Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/04/23/balog-zoltan-dunamelleki-reformatus-egyhazkerulet-belvaros-ingatlan/ ... (2024.04.23. 11:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.02. 05:28 Fabius

Az elcsatolt birodalom visszavág

Címkék: fidesz kövér lászló határon túli magyarok rmdsz

Valahol a mező végén vártalak,
Ott voltam egyedül, és jött a vihar.
De te arra fele sem dugtad orrodat,
Elszomorodtam, s aztán haza mentem.
Pedig úgy egyeztük meg, hogy találkozunk,
Aztán kiderült, hogy mással találkoztál.
Legalább szólhattál volna,
Hogy ne álljak a mező szélén, mint egy idióta hülye.
Oh je.

Vártalak, elhagytál.
Szász Jenővel megcsaltál.
Ha Jenőt elkapom, felakasztom,
Me' tiszta szívből szerettelek.
Miér csináltad ezt velem?
A szukkot es én fizettem.
Te soha semmit nem fizettél,
Me' egy turkálóban dolgozol.

Vettem neked lepcsit es.
Laskaszűrőt, tepsi szettet.
De te ezt nem értékelted,
Me' Szász Jenővel megcsaltál!

Azt hazudtad, hogy szeretsz engemet.
Kérdést es feltettem neked.
De közbe a hátam mögött röhögtél,
S pofátlanul kisajtoltál teee...

Valahol a mező végén vártalak,
De te arra fele sem dugtad orrodat.
Kisajtoltál, utána megcsaltál.
És én hittem, hogy egyszer majd még nekünk szavunk is lesz.
Sír a tököm éjszakánként utánad,
Nincs már rá esély, hogy egyszer újra kezdjük el.
Kiáltom neked, hogy megvetlek! Lacika, megvetlek.
A szénabugjában, ha akarod nagy lendülettel, jól beintek neked!

 (via)

Nem Kövér László a legnépszerűbb ember mostanában Erdélyben, és a Fidesz megosztáson alapuló politikáját is feltartott középső ujjak erdeje övezi. Három hete a helyhatósági választásokon az RMDSZ elsöprő fölénnyel verte az erdélyi jobboldali pártokat. Kövér hiába lobogtatta Nyirő hamvait, hiába kampányolta körbe a vidéket, a saller amit leosztottak neki félreérthetetlen.   kövér-nyirő-szász.jpg

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több politikusa is kezdeményezte a hétvégén egy Magyarországon bejegyzendő határon túli párt létrehozását, amelyre a magyarországi parlamenti választásokon a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok szavazhatnának.

Az RMDSZ kis parlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke vetette fel. Szabó először arról beszélt, hogy Kövér László erdélyi kampánykörútja Bihar, Szatmár és Kolozs megyében rontotta a magyarság választási esélyeit. „Alapítsunk mi is pártot Magyarországon, lássuk mit szólnak hozzá!" – jelentette ki Szabó Ödön.

Ez most nagyjából az a pillanat, mikor habonyárpi újabb stráfot őszül a hajába, Szijjártó apró simikkel nyugtatja az üléskarfát rojtosra karmoló Fenséges Praclikat Kijevből hazafelé a repülőn, és szerencse, hogy az EB döntő előtt-alatt nem mutogatták a közjogi méltóságokat, mert csúnya látvány lett volna Kövér a szemkörnyéki hematómát takargató döglégyszemüvegben.

Az RMDSZ ötlete csak elsőre hangzik furcsán. Másodikra azonban megfontolandó gondolatkísérlet is lehet. A romániai, szlovákiai választások eredménye azt mutatja, Orbán és a majd én megmondom, kire-mire szavaz aki velünk tart! - retorika jókora öntökönrúgás még akkor is, ha sokan hálásak a Fidesznek az állampolgárság megadásáért. Ezért egy Magyarországon bejegyzett határon túli párt megvalósulásával nem csak Bayer Zsolt írna valami elborzasztót a saját fogával feltépett csuklójából ömlő vérével a Hírlapba, és vetné le magát rituálisan egy székely kapu tetejéről az öngyilkosság szándékával, hanem máris lehetne fogadni, hogy milyen gyorsan szuszakolná vissza a lakcímmegkötést a választási törvénybe a Nemzeti Együttműködés kormánya. 

Nem is tudom miért, de nekem Kövér kamuhamu kampányáról és a következményeiről csak ez a vicc jut eszembe:

Az öreg székely a lakodalomban kimegy vizelni. Mellette ott könnyít magán a fiatal plébános is, aki az új párt összeadta. Az öreg átnéz, majd odaszól:
- Plebános úr, nem cserélünk szerszámot?
- Miért, Laci bátyám? - kérdi a pap.
- Hát csak azért, mert maga az enyémmel még tudna misézni...

640 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr284623122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levélváltás Elie Wiesel és Kövér László között – az eredeti levelek fotómásolata 2012.07.02. 09:25:35

Az eliwieseltatto.com oldalon elérhető az író angol nyelvű levele, a 168ora.hu oldal közzétette Kövér László válaszlevelének másolatát, lentebb pedig a két levél egymás mellé téve olvasható. Kövér válaszlevelére Elie Wiesel így reagált: * * Ki az az El...

Trackback: Tízdolláros önfejlesztő kézikönyvből irányítják Orbánék az országot 2012.07.02. 09:23:29

Sejtettem, hogy a honi vulgár-tanácsadói maffia mind a kormányzati kommunikációra, mind a döntések előkészítésére a kelleténél, vagyis a nullánál sokkal nagyobb befolyással van. Ám soha nem gondoltam volna, hogy lesz egy miniszter, aki büszkén kiáll és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@simple observer 1.0: én mosr arról regéltem, hogy bele esett Voltaire eszébe. Írt is neki levelet, hogy jöjjön már Poroszországba. persze igért neki pénzt is, különben a derék Voltaire nem tolta volna oda magát. aztán később összei is vesznek. pont a pénzen.
A hétéves háború na az igen. pedig volt olyan pillanat, hogy a Nagy Frigyes majdnem feladta az egészet. de végül nyert. igaz ebben ott volt, hogy III. Péter az új cár a porosz király csodálója volt, és kilépett a háborúból a birodalmával együtt.
@épészmérnök: Nananana, húzkodod az oroszlánok izzadságtól ragadós bajszát????
@Penivaldes: Nem lehet könnyű nekik, bár ez a z eltűnt monarchista Vladys asztala.

Akkor lehetne mesélni a nyomorult Sisiről, az öngyilokba/??/ menekült Rudolfjáról - kevés normális volt a koronások között azért. Ha csak a mostani pletyókat nézzük: az Albertnek maradó monacoi ALbert elől meg akart szökni a menyasszonya párszor, gondolom okkal.
Na, ha nekünk ilyen nyomicsek minsizterelnök jutott, milyen királyaink lennének évezredes terheltséggel? Volna, volna.

A nagy gondolkodók - vagy akik annak tartják magukat véleményformálóként - manapság nem a pénzt tekintik irányadónak?
piroslapok.blog.hu/2012/07/03/orban_viktor_a_nyenyec_autonom_korzet_kormanyzoja_akar_lenni

Lovat is fog tartani. Nos, amiket a kórházakban fellelnek, adják oda - bár szegény állatok,szakad értük a szívem. Intelligensek, hogy bírnák ki evvel egy földön?
@a szív fészkei: Tisztelem a türelmét azoknak, akik a baromságait (guiness rekord hazugság/100 szó) még mindig így kivesézik.
@a szív fészkei: a Habsburgok azért mások mert ott bejött az őrültség Johannával.
viszont II. Erzsébet és a férje Fülöp házasságon kívül is rokonok. közös az ükmama Viktória királynő.

Albert csak azért vette el a nejét, hogy törvényes örököse legyen.

persze mindenki apénzért.csak Voltaireről szeretjük azt hinni, hogy ő volt a nagy független értelmiségi, aztán dehogy. okos volt, és zseniális agyú, viszont álnok termézsetű.
@Penivaldes: én Rousseau-t se tudom becsülni, mert árvaházba adta az összes gyerekét, pedig 90% esély volt, hogy meghalnak. Aztán könyvet írt a nevelésről.
@a szív fészkei:

Elég ijesztő Viktor szellemi hanyatlása, én a fülkeforradalomnál kezdtem komolyabban megijedni...

De a nap híre akkor is a Kövér Laca által lefegyvereztetett huszárok! :D Most vagy ez is hozzáhülyült a főnökéhez, vagy tényleg ennyire be vannak szarva.
Önkényuralmi jelképek, logók, és egyéb izékhez:
Ma teljesen szabályosan, a záróvonalon megelőzött egy Honda Civic. Nagy dolog, mondhatni mindennapos eset. Azon sem ütközik meg különösebben az ember, hogy az elé kerülő autó hátulján, Nagy-Magyarország térkép hirdeti a tulajdonosa hitvallását. Ez sem nagy ügy, bár gusztus dolga. Az viszont okozott némi derültséget (kollégámnak is), ahogyan el volt helyezve a matrica: fordítva! Sírtunk a röhögéstől-:)))
Bács-Bodrog és Szerém északon, a Felvidék meg délen…
A H-bötűnek meg olyan mindegy, mer az ugye fordítva is ugyanaz-:D:D
Az édesszüléje biztosan nem az eszéért szereti a szerencsétlen párát.
Már csak egy ragyásíráros póló hiányzik neki, „én a seggemnél is seggfejebb vagyok” felirattal, azt is büszkén viselné.
Méghogy nincs móka-kacagás itten a kárpátilyamedencébe!?
@saravad: én tisztelem Voltaire munkásságát, csak tudni kell róla, hogy barátnak nem kívánnám.
@Knósszosz: vicces:))
bár én azért vigyáznék azzal, hogy aki bármely Nagy Magyarországra vonatkozó dolgot kirak az jobbikos, nacionalista. merthogy a bátyám szobájának falán is ott virit 2 Nagy Magyarországos térkép, az egyik egy 1870 valahányas vízrajzi térkép másolata. a másikon meg meglehet tanulni mind a 64 vármegyét. pedig a tesóm aztán a jobbikot rühelli, mint macska a vizet. és nem egy véresszájú nacionalista, meg egyéb ijesztő.
@Penivaldes:
Szia-:)
Én nem az összes jobbos érzelmű emberkét akartam minősíteni, csak ezt a marhát. Ennyire nem lehet retardált barom valaki, hogy egy térképen nem tud eligazodni. Vagy ez egy nyú brend, amit én hülye fejjel még nem ismerek?
@Knósszosz: á hisz tudjuk, hogy a legvadabb magyarok tökhülyék a térképekhez. főleg a Nagy Magyarország térképhez. fordítva rakják fel, keverik Vajdaságot Erdéllyel. de lehet, hogy ez tényleg new brand, újhullámos valami, ahogy valószinű, hogy néhány éve a holland Legyen ön is milliomosban is egy újhullámos nácit láthattak a nézők. ugyanis ez volt a kérdés.
" Wat was de voornaam van Hitler?
(Mi volt Hitler keresztneve?)
A: Gunther, B: Adolf, C: Jos, D: Heil

na a kedves holland a D.-t jelölte meg.
Bizonyára valami beidegződés lehetett, vagy újhullámos nácizmus.

hülyék mindenhol vannak
.))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ja, nem azt támogatom, hanem, hogy maradjon a félszuperbruttó, ne össze-vissza varázsoljanak nem létező pénzeket.
@Penivaldes:
D: Síksuszter
Az vót a kereszneve, az viszon biztos, nem?
@Knósszosz: bármint, hogy Heil Hitler volt a neve?:))
ez új.
.DDD

mondom sötétagyak vannak...
:))

máma hedonista élvezeteket hajszoltam.
" Kettős Mérce
Ezt a Hoffmann Rózsa idézetet nem tudjuk kihagyni:
"A jogi és a gazdasági képzések azért nem kaptak plusz állami helyeket, mert a diplomások a statisztikák szerint egy-három hónapon belül állást találnánk, az országos átlagot messze meghaladó fizettéssel"
Logikus nem?"
@Knósszosz: Azt ugye tudod, hogy direkt rakta fel fordítva így is kifejezve, hogy mennyire máshová tartozik.
@Penivaldes: A Heil ismerős valahonnan, lehet, tényleg úgy hívták, nem?:-D
Közben látom, hogy már viktorunk is a kuruc.info betiltásáért rinyál az amcsiknál. ;)

www.index.hu/belfold/2012/07/03/orban_amerikai_kepviseloktol_kert_segitseget_a_kuruc.info_ellen/
@Gábriel angyal: Lehet. Várom már a lómai birodalmasosat, az kifejezetten begyün területileg..
@sanyoka: kedvencem tőle: "Az oktatásnak a kétharmados állam értékrendjét kell közvetítenie."
@sanyoka:

Nem úgy volt, hogy a romkocsmákban rekesztik a Dunát?
@saravad: Ja úgy én is írnék az ideális gyerekről, aki nem szarik be, nem üvölt, nem pofázik vissza,nem idegesít halálra! -nem kerül semmibe,csak hozza a zsét a róla szóló könyv!
@Penivaldes: Legtöbb kékvér az örökösért teszi meg,amit megtesz. Aztán ki, ki megy a saját kis útján.

@Knósszosz: Ja én elég sok rovásírásosba csomizottat látok. A hőség kihozza a szkítát belőlük?
@a szív fészkei: ez várható volt, mikor kimondták, hogy szerzett jogok nincsenek.
1.
3) Az alapvetõ jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg. Alapvetõ jog más alapvetõ jog
érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni
kívánt céllal arányosan, az alapvetõ jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható.
Most megy az ATV-n a MALÉV-ről műsor, - Civil a pályán- Elszállt a MALÉV címmel.
@a szív fészkei: Pogátsa korrekt Zamecsnik meg hülye a politikához. .)
@a szív fészkei: én Gyenesdiáson kellemesen csalódtam a balcsival kapcsolatban. Korrekt árak, udvarias kiszolgálás, tiszta és szép gyermek strand, stb.
Most jöttem egy SBO-ról csuhajja! Megmondta az ügyeletes doki, hogy kell csinálni, hogy oda menjünk, ahová régen tartoztunk, ne pedig oda, ahová TEK. Természetesen nem mentővel, saját kocsival, mert beutalót nem adhatnak.
Hát ott aztán egy kicsit húzták a szájukat, de ellátták a hozzátarozómat, ott maradhatott egy olyan kórházban, ahol nem szabadna elvileg. Hálapénz nélkül. Udvariasan tájékoztattak bennünket, hogy ez az egész nem az ő hibájuk, nem a kórház akarta, hogy máshová kerültünk. A polgármesterünk döntött így. Cseréltek egy szarabb helyre bennünket.
És mondtak egy érdekeset, szó szerint idézném:
Ha egy kupleráj nem működik, akkor nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat.
@keresztanya fabi(en):
Csókolom! Mi volt ma? Kicsit lemegyek a térképről (világvége, Büdipest) oszt mik történnek???
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az úgy kezdődött, hogy beígértem, hogy felveszem a férjem Heineknes pólóját. Ki is lettem kiáltva forradalmárnak. De úgy döntöttünk, hogy ma nem megyünk sehová. Aztán 10 perc múlva kellett. oda, amit írtam. Próbálnak normálisak lenni az orvosok, lásd véleményüket
@keresztanya fabi(en):
A Heinekken nem tilos! :) Még...
Sürgősségi Betegellátó Osztály? Nem mondták, hogy dokihoz nem egészséges dolog járni? Taigetosz 3.0 = Magyar Egészségügy...
Minden tiszteletem a megszállottaké, akik egyre kisebb létszámban, becsülettel ott próbálnak dolgozni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amit múlt hét hétfő óta megtapasztaltam, vannak akik tényleg becsülettel akarnak ott dolgozni. Igaz azzal a bizonyos kórházzal még nem voltak gondjaink, pedig nem nem nyerték el soha az év kórháza címet. Nem kellett soha élni a lehetőségemmel, hogy felhívjam a főigazgató főorvost, aki ismerősöm, nem kellett még a nevét sem kiejteni. Van egy két morci nővér (ettől függetlenül lehet, hogy jól végzik a munkájukat, szépen beszélnek a beteggel csak a hozzátartozókkal flegmák,), de előbb utóbb fel fog kopni az álluk az ilyenek nem fognak utólag sem kapni hálapénzt.
@keresztanya fabi(en): Helyesbítek, 2008 óta, csak most sűrű lett a "program"
@Gábriel angyal: Vannak szuper szabadstrandok is. Még Siófokon is. A szálloda ezek szerint más tészta.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Túlélted a hőséget? Drága, azért is Büdipest, mert mindenki idegyün pöfögényezni...
@a szív fészkei: ha jó a rugózása, vétek volna

31,4 a lakásban
Amúgy valaki mondja már meg, mi az a szukk, amit a poszt népdalosa fizetett hűtlen babájának?
@keresztanya fabi(en): Kimi Rexonában is utazik. Hja, több lábon kell izzadni, még neki is.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Volt itt valami érdekes a dögletességen túl? Én csak túlélni akarnám.
@a szív fészkei: Az enyémet is ellopták anno és nem lett belőle sem blog, sem újságcikk
De a részeg kapitányságvezető, megmutatta a yardon az összes bevitt bicajt, nézzem át. Mondtam, nincs közötte az enyém. No aszonta válasszak akkor egyet, akkor hagytam ott a picsába
@a szív fészkei: Hogy te miket nem tudsz, én Vichyben utazom dezodorilag. Sajna az adrenalin szintem miatt a 72 órással kibírom fél napig.
@a szív fészkei:
Csekk cica... :)) Jó fej a csajszi! Ma védte (kézzel, lábbal) a szakdoliját!

@keresztanya fabi(en):
Olyan vagy! Nem akartad feljavítani a statisztikájukat! :)
Na de elmondom a mai 42 fokos déli verős élményemet: hajszolódok két csomaggal ebben a Szaharában és két hajléktalan kínálgatja a FN-t az egyik közért bejáratánál. Mosolyogtam, hogy kösz, de nem kell, mire az egyik utánam szólt: Jó napot,köszönjük a mosolyát! Azta... ez is BP.
@keresztanya fabi(en): Csak véletlenül nyitva hagytam a tévé reklámot. És ott állt Kimitek a nagyon összeszokott csapata élén nagyon komoran. És a Rexonát éltették mindannyian.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Képzeld, hót kotta volt a faszi, kiment az irodából, a nyitott páncélszekrényében meg ott volt a stukkere. A körmeim szétforgácsolták a széket, úgy kapaszkodtam, hogy legyőzzem a kísértést
@keresztanya fabi(en): Tőlünk - és ez is Pest, New Lipy - zárt házban az ajtónkhoz bilincselt két azaz kettő bicajt loptak el, de lehet, hogy hármat. A férjeméit. Csakis a kis genyagéza szomszéd lehetett - mellettünk bérelt lakást - persze soha rá nem tudtuk bizonyítani.

Nem is vesz azóta jobbat, mert minek? Akkor olyan készséget kéne hordani bilincsre, hogy belerokkanna a cipelésébe. De most úgyse bicajozhat.
@keresztanya fabi(en): Nem mondod. Ritkítani a zállományt? Kezdd a nagyvaddal, a fejjel!
@a szív fészkei: komolyan megfordult a fejemben mi lenne, ha ellopnám, mikor vette volna észre
@a szív fészkei: Remélem a baranyai nem akar lecsapni a kezemről egy ilyen édi szőke, kékszeműt
sportarazzi.postr.hu/sportolok-eskuvoi-kepei-kimi-raikkonen
Jó éjt, szép álmokat mindenkinek.
@keresztanya fabi(en): Na ez csak egy halszagú rokon,nem teuton mámor!! :-DDD Asszonyban pláne semmi nordikus nincs, csalta is a Kimi, ha jól emlékszem...

Álmodj vele, nekem túl szabályos a lelkem! Én valami nagy bazi lucskos szivaccsal fogok.
@a szív fészkei: kurva fontos és kalcsörál...kalcsör hunnika avagy hülyegyerekek homokozó helyett fát aprítanak bugylibicskával és assziszik olvasható a göcsört?

brühühühühühühü

láttad a Michelle Bachman-t tegnap a Piers Morgan-on? na ilyen buta picsa még Levédiában sincs...legyetek büszkék mert a busz kék
FB-ról: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529241_320670014686462_2104781289_n.jpg
Parti Nagy meséje hozzá:

"Parti Nagy Lajos: Eccő a kerál reaébredett, hogy ügön szereti a cigánymeggyet

Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy rekkentőtős nyár lött, érett a gyümölcs, nem nízte, kormánytag-e a gazda, nem-e. Mária országába, aki vinni akarta valamire, Braziliátúl Baracskáig iparkodott és szerzett főváltva, kivéve a sok állástalan diplomást feszt, ki csak merengélt a pesti romkocsmák félhomályába. Ahelett, hogy béállt vón rakodónak meg soffőrnek, netán szervezett kikőcsönződés keretibe huszas truppokba elment vón meggyet szedni ahhó, aki iparkodó es vót meg szerző es, de mán allig bírta a roppant drága rabokval az idénymunkát. Eccő a kerál reaébredett, hogy ügön szereti a cigánymeggyet, minek akkó vót a szezonyja, másutt es, de Agárdon különössen. Mikorra öszveszalatt keráli szájába a gondolat, hála sajátos észjárásának és gyors alkalmazkodásának, mán tutta es, mi a megoldás. Üstöllést meg kőne tekénteni egykomájának és frissen kinevezett kultuszállamtitkárjának a mezőgazdasági vállalkozását, minek keretibe szemlét kőne tartani a cigánymeggyültetvény bétakarétásán, hejszen gazda szemle hizlalja a jószágot, ha gyümőcs es. L. Simon László uram kapott a ragyogó megtisztöltetésen, hejszen tutta, mit jelent az ű kistérséginek a személyes fővirágozásának egy ilyen vizit. Hanem hivatalos vóna-e az aktus vagy magán, kedves bátyám, kérdte a több lábon álló kultúrmunkás, mán csak avégett, mi legyen a tónus úgy a Kerálpárt, mind a Saját honlaptyán. Hogy ódott-e s baráti. Ódott hát, monta a kerál, ölég lesz, ha kedves családtagjaidval és a település pógármesterivel együtt fogadol, hejszen panyókára vetvel gyövök, magánkerálként, má ha nem vagyok alkalmatlan. De szerencsére nem vót az, le es ért baj vagy dugó nékül a birtokra, hun az ösmerkedés percei után elébb az L. Simon pincészet jó hangulatú megtekéntése lött napirendre véve, majd a fönnforgó meggyesbe látogatván a kerál szabálhont elbeszélgetett az állandó és alkalmi munkavállalókval. Ha mán e két magyar úr, a főd szerelmesei amúgy es ott vótak a terepen, az eggyik azt a magán­indétványt tette, ugyan kerüljenek az ű csemegeszőlő dűlője fele, oszt ellenőrizzék kicsinyég az eppen ződmunkát és gyomlálást végző dógozóknak, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek munkavégzésit. Úgy es tettek, bétértek oda kettesbe, minek előtte L. Simon, mint gazda a gazdának, előadta, hogy az ű képviselőségitül ez a rab-dolog mélyen független, mindig es avvót. Indokai a következők: ócsó idénymunkás drágáér sincs, ócsó rab meg van, amíg van. Mongyuk ménküdrága, hejszen még az állami fegyőrt es néki, a szegén magánfődbirtokosnak köll megfüzetnie, de ha tízsző illen drága vóna, Petőfi kolegával szólva, akkó es a rabokat választaná, ha má „ez a kérdés”, aki nem hiszi, válasszon jobbat."
@keresztanya fabi(en):

és ez?
sportarazzi.postr.hu/ezequiel-garay-megnosult

a szabóba, vagy aki kölcsönvette neki az öltönyt bele kellene rúgni...egy olcsó, vékony szövetből készűlt pantalló, amibe mi a frásznak zsebet varrni a nyavaj tuggya, és még a lába közti izzadság betét is kiláccik, érdekes módon az alsóneműje nem láccik át valószínű megoldották valami testszínű testhezsimulóval...így lehet nevetségessé tenni valakit aki egyébként nem érdemelte meg

brühühühühühühü
@keresztanya fabi(en):
sportarazzi.postr.hu/ezequiel-garay-megnosult
ezt profi módon lehet megoldani, a szabó varr egy térdigérő selyembetétet a pantallóba és az mindent takar, ha már a melegre való tekintettel ilyen lenge öltönyt adtak rá...így, ahogy a képen láccik egy "cheapshit" lett

brühühühühühühü
Fabius !

a téma javaslatom lenyúlta a vélemyénvezér...

kisajátítás szabadon (Derenk már valami?)
@a szív fészkei:
kösz, a grafológus nagyon szűxavú...

én annyit állapítok meg az összeset elemezve, hogy egy nagyon vékony és labilis gerincvonala van, a kisbetűk, azaz a szárak nélküli betűk olyan keskeny, szinte felismerhetetlen vonulatba vannak belekényszerítve, hogy az azt jelenti nincs semmiféle igazi belső tartása, sem tartalma és kurvára törékeny, könnyen sebezhető, sértődékeny, az összes többi betűk meg egy hatalmas felfuvalkodottságot és ugyanakkor ürességet is mutatnak valamint egy soha ki nem formálódó labilis egyéniséget ami gyakorlatban azt jelenti, nincs is egyénisége...egy egyre növekvő buborékba zárkózik amiből se ki se be de azon belül állandóan kavarog önmaga számára is megmagyarázhatatlanúl...nincs egyetlen szilárd pontja sem amiből kiindúlhat vagy ahová bemenekűlhetne

és

EGYRE ZAVAROSABB EGYRE VASTAGABB VOPNALAKAT HASZNÁL TÖRTET MINT EGY TANK DE NEM TUGGYA HOVÁ, MINDEGY IS CSAK TÖRTETHESSEN...

összességében egy üres bili amit napi vagy óránkénti szarral kell feltölteni ahhoz, hogy létezzen

brühühühühühühühühü
@rodeo36: Igen ez az ellipszise félelmetes, bele zárja magát valamibe, s kész is a totális elrekesztés mindentől,ami kívüle van. Hát nem csoda, hogy ennyire semmi valóságérzete sincs... és egyre kevesebb szál köti a reálishoz. Csak ránt mindenkit magával,ez a tragédia.
@a szív fészkei: ez nagy ziccer lett volna, ha egy külföldihez vitték volna el, aki nem tudta volna, hogy kié az aláírás, illetve hosszabb írást elemzett volna.
Azt írják itt, hogy Angliában fontolgatják, hogy bezárják az ajtót "bizonyos" EU tagállamokból érkező emigránsok előtt. Jó lesz sietni.
oglobo.globo.com/economia/david-cameron-cogita-fechar-fronteiras-paises-da-ue-em-crise-5380999
@tucano:
ha nem csak "csinálni valamit" alapon egy magyar grafológus "művét" tették volna közzé, mint ahogy mondod, és a fontosság nem is annyira az aláírás, mint egy legalább egy oldalas szöveg amit nem másolt hanem írta mert mondani akart valamit, hát az a megoldás és ott nincs mit mellébeszélni

egyébként -mivel rohadt sokat kellett kézzel írnom, szerettem ceruzával írni- az én írásom miután "beérett" szinte semmit sem változott az idők során mint ahogy az aláírásom sem, használok -úgynevezett- kézjegyeket is, a lényegük az, hogy soha senki sem tudja felismerni olyan aki nem ismeri vagy nem tudja ki írta...és ez a lényege is...

sajnos -az a véleményem- hogy egyre kevesebbet írnak az emberek és sok idióta sms meg a többi dilinyósság üzenet címén a helyesírást is meg az íráskészséget is tönkreteszi, pedig egy pillantás egy oldal kéziratra a lélek valós tükre...egy alkalommal valaki azt mondta a titkárnőnknek, mikor átadtam neki egy nagyon hosszú kézzel írt anyagot, hogy sürgős, hogy na most megtudja a magyarok istenét mert ennek az írását ember legyen a talpán...és a titkárnő aki évtizedek gyakorlatával a háta megett beletekintett az anyagba azt válaszolta: ez egy ragyogóan "kiírt" írás, könnyű olvasni (tudnod kell, soha semmilyen betűt nem hagyok ki bármilyen sebességgel jegyzetelek is) az áskálódó pofára esett...

a kézírás fontos, még a beszúrások és javítások is

egyébként ezzel a delinkvenssel kapcsolatban nem érdekel az írása, mert egy seggfej az "eredményei" alapján...a többi finomhangolás

brühühühühühü
@tucano:

isto é:
"— Eu estaria disposto a fazer o que for necessário para que o nosso país continue seguro, para que o nosso sistema bancário continue forte, para que a nossa economia continue sólida — acrescentou.
Cameron não é o primeiro a anunciar uma medida desse tipo. A Suíça, no mês passado, anunciou que limitaria a entrada ao país de cidadãos de oito países da União Europeia: Estônia, Lituânia, Letônia, Hungria, Polônia, Eslováquia, Eslovênia e República Checa."

então está Hungria nela...pelo em que base não se soubesse ainda más a seguridade nacional sobrelevará outras leies

kkkkkkkkk pra orbanzinho
@tucano:
ez nagyon érdekes:

LIVRARIA

Cadastre-se
Lembrar Entrar
Email Senha
Livros Mais Autores Mais Pessoas Mais Vestibular Mais Mais Mais
Buscar
O que você está lendo?
No Livreiro, você pode montar sua estante, compartilhar livros com seus amigos e descobrir qual será sua próxima leitura!

Aproveite também para ler trechos e opinar sobre os livros de que mais gosta.

VÉGRE VALAMI AMIT RÉGÓTA NAGYRABECSÛLÔK BRASIL-BAN
@tucano: a fiamnak és nekem van National Insurance Number Card-unk, és bankszámlánk is... biztos, ami biztos (fontunk, na az nincs)
@rodeo36: milyen jók is a soknyelvű könyváruházak Szent Pálban, ott vettem angol nyelvű szakkönyveket utoljára... az árak pedig Buenos Aires-ben a legjobbak. Lökött egy rendszer ez a peronizmus, keblükre ölelik az emberiséget, az állami egyetemeken mindenkinek ingyenes a doktoriskola... lehet, beiratkozom valamelyikbe, útiköltséggel és szállással együtt is megéri a bolondnak is. Évente háromszor két hetet kell ott-tölteni, valahogy így.
@épészmérnök:
mint olyan aki rendszeres antikvár látogató és szorgalmas vevő volt Pesten...akkor nyílt ki a szemem, amikor Lisszabonban mentem antikváriumba meg Coimbrában -többek között- mindenféle nyelven és főleg az eredeti nyleveken fellelhetők az világ összes nagy alkotásai és még ami befér...ott derült ki számomra milyen provinciális és hülye a magyar a magyar nyelvével és azzal hogy semmi más nem is érdekli -ja a rovások amik nem is írás csak körmicélés- Moszkvában az 1970-es években 1890-es kiadású kottákat találtam az antikváriumban a könyvekről nem is beszélve, úgy kellett kihúzni onnan magamtól nem akartam...a brazil és argentin kultúra és annak terjesztése egy külön fejezet a világban, mint tucano mondja évente több egyetemet avatnak mint magyarországon fülkéket a forradalomnak

brühühühühühü

ja és az amcsik azzal gúnyolódnak önmagukon, hogy az oktatási rendszerük még a magyarnál is szarabb (azaz a bányászbéka valaga alatt vannak)

ez másik brühühühühühühühü
@rodeo36: a magyar nyelv csodálatos és nem csak szerintem. :)

"amikor Károli Gáspár lefordította a Bibliát, akkor voltaképpen a Bibliáénál régebbi nyelvre ültette át a Könyvek Könyvét. Az archaikus nyelvváltozatokat vizsgálva feltűnik a közös jellemzőjük, nevezetesen, az ősiségük. Lett légyen szó óiráni, hun, szkíta vagy magyar megjelenési formáról, minden ízében fellelhető az archaikus forma. Így Károli fordítás nem nyelvfejlődést tükröz, hanem nyelvújjászületést. Ha pedig ez így van, akkor előtte a nyelvnek vissza kellett fejlődnie. Izgalmas kérdések egész sorát veti ez fel. Például miből lehet arra egyértelműen következtetni, hogy a magyar ősi nyelv? Milyen rokonságban, hányadán áll a többi, feltehetően szintén ősi vagy akár holt nyelvvel?

Nos, a nyelv évgyűrűként őrzi a történelmet. A nyelvek összehasonlításával sokan foglalkoztak már. Például a párizsi Sorbonne-on külön kutatást folyt annak megállapítására, hogy melyik nyelv őrzött meg legtöbbet az ős-műveltségből, vagyis az archaikus kultúrából. Hiszen ez egy olyan bizonyíték, amely talán beszédesebb még az írott történelemtől is.

Az ős-etymonokat vizsgálva azt találták, hogy az angol 4%-ot, a latin 5%-ot, a héber 5%-ot, a szankszrit 12%-ot, az őstörök 26%-ot, míg a mai magyar 68%-ot őrzött meg az ősműveltségből."
@Penivaldes: Jaja jövőhéten ismét lecsekkoljuk. :)
@rodeo36: Nyelvünknek különösen gazdag szókincse van, és bizonyosan nincs még egy olyan, amelyben eszperentéül, kizárólag e magánhangzós szavakkal lehet bármit kifejezni. De lehet játszani, és értelmes mondatokat alkotni úgy is, hogy csak a magánhangzós: Hatvanhat satrafa ballag a kanyarban, haza tartanak Hatvanba,
csak á magánhangzós: Ádám bátyám, pávát látván, száját tátván, lábát rántván, pávává vált, csak o magáhangzós: Sok bolondos dolgod volt kos! Okosodj most!
vagy kizárólag ö magánhangzós szavakat használunk. Ilyen "ördöngős röhögős" Hofi Géza: Rózsa Sándor paródiájában hangzik el.
De most őszintén melyik más nyelvben lehet ilyet előadni??? :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6Bjf9RYO_dc#t=317s
@rodeo36: Ezek is tanulságosak azért.

Mit mondanak nyelvünkről a külföldiek?

1480: MARCIO GALEOTTI, a Mátyás udvarába szakadt tudós humanista csodálkozva jegyzi meg: "A magyarok, akár urak, akár parasztok, mindnyájan egyazon szavakkal élnek." 1609: POLANUS AMANDUS, a Baselben élő kései humanista írja szenczi Molnár Albertnek nyelvtana megjelenésekor "Akadtak, akik kétségbevonták, hogy a zabolátlan magyar nyelvet nyelvtani szabályokba lehetne foglalni. Te azonban kiváló munkáddal alaposan megcáfoltad őket."

1790:JOHANN GOTTFRIED HERDER elismeri, hogy nagy kincs a magyar nyelv. "Van a népnek kedvesebb valamije, mint a nyelve? Benne él egész gondolatvilága, múltja története, hite, életalapja, egész szíve, lelke."

1817: GIUSEPPE MEZZOFANTI bíboros, aki 58 nyelvet értett s beszélt, többek között kitünően magyarul is (négy nyelvjárásban), Bolognában ékes magyar beszéddel fogadta József magyar nádort. O mondta Frankl Ágoston cseh nyelvésznek: "Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és a latinnal egy sorba helyeztek? A magyar! Az új magyar költők versét ismerem, amelyeknek dallamossága teljesen magával ragadott. Kísérjék figyelemmel a jövő történetét és a költői géniusz oly hirtelen fellendülésének lesznek tanúi, amely teljesen igazolja jóslatomat. Úgy látszik, a magyarok maguk sem tudják, hogy nyelvük milyen kincset rejt magában." Mezzofanti bíboros 1832-től a Magyar Tudományos Akadémia kültagja volt.

1820: JAKAB GRIMM, a történeti hangfejlődés törvényszerűségeinek felismerője, az első német tudományos nyelvtan megalkotója kijelentette, hogy a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.

1840: VILHELM SCHOTT kiváló német tudós: A magyar nyelvben olyan üde, gyermeki természetszemlélet él, hogy elore nem is sejtheto fejlodés csírái rejtoznek benne. Sok szép lágy mássalhangzója van. Magánhangzóit tisztábban ejti, mint a német. Egyaránt képes velos rövidségre és hatásos szónoki nyitottságra, szóval a próza minden nemére. Összhangzatos felépítése, csengo rímei, kifejezésbeli gazdagsága és zengo hangjai viszont kiválóan alkalmassá teszik, mint a tapasztalat is igazolja, a költészet minden ágára.

1840: N. ERBESBERG világhíru bécsi tanár: "Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság, és emellett szorgosan került minden közönségest, kiejtésbeli nehézséget és szabálytalanságot."

1848: N. SIMPSON "Levelek a Duna mellol" cikksorozatában így számol be a márciusi napok mámoros hangulatából a magyar nyelvről: "A magyar nyelv költői, gazdag, hangulatos... tele van lelkesedéssel, eréllyel, mindennemű költői célra alkalmatos, bátor, s mégis gyöngéd összhangzatos, dallamos és kifejezése tiszta."

1927: JULES ROMAINS , korunk egyik legnagyobb francia költojének szavai, amikor meglátogatta Magyarországot: "Mivel a magyar nyelvet nem értettem, minden erőmmel azon iparkodtam, hogy megérezzem. Úgy éreztem, hogy csupa erő. Nem ismerek ehhez fogható férfias nyelvet. Szenvedelmesen férfias."
@tucano: Ja too muchnak találják a kiáramlókat, főleg minket és a románokat. Lengyelek mennek is haza.
@rodeo36: Sajna, én nagyon leszoktam a kézírásról - ugye hajdan gépírónő - az a sikítozós - voltam, megszoktam ezt. Az én aláírásom nem olvasható nagyon régen, leegyszerűsítettem már mikor! A betűim is egyszerűsödtek, jóformán gyorsírásra - azt nem tudok - de férjem el tudja olvasni, mivel neki írok kézzel egyedül bevásárláslistákat, másnak nem is kell tudnia... Na, a gyerekeim is tudnak desifrírozni.
De szép hullámzó és gömbölyű az írásképem azért, jobbra tart és felfelé. :-DDD De van, hogy hagyok ki betűket.
@a szív fészkei: hát az én írásomet sem raknák ki példaképpen.
@Gábriel angyal: Ebben egyetértek veled, nem tudom,mit kell simfelni az anyanyelvünket.Szerintem is gyönyörű - nem annyira logikus,mint a francia,oké,nem világnyelv, mint az angol oké, stb. stb. - de hogy a világ minden nyelvét képesek lefordítani rá zseniálisan, az tény. És egy Baudlaire, Apollinaire csak több lett azáltal.dia.pool.pim.hu/html/muvek/LENGYEL/lengyel00001/lengyel00025/lengyel00025.html

Ez faszság: leszólni,lecsepülni, én büszke vagyok rá.
Kurvajó... [..]"Az unortodox politika válik majd normálissá

Gilles Bransbourg szerint a jövőben az unortodox gazdaságpolitika válik majd normálissá. A következő években az európai államok, kormányok – jobb híján, saját túlélésük érdekében – mindent elkövetnek majd, hogy a polgárok ne adósodhassanak el, de ne is gyarapodhassanak. A szakértő jóslata szerint a megtakarítások nem fognak semmit sem hozni a konyhára, ugyanakkor sarcolva lesz mindenki.

Az ex-bankár a kisbefektetők számára életveszélyesnek tartja a művészeti, az arany, illetve az érmék piacát. Elmondta, hogy példátlan mértékű infláció ment végbe ezen a területen, meggyőződése szerint a kis- és közepes befektetőknek ezt a területet messze el kell kerülniük. Hozzátette, hogy az ezüst és az arany is kezd roppant veszélyessé válni azok számára, akik az elmúlt évben szálltak fel erre a vonatra, kiemelte, hogy az arany pillanatok alatt le tud menni 1200 dollárra, miközben világszerte milliónyi kisbefektető 1600 dolláron szállt be."

privatbankar.hu/makro/divat-lesz-az-unortodox-europa-atveszi-a-magyar-modszereket-248685 Csak kitör a világforradalom, amit annyira vár Petőfink. És Orvbánnak/Mattolcsynak köszönhetjük. Alohá.
@a szív fészkei:
"Az ex-bankár a kisbefektetők számára életveszélyesnek tartja a művészeti, az arany, illetve az érmék piacát."
Azt hiszem Magyarországon egyre kevesebb embert érint közvetlenül, hogy hova fektesse be a pénzét. :(
Esetleg a villanyszámlába, hiteltörlesztésbe, gyerek iskoláztatásába vagy csak egyszerűen a közértbe. :(
@sanyoka: Kieselbachnál talán holnap lesz aukció. Állítólag csappan az érdeklődés rendesen... Van sok olyan ajánlat is, hogy aranyba fektetni, osztrák cég kínálgatja www.aranypiac.hu/gyakori-kerdesek - hát nem tudom.

De valóban a legnagyobb biznisz megvenni a krinolint.
süti beállítások módosítása