Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.07. 05:22 Fabius

Orbán: hazudtam reggel, éjjel és este

Csak akkor hazudok, ha úgy van,
és általában úgy van,

itt a Fidesz klubban.
Mert nekem bejön ez a szitu,
a sok kamu sztori rólam,

hazudtam most olyat,
amit megbánunk majd holnap.

 Választó, ou, szia, helló!
Az IMF egy rohadt szemét genyó!
Na figyu már, mondom mi a szitu,
te hülye, én meg hiú,

na mizu, mizu, mizu?

(via)

Orbán Viktor és a leghűségesebb lakájmédia hazudott. A linkelt cikkben és Fénylő Csillagunk faszbúkján is az ország összes kedves választópolgára megcsodálhatja, ahogy miniszterelnöke egy elítélt kupec könnyedségével az arcába hazudik. Csodálatos a látvány, fantasztikusan élethűek a gesztusok, az alakítás egy baltával faragott berényimiki szobrot és egy kóla-kávé Rózsa presszó kupont simán megérne.

Azért a teljesítményt ne becsüljük alá. A mutatványt végigülő képviselő szerint a Csodálatos Tehetség maga elé kapott egy levelet, és felolvasta róla azt a tíz pontot amit megírt a Magyar Nemzet, és ami nem szerepelt a papíron. Az ami egyébként pontosan szerepelt a levélben annyira nem volt fontos, hogy a jelenlévőknek tanulmányozásra szétosszák, és a pontos tartalmát is az Indexnek kellett közzétenni. Ha azt hitted kedves honpolgár, hogy a baltás gyilkosnál hányingerkeltőbb üggyel nem találkozhatsz, akkor tévedtél. Nem kellett egy hét sem hozzá, hogy Viktor rácáfoljon erre, és a saját inkompetens viselkedését kompenzálandó pánikot keltsen benned, és a nyugdíjas apádban és anyádban is. 

 De legyünk őszinték: meglepett ezzel valakit? A mindent az IMF-re kenünk szándék kiszivárgott már régen, ennek tükrében habonyárpi nekifutásból rúgta herén magát, a Vezért és a Pártot mikor elhitte, hogy ez a kacsa azért is hápogni fog. A kormány kamunikációs tagozata a végét járja, már azt kell hangoztatni, hogy merjenek hülyék lenni, de ez különösebb bátorság és rákészülés nélkül alapjáraton is megy. Habony nagyobbat perecelt ezzel, mint a rosszabbul élünk kampánnyal, mert pechjére az államháztartás központi alrendszerének hiánya legutóbb 2006 augusztusában állt ennyire szarul. Igen, az őszödön párttársaknak előadott hazudtunk reggel, éjjel és este beszéd, és annak nyilvánosságra kerülése közti hetekben. Ilyen gazdasági környezetben, a kiszivárgott és ismertté lett előzményekkel Viktort hazudozásra biztatni olyan amatőr dolog - ennyire gyors lebukás mellett - amit egy legkedvesebb kebelbarát pályája sem biztos, hogy túl él. Mert a párhuzamot különösebben erőltetni sem kell a számtalan Füstbement Terv, a recesszió, a tripla bóvli, és a nyilvános hazudozás mellett. 

Ezek után fog még valaki csodálkozni, ha az IMF a Vezér fejével labdázik majd? 

orbán-imf.gif

 "Nem úszható meg az IMF-hitel, a valutaalap-program. Ettől a lehetőségtől pedig nem félni kell, hanem okosan használni, hogy a magyar gazdaság szerkezetét javítsuk"

 Ha ezzel ti is tisztában vagytok, ki is van mondva, akkor vajon ez az istenesen elbaltázott és megkésett pávatánc ugyan minek van? Szerdán még Viktor is azt mondta külföldi hírügynökségek munkatársainak, hogy a tárgyalás rendben halad, még az ősszel el lesz sikálva minden. Ezek és az azeri fiaskó után nem színes tollú pávának látszol, te bohóc, hanem szürke tollú, sánta és rekedt bölömbikának, aki a valóság Kamazának hűtőrácsába fúródás közben is ordít.

 

 

649 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr844760524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.07. 22:39:36

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.07. 22:39:34

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Igenis van választásunk 2012.09.07. 13:41:05

"Ha emberszámba vesszük azokat, akikkel a változások történtek, és elmondjuk, hogy nincs más választásuk, megértik. Az állampolgárnak bíznia kell abban, hogy az állam jót akar, akkor is, amikor átalakítja az ember életét." (Balog Zoltán a Kossuth rád...

Trackback: Igenis van választásunk 2012.09.07. 13:40:04

"Ha emberszámba vesszük azokat, akikkel a változások történtek, és elmondjuk, hogy nincs más választásuk, megértik. Az állampolgárnak bíznia kell abban, hogy az állam jót akar, akkor is, amikor átalakítja az ember életét." (Balog Zoltán a Kossuth rád...

Trackback: Mire készülnek Orbánék? 2012.09.07. 09:46:39

Orbánék múltheti erkölcsi mélyrepülése valamint a tegnapi produkciója (amiről ugye kiderült, hogy ordas nagy hazugság, és aminek annyira kiszámítható volt előre a forintosítható eredménye, hogy felveti bizonyos büntetőjogi kategóriák gyanúját, de persz...

Trackback: Mire készülnek Orbánék? 2012.09.07. 09:44:45

Orbánék múltheti erkölcsi mélyrepülése valamint a tegnapi produkciója (amiről ugye kiderült, hogy ordas nagy hazugság, és aminek annyira kiszámítható volt előre a forintosítható eredménye, hogy felveti bizonyos büntetőjogi kategóriák gyanúját, de persz...

Trackback: Mire készülnek Orbánék? 2012.09.07. 09:44:07

Orbánék múltheti erkölcsi mélyrepülése valamint a tegnapi produkciója (amiről ugye kiderült, hogy ordas nagy hazugság, és aminek annyira kiszámítható volt előre a forintosítható eredménye, hogy felveti bizonyos büntetőjogi kategóriák gyanúját, de persz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezen a nyomorult országon már csak az segitene, ha bedőlne a pitsába.
Gyors és fájdalmas , nem ez a végnélküli (hazug) szenvedés.

Aztán nem engedni vissza senkit a kupolás épületbe, aki valaha is betette a lábát oda az elmúlt 100 évben...
@Kőmíves Kelemen: Szörnyű ilyet írni az embernek saját hazájáról, de van abban valami, amit írtál. Tegnap este volt szerencsém néhány "jobboldali", de mindenesetre fidesz szavazó esmérősömmel eszmét cserélni - nem buta, nem tanulatlan, nem csak MTI-ből tájékozódó fazonok. Ekkor már megjelent az indexen a pontosítás, olvasták is... és még mindig arról vitatkoztunk, hogy milyen jogon szabhatja meg nekünk az imf, hogy mennyi legyen a nyugdíjkorhatár, és hogy milyen személyes tragédiákat okozhatna, ha mégis behódolnánk a "zsidó tőkének". Heveny hányingerrel értem haza és pontosan erre gondoltam én is - inkább egy fájdalmas, de gyors véget nekünk mostmár.
@allegretto23:
Este én is egyik barátommal beszélgettem. Van egy 1.5 éves lányuk, és hónapról-hónapra élnek.

Ha beütne a csőd, ők még szarabb helyzetben lennének, de ő is azt mondta, hogy nagyon itt lenne már az ideje, mert ez az egyre romló állapot (ami ráadásul lassú is) nagyon szar.

Lehet jönni Matolcsynak a pártpropagandával, hogy itt minden kurva jól megy, meg dübörgünk, de az emberek 80%-a nem igy érzi.
Az a rohadt nagy szerencséje a Fidesznek, hogy nincs egy tökös ellenzéki párt, mert különben bachatnák a 1.5 millió hivüket 3-4 millió dühös ellenzékivel szemben.
Ezzel viszont azt érik el, hogy lőporos hordóként robban egyszer csak az elégedetlenkedés...
@Fabius azért labdásabbra vehetted volna a bumburit...olyan lükén vigyorog mint mikor zárt ajtók megett az ideggyógyászai szurkálják és meredten nézik, ilyet még ők se...

magyar választó kedves nektek meg lófasz a seggetekbe és szopjátok is le a kedves beteget, megválasztottátok megérdemlitek puszi a seggére az bele tövig a sphyncter-ébe bele

brühühühühühühü

mi jön még...mert jön ez addig nem hagyja abba amíg valaki a nyílt színen el nem hallgattatja
@allegretto23:
régi bölcs mondás: ha valaki nem akar kimenni az ajtón akkor az istennek sem találja meg a kilincset

brühühühühühühü
"az alakítás egy baltával faragott berényimiki szobrot"
Höhö... Baltával... Höhö...
"kormány kamunikációs tagozata"
Kamunikációs, vagy kuminikációs tagozat? Hm... Most elgondolkodtam.
Nézzétek a "valóság Kamaza" annyi, hogy van egy bohóc aki még mindig hajlandó eljátszani - elèg jó pénzért - a rá osztott felcsúti forradalmár szerepet. Az igazi változás akkor jöhet el ha egyszer vègre a rendezőt is sikerül majd nekivezetni fénysebességgel az általuk emelt falaknak.
@Kőmíves Kelemen:
hali kelemen!

'Az a rohadt nagy szerencséje a Fidesznek, hogy nincs egy tökös ellenzéki párt, mert különben bachatnák a 1.5 millió hivüket 3-4 millió dühös ellenzékivel szemben.'

vagy az lesz, mint 2010-ben: bemegy átlagpolgár, és ikszel mindenhová, csak a fideszre nem.
@Kőmíves Kelemen:
A fidesz is marhára szerencsésnek érzi magát, és qva ügyesnek, hogy nincs ütőképes ellenzéke. Pedig ha lenne, akkor néha moderálniuk kéne magukat és vezetnék az országot a falnak. A győzelmük a bukásuk, de sajna a miénk is.

Mondjuk én évtizedek óta számítok valamiféle összeomlásra, hát ebben elöl járunk majd Európában.
Egyik lap sem hozta címlapon, egyik hiradó se hozta szenzációként.

- Orbán Viktor hazudozik a hitelfeltételekről ! -

- Orbán a szemünkbe hazudott . Miről tárgyal akkor Orbán az IMF-fel ? -

- Mire mondott nemet Orbán ? - Hazudik, mint a vízfolyás ! -
@Secnir: ha lesz olyan nap, és lesz olyan lap, és lesz olyan ember...
Ha az elmúlt egy hét sem nyitotta fel az igazhitűek szemét, akkor már reménytelen a helyzet. Engem már nem a valós helyzet érdekel, mert az már hónapok óta tisztán látszik, hanem az, hogy mi tartja híveit eben a sötétségben. A nagy pénzen megvásároltakat megértem,mert hát 2 millás fizetésű állásokat nehéz ott hagyni. De mennyit ért a tisztesség? Mert Ágyán megadta az árát.
@Dr. simonmondja.: kevesebb, mint 24 óra alatt le is bukott. Az "IMF-lista" nem is létezik, a levél, amire hivatkozik követelés-listát nem tartalmaz, pláne nem ilyen formában és ráadásul több, mint egy hónapja ott van a vezér asztalán. (Ez azért arról is beszél, hogy mennyire is akar ez a kormány megegyezni.)

Ismét arra számítanak, hogy az IMF nem megy bele a belpolitikai támadásokba és szépen hallgatni fog. Ez az üzenet a saját tábornak szólt, ők annyira hülyék még, hogy elhiggyenek bármit. Akár azt is, hogy az azeri baltást is az IMF miatt adtuk ki.

A mai Bayer cikk is érdekes: kérdés nélkül elfogadja tényként a Vezér szavát, pedig mire az kikerült már rég kint volt a tételes cáfolat is (amit ráadásul sárvári fideszesek is megerősítettek). A kedvenc részem még is az, ahol a forint-euró árfolyam alakulását egyértelműen a spekulánsokra fogja. Ez részben igaz is: ha Orbán spekuláns. De nem ez itt az érdekes, hanem hogy ezt hogyan lehet szinkronba hozni azzal a 8 éves folyamatos kommunikációval, amiben Bayer is élen járt, hogy a gyenge forint az a gyenge kormány hibája. Hány tucat fideszes nyilatkozat volt a témában? Hol voltak akkor a spekulánsok? :)

(Azt csak zárójelben: most euroválság van, azaz az euro gyenge. A forint ehhez az eurohoz képest sem képes erősödni még arra a szintre sem, ami a kormányváltáskor volt.)
Több oldal, főleg a kormánnyal ellentétes oldalak arról beszélnek, hogy az egész csak kitaláció, és ezt csak a kormány mondja, hogy a nép felé igazolja az IMF-fel szembeni politikáját. A valóságban biztosan a fele sem igaz.

Ebben is lehetne logika, ha nem tudnánk azt, hogy az egész egy nagy színjáték. Olyan színjáték, amit a politikai porond színészei játszanak, a bolondok meg elhisznek. Valójában az egész színjátékkal jó előre tisztában volt mindegyik fél, és az ilyen részletek semmi másra nem valók, mint néphülyítésre. A kormány soha sem akart az IMF-fel szakítani, ha akart volna, már megtette volna. Az IMF valójában ki sem tette a lábát Magyarországról egyetlen pillanatra sem, mint ahogy annak igazgatója Christine Legarde kijelentette, várnak egy kicsit, úgyis lesznek tárgyalások.

Vagyis mindenki jól tudta, hogy lesznek újabb hitelek, lesznek tárgyalások, és lesz megegyezés is. Csak a nép hülyítésére kellett ezt az egész, pár hónapig tartó színjátékot lejátszani, hogy a nép elfogadja az elfogadhatatlant is. Hogy Orbán kijelenthesse, mi mindent elkövettünk, de ez van. Most sajnos még hússzor nagyobb megszorítás kell. Ugyan megígértük, hogy nem lesz, ugyan megígértük, hogy mostantól már sokkal jobb lesz, de hát ez a fránya IMF nem engedi. Enélkül meg összedől minden. A sok birka pedig majd béget ehhez is. Ha béget. Ami nem olyan biztos már.

Az IMF követelések léteznek csak nem az MNO-s formában. Mögöttük van sok tapasztalat, legfőképpen a görög tapasztalat, ami rendkívül súlyos pénzekbe került, és kerül nekik most is. Az IMF nem azért van, hogy 100 milliárd eurós csúszópénzek vándoroljanak a kezekbe és kormányokhoz, nem azért, hogy fizessen, hanem azért, hogy kiverje az országokból a legkisebb megtakarításokat is, minden egyes fillért, amit a népre költhetnek, és még többet is. Vagyis az országok ne iskolákra, kórházakra, egészségügyre költsenek.

Innentől kezdve az IMF követelése teljesen mindegy. A kormány a gazdasági helyzet miatt így is úgy is hasonló lépéseket tett volna, már csak azért is, mert nem tud más tenni, és így legalább az IMF nyakába lehet varrni az egészet. Pedig nem lehet. Még csak a Fidesz nyakába sem lehet. Hanem az elmúlt két évtized valamennyi kormányának és pártjának, amelyek – akár ellenzékiként is - részt vettek ebben a minden képzeletet felülmúló hazaárulásban. Ők mindannyian a felelősei a jelenlegi helyzetnek.
@Erdős: " mi tartja híveit eben a sötétségben"

A saját személyes sötétségük.
Most kellene egy tökös ellenzéki párt, akik folyamatosan napirenden tartanák a Bonsai Duce hazugságait. Mert gyakorlatilag a vezényló őszödi beszéde folyamatos. Gyurcsány legalább elintézte egyszerre. Meg is kapta azt ami járt neki érte. A vezénylónak csak azért nincs őszödi beszéde, mert folyamatosan hazudik az "ember aki az életében soha nem hazudott". És sajnos a sok primitív, csak egy síkon gondolkozni képes ember ezt még mindig beszopja.
C I G Á N Y K O D Á S

lehetett volna a poszt címe... szerintem az a tökéletes kifejezés
Az a baj, hogy ez a poszt is megér majd 900+ kommentet, a többi hasonló bloggal együtt, de semmi nem fog változni.
Wegam, Enrico72, Stefike, MACISAJT és a többi elvakult BaltásFideszes képtelen a helyzet józan értékelésére. Nekik csak a Fidesz!
@Kőmíves Kelemen: "Van egy 1.5 éves lányuk"

hát nem tudom... vagy nem tudnak védekezni, vagy drselgeci védekezett hejettük... de a fides mafia alatt gyereket vállalni az mérhetetlen felelőtlenség volt... bármi lehet... háború is...

jo hogy nem vagyunk képesek atomot csinálni...
de majd hejette felrobbantya Paksot....
@saravad: Nem is kellene ütőképes ellenzék, elég lenne néhány tökös hírszerkesztő. Azt a bazdmegolást képzeld el a kumin-gyárban, ami lenne, miután az ertéelklub szalagcímmel hozná a félhetes híradóban: "Hazudott Orbán Viktor az IMF által támasztott feltételekről..."
A legszánalmasabb és leggyávább része ennek az egész rizsagépezetnek, h a faszbúkon jelent be egy miniszterelnök egy ilyen kaliberű infót/döntést. Az igazságtartalma azt hiszem egyértelmű! Legközelebb csak egy hírlevelet küld az agymosott talpnyalóinak?
Szánalmas ez már aszem, és egyre inkább a nyakára tekerednek a hazugságai a fizessnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lófaszt.

Nem színjáték.

Hitelfelvétel.

Nincsen senki tisztában semmivel, mert hazudik a büdös görény.

Arról hazudik Orbán, hogy

- pénzt vesz fel a mi kontónkra -,

és hogy

- mibe fog ez nekünk kerülni -.

És hazudik az ország állapottyáról...

És már tényleg nem tudhatunk semmiről, mert zavarótévéivel és rádióival leárnyékolta az országot.

Már csak a rémhírekkel terelget jobbra-balra.

Hiszterizál és altat, ahogy épp akarja.
@Virág et.: "euroválság van"

ezen a mondaton mindig ujra és ujra bírok hangosan RÖHÖGNI....

gyenge a forint az euróhoz képest, mert az euró válságban van...

és ezt a fides félázsiai hívei BESZOPJÁK... egy mondatban is...
Bár, ha belegondolok, hogy amíg olyan embereik vannak az alsóbb szinteken, mint Ókovács Szilveszter, aki nem adja le a szolgálati Ódit, addig mijafaszt várunk el a felsőbb szinteken tartózkodó véglényektől.
Egyébként azt figyeltétek, hogy abban a videóban viktor azt mondja, h "A lista hosszú, a nyugdíjasok MENTÉSÉTŐL kezdve..."?
"a valóság Kamazának hűtőrácsába fúródás közben is ordít." - állat! :))
Stefi és a hasonló kretének meg polírozzák ezen befúródás közben a seggét.
Azért Orbán helyzetébe gondoljatok bele. Sorban hozza az egyszemélyi döntéseit, melyek hibák, hibák, hibák... egy idő után már bűnök. Senki nem állítja meg, nem szól, hogy rossz, kárt okoz, sérülnek az ország, a nemzet érdekei. Ez a szerencsétlen meg élvezettel és bután vigyorog, halad előre, a pártmédia fényezi, a nyaloncok még adják a lovat alá, a marhája még nagyobb hibákat követ el, a nyaloncok tovább polírozzák...
Az egész egy spirál, amely felpörög - miközben a teljesítmény, az ország gazdasági és mentális állapota meg lefelé halad spirálisan.
A valóságtól elszakad, beteg kis világában él, kumin és szájtátók körülötte...
Azért neki sem könnyű! :))
Egy barom bayer, meg a világtól elszakadva, tulajdonképp máig harcoló német alakulatként ontja a szánalmas baromságát... Végén majd leveri a HírCsárdát.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Bezzeg amikor 16 évesen még csak ilyeneken járt az eszünk?? :)

youtu.be/7lRZRM3go7c
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szóval miért van az IMF az idézet szerint?
"...azért, hogy kiverje az országokból a legkisebb megtakarításokat is, minden egyes fillért, amit a népre költhetnek, és még többet is. Vagyis az országok ne iskolákra, kórházakra, egészségügyre költsenek."

Ezt a szar dumát! Ezt kajálja a nép, mi??
Gábriel, Gábriel, azért okosabb vagy Te ennél pedig.
ennyi, s a többi néma csend:

A verseny csak látszat?

Nyilvános meghirdetés nélküli, meghívásos közbeszerzéseken nyert el a közelmúltban megbízásokat a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila médiaügynöksége. Az eljárásokon a leggyakrabban Áder János egykori kabinetfőnökének cége a versenytársa.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/a_verseny_csak_latszat_sorra_nyeri_a_tendereket_a_volt_fidesz-partigazgato_cege.530349.html
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Nem merik, mert jövő héten szalonnamária megbünteti őket, mer' nem volt karika a bariköztön, vagy az illetéktelen hatóság feljelenti a takarítónéni műszakpótléka miatt vagy ilyesmi
@saravad: Ahh. Akkor még sincsen sajtószabadság. Pedig már majdnem elhittem. (NEM!)
@dr. Bubó: Mindent és annak az ellenkezőjét is elhiszik.

Azon gondolkozok, hogy mekkora nevetgélés volt korábban a kapcsolat.hu-s gyurcsányista öregasszonyokon. Ehhez képest kiderült, hogy a röhigcsélők egész tábora egy nagy kapcsolat.hu.
szép reggelünk lesz, a legtöbb helyen még napirendre sem tértek a a fejetlen baltázásból, és már a hazug vitore is kopogtat a nemzetközi sajtóban:

"A külföldi gazdasági lapok közül kevesen egyelőre kevés közölte a miniszterelnök határozott elutasítását, a CNBC tudósítása főképp a Magyar Nemzet csütörtöki cikkével, illetve az abban foglaltakkal foglalkozott, de megemlítik például, hogy Orbán szerdán még bizakodott az IMF-fel való megállapodást illetően. A Reuters is terjedelmes írásban számol be a fejleményekről.

A legrészletesebben a The Wall Street Journal internetes oldala, a Marketwatch számolt be az eseményről. Itt megemlítik az is, hogy a forint is megrogyott a bejelentést követően, illetve azt is, hogy ismét nőttek a magyar kockázati felárak és a kötvényhozamok. Mindkét hírszájt megemlíti, hogy hivatalos megerősítés egyelőre sem az IMF, sem az EU irányából nem történt.

Rajtuk kívül nem találkoztunk a hírrel, így például a The Economist, a BBC és a The Times is az azeri baltás gyilkos ügyével foglalkozott legfrissebb Magyarországról szóló hírében, ahogy a Financial Times sem írt az elutasításról."
" ..., itt vagyunk Sárváron, frakcióülést tartunk. Számos fontos kérdésben születtek döntések: választójogi törvény módosítása, szociális kérdések, munkahelyteremtés ügye, de a legfontosabb, hogy a frakció az IMF és az Európai Unió Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit is végigvehettük.

Ha úgy tetszik, van tehát tudásunk arról, hogy mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni. A lista hosszú, a sajtóban olvasható, a nyugdíjak csökkentésétől kezdve, a bürokrácia leépítésén át, a bankadó megszüntetésén keresztül a bankoknak juttatandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak, ..."

--- Keresd a kakukktojást ! ---

Melyik mondata, vagy félmondata igaz Orbán Viktornak ?

............
Nekem az a kedvencem, hogy

"...a bürokrácia leépítésén át, ... minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak..."
Csontra csontot a nép elé! Foglalkoztok az azerivel? Nesztek egy IMF csont! Rágjátok nyugodtan felváltva! Közben lassan a 80% éhen hal! Az ország tántorog a csőd felé, aszály, viszály, áremelés, infláció! A MEGOLDÁSRÓL SENKI NEM BESZÉL! MI A TÚRÓ LESZ EZZEL A SZERENCSÉTLEN ORSZÁGGAL ????
@Dr. simonmondja.: "...a bürokrácia leépítésén át, ... minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak..."

a vicc, hogy ha a levél igaz lenne... akkor az IMF fel értenék egyet...

kivéve a bankoknak szórt pénz...

tök normális dolgok amiket drorvbűn az ellenség szájába hazudott...
@Dr. simonmondja.: igen, egy szét esett elme, kavargó káosza, elemezhetetlen, értelmezhetetlen, és őkigyelme egy ország vezetője. Erre nincsenek szavak, ennek örömére, meghallgatom a narancshimnuszt, mert ami itt folyik arra lassan nem tudok szavakat...
Mondottam volt, nem vagyok egy Gyurcsány -fan, de ehhez a lekvárhoz képest ő egy úriember. ( ti. ő bugyuta mádon az igazságot vallotta be rosszul, ez a macskajancsi meg a hazugságok sorát próbálja igaznak feltümtetni ) Fonják már a selyemzsinórt, valószínű, hogy Merkel akassza a nyakába Berlinben. ( ti mit láttok a faszbuk-installáción a szemeiben ? )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mögöttük van sok tapasztalat, legfőképpen a görög tapasztalat"
Már ugye most arról a Görögországról beszélünk, ahol az adófizetési morál a magyar alatt van fényévekkel, és a közalkalmazottak 14.(!) havi nyugdíjat is kaptak 15-20 év munkaviszony után? Mert más Görögországot én nem ismerek. Ezt az IMF (és minden józan gondolkodású, kettős könyvelést életében egyszer látott ember) mondta, hogy bazmeg kurvára nincs jól. Ez az a borzalmas embertelen megszorítás, amit a görögöknek el kellett viselniük ott a mediterrán napsütésben. Ne legyél már demagóg, tőled többet várunk! Ez egy Vona nyilatkozatba belefér, mert sötét hülye, de te is fiam???
@saravad: Jól mondod én csak demagógiázok itt állandóan, pedig a valóság teljesen más ugyebár??? :)

youtu.be/BG7lPKUgEFQ

youtu.be/0PM6D3BBHi8
@dr. Bubó: igen....
ez a durva, hogy amiket hazudtak azok is egy mukodo orszag es gazdasag feltetelei, nem pedig valamifele turhetetlen sarc....
1.

Egy szót emelnénk ki a videóból: cinizmus.

Megkezdődött a szavak jelentésének félremagyarázása, a
cinikus relativizálás, az önigazolás és a felelősség minél szélesebb körre történő
kiterjesztése. Az ezáltal gerjesztett feszültség végül a lehető legkártékonyabb
folyamatokat eredményezi: felszámolja a kimondott szó hitelét, ellehetetleníti az
őszinte beszédet, megfojtja az igazságot, lebénítja a demokratikus intézményeket.
2.

A kormány a konzekvenciák levonása helyett inkább
bűnbakkereséssel menti magát. A demokrácia eszméjének és erkölcsi szabályrendszerének ilyen leplezetlen semmibevétele a demokráciához fűzött maradék állampolgári reményt és illúziót is lerombolja.
@/manens: "az igazságot vallotta be rosszul"
Nem vallomás volt az, hanem ordenáré lebaszás a szoci frakciónak. Hallgasd végig. Vagy olvasd el. Mind a kettőt.

Első fele: index.hu/belfold/partI7339/
Második fele: nol.hu/archivum/archiv-417593

Ha végig olvasod, te is láthatod, hogy ez a magyar reformkor leghatalmasabb beszédei között volt. Persze, hogy az idióta tompa tömegek csak azt akarják hallani belőle, hogy elkúrták. Aki a haladásnak nem ellensége, az erre a két beszédre nem tudja azt mondani, hogy rossz. Sőt. Igazi hazafias megnyilvánulás.
3.

A jó és a rossz,
az igazság és a hazugság közti határvonal elmosódása az önbíráskodás, a nyelvi és
fizikai durvaság, a nepotizmus, a tudatos szabályszegés és a cinikus önfelmentés
formájában a mindennapi élet részévé vált .
4.

A demokrácia eszméjének és erkölcsi
szabályrendszerének leplezetlen semmibevétele a demokráciához fűzött
maradék állampolgári reményt és illúziót is lerombolta. Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés,
mert maga sem viselkedett erkölcsös módon.
@dr. Bubó: én is ezt ugatom minden fórumba. Még nem téptek szét :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tulajdonképpen egy alaptézist kéne elfogadni, és akkor sokkal tisztább lenne a kép is.

Az IMF nem a patásördög.

Az IMF kapzsi befektetők halmaza, akik a pénzüket szeretnék viszontlátni, kamatostúl.

Ami feltételt megfogalmaznak, azt azért teszik, hogy a befektetésüket viszontlássák, hiszen egy olyan ország, állam, amelyik rendszeresen, évről évre többet költ, mint amennyit megtermel, megkeres, nem fogja tudni visszafizetni a hiteleit.

Ettől ők még nagyon szívesen elfogadnának más garanciát is szerintem, nem csak azt, hogy az amúgy is kizsigerelt, egyik napról a másikra is nehezen élő néprétegeket még tovább zsigerelik (már csak azért sem, mert a birkát is gazdaságosabb nyírni, mint levágni, és hagyni is kell, hogy visszanőjön a gyapja). Például, hogy az ország elitje kisebb arányban talicskázza ki a pénzt az államháztartás rendszeréből, töm ki vele haveri cégeket, személyeket, költi esztelen gazdasági "reformokra", stb., stb.. Vagyis hogy az ország mostani és korábbi elitjei (a gazdasági és a politikai is) ÖNMÉRSÉKLETET gyakorolnak a saját anyagi gyarapodásukra tekintettel, felismerve saját felelősségüket esetleg vissza is fizetnek valamennyit az eddig kilopott pénzekből.

Nos, mivel ez nem várható, EZÉRT kell nyugdíjkorhatárt emelni, nyugdíjat csökkenteni, adót emelni, stb.

Orbán gyakorlatilag már pusztán az egy-másfél kulcsos adó bevezetésével és a munkaerőpiacra bevezetett "Előre az egy tál rizsért!" mozgalom ajnározásával (értsd: ha Kínával akar gazdaságilag versenyezni, ha azt tekinti példának, ami ott van, akkor azzal az ottani életszínvonal is értelemszerűen együtt fog járni) kifejezte, hogy a saját és szűkebb közössége érdekeiért gondolkodás nélkül hajlandó pisztolyt is szorítani az általa vezetett ország "fejéhez". Hiszen egyik sem arról szól, hogy a szegény sorban élők mennyivel jobban fognak ettől élni, ugye... sőt!
@saravad: Meg kéne őket dobálni tojással, és feltartani egy "Söjtörön még baj volt?" feliratú táblát. :P
Ne szarjatok be már csak pár napig kell kihúznunk. :))

hungarian.ruvr.ru/2012_09_06/87437866/
5.

A Fidesz által kínált kormányzati válasz a joguralomra, a
kiszámíthatóságra, az elszámoltathatóságra, a felelősségre, az írott jogszabályok és az íratlan erkölcsi parancsok mindenkori tiszteletben tartására, a felelősségteljes politizálásra és az emberek iránt érzett felelősségtudatra épül.

A témához vett idézetek: Nemzeti Együttműködés Programja.

Szerzője: Orbán Viktor...
@saravad:

Sárváron van ilyen leszakadt redőnyű ablak a szállodában ?

Ezt egy sárvári megerősíthetné...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja, és még annyit, hogy ezzel is persze csak elodázni lehet majd az elkerülhetetlent, hiszen Magyarország nincs burokban, nem mentesülhet a világgazdasági és a környezeti hatásoktól, amit például a kimerülő, emiatt dráguló energia- és alapanyag-források jelentenek.
Lehet, hogy a próféciában szereplő, világra rontó sárga veszedelem a narancs árnyalat?

Nem a hollandokra gondolok.
"Orbán nagy trükkje lehet az IMF-lista" (origo)

lehet a hazugságot trükknek hívni...

de az hazugság attól, C I G Á N Y K O D Á S
"Orbán Viktor mai videóüzenetében Don Quijoteként harcol a semmi ellen. Beborítja az IMF-tárgyalásokat, kockára teszi a magyar gazdaságot, a saját népszerűsége érdekében! "

akkor maradhatunk anyniban hogy a fides mafia egy bűnszervezet, ami épp

HAZAÁRULÁST, NEMZETVESZTÉST és egyéb ORSZÁG ELLENES bűnöket követ el...
Kedveseim!
Az utóbbi időben már-már azt gondoltam, hogy valami tudati/lelki defektje van a Szabadságharcosnak. Ehhez - sajnálatos módon - jelentős hatása volt a sok ellenforradalmi hozzászólásnak is.
Higgadt értékelést követően arra jutottam, hogy a tengernyi probléma rendezése rendkívüli szellemi és fizikai kvalitásokat, valamint heroikus küzdelmet igényel. Ezekkel - mindannyiunk nagy szerencséjére - rendelkezik a Nagy Vezetőnk, de az időkorlátok komoly gátat jelentenek. Mint tudjuk, 1 nap csak 24 órából áll.
Remélem, képesek vagytok belátni, hogy - az objektív akadály - meghágása lehetetlen, ezért ne legyetek igazságtalanok és hálátlanok!
@saravad: valoszinuleg megint valami vilagmeretu zsido/baknar/szabadkomuves/liberalis (nem kivant torlendo, kivantak igeny szerint kombinalhatoak) osszeskuvest leplez le a magyarsag ellen...

a farkangyalt ugy vedd figyelembe, mint anno az 50es evekben a poznakra szerelt hangosbeszelot, amin nyomtak a partpropagandat.

csak vigyazz vele, mert ebben a szpikerben kamera is van es mindent rogzit es tovabbit a kozpontba:-)

tehat nem csak agitprop, hanem besugo is az "elvtars" egy szemelyben.
@DR. INKVIZITOR: hálánk és baltánk üldözni foglya...

a baltás gyilkosság úgysem bűn... még ha almában esik is...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igaz. Akként revidiálom az előzőt : Rossz közegben, rossz artikulációval. Amit mondott, az renben volt. Azzal is egyetértek, hogy - majd - tanítani fogják. Ha ezt a beszédet nem az agyhalottak körében, hanem a nagy nyilvánosság előtt mondja el, simán nyeri a következő választást is. Nem így történt. Isszuk a levét.
@/manens: Ebben sajnos minden szóval egyetértek.
@DR. INKVIZITOR: "Az utóbbi időben már-már azt gondoltam, hogy valami tudati/lelki defektje van a Szabadságharcosnak. Ehhez - sajnálatos módon - jelentős hatása volt a sok ellenforradalmi hozzászólásnak is"

hizelegsz..:-))))
Szerintem annyi történt, hogy eddig itt volt a Baltás-ügy, amitől még a saját média is prüszkölt (igaz, hogy visszafogottan), erre bedobták ezt, ahol egyértelműen le lehet osztani a fekete-fehér szerepeket, és az Echo TV például rá is ugrott. A saját szavazóiknak ez bőven elég is volt. Mellesleg:

- Bedőlt a Forint
- A frászt hozták a befektetőkre
- A Dakota harcba keveredett egy képzelt ellenséggel ... és vesztett
- A törzsfőnököt csak a fél világ nézte hülyének (már megint), de azt úgyis megszokta már
- Előbb-utóbb csak eljátssza az IMF-hitel lehetőségét is
'sztakrva....

"Merjünk buták lenni! – Így kell magyarázni a baltás ügyet
Lapunk birtokába került a Magyar Külügyi Intézet "NEM NYILVÁNOS" jelölésű kommunikációs javaslata az azeri baltás gyilkos ügyében. Az MKI szerint Merjünk buták lenni!, azaz akár az inkompetencia vádját is fel kell vállalni. A nem hivatalos csatornákon pedig azt kell terjeszteni, Baku nem tartotta be, amit ígért. Az MKI szerint a magyar–örmény kapcsolat elérte a mélypontot, innen már csak javulhat a helyzet."

nol.hu/kulfold/merjunk_butak_lenni_
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem tévedsz. A rendező azonnal állás nélkül maradna, ha zorbán megdőlne, mert megdőlne a fityisz is... a rendezőnek hidd el, már jól elő van készítve a menekülési terve, ha kéne... gondolom Dél-Amerikába...

A rendező röhög a markába és hülyére keresi magát, amíg ez a bohóc itt bohóckodik a még mindig hálás közönségnek.
@King of Shadows:

A bűvész előadta a régi, unásig ismert, ezerszer leleplezett trükkjét, de a hatás még mindig nem marad el:

- Orbán két nappal egy faszság bejelentése előtt bejelenti, hogy a forint hamarosan spekulációs támadások áldozatává fog válni;
- Két nappal később bejelent egy faszságot;
- A forint öt perc alatt beszakad;

Látszateredmény: Orbán nem fasz, hanem látnok, aki előre átlátja a nemzetközi pénzpiacok bonyolult működését és csalhatatlan bizonyossággal érez rá a "tudjukkik" döntéseire.
Baltasiktor!

A tegnapi vicced miatt három napig nem mozdulunk, ez neked baszod alássan kb 4 milla adókiesés.

Hazudozz csak nyugodtan, értelmes ember már neked semmit nem hisz.

Sajnállak, hogy a talpnyalóid között nincs egy ember, aki lekever neked egy makarenkói pofont, hogy ébredj már rá a valóságra.

A baltásságod kommentelésére nem nagyon lehet találni már szavakat.

Ilyen mélységbe nehéz még lenézni is.
@saravad: dehogy okosabb, ha az lenne, nem lenne jobbikos, és nem látna minden mögött zsidóösszeesküvést.
Ja, az imf a keresztény szűzek vérét követeli.
Értem én, hogy a bolsevik taktika a hazudni, hazudni, hazudni...
Viszont valaki, pl. Stefi szólhatna nekik, hogy 2012-ben a net, a közösségi kommunikáció kereteiben úgy is kiderül.
A másik meg, hogy annyi ellenséget szereztek, hogy már "csak azért is" alájuk tesznek sok helyről! :)

hvg.hu/gazdasag/20120906_Orban_a_IMFfel_leplezi_a_kormany_fiaskoit

"Ez nem az IMF stílusa

Aki ismeri az IMF működését, az tudja, hogy a Nemzetközi Valutaalap sosem köti feltételekhez a tárgyalásokat, hanem a programkérő országgal közösen elemzi a helyzetet, megvizsgálja a költségvetési célokat és a kormány által felrajzolt makrogazdasági pályát. Ezeket összeveti a költségvetés tervezett bevételeivel és kiadásaival, és ha feszültségeket lát, jelzi. Ha az IMF amúgy egyetért a költségvetési céllal, akkor javaslatokat tesz azokra az irányokra, melyeket követve a kormány intézkedéseket fogalmazhat meg a cél elérése érdekében. De konkrét vagy számszerűsített lépéseket nem fogalmaz meg, pláne, nem ír elő – mondta a hvg.hu-nak a Valutaalap működését jól ismerő forrás."
A tegnapi nappal a fidesz történetében lezárult a II. könyv. Ezután már egy jó darabig csak agónia lesz. A III. könyv már Viktor nélkül kezdődik, de valószínű, hogy az már nem a fideszről szól majd.
a fides mafia MEGBUKOTT...

aki a fides mellé ál az LEPRÁS lesz...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ezmiez ?

Nem is volt IMF-szabadságharc ?

Nem is elzavarta 2010-ben, hanem felnyalta a pénzt és elköszönt ?

most ki hazudik ?
Orbán, vagy a... ?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ezzel csak az a baj, hogy a tökös hírszerkesztők is féltik az állásukat. De a Népszava vagy a Népszabi nyugodtan lehozhatná szalagcímben ugyanezt, nekik úgy sincs sok vesztenivalójuk. Állami hirdetést úgysem kapnak, akkor mitől féljenek? A többi sajtóorgánum, meg már úgyis a Fideszé.
@Rufus78: tévecc, nem kapzsi befektetők halmaza, hanem azon országok halmaza, akik tagjai. És ezen országok adófizetőinek pénzéből segít ki bajbajutott országokat, amely országok a saját (kormányaik) hibájából kerültek bajba, mert eldőzsölték/elbaszták/ellopták azt a közpénzt, amit az ország fenntarthatóságára, oktatására, nyugdíjára, és szociális hálójára kellett volna fordítani.
Így az imf-t háromszoros felelősség terheli.
1, az adófizetők pénzével jól kell sáfárkodnia, ebből következik a
2, csak úgy adhat kölcsönt, hogy biztos lehet abban, hogy visszakapja, és
3 csak olyan programokra adhat kölcsönt, amik azt biztosítják, hogy az adott ország, amelyik a kölcsönt kapta, nem fog pillanatokon belül megint kölcsönre szorulni, azaz olyan programokra, amik beindítják a fenntartható gazdasági működést.

Természetesen az imf hosszú működése során ezt a 3 szempontot nem egyenlő mértékben vette figyelembe, és eleinte a hangsúlyt a visszafizetésre és ebből következően a szigorú megszorítások támogatására helyezte. Az évek során kiderült, hogy ez nem igazán járható út, a 3 szempontot egyenlő arányban kell elvárni, és most már így is teszik.
Szóval el kéne már felejteni ezt a kapzsi, csúnya, szivarozó befektetők dumát. Ez olyan szélsőjobbos, és szélsőbalos. Gabrielhez pont illik.
@Rufus78: Ráadásul most menti, ami még menthető, és már megint meg akar egyezni az IMF-el. Egészen addig, amíg nem jön valami olyan balhé, amit nem tudnak majd kimagyarázni. Vagy amikor már senkit sem fog érdekelni, hogy mit mond, és elkönyvelik, hogy nem lesz megállapodás. De akkor nem csak ennyire fog megrogyni a Forint...

Ja! AZ is érdekes, hogy pont tegnap délelőtt volt államkötvény vásárlás. Vekker azt még megvárta, hogy befejeződjön, és csak utána trollkodott egyet.

www.origo.hu/gazdasag/20120906-elkapkodtak-a-magyar-kotvenyeket-a-piaci-szerpelok.html
@Rufus78: "Nos, mivel ez nem várható, EZÉRT kell nyugdíjkorhatárt emelni, nyugdíjat csökkenteni, adót emelni, stb."
akkor szerinted a Manemhazudunkban megjelent lista valóban az imf listája?
esztet a tótának írtam, mer akkor még nem láttam fabiust, ezér asztán lusta dőg móggyára csak idebiggyesztem:
óriási szerencsénk, hogy a mn "elcsípte" a gaz imf öszödi beszédét, továbbá az, hogy dicső vezetőnk a frakció ülés bokros teendői közepette is tudott időt szakítani ennek elolvasására, különben ott tartanánk, ahol a nemzet vargamisije, aki a konkrét díjszabás és a zenés felár ismeretének tudatlanságában kijelentette, hogy az imf hitelre igenis szükség van és még csak félni sem kell tőle, sokkal inkább ügyelni arra, hogy ezeket a mocskos anyagiakat okosan költsük el.
ugyan nem értek az egészből semmit, minden esetre ezen a kommunikáción képes vagyok betegre röhögni magamat kínomban, míg csaba lászló érzékelhetően szomorú.
@jaegtoer:
Nem így müxik a bolsevikoknál.
Orbánnak van pártja, nem a pártnak miniszterelnöke. Innentől kezdve... :))
@Dr. simonmondja.: Ezt komolyan kérdezed?

Mivel ellenség csak a baltasiktor hülyeségében testesül meg, így kreálni kell egy papírmasé ellenséget, amit Viktorka bunkósbottal szét tud verni.
Jó fiúcska, nyugi, csapkodd szépen Viktorka!

Az ne zavarjon, hogy adtál közben a forintnak is egy pofont.

Spanyoloknál, vagy mexikóiaknál is van ilyen, ott születésnapi ajándékokat rejtenek el benne, nem jut eszembe a neve.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ezzel meg az a baj, hogy ezzel a logikával a tökös ellenzék sem segít, mert nincs az az orgánum, ami beszámolna róluk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Namost, eszerint 2010.06.30-án Orbán felvett egy rekordösszegű IMF-hitelt.

aztán csókpuszi,
kösz a zsetont,

és pávatánc az IMF szabadságharcról...

mi is vot 2010.nyarán ?

forintbedöntés.

Baszki, ezek jó adatok ?

img6.hvg.hu/image.aspx?id=6181abf3-f745-4394-b0e3-10fa8e79b6cd&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
@King of Shadows: Valamelyik londoni lenyilatkozta a Facebook video után, hogy most már tuti, hogy lesz megállapodás, a kínos magyarázkodást készíti elő.

Csinál egy nem létező listát, és jól megharcol saját magával, hogy ne legyen olyan rossz..

Igaza lesz a londoni szakértőnek.:))
@aritus: + 1 És tegyük hozzá, hogy az IMF-nek mi is tagjai vagyunk (lásd még "a mi bankunk").
@Rufus78: bocs, de muszáj folytatnom:))
az imf odamegy, ahova hívják, senkire nem tukmálja rá magát.
Hívni meg azért szokták, mert baj van.
Most épp az a baj, hogy sacc kábé 450 milliárd huf hiány van a költségvetéstervezetben.
Aszondja a magyar kormány adjál kölcsönt. Azt feleli erre az imf, rendben, de mondd meg, hogy hogyan képzeled ennek a hiánynak a csökkentését, megszüntetését, a jövőbeni elkerülését. Erre a magyar kormánynak kellene egy programot kidolgoznia (ezt olvastuk tegnap a MN-ben), amit az imf véleményez abból a szempontból, hogy végrehajtható-e, hozzájárul-e a fenntartható gazdasági működéshez, valóban megszünteti azt a hiányt, ami miatt az imf kölcsönre szorulunk, és nem okoz-e túlságosan nagy igazságtalanságokat a teherviselésben a társadalom különböző csoportjai között (ez utóbbi pl külön kiemelt szempont volt abban a jegyzékben, amit a kormánynak itthagyott az imf nyáron.)
És ekkor elkezdődhet az "alkudozás" arról a programról, amit hangsúlyozom, a MAGYAR KORMÁNY állított össze, nem az imf.
@aritus:

Mivel az általam vázolt opció nem működik, ezért nincs más út, mint az állami bevételek növelése és az állami kiadások csökkentése. Amik ott fel vannak sorolva, azok az állami bevételek és kiadások kívánt változtatását célozzák. Tulajdonképpen ez a lista a menü. Plusz egy kis baksis a bankoknak.

Én eddig inkább a 2. pontot láttam a listádról, a 1. és a 3. kevésbé, de ott van. A "kapzsi, csúnya, szivarozó befektetők" kép távol áll tőlem, de alapvetően cinikusan gondolokodom a világról, és nehezen hiszem, hogy a döntéseikben ne egyéni érdekek domináljanak (nem válnak kizárólagossá, "csak" dominálnak!).
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Azaz.

A baj csak az, hogy egész Magyarországot adták ennek a debill fiúcskának a bunkósbotja alá.
@aritus:
Akkor én is folytatom. Ebben a játékban nekem az IMF tűnik kisebb "gecinek" a kormánynál. És akkor azt hiszem, minden kérdésedre, felvetésedre választ is adtam:).
@Dr. simonmondja.: Rajt' van minden plecsni, ami csak lehet, hogyaszondja: Forrás: Államadósság Kezelő Központ / MTVA Sajtó- és Fotóarchívum / MTI. Hát ha ennek sem hihetünk, akkor minek? :)
@Dr. simonmondja.: sztem ezek az adatok a korábbi hitel lehívásai lehetnek
Erre már nem is várok magyarázatot, de biztos ez is olyan óriási siker Kusza Szem szerint, mint a 12 hellyel történő visszaesésünk a versenyképességi rangsorban: index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/06/majdnem_szazszazalekos_az_idei_hiany/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

fidesznek indult, aztán viktorosította o.v. így napjainkban a viktorátus korát éljük.
@keresztanya fabi(en):

Lehetnek, tényleg.

De akkor Orbán két éve hitelből tengeti öreg napjait.

Akkor meg hol az - államadósság elleni harc - ?

Megaz elmúltnyolcév eladósodása.

Hát többet vett föl az elmúlt kettő évben...nem ?
@Rufus78: "Az IMF kapzsi befektetők halmaza, akik a pénzüket szeretnék viszontlátni, kamatostúl."

kis kiegeszitesnek hozzatennem, hogy ez nem az imf, hanem ezek az azeriek, sziriaiak, kinaiak, akikhez viktor kuncsorogni jar.
es azert valasztja ezt az imf helyett - ami egy nemzetkozi osszfeogasbol szuletett penzintezet es a szerepe nem a befektetes, hanem az elkurasok helyrehozatalanak segitese - , mert az imf a fenntarthato gazddasag erdekeben olyan dolgokat kovetel meg, amik viktornak nem tetszenek. ezek a dolgok az allam es a korrupcio visszaszoritasa, a magantulajdon szentsege, szabad vallalkozas, es az emberi jogok tiszteletben tartasa - tudom, furan hangzik, de bizony hosszu tavon az emberi jogok gazdasagi tenyezok.

farkangyal nemzeti szocialista propagandaja elegge messze van a valosagtol. neki szinten az az erdeke, hogy orbanek meg tobbet lophassanak es ebbol potyogjon a kis arja testveriseguknek is.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: mit nem értesz, ez a levél nem az a levél:)), most jól kivágta magát Orbán (hiszi).
@Dr. simonmondja.: persze, hogy hitelből tengeti Közgépes napjait. Az államkötvénykibocsátások is hitelfelvétel, csak sokkal magasabb kamatú hitelek, mint az imf. Tudod, unortodox simplicty, az a jó nekünk, ha valamiért többet fizetünk, ahelyett, hogy fizethetnénk kevesebbet.
@aritus:
13 fölött nem sok szűz van errefelé :)

Amúgy jó a helyesírása és tud fogalmazni, ami nem mondható el a többségről. Bár ritkán olvasok jobber oldalakat, mert fáj.
@Rufus78: "Mivel az általam vázolt opció nem működik, ezért nincs más út, mint az állami bevételek növelése és az állami kiadások csökkentése."

az allami bevetelek kb. megfelelo szinten vannak, a problema az, hogy a befizetett adoink nem visszaosztasra kerulnek oktatas, egeszseugy, infrastruiktura stb formajaban, hanem jelentos reszuk siman kivandorol simicska cegeibe.

vessuk ossze a simicska cegei altal "elnyert" palyazatok osszeget, a foldpalyazas koruli sunyizasban haveroknak szetosztott foldek erteket - amik nem fognak termelni bevetelet semmifele formaban -, teknek ontott szamolatlan milliardokat, pinter, varhegyi es egyeb maffiozoknak kiontott kozpenzeket a koltsegvetesi hiany osszegevel..

es csodalkozz:-)
@Dr. simonmondja.: erre mondták régen a mesében, hogy egyszer volt, hol nem volt, Nekeresd országban
Fabius biztosan tud erről konrkét adatokat prezentálni
@Dr. simonmondja.: forrás: államadósság kk.

én most csak nézek...
@aritus: De esse olyan vicces,

mert a szocik alatt legalább épült valami,

ezek meg úgy veszik föl a hiteleket nyakra-főre, hogy közben leállt minden és ácsorog.

Felvettek hitelt külföldről, hogy a cégeket megvegyék belőle ?

Dejó.

Vagy volt még más ötletük ?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
@aritus:

Figyeljetek, tényleg tök jókat írtok, de mi lenne, ha az írásom folytatását is elolvasnátok, nem ragadnátok le a szerencsétlenül megváladztott "kapzsi befektetők halmaza" kifejezésnél?

Aztán meg ha a "kapzsi, csúnya, szivarozó befektetők" illúzióval le is számol az ember, az ne kell automatikusan azt jelentse, hogy átesik a ló másik oldalára, és azonnal karitatív, altruista segélyszervezetnek kell látni az IMF-et, ahol csupa kedves és önzetlen életvezetési tanácsadó dolgozik. A kettő között nincs valami:)?
volt egy vicc.. a homlokráncokról..
függőlegesek= hol van a pénz??
vízszintesek= milyen pénz??

és ha mindkettő???
privatbankar.hu/makro/orban-viktor-lesz-imf-megallapodas-250348
@keresztanya fabi(en): amit a gyurcsánybajnai fölvett, ellopott, eltapsolt és szegény Viktornak kell visszafizetni? Annak a nagyobb részét hívta le a szabadságharcos?

Abból építette ki a stratégisi hídfőállásait? (energiacégek pl.)
Végig olvastam ezt a sok okos hozzászolást, csak azt nem értem hol voltak pl. szerdán 18-órakor. Ennyi irogató ember, és ott egy pár ezren voltunk Nem értem miért nem lehet össze jönni és orditani ott a helyszinen. Van számitó gép lehetne toborozni, de valami miatt senki nem emeli fel a segét a székröl.
Ilyen birka népet életembe nem látam.
@aritus: A lényeg természetesen nem a szivarozáson van.

youtu.be/BG7lPKUgEFQ

A többi csak ballib dajkamese. :)
@Dr. simonmondja.:
Teljesen igazad van és az a nyolc év is inkább a Fidesz büne mert nem engedett semmi jó ügyet tovább vinni.
@kollmar: itt is toboroztál szerda estére?
@saravad: én úgy tudom, maradt abból a pénzből, amit ezek hívtak le. azért írtam fentebb, hogy Fabius biztosan tudna erről konkrétumokat
@Rufus78:

Hogyha voltak az IMF-nek feltételei, akkor azt is csak kronológiával lehet kisakkozni, hogy mik lehettek.

Hasonlítsd össze az elmúltkétév hitelfelvételeinek időpontjait Orbán elmúltkétévi törvénykezésének időpontjaival.

Merthogy itt egyetlen igaz szó nem hangzik el semmiről, azt már látom.

A végén tényleg csak a tettekből lehet kivakarni az igazságot,
mert egy egész hazudsághegyet hánytak rá - és nem csak az Orbán.
@keresztanya fabi(en): én is úgy tudom abból vették a MOL-t is, meg kapott a MÁV + ki tudja még ki.
Arról viszont nem hallottam, hogy még idénre is maradt volna.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Miért csodálkoznék?! Ugyanezt írtam le az idézett mondat előtt:): kevesebbet kéne kitalicskázni (elsimicskázni), és akkor korántsem lenne szükség ilyen durva intézkedésekre az adóemelések vagy a kiadáscsökkentések területén, hogy az államháztartás egyensúlyba kerüljön.

Feltaláltad volna spanyolviaszt? Nem:).

Az lehetne izgalmas kérdés, hogy a Fidesz-szimpatizánsokat miért nem érdekli ez a kitalicskázás. Nos, talán csak nem azért, mer így látják biztosítottnak, hogy amit ők talicskáznak ki, annyival is a Fidesz erősödik, legalább nem a szociké lesz, és annyival hosszabb időre nő az esélye a Fidesz regnálásának. Nekik ez tulajdonképpen a szükséges rossz esete... és így már az is jobban látszik, miért írtóznak attól, hogy az IMF belelásson a lapjaikba.
@saravad: hát a Dunaaszfalttal kellett volna konzorciumot kötni - mint már sokszor korábban- és akkor nem kellene támadni
Kedveseim!
Olvasom, hogy egyeseknek problémái voltak/vannak a toborzással. Nekem más problémám van.
Az általam szervezés alatt álló, baltás békemenetre nagyon sokan regisztráltak, de a hatóságok csak akkor adnak engedélyt, ha a - jelképnek szánt - saját szerszámok hatástalanítása megtörténik.
Valaki tud ez ügyben segíteni?
@Habakuk999: Jó látni, hogy egy szakértő is arra a következtetésre jut, amire én. Ez volt az egyik lehetséges forgatókönyv, amit vázoltam tegnap. :)

@Rufus78: "A kettő között nincs valami:)?
"

De. Az IMF is kamatra adja a pénzét, csak alacsonyabbra, mint amekkorát a befektetők kérnek tőlünk.
@DR. INKVIZITOR:

Legyen a jelkép a nyeletlen fejsze.

Akkor a magyar versenyképességről és a gazdasági teljesítményről is szólhattok egyúttal.
@dr. Bubó: És ezt te komolyan vetted? Én már akkor sírva röhögtem, amikor ezt olvastam.
@Rufus78: okeoke..
bocsanat..

rohangaszok meloban mint pok a falon es nem kello figyelemmel olvasok..

majd igyekszem pontosabban ertelmezni legkozelebb, igerem:-)
Sajna elfelejtkezünk arról, hogy van egy kommunikációs gépezett mögöttük, amely nem fogja közölni, hogy hazudott, nincs is ilyen követeléslista.
Az ország nagyobb része, ebből annyit fog, hogy az IMF elvenné a családit, csökkentené a nyugdíjat és a pénzt a bankároknak adná, de a Viktor megvéd minket.
Lehet a neten azon vitatkozni, hogy most aljasul hazudik vagy leépült mentálisan, csak ez milliókhoz nem jut el.
ez az egész imf egy nagy hüjje! amikor mán leshoto is a magyar kétgyerekes tanár adófizetők pénzin gazdakszik, akkor ez beáll a sor végire és nekiáll agresszíven kunyerálni, mint az ecceri székely a kalefon. há' normális az ijjen, honfitársak? há'nem, a kirelejzumát! egy nagy bulvárkacsát nekijük, nem lóvét!
@Rufus78: "karitatív, altruista segélyszervezetnek kell látni az IMF-et, ahol csupa kedves és önzetlen életvezetési tanácsadó dolgozik."

Sokkal inkább ilyenek nem??? :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Persze, nincs harag:)...

Nem bántásból, felháborodásból vagy sértődöttségből írtam, csak hogy akik egy véleményen vannak, legalább azok ne pazarolják a töltényeiket "házinyúlra":).
minő keménység, minő határozottség, minő kettős mérce, a másik szarházi fszkalap bagázs, meg menetelhet, avathat, cseszheti szét a társadalmat. Kérdezem tekintetes DonPintér ettársat, ilyen keménységet gárda nevű csipet csapattal szemben mikorra várhatunk, vagy határozott véleményként kell leszögeznünk, hogy azon brancs, a kedves Vezényló érdekeit ez nagyon nem szolgálná.

Tudom angyalunk le fog csapni eme szösszenetre, de laszarom, az én értékrendembe ezen kettős mérce, krvára nem fér bele.

---
Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét
Bagó Ferenc, azaz Daflics ezredes bűncselekményt követett el a szervezet megalapításával.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F09%2F06%2Forizetbe_vettek_a_roma_garda_vezetojet%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát persze! Így, hogy végülis csak jelentéktelen három betű, egy "NEM" szócska maradt le az idézetről, így végülis tényleg totálisan hülyének tűnhetek. Köszi:(!
@Rufus78: csak nem megtetszettél lepődni? ne tessék ilyen naívnak lenni ;)
hányinger, undor, szánalom:

Mennyit ártott hazánknak az azeri ügy?

A kormány külön kérte információink szerint, hogy Safarov kiadatása ne legyen téma uniós fórumokon <– a jó qrva anyjukat!!!! ettől függetlenül diplomaták szerint az ügynek még messze nincs vége.

hvg.hu/itthon/20120907_Orban_magan_kivul_leginkabb_Europanak_art
@hacsaturján:

idő közben a dicső vezető bejelentette, hogy a komplett listát brüsszelbül kapta, így a mn vonal nem érvényes többé, a történet bulvárkacsa és mégis csak lesz megállapodás. igaz, még nincs dél.
@dr. Bubó:

A fene sem erti ezt en a Nemzeti Gyulolkodes Programjanak olvastam nagy hirtelen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mert az Uniót nagyon fogja érdekelni, hogy mit kér tőle az a kormány, ami gyakorlatilag sz@rik rá. El vannak ezek varázsolva...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
valamivel hozzá kell járulnia a nyugat hanyatlásához. Tőle ennyi telik.
@hacsaturján:

Mi ez a lustaság?
Tegnap-tegnapelőtt nagyon aktív voltál.
@orica:

röhögök, oszt mindig mellé ütögetek. megúntam. úlláccik ma jobb óvasgatni.:)))
Orbán ma már azt nyilatkozza, hogy lesz IMF megállapodás.
(Megjegyzem a mandineren ezt a kijelentését ép úgy lájkolják a fülkeforradalmárok, mint egy napja azt, hogy nem lesz)
Most mondja valaki, hogy nincs igaza Róna Péternek.
Vagy tőzsdéznek?
@hacsaturján:
affene! Pont ezt akartam mondani Oricicának, hogy a nevetéstől nem bírja eltalálni a billentyűket.

mindazonáltal nem értem miért van mindenki fennakadva? a Vezér azt mondta tegnap, hogy azon az áron nem kell a hitel.
ma meg azt mondta, hogy lesz megállapodás. elővigyázatossági. (én teszem hozzá: a fokozata: 15 milliárd € azaz 15 mrd € fokozatú elővigyázatosságra van szükség. nem hitelre. na!)

Szóval a hitel és a megállapodás kettő.
Hitel nem, elővigyázatosság igen! Mit nem lehet ezen érteni? Most viszont én is elmegyek röhögni. Bocsánat. Több empátiát.
Ismét zseni a poszt:D Utolsó bekezdésedre csak annyit mondok, hogy ov NEM akar megegyezni, és ezt baszik Varga orrára kötni, ennyi. Ezért a pávatánc, semmi másért...ne bassz már, hogy 1 kerek éve folyik a huzavona, és nincs paktum, ilyen a világon nincs. Egyébként ezt Jávor Bence fogalmazta meg zseniálisan: ov mindig elhelyez néhány időzített bombát a tárgyalások útjában, amelyek a kellő pillanatban robbannak, megakadályozván a kiegyezést
@Rufus78: Nekem semmiképp sem tűnsz annak.
Szép jónapokat!
Vagy tényleg ennyire hüjjék, vagy viktátor teljesen elszabadult, és már senki nem tud rá hatni.
Előbbit is, utóbbit is sok minden alátámaszthatja, amint azt a posztban is alaposan körüljártad.
Akármelyik opció egyformán végzetes.
A frakciótagok ellenben vita, kérdés, megjegyzés nélkül fogadtak mindent.
Az emberben óhatatlanul felmerül, mennyire megfizetjük mi ezeket a kártékony férgeket azért, hogy évtizedekre mindent tönkretegyenek. Hajrá magyarok!
@jaegtoer:

:))))

az előbb vótam az empatikába vérnyomás csökkentőér.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt az "apróságot" érdemes hozzátenned:

"bűncselekményt követett el azzal, hogy büntetett előéletűként szervezetet alapított."
Egyébként meg akkor lenne igazán jó ha az értékrendedbe a többi kettős mérce sem férne bele. :)
@condorpasa:

a rálépős bombához nem köll időzítő! de mivel dicső vezetőnk zseniális, ezér a sok kutyaütő hejett ő lép rájuk.
@hacsaturján: attol fugg....

van egy olyan, ami ha ralepsz, aktivalsz egy gyujtoszerkezetetet ami begyujt egy kisebb toltetet ami fellovi az aknat ugy masfel meter magasra es akkor gyujt a fotoltet.

abban van idozito:-)
@AKIsTUDATLAN: "Vagy tényleg ennyire hüjjék, vagy viktátor teljesen elszabadult, és már senki nem tud rá hatni."

viktator a sotet ugyeivel tartja sakkban az egesz fideszt. mindenkirol van akataja, az elkovetett buncselekmenyeirol, viselt dolgairol, szerintem meg azt is tudja pontosan, szajer hany faszt szopott le az unioban...

a fidesz magasabb szintjeire keruleshez ugyanis el kell kovetni egy buncselekmenyt a partert, amivel bizonyitja a lojalitast az illeto es rogton zsarolhatova is valik.

amig orbannak megvannak az aktai a fideszesek altal erinthetetlen, hiszen a teljes jogrendszer es kozmedia a kezukben van, tehat ha valaki viktor ellen tamad annak a nevet meghurcolja az mtva, magyar nemzet, hirlap, helyi tema, metropol, stb, aztan a hirekre hivatkozva pinter nyomozni kezd, polt vadat emel, handotundi bezsakol....

az egeszte egyutt kell eltuntetni, ahogy azt mas szervezett bunozoi csoportok eseteben is teszik.
Hol van iii? Miért nem pereli be az LMP ezért Orvbűnt? [..]"A kormány kommunikációjáról szólva elmondta, hogy egy demokráciában a kormánynak kötelessége lenne a közvéleményt hitelt érdemlően tájékoztatni, ezt a feltételt azonban az Orbán-kormány rendre nem teljesíti. „Itt nincs miről beszélni, ezzel a kormánnyal nem lehet szóba állni. Ha lenne hitelük, akkor nem ilyen szófoszlányokkal bombáznák az országukat”- vélekedett Róna, aki szerint az lenne a megoldás, hogy el kell venni tőlük a hatalmat még 2014 előtt." Gyurcsány feljelentették Sukoró miatt, mondván,hogy nem köztájékoztatott. Na akkor lehatne most is ilyen kártyával variálni... Persze Polttal szemben ez bakfittynek tűnhet, de az alaphangot, hogy ezt a tetűférget meg lehet fogni azért, megadná.

És nem minden esetben fekszik be nekik a bíróság, lásd Bugyula felsülései, stb.
@saravad: Nem, Gábriel pont ilyen és ennyit ér, amit bekopizik. Vegyétek már észre! A leghőbb szövetségese a Jobbik a Fidesznek ebben is. Ők voltak az előretolt helyőrsége, Gábriel a bástyán ilyen faszkodással már mióta is??
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nyehehe, ezt már három napja... CSodálkozol, hiszen megvan hozzá a pedigréje? El is volt ítélve, a legmegfelelőbb ember. Most már elkezdődött a pénzszórás.

Undorító a közmédia, aki abban részvesz, bűnös.
@a szív fészkei: kezcsokom:-)

nem baj, majd gyujtogetjuk kismokus modjara az informacio-magvacskakat, jol elrejtjuk es amikor eljon az ideje felhasznaljuk...:-)
@a szív fészkei:

Vót!:))
Reggel erre ébredtem, aztán TWÁ és Fabius. Zeneszerzőt megróttam, lustán átmásolta szellemi petárdáját ide:)
Más.
Tegnap én voltam lusta leírni neked, annyira felpörögtél, hogy a zöld időnként már nem is borsó volt, hanem epe.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Csak minálunk az összes mókus télen fejvesztve rohangál, hogy a kurvaéletbe, hová is ástam el a makkot, mogyorót koraősszel?? Misiiiiii, nem tudod????

Látszik a halálideg szegényeken, mert tényleg elfelejtették!

Na ne járjunk így, inkább ismétlés a tudás anyja!! Dobálom a borsót,nem érdekel, hogy ki unja. Muszáj sújkolni, mert a másik oldal is ezt teszi. Csak nem mindegy, mit.
@orica: Az epe is bír ződ lenni. :-) Felpörgök, mert tönkre tesznek. Általában ezt nehezen állom meg szó nélkül. ;-) Jus murmurandi, én már üvöltésnél tartok, az igaz.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Erkölcsi söpredék. Erre mondhatja orica, hogy epét hányok, Hát ja, bár az is túl értékes rájuk.
@orica:

Tótának erről a "különben hülyére pofoztatjuk magunkat..." mondatáról egy régi vicc jut eszembe:

Házaspár az aranylakodalma után:
- Aptyuk, emlékszel, mit gondoltál ötven évvel ezelőtt rólam?
- Hát, anyjukom, azt, hogy löttyedtre szopom a csecsed, és hülyére baszlak.
- És most mire gondolsz?
- Hogy sikerült...
@aritus: De főleg a Stefiét! Bloody Stefi néven már lekopirájtolta - mindenből pénzt csihol a mocsok zsidrák bandája! - az új fullmagyarosch: paprika, bors, mangalicazsír összeállítású koktélja nevét. Az ősz főnökasszony azzal indítja a napot, de a többinek is kötelező benyakalni.
@Dr. simonmondja.: @keresztanya fabi(en):

Ez a táblázat a Gyurcsány éra végén kért és kapott IMF hitel felhasználásának üteme. Elég világosan kiderül belőle mikor melyik kormány mennyit használt föl belőle.

Az a MOL részvények vásárlásakor kiderült, hogy a Bajnai kormány csontváz helyett egy elég vastag pénzes borítékot hagyott Viktoréknak. Ez a táblázat azt mutatja valójában mennyire vastagot. Szabad szemmel is jól látható, hogy a nagyobbik felének ki vert a seggére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Van benne egy faszi az elején, aki panaszkodik, hogy apuka nem hagyott rá semmi adósságot, de már eleve a traktort 50%-os kezdő éves kamatra vette meg. És akkor most ez alapján nekem őt sajnálnom kéne? Inkább pénzügyi alapismereteket kellene oktatni az általános iskolában, mert ez nem az IMF patásördög műve, ezt ne próbáld nekem beadni! Ez pénzügyi világban műveletlen emberek műve, akik aláírnak minden szart, amit a bank eléjük tol papíron, anélkül, hogy elolvasnák, vagy legalább a premisszát megértenék.
Zorbán már egy jó ideje nem tudja eldönteni, hogy békapja-é a feléje nyújtott brét, avagy ne.
Mindamellett még azt is behazudja, hogy ez a bré ráadásul túrós, mire kiderül, hogy mégsem az. Zorbán lámpagyújtás után tutira bé fogja kapni a brét (hiába játsza a szendét, hogy: "ilyet csak most láték először"), a gond az, hogy mire végre lecuppogtatja, addig ránk újabb emelt törlesztőrészlet vár még kb. 1-2 évig.
@Fabius:

padded envelope in the cupboard :)))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Szórul szóra.

Erre nekem azt írja a szárnyas - látom az emailemen, mert elég régóta nem tárgyalok már vele - hogy "vihar a biliben?" Hát ez jó: tényleg ott ülnek a narancs-piros-fehér sávos lepattogzott zománcosban sok nagy rakás Orvbűn-kupac közé szorulva de láthatóan élvezik. És propagálják is, hogy fincsi, még, még!!!
Közben részletesebben is bevizsgáltam a ma reggeli Viktátor nyilatkozatot, amiben azt mondja, hogy "az a levél" aznap érkezett, az Uniótól.

Ezek szerint abból két példány érkezett az országba. Ebből az egyik a kormánynak ment, a másik meg az Agyar Nemzetnek. Úgy látszik az utóbbi annyira hihetetlenül fontos és megkerülhetetlen belpolitikai tényező, hogy az EU fontosnak tartotta külön értesíteni a feltételekről. Sőt! Ők előbb kapták kézhez, mint maga a kormány, ugyanis Vekker "a sajtóból értesült a feltételekről" (legalábbis a Facebookja szerint).

Úgy látszik itt puccskísérlet zajlik a miniszterelnök úr ellen. Benne van a Magyar Nemzet is...
@hacsaturján:

Aha.Nem volt elég vastag, és ezt nézték csontváznak:))
@a szív fészkei:

Lehetek profán? Kis bili, sok szar, nagy meleg.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "... Inkább pénzügyi alapismereteket kellene oktatni az általános iskolában, ..."

Azt minek? Legyen helyette heti tíz óra testnevelés és hittan/erkölcstan. Nem együtt, hanem külön-külön! :D
@King of Shadows: "Nem együtt"
Fiam! Fusd körbe a tornatermet tízszer, és minden kör után mondj el egy miatyánkot! :D
@Rufus78: Az üzlet van.

A korrekt üzlet, hogy adsz kölcsön és vissza szeretnéd kapni, pláne kamattal, mert te se szoktál terézanyusat játszani, ha megsegítesz olyasvalakit, aki nem szűk családod tagja. Ennyi. Ezt lehetne kommunikálni a hülyébb honfitársak felé is. IMF pénze más országok honfijainak a pénze. amit szeretnének majd viszontlátni. Mert addig sem ők használják, némi felárral. Azeriek a semmi pénzért - mert hol van?? - kikértek és kaptak egy vadállatot, egy háborús okot két ősellenség ország közt. Kínaiak is kértek valamit, szaudiak konkrétan a magyar anyafődet. Ki nem kér pénzt pénzkölcsönért??? Ha tudsz ilyet, írd meg priviben, jól jönne az altruizmusa.

Csányi Sanyi bá magyar, a bankja magyar, a miénké, ergo ingyér ad neked pénzt? Nem azt ítélte el először - és egyelőre utoljára - magyar bíróság a devizahitelek körüli mocsokságáért? Na Csányi Sanyi adjon ingyér Picik szalámit, hitelt, mindent, hisz egy test, egy lélek vogymuk!!!

Utána lehet az IMf-et is basztatni az üzleti felfogásáért.
@orica: Bilimeleg, ez jó. Otthon érezhetik benne magukat. Barna is, az mily szép szín hetven egynehány éve számukra.
@a szív fészkei:

Már kétszer magyarázkodtam, próbáltam ellentételezni az úgy tűnik ma mindenki által bevett anti-szarkazmus és anti-irónia pasztillát, de harmadszor nem fogok. Bocs.

Legyen elég annyi, hogy nem azt írtam le, amiért felment benned a pumpa.

A kérdéseidre ugyanezért nem tudok válaszolni.
@Rufus78: Nem is neked szól, csak olvasnak itt sokan duma nélkül és ez mindig előjön valakitől. Ha te nem is és nem így hoztad szóba, majd ezer másik fogja ezt mantrázni, hogy a zsidó IMF így-úgy.

Erre van kihegyezve a szaros kommunikációjuk, benne Gábriel is , láthatod.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Mellesleg a sok tornaóra megoldja majd a BKV és a MÁV gondjait is, mert azoknál még gyalog is gyorsabb vagyok. :D
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Te nem vetted még észre, hogy ennek az egész bohóckodásnak az a lényege, hogy az IMF-ből jószívű cukrosbácsit csináljanak, még azon az áron is, ha viktor bohócék végképp lenullázzák magukat?? :)
@Rufus78: De Csányi bá ingyenességnek hiányát szeretném, ha felfogná a sok bucinagymogyoró!!

Csányi a Pickjét is - zsidó cég volt, hogy Gábrielnek se maradjon kis a farokállítási faktor - itthon sokkal szarabb és drágább kivitelben adja, mint Bécsben. Ez ellen miért nem lázad a kuruckucu és a barrikád?
Elméleti kérdés, nem neked szól, de valóban veszik el a humorérzék, ebben igazad van.

Jelelned kéne emotikonokkal.
@King of Shadows: Tudod, sok tornaóra oké - taníthatnának úszni is - de amíg ez a pohos potrohkirály virul izompólóban mínusz sportolói tartás, addig még ennek se jó reklámja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, mert nem gondolom, hogy az IMF jószívű cukrosbácsi. Viszont ez a szélsőbalos demagógia, amivel olyanokat varsz az IMF nyakába, amihez neki maximum esetleg partvonalon túlról érkező jól/rosszul megfogadott tanácsok szintjén van köze, addig te ne akarjál nekem semmit beadni a patásördögIMF-ről, mert a világ nem fekete-fehér, ahogy azt felétek az egyszerűbb népeknek szavazat-maximálás céljából el akarják adni. Lehet, hogy a cigánysoron lehet ilyenekkel kampányolni, de ide ennél a kommunista dumánál kicsit több kell.
@a szív fészkei: "Csányi a Pickjét is ... itthon sokkal szarabb és drágább kivitelben adja, mint Bécsben."

És az OTP sokkal alacsonyabb kamatokat kér Romániában, mint itt. :)

Ezzel szemben a román Digi itt is olcsón adja a szolgáltatásait. Mondjuk az nem bank...
@a szív fészkei: Nézd, ott ahol ERKÖLCSÖT akar oktatni ez a kormány, már eleve baj van. Ráadásul pont a tanévnyitóra sikerült összehozniuk a baltaügyet is...
@King of Shadows: A szotyi is olcsóbb Romániában? Lehet, hogy onnan hozza köpködni a Vidi fűtött páholyba.
@King of Shadows:

Kommentedről két dolog jutott eszembe.

1.a Navra-egyetem tanévnyitója. Máig nem bírom megemészteni a rektor megnyitójában elhangzott spirituális kifejezést. Egy pillanatra azt hittem, valami időgép a középkorba röpített, olyan abszurd volt

2. Ismét Csányi Vilmost tudom idézni.
" A szöveg kibetűzése, amelyre embertársaink többsége képes, még nem olvasási készség."
@King of Shadows: Psp bácsik tartottak sok helyen évnyitót, legalább volt aktuális példabeszéd: aki muszlim a te keresztény testvéred fejét veszi annak álmában, azt megjutalmazá Orvbűn Viktor egy tál azeri avas, zsizsikes - de még oda nem adott - lencséért. Közben gyakorolván a Bibliában említett és tiltott hamis tanúbizonyságot is.

Na gyerekek, ilyen a Rózsierkölcs, menjetek békével és éljétek meg minden izében. Pisikém, azt a játékbaltát azért ne órán használd!!!
jav: pap

@orica: Navrát diákok közelébe engedni erkölcsi-szakmai pedofília.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Van még devizatartalék, úgyhogy jöhet az újabb hitel is tőlük. :)
@orica: Az egyeteme meg a magyar felsőoktatás szégyene már most, nagyon illett oda az egész cirkusz ájulásostul, beszédestül.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Na hát, nekem is pont ilyen "a világ nem fekete-fehér" gondolataim szoktak lenni, amikor mondjuk a jobbikot nácizzátok. :)
Alakul ez... Igaz Virág elvtárs?
Nem, cenzúra nincs, az csak a komcsik alatt volt! :))
Aki ezt állítja, az (majdnem) hazudik!

Jól tessék megnézni a plakátot, mert ezt nem lehet látni az ARC kiállításon.

www.millamedia.hu/2012/09/07/a-medium-uzenete/

"Információink szerint kivetette az ARC plakátkiállítás programjából a rendezvényt támogató MAHIR az egyik plakátot, ami éppen a cég állami megrendeléseit figurázta ki. A MAHIR a rendezvény egyetlen közterületi támogatója.

Belenyúlt a ma nyíló ARC plakátkiállítás programjába a rendezvény fő támogatója, a MAHIR – értesült a hvg.hu. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, köztéri reklámoknak helyet adó társaságnak a jelek szerint az a plakát nem tetszett, amelyik éppen a Simicska-cégek bőséges állami megrendeléseit állította pellengérre.

A programból eltávolított darabon - melyről egyébként a Millamédia képet is közölt - nemzeti színű keretbe foglalva a következő szöveg olvasható: Száz Millió Forint. Ezen hirdetőoszlop tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter 2011-től kifizetett osztaléka. Az iparági adatok szerint a köztéri reklámpiacon soha nem volt olyan aránytalan az állami pénzek elosztása, mint a jelenlegi kormány idején”."

hvg.hu/itthon/20120907_Cenzura_az_ARCon_nem_tetszett_a_plakat_a_

Istenem, ha ezt Rákosi pajtás megérhette volna - milyen büszke lenne az ő Piktorkájára.
Remélem, hogy a szólásszabadságnak nem kell előbb-utóbb a Vezényló dicsőítésében kimerülnie.
Magas!
Daliás!
Szálkás!
Okos!
Tiszta kezű!
Soha nem nyúlna közpénzhez!
Előrelátó!
Diplomatikus!
Szerény!
Broááffff....

Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!
Éljen Piktor! Éljen a Párt! Előre ettársak!

Sosem lehet tudni, mikor jön ez még jól... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A jobbik nemzeti szocialista párt, ezt nem tagadhatod, ilyen módon a náci rövidítés megállja a helyét.
@a szív fészkei:

Egy apró megjegyzés:

Gábriel reggel kopizott egy jövőnk.infós írást. Én megnéztem az eredetit és mit látok? A szárnyas kihagyta az idézetből a cionistázós félmondatot.

Erre nyilván megvolt a maga oka. Ha más nem akkor az, hogy ő lassan kezdi belátni: a kritikát és véleményt kompetensebbnek fogadja el mindenki, ha nem a világméretű cionista marhaságra futtatják ki.
@a szív fészkei: Tudtommal az. Végül is, náluk csak 24 százalék az áfa, és a Leu (RON) jóval erősebb mint a Forint...
Látom, vannak akik túlbecsülik piktorkát...

hvg.hu/kultura/20120905_10_konyv_amit_Orban_Viktornak_ismernie_ke

8 könyvet... Ne'ba! Kezd amúgy is olyan lenni, hogy max. a kifestőkönyvvel boldogul el.
@Fabius:
Nem mondod!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábris, ne'má! Cenzorkodsz?
Mi van? Bejön neked is??? :))
@King of Shadows: Na ezt nem is mondom a fiamnak, a szotyidrog áldozatának. ;-))))

@Fabius: Következő életedben - vagy ha pályát akarsz még most módosítani -, mehetsz is a gyépés oklevélért: sikerrel térítesz két tévelygő kihívásokkal küzdő lelket!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ha pontosak akarunk lenni akkor nem az, hanem csak simán nemzetiszoc (NSZ). A "náci" az a német nemzetiszoc., ahogy a "faiszta" meg az olasz. Ebbe egy tájékozottabb Jobbiknyik (előfordul az olyan is) simán beleköthet. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De hogy alá is támasszam. A nemzetiszocialista jellemzők közül melyik az, ami nem jellemző a jobbikra? Ha legalább a pontok 50%-át forrással megtámogatva meg tudod cáfolni (forrásnak hivatalos Jobbik közleményeket, Vona Gábor blogbejegyzéseit, stb. fogadok el) akkor meghajolok előtted, és nem nácizom többet a magyar náci pártot:

Szóval íme a felsorolás:

- Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.

- A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.

- ###ország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.

- Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a polgárok számára a kelet felé történő terjeszkedés által)

- antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség

- a zsidóság elleni fajgyűlölet a ### faj felsőbbrendűségből kiindulva.

- A vezetőben való feltétlen hit

- A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése

- szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)

- rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása

- eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)

- homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és bűntetése (homofóbia)
a vallásszabadság korlátozása
@King of Shadows: :) Mondjuk én ezt pont leszarom, nsz, vagy náci; eleve Thürmert jobban "tisztelem" mert ő legalább vállalja, hogy kicsoda, a Jobbikkal ellentétben.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Láttam is valamikor nem régen egy képet vonuló német katonákról Germany 1934, és Gárdistákról Hungary 2012 Shame on us! címmel. Egyetlen különbség volt: a régebbi kép fekete-fehér.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az ARC még a Gesztié?

[..]"Magunkról
AJÁNLJUK MAGUNKAT
- Cégeknek, ahol hisznek abban, hogy létezik kommunikáció az óriásplakáton és a TV szpoton túl
- Független kreatív gondolkodóknak
- Kultúrát kedvelőknek
- Véleményformálóknak
- Társadalmi ügyekért elkötelezett magánszemélyeknek
- Társadalmi ügyekért elkötelezett cégeknek, intézményeknek" - írják a honlapjukon. Társadalmi ügyekért elkötelezett a Simicska MAHÍR-ja?? Ha Geszti benne még ebben az ARC-ban, akkor hányja le magát. A vágtával is elég érdeksen variált. X-faktorban megvették dekára. Undor, na.
O.58-től Gőgös Gúnár lép színre...
@orica: Én jártam egyházi fenntartású iskolába, de ott nem erőltették ránk a vallást. Akkor még nem... Viszont az évnyitón nálunk is elhangzott ilyesmi, az önmagában még nem feltétlenül lenne baj, de hogy egy állami egyetem évnyitójára miért visznek be bármilyen vallási izét...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: A FB-on volt a kettő egymás mellett a Gárdavatás alkalmából.
Orbán sohasem hazudik, amit mond az unortodox igazság, amit tesz az ugyanez i nélkül.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ha már Thürner is szóba került: Nézzük meg, miket mond. Miket mond a Jobbik? Csak annyi különbség van köztük, hogy az utóbbi magyarkodik, és mélykereszténykedik is hozzá. :D
@Fabius:

" Ha más nem akkor az, hogy ő lassan kezdi belátni: a kritikát és véleményt kompetensebbnek fogadja el mindenki, ha nem a világméretű cionista marhaságra futtatják ki."

Nem gondolod, hogy ezt hívják szerecsenmosdatásnak?

Egy frászt látja be. Egész itteni ténykedése erről szól. Ahhoz ellenben elég okos, hogy a legkínosabb részt kivegye. Hátha így megeszi valaki, hátha elolvassa, hátha érdemben vitázik vele valaki. Ilyen egy hátha-ember.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A szárnyasnál talán mindegy és kár, bár látod, Fabius lát már fejlődést, evviva!! DE le kell írni ötvenszer is ezeket.
nekünk is kéne felcsútra egy ijjen 30*100 méteres nemzeti lobogó ! a közgép vajjon tudna ijet jó pénzér?

veszünk fel rá hitelt... a stadion mell lé...

static2.origos.hu/i/1209/20120906-azerbajdzsan-hatalmas-azeri-zaszlo-bakuban3.jpg
Íme.
www.origo.hu/gazdasag/20120907-fideszkdnpfrakcioules-rogan-tarthato-a-beterjesztett-koltsegvetes.html
Lefordítva: A költségvetés összeomlott, de nem ismerjük be, a kiigazítást ráfogjuk a nyuszira. Illetve az IMF-re.
Kíváncsi vagyok a Tisza alacsony vízállása vagy a várható gyenge termés mikor lesz nekik felróva. Az is az ő hibájuk. Gyurcsány helyében meg kissé megcsalva érezném magam, hiszen eddig minden az ő hibája volt.
@orica: Igazad van. Az egész pasi egy PR-fogás mosollyal, idézetekkel, mindennel. Etetőgép.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vagyis most bukott be végleg ez az egész hepaj az IMF feltételek körül. :D
@King of Shadows: Na ugye??? Megvalósul a szemünk előtt József Attila: fasiszta kommunizmusa.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szóval íme a felsorolás:

"- Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása."
Ahogy korábban úgy most sincs szó új ideológia létrehozásáról.
jobbik.hu/rovatok/egyeb/alapito_nyilatkozat

"- A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme."
Ezzel szerintem minden normális mozgalom vagy párt egyetérthet.

- ###ország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
Hát az elmúlt 20-22 év után nem egyszerű feladat, de nincs lehetetlen csak tehetetlen. :) Egyébként gondolom te is örülnél neki nem?

"- Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a polgárok számára a kelet felé történő terjeszkedés által)"
Ezt gondolom csak véletlenül felejtetted itt. :)

"- antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség"
Sikerült felsorolnod az eddigi legkártékonyabb eszmerendszereket, úgyhogy ezeket akár fel is lehet vállalni.:)

"- a zsidóság elleni fajgyűlölet a ### faj felsőbbrendűségből kiindulva."
Ahogy korábban úgy most sincs szó fajgyűlöletről avagy „Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el a származása miatt”

- A vezetőben való feltétlen hit
Ilyenről szintén nem tudok.

"- A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése"
Egyenlőre én azt látom, hogy pont fordítva van. A média az aki meg akarja "szüntetni" azokat akik nem fújják velük a passzát szelet.

"- szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)"
Keresztényként én is azt vallom, hogy minden ember kincs.

"- rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása"
Lásd mint a korábbi idézet a fajgyűlölet után

"- eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)"
Azt hiszem ez sem egy időszerű probléma. :)

"- homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és bűntetése (homofóbia)
a vallásszabadság korlátozása"
Ezt is 1000-szer kitárgyaltuk. Semmi bajom a homokosokkal, csak azt nem tartom helyesnek ha azt reklámozzák amit pont nem kéne. Vallásszabadságos kérdés butuska.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ahogy látom nem cáfoltál, hanem megerősítettél mindent. Köszönöm. Léphetnénk?
atv.hu/cikk/20120907_azeri_kiadatas_megvaltoztattak_ramil_safarov_lakhelyet?source=hirkereso

Ramil Safarov, a meggyötört lelkű baltás, aki örmények által veszítette el apját.anyját megrögzött hazudozó, tán azért oly szimpi Orvbűnnek: apja, anyja kösz, jól vannak.
@a szív fészkei: nagyon lényeges...

aki most sem fordul el tőlük... és a fides mafia szekerét tojja...
az maga is HITVÁNY és erkölcstelenségi béjeget kap homlokára...
@a szív fészkei: Mivel a nemzetiszocializmus gazdasági értelemben ugyanaz, mint a kommunizmus, az utóbbit meg a vezetést tekintve ugyanúgy valósították meg, mint az előbbit, nem lesz az olyan nehéz. :)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ""- szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)"
Keresztényként én is azt vallom, hogy minden ember kincs."

Ez nagyon mellé ment, ugyanis a szocdarwinizmusban pont az az alaptétel, hogy az erős életben marad, a gyengének meg pusztulnia kell. Vagyis az utóbbi haszontalan.
@a szív fészkei: Azt hiszem tegnap én is kifejtettem itt, hogy a frakciónak félre kéne állítania a Dakotát. :)
@orica:

Megmondom ahogy van: nem érdekel minek hívják.

Ami érdekel: gazdasági kérdésekben hagyjuk a tündérmeséket, a világuralmi összeesküvéseket és az összes faszságot. Maradjunk a száraz tények és törvényszerűségek világában. Ez legyen tendencia szélsőbaltól szélsőjobbig.

Az ideológiákat tartogassuk a társadalmi kérdések kiszínezésére.
@shinichi:

"Akár jelenlegi formájában is tartható a költségvetés"

Persze, Tóni fiam, persze. Arra gondolt már vajon ez az ordító egér, hogy a 600 milliárdos lyuk betöméséhez az aprócska teste kevés lesz, a lepkefing kompetenciájával vetekedő mondandója meg ennél is kevesebb?

Egyébként meg...

"Mindenki, aki igennel szavazott 2010-ben az Országgyűlésben a külhoni magyarok állampolgárságára, nagyon jól tudta, hogy ez együtt jár a feliratkozás bevezetésével"

...kedvesmama hogy van, Tónikám? Nem sajnálod az akut csuklásrohamért amit okozol neki?
@Fabius: 1/2re értettél... nem ijjen posztot akartam...

lexarom hogy a zorvbűn hazudik... egy hitvány cigány

az hogy bukott az is tény... haggyuk szenveggyen...

ha előre akarsz járni... mint úttörő:) akkor már az a téma amit én javasoltam...

hogy a B-közgép (vip páhojos) PATKÁNYOK mijjen sebességgel hagyják el a sühjjedő halyót... pl törökgabi épp mostanra nyalta fel magát mire összecsuklik a rencer...

itt ez a lényeg... ki tart ki hitler mellett a bunkerban...
lássuk ki lesz LEPRÁS, ki BŰNRÉSZES fides mafiában...
@King of Shadows:

„Ebben a helyzetben feltételezhetően a magyar parlamentben is vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy ez nem járható út."

Na, most már ketten álmodtok, pedig:

"A Népszabadság kérdésére, hogy szerdán este ezt követően hogyan foglalt állást a frakciószövetség, miként adott felhatalmazást a miniszterelnöknek, szavazással, állásfoglalással, volt-e vita, forrásunk úgy válaszolt: "nem volt vita, nem volt ellenvetés, nem volt kérdés, nem volt tiltakozás".

Vagyis külön gondolatok a frakcióban nincsenek. Még csak az kéne.
@King of Shadows: @Fabius: egyet értek lehetetlen...

a frakció tagokat szeméjesen válogatta össze a PÖCEGÖDÖRBŐL a fides mafia

azoktól nem lehet várni semmit... azok CSICSKÁK, agy nélküliek...
@dr. Bubó:

Nem tudom feltűnt-e, de ez nem a milyen posztot rendelünk Fabiustól blog, hanem a miről mi a véleménye Fabiusnak blog :-))

Engem pedig ma az IMF körüli hazudozás sokkal jobban érdekel annál, hogy melyik patkány ücsörög őfelségével a vip lelátón.
@csutkababa: szakmai szemmel is? köszönöm, akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok a helikopáter ;)
@Rufus78: "Az IMF kapzsi befektetők halmaza, akik a pénzüket szeretnék viszontlátni, kamatostúl."

Az IMF nem kapzsi befektetők, hanem országok (köztük Magyarország) halmaza, amelyek az IMF-en keresztül segítik ki egymást, ha szükséges, azért, hogy egy országcsőd ne okozzon fennakadást a normális gazdasági működésben.
@Fabius: @dr. Bubó: Én azt csak lehetséges forgatókönyvként említettem, de azt is mondtam, hogy a Dakota elgáncsolása (is) politikai öngyilkosság lenne. :)

Mindent rá építettek fel, szerintem a megmaradt szavazóik több mint fele személy szerint Viktorért rajong és nem a pártért (a maradék meg érdekből van velük), szóval ha a bálványuk kidől, ők is mennek. Már a választást is a Vezér nyerte meg nekik, nélküle a kormánytöbbség is nehezen lett volna meg. :)
"nem színes tollú pávának látszol, te bohóc, hanem szürke tollú, sánta és rekedt bölömbikának, aki a valóság Kamazának hűtőrácsába fúródás közben is ordít."

MEGALÁJK :-D :-D :-D

Orbán egy fasz ez nem kérdés. Nekem inkább az, hogy mikor unja meg a leköpött kistörpi szerepét a sok elbaltázott ostoba beszéd miatt? Mikor veri nyakon a Habony-Kumin-Girosz stábot azért, mert ennyi és ekkora mellélövős tanácsot adnak? Ezen a héten nem volt nap amikor ne szopott volna.
@épészmérnök:

Mivel múltkor tök jól elbeszélgettünk, így egy kicsit finomabban kérdezem, mint ahogy a vérmérsékletem diktálná így a negyedik magyarázkodás környékén: tényleg nem lehet elolvasni a másik kb. 19 mondatot ekörül az egy körül, hogy mindenkinek ezen kelljen fennakadnia, és azok tükrében értelmeznie?! Tényleg mindenki bevette ma az értelmezésgátlóját, vagy tényleg mindenki azt hiszi, aki eddig fennakadt ezen a mondaton, hogy az IMF pénzügyi szervezet létére is karitatív apácák gyülekezete?!
@vitéz Thapóccay néma bárány: ehhez a szerephez, azon fószereknek már semmi köze, ez a tekintetes űr, legsötétebb belseje, minden cicoma és optikai tuning nélkül.
@King of Shadows:

Orbán nélkül nincs ma Fidesz. Kormányzó Fidesz különösen nincs. Az ő személyi kultuszára épül minden. Ez változni csak akkor fog, ha egy elemi erejű pofonba hajolnak bele 2014-ben. De az sem mindegy mekkorát buknak. Ha kicsit azt átvészeli. A nagyot már nem.

De az esetleges Orbán nélküli Fidesz már nem az a most ismert Fidesz lesz.
@vitéz Thapóccay néma bárány: íme:

Orbán örül a tegnapi újságnak

A kormányfő nagy eredménynek nevezte, hogy egy EU-jelentés elismerte, Magyarország elővigyázatossági hitelkeretet vehet igénybe. Igaz, ez már legalább az EU/IMF-tárgyalásdelegáció távozása óta ismert.

hvg.hu/gazdasag/20120907_Orban_orul_a_tegnapi_ujsagnak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez egy barom.

De ettől eltekintve még tény, hogy egyedül fogat sem mos anélkül, hogy Habony azt ne mondaná: nyisd ki a szád.
@Fabius: Ezt mondom én is. :) Egy esetleges "deorbanizációt" csak fokozatosan lehetne végrehajtani, vagy a Fidesz megszűnik létezni. Vagyis fel kell építeniük valakit - lehetőleg egy új arcot, aki nem sározódott be Vekker mellet - miközben az elhasználódott Vezénylőt leépítik, mert lejárt a szavatossága. Ez viszont nem megy egyik pillanatról a másikra, az meg egy más kérdés, hogy az érintett ebben mennyire lenne partner... :S

Ez a forgatókönyv teljesen olyan, mintha Kínáról, vagy Észak-Koreáról írtam volna. Nem véletlenül. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Figyu, ha már ilyen jól kikérted magadnak, hogy titeket ne nácizzanak, akkor megtennéd, hogy írsz valamit arról, hogy a liberalizmus miért egyike "az eddigi legkártékonyabb eszmerendszereknek"? Csak hogy megtudjam, mi a baj azokkal a dolgokkal, amiket mondjuk itt leírnak, mondjuk azokkal, amik a bevezetőben szerepelnek:

hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

Nem mondom, hogy maga a fogalom nincs elhasználva, hogy sokan, akik a "liberális" titulust húzták magukra védekezésül (mondjuk Magyarországon az SZDSZ), nem törölték bele a szaros seggüket, és hogy azáltal, hogy a liberalizmus nagy szabadságában nem lett túl alacsony az emberiség állatkertjén a kerítés (többek között egyébként azért, mert a liberalizmus másik fele, az önkorlátozás és az egyéni felelősségvállalás valahogy "elfelejtődött" megvalósulni), és ez nem lehet zavaró. Azt is elhiszem, hogy keresztény emberként könnyű ellenségként tekinteni arra az eszmére, amelyik a kereszténység hatalmát, társadalmi erejét meggyengítette. Ez még mind értem.

De ezeken túl is érdekelne, hogy az eszme melyik pontja, vonása annyira undorító és kártékony, és hogy miért az eszme rossz, kártékony, és miért nem azok az emberek, aki a negatív viselkedésükkel, kártékonyságukkal befolyásolták annak megítélését. Különösen azért, mert hogy ha te felsorolásodból indulok ki, akkor bizony a Jobbik politikájában több liberális elem is van.
@King of Shadows: "Azt hiszem tegnap én is kifejtettem itt, hogy a frakciónak félre kéne állítania a Dakotát. :) "

nincs fidesz orban nelkul. addig, amig a tobbi partok eseteben teljesen normalis az idonkenti vezetovaltas, addig orban 22 eve vezeralakja a fidesznek. tuzon, vizen, sikeren, kudarcon at. ez az o sajat vallalkozasa. nem levalthato. ugyanis nem demokratikus a "ceg".

az egyetlen lehetoseg az, hogy kifarolnak mogule es uj politikai erot hoznak letre. mar akinek meg nem szaros a szaja annyira, mint mondjuk rogannak, kosanak, lezerjaninak es a tobbi prominensnek - akik eggyebkent a varhato letoltendovel egyutt kozugyektol eltiltast is kapni fognak, szoval nem palyasak vagy 10-15 evig
@Fabius: melléklet a mondandódhoz:

Harrach: "Ha a szövetség megbomlik, az ország nagyon rosszul jár"
Harrach Péter szerint a Fidesz-KDNP szövetsége az egyetlen olyan politikai erő ma Magyarországon, amelyik képes kezelni a válságot

hvg.hu/itthon/20120907_harrach_sarvaron
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tök jó, akkor eddig 4-1 az arány:)!

Ez valami filozófiai kérdés, hogy kik is vagyunk valójában, vagy ez már a szenilitás, hogy azt sem tudod, ki vagy:)?
@King of Shadows: és még az is következik ebből, hogy én nem értek egyet a Szociáldarwinizmussal. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

...de legrosszabb esetben sem annyira, mint a Fidesz-KNDP szövetség tagjai.

Féltik a hatalmukat, ennyi.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igen. Vagy úgy, vagy ahogy itt írtam: @King of Shadows: . :)

Más országokban is létezett/létezik olyan párt, mint a Fidesz (demokratikus országokban is), és ott is úgy csinálták a váltást. :)
@Fabius: Ez az olvasatod is meg tudja állni a helyét, de speciel ebben az is közrejátszhat, hogy nem értek egyet velük mindenben a világ összeesküvés elméletüket illetően. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De a Jobbik igen. :) Tehát ha nyíltan támogatod "valamennyire" mégiscsak egyetértesz vele. :)
@Fabius: Sok kedvesmama csukladozhat egy ideje, Jó lett volna akkoriban valami hatásosabb fogamzásgátlóreklám!!!! Ezek mára azzá lettek, kétségtelen - de már késő nekünk.

Ez meg nem is annyira a vicc, mint nemsoká a rémvalóság-kaergória- lesz: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/391337_406577546057204_944354978_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Etnocentristaként azért úgy elég vad dolog nem egyetérteni a szociáldarwinizmussal:). Aki elitista politikában gondolkodik (és a hazafiasság ilyen), annak tényszerűen el kell tudnia fogadni, hogy ha magát akarja előnybe hozni, az együtt jár mindenki másnak a hátrányával.

Ezért baj, ha emberek indokolatlanul összemosnak fogalmakat, például amikor az "eugenika", az "irányított, mesterséges szociális szelekció" keveredik a szociáldarwinizmussal, mint egyébként tökéletesen természetes folyamattal. Az erősebb, nagyobb hatalommal (pénzzel, területtel, erőforrással, hadsereggel, stb.) vagy más előnnyel rendelkező társadalmi réteg vagy nemzet mindig is ráerőltette az akaratát a gyengébbre, az ennek való ellenállás okozza közöttük a konfliktusokat.

A természetet egy ideig kordába lehet szorítani, ellen lehet állni a szabályainak, úgy is lehet tenni, mintha nem léteznének (például hogy próbálnak az emberek civilizáltan viselkedni azokkal is, akiket utálnak), de hosszabb távon ez nem müködik, és addig is megvan az ára.
@csutkababa: Jókai Anna egy könyvét olvastam az öregségről, kiba szar műmájeres rakás. Kondor Katalin mi a jó szentszart csinált, azon túl, hogy a magyar adófizetők pénzén pereskedett mint rádióelnök valamiért és uszított, amíg a torkán kifért? Ja meg ezt is mondta a cicabogár: www.168ora.hu/velemeny/kondor-katalin-echo-tv-mav-holokauszt-getto-51217.html Ezt a nőt is ki kell legmagasabban tüntetni, naná. Ha Jókai Hajráf Annára ennyire belelendült Orvbűn nyelvecskéje, Kondornál mit csinált?? :-DDD

Agyi-testi állapota a szellemi teljesítményével-ízlésével vetekszik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Harrach meg az ő szövetsége. Ezen mindig röhögnöm kell. Ha kibassza őket a fidesz a zoknis fiókból, akkor három nyomot hagynak maguk után:

1: az őskommunista - fiatal voltam, kellett a pénz - Hoffmannrózsa állatságát és oktatási törvényekbe foglalt komplexusait - lásd iskolaköpeny,

2: semjénzsótti védett állatok kilövése iránti olthatatlan szenvedélyét,

3: és a túró rudi kampányt, amin a világ röhögött.

22 év pályafutás után ennyi a produktum. Meg a koncon marakodás-szakadozás-megszűnés-újra alakulás by Giczy György, ugye.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lehet ezzel te sem és a többiek sem értenek egyet, de egykori magadhoz képest ez fejlődés.
@King of Shadows: a szovjetunioban volt ilyen az szkp...

azon gondolkodom, volt-e fotitkara, aki annyi ideig vezette a partot, mint orban a fideszt..

de nem jut eszembe senki:-)
@Rufus78: mind a kettő adott, tehát helyes mind a kettő ;)

sajna már én is csak hülyébb lehetek, okosabb már biztosan nem :D
A Fidesz kemény magjának ez vallás és nem politika.
A normális ember 4-8-12 évente cserélgeti kire szavaz és legfeljebb megvonja a vállát, hogy ez sem jött be, na akkor keresek valakit aki kisebbik rossznak tűnik. Nem kötődsz hozzájuk érzelmileg.
Ezeknek az embereknek az egész világképük borulna fel na ki kellene mondaniuk, hogy orbán is elkúrta.
Gondolj bele éveken (lassan évtizedeken) át felvonulsz, plakátozol, mindenkit megőrjítesz a környezetedben az agitációddal, most mond azt hogy hülye voltál, magadnak és azoknak akiket évekig az OV iránti rajongásoddal terheltél. Ezért találnak ki a legdurvább ügyekre is idióta magyarázatokat, kb. úgy kezelve, hárítva ezeket, mint katolikus hívő a pedofil papok ügyét.
A képviselőcsoportot bevallottan személyesen válogatta ki OV, nagyrészt ilyen rajongókból.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Francia Nemzeti Front? Az is ilyen...

Sztálin elég sokáig vezette. :)
@Fabius: van ott még a kamrában egy két eltett okosság, igaz azok csak másodhegedűs bólogatások a fideszhez képest, de az úrizálás, nemesi kivagyiságot, horthysta agymenést, és a szenteskedést is remekbe nyomják, de a fő csapás iránya, az tényleg ez a három :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

No, azért Sztálin elvtárs 1922-1953 kötött szünet nélkül vezette a mikor milyen néven futó kommunista pártot, főtitkári vagy titkári rangban, hatalmi szerepe megkérdőjelezése nélkül.
@Virág et.: "euroválság van, azaz az euro gyenge".
Igen. Azaz az euro-zóna hitel-besorolása Aaa pluszról Aaa minuszra változott. Ha ajrópában válság van, akkor mi mit szóljunk Eltolcsy tripla-bóvlijával?
@Rufus78: Bocsesz, az elejétől olvastam a kommenteket, ezért reagáltam. Nem bíztam eléggé az olvtársakban, pedig tudhattam volna, hogy más is szóvá teszi.

Mégegyszer, bocsi, részemről béke.
@King of Shadows: mindenesetre brezsnyev 16 evere mar ravert a vitya parat..:-)

az fn eseteben meg egy fasisztoid szervezetrol beszelunk, eroteljesen nacionalista beutessel....

tehat akkor akikkel parhuzamba tudjuk allitani az sztalin, brezsnyev e s ale pen familia..

diszes tarsasag:-)
@nedudki74:
Ha csak rajongók lennének, akkor még lehetne mentegetni őket azzal, hogy felfokozott emócionális állapotban vannak. Szerintem hidegfejű, racionális tolvajok, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy 4 év szabad rablás, aztán télak...
Kedveseim!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, ezért elnézést kérek, ha valakit ismételnék!
Úgy emlékszem a - kormányt tisztelő (hű, de elegáns!) - média korábbi hírére, hogy a gaz/álnok/ IMF vérrel szennyezett lóvéjához csak akkor juthatunk hozzá, ha az agyongyötört Vezetőnk és kiváló segítői teljesítik a válságban haldokló, nyugati EU-s országok következő elvárásait:
- melegházasságok engedélyezése,
- Gyurcsány F. büntetőeljárásának mellőzése.
Ne nyugtalankodjatok, az ötletparádé még sokáig fog tartani!
@Fabius: ne basszatok már fel, van még 10 évünk, ehh, a franc essen belé, vagy nem is tudom, most akkor mivel is járnánk jobban. Lehet fényesítik már a zágyútalpat és a fekete bokrétás fekete lovakat, kár lenne a pocsékba menő munkáért...

Remélem ki van már ásva a Fecsó Stadion alatt a nyugodalmas kazamata, szépen beborítva minden fődi jóval, és sok sok bőrbogyóval, némi kerényi diszletes asztallal, és tacepaóval....
@Fabius: szepen csillog az ezust is, nem?:-DDD

plane, ha akkora nevet utasitott maga moge, mint brezsnyev!:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nono, a sógoros bajszost nem kihagyni, és ázsiában még lehet egy-két dicsőt találni, és dél amerika, afrika is szóba jöhet még ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Harrach famíliánál a "nemesi kivagyiság" abszolút tetten érhető. Petya bátyánk nem családot hanem dinasztiát alapított, ifjabb Petya és a Tamás gyerek is önkormányzati képviselő. Petike itt nálunk vezette a Fidesz frakciót amíg Papcsákkal össze nem különbözött, Totya meg a XIII. kerületben teszi ugyanezt.

Érdekes egy család lehet, ahol csak a karrier a pártban jövőkép létezik.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Thatcher is tizenöt évig vezette a brit konzikat. Ebből tizenegy alatt miniszterelnök is volt. Megszakítás nélkül. :)
Aztat' mondja már meg nekem valaki, alakul-e már suttyomban a magyar ellenállási mozgalom??? Ha nem akkor miért nem ??? Mert nagyon itt lenne az ideje, hamar, hamar...nem érek rá még tizenöt - húsz évig :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem fogja viktor addig huzni..
konnyu volt sztalinnak diktatorkodni. aki soha nem hagyta el fatornyos kifalujat, max ha at kellett trojkazni a masikba, mert otthon elfogyott a vodka azt is gondolhatta, hogy ez a vilag rendje.

de mi latjuk, hogy viktor egy kozonseges bunozo, hiszen van osszehasonlitasi alapunk.

pontosan ezert van egyre jobban szetgyogyszerezve, ezert tort meg a visszahullo hazugsagok sulya alatt..

mit gondolsz, a harmincas evekben egy ilyen al-imf feltetelek mennyi ido alatt derultek volna ki, hogy hazugsagok?
a kedves vezeto halala utan. talan. vagy a rendszer halala utan. esetleg..

most nem tartott 12 oran at..:-)
@nedudki74:
Van erre egy külön fogalom, a kognitív disszonancia:

hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

Eszerint a nem vonzó opciók közötti választás esetén választás által keltett rossz érzést az ember úgy is megpróbálhatja javítani, csökkenteni a feszültséget, hogy az általa választott opciót felértékeli (jó opcióként állítja be), és/vagy lebecsüli annak negatív következményeit.

Akik tényleg hisznek a Fideszben és Orbán Viktorban, és nem csak megválasztják őket, azoknak esetenként túl nagy érzelmi megrázkódtatás lenne, ha szembesülniük kéne vele, hogy faszokra áldozták a reményeiket, a bizalmukat, a pénzüket és az idejüket, ezért aztán meggyőzik magukat (és ebben a pártvezetés ugye nagy segítségükre van), hogy mindenki más a hülye, csak ők teáskanna.

*******

Egyébként az ütött szöget a fejemben, hogy "talán" nem is véletlen a kampánystáb ilyen korai és ilyen hirtelen "csőre töltése". A bizonytalanok gyarapodásával a Fidesz lassan eléri azt a szintet, ahol az ellenzéki pártok béna kacsaként lebegnek a népszerűségi listán. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor az nekik azért baj, mert a híveikre számítva olyan választási rendszert írtak, hogy ők akkor is nyernek, ha 5% lesz a részvételi arány a választáson, de úgy tűnik, hogy a Fidesszel szemben álló erők stabilizálódtak, így nekik villantani kell valamit, főleg így az baltás-IMF kombó után. Azt viszont ők is tudják, hogy másfél évnyi választási költségvetést nem bír ki az ország, nincs az a hülye, aki a táv felétől kezdene hajrázni egy versenyen, ezért marad a szarkupac csokifagyinak való megmagyarázása, a kommunikációs "trükkök százai"... bár ez persze (minden mindegy alapon) nem jelenti azt, hjogy nem fogják megpróbálni....
@Neusziklész:
Én elsősorban a békemenetelő híveikről beszéltem. Ezzel a képviselőcsoporttal (egyebek mellett) az a baj, hogy részben ilyen figurákból áll. Teljesen valószínűtlen tahók kaptak képviselői helyeket Orbán akaratából. Ezek vagy simán elhiszik a hülyeségeit (bizony még a képviselők egy része is) vagy csak személyesen hozzá és nem a pártjukhoz hűségesek.
Még az általad emlegetett gátlástalan figurákban - pl.lázárjani - lehetne bízni, hogy nagy baj esetén kilöknék aput a csónakból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Érdekes, hogy Mao Ce elvtárs ahogy Sztálin elvtárs is 31 évet - 1945-1976 - uralkodott. Kadhafi még ennél is többet, 42 évet - 1969-2011- volt hatalmon szünet nélkül.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Voltak, de azokról borítékolható volt, hogy veszíteni fognak. :)
Ennyi erővel Selmeczi is kihívhatná Viktort. :D
@kollmar: én ott vótam, engem ne szidj:))
@Fabius: te írtad, ott az első pontod ;)
Igazán magyarosan összevonva a nemesieskedés az ős kommunizmussal, megbolondítva, némi katolicista nacionalizmussal.
@King of Shadows: de ugye te most csak advocat diabolit jatszol es nem akarod viktort thatcherhez hasonlitani..?:-)
@DR. INKVIZITOR: azért majd írd meg itt, hogy hol, mikor lesz, mert én nem fészbukozzom.
@Fabius: Castro meg még többet. Ha jól tudom ő a listavezető.
Mugabe is elég jó eredményt hozott eddig és ő még versenyben van. :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Persze! :) Thatcher azért jól vezette az országát (bár a belpolitikában Viktor stílusában). Mondjuk erről az angolok nem így vélekedtek... :)
@Fabius: Sokkal könnyebb úgy stabil hatalmat kialakítani - és parlamenti ciklusokon átívelő nagyívű programokat végrehajtani - ha az ember tarkón lövetheti a többieket.
index.hu/belfold/2012/09/07/a_kdnp_onalloan_indul_esztergomban/

"Esztergomban nincs Fidesz–KDNP-szövetség és a képviselő-testület fideszes csoportja sem használhatja a Fidesz–KDNP-frakció megnevezést, mivel a képviselők között nincs kereszténydemokrata politikus, a jelenlegi fideszes képviselőket pedig a KDNP nem jelölte.

Az elnöke hozzátette, hogy kereszténydemokraták esztergomi szervezete morálisan elítéli, és egyben elhatárolódik a független Tétényi Éva polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület által együttesen végzett „közösségromboló politikától”, és azt mindkét fél részéről a közhatalommal való visszaélésnek minősíti.

„A helyi KDNP nem vallási csoportosulás, hanem a helyi politikai akaratképzés része, amely közéleti tevékenységét nem a problémák mélyítésére, hanem azok megoldására összpontosítja, a keresztény értékek figyelembe vételével, javító szándékkal” – mondta Révfalvi Gergely."
@batka manó:

eztet' tudja meg apa...lesz irgum-burgum.
@batka manó: "Aztat' mondja már meg nekem valaki, alakul-e már suttyomban a magyar ellenállási mozgalom???"

Ha alakul, remélem, nem olyan hülyék, hogy közhírré tegyék.
@King of Shadows:

Ja, Castro 49 évet, Mugabe viszont most jár a sztálini-maói 31 évnél. Kim Ir Szen elvtárs is majdnem rekorder, neki 46 év jutott.
Mondjuk Viktor teljesítménye lassan kezdi elérni Francisco Solano López-ét is, és nem a hatalomban töltött időre gondolok... :(
@Rufus78: Na ha te unod, hogy félreértenek IMf-ügyben, akkor jövök én...

Tegnap neolibsivel mi meg azt untuk meg - ha beszélhetek az ő nevében, ha nem, akkor a magaméban - , hogy a SZDSZ-t folyton mindenki ócsárolja. Szar dolgokat csináltak a végén, felszalámizódtak a hatalmi és talán pénzügyi harcokban (amik összefüggnek persze), vérhülyéknek adtak terepet, de amit ők itt ebben a középkori sötét levéd dzsumbujban akartak az elején, az biza igenis szerintem liberális volt. Ebben a keletfeudális hothysta-kádárista horrorban mindenképp.
Megpróbálták, egy ideig ment is a dolog, majd belebuktak. De olyan őrjítően felháborítóan pláne a mai orvbűnökhöz képest - borzasztó dolgokat mit is csináltak?

Igen, apa, kezdődik: kórházi széfek. Volt azoknak olyan kára, mint Simicska egyetlen vasúti sínjének? Völgyhíd, de a Fidesz-éra alatt szavazták meg. Autópálya-mismások,oké ,hogy voltak biztos a Strabagnál nem komilfó számlák, nem vitatta senki rájuk szavazó, sőt ezért nem szavazott végül rájuk az az 5 %-nyi - de megépültek azok a kurva pályák, azon hajtotok, nem? A Fidesz hány km-t épített?

A tanügyben Európához igazítottak csomó mindent - ha Magyar esetleg hülyén is állt pár dologhoz - és legalább nem a Vatikán legsötétebb éráihoz. Kiálltak a romák integrációjáért - Mohácsi sokszor kártékony és hisztis picsa volt, oké - a melegek jogaiért: ezek mind európai, fejlett társadalmat feltételező lépések.

Nem szavaztam a végén rájuk, láttam és szégyelltem, hogy elbaszták, de ab ovo nem voltak olyan borzasztóak, olyan nemzetközi és hazai viszonylatban csak önmaguknak - csakis mások jóhíre, jóléte árán - mindent akarók, mint ezek a morálfároszok. Nem hazudták le a történelmet a nyírői mélységekbe.

A köztük legidegesítőbb, Horn Gábor beismerte a faszkodásukat, elnézést is kért, amit én a jobber bandától még soha senki szájából nem hallottam az eddigi ámokokért. A SZDSZ tehát ezekhez képest fényévnyi magasságokban van még mindig úgy is, hogy le van eresztve a klotyón a saját szavazói erkölcsi kívánalmai okán és azok akaratából.

Erre Orvbűnnel vagy anélkül a drága konzervbanda sose lesz képes. Balavány, Ángyán csak egy-egy magányos kósza - noha a mai állapotokat tekintve bátor és ezért grat! - fecske... Mernek-e magasabbrara repülni és hangosan csivitelve hívni a többit? Hol van közülük a Skiccet bátran ekéző KDNP-s Szalma? Összeállt-e Balavánnyal, Ángyánnal egy jobb jobboldalért??? Lenne szavazójuk, ha szerveződnek, nem?
@Fabius: Ja, tényleg! El is felejtettem az öreg Kimet. :)
@épészmérnök:

nekem azé' dobhatnának levelet, hogy ne nyugtalankodjak...no meg nem annyira suttyomban gondoltam, elég "elbújni" itt a neten, viktor úgyse olvassa mit dünnyög a világháló... :)

ideje lenne már kezdeni valamit ezzel a jóemberrel meg az ö hűséges csicska hadával ugyan mennék már a sunyi pitshába, viszket már mocskosul a tenyerem, meg a turha is csak gyűlik,gyűlik...
@King of Shadows: igen, ha drorvbűn megbukik akkor fides +bukik
@batka manó: "elég "elbújni" itt a neten, viktor úgyse olvassa "

Ebben nem lennék olyan biztos. A trollok nem csak írnak, hanem felírnak, ez tuti biztos.
@a szív fészkei: Részemről van más kifogás is, a vad ökológia-ellenességük. De az általad írottak jelentős részével egyetértek.
@épészmérnök: Írjanak. Kubatovnak bírnak még újat mondani? Innen csókolom a munkás kezét.
@épészmérnök:

konkrétan le vannak szarva a trollok is...lassan - söt talán már is - elérjük azt a pontot amikor már nincs mit veszteni, nincs mire várni, valamit tenni kell. Az meg ha ez díszpinty tudja, hogy utálják öt a népek de mocskosul, nem zavar sőt, innen is üzenem neki játszon gólyát, költözzön amíg megteheti.
@nedudki74: Van, amikor igen. Viszont olyan helyzetben a Vezetőt is simán tarkón lőheti valaki, aki úgy gondolja, hogy ő jobban csinálná a diktátorkodást. :)
@Fabius:

Erről a @batka manó: felvetésről jut eszembe, mi van az új ellenzéki mozgolódásokkal? Lesznek? Nem lesznek?
@dr. Bubó: mondtam már és ismét megkérlek: ne cigányozd Orbánt. Az én nagyapám kubikolt, kéthetente járt haza, hogy eltartsa a családot és még akkor is elment bőgőzni esküvőkre maszekba. Míg nagyanyám meg nem elégelte és el nem adta a hangszert.
@épészmérnök: Jó, minden szegmensben én sem értettem egyet, nem voltam az elvakult hívük, de a kezdetektől nekem ők feleltek meg a legjobban az itteni választékből. Met, hogy itt Horthy,Rákosi, Kádár népe egyáltalán 5 %-nyi nagyságban akart valami szabadelvű és nem másokat kirekesztő és csak azzal és durván primcsi magyarkodással kampányoló pártot, már az is nagy csuda volt... Mert szerintem ők magyarok voltak, akiket benne mindig lezsidóztak, azok elég sokat tettek még saját és családjuk létét kockáztatva is anno a kádáriban az országért. Ellentétben a párttikár KISZ-titkár fiával, akit sok sokk nem ért élete során, mindig jól járt a kádáriban is. Kövért se. Ádert se. Martonyit se. Schmittet se érte retorzió.
Kis Jánost igen, , Konrád Györgyöt igen,Demszkyt igen, Orosz István nyomdászt igen, Solt Ottíliát igen, Iványi Gábort igen. A hitelesség nem a jobber oldalon van. Antall Józsefet se érte semmi baj, pont ott volt múzeumigazgató, ahová a képességei peredesztinálták. Torgyán meg pláne ott volt ügyvéd.

A férjem plakátozott a szadinak évekig ingyen, ha kellett, szavazatszámlált nekik rendszeresen, de nem tülekedtünk sose a Mérleg vagy Gizella utcában a sarzsiért, amikor nyerésre álltak, amint sokan mások. Pár gyűlésükre eljártunk és kész, be nem léptünk, de szavaztunk rájuk és nem szégyellem máig.

Amivé és ahogy lettek, azt igen. Nem látok bele a kulisszáik mögé, de mintha Kókával kezdődött volna a romlás.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Közlemény - Két nagy pofon nem kéne?

2012.09.06
A Magyar Szolidaritás Mozgalom tiltakozik, hogy a kormányzat szó nélkül tűri, hogy betiltott félkatonai szervezetek masírozzanak az országban

szolidaritas.org/kozlemenyek__felhivasok/kozlemeny_-_ket_nagy_pofon_nem_kene_/
@nedudki74: Ott a baj, hogy hiába látod ezt Te meg én, ők nem. Ma olvastam Bayert+kommenteket. A vég.
@a szív fészkei: akár hiszed, akár nem, több választáson is szavaztam az szdsz-re is. "Saját" pártom nem volt, amire szavazhassak, és még ők voltak a legnormálisabbak.
@a szív fészkei:

A kóka csere volt a szadesz (ön)tökön rúgása. Az a mákvirág - szerény véleményem szerint - tisztán a pénzre hajtott, mai napig nem értem, hogy kunce - tudom, hogy fodorral "nem pendültek egyhúron" - hogyan tudta támogatni azt a kretént, miért öt miért nem akárki mást?
Meglátjátok, kijátszák még a "mindenkinek joga van elmebetegnek lenni oszt jónapot" kártyát és utánuk az özönvíz.

Eltengődnek majd az összelopott offshore cégek osztalákából és a külföldi bankbetétekből, a párt-csicskák meg felelnek majd érte.
@a szív fészkei: Kókával kapcsolatban az az ösztönös, megmagyarázhatatlan érzésem volt, amiről már beszéltünk, szóval valahogy veszélyesnek érzékeltem. Pedig szadesz szimpi voltam.
Nem annyira veszélyes, mint Orbán, karizma híján. Persze lehet jó srác, ez csak szubjektív.
@Rufus78: Csányi azt mondja, hogy egy majomcsorda a combinón csúcsban már felfalná egymást. Hát valamelyest csak araszoltunk előbbre a fától...
@a szív fészkei:

Na, pont azt írtad le, hogy nekem miért jelent problémát, amikor egyenlőségjelet raknak az SZDSZ meg a liberalizmus közé, és megpróbálják bemagyarázni, hogy az SZDSZ azért volt olyan, amilyen, mert liberális volt, tehát a liberalizmus rossz.

Igen, az SZDSZ alkalmazott liberális elveket, amikre nagy szükség volt a korábbi rendszerhez képes, és jó dolgokat akartak az elején, mert az ifjonti hevület és lelkesedés már csak ilyen, és fontos dolgokat alapoztak meg Magyarországon. De aztán megfertőzte őket a politika mocska, elkezdék kiélvezni az ezzel járó előnyöket, amiért nem volt nagy ár nekik egy-egy szintet lejjebb lépni az erkölcsi szintjükön... aztán még egyet... aztán még egyet... és így tovább. És semmit sem tettek azért, hogy a korrupción, Demszkyn, a cigányok védelmén és a melegfelvonuláson kívül bármi is eszébe jusson az átlagembernek róluk. Ja, meg ott volt Horváth Ágnes, akinek az arroganciájától még nekem is kinyílt a bicska a zsebemben. Felépítettek hát az SZDSZ-esek valami jót, és hagyták szétrozsdállani, míg végül egy kupac ócskavas maradt az egészből.

Így múlik el a világ dicsősége...

Az meg senki számára nem mentség, hogy "de hát mások sokkal jobban elbasszák", főleg ha az illető "le van eresztve a klotyón a saját szavazói erkölcsi kívánalmai okán és azok akaratából". Tehát annyira elbaszták a végére, hogy még a saját törzsszavazói is hányógörcsöt kaptak tőlük, és most csak azért fel kéne magasztani őket "fényévnyi magasságba", mert a Fidesz a saját erkölcsi szintjét a legelső történelem előtti békaszar alá lőtte be? Szerintem nem. Nekem van egy olyan szint, ami alá ha bemegy valaki, akkor nem igazán érdekel, hogy milyen mélyre merült le egyébként a pöcelébe, akkor az nekem onnantól nem opció. Ott van? Ott van. Akkor ennyi.

Én egyszerűen csak azt akartam kifejezni, hogy csak azért, mert egy liberális szimbólum szétrohadt (ld. SZDSZ), azért ne hajítsa senki szemétdombra magát a liberalizmust, mert egy eszme önmagától ritkán rossz, legfeljebb rossz emberek közvetítik, ráerőszakolva azokat a saját érdekeikre. Hogy ne legyen a fürdővízzel együtt a gyerek is kiöntve.

Ez így okés:)?
@saravad: Bizony ilyen is van. Igazad van.
Nájlon-cigány az, de nem is az a baj vele.
@Rufus78: Nekem okés.

Annyi kiegészítéssel: a rendszerváltás idején a középkorú derékhad életkoránál fogva nem rendelkezett tapasztalatokkal arról, hogyan is működik egy demokratikus ország. Az idősebbek egy igencsak korlátozott demokráciát éltek meg. A tanulást, tapasztalatot nem lehet megspórolni. A szadeszosok baromi okosak voltak, de ez sajnos tankönyvi okosság volt, valójában ugyanolyan tapasztalatlanok voltak, mint mindenki más.
@Rufus78: Oké, a liberalizmus nekem is máig a legszebb eszme. De azért kérlek, mondj egy helyet bármikor a világon és a történelemben, ahol mindig a maga csodás és lapokon leírt, filozófusagyakban elképzelt hamvas makulátlanságában virult!

Ilyen nem volt. A teória hímporát az élet mocskos mancsa mindig letörli. Nem mentem a szadeszt, de tanulságnak jó volt, hogy voltak. És igen, van ahhoz képest - mert folyamat a történelem, folyamat az életünk és amit most úgy illik teliszájjal ócsárolni az azért annyira gyűlöletes, mert épp ezekkel a mostani borzalmakkal ment volna szemben.

Horváth Ágnes hányás, oké - Molnár Lajos magyar hangja, akarata amúgy semmi - de Dávid Ibolyka miniszteri-pártvezéri arroganciája az semmi? Szadeszban ott volt Fodor is, aki azért a magyar politikai palettán a jómodorú, empatikus és normális emberek kicsinyke csapatát nem is tudom, hányan vannak, egy kézen megszámolhatók - képviselte, csak a karaktergyilkosság szabályai szerint SZDSZ=Horváth, ez lett sújkolva.
@a szív fészkei:
Láttál már akciós sajtért viaskodó kisnyugdíjasokat egy hipermarketben? Éhező afrikaiakat, akik próbálnak egy kevésbé ínséges adagot kikaparni egy lekozmált rizseskondérból? Hallottál már olyanról, hogy valakit kétezer forintért vertek agyon brutálisan?

Ja, araszoltunk, de azért nem annyit, mint sokan hiszik... Minden csak a megfelelő körülmények kérdése. A Combino egy mesterséges, zsúfolt környezet, amihez a majmok nincsenek hozzászokva, az embernek meg van ebben párezer év előnye.
Die Partei ist Orbán, aber Orbán ist Ungarn wie Ungarn Orbán ist. (ismeretlen német klasszikus után, szabadon)
@nedudki74: És ezeket a raonnógókat még meg is zsarolva.
rajongókat

Tehát kétszeresen bebiztosítva a vazallusokat.
Vannak ám csemegék a Róna-interjúban.

" „Itt nincs miről beszélni, ezzel a kormánnyal nem lehet szóba állni. Ha lenne hitelük, akkor nem ilyen szófoszlányokkal bombáznák az országukat”- vélekedett Róna, aki szerint az lenne a megoldás, hogy el kell venni tőlük a hatalmat még 2014 előtt."

EL KELL VENNI TŐLÜK A HATALMAT MÉG 2014 ELŐTT.

Hmmm....

atv.hu/belfold/20120907_rona_ha_a_fidesz_kdnp_nem_fordul_szembe_a_kormannyal_alairtak_halalukat
@a szív fészkei:

"azért utálom a liberálisokat, mert ha csak ketten is vannak, már összevesznek a liberalizmus lényegén." (ismeretlen kunczegábor pártelnök)
@a szív fészkei:
Minden szavaddal egyetértek. Kétszer is az SZDSZ-re szavaztam, kivéve a legutóbbit, amikor is az LMP-re. (Jobb híján) Amit soha nem fogok érteni az az, hogy magát a kifejezést, hogy "liberalizmus", szitokszóvá tudták degradálni. Azért én inkább a szabadelvű kifejezést használom, attól valahogy nyugodtak maradnak...Fel sem merem tételezni, hogy azért mert nem tudják, hogy ugyanaz...))
@batka manó: Én sem értem, mi volt bokruknak megette. Rosszul voltam Kókától szabályosan.
Sziasztok!
Stefike, aranyszívem volt már?
Ha erre járna fokossal, vagy fokos nélkül, kérlek benneteket, tudakoljátok meg tőle, hogy most akkor szeressük, vagy nem az IMF-et?
Kell a pénzük, vagy nem?
Merthogy van ez a picike táblázatocska, ami szerint azért Viki és csapata nem nagyon utálja... A hugit is kérdezhetitek, vagy Kurt mestert. :)

img6.hvg.hu/image.aspx?id=6181abf3-f745-4394-b0e3-10fa8e79b6cd&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

hvg.hu/gazdasag/20120906_Orban_a_IMFfel_leplezi_a_kormany_fiaskoit

Amúgy érdekelne, hogy a Mandiner, az MNO lehozta-e már pl. ezt a kis diagrammot?
Tényleg, tök ártatlanul kérdem!
@épészmérnök:

Nem az ismertekre gondoltam, hanem azokra akik még csak mozgolódnak, ha egyáltalán.
@Fabius: Ez nem feltétlenül van így. A hívőknek az igazuk folyamatos megerősítése kell. Vagyis ha valaki tudja olyan erővel - vagy erőteljesebben - közvetíteni az elvárt üzenetet, mint Orbán, akkor elfogadnák a váltást.
Rohadt nyugat, rohadt liberálisok, tolvaj bankárok, Gyurcsánytakarodj. Ennyit akarnak hallani. Egy elvakult fideszest aránylag könnyen rá lehet venni, hogy kimondja: oké, Orbán egy marha. De- folytatja rögtön - az irány azért jó, valami elindult, a cionisták térhódítását meg kell állítani, Gyurcsány visszatérését meg kell akadályozni.
Tehát ha az üzenetet valaki hősiesen továbbviszi, pl. Kósa, vagy Lázár, akkor az utódlás megoldható aránylag zökkenőmentesen. Nézd meg, a valóságra, az eléjük táruló fejetlenségre, csődtömegre hogyan reagálnak: 'Jó szar lett, de a Gyurcsány meg az EU miatt' A vezető cseréjére is így reagálnának. Jó most más mondja mint tegnap, de ugyanúgy hízeleg irigy, kommunista lelkemnek, vesszenek a libsik, és inkább az új Vezér mint Fletó visszetérjen, tehát előre tovább a párttal. Ennyi.
@dr. Bubó: Persze, azért is engedik neki ezt: index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/07/eubizottsaglevel/ . Egy kevésbé centralizált párt már rég kitette volna az út közepén, és választ egy másik kormányt. Lehetőleg L'Tolcsy, Hafmann(!!!), és a társaik nélkül.
@a szív fészkei: hát nem. Nagyapám volt vagy 120 kiló szelídmaci, de a kilós mamával nem bírt :)
@Neusziklész: én is így vagyok.
Végül a szekuláris humanista irányzatot választottam, az már végképp zavaró. (rám nézve persze igaz is).
@a szív fészkei: "de mintha Kókával kezdődött volna a romlás. "

szerintem inkabb fodorral..:-)
amikor koka elokerult mar regen nem volt az igazi, koka meg remekul karaktergyilkolhato volt, mert HELIKOPTERE!!!! volt es penze..

a magyarorszagi kozelet mind ugyanazokat a hibakat kovette el, mint az szdsz.

az egyik az, hogy mivel a fidesz a legnagyobb gengszter, akkor ok mar azt hittek, ha kisebb gengszterek az mar jo.

a masik az, hogy nem tudtak mit kezdeni a fidesz karaktergyilkossagaival. egyszeruen vedtelenek voltak vele szemben.

"2008 elején a Hír TV Célpont műsora számolt be először arról, hogy a pártelnök-választáson valamelyik jelölt javára csalások történtek, a csalás tényét interjúkkal és aláírás-mintákkal igazolták. Az évekig húzódó per végére sem derült ki, hogy kinek érdekében követtek el csalást, ezt mindkét jelölt cáfolta."

hirtv -> celpont -> pletyka -> aminek a vegen semmi alapja..

de az szdsz belehalt.

na nem mintha addig hu de vitalis lett volna...

nekem azzel egyutt hianyzik.
@a szív fészkei:
@épészmérnök:

Na, megint egy közös pont:)!

Ugyanis azt szoktam mondani, hogy a dilettantizmus, a hibázás még nem akkora probléma a politikában sem, mint a hazugság és a sunyiság. A világgazdaság folyamatai becsülhetők, de az is nehezen, ahogy az is, hogy az egyes politikai-gazdasági döntésekre hogyan reagálnak a szavazók, a cégek és a partnerek, riválisok (illetve de, szerintem baromi egyszerű, hogy ami személy szerint nekik jó, annak örülnek, ami nem, annak meg nem, de nem vagyok annyira liberális, mint cinikus:)). Oké, kipróbáltak valamit, nem jött be, megpróbálnak mást csinálni, az meg bejön. Aki azt hiszi, hogy plédául a gazdaságpolitika nem kísérletezések és alkalmazkodások sorozata, az annál nagyobbat nehezen tévedhetne.

A Fidesz ebben hozott újat, hogy egyszerűen azt kikiáltotta jónak, amit ő csinál, minden mást rossznak, és akkor is ezt kommunikálják mindenáron, ha egyébként egyszerű matematikával vagy a legelemibb ötperces tájékozódással is nyilvánvaló, hogy hazudnak. Mint ez a mai IMF-ügy: hazudnak, amiről pontosan tudható, hogy az IMF első dolga lesz cáfolni, de onnantól már két állítás áll egymással szemben, és az egyén megítélésére van bízva, hogy kinek hisz. A szerencse az, hogy ezúttal a frakció tagjai is kihátráltak a hülyeségek mögül, mert ezt már az ő gyomruk sem vette be. Öszöd kapcsán mondtam azt egyszer, hogy mivel a Fidesz állandóan azt kérte ki, hogy ott Gyurcsány könnyen beszélt a frakciótagok előtt, az "akolmelegben", pedighátezfúj, ezért szívesen meghallgatnék egy best of válogatást a Fidesz-kabinet kihelyezett kormányüléseiről, egy TOP 10 "Orbán az akolmelegben"-t, hátha az is lenne olyan érdekes, mint Öszöd:). Nos, ez most részben megvolt...

Soha nem éreztem még egyetlen politikai irányítás alatt sem, hogy annyira végtelenül hülyének lennék nézve, mint a Fidesz alatt. Nekem ez velük a legnagyobb problémám, ez a hab a szarkupacuk tetején, amiért igazán tolul fel a gyomorsav akkor is, ha egyik-másik pusztán csak kinyitja náluk a száját.

*****

Nekem a liberalizmus nem szép, hanem a maga természetességével fogott meg. A természetben mindenhol liberalizmus van, vagyis a tettek számítanak, nem a származás. Amiért megküzdöttél (akár egyedül, akár egy preferált közösség tagjaként), az a tied. Aki nem küzd meg a maga helyéért, területéért, azt eltapossák. A természet nem hagyja meg a vadhajtásokat, nem engedi kibontakozni az önzést, ott nincs maszatolás, "úgycsinálás", ott mindenki felelősséggel tartozik azért, amit csinál, és mindenki ösztönösen önmérsékletet gyakorol, mert tudja, hogy holnap is élni kell valamiből a közösségnek.

"Az emberek többsége elképzelni nem tudja, mennyivel egyszerűbb lenne megoldani bármilyen problémát, ha nem az eszméket okolnánk, hanem az felnövésre, érett, felelős gondolkodásra képtelen ember(ek)et az eszme mögött. Akkor látnák, hogy nem az eszme romlott, hanem az ember maga. A liberalizmus valójában egy önismereti tréning volt az emberiségnek, és hogy egyeseknek nem tetszik, amit megmutatott, vagyis hogy felszínre hozta az emberekben korábban elfedett közönyt és önzést, hogy a lepel alatt ott zsezsegnek a férgek, azért lehet a "tesztet" magát utálni, csak nem érdemes. A tény pusztán az, hogy elhasaltunk a vizsgán, ott virít rajta az egyes, szinte lelóg a papírról."
:))

index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/09/07/orban_olajszokivovel_szurkolt/

... ami persze nem igaz, de jobboldalt ott hátul ki somolyog?
Török Gabi! A kis huncut "független elemző"...
Szép dolog a szervilizmus, meg jól is fizet! :D
@Rufus78:
Kekec népség vagytok!
Viktor is volt liberális. Sőt, tovább megyek, még a Liberális Internacionálé alelnöke is volt, 8 röpke évig!
NEKI ELVEI VANNAK! Ha megfizetik...
Na és? Akkor azért fizettek, az érte meg. Most meg hülyének éri meg lennie...
Nem viszitek ti sem semmire, ha ennyire maradiak vagytok. Megérte neki komancsnak is lenni, megérte néppártinak, lehet holnap után potrohos bantu néger lesz, persze jó pénzért!
@épészmérnök:
ez a barom meg el akarja dönteni, hogy az örmények miért sértődhetnek meg és miért nem, hol jár ez a levéltetű?

atv.hu/kulfold/20120907_martonyi_a_baltas_kiadatasa_nem_tekintheto_az_ormenyek_megsertesenek

brühühühühü

a magyarok meg tudják verni Andorrát? lasz út Rio-ba ma...
@shinichi: Orbánt szeretik. Szenvedélyesen és gyengéden szeretik, és a szerelem vak.
Ábránduljanak ki belőle, és gyűlölni fogják, jobban, mint bármelyik mostani ellenfele valaha is gyűlölhetné.
Ez a szerelem nem vihető át másra, nagyon személyes és bensőséges.

Imádkozzunk, hogy ábránduljanak ki, vagy magától zuhanjon össze, mert ha nem így történne, akkor több nemzedék mártírja lenne.
@saravad:45, billentyűhiba, nem ér :)
@rodeo36: Martonyinak híresen jó az ütemérzéke, 89-ben vállalta el az mszmp-titkárságot a küm-ben.

Ez a hülye nem vette észre, hogy mekkora lehetőséget tolt tálcán elé az élet. Ha most lemondott volna, nemzetközi karrier várhatott volna rá, hiszen ő lett volna a dörzsölt, ámde jellemes egyén. És későbbi kormányokban lenne helye.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ugróakna.

például az OZM-4 típusú ugrókana. Price 200Eur

en.wikipedia.org/wiki/OZM

A fémház miatt egy átlagos BFO-fémkeresővel is könnyen felderíthető, bár
az akna eltávolítása tűzszerésznek sem egyszerű feladat.

Sokkal olcsóbb a műanyag/bakelitházas, mindössze egy facsavarnyi rozsdamentes fémet tartalmazó akna, ami emiatt csak rendkívül körülményesen fedezhető fel. Egyes típusait újabban kiegészítik fémkeresőt érzékelő robbantógyújtóval is.

Alaptípus a vízórára hasonlító PMN:

en.wikipedia.org/wiki/PMN_mine
@Rufus78:
Jó látni, hogy nem vagyok egyedül.
A liberalizmus az emberiség jelenlegi állapotában, legalábbis itthon, nem életképes. Pont Te indokoltad meg. A szabadság=felelősség. A többség ezt a terhet nem képes viselni és/vagy nem akarja.

Azért én maradok liberális.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Most nem érek rá, pöcsfej, mert épp segítek a szomszéd családnak a nehezebb házimunkák elvégzésében, utána pedig lovagolni megyek, de megígérem, hogy este beugrom és jól seggbe rúglak.

Azt pedig itt már mindenki tudja, hogy ha valamire a szavamat adom, akkor az úgy is lesz, szóval készítheted az egészségügyi csomagot, mert a lovaglócsizmám hegyes, kemény orra fel fogja hasítani a popód felső hámrétegeit.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Viktorék nekem túl radikálisok, végső soron suttyók voltak liberálisnak.

No, nem változtak.
@Neusziklész: A konzervativizmus alapvető kérdésekben ellentétes a liberalizmussal, szóval nem volt nehéz ledegradálnia. Azért nem fordítva történt, mert a liberalizmus eleve kizárja az ilyen kampányhoz szükséges centralizáltságot.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "... Azt pedig itt már mindenki tudja, hogy ha valamire a szavamat adom, akkor az úgy is lesz ... "

Mintha a Vezénylő Tábornokot hallanám... :P
2009. novemeberi komment !!!!!!

"senkinek nem lenne jó egy kétharmados győzelem. mégis nagyobb gondnak gondolom, h a jobbik is bejut(hat). hát ide jutott ez az ország: egy ELBALTÁZOTT rendszerváltás eredménye, id est közös kudarcunk. "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/02/lehet_e_a_fidesznek_ketharmada_1/fullcommentlist/1#c7545687

és ez is...

"Török Gábor.
Hadd kérdezzek valamit.
Ha a Fidesznek kétharmada lesz, amivel akár alkotmányozhat is Viktor a konyhaasztalon,
hiszen egyben nincs vita, hogy Orbánnak nem fog ellentmondani senki,
szóval, ha ez lesz a helyzet, akkor beszélhetünk-e még egyáltalán demokráciáról?
Orbán diktatórikusan vezet, ezt minden híve is elismeri.
Tehát kezében a kétharmad, egy ember uralma az állam minden funkciója fölött.
Szóval érdemes lesz-e akkor még demokráciáról beszélni? "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/02/lehet_e_a_fidesznek_ketharmada_1/fullcommentlist/1#c7546568
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Látod, látod! Első szavad az volt ma, hogy itt van-e a parasztlyány, erre lovaglócsizmával rúgnak szét...Készíts sok sok jeget, mert ez fájni fog...:))
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: hmmm, akkoriban jöttem, amikor Stefike emlegette, hogy ide, na ide aztán soha, de soha többet...

"... Azt pedig itt már mindenki tudja, hogy ha valamire a szavamat adom, akkor az úgy is lesz ... "

Mintha Don Vittorio mondta volna. :D
és ez is...

"...egy part rendelkezne annyi szavazattal, hogy ezeket a jogszabalyokat - a sajat dontese es erdeke alapjan - megvaltoztathassa. Nem antidemokratikus, de mindenkeppen rendkivul karos. Adott esetben oda vezethet, hogy hosszu idore bebetonozza egy adott part politikai erdekeit. Nem kellene, nagyon nem... "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/03/kell_e_felni_a_ketharmados_tobbsegtol/fullcommentlist/1#c7549619

és ez is
"Tessék azon elgondolkozni, vajon ha valami történik egy működő demokráciában és ugyanaz történik a Nyugat-Balkánon, akkor annak ugyanazok-e a következményei. Sajnos a kettős mérce alkalmazása mellett nagyon nyomós indokok állnak, elég csak Weimar végére gondolni. Papíron ott is tökéletesen működött minden, és senki nem kifogásolhatta, hogy Hitler nyert. Aki aztán baromi demokratikusan leszalámizta az egész hóbelevancot. És az nem Nyugat-Balkánon történt, kérem tisztelettel, hanem a világ egyes számú kultúrcivilizációjában. "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/03/kell_e_felni_a_ketharmados_tobbsegtol/fullcommentlist/1#c7550878
Rút hálátlanságnak tartom, hogy vitéz Hende honvédelmi miniszter aranyköpései rendre elsikkadnak, pedig a maga nemében veri a csutit! Hogyaszondja! "...a világtörténelem egyik legnagyobb logisztikai műveletét biztosítják majd a magyar katonák a kabuli reptéren..."
és ez is

"A kétharmad intézménye azért jött létre, hogy az országot alapvetően megváltoztató dolgokat csak konszenzussal lehessen végigvinni.

Ha egy olyan párt rendelkezik ezzel a hatalommal, ahol a vezetési technika jobban hasonlít egy diktatórikus mint egy demokratikus rendszerre, akkor bizony félő, hogy egy személy akaratának lesz alárendelve a törvényhozás.

Ez pedig személytől függetlenül nem jó. "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/03/kell_e_felni_a_ketharmados_tobbsegtol/fullcommentlist/1#c7551380
Baccátok meg, mindent elmondtatok amig nem voltam, akkó most én mihő szoljak hozzá?

Jah, Stefika uncsi vagy, cserélj karaktert! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szted hogyan lehet informatikailag megoldani, hogy Stefike levelezője össze van kötve a tehenek összes kolompjával, amik éktelen kolompolásba kezdenek amikor e-mailt kap tőled. és első hívószavadra már repül is.
a 2009-2010 es választási kampány... a felcsúti TOJÁSTÁNCA...

"A Fideszes tojástánc mit jelent...

A Fideszes tojástánc mit jelent:
futóhomokra száraz cement.
A KDNP majd vizet prédikál,
s a Jobbikos sódertől minden összeáll. "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/11/mit_jelent_a_fideszes_tojastanc/fullcommentlist/1#c7809363
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha kényes vagy az ülőgumóid épségére, akkor jó lesz vigyázni a Stefika fikázásával...:))
@hacsaturján: Ezt lehet zsidókra is. Lásd Brian élete... Ezért jobb a sztálinista Orvbűn: ott nincs meddő vita, az van, amit ő delirál.
@fletwwod_mac:
köszi a linket, de miért én kaptam? Egyelőre én biztonságban vagyok...Nőket csak nem ver a Stefi...?
@Neusziklész: És van egy - eléggé jelentős - olyan réteg is, aki csupán érzelmi alapon kötődik ahhoz a kompániához. Az egyoldalú tájékoztatás (hírközlés) miatt véleményük csak szélsőséges környezetben változna meg, mivel nem valószínű, hogy képesek a mögöttes manipulációk felismerésére.

Szvsz. van még egy határozatlan, konformista tömeg, aki mindig az uralkodó széljárást követi - mert abból szerinte nem lehet baj.
@Neusziklész: Bocs, szerintem ez a link Bolinak lenne hasznos. :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Kóka helikoptere nem érdekel, de ahogy viselte a gazdagságát - ami azért nem annyira a saját tálentumának, hanem a rokoni szálainak és Magyarnak volt köszönhető - az engem is irritált. És volt egy zavaró habitusa, na. Kb. mint Rogánnak, ránéztél és irtóztál. Horn is felidegelt.

Fodor nem volt alkalmas pártvezérnek. De mondom, hogy min ették egymást ennyire? Fogalmam sincs. Az az attitüdjük, hgoy mindenki hülye, csak ők a valóban helikopterek is zavaró volt. Szóval sokszor nem találták el a hangot az emberekkel. Ami nem a végtelenített, egész napos hülyítést jelenti nekem.

Na mindegy, nekem nem szégyenszó, ha Gábriel és a hasonlók lelibsiznek. Sőt leballibsiznek! ;-)
@shinichi:

Nem értek egyet. Ugyanezeket a jelszavakat skandája Vona Gábor is, a narikra mégis hatástalan.

Egyáltalán nem mindegy ki mondja.

Orbán nélkül fideszes tömegrendezvény nincs, hacsak nem érte vonul, mint a békemenet. Ha megnézed mondjuk az évértékelő videóját, amin az utcán hallgatózó ájuldozva áradozik, hogy édesdrága miniszterelnök urat klónozni kéne, mert mindent egyedül csinál, és azért haladunk lassan, mert nem győzi. Ez olyan hit, ahol a jelszavak mögött az ember nem csereszabatos. Kósa, Lázár, Rogán, ők a kishercegek, de amíg a góré pályán van addig nulla eséllyel is ugyanennyi karizmával bírnak.

Orbán levenni a pályáról csak egy mindenkit kiábrándító ordenáré nagy zakóval lehet. Semmi mással.
@nedudki74: Vagy megmérgeztetheti, mint Sztálin és aztán - miután azért rendesen kimosták a hullát a kívül-belül - a nyitott ünnepélyes ravatalon szájon csókolja zokogva, mondván, az ellenség a legjobb elvtársunkkal végzett. Vagy megvetetheti és bevetetheti a jégcsákányt Mexikóban.

Szóval Vikibojt nagyon is vissza van szegény kreativitásban fogva. Ahhoz képest mily szép, amit elért!!! Ezt kell értékelni. Viszonyítás mindennek az alapja, nem kikerülhető.
@dr. Bubó:

Nem válaszolt a sporttárs.
Nem volt meg hozzá a képesítése.
@Dr. simonmondja.: pedig nagyon nagy komment volt...

akkoriban még nem követtem a munkásságod:)
@Dr. simonmondja.: én akkoriban még élőszoban hintettem az igét...

emígyen pl:

"minden párt ojjan országot épít, amijen saját szervezetet..."
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ez egy utópista álom.
Nem tud létezni a hatalomra való hajtás, az állandó vívás nélkül, mert Don Vittorio egy politikai Don Quijote a szabadságharcával együtt. És mindig lesz vevő a HVCS-dumájára.

Önként nem fog lemondani, a szolgái pedig nem fogják leváltani.

Bármilyen más külső körülmény esetén kellene távoznia, akkor a Fidesz hamarosan (2-3 ciklus) az MDF vagy SZDSZ sorsára jutna.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Miért hegyes a lovaglócsizmád orra? Hogy a lovad szenvedjen???? www.lovasplaza.hu/240-labbeli/ Ezek között egy hegyesorrú nincs. Nekem van egy, az a bőrhatású esőcsizma, az is gömbölyített, pedig csak gyaloggalopp vagyok esőben.

Miért vagy szadi az állatokkal? Ló nagyon intelligens, egyszer ledob és úgy jársz.
@King of Shadows: Ja, hiszen nem békaként a Vezérrel együtt kuruttyulókat tekint a csapatának, hanem olyan, felnőtt, tehát önállóan gondolkodó embereket, akik egy-egy elv mentén összejönnek és hajlandóak közösen tenni-venni. Ehhez nem kell másokat utálni, mint összeforrasztó legnagyobb közöségszervező erő, másokat lenézni ugyanezért, egy valakit felmagasztalni, stb.
@a szív fészkei:
Szolid polgári jólétben élő barátnőmmel annak idején kitárgyaltuk a Kóka helikopterét. Barátnőm kérdezi: -Miért irritál annyira a jómód? Mert egyelőre nálunk túl sok a rosszmód - válaszoltam....Ja, a barátnőm osztrák...
@dr. Bubó: És mit írt Török ezekre? Akkor is imádta a focit?? A MAGYARI FOCIT??????
2009. november

"A kétharmad nem lenne jó a Fidesznek,
az ügyfelek a felesre is fizetnek.
S cserébe a túlhatalomért,
felelős az egész társadalomért. "

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/04/jo_lenne_e_a_fidesznek_a_ketharmad/fullcommentlist/1#c7805745
@keresztanya fabi(en):
Ez a kis sunyi buzeráns? :))
Ugyan már! Egész nap itt lapul és figyel - munkaköri kötelesség a HIVATALBAN... Feszül a parasztja, mint viktorka seggén a pattanás.
Erőlködik, időnként "soha többet, bízIsten" szavát adja, azután meg itt eszi a rosseb a kreténjét.
A "szava"... hiteles ember... sokan adnak is rá... 1-2 forintot, hogy max. megdobálják apróval, mint olaszoknál a bolondokat! :)

Lehet, hogy tényleg valami strapakanca ez a fapina, merthogy "épp segítek a szomszéd családnak a nehezebb házimunkák elvégzésében" - megdögölhetett a szomszédnak pár lova?
Stefike lesz befogva? Hisz ezek szerint esze, s ereje, mint a baromnak? :)

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
"utána pedig lovagolni megyek" - csibikém, max. pacit makkoltatni a tenyésztőtelepre, a pici, csücsöri szájacskáddal! :) (Előtte moss fogat, mert azért a lónak is van higiéniája, veled ellentétben)

"Azt pedig itt már mindenki tudja, hogy ha valamire a szavamat adom, akkor az úgy is lesz" - hűűűű, mintha a beteg vezéredet és mentális toprongy társadat hallanám!
Az is olyan, de olyan hiteles ember, hogy egy marék homokot sem adnak már a szaváért, de még az aláírásáért sem.

Te meg aztán fapina, legalább olyan szálkás lehetsz, mint Vezénylód!
98 kg, vagy 118 vagy???
Deli 155 centidhez nem sok egy kicsit?

"a lovaglócsizmám hegyes, kemény orra fel fogja hasítani a popód felső hámrétegeit" - szadomazóban nyomod aranyoskám? Nem jön be! Én a normál szexet szeretem, úgyhogy mondtam már, szakadj le rólam picinyem, semmi esélyed nálam! Kár kaparnod, nulla az esélyed!
Azért, ha gondolod összefuthatunk. Azzak kalkulálj, hogy a 186 centimmel és az evezőlapátommal szájon talállak kapni netán, azután meg azt hiszed még, hogy haragszom rád... Pedig dehogy... :DD
Te ennyi értelemmel, így vagy kerek. A helyeden kezelünk, a lefolyóban.

Ül, kusshad, pofa lapos, helyedre!!! NEM POFÁZIK VISSZA!

A vezényló IMF elleni harcát láttad aranyanyám?
Próbáld meg a segghülye eszeddel ezt feldolgozni. Menni fog???
img6.hvg.hu/image.aspx?id=6181abf3-f745-4394-b0e3-10fa8e79b6cd&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

hvg.hu/gazdasag/20120906_Orban_a_IMFfel_leplezi_a_kormany_fiaskoit

Most képzeld el... Hazudtak! Neked is, baszod! :))
@Dr. simonmondja.: @a szív fészkei: "Nem válaszolt a sporttárs. Nem volt meg hozzá a képesítése. "

nem volt meg a felhatalmazás...
@a szív fészkei:
A Riskának túl vastag a bőre, azért kell a hegyes orrú...:))
@a szív fészkei: Ő szeretne lenni Boli dominája, csak eddig még nem jött ösze a petting sem. Így aztán csak panaszkodik, mint azok a kislányok, akiket nem ver meg a kedvelt srác az alsós osztályban :)
@a szív fészkei: Igen, de tudod, hogy valami ellen mindig sokkal könnyebb mozgósítani, mint valami mellett. :)
@Neusziklész: nézd, én pl. Rubiktól az égegyadta világon semmit nem irigylek. Ahogy Dzsudzsák is mehet a randa Bentleyjében, leszarom, megdolgozott érte, ha nek Nyírmadáról ez kell, hajrá!

Engem nem a helikopter zavart, hanem pl. amikor Kóka a Jaeger órájával villogott a Pléhbojban vagy más hasonló helyen.

Vazze, van erre egy x millája, oké, örüljön, de lehet ezt elegánsan tálalni. És rajta ezek mind úgy álltak, mint tehénen a gatya... Gates sose lengeti meg az ő ilyen-olyanját. Csak az alapítványait.
@fletwwod_mac:
Marha! :))
Pettingeljen veled ez a baranyai vadparaszt! :D
@King of Shadows: Hát a szadi is mondhatott ellen-es érveket: kirekesztés, rasszizmus, erőszakkultusz, iskolázatlanság, stb.s tb. ellen.

És ezek a mellett-ellen dolgok bizony összefüggnek. Kedden mentünk az örmény fiú emlékéért de Orvbűn ellen. És nem is tagadom, hogy ez is szempont volt, hogy ő ellene tiltakozzak. Mert ő is lebaltáz minket rég.
@Fabius:

Az a különös helyzet állt elő (kicsit meg is rémültem, ijedten hőköltem hátra székén) hogy a hozzászólásoddal, illetve a benne megfogalmazott, Orbán pótolhatatlanságával foglalkozó nyers ténymegállapításokkal teljesen egyetértek.

Az elemzésed annyiban azonban mindenféleképpen kiegészítésre szorul, hogy Orbán tehetsége, lelkesedése, karizmája és mindenre nyitott szelleme nem csak a saját pártársait homályosítja el, hanem az ellenzéki politikusokat is.

Érdemes egy röpke pillantást vetnünk az Index nevű online szennylap mai címlapsorrendjére. Orbán Viktor a teljesen érdektelen dolgokból is képes hatalmas kattintásszámot produkáló hírt generálni. Azáltal, hogy Orbán Viktor szerepel benne, még a legjelentéktelenebb dolog is hírértékű eseménnyé válik.

Nézd meg, az "Orbán olajszőkítővel szurkolt" című rövid bulvárhírecske sokkal előkelőbb helyen szerepel a címlapon, mint az, amely az LMP rendkívül szoros frakcióvezető-választásáról számol be.

Orbán egy politikai gigász.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
A szar is mindig a víz felszínén van! Ez így igaz!!! :D
Attól még szar... De kóstolgasd, lehet, hogy csoki.
@Fabius:

Az a különös helyzet állt elő (kicsit meg is rémültem, ijedten hőköltem hátra székén) hogy a hozzászólásoddal, illetve a benne megfogalmazott, Orbán pótolhatatlanságával foglalkozó nyers ténymegállapításokkal teljesen egyetértek.

Az elemzésed annyiban azonban mindenféleképpen kiegészítésre szorul, hogy Orbán tehetsége, lelkesedése, karizmája és mindenre nyitott szelleme nem csak a saját pártársait homályosítja el, hanem az ellenzéki politikusokat is.

Érdemes egy röpke pillantást vetnünk az Index nevű online szennylap mai címlapsorrendjére. Orbán Viktor a teljesen érdektelen dolgokból is képes hatalmas kattintásszámot produkáló hírt generálni. Azáltal, hogy Orbán Viktor szerepel benne, még a legjelentéktelenebb dolog is hírértékű eseménnyé válik.

Nézd meg, az "Orbán olajszőkítővel szurkolt" című rövid bulvárhírecske sokkal előkelőbb helyen szerepel a címlapon, mint az, amely az LMP rendkívül szoros frakcióvezető-választásáról számol be.

Orbán egy politikai gigász.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Hülye a néni, mindent kétszer mond, mindent kétszer mond...
A beteg megnyugszik, nem nyalogatja egyfolytában a szája szélét... Még azt hiszik, szopni jár ide! :D
@a szív fészkei: Igen, értem. :)

Viszont a liberalizmus minél kevésbé akar beleszólni az egyén életébe, ezzel szemben a konzervativizmus sokkal inkább - a nemzetiszocializmus meg a leginkább - . Emiatt a liberalizmusnál az egyén felelőssége is sokkal nagyobb, míg a jobboldalon kisebb. És ez a tendencia annál erősebb lesz, minél távolabbra mész a jobboldalra. :)
@Neusziklész: De popókát mond,az valami kis incselkedésféle, nem?? Szadomazo, ha úgy szeretik, csinálják! Ustora van ezek szerint. Csimmmája is. Domina.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:ijedten hőköltél hátra orbán székén?
Orbánnak pártársai vannak?
Szedd össze magad te némber, egyre több hibát követsz el
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha nem kussolsz, kiharapok egy jókora darabot az arcodból, és szembeköplek vele.

Széjjelmorzsollak.
@fletwwod_mac: Te ne is ígérgess ilyesmit, hiányoznál! ;-))
@keresztanya fabi(en): Erre kell informatikus zseni! Hogy legyen köztük köldökzsineg!! Szívek szavába mink ne ugassunk bele...
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ugye azt is tudod, hogy a Vezénylő Tábornokod halandó? Mi lesz, ha feldobja a tomahawkot (és alááll)? :P
@a szív fészkei:
Én sem irigylek senkitől semmit, az irritációm pont a magamutogató kivagyiságnak szólt...Rubik Ernőt pedig a legnagyobb magyarok között tartom számon...
@King of Shadows: Persze. De szerintem azért gyűlölik annyira a libsiket, mert jó azért lazán élni, és nem mindig haptákban.
@a szív fészkei:
Bolinak annyi.Stefi megveszett...Kezdhetünk gyűjteni...
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Mi van picinyem? Elgurult a gyógyszered? Valami nyöszörgés jön a lefolyóból... Ja, csak a stefi bugyog.
Szar ügy, hogy ennyire szar vagy. De kis ország vagyunk, nekünk csak ilyen csôcselék jut, mint te......
@a szív fészkei:
Most már direkte keresem, hogy beléd köthessek, egyelőre sikertelenül...:))
@Neusziklész: Gyere, eléggé támadható vagyok. Orvbűni és stefkói - Stefi nem Stefka véletlenül????? - tökély nálam nincs.
@King of Shadows:

Mi lesz akkor, ha...

Ne beszélj ilyeneket, hisz bűn még csak gondolni is erre!

Az biztos, hogy Orbán Viktort csak ez a sírfelirat illetné meg:

"Itt pihen a nagy államférfi, aki népének igazságos atyja volt, s akit őszintén gyászol egy ország népe."

Az a sötét pillanat, amikor...itt hagy bennünket...olyan lesz, mint Kossuth 1894-es temetése.

Az államférfiúi nagysága előtt meg ellenségei is meghajolnak majd. Közéleti tisztasága előtt pedig politikai ellenfelei is
meghódolnak. Ravatala előtt az egész
ország gyászolni fog.
@Fabius: Hát, remélem nem halálával, vagy elméjének végleges elborulásával fog véget érni uralma. Látnia kell és át kell élnie saját bukását.
De szerintem nem pótolhatatlan. Sajnos. Szoktam beszélgetni néha Fideszhívőkkel. Nem Orbán dicsérete, hanem a liberális világ és a szocik szapulása a fő agenda. Nem Orbánba szerelmesek, hanem a saját fortyogó gyűlöletükbe.
Pl. Vona nem tud fideszeseket elhódítani, de az ő hallgatóságát sem riasztotta el Szegedi esete. Akik két nappal korábban még azt ecsetelték hogy milyen igazsága van Szegedinek, aztán kiderült, hogy ő is egy Sion bölcse, akkor mindenféle lelki törés vagy kétség nélkül hittek továbbra is ugyanabban, csak most már a Novák Elődke hangján szól a megkérdőjelezhetetlen igazság.
@King of Shadows:

Mi lesz akkor, ha...

Ne beszélj ilyeneket, hisz bűn még csak gondolni is erre!

Az biztos, hogy Orbán Viktort csak ez a sírfelirat illetné meg:

"Itt pihen a nagy államférfi, aki népének igazságos atyja volt, s akit őszintén gyászol egy ország népe."

Az a sötét pillanat, amikor...itt hagy bennünket...olyan lesz, mint Kossuth 1894-es temetése.

Az államférfiúi nagysága előtt meg ellenségei is meghajolnak majd. Közéleti tisztasága előtt pedig politikai ellenfelei is meghódolnak. Ravatala előtt az egész ország gyászolni fog.
@a szív fészkei: Szerintem az itteni konzervativizmus eléggé ... eltorzult. :) A normális, liberális konzervativizmus (ez nem fogalomzavar) nem kényszeríti rá magát másokra, egyáltalán nem militáns (tehát nem kell haptákban állni), csak betartja a saját elveit. Mondjuk arról, hogy nálunk az agresszív változat terjedt el főleg a jobboldali pártok tehetnek. :(

Illetve ez a konzervativizmus, ami nálunk van kicsit már átcsúszik a szélsőjobb terepére a fegyelemmániájával.
@a szív fészkei:

Ja, igen, két dologra még nem reagáltam, pedig szerettem volna.

- Az oké, hogy az idealizmus fellegeiből mindenkinek le kell jönnie, hiszen amihez emberek nyúlnak, azok a saját szubjektív valóságukat is beleviszik abba, de ettől még nem mindegy, hogy kik, mit és hogyan közvetítenek. A lényeg, hogy nálam a SZDSZ-szel az SZDSZ csaló, hazug, sunyi tagjai szerepeltek le, nem a liberalizmus.
- Horváth Ágnes nem azért volt nekem "hányás", mert Molnár Lajost szinkronizálta, hanem mert egy arrogáns, érzéketlen, pökhendi picsa volt, önmagában vagy vállalt szerepe szerint, mindegy. Érvelni nem tudott, személyeskedni viszont nagyon. Ebben megint nem járja a "bezzeg...":).
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :D
Velem szóba se áll, brühühühűűűűűű!!! csak téged kíván. :DDD

Pedig ha ezt a kancát betörné valaki, nagyon kecsesen lovagolna ;)
@blur7: Úristen!
Don Vittorio álszakállal énekel! :DDD
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Azt hittem, hogy majd a kétharmad ezt is megoldja. Mondjuk beleírják az alkotmányba, hogy Viktor halhatatlan. Vagy a btk-ba, hogy az elpatkolás bűncselekménynek számít, amit életfogytiglani szabadságvesztéssel büntetnek. :D

A sírfeliratára meg inkább azt kéne írni, hogy "Innen szép a győzelem..." :D
@a szív fészkei: Stefikét idéztem... köszönöm, aranyos vagy! :)
@King of Shadows: Inkább ezt:

- Itt nyugszik az én Vezérem,
Jó már neki, hát még nékem!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Ne alázzad a görög mithologíát, mer rogánon rúglak!
@a szív fészkei:

"hanem pl. amikor Kóka a Jaeger órájával villogott..."

hát ez az! engem is ez zavart! hetekig kerestem, amíg rájöttem, hogy ez a picok ékeskedik vele.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

Tisztán csengő szép szavak, ám dehonesztálóak is egyben. Talán nem ártana tisztában lenni a gigászok mibenlétével. (buta, ápolatlan, nagy erejű droidok voltak, amíg Heralkesz seggbe nem rúgta mindegyiket) Nekem fáj, hogy ilyennek látod az én miniszterelnökömet.
Ő inkább titán. Itt nálunk, Titániában.
Sziasztok!

Nagyon le vagytok pukkanva! ha a csodára vártok piszok nagy tévedésbe vagytok. A csodákért igencsak meg kell dolgozni.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Elnézést, utolsó mondatodban Miguel de Cervantes Saavedra regényhősére gondoltál, ugye?
Csak lányos zavarodban nem jutott eszedbe.
@jaegtoer: nem dolgozni, hanem

HARCOLNI...

fegyverrel...
@fletwwod_mac: egyet értünk. Orbán a hatalmat a hatalomért vágyja. A frakció meghátrálása a szétesés első lépése leend. A szilánkok pedig majd szétrepkednek.
@Rufus78: Sajnos, az emberválasztásuk szar volt nagyon sokszor. Nem tudom, miért alakult ez így: az okosok telisámfázva pszichológusokkal, hogy nem jöttek rá, hogy pár ilyen frech pökhendi szarcsimbók nyilatkozik folyton és oda minden? Nem mindegy ki és hogyan mondja.

Csak azt írtam DI-t emlegetve, nőkben és irritálóban volt minden oldalon, sőt leginkább csak az van, ha politikusnak áll.
@shinichi: Azok valami ellen mennek és nekik nem is a Fidesz kell, hanem egy párt, ami harcol az ellen, amit utálnak.

A Jobbikban meg nincs vezérkultusz, ezért is olyan széthúzó a tábora. Én nagyjából ismerem a szélsőjobbot (is), és a tíz ujjam nem is elég az összes frakciója megszámolásához.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Nekem volt apám! Orvbán a körme piszkáig nem ér fel! Nem kell igazságos atya!!
Legyen szolgálatkész és JÓÓÓÓÓ népszolga, ami a miniszter eredeti jelentése. Kilovagoltad magad?
@fletwwod_mac:

Talán így érted:
Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája.
Herr Bubo!

Semmi harc! A történelem azt mutatja, hzogy akik kiharcoltak bármilyen jogot, azok hosszabb távon nem részesültek belőle, vagy át lettek b_síp_aszva, vagy meg sem érték a csata végét.

Szóval a Viktor harcoljon, én nézem, és érdeklődéssel várom-nézem hogyan kaszabolja le-össze önön magát, és semmisíti meg a pártját. mert a fidesz legnagyobb ellensége orbán viktor.
@Le veau d'or: Ok, lejött elsőre is. Csak a szóvicc kedvéért tettem be elválasztva is.
@a szív fészkei: sajnos, tényleg igaz, hogy csak a városiakat vették emberszámba. Vidéken a rendszerváltás után a vállalkozók - ismertem egy párat - mind az szdsz-re szavaztak. Nógrád megyében volt egy nagyon sikeres, a megyében nagyon népszerű emberük, aki a megyei önkormányzat elnöke volt. Mindenki tisztelte, szerette. Le se t....ták, a barátaimtól tudom, hogy az országos vezetés még a leveleikre sem válaszolt, egyáltalán nem érdekelte őket, mi történik.
Az szdsz-t a hübrisz vitte a sírba. Így lesz ez orbánnal is.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

Igazad van, Orbán valóban generálja a kattintást. Minden létező mai blogtoplista első 5 helyén arról beszélnek, mit hazudozott össze ez a gigász.

www.hirkereso.hu/blog/top/

Ömlik rá a nép.
@fletwwod_mac: Ha ilyen kellemes hangja lenne, még valamire jó lenne!
@épészmérnök: Meg az, hogy néha nem tudták megkülönböztetni a liberalizmust az anarchizmustól. :)
@Le veau d'or: És szamárként elkapja Titániát??? De aztán lelepleződik.
@jaegtoer: Csoda: Stefi itt akart hagyni minket, de nem bírt szabadulni veszélyes vonzerőnktől. Csoda: ma csak ő van troll.
Most kezdődik az Elnök emberei az ATV-n.
Ha valakit érdekel, lenyomják az egész sorozatot.
@épészmérnök: Igen, a hübrisz utolérte őket. Meg is érdemelték. Zártkörű klubként működtek.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

"_Orbán tehetsége, lelkesedése, karizmája és mindenre nyitott szelleme nem csak a saját pártársait homályosítja el, hanem az ellenzéki politikusokat is._"

Arról, hogy az ellenzéket hogy homályosítja el a vezér fénylő szelleme -erről nem nyitnék vitát. De az tény, ha valakinek a fideszben ha nem is fényesebb de használhatóbb esze van/volt, mint a főnöknek, akkor azt elhallgattatják, ha meg mégsem, akkor kibattyák a fideszből. Viktor nem tűr partnereket, csak csausokat. Feltehetően a keleti nyitás jegyében. régi álma lehet ez.

Viszont engem például képtelen elhomályosítani.
Lévai Anikó.

Gyönyörű, csodálatos, elragadó, helyes, csinos, erős, sportos, üde, tiszta, ápolt:

i.imgur.com/NnfrA.jpg
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

még, kimaradt: "_Orbán egy politikai gigász. _"

Az. ritka egy nagy rakás. egyetértek.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
ésa méjkap takargya monoklitokat is
brühühühühü
@Neusziklész:
Oszt a feministák?
Mnémoszüné csak pislog?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem, de az emberben van egy általános érzék a szép iránt, mellyel felismeri és élvezi a szépet.

Lévai Anikó szép.
@Knósszosz: Amúgy mi a Bukhephalosz szerszáma vagyon az motorral? Lassú, mint Martonyi reakcióideje, a nemzetközi ejnye-bejnyére.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
oszt szereti az urát is.
mikor nem tenyerel a szép arczába.
ideális család
A rádióban tegnap minden híradásnál elmennydörögték, az IMF "követeléseket", és azt, hogy majd erre fog választ adni a miniszterelnök úr... Hát hogy én hogy káromkodtam, azt magam előtt is szégyenlem, és biza elmondtam minden hazug mocsoknak ezt a kormányt. Erre mit ad Isten?, hazaérvén a GDP termelésből, zeng a net arról, hogy mekkora kummantás az egész... Na most igen nagy gáz van, ha már ennyire nyíltan hazudik, vagy csak már elmúlt az a pici önkontrollja is viktorunknak, ami még derengett gyermekkorából...
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: S egy gyógypedagógus türelme az övé, amivel egy mániákus skizoid marhát tolerálni tudhat
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html

S valóban, annó a napszemüveg is jól ált neki.
Majdnem, mint a vezérnek a félazeri maszk
magyarnarancs.hu/data/cikk/8/15/48/cikk_81548/milla_kep_nagy_lead_fill_274x274.jpg
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Akkor most nem festeted át a hajad barnára? Csak hogy hasonlíts rá...
@lbm: A blohlinkről:
"A hitelességi és morális skálán, de ha a miniszterelnök elhiszi saját meséit, akkor a szellemi skálán is, Orbán Viktor elérte azt a zérópontot, ahol az egészségi állapot lehet ok, lehet utólagos mentség, lehet alapja az emberi sajnálatnak, de nem több. "
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ez állat jó :-D :-D Na ezt még nem hallottam :-))))

De komolyra fordítva a szót: a te fennkölt stílusodhoz, és intelligenciádhoz méltatlan az ilyen megnyilvánulás. Stefike! Ne hozz szégyent önmagadra!
"hazudtam reggel, éjjel és este"
De én a déli hírekben is hallottam... :-))
Az lenne a meglepő,hogy ha nem hazudna egyszer.
Hmm.
Ez a hét elég fergetegesre sikeredett.

Ha esetleg valakinek kétsége lett volna a beteg állapotában beállott változásokról, most saját szemével láthatta a tendenciákat.

Azok a hírek, miszerint a recesszió immár éves 1,2 helyett 1,3% lett, az országok közötti versenyképességi rangsorban sikerült a legnagyobbat zuhannunk - gratulálok Emigyurinknak e fórumon is, megcsináltad -, örök "heppem" azaz a beruházások zuhannak, mint állat, devizatartalékok csökkennek, már nem is kerülnek bele a hírek fősodrába.

Ugyanakkor a közrádió nyelvébe belekerül a háború, a csata, a szabadságharc pl a gyereknevelés témájában is.
A közrádió nevelésügyi szakértője, valamilyen minisztériumi mufti szerint a háborút a családokban kell megvívni, a csatákat az iskolában.

Elmebaj. Őrület.
Az országomból bolondokházát csinált a sok senkiházi naplopó.

Ez szerintem már nem is Viktor bűne. Ő egyszerűen beteg.

De bűne a Sárváron lubickoló pár száznak, aki nem mer felkiáltani, hogy állj ne tovább!

Bűne Martonyinak, aki a múlt pénteki fiaskót követően nem mondott le, - mellesleg, majdnem igaza lett a narancsszájúnak a minden csoda három napig tart kijelentéssel, csak ugye az a fránya külföld -, bűne annak a jobboldali értelmiségnek, aki egy koccintásért képes végigköpködni egy focinak nevezett unalmat másfél órán keresztül.

Nem vagyok egy véresszájú elszámoltatást kiabáló, de nekem ez már sok.

Nagyon szeretném, hogy ez a sok tapsikoló forgolódna álmában és várná az igazság óráját.
Mert megérdemlik.
@lbm:
A létezése a szégyen. Egy kis kretén buzeráns, aki magát ilyen szerepben futtatja, egy vadbarom, hogyan lehet ilyen valaki?
Jó, mindenkinek vannak perverziói, van aki orbánt szereti, van aki a dobos tortát, de ilyent még??? :)
Ha ilyen állat létezik, akkor én vagyok szerencsés, hogy sosem találkoztam vele.
Eddig csak NŐKKEL volt szerencsém. Ilyen tetűvel nem. :) Akármilyen biszex luvnya is ez, bottal sem., az evezőmet meg végképp nem maszatolnám össze vele.

"Rosszabb a magyar helyzet, mint várták
A magyar gazdaság állapota rosszabb, mint arra az Európai Bizottság számított, a magyar kormány túl optimista, és nem ismerte fel, milyen komoly költségvetési lépésekre van szükség. Ha ebbe az irányba megyünk tovább, 2020-ra az államadósság elérheti a GDP 100 százalékát – többek között ezek olvashatók abban az augusztus végi keltezésű, most az Index birtokába került levélben, amelyet az európai uniós szakértők írtak a júliusi hiteltárgyalások összefoglalásaként. Az alig egy hetes levélben sincs szó a korábban kiszivárogtatott hírekben szereplő nyugdíjcsökkentésről, ingatlanadóról vagy szja-emelésről, sőt, az uniós szakértők az alacsony jövedelműek adójának csökkentését szorgalmazzák. A családtámogatásokon viszont faragnának.

Tizennégy oldalas összefoglalót készítettek a magyar kormány és az EU–IMF-tárgyalódelegáció júliusi egyeztetéseiről az Európai Bizottság illetékesei. Az augusztus 31-i keltezésű, tehát a tárgyalások július végi lezárása után született, a kormány által titkosan kezelt IMF-levélnél frissebb dokumentum lényegében megerősíti azt, ami csütörtökön írt az Index a nemzetközi szervezetek elvárásairól és tárgyalási pozíciójáról.

Így a korábban kiszivárogtatott információkkal szemben, amelyekből úgy tűnhetett, komplett halállista készült Washingtonban vagy Brüsszelben, ebben a dokumentumban sincs szó nyugdíjcsökkentésről, sem ingatlanadóról, sem szja-emelésről. Sőt, az uniós szakemberek azt írták, hogy az egykulcsos adó a szegényebb rétegek terheit jelentősen megnövelte, és sokkal inkább foglalkoztatásbarát adórendszer kellene, később kifejezetten leszögezik: alacsonyabb adókulcs kellene az alacsony jövedelműeknek."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/07/eubizottsaglevel/

Bass.a meg, megint győztünk! :(
@Habakuk999:
Pedig egy hajszárítót beleejthetne valaki a medencébe... :)
Ezek tényleg ennyire elkezdtek rettegni? Akkor jó lesz ez!
Alakul... :)

"Kormányt buktatnának?

A hazai jobbközép kormánnyal szembeni ellenérzését támaszthatja alá a szervezetnek, hogy 2011. december 21-én az Anonymous finnországi csapata Twitter-üzenetben fenyegette meg Magyarországot. „Orbán és a Fidesz elnyomó törvényeivel megöli a demokráciát Magyarországon” – írta üzenetében a csoport.

A szervezet magyar Facebook-oldalán pedig a következő üzenet áll: „Az Anonymous vagyunk. Felhívjuk a figyelmet a visszaélésekre. Igazságot, igazságosságot, egyenlőséget és szólásszabadságot akarunk. A cenzúra, a vállalati kapzsiság és a korrupció ellen vagyunk. Hatalomváltást akarunk! Egy légió vagyunk. Nem felejtünk, nem bocsátunk meg. Számíts ránk!”

Visszasegítették Ficót a hatalomba?

Az Anonymus-csoport sokszor hivatkozik arra, hogy ők politikailag függetlenek, de ezt egyáltalán nem támasztja alá az idei szlovákiai választási kampányban játszott szerepük sem. Mint ismert a választások előtt három hónappal láttak napvilágot olyan felvételek, miszerint főként jobbközép közéleti szereplőket fizetett le a Penta nevű pénzügyi csoport. Az ottani Anonymus közösség egyértelműen a tiltakozók mellé állt és a Penta csoport ellen is támadást intéztek, amivel áttételesen az akkor még ellenzékben lévő erőket segítette. Ficóék később abszolút többséget szereztek a választáson többek között a Gorrila-ügynek köszönhetően.

A nemzetközi hálózat idei egyik legnagyobb visszhangot kiváltó akciója az volt, hogy – igaz, csak alig egy percre – feltörték a New York-i tőzsdét is, de nekimentek idén Ukrajnának és olajipari óriáscégeknek is."

mno.hu/ahirtvhirei/lecsaptak-az-anonymous-csoport-magyar-tagjaira-1104057
:DDD
Az aktuális heti HVG címlapot láttátok? Nos... mindent kifejez!

hvg.hu/hetilap
Ti még mindíg beszopjátok Stefikét? Ő a viktorimádók karikatúrája.
Stefika bizonyítottad ezzel, hogy nem vagy nő, nincs kritikusabb egy nővel szemben, mint egy másik nő, főleg ha közös célpontért versengenek. Te pedig szent áhitatos szerelmes rajongással csüngsz szíved kiválasztottján, a igazmondó baltás orvbánon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:)
Nincs vége. S a folyamatok jellegét tekintve egyre valószínűbb, hogy robbanással fog lezáródni a zuhanás.

Istentelen lesz a narancs felelőssége, ugyanis az Orbán-Simicska tengely egymást erősítve kerül egyre gyorsabb ütemben dugóhúzóba.
Tőlük valósághoz közelítő reális stratégiát várni reménytelen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bosszant Téged, közben jól szórakozik és titkon együttérzés Veled.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: igen találó sajnos, bár ne lenne, úgy szeretném, ha mással kellene terhelni az agyam, vagy unalom honolna a zaklatott, és politikától megtépázott országban.
@Hermusi:
Próbálom lapáttal elhessegetni, de állandóan visszajön. Pedig tényleg nem volt meg! :))
@jaegtoer: Téged nem is lehet!!! :-DD

Stefi mániája amúgy a glaciális, te már a nevedben is az vagy, vigyázz, rád zizzenhet!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Inkább éhes tigriseket sétáltatnék a medence körül, és csak az jöhetne ki a vízből, aki elmondaná, mi is jár a fejében valójában.

Habár.... van két ismerősöm közöttük, az egyik hívő, a másik karrierista, semmit nem érnénk velük, ha elmesélnék a végtelen nagy sötétséget.
@Hermusi:
:)) Én is tudom, különösen azért zavar a buzeráns vadparaszt!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "szent áhitatos szerelmes rajongással csüngsz szíved kiválasztottján, a igazmondó baltás orvbánon."

POntosan ebből látszik, hogy fals. Egy igaz szerelembe belefér a féltékenység, a megvetés, és még eccsomó minden. Túl steril "Stefi", nem elég érdekes.
@Knósszosz:

hagyd ezt a faszit, hallgasd a másikat, a katalán fiú a heavy metal-tól pártolt át -teljesen- és most:

www.youtube.com/watch?v=b-eigH2O7Dk&feature=plcp

te nem akarod rozsdás vasakat elhagyni
@Hermusi: nem bosszant, tudom hogy csak egy gyenge karakterező, annak is màr megfáradt, és belefáradt, és csak a lendület viszi tovább, meg egy két zöldfûlü, aki beugrik neki :)
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Te kis hamis. Viktornak már bejöttél és most elbízod magad?
Nono, csúnya cicafiú...
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ha Te lány vagy, akkor beteg vagy. Ha nem, akkor pszichopata.:-)
@épészmérnök: hetek óte ezt írom, hogy uncsi és karaktert kell cserélnie, ilyen vegytiszta ember nincs, pláne nem nőben ;)
@Hermusi:
Ja kérem! Neki PÉLDAKÉPE van! Ott, az az izé... a potrohos focista! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most kénytelen vagyok legyűrni a hányingeremet!:-)
Off, de nemzeti büszkeség, hogy e címlaposan véresbaltás napokban akadt azért, aki jó hírünket polírozta a kultúrvilágban: Nádas Péter volt a mantovai könyvfesztivál vendége. fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/223835_360851413989090_1760988209_n.jpg

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/402779_360914150649483_1802181913_n.jpg Itt Francesco M. Cataluccioval (író, szerkesztő, főleg a lengyel kultúra olasz szerelmese, de talán most a magyart is felveszi a kedvencek közé)és a könyvei fordítójával szerepel. Rádióműsort is készítettek vele. Neki köszönhetően az olaszok, hogy mégsem egy sötét félázsiai hely vagyunk. Még...
@a szív fészkei:
Pedig a sörhasú paraszt dolgozik rajta rendesen! :)
Esz a blogmotor!!! Tehát: Neki köszönhetően láthatják és tán elhiszik az olaszok, hogy mégsem vagyunk egy sötét félázsiai hely.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát ne róla legyünk hírhedtek!

Stefi rugdosódik a lovaglócsizmijével??
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Stefi, most komolyan: takard le a bájvigyorát, csak a szemét nézd: egy megkínzott szomorú nő tekintete. Az sose nevet. Akkor pedig a mosoly PR-maszk.
Istenem... Van tekintélye a focistánknak...

"Magyar beszállító nyerte az azeri baltatendert
A megrendelő, az azeri kulturális minisztérium szerint kizárólag békés célú felhasználásra kell a megrendelt 5 ezer balta."

"Az Azeri Becsületrend Tiszti Középbaltáját már évtizedek óta minden évben átadjuk az azeri nép legjobbjainak, és ez csupán véletlen egybeesés, hogy idén pont Magyarország szállítja majd a baltákat" - magyarázta a miniszter.

hircsarda.blog.hu/2012/09/07/magyar_beszallito_nyerte_az_azeri_baltatendert?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hircsarda+%28H%C3%ADrCs%C3%A1rda%29
@a szív fészkei: Nekem kertészpapucsom van, műanyag, neki hegyes bőrcsizmája. Tud élni, na! :-)))
@rodeo36:
Oszt aztad mondtad,nem térítesz el a linkjeiddel:-)))
Téríccs csak! Ez kurva jó volt!
Szeretnék annyit érteni a mjúszikihoz, mint te. De nem értek, csak "bejön" ami jó. Ez ugyanaz, a Mester tolmácsolásában: www.youtube.com/watch?v=xs-p1oEvuGg
Elképesztő, ráadásul Mehta dirigálja a...
Na, Te aztán érted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Genya kekec vagy csak...
Stefike, itt van ez a Cirbolya gyerek, sváb ősökkel... Ráér... Mi lenne, ha... :DD
The incident casts light on Hungary’s cack-handed leadership. The foreign ministry is known for its shrewd diplomats; during the Libyan conflict last year the Hungarian embassy in Tripoli was one of a handful to stay open and was representing some 50 states by the end. But it seems that the Safarov affair was masterminded by Mr Orban and Peter Szijjarto, the minister for external economic relations. Hungary’s woeful dealings with the IMF are their responsibility, too.

www.economist.com/node/21562199

Itt a három napos csoda.
@dr. Balta$ar:
Kinek a kisbaltájával dicsekszel??? Stefinknek fokosa van, azzal járja az erdőt... (Szegény elmebeteg) :D
Dr. Orbán az "axe (ejtés: eksz) kormányfő"...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ne te neeee, ti vagytok egy léjerben, nálam protokol konvertálás kellene, és altesti fixálást is neked ajánlott, igaz csimmával ;)
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: még jó, hogy kimosakodott a fotózáshoz a földjein töltött nehéz nap után

biztos a nehéz paraszti munkától szálkásodott ki ennyire a feje
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem is jártál messze az igazságtól, mert egyébként az.:(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nektek meg eszetek nincs, már bocsánat.
Sokadik poszt alatt baszódik el az egész kommentfolyam a naccsasszonyka ökörségeitől, róla, neki szólnak írások százai. Ti tényleg elhiszitek magatoknak, hogy szükségetek van udvari bolondra? Elgondolkodtatok már azon, hogy a nevetéshez nem feltétlenül kell egy balfasz, akin lehet? Tudjátok, miért nincs rend az országban? Ezért, basszátokmeg. Mert jólesik így múlatni az időt, mert nincs elég akarat és keménység ahhoz, hogy azokat, akikben láthatóan éhen halna az agyrágóbogár, kibasszák mindenféle társaságból, pártoktól a haveri közösségekig mindenhonnan, á, nem, inkább etetik a sok istenverte trollt a maguk szórakozására, mintha azzal akár egy fél lépésnyit is előbbre volnánk. Nekünk dolgunk van, a kutyaúristenit neki, nagyon dolgunk volna, de nem ez, kurvára nem.
Sokadszor húzom föl magam ezen, és valószínűleg sokadszor fogom megkapni, hogy húdeszar lehet ilyen szigorúan élni, inkább be se írja senki, mert nem igaz. Csak azt látom, hogy ideje lenne megkomolyodni, mert pocséklás minden perc, amit olyanokra fordítotok, akikre nem hat a józan szó; mintha rájárnátok a lehúzatlan budira, azon élvezkedve, milyen büdös a szar. El kell küldeni őket a picsába, egyszer s mindenkorra kirekeszteni, ahogy ők bármikor megteszik, ha tehetik, pusztuljanak meg a szobájuk sarkában őrjöngve, ki nem szarja le.
Nekünk dolgunk van.
Jó estét Mindenkinek.
Egyéb elfoglaltságok miatt csak most fogom utánolvasni az elmúlt napok post-jait.. De annyi tuti, hogy mind baltás ügyben, mind az IMF igények ügyében: GYENGE....
Egy pszichológiai alaptétel szerint kivetítjük a bennünk rejlő félelmet és gonoszt, mert nehéz belül elbánni vele. Nos, ez a libsibolsik mellett (miközben a finesz bolsi :) ) az IMF-re való kivetítés olyh annyhira szánalmas... Mert az IMF nem mond olyat, hogy "aggyá pénzt" - se nyugdíjból, se a bankoknak.
Mert hiszen, még ha mondana is ilyet: ha a nyugdíjakat megvágjuk, az nem feltétlen vezet sikerre, mert a többi 450 ezer paraméter is befolyásolná ennek a megtérülését.
Ez csak egy példa.
Ócska. Populizmus.

Az Orvbán-kormány mindig uganabba a helyzetbe hoz engem: hogy nem tudom eldönteni, mi nagyobb gáz: ha ennyire hüjék, vagy ha ennyire hüjére vesznek és a pofámba hazudnak feszt.

Ócska, gyenge. ŐS: Tudom, hogy a hülyét ellipszilonnal írják, a pontosjé csak szimbolizálja abbéli meggyőződésemet, hogy normálisan kéne beszélnünk egymással....
(Ez kvázi a magánügyem, de szeretném, ha nem az maradna.)

Durva hetem volt, lehet, csak enyi telik, köszönöm, hogy itt lehettem.
@a szív fészkei: Tegnap este Viña del Mar-ban a Városi Színházban a Jubilate kórus Marco Dusi vezényletével előadta Bárdos Lajos egyik miséjét. Ez a kórus folyamatosan tart magyar szerzőket a repertoárján, egyik alapdarabjuk az Esti Dal.

A Valparaisoi Katolikus Egyetem Zenei Intézetében a múlt héten eldöntötték, hogy Kodály Központot/Intézetet alapítanak, és nemzetközi Kodály Szemináriumot rendeznek. A pedagógia szakosok a szolfézst és a metodológiát is a Kodály-módszerrel tanítják.

Chilében már öten vannak, akik képzést kaptak a kecskeméti Kodály Intézetben.

Törjük itt magunkat, ezek a nyomoroncok meg szétcsapkodják a baltájukkal, amit elértünk, azt, hogy egyre többen hallottak Magyarországról, becsülik és tisztelik.
@whatsoever: @Légifarkas: igazatok van, csak sajnos kevés ez a néhány fecske, és szerintem jelen pillanatban, a humor és az ilyen olyan karakírozás eredményesebb és hatásosabb, néhányunknak talán erőt is add, meg reményt.
@Knósszosz:
vigyázz

www.youtube.com/watch?v=X_tXqQlFdcQ

ez egy két hegedűre és a brácsa helyett contralto-ra komponált borzalmas zene, két komplett zenekar koncertál a szólistákkal

Beethoven sohasem írt egyetlen művet sem h-moll-ban mert azt mondta az az öngyilkosok hangneme

és itt az abszolút árulásról szól a zene, a Világegyetem összerogy és térden állva könyörög, hogy ha esteleg valaha lehetséges az árulását bocsássa meg

Maureen Forrester a mjdnem elfeledett zseni adja elő

olvasd, sajnos teljes partitura amit most kinyitottam, de a kivonat is megteszi

ilyen zokogás elcsukló hangon kiszáradó torokkal és a borzalmas fájdalom vonaglása

és a szöveg: megtalálod magyarúl, költői fordítás
@Knósszosz:
létezik egy olyan partitura amelyben a két symphonikus zenekart két ilyen orgona helyettesíti, ez egy orgonára Átirat Widor által figyelj e névre, és hallgasd nagyon jó visszajátszó kell hozzá

www.youtube.com/watch?v=rZQ--KHn21A&feature=related
@a szív fészkei:
Viszont nem adom magam könnyen! :DD

@Légifarkas:
:)) Vááááááááááááááááááááááááááá.... Igazad van amúgy. Ignorálom a parasztját. Ezentúl simán lerúgom és nem pazarlok rá időt.
Evégre egy ilyen látens shemale-t nem illik ütni...
@rodeo36:

létezik egy olyan partitura is amelyben két katonazenekar adja elő, egy kaptafára.
Átirat álatalam, figyelj e névre, és hallgasd tök egyszerű pc-s visszajátszó kell hozzá... :))

1.
www.youtube.com/watch?v=PiUg_QdVEZc

2.
www.youtube.com/watch?v=H8aNv1XNv9c&feature=related

"Milyen sokat énekeltük ezt a dalt Orbán Viktorral a Bibó Kollégiumban, nem gondoltam akkor még, hogy tényleg bolsevik!
SzaboJumurdzsak 1 évvel ezelőtt 41"
@Knósszosz:
ha figyelmesen nézed, rájössz, hogy Mehta "kíséri" a teljes hatalmas zenei apparátussal a Mester-t, neki az a dolga, úgy dirigálja az összes többit, hogy azok kísérjék az énekest, az énekes úgy áll, hogy nem is láthatja a karmestert, annak meg hátra kell nézegetnie, nehogy elbassza és kakofóniát csináljon, ezért hívjuk őket szólistáknak
www.youtube.com/watch?v=VtTqpqGIIYU

a híres d-moll Mozart zongora verseny, figyeld ez a klasszikus előadás nem volt karmester a szólamvezetők követték a szólistát

élvezd ez egy fantasztikus Mozart, még Mozart-nál is kiemelkedik, az egyetlen műve amiben a Világegyetem mélységeibe téved és nem igen talál vissza...egyszer a kölök is megkomolyodhat???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Légifarkas: Stefi révén csomó mindent elmondhatunk Orvbűnről, Anikójáról, Rasikájáról, glaciális nordzord nácikról, stb. Viccesen, komolyan.
Arról a hamis lózunggyűjteményről, amivel a jobbboldalt letaglózza és fogva tartja Orvbűn lehúzhatjuk röhögéssel a leplet, hála Stefinek.
Mert Stefink kiszáradt balatonira hajazó nethekk, persze, de millióan valóban gondolkoznak így, mint ő Ezeket karikírozza,és nem rosszul. Oké, a rá hasonlítók nem minket olvasnak vagy undorral. De valakijük talán mégis elgondolkozik. És ő a huszadik rizsánkat tán idézi nekik, a vadhívőknek, amiket írunk, a harmincezredik dumánk ugyanerről meg még talánabbul picit elültetődik.

Munkánk van sok, írod. Mi? Szervezzünk pártot itt éhgyomorra? Szerveztünk - mert mondhatom, hogy szerveztünk, hisz itt vertük egy hete páran a nyálunkat, hogy legyen már tünti, valami a baltásbiznic ellen és lett - tehát valami becsületdélutánt és arra páran, akik megtehettük elmentünk. Aztán aki tud, gyűjt infókat és itt bekopizza, ennyival előrébb vagyunk általa. Más, aki érti a dolgokat, értelmezi. Az is segítség. Rodeo komolyzenei kurzusokat tart, hogy ne tűnjön itt minden szánalmasan szar csepűrágó nullának...
Még mi a mi munkánk szerinted? Civileknek itt? Beszólogatunk politikusnak - ha van olyan merész és idejön. Mi a francot csináljunk még itt?

Én röhögök legtöbbször Stefin, a Kurt-epizód direkte tetszett, jó: én ilyen sekélyes hülye volnék. Nem titkolom, Gábriel sok jobban zavar, mert ő sajnos igazi. És nagyon nem viccel.
@Légifarkas: Igen, igazad van, de ... Mit kell csinálni, azon kívül, hogy az információt meg az értékrendet valahogy megpróbálom közvetíteni? Egyedül nem megy! Azt hittem, az ellenzék mögé leht állni.. De az ellenzék is leszar mindent, abban az értelemben, hogy váltóképesek, gyakorlatban eredményesek legyenek...
Jó a szellemi közösség, de többet akarunk, már csak azért is mert nem szertnénk beledögleni, de HOGYAN?? Nem téged kérdőjelezlek meg, sőt... Igazat adok!!!!! Hogyan? Mit? Nem kell nekem ellen-Orbán, de valami kivitelezhető a csodavárás és a jelenlegi között / helyett....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
az Alexandrov-ék is felvették ezt

hallgasd

www.youtube.com/watch?v=rShKiE3IeAA

egy egyszerű vasárnapi misére benész a hívők is így adják elő 6 szólamban és eleve úgy is ülnek le és nincs karmester, mert Nagy Péter megtanította őket rá, hát még egy üveg vodka után amiben én is résztvettem

a törpe kis tetű marad
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
te addig rángatod le az isteneket a bütykös nagylábujjuknál fogva, hogy egyszer a nyakadba zuhannak...és akkor?

brühühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "eredményesebb és hatásosabb"
Aha, pont úgy tűnik. Minden nap eredményes és hatásos, annyira, hogy másnap tovább gerjeszti az egészet.
Erő kell, meg remény? Bennetek van, mindenkiben, legfeljebb nem hiszitek. Előjön, ha nem hagyjátok, hogy ők - akár indirekt módon is - irányítsák, miről beszéltek, mit tűztök ki március 15-én, kivel álltok szóba és hogyan, és így tovább. Erőt az ad, ha tudod, hol tartasz, és hová akarsz eljutni; reményt az, hogy élsz, és az agyadat, a gondolataidat csak te magad tarthatod rabságban, senki más. Minden fecske számít.
@rodeo36:
Pajti, kurva jó Neked, hogy ennyire otthon vagy a zenében.
Ez nekem nem adatik meg, max annyiban, hogy hogy leszarom a kultúrsznobizmust, azt hallgatom ami tetszik. Például szeretem az operát, szeretem a rock és a metál műfaját is, szívesen hallgatom Kövi Szabolcs relax-izéit, nagyjából mindenevő vagyok. A cintányér püfölő izét is, bár megkérdőjelezted, hogy azt a szart meg miért? Azért, mert! De emiatt nem fogunk vitázni, mert az általad kedvelt zenékből is tudok olyanokat idézni, amiktől nekem is jó érzéseim támadnak. Van sok. De vannak olyanok is, amitől a víz kiver. Szokolay Sanya vérnásza, az nem tudom mi? Nekem leginkább förtelem, nem zene, persze én csak a fülem után megyek. De van még más szerző is, akitől elhányok Bakuig. Igaz, az a kottát nem ismeri, én se…
Viszont ez a Mozart concerto ott van, ahol a Vespri Siciliani, kurva jó. A szerethető (és számomra érthető) kategória…

Grazie
@rodeo36:
Nekem azért a csúti ramszeszről inkább ez jut az eszembe:

www.youtube.com/watch?v=xCkp0N29RDY
@Knósszosz:
Yessssss... :))
Minden jó zenét szeretek.
@Knósszosz:
egy borzalmat nem lehet "szépen" megzenésíteni, a Vérnász egy borzalom

mint az Erbarme Dich is olyan zene ami édesnek elringatónak hat, dehát ugyanazt érzed amikor megfagysz a hóban az orosz styeppén mint a Trepak-ban Musszorgszkij (keresd Boris Christoff zenekari kíséretes előadásában) a záró G-dúr akkordok a fagyhalált magát csengetik, és borzalmas...pedig milyen szép

esztétikát tanúlj és művészettörténetet

sajnos nekem megmarad az a véleményem, hogy nagyon sok mai "zene" zaj csupán és a semmi körűljárása sok sok meg nem érdemelt pénzért és a fel nem készűlt közönség pofánröhögése és kigúnyolása egyétek baszdmeg ez való nektek mint disznónak a moslék és ezt csinálja a nyomorbán és gittegylete mert ők maguk üresek, parvenűk hát senki se legyen más...a Hellertől megőrűl szó szerint mert annaka pillantásában is több van mint az egész gittegyletben

brühühühühühü

érték ami növeli értékét az idő múlásával és nem elveszíti a feledés halotti leple takarja hetek múltán...miért...mert sohasem ért semmit és a másijk szar jön a helyére mert az fizet...
@rodeo36: Miért írod, hogy egyszer tévedt oda? Mozartra jobban tejelnek a tehenek. Megnyugodik tőle valahogy a lélek, még az állaté is. Hisz már a tudattalan ősit érinti, ami állatban, emberben egyaránt ott van, tehát mindig a világegyetemet közvetíti.
Az ottani könnyedséget, természetes létezést, hogy van, mert lennie kell valaminek. És ha már van valami, az szép és harmonikus egész. Mozart mindig az és mindig kicsordul belőle az öröm... Biztos a mélyén ott a halál és a harc - tudott erről is mindent - de akkor is minden mindig ilyen kerek egész nála, ő a világ maga.

És a létezés egyszerű kéje. Hogy vagy, mert lehetsz és akkor próbálj magad lenni, az aki tényleg te vagy. Ez a gyerek érti talán meg a legjobban. Minek komolyodott volna meg?
@fletwwod_mac: ez a híres Sidney-i felvétel, ott jegyezte meg valaki, hogy a Rebroff minden operaénekes rémálma mert a kontrabasszustól a szopránig játszva mindent kiénekel és ráadásúl hogyan, imádom ezt az egész 12 részes felvételt
@fletwwod_mac:
ugye tudod, hogy német és orosz szülők német gyermeke?

hát igen ez a kedvencem a falsett?

én most csinálom vele ugyanezt
@Knósszosz: +++
Mozart kürt concerto-i is... meg a Csajkovszkij B moll concerto 3. tétel.. a kürt, mert lágy.. és a 3. tétel, mert ODAVÁG.. nem értek hozzá, csak szeretem...
@Fabius:
Nem, dehogy...
Az alcsúdba.znádi MGTSZ karperecgyártó üzemére tippeltem volna egyébként. :))
Viszont faszok voltak, ha ennyire bebukták... :(
@a szív fészkei: Igen, Mozartra és Bach-ra jobban nő a növény is, mint Kurtágh györgyre, vagy Sosztakovicsra... :) A zene matek, még akár valami magyarázata is lehet, nem mintha azt állítanám, hogy matek rulez... sőt, matek az fraktál attribútuma csak, valsz...
@rodeo36: Nem, sok mai zene Orvbánnak a halál lehetne. Nézd meg , kiket tüntetget ki, kik a bérdalnokai, az róla mindent elárul. Ölni lehetne őt modern zenékkel. Óha!!!

Attól, hogy nem olyan kiművelt - gyakran kiszámított - hangzású és harmoniájú, még rengeteg mai szám kifejezi ugyanúgy a pl. világegyetemet, mint Mozart. Máshogy, más aspektusból, talán egyszerűbben, de kifejezi. És aki erre vevő - és talán Mozartra vagy pláne a nehezebb Bachra, Wagnerra nem annyira van füle - annak ez is ajándék, egy kis rés a végtelenbe. A mai nagy popidolok nem nemcsak a reklámhadjárat miatt lettek és maradtak csillagok.

Ezt az boriszgodunovi imádságot egy Leonard Cohen Halellujája is eléri szentségben.

De nem nyitok vitát, szerintem vesztesz azzal, hogy kizársz sok mindent a műveltségből valamiért... Lebecsülsz így embereket. Orvbűnnek csak nincs ízlése és ezért acsarog szegény.
Elmegyek aludni. Jó éjt és minden jókat Mindenkinek..
:)
@a szív fészkei:
ez esztétika: a Requiem-en kívűl ez az egyetlen műve -ha nem tévedek- amit d-mollban komponált...az összes többi művére igaz amit írsz, és milyen költői lettél, megihletett? míg ebben olyan mélységekbe téved ahová csak a legnagyobbak és csak nagyon ritkán és ő sem tudta megúszni...ha ugyanannak a műnek alssú tételét teszed fel, megvan Guldá-val...akkor megérted miről beszélek, egyébként nem mondtunk egymásnak ellent, sőt
@Fabius: Hajrá!!! A rákos daganatra rá kell küldeni a sugarat.
@a szív fészkei:

senkibe sem fér bele minden...én megpróbáltam teljesen nyitottan és ez maradt nekem...mikor mondok valamit az az én személyes élményem és véleményem és nem abszolút, soha, tisztelem a másokét és azt is hogy másiknak más az ami nekem egy másik más...mint már mondtam ez már kimarad néha sajnálkozom nagamon...azután felteszek egy Lohengrin II felvonás nyitányt és minden megoldódik:
ime

www.youtube.com/watch?v=XW7UeX2LD44
@rodeo36: Hogy lehet rangsorolni melyik zeneszerző mekkora? Valaki - kicsoda - kihirdeti, hogy melyik a legnagyobb? Verseny ez? Mélység, az mi? Mindig a rohadt küzdelem?
Szerintem az nagy művész, aki megsimogatja az embert, hogy ne féljen az űrmagányában. Hogy ezt matekkal vagy mással éri el, másodlagos. Nem hiszek az egyetemleges legnagyobban. Hálisten, sokan vannak és sokfélék.
@rodeo36: Fantasztikusan tud énekelni, nem csodálom, hogy ilyet mondtak.

Az én zenei ízlésem még Knósszosz-ét sem éri el és akkor még nagyon finom voltam. :)

Vannak olyan zenék, sok modern és klasszikus, ami tetszik, de nincs kategória - max. arra, hogy mi nem :).

Belefér a Pink Floyd ugyanúgy, mint Verdi, vagy a következő no-name énekesnő is:

www.youtube.com/watch?v=UeeVNDAGhiM

Amit sosem hallgatok, az a romantikus tuc-tuc, lakodalmas és egyéb rágógumi, ami zene ürügyén előadott környezetszennyezés.
@rodeo36: Neked ettől, nekem mástól. Képzeld, ha kötelező lenne a Lohengrin-nyitány ezentúl! Az maga lenne a halála.
@a szív fészkei:
Nekem Bach, Vivaldi, Mozart... minden, ami dallamos és kellemes jöhet. A zajt úúúútálom. Márpedig tényleg gy csomó mai "zene" csak zaj.

Viszont ezeket nagyon szeretem!
(1984)
www.youtube.com/watch?v=129kuDCQtHs

www.youtube.com/watch?v=lrpXArn3hII&feature=relmfu

www.youtube.com/watch?v=77gKSp8WoRg&feature=relmfu

www.youtube.com/watch?v=-YNAzCq68N8&feature=related
@a szív fészkei:

ebben abszolút egyetértünk...pillanatok váltogatják...az idők változnak (örökké)
Na akkor magyarkodok még: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/530020_10151140669468467_1270789992_n.jpg

Tóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

Nem Orvbűnre koncentráltak talán Londonban sem. Köszönet nekik is ezért! És járjon annyi számukra, mint az épeknek!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
sajnos én a Springsteen-t sohasem hallgatom, mert a recsegő emberi hang és az ordítozás számomra!!!!! (személyes) nem tartozik a kifejezési formák közé, bár a mai nemzedék az utóbbi 45-50 évben meg kellett tanúlja, hogy nem marad más...különösen ha olyanjai vannak mint a nyomorbán és gittegylete és nem tudja őket páncélszekrénybe zárni...és akkor üvölt mint a fába szorúlt féreg...összes tiszteletem...de
@fletwwod_mac:
az utolsó mondatod az én hitvallásom zenéről ami szar annak biliben a helye
@rodeo: Nem tudtam, csak az éneke érdekelt, nem a származása.

@a szív fészkei: Nem értek veled egyet! Nem lehet minden szemetet ugyanarra a szintre emelni, mint Vivaldit vagy Bachot, mert nem éri el. A művészet egy több és más, mint ezek a tömegtermékek. Esetleg meghallgatok olyan slágereket, melyeknél nem kapcsolom ki azonnal a készüléket, de nem érzem azt, hogy még a hajam is lúdbőrözne, annyira szép.

Vannak utált zene?számaim. Vannak, amik közömbösek, mint egy nem irányba eső buszjárat. Az igazán jó zenéket nem tudom elmondani, miért tetszenek, mert nincs rájuk szavam.
@rodeo36: tömör, de találó! :)) csak nincs akkora bili, sőt a szartelepek is megtelnek lassacskán.
@fletwwod_mac: De tudod, lehet, hogy valakit meg ez tesz boldoggá. Mert ennyi jut el hozzá és akkor az neki nyit egy kis ösvényt. Nincs mindenkinek Rodeo-füle és műveltsége és hajlama.

Én úgy tudom, hogy a leningrádi éhínséget - felgyújtották a németek az élelmiszerraktáraikat - vele a náci ostromot úgy vészelték át a lakók lerongyolódva és félig megfagyva a szörnyen hideg télben, hogy a Csárdáskirálynőt játszották nekik valahol egy épen maradt moziban vagy hol.
@a szív fészkei:
Pedig van! Legalábbis Piktort elnézve én is úgy érzem, hogy ŐŐŐŐŐŐ a legnagyobb!
Kerti törpe... :) Még gagyogni is képes.
@a szív fészkei:
amint megszólal Wagner az összes szálkád és tüskéd égnek mered...és velem veszekszel...légyszi...az, hogy valaki olyannak is tetszett akit mindketten útálunk az semmit nem vesz el az értékéből...tüske ide tüske oda

legközelebb Beethoven-nél messzebb nem megyek...persze ha ismernéd Mahler-t és őt idézném akkor miket mondanál...pedig ő egy hatalmas zseni

www.youtube.com/watch?v=3M8buteRry4
@fletwwod_mac:
hallgasd a Mahlert amit szivemnek küldtem most
@fletwwod_mac: Nem a tömegdalokra gondoltam, bár Vivaldi és Bach,, stb. idejében is volt tömegtermelés a zenében, amire éltek és élveztek a népek. DE a pop számaiban is vannak szőfelállítóan szépek, mélyek, örökek.

Szerintem a zenét nem is kell elmondani. Azért zene.
Phil Collins - Another Day In Paradise
www.youtube.com/watch?v=Qt2mbGP6vFI&feature=related

Phil Collins - In The Air Tonight (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=YkADj0TPrJA&feature=relmfu

Ezt búcsúzásképp, alukába menés okán... :))
@rodeo36: Bruce Springsteen kurva jó. Ne vesd össze Orvbűnnel, közelébe se jön. Attól, hogy te nem szereted a hangzása, a karcossága, a fasztudja mi miatt, nem orvbűni minőség, hanem nagyon jó és tiszta, őszinte zene.

Nem találok eredeti Viszockij-felvételeket. Neki gyak. nem volt hangja. De ő Oroszország modern énekes szentje, egy szál gitárral, a legnagyobb basszusok se közelítették meg a hatását. Amikor énekelt, összedőlt a Kreml hivatalos palotája, annyira rettegtek tőle.
@fletwwod_mac: Milyen sokfélék vagytok!:)

Szeretem ezeket az esti lecsendesedett zenei ízelítőiteket.

Azt is, ahogyan Rodeo ír a különböző koncertekről. Van stílusa.

Nekem hangulat kérdése, mit hallgatok. Ezen a héten fölpampogtam magam az országos szégyenünkön, így főleg Sibelius és Grieg volt porondon.

Ha igyekezni kell hosszabb úton, akkor Nightwish avagy Apocalyptica.

Igen, jó meghallgatni a belinkelt zenéket.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sting is jóóóó! És annyian!! Pécsett nyílt egy John Lennon-kiállítás. Szemüveg, rajzai ilyenek vannak ott. Fiam megnézte és hozott egy plakátot. Ül rajta farmerszerkóben. Mint ma kapták volna le. Imádom.
@fletwwod_mac:
ez a 2/4 tehát egy négyrészes ciklus, költeményre és ...szecesszió ahogy azt a kortárs látta és nagyon helyesen...ilyen volt nézd az szines ablakokat amik akkor születtek?

www.youtube.com/watch?v=qMNZzl7QCoo&feature=relmfu
@a szív fészkei:

www.youtube.com/watch?v=Vj3pd-a-js8&feature=related

www.youtube.com/watch?v=Cf8PmxTpzBM

Ott a bakeliten a polcomon Cgyelano b CCCP. Ha majd lesz időm, egyszer átlököm MP3-ba és elküldöm neked is... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
igazad van...bár...nekem nincs hiányérzetem, mert ha lenne, akkor azonnal felraknám és bolondulásig hallgatnám...dehát nekem ez jutott...le is vagyok sajnálva, tövig

brühühühühühü

milyen jó a sokféleség
@a szív fészkei: Elnézést, azt hittem, hogy ezekre habkönnyű művecskékre gondoltál.
Persze, nem is vitatom, van jó néhány mai zene, ami nekem is tetszik. Hallgatok Kitaro zenéiből, Dream Theater gitárszólóit, stb.

Sajnos jóval kevesebb van, mint komolyzenéből. Mondom ezt annak ellenére, hogy komolyzenét jóval ritkábban hallgatok.

Utolsó mondatodra: úgy gondoltam, ha már elmondtam, hogy vmi miért _nem_, akkor az ellenkezőjét is illene. Aztán írás közben rájöttem, hogy nem megy. :)
@rodeo36: Nem szóltam Wagnerre most semmit. Annyit mondtam, hogy attól, hogy neked a Lohengrin-nyitány végtelenül sokat nyújt, lehet, hogy másnak nem. Ne legyen kötelező azt és csak azt élvezni, mint a szépség egyetlen forrását, ezt írtam. Ez nem Wagner cikizése, csak a sokféleség kérése. Mert nagyon gazdag az emberiség zenéje, mindenki talál benne magának való örömet. Hálistennek!
@fletwwod_mac: Én nem tudok megmagyarázni érzést, hogy miért nem érint meg Wagner - mert nem és kész, szegény Rodeo, hiába veszkődik velem - miért leszek tócsa Lennontól, nem tudom hány évtizede. Csak, mert valamit eltalált bennem; szarok az elemzésre, jól esik vele lenni és kész.

Muszájból végigülni egy koncertet, annál nem bírok szörnyűbbet elképzelni.
@Habakuk999:
remélem érted a szöveget is, Sir Georg Solti a pulpituson

www.youtube.com/watch?v=-2a0WiwMKEQ

a Bölcsesség Megdicsőülése
Innen fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/558841_192051000927805_1797544710_n.jpg ment ki a zene,a jó könyv, bármi. Ezt akarja szétverni a csicskáival.

Andy Vajna már ott van a filmnél. Mikor kezd Simicska nyomdákat és könyvkiadókat venni? Színházban már rég elkezdték a nyomulást.
@a szív fészkei: Akkor örülnél egy bayruth-i Wagner fesztiválnak.:)))

Pedig tök jó részek vannak benne, na jó, egy kicsit hosszúak.:)))))
@rodeo36: Bocs, hogy belekoty de ez annyira fantasztikus és magával ragadó. Az nem ciki, ha nekem inkább csak a zenekari részek tetszenek az operáiból?? :)
@Habakuk999: Nem érdekel. Ciki, tudom, nem értelmiségihez méltó megnyilvánulás, hisz még Szalonnamária is rohan oda, de akkor se.

Ez viszont www.borsonline.hu/20120907_agy_nelkul_temetik_el_lenint elgondolkodtat. Lenin holtában lett agynélküli, míg nekünk életében jutott ilyen vezető.
Na drágáim ecce Orvbűn lovagja: www.borsonline.hu/20120907_pataky_attila_orok_eletet_arul

Az aloé vera, ha rászokik az ember, mindig kell, mert borzasztó hasi panaszokat okoz a megvonása. Etikus kurvára ezzel házalni. Örök élet, fiatalos külső Patakytól, váááááááá: ez egy Duce-klón a műfogaival, továriskonyec-hájas tarkójával. Szövege meg okádék, brrrrrrrrrrrrrrrrr.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
ma a leginkább aktuális Magyarországon, szóról szóra!!!!!!!!!!!!!!

hallgasd, minő szégyen érvényes, és mekkora és egyszerű

www.youtube.com/watch?v=3OgPczDlNmM

aki vakon hisz ??? azt így kell -gyengéden de ridegen- megnevelni
@a szív fészkei: Könyvkiadás? Haldokló világ.
Ponyva és tankönyv maradt, kevéske szakács, számtech könyv. Ezotéria dögivel.

Pl. fémipari témában a magyar könyvkiadás és nyomdászat az ezredforduló óta szinte semmit nem tartott érdemesnek megjelentetni.

Ez épp nem jelenti azt, h vki ne kaszál6na belőle, de itt tartunk, ezen aszinten.
Na 1., ez laza pettingre felkérés? hvg.hu/itthon/20120907_regisztracio_LMP_Fidesz

Na 2., nem lesz utasgrillezés?hvg.hu/itthon/20120907_Foto_uj_metrokocsi Kezdik Budapestet szőrmentén simizni? Indul a kampány tényleg.
@fletwwod_mac:
szánd rá az időt

www.youtube.com/watch?v=tlhbFk2GbcY&feature=related

didaktikus rendezés, de segít
és Sir Colin Davis...hát garancia...2 óra 43 perc 30 másodperc
@fletwwod_mac: Szakkönyvekhez ne értek, nem a világom, de azért a Magvető, Európa meg csomó más kiad szépirodalmat, nem is akármit és nem is akárhogyan. Régen recenzáltam, akkor cserébe kaptam, ma könyvtárazunk, így olvasunk, mert kurvadrága megvenni és már nem is férünk tőlük.

De vannak gyönyörűen megcsinált könyvek komoly tartalommal. Ahogy ponyva is, na ja, mikor nem volt? Szakácskönyv meg lehet ismeretterjesztő és irodalmi, mint Váncsáé pl. Anikó asszonyság hasít abban is, amilyen tökély asszonyka.

Ez meg a mi kis üzleti baltapartnerünk portréja: index.hu/kulfold/2012/09/08/aliyev_elnoktol_van_mit_tanulnunk_dorzsoltsegben/ Orvbűnöcske nagyon kisipari tanuló még hozzá.
@rodeo36: A szöveget soha nem értem. Vagy a zenét hallgatom vagy a szöveget, nekem együtt nem nagyon megy.

Gimnazistaként jártam legtöbbet operába, a hagyományos módszer, előtte operakalauz, aztán ha tetszett, megkerestem a szöveget is könyvtárban.

Most már kiírják fényújságra legtöbbször.

De én a zenét hallgatom.

Már beteg volt amikor ezt írta.
Kíváncsi vagyok, ötven hatvan éves korára mit tudott volna írni?
@rodeo36: köszönöm, de már csak holnap, vagyis ma délelőtt vmikor. Most jó éjt mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ő maga írta a szövegeit is -szegényebb maradsz nélküle- de ha tudsz, válogass
egyszer legalábba 16 óra Ring-et meg kéne hallgatnod úgy, hogy minden szöveget is megértesz...

de kezdheted ezzel is:

www.youtube.com/watch?v=tlhbFk2GbcY&feature=related
@Habakuk999:
semmit...az Ave Verum és a Requiem Agnus Dei-je után már nincs mit megírnia

hallgasd meg a Cosi fan tutte-t és a tercett-et amiben -egyszerűen, mert neki hatalma volt hozzá- megállt az idő

ime:

www.youtube.com/watch?v=eRCPwPXMsKM
@a szív fészkei: "hála Stefinek"
Vajon miért szükséges ahhoz bárkinek a léte vagy álláspontja, hogy neked véleményed legyen a világ dolgairól? Könnyebb-e rájuk mutatva eldönteni, mi jó, és mi nem az? Nem lehet könnyebb, hiszen azt tudni, érezni kell, és te érzed is, csak jólesik a májadnak, ha visszaszólhatsz. Közismert kifejezéssel élve, velük vitatkozni nem más, mint aktív szellemi faszverés.

+ @whatsoever: azt kérditek, mi a dolgunk: én úgy gondolom, mindennek a megoldása a mi dolgunk, ami nem tetszik. Vannak nehezen megoldható feladataink, mint pl. a következetes, türelmes kitartás egyes elvek és elvárások mellett, illetve vannak könnyen végrehajthatók, ezekre példa a csöndben maradás képessége, a tahótlanító gomb, vagy a bloggazdák "kibasztalak" fedőnevű akciói. Két dolog biztos: hülyékkel vitatkozni nem a mi dolgunk - és különösebben nem is érünk rá.
A szellemi közösség tényleg jó, és valóban kicsi, de amíg egy-egy értelmesebb idetévedő azt látja, hogy húszan csépeltek valami trollt kommentek százain keresztül, addig nem is lesz nagyobb, mert ezt (sajnos) bárhol megkaphatja, és dögunalmas. Gondolatébresztő, pezsgő, hírét vinni érdemes, valóban hasznos műhely akkor lehet belőle, ha több benne a gondolat, mint az indulat.
Na, kénytelen vagyok igazságot szolgáltatni Orvbűnnek: nem olajmaffinnal szurkolt: index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/09/07/orban_olajszokivovel_szurkolt/

Jávor indexen szólva lenyomta Schiffert: index.hu/belfold/2012/09/07/javor_lenyomta_schiffert_csillebercen/

Na zenéljetek tovább, de ez a VV
@Légifarkas: És néha azt is ki kell. Jöjjön ki, ja.

Akkor baszd le emiatt még a bloggazdát és a többieket is, ha kérhetlek. Arról az igényes, fényes-kényes szellemi magaslesedről. Ha szerinted én csak Stefire reflektálva bírom itt élni a kis nyomorú pszeudoéletem, akkor hanyagolj, kérlek. Kösz.
@Habakuk999:
hozzátenném, hogy Bach (JS) 1070 darab körüli művet írt, tanított be és vezényelt és el is adta ő maga volt a marketing direktora a vállalkozásának és sikeres...az én véleményem az utolsó előtti tétel a Máté Passió-ban utólérhetetlen és felűlmúlhatatlan, a mélyen hívő Bach kihagyta a feltámadást az Universum legnagyobb művéből...sokan mégis a Wohltemperiertes Klavier-t tartják a csimborasszónak pedig csak a "kalapácszongora" feltalálásához elengedhetetlen ujjgyakorlatok az összes lehetséges diatonikus hangnemben a teljes KVINTKÖR, igaz ihlet nélkűl nem lehetett volna és a Phythagoras-i Komma beültetése a zenei rendszerbe amit ugye az orgona nem használ és a vonós hangszerek sem és ettől gazdag a zenekari hangzás frekvencia bősége...

és élt 61 évet...vagy közel annyit és felnevelt egy teljes szimfónikus zenekart mint gyermekeit és feleségeket...

szóval gondolkozz el ezen
@Légifarkas: Ja bocs: indulat, na az nálad van most. Nem kevés.
Amúgy béke, szálem alejku.
@rodeo36: Van benne valami. A Requim-hez tényleg kell látni az út végét.

Érdekes ez. Mozart és Bach, két egészen más életút.
Egy zseni és egy szorgalmas művész.

Mégis mindketten halhatatlanok.
@a szív fészkei: nálam többnyire van, de meg lehet szokni, és akkor szinte kezesbárányként terelhető ;-) Nem igazán ment át, mire gondoltam, sebaj.
Wa alejkum esszálám.
@lkovacsik: Persze, mert Mozartnak nagyobb volt az orra!
Persze Orbánnak is akkora lenne már, ha Pinokkió lenne, mint ide Lacháza.
Apropó, mi a zseni definíciója? Aki másfél év alatti teljes tevékenységének felét idehányta?
süti beállítások módosítása