikém!

Én jövőre távozok a németekhez hanyatlani :D
NA vazzeg, kell nekem hireket hallgatni a neten???
Mit hallok, Duce-bonsai Rómában aztat merte mondani, az Ő szent Szájával, hogy mekkora qrva nagyot lendült a zország!
@Penivaldes: Heroikus küzdfelem, amikor ő m aga vzeti oda a naszádot?? Sőt maga a Szkülla. A farkasost nem ismerem, teutonban nem vagyok otthon. Fenfir jószág milyen? Na most gugliztam: fonixtoll.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1189875 Aha, fújcsúnya, ahogy látom - csak sajna hiper skicces helye sírással van ez a textus megfogalmazva, nehéz így olvasni.

Fenfir maga Orvbűn, vagy hogy is? Nő,növekszik és mindent felfal maga körül. Na hun egy kardos, aki kipeckeli a nyaldosó, baromságokat beszélő száját végre???
@nincs_itt:
Az nem lehet... Oda keményen le kell küzdenie magát az embernek! Mentálisan, fizikailag... nyelvileg. :D
@King of Shadows: A légzsák meggondolatlanná tesz, afféle kisisteni státuszt hitet el magáról a halandóval.
@dr. mesterseges szinezek: de ő nem profétált. akik profétáltak azok a proféták, tehát akik megjöüvendölték, hogy a Megváltó, és akik tudod hogyan. de ebbe most nem mennék bele!
:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kikötözés..nem mi nem teszünk ilyet. mi teázunk egymással, nem kötözünk.
@a szív fészkei: Én is hiper skiccesen írok.:-( De legalább nem skandináv mitológiát.
@londonterminals:
Viktor imádja ezeket az Internacionálékat.
"a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén beszélt" - nagy ügy.
1992 és 2000 között meg a Liberális Internacionálé vezetőségi ülésein beszélt, mint alálnok... Mi lenne, ha köpönyegforgató lenne és nem lennének elvei!
Bele sem merek gondolni! :DD
@Bakter: És pontozni lehetne, hogy kit, hányszor... :D

@Penivaldes: Te nem is, de a szélsőjobboldaliak igen. Kérdezd csak meg Viktort. Vagy Stefit. Nem véletlenül van az a jelmondatuk, hogy "Soha nem bocsátunk meg, és soha nem felejtünk!". A jobboldali liberálisok természetesen nem ilyenek...

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem mindegy, hogy én megyek a papnőhöz prédikációt hallgatni, vagy a papnő jön oda hozzám prédikálni. Az utóbbit ... nem tolerálom. :)
@a szív fészkei: vele küzd meg OV, csak ti ezt nem értékelitek, ezt a harcot!:)
@londonterminals:Na neee!! Épp most hallgattam a neten a hireket. Komolyan mondom, már a szomszéd hasát fogom a röhögéstől!! 1,5% recesszió, az államkötvényeket vissza kell venni rövidesen, lesz ott nemulass!!
@Squid: "GY.k: Szárnyalás = 1,5%-os recesszió!"

Mivel 1% alatti visszaesés nem recesszió, a 1.5%-os recesszió, az csak 0.5%-os, recesszió, de mivel az <1%-nyi visszaesés, így szó sincs recesszióról.

Now my friend it's time for you to break the spell

Your heart was torn in two and somebody revealed the wall ......

Now we stand together, our fight is to be free
we never will surrender, we ride across the fields

Now it's time to break the silence
and the truth shall be revealed
take the questionmark from your head...
let the fairytale be real
let the fairytale be real!
@Penivaldes: Én szerintem mi küzdünk őfarkasosságával. Nekem ő Fenfir, az átok, bár a farkas értelmes és szép, a csapatát szolgáló, hűséges jószág, szégyen rá nézve Orvbűnhöz hasonlítani.
@nincs_itt:
Valamit félrefordítottak. Vagy neki, vagy azoknak... Ráadásul péntek van, kabarécsütörtök helyett.
Komolyan bevehette volna a tablettáit utazás előtt. Legalább szájkosarat tehettek volna rá. Tényleg, az árfolyam elbírta?
@nincs_itt: A szakadékba ugrás előtt tényleg át kell lendülni annak peremén. Ez a Nagy Ugrás.

@dr. mesterseges szinezek: Ha neki jó, hogy hozzáköti magát egy vállalhatatlan bandához ki vagyok én, hogy megállítsam...

@a szív fészkei: Én megnézném mit lehetne ebből összehozni. :D
@a szív fészkei: nem mi, hanem ti. ti majd megküzdötök a farkassal, én meg addig feldíszitem a házat.
@Penivaldes: Na, egyszer értek egyet publikáló keresztényekkel, és akkor is így végződik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Ez a harc lesz a végső
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"
@dr. mesterseges szinezek: Oh imádom az unorthodox matekot! :D
@Penivaldes:
Mióta? Ti nem... Jó duma...
Nem lehetne, hogy Piktort lekötözitek, jó szorosan és felette teáztok. Ha kiloccsan, hát kiloccsan az a forró víz. Van olyan... :)
@a szív fészkei:
Szerintem magában ezt dúdolgatja, közben meg a "Harcomat" lapozgatja... A Sztalin kép alatt.
@Penivaldes: DE édibédi vagy!! Amíg nekünk marcingolja a vállunkról le a karunkat, tépkedi combtőből a lábunkat, kieszi a lépünket, te dúdolva pakolod a klöpliterítőt az ötórai teás asztalra?????

Csak a vérünk rá ne fröccsenjen a meisseni porcelánszervízre??
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mi nem, mert mi elitéljük a kikötözést, amely korlátozza a szabad mozgást.
igen, én is hallottam már olyanról, amikor általában nők lesznek az asztal, de férfiból is van ilyen, és róluk kell leenni az ételt. de szerény véleményem szerint e célra nem alkalmas Viktorunk. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én má' kezdek megzavarodni, mint kezdő buzi a gőzben...A görögöktől akar kölcsönkérni?? Komolyan, vitte magával a perselyt?
@Anti Anyag: "A lengyelek ott csinálták okosan, hogy ők nem adtak második esélyt a balliberálisaiknak és okosan, csak a termelő multit engedték be. "

Ezt annak idején Antall Józsefnek is elmagyaráztad?
(Vagy olyan fiatal vagy, hogy nem is tudod, ki volt Antall József...) Mert az ő balkeze, a privatizációs kormánybiztos, bizonyos Martonyi János, bizony beengedte a nem termelő multikat is.

Nem, nem. Ez neked még túl bonyolult.
@Penivaldes: Ezt a Fideszesek - és a Jobiknyikek - egyáltalán nem így látják. Ezért is ragadt rájuk az az elnevezés, hogy "a bosszú népe". :|
@Penivaldes: hááát, nem sok étel férne rá!!
@Penivaldes: "harmadikban a bezárta a wc.-be a konyhásnéniket" - pedzegeted, Penni :-).
@Penivaldes:
Túl izgága és hájas hozzá, azt akarod mondani Stefike ideáljáról!??? Ez egyszerűen felháborító!!
Amikor ezek itt szarnyalnak, s velük szarnyal egy csomó szervilis agyhalott?
Nodemég... :)
@a szív fészkei: igen, légyszíves a véretek másfelé csöppenjen.
egyébként én a piszkos munkát rátok bízom, én inkább alszom addig, vagy elmegyek sétálni, vagy fejemre rakok egy keverőtálat, és azt képzelem, hogy harcolok:))
@nincs_itt: Nem Orbán Viktor lendüléssel kapcsolatos szavairól jut eszembe a ködös múlból egy Charlie Brown képkocka, amelyen CB egy hintában ül, amely előtt 5 centire egy fal áll, amely falra CB hintáztában éppen felkente az arcát.
"Wblog
Arra a felvetésre, hogy mitől indulna be most a fogyasztás, miután az egykulcsos adó sem tudta azt beindítani, Varga Mihály úgy reagált, hogy "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni"
Előbb-utóbb a miniszter is elromlik, aranyapám!". Sőt, a miniszterelnök is romlandó. Már amúgy is másodlagos frissességű volt!!
@épészmérnök: dráága mérnök úr!! Ki méltoztattál felejteni egy Igen Nagy Embert Antall úr politikai hagyatékának örökösét! Igen!! RÁ gondolok! Ahogy sok, sok magyar is, édesanyjával együtt emlegetik gyakorta!
@Penivaldes:
Dehogynem alkalmas asztalnak viktorunk. A Serengetin a száraz évszakban feltálalnék rajta néhány fél gazellát Simba családjának.
@nincs_itt: "hááát, nem sok étel férne rá!! "

Dolgozik ezen a problémán a rendelkezésére álló szerény eszközökkel.
@épészmérnök: igen, ugye ez már olyan amiért érdemes lenne visszavonulni a politikai élettől..)
@nincs_itt:
Durva lehetett, ahogy közben egyik oldalról a kis hiéna mosolyával elindult Szájtátó, a másikról meg Tömjénes Zsótti a padsorok között. Szerintem mindenki a zsebét fogta, meg a hasát a nevetéstől.
Fasza kis gittegylet ülhetett össze "mini EU csúcsként". Nevezzük inkább mikrónak.
Gondolom megbeszélték a saját gazdasági sikertörténetük és a német recesszió következményeit! :DD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kedves Boli, finoman megjegyzem, hogy szó sincs erről, ám úgy vélem Egér barátunk, és társam nem szeretne semmit sem oV.-ről elfogyasztani, és én sem. Nem vagyunk mi rosszkisfiúk és kislányok ám.
@épészmérnök: Aaaah... ez volt az a dicstelen történet a libát pucoló konyhásokkal, amikor az ablakot is behegesztette, hogy ne kaphassanak friss vizzáert.
@Penivaldes:
Mióta???????????????????????????????????? :D
@dr. mesterseges szinezek: Nem kellene lökni is rajta??? Elvan a gyerek ha jáccik!! Ezt Kína első embere is észrevette, amikor egy labdát adott neki...
"ez való neked" felirattal, természetesen mandarin nyelven állt a felirat. Azóta is boldog, a kis retardált!
Egyébként pedig nem szép dolog gúnyolódni Havasi Bertalanon.

Vannak férfiak, akik olyan természetfeletti kisugárzással, transzcendens vonzerővel rendelkeznek, amely nemcsak a lányokat-asszonyokat, de még a legkeményebb, legrigorózusabb férfiak szívét is teljesen meglágyítja, és előcsal belőlük egy megmagyarázhatatlan, már-már homoerotikusnak nevezhető érzékiséget, rajongást. Talán nem a legszerencsésebb párhuzam, de Winifred Wagner, Richard Wagner menye a háború után elmesélte, hogy Hitler olyan ellenállhatatlan vonzerővel és mágikus-démoni jellemmel rendelkezett, amelynek hatása alól még az erős akaratú férfiak sem voltak képesek szabadulni, szinte beleszerettek a Führerbe. Heinz Guderian tábornok is arról számolt be, hogy spártai körülmények között felnőtt, vasakaratú és szilárd tartású porosz tisztek is teljesen ellágyultak, megszelídültek Hitler környezetében, és úgy viselkedtek, mint egy csapat iskoláslány a Justin Bieber koncerten.

Saját tapasztalatból mondom: eszét veszti és többé nem nyugszik, aki Orbán Viktor hatása alá kerül. Amikor a Mária Valéria híd átadásakor Orbán Viktor megérintett és végighúzta puha gyermekarcomon érdes férfitenyerétm azonnal megértettem, hogy örökre magához láncolt, hogy attól a pillanattól kezdve nem menekülhetek a gravitációs mezejéből.

Havasi Bertalannal is ez történt, szerintem.
@nincs_itt:
Megemlíteném, hogy az illető ... hölgy. Nadon-nagyon messze, az Óóóóóóperencián is túúúúlról! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: sosem voltunk azok, mi, leginkább én sosem teszünk semmi olyat, amit te akarnál. tudom, hogy most féltékeny vagy, mert lenyúltam az Egeredet, de bele kell törödnöd a vereségbe:))))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Kb. ami leírtál illik gondolom valamelyik buzibárra. Illetve az SS is ilyen spártai módon buzult, az SA meg Röhmmel azután... No comment!
Eme sajátos élettapasztalatodat szintén a Kék Osztriga Bárban szerezted cukorfalat? :)
Egyébként pedig nem szép dolog gúnyolódni Havasi Bertalanon.

Vannak férfiak, akik olyan természetfeletti kisugárzással, transzcendens vonzerővel rendelkeznek, amely nemcsak a lányokat-asszonyokat, de még a legkeményebb, legrigorózusabb férfiak szívét is teljesen meglágyítja, és előcsal belőlük egy megmagyarázhatatlan, már-már homoerotikusnak nevezhető érzékiséget, rajongást. Talán nem a legszerencsésebb párhuzam, de Winifred Wagner, Richard Wagner menye a háború után elmesélte, hogy Hitler olyan ellenállhatatlan vonzerővel és mágikus-démoni jellemmel rendelkezett, amelynek hatása alól még az erős akaratú férfiak sem voltak képesek szabadulni, szinte beleszerettek a Führerbe. Heinz Guderian tábornok is arról számolt be, hogy spártai körülmények között felnőtt, vasakaratú és szilárd tartású porosz tisztek is teljesen ellágyultak, megszelídültek Hitler környezetében, és úgy viselkedtek, mint egy csapat iskoláslány a Justin Bieber koncerten.

Saját tapasztalatból mondom: eszét veszti és többé nem nyugszik, aki Orbán Viktor hatása alá kerül. Amikor a Mária Valéria híd átadásakor Orbán Viktor megérintett és végighúzta puha gyermekarcomon érdes férfitenyerét azonnal megértettem, hogy örökre magához láncolt, hogy attól a pillanattól kezdve nem menekülhetek a gravitációs mezejéből.

Havasi Bertalannal is ez történt, szerintem.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Havasi Bertalanon is végighúzta érdes tenyerét? (remek, nem tudtamm hogy csiszolóvászon a keze, ez jó, mert csak végig húzza majd egyszer a kezét egy gerendán, és az szépen sima lesz)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Stefi, most képzeld el, hogy a párthoz volnál láncolva, ha Szájer József simogat azon a hídon!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: csak egyetlen kérdésem maradt, mi faxtól volt érdes a tenyere??? csak neeem??!!!
@nincs_itt:
A Stefi nevű fapinán matatott előtte! :)
@Penivaldes:
Váááááá... Az enyém??? Gyagyás! Még mindig a lányokat szeretem! :))
@Penivaldes: "nem tudtamm hogy csiszolóvászon a keze,"

Zuzu Petalsnak hívja, amikor éppen nem Matolcsynak.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Mitől is érdes a keze? A munkától? Az én arcom helyett taperolja a trágyamentesítő villás vaseszköz fényesre csiszatolt fanyelét. Utána a te meg a berci pirospozsgás pofiját.
@nincs_itt: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Orbán Viktor tenyere kemény földműves munkában edződött. Az igazi férfiak tenyerét bőrkeményedés, kérgesedés borítja, csak a városban élő liberális bölcsészfiúknak van babapopsi-puhaságú kezük.
@dr. mesterseges szinezek:
Azok a pedofil élmények egy életre nyomot hagytak Stefikében! Ilyenek ezek... :)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: na látod! ezért nem szabad a közelébe menni, mert mindenki elveszti miatta az eszét.
@Spániel:
ez látszik az egész frakcióján.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: aha, mikor és hol művelte a földet, amikor 24 órában és egy éjszakában nekünk tett jót már 25 éve folyamatosan???
Értem én, volt egy hektár föld összehajtogatva az aktatáskájában és két nemzetmentő tárgyalás között kapálgatott egy keveset... tényleg kár, hogy zárva az OPNI, pont jól ellenétek a Duceval...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Basszameg! Én meg azt hittem, hogy az evezéstől, a kajaklapáttól lettek olyan bőrkeményedések és kérgek a kezemen... :)
Viktor mit is végzett? Ja tényleg, ő nem "városban élő liberális bölcsészfiú" volt. Igaz!
Szerencsétlen, városban élő liberális jogászfiú volt. Oszt mi lett belőle... :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: börkeményedés ellen lehet tenni, még a vidéki parasztgyereknek is.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Stefike drága Brünhildám!

Freud vajh mit mondana arra, hogy Orbán "Érdestenyerűbársosemdolgozott" Viktort, te itt és most Hitlerhez hasonlítottad?

Kicsit felfeslett a valóság szövete nálam irányodba most!
@Penivaldes:
Érzem én, hogy beugratós a mondókád aranyszívem...
Válogatok, na! :D
"Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy Orbán Viktor Rómában részt vesz egy munkaebéden, amely "mini EU-csúcsnak" is nevezhető, mert azon jelen van a magyar kormányfő mellett az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök, akik az eurózónát sújtó gazdasági válságot tárgyalják meg."

Illusztris és főként sikeres csoport.
@Squid:

Az elején leszögeztem, hogy talán ez nem a legszerencsésebb párhuzam...
@Bakter:
Képzelt el, ha ezek összefognak... Még akár együtt kiadják Svájcot is! Forintosítva...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem beugratós volt aranyszívem. csak gondoltam, hogy veled igazán jó kis bulikat lehet csapni:)))
válogatsz, mint lencse közt a veréb. mi alapján válogatsz bogárkám?:)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Az elején leszögeztem, hogy talán ez nem a legszerencsésebb párhuzam..."

Hát hörcsögvirágszálam kurvára nem az, a történelemben számtalan nagy mojo-val rendelkező nő és férfi van! Az hogy neked hitler jutott eszedbe, elég sokat elmond rólad és arról is mit imádsz Orbánban!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Tényleg nem az, HA eltekintünk egyéb "gyengeségeitől", akkor Hitler gatyába rázott egy gazdaságot, Orbán meg pont fordítva...
@Penivaldes:
Most mondja, hogy magasság, mellméret...? Nem, dehogy, nem vagyok én olyan! A belső, a kisugárzás számít! :D
Stefi ezért hiába kapar, semmi esélye nálam. (Pláne, hogy nem nő! :D)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: ja, egyébként gyóccer időben megvolt?? napi betevő orbán beszédet is meghallgattad, nézted?? Szék nem maradt szárazon, mi?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: há' má' az is akadály?? Ijjen forradalmi időkben, hogy nem NŐ?
Fabius csodálom! A türelméért, meg szenilitásáért! :)
@Penivaldes: Mi van??, Míg mi harcolunk a teuton állatkerttel,ti itt??? Hmm, na jó kis munkamegosztás.
@nincs_itt:
Nézd, értem én hogy NER, meg minden fa.zom, de akkor is! Nekem bevált a punci, nem változtatok, kísérletezzen, akinek két anyja van! :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Komolyan! Miért nem indítasz egy blogot, és oda nyomhatnád ezeket, postokba. Keresni is könnyebb lenne, mint így, egy rakás komment között...
Orbán Viktor kemény földműves munkában edződött tenyere legyek, ha Stefánia kisasszony nem paródiát ad itt elő. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Lány vagyok, drága virágszálam. Hajadon leány. De ne aggódj, bogárkám, előbb udvarolnék Köves Slomónak, mint neked.
@King of Shadows:
A Hírcsárda babérjaira törne! Csak sokkal "tapadósabb nyelvezete" lenne! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Az étlap egyelőre titok, de ha a donok összeülnek ez fog történni:
Európa retteg, és Merkel asszony segítségére vár.
Amerika előbbre hozta a feritél-elhárító rakétarendszer keleti parti telepítésének időpontját.
Ázsia összezár, közös japán-kínai unortodox-vadász századokat állítanak fel, Irak összenyitja határait Iránnal, a tálibok pedig beállnak a NATO-ba.
Afrika megosztja a gyémántvagyont.
Ausztrália egyelőre kivár, és a gyorsnaszád képességei után kémkedik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Stimmt! De ahogy megmondta nemzetty Valkyrünk, Introvertált Bertalant is...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Eszetek vesztettétek, ez stimmt. Aláírom. Spárta ugye nem jó emlegetési párhuzam, mert ott a homoszexualitás jóformán elvárt magatartás volt. Ergo Hitlered és Orvbűnöd a homokosokra hat leginkább? A rossz, megfizethető hímringyókra, akik pénzért őt is? Hisz Havasi nagy rajongászata eléggé meg van fizetve.

Hitler olyan randa volt, hogy nemcsoda, ha Chaplin a világot röh9gtethette kis rajta élcelődve. Egy debilfejű féltökű. Simili similis gaudet. Csak rajongj tovább érte.

Addig meg nézd meg, milyen, amikor embernek hívnak egy marok nyálat. www.hirado.hu/Hirek/2012/09/21/07/Mar_igy_irnak_Magyarorszagrol_kulfoldon.aspx?source=hirkereso

Őt is simizte valahol Orvbűnöd, hogy ennyire hülye lett? [..]"Kumin Ferenc az M1 reggeli műsorában leszögezte: „van még teendők, ha meg akarjuk előzni, hogy torzító cikkek jelenjenek meg Magyarországról”."
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Egy dobásod van. Engedékenységem kompenzálására használd a köszönöm szót.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Strapakanca?
Max. valami kis szimpla kis buzi. Fabius nemrég gondolkozott hogy lehozza-e a regjeidet, de inkább hagyott futni téged, te majom! :D
Slomó haverodat hívd fel, próbálkozz be nála, de szerintem azért jobb ízlése lehet nálad...
@a szív fészkei:
Orbán csak szeretne felnőni a Chaplini magasságokba... :)
Tanulhatna tőle!
www.youtube.com/watch?v=CUMFtqZPqDQ
@Spániel: Valami lamúr kezdődött köztetek is? Nagyon zsizsegnek itt a hormonok!! :-DDD Hová kerültem???? ;-DD
@a szív fészkei: A bunker című filmben Athony Hopkins félelmetesen játssza a félőrült Hitlert.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ájvé, ne tedd ezt velem, már majdnem beleszerettem!! Még két mondat Róla, és végem, átállok a sötét oldalra!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jaj dehogy érinti a cipője talpát se, pláne, mert a humor szó jelentését nem is érti. Csak jelezni kívántam, hogy Hitler a nagy idol mennyire röhejes céltábla lett Chaplinnél, mert nem volt elvakult hülyenáci, tehát reálisan látta, hogy egy nyomi idegroncs...
@a szív fészkei: esküszöm ártatlan vagyok, viszont vénszivart átkeresztelném vénkujonnak.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Ül a kutya! :)
Fekszik! :)
Lábhoz! :)
Jól van na, lesz csont!

@Fabius:
Tényleg hallgat a vezényszavakra! Jól neveled! :D
@a szív fészkei: tudod a gruppen sexben is az a rossz, ha kimaradsz belőle...
@Penivaldes: Nem láttam, de Hopkinsról bőven el bírom képzelni. Ahogy Bruno Ganzról is - azt sem láttam.
@a szív fészkei: csak köztük kezdődött lamúr! nincs itt semmi szerelem.
@nincs_itt: Ja, ja.- Hát ha nem kellek itt, akkor nem kellek. Mit lehet mit tenni? :-DD Marad a húsvér világ...
@Spániel: Jobban növeled a népszerűséged, mint Orvbűn. Ez a valami!!! :-))))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A megfontoltság, higgadtság, önfegyelmezés és az engedelmesség sarkalatos keresztényi erények, amelyek elengedhetetlen a tartalmas keresztény élethez.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy Fabius vasszigora tulajdonképpen segít nekem abban, hogy jó keresztény legyek.
@a szív fészkei: ha ez valami, hasznosítani lenne érdemes. Mi van pl. az árnyékkormányunkkal?
Tanulságos és szégyenletes dotoho.blog.hu/2012/09/21/para_van_borokai?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare Kumin, Borókai, Orvbűnnyálas kóladoboz gyűjtögető Berci - ezek a minőség Orvbűniában. Há-nyás.
@Spániel: Mondjátok, milyen címletet rajzolgassak és mi legyen az ábra rajta? Peni a pénzügyér, neki kéne nyomnia de látod, most angol teavedelőbe megy át - közben pasikkkal cicázik, mint te - Csekk nem tudom, hol van, keresztanya is kivette a szabiját. Így azért nehéz kormányozni. Még ha a valódi már árnyákszékre se jó.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ugye hogy ugye? Szerintem neki járna a kézcsók, mint Vikibojtnak a gárgyult öregektől.
@a szív fészkei: én azt vallom, hogy szeretni kell a férfiakat.
@a szív fészkei: jajnemá, egy teljesen ártatlan csevegés fajult odáig, hogy élemedett koromtól függetlenül szinte megkérte a fele lányságomat. Megesik a világtörténelemben, bár az nem mostanában volt.
@Penivaldes: Szerintem a Bukásban még jobban játsszák a führert. :)
Érdekes ez a "Stefánia kisasszony" jelenség, régóta figyelem.
Mivel foglalkozik a "hölgy" akkor, amikor éppen nem orbánt imádja, amikor éppen nem másokat gyaláz ocsmány stílusban?
Nem tudja valaki?

Nem lehet, hogy csak poénkodik valaki ezen a néven? Nem lehet ennyire agyatlan, agresszív állat senki!
"Halványuló Csillagunknak nem ez a legfényesebb időszak a pályafutásában."

Ennek némileg ellentmond, mármint a halványodásnak és a nem legfényesebbnek, hogy a Szonda szerint a Fidesz népszerűsége a júliusi 34-ről augusztusban 37-re, szeptemberre pedig 40%-ra nőtt.

A ballib értetlenkedőknek itt a magyarázat, egy mai Orbán idézetben: Magyarország gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma.

A nemzet tehát egyre növekvő számban áll Orbán mögött és élvezi a fidesz kormányzat világszerte csodált és irigyelt eredményeit.
@ob.szerver: "Ennek némileg ellentmond, mármint a halványodásnak és a nem legfényesebbnek, hogy a Szonda szerint a Fidesz népszerűsége a júliusi 34-ről augusztusban 37-re, szeptemberre pedig 40%-ra nőtt.

A ballib értetlenkedőknek itt a magyarázat, egy mai Orbán idézetben: Magyarország gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma.

A nemzet tehát egyre növekvő számban áll Orbán mögött és élvezi a fidesz kormányzat világszerte csodált és irigyelt eredményeit."

Oh egy jó pénteki űbertroll! :D

Másfél százalék recesszió gondolom rohadtul irigylésre méltó!
@Penivaldes: Nem mondod??? Pedig milyen sok mém videót csináltak már belőle. :)

index.hu/tech/2010/04/01/hitler_nem_talal_parkolohelyet/
@Spániel: Mostanában volt..;-)) Én örülök, hogy örültök, csak végezzétek az árnyékmunkát is!

Ilyen vonzó árnyékkormány se volt még a világtörténelemben! Népszerűségi index a toronyban, mi kell még? :-))
@Julian Plenti: Baranyai falusi gazdaságot vivő, 24 éves echte szűz parasztleány, echtébb evangélikus, makulátlan nordikus hesseni ősökkel, akik egyszer találkoztak Luther Mártonnal is - innen eredhet Stefke féktelen zsidógyűlölete - éjjel meg az erdőt járja, fokossal baszva fejbe a védtelen és az élőhelyük megzavarásán jogosan felháborodó állatokat.

Ennyit tudunk, sőt azt is, hogy volt egy hétig szerelme is, de annak a rác fele - fele azért teuton volt és glaciális - csúnya dolgokat akart a kezivel a Stefinken tenni.

Mindenhez ért és két Riska-fejés közben okít minket és imádja az Orvbűn családot az összes ott fellelhető szűzzel, Anikóval és Gazsival együtt. Mindig felrak családi fotókat hol ezekről, hol a lelki rokonaikról, a náci tisztekről.

Szerintem hekk a javából, noha vannak testvérei, Kurt és Lizi. Akik vállaltan hekkek. Néha megunja az összeset Fabius, amikor a családregényüket fokozzák elterelésül... Stefivel meg ilyen húzd meg-erezd meg viszonyban van. látod. De neveli rendületlenül és halad vele e téren.;-))

Engem pl. zsidó létemre Stefi meg fog védeni az általa kirobbantott polgárháborúban, múltkor megígérte. Szóval nyugiban vagyok, mondhatni. ;-DDD
@a szív fészkei: Igen Stefi velem együtt evangélikus. Ez az egyetlen közös pont eddig köztünk.
@Penivaldes: látod, látod mondtam én. Egyébként egész helyes lány. :)
@a szív fészkei: ma azt ismegtudtuk továbbá a saját szájából

"Saját tapasztalatból mondom: eszét veszti és többé nem nyugszik, aki Orbán Viktor hatása alá kerül. Amikor a Mária Valéria híd átadásakor Orbán Viktor megérintett és végighúzta puha gyermekarcomon érdes férfitenyerét azonnal megértettem, hogy örökre magához láncolt, hogy attól a pillanattól kezdve nem menekülhetek a gravitációs mezejéből."

szóval mióta orbán megsimogatta a hídon, azóta ilyen hülye.
@Penivaldes: ez az! Mint gazdasági miniszter, aktivizáld végre magad és csinálj pénzt! Hekket minden szatyorba!
Én mint állatügyis csak a kutyám kimiskárolását tudtam eddig megoldani.
@nincs_itt: "Forradalmigyorsnaszád Ellentengerkicsi"

:-DDDDDDD
@Spániel: Érthető teljesen, hogy az öttusa bronzérmes, Marosi nem akarta ilyen veszélynek kézfogással kitenni magát, ha ez a Vikikór testi érintkezéssel terjedhet. Stefit már nem menthetjük meg magától és Orvbűntől...

Úgyhogy akkor szórakozzunk rajta, mint különleges állatorvosi lovon.
Kedves testvéreim, szánjatok drága időtökből pár percet, nyissátok ki fületek vörös viasszal lepecsételt ajtaját, és hallgassátok Lajos próféta prédikációját, a debreceni córesz mikéntyirül.
Annak is ajánlom, akinek a szervezete drágabolgárúr pollenjére heves allergén reakciókkal válaszol, a röhögés majd csillapítani fogja a roham nem kívánatos következményeit.
2012-09-21 1. rész 19:00-tól, aztán jöhet a második rész.
Na, ez igazi brühühühü
www.klubradio.hu/index.php?id=33
Lajos nászra készült, de úgy járt mint az írástudatlan köpőlégy. Beillatosítani akarta magát a randi előtt, de a polcról nem a parfümös palackot vette le, hanem a chemotoxot.
Lali-lali…
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ismerős volt valahonnan. aztán eszembe jutott hogy egy falra akasztható bábum nézett ki így. annak is ilyen befont varkocsú haja volt, csak nem volt sisak a fején.
@dr. mesterseges szinezek: Vagy ketten sztereóban!! Juj, de élmény!

Én vén fejemmel meg kátrányos gyermekkort tudhatok magam mögött, mert csak egyszer integethettem a reptéren papírzászlócsákkal a finn elnöknek anno. De az nem pedozott senkivel, csak huss elhúzott boldogan haza.
@Spániel:

Megrázó élmény volt. A nyers férfiasságnak ilyen sűrű koncentrációjával sem addig, sem azóta nem találkoztam. Még most is beleborzongok, ha felidézem magamban.
@Knósszosz: A saját magam főzte vacsi előtt vagyok, köpőlegyek most nem érdekelnek. Majd később nézem a szemüveges falra kent huszárovicsot.
@a szív fészkei: mi a kollegákkal kirendelve láthatatlan vietnamiaknak integettünk.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Te figyi, szűzek eleje! Copflis kislány korodban már a nyers férfiasságra figyeltél és gerjedtél? Hinnye rézimézimizi!! Gerontofil-e vagy-e???

Vagy Lolita??? Húha, de sűrű élet lehet ott Baranyában, ha hatodikosoknak is csak ez jár a fejibe a masli alatt...
@Spániel: Az a finn elnök, Kekkonen nagy böhöncére megnőtt a sok haltól.
Aki nem viselkedik jól, annak Rubint Réka bikinis fotókkal nevelem meg az esztétikáját! :-DD Totál brutál. Kapitulálna Irán és mindenek.
De tényleg: ezen a szétesett fejen, pohos testen, karikalábon mi vonzó????

Nincs meg benne a csúnya férfiak szexis sármja se, csak a csútiság.
@Penivaldes: TE, valami huhh, de rémisztő. A karja is olyan, mint Popeye. A mosolyától falnak esek, ahonnan a pókot szokta kiharapni.
@a szív fészkei:

Természetesen sok mindent tisztán láttam már akkor is, csak nem tudtam volna ilyen világosan megfogalmazni, mert akkoriban még nem rendelkeztem megfelelő ismeretekkel és információs forrásokkal. Nem kell kiterjedt ismeretekkel rendelkeznünk a newtoni fizikával kapcsolatban ahhoz, hogy érzékeljük a gravitáció hatásait.
@a szív fészkei:
Jól is teszed, ha csak a vacsora után hallgatod meg.
Bár nem tudom mi finomat főztél, de lehet kár lesz érte-:))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Azon a mélyművelésű szellemi frontfejtésen ahol tartózkodsz, nem érzékeled a gravitációt??
Jó szerencsét!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Nem kell kiterjedt ismeretekkel rendelkeznünk a newtoni fizikával kapcsolatban ahhoz, hogy érzékeljük a gravitáció hatásait. " - Például hogy natur mélytorkosnál a lé lecsorog a torkodon. Tudjuk hugi, hogy te innen szeded a fizika tudásod. :-))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"Megrázó élmény volt. A nyers férfiasságnak ilyen sűrű koncentrációjával sem addig, sem azóta nem találkoztam. Még most is beleborzongok, ha felidézem magamban."

nem olvastam végig az előzményeket: megvolt neked Overdose?
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: huhh, valóban a annak az ember-bonsainak akkora megvilágosító ereje van, hogy csak na! Nézzük csak meg az elyut, akkora hatással van rálya, hogy azóta is vergődik szerencsétlen,amióta nem hívják még töltelék embernek sem sehova a fotóra.Fáni, vazze, komolyan mondom, Magyarországon röhög egész Európa, az osztrákok mondták, hogy még várnak egy kicsit, aztán megveszik kilóra.De minden rendben, a 1,5%-os növekedés, igaz minuszban!
@Julian Plenti: A hugi nehéz altesti munkát végez az 52-es útról leágazó dűlőkön.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fáni, voltál már férfival? Ccsak azért kérdezem, mert felénk az 1 méter 8ö-nál és 80 kg-nál indul, továbbá nem beszél hülyeségeket és nem veri az asszonyt, hanem...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fabius "vasszogorától" te milyen tekintetben vagy jobb keresztény? Előre kéred a pénzt a kuncsaftoktól, nehogy megmalmozzanak? Erre már én is kértelek, hugi!
@a szív fészkei:
Délelőtt láttam, el is lett baszva a napom.
@Knósszosz: húúú, mibe rángattál bele! idáig Lajost próbáltam megérteni.
@Knósszosz: látjátok, aki ilyet néz az most megnézheti magát. bezzeg ha engem néznél, akkor nem lenne ilyen gond, mivel én nem veszek magamra bikinit.
@nincs_itt: "édesanyjával együtt emlegetik gyakorta! "
Szép is a családi érzés, nem?
@GeoCracker:
Az örmény „namialófaszvótez” kérdésre, meg csak pislog azerbandzsán Kusza Szem, meg az ő admistrációja.
Laudetur viktorúr…
@Penivaldes:
Gonosz vagy!!!
Hogy fogok aludni a vizuális élmény nélkülözése okán??
Erre nem gondoltál?
@Spániel: "ezért nem szabad a közelébe menni, mert mindenki elveszti miatta az eszét."

Magyarul: egy bolond százat csinál.
@Spániel:
Mazopista-e vagy?
Ha arra adtad a fejed, hogy megértsd ezeket, tanulmányozd Torquemada életművét, még körösztyén is volt a tetű.

vagymia ló
@Knósszosz: meg egyébként is nem mutogatom magam mindenféle jöttment férfinak.:)
@épészmérnök: egyre jobban az az érzésem, hogy stefi valami agykurkász és könyvet ír - rajtunk demonstrálva a példákat -a zemberek manipulálhatóságáról, reakcióiról. Mert szerintem ilyen állat nincs, mint ő. Persze a jutalékért majd bejelentkezünk.
@Knósszosz: Torqueamada névleg volr keresztény de távol volt tőle valójában.
@Penivaldes:
Megértem, ha akaratomom kívűl megbántottalak valamivel és utálsz ezért. Hajlandó vagyok a lábaid előtt mea culpázni, bármit megteszek a feloldozásért drága Peni, de Rékával ne fenyegess, könyörgöm!!!
Azért van egy minimum, amit a legéhesebb pasi is megkövetel, már ha becsüli önnön-magát.
Norbi nem ilyen, de én igényes vagyok, na.
@Knósszosz: még meggondolom, hogy megkegyelmezzek e neked.
@Spániel: igen, ezt már sokszor kitárgyaltuk. Valaki beidézett jobbos blogokon megejtett hozzászólásait, amelyekben ugyanilyen fennkölten liberális közhelyeket hangoztat.
@Penivaldes:
Na ja, de azért a kereszt "szencsége" alatt, igen nagy élvezettel grillezett vacsorára eretnek husikákat, oszt lehet attól lett köszvényes, mert a purin felgyülemlett a szervezettyibe.
Penike, értem én a dolgot, de az undoromat nem veszi el senki az ájtatos szarládáktól.
Bocsi...
Szemlélve a költségvetés készítése körüli elképzeléseket, felmerül egy-két olyan gondolat, hogy a kormány tévúton jár, mely a hibás helyzet felimerésből ered.
A fekete gazdaság mérséklése és az adózás fehérítése miatt a kormány különböző ösztönző, orientációs tényezőket tervez, abban bízva, hogy az állampolgárok adózási fegyelme növekszik.
Egy olyan országban, ahol a mélyszegénység van jelen, a versenyszféra szereplői vállalkozásaik hanyatlása ellen küzdenek, ott nem az adózási hajlandóság van a fókuszban, hanem a túlélés. Addig, amig a baj gyökerei nem szűnnek meg, ezen a téren nem várható változás.
A fogyasztási tipusú adóknál ugye 27%-ra emelkedett az Áfa.Tudomásul vettük, mit tehetnénk mást? Azonban megjelent a tej és a hús lobbi, 20-30%-os áremelés szükségességét sürgetve. Miután az emelt árak elviselhetetlen volta miatt várható egy jelentős fogyasztás csökkenés, e két termékcsoport Áfa-ját jelentősen csökkenteni kívánják, 5%-ot emlegetve.
A két termékcsoport fogyasztási volumene az élelmiszerpiacot tekintve szinte a legjelentősebb. Emiatt nagyarányú adóbevétel csökkenés jelenne meg. A nagyí kérdés, hogy megéreznénk-e mi, fogyasztók ennek teljes hatását. Emlékezzünk a Gyurcsány kormány Áfa csökkentési intézkedésére. Észre sem vettük, hogy az árak változtak volna, a kereskedelem nyelte el az előnyeit.
Egy ilyen adócsökkentésnek abban az esetben lehetne a fogyasztói árakra hatása, ha maximált árformát írna elő a kormány. Ilyen árformának az alkalmazása viszont a jelenlegi gazdasági rendszer szabályai szerint nem lehetséges.
Miután a kormánynak a fogyasztási tipusú adók körében szűk a mozgástere azok túlzó mértéke miatt, inkább a vagyon adóztatásán kéne elgondolkodni.
A másik adónemnél, az egykulcsos adó megszüntetésénél kéne az IMF-re hivatkozni, most kéne kihasználni ezt az opciót, és a kormány tekintélye sem csorbulna.
@Knósszosz: megelégedtem volna, ha egy mondatot kihámozok a sürüjéből. Bár ez nem igaz, a jónapotbolgárúrat megértettem.
@Knósszosz: gondolom azóta is a velkám közgépre váxrnak:-) meg a manatban levő manira:-)
Elolvastam a blogot, máris írtam a kommentemet! Most látom, hogy nem illeszkedik a témám. Bocsánat!Ugorjátok át!
@Knósszosz: ne keverd a Vatikánt a kereszténységgel, meg azzal, amit Jézus elmondott. igen, sok mindent csináltak a kereszt szentsége alatt, csak azt tudni kell, hogy amit tettek annak köze nincs ahhoz amire hivatkozva tették. és ne Penikézz. köszönöm.
:)
@GeoCracker:
Erről van kialakult álláspontom, de az most hosszú volna. Amúgy, ja!
@Knósszosz: Jézus nem hirdetettt keresztesháborút. Ahogy Mohamed sem kéert senkit öngyilkosságra. A Bibliának köze se a katolicizmus egyházához, csak igen távolból. Ahogy egy bocsika nem akartam Ratzingertől is elvárható lett volna jugendügyben.
@Knósszosz: valamelyest nekem is. A blogra artikuláltam is kicsit A (shortolt szavahihetőség v.mi:-)
@Penivaldes:
Nem keverem, illetve még is.
Engedje meg nekem kedves Peni, hogy a holokauszt áldozatai számát messze überelő kereszténység jegyében elkövetett népirtásokat, ne tekintsem bocsánatos bűnnek. Szeretném az Ön figyelmét felhívni, hogy nagy ívben szarok a keresztény erkölcsiségre, amit például a KDNP reprezentál. Ennél karakánabb Lakatos Armandó is, aki azt mondja az bíróság előtt: „tekintetes törvényszék, loptam, oszt?” Az Opus Dei-ről nem is beszélve, a Vatikán külön bejáratú Camorrájá-ról.
A hit egy dolog, az egyház meg egy másik. Undor szervezet a világ nyakán a mindenkori főszarházival, aki a latrinai palotát szennyezi. Kivétel ez alól II.János Pál, akit nagyra tartok.
Ne haragudjon kedves Peni, nem fogom becézni többé.
Értettem, nincs harag-:)))
@Spániel:
A vacsorád nem jött ki?
Pfff...
@GeoCracker:
Ezt majd átvesszük még, érdekel.
@Knósszosz: nem vacsorázom soha, csak gyümölcsöt, ez volt a szerencsém.
@Knósszosz: mégegyszer elismétlem ne keverd a kereszténységet Vatikánnal, ne keverd a hazaszeretetet a nacionalizmussal. nem ugyanaz.
@Knósszosz: "Kivétel ez alól II.János Pál, akit nagyra tartok."

Látod, látod. Még nagyon sok olyan van akit rajta kívül is nagyra lehet tartani. :)
Új tartalommal bővült a Steindl Imre Program hivatalos honlapja!

Ezen a rendkívül igényes és folyamatosan frissülő honlapon részletes tervrajzokat, látványterveket, videókat találhattok a Kossuth tér rekonstrukciójával kapcsolatban.

Véleményem szerint hasznos oldal mindazoknak, akiket érdekel a Nemzet Főterének történelme és rekonstrukciója, de különös figyelmébe ajánlom azoknak, akik hangosan nyivákoltak a József Attila szobor áthelyezése miatt. A szobor gyönyörű helyre kerül.

Az oldal:

www.nemzetfotere.hu/
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
a szobor most is gyönyörú helyen van, sőt ez a legideálisabb, amit el lehet számára képzelni. A Dunánál.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: küldenél egy linket a József Attila-szobor leendő helyéről? Az általad hivatkozott oldal keresője egy 1980-as hírt ad ki, a szobor felavatásáról. Semmi mást.
@Spániel: "a legideálisabb, amit el lehet számára képzelni. A Dunánál."

Ja. Szegény József Attila egész életét a rakodópart alsó kövén ülve töltötte, mintegy odanőtt.
Megjöttem a szülői értekezletről.
Miről maradtam le?? :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Teljesen lemaradtál. kellett neked szülői értekezletre menni....)))
@épészmérnök:

Itt egy látványterv a szoborról:

i.imgur.com/YZqe3.jpg

A téren egyébként teljesen megszűnik az autóforgalom és az alsó rakpart mindkét oldala gyalogos felületté válik.
@Mariann19:

Nono, Te ilyet írsz: " felmerül egy-két olyan gondolat, hogy a kormány tévúton jár,"

Ilyen föl se merül(het). Tehát téves a zalapvetés.
@épészmérnök: A Gát utcába mégsem vihetik a szobrot.
@Knósszosz: a KDNP rövidítéséből aP igaz csak:-) jol mutatják a családdal, abortusszal kapcsolatos vitáj. A magam részéről azért használom a kereszténység és katolicizmus fogalmakat is külön, mert nem azonos. Ha van is átfedés. A katolicizmus sok áldozatot kivánt, de a viszony olyan, mint a kommunizmus elvei, és a sztálinizmus gyakorlata közt. A katolikusok zöme sikszor hivatkozik a kereszténység elveire, de közük se hozzá. II. János Pál és Calcuttai Teréz anya nem a katolicizmuszk alapján voltak rendkivüliek, hanem a humánumuk alapján. Ami hiányzik Ratzingerből. S Jézus sem vallásalapító volt, hanem egy, a humánum jegyében "műkodő" tanitó, aki a zsidó vallást akarta mwgtisztitani a korabeli papság hordalékától. Zsidó rabbi volt, s nem keresztény. Csak EMBER.
@saravad: Merész megállapítás a tévút? A közgazdaságban több műhely létezik, az én műhelyem tanai más utakat jelölnének meg. Mit cáfolsz?
@Knósszosz: Ja és a magam részéről nem tatom vallásosnak magam. Tehát személyes bajlódás nélkül beszélgetek róla. Ha már olvastam a bibliát, koránt ilyesmit. :-) bár a zöld könyvet nagyon régen.
@Penivaldes: ebben nem értünk egyet. De szerintem ennek kisebb a jelentősége, mint azt sikan hiszik.
@GeoCracker: valahol azért van jelentősége, mert az egész alapja a megváltás, ami mindenkire szól egytől egyig személyválogatás nélkül.
@GeoCracker: A Biblia két könyve tartalmaz szép, nemes gondolatokat és rengeteg szörnyűséget + megkérdőjelezhető útmutatásokat. Bármit bele lehet magyarázni, vagy az ellenkezőjét, mint a statisztikába. Sok jobb könyv van ezeknél, mondjuk az életben biztos útmutatóul szolgálhat a Kis herceg vagy a Galaxis útikalauz, és még meghasonlást sem okoz.
@saravad: Van valami amiről sosem szabad megfeledkezni. A Bibliát az ókorba írták, és akkor a benne leírtak nem voltak kirívóak. sosem szabad szó szerint értelmezni, hanem az adott kornak megfelelően. minden könyv útmútatóul tud szolgálni a Biblia, a Kis herceg, az Ötödik pecsét.
@Penivaldes: nagyon nagyon régen és töredelmesen bevalva elég felszinesen (a 80-as években vmikor), akkortájt volt egy ilyen rohamom, h.elolvastam a Talmud egyik reprint kiadását, a Ramjana-t is. Ma már egyikből se mernék fejből idézni:-) inkább a szemléletérzés maradt meg. Az pl. h.leglényegesebb az ember. Talán ezért is szereztem aztán tanári papírt:-)
Ennek a köcsögnek mániája lett a munka, hát mutasson már példát, menjen dolgozni!
www.hir24.hu/belfold/2012/09/21/orban-szerint-veget-kell-vetni-a-joleti-tarsadalmaknak/~~fokusz
@GeoCracker: nekem is volt ilyen rohamom, amikor elolvastam pár könyvet egy huzamban, amikre ma már nem emlékszem.
:)))
honnan szerezted? rádfújta szellő?
@Mariann19: Semmit, egyet szoktam érteni Veled. Csak jelezni kívántam, hogy a kormány tévúton jár kezdetű mondatokkal operáló polgártársnak semmi jót nem ígér az álmoskönyv. :)
aztán később már nem rohamban olvastam, és ennek köszönhetően találtam rá a legjobb művekre.
@GeoCracker:
A P-öcs.
Nem szeretnék senkit megbántani a hitében-meggyőződésében, Penit pláne nem.
Ez egy demokratikus felület, ahol elmondhatja a véleményét akárki, ha ki nem vágják.
Hogy mi az ingerküszöb maximuma, azt a főnök tudja.
Nekem attól van tele a tököm, hogy alkotmányban rögzített szintet ért el a képmutatás. Miért mondom ezt? Azért, mert deklarálva vagyon abban a szarban, hogy ez a nemzet aztán piszkosul de keresztény. Engem nem kérdeztek meg, akkor mire alapozzák a kinyilvánításukat? Semmi sem vagyok:, se keresztény, se zsidó, se mohamedán. Akkor magyar se? De görbeorrú azért biztosan lehetek még, mert tegnap felismertem egy mezuzát az egyik ügyfelem szobaajtajának a félfáján? Majd elnézést kérek Vonától. (addig álljon féllábon a parasztja)
Kíváncsi vagyok, mit fognak kitanálni ott a Vatikánba arra, hogy találtak egy névjegykártya méretű irományt ami pár ezer éves, oszt azon maga Jézus mondja:
„a feleségem” – kiragadva a kohntextusból - akit érdekel kiguglizza.
Na, itt a világ vége a tolvajoknak, vagy ezt is elintézi az Opus Dei, a szivárogtató családjával együtt?
Miért is volt botrány Dan Brown könyveiből?
A kérdés költői természetesen…
Újabb jó hírünk Európában.

"FAZ: sántít Orbánék brit példája a választási regisztrációról"
"A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap az előzetes választási regisztrációra vonatkozó kormányzati tervről közölt beszámolót pénteki számában.
A magyar kormány választói regisztrációt akar bevezetni című cikkében a szerző, Stephan Löwenstein az alcímben kiemelte, hogy az ellenzék szerint a választójogi reform előnyben részesíti a kormányzó pártszövetséget. Megjegyezte: a kormány a brit gyakorlatra hivatkozik, ez azonban "nem meggyőző", mert Nagy-Britanniában nincsen "hagyományos" állampolgári nyilvántartási rendszer, "ezért elkerülhetetlen a választói regisztráció"."

hvg.hu/vilag/20120921_FAZ_santit_Orbanek_brit_peldaja_a_valaszt

Agyhalott, németül nem beszélő sváboknak ha kell lefordítom.
Még egyszer: német konzervatív lap!
@Knósszosz: Nem tudsz megsérteni, mert kb annyi közöm van a Vatikánhoz mint neked. vagyis semmi.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezzel a FAZ nélkül is tisztában van mindenki, de egyeseknek jót tesz, ha megtudják
itt hagylak titeket, és befekszem aludni.
@Penivaldes: igen, ezért nem vagyok vallásos.
@Knósszosz:
Piktort rátették megint a hazugságvizsgálóra.
Megint elgörbült a mutató! :))

"A siker küszöbén ácsorog Magyarország?"
index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/09/21/a_siker_kuszoben_acsorog_magyarorszag/

"Versenyképesség

Egyáltalán nem javult a helyzet, sőt. A Világgazdasági Fórum (WEF) szeptember elején tette közzé legfrissebb versenyképességi rangsorát , ami éppen az állítás ellenkezőjéről tanúskodik. Míg hazánk tavaly a 48. helyet foglalta el a világ országainak rangsorában, addig idén 12 helyet rontva, jelenleg már csak a 60.. Amióta a WEF felmérésében szerepel Magyarország, ekkorát még nem estünk egyik évről a másikra. Ezzel nemcsak a térségben, hanem az egész Európai Unióban az egyik legrosszabb eredményt produkáltuk, a 27-ből a 23.-ak lettünk."
A siker, ami láthatatlan??? Ne'ba!
Matolcsy kifésülhetné a szemeit!
Piktor meg bevehetné a gyógyszereit!
@saravad: Helyesbítek:A kormány jó úton jár...
@Mariann19: No azér :D

Vagyis azer...
@a szív fészkei: Én láttam élő valójában. :(
Előző munkahelyemen béreltek irodát és ott téblábolt az aulában. Úgy szóltak, hogy ott van. Én meg simán elmentem mellette. :)
Pedig forgolódom rendesen a csajok után, de ez olyan jelentéktelen, hogy észre sem vettem. :D
@Knósszosz: A zöld könyvet én is "olvastam"... 86-90-ig... matek feladat gyűjtemény... valszeg nem egy zöld könyvről beszélünk...:)
Egyébként 'stét, Mindegykinek! :D

És a blog.hu monnyonle! Hülye KBM! :P
@Penivaldes: Nem. Akkortájt elég sok mindent kiadtak nálunk is :-) Azt hiszem az Aczél-titkárság egy engedékeny korszaka volt. Kiadták a Koránt, a Torát, a Gyűrük urát, és sok más korábban csak hírből ismert könyvet :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mondjad már meg, ezen a kurva küszöbön mér botlunk meg mindig?
Keményfábul van?
Hungarocell köllene netán? Mindegy, azon is taknyolna Don Vittorio, és ráadásul még a Vidi is szopik-:D:D:D
Pataky majd ír egy himnuszt erre is, kreatív a csávó.
@Knósszosz:
Azért a pénzért? Te is kreatív lennél! :)
@saravad: ha nem bánod, én hozzátenném még a "Zabhegyezőt"...
@adi71:
Matekot nem értem.
Ráadásul csak narancssárga dolgokat olvasok.
Zöld nem köll, az olyan LMP-s -:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
De én nem tok gitárzani, hangom se, és a nyelvem is rövidebb az átlagosnál. Na, akkor?
@Penivaldes: Ha komolyan veszed a megváltást, akkor megint a megkülönböztetés nélküli humanizmushoz jutsz :-) Sehol nem mondta Jézus, hogy ő csak a zsidókért, a követőiért, vagy a feketékért, zöldekért, stb. halt meg.
@saravad: A Biblia kapcsán nem árt szem előtt tartani, hogy za egy erősen cenzúrázott eszmegyűjtemény. Olyan aminek szellemi vezetést, propagandát, figyelemfelkeltést, és katharzist egyaránt kellett szolgálnia. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne érdekes és tanulságos olvasmány.

@Knósszosz: A hit egy fontos dolog. S a hit, mint olyan nagyon mélyen gyökerezik, és szinte mindenkiben van igény a hitre. S kéretik nem belemagyarázni a szóba mást, mint amit jelent!!!
A katolicizmus és annak vezető hivatala elfelejti, hogy a társadalamakat emberek alkotják, és nem ideáltípusok. Ugyancsak elfelejtik azt, amit korábban írtam. Azt, hogy Jézus a maga korában zsidó rabbi inkább volt, mint vallásalapító. Márpedig ez a szerep nem tiltotta sem a nősülést, sem az ágyassal hálást. Sőt, a helyettesítő utódállítást pl. kötelezettségnek tartotta (vö. Onan történetével). Így a saját normái szerint Jézus nem követett el semmi szörnyűt, ha megnősült, vagy együtt élt egy nővel. Nem ezt, hanem a promiszkuitást, a prostituciót tiltották (vö. paráznaság).
Egyébként a cölibátus a katolicizmusban sem régi találmány. A Borgia-pápák után vezették be, ha jól tudom. S sokkal inkább gazdasági, mint ideológiai okokból.
@adi71: A görögök utáni első nagy matematikusok mohamedénok voltak :-) Talán nekik állítottak emléket azzal, hogy zöld letta feladatgyüjteményed színe :-)
@GeoCracker: Én sem mondtam, hogy nem érdekes olvasmány, csak azt, hogy - épp az általad említett okokból - életvezetési alapműnek nem alkalmas.

Mindig is érdekeltek a vallások és a kult.antropológia (Csányi bankár ellenében) és a Biblia pont olyan érdekfeszítő, mint a Korán, a Mahábharata, a Tibeti/Egyiptomi halottaskönyv, a népmesék és sok más. Bár én is régen olvastam őket.

Ami szintén érdekes: szekularisfigyelo.blog.hu/2010/05/25/tanulni_veszelyes
@GeoCracker: Nos, szerintem a 80-as évek közepén, mikor összeállították a feladatgyűjteményt, nem hiszem, hogy vitatkoztak volna a színen, hogy milyen legyen... valszeg a nyomdában ebből volt a legtöbb, ami kimaradt... :)
@GeoCracker:
Nem a hittel van problémám.
Hanem az arra rátelepedett szemétláda gittegyletekkel, akik a mai napig szipolyozzák a „híveiket”, mindenféle általuk emlegetett erkölcsi normákat leszarva. Na, nekem ez a bajom. Nem rejtem véka alá, a katólukas egyház különösen a bögyömben van.
Azokat a felbecsülhetetlen értékeket amit birtokolnak, pl. a Vatikáni könyvtárban – csak, hogy egyetlen példát mondjak – ugyan hogyan szerezték? Ja, loptuk és kuss?
Ugyanakkor azokat amelyekből meg kiderülhetett volna a szennyességük, nemes egyszerűséggel elégették.
Mondom megint, a hit számomra nem utálat tárgya. Én is hiszek a Jagermaisterben, és aki más vallásra akar áttéríteni, azt bokán rúgom.
De a katolikus egyháztól hányok, most jobbra, fél óra múlva balra. A szcientológiától meg triplán, bár az aztán nem vallás, csak ráhúzták a reverendát a gazdasági bűnözésre, erről szól.
Na jó, ez hosszú és messzire vezet, folytassuk holnap.
@adi71:
Basszus... Menjetek a fenébe! Mindenki emlékszik ARRA a zöldre??? :)) Ti is akkor nyomtátok akkor. :)
az a ződ felejthetetlen... a fejemben benne van, de nem tudnék olyan ződet kikeverni...:)
@saravad: Nem is életvezetési alapmű, de kultúrtörténeti alapmű. Belelértve az európai művészeteket is. S persze, jó dolog sok mindent olvasni. Cave Hominem Unius Libri :-)
Amúgy tanulni tényleg veszélyes. A hatalom számára pedig másokat tanulni hagyni veszélyes.
De ez messzire vezet :-) (endresy.blogspot.hu/2012/07/szolganemzetneveles.html )

@adi71:
Ezzel nem is vitázok. azért nem árt tudni, hogy az arabok nélkül ma kicsit nehezen lennénk a számokkal. Egyébként jelenleg elég fogós ravasz kérdés (fel is szoktam tenni, ha katedrára keveredek nagy ritkán), hogy hányféle számrendszert használunk a mindennapokban.

@Knósszosz: Valós hitre gondoltam :-)) Bár a kupica sem rossz, bár én mást szeretek :-()
@Knósszosz: Újházy leves, csirkepaprikás galuskával, meggyespite - azt a csodát nem én sütöttem - szóval kár lett volna ezekért. Előtte nasinak nagyon finom pogi, az se tőlem.
Most meg emésztek, az fontos, ott se kell hányingernek Kósa. Nem vagyok bulímiás, hogy hánytassam magam evés után.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Gravitáció, ez stimmt.Ez az ember úgy lehúz, mint semmi más. Valóban.

A legbetegesebb dolog politikust imádni. Nem az a dolga, hogy sztároltassa magát. Azt csak a betegagyú, önmagukban bizonytalan pöcsfejek teszik az erre hajlamos szerencsétlenekkel, akiket aztán bábként rángatnak.

Öntudatos polgár ilyen paprikajancsiknak nem ül fel.
Viktátor és Don Debrecent olvasva, mert nincs az az isten, hogy rongáljam a halló rendszerem, agyamba tolultak számos kérdések, és kétségek. Örlődve magamba zuhantam végleg, ha ezen fószerek a normálisak, akkor magam meghatározására új kategóriát kell megteremteni. De még így is fényévekre leszek tőlűk. Remélem csökken majd az említettek körüli tömegek, mert ha nem, akkor gyorsan végére járódunk ennek az országnak.
@GeoCracker:
Elolvastalak. Nem hiszem, hogy sok vita lenne köztünk :)
@GeoCracker:
Oké!
Nem tagadom, a mesekönyv engem nem érdekel.
Persze ha Benedek Elek írta, akkor igen.
Majd meg leszek mázsálva a történelem ítélőszéke előtt ezért is, de a biblia hidegen hagy. Nem útálom, de nem is érdekel. Sokkal inkább olvasom a görög mitológiát, de ez ízlés dolga. Az lehet, hogy azért vannak ellenérzéseim az egész keresztény kultúrával szemben, mert például Cortez áldásos tevékenységéről olvasva, kifordult a belem. Meg volt még pár más „eset” is. Keresztes háborúk például etc…
A hiba nyilván bennem van, nem tudok szabadulni az olvasmányaim által rögződött hülyeségektől.
Üdvözöl egy ateista!!
@saravad: hát nem :)
Mesésen összefútt minket a szél, igaz egyesek szerint akár nevezhetnénk, szemétnek is.
@GeoCracker: minimum két számrendszer... a tizest és a kettest... szerintem...
Illetve lehet még egy... ugyanis az órákat és a napokat nem így számoljuk...
@a szív fészkei:
Egy magyar anya nem lehet ilyen gonosz-:))
Grrr!
Van szíved csirkepaprikással kínozni a közönséget - engem??
Nohiszen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
'sakkor még rodeo nem is szólott vala -:D:D:D
@Spániel: És nem veszel éhen éjjel?? Anyám, hogy tudjátok ti megállni evés nélkül?????
@Knósszosz: hihi, este nálunk is az főtt, igaz honapra, még nokli sem van, és terjeng az egész házban. Comb, és darabolt tik mell.:D
@Knósszosz: Jó lett. :-)) A leves is daragaluskával, aranyló meg minden.. Galuska Galagonya, lelkecském, ne szomorkodj Peni miatt...
@Knósszosz: A vallás szerintem - és ezt azért jól mondta Lenin, ha ő mondta _ a nép ópiuma. Fegyelmezési eszköz a hatalmasok kezében. Megmondja, mit csinálj, hogy a hatalomnak kedves légy: szenvedj, éhezz, szolgálj, fogd vissza az életed élvezetét, kushadj, és csakis ekkor jutalmul - mert a való életben szívsz csak, mint a torkos borz - tiéd a mennyek országa, ahonnan még nem jött képeslap, hogy az van-e és ha igen, milyen. De erre a bianko csekkre be lehet kussoltatni tömegeket.

Ahol öntudatos lesz a nép, ott egyből elválasztják a mindennapi élettől a vallást, beterelik a templomba, izolálják és nem hagyják a világi hatalmi státuszt megkaparintania. Ezt azért elérte a francia Felvilágosodás, erre vár Hirsi Ali, a szomáliai politkusnő, aki elmenekült Hollandiából, hogy megtörténjék ez a muszlimoknál is végre . Szekularizáció.

Amit Orvbűn eltörülne legszívesebben, és az sulikkal teszi is, mert neki kell ez a vallásos beszartság, hogy uralkodjék az emberi lelkek felett. A alávetett tömeg birkabégetése a pap vezénylésére megnyugtatja, hogy bármit megtehet.

Jézus pont a papi felsőbbrendűség ellen lépett fel, mint vándorpróféta, aki mindenkit megszólított, most meg őt használják már mióta kiváltságok szentesítésére. Oximoron valahol.
@a szív fészkei:
Nem szomorkodom, tiszteletben tartom Peni érzelmeit. Csak hamá a görcs nem engedi el a klaviatúrát, két ujjal bepötyögöm az undoromat. Nem Penire, nem! A tett ű egyházak irányába.
Most mondd meg, Iványit tartottam valamire, aztán Fabius meg aszonta nézzek mán utána, ne haljak meg hülyébe. Utánanéztem, hát akadtak kérdőjelek.
Nem tudom mit gondoljak...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Hangosan nyivákoltam novemberben két napig, ja sokadmagammal. Még Szőcs Géza is nyivákolt... Szobrokat hurcilászni nem a tisztelet jele. Zavarta főgenyádat kipillantva a szobájából, ez erről szólt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én NEM fogom!!
Koplajjá csak ha ahhoz van gusztusod, én zabálni fogok mingyá-:D
@Knósszosz:
Bezzeg Stefire nem irigykedsz! Nem is értelek! :DD
@Knósszosz: Biztos vannak nemes és jó arcok. Apámat piaristák tanították halálig tisztelte és szerette őket, büszke volt, hogy odajárt, emberségesek voltak és nagyon tudtak.

Aztán hányan uszítanak a templomban, magam voltam olyan esküvőn, hogy majdnem kifordultam a templomból. Temetésen is. A vallással visszaélnek szerintem. A hitet mindenki fel tudja magában építeni, ahhoz nem kell díszlet és színház.

De a templomok szépek és a művészettörténet nagyjai ezen az úton is kifejeztek sok korszakos dolgot.
@a szív fészkei:
A vallás...
A komenista is az volt, a jelképe miatt meg a kövér gyesznó épp most akadt ki. Mer az nem járja, hogy megmongyák nekünk, hogy lehet-e veres csillag, vagy nem lehet. Anyjukat!
Nincs más fontos kérdés, már mindent helyre tettünk, a siker kapujában állunk (háttal), már csak a csillag kérdését kell megnyugtatóan rendezni.
Kövér Szigetszentmiklóstól gyalogolt a parlamentig, minek következtében kifulladt a terheléstől, oszt megint avval kompenzálja a fáradtságát, hogy szart folyat a félbevágott korongecsetje alúúl?
Elfogyott a jégkocka, marad a priznic.
@Marcellusca: Ez hogy állandóan magát hájpolja mutat egy kis önbizonytalanságot.
Örökké hangsúlyoz mindent magán - seggge, hasa, műmelle folyton célkeresztben - , pedig, ha akkora szám lenne, döglenének érte a pasik maguktól is, ahogy írod.

Rohadt fárasztó egy némber, akárhány gyerekes anya. Rólam se hitték, hogy van kettőm, pedig nem is izzadtam állandóan betegesen fittneszen, meg nem feküdtem a Singer alá. És még hány tíz-százezer, millió nő van ilyen! Rékuc már műtárgyat csinálna magából, holott csak ... Á, szerencsétlen, ahogy van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Khmm...
Nem akarlak kiütni a nyeregbűl, olyan édesen bájologsz vele, hogy az már...-:)))
Jó, megyek a p...
@a szív fészkei:
A templomokat mindenképpen meg kell őrizni.
Én Rómában jártamban láttam a Szent Pál (nem tudommit), a Vatikán után porszemnek tűnt, de olyan bája volt, hogy még. A falai közötti belső udvar a pálmáival, az valami csoda. Nem másért, az építészeti értékeiért kell megőrizni őket, a többi ideológiai giccs, mehet a kukába. Ja, Olaszok.. ott van a Gresham-palota. Az is a földdel lenne egyenlő, ha rajtunk múlott volna.
Nekünk (lófaszt nekünk), nekik - az ajnározott hontyatyák/honnyanyáknak - semmi sem érték. Ment volna a levesbe, a telek ára meg az éppen regnáló rablóbanda zsebébe.
Kezdek éhes lenni, ezért nyomatékosan megkérlek Anya, hogy késői órán ne ejts említést kajáról ezentúl! Jó?
@GeoCracker: szerintem alapvetően két számrendszert használunk... a 10-est a mindennapokban... a 2-est a számtechben... és ha ügyes vagy, akkor a 32-t meg tudod mutatni egy kézen, hogy mennyi 2-es számrendszerben!!!!!!!!!!!!!
@Knósszosz: Ugye, hogy ugye. Belementél a hitcsapdába .-) Pedig én szóltam :-)
Ha van kedved olvass ide ezügyben : www.euroastra.hu/node/35555
@adi71: A 10-es számrendszert elég triviálisan használjuk. A 2-es és a 16-os számrendszert az informatikánakköszönhetően használjuk. Pl. a weblapok színkódjait is a 16-osban szokták megadni :-)
Ezen kívül használjuk a 60-as számrendszert, amitaz időmérésre használnuk. Különben babiloniai örökség. S ugyanitt lehet utolérni a 12-es számrendszrt is, ami viszont a tucat alapú számolás öröksége (angliában a mai napig alaprendszer szinte). (Egyébként triviálisan levezethető ha arra gondolsz, hogy a két kezeden tiz ujj van, tehát a tlejes végtag "bevetésével" 12 -ig tudsz számolni valójában :-)
@Knósszosz: Kövér előtt már Wittner agyát is elborította a vörös csillag köde.
endresy.blogspot.hu/2012/06/csillagos-polotletek.html

Azért van, ahol sikerül valahogy megoldani. endresy.blogspot.hu/2012/08/a-voros-csillag-es-az-egyutteles.html
@GeoCracker: szeretnék elnézést kérni... bunkó voltam, ennyi...
@Knósszosz: Amugy azzal az ateizmussal vigyázz, mert csapda lehet belőle! Ha filozofikusan nézed, akkor ahhoz, hogy ne higyj Istenben, ahhoz definiálnod kell. Elvégre definiálnod kell, hogy miben nem hiszel. Ezzel tulajdonképpen elismered a létét :-))
Mindamellett a hétköznapokban nagyon nem számít. A buszon sem azért anyázik valaki, mert nem hisz Istenben, hanem mert a lábára lépnek.
@GeoCracker: igen, valóban tök logikus, hogy miután elvileg 10 ujjam van meg 2 tenyerem, akkor az 12??????????????
@GeoCracker:
Azt gondolom, lesz miről beszélgetnünk. Akár privátban is.
Megtisztelsz, köszönöm.
Jó éjt.
@Knósszosz: Oké, bár szívem összes melegével - na meg a gázéval - főznék szívesen neked. Bár most egy gigamosogatás után már annyira nem vagyok lelkes... :-DD

A templomok gyönyörűek, ahol jártam, mind bementem, amibe lehetett, szó se róla.
@adi71: Nem éreztelek bunkónak, ha nem haragszol :-)
Nem hiszem ugyanis, hogy tul sokan forgatnák a Korán-t, és túl sokan tudnák, hogy a magyar kiadását az iszlám zöld szinébe kötötték egykor. akkor, amikor talán éppen megszülettél a '980-as években. 4.bp.blogspot.com/_8g7PNYjubcY/SwFnT9pJ3CI/AAAAAAAAA3c/P7YFkodrf5A/s1600/simonf_koran_1987.jpg

Nekem az egyetemen a Talajtan könyvem volt szép zöld különben :-) bigbandi.hu/spd/984285/Talajtan_es_agrokemia

Inkább azt hiszem én kérhetek elnézést, ha túl kioktatóra sikerültem.
Vagy inkább spongyát ránk :-)
@adi71: nyilván nem voltam ott, amikor ezek kialakultak. De végül is tul sok nem volt kéznél segédeszközként, mint a praclija a népeknek. Talán nem véletlen, hogy a két végtag+ 10 ujj az 12. Míg egy ujabb végtag bevonásával ezt 5-ször lehet körbejárni. 5*12 pedig 60, amit a mezopotámok kedveltek :-) Talán fél lábon ugrálva :-)
@GeoCracker: A Te kérdésed volt, hogy hány számrendszert használunk... én rég voltam "kicsi" (41 vagyok), így elvileg a 2-es és 10-es számrendszeren kívül nem nagyon tanultunk többet...
@adi71: A 71 ezek szerint a születésed éve? :-) Ez esetben pláne elnézést kérek a kioktatósnak tűnhető szövegért. Nekem ott 60-nak kellene lenni, de ez sem menti.
@GeoCracker: igen, a születési évem, de szinte én sem tudom már mennyi is vagyok igazán, nincs miért elnézést kérned...
@GeoCracker: Nos, ha jó magyarázatod van rá, akkor azt egy hallelujával el is tudják fogadni...
Győzz meg, hogy ez igaz...
Tudod, szerintem a történelemben már volt annyi párhuzamos, amik a végtelenben valahogy mégis összegabalyodtak, hogy semmin nem lepődöm meg... már csak azért sem, mert szerintem, nincs véletlen!
@adi71: Nem tudlak meggyőzni. Ahhoz azt hiszem jobbnak kellene lennem a tudománytörténetben, mint vagyok :-) Anno egy sci-fiben olvastam, hogy az egyetlen logikus szám a nulla. A körbekerített semmi :-)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Ad 1. Volt foganatja a kétnapos nonstop happeningnek, ez örömmel tölt el, én is ott fagyoskodtam mindkét nap. Mégsem viszik el a szobortemetőbe.

Ad 2. Az új elhelyezés a fideszhez méltóan sunyi és aljas. Ha egy iskolai osztály elmenne virágokat rakni a szoborhoz, vagy valakiknek kedve támadna ismét happeninget rendezni, ezzel az elhelyezéssel ki van zárva. A sík területnek hátat fordítana a szobor, az embereknek a lépcsőkön kellene szétszóródnia, hogy szembekerüljenek vele.

Ad 3. Esztétikailag sztem beteg a léptékváltás. A szobor életnagyságnál jóval nagyobb, és a szoborlépcsők is. Ezt beleapplikálni a normál lépcsősorba, übergáz.
@adi71: "a "Zabhegyezőt"" - 1964-ben adták ki először. Sátoraljaújhelyen hegyekben állt a könyvesboltban, miközben a fővárosban kéz alatt lehetett csak hozzájutni. A zsebpénzünkből bespájzoltunk, és vittünk a pesti haveroknak.
@a szív fészkei: "De a templomok szépek és a művészettörténet nagyjai ezen az úton is kifejeztek sok korszakos dolgot."

Ja. Ha nem szabadott nyíltan ünnepelni a testet, akkor angyalkákat festettek, vállukról lecsúszó ingecskével, vagy anélkül.
Hmmm... a pedofília sem mai találmány...
@GeoCracker: a magyar szakosok számára a Spenót nevű zöld irodalomtörténet a fétis.
@épészmérnök: Köszönöm... tudod, szerintem nem sokan olvasták itthon... én is csak véletlenül kerültem olyan körbe, ahol a Zabhegyező, a "The Wall" és nem utolsó sorban József Attila versei (vagy a Kaláka: fekete ember című albuma) 18 évesen a kedvencek között szerepelt volna...
@épészmérnök: Ganümédész, ja. A Spenótot úgy utáltam, mint a színét. Brrrrr. Fétis? Hát akinek az, annak az. Nekem Szerb.

Ott voltál novemberben? Én is, még dadogtam is Baksáról meg arról, hogy őmiatta kezdte el sok fiatal olvasni József Attilát. Hetedik, Betlehemi királyok, stb. Istenem, ha megint hallgatnám vele!
@GeoCracker: Persze, csak mondom, hogy a színeket is meg lehet gyalázni. Nekem - aki imádom a vad és élő színeket - sokáig tartott meggyőzni magam, hogy hordjak csak narancssárgát. Az nem csak ezeké.
@GeoCracker: ilyen megfogalmazásban még sosem találkoztam a nullával... és vitatkozni is kezdenék vele: miért kellene a semmit körbekeríteni???????????????? persze, meg lehet magyarázni parasztosan, csak logikusan nem... a matekban nincs olyan...
@épészmérnök: Vagy átszellemült allegóriákat olyan csöcsökkel, tomporokkal, hogy ihajj! ;-))
@adi71: A semmi a végtelen sok is, nem? Körbekeríted, tehát abból végtelenből elveszel magadnak valamicskét mégis.

Hiszen a nullák szaporodása maga a vagyon szaporodása - kérdezd Simicskát! ;-DDD
@GeoCracker:
miért kell definiálni ami nincs? a nullát hogyan definiálod -az egyetlen logikus szám?- lehet úgy élni, hogy nem hiányzik egy más dimenzióban lévő akármi...ugyanakkor az intenzíz kutatások ellenére sötét erdőben vagyunk a saját tudatunk megismerése tekintetében valamint az létrehozó aggyal kapcsolatban bár sookal többet tudunk mint korábban és valahogy nincs hiátus arra, hogy...és itt bármilyen politeisztikus vagy monoteisztikus izét próbálunk belekeverni

a világ teremtése is egy agyrém, van és kész akkor is volt amikor olyan iciripiciri volt hogy ihaj ahogy állíttyák egyesek az is létező tehát a semmi az ami nem létezik...vagyis csakis a valami hiányáként fogható fel

és ez engem megnyugtat

brühühühühühühü
@a szív fészkei: asszem ott valahogy csak a nullák elejére került egy 1-es... a többi nulla OK
@rodeo36: A nulla egyenlő azzal, ami nincs, Geo-nak igaza lehet: nem volt, így aztán nem is hiányozhat... számszakilag...
na jó... mi lenne, ha külön választanánk azt a nullát?????????????????????
Mondjuk reálisan, irreálisan, materiálisan meg teátrálisan... volt egy igazgató, aki az év végi eredményre aszonta pozitív nulla... ennyi...
NA nulla után ezt fejtsétek meg! profitline.hu/hircentrum/hir/274033/Orban:-Europaban-a-munkaalapu-tarsadalomnak-kell-dominalnia

Munkalapú társadalom, mondja a sose dolgozott! Ne amolyan nyugati jóléti legyen, mondja az, aki hihetetlenül koncentrálja mások nyomorán árán és mások tönkremenését is átverve a saját jólétét!

A Kotmánya modern és keresztény - mondja arról, ami minden jogot elvesz lassan azoktól, akik nem a vazallusai.
Minden európai normán áthág, csak azért hogy őt és a bandáját a legnagyobb jólétbe juttassák. És ezt ünnepeltetné valami haladó csodaként. Megőrülök, komolyan.
@épészmérnök: :-))

@a szív fészkei: furcsa lehet a narancssárga ruha. De ez csak az én szemöldökfelhuzási koefficiensemet minősíti :-)

@adi71: Valahol olvastam, hoyg a matematika fejlettségének egy szintje, ha van fogalom és jelölés a nullára. Az előbb írtakat már nem tudom melyik ifjusági scifiben olvastam. Valami kodmegfejtésről vagy miről volt szó különben. Ha jól emlékszem.

@rodeo36: ld. az előzőeket is. :-) a világ teremtése lehet, hogy abból állt, hogy a mátrixot áram alá helyezték :-)
@rodeo36: Sokkal többet tudunk? Biztos? Ki lehet mutatni a hiper mikroszkópokkal sok mindent, de annyira meghaladtuk amit, a kínaiak, arabok, görögök, hinduk tudtak?

Nem hiszem. Soha nem fogunk mindent tudni és lehet, hogy ez jó, mert nem bírnánk el a felelősségét. Én nem azt kutatnám dollármilliárdokért, hogyan lett a mostani világ, mert mit lehet azon már változtatni ? Hanem ami van, azt hogy lehet élhetővé tenni, hagyni, stb., amíg még megtehetjük, hogy irányítjuk a folyamatokat?

Itt esszük az kefét már mióta és nem jövünk rá, hogy lehet még mindig ez a csúti vaspondró egy ország feltétlen ura? Pedig nincs mögötte idegen hatalom katonasága, semmi szövetségese nincs a világban és mégis basáskodhat. Stefik - az itteni igazi vagy se, de jól leképezi a fanokat - irányíthatják Magyarországot, a hülye, beteges vonzalmuk révén ennek a rogyiagyúnak adva mérhetetlen hatalmat. Ez hogy történhet meg két világégés és millió történelmi tapasztalt után?!!

Ez jobban érdekel, mint a Big Bang igaz vagy hamis volta.
@a szív fészkei: Már korábban is emlegettem, hogy Orbán olvasatában még ez is unortodox.
endresy.blogspot.hu/2012/08/felekozmunka.html

mert ez kedven vesszőparipája
@GeoCracker: Nem ruha, sál,pulóver, top - a narancssárga optimista szép szín. A Dalai Láma is abban jár.

CSak adtak egy rohadt mellékízt ennek ezek FideSSben, de leszarom, ők nem vehetnek el mindent.
@a szív fészkei: nagyon messze mész ezekkel a csodálatos gondolataiddal!!!!!!!

az I Ching, a Védák, és a sok arab matematikus és a régi görögök a csodálatos megfigyeléseikkel, természetesen a porban sétabotokkal háborúkat és erődítéseket tervező Phytagoras és a többiek meg a Jazón a felfedező az Argonautákkal és a névtelen kinaiak akik átkeltek az Atlanti Óceánon meg az Egyiptomiak akik szalma meg nád hajóikkal ugyanúgy és sok mindent tudunk

tényleg lehetetlen mindent tudni ez matematikailag is Ambarcumján -kb 35 évvel ezelőtt bizonyította ismeretelmélettel...

Shakespeare ír sokat meg Aiszkhűlosz és a többiek

a törpét egy kisebbség anyagi érdekei tartják hatalmon meg egy perverz mai vallásosság...eluralkodott ma Levédiában a Bölcs Tervezés (intelligens Design Georg W Bush tudomámyos csimborrasszója) ami egy gennyes elmélet mert kicsúszik az érvek elől és szétver mindent

dehát most elkaptad a lényeget

a faszomat érdekli a Big Bang sohasem volt és nincs is rá szükség de valakiknek kurva nagy anyagi szükségük van erre lásd a CERN gyagyáit meg hűdebasszamegrészecskét ami végűlis ugyanaz ződben

brühühühühühühü
@GeoCracker: mindíg találunk valamit ami "előtte" volt...azaz ki helyezte áram alá a mátrixot és ki csinálta a mátrixot stb

brühühühühühü
@GeoCracker: "Elvégre definiálnod kell, hogy miben nem hiszel. "

Marhaság. Nekem nem jutott volna eszembe ez az isten-izé, ha nem mondják. Mondták, ők definiálták, és én nem hittem el nekik.
@a szív fészkei:

"Körbeforogván, tágul a fényes gömb, bevilágít
messzi galaxist, perdül a mindenség közepébe.
Egyre nagyobb lesz, sűrüsödik már mind a tudás, mit
emberi elme, kiváncsi, begyűjtött. Nézd, nem elég már?
Robban a léggömb, véle a gyermek, nem marad itten
senki se, sírni utána."
@a szív fészkei: O.K. Értem. Most már. Hiába, kapásból, nekem a ruha jutott eszembe :-) Rémesek a férfiak :-)

@rodeo36: Végső soron az Istenkép lehet a saját tudatlanságunk kivetülése :-)

@épészmérnök: Több eset lehetséges. Mondhatod, hogy "nem érdekel, hogy van-e Isten", és nem ütközöl definiciós problémába. A magam részéről valahol itt vagyok. A napi életemhez nem igénylem Isten létét, de nem ráz meg az sem, ha van. S nem zavar, ha valakinek a napi életvezetéséhez ez kell.
Mondhatod azt is, hogy "nem hiszek Istenben", de ebben az esetben viszont beleütközöl abba, amit korábban írtam. Valójában ez utóbbi a veszélyesebb, mert pont olyan hitharcokhoz vezethet, mint a fanatikus istenhit. De ez igen hosszú lenne itt.
@GeoCracker: bezony, bezony, a gondolkodó és kételkedő ember, akinek szembesülnie kell a saját korlátaival ;)
@a szív fészkei: nálam az úgy van, hogy rengeteg gyümölcsöt, főleg almát ettem gyerekkoromban és később is.Anyám mindennap főzött, de este már akkor is csak gyümit kivántam. És úgy maradtam.
Az esküvőm másnapján ott álltam egy konyhaundorral, ami mai napig tart. Megfőzök bármit természetesen, sőt sokat bográcsozunk meg "tárcsázunk" a kertben, de szívesebben kifestem a hálót vagy felfúrok egy polcot a falra. /Biztosan valami rejtett heréim lehetnek/.
Ezekből a barkácsötleteimből szoktam az egyéni házi olimpiák díjnyertes számait megnyerni. Térdszalagszakadás betongerenda cipelő versenyben /négyet bírtam egymás után/ 2x-es porcleváló bajnok vagyok létráról repülésben, két hete a csuklómból operálták ki a letörött csontdarabot egy hatfokos lépcsőngurulás miatt.
Egyszóval a kaja nem központi kérdés számomra és este, ha a gyömölcs és joghurt után még piszkálja a csőrömet az ehetnék, hát vágok egy combos 3-4 centis jó kis háziszalámit vagy darab sajtot és betolom.
@Spániel: :-))) Szeretem én a gyümölcsöt - bár néha az nem szeret engem és betongerenda nélkül futtat - de mint önálló naplezáró étel?? Hümmhümm. Ölnék az éhségtől. Szalámit vágnék én is, de házi nincs - egyszer rendeltünk, de szerintem eléggé szar volt - meg nem is ehetnék ennyit. Sajt jöhet.

Főzni szeretek, valahol élvezem, bár vad lánykoromban, ha valaki ezt megjósolja nekem, hogy mi mindent csinálok majd a konyhában, hát kiröhögöm durván.

Én nem tudok fúrni, ilyesmi, - ötletelni igen, de azt meg a Pató Pálom annyira nem díjazza - csak varrni. Szóval én ideális vargaalany nőstény lennék, ha nem hánynék tőlük, mint a lakodalmas eb. Ja meg templomba se járok, csak nézgelődni, ha kedvem van.

De azért, mint árnyékban lappangó kormányerő, légyszíves vigyázz magadra!!! Látod, van már feszt rajongótáborod, azoknak se okozz fájdalmat a tönkremenéseddel. Hja, a népszerűség kötelez!

Istenem egyszer látnék már egy tárcsát, hogy miazmi: mindenki ezzel a tárcsás húsozással jön, én meg még soha ilyet távolról se... Hülyén halok meg, tudom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: semmi félnivalód, 158 centivel és 65 kilóval nem verek férfiakat.
@a szív fészkei: Meg ne halj nekem itt anélkül, hogy megtudd mi az a tárcsa.
Naszóval ez egy jó paraszhagyomány, hogy a boronatárcsából - ami általában acélból készült - a közepén lévő lyukat behegesztették, lábakat hegesztettek rá és tüzet gyújtottak alá. Gyakorlatilag ez egy lábakon álló vok, csak nem olyan mély, laposabb kicsit. A tárcsa, mint név rajtamaradt, mint szamáron a fül.
Namármost sok élelmes fazon szerte az országban - én Pécsen vettem - legyártotta a hasonmását öntöttvasból, lecsavarozható lábakkal.
Betesszük a tűztérbe - piha, nekünk olyanunk is van - és az előrepácolt mustáros tarját +eztmegazt a forró tárcsára tesszük, oszt megsütjük. Előre gombásrizst és hagymáskrumplit, paradicsom és vegyessalit készítek hozzá. Ez nálunk az etalon. Persze mindenki másképp csinálja, mi ezt csipázzuk.
Ha csak a saját szemednek hiszel és kiváncsi vagy a kivitelezésre, szívesen meghívlak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én százával tudnék lebunyózni, nem egykettőt.
@Spániel: De drága vagy, kösz! Amilyen peched van, lehet hogy egyszer tényleg kiszállok holmi kormányülésre!! ;-DD Mink csak a unásig ismert bográcsot tudjuk cserébe gulyáságyúnak felajánlani.

Tűztéri is rohadt hivatalosan hangzik, nekünk van a kertben egy rész , ahol - rönkökkel körberakva=ülések - lehet tüzet gyújtani. Idén nem is csináltunk, mert épp szétbarmolták a kertet, de remélem, jövőre már lesznek állapotok.

De ahogy olvasom a menüdet, még tiszta szerencse, hogy nem szeretsz konyhatündérkedni. :-DDDD
Ha szeretnél, mi lenne? Libamájhab jégsali-kanapén, Cheddar sajtos répaszufflé, vagy mi???? Sírva alázódan az a gyűröttfejű- mocskosszájú Gordon Ramsay a küszöbödön!!!
@Spániel: De az ilyenektől rettegnek a legjobban.;-DDDD
@a szív fészkei: Ezzel a libamáshabos kanapés szufflés dologgal talán arra céloztál, hogy ilyet készítsek, mert proli a tarja?
Jól van na, dicsekedtem, a tűztér egy erre a célra előregyártott betonelemből kialakítható kőr alakú terület, amibe a bogrács és egyéb lábakat bele kell tenni, nagyképűen én neveztem el tűztérnek.
Kormányalakító kisgyűlést tarthassuk itt. Ramsayt imádom, kaparhatna a küszöbömön.
@Spániel: Nem, csak ha ilyen nagyszabású konyhát viszel a "nem szeretem annyira a főzikét" alapon, elképzeltem, mi lenne, ha szeretnél kotyvasztani! ;-DDD Szóval ez dicséret volt.

Ramsay kicsit megy tönkre, ahogy olvasom, fel kéne karolnod. Lehet, hogy a tárcsás cuccok fényt hoznának az életébe... És ha eleresztenél egy cifra magyar káromkodást, nyüszöge kiskutyaként szepegne a sarokba. Megnézném. ;-))))
süti beállítások módosítása