Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.21. 05:12 Fabius

Orbán: csak termelem a szemetet

Címkék: fidesz költségvetés fétis havasi bertalan

Halványuló Csillagunknak nem ez a legfényesebb időszak a pályafutásában. Még a sokat látott magyar közéletben sem túl sűrűn fordult elő, hogy egy kormány költségvetése annyit érjen, mint egy összegyűrt kólás doboz, és majdnem egyformán is végezzék. Majdnem, mert a kólás doboz - egyelőre - elkerülte a kukát. 

A módosító javaslat amivel a már elfogadott költségvetési főösszegek átírhatóak ugyanis pont ezt jelenti. A kezet, ami összegyűri és a kukába vágja az egészet ahogy van. Meglepődni nem kell ezen, hisz a feritél légvárat a leghűségesebbek egyike, Domokos László ÁSZ elnök pukkasztotta ki saját kezével mikor azt mondta

"A jövő költségvetés adóbevételeinek 58 százaléka megalapozott, 12 százaléka részben megalapozott, 30 százaléka pedig nem megalapozott, vagyis nem alátámasztott és becslésünk szerint az előirányzat összegében nem is teljesíthető"

 Durci Gyurci persze rögtön ellentámadásba lendült, mert ő nem hülye, csak szokatlan és szomorú, hogy az álomvilágba már a leghűségesebbek sem követik:

"A tárca szerint körültekintőbb munkával, a jogszabályok és adatbázisok pontosabb ismeretével megelőzhető lett volna a nem megalapozott adatkérések sora és az ezek alapján formált téves vélemény kialakítása."

 Nos, hogy kettejük közül ki volt a körültekintőbb, és kinek a véleménye volt megalapozott azt hiszem elég világosan kiderült. De hogy jön ide az összegyűrt kólás doboz? Úgy, hogy van egy ember Orbán körül, aki az ilyen kuka felé indított ereklyéket, mint ez a költségvetés és a dunaharaszti kólagyárban Kedves Vezető szájával érintett üres kólás doboz gyűjti emlékbe. Magyarul Havasi Bertalan - az új szijjártópéter - rálicitálva a nagy elődre szedegeti össze a szemetet ami a Vezért után keletkezik, és a Szájjal Érintett Dobozt többször is megmentette már az enyészettől. Isteni szerencse, hogy ÚjSzijjártó csak fétis és nem majomházbuzi, képzeld már el mi lenne akkor...

orbán majomház.jpg

 

Ugyan a költségvetés koppant már a kuka alján, de ha siet talán még eléri. Egy ilyen öndefiníciója alapján szélsőségesen introvertált személyiségnek, mint Havasi biztos sikerélményt jelent lecsapni egy ekkora jelentőségű szeméthalmazra, hogy stipistopi, emmá'enyém, jó, hogy ki nem dobunk egy irományt amiben a ciklus végéig garantáltan utoljára szerepel a "gazdasági növekedés" kifejezés. Jó úton halad a pali, hogy minden Orbán beszéd előtt csepptálcával késztesse nyálpermet takarékosságra a Vezért, majd a végén kikaparja szájzugából a beszáradt maradékot, és katalogizálva gyűjteménybe rendezze. 

orbán nyál.jpg

Nem vihog! Merőben új perspektíva ez, kedves Feleim. I. Orbán alatt a Káel - Wermer - Happy End szentháromság ugyanezt a mutatványt kisfilmek garmadájával 925 millió közpénzért csinálta, Havasi meg elvégzi önszorgalomból. Ezért igazságtalanság azon röhögni, hogy ennyi erővel japán mintára lehetne Orbán használt gatya automata legalább a miniszterelnöki hivatalban.

 

735 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr224791651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.21. 10:29:09

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.09.21. 09:42:47

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám rengeteget igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Céget nem vezetett, p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: Én sem mondtam, hogy nem érdekes olvasmány, csak azt, hogy - épp az általad említett okokból - életvezetési alapműnek nem alkalmas.

Mindig is érdekeltek a vallások és a kult.antropológia (Csányi bankár ellenében) és a Biblia pont olyan érdekfeszítő, mint a Korán, a Mahábharata, a Tibeti/Egyiptomi halottaskönyv, a népmesék és sok más. Bár én is régen olvastam őket.

Ami szintén érdekes: szekularisfigyelo.blog.hu/2010/05/25/tanulni_veszelyes
@GeoCracker: Nos, szerintem a 80-as évek közepén, mikor összeállították a feladatgyűjteményt, nem hiszem, hogy vitatkoztak volna a színen, hogy milyen legyen... valszeg a nyomdában ebből volt a legtöbb, ami kimaradt... :)
@GeoCracker:
Nem a hittel van problémám.
Hanem az arra rátelepedett szemétláda gittegyletekkel, akik a mai napig szipolyozzák a „híveiket”, mindenféle általuk emlegetett erkölcsi normákat leszarva. Na, nekem ez a bajom. Nem rejtem véka alá, a katólukas egyház különösen a bögyömben van.
Azokat a felbecsülhetetlen értékeket amit birtokolnak, pl. a Vatikáni könyvtárban – csak, hogy egyetlen példát mondjak – ugyan hogyan szerezték? Ja, loptuk és kuss?
Ugyanakkor azokat amelyekből meg kiderülhetett volna a szennyességük, nemes egyszerűséggel elégették.
Mondom megint, a hit számomra nem utálat tárgya. Én is hiszek a Jagermaisterben, és aki más vallásra akar áttéríteni, azt bokán rúgom.
De a katolikus egyháztól hányok, most jobbra, fél óra múlva balra. A szcientológiától meg triplán, bár az aztán nem vallás, csak ráhúzták a reverendát a gazdasági bűnözésre, erről szól.
Na jó, ez hosszú és messzire vezet, folytassuk holnap.
@adi71:
Basszus... Menjetek a fenébe! Mindenki emlékszik ARRA a zöldre??? :)) Ti is akkor nyomtátok akkor. :)
az a ződ felejthetetlen... a fejemben benne van, de nem tudnék olyan ződet kikeverni...:)
@saravad: Nem is életvezetési alapmű, de kultúrtörténeti alapmű. Belelértve az európai művészeteket is. S persze, jó dolog sok mindent olvasni. Cave Hominem Unius Libri :-)
Amúgy tanulni tényleg veszélyes. A hatalom számára pedig másokat tanulni hagyni veszélyes.
De ez messzire vezet :-) (endresy.blogspot.hu/2012/07/szolganemzetneveles.html )

@adi71:
Ezzel nem is vitázok. azért nem árt tudni, hogy az arabok nélkül ma kicsit nehezen lennénk a számokkal. Egyébként jelenleg elég fogós ravasz kérdés (fel is szoktam tenni, ha katedrára keveredek nagy ritkán), hogy hányféle számrendszert használunk a mindennapokban.

@Knósszosz: Valós hitre gondoltam :-)) Bár a kupica sem rossz, bár én mást szeretek :-()
@Knósszosz: Újházy leves, csirkepaprikás galuskával, meggyespite - azt a csodát nem én sütöttem - szóval kár lett volna ezekért. Előtte nasinak nagyon finom pogi, az se tőlem.
Most meg emésztek, az fontos, ott se kell hányingernek Kósa. Nem vagyok bulímiás, hogy hánytassam magam evés után.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Gravitáció, ez stimmt.Ez az ember úgy lehúz, mint semmi más. Valóban.

A legbetegesebb dolog politikust imádni. Nem az a dolga, hogy sztároltassa magát. Azt csak a betegagyú, önmagukban bizonytalan pöcsfejek teszik az erre hajlamos szerencsétlenekkel, akiket aztán bábként rángatnak.

Öntudatos polgár ilyen paprikajancsiknak nem ül fel.
Viktátor és Don Debrecent olvasva, mert nincs az az isten, hogy rongáljam a halló rendszerem, agyamba tolultak számos kérdések, és kétségek. Örlődve magamba zuhantam végleg, ha ezen fószerek a normálisak, akkor magam meghatározására új kategóriát kell megteremteni. De még így is fényévekre leszek tőlűk. Remélem csökken majd az említettek körüli tömegek, mert ha nem, akkor gyorsan végére járódunk ennek az országnak.
@GeoCracker:
Elolvastalak. Nem hiszem, hogy sok vita lenne köztünk :)
@GeoCracker:
Oké!
Nem tagadom, a mesekönyv engem nem érdekel.
Persze ha Benedek Elek írta, akkor igen.
Majd meg leszek mázsálva a történelem ítélőszéke előtt ezért is, de a biblia hidegen hagy. Nem útálom, de nem is érdekel. Sokkal inkább olvasom a görög mitológiát, de ez ízlés dolga. Az lehet, hogy azért vannak ellenérzéseim az egész keresztény kultúrával szemben, mert például Cortez áldásos tevékenységéről olvasva, kifordult a belem. Meg volt még pár más „eset” is. Keresztes háborúk például etc…
A hiba nyilván bennem van, nem tudok szabadulni az olvasmányaim által rögződött hülyeségektől.
Üdvözöl egy ateista!!
@saravad: hát nem :)
Mesésen összefútt minket a szél, igaz egyesek szerint akár nevezhetnénk, szemétnek is.
@GeoCracker: minimum két számrendszer... a tizest és a kettest... szerintem...
Illetve lehet még egy... ugyanis az órákat és a napokat nem így számoljuk...
@a szív fészkei:
Egy magyar anya nem lehet ilyen gonosz-:))
Grrr!
Van szíved csirkepaprikással kínozni a közönséget - engem??
Nohiszen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
'sakkor még rodeo nem is szólott vala -:D:D:D
@Spániel: És nem veszel éhen éjjel?? Anyám, hogy tudjátok ti megállni evés nélkül?????
@Knósszosz: hihi, este nálunk is az főtt, igaz honapra, még nokli sem van, és terjeng az egész házban. Comb, és darabolt tik mell.:D
@Knósszosz: Jó lett. :-)) A leves is daragaluskával, aranyló meg minden.. Galuska Galagonya, lelkecském, ne szomorkodj Peni miatt...
@Knósszosz: A vallás szerintem - és ezt azért jól mondta Lenin, ha ő mondta _ a nép ópiuma. Fegyelmezési eszköz a hatalmasok kezében. Megmondja, mit csinálj, hogy a hatalomnak kedves légy: szenvedj, éhezz, szolgálj, fogd vissza az életed élvezetét, kushadj, és csakis ekkor jutalmul - mert a való életben szívsz csak, mint a torkos borz - tiéd a mennyek országa, ahonnan még nem jött képeslap, hogy az van-e és ha igen, milyen. De erre a bianko csekkre be lehet kussoltatni tömegeket.

Ahol öntudatos lesz a nép, ott egyből elválasztják a mindennapi élettől a vallást, beterelik a templomba, izolálják és nem hagyják a világi hatalmi státuszt megkaparintania. Ezt azért elérte a francia Felvilágosodás, erre vár Hirsi Ali, a szomáliai politkusnő, aki elmenekült Hollandiából, hogy megtörténjék ez a muszlimoknál is végre . Szekularizáció.

Amit Orvbűn eltörülne legszívesebben, és az sulikkal teszi is, mert neki kell ez a vallásos beszartság, hogy uralkodjék az emberi lelkek felett. A alávetett tömeg birkabégetése a pap vezénylésére megnyugtatja, hogy bármit megtehet.

Jézus pont a papi felsőbbrendűség ellen lépett fel, mint vándorpróféta, aki mindenkit megszólított, most meg őt használják már mióta kiváltságok szentesítésére. Oximoron valahol.
@a szív fészkei:
Nem szomorkodom, tiszteletben tartom Peni érzelmeit. Csak hamá a görcs nem engedi el a klaviatúrát, két ujjal bepötyögöm az undoromat. Nem Penire, nem! A tett ű egyházak irányába.
Most mondd meg, Iványit tartottam valamire, aztán Fabius meg aszonta nézzek mán utána, ne haljak meg hülyébe. Utánanéztem, hát akadtak kérdőjelek.
Nem tudom mit gondoljak...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Hangosan nyivákoltam novemberben két napig, ja sokadmagammal. Még Szőcs Géza is nyivákolt... Szobrokat hurcilászni nem a tisztelet jele. Zavarta főgenyádat kipillantva a szobájából, ez erről szólt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én NEM fogom!!
Koplajjá csak ha ahhoz van gusztusod, én zabálni fogok mingyá-:D
@Knósszosz:
Bezzeg Stefire nem irigykedsz! Nem is értelek! :DD
@Knósszosz: Biztos vannak nemes és jó arcok. Apámat piaristák tanították halálig tisztelte és szerette őket, büszke volt, hogy odajárt, emberségesek voltak és nagyon tudtak.

Aztán hányan uszítanak a templomban, magam voltam olyan esküvőn, hogy majdnem kifordultam a templomból. Temetésen is. A vallással visszaélnek szerintem. A hitet mindenki fel tudja magában építeni, ahhoz nem kell díszlet és színház.

De a templomok szépek és a művészettörténet nagyjai ezen az úton is kifejeztek sok korszakos dolgot.
@a szív fészkei:
A vallás...
A komenista is az volt, a jelképe miatt meg a kövér gyesznó épp most akadt ki. Mer az nem járja, hogy megmongyák nekünk, hogy lehet-e veres csillag, vagy nem lehet. Anyjukat!
Nincs más fontos kérdés, már mindent helyre tettünk, a siker kapujában állunk (háttal), már csak a csillag kérdését kell megnyugtatóan rendezni.
Kövér Szigetszentmiklóstól gyalogolt a parlamentig, minek következtében kifulladt a terheléstől, oszt megint avval kompenzálja a fáradtságát, hogy szart folyat a félbevágott korongecsetje alúúl?
Elfogyott a jégkocka, marad a priznic.
@Marcellusca: Ez hogy állandóan magát hájpolja mutat egy kis önbizonytalanságot.
Örökké hangsúlyoz mindent magán - seggge, hasa, műmelle folyton célkeresztben - , pedig, ha akkora szám lenne, döglenének érte a pasik maguktól is, ahogy írod.

Rohadt fárasztó egy némber, akárhány gyerekes anya. Rólam se hitték, hogy van kettőm, pedig nem is izzadtam állandóan betegesen fittneszen, meg nem feküdtem a Singer alá. És még hány tíz-százezer, millió nő van ilyen! Rékuc már műtárgyat csinálna magából, holott csak ... Á, szerencsétlen, ahogy van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Khmm...
Nem akarlak kiütni a nyeregbűl, olyan édesen bájologsz vele, hogy az már...-:)))
Jó, megyek a p...
@a szív fészkei:
A templomokat mindenképpen meg kell őrizni.
Én Rómában jártamban láttam a Szent Pál (nem tudommit), a Vatikán után porszemnek tűnt, de olyan bája volt, hogy még. A falai közötti belső udvar a pálmáival, az valami csoda. Nem másért, az építészeti értékeiért kell megőrizni őket, a többi ideológiai giccs, mehet a kukába. Ja, Olaszok.. ott van a Gresham-palota. Az is a földdel lenne egyenlő, ha rajtunk múlott volna.
Nekünk (lófaszt nekünk), nekik - az ajnározott hontyatyák/honnyanyáknak - semmi sem érték. Ment volna a levesbe, a telek ára meg az éppen regnáló rablóbanda zsebébe.
Kezdek éhes lenni, ezért nyomatékosan megkérlek Anya, hogy késői órán ne ejts említést kajáról ezentúl! Jó?
@GeoCracker: szerintem alapvetően két számrendszert használunk... a 10-est a mindennapokban... a 2-est a számtechben... és ha ügyes vagy, akkor a 32-t meg tudod mutatni egy kézen, hogy mennyi 2-es számrendszerben!!!!!!!!!!!!!
@Knósszosz: Ugye, hogy ugye. Belementél a hitcsapdába .-) Pedig én szóltam :-)
Ha van kedved olvass ide ezügyben : www.euroastra.hu/node/35555
@adi71: A 10-es számrendszert elég triviálisan használjuk. A 2-es és a 16-os számrendszert az informatikánakköszönhetően használjuk. Pl. a weblapok színkódjait is a 16-osban szokták megadni :-)
Ezen kívül használjuk a 60-as számrendszert, amitaz időmérésre használnuk. Különben babiloniai örökség. S ugyanitt lehet utolérni a 12-es számrendszrt is, ami viszont a tucat alapú számolás öröksége (angliában a mai napig alaprendszer szinte). (Egyébként triviálisan levezethető ha arra gondolsz, hogy a két kezeden tiz ujj van, tehát a tlejes végtag "bevetésével" 12 -ig tudsz számolni valójában :-)
@Knósszosz: Kövér előtt már Wittner agyát is elborította a vörös csillag köde.
endresy.blogspot.hu/2012/06/csillagos-polotletek.html

Azért van, ahol sikerül valahogy megoldani. endresy.blogspot.hu/2012/08/a-voros-csillag-es-az-egyutteles.html
@GeoCracker: szeretnék elnézést kérni... bunkó voltam, ennyi...
@Knósszosz: Amugy azzal az ateizmussal vigyázz, mert csapda lehet belőle! Ha filozofikusan nézed, akkor ahhoz, hogy ne higyj Istenben, ahhoz definiálnod kell. Elvégre definiálnod kell, hogy miben nem hiszel. Ezzel tulajdonképpen elismered a létét :-))
Mindamellett a hétköznapokban nagyon nem számít. A buszon sem azért anyázik valaki, mert nem hisz Istenben, hanem mert a lábára lépnek.
@GeoCracker: igen, valóban tök logikus, hogy miután elvileg 10 ujjam van meg 2 tenyerem, akkor az 12??????????????
@GeoCracker:
Azt gondolom, lesz miről beszélgetnünk. Akár privátban is.
Megtisztelsz, köszönöm.
Jó éjt.
@Knósszosz: Oké, bár szívem összes melegével - na meg a gázéval - főznék szívesen neked. Bár most egy gigamosogatás után már annyira nem vagyok lelkes... :-DD

A templomok gyönyörűek, ahol jártam, mind bementem, amibe lehetett, szó se róla.
@adi71: Nem éreztelek bunkónak, ha nem haragszol :-)
Nem hiszem ugyanis, hogy tul sokan forgatnák a Korán-t, és túl sokan tudnák, hogy a magyar kiadását az iszlám zöld szinébe kötötték egykor. akkor, amikor talán éppen megszülettél a '980-as években. 4.bp.blogspot.com/_8g7PNYjubcY/SwFnT9pJ3CI/AAAAAAAAA3c/P7YFkodrf5A/s1600/simonf_koran_1987.jpg

Nekem az egyetemen a Talajtan könyvem volt szép zöld különben :-) bigbandi.hu/spd/984285/Talajtan_es_agrokemia

Inkább azt hiszem én kérhetek elnézést, ha túl kioktatóra sikerültem.
Vagy inkább spongyát ránk :-)
@adi71: nyilván nem voltam ott, amikor ezek kialakultak. De végül is tul sok nem volt kéznél segédeszközként, mint a praclija a népeknek. Talán nem véletlen, hogy a két végtag+ 10 ujj az 12. Míg egy ujabb végtag bevonásával ezt 5-ször lehet körbejárni. 5*12 pedig 60, amit a mezopotámok kedveltek :-) Talán fél lábon ugrálva :-)
@GeoCracker: A Te kérdésed volt, hogy hány számrendszert használunk... én rég voltam "kicsi" (41 vagyok), így elvileg a 2-es és 10-es számrendszeren kívül nem nagyon tanultunk többet...
@adi71: A 71 ezek szerint a születésed éve? :-) Ez esetben pláne elnézést kérek a kioktatósnak tűnhető szövegért. Nekem ott 60-nak kellene lenni, de ez sem menti.
@GeoCracker: igen, a születési évem, de szinte én sem tudom már mennyi is vagyok igazán, nincs miért elnézést kérned...
@GeoCracker: Nos, ha jó magyarázatod van rá, akkor azt egy hallelujával el is tudják fogadni...
Győzz meg, hogy ez igaz...
Tudod, szerintem a történelemben már volt annyi párhuzamos, amik a végtelenben valahogy mégis összegabalyodtak, hogy semmin nem lepődöm meg... már csak azért sem, mert szerintem, nincs véletlen!
@adi71: Nem tudlak meggyőzni. Ahhoz azt hiszem jobbnak kellene lennem a tudománytörténetben, mint vagyok :-) Anno egy sci-fiben olvastam, hogy az egyetlen logikus szám a nulla. A körbekerített semmi :-)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Ad 1. Volt foganatja a kétnapos nonstop happeningnek, ez örömmel tölt el, én is ott fagyoskodtam mindkét nap. Mégsem viszik el a szobortemetőbe.

Ad 2. Az új elhelyezés a fideszhez méltóan sunyi és aljas. Ha egy iskolai osztály elmenne virágokat rakni a szoborhoz, vagy valakiknek kedve támadna ismét happeninget rendezni, ezzel az elhelyezéssel ki van zárva. A sík területnek hátat fordítana a szobor, az embereknek a lépcsőkön kellene szétszóródnia, hogy szembekerüljenek vele.

Ad 3. Esztétikailag sztem beteg a léptékváltás. A szobor életnagyságnál jóval nagyobb, és a szoborlépcsők is. Ezt beleapplikálni a normál lépcsősorba, übergáz.
@adi71: "a "Zabhegyezőt"" - 1964-ben adták ki először. Sátoraljaújhelyen hegyekben állt a könyvesboltban, miközben a fővárosban kéz alatt lehetett csak hozzájutni. A zsebpénzünkből bespájzoltunk, és vittünk a pesti haveroknak.
@a szív fészkei: "De a templomok szépek és a művészettörténet nagyjai ezen az úton is kifejeztek sok korszakos dolgot."

Ja. Ha nem szabadott nyíltan ünnepelni a testet, akkor angyalkákat festettek, vállukról lecsúszó ingecskével, vagy anélkül.
Hmmm... a pedofília sem mai találmány...
@GeoCracker: a magyar szakosok számára a Spenót nevű zöld irodalomtörténet a fétis.
@épészmérnök: Köszönöm... tudod, szerintem nem sokan olvasták itthon... én is csak véletlenül kerültem olyan körbe, ahol a Zabhegyező, a "The Wall" és nem utolsó sorban József Attila versei (vagy a Kaláka: fekete ember című albuma) 18 évesen a kedvencek között szerepelt volna...
@épészmérnök: Ganümédész, ja. A Spenótot úgy utáltam, mint a színét. Brrrrr. Fétis? Hát akinek az, annak az. Nekem Szerb.

Ott voltál novemberben? Én is, még dadogtam is Baksáról meg arról, hogy őmiatta kezdte el sok fiatal olvasni József Attilát. Hetedik, Betlehemi királyok, stb. Istenem, ha megint hallgatnám vele!
@GeoCracker: Persze, csak mondom, hogy a színeket is meg lehet gyalázni. Nekem - aki imádom a vad és élő színeket - sokáig tartott meggyőzni magam, hogy hordjak csak narancssárgát. Az nem csak ezeké.
@GeoCracker: ilyen megfogalmazásban még sosem találkoztam a nullával... és vitatkozni is kezdenék vele: miért kellene a semmit körbekeríteni???????????????? persze, meg lehet magyarázni parasztosan, csak logikusan nem... a matekban nincs olyan...
@épészmérnök: Vagy átszellemült allegóriákat olyan csöcsökkel, tomporokkal, hogy ihajj! ;-))
@adi71: A semmi a végtelen sok is, nem? Körbekeríted, tehát abból végtelenből elveszel magadnak valamicskét mégis.

Hiszen a nullák szaporodása maga a vagyon szaporodása - kérdezd Simicskát! ;-DDD
@GeoCracker:
miért kell definiálni ami nincs? a nullát hogyan definiálod -az egyetlen logikus szám?- lehet úgy élni, hogy nem hiányzik egy más dimenzióban lévő akármi...ugyanakkor az intenzíz kutatások ellenére sötét erdőben vagyunk a saját tudatunk megismerése tekintetében valamint az létrehozó aggyal kapcsolatban bár sookal többet tudunk mint korábban és valahogy nincs hiátus arra, hogy...és itt bármilyen politeisztikus vagy monoteisztikus izét próbálunk belekeverni

a világ teremtése is egy agyrém, van és kész akkor is volt amikor olyan iciripiciri volt hogy ihaj ahogy állíttyák egyesek az is létező tehát a semmi az ami nem létezik...vagyis csakis a valami hiányáként fogható fel

és ez engem megnyugtat

brühühühühühühü
@a szív fészkei: asszem ott valahogy csak a nullák elejére került egy 1-es... a többi nulla OK
@rodeo36: A nulla egyenlő azzal, ami nincs, Geo-nak igaza lehet: nem volt, így aztán nem is hiányozhat... számszakilag...
na jó... mi lenne, ha külön választanánk azt a nullát?????????????????????
Mondjuk reálisan, irreálisan, materiálisan meg teátrálisan... volt egy igazgató, aki az év végi eredményre aszonta pozitív nulla... ennyi...
NA nulla után ezt fejtsétek meg! profitline.hu/hircentrum/hir/274033/Orban:-Europaban-a-munkaalapu-tarsadalomnak-kell-dominalnia

Munkalapú társadalom, mondja a sose dolgozott! Ne amolyan nyugati jóléti legyen, mondja az, aki hihetetlenül koncentrálja mások nyomorán árán és mások tönkremenését is átverve a saját jólétét!

A Kotmánya modern és keresztény - mondja arról, ami minden jogot elvesz lassan azoktól, akik nem a vazallusai.
Minden európai normán áthág, csak azért hogy őt és a bandáját a legnagyobb jólétbe juttassák. És ezt ünnepeltetné valami haladó csodaként. Megőrülök, komolyan.
@épészmérnök: :-))

@a szív fészkei: furcsa lehet a narancssárga ruha. De ez csak az én szemöldökfelhuzási koefficiensemet minősíti :-)

@adi71: Valahol olvastam, hoyg a matematika fejlettségének egy szintje, ha van fogalom és jelölés a nullára. Az előbb írtakat már nem tudom melyik ifjusági scifiben olvastam. Valami kodmegfejtésről vagy miről volt szó különben. Ha jól emlékszem.

@rodeo36: ld. az előzőeket is. :-) a világ teremtése lehet, hogy abból állt, hogy a mátrixot áram alá helyezték :-)
@rodeo36: Sokkal többet tudunk? Biztos? Ki lehet mutatni a hiper mikroszkópokkal sok mindent, de annyira meghaladtuk amit, a kínaiak, arabok, görögök, hinduk tudtak?

Nem hiszem. Soha nem fogunk mindent tudni és lehet, hogy ez jó, mert nem bírnánk el a felelősségét. Én nem azt kutatnám dollármilliárdokért, hogyan lett a mostani világ, mert mit lehet azon már változtatni ? Hanem ami van, azt hogy lehet élhetővé tenni, hagyni, stb., amíg még megtehetjük, hogy irányítjuk a folyamatokat?

Itt esszük az kefét már mióta és nem jövünk rá, hogy lehet még mindig ez a csúti vaspondró egy ország feltétlen ura? Pedig nincs mögötte idegen hatalom katonasága, semmi szövetségese nincs a világban és mégis basáskodhat. Stefik - az itteni igazi vagy se, de jól leképezi a fanokat - irányíthatják Magyarországot, a hülye, beteges vonzalmuk révén ennek a rogyiagyúnak adva mérhetetlen hatalmat. Ez hogy történhet meg két világégés és millió történelmi tapasztalt után?!!

Ez jobban érdekel, mint a Big Bang igaz vagy hamis volta.
@a szív fészkei: Már korábban is emlegettem, hogy Orbán olvasatában még ez is unortodox.
endresy.blogspot.hu/2012/08/felekozmunka.html

mert ez kedven vesszőparipája
@GeoCracker: Nem ruha, sál,pulóver, top - a narancssárga optimista szép szín. A Dalai Láma is abban jár.

CSak adtak egy rohadt mellékízt ennek ezek FideSSben, de leszarom, ők nem vehetnek el mindent.
@a szív fészkei: nagyon messze mész ezekkel a csodálatos gondolataiddal!!!!!!!

az I Ching, a Védák, és a sok arab matematikus és a régi görögök a csodálatos megfigyeléseikkel, természetesen a porban sétabotokkal háborúkat és erődítéseket tervező Phytagoras és a többiek meg a Jazón a felfedező az Argonautákkal és a névtelen kinaiak akik átkeltek az Atlanti Óceánon meg az Egyiptomiak akik szalma meg nád hajóikkal ugyanúgy és sok mindent tudunk

tényleg lehetetlen mindent tudni ez matematikailag is Ambarcumján -kb 35 évvel ezelőtt bizonyította ismeretelmélettel...

Shakespeare ír sokat meg Aiszkhűlosz és a többiek

a törpét egy kisebbség anyagi érdekei tartják hatalmon meg egy perverz mai vallásosság...eluralkodott ma Levédiában a Bölcs Tervezés (intelligens Design Georg W Bush tudomámyos csimborrasszója) ami egy gennyes elmélet mert kicsúszik az érvek elől és szétver mindent

dehát most elkaptad a lényeget

a faszomat érdekli a Big Bang sohasem volt és nincs is rá szükség de valakiknek kurva nagy anyagi szükségük van erre lásd a CERN gyagyáit meg hűdebasszamegrészecskét ami végűlis ugyanaz ződben

brühühühühühühü
@GeoCracker: mindíg találunk valamit ami "előtte" volt...azaz ki helyezte áram alá a mátrixot és ki csinálta a mátrixot stb

brühühühühühü
@GeoCracker: "Elvégre definiálnod kell, hogy miben nem hiszel. "

Marhaság. Nekem nem jutott volna eszembe ez az isten-izé, ha nem mondják. Mondták, ők definiálták, és én nem hittem el nekik.
@a szív fészkei:

"Körbeforogván, tágul a fényes gömb, bevilágít
messzi galaxist, perdül a mindenség közepébe.
Egyre nagyobb lesz, sűrüsödik már mind a tudás, mit
emberi elme, kiváncsi, begyűjtött. Nézd, nem elég már?
Robban a léggömb, véle a gyermek, nem marad itten
senki se, sírni utána."
@a szív fészkei: O.K. Értem. Most már. Hiába, kapásból, nekem a ruha jutott eszembe :-) Rémesek a férfiak :-)

@rodeo36: Végső soron az Istenkép lehet a saját tudatlanságunk kivetülése :-)

@épészmérnök: Több eset lehetséges. Mondhatod, hogy "nem érdekel, hogy van-e Isten", és nem ütközöl definiciós problémába. A magam részéről valahol itt vagyok. A napi életemhez nem igénylem Isten létét, de nem ráz meg az sem, ha van. S nem zavar, ha valakinek a napi életvezetéséhez ez kell.
Mondhatod azt is, hogy "nem hiszek Istenben", de ebben az esetben viszont beleütközöl abba, amit korábban írtam. Valójában ez utóbbi a veszélyesebb, mert pont olyan hitharcokhoz vezethet, mint a fanatikus istenhit. De ez igen hosszú lenne itt.
@GeoCracker: bezony, bezony, a gondolkodó és kételkedő ember, akinek szembesülnie kell a saját korlátaival ;)
@a szív fészkei: nálam az úgy van, hogy rengeteg gyümölcsöt, főleg almát ettem gyerekkoromban és később is.Anyám mindennap főzött, de este már akkor is csak gyümit kivántam. És úgy maradtam.
Az esküvőm másnapján ott álltam egy konyhaundorral, ami mai napig tart. Megfőzök bármit természetesen, sőt sokat bográcsozunk meg "tárcsázunk" a kertben, de szívesebben kifestem a hálót vagy felfúrok egy polcot a falra. /Biztosan valami rejtett heréim lehetnek/.
Ezekből a barkácsötleteimből szoktam az egyéni házi olimpiák díjnyertes számait megnyerni. Térdszalagszakadás betongerenda cipelő versenyben /négyet bírtam egymás után/ 2x-es porcleváló bajnok vagyok létráról repülésben, két hete a csuklómból operálták ki a letörött csontdarabot egy hatfokos lépcsőngurulás miatt.
Egyszóval a kaja nem központi kérdés számomra és este, ha a gyömölcs és joghurt után még piszkálja a csőrömet az ehetnék, hát vágok egy combos 3-4 centis jó kis háziszalámit vagy darab sajtot és betolom.
@Spániel: :-))) Szeretem én a gyümölcsöt - bár néha az nem szeret engem és betongerenda nélkül futtat - de mint önálló naplezáró étel?? Hümmhümm. Ölnék az éhségtől. Szalámit vágnék én is, de házi nincs - egyszer rendeltünk, de szerintem eléggé szar volt - meg nem is ehetnék ennyit. Sajt jöhet.

Főzni szeretek, valahol élvezem, bár vad lánykoromban, ha valaki ezt megjósolja nekem, hogy mi mindent csinálok majd a konyhában, hát kiröhögöm durván.

Én nem tudok fúrni, ilyesmi, - ötletelni igen, de azt meg a Pató Pálom annyira nem díjazza - csak varrni. Szóval én ideális vargaalany nőstény lennék, ha nem hánynék tőlük, mint a lakodalmas eb. Ja meg templomba se járok, csak nézgelődni, ha kedvem van.

De azért, mint árnyékban lappangó kormányerő, légyszíves vigyázz magadra!!! Látod, van már feszt rajongótáborod, azoknak se okozz fájdalmat a tönkremenéseddel. Hja, a népszerűség kötelez!

Istenem egyszer látnék már egy tárcsát, hogy miazmi: mindenki ezzel a tárcsás húsozással jön, én meg még soha ilyet távolról se... Hülyén halok meg, tudom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: semmi félnivalód, 158 centivel és 65 kilóval nem verek férfiakat.
@a szív fészkei: Meg ne halj nekem itt anélkül, hogy megtudd mi az a tárcsa.
Naszóval ez egy jó paraszhagyomány, hogy a boronatárcsából - ami általában acélból készült - a közepén lévő lyukat behegesztették, lábakat hegesztettek rá és tüzet gyújtottak alá. Gyakorlatilag ez egy lábakon álló vok, csak nem olyan mély, laposabb kicsit. A tárcsa, mint név rajtamaradt, mint szamáron a fül.
Namármost sok élelmes fazon szerte az országban - én Pécsen vettem - legyártotta a hasonmását öntöttvasból, lecsavarozható lábakkal.
Betesszük a tűztérbe - piha, nekünk olyanunk is van - és az előrepácolt mustáros tarját +eztmegazt a forró tárcsára tesszük, oszt megsütjük. Előre gombásrizst és hagymáskrumplit, paradicsom és vegyessalit készítek hozzá. Ez nálunk az etalon. Persze mindenki másképp csinálja, mi ezt csipázzuk.
Ha csak a saját szemednek hiszel és kiváncsi vagy a kivitelezésre, szívesen meghívlak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én százával tudnék lebunyózni, nem egykettőt.
@Spániel: De drága vagy, kösz! Amilyen peched van, lehet hogy egyszer tényleg kiszállok holmi kormányülésre!! ;-DD Mink csak a unásig ismert bográcsot tudjuk cserébe gulyáságyúnak felajánlani.

Tűztéri is rohadt hivatalosan hangzik, nekünk van a kertben egy rész , ahol - rönkökkel körberakva=ülések - lehet tüzet gyújtani. Idén nem is csináltunk, mert épp szétbarmolták a kertet, de remélem, jövőre már lesznek állapotok.

De ahogy olvasom a menüdet, még tiszta szerencse, hogy nem szeretsz konyhatündérkedni. :-DDDD
Ha szeretnél, mi lenne? Libamájhab jégsali-kanapén, Cheddar sajtos répaszufflé, vagy mi???? Sírva alázódan az a gyűröttfejű- mocskosszájú Gordon Ramsay a küszöbödön!!!
@Spániel: De az ilyenektől rettegnek a legjobban.;-DDDD
@a szív fészkei: Ezzel a libamáshabos kanapés szufflés dologgal talán arra céloztál, hogy ilyet készítsek, mert proli a tarja?
Jól van na, dicsekedtem, a tűztér egy erre a célra előregyártott betonelemből kialakítható kőr alakú terület, amibe a bogrács és egyéb lábakat bele kell tenni, nagyképűen én neveztem el tűztérnek.
Kormányalakító kisgyűlést tarthassuk itt. Ramsayt imádom, kaparhatna a küszöbömön.
@Spániel: Nem, csak ha ilyen nagyszabású konyhát viszel a "nem szeretem annyira a főzikét" alapon, elképzeltem, mi lenne, ha szeretnél kotyvasztani! ;-DDD Szóval ez dicséret volt.

Ramsay kicsit megy tönkre, ahogy olvasom, fel kéne karolnod. Lehet, hogy a tárcsás cuccok fényt hoznának az életébe... És ha eleresztenél egy cifra magyar káromkodást, nyüszöge kiskutyaként szepegne a sarokba. Megnézném. ;-))))
süti beállítások módosítása