Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.11. 14:57 Fabius

Orbán a kétirányba nyalás bajnoka

Fénylő Csillagunkra rájár a rúd. Pedig ő csak egy szerény multitalentum, aki egyszerre olvas ki IMF levélből armageddont, és dönt egymaga mindenki ellenében a baltás azeri kiadásáról. Utóbbi ugyanis szerinte morális és erkölcsös eljárás, mert egy rasszista gyilkos mégse elítélt legyen, hanem hazájában előléptetett ünnepelt hős.

A fentiek tükrében kapott csulafürdő teljesen megérdemelt, a bukásra álló Kedves Vezetőnek nem nagyon maradt más választása, mint potenciális szövetségeseket keresni 2014-re. Ennek kivitelezése is olyan multitalentum Orbános: egyszerre kell nyalni az ördögbotosoknak és a radikálisoknak is. A megoldás egybites egyszerűségű: vegyük elő a potenciálisok egy-egy fő toposzát, és kezdjünk beszélni róla lehetőleg jó hangosan.

A regisztrációs törvény előre láthatóan sallerörvénybe kerül majd, finomítsuk az egészet azzal, hogy az LMP választási törvény koncepciójának megfelelően megszüntetjük a jelöltállításhoz szükséges cetligyűjtést. Sőt, ragadjunk ki még egy momentumot az irományból, és lengessük a jelölt-kaució megfontolásának lehetőségét is.

Aztán, mikor Jávor a maga ördögbotját forgatva arról beszél, hogy a Nemzeti Kisgömböc politikai és morális beszámíthatósága minimum véleményes, akkor szedjük elő a Jobbik kedvenc elméletét, miszerint: külföldahibás. Nem csak a gazdaságért, az eurózóna válságáért, a bankokért és az általános minden másért, hanem külön az LMP létezéséért is.

Ez a két irányba nyelvpörgetés érdekes vállalkozásnak ígérkezik, mikor ez egyik fartájék a beszámíthatatlanságról beszél, a másik meg azzal viccelődik, hogy annyira szarul élünk, hogy már Gyurcsány is sátorban lakik. Innen szép nyerni, Viktor.

940 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr994770127

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BREAKING! Martonyi lemondott - Itt az új Külügyminiszter! 2012.09.12. 09:40:50

Tovább gyűrűzik a Safarov-botrány! Megvan a baltás gyilkosság első vezéráldozata! A Vincentblog kormányközeli forrásokból szerzett értesülései szerint a kora reggeli órákban Martonyi János benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek. Távozása nyilván...

Trackback: Mélyvízi intermezzo, azaz Vigyázat, mély víz! 1,5. rész 2012.09.12. 08:06:43

Az előzőekben megírt földmunkás értekezlethez azért tartozik még néhány gondolat. Ugyebár ott hagytam abba, hogy a setét kígyóutánzat elnyerte végső nyughelyét, úgyis fogalmazhatnék, alászállt a mélységek bugyraiba, hogy majdan onnan, bugyogva ontsa él...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:))))) tek tak tik a

"Hajdú nagyúr !"

"Luke én vagyok az apád!"

"Budapest University of TEKnology" :)))))))))

velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/09/12/mar_a_magyar_memgyar_is_a_tek-en_rohog/
Ez viszont nagyon jó. :)

Jó hír a TEK-től

kuruc.info/r/22/101210/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: már megyek is, csak még elszőrom pár ruhám a földön, és búcsút intve távozom:)))
@dr. Balta$ár:
Ezt majd kérdezzed meg Orbánmentesítőtől.
A fing adóban otthon van,
Mellesleg igazat szól.
@Penivaldes:
Találkozunk a horvát tengerparton?
Mondjuk az isztriai Vrsar-ban? Ott megy a nudi, de én sem vetkőzök. Csak a pőre vörös márna hoz izgalomba, faszénen sütve, citrommal és szarrá grillezett padlizsánból készült salátával, joghurttal, rengeteg fokhagymával...
Aztán jöhet rá egy rozé-féle Chianti, de sok.
Foglaljak egy Wizz járatra, vagy aludjak? -:))
Alszom inkább...
Nulla forintos választási kampányt szeretne a Jobbik - Dúró Dóra az Echo TV-ben

Nulla forintos választási médiakampányra tesz javaslatot a Jobbik - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője.
Az ellenzéki párt elképzelései szerint a jövőben csak a közszolgálati médiában hirdethetnének a jelölő szervezetek, emellett pedig az állam vásárolna bizonyos számú óriásplakát-helyet az egész országban, és ezeket a helyeket, illetve a média-megjelenések időpontját sorsolással osztanák fel egyenlő arányban a választásokon induló pártok között.
A Jobbik szerint így valóban egyenlő esélyük lenne a jelölő szervezeteknek, csökkenhetne a korrupció, illetve nem az döntené el a választásokat, hogy mely pártnak van a legtöbb pénze, hanem ehelyett az érdemi politikai mondanivalóra koncentrálhatnának.
Dúró Dóra hangsúlyozta azt is, hogy pártja nem támogatja sem az előzetes regisztráció intézményét, sem az ajánlószelvények gyűjtését. Ezek helyett az ellenzéki párt választókerületenként 200 támogató aláíráshoz kötné egy-egy párt indulását az adott kerületben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az aláírásokat nem a pártok gyűjtenék, hanem a területileg illetékes jegyzőnél adhatnák azt le a választópolgárok. Ezzel a Jobbik szerint a pártok nem juthatnának hozzá a szavazók személyes adataihoz és a lakhelyükön sem zaklatnák az embereket az aktivisták.
A Jobbik a javaslatairól a jövő héten levélben tájékoztatja a többi parlamenti párt frakcióját.

youtu.be/YLIvMNLoo8w
"nem követett el bűncselekményt, őt tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték. Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel"

vagyis ezt a BOHÓCkodást... hajdú lezli nilzen ügynök szórakozását...
MI FIZETTYÜK !!!! adózók

hajdú Johnny Hunglish... a magyar dzsémszbond...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a jobbik? Né' mmá'. Állam némileg leesett.

Hát na jó, vigyék át ezt a valóságba, (bár az utolsó pont nem annyira jó, mert külön utakat nem fognak tenni az emberek a jegyzőhöz...), aztán pedig jöhet a megköszi, de szavazni rájuk... na azt azért nem... Bocsi Angel, de a többi amit képviselnek az még mindig nem elfogadható.
Ha el vagytok keseredve az ország helyzete miatt hallgassátok meg ezt.

youtu.be/_enbaxU9FbA

Nekem sokszor erőt adott annak idején.:)
@lbm: Holnap találkozzunk a Kossuth téren és az ingyen gulyás közben folytassuk a beszélgetést ok?? :)

barikad.hu/gulyast_oszt_a_jobbik_a_raszoruloknak-20120912
Luke-ra futott a TEK :))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :-))) Csak úgy talizzunk? Semmi kérdés, hogy ki a felmenőm, milyen a származásom? Laza vagy te Angel! :-))
@dr. Balta$ár: tudod mi ebben a legszebb, ha isten neadja, de valamikor tényleg igazi dolog lesz, eme dicső tekerge vezetők vajh akkor is ilyen töketlen barmok lesznek. Mert ezen bakik után a szakszerűsé és hitelességen lett/lesz némi baltaéles csorba.

Èljen a kontraszelekció, éljen a párt, csal a fidesz. Bolond lyukból bolond szél fúj.
@lbm: Minden ember értékes nem??
@Knósszosz:
Az összehasonlításban teljesen egyetértünk, de engedj meg néhány kiegészítést (A meccsek után mindig magyarázkodnak az ügyeletes szépfiúk.).

Azért GatyásVili történetedben érzek némi kanyart. A fájlrendszer és a könyvtárstruktúra eredendően Unix-koppintás, tehát Viliék nem nulláról indultak. Ez nem csökkent az átírt megoldás számos érdeméből.

Nagyszerűsége ott van, hogy az átlagemberek számára lehozta a számítástechnikát az elefáncsonttornyából, ráadásul elérhető áron.
Ráadásul épp akkor, amikor senki de senki nem tudott hasonló teljesítményűt letenni az asztalra. Az IBM-nek volt ugyan, de kevesebb tudással nagyobb gépet igényelt. Ezt egy zseniális marketinggel meglovagolva mesés világot épített fel.

Átlagos irodai célra kiváló (én titkárnői rendszernek hívom), ám valós idejű operációs rendszernek (pl. többtengelyes szerszámgép tengelyeinek egyidejű mozgásvezérlésére) nem alkalmas. Annak ellenére sem, hogy többfeladatú, többszálú op. rendszernek hívják.

Ennek ellenére számos szerszámgépgyártó ezzel hozza ki gépeit. NO erre a célra sajna már gagyi, mint ahogy Suzukival sem praktikus szántani.

Őszintén megmondom, nagyon nem elegáns, ha egy win-vezérlős megmunkálógép az anyagban leáll. Főként nem 40-100k/kg árú spec ötvözetekben, mert a darabot és a szerszámot is el lehet dobni sajna. Akkor inkább a DOS-kategóriát sem(!) elérő fapadopulosz vezérlők! Primitív, de amit kell, azt mindig tudja.

Más: Néhány olyan amatőr program is megjelent, ami jobban és többet tud, mint a win programjai, pl. Paint rajzoló helyett Paint.Net, vagy az Office helyett az OpenOffice.

Meccs = reccs, mert több mint 20 éve egyetlen focimeccset nem néztem.
@Knósszosz: ,,...A tüntető jómód, számomra az ég-világon semmit nem fejez ki. Szellemi-erkölcsi értelemben...''

számomra sem. Számomra annak van értéke, ha
a)valaki tud, és ennek rendszeres tanújelét adja (magyarán nem rejtegeti a tudását, hanem használja és nem zavarja, hogy jajmileszhamásismegtudja),
b) tudását nem mások ellen használja fel,
c) a megszerzett javakkal nem tüntet mások előtt,
d) nagyságában is ember tud maradni.

Nincs is sok barátom, ez igaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez így van! Nem kell megbántódni! Tudod, hogy bár nem egy a nézetünk bizonyos dolgokban, de azért mi elég jól kijövünk itt egymással.

Tartsuk meg ezt, OK? :-)

Egyébként nem szeretném megenni a gulyást, mivel valóban vannak rászorulók, és amit megennék az pont egyel több embernek ad meleg ételt a gyomrába. De köszönöm a meghívást, nagyon kedvesnek és igazi gesztusnak élem meg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Huuu olyankor tényleg elég depis lehetsz. :)
@a szív fészkei: a példabeli Volvós feleségét nem menteném annyira, még ha a hölgyek meg is támadnak emiatt!

Ha egyszer az pénztárcához ment feleségül, nem élete párját kereste. Vagy annyira liba volt, hogy nem vette észre, vagy nem is törődött vele, hogy milyen családba ment férjhez.
@Penivaldes: már ha sikerül. tudod, sokszor itt van a lényeg, hogy nem sikerül. mert eleve belekényszerítenek egy játszmába, ahonnan nincs kiút. csak vesztes lehetsz.

nagyon sok olyan társas szituáció adódik, ami eleve versengésre van kitalálva. ha nem akarok versenyezni, akkor vagy gyenge vagyok, vagy kidob a közösség. óriási energiák mennek így veszendőbe.
@dr. Balta$ár: Ez jó: ó, hogy a TEK védjen meg! :DDD

Lopiright balról :)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hú de betámadnám azzal a parlamentet... :D

Na még ezt: ezt nézze, ha még ma fel akarja kötni magát:
www.youtube.com/watch?v=BBENalLEnSE

:D
@Penivaldes: inkább nem írom le, mit olvastam ki ebből, mert elpirulok :)))
@Penivaldes: detto. és a nap bármely órájában képes vagyok rá, meg enni is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Előtte mi volt?
www.youtube.com/watch?v=DZiJQL9OLqI

Utána mi volt még? Ill. ki?
www.youtube.com/watch?v=xp20I5dgrRs

Egy éve vettem meg az Ultravox full albumot + bonus hozzá ez a felvétel DVD-n... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

örömmel látom, hogy a sok TEKETLENSÉG mellett még van humorotok, és minő ragyogó...

azért szerettem volna ottlenni a BME-n ami9kor letartóztatták a fürdőköpenyes csúzlis fiút a TEKETLENEK teljes harci szerelésben és a közönség röhögése mellett

az a picsa sem akárki aki a gólyanapon beszarik egy kis pisztolytól? nagyobbhoz van szokva vagy még sohasem látott meztelen hím gólyát

brühühühühühü
@rodeo36: Ezt már láttad??? Hajdú TEK elrohan a sajtótájékoztatóról, amikor elkezdik firtatni, hogy mennyibe került az "okos" akciójuk az adófizetőknek. :)))

index.hu/video/2012/09/12/bme_tek/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez se rossz, de ha már helikopterek akkor Rodeo biztos ezt hallgatja depire. :)

youtu.be/Gz3Cc7wlfkI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Bakker, Springsteenre sem bírtam eljutni... :((
www.youtube.com/watch?v=TsjjE8jXDts

Pedig nekem akkor is a BOSS a csúcs! (rodeo le sem köpne ezek után...)
Amúgy tőle meg megvan a Springsteen összes, a Lost masters rekords-al együtt.

A berlini koncert... :((
www.youtube.com/watch?v=Rcx0JrPpJew&feature=relmfu

Az Ultravox DVD-n komplett koncert van, legfeljebb megnézem azt megint.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez sem lehetett semmi. Pedig hozzád még közelebb van Bécs. Tényleg csak kiruccannál a szomszédba nem??? :)
@saravad: "A Varga féléknek az emancipált nőktől újul ki a komplexusuk."
Igen, a tradicionális kötelességtudat felemlegetésével tudják az effélék fenntartani saját kisszerűségük ellenére vélt erényeiket.Azt hiszik, hogy a nők asszonyi állattá sorvasztása által ők kiemelkednek a habokból, győztesként integetnek a naszádról. Tudod, melyik tipusú emberre jellemző ez? Aki kisebbségi komplexusban szenved tudat alatt, és így kompenzál.dr. Varga István ebben az elnyomó szerepben nemigen különbözik az asszonyt verő férfiaktól, csak ő retorikában üt.
Bocs a kései válaszért!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az, csak... Amikor rákészülök ilyenekre, akkor tutti egy héttel előtte ki kéne kapcsolnom a telefont és teljes magányba vonulnom, hogy le tudjak lépni! :)
@Mariann19:
Jobb ha nem késel legközelebb... :)
Milyen nő vagy, ha csak ennyire lehet benned bízni??? :))))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csakis felkészülten jelenhetek meg ilyen fontos akción. Még nincs készen a műveleti tervem.Melyek legyenek a helyszínek, az egyes fázisok időtartama és száma. Az akció elején vagy végén legyenek a nyújtott akkordok. Jó, hogy a casting adott, de milyen legyen a jelmez?
A felkészülési idő után jelentkezem, és nem kések!
Lehet, hogy van benne valami??? :)

"A demokrácia annak művészete, hogy a cirkuszt a majomketrecből irányítsuk. "

Henry Louis Mencken
hircsarda.blog.hu/2012/09/12/a_kulfoldiek_miatt_vesztett_a_valogatott?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_12&utm_campaign=index

Bakker, HÍRCSÁRDA for President! :))

"A magyar-holland mérkőzést megtekintő Orbán Viktor a meccs után kijelentette, hogy ez a vereség is a külföldiek miatt van, és nem kérünk többet a FIFA diktátumaiból."
@Mariann19:
Még szép! Milyen NER hozzáállás ez? 5 gyerek megvan már??? :)
Jó rosszak legyetek...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó éjt neked is. Ezt még elküldöm. Szerintem tetszeni fog a szövege is.

youtu.be/YrwxTdGilxI
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Baromi rosszak leszünk, és meg lesz az 5 gyerek. Benne leszünk a TV-ben,mint hős honfi és honleány...
Szép álmokat mindenkinek :)

youtu.be/TPUcnlN_Clo

Ahogy a kiskanál dermed a kávéscsészében,
Amit kint felejtesz az asztalon,
Úgy ragadtam én az egyedül létbe
Mindenre süketen s félvakon.

Cinizmussal a félelem ellen,
Ez a jó módszer higgy nekem!
Süllyedhetek, csak látnom ne kelljen,
Mi az oka, hogy nem vagy velem?

refr.:
Húsz éven át csak körbe és körbe
Mindent elrontva álmodok.
Egy olyan életről, mely nincs összetörve
Többé nem visszafelé számolok.
@fletwwod_mac: Nézd, olyan is van, hogy szegénységből sok melóval vergődnek ki a Volvóig, csak akkor a frusztrációkat, amiket a pasi a meló és egyéb harc során szerez, a nején veri le.

Mondom, 11 lépés van a halálra ütlegelésig. Vannak jelek, csak az emberek - főleg eleinte a szerelmes nők - vakok akarnak lenni. És a legtöbb bántalmazó - sok ilyent megélt asszony írja - kurvajól mimikrizik. Ha Volvóban, ha Trabantban.
@Mariann19: Te nagyon jól feloldódtál itt, nagyon tetszik!! :-))))
@Mariann19: Ó, már mikor írtam a Varga valószínűleg töltőtollkupaknyi harci eszközéről
; az ilyennel felszerelt lesz ennyire bölény szóban. Vegyenek neki nagy brummogós motort, lépjen a Gójokhoz, oszt lenyugszik.
@Neolibsi: Téged nagyon bírlak, jókat írsz. Tedd ezt a szenteltvízben kipállott bandát kicsit helyre: keresztény értékeiket innen-onnan lopkodták, na jó selmeczisen megvédték. Hát köszike tényleg érte. Eredményét látjuk. Szívjuk. Dögöljük.
Szülj ma többet, mint tegnap!

- Te jó ég, asszonyom, mit csinál itt?
- Nem vagyok asszony. Lány vagyok.
- Jó, most nem ez a lényeg. Mit művel?
- Nem látja? Szülök.
- Itt? Az utcán?
- Igen. Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség.
- De miért a földön?
- Nekem ez a szülőföldem.
- Nem tudott volna várni? Bemenni egy kórházba, mint a többi rendes magyar nő?
- Nem volt erre idő. Meghallgattam Varga István képviselőt, a Fidesz vezérszónokát, és úgy éreztem, azonnal cselekednem kell.
- Ő mondta magának, hogy szüljön az utcán?
- Azt mondta, hogy az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.
- Tényleg, most látom csak, hogy van egy nagy monokli a szeme alatt. Meg a karja is be van gipszelve.
- Igen, lefejeltem a férjem kezét. Szerencsére a gipsz nem gátol a takarításban, a főzésben. Mosásnál még hasogat egy kicsit.
- Azért ez furcsa. A másik kezében, amelyik nincs gipszben, egy könyvet tart. Maga könyvvel a kezében szül?
- Igen. Varga képviselő úr, aki nem csak nekem, de minden magyar nőnek a példaképe, azt is mondta, hogy a magyar termékenység a legalacsonyobb, a nők az emancipáció közben elfelejtenek gyereket szülni”.
- De miért kell a könyv?
- Kézikönyv. Valamikor tudtam szülni, de mára elfelejtettem. Volt idő, amikor álmomból felverve is ment a szülés, mint a karikacsapás, de manapság hiába töröm a fejem, nem jövök rá, hogyan kell. Próbáltam többször is, de nem ment. Ezért szereztem be ezt a hasznos kis kézikönyvet. Hogyan szüljünk gyorsan és sokat? Írta dr. Varga István, a Fidesz vezérszónoka. Ebben a könyvben minden benne van.
- Hölgyem, a munkahelyén mit szólnak ehhez? Tudják, egyáltalán, hogy Ön terhes?
- Nem vagyok terhes. Soha nem is voltam.
- Már bocsánat, hogy az intimszférájába hatolok, de ha Ön nem terhes, akkor hogyan tud szülni?
- Unortodox módon. Ki mondta, hogy nekünk, magyaroknak ugyanazt az utat kell választanunk, amin mások is járnak?
- És van már elképzelése arról, hogy miből fogja felnevelni a gyereket? Etetni, ruházni, iskoláztatni?
- Ott még nem tartok a könyvben. Megnéztem a tartalomjegyzéket, ez a rész a vége felé van valahol.
- És szabad kérdeznem, hogy hívják majd a gyereket?
- Melyik gyereket?
- Hát, amelyik épp most van születőben.
- Nem egy gyerekről van szó.
- Hölgyem, Ön egyszerre több gyereket szül? Itt az utcán, könyvvel a kezében?
- Igen. Varga képviselő úr, aki nekünk, magyar nőknek mostantól a példaképünk, úgy fogalmazott, hogy szüljünk két-három vagy inkább négy-öt gyereket. Szerintem igaza van, butaság lenne elaprózni.
- De hát ez kész őrület!
- Én ehhez nem értek. Én csak egy átlagos magyar nő vagyok. Szülök rendületlenül, a nagy gondolatok megfogalmazása a férfiak dolga.

Föld S. Péter
Na drágáim, Orvbűn beszédeibe a pazar humort maga Orvbűn írja bele. Azért olyan kurvaszellemes. De leszokott a dakotázásról, brühühühü. www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-szakitott-a-dakota-mondasokkal-2108691
@a szív fészkei: lehet, hogy ilyen is akad, én arra gondoltam amikor a Volvó már vőlegény korban is van.

Lehet, hogy azért nem verem a nőket, mert nincs autóm? :)
Sajnos nincsenek még a környezetemben sem ilyen rokonok, ismerősök. Egy volt, ő már rég kiitta magát ebből a világból.
Max. átvert pasikról, megcsalt feleségekről tudnék mesélni, de azok sem hordanak kígyót békát egymásra. én pl. 30 perc alatt elváltam.

Nem mondom, hogy vita nélkül élek, mert az nem lenne igaz. Még hangos szó is előfordult néha, de ez minden.
@a szív fészkei: Köszönöm, te is és te még ráadásul elképesztően aktív vagy."Hála" ennek a gyalázatos társaságnak nem mindig nehéz "jót" írni Mindig szolgáltatnak muníciót arra, hogy itt néhányan klaviatúrát ragadjunk és rávilágítsunk milyen erkölcsi magasságokban vannak.
@a szív fészkei: +A feloldódásról annyit, hogy kicsit féltem, hogy megtépkedem a saját renomémat, de ha Téged nem tántorított el tőlem, engem más dolog nem érdekel.
Varga töltőtoll szimbolikád nagyon jó, az öreg a valóságot próbálta kompenzálni a harci zajával.
@Mariann19: Én szeretem az igazi és őszinte embereket. Ha benne vagy az itteni marháskodásban,az még szimpibbé tesz. A renoméd meg a hozzászólásaiddal csak nő.
@Mariann19: ha nem vagy olyan karót nyelt vérkomoly, akkor az jó.
@a szív fészkei: Örülök, hogy tetszik ez az arcom is. Meg kéne mutatni Dr. Varga István agg képviselőnknek, hogy a magyar nők milyen sokszínűek, Hátha még ide tévelyedne ezekre az oldalakra ... Lehet, hogy még iskolába is beiratna minket.
@Mariann19: Az... :( És ezzel vissza is jutottunk oda, amikor azt mondtam, hogy a demokrácia nem működik bárhol, és bármikor. Ha csak négy éves ciklusokban gondolkodnak a kormányok, ez lesz az eredmény. Ha meg hosszabb távra terveznek, azt is meg akarják oldani, hogy hosszabb távra maradhassanak.
@Penivaldes: Teljesen magamba zuhantam. Vérkomoly, karót nyelt benyomást keltettem.Ez csak az ellenség megtévesztésére lenne jó, de itt nincs ellenség, Téged is kedvellek.
Általában fülig ér a szám, kedvenc humorom az önírónia. Ugyanis annyi marhaságot követek el, hogy magányos perceimben ezeket vizionálom, és csöndesen röhögcsélek magamon.
Tegnap előtt kibontakoztam, ha érdekel, derűs perceknek nézel elébe ha elolvasod párbeszédünket egy-két fiúval.
@Penivaldes:dr.Varga nem téved ide azt hiszem..."
Magas neki ez a léc, na és ehhez a megmacskásodott lábai....
@Mariann19: lehet, hogy egyébként egy laza ember, aki színes zoknikat húz a fülére..
@King of Shadows: Ez a kormány aztán igazán nem négyéves cikluson át kíván csak fennmaradni.Azért szorgalmazza a 4-5 gyermekes reprodukciót, hogy hosszú távra bebiztosítsa az adózó állampolgárok létszámát.Azon gondolkodom, hogy egy ilyen szaporodási rátával nem leszünk túl sokan? Jön az élelmiszerválság, vízhiány, mifene?
@Mariann19: akkor majd elhull pár ember, na és? ha sokan vagyunk, akkor nyugodtan hullhatunk, mert ott az utánpótlás.
@Mariann19: Az nem, viszont azok az "adózó állampolgárok" munkanélküliek lesznek. Így is sok a munkanélküli, és ha erre rá akarnak uszítani még egymilliót, az csak ront a helyzeten.
@Mariann19: Attól nem kell tartani, hogy idejön. Fideszes Képviselők Kézikönyve, hármas pont: "SOSE menj olyan helyre, ahol érdemi vitába keveredhetsz." :D
@Penivaldes: "színes zoknikat húz a fejére "... és bojtos háló sipkát.

"Akkor majd elhull pár ember, na és?"
Most is sokszor érzem ezt a "pusztuljon a férgese" tempót, ha az egészségügyre gondolok.
@Mariann19: aki nem bírja az elhull a szabadságharcban..
@King of Shadows: Már többször elmélkedtünk ezeken az oldalakon kommentelő társaimmal, hogy a rohamosan fejlődő technika milyen hatással van a foglalkoztatásra.
Egyik gyáregységünk 600 főt foglalkoztatott, egy nagy rekonstrukció után jelenleg a foglalkoztatottak száma 50 fő, termelési értéke az eredeti négyszeresére nőtt.
Amennyiben ez a tendencia folytatódna, nemhogy plusz munkaerőre lesz szükség, ellenkezőleg.
Az előző érában a foglalkoztatottság kiterjesztése miatt csökkentették a törvényes munkaidőt azért, hogy minél többen jussanak munkához.
Ezt mindössze csak úgy feldobtam, mert keresem az összefüggéseket a jövőt illetően.
@Mariann19: Igen, ezért mondom én, hogy nagyon rossz szemlélet az, hogy növelni kell a népességet. - Pedig ebben a pártok kivételesen egyet tudnak érteni. - Ha erőltetik a népesség növelését kénytelenek lesznek erőszakkal visszafordítani a technológiai fejlődést (ez gyakorlatilag géprombolás, mint annak idején Angliában), és azzal sem érnének el semmi jót. Az elavult módszerekkel gyártott termékek fokozatosan elveszítenék a versenyképességüket, és visszajutnánk oda, ahonnan elindultunk, csak akkor már még több munkanélkülivel.
@King of Shadows: A műszaki, technikai fejlődést nem lehet visszaszorítani. Egyrészt, mert a fejlődés léte az emberiség életében törvényszerűség, másrészt a profitéhség mindent felülír.A profit termelés érdekében a fogyasztás serkentése folyamatosan nő, mely az egyre bővülő termelést generálja. A termelés tömegszerűsége pedig feltételezi azt a technikai fejlődést, mely egyre nagyobb termelékenységi mutatókat eredményez.
A kérdés az, hogy ebből az egyre fejlettebb hozadékból mekkora hányad kerül a széles körű társadalom fenntartására, és milyen mértékű a profitot birtoklók mohósága.
@Mariann19: Lehet azt, csak megfelelő módszereket kell alkalmazni, és fel kell készülni azok következményeire is. :) Észak-Korea például megcsinálta, Fehéroroszország is hajlik abba az irányba, csak az utóbbi nem jut el odáig, mert nem zárkózik be teljesen. De attól még náluk is érzékelhető a lemaradás.
@King of Shadows: Észak-Koreát és Fehéroroszországot meg sem szabad említeni ebben a tárgyban.
Láttam egy dokumentum filmet anno Észak-Koreáról, melyben többek között a hazai támogatásokról is szó esett. A rizsföldek műveléséhez juttatunk villanymotorokat, melyek szép sorban a földeken rozsdásodtak.A szemléletük és beidegződéseik kultúrkörben meg sem említődnek.
Mire gondolsz, mire kell megfelelő módszerekkel felkészülni?
@Mariann19: Mármint a 18:46:39-es hozzászólásomban? :) Arra, hogy lehet állami eszközökkel, "felülről" fékezni a technológiai innovációt, csak akkor az ország fokozatosan el fog szigetelődni. Mert meg lehet ezt oldani "finoman" is, mondjuk nem kell olyan munkaerőt képezni, ami kezelni is tudja az új gépeket, csak akkor egy idő után senki sem fogja idehozni a vállalkozását.
@King of Shadows: Kissé pátoszosnak hangzik, de a haladást mindenáron követni kell.A technikai és szellemi fejlődés egymással kölcsönhatásban léteznek.Tévedés azt hinni, hogy elég törekedni munkahelyek létesítésében, miközben az oktatást leépítjük, vagy háttérbe szorítjuk. Képzett munkaerővel lehet csak a jövőben versenyképesnek lenni, valamint a világgazdaságban jelen lenni. Igazad van abban, hogy mi a befektetőkre várunk, márpedig ha nincs képzett munkaerő, a befektetők elfordulnak tőlünk.
Ezt alátámassza a kezdeti befektetői kör, amely hazánkat választotta helyszínül a rendszerváltás után közvetlenül, mert akkortájt a magyar munkaerő képzettebb volt a környékbeli országokhoz viszonyítva.
@Mariann19: "Tévedés azt hinni, hogy elég törekedni munkahelyek létesítésében, miközben az oktatást leépítjük, vagy háttérbe szorítjuk."

Márpedig a jelenlegi kormány éppen azt csinálja. Ezért is jutott eszembe Fehéroroszország, mert gazdaságilag az is azon az úton van, amin mi is elindultunk '10-ben, csak az már régebb óta halad abba az irányba. Az eredmény meg már most borítékolható.
@King of Shadows: Ezt az álláspontot erősíti dr. Róna Péter véleménye is.
A 300 milliárdos munkahelyvédelmi akció véleményzésénél kérdeztek rá, hogy helyesli-e és hatékonynak tartja-e ezt a programot.
Álláspontja szerint az oktatással, szakképzéssel lehet csak a jövőben az országoknak fennmaradni, mivel a gazdaságok olyan irányba fejlődnek, melyek nem igényelnek szakképzetlen munkaerőt.
Amennyiben kissé tanulmányozzuk Dél-Koreát, Japánt, Finnországot, ezek az államok az oktatásra koncentrálták az anyagi erőforrásaikat. Emlékezetem szerint Dél-Korea 200%-os hitel rátát is felvállalt ennek érdekében, és nézd meg, hogy hol tartanak.
@Mariann19: Igen, de náluk ez a társadalmat is megváltoztatta, és ez utóbbitól fél a jelenlegi kormány. Ezért állítja meg, vagy akár nyomja is vissza ezt a folyamatot mesterséges eszközökkel. Vagyis érvényesül az "Inkább legyek gettókirály Kairó külvárosában, mint egy jól megfizetett angol alkalmazott!" elv. Mert az előbbinek hatalma van a saját környezete fölött, még akkor is, ha csak egy szakadt analfabéta, míg az utóbbinak nincs. Akkor sem, ha az utóbbi sokkal jobban élhet.
@King of Shadows: Sajnos, a hatalom kizárólagos birtoklása nem jár együtt a társadalmi és gazdasági érdekek demokratikus gyakorlásával. Sommásan lehet ezt csak kifejezni.
@Mariann19: Igen. És ennek a kormánynak az előbbi nagyságrendekkel fontosabb, mint az utóbbi. :(
süti beállítások módosítása