Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.13. 05:21 Fabius

Matolcsy megírta a Mein Kampfját

Címkék: fidesz háború matolcsy györgy gazdság

Kusza Szem elmebajának újabb állomásához értünk: tündérmese helyett háborús naplót írt a hős. Hol máshol tette volna, mint a bárminek teret engedő nyomtatott Heti válaszban. De, róluk ugye tudjuk, természetes orbánizmus rulez. 

Szóval Gyurci szerint 1940. május tizedike után vagyunk, az ellenség már nem győzhet, de mi még nem nyertük meg a szakadatlan szabadságharcot. Majdnem akkorát álmodunk, mint Fidel tesó meg a haverok a Disznó öbölnél, igaz, mi ötven év forradalom helyett csak húszat tervezünk. Mert így döntöttünk, értem? Dönthettünk volna úgy is, hogy holnaptól fonjuk szarból az ostort, és próbálunk vele pattogtatni, de mi úgy döntöttünk bőven elég, ha 2030-ra elérjük az európai fejlettséget és színvonalat. Addig meg totojázunk tovább. Nem azért, mert a gazdasághoz hülyék vagyunk, mint a segg, hanem, mert így döntöttünk. 

Gyurci tényleg írhatna valami saját élményeken alapuló harcunk naplót, valahogy így:

2012. május 11:

Kedves naplóm! Ma meglepő dolog esett meg velem. Éppen a kantin előtt álldogálva piszkáltam a körmöm ahogy szoktam általában, mikor a Következő Grandiózus Terven töröm a fejem, és egy óvatlan pillanatban mögém ugrott egy felfegyverzett nertárs. Illetve annak hittem, de mikor szó nélkül állon vágott, először is összeestem, mint a Legstabilabb(nak hitt) költségvetés február huszonkettedikén, másodszor rájöttem, hogy csak egy elempés aktivista. Erről megbizonyosodtam, mikor minden félelmem ellenére nem koncolt föl azonnal, hanem a megadóztatott harctéri védőitalból kizsarolt taurint követelte rajtam.   matolcsy-háború.gif

2012. május 17: 

Kedves naplóm! Ma "baráti tűzben" elvesztettük Rétvári Bence államtitkárt. Politikai halála a végsőkig megviselt, hiszen ifjú és tehetséges tagja volt ő a nernek. De a kétfrontos forradalom áldozatokkal és fájdalmakkal jár, és időnként a belső ellenség ellen is veszítünk csatát. Megkértem Kerényi Imre harc-művészeti vezetőnket, hogy az utolsó cipőpaszták egyikének segítségével a tiszti háló falára festesse meg Rétvéri portréját, és tiszteletünk jeléül kedvenc Fluor Tomi cédéjével helyezzük örök nyugalomba. 

 2012. június 7: 

 Kedves naplóm! A helyzet egyre romlik. csapataink harcban állnak, helyzetünk tündérmeseszerű, mi mégis betojtunk. Az úgy volt, hogy a vezérkari bunkerben ültünk a Vezérrel és a hadi kiadások kiigazítását tervezgettük ahogy általában szoktuk, mikor komor és súlyos léptek dobogása rengette meg az egyébként csöndes lövészárkot. Viktor nem ijedt meg - köszönhetően annak, hogy elsőre befért az asztal alá, - de engem a harctéri idegzsába kergetett ideges tikkelésbe, mikor a hátamon lévő púp, akarom mondani iratcsomótó miatt nem tudtam elsőre befarolni mellé, és ott lógtam felakadva az asztal szélére.Szerencsére még nem értünk jöttek, csak a minden kantinban kapható tétel kifizetésére kivetett új tranzakciós adón megsértődött kis és középcsapatok masíroztak egy másik lövészárok irányába. Árulók!    matolcsy-harc1.jpg

2012. június 13: 

Kedves naplóm! Nem igaz, mit meg nem él az ember egy forradalomban! Hihetetlen! Ezek a mezítlábas ágyútöltelékek nem értik, hogy a harc áldozatokkal jár és pénzbe kerül. A hazarádiózásra kivetett kétforintos új adó hatására megfenyegettek, hogy bedobónyílást tépnek az arcomra, és addig rugdosnak, míg egyesével fogom hazahordani a szerelmes, kúl vagy Mari, csuda a pirszinged üzeneteket.

2012. június 27:

Kedves naplóm! Ma majdnem meglincselték Talicska Lajos hadtápbiztost, mert észrevették, hogy öt zsák rizsből hármat a tiszti étkezde raktárába, egyet a saját szobájába visz, és a maradékot osztja szét a forradalmi nertanács kifőzdéinek. Szerencse, hogy kéznél volt Selmeczi Gabriella nertársnő, aki tekerés nélkül élethűen utánozza a légósziréna hangját, és szétordította a vérszagra gyűlt tömeget. 

2012. július 4: 

Kedves naplóm! Megvisel ez a háborúzás, ezért ma dupla adagot vettem be a gyógyszereimből. Néhányan ennek hatásának tulajdonítják, hogy a hadi kiadások egyensúlyban tartására ma magunkat is megadóztattam. Most ágyhoz szíjazva fekszem, mert akkora pofont kaptam, hogy lefejeltem a tábori stelázsi széléről a kalocsai mintát, és a zokogástól takonyszív buborékot fújtam - törött orrból, helló! - Cséfalvay segédmindenes zubbonyának vállalapjára. Az meg félreérthette, mert most búgó hangon olvas fel meséket az áfa és jövedéki adó emelésről, hátha megnyugszom. 

2012. július 15:

 Kedves naplóm! Közeleg az ellenség! Itt van a háború előszele, mindjárt leigáznak és gyarmat leszünk! Isten óvjon mindannyiunkat, mert, ha sikerrel járnak és leigáznak akkor 300 milliárdos gazdaság és vállalkozás élénkítő csomagot rittyentek a költségükre a semmiből, és újra régi fényemben ragyoghatok! Ezért kiírattam magam "szabadságra", inkább leszek megfutamodó, mint ártatlan áldozat a ner oltárán. Az legyen csak a Varga Baldrick, elvégre ezért tartjuk! Kitartás kedves naplóm, huszonhatodikán visszatérek!

659 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr494651047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.13. 12:27:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Facebook droidokkal a magány felszámolásáért 2012.07.13. 10:16:51

A hagyományos blogokkal ellentétben az Elvarázsolt Kastély nem csak osztja az észt, hanem tettekkel is hozzájárul a társadalmi fejlődéshez és a nemzet felemelkedéséhez. Ennek ékes bizonyítéka, hogy hosszú évek tudományos kutatómunkájának eredményeként ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztelettel szeretnék jelentkezni a kivégzőosztagba, hazafias kötelességemnek érzem hogy a felcsúti férget és debil jobbkezét a túlvilágra segítsem.
ezek ott az asztal alatt elég jól festenek, egy baj van velük, hogy melegek és még nem hűltek ki eléggé...mondjuk olyan nyári hulla hidegségűre, rángatódzás nélkűl csak úgy nyugodtan és sápadtan amit a nagy halottaktól mxoktunk, sminkelve és a szemeinek tengelye végre kifésűlve...szegény rétvári elvtárs, elhullott ő is a nagy harcban be kár hogy a többi élve maradt

15-e július azaz folyóhó az a nagy nap mikor delácijá érkezik síppal dobbal és nádi hedegűvel majd pár órán belűl északnyugati irányban elszáll...mint a modern szovjet harckocsi

brühühühühühü

a mönöbö trezorját mikor fúrják meg?
@rodeo36:
"delácijá" helyett delegácijá -t akartam biggyeszteni...dehát ezeknél a sok dadogás meg selmecizés mellett már édes mindegy

brühühühühühü
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Teljes tisztelettel támogatom az ötletet, csak azt kérem, hogy a két féregnek lassú, és fájdalmas halála legyen.
debilország ez... ahol

drmatolcsi, drkósa, drpintér, drorvbán, drlázár, drsnitt, drdajcs, drsimlicska stb

az ország vezetői... hungarisztánnak harangoztak !

szép csapat ez...
@dr. Bubó:
nem tu'nnak harangozni ellopták a harangokat is a szinesfémgyűjtűk a gánt bányatulajdonos rokonai

brühühühühühü
Az a baj,hogy a napló írója,még nem cseppentette el az utolsó pacát!

Isten és gyurcsány a hibás!
Már tegnap írtam, mikor elolvastam a HV interjút, most megismétlem.
Számomra már teljesen megkülönböztethetetlen Matolcsy észjárása, döntései a jobbikétól. Ugyanazt az összeesküvős, európa, kapitalista, piac, tőke ellenes rizsát nyomja, mint a jobbik. És sajnos ennek megfelelően cselekszik.
Azt látom, hogy mivel Orbán-Matolcsy az akarat diadalában hisznek, és nem a józan észben, ezért a fidesz kormányzása egyre inkább a jobb szélre sodródik.
Tehát akik azon szoronganak, hogy júj, mi lesz itt 2014-ben, ha a jobbik kormányra kerül, megnyugtatom őket, hogy pontosan az, ami most van.
Hajszál híján államcsőd, minden rendszer szétverése, minden nemzeti mázzal leöntve, és mindenki az ellenségünk, még a HT magyarok is, mert nem oda szavaznak, ahova köll, az igaz magyarokra.
Röviden: a fidesz kormány pont annyira seggfej és az ország elveszejtője, mint a jobbik.
Mondjuk,jelenhetnének meg írások arról is,hogy "a nemzetgazdasági miniszter,német kollégájával tárgyalt". Vagy olyan,hogy "Az osztrák gazdaság prominensei, Magyarországon tájékozódnak sikereink mikéntjéről".
Ezekről bezzeg, nem számol be a tetves ballibsi-komcsi magyar nemzet, meg a heti válasz!
@aritus:
itt nem jár a hahahahaha csak a mandi-t tudtam, de ez ott a csúcs:

ime:
"Oblomov 2012. július 12. 12:24
23
29
Remélem, Bogár professzor úr nem tesz kárt magában, hogy van egy még nála is jobb."
@kormányzó:
te is gombázol, ugye?

brühühühühü
@aritus: Igaz, hogy pld. a jobbik egyből eltörölné a gazdagoknak kedvező egykulcsost és egy sor más normális gazdasági elképzelése is van de ez láthatóan nem kell, hogy zavarjon titeket, ha a szokásos mantrát kell nyomnotok, ami ugye nem a programokra és a javaslatokra, hanem a "majd mi megmondjuk a frankót róluk is" tempóra épül. ;)
@aritus: beszélgettem (??) többször jobbikosokkal, néha fideszessel is. Arra voltam kíváncsi, hogy mennyire lesznek elégedettek telefon, autó, orvosi ellátás (ultrahang stb), távfűtés, kávé, tea, márkás cuccok meg ilyenek nélkül. Mert konteókat szívesen nyomnak a fúj globalizáció, a fúj orvostudomány, értelmiség stb témában, de a kényelmet azért szeretik.

Nem kaptam eddig értékelhető választ, max ilyen matolcsys ábrándokat.

Igazad van, a fideszest és a jobbikost csak az különbözteti meg, hogy melyik népvezérért rajong.
Most már tudom miért zárták be Lipótmezőt! Ez a faszkalap onnan jöhetett a főnökével együtt!Amúgy meg az elmúlt két évért az elmúlt nyolc év tehet meg az isten!
"global001 2012. július 12. 12:38
19
21
Remélem orbánt kifilézik hazaárulásért, amiért ezt a félőrült, kretént állatot rászabadította a népre ...

Épeszű ember erre a hülyére egy malacperselyt nem bízna, a másik kretén meg ezer milliárdokat is rábíz ...
Az eredmények már láthatóak:

25 új adó
-1,5 %-os GDP visszaesés
csökkenő reálbérek
LEGALÁBB 15 %-os infláció (élelmiszereken és rezsin)

Nálunk 2800 ft volt negyedévente a szemétszállítási díj. Most 6800 Ft.
1 év alatt !!!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom erre is a nép adott felhatalmazást a forradalmi kormánynak ??!"

ugyanott a mandin hsz...

brühühühühü

azért arra befizetnék amint filézik a vezérlót nyílvánosn a kossuth tér maradványain a károlyi szobor helyén
@rodeo36: ugyanott az is olvasható, hogy a triplabóvli a gyurcsány-bajnainak köszönhető.

Ezek semmiről se tehetnek. Sose nőnek föl.
@saravad:
te is olvastad @Foka-t? az meg elfelejtett hazamenni a békamenetről még mindíg megy valamerre a transzparensek megett

brühühühühühü
Ez így qrva jó, ahogy van. A Selmeci-sziréna meg a teteje mindennek ( tekerés nélkül ! )
@Gábriel angyal:
te milyen gombát szedsz? vagy elesté'?

a jobikos narancsok olyan szerencsétlenek, hogy már szó sincs rá...talán Illés próféta ...de az meg mese...

a lömpöpö legalább basztattya a KÖZÖSÜLŐ GÉPET és aPARLAMENTI HOMOKOZÓT de ti jobbalosok csak a duma meg a gárda és ...a gazdasághoz nem ért egy jobbikos sem, te mikor kisjössz a két ponty közűl ott a balcsipocsolyban akkor mingyárt ráesel a billentyűzetre...

már elérték azt, hogy legalább 5.5 millió magyarral tökig ki van baszva de atöbbi sem tud tovább csalni az egész gányadék összedől ...hátha még azt meghallják amit a delegácijá mond nekik

ja...persze most a szemét szétválogatása kézzel az a legnagyobb országos probléma? mintha elégetéssel meg lehetne oldani levédiában nincs hely arra, hogy millió köbméter szemetet szétteregessenek meg alhantolják a sok műanygaplackból nyaklánccot fonjanak...
a műanyagpalackra extra adót kell kivetni...és nem a sárgacsekkre

brühühühühühü
Fabius!
Köszi a Péntek 13.-i vidám napi kezdést. Sokat tettél, hogy a mai napi babonától megszabaduljak :DDD
@rodeo36: Ne légy butus, inkább járj utána a valóságnak. Nem csak a kubai forradalmárok meg az amcsi népszavások értenek a gazdasághoz hidd el. ;)

Maradjunk annyiban, hogy a fidesz csak szájkaratéban nemzetien forradalmi, valójában ugyanazt teszi mint eddig az összes gengszterváltó párt. Az ország további kiszolgáltatásában és tönkretételében jeleskedik.
@Gábriel angyal:
te is tolod a "nemzeti" szarmázas dumát? mint a mellékelt ábra mutíttya nem lehet maszlaggal a "nemzet"-et összetartani, az egyed odavándorol ahol jobb neki...a zászlót meg lengessétek ti...

te jössz itt akubai dumáddal sohasem láttad élőben ... azaz csak szövegből ismered...
lapozom a nemzetközi sajtót és nincs benne magyar hír se pro se kontra...azaz senkit sem érdekel...akár nem is lehetne észre sem vennék...ennyit értetek el a gengszterváltással meg a hullarablással és temetésekkel csak gazdaságot nem vagytok képesek csinálni

a politika önmagában nem ér szart sem ha van gazdasági eredmény megtartyuk ha nem akkor kibasszuk őket mint macskát szarni

na ez nem megy levédiában még nálatok sem ott a balsarkon a jobbiknak mondott szélsőbalos maoista hülyeségetekkel...

már régóta mondom: megérdemlitek a vezérlót és bandáját ez kell nektek...

a kurva anyjukat

brühühühühühü
Nem kétséges ez a blog egyszer könyvformában sok pénzt fog hozni. (Érettségiző diákoknak ingyen.)
A könyv új típusa, ahol a linkek címei a lábjegyzetek.
Hm.
Méghogy elsőnek az asztal alá ... meg Varga Baldrick...
@rodeo36: ez tényleg nagyon ott van:))) ennél lesújtóbbat, cikibbet nem is lehet Matolcsy "hozzáértéséről" mondani.
@Gábriel angyal: de a lényege a jobbikos "gazdasági" elképzeléseknek, hogy az eu-t ellenségnek, Magyarország elveszejtőjének tekintik. Tőke, globalizáció, és piac ellenesek, paternalista államban és Európa közepén bezárkózásban gondolkodnak. Szóval ez az alap, na ha a mocsárra építesz várat, az csak elsüllyedhet.
Bocs az offért, de most olyat olvastam ami tényleg Darwin-díjas ökörség :D

ezt nézzétek:
velemenyvezer.blog.hu/2012/07/13/amit_a_fidesz_a_baloldaltol_eltanult_onteltseg_pokhendiseg_kioktatas

A VV szerint A Fidesz öntelt kioktató és pökhendi LETT! :D És hogy ez az elmúlt 20 évben csak(!) a baloldal jellemzője volt, és csak _most_ tanulták el tőlük :D

Szegény, szerencsétlen VV... ezek szerint soha életükben nem hallottak soha egy szót sem Lázártól, Szíjjártótól, Rogántól, és még sorolhatnám vég nélkül....
Orbánt is lehet említeni, aki önmagából bohócot csinálva, egy segítségre szoruló, szegény kis lúzer ország balfasz vezetőjeként magát az EU-t sajnálja le rendszeresen (vidéki kóceráj, hanyatló nyugat, stb).

Szerintem a VV-nek megártott a hőség. Szoktak hibázni, de ekkorát?
@rodeo36:
Egy jobbikos szomszédomtól kaptam a cuccot.
Nem rossz,csak néha még keverem a zsideszt, a szadesszel.
@rodeo36: irónia, kedves rodeó, irónia, az elnyomottak fegyvere. Fabius is ezt használja, érdekes, azt érteni szoktad.
és elkezdődött a nap, IMF megeggyezés alma, jogbiztonság szintén:

Varga: "Magyarországnak most nincs szüksége pénzre"
Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában.

MTI 08:50 - Gazdaság

Handó: az Ab-döntés után még perelnie is kéne a bíróknak
Hiába semmisítené meg az Alkotmánybíróság a bírák kényszernyugdíjazásáról szóló törvényt, a már elküldött 62 év feletti bírókat nem vennék vissza automatikusan - mondta Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke az InfoRádiónak.
@aritus: a jobbuk sok szempontból a fidesz jobboldali szárnya. Orbán meg valami fura weimari receptet követ. Ahogy a Nyirô-ügy környékén is láccotttt
Matolcsy!
"2010-2030 közötti 20 év huszadában hozott döntések kihatnak a teljes időszak felére"
@sárkányfő: a VV sok szempontból belterjessé vált. A pökhendiség ilyenkor vonzó szálka a más szemében. A tutit viszont néz megmondani akkor, ha naponta változik a kormányzati vitustáncrend.
Bocs csak egy apró helyreigazítás.
Ezt írod:
"Majdnem akkorát álmodunk, mint Fidel tesó meg a haverok a Disznó öbölnél"
A kubai forradalom már 1959-ben győzött. Az invázió a Disznó-öbölnél pedig 1961-ben volt.
@rodeo36: ne bomolj, nem bírják a selmecizést? És a gyurcsányozás? Ja az nem neres?
Azt álmodtam, hogy 2014 van, vége a választásoknak, és úgy néz ki, egy Jobbik-LMP koalíció fog kormányozni (igen, tényleg rosszul aludtam). Aztán elolvastam most a Jobbik jövővédelmi programját (az LMP-programokat többé-kevésbé ismerem), és rájöttem, hogy az álom nem volt véletlen! (Ma már érdemes volt felkelni...)
én is erre számítok, pedig nem vagyok szgértő, csak a kommunikációból ezt vezetem le, én az ikszedik senki :D

Eurasia Group: Nem lesz magyar IMF-megállapodás

Csak végső esetben állapodik meg a magyar kormány az EU-IMF párossal.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/eurasia_group_nem_lesz_magyar_imf-megallapodas.525313.html

-
melléklet:

Oszkó: senkinek sem sürgős az IMF tárgyalás
Varga: "mire a falevelek lehullanak" - lesz IMF-hitel
@aritus: Egy tőről fakadnak.
@sárkányfő: Gondolom a végén ott van a bocsi viki, bocsi, bocsi, mint minden fidesz kritikus írásuk végén.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/13/varga_vagyonado_kerdeseben_nem_fogunk_engedni/

Nem is szabad engedni, hogy az újonnan összeharácsolt vagyonkájukat saját magukkal adóztassák meg. Hová vezetne ez?!
@szopacs:

Ez egy ritka szép mondat, főleg ha egy pénzügyminiszter tollából származik.
Egy pszichoanalízist feltétlenül megérne...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": ciki is lenne. Akkor már inkább az mnb-tartalékot kell " megvédeni"
@rodeo36: abban viszont igaza van, hogy a jobbik nem rúgta volna szét a többkulcsost.
Nem tudom helyesen értelmezem-e, de most az történik itt, hogy szétkúrják a gazdaságot hátulról, keményen, aztán mindent megvásárolnak olcsón? Tényleg léteznek oligarchák és a maffia irányítja az országot? Ki gondolna ilyeneket?
Én biztos nem.
@levi7777: Fabius az unortodox történelmet tette be, mert ner-kompatibilis akart lenni.
@nemecsek ernő áruló: A közepes kanállal halálig tartó hasipacsizás NER-szerűen komoly befejezése volna két ilyetén karriernek.
atv.hu/cikk/20120712_rona_peter?source=hirkereso
"
2012.07.13. 06:46
Róna: meghibbant ember mond olyat, hogy 2030-ra gazdag európai nemzetté válunk
Semmilyen valóságalapja sincs Matolcsy György kijelentéseinek, ugyanis a kormány lépései eddig csak szégyent és nyomort hoztak az országra."
Azért nem semmi célközönséged van Fabius.

3-4 gyilkosságra buzdító azzal egyetértő hozzászólás a 20-ból.

Gratula.
A Rákosi pajtás és kivégzőosztaga büszke lenne rátok gyerekek.
@Gábriel angyal: "Maradjunk annyiban, hogy a fidesz csak szájkaratéban nemzetien forradalmi, valójában ugyanazt teszi mint eddig az összes gengszterváltó párt. Az ország további kiszolgáltatásában és tönkretételében jeleskedik."

Gyanús dolog az, amikor a konteós kormányt a még konteósabb ellenzékrész legkonteósabb szimpatizánsa támadja.

Szerintem ezzel a globáltőkét szolgálod ki valamilyen ravasz áttétellel.
@levi7777:

Nem vagyok benne biztos, mit igazítsz helyre. Nem mondta a cikk az ellenkezőjét. Az igaz, hogy én is tünődtem mit akar mondani ezzel. Úgy kódoltam le jóindulattal, mint utalást egy olyan föltevésre, hogy Fidel azt álmodhatta, hogy legyőzte, megvete az Egyesült Államokat. Szóval, hogy valamit ami ugyan győzelem volt, rettentően túlértékelt magában.
@Trompf:
" A Cél,szentesíti az eszközt!"
te mióta lettél ennyire finnyás?
@sárkányfő: "Szegény, szerencsétlen VV... ezek szerint soha életükben nem hallottak soha egy szót sem Lázártól, Szíjjártótól, Rogántól, és még sorolhatnám vég nélkül.... "

Az hagyján, de hogy az I. Orbán-kormányról sem, amelynek emléke pedig még Fletó ellenére is el tudta riasztani a Fidesztől a zembereket egészen 2009-ig.
@aritus: De ugye azért ez nem meglepi neked? Vona pszeudo-ellenzék, aki arra jó (erre keltették ki az ökörkörben anno), hogy kiharsogja Orvbán kedvenc témáit, amiket ő néha nem mondhat ki, mert mégis kéne neki az ejus pénz dögivel. Ott meg ezek a dolgok fújcsúnyák.
@aritus: építettem egy várat. Az elsüllyedt. Aztán építettem egy másik várat. Az is elsüllyedt. Aztán építettem egy harmadikat, az leégett, összedült és aztán süllyedt el :)
@/manens: Tekerik azt rendesen, azért juthatott oda, ahol most szirénázhat. De miket írok, majd megró a tegnapi védelmezője, hogy a cserzett szolibőr alá nem nézek, emberi vonásokat keresve.
Megkérhetnék valakit, hogy az alábbi két cikk között feszülő ellentétet magyarázza meg nekem? (index vs. valóság?)

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/13/de_hova_tunt_a_mercedes-gyar/

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_a_mercedes_huzta_az_ipart_majusban.525316.html
@sörtelen: Igen, ez az "elsőnek befér az asztal alá" mindent elmond a hőscincérről.
@Trompf: "A Rákosi pajtás és kivégzőosztaga büszke lenne rátok gyerekek"

Stauffenberget akartál mondani.

Egyébként kb. 50 az a 20. Tán csak nem pénzügyminiszternek készülsz a NER szent ege alatt ezzel a számszaki talántommal?
@Trompf: néhány más fórumhoz képest ez semmi
atv.hu/cikk/20120713_hugh_grant_kicsinalasa?source=hirkereso
:-DDD Tényleg, gyenge viola ez a Kumin, hogy szolgálja meg a pénzét így???
Gyurika és a többi narancsos seggdugasz folyamatosan harcban állnak - leginkább a józan ésszel.
Tessék elmagyarázni, ha olyan szép és jó minden itt, Unortodoxia-alsón, akkor miért hagyta el TörpeDúcse országlása alatt több ember az országot, mint 1956-ban?
Ôk sem Ner kompatibilisek...
Natancsbolsevik elvtársak nem érzik a hülyeség és kreténségük határait. Azért észre vetetik apránként velük.
@pjm:
nekem egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a Fleto nem érdemelte meg azt a sorozat kibaszást amit vele csináltak és még piszkálják...egyetlen hibájának látom, hogy nem merte kurva bátran és keményen szelektálni azokat akikkel hajlandó is meg tud is együttműködni...úgy néz ki a DK-ban már ez is alakúl...
@Gábriel angyal: Ne haragudj de én nagyon tudatlan vagyok. Szeretném megtudni a Jobbik programját, mert amit tudok belőle a fő dolgokban egyezik a fityiszével.
Egyébként Trompfnak írnám, hogy Fabiusnak van a legjobb csapata. Rákosi kivégzőosztagához én inkább orvbánékat hasonlítanám, mert amit művelnek az egyenlő az emberek kivégzésével /illetve kivéreztetésével/.
Sok blogot olvasok de ez a legjobb.
Nem viccess a mein kampf-fal viccelődni és ekkorát sarkítani, ezt a ténylegesen érintettek igen zokon vennék. Másrészt ez megint egy megélhetési cikk, a szerző a siránkozásból él. Szomorú, hogy alkalmatlan értelmes munkára, én tudnék neki adni...
@kirsten: + 1 Orvbán a lassú kínhalált szánja az országának,miközben ő maga meg a sleppje ebből dőzsöl. Ennél már a félóránkénti főbelövés is humánusabb.
O, a Fekete Vipera....nem rossz parhuzam, ennek a sorozatnak az utolso resze ugrik be.

Probaljak ugyebar elkerulni a szereplo katonak, hogy reszt vegyenek a "nagy tamadasban", amikor is ki kell jonniuk a biztonsagos loveszarokbol, igy a biztos halalba rohannanak. Sok otletet kiprobalnak, peldaul örültnek tettetik magukat, de ez sem jön be. A vègén ott àllnak a létràknàl, vàrva a parancsot, mikor kell megindulni a halálba.
Ekkor az addig mindig szánalmasan ès viccesen ostoba ötletekkel elöálló Baldrick közli, hogy van egy mentöötlete. Vipera ekkor kérdezi, hogy van-e annyira ravasz a terv, mint az a róka, akit rektorrá választottak Oxfordban. Baldrick azt mondja, hogy van.

Ekkor harsan a sípszò, Vipera azt mondja, "hàt ezt már sosem fogjuk megtudni", és kirohannak az ágyú- és géppuskatüzbe...
Tegnap kezdtem nézni a Betty nővért www.port.hu/betty_nover_nurse_betty/pls/fi/films.film_page?i_film_id=37554 ami ugye laza kis felütéssel úgy kezdődik hogy Morgan Freeman játszotta gengszter meg a haverja ki akarnak valami pénzlelőhelyet szedni Betty nővér - egy megszállott szappanoperarajongó - férjéből.
Morgan by the way megemlíti a lekötözött, már eléggé megkínzott tehát amúgy is beszart emberkének, hogy milyen a skalpolás - csak, hogy kicsit bizgassa már a titok kiadására. De fiatal társa ezt felhívásnak veszi és valóban skalpol.Na ettől a hajatlanná tett ember érthetően kicsit kiborul, hát Morgan humánumból lelövi, ne szenvedjen már annyit.

Kb. most tartunk a skalpolásnál Mattolcsy kivitelezésében. De minket hagynak szenvedni, mert még kéne nekik a maradék zsé.
@nyulaspista: A nácik bántódnának meg? Szegény kis mimózák.
@bgp:
a teljes közgazdasági analfabétizmus dúl az országban!!! az, hogy egy kulcs két kulcs száz kulcs az csak szó mely elszáll, az egész adó és vámrendszer úgy szarrá van téve ahogy van, analfabéták csinálták és a hatalmukkal sem tudnak élni mert kizárólag lopásra használják Róna Péter szavai: a kormány nyomorba dönti az országot mindent elmond erről

ha egy működőképes adó és vámrendszere lenne az ilyen idétlen cerkófmajom, mint a matt olcsy né férje akkor is szétbaszná mert a főnökével ketten annyit értenek a gazdasághoz mint a macskám a horgoláshoz ráadásúl a vezérló bosszút is esküdött a háromszori bukása és várólistán maradása miatt...pedig milyen egyszerű: ki kell baszni a törpét mint macskát szarni és nem megkérdezni mit akar, hanem seprűvel kergetni a szemétdombra ahol azután kappanhangon kotkodácsolhat baromságokat ...

brühühühühühühü
:D :D :D Talicska Lajos! :D :D :D Nagyon jó és találó! :D :D :D
@nyulaspista:
Érdekes lenne, ha te adnál munkát Fabiusnak... :)
40-50 embert foglalkoztat, úgyhogy fel kell kötni a gatyát! Hajrá!
@nyulaspista: "Nem viccess a mein kampf-fal viccelődni és ekkorát sarkítani, ezt a ténylegesen érintettek igen zokon vennék."

Ez igaz, hiszen a MK szent, az érintettek pedig nem csak szentek, de nerrel is által vannak itatva.
Matolcsy. Orbán, Selmeczy, Kövér és tsai...

Szegény hazám, szegény Magyarország.
Róna Péter tegnap azt is mondá, hogy ez egyenes út a tragédia felé....
Sajnos, nagyon igaza van.
Nagyon hülyék vezetnek itt, nagyon hülyéket.
@GeoCracker: Azt feltétlenül, mert micsoda dolog lenne hagyni, hogy ott álljon és ne hozzon nekik hasznot?!
@rodeo36: :-DDDDDDD Ne rikácsoljon a szemétdombon, mert gyühet egy újabb ideges Zámbó Jimmy-klón...
sírva röhögős volt, köszi érte!
@baba jaga: Orbán kormány, kétharmad, mert Ön megérdemli.:D
Mármint aki rájuk szavazott és elhitte, hogy jobb lesz velük bármi is.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: hát a mi Fabiusunk semmiképp sem a romkocsmák homályában viktor vesztére törő állástalan liberális diplomás. Pedig hogy szeretik ezt hinni róla.:D
Hogy halad a takarítás?
@a szív fészkei:
hát a te szavad: álmodóvár...ez a rohadt kappan bosszút áll az országon mert kibaszták 3x mint macskát szarni és 8 évig csuklóztatták...ha nem sikerül neki a 2006-os őszödi beszédes parádé akkor még mindig csuklózik vagy már a pártja is kibaszta volna mint impotens seggdugaszt

brühühühühühühü
@baba jaga: A nagyon hülyék, láthatod, már meg is jelentek védegyletnek. Hisz címlapon bánccsák nagy nyilvánosság előtt A Vezírt!!
@dr. mesterseges szinezek: :)))), mert az a globáltőke ördögien ravasz, szegény böcsületes magyar ember csak belecsavarodik:)))
@a szív fészkei: Á, ez is a puccskísérlet része, amit washington és az EU pénzel, hogy megbuktassák a világ legfülkébb forradalmárját. Döbbenetes, hogy elkezded olvasni és utána lecsekkolod a dátumot, ki tudja, lehet, hogy ez archiv anyag kádártól.
@nyulaspista: Hogy lehet megélhetési cikk, ha csak a siránkozásból él? Azt ki fizeti jól meg?

A libsibolsik nemzetközi nagy halakat fizetnek, lásd a belinkelt amcsi cikket meg Hugh Grantet. Nem Fabiust pénzeljük, mit képzelsz?????
Egészen jókedvűre röhögtem magam:))) Köszönöm.
@a szív fészkei: nem meglepi. De minden előfeltevésemtől (előitéletemtől) függetlenül a tegnapi HV-s matolcsy interjú hátborzongató volt, mind elmebaj, dilettantizmus, mind a tekintetben, hogy tobzódott a szélsőjobbos toposzokban.
Azért ez a kormányzásuk elején nem így volt. Lehet, hogy Matolcsy már akkor is pont így gondolkodott (ha-ha, ő és a gondolkodás), de nem engedte szabadjára nyilvánosan. Az meg, hogy a négy fal között miben hisz, nem érdekel, addig, amíg a négy fal között marad. De mostanra tényleg elszabadult a hajóágyú.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mi itt a polgári körben úgyis tudjuk, hogy egy gyurcsányista és egy anonim terrorista törvénytelen gyermeke.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Kádár kikérné magának - ő azért hagyott pár értelmes embert lézengeni a gazdaság környékén. Meg ugyi megmondta az akkoriban Moszkávig száműzött sZűrös, hogy Kádár kezdett pacsizni a nyugati karvalyokkal és ekképp elveszejteni minket.
Szegény sZűrös is nyelte ott kint a sós könnyeit emiatt meg a beluga kaviárt. Néha nem is tudta, melyik, melyik. És erre csak most jött rá!!!
@a szív fészkei:
te tucc ennyire inglisűl, ugye? olvasd:

Sharma argues that the very measures Brazil has taken to reach this stability will hold the country back. In particular, he claims that Brazil's spending on welfare programs, such as Bolsa Família, an initiative that provides cash transfers to low-income parents who get their children vaccinated and keep them in school, has reduced inequality at the expense of development. Yet history suggests that to achieve sustainable growth, governments must care for the young, the old, and the less fortunate. European countries and the United States began building their own social safety nets at far lower levels of per capita income than those of emerging-market states today, thus expanding productivity and boosting demand. Indeed, numerous studies conducted by the World Bank and others suggest that the reduction of inequality in middle-income countries, such as Brazil, actually boosts economic progress...

a link:www.foreignaffairs.com/articles/137730/shannon-k-oneil-richard-lapper-larry-rohter-ronaldo-lemos-and-ru/how-busted-is-brazil

röviden: a brazil 12%-os folyamatos fejlődés egyik alapja az, hogy oktatásban és egészségügyben befektetnek és az európai és usa szinteknél magasabb mértékben, ami a teljes struktúrális átalakításhoz vezetett amely bázison fenntartható a fejlődés még akkor is ha az alapanyagok és energia árak jelentősen fluktuálnak

AZAZ MINDEN PONT AZ ELLENKEZŐJE ANNAK AMIT A TÖRPE ÉS BANDÁJA LEVÉDIÁBAN ELKÖVET A NEMZET ELLEN

halál rájuk

brühühühühühühü
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": @dr. mesterseges szinezek: Orvbán Viktorovics Vinyov Polgári Kör? Mikor lesz kis pesti békés séta megint? Olyan rohadt kihalt ez a bűnös város!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
off

nem ismerős az az ember, aki sárkányhajózást rendez Fadd-Domboriban, gyerkőcök buliznak ott a táborban, és a dobolást a legnyerőbb nekik :D
@rodeo36: Írja tucano, hogy sorban nyitják az egyetemeket ott. De Orvicseknek jobbágyok kellenek analafébétán, húzzanak, amíg tudnak, aztán kuka.
@kormányzó: nem német nemzetgazdasági miniszter?

Amúgy a hanyatló nyugat szintjére felérést 2030-ra úgy értjük, a nyugat hanyatlik, mi emelkedünk és valahol félúton találkozunk? vagy abban bízunk ök gyorsabban hanyatlanak? esetleg mi növekszünk, ök meg nem? Vagy hogy kell elképzelni a gyurcsánymesét(feritél)?
@rodeo36: JA meg mintha támogatnák a fiatalokat, öregeket, elesetteket valamelyest, nem hogy kirúgnák az utolsó kanál ételt is a szájukból.

Széttépett társadalommal, védvárak mögött élő túlgazdagokkal és éhséglázadás szélén tántorgó nyomorultakkal mit lehet kezdni? Polgárháborút indukálni, ami ennek a tetűnek a végső célja. Aztán statárium van mi jönne?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
a kádártól soha ilyen baromságot nem hallhattál...ha emléxel mennyire vártuk a nyilvános KB úlést ahol kivette a zakózsebéből a kis kockás noteszpapírt és felolvasta -teljesen népiesen a Marinéniknek is érthetően- a következő évi programot...amit azután készpénznek lehetett venni és életünket meg is lehetett rá tervezni (mindez mögött egy hatalmas apprátus több hónapos alapos munkája volt és sok vita, de ami végűl a cetlire került az volt a tennivaló)

brühühühühühü
@Kopi3.14: Igazad van: miért kell nekünk fejlődnünk valamerre is, ha a nyugat már mióta hanyatlik és csak hanyatlik? Kis ellentmondás, hisz ők utánoznak minket, nem mi őket - ez a mantra két éve.
@a szív fészkei: "Hogy lehet megélhetési cikk, ha csak a siránkozásból él? Azt ki fizeti jól meg?"

Nézzük meg ezt közelebbről!
Létezik a siránkozásnak TESZOR száma? Nem létezik! Miért nem létezik? Hogy titkosan lehessen a siránkozásért fizetni! Ki szokott titkosan fizetni? A titkolózók. Kik szoktak titkolózni? A titkos összeesküvők? És kik a titkos összeesküvők? Micsoda kérdés! Azt mindenki tudja, hogy kik a titkos összeesküvök, elvégre nincs abban semmi titok.
@a szív fészkei:
pontosan és pont ezt mondja a cikkíró arról akivel vitatkozik, akiről kiderült mekkora maflást tévedett
@orica: De ritkán jössz. Pedig bálnaügyben sokat kéne tenni!
van még kérdés?:

A Közgépre vár
a csongrádi gát?

Rég megvan az uniós pénz, de négy pályázat is borult, a vesztesek rendre megtámadták a szerintük „cégre írt” tendereket, amelyekből eddig csak
a Közgépet nem zárták ki. Ha júliusban nincs szerződés, úszik az EU-s pénz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F07%2F13%2Fversenytarsa_szerint_a_kozgepnek_kedvez_az_allam%2F

------------

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szlovakia_egyre_jobban_elozi_magyarorszagot_eszak_fele_tart_a_valsag.525329.html

------------

www.napi.hu/fototar/201207/orig/image1342166430.jpg
@dr. mesterseges szinezek: Ja, ez briliáns! De az ürge védett állat,már nem abba kötjük a békaembereknek átadott doksit.
@a szív fészkei: Megvárjuk, amíg a zemberek újra mernek parkolni a belvárosban, mert tábortűz nélkül nem az igazi a dzsembori.
És még azt is elhinném erről az emberről,hogy ezt tényleg ő írta...:((
@a szív fészkei:
fiatal gépészmérnök barátom Sampa-ból, saját költségén ki tudott utazni 3 hónapra Cambridge-be, magánszállásra és felsőfokú angolra, miután hazatért -kurvára nem ízlett neki a kaja- már várta egy megfelelő állás és boldogan él eszébe sem jutott, hogy kinnmaradjon...
@aritus: Nem akarok itt nagyon dehonesztálni, - ezen a szerencsétlenen már nincs mit - de ugye meg-megemlékezek néha sok meleg szóval a nagybácsikájáról. És az ő kecskeméti családjáról mesélte a szerkiben valaki - aki jól és bizalmasan ismerte őt - hogy bizony az a család anno Orvbán kedvenc korszakában nem állt messze az akkor uralkodó tézisektől, sőt. Eléggé sőt.

Nos ez a bemattolt Huba gyerök az én korosztályom - és apukája igazán naggyá tette a magyar rajzfilmgyártást - d a vér tán tényleg nem válik vízzé.
@a szív fészkei: X-Sam pénzügyparancsnoktól függetlenül nem szeretnék olyan brazil kölyök vagy öreg lenni, akit az ottani állam már támogat.
Annál még mindig jobb az itteni falatkirúgós helyzet.
@rodeo36: Anno ez a fiatal jogász is kiment Oxfordba, nem ízlett neki a mittoménmi, és hazajött. Ennek a levét isszuk.
@dr. mesterseges szinezek: De igyekszünk afelé, sajna. Tudom, hogy a nagyon mélyből van leginkább mutatványos felfelé út, ám amiben ezek a debilemilek itthon mesterkednek, az a legrosszabb brazil változathoz vezet lassan.
@rodeo36: Azért a minden napra új költségvetés, és a teljes rugalmatlanság között akad pár életszerűbb hozzáállás.

Ha egyáltalán akad valami a kádári és a jelenlegi éra között (nem sok), az az, hogy Kádár épelméjű volt, csak az általa életben tartott rendszer nem. Viktorról ez már nem mondható el.
@dr. mesterseges szinezek: Tényleg, szép is volt a Curia utca szénné égett autóroncsokkal!! Olyan kis atavisztikus, ősemberi feelingje volt az arra járónak... De Lászlóné legyen a molinótokon, mert ha őt nem éltetitek, akkor az ő nagy forradalmi tettüket se éltetiket!
@dr. mesterseges szinezek: Sőt pont fordítva: Kádár épelméjű volt (utolsó napjaiban már nem annyira) de a rendszere tőle függetlenül és parancsra abszurd, bár próbálta józanítani,a hogy tudta és hagyták.

Orvbán az élhető rendszert őrjíti meg magához, pedig a világ ezerrel próbálná ebben megállítani.
@levi7777:

A forradalom 59-ben egy lövés nélkül győzött, a Moncada-laktanyát január 2-án is így foglalták el. A Disznó-öbölnél a rohattnyugati imperialisták fölött arattak fényes győzelmet, a Nagy Álom onnan datálódik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Kész. :))
Már csak a visszarakodás jön levezetésképp és a többi rész takarítása... :(((((((((((
@a szív fészkei:
életképtelen volt abban a légkörben, tengermélyen lesajnálták, nem tudott beilleszkedni, emberi értékeinek teljes hiányát egy idegen azonnal kideríti és látja, hogy egy snob és egy légüres tér keletkezik körötte...valószínű ott tudta meg milyen sekélyes az angol tudása az anyag felét sem értette, másrészt tanúlnia kellett volna mert ott is volt valami záróbeszélgetés amin kialakítottak egy véleményt róla amit azutána kiküldőnek vagy a sponsor-jának át is adtak egy részletes emberismereti elemzéssel...erre vannak ezek a postgraduation-ök

tudta megbukik hát megszökött mielőtt kiderűlt volna róla ki is valóban és visszaszökött a meleg akorlba a buzi barátai közé

brühühühühühü
@Fabius: Jaj, ne hülyéskedj már. Két és fél évvel a forradalom győzelme után 1300 ember megtámadta Kubát. A partraszállásuk után nagyjából mind el is fogták.
És azt állítani, hogy a forradalom, egy lövés nélkül győzött, botorság.
Ne érvelj tovább légyszi, mert egyre nagyobb butaságokat írsz.
Inkább legyen az, hogy ismerd el, hogy összekevertél valamit, és kész. :-)
www.munkaspart-2006.hu/hirek/egyutt-a-szelsojobb-ellen-egyutt-a-koztarsasagert.html
EGYÜTT a szélsőjobb ellen, EGYÜTT a köztársaságért!
...
Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom, dr Dániel Péter elnök
Magyar Szocialista Párt, Mesterházi Attila elnök,
Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc elnök,
Vásárosnaményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, Balogh Róbert
...

www.szon.hu/vedelmi-penzt-kertek-bilincset-kaptak/2029089
A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság Akció osztályának munkatársai zsarolás megalapozott gyanúja miatt július 10-én elfogtak egy 44 éves vásárosnaményi, valamint három 22-24-55 éves jándi férfit.
..
a bilincsbe vert zsarolók egyike Balogh Róbert, a vásárosnaményi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
Zseniális írás! Grat.
@a szív fészkei: Orbán, Kassai és Ponta végre leülhetne osztozkodni, hogy itt Kelet-Európában kit melyik szomszéda és miért utáljon v. sajnáljon le.
@a szív fészkei: Valóban nem hasonlítanak..
Inkább Gyurcsányra hasonlít Ponta már csak a szakdolgozat plagizálás okán pl.
@a szív fészkei: "Orvbán az élhető rendszert őrjíti meg magához"

Mikor volt itt élhető rendszer és kinek volt az?

Egy gazdasági alapjait tekintve fenntarthatatlan, politikailag jobbról-balról népbutító, minden értelmes embert lebénító és csontig kizsákmányoló rendszerről beszélhetünk. A végén már ezt is csak tömeges rendőri erőszakkal és kordonokkal lehetett fenntartani

Élhető annyiban volt, hogy könnygázba és népbutításba még nem szoktak belehalni
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Legalább összekötitek az épp itt az ideje, hogy egy kicsit szelektáljatok cuccal? Mert az ám az igazi szadomazo.:D
@a szív fészkei: :D LOL. Nem tudja, hogy ez unortodoxiában bóknak számít?!
Na, ezt csekkold le. Mázlistáék így parkrendeznek:
www.youtube.com/watch?v=1IV10M1RbEA
Hát nem egy kossuth-téri dózer, az biztos.
@Trompf: Jaj, milyen frappáns hasonlat. Palizálás jobboldalon nem is volt, ja.
"Most ágyhoz szíjazva fekszem, mert akkora pofont kaptam, hogy lefejeltem a tábori stelázsi széléről a kalocsai mintát, és a zokogástól takonyszív buborékot fújtam - törött orrból, helló! - Cséfalvay segédmindenes zubbonyának vállalapjára. "

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
@tábormegsemmisítő: Ó istenem, tényleg?

Tömeges??? rendőri erőszak??? vajon miért is kellett? Ki élet vissza a gyülekezési joggal és egyebekkel?
És most lett igazán jó minden? Élvezd. Mások menekülnek, valahogy épp most.
@tábormegsemmisítő: Az élhető tényleg túlzás: az élhetőbb volna korrekt.
Ezt úgy szokjuk itt Abszurdisztánban mondani, hogy nincs az a szar, amit erős akarattal ne lehetne még szarabbá tenni.
És V mint voluntarista Viktor legalább akarásban nagyon erős, különösen a jobbkeze által.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Közmunkások, böritöltelékek szorgoskodnak? Simcsika ezt a jópofa autót meg a melót is vinné.látod mindjárt gátat épít...

Irigylésre méltó világ, amit linkeltél. Tőlünk fényévekre.
A jó öreg Flesher nem kérdez :DDD
nagyon nagy!!
@levi7777:

Annak az 1500 embernek...

8 db C–46 Commando szállítógép
6 db C–54 Skymaster szállítógép
16 db A–26 Invader bombázó
5 db M41 Walker Bulldog könnyűharckocsi, továbbá dzsipek, vontatott lövegek, tehergépjárművek.
8 db hajó, és
7 db csónak a partraszálláshoz

...volt a hóna alatt. Valahogy.

De nyilván én vagyok a hülye, és te tudod jobban én mire is gondoltam.
@dr. mesterseges szinezek: Nézd, mi az élhető? van, aki kádárit sír vissza, van, aki horthysat, van, aki a török időket. Kinek mikor ment faszán. Abszolút élhetőt tudsz valahol? Mindig valakinek fáj valahol a tyúkszeme és panaszkodni fog. Miket olvastam római barátnőmtől panaszban, mikor mi itt Kádár alatt utazni is alig utazhattunk. De ő irigyelt engem a gyesért.

A mai tökéletesen elbaltázottnál igenis sokkal élhetőbb világ volt. Hisz azt lehet tönkretenni, ami vslaha működött, ez sima etimológia és logika. Ha már ab ovo szar, használhatatlan, akkor nincs mit kibelezni belőle.
@a szív fészkei: Legalább senki sem mondhatja, hogy simicska gát(lás)talan. Hiszen a közgép épített olyat.
@Fabius:
ez is mindent jobban tud...a vita eredményes az ilyenekkel ha van szekercéd
@Trompf: Tévedsz. Palizált, mint a fideszes smitt papa, vergődött is, hogy nem úgy van ám, és olyanok a módszerei mint viktornak. Terjed a viktor vírus szerteszét.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem épített még ilyet, noha valami véletlen folytán épp hogy ők állnak nyerésre, de július közepéig ki kell hirdetni, mert ugrik a tugrik ill. az eu-pénz, ha nincs döntés ez ügyben.
@a szív fészkei: "Nézd, mi az élhető?"

Hogy a Kádár-rendszer demokráciadeficites pontjait direkt kihagyjam: az, amit ma úgy élvezel, hogy holnap nem szakad a nyakadba.

Mr. Micawber ennek a szakértője.
@dr. mesterseges szinezek: Nem a Kádár-rendszer élvezéséről írtam. Nem éleztem, noha pár értékét elismerem.

Arról eszméztem, hogy Orvbán demokrácia-széjjelverősdije előtt azért ki lehetett itt bírni.
@a szív fészkei: Ha nem a Közgép, akkor inkább vesszen is az a pénz! - ezt grimaszolva, toppantva kell mondani.
@nyulaspista:

Talicska Lajosnak teccő lenni személyesen? Mert ahhoz a nagyságrendhez szükség lesz, hogy Fabius ott akarja hagyni a cégét miattad. De lécci szólj, mikor állást ajánlasz neki, mert a fejed mindenképpen megnézném abban a pillanatban :-D :-D

Mérhetetlenül csalódottak lesztek te meg a főnököd, mikor szembesülni kell majd a valósággal: itt nem kizárólag a belpesti romkocsmák népének van véleménye, hanem a gazdaság legnagyobb munkáltatójának számító kkv szektornak is.
éleztem=élveztem Nyom ez az idő meg a szomszéd hathatós kalapálása, essen ki a gatyájából egész nyáron csinálja!
@Fabius: Bocs, nem nagyon jártam még a blogodon, nem ismerem a régebbi írásaidat, a stílusodat.
Téged meg főleg nem.
De perpillanat úgy tűnik, hogy nem vagy az a típus, aki szereti elismerni, ha tévedett.
Mindegy különbözőek vagyunk.
Ettől szép az élet.
De legalább nem moderáltál ki.
Az is valami... :-)
@a szív fészkei: OK, akkor én sodortam picit félre az eredeti gondolattól, az ui. pontosan uez volt, legfeljebb máshogy fogalmaztam.
Rohadtul unalmas, ha valakinek nem tetszik valami, akkor lefasisztázzák, lemengelézik, lemejnkámpfozzák.
Remélem, a szerző elhagyja az újságírást, kivonul a közéletből, a média világából.
Ha valami nem tetszik argumentumokat kell bemutatni, de a lemejnkámpfozás nem argumentum.
@kormányzó:
Meg arról se, hogy Selmeczi ki elé térdelt egy kis részesedésért. Meg hogy a Videoton meccsein hirdetőként ott a Közgép. Más kérdés? Nincs? mehetünk tovább.
@pharmacyli: "Remélem, a szerző elhagyja az újságírást, kivonul a közéletből, a média világából.
Ha valami nem tetszik argumentumokat kell bemutatni, de a lemejnkámpfozás nem argumentum. "

Ha valami nem tetszik, be kéne tiltani, ki kéne zavarni, el kéne hallgattatni... ahogy szoktuk.
Nem erős túlzás egy erősen pannoráma látású minisztert a hitlerhez hasonlítni?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Basszus már ezzel a romkocsmázással, ez a tetűféreg megint hathatósan tematizált! Romkocsmázni meló után járnak a biciklisfutárok, az ügyvédek, a reklámos kreatívok, illetve más pénztermelő népség itt a bűnös Pesten!!! Nem nappal van annak hangulattya, hanem estve!

Ergo még Fabius is mehetne melódiázása után - ha nem lenne antialkolhista - és mellette bárki, aki kilazulna x óra megfeszítés után, amit Orvbán a büdös életben meg nem tapasztalt, nem lévén még soha normális munkahelye. Az, hogy böförészik valamit arról, amihez nem ért - és ez széles spektrum - azt valamelyik nyaligátora rögvest törvénybe foglalja,majd elfáradnak a simicskai kifizetőhelyhez, a szememben nem munkavégzés.

Életemben nem voltam romkocsmában, de a fiamtól tudom, hogy kik, mik, miért járnak, ha épp járnak. A drága jó Orvbán bég teremtsen millió munkahelyet, akkor nappal se mereng senki köldöknézve piázva sehol ugyebár. A házi pálinkás bögrekocsmákban sem.
Állástalanul nem akkora stájsz beülni kocsmázni, se romba, se félromba, mert nincs rá pénz.
@B-rocker: Nem erős túlzás gazdasággal foglalkozás helyett folyton harcolgatni?
@rodeo36: Kedves Rodeo36! Egyetértek, szegény fletó valóban nem érdemelte meg azt, amit kapott. Én azt vártam, hogy életfogytiglant kap Demszky Gáborral egyetemben. Tudom, ez nem méltó egy demokratához, hisz', hogy fletót idézzem: elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Európában ekkora böszmeséget.." Viszont, ha nem is illik demokratának egy (két) országot vesztő politikusnak életfogytot kívánni, viszont azt elvárhattam volna, egy Magyarország miniszterelnökeként, egy világváros főpolgármestereként a legjobban tegye nemzetének. E helyett legalább 1 évszázadra visszavetette a fejlődést, a másik legnagyobb jótéteménye ír törpelovának horvátországi nyaraltatása közpénzen (+ bkv eleonóri).
És Gáborról még annyi szó sem esik, mint fletóról, pedig - itt megint egyetértek - őt is bántani kellene, nem kicsit, de nagyon....
@pharmacyli: Harcokról delirálnak két éve. Mihez hasonlítsa? Pöttyös Pannihoz?
@a szív fészkei: Hát nagyon kinézett a rovásának a Higgs-bozon hiánya, de végül Budai Gyula megtalálta: Oszkó rejtegette a Wizz Airnél.
@pharmacyli: Akkor Tarlós sorsa mi lészen? Bele se merek gondolni, ha arányítjuk Demszkyhez.
@dr. mesterseges szinezek: Na, akkor megtudtuk, hála neked, mit keresett ott. :-DD Nem halok meg hülyén, kösz!!
@pharmacyli: Tőlem speciel ledarálhatod, és magyarosan be fűszerezheted akár Fletót, akár Demszkyt, de - biztosan csak előttem - nem világos, hogy ez mennyiben fogja Orbánék akasztanivaló minőségét módosítani.
@pharmacyli: Miért nem téged neveztek ki Bugyula helyett? Ő mit nem bénázik, de hiába: ezek még szabadlábon vannak. Te meg már tudsz is életfogytos bűnöket rájuk bizonyítani. Miért titkolod el a tudásod? Összejátszol velük? Izibe rohanj a rendőrségre, ne itt cseszd a drága időt, már rég senyvedhetnének, ha nem tökölsz ennyit a feljelentéssel!
@a szív fészkei: Szívesen! Előttem is csak utólag állt össze a közkép.
@Medgar: Nics itt semmilyen ellentmondas!

Minthogy nincs megcimkezve, hogy ekkora szamadat koszonheto a Mercedesnek, igy az ujsagirok attetelesen igyekeznek kovetkeztetni a ceg hatasara.

Az egyik ezt irja:

"A KSH közlése szerint a feldolgozóipar tizenhárom alága közül hétben termelésbővülés történt, a jelentősebb súlyú alágakból a feldolgozóipari termelés több mint egyötödét képviselő járműgyártás volumene 9,1 százalékkal magasabb volt, mint 2011 azonos időszakában.

Az iparág szakágazatai közül a legjobb teljesítményt több mint 18 százalékos növekedéssel a közúti gépjármű gyártása nyújtotta. Ez látszólag kedvező, ám a járműgyártás ágazatban eddig is 10 százalék körüli volumenindexeket láthattunk, vagyis nem látszik igazából megugrás."

A masik meg ezt:

"Májusban a feldolgozóipari export felét adó két alág közül a járműgyártás kivitele jelentősen, 11,6 százalékkal nőtt. A hónapbna ugyanis gőzerővel termelt a kecskeméti Mercedes-gyár."

A napis cikk szerzoje egyszeruen CSUPÁN pozitivabban all a kerdeshez, amit jol mutat az alabbi mondat:

"A piaci várakozásokkal szemben végre egy nem rossz hónapot produkált a magyar ipar, az ágazat termelése ugyanis idén májusban kiigazítatlanul CSUPÁN 0,4 százalékkal MÉRSÉKLŐDÖTT ...." (kiemeles tolem)..
@pharmacyli: A szerző ujságíró?
Remélem, nem vonul ki a blogszférából.

Argumentumokat vársz annak alátámasztására, hogy Matolcsy nem kerek?
"Az élővilágban a már lejátszódott átmenetek nehezen fordíthatók vissza. Soha egyetlen nyitvatermő, például fenyő, nem tért vissza az ivaros szaporodásról a szűznemzésre. (...) Ezért nem fordítható vissza a Széchenyi Terv."

Példátlanul sikeresnek nevezte a tavalyi évet Matolcsy György bérek szempontjából, mert szerinte a teljes munkavállalói világban 5 százalékkal nőttek a reálkeresetek, a nettó bérek pedig 9 százalékkal bővültek.

simplicity, agysebészet, tündérmese, a válságnak vége, példátlan siker.

Ha nem elég, a többiek citálhatnak még érveket.
@saravad: Úgy látszik, Matolcsyné férje az ökonómián kívül mindenhez ért, a tengeri harcászattól a vasúti közlekedésen át a biológiáig.
@Peterpapo:
":D :D :D Talicska Lajos! :D :D :D Nagyon jó és találó! :D :D :D"

Teljes összeállításban Simicska talicska és Nyerges vontató és a SOHA (Simicska, Orbán, HAbony) (közgép) Zrt.
@pharmacyli:

A rossz hír az, tökorrú, hogy a szerző - én - sosem volt újságíró, meg nem is lesz az. Cserébe egy vagyok a népből, akit leváltani Orbán Viktornak sem áll módjában. Sajnos.

Úgyhogy maradok. És leszarom ez mennyire nem tetszik.

De jófej vagyok, adok neked argumentumot:

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/bkv/regiosgdp-20120531.png

Ez speciel annak argumentuma, hogy mi a bánatos kókad péniszért kellene végre a gazdasággal foglalkozni harcunk napló firkálása helyett.
@dr. mesterseges szinezek: Nos, ja. Én eléggé empatikus személyiség vagyok, és a következőkre jutottam: Gyuri megsejtett valamit, mélyen, a rendszerelméletből, de nem sikerült ezt a gyakorlati elmélkedéseiben alkalmaznia. Emellett egy olyan spirituális utat jár be, ami 15-25 éves kor között igen termékeny lehet, amennyiben az ember tovább tud lépni és addig sincs felelős beosztásban.
Az ő kései személyiségfejlődésének áldozata a magyar gazdaság, tehát mi.
@saravad: Persze lehet, hogy Matolcsy nem is tehet az egészről - és ez magyarázná a fenyőpopulációs példáját is -, mert ő egyszerűen közölte hajdan Viktorral, hogy ökológiát hallgatott, Viktornak pedig madár-madár.
@Fabius: Óh kedves Fabiüs, korunk a hanyatlás kora. Míg korábban elsődlegesen az orvosok szavára hallgattak, ma már egy medicinában járatlan logisztika manager is szakértő lehet abban, miért ne engedjük oltatni gyermekeinket járvány idején. Minél kevésbé ért az adott szakmához, annál alkalmasabb véleményforrás egy virtuális világban.
Ahogy a neoliberalizmus lufija is kilyukadt és előbb-utóbb szétdurran, így lesz ez a médiával is.
@saravad: Nincs Széchenyinek valamilyen leszármazottja - úgy tudom van: amerikai festő srác és itt él - aki elvenné a nevet ezektől? Mégiscsak vérbe alázás,a mit vele művelnek!
@dr. mesterseges szinezek: Kedves Mesterséges Színezék doktor!
Megtisztelő véleménye nekem - bocsásson meg - úgy tűnik, hogy a múlt század ötvenes éveire hajaz. Én nem darálnék le senkit, sőt magyarosan nem is fűszerezném meg a darálékot. Megtették ezt már korábban nálam nagyobb szakértők az Andrássy uton és a köztársaság téren.
Attól, hogy eltérő véleményen vagyunk, nem feltétlen kell egymást ledarálni. Én Ön látatlanul is tisztelem, tisztelettel köszönöm véleményét.
@pharmacyli: Orvbánra is érted ezt? Minél járatlanabb valamiben, annál nagyobb a belepofája? Mert akkor stimmt.
@pharmacyli: "Ahogy a neoliberalizmus lufija is kilyukadt és előbb-utóbb szétdurran, így lesz ez a médiával is."

Szegény Simicska, szegény Nyerges, szegény Obersovszky, szegény Rákay!
@pharmacyli: Köztársaság téren? A titkos kazamatákban, amit azóta is kutat Dézsy Zoltán, a nagy dokumentátor? Nagyon mélyről jön a műveltséged, valóban.
@pharmacyli: Tisztelt pharmacli! Bátorkodtam az Ön által említett ötvenes évekre asszociálni, amikor életfogyiglani börtönbüntetéseket említett a (még) fennálló magyar jogforrások szerint büntetőjogi felelősséget kizáró ügyekben*. Megkövetem, ha ez az asszociáció ilyen mélyen érintette az Ön elsőbálozó leányhoz képest is finom lelkét!

* hogy ez a büntetőjogi felelőtlenség nekem tetszik-e, az én titkom marad
@a szív fészkei: Kedves A szív fészkei!
Mint írtam, demokrataként elítélem magam, az életfogytiglan említéséért. Egyezik a véleményem az Önével. Más kérdés az, hogy a gyurcsány korszak bűneiért legalább erkölcsileg bűnhődni kellene. Nem tudom, elhagyta-e már Budapest határát, járt-e már Somogyban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol tömeg a munkanélküliség, esetleg több gyermekkel fizet-e devizahitelt.
Esetleg eltünődne azon, hogy minek a 4-es metro, mikor még a 3-as sem fejeződött be?
Meglátásom szerint a gyurcsány korcsak bűneiért legalább bocsánatot kellene kérni...
Ami pedig a följelentést illeti, az olyan múlt századi, az ötvenes évekre emlékeztető ódivatú eszköz. Egy becsületes névtelen feljelentés valóban sokszor hatásos volt. Lehet, hogy nosztalgiája miatt tételezi fel rólam, hogy futok megírni, nem teszem.
Egyrészt én nekem nincs ilyen affinitásom, nosztalgiám, másrészt, gondolja meg, hatásos lenne-e? Amíg szabadon vitatkozhatunk, Ön így írhat nekem, én visszaválaszolhatok és ez következmények nélkül történik most és a jövőben, addig nem kell aggódni a sajtó és médiaszabadságért.
Ingatlandó pedig van, egyes helyeken már mióta! (nálunk több, mint húsz éve és most telekadóra is utalgatnak, hogy gyün az is)[..]"Legújabban pedig az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki, hogy bármit mond a nemzetközi szervezet, nem fogja a kormány bevezetni az ingatlanadót.

Arról viszont mélyen hallgatnak az ország vezetői, hogy nyakra-főre vezetik be, illetve emelik az önkormányzatok a településükön az építmény- és a telekadót. Ezeknek pedig mindegyike ingatlanadó, mindegy, hogy minek nevezzük. A lényeg, hogy ingatlanhoz kötődik, ingatlan után kell megfizetni a terhet."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=569200
@a szív fészkei: ezt én is említettem a múltkor. Nálunk most minden (kb. minden) ingatlanra kivetik. A profizmus netovábbja, hogy közmunkásokkal kihordattak x ezer nyomtatványt, és így én bevallom az adatokat. Azokat, (hsz. szám, nm, bejelentett lakosok stb), ami náluk a szomszéd irodából származó doku alapján tudok.

Ez tényleg nem XXI. sz.
@pharmacyli: Nem a neoliberalizmus pukkant szét, csak a NER néven futó rémálom. A többiek köszönik szépen, viszonylag jól elvannak. Láthatnád te magad is, ha kihúznád a fejed Orbán seggéből, és szétnéznél a világban, vagy legalább a Fabius által linkelt táblázatra vetnél egy futó pillantást. Nincs összeurópai hanyatlás, meg nyugat rothadása.
Nem a többiek robbantak fel, mi zuhanunk ilyen gyorsan lefelé.
mekkora szakértő itt mindenki!

ugyanaz a 10db liberális...
@pharmacyli:

Ez most ilyen magyarázat féle a táblázat argumentumra, amiből kiderül, hogy ugyanabban a gazdasági környezetben Lettország hatszor akkora növekedést produkál, mint mi?

Mert, ha igen, annak vérszegény lett, mint a Matolcsy pénisz.

Minek neked argumentum, ha mikor megkapod csak terelsz, mint Selmeczi Gabriella a forró aszfalt felett vibráló LMP székház délibábot?
Asszem keresi a viktorovics a tablettáját. Hát nem ide gurult?
@pharmacyli: Ja, akkor önözünk, oké, bocs az eddig tegezésért!

Nos, Kedves és Mélyen Tisztelt Kommentelő Úr!

De bizony, ha közérdekű infó van az Ön birtokában, ami alapján Gyurcsányt, Demszkyt le lehetne sittelni, akkor a nép érdekében legyen szíves azt a hatóságokhoz továbbítani MINÉL ELŐBB. Mert különben elsikálják Demszky és Gyurcsány borzasztó bűnét, - amiről Ön itt többször most szól - és amit szegény dolgos Orvbán alig bír ellensúlyozni! Az ő dolgát nehezíti - amit nem akarhat - ha ódzkodik a feljelentéstől.
Hisz Bugyula drága csillag már nekifutott ennek párszor, oszt mégsem talált büntetőjogi szempontból értékelhető dolgot ellenük tehát fenti urak szabadon mászkálnak! Önre itt szükség van!!

Ez pediglen nem az ötvenes évek ártatlanokat is bemártó gyakorlata lenne, hanem - Ön szerint - az igazi bűnösök méltó büntetésének kieszközlése.

Hogy az ország BP-n túli részein mi van, itteni olvasmányaimból tudom. Nincs most arra épp pénzem, hogy járjam a vidéket, de ismerős canossáiról pl. másodkézből értesültem, ahogy tudtam, segítettem is.

Devizahitelem nincs, mert volt annyi eszem, hogy mielőtt belevágtam volna, leültem és tíz kicsi ujjamat igénybe véve kiszámoltam, bírnám-e. És a válasz a nem volt. Tehát ego és vágyak félretolva, nem ugrottam bele. Ellenbógen Kósa, Rogán és egyéb városvezető urakkal. Akiket aljas Gyurcsány - és vele szándékegységbe forrva biztos Demszky is - homlokukhoz tartott Uzival kényszerített ilyen felelőtlenségre.

A tömeges munkanélküliség most - ha látta a sorra bedőlő kis és középvállalkozásokról szóló cikket , amit fentebb linkeltem - még inkább pusztít, hála annak a csodás harcoló desszantos egységnek, amit nevezhetünk Mattorvbánnak.

Sokan levezették itt - gondosan argumentálva, ahogy Ön igényli -, hogy milyen károkat okoz csak az IMf-től el nem fogadott (na ja, azt követnék árgus szemmel) hitel piacira váltása. Napi mennyi csillió forintot folyat el ez a két kampfoló a hiúságuk oltárán, amiből lehetne konszolidálni némileg tán az Ön által aggódva felsorolt régiókat is.

Én csupán egy lilabőcsész vagyok, de Fabius, Rodeo meg a többiek gazdasági téren nyomulnak. Ha ők elgédetlenek a tündérmesebigyósokkal, talán annak oka van, ahogy Róna se a hasára ütve mondja az ellenérzéseit erről az ámokról.

Ezek szerintem tények, számok, grafikonok, cáfolhatatlan bizonyítékok e két elmeroggyant szándékos károkozásáról. Ön erre felhozza Demszkyt és Gyurcsányt...

Önnek így jó, hogy Orvbánék mentése érdekében terel, ill. engem dehonesztál az ötvenes évekre utalással és egyébbel. Még ha önözve is teszi, kilóg a lóláb...

Tengermély naszádos tisztelettel üdv és minden jót péntek 13-án!
@csef: 11 db, bocs. De legalább így nem tudunk bő egymilliót bukni rajongótáborunkból másfél évente.
@zsaruvér: "Most már tudom miért zárták be Lipótmezőt! Ez a faszkalap onnan jöhetett a főnökével együtt!Amúgy meg az elmúlt két évért az elmúlt nyolc év tehet meg az isten!"

A Lipót bezárásáról is a maszop tehet.... :-(((
@rodeo36: "a műanyagpalackra extra adót kell kivetni"

Már volt, csak mexüntették. A maszop, ha jól emléxem.
@rodeo36: Nos nem tudom van-e köztünk jogász, de jó lenne megvitatni, hogy jogszerűen követelhetem-e orbán kicsinálását? Ha nem, akkor dögöljön meg magától. Lehetőleg máma még!
@pharmacyli: JA most élvezzük a teljes, zavartalan szólás- és véleményszabadságot, ahoj Poplacsek! Igen, ehhez az kellett, hogy kint vérnyákoljunk párszor ezért a fagyos utcákon, az is, hogy az Eu kicsit bemorcizzon emiatt, stb. Mert drága Orvbánúr azért nem így képzelte a rendet... És szeretné is felgöngyölíteni a maradék belepofázási lehetőségünket, lásd csodás érvrendszerét a Klubrádió vagy a kistérségi Tordasi Rádió bekussoltatási ügyében, melyet média-egyeduralkodónőnek 9!! évre kinevezett női focistája kivitelez. Ohne ellenzéki tag a médiatanácsában, ami még bájosabbá teszi a dolgot. Ez a sajtószabink legfőbb záloga valóban. Isteni a helyzet, Hugh Grant hülye, ha nem irigyli ezt teljesen szívéből.

Az Indexnél már nincs a cikkeikhez kommentelési lehetőség, mert nem vállalják félelemből a várható retorziók miatt. Ez is sajtószabi-vívmány, valóban!

Újabb mély tisztelet.
@levi7777: Ez nem igaz. Ha Fabius téved,beismeri. Ezt onnan tudom, hogy voltak már vitáink amiben nekem volt igazam, elismerte. Fabius fair a vitában.
@saravad: Én valahová elhánytam a telekadót firtató adatkurkászást, szarok rájuk. Kutassák ki.
De 35 éve van másik ingatlanom, ott is éltem jó darabig, és ha én baromállat nem vallom be, hogy ,egvan, máig nem tudnak róla. Pedig sokáig az volt a hivatalos lakcímem, nem egy eldugott viskó, kilenclakásos társasház egy főúton..
@csef: Jöttél erősíteni a csapatot? Vagy segítsd ki a trapézszeműéket.
@rodeo36: "ha nem sikerül neki a 2006-os őszödi beszédes parádé"

ezt is maszoposoknak köszönhetjük
@Peripetia: Karinthysan? [..]" Csak szelidség, szeretet. Kicsi kunyhó, szerető sziv, Messze égbolt, tiszta, kék - Fulladjon meg ...Lehetőleg máma még.+ :-DDD
hűűűbazzz, bajságot érzek :D

Vége a lenyúlásoknak?

Minimum hat hónapos börtönnel büntetné az uniós pénzeket elcsalókat az Európai Bizottság.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/vege_a_lenyulasoknak_bortonnel_buntetnek_az_unios_penzeket_elcsaloknak.525327.html
@a szív fészkei: "Kádár kikérné magának - ő azért hagyott pár értelmes embert lézengeni a gazdaság környékén."

Nagy Imre egyik bűne az volt, hogy maga köré gyűjtötte a reformközgazdászokat (54 táján). Nyers Rezsőt, és hasonlókat. Aztán a 60-as években muszáj volt megcsinálni némi reformot (lásd 68-as gazdasági reform), hogy a népek csöndben legyenek, ezeknek köszönhetően lettünk a legvidámabb barakk addig, amíg nem jött Brezsnyev, akinek utasítására 73 táján Biszkuval meg akarták fúrni Kádárt.
@épészmérnök: És milyen jó, hogy Bizsku elvtársat a rendszeres teniszezgetéssel Dr.dr.dr.Slicc Pál tartotta karban! Hogy legyen ereje a feladathoz!
@a szív fészkei: tényleg, mi annyi mindenben hasonlítunk! Kedvellek!
Én se szolgáltattam adatot. Épp nem volt szemüvegem. Aztán meg nem érdekelt. Mondjuk nekem az az 1 otthonom van, ahol élek, remélem nem megy rá...
@Cirbolya_sentinel:

"Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala tavaly 691 millió, a közösség költségvetéséből elsikkasztott eurót szerzett vissza, amiből 524,7 milliót a kohéziós alapokból sikkasztottak el."

Jahaj, bajban vagy Lajos, bajban vagy :-))
@Cirbolya_sentinel:

"Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala tavaly 691 millió, a közösség költségvetéséből elsikkasztott eurót szerzett vissza, amiből 524,7 milliót a kohéziós alapokból sikkasztottak el."

Jahaj, bajban vagy Lajos, bajban vagy :-))
@Cirbolya_sentinel: ennyit egy használt bringáért is lehet kapni.
ezzel meg még nagyobbat:

Orbán újabb béremelésről beszélt

A minimálbér drasztikus emelése után a közalkalmazottak bérét emelné meg Orbán Viktor miniszterelnök.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_ujabb_beremelesrol_beszelt.525347.html
@dr. mesterseges szinezek: "Azt mindenki tudja, hogy kik a titkos összeesküvök, elvégre nincs abban semmi titok."

Nálam ez a nap kommentje :-DDDDDDDD
@saravad: Kölcsönös ;-)!

Fizetek garázsért, lakásért, de vagy húsz éve már! Most arra a telekre is kivetnék, amin a húsz éve fizetett építmények állnak? Dögöljenek meg ők is. És mit kapunk cserébe?
@saravad: jahhh, de itt ezzel a "jog" szolgáltatással, még ennyit sem....
@vitéz Thapóccay néma bárány: Gondolod? Hát Talicskát nem adjuk: betámadjuk az Oli Rént, legfeljebb hacsaturjánnak eggyel kevesebb legel majd a zumzóföldjén!
@csef: "ugyanaz a 10db liberális... "

Arról nem én tehetek, ha Matolcsyhoz képest mindenki liberálisnak látszik.
Tán nem kéne a Jobbik kottájából játszania.
@Cirbolya_sentinel: ezt olvastam, csak az ilyen mértékű pofátlanság engem mindig sokkol. Valahogy ledermedek.
@a szív fészkei: én pl. kapok évente 2 defektet, mert bár saroktelken lakom, egyik utcát se sikerült még aszfaltozni. És ez egy jómódú város (volt).
Simicskai alapjog gyakorlása, no nem a pénzharácsé, hanem hogy hülyének lehet lenni: nol.hu/archivum/20120713-egy_szer__ket_szer__hanyszor_
@saravad: "én pl. kapok évente 2 defektet, mert bár saroktelken lakom, egyik utcát se sikerült még aszfaltozni. "

Ebből máris látszik, hogy van autód, és van hol laknod - akad még rajtad mit megvédeni.
@saravad: Na ez egy plusz: tegnap aszfaltoztak előttünk - két vagy hány év után, ami röhej azért, hogy addig se tart a hatása. Valami főfejesnek a tengelye törhetett erre menet, vagy mi történt...
@pharmacyli: "Remélem, a szerző elhagyja az újságírást, kivonul a közéletből, a média világából. "

Ez, apukám, egy blog. Ha nem teccik, ne olvasd. Ha pedig csak azért olvasod, mer ingyé van, akkor ne panaszkoggy.
@dr. mesterseges szinezek: Küldöd a Gabcyka-kommandót? Dolgozzon, ne is a szoliágyon rákosodjék!
@dr. mesterseges szinezek: nincs autóm, bringás vagyok. Teljesen ződ.

A megvédést azért kihagynám...
@a szív fészkei:

Ha Talicska Lalit nem adjuk akkor valakinek kezességet kell vállalni helyette. Ki is az, aki a kohéziós alapok bezárása ellen a leghangosabban szónokolt legutóbb, és Talicska Lali gyerekkori cimborája? Szóval ennek a cimborának jót kell állnia, ha akar, ha nem.
@dr. mesterseges szinezek: "Ha nem a Közgép, akkor inkább vesszen is az a pénz! - ezt grimaszolva, toppantva kell mondani. " majd határozottan megszívni az orrból a szájba tartó két fényes csíkot.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Lehetőleg lila kurucos nyakiban, ahogy szokott ott a végeken.
@saravad: "egy olyan spirituális utat jár be, ami 15-25 éves kor között igen termékeny lehet, amennyiben az ember tovább tud lépni és addig sincs felelős beosztásban."

Ez a nap második legjobbja :-DDDDDD
@pharmacyli: "Amíg szabadon vitatkozhatunk"

Nem szabadon vitatkozunk. A legtöbben nem mernék saját névvel vállalni a véleményüket, mert félnek az elbocsátástól, és hasonló következményektől.

Pontosan a demokrácia hiányát mutatja, hogy a vélemények csak a blogokon nyilvánulhatnak meg.

A politikusoknak meg le kell magukat láncolni, hogy a pórázon vezetett média egyáltalán tudomást vegyen róluk.

Ön Wagem kulturált ellentettje, de ettől még nem lesz demokrata.
Bugyula is legalább olyan eredményes, mint Pintér Don a két héten belül itt rend lesz-szlogennel: nol.hu/specialis/rss_valogatas/majd_a_budai
@épészmérnök: Nem is akar az lenni. Szerintem. Csak védeni Orvbánékat még most is demszkyzéssel. Hatásosnak gondolja valamiért.
@épészmérnök: kösz, idei első sikerélményem :))
@a szív fészkei: Mifelénk 2 hete volt aszfaltújítás. A kb. 200 méteres utacska legalább felén a régi burkolat felét kellett felszedni, de tetemes szakaszon a 4 méter széles útból csak egy 50 centis csík maradt.
Igen, jól számol az, akinek ebből az áll össze, hogy nagyobb volt a folt, mint amire tették, viszont tovább tartott, mint a komplett gyalu és újrahúzás, és játékfüggők már most fogadásokat köthetnek arra, hogy a hosszanti és keresztirányú összeillesztések melyike adja fel az első fagyban, illetve lesz-e, amelyik már előbb.
@saravad: Kerékpáros... ahááá... szóval még evolúciós vadhajtásként színád a ner vérit...
@a szív fészkei: Emlékszel még Baló György tévéelnöki pályázatára? Neki is igaza volt, a pályázata pedig remek, mégsem lett elnök.
@a szív fészkei: Nem lesz gond abból a béremelésből, ha Bp.-n folytatják azt a bohócjátékot az IMF-fel, amit tavalyelőtt kezdtek.
Töprengést inkább majd az okoz, hogyan tudják megállítani a naponta kétszer, de lehet többször is fizetésemeléseket.
@dr. mesterseges szinezek: oké, bocs. holnap leaszfaltozom magamnak. csak meg ne büntessenek érte. (esetleg ki is fizessem valakinek?)
@épészmérnök: "Nem szabadon vitatkozunk. A legtöbben nem mernék saját névvel vállalni a véleményüket, mert félnek az elbocsátástól, és hasonló következményektől."

Pontosan. A közteherviselésileg feddhetetlen embernek se hiányzik párórás utazás-sorbanállás kombóval járó adategyeztetésekre járni.
"Ősszel, mire a falevelek lehullanak, aláírjuk a megállapodást." Varga M.

Nna.
@saravad: Kezdetnek ennyi megteszi, de szükség lesz még egy részletes beismerő vallomásra, amelyben kitérsz az eus és ájemefes kapcsolataidra.
@saravad: Vagy akár még nyáron, mire a forint lehullik, de előbb nem, mert Mohács, az kell.
@keresztanya fabi(en): " Pontosítsunk. Melyik ősszel?"

Erős ma a mezőny :-DDDD
@épészmérnök: Ki az a Varga?
Ne azt nézd, hogy mit mond, hanem azt, hogy ki mondja.
Ne azt nézd, hogy ki áll előtted, hanem azt, hogy ki áll mögötte.
@Cirbolya_sentinel: örökzöldek vagy a konzultációs levelek?
@keresztanya fabi(en): a varga az aki itt maradt foltozni a szakadozó kötényt, amibe a többiek kódulni szeretnék a kenyerükre valót a saját bankjuktól ;)
@keresztanya fabi(en): mind a kettő örök :D

íme:

Nem változott lényegesen a helyzet az előző hónapokhoz képest júniusban sem a politikai erők médiaszereplései kapcsán. Az NMHH adatai szerint a kormánypártok és a kormány továbbra is jókora fölényben vannak a hírműsorokban, az egyes politikusok közül pedig Orbán Viktor szerepel a legtöbbet a híradásokban.
@keresztanya fabi(en): Varga ma a Fidesz sztárja, egész nap őt itatják és becézgetik, tán még Selmeczi is megígéri neki, hogy egy hónapig csak csukott szájjal mosolyog rá, ui. sikerült olyan mondattal előállnia, amelyben nincs Simicska és Közgép.
Mindig is több esze volt a többinél.
@épészmérnök: Lehet hogy ezért mentek a fák a Kossuth téren. Mert ha azt mondjuk lehullottak a levelek, csak kinéznek a parlament ablakán és megkérdezik, milyen fák, milyen levél?
@Cirbolya_sentinel: Akkor ezért látok mindenkit egyre agresszívabbnak?:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Lehet hogy ezért mentek a fák a Kossuth téren. "

:....((((
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "ezért látok mindenkit egyre agresszívabbnak?"

Nem tudok mindenki nevében beszélni, de én egészen biztosan egyre agresszívebb vagyok :-(
Hát ne lássák a napot addig, amíg össze nem szedik az összes kiküldött konzultációs levelüket
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": igen te, meg én, meg még néhányan, igazi agresszív kismalacok vagyunk mind :D

höhö, vagy inkább brühüüühüüü ez is:

Éveket kell még várni az állami nyugdíjszámlára
2012. július 13. | 11:05

A nyugdíjpénztári rendszer átalakításakor a kormány többek között arra tett ígéretet, hogy az állami rendszer tagjainak egyéni számlákat fog létrehozni, amin majd megjelenik a pénztárakban tartott pénz egyenlege virtuálisan. Több határidő is volt a végleges bevezetésre, azonban egy frissen elfogadott törvénymódosítás szerint legalább 2015-ig kell várnunk, hogy az egyéni számlák elkészüljenek - írja az orgio.hu.

www.portfolio.hu/vallalatok/nyugdij/eveket_kell_meg_varni_az_allami_nyugdijszamlara.170085.html
@keresztanya fabi(en): "Hát ne lássák a napot addig, amíg össze nem szedik az összes kiküldött konzultációs levelüket" és szerelmes könnyükkel sírják tele...
@épészmérnök: ok, igaz 2*5mm-es darabokban csöppet nehéz lesz, de ők képesek erre is :D
@Cirbolya_sentinel: "Több határidő is volt a végleges bevezetésre, azonban egy frissen elfogadott törvénymódosítás szerint legalább 2015-ig kell várnunk, hogy az egyéni számlák elkészüljenek"

Hiába, no, sikkasztani mindig is könnyebb volt, mint utána elvarrni a szálakat.
@dr. mesterseges szinezek: elvarrni, minek? Ez is olyan lufi, mint a többi, és ebből sem lesz semmi, főleg egy ilyen vagy olyan választási év után, ami kisöpri a köszgépes kasszát is, minek is lenne, nem kerget senkit a tatár, se a muszka...őket meg főleg nem...

A lenyúlás és az össznemzeti átverés már megtörtént, utánuk a vízözön, amiben mossák is kezeiket.
@keresztanya fabi(en): annak idején a bakák is ezzel a jelszóval indultak az I. VH-ba. ;)
nekem nadon tecc ez a "mire a levelek lehullanak" szólás, mejjet eredetileg a szerb frontra vonuló bakák alkalmasztak anno decebal, értve ezalatt, hogy seperc alatt lerendezik azokat a vad rácokat. no, oszt mi lett belüle? mosmeg nézek böszmén, mint aki buggyant rén kumiszt ivott.
@Cirbolya_sentinel: Ugye nem gondolta senki, hogy lesz bármilyen nyugdíjszámla?
@Gábriel angyal: Innen tudjuk hogy bukásra vannak ítélve. :D Elsőt is elbuktuk, randán, a másodikból se győzelemmel jöttünk ki. Aggódhatnak a fideszesek mostanság a sok vesztett háború emlegetése miatt.:D
@épészmérnök: Boldogabb, lazább embereket nem látok.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": :O méééé, bárki kételkedni mer a igaz és való megmondóink szép bülbül szavában, ugye nem, na azééé :D

hvg.hu/kkv/20120713_remy_mezokovesd
@hacsaturján: Szegény Török Gábor meg majd agyalhat, hogy hülyeségvezérelt ez a bölcs kommunikáció, vagy megint csak egy kis kényeztető tapi a jobbikos popók irányába.
Nézem-nézem az arcokat. Illés Zoli olyan puffadt, mintha éjszaka sírt volna, vagy rendszeresen pálinkázna. Zöld aktivista volt ő valaha, a BME Zöld Körben, de rossz lóra tett, és nem tud róla leszállni. Fájdalmas lehet neki szembenülni az LMP-sekkel...
@Cirbolya_sentinel:

Ahha. Vagyis törvény erőre emelkedik, hogy a nyugdíj megtakarítást elloptuk, az általunk ígért egyéni számlát meg csinálja meg 2015-ben aki akarja.

Csinoskás szopás ez is.
@dr. mesterseges szinezek:

eccer kaptam egy tejjesen használhatatlan ürgübüglüt. darabokra szettem, minden egyes darabját gondosan átvizsgáltam, elemzést írtam róluk, jól be is olajosztam üket, majd összeraktam ismét és télleg, ugyanaz a használhatatlan ürgübüglü lett belőle, mint eredetileg. mencségemre szógájjon a neves politológussal szembe, hogy én eszt előre tuttam.
@Cirbolya_sentinel:

Bazmeg...dél-borsod nem csak Tállait nyerte meg a földmutyival, még ez is. Ehh...
"A végső megoldás azonban nem a mostani tervezet, hanem megteremteni a gazdaság beindításának forrását – tette hozzá. Az alapprobléma az: van-e piac, ahova be lehet fektetni – véli a VOSZ-elnök. Ez azonban szerinte megvan Magyarországon. "

Demján a nol-on - külön öröm, hogy talán ki bírja ejteni elsőre a kultúrantropológus szót.
nol.hu/gazdasag/demjan_tiszteli_a_kulturantropologusokat__de___
"a ciklus felétől kezdődően a következő parlamenti választásra készülve a kormányzás politikai szempontjai kerülnek előtérbe" - na, erre kíváncsi vagyok... vagy nem is.

nol.hu/belfold/navracsics__a_rendszer_atalakult__mar_csak_mukodtetni_kell_
@épészmérnök:

van egy tejjesen használhatatlan ürgübüglüm. kéred? :)))
@épészmérnök:
kell a profithoz és az adóhoz -amit ellopnak- a rabszolga...termelj tinó ökör lesz belőled
@hacsaturján:
az hasonló mint a fából vaskarika vagy ez rézből van?

brühühühühühü
@Fabius:
akkor már közel vannak a 23000 milliárd ellopott és/vagy elbaszott összeghez?

ennyit a zájemef nem is tud adni ilyen hitelképesség mellett

az államadósság már több mint 100% hónapok óta

brühühühühühü
@rodeo36:

szerinted mellik váltoszatban működik?
@rodeo36: a túlélés záloga a hülyéskedés... kösz, Fabius a lehetőséget :-)
@hacsaturján: Tudja Gábor is, de ezt az egyetlen játékot ismeri a városban.
@a szív fészkei: A kapitalizmus nem ízlett a mocsoknak, ezért most az államszocializmust akarja visszaállítani. És ehhez még egy komplett idióta előember szerűséget is maga mellé vett.
Az előemberszerűséget szándékosan írtam, mert nem sértem meg az emberszabásúakat, és a majmokat sem.
@épészmérnök: Mostan, a zelrugaszkodás évének felén túl jó tudni, hogy jövőre már érdemi kormányzás is lesz.
@Cirbolya_sentinel: ha úgy mennének a dolgok, ahogy kellene, ennek a hírnek még akár örülni is lehetne, nem egy szeplőtelen cég a Remy sem; így azonban oda fog verni rendesen, 400 munkanélküli pluszban, fasza. És még dominóhatása is lesz, fel fog a kieső termelés miatt szisszenni a kovácsüzem is...
@saravad: úgy érted már azt is elköltötték, azt is kéri az ijemef?
@hacsaturján: te felteszed a biszbaszt a Vaterára, amikor eladtad, a vételár felét átutalod nekem. Az áfa téged terhel. Áll az alku?
@hacsaturján: Javaslom államosítani az ürgübüglüt, akkor lesz belőle egy közgép, ami jó ómen, aztán privatizálni. Esetleg vissza is bérelheti a zállam, ha jó pénzért fizetett tanácsadók állítják, netán nemzeti konzultációs ívekből feketnén-fehéren kiderül, hogy a zállam ürgübüglü nélkül félkarú órás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": mikor nyertünk mi meg utoljára háborút? Mátyás király idejében? na, akkor asszem most szurkolhatunk az ijemefnek, hogy a végén le is rohanjon minket s foglaljon el. Vannak már területi követeléseik?
@hacsaturján: Az jó, a pingvinek cukik, akiket majdnem annyira szeretik a zemberek, mint a független politológusokat.
És a pingvinek csak haltól bűzlenek.
@épészmérnök: Sírva kérlek, legalább Ti hallgassatok meg!

" A foglalkoztatási arányait helyre kell tenni, mert „ugyan szükség van kultúrantropológusokra”, de a gazdaságot a fogyasztás indíthatja be."

Basszus, fogyasztani kismillió dolgot lehet, mondjuk kultúrát is, főleg kultúrállamokban. Itt egy milliárdos, és azzal eteti a jobbágyokat, hogy termeljünk több sípoló gumikacsát!
Megint lekéssük a jövőt.
@saravad: A foglalkoztatási arányait helyre kell tenni, mert „ugyan szükség van kultúrantropológusokra”, de a gazdaságot a fogyasztás indíthatja be."

Nem mindegy, hogy import, vagy saját termékek fogyasztása lendül fel. Saját meg a régi vicc szerint is a bor a pálinka meg a kurva vonalon létezik. Esetleg kenyér, otthon sütve.
na meg a vásárlás kikényszerítéséhez kell inger az adott termék megvétele iránt. most vagyünk hajdú mosógépet meg orion tv-t megint?
@Kopi3.14: Őszintén, engem a költőiség fogott meg ebben a nyilatkozatban. Lássad, egy közgazdász, a matematika hűvös világában, s mégis van lelke.

Elhull a virág, eliramlik az élet...
@saravad: abszolút egyetértek!!! Sőt:

Jobb helyeken a nagyvállalatok szociológusokat, antropológusokat és filozófusokat alkalmaznak, mert tisztában vannak azzal, hogy a társadalomnak adnak el, és ezért ismerniük szükséges azt a bizonyos társadalmat. Azaz, a piac nem egy absztrakció, hanem konkrét emberek, hozzájuk meg a szoft tudományok értenek.
@Kopi3.14: Nos, ha már mindenkinek a növekedés a mániája, az erőforrások meg szűkösek, akkor vegyünk és termeljünk kevesebb matériát és több szolgáltatást, tudást meg adjunk is el ilyeneket. Szerintem.
Abszurd példa: ha minden második magyar legálisan gitárórára és néprajz-tanfolyamokra költene, és egy csomó külföldi is itt, akkor lenne növekedés, vagy nem?
Annyira elhatárolódnak a kommunistáktól, pedig ez az abszolút MATERIALizmus.
@rodeo36:

Pontos összeget majd a ciklus végén lehet tudni. Az biztos, hogy amíg a gyarmatosító háló meg nincs, addig napi egymilliárd bukfenc van akkor is, ha Matolcsy üzemen kívül van.
@épészmérnök: Ezek minden, de minden szakmát lebecsülnek. Ahol dolgozom, sok betanított munkás van. Igenis, tudásban is tesznek hozzá, nem csak "droidok". A takarító? 1000x jobban csinálja, mint én. + a takarítóeszközök sokat fejlődtek párszáz év alatt.
Nálunk érettségivel fejlesztési miniszter lehetsz (mondjuk nem Te), 60 órás átképzést ígérnek a jövő etikatanárainak, és azt hiszik, hogy ha ejtőernyővel kidobnak valakit a mezőgazdaságba a kézikönyvvel, az majd ért hozzá.

Ők vették el a munka becsületét, mindegyikét.
@saravad: "60 órás átképzést ígérnek a jövő etikatanárainak"

Sok, ha marad még 1-2 ciklust ez a kormány, pazarlóan sok erre a témára 60 óra.
@a szív fészkei: Köszönöm ezt a kommentet, ha ez a majom ebből sem érti meg a lényeget, akkor kár rá az időt fecsérelni.
@Fabius: "amíg a gyarmatosító háló meg nincs, addig napi egymilliárd bukfenc van"
Potom pénz a szabadságért... kár, hogy a betűk képtelenek visszaadni a keserűségemet.
És nem a pénz miatt, mert azt leszarom, hanem a gyerekem jövőjének elkúrása okán...
@saravad:
emelkedne a gitározási ráta és a süketségé

brühühühühühü
@saravad: Esetleg a Közgépnek. Természetesen, miután alvállalkozói szerződést kötöttél velük, hogy te leaszfaltozod a saját költségeden, de mivel nem szeretnéd, hogy a Közgépnek ebből valamilyen kára legyen, ezért nekik is kifizeted az aszfaltozás árát.
@saravad:
egy frászt késitek le a jövőt, méf csak most keresztezitek 1941-et és egyre gyorsúlva haladtok 1919 felé

brühühühühühü

majd mikor látod Tuten Kámen-t az uccán vonúlni burnuszban akkor aggódj addig minden rendben "lesz"...mert a vezérló aszon'ta
@saravad: nem jól látod. Szép és jó a szolgáltatás, de abból egy ország nem tud megélni, önellátó lenni. kellenek gépek, kellenek fizikai valójukban termékek. Speciel attól, mert weblapkészítö kisiparos vagy, még nem fogsz tudni eljutni Debrecenböl Pécsre, na meg nagoyn nem is tudod megnézni min a munkádat. A szolgáltatás alá is kell termék.
@Interlock:
dédunokáid is -ha lesznek- fogják szenvedni...

szerény számításaim szerint az ország tartozás állománya -ingyombingyomot=CDS+, kamatos kamatok, árfolyamváltozás+++ is belekalkulálva- ma=

54000 és 58000 milliárd körűl lebeg

amit szintén saját számításom alapján az ország 60 év alatt sem tud kifizetni hacsak el nem adjátok az ősök sírját és a Turult ott Budán meg a vezérlót kitömve a Madame Tusso panoptikumának...

brühühühühühü
@rodeo36: nem nyugodtam meg. Lehet, hogy az idő is relatív, tán nem is lineáris, de az enyém rövid mások tündimeséjéhez.
@Kopi3.14: ok, belátom, hogy igazad van, de a Demján (Orbán, Matolcsy stb) elgondolás nekem túl falanszter. Nem harmonikus.
@saravad:
te még nem tu'ttad? ők dodekafónok Schőnberg után szabadon

az szögletes harmónia és nem is füstöl

brühühühühühü
@rodeo36: nem, nem tuttam, de utánanéztem. Ők biztos nem.

Különben is, abszolút 1 hang köré szerveződnek, csak az meg hamis.
@saravad: "ha minden második magyar legálisan gitárórára és néprajz-tanfolyamokra költene, és egy csomó külföldi is itt, akkor lenne növekedés, vagy nem?"

Akkor importból élnél, és saját termelés híján kőkemény veszélye volna annak, hogy 5 EUR lenne a szlovák kenyér beszerzési ára, 50 meg egy köbméter gáz. A külföldi termelők ugyanis sokkal jobb pozícióban lennének, amivel könnyű volna visszaélni - meg is tennék, mert miért ne.
Valóban van némi baj az arányokkal, ezt olyan mérnökként mondom, aki az évfolyamból egyedüliként bújt vissza önként a munkásruhába azért, hogy szutykos gépek között melózhasson légkondis iroda helyett. Kicsit elszálltak az igények, kicsit túl erős a könnyed életre való törekvés, aminek aztán nem ritkán pofáraesés a vége. Szolgáltatást semmi mással nem lehet eltartani, csak a mögé helyezett termeléssel, különben sérülékeny, sebezhető lesz, összeomlik a legkisebb szélben is.
Mielőtt bárki kirohanna, megjegyezném: nem azt mondtam, hogy senki ne tanuljon humán területen, vagy hogy mindenki álljon be a gépek mögé azonnal. Csak vannak olyan időszakok, amikor könnyebben eladható az ő tudásuk is, és van, amikor nem. Nehéz gazdasági helyzetben átértékelődik pár szakma fontossága, megpróbáltam okosan, a lehető legkevesebb sértődésre okot adó módon megfogalmazni, de kitöröltem, nem megy.
@Kopi3.14: igaz ugyan amit írtál, de a túltermelési válságot pont ez a gondolkodás okozza. Van technológiánk, mármint globálisan, nem szükséges a népesség 90%-ának heti 40-50 órában kézzelfogható termékeket előállítani, majd ezt egymásra tukmálni, mindezt évi X %-al növekvő mértékben.
@saravad: hát jól megvédtek mindent, hurrá!
Azért az nagyon tetszik, hogy már könyörög, hogy küldjék vissza a nemzeti inzultációt, annyira leégtek ezzel (is).
@Interlock: de, megy. Világos. Persze, én sem azt mondom, hogy nem termeljünk és hippimódra szitározzunk meg masszírozzuk egymást. Csak a demjáni-orbáni vonal nekem túl erős.
@Interlock: valóban, nem lehet mindent importálni. Ökológiai szempontból is indokolt, hogy minél kevesebb szállításra legyen szükség, hisz így kisebb a levegőszennyezés, és kevesebb konzerváló adalékra van szükség. Azt hiszem, senki nem állította, hogy meg kell szüntetni a fizikai áruk termelését, vagy igen?
@aritus: ez a vég, nem? Lenyomja ugyanazt a szar dumát, amit már csak SG, M.GY. és Sz. P. hisz el, és , és, és : győztünk! Kész.
na gyerekek ez a baj, hogy ennyire tájékozottak a zemberek:
hvg.hu/itthon/20120713_simicska_kimittud
@saravad: sajnos nemcsak ők, nézd meg a videót, amit belinkeltem. Az átlag embernek asszem bármit be lehet itt adni.
@saravad: megbeszélheted a maradék tíz százalékkal, hogy akkor tartson el mindenkit.
A túltermelési válságot egyébkét az okozza, hogy mivel valami olyat ad a társadalom jelentös részének az emberek egy jó része, ami "tartós", így lassan keletkezik újra a természetes kereslet, s a rendszert be kell löni úgy, hogy ök se haljanak éhen sose, ergo valamivel folyamatosan keresletet kell generálni. Ez az elsö kökalapács óta igaz, ha azt valaki már teljes munkaként készítette és adta el. Ha mindenkinek eladta a cuccot, s azok azt sokáig hazsnálták, akkor éhenhalt, mert nem volt új munka, generálni kellett újra a fogyasztás növekedését. Nem újkeletü dolog, csak sokan nem veszik figyelembe. Mondjuk régebben megoldódott a probléma egy háborúban, az felemésztett sok felesleges kapacitást. Manapság már nem háborúzunk annyit.
@rodeo36: én nem igazán akarnék eladni semmit, igaz, Orbánnal nagyot kaszálhatnánk, mert belőle csak egy van az egész világon... Nektek nem kell véletlenül? Ócsóé', hazafias segítségből? :-)
Amúgy jót mondasz: kellene valami, ami nekünk van, másoknak nem nagyon, és azt eladni mindenfelé. Nem, nem a víz, nem a föld, ezek világszintre vetített jelentősége erősen túl van dimenzionálva nálunk, szerintem; valami más kell.
Abban viszont biztos vagyok, hogy csak normális szabályzással, a mutyi kiölésével lehet indítani, ezek nélkül akármink is lehet, baszhatjuk...
@aritus: a helyzet reménytelen. Rodeónak van igaza, sírjunk.
@Kopi3.14: Ha van listád szólj kérlek, mert oda akarok költözni.:D
@saravad: sírva vigadjunk, az annyira jellemző a magyar néplélekre:)))
@saravad:
@épészmérnök:
Tudjátok, néha, amikor szóba hozom a fizikai munka, a termelés fontosságát, kapok a fejemre azoktól, akik mindezt úgy értelmezik, hogy beálltam mondjuk Csányi mögé, halál az értelmiségre, hegesztőpálcát a kezekbe. Szó sincs ilyesmiről.
Most nem vagyok formában, így megint kitöröltem a többit, de megpróbálom összekapni magam...
@aritus: itt a dühöngőbe még csak-csak elvigadok, de ha komolyan belegondolok... áhh, inkább nem. És az egész annyira kiszámítható. Szánalmas, de nem izgalmas.
@Interlock: Várjá, no. Próbálom megérteni, mert érdemes Rád figyelni.

Szeretném, ha egyszer eljutnánk oda, hogy nem a termelés, hanem az alkotás lenne fontos (újra).

Már egy csomót kitöröltem.

Tudatosság. Harmónia. Ezt szeretném.
Óoooo ettől beszartok. ;) Lejöttünk a kislánnyal hattyút etetni a keszthelyi balcsipartra és itt sétálgat Szijjártó a családjával. ;) Mit üzentek neki? ;))
@Gábriel angyal: én semmit, de kérlek lesd meg, emberibb-e így privibe.
@dr. mesterseges szinezek: az a gáz, hogy itt kb. bokáig ér csak a víz. ;)
@saravad: A gyerek a kutya és az asszony aranyosnak tűnik. ;) Itt egyébként mindjárt jó kis vihar lesz.
@Gábriel angyal:

Ne bassz, Szijjártónak van családja? Azt hittem a droidkeltető terméke. Képet a létező családról, vagy hazudsz! :-D
@Interlock:
ajánlom figyelmedbe azt a linket amit feljebb @szivem-nek adtam Braziliáról

a kurva kemény valóság az, hogy a filozófus is teremelő erő...és ha te tényleg mérnök vagy, akkor tudod, hogy a logistikai manager=raktáros is termel, sőt...a baj ott kezdődik, hogy ezeket a tevékenységeket mennyire ismeri el a társadalom és adóztatja halálra az olyan sohasem termelő barmokat mint a simicska és a demján akik elviszik a haszon nagy részét pusztán monopolhelyzetük révén és a ténylegesen dolgozó alvállakozónak amely adott esetben egy multi=Strabag morzsákat adnak...a Demján elvtárs outsource-olása is gyilkosság és halálra kellene adóztatni -de az adórendszer nem műxik bárhány kulcsa is elveszett- szóval rágd át mérnökközda ismereteidet és pöccentsd be a gazdasági marógépedet még ha CNC vagy CNC a 10. hatványon...

szóval ...

brühühühühühühü
@Gábriel angyal: dögöljön meg családostúl

brühühühühühü fullaggyon bele a balatonpocsoly nevű magyar tengerszembe
@Gábriel angyal: Oldja meg! Lehetetlenebb helyzetekben is feltalálta már magát, nehogy éppen most zavarja a realitás!
@Interlock:
öltözz át mérnökjelmezbe...hátha akkor rájössz, hogy mekkora tévedésben vagy

egy mérnök saját maga által szerzett gyakorlati tapasztalati ellen sohasem szóltam, de ha valaki mérnöki jogokkal esztergályoz akkor fizesse vissza a diplomája árát ami egyébként is 5 év alatt amortizálódik 100 %-ban azaz ha sokáig esztergálsz vagy hegesztesz akkor már nem is vagy mérnök, babám hanem...

brühühühühühühühü
@Gábriel angyal:
Azt, hogy nem köll ez píár marhaság!
Majd küldjön képeslapot a magyar választópolgároknak a Seychelles-szigetekről január végén, na az ő.
A keszthelyi szado-mazo szemétláda csak egy giccs, amit nyelnek a rajongói.
brühühühü (??)
@Gábriel angyal: akkor ez is urbánus legenda.
@rodeo36: A gyereke nem tehet semmiről, és egyszer még pont úgy meg fogja vetni az apját mindazért, amit most tesz, mint engem az enyém azért, hogy hagyom.
@dr. mesterseges szinezek:
Kipling aki az egyik legnagyobb emberismerő írta a Riki Tiki Tevi-ben, hogy a tojásból kibúvó kobra ugyanolyan veszélyes mint a zannya...úgyhogy Riki szépen összeroppantgatta a tojásokat...a roha'tt gyermekgyilkos?

brühühühühühühü
@épészmérnök:

Izé, ezek a chilei középiskolások, de főleg az a háttérben feltűnő szemüveges chilei középiskolás, öööö, igen szimpatikusak. :DDD
@Gábriel angyal: "itt sétálgat Szijjártó a családjával. ;) Mit üzentek neki? ;))
"

Hogy szakadjon rá egy raklap Alien.
@Interlock: Szép dolog a hagyományos értelemben vett termelés, de erre a tevékenységre ott tolong cca. 3,5 milliárd ember egy maréknyi rizs értékű fizetésért.
Nem hiszem, hogy számunkra ez az üdvözítő út.
Jobb lenne szervezni és irányítani. Ez is van olyan "termelő" tevékenység, mint piszkos köpenyben rohangálni.

( Bár szerintem értem miről beszélsz.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Meg sétálgasson az LV-426-on, az atmoszféra-processzor üzembe helyezése előtt.
Szkafander nélkül-:((
@Interlock:

Érthető amit mondasz. Annyit fűznék hozzá, hogy nem csak a termeléssel vannak bajok, hanem az innovációval is. Értsd: sokan kapaszkodnak régi dolgokba, és képtelenek a piac igényeihez, a minőségi elvárásokhoz igazodni. Mittom 20 éve tejeskanna fület gyárt, de az már 10 éve eladhatatlan, de arra vett gépet, azt tudja, és a gép csere meg az esetleges profilváltás föl sem merül benne.
Don Vittorio:
Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".

Nem kell törkölypálinkát inni, ez felülírja a hungarikum nedű hatását…

No meg a vezérkarnak,(ami nem publikus):
„Gyurival szabira mentünk, mer az akkumulátor az le szok merülni. Arról igazán nem tehetünk, hogy pont most. Tetszett volna az ájemefnek felemelni a seggét előbb, mi vártuk őket hónapok óta. De ők nem gyöttek. Hozzászoktak a kényelemhez, meg, hogy kinyalják nekik. Én nem fogom és Gyuri sem! Így jártak, ők ide, én el.
Megmondtam.
Jani se lesz itthol, mer Izraelbe megy idegenforgalmi tárgyalásilag, de Lacinak azért találjatok ki mán valamit a jövő hétre, mer neki se kéne itthol nyaranni.. Valaki hívja föl Berishát, ráér-e? Esetleg az elbaszáni könyvtárban elmélkedhetnének Lacával a Myzeqea ló szaporodási szokásairól, csak ne legyen itthol! Misi majd tartya a frontot, Gabi meg becsúszik ha sürgősen szerelni kell.
Na, ha elmentek trojkások, kűggyetek egy esemest!
Pusza, Viktor”
@rodeo36: meló mellett, a szabadságom terhére, önerőből, félévente átlagban százezres képzési díjat fizetve szereztem a diplomámat, úgyhogy ezért én már egy kurva fillért nem fogok visszaadni senkinek, ha a hátralévő életemben szart lapátolok, akkor sem. Sőt, ha karikába hajolsz a tudás elpocséklásán siránkozva, akkor sem.
Gépek vezérlését tervezem (automatizálási feladatok), viccelődve azt szoktam mondani, hogy én vagyok az, aki a user elé teszi a megnyomható zöld gombot: a rendszer tervezése, rajzi összeállítása és dokumentálása, az összes hozzávaló megrendelése, ha jól tévedek, mérnöki feladat, ez mind az én dolgom. Ezen túlmenően pedig összeépítem, felprogramozom, ellenőrzöm, fejlesztem, javítom: ez néha már nem annyira mérnöki feladat, viszont kényszer, ugyanis egyedül vagyok erre. Néhány kolléga besegít fúrni-faragni, csavarozni, őket csak irányítani kell, de amiben delej van, azt - legfőképp életvédelmi okokból - már nem bízhatom másra. És mivel kifejezetten utálok öltözgetni, na és mert az elején pár cipő és nadrág ráment arra, hogy kiszaladva megnézzek valamit a vason, egész nap munkásruhában vagyok. Kényelmes is. Ha úgy veszem, még irodám is van, egy kis pecó, a tervezésre használt számítógéppel és egy programozó laptoppal, kéziszerszámokkal, és kismillió új, javítandó, vagy épp bontott eszközzel, mert nálam komolyan van véve a recycling, és azzal gyakorlatoztatom, fejlesztem a szakmai tudásomat, hogy mit lehetne vajon összeépíteni abból, ami elém került, vagy épp hogyan javítható meg egy eszköz, ha csak az van, ami kéznél van.
Nem tudhatsz mindenről, nem ismerheted a helyzetet, de merem állítani, kettőnk közül te lehetsz nagyobb tévedésben, nem pedig én.
De ha mégis én tévedek, legyen; inkább vállalom a mérnökségem kétségbe vonását, mint azt, hogy unalmas meetingeken üljek elegáns ruhában, Excel táblát és statisztikát gyártsak naphosszat, vagy konok vevőkkel alkudozzam a termék képességeiről, meg pénzekről. Nem vagyok egy karrierista alkat, megelégszem a tudásom elismerésével.
Babám :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: első, nagyon helyes meglátás ezzel kapcsolatban, köszönöm. Írom a hosszú verziómat, csak közben méretezek, és lassan halad :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Járt egyszer a falunkban egy chilei küldöttség, a málnatermesztést tanulmányozták. Mifelénk hagyományos kultúra a málna, a jugoszláv háború alatt nagy konjunktúra volt, aztán, ahogy vége lett a háborúnak, a szerbiai hűtőházakból kiáramlott a rengeteg áru, lement a málna ára.
A mi polgimesterünk, aki egyben a környék egyik nagybirtokosa, panaszkodott a chileieknek erre. Mire megkérdezték: miért nem váltja le a málnát valami más kultúrára, aminek van piaca?
Nem akarta megérteni sem a kérdést. Há... há... mi itten má olyan régen málnát termesztünk... ehhö értünk....
A chileiek meg csak néztek, fel sem tudták fogni.
@Interlock:
Én bírom rodeót, ráadásul büszkélkedhetek avval, hogy engem még nem küldött el a picsába.
De most nincs igaza szerintem.
A haverom tökig van végzettséggel, nyomja az inglist meg a németet és?
47 (bűvös szám), leszarják mindenhol. Mit csinál?
Szaladgál az úri picsákhoz szoláriumokat üzembe helyezni, akiknek az entheligencija hányadosa nem közelíti meg a testhőmérsékletüket. Namármostan az van, hogy, le kell nyelnie olyat (is), hogy kedveskedni akarásbúl aszongya a sznob oligarcha kurvának:
„ őő, bocsánat, szeretnék összeporszívózni magam után, mert ez alap.”
Erre azt kapja: „igen, ez alap, de akkor legyen szíves hazamenni a saját pornyűvőéjért és azzal csinálni”
Undorodom a tetű, mocsok sznob barmoktól.
Na, ezt fizesse meg valaki. Miért?
Mert a végzettségének megfelelő munkát nem kap ezen a szeméttelepen a haverom, kénytelen a sóbertréka-féle agyhalott szarházi kurvák seggét nyalni, mivel a két fia enni szeretne.
Rodeónak erre is gondolnia kellene, pedig ismeri mi folyik itt.
@épészmérnök: A Lipótzárás azért egy nagy bukta. Azt rebegestik, hogy sci-s hatásra szántották fel ill. a terület ingatlanértéke is vonzó volt egyeseknek. Ezt a szadesz vezényelte le, állítva, hogy minden beteg követve lesz, gondozva, stb., nem kell ehhez zárt intézet. Hát basszus, kéne!!

Ehhez képest sokan hajléktalanul tengődnek, a többiről a fene tudja, kezelik-e és ki és hogyan? aki ott volt - és ezt bevallotta a Tóta blogján - azt mondta, neki ott konkrétan az életét mentette meg az a bezártság és fegyelem, kezelés. Skizo volt a srác. Ott nyílt titok volt Orvbán terheltsége már akkor.
@Knósszosz: tulajdonképpen én is bírom, bár mi már túlvagyunk azon, hogy egymást elküldözgessük a picsába :-)
Jól mondja, és igaza is lenne, ha egy ideális világban élnénk, ahol az embernek szinte semmi dolga nincs a specializálódáson, a tökéletességre törekvésen kívül, maximális szellemi és anyagi hasznot hajtva a társadalomnak.
A valóságban ez keveseknek jön össze, abból élnek, amiből lehet, még ha ez nem is pont az, amit igazán tudnak, vagy amire igazán képesek lennének.
Mellesleg, amíg riasztókat telepítettem vagy javítottam egy ismerőssel, mindig vittünk egy kis porszívót. Úgy voltunk vele, az is egy alap. Kellemetlenül megváltozott a világ, mert anno inkább azt mondták a tulajok: á, hagyjuk, majd összeszedik ők - vagy csak kifogtuk a normálisabbját.
@Interlock: A helyzetet tovább árnyalja, hogy - egészen konkrét tapasztalat - akármilyen mérnöki munkakörhöz tartozó munkaköri leírás 3x hosszabb, mint ugyanazon munkaköré pl. a nem éppen szociális célú foglalkoztatásáról híres Kaliforniában.
Magyarul vagy horizontálisan vagy vertikálisan (jellemzően mindkettő) kinyúlik a tevékenységkör ahhoz képest, amire elméletileg a végzettség predesztinál.

Nem tartom ezt tragédiának (akad pozitív hozadéka is), csak említem, hogy a jelenség létezik.
@Interlock:
A normálisabbját fogtad ki, vallom.
Sok tetűbe belefutok én is, de ez van. Nem ezt csinálnám, ha nem vett volna csavart az életem, annak idején. Nem zokogok, pusztán azt szeretném mondani, hogy ma másként tennék, ha a jövőmről kellene döntenem. De ez van, kár belesírni a kiömlött tejbe.
Én húzom az igát (de nem osztom az igét), csak felcsípek néha egy-két okos bigét... persze csak mjúszikálisan. Meg pasit is. Majd kapok ezért, de akinek van a homloklebenye mögött valami értelem, az nem fog kérdőjeleket küldeni itten.
Ne tűnj el, jó olvasni Téged.
@dr. mesterseges szinezek: az én munkaköri leírásom nem is rólam szól :-) A HR ugyanis megalkotta a leírást a termékünk létrehozásán dolgozó mérnökök részére, én azonban azokat a gépekkel foglalkozom, amik a termék előállításához szükségesek. Nem igazán illek a cég profiljába, de ettől még automatikusan megkaptam ugyanazt, igaz, tojok az egészre, nem attól fogom tudni a dolgomat, hogy pár oldalon mit írnak le.
@aritus: Megnéztem végre ezt a videót, és mint már sokszor, most is azt gondolom, hogy nem volna ördögtől való valamilyen állampolgári alapismeretre épülő cenzus bevezetése.
@Interlock: "nem attól fogom tudni a dolgomat, hogy pár oldalon mit írnak le."

Persze, világos, annál is inkább érthető, mert itt pl. HR-nek se kompetenciája, se kapacitása (khmm...) az ilyesmi összeírására, tehát tkp. a leírások utólag születtek, a feladatokat végzők által.

Épületes tapasztalat, amikor egy telefonkonferencián a résztémák váltásakor odaát másodszor változik a felelős személy is, itt meg ugyanaz folytatja a boncolgatást, aki elkezdte.

Hatalmas előnye ennek a ma már közhelyes interdiszciplinaritás kialakulása és kiaknázása, de elvileg is lehetetlenné teszi, hogy valaki előálljon azzal, hogy "mérnök vagyok, és ebben vagyok mérnök, a többivel hagyjatok lógva".
@hacsaturján: Erre mondta az akkori néphumor, hogy fenyőfa alatt állt, aki ezt mondta.
@Knósszosz: igazad lehet, bár voltunk csicsa házban, meg golyóálló üvegesben is, de valahogy az ügyféllel sosem volt különösebb gond. Inkább technikai oldalról sikerült berágnunk néha, mikor tizedszer magyaráztuk hiába, hogy a szekrény takarásába tett infra tényleg nem látszik, de nem is véd.
Azt hiszem, amit másképp csinálnék, ha ismételnem lehetne, az nem a szakma, hanem az emberi kapcsolatok oldala volna; néha átgondolom, kiktől kellett volna többet, vagy épp kevesebbet eltűrnöm. És nem loptam volna csokit a kisboltból, az tuti, elég égő lesz elmesélni a gyereknek...
Kösz a jó szót. Ha nagyon bepöccenek, hajlamos vagyok eltűnni, másfelé járni, de bírom az itteni társaság javát annyira, hogy ha lecsillapodtam, megint beleugassak valamibe :-)
@Interlock: De akkor Orvbán miért nem normális, XXI. századi szakmunkásokat akar neveltetni, miért bassza ki a kölyköket 15 évesen a tanrendszerből, miért csak egy gyárba meneszti őket egy-két primcsi munkafolyamatba betekintést engedve? Közismereti tárgyak eldobva, semmit ne tudjon, csak hajtani agyatlan rabmelót...
Nem a mának és a jövőnek képez, hanem kínai robotokkal versenyző csicskákban gondolkodik.

Szerintem a fizikai melós a kezén kívül kell, hogy használja az agyát, a fantáziáját, a tudását, a szakmában való jártasságát és arról való kitekintését up to date-elve.

Azt ilyet becsülöm: nekünk volt egy burkolónk - akinek nem is ez volt a hivatalos szakmája svarcban űzte anno -, én még olyan míves munkát láttam, mint tőle. Máig megvan a kezemunkája; ő javasolta, hogy tegyünk rézcsíkokat a kerámia közé - ami elég sok kekec plusz meló - és nem kért érte plusz pénzt, minden apró kőfucnit úgy megmunkált,hogy leesett az állunk a precíz szép, illesztésein. Korrekt volt, nem stenkerolt menet közben árat, nem ivott, határidőre megcsinálta - hihetetlen élmény volt.

Ilyen most a cipészünk, aki fillérekért dolgozik, és mindenre van megoldása, egy nap alatt megcsinálja nagyon szépen, bármit is kérünk tőle. De ez a ritkaság!

Aztán van az a vonulat, hogy a legdrágább lakóparki lakások már átadáskor esnek szét, mert a vízszintezőt se tudják a kedves maestrók használni, nemhogy a többit. És szarnak is bele; úgy szervezik a melót, hogy a festő után jön a villanyszerelő kivésni a falat...
Valaha a magyar iparosnak volt becsülete. Ezt azért vissza kéne szerezni. De nem ez irányba mutatnak a dolgok.
@Interlock: Rodeo olyan, amilyen: elsül az agya és robban. Hagyd vagy ne hagyd, de nem kell komolyan venni a hőzöngését! Az enyémét se. ;-DD
@dr. mesterseges szinezek: "a leírások utólag születtek, a feladatokat végzők által"
Ez elég jellemző, egyben garancia arra vonatkozóan, hogy emeletes faszságok nem lesznek a doksiban :-)

Főnökkel anno letudtuk:
- Audit miatt szükséged lesz friss munkakörire, ezt nézd már át, megfelel-e?
- Ööö.. De hát ehhez közöm sincs...
- Ööö.. Tudjuk... Átírod?
- Minek. Úgyis ti osztjátok a melót, én pedig el akarom végezni, ha meg bajom lesz, majd szólok.

Ennyiben maradtunk.

A telefonkonferenciás rész németekkel ismerős, de ha személyesen találkoztunk, ez nekik eddig több fejtörést okozott, mint nekem :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: VAn családja:index.hu/belfold/2012/05/17/akinek_orban_volt_az_alma/ [..]"Utoljára maradt Szijjártó családja – éppen azért, mert őket meglehetősen tudatosan igyekszik távol tartani a nyilvánosságtól. Feleségét, Szilviát még Győrből ismeri, és van egy tizennégy hónapos fiuk, Péter. Szijjártó azt mondja, fia születésével érezte igazán, hogy felnőtt. Feleségével nem sokszor találkoztak párttársai sem, de egy dolgot kiemelt egyikük – remek húslevest főz."

Vannak nők, aki egy ilyen alá is befekszenek, mit mondjak: nem vagyok büszke néha nememre.
@Interlock: A pénz a gyereked jövője is. Mert semmit nem adnak ingyen. És ezt dobálgatja ki az ablakon az önző primcsi énje miatt.
@aritus: Arra nem gondolsz, hogy így leszólítva videón elmondva, ki meri megfogalmazni, amit valóban tud és vél erről az egészről? A terepszín hülyeség megvéd.
@Gábriel angyal: Szarjon be a Szijjártó, ha szabd kérnem. Nyílt színen mindenki, még a hattyúk előtt is.
@Interlock: Csak ugass, nekem bejön.
Jó éjt, ne hagyd abba jó?
@Knósszosz: @Interlock: és a többiek...muszáj azokhoz beszélni akik megértik és nem azokhoz akik nem is akarják megérteni

amerikai történet, igaz, mert velem történt meg, íme:

autómat mindíg ugyanahhoz az örmény születésű családi vállalkozáshoz vittem, és sohasem csalódtam, mert a műszakvezető az első beszélgetés után mindíg megengedte, hogy bemenjek a műhelybe és dumáljak a mechanikusokkal akik az autón dolgoztak (a mechanikus aláírja és felel érte, hogy jó munkát végzett, ezért ugye már akkor 75 dollár órabért számláztak többé kevésbé attól függően mi a specialitása a mechanikusnak) sohasem számláztak túl, ugyanakkor láttam gazdaghölgyésznélkűl című jelenség behozta a kocsiját, hogy akármi és adtak neki egyet, hogy hagyja ott és majd ...mindíg túlszámlázták...igaz sohasem hagyta az autója az útszélen...
egyik alkalommal az enyémmel történt, hogy menet közben minden ukmukfukk nélkűl hirtelen lelassúlt majd megállt és újra lehetett indítani...szóval rövidzárlat (teljesen full loaded digitális kocsi) bevittem és a mechanikus kicserélte az alternadort majd leégette és ez ment vagy 3x már 4.5 órája ott szobroztam jött a tulaj, adott egy kocsit és mondta ezt most ő fogja megjavítani személyesen met már nincs több alternador-ja és éjjel lesz ideje és már 1500 dollár lett volna a számla, ha én nem mondom neki, hogy diagnosztizálja először és keresse meg a hibát...de arra a 75 dolláros mechanikus nem volt elég!!! a főnök másnap reggel mikor mentem a kocsiért szégyenkezve mondta, hogy ő maga is leégetett egy pár -később megrendelt alternador-t (ott azonnali ellátás van futárral műhelyből műhelybe vagy raktár...) a bal ajtóban levő vezetékrendszernek az a része volt eltörve és vagy érintkezett vagy nem amelyik a za ajtózsanéron át lett vezetve és az okozta az egészet és akkor mondta, hogy nekem van igazam...és összességében valami 40 percet számlázott anyagköltség nélkűl, a többit lenyelte mert meg sem akart hallgatni...én csak mérnök vagyok és nem mechanikus de...

szóval ...ha ti hagytatok létrejönni egy ilyen piacot, akkor a ti bűnötök is és az, hogy így kell dolgoznotok az is nagyon nagya részt a saját hibátok és az eredmény? amit 3-6 ember szakképesítésekkel el tudna látni és ügyesen szervezve gazdaságosan elvégezni azt te az egyetemi diplomáddal ugrómechanikusi díjat tucc felszámolni, azaz magadat alul fizeted és elveszed a munkát attól aki viszont jól lenne fizetve és te meg csinálhatnál jóval több munkát a műhelyednek ami összességében jól megtérűl...remélem megérted miért basztatlak benneteket...egy borzalmas magyar helyzet ledegradál mindent mert egy simicska aki nem is végez más tevékenységet mint monopolhelyzetből elvesz minden megrendelést és utána ő osztja le neketek kizsákmányolva benneteket nagyon randán és ennek ti is okozói is vagytok amellett, hogy szenveditek is...

brühühühühühühühü
@a szív fészkei: "A fizetésképtelenségi eljárások számának drasztikus növekedése azt mutatja, hogy a kormányzati intézkedések sem segítették a kockázatok mérséklődését, és új kockázati elemek is megjelentek"

Az új kockázati elem maga a focistakormányzat. Egyre több ember lesz, akiknek nincs veszteni valójuk...

"Ne legyünk igazságtalanok, és ne maradjunk az általánosság szintjén, magyarul térjünk a tárgyra. A Fidesz-kormány kusza és rögtönzéseken alapuló gazdaságpolitikájának mégis csak van egy vezérelve. Ez nem más, mint az időhúzás. A túlélés. A törekvés arra, hogy átvészeljük a holnapi napot, aztán majd meglátjuk, mi lesz utána. Oldjuk meg minden áron az aktuális problémát, nem számít, hogy ezzel tucat újabbat kreálunk. Ez egy halálos spirál, egy örvény, amelyből csak előre lehet menekülni, az újabb agyrémek felé. Az eredendő bűn az egy kulcsos adó. A költségvetésből a 16 százalékkal szublimált ötszázmilliárd forintot keresi Matolcsy megszállottként égen és földön. A Magyar Nemzeti Bank páncéltermeiben, a magán-nyugdíjpénztárakban, a bankok trezorjaiban, a multik számláin és a polgárok zsebeiben. Mindenki tudta, bármire jut, az katasztrófa. Ha megtalálja azért, ha nem meg azért.

A jó hír, hogy megtalálta, de sajnos rögtön el is verte. Elszórta a magán-nyugdíjpénztárak 3000 milliárdját, a bankok százmilliárdjait, a kommunikációs cégek, az energetikai vállalkozások milliárdos adóit, a két százalékpontnyi áfa többletet, a felsrófolt jövedéki adókat, a játékgépek ötszörös sarcát, mindent, ami csak a keze ügyébe került. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=569131
@a szív fészkei:

Azt vágod, hogy ezt az idióta mozgást úgy oldották meg, hogy a szereplők hátrafelé mozogtak, amit aztán visszafelé játszottak le a filmben? Zseniális.
Ez is onnan: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541584_411608382209278_633561149_n.jpg

ÉÉÉÉÉS, szőőőrprájz:: mit nyilatkozott Szijjártó, ez az édibédi családapa a hattyúk mellől annó kedvenceiről???[..]"
Kedvenc filmed? Igazából szerelem
Kedvenc színészed? Hugh Grant
Kedvenc sportágad? kosárlabda
Egyébként sportolsz valamit? Kosárlabdázom és ha minden jól megy, néhány hét múlva az utánpótlás-edzői papír is a kezemben lesz.
Kinek drukkolsz a foci vébén? Togónak
Kedvenc sportolód? Tomaskovics Eszter
Kedvenc autómárkád? Volkswagen
Kedvenc újságod? CKM
Kedvenc ételed? tonhalas pizza
Kedvenc italod? kóla
Kedvenc parfümöd? adidas
Kedvenc zenei együttesed? Neoton
Kedvenc szórakozóhelyed? Győrben a Lapos, az Egyetemi Csarnok mellett
Életed legnagyobb bulija? A gyulai nyári tábor, az egész...
Motor vagy kerékpár? bringa
Balaton vagy Mátra? Balaton
Wellness hétvége barátnővel vagy horgászás haverokkal? wellness
Romantikus vacsora vagy BL döntő? BL döntő azzal, akit a vacsira vinnék
Nyár vagy tél? tél
Komoly zenei koncert vagy Robbie Williams az Arénában? Robbie!!! Forrás: Fidelitas"

Most ezért mit kap? Az ízlése, hát khmmm... Szijjártós. Együttesnek Neoton??????????????
@a szív fészkei:
kösz...mi -te meg én- olyanok vagyunk amilyenek... de ezeknek meg kell tanulniuk túlélni és szétverni ezt a rencert amit te a lakóparkokkal illusztrálsz nagyon ragyogóan... én nem ismertem azt -korábban- hogy a bútorok lábai alá alátéteket és ékeket kell használni, hogy ne billegjenek...mert a padló újkorában hullámzik azutána ahogy az épület a rossz konstrukció miatt egyre jobban ...érdekes módon régi kastélyokban nem kell ilyen izéket toszogatni...gyermekkoromban a kedvenc elfoglaltságaim egyike volt elvinni a cipőket a suszterhoz és megvárni vagy ottragadni és bámúlni az öreget hogyan varázsolja vissza a tönkrehordott meg ...manapság már eldobásra ítélt cipőket ragyogó újjakká...meg a szabómat és a többit én nyári szünetben dolgoztam kőmíves mellett ott tanúltam meg 12 évesen!!! ha nem készítem elő a fő munkát akkor be sem tudom fejezni és mindenképpen szar minőség lesz...ezt én a tervező asztal mellett alkalmazom, mindent át kell rágni és úgy tervezni akkor az is létrehozza meg az is aki dolgozik vele áldani fogja a buksimat, ami számtalanszor megtörtént...egy idő után engem hívtak ha komplikált dolgot kellett megoldani...automata tengeri herkenytyűt terveztek egy gyártósorba de csak nem akart elkészűlni és a sornak meg már működnie kellett mert a régi eszközöket kidobálták és akkor odahívtak oldd meg hogyan lehet ezt a tengeri herkentyűt kiváltani időlegesen...és megterveztem seperc alatt és a kivitelező szupermechanikusokkal élőben a helyszínen irányítva őket megcsináltuk és mikor be lett állítva még két évig dolgozott a felhasználó nem akarta kidobni, mondván ez olyan jól bevált és a dolgozók könnyedén dolgoznak vele minek az a kurva drága izé...szóval ...robban a fejem...igazad van

brühühühühühühü
Amerika is hőzöng a Kínában varrt Ralph Lauren olimpiai ruhák miatt: hvg.hu/divat_design/20120713_olimpiai_egyenruhak#rss

De legalább nem az ízléstelenségük miatt, mint nálunk.
@rodeo36: Nem dobálok ki régen cipőket, legfeljebb, ha nem tecc, kiteszem valahová - anyáéknál szokás szépen kimosva, kipucolva - , legyen másnak belőle öröme. Nem bírom elhordani... De a Csoszogi suszter nagyon szépen és innovatívan dolgozik rajtuk kemény 100 forintokért. Van, hogy tényleg újraalkotja. Ezektől a mesterektől lehidalok, annyira tisztelem őket.

Mivel valamelyest tudok varrni, ismerem azért, ez mi meló...
Otthon mi a legtöbb holminkat magunk "főztük" - olyanok is, hisz nem vagyunk profik - de nem cseréltük le dizájnosabbra. A férjem a millió könyvünknek maga csinált olcsó deszkákból és seprűnyelekből polcot, amikor még nemvolt teli minden olasz és spanyol bútorokkal... Még áll, mint Katiban a gyerek, teli cuccal.
Pl. jó asztalost gyakorlatilag nem lehet találni, vagy nekem megfizethetetlenül drága, a mégis ajánl valaki ilyet.

Ez azért abszurdum!
@a szív fészkei:

Ez nem kamu??? Kedven együttese a Neoton??? Mindent értek.

Kedvenc itala: kóla. PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDDDDD Meg a Hugh Grant. Most mit magyarázkodhatott, képzeled!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Minden zseniális volt ebben. Nem tudtam, kösz. Jaj, Rajhona a joghurtos pohárral, meg az összes...
@a szív fészkei: Orbánék az oktatás átszervezésével rossz választ adtak egy létező problémára.
Kábé abból indulhattak ki, mint amiről itt írtam: hazaeshaladas.blog.hu/2012/07/12/_mar_sulyosan_serult_aldozatok_ezek_a_gyerekek_mire_elkovetokke_valnak/fullcommentlist/1#c17227366 .
A tankötelezettség leszállítása észrevehetetlen hatású volna, ha mindenki akarna és tudna tanulni; úgy hiszem, senkit nem fognak kidobni a suliból csak azért, mert elért egy bizonyos kort.
Ugyanakkor, a rendszer lehetőséget teremt megszabadulni azoktól, akikkel nem lehet bírni; hogy miért nem a nevelési oldal erősödik, az egyrészt költségcsökkentésről, másrészt új prioritások felállításáról szól, na és ott vannak azok az akadályok, járulékos hatások, amikről a link alatt is írtam. Túl nagyra nőtt a megváltoztatásra érett dolgok listája.
Orbán annyira tehetséges államirányítóként, mint én lennék sebészként: megérthetem, hol fáj, láthatom a vérzést is, de csak a nyiszálás után jönnék rá (vagy szólnának), hogy a szilánk ugyan kinn van, de az az ujj már nem fog mozogni, mert az a vékony kékes izé az idegpálya volt. Igaz, én utána soha többé nem nyiszálnék, ellenben ő képes megmagyarázni azt, hogy ez pont így jó (most ne menjünk bele abba, ki hiszi még el minden egyes szavát).

A könnyebbik, és a tábor számára is szimpatikusabb utat választották, a várható következményekkel pedig vagy nem törődnek, vagy eszeveszett módon remélik, hogy idővel egyes bajok megoldják önmagukat. Tény, hogy én, mint autószerelő szakközepes, hiába tanultam szinte szakmai óraszámban magyart és történelmet, sőt, hiába voltam ezekből is állandóan ötös, mostanra alig emlékszem valamire: márpedig az, ami ennyire kiesik, az nem tudás, hanem az akkori elvárásoknak való megfelelés volt, megkérdőjeleződik tehát az egésznek az értelme. Ugyanakkor az is tény, hogy a tanított matekot, fizikát, kémiát, anyagismeretet stb. akkor kezdtem el igazán felfogni (talán megszeretni is), amikor bőven a fősuli után szembekerültem bizonyos problémákkal, és végig kellett agyalnom az egészet, nem kevés utánajárással. Ha nagyon kritikus akarok lenni, azt kellene mondanom, hogy emiatt a reál tárgyaknak sem volt túl sok értelme, az alapokat egy év alatt le lehet nyomni mindenből, és utána kutasson, akinek kell.
Nem az a véleményem, hogy ez a helyes út, még mielőtt nekem esne valaki.

Orbán az az ember, akiben megvan az a bátorság, hogy pusztán a nagyon kritikus véleménye alapján döntsön, tökölés nélkül, in medias res. És indulatból ritkán sikerül jó helyen, jól nyiszálni, még ha benne is van az esély. Többen vagyunk úgy, hogy értjük a gazdasági kényszert, érteni véljük a célokat, mégis, máshogy fogalmaznánk meg sok (túl sok) mindent, és nem operálnánk úgy, hogy megnézünk két rész dr. House-t, meg egy orvosi szakköny borítóját a könyvesbolt kirakatában, kívülről.

Azt szokták mindani, hogy ez itt tízmillió focista, jogi szakértő stb. országa, és ez nem véletlen, csak szét kell nézni. Valahogy megvan bennünk a bátorság ahhoz, hogy gyorsan okosnak mutatkozzunk - na, ehhez ők még pluszban hatalmat is kaptak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tudom, és még hogy bírják! Őket is imádom, elég nagy szívem van. ;-))

Azt bánom, én marha, hogy amikor múltkor itt voltak, nem vettem olyan nyelves pólót.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja és ha belegondolok, hogy Jagger adótanácsadónak vagy minek készült! :-)))
@a szív fészkei:

Azért jó, hogy volt egy adótanácsadó a csapatban! :DDD

A pesti koncerten, az volt a legjobb, amikor Richrads adott elő három számot, tökéletes blues hang, félelmetes. :DDD
@Interlock:
ez a vezérló nem bátor, hanem vak és buta

brühühühühühü
@a szív fészkei: "Együttesnek Neoton?????????????? "

Valahol meg kell kezdeni az igazi nyitást a nyugdíjasok felé, mert csak a nyugdíjemelés kevés lesz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mindkét pesti koncert isteni volt! Ezek tényleg élvezetből csinálják.
@a szív fészkei: Valószínűleg egyfajta leszokási irány lett a pénzügy helyett a rocknroll, elvégre az utóbbi jeles képviselői még mindig csak feleannyi narkót fogyasztanak, mint ez előzőéi.
@dr. mesterseges szinezek: :-DD Képezzétek át Mattolcsyt rockerré. Attesz betanítja cigánynótás rockra, miben van az neki két Békemenet között? Tán kevesebb kárt okoz gitárt szaggatva, vagy megrázza a rajtunk könyörületes 220.
@a szív fészkei: Az mán igaz, de Petinek kezdetben az a szegmense is elég, amelyik Évicát évtizedekig elviselte, sőt a vállán tartotta, gondolván, hogy ha őt ilyen jól kibírták, a Fidesszel se lesznek eredendő gondjaik.
@Interlock: Hogy itt mindenkinek van véleménye fociról erről, arról, az oké. DE nem rohan minden hülye azonnal élesben edzéstervvel a nemzeti válogatotthoz instruálni!

Annyi önkritikája a legtöbbünknek még van. Kivéve ezeket. Én nem azt állítom, hogy Aranyat tanulva egy szakmunkás jobban szerel autót, de lehetne úgy tanítani irodalmat, törit, hogy érdekelje az a más is a csavarkulcson túl. Hogy kinyíljék egy ajtó más világokra is számára. Mert akkor lesz igazán innovatív.

Ledarálni lélektelenül, az gyilkolás. Ma pedig ezt nyomatják, mindent megutáltatni, ami tudás. Mert a tudás=hatalom. A fensőbbség iránti kételyt, a kritikát ülteti el benned. Akkor már nem lehet büntetlenül hülyíteni és hazudni ótvarul.
@dr. mesterseges szinezek: Dr. Erdős Péter, a nagyhatalmú kommer poppápa - Vitézy Dávid nagypapája - teremtményét hájpolják még mindig ma is. Meg is őrülök ettől, komolyan.

Mikor voltak itt igazgyöngyök, valóban. Szijjártó elé persze ezeket ne szórjuk!
@a szív fészkei: Úúúú, ez jó gondolat! Ozzy volt az egyik, akit a letakart arccal, pusztán a szemei alapján fel lehetett ismerni, és Dzsordzsi lehetne a második. Bár neki - pusztán a permanens szabadságharc jogcímén - a warrior metal állna jól.
@a szív fészkei: Ezt az EP-VD rokonságot nem is tudtam... beszarás, hogy ennyire működik a hálózatelmélet, hogy még az örök rendszerseggnyaló mindigottlévők is csak 1-2 hopra vannak egymástól.
@rodeo36: értem, amit írsz. De itt van az az utálatos "de"...

Van egy jó ismerősöm, automatizálási üzemmérnökként vállalkozó, bejáratott műhellyel, állandó megrendelésekkel még ma is. Hófehéren csinálja, megél, bár már csak egy embere van, a támadhatatlan működés sajnos jár bizonyos anyagi hátrányokkal. Na de a lényeg az, hogy pár év múlva nyugdíjba megy, utód nincs, helyi konkurrenciája szó szerint kihalt mind; azon töprengünk az asszonnyal, mi lenne, ha átvennénk, és továbbvinnénk.
És itt jön a "de".
Hiába van tartalékunk, hitel nélkül nem megy az átvétel, a mostani tíz év múlva jár le, addigra iskolás lesz a második gyerek is; ha a gazdasági helyzetet nézem, túl nagy, tulajdonképpen elfogadhatatlan mértékben nagy a rizikó, könnyen az utcára is kerülhetek a családdal egyetemben. A szakmai kihívást fel tudom mérni, azon kívül semmi mást; feketén nem akarom csinálni, fehéren meg kiszámíthatatlan a vége, annyira nem a munkától függ ez az egész. Hiába szereti a szakmát, az ismerősöm is örül annak, hogy nyugdíjba mehet.
Fel lehet fogni a lehetőség kihagyását gyávaságként, balfaszságként, csak a pulpitus felől igazságtalannak hangzik.

A céges melóról. Külföldi a gazdánk, a csapásirányt ott határozzák meg; a válság kezdete óta fontosabb lett a konszern egyes tagjai közti rugalmasság, mint korábban, ám egyetlen dologból nem engednek: a termékfejlesztés az övék, a központé. Az igazán jó ötleteket ők bírálják el, csak ők hasznosíthatják, akár a világ túlfelén is, ha az jobban megéri. Én azért építhetek gépeket, azért fejleszthetek önállóan, mert nem ez a cégprofil; legalább két embernek viszont azért is van itt melója, mert kezelik, amit már összeraktam. Egyéb tervezési jogkör itt nincs, esetleges korszakalkotó felfedezéseinkről már a munkaszerződés aláírásakor lemondunk a cég javára. És nem egy multiról tudok, amelyik így működik, főként végrehajtóként kellünk nekik; ki kellene menni közéjük, és ott mérnökösködni, hogy tényleg erről szóljon az élet, de az meg a belső szabályzat miatt lehetetlen, a kinti írigységről, betartásról nem is beszélve.

Egy szó mint száz, könnyű minket bűnösöknek titulálni, könnyű azt mondani, hogy mi tettük ilyenné a piacot - holott mi csak beleszülettünk mindebbe, egy kiárusított országba. A te országod trógerei legfeljebb annyival vannak jobb helyzetben, hogy az ő főnökeik a mi felvásárlóink, és innen kompenzálunk arrafelé.
De hát tudod te ezt nagyon jól, nem véletlenül vagy ott, nem pedig itt. Örülj neki, hogy megtehetted, és ha használni akarsz nekünk, inkább segíts valakinek választási programot írni.
@dr. mesterseges szinezek: :-DD Hankiss Ágnes Erdős lányaként Vitézy László második feleségeként Orvbán nagynénjét váltotta eme megtisztelő poszton. Dávidka anyukája, Orvbán híve mindhalálig és ez meg is van gavallérosan hálálva... [..]"Vitézy László családja [szerkesztés] wiki

Testvérei: Vitézy Tamás üzletember, és Vitézy András, Antall József volt ta­nács­adó­ja, a BÁV egykori ve­zetője, az LRI ko­ráb­bi mi­nisz­te­ri biz­to­sa, jelenleg a Paksi atomerőmű Zrt. it-tagja.[2]. Felesége Hankiss Ágnes (szül.: Erdős Ágnes) pszichológus; fia Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Előző házasságából született Vitézy Zsófia, aki jelenleg a Budapesti Fesztiválközpontot vezeti."
@a szív fészkei: Mondom, én ezeket tudom. Csak hát mit csináljak vele... Saccold meg, hányan blogolnak többé-kevésbé rendszeresen, ilyesmikről értekezve; kijönne-e ötezer ember? És összejönne-e ötvenezer olyan, aki nem a napi nyűgjeiről, hanem a jövő miatt sóhajtozik blogolás nélkül, előre tekintve? Na, ez az.
Néha azon gondolkodom, talán le kellene kapcsolni az egész netet, hátha hatékonyabban terjedne az, hogy mi a baj a rendszerrel...
@Interlock:

van neked egy megoldás, ez jogi és szerteszéjjel jól bevált: szerződjél a multival mint egy cég amely önálló és azt a tevékenységi kört amit felajánlasz meg kell határozni a szerződésben, amiből szépen ki kell hagyni a szellemi termékeket, innovációt és hasonlókat nagyon bölcsen!!!

egyedi rendelések sorozatára szerződjél és nem generálszósz, hogy minden ami a tied azonnal az övé és te baszhatod

a Föld ezen oldalán ez jól megy de okosnak és ébernek kell lenni...erre vannak itt a jó ügyvédi irodák amelyek előkészítik és végigviszik -teljes felelősséggel- az egész üzletet nyitástól a csődbejutásig vagy a glóriáig...nálatok ez nem szokás? vagy nem tudjátok, vagy féltek...rettegve nem lehet élni sem dolgozni és amit látok te rettegsz és remegsz hogy hátha ma az utolsó nap

így nem lehet...gondolkodj

brühühühühühü
@Interlock: Ez jó volt! :-) Drukk neked, hogy legyen jó megoldásod. Lottózz! Hát az outsourcingnál minden a messzi központban dől el, naná.
Látod, őrjöng Amerika, hogy Ralph Lauren - nagyon nagy divatguru - Kínában varratta az olimpiai formaruhát, holott az amcsi textilipar is döglődik és szimbólikus jelzés lett volna, ha ott csinálják... De Ralphie, az Ezüstróka jól akart járni, mert minden cuccát - van egy-két holmim tőle - ott MAde in China varratja bejáratott gyárban annyiért, ami neki megéri. Hazafiúság a fasorban figyel, de nem tolakszik a haszon elé.

Jelzem, a cipész abszolút svarcban dolgozik ilyen szorgosan, nagyon olcsón és remekül, nem bírná kitermelni magát számlásan. Én fizetnék neki kétszer annyit is, de akkor se. Ha meg annyit kérne, mint a Mr. Minit - plázákban sarkalnak annyiért egy körömnyi tűsarkat, amennyiért a miénk 10 férficipőt - akkor nem utaznánk át érte a fél várost ugyebár összegyűjtött csukákkal, hanem megállnék a Nyugati aluljáróban - aranyosak a fiúk amúgy - és kész.

Szóval ezeket a terheket le kéne venni az ilyen "békebeli" kisvállalkozókról, mert nem bírják.
@a szív fészkei: A Lipót bezárása egy bűntény volt! Nem csak a lakók miatt, hanem azért is, mert százakárhány év alatt a Lipót egy (Magyarországon általában ismeretlen kifejezés) tudásközpont volt. Ami gyakorlati és elméleti tudás ott felhalmozódott, és egymást erősítette, az sehol másutt nincs, és sokáig nem is lesz. Amellett speciális osztályai is voltak, belgyógyászat, neurológia, kifejezetten a betegeknek.
Én is úgy hallottam, hogy a szcientológusok fúrták meg, nagyon-nagyon durva dolog, még a Műszaki Könyvtár megfúrásánál is sokkal keményebb bűn.
@épészmérnök: én i ezt olvastam valami sci-ellenes blogon, amikor publikálták a levelezésüket, amiben vállon veregették magukat ezért. De ki volt ennyire sci-s a kormánytagok közül? Molnár? Ágika? Bár róla azt mondták, ő csupán Molnár magyar hangja.
@rodeo36: Rodeo ez egy ilyen ország: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/399563_467443916599194_1957731488_n.jpg Keresik a FB-on az autó gazdáját. Lehet, hogy utána jogosult lesz odaállni.
@rodeo36: rettegni? Nem. Ha kivágnának innen, akkor is megélnék valahogy; ha nem itt, akkor máshol. Megoldanám; a habozást a kevés tapasztalat okozza, meg a sok ismert és várható rossz.
Az említett vállalkozó dolgozott a cégünknek (így ismertem meg), de vége lett, az első, egyértelműsítve elvárt egymilliós kenőpénzigény hallatán. Kiröhögte a beszerzőt, nem is kap tőlünk melót azóta sem; a német irányításig pedig ha el is jutna ilyesmi (nem fog, hiszen pont azt érinti, aki beszélhetne), nagyjából leszarnák, hogy az amúgy működő leányvállalat mellett egy külsősnek épp rossz valami. Messzebbről jött egy "alkalmasnak ítélt" vállalkozás, feladat elvégezve, gép működik, téma lezárva. Ez a vállalkozás megcsinálná helyettem is, és feldughatnám magamnak az összes jogászomat, amikor elköltöttem rájuk a tartalékaimat.
Sok minden máshogy van a Föld ellentétes oldalain, csodálnám, ha erre most csodálkoznál rá először.
@épészmérnök: Elnézve szegény nyomorult Tom Cruise-t - oké, tudom, hogy szar egy élete volt fiatalon, durva apa, dis-es kudarcos tanulóévek, stb. - Traboltát, stb. , ezekre mind ráférne a lipóti kezelés hosszú évekig. Pokolian megrontja őket ez a hibbantság. Plusz kifosztja. Ehhez parírozni kormányszinten...

Erről azért mesélhetnének az előzőek.
@dr. mesterseges szinezek: "meg kell kezdeni az igazi nyitást a nyugdíjasok felé"

te úristen, te is a nyugdíjasokat ba....tod??? Miből gondoljátok, hogy aki nyugdíjas, az csak hülye lehet???
@Interlock: Épp akartam írni, hogy - a fiam ügyvédként próbál megélni, de iszonyú pénzeket visz el az iroda-, infrastruktúrabérlés, adók,járulékok, kamarai tagság - horror díjakat kérnek az irodák. A kötőjeles dolgok miatt.

Azt te nehezen éheznéd össze. És ráadásul még drágább, olyan profi iroda kéne, ami ezen a területen keni-vágja a jogszabályokat, a kintieket és a kétpercenként változó agyömléses ittenieket.
@a szív fészkei: "voltak itt igazgyöngyök, valóban"

Syrius.... :-(((((

www.youtube.com/watch?v=aYOud1Oi_nc
@épészmérnök: Erre kondícionálja a mindjárt ötven és rozi hatvannak kinéző - Orvbán a népet.

Nyugger - emlékszel a lömpopós Ertsey Katalin nyugdíjasokat e/lem/kéző blogbejegyzésére a Békemenet idejéből? Agyam eldobtam, akkora nyomiság volt és hazugság is - az itt ma egyenlő a demens piócával, aki csak szívja az állam csöcsét, vérét, érdemtelenül költ, sőt levegőt is vesz!!, közben primcsin nyálát csorgatja Orvbáűnra - dögölne már meg.

Hogy apjuk-anyjuk, boldog ősük - ki nem szarja le???
@a szív fészkei: Eddig is tudtam, hogy a Corleonéék csak egy laza szálakkal kötődő horgászegyesület a Fideszhez képest, de ez a már-már vérfertőzésbe hajló családiasság most is meglep (mint általában, amikor valaki utánanéz a családfáknak).
@a szív fészkei: "Orvbán nagynénjét váltotta eme megtisztelő poszton"

Orbán nagynénje történetesen kollégám volt, egyike a legrendesebb embereknek, akit ismertem. Negyven évesen mellrákban halt meg, a kislánya tizennégy évesen egyedül maradt, Orbánék vették magukhoz.

Amikor Vitézy még tökös rendszerkritikus dokufilmes volt, az ötleteit kivétel nélkül Sipos Katitól kapta. Kati, nyugodj békében.
@épészmérnök: Meg a másik, a Solaris, és a Color is tudott valamit.
@épészmérnök: Basztatok én mindenkit, aki nézetem szerint valamivel rászolgál, korra, nemre, nemzetiségre, bőrszínre és felekezetre való tekintet nélkül.
Én egy ilyen harapós demokrata vagyok.
@dr. mesterseges szinezek: örülök, hogy leszállsz a nyugdíjasokról. Bár, aki az én nyugdíjamat irigyli, az megérdemelné, hogy ennyit kapjon.
@dr. mesterseges szinezek: Megjegyzem, itten éppen a Petit voltam hivatva basztatni a szegmentálásos játék utolsó neméranevemházába ugrásáért.
A Neotont meg mégse kenhetem a kamaszokra, mert ők más hányadékra buknak.
Kivételek - hálistennek - itt is, ott is bőven akadnak.
@épészmérnök: Akkor ő az az anyai vonal, ami sajnos nem hatott erre a véglényre nagyon, sőt sehogyse. RIP neki, ha te mondod.

De azért, hogy mindenki, akinek hozzá - Ovihoz - köze van, vezető sarzsiban tündököljön sokért, azért kicsit visszás, nem?

Nü ez meg gazdaság: www.profession.hu/cikk/20120713/-embert-elbocsat-az-autogyar/1139 8000 munkahely megszűnik Franciaországban. Kemény. Én boldogan vennék Citroent, de mibul???
@a szív fészkei: külföldi tulajú céget nem lehet ilyesmivel megfingatni. Több jogászt tudnak megfizetni, mint amennyi embert én összesen ismerek; ha nagy a gáz, cuccolnak, Indiában felhúznak még egy csarnokot, csókpuszi. És még ha meg is nyerne az ember egy ügyet, eladna nekik egy gépet; nem közbeszerzésről van szó, nincs kiírás - a következő melónál a beszerző nem telefonál a kellemetlenkedő beszállítónak, és kész. Legvégső esetben az anyacég méregdrága részlege utazna ide, hogy elvégezzen egy-egy olyan melót, amit most én csinálok, és abba sem lehetne semmiféle jogszabállyal belekötni.
Bele sem fognék egy eljárásba ellenük, a siker esélye pontosan és kereken 0,0.
@épészmérnök: Kicsit túlreagálod. Már csak azért sem számít privát motívumomnak a nyugdíjasok en bloc, és ok nélküli csesztetése, mert nekem is van Édesanyám...
@dr. mesterseges szinezek: Általában mindenkinek van. Aztán mégis, mégis ez a hangnem.
@épészmérnök: Hidd el, van, aki ölne érte, hogy neked ne legyen. Tudom, mennyi, írtad. És mégis sajnálná jó pár. Oly korban élünk.
@Interlock: Rodeo kicsit idealistapista lett ott Tom Collins haverja mellett az óceán partján.
@a szív fészkei: Ejezekamaifiatalok is mindig volt és lesz, amíg lesz szülő, aki mondhatja a gyereke kortársaira, ahogy azok szülei az ővé(i)re.
@rodeo36: A multinak is hazai az itteni vezetése. Alig kisebb mutyival, mint a többi hazi cég. Ha egy beszállító jóban van a magyar vezérséggel, akkor jó neki, ha nem, megy a levesbe. Hacsak nem valami speciális cucca van (mondjuk atomerőműfűtőelemekből csinál plutoniumbombát).
@dr. mesterseges szinezek: Már a görögöknek is bajuk volt a fiatalokkal pár ezer éve :-)
@a szív fészkei: Naná, hogy visszás! Kati belepusztulna.
[...]"De hogyhogy nem a gazdasági miniszter vezeti a tárgyalásokat? Felszínes és hamis válasz lenne, hogy azért, mert egy debil. Ez a kis fogyatékossága eddig sem akadályozta semmiben, főleg nem a napi munkájában. Matolcsyval az a baj, hogy az IMF-delegáció már a második mondatánál felpattanna és akár az első vonattal is, de visszahúzna Washingtonba. A magyar kormánynak pedig időre van szüksége. Ide olyan emberre van szükség, aki okosan tud bólogatni és nem idézget obskúrus közgazdasági ezotériákat válasz helyett. A tárgyalások megkezdését hét hónapig húzták, ha a tárgyalásokat is el tudják ennyi ideig húzni, akkor már majdnem ott vannak Simor mandátumának letelténél. És ez az, ami számít.

Mióta konkrét a dátum is ismert, Varga és Orbán megállás nélkül üzenget a tévében, hogy mi az, amiről hallani sem akarnak. Miféle tárgyalási taktika ez? Hát ez bizony a gyáva nyúl játéké (chicken game). Orbánék látványosan kidobják a kormányt az ablakon (nem azt), becsukják a szemüket és vidám ordítással várják az ütközést, arra játszva, hogy ekkora határozottságtól majd a másik játékos fogja félrerántani a kormányt. Csak azt nézik be, hogy a másik jármű nem egy sportkocsi, hanem egy kőfal, és hogy a kocsijukban 10 millió ember ül, akik nem kértek ebből a játékból és már nagyon szeretnének kiugrani. Nyugalom, Orbán eddig mindig félrerántotta a kormányt az utolsó pillanatban."
@GeoCracker: Ja épp akartam írni Zeuszt meg a papáját...
@a szív fészkei: "Abszurd lehet ezt neked látni."

Minél többet látok, úgy egészében annál abszurdabb az egész.
@a szív fészkei: "boldogan vennék Citroent"
Öreg szakik mondogatták anno: franciát meg olaszt a portára soha. Szerelés közben többször adtunk igazat nekik, mint ahányszor nem.
Mostanra úgy módosítottunk, hogy újat ne... mert mintha az autóknál is baj lenne az arányok eltalálásával, a mesterséges intelligencia túlzott erőltetésére gondolva ezalatt, meg arra a népek által nem is látott jelenségre, hogy a fejlesztési fázisok mára szinte szériagyártássá degradálódtak: ha a management évente három lépcsőt vár el, nem számít, hogy tíz éve három év volt egy lépcső a sok teszt miatt, meglesz a terv.
Úgy, ahogy mondtad korábban, semmi nem állhat a haszon útjába, a marketingesek meg majd eladják pozitívan még a visszahívásokat is.
@a szív fészkei:
tudod a remény hal meg utoljára...valaminek történnie kell...ha az állami törvények -365-öt kreáltak- csak a magyar vállalkozót nem támogatják akkor mi a bánatot lehet csinálni? most éppen ennek ellentettje folyik eladni a magyart egy tál lencséért...ennyit tud a vezérló

ha ezért nem jár lámpavas akkor miért

az a BMW-s meg hát normális országban elvontatják a kocsit 100 km-re és csak bizonyos összeg ellenében adják vissza néha jogosítvány is bevonva ez az eset pontosan az lenne

dehát jogállam levédia nemdebár?

brühühühühühühü
@Interlock: "Öreg szakik mondogatták anno: franciát meg olaszt a portára soha."

Egy egyáltalán nem költői évfolyamtársam mondta egy osztályalálkozón, hogy akkor vált neki először kézzelfoghatóvá, miért nem jó az, ha a kamaszkori álmok valóra válnak, amikor Peugeot-ja lett.
Akkor lett bizonyos, hogy nem csak bonmónak szánta, amikor pár évvel később kb. annyira izgatottan mondta, hogy ellopták, mintha csak kutyaszarba lépett volna.
@Interlock: Tudom, csak németet! :-DD Ez az általános hozzáállás ithon.

Nekünk a Ladákon túl mindig franciánk volt, az uram imádja. Ja és mindig használt francia. Hát a Vérmezőt meg tudnánk tölteni szerelőkkel, annyinak adtunk melót 33 v alatt - mert valóban nagyon firnyákosan tervezett kocsi a Citroen, amennyire a leginnovatívabb annyira romlékony is. Viszont ők mindig nagy technikai truvájokat valósítottak meg, ahogy az újaknál is most.

Megszoktam, eladni nem tudnánk, van benne egy vagyon, kényelmes veszettül, mutatós is - most már hajtunk a veterán státuszra. :-DD Azért van magyar szerelő, aki beletanult és képes varázsolni belőle,ó; de ehhez szerelem kell, mert ez több, mint műszaki feladat.

Pl. Amerikában élő exem - műszaki szintén - írta pár éve, hogy olyan elege van a VW-okból, amik rohadtak le pár évesen alattuk, hogy soha többet német autót!

Az igaz, hogy mára nagyon bonyi lett minden bennük, de az autógyárak abból élnek, hogy a szervízre kell költeniük a tulajoknak és az alkatrészek méregdrágák.
@dr. mesterseges szinezek: A 205-ös nem volt rossz. Nekünk bevált, csak szarrá törte egy őrült opeles.
@a szív fészkei: Azért ez nem túl nagy nemzeti önbizalom, hogy 20 év alatt összesen 6 év. Ha volna egy Nyakónál is Szijjártóbb a túloldalon, akkor lefordítaná magyarra a zembereknek: "Orbán Viktor és kormánya úgy véli, hogy a diplomások legaktívabb éveinek harmadában sem fog tudni munkát biztosítani az országban".
@a szív fészkei: Felteszem a kezem! Fogalmam sincs: műszaki férfi voltom ellenére sem érdekelnek a használati tárgy voltukon felül a kocsik, a belük meg végképp nem - illetve, ha véletlenül éppen megtudok valamit, annak örülök, mint általában az ismereteknek, de ennyi.
@dr. mesterseges szinezek: nekem még sosem volt, és ami miatt igazat tudtunk adni az öregeknek, az a szerelés volt. Mert ha romlékony, az csak jó az üzletnek; na de ne kelljen már egy motort (francia), vagy az elektromos rendszert (olasz) ördöglakatként megfejteni, úgy, hogy mire szétszedte az ember, olyan lesz mind, mint a dobozból kiszedett giliszta: hiába nem teszel hozzá egyet sem, a visszagyömöszöléshez eggyel nagyobb doboz kellene...
A német, amíg be nem gyorsultak a fejlesztési fázisok, mindegyiket verte a letisztult megoldásokkal; ma már hiába a technikai rendezettség, a távol-keleti nyomás miatt felhagytak azzal, hogy legalább a komolyabb gyerekbetegségek a gyárban jöjjenek ki.
Senkitől nem vennék ma új autót.
@GeoCracker:
na erre csuklok...a magyar tud a magyarral legjobban és zamatosabban kibaszni csak úgy cum trucc a kibaszás öröméért...látni ahogy a másik szenved

amíg ez lesz addig levédia halott vagy egy nagy bűzlő mocsár

brühühühühühü
@a szív fészkei:
ismert üzletpolitika -volt, ma már ez sem igaz- majdnem ingyen kaptál lemezjátszót majd a lemezek árában megvetted százszor...
ma egy jó lemezjátszó vagyonokba kerűl és az LP-k olyan divatba jöttek, hogy 2000000 dollárért is ajánlanak lejátszórendszert, amiben még egy Marantz DVD lejátszó páros -két egység- nincs is benne 15000-ért

azt hiszem az autóknál el fogják érni azt az állapotot, hogy csakis fődarabcserével javítanak és a fődarabok felújítására lesz vagy már van üzem...és az elektromos autók sokkal egyszerűbbé fogják tenni...magam részéről a ragyogóan működő tömegközlekedést jóslom ingyen, mert nincs értelme jegyet vetetni ha fenn lehet tartani gazdaságosan a rendszert a Horváth-nak igaza van

csak nem ebben a mutyi világban, Curitiba Brazil

brühühühühühü
@Interlock: mérnökként dolgozom a világ boldogabbik részén, de azt látnom kell, amit megtervezek, azt valakinek meg is kell építenie, s bizony az ő munkája igen fontos a minőségi végeredményhez. Mindegy, hogy német, lengyel, török, magyar szaki, de kell, hogy jól dolgozzon. furcsa látni amúgy, hogy pl. a takarítóknak szinte csak én köszönök a cégnél. meg úgy szinte mindenkinek. aki akár rangilag lejjebb van nálam. felfele köszönjenek mások.
@rodeo36: Nem a mechanikus elemek lesznek a korlátozó tényezők a gépjárműveknél, hanem az elektromosok. Nyomtatott áramkörök és társaik. A mechanikus elemeknél megoldható az alkatrészcsere, de sok esetben nem éri meg, annyi a szét- és összeszerelési meló vele. na meg a műanyag klipek korában lehet nem is bírja rendesen a többszöri szerelést az a fránya klip.
@a szív fészkei: az autógyárak az autóeladásokból élnek. A bonyolultság meg jött kvázi magától, az emberek egyre többre vágytak. Sok kényelmi extra biztonsági felszerelés is, de a járművek komplexitása valami borzalmas szinten áll. Egyébként csak gazdasági totálkár létezik jelenleg, mert minden megjavítható, kérdés mennyi idő és pénz árán.
@Interlock: A Citroennek vannak olyan megoldásai ami másoknak nem. És azt valóban meg kell tanulni. De cserében rohadt kényelmes és biztonságos, ezt mondhatom, nyúzzuk egy ideje itt, ott mindenütt.

Hát mindennek ára van. Viszont se a Volvo, se a BMW - Mercedesben még soha nem ültem - nem olyan tágas, mint a miénk. ;-))

Újat én se vennék - hát mi mindig azt mondjuk egy-egy friss modellnél, hogy de szép lesz ez még tíz múlva nekünk! ;-DDD

Azt a mostani DS-üket - a filléres elektromos/gázfogyasztással - azért elfogadnám. Nagyon szép szerintem.

@rodeo36: Divat a bakelit megint? Nekünk megvan az olyat lejátszónk /rádió és CD-s egyben/, bár elég kis ócska már dizájnra, viszont itthon nem kapni fekete lemezhez játszót. De mondasz valamit, mert egy ismerősünk hazajött Kanadából, ahol baromira ment a bakelitbiznisze; itthon is ilyen boltot nyitott és nem tudok róla, hogy a híd alatt élne...
@Kopi3.14: Meg a szervizelésből.Nézd meg a gyári alkatrészárakat. Nem hiába akkora pálya a bontóban kurkászni. Ahogy pl. szoktuk volt tenni. ;-DDD
@a szív fészkei: a szerviznek nincs köze a gyárhoz gazdaságilag. független egység. Autógyár nem ad el alkatrészt, maximum a motort, de neki haszna a komplett autón van. Ott sem sok általában, 10% alatt, kivétel a luxus, mint Ferrari, Porsche, stb. Régi autóhoz meg nem csoda, ha már csak bontóban van értelmes áron alkatrész, hisz aminek tíz éve vagy régebben kifutott a gyártása, ahhoz a gyár már csak törvényi kötelezettségből tart alkatrész,t korlátozott ideig. Ergo egyre kevesebb, egyre több raktározási költséggel jelenik meg.

Egyébként a Mercedes a veteránosokra odafigyel, minden régi autóhoz le tudnak gyártani minden alkatrészt, tervrajz, mintadarab ugyanis van eltéve. De ezt is meg kell fizetni.
Első és utolsó kocsim egy 89-es kocka Lada volt, amit hétéves korában örököltem, 13 ezer kilométerrel a lábában. Azon tanultam meg vezetni, több életveszélyes helyzetet átéltünk együtt. Ki tudott cseszni velem olykor nagyon, de vidéken még a kétezres években is komoly ember Ladával járt, nem valami úri műanyag krecniben.
Volt, hogy a katalinpusztai meredek S-kanyarban szállt el az elektronikája, este kilenckor, novemberben. Volt, hogy júliusban a hőségben szétégett az ékszíja, és lengyel kamionos javította, harisnyanadrággal. El is énekeltem neki, mivel nem fogadott el semmit, hogyaszongya jeszcze Polska nie zginela, de nem hatódott meg...
Volt, hogy a kettesen, száztíz kilométeres sebességnél hagyta el a két jobboldali kerekének a tartócsavarjait, ha az ösztönöm nem mondja, hogy most állj, akkor most nem okoskodnék itten.
Aztán már én is tudtam, hová kell ütni a kalapáccsal. Szállítottam vele cementet, szállítottam vele napraforgó-magos zsákokat télire madáretetéshez, meg persze a családot.
Egy darabig otthon rohadt, aztán, mikor novemberben hazamentem, már hűlt helye volt. Komolyan sajnálom, szerettem volna, ha velem öregszik meg.
@a szív fészkei:
nem tudom, hogy minden nagy lemezgyártó megtette e, de sokan, hogy master példányokat megsemmisítették, így vannak olyan lemezek amelyeket nem lehetne újra gyártani hacsak nem lennének hangmérnökök akik képesek bakelitról megtenni a CD sohasem volt olyan jó mint a bakelit de nem merték bevallani azután kiderült, hogy még sokkal sérülékenyebb mint a bakelit, de olyan hangzást mint egy jó bakelit felvétel semmivel nem lehet mai napig és vannak még quadrophon felvételek is amit a rádió állomások gyilkoltak meg pedig az a legnagyobb zsenialitás az egész XX. században és azóta is...hallottam -nekem volt meg- a saját berendezésemen, hát teljes élőzene spektrum rajta csakis stúdió minőségű fejhallgatóval lehet visszaadni ami ma 1500 dollár felett kezdődik és a hangfalak ugyanehhez a minőséghez (1 pár) 500000-nél (és ráadásúl 250 kg darabja valamint 2.5 méter magas) és akkor nincs elő és végerősítőd...szóval újra indúlt

us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=ReferenceSeries&SubCatId=&ProductId=PM11S2

és

www.mbl.de/en/

érdemes lapozgatni...és ezek még nem minden de már...
@a szív fészkei:
richardsona.squarespace.com/main/2006/3/26/the-analog-twilight.html

nézd meg a Kuzma Stabi XL-t csak a hajtómű 18000 USD és akkor nincs lejátjókar, fej, tű, és persze előerősítő meg elő elő erősítő meg végerősítő és hangfalak

olvasd a szöveget

visszatérnek a minőséghez...kb olyan hangzást lehet elérni vele otthon mintha elmennél a MÜPÁ-ba és senki sem csámcsogna melletted vagy zörgetne valami papírzacskót cukorkával vagy súgna a szomszédja fülébe baromságokat...

a MET NYNY-ban őrséget tart erre és kivezetik aki nem tud viselkedni mivel nem zavarhatod 4500 ember élvezetét holmi hülyeséggel és nem lehet késni sem lemaradsz róla egy folyosón egy fotelban...ezek zenei szentélyek

egy sett lehet akár 3 millió dollár vagy euro is de akkor nem mondtam sokat

brühühühühühü
GYŐZTÜNK!

index.hu/belfold/2012/07/13/orban_a_facebookon_konyorog_a_nemzeti_konzultacioert/

Azért szar egy élete lehet annak, aki örökké harcol, mint a partizánok az erdőben... :))
Ráadásul 2 hetente győzelmi jelentéseket ad ki, pedig épp szarrá alázzák.
@rodeo36:
Látom, azért Te is elég audiofil megszállott vagy... :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Igen, mint a japók az elhagyatott csendes-óceáni szigeteken, még a nyolcvanas években is készenlétben álltak. Várták az amerikai flottát, és szentül meg voltak győződve hogy közel már a győzelem. Ez valójában tragikus egyébként, miniszterelnökünk és 1,5 millió híve dinamikusan rugaszkodik el a valóságtól. Remélem Fabius hétfőre cafatokká szedi ezt a győzelmi jelentést. Szeretnék röhögni már egy jót.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: bakker, vagy? esetleg csak kósza szellemként feltűnödsz? :-)
tegnap kérdeztelek sárkányhajóilag :-)
megfogalmazzam megint, vagy visszanézel? :-P
@a szív fészkei: azért a CKM.-ről ezsembe jutott egy régi történet...
:)
@Cirbolya_sentinel:
Csak...csak... :)
Nem ismerem őket, de az itteni "hivatalos csapatunk" szokott menni arra is.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Penivaldes:

Mindenkinek kellemes hétvégét, vidám gazdasági összeomlást, boldog fekete lyukká roppanást kívánok!

Éljen a NER és Szeretett Vezérünk!

:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Éljen!! A Szeretett Vezérünk tiszteletére befestettük az asztalokat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: olyan okkeres, Arizona sivatagi homokszínre. de az anyám festett, én fésülködtem:DDD
NA, KI A KIRÁLY????? :)))

„a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot...Brüsszel hosszú ideig kifogásolta ezt, nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos teherviselés rendszerébe. Nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból. Végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentéssel segíteni válság idején nem ésszerű dolog. Hosszú vita volt ez, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni az álláspontunkat. Ezért Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott. Így Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát"

Ha valakinek kétségei lennének a Magyar Jóvilágról, az csak a HAZA ellensége lehet!
Ez a pöcs, az ország miniszterelnöke! :((
GYŐZTÜNK! HURRRRRÁÁÁ!
GYŐZTÜNK! HURRRRRÁÁÁ!
GYŐZTÜNK! HURRRRRÁÁÁ!
GYŐZTÜNK! HURRRRRÁÁÁ!

Hétfőn azért Viki majd pitizik egy kicsit a NAGYOKNAK....
@épészmérnök: :-)) Lada, az nekünk is volt, rögtön a kis harmadkézből vett Renault 4-es után. Sajna már akkor sem - 80 körül - tudtunk CV2-höz jutni, ami álmaim autója marad mindhalálig.

Én szerettem a Ladát - az speciel új volt életünkben először és utoljára - le lehetett hajtani teljesen az üléseit, abban aludtunk Balcsinál és külföldön néha. Tökkényelmes volt és nem is hagyott cserben, csak váltottunk egy Samarára, ami akkoriban aztán tényleg a csúcsok csúcsája volt ( előtte ilyen eufóriát a kockalámpás Lada váltott ki kis hazánkban.) Szóval a Ladának akkoriban komoly nimbusza volt a szoc. kocsik között, az számított a legjobbnak.

Boldizsár Iván - emlékszel rá, híres újságíró volt, anno Koncz Zsuzsa apósa - mondta állítólag, hogy ő nem érti, mi baja az embereknek a Daciával? Neki tökéletesen működik, igaz Párizsban mindent kicseréltetett benne Renault-alkatrészre.

Amikor meg a Samarával eljutottunk egy Antibes-i kempingig 91-ben, az egész francia közönség odagyűlt csodálni komolyan, aranyosak voltak! Hogymiezmi???? Egész elképedtek rajta, hogy milyen autó külseje van. ;-DDDD

Bezzegazén... Hősi idők,sok év várakozás átvenni a csepeli Merkur-telepen egész napos ottlézengés után, miután már rég ki volt fizetve, de ettől függetlenül úgy bántak veeled ott, mintha ők tennének hatalmas szívességet.. Úgy is érezted. Ha mázlid volt, olyan szín volt épp raktáron, amitől nem hánytál. :-))) Mi pirosban nyomultunk és Samunak hívtuk.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: gondol a jövőre. bár nem jó helyre nyal. nyalhatna máshol is...:DDD
Ha valakinek még kérdése lenne az ÁPOLTJAINKKAL kapcsolatban... :D

"Gyuri hadvezér a hármas kórteremből"

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120713_matolcsy_szabadsagharc#rss
@a szív fészkei: Apám Trabantja is tetszett az osztrákoknak. :)))
@rodeo36: Tudom, hogy az életed a zenehallgatás, akkor biztos megéri ez a befektetés neked, de hát én ehhez hozzászagolni se tudnék. Pedig fillérekért vettünk orosz kiadású, nagy énekestől, karmesterektől, zenekaroktól való bakelitot; biztos emlékszel, jóformán utánad dobták, annyira olcsón mérték kultúrpolitikai okokból, gondolom, én.

De nincs profi berendezésem hozzájuk, és nem is lesz. De azt tudom, hogy a megszállottak milyen pénzeket adnak ki ilyenre. Olvastam egyszer egy ilyen tesztet, elképedtem az árakon.
@Penivaldes:
Látom, igény az lenne Részedről!!! ;DD

Amúgy ezt hallgassátok meg, na ez valami...
Lószart sem ér a teljes magyar kormány ezekhez képest... :))))))))

www.youtube.com/watch?v=Dn8-4tjPxD8&feature=related
"Újabb világkörüli turnét tervez a Fleetwood Mac"
hvg.hu/kultura/20120713_pop_fleetwood_mac
Ja igen, a lényeget elfelejtettem!
40 millió példányt adtak el ebből Fleetwood Mac-ék! Az azért...

www.youtube.com/watch?v=dnbnmoDm1R0&feature=related
@Penivaldes:
Akkor sajnálhatod. Nem is tudod, miről maradsz le!!!! :))
@Penivaldes: Ez nagyon komoly munkamegosztás! Hogy szerveztétek meg így zökkenőmentesen??? ;-))Mi van a CKM-mel? Szijjártó kedvenc lapja, beszarás!
@a szív fészkei:
Most találtam meg a Sharp lemezjátszómat. Lehet, hogy beüzemelem, van vagy 50 bakelitem is még!
@a szív fészkei:
Azért lejön a csóka színvonala belőle... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: És kívánságod mily gyorsan, tökéletesen teljesül is! Mázlid van, a te aranyhaladat - mármint a kívánságokért felelős dögöt - ezek szerint nem filézte ki még teljesen Orvbán.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na lehet, hogy ezzel akarja hangsúlyozni, hogy a NŐKET szereti, mert Rodeo is mikkel vádolja mindig...

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mindkettőtöknek! Éjjel nemalvásiból elmrültem a Story szennyében és ott kiért zokog Ómolnárral az élen a szerki? CHT-ért.
Hogy kurva magányos és őrülten boldogtalan, mert minden pasi otthagyja szinte azonnal újabban. Ui a nő görcsösen kapaszkodik - a figyelem: kimondottan jóképű - férfiakba, annyira, hogy a második randin már a jövendő kölykük nevét ragozza. Ezért mindenki menekül előle, ő meg szenved, a frissen adoptált kissráca se dobja fel, hisz nem egyedülálló anya akart lenni. Szóval szabad a pálya!!
@a szív fészkei: hát így, de én is festettem egy kicsit ám:)
CKM: csak annyi, hogy még csikóéveinkben a fiú osztálytársaim azzal húzták az egyik haverjukat, hogy úgysem meri egyszerre megvenni az összes férfimagazint. de a srác megmutatta hogy nem fél, és a rk egyház iskolája még nem akadály neki ebben. így aztán kísérettel elment a boltba, és az összes férfimagazint (CKM? Playboy, meg társai) levette, és megvette. igaz, hogy az eladónő furán nézett rá, de nem volt baj.
@Penivaldes: Lehet, hogy ott a képed a CKM-ből kivágva a futsal-sztár Szijjártó öltözőszekrényén????? Anyám, ez a karrier!!!
@a szív fészkei: szívás nagyon nagy szívás. rossz vége lehet ennek. sajnálnám szegényt ha egyedül maradna, de hát...
@a szív fészkei: lehet, lehet, hogy Szijjártó rajongóm..
most gondolj bele, mekkora lehetőség ez..
:)))
@Penivaldes: Isten teremté a szép kerek idomokat is - a szilikont meg a plasztikai sebész. Akkor mi a probléma? Honnan volt a srácnak ennyi pénze? Vagy felárral továbbadta? ;-DD
@Penivaldes: Legalább lenne 1 az az egyetlen darab emberi vonása. Egérrel egy platformon - indulhat a nagykoala...;-DDDD
@a szív fészkei: hát igen, igen..
rögtön lenne jó tulajdonsága.)))
így lennének ketten..:))
@Penivaldes: Azt írja tiszta szennyforrásom, hogy ez a pánikja családi terheltsége miatt van: apja egy alkesz dúvad volt, akit a mama lazán lelőtt a 15 éves lánya szeme láttára a sokadik verési akciókor. Ez azért kicsit visszavet egy kamasz nőneműt a fejlődésben és a férfiakhoz való viszonyban.

És ChT azóta mániákusan keres egy megbízható, de amellett nagyon szép pasit, de így too much lesz hamar mindenkinek, hiába gyönyörű, okos, sikeres, gazdag amúgy.

Kérlek, még a Pénelope Cruz - az se csúnya - házassága is beszart két év alatt. Nem jó ennyire sztárnak lenni, na, őrült árat fizetnek. Egy Paul Newman-féle 50 éves botránymentes házasság fehér holló arrafelé...
Banderas is lehet hogy dobbant a totál szétesett asszonya mellől.
@Penivaldes: Ütős csipetcsapat. Látod, a nemzet egysége érdekében is kell fésülködnöd meg ilyesmi.
adozona.hu/jovedeki_ado_vam_deviza_termekdij/Jovedeki_ado_minden_eddiginel_nagyobb_areme_PROSY0.aspx#rss

Az autógázra fogadtunk volna nagy tételben, hogy mivel sokan meglépték a nem kis beruházást, le kell szívni a vérüket azonnal.
@a szív fészkei: én mást is látok. azt, hogy ChT felett bizony ugyanúgy száll az idő, mint mindenki felett. idén 37 lesz. szó se róla, hogy bazira öreg lenne, de akkor is..
és szerintem ezért beszél a nő babákról, meg családról azonnal, mert szerintem fél..
fél, hogy végleg egyedül marad..
@Penivaldes:
Nem DRÁGA, én ennél sokkal maradibb vagyok! Csak a hölgyeket szeretem! :))
@Penivaldes: Csak tudod, erre nem szabad egy kis fekete klambót kivenni az árvaházból, hogy babázzon vele, aztán rádöbbenni, ja, egyedül kéne felnevelni akkor is, ha már nem édibédi, pufi, gügyörésző kis szarógép, hanem mocskosszájú, visszapofázó kamasz?!? Anyám, nem ilyen lovat akartam!! - mondja már most is. Szóval felelőtlenség ez, ha igazak ezek a hírek persze...

Igen a "szép, minden férfi lucskos álma-típusú világsztár hogy megy magányosan tönkre" etalonja Marilyn Monroe. Az életét Norman Mailertől el kéne olvasnia minden feltörekvő kiscsillagnak.
@a szív fészkei:
Háááát... ,ha csini cica Minnie, akkor persze!
Ronda, indiszkrét banyekok vagytok! :D
@a szív fészkei: szerintem itt az is rontja a helyzetet, hogy ChT elmondása szerint családcentrikus. gondolom pont azért, mert a szülei között nem volt jó viszony. és ezért is kapkod, és kapar. egy kevésbé családcentrikus nő ezt lazábban venné.
igen szép, de azt nem tudjuk, hogy milyen természetű..nincs e hülye szokása, nem hárpia e...
mert mi csak azt látjuk, hogy csillogó ruhában vonul fel és le. de hogy valóában milyen azt nem.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: ????????? A lgteljesebb megértéssel vagyunk a hobbid iránt. Minnie egér, macskák békés egymás mellett élésben beleférnek a szívecskédbe - te egy új Gandhi lehetnél ezzel a hozzállással...
@Penivaldes: Mindenkinek vannak vérhüyle idegesítő szokásai. Aki bazsalyog, hogy neki nem, annak leginkább. Ezért kurvanagy meccs a házasság - kibírni két vadidegen embernek egymással mindennap! Nehéz kenyér.

Pláne, ennyire széttartó karriereknél, mert Cruzék is a melón buknak ki. Pedig az a Bardem megtartandó, mit mondjak!! :-)))
@Penivaldes: Nagy masni. Bár őszintén meg kell mondanom, én nem szeretem mikiegeréket. Valahogy irritál a figurájuk, na. Mondhatni, randák.
@a szív fészkei: hát igen..nehéz, de megéri kipróbálni.))

de most nem az van, hogy Penelope babát vár?
:))
@a szív fészkei:
mint minden más ez is egy csapda...dupla költés beruházol mert assziszed és amikor már hiszed akkor kibasznak veled...még elektronyos autó nincs? majd az is lesz egy csapda...úgy látom az elvtársaknak feneketlen zsebeik vannak mert bármennyi folyik be semmi sem térűl be a gazdaságba és az államadósság sem fogy...minő furcsa?

brühühühühühühü

mikor lövitek le ezeket is...?
@a szív fészkei: @Penivaldes:
Ezt tetszik szeretni?
Gábrielnek nem is mondom, még elkezd finnyázni rajta, hogy zsidó a gitáros... :))
(bár speciel pont "hazajár")

www.youtube.com/watch?v=cNYCn_86hKQ

www.youtube.com/watch?v=2-3wuWcYJXQ&feature=related

www.youtube.com/watch?v=TbTb-ZywvSQ&feature=related
Jóó: magyarinfo.blog.hu/2012/07/14/a_kozgepezet_visszavag

[..]"A barnító krém és a hidrogén még senkit sem tett okossá vagy meggyőzővé, ez itt a baj. Meg az is hogy egy egyre nyíltabb korrupciót egyre nehezebb megvédeni." #:-((
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: ezért szeretün téged. vezess minket!:)))
én a macskákat szeretem, az egereket..hát azok olyan kis izék..
:DDDD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt mondják, hogy a birkatürelmű Gandhi azért a kis nején vezette ezt a jó imázst adó birkatürelmet: néha aprította, mint a répát.
@Penivaldes: Izék??? Az van ruhádon, az van a szívedben... Vagy már??? Lemaradtam itt valamiről?
@a szív fészkei: az én szivemben ott egy egér..kezdtem el énekelni..
@a szív fészkei:
a szijjgyártó a dajcs titkos babája ő a passzív, vagy power bottom...a rétvári bencike meg másik, a miskolci alpolgival és még sorolhatnánk a zix is tele van ilyen feltörekvőkkel akik semmit sem tagadnak meg egy kis karrierért...szép félreeső székházuk van Zuglóban...szóval a tömjén elvtársnő sem akármi a szép alpakka öltönyében amit a dobálósból választott és majd szétreped rajta...ezek az ájtatos manók ott a ködmönös pártban mind egy sima egy fordított

brühühühühühü
@a szív fészkei:
Nem ismeretem az öreget... :))
Gyerekek, én csak azt hiszem el, amit látok és hallok... A többi népmese. A fele sem igaz, a maradékot meg osszuk el 100-al és higgyük el a tizedét.
@Penivaldes:
Meztelenül??? Ruha nélkül? Mesélj, légy ... indiszkrét! :D
@Penivaldes: "az én szivemben ott egy egér..kezdtem el énekelni.. "

Ahhhhhhhhhhhhhhh! :D
@a szív fészkei: "A Die Pressében Oliver Grimm arról írt,"

Feritél.

:D
@Penivaldes: Egy már van neki, az is a baj, goy csak a gyerekre fókuszált, az ura meg egy Bond-lányra a forgatás alatt.

Pénelopé akarna még egyet, de azért az tudható, gyerek össze nem ragaszt semmit gy kapcsolatban, ha az elszaródik. Csak a kicsivel csesznek ki, ha békepipának megcsinálják mégis, a problémákat előtte meg nem oldva.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Grimmék híresek a borzasztó horroros fantáziájukról. Na itt megvalósult. Szerintem tudat alatt Huba vitéz erre gondolt a CNN-beni habzásában.
@rodeo36: Ezt te konkrétan tudod? ;-DDD Honnan, van hírforrásod a Néplizsében?
@Penivaldes: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ. Az ilyet megőrzi az ember.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: aha tehát aki nekem esetleges rajongóm azt lesajnálod...
szomorú vagyok
@a szív fészkei: olvastam valami kis nem bulvárban, hogy van egy rejtek légyott lakásuk is Párisban ahol a találkák is lebonyolódnak meg némi orgiák és ugyanott azt is írta -aki tuggya- hogy petya szeret női ruhákban és tűsarkakban megjelenni...sajnos nem emléxem ki írta nem basztatnám, ha csak feltételezés lenne...mindegyik akikről említést teszek igazolják a pletykát pusztán a típusukat elemezve tagadhatatlan...olyan Oscar Wilde-os ...

brühühühü

nézz utána, másrészt te láthatod őket élőben a tv -ben abból sok minden levonható...lehet neked nincs rá szemed?
@Penivaldes:
Kekec... Azokat még nem tépte le Egér Pajti rólad??? :(
@a szív fészkei:

Rájöttem, ez a két majom PONT úgy beszél, mint egy igazi magyarfocista.

Előtte:
- Győzni megyünk Spanyolországba.
- Arra készülünk, hogy rákényszerítjük akaratunkat az ellenfélre.
- Továbbjutásra számítok!

Utána:
- Voltak biztató jelek.
- Balszerencsénk volt.
- Ha az bemegy, gól.
- Ott lenne a helyünk az EB-n!

Csak a kettő közt az a kurva meccs ne lenne...
@rodeo36: Én nem ismerek IRL eygetlen homoszexuálist sem, nem figyelem a jeleket annyira.Bár egyik barátnőm egyszer azt mondta, a legjobb pasik pont azok sajna. Hát hálisten ezt nem tapasztaltam a saját életemben.

DE Szijjártó, Rétvári és a többi fideszklón olyan fokon undorítanak, hogy eszem ágában sincs nézni őket, ha nem muszáj és még egyelőre nem kötelező hálisten!!

Ha peszudónős, sajnálom a nejét, de hát ezek szerint tudta, mibe ment bele.

Most biztos Gábriel eteti a Szijjártó családot a hattyúktól elzabrált kenyérgalacsinokkal. :-DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fociöltözőkben tanulta a politizálást mondta tavaly a sokat idézett Paris Match-os riportban a francia akadémikusnak.[..]" « J’ai appris la politique dans les vestiaires de football », avoue-t-il." Akkor, mit van min csodálkozni??? Ráadásul BLASZ III-as surmók öltözőjében, ami pláne-kategória.

És láttad, miben hagyta magát lefotózni??? photo.parismatch.com/media/photos2/actu/monde/viktor-orban/2678399-1-fre-FR/Viktor-Orban-Viktor-Orban.jpg
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kösz, finomak. Gábriel Szijjártóékkal van elfoglalva, ahogy írtam. Eteti a kis családot, hátha hozzászoknak.
@a szív fészkei: én azt nem értem, miért néz olyan szomorúan, mint a malac, akit vágni visznek..
@a szív fészkei:

"Nincsen anyád,
Csak két apád!
Az is buzi,
Mind a kettő,
EN-BÉ KETTŐ!

O-R-B-Á-N, T-A-K-A-R-O-D-J!!!"

:D

@Penivaldes:
@Penivaldes:

Van akiről szeretném letépni... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szeretni lehet, de megtenni nehezebb. :DDDD
és sokan vannak akikről letépnéd? egész sereg?:)))
@a szív fészkei: éps azt látja, hogy nem elsz elég kolbász a tojásba?...
@Penivaldes: Ha rajta múlik, sokaknak nem. Vagy rájött, hogy az aranyat tojó tyúkot nyírja épp ki.
Állatvilág: www.nyest.hu/hirek/a-farkaval-kommunikal-az-urge Hááát értelemsebb is, mint az, aki farok és próbál valamit kommunikálni.
@a szív fészkei:

Nagy ügy, a kormány meg ezzel a farok Gyros-szal próbál velük kommunikálni...
@a szív fészkei:
" Egész egyszerűen riasztó, ahogy Schiffer András figyel a háttérből miközben Selmeczi sajtótájékoztatót tart. Hitchcock zuhanyzós jelenetére emlékeztet, mindjárt jön a kés.

De nem vágja ezt mindenki."
Ez egy nagy duma:D
@GeoCracker: nagy igazság! Azért fura, hogy egyetlen kommentet sem kap...
@a szív fészkei: á minden kifordul itt. Karl lagerfield is macskává változott.
@a szív fészkei:
Patrick O'Donahue lancasteri katolikus püspök szerint: a második világháború után példátlan mértékben terjedt az oktatás,... emberek ezreinek életét gazdagította ... Ennek azonban a püspök szerint roppant borzasztó következményei vannak: az egyetemet végzett katolikusok szkeptikusak és ahelyett, hogy az egyház tanításait követnék, maguk gondolkodnak.

A közismereti tárgyak szerintem azrt fontosak a szakképzésben is, mert pont az elemzés, vita, kritika és szövegértést fejlesztik. Nem fog emlékezni konkrétan az irodalom meg a töri anyagra, de megtanulja hol, hogyan nézhet utána dolgoknak, megérzi egy szöveg ellentmondásait, szal valami látens tudást ad a JÓ oktatás.

No, ez újabban mellőzendő.
@saravad: Igen, csak hogy ezt az általános iskola 8 éve alatt kéne megadni. akkor kéne a gyerekbe elültetni az érdeklődést, szövegértést.
@Penivaldes: ott kell kezdeni, de pont 15-18 éves kor között, a korosztályos világfájdalom meg lázadás mellett - nagyon is nyitottak. Ha akkor bezárják az elméjüket, az majdnem helyrehozhatatlan, szerintem.
@saravad: világfájdalom? lázadás?
nem emlékszem ilyenre...
@saravad: persze, de abban az esetben én nem kezdtem el Babitsot olvasni, hanem elkóvályogtam. vagy elmentem a könyvtárba, ahol olvasást imitálva megfigyeltem az embereket.
na de ennyit magamról.
másrészről nekem az irodalomórákról vagy az álmosság vagy a hiperaktvitás jut eszembe.
@Penivaldes: nem lehet a Te helyzetedet összehasonlítani azokéval, akik majd 3 évet fognak középiskolába járni és gyakorlatilag mellőzik a humán, és a reál képzésüket. A srácok 40-45%-a a tervek szerint.
@saravad: igen, de szerintem jópáran közülük nem fognak emiatt sírni. és itt a problem. hogy itt hungáriában azok mennek szakmunkásképzőbe, tisztelet a kivételnek, akik bukdácsolnak az általánosba. és ezek a srácok örülnek annak, hogy nem kell több Aranyt olvasni.
A forradalmi rezsimek jellemzője, hogy "Aki nincs velünk, az ellenünk!". Székesfehérváron is megy a bosszú hadjárat: feherenfeketen.blog.hu/2012/07/09/verbosszu_szekesfehervaron
@saravad:
O' Donahue-nak igaza van.
A szarháziak beletrafáltak ismét abba, amitől hányok.
De azt engedje meg nekem a tetű, hogy vitába szálljak vele.
Nem tetszik neki, hogy az emberek maguk gondolkodnak és nem nyalják a seggét a mocsadék papoknak? Miért bassza ez az ájtatos csőrét?
Lehet ezt ragozni hosszú kommenteken át, de a végeredmény a normálisak számára ugyanaz:
Mi a szarért pofázik bele a tetű egyház a közélet dolgaiba, miért polititizál?
Tán csak nem azárt a szaros 30 milliárdért, amit Zsótti kevesell? Köllene még három milliárd, mer ez elég karcsú, ugye?

Tetvek…
@Knósszosz: hagyd már ezt a mocsadék papok szöveget..
@Penivaldes:
1. az oktatási koncepció szerint majdnem minden második fiatalt érinteni fog, a többi képzési forma terhére (pl. a gimnáziumi férőhelyeket 40%-al akarják csökkenteni 2016-ig).
2. pont most, amikor a felnőtt állampolgárokat hülyének nézik és folyton dönteni akarnak helyettünk, akkor pont a fiatalkorú döntsön a saját oktatásáról?
3. Igen, nem a legkiválóbbak mennek többnyire ilyen suzliba (bár eztán újra fölülről fogják kijelölni az életpályát), de ez nem ok arra, hogy lejjebb nyomjuk a fejüket.
4. én se akartam fizikát tanulni, aztán most felnőtt fejjel kezdhettem elölről. Mondjuk már az első munkahelyemen műszaki fordítottam, nem győztem a tmk-sokkal meg a technikusokkal konzultálni.
@saravad: amit leírsz az ok.
én mindent akartam tanulni, csak nem akkor...
:((
@Knósszosz: Ha a gondolkodó ember arra a következtetésre jut, hogy az egyház tanításai nem követendőek, akkor az egyház tanításai nem követendőek. Nem?
@épészmérnök: Azért is hoztam. Mert jó érzés biztos lehülyézni a kormányzatot, és tényleg sok hülyeséget csinálnak. De vajon milyen szándékkal?
@Penivaldes:
Peni, én megértem azokat akik hívők és meggyőződésből gyakorolják a vallásukat.
Semmi problémám evvel. Pusztán arra akartam utalni, hogy utálom azt a mocsok álszent szarháziságot, amit a hitre rá telepedett egyházak tolnak az arcodba. Érted?
Lehetsz hívő, de ahhoz nem kell egy tetű harácsoló szervezet, amelyik beterel téged valamiféle kötelező izébe. Érted Te, nem vagy dezinformált a témában. Undorodom a papoktól, mert mocskok. Nézd csak meg, Torquemada „áldásos” tevékenységa alatt, hány tetű nézte végig a szemetek által halálra ítélt szerencsétlenek elevenen elégetését? Aztán a piszkos keresztény mivoltukban utána berúgtak és jót hortyogtak reggelig. Nekem ne „mocsadékpapozz” jó?
Mocskok, igen is!
Szarházi szemetek, nézd csak meg mekkora vagyont loptak össze, mióta léteznek (vatikáni könyvtár) Ehhez semmi köze nincs a hitnek, ez üzlet a mocskoknak.
Ne haragudj Peni, de nem tudok lájkolni olyan szemeteket, akiknek a nevéhez minimum tízmillió ember brutális kivégzése köthető.
A kereszt szentsége alatt Cortez például és most ne menjünk tovább.
Undorodom a katolikus egyháztól, a világon ők követték el a legmocskosabb bűnöket.
Ha seggbe is rúgnak érte, ezt a véleményemet nem vagyok hajlandó újra gondolni.
Amúgy lájk-))
Azért tudok nektek a mai napra jó hírrel is szolgálni:
" Kiszel Tünde néhány nappal ezelőtt tért haza a napfény szigetéről, Rodoszról. A naptárdíva azt mondja, végre kipihente az egész éves fáradalmait és feltöltődött."
:DDD
Ja és még azt is olvastam, hogy fantasztikus bugyingókat vitt magával a nyaralásra. :DDD
@saravad: A probléma ezzel az, hogy akkor mondjuk ki vagy rúgva. Volt rá példa.
A másik probléma az, hogy ha megkezdik az agymosást iskolában, akkor a többségben ki sem alakul az igény lehet mást is gondolni. Az emberek többsége képes rá, hogy gondolkodjon, mert ezt a képességet szinte lehetetlen kiölni. Ehelyett azt ölik ki, hogy egyáltalán AKARJ gondolni.
Bezárnak, míg szabadságod emlékét és vágyát is elveszíted.
@saravad: brühühühü...ti meg aggódtok...még meg sem közelítettétek a kőkorszakot...lesznek kőbaltás emberek meg olyan szuperbölcsek mint a kövérelvtárs akinek a fejével diót lehet a legjobban törni ha adnak hozzá gránit asztalt mert minden más esetben az asztalt veri szét a kőfejével

nagy, hatalmas fejlődés lesz, kurva sok buta rabszolga nem fog tudni értéket termelni mert a kapa használatához is egyetemet kell majd végezni de addig sok víz lefolyik a Níluson óh Phárao Ekn Aton...

minő jövő...csak úgy sötétlik ez már a fekete lyuk?
@Penivaldes: miért? buzik meg pederaszták és élősködők...imádd őket...vagy ez már nem is kérdés nálad...kis kőkorszaki béjbi

brühühühühühü

mi van a fejedben? amit beletöltöttek tölcsér nélkűl lékelve?
@GeoCracker:
rossz, nagyon roszz szándékkal, személyes bosszúból

ez megnyugtat?

brühühühühühü
@Penivaldes:
akkor téged mi érdekel? semmi vagy csak baszni szerecc? kutyával, lóval és szamárral ha akad nagy Kongói néger vagy csak kis magyar buzik?

brühühühühühü
@Penivaldes:
akkor már biztos!!! vigyázz mikor simogatod a fejed szálka megy bele nagy fasz álka

brühühühühühü

hazucc liba
@sanyoka: azóta öblöget az irrigátorral? jól feltöltöthették...vagy leszboszon volt?

brühühühühü
@rodeo36:
Ne piszkáld Penit jó?!
Azér mer nem ért egyet veled, mem ellenséged. Én bírom a dumád, sőt!!
De ne légy már ilyen szigorú, jó?
@Knósszosz: olyan baromságokat ír hogy a szőr feláll a hátamon, vagy ha tényleg olyan...akkor hiába véded....menthetetlen...
és ez a legrohadtabb...generációk váltak ilyenekké és őpont ezekkel lehet megtenni azt amit a törpe törpésítési és elhülyítési akciósorozatával csinál

GYILKOLJA A JÖVŐT

brühühühühühü
@saravad: "látens tudást ad a JÓ oktatás."

Pontosan erről van szó szerintem. Aki azt hajtogatja, hogy lám, az interneten minden információ megtalálható, nincs tisztában az információ és a tudás közti különbséggel.
Az interneten az fog adatokat keresni, akinek van tudása, belső képe, fogalmai valamiről, és a hiányzó részleteket tölti ki. Aki csak úgy szörfölget, az rengeteg információt magára szedhet, de annak az információnak a tényleges értékét és jelentőségét nem tudhatja megítélni.

És még egy fontos dolog. A kreativitás tartalom nélkül nem létezhet. A kreativitás alapja meglévő tartalmak váratlan, szokatlan módon történő összekapcsolása, asszociációja. Ha nincsenek benne az agyadban szavak, képek, tapasztalatok, köztük fizikai tapasztalatok, továbbá információk, tudás, megoldási sémák, akármi, akkor nincs minek összekapcsolódnia...
@rodeo36: Rodeo, hagyd békén Pennit. Most túllőttél a határon. Haragszom rád.
@rodeo36: A személyes bosszú olyan személyes haszonszerzés, melynek hosszú távon nincs valós hozadéka.
@épészmérnök:
ez valami hasonló -ahogy a magyar tenyésztörpe csinyájja- mint mikor valaki ráűl a az ENCICLOPEDIA BRITANNICA TELJES SOROZATÁRA ÉS MEGVÁRJA MíG FELSZíVÓDIK...azzal ugyan semmire sem megy de assziszi

ez a banda tényleg ennyire útálja a magyarnépet? teljesen tönkrevágják őket 100 évre vagy többre...generációk mennek a salátába

brühühühühühü
@épészmérnök:

ne haragudj...olvasd el amit firkál

brühühühühühü túl meleg van ahhoz, hogy jégbehűtés nélkűl elviseljem...mejor que tu le digas a ella que tal boludéz no le servirá se la ridicularizará

jajajajajaja
@épészmérnök:
a NET kíválóan használható memória frissítésre vagy pillanatnyi memória kihagyás áthidalására -tudod amikor a zistennek sem ugrik be a...- a mai keresési módok már olyan rugalmasak, hogy bármilyen baromságot ütök be valami ablakot megnyit amin azután betekinthetek...az egynelvű szótárazás a másik kedvencem, de ahhoz kell megfelelő idő és hűvös fej...mert ott én adom az irányt és utána körbevisz...néha nagyon messze...ha van rá időm...egy Thesaurus ha jól műxik sok mindenben segít bármely nyelven
@épészmérnök:
yá está por una situación que le no solo ridicularizará pero ridicularizara...la misera boluda

jajajajajajaja
@rodeo36: es muy jovencita, indefensa, desorientada. Al mismo tiempo, está motivada para aprender, y, de hecho, sabe bastante sobre historia. No es una juevona sin cerebro, es una buena nena.
@rodeo36: hihetetlenül rövid távra vannak programozva. A jól képzett munkaerő a mai világban óriási fór, ha a saját vállalataikat majd a tulajdon gyerekeik fogják irányítani, na akkor mit kapnak majd a fejükre, a tulajdon magzataiktól...
@rodeo36: Most csináltam meg a Google powersearch kurzusát, van egy olyan parancs googlin, hogy
define:
és szóköz nélkül be a keresett szó, egyszerűen imádom. Persze angolul működik a legjobban, de a többi nyelven is odaver.
Egyébként meg tudom, hogy van zeneszoba, de lázadok éjjelente:
www.youtube.com/watch?v=c4XeTP11EI8&feature=related
@tucano: mitől jobb, mint csak úgy, vagy macskakörömmel?
@tucano: megpróbáltam a linkedet, de épp most hallgattam végig a youtube-on a King's Singers 40 éves jubileumi koncertjét, és sehogysem passzol a hangulatomhoz...
www.youtube.com/watch?v=bChOx-kGmNE&feature=related
@tucano: aszon'ta, hogy kuss és nem játszotta le...kár levédiáért de elveszett...vége

fő'det rá

brühühühühühü
@épészmérnök:
nagyon gazdag emberek ébredtek fel elsőként...paradigmát kell váltani...az ami ma megy sehová sem vezet...és csak a buta emberek nem tuggyák...és a levédiai vezetők mind kecskeszar pattog a deszkán főleg a vezér...a többi következmény...150 millió év után a Természet Urai =Dino-k eltüntek két perc alatt és sohasem tértek vissza...a fejlődés zsákutcája...hát levédia is az...ez a cigánygyerek -ha nem sütik meg élve fleken-nek akkor történelmi emlék lesz... vagy hamu

brühühühühühühü
@tucano:
@épészmérnök:
nagyon gazdag emberek ébredtek fel elsőként...paradigmát kell váltani...az ami ma megy sehová sem vezet...és csak a buta emberek nem tuggyák...és a levédiai vezetők mind kecskeszar pattog a deszkán főleg a vezér...a többi következmény...150 millió év után a Természet Urai =Dino-k eltüntek két perc alatt és sohasem tértek vissza...a fejlődés zsákutcája...hát levédia is az...ez a cigánygyerek -ha nem sütik meg élve fleken-nek akkor történelmi emlék lesz... vagy hamu

brühühühühühühü
@épészmérnök:
amikor a karmester "térden áll"

www.youtube.com/watch?v=k_CIT-01NZg&feature=related
Pavarotti mint kezdő és a zsenik
@rodeo36: Én már lemondtam arról, hogy a történelem menetét az ember képes legyen megváltoztatni, és megállítani a saját maga előidézte pusztulást.
Az embert alapvetően az indulatai irányítják, az agykéreg nagyon késői fejlemény. A civilizáció, a kultúra nagyon vékony máz, pillanat alatt lepattogzik. Újrafesteni körülményes költséges, és rövid távon nem térül meg.
Az történik, amit az ökológusok (én először a debreceni Varga professzortól hallottam) mondanak: a Föld kiiktatja az emberi fajt. Nem biztos, hogy mind elpusztulunk, lehet, kisebb populációk megmaradnak. De a domináns faj hamarosan más lesz, várhatóan rovarok.
Az önszabályozás működik. Néhány millió év múlva teljesen más természet és élővilág lesz, de lesz. Nélkülünk.
@épészmérnök:
a linket én először élőben láttam a Magyar TV élőben adta Bécsből...a végén nem tudtunk felállni a fotelból...
@épészmérnök:
ezért írtam a dinókat..ez az ember sorsa is...
@épészmérnök: a Discovery-n van egy 2 órás film, kizárólag tudományos tények, semmi teoria

cime: Earth from Space

annak végkövetkeztése is ugyanez...az élet folytatódik de ember nélkűl...másik történelmi zsákutca? a tudat csúcsai és isten meg a többi katyvasz? az anyag Higgs basszameg nélkűl is anyag és nem ismeri el semmiféle ember semmiféle hülye és hülyébb elméleteit...kiröhögi...ha hallanád a Világegyetem zeng a röhögéstől

brühühühühühühü
@rodeo36: hozzá kell készülni... betettem a youtube kedvencek közé
@rodeo36: "a Világegyetem zeng a röhögéstől"

vazze, ezt sohasem bocsátom meg - hogy ez nem nekem jutott eszembe...
@épészmérnök: Kölcsönvehetem ezt a sort? Fogok hivatkozni Rád "ha hallanád a Világegyetem zeng a röhögéstől"
@épészmérnök:

la bendición y éxitos para usárla jajajajaja

el porvenir
@rodeo36: hát igen, elég vicces... :-(((((

Egyébként a művelt nyugat már sejti, mi jön, egyre többen vásárolnak birtokokat nyugat-európaiak, és főleg északamerikaiak az itteni Délen, Chilében és Argentinában is, a vízben és fában gazdag vidékeken.

Az internet is tele van a túléléssel foglalkozó oldalakkal.
Dehát a franc akar bárkit meggyőzni. A világon egyetlen ország van, ahol mindenki foggal-körömmel harcol az ökologisták ellen. Látod, hogy gyapálják a lömöpöt is, pedig ők aztán nem "mély"-ökologisták.
@épészmérnök:

itt valami hatalmas emberi értékek -mint üstökös- villannak...értsd meg a szöveget de a zene...hát az meg hordja

www.youtube.com/watch?v=eKcolG3TDe0&feature=related

Bruson az egyik kedvencem
@épészmérnök: gyerekkoromban, a '80-as években a szüleim előfizettek az IPM-re. Abban olvastam akkor, hogy az igazán domináns gazdagok már erőforrásokba fektetnek be, nem papírokba. A teljesen ortodox elemzők látták is, és nyilvánosságra is hozták az előrejelzéseiket. Mi meg itt konteózunk meg szabadságharcolunk.

Amúgy a mi sötét nagyuraink is ráérezhettek erre, ezért gyűjtik a szőlőbányákat, földeket, erdőket. Asziszik ezzel bebiztosítják magukat, de globális mértékben az egész ország elhanyagolható.
@épészmérnök: Ha macskakörömbe rakod a keresett szót, akkor csak arra a kifejezésre keres. Ez a define:, meg arra jó, hogy ha van egy szó amit nem értesz, akkor megmagyarázza. Főleg persze angolul működik, de a többi nyelven is próbálkozik.
@rodeo36: úristen, mekkora színész, még a hangjára ráadásul!
süti beállítások módosítása