Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.09. 05:25 Fabius

A jó IMF hitel meséje

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor imf kötse

Kedves Felebarátaim, Harcostársaim és egyéb Nertagok!

Azért gyűltünk itt össze, amiért minden évben: hogy csodáljatok! Ám idei szeánszunk rendhagyó lesz, mert az elmúlt napok eseményei miatt ugyan győzni jöttem, de jó lesz a kettes is. Úgy érzem magam, mintha a Legyen Ön is milliomos utolsó kérdése előtt állnék, és eljátszottam az összes segítségem: felhívtam interurbán Kínát de letették, felajánlottam Azerbajdzsánnak, hogy felezünk de Aliyev helyes válasz és/vagy készpénz helyett diplomáciai jegyzéket küldött, a szaudiaknál meg kiröhögött a közönség. Innentől tét a győzelem vagy a bukás. Otthon indulás előtt még a házi oltárnál elmormoltam egy imát, meghallgattam Anikó mai bölcseletét amivel utamra bocsátott: légy velük kíméletlenül őszinte!

orbán oltár.jpg

A kíméletlen őszinteség jegyében tartozom a vallomással: tegnap éjjel velőrózsahabos mangalicatortát nassoltam, felpuffadtam, és úgy fogja lepattintani rólam az inget a kidagadó bendő, mint Keresztes X anyó melle a két számmal kisebb szponzorlajbit

Na, most, hogy az őszinteségen túl vagyunk térjünk a lényegre. Az van édesdrágáim, hogy bár az érzéseim bizonytalanok, de tizenkilencre lapot húzunk, kijátsszuk a végjátékig és győzünk. Ezt talán már külön hangsúlyoznom sem kell, mert akiben bármi kétség ébredt efelől az nem ül ma itt. Mégis furcsa lehet nektek, hogy Varga Miska szerdán azt mondta, nem úszható meg az IMF program, de nem kell tőle félni, mire én csütörtökön, hogy így nem kell - a kifogáslistával lebuktam, de ezt ne firtassuk - ma pedig az imént hallhattátok Varga Miskától, Kusza Szemtől és Csaba Lászlótól, hogy mégis kell. Háhá! Hol van a kutya elásva? Ott, édeseim, hogy nekünk jó hitel kell és nem rossz hitel!

A jó hitel az olyan, hogy a felvett összeg után kamatot fizet negyedévente a hitelező, és amikor a törlesztőrészletért jönnek akkor Gyurka elküldi őket a francba. Ezt megköszönik, eljönnek a Nándorfehérváriba kezet csókolni, és mennek haza isten hírével. A futamidő letelte után pedig a világ összes gazdasági lapjában egész oldalas hirdetésben hálálkodnak, hogy hasznára lehettek az országnak. Abban nem értek egyet a nagy trióval, hogy nem kell azt a 2008-as hitelfelhasználást annyira firtatni, mert a végén előkerül ez a táblázat amiből kiderül, a nagyobb szelet hitelpénznek mi teccettünk a seggére verni. Kinek jó ez? A táblázat alján rajta van, hogy az Államadósság Kezelő Központ és az MTVA a forrás, ha erre azt mondom hazudtak engem is 10 millióra perelnek, mint a nemzetidegen Balaványt

ScreenShot292.bmp

De ne kalandozzunk ilyen mélyen a valóság nevű liberális fertőbe, törődjünk a holnapunkkal kedves rajongótáborom. A holnapunkban győzelmek egész sorát látom, személyesen fogom elkészíteni a Jó Hitel Terv-et, amit az IMF-nek benyújtunk. Ti addig se olvassatok cikket ördögi spirálokról és 600 milliárdos lyukról a költségvetésen, ne nyomasszátok magatokat a 2013-as költségvetés levezetésének adataival, és ne törődjetek vele, hogy Kusza Szem már a rendkívüli állapotra is felkészült. Lárifári. Tündérmese. A győzelem a miénk.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, csókpuszi, szevasztok!

727 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr534763984

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázat, mély víz! I. rész. 2012.09.10. 12:18:36

Többszörösen kifejező és hasonlatszagú a cím. Mivel víz nélkül nincs élet mégsem, hozzátok el az Ő vízét nékem! Mármint a vízszolgáltató által biztosított vezetékről a házba. Mikor belevágtunk eldöntöttük, vizsgálódás nélkül cseréljük a közművek vezeté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most látom másodszor ezt a táblát az elsinkófált IMF hitelekről...amit ugye a Fleto kapott és meghagyott ennek a szarházinak aki osztán elbaszta eztet is a 3500 milliárd nyugdíjjal és sok minden mással még láccattya sincsen...sőt a hiátusát szemléljük

és a zalcsútbasznádi NER stratégia: (fabius-tól szabadon plagizálva)

"A jó hitel az olyan, hogy a felvett összeg után kamatot fizet negyedévente a hitelező, és amikor a törlesztőrészletért jönnek akkor Gyurka elküldi őket a francba. Ezt megköszönik, eljönnek a Nándorfehérváriba kezet csókolni, és mennek haza isten hírével."

már görcsökben nevető görcsökben fetrengenék, ha nem lennék komoly más dolgokkal is elfoglalva ugyanekkor

bődület

brühühühühühü

@Fabius a törpének ilyen nyakkendője nincs, nem volt és nem is lesz soha, csak hogy tudd az már némi alapízlést is feltételez és a habosdisznóvelőpehelyésmalac...avagy pontos plagizációval:

A kíméletlen őszinteség jegyében tartozom a vallomással: tegnap éjjel velőrózsahabos mangalicatortát nassoltam, felpuffadtam, és úgy fogja lepattintani rólam az inget a kidagadó bendő, mint Keresztes X anyó melle a két számmal kisebb szponzorlajbit.

a sponzorlajbi az világcsúcs vagy csöcs?
blogmotornak kurva anyját
Kétszer annyi hitelt vett fel az Orbán költségvetés,
mint előtte a szocik összesen.

Így harcol baltásunk az imf, meg az adósság ellen ?

Az imf elzavarásakor rekord-összeget hívott le.

Egyetlen büdös szava nem volt igaz.

Csak mióta ül a tárgyalóasztalnál és magában pávatáncol,

csak azóta háromszor vett fel imf hitelt.

Akkor mit hadovál összevissza ez a barom ?
A hitelhez a belső adósság is jön.
Eltőzsdézett manyup, árfolyamrángásból a forint "személyes" vesztesége.
@rodeo36: arról a nyakkendőről ki ne derüljön,h.valami neves egyetemé, mert kikérik maguknak:-)
Olyanon vagytok, és a sortkornány az smafú? Ha azt belevesszük akkor már még szebb az az á_lom.
Ehh, az emtéinek is ilyen idióta kerek lószaros logója van?
Élen a párt, csal a fidesz?
A válastásokig még nagyon sok hazugságot és hazug manővert fogunk megismerni Orbántól. De a választásokra készülve bizony olyan élm
ényben lessz részünk amiről eddig csak hirből sem ismertünk. Ennek a gátlástalan embernek bizony komoly veszálye az amit maga mögött hagy ez pedig a hatalmas KÁOSZ!!
Most hogy gyurcsányt is sikerült minden tekintetben alulmúlni,elhúzhatnának keletre,felvenni az azeri állampolgárságot.
Fabius olyan kereken összefoglalta a dolgokat, hogy a mai gyomorfekély tüneteim már megvannak... Egyebet már nem is tehetek hozza mint hogy "de az elmúlt nyóc év" és ha lehet most már tényleg énekeljük a Himnuszt!
A költségvetés 600 milliárdos eltérésére írta a link...

" - Nagy homály fedi a kormány adóbeszedés hatékonyságát növelő intézkedéseit, amelytől jövőre plusz 160 milliárd forintot remél. Új intézkedések azonban nem láttak napvilágot, ami meggyőzné a nemzetközi szervezeteket és a Költségvetési Tanácsot a fedezeti tétel valódiságáról. "

Én látok új intézkedést...

" ...a Belügyminisztérium novemberben nyújtja be azt a tervezetet, ami a rendőrség kötelékén belül egy úgynevezett vagyonfelderítő egységet hozna létre. A szabályozás célja a „központi vagyon-visszaszerzési és lefoglalt dolgokat kezelő hivatal kialakítása és hatáskörének biztosítása".

Itt bizony vagyonfoglalásról van szó.

Készül a hivatal.
@Dr. simonmondja.: igen, ez a sok agyament, elképesztő faszság között, amit a kormány és/vagy Orbán csinált az elmúlt héten teljesen elsikkadt, Matolcsy rendkívüli állapotával (vagy minek nevezte) együtt. Penig itt lesz a kutya elásva.
Csatlakozom @lbm:-hez, itt már csak az marad, hogy énekeljük el együtt a Himnuszt, esetleg a Szózattal és a Székely Himnusszal együtt, és a Haza fényre derül.
@lbm: "és ha lehet most már tényleg énekeljük a Himnuszt!"

Igen, de mostantól állami rendezvényeken az utolsó versszakot kell előadni, az aktuálisabb. :)
Itt van a link:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/04/matolcsy_haborura_keszul/
"Matolcsyék a világvégére készülve egy olyan jogi szabályozáson dolgoznak, aminek köszönhetően a „különleges jogrend időszakában és egyéb válsághelyzetekben” a nemzetgazdaság biztonságos működése nem kerül veszélybe. Az NGM emellett a jogszabályban biztosítaná, hogy „a válsághelyzeti reagáló erők működési feltételei teljes körűen biztosítva legyenek”."

Ez már annyira rémes (a Pintér féle vagyonfelderítéssel együtt), hogy egyszer volt erről hír, aztán alig-alig foglalkozott vele a közvélemény. Mintha mindenki elfordítaná a fejét, tudni se akar róla, bele se mer gondolni mit is jelent ez.
@shinichi: erre gondolsz?:
"Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virul
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!"

Ez az utolsó előtti.
@Dr. simonmondja.: Persze, el lehet játszani az ilyen gondolatokkal, de ezzel csak saját vesztüket gyorsítanák fel. Nem azt mondom, hogy nem képesek rá, mert megvan bennük a dilattantizmus és rosszindulat kellő keveréke, hogy megtegyék. De ez nem lehet hosszú távú megoldás.
Nézzük meg mi lett a vége a nyugdíjvagyon kizsarolásának. Elkobozták a meglévő vagyont, ahelyett, hogy egy műkodőképes gazdaságpolitikát csináltak volna. Két évig sem tudtak ellavírozni belőle. A mostani szerencsétlenkedés a költségvetéssel, és az IMF-el nagyrészt ebből fakad. helyett, hogy nekiláttak volna dolgozni, inkább lenyúlták ami kéznél volt. Ilyen rövid idő kellett hozzá, hogy eljussanak a zsákutcavégén lévő falig.
Persze mindettől függetlenül lehet, hogy megteszik. Ha Csaba, vagy Varga nem tudja őket észre téríteni, lehet hogy bepróbálkoznak, de az rianásszerű tőkekivonáshoz és összeomláshoz vezetne.
De én nem hiszem hogy ilyet megtennének. Ez ami most folyik, már csak kommunikációs vagdalkozás. Már rég nem az történik amit Viktor akart. Ő valódi diadalt akart adni alattvalóinak, nem ilyen győzelemnek hazudott buktát. Emlékezteti majd valaki, hogy azt mondta, ha az IMF jön, én megyek? Remélem azt is megpróbálja majd kimagyarázni. Remélem megpróbálja végighazudni ezt a ciklust. Remélem jön majd a "Kisebb az államadósság mint négy éve" kampány.
@aritus: :) Ez is jó, Én az "Szánd meg Isten a magyart" sorra gondoltam.
@aritus: De miért sikkad el ? és Orbán hitelfelvételei is - miért nem publikusak ?

Nem tartozik ránk ?

Az ellenzék helyesli ?

A sajtó átlépi ?

Én tényleg nem értem.
@shinichi: milyen vesztüket? Hol látod te a vesztüket? Egyelőre bikaerősen 2/3-al kormányoznak, ami csak eszébe jut Orbánnak vagy Matolcsynak azt megcsinálják.
Látsz te valami repedést Orbán, a kormány poziciójában?
Arra a hírre, hogy egyik nap azt mondják lesz imf megállapodás, a piac azonnal reagált, erősödött a forint, az se számít hogy utána homloka egyenest, majd annak is az ellenkezőjét mondták, azaz összevissza beszélnek.
A manyup ellopása, majd elbaszása után te tapasztaltál bármi olyat a belpolitikában, amitől megrendült volna a narancsuralom?
Ma jobban félnek tőlük, mint tegnap, és holnap jobban fognak félni tőlük, mint ma. Ez a "technika" tökéletesen működik, uralmuk szilárd.
A "jobboldali" fiatalok a Tranzit fesztiválon boldogan és önfeledten csápoltak Orbánnak, nevettek "szellemességein", Ablonczy benyalt (aki állítólag a valódi jobboldali konzervatív politika egyik képviselője. Ha így lenne, hánynia kellett volna, nem alákérdezni szervilisen Orbánnak).
@Dr. simonmondja.: Én se értem. Amikor a hírt olvastam, azt gondoltam, hogy ez kurva nagyot fog szólni, lesz ebből botrány, de semmi. Még annyi viszhangot se vert, mint a manyup ellopása. Még Fabius se írt erről posztot.
"azt mondta, ha az IMF jön, én megyek"

ez a gyönyörű mondat valahogy tényleg elsikkadt, pedig ezt lehetne böszen az orra alá dörgölgetni...parlamentben kb minden ellenzéki felszólalásnál bejátszanám, van laptop mindegyik bohóc elött. :)

"„a válsághelyzeti reagáló erők működési feltételei teljes körűen biztosítva legyenek”.

Ez már annyira rémes (a Pintér féle vagyonfelderítéssel együtt), hogy egyszer volt erről hír, aztán alig-alig foglalkozott vele a közvélemény."

ez megintcsak meleg pite, ha tényleg azt jelenti amire az elszórt morzsák alapján az egyszeri ember gondol...

"Én az "Szánd meg Isten a magyart" sorra gondoltam."

itt már az isten pénze se elég...

mocskos nagy lekvárban vagyunk, ebböl kikeveredni mission: impossible' és ezek az elmeháborodottak mindig tudnak mélyebre túrni a szarba.
@batka manó: hány mondatot lehetne Orbán orra alá dörgölni? Meg is teszik, és szarik rá. Oszt jónapot. Ez az ő filozófiája.
Nem mondatokat kellene az orra alá dörgölni, hanem a frakcióban, a kormányban megpuccsolni. De a frakciónak tetszik, amit csinál. A jelek szerint.
@aritus: 2006-ban egy gazdasági adatot nem a választás napján közöltek, hanem egy nappal később,
és a jobboldal elcsalt választásokról ugatott.

Ezeket a fenti adatokat két éve nem közlik...
@Dr. simonmondja.: Az ellenzék hallgatólagosan helyesli, mert minél nagyobbat hasal a kormány, nekik annál jobb. Vekkerék is ezt játszották.

A sajtó egy része Fidesz-közeli, a másik része fölött meg ott van a médiahatóság.
@aritus: Amíg nincs kihirdetve nem biztos, hogy így is marad. Az eredeti javaslatot akár teljesen át is írhatják.
@aritus: lényegében igazad van, frakció + puccs, de - ahogy már többször kiveséztük - csak impotens az ellenzék, gondold el azt a szitut amikor minden ellenzéki felszólalás azzal kezdödik, hogy a mester saját hangján hallja a kormánypárt a kinyilatkoztatásokat, csak a laptophoz kell(ene) tenni azt a qrva mikrofont. Egy ilyen akciót, hogy tudna menteni a kormánypárt hiszen a mester hangja szól, naponta (többször) szembesülnének a díszfasz kijelentéseivel amit lehetetlen cáfolni...ütni kellene öket na, de szaporán.
mi a hejzet a leendő AXE kormányfővel?
nem gebett meg reggelre?
címlapos halálhír ?

Gyurta Dani már csak tuggya mi a KARRIER... gerincre vágni egy fidesznyik lányát...

"a Blikk szerint már egy párt alkotnak"
szerintem meg egy pártOT alkotnak...
a hős előd nyomdokain jár... dr snitt is nagyravitte... a gyors doktori kiráji útya

atv.hu/cikk/20120908_szepsegkiralynovel_jar_gyurta_dani

vip páhojok, boldizsár jópratik, fidesznyik lányok hálószobái...
a szegény magyarok felemelkedésére, kitörésére van eséj...
@aritus: Ez már csak sikerpropaganda. Már csak az egymillió mamelukra van hatással, de azoknak mindegy mi történik. Mint Stefi meg Blogger Gézuka. Ezeknek a légósziranák megszólalása is győzelmi harsona lesz.
A helyzet az, hogy beleálltak a földbe. Pénzügyi értelemben vége a játéknak,ezért került elő nagy hirtelen az IMF. Ezért kreálták a "jó hitel" kifejezést. A költségvetés egyszerűen tarthatatlan, egy estleges IMF megállapodással együtt is. Eddig lehetett a gazdaság motorjait sarcolni, a potyautasokat támogatni.
Az elvakult hívekre ennek nincs azonnal látható hatása, de ha szépen fokozatosan zárhatják befelé a vállalkozásaikat, ha majd a nagyfater nyugdíj helyett feleannyi járulékot visz haza, ha majd pont nem vették fel őket arra a képzésre amire szerették volna, akkor csökken majd a jobboldali ifjak lelkesedése. A fenyegetés, vagy az agymosás taktikája működhet egy ideig, de a realitás előbb-utóbb utolér mindenkit.
Azt az energiát, amit abba fektettetek, hogy a kudarcaikat sikernek próbálják feltüntetni, használhatták volna arra is, hogy tényleg előjöjjenek valami igazán jó ötlettel. De ez nehéz úgy, ha minden erőfeszítés arra irányul, hogy a feketét valahogyan fehérre fessék a hívek előtt.
@Dr. simonmondja.: figyelj, abban közöttünk nincs vita, hogy amit Orbán és kormánya, valamint frakciója, önkormányzatai művelnek az borzalmas, országvesztő, pofátlan és káros. Hogy az egész csak és kizárólag arról szól, hogy a szőrös mancsukat rátették a közpénzekre, és többet el se akarják onnan venni.
Szerintem abban sincs vita közöttünk, hogy Gyurcsány kormányzása nem volt jó, többek között azért sem, mert nem állt mögötte a frakció, nem volt erős támogatottsága a saját pártjában sem, nagy volt a korrupció, és azért sem, mert volt egy nagyon erős ellenzéke (alig volt kevesebb képviselője a parlamentben, mint a kormánynak), amelyik végtelenül aljas módon hergelte, szervezte a tömeget a legveszélyesebb (országvesztő) populista szólamokkal.
Nem egymást kell meggyőzni, hogy Orbán rossz, veszélyes, aljas.
Az un. jobboldalon meg nem látom az elemi erejű felháborodást, felismerést, hogy mit művel ez a gazember. Nekik tetszik, mentegetik, hisznek a pávatáncának, szabadságharcnak látják, nemzetinek stb.
Meg már félnek. Féltik a szaros kis poziciójukat, az állasukat, a megrendeléseiket. És egyre jobban félnek. Én ezt látom. Pedig addig itt semmi nem fog változni, amíg a saját "oldala", farkciója nem mondja neki, hogy hess picsába.
@dr. Balta$ár:
Úgy látom kolléga maga a PINAIRIGYSÉG című betegségben szenved. Randa egy kór!
Adott neked is a lehetőség, hogy lecsapj valamelyik fidesznyik szűzre (hisz a baranyai paraszt beszámolójából egyértelmű, miután megvizsgálta mindegyiket, csak azok lehetnek) és Te is a NER aktív részese, később - ha már bizonyítottál a családban, minimum 17-18 centit - pedig akár jól menő földbirtokos légy!
Nem irigykedni, dugni, dugni, dugni... Nincs kifogáskeresés! Gyerünk, puncira fel! :))
@King of Shadows: Miért írnák át, ha semmi ellenállást nem tapasztalnak? Mit írtak eddig át, amit Orbán kiböffentett?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tudom a szerelem vak...

azt se veszi észre amikor a hazafias népfront elnökének lányát, vagy a apróklán lányát talájja...

ámor nyilai kifürkészhetetlenek... ne legyünk rosszmájúak...
az őszinte szerelem és hormonok előbb, aztán van a karrier
de az csak véletlen és ráadás...

a munkanélküli felemelkedés kiráji útya...
többet farokkal mint ésszel... ezt mondod ugye?
Komolyan mondom, ahányszor valaki hivatkozik a közvéleménykutatásokra a következő választások függvényében, valahol felröhög egy fideszes. Én nem nagyon számítok újabb választásokra, maximum olyanra, mint amin nyolc évesen voltam, és anyám mondta, hogy ikszeljek be bárkit a felsorolt hat Hazafias Népfrontos közül. Ne legyen igazam, de az állampárti berendezkedés nem fog megállni a köztévénél, újságoknál és a választási körzetek átrajzolásánál. És az emberek nem fognak kimenni az utcára, mert még mindig nem elég rossz. Sőt, ha elég nagy tömeg áll át a mérsékelt szegénységre, egy szót sem fog senki szólni, mert nem lesz nyomor és éhhalál, azaz nem lesz elég rossz.
@dr. Balta$ár:
Ez igy nem eleg utos, Borkai nem egy nagya kaliber, na az hir lenne mondjuk ha Gyurta Dani Orban focista fiaval jarna :D
@shinichi: És akkor mi történik? A választási tv-t úgy írták és írják át, ahogy akarják, hogy biztos legyen a győzelmük. Aki most abban bízik, hogy 2014-ben a választáson le lehet őket majd váltani, az nagyon naiv, szerintem. És kire? Csak akkor lehetne valami halovány esély, ha a fidesszel szemben egy egységes váltópárt lenne. De nincs ilyen, és nem is lesz.
Nézd meg mi történt Veszprémben? Végre megmozdultak, összefogtak a jobbik/gárda horda ellen, erre az ottani lmp kiad egy nyilatkozatot, hogy hagyni kell, hogy mindenki éljen a gyülekezési szabadságával. Bazmeg! Erre csak ezt lehet mondani.
@Pan Modry: simán benne van a pakliban...
csak azt nem lehet publikálni...

de ne legyünk irigyek... az ijjen hitvány fidesznyik purdékból mind drogos skrizofén depis roncs lesz...

ebben a mesében Dani a hős... ő f@sz jó oldalán áll...
@spontan: de nekik nem kudarc az elmúl két év. Nagyon is sikeresek voltak abban, hogy a közpénzeket a sajátjuknak tekinthetik, és úgy teszik zsebre, ahogy csak akarják. Abban is nagyon sikeresek voltak, hogy Magyarország működését úgy írják át, ami őket leválthatatlanná teszi. Hol látsz itt kudarcot?!
@Pan Modry: minden fidesznyik pujában ott bujkál Rezesova...
@aritus: A parlament oldalán nincs, még nem terjesztették be, és a trafiktörvényt sem nyomták át, pedig az eléggé ... megosztó volt.
@Pan Modry:
A MOB elnöke nem nagy kaliber ?
Schmitt 50 évig élt királyosan belőle, aztán államelnök lett.
MOB-vezetőnek lenni nálunk olyan, mint pápának lenni.
Ingyenfényűzés élethossziglan.
@Dr. simonmondja.: így van...

Gy.Dani a MOB székért fojó versengésben farok hosszal vezet:
-van aranya
-sporttoló
-és borkai veje...
Az volt már, hogy a mtva-s táblázat címe "kissé" félrevezető? Ugyanis nem az imf-től felvett hitelekről van szó, hanem a hitelállomány alakulásáról, kicsit más tészta.
@aritus: ...és ez a takonygerincű jobboldal baszogat embereket, hogy Kádár alatt komcsik voltak ?

Kádár rendszerét tankokkal támogatta a Szovjetunió.
Körülötte vasfüggöny.

A szülők korosztályai mijafaszt tehettek volna, minthogy abban élnek, ami van.

De ezek a jobbosok most önként és dalolva építik a rencert padlássöprő pártállammá,
ahol már félni kell.

Ezek a jobbosok megvesztek.
@Dr. simonmondja.:

Szia Simon.

" 2006-ban egy gazdasági adatot nem a választás napján közöltek, hanem egy nappal később,
és a jobboldal elcsalt választásokról ugatott."

Az idő megszépíti a múltat. Ez igaz, de azért a szart sem kééne bearanyozni. Se a szarnak, se az aranynak nem áll jól.

Ugye akkoriban vartyogta Kóka a pannonpuma sztorit? És nem a választás előtti napról, hanem a választás előtti hétről volt szó.
Aztán vezette elő ferink, hogy hazudtunk ekkor meg akkor... Az már más kérdés az utóbbi napok történéseinek tükrében, hogy ferink úriembernek látszódhat olcsó vásári viktorunkhoz képest.
@dr. Balta$ár: Mi fáj jobban? Hogy van csaja, vagy hogy szépségkirálynő?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Van akinek fáj más sikere. Kollega hasonlóban szenved.:D
Fabius!

Te egyre kevesebbet alszol,és egyre jobbakat írsz.Bár vasárnap reggel ilyeneket olvasni, hát elmegy az ember kedve a nagymisétől:))
Az illusztráció remek.
@Andal:

Tök mindegy szerintem, azért magáért beszélnek az oszlopok.

Én csak egyet kérdeznék, de azt rohadtul őszintén: hová a jó égbe kerül ez a temérdek pénz?????????

Mert csak sanyargatás van meg lassan az ötmillió koldus országa leszünk, de ennek a temérdek pénznek NYOMA SINCS a gazdaságban.

ELKÉPZELNI sem tudom, mekkorára híztak a Fidesz itt-ott lévő offshore bankszámlái...

Hányinger, komolyan mondom.

600 milliárdos hiány. HOGY tömik be? Elkezdik a gazdagokat deportálni, mint a nácik? Vagy mi?? Kivetik az életadót? Vagy a levegőhasználati díjat? :O
Kedveseim!
A jövő 2010-ben elkezdődött, de a kampány nem szünetel.
Az alábbinál eltévesztették volna a feliratot?
szuperblog.szuperblog.hu/szupermarketing-fiskars/
@jaegtoer: Egy nap, vagy egy hét, ki figyel rá.
Itt kérlekszépen kétévi imf hitelfelvétel van a szőnyeg alá söpörve.
@aritus: Gratulálok, felfedezted a Kádárizmus kohéziójának a lényegét.
:-)
@Andal: Igen, ha megfigyeled, a Gyurcsány/Bajnai kormány felvett 600 egységet, az Orbán-kormány ugyancsak 600 egységet. A post valóban butaságot beszél, nem több a Vityáéké, pont ugyanannyi. Csak közben Vityáék elmulatták pl. a manyupot és még ezt-azt.
@Dr. simonmondja.:

"De ezek a jobbosok most önként és dalolva építik a rencert padlássöprő pártállammá,
ahol már félni kell.
Ezek a jobbosok megvesztek."

Nagyon jól tudod -különösen az utóbbi hetek történéseinek tükrében, hogy akikről beszélsz csak be vannak öltözve jobbos jelmezbe. a legrosszabb komcsik közül valók, és magyarországon már régen elvesztette a jelentését és jelentőségét a jobb vagy baloldal megnevezés/cimke.
Bajnainak kifejezetten jobboldali programja volt.
Orbán nem az a fajta, aki 19-re húz lapot.

Ő afféle chucknorris, aki a huszonegyre is lapot húz: "nehogy már a szocik győzzenek".

Nem tud nyerni, nem veszi észre. Nem is nyert soha.

Végig kell nézni az életútján, bármibe belefog addig akraja-akarja, hogy a végén elb@ssza.
@dr. Balta$ár:
Kb... nagy vonalakban. :))

@Pan Modry:
Nem-e??? Olvass utána, mi zajlik éppen Győrben. Milliárdos értékű ingatlanügylet, tök átlátszó, Borkai úr és a hivatal ügyvédjének a segítségével egy cseppnyi offshore. Írd be google pajtinak, "győr borkai audi offhore" szavakat és a mutyi gyűjtemény érdekes... A MOB elnöki szék a gerinc kivételével is jár.
@Dr. simonmondja.:

'kétévi hitelfelvétel van szőnyeg alá söpörve'

ja ja ja! ez fincsi, erre egész gombos-dobozt lehet varrni:-)
@aritus: hisznek a pávatáncnak...

Pedig a pávatánc vége a kloákacsók...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): nem tök mindegy, mert szegény mti-s vagy mtva-s táblázatkészítő és ezek szerint a posztoló sem tudja milyen adatot közölt ("előkerül ez a táblázat amiből kiderül, a nagyobb szelet hitelpénznek mi teccettünk a seggére verni")

Ugyanis az akk honlapján ezek az adatok az imf felé meglévő adósságállomány alakulásáról szólnak. (Első elem 4,9mrd euró, akkori árfolyamon 1225,9mrd ft). Ebből a táblázatból nem lehet kiszámolni, kivenni, mennyi hitelt vett fel a gyurcsány/bajnai- ill. mennyi hitelt vett fel és törlesztett az orbán-kormány.

Remélem nem hiszed azt, hogy mondjuk a táblázat hülye címe alapján 20011 végén 2225,5 mrd ft újabb (!!!?) hitelt vett fel matolcsy és az oszlopok tetején lévő számokat össze kell adni. Nem, ez az imf felé fennálló összadósság alakulása, ami utolsó adat szerint 1629,6mrd ft. Ennek alakulásába belejátszik a forint árfolyama, törlesztés, újabb hitelrészlet igénybevétele, de ezek az adatok ebben a táblázatban nincsenek benne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: az irigység van...

én nem vagyok képes egy farok csapással rögtön:
-mob elnök lenni
-doktorit szerezni...
-és még (föld) pájázatokon is jó eséjjel indulni...
-fidesznyika audival nyomni közpénzen...

sajnos az én tehetségem erre nem terjed ki...
ha én akarok valamit akkor dolgoznom kell...
Ezt a libsi hisztit egyszerűen nem értem. Miért kell politikai síkra terelni ezt az egészet?

Elég nyilvánvaló, hogy józan ember az érdekei szerint alakítja a dolgokat főleg akkor, ha meg is teheti.

Miért jó az, ha Orbán kritika nélkül mindent aláír mint Bajnai? Nem szorul rá, nyilván kiveri az IMF-ből amit lehet.

Hogy vesznek itt egyesek autót? Megveszik az első roncsot horror áron? Vagy megvárják míg az előző végleg elromlott?
@jaegtoer: Baszki, Jaeg... azóta vigyorgok a pannonpumán.
Azon, hogy a Kóka nem is tévedett.
Akkor építkezett mindenki és tényleg nagyot ugrott, csak elszakadt a földtől kissé és aztán koppant.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Úgy látom kolléga maga a PINAIRIGYSÉG című betegségben szenved."

Meglehet, de a történet szerintem meg arról szól, hogyan mossuk tisztára az ebül szerzett vagyont családi szinten.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
600 milliárdos hiány, tegyük hozzá úgy, hogy negyedévente 2000 milliárdokat vesz fel Piktorunk az IMF-től. Ami ugye a mi bankunk és amivel néha felesel a hülyegyerek, majd csak letérdel előtte.
@aranyhorcsog:
Az viszont nem hangzik olyan jól! De a lényege az. :)
@aranyhorcsog: ezt az oldalát még én sem gondoltam...

szóval te fordítva gondolod? hogy borkai kapta el gyurta f@szát ?

én Danit gondoltam okos mesehősnek aki felmászik fides magaslatokra
@jaegtoer:

Nem cimkézek én senkit jobboldalinak.

Azok a jobbosok, akik annak vallják magukat.

Mit mondjak? Nemzetes tezsvérek ?
Nem lesz imf hitelt. Ez már eldőlt. Megbízható forrásból...
@mojszipupi: devizatartaklék az lesz?

vagy megy a levesbe a maynuphoz?
@dr. Balta$ár:
Jó, jó... Te is, én is, sokan vagyunk ezzel így, dolgozunk.
Ezek a volt komcsi csemeték azt megtanulták viszont, hogy a közpénzek mellett sunnyogva sokkal nagyobbat szakíthatnak, hisz ez az ország következmények nélküli nekik.
Lopni, csapni, hazudni nem gond, a családból hozta a mintát Viktorka, Lacika, Tomika, Petike... A vér meg amúgy is kötelez! :)
@Anti Anyag: LOL

aszongya: "Miért kell politikai síkra terelni..". Hát persze, ezek csak köztörvényes bűncselekmények sorozatai - végső soron.

aszongya: "érdekei szerint alakítja a ..." Hahaha, ja, mint a műkörömépítő és köztartozóból lett oligarcha földesurak.

aszongya: "józan ember". Hahaha.

aszongya: " mindent aláír mint..". Hahaha, mint Skicc Pál.

aszongya: "hogyan vesznek itt autót". Hahaha. Hát az adófizetőktől lesimicskázott pénzen te kis te!

Mi történt a Habony-művekkel?
@Anti Anyag: "Ezt a libsi hisztit egyszerűen nem értem. Miért kell politikai síkra terelni ezt az egészet?"
Nézd már meg az a kib...tt diagrammot légyszives! Ehhez még tedd hozzá a MANYUP államositást.
@Anti Anyag: Dehogynem szorul rá. Ha nem szorulna rá nem feküdne le lábtörlőnek beígért három milliárdért, amit nem is kap meg. Vagy Aliyevből miért nem veri ki, amit lehet?
@aranyhorcsog:
"Mi történt a Habony-művekkel?"
Egyre szarabb az ottani emberanyag minősége. Csak ennyi.
@Anti Anyag:

Végülis...szerinted...ki az átverhetőbb, az Orbán, vagy a Bajnai ?

Orbán kapzsi és felelőtlen. Most éppen lukra futtatta egy baltás gyilkos.
@dr. Balta$ár: hááát... Ilyen "ügyes ember" lenne Kovács "koko" is 2002 körül adta el a lelkét, meg Egérke is aki a főnök pódiumán "élt rosszabbul mint 4 éve" lepittyedt szájjal annak idején.
Meg hát ilyen "ügyes ember" a mi Edda Attilánk is aki táltoskodás és ufo-rablás szünetében nem akar gyarmat lenni a megfelelő mennyiségű adófizetői pénzekért cserébe...
@dr. Balta$ár: Nem tudom mi lesz helyette csak azt h imf az nem ez biztos. Szerinten örülhetünk ha csak devizata tartalék és nem mondjuk megtakarítások betétek stb
És a Borkai kislány kinek a pénzén volt kint az Olimpián?
@béla a görög: jó, hogy mondod a diagram is szar.
A vízszintes sáv is változik.
Helyesen úgy nézne ki, hogy:
2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Ha így nézzük a Csúti Elmebajnok és galerije által lehívott pénzek többszörösei a korábbi éveknek.
@aranyhorcsog: itt nem erről van szó... itt egy fidesznyik szoknyájában FEL kapaszkodó félázsiai fifikás parasztgyerekről van szó...

a másik oldalon, ha a csajból Rezesová lesz... az pech...
eddig szóról szóra azonos az életúttya Petrácskának Rezesovával...
apuka vagyonának szerzési körülményei, szépségkirájnő stb...
@Anti Anyag: a legjobb az lenne, ha több kereskedőtől kérhetnénk árajánlatot, az mi pechünk, hogy most csak egy kereskedő van, aki szóba áll velünk és így nem könnyű alkudozni, illetve a vége mégiscsak az, hogy nekünk kell egednünk
@mojszipupi: Majd kérünk lóvét Brazíliától. Ott amúgy is szeretik a focit...
@Andal: Az lehet.

De nem változtat semmin, mert a hitelállomány nem csökkent Orbántól, hanem nőtt.

Pedig mekkora pávaharcos.
@Zuzu Petás: izléstelen kérdés... félázsiai adózóktól...

a karácsonyi bejgli árát sem kérdezzük a nagymamától...
lényeg hogy egy szépségkirájnő a magyarásg fényét csiszolta...
Andalnak igaza van. Ezek nem a hitelfelvételek, hanem a hitelállomány. Nopersze, el lehet beszélgetni azzal is, aki a táblázat címét megfogalmazta. talán majd legközelebb jobban sikerül.

A táblázatból látható, hogy a hitelállományunk az Orbán kormány regnálása alatt kb. ugyanakkora maradt (a forint árfolyam ingadozás kiküszöbölésével). Az összeg kb. 7 milliárd EUR, ebből az előző kormányok alatt 5 milliárdot tettek be az MNB-be devizatartaléknak, 2 milliárddal meg a piaci hitelek egy részét váltották ki. Ez a kedvezőbb kamatozás mián volt célszerű, mert a piacon csak lényegesen magasabb kamatra tudtunk volna 2008 - 2009-ben pénzt felvenni. Az Orbán kormány csak most akar újabb IMF hitelhez jutni. A visszafizetés egyébként 2001 - 2015 között történik.
@dr. Balta$ár:
Mást csiszolgatott az ott. Amúgy ennyire csak nem hülyék, hogy közpénzen utazgattatják ki? Apukának telik rá, az offshore ügylet fellendülőben, telekspekuláció megy Győrben ezerrel.
@vakapad:
Ha hitelállomány, akkor is szép.
Viszont akkor beszélgetni kéne arról, miért 9%-os kamatozású piaci finanszírozású papírokkal "csökkentjük" ezt. Azt a 9%-ost meg 14%-osból fogják kifizetni? Ráció???
@dr. Balta$ár:
Ahogy írod. Oda a levesbe a MOL rézvények mellé, meg a többi elcseszett mani mellé. Mire 2014 lesz, itt kő-kövön nem marad, csak egy kisemmizett lerabolt ország. És az Ország Nemtője meg majd valahol Brazíliában fogja élni boldog és megelégedett életét néhány kiváltságos kőgazdag barátjával. . És boldogok lesznek. Mert azt azért megint nem kell elfelejteni, hogy az államkötvényeket most a magyarok veszik a magas kamatok reményében. Ha bejelentik a szükségállapotot és az államcsődöt 2014 elején, akkor már senki nem tehet semmit. Visznek minden pénzt. A Gárda majd helyt áll. Azokat fogják meglincselni a tömegek, akiknek már csak a kötél jut. Csak az a kérdés, hogy hogyan lehet talpra állítani majd ezt a nyomorult kis országot? És kinek lesz mersze hozzá? Időben kellene lépni emberek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :))))))

azt ofsóherba rakja rögtön...

ezek hozzá vannak szokva hogy INGYEN élősködnek... eszükbe nem jut más... minek? itt a félázsiai adózók lexarják...

"ennyire csak nem hülyék, hogy közpénzen utazgattatják ki?"

:))) bruhhahahahahaa:))))

a haldokló nyugat tanulmányút volt Petrácskának...
hogy lássa menynivel jobban kezejjük a válságot mint kint...
@pumukli 12: "majd valahol Brazíliában fogja élni boldog és megelégedett életét néhány kiváltságos kőgazdag barátjával"

Azerben nemzeti hős lehet... van egy kis szeglete a világnak...
Eközben Bayer Zsolt olyat mondott a tévében, hogy Hortobágyon megfagyott a délibáb.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2938_bayer_zsolt_fertalya
@vakapad: Erről jut eszembe a történet, amikor Kádár rendszerben kb. a hatvanas években nagy szarban volt az ország. Fekete Jánosék anno arannyal kezdtek "üzletelni" és jól csinálták, sikerült nekik.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindegy ki milyen színű, az számít hogy érti-e a szakmáját, vagy bornírt idióta szélhámos.

Ebből a helyzetből ügyeskedéssel még jól is kijöhettünk volna, és akkor nem -1.5 hanem +1 lenne a GDP. És nem kellene kockázati felárral számolni, mert éppen kisebb lenne a kockázat mint a környező országokban.

És nem "ott" fektetnének be akik olcsó megbízható stabil országot keresnek, hannem itt.

Vagy egyszerűbben: nem az oroszlántól kell gyorsabban futni, csak a leglustábbtól.
@kzoltana: Esküszöm, ezek kollektíve megbolondultak!
"Gyurta Dánielnek nagy mákja van a lánnyal, aki elveti a drogokat, a plasztikai műtéteket és a dubajozást is."

:)))))))) a kis rezesova... lassan érik

Dani meg megfogta az Isten lányának lábát...

velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/09/07/az_alpok-adria_szepevel_jar_gyurta_daniel/
Szépség királynő.. Ez mekkora ciki!
Mi a szakmád kicsim? Szépségkirálynő vagyok.

És Tila Tequila Tetkó van a Tomporomon, és ha majd öreg leszek, az akkori Mónika sóban fogom könnyeztetni a közönséget, de addig is majd csak megélek abból amit az apu össze-Lázározott nekem.
@dr. Balta$ár: Én Dani helyében keresnék egy jó ügyvédet és leszerződtetném a lányt 8 ellésre, 5 fiú 3 lány 4 év alatt. Ha meg szerződés szegést követ el, teljes vagyonával felel.
@kzoltana:
Nyeeeeehehehehe... :DD
Ezt mondtam mindig is. Bayer nem csak hülyének néz ki, hanem tényleg az is. Egy oktondi, tudálékos barom, aki a faék eleganciájával és értelmével bír.
Amúgy meg ne tessék itt holmi német jövevényszavakra fogni mindent
Ha ez a pártköcsög azt mondja, hogy az a legelők világából jött szó, akkor onnan! Tessék kidobni az ezzel nem egyező irodalmakat.
A történelem és a kultúra átírását láthatjuk... :)) Sötét nullák által.
@aranyhorcsog: Rezesová papája Rezes... az nem Győrt hanem Kassát VADPRIVATIZÁLTA

(ez a sajtóbeli neve a lopás-rablás-stb bűnszervezetnek, elkerülendő a sajtópereket)

a kis lánye a kis Rezesovácska pedig szintén MODELL volt...

aztán 4 embert égetett el bedrogozva gyorshajtva részegen...

most izgulva vár lyuk, hogy mennyi VÁLCSÁGDÍJAT kapunk érte....
@aranyhorcsog: köszönöm, van a matematikához némi közöm :) - nincs gondom sem a dimenziókkal sem a koordinátákkal - hasonló következtetésre jutottam én is, azért irtam.
Valami nem teljesen kerek ott azzal a táblázattal.
www.economist.com/node/21562199

Az angolok is megmondták a véleményüket a kormányról.
még jól jöhet Fabiusnak... amikor
(ötödik) V. Orbán XVI. Benedeknek... foci labdát ígér...

"Orbán sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek nevezte, hogy az alaptörvényt Schmitt húsvét hétfőn írhatja alá, éppen azon a napon, amely – mint mondta – egybeesik az egy évvel ezelőtti kétharmados választási győzelem napjával. Úgy vélte, hogy az alaptörvény pajzsként védi majd meg a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben “amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során”. Ilyen volt például az, hogy nem minden választáson a Fidesz győzött. "

nepszava.com/files/2011/04/Orban_Viktor_XVI_Benedek-qpr1.jpg
itt meg torgyánt akarja utánozni... a TOKÁJA megvan hozzá...

fsp.nolblog.hu/files/2012/06/orban%20erdekes.jpg
Azt várom, hogy a két örmény származásu fideszes képviselő átül a függetlenekhez.
Naiv-E vagyok ?
A táblázatban a fennálló tartozás összege szerepel. Itt az eredeti:
www.akk.hu/object.F99E5DA3-1C88-4E48-B6C3-ABA6C6C94ED5.ivy

A 2012-es éves költségvetés kiadási oldala nagyságrendileg 15.600 milliárd forint, bevételi oldala 14.000 milliárd forint. Ebből következően a hiány 600 milliárd forint. A hiányt kell hitelből fedezni. Ehhez nem kellenek ilyen óriási összegek. Gondolkodjunk már egy kicsit!
dr matolcsicska így tugyga csökkenteni az álamadósságot, ő mindent megtesz...

www.hirado.hu/Hirek/2012/09/08/14/Mar_Orban_is_ott_van_igy_erkeztek_a.aspx#
@a pontosság kedvéért:

" 15.600 milliárd forint, bevételi oldala 14.000 milliárd forint. Ebből következően a hiány 600 milliárd forint."

Ööööö... ?? :)
@Dr. simonmondja.: Nagyon nem mindegy, mert a hitelállomány csökkent (2010-es júniusi 2100mrd-os szintről), és továbbra is csökkennie kell, mivel a ballibek genyó módon úgy vették fel a hitelt, hogy 3 év után, vagyis az új, jobboldali kormánynak kell 2011 végétől törlesztenie.

Még egyszer: az mti-cím iszonyat félrevezető, de a posztoló is nagyon csúnyán benézte a dolgot, talán illene korrigálnia.
Egész idáig azon tűnődtem, az orbán és bandája ennyire hülyének néznek bennünket vagy ők maguk ennyire hülyék?
Sajnos egyre inkább rá kell jönnöm mind a kettő igaz, egyszerre...
@dr. Balta$ár:
Kapunk??? Kapnak, egyesek...
Azután majd eljátsszák megint a hülyét, a ribanc meg mehet szabadon valami távoli, nyugodt helyre. Véletlenül kiadjuk Thaiföldnek...
Megéri ebben az országban hülyének lenni! :)
@Andal:
Miből is fizetjük ezeket a 3-3,5% kamatú IMF hiteleket most akkor vissza?
9%-os hozamú piaci alapú állampapírokból?
Amit mikor és kinek kell majd azokat visszafizetnie? A különbözet meg kész haszon? Tényleg! :((
Nagyon jó írás és nagyon jó kommentek! Mi magyarok nagyon szeretjük a hitelt! Kétpofára habzsoljuk még még még! Főleg az értelmiség.

Aztán ha államcsőd lesz, disszidálunk. Hiszen magyar értelmisssség vagyunk.

IMF áldd meg a magyart
Hitellel, kölcsönnel
Nyújts feléje védő kart
Ha küzd a Fidesszel!

Hajrá disznajmagyarok!
A felcsúti patkány ismét hazudott egy öblöset. Menti az irháját. Sztem ki tudják húzni jövő évig és akkor nem lesz akadálya, hogy lenyúlják az MNB zsetonját.
@DR. INKVIZITOR:
Baltába ne számoljam át??? :)

Na jók legyetek pattantam evezni, a jó időt ki kell használni! Nem a számítógép előtt meresztegetni a ... meresztegetni valót!!!

Stefikét csókoltatom, szívlapáttal... :)
@Andal:
Szomorú egy eset. De biztos nem tett jót assem, hogy 2010 júniusban a forint megzuhant, mint a nyeletlen balta.

Vagy hogyis volt, amikor az Orbán-Kósa-Varga trió a görög válságot adta elő nagyszinpadon a világnak ?
A subba - ez a deklaráltan pilitika mentes blog - nekiállt politizálni.
A varánusz meg subbásodni.

Az már nem vicces, ez meg nem is lesz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ki is adósította el az országot? Kiknek sikerült 2002-2010 között 8,2 ezer mrd ft-ról 20ezer mrd ft fölé (+állami vállalatok, önkormányzatok adóssága, így már inkább 22ezerhez közelít) vinni az államadósságot? Kik vették fel a hiteleket? Övék az alapvető felelősség.
Azt nem vitatom, hogy orbánék rosszul csinálják, de az alaphelyzeten senki nem tud változtatni: magas államadósság miatt megszorítás kell, ami miatt nincs növekedés.
@Andal: hejben vagyunk... akkor még egy tévhitet és rossz emlékezetet oszlassunk el...

2006-tól az összes VÁROSI és MEGYEI önkormányzatban fides lop

és adósít el mindent... persze azt remélték hogy 2010-ben aranyeső fog hullni...

www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM
@Dr. simonmondja.: azért ingadozhat a forint, mert ballib ígéretek ellenére nem eurót használunk 2008-tól. A "szabadságharcos" hozzáállás persze szerintem is baromság, noha hozzá kell tenni, ha kizárólag az eu-s, imf-es kottából játszanának, akkor nincsenek pl. bankadók, helyette ingatlanadó mondjuk, magyarán az árfolyamingadozás, kockázati felár stb. miatti veszteség többszörösét buknánk el.

Idén kb. 4ezer mrd, a következő 2 évben 3-3 ezer mrd megy el adósságszolgálatra, jelentős tételek ebben a lejáró imf hitelek. Ugye milyen jó lett volna nem felvenni ezeket a hiteleket és nem adósságszolgalatra elcseszni ennyi pénzt? Mert arra még nem láttam értelmes választ, hogy ha kidobjuk a különadókat meg egyebeket (matolcsy jobbfenéken el), akkor mégis miből fogjuk tartani a hiányt, fizetni a hiteleket és még valami pénzt fordítani a gazdasági növekedésre is?
@Calibaan: Ha ez így lenne, akkor a Kádár-rendszer sem bukott volna meg soha. A szlovákok elmentek mellettünk, a lengyelek most mennek el, és a románok közelítenek. Ez azért szép lassan guanoként lerakódik majd mindenkiben.
@Dr. simonmondja.: Nem felvett, hanem lehívta a korábban felvett esedékes részletét, te agyhalott.
@Andal: "Mert arra még nem láttam értelmes választ, hogy ha kidobjuk a különadókat meg egyebeket (matolcsy jobbfenéken el), "

kétkulcsos SZJA. ami nek eltörlésével 600 milliárdot dobott ki az ablakon Orbán. ez egy egyszerű kérdés volt, mi a következő?
@Dr. simonmondja.: Miért ne lenne publikus, a törlesztések is azok, attól, hogy te nem tudsz róluk, még léteznek, és nem is titkosak.
@dr. Balta$ár: Tényleg lerágott csont: az önkormányzatok 2007-08-tól kezdtek el nagymértékben eladósodni, mivel ekkortól lehetett pályázni eu-s forrásokra. Nagyeszű Bajnaiék meg pont ekkor kezdték meg elvonni a pénzt az önkormányzatoktól (nagy része úgyis fideszes, dögöljenek meg), úgyhogy az önrészt nehezen tudták összekaparni.

Ez persze nem menti azokat, akik hülyeségekre vettek fel aránytalanul magas hitelt, de a ballib kormányzattól semmilyen állami támogatásra nem számíthattak, igaz, arra sem számíthattak, hogy becsődölnek gyurcsányék és még több pénzt vonnak el tőlük bajnaiék.
demoklész BALTÁJA ott lebeg a fides felett...
@Andal:

Nem ezt igérték Orbánék a felhatalmazásért.

Azt mondta Orbán, a megszorítást a gyurcsányék csak gonosz hajlamukban csinálják,

mer nincs szükség megszorításra.

A beszédében így mondta a viktor - tudjuk hova megy a pénz ....-

és kapta a dörgő tapsot a szavazóitól.

Van pénz, csak nem köll ellopni.

Meg hogy az 1%-os növekedés, ami a válság alatt volt, az romhalmaz,

és majd ők újjáépítik az országot.

Azt mondták, föl vannak készülve a kormányzásra,
mert - egyszeri nagyarányú adócsökkentéssel a gazdaság felpörög, aztán kipörgi az államadósságot -.

Na, melyik volt igaz ?

Hogy csak elvenni tudnak a gazdaságból.
Mostanra nincs Manyup, se Malév, se MalZrt.,
Fogy a nemzeti földalap, a gáztartalék és tán jövőre már nem lesz nemzeti banki tartalék se.

Hogy mit tudtak akkor újjáépíteni és felpörgetni ?

A pártállamot.
@is: 600mrd? tegnapelőtt 300, tegnap 400 volt, holnap 1ezer lesz?

Tankönyv szerint az adók csökkentése több pénzt hagy az embereknél, ez segíti a belső fogyasztást, növekedést. Ez nagyon nem jött be, mivel pl. devizahitelek, válság miatt nincs számottevő hatása.

De azzal sem leszünk előrébb, ha visszaemelnék az adókat (2-3 kulcs), hiszen ha jelentős mértékű lenne, ugyanúgy rossz hatással lesz a fogyasztásra, ugyanott vagyunk ahol a part szakad.

Azt látom nagyon kérdésesnek, hogy hol, miből lehetne beindítani bármilyen növekedést, ha az adóterhek és a hiánycél tartása miatt inkább elvonni kell, mintsem pénzt adni/terhet csökkenteni.
@Blogger Géza: de ez nem volt kötelező te agyhalott. a románok pl. beintettek, nem is kapták meg, te agyhalott. ugyanez az ukránoknál, te agyhalott. a lehívta az azt jelenti, hogy felvette, mert nem volt kötelező, te agyhalott.
@Andal: dobjál linket a 300 és 400 milliárdra, légyszi, és még 600-tól eltérő számot nem láttam.

a növekedést a beruházások és a megrendelések indítják be, Bélám. a beruházáshoz és megrendeléshez nem kisebb adó, meg hókuszpókusz, hanem korrekt, tisztességes, kiszámítható, megbízható üzleti magatartás kell. ami ennek a csirkefogó bandának nincs. következő kérdés?
Amúgy most elolvasva az indító bejegyzést:

"a nagyobb szelet hitelpénznek mi teccettünk a seggére verni. "

Miért kell ilyen hülyeségeket írni? Mi az, hogy "seggére ver"? A másik kedvenc igém az "eltapsol". Ezek azt mutatják, hogy aki írogatja őket, annak gőze nincs a témáról, képtelen értelmezni egy grafikont, és ezt ország-világ előtt még hirdetni is akarja.
@a pontosság kedvéért:
" 15.600 milliárd forint, bevételi oldala 14.000 milliárd forint. Ebből következően a hiány 600 milliárd forint."
" Gondolkodjunk már egy kicsit! "

Így nem megy.
@Andal:

A fogyasztás és az adókulcsok között szerintem nem ilyen lineárisan egyszerű kapcsolat vagyon.
@is: Ki mondta, hogy kötelező volt? Senki. Csak hogy az agyhalottka azt hiszi, hogy itt volt valami titkos új hitelfelvétel, amiről őt személy szerint névre szóló levélben nem informálták, és ezért meg van sértődve. Pedig nem volt új szerződés, csak ezt képtelen megérteni, pedig már tegnap is mondtam neki. Ehhez jön hozzá, hogy az állományi idősoros adatokat összeadja - teljesen értelmetlen módon. Aztán a hülyesége terjed tovább, és ma már poszt lett belőle egy hasonlóan "értelmes" bloggertől. Komolyan az az érzésem, hogy gazdasági témáról csak az ír blogot, aki képtelen bármiféle adatsor vagy grafikon értelmezésére, és a hülyeségét "seggére ver", "eltapsol" és hasonló igék használatával próbálja leplezni - sikertelenül.
@Andal:
- Orbánék kormányzásuk végén rendesen bevállaltak olyan kiadásokat, melyek aztán a követező években egyre növekvő terheket jelentettek
- az ellenzéki tevékenységükkel mindig azon voltak, h a szarból ne tudjon kilábalni az aktuális kormány

Az alapvető felelősség MINDKÉT plotikai erőé.

- Bajnaiék a válság ELLENÉRE is rendezett költségvetést hagytak Orbánra.
- Orbánék iszonyatosan letérítették a gazdaságot a normális pályáról. Ha megnézed a környező volt szocikat, mi állunk messze a legszarabbul. Na EZ már Orbán "érdeme".

Felesleges a szerecsenmosdatás, csak az elvakultak hiszik már el az "emúttnyócév" mantrát.
@Dr. simonmondja.: ott szívták meg orbánék, hogy 2010 elején még úgy számoltak, a válságnak vége, lassú növekedés várható, mint új kormány új konvergencia-programmal állhatnak az eu elé (lazább, 5-6%-os hiány, lassabb ütemű felzárkózás stb). Csakhogy pont a magyar kampányidőszak alatt, 2010 elején-tavaszán bontakozott ki a görög (majd ebből eu-s) válság, ami miatt az eu is bekeményített, nem engedett pl. a hiánycélból sem.

Innentől ugrott az egész fideszes kampány, ígérgetés meg stratégia. Lehet sok esetben jogosan bírálni a 2010 nyarától hozott intézkedéseket, de kíváncsi lennék, a különadók, manyup és egyéb pénzek nélkül hogyan és miből tudta volna bárki más finanszírozni az államadósságot, teljesíteni a hiánycélt.

Az országot gyurcsányék adósították el, a gazdasági teljesítmény már náluk is szar volt (bajnai gazdasági miniszterként: 2008: 0,6%, 2009: -7,5%, melnökként egy nyugodtabb időszakban, 2010 1,2%). A fidesz megszívta, hogy a válság elhúzódik, erre sokszor rosszul reagált. Ugyanakkor az alaphelyzetet, az adósságot, a törlesztés ütemét, a hiánycélt örökölték. Szvsz 2014-ben bukni fognak, de egy új ballib kormány, pláne a szerencsétlen bajnaival, ugyanúgy képtelen lesz változtatni az alaphelyzeten. :/
@Andal: Azért ingadozik a forint ?

Tehát húsz éve valaki azt igérte, hogy fogunk használni, aztán eltelt húsz év, és ezért a forint hirtelen megvadult ?
@Andal: "Tankönyv szerint az adók csökkentése több pénzt hagy az embereknél, ez segíti a belső fogyasztást, növekedést. Ez nagyon nem jött be, mivel pl. devizahitelek, válság miatt nincs számottevő hatása."

Ja, én meg azt hittem azért, mert az "adócsökkentés" pár millió szerencsétlennél egyben fizetés esést is eredményezett, végül is havi 16.000 mínusz bagatell olyannak akinek a bruttója 90K +/- 5K, nem igaz? Ez is benne van a tankönyvben? Hogyan NE csökkents adót? :D Majd lesz.
@Andal: Szerintem Megyó is megszívta a megöröklött restanciákat,
Gyurcsány is, de ő még kapott két népszavazást és egy világválságot is a tetejébe,

Bajnai - így utólag látszik - nem csak a szocik, de Orbán támogatásával is kormányzott.

Hogy ezek után Orbán mégsem tudta fölmérni, hogy merre hány méter,

hát sajna, de nem alkalmas a feladatra.

Másra nem hivatkozhat.
Mert bármit megtehetett, és csak ennyit volt képes.

Egyszerűen a jobboldal képessége kimerül a mozgalmárkodásban.

Kommunát kéne alakítaniuk, nem kormányt.
@Dr.Bio74 és
@is: persze, bonyolultabb a dolog, bevezetése volt azzal indokolva, hogy több pénz marad a Zembereknél, így többet fogyasztanak/vállalkoznak, ezért több cég tudja őket ellátni mindenféle jóval, így majd jó hatása lesz a növekedésre. Persze már sokan előzetesen és szerintem jogosan bírálták, hogy a lépés megkésett, a válság közepén, devizahitelek, növekvő munkanélküliség mellett semmi hatása nem lesz, a -400mrd állami bevételkiesésen túl.

www.mfor.hu/cikkek/Hiaba_sarcoltuk_a_cegeket__az_egykulcsos_ado_tonkrevagta_a_budzset.html
@Andal: Az adócsökkentés olyan társadalmi csoportoknál csapódott le, akik nem elsősorban fogyasztás növelésére használták azt fel. De nem ez a fő probléma, akár működhetett is volna. A gond az, hogy ezzel a módosítással keletkezett egy jelentős hiány, amit pótolni kellett első évben a manyup ellopásával, második évben pl. áfa vagy jövedéki adó emelésekkel. A kört ezzel be is zárták maguk körül, a bizalom erodálásával a befektetések, az utóbbi adóemelésekkel pedig a vizionált fogyasztás növekedésnek vágtak alá.

Magyarország problémája a szociális elosztórendszerek aránytalan, túlduzzasztott mivolta. A szociális juttatások csökkentésével lehetne vágni az állam adó/járulékéhségén. A dízel jövedéki adójának növelése, a hitelezést csökkentő bankterhek,vagy a 27%-os áfa nem fog növekedést indukálni a KKV szektorban meg aztán végképp nem. Épp ellenkezőleg. Az államnak vissza kell vonulni a központi elosztó szerepéből. Mert óhatatlanul a szavazatmaximálás lesz az osztogatás célja, nem a gazdasági növekedés, vagy az egyensúly megteremtése.
Vagyis ha a magasabb jövedelműek adóját némileg növeljük, és pl. csökkentjük a családtámogatást, vagy a kedvezményes lakás és egyéb hitelezést, akkor a növekedési potenciált visszavető elemekre (bankadó, befektetői bizalommal visszaélő jogszabályok) nem lesz szükség a hiánycél tartásához. A kormány nem tudja beindítani a növekedést. A gyűlölt nemzetközi nagytőke tudja.
@jaegtoer: És azok a zigazi, tuti nem komcsis jobbosok hol vannak? Miért nem zavarják ezt a pojácának is szánalomgombócot a halál faszára?Itt rajtad kívül - aki értelemsen hozzászólsz és kritizálsz - csak a troljai ámokja zajlik, ahogy az országban is.
@is: Igen, de a szlovákok akkor mentek el mellettünk, amikor nálunk az MSZP volt hatalmon, ők pedig az egykulcsos adóval nyomultak, és volt tudatos iparfejlesztésük.

www.esiweb.org/enlargement/wp-content/uploads/2010/01/kohutikova-graph.png

Ezen a grafikonon szépen látszik, hogy 2002-ig javunkra nyílt az olló, aztán viszont fordult a kocka...
@komplikato: Igen, ez bravúros neokon lépés volt, a szűk magyar felső középosztályt kisegítették vele, az átlag/szegény munkavállaló meg szívott vele. De összességében a -400mrd az -400mrd. Ehhez jött be még a vadiúj munka törvénykönyve, amivel tuti elásta magát a fidesz az átlag munkavállalóknál. Szvsz ezért is fog bukni '14-ben, ezért paráznak, meg regisztrálnának inkább a szavazáson.
@Andal: "lazább, 5-6%-os hiány, lassabb ütemű felzárkózás stb"

És azt a hiányt miből fizették volna ki? Hitelből, mi másból.
És az euróbevezetést miért is kellett lefújni?
@Andal: Az átlag magyar tulajdonú munkahelyeken amúgy sem tartják be a Munka törvénykönyvét, ezek a módosítások pedig a munkavállalók többségére nem járnak komolyan érezhető rövid távú hatással.
@aritus: Ezt kérdeztem az előbb Jaegtoertől. Miért tűrik? Na itt van a fényünk az alagút végén: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/cicciolina-61-evesen-vetkozne-a-playboynak-2107995 Ő is politikus lesz megint. Hát bizisten, neki jobban hiszek, hogy érti, amit csinál. És nem hazudik annyit.
@Andal: "Tényleg lerágott csont: az önkormányzatok 2007-08-tól kezdtek el nagymértékben eladósodni, mivel "

..mivel orbánék utasítására így akarták sarokba szorítani az akkori kormányokat. Méghozzá DEVIZAHITELLEL!!

Ezért vannak most szarban, a töbségben fides önkormányzatok.

Volt néhány nem fides önkormányzat ami csodák-csodája nem adósodott el!

Ennyit a propagandádról köcsög. Csökkentsd a napi hírtv adagot.
@Andal:

Különadők meg manyuppénzek, és még mit akar Orbán elszedni csak azért, mert neki az - igérgetés a stratégiája - ?

Ne igérgessen, ne terjesszen rémhíreket, ne riogasson gázáremeléssel,
baloldal rátör nemzetére - ha megszorít,
ne adjon támogatást meg szocpolt mocsárszéli házakra,
ne népszavaztasson a vizitdíj ellen,
ne osztogassa az állampénzt világegyházaknak,
ne szórja az adófizetők pénzét profi sportolókra meg magánklubokra,
ne vegyen vadászrepülőket,
ne szervezzen át mindent a retardált szobatársai segge alá,

...és akkor nem ilyen kibaszott nehéz itt költségvetést csinálni.
is! Osztom, de hát erről beszél mindegyik nevesebb közgazdász.
@Blogger Géza: "Az átlag magyar tulajdonú munkahelyeken amúgy sem tartják be a Munka törvénykönyvét ..."

Akkor miért kell olyan magas piedesztálra emelni őket, a multikat meg állandóan leköpködni? Ez így államilag elősegített kontraszelekcióhoz vezet.
@Andal: "De azzal sem leszünk előrébb, ha visszaemelnék az adókat (2-3 kulcs), hiszen ha jelentős mértékű lenne, ugyanúgy rossz hatással lesz a fogyasztásra, ... "

Egyáltalán nem lenne rá hatással, mert azok, akiknél reálbér emelkedést okozott, emiatt nem fogyasztanának kevesebbet. Ahogy a hülye családtámogatást is alapvetően át kéne alakítani.
@Andal:
" magas államadósság miatt megszorítás kell"

Így van. Az a kormány egyik történelmi hibája, hogy nemhogy megszorítást, de megszorításnak látszó intézkedéseket sem tett (via Matolcsy).
Ez bűn.
@Anti Anyag:
Drága komcsikám, én meg ezt azt nem értem, mióta áll a farkad arra, hogy a fejedre húzol egy vödröt, és így próbálsz közlekedni a porcelánboltban - nem vagy te Darth Vader, nem fog menni.

By the way, azért "kell politikai síkra terelni", mert már ott van, okostojás. Szerinted az nem politikai sík, ha a miniszterelnök mond valamit? Vagy tesz valamit? Nem? Akkor mi? Készségfejlesztő foglalkozás a Gekkóban? Ennyit erről, pihenj, kommerkedj tovább.
@félázsiai nagymagyar: "Bajnaiék a válság ELLENÉRE is rendezett költségvetést hagytak Orbánra."

Jaj, akkor hogy lehet az, hogy úgy lett 2010 végén 3,8 helyett 4,2% a hiány, hogy orbánék mindenféle különadót bevezettek, manyupot leállították stb.? Talán mégsem volt az a költségvetés annyira rendezett.

"Orbánék iszonyatosan letérítették a gazdaságot a normális pályáról. Ha megnézed a környező volt szocikat, mi állunk messze a legszarabbul. Na EZ már Orbán "érdeme"."

Ha jobban megnézed az idevonatkozó adatokat, 2002 óta szakadunk le a régiós összevetésben, a folyamat csak tovább tart.

"Felesleges a szerecsenmosdatás, csak az elvakultak hiszik már el az "emúttnyócév" mantrát. "

Vagyis nem igaz az, hogy 2002-2010 között közel 14ezer mrd forinttal nőtt az államadósság (önkormányzatokkal, állami vállalatokkal együtt), csökkent a gazdasági növekedés. Sőt minden csak sokkal jobb lett, de jött a patás orbán és mindent tönkretett.
@Blogger Géza: Naés ?

Ha Orbán megengedheti magának, hogy csontvázakról, talicskákról meg rátörő baloldalról óbégasson,

ha miniszterelnök létére rémhíreket terjeszt nemlétező listákról,

akkor miért ne ?

Ez a pálya Babolcsai néni.
@a szív fészkei: Mit? :) Nincs smile, szóval ezt akár vehetem negatív kösznek is. :S és :)
@shinichi: O, de orulok. Nekem sosem volt turelmem ilyen, hosszu bejegyzeseket irni. De kb ezt mondtam volna neki en is, ha nem vagyok ilyen lusta. :)
@félázsiai nagymagyar: "- Orbánék iszonyatosan letérítették a gazdaságot a normális pályáról. "

Hogyne. Mert Bajnai idején 120 ezer munkahely megszűnése, -6% gazdasági növekedés és az ország további drasztikus eladósodása volt a "normális" pálya. Ehelyett most 120 ezerrel többen dolgoznak, nőtt azóta 2-3%-ot a gazdaság, és csökkenő pályára állt az államadósság. Nekem ez a pálya sokkal szimpatikusabb, mint az MSZP-féle "normális"
@Andal: Közben történt egy katasztrófa a vörös iszappal, meg jött egy árvíz, nem? Ezek elég rendesen alávágtak a GDP-nek. Emellé még a Forint is bedőlt.
@Blogger Géza: Lofaszt. Elfeledkezel a du-ejszakai potlekrol. Az kemeny. Egyebkent kb igaz.

Sokkal ertelmesebb lett volna az eletkor alapjan jaro plusz szabit kivenni es adot munkahelyen ledolgozott evekhezkotni. 40+ munkaballast segiti, cegeknel sokkal tobb penzt hagy.
@Dr. simonmondja.: "Szerintem Megyó is megszívta a megöröklött restanciákat,
Gyurcsány is, de ő még kapott két népszavazást és egy világválságot is a tetejébe,"

Erről jut eszembe megyónak volt egy állati jó cikke, szvsz az öszödi beszéd színvonalán mozog, ez a kettő sok mindent elárul a két ballib elnökről.

nol.hu/archivum/archiv-425050

Kedvenc részeim:
"Az új kormány 2002 kora nyarán dilemma elé került: vagy beváltja a társadalmilag szükséges és indokolt, de gazdaságilag nehezen teljesíthető ígéreteit, vagy követi elődei példáját, és a kormányprogram köszönő viszonyban sem lesz a választási programmal."

"Könnyen belátható, hogy az új miniszterelnök, aki már teljes erőből a választásokra készül, nem engedhet meg magának olyan, rövid távon kétes kimenetelű, népszerűséget rontó, bár hosszú távon szükséges lépéseket, amelyek később elkerülhetetlenek. "
@Blogger Géza:

A mai Magyarország egyesszámú alaptétele:

- A közmédia nem hazudik.

A kettes:

- Aki ezzel megvádolja őket azt 10 millióra perlik.

No, ennek tükrében a táblázatot és amit főztetek azt most megeszitek.
@Csigataposó: Nem feledkezem el. Aki eddig 14 és 22 óra közt megkapta a 15%-ot, most megkapja 18 és 22 közötti időszakra a 30%-ot és ugyanott van. Ezért valójában igen kis %-ot érint mélyrehatóan.
@Blogger Géza: Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát...

Az a 2-3% nem inkább csökkenés volt? Recesszióban vagyunk, ha nem tudnád.

Az a 120 ezer gondolom közmunka. Mellesleg több lett a munkanélküli is...
@King of Shadows: Ja, bocs, csk azt, hogy próbálod érthetően ennek a kuministának megmagyarázni a dolgokat. Valóan,. miért kell a mindenre szaró szent magyar vállalkozót piedesztálra emelni és imádni kirugdalva a multit, ha a saját hazája törvényeit se tartja be?

De a Kuminba dugott aksijú robotokat nem szokta a logika izgatni.
@aritus: "Miért írnák át, ha semmi ellenállást nem tapasztalnak? Mit írtak eddig át, amit Orbán kiböffentett?"

Az ellenzék szirénázására, az EU nyomására visszavettek sok mindenből, megszelidült valamelyest a médiatörvény, a bírák nyugdíjazásának kérdésében is visszatáncolnak. Nagyon-nagyon erős nyomásra.
@Fabius: Most őszintén, érted te azt a grafikont, amit betettél vagy sem? Ennek tükrében mégis mit jelent a "a nagyobb szelet hitelpénznek mi teccettünk a seggére verni."?
@Blogger Géza:

"nőtt azóta 2-3%-ot a gazdaság,"

Tényleg? No, mesélj, illetve linkeld az adatokat amiből ez kiderül. Mert rajtad kívül mindenkinek feltűnt már a recesszió.
@King of Shadows:

1) Ezt pontosan hol és hogyan mondta? Ez is valami urban legend, amire soha senki nem tud forrást hozni (így terjednek a hazugságok.)

2) Nem, a kormányváltás óta kb ennyit nőtt a gazdaság. Nem mínusz, plusz.

3) Nem, nem közmunka. (Ez másik közkedvelt hazugság, eleve összesen nem volt átlag 120 ezer közmunkás első félévben)
itt lehet gyalázni a LECSÚSZOTT Török Gábort...
aki nem akarja a házigazdát a saját blogján..

pezsma.blog.hu/2012/09/08/santa_kutyak_ugetoje/fullcommentlist/1#c17756553
@King of Shadows: Valóban. Látszik, hogy csökkent a munkanélküliség. És? Ezzel most mit akartál mondani?
@Andal:

Babóca, NEM MINDEGY, kinél hagyjuk ezt a pénzt.
Ha ennyit se konyítasz a gazdasághoz, mondd, ó, mondd, miért szólsz bele a nagyok dolgába??

Ha az alsó néprétegnek adsz többet, pörög a fogyasztás, ha a felsőnek, az félrerakja és nem pörög a gazdaság, de hiány van.

Nézz utána, mielőtt okoskodsz...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Mi történt a Habony-művekkel?"
Egyre szarabb az ottani emberanyag minősége. Csak ennyi."

Az idő mindent megszépít.
@Fabius: Tényleg. Nézz utána, ha ilyen alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Ha nem megy, ajánlom: KSH, MNB honlap. De persze ha egy nyamvadt grafikont nem vagy képes értelmezni, és erről blogot írsz, akkor túl sokat persze ne várjunk...
Komolyan, ma idevonszolja magát az összes fideszesbuzi díszpinty????
@Blogger Géza:

Ne hisztizz. Cáfold.

Tedd meg kormányodnak és az MTI-nek a szívességet, hogy a Balavány pert ezzel el is döntöd.

Vagy maradjunk annál, hogy a közmédia nem hazudik, és minden úgy van betű szerint ahogy mondják.
@Blogger Géza: Tisztítsd meg a szezonális hatásoktól, azaz negyedévet negyedévvel hasonlíts össze. Úgy mindjárt nem is csökkent. A II. és III. negyedévben mindig jobbak a foglalkoztatási adatok, mint a negyedikben és az elsőben.
@Andal: "elárul a két ballib elnökről."

te olvasod is amit irsz?

Kedvenc részeim:
"Az új kormány 2002 kora nyarán dilemma elé került: vagy beváltja a társadalmilag szükséges és indokolt, de gazdaságilag nehezen teljesíthető ígéreteit, vagy követi elődei példáját, és a kormányprogram köszönő viszonyban sem lesz a választási programmal."

Ez teljesen helytallo csak nezd meg a 98 os a kormany ez pont Orbanrol szolo lesujto uzenet ugye a ki kijelentette hogy van a valasztasi program meg a kormanyprogram az ket kulon dolog. :)

"Könnyen belátható, hogy az új miniszterelnök, aki már teljes erőből a választásokra készül, nem engedhet meg magának olyan, rövid távon kétes kimenetelű, népszerűséget rontó, bár hosszú távon szükséges lépéseket, amelyek később elkerülhetetlenek. "
Ez pedig egy sajnalatos tenye a demokracianak es koztudott. Kombinalva az elmult 20 ev rovidtavu opportunista miniszterelnokeivel akik rovidtavu elonyoket (erts +szavazat=+ ido hogy lopjak es magas fizetes) iszonyuan felulsulyozzak barmilyen hosszutavu programmal szemben. Hozzadava a szocializmusban kondicinalt gonolkodasmoddal legyen munkahelyem, de dolgozni adot fizetni nem akarok viszont allam biztositson mindent ingyen. Tehat a szavazo tobbseg lehetove teszi az egyre populistabb kormanyok orszagsorvasztasat, na ez a problema. Es hogy nem latom hogy a negy parlamanti pertbol barmelyik valtoztatni ohajtana ezen.
@anivivi: "Azt várom, hogy a két örmény származásu fideszes képviselő átül a függetlenekhez.
Naiv-E vagyok ? "

Kik ők? Talán lehetne őket kicsit birizgálni, írni nekik levelet.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): :-DD Kirendelés, kirendelés.Fegyelem van. Már csak az.

Olvasd ezt, jó: [..]"Éppen ezért, mivel a külső kapcsolatait elveszítette, Orbán már csupán a belső közönségnek játszik.

Azt pedig pontosan tudja, hogy mivel idehaza nagyon magas az egy főre jutó állam, ez a közönség teljesen kiszolgáltatott a túlhatalomnak: a pártos sajtó, a lakájjá tett és immár fenyegetően fellépő közmédia, a civilek védelmét ellátni képtelen intézményi rendszer, a nem köz- hanem kormányszolgálatra pozícionált bürokrácia egyenlőtlenné teszi a meccset. Az impotens, erőtlen és megosztott politikai ellenzék szintén megkönnyíti az alternatív valóságértelmezést.

Az egyre rövidebb szavatossági idejű hazugságlánc, úgy tűnik tehát, veszély nélkül gyarapítható újabb szemekkel. Orbán látszólag bízhat az ily módon leszedált, aranyhal-emlékezetű társadalom tehetetlenségében, és kényelmesen hagyatkozhat a következmény nélküliség hazai gyakorlatára. Emiatt csúsztathat, állíthat nyilvánvaló valótlanságokat, azaz hazudhat ő is reggel, délben és este. A hazai politikának ez a legkisebb energiaállapotú helyzete, erre alakult ki a rutin, és jelenleg nincs semmi, ami kimozdítaná erről az energiaszintről.

A történelmi tapasztalat azonban azt mutatja, hogy azért, mert nem látványos, a hitelességi erózió nagyon is működő folyamat, és végtére felemészti azokat, akik a megszenvedett igaz válaszok helyett a hazugság napi kényelmét választják."

pezsma.blog.hu/2012/09/08/santa_kutyak_ugetoje/fullcommentlist/1#c17756553
@épészmérnök: azeriek is vannak????

lehetne mindnek BALTÁT küldeni ajándékba...
ez semmijen jogszabájba nem ütközik...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): személyeskedést mellőzhetnéd.

A nagy terv az volt, hogy mindenkinek csökken egy kicsit az adó, az elcseszett valóság meg az, hogy az alacsony keresetűek, főleg egyedülállók az adóváltozásokkal rosszul jártak. Aztán csodálkoztak, hogy elszámolták, meg adókommandózni akartak, meg kötelező béremelést stb. Azért írtam, hogy a tankönyv, meg propaganda szerint mit vártak, ettől persze eltért a megvalósítás meg a valóság, én is tudom.
@épészmérnök: Most te viccelsz? Orvbűnhöz tartozás mindent felülír. Ángyán nagyon egyke fecske.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Igen Andal nem tudom honnet szedi a gazadasgi ismereteit de valoszinu valami partmediumbol. Mert az "s" mint megtakaritasi hanyados aszem valamikor az elso honapban elokerul a bevezetese a kozgazba tankonyvekben. De sicinchi mar megfogalmazta ezt neki szebben.
a minimum hogy az ellenzék a parlamentbe papír BALTÁKAT lóbál...
Miben fogadott HaVas? Hogy ez a bajuszborzi lemond szégyenében. Hát nem, sőt fokozza a nemzetközi helyzetet. www.figyelo.hu/cikkek/375222_martonyi__azerbajdzsan_irasos_garanciat_adott
@Csigataposó: igen, olvasom. Pont az a szórakoztató, ahogy teljesen őszintén leírja magáról és gyurcsányról a megyó, hogy már akkor tisztában voltak vele, hogy amit ígértek azt nem tudják teljesíteni, ha teljesítik azzal kárt okoznak, ott volt a dilemma, hogy viselkedjenek inkább felelős államférfiként, vagy mindent a szavazatokért kell feláldozni. Semmi szokásos politikusi mellébeszélés, hogy hát akkor jó ötletnek tűnt, no de a körülmények sajnos nem úgy alakultak stb. :)
off ezt a paralimpiát nagyon kerülöm a médiában...

csak nekem esik rohattul szánalmasnak és kellemetlennek ha
lábnélküli emberek futnak és kar nélküli emberek usznak ?

nekem félelmetesen irritáló és visszataszító látvány...
@dr. Balta$ár: Vigyék be a Fiskars, Aldi, Praktiker vagy hasonló baltareklámot bazi nagy molinón: www.aldi.hu/hu/html/offers/2867_32046.htm
@Fabius: Mondom a kormányváltás óta. Nem azt mondtam, hogy ebben az egy negyedévben. Ennyire nem megy a magyar nyelv? Válassz, melyik másikon írjam le... Összehasonlítottam, mit történt Bajnai-kormány, és mi a 2. Orbán-kormány alatt (eddig) a gazdaságban.

Ez a baj, hogy képtelenek vagytok egy grafikont, vagy egy összetett mondatot értelmezni, és szidjátok a gazdaságpolitikát, mert aztán ti annyira értetek hozzá...

Még egyszer, gyengébbek kedvéért:

"Mert Bajnai idején 120 ezer munkahely megszűnése, -6% gazdasági növekedés és az ország további drasztikus eladósodása volt a "normális" pálya. Ehelyett most 120 ezerrel többen dolgoznak, nőtt azóta 2-3%-ot a gazdaság, és csökkenő pályára állt az államadósság. Nekem ez a pálya sokkal szimpatikusabb, mint az MSZP-féle "normális" "
@dr. Balta$ár: Ne nézd. Miért zavar? Hogy megpróbálnak nem nyarvogni a hiányokon és belerokkanni a rokkantságukba, hanem emberként teljesíteni a hiányok dacára? És megélni a győzelmet, ha már minden mást elvett tőlük az élet?
@Fabius:

Bazz mekkora húzás :-D :-D

A kuministákkal kimondatni, hogy a közmédia állításai nem mindig felelnek meg az igazságnak és Balavány kifakadása nem csak jogos hanem tényszerű is :-D:-D:-D

Zseniális!
@Fabius: az mti-s táblázat címe el van cseszve, minimum félreérthető, Neked sikerült is ("előkerül ez a táblázat amiből kiderül, a nagyobb szelet hitelpénznek mi teccettünk a seggére verni. ")

Az eredeti adatsor a hitelállomány alakulásáról szól:
www.akk.hu/object.F99E5DA3-1C88-4E48-B6C3-ABA6C6C94ED5.ivy
@a szív fészkei: nem tudom... nem érzem az értelmét és szánalmas látvány...

ojan mintha DALfesztivált rendeznénk NÉMÁKNak... és süketeknek...
vagy vadászaton versenyeznének távcsövespuskával a VAKOK...

vannak bizonyos fogyatékosságok amiket a mindennapokban lehet pótolni...
de hogy ezeknek még világbajnokság is legyen...

egy lépés akkor a "Szőkenők amtek világbajnoksága"
vagy a "sakkozni nemtudók sakk olimpiája"...
@King of Shadows: Akkor is csökkent: 2012 első negyedéve alacsonyabb, mint 2010 első negyedéve, 2012 második negyedéve alacsonyabb, mint 2010 második negyedéve... De persze ennél fontosabb, hogy jóval többel nőtt az alkalmazásban állók száma, és azok mind adóznak is. Tehát jóval több adófizetőnek kell eltartani jóval kevesebb munkanélkülit.
@a szív fészkei: épp ez az...

hogy a láb nélküli induljon SAKKban,
a kar nélküli éneklésben stb...
@dr. Balta$ár: Ja és bármikor lehetsz te is ilyen vagy ilyenebb, mint ők. Nem csak Contergan-béjbik és génhibásan világrajöttek futnak, úsznak, vívnak, hanem valaha tök ép erőtől duzzadó emberek, akikkel történt egy percnyi csatt az autópályán - esetleg más hibájából. És mázlijukra nem Rezesová szörnyű grillpartiját halták de az egészségük örök elvesztését kapták az életükért cserébe.

Ezért is van szerintem ez a paralimpia, hogy mementó legyen.
@Blogger Géza: Sok kommentet elolvastam az imént szó nélkül, de at általad alább idézett megállapításodhoz hozzáfűzni valóm lenne:
120.000-rel többen dolgoznak, csökkenő pályán van az államadósság." A 120.000 fős foglalkoztatás miatti örömmámort mérsékli az a tény, hogy mindez a közmunkából adódó statisztikai számmisztika. Ennek közgazdasági tartalma a O-val egyenlő, mert ennek a foglalkoztatásnak nincs hozzáadott érték tartalma, magyarán nem állít elő új értéket, a gazdasági növekedést nem emeli. Erről ennyit.
A Bajnai kormányt elmarasztaló kritikádhoz csak annyit, hogy, hogy a 15 milliárd IMF hitelből 3 milliárdot már nem vett igénybe, az jelenleg is az MNB-ben pihen. Ráadásul ez a 3 milliárd euro nominálisan kimutatható a bruttó államadósságban, mintha fennálló hitel lenne, de a fedezete elkülönülve rendelkezésre áll.Igy ugye mindjárt más a fizsőr?
Az államadósság szerinted csökkenő irányt mutat. Itt nem szabad elfeledkezni az adósságcsökkentésre igénybevett közel 1.5oo milliárd Manyup összegére, mely nem az Orbán kormány gazdaságpolitikájának eredményessége által keletkezett.
@Andal: Te mirol beszelsz? Gyurcsan akkor meg a kanyarban sem volt. Mindent a szavazatokert? Heh alatlanos iskola hanyadik osztalyaban tanitjak a naptart mert a kormanyzati dilema a szavazasok UTAN tud csak felmerulni, igy szavatok negy evig sehol sincsenek kepben (ok onkormanyzati de az nem szamottevo ebben a krdesben).
Allamferfikent? Normalis a dilemma itt az hogy maradjon gernices ember es okozzon gazdasagi kart, vagy legyen mint gerinctelen hazug politikus mint az elode (Orban), es le se szarja a szavazokat a valasztas utan. A dilema egyik valasza sem vall felelos allamferfira.
@Blogger Géza:

Ott van a ksh táblázat amit követeltél, rajta feketén fehéren, hogy 2011, az első önálló Matolcsy költségvetés óta csökken a gazdaság idén meg már egyenesen recesszió van.

Mi a faszt hazudozol még mindig?
@dr. Balta$ár: Te ne mondd meg nekik. Ha ő abban akar indulni, mert pont ezt az élményt, - hogy végre halad, fut, győz - meg akarja élni, akkor te ne írd elő neki, jó?

És ha a szájával tologatja a sakkbábukat, akkor is hánysz? Sajnállak. Az élet él és élni akar. Bazi angy közhely, de őket ez tartja életben, nem a te undorodásod. Nem kötrlező nézni e közvetítést, ne nézd.

Ahogy én sem nem nézem a riasztóan undorító műmelles kampánypina, Keresztes és a fillére megvett Geszti műsorát az RTL-ben, de nem mondom azt, hogy tilcccsákkk beee! Pedig kurva ízléstelen - pláne, hogy előre le van vajazva a Jimmyklón Krisztián számára - elég kártékony ilyen "emberi' példákat mutogatni a fejlődésben lévőknek esténként.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Dógozik, na. Te hasznosabbat csinálsz e címszóval, neki ez jutott. Fárasztás, terelés, hazudás napra nap. Képzeld el, milyen szar egy élet. A láb nélküli futás is jobb ennél.
@a szív fészkei: Ja, azt szívesen. :) és :D

Ki az a Kumin? :O Aki a kuminblogot írja?
@King of Shadows: Ennél sokkal szórakoztatóbb a Stefi család, na! azokon lehet röhögni, ezen csak dermedten csodálkozni.

Na de most nincs off - legalábbis nem stefizéssel és szexizéssel - most a téma egyelése megy és mi van cserébe e fegyelemért? Blogger baromságait rágja az egész kommenthad. Ez szerintem dögunalom.
@a szív fészkei:

Kedves Szívem!

Csak látszólag egyszerű a helyzet. mindenkinek van részigazsága, de senki nem letéteményese az egésznek. Ha egyszer a fél ország a lopásra és az átverésre van berendezkedve, akkor a vezetői is ezt a normát követik. Ha nem ezt tennék menthetetlenül elvesznének.

Emlékezetem szerint Antall is el volt hordva horthy-nak, nyilasnak, egyebeknek.
Az első viktorátus idején is tele volt a sajtó mindenféle elítélő véleményekkel egyebekkel.
A liberáncsoktól, meg a szociktól mindig el voltak ájulva a sajtókulik. Tehát ha úgy nézem, trendi az, amikor a "balosok" hordják szét az ország pénzét, az viszont már elítélendő, ha a jobbosok teszik ugyanezt.
Ez most persze egy ordenáré hülyeség, de érdemes belegondolni, hogy mi itt öljük egymást, az elit konstans tevékenysége pedig az elkúrás és a lopás.

És én most csak azon csodálkozom, hogy akkor is, és most is a jelzők megegyeznek. mindig nácik vagyunk és rasszisták és különben is dögöljünk meg. Márpedig a mostani ámokfutás nem vethető össze a 1998-2002 közöttivel, pláne nem a 1990-1994 időszakival. Tehát ha nagyon hülye akarnék lenni, mondhatnám azt is, hogy a felvilágosult média és a még progresszívebb bal és libsi oldal hajszolta ebbe a viselkedésbe a fideszt, azaz O.V.-t de nem teszem, mert ahogy szoktam mondani, mindennek van határa....

(Vissza a vezérhangyához!)
Azt kapta az ország, amit 2002 előtt ráfestettek a fideszre. Ha antidemokratikusnak volt hirdetve az akkori "elnyomott" sajtóban, akkor gondolhatja azt V. hogy ha így is úgy is szar embernek vagyok beállítva, akkor nem kell törnöm magamat, mert a megítélésem így is úgy is rossz. akkor nyalják ki. végül is, ez is egy opció, még ha nem is olyan optimális...
@Blogger Géza: Az a kb. harmincezres csökkenés a közmunka miatt van.

Nem többen állnak alkalmazásban, hanem többen aktívak a munkaerőpiacon. Az utóbbiba a munkanélküli is beletartozik...
@King of Shadows: Hát az a kumminiáció felelőse h.államtitkárként. nol.hu/belfold/kumin_ferenc_lesz_a_nemzetkozi_kommunikacioert_felelos_helyettes_allamtitkar

Ő levelezik Hugh Grant-tel és szerintünk kelteti ki a old spice-ot nem látott hóna alól ezeket a bloglegyeket zavargatni minket. Vagy valami hasonló csinovnyik maruszjababa, ezeket egymásból lehet elővenni.
@Csigataposó: megyó 2006 novemberi cikkéről beszélek, amit linkeltem. Amiben leírja, hogy ő maga a 2002-es választás után került dilemma elé (első idézetem tőle), majd utódja, gyurcsány 2004 végén, a választások előtt 1,5 évvel került hasonlóan nehéz helyzetbe (második idézetem): vagy az ország érdekét és lehetőségeit nézi, vagy a sajátját. És mindkét esetben elmagyarázza a népszabi olvasóinak, hogy a vak is láthatja, hogy az utóbbi volt a logikus döntés, mást nem is tehettek volna.
Hosszú idő óta figyelem az elemzéseket az államadósság és a költségvetési hiány alakulásának a kérdésemben. Rendszerint a két fogalom tartalmának alakulását taglalják előlről-hátulról, de a %-os arányt, mint mutatót elkerülik a magyarázatok. Ugye a tört számlálójában mindíg a vagy az államadósság, vagy a költségvetési hiány összege szerepel, a nevezőjében GDP.Ez utóbbi alakulásáról ezen tényezők össwzefüggéseiről kritikaként a GDP alakulása miatti okok, mint a %-ot befolyásoló értékelések fajsúlyosan nem kerülnek szóba. Tehát az egymásra hatás matematikai összefüggésére gondolok. Pedig ott is van keresnivaló bőven.
Elvonatkoztatva persze szó esik a gazdasági növekedés szükségességéről, de nem ártana a közgazdasággal nem foglalkozó állampolgárok számára érthetően közre adni legalább ezt az egyszerű magyarázatot is.
@a szív fészkei: Nem viccelek. Örmény származású állampolgárok írhatnának levelet az örmény képviselőknek, mint örmény az örménynek.

Hadd rágja őket a kognitív disszonancia, mint titkos féreg foga. Hátha valamelyik észhez tér.
@Andal:

Neked tényleg ennyire nem esik le mi célja volt a táblázattal? Pedig a gézának leírta külön. Le is ugrott a témáról rögtön :-D
@a szív fészkei: Engem kifejezetten szórakoztat. :D Szerintem Vekkertől tanulta, hogy "Egy! Lépést! Sem! Teszünk! Hátra!" és "A harcban meghalni lehet, de elfáradni soha!". Legalábbis a viselkedése alapján...
gézu komolyan mondom irigylem elszántságodat, ekkora kitartással védeni egy szarkupacot...
amúgy meg mit szedsz a látásod élesítésére?
tolhatnál nekünk is, csak hogy ne legyünk ilyen végtelenül negatívak. ;)

ui: csak egy pici megjegyzés az egyik téveszmédhez a melósokat nem érintő mt változásokra: kedves rokonoméknál az első lehető pillanatban vágták a műszakpótlékot, ö ettől egyből sokkal jobban is érezte magát hogy vékonyabb lett a boríték'...szerintem mélyen elkötelezett híve lett az orbáni rendszernek.
Látom a régi nóta megy :)

A fidesztrollok azt hazudják, hogy a világgazdasági válság és annak magyar következményei az mind Bajnai hibája.

Meg az is hazudják, hogy jobb lett volna csődbe menni, mint IMF hitelt felvenni. Ja nem, is ahhoz sunyik hogy ez így kimondják, csak a hitel miatt ajvékolnak, arról meg hallgatnak hogy a csőd jött volna.

Ja és fogadjunk a fidesz eladósodott önkormányzatokról is hallgatnak (mert a fideszes adósság jó adósság), és arról is hallgatnak, hogy 1,5 év alatt 11%-kal növelte Orbán az ország nettó államadósságát a 3 billiós manyup vagyon nyom nélküli elverésével...

És holnaptól pedig azt fogjuk hallani tőlük (Orbán már vezényelte, hogy ezt kell szajkózni), hogy a fideszes IMF hitel = jó hitel, ahogy a fideszes komcsi, megszorítás, tandíj és oligarcha is mind jó, csak mástól rossz.

A recessziót, csúcs inflációt, beruházások zuhanását, terjedő nyomort, totális kormányzati dilettantizmus, exodus-szerű kivándorlási hullámot már sikerült kihozni nagy-nagy sikernek?

és az hogy a 3 billió után jövőre a jegybank tartalékát is eltapsolják, ugye az is nagy siker lesz majd? Ugye az fideszes siker, ha bármilyen tartalékot el tud tüntetni? Nehéz meló ám a pénzköltés...
@a szív fészkei: Levelezik? én azt hittem, csak egy levelet írt neki...
@shinichi: "dízel jövedéki adójának növelése" - sajnos a nagyfogyasztók (haverok) részére nyitott kiskapu (kereskedelmi gázolaj) miatt nem lenne számottevő hatása.
Mármint, nincs különbség a benzin és dízel emelés között, a polgárok szívnak...
@vitéz Thapóccay néma bárány: nézd meg az első 100 kommentet, tele van szörnyülködéssel, hogy mekkora imf hiteleket vettek fel orbánék az utóbbi 1,5 évben. Ezért jeleztem, hogy rossz a cím, akk forrást megadtam. Ha a hangulatkeltés volt a cél, akkor sikeres volt, de szerintem sokaknak nem esett le, hogy hülyeség a táblázat címe. Maga a cikk meg az imf-re van kihegyezve, nem az mtva baromságra.
@jaegtoer: Életem, tegnap a Blogger Gézuka felvetette felelősnek Gönczöt a köztársaság lebontásában, mint aki nem írta alá CSúcs médiagauleiter kinevezését anno. CSúcs egy elég randa dolog szimbóluma.

Szóval szerinted a balosok kicsinálták szegény Vikibojtot akkoriban is már, hisz nem ő akarta legyűrni a közmédiát, beletelepítve fikuszokkal, hogy bólogassanak ütemre? Csak igazi közszolgálat ne legyen. Ma lassan egy éve megy a tünti, mert megint csak ilyennel van kisámfázva közpénzen kurvadrágán a a közszolgálati.

Első regnálása alatt semmi csúnyaságot ez narancs Bojtocska galambocska nem csinált, csodásan kormányzott országa egésze javára?? Neeeee.

Mi - ballibsik - tettük ilyenné szegény párát most? Ez, amivé most züllött akkor még nem volt benne? A Tisztiház eladása idején se? A "ne mi nyerjük a legtöbbet!" haboskakaós babazsúr= NEM TAGGYŰLÉS!! idején se? Azt mind a ballibes médiahorda találta ki róla és ezért most ő richardosan elhatározta sértett bánatában, hogy na jó, akkor ilyen gazembere lesz az országának???? CSak most? Régen jó volt?

A ballibsi média nem simfölte orrba-szájba Gyurcsányt és a többit? Te hol voltál akkor? Jobber újságírók írtak valaha bármilyen kritikát Orvicsekről? Ha megpróbálta valamelyik - Balavány - kapja az árulózást és a 10 milliós per fenyegetését a pofájába.

Antall igenis károsan látott hozzá az ország újjá alakításához, a maga poros, rég lejárt eszméit erőltetvén. És Dr. Borosst - a kommer érát nagyon is kihasználót - hagyva Horthy-reminiszcenciákat ápolgatni...

Ez a korszerű jobboldal? Na neeeeeeeeeeeeee.
@Andal: Mennyivel jobb most, hogy az iskoláktól a múzeumokig mindenről az önkormányzatnak kéne gondoskodni az egyre kevesebb pénzből. Így tuti marha jól jártak, mi?
@Penivaldes: A többit fejben, hogy hátha összejön valami. ;-DDD Tegnap hol voltál??? Helyzet van, helyt kell állnod.
@King of Shadows: Meg Sólyom jobbkeze volt. Igen, ő a példátlan benyalásával már sínen van, Török most követi.
@a szív fészkei: Tegnap? ja tegnap vízre szálltam, és elhajóztam.
Miért mi történt?
@dr. Balta$ár: Érzéketlen vagy, nem tudok mit magyarázni ezen. Emberek ők is, joguk van emberi élethez és ez azt fejezi ki, hogy próbálhassák meg magukat így. Igen, egy süket pl. itt elénekli a maga módján a dalt: www.youtube.com/watch?v=GT9pz25j3L4 Engem meghatott, te zárd el a videót.

A szőkenős rizsa meg tapló itt ebben a relációban. Ne verjen nagyon pofán az élet ezekért a hülye szavaidért, csak azt kívánom!
@komplikato: azért azt tegyük hozzá, hogy az első ciklus idején a szja 50%-a maradt az önkormányzatoknál. A Horn-kormány nyeste vissza (gondolom, nem emlékszem pontosan, a Bokros-csomag idején). A Fidesz pedig még jobban.

Az önkormányzatiságból annyi maradt, hogy egy önkormányzat azt csinál, amit akar. Nincs felettes szerve, ha disznóságot, akkor disznóságot.
@Penivaldes: Öldöstük egymást, szokás szerint. ;-)) Jó volt? irigyellek!

Kumin lehet, hogy zizzenne Hughra, valaha jó pasi volt. ;-DDDD Marháskodok, mert ez a Kumin is olyan nekem külsőre-belsőre, mint egy marék orrváladék.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem igaz, 2011 mindegyik negyedévében növekedés volt. És jóval magasabb, mint számos európai peremállamban. No persze akkor a ballib médiában senki nem gyártott összehasonlító grafikonokat, mily meglepő...
Ez már volt? Tömegesen veszik fel a magyar állampolgárságot Kárpátalján, ukránok is. A magyar állam 300 euró nyugdíjat biztosít mindenkinek, aki felveszi az állampolgárságot.

zipp.hu/sotet_oldal/2012/08/19/a_magyar_allam_egyeb_kedvezmenyek_mellett_300_euros_nyugdijat_garantal_az_uj_magyaroknak
@épészmérnök: Jaj, te hiszel az emberi lelkiismeretben??? Ott, azon az oldalon???
@batka manó: Ez kifejezetten érdekelne. Miféle műszakpótlékot vágtak és pontosan hogyan? Nálunk semmiféle pótlékvágás nem volt.
@a szív fészkei: Egymást? De hisz mi itt közösben élünk:))
Valakire hasonlít Kumin..várj.
ja ig3en egy régi osztálytársamra.
@a szív fészkei: Akkor az, akire gondoltam. :)

Törökné azt bírom, hogy most is "nem érti" mire volt jó az az IMF-lista hazudozás. Érdekes, hogy én értem, pedig nem vagyok politológus. :D
@a szív fészkei: "Jaj, te hiszel az emberi lelkiismeretben??? Ott, azon az oldalon???"

Ott sem eleve gonosztevők mind. Vannak emberek, akiket a gyengeségeiknél fogva behúztak a csőbe, mint Ángyánt. Lehet, elkövettek hibákat, sőt bűnöket is. Lehet, hülyék. De az ember képes a fejlődésre.
@King of Shadows: Ez minden? Akkor ugye egyetérthetünk abban, hogy hazudtál, amikor azt mondtad, hogy

"Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát..."

Mert itt semmi ilyesmit nem olvasok.
@Fabius: Sőt még annyit kívánok hozzátenni, hogy az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján a közzétett adatok (khm.) finoman szólva is szépre kozmetikázottak. Így a rögvaló a statisztikai átlaghoz képest rendszerint rosszabb.
Ha 1.3% mínuszt írnak, akkor az valahol 1.5-1.8% között mozog, ha infláció csak 5%, akkor valójában 5.5-6% között valahol.

Ahogy az egyik tanárom mondta volt: ő 60 éves, unokája 4. Életkoruk átlaga a legszebb férfikor. Milyen kár, hogy egyiküknek sem lehet gyereke! :D

Fellendülésről a jelenlegi helyzetben szó sincs sajna.
@Andal: "Ehhez jött be még a vadiúj munka törvénykönyve, amivel tuti elásta magát a fidesz az átlag munkavállalóknál. Szvsz ezért is fog bukni '14-ben, ezért paráznak, meg regisztrálnának inkább a szavazáson."

Ebből a legszebb epizód a gyesremekes családok "védelme", avagy most már szülés előtt is ki lehet rúgni bárkit, de utána meg nem köteles senki alkalmazni. Így bizonyára sikeresen lendítik fel a gyerekvállalást. A gyermekek utáni adókedvezményről nem szólva, amit igénybe akkor vehet valaki ... ha eleget keres hozzá, különben jelentős részének integethet a delikvens.
Ha nem lenne a fasza unortodox "sikeres" gazdasági intézkedés csomagjuk, csak az MTK-ért is megérdemelnék magában a hazaárulás elleni pert a nyakukba.
@a szív fészkei: Keresztes Ildikó arra a nő tipusra hajaz, aki délelőtt 9-kor egy peremkerületi italbolt szélső asztalánál ül magányosan, mackóban, fehér zokniban, körömcipőben.
Hangja, hanghordozása akár egy halas kofáé.
@a szív fészkei: Keresztes Ildikó arra a nő tipusra hajaz, aki délelőtt 9-kor egy peremkerületi italbolt szélső asztalánál ül magányosan, mackóban, fehér zokniban, körömcipőben.
Hangja, hanghordozása akár egy halas kofáé.
@Blogger Géza: A periférián? Képzeld! Zimbabwében hiperinfláció van, a miénk viszont messze nincs akkora, tehát nagyon jól csináljuk. :P
A régióval kell összehasonlítani minket.
@Blogger Géza: A vasárnapit a felére csökkentették, csökkent a szombati és az éjszakai is, a délutánosra meg nem emlékszem csökkent vagy meg is szűnt Elég sok ember vitt miatta haza sokkal kevesebb bért, rémlik a BKV dolgozók szívták meg legjobban.
@fletwwod_mac: Fürgének, és szépnek érzem magam napok óta. :))
@vitéz Thapóccay néma bárány: De úgy látom, te sem tudsz magyarul, még egyszer leírom, lassan, hogy te is megértsd: a Bajnai-kormnáy alatt összességében 6%-kal esett vissza a gazdaság, az Orbán-kormány alatt meg összességében 2-3%-kal nőtt. (Eddig.) Ezt mondtam, nem mást. Értelemszerűen egy negyedéves jelentéssel nem lehet egy kétéves időszakra vonatkozó kijelentést cáfolni.

Ezen kívül még azt is leírtam, hogy a Bajnai-időszak alatt ugyanúgy folytatódott az államadósság növekedése, mint Gyurcsány alatt, és rengeteg munkahely tűnt el, Bajnai idején sikerült beállítania munkanélküliségi csúcsot (2010 eleje.)
@fletwwod_mac: Öreg vagy te már...én hozzám.
Bele kell törödnöd.
:)
@Blogger Géza:

Nézz már rá arra grafikonra te igenhülye :-D Aztán bökjél rá hol volt ott növekedés. Ha nem tudsz akkor ne hazudozz tovább.
@Blogger Géza: "Ez másik közkedvelt hazugság, eleve összesen nem volt átlag 120 ezer közmunkás első félévben"
Jó lesz az 240.000-nek is szerinte,.
@King of Shadows: Jól van, te tényleg analfabéta vagy. Ki írt itt Zimbabwéről? EURÓPAI peremállamokról írtam. Mert a mi pénzügyi-gazdasági helyzetünk bizony nagyon hasonló, mint Görögország, Ciprus, Románia, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Írország helyzete.

ÉS bizony 2011-ben ezekben az országokban mind alacsonyabb növekedés volt, mint Magyarországon. Erről soha nem beszélnek, akik a "matolcsyzmust" szidják.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_real_GDP_growth_rate_%28latest_year%29

Csorgathatjuk a nyálunkat, hogy miért szakadt el tőlünk pl. Szlovákia 2002 és 2010 között, de ez nem sokat segít, Szlovákia nem válságrégió, ez van, mára sokkal jobb helyzetben vannak pénzügyi és jövedelmi téren is, 10 éve ez még nem így volt. Ott jött egy kemény jobbos vezetés, nálunk meg jött Medgyessy, ez van.
@épészmérnök: Igen, az ember, igen. Akinek fideszes képviselőként bianco papírja Orvbűnnál a felcsúti fiókban, az kevésbé, az csak túl akar élni, lehetőleg haszonnal.
Ángyánt is féltjük, ha olvasod a hozzászólásokat, egy véletlen közúti balesettől... Infarktustól...
@King of Shadows: Továbbra sem látom, hogy hol az idézet, ami bizonyítaná, hogy

"Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát..."
@King of Shadows: Eléggé lehangoló statisztikai adatok. Csak nyilvántartva több, mint félmillió - ergo félmillió segélyezett.

Nagyobb gond, hogy 3 fős családokkal számolva is több, mint 1.5 millió embert érint. Ismétlem, *csak* a hivatalosan nyilvántartott álláskeresők vonzata! Ekkora sokkban vmikor a rendszerváltás környékén volt a magyar gazdaság.

Nézem a munkahely-számlálót: Munka? heeej! az nincs... csak látványpékség, khm. közmunka, amit közpénzből fizetünk, termelés mögötte?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/28/itt_lenne_a_helye_200_000_uj_allasnak/

ps.: Halálos komoly kérdés! Tud valaki, valahol olyan közmunkáról, ami effektíve termel is és nemcsak köztér, stb.-ben merül ki? Linket lécci, köszi.
Mellesleg az egész mno-s listát meg kellene csinálni, célzottan. Persze csak ha egyszer normálisan akarunk élni, nem a semmit osztani állandóan százfelé.
@komplikato: Szerinted. A valóság ezzel szemben 79 ezer.
@Blogger Géza:

"Orbán-kormány alatt meg összességében 2-3%-kal nőtt"

Ott van a táblázatban amit követeltél: az első önálló Matolcsy évben 2,2% növekedésről indultunk, azóta folyamatosan csökkenünk a mai recesszióig.

Ha te ezt másképp tudod igazold számokkal és tényekkel. Ha nem tudod, akkor elismered hogy hazudtál.
@Blogger Géza: inkább úgy fogalmaznék, hogy a jobbos vezetés *ellenére* is sikerült fejlődniük.
Politikai oldalaktól függetlenül tudtak pártokon és kormányokon átívelő célokat kijelölni és következetesen végrehajtani.

Mindeközben kies hazánkban az egyik Co. autópálya-kapukat építtetett közpénzen, a következő Co. meg közpénzen lebontatta.

Hasonló jelenségek szinte minden rezsim alatt voltak a rendszerváltás óta. Nagyszerűen dühöng az MTK-faktor! (MTK == Más Találta Ki)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem te képtelen vagy értelmezni egy grafikont, ilyen nagy kihívások elé ne állítsd magad, add fel.
@Blogger Géza:

"Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén (azaz ezzel elismerte a Bajnai-csomag szükségességet és nagyszerűségét). A kormányfő az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott, hogy nem volt értelme a Nemzetközi Valutaalappal hosszú távú kérdésekről egyeztetni, mivel a megállapodás lejár (a jelenlegi nemzetközi hitelkeret október elejéig érvényes)."

szentkoronaradio.com/belfold/2010_07_21_merkel-befenyitette-orbant-aki-bajnait-meltatta
@Blogger Géza: Tudom, hogy Európáról írtál, de azokkal összehasonlítani minket körülbelül olyan, mint Zimbabwével.

Görögország, Ciprus, Szlovénia, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Írország mind €-t használ, ami helyből más helyzetet teremt.

Horvátország meg nem tagja az Uniónak, tehát maradt Románia. Az utóbbira talán lehetne hivatkozni...
@Blogger Géza: Megbocsáss, az engem marhára nem érdekel, hogy más is falábú meg én is az vagyok, de az enyém könnyebb fából készült, bi-bi-bí!

Lefordítom, ha csak szó serint értenéd: Csak az számít, hogy nekünk megy-e a csacsi.
Lehet válságra hivatkozni, ok. Lencselek, csehek, szlovákok is panaszkodnak, de teszik a dolgukat. Különösenn a csehek. Hóttprofin csinálnak mindent. Utaztam helyi - porbafingónak számító - 70km-t megtevő gyorsvonaton Ostravából. Látszott, hogy a kocsi nem új, itt-ott még a radiátort is megette az idő, de - nálunk IC szinten takarítva - utasellátóstól ittam olyan forró kávét, hogy le kellett tennem a poharat.
Nem langymeleg löttyöt, mint errefelé. Mozgó utasellátó gyorsvonaton? Nálunk?
Rengeteg diák ingázik. Még a viselkedésük is kulturáltabb! Sajnos, pedig mindez lehetne fordítva is.

Off vége. Tanmesével csak arra utalnék, hogy a lemaradás egyik oka, hogy minden, de minden okosba történik mo.-n, nem pedig tisztességgel, mint pl. mondjuk a cseheknél.

Mondják, h kis ország vagyunk. Persze. Szlovákok, svédek nem azok...

Zimbabwe jogos, mert egyre inkább ők lesznek velünk egy szinten. Az albán pásztor márcsak elnézően legyint ránk. Na ez ciki!
@a szív fészkei: és mélységesen mély. mindig csodáltam azokat akiknek türelmük van a másikhoz.
@fletwwod_mac: bocs, többször is dadogott az ujjam és nem olvastam át küldés előtt. A lényeg változatlan.
@Fabius: Nem is ballibber hazafiatlan bérkiárulót idéztél.
@Blogger Géza: "Elismerően eddig mindössze Orbán Viktor nyilatkozott, ő is csak egyszer, egy Merkellel közös külföldi sajtótájékoztatón."

A tényleges sajtótájékoztatót nem találom...
@Penivaldes: vénebb fa lombja alatt tovább lehet időzni ;)
@Penivaldes: Kösz, tornázott lánykorában, alkatilag ilyen valóban, nem szült soha, soroljam?
@fletwwod_mac: "ps.: Halálos komoly kérdés! Tud valaki, valahol olyan közmunkáról, ami effektíve termel is és nemcsak köztér, stb.-ben merül ki? Linket lécci, köszi."

Nem tudom valós adat, de egyszer valaki linkelt egy cikket ahol a közmunkások egy tésztagyárban nyomták az ipart 47.000-ért. Meg ugye ott vannak a "Döbrögi" földek is ...
@fletwwod_mac: és a vén fák fiatal gyümölcsre vágynak?:)
@fletwwod_mac: Azok nem feltétlenül segélyezettek, mert a munkanélküli a legjobb esetben is csak három hónapig jár. Ahogy nekem sem jár semmi (közmunka sem) már több, mint egy éve...
@a szív fészkei: most mi bajod Szív?
Igen ezek vannak, alkatilag jól néz ki.
Persze lehetne úgy is, hogy mindent aláírunk amit az orrunk aláírunk nyomnak, mint a Libás.

Embellished a szerencsétlen országnak még normális liberálisok sem jutottak, ahogy normális jobb oldal sem.
@Fabius: Jesszusom. Mondjuk voltak illúzióim, de úgy látszik, tényleg le kell mennem dedós szintre. Bár mit várunk egy "seggre veréses" blogtól.

Ugye ha egy két éves időszak összes növekedését vizsgáljuk, (vegyük Orbán-kormányhoz tartozónak most a 2010 3. és 4. negyedévét, 2011 4 negyedévét és 2012 első 2 negyedévét), akkor az egyes negyedéves növekedéseket kell összeadnunk és átlagolnunk, ezáltal kapunk egy átlagos (éves) növekedési ütemet, és ezt fel kell szoroznunk a vizsgált időszak hosszával, azaz 2 évvel. Menjünk az MNB honlapjára,

Statisztika

Adatok idősorok

Fő makrogazdasági adatok

Excel 27. sora a GDP

Összeadjuk a 8 negyedévet, összege 808,5

Számolunk egy átlagot, az 101,0625.

Vagyis az átlagos növekedési ütem 1,0625%, ezt felszorozva a két évvel, most épp 2,125% jött ki.

Természetesen fenti módszer nem tökéletes a kamatos kamat hatás miatt, illetve a 2010 első negyedév egy részét is hozzá kéne venni, de most ettől nagyvonalúan eltekintek, illetve a KSH adataiból lehet hogy kicsit más jön ki (apró eltérések szoktak lenni KSH-MNB verzióban) ezért adtam meg egy intervallumot. (2-3%)
@King of Shadows: Ezt már tegnap is írtam neki az előző posztban. Úgy látszik ,felakadt nála a lemez.

fletwwod_mac 2012.09.08. 23:13:43
@Blogger Géza: Még szerencse.

Családban marad, szokták mondani. Utóbbi nem mondható el kies hazánkról, bármennyire szívesen elfelejtik is egyesek.

Amelyik állam benne van a valutaunióban, az családtag (görögök is), amelyik meg nincs (mo.), az maximum kedves szomszéd vagy vőjelölt lehet.

Sajnos! nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy hazánk ebben a családban maximum ,,alkesz lerobbant vén trotty vőlegény, aki még hvcs is'' lehet (akit időnként lélegeztetni is kell sajna), úgyhogy érthetően nem kapkodnak utána.

Ilyen aspektusból nézve kommented csúsztatás.
"Vagyis az átlagos növekedési ütem 1,0625%, ezt felszorozva a két évvel, most épp 2,125% jött ki."

Azt hiszem ki maradt valami infó nekem innen, mert speciel ez nálam 1.0625 a négyzeten lenne (két év) az meg lényegesen kisebb szám.
@Blogger Géza:
Mivel Bajnai nem csinált semmit azon kivül, hogy IMF katona volt. Nincs ilyen nyilatkozat róla.

Nem tudom, hogy megvan-e az a megválasztási cirkusz aminek a végén az IMF kinevezte. :)
@King of Shadows: Tudom, de a 3 hónap alatt is ki kell fizetni az ,,álláskeresői támogatást''.
Miután lejár, jelentős részük kikerül a nyilvántartásból. Nem velük van a bajom, hanem azzal az apparátussal, ami ezt mesterségesen fenntartja.

A 16:03:43 kommentben az utolsó mondat még idézetnek számít, neked csak az első két mondat ment. bocs a félreérthetőségért!
@King of Shadows: Nem lep meg... Így keletkeznek a legendák. Hazug indexes címadások, egy kis csúsztatás, és kész a mese.

Az egész alapja az, hogy egyszer a kormány készített egy felsorolást, hogy a kötelességszegési eljárás lezárása érdekében miket tett eddig Magyarország kiadáscsökkentési téren. Ebbe természetesen beletette elődjei megfelelő intézkedéseit is, mivel az eljárás 2004 óra folyik. Na most értelemszerűen a Bajnai kormánynak is voltak ilyen intézkedései. Ebből torzult el az hogy OV állítólag agyba-főbe dicsérte volna Bajnait, ami persze nem igaz.

Tényleg lehet, hogy az lenne a legjobb, hogy akik ezeket a hazugságokat és társaikat terjesztik, igenis pengessék le azt a 10 millát fejenként, lehet, hamar megoldódna a költségvetés összes problémája.
@Blogger Géza:

Te vagy a bloghu Matolcsyja. Esetleg kuminferi és kuszaszem szerelemgyereke.

"Hazánkban – a kiigazítatlan adatok alapján – a gazdasági teljesítmény 2010 I. negyedévétől kezdődő bő-vülése 2012 I. negyedévében megtorpant.
A mezőgazdaság teljesítménye az előző évi magas bázist követően 10,4%-kal esett vissza, ezzel -0,4 szá-zalékponttal járult hozzá a GDP változásához. Az ipar hozzáadott értéke 0,7%-kal csökkent, ezen belül a feldolgozóipar stagnált. A feldolgozóiparon belül egyre nagyobb súllyal rendelkező járműgyártás terüle-tén továbbra is nagymértékű növekedést, míg a számítógépek, elektronikai és optikai termékek gyártásá-ban továbbra is jelentős visszaesést mértünk, elsősorban a hazai gyártású híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek keresletének mérséklődése miatt. Az ipar összességében -0,2 száza-lékponttal járult hozzá a GDP változásához. Az építőipar teljesítményének évek óta tartó visszaesése to-vább folytatódott (-10,7%), a termelés mindkét építményfőcsoporton belül csökkent. Az építőipar -0,3 százalékponttal járult hozzá a GDP változásához.
A mezőgazdaság, az ipar és az építőipar együttesen 1 százalékponttal mérsékelte a GDP változását"

GDP 2011 II negyedév: 101,4
GDP 2012 II negyedév: 98,7
@komplikato: Rossz hírem van:

1) Írtam, hogy módszer nem tökéletes a kamatos kamat hatás miatt de ez ilyen kis számoknál és időszaknál elhanyagolható.

2) Az 1,0625 a négyzetennek ebben a számításban semmi, de semmi értelme.
@fletwwod_mac: És azt még nem is mondtuk neki, hogy az általa felsorolt államok közel fele nem is Közép-Európai. :D
@a szív fészkei: Tudod mi jutott tegnap eszembe, mikor a háttér tévézés alatt láttam a mentorokat? Az, hogy lassan az európai viselkedéskultúra jegyében ezeknek az embereknek el kell kezdeni tanítani, hogy "Ez a kés, ez pedig a villa."
@komplikato: :)))
Kamatyos kamaty
Az infót köszi. Eszerint legalább egy volt.

Ismered a viccet, aminek az a poénja, h láttunk 1 tehenet, aminek az egyik oldala biztosan fekete? ez ugrott be.
@fletwwod_mac: Szerintem ebben tévedsz. :) Segély is csak akkor jár, ha egy évig együttműködsz a munkaügyivel (vagy még akkor sem, mint nekem), és utána is jelentkezned kell háromhavonta. Csak akkor törölnek a nyilvántartásból, ha ez utóbbit elmulasztod. :)
@SzaszaG1:

Nincs ilyen nyilatkozat? Akkor ez mi?

"Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén (azaz ezzel elismerte a Bajnai-csomag szükségességet és nagyszerűségét)."

Remélem egy radikálisnak a szentkoronarádió.hu elég hiteles forrás:

szentkoronaradio.com/belfold/2010_07_21_merkel-befenyitette-orbant-aki-bajnait-meltatta
@Blogger Géza:
Írod:
,,
1) Írtam, hogy módszer nem tökéletes a kamatos kamat hatás miatt de ez ilyen kis számoknál és időszaknál elhanyagolható.

2) Az 1,0625 a négyzetennek ebben a számításban semmi, de semmi értelme.''

Ekkora öngólt ritkán rúgnak, úgyhogy taps!

Komolyan lazíts kissé és végy elő egy matekkönyvet!
Bronstejn-t a helyedben kihagynám, de Obádovics még lehet jó.
@Fabius: Te valami bölcsész vagy? Most komolyan azt hiszed, hogy egy negyedéves jelentésben benne lesz egy kétéves időszak összesített növekedése?

Ember, itt nem egy negyedévet kell vizsgálni, hanem 8-at, mikor fogod már fel?
@Blogger Géza: Fabius is írt róla postot - ha jól emlékszem - és ha megkérjük, szerintem elő is keresi neked. Azért ő, mert neki könnyebb az admin felületen keresni, mint nekem kívülről. De lehet, hogy mindjárt én is előkerítem azt a bejegyzést...
@fletwwod_mac: Szerintem inkább ti vegyetek elő egy matekkönyvet. Komolyan nem hiszem, hogy ekkora szellemi sötétség van baloldalon, bár már megszokhattam volna.
@King of Shadows: Most látom, hogy közben már meg is találta máshol. :)

@Fabius: Köszi! :)
@King of Shadows: Gondolom, az is úgy kezdődik, hogy Orbán és Merkel egymás seggére vertek, és különben is hazudott Orbán, mikor még meg sem szólalt... :)

Te meg addig gondolkodj erősen, mi értelme van itt a 1,0625 a négyzetennek, ezen azóta is röhögök... :)
@King of Shadows: Másról beszélünk. Az első 3 hónapra max. bruttó 93eft jár. Utána már csak vmi 22eft körül. Ja, ezeket a feltételeket nem tudtam. Igazából nem ez a gond, hanem a ,,demagóg'' gondolkodásom: Ezeket és az ügyintézők bérét, stb. közpénzből fizetjük (nyugi én is kaptam!), miközben akár dolgozhatna mindenki normálisan, ha lenne hol!

Nincsből elveszünk és abból teremtünk. Így mindenki elégedetlen, mert konzerválódik a helyzet. A támogatott az alacsony összeg miatt, az ott dolgozó a tömeg miatt, a solgozók a segélyezettekre, a vezetés meg mindegyikre. Dontési helyzete kinek van ezek közül a változtatásra? Utsónak.
@King of Shadows: Engem rohadtul nem érdekel, ki minek definiálja magát, a beírásai alapján majd én eldöntöm. Aki ilyet képes leírni:

"Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát..."

az sajna bekerült egy kalapba...akinek memóriája így tud torzítani, arról nem kell több info.
@Fabius:
Egy szánalmas belemagyarázás.
@Blogger Géza: Neked ez a seggre verés a központi témád. :D Valaki a seggedre vert, vagy miért haragszol ennyire azért az egy kifejezésért? :P

@fletwwod_mac: Jaa, úgy igen. :) De az a 22 ezer is bonyolult ám, mert mellé a TB-det is kifizetheti neked az önkori (most 6390 Ft), kaphatsz lakásfenntartási támogatást is, stb. Vagy ezeket nem kapod, mert mindegyik adható...
De ha van ismerősöd az önkorinál ebből elég sok pénzt össze lehet ám vadászni...
@Blogger Géza: Ja, csak nyugodtan, engem nem zavar. Mellesleg elnézést kívánok, hogy nem vagyok egy önjáró adattároló, ami szóról-szóra képes mindent megjegyezni, évekre visszamenőleg. :P
Látom itt szikrázik Matelcsi taktikai atomfegyvere. Ha ezt tudná a katasztrófavédelem
@Blogger Géza:

figyúzz öreg, úgy vagyok a matekkal mint kusza szem, arra jók csak a számok, hogy összezavarjanak...:)

az számít, nekem az egyszeri földi halandónak, hogy 2010-ben háromszáz forint körül vettem gázolaj literét, ma négyszáz pluszért miközben a fizetésem egy kanyival nem lett több, és csak az egyszerüség kedvéért emlitettem egy tételt ami a megélhetésemet terheli. Ebből következik számomra, hogy a gyorsnaszád csúnyán zátonyra futott és süllyed, itt lenne az ideje, hogy a kapitány meg az ö szent jobbkeze elhúzzon a francba...
@Penivaldes: Sok bajom van, többek közt vele is. Egy redvás elhasznált Fidesz-kampányarc, amit vagyonokért futtat a kurva RTL mióta. Már ez is a bajom. Az a műmájer HP-jelleme is a bajom, a ronda feje is a bajom.

Jó a teste - á, nem tömetett szilikont, dehogy, tornától olyan! Kiscsibe én is szertornáztam és vékony voltam meg minden, de egy alapból ilyen sovi nőnek csak úgy majd ötven évesen nem nőnek baromi feszes formás két bögytartóméretet átugró cickói egyik napról a másikra. Tehát az is a bajom, hogy Orvbűnjéhez hasonlóan hazudik is.

De tudod, mit? Legyen neki jó. Ilyen fejem lenne, életem végéig előfizetője lennék a legnagyobb zacskógyártó cégnek.
@Blogger Géza: Miből jött ez le neked?
Azért, mert belinkeltem egy orosz énekest, akkor már balos lennék? hehe...

Növekedési ütemet írtál, számodra mit jelent ez a kifejezés?

Volt 1 és 1.0625-szörösére növekedett. Akkor lett 1.0625 év végére. Így van?
A következő évben - ugyanilyen ütemmel számolva , hisz te vezetted le a növekedés ütemét -

az eredmény a második év végén: 1.0625 x 1.0625.

Ez sajnos pontosan 1.0625-nek a négyzete.

Akkor mi a helyzet a sötétséggel? Dereng, pitymallik már valami? Megérintett-e a rózsaujjú hajnal?

A négyzetszám fogalmát vmikor ált 8. osztály körül tanítják, de első középiskolában mindenképp.
@Fabius: Ez az idézet:

"Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén"

rohadtul nem ekvivalens ezzel:

"Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát..."

Merthogy ez a szuper kis fiskális konszolidáció soha nem látott magasságokba emelte munkanélküliséget, és recesszióba nyomta gazdaságot. Ezért is nyilatkozta ekkor Orbán Viktor a következőket:

"a magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a költségvetési hiány lefaragása, illetve a növekedés biztosítása érdekében azonnali lépésre van szükség. "

Ha a Bajnai által hátrahagyott állapotok olyan szuperek lettek volna, nyilván nem ezt nyilatkozta volna.

Lehet, hogy az egészet Medgyessyvel keveritek, na ő tényleg ezt nyilatkozta:

mandiner.hu/cikk/20110510_medgyessy_rendkivul_jo_allapotban_vettuk_at_az_orszagot
@keresztanya fabi(en): :-)))) Benned bízhatunk, mindent helyre teszel egy szóval.

A NATO lenne ellenük a katasztrófavédelem. Ha jönnének.
@fletwwod_mac: "Volt 1 és 1.0625-szörösére növekedett."

Na itt a baj, már az első számot nem tudod értelmezni.
A 3 napos csoda tovább folytatódik:

www.economist.com/node/21562199

Idézek egy részt. Ezt még a google is elfogad6ó szinten fordítja ezért rátok bízom, nehogy sötét ballib legyek.

,,But it seems that the Safarov affair was masterminded by Mr Orban and Peter Szijjarto, the minister for external economic relations. Hungary’s woeful dealings with the IMF are their responsibility, too.''
@Blogger Géza:

Értő olvasással hogy állsz? KSH adatokat kértél és kaptál. Abból az idézet.

De, ha kevés folytatom:

GDP 2011 II né: 101,4
GDP 2011 III né: 101,4
GDP 2011 IV né: 101,4
GDP 2012 I né: 99,3
GDP 2012 II. né: 98,4

Ez nem egy negyedév vizsgálata hanem a folyamaté. Amit sok mindennek el lehet adni, csak növekedésnek nem. 2-3%-os növekedésnek különösen nem.
@Csigataposó:

Ha gerinces akar maradni, ne hazudja le a csillagos eget a kampányban, tudatosan és szándékosan kárt okozva az országnak és a szavazóknak. Vagy ne menjen politikusnak.
@Blogger Géza: Csak szólok, hogy a kiindulási alapszám a szituáción még nem változtat, de lehet hogy ez is csak bolsevista trükk.
@batka manó:
Jaja, ne is gondolkozz. Émetországra is el skating zavarni Orbánt, mert 3 éve 98 pennybe merültek a benzin, most még 1.36 font. Orbán monnyon le!
@Blogger Géza: A "világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén" kijelentésre emlékeztem rosszul és abból lett a "nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát...".

De - tudtommal - elsősorban az volt a dolga, hogy konszolidálja a költségvetést (legalábbis a germánok ezt erőltetik ha kell, ha nem), és ha valaki "világbajnok", akkor nemzetközi összehasonlításban is jól teljesít. Ebből adódott az egész, ha már a szavakon lovagolunk...
@batka manó:
Jaja, ne is gondolkozz. Émetországra is el skating zavarni Orbánt, mert 3 éve 98 pennybe került a benzin, most még 1.36 font. Orbán monnyon le!
@Blogger Géza:

Te, a Főnök nem szereti mikor a szájából kieső dolgokat próbáljátok relativizálni. Az ilyen tett ballib ármánykodás.

Ha ő aszonta világbajnok fiskális konszolidáció akkor az úgy is van. Ezt az ember mondta aki soha nem hazudik.
Erre reagált már valaki?
--- nyissz ---
Blogger Géza 2012.09.09. 16:30:31
@King of Shadows: Engem rohadtul nem érdekel, ki minek definiálja magát, a beírásai alapján majd én eldöntöm. Aki ilyet képes leírni:

"Viktor mondta, hogy Bajnai nemzetközi összehasonlításban is jól csinálta a dolgát..."

az sajna bekerült egy kalapba...akinek memóriája így tud torzítani, arról nem kell több info.
--- nyissz ---

Önbizalomhiányban szenvedőnek épp nem mondanám. És még infókat is gyűjt... kicsit olyan Serlock Holmész(Hol mennék, itt a járdán!) szagú a ficekó.
@SzaszaG1:

ezzen szerintem konkrétan nincs mit gondolkodni, orbánék nagy mellénnyel elqrták, ebből meg egyenesen következik menjenek a náthásba...8 évig bizonygatták csak és kizárólag ők tudják a tutifrankót, lehetöséget kaptak, siker,eredmény na az nincs, ellenben nagyobb gödörben van az ország mint amikor felültek a bakra.
@Fabius: Ami ugye azt jelenti, hogy kaptunk már egy baromi nagy megszorítást a nyakunkba, (így ebben "világbajnokok" lettünk) mert szó nélkül megcsináltunk minket, amit az IMF követelt. (Szinte mindenki tudott valamit alkudni, mi nem.) De ez nem rángatta ki Mo-ot a válságból, ellenkezőleg... Nagyon nagy volt a növekedési áldozat, a visszaesésben is "világbajnokok" lettünk. A nyilatkozatban szó sincs dicséretről, ez egyszerű ténymegállapítás volt.

A vita azóta is tart, lásd ezzel kapcsolatban Soros legfrissebb nyilatkozatát:

""Másodsorban pedig növekedésre, egy növekedési programra lenne szükség, és ez megint egy olyan dolog, amit Németország nem támogat" - mutatott rá. Soros György a kialakult helyzetet az 1982-es válsághoz hasonlította, amikor a hitelezők a nemzetközi bankrendszer védelmében éppen annyi támogatásban részesítették az eladósodott országokat, hogy azok recesszióba vezető megszorító programok árán még képesek legyenek finanszírozni adósságukat."

www.origo.hu/gazdasag/20120909-soros-gyorgy-nemetorszag-vagy-segitse-vagy-hagyja-el-az-euroovezetet.html
@Fabius: Jó, hát ha nem tudod megállapítani negyedéves adatokból a 2 éves összevont adatot, akkor nem, ezt már látom. De helyetted megcsináltam én. Ha nem érted, azon nem tudok segíteni, bizony minimális matematikai ismeretekre szükség van, ezt most nem tudjuk bepótolni.
És a Fidesz hamis váddal befolyásolta a választás eredményét.

Az ügyészek cinkos segítségével.

A mi kerületünkben biztosan.

mszp.hu/video/lemondasra_szolitja_fel_az_mszp_a_xi_keruleti_fideszes_kepviseloket
@King of Shadows: Végül is Breivik is világbajnok tömegmészárlásban...
@King of Shadows: Végül is Breivik is világbajnok tömeggyilkosságban...
@Blogger Géza: Végül is nem mert a Lockerbie-merénylő sokkal többet ölt meg...
@fletwwod_mac: Én tudnék, ha beruháznának céget alapítanának (akár államit vagy magánt vagy külföldit, élelmiszer ipar stb.akkor......
@Blogger Géza: "Merthogy ez a szuper kis fiskális konszolidáció soha nem látott magasságokba emelte munkanélküliséget, "

Nem kéne mindig az a nagyotmondás... Még véletlenül valaki elhiszi ezt a hülyeséget. Pl.1993-ban nagyobb volt a munkanélküliség, hogy korábbi példákat most ne hozzak.
@Dr. simonmondja.: a probléma abban van hogy részben független a bíróság !!!

el kell törölni... a pics@ba a bíróságokkal...
majd handó tünci intézi ...
@Blogger Géza:

Muhhahhahhhaaahhahha

" Szerinte egy Németország nélküli, francia vezetésű "latin euróövezet" sokkal versenyképesebb lenne és olcsóbban finanszírozhatná az adósságát."

A vén geci minden egyes szava most is a shortról szól :-D

Igen, azt én is szívesen megnézném, ahogy az egytől egyig csődben vagy közelében lévő "latin euróövezet" spanyolokkal, portugálokkal, olaszokkal, görögökkel a németek nélkül finanszírozza az adósságát :-D :-D
@Fabius:
annyi munkát ad a scroll over a blogger jenő-t, nem lenne jobb kibaszni, olyan uncsi és főleg repedtsarkúan buta...

brühühühühühü
@Blogger Géza:

Persze, az adatok elemzése után magyarázd el, hogy a lankadt fasz kézállásban úgy néz ki, mintha állna, és legfeljebb hülyének néznek impotens helyett.
@Victor McKerguelt: Na jó, azért talán valami értelmes határt húzzunk meg, meddig megyünk vissza az időben, 1932-ben is lehet, hogy nagyobb volt, mondjuk, hogy ezt az évezredet veszem górcső alá, és nem megyek vissza az előzőbe.
@Fabius: Ez már megint idejár szopni?

Nem éri meg leállni vele, mert szeemel látható, hogy el is hiszi, amit leír. Szóval menthetetlen.....
@Blogger Géza:
"... ezt az évezredet veszem górcső alá, és nem megyek vissza az előzőbe."

Már-már zsirószászi magasságok. Ezen az alapon, te is a múlt évezred terméke vagy. R.I.P.
@Blogger Géza: Baszod!Azért ,mert nálatok a pártközpontban nem volt semmilyen pótlék csökkentés,azért máshol lehetett!Nektek mindig jár a prémium!De új szabályok vannak a pótlékokkal kapcsolatban így máshol változtak (csökkentek) a pótlékok!
Vadász,vadász te szopni jársz ide.
@Blogger Géza: " Nem felvett, hanem lehívta a korábban felvett esedékes részletét, te agyhalott. " - Hmmm.. ez ám a hazugság. A készenléti hitelből lehívni, az hitelfelvétel.
De már megszoktuk tőled.
@Blogger Géza: Hát mi történt vele ha közben az államadósság nő?
@Blogger Géza: Akkor miért is jobb most is a szlovákok fejlődése?
@Blogger Géza: "és csökkenő pályára állt az államadósság. " - Már megint gátlástalanul hazudsz.
Túl sok itt a rajongó, túl sok nekünk ez..
kedves blogger, tudsz az utóbbi 20+X évből egyetlen egy olyan évet mondani, amikor Mo. nem fizette a kamatokat?
Figyeljetek! Blogger Geci folyamatosan hazudik, hogy csökkenő pályára állt az államadósság. Ez nem igaz, az Államadsósság kezelő központ honlapján bárki megnézheti.
@Fabius: És eljutottunk a szakmai érvelés csúcspontjához. Ez a ti pályafutásotok: seggre veréstől a lankadt faszig, ennyi telik tőletek, egy grafikon megértése vagy egy átlagszámítás, na, az már reménytelen.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

"a 2010. végi 81,5 százalékos szintről már 2011-ben 80,6 százalékra mérséklődött az államadósság GDP-hez mért aránya,

2012 első negyedévében folytatódott a csökkenés, az adósságráta az előzetes adatok szerint 79 százalékra mérséklődött.

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban 2012 első negyedévében átlagosan 0,9 százalékponttal növekedett az adósságráta, és elérte az EU 27 tagország összesített GDP-jének a 83,4 százalékát. Mindössze hat ország adósságrátája csökkent, közülük Görögországot kiemelve, ahol a részleges adósságelengedés volt a mérséklődés oka, Magyarországon volt a legjelentősebb az adósságráta-csökkenés - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jol_jon_a_forinterosodes_csokkenhet_az_allamadossag.527536.html
@Blogger Géza: Te meg hazudsz gátlástalanul folyamatosan. A konkrát neked szegezett számokra meg nem reagálsz.
2010 május államadósság 19333 milliárd
Most meg bőven 20000 felett van.
@Fabius:
Nem mindegy, hogy azért lankadt-e a fasz, mert valaki szorítja a golyóit és semmi kedve megfeszülni avagy tényleg impotens a tulaj!

...
@Blogger Géza: Igen csökkent 2012 márciusához képest, de nem 2010 májusához.
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

HAZUDSZ, HAZUDSZ, HAZUDSZ
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Természetesen minden hozzáértő a GDP-arányos adósságról beszél ilyen esetben, az EU előírások is erre vonatkoznak. Az abszolút számok nem sokat mondnak. Jó, hogy nem már a 3,60-as kenyeret reklamálod...
@Blogger Géza:

A kedvedért lemegyek békába, bár még ettöl a szinttöl is messze lejjebb vagy. Nézd meg ezt a táblázatot te nagyon okos :
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

A "Mindösszesen" sorban van a lényeg.

2010 Május : 19,933.4
2012 Szeptember : 20,744.9

Gondolom ebböl is majd az jön ki nálad, hogy csökkent az államadósság....
/facepalm
@Blogger Géza: "a 2010. végi 81,5 százalékos szintről már 2011-ben 80,6 százalékra mérséklődött az államadósság GDP-hez mért aránya,"

- A kis cseles! 2010 végén ki is volt kormányon? :-))
@Jaffar:

*Szeptember helyett Július. Sry.
@Blogger Géza: Hmmm-- ha a GDP növekedés két év alatt 2 százalék körül, az államadósság meg 6-7 százalékkal nőtt, akkor hogy jön ki a GDP arányos csökkenés?
Te hányas voltál matekból?
Vagy csak HAZUDSZ, HAZUDSZ, HAZUDSZ...
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: azért van abban valami megejtő, ahogy Géza és társai teli torokból éneklik a régi nótát, hogy aszongya:
A Párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke!
Mi kommunista ifjak indulunk, mert bennünk apáink (a pályinka) reménye.
Most munka alapú társadalmat építünk vagy sem, a kutyaúristenit ennek a libsibolsi bagázsnak!
@Blogger Géza: Na mentem Géza, mert be kell szedni a pénzt a hugitól, már melózik.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Na akkor már csak a reálérték szó jelentésével kéne tisztába jönni... De ez szerintem neked nem fog menni. :)
@aritus: Elképesztő milyen gátlástalanul hazudnak.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Oké, remélhetőleg a teuto-nordikus húgodnak több esze van, és valami pénzt is hoz nektek, mert ha rád van utalva család, nos, akkor nagy baj van... :)
@Blogger Géza: Á most már a reálértékkel jössz! Na lássuk akkor mutad meg, a GDP, államadósság, reálérték számokkal a GDP arányos államadósság csökkenést! De minden számodat leellenőrzöm!
Ha nem csinálod meg, azzal beismered hogy HAZUDTÁL.
@Blogger Géza: Számokat, számokat, hiteles számokat Géza! Különben leszopatlak a hugommal és egy valag penicillin kell utána hogy üvöltés nélkül tuggyá pisilni!
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nem kell nekem számolnom semmit, hoztam egy forrást, cáfold meg, ha tudod. No persze te biztos jobban ismered a magyar államadósságot, mint az ezzel foglalkozó szervezet vezetője. :)
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hát, ez nem túl jó marketing a húgodnak, kösz, inkább nem kérek belőle. Na, mára elmentem, azt hiszem, értelmes beszélgetésnek már nem sok esélye van (nem mintha eddig olyan magas színvonalú lett volna... seggre verés, lankadt fasz...)
@Blogger Géza: A gond az hogy 2010 végéhez képest sem csökkent.
Akkor 20000 most meg 20700 milliárd.
@Blogger Géza: Látom a azámokkal hadilábon állsz. Hugival mehet análban is. Az többe van.Penicillinben is.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: egyébként nem tudnál mindig ilyen normális lenni? És Stefit most már elengedni? Lehet, hogy egy darabig neked szórakoztató volt ez, de mostanra már nagyon uncsi lett, és sajnos még mindig vannak olyanok, akik komolyan veszik, és teljesen szétcsesződik a társalgás.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hát mi a jószagú úristenért küldik ide nyomasztani már x. napja?? Hazudni, hazudni,hazudni. Annyira fárasztó, hogy visszasírom Stefit. Azon lehet röhögni, ez meg zsibbaszt, ahogy előírják neki.
@Blogger Géza: Akkor számold ki mennyi volt a nyugdíjvagyon, meg a jegybanki alapkamat Bajnai idején. Grafikonba'. Csak a számok, kommentár, magyarázat nélkül. Tudod mit, nem kell.

Traktálsz itt minket számokkal, amik egy vagy két további negyedév múlva már ellened fognak szólni. De nem ez a lényeg.
Van egy filozófia, amely mentén fenntartható, élhető társadalmak szerveződhetnek, meg van egy, amely a csődbe, szellemmi és valódi bezártságba visz.
E blog látogatóinak többsége (néhány troll kivételével) tudja melyiket szeretné, melyik változatban kíván élni. A vita általában arról szól itt, hogy ki tudná hitelesen képviselni az előbbit, nem pedig arról hogy van-e még egyáltalán olyan statisztikai mutató, amely szerint az utóbbit építgető táltoskirály mentegethető-e. Az már veszett fejsze nyele.
Néhány, magad szája íze szerint értelmezett számadattal nem tudsz minket meggyőzni az általad jónak hitt társadalmi berendezkedés helyességéről. Nem azért, mert hülyék vagyunk egy meg egy összeadásához, hanem mert azt nem akarjuk. Nem akarunk úgy élni. További probléma, hogy még ha te hiszel is benne, és úgy is akarsz élni, akkor is fennáll a veszélye, hogy a társadalomtudósok, közgazdászok igazat mondanak - mindegyik ugyebár csak nem lehet cionista összeesküvő - és akkor ránk dől az egész szarpiramis. Ami akkor is be fog következni, hogy ha te nagyon erősen hiszel a sikerben és még akkor is, ha netán sikerülne itt néhány embert meggyőzni az igazadról, miszerint itten most általános fellendülés van.
@Mariann19: Ez jó!! Énnem néztem.A lányom kolléginájának a lányát egy ideig beválogatták, de már most a legelején nem kétséges senkie lőtt, hogy Zámbó Jimmy magzatttyának akarják a nyersét, bazírozva a sok sms-t ellövő Király-rajongó agyi állapotára. Rengeteg jelöltet importálnak romániai hasonló msorok at megjárt erdélyiekből, mert fogyik a bazi nagy vengerka tehetség.

Ergo ez még jobban és nyíltabban az sms-re gyúró izmozás, amit a négy szerencsétlen mentornak csúfolt valahai szakember előre betanult szerepjátéka "színesít" olyan jajdeemberiekvagyunk-ossá.

Egy tiszta pillantás, egy igazi gesztus már a múltkoriban sem volt, csak Keresztes vazelinnal rásegített bömbizése és randa fejének rángatózása. Így sírnak bármikor a mexikói és brazil szappanyossztárok. Blöáááá.
@Blogger Géza: Jó, tegyük fel, hogy csökkent, és annyival, amennyit állítasz. Akkor is, hogy sikerült azt elérni?

- A manyup pénz beemelésével a költségvetésbe
- a manyup járulékok átcsatornázásával
- nyugdíjjárulék-emeléssel
- áfaemeléssel

Kimaradt valami?
jav: nyerést, bazírozva a sok sms-t ellövő átlag Király-rajongó, műsorokat - megint falánk a blogmotor és szar.

Most akkor ez már Fabius blogjának basztatása vagy az indexes fijugg két napja nem dolgoznak meg a pénzükért?
@a szív fészkei: Én a Zámbógyereknél azon mulattam ahogy a 4 okostojás eljátsza, hogy mekkora meglepi ez nekik...
@shinichi: Ilyen incsifincsi körülmények közt számolgatnak a polgári piknikelők, hogy akadna a torkukon a tárcsás hús! www.sonline.hu/somogy/kozelet/polgari-piknik-orban-beszede-utan-tarcsan-sult-a-hus-kotcsen-460465 Szegény Gézuka, a kis csatornapatkány meg itt küzd étlen-szomjan. Becsüljétek a frontharcost!!!
"Van egy filozófia, amely mentén fenntartható, élhető társadalmak szerveződhetnek, meg van egy, amely a csődbe, szellemmi és valódi bezártságba visz.
E blog látogatóinak többsége (néhány troll kivételével) tudja melyiket szeretné, melyik változatban kíván élni."

ehhun a lényeg :)

-nem akarunk kézi vezérelt (köz)médiát
-nem akarunk simlicskákat
-nem akarunk hübéresi birtok rendszert
-nem akarunk vallásosnak lenni'
-nem akarunk mindenkinek fizetős felsőoktatást
-nem akarunk regisztrációt
-nem akarunk szavazati jogot a határokon túl élő magyaroknak

és egyáltalán semmi olyat nem akarunk amit a fidesz-kdnp üdvösnek gondol a hatalom megtartása végett, illetve csak azért, hogy szimplán beleugassanak az életünkbe( népnemzetikereszténycsalád maszlag)
Hát gyerekek!Ma rendesen megdolgoztatjátok ezt a blogger gézát!Csak nem tudom,hogy jó e ez?
Lehet hogy a mai napi munkájáért rengeteg prémiumot fog kapni.:))
@a szív fészkei: Az indexes blogok egy, közös szerverről (vagy szerverparkról) üzemelnek, tehát a terhelés is összeadódik. Ha nagyon megrohanják az egyik blogot, mindegyik belassul. Akkor is ez a helyzet ha kevesebben, egyszerre többet szállnak meg.
És ilyen édibédi jóságosak a zaba után:[..]" Estére kiderült: összesen 2 millió 360 ezer forintnyi adomány gyűlt össze, amiből államkötvényt vásárolnak, s odaadják egy rászoruló nagycsaládnak. Nekik biztosan sikerül segíteni"
@Penivaldes: A világ hányása ez, főleg, hogy négy, állítólag saját jogán már sokat elért ember a lakás áráért ezt így bevállalja. Hazudnak, mint Keresztespók kedvence: éjjel és nappal. Jó, hogy a kultúrpolitika is totál leképezi ezt.
@épészmérnök: "A magyarok nem adják ki a sajátjaikat"

Ezt kiegészíteném: ... mert Ukrajna még nem fizetett.
@Penivaldes: Hát olyan hígfos.. Még a rímelés se megy véletlenül se, kicsúsznak a ritmusból a szavak rendre, a hangja abszolút semmilyen, a klip maga egy az egyben oyan, ahogy a nagyon iciripiciri kispolgár elképzeli a nagyvilági életet Siófok-alcsútbasznádon...

Katasztrófa, ezt Jimmy is szégyellné,neki legalább voltak oktávjai.
@keresztanya fabi(en): Ugye? Volt azért itt már ekkora pörgés, zsizsi sokkal kevesebb akadozással de tegnap óta valami van más is.
@Blogger Géza: Mi jusson az embernek erről a bolhacirkuszi mutatványosról eszébe más? A cári vasgolyók?
@a szív fészkei: tipikus magyar könnyűzenei klip..
autó, nők, vízpart, hülyén nézés..
@a szív fészkei: "Soros György arra szólította fel Németországot, hogy vagy hagyja el az euróövezetet, vagy pedig vezető szerepéhez méltó módon segítse ki az euróövezet gyengébb tagjait a drámai mértékű eladósodás és a recesszió ördögi köréből"
na ez is szemen köpte magát?
gejza, olvasod?
privatbankar.hu/makro/soros-a-nemetek-vagy-segitsenek-vagy-hagyjak-el-az-eurozonat-250398
@batka manó: És meg is valósította, csak azt a kis NEM szócskát mellőzte a kívánalmaid elől. Mindenre nem figyelhet ő sem.
@a szív fészkei: Én azért Jimmytől is herótot kapok, de az ehhez képest..
@keresztanya fabi(en): Soros már akkor kicsit necces lett nekem, amikor négy vagy öt éve hallgattam élőben az életrajzi könyvét bemutató sajtájon. Akkor mondta, hogy így a fejlődők megsegítése, úgy a demokráciáért való harc finanszírozása, nagyon szép, le a kalappal ezért, de... Benne van a taposóaknabizniszben is. Mert az meg hozza a zsét. Hát a fene tudja.
@a szív fészkei: na majd ennek a megmagyarázására is lesz nyüzsi
"A héten kiderült, a júliusi egyeztetés után a trojka (EKB, Európai bizottság, IMF) több munkaanyagot is készített, illetve észrevételeit eljuttatta a kormánynak, de konkrétumokat nem jelölt meg, csak irányokat és elérendő célokat (strukturális reformok, a költségvetés középtávú fenntarthatósága, kiszámítható befektetői környezet megteremtése). "
privatbankar.hu/makro/hetfon-ujra-megszolal-orban-az-imf-feltetelei-kapcsan-250395
@Penivaldes: Hülyén nézés, nagy vagy Peni!! Ja, ez a legráutalóbb egy magyar klipnél, kösz!!!
Akartok infót a munkanélküliségi adatokkal kapcsolatos kormányzati csalásról?

A diákszövetkezeti tagokat (akik után nulla Ft járulékot kell fizetni és nem terjed ki rájuk a TB) tavaly óta be kell jelenteni a NAV felé. Azóta szépen megjelennek a foglalkoztatottak között.

Idén januártól a társas vállakozások tagjait, vagyis a tulajdonosokat (azokat is, akik nem dolgoznak, csak a pénzüket tették a cégbe) be kell jelenteni a NAV felé.

Azóta szépen megjelennek a foglalkoztatottak között.

Így nulla fő növekedés esetén is szépen ki lehet mutatni, milyen szépen növekszik a dolgozók száma.
@a szív fészkei: de tényleg.
Autó, ami néha roncs keleti, hogy legyen egy kis gettó fíling, vagy bazi nagy. ez esetben a második, megmutatják hogy milyen márkájú, énekes benne ül azt is megmutatják minden szögből. Aztán ezek a lasított részek azok is. Aztán megjelenik egy nő. Énekes elkezd nagyon értelmetlenül nézni. aztán egy strandpapucsos pasi odamegy a nőhöz. énekes idegesen néz.
Drámai jelenet, pasi és nő összeveszett. Aztán megint víz, nők. Énekes szar megvilágításban énekel, majd vízbeugrik. és kiszedi a láncot amit a papucsos pasi dobott be. nőci örül, énekes pár kedves szóval elmegy.
Vízpart után este, szivaros pasi haverkodik dalosmadarunkkal. füstből előtűnik egy nő. Nincs lába. Már megint a délutáni nőci, énekes odamegy hozzá. aztán összeborula táncolnak, énekes feje itt már abszolút ott van. megint víz, vízbeugrás. Itt reménykedtem hogy nem fog feljönni a víz felszínére , de visszajött és a nőci ott mosolyog mint egy töklámpa.

Ennél klisészerűbb nincsen.
@Penivaldes:

ha jól gondolom, hogy melyik programpontom' nem tetszik neked az könnyen módosítható

- nem akarunk kényszer hatására vallásosak lenni, legyen ez (is) a szabad akaratra bízva...

igy már oké? ;)
Kedves Olvasóink!

Ma, 12.40-től 19.00-ig Blogger Géza elvtárs mesedélutánjának lehettek tanúi!
Kiemelt juttatásokat biztosít részére a Párt, vagy önkéntes? Megható... :))
Mikről maradhattam én ma le!
De nem baj, majd fényképekkel igazolom, hol eveztem! :))
@Penivaldes: Persze, meghalok tőle, de egy réteget boldoggá tesz.
A kedves LMP hívőknek ajánlom.
LMP nyilatkozat.
"A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak."
greczy.blog.hu/2012/09/08/az_lmp_kiallt_a_jobbik_mellett?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_09&utm_campaign=index
Köszönjük, okosabb lettem. Viszont úgy látom biztosra akarnak menni az LMP-nél, hogy sokan ne szavazzanak rájuk. Értem én! :)
@Blogger Géza: Simicska üdvözöl,genetikai alattvaló.Ne erőlködj mert sérvet kaphatsz.Hiába magyarázod a szánalmas bizonyítványt,a sallerok még most jönnek,eddig csak 1-2 figyelmeztetés volt.Jobb ha keresel magadnak Bakuban házat,itt hamarosan forró lesz a talaj...Kommunisták és posztkomcsik nutellája van a vezéred szála szélén,annyira be van szarva hogy felügyelet alá helyezik mielőtt a közgépre íratná az egész országot!
@Penivaldes:
Videoton stadion, intro…
Viktor-viktor! (a tor… az!)
Füst… meg lábdob. (bocs Lukács!)
Első félidő, Gazsi botlik.
Saját lábába.
Ez unortodox foci siker, az igazi akkor lesz, ha Balotelli rúgja fel.
Félmeztelen picsák, tenger…
Megelőzzük, megvesszük a köcsögöt. Messit is.
Dj. Dominik, koksz, trenszháusz moslék.
Snitt, következő:
Lila köd, majd nota bene. Amit a következő kockákon magyaráz az UTE vezérbarma kopaszon: énekelj Feri! ( Bene Feri )
Győzike análisan inzultálja Kozsót, pink köd, függöny.
És így tovább…
Csak lesz valaki, aki megrendezi a klipet.
Jó lesz…
@Penivaldes: Zseni vagy! :-DDD Volt anno egy nagyon jó humorista, Darvas Szilárd - miatta lett a szintén Darvas Szilárd Ivánként színész - elő egy ilyesmi kurvajó maró iróniát az akkori táncdalok szövegeiről. tisztára ezt a színvonalat hoztad és tökigazad van!

Ja, fekete Mösztangggban feszített a Jimmy-fi, nem??? Olyan dögös. A barna csaj szép végülis a kínaiban vett rucijában. :-DDDD Na rohadt szemetek vogymuk hálisten.
jav: ő adott elő @laci0011: CSinéáltak valamelyik bulvárban riportot aról, hogy a Bakuban ill. Örményországban élő magyarokra hogy hatott a tökszabályos baltásszerva. Bakuban imádták az ott dolgozó fószert, de azért szóltak neki, hogy a hegyekbe nagyon ne menjen, ott nem garantálják a biztonságát még baltavárizás után se.

Szóval Gézuka élete eléggé be lenne ott Bakuban szorítva.

Örményországban meg kirúgták a pár éve ott dolgozót, na ja.
@a szív fészkei: Ez a "vengerka", hát ez brilliáns, mint a humorod.Van import tehetség is garantált sikerrel, valóban az SMS bevétel jegyében.
Azonban az RTL műsorszerkesztőinek izlésvilága megdöbbentő.Tényleg tűrhetetlennek tartom, hogy olyan földhöz ragadt figurákkal népesíti be a műsorát, ami szégyent hoz a kultúrára, lett légyen az bármilyen műsor.
Az infók, melyeket írtál, nem kerülnek nyilvánosságra, csak ráérezni lehet, hogy itt is dúl a protekcionizmus.
@dr Kangörény: :-DD A nagy számmisztikusok. Aleister Crowley en.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley a poros lábuk nyomát neméri el a fasorban sem. ;-)
@Mariann19: Várható volt, mert kezd kifújni a dolog, muszáj, hogy hogy most Zámbó Krisztián, a nehézsorsú kisherceg - viszont kevesebb lobonc bántja, mint a papát - befusson könnyözönben... Annyira szánalomegyszerűek ezek ott a reteken, hogy komolyan.

Nem tudom, a másikon véletlenül pont akkor futó The Voice milyen lesz; Malek család abban is bent ül, az biztos. Ennél belterjesebb ország kevés van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ajánlom mindenkinek, de sajna ez nem fogja egyik címzett lelkiismeretét sem megmozdítani. benne van a hozzászólásokban is
@a szív fészkei:
A csepeli kakasok korán kukkorékónak, Krisztyiánnak vigyázni kell.
Geszti könnyezett állítólag…
Most már én is-:)
Egy kis off: Hát nagyot csalódtam az emberekben: nem találom a goldenblog nyertesei közt a Varánuszt. Na most erre inkább nem is mondok semmit...
Ez a blog az egyik legnézettebb, legolvasottabb. Na hagyjuk. Szomorú vagyok :-((
@keresztanya fabi(en):
Szia!
Kimi harmadik a pontversenyben.
Lulyzátol egy pontra.
Na, ez milyen?
Ez a szezon nem neki áll, de hét futam van hátra.
Elnézve ezt az idényt, sok minden lehet még.
Alonsot nagyon kedvelem, meg a Ferrarit is. Kimi is nyomta a gázt a maranellóiaknál.
Szóval...
@Knósszosz: Csak Massának mehetne jobban és akkor a konstruktőrök ponversenyében is jók lennénk.
@épészmérnök: na akkor most csúnyákat fogok írni, bocs...

Hogy rohadjon meg ez a k...ög, majom sz...láda kormány, ha ez valóban igaz. Itt hagyják megdögleni a rokkantakat, a nyugdíjasok meg télen megfagynak, a gyerekek éheznek, a munkanélküliek eladósodnak, mert potyautasokat "mi" tűrjük, de másoknak 300 eurós kenőpénz ( mert ez nem má!) na arra futtya' .
Na! Akkor most visszaváltok kultúremberre, és bocs mégegyszer...
@lbm: a potyautasokat mi nem tűrjük ... Így akartam írni, csak ugye a lilaköd...
@Knósszosz: Halihó!

Hát ha csak a 3. hely jut neki a pontversenyben én annak is örülni fogok. Épp ezt elemezgettük délután a férjemmel, hogy ezzel a tempóval is okés lehet a helyezése. Visszatérés után ez nem rossz. Egyébként meg tök mindegy hol végez, akkor is ő a kedvencem.
Alonsot én is nagyon kedvelem. Hamiltont és Schumit nem szeretem, de hát ez van.

Apócáddal minden okés?
Orbán elérte, hogy az IMF nem követelheti a nyugdíjak csökkentést, a nyugdíjkorhatár növelését, a családi pótlék és más szociális juttatás megnyirbálást, stb, mert most azt állítják az illetékes elvtársak, hogy ilyen követelésük nem is volt. Köszönjük Viktor! Egyébként az egész népnyúzó halállista az MSZP és SZDSZ titkos tervezete volt, az ország tönkretételére. Most fuccs az egésznek. Feldughatják a megszorításaikat.
@Knósszosz: Minden tetves kakas korán kel, le se fekszik, Jimmyvel vagyok a kakaslövésben!!! én sem bírtam tőlük a nyaralónkban aludni.

Jaj Geszti könnyezett, aztán kiszámlázta a só százalkéának arányában cseppenként. Bassza meg magát.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jogszerűen hülyék. Simicsklandben jog annak lenni, lassan kötelező is lesz.
@azbesztos: tehát Orbán elérte azt, hogy nem kér olyat az IMF amit eddig sem kért :-DDD Te gyere ide gyakrabban, légyszi :-DDDD
@azbesztos: Lám,lám, az azbeszt tényleg rohasztja az agyat.Kösz ennek a demonstrálásáért.
@a szív fészkei: szerintem ha Viktor, az ilyen agymosotthoz odamenne, és saját kezűleg venné ki a pénzt a pénztárcájából, ezek akkor is elhinnék, hogy nem is elvett, hanem hozzárakott. Vagy már nem is tudom... Ez már groteszk, és sokszor nem is hiszem el, hogy ezek nem viccelnek, mert ilyen gondolkodás nem létezhet. Hát dilisek országa vagyunk mi, vagy mi a fene?
www.vg.hu/kozelet/politika/azeri-politikus-a-magyarok-tudtak-hogy-kegyelmet-kaphat-safarov-385501

Alijev eljátszotta az ő Viktorával a Micimackót: Róbert Gidaként végigvonszolta Vikibojtot fejjel lefelé a lépcsőn, kongott tőle szegény nagy üres turáni feje, aztán meg is simizte, hogy, ugye nem fáj, kicsi buta medvém???????
@azbesztos: Én eddig azt hittem az azbeszt tüdőrákot okoz, nem pedig agysorvadást. Na mindegy.
@a szív fészkei:

azbeztost ilyen veszély nem fenyegeti, ami nincs azt nehéz rohasztani... :)
[..]"Azerbajdzsán többször is leszögezte, hogy szerintük ez az ítélet nem megfelelő Safarov tettére, és a kegyelem közérdek. "Sokszor mondtuk" - állítja a politikus.
"Magyarország nagyon jól tudta, hogy a büntetés Azerbajdzsán szerint nem megfelelő, így Safarov érkezése után megpróbáljuk enyhíteni azt. Az egyetlen kötelezettség, amit vállaltunk, az az volt, hogy bíróság nem vizsgálja felül az ítéletet. De a magyarok tudtak az elnöki kegyelem intézményéről, hogy az elnök kegyelmet adhat, és figyelembe veheti, hogy a közvélemény szerint nem megfelelő a büntetés, valamint egyéb kérdéseket is. Tudták." - áll az interjúban."

Baltavári mesék.
@batka manó: Ja jó,akkor azt a kócot pusztítja, amit a Lendvayban mégis betömtek oda neki, mint Leninnek a mauzóleumban, hogy ne tátongjon már annyira üresen..
@Penivaldes: Kertész Penikére godoltam, csak nem vette az adást :)
@shinichi: Pusztít, mint ő. Ezeknek mindig annyira jellemző a nickjük.
@lbm: És Blogger Géza elhitetné vele, hogy a pénztárcájából kivett pénzzel csökkent a rá eső államadósságés majd tíz év múlva ő kevesebb adót fog ezért fizetni és több lesz a nyugdíja.
@lbm: Igen, a kártékony dilisek országa vagyunk. A rosszabb, orvbűnös fajából valóké.

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/hangok/aegog.wav

"Góg és Magóg: a Bibliában szereplő, Istentől elhagyott pogány népek fejedelmei. Anonymus szerint Magógról nevezték el a magyar népet. Bilek című cikkében Ady a következőket írja: „Góg és Magóg népét érckapukkal zárták el, de Góg és Magóg népe legalább döngethette ezt az érckaput. A mi népünk ezt sem teheti”."
@rókafogta: Szerintem is.
Csak az a gond, hogy ilyen bizonytalan gazdasági és politikai környezetbe nem jön senki. Az Audi és a Merci édeskevés, max. mutogatni jó (mint prosztó az okostelót) de ezt nem fogják fel, hogy nem elég.
Az elmúlt hét termése: lengyeleknél autógyártás, ukrán vasműves nem jön ide.

Súlyos, hogy egyes multik is leépítenek.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: az is már nagy baj, ha egy kormánynak elborult agyú vezetője van, de ha már az agyonszipolyozott szavazóknak is, az a vég...

Én pont tegnap írtam, hogy nem túl jó az utcára menni, mert veszélyes, de lassan-lassan már nem látszik más kiút. Egyszerűen nincs már se kontroll, se értelem, sem lehetőség...
@aritus: Nem. Stefi kicsinálását küldtésemnek tartom. Van pár elmebeteg akikkel szívesen packázok, ezen a listán Stefike eléggé elől van.
Stefike ilyen fajta lejáratása sokkal több egyéb felesleges párbeszédet takarít meg. Ráadásul, ha Stefikét csak maga miatt zárják ki, akkor sikít hogy moderálás. De ha velem együtt basszák ki, akkor az nekem siker.
Nem mellesleg Fabius pontosan tudja kikre vadászok még.
@Blogger Géza: Ezt már többször kielemeztük.
Nagyon úgy tűnik, hogy az államadósság és a versenyképesség között semmi összefüggés nincs.
Lásd például Japán. Ha szerinted versenyképtelen, akkor csak sajnálni tudlak...
A rendszerváltás előtti Románia államadósságára emlékszel még? Gyakorlatilkag kifizették, de milyen áron.
No ezen kellene ismét elgondolkodnotok.
Sziasztok!
Tudom sokszor mondtátok már hogy ne legyek durva, de minden nappal egyre világosabb számomra hogy országunk csak akkor menekülhet meg ha a félázsiai baltás faszfejet gyökerestől kiírtjuk.
A csicskahadnak sincs kegyelem!
Ne legyünk birkák, és nem tűrjünk el mindent ezektől a mocskos férgektől!
@lbm: Nem kell utcára menni. Orbánék legitim választáson nyertek. 2014-ben menj szavazni. Én nem szeretném ha az utcán dőlnének el a dolgok.
@fletwwod_mac: Ez azért nem teljesen igaz, mert Japán államadóssága javarész a saját polgáraival szemben áll fenn, nekünk meg a külfölddel szemben. Ez hatalmas különbség ám!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Sajna neki nem megy.
De attól még kedelem. Üdv, Tifosi!-:)))
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: :-DD A hugica II.: Lizi is te vagy? Stefi azért nagyon jól adta azt a fennakadt szemű ájtatosmanó-stílust, ami Orvbűnéknél elvárás fankörökben.

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Milyen volt a választás? Nem meséltél.
@fletwwod_mac: És Orvbűnt mit érdekelné, ha nincs mit enni és világítani?? Kevesebb a fényszennyezés legalább meg a PET-palack, ennek örülne az LMP is.

Mikor figyelt az ország sorsára??????? Nem azért ül a hatalomban.
@dr Kangörény: Kommented első részét megerősítem, a többit nem tudom. Diákszövetkezeti tagot be kell jelenteni és meg is jelenik a foglalkoztatottak között.
@Knósszosz: Édes drága fiam, neked én nem tudok fizetni a sírásodért, na. Arra csak a jó Kolosiék képesek.
@a szív fészkei:

most mé', egy prostink nekünk is van, most a napokban kotyavetyélte el az ország becsületét, oda pucsított az azeri elvtársaknak....azok meg jól meg is csinálták a szentem ha már felkinálkozott :)
@keresztanya fabi(en):
Nem.
De ahhoz képest, hogy lehetne rosszabb, igen.
Ez a Stephi mindenben otthon van.
Grosjeant géniusznak titulálta, szemben Kimivel. Na, elmehet...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Az a baj, hogy a ballibek kúrcsány alatt nagyon elkényelmesedtek és nem igazán forradalom képesek.
Ez volt már??? :)

Kósa nem akarja, hogy a nyugdíjasok döntsenek

Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon. A Fidesz alelnöke ezzel venné elejét annak, hogy az ország jövőjéről az idősebb generációk döntsenek.

nol.hu/belfold/csaladi_szavazati_jog__a_fidesz_szerint_ne_a_nyugdijasok_dontsenek
@Knósszosz: Jobbulást!!

Hol van ez a rüfke???
@batka manó: Olvashatod, hogy megmondták előre neki azeri kis barátai, hogy milyen lesz a menet, és mi lesz benne.
@a szív fészkei: Csak azért fizetek elő a lyupiszire, mer van rajta er T el
brühühühühü
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Arra gondolsz, hogy mért nem lakott viktorunk együtt a koleszban Safarov-al?... :-)
@Knósszosz: Akó figyuzd a Jimmiyklónt és mesélj! nekem a papa is igen túladagolt volt hajilag, giccsileg. A feje meg mint egy kirúgófélben lévő alkesz takkermamáé, aki nem találja a Domestost, ha mégis takarítani óhajtana. És akkor olyan bocsánatkérően somolyog.
@Knósszosz: a poldin ott volt, nagyon imádják
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát naná! Ha lehetne, csak a fidelitász tagjai dönthetnének az ország sorsáról... Azok a jó, 18 - 20 éves, nagy élettapasztalattal megáldott, alig befolyásolható fiatalok...
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hugicádat ezzel lehet távol tartani: www.femina.hu/hirhatter/kepes_cikkek/heti_osszefoglalo_36_het Nem csipázza őket valamiért. Nem Lévai Anikó a címlapuk, biztos azért.
@a szív fészkei: ne báncsátok már, ő volt a magyar Demis Roussos. legalább is az állítása szerint
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: én sem, de szerinted mi lesz 2014-ben? Hát normális népszavazás biztosan nem... de akkor én elmegyek, mert ha mégegyszer nyer igen rossz világ lesz itt ( pedig már a mostanit sem könnyű felülíberelni...), és nem lesz aki bárkit is megvédjen... Én nem maradok akkor, mert nem ezért szültem a gyerekemet. Nem ilyen világra...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Vazze, ez nálatok az iskolaköpeny? www.femina.hu/hirhatter/kepes_cikkek/heti_osszefoglalo_36_het/iskolakopeny.jpg Mintha mind ároktakarító közmunkások lennének!! És hol nem látszik ki ebből a vagyoni difi???
@azbesztos: Az SZDSZ? Mikor volt ez?
After shave ivása előtt vagy után?
@keresztanya fabi(en): Életem, a Demi Roussos fogyózásban leadott zsírjából gyurmázták össze? Csakis úgy lehetett..
@a szív fészkei: Figyuzza akinek tetszik.
Én inkább ilyet: www.youtube.com/watch?v=129kuDCQtHs
Rodeó majd lebasz, mi ez a szar.
Nem baj, én szeretem. S' oszt Tancsapdát még nem is linköltem.
Lesz csütörtökön koncert, BME...
@a szív fészkei: Tudod mit csinálok TV nézés helyett, ha zenét is szeretnék hallgatni? A joutube-on keresek a hangulatomhoz illőt. Képzelj el engem fejhallgatóval az íróasztalom előtt, mint egy kiérdemesült híppit!Sajnos a zenéket nagyobb hangerővel szeretem hallgatni, akár klasszikus, akár egyéb műfaj, de folyton változtatok is. Most a szerb zenébe vagyok bele zúgva, mert archaikus, lázadó és érzelem is van benne egyszerre. Hajdan hegedültem, már régen nem játszom, a vonókezelésem mindíg csapnivaló volt. Úgyhogy az RTL inkább ad acta!
@a szív fészkei: Bocsi :(
Fábiusznak privibe írtam... az akkreditációm nem jutott el a városházáig, minő véletlen :)_
Tegnap és ma ez van/volt lézerfalván:

promenad.hu/cikk/rap-es-rock-randevuzott-a-hodstock-elso-napjan-118499
@a szív fészkei: Te tudtad, hogy Roussos mindíg hamisan énekelt? Észre sem vettük!Azt hittem a dallama a kottát követi.
@a szív fészkei:Mivel lézerváros csak közmunkát tud biztosítani a lakosságnak, ezért a kis lurkókat már kiskoruktól szoktatják a viselethez ;)
Lézervárosban közel 7000 retardált barom él ....
A mama aggódik: www.vasarnapihirek.hu/friss/rancok_orban_homlokan

Férjemuram ma látta este a csibefalatot saját maga vezette a róla elnevezett Szent Orbán téren az ezüst buszát. TEKmek nem volt látható.
@Mariann19: Akkor a balkáni ritmusok rendben vannak?
@Mariann19: Egy gyerekcsináló világszáma volt a könnyes, de én annyira azt se nem csíptem. Nekem ennyi izémizé már sok. Ahogy Jimmy felségnél is. :-DDD

De mondjuk egy Felkelő nap házától bármikor beindulnak a könnycsatornáim.
@a szív fészkei: mint korábban írtam,
függőlege ránc=hol a pénz?? (szigorú nézés)
vízszintes= milyen pénz??? (naív, ártatlan, csodálkozó nézés)

ezért keresztben-hosszában barázdált egyre jobban
kérdezi és kérdezik is
@Knósszosz: tanksapka

itt is lehet mjuzikból válogatni, gyakorta kukkolom.

www.surfmusic.de
@a szív fészkei:
Nekem olyanoktól is, akik nincsenek fókuszban. Pl. Cabaret, Ullmann Zsuzsival:
www.youtube.com/watch?v=l7vzobdIHWc
@Knósszosz: Jaj de örökbe fogadnám! Nagyon szeretem!!!
@fletwwod_mac: 1) Japán már rég nincs a versenyképességi listák élén.

2) Japán lesz a következő beteg ember a fejlett gazdaságok közül.

karpatinfo.net/cikk/gazdasag/fizeteskeptelenne-valhat-japan

2) A japán gazdaság sokkal könnyebben jut tőkéhez (pl a sok japán multi cég miatt), ezért többet megengedhetek maguknak. De lassan ők is eljutnak korlátaikig.
@Mariann19: Akkor te is érted a zenét, mint Rodeo. A szerb zene szép, Boban Markovicsot szerettem, csak amikor Karadzsics vagy Milosevics kampányán játszott, azt nem. Itt is sajna Fábry köztévés kurvánál játszanak: a Rúzsának az Enderlezije is gyönyörű, főleg szerbül. www.youtube.com/watch?v=HlRgqWqm20A
@Blogger Géza: szeretném, ha országunk is annyira hátul lenne, mint Japán.
@Blogger Géza:
A világ egyfolytában változik, ideológiák születnek, tűnnek el. Egy valami konstans: a hülyeség.
@fletwwod_mac:
Dzsöpen rendben, de ne egyenek delfineket. Azért útálom őket. Jó éjt!
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
a legitim voksolás sem a fülkékben dől el, azt a prátoknak elő kell készíteni és az főleg az 7uccákon dől el meg a gyomrokban és a pénztárcákban, agyakról kár beszélni az nem magyar termék elveszett hosszú idővel ezelőtt "nobrainers" amit látok a történelmi szemét generációk a pöcegödörben élvezve amikor csak kevesebb fost kell nyelniük bár mindez a butaság és kapzsiság eredménye és az, hogy ilyen könnyen megoszthatók elvtelen selejt emberpéldányok a történelem rakja őket a szemétdombra szépen egyenként...majd ha rájönnek addigra vízszintesek és hidegek lesznek

brühühühühühü
@Knósszosz: Na a vér nem válik vízzé, fiam!! Én is utálom a delfin-, bálnaírtó hülye mániájukat. Pláne, hogy ezt kutatásnak hazudják, hogy csinálhassák a besték!
@Knósszosz: Na, az itthoni ritmusok sem rosszak!
@a szív fészkei:
A Feri is ott lesz? Akkor megyek én is.
Előtte beugrok egy mekibe, vagy valahol veszek pár szendvicset és ott fogom előttük megenni! :))
Ennyivel igazán tartozom nekik.
Amúgy most ők fogják körbehugyozni a Kossuth-teret?
Nem mintha zavarna innen vidékről, no meg igény is van rá.
@a szív fészkei: Esküszöm kinézek a jövőhéten röhögni rajtuk egy jót. :)
@rodeo36: Kandomblézz nekünk, ránk fér valami segítség már! Ez az itteni isten nem áldja meg a magyar se jó kedvvel, se bőséggel, hanem mindezt elveszi tőle.
Még szenvedni kell? Meddig,mennyit, miért? Legalább a választ tudjam, hogy miért.
@a szív fészkei: Rodeo érti a zenét?Kottát még tudnék olvasni, viszont ha el kéne kezdenem kapásból valamit mondjuk G dúrban énekelni, a hang eltrafálása már necces.
Marko és Boban Markovics külföldi koncertjeit végig hallgattam és néztem, de a hazaiakat is.Gyönyörű látvány egy karcsú szerb pasi fúvós hangszeren játszva.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Biztos bérelnek egy toi-toit, telik rá. Engedélyeket rá beszerezték, olvashattad. Szóval nem elözönlik a Kossuth teret.

Amúgy a tévések éhség- és gördülősztrákja is azért fulladt hamar érdektelenségbe, mert a kutya arra nem jár a Kunigndába a tévéseken kívül és nem látszódik a városban ebből semmi. Ha még a Szabadság téren lenne a tévészékház, talán sikeresebb lett volna ez a vállalásuk.
@a szív fészkei:
majd nézz utána -sok sok hallgatással azaz zenehallgatással- a polifonia és harmóniavilág az ami megragadja az emberi hallgatóképességet...amikor ez a kettő nincs jelen -bármi okból- akkor és lapozni szoktam és felkapottság népszerűség sohasem érdekelt ebben a döntésemben és sohasem bántam meg...a XX. század elején kezdtek létrejönni a számomra zajok és egyre szaporodnak, a reneszánsz és azon belül is főleg az olasz az ami visszahozta az aranymetszést amit nem lehet felülmúlni...minden próbálkozás a dugájába dőlt és fog dőlni...mint mondád a harmónia az anyag lényege és sokszor ellentmondasz ennek az általad favorizált zenének nevezett zajokkal mert éppen kifejezik azt amit te magad ugyan sohasem tennél de helyetted ezek megteszik: ROMBOLNAK és nem építenek semmit a helyére a legborzalmasabb filozófia a "tagadás" a dialektika = a tagadás tagadása A VILÁGEGYETEM LÉTALAPJA ÉS ABSZOLÚT LÉNYEGE

brühühühühühü
@rodeo36: szerintem mindig vannak olyanok, akik

1.) az apparátustól abszolút biztonságot várnak, mert eleve olyan a beállítottságuk. Na ők soha nem fognak tiltakozni akármekkora is az adó mértéke (,,mert adót *kell* fizetni, különben...''), akármilyen mértékű is az elnyomás (,,mert rendnek kell lennie, különben...'').
Ők azok, hogy ha holnaptól Rákosi-éra lenne, akkor oda menekülnének a ,,fenyegető külvilág'' elől.

2.) azok, akiknek egy postai utalvány kitöltése is komoly szellemi teljesítmény. Nos ők sem kevesen vannak és pont az értelmi képességeik miatt könnyen megvezethetők - főként ha csak egyoldalú híreket kapnak.

3.) azok, akik nagyon nehezen ismerik be, ha tévedtek, inkább mindig más a hibás.
Ők a végletekig kitartanak hibás döntésük mellett, minthogy be kellene tévedésüket ismerniük. Ne mondd, hogy kevesen vannak, hiszen szinte mindenkinek van egy-egy ilyen ismerőse.

4.) végül a rendszer haszonélvezői. Ők önként nem fognak lemondani a jóról.

összegezve elég nagy lehet a létszám. Még csak megbecsülni sem tudom, hány %-a a szavazóképes népességnek.

Őket felébreszteni szinte reménytelen vállalat.
@Mariann19: Rodeo folyton magyarázza és illusztrálja itt, a zenei szabadegyetemén a muzsikát matekkal, mindennel. fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/10472_379127918827279_1617548821_n.jpg Ezt is biztos értitek, én nem.

Sajna, én máshogy közelítem a dolgot, totál csak az érzelmek felől és hogy hogyan hat rám - és nem azt szűröm és abszorbeálom magamba, mint ő. Ebből villongunk párat, mindig lecsesz a poprajongásomért, de nekem az az zenei eszmélésem és az életem, nekem az adott tartást, élményt, érzelmet... Ő egy Bruce Springsteenben nagyon nem látja meg, amit én ;-DDDD.

Karcsú szerb fúvóst még nem láttam sajna.
@a szív fészkei: A Ritók Nóra Írás egy segélykiáltás.Annyira szeretnék segíteni, de nem tudok.Ezt a szitut látom lelki szemeimmel, vagy vizuálisan földrajzilag elterülve Magyarországon.
@a szív fészkei:
a tékozló fiú butaságát élitek át, és az a döntés született, hogy amíg a vájúban nem keresitek a szebb falatokat a rothadó moslékban addig nem lesz rend...ez kibaszott hosszú magyarázatot is igényelhet, de akit kérdeztem felkapta a vizet és rámvágta a kókuszdiót..."mondtam amit mondtam" és otthagyott ...elfüstölt

brühühühühü
@a szív fészkei: A Markovics mellett találsz bőven. Megpróbálom a joutube-on megkeresni azt aszámot, ahol 200 fúvós kiséri Markot és Bobant, ha megtalálom, küldöm. Ott lehet válogatni a karcsú fiúkból látványként.
@Mariann19:
megkérdőjelezed? vagy csak nem hiszed?

nem vagyok egy Szabolcsy Bence de sokat tanultam tőle...

te hogyan vagy ezzel?
@rodeo36: Nekem nem zajok, amiket te annak tartasz, ez a fő difink. Akkor ezek szerint bennem sok diszharmónia van és arra rezonálnak, de engem nagyon sokszor elringatnak, megnyugtatnak, megríkatnak popszámok is, pl. a belinkelt Felkelő nap háza. Úgy belém mar, hogy el sem tudom mondani.

Csak a szabályos egy idő után unalmas. mondom, a te Raphaeled engem kimondottan zavart az édesbússágával. ezen nem fog változtatni, ha ezer órát hallgatom, mert nem pendít meg egy húrt, ahogy a rekedt állat Bruce vagy Joe Cocker meg igen. Az utóbbi You are so beuatiful-ja fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/10472_379127918827279_1617548821_n.jpg szerintem a világ egyik legszebb dala. Te meg kifutsz tőle a világból, mert nem pavarottis csengésű a hangja.

Nem fogunk mi ezen egyezni, de egyezünk sok másban, nem?? ;-)))
@a szív fészkei:
PERSZE...és ez így jó ahogy van Yin és Yang együtt a teljesség egyik sem létezhet a másik nélkűl ez meg a TERMÉSZET MAGA
Off, de tényleg ennyire kokszolt? www.borsonline.hu/20120909_mar_futnia_sem_szabad_armstrongnak Na ott ezek szerint nincs kibúvó a legnagyobbaknak se.
@a szív fészkei:
veled vagyok!!!

képzeld mi munka a hatalmas bálnát 2 mm x 20 mm x 60 mm -es szeletekre felaprózni és csinálni belőle shushit felgöngyölve és mindenféle "sohasemtudommegmivel" összekeverve és hány japán lalkik jól egy marék rizs meg 3 tekercs shushi-val...

a báránypörkölt is finom de nem látod amint a 3 hónapos barikát a juhász tarkónvágja és orra vérzik majd megnyúzza és fincsi perkeltet vagy sültet csinál belőle

ez a természet rendeje megesszük egymást nem marad hulladék hacsak nem PVC vagy üveg

brühühühühühü
@rodeo36: Tudtommal a bálna azért kicsit védettebb, mert egyre ritkuló állat, mint a barika - azt nem is eszem, iszonyú macerka lenne nekem lefilézni. Nincs ahhoz türelmem, szoós kis állatokat elvből nem is fogyasztok, se borjút, se malacot.

Amíg egy bálna kifejlődik, némi idő és vannak egyéb halak az óceánban körülöttük zabálni. Pláne delfint nem kéne mészárolniuk.

Mert a szusi nem bálnából készül.hvg.hu/gasztronomia/20110822_sushi_mitosz
@a szív fészkei: ez a kvintkör ott a képen...magyar megnevezésekkel Kodály rendszerben, ez matematika és fizika és a diatonia alapja ezért halt meg szülőágyán a dodekafónia...mert nem ilyen

van valahol az Odysseia-ban egy leírás a harmóniákról és a lantról meg a többi akkor készített és használt hangszerekről meg Aiólos zenéje na az szépen egyszerű szavakkal az ARANYMETSZÉST magyarázza
@a szív fészkei:
nem szeretem a shushi-t...viszont a perui CEBICHE nagyon is, bár le szoktam önteni róla az ecetet ha azzal hamisítják ugyanis eredetileg citromlével kell készíteni és isteni finom

az én ismereteim szerint Japán-ban a bálna az alapanyaga az egyik fajta shushi-nak de kár erről, nem eszem

brühühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

azé egy lila sapit ne felejcs el a buksidra tenni és időnként rikkantani egyet, hogy monnyon le!
@fletwwod_mac:
ez egy tökéletes elemzés és a pontjaid precizek...Óh fájdalom anyja ne hagyj el

brühühühühü

szegény Magyarország vagy valóban szükség van egy reboot-ra?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az egyik hsz: "csak tudnám ki volt az a 2/3?"

hát én is...van egy jó vasorrú bakancsom

brühühühühühü
1990-ben teccetek volna minden politikust és kisztitkárt felkötni...
@dr. Balta$ár:

nem vagyok egy véleményen veled...elegendő lett volna azt a bizonyos kollégiumi gittegyletet kiciánozni az egyik orgiájuk alkalmából amikor a kotont bentfelejtették és rábasztak...soxor... utána ginecológus sokáig horgászott...na ezekre nincs sohasem szüksége senkinek csaj nekik önmagukra

brühühühühühü
@Penivaldes: na ez hiányzott még... ennek is bitófán lenne a heje...
@rodeo36: jobb kés őn mint soha... ami késik nem múlik...
@Penivaldes:

hazudiiiiik! monnyon le!

@dr. Balta$ár:

....meg a szomszédomnak is! megin lepisálta a kutyája lábtörlőmet.
@hacsaturján: az nem mérhető össze a HAZAÁRULÁSSAL...
"2010. március 18., 09:54

Az építőipar a magyar gazdaság egyik legfontosabb húzóágazata. Amíg az építőipart nem állítjuk talpra, addig Magyarország válsága tovább mélyül. Az MSZP-kormány ezen a téren is kudarcot vallott. Ma Magyarországon minden változásért kiált. A nemzeti ügyek kormánya kiemelt szerepet szán majd az építőiparnak, ami fontos területe lesz annak az új gazdaságpolitikának, melynek keretében 10 év alatt egymillió új adózó munkahelyet hozunk létre.

Cser-Palkovics András,
a Fidesz helyettes szóvivője"
Szerintem meg kéne nézni feribohócot a héten. Kíváncsi vagyok hogy néz ki egy éhes proletár a Kossuth téren. :))
"Le kell zárni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot!
2010. január 3., 13:23

A Bajnai-kormány csak mélyítette Magyarország válságát. Emiatt 2010-ben a magyar emberek többsége életének még nehezebbé válására számít, és a gazdasági elemzők előrejelzései is nagyon borúlátóak.

Az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről.

A Bajnai-kormány ráadásul a 2010-es évet is adóemelésekkel és áremelésekkel kezdte. Vagyis még több terhet raknak az emberekre, miközben a korrupt szocialisták a közpénzek, a nemzeti vagyon utolsó maradékait lopják el.

Bajnai a Gyurcsány-korszak továbbéltetője, az MSZP-t meg kell állítani, a Gyurcsány-Bajnai-korszakot le kell zárni!

Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője"
"A válság kezelésére alkalmatlanok azok, akik a válságot okozták

2009. július 20., 12:15

A magyar gazdaságról a mai nap is olyan szakértői vélemények, sajtóhírek jelentek meg, amelyek egyértelműen mutatják a kormányzati politika kudarcát és azt, hogy a kormány alkalmatlan a válság kezelésére. Magyarország továbbra is a régió beteg gyermeke, tovább romlott hazánk versenyképessége, jelenleg nem látszik, hogy az egyes szakterületek, programok hogyan illeszkednek egy hosszú távú stratégiába, drasztikus mértékben, 10,1 százalékot esett az építőipari termelés ... kizárólag újabb és újabb megszorításokban gondolkodó politikája a válságot kezelni nem, legfeljebb félrekezelni tudta. Ez nem csoda, hiszen azok, akik tönkretették Magyarországot, azok nem lehetnek alkalmasak annak a válságnak a kezelésére, amit éppen maguk okoztak. Ők csak azokban a módszerekben hisznek, és eszközöket alkalmazzák, amelyek csődöt mondtak, és amelyek miatt ide jutott a világ és benne Magyarország."
@Blogger Géza: A béka segge alá beásott tündérországnak mi köze is van Japánhoz?Kb annyi mint a műkörömépítőnek a földhöz...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Na, mit mondtam, Gábriel...?

Ha még emlékszel, azt vontad kétségbe, hogy névvel kell megjelölni az ellenzéki pártot, akire szavazni akarunk ...

Hát itt van...

" A cédulagyűjtést felváltó lehetséges jelöltállítási módszerek között említette a kauciót – amely szerint egy bizonyos összeg letétele után lehetne jelöltté válni –, az aláírással történő ajánlást,.."

Aláírással történő ajánlás - no ?

Mert - a titkos választás helyett bevezetik a nyílt - névvel,címmel választást.

Oszt jónapot.
Jut eszembe ez a film balosoknak szerintem kötelező. :)

youtu.be/xqoB37rR3HI
" egy bizonyos összeg letétele után lehetne jelöltté válni –, az aláírással történő ajánlást, valamint azt is, hogy a parlamenti pártok képviselőinek eleve ne kelljen semmilyen ajánlást összegyűjteniük. Rogán szerint ugy..."

Ez még jobb, hogy ne kelljen semmi...

Olyan dömping lenne pártokból, hogy több lenne a párt, mint a szavazó.

A kauciós meg mégjobb.
Nemcsak a fidesz nyerne, de még kaszálna is.
Válság... Nincs új a Nap alatt. Gottfried Feder közgazdász így írt 1926-ban, 3 évvel a nagy gazdasági világválság előtt!

„Csinálj adósságot” - ez az új trend. A bankok arcátlan uzsorakamatait, a kölcsöntőke által értékteremtő munka, és fáradság nélkül kitermelt extraprofitot, persze mindenki jo-gosnak és törvényesnek találja. „Gazdasági pártok” alakulnak, amelyek persze a Dawes-tervet támogatják. Azt a törvényt, amely minden eladósodás és minden adóteher ős-oka. Sokan beleesnek az adósságcsapdába, szidják az adókat és a kamatokat, de közben alázatos csúszómászóként közlekednek holmi bankárok és tőzsdecápák előtt.

(...)

Sokba kerülnek ezek a német népnek. A bizottsági tagok, a vezetők, az igazgatók tiszteletdíjai csak pénzt emésztenek fel, de sem külön-külön, sem együtt nem képesek bármiféle eredmény elérésére. Egy aljas „forradalmi intézkedés”, a pénzrontás, az infláció, kiürítette a kisemberek zsebét és az egyesületek kasszáit. A fehér asztal mellett meghozott adótörvény évek hosszú munká-jának reményeit törte össze egyetlen csapás-sal -, amit az egyik oldalról véget nem érő ülésezések, egyeztetések, beadványok, ja-vaslatok árán elértek a kormánynál és a parlamentben, azt a másik oldalon elvitte a drágulás, az infláció és az ármanipuláció.

Káosz és válság mindenütt. Zavar van a fejekben…. Hogyan biztosítsa a földműves a megélhetését, ha az utolsó bőrt is megpróbálják róla lenyúzni, hogyan vásároljon a munkás, ha a lánckereskedelem megdrágítja az árakat, mit érnek a hivatalnokok és az alkalmazottak a nagy nehezen kiharcolt fize-tésemelésekkel, ha közben a fogyasztói árin-dex százalékos arányban sokkal nagyobb mértékben emelkedett? De higgyenek csak továbbra is az állam segítségében, az elsze-gényedés és a rabszolgatartás államának segítségében, amely mindennek nevezhető, csak „gondoskodó államnak” nem, amely a pénztőke kamat- és adóbehajtója.

(...)

Az örök körforgás pedig tovább folytatódik, az emberek a magukat apolitikus, pártok feletti szerveződésként definiáló régi pártok felé fordulnak, ők pedig „nem adhatok mást, csak mi lényegem” alapon ismét csak a legalantasabb pártpolitikát produkálják.
@Dr. simonmondja.: nincs jelentősége... BALTÁS választás lesz
@Dr. simonmondja.: eleve nem legitim az a választási tv. amiről egy párt gondolkozik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kíváncsi voltam, hányan gondolkodnak. :)Nem sokan vették észre, hogy 14.600 a helyes kiadási oldalon.
"Fidesz: ez felháborítóan szörnyű!
2010. február 16., kedd

Hangsúlyozta Orbán Viktor.
Egyszerűen már tényleg nem mehetnek így tovább a dolgok - jelentette be Orbán Viktor egy újabb sajtótájékoztatón. A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint az MSZP, Bajnai Gordon, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc, valamint az emberek.

„Nagyon fel vagyunk háborodva, amit a kormány tesz, az egyszerűen nevetséges.” - magyarázta a sajtónak Orbán. A politikus szerint lassan már el sem lehet hinni, hogy Demszky Gábor, és hogy az SZDSZ, Mesterházy Attila pedig csak az utolsó csepp volt a pohárban. Orbán azt is kifejtette, hogy amikor a Fidesz kormányra kerül, az emberek hangja hallatszódni fog, amint azt mondják: elég volt mindenből, amit, és különbenis MSZP."
ki legyen az mnb elnök?

megbízható kéne... dr Lévai anikó ? persze csak ha nem ragaszkodik az MTA elnöki tiszcséghez, amit korábban kinéztek neki... lévén a korábbi elnök a B-közgép vip páhojban egészségügyi okok miatt felajánlotta érdemei elismerése melett a lemondását...
Reggel a rogán volt a TV2-n vendég.
Azt a hazugság cunamit, amit eleresztett nehéz überelni!
Kérdésre konkrétan nem válaszolt, egyfolytában terelt.
Majd' szétb@sztam a tévét. :(((
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
te maradtál egyedűl akit a számok érdekelnek?

ha 15600 - 14000 = 1600 milliárd hiánnyal

bár szerintem a valós hiány 27000 milliárd HUF

brühühühühühü

van hozzá táblázatom excel...de nem küldöm dolgozzatok ti is
@Dr. simonmondja.:
valamelyik fideszes elolvasta az "Egy magyar nábob"-ot?

vagy megyünk -tolatva- a római korba

brühühühühühü
@rodeo36: Fel vagyunk háborodva, hogy nem osztod meg velünk. :)
@Dr. simonmondja.: Figy ezt gondolom innen szedted ugye?? :)

index.hu/belfold/2012/09/09/ilyen_lesz_a_fidesz_valasztasi_rendszere/

Az aláírásos ajánlás problémádat nem nagyon vágom, hiszen eddig is alá kellett írni az ajánlószelvényt. Én egyébként támogatom, hogy töröljék el a kopogtatócédulázást.

Viszont a cikkben van más cukiság, amivel kapcsolatban érdekelne a véleményed??? :)

"Rogán azt is elmondta, hogy a kampányfinanszírozás új szabályairól még nem döntöttek, de elképzelhető, hogy 2014-ben a költségvetés nem a pártokat, hanem a jelölteket támogatná versenysemleges alapon."

Képzelem milyen versenysemlegesség lesz a következő kampányban. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
látod első lusta vagy

brühühühühü
se pro se kontra
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te kis huncut, hát akkor:

George Soros legelsősorban nem magyar-amerikai beruházó, hanem amerikai…ő egy gazdaságfilozófus is, nemcsak pragmatikus.

A helyzet -ami nemzetközi- fokozódik már nagyon rég óta de leginkább azóta mióta az akkor kurvára vesztes német gazdaság el kezdett megegyezni az addig halálos ellenségeivel és hatalmas sikerrel megalakították a az acélkartellt ami az EURÓPAI ÚNIÓHOZ VEZETETT persze jóval később…ez baszta a csőrét és egyre inkább azóta az amerikai tőkének mivel a kizárólagosságukat seggbe baszta és a saját részét követelte a világpiacból. Amerika nem akarta adni de már barátok, szövetségesek voltak hát szemben nem lehetett hát tovább jöttek hátulról, a mai napig és még sokáig mert europa a vén kurva még mindig jobb a fiatal fruska aki nem mindenhez ért de nagyon erős mert nem akar mást gyártani mint fegyvereket és sakkban tartani mindenkit…1970 körűl magyar barátaimmal kurvára röhögtünk az éppen végére érő vietnami háborún mert azt állítottuk, hogy abban a pillanatban amikor a SZU megszűnik (emlékezz 1972 ben mondtuk) kurva nagy bajban lesz Amerika.
És íme mi lett…ma az egész európai buli amerikai születésű és ha európa felébredne akkor meg is szűnne az egész válság nevű kalamajka amely az amerikai gazdaság ingyen finanszírozása európai pénzzel ami immár össze van mosódva de még szét lehet szedni
Magyarország ebben a kalamajkában a buta tékozló fiú szerepét osztotta saját magának már nagyrészt moslékon éltek de még sok moslék vár rátok amíg ki nem ebrudaljátok a saját rablóitokat és a buta szekértolóikat…akasszátok már fel a zorbánokat…és lesz béke meg a fejlődés lehetősége

Ha nem, béke poraitokra… brühühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Vicc az egész. Németország = Euro. Amikor a németek azt mondják a közös pénzre, hogy 'nein danke' azt kb. 3 másodperccel fogja az euro túlélni. De lehet hogy sokat mondtam. Másnap reggel nyolc órától pedig az új eurót úgy hívnák hogy Deutsche Mark. És mindanki abban számolna, ahhoz mérnék az inflációt, stb.
Németország nélkül az egész tótumfaktum meggebedne. Miért nem Észtország, Lettország, Románia, vagy Írország válságkezelő programját elemzi a sok szuperagy.
Görög megszorítások, jujujujjj! Gonosz németek meg IMF miatt. Ha Görögországban 40%-al csökkentenék a fizetéseket, akkor keresnének 12 havi bért évente az emberek. ha harmadával csökkentenék a nyugdíjakat, akkor lenne 200 ezer forintnak megfelelő a nyugdíj összege.
Tényleg felháborító szegény, szorgos, becsületes adózás mintaképeinek számító görögök ilyen rettenetes megsarcolása.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

lássuk:

George Soros legelsősorban nem magyar-amerikai beruházó, hanem amerikai… ő egy gazdaságfilozófus is, nemcsak pragmatikus.

A helyzet -ami nemzetközi- fokozódik már nagyon rég óta, de leginkább azóta mióta az akkor kurvára vesztes német gazdaság el kezdett megegyezni az addig halálos ellenségeivel és hatalmas sikerrel megalakították az az acélkartellt, ami az EURÓPAI ÚNIÓHOZ VEZETETT persze jóval később… ez baszta a csőrét és egyre inkább azóta az amerikai tőkének mivel a kizárólagosságukat seggbe baszta és a saját részét követelte a világpiacból. Amerika nem akarta adni de már barátok, szövetségesek voltak, hát szemben nem lehetett, hát tovább jöttek hátulról, a mai napig, és még sokáig, mert Európa, a vén kurva még mindig jobb… a fiatal fruska aki nem mindenhez ért, de nagyon erős mert nem akar mást gyártani mint fegyvereket, és sakkban tartani mindenkit…1970 körül magyar barátaimmal kurvára röhögtünk az éppen végére érő vietnami háborún, mert azt állítottuk, hogy: abban a pillanatban amikor a SZU megszűnik (emlékezz 1972-ben mondtuk) kurva nagy bajban lesz Amerika.
És íme, mi lett… ma az egész európai buli amerikai születésű, és ha Európa felébredne, akkor meg is szűnne az egész válság nevű kalamajka, amely az amerikai gazdaság ingyen finanszírozása európai pénzzel, ami immár össze van mosódva, de még szét lehet szedni.
Magyarország ebben a kalamajkában a buta tékozló fiú szerepét osztotta saját magának: már nagyrészt moslékon éltek, de még sok moslék vár rátok, amíg ki nem ebrudaljátok a saját rablóitokat és a buta szekértolóikat… akasszátok már fel a zorbánokat… és lesz béke meg a fejlődés lehetősége

Ha nem, béke poraitokra… brühühühühühü
höhh, hogy mik vannak:

Matolcsy: az MNB-re "valószínűleg nem lehet kiterjeszteni" a tranzakciós illetéket
Matolcsy György szerint "valószínűleg nem" lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) a pénzügyi tranzakciós illetéket, de a munkahelyvédelmi akcióterv ezen bevételi lába - attól függetlenül, hogy a teljes pénzügyi rendszer vagy csak 70-80 százaléka fizeti a tranzakciós illetéket - stabil.

hvg.hu/gazdasag/20120910_Matolcsy_MNB_tranzakcios_illetek
@rodeo36: nocsak, Stefisedsz, kétszer mondod, kétszer mondod :D
oops: vitya vitya, kell ez neked? térj mán észhő te szerencsétlen

Stabilitást és IMF-megállapodást akarnak a vállalkozások
Nagyon nagy önmérsékletre, szerénységre és józanságra lesz szükség egy reális 2013-as pálya felrajzolásához - véli a VOSZ főtitkára.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/stabilitast_es_imf-megallapodast_akarnak_a_vallalkozasok.530610.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
látom egyszer sem olvastad el, ismétlés a tudás anyja

brühühühühühü
L.O.L.

Kossuth tér, visszatér!

mandiner.blog.hu/2012/09/10/kossuth_ter_visszater_143

Kossuth tér, visszatér! – bár valószínűleg Lanczner „Satu” Ferdinándék se gondolták volna, hogy maga az egykor takarodásra felszólított lotyaszájú pápai gyerek fog visszaavászkodni a Kossuth térre, egy éhségsztrájk erejéig. A Parlament előtti köztér újra élénkül: Gyurcsány, Kossuth tér, már megint, újabb sóhajjal erősíthetjük meg a világ megváltoztathatatlanságába vetett hitünket. Örökké 2006.

A Frizbi műsorában Hajdú Péter, Molnár Anikó és Gyurcsány Ferenc a fame bitch-filozófia három leghűbb magyar tanítványaként tündökölt, a DK elnöke újra csúcsra járatta a politikai bulvárt. Az éhségsztrájk persze bevett politikai önkifejezési módja a feszült társadalmak aktivistáinak, bár nem feltétlenül jóllakott ex-miniszterelnökök és parlamenti képviselők élnek ezzel az eszközzel; nem véletlen, hogy a HajduPress (nem az a Hajdú) Az évtized fotói: éhségsztrájkol egy dúsgazdag üzletember címmel hozta le a hírt. A Szemlőhegy utca sportos lakója ugyanakkor nem kíván Bobby Sands sorsára jutni: kényelmes hálósátrakkal és közösségi terekkel tölt el pár extrém diétás napot a Kossuth tér bokrai között a társaival, tán szuttyos csirkékről álmodva. Aztán majd megunják és hazamennek.

A világ első Ralph Lauren-inges éhségsztrájkolója persze tegyen, amit akar, talán már minden kormányzati és ellenzéki szereplő beárazta, hogy belátható időn belül itt lesz velünk, körülöttünk – csakhogy ez az ár felbecsülhetetlen, főként a kormányoldalnak. Járja a maga nehezen kiszámítható röppályáját, tiszta lappal induló ellenzéki megmozdulásokhoz csatlakozva, esetleg megalapozott kritikákat bulváros szószaporítással szétoffolva, egymagában a 2014-re óhajtott baloldali-liberális összefogás legnagyobb akadályát állítva. Orbán Viktor elégedetten köhécsel egyet a reggeli hírösszefoglalót olvasva.
@rodeo36: tévedés, elolvastam, avagy miből következtettél a nemértő , vagy a nem olvasásomra?

vitatkozni nem tudok, mert kb. én is ezt írhattam volna ;)
@keresztanya fabi(en): Igen a néph arra vágyik, hogy kielégítsék a benne lévő mocskot.
@Penivaldes: hehe
mindig jot rohogok, amikor emberek a nepfelsegre hivatkoznak, majd amikor szembesulnek vele, micsoda emberekbol, milyen izlessel, milyen erzelemvilaggal megaldott/vert emberekbol is all a nep osszeborzadnak..:-DD

nem mocsok ez...

ez az elet:-DDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kezdetnek nem rossz, csak azt ugye tudjuk, hogy pár nap múlva úgy is elengedik, hisz csak pótcselekvés, amit felsőbb parancsra tesznek.
Én akkor nyugodtabban aludnék, ha a jelenlegi politikai elitünk lenne szíjra fűzve, minden oldal, minden kreténje, színre való tekintet nélkül, az ügyvédjeikkel együtt.
Az VALAMI lenne, de addig csak lufieregetés és csillámpor... :)
magyarás, kérdés mit, és hogyan, ettől még kibaszott álságos az egész:

Lázár elmagyarázta, hogyan regisztrálhatunk a választásra

Jövő szeptember 1-jén indul majd az önkéntes feliratkozás a 2014-es választásra - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn, amikor újságírók előtt ismertette a választási eljárás tervezett változásait.

hvg.hu/itthon/20120910_lazar_onkentes_regisztracio
Mi aztán nem tökölünk holmi amatőrök módjára, hanem előrelátó módon, hosszú távra tervezünk:
atv.hu/cikk/20120910_ime_matolcsy_ujabb_8_eves_terve?source=hirkereso
Az első nyolcéves terv-:)
Dicséretes ez az optimizmussal kitömött szakmaiság amit Gyuri meg akar etetni a választókkal, csak hát az a baj, hogy az ebédlőasztal sarkán ott van az az ici-pici darab szar, amit éves költségvetésnek hívnak, és terv szerint, rendszeresen újra kell drótozni. Ha az így működik, akkor ez a nyolc éves izé, ez meg micsoda? Nekem elment az étvágyam.
húúúbakker, ez teljesen elszállt:

"A kormány célja, hogy 2020-ig több mint 5 millió adózó munkahely legyen Magyarországon, ez pedig egyben a teljes foglalkoztatást jelent - mondta Matolcsy György éves meghallgatásán az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságában. A hétfői ülésen a nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a cél, hogy 2020-ig 1-1,5 millió új munkahely jöjjön létre az országban."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F09%2F10%2Fmatolcsy_otmillio_adozorol_almodik%2F
@Penivaldes: Ez szerintem egy teljesen korrekt és normális elemzés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A regisztrációnál igazolnod kell legalább olyan komcsi ősöket, mint a fideszes fiúknak, vagy az nem lesz kizáró ok ha nem szeretem a komancsokat? :)
Mert akkor megszívtam - nálunk sehol egy spicli, egy munkásőr, egy ávós, de még csak egy k.rva párttag sem volt a famíliában.
Akkor még szavazhatok, vagy ez csak a narancsbolsiknak jár?
@shinichi: + 1 De unom már én is a görög brühühühüt. Pirulna a cirkuszuk miatt Szophklésztól Aiszkhüloszig mindenki antikjuk!
Remélem már mindenki epekedve várja I. Viktorunk napirend előtti fellépését élő adásban. :)

ingyentv.hu/index.php/tvchannels/index/2/37/919/DUNA%20TV#tv
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vitték ma Biszkut, most csinálnak valami ellenbaltás műsort, hogy ara figyeljen mindenki. Remélem, Csatáry bácsika se ússza meg.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nálunk sem sok :D

de majd az ilyenek ünnepélyes keretek között, kapnak egy szép színű papirlapot több névvel, de csak egy a vitya melletti hellyel, más részén a lapnak teflonos bevonattal, amire semmi nem ír, nem fog ;)
@keresztanya fabi(en): Na most kiengedem magamból a toporzékot: Ez egy hulladék véglény, egy rokihelyeken pöffeszkedő, a farka antiméretét bazi nagy böhöncékekkel és szilikonos macafeleséggel mutogatva palástoló nímand tetűűűűűűűű.

Hogy emberileg, szakmailag - tudja, mit jelent?,á nem - a mínusz tartományt se karcolja, az már ezer éve köztudott. Ha ez így volt - nem nézem az agysorvasztását - ahogy a HVG-s leírja, akkor ezer átok hulljon rá a legcifrábbakból azért, hogy a nézettségért olyan embereket, BETEG GYEREKET!!!! tálal fel nyersen tálcán, akiknek már semilyük se marad, csak a nyilvánosság reménye de HP még abba is belehány. Ez apa??? Milliárdos élősködő bélféreg.

Legyen egyszer ő ilyen és ilyenebb helyzetben! Gyurcsány meg ekkora barom, hogy ebbe belement? Akkor dögöljön éhen a Kossuth téren!
@a szív fészkei: Roussos új száma: Nehéz a boldogságtól búcsút venni. Majd megtanulja a szöveget... Túl nagy a hiszti én is azt hiszem, pedig nekem közelállóak.
A pénzügyi egyensúly (a sajátom) javítása okán, most meló.
@a szív fészkei: "Gyurcsány meg ekkora barom, hogy ebbe belement? Akkor dögöljön éhen a Kossuth téren!"

Nem lesz nekünk ekkora szerencsénk. :)
@a szív fészkei:
De mérgesnek teccen lenni-:(
Ez a Hajdú Péternek nevezett kommunális médiaszennyezés, már rég megérett arra, hogy picsán rúgják. Gusztustalan ordenáré módon sztárolja magát meg a kirakatlotyóját, minden földi jóban hónaljig turkálnak, akár olyan mocskos erkölcstelenségek árán is, amelyeket a cikk szerzője említ. Egyet értek!
De érdekes: "Egy kicsit könnyebb lesz lopni a MÁV-nál

Jenei Miklós
2012. szeptember 10., hétfő 07:16 |
|

Cégekre szabott közbeszerzések, drágán vásárolt zúzott kő, gyanús literes ásványvíz, papíron létező járda. A MÁV compliance osztályát nem rég hozták létre, máris tízmilliókat spórolt meg az állami vasúttársaságnak a kétes ügyek feltérképezésével, az új vezetés azonban hallani sem akar a közbeszerzések körül szaglászó társaságról. Dávid Ilona szeptembertől megszüntette az osztályt."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/10/mav/
@Knósszosz: Hát legalább ezt a médiabűnözőt kéne eltakarítani első körben a tisztább országért! De már nagyon bevásárolta oda magát. A TV2 meg fillére megvehető kurva, Stefi fénypászma hozzájuk képest.
@Knósszosz: Na ehhez én is csatlakozom. Egész szép nagykoalíció lett hirtelen a Hajdú félékkel kapcsolatban. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Dehogy szállt el.
Nem tudom, hány éves vagy, Kádár alatt "teljes foglalkoztatottságnak" hívták a gyárudvarokon történő lézengést.
A statisztika szép tudomány, sohasem csal, csak akik visszaélnek vele.
@rodeo36: Hogyan gondolod, hogy megkérdőjelezem, vagy nem hiszem. Egyébként is Neked a jövőben mindent elhiszek. A Markovics és a 200 fős orchester megkereséséért és elküldéséért a szivembe zártalak. Szevasz!!!@a szív fészkei:
@a szív fészkei:
Nézd... Piktor is futott nála. A szar meg a fos. Választhatunk... ?
@rodeo36: Megsúgott Maurice Andrét meghallgattam. Nagyon köszönöm!
@Habakuk999: tudom, és a duma is pont ez volt, kb. veled egyívású, majdnem 40 :D
@a szív fészkei: Örülök, hogy a 200 fős orchester bejött látványként is, lehet szemelgetni belőlük, egyik-másik megér egy-két ajtó csapkodást. Ám, nem hiszem, hogy nagyívű elmélkedést lehetne folytatni velük pl. az empiriokriticizmusról a búrájukat elnézve.
@a szív fészkei:
Evégre van fontossági sorrend is a világon! :)
Hidd el Piktornak a beszédében lesz szó Biszku elvtársról.
Az fontosabb... Sokkal.
@a szív fészkei: gondolom rakeszulnek, ha orban megint bukna es megint korhazbacsapna aniko asszonyt..:-)
Behaltok tőle...viktor elkezdte a dumcsit a parlamentben. :)
@Penivaldes:
Kis perverz! Hogy neked mik nem jutnak eszedbe ezekről!
Nekem kb ilyesmi...

m.blog.hu/be/bealvosfilm/image/bilincs.jpg
@Mariann19: Bennük van a zene, elég az. Irigylem ezért őket. :-)) De én a balkáninál azt szeretem, amikor a nagyon elhalkuló lassú átvált fergetegesre.

A klasszikus Kusturica-betétdalt,pl. www.youtube.com/watch?v=UigAe0_vtn0

Imádtam azt a filmet,zseniális, minden benne van rólunk is, azok a figurák egy az egyben a mi világunk basszus, hol vagyunk mi nyugattól?????
Viktor azt mondja készülünk a jövő év tavaszán várható nehéz világhelyzetre.
A végén a maffiózó szarba esése!?
Úhhhhhhhhhhhhhhhh, mint Orvbűn legmegfelelőbb helye.

Ha nagyon el vagyok keseredve, ez a jelenet megvigasztal.
@keresztanya fabi(en): Annak? Nem is volt. Háj és steksz tölti ki mindenét. Nejét a szilikon is. Szegény gyerekei, milyen súlyos karma vezette őket ehhez a két üres buta emberhez????
Viktor: "be kell vezetnünk egy új politikai életszabályt." :))
@a pontosság kedvéért: Felmérésre ez nem a legjobb módszer, mert ha 2-3 kommentben már szerepel reakció, akkor a többiek valszeg nem fognak reagálni, mondván: - mások már megtették, minek fűrészeljük a fingot.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ajjaj Béla bácsi. :)

"A főügyész elmondta, hogy Biszku lakásában a rendőrök lőszereket találtak, ami összefügghet évtizedes hobbijával, a vadászattal. Mivel azok tartására már nincs engedélye, ha a lőszerekről kiderül hogy élesek, újabb gyanúsítás következhet."

index.hu/belfold/2012/09/10/biszku_akar_eletfogytiglant_is_kaphat/
@rodeo36: és kérnek egy linket is az excel manual-hoz, mert a beépített súgója nem müxik. félő, h másként fogják használni, mint te. :DDD
indul az őszi hazugság cunami... kapaszkogygatok !

"...a költségvetési hiány csökkentése biztosítja, hogy az adóságállomány 2013-ban is csökkenni fog"

hihihii:)))) deficites költcségvetés és csökken az adósság:))))))

"A válság ellenére is fontos sikereket értünk el. Megvédtük a nyugdíjakat, évről évre az infláció mértékével növeltük, megőriztük a vásárlóerejét"

:))))) + +... érzik biztos, jobban élnek.. és a maynup is

"...milyen lépések kellenek ahhoz, hogy Európa válsága ne húzza le Magyarországot."

a rohadó nyugat:))))

ez a büdös rohat c... uppsz dakota... gebedne meg MOST
Vona felhozza hogy miért nem ejtett szót frakció társa Ángyán legutóbbi előadásáról.:)
Elsőként a Jobbik elnöke, Vona Gábor szólalt fel, ő kommunikációs trükknek minősítette a beszédet, ami arról szólt, hogy mindenki gyenge. "Ha viccelni akarnék, azt mondanám, nehéz helyzetben van az ország, ha már Gyurcsány Ferenc is sátorban lakik" - mondta. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ,,Rogán azt sem tartja kizártnak, hogy a feliratkozás bevezetése miatt módosítani kell az alaptörvényt.''

No, majd nyugodtan/nyugtalanul keressenek csak meg, hogy miért is nem iratkoztam fel, bojkottálva a Szép új Világ-ot...
@fletwwod_mac: de legalább kopogtatózás már nem lesz. Mármint a cédula gyűjtés kapcsán. :)
@fletwwod_mac: ,,...azoknak pedig felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak...''

hehe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor most mennyi lesz. rodeo36-ot idézve

brühühühűűűűűűű
---
most sem tudja az egyik száj, mit mond a másik? úgy össze vagyok kuszálva! ne hagyjanak a tétova bizonytalanság mocsarában elsüllyedneeeeem!!!
@fletwwod_mac: lásd romániát pl. meg hát lesz itt olyan lista, még a reggeli végterméket is tartalmazni fogja.
Bár elsikkadt a parlamenti közvetítés miatt, de érdemes vetni rá egy pillantást. Ilyen az, amikor előre bejelentik: megyünk lopni.

www.origo.hu/gazdasag/20120910-heim-nem-kell-ennyi-devizatartalek.html

Bár maga a hír elborzasztó, Heim tényleg értelmesen adja elő a lehetőségeket, vázolja a megfontolandó dolgokat. Egyre szimpatikusabb nekem ez a csávó, úgy tűnik, mintha a Századvég eldöntötte volna: túl kívánja élni a Fideszt.
@shinichi: Hasonló téma. :)

Így úszhatja meg Orbán az IMF-et

www.origo.hu/gazdasag/20120907-a-kormanyzati-betetben-bizhat-a-kormany.html

Durván 7600 milliárd forintra van szüksége a kormánynak 2014 közepéig, vagyis a következő parlamenti választásokig ahhoz, hogy törlessze kötelezettségeit, és megújítsa a lejáró államadósságot. Ez akár a napokban bizonytalanabbá vált IMF- vagy uniós pénz nélkül is összeszedhető, ha a kormánynak mázlija lesz, és a nemzetközi befektetői hangulat kedvező marad. Az IMF-mentes forgatókönyv megvalósításához az is segítséget nyújthat, hogy hatalmas összeg pihen a kormány jegybankban lévő számláján.
@a szív fészkei: ilyenkor örül a szívem, hogy lilám sincs, miről beszélsz. Ebben a hónapban még nem kapcsoltam be a tv-t. Múlt hónapban 2x néztünk dvd-t. Kb.ebben ki is merül az érdeklődésem... úgy tűnik, nem sokat vesztettem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Penike olyan szemtelenül fiatal, hogy a kérdésed egyik szavát sem érti! :))
Rettenetes hét várhat ránk

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/rettenetes_het_varhat_rank.530619.html

Veszedelmes hetet kezdett az eurózóna: a német alkotmánybíróság szerdán mondja ki a verdiktet arról, hogy alkotmányos-e Németország részvétele az Európai Stabilitási Mechanizmusban (ESM), ugyanezen a napon tartanak előrehozott választásokat Hollandiában, pénteken a közös európai bankfelügyeletről tárgyalnak az eurózóna pénzügyminiszterei (eurócsoport) és egész héten folynak az egyeztetések az EU-ECB-IMF hármas és a görög kormány között.
@fletwwod_mac: Melyiket a bigét vagy a munkásőrt??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
még a recept sem változott. egykoron dollárt tettek a könyvbe házkutatás során. Ezzel a külföldi (nyugati) kapcsolat ténye automatice bizonyítottá vált.

Ha azért nem ítélték el, amivel vádolták, még mindig ott volt a dollár...

Csak én látok analógiát?

Ja ez a lőszer téma előrevetíti azt, hogy az egész csak kirakatper. Bélabá nem fog ülni, majd elengedik egészségügyi okokból, stb. de a lőszer miatt elkaszálják.
@shinichi: már megint?? megyünk lopni copyright by tóta, nem olyan régen
hvg.hu/w/20111216_lopni
@fletwwod_mac: én december óta nem kapcsoltam be (párom szokta)
F1-re és tudományos csatornákra vagyok hangolva
Amúgy a Frizbiről beszélgetünk Szívvel, mármint amit a HVG-ben írtak róla
@fletwwod_mac: Ja, ja.
Még azt is gondoltam volna, hogy (kinek-kinek ízlése szerint, végre) megb@szkurálják Biszkut, még ha ...

De, ezzel a lőszeres idiótasággal túlságosan színpadias, átlátszó az egész.
@a szív fészkei: "a lassú átvált fergetegesre", erre írtam, hogy archaikus, érzelemdús és lázadó."Minden Kusturica filmet megnéztem, ami módomban állt.A csodás hangulatteremtés mellett végig azt figyeltem, hogy milyen precízen, minden részletre kiterjedően rendezte meg ezt a filmet.A 200 fős fúvósok által előadott Guca c. mű az azonos című film kisérő zenéje volt. Láttad?
Teljesen tudok azonosulni Veled a pop zene szeretetében is. Kedvenc énekesem az akkori bandákból a Piramis vezér, Révész Sándor.
Mellékállásban egy Műv. Házban voltam gazdaságis, ott az akkori "menők" majdnem mindegyikével volt szerencsém személyesen találkozni, onnan a vonzódás.
Mondjuk a klasszikusok a nagy szerelmeim, ezekből is a zenekari művek. De szerettem volna e zenekarokban prímhegedűs lenni, de látod, mi lett belőlem!?
@Marcellusca: ha lett volna vér azon a bizonyos helyen, akkor az 1990-es évek elején kellett volna. Nemcsak őt, hanem a végrehajtókat, ítéletet hozókat, stb., szóval a közreműködőket is.
@fletwwod_mac: Ez a vég kezdetének az eleje. :)
Ahogy elnézem a mai parlamenti pengeváltást, lesz rendesen poszt témája Fabiusnak. :)
@fletwwod_mac: Én sem láttam, írta a HVG. És néha belenéztem a Férjem védelmében szünetében és sikítva elkapcsoltam.

Én szoktam tévézni, bármit, ami érdekel és van, amikor egész napokat kihagyok, ez nemek nem álláspont, hogy tévét semmit. ami szar, elkapcsolom.

DE ez a HP, hogy ilyen hozzáállással, mínusz emberséggel és undicsek kinézettel magyar hájpolt fő médiajelenség lehet, na az a szégyenteljes!!!
Orbán azt mondta, hogy az elempé mögött a külföldiek állnak és ezért egyszerűen csak labanc pártnak tartja őket. :)
@a szív fészkei: Tökéletesen egyetértek veled, bár tudom nem látod. :)
@Mariann19:Egy nagyon értékes lett belőled. :-)) Révész Sanyika - hát azért idén elfogadta a Vezér kezéből a kitüntetést. :-((( Szép fiú volt és érdekes hangú. Most állítólag boldog a legújabb, lánykorú nejével és a kislányával vidéken.

Én - ezerszer untatok itt mindenkit - Baksát imádtam, imádom: állítólag megzakkant Berlinben. Ezt Várúrtól hallottam két éve tán, aki agyament fideszfan, de erről tudtam vele emberileg értekezni, mert ismeri a famíliáját.

A popban óriási nagy mozgósító, összehozó erő van, amit Rodeo nem akar megérezni és átélni, ő csak a rombolás szellemét látja benne. Mert rombolt a pop valóban és direkte: régi idolokat, magatartásokat, sok mindent. De adott is. Nekem sokat is... Én sokszor átélhettem az eggyé válást a dalok alatt, pl. a két Rolling-koncerten; azokat, míg élnem adatik, el nem felejtem, akkora nagy ajándékok.

Kusturica zseni, de emberként előttem bukovári: nol.hu/kult/20110621-az_elfojtott_feszultseg_utjan Milosevicset támogatni bárhogy is hiteltelenné vágja a melóit[..]" Szarajevó 1992 és 1995 közötti ostroma során számos európai értelmiségi lépett fel a pusztítás ellen, eközben a szarajevói születésű Kusturica szerb pénzből filmeket forgatott, Szlobodan Milosevics akkori „jugoszláv” elnök, a harcok kirobbantója és karmestere közvetlen támogatásával."
@Marcellusca: vagy - ami szerintem is - jár6óbb út lenne, hogy történelmi eseményként kezelni egy adott évszám előtt történt dolgokat - ugyanúgy, mint pl. a tatárjárást. Nyilván, akkor nem lehetne újratemetni, szobrot emelni sem, stb.

Valahogy folyamatos revansizmus folyik a II. vh. óta minden oldalon és szvsz. ez nem jó mert túl sokba kerül.
@a szív fészkei: valahogy megundorodtam tőle. még az ismeretterjesztő műsorok szájbarágós történetei sem érdekelnek.
@a szív fészkei: A koncertek atmoszféráját volt szerencsém testközelben átélni. Elképesztő volt az az együvé tartozás érzet, amit tapasztaltam akkortájt.Pontosan az történt, amiről írtál. Ráadásul újszerű volt az, hogy a környező országokhoz viszonyítva megengedő módon jelen lehettek a fiatalság életében. Ezeket az együtteseket a média és a propaganda elitélő módon értékelte, de több bandát láttunk nálunk fellépni, soha alkoholt nem fogadtak el, még koncert után sem ittak, mindössze ásványvizet vagy tejet. Kivéve egyetlen együttes vezérét, Demjén Rózsit.Nem volt a koncerteken balhé, sem mentő autó.Igazi összeborulása volt a fiataloknak.
A szerbek mentalitása merőben eltér az európaitól, ennek egyik figurája lehet Kusturica is. Művészi zsenialitása azt feltételezné, hogy egyéb téren is ilyen kiemelkedő a szellemisége. azonban nála mindezt felírta az a fajta nacionalizmus és elvhűség, amely nálunk nehezen elfogadható. Különösen akkor, ha elvhűsége nemtelen attitűdökre irányul.Több dokumentum film alapján látható volt, hogy a Milosevics éra alatt az ország lakosságában olyan ideológiai különbségen alapuló szakadék keletkezett a társadalomban, mely nemcsak szembenállást, hanem ádáz gyűlöletet is keltett a két oldal között.Ütközött a nacionalizmus, a regnáló rezsim és a demokraták ideológiája. Ehhez járult a volt tagországok leszakadása, önállósodási törekvése. Mint tudjuk, a politikai erők a nacionalizmust és a vallást használták fel mindíg az ellentétek szítására, vagy a háborúk kirobbantására, ott is ez történt. Ebben a helyzetben Kusturica nem a helyes utat választotta, mert nem a korszerű ideológiák mellett döntött.
De jó lenne dr. Nógrády György professzor szakszerű magyarázata ehhez. Imádom!
www.youtube.com/watch?v=WO-lbBZbX24
Mindenkinek, aki meg akarja különböztetni a SENÉT a ZENÉTŐL.
Bár azt lehet, de az egy bődületes baromság.
P.s.:
www.youtube.com/watch?v=WO-lbBZbX24
@Mariann19: Szeretlek olvasni, mert a magad higgadt nagyon kulturált és intelligens módján azért azt mondod, mint én, az itt is zsigeri őrültnek elkönyvelt ösztönlény. Ilyenkor azért kicsit megnyugszom, hogy mégse vagyok totál reménytelen eset. Kösz!! :-)))

Na megyek anyázni.
@a szív fészkei: Azért tudnánk napokig egyfolytában - ahogyan Te mondod - eszmézni, mert nagyon egy húron pendülünk.Lassan féltékeny leszek, mert annyi híved van!
Hová mész anyázni, csak nem nézted a parlamentet?
Azt figyeltem, hogy Orbán Viktor a válaszadásban hangilag olyan magas frekvenciára emelkedett, hogy attól féltem, hogy emberi fül már nem lesz képes érzékelni.
@rodeo36: "amerika ingyen finanszírozása európai pénzzel..." Ezt írtad, melyhez adalékként hozzá tenném az alábbiakat: Mint ismert, az amerikai Goldman Sachs befektető és bank birodalom menedzsereinek felső szintjébe tartozott Lagard asszony, Monti, és a jelenlegi görög miniszterelnök is.Érdekes, hogy a két utóbbit tavaly ebből a körből választották ki, nem?
Amennyiben van kedved, a tavaly megalakult "Frankfurti Négyek"-ről szóló közleményeket is nézd meg, igen mélyreható következtetéseket lehet levonni a résztvevők nacionáléját illetően is. Alá leszel támasztva /helytelen magyarsággal/.
@a szív fészkei:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nincsenek tapasztalataim.
Tévét csak akkor kapcsolok be, ha F-1 van éppen.
Filmem annyi van mint a szemét, egynegyedét se néztem még meg, a híreket meg a netről olvasom. Amit a médiafekália hömpölygéséből látok, azt azért, mert a nyugdíjas szüleim tévéznek és amikor átmegyek hozzájuk, na, akkor. Hajdú egy seggfej. Lehet stúdióból műsort csinálni, esetleg lehet akár nézhető is, de azért nem árt megmártózni az élet sűrűjében. Mondjuk Tvrtko vette a fáradtságot, és elment Észak-Koreába, meg a délszláv banzájba etc… Hajdút nem fogják seggbelőni ilyen helyszíneken, az biztos. Katinkája meg olyasmi nekem, mint a Rogán Cili.
Szécsi Pali: „Két összeillő ember” – ja,brühühühü... Az is úgy fogja Tónit lapátra tenni, ahogy köll. Nekem nem őszinte a mosolya, amikor a harminc kilós párja mellett feszeleg. Tonyó szoríccsa is rendesen, nehogy megugorgyon a vad. Neten vannak képek…
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha akarnak, bárkinél tarthatnak olyan házkutatást, hogy 3 rekesz géppuskalőszert, 8 aknavetőt, 4 gyalogsági taposóaknát találnak. Még nálad is... :))
A hat kiló fű mellett, amit az ágyad alá rejtettél!
Ez volt már?

"Leváltották Katus Gábort a MÁV Informatika Zrt. éléről, az új vezérigazgató Sánta Zoltán, tudta meg az Index, értesülésünket a MÁV is megerősítette. Sánta korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél.

Bár a MÁV sajtóosztályán az előző vezér távozásának okairól nem adtak felvilágosítást - mindössze annyit közöltek, a MÁV vezetősége Sánta Zoltánnal képzeli el cég működtetését a jövőben - az Index úgy tudja, a cégen belül többek közt a Katus nevével fémjelzett szakmai kör is ellenezte azt a tűzfal-beszerzést, amelynek megfúrása miatt más forrásaink szerint a compliance osztály is elvérzett.

Mint azt hétfői cikkünkben megírtuk, a MÁV úgy akart 144 millió forintért egy új hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amit már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. A tűzfalat eladásra kínáló cég pedig már zsebében érezte a megállapodást, még nem zárult le a pályázat, már a MÁV Informatika munkatársait oktatta az új rendszer használatáról.

Katusnak a beszerzés kapcsán szakmai kifogásai voltak, amelyet többek közt - az akkor még létező - compliance osztály felé is jelzett. Hogy az ügy kapcsolódik-e Katus mostani leváltásához, nem tudni. A cég honlapja szerint Katus az Infokommunikációs divízió igazgatója marad, a vezérigazgatói posztot 2011 novemberétől töltötte be."

Aki nem áll be a NER zsebműveleti hadosztályába, az kivégzik.
Még szerencse, hogy nincs korrupció és csak a cocik alatt voltak furcsa ügyletek! REMEK!
ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
Anyáznék csak, de minek, ti is elmondtatok már mindent, a nagy gazvezir, meg megaszonta, minden igy jó ahogy van, nincs hiba egy csöpp sem
@Mariann19:

nem tudtam megállni, hogy némi szakmailag is pontos érvvel "válaszoljak" háziszárnyasnak, mert ugye ő most azért adta be a Soros cikket, hogy lássuk mennyire művelt és olvas sajtot amit más fordított magyarra de egy buznyák szót sem értett csak a lényegből...ha az általad is aláhúzottak nem mennének akkor a németek is élhetnének úgy, mint a görögök (persze tartozások rámagyarázása nélkűl) sőt lehetséges a magyarok is (bár a magyaroknak vannak politikusaik akik elhordanák még az anyjuk pinaszőrét is...) de ...és akkor aki itt kezdte olvasni lapozzon vissza

brühühühühühü
@Mariann19:

ja!!!!!!!! meg a főkérdésem: KINEKTARTOZIKAVILÁG? és miért? nézd a Fanny/Fredy ügyet, AIG...a többiből már neveztél...

brühühühühü
Úgy látom még megy a játszma, akkor tessék megnézni ezt a riportot, pártállástól függetlenül. Itt a Magyar kórkép!!!:
atv.hu/videotar/20120910_rendkivuli_interju_hannkiss_elemer_1_reszhttp://atv.hu/videotar/20120910_rendkivuli_interju_hannkiss_elemer_2_resz

DE KOMOLYAN!! Utána megbeszélhetjük!
@GeoCracker:
Láttam adásban, de megnéztem újra.Odaültetném a politikusokat a monitor elé, majd egyenként beleverném a fejüket.
@Mariann19: Nem, a magam darabos humorával arra utaltam, hogy anyámat nézem meg. Parlamentet, én? Naneeeee.

Amúgy annyi hívem van, hogy magánelvélben ezt írták ma rólam:[..]"Tudja, azt gondolom, a kommentje után és kapcsán, hogy ''Orvbűn'' közelebb áll Önhöz, szellemiségben és hozzáállásban mint gondolja." Na, ezt is elértem.

Vigyázz, nehogy ez legyen az egyhúr! Amúgy megtisztelsz. ;-)))

Orrát nem szokta vakarni? Most olvasom Salman Rushdie-tól, hogy Kasmírban azt tartották az öregek, az orr cimpája a belső és külső világ találkozóhelye. Ha az nagyon viszket, akkor az illető nincs békében önmagával, komoly gondjai vannak. Aki meg az orrát érinti, vakargatja beszéd közben az európaiak szerint is hazudozó.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja,új asszonykaseprű hogy elhajtotta a náthás halálba a korrupcióvizsgáló osztályt, ahogy azok felsőbb régiókhoz értek! Hogy nemkell tűzfal sokmilláért, amikor ott porosodik náluk egyért a pont olyan jó. De már volt gazdija a sokmillának, brühühühü...

Kicsit se feltűnő, hogy a MÁV mekkora pénzszivattyú és ez így is marad Dávid Ilona alatt is. Csókacsalád, na.
@a szív fészkei: Én dőre! Az anyázásról azt gondoltam, hogy a parlamentben hallottakon berágtál, és átmész a másik blogra az új témához.Én megnéztem, és a boncokhoz hasonlóan mormoltam végig, imamalom morzsolgatása helyett a karjaimat egy irányba emelgettem.Az a Húr ugye összhangzatban pendül, egyformán játszunk, ugye?
A Neked írt magánlevélről az egyik hipotézis a sértés szándéka lehet.A másik az, hogy vannak önmaguk által túlértékelt figurák, akik kiszemelnek egy emblematikus embert /ez vagy ebben az esetben Te, minősítik, és az a kényszerképzetük, hogy ebbe a körbe tartoznak, tehát így kompenzálják tudat alatti kisszerűségüket.
A harmadik verzió az uralkodó tipus sajátja.Kinéz a kommentelők közül olyan résztvevőt, akinek az oldalakon tekintélye van /ez látszik a válaszadók számából/, privát megkereséssel azonos szintre képzeli magát, és el kezd uralkodni. Despota!
Ilyenbe tenyereltem be a közelmúltban, nem vagyok rá büszke, túl vagyok rajta.
Remélem, a Téged megkereső ítésznek a véleménye hidegen hagy, mert Te is tudod az effélék lélektanát.
Az utolsó bekezdésedhez:A napokban egy kriminológus azt ecsetelte, hogy miként lehet a testbeszédből a hazugságot felismerni.Előttük ismert, hogy a hazugságot előadó ember a fejét mindíg a jobb oldalra fordítja. Gyanú esetén ezt figyeljük!
@rodeo36: Bocs a kései válaszért! A Fanny/Fredy levezetés csak alátámassza a Goldman Sachs birodalom nyomulását. Ugyanis erről a társaságról közismert, hogy a hitelezési politikája behálózó, nem egészen tisztességes.A világ kíváló szakemberi segítik azt az üzleti filozófiáját, hogy elmegy a falig, de pontosan tudja, hol kell megállni. Az amerikai eladósodás egyik központi vállalkozása ez volt.
Az USA kormányának kedvence, nem csoda, hogy Obama kampányára 6.9 millió dollárt dobott be a demokratáknak. Jelenleg 4.5 millió dollárral segíti a republikánusokat, a kedves Mittyt.Mikor ezt olvastam, arra gondoltam, hogy Szíjjártó jól választotta ki a jövő győztesét, mert a republikánusokat kereste meg, hiszen a Sachs támogatás mindíg a befutót jelenti.
A jelenlegi állás szerint viszont Romney 44%-on, Obama 49 %-on áll. No comment!
süti beállítások módosítása