Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.25. 05:13 Fabius

Orbán beleragadt a kádárizmusba

Címkék: fidesz felsőoktatás orbán viktor ellenforradalom kádárizmus

Mondom én, hogy Viktort szívatja a habonyárpi, - vagy elment nyaralni - mert Kedves Vezetőnk továbbra is tündököl saját, Mondd ki habozás nélkül ami eszedbe jut - one man showjában. A gondolatmankót jelentő habony nélkül meg úgy esik ki a polgári demokrata szerepéből, mint egyszeri Bibó kollégista a kacsatáncból, két alkoholos filc belsejének kiszippantása után. 

Kísértet járja be az országot, az ellenforradalom kísértete. Ott vannak a szemetek Alkotmánybíróságtól Miniszterelnöki hivatalon keresztül Pokorni Zoltán irodájáig mindenhol, és a "célvitából eszközvitát" csinálva a frászt hozzák az "öreg partizánra az úttörők előtt".  Pedig a kormány világosan elmondta: a cél szentesíti az eszközt, a picsába már! Mit lehet ezen nem érteni? Kitűzik és elérik, egyszerű ez. Hogy közben átgázolnak csip-csup apróságokon - aktuális példaként a felsőoktatáson - nem számít, hiszen a részletekben elveszni, a jövő nemzedékének sorsát meghatározó rendszert gondos aprólékossággal megtervezni és felépíteni liberális ármánykodás. Ez így jó, ad hoc himihumi a felvételi jelentkezések előtt két héttel, hogy minden zavaros és bizonytalan legyen, a visszavágott keretszámokat el kell intézni egy adósmentő kormánynak annyival, hogy vegyél fel diákhitelt harminc évre, oszt jónapot. Akik ezt nem helyeselték azokat Pokorni Földreköpő Zoltánnak és Szabó Aggályoskodó Máténak hívták, de tegnaptól van nekik új gyűjtőnevük: ők az ellenforradalmárok. 

Olyan ismerős ez az ellenforradalmározás, nem? Hol és kitől is hallottuk ezt? Ja, megvan, maga Kádár elvtárs kezdte használni 1956. november 11-i beszédében: 

"A másik út: minden erővel, a szovjet csapatok segítségét is igénybe véve, gátat vetni az ellenforradalmi hullámnak, megvédeni munkásosztályunkat, parasztságunkat, egész népünket, népi demokratikus rendszerünket, szocialista vívmányainkat és jövőnket a megsemmisítéstől, helyreállítani törvényes és alkotmányos rendünket, a békés normális életet, a jogrendet és hozzálátni égető és fontos kérdések megoldásához, a sebek begyógyításához, új és szebb életünk kiépítéséhez…"

 Ha kiveszed belőle a szovjeteket a tartalomból visszaköszönnek a NER-ben használatos szólampanelek is. Kádár itt kezdte, majd az 1957. május elsejei beszédben kiteljesítette az ellenforradalmazást:


Nem is tudom, hogy a Schmitt ügy után Kádártól szólamokat plagizálni kínos inkább, vagy végtelenül röhejes. Különösen, mert elvtárs úr először azt magyarázta vele miért hívta a nyakunkra a ruszkikat, másodszor meg azt ünnepelte, hogy győzött a nemzetközi proletariátus, éljen soká a munkás paraszt szocialista rendszer. Végül is Orbán is a saját balfaszságukat magyarázta ezzel, az ellenforradalmárok megjelenését így indokolta: "Ez azt jelenti, hogy politikailag nem végeztünk jó munkát". Egyet kell értsek veled Viktorkám, kifejezetten szar munkát végeztetek, és hidd el bátran, az a 110 ezer szülő akinek a gyereke most érettségizett/felsőoktatásba jelentkezettalig várja, hogy a minősítést írásban is megtegye rólatok.

 Annyira belepilledt a kádárista romantikába, hogy teljesen kiesett a szerepéből, és a gazdasági kérdésekről szóló részt ezekkel a szavakkal vezette föl a fidelitaszosoknak: "A fő kérdés, hogy mi a fészkes fene történt Magyarországon". Elméláztál, nem figyeltél, segítek: annyi történt, Kusza Gyuri akkora sallert kapott a tranzakciós adóért, hogy lefejelte az asztalt, mint Bendegúz a leveses tányért, most a könnycsatornájából piszkálja a beszorult fogszilánkot kifelé, és a logopédus fogalmazza helyette a következő győzelmi jelentést. Ahogy elnézem ez az Unió átveszi a vívmányainkat és mindent lemásol a forradalmi új adótörvényeinkről hadova meglehetősen mellément, szerintem arról is várható további ellenforradalmi tevékenység. Én készülnék a helyedben. 

 Legalábbis egy szuszpenzort vennék, tuti ami ziher.

 

 

 

 

 

853 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr804676410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Nem végeztünk jó munkát" 2012.07.25. 12:30:29

Végre egy őszinte mondat. Igaz, nem a felsőoktatás reformjára, mint célkitűzésre vonatkozik, hanem a megvalósítás módszerére, de hát mindig az első lépés a legnehezebb. Mondjuk az ombudsmant keddi, hallgatói keretszám visszavonását kérő állásfoglalása ...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.07.25. 08:02:25

Hogyan lett a huszonéves, a kádári diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04. 09-é...

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.07.25. 08:00:56

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: "hátha ezúttal Vityka jön elő a jelmez alól. "

Az az operaház fantomja.

Vagy esetleg a "Házasodna a gazda!" Gimicsimmás kandúr feleséget keres...
@rodeo36:
Ökomenikus kazán, esetleg?
Na, ezzel nem leszek népszerű..
Csak vicceltem-:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szerintem valamelyik uniós pénzhivatal van olyan geci, hogy direkt gyűjti Gyurika látomásait színes halomba. Aztán 2014-ben kiadják Matolcsy György: legnagyobb tévedéseim címmel, elrettentő példának a jövő generációja számára.
@a szív fészkei: nem lesz börtön, mindjárt dőlnek a falak, csak még szükség lenne néhány repedtfazék hangú énekesre. majd a romok mellett hímezünk hámozunk
@a szív fészkei: akár nyithatnánk egy tanácsadó vállalkozást is ??
@shinichi: aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul:)) Aki nem tudja, hogy valójában micsoda a körülmetélés a fiúknál, az szerintem ne beszéljen róla.
Kicsit engem ez arra emlékeztet, amikor a kutyánkat (fiú) akartam ivartalanítattni, akkor a férjem is, meg a fiam is úgy reagált, mintha velük akarnám ezt megcsináltatni. Szabályosan küzdenem kellett, évekig tartott, mire elfogadták. Addig szegény kutya minden tavasszal és ősszel egésznap vonított a sok tüzelő szuka miatt, és görcsökben fetrengett.
A körülmetélés nem egyenlő a kasztrálással, lehet megnyugodni fiúk.
@Fabius:
Nem lesz olyan kiadó, aki a mai magyar olvasási szokásokat és a gazdasági helyzetet mélyrehatóan elemezve arra a következtetésre jutna, hogy épp most időszerű egy huszonöt kötetes művet piacra dobni. Ráadásul sokat csúszna a nyomdába adás időpontja is, mert szegény Veér András helyett más lektort kell keresni.
@Fabius:

Feritél György: Én és a Varázsgomba.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: inkább bolondgomba nem?

Vagy fogtündér. A barátnőm boldogan kezelésbe venné, egy igazi fogtündér.
@Knósszosz:

Tedd föl magadnak a kérdést: lesz erre örömmel nyújtott uniós forrás, önkéntes lektor, és kell-e a magyaroknak bármi ami ingyen van? :-)
A Kimi gyerek is becsempészte a lompost, jöhet az utódlás projekt beindítása:

index.hu/kulfold/2012/07/25/naszejszakaja_volt_a_koreai_diktatronak/
@Knósszosz:
baszdmeg ezért Nobel sziporka díjat érdemelsz:

ÖKUMENIKUS KAZÁN

brühühühühühü
@Fabius: Ez kell neki!!!! még majd rájöhet, hogy mekkora balf..sz-ék
"A pszichedelikus szerek "kinyitják az észlelés kapuit". Ezeket a kapukat, ha egyszer nyitva vannak, soha többé nem lehet teljesen bezárni. Éppen ezért e szerek használata nagyfokú felelosséggel jár. Ezek a szerek nem a szórakozást, a kikapcsolódást szolgálják, hanem az ember önmegismerésének máig ismert leghatékonyabb (és legveszélyesebb) eszközei."
Feritél György: Elvetettem a Kőccséget. Impresszionista Közgaszdászat (Bullshit Könyvkiadó)
@aritus:
akkor te gonosz is vagy, nem engedted a kutyut a szukákhoz? féltékenység?
egyébként sinchi-nek igaza van ez egy kegyetlen csonkítás...ha láttál volna -én láttam, fotókiállításon- használhatatlan faszokat akkor nem zengenéd eme zengzeteket

éljen a fityma a természet kitalálta a hülye ember meg lerágja mert nem tuggya megmosni brühühühühühühühü

ha mindent amit nem tucc megmosni levágnál finom pörkölt maradna utánad "nyuszika" vadnyúl?
@keresztanya fabi(en): Ez kéne zabálni a főnökeimnek is. Legalább tudnák, kicsodák.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ribanc te bántod őszencségét a feritél tündérgyurit?

brühühühühühühü
@Fabius:

te is fiam gombász? be vagytok gombászva? ma olyan sziporkázás folyik itt, hogy tűzvész veszélye miatt már fel is hívtam a bomeiroákat Novák Emőke és társait a lesbikusokat (Habana-ban a lesbikusokat hívják bombeiro = tűzoltó-nak)

brühühühühühühüh
@keresztanya fabi(en):
az kátrányból van?

brühühühühühü
@rodeo36: nem én nem engedtem, hanem a szuka gazdák nem engedték. Tudod városban a kutyáknak vannak gazdái.
Valóban nem láttam ilyen kiállítást, én csak azt tudom, amit a férjem mesélt a fitymaszűkülete miatti műtétről, ami 4 éves korában volt. Meg a műtétet megelöző fájdalmairól. Ennél sokkal de sokkal humánusabb lett volna 8 napos korában körülmetélni.
@rodeo36: NEEEEEEEM szurkos papírból.
A Hungaroringre, olcsó belépő, állóhelyes.
@aritus: Milyen könnyen kiosztod kinek miről van joga beszélni. Én legalább szót tudok emelni, amikor döntést hozol helyettem, hogy miről beszélhetek, és miről nem, de egy újszülött?
Hogy lehet egy embert egész életére determinálni? Nem lesz baja valószínűleg, mert szerencsés korban élünk, de itt az elvről van szó. Az önrendelkezéshez való jogot csorbítja. És az alapvető jogokat nem korlátozhatja a szerencsétlen áldozat szüleinek tévképzete. Mit szólnál ha egy fényevő abban hinne, hogy le kell vágni az újszülött gyermek orrát? Vagy a bal lábáról a kisujját? Az nem feltűnő, nem is akadályozza az életben.
@sörtelen: Természetesen a nevezett királyunk uralkodását követő időkre vonatkozik.
Elnézést kérek a - nem egyértelmű - fogalmazásért!
Woody Allen: Ha az impresszionisták gazdasági miniszterek lettek volna.

Kedves Theo!

Ma a Róna Peti lehülyézett, mikor hatalmas lila lángnyelvekkel díszített adókat vetettem ki a Kincstárra, és a Nemzeti Bankra! Én művész vagyok, nem tehetek róla, hogy a teuton hivatalnoklelkük képtelen befogadni az újat! Szerencsére Viktor töretlenül hisz bennem.

Vannak azért jó híreim is, a módosítóim iránt élénken érdeklődik a New York-i Modern Művészetek Múzeuma! Képzeld, még retrospektívről is beszélnek!

Ma a Veres Jani azt mondta a folyosón, azért kedvel, mert mellettem még ő is pénzügyminiszternek tűnik. Szerintem gúnyolódott. Nem állta a tekintetemet, zavartan elsietett, azt mormolva, hogy otthon égve hagyta a gázt. Tudom, hogy villanytűzhelye van.

Ne haragudj, tudom, hogy a terhedre vagyok, de a múlt héten egy sugallat hatására a családi költségvetésünkben megváltoztattam néhány előjelet, ezért most egy kicsit rosszul állok. Küldj, amennyit tudsz!

Gyuri
@rodeo36:

Én alkohollal se, nem még ezzel. Az én tudatmódosítóm a sebesség, azzal meg nem fér össze egyik sem. :-))
@shinichi: mea culpa, most már tényleg belátom, hogy a körülmetélés az élet megrontója, a gyermekek veszélyeztetője, boldogtalanná tevője. Ha ez nem lenne, csupa boldog, felszabadult kisfúcska szaladgálna szerte a világban.
De nem azért jöttem, hogy dicsérjem a körülmetélést, csak kissé tulzottnak tartom a körülötte levő hisztit.
@Fabius:
Na, ez az, amire az Unió nem fog pénzt adni.
Gyuri összerendezett vízióit nem fogja kiadni senki, főként ha az EU-s támogatást igényel. Ha esetleg Sajdik, vagy Balázs-Piri illusztrációival színesítik, talán van rá esély. Persze tananyag lesz majd nem is oly sokára, de az nem azért lesz, mert követendő példa.
@keresztanya fabi(en):
Sajna nem, de de van egy jó helyem a kerítésen kívül. Onnan lehet három kanyart látni, ráadásul a hang a lényeg!! Aki élőben nem tapasztalta, annak kár is beszélni róla!!
Egy húron pöndölünk vala...
Jó éjt Neked!! (is)
@keresztanya fabi(en):

Gyuri észlelés kapuja akkorára van tárva, hogy a billencs Kamaz tolatás nélkül megpördül a félfái közt, amíg leszórja magáról a szivárványokat.
@aritus:
majd a te saját fitymádat ajánld fel a BAÁL oltárán...utána zengjed a hülyeségeket...vedd má' észre...hogy a más fitymájával keresik halálra magukat millió kuruzslók ti nők meg kikiáltottátok, hogy a fiúk ettől élveznek hogy fitymátlanítva vannak

mialatt kedves barátaim akik meg áldva ezzel azt panaszolják, hogy egyre gyengébben élveznek ha egyáltalán mert kiszárad mint akácfa karó és 1 collal hosszabbnak láccik de olyan mint a fagyott nyúlláb...szegény kutyád jól kibasztál vele nálatok kutyazárda is van meg kutyabarátok egymás között csuhában? töketlenűl

brühühühühühühühü

vedd már észre, hogyha nem lennél nevetséges akkor gonosz lennél
@keresztanya fabi(en):

Így is mondhatjuk, bár nekem mindegy, nyomni vagy húzni kell a gázt, földön, vízen vagy levegőben történik, a hangsúly a gyorsanon van :-)
@Knósszosz:

Most nem értünk egyet. Gyuri víziói olyan borzongató humorforrást jelentenek, hogy tuti nem maradnak megörökítés nélkül. Azt nem mondom, hogy az illusztráláshoz az említett urakat nem kérik fel teljes joggal :-)
@Fabius:

akkor már a 6-dikba kapcsoltál? a sebesség nekem is szédítő de még sohasem szédűltem el tőle (kivéve amikor egy üveg Gran Marniers és 20 doboz kronenbourg után vezettem és a 35. kilométernél megtanítottam repűlni a kocsit, talpra landolt de a motor kiesett, igaz tovább morgott mikor felébredtem még a fények is fenn voltak igy a pampákon láttam, hogy a "seholsem" vagyok...annak is a közepén de egészben fitymával)

brühühühühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Attól függ mivel. Autóval 274 km/h.
@rodeo36:

Nálam az iszik és vezet nem játszik. Az élvezet akkor jó, ha tiszta a fej :-)
@Fabius: majdnem egyezik, de akkor én azt éreztem, hogy már semmit sem tudnék tenni, ha valami gríz lenne. motorral 210, de visszafelé 130-nál fekvés. na az nem ízlett annyira
@aritus: Nem a tett súlya a probléma. Hanem az indíttatás. Ami ugyanaz, mint a gyermekét halálra éheztető fényevőé, vagy a minden napéjegyenlőségkor emberáldozatot bemutató inka főpapé. Hiszel benne, hogy vélt igazad, vizionált erkölcsi fölényed jogalap bármire is. Hát nem. Azt hiszik emberek, hogy ha meglelik az "igazságot" az feljogosítja őket arra, hogy döntsenek mások helyett.
Mea culpa? Ne nekem, annak gyermeknek, aki helyett döntést hoztál: olyan leszel mint én, így fogsz élni életed végéig. Nem az a kis bőrdarab számít, hanem hogy elvetted szabadságának egy morzsáját.
@Fabius:
nálam első és uccsó volt ez...azonosan csinálom mint te

a 274 km/óra az izgis lehet...még autópályán is hát még rally-ban
@rodeo36: láttam egy videót, egy német rallys csaj vitt újságírókat M5-ös bmw-vel az új m5 sajtóbemutatójára a szállodából az eseményre. nem szerettem volna én kitakarítani azt az autót :)
@shinichi: hát erre már csak rodeot tudom idézni:
brühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Sabine Schmitz:

www.youtube.com/watch?v=mNemK-xKfZY

De ettől sokkal viccesebb, amit egy Ford Transittal művel a Nordschleife-n:

www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc
ezt reggelig fejtse meg valaki: hogy kerülhet Németországban feleannyiba a téliszalámi, mint otthon? (4.50 ojró)
@rodeo36:

A 274 igazából unalmas, az csak pályán lehetséges. Rallyban ilyen nincs is, ott az autókat rövid áttételekkel a lehető legjobb gyorsulás-kigyorsításra gyúrjuk, egy rally autónak a rövid áttételezés miatt 200-220 körül vége van.

De amit cserébe kapsz az egy nyomsávos tört aszfalton, millió kanyarral, 170-200-al a fák között, na az a valami :-)
@keresztanya fabi(en): 2 in 1 a fonóba` gyühetnek a kuncsaftok. Népiesch és olyan libsis is, perverzen izgi, nem?
@aritus: Nem olvasták, hogy vannak előnyei. :-DDDD Azért a zsidó pasik elég kedveltek, mint szeretők valamiért... HA annyira borzasztó lenne a következménye, ahogy Rodeo előadja amerikai viszonylatban, nem lennének már rég zsidók - ezt mondjuk sokan nem bánnák ugye - nem lennének elég nagy számban arabok sem és halódna ki Amerika, Ausztrália. Most valahogy nem erről hallok.

Mivel ez orvosi kérdés is, valószínűleg német és osztrák honban megnő majd a műtétre javasolt fitymaszűkületes srácok száma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én vagyok a varázsgomba. ez jobban leírja az agydiaréját.
@Fabius: Bocsi de nálam a sebesség valahol itt kezdődik. :)

youtu.be/PLXhPoxytsM
@Fabius:

nekem a max 140 volt afrikai földúton ami nem volt gyalúlva azaz minden kerékvágás kimélyítve és ahol a nehéz vörös homok fellazúlt ott mint a jégpálya viselkedik a többit tudod erdőben tehát nincs más csak vagy betalálsz a fák aközé vagy elkapod a fát de az is izgis egy 35 km-es úton -oda vissza 70- volt vagy 60 kanyar és hegyi szerpentin aminek egyik oldalán a mélység

élveztem számtalanszor
@a szív fészkei:

namost akinek időben levágták annak nincs összehasonlítási alapja te meg sohasem fogod megtudni hogy mekkorát élvez ha élvez...az hogy ügyesek az fityma nélkűl is igaz, számtalan zsidó és mozlim létezik fitymásan -szentségtelenek- és nem igaz vágynak szentnek lenni...rólad nem hittem volna, hogy benyalod ezt az olcsó valáási maszlagot

szexológiailag meg nincs az mérce amivel a szexológus meg tudná mondani mennyivel többet élvez vagy nyög

brühühühühühühü

de te higgyed hogy a vágott a jobb
@aritus: " mea culpa, most már tényleg belátom, hogy a körülmetélés az élet megrontója, a gyermekek veszélyeztetője, boldogtalanná tevője. Ha ez nem lenne, csupa boldog, felszabadult kisfúcska szaladgálna szerte a világban."

És mi van olyankor, ha az a gyerek, amikor felnő revideálja a nézeteit? Ha valami teljesen más dologban hisz, vagy a semmiben? De a bélyeg, amit a szülei akaratán kívül ráerőltettek örökre megmarad! Örökre magyarázkodásra fog kényszeríteni egy embert, aki nem tud, vagy nem is akar azonosulni egy vallással! Neked, mint nőnek lehet, hogy ez semmi, de neki, mint megcsonkított férfinek lehet, hogy az életét teszi tönkre. Nem beszélve arról, hogy emiatt akár még életveszélybe is kerülhet. Te sem gondolkodsz, csak a szájacskádat túráztatod...
@Fabius: Na azért nem olyan őszinte a kis menyecske mosolya. Jááááááááááj, szegény elvtársnő, belegondolok a sorsába, a hideg kiráz. Istenem ezt a holdvilág képű malacot elviselni tapsikolva, fúj.
@Fabius: Ők meg ugye a jók közt is az egyik legjobbak. :)

youtu.be/W6tB8Lf7YoU
@rodeo36: Csillagom, mindkét változatot ismerem, legyen ennyi elég. És nem láttam azon, akit érint ez a téma, nagy szenvedést, hanem sőt le kalappal előtte. Ha az megjátszás volt csak hosszú évekig a pasim részéről, amit tapasztaltam vele feleségeként, akkor nagyobb műsort adott mindig, mint tíz Jászai Mari és ötezer pornósztár.

De te persze tudod mindenkiről, hogyan élvez, mert voltak erre hivatkozóan szexben nem kiemelkedő ismerőseid és az ő szavuk a döntő. Én meg hálisten nem futottam bele hendikepes pasiba még eddig semelyik fazonból. Most már meg tán nem is fogok.

Persze nem feküdtem le a világ össze fitymátlan faszijával, ja, ergp belém lehet kötni. Szóval te vagy a hitelesebb forrás, mert tudod, ki nyög igaziból, ki nem. Mondjuk, én nem csak erre alapozok, de ha vita van, te mindig mindent jobban tudsz. :-D Már megszoktam.

Nem azt mondom, hogy hajrá, de azt igen, hogy nem tapasztaltam a hátrányát annál, aki így élt. Hanem az előnyét, ha már mérlegelünk...

Én nem avatkoztam bele a fiam testi struktúrájába, mint írtam tegnap, megoldottuk masszázzsal, tehát nem kell nekem támadni, hogy elvakult nyiszpárti lennék.
@Fabius:
a váltókat és a többi csatlakozó egységet ti gyártjátok, vagy a gyár eleve ad rally váltót az erő höz és gyors váltáshoz...nagyon kell ismerned a váltódat hogy mindent ki tudj hozni belőle...standard Mustanggal próbáltam játszani az 5 literes motorral...hát már az sem akármi annak alapján van ötletem milyen lehet a spec váltó

egyébként bárhol -forgalomban- a 200 fölötti hatalmas koncentrációt és minden résztvevő nagy fegyelmét kövtelei betartva a játékszabályokat

hülye Volgás magyar állami sofőr csinálta autobahnon, hogy a nappali fényszóró ellenére sávot akart váltani a gyorsítóban...semmi nem maradt belőle de sajnos a másikból sem

szörnyű
@a szív fészkei:

Unom már a fityma ügyet de azért azt megjegyezném, hogy se a zsidók se az arabok nem fognak kihalni, ha holnaptól életbe lép náluk is a fityma megmaradás törvénye. A világ összes többi népe tök jól elvan a maga fitymájával a kipusztulás réme nélkül.
@Gábriel angyal:

Versenyautót építeni van/volt pénzem, vadászrepülőre speciel nincs.
@Fabius: Hát ilyesmit nem is várnék el tőled. ;)
@Fabius: Ezt beszéld meg a rabbikkal meg a ulemákkal. Hogyan dolgozzák fel, hogyan nem - de akkor ne csorgassák a dedek fejére se a vizet és ne nyírják le a buddhista gyerek fejét golyóra. Vagy-vagy. Mindem csecsemőnek önrendelkezsée lehessen saját teste és szelleme felett.

Egy se mondta, hogy kéri a locsipocsit vagy a borotvát.

Ha Németország így beleavatkozik vallási dolgokba emberjogi szempontokat szem előtt tartva, akkor tegye következetesen.

De meglesznek kiskapuk, mint mindig a történelem során, az biztos.
Amúgy meg linkeltem, hogy vallási cécó ide-oda, a fitymátlanítás - mondjuk pl. a nem túlzott higiéniától tomboló Afrikában - a nők életét teszi könnyebbé kevesebb fertőzést beléjük tunkolva. Az az ökölszabályod, hogy ki hogyan mossa, ha mossa egyáltalán,sajna nem mindenütt aranyszabály is.
Szóval ez azért most kicsit olyan, mint a vad biós szülők harca a védőoltások ellen. Nem kell, mert okozhat autistaságot - vagy nem, ki tudja -, nem kell, mert csupán a gyogyógyárak mocskos biznisze, nemkell, mert csak, de aztán a következmények - járványok - másokat sújtanak. Mindennek két oldala van.

Ha már farkak, akkor íme az igaziak: www.borsonline.hu/20120725_nem_kap_fizetest_a_marslakok_stabja_a_leallas_alatt_

Bele kellett futni a tutibiztos maflásba, ez a Jáksó tényleg ennyire hülye, vagy Habony ennyire nagyhatalmú? És ennyire szar? Ezeks zerint igen. És ettl város, hogy Orvbánnak józan dumákat írogat...
@rodeo36:

Ez egy speciális műfaj. Vehetsz gyári autót ami erre van kitalálva és megépítve, ha van rá pénzed.

Ha nincs - annyi - akkor keresel egy olyat, mint én, aki megépíti neked amit kitaláltál. Úgy kell ezt elképzelni, hogy vannak itthon is olyan manufaktúrák akik egyes részegységeket gyártanak. Pl én magamnak gyártom a váltó belét, de a hozzávaló szinter vagy kerámia kuplungtárcsát az erre szakosodott gyártótól veszem hozzá. Kitalálom az adott autó futóműgeometriáját, és az igényem alapján legyártatom a szintén hazai gyártóval rugóstól, gólyalábastól. És ez így tovább a dugattyútól gyűrűig, hengerfej módosítástól vezérműtengelyig, megemelt olajnyomástól a programozott magasnyomású üzemanyagrendszerig.
@a szív fészkei: " Csillagom, mindkét változatot ismerem, legyen ennyi elég."

"Csillagom"! Nő létedre ( persze, ha elértél egy bizonyos kort és tényleg gyakorlod a szexet ) tudnod kellene, hogy a szexuális kontaktusban (értem ezalatt a dugás, szopás, bármi, hogy nőies legyek) a fitymának semmi szerepe nincs, és a kellőképpen felajzott hímvesszőn meg sem találod, ha akarod sem! Ezt ki tudja miért, de így alakította a természet. Minden változattól függetlenül normál esetben! Ha esetleg mégis, akkor a szerelmednek valamilyen orvosi beavatkozásra van sürgősen szüksége, vagy veled, mint nővel van valamilyen probléma. (pl. nem vagy egy Claudia Schiffer, vagy hasonló :-)). Gondolkozz el rajta...
@a szív fészkei:
nekem nincs igazam...mivel kurvára off lenne itt, bár ugyanannyira tanulságos...jó lenne tőled tudni a különbséget...pontosan, anatomiailag precízen

tudva azt, hogy a zsidók ragyogó oktatásban részesítik ifjúságukat ezzel kapcsolatosan is, tehát valami alapja van...

szóval várok egy kis pornót...brühühühühühühü

egyébként feladom mert nekem van a saját ismeretanyagom és neked is a sajátod és ezek nem felcserélhetők, semmi módon

én láttam teljesen közelről amint afrikai család csinálta a kb 7 éves fiúgyermekükön fájdalomcsillapítás nélkűl...hát ilyen filmet még nem csináltak

azután 35 éves barátom panaszolta és mások megismételték -volt annyi bizalom közöttünk- hogy nem az igazi...sőt

neked más élményed van

az jó

kis összehasonlítás...anatómiával...jó? ott az offon
@Fabius:
ja majd megfeledkeztem a beömlésről és tartozékairól..persze üzemanyag preferenciád is van?
te el vagy látva gépekkel alaposan vagy nagyon értesz hozzá a hagyományos fogazókkal is lehet egyesével az meg mérnöki csoda

gratulálok az irigykedésen kívűl
@a szív fészkei:

Aki vallási okokból megcsináltatja az tegye, nekem aztán hótmindegy amíg nem az enyémet piszkálja.

De azért ne tegyünk egyenlőség jelet egy vízzel leöntés és egy maradandó testmódosítás közé. Kereszteléskor meg nem skalpolnak. Abban igaza adok valakinek itt feljebb, hogy bizony legalább a nagykorúságot - vagy a döntésképes kort - illene vele megvárni. A fejed lelocsolását egy vállrándítással elintézed és leszarhatod következmény nélkül. De a levágott bőrkéd után hiába vonogatod a vállad.

A higiénia meg vagy van előbőrrel is, vagy nincs nélküle sem. Aki nem mosdik az nem csak a faszát nem mossa, többnyire a kezét se. A fertőzéshez nem kell meg is dugnia, elég, ha csak hozzád ér.
@a szív fészkei:

igen, mindenféle izé ami hit az legyen a felnőtt ember szabad választása és bármilyen szülőt igenis büntessenek meg -elvégre a 21. században vagyunk DC és nem AC- keményen aki bármi baromságot elkövet és ha nem tartja be a tudomány által kidolgozott és kurva sok pénzben fájó kutatások eredményeit

egyszer talán ez is létrejön és fejlettebb zsidók is felismerik hogy nincs szükség a csipkebokor lángjára fityma piritásra

brühühühühühü
@rodeo36:

Az üzemanyag kulcskérdés, hisz a meghajtás mellett az hűti a dugattyú tetejét. Ha gyenge minőségű, vagy "szegényre" van állítva a benzin-levegő keverék, akkor elolvad, mint a picsa. Ezért ezek a vasak a kereskedelmi forgalomban kapható legjobb benzinekkel mennek, és itt nem feltétlenül a kúton tankolhatóra, hanem speciális benzinekre gondolok. Mint pl a 105 oktános, amivel a benzinmotoros repülők - AN-2 pl - is mennek.
@a szív fészkei: nem a NER díszkiadása volt?

már tiltakozni sem lehet

a zsenik eredményei tündérgyuri és mesemihály kalandjai a nagy pagonyban

brühühühühühü

füles meg röhög rajtuk zsebibaba meg kikandikál
@Karipapa01: Na most a pikírtségeden kívül nem nagyon értem, mit is akartál írni, de hogy nem vagyok Claudia Schiffer, az stimmt. Arra indulsz be? Örülök a magam mediterránságának, franc akar német kinézetű német nőnek kinézni. Persze Schiffer szép volt anno a maga módján több órás előkészítés után profin fotózva, viszont ma már egyre lóarcúbb, olyan, lassan mint az anyukája,aki annyira nem bombasztikus szerintem.

Na de ennek a schiffertelenségemnek ellenére voltak kellően felajzottak a közelemben,nyugodj meg, minden biológiai ténnyel tisztában vagyok. Azzal is, hogy néha a felajzottság menet közben érődik el kis praktikákkal és biza annak is feelingje. Nem kell mindig kivont karddal rohangászni összevissza. Ja és férjekről beszélek baba, akik vannak néha pihenő tartásban is.

Persze te délcegen mindig a topon voltál egész férfiúi élted során, hogyne persze, csakis, soha asszony ott nálad nem látott semmit, annyira hódoltál Priaposnak, hogy finom legyek és nőies. Az már fájó betegség, ha folyton csak mered,de te tudod, mi a jó neked.

Na Rodeoval majd megtárgyalom a továbbiakat priviben ;-DD, mert ez itt már lassan a hajdani jó Veres Pali bácsii magasságokba szárnyal. Korosztályosom vagy, tehát tudod kiről beszélek.

Na peace, élvezd az ékességedet összes volumenében, keresztben, hosszában, témát lezártam. ;-DDDD
Na jó! A higienia igen fontos dolog! De ma már nem menetelünk a sivatagban hónapokig, ahol még ivóvíz sem nagyon akad, nemhogy tisztálkodási lehetőség. Ma már nincs szükség arra, hogy vallási szintre emeljünk egy bizonyos megcsonkítást (gondolom anno azért kellet, mert nem aratott túl nagy örömöt a férfiak között), amikor a tisztálkodás általában megoldott. De mint vallási hagyomány megmaradt. Nincs is ezzel baj, csak nem kellene fétisizálni. Különben pedig a fitymaszűkület miatt végrehajtott műtét és a körülmetélés nem ugyanazt eredményezi minden tévhit ellenére. Felnőtt korban teljesen más képet mutat! Hölgyeim! Ezt önök bizonyára még nálam is jobban tudják :-)))
@a szív fészkei:

Kedves @a szív fészkei! Itt a vitánink során sokmindent megtudtam rólad:
- nem vagy egy Claudia Shiffer. Valószínüleg inkább a Miloi Vénuszra hasonlítasz. Már alkatilag gondoltam...

- "mediterrán" tipusu holgy lehetsz (te mondtad), sötét hajú, dinamikus, szenvedélyes. Számomra nem baj, a kisebbik fiam menyasszonya is spanyol leány, remélem el is veszi... Ő tudja...

-nem vagy tini, hiszen emlékszel Veres Pálra...

-nem tegnap láttál életedben először hímneműt. Nem ragozom...

-feminista érzelmeid vannak, hiszen hibáztattál engem azért, mert egy neked nem tetsző antifeminista blogra hívtam fel a figyelmed.Valószinű, hogy egyszer már megégetted magad egy olyan férfivel, akiről azt hitted, hogy Adonisz, de menet közben kiderült, hogy moloch...

-elkötelezett liberalista szemléletű vagy (különben én is, csak nem annyira) mivel a szabadságjog érdekében olyan vitákat is felvállalsz, amiről azt hiszed, hogy a szabadságról szól, pedig fenét!

-több férjed, élettársad lehetett, de legalább kettő.

-ha egyszer beindulsz kíméletlen vagy és igazságtalan. Viszont utólag némi önvizsgálat után hajlandó vagy a toleranciára.
figyellek :-))
@Karipapa01: :-) Na elég jó tipizáló vagy, rendőségen dolgozol? 53-as vagyok, hát tényleg nem vagyok mai ripiropi. Kösz, a Miloi Vénusz csodálatosan szép szobor, nem venném a bátorságot odasorolni magam. De azért bojler sem lennék. Annyira nem égettem meg magam férfival - estem persze pofára, ki nem? - , én nagyon is szeretem őket, sok mindenben igazuk is van a vad feministákkal szemben.

Annyira igazságtalan lennék? Sajnálnám. Amíg még lehet beszélni, szerintem beszélnünk kell, mert különben nagyon szar világ jön. Amit ezerrel készítenek is: erről szól ez a progresszív blogbejegyzés is fentebb, hogy mit akar Orvbán a felsőoktatással és miért. Figyelj csak, kell a kontroll, látod el-elszállok. :-DDD Na jó éjt, az se titok, hogy néha nehezen alszom el sajna.
@a szív fészkei: 1,60-1,65 magas lehetsz, kb 75 kg, az eredetileg sötétbarna hajad most vörösre fested és legalább két gyűrű van az ujjaidon! Imádlak!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Gondolom be akarnak törni a piacra dömpingárral:)
@Secnir:
A nők genitális műtétje (abban sz összefüggésben, ahogy itt szóban forog) a csikló kimetszése, azon egyszerű okból és célból, hogy a szexuális élvezetet ellehetetlenítse. A házon kívül fogant örökösök kiiktatása ősi törekvés, a matriarchális (anyajogú) leszármazás anyagi okokból történt megszűnésének kikerülhetetlen bekövezte után. Markáns megnyilvánulása volt a római jogban az újszülött felemelése (tessék utána nézni), mint elkülönült, nyilvános jogi aktus: a férjnek nem keletkezett automatikus apai kötelessége a feleség szülését követően. Mérlegelési és döntési lehetősége volt, még a legtisztességesebb(nek vélt/tartott) feleség esetén is.

Nem folytatom, számomra nyilvánvaló.hogy a cirkumcízió és a vagyoni jogérvényesítés brutális módja (Indiában - és általuk Afrikába áttelepítetten - a _mai napig_,) nagyon másról szól. A higiéniát pedig csak közvetett hatásként értékeljük, mert a zsidó vallási rituálé pontosan kijelölt Tóra-helyből fakad. ("Szövetségem a testetekben örök szövetség" , "Akit nem metélnek körül, azt irtsátok ki népemből, mert megszegte szövetségemet". Valami ilyesmi.)
Pál is tudta, mit csinált, amikor pont ezt a követelményt szüntette meg. Az ezzel kapcsolatos zsidó vallási dilemmáról máskor.
@keresztanya fabi(en):
"Én alapban egy hisztis picsa vagyok, de én csendben maradással szoktam elérni"

Kedves Hisztis Picsa és sorstársai! Ezúttal tisztelettel felhívnám a figyelmét mindenkinek akit illet:
A passzív agresszivitás miatt vernek, majd fujtanak meg sok-sok (kívülről látszólag)igen rendes asszonyt. Mert a csend is felhalmozódik, mint a guanó! Az ellenszenvnek is van evolúciója és kritikus tömege. A "csendben maradás" önéletveszélyes stratégia, amire normális Anyuka időben felhívja leánykájának figyelmét a természet piros virágjának első megjelenése környékén.(Egyébként a téma megalapozásához pl: Fekete Gyula: A hű asszony meg a rossz nő. Magvető Zsebkönyvtár, Budapest,1963.)
Másik - esetlegesen - érdekes gondolatmenet lehet a gyónás szerepének ("feloldozás") végiggondolása a megélhető (házas-)élet szempontjából.
S fenntartom: kis dolgokon nem bukik egy házasság. Szív például maga írja le, hogy a Kiválasztott nem figyel rá a kezdetektől fogva. Elbagatellizált egy alapvető dolgot (és különbséget), mostanság meg (igaz negyedszerre, de mégis) üvöltözik miatta.
Mert hiába az ok a szemétleviteli automatizmus hiánya, a dolog "hát még ennyit se teszel meg értem magadtól (ennyi év után)?" kimondatlan (vajh' miért kimondatlan?) haragba öltöztetett fájdalmáról szól. Szerintem.
Amúgy a téma oldásaként javaslom Tabi Lászlónak "A család nemtője" című krokiját.
@Karipapa01: Na drágám, a magasságom stimmt. A súlyom - az eredeti őzikeséghez képest tényleg sok - 61-63 körüli, a 38-as cuccokba beleférek. 75-tel már Mohácsnál agnoszkálnának azért, azt nem bírná el a hiúságom.

Mediterránt írtam, az nem festett vörös, nem vagyok Bangó Margit, bocs. Brunette, amilyen megszületésemtől fogva vagyok ;-) Őszülve. Két kezemen két-két gyűrű van egymáson: két antik, azt meg fogni két vékony, egyik jegygyűrű.

Na profilozz tovább!! Jó lesz majd ez, ha keresnek TEK-ék dead or alive, mert hímzünk keresztanyával felforgató pólókat. :-DDD
@sörtelen: Mindenki profiloz, de jó!!

Szerintem az elején a valóban kis marhaságok növik ki magukat nagy gonddá, pont azért a csalódásért, hogy ennyi idő alatt még ennyit se tanultál meg rólam... Meg ugye ilyen - idősebb - korban két ember összezáródik, hisz nincs az a megmentő napi rutin, hogy elmentek reggel, találkoztak este és akkor sok-sok feszültséget másokon lehetett addig levezetni. Most meg így egymáson kénytelenek néha.

Persze sörtelen nem így tesz, meg van egy barátnőm, ő negyven éve kivevés nélkül kritikamentesen imádja az ő urát, de ezek kivételek. Vagy hazugságok, de én őszinte vagyok, nekem az a kényelmesebb. Másnak a vakítás.
Nem a hallgatás-bajnokságon játszom, mivel volt lánykoromban olyan bajom/műtétem, ami ilyen miatt ért el idegi alapon. Na azóta, ha valami bánt, ami a csövön kifér, nem nyomok el semmit magamban. Szerintem ez a jobb, noha emiatt nem is vagyok rendes , csendes asszonka, ja. Azok fekszenek a sírkövek alatt, mint a legjobb anya és feleség...

A Kiválasztott szerint ő igenis figyel rám, szerintem meg nem, vagy nem jól. Erre írtam a különböző szocializációnkat - noha mi egy fajtából, társadalmi rétegből, hasonló anyagi-kulturális körülmények közül jöttünk - hogy az is idősebb korban erősebben kiütközik. Mert a mentalitás már nagyon más volt a családjainkban. És ez a difi, amikor elül a rózsaszín hormonhabzás - elég soká tartott nekem, ezüstlakodalomig - bizony kiderül és zavar, ja - ez igaz.

És akkor módosítani kell, kéne - ami idősebb korban már nehezebb. A csend az valóban halálos, ezt aláírom. De mindenkinek van egy stratégiája, amivel túléli az életét.

Tökéletes kapcsolat - még szülő-gyerek, sőt anya-gyerek közt sincs - egyszerűen nem létezik, mert, mint Popper aranyköpetei között fellelhető, emberek volnánk millió gyarlósággal. Minél közelebb áll valaki hozzád, annál jobban tud megsérteni és vice versa. Pont, mert elvárod, hogy legyen a második bőröd, ami marhaság, de mégis van ilyen igény párokban.

Mi legalább vállaljuk a HP-létet. Pasi mikor fogja a HF létet? Mert azért nem mind súlyos masszív és makulátlan ékkövek a teremtésen ugyebár, hanem sokszor hülyék, gyarlók, elviselhetetlenek, kibírhatatlanok, stb. De kellenek. :-DDDDDDDDD Tabi biztos aranyosat írt.
@a szív fészkei:
My Dear Szív,
Azért profiloz „mindenki” Téged, mert te írtál magadtól magadról azt, amit. Plusz: szimpi is vagy, akivel (így messziről és álnéven) szívesen gondolkodok együtt.
Mert nem vitatkozok (ahhoz szinte valamennyi előfeltétel hiányzik) csak rezonálok, hol harmóniával, hol disszonanciával. Leszállásképpen egy-két észrevételt.
„ ... de én őszinte vagyok, nekem az a kényelmesebb.” Ha pszichológus lennék, most dőlnék hátra a fotőjben, önelégült és pimasz vigyorral befelé. Ellentmondást vélek felfedezni a feleségi és női szerepfelfogásodban. Közöm ugyan nincs hozzá, de aggódom kissé.
„Szerintem ez a jobb... „ yeah, bingo! Bár egy-két csendes tengerparti beszélgetés a rák-hal vacsora (c., Steinbeck: Szerelem csütörtök. Európa, 1966. 23. Ez az este a szerelemé. pp. 344-352) után sokat hozna e téren a konyhára.
„...mi egy fajtából, társadalmi rétegből, hasonló anyagi-kulturális körülmények közül jöttünk”. Vadul remélem, hogy ebben redundancia van, mert ha mindennek van jelentése, akkor összevonom a szemöldököm, mint Rózsa Sándor...
„...annál jobban tud megsérteni.” Khöm, khöm. A Kiválasztottak azért és addig Kiválasztottak, amíg nem tudnak megsérteni, „csak” _megbántani_ .
Bár szeretnék, nem tudok a HP/HF kóddal mit kezdeni. Ha ér annyit, dekódold, tanulni sohasem szégyen, sőt. Akkor ezt az ékkő-dolgot is tudnám nemileg értelmezni... :)
Bocsánat, nem keresem vissza, valaki itt IP alapú letiltásról beszélt. Sokkal korszerűbb módon müxik, ha jó a szolgáltató. Minden gépnek van saját "belső címe" /MAC adress/ azt tiltják le. Szóval max. egy netkávézóból lehet kijátszani. Jó szórakozást hozzá.:))
@sörtelen: Na, milyen jó, hogy nem hordom a nem létező pénzem pszichológushoz! "most dőlnék hátra a fotőjben, önelégült és pimasz vigyorral befelé." Ezért kár is lenne. :-DDD

Tehát ezek szerint hazudok, mert az írtam őszinte vagyok? Aranyos vagy, hogy aggódsz értem, néha én is magamért, de megoldom. Ha én dekódolom a HP=hülyepicsa HF=hülyefasz-t, akkor cserébe te elmondod, mi a megfelelő szerepfelfogás feleségként és nőként? Mert szerinted nem nagyon tudom, ez aggódásod lényege.

Amit lotya beszédnek írsz - hogy ragozom, mi minden közös bennünk - az miért is zavar rúzsasöndörösen? Minden nüansz számít egy kapcsolatban - és ezek nem is lényegtelenek nüanszok. Szerinted igen?

Mondom, amíg vakít a szerelem, addig sok minden felett elsuhansz. Akár évtizedekig is. Aztán lehull a jótékony hályog és akkor biza az anyagi, a vallási,a párszimpátiás, stb., stb. árnyaltok kezdnek lényegesebbé válni. Nem árkot képezővé, de... ÉS vannak sértések Kiválasztottól és gyerekedtől, szüleidtől is neked címezve úgy, hogy néha egy élet kevés kiköszörülni a csorbát, amit ejtenek. Ebből élnek - nem is rosszul - azok a te pénzedért rajtad befelé vihogó pszichók, nem? :-DD

Most tengerpartra térden csúszva is elmennék, de nincs rá semmilyen esélyem. Vacsora az itteni teraszon rák nélkül is megold sok mindent, szoktunk hosszú órákat dumálni. És utána újabb problémák, újabb vacsik. Biztos vannak szerencsések 30-40 év masszív együttlét után - mert akik munka miatt tengerészkapitányi életet élnek, hétvégén,. ha összefutnak ott azért felezni kel az eltöltött időt - is csak a szépet és jót látják a másikban és végig csicsergik a hátralévő napjaikat, nekem és nagyon sokaknak ez nem megy.

Talán az is nyomasztó nekünk, hogy nem tudunk kikapcsolódni a mókuskerekünkből, évek óta nem mehetünk el sehová. Amíg utazhattunk, az valóban nagyon sokat segített. Ergo aki tud, menjen! :-))

A férfi a teremtés koronája, tartja a mondás. Na én úgy értelmeztem, hogy ez ugye a genderre vonatkozik, benne az egyes pasi a csiszolt Koh-i-noor. ;-DDD Vagy éppen nem. De lehet, hogy zavaros. bocs.
@a szív fészkei:
Kedves, Szív, gyanítom kezdünk túlcsordulni a kommentek megszokott méretű táljának peremén. De talán még ennyi belefér:
Magától értetődik, hogy nem vitatom az álláspontjaidat – csak mondom a magamét.
Hazudsz? Hogy mondhatnék ilyet? De nem is ebben az összefüggésben idéztelek, hanem abban a sajátos párhuzamban, melyben te felrovod Koh-i-noornak, hogy nem figyel kellően rád, miközben te kényelmi szempontból tekintesz az őszinteségre. Szerintem egy házasságban a legnagyobb figyelmet kell fordítani az őszinteség (és a hazugság) helyes hely-idő-cselekvés egységére. Pont mint az ókori görög drámákban. 
Az „egy fajtához tartozás” kifejezésre érzékeny vagyok, amit még mellé írtál pont elég a jó kapcsolathoz. Amennyiben a rétegforrás és a kulturális azonosság összefoglaló megnevezése az egyfajtájúság – részemről oké. Ha nem, akkor gyanakodni kezdek, mint Rózsa Sándor lova ugratása előtt, helyesen ítéllek-e meg.

„...elsuhansz.” Nem hiszek az elsuhanásokban. Hazudni magamnak akár egy élete át – igen, ez lehetséges. De ahhoz nagyon lököttnek kell, lenni, hogy „elsuhanjon” valaki... szerintem a sértés és a megbántás között lényegi különbség van: a sértés haragot vált ki, és bosszúra ingerel, a megbántás fájdalmat kelt és akár egy életen át fájhat. Tehát az emberek nemigen tudnak megbántani, a szeretteim nemigen tudnak megsérteni. Ha a fájdalom sértődéssé vékonyodik – nálam már bajt jelez. De ahány ember, annyiféle.
„...végig csicsergik a hátralévő napjaikat.” Én inkább egyfajta feloldódásban gondolkodom, ha nem akarom elővenni Platón Lakomáját és a hátukkal összenőtt emberpárok állapotát megcélozni. Vagy ha már a görögök: hárstölggyé válni, mint Philemon és Baucis.
Kinek, mi a tengerpartja, egy terasz pont olyan jól megteszi. (Olvasd el a citált részletet, nem a tengerpart a lényege.)
S végül a legnehezebb: a „helyes” nő/feleség szerep. Hogy mi a helyes, az mindenkinél más. Nagy közhely, de igaz: ez is, mint az egész élet, arányprobléma. Tapasztalatom szerint probléma abból fakad, ha az egyik erény a másik terhére követelményeiben túlburjánzik. Vagyis ha a kielégítetlen női igények (sokkal több mint szexualitás) a feleségi értékekkel akarnak elismerődni, és vica versa.
Ami pedig a koronát illeti: annál sokkal fontosabb a fej, amelyik viseli... :)
S most tényleg bocsi a többiektől: ez már nagyon off volt.
@sörtelen: Van benn igazságod, de biztos vagyok benne, hogy a férjem által nem leszek megfojtva.
Az elfojtott agrsszivitás kva szar lehet. A csendben maradástól én nem válok agresszívvé, nem szoktam törni-zúzni, bosszút állni. Már ismerjük annyira egymást, hogy ránézésből tudjuk, mikor mit engedhetünk meg magunknak. Én élek azzal a módszerrel, - mint a kuktán a szelep - időben kiengedem a gőzt. És hisze, hogy ezt nem csak agresszívan lehet.
A kivételek erősítik a szabály. Szívnek igaza van, tökéletes kapcsolat nincs, hiszen emberből vagyunk. Ki hogyan csiszolódik egymáshoz, egyéni dolog. Így utólag visszagondolva az eltelt évekre, eddigi tapasztalataim birtokában nagyon kevés dolgon változtatnék. Mert a házasság igájában azért nem vesztettük el a SZABADSÁGUNKAT.
@keresztanya fabi(en):
Az elfojtott agresszivitás és a passzív agresszivitás nagyon nem ugyanaz. Jó lehet a férjednek, ha nem tudod mi az ... :)

Más. Fél éve vettem egy vasfazekat és képtelen vagyok kifőzni belőle a vasízt. Van valakinek megmentő, ám tapasztalatra épülő javaslata?
@sörtelen: vasfazéknak vas íze van, az ebben készült ételnek ez adja meg a jellegét. Vaslábosban isteni rakottkrumplit lehet készíteni, nyam, nyam. Próbáld meg esetleg egy marék ultra porral vizet forralni benne kb 5-6 percig, a kő nélküli aranyakat és ezüstöt dobáld bele, csili-vili lesz tőle.
@keresztanya fabi(en):
"a vasfazéknak vas íze van, az ebben készült ételnek ez adja meg a jellegét. "
Hááát ... Isten tudja,de ez hamisan hangzik.
De ez eltörpül a meggyőzhetetlenség büszke női felvállalása mellett. :)
süti beállítások módosítása