Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.01. 05:21 Fabius

Eü turizmus: mentő ablakából ismerd meg hazádat

Címkék: fidesz egészségügy betegszállítás

Nagy nap virradt Tündérországra, úgyhogy szeretném, ha a kávé után a reggeli bágyadtságot felváltaná a lelketekben a honfiúi-honleányi büszkeség. Mától minden jobb lesz, mondhatni tündérmeseszerű: érvénybe lépnek a kormánykatonák által nem látható, de ettől még 150 oldalon részletezett új tarifacsomagok, hatályos lesz az új Munka Törvénykönyv, és átszervezik az egészségügyet amúgy Molnár Lajos módra. De nem kell ezen csodálkozni, hisz Matolcsy a héten kidolgozott legeslegújabbnálislegújabb radikális növekedéscsomagja szinte csak Orbánné Lévai Anikó konyhapénzét hagyta tranzakciós adó nélkül, mert nem látott be a stelázsi polcra a viaszosvászon alá. 

Csodálatos új világ lesz ez, ahol az intézményessé tett hálapénzt már nem kell dugdosni, hanem oda lehet tolni nyíltan és büszkén. Feltéve, ha eljutottál a kórházig. Mert, ha az ellátási útvonalakat böngészed úgy tűnhet, nem a mentőszolgálat szállítja majd a betegeket, hanem az Ibusz fog társasutat szervezni Hegyeshalomból Szegedre, Tiszabecsről Veresegyházra a spórolás jegyében, nehogy már egyesével rohangásszon itt mentő és helikopter fel s alá. Most, hogy az egészségügyben található lóállomány felmérésén (WTF) sikeresen túl vagyunk, azért van minek örülni is. Például az fasza, hogy kórházsorozat csak a Jóbirosszbi van, mert a Csillagvirág Klinika példáján keresztül remekül be lehet majd mutatni egy súlyponti kórház kihasználtságát, ahová az ország ellátatlan részéből özönlenek a betegek, és akkora feritél a várólista, hogy Kalkuttáig ér. Képzeld el, ha még mindig a Szomszédok lenne műsoron, ahol Mágenheim doktor küzdene meg a legfrissebb kismagyar valósággal. 

szomszédok.gif

Szerintem a következő részben Vágási Feri egy kiszakított nyomdagépajtóval támadná meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot az LMP, 4K!, Szolidaritás hármas helyett, Etus nem mintázna több Orbán arcú miskakancsót Kerényi Imrének, Virág doktor a sarokban szégyellné magát mindenki helyett. Taki bácsi Lenke néni minden hánykolódása ellenére ingyen szállítaná a lépcsőházi betegeket a szegedi klinikára, a friss diplomás Julcsi éppen Ferihegyen imádkozna a Londonba tartó Wizzair gép ajtajához, hogy záródjámá', -  Budai: mitkeresJulcsiaWizerbe - mire Juli, az anyatigris, emigráló gyerekén feldühödve a keze alatt fekvő Selmeczi Gabrielláról nem csak a felesleges szemöldököt tépné le, hanem brazil fazontól az utolsó szempilláig mindent. 

Azt hiszem ezt a csomagot nézegetve, ezen a honlapon a lakóhelyünk szerinti ellátó kórházak távolságain merengve nekünk igazán csak egy kérdésünk lehet:

- Ne írjunk ki népszavazást, hogy jusson egy kis pénz az egészségügybe? Van felesleges 300 forintunk, esetleg odaadnánk.

399 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr304621688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt néztem, hogy ez a Ford-reklám a cikk része, vagy sem?
NERország,

ne légy beteg, ne légy munkanélküli, ne légy iskolás, ne légy ellenzéki, ne légy gondolkodó, ne lógj ki a sorból, mert ha igen,

MEGDÖGLESZ
@Pantagruel: ford bezárni készül ejrópában, tehát igazad lehet, unortodoxul. úgy magyarosan fejleszt :-)
@Fabius: basszus ez a TEK az a TEK? Akkor értem a nekik tolt milliárdokat...
Borravaló,mit cifrázzák hálapénznek...lesz adója,nyugtája?Mikor tartja majd a markát a tűzoltó;mert sikeresen oltott,a BKV-s,mert nem gyulladt ki a busz,metró stb.Jöhet a kilométerpénz ezerrel a mentőknek,(a sérültek nyertek egy társasutat,haladjunk a kocsi belseje felé!).Mind ezt állami segédlettel,ha nincs elég fizetés,szerezz magadnak.A csóró hátrasorol,mert lerí róla,hogy a cejgnadrágja harmadosztályú,ebből nem lesz lé...
Aki ezt a rendszert kitalálta, az nem volt normális, vagy soha nem dolgozott az egészségügyben. Ez csak arra lesz jó, hogy csökkentsék a betegek/sérültek számát, így hozva ki a 0 szaldót az egészségügyben.
Kíváncsi vagyok melyik Fideszes tetűládának van országos érdekeltsége a temetkezési szolgáltatások nyújtása terén?
Mert ezzel a rendszerrel csak ő fog jól járni.
Remélem a Bonsai Ducé vagy családjának valamelyik tagjának gyorsan szüksége lesz az új "betegellátási" rendszerre, és első kézből szereznek tapasztalatot róla, amikor valamelyiküket vég cibálják az országon.

Istenem, de szeretném látni a vezényló fejét, amikor a mentőben arról vitatkoznak, hogy merre, és hová vigyék.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): jó helyen kapisgálsz, úgy emlékszem, hogy a dicső mnb felügyelő biz. elnök bevásárolta magát az egyik temetkezési cégbe
jah, pénteki háziorvos betelefonálók a Bolgárúrnál, mind pénteki imélben kapták meg a tervezési, mikénti utasításokat, éppen időben a hétfői kezdésre :-(
komoly hiányosséga a posztnak, hogy a brazil fazon nem linkelhető...
@pubá:
Képmutató, álságos emberektôl csak ilyen rendszer telik ki. Az adóhatóság majd kényére-kedvéte válogathat, hogy kit hurcoljon meg, ha netán az elvtársaknak a kedve majd úgy tartja. Zsarolhatóvá kell tenni azt a réteget is...
Azismert népírtó ha élne,a fejét verné a falba,hogy mennyi pénzt energiát fektetett bele az általa utált embercsoport kiírtásába.Pedig milyen egyszerű és olcsó, meg kell szüntetni a kórházakat a gyógyszertámogatást és rövid időn belül eltünnek a betegek a "felesleges" kispénzű nyugdíjasok.A fenti réteg életét úgysem lehet életnek nevezni,hisz' már pénze eddig sem volt,hogy valami szépet is lásson a világból.
Igazságtalanok vagytok! Úgy rendezték az eü-béreket, hogy mostantól az ellátásra nem jut pénz, ezért duplán jól járnak az eü-dolgozók. Nem is lesz betegük, és mégis többet vihetnek haza. Igaz ugyan az is, hogy beteg híjján egy év múlva kirúgják a fele bandát, de ez meg érthető lesz annak fényében, hogy alig lesznek, akik igénybe kívánják venni a szolgáltatásaikat. Jöhetnek a piócás emberek újra.

No ezt a hajmát meg szoríjja kend a hóna alá!

Ez jön most, feleim!
Még néhányat alszunk,aztán egyszer csak, gázkamrában ébredünk.
Természetesen a fasizmus újjáépítéséről,továbbra sem beszélünk.Ami történik, az az evolúció felgyorsítása.
Most olvastam az Indexen, hogy míg nálunk unortodox módon emelkedik a telefonálás költsége, addig az ortodox EU-ban csökkentik a roaming díjakat.
És akkor ezt így hogy? A többi mától életbe lépő nemmegszorításokról már nem is beszélve.
A vezényló mikor jön már rá, hogy Kusza Szemmel rossz lóra tett. Vagy ezt az egyet találták az egészségügyben?
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

"...Istenem, de szeretném látni a vezényló fejét, amikor a mentőben arról vitatkoznak, hogy merre, és hová vigyék."

Mentőben??? TEK-tankban, mint Csaut.
@nandras01: Ja, de Kiflicsücsök fejére szabva, centrálisan a szájszervével.
Ezt az átszervezést nevezik Taigetosz 2.0-nak?

böktmb
@kormányzó:
"Ami történik, az az evolúció felgyorsítása."
Ne irkálj ilyeneket, mert jár ide egy szocáldarwinista, beleolvas, aztán megnézheted magad... :)
Nem kell rögtön megijedni. Nincs pénz, hát ki kell találni egy új adót. Dőlni fog a zsozsó és lesz az EŰ-re is .Tegnap láttam egy filmet.
Az volt a címe "Folytassa Henry". Na abban javasolta a kancellár a királynak, hogy vezessék be a "szexélvezeti adót." Minden héten kell adóbevallást adni. Biztos pénz, mert senki nem vallja be, hogy nem szexelt, vagy nem élvezte azt. Persze, lehet, hogy ez Kuszának nem jutna az eszébe.
@pumukli 12: Már gondolt erre is, most van kidolgozás alatt a mérőóra, amit kötelezően fel kell szerelnie minden férfinak.
nektek má' semmi sem jó...megigérték, hogy fejlesztik a túrizmust...most megkaptátok...mi kell még?

ja, hogy a célállomás nem eszményi? hát...mondjuk a hullaház és az elfekvő mellé az Aranypartot is betehetnék meg a Greshem lakosztályait?

brühühühühühühü
picsábamár, egy nyavalyám van, amivel néha muszáj elmennem dokihoz, mert a fulladásos halál elég szar - hát most nem vándorolhatok Pest közepéről Törökbálintra?! És persze előre bejelentkezés, sorbaállás! Ezek kitalálták, hogyan gyilkolják le a népeket, ez már biztos!:(
Nagyon remélem, ez majd ébresztőt fúj a nemleszünkgyarmatos békamenetes nyuggereknek is!
És akkor még vannak a naivák: nol.hu/belfold/angyan__valakik_fogjak_orban_kezet

Majd ő kiszabadítja a fényestekintetű királylányt, O. Viktóriát a sárkány rabságából és lészen újra minden szép és jó. Tehát aki némi emberi vonást - becsület?? - mutat, az ennyire reménytelenül hülye sajna. Na ezek után ahoj a bádogban!
@empatikus pszichopata: Már megbocsáss, de azok a nyuggerek nem azonosak a nyuggerek nagy tömegeivel. Ők a Kontúr Pál féle dísznyuggerek.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):Nem ló ,lipóton volt ápolt de bezárták.A lovak sokkal okosabbak.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Pillanatig nem gondoltam, hogy azonosak lennének, írtam ilyet bármikor bárhová?

Egy dolgot viszont nagyon nem értek! Miért kell flashmobot szervezni rekkenő hőségben mindössze 24 órával ezeknek a gyalázatoknak az életbelépése előtt? És hol volt a szervezés a tüntetésre? Nincs egy darab pol.marketing-szakértő sehol az LMP-Szolidaritás-4K házatáján? Kell az már megint, hogy "csak 100 ember" vett részt a tüntetésen?
Olyan egyszerű lenne az egész, csak le kéne másolni, ahogyan ez a gengszterbanda felépítette magát 2002 óta, függetlenül attól, mit hazudoztak össze abban a 8 évben!
Ez az egész átszervezősdi az intézménybezárások fedősztorija. Ugye, szavakban azért kell, hogy "racionalizálják" az ellátást. Holott be kell zárni 15 intézményt, ezt kell eladni valahogy. A másik fele pedig nem fog működni, pl Dél-Borsodot, a teljes mezőkövesdi járást Miskolc jelyett Egerhez csatolták, igy az egri kórházban kardiológiára 2 hónap helyett 3 lesz a várólista.

Az intézménybezárásokkal pedig pont 4 évet lennénk előbbre, ha nem őrjöngenek 2007-8-ban.

A lényeghez nem nyúltak: mindenki ezután is ott veheti igénybe az ellátást, ahol akarja. A területi elv ugyanis arra vonatkozik, hogy az INTÉZMÉNY honnan fogadja a pacienst. Honnan nem küldheti el. HA nem ter. ill. akkor elvileg elküldheti. De a paciens most is mehet akárhová - ha fogadják. Márpedig ha megkapja az intézmény utána az OEP finansziroztást, az orvos pedig immár legálisan a hálapénzt, akkor miért is ne?

(Akkor lenne igazi reform, ha azt mondanák: ha az illetékes ellátóhelyre mész, akkor ingyen mész. Ha máshová, akkor fizetsz. Kötelező. De ezt nem merik bevállalni.)
@a blikkről örökre kitiltott topi mackó barátja: "Ezt az átszervezést nevezik Taigetosz 2.0-nak?"

neem... ez a "Harakiri 3.1" országos stabilitási terv (nekünk még ez se sikrült elsőre...)

@poszt... az uccsó mondat jovicc:) 300Ft os népszavazás...

de általában az álami szolgáltatások nagyon "szívderítőek"
így boldogan adózik a paraszt, ha láttya hogy -amit nem lopott el a közgép- azt a kormány hatékonyan és jól költi el magas színtű KÖZszolgáltatáSOKKra...
@Fabius:

Te ezt nem érted! :)
Vannak haverek, akik betegszállítással foglalkoznak, kilóméterelszámolás alapján.

Ezt el kell ismerni, hogy muszáj ilyeneket csinálni, mert ha belegondoltok, a Nagy Nemzeti Inzultáció is egy nyomdaipari havernek segített.

Egyszerűen nem is értem, mit nem értetek ezen! Tündérországban ez így van. Itt van a HHH rendszer ismét! Éljen, éljen!

Él-jen Ráko-si! Él-jen Ráko-si!
Ja, bocs. Viktorunk van?
törökgábor posztot írt a saját "szakmai" munkájától egy példabeszédbe ágyazva.... dekódolom nektek...

"a győztes azért nyert, mert több gólt rúgott, ám ha a vesztes berúgja a helyzeteit, más lett volna az eredmény..."

= "a győztes azért nyert, mert több szavazatot kapott, ám ha egy másik párt több szavazót tudott volna mozgósítani, más lett volna az eredmény..."
Nem lehet költségvetést érintő kérdésben népszavazni. Így bármennyire is szeretnéd, nem lehet. Gondoskodtak a fiúk, hogy ne legyen még egy ilyen népszavazósdi, mint a ferinknél.
Ebben az egész magyar Hospital Travel történetben az a legszebb, hogy az átszervezésről készített dokumentum, egyetlen bötű változtatás nélkül több nyelvre lefordítva, simán megállja a helyét a világ bármely pontján, a sztendapkomedi műfajában.
Csak egy példa a területi ellátási kötelezettség listájáról, amelyen Dunapataj esetében a következő intézmények vannak kijelölve:
-Kalocsa Városi Kórház és Ri.
-Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (Szeged)
-Bács-Kiskun Megyei Önkorm. Kórház (Kecskemét)
-Szent Rókus Kh. (Baja)
-Semmelweis Halasi Kórház N. Kft. (Kiskunhalas)
-Balassa János Megyei Kórház (Szekszárd)
-Bethesda Gyermekkórház (Budapest)
Szakmai szempontból, nyilván többszörösen átrágott döntés eredményeként született meg ez a lista. Namost, a sürgős eseteket figyelembe véve belekalkulálták az urak, hogy 5-600 ezer kilamétert futott mentőgépkocsik is jelentős létszámban teljesítenek szolgálatot? Vagy ezeket egyenesen autómentőkre pakolják, nehogy bizonytalan legyen a megérkezés? Simlicska valamelyik cége, nyilván beszáll ebbe a bizniszbe (is). Evvel az egész agyabeteg rendszerrel, ugyan hogy akarnak spórolni? Ez is olyan baromság, mint a paraszolvencia kérdése. A háromszáz forintos vizitdíj miatt szana-szét tépték a szájukat, most meg mi van? Azt böfögték egyfolytában, hogy a hálapénz intézményét ki kell irtani a magyar egészségügy területéről, merhát, hogy megyünk mi Európa felé, ha az orvos zsebét a beteg tömi. Ehhez képest, most legalizálták az egész civilizált világ megdöbbenésére, unortodoxul. Lóvé nincs, stadion építést meg nem halaszgatunk csak úgy el, lófaszt! Majd fizetnek nektek doktor urak a girhesek, ha nem akarnak megdögleni. Persze ezt is a szokásos aljas, fidesz módon kifundálva. Döntse el a kórház vezetése, hogy mit akar csinálni, evvel mindenféle kormányzati felelősséget elhárítva magukról. Ha valahol balhé lesz, legfeljebb kirúgják az adott intézmény igazgatóját, oszt jóreggelt.
Az új munka törvénykönyvéhez: reggel nyolc óra, Lidl. A pénztárnál álló sor vége kikanyarodott az üzletből, a végén állókat már-már elütötte a 36-os busz, mire egy hölgy megkérdezte az egyik (ketten voltak) pénztárost, hogy nemelehetne-e nyitni másik pénztárat? Válasz: „ma hárman vagyunk, abból ketten itt ülünk” Takarékos egy cég, nem hiába hirdetik orrba-szájba, hogy ők aztán a magyar superbrand. Három dolgozó is ellátja azt, amit jó esetben hat se bír, ha összeszarják magukat akkor se.
2012 Magyarország..
@a szív fészkei: azt mégsem mondhatja Ángyán, hogy orbán maga a Nagy Fasz, csak finoman körülírta.
@Knósszosz:

Te is úgy írsz, mint aki nincs tisztában az ilyenekkel, hogy:

- A mi kommunistánk jó kommunista,
- ha mi zárunk be kórházakat, az jó, ha az MSZP, az nemzetgyilkosság
- ha mi lopjuk a pénzt tankerekkel, az jó, ha az MSZP csen Nokiás dobozzal, az nemzetárulás
- a 300 forintos hálapénz nemzethalál, nemzetgyilkosság, mi bevezetjük, hogy legális a hálapénz, az nem
- a szocik költségvetése, gazdálkodása pénzpazarlás, nemzethalál, hazaárulás volt, de mi megóccsíttyuk - ja, bocs, még a szocikénál is többe kerül? jabocs.

És biztos vagyok benne, hogy tucatjával tudná bárki sorolni a dolgokat.

Knósszosz, szerintem te se vagy ilyen naiv... :)
@a szív fészkei: Szegény kdnp-s ángyánnak muszáj azt hinnie, hogy orbán semmiről sem tud, sötétben tartják. Mert az elképzelhetetlen egy hívő számára, hogy a guru mindenről tudott és nemcsak hogy nem tett ellene semmit, hanem sőőőőőőőt.:D
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Nos, igen.
Igazad van, de nem gondolom, hogy naív lennék. Talán Áder esetében volt némi késztetésem rá, hogy ne fikázzam zsigerből, de majd elszámolok magammal ha hülye voltam. Az egészségügy meg rég óta egy hatalmas rakás szar, nem most kezdődtek a bajok. Ezek a zsenik csak bevégzik a folyamatot. Lásd Malév.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": a heti 168 órában van egy Ángyánhoz méltó őszinte riport "Orbánt fogják". /kár, hogy nem úgy folytatódik picsán rúgni/.
@Knósszosz: Ehhez képest a labancz Bécsben a Billában zárás előtt félórával, amikor a pénztáraknál négynél többen álltak, csak elvakkantotta egy vevő magát: Kasse bitte!!! És robogott ki sűrű elnézéseket kérve egy újabb pénztáros a raktárból annak a kettő vevőnek kinyitni. Mosollyal, önfeledten kattogva.
@Spániel: Pedig basszus, ezt kéne - jó, persze verem az Ángyánéval a csalánt - de ha már elindult, miért ez a visszazurück?? Röhejes, na.
@a szív fészkei: nincs visszazurück, Ahogy olvasom, sőt. Folyamatosan gyártja a jelentéseket. Folyamatosan dobálja a követ a vízbe aztán figyel. Persze nem történik semmi. Ezt is elmondja.
De erről nem kell tévékben beszélni, oda elég ez a műrutyutyus faszkodás is: www.borsonline.hu/20120701_rtles_pusztaromantika_parosodna_a_gazda
@Spániel: Ezért maximális tisztelet, de azt mondani, hogy Orvbán erről nem tehet, hisz olyan jó ember - kicsit abszurd nekem, na. Tudnia kell egy Fidesz-politikusnak, aki elmegy Alcsútra házhoz a szopásért, hogy miként működik a drága vezér.

Dobálja a köveket, ja ez szép és bátor tett, de tudnia kell közben, hogy a Vezér maga fagyasztja meg/be azt a vizet, hogy nehogy köröket vessen a kavics.
@Spániel: Más a szitu, de www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/tokody-ilona-ne-legyek-megint-szamuzott-2093783 Ha elkezdi az ember, akkor végig kell vinni. Akkor nem mentegetheti Orvbánt, a mindennek a mérgezett kútfejét.
Bocs et off, de jn az olimpia meg a szállodás londinerdressz: www.blikk.hu/blikk_sport/ez-lesz-a-divat-londonban-2093825 Mi kerül ezen a szaron 108 ezer forintba? az egészen egymillióba? A melegítők, pólók, rövidnadrágok, pulóverek, fehérneműk, edzőruhák és cipők összértéke bolti áron eléri az egymillió forintot. A kalotaszegi mintás felvonuló- és formaruhák pedig személyenként 108 ezer forintba kerülnek. Így egy versenyzőnk londoni ruhatára nagyjából 1,1 millió forintba kerül." Ránézésre is szar anyagú. Nem nagynevű dizájner agyalta, a nevet se kell tehát megfizetni.

Dobálják ki a semmire, a minősíthetetlenre a pénzt, közben az eü-t meg totál hazavágják pénzhiány miatt.

És ma kettőkor van tünti a Hősök terén a betegekért - ki ötöli ezt ki?? 38 fokban????
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Én már a Fideszes népszavazás idején megmondtam, hogy nagy faszságot készülnek elkövetni a demagóg kezdeményezésükkel. A 300 forintos vizitdíjra az akkori körzeti orvosom is azt mondta, hogy jó dolog, mert legalább nem unatkozó öreglányokkal kell foglalkoznia a rendelési ideje jó részében.
E mellett még plusz pénzhez is jutott. Ugyanez vonatkozik a Fidesz többi baromságára is.
Ha hagyták volna, hogy a szocik vezessék le a kórház racionalizálásokat akkor most nem rajtuk csattanna az ostor. Arról nem is beszélve, hogy a szocik és Molnár eü. miniszter még többé kevésbé értett is a dologhoz.
Ugyanolyan balfasz módszerrel közelítik meg ezt a kérdést is, mint a szárnyvonalak járatcsökkentését. Arra itt sem gondol a sok ecceri, hogy ha napi két járatra csökkentik egy vonalon a közlekedést, akkor ez még nem megtakarítás. Mert a vonalat ugyanúgy fenn kell tartani, a dolgozókat fizetni kell stb.
Az igazi megoldás a vonalak bezárása lenne, de ezt a Fidesz nem meri meglépni, mert ahhoz gyávák. Inkább folyik a mismásolás és a szar kenegetése.
Igaz, hogy az ország ebbe belerokkan, de legalább lehet szövegelni, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint a mocskos szocik, mert mi bezzeg nem zárunk be semmit.
@a szív fészkei:
Tudod, néha olyan érzésem van, hogy a multik sarcolása nem brühühühü kategória, még ha ők zokognak is ezerrel. Persze tudjuk, hogy hová vezet, mert a végén úgy is te fizeted meg az árát, de: folyamatosan leszarják a munkavállalók jogait, mert ha a másik oldalról kapargatod a témát, akkor meg van nekik engedve minden, szemben a bécsi Billával. Figyelj, demagóg duma jön: a bécsibillás béréért itt is szívesen kattogna a pénztáros kisasszony. De pont ezért van itt a lidli-penny-aldi tengely, mert itt szarrá keresik magukat, noha otthon sem megy annyira szarul nekik. Aztán az a vásárlói kultúra is hiányzik, ami arrafelé már rég kialakult. Itthon, ha egy-egy dühös vásárló beszól, hogy „nyissatokmá péztárot”, mi történik? Semmi. Néha még a főnök is helyreutasítja a nyájas vásárlót, hogy el lehet menni a francba a konkurrenciához. Na ez az, amit még sokáig kell nekünk tanulni. Ma már ez nem megy, egy kereskedőnek széleskörű szakmai tájékozottsággal kell bírnia, és az sem árt, ha képes a normális verbális kommunikációra. Mondjuk a nyolcvanas években elég volt két begyakorlott tő és (majdnem) bővített mondat egy eladónak, „nincs - hozzon blokkot”, de ma már más szelek fújnak, mert ugye ez már Európa. Vagy mégse?
@a szív fészkei: Én érintettség okán ki akartam menni a Hősök terére, de meggondoltam magam. A kormánynak most még az időjárás is a kezére játszik, mert nem hiszem, hogy pár száz emberen kívül bárki is kimenne agyat forralni oda.
Pedig a demonstráció célja nagyon jogos, és egyet lehet vele érteni. A fogyatékkal élők helyzete tényleg napról napra kilátástalanabb.
Ebben tényleg kezdjük utolérni a nagy testvérek (Kína, Azerbajdzsán, Türkmenisztán) szintjét.
@a szív fészkei: igazad van. Csak attól dobtam hátast, hogy végre itt az első óvatos kibeszélő, vagy kisuttogó. Ebben a fideszes ringlispilben már az is valami, ha egy kisveréb kiszédül belőle.
Nnna, ezt a szóképet emészd meg valahogy. Már nekem sem megy.
@Knósszosz: Ehhez kell egy olyan kormány is, aki széles ívben leszarja a munkavállalói jogokat, és első intézkedéseivel ellehetetlenítette a munkavállalói érdekképviseleteket. Most persze a Lidl, az Aldi, és a többiek nálunk kísérletezhetik ki, mi az amit a munkavállalók még képesek elviselni.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
nem vagyok roki, csak elkeseredett, de én is kimentem volna, hogy többen legyünk. A hőségben a bonyolult többszöri átszállás ittnonmarasztalt, de azt nem értem, miért nem lehetett elhalasztani?
@a szív fészkei: Tokody egy talpraesett szuverén csaj, egy ókovács a bokájáig sem ér fel. És ezt az egész operatársadalom tudja és szerencsére kiállnak mellette. Végre valami beindul.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Tudom, írtad, és mennék ki szolidarítani én is, de az, hogy emberek halomra ájuljanak a hőségtől, tarthatatlan! Írják a FB-oldalukon, hogy nagyon kevesen voltak tegnap.

Basszus, ez önvédelem: hát ilyenkor elmebeteg megy oda!! Hogy a bánatba nem képesek belőni egy emberibb időpontot - nem hőségriadós piros napokon ebédidőt, hanem mondjuk 6 körüli délutánit -, ha már hőségben kell szerintük demonstrálni. Az, hogy ilyen várható, simán megnézhető a neten, sőt anélkül is kiszaszerolható június-július lévén! Szóval az ilyenre mindig elmenő férjem is tegnap azt kérdezte, hogy komoly-e ez a felhívás, nem csak a Mattolcsyék szórakoznak???
@Spániel: Én sajnos érintett vagyok, még csak messze sem lakom, de a troliig való séta, és a Hősök terén várható hőmérséklet (ami nagy valószínűséggel alsó hangon 40 fok fölött lesz) arra késztet engem is, hogy ezt hagyjam ki. Pedig tényleg ott lenne a helyem.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
Igaz, igaz… Vánnyadt Vánnyadtovics Vinyov!
Pont ez folyik most. Három alkalmazott egy akkora kib áruházban? Múlt héten a Pennyben hallotam két strapaökröt (bocsánat-annak nézik őket) beszélgetni. Tuti négy óra volt (PM), mert akkor szálltam ki a kocsiból, épp híreket mondott a szpíker. Szóval kérdezte egyik munkatárs a másiktól:
-Te mikortól vagy?
-Hattól…
Nem kíván további hozzáfűzni valót a dolog, úgy vélem.
@Knósszosz: Igen, a Váci úti Kossuth mozi helyén - mit összeszavaltam ott fénykoromban suliünnepélyeken! - Aldi nyit, a Bajcsy-Nyugati tér környékén pedig Lidl. És aki munkát kap végre ott, az boldogan rohan, teljesítve a szarszemét feltételeket: Prágában volt, hogy pelenkában kellett a pénztársnőnknek ülni, hogy ne menjenek ki klotyóra a nap folyamán??

De basszus, egy kormány feladata, hogy ilyenben ne engedjen. Aldi, Lidl, Penny, stb.letelepedéskor kapjon egy áthághatatlan kiskátét, hogy ilyen kizsákmány elő nem fordulhat itt, különben nem jöhetnek. Pedig ugye kaszálnak, mert állandóan nyílnak újabbak, tehát megéri nekik...

A bécsi fizukhoz nem tudom hol vannak a billások - vietnámiak ültek főleg a kasszákban - pénzei. DE azért nekem se a Lidl, se az Aldi nem annyira hiperolcsó, mit mondjak. Vannak akciók, de azok máshol is.
@Spániel:
Szilveszter? Ha még Matuska lenne, az legalább csinált valami emlékezeteset. Mondjuk azért jókovácsra is fognak emlékezni sokan, igaz a mama sokat fog csuklani. Amit Tokodyval művelnek, minősíthetetlen. De akkor mit szóljon Székhelyi, meg akik ezek után kerülnek sorra? Hmm?
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): De hiába lenne ott a helyed, ha betegebbé tennéd ezzel magad!! Ez azoknak a sara, akik nem gondolták végig, hogy pont azokkal basznak ki ilyen barom szervezéssel, akikért csinálnák. Én - mondjuk egészségesnek tudom magam, de - nem kockáztatom a kimenteét, mert holnap anyámat ki látná el, ha én kinyúlok ma délután?
@Spániel: Igen, ez a tragédia, mivé züllesztették le a kultúrát ezek a mocskok. Mivé a festészetet, a színházat, lehetne sorolni... Aczél is forog a sírjában.

És hajrá Tokody, azért mégis neki van világhíre - nem hiába nyalják körül Miklósát a természetes orbánizmus nagy hívét - nem egy Ókovácsnak... Domingo se áll ki akárki mellett ugyebár.
@Knósszosz: Ez a Szilveszter is robbantott, ne mondd, hogy nem! És nem meg, kik maradnak ott a csataterén... :-((((
@a szív fészkei:
„Egy kormány feladata, hogy ilyenben ne engedjen”
Úgy biz’a!
De ahhoz kormány kell, nem Don Vittorio Kurvára Zártkörű Részvénytársasága.
Nem akarom idecitálni Rodeó, pontnak is beillő mondat befejezését.
Igyál sok ásványvizet-:)))
@a szív fészkei:
Hát, ha valaki büdöset fingik, ráadásul nagyot is szól, akkor lehet mondani…
@Knósszosz: Na msot ilyen akciókba kezdenek: "Szia!

Spórolsz az alapvető élelmiszereken? Olyan dolgokat veszel ritkán, amiket néhány éve még rendszeresen ettél?

Nem vagy egyedül vele.

A válság azonban nem győzhet le minket: péntek este elmegyünk együtt egy Andrássy úti vacsorára.

Találkozunk július 6-án pénteken este 8 órakor a Jókai téren (a Liszt Ferenc térrel szemben) a játszótéren.

Gyere egy Andrássy úti vacsorához öltözve, és hozz magaddal két zsemlét, egy májkrémet (és azt, amivel kened) meg egy üres sörösüveget.

Az akció körülbelül fél órás lesz.

Szerdán küldünk további információkat.

- - -

negyedikkoztarsasag.hu/csatlakozz/regisztracio "
@Knósszosz: Nekem a lakásban jó, van összvissz bent 21 fok. (télen ezért az isten pénzét kifizetjük gázra, de most áldás a magától hűvösség.)
@Knósszosz: Ilyenkor arra gondolok, na ez az apró kavics kiesett a rendszerből, most majd megindul a lavina. Kultúrában, eü-ben, oktatásban, közszolgra nem is merek gondolni.
Sajnos, mindíg pofáraesek, mert az egzisztenciális félelem még összetartja az erőket, pedig szerintem mindenkit nem lehetne kirúgni, ha minden elégedetlen nekilódulna.
Talán az új munka tv.könyv ébresztőt fúj.
@a szív fészkei: jajj, beh irigyellek. Nálunk a "hüvös keleti fekvésű" nappaliban van 29.
Úgy kiváncsiságból megnéztem Szócska Miklós életrajzát. 29 évesen végezte el az orvosi egyetemet 1989-ben - előtte nincs emlités felsőfokú tanulmányokról - ehhez képest "1991 - 2009 Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ egyetemi adjunktusa, igazgatóhelyettese és megbízott vezetője" Csak nem 2 éves diplomával lett egyetemi adjunktus?
"1992 - 1993 Egészségbiztosítási Alap felügyelőbizottsági tagja"
Átvette a diplomáját, és 3 év múlva egyetemi adjunktus, FB tag. Tudhat valamit ez a faszi. (Ha nő lenne, felmerülne a kérdés, hát ezt meg ki bassza? De nem nő. )
@a szív fészkei:
Szerinted keresztanyámat vihetem? 86 éves, és Michelin csillagos a marinírozott csirkelába.
@DarthVader: miért vagy ilyen nősoviniszta? férfiak nem basszák egyamást?
@a szív fészkei:

Nincs Ángyánnál semmiféle visszakozz. Okos a faszi és kiskaput kínál a főnökének, mert ismeri:

Mondd azt Viktor, hogy nem tudtál semmiről, és mássz ki ebből amíg lehet.

Egyébként abban a pillanatban, mikor a legutóbbi jelentésben leírta, hogy Budai és Fazekas tudta miért kell a BNPI pályázatot visszavonatni, és őt magát Tállai nyomás alatt tartotta ezért, szóval abban a pillanatban a reteszt rátolta a visszavonulás kiskapujára izomból.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): "...Istenem, de szeretném látni a vezényló fejét, amikor a mentőben arról vitatkoznak, hogy merre, és hová vigyék."
Ilyet sohasem látnál, hiszen nekik ott van a luxus módon felújított Honvéd kórház! Látod csak ennyi változott. A szocializmusban volt Kútvölgyi a fejeseknek, most van Honvéd.
@Fabius: Lécci szedd ki az ugráló animációkat, mert olvashatatlanok miatta a szövegeid. (A másikon már többen is jeleztük.)
ehh, forr az agyam az idő miatt és ezek a fszok miatt is, csend és végtelen keserűség minden felé, vezénylóék remekül kihasználják az emberek fásultságát és csalódottságát, pont ezek miatt kirobbanthatatlanok lesznek. Túlélő és menekülési üzemmód bekapcs.
drága szeretett miniszterelnök elvtárs is észak-koreán át menjen haza egyszer. persze nem zavarna ha eltöltene 30 évet egy ottani munkatáborban és mi az életben nem látnánk többé...
felőlem viheti a sleppjét is, sőt vigye is...
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

Pontosan.
Sokan azt felejtik el, hogy a Fidesz ellenzékben megtorpedózott minden haladónak szánt vagy pénzspórolós kezdeményezést, de a herdálósakat meg mindet megszavazta.

Szóval nem voltak ők jobbak, és sokan elfelejtik, hogy a jelenlegi vezérpártnak legalább annyira sara az a helyzet, amivel indultak, mint a szociknak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Költségvetést érintő kérdésekben soha nem lehetett népszavazni. Aztán 2008-ban kiderült, hogy ehhez csak egy Alkotmánybíróság kell. Ennek jelenlegi összetétele mellett nyugodtan kijelenthetjük: ehhez csak egy vezényszót kiadó Orbán Viktor kell.
@Spániel: Alapból nem lent a városban lakunk, ez mínusz öt fok. Nagy mázli, tényleg, belátom, ugyanakkor tényleg ez is kurva szívás.
De alattunk a pince - amit ugyan szigeteltünk, de akkor is így hűt. Mostanig flippflopp papucsban voltam, de kezdett fázni a lábam.

Na most ezt azért képzeld el ezt mínusz 20-okban is! A kocsonyánk simán egy éj alatt megdermed, ha leteszem a felsikált konyhakőre... A bor pincehűvös marad odaállítva. Télen-nyáron 32 ezer örül fizetek a Tigáznak. De oké, nem kell ilyenkor kondi. :-)))
@Fabius: Alkotmánybíróság attól a naptól kezdve bárcás.
@Fabius: és ezt ők is tudják, hogy ott rohadnak a bezárt pajtában, 40 fokban? Mert reakciót eddig csak a Nyírő üggyel kapcsolatban olvastam, amit a külképviseletek hozzáállásáról határoztak meg

nol.hu/belfold/a_kormany_nem_kivan_a_nyiro-ugyben_vitat_nyitni__csak_magyarazkodik
@hamucipő:

A másikból kivettem, de ez marad, mert nélküle értelmét veszti a poszt.
@Spániel:
Ezt, hogy érted?
Mert én nem látok semmiféle namosmáaztánelég típusú összefogást, sőt!
Az új MTV leegyszerűsíti a seggberúgást. Sógorom vasutas, volt vagy öt féle szagszervezet náluk, az egyikben próbált kis vezetőként működni. Aztán rájött, hogy megy vissza másik vezetőnek (mozdony), mert nem veszi be a gyomra a mocskot. Becsületes fajtának született a szerencsétlen. Addig, amíg a szakszervezet gyök nulla (minden szinten), addig itt nem lesz semmiféle ébresztő. Ébresztő! Bocsánat, nem téged akartalak piszkálni, de szerintem ez csak álom. Ha volna szagszervezet, akkor például nem engednének el egy Szilit (V-43), kör IC-t teljesíteni a Keletiből, Hatvan-Miskolc-Tokaj-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Bp.Nyugati vonalon, majd nyolc órás út a vezérnek, pisálni sem tud leszállni. Nem beszélve arról, hogy ha nincs szerencséje, és nem ’Papagáj’ húzza a szerelvényt (sárga-kék festésű vasak, van bennük klíma-már ha működik), akkor ott eszi meg a fene, mert a vezérállásban van vagy 45 fok. Tudom, voltam párszor nyári fordában vele. Na, ilyenkor hol a francban van a tetű szagszervezet? Ha nincs háttér a melós mögött, mehet ő francba a szájtépésével.
Már pedig a szagszervezet mint olyan, max büdös, cserébe semmire se jó.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Üdv Efendi! Maga merre szlopálta Artois kisasszonyt, he?
@Spániel:

Ángyán elmondta azt is, hogy érdemi reakció vagy cáfolat nem érkezett azóta sem, se a csákvári földek elosztására tett állításaira, se a legutóbbi tanulmányában leírtakra.

Vagyis igen, tudják hogy a hullaoszlás fázisában vannak, ezért ugrottak ki a buliból a balatonvilágosi fideszesek, és ezért dobatta vissza Rogán is az alkalmazottjával a nyertes pályázatát.
Tegnap a földek magyar kézben tartása, ma meg az egészségügy reformja ellen szólal fel a balliberális eszmerendszerbe a jelek szerint igen szilárdan betagozódott Fabius. Ha a köpködést befejeztétek, várjuk a posztkommunista oldal alternatív javaslatait.

Mielőtt nekiláttok, egy átgondolásra érdemes gondolat. Az elmúlt nyolc évben talán nem kellett volna nyakig eladósítani az országot. Másrészt talán nem kellett volna az IMF-től kezdve az EU-ig az összes nemzetközi szervezetet, a befektetőket, a multikat stb. az ország ellen hergelni hazugságokkal. Csak ezt a két akcióját kellett volna kihagynia a liberálbolsevik intervenciósoknak, és akkor most lenne elég pénz az egészségügyre. Az egészségügyre is.
@elmeherceg:

Lassíts, olvass, értelmezz:

"Az RMDSZ kis parlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke vetette fel. Szabó először arról beszélt, hogy Kövér László erdélyi kampánykörútja Bihar, Szatmár és Kolozs megyében rontotta a magyarság választási esélyeit. „Alapítsunk mi is pártot Magyarországon, lássuk mit szólnak hozzá!" – jelentette ki Szabó Ödön."

Innen nézve ahol én ülök, ezt úgy hívják: revans Kövér Lacin és a kormányon :-))

Ha ezt meglépi az RMDSZ akkor lehet fogadásokat kötni: milyen gyorsan kerül vissza a lakcím megkötés a választási törvénybe.
A legszebb, hogy annak idején nagy tiltakozás volt a vizitdíj miatt, mondván, hogy az egészségügy nem üzlet. Most nincs hivatalos vizitdíj, helyette van hivatalos hálapénz.
@Knósszosz: Biztos tudna használható tanácsokat adni, mint az idősek általában!

A lábat - az a kapirgálós - látni se bírom, sajna. De pl. úgy szoktam, hogy a csirkéből főzök Újházyt, aztán belőle a megszárogatott husit kirántom 2 in 1 alapon. Nagyon finom zamatos lesz és biztos nem marad nyers. Az olajat papíron keresztül leszűröm és újra használom, stb. Szóval trükközök én is, naná.

Most egészen őszintén, olyan étel nincs, amiről látványosan nekem per pill le kéne mondanom - ergo eddig se ettem full luxust. Tehát valahol nem lennék ott hiteles, mert mondjuk a csirkeszárnyat mindig szerettem már lánykoromtól, így nem tekintem zuhanásnak, ha olyat sütök: Obama is azt eszi Super Bowl-t nézve. :-DD

Parizert régen szer/ettem, de amióta elolvastam, mibul van, többet de nem eszem, inkább kevesebb minőségibb sonkát, szalámit. Gyümölcs, zöldség kerül - most csinálok tököt - csirke, pulyka, sertés is, sőt még viszonylag finomabb kenyér is. Borjút régen se , most se.

Viszont régtől nem veszek mirelit készételt, zacsis izéket, chipseket, kólákat, lónyálakat és a csokit is inkább kapom. Nem kávézok - így se alszom - nem iszunk drága piákat, nem bagózunk. Ez e semmi összeg azért.

De elhiszem, hogy sokaknak már radikális a romlás. Bár azt viszont nem, hogy a szarokat ne lehetne leépíteni a bevásárlásból. Régen mi is orrba-szájba tecsóztunk, osanoztunk kéthetente 40 ezerért - találtunk öt-tíz évről számlákat - és fogalmam sincs, mire basztuk ki ezt a rengeteg pénzt! Aztán nem is annyira a zsé miatt, hanem a millió E-adalék okán felhagytam a készételekkel már elég régen...

Maradt a piac - a Lehel még olcsó fővárosi viszonylatban!! és mindig vannak akciók pl. a tejes-sajtosoknál, sokszor írom, hogy fillérekért adnak francia, olasz, dán sajtokat - míg az egy eurós, kínai és ilyesmi boltok az illat- ill. vegyszerekre. Persze, mázlisták vagyunk, anyám környéke ötmillió mindenféle bolttal van ellátva.

Tudom, hogy nem mindenki ilyen szerencsés és nem tud spórolni ekképp. Mert a lányomék szerint a tecsó,osan már abszolút nem annyira jóárusított.
@Spániel: "Tokody egy talpraesett szuverén csaj, egy ókovács a bokájáig sem ér fel. És ezt az egész operatársadalom tudja és szerencsére kiállnak mellette. Végre valami beindul."

Nem kene ezt a dolgot igy tullihegni!!!

Tokody csak egy(!!!) azon volt Fidesz-, (de inkabb foleg) Orban-fanatikusok kozul, akiknek most esett le a halyog, amikor felreallitjak / kihasznaljak oket.

Csak peldakent paran:

Tulassay a nagy 2006-os Nemzetikonzultalo. Plagi bacsit csak a holttesten at lattak megmenthetonek a fonokek, igy Tivadar bacsi mehetett a levesbe....-> nyugdij, meg a testvere is megalazva egy plagium-botranykaval...

Szeremley a volt udvari foborasz, a korabbi 500-600 ha fold helyett most 90-et kapott... -> elhagyna az orszagot...
(Aki epp Las Palmasban tartozkodott, amikor expediciot szerveztek Rakoncay, es kenuja megmentesere...)

Tokody Ilona a nagy Orban-rajongo, most Viktor egyik samesza picsazza ki az Operabol, es kap olyat, hogy "meztelen futbalhulligan". -> meg kuzdeni akar az igazaert...

Azert hadd ne sajnaljam oket, vagy epp lelkesedjek ilyen "hosokert"!
Angyantol se vagyok elajulva, de ha jol emlekszem ott epp forditott volt a sorrend. Vagyis eloszor valtoztatni akart hazon belul, es aztan tettek ki a miniszteriumbol, es fontolgatjak meg mindig a kizarasat a Fideszbol....
@troll ellenpólus:

Lassan rázódsz vissza a formádhoz. De amíg a tegnapin csak ásítottam, addig a mai a liberálisok felhergelték az IMF-et és EU-t szövegen már elmosolyogtam.

Fog ez menni.
@Fabius: hiányoltad azt az egyszerit ott fenn, most jobb, vagy inkább hiányozna tovább? :-)
én az utóbbit szavazom ;-)
@DarthVader: És??? Nem nő.Nagy ügy. Szájer pártja nyitott. Mindenre.
@Fabius: Igen, ezért mondom, hogy bátopr és riszpekt. De ne nézze hülyének az embereket azzal, hogy kínálja a kislisszolnivaló mesketét.

Ami ma történik és ami eddig történt, csakis és kizárólag Orvbán Viktor miatt, tudtával és parancsára történt. Ennyit azért már Mari nénje is a bögrecsárdájában.
@butus: Kútvölgyi is ott van nekik. Honvéd meg, na tudod, amiket ott tapasztaltam és egy bennfentes, ott sokáig vezetőként dolgozó orvos családja is megélt a papa bőrén, kishíján a halála árán - hát reményt ad arra, hogy Orvbán hamar megmördelne ott.
@Fabius: és ha az a párt nem a fidesz ellenére van?
A sok induló eleve az ő monolit pártjuknak kedvez, hát még ha koalát is lehet kötni az új párttal?
@troll ellenpólus: Orvbán kinek az intervenciósa? Isztánoké? Mert amit ő elkövet, az már a tatár felégetési technika, nem is lerohanás és elfoglalás.
@Fabius:

'Visszanyal a fagylalt.' :)

Lehet, ugrik a kettős állampolgárság is.
@a szív fészkei: a kedves vezető nem tudott semmiről régi és uncsi lemez ez, és még csak nem is a magyarok találták ki
@simple observer 1.0: persze ez így ebben a formában is igaz, sőt, még lehetne sorolni, hogyan lett fideszbérencből legnagyobb ellenség. Tokodyt sem féltem, hogy éhenhal, összekornyikálta hátralévő életére a betevőt.
DE: legalább elindult az erozióóóóóó, ,örüljünk már ennek is egy kicsit.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Drága vagy
Sőt szuterénban, szívószállal látom a napot is... :-DDD
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Sztálin is mit össze nem dógozott éjjel, kivilágítva a Kreml ablakát Mozskva fölött, aztán nem tűnt fel neki évek alatt se, hogy kihal körülötte a párt és az ország! Nem tudott ő se soha semmiről. Berija önjáró volt, na ja.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): sokáig úgy gondoltam, hogy a nikkem valami olyasmi, mint amikor gyurcsány elvtársat szemkilövetőnek nevezik nyilasék, de nem. Úgy tűnik, ez maga a véres valóság. Ezek valóban tömeggyilkosságra készülnek. :(
@milyen szép a Vértes, ó: Na, neee!!! Mi lesz a két-hároszázezer izraeli szavazóval??????????? :-DDDDDDDDDD
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Na ezért nem kell váteszkedni. Bejön a legrosszabb jóslat is.
@elmeherceg:

Amit idéztem azt elég nehéz másképp érteni. Ráadásul a most lezajlott választás utáni kommunikációja is elég egyértelmű volt az RMDSZ-nek. Kövér ellenük kampányolt, az eredménye látszik, ez meg a revans lehet. Ennyi.
@Fabius: Nem lesz Stefi többet? Jelzem, nekem még van a hűtőben.
@troll ellenpólus: Te olvasod is a posztot vagy csak értelmetlen baromságokat vagy képes kiböfögni magadból? Szerinted ki balhézott össze az IMF-el és az EU-val? Persze a sötétben bújkáló mocskos liberálisok mi? Ki fordult az IMF-hez és az EU-hoz 2008-ban? Ki rúgta velük össze a port 2010 után? Gondolkodj, mielőtt hülyeségeket írsz. A multikat pont a mostani vezényló tábornok és és dicső gárdája üldözi el az országból. Szerinted az utolsó termelő beruházások (Mercedes gyár, Audi gyár és fejlesztő központ) mikor jöttek Magyarországra? Az, hogy a vezényló tábornok kéjesen állhatott a Mercedes gyár avatóján, az melyik kormánynak volt köszönhető? Azt ne mondd, hogy a Bonsai Duce intézte a dolgokat, mert 2008-ban, amikor a Mercedes gyár alapkövét lerakták, ő még a parlamentbe sem volt képes bejárni. Innen folytasd kicsi rigó.
Az egészségügyet is az előző kormányok akarták még rendbe tenni, de a vezénylovad és szabadcsapatai bőszen torpedózták meg a hozott intézkedéseket, azzal amit @spontan idézett"hogy az egézség nem üzlet". Most van helyette neked hivatalossá tett hálapénz. Most ez így jobb?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ha trollról beszélünk nem az a választás, hogy legyen vagy ne, hanem a milyen formában legyen. :-)

"Ellenpólusként" annyiszor beszopta mindenki, hogy csúsztam a röhögéstől :-D De most csak árnyéka önmagának. Lehet melege van.
@simple observer 1.0: Nagyon sokan nyalták a fenséges segget, ja. Beszopva, vagy úgy téve, hogy beszopták azt a hazug, hamis nemzeti meg egyéb blabla dumát. DE valamit mégis lépnek ellene, míg a többi kussol látva mindezt. Ez elismerésre méltó, és muszáj felkarolni, mert még mindig sunyít a legtöbb jobber mélyen, egyetértést mutatva ilyen mocsokságokkal.
Ha végre leesett nekik, ahajdani fanoknak, hogy milyen ember ez a kedves vezér, annál jobb, nekünk nem hisznek, legalább maguknak higgyenek!

Ángyánnál te honnan tudod azt a momentumot, amiért elkezdte a cirkuszt? Mi oka volt a szent Grálért csatázáson túl?
@Fabius: Ja, akkor ez ellenpólus és Stefi két külön entitás? Szóval ez nem coming out.
@Fabius: Csak tudod, annyi hajmeresztő ötlet vetült már fel, amire azt mondtuk, na, ezt azért már biztosan nem.
Azután megcsinálták kétszer annyira hajmeresztően.
De ne legyen igazam.
Legyen az, hogy vegyünk fel hitelt, ahogy eddig is, és akkor lesz pénz mindenre!

Hú de jó lesz. Eddig is milyen jó volt.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Arról nem is lehet vita, hogy ki az, aki lejáratja az országot és elriasztja a befektetőket. Szerinted ki az, aki teleordítja a világot azzal, hogy nálunk nincsen demokrácia, nincs jogbiztonság? Talán a kormány? Segítek: nem, nem a kormány. A nemzeti kormány nem tesz ilyet. A nemzetietlen ellenzék az, amelyik ilyet tesz. Magyargyalázó konferenciákat szervez Berlinben, az országot közép-ázsiai diktatúraként bemutató meghallgatást tart az EU Parlamentjében Brüsszelben, a magyar népet elmaradott, középkori csürheként bemutató újságcikkeket jelenít meg Párizsban, és mindeközben a jolly joker nácikártyát kijátszva jószándékú kongresszusi képviselőket igyekszik Magyarország ellen hergelni Washingtonban. Szerinted ki tehát az, aki az országot lejáratja és a befektetőket elriasztja innen? Csak nem te meg az elvtársaid?

Ami meg az egészségügyet illeti, nyilvánvaló a frusztrációd a témában. A Mengelica által vezetett "egészségügyi reform" - valójában a roskadozófélben lévő, de még működő egészségügy ezermilliárdjainak ingyenes, ELLENTÉTELEZÉS NÉLKÜLI átjátszása külföldi "befektetők" (értsd: liberálbolsevik érdekkörök) kezébe - az ország, és különösen a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok halálos ítéletével lett volna egyenértékű, bár kétségkívül megkoronázhatta volna a hazai "liberálisok" 20 éves országpusztító ámokfutását. A Fidesz legnagyobb tette volt a rendszerváltás óta, hogy ennek az ördögi tervnek volt bátorsága az útjába állni.
Javítsatok ki ha tévedek, de ha jól olvastam ami elérhető, nem arról van szó, hogy közlekedési balesetnél vagy otthoni rosszullétnél a mentősök beütik a GPS-be a tüneteket és a sérült testrészeket az pedig kidobja, hogy indulj el dél felé és az első körforgalomnál válaszd a harmadik kijáratot. Az életmentés továbbra is helyben.
De a lista alapján az, hogy addiktológiai kezelés vagy gyerekpszichiátria, idegsebészet esetleg csecsemőszívsebészet nincs minden sarki kórházban az teljesen ésszerű. Szakembereket és eszközöket jobb 5 helyre mint húsz helyre beszerezni és fenntartani, helyiségekkel egyetemben.
Majd ha olyan marha termelékenyek leszünk - vagy szerencsések mit az arabok - hogy ömlik hozzánk a pénz, akkor majd megengedhetjük magunknak az egy érsebészet / 10km2-t vagy súlyos égési sérülteket ápoló speciális osztály és személyzet kialakítását és fenntartását minden 20 km-en. Addig ami van azt ne szórjuk szét. Végsős soron kiképezhetnénk minden körzeti orvost sürgős májtranszfúzióra, nemde?
Túlzok, persze, csakúgy mint ez a fideszesen hangulatkeltő cikk is.
Nem kellene Orbán módjára mindenbe belekötni, a belekötés kedvéért. Vagy mert narancssárga a sapkája.
És persze a lényeg tövábbra is a részletekben rejlik, se az írás se az én általánosításaim és kiragadott részleteim nem mondanak lófaszt se (ami lehet hogy nem jó példa itt, mert azt már konkétumilag is tudni fogjuk mennyi és hol van az egészségügyben, talán az lesz az egyetlen egyértelmű dolog a témában mostantól).
Szóval a részletekben, pl. szülészetek ügyében más az álláspont mint addiktológia vagy transzplantáció esetén. Meg az se matematikailag eldönthető, hogy egy belső vérzéses beteget gyorsan vigyünk a közeli általános kórházba, vagy lassan a speciálisba, ahol tapasztaltabbak.
Sommásan ítéletet hozni egy tényező alapján ökörség (hagyjuk a lovakat).
@Spániel: "DE: legalább elindult az erozióóóóóó, ,örüljünk már ennek is egy kicsit."

Nem vitas, ennek egyutt orulunk...
@Knósszosz: félreértettél, pont azt írom,hogy hiányolom az aktuálisan érintettek felzúdulását minden téren. Néha kiköhög valaki a kórusból, de igazi odabaszás nincs. Ángyán is becsomagolja a kőbunkót. Hogy oda süllyedtünk, most már a félelem tartja vissza a zembereket egy megmozduláson való részvételtől.
Azt írtam, kipotyognak kavicsok, ami után nagy kőtömbök szoktak lepotyogni normális esetben . De mi nem vagyunk normális eset. Mi mindent benyelünk, nagyokat sóhajtozunk otthon, itt puffogunk egy kicsit, sokan még tapsolnak a kormány tündérmeséjéhez.
A szakszervezetek pedig érdekképviseleti szervek. Érted? A saját jól felfogott érdekükben mindent képviselnek, még az ellenérdeket is. Csak meg kell nézni egy szakszervezeti vezető zavart hazudozásait egy riport közben.
A melóson meg a nem VIP betegeken a megreformált egészségügy segít a Fabius által leírtak szerint. Hulljon a férgese, aki nem bírja ki Komáromtól Sátoraljaújhelyig, meg is érdemli.
@Jofiu: májtranszfúzióra csudát, .. úgy értem transzplantáció, persze, szép is lenne, ha csövön át lehetne adni, hehe
@troll ellenpólus: kisfiam, éltél te már az emútnyócév alatt?
Nem orbánék rohangáltak ki árulkodni feszt? Ja, hogy az egy jó árulkodás volt, ez a rohattkomcsi meg rosszárulkodás. Értem. Biztosan csak a meleg miatt lett lila köd a szemed előtt, ha elmúlt, gondold át mégegyszer amit fent írtál, mert most ebben az állapotodban több füled van, mint agysejted.
@a szív fészkei:
Akkor maradjunk picit OFF-nál.
Sok minden van mit rettenetesen gyűlölök, de nincs rettenetesebb, mint a tecsó. Nekem tetszik az UV-zöld színű kiemelő filc, de kevésbé támad gusztusom rá, ha a tálcás csomagolt darálthús pompázik benne. Ha csak egyszer tapasztaltam volna meg eme vakító fényjelenséget a tecsóban, akkor azt mondanám, egy hanyag dolgozó elfelejtette kibaszni a szemétbe. Sajna, nem egyszeri eset volt, ráadásul a higiéniával más szinten is baj van náluk. Egy ismerős hölgy náluk dolgozik, ő mesélte, hogy a külső beszállítóktól származó pékárút, amelyeknek lejárt a szavatossági ideje, visszaküldik átcímkézésre a gyártónak, aztán hadd szóljon. Ez is megéri? Hány (…) százalékos haszonkulccsal dolgoznak? Azon kívül grillcsirkét sem veszek náluk (illetve már be sem teszem a lábam oda), mert nyilván az is a végstádiumban vergődő hűtőpult szárnyasaiból van hűdefinomra sütve. Bööeeeee….
Öcsánba sem járok, csak múltkor tévedtem be, mert 99 kopejka volt a Stella Artois. Mellesleg lószart olcsó az öcsán! Én magam a piacot részesítem előnyben, Lőrincen egész jó, főként a csirkés. Én is imádok nyammogni a csirkeszárnyon-:))
Viszont az általad említett romlás, tökéletesen nyakon csíphető a piacon. A nyugdíjas Mari néni három darab csirke farhátat kér, és nyilván nem a kutyájának. De egyem a szívét, két tábla Milka csokit megvesz pár méterrel arrébb, mert az unokák ugye… meg tudom zabálni őket!
Az előregyártott szarokat én sem preferálom, csipszet-kólát utálom, marad a főzőcske, ha macerás is. Pláne ilyen melegben, nem is kíván az ember különlegeset. Egy nagy vájling horiatiki szaláta, pár darab bazsalikomos-öreganyós csirkeszárnnyal, kalamata olajbogyóval, fetával (esetleg ciprusi Halúmival) az pont rendben van. Előtte belefér egy jó hideg Gazpacho is, na!
A te lelkeden szárad, hogy most csorog a nyálam.
Mit tudsz felhozni mentségedre?
Na ON, mert élesedik a helyzet.
@troll ellenpólus: Te mit tolsz? Mert ütős lehet a cucc! Szerinted itt minden rendben megy? A Bonsai Duce szerinted az igazságos Mátyás király reinkarnációja? És ezt te komolyan is gondolod? Mert nehogy azt hidd, hogy Nyugaton csak azt hiszik el amit az ellenzék mond. és amit a kormány azt meg sem hallgatják. Az egyes országok figyelik a sajtót, olvassák a követségi jelentéseket és az alapján alakítják ki az álláspontjaikat. Szóval Felejtsd el azt amit az Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap állít, és olvass olyan újságokat is, amelyek nem csak a kormány seggét kényeztetik a megélhetésért.
@Knósszosz: csak nem-e lőrinci vagy-e te is?
A fideszes eü minisztert páros lábbal kellene kirúgni.

Pedig azt hittem, az SZDSZ-esnél már nincs lejjebb.
Címlapos a Varánusz -> Trollinvázió várható.

Lehet, hogy még Stefánia kisasszony is tiszteletét teszi, ha befejezte a tehenek abajgatását.
@troll ellenpólus: Ostoba vagy még mindig, és úgy néz ki, az is maradsz.
A fidesz egyetlen okból tett keresztbe (bár véletlenül, akaratukon kívül igazuk volt) az mszp-nek a kórházeladások kapcsán, hogy rombolják az mszp-t. Kurvára nem törődtek sem akkor, sem most sem semmikor se veled, se velem, se senkivel a saját hatalommániájukon kívül. sem az országgal. sem semmivel. csak a saját hatalommániával.
@endike: na endike, igazad van. Hitel mindenképpen kell, mert az ország egyik hónapról a másikra él, ebből.
Vegyük fel a piaci pénzt 8-9 %-ra, aminek több tízezer ájró csak a havi kamata. De a kamatokat te fizeted, pl. a legújabb sárgacsekkes és mobilnemmegszorításos nyolcvanadik adó bevezetésével.
De ne vegyük fel az imf hitelt 3-4 %-ra, az szar. Éspedig azért szar, mert a tökünkrelépve kérik számon, hova is szórtuk el és miből fizetjük vissza. Na, mit lépsz erre?
@Knósszosz:
A kórházak felé menet mindenhol találhatunk egy "hegyet". Amit "Tajgetosznak" neveztek el. Vagy a mentőautó gurul le rajta betegestül, vagy csak a beteget hajijják le a mélybe. Az a jó beteg, aki meg sem érkezik.
@Spániel:
Nem értettelek félre, pusztán az én hülyeségem, ha nem fogalmaztam világosan.
Érdekképviseleti szervek, ez igaz! A sajátjukért teljes csöcsszélességgel kiállnak, ebben nincs nézetkülönbség köztünk. De kérdem én, mi a bánatos lópherét várhatsz egy olyan gittegylettől, akik azoktól kapják a zsét, akikkel szemben meg kellene védeniük téged?
Álfa a naív kérdvény, Ómegha a turulszaros válasz.
Tán lőrinci volnál? Én meg kispesti. Akkor hozott isten földi, itt a déli régióban!!
Nem semmi gyerek ez a Kelemen Hunor, lesz ebből rozmárlacinak álmatlan éjszakája:

nol.hu/kulfold/magyarorszagon_akar_partot_bejegyezni_az_rmdsz
@Knósszosz: ja, itt lakom a szarvascsárda és a kőhíd /csévéző u/ között. Szia itt a közelben.
@látjátok feleim:
Most asszem Kósz szigetén félárbócra eresztik a Ghalanolefkoszt, mert Ungriában problémák támadtak Hypo-Kratész szellemiségével.
"brühühühühü"
@Spániel:
Mondom én, hogy földi, Szia!!
Akkor még a piacon is összefutunk 1*, tán.
Nemigazán a szívem csücske ez a blog, általában nem értek egyet vele, de ez a cikk a "talált süllyedt" kategóriába tartozik.
Órásviktoron sajnos nem segítettek Bécsben a viccosztályon.
A fülkeforradalmi oldalon több tolvaj van mint a túloldalon.
@Jofiu: szerinted átgondolt bármi is, ha pénteken küldik le az érintetteknek, ami szerint hétfő reggeltől működni kell?
és a többiről nem is szólok...
@Knósszosz: ok, mi legyen az ismertetőjel?
@Knósszosz: Szia!
Ez lenne? már azt hittem valami ógörög titán..
@bagir: És ez csak most esett le? Hol voltál az elmúlt két évben cicafiú?
A vezényló és zrt-jéhez képest a szocik csak próbaidős kifutófiúknak tűnnek. Már ami a lopást illeti.
Ilyen nagyüzemi mértékben és gátlástalansággal a szocik meg sem próbálták a lenyúlást.
@Spániel: hát már leírtam. Még hitelt kell felvenni. Eddig is jól ment minden hitellel, ezentúl is.
A hitelt szereti a magyar!!!

XD
@a szív fészkei: elnagyolt minták. olyan mint ha kivágtak volna egy sablont, és azt varták volna rá.
Valaki leírhatná, hogy mi ezzel a baj?

Nem az volt eddig a gond, hogy túl sok kórház volt, de gyenge színvonalon? Most kevesebb kórház lesz, van ahol csak egyfajta osztály lesz, van ahol másfajta.

Nem lesz két belgyógyászat szomszédos kórházakban, fél személyzettel.

Legalábbis ez az elv. Az elvvel nekem nincs bajom.

Inkább mennék távolabbra, ahol jobb a szakmai feltétel, mint sehová, mert mindenhol szar.
@Spániel:
Megdumáljuk. Privi mehet?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Nem.
Várhattak volna vele míg alaposan megismerik az érintettek.
Vagy elkészül. : /
Bár ez utóbbi, mivel mint mindannyian tudjuk nem csak egytényezős, mondjuk nem csak a mentőstúrizmusról szól, hanem még pár, egymással akár ellentétes fontosabb tényezőkről is, amíg nem lesznek az igények egyértelműen kőbe vésve, ami nem is lehet, addig sosem lesz kész, lesz egy verziója mint a MS Officenak, aztán lesz egy következő, elviekben javított verziója.
A gyakorlat persze még ily kevésbé egyszerű.
De ettől még továbbra se dobnám ki kapásból gunyorosan, mentőstúrizmusról süketelve, csak mert bonyolult a probléma és nem elég matematikailag tutiegyértelműen csakiskizárólag mindentekintetben jó.
A szándékolt szándék, az erőforrások hatékony felhasználása, sőt inkább a fenntarthatóság(!) nem rossz. Remélhetőleg nem lesz belőle katasztrófa. Nem okoz katasztrófát de el is kerül másfajta katasztrófát.
Továbbra is, szerintem, félkézről fitymálóan eleve lepattintani csak mert egy kiválasztott dologban tuti rosszabb, butaság.
@troll ellenpólus: Jó isten, de nyomod!Kár, hogy Orvbán nem tud netezni - se - mert azt hihetném, ő írkál ennyi baromságot. De arra is remek vagy, - ha ezért tartanak - hogy tűpontos keresztmetszetét add a máig Fideszbe hülyülteknek. Még mengelicáztál is, nagyon odafigyelsz mindenre!

De kihagytad fájóan - jó, betudom a hőségnek - a kórházi széfek kérdéskörét.
@VT Man: ezzel csak az a baj, hogy amikor a szocik zártak be kórházakat ugyanezen okok miatt, nemzethalálról zengett az ország. Egyébként pedig már nincs szomszédos kórház, ahol párhuzamos ellátás folyik.
A helyzet az, hogy az egészségügyre pénz nincs.
@Penivaldes: Hányás, na. Londinerként-szobalányként is kétszer meggondolnám, hogy felvegyem-e égetni magam a szennyestartó vagy a bőröndök előtt.

De olimpikonként? Kovács Katalint se az ízlése bántja, ahogy elnézem...
@a szív fészkei: "DE valamit mégis lépnek ellene, míg a többi kussol látva mindezt. Ez elismerésre méltó, és muszáj felkarolni, mert még mindig sunyít a legtöbb jobber mélyen, egyetértést mutatva ilyen mocsokságokkal.
Ha végre leesett nekik, ahajdani fanoknak, hogy milyen ember ez a kedves vezér, annál jobb, nekünk nem hisznek, legalább maguknak higgyenek!"

Van abban valami amit irsz, de epp azert irtam a peldakhoz a sztorikat is, hogy jol latszodjon; ezek bizony nem Niemoller-szeru atvaltozasok!
en.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

Ezeknek a "hosoknek", mindnek akkor jott meg az esze(?), amikor szemely szerint oket kezdtek fingatni, szivatni.

Csak nehany gondolat Tokodyrol:

" Nem. Meg kellett tennem. Ha mi nem állunk ki a hivatásunkért, akkor ki tegye meg? Megtehettem volna, hogy szép csendben elmegyek nyugdíjba, mint a többi örökös tag, de nem vagyok gyáva. Szembeköptem volna magam, ha nem állok ki a szakmámért és kollégáimért."

Az Opera korul mar 2010 ota (gyakorlatilag a kormanyvaltas ota) csapdosnak a hullamok, de azota semmi gondja nem volt a helyzettel. Meg Okovacs alig egy eve tortent furcsa kinevezesevel se volt baja. Sot annak januarban elkezdett dulasaval sem kulonosebben...
Bizony az a szembekopes meg nagyon idoszeru!!!

"Titokban többen is gratuláltak. Sajnos mindenki fél. De nem tudom, az igazságtól miért kell félni!?"

Edes jo istenem!?!?!? Hiszen ezek a sajatjai!!! Meg csak azt se mondhatja, hogy a mocskos komcsik, vagy libsik csinaljak ezt vele!!!
De persze ez a felelem neki az elmult 2 evben fel sem tunt. Nem beszelve, a bizonyara altala is berrettegoknek tartott egyenekrol, akik elore szoltak...

"Az utolsó nagyszerű igazgatónk Szinetár Miklós volt, emberileg pedig Vass Lajos."

Mar itt tart Iluska, hogy egy komcsi Szinetart fenyez?! Mive lett a vilag???

"Tanszékvezetőnek hívnak a madridi Királyi Zeneakadémiára, de még nem döntöttem. Nekik elég a nevem, s az, hogy ott tanítottam egy hétig. Magyarországon szeretnék maradni. Ne legyek már megint száműzött!"

Ez a szemelyes kedvencem! Cseresznye a habostortan. Vajon hanyszor hallhatott a Horrtv-n gyurcsanypatas kiforgatott "el lehet menni Magyarorszagrol" beszedere utalast? Most meg epp a sajatjai(!!!) miatt kell(ene) mennie.
Hadd legyek gonosz stilszeruen; Az elet a lengagyobb rendezo... :))))))
(meg mint tudjuk a legjobb mereg...)

"Ángyánnál te honnan tudod azt a momentumot, amiért elkezdte a cirkuszt? Mi oka volt a szent Grálért csatázáson túl? "

Akarcsak Fabius en sem igazan tudom, mi milyen sorrendben alakult az esetebene, de a jelek szerint valoban eloszor hazon belul probalt valamit tenni, es csak aztan jott a nagy coming out.
Altalaban (tapasztalataim szerint) ha valakinek a tyukszemere lepnek, akkor az nem az adatok elemzesbe es abbol tanulmanyok irasaba vetve magat probal "bosszut allni". A bizonyos Hungarikumos lista is a tavalyi dioxin botrany utan keszult, melyre erdemi reakcio nem szuletett.

Szoval az eseteben egy kisse naiv figurarol beszelnek, de nala legalabb - nagy valoszinuseggel - nem sajat erintettsege okan tortent a megvilagosodas.

A klasszikus szerint:
"A figura lényege valami naiv rácsodálkozás! Maga egész lényével hitt valakiben, aztán egyszerre rádöbben, hogy becsapták."
@Penivaldes:
Ez.
Ghalaná-kék, lefká-fehér... nemes eccerűséggel kékfehérnek hívják a zászlajukat. Fehérvérűség; leukémia - lefká, érted?
@Fabius: eddig a bírói gyakorlat alapozta meg miről lehet és miről nem. Explicit nem volt jogerőre emelve. De ez ma már nemcsak hogy törvényerőre, de alaptörvényerőre lett emelve. Az egyik legvillámgyorsabb pont ez volt náluk, hogy nem lehet, még úgy sem, hogy az AB azt mondja, hogy a vizitdíj nem költségvetési, hanem polgárjogi kérdés.
@a szív fészkei: de nekem eddig minden formaruha olyan merevnek tünt..vagyis amit 2000, 2004, 2008.-ban láttam a magyarokon. meg ez is olyan merev. mint egy szocialista kultúrház est fellépőruhája.
@Knósszosz: értem, persze. csak nem tudtam, hogy a leukémia összefügg a görög zászlóval. pedig egyidőben állandóan orvosi könyveket olvastam.
@Penivaldes: :-DD A Makány Márta elkövette horror tale is szégyen volt Pekingben. ja.Ez meg mindennek az alja. Formaruha, mint a nevében is benne van, formát ad, nem egyéni tilláromot, de ez sima csicsamicsázott cselédszerkó, na!
@a szív fészkei: valami könnyedebb, lazább kéne.
nem melegitő!!!
mert legtöbbször úgy néznek ki, mint amikor a takaritók mennek a Ritzbe vacsorázni.
@Spániel: Te ma- hőség ide vagy oda- nagyon sziporkaszörény vagy!! :-DDD Rozmárlaci, lopom! Mármint a nevét, őhozzá robotkarral se érnék!
@Spániel:
"ezzel csak az a baj, hogy amikor a szocik zártak be kórházakat ugyanezen okok miatt, nemzethalálról zengett az ország. Egyébként pedig már nincs szomszédos kórház, ahol párhuzamos ellátás folyik."

Bár nem szimpatizáltam az MSZP-vel, de a súlyponti kórházak koncepciója tetszett nekem (igaz, az MSZP is puhapöcs volt, hogy bezárja a Budapesti kórházak felét).

Azt pedig nem hiszem el, hogy ne lenne szomszédos kórház, pláne Pesten. Kerületenként van legalább egy kórház, ami jó nagy luxus. Két igazgató, két portás, két adminisztrátor, két osztályvezető, stb.
@Penivaldes:
A zászlóval nem függ össze, csak a nyelvvel. Nem részletezem, mert másnak uncsi. Téged sem fárasztalak, de ha már, akkor nesze:
www.youtube.com/watch?v=ciXbdwNI5P0
@Penivaldes: Na, ugye??? CSelcsitempó, ízlés, fazon, anyag... És azok erről nem tehetnek, hisz nincs pénzük jobbra, pedig biztos megvennék. De ez _ basszák meg az eü-ben felmért lovakat egyenként!! - darabja 108 ezerbe, pakkban á le Nyilas Misi egymillába fáj!!!!
@Knósszosz: Majd küldd el lécci priviben a salátád mikéntjét meg hogy mi az a ciprusi izé? Kösz! :-))) Én még mindig Stefikét nyammogtam el ebédre. Kannibálos hetem van.
@a szív fészkei: Télleg, nem dicsekvésiből a családban valamikor - míg éltek nagynénéim és anyám, sziporkának hívtak. Sajnos, már csak a 40 fok hozza ki belőlem.
Nem panaszképpen, de tény, amióta nyugger vagyok a négy fal is sokat tesz intellektuális leépülésem érdekében.
@simple observer 1.0: Látom, bennfentebb vagy, ill. én abszolút kintfent volnék! Viperaház az Operaház neve időtlen idők óta, szóval a békétlenség nem most ütötte fel busa fejét valóban.

Tokodyt becsülöm művészként, volt sejtésem róla, hogy nem balos, de akkor is méltatlan ami vele meg a többivel történik. és úgy tudom, nemcsak magáért perel.

Szinetárról meg azt tudom, hogy őt minden oldal elismerte, és szerette a házon belül. Javíts ki, ha nem. Talán, mert nem a kocsmaajtót berúgva a nagy semmire kezdett neki a melónak...

Azért Niemöller is a végén döbbent rá saját maga szerint is, hogy ha mindenkit elvisznek a csendes asszisztálása, ha rá kerül a sor, érte majd ki szól?

Ángyán lehet egy naiv jószándékú ember, oké. Én - mocskos aljas baliberáltként - azt gondolom erről a nagy hamvasságáról, hogy aki ennek az Orvbán Viktornak elmegy a portájára aláírni alázatosan a biankocsekket a Fidesz-képviselőségért - miután látta már a Torgyánnak adott hatalom mivé tette a falut 98-02 között - az azért nem egy Námeth Marika-féle jelenség tágra nyílt szemekkel rácsudálkozva a dolgokra.

Csináljatok belőle szentet, de aki Orvbán képviselője lett ebben az érában, az nem ártatlan sőt!!!
@a szív fészkei: múlt héten egy riportban szegény sportolók feszengtek benne és csak azt nem mondták ki, hogy szépnek elég ronda.
@Knósszosz: Ne is kérdjed, kifelé! Költöztettünk, mostan meg beájultam kissé..
@Spániel: Na, eltaláltam, vagy eltaláltam??? Az vagy hőség nélkül is, szeretlek olvasni.
@Spániel: De hát ez is: egy nemzetközileg ütős név nem bírta még márciusban azt mondai, hogy én ebben a fosban nem megyek ki Londonba, ami mellesleg divatfőváros is! Kovács Katalin zsűrizett - nagyon nagy bajnok lapátolva de vagy ennyire szervilis vagy ennyire vak. Egyik sem jó.

Halálra röhögik magukat megint a magyarokon, komplett szégyenpad ebben vonulgatni. Persze, nem ez a lényeg, de minek nehezíteni a dolgukat?????
@a szív fészkei: de mi az a szörény? Jó az nekem?
@Spániel: Nem tudom, valahol egyszer hallottam és jópofának tűnt, olyan épp kellően értelmetlennek. :-DD Én szeretetből alkalmazom.
@VT Man: Akkor kívánom neked, hogy csak egyszer kerülj olyan helyzetbe, hogy a fél országon keresztülcibálnak, mert mondjuk Miskolcon balesetet szenvedsz, és csak a szegedi klinika tud foglalkozni a koponyasérüléseddel.
Lehet, hogy akkor a te hozzáállásod is más lenne?
Azon merengtem a reggeli kv közben, hogy mi lenne, ha... egyszer... ha megöregedtem... hazamennék élni még egy kicsit, osztán meghalni.
Azután megtekintettem, hogy kicsiny falunkból hány helyre kell majd menni kivizsgálásra, amennyiben rámjönne a hascsikarás.
Fabius, igazságod van: komplett "Ismerd meg kishazádat" csomag.
Eddig mindennel a húsz kilométerre lévő váci kórházhoz tartoztunk. Az is bír kellemetlen lenni télvíz idején, amikor a hegyi utak jegesek (külön felhívnám az extrémsport-kedvelők figyelmét a Katalinpuszta és Szendehely közti meredek S-kanyarra, ködös téli estéken. Meg a MÁV kiváló kisvonatjára, amely szegény helyenként húsz kilométeres sebességgel hasít, és 40 perc alatt teszi meg a 30 kilométeres távolságot.)
Na, de hogy ha mákom van, akkor még Bégyarmatra is el kelljen menni, Kistarcsáról nem is szólva - hát megmondjam az őszintét? nem, inkább nem...
@a szív fészkei: Köszönöm, én is csak ilyen "magadfajták" miatt vagyok itt szívesen. Sokszor, amikor már mindenki mindent megírt előlem, már nem szaporítom hülyeségekkel a szót.
@Knósszosz: télen tükörjég van...tavasszal letojnak a madarak, ősszel meg..akkor is van valami..
@troll ellenpólus: Az eladósítást 2001-ben orvbán kezdte a hitelfelvételekkel. Egyébként a felcsúti törpe haragított az országra mindenkit a nagy szabadságharcával, na meg a pofátlan hazugságaival. Nagyon jó hogy itt vagy, legalább olvashatsz olyan kommenteket amik a valóságot tartalmazzák, nem a fityisz hazug propagandáit. Tanulj tinó !!!
@Penivaldes: akkor azért nem osztogatjátok az autókat.
@Spániel: Pedig én is ki akartam menni, de a 35+ fok nem az SM betegeknek való hőmérséklet.
@Jofiu:

"Nem kellene Orbán módjára mindenbe belekötni, a belekötés kedvéért."

Elmúttnyócév nemzethalál után csak meg lehet kérdezni Viktorunkat, hogy akkor ezt most így hogy, mikor pont tőle tudjuk, az ilyen dolgok egyenesen a nemzethalálhoz vezetnek. Esetlen szolgálhatna magyarázattal, mivel másabb ez a Molnár program a szocik Molnár programjánál, és miben különbözik ez a nemzethalál a 2008 óta egyfolytában hangoztatottól.

Ha esetleg nem megy, akkor meg el lehetne mesélni, mire fel ment ez évekig, és miért nem tud az Orbán kormány sem mást kitalálni. Mert a kolbászból lesz a hordágy is program víziója elillanni látszik.
Most olvastam el.Ezt!:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/01/juli1/
SZÓVAL! HA EDDIG KICSIT IS LOJÁLIS VOLTAM,EZEKHEZ! AZT MONDOM, MENJENEK A JÓ BÜDÖS FRANCBA! EZ KIVÁGTA NÁLAM BIZTOSÍTÉKOT. PEDIG, ÉN MÁR 6 ÉVE NYUGDÍJAS VAGYOK. EZEK NEM EMBEREK!!!
@épészmérnök: Na várj, csak várj! Fejlődünk fénysebességgel. A Szentes-Gádoros viszonylatra éppen most akarnak hálókocsikat beállítani, mert a harminc kilométeres távolságra tekintettel, illik igazodni az utazóközönség igényeihez. Épp most vacillálsz azon, hogy haza gyere?
Nem értelek-:))
@Penivaldes: Rohattak! Nem véd meg senki tőlük?
@Spániel: Miért fognád vissza magad? Ez szerintem - de majd a Gazda kijavít, ha rosszul fogom fel a csekély értelmemmel - egy klubszerűség. Ahol lehet mindent kétszer is mondani jó karinthysan.
Csak pár hülye vartyog, hogy szétfecsegjük a blogot - miközben ezzel meg ők is szétoffolják - , jájj, mi lesz most? Bekaphattyák, szerintem. :-DDDD
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Ezek mindig abból indulnak ki, hogy velük semmi ilyesmi nem történhet, uralják az erőt életük végéig. De hogy milyen állagú és korú a magyar mentőautópark, a mentősök hogyan vannak nem fizetve, mit spórolnak a dízelen, benzinen, milyenek a magyar utak en bloc, sőt néha nem fusssa a helikopterre, stb., stb. - az nem jut be a busa fejükbe. Tán mert ők is kiemelten fontos VIP-pentyűk közé tartoznak? Akik mindenen felül állnak persze.
komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyá!
Van még különbség? Jó pár évvel ezelőtt, azt hiszem itt is valamelyik kommentemben leírtam, leírom újra: politikus , újságíró, egy kupacba összekötni, Marianna árok!
@a szív fészkei: nem csak szerűség, ez maga a KLUB, hiányérzetem van, ha nem kukkantok be szinte naponta.
Az enyémet is.
@kirsten: :-D Ennek fülébe forró ólmot öntöttek, nehogy meghallja az ilyen eretnek dumát!

Vagy karikírozza az ólmosokat, de akkor zseniálisan csinálja.
@Knósszosz:
nagy dili lesz ami a legfontosabb, egy baj, hogy Kijevben lesz, de a híveik mennek...

legyen

1./ Italia 3 Hispania 2

2./ Hispania 4 Italia 3

szerinten nem lesz 11 rúgásos vége

de

brühühühühühühühü
@rodeo36: Aza baj, hogy a Hispánokat, meg a Taljánokat is szeretem. Most mit harapjak b+!?
Gyönyörű a spanyol, meg az olasz nyelv is, nem beszélve egyebekről.
akkor jogos a brühühühühü??
@épészmérnök: Főleg hascsikarásos állapotban fogékony az ember a táj és en bloc Magyarország szépségeiben elgyönyerödni a vonaton... :-DDD

És én ne szóljak semmit, fővárosi vagyok! Bár amihez tartozunk, arról uram - a törött vállával - azt mondta, hogy alulról sem súrolja Biafra-felső színjét polgárháború idején. És akkor hízelgett is. Na nem az orvosokkal volt a baj, hanem az egész borzasztó káosszal, kosszal, stb. ami ott szériatartozék már mióta.

Végül fogta magát, elment máshová, sajna későn már, elvesztegetett pár hónapot tisztelve a helyhez tartozás szablyát -ja kifizettük utólag a hálapénzt az új helyen, mert nekik tényleg hálás is voltam - és az Európa-szerű volt tudásban, hozzáállásban, körülményekben.
nesze nektek nyisz-nyisz
mindehhez csak annyi privát, hogy a zuram apja török volt és hát szegény gyerek, ugye....

atv.hu/cikk/20120701_korulmeteles_vita_a_vallasszabadsagrol_nemetorszagban?source=hirkereso,
@rodeo36: Na most ezért mit sírsz? Ha ezt a felkapott brühühühüt ellaposítod, akkor a branded nem lesz már annyira ütős, csak szólok! ;-))
@Spániel: Gábriel - hol van, kivette a szabit?? - már csámcsizott ezen jóízűt. De akkor azt mondom - persze nem ugyanaz a testi "sértés", hogy a keresztvízzel lögybölészet is beavatkozás a gyerek magánszférájába, mert nem kérdezték meg, hogy locsi vagy nemlocsi???

De mint írtam, majd minden zsidó és muszlim fiúcskának lesz hirtelen éhgyomorra fitymaszűkülete, ami elég kellemetlen dolog és indokolja a nyiszt. És utólag kik fogják nézegetni, hogy tényleg-e???
@Knósszosz: Átmegyek polipba (az illik is a taljánokhoz): olaszok győznek.
@a szív fészkei:
A pro-feta szójjon belőled-:DD
Hahó, ki nálunk az árnyék-igazságügyminiszter? Levele jött!

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=565626#null
Most komolyan, súlyosan asztmás apámnak Vácról (ahol nagy kórház van) Törökbálintra kell utaznia kivizsgálásokra, gyógyszerért, receptért mert az a területileg illetékes tüdőgyógyászat Vác és környékén?!?
@Spániel: Na ez jó kérdés: keresztanya jószolgálati külügyminiszter akar lenni váll lapokkal és sok színes Audival meg másodállásban Kimi Raikönnen képviseleétvel .

Lehet, hogy nincs igazságügyminiszterünk? Akinek volt a családjában valami ide kapcsolható történet, sarzsi, stb. Kóbor romkocsmázó jogász nem jár erre? Mert ha igen, ki van nevezve, pláne, ha anyja, apja is kocsmázott egyetem helyett. :-DD Én mondjuk szorgosan jártam a Liesingert - Belvárosban asztalnyi rántotthúsáról híres söröző volt - órák helyett pláne, de nem vagyok jogász és más dolgom van.
@a szív fészkei:
"Tokodyt becsülöm művészként, volt sejtésem róla, hogy nem balos, de akkor is méltatlan ami vele meg a többivel történik. és úgy tudom, nemcsak magáért perel."

Zenejevel, enekevel nekem sincs bajom, ezert is nem ideztem errol szolo reszt a Blikk cikkbol.

"Szinetárról meg azt tudom, hogy őt minden oldal elismerte, és szerette a házon belül. Javíts ki, ha nem. Talán, mert nem a kocsmaajtót berúgva a nagy semmire kezdett neki a melónak..."

Szinetarral kapcsolatban van egy kis ellenerzesem, mert nekem o mar csak a gyerekkorom Ki mit tud?-os fomuftija marad. Es ilyenkor mindig a csinibabas Echo vokal jelenete ugrik be: "Az Echo vokal profi idegen a Vilag Ifjusagi Talalkozo univerzumatol" :))
Tv-s es operas munkajarol azonban rosszat nem igen tudok mondani.

"Szinetár Miklós lemondott az Operaház igazgatásáról. Rockenbauer Zoltán, az operabarát miniszter világossá tette, hogy Szinetárnak nincs pénz, de az új igazgatónak lesz. Szinetár a társulati ülésen azzal vigasztalta támogatóit, hogy "dupla állami támogatással bárki jobb igazgató, mint én." (HVG, június 2.)"

"Azért Niemöller is a végén döbbent rá saját maga szerint is, hogy ha mindenkit elvisznek a csendes asszisztálása, ha rá kerül a sor, érte majd ki szól?"

Eppen azert tettem a linket (a magyar verzio nem igazan informativ), mert ott nagyon jol leirja, hogy '33-ban meg udvozolte Hitler hatalomra keruleset, de '36-ra mar szembekerult a nacikkal. 1937-ben (!) pedig mar le is tartoztatta a rezsim. MAjd koncentracios taborba is "csak" '38-ban kerult.
Amugy persze az o elete sem ellentmondas-mentes.

"Ángyán lehet egy naiv jószándékú ember, oké..."
"Csináljatok belőle szentet, de aki Orvbán képviselője lett ebben az érában, az nem ártatlan sőt!!!"

Na en aztan nem. Aki ugyanis megjarta az alcsuti szereposzto divanyt, nalam szent mar sosem lesz. Ugyhogy ebben egyetertunk. Am az o eseteben megiscsak enyhito korulmeny szamomra, hogy nem szemelyes erintettseg miatt (hacsak nem vesszuk ide a szakmai hiusagat) "tert meg" igy egyszeriben...
@Knósszosz:

Hispánia nyer 1-0-ra szégyen unalmas, de célravezető meccsen.
@a szív fészkei:

Nem javítalak ki, így van.

A leggyakoribb offoknak van témaszobája, a tahótlanítóval mindenki egyénre szűrhet, ha nem akarja a fecsegést látni. Ezen kívül mindenki azt mond a minimálisan elvárható emberi normák betartásával amit akar.
Remélem, hogy semmilyen fertőző kórságot nem szedek össze, mert ilyen esetre Balassagyarmatot jelölték ki a számunkra. (infektológia) Még véletlenül se egy budapesti kórházat! Pedig itt élek a XVII. kerület határán, igaz már Pest megyében.
A többi kórházi kiosztásunk még el is fogadható.
Na, kezdődik a döntő, asszem itt ma már fű nem terem.
@simple observer 1.0: Semmi vitám nincs veled. A KI-MIT-TUD-okra nem a Csinibabából emlékszem... Sajna.
De azért akik ott nyertek - és bár lehet, hogy valami utasításra, mit tudhatom én, az is egy szemét világ volt - mind lettek és maradtak is valakik. Szóval Szinetárék annyira nem hordtak mellé.

Mindenki esendő, van ezer hibája - nem az a baj. Hanem, ha marad a szarban, holott (ha a maga bőrén, akkor azért, de) tudja már, hogy az SZAR - na, az a vérkínos!
@Knósszosz: Kibasz@tt jó meccs legyen, ennyi a lényeg, az eredmény mellékes most nálam..
@EdinaEdina: Balassagyarmat kiváló lehet elkülönítés céljára, valóban!
Az oda vezető uszkve háromórás út során a beteg vagy meggyógyul, vagy megmurdel.
Mindekettő estben megtakarít a nemzetgadagságnak, ugye?:-(
@EdinaEdina: De addig is fertőzd végig az országot, míg odaérsz! Annyival kevesebb nyugger és egyéb éhes tátogi száj marad! Ennyire legyél már közgazd. tudatos unortodox!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): :-) Én téged tovább gondoltalak, mert bennem közösségi szív dobog. A tiéd kikészülhetett a hőségben cipeléstől, nem?
@Spániel: Na lesz szünet is. Ne add fel! Meg egyszer véget ér. Szerintem lesz hosszabbítás is, nagyon polipra jár az agyam.
@a szív fészkei: Dehogy, semmi gond. Az emberi hülyeség jobban zavar és dűhít ugyanakkoron..
Egyre már végeztünk is, azóta izzadás van csupán!:-)
Ne nagyon számíts Vágási Ferire, mert ő a fidesznél kapott állást, mint biodíszlet!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Méregtelenülsz legalább kisit ezáltal, holnaptól úgyis felrobbansz tőle. Mármint a méregtől. Olyan ihajosan-csuhajosan szép világ lesz.
@Ringlósztár: Sőt, irtott is rendesen a József Attilában - naná kell a kis családi színházának minden lehetőség.... Még Koltay Gábor se vetemedett erre, ki is esett a pixisből izibe`.
Elnézést, de ma meccs alatt kihagyásokkal lezzek..elvileg a fiammal nézem a döntőt ugyanis..
@a szív fészkei: Nekem is ilyen érzetem van..a polip meg egy értelmes állat, ellentétben pár farizeus álamvezetőnkkel!
van egy ojjan érzésem hogy a KIBELEZETT aranylábú csodacsatárt foglyák körbe körbe hordozni az országon egy kivénhett zsuk mentőautóban...
@Fabius: Aszondod? Ne legyen igazad! Aztán megbeszéljük. Már hogy, ne legyen unalmas. Mamitírtok kollégával értek egyet, de azt hiszem te is arra szavazol, hogy jó meccs legyen. Akkor nézzük, zuhany harmadszor ma, oszt gyűjjön!
@a szív fészkei:
A paradicsom alól?
Drágám, megyek meccset nézni, merugye hímsovinisztaként csak ez érdekel. Foci meg a foci. Te, nem tudod viktor ma merre van? Jani ott volt Platini mögött, le is fotózta egy mocsok bolsevik riporter Ukrajnában. Van éccakai járat onnan ide? Mer állítólag ő fogja szennyezni a házat holnap, a napirend előttivel. Álmos lesz, az biztos.
Na, jöjjön a meccs!
boldog névnapot dr szalai annamáriának !
@Knósszosz: Álmos Előd..Ond...na, hagyjuk mán..három zuhany csak?
Mivan, utálod a zakvát, vagymi?
@Knósszosz:

a brühühühühühü akármi is lehet, katarktikus...már olyan blogon is láttam idézve ahová sohasem jártam ...majd megláttyuk...
a tv nagyon ügyesen nem mutatott senki mást a spanyol trónörökös, Monti és Platini-n kívűl még találgatni sem hagyták kik lehetnek ott a mögöttük lévő sorban...

és ez -úgytűnik FIFA utasítás- lesz a dijkiosztón is, úgyhogy nem fogjuk látni miniballábat sem és bajszit sem, ha már ott leledzenek
Fiúk most meccset akartok nézni, vagy a csúti ballábat?
@keresztanya fabi(en): Na egy józan női hang! Mit kell ezt szerencsétlenséget keresni, addig jó, míg kicsit háttérben van. Gondolom, mind a 22 játékosnál jobban képzeli magát, ha már ott van.

Na mostanáig néztem, de hát nem érdekel azért annyira. ;-) Uram meg van etetve, ott a söre, szotyija, szerintem elvan. Majd néha ránézek azért.
@rodeo36: Oké, a brühühühü az egész ország jelenlegi himnusza. Mindent kifejez.
@Knósszosz: És focista bon mot-kat fog szórni a parlamenti légbe humor helyett. Jaj szegény fejünknek. Azért egy Monti meg ő közti difi...
@a szív fészkei: az én párom is azt nézi, ő is meg van etetve, megitta sörét, szotyi nincs, azt likvidáltam
@Knósszosz:

Van is igazam meg nincs is :-)

Vezetnek a spanyolok, de nem egy gól van és annyira nem unalmas, mint vártam. Cassano két lövése is szép volt.
@keresztanya fabi(en): Á, én feladtam. Látom a két pasin - bár a fiam most máshol nézi- hogy szotyi az kell, ha nincs, kész tragédia van. Hát basszus, akkor legyenek boldogok vele!
De ara rászoktattam őkelméket, hogy viszonylag kevés szemét legyen.

Lehet faragni a MEGÉRTŐ SZENT FELESÉG című büsztömet. Vagy egész alakosat, az lenne olyan szörnyű még.
@Stefánia kisasszony (lánctalpas germán kurva): Azért ennél csúcsabb volt a régi Magyar Nemzetben, amikor a kicsit bebaszott gépírónő mályus egyet írt. :-DDD
Hallom, hogy vezetnek kettővel a spanyolok. Poliplelkem felsül?
Hányan kapnak ma este infarktust az izgalmaktól? Kezdődik velük a mentős rodeó?
@a szív fészkei: Hímzünk falvédőt. Matyót nagyon szépen tudtam csinálni, meg az ókalocsait is szerettem. Mikor gyesen voltam, ez volt a keresetpótlásom
@a szív fészkei: Fel, egyértelműen! Innen már nem lesz feltámadás! Megérdemelten nyernek, megint..
@keresztanya fabi(en): Falvédőt, ebben a melegben?
- Róka, vedd le a sapkát!
- Sapka, nyáron?
@épészmérnök: á, büfiztetni nem kell, van már annyira felnőtt, remélem egy darabig még pelus sem kell. az van az unokámnak, igen sokba kerül, ebben a melegben meztelen seggel rohangál. illetve két rohangálás között mászva kotor
@mamitirtok sír derék (kommensevik): könnyebb munkának látszik mint a faragás, az nekem kimerítő
@Knósszosz: hát ez most a brühühühühühü

2:0 a hispánoknak és jogosan várom a 3.-kat...az azurrik 3el vannak veszve

Torrez 3:0 és ezzel vége ...
@Fabius: Hát a végére elég fos lett ez a meccs. :(

Más. Ezt azért elküldöm, hogy lásd komoly ügyekben is tesznek feljelentést.:)

Feljelentést tesz a Jobbik a Malév ügyében

barikad.hu/feljelentest_tesz_a_jobbik_malev_uegyben-20120701

A Malév-vizsgálóbizottság sokadik ülése és számos érintett meghallgatása után csupán annyi biztos: az egykori nemzeti légitársaságunk gazdasági, üzleti működésének koncepcionális hibáin nem próbáltak javítani, ehelyett minden nyereséges, jövedelmet termelő ágazatot leválasztottak róla. Maradt a veszteséges törzs - olvasható a Jobbik mai közleményében.

Amikor már évek óta a csőd szélén állt a Malév, úgy döntöttek, eladják, hogy az államnak ne jelentsen terhet. A Bertha Szilvia által jegyzett közlemény szerint mindez úgy történt, hogy a vevő hitelt vett fel a légitársaság megvásárlásához, a hitelt pedig az amúgy is csődben lévő vállalatra terhelte. Tehette mindezt azért, mert az állam garanciát, kezességet vállalt érte. A vevőnek így semmiféle kockázata nem volt, ugyanakkor az állam nem szabadult meg a tehertől, viszont nem volt már tulajdonosa a Malévnak, és így érdemi beleszólása sem volt annak vezetésébe. Vagyis ezzel a konstrukcióval a Magyar Államot csőbe húzták. Tették ezt azok, akik tanácsolták ennek a privatizációs pénzügyi modellnek az elfogadását, és azok, akik végül meghozták a döntést erről - áll a párt közleményében.

A Jobbik szerint senki nem tudott eddig arra magyarázatot adni, miként tanácsolhatta azt bárki is az állam képviselőinek, fogadják el ezt a privatizációs ajánlatot, ahogyan arra sem, az állam képviselői hogyan dönthettek végül ilyen feltételekkel az eladás mellett. A tanácsadók, szakértők arra hivatkoznak, nem ők döntöttek, a döntéshozók pedig a szakértőkre, tanácsadókra mutogatnak.

A felelőst, úgy tűnik, a nyomozóhatóságoknak kell majd megtalálni. További, gazdasági nyomozásra érdemes információk derültek ki ugyanis a kapott iratokból és a meghallgatások során.
A hispánok minden történelmet megírnak.
@keresztanya fabi(en): Na, én már pedzegetettem itt, hogy csinálok falvédős kínrímeket, kirajzolom a mintát, te akkor meg hímzed. És vásározunk. Hö??? ;-DDD

Nekem ilyen autentikusra nincs türelmem, de sokat hímeztem laza hippi korszakomban csak úgy, amikor a hímzett farmer volt a divat.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Oké grat nekik, a fiam szárnyal most valahol, gondolom. ;-DDDD
@keresztanya fabi(en): Mákszembe kifaragni a Kedves Vezetőt cselezés közben????
@stefan75: "A Járai-féle biztosítónak a BÉT honlapján közzétett közleménye szerint az évi 35-40 milliárd forintos hazai temetkezési piacon továbbra is kiemelkedő üzleti lehetőségeket lát, miután a piackutatások szerint a lakosság körében népszerű megtakarítási cél a saját, illetve a családtagok temetéséről való gondoskodás."

NÉPSZERŰ - NORMÁLISAK EZEK???
Na belőlem nem fognak meggazdagodni, az biztos. Már kiadtam az ukázt, hogy égessenek el, aztán a küblit rakják fel a szekrény tetejére, hogy szemmel tudjam őket tartani. Ha meg unják, tegyenek fel a padlásra.

De azért milyen rendesek, némely temetési szolgáltatás kegyeleti okból adómentes, Némely..
@keresztanya fabi(en): Papám is otthon van velünk. Mamám is úgy lesz.

Rohadt hiénák, most már a halottak zsírjára fáj a foguk?És nem volt elég az eddigi pontenciális ügyfél, mától besegít a kórház rally?
@keresztanya fabi(en): Az unokád valamit nagyon sejt: a mi jövőnket. Meztelen seggel fogunk rohangálni és nagyon kotrunk a gyökerek után majd.
@a szív fészkei: trapézgatya, kalocsaival, és popsit verdeső hosszú haj. Igen, igen... ja, és műszempillák.

Egyszer egy angol beategyüttes lépett fel az Ifiparkban, mi kívülről hallgattuk. Jött a yard, és elkergette a potyázókat (több ezren ácsingóztunk kívül). Futás közben az unokanővéremben leesett a műszempillája, és megállt, a földön keresgélni. A yardok is megálltak, és csak azután folytatták a kergetést, amikor Marcsi megtalálta a terméket. (egy picit túlzok, nem baj?)
@a szív fészkei: okés, majd az árnyékkormány parlamenti ülésein fusizunk
@a szív fészkei: Kihagyom mivel ezt a bizottság nem vizsgálja. :)
@keresztanya fabi(en): alkotunk egy új törvényt: a kormány számára ügyeletes szemorvos áll rendelkezésre, ha eltévesztik a hímzésmintát.
Javaslatokat kérek! A kormány hímtagjai mit kézimunkáznak?
Szerintem viktor a helyszínen megátkozta az olaszokat. :)
@a szív fészkei: kórház rally.. Úgy látom, sokan tévedésben vannak, amikor a mentős szállításról írnak. Ez messze nem úgy lesz. Az unokám sérvműtéte Szegeden lesz, több mint 100 km-re. Saját autóval, egyik nap oda, másik nap vissza, ha nem lesz gond. Ha lesz, akkor közben is.
Mentővel csak a tényleg súlyos eseteket viszik, majd a többit, aki rá van utalva, azt betegszállítóval. Megjegyzem, ismerem a körülményeiket, évek óta nem emelték a km pénzüket, pedig szépen elszálltak az árak. Ha nem tudnak fizetni, letiltják az üzemanyag kártyáikat, készpénért tankolnak. Ha meg tudnak ilyen esetben egyezni a kutassal, van egy kis esélyük, hogy akkor rendezzék, amikor megkapják a OEP-től a pénzt. Tisztánlátás végett, 60 napra saját zsebből finanszírozzák a költségeiket, a júniusit augusztus második munkanapján utalják nekik.
@épészmérnök: Ez a magyar yard, pedig hol volt még a Don-korszak!! Amilyen drága lehetett a műsöprűs, megértem a pánikot, hogy nincs meg esetleg.
Nekem volt saját hosszú, sűrű, legalább az nem esett le sose. + hosszú haj á la Koncz Zsuzsa, forró nadrág oder trapézgátyó, patacipő, bazi nagy táskák, szűk topok, háromszög bikinik zsinórral, sok virág, vad színek - ugyanez van ma is. Negyven éve nem bírnak mást kiötölni - kivéve a nyolcvanasok hokis válltöméseit, lásd Dallas...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na most lesz ügyfél. Én mondjuk örülnék, ha kipróbálnák magukon.
@keresztanya fabi(en): Ez hálisten Orvbánt nem izgatja. Miért is?? Legfőbb érték a Zember. Akit úgy hívnak, mint őt. Más nem.

Picidnek már műtéte lesz? :-((
Keresgéltem annak az angol együttesnek a nevét, amelyik miatt az uncsitesóm elveszítette a bal műszempilláját (ez dráma, mert egy műpilla nem műpilla), és belefutottam egy baró érdekes történész disszertációba, amelyik a magyar könnyűzene és a hatalom kapcsolatát dolgozza fel 1956-tól a rendszerváltásig.
doktori.btk.elte.hu/hist/csatari/disszert.pdf
@Gábriel angyal: Ja, hülyén halok meg!!! És hülyén nem fog eltemetni a Járai, bebebeeee, mert nem hagyom nekik...
@Fabius: Az má igaz! De a vége nem semmi! Sejtettem, hogy a Spanyolok jobbak lesznek, na de ennyire?
@a szív fészkei: Most, látod, egyes temetkezések kegyeleti okokból stb. egyet már nagyon várunk ugye? De most még csak az eü. a téma, oda meg minket be sem engednek lassan, ahol a nert...izé..elvtársak ápoltatják megfáradt porhüvelyüket, ugye?
@épészmérnök: Hát a mi szobrainkat faragják ki, csini kis galéria kerekedne ki belőlünk, nem?
@Knósszosz: Esélytelenek, vagyis sansztalanok voltak a taljánok, így, tízen végképpen!
De aki ezt a szót behozta, azt fellógatnám, úgy bizony!:-(
off
szar az eü?
szarban a gazdaság?
persona non grata vagyunk é- korea, mongólia és bergengócia kivételével mindenütt?
munkanélküliség, infláció az egekben?
igen.
érdekel mindez bennünket?
nem
index.hu/belfold/2012/07/01/a_fidesz_jeloltje_nyert_dunaujvarosban/

jó reggelt magyarország...
on
@a szív fészkei: igen, remélem a jövő hónapra kapunk időpontot. mert ugye ez is úgy megy, hogy Szegedről jön a doki a szomszéd városba, most is oda kell hordani, természetesen maszek alapon, ha nem akarunk egy hónapot várni egy vizsgálatra
@nandras01: Belterjesek leszünk, legközelebb négyötödöt nyerjenek tán! ..vagy ötnegyedet?
Éljen a Párt! Éljen Orv..kosi nertárs!
Ez mire emlékeztet Téged, Olvtárs?

"A KISZ budapesti kulturális seregszemléjének kapcsán a párt végrehajtó
bizottságának 1960. január 4-ei ülésén Hantos János, a Fővárosi Tanács elnökhelyettese
hangsúlyozta, hogy a fiataloknak inkább népdalokat kellene énekelniük munka közben,
mintsem „mai, oly nagy népszerűségnek örvendő, semmitmondó, értelmetlen szövegű
slágereket.”
@nandras01: még ekkora részvételi arányt! biztos a nagy meleg
@keresztanya fabi(en): Természetesen..vége a szocializmusnak, észre kellene tán, hogy vegyük, ugye?
Sansztalanul, Jenő bazmeg, sansztalanok vagyunk arra, hogy megtanuljuk édes anyanyelvünket?:-(:-(imidzs. ja, az is!
@nandras01: "4028 választásra jogosult szavazópolgár a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett. A legtöbb szavazatot, 295-öt Nagy Zoltánné kapta."

295 szavazat. Frenetikus!
@épészmérnök: A szocik meg 283-at? Szoros, nagyon szoros, nem?
A Népfront jelöltje nem indult?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ekkorát, mint amekkorát Prandelli hibázott, azért ritkán hibázik edző vagy szövetségi kapitány. Nullázta az esélyt rögtön.
@épészmérnök: Érdekes, de most nekem kicsit hosszú. Rajnák, az de egy tetű volt, láttam sokszor akció közben.

Volt itt 67-ben először a műfajból - de a Kisstadionban - a Spencer Davies, aztán a Nashville Teens, de hogy az Ifi Parkban ki???

Én ez találtam a Parkról. bfl.archivportal.hu/id-103-balazs_magdolna_az_ifipark.html Baksa nem Amerikába ment, hanem repatriált anyja révén Németországba. Még próbálták pótolni Somlóval, stb. De a Kex nélküle nem volt már az igazi. És Doleviczényi disszidált, Attila meghalt, stb.
Bartát viszont tényleg Amerikában lőtték agyon sajnos.
@Fabius: Ne varrjuk a nyakába, kérem! Megpróbálta, nem jött be! Ha bejön, akkor meg istenítjük, ugye?
@Fabius: Azt mondta az uram, nagyon rosszul csereberélt.
@a szív fészkei: Shpentzer Dévisz, ez az!!! Köszi!!! (A nosztalgia örömkönnyei hullanak)
@Fabius: az, hogy a 4 hispan gólt eltaláltam egy öröm, de, hogy az Azzurri-k nem tudták a várt 3-at bekotorni...ez fájdalom

egyébként ragyogó meccs és a politikusok ki voltak hagyva tökig a két őrintett ország vezetőit leszámítva...lehetőséget sem kaptak kézlábnyújtogatásramegmosolyra és ez a legjobb az egészben

a politika csináljon politikát és menjen a picsába mindenhonnan máshonnan
@épészmérnök: igen.
lehet önmagunkat ámítani azzal, hogy "dehát a részvételi arány...", de sajnos az a helyzet, hogy ez az érv biz' szart sem ér.
a mandátum nem kérdezi, hogy mi volt az arány és pontosan ugyanannyit ér, mintha 1000%- os lett volna a részvétel.
síránkozunk a blogokon, hogy ejdeszarezafidesz, aztán, amikor tehetnénk valamit, akkor ülünk a sörünk mellett és bambulunk a tv- re - majd megint síránkozunk.
megérdemeljük
@a szív fészkei: Valamit csiripeltek a madarak, hogy felújítják az Ifi-parkot és környékét.
De oda megint nem lehet majd bemenni nyakkendő nélkül, úgy vélem!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Gundel Takács nálam esélyes a lógára... Hú de nem bírom a szervilisségét.
@a szív fészkei: Az ördög álarcosbálja.
Az volt a csúcs.
Bercsényi.
@nandras01: Én nem siránkozom, örülök neki! Annál nagyobb lesz a bukás 14-ben. Ha lesz. Mondjuk ebben sem bízom igazán..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De mióta csiripelik, a park meg életveszélyes és rogy össze. Vannak az aljában műtermek, azokat is rendezni kéne tulajdonjogilag, valaki befektetőt is kéne találni, meg hogy mire használnák...
@nandras01: igazad van.
Az is igaz, hogy az ellenfelek heten voltak.
Majd, amikor összefognak, akkor más lesz az arány. De főleg, amikor az emberek úgy érzik, hogy tétje van a választásnak. Most úgy tűnik, mindegy volt nekik, nem mentek választani.
@épészmérnök: Ott nem voltam.

Nekem, míg élek - de Járainak akkor se halok! - Baksa marad a csúcs. :-DD Bem rakpart, Ifi Park: ott ismertem meg Bódy Gábort, Baksa sógorát, Gellérthegy,Párizsi kert. Slussz, ahogy ő elment, nekem lőttek.
@a szív fészkei: A Nemzet képeit oda is ki lehetne állítani, Kerényi módira..lenne tömeg megtekinteni..
lényeg hogy arra legyen pénz hogy a felcsúti aranybálú csodacsatár élőben nézhesse kijevben a döntőt
@keresztanya fabi(en): Momentán, mindenkinek kötelező lesz megvennie a falvédőinket. Ellenőrizni kell a házaknál, hogy ki vannak-e téve, stb. Ne szarozzunk, ha kérhetem!

Kösz, imádom ezt a számot! Stevie Winwood - hát térden csúsztam volna a vörös fejéért, jaj de tetszett! Hatalmas hangulat volt, eső is, aztán jöttek a végén a lovas rendőrök... Pedig nem emlékszem balhéra, de ugye gondos kártun és pormányunk aggódott: sok fiatal együtt felizgatva az angol poptól 67-ben!!!
@a szív fészkei: igen lyó lenne ha élőben már soha semmit ne tudna nézni...

dakota mondás ez is...
az országnak addig rossz, míg a kirájnak lyó...
@a szív fészkei: "Ellenőrizni kell a házaknál, hogy ki vannak-e téve,"

Az ellenőrzés különleges fegyveres testület végzi, melynek kizárólag 85 kg feletti hölgyek lehetnek a tagjai. Kihágás esetén fagyasztott csirkével fejbeverhetik a kihágót, miközben harci kiáltásukat hallatják: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?"
@épészmérnök: Ja, nagy ötlet laza utalásként Roald Dahl alapművére is. Mert intézkedés után meg lehet enni, bűnjel sehol-alapon.

Ez meg még a rallyzéshez:www.femina.hu/egeszseg/matol_valtozik_a_betegellatas_az_orszagban
@épészmérnök:
"... amikor az emberek úgy érzik, hogy tétje van a választásnak. Most úgy tűnik, mindegy volt nekik, nem mentek választani."
ez megint önámítás.
igenis komoly jelentősége és tétje van az időközi választásoknak.
emlékeztetnék arra, hogy '90-94 között az időközi választásokat sorozatban a szocik nyerték.
(kivéve, amikor az szdsz- nek is sikerült egyet megfogni, de ez a tendencián nem változtatott...)
ez a sorozatos nyerés jól jelezte, hogy melyik pártnak van meg a választói támogatottsága, avagy melyik párt választói aktívak- amely végül is egyre megy az eredmény szempontjából.
nagyon sötéten látom a jövőt...
@a szív fészkei: Nem szarozunk. A varróképesek számára kötelezővé kell tenni a bedolgozást, hogy jobban haladjunk.Növeljük a foglalkoztatást! Utána a Falvédőjáték zéerténkkel nyilvánosan a célszemély által kisorsolásra kerül, kinek melyiket kell megvásárolni.

Viszont egyes termékek gyártását nem adjuk ki a kezünk közül. Mondjuk a kuszát azt igen, az már mindegy merre néz, mert csak néz, mint aki be van lőve
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

De, bizony varrjuk a nyakába. Utolsó cserének sérült embert tét meccsen nem küldünk pályára. Ez az edzők kiskátéjának első fejezetének első oldalán ökölszabály.
@nandras01: "90-94 között az időközi választásokat sorozatban a szocik nyerték."

Mekkora volt a részvételi arány?
@Fabius: csrének nem is.
alapjátékosnak. utána meg évezredekig sírunk az elvesztett vb miatt...
@rodeo36:

Nekem is bejött, hogy a közvetítésből kimaradtak a politikus fejek, és helyette azzal foglalkoztak amivel kell.
@épészmérnök:
"Mekkora volt a részvételi arány?"
teljesen mindegy.
a játék gólra megy.
@nandras01:

Még az első második csere is belefért volna, ha a harmadik talonban marad. De így túl nagy rizikó amit normális ember nem vállal.
@Fabius: lehet, hogy igazad van, én nem láttam a meccset- sőt egyetlen meccset sem az egész marhaságból, mindössze felrémlett egy régi történet :)
@Fabius: Rendben, igazad van. Bár nem ezen múlott!
Jó, hűvös éjt kívánok..az omszki-tavas cikk nem semmi, főleg a hozzászólásokat is áttekintve..
@nandras01: Nem mindegy. Akkoriban nem volt jellemző a rejtőzés. Az első fidesz-kormány idején viszont igen, ezért volt nekik akkora meglepetés a bukta.
@épészmérnök: csak magamat tudom ismételni:
önámítás.
@keresztanya fabi(en): Minden színű Audit megérdemelsz!
Tegnap beparkolt mellénk egy Aston Martin. Jelzem, a legújabb trend fekete vagy sötétszürke totálmatt dukkózás. Nekem nem tecc, de nem is engem akart lefektetni a svájci tulaj ezzel a kocsival nyomulva, hanem egy kis fiatal szösszentyűt.
@Gábriel angyal: Inkább az a link a jó. :)

youtu.be/afGQPZ_rGK0

Ránk, bűnösökre minden verés ránkfér,
De könyörögnek ők tépett hazánkért.
Hadd legyünk mink is tiszták, hősök, szentek:
Hazánkat így mentsd meg!
Na itt még nem tepernek le a pacsáért: velvet.hu/blogok/balaton/2012/07/01/ot_szabadstrand_ahova_megeri_elmenni/

Mi Surányban jártunk anno most már jó régen fizetős Pázsitra, ami akkor nem volt nevesítve, viszont ingyér` volt. Ott fürdették az oroszok - volt valami laktanyájuk a könyéken - a tankjaikat ill. a lovaikat is. De azért igyekeztek nem a csúcsban...

Aztán körbekerítették,pénzt kérve a nyaralóktól, lakosoktól, aztán pénzért lehet bemenni, nem tudom biztonságosabb-e ettől, mert nem voltam azóta, hogy ilyen lett. De ma halt meg Révfülöpön egy fiatal srác - lányként keresték egész délelőtt - a Tatai tóba is belefulladt tegnap egy ott áruló pasi - szóval úszni kéne megtanulni, tisztelni a vizet, stb. Én az Omszki tavon tanultam meg szörfölni, tehát fürödtem is benne.

A nagy sportolós felhevülésében Orvbán bevehetne a mindennapos tornaórákba az úszni tanítást is.
"A munka törvénykönyvének július elsejétől hatályos szabályai szerint a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, kivéve akkor, ha a munkáltató máshogy rendelkezik."

Azért ez nagyon súlyos: a munkáltató dönti el hogy egy viselkedés bűncselekmény-e?!

Következő az lesz hogy a lopás-csalás-sikkasztás-hűtlen kezelés is a munkáltató döntése szerint lesz bűncselekmény: a proletariátus számára igen, a "köz szolgái" számára nem, feltéve hogy főosztályvezetői vagy azon felüli pozícióval rendelkeznek... :))
@a szív fészkei: Ha már a magyar nemzetnél tartunk. A legjobb az volt amikor az MNO fórum vezérgyűlölködő jobbosa Írysz a muszájt ly-al írta. Aki magyartanár volt civilben. :-))
De ott a yatumux nevű nagyképű vezérhülye aki leírta hogy benne van az üzleti élet "sűrülyében". :-))
Orbán Viktor beszédének szó szerinti leirata

Az alábbiakban közöljük Orbán Viktor 2008. február 13-án, a SYMA csarnokban elmondott évértékelő beszédének szó szerinti leiratát.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=108394

részlet:
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

A népszavazás másik nagy témája az egészségügy és a jövőnk. Azt talán mindenki tudja ebben az országban, hogy Európa egyik legtöbb adót és járulékot fizető országa vagyunk. Ezért aki ingyenes egészségügyről beszél, ezt a fontos tényt valójában elhallgatja. Magyarországon ma egy átlagos jövedelmű dolgozó és az ő alkalmazója évente mintegy 260-261 ezer forint egészségügyi járulékot fizet be. Ez évente több mint negyedmillió forint! Hol van itt az ingyenesség? Joggal várja el az ember cserébe, hogy ezért megfelelő időben és megfelelő színvonalú alapellátást kapjon. Joggal várjuk el cserébe, hogy az orvosokat és az ápolókat tisztességesen megfizessék. Nézzék meg, hova jutottunk a hálapénz elleni sikertelen harcban, szélmalomharcban ma már hálapénzt is, meg listapénzt is fizetünk. Listapénzt azért, hogy előbbre jussunk azon a várólistán, amelyen, ha előrejutunk, talán majd hamarabb fognak bennünket meggyógyítani. Mit jelent hát végül is a vizitdíj és a kórházi napidíj? Azt jelenti, kedves Barátaim, hogy kétszer fizetünk ugyanazért! Ez olyan, mintha egy színházba befelé és kifelé is jegyet kellene váltani. Higgyék el, máris sokan vannak - és ahogy elnézem a gazdaság fejleményeit, egyre többen lesznek - azok, akik nem tudnak kétszer fizetni. Ez azt jelenti, hogy nem mennek orvoshoz, nem gyógyulnak meg, és a végén nem lesznek munkabíró emberek: az államra fognak szorulni. Segély, mesterségesen létrehozott munkahelyek, valahogy az életben maradáshoz való segítés terhe. Ez azt jelenti, hogy ez a politika, ez az egészségpolitika összességében többe kerül Magyarországnak, mint amit az állam vizitdíj és kórházi napidíj formájában beszed. "
Most bocs. Ha a tabi eü. központban nincs kardiológia, vagy éppen MRI, akkor ott nem is lesz mostanában, muszáj máshova vinni a beteget.

A 300Ft meg rossz vicc. Felét elveszik a fizetésednek adók és járulékok címén, az kicsit több, mint 300Ft. Meg lehetne ez oldani abból, ha meg akarnák.
@ColT: Jah, persze az Index által kirakott esetek epic fil kategóriájúak, azzal nem vitatkozik senki.
Amúgy felvetődik a kérdés, hogy miért nincs szakember? A dilettantizmus nem abban mutatkozik meg, hogy csak Kecskeméten van égésekel foglalkozó szakember, hanem abban, hogy miért csak ott van? Talán csak nem azért, mert évek óta nem rakják rendbe az egészségügyet, és leléptek az orvosok?
Megszórták a népet, a déltepsi 11 pályázója azért üt:

"A legtöbben egyébként a Jahn Ferenc Kórház vezetői posztját célozták meg, ide 11 pályázat érkezett, a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Szent János Kórház hat, és a Nyírő Gyula Kórház ugyancsak hat jelentkezővel, míg a harmadik a Heim Pál Gyermekkórház négy pályázóval"

hvg.hu/egeszseg/20120702_allami_korhazak_vezetovaltas
Elnézést, ha már volt, saját tapasztalat: tegnapi ügyeletemben debütáló új ellátási-területi rendszer. Eredmény: KÁNY nem elérhető, folyton foglalt,mentő ICS őrület határán, majd este amikor újra hívtam őket, azt az infót kaptam, 6 órai működés után összeomlott a szép új rendszer, sürgősen visszaálltak ideiglenesen a régire.

Az, aki hétvégén vezette be azt a cuccot, forró szurokba forgatnám. Hétvégén, amikor csak ügyelet és mentő van!
Egyéb kritikát még nem tudok mondani, csak azt, teljes a káosz.
@csutkababa: még nem volt, de segítséget kérnénk a nagybetüsök értelmezéséhez, vagy csak én vagyok nagyon tudatlan :D

te is/ti is pénteken kaptátok e-mail-on az utasításokat, ügymenetet?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
KÁNY: Központi Ágynyilvántartó
ICS: irányító Csoport

jaja, pénteken. néztem, mint a luki nyúl. 25 oldal, és prioritás szerint küldöm/viszem a betegeket.
Azaz példa kedvéért a gödöllői ügyeletre beeső sérült esetén: kis bibi: hatvani kórház,
nagy bibi: ÁEK.
Ha nem kell mentő, kérdem én, hogy jut el Hatvanba? arra a közlekedés kriminális.
és miért küldjem mentővel egy ujjzúzódás-törésgyanúnál?
@csutkababa: húúbazzz, kiráz a hideg, így példákkal még félelmetesebb, visszafelé forog az idő kereke, magán autó, taxi, lovasszekér, vagy old meg ahogy akarod a bejutásodat a vegetáló kórházba, a kizsigerelt orvoshoz...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Nemtom, mi lesz. Egyelőre teljesen ismeretlen és vad a rendszer.
Sajnos, előfordulhatnak majd késések, nem időben kiérések, beteggel körbejárások...
Félek...
@csutkababa: van miért:

Lemaradt egy kórház az új beutalási listáról

Továbbra is fogad fekvő betegeket a marcali kórház, amely lemaradt arról az új, július elsejével hatályba lépett, a fekvőbeteg-beutalási rendet tartalmazó listáról, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) küldött meg a háziorvosoknak - közölte a kórház igazgatója hétfőn.

hvg.hu/egeszseg/20120702_lemaradt_korhaz
@ColT: Talán mert ott van katonai kórház, repülősök miatt, hisz ott sanszos az égési sérülések nagy száma?
@Stefánia kisasszony (lánctalpas germán kurva): Az még a régi komenista hazaifaszos - hozták így le egyszer a fejlécet Hazaifasz Népfront lapja - időkbeli Nemzetnél volt.Szimplán alkesz volt a gépírónő, de ezek szerint előremutató volt a tevékenysége az utódoknak is. Jaj de randa sztori, ahogy azt a lapot is kicsinálták anno!
@csutkababa: @komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: erről írtma egnao, majd megy mindenki aki tud mozogni, a saját költségére.
Csak kérdezem, hogy ma, hétfőn a törésgyanús zúzott újjat Gödöllőn a rendelőintézeti sebészeten ( ha van ilyen) el tudják-e látni. Mert így elkerülhető lenne az utazgatás
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: jahhh :D, ok, pénteken ezekről beszélt néhány háziorvos, most meg olvasva a szivárgó "sikerekről", még félelmetesebb az egész, átgondolt, és kidolgozott agymenés...
Vezényló 2.0

Fico: egyetlen állami egészségbiztosítóra lenne szükség

A szlovák egészségbiztosítási rendszer egyetlen közszolgálati biztosítóra épülő modelljét tartja a legjobbnak Robert Fico szlovák kormányfő, aki a magánbiztosítók állami kézbe vételét is lehetségesnek tartja.

hvg.hu/egeszseg/20120702_szlovakia_fico_egeszsegugy
na majd most megtudunk mindent, és ki fog derülni, hogy mi vagyunk az élhetetlen korlátolt senkik, mert nem van igazunk, és különben is:

Orbán újabb programot hirdethet – percről percre a Parlamentből

Az EU-csúcsról és az új gazdaságélénkítő csomagról beszél Orbán Viktor napirend előtt. Az Országgyűlésben szó lesz az új egészségügyi struktúráról, a Munka törvénykönyvéről, és a „közös dolgainkról”.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Én eddig úgy tudtaM, hogy a gyógyulást segíti, ha a beteg mellett vannak a szerettei. Ha valakinek utazgatni kell látogatásra, kb.100 km-re, hogyan fogja megoldani? Miből? Mert van aki még 50 km-t sem bír kifizetni. Marad a telefonálgatás, látogatás híján.

Morbidabb esetben otthonmaradás és a szeretteid vagy meggyógyatnak vagy nem
@keresztanya fabi(en): hol van már szó a gyógyulásról? Itt a pénz és a lehúzás a lényeg, ha akrasz valamit fizess: eü, oktatás, munka, bíróság, nyugdíj, de semmi képpen ne kérj pénzt a zállamtól /ala vezényló és zrt-jétől/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Akkor dögöljünk meg a saját költségünkön. Minél több van valakinek, annál lassabban fog menni..., annál tovább fog tartani... ...
@keresztanya fabi(en): ennyi:

A debreceni klinikán is engedélyezték az utólagos hálapénzt

Utólag is elfogadhatják a hálapénzt a jövőben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum klinikáinak orvosai, egészségügyi dolgozói - olvasható Paragh György centrumelnök július 1-jétől hatályos utasításában.
@keresztanya fabi(en):
rendelési időben hogyne. De 6 után és hétvégén nem.Akkor jön a szép új világ.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: És természetesen nem kell adózni utána.
Ez csak az első lépés, meglásd a 70/30 LEGALIZÁLÁSÁHOZ
@csutkababa: Ma egy hete egy SBO-n 5 órán át fogtam apukámat, hogy nem zuhanjon ki a kerekes székből, ennyi volt a várakozási idő. A nővérek rohangáltak, hogy nincs kerekes szék, nincs fekvőkocsi. Az orvosok pedig nagyon higgadtan, udvariasan közölték, hogy fél napot mindenkinek ki kell bírnia.
Csak azt nem tudom, hogy epegörccsel hétköznap miért visznek valakit mentővel az SBO-ra.
Ezt nem genyaságból írom, fetrengtem én is 3 napig, tudom mi az. De ezt egy háziorvosnak hétköznap le kellene tudnia rendezni. Megjegyzem, le is szarták a hölgyet az orvosok nagy ívben.
Törött újjal meg ki lehet bírni egy éjszakát is ezek szerint
@keresztanya fabi(en):
Hogy miért? Mert mentőt hívott magára az állampolgár, mert ingyenes, mert jár. és nagyon helyesen, erre nem roham-esetkocsit zavartak ki, hanem mentőgépjárművet, amin a szakápolónak nincs mérlegelési joga, be kell vinnie. Semmit nem adhat neki.Tilos.
Esetleg keresgélhet ügyeletet, orvost, aki ellátja, és talán nem kell bevinni, de ez elég nehéz, ha enyhén szólva csoportnyomást fejt ki a beteg és környezete, hogy vigyedmábefaszszopó, mit tojózolmá?
Megtörtént esetek, illusztráció:
nostenyek.com/2012/04/13/hallo-on-a-mentoket-hivta/
@keresztanya fabi(en):
Ja, és nagyon gyakran a HO nem megy ki. Mert agyonnyomja a betegszám és adminisztrációs teher, vagy egyéb okai is vannak, mert rendelésről nem ugrik ki egy epegörcs miatt, jogosan, ekkor marad az ügyelet, mentő.
Mert a jogainkat nagyon tudjuk...
Lenne csak 8-12 órás várakozás az SBOkon, mint a yugati ER-eken, rögtön lenne itt megbecsülés.
ja, és az SBO-on kéne rendészet is, hogy a kiontoma szívedvérit-megverlekhanemlátodel típusú beszólogatós-támadós polgárokat kitegye...
Még egy utolsó, aztán eldugulok: ügyeletben voltam, éjfélkor OMSZ átadott egy hívást. Őket hívta a hölgy. Már adtak tanácsot, próbálták vele megbeszélni, de amikor a hölgy ordítani kezdett és fenyegetőzni, segítséget kértek tőlünk.
A baj az volt, hogy 3 napja nincs széklete.
Két sürgős hívás után kiértünk a címre éjjel egykor. Ahol senki nem nyitott ajtót.
Hm?
szóval a rendszer hibái mellett lássuk be, a magyar lakosság hozzáállása is hagy kívánnivalót maga után...
@csutkababa: Hát a rendészet az tényleg elkelne. Ezt én is megtapasztaltam, amikor bevonult a famili egyenesen a kávéautomatához és fennhangon röhögtek a szenvedők között.
Lehet, hogy nem jó az infóm, úgy tudom, ha valaki indokolatlanul hívja ki a mentőket, akkor fizetnie kell. Legalább is nálunk a cégvezetés mondta, hogy hívjunk mentőt ájulásos eseteknél és inkább kifizetjük a költségeket, mint hogy komolyabb baj történjen. A múlt héten is volt ilyen, elsősegély után nem is vitték el a kolléganőt, a férje jött be érte és az vitte be a kórházba.
@keresztanya fabi(en):
Dehogy kell fizetni. Se eszköz, se akarat rá.
Fizetős egyedül a mozgóőrség megrendelése. rendezvényen.
nahh. lassan mindenkinél szabad, tehát a probléma megoldva, ismét egy sikeres tett viktorkáéknak, és az eü is felvirágoztatva:

Szabad az utólagos hálapénz a Semmelweis Egyetem klinikáin is
A fővárosi Semmelweis Egyetem klinikáinak egészségügyi dolgozói is elfogadhatnak utólag hálapénzt. A munka törvénykönyvének július elsejétől hatályos szabályai szerint a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, kivéve akkor, ha a munkáltató máshogy rendelkezik.
süti beállítások módosítása