Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.02. 05:28 Fabius

Az elcsatolt birodalom visszavág

Címkék: fidesz kövér lászló határon túli magyarok rmdsz

Valahol a mező végén vártalak,
Ott voltam egyedül, és jött a vihar.
De te arra fele sem dugtad orrodat,
Elszomorodtam, s aztán haza mentem.
Pedig úgy egyeztük meg, hogy találkozunk,
Aztán kiderült, hogy mással találkoztál.
Legalább szólhattál volna,
Hogy ne álljak a mező szélén, mint egy idióta hülye.
Oh je.

Vártalak, elhagytál.
Szász Jenővel megcsaltál.
Ha Jenőt elkapom, felakasztom,
Me' tiszta szívből szerettelek.
Miér csináltad ezt velem?
A szukkot es én fizettem.
Te soha semmit nem fizettél,
Me' egy turkálóban dolgozol.

Vettem neked lepcsit es.
Laskaszűrőt, tepsi szettet.
De te ezt nem értékelted,
Me' Szász Jenővel megcsaltál!

Azt hazudtad, hogy szeretsz engemet.
Kérdést es feltettem neked.
De közbe a hátam mögött röhögtél,
S pofátlanul kisajtoltál teee...

Valahol a mező végén vártalak,
De te arra fele sem dugtad orrodat.
Kisajtoltál, utána megcsaltál.
És én hittem, hogy egyszer majd még nekünk szavunk is lesz.
Sír a tököm éjszakánként utánad,
Nincs már rá esély, hogy egyszer újra kezdjük el.
Kiáltom neked, hogy megvetlek! Lacika, megvetlek.
A szénabugjában, ha akarod nagy lendülettel, jól beintek neked!

 (via)

Nem Kövér László a legnépszerűbb ember mostanában Erdélyben, és a Fidesz megosztáson alapuló politikáját is feltartott középső ujjak erdeje övezi. Három hete a helyhatósági választásokon az RMDSZ elsöprő fölénnyel verte az erdélyi jobboldali pártokat. Kövér hiába lobogtatta Nyirő hamvait, hiába kampányolta körbe a vidéket, a saller amit leosztottak neki félreérthetetlen.   kövér-nyirő-szász.jpg

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több politikusa is kezdeményezte a hétvégén egy Magyarországon bejegyzendő határon túli párt létrehozását, amelyre a magyarországi parlamenti választásokon a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok szavazhatnának.

Az RMDSZ kis parlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke vetette fel. Szabó először arról beszélt, hogy Kövér László erdélyi kampánykörútja Bihar, Szatmár és Kolozs megyében rontotta a magyarság választási esélyeit. „Alapítsunk mi is pártot Magyarországon, lássuk mit szólnak hozzá!" – jelentette ki Szabó Ödön.

Ez most nagyjából az a pillanat, mikor habonyárpi újabb stráfot őszül a hajába, Szijjártó apró simikkel nyugtatja az üléskarfát rojtosra karmoló Fenséges Praclikat Kijevből hazafelé a repülőn, és szerencse, hogy az EB döntő előtt-alatt nem mutogatták a közjogi méltóságokat, mert csúnya látvány lett volna Kövér a szemkörnyéki hematómát takargató döglégyszemüvegben.

Az RMDSZ ötlete csak elsőre hangzik furcsán. Másodikra azonban megfontolandó gondolatkísérlet is lehet. A romániai, szlovákiai választások eredménye azt mutatja, Orbán és a majd én megmondom, kire-mire szavaz aki velünk tart! - retorika jókora öntökönrúgás még akkor is, ha sokan hálásak a Fidesznek az állampolgárság megadásáért. Ezért egy Magyarországon bejegyzett határon túli párt megvalósulásával nem csak Bayer Zsolt írna valami elborzasztót a saját fogával feltépett csuklójából ömlő vérével a Hírlapba, és vetné le magát rituálisan egy székely kapu tetejéről az öngyilkosság szándékával, hanem máris lehetne fogadni, hogy milyen gyorsan szuszakolná vissza a lakcímmegkötést a választási törvénybe a Nemzeti Együttműködés kormánya. 

Nem is tudom miért, de nekem Kövér kamuhamu kampányáról és a következményeiről csak ez a vicc jut eszembe:

Az öreg székely a lakodalomban kimegy vizelni. Mellette ott könnyít magán a fiatal plébános is, aki az új párt összeadta. Az öreg átnéz, majd odaszól:
- Plebános úr, nem cserélünk szerszámot?
- Miért, Laci bátyám? - kérdi a pap.
- Hát csak azért, mert maga az enyémmel még tudna misézni...

640 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr944623122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levélváltás Elie Wiesel és Kövér László között – az eredeti levelek fotómásolata 2012.07.02. 09:25:35

Az eliwieseltatto.com oldalon elérhető az író angol nyelvű levele, a 168ora.hu oldal közzétette Kövér László válaszlevelének másolatát, lentebb pedig a két levél egymás mellé téve olvasható. Kövér válaszlevelére Elie Wiesel így reagált: * * Ki az az El...

Trackback: Tízdolláros önfejlesztő kézikönyvből irányítják Orbánék az országot 2012.07.02. 09:23:29

Sejtettem, hogy a honi vulgár-tanácsadói maffia mind a kormányzati kommunikációra, mind a döntések előkészítésére a kelleténél, vagyis a nullánál sokkal nagyobb befolyással van. Ám soha nem gondoltam volna, hogy lesz egy miniszter, aki büszkén kiáll és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:D:D:D
ex RMDSZ szavazóként, csak röhögök Nyilas-Köteles pofáraesésén, régóta vártam
az RMDSZ húzása zseniális.
lehet, én is oda szavazok - itthonról. Pláne, ha esetleg egy vagy több értelmes politikus is beáll a zászlajuk mögé.
így még nem elég ütős, kellene egy közös jelöltes szövetség az egyik itthoni párttal, lehetőleg ne a jobbklikkel, akkor biztosan a berosálás esete forogna fenn, vezénylóéknál :-)
Szerintem ez úgy baromság, ahogy van.

Pl. ezért is: "amelyre a magyarországi parlamenti választásokon a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok szavazhatnának."

Ha már egyszer szavazhatnak, akkor bárkire szavazhatnak, aki a szavazólapon szerepel. Vagy nekik lenne egy külön választás? Mert aki itt akar élni szavazati jogával, és meg is teheti, ugyan már hadd szavazzon akire akar. És miért pont az RMDSZ-re szavazna? Persze a románok biztos örülnének, hogy egy Romániában bejegyzett párt (mégha magyar is) bekerülne a magyar parlamentbe.

De akkor indulhassanak pl. a Toryk is.
Nem leszünk gyarmat, Csíkszereda az új Moszkva, hunokauszt, Ne Marosvásárhelyről mondják meg nekünk az európaiak, hogyan éljünk mi, magyarok, Dob utcai székelyek, raus, haza stb.
@Secnir: kéne valami értelmes visszafogott jobboldali párt, akár ez is lehetne. ;-)
úgy tűnik a székely góbé bölcsebb, mint azt a gyesznópásztorok gittegylete Levédiában valaha gondolta...mit részletezzem, a blog ragyogóan leírja, a szerelem kölcsönös, vagy ha nem akkor rossz útszéli kurvák árulták levédiai testüket, akikkel normális, magára valamit is adó "embör" nem köt semmilyen megállapodást pláne nem eskü alatt...

tehát: legyen egy -legalább- romaniai magyarokat képviselő párt bejegyezve Levédiában, kapjon törvényben rögzített anyagi támogatást a levédiai államtól...
és ugyanezt az összes olyan országra kiterjeszteni amelyben bármilyen mennyiségű magyar ajkú -és ebben érdekelt- él.

most a kétballábas focibuzi kitalálhat valami más izét mielőtt egy székelykapu alatt áthalad

és ez most az igazi brühühühühühühü
mondjuk addig alapítsák meg, amíg a kormánynak be nem nyújtanak egy olyan önálló törvényjavaslatot, amely...
@Ombudsmanyus:

ha lesz egy olyan párt amelyet ismer, mert ő választotta arra is hogy képviselje őt Levédiában akkor -szerintem- arra a pártra fog szavazni és beteszi a levédiai parlamentbe amelynek egyúttal lecsökken a képviselő mennyisége...ez még nagyobb érvágás mint elsőre tűnik

te meg ne légy ideges...ha tolni akarod a narancsosokat, taszajtsad őket ahová akarod...még szeretgetheted is őket

brühühühühühü
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

éppen az, hogy nem érdekes milyenek a levédiai pártok, legyen egy tőlük függetlenűl honosított magyar párt -vagy több- és ne alakítson koalát egyetlen már létező levédiai izével sem, még az is lehet, hogy a lecsökkentett levédiai parlamentben egyedűl többséget szerez? ehhez mit szó'sz?

brühühühühühühühü
Muhaha, ez mekkora húzás lenne :-)

Kövér Lacit szerintem nem dicsérik a fityiszben túl sűrűn mostanában. Ez a kampány meg a Nyírő ügy lassan annyit árt nekik, mint a földbiznisz. A határon túli szavazatokat már bekalkulálták előre a választási eredménybe, és kurvára röhögnék ha a Mikola fegyver az arcukba sülne el.
@vitéz Thapóccay néma bárány: És a Mikola fegyver mellé, még a szinglihordák is elárulnák a konzervatív jobboldali értékeket. Az lenne az öntökönszúrás teteje.
@Secnir:

Ha lenne ilyen önálló javaslat azzal a kötelet vennék a nyakukba a történtek után.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

"tökön szúrták magukat egy szinglihordával" micsoda címlapsztori lenne...
Ez nagy ötlet. Mire kap magához narancsbolsi pártunk és orrmányunk? Mi lesz rá a reakció? Szép idôk jönnek... :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Legfényesebb Csillagunk majd jól megaszongya, hogy aki ilyet tesz az balliberálislabanc antantbérenc, és a nemzeti együttszűkölést báncsa.
Bakker! a via alatti videót néztétek már? : ~D Ki ne hagyjátok!!!
Nagy ötlet. Mégsem tudok rajta derülni.

A nyolcvanas években kurv@ sok áttelepülő vert tanyát Szatmár- Beregben. Is. Sokan beljebb mentek, csöndesen beépültek lakóhelyük köztudatába, már azt is elfelejtette környezetük, hogy "betelepültek".
Biztosan sok közöttük a tisztességes ember.
De.
A szekus és a KGB-s utódszervezetek által küldöttek különösen jól megállták a helyüket.
Agresszív határozottságukkal az élet minden területén vezető szerepre törtek. Most már szűkebb környezetük véleményformálói.
Senki nem tud statisztikát, hányan lehetnek.

Fordítsunk egyet a normális logikán!

Volt egy Trianon.
Most lehet egy olyan szavazás, ahol a Köztársaság feletti uralmat röhögve megszerezhetik magyarul beszélő szomszédaink, akik természetesen igaz magyarok, nem úgy, mit mi!

Azokról, akik nem látnak majd más kiutat a "fidesz" leváltására, csak a határon túliak magyar pártját, azokról már ne is beszéljünk!

Akkor ez az egész cécó, amit a fidesz csinált egyenlő a hazaárulással?
Így lehet új Trianonuk!?
:D

Most mondjátok meg, milyen politikusok a Fideszesek? Semmilyen következménnyel nem képesek számolni. Egyszerűen hihetetlen. Ekkora egy dilettáns bandát! Az RMDSZ nálam kapott egy piros pontot :D
Hát ez a kép LOL

Mindenesetre, bár én vok híve a határontúliak szavazati jogának, szép lenne, ha az eremdéesz szopatná meg a fideszt.
Semjén vadász úr explicite meg is mondta: a zállampolgárság KIZÁRÓLAGOS célja az, h majd a fütyeszre szavaznak Erdélyben.
@P.mester:

"bár én vok híve a határontúliak szavazati jogának"

helyesen:

'bár én NEM vok híve a határontúliak szavazati jogának"
@Secnir: De mi lelkes magyarok kezdeményezhetjük, hogy legyen népszavazás arról, hogy a határontúli testvéreink szavazhassanak. Ez lenne a baloldal revansa a vizitdíjas szavazósdiért:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Páholyból nézhetjük amint még az állampolgárságot is elveszik a hálátlan hazaárulóktól:D:D:D
Hát ez a hét lehviccesebb, és mulatságosabb történése. de remélem nem fé attól, hogy a legmagyarabb magyarok nem szavazzák meg azt a pártot ami az orruk alá rakta a szavazóíveket....
:)))
:DDDD
Én igazán kíváncsi vagyok arra, hogy hogy szerepelne az RMDSZ egy magyarországi választáson.
Ez szerintem egy igazán szép gondolat és nagyon remélem, hogy megteszik. Így nagyon sok embernek megoldódna az a gondja, hogy kire szavazzon: az MSZP és a Fidesz már rég kiesett a szavazóbázisból, nézzünk csak meg egy közvélemény-kutatást, hogy hányan vannak, akik nem tudnak választani. Komolyan mondom, ennél jobb politikát csinálna még a kétfarkú kutya párt is, hát még az RMDSZ! Csak legyen 200 emberük, akik a 200 egyéni választókörzetben tud indulni...
@miva?: Szerintem azt hitték, hogy hasara esnek előttük, pusztán azért, mert az anyaországból gyünnek:D De arra nem gondoltak, hogy a külhoni magyarok is úgy szeretik őket, mint mi magyarok.:D
off, vagy mégsem??

Lázár János kémeket kap

Hétfőn fogadhatják el a törvényt, amely a kancellária felügyelete alá helyezi a hírszerzést. Megnyirbálják Handó Tünde hatásköreit

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F07%2F02%2Flazar_janos_kemeket_kap%2F
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": látszik, hogy milyen kis bénák a hasraesés ügyben. meg lehetett volna ezt oldani egy küszöbbel, amit növényekkel, fűvel, falevéllel álcáztak volna. abban elbotlottak volna az erdélyi magyarok, és rögtön hasraestek volna Kövér előtt.
egyenlőre csak eshetőség...

de egy dolog jut eszembe róla..

és ismét a szomszédok mentik meg a hazát
@Secnir:

"az RMDSZ húzása zseniális. lehet, én is oda szavazok - itthonról"

*

Valóban, ha tényleg bejegyeztetik a pártot, nem csak a "határon túli" szavazókra számíthatnak, ha így folytatják, de a "határon inneni" bizonytalanok egy jelentős hányadára is.
@Penivaldes: Csak a legnagyobb rémálmukban sem gondolták volna, hogy földreborulva fogják őket imádni az állampolgárság megadása miatt.:D
Érdekes téma, de szerintem a VV tette fel a lényeges kérdést (és közben képtelen volt megállni hogy ne ócsárolja egy kicsit a liberális polgári gondolatot, de ez most mindegy).

Szóval, ha tényleg jön az RMDSZ az óhazába, képes lesz-e együttműködni az MSZP/DK brigáddal? Főleg ugye a kettős állampolgárságról szóló népszavazás fényében.
Vagy esetleg elhappolnak-e annyi balos/polgári/libsi szavazót, hogy de facto egyszer csak ők lennének az "olajfa" törzse? Tényleg ez lehetne a harmadik erő?

És ha igen, vajon fontos volna-e nekik az alkotmányosság, a köztársaság eszméje, a sajtószabadság, a vallásszabadság, a magántulajdon védelme? Vagy mindezeket az értékeket odadobnák mondjuk azért, hogy valamiféle erdélyi autonómiáért harcoljanak. Miként a Fidesz és LMP szavazók odadobták ezen eredményeket azért, mert a Sukorói telekcsere megfúrása és a BKV-s százmillió visszavétele fontosabb volt? Fontos-e annak a magyarországi demokrácia, akinek velem ellentétben húsz évnyi sem adatott meg belőle, mert három emberöltő óta nem itt él?

Szóval a nap kérdése:
A határon BELÜLI magyarok érdekeinek képviseletére, a mi demokratikus jogaink védelmére mikor fog párt alakulni?
Szerintem igazuk van. Ha a Fidesz beleugathat a román belpolitikába, akkor ők is beleugathatnak a miénkbe.
@shinichi: Hát én a helyükben a saját földijemiért harcolnék, magyarán az erdélyi magyarkákért. elvégre az rmdsz az ő pártjuk, és nem a miénk.
úgyíhogy a kérdés a végén jogos.
@Dr.Zomboss: nekik több joguk van talán
@felebarát: annyi ilyet tudnék linkelni, de visszafogom magam, mert nem akarom hogy felrobbanjon az agyam...

forró napok jönnek, és nem csak az idő miatt, vezénylóék ki akarják használni az uborka szezont, és a zemberek fásultságát...
"A magyar miniszterelnök az Azerbajdzsánban folytatott tárgyalásai után Bakiból érkezett Kijevbe"

Mno :D
@No_Fidesz_No_Problem:
"de a "határon inneni" bizonytalanok egy jelentős hányadára is. "

így van.
@Penivaldes: kemény...Baku új neve BAki...vagy BAki régi neve BAku...de minen más nyelven inkább BAku-t hasznáélják
@felebarát: akkor ez hasonló, mint a Grúzia Georgia vita..:))
@shinichi: Ugyan, felesleges az együttműködésről ötletelni. Ez egyszerűen egy fricska, hogy a bp-i nagylegények gondolkodjanak már el egy kicsit, milyen alapon akarnak ők dirigálni Erdélyben.

És egy kicsit meg akarják kavarni a magyar belpolitikát, vica versa alapon.

Ja, és a kint turnézó politikusainknak mennyire fontos az ottani demokrácia? Vagy talán csak a befolyásukat akarják növelni és annak hasznát akarták learatni két év múlva?
@shinichi:
"Szóval, ha tényleg jön az RMDSZ az óhazába, képes lesz-e együttműködni az MSZP/DK brigáddal?"

ha tényleg jön, akkor már nem fog kellenie összeállnia senkivel.
mint említettem vala régebben, az emberök 60%-80%-a bizonytalan, egy új pártra vár, addig nem megy szavazni.
ez lehet az. nézd meg a dunaújvárosi választást.
írom:
szav.-párt-arány - arány/összválasztó
295 - fidesz - 35% - 7%
283 - mszp - 33% - 7%
110 - független - 13% - 2,7%
56 - jobbik - 6.7% - 1.4%
41 - dk - 4.9% - 1%
36 - független - 4.3% - 0.9%
14 - lmp - 1.6% - 0.3%

nos, nézük meg az utolsó oszlopot, ott a lényeg, és bemásolok még egy sort, hogy értsétek:
3193 - bizonytalan - 0% - 79.7% *

na, ha ebbe belemerít az RMDSZ, mondjuk a felét viszi -összeáll pl. Bajnaival, Fodorral-, akkor a fidesz meg az mszp meg a többi mehet a picsába.

*feltéve, hogy a dunaújvárosi választás tükrözi az országos átlagot
@Secnir: "*feltéve, hogy a dunaújvárosi választás tükrözi az országos átlagot"
De nem tükrözi. Még a budapestit sem, nemhogy Kelet-Magyarországot.
Ez egy volt szocialista város, ahol a lét még könnyebb volt (50-es, 60-as évek), a szocialista nosztalgia még erősebb, mint másutt. Pedig itt is volt szocialista korrupció bőven, ld Hankook telek, Interspar telek, élményfürdő, városi közfűtés. (Nem maradok adós nevekkel: Kálmán András, Silye Attila, Szabó Johny, Pomázi Csaba helyi oligarchák.
Ha az LMP sohasem fog össze a szocialistákkal, vagy Gyurcsánnyal a bukással néz szembe. Nekik jól jöhetne egy ilyen "külföldi" koalició.
(Csak elő kéne bújni a romkocsmákból, he-he.)
hihi:

TékozlóHomár:
Párkányban csak szlovákul tud a CBA

Mikor ezt szóvá tették a CBA Facebook-oldalán, törölték a hozzászólást.
@shinichi: erdélyi autonomia nevű mézesmadzaggal már nem lehet kecsegtetni a székelyeket, nagyvárosokban is csak 20-30 % a színmagyar.
Az LMP pedig éppen azáltal bukik, amire felépítette magát, a fenenagy önállóságával.
@Spániel: a fenenagy önállóság az nem jó most, de a fenenagy haverkodás sem az.
@Penivaldes: úgy látom, a jobbsorsra érdemes lmp-nek most semmi sem jó. Mondjuk - bár én rájuk is szavaztam - de berágtam, amikor sukoróért feljelentették fletót. Valahogy a politikai pályafutásukat nem ezzel a vagdalkozással kellett volna kezdeni.
@Spániel: ha van alapja a feljelentésnak akkor azon berágni nem kell, nem érdemes.
egyébként azt remélem, hogy nem azon rágtál be, hogy a fletót jelentették fel...
@Penivaldes:
Bocs, hogy belevau, de a Köznyerőgépet miért nem jelentik fel naponta?
@sanyoka: bocs de meglátásom szerint Fletót is csak egyszer jelentették fel.
viktorunk épp most magyarázza az EU csúcs bizonyítványát a parlamentben.

ingyentv.hu/index.php/tvchannels/index/2/37/919/DUNA%20TV#tv
@Penivaldes: valahova elkóborolt az előző válaszom...
naszóval azon rágtam be, hogy egy alakuló párt ezzel a figyelem felkeltő belépővel akarja felszuszakolni magát a palettára. Akkor már kár volt belerúgni az egyébként is agyontaposott Gyurcsányba. Ez valahogy számomra nem elelgáncsos, olyan pitiáner.
Vagy pedig vagdalkozott volna jobbra-balra, ha már ezt a nótát akarja fújni.
@Spániel:

Szerintem Sukoró érdektelen. Ez a pöcs Schiffer teljesen egyéni indíttatásból meg akar valamit bosszulni Ferin. A revans miatt ( amit persze nem nyer meg) képes lesz feláldozni az LMP-t is. Addig növelte magában a kisgömböcöt, míg azzá is lényegült. Tiszta rögeszmés.
@posthoz: Ezzel az erővel biztosítani kellene, hogy szavazni lehessen akár a Gíl, Kádímá, Likúd, stb. formációkra is. :)
@Gábriel angyal:
megy a közvetítés? b+ reggel a műsorújságban még egy árva szó sem volt közvetítésről!
@Spániel: gyurcsányt le sem kéne tojni. túl sokat foglalkozunk vele
@Gábriel angyal: hülye, egy kis ide illőt megint nem hagyhattál ki, igaz?
viktorunk ismét világmegváltó ötleteket jelent be.:)

Járulékokat csökkentenek

A kormányfő nagyon büszke a nemzeti konzultációra, ezért kétszer is elmondja, hogy eddig négyszázezer kérdőív érkezett vissza. "Meg fogjuk védeni a magyar emberek munkahelyeit is" - mondja Orbán, majd bejelenti, hogy Magyarország munkahelyvédelmi akciót indít. Soha nem látott mértékű szociális adócsökkentés kezdődik. Többek között felére csökkentik a munkáltatói terheket az 55 év felettiek esetében, csökkentik a 25 és 54 közötti, képzettséget nem igénylő, nehéz munkakörben dolgozók után fizetendő járulékokat, "soha nem lesz olyan világ, amelyben mindenki fehér köpenyes, laboratóriumi munkatársként dolgozik" - mondja a miniszterelnök.
@Secnir: fennforgás van, eju csúcs, ebé döntő, eü világmegváltás, dupla növekedés, extra adók stb, beszélhetnékje van viktorkának :D
@Penivaldes: ja azt kifelejtettem, hogy véleményem személytől független.
@Secnir: Jaja gyorsan hangolódj rá a műsorra. :)
parlamenti közvetítés:

OV beszél. arról, amiről már cikkeztek a múlt héten is, nem részletezem.
6. pont >25, 55< védelme, + >8 általános is.
kisadózók tételes adózását bevezetik. >6 millió/év egyszerűsített adó. havi 50e forint, semmi több.
[ez egy baromság]

7. max 25 fős vállalkozás: kisvállalatok adója (választható). 16% a mértéke. 300e kisvállalatnak segít.

8. felszámolják az áfacsapdát. -500e euróig csak akkor fizeti be az áfát, ha nekik már kifizették.

9. devizaárfolyamveszteséges (belebonyolódtam). csak azokra vonatkozik

10. házipénztár adminisztráció. megszüntetik a ... mittomén.

ez a Munkavédelmi Akcióterv. ez + 300e munkahely.
@Gábriel angyal: A kormány bejelentette új munkavédelmi akciótervét. :)
ügye nem az a cigányos meggyes?

Meggyrázó gép gázolt el egy férfit a Fejér megyei Dinnyés és Seregélyes között egy gyümölcsösben, a munkást életveszélyes sérüléssel vitték kórházba - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eset a kora reggeli órákban történt. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs csoportja megerősítette, hogy egy 50 év körüli férfit szállítottak súlyos sérülésekkel a fehérvári kórházba.
bocs munkahelyvédelmit akartam írni.:)
parlamenti hogyvan

köszönet a fideszfrakciónak, kdnp-nek, béla néni stb., hoyg segített a jelenlegi formájába önteni a tranzakciós adót.

dolgozzatok, szaporodjatok, viszlát.
@Secnir: 8. eu bírósági döntés, még jó hogy megengedik, igaz én nem emlékszem összeghatárokra
@orica: "tiszta rögeszmés". Köszönjük emese, de egy rögeszmésünk már van! Az is sok.
Egyébként pontosan a magatartásuk miatt nem tudom komolyan venni őket. Az erölködésnek nyögés szokott a vége lenni. Elnéztem szegény jó Vágó Gábort szenvedni Olgánál, hát négyszer hozta szóba 5 perc alatt Münchausen bárót meg az ő hajánál fogva történő kihúzását. Aztán hazament.
kövér: meghaladta a 20 percet a felszólalás, ezért minden frakció 8 percet kap.

vona jobbik:
a jobbik minden olyat támogat, ami az emberek érdeke. de a ktsgvetés szar.
nem hallottam a bukott egykulcsos adóról.
[orbán jegyzetel].
nem hallottam részletesen az eu-csúcsról. ott azt mondta, hogy az ortodox gazdaságpolitika hódított és nyert. bár úgy lenne!
@Gábriel angyal: de nem mindenről ugyan az, de be is fejeztem, nem tisztem a szélmalom harc,
parlamenti hogyvan:

vona:
ez az eu-csúcs egy bankmentő megállapodás volt.
ez a ktsgvetés meg az eu-csúcs megegyezés a társadalom megnyomorítása.
mi volt a lényeges kérdés? európai egyesült államok, vagy nemzetek európája? és amíg ön brüsszelben mond valamit, addig idehaza németh zsolt az ellenkezőjét mondja! ki mond igazat? és erről ön nem beszél a magyar embereknek. és odakint bármilyen döntés van, önök automatikusan aláírják.
érdemes volna egy nemzeti konzultációt tartani, hogy miért csak 400e-en küldték vissza a kérdőíveket?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nem szélmalomharc ez csak szabad véleménynyilvánítás minden oldalról. :)
parlamenti mostvan:

jávor benedek lmp:
eu-csúcs. [fikázza orbánt. szétszedi az EU-s munkásságát. hogy mit tett-fölöslegesen].
@felebarát: Ez jellemző őfőtörpeségére. Egész Európa politikai vezetői bojkottálták az EB ukrajnai meccseit, erre a vezényló (inkább vezényökör) elmegy a foci kedvéért. Mert ő szereti a focit. Remélem Csernobilba is elvitték egy tanulmányi kirándulásra, hogy érezze a törődést.
@Penivaldes: Így van. Nem az a baj, hogy feljelentünk valakit, aki törvényt sértett. De ez a dolog nem erről szólt.
A probléma az, hogy Schiffer megtette a feljelentést, és ezzel az LMP vezetése és rajongótábora is úgy gondolja, hogy megoldódott minden probléma. Egyből rendeződött a jogállamiság, az alkotmányosság kérdése, a nyugdíjrendszer, a demográfiai mutatók problematikája, az óceánok elsavasodása, de még a közel-keleti békefolyamat is pozitív fordulatot vett.
Csak Fletót kell berácsozni és minden jóra fordul, ezzel meg is tettük amit megkövetelt a haza. Aztán mint aki jól végezte dolgát iszogathatjuk a fair trade bio-maracuja dzsúszt napestig. Hát lóf@szt.
Egyébként legutóbb, a második fordulóban rájuk szavaztam, de többé soha nem fogok, amíg önállóan próbálkoznak.
parlamenti megytovább:

jávor benedek lmp:
a gazdaságpolitika megbukott. mi megmontuk, mit kellene, maguk nem azt tették, de rájöttek, hogy ami a 2010-es kampányunkban szerepel azt most legalább végrehajtják [fideszfrakció hőbörög].
az egyszerűsített adónemekkel tulajdonképpen feltalálták a langyos vizet, visszahozzák az EVA-t más néven. nem jogszabályok útján kell az árfolyamváltozásnak gátat szabni, hanem kiszámítható gazdpol-al.
nemzeti konzultáció: eltüntették a zemberek társadalmi szerepvállalását, és most konzultációzik?
@Gábriel angyal: ez nem vélemény, és ezt te is tudod, ez agitprop pont mint amit istenített vonád is csinál per pillanat a nagy büdösben, és nem kell a púder, hogy nem is, meg hát izééé, pont te igazolod amit tagadni akarnál, és most tényleg befejeztem, mert ez sem nem ide való
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nem is kell itt folytatni, ha gondolod tolhatjuk tovább a szögesdrótpettingben.:)
@Penivaldes:
Azt hiszem "Spaniel" elég jó választ adott erre:DD
Azért még hiányolom a Közgépes feljelentéseket mert ha egyik oldalon csipi a szememet valami akkor a másik oldalon is illene észrevenni.:D
parlamenti megytovább:

mesterházy attila mszp:
jó hír, hogy elfogadta az eu-ban a jobb ÉS BALoldali kormányok tanácsait.
visszautalok egy korábbi mondatára: elismeri a bajnai (az előző coci kormány munkáját) [fideszfrakció hőbörög].
akcióterv. figyelemreméltó, ezért nem szabad félvállról venni. örülök, hogy megtalálták a minisztériumban a régi szocialista intézkedések papírjait, mert ezek azok, amiket a cocik vezettek be a kormányzásuk alatt [még nagyobb fideszfrakció hőbörgés]. a magyar gazdaságpolitikához hitelesség kell, ami nincs. szomorúan halljuk, hogy ragaszkodik matolcsyhoz. európában matolcsy nevetség tárgya. a jobboldali közgazdászok között is. 180 fokos váltásra van szükség az adópolitikában is.
reméli, hogy az Akcióterv nem olyan lesz, mint matolcsy 6%-os növekedése. meg az 1000000 új munkahely. meg az adócsökkentés, ami 25 új adóból áll.
[mesterházy mögött szanyi vagy alszik vagy a pöcsét nézi közelről.]
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hogy ezen miért nem vagyok meglepve?! Az egész közmunka programot csak az erre költendő pénzek kisíbolására hozták létre. Ezeknek eszük ágában sincs senki segíteni, csak az innen lenyúlható lé érdekli őket.
De csak azért, mert a vezényló kijelentette, ők senkit nem hagynak az út szélén.
Hallom, húsz év alatt megduplázzuk a GDP-t? :DDD
És Matolcsy ismét tovább álmodik: index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/02/matolcsy_meg_kell_ketszerezni_a_gdp-t/
Valaki felébreszthetné már. És ezzel még haknizik is.
Nem is tudtam, hogy ezeken a konferenciákon stand up komikusok is fel szoktak lépni. Mert a Matolcsyt csak vendégművészként tudom elképzelni.
@Secnir:

Szanyi megint be van nyomva? :D
parlamenti...

mesterházy:
euróbevezetési menetrend. növekedési és foglalkoztatási tanácsot állítsanak fel.

harrach péter kdnp:
[oly lassan beszél, hogy tudom gépelni, amit mond - ha érdekes].
magáncsődöt szeretne, csak hívják családcsődnek.
[ennyi.]

rogán antal frakcióvezető úr:
parlamenti közvetítés:

rogán:
ne beszéljen mesterházy arról, hogy milyen papírokat találtunk, mert ha megtaláltunk volna minden papírt, amit két éve keresünk, akkor már nem ülnének itt.
lmp-hez: a progrsszív adózás növelte a munkanélküliséget, ne álljanak egy platformra az mszp-vel!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jaja nekem a Merkelreich "tetszett" a legjobban. :)
parlamenti közvetítés:

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
[sms-t olvasgatott]

orbán új programja megvédi a munkahelyeket. orbán az Akciótervhez tartozó rendeleteket nyújtsa be a nyári szünet előtt, hogy a nyáron le tudják folytatni a társadalmi vitákat.
lmphez: a konzultációnak 400e visszaküldött eredménye van, a maguk konzultációja a népszavazási ennek az egyharmada volt [a népszavazási íveket bárki láthatta és megszámolhatta, a 400e konzultációs ív idáig csak bemondásra lehet elhinni]

orbán viszontválasz:
nem is érzem helyesnek, hogy viszontválaszra van szükség.
először harrachnak a családi csődvédelem törvényéről beszél, és bátorítja, hoyg dolgozzák ki [de úgy fogalmaz, mintha kész, kidolgozott törvényneveket mondana]
rendben, elfogadja a frakció kérését, nemsokára leteszik az asztalra a törvényterveket.
ellenzék: [ööö...aaa... keresi a szavakat] neki úgy tűnik, hogy az ellenzék támogatja az Akciótervet. örül neki.
felhívja a figyelmet mesterházynak, hogy elmúltnyolcév! "nem azért szavaztak ránk, hogy ne maguk legyenek bent a parlamentben! önöket a szavazók kidobták!"
adórendszer: egy dolgot ne kérjenek, hogy állítsuk vissza azt a rendszert, ami 2010-ig volt, az vállalkozás, család, stb ellenes. ami önökkel együtt megbukott, leszavazták. inkább a mi adórendszerünk továbbfejlesztésén dolgozzanak.
amiről nem szoktam beszélni a házban, de a cocik miatt beszélek: az elmúltkétévben elértük, hogy 2004 óta először 3% alatt "volt van és lesz" a hiányunk.
Azért ez a klib ütős. Megtudtam, hogy ez a szám alap, csak én nem vagyok képben (tanyasi köcsögként lemaradok mindenről). Hát kérem, ha ez a székely-magyar rögvalóság, akkor Besenyő Pistának minimum a Reform Klubban a helye.
Na ha Fabius ezt a Matolcsy tömjénezést hallotta, tuti lefordult a székéről. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 2*0 az 0 avagy 00 és akkor már helyben is vagyunk :D
mert a 2*(-x)-re még csak nem is gondoltam :D
parlamenti hogyvan

aki 6millió-s devizahitel ki tudott váltani, az a megbízható középosztálybeli, akit támogatni kell, mert ők viszik az országot a hátukon [taps].
kevés az olyan közgazdász, aki jól felkészült, tapasztalt, nem liberális, ezért ragaszkodik matolcsyhoz. matolcsy történelmi tetteket hajt végre, gratulál ehhez! [nagy taps]
[kövér a cocikat nyugalomra és önmérsékletre inti]
lmp: orvosolni kell azt a bajt, amit az önök szaknyelvén úgy írnak le, hogy az eu-n belüli versenyképességet csökkenteni kell. és mér is?
[feltette a kérdést, a parlamentben csönd gondolkodnak. orbán sem tudja szerintem, mit kérdezett, mert jávor nem ezt mondta]
én amikor először kormányon voltam, minden nap behoztam a költségvetést és tanulmányoztam, hogyan lehetne jobb.
"semmi köze nincs az ország teljesítményének ahhoz, hogy a forint árfolyama hogyan alakul! semmi köze az ország gazdaságpolitikájának a valutájának értékéhez, lásd svájc!" [szó szerint].
@Spániel: nem is feltételeztem rólad, hogy személyfüggő véleményt írtál.
@shinichi: nem oldódott meg semmi. max tettek egy apró lépést a megoldás felé.
@Secnir: Na ez volt az igazi best of orbán:

"kevés az olyan közgazdász, aki jól felkészült, tapasztalt, nem liberális, ezért ragaszkodik matolcsyhoz. matolcsy történelmi tetteket hajt végre, gratulál ehhez! [nagy taps]"
parlamenti vita:

orbán:
jávornak: egyetlen pontot sem mondott arról, hogy ne értene vele egyet!
vona: nem is válaszolok önnek
bankunióról kezd el beszélni. az előtte lévő öt perc zavaros volt.
vona felejtse el az eu-ellenes baromságait. a súlyos mondatainak a következményeit. [most tényleg úgy beszél, mint ami egy kormányfőhöz méltó. kb 3 perc.]
@Gábriel angyal: Pontosabban ez: :)

"Önök folyamatosan támadják a gazdasági minisztert. Ezek mind olyan tettek, amit korábban egyetlen gazdasági miniszter sem vállalt" - vedte védelmébe Matolcsy Györgyöt. "Nagyon kevés, szinte nem találni Magyarországon olyan ember, aki megfelelő felkészültségű és ne tartozna a főáramot alkotó liberális közgazdászok közé" - mondta. Szerinte Matolcsy "történelmi tetteket hajtott végre", "sikeres" és ezért nem szeretik ellenfelei."
parlamenti közvetítés:

orbán: konzultáció. az előzőt dicséri, hogy 1milliót kapott vissza. nem találni más országot, ami ilyet csinálna [ezt büszkén. taps jár érte. nem az lmp-től]
@Gábriel angyal: az igaz, hogy a tettei történelmiek. na de Pol Pot is a történelem része. Az ő tettei is történelmiek.
@Secnir: ""semmi köze nincs az ország teljesítményének ahhoz, hogy a forint árfolyama hogyan alakul! semmi köze az ország gazdaságpolitikájának a valutájának értékéhez, lásd svájc!" [szó szerint]."

Ezt már elsütötte egyszer ez a seggarc, nem vagyok közgazdász, de annyit azért még én is tudok, hogy a CHF a brutálisan masszív svájci gazdaság miatt olyan erős.

Mondhatnám, ócska romkocsmai okoskodás... :D
napirend előttiek jönnek, de ezt már az index is nyomatja, abbahagyom.
@sanyoka: "Bocs, hogy belevau, de a Köznyerőgépet miért nem jelentik fel naponta? "

Nyugodj meg, feljelentik.
lmp678.blog.hu/2012/04/16/lex_kozgep_lmp_s_torvenyjavaslat_az_allami_korrupcio_ellen
@Secnir: a konzultáció ötlete még jó is lenne. a megvalósítása viszont pocsék. a vannak akik, a mások szerint, meg az önt mit gondol fura háromszöge.
@Spániel: "Akkor már kár volt belerúgni az egyébként is agyontaposott Gyurcsányba."

Annyira, de annyira unalmas elismételni, hogy az LMP egy demokratikus ökopárt, és a környezet- és természetvédelem fontos neki.
Olyan témát válaszottak, amelyből világos az értékrendjük: az ökológiai szempontok fontosabbak mint a gazdaságiak, és a döntéseknek nyilvánosnak és átláthatóknak kell lenniük.
@orica: "Szerintem Sukoró érdektelen. Ez a pöcs Schiffer teljesen egyéni indíttatásból meg akar valamit bosszulni Ferin."

Ébresztő! A karaktergyilkosság már megtörtént, kedves maszoposok, sikerült az LMP legfelkészültebb politikusát kilőnetek. Álljatok le egy picit pihizni.
Egyébként Volner ma reggel is korrekt volt. :)

youtu.be/DvCBubL8Cx4
@épészmérnök: fogalmazzunk úgy, hogy egyetlen politikusát lőtték ki.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): "Remélem Csernobilba is elvitték egy tanulmányi kirándulásra, hogy érezze a törődést."

Én egy kéthetes beutalót sem sajnálnék tőle.
@shinichi: "A probléma az, hogy Schiffer megtette a feljelentést, és ezzel az LMP vezetése és rajongótábora is úgy gondolja, hogy megoldódott minden probléma. Egyből rendeződött a jogállamiság, az alkotmányosság kérdése, a nyugdíjrendszer, a demográfiai mutatók problematikája, az óceánok elsavasodása, de még a közel-keleti békefolyamat is pozitív fordulatot vett.
Csak Fletót kell berácsozni és minden jóra fordul, ezzel meg is tettük amit megkövetelt a haza. Aztán mint aki jól végezte dolgát iszogathatjuk a fair trade bio-maracuja dzsúszt napestig. Hát lóf@szt."

Mindezekkel a témákkal kapcsolatban megtalálod a tevékenységüket a lehetmas.hu oldalon. Nem fogom neked egyenként belinkelni, hiszen nem is azért írtál, hanem azért, hogy rúghass beléjük egyet. Inkább focizzál, ha kérhetem.
Index online-ról. :)

BRÉKING: Még Dániel Péter is a meleggel foglalkozik az Orbán-fasiszták helyett

A gyurcsányista Facebook-holdkóros igazán kiábrándított azzal, hogy Imrédy Béla szellemének megidézése helyett azt írta, hogy "Két legjobb barátom jelenleg a ventilátor és a zuhany. Most pedig megyek és összehaverkodom a jéghideg görögdinnyével is." Most próbáljuk meg együtt nem elképzelni, milyen lehet tetőtől talpig csatakos-iizzadtan!
@Gábriel angyal: hát énszerintem olyan izaddtan, mint bármely ember.
@Penivaldes: "fogalmazzunk úgy, hogy egyetlen politikusát lőtték ki. "

Peni, rövid az emlékezeted.

A demokrácia egészpályás letámadása a médiatörvénnyel kezdődött. Az egyetlen emlékezetes ellenzéki felszólalás Schiffer nevéhez fűződik. Tudod, az, amikor Pálffy és L. Simon fenyegetően a nyakába szuszogtak.
@Penivaldes: ""fogalmazzunk úgy, hogy egyetlen politikusát lőtték ki."

Namégegyszer fussak neki.
Az LMP azt ígérte, hogy lehet más a politika. Ennélfogva a politikus is lehet más, nyilván.
Miért várod azt, hogy ők is olyanok legyenek, mint a többi? Nem logikus.
@épészmérnök: rossz válasz!

én ugyanis nem azt mondtam, hogy legyenek olyanok mint a többi. elvégre lehetmás.
azt mondtam, hogy a frakcióból egyedül Schifferben van politikusi véna. a többiek nagyon okosak, rendesek. csak hiányzik belőlük a plusz.
@Ombudsmanyus:
"Szerintem ez úgy baromság, ahogy van."

Szerintem is. Es bar most nagyon megilyedt a VelemenyVezer, hogy jujjj ezek majd beallnak a MSZP moge (es megegyszer jujjj), es majd levaltjak a Fideszt jol....

Akinek oly keves koze van a magyarorszagi elethez, lethez, mint az RMDSZ-nek, az ne akarjon szavazo ill. szavazhato lenni egy valasztason Mo-n.

Frappans gesztus lenne, de tovabb nem kene vinni a gondolatot...
@épészmérnök: emlékszek rá, nyugodj meg. nagyon is emlékszek.
bár azt hirtelen nem értem, hogy ez, hogy jön ahhoz, hogy szerintem Schiffer az lmp egyetlen olyan személye, akiben van valami politikusi tehetség.
de majd elmondod.
Ma mellbevágó nap van, nem győzök levegő után kapkodni.
Előszöris: reggel mit látok a buszmegállóban egy plakton: Magyar Lovas Szinház - Az utolsó betyár - népi rockopera, többek között Gesztesi Károly főszereplésével. Rockopera, lóháton. Hát ez megütött.

Másodszor: ezt most olvastam, zseni él közöttünk:

hvg.hu/vilag/20120702_nyugat_sikorski#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_7_2
Erre mondta Knézi - vagy ki hogy ilyen nincs és mégis van.
@Penivaldes: Tényleg ez vezet a megoldás felé? Azon problémák megoldása felé amelyeket már milliószor elsoroltam? Sem Fletó sorsa, sem a pápaszemes tigrisbéka fészkelőhelyének megóvása nincs benne az első 1000 legfontosabb dologban amit tenni kéne ebben az országban.
Az LMP elkezdte a hadjáratot apró kicsi lépésekben, az ezeregyedik dologgal. Feljelentették a Harmadik Magyar Köztársaság elpusztítójának politikai ellenfelét. Zseniális. De akkor hol a többi apró kicsi lépés? Vagy ha ez volt az első, örüljünk inkább, hogy ilyen tesze-tosza, lassú víz partot mos bandáról van szó? Belegondolni is rossz, mi lehetne a többi apró kicsi lépés. Mellárt, Ángyánt, Bajnait nem akarjátok följelenteni? Mert hogy a Fidesszel semmi bajotok az egyre világosabb.
@épészmérnök: Talán nem dőlt volna romba a Velencei tó, ha épül ott - szigorúan ökológiai szempontok szerint - egy rohadtul jól jövedelmező kaszinó. Cserébe talán az egész tó környezetét rendbe is lehetett volna tenni egy mainál magasabb színvonalon.
@Penivaldes: "hiányzik belőlük a plusz. "

Lécci, fejtsd ki, ez fontos.
@shinichi: hagyjuk már Fletót ott ahová önmagát dobta. hagyjuk már azt az ostobaságot, hogy az lmp célja, hogy Fletóból ebédet főzzön. ja és a Közgépet is feljelentette.
Bajnaival nem tudom mi bajod. Őt miért kellett volna felejelenteni?
@épészmérnök: Érdekes, a karaktergyilkosság csak addig poén amíg kotsoggyurcsányozni lehet. Egyébként ki kezdte ezt a bohóckodást? Na ugye. Miközben a Fidesz bontotta lefelé a jogállamot, a fiúk jól elvoltak egymással.
@épészmérnök: arra gondolok, hogy ők mindannyian nagyon értelmes emberek. értenek a szakmájukhoz.
de nincs meg bennük a húzóerő. tehát az a képesség, hogy magukba "bolondítsák" a szavazókat. nekem szürke eminenciásoknak tűnnek. okos, jó szakemberek, de nem képesek megfogni a választókat. és ez nem jó.
:((
@shinichi: milyen fiúk voltak jól el egymással, miközben a fidesz bontotta le a jogállamot? Mit akarsz sugalmazni?
@Penivaldes: a politikus nem a bokorban terem.
Boldogabb országokban a politikusok a pártok ifjúsági szervezeteinél kezdik a pályájukat, vagy az önkormányzati testületekben. A pártjuk taníttatja, képezi őket, évek során át szereznek tapasztalatokat, és presztizst a választók szemében.
Nálunk, sajnos, ez még nem így működik. Az LMP három éve alakult, és noha sokuknak vannak civil tapasztalatai, de a párt-, és főleg a parlamenti politikában még kevés a rutinjuk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hamuhandlé szórhatja a hamut a fejére - bár az is zsidó szokás... De hát ő se nyekkenhet Felséges Felettes Énje engedélye nélkül, ne őt basztassuk, hogy ezt a barom mission impossible-t elvállalta. Nem volt más lehetősége, az biztos.
@épészmérnök: amit leírsz az teljesen okés. viszont én a személyiségről beszélek. tehát arról, hogy van az emberben valami mágnes, hogy amikor mond valamit akkor felkapod ösztönsen a fejed.és ezt nem lehet megtanulni, sajnos.
@épészmérnök: kösz, ezt jólesett hallgatni.
@Penivaldes: "Bajnaival nem tudom mi bajod. Őt miért kellett volna felejelenteni?"

Tényleg ezt vetted ki az előző hozzászólásomból? Nem szép dolog kiforgatni más szavait.
Egyébként rendben, hagyjuk Gyurcsányt a pycsába. Kezdetnek Schiffer vonja vissza feljelentést, ajánlja fel egy közös (mszp, dk, H&H) gazdaságpolitikai program kidolgozásában történő részvételét. Cserébe szerintem kérhetné azt, hogy Gyurcsány örökre költözzön Borneóra, képeslapot se küldjön ezer évig.
Ha tényleg Gyurcsánytalanítani akarná a magyar közéletet az LMP, akkor hajrá. De nem akarja. Gumicsont kell nekik, hogy lám, mi feljelentettük, azt aki nem kádárista gazdaságpolitikával állt elő. Az, hogy izraeli, pláne üzlet-emberrel merészelt tárgyalni több ezer munkahelyet teremtő beruházásról, már mindennek a csimborasszója.

Erről szól Gyurcsány feljelentése. Bizonygatni kell, hogy mi azért inkább komcsik vagyunk és nem kapitalisták. Mert az LMP a Fidesz szavazótáborból próbál meríteni, ezért nekik kell kedveskedni. Ennyi a rejtély kulcsa. Erről szól az egész.
@Penivaldes:

Vágó Gábornak szerintem van stílusa.

Poszthoz: mekkorát röhögnék, ha az RMDSZ magyarországi "leánya" segítségével szopatná be a fideszt az ellenzék... :D
@Spániel: Orvbánnak - de talán Schiffernek is - az fájt, hogy kimaradt, vagy csak a tortacsücsök lett felajánlva.

Amúgy bazi nagy - kihasználatlan méregdrága - ötcsillagosokkal van teli a part (szétdohogja a kurva Nautis is az egész nyarat, ha ott strandolsz előtte, olyan zajos) - szóval környeztet bírnak ezek a spa resort szarok is károsítani. Valóban biztos lehet barátságos technológiával felépíteni bármit manapság már.

Ja, amúgy ha beindul a szezon - pl. most a hőségben - úgysincs talpalatnyi hely se a kocsiktól. Szóval kicsit álságos az egész.
@shinichi: mszp, dk és a H&H...
nem lesz egy kicsit durva ez? az utolsó még hagyján, de az első kettőt az ellenségemnek sem kívánnám.
a gyurcsánytalanítás nem az, hogy Ferit elküldjük a Bahamákra, hanem az, hogy a ferit és teaegyletét, dkp a szemétdombra rakjuk, mert oda való. a másik oldalon is kell természetesen tisztitani, még mielőtt megkapom, hogy én csak a szegényferit bántom, azt az áldott jó embert.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
" vezénylóék ki akarják használni az uborka szezont, és a zemberek fásultságát... "

Szerintem itt joval tobbrol van szo. Iden tesztelik, jovore pedig amikor igazan fontos lesz, elesben nyomjak a 1.5 eves koltsegvetest.
Az mas kerdes, hogy maris romma alaztak magukat az egesz probalkozassal, es meg holvan jovo nyar?!?!
Mar korabban is latszott, hogy az egesz otlet akkora orbitalis baromsag, hogy nehez megerteni, hogy miert vallalnak be ilyesmit, hiszen jol latszott, hogy mar az elfogadasaval is hatalmas gondok lesznek. Meg csak elkezdtek a vitat a par hetes/honapos javaslatrol, de maris gyakorlatilag ujra kell irni az egeszet "az indoklás szerint a vártnál rosszabb gazdasági folyamatok miatt." Akkor mit varnak? Februar-marcius kornyeken nem kell majd ujra foltozgatni?

Ugy gondolom, az eredeti otlet a keteveshez hasonlo trukk eljatszasara iranyulhatott, amivel anno kivedhettek, hogy majd Dr. T. kicsinalasa utan nem lesz tobbsege a kormanynak. Most feltetelezesem szerint a jovo telet, ami kemeny kampany idoszak lesz, es a korabbi illetve az uj keszulo '14-essel kapcsolatban kialakulo vitat, akarjak tehermentesiteni. Nyarra elorehozni a vitat, ami meg nem kifejezetten kampanyidoszak, masreszt, mint irtad hagyomanyosan politikai uborkaszezon.

De ezek amilyen ugyesek az ev vegi 1-2 honap helyett sikeresen el tudnak barmolni majd' egy egesz evet egy osszeganyolt koltsegvetes koruli vitakkal:
Mar ugy 1 honapja jelennek meg cikkek a temaban, most meg ugy par het, mire elfogadjak a vegleges verziot, aztan annak a "tarsadalmi vitajat" az ellenzeki partok huzzak majd egesz nyaron, hiszen nem igen lesz mas tema (roppantul halas tema az ellenzeknek, hiszen az ideit, de mar a tavalyit is nehany honap utan mar tavasszal foltozni kellett. Akkor a jovo evit ugyan miert ne kellene). Osz tajekan, majd az ev vegen az idei evi KV teljesulese apropojan lehet majd a jovo evire utalgatni, majd pedig tavasszal a kormany (elorelathatoan) ujra kenytelen lesz hozzanyulni, a most elfogadott KV-hez. Szivas majdnem egy teljes even keresztul, csak hogy kicsit trukkolhessenek jovore.

Hat ha ezek ertelmesek, akkor meg eszem - a nemletezo - kalapom... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Vágó Gábornak van stílusa".
Van. Olyan vidéki fűszeres-segéd stílusa van nekije. Egyébként őt csipázom a legjobban a brancsból.
@Penivaldes: "ezt nem lehet megtanulni, sajnos. "

Dehogynem.
@orica: Ismered személyesen? Mert én csak látványra kb. ilyesmit gondolok róla azzal a savanyajóska fejivel nagyon nem tesz jót lömpopónak. Pláne,ha egy egész formációt egyéni bosszúra használ, ami kurva kisszerű - menjenek ki a hóra (ha lesz) és játsszák le ketten - de ráadásul értelmetlen és ez nem más - főleg jobb - politika, csak újabb maffiafront nyitása.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Az Agárdon volt, nem közmunkások, hanem baracskai rabol melóztak ott.
rabol /Fraud bennem éber héber ;-DD)= rabok
@shinichi: "Ennyi a rejtély kulcsa. Erről szól az egész."

Tedd hozzá, hogy "szerintem". Légy szíves.
bővítenék: eü, nyugdíj, munka

Elitista oktatáspolitikát folytat a kormány

hvg.hu/itthon/20120702_oktatas_koltsegvetes
@a szív fészkei: egyszerűen azóta sem értem - pláne a mai mutyizások fényében - az akkori, fidesszel testvéries műfelháborodást és kirohanást sukoró miatt. Telnek az évek, majd lesz egy bírói határozat, hogy bűncselekmény hiányában megszüntetik az ügyet. De hogy visszafelé is elsülhet, árthat magának ezzel az LMP, azt hogy nem tudta egy olyan tapasztalt róka, mint Schiffer?
Szerintem pillanatnyi érdeküknek megfelelően egyszerűen felültek a hullámra, oszt lesz ami lesz.
Ezért írtam fentebb, hogy döglött oroszlánba rúgni belépőként a politikai világba nem elegáns.
" "Mindaz, amit eddig a kormány tett a munkaerőpiacon, az a reformok sorozata, amely a kínálatot erősítette" - mondja Cséfalvay,"

A kínálatot. A munkaerőkínálatot erősítették.
@Spániel: látom, az fel sem merül benned, hogy a politika ügyekről is szólhat, nem csak személyekről. Az biztos, hogy egyszerűbb pletykálni, hogy bennfentesnek látszódj, mint utánaolvasni és tanulni.
@épészmérnök:
Szép-szép de ez egy törvényjavaslat amit úgy söpörnek le mint a szél. Persze lehet utána mondani, hogy megpróbáltuk. Olyan feljelentést hiányolok mint amit Sukoró ügyben tett Schiffer. Névvel címmel stb. Amíg ilyen nincs addig csak lehetne más a politika. :D
@épészmérnök:
A te hozzászólásaidban mindig ott van az, hogy "szerintem"? Mert szerintem nincs.
@Penivaldes: "és teaegyletét, dkp a szemétdombra rakjuk, mert oda való."
Miért? Mit tettek? Tudom, az elmúltnyolcév. De megalakulásuk óta.
Szoktad figyelni megnyilatkozásaikat? Programjukat ismered? Oké, Gyurcsányt és Vadait gyomláljuk ki, nekik takarodniuk kéne. Leírtam fentebb, mi lenne a módja, ha tényleg akarná Schiffer. De a DK en bloc miért? Csak úgy zsigerből? A "b@zdmeg" és az "e" után a "mocskosgyurcsány" a leggyakoribb magánhangzó a magyar nyelvben?

Egyébként az az összefogás azért kéne, mert ezek azok az erők, amelyek egy működőképes gazdaságpolitikát tudnának csinálni, és a kellő számú szavazatot is össze tudnák szedni esetleg.
Egyébként ha a H&H elindulna, párttá alakulna, akkor az LMP együtt tudna működni velük? Mert bár úgy lenne, hogy ez a két csapat elég a kormányváltáshoz. Én ezt támogatnám leginkább. De a realitások talaján maradva...
@sanyoka: Erre gondoltál? A DK ellopta a sót, megtették a feljelentést az EU-ban. nol.hu/belfold/megszallta_a_kozgepet_az_olaf_
@shinichi: csöpp elfogultságot érzek, de szerintem biztosan én vagyok a rossz :D
@épészmérnök: nem akarok bennfentesnek látszani, nem vagyok az egy pillanatig sem és nem érzem, hogy itt személy mellett álltam ki. Sajnálom, ha nem olvastad a jóval korábbi hszemet, ahol azt írtam, - annak ellenére, hogy rájuk szavaztam - berágram, mert elegánsabb lett volna, ha egy vadiúj alakulat nem azzal akarja magára felhívni a figyelmet, hogy kocsmaajtót berúgva, durr még egyet a már földbedöngölt Gyurcsányba belépőként a politikai elitbe.
És itt egyáltalán nem GYF személye az érdekes, hanem ez a stílus és az, hogy véletlenül sem találtak feljelenteni valót más pártoknál. Ha már annyira piszkálta a csőrüket a közélet szennyese.
Sajnálom, ha más ökoprobémát nem találtak egész mo-n. Szerintem éppen politikailag volt ez rossz húzás, mert semmit sem profitáltak belőle a jelek szerint. Ez a véleményem kinnfentesként.
@shinichi: megnyugtatlak, szoktam őket figyelni.
és azért en bloc, mert a dkp Gyurcsányra épül. vagyis ha Ferit kidöntik, akkor dől a torony. ilyen szövetségekre meg nincs szükség.
feltétel nélkül meg nem kéne bevenni senkit se.
akkor ugyanis maradna az a mocsár ami most van.
@Gábriel angyal: Ennek az a baja a többivel, hogy azok liberálisok??? Jézus, hülyébb, mint gondoltam,pedig amit gondoltam, az is már nagyon, nagyon... Mattolcsyra nincs jelző. Ő a baromagyúság - elnézést, barmok! - mértékegysége.
@épészmérnök:
Azért mert a DKP állítólag ellopta még tehettek volna feljelentést, de nem tettek és ez a lényeg. Azt hiszem "Spaniel"-nek egyébként igaza van.
Nekem alapból szimpatikusak lennének ha nem éreznék egy kis megalkuvást a FideSS irányába. Schiffer nélkül biztosan több támogatót tudnának szerezni mert ilyen a politika. Schiffer nem egy megnyerő egyéniség. Jót tenne az LMP-nek ha visszamenne ügyvédeskedni és továbbra is védhetné régi kuncsaftját.
@a szív fészkei: a liberális az az Orbán szótárban a gonosz szinonímája.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Melyikünk agya szedjen bérleti díjat a másiktól? Mert nagyon egy koponyában lakunk, az már tagadhatatlan! ;-DDD
@Penivaldes: Ő csak tudhasssa-láthassa, annak indult, amikor azt fizették meg jól.
@biohouse:
"feltéve, hogy a dunaújvárosi választás tükrözi az országos átlagot"
De nem tükrözi. Még a budapestit sem, nemhogy Kelet-Magyarországot."

Ez igaz, de azert ket valasztasbol 1.5 honap kulonbseggel ezt-azt lehet kovetkeztetni. (kesobb).

"Ez egy volt szocialista város, ahol a lét még könnyebb volt (50-es, 60-as évek), a szocialista nosztalgia még erősebb, mint másutt."

Ez sem igaz igy direktben, errol is kesobb.

"Pedig itt is volt szocialista korrupció bőven"

Ki kell osztani az eveket, es tovabblepni...

"Ha az LMP sohasem fog össze a szocialistákkal, vagy Gyurcsánnyal a bukással néz szembe."

Ossze fognak, de addig is elcseszik nagy lehetoseguket, amikoris hozzaerto, szakertoi kepet alakithatnanak ki magukrol.

Es akkor a lenyeg (Secnir utan szabadon, bar magamtol is igy reprezentalnam az eredmenyeket):
- ugyanakkor en meg hozzateszek egy masik eredmenysort is, igy minthogy mindket esetben a reszvetel 20% korul volt, valamint mert kulonbozo egyeb resztvevok alapjaiban valtoztattak a szavazatok aranyat, igy leginkabb a jogosultakhoz valo aranyitas a legkorrektebb eljaras.
Volt egy hasonlo valasztas a 10. korzetben 1.5 honapja is, es azokat az adatokat is ide tennem:

párt arány/össz(10.) arány/össz(7.)
fidesz 8.1% 7.3%
mszp 5.5% 7.0%
jobbik 1.5% 1.4%
lmp 3.4% 0.35%
dk - 1%

Nem vagyok ismeros Dujvarosban, de azert joggal feltetelezhetjuk, hogy a 2 korzet nem nagyon ter el egymastol a lakossag osszeteteleben.
Emellett szol a 2 nagy eredmenye, melyek viszonylag turhetoen adjak az orszagos tendenciakat, bar valo igaz, hogy a szocik jobban erosodtek, mint varhato lett volna. Tehat nemileg lehet valami a "nosztalgia" felvetesedben, de nem hiszem, hogy csak az, illetve foleg az magyarazna az adatokat. A jobbik tukeppen szinten maradt, vagyis hogy orszagosan stagnal.
A DK elvitt majdnem 5%-ot, de egy eles helyzetben ugy cirka 60% koruli reszvetelnel (nagyobbat nem igen merek feltetelezni '14-re) a 2 nagy inkabb viszi el a szavazatokat, mint a kicsik. Vagyis kerdeses, hogy ugy is hozna-e ennyi a Gyurcsany-part.
Es vegul az LMP... Ez az egyetlen igazan erdekes kerdes. En arra hajlok, hogy az LMP nagyon beletenyerelt Czinkon Zoltannal 1.5 honapja. Valoszinuleg egy ismert emberke lehet helyben, es o vitte a szavazatokat(biohouse nyugodtan helyesbits ha tevedek). Gergely Akos pedig valszeg ismeretlen szemely es igy inkabb partvonalon hozott szavazatokat. Ez viszont nem tul jo hir az LMP-nek, ha varosokban sem igazan hasitanak...
@Penivaldes: ;) mit nem mondasz, de ne dicsérj, mert fejembe száll a dicsőség és világmegváltó politikussá válok :D
@a szív fészkei: nem mondunk ilyet a mi szeretett miniszterelnök urunkról, hogy megfizették. micsoda dolog ez!
miniszterelnök urat a 80.-as évek során különböző praktikákkal csalták a liberalizmus hálójába.
@Penivaldes: Jó rendben, ezt elfogadom. De éppen ezért kéne most kipróbálni. Fletó tűnjön el, lássuk megáll-e a DK? Ha nem, akkor megérdemelték a sorsukat, a történelem igazságot tett. De ha túlélnék? Akkor elképzelhető lenne az együttműködés? Vagy akkor sem? Mert én emlékszem ám, amikor valakinek kicsúszott a száján, hogy a MSZP-vel történő közeledés legfőbb akadálya Gyurcsány ottléte. Aztán azóta mi lett? Most akkor hogy is van ez?

Továbbá a kérdés még áll, mert átugrottuk, de tényleg kíváncsi vagyok: Ha elindulna a H&H pártként, elképzelhető lenne az együttműködés? Vagy 2014 február-március magasságában eszébe jutna Schiffernek feljelenteni Bajnait a libák miatt? Na később jövök.
@Penivaldes: ehh, akkor nem célozgatok, vállalom az aktivizálódását a hírhozónak: szitokszó az a jobbklikknél is
@shinichi: az hülyeség, hogy az mszp a Gyurcsány miatt volt piszkos. nem kedvelem Ferit, de ezt nem mondanám. szerintem ezt csak azért mondták, hogy eltolhassák a dolgokat.
én arra tippelek, hogy nem élnék túl. mondom, hogy nagyon Gyurcsányra épül.
a H&H elfogadható, egyelőre. bár én most azt mondom, hogy nem alakulnak párttá. pontosabban fogalmazva létrejöhet egy párt, aminek a HH lenne a szakmai háttér szervezete.
Visszatérve a külhoni magyarok pártjához, nem is akkora hülyeség. Most, hogy tízezrével emigrálnak az emberek, főleg fiatalok, akik emiatt utálják a fideszt, egy-két parlamenti helyet biztos meg tudna csípni, ha volna külön határon túli választókerület! Egyébként nem, mert jelenleg a külföldön leadott szavazatokat belekeverik az illető lakhelye szerinti szavazatok közé, gyakorlatilag elvesznek.
Vagy nem? Világosítson már fel valaki, aki érti az új választójogi törvényt.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ja igen ott is. tudjuk tőlük, hogy a liberálisok azok mind csúnya szakállas férfiak, akik romkocsmákban terjesztik azokat a tanokat amik megfertőzik fiataljaink lelkét. tudjuk, tudjuk.
:))))
@Penivaldes: olvastam egyszer egy interjút Szigetvári Viktorral, aki kurátor a H und H-ban, és maszopos egyébként.
Olyasmit mondott, hogy a programot a H-H adná, minelnök lehetne Bajnai, és a szocik aktivistái melóznának.

Vagyis a műbalhé a múltkori civilnek álcázott DK-s rendezvény miatt valszeg ezért volt szükséges. A szocik nem akarnak Gyurcsánnyal egy levegőt szívni?
@simple observer 1.0:
megnyugodhatsz, ezeket a számokat a fidesznél, a jobbiknál, az lmp-nél is látják, és ők is értik.
kérdés az a fidesz esetében, hogy erről tájékoztatják-e a nagyvezírt, vagy a háta mögött vakaróznak, és kérdezgetik a nagy keleti bölcseket, hogy van-e élet a halál után?
@Penivaldes: Életem, mint wannabe pénzügyéremnek megsúgom bizalmasan, ezen aljasdék praktikák neve valahogy érdekes módon Pö betűvel kezdődött aztán énz-ben végződött. Aljas,aljas nyelvtan és föníciaiak!!!! Abzug, le velük!
@a szív fészkei: Orbán nem hétköznapi ember, őt nem lehet pénzzel elcsábítani.
@épészmérnök: Szigetvári GYF tanácsadója volt, és a vér nem válik vizzé.
amit most csináltak az vagy műbalhé.
vagy pedig Bajnaiék így akarják kilökni a ringből az ellenfelet. mert a dkp nekik ellenfél, még ha tagadják is.
@Penivaldes: Szigetvári már majdnem mindenkinek volt tanácsadója. Benne van az interjúban.
Tobbeknek is egyszerre:
Parszor biraltam Schiffert ezert a Sukoros belepojeert, de igazabol nem annak okan, hanem masert. Belerugni a doglott oroszlanba nem stilusos, de egy ismeretlen parlamentbe igyekvo parttol (barmelyiktol) meg elfogadhatonak is tartom. Mert ILYEN a politika. Vagyis Schiffer ezzel a huzassal eppen azt bizonyitotta, hogy esetukben SEM lehet mas a politika. Am ami vele a nagyobb gond volt, hogy aztan sem valtozott jottanyit sem. Valaki irta a vele kapcsolatos karaktergyilkossagot: A fidesz uralta mediaban az a par balos(nak tartott) felulet tudja lezuzni Schiffert a lemondasaig?! Schiffernek (es az LMP-nek) legtobbet eppen sajat maga artotta. A zsakutcas, demszkys egyenlotavolsag rogeszme. A majd MI valogatjuk meg kivel allunk szoba mentalitas (csak halkan jegyzem meg, hogy a valasztok dontik el, hogy a partok milyen politikai terben mukodnek). Az mar csak raadas volt, amikor a naci Jobbikhoz leult - az irredentizmusuk kezzelfoghato bizonyitekaval - egy Nagy-Magyarorszag puzzle-lal jatszani...

Mar parszor leirtam velemenyem itt, hogy az LMP most cseszi el a legjobb alkalmat, egy teljesen erdektelen (csak kommunikacios ertelemben hasznos) MSZP-DK egyezkedesbol kimaradva. Azt akar teljesen maga hasznara forditva, szavazok szerzesevel profitalhatna. Ehelyett az MSZP kasziroz az otleten, a DK mar annak is orul, hogy egyaltalan forog a nevuk.
A DK a mostani nagy(?) sikeret(?) fogja nyomni honapokig, de legalabbis a kovetkezo idokoziig.
Az LMP pedig magyarazhatja Dunaujvarosban beujitott 14(!!!) szavazojat.

Hanyszor kell meg leirnunk, hogy az LMP rosszul es rossz iranyba tart...
off: valaki megtudná mondani, hogy mi a neve annak, amikor valaki, akinek a munkája elég pörgős, és sokat dolgozik, a szabadsága idején nincs rendben lelkileg, depressziós lesz, nem találja a helyét.
ennek van valami neve?
@épészmérnök: @Penivaldes:

"olvastam egyszer egy interjút Szigetvári Viktorral, aki kurátor a H und H-ban, és maszopos egyébként.
Olyasmit mondott, hogy a programot a H-H adná, minelnök lehetne Bajnai, és a szocik aktivistái melóznának.
Vagyis a műbalhé a múltkori civilnek álcázott DK-s rendezvény miatt valszeg ezért volt szükséges. A szocik nem akarnak Gyurcsánnyal egy levegőt szívni?"

Szerintem a dolog roppant egyszeru. Bajnai, es feltehetoleg Oszko sem az a tipus, akik partpolitikai iszapbirkozassal ugykodnenek, ezzel szakertoi renomejukat(? szerintem van nekik) odadobva, csak azert, hogy partot epitsenek. A munkamegosztas teljesen logikus. Es ilyen ertelemben szerintem nekik oly mindegy, hogy egy kormanyt az MSZP egymaga vagy az LMP es/vagy DK kepviseloivel tud felallitani. Sot! A jelenlegi helyzetben azt gondolom, hogy azzal jobban jarnanak, ha nem csak az MSZP allna mogottuk. Mar csak azert is mert az MSZP az utobbi 10 evben 2(!) miniszterelnoketol is megszabadult, es adott esetben Bajnai sem jarna sokkal jobban.

A "mubalhe" szerintem nem volt annyira "mu". Ugyanis eppen a H&H partsemlegessegenek megtartasa kulcsfontossagu szamukra. Azzal pedig, hogy az utobbi idoben 2 esemenynel is ostoba DK-sok megprobaltak Bajnai nepszeruseget(?), ismertseget kihasznalni, eppen ennek a taktikanak art. Sem Szigetvari, sem Bajnai reszerol nem tapasztalok ellensegeskedest a DK iranyaba.

A szociknak nyilvan nem erdeke a DK-t a parlamentbe vinni, de ha nagyon almodoznak, es 2/3-dal akarjak kitakaritani a Fidesz "orokseget", akkor valoszinuleg rajuk is szukseg lesz. Persze ez majd felveti azt a kerdest, hogy adott idoben mit reagal majd erre az LMP...
@Penivaldes:

Munkaalkoholista (workaholic)

Asszem.
@Secnir:
"megnyugodhatsz, ezeket a számokat a fidesznél, a jobbiknál, az lmp-nél is látják, és ők is értik.
kérdés az a fidesz esetében, hogy erről tájékoztatják-e a nagyvezírt, vagy a háta mögött vakaróznak, és kérdezgetik a nagy keleti bölcseket, hogy van-e élet a halál után? "

A leginkabb a Dk-nal latszik, hogy raugrottak a temara, ahogy lattam nyilatkozatuk meg ejszakai(!) keltezesu. ;)
A Fidesznel pedig csak azt latom, hogy teljesen elveszitettek a kapcsolatot a kulvilaggal.
A tobbi part meg sok jot nem tud kihamozni az eredmenyekbol, ugyhogy nincs is reakcio...
"A Fidesznel pedig csak azt latom, hogy teljesen elveszitettek a kapcsolatot a kulvilaggal."

Hogy ezt milyen jól megfogalmaztad!:-)
@Gábriel angyal: Azért merész dolog a jobikosokat és a korrektet egy mondatban megemlíteni.:D
@Penivaldes:

Hát, egy pszichiáter biztos tud vele kezdeni valamit...
Egyébként én is ilyen vagyok...:D
Volt úgy, hogy három munkahelyem volt, és még mellette korrepetáltam. :D
@simple observer 1.0: Bajnai valóban nem ellenségeskedik. Hogy miért? Azért mert ő valójában nem politikus, hanem üzletember. Nem igazán érdekli ki mit mond. Ezért is tudta ellavírozni az országot egy évig, és jól. Nem érdekelte, hogy szidják mint a bokrot, vagy, hogy melyik párt mit gondol róla. Ő "munkát" végzett a legjobb tudása szerint. Ha hagyták volna, ( de erre ő sem volt vevő) hogy tovább maradjon, most nem itt tartanánk...
@Penivaldes:
Penike a zsenike.
Ennyi ésszel, miért is nem vagy te politológus? Akár te is oszthatnád az észt a tívíben. Nem maradsz el tőlük.
@AKIsTUDATLAN: nem szokásom észt osztani, nem kívánok tévében szerepelni, és nem bírom a személyeskedést.
még annál is másabb lehet a politika! - ordított fel zoli rénem, pedig nem hülye gombát evett, hanem csak a kéziféke döglött be, amitül teljesen bebarnult az orra meg különböző víziókba is képes bocsátkozni. szerinte a kelemen hunor meg a bugár béla megalakíttya a legkisebb antantot és el fogják rabolni a selmeczi gabriellát. a fletotól lenyújják a dk brandot és elaggyák a világpiacon vadai felárral, majd egy svédcsavarral megszállják sukorót, ahol is a csudálatos vezírt vetik be féleszű rablóként és szíjjártó lesz black hole (asshole?).
mondom: zoli, ne legyé mán garcha! a lónak is négy lába van, oszt mégse asztal, elvégre.
@Penivaldes:

Fiatal voltam. kellett a pénz. :D
@hacsaturján:

és két füle van, oszt mégse szatyor.
ezt mondtam amikor elkezdték pár éve ezt a külhoni szavazgatást...

pont ezzel példálóztam ha szavazhatnak KÜLFÖLDIEK...
akkor nyitva az út, hogy román miniszterelnökünk legyen....
vagy szlovák...

szerintem mindkettővel jobban járnánk mint ezzel a DAKOTÁVAL...

bár lehetne svájci, osztrák, vagy német is akár...
igen én is úgy látom, hogy ha megjelenik bármi ami nem hazai politikai elit, az tarol6...

még lehet én is elmegyek először szavazni...
@Penivaldes: Ez nem fog változni. Van ilyen típus és kész. A melója a hobbija, anélkül félember, így minden untatja, ill. ideig-óráig épp hogy csak leköti a legszuperebb program is.
@Penivaldes:
Én mennyit!!! :)) Gumival, vagy gumi nélkül EGÉRKEDETT?
@Penivaldes: Akiket én ismertem - apám, anyám, exem - ilyenek. Persze, full-depisnek nem láttam őket nyaraláskor, az túlzás, de nem tudtak teljesen feloldódni soha semmiben, ami nem a munkájuk volt.
"Azonnali hatállyal beadta felmondását a stop.hu portál főszerkesztője – értesült a hvg.hu. Lenkei Gábor ezt azzal indokolta felmondólevelében, hogy a cégnél lehetetlenné vált a szakmai és etikai normáknak megfelelő újságírás.

Úgy tudni, a hírportál dolgozói két hónapja bizonytalanul, csak részletekben kapják a fizetésüket. Lenkei Gábor június 21-i felmondását azzal indokolta: "a STOP.hu működésének gazdálkodási és politikai feltételei vészesen megromlottak, úgy látom, hogy a megfelelő minőségű, az újságírás etikai és szakmai alapelveinek betartásával végzett munka lehetetlenné vált".

Az Index tavaly júniusban írta meg, hogy a főszerkesztői posztot Lenkei Gábor veszi át, akitől a tulajdonosi szándék hatékonyabb megjelenítését remélték. A hírportál szerint a Stop.hu akkori kiadója, az Opt Ügynöki Kft. az ezer szálon Puch Lászlóhoz, az MSZP pénzcsinálójához köthető, egyébként az MSZP régi, Köztársaság téri székházába bejegyzett Békés Project Kft. tulajdona volt. Az Index azt is írta, hogy Puchnak, illetve az MSZP akkori pártvezetésének nagy informális befolyása volt a kiadó, ezen keresztül pedig a portál ügyeire is."
hvg.hu/itthon/20120702_stophu_foszerkeszto_felmondas

Ha a vércoci hívőknek további kérdései lennének, kérem forduljanak Puch elvtárshoz, gondolom készséggel megosztja az információkat... :))
@Penivaldes:
Ááá, de hogy! Nálunk jegesmacik garázdálkodtak... :((
Réneket raboltak, Hacsaturján kolléga legnagyobb bánatára!
Szerinted 39 C mennyire durva? Holnap megyek hűsölni Pestre!
"dehogy... " Már a billentyű is megfőtt???
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: 39 Celsius fok..
nem lehet bírni sehogy. én magamra öntöttem egy kis vizet, hogy bírjam.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Én is úgy voltam ma vele, hogy kollégának mondtam - vegyük számba, mely ügyfeleknél van klíma...
Na, ma azoknál dolgozunk! :DD
(23 fokos szerverhelyiségben is sikerült ma dolgoznom! :))

@Penivaldes:
Víz...? Mi az? Fröccs! 1 rész borocska, 2 rész szóda!
Napközben meg hajtás és max izzadság... Lógós, mit csinálsz Te?
Nem kell a rinya polgártársak, pár napig van csak jó idő, aztán 9 hónapon keresztül csak a keserv, meg a gázszámlás kommentek!
@Penivaldes:
... nedves? Izé... Zavarba jövök!
Egér ilyenkor hol van???
EGÉR!!!
Nedves a kicsike!
:DD
@tucano: valami felfrissülést kérnék! szél kicsit.
@Penivaldes:
Valakinek akkor is be kell vállalni! Knosszosz sem jelentkezik??? Mi van? Ilyen hervasztólag hat a kollégákra a jó idő? :))
Csak én vagyok... izé, virgonc?
@Penivaldes:
No de kérlek! Én nem vagyok olyan!!! :))
Minek nézel? Csekk dokinénit nem csalom meg!
Te kis CÉDA!!! ;)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: hja, úgy könnyű, behűsöltél más légkondijával, micsoda mentalitás, olyan darancsos :-)
@tucano:
Nálatok ez a "normál üzemmód"... Amúgy nézzél be az oldalainkra, amit a rendezvényről küldtem - sárkányoltunk... :))
@Penivaldes:
Istenem... :))
A legjobb családban is elkél egy kis vérfrissítés! A változatosság gyönyörködtet... Meg hasonlók! :D
Különben is, Csekk cica keményen készül a holnapi diploma védésére!
Úgyhogy NAGY KALAPPAL NEKI!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Irigykedünk, irigykedünk... :D Dögnek tetszik lenni!
Holnap Pesten leszek. Hová vigyek egy DVD-t neked a rendezvényünkről? :))
szavazzunk az RMDSZ re !!!

a hazai politikai elitnél bármi jobb...

legyen RMDSZ kormány !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér! Unatkozott a kicsike az ágyban... :) Nem is értem!
Mi van?
Nem megy a bringa???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja, és előbb vadul nedvesedett a kicsike!!! Mire célozgathatott..... :DDDDDDDD
@Penivaldes:
Hát még a nye... akarom mondani IGEN! :D
"Orbán napirend előtt történelmi pénzügyminiszternek nevezte Matolcsyt."
index.hu/belfold/2012/07/02/matolcsy_a_tortenelem_legjobb_penzugyminisztere/
Vááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!
Pozsgay és Szűrös elvtárs, Viktor faterja, Deutsch család, Kövér család is rosszul jár, vagy azok kivételek lesznek?
Van is olyan primitív a narancsbolsevik csürhében, aki ezt beszopja??? Szééééép... :)))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: aranyszobra is lesz lassan.
igen MGy a történelem része lesz, ahogy a spanyolcsizma is az.
:))
@Penivaldes:
Kiderül, hogy Xerxész kasszakulcsosa óta KuszaSzem a világ leg..leg...legjobbja!
Durva!
Ezek el is hiszik amit lotyognak? :(
@Penivaldes:
Egered hanyagol...
t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDHuMkIqePpDuFvI_Ni-1SVqIpG96SQetAEyYCMYtighqs5lq0
Szerintem ez bebukta és csak néha érik el a mancsai a billentyűzetet! :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Alexander Hamilton hozzá képest senki.
vakon hiszik amit lotyiznak.
:((((
én Matolcsyra a kávéfőzést sem bíznám...
@Penivaldes: Hajrá, én olyat, ha valaki szenvedélybeteg a melójának, nem láttam helyre jönni, csak esetleg kibaszott nagyot csalódni - aztán akkor attól lett depis. :-(

Mivel nekem soha nem volt ilyesmiben részem, egyrészről irigylem az ilyet, másrészt sajnálom, harmadrészt nem értem a csőlátását.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Telefonom megvan nálad, ha rám csörögsz napközben, akkor lesz nálam egy DVD Neked is, ha össze tudunk futni...
@Penivaldes:
20 forinttal a boltba nem küldeném le kifliért...
A régi, ősi magyar mondás: "A szeme sem áll jól!"
@a szív fészkei: szerintem nem szenvedélybeteg csak hirtelen éllt le.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: A történelemben voltak hóhérok, éhínséget előidézők, ilyen értelemben igazat szóla. Edward király, angol király... Nem te, az a másik égetős.
@Penivaldes:
Résében? Indiszkrét részleteket tessék megtartani! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Küldhetnéd, de nem lenne elég rá - legfeljebb lopna magának, mint a barátosnéjuk.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te vagy jó, natürlich, csak néha szivornyázol lánykavért. Legalábbis gondolom, nem pállott nyugger-ereket csapolsz, ha már...
Ha valaki még nem értené a dolgok összefüggését...
hvg.hu/itthon/20120702_orban_lazar_informacios_hivatal
Viktor, Viktor... Nem tanultál! Sztalin elvtárs után Te is? :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Lassan nem tudok röhögni ezen a Matolcsy-sztorin... mire ilyen büszkék, a mínusz 1,6%-ra, a 11,6%-os munkanélküliségre, vagy a legtöbb csődre Európában???

@Penivaldes: minek a résében? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ruha résébe, a válamnál.
én azért nem tudok nevetni a Matsztorin, mert belerúgtam véletlenül a kisasztalba.
A mi zsidósegg gipszlenyomat barátunk (szétbaszottan), nyilatkozott. El Popsimon László förtelmes mosakodását megkereshetitek, a kluprédió hang archívumában. Már ha mazopisták vagytok. Nekem olyat ütött, mint Chacón Kokónak. Pici türelem, holnap lesz fent. Addig hallgassatok focistát.
@Knósszosz: vannak itt hozzám hasonló kisláníyok is!
:))
halgassa ki mazopista
@Penivaldes: (KARÓVAL JÖTTÉL...)
Karóval jöttél, nem virággal,
feleseltél a másvilággal,
aranyat igértél nagy zsákkal
anyádnak és most itt csücsülsz,

mint fák tövén a bolondgomba
(igy van rád, akinek van, gondja),
be vagy zárva a Hét Toronyba
és már sohasem menekülsz.

Tejfoggal kőbe mért haraptál?
Mért siettél, ha elmaradtál?
Miért nem éjszaka álmodtál?
Végre mi kellett volna, mondd?

Magadat mindig kitakartad,
sebedet mindig elvakartad,
híres vagy, hogyha ezt akartad.
S hány hét a világ? Te bolond.

Szerettél? Magához ki fűzött?
Bujdokoltál? Vajjon ki űzött?
Győzd, ami volt, ha ugyan győzöd,
se késed nincs, se kenyered.

Be vagy a Hét Toronyba zárva,
örülj, ha jut tüzelőfára,
örülj, itt van egy puha párna,
hajtsd le szépen a fejedet.

1937. október
@Penivaldes: ne különcködj, te sem panaszkodhatsz, se egér, se knosszosz, se többiek :-)
@Penivaldes: Nem, csak Szív aszonta, hogy öreganyámnak szólíthatom. Mindenki hanyagoljon, ez az én kiváltságom, nahát-:)))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: senki, senki nem van Penivel, aki most magányos:)))
:((((((((
hüphüp.
@Knósszosz:
Vegyé Vissza!! Mi már régen lebótoltuk Szívvel ezt! :))
@Penivaldes: "örülj, itt van egy puha párna,
hajtsd le szépen a fejedet."

(Mondjuk én Ma Tócsnira gondútam eredetileg:-)!
erőszak van itt. ahelyett, hogy árasztanátok a békét!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mivanmá? Szív nem fog saleret osztani. Megkapta a zautentikális szaláta receptyit, há akkor mé?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A horjátiki saláta receptyirűl. Nem nagy ügy, lek felyeb nem eszel belűle. Bibí
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kulpa de maea!!!
Akkor a rubik el vón' veteményezve, bocsánnat!! Namán...
@Knósszosz:
Feta sajt reá! :)) Egy olyan igazi jó, görög salátával, olivával... Hmmmm...
@Penivaldes:
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az privát volt, ha Szív engedélyezi, akkor csorogjon a njálatok!
Addig nem.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na, te sem vagy utálatos kép-:DDD
Tod mitő döglik a léty..
@Penivaldes:
Tőlem is kérdezték, hogy milyen a whisky, amit hozok? 15-16 éves?
Hülyék vagytok? - mondtam. 18. Nem vagyok én pedofil... :)
Az elcsatolt birodalom visszavág, avagy

drkötél et. berúgta a forgóajtót...
@Penivaldes: Igen, nagyon oda kell figyelni a leállásra. Ha hirtelen csinálja valaki, akkor úgy érezheti, hogy nincs már rá szükség, az én környezetemben is voltak ilyen emberek, láttam, hogy nehéz az ilyet megélni.
@a szív fészkei: Sokszor kényszerből van a munkamánia. Nekem pl. 2005 óta nincs helyettesem a cégnél. Illetve meg van nevezve 2 ember. Ez a gyakorlatban úgy műkszik, hogy gőzük sincs, hogy mit kell csinálni. Tehát, ha kihúzom a lábam 2 napra (és hidd el, minden előre láthatót lerendezek a legjobb tudásom szerint) 8-kor már ébresztenek, hogy most kit hívjak, merre menjek, fáj a hajam stb. Ilyenkor 6x elintézem, mire elmagyarázom, mit csináljon. Úgy dél körül már szokta kérdezni a férjem, hogy kibassza a telefont vagy összetapossa?. De nem kapcsolhatom ki. Számítógép meg összekötve, hogy dolgozhassak itthon is.
Amikor elpofázom, hogy kéne egy helyettes, mert eltörhet a lábam, lehetek beteg, akkor mindig az a válasz, hogy majd akkor lesz valahogy. Két éve még kifizették a ki nem vett szabit mozgóbérként, papíron meg ki kellett írni. Most már ez sem műxik, egyik kollégámat, aki beosztásánál fogva örök túlélő, nem engedték el 10 nap szabira. Szerencsétlen ment volna a családjával nyaralni egy kicsit, azt a választ kapta, annyi a fizetése, hogy bőven belefér, hogy ne menjen el 10 napra, max.5-re.
Én már 2 évet tolok magam előtt, 1-2-3 naponként veszem ki. Hogy esetleg legyen hosszú hétvégém, betelefonálok, hogy sajnos nem tudok bemenni, mert hányok vagy éppen fosok, vagy lázas vagyok stb., írunk rá szabadságot.Nyáron meg a tanítási szünet miatti szar közlekedés miatt fél órával hamarabb le szoktam lépni, ha engedi a munkám.
Ebben a világban meg nagyon nem lehet hőzöngeni, mert azért is kivághatják az embert, hogy nem olyan színű a szeme vagy éppen a haja, mint amilyen nekik tetszik.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ebben az időben tömény felejtős!
Laza, hosszúlépéses fröccs a menő!
@keresztanya fabi(en):
A farkasok dala
Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt,
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Kietlen pusztaság
Ez, amelyben lakunk;
Nincs egy bokor se`, hol
Meghúzhatnók magunk.

Itt kívül a hideg,
Az éhség ott belül,
E kettős üldözőnk
Kinoz kegyetlenül;

S amott a harmadik:
A töltött fegyverek.
A fehér hóra le
Piros vérünk csepeg.

Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!
Petőfi Sándor
(Pest, 1847. január)

Farkas vagyok, Beléd marok, ha akarok..:-D
@keresztanya fabi(en):
Beszélhetsz neki! Ebben az időben töményezik... :)
@keresztanya fabi(en): Nem-nem. Elég a meleg is. Valahogy a Szaharában érzem magam, azzal a különbséggel, hogy a légkondi számláját nem bírom fizetni jelenleg itthun..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!
-mondá az RMDSZ, nem túl nagy meggyőződéssel.
Ebből nem lesz világmegváltó izé, gondolom én barom. Na, majd eltelik két év, aztán...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekem nincs ilyen gondom, mert kondi sincs. Viszont 30,8 fok van a lakásban.

Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál!!!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Elbasztad.
Kozel 's távol nincs olyan jó komló, mint a sztella, esetleg mekkocckáztatom a hy-nekenet is. Hamá sörölsz, nőjjé föl a feladathoz-:)))
@keresztanya fabi(en): Az semmi. Vagyis valami..néném!:-D
Semmi sem jó neketek, mikor a Párt mindent megtesz.. értitek?:-P
@Knósszosz: Most semmyilen ser nem megfelelő, áttétem a dühítőre, grépfúrt jelleggel..
Asszem holnap kövön sütött tojás lesz a kaja, így lehet spórolni pár forintot az energiával. Meg fűteni sem fogunk. Gyerekeméknél Deutschlandban 16 fok volt ma, éjszaka bekapcsolt a fűtés
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Most is ez vón. Juszt is morgott vala, oszt mi lett belűle? Albérletet fizetett az Aradi utcában, mert közel volt a Yard. Gyalogolni meg nem szeret.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hűűűű... Milyen történelmi valaki! Mint a Matolcsyné férje!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Azért ideje lenne, hogy Viktor és Gyurika már a történelmünk része legyen... A jelenben kur.ára károsak!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na, ettől alszom el. Övön alul sikeredett-:DDD
@Knósszosz:
Na, Effendi, jó legyen, húztam aluba. Látom mindenki elpilledt ebben a heveny melegben.
Jó éjt!
@Penivaldes: gyurcsány a hírtv-n kívül nem is létezik.
mondjuk szükség is csak ott van rá, -de ott aztán nagyon.
@keresztanya fabi(en): Na akkor 8 tizeddel rávertél anyáméra. Holnap ott leszek lent, érdekes lesz az alvás című sportom... Neked azért jó pihit! Álmodj Audikkal. Benne Kimikkel.
@keresztanya fabi(en): Persze, ez az a durva kényszer, amit nem irigylek: láttam barátnőnkön, hogy a főnöke - amúgy szereti és tényleg nagyon elhivatottan csinálja a melóját - a baráti vacsink közben bizgerálta öt percenként hétvégén.
Mindenhová viszi a mobilt, mint köldökzsinórt, hisz pasi nélküle szarni se hajlandó messze távol se.

Én arról beszélek, amikor ez nem külső muszáj, hanem belülről jövő. Mert mindig a szakmáján jár az agya, más nem köti le. Ez valahol kegyelmi állapot, valahol rabszolgaság.
@Knósszosz: Mit kell engednem? A sali receptjét? Oszd meg a kultúrát, naná hogy!

Ez meg épp hogy nem kultúra, hanem szégyen a köbön: www.delmagyar.hu/mako_hirek/horogkeresztet_fujtak_a_petofi-szoborra/2287289/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso Petőfi is zsidó már ott a hagymavárosban? Vagy ezt hogy?
@Knósszosz:
fiúk Stella Artois, Guiness, Radeberger, Hatüey jégbe hűtve vagy ahogy Habana-ban mondjuk: sudoroso

enni nem is kell néha bele kell borítani egy kis igazi citromlét
@a szív fészkei: ez egy darabig nagyon hasznos, azután jön egy kurva rohadt -másnapos- ébredés és onnan kezdve mikor a főnöke hívja másodszor egy party-n, akkor elküldi a picsába vagy a lófaszba és kikapcsolja a mobilt...és lesz ami lesz alapon szabaddá válik...ez egy nagyon érdekes állapot...átéltem és azóta senkisem képes baszogatni, mert laza csukló mozdulattal küldöm melegebb éghajlatra és nem érdekel a válasza csak figyelem a pofázmányát...és kiröhögöm

van egy 77. érzésem ez nálad is lejátszódott? vagy tévedek?

brühühühühühühühü
@rodeo36: Nem, én soha nem voltam munkamegszállott, nem ismerem ezt az elhivatottságot, de mondom, közelijeim azok voltak. Maguktól, nem presszióra. Apám imádta a jogot, a szakmáját, aztán a vége felé halálosan csalódott - és ezt az orvbáni ámokfutást meg sem érte hálisten! - abban, mire használják Justitiát. Anyám imádta a régészetet, aztán a hihetetlen intenzív fúrkapiszkák - egy múzeumban olyan indulatok dúlnak, hogy az oroszlánketrec semmi ahhoz képest, ahogy ott kicsinálják egymást - szintén teljesen kiábrándították öregkorára.

Én is azt mondom, nem lehet az ember a mások rabszolgája teljesen. Nekem csak annyim volt, hogy amikor a Mattolcsy nagybátyja: uncsiöcsihez hasonló lótetű volt - üvöltve alázott mindenki előtt, amikor már terhes voltam, akkor ugyanolyan hangerővel visszaüvöltöttem neki és elküldtem az anyjába szintén plénum előtt. Életem egyik nagy felszabadító élménye volt, hogy tényleg nem kell mindig meghunyászkodni.
@a szív fészkei:
a setétség költségvetését a setétség leple alatt az éjszaka árnyainak szeme előtt, ha ezek tudnák amit én? éjfél után kigondolt ötletek és cselekedetek (persze a valósak, nem amit hazudnak!!!) mind a visszájukra fordúlnak és azok ellenében akik csinálják vagy gondolják...Oyá kurvára rezegteti 77 darab és 77 színű szoknyáit miközben a fekete fátylak, melyeket megfogni nem lehet de mindent eltakarnak ott lebegnek körötte mint egy hatalmas hurrikán...szerencsétlenek

brühühühühühühühühühü
@a szív fészkei:
ez a fajta rabszolgaság egyébként nem is igazán rabszolgaság, bár mint tudjuk a rabszolgák olyan fontosakká váltak idők során, hogy olyan kiváltságokat kellett adni nekik amik már a szabadság volt a gyakorlatban, hanem

kihasználás és a te eredményeidnek ellopása ellenszolgáltatás nélkűl...

az én kedves -valós- történetem az, hogy amikor már valami majdnem teljesen beindúlt amit én terveztem, és az akinek készűlt a terv -tudtom nélkűl- körbeküldte a világban elbírálásra, megkapta a bírálatokat: optimális megoldás, megvalósításra javasoljuk, és a konkurrencia -aki szintén megkapta- be is jelentette, hogy részt kíván benne venni...és akkor jön egy seggfej aki (leváltásomra a bosszúálló küldte) -szintén tudtom nélkül- el kezdte terjeszteni, hogy "A TERV" egy hülyeség mert egy hülye csinálta és majd ő seperc...talán még mindíg repűl mint a győzelmi zászló, mert páros lábbal rúgták ki
a kontinensről is kitiltották...én meg mikor a megrendelő odahívott arra a meetingre amin kirúgta a dilinyóst, először nem is értettem mire megy ki a megalázás felső foka, azután kiderült..."minden olyan jogától megfosztom, amit Rodeo saját értékei miatt kiérdemelt de nincs a szerződésben...és nekem személyesen jelent naponta mit csinált (ez fordítva volt a velem való együttműködésben, és én megkaptam a legmagasabb beavatottságot is) mindez egy olyan országban, ahol napok alatt megdöglik ha magára hagyják

és akkor széles mosollyal távoztam onnan, ahonnan a másik ....hát... a szőnyeg alatt

na ez is a brühühühü
Sziasztok! Hogy ityeg a fityeg mostanság?? :) Ez azért kemény nem?? ;)

kepfeltoltes.hu/120703/bach_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
most szerinte TEK én vagyok hüje????

ezt nem értem... mit vét az aki bezárkózik egyedül a la kásába?
már ezt sem lehet? ezt mi tiltya? mér tör TEK rá a fides legények?

"A férfi eltorlaszolta a bejárati ajtót, így a helyszínre érkező oroszlányi rendőrök nem tudtak bemenni hozzá, felszólításukra nem reagált, és nem volt a hajlandó együttműködni velük. ... a férfi ugyan egyedül volt a házban, de saját magára veszélyt jelentett...

A TEK győri és budapesti egysége érkezett a helyszínre. Megpróbálták felvenni a kapcsolatot a férfival... órákon át próbálták rábeszélni, hogy önként hagyja el a házat, de hiába. Végül nem sokkal délután négy előtt a kommandósok betörtek a házba, elfogták a férfit, és átadták őt a mentőknek."
@Gábriel angyal:

"Szükségem van a ruhádra, a hegedűdre, és a parókádra!"
:D
@rodeo36: Nézd, nem mindenki zseni, mint te és olyan szerencsés, hogy pótolhatatlan, amit és ahogy csinál. De aki csekélyebb képességű, azzal se lenne szabad kibaszni, kizsarolni-zsigerelni (mert ez már tényleg kibelezés) - és eldobni ócska üres héjként.

Időutazás: József Attila

A tőkések hasznáról

Dagassz gázlángnál kenyeret,
vagy égess lukas, vörös téglát;
törje kapa a tenyered;
áruld magad, míg leng a szoknyád;
feküdj hanyatt és deszkázz aknát;
cipelj zsákot a piacon;
tanulj, vagy ne tanulj ki szakmát, -
a tőkéseké a haszon.

Öblits benzinben selymeket;
szedd guggolva a vörös hagymát;
ölj kecskét, amely rád mekeg;
jól szabj, hogy álljon jól a nadrág;
csak rajta, mikor abbahagynád!
Kirúgnak s mit nyerhetsz azon?
Koldulsz? betörsz?... A rend lecsap rád, -
a tőkéseké a haszon.

Költsél epedő verseket;
pácolj prágai módra sonkát;
gyüjts gyógynövényt, fejts kőszenet;
vezess főkönyvet s rejtsd a titkát;
viselj aranyzsinóros sapkát;
élj Párizsban vagy Szatymazon, -
mire a béredet kikapnád,
a tőkéseké a haszon.

Ajánlás

Proletár! folytatnám, de unnád,
tudod, hogy nem élsz lazacon, -
amíg tőkések adnak munkát,
a tőkéseké a haszon.

(A Korunk 1933. szeptemberi számában megjelent szövegváltozat)

És akkor nem azt mondom, hogy vissza cucilizmusba, mert ott meg pszeudomeló volt sok helyen értelmetlenség, pazarlás, álegyenlőség, a piac teljes figyelmen kívül hagyása =Patyomkin-falu.
Valahol e kettő közé kéne az életet belőni, de Orvbánék kedvenc korszaka ez a 1933-44 közötti, az látszik ezzel a vadkapitalista ámokjukkal. Ők ezekben az időkben zsellérnek se lettek volna jók...
@Knósszosz: De lenne pár akinek osztogatnám kokistul. Annyian vannak, hogy sorszám kéne, mint a hajdani SZTK-ban.
@a szív fészkei:

Na, most kábé pont így nézek ki...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkor ezért válogatott 2 m-es mucsómacsó gárdistákat maga köré kis virágoskertnek! :-)

A sertől? Jókor kezdhetted, még csak fél 12...
@a szív fészkei:

Nem ittam, ebben a dögmelegben nem is szabad, de pont így heverek hanyatt... :D
Érdekes olvasmány. Nagyon tanulságos. Úgy tűnik mindenki, aki kicsit ért a szakmához kb. ugyanazt gondolja az Orbán-Matolcsy néven futó tömegkatasztrófáról, csak vérmérséklete függvényében másként fogalmazza meg kritikáit.

www.origo.hu/gazdasag/20120701-hogyan-kozeledett-jarai-zsigmond-a-fideszhez-es-miert-tavolodott-el.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most Gábrielt győzködöd? Neki habtiszta elvei vannak.

Az más kérdés, hogy olaszok kapják fel a fejüket arra a barom kilógatott molinóra, amin a gyerekekre vigyázást hirdeti pár hibbant a melegolimpia miatt. Nem értik, milyen hely ez, ha 2012-ben ilyet meg lehet lépni??? Pedig Mussolini ugye lágerbe vitette a homokosakat; na de azóta el bírtak fejlődni a kiskopi mellől, nem úgy mint itt a helyi kiadású Duce alatt.

Mert ez a nagy morális aggódás 06 megfizetett véres ősze óta van a jobber lelkekben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja, oké. A kutya értelmes , kövesd a példáját! :-)))
@shinichi: Férjem csoport-vagy katonatársa volt, vagy mindkettő anno, anno, egykorúak, egyszakúak... Békési parasztgyerök, aki jóideje csakis a Bond Streeten csináltatja az öltönyeit. És aki nem akarja már magát ezzel a lábszagú tanyasi surmó bagázzsal tovább égetni magát az ottani és egyéb bankár körökben talán.

Azért, hogy ezt a sudribunkó Ovit rendkívüli módon tisztelte egészen idáig!!! egy nála majd húsz évvel idősebb ember, az kicsit vicces, nem? Mire föl? Mit mutatott Orvbán a vazallusok közt kiosztható javakon túl - amikből azért a jó Járai is részesedett rendesen - , amiért annyira tisztelni kell? Aki józan száraz közgazda, az tudhatta volna már mikor - legkorábban 92 tisztiházas lépésénél - hogy ez 1 rablóbanda feje és kész. Arra szervezte a pártját és slussz.

De ha most a nemzetközi tekintélye maradékát - mert azért bankelnökként voltak érdekes megnyalvánulásai Járainak - Orvbánék bírálatára teszi fel, akkor már törlesztett valamit az általa is elbaszott országnak. Ja közgazdászként látni Mattolcsy ekkora hájpolását, na az valóban vért az agyba kergető, ezt elhiszem.
@a szív fészkei: annyira aggódnak morálisan, hogy a családon belüli erőszakot nem akaródzik btk-ba foglalni.

Kb 100 000 meleg élhet a fővárosban, meg vidéken is pár százezer, de a bűnügyi statisztikákban nem felülreprezentáltak, pláne a homofób macsókhoz képest.
@shinichi: Szép, de szerintem Járainak (meg mindenkinek) sokkal erősebben kéne kongatni a vészharangot. Nem hiszem, hogy túl sok olyan ország van, ahol egy klinikai értelemben vett elmebeteg viszi a gazdaságpolitikát.

@a szív fészkei: Csak próbálom tágítani a látókörét... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Próbáld, de szegény meg attól fél, ha itt olimpiázik pár meleg egy hétig, akkor neki mását fogják tágítani...
@saravad: Ja,jobbikos-gárdás, jó erdélyi származék Levente apu abúzálta rendszeresen - két Vona-látogatás között - a saját lányát ugyebár. Erre annyit bírtak kinyögni, hogy maikor erőszakolt, akkor nem volt már gárdás. (dehonnem) Más probléma nem is volt. 52 nő hal meg itthon évente családi erőszak miatt. Morvai hajdan ez ellen küzdött...

Orvbánról is járnak hírek azért.
@a szív fészkei: Meg aztán tiltott önkényuralmi jelképet is viseltek. Bár az is lehet, hogy volt olyan meleg akin szvasztikás poló volt?? :)

kep.index.hu/1/0/309/3097/30978/3097874_3f9b3a0635bbd15d1aff1453a40a6947_wm.jpg
@Gábriel angyal: Jelentsd fel a Heineken és a Macy`s cégeket. Azok is ezzel sokkolnak.

És valóban, lehet x homoszexuális náci barom is , ez nem kizárt, sőt. DE akkor a náciságuk miatt ítélem el őket, amiről tehetnek, nem a a szexuális irányultságuk miatt, amiről meg nem. Ezt nem fogjátok fel, de mindegy, lényeg, hogy lehessen férfipopsikról fantáziálnotok ez erkölcs örve alatt. :-DD Ha nem is személy szerint neked, de sokatoknak!
@a szív fészkei: A hatályos magyar jogszabályokat gondolom a melegeknek is be kell tartani. Ugye te is így gondolod, mint jogkövető állampolgár?? :)
@a szív fészkei: ovit nem tudom. A pszichopaták általában igyekeznek mindenben megfelelni, a társadalmi normákat is betartják, a saját egojuk miatt.

A homofóboknál meg nem értem: ül a hokedlin szabadidejében, és utálkozik. Aztán hungarofóbnak (??) nevezi az épeszű embereket.
jogkövető itt mindenki, élen a politikusokkal, tisztelet az alig meglévő keveseknek ;)
@Gábriel angyal: Mivel a hatályos magyar jogszabály ellentétes a strasbourgi emberjogi bíróság jogerős határozatával, ezért csak annyira kell jogkövetőnek lenni, mint maga Magyarország.
@Gábriel angyal:

Nem ártana a strasbourgi bíróság ítéleteit se betartani, úgy is, mint jogkövető állampolgár. Ha már aláírtuk azt a pár papírt.

@a szív fészkei: Amikor a héten olvastam róla, tudtam, hogy nem fogom kibírni, hogy ne linkeljem be Gábrielnek, hogy a Porosz Birodalom kiépítését nem egy teuton kockafej menedzselte, hanem egy Voltaire-buzi ratyi komponista. :DDD
én már kész tényként veszem...

Markó Béla lesz Magyarország miniszterelnöke...
az RMDSZ pedig 4/5-del kormánypárt...

ez már csak rajtuk áll... ha elindulnak én rájuk szavazok...
tiltott önkényuralmi jelkép: vörös csillag.

A többi tűrt/támogatott önkényuralmival mi van?
nyilaskereszt, kereszt...
@shinichi: Arról azért ne feledkezz meg, hogy ez az ügy még jócskán a szocik idején történt valamint arról se feledkezz meg, hogy az ítélet nem teszi semmiség az ide vonatkozó jogszabályt. Innentől kezdve nem nagyon van mit hablatyolnod a jogállamiságról másoknak, más ügyben.:)
@saravad: A kereszt az nem, bár sokan száműzni szeretnék ahonnan csak lehet.
@Gábriel angyal: a keresztet támogatott önkényuralmi jelképnek tekintem.
@saravad: Meg van engedve butuskának is lenni. :)
mennyi idióta, de hát félnek, és ez sokat jelent ;)

Megijedtek a huszároktól Kövér testőrei

Fegyverletételre szólították fel a Kiskun Huszáregyesület tagjait Kövér kecskeméti látogatásán.

hvg.hu/itthon/20120703_kover_huszarok
@Gábriel angyal: Tökmindegy mikor született. Jogellenes. Egyébként én személyesen hülyeségnek tartom az strasbourgi álláspontot, mert igenis önkényuralmi jelkép. Ezt fel lehetne vetni a megfelelő nemzetközi fórumokon, ha nem azzal töltöttük volna az elmúlt két évet, hogy gyaláztuk, gúnyoltuk, hülyének neveztük őket ahol lehet.
De a vita nem erről szólt, hanem hogy más szemében a szálkát is, igaz? Másokon milyen könnyű számon kérni a jogkövető magatartást. Mert például a közösség elleni izgatás, a gárda-egyenruha, vagy a nyilas-lobogó a magyar jogszabályok szerint is törvényellenes, azt mégsem siránkozol ezek miatt. De egy meleg egy heinekenes pólóban, az aztán komoly utánajárást igényelt.
Vagy esetleg ennyire izgat ez a téma? Csak nem, Gábriel? Melyik pasi tetszik a képről?
\o/ nahhh, dicséretes :D

Összegyűltek az aláírások: felállhat a MÁV ügyeit vizsgáló bizottság

A szocialista és a Jobbikos képviselők támogatásával az LMP 89 aláírást gyűjtött össze, így a házszabály alapján felállhat a MÁV ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.
@shinichi: Nem. A vita arról szól, hogy betartjuk -e a törvényeket vagy sem. Szóval vagy egyik sem vagy mind a kettő. Nem lehet kettős mérce.
@Gábriel angyal: sajnos, ha a legfelsőbb szinteken kettős mérce van, akkor nincs értelme álmodozni a jogkövető magatartásról, és nem csak erre az esetre gondoltam
@saravad: Én meg a vörös és a dávid csillagot ok?? :)
Gyorsan vissza a valóvilágba. :(

Újabb Krasznahorka – elevenen égtek el az állatok

„Unatkozó gyerekek” gyújtottak fel vasárnap délután egy hodályt Mélykút közelében.
Csakúgy, mint Krasznahorkán, ezúttal is cigányok unatkoztak…

150 bála elégett, több mint száz bárány elpusztult, és több épület teljesen leégett. A kár közel 10 millió forint. A tűzoltók munkáját nehezítette a nagy hőség, egész délután tartott az oltás. A menekülni tudó birkákat csak másnap tudták összegyűjteni.

A rendőrség megtalálta a gyújtogatókat, négy tizenéves cigánygyerek, közöttük egy lány, aki társai bíztatására meggyújtotta a tüzet. „A kislány (…) megmutatta, hogy milyen bátor.” Csak ő töltötte be a 14-et, így csak ellene indult eljárás.
ennyi:

Kézi vezérléssel osztják az uniós pénzeket

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottságot Orbán Viktor fogja vezetni, tagja lesz Lázár és Matolcsy is

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F07%2F03%2Fkezivezerlessel_osztjak_majd_az_unios_penzeket%2F
@Gábriel angyal: kijjja fszt érdekli, hogy cé vagy nem cé, mi is ökörködtünk gyerek korunkba, és csak a szerencsén múlt, hogy nem lett baj, na meg a szomszédokon ;)
@Fabius: a kétzsebes buli, másokat is megihletett :D

Hogyan lehetséges, hogy az egyik zsebünkből teszünk át pénzt a másikba, és mégis veszítünk? Nem ejtjük el, nem fújja el a szél, nem csúszik ki az ujjaink közül, és mégis szegényebbek lettünk. Hogyan történik mindez, mi ebben a felelőssége a kormánynak, és miért érezhetjük úgy, hogy Matolcsy György tényleg csak mesél?

www.komment.hu/tartalom/20120703-igy-altat-matolcsy.html
@Gábriel angyal: nem teljesen, egy csomó cég vezetőjével beszélgettem, és szerintük a mai állapotok rosszabbak, mint akkor, és a legtöbb vérfideszes volt korábban, na mostanra már nem ;)
@Gábriel angyal: "Szóval vagy egyik sem vagy mind a kettő. Nem lehet kettős mérce."

Igen. Én erre azt írtam, hogy jelenleg a magyar kormány nem tart be egy nemzetközi jogszabályt. Ettől a ténytől annyira zavarba jöttél, hogy magyarázkodni kezdtél. Mert bár utálod a nemzetközi szervezeteket és intézményrendszert, de a buzikat, pláne vörös csillaggal még jobban utálod. És most egy olyan jogszabály tiszteletben tartását követeld egy külföldin ami az ő hazájában nincs, mert az ő hazája tiszteletben tartja a nemzetközi jog ide vágó passzusát. Továbbá amely jogszabályt több ezer elvtársad és imádott pártod rendszeresen, tudatosan megsért. Szóval hogy is mondtad? "Nem lehet kettős mérce" Bizony az jó lenne.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nekem a szar akkor is szar, ha annak nagyságának megítélésében mindenki mást gondol. :) maszopszar, fidesz szar egyre megy. Kooperációban baszták szét az országot, egyik sem jöhet szóba a jövőben.
@shinichi: Te meg attól jössz zavarba, hogy az érvelésed alapján, vígan lehetne futkározni horogkeresztes polóban is.:)
@Gábriel angyal: ebbe a szétbaszás sorba, a dicső kedvenc pártod is benne van ;) igaz gazdaságilag kevésbé, na de morálisan, és társadalmi norma rombolásban vastagon

mi utóéletes abban, ha nem az számít ki csinálja, hanem azt, hogy mit? most hol a kettősmérce érzékenységed? ;)
Olyan ez mint a szerencsétlen elsimon kiszólása a Prohászka szobor kapcsán. Azt találta mondani a fizuhalmozó agyalágyult államtitkár, hogy a püspöknek "voltak durva mondatai, melyek miatt ma nem szalonképes"

Valójában aligha akad történelmi személyiség, akinek méltán állhat szobra, olyannyira, hogy ha valaki következetes akar maradni, nemcsak a Prohászka, hanem a Petőfi-szoborra is nemet mond.

Bizony, ugyebár klasszikusként elkönyvelt költőnkére is, akit egyfelől sajátos lelkiségünk legnagyszerűbb hangszerelőjének tartunk (sőt például Herman Friedrich Grimm (1828-1901) német irodalomtörténész szerint életműve Homérosszal, Dantéval, Shakespeare-rel és Goethével egyetemben 'egy és ugyanazon szellem vissza-visszatérő megtestesülése'), másfelől azonban tény, hogy a történelemkönyveinket és a közmédiát változatlanul jellemző, gyakran antiklerikális, sőt ateista szemlélettel vegyített anarchista jakobinusság és szabadkőműves forradalompártolás őt is elragadta (messze jobban, mint előfutárai közül a szemét folyton Párizsra vető Batsányi Jánost), így ennek jeleként például 1848-ban egyenesen azt követelte, hogy 'akasszátok fel a királyokat!': e című verse szerint miként a füvet és a fa lombjait 'tövestül kell kitépni', úgy a trónokat is, mindet, a rajtuk ülő királyok szívének ugyanis egyenesen már anyaméhüktől 'minden porcikája rossz', nekik köszönhető minden halál, rablás, ezért velük szemben nincs kegyelem, irgalom, csak engesztelhetetlen gyűlölet:

Vagy nem tanultad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad! -
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, soha sem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad -
Akasszátok föl a királyokat!

Ezúttal hadd ne nyissunk vitát arról, mitől ez a már-már paroxizmusra valló ódium, miként arról sem, ugyan miért lett volna annyira elviselhetetlen a trónok és oltárok által kormányzott világ, az 'ancien régime' s főleg mitől lett jobb az új az őket egyszer s mindenkorra eltörölni akarók által 1789 óta, annyi azonban így is bizonyos, hogy e (nem is kis számú!) verseit alaposan kisajátította a koponyazsugorító marxista és liberális történelemszemlélet, hirdetve általa (és később nálánál ezerszer inkább Ady Endre 'urak, papok dölyfé'-től irtózó verseivel) a 'szabadság, egyenlőség, testvériség' utópiáját, a bizony a mai világunkhoz elvezető materializmust, agnoszticizmust, utilitarizmust és hedonizmust, amiért is sokak által mindmáig megcsodált politikai lírájához (ahogyan találóan állapította meg Alszeghy Zsolt (A XIX. század magyar irodalma, 1923)) 'neki olyan napok kellettek, mint a Bastille elfoglalása [amelyben mellesleg egyetlen fogoly raboskodott! - Ifj. T. L.], ahol vérben tombolhatja ki magát a népharag', amiért is 'a falán ott lóg Marat képe, a legvéresebb kezű forradalmáré'.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Igen általában ezeket szokták mondani azokra, akik mind a két csirkefogó bandát lapátra akarná tenni. :)
@Gábriel angyal: és megint off, ugye ugye, a tematizálás ismét meg volt ;)
napi penzum letudva, buksi simi a pártközpontból jöhet is ;)
@Gábriel angyal: olyan nincs, hogy csak két rossz bagázs van, szeplőtelen párt nincs, és ha kontrollt vesztenek, vagy szüntetnek meg, akkor ugyan azt fogja mind csinálni, ilyen az ember alapvető jelleme, 1-2 kivételtől eltekintve, na azokból viszont nem lesz politikus ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nyugi a jövőhéten megyünk a balcsira. A végén már hiányozni is fogok hidd el. :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Teljesen egyetértek. Sosem mondtam és gondoltam, hogy lenne "tökéletes" politikai formáció.:)
@Gábriel angyal: Ezt logikailag hogy következtetted ki? A strasbourgi ítélet a vörös csillagra vonatkozott. Nem elsősorban önkényuralmi jelképnek, hanem a nemzetközi munkásmozgalom egyik jelképének tekintik.
(Erre írtam én, hogy persze nekik könnyű, ők nem szívtak ötven évet a vasfüggöny ezen oldalán. Továbbá utaltam arra is, hogyan lehetne ez ellen tenni valamit)
A horogkereszt minden felvilágosodott társadalomban az, ami. A magyar és a nemzetközi jog egyformán nyilatkozik róla.
Szóval ha a magyar állam tiszteletben tartaná a nemzetközi jogot, akkor vörös csillagos pólóban lehetne, horogkeresztesben meg nem lehetne futkosni az utcán. (ami szerintem helytelen volna, de ez magánvélemény) Jelenleg a magyar jog szerint egyikben sem lehet (ami tükrözi az én álláspontomat), ti mégis rendszeresen megteszitek. Erre utaltam az imént, amit mindenki megértett, aki tud olvasni.
Szóval miért nézed hülyének blog olvasóit? Azért az itteni közönség nagyrészt értelmes, felvilágosult emberekből áll, ez nem az átlagos gárdadélután szellemi színvonala. Szerinted nem jönnek rá, hogy szándékosan félremagyarázod a mondanivalómat?
@Gábriel angyal: figyi, őszintén mondom, a hívószavak, vagy bújtatott agitprop nélkül, érdekel a véleményed, de csak akkor, ha a vékövetkeztetés, vagy a fő csapásvonal, nem mindig ugyan arra a célra fut ki. Az ilyen esetekben én ugorgyunkot játszom, de mint tudjuk, én már nem vagyok az ideológiai célcsoport, gyepes az agyam, és vaskalapos a fejem :D
@shinichi: \o/ stimm, hozzá téve, hogy motívumok megváltoztatásával mi is változna lényegében. Egy zöld, vagy más szegélyes vörös csillag eszmelyisége változna-e, vagy a ívesített horogkeresztnek?
ismét a lényeg:

Sok EU-s támogatás érkezik a magyar mezőgazdaságnak

Magyarország az EU mezőgazdaságának mindössze 2 százalékát adja, de ennél jóval nagyobb arányú támogatást kap, így haszonélvezője a támogatásoknak - vélekedett Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten egy konferencián.
@shinichi: Mit is teszünk "mi" rendszeresen??? A "felvilágosultság" pedig nem mindig pozitívum.:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Amúgy pont a múltkorában beszélgettünk róla, hogy a szvasztika mennyivel ősibb jelkép mint az ilyen-olyan csillagok. Nem ártana ezt is figyelembe venni Strasbourgban. :)

proswastika.org/
@ MINDENKI:

@Gábriel angyal:
Emberek, aki itt van. Kérnék egy kis segítséget!
Átfutva az előzményeket, ti értitek amit Gábriel nem? Hogy mire céloztam ezzel? ---->
"Mit is teszünk "mi" rendszeresen???" Melyik brigádhoz csaptam hozza? És mit tesznek - szerintem - rendszeresen? Tényleg kíváncsi vagyok érthető voltam-e?

@ Gábriel:
"A "felvilágosultság" pedig nem mindig pozitívum.:)"
Elnyomó, önkényuralmi, szakrális, vagy világi diktatúrákban kifejezett hátrány, a vezetés szempontjából. Demokráciákban mindig előny.
@Gábriel angyal: Tartsák be,naná!

De te meg remélem,nem azt akarod bemagyarázni,hogy drága kartársaid a jobbikos istállóból, pusztán csakis ezért verik, zaklatják és dobálják a melegeket az Andrássyn???

Ha látsz ilyen pólóban vonulni bárkit, jelentsd fel azonnal!! De a heterót is! És ha látsz Heineken vöröscsillagos sörrel közlekedőt, azt is!!!
@a szív fészkei: Egyetértünk. Ebben az esetben nem a meleg vagy a hetero a lényeg, hanem a hatályos jogszabály megszegése.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDD És hány ilyen lehetett még! Salman Rushdie a Firenzei varázslónőjében azt írta, hogy a Mediciek városa gyakorlatilag melegparadicsom volt, már az volt a különc - pl. Macchiavelli - aki nem ennek hódolt.(de persze nem ezért lett kegyvesztett az udvarnál)

Oscar Wilde-ot börtönbe vetették, de attól még az angol arisztokrácia biztos űzte kisded és régtől megszokott homojátékait akkor is, amikor az asztallábakat is be kellett a Viktória agymenése miatt burkolni, mert az is mindenben dühítő erotikát látott szegénykém.
@Gábriel angyal: Amit - mint itt jelezték - felülbírált az Eu.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: BE-SZA-RÁS!!!! Örüljenek, hogy nem kellett álldigálniuk a déli verőben ezért a ápolatlan hamus szőrpamacsért, beöltözve guttmant is kaphattak volna! Rozmárért nem éri meg.
@Gábriel angyal: Ez rém primitív. A gyülekezési jog megsértőivel szemben fel kell lépni. Aki visszaél a gyülekezés, vagy véleménnyilvánítási jogával, az korlátozza mások hasonló szabadságjogait.
Például amikor szegény bankrablót lelövi a rendőr, az nem diktatúra. Épp ellenkezőleg. Mások jogainak védelmében lép fel. A demokráciában a hatóságoknak be kell tartaniuk és tartatniuk a törvényeket.
A demokrácia nem anarchia.
@Gábriel angyal: Na ilyenkor én befognám az összeset a kármentésbe, az elpusztul állatok elásásba, a takarításba,stb. akár meleg van, akár nincs. Azért, hogy a büdös életben egyszer s mindenkorra megtanulják: mivel játszhatnak, mivel nem.
@Gábriel angyal: Andocson csak lenyugszol.Hátha csodát tesz veled tényleg az ottani Mária,ha már annyian hiszik róla. ;-DDD
-no komment-

Martonyi: a külügynél is jól működött a Lázárékhoz átkerülő Információs Hivatal
Martonyi János külügyminiszter szerint az elmúlt két évben kedvező tapasztalatokat hozott, jól működött a brit modell alapján kidolgozott rendszer, amelyben az Információs Hivatal a Külügyminisztérium irányítása alá tartozott.

hvg.hu/itthon/20120703_kulugyminiszter_informacios_hivatal
@Gábriel angyal: Speciel nem mindegy melyik felé fordul a szvasztika - ami valóan ősi és a legfőbb jó: a nap, a gazdagság jelképe mindenhol - , azt Hitler gondosan kiválasztotta a rontó értelmében. www.erzsebetrosta.hu/Hiedelmek-babonak-nepszokasok/szvasztika-es-horogkereszt.html Itt azt írja, hogy véletlen a balra forgó horogkereszt a náciknál, én azt olvastam, hogy mivel Hitler eléggé jártas volt az ezoban -pünkt egy zsidó avatta be - , nem esetleges ez a választás,hanem sőt.
@Gábriel angyal: A csillag az ember jelképe: Feje az égnek, lábai a földön, karjaival befogja a mindenséget. Elég ősi,nyugodj meg.
@a szív fészkei: ezt már ezerszer körbetipegtük itt is, de ez csak munició neki, tök fölös bárakármit linkelgetni ;)
A Dávid csillag pedig: hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1vid-csillag Állítólag szintén eredetileg hind szimbólum földi és égi, férfi s női egyesülésére.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Persze, de hátha valakit azért érdekel, aki nem itt kérődzik naponta. Ez végülis kultúrtörténet ill. annak a története, mit torzítanak el mindenen készakarva.

De most tényleg: van egy kis heinkenes jópofa -de erőteljesen vöröscsillagos hűtőtáskánk. Ne lehet hordani? Macy`s áruházi zacsit se?
@a szív fészkei: basszus, akkor még a végén a kereszt lesz a legfiatalabb :D

nem mintha ez lenne a lényeg, meg a hozzá társított ideológia nem is számítana
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hogy Martonyi minek a jelképe, azt talán nem fejtem ki.... De mint külügyérnek ez az RMDSZ-es fricska és ötlet az ő működésének legerősebb kritikája. Egy sima-fordított kesztyűbáb,vagy Mr. Garrison Kalap ura is önállóbb lény nála.
@a szív fészkei: nyílvánosan nem, tessék a négy fal között hurcibálni, és mutogatni :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Erre mondta Galla, hogyha vízbe fojtották volna Jézust, akkor mindenki akváriumot hordana a nyakában és a templomok tetején halak úsznának?

Máglyahalál esetén meg gyufásdoboz lenne a szakrális tárgy és szimbólum?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hát hűtőtáskát főleg a lakásban használ az ember, valós meglátás :-DD! Bár múltkor a HVG-ben kifejtették, hogy kurva snassz ilyennel strandra menni - mármint hűtőtatyóval en bloc: bármilyen mintással - hiszen, aki kimegy, az egye a helyi hekk,lángos és egyéb kínálatot csillióért, ha szar, na nem! Soha nem fogom megérteni, miért de mindegy.
@a szív fészkei: jahhh, de a titokosokat is begyürni a lézer és vezényló alája, szegény meg fog szakadni, és klónozni kellene, lassan már nincs olyan pénz és infó szerző-osztó hely, amit ne ők közösen tejhatalommal ne igazgatnának:
-eu pénzek
-paks bővítés
-al_kotmány
-titokos szolgálatok
-magán hadsereg
meg a többi bábos kinyújtott kéri hivatalok:

-al_kotmány bír_hóság
-a_peh/na_v
-emtévéa
-szájjelné
-nem_zeti hír köz_lő szamariska stb-stb
@Gábriel angyal: Igen, a vörös csillag, Izraelben a dávid-csillag, a félhold másutt, mind-mind önkényuralmi jelkép. Ha rosszul használják, akkor még az angyalkás koronás címer is.
@Gábriel angyal: szerintem vígan lehetne futkározni horogkeresztes pólóban is, mert a tiltás fölösleges. Fejben kezdődnek a bajok.

Mondjuk ilyen öltözetben inkább szigorúan mebnetelni szoktak...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Kár ennyi címet felsorolni azért, amire készülnek: Godfather Kft, oszt jónapot kiskezicsókolom. Azt mindenki érti,lófejet se kell utaztatni A-ból B-be a gyorsabb felfogás kedviért.
@a szív fészkei: Nana! A Heinekenes üvegen rajta van a vörös csillaguk eredete, szerzetesektől ered. El a kezekkel a sörtől!
@shinichi: " A demokráciában a hatóságoknak be kell tartaniuk és tartatniuk a törvényeket. "

Demokráciában a törvények is törvényesen -főleg etikusan - születnek meg.
A cim magaert beszel:

"Rogán nem érti, miért nem hárítja át az új sarcot a jegybank"
privatbankar.hu/makro/rogan-nem-erti-miert-nem-haritja-at-az-uj-sarcot-a-jegybank-248650
@simple observer 1.0: :D fából vaskarika, de így megy ez, ami nekik jó az jó, ami nekik rossz az rossz, jah, hogy ugyan arról van szó, hát megesik a legjobbak között is, hát még náluk :D
@saravad: Igen azt hiszem, ez alapkövetelmény. Hasonlóképpen ahhoz, ahogy a 'keresztényiség' jóval tágabb fogalom, többet jelent mint a bibliában leírtak összessége, úgy a 'jogállamiság' is sokkal többet kell, hogy jelentsen a - bármilyen többséggel - elfogadott törvényszövegek összességénél.
@shinichi: Valahol itt van a választóvonal a magyar társadalomban. Ismerek kevésbé tanult embereket, akik nem tudják megfogalmazni, de érzik, hogy valami nem ok. Meg ott a hangos tömeg - talán többség - aki az erősebb kutya elvét vallja, feltéve, hogy a megfelelő falkában érezheti magát.
@saravad: régi módszer, terelés, és relativizálás, olyan igazán fideszes :D
@saravad:

Igazi hátulról mellbe, mintha nem magyarok írnák, meg nem magyarok szerkesztenék... csak ki ne derüljön, hogy Obamáék meg verik a négereket.
@a szív fészkei: na akkor én most felveszem a férjem Heinekenes pólóját
@simple observer 1.0:
csökken az export, ha az MNB áthárítaná a sarcot annak beláthatatlan következményei lennének láncreakcióban, persze így is van de legalább az MNB kimarad ebből, a költségvetés meg lenyeli a saját magán okozott plusz veszteséget...a rengeteg kapkodásnak eredménye nincs...a gazdaság stagnál meg zsugorodik ami recesszió felé visz

szép kis államigazgatás

brühühühühühü
@saravad: Csak a konkurenciát próbálja kicsinálni :D
Lázár szája se nőtt még össze? [..]"Emlékezetes: 2007-ben az akkori MSZP–SZDSZ kormány hasonló reformját a most kormányon lévő, a betegirányítást ugyancsak jelentősen átszervező Fidesz-KDNP – személyesen az akkor vásárhelyi polgármester, Lázár János – támadta, mondván: egy a hódmezővásárhelyi és szentesi kórház között a mentőben meghalt, ide-oda szállított beteg a reform áldozata lett. Hogy most hogyan kerülik majd el a hasonló eseteket, azt szerettük volna megtudni az Emberi Erőforrások Minisztériumtól, ám lapzártánkig nem érkezett válasz."

www.blikk.hu/blikk_aktualis/haromszor-annyit-kell-utaznunk-a-gyogyulasert-2094189
@keresztanya fabi(en): Te forradalmárasszony, te!!! leborulgatok előtted.
@rodeo36: brühühü, én is sírok, mint megrögzött unortodox öko hippi, pedig én meg tudok békélni a pénzügyi recesszióval. Csak akkor abból az alaphelyzetből kellett volna építkezni.
@saravad: Jááj megelőztél. :-DD Gábrielnek akartam, hisz a szent tiszta forrásáról beszél a dakotatörzsfőnök, nem???

Ő - mint a banántolvaj majom - ott se volt, amikor elkezdődött ez az egész aljasság... Aham. Persze, azt betiltják, és minden okés, ők meg zavartalanul hakniznak hamuhandléval az élen ugyanabban, mint a kuruc. őket ki tiltja majd be????
@a szív fészkei: Különösen érdekes lesz, ahogy ezt a tömegközlekedés "racionalizálásával" együtt értelmezik majd. utólag. Meg a betegszállítás újjászervezésével.

na, ez a nem vicces.
@saravad: Szerintem, ha már temetkezési biznisz - most Járai azért nem is hálás, mit meg nem tesznek ezzel érte?? - dübörög és rásegít ez a kórházrally is, akkor a tömeges /ir/racionalizálása úgy lenne a legjobb,ha a buszok simán átmennének a várakozókon minden megállóban.

Lehetne percenként négy temetés - Hugh Grant nem kapna benne szerepet büntiből! - és kész: egyből jól felfutna a főbdbekaparásos dolog. Nyugdíjak, egyebek a kasszába maradnának, az utolsó életben maradott azért bónuszként, hogy meddig bírta, elgázolhatja a sofőrt is.
@a szív fészkei: várj még vele, úgy döntöttünk, hogy ma már nem megyünk sehová (remélem)

köszi a szivárványos álmokat
@a szív fészkei: :))

Én azért örülök a Nyirő -ügynek, mert az csak kegyeleti téma volt, semmi politika. A temetkezési tv-t meg akarták módosítani, hogy nehogy má' olcsóbb legyen. Most így történelmi példa van, hogy akaratom szent, amennyiben a könyvespolcon óhajtok nyugodni, a párommal közös vázában. És NEM fogok arra spórolni, hogy fölpörgessem a hulla-bizniszt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Voltaire buzi volt, (Nagy Frigyes) az igaz. És az igaz, hogy Voltairenél nagyobb nyalonc ritkán születik a földre. amilyen penge agy volt, olyannyira volt kétszínű, pénzhajhász.
@saravad: egy párszor már újjászervezték
van olyan betegszállítással is foglalkozó alapítvány, akik úgy tarhálják össze a benzinpénzt hogy a rákos gyerekeket el tudják szállítani kezelésre
@shinichi: "@ MINDENKI:

@Gábriel angyal:
Emberek, aki itt van. Kérnék egy kis segítséget! "

Időtlen idők óta tahótlanítva van nálam Gabriel, mert kibírhatatlanul unalmas. Csak olyankor jelennek meg a hozzászólásai, amikor CCleanerrel kitakarítom a gépet.
Tüntesd el kis világodból, mindjárt nem tud terelni téged.
Szerintem.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: @rodeo36:

Nekem leginkabb az tetszett a hirben, hogy egyeb bankok nem harithatjak at a rajuk locsolt terheket, de az MNB meg pont hogy haritsa at...
Konzekvensek a vegletekig.. ;)
@Penivaldes: Szerintem reszlet kerdes, hogy Nagy Frigyes, vagy valamely cimbije buzi-e volt.
Arrol a Fricirol beszelunk ugyanis, aki egyszerre(!!!) harcolt az osztrakok, a franciak es az oroszok ellen! Ugy csippantotta le Szileziat a Habsburg birodalomrol, hogy kozben mi Maria Terazianak (eletunket es verunket) nyujtorrunk tamogatast 10-20 ezer katonaval...
Fázom. Fel kell vennem még egy pulóvert.

Beeeeee! :-)
@simple observer 1.0: jaja, erre utaltam én is, de konzekvensek ebben is mint mindenben :D
@a szív fészkei: Állitólag Viktória királynő ifjú éveiben egy könnyed hölgy volt. Aztán begubózott. A fiával, a későbbi VII. Edwarddal való viszonya viszont nem egy romantikus álom.
Először is a gyereket már a névválaszttásnál determinálni akarták azzal, hogy Albert Edwardnak nevezték el. Az Albert a királynő rajongásig szeretett férje volt, aki a tervezésben meg a pöcegödör tanulmányozásban élte ki magát. na most szegény fiúban az anyja, a királynő a férjét akarta tovább látni. csakhogy a gyerek nem hasonlított az apára. Viktória a lányának panaszkodik a fiáról. A herceget nagyon elzárva nevelik, nem barátkozhat akárkivel. viszont amikor 20 éves lesz (1861) elengedik egy katonai táborba, hisz nem ülhetnek folyton a nyakán. és akkor bekövetkezik a krach. mégpedig, hogy a trónörökös az éjszakát egy szinésznőcskével tölti. ez kitudódik. erra az apja a fiához utazik, leszidja, majd hazamegy és meghal. (valószínű, hogy túlhajtotta magát) Viktória királynő viszont fiát okolja, és idegenkedik tőle. a trónörökös meg várja, hogy trónra lépjen. ezidőtájt utazik, meg fentart egy udvart,mert az anyja ezzel nem törődik. fura alakokkal veszi körülmagát, és a többi.
aztán a királynő 1901.-ben meghal, és az újdonsült király apró lázadást engedélyez. anjya ugyanis azt kívánta, hogy I. Albert néven uralkodjon. ő viszont VII. Edward lesz. ennek oka a dacc mellett, hogy az Edward igazi angol név. a hátralévő éveiben meg utazik, amiről a naplói adnak képet.
Elég fura történet, és kicsit leviszi a leplet a családias királyi udvarról.
@saravad: Mi se tegnap döntöttük el, hogy nem ezeknek halunk meg! ;-DD
Az egész,ahogy zajlik, pártoktól függetlenül undorít, de pláne, hogy ilyenek járjanak jól belőlem!!!
@simple observer 1.0: én mosr arról regéltem, hogy bele esett Voltaire eszébe. Írt is neki levelet, hogy jöjjön már Poroszországba. persze igért neki pénzt is, különben a derék Voltaire nem tolta volna oda magát. aztán később összei is vesznek. pont a pénzen.
A hétéves háború na az igen. pedig volt olyan pillanat, hogy a Nagy Frigyes majdnem feladta az egészet. de végül nyert. igaz ebben ott volt, hogy III. Péter az új cár a porosz király csodálója volt, és kilépett a háborúból a birodalmával együtt.
@épészmérnök: Nananana, húzkodod az oroszlánok izzadságtól ragadós bajszát????
@Penivaldes: Nem lehet könnyű nekik, bár ez a z eltűnt monarchista Vladys asztala.

Akkor lehetne mesélni a nyomorult Sisiről, az öngyilokba/??/ menekült Rudolfjáról - kevés normális volt a koronások között azért. Ha csak a mostani pletyókat nézzük: az Albertnek maradó monacoi ALbert elől meg akart szökni a menyasszonya párszor, gondolom okkal.
Na, ha nekünk ilyen nyomicsek minsizterelnök jutott, milyen királyaink lennének évezredes terheltséggel? Volna, volna.

A nagy gondolkodók - vagy akik annak tartják magukat véleményformálóként - manapság nem a pénzt tekintik irányadónak?
piroslapok.blog.hu/2012/07/03/orban_viktor_a_nyenyec_autonom_korzet_kormanyzoja_akar_lenni

Lovat is fog tartani. Nos, amiket a kórházakban fellelnek, adják oda - bár szegény állatok,szakad értük a szívem. Intelligensek, hogy bírnák ki evvel egy földön?
@a szív fészkei: Tisztelem a türelmét azoknak, akik a baromságait (guiness rekord hazugság/100 szó) még mindig így kivesézik.
@a szív fészkei: a Habsburgok azért mások mert ott bejött az őrültség Johannával.
viszont II. Erzsébet és a férje Fülöp házasságon kívül is rokonok. közös az ükmama Viktória királynő.

Albert csak azért vette el a nejét, hogy törvényes örököse legyen.

persze mindenki apénzért.csak Voltaireről szeretjük azt hinni, hogy ő volt a nagy független értelmiségi, aztán dehogy. okos volt, és zseniális agyú, viszont álnok termézsetű.
@Penivaldes: én Rousseau-t se tudom becsülni, mert árvaházba adta az összes gyerekét, pedig 90% esély volt, hogy meghalnak. Aztán könyvet írt a nevelésről.
@a szív fészkei:

Elég ijesztő Viktor szellemi hanyatlása, én a fülkeforradalomnál kezdtem komolyabban megijedni...

De a nap híre akkor is a Kövér Laca által lefegyvereztetett huszárok! :D Most vagy ez is hozzáhülyült a főnökéhez, vagy tényleg ennyire be vannak szarva.
Önkényuralmi jelképek, logók, és egyéb izékhez:
Ma teljesen szabályosan, a záróvonalon megelőzött egy Honda Civic. Nagy dolog, mondhatni mindennapos eset. Azon sem ütközik meg különösebben az ember, hogy az elé kerülő autó hátulján, Nagy-Magyarország térkép hirdeti a tulajdonosa hitvallását. Ez sem nagy ügy, bár gusztus dolga. Az viszont okozott némi derültséget (kollégámnak is), ahogyan el volt helyezve a matrica: fordítva! Sírtunk a röhögéstől-:)))
Bács-Bodrog és Szerém északon, a Felvidék meg délen…
A H-bötűnek meg olyan mindegy, mer az ugye fordítva is ugyanaz-:D:D
Az édesszüléje biztosan nem az eszéért szereti a szerencsétlen párát.
Már csak egy ragyásíráros póló hiányzik neki, „én a seggemnél is seggfejebb vagyok” felirattal, azt is büszkén viselné.
Méghogy nincs móka-kacagás itten a kárpátilyamedencébe!?
@saravad: én tisztelem Voltaire munkásságát, csak tudni kell róla, hogy barátnak nem kívánnám.
@Knósszosz: vicces:))
bár én azért vigyáznék azzal, hogy aki bármely Nagy Magyarországra vonatkozó dolgot kirak az jobbikos, nacionalista. merthogy a bátyám szobájának falán is ott virit 2 Nagy Magyarországos térkép, az egyik egy 1870 valahányas vízrajzi térkép másolata. a másikon meg meglehet tanulni mind a 64 vármegyét. pedig a tesóm aztán a jobbikot rühelli, mint macska a vizet. és nem egy véresszájú nacionalista, meg egyéb ijesztő.
@Penivaldes:
Szia-:)
Én nem az összes jobbos érzelmű emberkét akartam minősíteni, csak ezt a marhát. Ennyire nem lehet retardált barom valaki, hogy egy térképen nem tud eligazodni. Vagy ez egy nyú brend, amit én hülye fejjel még nem ismerek?
@Knósszosz: á hisz tudjuk, hogy a legvadabb magyarok tökhülyék a térképekhez. főleg a Nagy Magyarország térképhez. fordítva rakják fel, keverik Vajdaságot Erdéllyel. de lehet, hogy ez tényleg new brand, újhullámos valami, ahogy valószinű, hogy néhány éve a holland Legyen ön is milliomosban is egy újhullámos nácit láthattak a nézők. ugyanis ez volt a kérdés.
" Wat was de voornaam van Hitler?
(Mi volt Hitler keresztneve?)
A: Gunther, B: Adolf, C: Jos, D: Heil

na a kedves holland a D.-t jelölte meg.
Bizonyára valami beidegződés lehetett, vagy újhullámos nácizmus.

hülyék mindenhol vannak
.))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ja, nem azt támogatom, hanem, hogy maradjon a félszuperbruttó, ne össze-vissza varázsoljanak nem létező pénzeket.
@Penivaldes:
D: Síksuszter
Az vót a kereszneve, az viszon biztos, nem?
@Knósszosz: bármint, hogy Heil Hitler volt a neve?:))
ez új.
.DDD

mondom sötétagyak vannak...
:))

máma hedonista élvezeteket hajszoltam.
" Kettős Mérce
Ezt a Hoffmann Rózsa idézetet nem tudjuk kihagyni:
"A jogi és a gazdasági képzések azért nem kaptak plusz állami helyeket, mert a diplomások a statisztikák szerint egy-három hónapon belül állást találnánk, az országos átlagot messze meghaladó fizettéssel"
Logikus nem?"
@Knósszosz: Azt ugye tudod, hogy direkt rakta fel fordítva így is kifejezve, hogy mennyire máshová tartozik.
@Penivaldes: A Heil ismerős valahonnan, lehet, tényleg úgy hívták, nem?:-D
Közben látom, hogy már viktorunk is a kuruc.info betiltásáért rinyál az amcsiknál. ;)

www.index.hu/belfold/2012/07/03/orban_amerikai_kepviseloktol_kert_segitseget_a_kuruc.info_ellen/
@Gábriel angyal: Lehet. Várom már a lómai birodalmasosat, az kifejezetten begyün területileg..
@sanyoka: kedvencem tőle: "Az oktatásnak a kétharmados állam értékrendjét kell közvetítenie."
@sanyoka:

Nem úgy volt, hogy a romkocsmákban rekesztik a Dunát?
@saravad: Ja úgy én is írnék az ideális gyerekről, aki nem szarik be, nem üvölt, nem pofázik vissza,nem idegesít halálra! -nem kerül semmibe,csak hozza a zsét a róla szóló könyv!
@Penivaldes: Legtöbb kékvér az örökösért teszi meg,amit megtesz. Aztán ki, ki megy a saját kis útján.

@Knósszosz: Ja én elég sok rovásírásosba csomizottat látok. A hőség kihozza a szkítát belőlük?
@a szív fészkei: ez várható volt, mikor kimondták, hogy szerzett jogok nincsenek.
1.
3) Az alapvetõ jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg. Alapvetõ jog más alapvetõ jog
érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni
kívánt céllal arányosan, az alapvetõ jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható.
Most megy az ATV-n a MALÉV-ről műsor, - Civil a pályán- Elszállt a MALÉV címmel.
@a szív fészkei: Pogátsa korrekt Zamecsnik meg hülye a politikához. .)
@a szív fészkei: én Gyenesdiáson kellemesen csalódtam a balcsival kapcsolatban. Korrekt árak, udvarias kiszolgálás, tiszta és szép gyermek strand, stb.
Most jöttem egy SBO-ról csuhajja! Megmondta az ügyeletes doki, hogy kell csinálni, hogy oda menjünk, ahová régen tartoztunk, ne pedig oda, ahová TEK. Természetesen nem mentővel, saját kocsival, mert beutalót nem adhatnak.
Hát ott aztán egy kicsit húzták a szájukat, de ellátták a hozzátarozómat, ott maradhatott egy olyan kórházban, ahol nem szabadna elvileg. Hálapénz nélkül. Udvariasan tájékoztattak bennünket, hogy ez az egész nem az ő hibájuk, nem a kórház akarta, hogy máshová kerültünk. A polgármesterünk döntött így. Cseréltek egy szarabb helyre bennünket.
És mondtak egy érdekeset, szó szerint idézném:
Ha egy kupleráj nem működik, akkor nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat.
@keresztanya fabi(en):
Csókolom! Mi volt ma? Kicsit lemegyek a térképről (világvége, Büdipest) oszt mik történnek???
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az úgy kezdődött, hogy beígértem, hogy felveszem a férjem Heineknes pólóját. Ki is lettem kiáltva forradalmárnak. De úgy döntöttünk, hogy ma nem megyünk sehová. Aztán 10 perc múlva kellett. oda, amit írtam. Próbálnak normálisak lenni az orvosok, lásd véleményüket
@keresztanya fabi(en):
A Heinekken nem tilos! :) Még...
Sürgősségi Betegellátó Osztály? Nem mondták, hogy dokihoz nem egészséges dolog járni? Taigetosz 3.0 = Magyar Egészségügy...
Minden tiszteletem a megszállottaké, akik egyre kisebb létszámban, becsülettel ott próbálnak dolgozni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amit múlt hét hétfő óta megtapasztaltam, vannak akik tényleg becsülettel akarnak ott dolgozni. Igaz azzal a bizonyos kórházzal még nem voltak gondjaink, pedig nem nem nyerték el soha az év kórháza címet. Nem kellett soha élni a lehetőségemmel, hogy felhívjam a főigazgató főorvost, aki ismerősöm, nem kellett még a nevét sem kiejteni. Van egy két morci nővér (ettől függetlenül lehet, hogy jól végzik a munkájukat, szépen beszélnek a beteggel csak a hozzátartozókkal flegmák,), de előbb utóbb fel fog kopni az álluk az ilyenek nem fognak utólag sem kapni hálapénzt.
@keresztanya fabi(en): Helyesbítek, 2008 óta, csak most sűrű lett a "program"
@Gábriel angyal: Vannak szuper szabadstrandok is. Még Siófokon is. A szálloda ezek szerint más tészta.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Túlélted a hőséget? Drága, azért is Büdipest, mert mindenki idegyün pöfögényezni...
@a szív fészkei: ha jó a rugózása, vétek volna

31,4 a lakásban
Amúgy valaki mondja már meg, mi az a szukk, amit a poszt népdalosa fizetett hűtlen babájának?
@keresztanya fabi(en): Kimi Rexonában is utazik. Hja, több lábon kell izzadni, még neki is.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Volt itt valami érdekes a dögletességen túl? Én csak túlélni akarnám.
@a szív fészkei: Az enyémet is ellopták anno és nem lett belőle sem blog, sem újságcikk
De a részeg kapitányságvezető, megmutatta a yardon az összes bevitt bicajt, nézzem át. Mondtam, nincs közötte az enyém. No aszonta válasszak akkor egyet, akkor hagytam ott a picsába
@a szív fészkei: Hogy te miket nem tudsz, én Vichyben utazom dezodorilag. Sajna az adrenalin szintem miatt a 72 órással kibírom fél napig.
@a szív fészkei:
Csekk cica... :)) Jó fej a csajszi! Ma védte (kézzel, lábbal) a szakdoliját!

@keresztanya fabi(en):
Olyan vagy! Nem akartad feljavítani a statisztikájukat! :)
Na de elmondom a mai 42 fokos déli verős élményemet: hajszolódok két csomaggal ebben a Szaharában és két hajléktalan kínálgatja a FN-t az egyik közért bejáratánál. Mosolyogtam, hogy kösz, de nem kell, mire az egyik utánam szólt: Jó napot,köszönjük a mosolyát! Azta... ez is BP.
@keresztanya fabi(en): Csak véletlenül nyitva hagytam a tévé reklámot. És ott állt Kimitek a nagyon összeszokott csapata élén nagyon komoran. És a Rexonát éltették mindannyian.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Képzeld, hót kotta volt a faszi, kiment az irodából, a nyitott páncélszekrényében meg ott volt a stukkere. A körmeim szétforgácsolták a széket, úgy kapaszkodtam, hogy legyőzzem a kísértést
@keresztanya fabi(en): Tőlünk - és ez is Pest, New Lipy - zárt házban az ajtónkhoz bilincselt két azaz kettő bicajt loptak el, de lehet, hogy hármat. A férjeméit. Csakis a kis genyagéza szomszéd lehetett - mellettünk bérelt lakást - persze soha rá nem tudtuk bizonyítani.

Nem is vesz azóta jobbat, mert minek? Akkor olyan készséget kéne hordani bilincsre, hogy belerokkanna a cipelésébe. De most úgyse bicajozhat.
@keresztanya fabi(en): Nem mondod. Ritkítani a zállományt? Kezdd a nagyvaddal, a fejjel!
@a szív fészkei: komolyan megfordult a fejemben mi lenne, ha ellopnám, mikor vette volna észre
@a szív fészkei: Remélem a baranyai nem akar lecsapni a kezemről egy ilyen édi szőke, kékszeműt
sportarazzi.postr.hu/sportolok-eskuvoi-kepei-kimi-raikkonen
Jó éjt, szép álmokat mindenkinek.
@keresztanya fabi(en): Na ez csak egy halszagú rokon,nem teuton mámor!! :-DDD Asszonyban pláne semmi nordikus nincs, csalta is a Kimi, ha jól emlékszem...

Álmodj vele, nekem túl szabályos a lelkem! Én valami nagy bazi lucskos szivaccsal fogok.
@a szív fészkei: kurva fontos és kalcsörál...kalcsör hunnika avagy hülyegyerekek homokozó helyett fát aprítanak bugylibicskával és assziszik olvasható a göcsört?

brühühühühühühü

láttad a Michelle Bachman-t tegnap a Piers Morgan-on? na ilyen buta picsa még Levédiában sincs...legyetek büszkék mert a busz kék
FB-ról: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529241_320670014686462_2104781289_n.jpg
Parti Nagy meséje hozzá:

"Parti Nagy Lajos: Eccő a kerál reaébredett, hogy ügön szereti a cigánymeggyet

Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy rekkentőtős nyár lött, érett a gyümölcs, nem nízte, kormánytag-e a gazda, nem-e. Mária országába, aki vinni akarta valamire, Braziliátúl Baracskáig iparkodott és szerzett főváltva, kivéve a sok állástalan diplomást feszt, ki csak merengélt a pesti romkocsmák félhomályába. Ahelett, hogy béállt vón rakodónak meg soffőrnek, netán szervezett kikőcsönződés keretibe huszas truppokba elment vón meggyet szedni ahhó, aki iparkodó es vót meg szerző es, de mán allig bírta a roppant drága rabokval az idénymunkát. Eccő a kerál reaébredett, hogy ügön szereti a cigánymeggyet, minek akkó vót a szezonyja, másutt es, de Agárdon különössen. Mikorra öszveszalatt keráli szájába a gondolat, hála sajátos észjárásának és gyors alkalmazkodásának, mán tutta es, mi a megoldás. Üstöllést meg kőne tekénteni egykomájának és frissen kinevezett kultuszállamtitkárjának a mezőgazdasági vállalkozását, minek keretibe szemlét kőne tartani a cigánymeggyültetvény bétakarétásán, hejszen gazda szemle hizlalja a jószágot, ha gyümőcs es. L. Simon László uram kapott a ragyogó megtisztöltetésen, hejszen tutta, mit jelent az ű kistérséginek a személyes fővirágozásának egy ilyen vizit. Hanem hivatalos vóna-e az aktus vagy magán, kedves bátyám, kérdte a több lábon álló kultúrmunkás, mán csak avégett, mi legyen a tónus úgy a Kerálpárt, mind a Saját honlaptyán. Hogy ódott-e s baráti. Ódott hát, monta a kerál, ölég lesz, ha kedves családtagjaidval és a település pógármesterivel együtt fogadol, hejszen panyókára vetvel gyövök, magánkerálként, má ha nem vagyok alkalmatlan. De szerencsére nem vót az, le es ért baj vagy dugó nékül a birtokra, hun az ösmerkedés percei után elébb az L. Simon pincészet jó hangulatú megtekéntése lött napirendre véve, majd a fönnforgó meggyesbe látogatván a kerál szabálhont elbeszélgetett az állandó és alkalmi munkavállalókval. Ha mán e két magyar úr, a főd szerelmesei amúgy es ott vótak a terepen, az eggyik azt a magán­indétványt tette, ugyan kerüljenek az ű csemegeszőlő dűlője fele, oszt ellenőrizzék kicsinyég az eppen ződmunkát és gyomlálást végző dógozóknak, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek munkavégzésit. Úgy es tettek, bétértek oda kettesbe, minek előtte L. Simon, mint gazda a gazdának, előadta, hogy az ű képviselőségitül ez a rab-dolog mélyen független, mindig es avvót. Indokai a következők: ócsó idénymunkás drágáér sincs, ócsó rab meg van, amíg van. Mongyuk ménküdrága, hejszen még az állami fegyőrt es néki, a szegén magánfődbirtokosnak köll megfüzetnie, de ha tízsző illen drága vóna, Petőfi kolegával szólva, akkó es a rabokat választaná, ha má „ez a kérdés”, aki nem hiszi, válasszon jobbat."
@keresztanya fabi(en):

és ez?
sportarazzi.postr.hu/ezequiel-garay-megnosult

a szabóba, vagy aki kölcsönvette neki az öltönyt bele kellene rúgni...egy olcsó, vékony szövetből készűlt pantalló, amibe mi a frásznak zsebet varrni a nyavaj tuggya, és még a lába közti izzadság betét is kiláccik, érdekes módon az alsóneműje nem láccik át valószínű megoldották valami testszínű testhezsimulóval...így lehet nevetségessé tenni valakit aki egyébként nem érdemelte meg

brühühühühühühü
@keresztanya fabi(en):
sportarazzi.postr.hu/ezequiel-garay-megnosult
ezt profi módon lehet megoldani, a szabó varr egy térdigérő selyembetétet a pantallóba és az mindent takar, ha már a melegre való tekintettel ilyen lenge öltönyt adtak rá...így, ahogy a képen láccik egy "cheapshit" lett

brühühühühühühü
Fabius !

a téma javaslatom lenyúlta a vélemyénvezér...

kisajátítás szabadon (Derenk már valami?)
@a szív fészkei:
kösz, a grafológus nagyon szűxavú...

én annyit állapítok meg az összeset elemezve, hogy egy nagyon vékony és labilis gerincvonala van, a kisbetűk, azaz a szárak nélküli betűk olyan keskeny, szinte felismerhetetlen vonulatba vannak belekényszerítve, hogy az azt jelenti nincs semmiféle igazi belső tartása, sem tartalma és kurvára törékeny, könnyen sebezhető, sértődékeny, az összes többi betűk meg egy hatalmas felfuvalkodottságot és ugyanakkor ürességet is mutatnak valamint egy soha ki nem formálódó labilis egyéniséget ami gyakorlatban azt jelenti, nincs is egyénisége...egy egyre növekvő buborékba zárkózik amiből se ki se be de azon belül állandóan kavarog önmaga számára is megmagyarázhatatlanúl...nincs egyetlen szilárd pontja sem amiből kiindúlhat vagy ahová bemenekűlhetne

és

EGYRE ZAVAROSABB EGYRE VASTAGABB VOPNALAKAT HASZNÁL TÖRTET MINT EGY TANK DE NEM TUGGYA HOVÁ, MINDEGY IS CSAK TÖRTETHESSEN...

összességében egy üres bili amit napi vagy óránkénti szarral kell feltölteni ahhoz, hogy létezzen

brühühühühühühühühü
@rodeo36: Igen ez az ellipszise félelmetes, bele zárja magát valamibe, s kész is a totális elrekesztés mindentől,ami kívüle van. Hát nem csoda, hogy ennyire semmi valóságérzete sincs... és egyre kevesebb szál köti a reálishoz. Csak ránt mindenkit magával,ez a tragédia.
@a szív fészkei: ez nagy ziccer lett volna, ha egy külföldihez vitték volna el, aki nem tudta volna, hogy kié az aláírás, illetve hosszabb írást elemzett volna.
Azt írják itt, hogy Angliában fontolgatják, hogy bezárják az ajtót "bizonyos" EU tagállamokból érkező emigránsok előtt. Jó lesz sietni.
oglobo.globo.com/economia/david-cameron-cogita-fechar-fronteiras-paises-da-ue-em-crise-5380999
@tucano:
ha nem csak "csinálni valamit" alapon egy magyar grafológus "művét" tették volna közzé, mint ahogy mondod, és a fontosság nem is annyira az aláírás, mint egy legalább egy oldalas szöveg amit nem másolt hanem írta mert mondani akart valamit, hát az a megoldás és ott nincs mit mellébeszélni

egyébként -mivel rohadt sokat kellett kézzel írnom, szerettem ceruzával írni- az én írásom miután "beérett" szinte semmit sem változott az idők során mint ahogy az aláírásom sem, használok -úgynevezett- kézjegyeket is, a lényegük az, hogy soha senki sem tudja felismerni olyan aki nem ismeri vagy nem tudja ki írta...és ez a lényege is...

sajnos -az a véleményem- hogy egyre kevesebbet írnak az emberek és sok idióta sms meg a többi dilinyósság üzenet címén a helyesírást is meg az íráskészséget is tönkreteszi, pedig egy pillantás egy oldal kéziratra a lélek valós tükre...egy alkalommal valaki azt mondta a titkárnőnknek, mikor átadtam neki egy nagyon hosszú kézzel írt anyagot, hogy sürgős, hogy na most megtudja a magyarok istenét mert ennek az írását ember legyen a talpán...és a titkárnő aki évtizedek gyakorlatával a háta megett beletekintett az anyagba azt válaszolta: ez egy ragyogóan "kiírt" írás, könnyű olvasni (tudnod kell, soha semmilyen betűt nem hagyok ki bármilyen sebességgel jegyzetelek is) az áskálódó pofára esett...

a kézírás fontos, még a beszúrások és javítások is

egyébként ezzel a delinkvenssel kapcsolatban nem érdekel az írása, mert egy seggfej az "eredményei" alapján...a többi finomhangolás

brühühühühühü
@tucano:

isto é:
"— Eu estaria disposto a fazer o que for necessário para que o nosso país continue seguro, para que o nosso sistema bancário continue forte, para que a nossa economia continue sólida — acrescentou.
Cameron não é o primeiro a anunciar uma medida desse tipo. A Suíça, no mês passado, anunciou que limitaria a entrada ao país de cidadãos de oito países da União Europeia: Estônia, Lituânia, Letônia, Hungria, Polônia, Eslováquia, Eslovênia e República Checa."

então está Hungria nela...pelo em que base não se soubesse ainda más a seguridade nacional sobrelevará outras leies

kkkkkkkkk pra orbanzinho
@tucano:
ez nagyon érdekes:

LIVRARIA

Cadastre-se
Lembrar Entrar
Email Senha
Livros Mais Autores Mais Pessoas Mais Vestibular Mais Mais Mais
Buscar
O que você está lendo?
No Livreiro, você pode montar sua estante, compartilhar livros com seus amigos e descobrir qual será sua próxima leitura!

Aproveite também para ler trechos e opinar sobre os livros de que mais gosta.

VÉGRE VALAMI AMIT RÉGÓTA NAGYRABECSÛLÔK BRASIL-BAN
@tucano: a fiamnak és nekem van National Insurance Number Card-unk, és bankszámlánk is... biztos, ami biztos (fontunk, na az nincs)
@rodeo36: milyen jók is a soknyelvű könyváruházak Szent Pálban, ott vettem angol nyelvű szakkönyveket utoljára... az árak pedig Buenos Aires-ben a legjobbak. Lökött egy rendszer ez a peronizmus, keblükre ölelik az emberiséget, az állami egyetemeken mindenkinek ingyenes a doktoriskola... lehet, beiratkozom valamelyikbe, útiköltséggel és szállással együtt is megéri a bolondnak is. Évente háromszor két hetet kell ott-tölteni, valahogy így.
@épészmérnök:
mint olyan aki rendszeres antikvár látogató és szorgalmas vevő volt Pesten...akkor nyílt ki a szemem, amikor Lisszabonban mentem antikváriumba meg Coimbrában -többek között- mindenféle nyelven és főleg az eredeti nyleveken fellelhetők az világ összes nagy alkotásai és még ami befér...ott derült ki számomra milyen provinciális és hülye a magyar a magyar nyelvével és azzal hogy semmi más nem is érdekli -ja a rovások amik nem is írás csak körmicélés- Moszkvában az 1970-es években 1890-es kiadású kottákat találtam az antikváriumban a könyvekről nem is beszélve, úgy kellett kihúzni onnan magamtól nem akartam...a brazil és argentin kultúra és annak terjesztése egy külön fejezet a világban, mint tucano mondja évente több egyetemet avatnak mint magyarországon fülkéket a forradalomnak

brühühühühühü

ja és az amcsik azzal gúnyolódnak önmagukon, hogy az oktatási rendszerük még a magyarnál is szarabb (azaz a bányászbéka valaga alatt vannak)

ez másik brühühühühühühühü
@rodeo36: a magyar nyelv csodálatos és nem csak szerintem. :)

"amikor Károli Gáspár lefordította a Bibliát, akkor voltaképpen a Bibliáénál régebbi nyelvre ültette át a Könyvek Könyvét. Az archaikus nyelvváltozatokat vizsgálva feltűnik a közös jellemzőjük, nevezetesen, az ősiségük. Lett légyen szó óiráni, hun, szkíta vagy magyar megjelenési formáról, minden ízében fellelhető az archaikus forma. Így Károli fordítás nem nyelvfejlődést tükröz, hanem nyelvújjászületést. Ha pedig ez így van, akkor előtte a nyelvnek vissza kellett fejlődnie. Izgalmas kérdések egész sorát veti ez fel. Például miből lehet arra egyértelműen következtetni, hogy a magyar ősi nyelv? Milyen rokonságban, hányadán áll a többi, feltehetően szintén ősi vagy akár holt nyelvvel?

Nos, a nyelv évgyűrűként őrzi a történelmet. A nyelvek összehasonlításával sokan foglalkoztak már. Például a párizsi Sorbonne-on külön kutatást folyt annak megállapítására, hogy melyik nyelv őrzött meg legtöbbet az ős-műveltségből, vagyis az archaikus kultúrából. Hiszen ez egy olyan bizonyíték, amely talán beszédesebb még az írott történelemtől is.

Az ős-etymonokat vizsgálva azt találták, hogy az angol 4%-ot, a latin 5%-ot, a héber 5%-ot, a szankszrit 12%-ot, az őstörök 26%-ot, míg a mai magyar 68%-ot őrzött meg az ősműveltségből."
@Penivaldes: Jaja jövőhéten ismét lecsekkoljuk. :)
@rodeo36: Nyelvünknek különösen gazdag szókincse van, és bizonyosan nincs még egy olyan, amelyben eszperentéül, kizárólag e magánhangzós szavakkal lehet bármit kifejezni. De lehet játszani, és értelmes mondatokat alkotni úgy is, hogy csak a magánhangzós: Hatvanhat satrafa ballag a kanyarban, haza tartanak Hatvanba,
csak á magánhangzós: Ádám bátyám, pávát látván, száját tátván, lábát rántván, pávává vált, csak o magáhangzós: Sok bolondos dolgod volt kos! Okosodj most!
vagy kizárólag ö magánhangzós szavakat használunk. Ilyen "ördöngős röhögős" Hofi Géza: Rózsa Sándor paródiájában hangzik el.
De most őszintén melyik más nyelvben lehet ilyet előadni??? :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6Bjf9RYO_dc#t=317s
@rodeo36: Ezek is tanulságosak azért.

Mit mondanak nyelvünkről a külföldiek?

1480: MARCIO GALEOTTI, a Mátyás udvarába szakadt tudós humanista csodálkozva jegyzi meg: "A magyarok, akár urak, akár parasztok, mindnyájan egyazon szavakkal élnek." 1609: POLANUS AMANDUS, a Baselben élő kései humanista írja szenczi Molnár Albertnek nyelvtana megjelenésekor "Akadtak, akik kétségbevonták, hogy a zabolátlan magyar nyelvet nyelvtani szabályokba lehetne foglalni. Te azonban kiváló munkáddal alaposan megcáfoltad őket."

1790:JOHANN GOTTFRIED HERDER elismeri, hogy nagy kincs a magyar nyelv. "Van a népnek kedvesebb valamije, mint a nyelve? Benne él egész gondolatvilága, múltja története, hite, életalapja, egész szíve, lelke."

1817: GIUSEPPE MEZZOFANTI bíboros, aki 58 nyelvet értett s beszélt, többek között kitünően magyarul is (négy nyelvjárásban), Bolognában ékes magyar beszéddel fogadta József magyar nádort. O mondta Frankl Ágoston cseh nyelvésznek: "Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és a latinnal egy sorba helyeztek? A magyar! Az új magyar költők versét ismerem, amelyeknek dallamossága teljesen magával ragadott. Kísérjék figyelemmel a jövő történetét és a költői géniusz oly hirtelen fellendülésének lesznek tanúi, amely teljesen igazolja jóslatomat. Úgy látszik, a magyarok maguk sem tudják, hogy nyelvük milyen kincset rejt magában." Mezzofanti bíboros 1832-től a Magyar Tudományos Akadémia kültagja volt.

1820: JAKAB GRIMM, a történeti hangfejlődés törvényszerűségeinek felismerője, az első német tudományos nyelvtan megalkotója kijelentette, hogy a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.

1840: VILHELM SCHOTT kiváló német tudós: A magyar nyelvben olyan üde, gyermeki természetszemlélet él, hogy elore nem is sejtheto fejlodés csírái rejtoznek benne. Sok szép lágy mássalhangzója van. Magánhangzóit tisztábban ejti, mint a német. Egyaránt képes velos rövidségre és hatásos szónoki nyitottságra, szóval a próza minden nemére. Összhangzatos felépítése, csengo rímei, kifejezésbeli gazdagsága és zengo hangjai viszont kiválóan alkalmassá teszik, mint a tapasztalat is igazolja, a költészet minden ágára.

1840: N. ERBESBERG világhíru bécsi tanár: "Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság, és emellett szorgosan került minden közönségest, kiejtésbeli nehézséget és szabálytalanságot."

1848: N. SIMPSON "Levelek a Duna mellol" cikksorozatában így számol be a márciusi napok mámoros hangulatából a magyar nyelvről: "A magyar nyelv költői, gazdag, hangulatos... tele van lelkesedéssel, eréllyel, mindennemű költői célra alkalmatos, bátor, s mégis gyöngéd összhangzatos, dallamos és kifejezése tiszta."

1927: JULES ROMAINS , korunk egyik legnagyobb francia költojének szavai, amikor meglátogatta Magyarországot: "Mivel a magyar nyelvet nem értettem, minden erőmmel azon iparkodtam, hogy megérezzem. Úgy éreztem, hogy csupa erő. Nem ismerek ehhez fogható férfias nyelvet. Szenvedelmesen férfias."
@tucano: Ja too muchnak találják a kiáramlókat, főleg minket és a románokat. Lengyelek mennek is haza.
@rodeo36: Sajna, én nagyon leszoktam a kézírásról - ugye hajdan gépírónő - az a sikítozós - voltam, megszoktam ezt. Az én aláírásom nem olvasható nagyon régen, leegyszerűsítettem már mikor! A betűim is egyszerűsödtek, jóformán gyorsírásra - azt nem tudok - de férjem el tudja olvasni, mivel neki írok kézzel egyedül bevásárláslistákat, másnak nem is kell tudnia... Na, a gyerekeim is tudnak desifrírozni.
De szép hullámzó és gömbölyű az írásképem azért, jobbra tart és felfelé. :-DDD De van, hogy hagyok ki betűket.
@a szív fészkei: hát az én írásomet sem raknák ki példaképpen.
@Gábriel angyal: Ebben egyetértek veled, nem tudom,mit kell simfelni az anyanyelvünket.Szerintem is gyönyörű - nem annyira logikus,mint a francia,oké,nem világnyelv, mint az angol oké, stb. stb. - de hogy a világ minden nyelvét képesek lefordítani rá zseniálisan, az tény. És egy Baudlaire, Apollinaire csak több lett azáltal.dia.pool.pim.hu/html/muvek/LENGYEL/lengyel00001/lengyel00025/lengyel00025.html

Ez faszság: leszólni,lecsepülni, én büszke vagyok rá.
Kurvajó... [..]"Az unortodox politika válik majd normálissá

Gilles Bransbourg szerint a jövőben az unortodox gazdaságpolitika válik majd normálissá. A következő években az európai államok, kormányok – jobb híján, saját túlélésük érdekében – mindent elkövetnek majd, hogy a polgárok ne adósodhassanak el, de ne is gyarapodhassanak. A szakértő jóslata szerint a megtakarítások nem fognak semmit sem hozni a konyhára, ugyanakkor sarcolva lesz mindenki.

Az ex-bankár a kisbefektetők számára életveszélyesnek tartja a művészeti, az arany, illetve az érmék piacát. Elmondta, hogy példátlan mértékű infláció ment végbe ezen a területen, meggyőződése szerint a kis- és közepes befektetőknek ezt a területet messze el kell kerülniük. Hozzátette, hogy az ezüst és az arany is kezd roppant veszélyessé válni azok számára, akik az elmúlt évben szálltak fel erre a vonatra, kiemelte, hogy az arany pillanatok alatt le tud menni 1200 dollárra, miközben világszerte milliónyi kisbefektető 1600 dolláron szállt be."

privatbankar.hu/makro/divat-lesz-az-unortodox-europa-atveszi-a-magyar-modszereket-248685 Csak kitör a világforradalom, amit annyira vár Petőfink. És Orvbánnak/Mattolcsynak köszönhetjük. Alohá.
@a szív fészkei:
"Az ex-bankár a kisbefektetők számára életveszélyesnek tartja a művészeti, az arany, illetve az érmék piacát."
Azt hiszem Magyarországon egyre kevesebb embert érint közvetlenül, hogy hova fektesse be a pénzét. :(
Esetleg a villanyszámlába, hiteltörlesztésbe, gyerek iskoláztatásába vagy csak egyszerűen a közértbe. :(
@sanyoka: Kieselbachnál talán holnap lesz aukció. Állítólag csappan az érdeklődés rendesen... Van sok olyan ajánlat is, hogy aranyba fektetni, osztrák cég kínálgatja www.aranypiac.hu/gyakori-kerdesek - hát nem tudom.

De valóban a legnagyobb biznisz megvenni a krinolint.
süti beállítások módosítása