Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.01. 05:27 Fabius

Debreczeni József ismét retteg

Általános nézet, hogy az Orbánnal szemben álló ellenzék harmatgyenge. Nincs ezen mit szépíteni, tényleg az. De a gyengeség mértékével akkor szembesülsz igazán, mikor egyik másik beül a tévébe, és elkezdi mondani mi minden fordul meg az ő kis buksijában. Te meg csak nézed bambán, mint egyszeri jobbikos a génvizsgálati lapját, hogy ez mi? Előzetes regisztráció terv és egyfordulós, feles többséget sem igénylő választási törvény mellett van olyan politikus ebben az országban akinek a fejében komolyan megfordul, hogy ezek ellen egy hatásos fegyver lehet: a bojkott. Segítek értelmezni, ha nem világos: Orbán Viktor el akar riasztani a választástól, az ellenzékének meg az a válasza, hogy akkor az se menjen választani aki egyébként menne. Orbán meg majd megtér, és a Fülkeforradalom 2.0-ban leváltja önmagát más ellenség nem lévén. 

Egyébként se tetszik, mikor egy magát hangzatosan demokratának mondó oldal akar eltántorítani attól, hogy éljek a jogaimmal és demokrataként viselkedjek. De ez ráadásul akkora kapitális baromság, hogy negyedórát gondolkodtam valami hasonlaton, de nem jutott eszembe semmi ehhez mérhető. De el kellett gondolkodni azon is, hogy ezek tényleg nem akarják leváltani Viktort? Akkor minek a fejből vágott bűnlajstrom, és minek az erőlködés? Viktor a regisztrációval lemond a bizonytalanokról, Debreczeni meg a kényszeres licitálhatnékjával az összes választóról és magáról a választási részvételről is. Pedig, ha több esze lenne, mint egy ötödikesnek akkor sikerülne átlátni, hogy kormányt váltani csak úgy lehet, ha Orbánt legyőzik hazai pályán. Ezért az egyetlen verzió amiről a tévében beszélni kéne, hogy aki ezt így érzi az menjen, regisztráljon, és ne hagyja magát eltéríteni ettől a szándékától. Ha mindenképpen licitálni akar akkor mondja, hogy mindenki vigyen magával még két embert. Na de ez? Ha nem volt világos az alkotmányozás bojkottjának üzenete, akkor segítek megérteni: mi lesz, ha a bamba bojkottáló szembetalálja magát a félázsiai erőtércentralistával? Ez:

debreczeni-bojkott1.gif

Őszintén szólva nem is értem Debreczeni miben bízik? Viktor megváltozik, feltámad benne a lelkiismeret, és ellenzék nélkül nem tartja meg a választást? Vagy majd ülünk ölbe tett kézzel, és várjuk Józsi Mánuel Barrózót és a Klinton nénit, hogy beszéljenek már a fejével, mert mi magunktól képtelenek vagyunk azokkal a jogokkal is élni amit meghagyott? Én a magam részéről elmegyek regisztrálni is ha kell, és választani is. Nem fog érdekelni semmiféle bojkott meg egyéb faszkodás, mert Viktorékról a bizonyítványt én - a nép - akarom kiállítani, és én akarom eldönteni ki legyen a Félázsiai Horda nagy kánja a következő négy évben.

Bajban akkor leszek, ha ott állok majd a fülkében életképes alternatívát, elfogadható gazdaságprogramot nyújtani képes választási lehetőségek nélkül. Erre pedig végignézve rajtatok minden esélyem megvan.

1167 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr904689790

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 00:55:20

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: A vak ló bátorsága 2012.08.01. 15:51:33

Debreczeni József az ATV-ben, és – szerintem akaratlanul – bedobta az ötletet: az ellenzéknek meg kellene fontolnia a 2014-es választás bojkottját. Nem hinném, hogy a DK bármilyen vezető testülete ezt már megvitatta volna (mert akkor azt nem Debreczeni...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.01. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy életem, egy halálom én ezt ide bemásolom, mert egy erőszakos fasz vagyok: (s mint megtanultuk semmit sem szabad a véletlenre és egyéni hajlandóságra bízni)

"pupusteve: PuPu BLOGJA
BOJKOTT
2012. július 31., 19:59
választás bojkottja, Debreczeni, ellenzék

Debreczeni József szerint akár az is előfordulhat, hogy az ellenzéki pártok bojkottálják a 2014-es választást arra válaszul, hogy a Fidesz be akarja - és Debreczeni szerint be is fogja - vezetni az előzetes választási regisztráció intézményét.
Hát, Apukám hajdan azt szokta mondani, hogy ami eddig még nem volt, az még mind lehet, és ebben igaza is volt.

Azt is szokta mondani, ha egy szextettet kihagysz, azt már bepótolni soha nem tudod, és bár ebben is igaza volt, de ezt most nem tudom itt összepasszírozni a mondanivalómmal, de sebaj - maradjunk az első intelemnél...
Ezt figyelembevéve az sem lenne kizárt, hogy akár be is válik Debreczeni jövendölése, ennek csak az az egy dolog mondhat ellent, hogy az ötletet a Demokratikus Kávéház alelnöke tette közkinccsé, merthogy a reakciók ebben az esetben azonnal kiszámíthatóvá válnak, nem is kell hozzá túl sok fantázia.
A Tiszta Gáz a Politika azonnal kifejti, hogy nem adja a nevét az ilyen kalandorakciókhoz, melyet Gyurcsány, az Antikrisztus csak azért talált ki, hogy a tisztakezűek kizárólag az ő pártjukban fellelhető széles tömegeinek hátán lovagolva próbálja meg kiszidolozni megkopott dicsfényét, és különben is!
Gyurcsányt ennyi ekézéssel már régen be lehetett volna szántani és a helyét behinteni sóval...
A párt már ezer éve kifejtette, hogy küldetéséhez híven akkor is egyedül méreti meg magát, ha ez a megméretés lesz az ellenzéknek a végső, de választóikat nem fogják becsapni holmi álságos egyezkedésekkel, hiszen ők mások, mint a politika.
Az érdek pedig, melyet ők érvényesítnek, nem az ő pártjukban lelhető fel...
A Vörös Nyugdíjasklub kettős csapást mér a tervezetre.
Egyrészt Szanyi párttag saját Hosszú Menetelésénél is hosszabb blogban taglalja Marxnak a bojkottról szóló álláspontját, melynek során nem felejti el megemlíteni, hogy a nagy gondolkodónak ma Magyarországon egyetlen igazi örököse van.
Eredetileg ketten voltak (ketten maradtunk, Tibor!), de a másik igazoltan betegszabadságon.
Másrészt Mesterházy pártelnök mond egy ütős beszédet az Alsómocsoládi Nyugdíjasotthonban elkötelezett hívei előtt, melyben kifejti, hogy harcolni fognak az első fadugós kézigránáttól az utolsó vaktöltényig, és igenis, részt fognak venni a választásokon, merthogy aki kimarad, az lemarad.
Márhogy a képviselői juttatásokról.
Márpedig az hiba lenne, mert habár az Ügyért életüket és vérüket is adnák, de rájuk is vonatkozik a Vitam & Sanquiem örök magyar törvénye, úgyhogy sorry.
Annyi szavazat meg csak összejön, hogy én, meg a Puchlaci meg a Szekeresimi bekerüljünk - mecsoda marhaság ez a bojkott-ötlet!
Az erre az alkalomra Orbán Viktor hangjával (Hajrá Magyarország! Hajrá mogyorók!) felriasztott nyugdíjasok lelkes tapsától döntésében megerősítve elégedettem parolázgat, majd balra el.
A választ a félelmetes debatter, Niedermüller alelnök méri a pályaívet tévesztett, magukat demokratikusnak gondoló ellenzéki pártokra.
Ő - megállva a Kertész utca sarkán - kifejti, hogy Marx egy kókler volt, Engels egy balek, Lenin egy izgága alak, ellenben nagy nyereség lenne pártjának Pozsgay Imrét is a soraikban tudni, majd búcsúzóul nagykoalíciót hirdet Bauer Tamással.
Miközben a csata zajlik, Gyurcsány elégedetten nézegeti magát egy tükörben - lám, ilyen egy szűk prakticizmuson felülemelkedő, mára már teljesen belvárosivá vált demokrata - ez a jövő útja, ez kétségtelen!
Orbán meg ül új dácsájában, eszi a libatepertőt lila hagymával, issza hozzá a jó tokaji száraz szamorodnit (Jéééé, mégis mi nyertük a legtöbbet?), Sárazsadány folyékony aranyát, és miközben nézi az olimpiát (Lehet, mégsem fociznom kellett volna? Cselgáncsban lennének esélyeim, lehet, jobb lennék, mint Putyin, de Angela Merkelnél biztosan...) elégedetten hallgatja a jelentést az ellenzék állapotrosszabbodásáról.
Lehangoló.
Normális pártok egy ilyen esetben, mikor a választási rendszert tovább manipulálják, mint a dúvad mennek neki a hatalmon levő despotának, aktivistáik (már ha vannak, ugye...) már ott ülnek egy fejtágítón, melyen a párt tömegkommunikációért felelős vezetője (már, ha van olyan, ugye...) már osztja is a feladatot, kinek milyen szervezői hálózat felállításáról kell referálni tíz napon belül.
Milyen aktivistákra van szükség a feladathoz, kiket lehet és kell mozgósítani, mekkora legyen egy kiskörzet, melyben az aktivistának el kell végeznie a feladatát, milyen érveket használva kell tudatosítani a választóban, hogy ha valamikor, hát most ott kell lennie az urnáknál.
Mikor kapnak erről írásos anyagot, silabizálnivalót a nyugdíjasok, és még ezer dologról, melyhez folyamatosan fog segítséget adni az erre a célra felállított stáb (már ha feláll még nekik valami egyáltalán...).
A világ legrosszabb taktikája a passzivitásra épített taktika, demoralizál és közömbössé tesz, az ember ugyanis tevékeny fajta, nem szereti tétlenül várni, míg a sült liba a szájába repül.
Szereti azt a libát lelőni, megkopasztani, megsütni, spékelni, fűszerezni és megenni a barátaival, de nem szereti a tó partján tétlenül üldögélve halálra csípetni magát a szúnyogokkal.
Egyes belvárosi körökben nagyon divatos teória a "nem kell nekünk mindenáron elhajtani Orbánt!"
Persze a seggünket vakarni és bölcseket mondani egyszerűbb, mint harcolni a demokráciáért, meg a baromságok megszüntetéséért, de az a kisember, akit várólistára vesznek halálos betegségével, vagy az a nyomorult, aki nem képes etetni a gyermekét nem ilyen türelmes, és ha nem adunk neki mi perspektívát, akkor meglát egy árvalányhajjal dús mezőt nemzeti zászlókkal és délcegen masírozó fekete lajbis legényekkel, akkor felsóhajt:
Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék, Szép magyar vitézek, aranyos leventék! - és aláír Vonának, aki persze zárt alakzatban viszi majd el választani, az egész pereputtyával együtt.
Ha már szakembert nem keresnek a demokraták, talán lehetne keresni egy józan parasztot (nem könnyű, belátom...), aki kikölcsönzi nekik az eszét alkalmanként.
Igen rájuk férne...

:O)))
@sörtelen: "A Mesterházy-Lendvai-Szekeres-Simon- stb. féle káderek bénítják le az országot."

en meg remenykedtem, de most, hogy elohozakodott par baromarc a fideszes nagykloakaval ugy gondolom, hogy marad a bojkott...

a dk sajnos nem kepes olyan tomegbazist megmozgatni, amivel le lehetne valtani akormanyt, az mszp szopjon lovat.

azt a lovat, amit az lmp mar leszopott.

szepen szethullott az egesz ami soha ossze sem allt...
@sörtelen: :) PuPut akkor is tiszteltem, és a stílisát akkor is kedveltem, amikor az indez polfórumának übervöröse volt, és mint olyan, ritkán indultunk közös alapokról.

De hogy még az MSZP szilánkjait is tudja úgy gúnyolni, ahogy Orbánt... imádom ezt a faszit, bár évek óta nem követem.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Látod, minden alkalommal amikor Fabius azt mondta rossz eszközt választasz a céljaidhoz, miért nem kritizálod őket mert ezektől ennyi telik, összevesztél vele. Ezek a Mesterházy-Lendvai-Szekeres-Simon- stb. féle káderek leszopatták veled is azt a lovat rendesen. Ezt gondolom.
@sörtelen:

"A világ legrosszabb taktikája a passzivitásra épített taktika, demoralizál és közömbössé tesz, az ember ugyanis tevékeny fajta, nem szereti tétlenül várni, míg a sült liba a szájába repül."

Ezzel ugye Pupu ugyanazt mondja amit Fabius, csak ő nem mondja ki így szó szerint, hogy Debreczeni hülyeséget beszél. Érdekes, hogy ez a nézet máshol is előfordul Macsó Sárkányegó Földjén kívül, és ezt pont te hozod ide. (nem mintha baj lenne, nem ezért)
@szőlőbányász:

Bocs, hogy belevau, de nem az értelmiségi létről beszél. Az én fateromat emlegeti és arról a jelenségről beszél ami a vidéki időseket is eléri lassan, az információ igényről. Apám nem értelmiségi hanem földműves, világ életében az volt. Nem érdekelné az internet most se, ha a tévé hírei egybe esnének azzal amit tőlem és a gazdakörből hall. De nem esik egybe. Berágott a borsodi földosztáson és azt mondja innentől maga akarja szemmel tartani ezeket.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az egyetlen remény valami új erő, az mszp-t, lmp-t lefizették és/vagy megzsarolták és/vagy megfenyegették, ez az impotenciájukból teljesen nyilvánvaló.

@vitéz Thapóccay néma bárány:

Légy szíves, és írd ide azt a demokratikus módszert, amivel egy, a választási csalástól sem idegenkedő diktatúra leváltható, köszi.
Azt is írd le, hogy Debreczeni mitől beszél nagyobb hülyeségeket, mint pl az elmúltkétévben történtek után szabad (a demokratikus, ugye, már kilőve) választásokban reménykedő Fabius. Érvet ugyanis tőle is csak annyit hallottam, hogy: "Á, azt már tényleg nem meri megcsinálni!".

Rendben, ne legyen bojkott. A másik verzió a felkelés (nem feltétlenül fegyveres), mert hogy ti választáson le nem váltjátok a Focistát, az tuti, akármennyit okoskodtok itt.
Béke! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ebben a dilemmában az a szép, hogy az MSZP már letudta a passzivitással tiltakozókat is (aki sztrájkol, az ab ovo országrontó fideszbérenc) és a hangosan demonstrálókat is (az utcai politika a "radikálisoké").

Ehhez képest kéne most vagy választaniuk ezekből, vagy újat kitalálni... vagy még sokáig beosztani azt, ami ellenzéki pártnak dukál, és amely ilyen hozzáállás mellett még mindig több, mint amit érdemelnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ugyanazt tudom mondani amit Fabius és amit ma Innofensus:

inoffensus.blog.hu/2012/08/03/hagyjuk_mar_a_sopankodast_regisztraljunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_03&utm_campaign=index

Hagyjuk már ezt az állandó sopánkodást. Lássuk már be végre, hogy az itt lassan divatossá váló hasonlattal élve a teleszart és telehugyozott medencét kell átúszni a győzelemhez. Ez mindenkinek ugyanolyan mély és ugyanolyan szaros, de Orbánnak is ebben kell úszni, még ha ő szarta hugyozta is tele. Az a választás, hogy ülünk a medence szélén és az orrunkat befogva sopánkodunk nem megoldás semmire, ha a győztest az úszás után kihirdetik. Márpedig kihirdetik, mert se Barroso se Merkel se senki nem fog úszni ebben a szarba helyettünk.

Ha átértünk akkor lehet zuhanyozni és leengedni meg kitakarítani a medencét. Ja és igen, lesz választás. Ezt az egyet nem veheti el tőlünk Viktor az Unió tagállamaként.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Annál is inkább el kell menni, mert látszik, hogy szúk két évvel az időpont előtt pontosan ettől van beszarva minden kétharmadozása ellenére.

Ha neki a választás napján lesz 3-4 szar órája, akkor én azért elviselem a regisztráció óráját/it.
@dr. mesterseges szinezek:

Jól láthatóan ők vannak beszarva tőlünk, erre itt hezitálnak azok akiknek ezen felbuzdulva még inkább erőt, határozottságot és elszántságot kéne mutatni. Hát nem ezzel a magatartással lesz Orbánban és a talpnyalóban tudatosítva, hogy takarodni kell innen, az biztos.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Hagyjuk már ezt az állandó sopánkodást. Lássuk már be végre, hogy az itt lassan divatossá váló hasonlattal élve a teleszart és telehugyozott medencét kell átúszni a győzelemhez. Ez mindenkinek ugyanolyan mély és ugyanolyan szaros, de Orbánnak is ebben kell úszni, még ha ő szarta hugyozta is tele"

???

Bazmeg, ébredj már fel. Két napja erről megy a vita, ideértve faszomtudja hány linket.

Semmi kedvem még egyszer leírni, amit tízszer leírtam már. "Orbának is ebben kell úszni", nevetséges. Ha NATO katonák őrizte EBESZ-ellenőrök lesznek minden szavazókörben, esetleg. De még akkor sem, mert a manipuláció már a regisztrálásnál el fog kezdődni.

Komolyan mondom, kezdem azt hinni, hogy egy TEK-es áll mögöttetek, azért írjátok ezeket a baromságokat. Ezt a legutolsó kommentedet akár az a fasz Blogger Géza is írhatta volna.
Nincs szmájli, mert semmi kedvem röhögni.

U.I.: "Ezt az egyet nem veheti el tőlünk Viktor az Unió tagállamaként. "

Ha kibasznak minket, legalább ezt is ráfoghatja a köcsög EU-ra.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Jaja. Fentebb megemlíttetett a hadtudomány, és hogy az előbb az észé és csak utána az erőé - de aki elhagyja a csatateret az első remegő hangú HURRRÁÁÁtól, az max. dokumentálni fogja az eseményeket, irányítani soha, függetlenül a rendelkezésére álló információ és ész mennyiségétől és minőségétől.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

A linkelt poszt baromság, mert arra a premisszára épít, hogy van egy olyan pont, amit Vector már nem mer átlépni a választási csalás terén. Csakhogy ez semmilyen módon nem igazolható, sőt, az elmúltmásfélévből ennek pont az ellenkezője következik.
Debreczeninek teljesen igaza van, amikor felveti, hogy nem az a jó taktika, hogy Vector feltételeit birka módra elfogadva felmasírozunk a vágóhíd rámpáján, hanem az, ha már most elkezdünk harcolni ez ellen az antidemokratikus választási törvény ellen.
Abban persze teljesen igazatok van, hogy ehhez Mesterházy kibaszott kevés lesz.
@vitéz Thapóccay néma bárány: en nem vesztem ossze vele, o veszett ossze velem:-)

o ragalmazott meg engem tobbszor is azzal, hogy partag vagyok, szoci vagyok, stb.

most az tortent,hogy az egyetlen part, akinek tomegbazisa van gyakorlatilag kiesett a jatekbol. a tobbi nelkule semmire nem fog menni. ripacsok. es ahogy szamomra nem meggyozo sem az erejuk, sem a celjaik, sem a modszereik, ugy sokaknak nem lesz az. most, hogy gyakorlatilag ugy kb 20% szavazo kiesett ajatekbol, gyakorlatilag nem szabad elmenni regisztralni, mert teljesen biztos az, hogy a fidesz marad es kegyetlen bosszut fog allni az ellene szavazokon.

el kell innen huzni. messze. amilyen gyorsan csak lehet, mielott viktorek ujraepitik a vasfuggonyt es aknazarat huznak a hatarokra.

nem. most egyaltalan nem viccelek. bye bye hungary. welcome belovengrija.

elbuktunk.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Én nem fogom itt a döntőbíró szerepét játszani, nem is tehetném mert több évtizedes barátságunk miatt Fabiussal elfogult vagyok, de azt megjegyzem, amilyen vehemenciával védted a szocikat az bizony okot adott mindenféle feltételezésre.

Ettől függetlenül csak neki lett igaza mikor azt hajtogatta, feltétlen támogatás helyett üssétek őket mert baj lesz ha nem teszitek. Most meg ott tartunk, hogy szerinted el kell innen húzni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Én nem fogom itt a döntőbíró szerepét játszani, nem is tehetném mert több évtizedes barátságunk miatt Fabiussal elfogult vagyok, de azt megjegyzem, amilyen vehemenciával védted a szocikat az bizony okot adott mindenféle feltételezésre.

Ettől függetlenül csak neki lett igaza mikor azt hajtogatta, feltétlen támogatás helyett üssétek őket mert baj lesz ha nem teszitek. Most meg ott tartunk, hogy szerinted el kell innen húzni.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
_Nem_ ezért a gondolatért hoztam ide.

És engedelmet: de igen, az emberek majd' mindegyike sültgalamb-fan. Ha máskor nem, akkor 1990-ben ez egyértelműen kiderült, leomlasztva a vashálót a sültgalamb-rajok berepülése érdekében. Még a saját sültgalamb gyáraikat is sürgősen eladták, hogy minimális kötelezettség nélkül fekhessen az Ősi Magyar Tölgy alá, megkérve a szomszédot ugyan segítsen má' kitátani a száját, mert neki elszívta minden erejét a kommunista diktatúra.
Mit mondjak, az eltátott száj ma aktuálisabb, mit valaha, noha sültgalamb helyett nyers szar hullik fentről. De erről többet majd máskor és máshol.
Aki a tömegek nekibuzdulásos és egyszeri értelmes cselekvésre épít, az most rövid időre tegye félre a lantját és hasaljon neki Goebbels Naplójának (Dunakönyv Bp., 1994), szerezze be onnan a céltól független, a tömeg adekvát megítélését megtanító ösmereteket.
Mert ne tessék sikongatni, hanem egyetlen rövid pillanatig szellemi erőfeszítést tenni, megválaszolva azt a kérdést, hogy a _tömeglélektan_ terén elért siker-receptje nem alapult-e a tömeg helyes megítélésén; figyelemmel arra az apró tételre, mely szerint Goebbels abban a német tömegben volt enyhén szólva is átütően sikeres, amely német tömeg 80 évvel ezelőtti kulturális szintje messze meghaladta a magyarok nyolcvan év múlva remélhető kulturális szintjét.
Befejezésül. A bojkott _nem passzivitás_. Bátor és nehéz döntés. Jogi következményekkel, kábé 3600 magyar településen nyílt egzisztenciális fenyegetéssel. Ezért is fognak elmenni meglepően sokan regisztrálni és szavazni. Meg teccenek majd látni.
Egyfolytában mondom, a kezdetektől fogva: orbán okosabb, mint a teljes mai politikai "elit".
Most látom, kapcsolódhatok Néma Bárányhoz.Íme:
(Máshová írtam de idehozom. Hja, ha a gát egyszer átszakad...)
„Mit találnak ki?
A szokott orbán-módszert alapul véve: már rég elhelyezte az alaptörvényben, (és a preambulumot teljes"jogú" szabályelemmé téve, a bíróknak hangsúlyosan előírva a jogszabályok szellemének kötelező érvényesítését stb.) azért, hogy a már bűnbandának törvényesített MSZP-t majd kizárja a válaszható pártok közül. A kizárás a regisztráció lezárultát követő napon lesz elfogadva, - s ezért fenyegeti büntetéssel a regisztráló, de nem szavazó polgárokat; az orbáni átverés szép példájaként. Ha regisztráltál > kötelező szavazni> de nem lesz "életképes" választható baloldali alternatíva > így lesz 80 %-os újra a Fidesz. És a leadott szavazatok kétharmada érvénytelen.”
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szerintem meg te ébredj föl ebből a rettegésködből, és gondolkozzál egy kicsit racionálisan. Az autokratikus lépésekért baszogatja Orbán az egész világ két éve. Az egyetlen ami a diktatúrától elválasztja ezt a faszt az a szabad választás megléte, ennek fenntartása. Nem azért marad ez meg, mert a saját gátlásai miatt nem venné el, hanem mert nem áll módjában megtenni.

Abban a pillanatban ugrana az IMF hitel az EU tagság, elzáródnának a pénzcsapok, és nem neked kéne a választást bojkottálni hanem neki kéne megküzdeni a kereskedelmi bojkottokkal ahogy Lukasenkónak is meg kell. Nekünk pedig ez egyet jelentene a gazdasági csőddel, amikor takarodnia kell így is úgyis. Az egyetlen esélye, hogy akit lehet most befosat, ti meg megteszitek neki ezt a szívességet. Ezért végtelenül káros most Debreczeni meg ez a bojkott faszság.
@dr. mesterseges szinezek:

Csatateret elhagyni hülyeség, mikor a teljes lakosság 18%-a sem hurrázik.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem vedtem a szocikat. az, hogy a tolvajh demokrata jobb, mint a rablo diktator nem hinnem, hogy kulonosebb vedelem. Fabius es az lmp kompromisszumkeptelenseget, a kooperaciora valo fogekonysaganak hianyat es es a fideszes gyuloletpanelek alkalmazasat kritizaltam.

ami szinten nem a szocik vedelme, hanem a fent emlitettek kritikaja. tudod, ahogy mondni szoktam, kurvat is pont ugyanugy buncselekmeny megeroszakolni, mint egy szuzlanyt.
@sörtelen:

Iszonyú vicces ez a mindent túlrettegő kizárunk minden alternatívát és majd a Fidesz lesz 100%.

Agyalás helyett válaszolj: tilos lesz pártot alapítani is? Mert az MSZP-t kizárja, de majd lesz lista szerinted mellettük frissen alakult pártok kizárására is? Vagy átírja az alaptörvényt is és pártot alapítani se lesz mód innentől soha többé? Összekeveritek Orbán a Jóistennel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Azzal lenne Fabius kompromisszumképtelen, hogy nem vállal közösséget azokkal akikkel már te sem akarsz? Vagy hogy van ez?

Nem arról van szó, hogy hamarabb ébredt/jobban átlátta a dolgot és azért tépte a száját, hogy basztassátok a szocikat ti is, mert csalódás lesz a vége?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Azzal lenne Fabius kompromisszumképtelen, hogy nem vállal közösséget azokkal akikkel már te sem akarsz? Vagy hogy van ez?

Nem arról van szó, hogy hamarabb ébredt/jobban átlátta a dolgot és azért tépte a száját, hogy basztassátok a szocikat ti is, mert csalódás lesz a vége?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Nem, Sipi, dehogy. Csak az első félidő vége közeleg, de szó sincs a meccs végéről. Nem azért mert "szorgos népünk győzni fog" (a robbanás helyett alig pukkanó kuszkusz allegóriája ma jobb, mint valaha; van, ki az "Éretleneket" nem szereti?), hanem mert orbán embertelensége őrá rakódik mint a guanó.
Amúgy én személy szerint mélyen elkötelezett vagyok a Miskolc-Zugló Tengely hatásos gyutacs-szerepe mellett. Már csak a puskapor - ha másképp nem, hát szemenkénti - egybegyűjtésének aprócska feladatát kell megoldani. A pincéből ránkmaradt hordó még megvóna ... csak ezt a sok Mitsemérő Szánalmas Pártborásztól kell megszabadulni.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Látom, nagyon bízol benne, hogy csak az emeszpét fogják a listázás lezárásával kizárni az indulók közül.

És akkor az elempé milyen jól járna, ugye.

Na, ezért már érdemes kizárni a választók 65%-át és kötelezni a regisztráltakat a választásra.

Milyen remek lenne, ha a maszop 30%-át mind az elempé söpörné be.

Az se gond, hogy 10 millió magyar közt kell majd egy hét alatt megtalálnia az elempés aktivistáknak
azt a kétszázezret, aki nekik adná a kopogtató céduláját.

Tudod, hogy nem lesz gond, ugye.

Simán indultok majd minden az ország minden maszopos körzetében, ugye.

Hát, jó, hogy ebben ennyire biztosak vagytok.

Miért ?

Már megvolt a felcsúti kaszting ?

Megkapjátok az Orbán listáját meg a Kubatovét is ?

Mert, ha nem, akkor vért fogtok pisálni.

Elempések.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Abban a pillanatban ugrana az IMF hitel az EU tagság, elzáródnának a pénzcsapok, és nem neked kéne a választást bojkottálni hanem neki kéne megküzdeni a kereskedelmi bojkottokkal ahogy Lukasenkónak is meg kell. "

És? Lukasenkót zavarja? Lemondott volna mostanában, csak valahogy elkerülte a figyelmemet? Esetleg a belarusz nép már fel is kötötte az egyre szarabb gazdasági helyzet miatt? :DDD
Az elmúltmásfélév alapján te arra a következtetésre jutsz, hogy vikit különösebben érdekli az IMF-hitel??? Érdekes, én meg arra, hogy az MNB-t készül jövőre lerabolni.
Ugranak az EU-s pénzek? Naná, ha kilép, vagy kibasszák, akkor mindenképp ugranak, járulékos veszteség. Nem kell ide félázsiába annyi autópálya, minek?
Én vagyok befosva? Nem én fütyörészek éjszaka a temetőben, hogyaszongya: "úgyse meri pamparam, lesznek szabad választások, pamparamm..." :DDD

Minden, amit két napja írtok, semmi máson nem alapul, mint a jámbor reményen, hogy á, a Vitya nem olyan, mint: Lukasenko, Milosevics, Aszad, Kadhafi, stb, stb, nem kívánt törlendő.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Agyalás helyett válaszolj: tilos lesz pártot alapítani is? Mert az MSZP-t kizárja, de majd lesz lista szerinted mellettük frissen alakult pártok kizárására is? Vagy átírja az alaptörvényt is és pártot alapítani se lesz mód innentől soha többé?"

Miért ne? Mondjuk, pölö... "A választáson csak olyan párt indulhat, amely minimum a választások előtt három évvel regisztrálja magát a...stb"
Visszamenőlegesen, ofkorsz.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Lassulgyál Rákóczi kisúrfi.

Lécci mondj egy olyan jogszabályt, amelyet az EU szinten nem szabályozott jogterületen Vitya Kán _nem tudott_ megkonstruálni!

Addig is:
Lesz törvényesen kiírt választás? Lesz.
Lesz több párt? Lesz.
Lesz kampánylehetőség?
Lesz ajánlócédula? Lesz.
Lesz jelölési küszöb? Lesz.
Lesz jogszerű szavazólap? Lesz.
Lesz függöny a fülkén? Lesz.
Biztosítva lesz minden választásra jogosult választáson való részvételi lehetősége? Az lesz.
Ellenőrizhető lesz a leadott szavazatok jogszerű összeszámlálása? Az lesz.
Lesz törvényes érvényességi küszöb? Lesz.

A szaldót agyald ki te. Én már túl vagyok rajta.
@K.Tomoceusz:

Tudod ki fog vért pisálni kisfiam?

Az, aki közém és bármelyik párt közé egyenlőség jelet tesz. Lehet anyád volt Felcsúton kasztingolni amíg a te a Jókai utcában szoptál, de rám ez nem jellemző.

Mellesleg, ha nem tudsz olvasni faszkalap, az MSZP kizárásának gondolata nem tőlem származik. Tőlem ennek cáfolata származik pöcsike.
@K.Tomoceusz:

Tudod ki fog vért pisálni kisfiam?

Az, aki közém és bármelyik párt közé egyenlőség jelet tesz. Lehet anyád volt Felcsúton kasztingolni amíg a te a Jókai utcában szoptál, de rám ez nem jellemző.

Mellesleg, ha nem tudsz olvasni faszkalap, az MSZP kizárásának gondolata nem tőlem származik. Tőlem ennek cáfolata származik pöcsike.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem mondott le Lukasenkó? Nahát, ennyi értelme volt a belarusz ellenzék bojkottjának? :-D :-D

Vitatkozhatunk ki a nagyobb hülye, aki befosik Orbántól vagy aki inkább elzavarná minden rendelkezésre álló eszközzel, de minek? Ha a beszariak lesznek többségben simán megjátszhatja itt is amit Lukasenkó megtett otthon. Ez speciel kizárólag rajtatok múlik, mert rajtam nem fog.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most épp a Jobbik van terítéken,
de jön még a többi is sorban.

Mondom, a mi választásunkon 2010-ben kizárták a maszopost egy ügyészi feljelentéssel, az emdéefest egy rejtélyes visszaléptetéssel,
a miépes, jobbikos, elempés fene tudja, hogy volt-e. Ha volt, nem nagyon feltünősködött.

Végülis bárkit le lehet léptetni, ha a fideszest megszorongatja.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Azzal lenne Fabius kompromisszumképtelen, hogy nem vállal közösséget azokkal akikkel már te sem akarsz? Vagy hogy van ez? "

demagog vagy.

szo nem volt fidesz-mszp kloakarol. addig egyszeruen vallahatoak voltak. az mas kerdes, hogy te es fabius felaldoznatok az orszagot a buszkesegetek es az ovodas hisztitek oltaran.

MOST nem vallahatoak. es tudod, minden valtozik, semmi sem allando. nekem olyan kell, aki levaltja a fideszt. ez csak az mszp tomegbazisaval - volt - elkepzelheto.

most elkepzelhetetlen. ennyi.

sokkal jobban orultem volna, ha levaltja orbant egy nagykoalicio, aholis a szocik adjak a tomegbazist es szakembergardat - igen. eddig CSAK a szocik tudtak szakeroket felvonultatni a kormanyzasban - es az lmp, milla, dk, 4k! stb felugyelte volna oket, hogy ne kanaszodjanak el.

ez volt az egyetlen jarhato ut. aztan majd 4 ev mulva, demokratikus keretek kozott, akar az egyeb partok megerosodve, kikristalyosodva elkuldhettek volna az mszpt is a halal retkes faszara

de nem bazdmeg, nektek a tetovbel kell kezdeni az epitkezest, mint egy elkurt mekkmester.

ennyi. nem sikerult, kispajtasok. elkurtatok. nem kicsit, nagyon. az mszp hasonlesoi helyettetek a gengsztereket valasztottak. bajnai meg beintett nektek, mert veszett rozsomakokkal nem fog tudni egyuttmukodni.

annyi tortent, hogy el sem kellett jutni a valasztasokig a bukasotokhoz.
@sörtelen:

"Lesz törvényesen kiírt választás? Lesz.
Lesz több párt? Lesz.
Lesz kampánylehetőség?
Lesz ajánlócédula? Lesz.
Lesz jelölési küszöb? Lesz.
Lesz jogszerű szavazólap? Lesz.
Lesz függöny a fülkén? Lesz.
Biztosítva lesz minden választásra jogosult választáson való részvételi lehetősége? Az lesz.
Ellenőrizhető lesz a leadott szavazatok jogszerű összeszámlálása? Az lesz.
Lesz törvényes érvényességi küszöb? Lesz."

Te, és ha ezek mind adottak lesznek akkor mi gátol meg téged, hogy oda tedd az ikszedet ahová akarod?
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Nem mondott le Lukasenkó? Nahát, ennyi értelme volt a belarusz ellenzék bojkottjának? :-D :-D"

Több értelme volt, mint ráhajtani az 5%-ra és legitimálni egy diktatúrát.

"Vitatkozhatunk ki a nagyobb hülye, aki befosik Orbántól vagy aki inkább elzavarná minden rendelkezésre álló eszközzel, de minek?"

Lehet, nem tűnt fel, de pont erről beszélek. Itt két opció van: elfogadjuk Orbán szabályait, és vesztünk, vagy "elzavarjuk minden rendelkezésre álló eszközzel" ideértve a bojkottot, általános sztrájkot, nemzetközi botrányt, polgári engedetlenséget.
Egy opció nincs: elfogadjuk Orbán szabályait, és nyerünk a 2014-es választáson.
Tulajdonképpen miről is vitatkozunk? :D
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Lecsukják a jelöltemet például a választások előtti két hónapban egy kis vizsgálat erejéig.

És választhatok, hogy fideszt akarok vagy kádéenpét.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Szerintem olvasd át még egyszer sörtelen listáját, és gondolkodj el egy picit.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tudod mit Sipi? Szopjál le bátran engem is te fasz. Nyilván "mi" vagyunk a hibásak mert a szocik Orbán faszát szopkodják a nagykoalícióért, és a szádba szarnak. Összenő ami összetartozik maszop-fides-közgép szinten, és mindenki más a hibás ezért.

Tudod mit? Igaza van Fabiusnak. Nincs az az isten, hogy veled akarjak összefogni bármiért.
@K.Tomoceusz: Ahogy olvasom a víziókat, kezdem úgy gondolni, hogy nem is regisztrálni és választani kell mennem, hanem a Kövér-féle megoldásgerendához.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Te, és ha ezek mind adottak lesznek akkor mi gátol meg téged, hogy oda tedd az ikszedet ahová akarod? "

a fidesz.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Egy opció nincs: elfogadjuk Orbán szabályait, és nyerünk a 2014-es választáson."

igy van. nem fogjak bunozok megszabni a jatekszabalyokat.
@vitéz Thapóccay néma bárány: en is hasonloan szep napot kivanok neked:-DDDD

de azert emlekezz ket ev mulva arra amit irtam. akkor is szidhatsz tovabb batran. en tudni fogom, a te felelosseged a helyzeted es nem fog zavarni egy ontelt percemberke kopkodese:-)

ahogy igazabol most is inkabb szorakoztat..:-)
@K.Tomoceusz:

Na viccelj már te is. Minden jelöltet lecsuknak minden egyes választókerületben, ráadásul minden ellenzéki pártból? Ez a feltételezés nem meredek? Nincs az a koncepciós bíróság amelyik ezt képes kivitelezni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Én meg a felelősségem elvonszolja magát a választófülkéig. Te meg nehogy hibát keress magadban, mert te egyszerűen tökéletes vagy. Tökéletesen képes a maszopisták minden állatságáért mindenki mást okolni, egyedül őket nem. És csodálkozol, ha maszopistának néznek. :-D :-D :-D

Ez nagyon tetszik!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szerintem átolvastam és gondolkodtam, de továbbra sincs benne olyan amiért ne lehetne Viktorékat elzavarni. Ennek egyetlen akadálya jelenleg, ha úszás helyett ücsörgünk és telesírjuk a medencét.
@vitéz Thapóccay néma bárány: senki nem okolt a maszopistak korrupciojaert. senki nem okolt semmi olyanert, amit mas tett.

az egyetlen ok az a sudribunko kocsmatoltelek viselkedes, ahogy belecsulaztatok egy feletek nyujtott bekejobba:-)

es az oscocik mneg vannak olyan gerinctelen allatok, hogy akkor inkabb lefekudnek a fideszeseknek, minthogy veletek baratkozzanak ha ekkroa parasztok vagytok. ennyi. tudod, ha nagy a nyomor akkor a kurva is lefekszik csak azert, hogy valami meleg legyen a hasaban...

volt egy eszkoz. nem hasznaltatok. az eszkoz akkor felajanlkozott masoknak. ennyi tortent.

igy meglesz a ti oromotok is, a szocik ki lesznek csinalva. es meglesz a fidesz orome is, mert a maradek egyutt nem lesz kepes osszekaparni az 5%-os hatart az uj valasztasi rendszerben.

oruljetek:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem kell mindet lecsukni.
2010-ben se csuktak le mindenkit.
Lecsukják az esélyeseket és meglengetik őket a médiában.
Az egész párt lehúzhatja magát.

Ezt bármikor megteszik, mert ebben van igazán nagy rutinjuk.
Ez a fidesz már kiskorától abból él, hogy másokat lekomcsiz és lopással vádol.
Kábé ez a fidesznyikség lényege. A lopáson kívül, persze.

De különben sem kell semmit biztosra venni.

Még gondolkodik viktorunk, hogy ez a félázsiai népség összefogható-e demokrácia helyett valami más rendszerrel.

Úgyhogy részemről ebben a cirkuszban nem veszek részt.

Ezt mondhatom biztosra is.

Ennek a kétharmados viktornak a diktátumait én nem fogadom el törvényesnek.

Aztán tőlem mindenki úgy lesi a sziporkáit, ahogy akarja.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az a te bajod, hogy nem látsz az orrodnál tovább. Mi ez a veletek? Kivel veletek? Azokkal akik azokat kritizálták akik most kiábrándulást és csalódást okoztak neked is?

Akkor most te is "velünk" vagy? Te tényleg azokat tartottad jónak, akik megváltozás helyett lefeküdtek Orbánnak? Mikor veszed észre, hogy a szavuk ennyit ér, és aki kritizálja őket az pont ezért teszi? Mert a gerinctelen állatságuk miatt nem lesz itt soha semmi.
@dr. mesterseges szinezek:
A diktatúrának is vannak előnyei.
Például nincs felelősséged az események alakulásáért.
Műveljük kertjeinket és köpjünk a rendszerre.
@K.Tomoceusz:

Mivel csukják le őket? Mi lesz a vád? Hogy ellenzékiek?

Az elszámoltatás biznisz kifulladt, mindenkire minden szart rádobáltak már amivel próbálkozni lehetett. Nincs itt már semmi a tarsolyban amivel ez kivitelezhető lenne.

Ha Viktor bepróbálkozik a demokrácia helyett mással, akkor lesz aki kihúzza a villát a szénakazalból. Én leszek az egyik. De addig minden más eszközt fogok használni, ami a rendelkezésemre áll.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem jok es rosszak.

nincsennek jok es rosszak.

erted?

a szocik, mint eszkoz hasznalhatoak lettek volna egy darabig. mivel gyakorlatilag semmifele pozitiv visszajelzest nem kaptak a probalkozasaikra tulsulyba kerult a fideszvaltok helyett a tulelesert kuzdok kerultek pozicioba, mert a fideszvaltok nem tudtak a masik oldalnak biznyitani erdemben,hogy erdemes probalkozni az olajfaval. a tulelesre hajtok pedig bepucsitottak a masik oldalnak. ezzel mondjuk ugy meg lesznek baszva, a gfuluk kette fog allni, imho munkataborban fognak megrohadni az idiotak. ez az o felelosseguk.

a tietek pedig - milyen halmaz resze szeretnel lenni? bekepzelt idotak? nagykepu idealistak? lilaagyu fideszkezdemenyek? melyik tetszik?:-) - az, hogy inkabb hagyjatok a fideszt hatalmon, minthogy megprobaljatok kompromisszumot kotni. kidobtok egy tomegbazist ahelyett, hogy felhasznalnatok es amikor mar van ra lehetosegetek, akkir koalicios partnerkent kipucolnatok az mszpbol a szemetet, vagy mint feljebb emlitettem, akormanyzasban tapasztalatot gyujtve, kikristalyosodott ertekekkel neki lehet vagni egy DEMOKRATIKUS 2018nak.

igy most se penz, se poszto nem lesz.

mert az legyen tiszta, hogy azok, akik kihatralnak a szocik mogul nem fognak mast tamogatni. es az is legyen tiszta, hogy 2014 utan orban es a fidesz csakis katonai erovel lesz elmozdithato.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Mivel csukják le őket? Mi lesz a vád? Hogy ellenzékiek? "

a vad nem lesz problema..

schifferrel majd megiratjak a feljelentest...:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @vitéz Thapóccay néma bárány:

A békétlenség fekete keze betette a lábát a Varánuszra... :D

Hihetetlen, hogy már mi is egymást anyázzuk... :DDD

"Ha Viktor bepróbálkozik a demokrácia helyett mással, akkor lesz aki kihúzza a villát a szénakazalból. Én leszek az egyik."

Igazából Viktor két éve ezzel próbálkozik, nem is "rossz" eredménnyel.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Hát, volt már rendőrszázados, akit egy fatolltartó miatt csuktak le,
volt már gondjuk a Gyurcsány házának 65 évvel ezelőtti tulajdonosa,
volt Gyurcsánynál probléma a harmadik nej elhalt nagypapája,
volt gond egy vacsoraszámlával -asszem Kóka,
volt gond egy beszolgáltatott cédé - Ibolynál,

hadd ne soroljam.

Nyugihogy mindenkit meg tudnak hurcolni, ha akarnak.
És ehhez értenek igazán.
Meg a média is szereti az ingyencirkuszt.
@K.Tomoceusz:

Alámerülünk és kibekkelünk. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: en nem anyazok..;-)

rajottem, hogy ha valasztani lehet abbol, hogy hagyom, hogy habzoszaju bohocot csinaljanak belolem, vagy en csinaljak masbol, akkor a kettes opciot valasztom..:-D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Mondom én, hogy nem látsz az orrodnál tovább. A napokban örvendeztél te is a nol-os Jávor interjún, ami az összefogás és nyitás lehetőségéről szólt. És amiben feltételül csak annyi jelent meg, hogy ezt a pártpénztárnok ügyet erősen át kéne gondolni, mert azért nyugtalanul alszanak, ha a partnerpárt a Közgép és Simicska bizniszből tölti a pártkasszát. Valami ilyen volt szó szerint, pontosan nem emlékszem, de ne mondd, hogy nem volt pozitív visszajelzés. Sőt, Lázárfalván egyeztetés is volt a közös jelölt személyéről, amit a szocik rúgtak fel Gréczy és a DK szerint is. Sőtsőt a Fabius féle civilek, a zuglói LMP, a DK, meg a fassetuggya ki mindenki közös tüntetést is szervezett ott.

Erre volt a válasz, hogy akkor inkább lefekszünk a fidesznek.

Nem hiszem el, hogy ezt egy olyan ember, mint te nem látja át. Ezt csak az nem látja aki nem akarja látni.
@K.Tomoceusz:

Igazad van, ezek mind voltak. De a hangsúly a VOLTAK-on van, vagyis elsütötték már amit el lehet sütni. Budai Gyula nyugdíjba megy az elszámoltatósdiból, mert már ilyen ügyecskék sincsenek.

Meg számolj kicsit: 200 körzetben körzetenként minimum 4 ellenzéki indulóval az 800 kreált esetet jelentene. Kivitelezhetetlen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én eddig se voltam fenn, úgyhogy nekem semmit se kell tennem.

Srácok fölnevelve, ha akarnak elmennek.
Én maradok tuti, mert az öregek nem maradhatnak egyedül.

Úgyhogy vonulgassanak, szervezkedjenek, szavazgassanak, vagy szenteljék egymást királlyá, köpök rájuk.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem
te nem latod at, hogyha egy bunkonak szaros a nyele, de az eletedre tornek, akkor a szarosnyelu bunkoval kel harcolnood. nem foghatod meg papirzsepivel. majd ha egyonverted aki az eletedre tor, akkor kezet moshatsz...

de jelenleg ez nem akenyeskedos idoszak.

igen, tisztaban vagyok a szocik ezer es egy hibajaval, bunevel. mi tobb, kulonosen meg sem lep, hogy a fokurvaik tovig nyelik orbannak is akar.

de egyet nem tagadhattok.
a szocik demokratikusan kormanyoztak es adtak eselyt a levaltasukra. ergo a jelenlegi helyzetnel minden korulmenyek kozott jobb lett volna. ha egy lepcsovel vagy kintebbb a pocegodorbol, akkor egyet kell lepni. a tobbbit majd utana., de baszki, ha nyakig lotyog a szar akkor ne pattogj, hogy marpedig te marvanyfurdoszobaban akarsz furodni. hanem eloszor ki kell belole maszni.

szoval en pontosan tudom, mekkora gecik a szocik. de kisebbek mint a fidesz es levalthatoak. es ez nekem elso lepesnek eleg lett volna. de nem lett. ugyhogy ezen kar is tovabb szarpaszirozni. en elmegyek mashova, fabiust meg majd elviszik olyan helyre, ahol nem o parancsol hatvanvalahany embernek, hanem egy lesz a hatvanezerbol akinek bikacsokkel parancsolnak. a vallalkozasat allamostijak es/vagy tonkreteszik.

nem latok az oroomnal tovabb? lehet. de az is biztos, hogy nem en fogok pofaraesni abban, ami kiall a foldbol:-D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Bármi mást is megtehetnek.

Ha elismerjük, hogy Orbán 2010-es győzelme - istenkirályság.

Ha elismerjük, hogy a szava - törvény.

Akkor bármit.

Orbán nem fog semmitől visszarettenni.
@Veszett Fejsze:

Azt gondolom, az alábbi megoldás lehetséges 14-ben:

1./ Szavazunk, mert lesz egy olyan "múlt nélküli" összefogás, amelyik eséllyel indul I. Neminyerjükalegtöbbet ellen. 4K+Szolidaritás+Milla. El fogják tudni takarítani OrBányát? Remélhetőleg. Nem komcsizhatnak velük kapcsolatban, nem Sukorrózhatnak /50 milliárba kerül Viktátor GyuFi elleni indulata - hány sárgacsekk adó?/, szóval nincs fogás rajtuk.Ámbár B középnek ok sem kell, csak randalírozhasson... Viszont: nincs politikai gyakorlatuk, vannak ellenben szép kommunisztikus álmaik. Ebből következik, hogy a gazdasági car valószínűleg nőni fog. Ezért később mégicsak be kell vonni néhány szakértőbbet. /GyuFi-Bajnai-Oszkó-Bokros-Békesi?/

2./ Az ismert pártok indulnak külön-külön.
A választási szabályok szerint a fideSS fog nyerni, jó esetben bejut a Parlamentbe a maszop, lmp, dk + jobbik. Maszopot betiltja,/láthatóan ezt szeretné már most/ lmp fleshmobozhat /erre kapott engedélyt a nagytestvértől/, majd manyup anyó nyilatkozik, dk kicsi és erőtlen...jobbik szavazóinak megszerzéséért fideSS még jobbra tolódik.

3. FideSS maszop nagykoala. Ezesetben nincs más, mint a bojkott. Előre lejátszott meccs, minek kimenni a pályára? Persze, Vityát nem érdekli, hogy bojkottálom, Hitlert sem rendítte meg, hogy egy ember nem lendített. Annak az egy embernek viszont fontos volt, ahogy nekem is az, hogy ne legyek biodiszlet egy hatalom játékához. Készülni kell egy más jellegű politizálásra, mert ami eddig történt, nem jutott el az emberkeig.Azt hiszem, inkább ezen kellen agyalni, mint egymást gyepálni olyan elvekért, amik csak magunknak fontosak.

4./ Viktátor nyiltan felrúg minden látszatot,egyérteművé teszi /törvényekkel/, hogy csak ő nyerhet. Ekkor is kell bojkott, mert ennek következményeként lesz egy nagyon tiszta helyzet. Ketten maradnak a színen: I. Szőlőbányász + Vona és csapata. A választások után két héttel Viktátor jogászcsapata meg fogja találni a Jobbik betiltásának módját. Folyt., mint előző.

Gyerekek: három van, szóval ezzel ne...Nem tudod milyen szülő vagyok, és nem is fogom itt elmondani, mi mindent tennék értük. Egy biztos, most csak annyit látok: itthon nem fogják tudni normálisan élni az életüket./És nem gazdasági okokból, az túlélhető, hanem pl az oktatás lerombolása miatt./ Ezerrel lökdösöm őket kifele mert ezt kívánja most az ő érdekük,akkor is, ha esetleg soha nem látom az unokáimat. A legkisebbem zseni, jövőre menne egyetemre. Nem fog aláírni sehány évet, mert ez rabszolgatartás. És mert az demagógia, hogy mi fizetjük, azért kell./A totális leigázáshoz kell./ Igen az egyetemi oktatás is adónkból van, ahogy az összes többi oktatási forma, viszont, amikor munkába áll egy diplomás bizony plussz hasznot hoz az országnak. Nemcsak anyagit, hanem pl. mit kezd egy ország orvosok, pedagógusok, mérnökök nélkül? Tandíjasra esélytelen, szóval a lehetősége csak másik európai egyetemen van. /Mennyivel tisztességesebb volt a részhozzájárulás, amit a fideSS szavaztatott le, az bizony nemcsak milliomos csemeték részére lett volna elérhető./

Akkor tisztázzuk, ki is "Kádár népe". Az én megfogalmazásomban, az aki minden megoldást mástól vár, jottányit sem enged szerzett jogaiból, akkor sem, ha az ország látja kárát, /300 FT-os vizitdíj/ nem akar változást, kispolgár, aki lenéz másokat, és a "fogjuk meg és vigyétek" elvét vallja, és tekintélyelvű. Nekik ígért Viktátor 14 havi nyugdíjat, teljesen ingyenes orvosi ellátást, oktatást,olcsó lakást, autót. /2 szoba , 3 gyerek, 4 kerék./ Nekik ígérte meg, hogy eltakarítja a "komcsikat" /papa-mama mit szólt, nem vágták képen?/, és majd a zemberek ülnek a helyükre. /Csak azt nem mondta, hogy Vitya vezér zemberei./ És Kádár népe az, aki még mindig /miközben saját bőrén tapasztalja a rossz döntések következményét/ OrBánya hívő és rá fog szavazni, vagy hitből, vagy megalkuvásból /Kubatov lista/.
@sörtelen:
Ld. előző hosszúmat, abban benne van, miért nem távoléttel tüntetett Kádár népe.

Maszop elemzéssel egyetértek.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem emléxel 2010-re? Nem kell elítélni, elég meglebegtetni, letartóztatni. /Molnár Gyula XI. ker. polgármestere volt. Nem kedveltem, de el kellett ismernem, nagyon jól csinálta, a kerület egyre élhetőbbé vált. Megvádolták, letartóztatták az önkorm. választás előtt egy héttel. Tv-ben, bilincsben mutogatták. Elvesztette a választást./ 800 x megcsinálni ugyanezt? Gyerekjáték. Majd csoportosan bűnszövetkezetben elkövetett "az államhatalom megdöntésére irányuló" cselekményért. Két hét alatt napi 50-60 ember...bakfitty.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Azt soha senki nem tagadta hogy a szocik demokratikusabbak a fidesznél.

Te ott tévedtél, hogy elhitted van egy szaros nyelű bunkód. De kiderült ezt is eladták már. Ott meg hibázol ha az akarást adod fel, és nem a szocik baszogatását kezded el. Most se lenne késő még kibaszatni velük ezeket a kufárokat. Csak a szimpatizánsaiknak is akarni és hangoztatni kéne ezt végre.

Ha ez meglenne az összefogás is meglehetne. Az LMP és a DK szerint is. De így nem lesz.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Most se lenne késő még kibaszatni velük ezeket a kufárokat"

nem fogod fel ugye?:-)

nem fogjak kibasnzi a kufarokat. ennyi. nektek kellett volna megtenni koalaban, ahogy az szdsz kibaszta a beszedhibas dekeccazkilenc petit. tisztaban vagyok vele, hoguy az osszocik 2 forinter baszzak teherbe a frissen kihantolt anyjukat is. tehat igy kell(ett volna) kezelni oket. de kezelhetoek. ok igen. es ennyi.

az elsodleges szempont a fidesz levaltasa, a demokracia, a jogallamisag es a koztarsasag visszaallitasa lett volna. mert ez jelenleg eletbevago. es a cocik erre igen fasza ezkoz lettek volna a tomegbazisukkal. aztan majd lehet szpeen kikapatni oket egy jarddal es szepen birosag elott szarra szopatni puccslacikan keresztul az osszes tetu tolvajt.

az eroskodjon, akinek ereje van. jelenlegi allapotaban az ellenzekben egyetlen beszmaithato ero volt. budos kurva, de ero.

de azt gondolni, hogy majd a szocik lemondanak a jelenlegi helyzetukben a partifnanszirozasrol tobb volt, mint on- es kozveszelyes hulyeseg.
@szőlőbányász: "Még mindig nem tekintem demagógiának, ha azt mondják, fizessen az többet, akinek többje van."

Fletó NEM EZT mondta, hanem csaknem szó szerint azt a demagóg komcsi alapvetést, amit leírtam.
Beszélhetett volna többkulcsos adórendszerből adódó kiegyensúlyozó lehetőségről, de nem, neki pont SI-demagógul kellett fogalmaznia, mert azt többen értik, ráadásul az adó szó senkinek nem szívügye, még annak sem, aki történetesen az életben nem fizette, de az, hogy "akinek sok van, attól elvesszük"... de finom... éppen csak a tehénre nem tér ki.
@K.Tomoceusz: "Műveljük kertjeinket és köpjünk a rendszerre. "

Ez működöképes, amíg a kertünkön kívül is akad elég föld a vazallusok kielégítésére.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
csendes borzongással követve kiérlelt és presziőz véleménycseréteket K:Tomociusszal, félénken közberebegném, hogy az itteni kommentelők regisztrálni és szavazni is fognak, nem bennünket kell buzdítani.
Ehelyett javaslom a másik által leírtak egyszerű, ámde figyelmes elolvasását.

Ha a helyzetünk olyan lesz, hogy a legtöbb, amit kihozhatunk belőle a bojkottal érhető el, akkor azt _kell_ tennünk.

@szőlőbányász:
"... Nekik ígérte meg, hogy eltakarítja a "komcsikat"
Aha.És Kádár népe ennek úgy megörült, hogy égbe szavazta a fideszt? Ilyen lenne Kádár népe?

Hát nem. Nagyon nem.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Mulatságosan naív vagy ezzel:

"nem fogjak kibasnzi a kufarokat. ennyi.
nektek kellett volna megtenni koalaban,
ahogy az szdsz kibaszta a beszedhibas
dekeccazkilenc petit. "

Koalában már senki nem basz ki senkit sehonnan. Pláne ezeket az arcokat nem, akik most is csak a lóvéhoz húznak és minden mást leszarnak. Mert a nagykoalával ezt teszik. Nem fogod fel, ugye?

Mellesleg nekem meg a még kinek kellene a koalában ezt csinálni? Melyik koalának leszek én a tagja személy szerint? Te nyomod ezt a faszságot minden alap nélkül de rettenetesen meg vagy sértődve, ha téged szociznak le.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Bocs, lehet hogy félreérthető voltam, azt, hogy: "Egy opció nincs: elfogadjuk Orbán szabályait, és nyerünk a 2014-es választáson." nem úgy értettem, hogy "erkölcsileg elfogadhatatlan", hanem hogy "lehetetlen", tehát ebben teljesen felesleges gondolkodni.
@sörtelen: Én erre a Viktorisztánra az egész ellenzék nevében kitenném a bojkott táblát.

Annális inkább, mert a választók az ellenzéknek arra adták a felhatalmazást - az a csöppet,

hogy - ne legyen Viktorisztán.

Ez biztos.

Ha azt akartak volna, a fideszre szavaznak.

Úgyhogy az ellenzék minden tagjának kutyakötelessége a fideszes egységes hatalomgyakorlásnak ellenállni.

Persze, ha a jobbik mindennel egyetért, az elempé jogászkodik, a szocik meg koalícióra lépnek a fidesszel,
akkor nem is kell meghirdetni a bojkottot, mert a fidesznyik anyókákon kívül senki se fog szavazni.
@sörtelen:

Megbocsáss, de szerintem rátok fér. A millió kifogásból nekem legalábbis ez jön le.
@vitéz Thapóccay néma bárány: en nem vagyok megsertodve:-)

en csak felhivom a figyelmed a tevedesre:-D

tolem le is buzizhatsz, mszpsezhetsz, lerajzolhatsz, durvan kiradirozhatsz...

en mar ezt leszarom:-)

mar nincs tetje ezeknek a beszelgeteseknek. megszunt. vege. annak hiszel aminek csak akarsz:-)

a meccsnek vege.

en biztos nem fogok olyan partra szavazni, amelyik belengeti a fideszkoaliciot es nem logatjak ki rogton pocsuknel fogva a parthazbol oket.

masra meg nincs kire szavazni. nem fogom azert beregisztraltatni magam, hogy aztan szanaszet szopassanak, mert raszavazok valami masfelszazalekosra.

ennyi. reszemrol a meccs lefutott. jelenleg EN lettem a legfontosabb magamnak. ergo a magam elete, boldogulasa es szabadsaga az egyetlen ami erdekel. mindenki mas meg oldja meg maganak ahogy tudja.
@sörtelen: Tudod én ismerek elég komcsit,/volt párttagot, munkásőrt/, ők a legkeményebb olyan fidesz fanok. /Talám emléxel, a legtöbb nyilasból ávós lett. Ez sajnos így müxik.:(((
@szőlőbányász:

"Kis ország vagyunk. Csak egy csürhére futja."
@szőlőbányász:
Ne vedd zokon, de ez nagy butaság. Az ÁVO közelébe se kerülhetett nyilas. (Arról nem beszélve, hogy úgy menekültek előle, mint ördög a tömjénfüst elől.) A belügy és az AVH elsőszámú szempontja a "megbízhatóság" volt. Ezért lett annyi zsidó mindkét szervezetben, mert róluk ab ovo feltételezték, hogy nem nácik vagy szimpatizánsaik. Nopláne nem nyilas. Elevenen tépték volna szét.
Úgyanígy urbánlegend a munkásőrből lett vadfideszes tömeg. Pár lehet persze. De hogy sok, meg legkeményebb... ugyan.
Ismertél csak egy munkásőrt is?
@szőlőbányász: Te mire gondolsz? Mert hogy nem a megyópuccs utáni (talán) legelső krédóbeszédére, az ziher, akkor ui. ezt adta elő - még a zindex polfórumának őszinte balos oldala is hüledezett.
@sörtelen:

"nem bennünket kell buzdítani."

Erre mondtam, hogy de rátok fér.
@sörtelen:

Sajnálom, de tévedsz. Az ávó volt a legjobb búvóhely számukra.
"Bár az ÁVH nyíltan hirdette a „fasiszták elleni harcot,” az emberei között sok néhai nyilas is működött, akiket 1945-ben szerveztek be, részben elfogott személyekből, részben a párt szétesése után onnan átszivárgott tagokból és emberekből." /Wikipedia/

Romsics Mo. története a XX. században nagyon jó forrás mindehhez.

Miazhogy. Mi több még a beszervezési módszereiket is ismerem.:(( Nem ám csak "állj közénk, elvtárs!" Igértek lakást, karriert. volt Az egyik a mai napig szomszédom, a másik sokáig a gondnok volt a házban, ahol lakom.

Nem akarok veled kekeckedni, de tényleg kérdezz meg ezügyben egy jó pszichológust. Nemcsak azt fogja elmesélni, miért jobb pártkatonák /rablóból lesz a legjobb pandúr/, hanem azt is, hogyan képes az emberi elme átírni a múltat.

Kedvenc példám a párttag, aki ráadásul a munkahelyén a hangulatjelentéseket írta - ma bősz Jobbikos. A felesége, viszont soha nem volt párttag, mi több már 87-től benne volt mindenféle ellenzéki brancsban-megmozdulásban, volt is otthon ordítozás pl. a szamizdatok miatt. Elválltak, a gyerkek az anyjuknál maradtak. Ha apuci találkozik a gyerekeivel exnejét csak úgy emlegeti: a kommunista anyátok. :)) No, jó éjt!
@dr. mesterseges szinezek: Nem, dehogy. Minap mondta a Parlamentben amikor az egykulcsosról volt szó.
@K.Tomoceusz: "a fidesznyik anyókákon kívül senki se fog szavazni."

Természetesen bojkott esetén Orbán is élni fog azzal az unalomig ismert gyerekeskedéssel, amellyel Medgyessy és Fletó is élt a helyzet élét tompítandó: aki nem gyött, az azért nem, mert annak minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve.

Más kérdés, hogy egy JÓL MEGSZERVEZETT bojkottot, amelyre a pártapanázsból is szánnak kis pénzmagot, meg lehet fejelni egy alternatív választással: a szavazóhelyiségtől egy utcányira felállítani egy standot, ahol stilizált választóívet tölthet ki mindaz, akinek a zorbáni, regisztrációs verzió nem a szíve szottya.
Persze csak jelentős aktivitású passzivitás ütne nagyot, amelyből a vak is láthatná, hogy a zemberek elmennek, de nem mindegy nekik, hogy ki szellőzteti a helyiséget.
@dr. mesterseges szinezek:
Gondolod, hogy csak nyelvjárás kérdése:
- Kéri nyilatkozata a vagyonáról /Azt mondta Kéri, nem szeretek jót mondani Gyurcsányról, de e keze tiszta./
- Me. fizetés jótékony célra /vö. azzal, hogy a csúti diktátor még az általa létrehívott válság alapba sem fizetett egy grandot sem./
- Andrassew közlése a ballib sajtóról mondott szövegéről. /Nem vagyok hajlandó lopott pénzből gründolni sajtót./
- Milliárdosként simán "vehetne" magának egy pártot, ehelyett ÉPÍT. Járja az országot, meghallgatja az embereket. A sokat ekézett miskolci "családlátogatás" pölö arra jó volt, hogy utána azt mondja: rendbe kell tenni a társasházi törvényt.Szerinted? Ezzel szemben Vitézy csapata most hozott össze egy olyan elővárosi buszközlekedési szabályzatot...

Lehet ekézni, lehet sok tévedést a szemére hányni, egyet nem tudsz rá mondani, hogy a demokráciát lebontva egyedeuralmat akart volna építeni. I. Neminyerjükalegtöbbet megtete. És még nem látod mi lesz Viktátor következő lépése. Ha az Unióból is kivezeti az országot, akkor még az ükunokáink is átkozni fogják a nevét. De persze ezzel szemben Gyufit ekézni...olyan középen állunk.:(( Nem vagyok Gyurcsány fan, de azt gondolom, ma ő az egyetlen aki képes Vitya ellen tenni.
Ha láttad tegnap Olgánál Schiffer, akkor tudod, miért is nem indított pert az lmp Stump A. ellen./Mondom magyarul: az lmp a fidesz segédcsapata./
@szőlőbányász:
Hát, jó az első bekezdésbe beleásom magam, majd jelentkezem. A világháború a személyazonosítást szétzilálta, tehát lehet a dolognak alapja. De mondom - neki kell feküdnöm.
Felteszem munkásőr-beszervezést éltél át. Bár nem írtad mikor volt, a karriert szűk körben, diplomások esetén talán felajánlhatták, de egy szerszámlakatosnak mit jelenthetett az ajánlat? (A munkásőrségben messze túlnyomó arányban voltak munkások.) A lakást meg lehetetlennek tartom - egy munkásőr sem ért egy lakást a rendszernek - legfeljebb nagy ritkán függetlenített kerületi parancsnoktól felfelé. De belépésért - nem, ez tuti.

A szomszéd és a gondnok a Fidesz kemény magja?
Mert egyébként egyetértünk, pszichológustól függetlenül.
Átlépve a Gyurcsány kommentedbe: Évek lett meggyőződésem, hogy Gyurcsány tehetségtelen politikus.
Okos, de nincs vezetői képessége. Célfelismerés>tervezés>szervezés>feladatkiadás>ellenőrzés: vagyis a koncentrált és folyamatos feladatellátás ("munkaképesség") hiánya alkalmatlanná teszi.
És orbán nem viszonyítási alap. Ehhez az alakhoz képest egy rablógyilkosba is több erkölcs szorult. Más szóval: nem kunszt orbánnál értékesebbnek lenni.
@sörtelen:
Ebben nyertél, beszervezési kísérlet alanya diplomás, mi több egyetemi oktató. /De nem én voltam, szerencsére, tőlem csak tanácsot kért, hogyan utasíthatná vissza./

Egyik maradt a komcsik mellett, a Thürmer féle bandára szavazott, a másik valóban fidesz szavazó volt /meghalt./

Nem értek veled egyet Fletó ügyben. Láthatóan megtanulta a leckét. Nem ő nyilatkozik, nem ő megy tv-s, rádiós meghívásokra, ha a dk-ról van szó. /Személyes persze más./ A mostani csapatépítése is jobbnak látszik. Abban igazad van, hogy sok "aprómunka" elvégzése nem a kedvence, de ha megtalálja a megfelelő embert a feladatra, akkor rendben lesz. A baj, hogy a karaktergyilkosság olyan sikeres volt, hogy sokan nem mernek mellé állni. /De hadd ne én, olvasd el Paul Lendvai könyvét - a könyvhétre jelent meg, Cavinton nélkül címhiányos vagyok.:((/
Tudod id. Andrássy volt olyan, hogy kitalált ezer dolgot, aztán mások csinálták meg /vagy nem:))/ Kedvencem a magyar vicclap ötlete. Kellene egy ilyen,- mondta. Pár nappal később kihallgatást kért a lap későbbi főszerkesztője és aziránt érdeklődött, mire is gondolt Andrássy konkrétan. Mire a szép akasztott azt mondta: Csinálja meg, ahogy jónak látja. Nekem a sajtó huszár legyen, ne lakáj.
Nem jobb egy ilyen vezető, mint az olyan aki még a Viperaház fantomját is maga nevezi ki?

Ja és nem azt mondtam, hogy értékesebb, bár látom a jobb szó félreérthető. Hanem azt, hogy Orbán nem képes papír nélkül vitázni, /egy tyúkketrec megnyitására is papírral megy, hameg nem, akkor szépen elszólja magát - "félázsiai származék"/, lassú gondolkodású és nehezn kapcsol össze tényeket, poénkodni meg végképp nem tud /Jut eszembe, miért olyan svanyú minden diktátor?/. GyuFi pedig - mivel, ha jól látom osztott figyelmű - azonnal kapcsol, több síkon mozog az agya, és ha kell, 10 ezer adatot lök fejből. És ha olyan, akkor még piszok jó humora is van. /Bevallom, az a gyöngém, ha röhöghetek.:))/Meghallgattam egy dk-s előadát, elenyésző mennyiséget Orbánozott, beszélt célokról, feladatokról, kidolgozandó tervekről - és közben minden beszólásból /közönség részéről/, saját tévedésből viccet csinált. Nagyon jó hangulatú gyűlés volt, 2,5 óra erejéig elhittem, hogy lehet más a politika.:))
@sörtelen:
A nyilas kérdésre, ezt a viccet sem ismerted?

A cigány felvételét kéri a pártba. Elutasítják. Kérdezi a tanácselnök /ha még emlékszel:))/, hogy miért.
- Instálom, azt mondták, hogy a nyilasoknak hegedültem!
- De miért nem tagadtad le, Gazsi?
- Tagadtam volna, de mind ott ültek a bizottságban.
@sörtelen: "Az ÁVO közelébe se kerülhetett nyilas"

a pszichopatakra minden diktatorikus rezsimnek szuksege van es csak kb. 2%a a teljes nepessegnek.

nyugodj meg, az avhban nem keves kisnyilasbol lett avoslegeny, akinek mind1, hogy kinek a neveben, csak embereket kinozhasson. ahogy a volt kommunistak a fideszzben. nekik mind1, hogy kinek a rendszereben, de kiskiralyok akarnak lenni.
@szőlőbányász:
"... akkor rendben lesz. "
Ez a két kulcsszó: _akkor_ és _lesz_.
Valamikor hivatkoztam má rá, de talán most is van helye:
Petrarca (aki komoly filozófiai teljesítményt mondhat magának) írt az ész és a bölcsesség viszonyáról "Az értelemről" fejezetcímet viselő dialógusában:
"Az értelemnek nem az élessége, hanem helyes ítélőképessége és szilárdsága érdemel valódi, örök érvényű dicséretet. ... Mi sem gyűlöletesebb a bölcsesség számára, mint a túlságosan éles értelem. ... A gyorsan váltó értelem ügyeljen, hogy mire vált: ne legyen se ravasz, se tehetetlen, de még inkább, hogy ne legyen felületes és állhatatlan..."
(Reneszánsz etikai antológia. Vál. és szerk. Vajda M. Gondolat, Bp., 1984. p. 11-12)

Baromi erőfeszítéssel nem emeltem ki semmit.
@dr. Bubó: Nincs más békés út.

@lbm: "csak a vikinek hajtja a vizet,", formailag igen. Amennyiben a leadott szavazatok 2/3-a érvénytelen, formailag lehet nyertes, tartalmilag, gyakorlatilag nem. Ezt nem lehet kimagyarázni.
@lbm: "a vikinek hajtja a vizet, és úgy hiszem őt a legkevésbé sem érdekli a gesztusértékű mondanivaló, csak a nyereség... :-("

Ebben igazad van. Ajánlok egy olvasnivalót, ha nem ismernéd.

www.kibulizottorszag.net/
Ha azt is bevezetik, hogy csak a regisztráltaknak küldenek kopogtatócédulát, akkor az is kérdés, hogy a fideszen kívül egyáltalán lesz-e párt, amelyik listát tud állítani...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Márpedig azt hiszem fején találtad a szöget Dupladoktor. A legpengébb Kubatov-előrejelzés érhető el vele, hiszen már 2010-ben is minden cédulagyüjtő pontosan bejegyezte a listájába név és cím mellé, hogyan reagált a cédula-kérésre.
Ez nagyon leegyszerűsödik a javaslatoddal . :)
Asszem az télleg nagy fogás lenne, ha valaki "véletlenül" rátalálna valamely Fidesz-szerveren a lakcímnyilvántartásra...
Bár igaz, a népi levelezés révén már megvan nekik. Kormányzati szerveren.
Hol lehet kapni egy baloldali elkötelezettségű (vagy arra hajlamos/hajlandó) informatikust?
@sörtelen: kubatov listarol ennyit..

magyarinfo.blog.hu/2010/02/18/a_2_000_000_kokarda_es_cedula_orszaga?fullcommentlist=1#c8755548

emlekszem erre a hozzaszolasra, mert rogton kikertem az adatvedelmi biztos velemenyet emailben aki azt valaszolta, hogy ja, ez gaz, de nem tudnak mit tenni ellenuk...

mar akkor mindent behalozott a fidesz az arnyekallammal, amit kiepitett ellenzekikent.

eskuszom debreczenit lehetne inverz banyaszkanarinak hasznalni...
megjegyzem, hogy nem lett volna ez egy rossz beszed, ha ugy kezdi lacibacsi, hogy "embrek.. bocsanat. elkurtam. nem kicsit, nagyon. europaban allamfo ekkora boszmeseget meg nem csinalt, hogy egy elmebeteget szabaditott ra az orszagra..."

es utana johetett volna a tobbi. de igy, mint az arnyekallam vakondokok altal valasztott aktivan politizalo koztarsasagi elnoke nemileg disszonans amit mond..:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
De hamár ide,
" ...egy elmebeteget szabaditott ra az orszagra...", akkor ezt azért ne.

De ezt igen:" nem védte az országot egy elmebeteg megválasztásától."
süti beállítások módosítása