Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.28. 04:24 Fabius

Foglaljuk újra a Kárpát-medencét!

Címkék: gazdaság fidesz matolcsy wekerle terv

Felértünk a csúcsra. Nem röhög, tényleg. Most már biztos. Kitűzhetjük a zászlót a Feritél csúcsra, lerogyhatunk mellé kicsit megpihenni, mert ha lemászunk újra foglaljuk a Kárpát-medencét. Hogyhogyhogy? Kimegyünk Vereckénél és majd visszajövünk, úgy. Menet közben megújítjuk az összes szemléletünket és megalapítjuk a Kárpát-medencei Félázsiai Köztársaságot. Ha addig sérvet nem kapunk. A röhögéstől, mert Kusza Szem legújabb Tündérmese Terve mindössze 25 oldal, attól nem fogunk.

Sej, lesznek ám itt nagy változások. Másodjára nem bizniszelünk fehér lóval kulacs vizet, lapátka földet és maroknyi füvet, frászt, haverkodni fogunk. Megmagyarázzuk mindenkinek, hogy a Félázsiai Köztársaság jó, értem? - mert félúton lenni és sehová sem tartani maga a mennyország. Képzeljük el, hogy a rajtunk kívül még itt lévő régiós országok ránéznek erre:

...és azt hallják, hogy innentől majd a tütübe öltözött puttó fogja irányítani a gazdasági életüket a terveivel, amit Orbán Viktor fog megvédeni az Európai Bizottság előtt. Azt az ember ki szokta bírni röhögés nélkül, ha a rémálmai megvalósulásával riogatják, úgyhogy a Grandiózus Tervet vivőket aligha várja majd éljenző tömeg, fanfárok és sziromhullás. Arról nem beszélve, hogy Wekerle Terv van, költségvetés meg nincs. Illetve olyan nincs, amin ne tátongana akkor lyuk, mint a kifordítható kolduskabáton, és az egyharmada nem fantáziára és üres optimizmusra épül. Úgyhogy bajos lesz a határ megközelítése is, mert a Háromfejű Őrzők már üzentek: kisebb arc, jobb munka, mert a pótlás olyan jól sikerült, hogy nyilvánosságra hozni magunktól nem merjük.

matolcsy-wekerle.gif

Meg aztán itt van ez a "közösen megélt történelmi tapasztalatok" hivatkozás is, ami azért csak eszükbe juttatja a szlovákoknak, milyen velünk Bős-Nagymarost építeni, és ugye a románoknak sem Hamuhordó Bajusz László és Azzal is Szavaztok, Ha Nem Szavaztok a Basescu Népszavazáson Viktor a legnépszerűbb külföldi politikus. Idén már a Visegrádi Négyek is feltartott középső ujjukkal jelezték: Tökimöki aranyos vagy, hogy gondolkodnál helyettünk is, de megoldjuk egyedül, köszi. Ezek ismeretében bármiféle medencén belüli közös gazdasági álom alapfeltételei:

1: Nem Tündér Gyuri álmodja,

2: Orbán magán kezdi az arc és tüdőkapacitás kisebbítő beavatkozásokat, és Kövér áll mögötte szorosan a sorban. 

A két teljesített pont nélkül belefogni sem érdemes. Ugyanis a Félázsiai Köztársaságon kívül sehol máshol nem helyettesítik a gazdaságpolitikát tündérmesével.

712 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr64736487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:17:42

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Trackback: Tűdő viktorosan 2012.08.28. 16:16:29

Magyarország bírja tüdővel Olga kipihenten érkezett vissza a nyaralásból, jól festett az ATV képernyőjén, felszabadultan ízlelgette újra a hazai politikai élet őrült főztjeit, különösen a tüdős étel gasztronómiai csodája, a viktoros recept szerint kés...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.08.28. 15:49:50

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám rengeteget igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Céget nem vezetett, p...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.28. 15:48:10

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Cövekország tüdeje 2012.08.28. 15:21:15

Má montam én drága nertársak többször is, hogy az emberi hülyeség elért mosmá a világ végéig, oszt lelóg ottan, mint valami elcseszett cafrangos rétestészta. Példának okáért itt van nekünk mingyá a köpcösvezér elmúlt napokbeli verbális ámoknyüzsgése.Ho...

Trackback: Cövekország tüdeje 2012.08.28. 15:21:08

Má montam én drága nertársak többször is, hogy az emberi hülyeség elért mosmá a világ végéig, oszt lelóg ottan, mint valami elcseszett cafrangos rétestészta. Példának okáért itt van nekünk mingyá a köpcösvezér elmúlt napokbeli verbális ámoknyüzsgése.Ho...

Trackback: Unorthodoxia-kiterjesztés Wekerle-módra 2012.08.28. 15:09:13

Mi jut eszünkbe Wekerléről? Egykori politikus? Szecessziós lakótelep Kispesten, világhírű unikum? Most már tervünk is van ilyen.  "A Wekerle Terv a magyar kormány Kárpát-medencei térséget érintő stratégiai szintű gazdaságfejlesztési dokumentuma,...

Trackback: Degeneráltak a budapesti ügyvédi kamara vezetésében 2012.08.28. 15:04:04

Degenerált  hókuszpóknészerű ügyvédek Negatív hősnőnk küllemre és természetre is szép párja lehetne a jámbor törpök fő ellenségének.  Ugyan is elképesztő mennyiségű ügyefogyott próbálkozás, szerencsétlenkedés, jajveszékelés  jellemzi, akár csak Szia...

Trackback: Degeneráltak a budapesti ügyvédi kamara vezetésében 2012.08.28. 15:02:25

Degenerált  hókuszpóknészerű ügyvédek Negatív hősnőnk küllemre és természetre is szép párja lehetne a jámbor törpök fő ellenségének.  Ugyan is elképesztő mennyiségű ügyefogyott próbálkozás, szerencsétlenkedés, jajveszékelés  jellemzi, akár csak Szia...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.28. 12:09:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Ha elovastad volna, a fideszcsicska index csak az olyan agyhalottak kedvéért címezte így a cikket, mint te és nertársaid. Az eredeti cikk ténylegesen azt a helyzetet értékeli, hogy a jegybankelnök mennyiben képes befolyásolni az adott ország gazdaságát, nos Mária sokat szenvedett országában a cövekül álló kétharmad nem enged egyetlen józan ötletet sem érvényesülni.
oops

Nomura: a kormány emberei megpuccsolták Simorékat

Nem repesnek az örömtől elemzők a monetáris tanács meglepetésszerű kamatcsökkentése után. A vágást a monetáris tanács kormány által delegált külső tagjainak tulajdonítják, akik egyes vélekedések szerint politikai elvárásnak felelnek meg.

hvg.hu/gazdasag/20120828_Nomura_a_kormany_emberei_megpuccsoltak_Si
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): De ha lemész a szintjére, akkor mi különbség köztetek?
Örülök, hogy volt esze a pultoslánynak. Elég baj ha az ember összeütközésbe kerül a törvénnyel, de a fidesz miatt pláne vétek lenne. Nem érnek annyit.
@Légifarkas: Lehet hogy neked is feltűnt hogy kikkel beszélek ilyen stílusban. Azokkal aki csak ezt értik. Akikkel értelmesen felesleges beszélni, mert még akkor is hazudnak ha köszönnek, akik pökhendin le és hülyének néznek, és mellette még el is várják hogy tiszteld őket.
Normális emberekkel normálisan beszélek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hiába írta tegnap valaki, hogy Stefike csak eltereli a témát. Mindig be tud húzni vkit a csőbe.

+1
@Penivaldes: én elég sokfélét. Az élet egy nagy cukrászda és nem lehet leragadni a zserbó mellett, pedig imádom. Sört is, de nem zserbóval.
@Husz_János_Puszita: "Ne az állam mondja meg, hogy a vállalkozó mit csináljon..."
A vállalkozásoknál korlátozódnak a lehetőségek és a körülmények. Beszűkültek a hitelezési lehetőségek, a hanyatló gazdaság és a fogyasztás csökkenése miatt nincs piac, az elviselhetetlen adók, ujabb és újabb rájuk lőcsölt terhek miatt a saját létfenntartásuk veszélybe kerül, különösen a KKV-k esetében Minden kiadó és eladó, felszámolás, végelszámolás hegyek tornyosulnak.
Az állami beruházások nem ártanának, oda be lehetne dolgozni, de nincsenek. Ez a helyzet egy folyamatosan lefelé fúródó spirál.
A kiút egy gyökeresen megváltoztatott gazdaságpolitika lenne, ahol a kormány ésszerű prioritásokat határozna meg, megállapodna az IMF-el, hogy az árfolyamváltozás és a piaci finanszírozás ne vinne százmilliárdokat ki a költségvetésből.
Egyelőre nem látok új útkeresést, inkább elégedettséget és önámítást.
@Légifarkas: aha. :) nyugalom, Bubó stílusát én sem csípem, ahogy általában a véresszájú hörgés ellenszenves. csak froclizlak titeket ezzel, hogy Stefi minap a mitikus őskecske emlőiig vezette vissza a családfáját, akkor ez a stílus bejöhet neki, mert hát ez biza a viking kultúra (ha hiszed, ha nem; másodjára mondom), viszont hálátlan dolog magyarázni a viccet
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): ember... ki nem szarja le, hogy ki vár el tiszteletet? Az csak adható.
Beszélj vele pökhendin. Sértegesd az önérzetét, játssz a szavakkal, és alázd porig, furakodj be a gondolataiba, forgasd ki minden szavát, élvezd, ahogy ő gyűlöl meg téged (kérdezd Bolit, milyen az), élvezd, hogy ő nem tud az indulatain úrrá lenni, és akkor majd ő hibázik, nem pedig te.
Ne légy céltábla, ha nem muszáj - és ne fordítsd magad ellen azokat, akik vállvetve melletted állnának.
Hagyd őt hibázni.
@Légifarkas: "élvezd, hogy ő nem tud az indulatain úrrá lenni, és akkor majd ő hibázik, nem pedig te."

Ez jó módszer. Mint ebben a klasszikus filmben Jessep ezredes szerepében Jack Nicholson. :)

youtu.be/UPo3mjQF4hs
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): HMM.....DE KI IS A NORMÁLIS EMBER ?!
Aki tudja, hisz látja, hogy Orbán Viktor Európa legsikeresebb PÁVATÁNCOSA !
Két év alatt a TÖKÉLYREH VITTE PÁVATÁNCTUDÁSÁT: 1 LÉPÉS ELŐRE, 5 LÉPÉS HÁTRA, KÖZBEN 1-2-ŐT RISZÁLNI !
AZÓTA EURÓPA TÖBB VEZETŐJE IS MÁSOLTA ŐT, MINDEGYIK SIKERESEN GYAKOROLJA A PÁVATÁNCOT !
(...úgy kell elutasítani, mintha közeledni akarnánk...:)
Ebben az új európai táncrendben, nagyon ki lehet ám fáradni ! Értjük ?!

több megértést emberek, A MEGMARADÁS A TÉT !
... az hozza a léééét......
@Pantagruel: gondolom, tudod, hogy okos ember bele sem kezd olyan viccbe, amit esetleg magyaráznia kell.
És hadd ne kelljen már letűnt korok kultúráját ma alapként elfogadni bármihez, ami a mai kultúra keretei közé nem fér be. Az, hogy a naccsasszony ezt teszi, az ő dolga - tanuljunk már meg különbek lenni, ha egyszer azt hisszük, azok vagyunk, vagy azt szeretnénk, hogy azok legyünk.
Már, ha, legalábbis.
@Cirbolya_sentinel: @fletwwod_mac: Azért élek a gyanúval, hogy nem stefike jegybankos megjegyzése borította ki a kollégát.:) Ez finom és nőies volt stefkéhez, még a napi terméshez képest is.:D Indulatátvitel, inkább.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nekem etszett a jegybankos megjegyzése.
@kvadrillio:
"A műveletlenség és a butaság szériatartozék a Fideszben, de éppen Navracsics az, aki ebből a szempontból kilógott a sorból, úgyhogy érdekelne, hogyan számol el esténként önmagával, lelkiismeretével és miket mond neki a belső hang, amikor szembesül valamelyik ordas hazugságával vagy igénytelen és primitív propagandahazugságával (nem érdekel, csak úgy mondtam)."
@saravad: Stefikének? :O
Az lehet, csak akkor is fura volt orbánmentesítő kirohanása, mert nem ilyen.:)
@fletwwod_mac:
A sorrend:
Mangalica szűz, erdei gombával, tésztába csomagolva Wellington módra Kertészlány zőccségekkel tálalva, Gere féle Főnix cuvée öblítéssel. Aztán kirántott káráj (ápolva az etnikai beütéseket a magyar konyha szintjén), sok sör, némi Calvados jéggel, és jöhet a zserbó. (imádom)
Fásy menjen a picsába, állandóan a mangalicával fáraszt. Hamegveszimegeszem.
Segg...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Szerintem nem néz szembe vele. Vagy azért mert útközben kidobta, mert akadályozta, vagy teljesen rendben van azzal ami történik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Igen.
Engem mindig sért amikor mások nem tisztelik egymást. Valahogy elszomorít a mocskolódás.
Egyetértek Légifarkassal.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): á, ő túlságosan elméleti ember, képes levezetni, megindokolni önmagának azt is, hogy mindez így van jól...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Nu, Paraszt Párizsban is nyílik az embörök csipája? :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez jobban tetszett, a blöff már annyira nem.:D
De az Egy becsületbeli ügy jobb, szerintem.
@épészmérnök:

sohasem felejtve a zene (muzsika, ahogy Kodály és Bárdos nevezte) matematika és fizika is 3 az 1-ben

nekem a quint kör és a diatónia adta a teljes megvilágosodást valamint Phytagors...ezután már el tudtam magyarázni a Kodály skálatanának alapjait -a zongora mellett- annak aki nem értette, hiányos információk miatt...oktatási hiányosság

brühühühühühü

a Kodály rendszer az csodálatos mert éééértékes alkotó embert nevel
Ne, ne, ne!!!! :DDD
Igen, a Hajdú tényleg ennyire hülye!!!!

"http://index.hu/belfold/2012/08/28/mondjal_kevesebbet_akkor_nem_tudnak_belekotni/"

"A vezető terrorelhárító viszont nem számolt azzal, hogy a sajtótájékoztató közepén szavait mikrofonok rögzítik, így jól hallható, hogy azt mondja, "mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni"."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igen az nekem is nagyon tetszett. Valóban jó film.
@rodeo36: Szia Rodeo! Ugye nem baj ha én ezt is szeretem??? :)

youtu.be/CAmydVsNMqM

Szerintem gyönyörű.
IGEN! Ez így van...

index.hu/belfold/2012/08/28/a_kozgepre_tamadt_az_anonymus/

"Kedden este negyed hét körül elérhetetlenné vált a Közgép honlapja. Az Anonymous nemzetközi hackercsoport magyar tagozata a Facebookon ugyanekkor bejelentette, hogy az OpOligarcha kódnevű akciójuk sikeres volt, lelőtték a cég oldalát.

Az Anonymous ugyanakkor egy hosszabb közleményt is közzétett indoklásként, amiben egyebek között azt állítják: "Az orwelli rémálom megvalósult. Elképesztő hatalom összpontosul rendkívül kevés romlott lelkületű ember kezében. .... Véget kell vetnünk a hatalommal való visszaélésnek, a kapzsi pszichopaták (bankárok, politikusok, üzletemberek) átláthatatlan összefonódásainak. ....". Az Anonymous szerint "Magyarország az Új Világrend kiépítésének élharcosa lett. Nálunk a Nemzeti Oligarchia Rendszere épült ki."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szia pasi! Téged is egy iraki-libiai katonára emlékeztet az egyenrucija?! Andy Vajna tervezte a ruhákat? A nílus gyöngye c. film alapján?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát igen, és még Demi Moore is nézett ki valahogy.
@Cirbolya_sentinel: hitvány büdös rohat komcsi náci senkiházi banda... elkeserítő a hozzánemértés és a gerinctelenség...

dögöjjenek meg kívánom nekik őszinte szívvel !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kommandósat játszik a figura... Csak nem veszi észre az erőltetettséget.
A hülyeségéve és ecceriségével amúgy is felülír mindent. A nemrég írt levele és most ez a beszólása - ez az ember vagy tök hülye, vagy mérhetetlenül kevély és beképzelt! Ennyi! :))
@Cirbolya_sentinel:
Mi a helyzet kolléga??? :))
Stefke már nem érdekel? A svéb-teuton vér pedig...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez az ember tök hülye ÉS mérhetetlenül kevély és beképzelt!
@dr. Bubó: csakazértis, mi?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120828_orban_foto

A cikk nem sorolt fel mindent.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kommandós? Inkább a Sziki szökevény szabadságharcosaira hajaz a film végéről.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nagyon.:D Hihetetlenül jó színész Nicholson. Bár nekem mindig az Easwicki boszorkányok jutnak eszembe róla.:D
drorvbán a fides mafia egyik körösztapja a cigánykodás császára...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

kiskorában zöldsapkás szeretett volna lenni, nem is az eszéért tartják... :)
@Légifarkas: aki cigánykodik az cigány...

ma a fődakota a cigánykodásban a császár... ő maga is monta...
Egy kicsit feldobom az estét:)

Arthur) -Oké. Na jól van fiúk gyerünk.
(Tim a varázsló)-Állj!
-Miért?
-Itt a szörny!
-Mi?! A nyúlon túl?
-Neeem, a nyúl az.
-... Vén hülye buzeráns!!! Így hiába izgattál fel.
- De ez nem közönséges nyúl! Akkorát tud harapni... és.... nézd a lábát mekkora!
-Aha. na persze. No menj fiam, vágd le a fejét!
()-Igenis uram, egy nyúlpörkölt rendel.
-Nézd!
-A szakramentumát.
-Megint beszartam....
-Valami ötlet?
-Talán ijesszük meg azzal, hogy még messzebre futunk.
-Te hallgass és válts gatyát!
-Jó...
-Fegyverünk van?
-Nincs.
-Viszont az Antióchiai Ortodox Kézigránát nálunk van.
-Igaz. Ménár atya az őrzője eme nemes ereklyének! Ménár atya, hozzátok az Antióchiai
Szent Kézigránátot!
---Ie Jesu domine, dona reis requiem---
-S a magasba emelé Szent Attila a kézigránátot és mondá: -Óh Uram, add áldásodat a te kézigránátodra, mellyel ellenségeimet miszlikké téphetem, nagy kegyelmedben. És ők lakmározának málét és lajhárt, sós ringlit babbal, zsenge gyökereket és gyönge szekereket és...
- Csak a lényegre testvérem!
- ...három legyen, amíg elszámolsz, s amíg elszámolsz, az háromig legyen, négyig ne számolj hát ezért, hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig, az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely ebben a sorrenben a harmadik leszend, eldobandod te az Antiochiai Szent Kézigránátot a te ellened felé, ki, miért nem kedves nekem, megdöglend... Ámen.
-Egy-kettő-öt!
-Három, uram!
-Ja három...
@batka manó: Pedig Jacknek nem volt egyenrucija, mégis tarolt.D:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem is fantasztikus színész. Mondjuk amcsi filmben nekem a legnagyobb kedvencem a Forrest Gump, háborús filmben pedig a Szakasz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem fognak tekelni a fiúk, levadásszák őket!
Majd, ha lesz idejük. Előbb meg kell oldaniuk az iráni piszlicsáré izét. Ez úgy két hét alatt meg lesz, aztán jöhet a jutalom feladat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hűű, én komoly bajban lennék, ha kedvencet kellene választani. A Forrest Gump nagyon ott van. Nincs kedvenc háborús filmem, azt tudom, hogy melyiket nem szeretem, a pearl harbort:D
@Knósszosz: Az is valami? Bár aggódom a felkelőkért...:S Biztosra veheted, hogy nem velük konsprilált a 3 zsaru. Csak nem továbbképzés volt?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Neked is jó pihenést. Ezen meg még mindig ki vagyok akadva.:(

Elképesztő, ilyen a világon nincs még egy. Fordított "piacvédelem": a hazai gyártóktól védjük a külföldieket, közpénzből. Van-e ennél abszurdabb beszerzési politika?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legújabb, autóbusz beszerzésére vonatkozó pályázatát úgy írták ki, hogy az eleve kizárja a magyar gyártású járműveket, mondta Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (MBSZ) elnöke a Napi Gazdaságnak. A szebb napokat is látott hazai buszgyártók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen egyelőre a Volán társaságoktól sem kapnak megrendeléseket.

www.portfolio.hu/vallalatok/kizarjak_a_magyar_buszokat_a_hazai_beszerzesekbol.171955.html
Fabius! Nem itt kéne egyszer csinálni egy Varánusz kommentelő találkozót??? :)

index.hu/video/2012/08/28/apu_is_orul_hogy_itt_dolgozom/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Van egy olyan ejtésem...
Ha szunya, hát legyen!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ezzel mit akarsz mondani nekem?

gregorián, barátok énekelnek a politonizmus első megjelenései Europában valamint a pentatón skála után végre elterjed a diatónia

mi a mondandód számomra?

brühühühühü
@rodeo36: Tulajdonképpen csak érdekelt, hogy tetszik a Gregorian?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szeles gabi phingott?
Van érdekeltsége a m-ercinél?
Vagy mi?
a fides mafia tanácsokat ad a szír kormánynak hogyan kell elnyomni és (le)kezelni egy félázsiai származék csürhét... tehát első lépcső volt: TEK civilekbe lövési és diktátor kimentési tanácsai...

a fides mafia az akció további lépcsőiben:

második: demokrácia tanácsokat fog adni drkubatov
harmadik: nyugdíjrencer megvédési tanácsok drselgeci
negyedik: gazdaság azonnali gyors fellendítése drmatolcsi
ötödik: a közbiztonság megszilárdítása "kéthétalatt" program... drpintér
stb
@rodeo36:
Nem értem én ezt, rokker voltam, vagyok)
De van phülem:
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=tJQIxubqbyY
Elképesztő!!
Az angyalok hárfáznak, a Mester géniusza felülmúlhatatlan, még kibaszott sok évig!
Ez komolyan brühühühühühü
Az 1. Vitéz félázsai Csuti megmondta,hogy Matolcsyné urának van egy-pár tervbe a fiókba(csak nem Berzsenyi babérjaira tőr Matolcsyné férje?)és ebben kivételesen nem hazudott.
@Knósszosz: Imádom, van miért rajongani-élni.
@Knósszosz:

erre mondtuk kedves barátommal, hogy ha még nem láttad és hallottad a Viktória Vízesést akkor itt megtapasztalhatod

nem akarlak eltéríteni másik linkkel
ebből -mi csak az angyalnak hívtuk- mindent tudhacc, keress 1970 körüli felvételeit élőben
@Knósszosz:
az egyik bejegyzés. és legyen béke vele bárhol is tartózkodik

Berlioz, Requiem Sanctus

www.youtube.com/watch?v=pe7zfxZR_-Y
@Knósszosz:
talán egyszer...van remény...felismered, hogy mikor ütik a pléhdobokat mint a bolond és a cintányérokat ugyanúgy...hát szóval az nem fejez ki sok mindent hacsak azt nem amit akkor érzek amikor a Kedves Beteg vartyog valami új szófosást

www.youtube.com/watch?v=qMJWjgKpsFs

ez az a zene amit, ha egyszer el kellene hagynom a Tejútat, akkor magammal vinném, ez a csend, az abszolút csend megzenésítve...mikor a sopran elzokogja: hogy ezer köszönet az áldozatért akkor utána már nincs mit mondani megáll a Föld és a csillagok leborúlnak és egy másodperc múlva az örök fény lesz de az a következő zárórász körtánc részegen az örömtől, mert mi élünk

BACH NEM íRTA BELE A FELTÁMADÁST!!! EZ MÁS ÜNNEP

www.youtube.com/watch?v=LkozvfsFAKw&feature=relmfu
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A bkk-ról a körmány adatbázisösszekapcsolós elmebeteg ötlete jut eszembe.:(
Tovább tágul a lyuk a költségvetésen??? :)

Hogyan is képzeli el 2013-at Matolcsy?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/29/hogyan_is_kepzeli_el_2013-at_matolcsy/

A tanács információkat és hatástanulmányokat kért a tárcától, miután megállapította, a költségvetési törvényjavaslat benyújtása óta az Országgyűlés számos, a költségvetés bevételi és kiadási oldalát, valamint az adórendszert több esetben jelentős mértékben módosító javaslatot fogadott el

A júniusban beadott tervezetet módosító javaslatok sora írta keresztül-kasul, a különféle politikai, ágazati, minisztériumi lobbik érezhetően működésbe léptek: a tervezethez 316 módosító indítvány érkezett, majd azt az utolsó pillanatban a nemzetgazdasági tárca is jócskán átszabta azt. Ráadásul kaptunk egy nagyjából 300 milliárd forintos költségvetési lazítást eredményező programot a gazdaságélénkítés érdekében. Mindezek a változtatások pesszimistább becslések szerint akár 400-500 milliárdos lyukat is üthettek a 2013-as költségvetésen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csereberélhetünk a közel 1100 műből
sokaknak ez a magasiskola...
www.youtube.com/watch?v=pyUNNA5QK6w

de valaki azt mondta, azt hiszem Karl Richter, hogy a protestáns Bach építette a legnagyobb katedrálist, a h-moll misét

www.youtube.com/watch?v=qtdfek1VMvg

és ez is a teljes mű
a rohat életbe! nincs új poszt?

pedig idekészítettem a ávét ide hejezkedtem az elsősorba !
a rohat életbe hát mit csinált Fabius hanali 3 és 5 között?
amikor más rendes emberek posztokat írnak ő lopta a napot?
spam filter e-mail ellen, telefonon letiltani a hívót azaz blokkolni, a többi meg software kérdése és türelem de lehet mentesíteni annyira, hogy oda sem érnek...ha te magad nem akkor érdemes valamit fizetni és beprogramozni a kütyüket...a címed árucikk átlagban 15 USD címenként és vevőnként...a többit tudod
-no komment-

Régi fideszes káder a közlekedési hatóság élén

Ma mutatják be a Nemzeti Közlekedési Hatóság új elnökét, aki egy régi fideszes káder lesz - tudta meg a hvg.hu. Győri Gyula korábban a Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati képviselője volt, és az ottani repülőtér fejlesztéséért és müködtetéséért felelős tanácsnoki posztot is betöltötte.

hvg.hu/gazdasag/20120829_Regi_fideszes_kader_a_kozlekedesi_hatosag
@fletwwod_mac: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Pedig már néhány klasszikusnál behozza az árát.

Hetven évnél régebben élt írók esetén jogdíj nincs, aki szereti az új könyv illatát, az megveszi boltban papíralapon úgyis.

Elfogult vagyok az e-könyvvel, amióta Kindlim van, bárhova megyek, ott van a zsebemben a fél könyvespolcom.
Régen volt ettől jobb beruházásom.

A példa, hozzátéve a file hatszoros elküldésének blődségét, csak azt mutatja be, hogy egy nem megfelelően átgondolt intézkedés adott esetben egész ágazatok munkáját tönkreteheti.

Visszautalnék egy korábbi beszélgetésre, ahol előjött az a probléma, hogy a vezír egy másodpercig sem dolgozott a politikai életen kívül.
Nem tudja, hogyan működnek a gazdasági folyamatok.

Ami még rosszabb, nem tudhatja azt sem, hogyan gondolkodnak a gazdasági döntéshozók, illetve ami még nagyobb baj, azt hiszi, akkora hatalom van a kezében, ami elég arra, hogy megmondja nekik, mit is gondoljanak.

Na, ez azért működhet a talpnyalóknál egy darabig, de egy falusi pék már nagy ívben legyint rá, mert neki meg kell venni az alapanyagot, és el kell tudni a falu szegényeinek és gazdagainak.

És ami a legeslegnagyobb baj:

Magyarországon megszűnt a magántulajdon szentsége.
Ráadásul teljes vertikumban.

Eltűnt a egyszerű élet, a privát falusi kertek szentsége, hiszen bárki bármit elvihet különösebb gond és felelősségre vonás nélkül.

Eltűnt a gazdálkodók, cégek vállalkozók magántulajdonának védelme, mert tollvonással pillanatok alatt akár visszamenőleges hatállyal is azt vesznek el, ami éppen megtetszett nekik.

És nem utolsósorban eltűnt a közösségi befizetéseink, adóink, tb, betegségbiztosításunk védelme is, szemérmetlenül tapsolják el.

Lehet itt még terveket készíteni, fel lehet ütni valamelyik lexikont, lehet találni még névadókat bőven.

De amíg nem érzi azt egy Magyarországon élő, dolgozó, befektető természetes vagy jogi személy, hogy a vagyona biztonságban van ebben az országban, mert az ország törvényei és szervei ezt biztosítják és biztosíttatják, addig lehet szép álmokat kergetni, csak eredményt teljesen fölösleges várni.

Visszatérve a Kindlihez:

A gazdaságoz alkalmazkodni lehet, irányítani nem. Hülye intézkedéseket lehet hozni tömegével, ezt a gazdaság jót röhögve a barmokon lereagálja és büntet.

A narancsos gazdasági vezetőinktől százszor hozzáértőbbeknek sem sikerült még soha.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Fölösleges kiakadnod.

Idén átadtak egy Merci beruházást, ami nélkül talán a legvadabb narancshívőnek is feltűnne, hogy homokszem akadt a gépezetbe.

Illő, hogy Merci buszok szaladgáljanak, ha már hungarikumok lettek, nem gondolod?

Azt hiszed, hogy országunkat vezető államférfiainknak kerül egy fél álmatlan éjszakába is odadobni egy jó mondatért a hazai buszgyártást?

Naiv ne legyél!
@Penivaldes: :D reggel van látom, csak helyeselni tudtam a tömör véleményeden, rövid, lényegre törő, és sajnos igaz
@dr. Bubó:

Szokásától eltérően: aludt, Bubókám. De van új poszt, lehet szakérteni.
@Fabius: köszi nézem is:))) de csak vicceltem nyilván tudod;)
oops, van itt pénz, ha a központosítás és a felügyelet a cél:

20 milliárdért adja el leánycégét
a Magyar Telekom

Az állam veszi meg. Nem tudni, miből.

index.hu/x.php?id=inxpfb&url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fvallalatok%2F20_milliardert_adja_el_leanyceget_a_magyar_telekom.171995.html
@Fabius: csak nem, te is szoktál ilyet??? az eszem megáll :D
@épészmérnök: Nem találom azt, ami nekem az almáról írtál, ezért válaszolok ide. Mindent tudok, belátok, de ha egyszer az a harszöld, marha kemény alma ízlik Cihléből, akkor az ízlik. A hazai fajtákat leginkább nagyon nem szeretem - pár nyári, hamar eltűnő kivéltelével - , sajnálom. Ja és a marokkói sárga krumplival is sokkal jobbak a tapasztaltaim, mint a legtöbb itthon termesztett fajtával. Igen,. tudom, hogy meg nem engedett kemikáliákat használnak, de itthon se vagyok tuti mindenben.

Oké, hogy fogyasszunk helyben nőttet - leginkább azt szoktam - de ha meggátoljuk a kereskedelmet, akkor baszhatjuk az itteni kivitelét is. Valaha a borsot is aranyárban hurcilászták rohadt messziről, aztán ma mi van? A speditőr, külker cégeknél is dolgoznak emberek, azoknak is élni kell valamiből. A kávé se itt terem, oszt rajtam kívül mindenki két pofára vedeli. Csokit dettó.
süti beállítások módosítása