Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.10. 05:38 Fabius

Nő a Közgép, áll a MÁV

Érdekes pillanatok azok, amikor a kormánytagoknak egyszer csak túlcsordul a hócipő, ők unják meg ami ebben az országban zajlik, és felrúgják a nemzeti együttműködés feszített tükrű húgyosbilijét. Ezt tette Ángyán József is, ezt tette a frissen kikerült videón a Közlekedéstudományi Intézet munkatársa is. A felvételen belengetett újabb vasútvonal bezárások is visszatetszőek, az indoklásuk - majd rákenjük a rohadmocskosszemét IMF-re - meg csak szimplán Orbános. Ők ennyit tudnak, a saját balfaszságukat folyamatosan valaki másra kenni. 

 De az igazán lényeges nem ez a momentum a videóban. Szerintem sokkal érdekesebb amit a jómunkásember a vasútpálya felújításokról mond:

 „Öt éve nem bírjuk elérni, hogy a MÁV Pályavasútnál a pályakarbantartási pénzeket olyan helyekre csoportosítsák, ahol menetrendi haszna van a dolognak, az egésznek. Tehát így, ilyen körülmények között tényleg beszélgethetünk egymással szerintem délután négy óráig is, de nem fogjuk tudni megváltani a közösségi közlekedés jelenlegi helyzetét. Ha azt nézzük, hogy 2005 óta csak az EU-s pénzek azok, amik a pályafelújításra fordíthatóak, és a pályakarbantartás meg a többi vonalnak a rovására megy, és ezeket ilyen-olyan megfontolásokból döntik el - nem tudom, hogy hol - addig sajnos nem lehetünk optimisták. Mi úgy érezzük, hogy tehetetlenek vagyunk, nekünk – nem azt mondom, hogy nem feladatunk – hanem mi hiába jelezzük, nem történik rá semmi.”

 Ezzel pedig megérkeztünk a mai Magyarország egyik legnagyobb rejtélyéhez, a Közgép és vasútépítő konzorciumtársa, a Swietelsky ügyeihez. Ők ketten átlag 2 milliárd forintért újítanak fel vasútvonalat nekünk. Ez csak azért érdekes, mert az osztrák anyacégű Swietelsky - ennyit a divatos: legalább magyarok lopnak dogmáról - nem csak nálunk, hanem a horvátoknál is épít/újít fel vasútvonalat, nem is akármilyet. Az V. Páneurópai Vasúthálózat részét képező Križevci - Koprivnica szakaszt, ahol pályacsere történik, a mostani 60 km/h terhelést bíró pályát modernizálják 140 km/h sebességhez és 22,5 tonna tengelyterheléshez. A vonal egyébként a új betonaljat, vízelvezetést, a hegyvidéki szakaszokon fűtést, új felsővezeték rendszert kap. Szerződés szerint, forintra átszámolva sacc/kb 237 millióért kilométerenként. Csodálatos, nem? Horvátországban az osztrák anyacég a nekünk számolt költségek egytizedéért is meg tudja építeni azt, amit itthon a Közgép segítségével nem tud. 

 A témával foglalkozó legutóbbi poszt alatt megjelent egy kommentelő, aki - állítása szerint - részt vett a vasútfelújítások tervezésében, és igyekezett árnyalni egy kicsit ezt a hányingerkeltő képet.  Hivatkozott rossz és laza talajra, talajtömörítésre, etc. Okulva az M6-os löszbe fúrt és beomlott alagútjából hajlamos vagyok bizonyos mértékig elfogadni ezt az érvelést, és azt mondom, oké: rossz a talaj, emeli a költségeket, akkor számoljunk a horvát felújításköltség duplájával, de így is kijönne egy kilométer 474 millióból a 2 milliárd helyett. Vagyis nem tízszer, csak ötször annyiba kerül nekünk ez a konzorciumos pályafelújítás, mint a horvátoknak. Most pedig képzeljük el, ahogy a videó nyilvánosságra kerülése után Simicska Lajos felkeresi Orbán Viktort, hogy akkor most mijafasz van, hogyhogyhogy nem bírja tartani a száját megint valaki, mit visít már megint az egyik fogaskerék a nerben?  

orbán-közgép-gif.gif

 

A NFM reagálása is cuki: a fenntartásuk alatt működő Közlekedéstudományi Intézet munkatársa természetesen nem az ő kutyájuk kölyke, ráadásul a magánvéleményét hangoztatta olyan tárgyaláson, ahol menetrendi kérdésekben az NFM-et képviselte. Azt hiszem az Aranykoszorús BénaFasz Magyarázat Díját nyugodtan odaítélhetjük nekik. Az meg biztos csak a véletlen műve, hogy a korrupció és hűtlen kezelés gyanút meg sem próbálták cáfolni. De lehet ők is csak arra várnak, hogy ideérjen az IMF, és hivatkozási alapot adjon: ők kényszerítették a nyertes Közgép pályázatok beárazására ezeket a gyarmatrabszolgákat, élükön az Ungarische Kunta Kintével.

 

 

912 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr604576117

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikor nevezteti át az Alkotmány utcát Alaptörvény utcára Rogán Antal? 2012.06.10. 12:27:57

Mint tudjuk, Magyarországnak 2011 áprilisa óta nem alkotmánya, hanem alaptörvénye van. Érthetetlen hát, hogy Rogán Antal, az V. kerület polgármestere eddig még nem intézkedett arról, hogy a főváros szívében, a Kossuth Lajos tér és a Bajcsy-Zsilinszky ú...

Trackback: A Terrorházas Schmidt Mária olcsó, kisigényű, szorgalmas magyar munkásokat akar látni 2012.06.10. 12:24:17

Milliárdos Mariskánk szerint ugyanis a magyar dolgozó “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró”, szemben az olcsó, kisigényű, jól képzett, és szorgalmas ázsiai bérmunkásokkal. Hát ide figyelj, nyuszi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a gif EPIC :-D

De a téma szánalmas. Egymás után lesz nyilvános minden amit eddig csak sejtettünk. Kurvára ideje lenne, hogy számot adjon valaki erről az ötszörös felárral épített vasútról is. Pontosan miért kerül ennyibe, ki tervezte, ki hagyta jóvá? Mert azzal anyátokat etessétek az NFM-ben, hogy a rossz talaj ezt bárhogy indokolja!
"A témával foglalkozó legutóbbi poszt alatt megjelent egy kommentelő, aki - állítása szerint - részt vett a vasútfelújítások tervezésében, és igyekezett árnyalni egy kicsit ezt a hányingerkeltő képet. Hivatkozott rossz és laza talajra, talajtömörítésre, etc. Okulva az M6-os löszbe fúrt és beomlott alagútjából hajlamos vagyok bizonyos mértékig elfogadni ezt az érvelést,"

én meg nem. Horvátországban nem löszös a talaj, amennyire tudom, hanem sziklás. Nem az a kifejezetten sík, egyenes talaj, amire kvázi csak le kell dobni az alapokat, és hajrá, hanem sziklás, és kb így néz ki:
_/¯\_/¯\_/¯\_/¯\
Míg idehaza így:
________________

Tehát szerintem nem állja meg a helyét az indok arra, hogy ettől drágább.
De tudod mit? Legyen.
Akkor is a kurva anyjukat!
Börtönben rohadjanak el, mind!
@vitéz Thapóccay néma bárány:
azt azért figyelembe kell venni, hogy a felújítás helyén már legalább 100 éve műxik vasút és nem történt sem csúszás sem sűllyedés, azaz a felújítás a modernizáción túl a természetesen vagy normál használattól elhasználódott elemek cseréjét jelenti

nem kell megenni a hülye indoklást egyébként a sziklás takaj szilárdabb de de minden többe kerűl, mert azon rögzíteni a pályát bonyolúltabb és költségesebb, mert a felfagyott sziklán megindúlhat valamilyen irányban a pálya a vibráció hatására

elemezzétek már

a KÖZGÉP EGY PÉNZBESZEDŐ ÉS AZ OSZTRÁK MEG EXTRA JUTALÉKÉRT ANNYIT SZÁMLÁZ AMENNYIT MOND NEKI A SIMICSKA, így van munkája, neki mindegy mennyiben fáj ez a tulajdonos magyar nemzetnek, az adófizetőnek, ő megkapja kikalkulált nyereséges költségét és megy máshová

szóval ez sem állta meg a helyét számoljunk csak 10x csalással ami még fekete afrikai szinten is sok, én csak ismerem, éltem ott is sokáig
a gif meg kurva jó ezek a pofák amit ez az ócska csepűrágó vág a főnökének beszámolás közben ...hát nem akármi
@vitéz Thapóccay néma bárány: @rodeo36:
Miért, miért...

www.ize.hu/_files/pics/00008/00008513.jpg

Mert megszokta, na...
"Lajoskám, csak düljön az a zsé... Számlázzatok csak, mi gavallérok vagyunk!"
A jó édes anyjukat, azt... Remélem, 2014 után a műanyag lakat fog rájuk rozsdásodni !!
Jobbik reggeltot!
Nem ezt híjják eredeti tőkefelhalmozásnak véletlenségbül..?
A Fehérvári úton van egy villamosmegálló, ahol réztábla hirdeti büszkén, hogy a Swietelsky újította fel a megállót tíz éve...

Kb a tábla az egyetlen, ami azóta nem rohadt szét. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Akarom mondani: rézre emlékeztető fémből készült tábla.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Még nem voltak arra Viktor ... emberei? Meg van a RÉZ??? Majd megnézem, ha legközelebb arra járok! Elhozzam én? :DD
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Én meg azon csodákszom, hogy Réz András sem tűnt el még..apropó, csigaház-úr, nem máshol kellene tengetned ezen szép napot?
T. Fabius, nem értem, mire való a hánytorgás. A '98 - '02 alatti kormányzás átélése után minden nyolcvanas IQ-nál okosabb ember erre számíthatott, sőt, a kétharmad alapján még errébbre. A magyar nép, értelmisége hathatós vezérletével és médiamunkálkodásával a sárba döngölte/tiporta/pofozta az előző kormányokat (fogalmazzunk finoman: az objektivitás halvány nyomait is elsöpörve), ezek után a jelen állapot törvényszerű.

Tessen inkább gyönyörködni a műben. Vagy nem ezt tetszett akarni?
@vakapad: Lehet, hogy az itt megfordulók zöme nem hivatalból jár ide, hanem kesergeni, ugye?
@vakapad:
Szerinted Fabius a narancsbolsikra szavazhatott? :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Én a tényekből szoktam kiindulni, a mellé irányzott szöveg nem az én világom. Valami mással köllene előjönni. Esetleg.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szégyelld magad, nem is akarom érteni hebegésedet... Amúgy szakad az eső nálunk. :(
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Kriptonitból. :D

A poszthoz: Zimbabwén kívül van még olyan ország a Földön, ahol egy ilyen videó után nem mond le a kormány?
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Azt én nem tudom. De olvastam az értelmiség szövegeit hosszú éveken keresztül, amelyek végül elintézték a kétharmadot.
Annyit el kell mondani, hogy marha sok pénzt belenyomnak a Bp-Szfvár vasútvonalba. Azt persze nem tudom mennyit, de Kápolnásnyék-Dinnyés szakaszon 500m-nként fúrtak aluljárot (luxuskivitelben!) a pálya alá, hiper-szuper vízelvezetés, hangszigetelő falak, liftek, stb.
Tulajdonképp az a kérdés, hogy egy elszegényedett ország joggal költ-e ilyen luxusra?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ne'ba, hogy Te nem tudsz ilyent!
Hol élsz? Csak nem Orbanisztán Elqurisztánban? :(
Itt sosincs felelős, csak fizetésnapon!
Ahogy korrupció sincs, csak annak néz ki. Persze, ha a feje valakinek beszorult a fényességes tekintetű, Bolsevik Vezérelvtárs seggébe, az hogyan is láthatná ezeket?
A GIF az csodás! Azért is csinálhatják ezeket, hogy alkalma legyen Fabiusnak Nemzeti Művészetünk új hagyományait megteremteni. 2014-ben aztán a választások előtti napon majd mindenki visszaadja a jegybanki alapkamattal együtt az ellopott pénzt.

Tényleg nem értem máskülönben, hogy mi a baj. Az is meglehet, hogy a vasúti pélyába iskolákat meg kórházakat is beleépítenek. Majd a vonatról le lehet lépcsőzni menet közben is a pályaszakasz hosszán megépült plázába. Az is lehet, hogy 10 sávos lesz az a pálya. Az meg, hogy oda épül, ahol nincs rá szükség? Hát ahol szükség lenne rá, oda csak ortodoxul lehetne építeni, nem? Mi lenne akkor a tündérmese? Attila sírját sem találnák meg építés közben!

Jobbikosok, ezek nem azért ilyen drágák, mert a drága magyar anyaföldet 10 km-es sávban mind elhordják? Építenek belőle egy Viktor-tető nevű 1015 m magas csúcsot alcsútra sífelvonókkal, pihenőházzal, és fellendítik az idegenforgalmat, hogy legyen kit vernetek :D

Ez kérem benne van az árban.

Meg egy szellemvasút esetleg drágább, mint egy gyorsvasút.
@vakapad:
Fabius volt? Nem mondod?? :))
Bebas.ott, ha ő tehet a Fidesz győzelméről... Valami lopós coci és szadeszos gittegylet nem is tett ezért semmit...
Értem én!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pardony, svejci lázban égek, és Te nem ápolsz..anyád!
Un orto doxia akart vanni..
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Hát, amennyit értesz, az láthatólag kevés. valami konkrétum köllene az összekacsintós, hát asztat mindenki tuggya helyett.
Én már csak azt szeretném látni, amikor ezeket a gané cigány tolvajokat elviszik 2014-ben. Bár alapjában véve pacifista és halálbüntetés ellenes vagyok, ezeket a kínai szokásoknak megfelelően halálra és teljes vagyonelkobzásra ítélném. De csak azt vegyék észre a Bonsai Ducéék, hogy miképpen lehet szarrá dolgoztatni az embereket éhbérért, hanem azt is milyen büntetéseket szabnak ki a "nagy testvérnél" ha valami kiderül. Akkor nincs kecmec lehet lemenni térdre imához és ha szerencséje van a delikvensnek, akkor jön a névre szóló golyó a tarkóba.
Én már csak ezt várom. Az ágyútalpas temetéshez nem ragaszkodom. A fehérje feldolgozóknak is élni kell valamiből. Mondjuk a kutyáimnak nem adnám oda az ezekből készült tápot, de disznótáp kiegészítőnek jók lennének.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az oldal nem megfelelően van átirányítva

A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.

Erről ennyit.
azzzé ezt is vau-vauzzuk már egy ideje:
/demagóg leszek csöppet, ez az eredeti tőkefelhalmozás kupacot, nem kéne részben ide is fordítani, a másikat meg a zoktatásar, tudom a narancs választ, rohaggggyak meg/

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tomeges_orvoselvandorlas_oregedo_lakossag_sokba_fog_ez_kerulni.521791.html
@vakapad:
Nem, semmi nem dereng abból az időből neked? Akkor azt hiszem ideje lenne utána olvasnod. Mert azért a narancsbolsik ennyire nem voltak tehetségesek, hogy ennyire nyerjenek, masszív coci és szadesz lopások tarkították akkor is a gazdaságot, besegítve a fidesz kampányának.
Még a végén ártatlan báránykáknak nevezzük a sok lopós cocit...
Az viszont igaz, hogy a mai, nagyüzemi pénzlapátoláshoz képest tök amatőr zsebtolvajok voltak! :(
Az egy jó poén volt valamelyik nap, hogy vagy Soltész Miklós államtitkár, vagy L.Simon helyi zöldbáró, parlamenti képviselő a Velence-tó környéki kerékpárutak fejlesztéséről beszélve elmondta, hogy azok egész Felcsútig elérnek majd. Nem semmi, minden út Felcsútra vezet!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Hogyhogy mi? Csekkelős cica friss fahéjasra vágyott. Tulajdonképp szívességet tettem, NEKI! :)
Amúgy ne tudd meg, mit pörögtem még tegnap a rendszerrel, bios cseréktől kezdve, MS Server update-ig.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: mikor végeztél? tegnap leküzdöttem a kertet és a leander átcserepezést, kicsit kiaszakadtam a mátrixból, rá kellett készülni a viharra, szegény növények is fejnehezek voltak, és sűrűn pofára estek, mint a tudjuk kik :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Végezni... Totális csúszásban voltak, 12 helyett fél négykor hagyták abba a munkát. 5kor meg én is, mert kicsit hosszú volt a nap akkorra már. Adatmentés és router, tűzfal update majd jövő héten... Az összes Dell 390-es 01-es biossal. Van új, 07-es. Igenám, de nem tudod feltenni, mert nem engedi, legalább 02-es kéne. Ja, az nincs fenn a támogatási oldalon... A Dell driver archivumban igen, letölt, 02 feltesz, utána 07 feltesz... 14 gépen... Hurrá! Diver update-ok is, Win7 updateok is,... WinServer 2011 update is...
@biohouse:
Amióta au időjárás jelentésben is van Felcsút, meg ha kidől ott egy fa, bemondják a Híradóban... Vicc. :)) Hátha még Vezérkultusz is lenne!
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Rendben. Ez már valami. Lássuk a lopós szocikat.

1./ Zuschlag. Kár 70 millió, ebből 50 milliót visszafizetett, ennek ellenére leültették. Akkori miniszterelnök: Gyurcsány.
2./ Hunvald. Főbűn alól felmentve, kisebb bűnért elítélve, de nem jogerősen. Várom a fellebbezés eredményét.
www.hir24.hu/belfold/2012/03/01/hunvald-a-teljes-felmentesre-hajt/
3./ Hagyó. Egyelőre várjuk a fejleményeket, még csak le van tartóztatva (egy ideje - hehe). Előzetesen meghatározott kárérték a készséges ügyészség szerint úgy 1,5 milliárd (még 1 km sincs). A bíróság előkészítése a perre most folyik a Tündésítéssel meg a korhatár csökkentéssel.
4./ Gyurcsány, Császi, Tátrai. Jelenleg kutakodnak. Két éve már.
5./ Verók. Egyelőre semmi. Csak a gyanú.
www.dehir.hu/bulvar/terezvarosi-ingatlanpanama-ujabb-kepviseloket-hallgattak-ki/2012/06/02/

Kissé lassan mennek az ügyek. Nopersze, ideidézhetsz más ügyeket is, ha gondolod. Kíváncsian várom.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: igen így megy ez, soha nem tudják abbahagyni időben, még ezt, csak még ezt :)
-szarakodtak a dell-ek, vagy csak szorgalomból bios frissítés?
@vakapad:
Én nem értelek... Talán te is tudod, hogy a MÁV, a BKV, MVM, kerületek, önkormányzatok és még akadt pár cég akkor is és most is, amik pártkifizető helyként működött, működik. Szerinted a választási kampányban a plebsnek nem volt elég azt harsogni, hogy lopnak a cocik? Simán elhitték, még arról is, aki nem lopott.
Ma pedig mély kussolás van és még arról sem hiszik el, aki az orruk előtt csinálja, lásd Közgép és társai. Verik magukat az ellenzékiek, a sajtó? Korántsem akkora lelkesedéssel és magabiztossággal, mint amikor a fideszesek által voltak felbujtva. Pedig most lapátolják a zsét Simicska művekbe.
A választások folyamán elég a gyanú, azt pedig a narancsosok ügyesen maszálták.
Nem elég becsületesnek látszani, annak is kell lenni! Ettől pedig a cocik is legalább olyan messze voltak, vannak, mint a narancsbolsik.
Szerinted Puch elvtárs is a megtestesült tisztesség? Ahogy egyesek szerint Simicska is... Miközben amíg ilyen férgek lehetnek bárhol, addig miről is beszélünk? Mikor fogják bármelyiket elítélni? Viccelsz...?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Csak látnám már hogy a tudjukkik orra végre vérezni kezd egy alapos pofára esés után.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Egyik szórakozott, akkor már frissítem az összeset. Szerencsére stabil minden, én terveztem a hálózatot és én is építettem meg, rám bízták, ahogy akarom, úgy csináljam meg. Az ilyen munkát szeretem, nem kell összetákolnom a hulladék vasakat, egyszerű az átláthatósága, könnyen kézben tartható. Tavaly november óta fut, most egy munkaállomás nehezen jelentkezett fel a hálóra. Vszínűleg a particiója volt csak kicsit szétesve. Viszont ideje volt mindent lefrissíteni akkor már a belső rendszereken is.
(köz)gépesített köz(gép)pénz lenyúlás

f i d e s m a f i a

előremegfontoltan, bűnszervezetben elkövetett
hazaárulás nemzetvesztés országrombolás...

büntetési tétel: H A L Á L
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Én meg annyira újfijuu vagyok, hogy a Ch.T.-t nem tudom megfejtegetni.Kérlek, segítcs árva fejemnek!
Amúgy meg a friss fahéjas az mindig finom meg illatos is.
@miva?: "Az is meglehet, hogy a vasúti pélyába iskolákat meg kórházakat is beleépítenek."

10 méter széles vasuti pája...

1 km = 10 000 m2, ami 2,2 milliárd

1 m2 "vasút" = 220 000 Ft/m2

most 1m2 lakás építés (ilyen mennyisségben még olcsóbb is) 140 000 FT+ÁFA /m2

azaz pont ennyi

a közgép közpénz RABLÁS, helyett 1:1 ben lehetne lakást építeni

1 700 000 m2 vasút hejett ugyanannyi m2 lakást
az 28 ezer LAKÁS !!!!!!!!!!!! végig építve szajolig
felszólítom a fides mafia kistagjait hogy azonnal hagyják abba az ország kifosztását !

különben azt kockáztattyák, hogy minden egyes mafiatag ugyanúgy fog járni, mint a keresztapák !!!

szerintem ennek nagyon nagyon rossz vége lesz... ez nem a 80 milliós bkv végkielégítés...

ezek 100 milliárdok, B I L L I Ó K...

a 2006-óta a városokban és megyékben elhordott 100 milliárdokat (kb 1-2 billió lehett eddigi 6 év alatt) is jócskán meghaladó a közgépesített közpénz harács....
komcsi narancs zombirkák nincsenek 7végén szolgálatban ?

és a fletó menynit lopott ? meg az elmútt nyócév...

lassan a következő kormány is elmótnyócévezhet (2006-óta!)
A szakszervezeti vezetők szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, a tárca képviselője ezt nem cáfolja,

A MINISZTÉRIUM KÉPVISELŐJE TETT FELJELENTÉST????????
@411-es Truman:
"a Ch.T.-t nem tudom megfejtegetni" - na ez már a blaszfémia határát súrolja... De legyen... Új fiú, most az egyszer kegyelmet kap. Charlize Theron - Ch.T.
Nem mellékesen a Hormon Egyház Istennője!
www.google.hu/search?q=charlize+theron&hl=hu&client=firefox-a&hs=xRK&rls=org.mozilla:hu:official&channel=fflb&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5mDUT5uZGszRsgbb1oXLDw&ved=0CHcQsAQ&biw=1168&bih=598
Azért majd Egér még zizegni fog...
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

"Szerinted Puch elvtárs is a megtestesült tisztesség? Ahogy egyesek szerint Simicska is... Miközben amíg ilyen férgek lehetnek bárhol, addig miről is beszélünk? "

Feltennék egy kérdést: ki akart nekimenni a pártfrinanszirozásnak (ezen belül személy szerint Puch elvtársnak), amit pedig mindkét nagy párt kézből levert, mint szupercella a muskátlit? (Ez volt a végső lökés a DK kiválásának).
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Amikor a szar visszabeszél a lefolyóból - ahogy Hofi is mondta. Bár, a "független" magyar bíróság ítélete kétséges lehet? :))
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Kész vagyok hamut szórni a fejemre. Nem mindegyik korrupcióba keveredett embert végzik ki a testvéri Kínában sem: index.hu/kulfold/2012/06/09/kina_eletfogytiglan_korrupcioert/
Szóval ha nagyon jó fej akarnék lenni hozzájuk, akkor ilyen ítéletet is kaphatnának tőlem a simicska féle pénzszállító kamionosok.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Igen. E za zigazi. "Talán te is tudod, ...". "Hiszen mindenki tudja". "Nem lehetsz olyan ostoba, hogy nem tudod". Na ez is az oka a kétharmadnak, mert olyan jó elhinni, nemigaz?
Elnézést, még valami. Sosem gondoltam, hogy nem voltak ilyen ügyek. Persze, hogy voltak. Csak nem vagyok nagy híve az összemosásnak, az általánosításnak, a totális kiterjesztésnek. Voltak megtévedtek, nyilván, de se a mértéke, se a benne résztevevő személyek száma, messze nem annyi, mint amennyit elhitettek.

Jelenleg intézményesített, nem titkolt, mindenki által látható módon folyik, mégpedig nem Nokiás dobozban, vagy taxis Gyuszival, hanem állami számlákról való átutalások révén.
index.hu/belfold/2012/06/10/jogszerutlenul_vagtak_ki_a_kossuth_teri_fakat/

De érdekes, vajon a fáknak azért kellett pusztulniuk, mert mocskos kommunista fák voltak?
Fenntartható fejlődés, meg védjük meg. Szegény fákat úgy megvédték, hogy ihaj.
@vakapad:
Tehát nem tudod...
Akkor összefoglalom a te nézeteidet: Volt egy teljesen tökéletes gazdaságpolitikát folytató coci&szadesz kormányzás, ahol semmi korrupció, lopás nem történt, nem voltak közpénz lenyúlások és nem volt kormányzási impotencia, ráadásul nem változtatták a dolgaikat havonta. Végigvitték az ígéreteiket, fellendítették a gazdaságot, letörték a párton belüli pofátlan, pénzéhes csürhét, nem hagyták az őskomcsikat szart kavarni...
Mindez annyira tetszett a plebsnek, hogy a választásokkor... A francba, valahol elcsúszott valami, hisz a választásokkor sok marha azért szavazott a cocik ellen, mert azt hitte, hogy majd ez a másik csürhe nem fog ilyent tenni.
Pedig...
Ha szerinted a cocik alatt minden szép és jó volt, akkor úgy is tök mindegy, fejezzük be, mert ez elég parttalan dolognak tűnik. Akkor ugyanis semmivel nem vagy más, mint a narancsbolsik agymosottjai!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tudtam elaludni.:S Így később is kelek.
Neonzöld;))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Királylány... Ilyenkor kell felkelni? Miközben a friss fahéjas itt ... gőzölög??? :))
Mindjárt elolvasom, de addig is jó ebédhez szóljon kis röhögés, most kaptam, friss, meleg:

Hogy jellemezhetnénk Magyarországot István királytól Orbán Viktorig?
- ??? - A Szent Jobbtól a balf@szig...

Csomagol a hosszú külföldi munkára induló magyar, egy barátja segít neki a pakolásban. Az egyik bőröndben meglát egy Orbán-képet, rá is
förmed a barátjára: - Ez meg mit keres itt?
- Ha honvágyam lenne, elég ránéznem...

Nem véletlenül hívják a mi kis minipinocsettünket második "napkirály"-nak. Keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell!

Az orbáni Magyarországon: A növényektől türelmet, az állatoktól emberséget tanulhatunk.

Ha a pofázásra generátort lehetne kötni, a Fidesz egymaga kiválthatná a paksi atomerőművet.

Magyarországot már megszállta tatár, török, osztrák, orosz, német, de most fordult elő tán először, hogy egy megszállott szállta meg.
És nincs három, szakmájához értő pszichiáter, aki lemerné írni róla a diagnózist, - azért ez is szomorú...

Lesz-e titkosszolgálat a Fideszizmusban?
- Nem lesz. Addigra az emberek tudata olyan magas szintre fog fejlődni, hogy mindenki saját magát fogja letartóztatni.

2012-ben Magyarországon: - Mi volt régebben, tojás vagy tyúk? - Régebben minden volt: tojás is, tyúk is!

Szabad-e a Fideszt bírálni? - Elviekben igen, de ez olyan, mint a tigris seggét nyalni. Nem valami nagy élvezet, viszont roppant veszélyes...

Orbáni nem-megszorítások idején: - Hogy hívják a kisnyugdíjast a piacon?
- Szárny és fejvadász.

Szeretem a választási kampányokat.
Ilyenkor tele vannak a kandeláberek Fideszes politikusokkal.

Orbán látogatást tesz a Vatikánban. Ahogy találkozik a Pápával, az kezet csókol neki. A körülötte levő bíborosok ezen teljesen felháborodnak:
- Na de Szentatyám, ez azért túlzás...!
Mire a pápa: - Ti csak ne szóljatok... ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!
A bíborosok megrökönyödve kérdezik:
- Hogy-hogy?
Erre a pápa: - Istállóban született, barmok között él, akik imádják, és százezrek várják a mennybemenetelét...

- Mi vagyok én nektek? -- kérdezi a tömegtől Orbán Viktor a nagygyűlésen.
- Apánk!
- És mi nektek a feleségem?
- Anyánk!
- És ti mik akartok lenni?
- Árvák!!!

Két öreg néni eteti a galambokat. Így szól az egyik:
- Ezek a galambok, olyanok, mint a politikusok.
- Miért?- kérdi a másik.
- Mert amíg lent vannak a földön, addig a kezünkből esznek, aztán ahogy felkerülnek csak sz@rnak a fejünkre.

A közmunka program keretében, a munkanélküli állatok tornapályát építenek az erdőben. A nyuszi talicskázza a sódert, a róka vizet hord,
a farkas keveri a betont, a medve döngöli az alapot, a sün támasztja a zsalufákat, amiket a bagoly szögez össze.
Egyedül a ló lustálkodik egész nap egy fa alatt. Az állatok felháborodva reklamálnak:
- Ide figyelj, te ló! Ez mindnyájunk közös ügye, te miért lustálkodsz? Te miért nem veszel részt a munkánkban?
Mire a ló:
- Amit ti ezért kaptok, az nekem már születésem óta itt lóg a lábam között...

FIDESZ MUNKAHELYTEREMTÉS!!!
Két ügyvezető igazgató beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

"hisz a választásokkor sok marha azért szavazott a cocik ellen"

Mert a FIDESZ ellenük uszította a népet. :P
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mazsola... Még azt sem tudja, ki az Istennő a Hormon Egyházban... :( Na, mindegy, 1x kegyelmet kaphat?
"Mindjárt elolvasom, de addig is jó ebédhez szóljon kis röhögés, most kaptam, friss, meleg: "

Hát ez kurvajó...
Fabius még mindig nagyon jókat irsz, de a kommenteket már nem érdemes olvasni, pedig régebben az ÉRTELMES kommentek miatt imádtam visszajárni napközben is.
És az a durva, hogy ezt már mástól is hallottam, pedig nem én hoztam szóba.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Kedvelem a szocikat, de nem mondanám azt, hogy jó gazdaságpolitikát folytattak. Egy gazdasági válság kellett ahhoz, hogy ráleljenek Bajnaira.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ez így van. A választásokkor jobban eladták a fidesz nevű mosóport. A cociknak is volt rá lehetőségük. Mi meg megszívtuk az új csürhével. Aki meg ezekre a narancsbolsikra szavazott, most leginkább kötögessen, vagy menjen ki és tüntessen, hogy jobban él, mint 4 éve!
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Jóvanna, mán tudom, hogy égbekiáltó, legközelebb meggyónom.
@a szív fészkei:
Csak Csekkelős cica ébredésén háborogtam... Mikor itt vagyok én, a "Friss fahéjas Boli"! :)
@Kőmíves Kelemen:

Ez a népszerűség átka, ugyanez volt Tótawé alatt is, szerintem emiatt szüntette meg a blogot, nem az új médiatörvény miatt.
A problémádat értem, megoldást nem tudok, próbáld meg átugrani az OFF kommenteket.
Mint például ezt.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Kőmíves Kelemen kolléga egy valós problémára mutatott rá, és sajnos nem tudom azt mondani, hogy valamennyi igaza. :(
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Tudom, nagyhangú fideszhívők most nagy hangon fújjolnak, szidják a narancsbolsevikokat.
Pedig én voltam a coci ismerősöknek a fideszes, a fideszeseknek a coci... :))
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Ez már csak ilyen. :)

Ismerősök között voltam már cigány, zsidó imádó, coci stb.

Index fórumokon meg tényleg minden amit el tudsz képzelni. Buzitól a Hitler imádóig minden. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem a véleményvezér is emiatt szüntette be a kommentelést, meg TG is.

Egyszerűen a sok off között elveszik a "lényegi" infó, és nekem speciel nincs időm/kedvem ezeréves vicceket olvasgatni, meg bableves receptet egy olyan posztnál, ahol lehetne értelmesen is kommentelgetni.
Két dolog jut eszembe. Az egyik, hogy nagyon furán működhet az EU-s döntéshozói mechanizmusa, ha senkinek nem tűnik fel az, hogy ami nálunk 2 milliárd, az egy kőhajításnyira épp a tizede. Ez hogy a fenében lehet?

A másik, hogy én nem egy pályázat írásában vettem korábban részt, mindegyikben nagyon komolyan kellett megindokolni, hogy miért pont arra kéri az ország a pénzt amire, és azt alá is kellett támasztani gazdaságossági számításokkal, hogy megéri. Szívesen megnézném azt a pályázatot, ami alá tud támasztani egy 2 milliárd ft/km-es beruházást pláne olyan szakaszokon, ami ezek szerint nem is szükségesek. Ez hogy lehet?

A másik dolog. Kb. fél éve találkoztam 2 volt középiskolai osztálytársammal,akik a Swietelsky -nél dolgoznak. Egyik sem volt anno egy lángész, mindketten technikusi végzettséggel kerültek oda. Azt mondták, hogy havi, netto 3-400 ezret keresnek, plusz ha van valami okosság akkor az még hozzájön.

Őszintén, ki keres ebben az országban különösebb végzettség nélkül ennyi pénzt?
@411-es Truman:
Egér ki akar téged végezni és csak utána megbocsájtani! Ez is egy verzió... :)
@Kőmíves Kelemen:
Feldobod a szűrőre pl. a Hormon Egyház épp locsogó tagjait. Ennyi. Az oldal is gyorsabban töltődik be... :) Amúgy igazad van!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azért a horvátoknál se semmi a talaj, ott meg sziklás, iszonykemény, stb. Talajhelyzet mindenhol van, nemáá, hogy csak nálunk ne lehessen semmit ötvenszeres felár nélkül csinálni.

Árnyalható minden, magyarázható is, hisz a képernyő és papír rendkívül sokat kibír, pirulni se tud. De hogy Simlicskáék ezzel a löszös felárral egyenes arányban gazdagodnak az valami természeti tünemény?
@klarky: Elég sokan. Ismerek olyat aki fél millát, sima érettségivel bankban.

Az EU-nál meg azt kell észrevenni, hogy ha beleszólnak valamibe egyből jön mindenhonnan a megsértése
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Hát erre célozgattam, a gőzölgésedre. ;-)) Na, nem is dagad semmid (oké: kebeled), hogy városod lánya is szépségdöntős lett - mintha vöröses volna a baba -, meg megyéd lánya lett a Miss Hungary? Ennyire csekkfókuszált lettél?? Ajha, ahogy apukám, a mosoni mondaná.
@Kőmíves Kelemen:

Az a probléma, hogy ezek a posztok már szinte kommentelhetetlenek, mert most mit írjak ide, írjam le századjára is, hogy a Focistát vigye el a Lúdvérc?
Én már kifogytam a jelzőkből, Magyarország száguld a totális katasztrófa felé, én meg itt élek. :(((
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
A szűrőt a blog.hu/radarja nem használja sajnos, csak az adott honlap.
Mivel pár helyre kommentelgetek, nyűgös lenne mindegyik et nyitva tartani, és állandóan frissitgetni.
Elolvasom a posztot, ha látom értelmét beirok kommentet, majd törlöm a pitsába a radarból, mert nem vagyok kiváncsi a "zajra".
Ezáltal mondjuk az értelmes kommentektől is elbúcsúzom, de ez van...
@a szív fészkei:
Hááát, nem nagy durranás az a lányka. Max. annyi, hogy a mi kutyánk kölke... Sokkal csinosabb lányok vannak felénk! :))
@Secnir: Na ugye, pedig én csak legot építettem anno a kölykeimmel, azt se ügyesen.... Na pont horvát talajjal példálózni, amikor ott mindent ötször kell megfúrni, hogy egyszer legyen luk benne!

Anyjukat, aki idejekorán nem tanította meg a pici Lalinak, hogy a másét ellopni fújcsúnya!!! És letöröm a kis kezed, ha még egyszer!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez annyira igaz. Ilyen témához már nem lehet mit írni. Az évezred eddig csak erről szólt, hogy ki lopott mennyit és nem tudunk mit csinálni. Max. e'múttizenkétévezni tudunk.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Na, mégiscsak kibontakozik a lokálpatrióta!!! :-DDD Hú de rég voltam arra, mondjuk egy mosonmagyaróvári pizzára nagyon melegen emlékszem vissza a múltból.
@a szív fészkei:
Imádtam Legózni... Néha össze is vesztünk a leánnyal a cuccon. :))
@klarky: "Őszintén, ki keres ebben az országban különösebb végzettség nélkül ennyi pénzt?"

a politikusok...

uppsz

a mafiatagok
@biohouse: Nem is értem a kérdést. Hová is vezet ez a vonal??? Az ország lényegi fővárosához, Alcsúthoz.
@miva?: Ahol megijed magától Bástya elvtárs? www.youtube.com/watch?v=CyAOmO_pi_8 :-DDDDDDDD imádom, az is imádnám, ha ez ma megtörténne.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Ezüst Omega, az szép lehet. A svájci órák nagyon szépek. Nekem arany Marvinom volt - nagyapámé, vagy hatvan, hetven éves darab, megcsináltattam működött is - csak nem hordok elég rég órát. Amúgy szeretem a férfiórákat, ahogy a férfikölniket is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szép ez a Gyöngyhajú,. de én vad illéses voltam - akkoriban ez áthidalhatatlan ellentét volt: illéses nem vegyült a többivel és viszont. Egyszer voltam talán Omegán, de oda a srácoknak öltöny, nyaki, rövid haj kellett,én ilyet meg nem ismertem a felhozatalomból... :-DD

És azért Kóborék sokkal besimulósabbak voltak, mint mondjuk, Illésék. Akik most épp 200-adszor búcsúkoncerteznek, ami tökre legyalulja a renoméjukat. Sajna.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Bocs, a kutyáidból - hálaistennek -nem eszik majd senki, de a disznót emberek fogják, befalni ebédre, vacsira - ha fusssa még rá majd nekik. Mérgeződjenek meg újra ettől a szemét bacilusbandától, ha fehérjeként végzik és tápként? Nem akarhatod ezt az országos járványt.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ott a szakóca a banánút végén, lehet majd azzal műteni, ahhoz genetice úgyis ért a magyar 1000 éve. Mindenki a szomszédját metéli fel- kaláka.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az finom volt. Nagyon finom.;))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szocikban? Sok minden. Pl. sok reform-elképzelésük találkozik az enyémmel, de az nem tetszik, hogy nem tudták végigvinni. Tetszett amit Bajnai csinált, és az is tetszett amit Bokros (bár utóbbinál hamvas kislány voltam és fogalmam sem volt mi az a bokros csomag:)) Tetszik a demokrácia felfogásuk. Tetszik ahogy a demokratikus játékszabályok betartására törekednek. Tetszik az, hogy nem egy jól kereső társadalmi réteget preferálnak, de nem tetszik ahogy hagyták lecsúszni akik amúgy is szegények voltak.
Tetszik, hogy nem arra használták a parlamentet, hogy a korrupciót törvénybe foglalják. Tetszik, hogy hagyják a családok maguk dönthessék el milyen keretek között akarnak élni. Tetszik a toleranciájuk, bár ebben én radikálisabb vagyok, nálam a melegházasság és a melegek örökbefogadása természetes és normális dolog. Így néhány dolog.
@a szív fészkei:
Az enyémnek elég érdekes története lehetett... :)
Nagyapám kapta 1946-ban, egy öreg zsidótól, köszönetképp. Pár éve, írtam az Omega cégnek, ugyanis a gyártási száma alapján megmondják, hogy mit lehet tudni az óráról. A német nyelvű válaszban az volt, hogy az órát 1932-ben a szerb államvasutaknak adták el... :))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Jajj, de izé, hát ennyi ember előtt így fényezni, zavarba jövök! Olyan kis indisztkrét tudsz lenni! :))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "sok reform-elképzelésük találkozik az enyémmel"
"Tetszett amit Bajnai csinált"
Pár példát tudnál mondani, mert nem értem mire gondolsz.

"Tetszik a demokrácia felfogásuk."
Ez alatt mit értesz?
Amúgy ez megvolt?

index.hu/belfold/2012/06/10/jogszerutlenul_vagtak_ki_a_kossuth_teri_fakat/

Azután mi történik? Semmi. Megvonják a vállukat és cinikusan kacsintva tovább "dolgoznak"! Remek.
Kultúrállamban ugye az a paraszt aki ezt jóváhagyta, mehetne kapálni, mert egyértelmű, hogy kb. 30 évig más munkára nem lenne alkalmas és hiteles. De itt, Orbanisztánban, a Párt legnagyobb dicsőségére, ezt faszkalapot még valószínűleg jutalomban is részesítik. Evégre kellenek az ilyen megbízható elvtársak a bolsevikoknak! Remek!
Na most keményen befenyítve az ezeréves viccek miatt - :-DD - merjem-e ideírni, hogy már három párt tett feljelentést: www.szabadfold.hu/gazdanet/foldugy_mertek_nagyot_nyerni

Jelzem, az aranyos, hogy mindig van ilyen kétségbeesett fikázás, hogy jaj, de elvesznek az érdemi hozzászólások a sok hülye -inkluzíve én - miatt, akik idejárnak lotyogni a semmiről, beleszólva a nagyok dolgába. De az erről való komment érdemi volt? Na mindegy; szerintem dobtam fel már témát párat úgy, hogy abból másnap lett poszt, mit tesz isten. Akinek meg zavaró, amit beírok, az tahótlanítson, és száguldhat a tényeken át ad astra.

Egyébként érdemi kommentet ide egy ember tudna írni számokkal, szakvéleménnyel, műszaki rajzokkal, mégpedig az, aki elfogadta ezt a költségvetést. Mindenki más találgat, anyázik, anekdotázik Rézről - aki rézszínű tollal írt alá jegyeket az indexben, hogy még jobban szétvigyem a szent posztot - ChT-ről, fahéjas csigáról, viharról, kutyatápról.

Tóta meg miatt hagyta abba, hogy nem akart az Index lábtörlője lenni fideszes besimulással. Felállt magától az Indextől, nü akkor meg elég érdekes lett volna, ha ott blogolgat tovább politice nem odaillő hangnemében.

Remélem, Fabius ad iránymutatást, mit szabad ide írni és mit nem. Engem még az ezeréves vicceknél - én baromállat, hogy le vagyok maradva, hogy nem ismertem ezeket, és elmosolyodtam rajtuk - is sokkal jobban zavar, amikor itt echte náci- és keresztény hittérítés folyik pár kiválasztott által de elég nyomatékosan. Viszont arra valahogy nem jött a mostanihoz hasonló "kikérem magamnak" komment. Csak a kis szaros viccekre.
Ez a nem mindegy, Dóka Gábor tud a hűtlen kezelésről, tud erről, tud arról, de esze ágában sincs megtenni a megfelelő lépéseket. Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol.
@biohouse: Ja és amiről szólt volna a Bp-Székesfehérvár pályafelújítás (hogy a XXI. században ne 70 percig tartson gyorsvonattal a 65 kilométeres út) azt is tök jól megoldották. Most a gyorsabb pályával nyert 10-15 percet a nyílt pályán vesztegelve tölti a szerelvény... nyilván a pályafelújításra elment az összes pénz, új menetrend nyomtatására már nem futotta!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": TEhát nem autokratikus, szemforgató banda, csak viszi őket a régi svung: belenyúlni az előttük lévő mézesbödibe, hisz azt nekik mindig is lehetett. Na most úgy jártak, mint Micimackó: beleszorult a fejük a nagy nyalakodásba, tehát kurvára nem lehetett ezt elsunnyogniuk...

A Fidesz ebből okulva eleve olyan csatornát kreált Slicc felhasználásával, hogy az -a hová az ország összes mézét folyatják - Alcsút-Felcsútnál ömöljön egy földalatti tározóba örökkön örökké.
A kurva anyjukat ezeknek a kibaszott rohadt tolvaj csalóknak!!! Mindenkinek igaza van, aki lámpavasról álmodik!!! Hogy lehet ezt hagyni????
Jó látni, hogy a baloldalon is megvan a "mi nem is loptunk, csak a csúnya ellenoldal fogja ránk eztet is".
Szánalmas.
jó reggelt a közösség tagjainak!

úgy látom, bitófa, vagy börtön építéshez kellene fogni, mert ha vége az uralkodásuknak ,egyikből sincs jelenleg elegendő és lesz rá szükség
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: És hányan hörögtek, hogy ne vágják ki a gyönyörű,épp levélbe borult fákat! Leszarták, mert leszarhatták. Már volt ötlet odaláncolásra is. Meg körbe is kerítették, tehát nem lehetett bemenni: arra van pénz, tehát őr is, hogy megvédjék a polgároktól az ország házának a környékét.
@vakapad: Tisztelt uraságod ugye nem a magyar igazságszolgáltatzás és nyomozati szervek kiváló tevékenységével akarja igazolni az előző rezsimet????? És ugye akkor ezzel a logikával a Fidesz is hófehér hattyú, mert még senkit nem ítéltek el az egy szerencsétlen Várhegyi Attilát kivéve??
Ne nézzük már egymást hülyének...
@glaci ph 5.5 álompolgár: A mélygarázsukba - lásd országház és fakivágás - bezárni őket kenyéren és vizen meditálni. Egy darabig. A börtönben tartásuk is költség nol.hu/belfold/20110830-dolgozzanak_az_eliteltek_allami_megrendelesre, ennyit nekem nem érnek meg.

Ha dolgoznának bent, az oké, de mihez értenek?
@a szív fészkei:

Jól van na, azért nem kell besértődni! :DDD

Csak az az én bajom, hogy mindenkit megértek. (A Focistát leszámítva!) Ezzel általában el is érem, hogy a végén mindenki utáljon! :DDD
@szerénységem: Várhegyi Attila meg már rehabilitálva van,mint sokszorosan megfizetett médiaszaktekintély, tehát az "áldozata" busásan megtérül: nol.hu/belfold/varhegyi_visszater
Rendben, van egy videó. És mikor lesz feljelentés? Vagy ahhoz mindenki gyáva és meg kell várni, hogy legyen egy belsős leszámolás, mint a BKV-s ügyekben Kocsis körül?
@a szív fészkei: Hát bőven elég lett volna a szobor kivágása a fákat nem értem miért kellett bántani? Viszont korábban sokkal jobban "megvédték" a polgároktól az országház környékét.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én imádlak! Nem sértődtem be, csak már volt pár kirohanása - valahogy mindig ellenem - gondoltam tisztázzuk és kész. Nem értem, miért nem egyszerűsíti az életét azzal a készséges tahógombbal.

Ha ez szakblog, akkor igaza van. Ha nem az, akkor meg nincs. Szerintem ez ilyen egyszerű.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ;))))
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: De én tényleg fahéjas csigát reggeliztem.:P
@a szív fészkei: A fidesznek a régi jó korrupciós trükkökre hála a kétharmadának nincs szüksége. Bár hangsúlyt nem kaptak, de rengeteg olyan törvényt, módosítást hoztak, ahol a korrupciók már nem korrupciók, hanem törvénybe foglalt lehetőség.:S Ez pedig gyomor forgató.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tetszett a válságkezelése. Hogy mert pl. hozzányúlni a nyugdíjasok ügyéhez, hogy két év alatt sikerült az amúgy sem jó gazdasági poziból indult országot kivezetnie annyira a válságból, hogy megálljunk a lábunkon. Adott egy alapot az építkezéshez. Amit matolcsy elbarmolt, de az más kérdés.
Tetszik, hogy nem autokrata, fékeket ellensúlyokat romboló módon kormányoztak. Tetszett, hogy nem hatalmi játszótérnek tartották a parlamentet, mertek belemenni vizsgálóbizottságokba, nem akarták mszp-be fojtani a közmédiát. Tisztelték és tisztelik a demokrácia alapelveit, és a messzemenőkig igyekeztek betartani azokat.
Szemben a fidesz demokráciát elnyomó, autokrata, pártközpontú államépítési törekvéseivel.
Oh, és imádom az mszp-ben, hogy hagyta felnőtt módon gondoskodjon magáról az ember a nyugdíja felől, élete felől, Nem akarta soha a saját hibás elképzeléseit mindenáron áterőltetni, akkor is ha beledöglünk is. Sose sajátított volna ki, és tett volna tönkre egy nagyvállalatot csak mert megteheti.
"Okulva az M6-os löszbe fúrt és beomlott alagútjából hajlamos vagyok bizonyos mértékig elfogadni ezt az érvelést, és azt mondom, oké: rossz a talaj, emeli a költségeket, "

Szerintem kilométerenként kibaszott 2 milliárdból egy kibaszott mocsárra, vagy egy kibaszott mordori lávatóra is lehetne vasutat építeni.
@online távmunkás: Feljelentettek földügyben az ellenzékiek (vegyük ide a Jobbikot most), ugye az is simicskás téma valahol. Lehet, hogy akkor, ha ebben meginog, rámennek ezzel is.
Szerintem itt nincs olyan kaliber, aki csakúgy hozzá merne érni, anélkül, hogy ne féltené a saját és a családja életét. Azért szivárogtatnak, ennyit tehetnek.
@Gábriel angyal: Mélygarázs kell nekik - nem tudni, ki építi majd, húsz pontos kérdés - , mert nagyon nemzetbiztonsági feladat onnan ki-beállni hagyni őket autóval. Azóta kell mélygarázs, amióta az LMP nem engedte öt percig közlekedni őket a láncolós performanszukon..
Na,úgy látszik még nem találtak ide a fideszdroidok.Nagyon üres lehet most a pártközpont.Mindenki szabadnapos,vagy mi van?
@a szív fészkei: Rá se ránts. Ő nem azért nem jár ide, mert baja van azzal hogy valaki offol vagy nem. Csak nem jár ide. Könnyebb azt mondani, hogy pl. miattad, mint azt mondani, hogy máshol jobban kommentelgetett. Tegnap nem offoltunk, mégsem láttam errefelé...
@Gábriel angyal: Megint demagóg vagy kedvesem. Károlyinak mennie kellett, mert túl vörös volt, vagy túljó családból származott akármi. De isten bizony ha mutyiznak is, de a fákat nem bántják, mert a 21. sz-ban tudnak fakivágás nélkül is mélygarázst építeni, az úgy kevésbé fájna. De jogtalanul kivágni a 21. században egy egész parkot a nagy büdös semmire. Ráadásul még az egész büzlik is. Ja és politikai okokból (mennyire kell paranoiásnak lenni egy több évtizede meghalt miniszterelnöktől összefosni magukat?!).
Ami a korlátozást illeti egyetértek. Tavaly az az alibi kiállítás amivel megakadályozták, hogy ott bárki tüntethessen. Az tényleg nagyon mocskos húzás volt. De ez is az.
@a szív fészkei: odáig vannak a fociért, akkor egymás bőréből varrjanak lasztikat, a következő eb-re amin ugye, magyar-magyar döntő lesz
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Biztos megártott a kumisz. Várj egy kicsit, mindjárt idetalálnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vagy a semiramis függőkertjére... Vagy meglehetne építeni innen Roxfortig. Tényleg, lehet hogy varázslóknak építenek vasútat?! Van pénz, csiribi csiribá, hiss és huss, már singapurban vagy svájcban van. :D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Én is tényleg ... szóval tényleg ... ááá, ez így csak magyarázkodás és mindjárt le leszek bas.arintva az offolásért! :))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A fidesz sosem volt jó. Ezt bárki tudhatja, aki felnőttként közlekedett 1998-2002-ben. Ami simlit meg tudtak tenni feles kormányzással, megcsinálták akkor is. Amit lehetett rombolni a demokratikus intézményrendszeren (emlékeztetnélek a két éves költségvetésre, a háromhetente ülésező parlamentre), azt akkor is megtették. Igazából a fidesz 1990 óta nem jó. De akkor 13 éves voltam, és marha szimpi volt, hogy a Roxette kampányra ajándékozott nekik egy dalt.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: csak annyit kellene meglátnod, hogy 2006 után éppen gyurcsány próbálta meg a szoci korrupciós gépezetet megtörni. nem sikerült neki, de annak idején senki nem segítette Gyurcsányt, te sem, hanem sikerült az országot simicska Lajos ölébe lökni. neked is.

még a hülyenépszavazást kellene beépíteni a 2006 utáni képbe, hogy ott kicsoda és mitcsinált, és hogy az az egészségügyi reform, az vajon mégicsak nem valami jó dolog lett volna-e? meg a tandíj az úgy lett volna jobb, vagy így?

ezekkel aztán szépen árnyalódik is, hogy vajon mennyire volt helyes 2010-ben úgy szavazni, ahogy. ami nem aazt jelenti, hogy a szocikra kellett volna szavazni. 6 párt indult azon a választáson...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ha Orvbán nem a "minél rosszabb másoknak, nekem annál jobb-elvén "politizált" volna az eemúútnyócban, akor már kint lennék a kakak javából sőt. Ha félre bírta volna tenni a beteges egóját, némi!! kompromisszumkészséget mutatot volna abban, amiről tudta, hogy neki is valamikor meg kell lépnie, máshol tartanánk. A volna nem történelmi kategória, tudom.

Nem lett kiút, nem lett a nemzetért időleges összefogás egy csepp se, sőt. Lett színtiszta puccskísérlet felbérelt szélsőségesekkel - és a polgárháború se lett volna Orvbánnak drága ár a hatalmáért - , aztán, hogy ez behalt, lett alkotmánybírósági kurválkodás nyomán vizitdíjszavazás. Ott már a hülye is tudhatta, ezek mire készülnek és mi lesz, ha uralomra kerülnek.

Nem tudom, ezek után - ha megérte itt azt a korszakot, meg esetleg még azt is, amikor Horn figyelembe vette az ellenzéket, noha nekik együtt a szadival szintén volt kétharmaduk - mit akarsz Vonajugendnek megmagyarázni?

Mert amit, nem akar, azt nem fogja érteni.
@is: Gyurcsány elképzelései szimpatikusak voltak. Azonban pontosan az mszp volt az, aki megfúrta, de úgy, hogy mindannyian arrúl kódulunk. Egy ilyen pártra miért kellene szavazni?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Megjegyzem, Saruman is azzal kezdte a betorzulást, hogy kivágatta Vasudvard fáit.
Mondjuk utána a fák szopatták meg, azt most is szívesen végignézném! :DDD
"A vízügyet szétszórták és megtizedelték, most pedig a vízjelző szolgálatot üzemeltető Vituki beszántása, illetve ingatlanainak dobra verése van napirenden. A holnapi vízállást – és így egy közelgő árhullámot, az abból fakadó mozgósítási teendők szükségességét – mostantól csak megtippelni lehet. Ide vezettek a “nem megszorítások”, és a tárcák között a kormányalakítás óta dúló presztízsharcok. Ha a kormány legújabb lépése nyomán beköszöntő információhiány emberi tragédiákhoz és gazdasági veszteségekhez vezet, annak felelősségét az Orbán-kabinet már nem fogja tudni “elmúltnyolcévezéssel” elhárítani magától.
Budapest, 2012. június 6.
Jávor Benedek
frakcióvezető"

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/34130/vizugyi-reform-ezentul-titokban-jon-az-arviz/
@a szív fészkei: Ő arra játszik, hogy kimondhassa, hogy lám, zsigerből utálom a jobboldalt, és rasszista vagyok. De amíg ő hétköznapi emberként nincs tisztában azzal, hogy mekkora kárt okoz a fidesz azzal amit politikailag, jogilag, gazdaságilag csinál, addig mások viszont tudják. A múltkor kérdezték meg tőlem, hogy jogászként hogy éli meg az ember azt, amit a fidesz csinál. Mert ami Jugendnek csak jogászi okoskodás, arról mi tudjuk, hogy mennyire életbevágó, hogy hogy csinálják, mit írnak bele.
@a szív fészkei: "Mert amit, nem akar, azt nem fogja érteni."

Hát ez gyakran nálatok is ugyanígy működik.:)
@a szív fészkei: Mindenki tudja, hogy Puch bejáratos Simicskához és Nyergeshez. Ez ma is így van.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Valahogy úgy.:D
@is: Az egészségügyi reform a szép iskolapéldája annak, mikor egy népszerűségét vesztő kormánypárt hiába van többségben, a kis picsa koaliciós partner mennyire fölébe tud kerekedni.
Azt gondolom, hogy elég volt a szájak jártatásából, most már cselekedni kell. Fel kell adni a kívülálló Kávéházi Konrád álláspontját. Aki most az idejét kommentelgetéssel tölti, ahelyett, hogy szervezkedne, az kollaboráns! Lehet, persze, társasélni, de első a haza.

Megmondtam.

P.s.: én már megtettem, amit tehettem, ne jöjjön senki azzal, hogy én nem vagyok Magyarországon, mit ugatok bele.
@a szív fészkei: mert ugye, csak egy maradhat:) na az ő zsírjában süljön meg a reszli
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nono... Még ezt is rosszul tudod, ráadásul én láttam előbb meg! :))
@a szív fészkei:
Annyira nem lehet cáfolni... Amikor egy ismerős elég jelentős összeget akart felvenni egy meg nem nevezett banknál, nyíltan a szemébe mondták, hogy semmi gond, megkapja, de 10% Puch és 10% Simicska elvtársaknak leadandó belőle... Vicces fiúk ezek a bankosok. Azután meg sírnak rínak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Persze, csak nem az alapján kellene az MSZP jónak nyilvánítani, hogy nem ennyire szar, szvsz.

Ezeknél még a Feri is jobb volt, de ettől nem fogom a DK-t jó pártnak tartani.
Valahogy nem lepne meg, ha az osztrákok ugyanannyit kaptak volna a horvát és a magyar melóért, a többi meg am Közgépbe folyt volna.

De azért az félelmetes, hogy gyakorlatilag az összes magyar vezető ugyanígy működik. Odakerül, haverját megrendelésekhez juttatja, és leszarja, hogy lebukik-e, illetve leszarja, hogy az előzőek lebuktak, esetleg pont ők buktatták le őket.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azt hiszem ha vádaskodsz illene valamivel bizonyítani. Vagy ezt felesleges elvárnom?
@a szív fészkei: "Ha félre bírta volna tenni a beteges egóját, némi!! kompromisszumkészséget mutatot volna abban, amiről tudta, hogy neki is valamikor meg kell lépnie, máshol tartanánk. A volna nem történelmi kategória, tudom. "

Frászost. Akkor az MSZP-nek most még több pénze lenne, nekünk meg ugyanúgy a f@sz rosszabb vége lenne a szánkban, mint most.
Max. nem 2/3-ados kormány lenne. Na paff.
Az ige valósággá válik. Addig ismételgetik a véleményvezér "baloldali" újságírók, hogy egy bizonyos formáció szar, hogy csakugyan az lesz, mert nem talál aktivistákat és támogatókat.

Ezerszer, ismétlem, ezerszer nehezebb emberek közé menni, megszervezni akármit, cselekedni, aktívan elköteleződni, mint páholyból bírálni. Mert egy szervezetben nem lehet csak úgy dobálózni a szavakkal, hanem tudni kell érvelni és meggyőzni. Ha azt akarod, hogy másként csinálják a dolgukat, érvekre és szociális intelligenciára van szükség. Fárasztó, időrabló aprómunkára. És igen, ráadásul rizikós.
Nem mondom, hogy vállalj rizikót. De legalább ne alázd könyörtelenül azokat, akik megteszik.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nézd, amit az mszp csinált azzal egyet tudtam többségében érteni. Gyakran nem értettem a gatyázást, nem értettem miért kell egy egyszerű, világos koncepcióból egy frankensteint csinálni stb. De alapjában véve nem volt vele gondom. A fidesszel addig nem volt gondom, míg kormányra nem kerültek 1998-ban, utána már csak a mi a faszomat művelnek ezek?! döbbenet volt. 2010-ben meg lehetett tudni, hogy kb ugyanazt fogják csinálni. Bejött. Még túl is szárnyalta amit jósoltam annó. Ha az mszp csinál ilyet akkor őket is ennyire utálnám.
A DK-t nem azért kell jó vagy rossz pártnak tartani, mert gyurcsány. Hanem amiatt amit tenne vagy nem tenne. Sose értettem miért a fejeket nézik a választásokon meg a kampányblablát, nem a tetteiket. Az hitelesebben elmondja ki hogy fog cselekedni hatalomban. Az msz főleg ha koalicióban van töketlen kutya lesz, a fidesz egy autokrata putyin, aki világhatalomnak képzeli magát. A jobbik továbbra is csak zsidózik, és nem tudja megkülönböztetni az IMF-t a KLF-től. Az LMP meg szegénykém személyiségzavaros tinédzser aki nem döntötte el, hogy liberális, szocdem, jobbos, vagy zöld párt akar lenni. A Dk meg az első gyurcsányozásra összepisili magát.
Akkor most műszakilag megfordítva. Horvátországban 1 vágányú pálya épül, nálunk kétvágányú. Azaz mindjárt csak 1 mill/km. Hegyen völgyön nincs 20 kilométerenként vasútállomás, ami a költségvetés 60%. Akkor már csak 400 millió. Vegyük le a szintbeli kereszteződés miatt épülő alul és felüljárókat. És akkor hegyekben, sziklán nem kell talajcsere és talajstabilizálást végezni. Akkor most lehet számolni. A cikk írójáról meg annyit: a cipész maradjon a kaptafánál. Amúgy kicsit régebbről. A GYESEV vonal teljes felújítása mindenestől cc. 250 millió/kilométer volt.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Eddig tendenciózusan mindig azt mondtad, hogy zsigerből utálom a jobboldalt, onnan jót nem várok (bár sok jó az elmúlt 22 évben nem jött, de mindegy), és rasszistának tartok minden jobbost. Vagy tévednék? Nem valószínű.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "A jobbik továbbra is csak zsidózik, és nem tudja megkülönböztetni az IMF-t a KLF-től. Az LMP meg szegénykém személyiségzavaros tinédzser aki nem döntötte el, hogy liberális, szocdem, jobbos, vagy zöld párt akar lenni. A Dk meg az első gyurcsányozásra összepisili magát."

Na, erről beszéltem! Ez, kislányom, gyáva szájalás. Páholyból nézed, mint a színházat. Holott te is szereplő vagy, és a nem-cselekvés is cselekvés! Szégyellni való cselekvés!
@Bandikq1983: Hihetetlen, hogy felmerül egy téma, és mindenki szakértővé válik. Hogy hirtelen szakmainak tűnő érveket hoz amelett, hogy miért kerül kurva sokba, az, ami nem kellene hogy kurva sokba kerüljön, mert az normális esetben sokba kerül. Pláne, hogy pár ilyen huncutságon túl vagyunk, a túlszámlázott Margit-hídtól kezdve az autópálya építésig.
Mindenki tudja, hogy a brutál összeg mögött nem szakmai, hanem politikai indokok állnak. Jobban mondva pártfinanszírozás. Nem értem, ha az egyik kormánynál indiántáncot tudtunk járni, ha rajtakaptuk őket ilyesmin, miért kell a másikat mosdatni?! Miért nem lehet beismerni, hogy az összeg min. 50 de valószínűbb 70-80%-a lenyúlás, nem pedig valódi teljesítmény.
@épészmérnök: Tévedsz, mert én nem fogom a körmömet rágni a fotelben és vinnyogni, nincs párt amire szavazhatnék. Mert van preferenciám, van aki mellett le fogok szavazni. Ne tessen összekeverni a ma nincs olyan párt akire szavazhatnék réteggel. Ennyire ismerhetnél már, rég ismerjük itt egymást.
@szerénységem: Mivel mi nem tudunk nyomozni, és a bírósági ítéleteket is el kell fogadnunk, addig azok lesznek a tények, amik ezekről az ügyekről nyilvánosságra kerültek. Ha azt mondogatjuk, hogy szerintünk mi is történt, akkor nem lesz megállás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Rendben van.
Egy ellenzéki formáció sincs, amelyik egyedül képes lenne győzni a fidesz ellen. Eddig egyetértünk?
Ha igen, akkor viszont a lehetséges partnereket nem szabad ellehetetleníteni. Inkább ne mondj rájuk semmit.
@vakapad:

Na, akkor induljunk ki a tényekből, mindjárt itt van egy:

www.penzcsinalok.ro/cikkKepek/cikk365.jpg

Legyél kedves az objektivitás jegyében elmagyarázni, a Gyurcsány kormánynak hogy sikerült a 4% fölötti GDP növekedést két év alatt 0,5% környékére letornázni, miért balfaszkodtak a válságkezeléssel egészen Bajnai megjelenéséig?

Ha ezzel megvagy esetleg elmagyarázhatod, hogy 80-as iq fölött mit kellett volna ünnepelni ezen.
@is: Ez a korrupciós gépezet megtörése mese, mert ha akarta volna, a beszéde után megcsinálhatta volna. Vagy mondjuk azt, hogy túlságosan kimerült a beszédben, és már fáradt volt bármit is tenni?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Akkor azért tartod jó pártnak az MSZP-t mert nagyjából egyetértesz vele.

"Eddig tendenciózusan mindig azt mondtad, hogy zsigerből utálom a jobboldalt"

Ha azzal kezded az érvelésed, hogy ilyen meg olyan jobbos vagyok akkor ne csodálkozz ha ezt megkapod. Amúgy tőled jön. Legelső vitánkba azzal kezdted, hogy én rühellem a baloldalt. Úgyhogy akárhányszor benyögsz egy ilyet egyből megkapod ezt.

Most egyenlőre még csak FIDESZ imádó lettem a szemedbe mert megkérdeztem mi az amit kedvelsz az MSZP-ben. Mivel még nem jobbosoztál ezért nem kaptad meg. A rasszizmust meg a feminista soviniszta kijelentéseid miatt kaptad.

Úgyhogy ez nem jött be. Bár már megszoktam tőled a folyamatos vádaskodást. :P
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Az LMP meg szegénykém személyiségzavaros tinédzser aki nem döntötte el, hogy liberális, szocdem, jobbos, vagy zöld párt akar lenni. A Dk meg az első gyurcsányozásra összepisili magát."

Ezek a dehonesztáló szövegek azok, amelyek borzasztó kárt okoznak. Ha konkrét témákban bírálod őket, és meg is indokolod, szavam nincs. De az ellenzék érzelemdús lejáratása ma elfogadhatatlan.
@legeslegujabbkor: Miért nem tudunk? szerintem az oknyomozás nem rendőrségi feladat csupán, pl. a média eminens feladata is lenne, de Ángyán József példája is igazolja, hogy egy képviselő is sok mindenről fel tudja lebbenteni a fátylat, ha akarja.
Nem vagyok szakértő. De te sem. Én viszont ebben dolgozok. Én sem megyek el mérlegképesnek. Megkérdezhetem, hogy neked mi a végzettséged? Tán nem politológus? Számold ki magad. Szajol-Püspökladány 100 milliárd, kb 70 kilóméter, kétvágányú pálya elbontása, újraépítése. Az állomások hossza átlag 1,5-2 kilóméter. Na ezeken átlag van 8-10 vágány. Ezt is hozzászámolhatod a 70 kilóméteren felül. Akkor most oszd le amit kaptál.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": @épészmérnök:

Cat-fight? :DDD

Amúgy szavazzatok a Magyar Alien Pártra! (copy: Fekete Imre "Feki")
@szerénységem: Hozzáteszem, mivel Ángyán azt csinálta, hogy bement, és képviselői jogállására hivatkozva kikérte a földpályázatokkal kapcsolatos iratokat, majd ezt kielemezve arra jutott, amire jutott, ezt bármelyik LMP-s, Jobbikos, vagy neadjisten, szoci megtehette volna. De nem tette.
@épészmérnök: Az LMP-ről már akkor ez volt a véleményem, mikor elkezdték a kampányukat. Zöldnek állították be magukat amik nem voltak, és liberálisnak állították be magukat és azok sem voltak. Az LMP ellenzéki voltát nem én, ők rombolják. A legnagyobb kárt maguknak okozzák.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Sose gondoltalak fidesz fannak. Inkább olyasvalakinek akinek nincs kifejezett pártpreferenciája és sodródik az mdf és a jobbik között a palettán. Szóval nem mondhatnám hogy beskatulyáztalak. Te viszont engem igen. Többször is.
Nem tudtam, hogy lány létemre nem ítélem el a feminizmust, sőt, határozottan kedvemre van, és feminista is vagyok egy pontig az rasszistává tesz. Számodra. Ezzel együtt fogok tudni élni, azt hiszem.
@Bandikq1983:

Akkor is sok lesz picit az a kilométerenként (és nem kilóméterenként) két milliárd...
@szerénységem: Az szocialista kormányok alatt elkövetett bűntettekről volt szó, és az összegükről. Kevesellted a rendőrség és a bíróságok aktivitását, mert a közvélemény sokkal több ügyről tud. Én csak felhívtam a figyelmedet arra, hogy ha ezek tények lennének és bizonyíthatóak, ez a kormány már rég Láncon hurcolászná az elítélteket.
@szerénységem: "zt bármelyik LMP-s, Jobbikos, vagy neadjisten, szoci megtehette volna. De nem tette."

Tévedsz. Szabó Rebeka LMP képviselő már februárban interpellált emiatt. De a tisztelt ellenzék klisékben gondolkodik, az LMP-t elkönyvelte ennek-annak, és oda sem figyelt. Valami szimbolikus marhasággal volt épp elfoglalva.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Az LMP-ről már akkor ez volt a véleményem, mikor elkezdték a kampányukat. Zöldnek állították be magukat amik nem voltak, és liberálisnak állították be magukat és azok sem voltak. "

Ezek súlyos állítások, de tökéletesen hiányoznak mögülük az érvek!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Úgy gondolom 70 kilóméterenként(plusz állomások)/100 milliárd, az nem egyenlő 2 milliárd/kilóméterrel. Amúgy meg beszélgetünk, nem kértelek a helyesírásom javítására :)
@Bandikq1983: "Számold ki magad. Szajol-Püspökladány 100 milliárd, kb 70 kilóméter, kétvágányú pálya elbontása, újraépítése. Az állomások hossza átlag 1,5-2 kilóméter. Na ezeken átlag van 8-10 vágány. "

Érdekes, a videón az arc mintha nem erről, hanem "egyéb szempontokról" csacsogott volna...
@szerénységem: Abban egyetértünk, hogy az erkölcsi foltok lemoshatatlanok.
@Bandikq1983: Egyikünk sem szakértő, látod. Ezért kénytelenek vagyunk a szakértőkre támaszkodni. Pláne ha hónapokkal ezelőtt a túlzott mértékre fel is hívják a figyelmet, hogy nem indokolt. Ezt viszont el kell fogadjuk, vagy kitanuljuk a vasútépítést.
Eddig nem egy, két szervezet vetette fel, hogy a kilóméterenkénti díj nagyon magas. Meg is indokolták, szépen. Gondolom olvastad te magad is.
Így ha egyikünk sem szakértő, mi lenne ha a szakértőkre hagyatkoznánk. Nem tudom mi a szakmád, de én sem kezdek neki falazni, csak azért mert nem kell hozzá diploma, akkor meg tudom csinálni.
Ha nem vagy szakértő, akkor szorítkozz a szakértőkre. Az mindig jobb, mint nem szakértőként megsértődni, hogy nem nézlek szakértőnek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hitler is büszke volt arra amiben hitt.

"Szóval nem mondhatnám hogy beskatulyáztalak. Te viszont engem igen. Többször is."

Voltam:
-Horthy imádó
-Baloldalt szívből gyűlölő
-Nőgyűlölő
-Náci szerűség

Most meg Jobbikhoz közeledő.
Ezt megmagyarázhatnád. Mert nagyon messze jársz az igazságtól.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Biztos hogy nem tiszta minden. Sajnos soha nem is volt, és nem is lesz az. Én ezt nem is állítom. Csak nem kellene ennyire sarkítani a dolgokat.
@Bandikq1983:

Az arc nem egyszerűen irreálisan magas költségekről beszél, hanem arról, hogy még csak nem is ott lesz felújítva a pálya, ahol kéne... de gondolom, ez is rendben van...
@Bandikq1983:

Milyen sarkítás? Ez korrupció. Persze valami nyilván azért épül is, ott talán még nem tartunk, hogy az MNB valutatartalékait csak úgy átutalják a Közgépnek.
Addig még van pár hónap.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A pályafelújítást a MÁV csinálja. Az átépítést pedig a NIF. Nem ugyanaz a kettő. Átépítve pedig a tranzitvonalak vannak.
@legeslegujabbkor: "Abban egyetértünk, hogy az erkölcsi foltok lemoshatatlanok."

Legalábbis, a régi arcok erkölcsi hullafoltjai. És ezek, sajnos, a fiatalokra is rávetülnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Cat-fight? :DDD"

Ezzel hárítod magadtól az állásfoglalást, mert kényelmetlen.
@épészmérnök: Olvasd el a kampány alatt összehordott anyagaikat. Egyértelmű volt, hogy egy magát liberálisnak beállító zöldpárt egy keresletnek akart megfelelni, majd nem tudott mit kezdeni és ma sem tud a parlamenti helyeivel. Annyira hormonzavaros szegénykém, hogy előbb pacsizik össze egy szélsőjobbos párttal, és a kormánypárttal, mint a politikailag elméletileg természetesebb szövetségesével. Egy liberális nem kokettál a szélsőjobbal, és nem szolgálja ki a tömeg jobboldali párt érdekeit, ahogy ők teszik.
Az a legnagyobb problémájuk, hogy nem tudják mi a francot csináljanak, milyen pozíciót vegyenek fel, és egyáltalán. De nekem erre nincs szükségem, hogy azt figyeljem, hogy az általam beszavazott párt hogy tolja a kormány szekerét egy javaslattal, majd elküldi őket balettozni és leláncolja magát. Majd összeáll a jobbikkal és kijelenti, hogy csak a holttestén keresztül működne közre az mszpvel, majd kitalálja a rém zöld, rém liberális pláza stopot... Ezért tartanak ott ahol tartanak. Ezért nem kellenek. Vannak stabilabb, magukat kitalált szereplők a pártpiacon, ők meg majd jöjjenek vissza, ha tudják kik is ők és mit akarnak. Ez a közvéleménykutatásnál remekül látszik. Ez pedig nem az én hibám, nem a tiéd, az ővék.
@épészmérnök: Csak épp a legérintettebbek nem hiszik el, hogy távozniuk kellene a közéletből, hogy ne legyenek gátjai a váltásnak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szóval az a baj velük, hogy szóba mertek állni a Jobbikkal?

Amúgy nem sokat romlott a statisztikájuk.
@a szív fészkei:

Iránymutatásként:

A napi off témáknak megcsináltam a játszószobákat. Az egyéni igény szerinti szűrhetőség miatt a tahótlanítót. Szerintem ezekkel a lehetőségekhez képest mindenki el tudja dönteni kit nem akar látni.

De egyéb kommentcsendőr lépések nem lesznek. Az előmoderálást is szóláskorlátozást elvből nem támogatom, szerintem része a blogszférának a kommentfolyam. A VV soha nem volt normálisan kommentelhető, a TG blog pedig az érdekességét veszítette el a korlátozással.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hitler került az asztalra... Érdekes vagy. Erről ismerszik meg a jobbikos. Érvrendszerük, ha leszélsőjobboznak, akkor rasszistázz vissza. Régi trükk ismerem. Nem működik.
Miből gondolom még hogy jobbikhoz is tántorogsz?! Talán mert nekik áll a legjobban érdekükben a fideszt balosnak láttatni. A fehéret feketének, a keresztényt zsidónak,ha attól szavazatot remélnek. Talán mert a megnyilatkozásaid a jobbik nagykönyvébe illenek, mint az így kommentálj mintaképe...
Azért a tényszerűség sosem árt. A fentiekből egyikkel sem azonosítottalak. Miért, te annak tartod magad?! Horthy imádó, baloldal gyűlölő, nőgyűlőlőnek?!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Olvasd el a kampány alatt összehordott anyagaikat. Egyértelmű volt, hogy egy magát liberálisnak beállító zöldpárt egy keresletnek akart megfelelni, majd nem tudott mit kezdeni és ma sem tud a parlamenti helyeivel. "

Ez egy újabb, bizonyítatlan állítás. Számodra egyértelmű, de nem bizonyítod.

A magyar közönség nehezen szokik hozzá a zöldekhez, ezért nem tudja hová tenni őket. A zöld gondolkodásmódban jelen vannak szocialisztikus, liberális, és konzervatív elemek. Ők ezt úgy fogalmazzák, hogy "sem jobbra, sem balra: elől állunk."
Szabó Máté ombudsman úgy 88-ban írt erről egy tanulmányt, érdemes elolvasni.
Vajon miért leszünk lassan a világ legkorruptabb országa? Ilyen korrupciószint mellett még bárki is csodálkozik az iszonyatosan drága közberuházásokon?
@legeslegujabbkor: "Csak épp a legérintettebbek nem hiszik el, hogy távozniuk kellene a közéletből, hogy ne legyenek gátjai a váltásnak."

Sajnos. Vajon a párttársaik miért nem tudják őket elküldeni? Esetleg nem áll érdekükben?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A Roxette odaadta azt a számot nekik grátisz? Én is azt a dalt szerettem bennük a legjobban. Szegények, verhetik a fejüket a falba ezért, kiket támogattak a legnagyobb slégerükkel.
@a szív fészkei: "Szegények, verhetik a fejüket a falba ezért, kiket támogattak a legnagyobb slégerükkel."

Ez egy nagyon érdekes kérdést vet fel. Egy művész mikor foglaljon állást konkrét politikai ügyekben, ne adj isten, egy párt mellett? Szerintem csak nagyon kiélezett helyzetben. De mikor nagyon kiélezett a helyzet?
@Bandikq1983:

Ha ebben dolgoznál tudnod kéne, hogy a Szajol-Püspökladány nem 100 milliárd, hanem 161. Ennyire nagyvonalúak ne legyünk már azzal a szaros 61 milliárddal.

Ha a 161 milliárdot elosztod a 70 kilométerrel az kilométerenként 2,3 milliárd. Nem vagy mérlegképes, ez tény. De mi van az általános matekkal?

Továbbá a horvátoknál is komplett pályacsere zajlik, kilométerenként 237 millióért. Ha benne dolgozol indokold meg, miért ennyivel olcsóbb. Szóval?
@épészmérnök: Ragaszkodás a hatalomhoz akkor is, ha már csak a morzsái vannak, és reménykedés, hogy ők szabhatják meg, kik legyenek az utódok? Vagy az utolsó pillanatban háttérmutyizás a két párt között Magyarország felosztásáról?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én annak örülök, hogy a munkáját hobbiként is imádó apám kilenc éve nem látja, mi folyik itt. De már nagyon régen mondogatta, amíg élt, hogy ez, ami törvénykezés címen itt zajlik, maga a sűrű horror. Tacitust idézte - azt hiszem, te jobban tudod - hogy a gyakran váltakozó törvények a korrupció melegágyai.

A fiam már nem is szól semmit, csak szív ugyanebben a szakmában dolgozva.
@szerénységem: Akkor sok titok nincs egymás előtt. Konteozzam azt, hogy valahol Puch nyerette szarrá a Fideszt? Mert Gyurcsánnyal nem ment sokra?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Baloldal gyűlölő: Azt állítottad azért balosítottam a FIDESZ-t mert szívből gyűlölöm a baloldalt és minden nem tetszőt oda akarok sorolni.
Nőgyűlölő: Tegnap az abortusz témánál.

Ha valamelyikre kíváncsi vagy keresd nyugodtan vissza. És örülnék ha nem tagadnád le azokat amiket állítottál.

"Hitler került az asztalra... Érdekes vagy. Erről ismerszik meg a jobbikos. Érvrendszerük, ha leszélsőjobboznak, akkor rasszistázz vissza. Régi trükk ismerem. Nem működik."

Mit lehet mondani egy olyan emberre aki büszke a rasszizmusára?

"Talán mert nekik áll a legjobban érdekükben a fideszt balosnak láttatni. A fehéret feketének, a keresztényt zsidónak,ha attól szavazatot remélnek."

Egyszer sem halottam még a Jobbikot a kereszténységet zsidónak beállítani. Mivel keresztény párt így érdekes lenne.

Másrészről a humnaofób szekta zsidó akár tetszik neked akár nem. Ezenfelül a zsidót jelenleg te használod rasszista értelemben.

"ha attól szavazatot remélnek."

Ebből nekem miért is lenne hasznom?

"Talán mert a megnyilatkozásaid a jobbik nagykönyvébe illenek"
Melyik is?

Amúgy annyit mondj már meg nekem, hogy miért szavazzak egy rasszista, keresztény, szélsőséges, radikális, EU utáló pártra mikor az emberi szabadságban hiszek, elítélem a rasszizmus minden formáját, antikersztény, középpárti, reform párti és EU párt vagyok?
@Bandikq1983: Az állomásonkénti 8-10 vágányból kétvágányú pálya esetén is max.2 db az áthaladó, amin döngetni lehet. Az összes többiben kunkor van, max. 40 km vagy kisiklik a váltókon.
Ilyenkor hol van a gennyláda wmiki (=szuzmáriafeju balf_sz), hogy védje ezeket a bitófáravalókat (=összes politikus)?
ez volt már? tanulságos, és félelmetes:
/bizonyítéka, az agyamentség párt, ország és nemzet független/

Véletlenül agyonlőtte magát az MPP-jelölt

Rendőr barátja pisztolyát akarta megnézni a romániai magyar párt nagybaconi listavezetője.

index.hu/kulfold/2012/06/10/veletlenul_agyonlotte_magat_az_mpp-jelolt/
A kókatermesztő, gitározó, bulizó, puccsozó latin-amerikaiak új vasútja:

www.bioceanicoaconcagua.com/

A Csendes-óceánt köti majd össze az Atlanti óceánnal. Egy iszonyat hosszú alagutat építenek az Andok alatt.
@épészmérnök: Mephisto, ja. Látod, itt foglalnak állást pro és kontra. Mai engem kiborított - off, te jó jézus jégen - a HH. (nem tudom, láttad-e, de ugye 15 évig ment.) eléggé markánsan Fidesz-elleensen. Aztán a Jáksó nevű e,berö - aki a híreket ovlsta és olyan kis helyeske faszorientált buffót alakított abban a nagy népi hurálban - megcsinálhatta Habony Árpi agyrémét a saját neve alatt két milliárd forintért a királyin. Azután, hogy takarékosság címén nagyon sok embert kirúgtak aljasul. És mellette a királyi san gens hamisít - még mindig megy a sztrájk ez ellen - Orbán segglyukszelelője, stb. Szóval minden, csak nem közszolgálat, amit mívelnek Rákay Philipp számzseni alatt.

És ezt a HH tagjai talán, ha egyszer évődve tették szóvá, amikor Jáksó épp bunkó módon bánt az újságírókkal - nem basztatták érte nagyon, pedig nagyon felháborító. Folyik a közpénz nézetlen szarra, ha megkérdik, mi ez a pazarlás, ő kikéri magának a kritikát - és ez a magatartás nem veri ki az Orvbánt amúgy állandóan ezért bírálók biztosítékát.

Egyszerre két seggel ülnek lovat, egyszerre két szájjal fújnak levegőt? Miben különböznek a jobbos fizetett - de azokról tudván tudjuk, nincs félrevezetés - nyalonconktól így?
Az ő kutyájuk kölykét nem bántják, mert haver? Ciki nagyon. A művész néha igenis foglaljon állást. akár azzal, hogy nem vesz részt valamiben, ami már bűzlik. Oké, adásonként 300 ezer a tét fejenként. Értem.
@a szív fészkei: van néhány ismerős aki most gyúrja a jogot, na az agyát dobálja nap mint nap, azt meg amit lát vagy hall az ELTE tanáraitól, na az sem semmi, néhányan csendes zugokban verdesik a fejüket a falba...
Nem tudom, hogy ez mér volt-e, de érdemes elolvasni, a mai MÁV-ról szól...:
iho.hu/blogpost/miert-draga-a-magyar-vasut-120606
@legeslegujabbkor: pénz nélkül csak tengődik egy párt. Magyarországon a pártokban (kivéve az LMP-t) a pártpénztárnokok parancsolnak. Nem tudom, miért alakult ez így, talán amiatt, mert a rendszerváltáskor rengeteg naív, és a pénzügyektől nagyon távolálló ember sodródott a pártokba, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy ilyen veszély fennáll.
@keresztanya fabi(en): meg, és mint tudjuk, töltetlen fegyver NINCS!!!
/tegnap, vagy tegnapelött web-es cseten járt ugyan így, a lökött amcsi fiatal..../
@épészmérnök: Meg olyan is sodródott a pártokba szürke eminenciásként, aki pont hogy tudta, mekkora merítőkanala ez a vagyonnak.
Csóró Hagyó Miklós meg bohóckodott a nokiás dobozzal, miközben ezeknek lassan vasúti konténereket kell bérelni annyi pénzt lopnak! Mocskos patkány oligarcha Fidesz!
@épészmérnök: miért, miért, egy cégben és a családban is, az ucsó szó azé, akinél a kassza kulcs van ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: De az csak egy srác volt!! Ez meg azért egy apja korú férfi. Két rendőr meg odaadta neki játszódni? Ezt nem hiszem el. És ha nézegeti, hogy sérülhett a feje? Miért nem a gyomra, mellkasa? Fejre tartotta? Szólt a kakas, mint Zámbó Jimmynél?
Vannak, akik szerint örök élet, ingyen sör. Mások szerint ez lehetetlen. Ön mit gondol?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "egy cégben és a családban is, az ucsó szó azé, akinél a kassza kulcs van ;)"

Hát, igen... a fidesz mindenesetre egyértelműen egy cég, a képviselői pedig valójában beosztottak, akiket bármikor ki lehet rúgni.
@Fabius:

Na ez agyfelbaszós poszt lett, de nem gyengén.
Most például két dolog jut eszembe a MÁV-ról:

1,) 1989-90-ben, amikor heti szinten jártam vonattal a Budapest-Nyíregyháza viszonylatban, akkor még Expressz vonattal (emléxik valaki?), akkor percre pontosan HÁROM ÓRA volt az út (Bp-Cegléd: 30 perc, Cegléd-Szolnok: 30 perc, Szolnok-Hajdúszoboszló: cca. 70 perc, H.Szoboszló-Debrecen: 20 perc, Debrecen-Nyíregyháza: 30 perc.).
És gyakorlatilag mindig beértünk pontosan.
MOST legalább 3 és egy negyedóra a menetidő, folyamatos pontatlansággal.

2,) A 2000-es évek elején, úgy 2002 és 2005 között a Szolnok-Budapest vonalat teljesen felújították, az volt a mondás, hogy mostmár alkalmas a 120-140 km/h sebességre.

EHHEZ KÉPEST produkálják a fenti menetidőt. Tisztára, mint a M.Kir. Posta. Az is, egy nap alatt már csak a PRIO cuccokat viszi ki... 15 éve még nem így volt.

Pfff... és ez az ár... mondom én, Fabius, hogy ez a posztod agyfelbaszós.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS igen, biztos irigy vagyok, mert ugye a mondásom, hogy korrupció az, amiből téged (engem) kihagynak, DE EZ MÁR VÉGKÉPP TÚLZÁS!
@épészmérnök: És nem szóltak a Lajosnak? Látszik, hogy nem józanok. Nagyobb buli lenne nekik vele együtt.
@dean23:"Csóró Hagyó Miklós meg bohóckodott a nokiás dobozzal, miközben ezeknek lassan vasúti konténereket kell bérelni annyi pénzt lopnak! Mocskos patkány oligarcha Fidesz!"

Na itt a válasz arra, hogy miért csak bizonyos vonalakat lehet felújítani. Alcsút és Svájc felé mennek azok a konténerek és mivel nincs belőlük elég, ezért minél gyorsabban kell fordulniuk a szerelvényeknek.
@épészmérnök: Újra eljutottunk az alapkérdéshez, a pártfinanszírozáshoz. A következő lépés, hogy a pártpénztáros mondja meg, kivel lehet nyerni, és ő rúgja ki a lejáratódott öregeket.
@Fabius: Na ezt mondtam én is. Mindenki ki bírja iktatni a neki idegesítőt és kész. Tóta mindig ígérte a tahótlanítót, nem tudom, miért nem lett.

De ő sem szívesen csendőrködött, kb. ott forrt fel mindig az agyvize Zűrhajósnál - Stefi még fájón hiányzott a tablóról a gleccserkék szemeivel - mint neked.
@ColT: Hát nem éppen na paff szerintem - már persze ha látod,mit művelnek, mit rombolnak fideszeskéim. Ha neked ez szecsko jedno az előző érával, akkor nagyon más dimenzióban létezünk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": 77, jó kis sűrű évem volt. Férj ment, férj jött... Te meg épp születtél.
Ezt már egyszer ezer offolásom közt belinkeltem, de most megint: tempohirek.com/news.php?readmore=501

Ebből ideillik:[..]"A kiprivatizált MÁV-cégeknél nő össze, ami összetartozik

A Népszabadság áprilisban nyilvánosságra hozott dokumentumai alapján közismert, hogy Simicska Lajosnak jelentős befolyása van a Közgép Zrt. nevű építőipari óriásvállalatra, amely az Orbán-kormány kedvenc kivitelezője. A társaság a tavalyi 55,6 milliárd forintos árbevétel mellett 2,9 milliárd forint osztalékot fizet idén a tulajdonosoknak. A cég árbevétele egyébként az építőiparban nihilt hozó válság ellenére is szépen emelkedett az utóbbi években: míg 2009-ben 43, 2010-ben 48 milliárdos nyereséget értek el.

A PestiSrácok.hu kutakodása nyomán ugyanakkor összeállt a kép: Közgép Zrt. vagyonelemeinek jelentős része a MÁV Hajdú Kft. és a MÁV MTM Rt. nevű egykor állami tulajdonú pályaépítő cégekből származik. A nagy teljesítményű, értékes gépek, daruk, melyek híd és vasútépítésre voltak anno használatban, nagy valószínűséggel felszámolási vagyontömegként kerültek meglehetősen kusza körülmények között a Közgép-csoporthoz. A vállalat nemrég fejezte be a Margit híd felújítását, elnyert megbízásaik között van a Budapest és Székesfehérvár közötti vasútvonal korszerűsítése is, ami önmagában százmilliárd forintot meghaladó üzlet. De szinte hetente jönnek a hírek arról, hogy mely pályázatokat nyert el a kiváltságos társaság.

A MÁV privatizációját is a legkelendőbb darabokat kiárusításával kezdték, így adták el a MÁV MTM Rt. is. Ez a cég a privatizációt megelőző évben 3 milliárd forintnyi vasúti tendert nyert el, ami körülbelül két évre előre biztosíthatott volna neki munkát. Az állami cég 250 főt foglalkoztatott akkor. A politikai döntés azonban megszületett, az állam rossz gazda, a privát szféra pedig…

Az egyik MÁV MTM részvényes, a Magyar Vasútépítő Kft. (kifejezetten a MÁV MTM Rt. privatizálásának céljából alapították) akkori vezetője, Huszti Zsigmond kétszer 19 millió forintos kölcsönnel a részvények 65 százalékát vette meg, majd rögtön szerződést bontottak a privatizációra pénzt kölcsönző Kosik Jánossal, aki így érvényesítette fedezeti jogait és cégein keresztül megszerezhette a MÁV MTM Rt. 65 százalékát. Ennek a kölcsönszerződésnek az 1999-es dokumentumait vizsgálva jegyezte meg egy neves gazdasági jogász egy háttérbeszélgetésen, hogy tipikusan a forráshiányos privatizáció egyik momentumát látja benne, mely jogász szemmel a fiktív kölcsönszerződés jeleit is magán viseli.

Ne kerteljünk: ingyenprivatizáció volt

Kosik eztán ügyesen kivásárolta a MÁV MTM Rt. maradékát is. Mivel a privatizáció feltétele az volt, hogy az úgynevezett dolgozói részvényprogram keretében a cég 10 százaléka a dolgozóké legyen, Kosik mint többségi tulajdonos egy akkoriban szintén gyakran alkalmazott módszert vetett be a teljes tulajdonjog megszerzéséért: tőkét emelt, és a dolgozók részaránya lecsökkent. Még a cég megszerzésének évében 200 millió forint osztalékot vett ki az új tulajdonos a cégből, ami egészen morbid módon több volt, mint a cég vételára, amit egyébként is a cég kasszájából előlegezték meg maguknak. Ez a gyakorlatban úgy zajlott, hogy a MÁV MTM Rt. kivásárlására a MÁV MTM Rt.-től kölcsönvett 192 millió forintot még a vásárlás évében, tehát 1999 végén leírhatták a MÁV MTM Rt. 1999-es eredményei terhére. A kölcsönt a MÁV MTM Rt-től a Magyar Vasútépítő Kft. vette fel, amelynek felszámolását Kosik egy másik cége, a Cronus Kft. kezdeményezte.

Két év sem telt el, 2001 májusában Kosik cégei megszerezték a másik állami vasútépítő céget, a MÁV Hajdú Kft-t is. A vételárat ezúttal is „halasztott fizetéssel” a cég saját kasszájából egyenlítette ki. Majd itt is egymilliárd forintos tőkeemelés következett úgy, hogy az egymilliárd jelentős részét 700 millió forintot a lerobbantott, s 270 millió forintban nyilvántartott Szénker Kft bevitelével oldott meg. A 700 millióra felértékelt cég „gyors műszakfejlesztés” címen lett a MÁV Hajdú Kft. része. Ezt követően egymilliárd forint nettó tőkét vontak ki a cégből, törzstőke leszállításra való hivatkozással.

Már megint a Kossuth Holding

2005-ben a MÁV MTM csődbe ment. A felszámolást egy 4,5 millió forintos kavicsszállítási számlával indították el úgy, hogy a beszámoló még egy nyereséges céget mutat 2005 áprilisában, de az év végére a felszámolást végző Csorba Gábor – ma a kijelölt felszámoló cég a Kossuth Holding vezetője – már 3,2 milliárd forint elismert hitelezői követelést vett nyilvántartásba. Közben a MÁV Hajdú 90 százalékos tulajdonosa a MÁV MTM lett. Aztán a MÁV Hajdú Kft. is csődbe ment…

2006-ban óriási lehetőségnek számított a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő megépítésének lehetősége, mely a Nyugat-dunántúli régió legnagyobb intermodális logisztikai központjának lett tervezve. A győztes pályázathoz azonban nagy szakmai múlttal és létszámmal rendelkező cégnek kellett lenni, ezért szükség lett volna a MÁV MTM újraélesztésére, de a felszámolásból már nem sikerült kihozni az állami céget.

Belép a Közgép Zrt.

Ekkor jött a Közgép Zrt., amely a Közúti Gépellátó Vállalatból jött létre, így nem rendelkezett még a vasúti építkezésekhez szükséges engedélyekkel, gépekkel, szakembergárdával. Ezért részvényeket vásárolt a már felszámolás alatt lévő MÁV MTM-ben, hogy indulni tudjon a Győr-Gönnyűi hajórakodóra kiírt gigatenderen.

Sajnos azt nem lehet tudni, hogy mennyi részvényt vett a Közgép a MÁV MTM-ben, mert időközben eltűnt a részvénykönyv. A befolyás mértékére enged következtetni, hogy a Közgép akkori vezérigazgatója, Sal László lett a MÁV MTM tulajdonának számító MÁV Hajdú vezérigazgatója. Közben mára minden összemosódott, mert a MÁV MTM és a MÁV Hajdú, gépeivel, embereivel a Közgépnek dolgozik. A gépeket megtartották, jó eséllyel olcsón, felszámolási vagyonként vették meg őket. Az egykori MÁV dolgozók munkájára a legtöbb esetben nem tartottak igényt. Összesen ötszáz munkahely szűnt meg a felszámolások miatt. Legutóbb Budai Gyula tett a MÁV Hajdú ügyben feljelentést, a nyomozás ma is folyik, a PestiSrácok.hu kíváncsian várja, mekkora lesz a rendőrök bátorsága. Addig is összegezzük a lényeget: Kosik János szinte egyetlen forint magántőke befektetése nélkül tette rá a kezét a MÁV Zrt. vasútfejlesztési beruházásaihoz elengedhetetlenül szükséges eszközökre, amely cégek és eszközök aztán a Simicska Lajos felügyelete alatt működő, állami milliárdokkal vastagon kitömött Közgép Zrt.-hez kerültek."
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Sose mondtam rólad, hogy bármit gyűlölnél. Én azt írtam tegnap, hogy nem tiszteled a nőket. Nagy különbség. Ezt most is tartom. Hogy nem tiszteled a nőket. Ez nem miattam van, hanem ahogy az abortusz kapcsán nyilatkozol rólunk.
A jobbikosok és általában akik ide jönnek a fidesz részről is a zsidót pejoratív értelemben használják. Úgy, hogy aki nekem nem tetszik az az. Mindegy, hogy károlyi katolikus volt, rárakjuk a kipát, rémlik?! Az ilyeneknél nem a vallás számít, hanem a kép ami bennük él a zsidókról. De ezt te is nagyon jól tudod, találkozol vele itt-ott eleget.
De ha nem kokkettálsz velük, áruld el, miért nyilatkozol úgy időnként, mint aki igen?!
Az lmp-re:
DEHOGYIS! Már hogy lenne, már alig várom, hogy közös listát indítsanak, olyan hihetetlenül boldoggá tenne ha egy álliberális-szélsőjobbos kormányunk lenne.
Vajon miért is baj az, ha együtt működünk, ezzel elfogadható, civilizált színben tüntetünk fel egy szélsőjobbos pártot?! Miért lenne baj.
De áruld el, miért is kellene a jobbikkal bármiben is együttműködni?! Ha már annyira nem vagy jobbik felé tendáló, akkor nyilvánvalóan meg tudod magyarázni.
@a szív fészkei: Nana, azért én is el voltam foglalva. Megszülettem, meg sokat kellett cukinak lennem, ennem, meg alukálnom, meg sokat nőni. Nemcsak te voltál ám elfoglalt:P
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tudom, embert próbáló idők voltak azok neked is. Főleg, ha riasztó rokonokra kellett bazsalyognod gyakran.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"meg sokat kellett cukinak lennem"
Besza.ok, micsoda duma! Hát Királylány, tudod,... :DDD
@a szív fészkei: Odaadta. Annyira frissek, meg demokraták meg jófejnek tartották őket, hogy a kampányban használhatták. Azóta se bírom azt a számot:S
@épészmérnök: Ugyan már, az lmp annyira zöld, mint a fidesz. Csak a vak nem látja.
lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010_1.pdf
Ha bizonyítékot akarsz egy szépen kigründolt, magát liberálisnak és zöldnek, holott az mdf-hez ideológiailag közelebb álló pártra olvasgasd.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ah és nem attól lesz zöld egy párt, hogy gyakran leírja, hogy fenntartható, meg globális és öko.
@a szív fészkei: Nálunk hál istennek a rokonlátogatás nem bevett dolog:D
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Miért, nem minden kisbaba cuki ahogy rád néz, kezeivel hadonász, meg gügyög?! Az elő kell adnia:P
Talán ez is fog pár embernek tetszeni Erdős Virág Én vétkem című verse gyönyörű "oly korunkról"

www.facebook.com/notes/vir%C3%A1g-erd%C5%91s/%C3%A9n-v%C3%A9tkem/446777258667815
@Fabius:
mindíg elkapod...a magyar nem szereti a számokat, saccol, legfeljebb majd valaki túlsaccolja vagy az élet, mint a devízahiteleknél, ahol sem azt, hogy mennyi a futamidő sem azt, hogy a világ óránként 3600 km-es sebességgel száguld és bármi megtörténhet...azaz annyi matematikájuk sincs, hogy egy valószinűség számítással megközelítsék (ne adj isten fizessenek 10 fillért egy hatékonysági tanulmányért) azt, hogy mi micsoda és miért

itt is bejött szimpatizál -még mindig- a közgéppel aminek az alvállalkozása a fidesz zrt és hát kituggya hátha megeszik a kefét

hogy az ország gallyra megy közben ezek meg egyre kövérebbre híznak...ejnye bejnye
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mivel olvastam a csaj sztoriját az agytumorral, én még mindig tisztelem ezért, hogy nem adta fel és énekel azóta is - sőt: szeretem őket. Az a szám meg nagyon szép, nem hagyom, ez a gennyláda bagázs elidegenítsen akár ettől, akár a narancstól.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Ezt most is tartom. Hogy nem tiszteled a nőket."

Kiálltam a gyerek jogaiért az anyával szemben. Ezért nem tisztelem a nőket. Érdekes.

"A jobbikosok és általában akik ide jönnek a fidesz részről is a zsidót pejoratív értelemben használják."

Egyik sem vagyok. Mellesleg miért ne írhatnám le azt az igazságot, hogy a szekta a zsidóból nőtt ki ezért zsidó?

"De ha nem kokkettálsz velük, áruld el, miért nyilatkozol úgy időnként, mint aki igen?!"

Nem tudom mire gondolsz.
Talán ha képes lennél azt felfogni, hogy vannak olyanok akik kiállnak az elveikért, és nem egy párttól várják az identitásukat, akkor megértenéd miért tud valaki olyanok ért kiállni amiért az általa elítélt pártok is.

Ez már igaz az LMP-re is. Látom nagyon savanyú a szőlő, hogy az LMP nem feküdt be úgy az MSZP alá mint anno az SZDSZ.

"De áruld el, miért is kellene a jobbikkal bármiben is együttműködni?!"
Talán az ország érdekében. Tudod vannak olyan esetek mikor félre kell tenni az ellentéteidet és a közös megoldásért célért kénytelen vagy valakivel együtt dolgozni. Persze gondolom ezt teljesen felesleges magyaráznom.

"Ha már annyira nem vagy jobbik felé tendáló, akkor nyilvánvalóan meg tudod magyarázni."

Attól könnyebben alszol ha rám vered, hogy jobbikos vagyok? Ezt viszont pechedre soha sem fogod tudni rám verni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem lepne meg, ha szoci szavazó lennél. Azok utálják ennyire az LMP-t. Ennek történelmi hagyományai vannak a maszopnál, a zöldek veszélyeztették a megélhetésüket, amely annak idején a váci cementművekre volt alapozva. A vízlépcsőépítés, meg a hármas elkerülő megfúrása ezért fájt nekik annyira, azóta is ott tesznek keresztbe bármely zöldnek, ahol bírnak.
@rodeo36: Olvasd pl az idézett szöveget: [..]"Ez a gyakorlatban úgy zajlott, hogy a MÁV MTM Rt. kivásárlására a MÁV MTM Rt.-től kölcsönvett 192 millió forintot még a vásárlás évében, tehát 1999 végén leírhatták a MÁV MTM Rt. 1999-es eredményei terhére. A kölcsönt a MÁV MTM Rt-től a Magyar Vasútépítő Kft. vette fel, amelynek felszámolását Kosik egy másik cége, a Cronus Kft. kezdeményezte." Na ne mondd, hogy a magyar nem ért a számokhoz és hogy ezek nem zsenik!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Jó, mint az autópálya építés. Meg MINDEN állami megrendelés.

A gond akkor van, ha ezt TÚLZÁSBA viszik. És Viktorék nagyon a saját-seggnyalóiknak adják a megrendelést. Az én ízlésemnek túl feltűnően.

Épp ma gondoltam végig, hogy ezek a fijjug 89-ben csupasz seggel álltak. Ehhez képest BIZTOS A KÉPVISELŐI FIZUJUKBÓL telt arra pl. Orbánnak, hogy az elit 12. kerületben villája legyen. (Vagy Simicska milliárdjai?!)

Igen. Neked miért nincs még villád 15 év alatt ÖT GYEREKKEL havi nettó 400-750k VAGY AKÁR 1 millából? Na miért? Mert lúúúzer vagy!
(Vagy hülyén becsületesen élsz és nem ügyeskedsz.)

TERMÉSZETESEN nem azt mondom, hogy én nem segítenék például a barátomnak, aki informatikus egy tanácsadói szerződéssel, no de akkor tudom, hogy ő ért hozzá és ő fogja megcsinálni. Igaz, hogy nem versenyeztetek (pláne, mert olyan szintig nem is kell), de ha már tudok segíteni, segítek. Álszent az, aki mást mond!

A MÉRTÉK a nem mindegy. A büdösrohattszocik is preferálták a havereket, de nem ennyire feltűnően, legalább arra adtak, hogy habár nekik több jutott, jusson konc a többieknek is.

(Vélhetően ilyen szintű lopásoknál már a saját sajtójuk is kopjára tűzte volna a fejüket.)

És igen, én is elítélem a lopást, bűn ezer forint is, hát még ezermilliárd. De ha az egyiket még most is elítéljük a Nokiás dobozért, a másikat miért mosdatjuk a teherszállító / olajszállító hajó kaliberért?!

Ezt nagyon szeretném tudni ám! Azaz a kérdésem: miért áll még mindig (MÉG MINDIG!) erkölcsileg az MSZP felett a Fidesz sokaknál?!
@épészmérnök: Bevallottan MSZP szavazó, élteti őket rendesen. Amivel nincs baj, csak sajnos minden mást lenéz.

Az LMP-t meg szerintem azért rühelli mert nem nyalják az MSZP seggét úgy mint az SZDSZ tette.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

"Épp ma gondoltam végig, hogy ezek a fijjug 89-ben csupasz seggel álltak. Ehhez képest BIZTOS A KÉPVISELŐI FIZUJUKBÓL telt arra pl. Orbánnak, hogy az elit 12. kerületben villája legyen. (Vagy Simicska milliárdjai?!)"

Hogy is van a mondás? Annyit érsz amennyid van?

"TERMÉSZETESEN nem azt mondom, hogy én nem segítenék például"

Felesleges elvárni természetesen, de így kellene működnie. Az viszont tényleg sajnálatos, hogy beleroppan az ország ebbe. Másrészről itt szerintem már rég nem haveri alapon megy a dolog. Itt már kőkeményen saját érdekek dominálnak.

"Ezt nagyon szeretném tudni ám! Azaz a kérdésem: miért áll még mindig (MÉG MINDIG!) erkölcsileg az MSZP felett a Fidesz sokaknál?!"

A FIDESZ tökéletesen ért az agymosáshoz.

Mellesleg kezdi őket is nem gyengén elítélni a társadalom, meg lehet nézni a statisztikákat. Lassan ott lesz népszerűségben Viktor min a Feri.
@a szív fészkei:
Itt ugye nem a királylányra célozgatsz kedves??! :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Bevallottan MSZP szavazó, élteti őket rendesen. Amivel nincs baj, csak sajnos minden mást lenéz."

Az elsőt nem tudtam, a másodikat észrevettem :-)

Az a baj, hogy az mszp egyedül nem képes megverni a fideszt. Kénytelen lenne együttműködni másokkal. De erre nem hajlandók, mert azt hiszik, ők annyira jók. Holott még a rendszerváltás előtti időkből származó anyagi alapokból élnek, ezért tudják fenntartani a pártjukat. Nem volnának párthelyiségeik, akkor aktivistáik sem lennének. A nol is az ő nótájukat fújja, néha-néha a látszat kedvéért kicsit kritizálja őket. A többi ellenzéki pártnak lenne ennyi erőforrása, máshol tartanánk.
@épészmérnök: "Az a baj, hogy az mszp egyedül nem képes megverni a fideszt."

Lassan úgy néz ki, hogy igen. De ez majd 14-ben lesz érdekes, addig meg látjuk mi lesz.

"A többi ellenzéki pártnak lenne ennyi erőforrása, máshol tartanánk."

Ez az ő hibájuk. A saját töketlenségük bizonyítéka meglátásom szerint. erről nem az MSZP tehet.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Dehogy is!!

Csak kérdezte tőled, nem hatódsz-e meg automatikusan kalimpáló kezű ccukkerbabáktól? Erre írtam,hogy vannak - ritkán - csufikák is köztük, de aztán lehet hogy rút kiskacsa-effekt működik náluk és belőlük lesznek a legszebbek. Amúgy inkább legyen valaki nem annyira reklámszépség babakorában de sokáig szép felnőtt mint fordítva, nem?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Ez az ő hibájuk. A saját töketlenségük bizonyítéka meglátásom szerint. erről nem az MSZP tehet."

Az mszp a rendszerváltozáskor kinyilvánította, hogy jogfolytonos folytatója az mszmp-nek!
Azért voltak ilyen "elvszerűek", mert így megmaradt az infrastruktúrájuk.
Gondolj abba bele, hogy egy új formációnak mennyi pénzre van szüksége ahhoz, hogy minden nagyobb településen legyen saját párthelyisége, és - ami aztán végképp lehetetlen - bejáratott napilapja.

Ezzel lehetetlen versengeni.
@épészmérnök:

Én pölö bevallottan baloldali, szoci szavazó vagyok.

Igen, az LMP nem a szívem csücske, de nem azért, mert libsi (ha már szocizol, akkor legyenek ők a libsik) - mármint állítólag az. Számomra hiteltelenek, egyszerűen túlzottan képtelenek arra, hogy valamiképpen meghatározzák önmagukat és a saját politikájukat.

Hol a Fidesznek nyalnak be (persze közvetlen előtte még tettek valami forradalmit), aztán később a Jobbiknak is... nincs határozottan saját politikájuk, véleményük.
Illetve nem hangoztatják eleget.

Igazából az a bajom úgy ámblokk az ellenzékkel, hogy NINCS.

Basszus, az internet korában nem kihasználni ezt a bénázást valami jópofa mém-kampányra, hogy egy ország röhögjön rajtuk és persze a saját nyomorán... (azért magunkon is tudtunk mindig röhögni)... hogy nem kérnek fel egy fiatal kreatívokból álló csapatot egy ilyen kampányra (ezt mindenkire értem, főleg a szocikra).

Ha frappáns és jó, egymásnak is körbeküldik az emberek, hogy röhögjenek egy jót.

Szóval nekem az LMP-vel az a bajom, hogy inkább a liberális SZAVAZÓKRA apellál, ahelyett, hogy valódi liberális értékeket közvetítene. Vagy szerintük az a liberalizmus, hogy benyalunk ennek is meg annak is? Mert ugye a Fidesznek meg a Jobbiknak csontig, az MSZP-vel meg szóba se állnak. (Én nem az utóbbi miatt negligálom őket és veszem semmibe.)

Kb. annyira veszem semmibe őket, mint ha - ne adja az úr - bejutna a 4K! na azok lennének még a megagázok. Ők, retorikájuk alapján szintén csak a húsosfazék közelébe akarnak jutni, de nem akárhogy! Ők BALOLDALIAK meg PATRIÓTÁK, tehát: a baloldali bizonytalanok szavazatait is, meg a mérsékelt jobbosokét is akarják.

Hiteltelen. Művi. Már amikor a képviselőjük az egyik rendezvényen felment a színpadra, láttam, hogy szinte liheg: skacok, skacok, adjatok szavazatot, hogy én is odaférhessek a fazékhoz, kéééééééééééééérlek, szlurp-szlurp.

Undorító.
@épészmérnök: Ó, szóval ha valaki nem szereti az lmp-t, akkor az szoci, mert azok utálják?! Meglepne ha ez lenne a mérce.
Még véletlenül sem a párban van a hiba, hanem másban, akik nem szeretik őket, és a kritikával elveszejtik őket.
Akkor ez valami lmp-s vonás?! Annyira liberálisok vagyunk, hogy nem viseljük el az ellenkező véleményt?! Ezt így hogy?!
Nézd, ha egy párt értelmes és hiteles módon képvisel egy politikai nézetet el kell ismerni. Ha nem, ha csak tántorog a szélsőjobbtól a megszerzett szdsz-s szavazókig az ne csodálkozzon, ha bírálják.
Nem én kérdeztem orbán viktor alá nem egyszer, hanem ők. Nem én paroláztam kamerák előtt, és tettem szinte intézményessé a jobbikkal való együttműködést, hanem ők. Ha ez nem tetszik a választóiknak, mert ők nem ezért szavaztak rájuk, akkor ne rám haragudj.
De ne is a szocikra, akik számtalanszor jelezték hogy együttműködnének.
Mi lenne, ha elgondolkodnál ezen, mielőtt arra jutsz, hogy csakis szocik utálják őket, és ha bírálom őket, akkor én is az vagyok?!
Mert ez így nagggyon gáz.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): www.hir24.hu/belfold/2012/04/19/az-orban-villa-titka/ Vele szemben van a hajdani BM-ovi hatalmas parkja, két épülete. Na az érdekelne, hogy - már mikor kipateroltatta Pintér a BM-es gyerekeket onnan, az első regnálás idején! - az kire vár????????

Nyeles telek az Orvbáné, nem látsz be files.mommo.hu/pictures/000/630/630314_8e0aede2f9_s.jpg , kétszer nyílik utcára a telke a Cinegében. Ez a Kútvölgyi út felett van, egy éles kanyarral kell befordulni oda. De arra laknak Áderék - most már nem, Kövérék, mert mindegyik kölyök odajárt a régi Diana úti iskolába. Orvbáné közül pár még most is.
@a szív fészkei: Én is. Ekkor az a ciki, mikor dicsérni kell, hogy szép a gyerek...:S
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az a baj, hogy a kollektív emlékezetből egy - egy huppanó kiveri miért is nem akarták őket korábban. Így annak a pártnak kishazánkban nem kell megújúlnia. 2002 után a fidesz nem abban a 2000 óta tartó, folyamatos korrupciós, haveroknak szétosztogató, öntelt, csak zsebre játszó kormányzásban látta. Hanem nekiállt kidolgozni, hogy védheti ki a legjobban, hogy kidobják a húsosfazékból. Az mszp sem megújul, szegénykéim, hanem valami dermedt tetszhalott állapotban leledzenek, és a mutatóik csak azért emelkednek, mert a fidesz nem kell, és ők pont jók. De nem szórják ki a férgesét, vagy ha igen, akkor azt marha csöndben teszik, úgy hogy még ők se veszik észre.
Így az örök körforgás adott. Korrumpálunk, lopunk, ellenzékben el vagyunk pár évet, majd a választók megbocsátanak, felejtenek és megy minden tovább. Ennek a 8 évnek, vagyis 12 évnek elégnek kellene lennie ahhoz hogy egy tisztább közéletet harcoljunk ki. Ha még lehet, úgy, hogy a simliket törvényerőre emeljük, a pofátlan juttatásokat arra nem méltóknak pedig 2/3-osba betonozzuk.
De egyetértek amit írsz, csak kiegészítettem.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": én az LMP-re szavaztam, hogy mégis legen valami a Fidesz ellen -akkor nagyon felbaszta az agyam a Hagyó, meg a többi suskusos és főleg a szadesz szörnyű vége.

De hogy mi van körülöttük? EGgütt utaztam a Jávorral múltkor a combinon, annyi. Végig elég pikírt fejjel olvasott, ahogy akkor írtam is hogy splendid isolation és kész, megszűnt mindenki körülötte. Kukorrelyről semmit se hallok, (se tőle), az Ertsey Katalin című képviselőjük nyugdíjasjellemzésétől hülyét kaptam,, annyira gáz volt. Kb. Meg a jópofa molinók a javukra írhatók, na ja.

De ezt a Sukorót ők indították el, mire számítva és mire várva, nem tudom. Zöldek, de attól, hogy zárva vasárnap a pláza, ill, nem épülhet - mi zöldül ki? A templomajtó kilincse?

A mezőgazdaság húzóágazat lesz? Hogyan? Biztos én vagyok tájékozatlan, de miben vannak még benne? Nálunk valami teniszpályáért küzd a képviselőjük, de szerintem voltak közebbet érintő dolgok,amiben hallgattak. A tucano gyerekkorából ismert kiserdő pl., ami tájvédelmi körzet volt. Csak volt.

Nekem nagyon nincs még erő, amire jóérzéssel adhatnék voksot. Bajnai, talán, de mit akar konkrétan, mit tudom én? akar-e valamit?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem hiszem. A kérdés az, hogy a parlamenti pártok számát az új törvény hányra fogja lefaragni. Reméljük nem kettő, mert az marha gáz lenne, ha a fidesz és az mszp rugdosnák egymást. Ha 3, akkor ki alakít kormányt koalícióban. Ne legyünk kétségeink, ha mindkettőnek koalició kell (és az lmp a harmadik pár) a kormányzáshoz, akkor nem az mszp fog kormányt alakítani.
@épészmérnök: Nem értek egyet. Azért mert valami előnyel indul még nem jelenti azt, hogy behozhatatlan legyőzhetetlen.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": MSZP legnagyobb hibája, hogy képtelen a megújulásra. Már rég megbukott az amit próbálnak képviselni, de nem merik akkor sem elhagyni a jól kitaposott ösvényt. Amíg ezt nem lépik meg addig semmi sem fog náluk változni.
www.otvenentul.hu/szepseg/63322 [..]"Egyre gyakrabban előforduló jelenség, hogy olyan emberek kerülnek a kórházak pszichiátriai osztályára, akiknek az a kényszerképzetük, hogy egy televíziós valóságshow-ban ők a főszereplők - adta hírül a Medipress." Nem ismerős??? ;-DDD Csak itt az a difi, ezek még nincsenek tartósan pszichiátriai osztályon sajnos.
Pedig bérelt törzshelyük lenne.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": LMP az MSZP-vel fog ebben az esetben lepaktálni. Ha meg a Jobbik marad bent (több az esély) akkor ő meg a FIDESZ-el.
Édes istenkém... úgy álltok hozzá a zöldekhez, mint az egyszeri indián a lóhoz: ilyen állat pedig nincs.

Azt várjátok, hogy szocik legyenek, liberálisok legyenek, konzik legyenek.
El sem tudjátok képzelni, hogy egy párt ügyek mentén politizáljon, és adott esetben együttműködjön olyan párttal, amellyel egyébként alapvetően nem ért egyet.
Egyfolytában politikai filozófiai elveket kértek számon rajtuk, ami azért röhejes, mert a saját kedvenceiteken ugyanezt nem kéritek számon.
Az ökológiáról fingotok sincs, holott ma már alapvető része a műveltségnek.
Ugyanúgy, ismétlem, ugyanúgy sémákban, klisékben gondolkoztok, mint a fideszesek, vagy a jobbikosok, miközben azt hiszitek, hogy a szabadgondolkodás bajnokai vagytok.
Ez már egyszer nem vált be! Nem kéne azt csinálni, mint eddig, ha más eredményt vártok el.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Sok az igazságod, de hogy ebből miért következik, hogy szoci szavazó vagy, az nincs levezetve.
Az LMP kevés, gyenge, na de az oligarcha ügyet egyedül ők ütik. Hol az MSZP?
Az MSZP-re szavazni: az egyes számú tilos. Lásd: A Véleményvezér szombati interjúját Uj Péterrel, illetve magát az Uj Péter cikket (utalás ott). Mivel Gyurcsány a kettes számú tilos, az LMP marad a protestpárt. Nincs ugyanis más, őket kell felfejleszteni: NEKÜNK.
Hagyjuk, most az ideológiát, az emberek úgysem ideológiára szavaznak. Csak szakítsunk már végre a múlttal, a fidesz-kisztitkárokkal és exügynökökkel. Hihetetlen egyszerűen lehet programot is írni: 10 parancsolat, hét halálos bűn, úttörök 12 pontját ma helyzetre átírni, alkalmazni. Kész, programm kipipálva, csak szajkózni kell.
Kell egy új Torgyán dr, aki naponta lemmondásra szólít fel, mert korrupt a rendszer. Annyi most már a muníció, szerintem rohadt könnyű dolguk lenne.
Az LMP-nek protestpártot kéne építenie.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

"libsi"
Egy szélsőjobbos világosított fel, hogy azért használják ezt a szót, hogy egyszerre tudjanak liberálisozni és zsidózni.

Amúgy végre valaki összegrundolhatna egy jobb közép pártot.
-no komment-

Túl kockázatosnak tartja Európát az óriás kínai állami alap
2012. június 10. | 13:40

Az eurózóna összezuhanásának kockázata egyre nő, az európai részvények és kötvények így már nem kínálnak elég magas hozamot a kockázatosságukhoz képest - mondta a 410 milliárd dollárt kezelő kínai állami alap, a China Investment Corp elnöke, Lou Jiwei. Az óriás kínai állami befektetési alap emiatt csökkenti európai részvény- és kötvénykitettségét - írja a CNBC.

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/tul_kockazatosnak_tartja_europat_az_orias_kinai_allami_alap.168477.html
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hát, ahhoz komoly emberek kellenek, feddhetetlenek akik mögé komoly emberek és tőke áll fel. Az a sanda gyanúm, hogy fidesz bármilyen mocskos eszközt bevetne, hogy ne legyen, mert addig is ő uralja a terepet. Ezért kellett vesznie az mdf-nek is. Voltak ugyan működési zavarai, de a fidesz csinálta ki.
@épészmérnök: "Azt várjátok, hogy szocik legyenek, liberálisok legyenek, konzik legyenek.
El sem tudjátok képzelni, hogy egy párt ügyek mentén politizáljon, és adott esetben együttműködjön olyan párttal, amellyel egyébként alapvetően nem ért egyet."

Magyarország erre kell számítani. Könnyen egyből fogyasztható, homogén dolgokra vágyik a többség.
@biohouse: Tiloooos?! Miért?! Hogy legyen egy olyan párt aki semmire sem képes?! Mennyire is ütik ők?! Nem vagyok jobbikos, de a kérdés kikérezkedik: ha annyira ütik a témát, miért a jobbik akart vizsgáló bizottságot?! Hol vannak a vidék sorsát oly nagyon lelkükön viselő lmp-s képviselők akik lementek vidékre tanulmányozni szegény parasztbácsik helyzetét?!
Az lmp tett egy feljelentést?! És?! Ettől jobb lesz?! Visszamegy viktor ugrálni a balettba?! Vagy ha csökken a népszerűség legközelebbi btk módosítónál csányi képe szerepel az indoklásban?!
Tényleg ennyi lenne?! Néhány szép gesztus és hasra esünk érdemi munka nélkül?!

Emelett az mszp-s passzivitás nem mentség. De a jaj istenem, de jó csináljunk feljelentést és a semmit sem teszünk között nagy különbség nincs.
@épészmérnök:

"El sem tudjátok képzelni, hogy egy párt ügyek mentén politizáljon, és adott esetben együttműködjön olyan párttal, amellyel egyébként alapvetően nem ért egyet. "

Ja. Csak nem az LMP-ről beszélsz?

Miben müködik együtt az LMP a baloldallal pölö? Nem akarod tán mondani, hogy nincs olyan ügy, amiben egyetértenek, "ügy mentén politizálva"?

Eddig nem tudok olyan ügyről, amelyben az LMP kiállt volna a baloldal mellett. Ha az ügy mkellett kiállt is, eddig még együttmüködést semmiben nem mutatott.

Schiffer eddigi progjamjáról annyit tudni, hogy "Gyurcsánnyal semmit". Sovánka.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ugyan ezt csinálta az MSZP-vel is. Voltak bőven hibái, de közel sem akkorák mint amekkorára a FIDESZ felnagyította.
Az az egyetlen elvük, hogy eltüntetnek minden alternatívát és ezáltal csak ők lesznek a választhatók. Elégé hasonlít egy béna osztrák festő gondolkodásához.
@DarthVader: A cigány kérdésben eléggé baloldali. Ez az egyik oka, hogy következőnek nem szavazok rájuk.
@épészmérnök: Akkor kérlek szépen, mondd el miben konzekvens az LMP! Nem értek tényleg az ökológiához, de pl. hogy egy meglévő szép értékes, oxigént adó erdőt valaki a tanácsból valakinek odaadott bérletbe - az illető rögtön mindent kivágatott, kerítést húzott köré, stb. - és ez nem zavarta sem az LMP-s, sem a maszopos embereket, az spec. tény. A férjem bement emiatt, ő a noname, neki azt mondták, hogy mit tudják ők ott a tanácsnál - nekem az, úgy mennek ott a dolgok sokszor, mint anno - ki és miért csinálta ezt. Snitt. A fák meg kivágva, like Kossuth tér. Ha szervezett volna emiatt az LMP-s zöldszívű faszi tüntit, ott vagyunk, hidd el. Sehol semmi, kuss, égi béke a tulajnál: árulja a millió/nm árú lakóparki lakásokat.

Ha ez nem zöldügy, akkor mi az?? Cirkuszoltak nagyon-nagyon a Kossuth tér miatt? Igenis fához láncolva? Nem. Szerveznek tüntit ezért az árvízzel veszélyeztetésért? Megírták, na igen, aki olvasta, olvasta. És?

Bocsáss meg, de az olyan átlagjózsi/gizi, mint én, nem ökológus, számvizsgáló, bíró, atomfizikus, történész, stb. Civil a pályán, épp ezért bíz meg négyévente politikust a képviseletével, hogy azok értsenek hozzá é hozzanak a nevében jó döntést. Ne nekem kelljen ebben elmélyednem, hanem talán kommunikáljon az LMP érthetőbben és többet az ügyeiről.
@épészmérnök: Drága cukorfalatom, mi felismerjük a zöldet, ha az zöld. De ha nem az, csak sminkeli magát, akkor azt mondjuk, jé, milyen szép zöld szemfestéked van.
Ahogy a Dolgozólányban mondják, attól még hogy melltartóban-bugyiban táncolsz otthon attól még nem leszel Madonna...
@a szív fészkei:

Well.
Olyan de olyan érdekes különben a kommentedről jutott eszembe, hogy botrány volt akörül, hogy Orvbán kijátszotta a törvényt és nem is egy néven van a villa, hanem társasház? Vagymi.

Ez is olyan de OLYAN undormány. Nincs még egy politikai szervezet, párt, amelyik ennyire nyiltan játszaná ki a saját törvényeinek kiskapuit, MIKÖZBEN elvárná tőlünk, kisemberektől, hogy ugyanezeket a törvényeket kövessük.

A Joszip Tot-Kaya Ibrahim történet napvilágot látása előtt hogy elítélték már az adócsalókat!! Azokat, akik fillérekért eladták hajléktalanoknak-szegényeknek a hatalmas közpénztartozást felhalmozó cégeiket! Nem tudom, ki emlékszik még arra.

Aztán kiderült, hogy Mr. SimLicska és FIDESZES TÁRSAI körülbelül egymilliárd forinttal károsították meg az államot. És akkor még nem szóltunk azokról a sok milliókról, amiknek a papírjait SimLicska ledarálta a Hosszú Darálók Éjszakáján, amikor APEH ELNÖKNEK NEVEZTE KI A MI DRÁGA MINIHITLER BONSAIDUCE KEDVES VEZETŐNK.

Nekem ez bicskanyitogató. Utálom, gyűlölöm őket kicsi szívem minden erejével. Lehetett volna másként, kis lovag. Például nem égetni az országot. Például nem a szegényektől elvenni, az amúgy is a válságba belerokkant devizahitelesekbe is még egyet belerúgni!

Lehetett volna abból az ellopott több tízezer milliárd forintból picit visszacsorgatni az emberekhez is, mert ez itt lassan Észak-Koreát idézi nekem: miközben maguknak megszavaznak 650-700k nettós fizetéseket, az átlagembertől elvonnak. Mire odajutunk, hogy berakjuk őket a konyhamalacba és REMÉLHETŐLEG törpepárttá lesznek (FINGER CROSSED!!!!!), addigra az ország lakosságának 50%-nál nagyobb hányada csúszik le.

Éljen a HUNGARIAN FAIRYTALE!
B+...! (Bocs)
@épészmérnök:
megy a verseny, a kinaiak megvették és hatalmassá építették Callao-t, és Venezuela, Perú, Brazil, Argentina akar egy nagysebességű de ugyanakkor nagy teherbírású vonalat kiépíteni a Panama csatorna versenytársaként, a terv kész és finanszírozni is tudják, erre belép ezzel Chile amely kimaradt volna de Valparaiso is hatalmas és egyetlen versenytársa az örök vetélytárs Perú és Callao, valószínű mindkettő megépűl, arról is volt szó, hogy Nicaragua is belekerül mivel ez meg Venezuela áthidalja az Atlantit a Csendessel és ott folyami hajózást akartak nagy hajókra, meglévő viziutak fejlesztésével...így Nyugat Afrika is közelebb kerülhet a vérkeringéshez

szóval hatalmas dolgok vannak csak a Közgép alvállalkozása a fidesz alszik a pénzen mint Fafner a sárkánnyá vált óriás akinek a sorsa a halál...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: stimm, pont olyan, agitprop meg van, magánhadsereg meg van, titkos rendőrség meg van, gazdasági oligarha háttér meg van, "igazság" szolgáltatás kézi vezérlése stimm, kihagytam valamit?
@a szív fészkei:

Giga-Mega-Extra-SzuperLÁJK!
1000%-os egyetértés!

Az LMP egy LUFI. Semmit nem ér. Nullát, zérót. Pont ugyanúgy mehet a levesbe, mint a Fidesz. Vagy a Jobbik.

Attól, hogy AZT MONDOM MAGAMRÓL, hogy én vagyok Cindy Crawford, nem leszek vékony, nem leszek magas és főleg nem leszek szupermodell.
Szándékos a túlzás.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Igazd van. A Viktorcica lakáshoz jutását biztos ismered, ugye? Na az igazi Fairtí tale!! Olyan csak egyszer volt. www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=128
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): De legalább van anyajegyed az arcodon? Mert akkor közelítesz! :-DDD
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): És gondolom csak az MSZP maradjon esetleg a DK, azok megérdemlik, mert olyan jófiúk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Drága cukorfalatom, mi felismerjük a zöldet, ha az zöld. "

Rém unalmas, hogy nyomod itt a szöveget, anélkül, hogy egyetlen érvet és tényt is hoznál, amelyekről vitatkozni lehetne. Nem jól van ez így.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ország érdekében?! Mi bajod van ember?! Egy zsidózó, cigányokat kirekesztő, szegregáló, szegény falukban masírozó, miliciákat létrehozó, mozgató neonáci párttal?!
Eszednél vagy ember?!
Hogy akarsz együttműködni velük?!
Egy történelmi párhuzam: milyen sokáig gondolták azt hitlerről hogy vele "együtt kell működni", egy háború elkerülésért.

Az hogy az mszp-vel együttműködnek vagy sem, annyira nem izgat. De ha már akkora politológusnak tartod magad, ami nem vagy, akkor kérdezd meg magadtól: egy liberális pártnak ki a természetes szövetségese? A szélsőjobb vagy a balközép? Mna, szélsőjobb, vagy balközép? És egy magát szociálisan érzékenynek feltüntető, diszkrimináció elleni harcosnak tekintő együttműködne -e ha az vagy sem?!
Mna, kis politológus barátom, áruld el, együttműködne-e.

Segítek: nem. Mert senki aki józan eszénél van a jobboldaltól balra az nem tekinti semmiben sem partnernek, vagy az országot előrevivő megoldásnak a neonácikat.

Nem is tudom, olyan okosnak állítod be magad, és mindig és mindig beégsz.
Ország érdeke?! Ember gondolkodj, milyen pozitív dolog származott valaha kishazánkban a szélsőjobbtól? Mi vitt minket előre valaha is?!
Nem érdekel, hogy baloldali vagy, vagy jobboldali, vagy liberális, vagy jobbikos. Az, meg hová sorolod be magad, marhára nem számít, mert aki egy olyan egyértelműen jobbos pártot mint a fidesz balra rak, nem mérvadó.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):
ugye tudod, hogy a kezdéskori infláció, a forint bedöntése az szervezett és tervezett akció volt? beleillik a képbe

mindenki veszít és nekik veszít akiknek a pénze devízában külföldön kamatozik és 35%-kal több forintot kapnak érte semmiért a többiek meg dögöljenek meg ha csak le nem lövik őket a lámpavas alatt
@DarthVader:

+1!!!!!!
Ismét egymilliárd százalékos az egyetértés.
@a szív fészkei: az LMP egy kis párt, amely rengeteg munkával a semmiből épült fel. A ti kerületetekben akkor lesz aktív LMP, ha lesznek ott aktivistái, pl. ti.
Erről motyogok egész nap, mindig mástól várjátok a megoldást! Mozduljatok, emeljétek fel az ülepeteket, drága emberek!
@épészmérnök: Tényt? Ott a link kedvesem, hosszú és unalmas, de olvasd el. Én megtettem. Nézd meg mit tett az lmp. Az mind tény. Nézd meg hogy viszonyul a parlamenti erőkhöz. az is tény. Sajnálom, hogy számodra a tény azt jelenti, hogy az ami kedvező színben tünteti fel őket.
De ettől még tény tény marad. A jobbik után mennek, velük működnek együtt, imádnak viktor alá kérdezni (hú, milyen cuki atyai válaszokat adott neki viktor). Ezek tények. Sajnálom, ha neked ezek nem tetszenek, mert negatívumok, de az élet nem habostorta, még az lmp sem.
@a szív fészkei: "ezért bíz meg négyévente politikust a képviseletével, hogy azok értsenek hozzá é hozzanak a nevében jó döntést. Ne nekem kelljen ebben elmélyednem, hanem talán kommunikáljon az LMP érthetőbben és többet az ügyeiről."

Drága Gizike :-), te is, velem együtt tisztában vagy azzal, hogy rendkívüli helyzet van, amikor nem lehet hátradűlni, és mástól várni a megoldásokat. A kommunikációs lehetőségekkel is tökéletesen tisztában vagy. Hogy a viharban kommunikáljon jobban az LMP, amikor
1. kevesen vannak,
2. a média, mint tudjuk, cenzúrázott.

Basszátok meg. Kezdem elveszíteni az úri modoromat.
@épészmérnök: Jaj szegények, csak nem?! Nézzük meg hogy viselkedik az lmp ellenzékiként időközi választásokon, pláne második fordulóban...
Rémlik miről beszélek? Vagy negatív, nem beszélünk róla.
Érdekes, hogy én tényszerűen sorolom mi a baj velük.
De te csak szocizással és sértődéssel és jaj hát senki se érti meg szegény zöldpártot mert olyan bunkó az ország, hogy nem érett még meg rá nyafogással.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo...."

Rendben. Kiválóan érvelsz, valamennyi érvedet tényekkel támasztod alá. Ötös.
Kitöröllek (nem mondom, hogy tahótlanítalak, mert nem tartalak tahónak) a kommentfolyamból, mert nem lehet veled tényszerűen vitatkozni.
@rodeo36: miért a folyamatosan szemmel tartott 300-as euró árfolyam, és az aszerinti akajuk, vagy nem akarjuk EU-IMF tárgyalást, az mi?

Avagy a Simor váltás kisakkozása mindenben, osztán utána a kánaán.

Nem vagyok egy közgáz zseni, de amikor egyre több közgazdasági főguru ezt mondja, legutoljára Mellár, akkor kicsit dagad a mejjem, hogy hónapok óta ezt mondogatom :)
@épészmérnök:

Na fussunk neki mégegyszer:

"El sem tudjátok képzelni, hogy egy párt ügyek mentén politizáljon, és adott esetben együttműködjön olyan párttal, amellyel egyébként alapvetően nem ért egyet. "

Tehát: együttműködjön olyan párttal.

Az, hogy ebben-abban egyetértenek - pl hogy az ég kék, a fű zöld, az nem együttműködés, még akkor sem, ha minden párt a saját sajtótájékoztatóján elmondja, hogy az ég kék, a fű zöld. Itt az "együttműködés" hiányára célzottam volt.

Gyengébbek kedvéért:

"Együttműködés (Wikipédia) :

Az együttműködés egy folyamat amiben két vagy több személy vagy szervezet dolgozik együtt a közös célok elérésének érdekében - például kreatív szellemi jellegű erőfeszítés,tudás megosztásával, tanulással és a közös megegyezés fejlődésével"

Volt ilyesmi az LMP részéről? (Közös tvjavaslat, vagy kommüniké, vagy ilyesmi? ) Lehet, hogy volt, én nem emlékszem.
@rodeo36:

Abszolút, igen, tudom. Pontosan tudom. Mint ahogyan azt is tudom, hogy ez a fajta törvénykezés, amit művelnek CSAKIS AZT SZOLGÁLJA, hogy minél több pénzt tudjanak minél hatékonyabban és lehetőleg ellenőrzés nélkül kivinni az államkincstárból.

PLUSZ HOGY EZT MINÉL TOVÁBB TEHESSÉK - erre szolgál a kiépült diktatórikus rendszer is.

Igaz, hogy egyes degenerált honfitársaink nem mondják ezt diktatúrának, mert nem jön értünk a fekete autó, de ez színtiszta diktatúra. Amikor öncenzúra van, amikor droid kétharmad szavaz meg MINDENT, akkor diktatúra van.

AKÁRKI jön 2014-től, bogyózni fog a WC-n, mert MINDEN fideszes kézen van. Fogalmam sincs, hogy fog mondjuk kormányozni még kétharmad esetén is, teszemazt az MSZP (REMÉLEM, ők). Fideszesbuzi KE, fideszesbuzi Pornómari, Szájer Józsiné, fidszesbuzi AB, MEG MINDEN.

Nyitóban kellene mindegyiket kib.ni, hogy csak pislogjanak - inkább fizessék ki a végkielégítéseket, kevesebb a kár, mint az újabb négy év fideszesbuziság és megbénított ország. Szerintem.
@biohouse:

"Az LMP-nek protestpártot kéne építenie."

Bizony, kéne. De helyette elempés körökben még mindig a legtöbbet elhangzó kifejezés a hátdea. Most kérdőívezik körbe azokat, akiknek valami okból tudják a mélcímét: mit gondolnak a pártról, hogy látják az LMP-t. Kíváncsi leszek mit vonnak le majd belőle.
@DarthVader: Most természetesen a baloldalról beszéltem, nem a Dzsobbikról.
@épészmérnök: Nyugtass meg, hogy legalább az etikai bizottság felállítása mellé odaálltak a fidesz mellett ők is, bár az mszp kezdeményezte.
Biztos hogy odaálltak, hisz a fidesz is megtette.
@biohouse: Én úgy látom az LMP nem képes semmilyen irányt felvenni, nincs érdemi mondanivalója a társadalom számára. Mindenféle ellenzéki összefogás gátja, lehet, hogy nem szándékosan, de mintha a Fidesz érdekében bomlasztana az ellenzéki oldalon. Én nem bocsátom meg nekik az Ellenzéki Kerekasztal megfúrását.
@épészmérnök: Be my guest, de ugye tudod, hogy ettől nem lesz jobb párt az lmp?
@DarthVader:

Ügyek mentén politizálásnak számít például az oligarcha bizottság szorgalmazása. Ott együttműködött mindhárom ellenzéki párt.

index.hu/belfold/2012/05/21/a_fidesz_nem_tamogatja_az_oligarcha-bizottsagot/

Ugyancsak ügymentén együttműködésnek számít az ügynöklista nyilvánosság szorgalmazása, ahol szintén együttműködött mindhárom ellenzéki párt.

Ugye most nem akarjátok azt mondani, hogy a jobbikosokkal együtt aláíró és szavazó szocik is nácik, akik benyaltak a Jobbiknak?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom elszállt az agyad nem gyengén. :D

Ezen a hsz-eden jó röhögtem.

Mint mondtam nem várom el, hogy megértsd.
@Fabius: \o/ heles, úgy sincs nagyobb gondja az országnak, de talán ez a 2 év meg jó lehet valamire, ha összekapják magukat.
Nem akartam beleszólni a többiek párt ideológiai vitájába, mert sajnos az is azt mutatja, hogy nincs karakteres képük, és mindenki azt gondol beléjük amit akar, ezt bizonyítja a választási kérdőíves "szerencsétlenkedés" és az egyértelműsítés nélküli együttműködési tervük, meg ez a kérdezzük meg a tagságot is.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):
Stimm, én emlékszem.
Tizenéves srácként rengeteget jártam Szegedre, a vakációimat rendre ott töltöttem. Egy nyár alatt minimum háromszor fordultam elő a Budapest-Szeged vonalaon. Igen expresszvonatokon, úgymint a Szegeden lefelé, vissza irányban a Napfényen. Akkoriban talán két vonatpár volt ebben a műfajban, a többi sebes, meg személy. Nem volt még drót a vonalon, a vasútbarátok szívét a mai napig megdobogtató, svéd NOHAB dízelek továbbították a szerelvényeket. Imádtam. Namost, nem sokkal több, mint két óra volt a menettartam akkor, ezzel szemben ma 2:27 perc, az Elvirán utána lehet nézni. Egyéltalán nem védve azt a híg fost ami ma a MÁV, ebből is kiderül, hogy folyamatosan lopnak harminc éve, pazarolnak ész nélkül, az eredményre meg dülledő szemekkel bámulunk, mint ha éppen belülről fújna tele minket egy kompresszor. Egy példa az IHO-ról, mecsoda géniuszok igyekeztek irányítani a vasutat akkor (is):
„A Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas vasútvonalon úgy gondolták a MÁV illetékesei, hogy a Magyar Honvédség segítségét kérik a könnyebb, gyorsabb oszlopállításhoz. Helikopterekkel emelték fel a felsővezeték tartóoszlopait, így téve azokat a helyükre. – Jó mulatság volt, de nagyon drága is – emlékezett vissza Gyarmati Gyula. – A hagyományos módszer esetében két darunak kellett szinkronban mozogni egymással, hogy a helyére tegyék az oszlopot. A helikopter viszont „csak" felkapta és beemelte az oszlopokat.”
Valahogy így van Kusza Szem is a gazdasággal, azé szágúdunk depiszkosul, nem?
Ha még nem volt:

MÁV-vizsgálóbizottságot szeretne az LMP
Az LMP hétfőn kezdeményezi egy, a MÁV utóbbi két évben történt ügyeit kivizsgáló parlamenti bizottság felállítását - mondta az MTI-nek vasárnap Jávor Benedek, a párt frakcióvezetője.

hvg.hu/itthon/20120610_lmp_mav_vizsgalobizottsag
Na jóvan, elmegyek gulyáslevest főzni. Ti meg főjetek a saját levetekben. Ha nem emelitek fel a székről a feneketeket, és nem cselekedtek ti is, akkor lófasz se fog történni.
Ez nem színház, és ti nem nézők vagytok, értsétek már meg.
Léptem.

"brühühühühü"
@rodeo36: ezt olvastad?

Kína is beszállna a Duna fejlesztésébe

Kína bekapcsolódna a Duna hajózhatóságának fejlesztését célzó beruházásokba, ezért népes delegációval képviselteti magát a júliusban Bukarestben e témában tartandó nemzetközi befektetői fórumon - közölte vasárnap a román ipari és kereskedelmi kamara elnöke.

hvg.hu/vilag/20120610_kina_duna_fejlesztes
@Fabius:

Hát, azon lehet vitatkozni, hogy az "együttmüködés" fogalmába beletartozik-e, hogy megaszavazok valamit, amit nem én nyujtottam be - ez az "ügyek mentén politizálásba" belefér, de megengedő vagyok, elismerem, hogy az LMP együttmüködött a Jobbikkal - a Jobbik nyujtotta be az oligarcha-bizottságról szóló javaslatot - és a baloldal együttmüködött az LMP-vel, mivel az ügynöktörvényről szólóü javaslatot meg az LMP nyujtotta be.

De még mindig nem látom, hol müködött együtt az LMP a baloldallal? :))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kifogtunk egy olyan seggfejet, akinek megalomániája vetekszik sztálinéval, napoleonéval. Ráadásul a jellegzetes rendszerváltó kelet-európai országos politikai palettáján remekül mozog.
blogmoci működj, nem bírja a téma gyilkosságaimat :D

siker siker hátán, már a határon túl is...

Erdélyben kevesen mennek szavazni
A romániai Központi Választási Iroda összesítése szerint az önkormányzati választásokon 14 óráig országosan a szavazók 27,69 százaléka adta le a szavazatát, de Erdélyben alacsonyabb a részvételi arány.

hvg.hu/vilag/20120610_erdely_szavazas_romania
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ha a következő két év első időszakát a pártépítésre, a működőképes szervezet kialakítására, a karakteres megjelenés és egyszerű, egyértelmű véleményközlés erősítésére fordítják, és a végén nyomnak egy megalapozott és profin felépített kampányt, akkor még lehet belőlük valami.

Ha nem, akkor könnyen elmennek a levesbe 2014-ben.
@épészmérnök:

"lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/32708/mesterhazy-attila-is-alairta-az-lmp-nepszavazasi-kezdemenyezeset/

Itt együttműködtek."

Egen. Mesterházy az LMP-vel.

"www.sonline.hu/somogy/kozelet/jogvedo-irodat-nyit-kaposvaron-az-lmp-es-egy-civil-szervezet-429235
Helyi együttműködés.

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/31842/az-lmp-es-a-szolidaritas-targyalt-ellenzeki-feladatokrol/ "

Együttmüködött mindenkivel, kiv. a baloldali parlamenti pártok.

Továbbiak? :)
magyarország egyetlen jól működő, sok alkalmazottat foglalkoztató, őket jól megfizető multi cége a fidesz. nem politikai párt, hanem egy jól kitalált, jól prosperáló gazdasági társulás. ahol mindenki azt csinálja, amit a közös érdek megkíván. uff
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ha megbotránkoztatni akartál, az sikerült. Ha azt akartad, hogy hülyének nézzenek, sikerült. Ráadásul még jól is szórakoztál. De a kérdés: megérte hülyét csinálnod magadból? Én csak felhúztam magam, az kevésbé ciki.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kijavítanálak, ahol mindenki azt csinálja, amit a részvényesek és az igazgatótanács érdke megkíván:D
@DarthVader:

Érdekes szócsavarás, de szerencsére idézhetem neked az általad idézett wiki szócikket:

"Az együttműködés egy folyamat amiben két vagy több személy vagy szervezet dolgozik együtt a közös célok elérésének érdekében"

Miután ezekben az ügyekben mindhárom párt képviselőinak aláírása ott szerepel a lap alján, fölösleges ezt ennél jobban megmagyarázni. De ha akarom nyilván én is kiforgathatom, és kérdezhetem, a szocialistáknak miért nem jutott eszébe ezekre javaslatot benyújtani maguktól?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": pontatlanul fogalmaztam, ill. úgy értettem, amit az ő közös érdekük megkíván
@Fabius: Nekem biztos nem írtak, pedig egyszer vettem a bátorságom, hogy javasoljak nekik valamit.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

ezt a NATO-val kellene kifizettetni, mert azok bombázták Belgrádot és töltötték fel roncsnaszádokkal a DUNÁ-t, a kurva anyjukat

a Fekete tenger Északi tenger folyami összekötése létező terv de a sok hülye rágja a gittet a magyar dunatengerhajózás is helyreállhatna dehát egyelőre ez a hahahahahahaha

meg a brühühühühühühühü
@Fabius: Ahhoz első lépésben le kéne vetkőzni az elsőéves bölcsészek kocsmában megváltják a világot stílust. Utána megnézni az alapító okiratot, hogy hová lőtték be magukat és kialakítani egy ahhoz illeszkedő programot. Vagy felvállalni, hogy kik a marketing célpontjuk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az indoklásom az Uj Péter interjú és cikk a szakmailag.tumblr.com/ oldalon. Haza és lebegés.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért csináltam magamból hülyét mert azt írtam, hogy vannak olyan esetek mikor félre kell tenni az ellentéteket és a közös célért dolgozni? Érdekes.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Akkor egyre gondoltunk:D:D
@Fabius: Ez akkor lenne igaz, ha nem lennének nyilatkozatok az lmp vezetéséből, hogy nem működnek együtt az mszpvel. Ha nem lenne inkább az a jellemző, hogy a szélsőjobbal paktálnak le.
Ne érts félre, nekem nem az a bajom, hogy nem az mszpvel, hanem az, hogy a szélsőjobbal. Bevallom, hogy olyan pártot bottal sem piszkálnék, aki két ellenzéki társ közül az egyiket kizárja, mert elmútnyócév, míg egy neonáci párttal meg simán keresi a közös pontokat.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én is biztos vagyok benne, hogy a "fenntartható fejlődésre2 nem lehet választási győzelmet alapozni.
Lehet felvállalni a zöld pártiságot, de elsődlegesen a gengszterváltás című történettől kéne valakinek véglegesen elhatárolnia magát. Ebből a szempontból pedig érthető az elhatárolódás a szociktól.
@biohouse:

Ha kéred privátban átdobom a kérdőív linkjét.
@Fabius: akkor csak egy kérdés, mert én is így látom a helyzetet. Te látsz olyan rátermett politikust a mostani frontvonalban, aki ezt a hatalmas feladatot le tudja vezényelni, és még értelmes segítői is vannak?

Mert én jelen pillanatban nem, nagyon nagy kérdés még, hogy tud-e, vagy akar-e, valaki a sokadik vonalból, érdemleges vezetői szerepbe jutni a párton belül.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Hány esetet tudsz mondani amikor az LMP lepaktált a Jobbikkal, és az MSZP nem volt része a dolognak? Nem kötekszem, kíváncsi vagyok.

Mert a képviselők egyötöde 78 fő, vagyis ha a házban akarsz valamit valakivel paktálni KELL.
@biohouse: Ennyi?! Egy interjú?! Tényleg? Vérkomoly. Meg egy szakmailag megalapozatlan blogra?! Most tényleg komolyan?! Bajnainál nem az a kérdés, hogy ő mikor akar visszatérni. Nála az, hogy meddig várjunk még rá, mert most ő az új rabbi. Most benne hisznek sokan olyan lelkesen, mint hitték, hogy csak a fidesz. Nem Bajnai akar visszajönni, mi akarjuk hogy visszajöjjön. De amúgy a cikk rendben van, ha ezt az apróságot nem nézzük.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Csak része az egésznek.
@rodeo36: igen ezzel is tökölnek, mint a vasuti fejlesztéssel, ott is kihagynak minket, meg itt is. A vasútnál kitöltötték a helyünket a szlovákok és az osztrákok, a Duna esetében, meg a románok. Akkor miről is beszélünk?

Azért közbevetem, nem csak a NATO darált hidakat azon a környéken, meg sokat pont a magyarok szedtek össze és építettek újjá ;).
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A pillanatnyi frontvonalból nem látok. Jávort azonban egy spindoktor + retorika tanár kombó fel tudná építeni sok munkával, mert nem a képessége, hanem a karizmája hiányzik.

A többi megoldható lenne, ha az LMP végre levetkőzné a mentalitást, hogy úrisssssten, a profizmus a bázisdemokrácia seggbekúrása. Értelmes dolgot csinálni akarnának páran, de töketleneket pátyolgatni eredmény nélkül senkinek nincs kedve.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Na én speciel a szocikra vonatkozó részre gondoltam. Az a párt a múlté, te pedig azt mondtad szoci szavazó vagy. Én meg nem értem miért?
Bajnai momentán nem érdekel.
@biohouse: mellé ment, de semmi baj :D
szavaztam én már szinte mindenkire, kivéve: fidesz, jobbik, kisgazdák, miép, kdnp, ;)
@Fabius:

Egyenlőre arról folyik a diskurzus, hogy az LMP hajlandó-e együttmüködni a baloldali pártokkal - az én állitásom az volt, hogy nem. Namost ha tényleg létezik olyan dokumentum, amin 3 frakcióvezető aláirása szerepel (LMP, Jobbik ÉS még egy másik párt, MSZP vagy DK) akkor állitásom megdőlt. De a két emlitett eset -amit hevenyészve összegyüjtöttem a hirekből róluk - arról szólt, hogy az LMP megszavazta a jobbik előterjesztését, valamint mások megszavazták az LMP előterjesztését. Ez tipikusan az érték mentén politizálás, de nem az együttmüködés. Mondom, ha van olyan előterjesztés vagy dokument, amit közösen nyujtottak be, akkor én tévedtem.
@Fabius: Ugye nem akarod azt mondani, hogy olyan nem is volt?! Ez legalább olyan hiba lenne, mint egy beadványt aláírása miatt lenácizni a szocikat.
Nézzük. Női kvóta, gaudival közösen adták be.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Ezzel én is vitatkoznék... Az a mondatod, hogy "egy neonáci párttal meg simán keresi a közös pontokat", hmm... finoman mondva marhaság. :)) Max olyanokat láttam eddig, amibe mindenkinek be kéne szállnia, ha egy megtisztult közéletet szeretnénk felmutatni!
Nagyon szívesen látnám, az MSZP-t is akár, hogy jelentkezzen be a MÁV-nál és a hasonló pénzmosodáknál történő vizsgálatok tényleges, komoly vizsgálatához. Azonban kétlem, hogy ez be fog komoly szándékkal következni. Legfeljebb a cocik akkor teszik ezt meg, ha garanciákat kapnak arra, hogy (az ő stiklijeik sem fognak kiderülni, tehát) az egész bizottságosdi zsákutcába megy - hisz a jobbikon és az LMP-n kívül mindenkinek óriási presztízsveszteséggel járnának ezek...
tudom nem téma, de akkor is oszd meg és uralkodj örökbecsű ide is illik, tehát még sem off...

Magyarul beszélő RMDSZ-aktivistát vertek meg Kolozsváron

Ismeretlen férfiak bántalmazták a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik alkalmazottját Kolozsváron, mert magyarul beszélt telefonon.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Miért gondoljátok, hogy elfogadható egy szélsőséges párttal csak azért együttműködni, mert bekerült a parlamentbe?! Miért gondoljátok, hogy oké az, hogy az lmp inkább működne együtt egy neonáci párttal, mint bármely más párttal?! Miért akarjátok szalonképessé tenni a szalonképtelent?! Ha annyira oké, miért ágál ellene bármelyikőtök is, ha erősödnek, cigányoznak, niggereznek, zsidóznak?!
Az pedig, hogy még (és ez nagy még) nem tudunk az ő sikkasztásaikról, korrupcióikról, nem jelenti azt, hogy nincsenek. Mert ügynökügyben aktívak, de a korrupciónál, pártfinanszírozásnál már nem is annyira lelkesek.
Ma csak annyit tudunk kijelenteni, hogy a fidesz és az mszp lop, a jobbik kicsiben itt-ott csinálja elméletileg elszórva, az lmpről nem hallottunk semmit. De ugye senki se akarja nekem azt bemagyarázni,hogy attól még hogy nem hallunk róluk, nem is léteznek?!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ezt a verést nem tudom értelmezni, biztos nem nekem szántad. Nem kapcsolódik sehová.
en.wikipedia.org/wiki/Racism
Olvasd el. Aztán gondold újra a kijelentésedet a jobbik messze van a rasszizmustól címűt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mert oda való. :)

"Ezt a verést nem tudom értelmezni, biztos nem nekem szántad. Nem kapcsolódik sehová."

De neked szántam. Mindenki nácizza a Jobbikot, de még a negyedét sem követte el annak amivel vádolják.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Valamikor dél körül építészmérnöknek. Ezért is sértődött be.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Viktorunk és Lacusunk kemény, kitartó munkával elérték, hogy a magyargyűlölet megint aktiv cselekedetben nyilvánuljon meg! Grat.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Akkor sem értem. Ki mondta, hogy verik? Ezért nem kapcsolódik. A jobbikkal nem az a baja senkinek hogy verekszik-e, hanem a nézetei.
Amúgy beszéltél minden Jobbikossal, megkérdezted őket? Ezért vagy biztos benne?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Nem, a szalonképessé tételüket nem támogatom (szerintem a lömöpösök sem), viszont ha egy tisztességes javaslatot letesz egy párt, ahhoz a javaslathoz elvárható, hogy más is csatlakozzon!
A cociknak olyan lehetőségeik voltak, nem egyszer az utóbbi 2x évben, amivel nem tudtak élni, csak visszaélni - viszont azt NAGYON! Mintát és példát mutattak a hatalom- és pénzéhes narancsbolsiknak, akik túl is tettek a mesterükön!
Ugye nem kell felsorolni Neked, emlékszel, mekkora bődületes stikliket követtek el kis kedvenceid, amiket el is sikáltak, mekkora pénzeket nyúltak le, privatizáltak "jogszerűen" - kb. annyira jogszerűen, mint a Simicska féle Közgáz gründolása...
Komolyan azt a játékot akarjátok ti is játszani, hogy vizsgáljuk a másik stiklijét, de a saját büdös bolsink szagát nem érezzük, csak a másik büdös bolsija szaglik? Szép folyamat, soha véget nem érő, sok politikus építi erre a karrierjét...
Amúgy rossz az emberismeretetek, ha azt hiszitek, hogy a pénzügyi háttér (ideiglenes)összefonódása miatt a politikai palettán a fidesz valaha is, még egyszer, önként engedi a coci politikusokat a hatalom közelébe. A fidesz bármikor össze fog feküdni a jobbikkal a hatalomért, még úgy is, hogy áttereli a szavazóit szavakkal, tettekkel a jobbik oldalára - vagy talán a közelmúlt eseményei nem erre muatatnak? A Horthy kultusz feltámasztása, a Trianon körüli túllihegés,.... attól a párttól, akik jópár éve még a Trianon szó hallatán elhagyták a parlamentet. Ma pedig tolják a szekeret, hisz tudják azzal, hogy most ők rabolnak, végük, de előtte helyzetbe hozzák a széljobbot, esélyt sem adva nektek arra, hogy a kiábrándultakat a cociknak lehetőségük legyen megszólítani...
Ne is fejtegessük hová vezet ez, de nagyon rövidlátoak vagytok, amikor egy Mesterházyra építetek. Amikor hozzá képest Gyurcsány tényleg egy karakter volt (hosszú lenne megrágni, miért meddig jutott), akit hagyott a saját pártja legyilkolni és ellehetleníteni, a Puch és hasonló elvtársak érdekeiért. Mert ne szépítgessük, ennyi történt. Nem értelek benneteket! Lelkesek vagytok, de már az elején hagyjátok, hogy megvezessenek benneteket, szép szlogenekkel, hazugságokkal...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Én egy olyan pártnak tartom az lmpt, aki közelebb van a jobbközéphez, mint a balhoz. De önmagát azért definiálja liberálisnak, mert felismert egy igényt egy hiteles liberális pártra, és azért zöld párt, mert ezzel élesen el tudja magát határolni a hiteltelen és taszító szdsz-től.
Igazából nem tudja, hogy hová álljon, mert tipikusan marketing párt. Nem eszmék mellé áll, hanem figyeli a szavazók mozgását és arra reagál.
Ha liberális kell, akkor liberális. Ha balos kell akkor balos, felkarolja a női kvótát, kimegy gyöngyöspatára, odasomfordál az mszp mellé, mikor azok pestre kutyagolnak.
Ha inkább arra van igény, hogy kicsit konzervatívabbak legyünk - tipikusan gazdasági részben, lsd 2010-es ktsgvetésüket- akkor azok lesznek. így nem okoz törést a lelküknek szabadon mozogni az mszp-s éhségmenettől a jobbikos közös beadványig.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Annyit írtál, hogy nem nagyon tudod őket besorolni sehova.

Tehát akkor az lenne a meglátásod, hogy semmilyen? Gondolom véletlenül sem lehet baloldali. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Bárhogy reménykedel, kis fasiszta, 2014ben sima többségü Fidesz kormány lesz, esetleg Jobbikos koalíciós, 2018ban sima Jobbikos. Amíg a cigány szapora mint a tetü, a dolgok egy irányba mennek.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: A szélsőségesekkel együttműködni egyenes és élő adásban közvetíteni a nép felé, hogy nem azok. Mert ha azok lennének, akkor nem pacsiznának velük, nem mondanák, hogy velük együtt dolgozunk, amazokkal nem?! Ami kiscsoportos tempó.
Egyet soha senki sem vesz figyelembe, mikor a stiklik kivizsgálását emlegeti. Hogy ez nem a feles kormányzás bevett módszerekkel megszedi magátról van szó.
Itt magát a korrupciót lövik ki. Hiszen ha törvénybe foglalod, hogy ezt és ezt így lehet, ha ez és ez van, akkor az már nem korrupció. Hogy akarsz egy szabályosan megválasztott parlament szabályszerűen hozott törvényeit megtámadni?! Utólag kimondatod, hogy nem azok?! Akkor a jogállamnak mondhatsz búcsút.
Innentől kezdve el lehet kezdeni azon, hogy milyen kivizsgálósdit játszunk és milyen elszámoltatást akarunk,milyen stiklit. Hiszen rajtuk kívül mindenki más korrupt, csak ők nem. Ők törvényesen csinálnak mindent.
Az mszp jelenleg inkább halott, mint élő. Ezért borzalmasan vicces, hogy mesterházy a nagy semmivel népszerűbb viktornál. Szépen leképzi a magyar közállapotokat.
A fideszt illetően egyetértek. Bármit megtenne a hatalomba maradásért. Bármit.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Én egy olyan pártnak tartom az lmpt, aki közelebb van a jobbközéphez, mint a balhoz."

Miért ne lepődök meg. :D

Hogy is volt anno?

"Tudod attól még hogy nem szeretsz egy politikai irányzatot, vagy elítéled, nem lesz attól baloldali. Jó lenne utána nézni, vajon miért jobbosoknak hívják a nacionalistákat, miért nem kommunistáknak, szocialistáknak.
A fidesz, kapaszkodj, tipikus jobboldali, konzervatív párt. Még akkor is, ha neked nem tetszik, ezért automatikusan balra sorolod.
Ma ha egy politikai erő nem tetszik akkor az automatikusan balos. Jobboldali meg nincs is. Tipikus."

varanus.blog.hu/2012/04/18/kover_gyurcsany_spindoktora/fullcommentlist/1#c16422722
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Hát lenne még pár morgásom, de... Majd egyszer, leborozzuk és jót vitatkozunk ezen még!
Jelenleg impotensnek és bénának látom az egész ellenzéket, ötlettelenül és minimális igényesség nélkül.
Egy középfokú értékesítői tréninggel rendelkező emberrel simán kinn lenne bármely társaság a kakiból, akkora az ötlettelenség. A politika mára marketing nélkül halott - mint a mosóport, úgy kell eladni. Ha erre valaki képtelen, akkor annak sajnos nem ott a helye.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Elolvastad a többit is amit írtam?! Kétlem. Miért nem lepődöm meg?!
Pont azt írtam le, hogy azért nem tudom őket besorolni, mert úgy működnek, mintha nem párt, hanem cég lennének. A kereslet után mennek, nem elvek után. Ezért nem mondanám rájuk hogy balosok, sem hogy jobbosok, de nem liberálisok, és max retorikában zöldek. Mindig az amire szükséged van. Ha zöld pártra van szükséged akkor az, ha egy kis jobb középre, akkor az, ha egy kis balosra akkor az lesz.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Legalább ezzel egyetértünk.:) Csak ne túl hangosan, mert megvernek, miaz hogy töketlen az ellenzék;))
@Penivaldes: Jó estét csajszi.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Pont azt írtam le, hogy azért nem tudom őket besorolni, mert úgy működnek, mintha nem párt, hanem cég lennének. A kereslet után mennek, nem elvek után."

Ezt hívják populizmusnak. És manapság sok pártra jellemző. Bár ugye én hülye vagyok a politológiához ezért nincs igazam. :)
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Így van , teljesn így. a magyar ellenzék jelenleg olyan, mint a nem megkelt tészta. ehetetlen. szerencsétlenek mind.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ez több mint populizmus. A fidesz is az. Mégis körül tudod rajzolni, hogy milyen. Az lmp-t nem lehet, mert olyan mint a kaméleon. Hol ilyen-hol olyan. Ezért is kullog hátul. Az emberek nem szeretik a bizonytalanságot. Mikor határozottan elindultak egy balközép aktív ellenzéki úton, az bejött. Ha megfigyeled, akkor nő a népszerűségük, mikor huzamosabb ideig képviselnek egy irányvonalat.
LMP? Hát szerintem elég színtelen szagtalan társaság. mintha nem tudnák eldönteni, hogy most mik akarnak lenni. elég zavaró.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Az ellenzék töketlen, balfasz, megosztott, képtelen feltápászkodni, összefogni. Nem elvtelen összefogásra gondolok. Viszont nem tudnak tervezni, felépíteni valamit, összekovácsolni és jövőt kínálni a népeknek. Márpedig amíg ilyen társaság nem kerül elő, addig hiú remény azt hinni, hogy valami változni fog itt.
A cocikat ezért nem értem, merthogy elméletileg rendelkeznek egy olyan bázissal, akiknek ezt simán ki kéne tudniuk dolgozni. Viszont most látszik, hogy a nagy lósz..ert! Arra építkeznek, hogy majd a narancsbolsik tért veszítenek és visszaszivárognak hozzájuk a választók? Ez azért, lásd be, édeskevés!
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Nem, családunk új taggal bővült. és ennek örültünk szombat éjszakán:))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem, de nem így csinálják. A fidesznek van egy stabil politikai kerete amit ritkán lép át. Ő inkább a kelet-európai jobboldal populizmusát használja. Az lmp piaci alapon működik. Nincs kialakult kerete, ő megy arra amerre a közvélemény tart. Nem is próbálja rendszerbe foglalni.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: De cukiiii!
@Penivaldes: Gratula. Érdeklődhetünk mennyire családtag és a neme iránt?:D
Hol van Blogger Géza, Kalmár, Enrico, Lencsés, Vidéki, hogy megmagyarázza ezt nekünk?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Nem egészen igaz, hisz a Habony művek egyik feladata, hogy napi szinten kutassa és figyelemmel kísérje, majd annak függvényében korrigálja a döntéshozói folyamatokat. Szóval az LMP csak halvány változata ennek...
Sok mindent olvastam fentebb, es nem szolnek hozza a sok HSZ-hoz, hanem egyben irnek amik megmaradtak, es sajat velemenyem van az ugyben.

Ket komoly temat latok: LMP es Bajnai.

LMP: paran protestpartot akarnak belole, es a part ugyek menten valo politikajat emelik ki.

Szerintem mindketto elvaras teves. Mara a szavazok jelentos retegenek tele a hocipoje a pusztan fikapartokkal, illetve ha partok abbol igyekeznek megelni, hogy az eppen aktualis kormanypartot kritizaljak es utik (szerintem foleg ezert nem tudja a 4K! sem kiforrni magat). Ezt eppen a Fidesz okan tanultak meg sokan. Hiaba nyomta a Fidesz a sarozast, allando kritizalast, a misokkaljobbantudjukot ... Ez lett a vege. Kormanyzas cimen meg az ezerszer leirt Gyurcsanynal is sokszor szarabb teljesitmenyt muvelnek. Csakis Maf es fia meggazdagodasaval torodnek.

A masik az ugyek menten politizalas, es ezert nem kell toluk elvarni ideologiat. Ezzel reszben egyetertek, hiszen TGM melysegu ideologiai indoklasok, alapvetesek valoban nem kellenek a tobbsegnek. De annyit igenis elvar a szavazo, hogy nagy vonalakban kepben legyen az adott part mirol mit gondol. Es ebbol a szempontbol az hogy zoldpart, es hogy ugyek menten politizal, nem igazan pozitivum.
A valasztasok elott a szavazok javaresze nem fogja vegigtanulmanyozni, hogy az LMP mely teruleten milyen ugy melle all oda. Legtobben az alapjan vetitik ki elkepzelesuket az adott part adott szakteruletre vett politikajat illetoen, hogy milyen beallitottsagu partnak tartja. Az adott part vagy maga helyezi el magat a politikai barometer koordinata-rendszereben, vagy megteszik ezt a velemenyformalok, esetleg maguk a szavazok ilyen-olyan reszinfok alapjan...
(Nem veletlen, hogy az USA-ban nagy erokkel igyekeznek elhinteni, hogy Obama kovetkezo elnoksegevel egy szocialista rendszer alakulna ki...)
Ha tehat ezt az ondefiniciot az LMP nem teszi meg, es tartja magat a felvallalt ugyek iranyat tekintve ehhez a kephez, akkor bizony potencialis szavazokat veszit(het).
Rengeteg szavazonal, mint ahogy itt is lehet olvasni ilyen velemenyeket, egy-egy policy felvallasaval es esetlegesen egy szimpatikusnak nem tartott parttal valo egyuttmukodes eseten az a latszat alakulhat ki, hogy ideologiai, politikai hasonlosag all fenn az LMP es a Fidesz vagy eppen a Jobbik kozott. Es ezzel szerintem tobb szavazot veszitenek, mintha egyertelmuen szint vallananak.

Az ilyen ondefinicio hianyanak lehet, es szerintem van is olyan olvasata sokak szamara, hogy maga a part sem tudja igazan mit is akar, es az eppen felmerulo ugyek menten alkalomszeruen dontik el, mit is csinaljanak. Ez szinten nem egy pozitiv kep a partrol.

(Csak kozbevetoleg: Az MSZP-tol nem is vartam, es igy nem lombozott le, hogy felidoben semmilyen komoly ertekelest nem kaptunk. (Mesterhazytol: Felido, multi ido). De az LMP-tol Javor ertekelojerol nem leltem videot, csak kepet 14 darabot. Egy ilyen ertekelo publikussa tetele segithetne egy pozitiv kep kialakitasaban. Meg Gyurcsanyet is el lehet erni a youtube-on...)
Ha valaki tud egy linket Javorehoz megkoszonom elore is.

Bajnai:

Mar parszor irtam e temaban is, es most Uj Peter interju alapjan vannak uj szempontok.

Uj ott teved, hogy maris leirta Bajnait. Szerintem Bajnai eppen azt teszi, amit KELL tennie. Ertheto modon nem akarja mar joelore a Fidesz amortizaciojanak kitenni magat. Masreszt nem akar az MSZP minielnok-jeloltje sem lenni, hanem legalabb egy kettes, vagy harmas formacio (a DK-val) listvezetoje lenne inkabb. Viszont addig, amig leginkabb az LMPodzkodik az elkerulhetetlentol, addig nem allhat ki part nelkul egy alapitvany elnokekent, hogy partok akkor mostantol tamogassatok engem...
Tovabba Uj azzal sem szamol, hogy kulfold az ellenzek oldalarol leginkabb Bajnait varja, es fogadna el egy esetleges kormanyvaltas eseten. Mesterhazyt szerintem nem igen favorizaljak nyugaton.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Habony művek legnagyobb feladata, szerintem, hogy megakadályozza, hogy kiessenek a hatalomból. És minden döntésüket úgy interpretáltasson, hogy az a lehető legnagyobb elfogadással történjen.:D
Fidesz= korrupciò

A Fidesznel korruptabb es inkompetensebb part meg nem volt hatalmon a rendszervaltas ota. :(
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Valamely politológus írta, hogy a jobboldali populizmusnak van egy sajátos bája a volt kommunista országokban.:D Bihari asszem, van róla valami értekezése. A populizmus része a nacionalizmus (fidesz: trianon, horthy, székely himnusz), kommunizmus gyűlölete, ilyesmik.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: nem saját. testvéremé.
képről: na ilyen egerek voltak a ruhámon még régen.
@Lacdelo:
Sajnos igazad van... Mára pedig intézményesített és törvénybe foglalt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Csak a volt kommunizmus meg a Kelet-Európa nem egy szint. Amúgy sokkal több hasonlóságot mutat a baloldali nacionalistákkal, lásd SMER.
@Lacdelo: Ezzel nem teljesen értek egyet. Ki tudja az MSZP vagy SZDSZ mit csinált volna ha egy maga rendelkezik 2/3-al.
@Penivaldes:
Megbolondult az a szerencsétlen... :( Na mindegy...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Egyszer már Horn megmutatta... Igen is szimpatikus volt az a hozzáállása, hogy hiába a 2/3, nem jogosítja fel ilyen tetekre, mint amit a bolsevik Viktortól látunk. Oszt még a Hornt bolsizzák, komcsizzák.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: nem hinném, hogy megbolondult volna. sőt azt gondolom, hogy minden okés vele. nagyon is okés.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: 1 részt együtt rendelkeztek 2/3-al. Másrészt nem összehasonlítható a Horn meg a Peti/Feri ámokfutás. Harmadszor Horn elég szar volt, persze nem annyira mint ezek. Negyedszer a FIDESZ 98-02-es teljesítménye közel sem egyenlő a maival.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

94-98 között az mszp és szdsz koalíciònak még a 70%- a is még volt, mégse intézményísitették a korrupciòt.

A Fidesznél korruptabb pàrt még nem volt hatalmon a rendszervàltás òta. Nem véletlen, hogy elvesztették a választòik felét.
Az MSZ-nek az a kínja, hogy a kormányt kritizálja ugyan, de az "akkor mégis hogyan"-ra nem akar populista választ adni (bár néha sikerül), legalább ezt megtanulták az öszödi beszéd után (bár inkább a benne levővel foglalkoztak volna), és ha komolyan válaszolna, akkor az az elképzelés is fájna a népnek, legfeljebb másként. (A gazdaságról beszélünk). És az megintcsak népszerűségvesztés. Ugyhogy inkább nem mondanak semmit a kormánykritikán túl. Amivel felélesztik azt a gyanút, hogy nem is tudnak mit mondani. (Félek, hogy igy is van.)

A DKP legalább az esélytelenek nyugalmával jelenitheti meg a programjában a tandijat, vizitdijat, a manyup-ot, az ingatlanadót, örökösödési adót, szóval minden olyat, ami miatt levesbe küldték őket. (Ja, rajtuk kivül konzisztens programot mástól nem láttam a hogyan tovább-ra. Mármint 2014 utánra, ha! Nem mindennel értek egyet belőle, de legalább van miről vitatkozni. )

Játszunk el a gondolattal, hogy 2014-re kialakul valamiféle ellenzéki összefogás a bal-balközép-zöldek között, megverik a FIDESZ-t (de mivel, könyörgöm, mivel? Milyen kampányigéretekkel? Emberek, nem lesz jobb, legfeljebb mások fognak jobban szivni, mint eddig, az eddig nagyon szívók meg valamivel kevésbé? Emberek, sajnos a bezárt kórházakra vessenek keresztet nyugodtan? Hát, fiaim, aki tanul, az jól jár, aki kevésbé, az fizeti a tandijat? Hát, barátaim, mostmár aztán igazán bezárjuk azokat a vasuti szárnyvonalakat, ahol napi 2 vonat jár? Szerintetek fog menni?) , Bajnai a minelnök. Sikerül egy huszáros megoldással anullálni a zalaptörvényt (egyszerű ám, hiszen alkotmányt módositani kétharmaddal lehet, de mi van akkor, ha nem módositanak, hanem egy az egyben visszaállitják a régit? Az új egyébként sem alkotmány. :)

És akkor jön a gazdaság. Nyilván minden normálisan gondolkodó fel tudja fogni - hiszen még az az idióta Gyurcsány is felfogta, sőt, ki is mondta, pedig neki aztán esze semmi :) - hogy "aki jelen helyzetben adócsökkentésről beszél, az nem mond igazat."
Bajnai mit fog tudni megvalósitani olyat, ami a jelenlegi adósságszintet nem csökkenti jelentősen - nyilván van némi mozgástér - csak átrendezi, úgy, hogy beinduljon a gazdaság? Ha nem enged a nadrágszíjon jelentősen, akkor megint ott a - FIDESZ részéről erősen hangoztatott -mantra, hogy nem ezt igérték, hazudtak a kampányban, stb. (Nyilván ha meg a valósággal kampányolnak, akkor soha a büdös életbe' nem fognak nyerni)

Ugyhogy nyugodjatok meg, dőljetek hátra, igyatok még egy sört, a FIDESZ marad 2014-ben.
@Lacdelo: Neked is csak ezt tudom mondani:

"1 részt együtt rendelkeztek 2/3-al. Másrészt nem összehasonlítható a Horn meg a Peti/Feri ámokfutás. Harmadszor Horn elég szar volt, persze nem annyira mint ezek. Negyedszer a FIDESZ 98-02-es teljesítménye közel sem egyenlő a maival."

Ne a Horn korszakkal hasonlítsuk össze a mostanit, hanem az e'mútnyócévessel.
Én nem értem, hogy miért védi valaki is a Fideszt. A Fidesz tönkretette a gazdaságot, a szegényeket szegényebbé a gazdagokat még gazdagabbá tették. 4 milliò ember él a létminimum közelébe ès alatta, míg a Fidesz közeli oligarchák 100 milliárdokat kapnak az adòfizetôk pénzébôl. Simicska és Nyerges meghízik az állam csöcsén, míg több tízezer magyar gyerek éhesen és rongyosan jár iskolába.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Én nem mondtam semmit, kérdeztelek. Hoztál egy darab példát ami alapján továbbra sem értem milyen tendenciáról beszélsz. Ráadásul a női kvóta az LMP kampánytémája volt és nem a Jobbiké. Ügyes húzás volt a Jobbiktól lenyúlni a témát és belehúzni a balfaszokat. De nyugtass meg, hogy nem egy darab ilyen szívatástechnikai ügy van a tarsolyodban, mert csalódnék.
@DarthVader: a francos áldott életbe már, hogy amit felvázoltál, kb. a rideg valóság....
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ha az LMP tényleg arra menne amerre a közvélemény igény tart, akkor rég a szocik ölében ülve az összefogásról sugdosnának egymás fülébe, és nem kritizálnád őket te sem.
@glaci ph 5.5 álompolgár: ez igaz, egyetértek. csak egy baj van vele: az én adomból fizetik őket!!
@Penivaldes: nem akarom teljesnek venni, mert az ország, a mi, és a gyermekeink érdekében kell hogy legyen remény, mert ha nem, akkor tényleg menni kell, és ezt MÉG tényleg nem akarom...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Soha ilyen mélyponton nem volt a magyar gazdaság, mint most. Orbán ráadásul a demokráciát is felszámolta. Minden független pozícióba fideszeseket ültettek, még a bíròság függetlenségét is felszámolták. A befektetôket elüldözi a kiszámíthatatlan adòrendszer és jogalkotás. A banco hitelezést a Fidesz lefagyasztotta az inkompetens intézkedéseivel és különadòival. Míg az országot totàlisan eladósitja a magas kamatozásù állampapírok kibocsájtásával, ahelyett hogy az alacsony kamatú IMF kölcsönt felvennék. A neonáci Jobbik kiszolgálásáról nem is beszélve. A fele Fidesz feltûnés nélkül beülhetne a Jobbik padsoraiba, a retorikájuk azonos.

Ennyi éhezô gyerek még nem volt Magyarorszàgon, csakúgy mint oligarcha.
28 ès 48 ezer Ft-bòl kell megélni rengeteg családnak, míg fideszeseket oligarchák 100 milliárdokat zsebelnek be az adòfizetôk pénzébôl.

Az alkotmányozásba, választási rendszerbe, ügynök kérdèsbe az egyéb antidemokratikus intézkedésekbe nem mennék belén, miért akkor reggelig itt lennék.

A Fidesznél korruptabb ès inkompetensebb párt még nem volt a rendszerváltás òta.
@Fabius: Azon szociékban akiknek a társadalmi elfogadottsága az elmúlt két évben egy kölyökkutya rugdosó baltás gyilkos szintjén mozog?!
Nekik elfogadható partner kell. Akihez korrupció, gazdasági oligarcha nem fűződik. Ez pedig nem a lopós -puchos elmúltnyócéves mszp. Lásd be.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: remény hal meg utoljára? kétlem.
az ugyanis szerintem már haldoklik. még újraéleszthető
@Lacdelo: "A Fidesznél korruptabb ès inkompetensebb párt még nem volt a rendszerváltás òta."

Továbbra se értek egyet. Az MSZP/SZDSZ duó is hasonló dolgokat csináltak volna ha valamelyiknek egyedül meg lett volna a 2/3-ad. Főleg az SZDSZ, elég csak megnézni miket vetettek be, esetleg értek el.

Feri alatt meg szarabb volt a gazdaság mint most.
@Fabius: Talán tendenciának foghatjuk fel, a következetes kijelentéseket, hogy az mszp-vel való együttműködés elképzelhetetlen, ők is azért elmútnyócéveznek a maguk módján. Ahogy az is beleillik a sorba, ahogy egymás mellé állnak, bármiről legyen szó. Az pedig, hogy milyen készségesen nyújtanak be közös beadványokat és milyen készségesen védi az lmp képviselője, ha az együttműködésről kérdezik, érdekes. De még milyen érdekes.
@DarthVader: Egyetlen gyenge pontja van a rizsádnak: mi az az MSZ? ha már ilyen okfejtésekbe bonyolódsz, legalább igyekezz pontos lenni!
Amúgy meg nem értem, miről folyik itt a rizsa, hisz a posztíró nem a bal-jobb-közép összefogásról írt...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: na ezzel nem kicsit vitatkoznék :D

"Feri alatt meg szarabb volt a gazdaság mint most. "

példákat légyszi, nem kihagyva a világgazdasági tendenciákat is
@Fabius:

Minden demokratikus pártnak kötelessége összefognia a Fidesz és Jobbik ellen. Ha az Lmp nem fog összefogni a többi párttal, akkor biztos nem fog bejutni a parlamentbe. Én biztos nem fogok rájuk szavazni.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nagyon egyszerű. Mennyi volt Feri alatt a gazdasági visszaesés?

Mert most amúgy pörög a világgazdaság.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azért nem, mert a smernél alap a politikájának része, míg a fidesznél populizmus. Nem mindegy, hogy a horthyzás és trianonozás és nyilasok újratemetése populista húzás a jobboldaltól, vagy vérkomoly, elvi kérdés. A kettő nem ugyanaz. Ahogy a komunistázás, az emberek kommunizmus gyűlöletére rájátszani is populista dolog.
@simple observer 1.0: Nem csak külföld favorizálja Bajnait, hanem itthon is, jobb és baloldal egyaránt képes lenne elfogadni, ezt eddig aktívan OV hívöktől hallottam.
@Lacdelo: szerintem ez az összefogás dolog veszett fejsze nyele.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Úgy értettem nem minden volt kommunista ország kelet-európai. A SMER meg a balnaciság miatt utaltam.

"horthyzás és trianonozás"

Ez meg egyértelműen populista baromság, de ez minden hasonló pártnál megvan.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Te sohase fogod belátni, hogy a Fidesz inkompetens és korrupt párt. Azt kell nézni, hogy mi valòsult meg és mi nem. Annak azonban örülök, hogy beismered és nem cáfolod az összes tényt, amit felhoztam. Ezzel csakúgy alátámasztod a nyílvánvalòt és alaptézisemet, hogy a Fidesznél korruptabb ès inkompetensebb párt még nem volt hatalmon a rendszerváltás òta.

Többi 10 ezer magyar gyerek éhezik míg soha ennyi közpénzt nem loptak el, mint amennyit a Fidesz lopott. A több 100 mrd Ft-ból, amit a Fidesz ellopott hány éhezô gyereket lehetne ellátni?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mármint a horthyzás és trianonozás?! Mikor használta az lmp pl. szavazatszerzésre, vagy az mszp? Dk? Ellenben ki fújja teli torokkal a székelyhimnuszt ha teheti a parlamentben? Áll ki egy olyan elmebeteg ötlet mellett, mint egy nyilas újratemetése?
Ezt a fidesz használja azért, hogy a jobboldalon az erre fogékony szavazókat megszerezze.
A jobbiknál ez természetesen jön. Hogy tudná a szélsőségeseket akik trianon felett busongnak és annyira beletekeredtek az árpádsávba hogy vakon tántorognak?!
Ahogy én sem a nem rendszerváltó kelet-európaiakról beszélek a jobboldali populizmusnál.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A "lopós, Puchos, elmúltnyócéves" maszopnak elemi érdeke egy nem sáros szövetséges. Ez minden összefogás hiszti alapja. A szocik változatlansága miatt amnézia amnesztiáról beszélni a választások előtt két évvel hülyeség. A szocik idővel kénytelenek lesznek rájönni, így nem is lesz összefogás. Vagyis ha szövetséget akarnak kénytelenek lesznek változtatni. Ez pedig ahhoz, hogy egy olajfáea szavazzak általam is elvárt minimum.
@Krutzifix: azért látom, a véletlen betűkihagyás ellenére megértetted :) Piros pont :)

Hogy a posztíró miről irt, az a kommentek 90 %-ából nem derül ki. Hát ez az egyik ilyen a 90%-ból :)
@Lacdelo: "Te sohase fogod belátni, hogy a Fidesz inkompetens és korrupt párt."

Most komolyan mikor mondtam olyat, hogy nem az?

"Fidesznél korruptabb ès inkompetensebb párt még nem volt hatalmon a rendszerváltás òta."

Az SZDSZ/MSZP is ugyan ilyen, tehát tévedsz. Akár milyen kellemetlen akkor is igaz.
@Penivaldes:

Szerintem nem az. De nem lesz feltétel nélküli.
@Penivaldes:

Akkor az Lmp ki fog esni a parlamentbôl. Én ès a legtöbb szavazó olyan pártokra fog szavazni akik leválthatják a korrupt, inkompetens és antidemokratikus Fideszt. Az emberek 80%-a szerint rosszul mennek a dolgok.:(

Több 10 ezer magyar gyerek éhezik, míg fideszes oligarchák 100 milliárdokat lopnak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem azt mondtam, hogy minden populista párt Horthyzik, hanem, hogy a populizmus jellemző.

"Ahogy én sem a nem rendszerváltó kelet-európaiakról beszélek a jobboldali populizmusnál."

Mi van? Te kelet-európai jobbról beszéltél, majd volt kommunistákról. A kettő viszont nem fedi egymást.
@Lacdelo: +olyan pártokra fog szavazni akik leválthatják a korrupt, inkompetens és antidemokratikus"

Ugyan ezt mondták 2010-ben. Látod milyen parlament lett belőle.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Az MSZP/SZDSZ duó is hasonló dolgokat csináltak volna"

Ezt ne már. Egyrészt nem biztos, hogy ezt csinálták volna (lehet persze, de nem biztos, a FIDESZ viszont csinálja, ez ténykérdés).
Másrészt ha ők igen, akkor a FIDESZ-nek is kötelező!?
Miért nem tudja a FIDESZ arra használni a 2/3-adot, hogy előre lendítse ezt az országot? Se gazdasági, se politika, se társadalmi vonalon nincs előrelépés 2010-hez képest. Tényleg történelmi esélyük volt rá, én is rájuk szavaztam, mert annyire tele volt a tököm az MSZP-s meg SZDSZ-es korrupcióval, meg az idióta Gyurcsánnyal. De már nagyon bánom, hogy így döntöttem. És a legjobban az zavar, hogy megpróbálnak teljesen hülyének nézni. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel.
Amúgy meg azt gondolom, hogy sokkal inkább szakértőkre kellene bízni az országot, nem idióta, buta és öncélú politikusokra, akik csak azért dolgoznak, hogy hatalomban maradjanak, mert semmihez nem értenek, és a politikán kívüli világban éhenhalnának.
Nézzük már meg: Orbán pl. hol dolgozott, mielőtt politikus lett? Sehol. Kijött az egyetemről és beült a parlamentbe, ahonnan ki se jött azóta. Komolyan egy olyan ember osztja nekem az észt aki még soha nem dolgozott!? Ez magyaráz nekem a munka fontosságáról!? Egyszerűen hiteltelen az egész. És ez még elég sok emberről elmondható a közvetlen környezetéből (Szíjjártó, Lázár, Rogán, stb).
Egyre inkább az az érzésem, hogy Orbánék kockáztattak egy nagyot, de nem jött be, és ezt már ők is látják. Emiatt most próbálják amennyire csak lehet, bebetonozni a hatalmukat (látszik, hogy feszegetik a határokat ezen a téren), de szerintem ez nem fog nekik menni, és ezt ők ezt is látják, ezért aztán megkezdték a legkomolyabb lóvé lenyúlást és gazdasági háttér kiépítést, pont azért (amire feljebb is utaltam), hogy majd ha kipottyannak a hatalomból, ne haljanak éhen.
Ha így nézzük, akkor nem csoda a kormány és a FIDESZ rossz teljesítménye, mert hát aki fél kézzel folyton a székébe kapaszkodik, az biztosan nem tudja normálisna végezni a munkáját.
@DarthVader:
En mashogy latom az MSZP-t.

Most is a klasszikus potcselekvest csinaljak. Kiadjak a tobb mint 400(!) oldalas ertekeleset (Kisiklott forradalom) az elso 2 evnek. Kinek? Minek?

En peldaul belenezhetek (vegigolvasni nem ohajtom...)?
Publikussa teszik, netes elereshez?

Ehelyett ezt az idot egy program kidolgozasara kellett volna forditani. Mert egyreszt egy ekkora reszletessegu ertekelesnek a valasztasok elott lehet szerepe, masreszt egy kesz (vagy fo alapveteseit tekintve kesz) program a potencialis koalicios partnerekkel valo targyalasok kozben hivatkozasi alap lehet, illetve a kompetencia es kormanykeszseg jelekent is felmutathato dolog lenne.

Ehelyett van ez a - szerintem - nem idoszeru, es szuksegszeru tanulmany kituntetett embereknek, es mas semmi...

"az "akkor mégis hogyan"-ra nem akar populista választ adni"

Nem-e? Szerintem igenis hogy akar. Mar Szanyi kapitany, Kiss Peter, de Mesterhazy is vizionalt egy baloldali fordulatot az MSZP szamara. Vagyis en nem igen latom, hogy a part reszerol lenne egy, a helyzettel szembenezo es legalabbis pragmatikus hozzaallas. Ehelyett a baloldalisaggal jonnek, ami az MSZP eseteben hol a kadari szisztemat jelenti, hol pedig a most ujonnan peldakepnek talalt Hollande-fele vonalat.

"Ja, rajtuk kivül konzisztens programot mástól nem láttam a hogyan tovább-ra. Mármint 2014 utánra"

Tudnal ehhez egy linket dobni? Erdekelne...

"Játszunk el a gondolattal, hogy 2014-re kialakul valamiféle ellenzéki összefogás a bal-balközép-zöldek között, megverik a FIDESZ-t (de mivel, könyörgöm, mivel? Milyen kampányigéretekkel?"

Egyreszt ezert (is) lenne szukseg egy osszefogasra, mert meg ha az MSZP onmaga meg is nyerne a valasztast (mint ahogy szerintem nem tudna) a rakovetkezo 4 ev ugyanugy kimenne 0-ra a csokkeno tamogatasuk, es a Fidesz aknamunkaja miatt.
Masreszt egy akar (1-1.5 evig) elhuzott targyalas alkalmas lehet egyes partok sajat uzeneteinek az atjuttatasara, masreszt a kozos nevezo megtalalasara, illetve a tarsadalom felkeszitesere az elkovetkezo idoszakot illetoen.

Szerintem elore meg KELL mondaniuk, hogy milyen tetszo, vagy eppen nem tetszo dolgokat fognak csinalni, igy aztan a valasztasi gyozelmuk legitimalja a kesobbi cselekedeteiket. Ilyennek tartom a takolmany kerdeset is. A kormanyra keszulo part(ok) elore ki KELL jelentsek, hogy a ra(juk) szavazas egyben a takolmany kidobasaval valo egyeterto nyilatkozat is a szavazotol. Igy az a helyzet allhat elo, hogy 2/3-ad nelkul, de szavazoi felhatalmazassal (a Fidesz parlamenti kepviseloi szavazataival szemben, a nep velemenyezese nelkul) siman kidobhatjak a takolmanyt, es az elozohoz visszaterhetnek.

"Ugyhogy nyugodjatok meg, dőljetek hátra, igyatok még egy sört, a FIDESZ marad 2014-ben."

Egyre valoszinutlenebbnek tartom ezt az eshetoseget...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Naiv vagy, ha azt hiszed van olyan párt a világon, ahol nincs korrupció. Nem is volt és soha nem is lesz, ezt jò ha most megtanulod. Itt a mértékekrôl és a büntetésrôl lehet különbséget tenni. A Fidesz intézményesítette, törvényesítette, titkosította és a biztonság kedvéért még a bírósàgot és az ügyészséget is elfoglalta. Több 100 milliárdot elloptak törvényesen. :(
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nincs semmiféle tendencia, megnéztem konkrétan: a női kvótás ügyön kívül csak olyan közös dolga van az LMP-nek a Jobbikkal amiben a szocik is benne vannak. Így ha az ördögbotosok majdnem nácik akkor a szocik is azok.
@simple observer 1.0:

"az "akkor mégis hogyan"-ra nem akar populista választ adni"

Erre mondtam, hogy azért sikerül :)

"Ja, rajtuk kivül konzisztens programot mástól nem láttam a hogyan tovább-ra. Mármint 2014 utánra"

program.demokratikuskoalicio.hu/

"Ugyhogy nyugodjatok meg, dőljetek hátra, igyatok még egy sört, a FIDESZ marad 2014-ben.

Egyre valoszinutlenebbnek tartom ezt az eshetoseget..."

Legyen igazad!!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A Fidesz új választási rendszere bebiztosította, hogy új pártok ne tudjanak bejutni a parlamentbe ès az ellenzék csak egységesen tudja legyôzni. :(
@productmanager: Elég megnézni mint csináltak a híres e'mútnyócévben. Főleg az SZDSZ-nél. Ugyan ez lett volna, ha 2/3-ad lenne.

Nem menti fel a FIDESZ-t, de nem az egyedüli ilyen párt, csak neki volt most ilyen lehetősége.

"Ha így nézzük, akkor nem csoda a kormány és a FIDESZ rossz teljesítménye, mert hát aki fél kézzel folyton a székébe kapaszkodik, az biztosan nem tudja normálisna végezni a munkáját."

Ez mind a 3 emlegetett pártra jellemző.

Én nem azt kérem, hogy szeressük a FIDESZ-t, csak ne mentsük már fel az MSZP/SZDSZ-t mert most ezt csinálja a FIDESZ. Ez nem mentesíti, nem menti fel őket a tetteik alól.

@Lacdelo: Nem a korrupciót róttam fel a két pártnak. Hanem az ország tönkretételét.
@productmanager:
"Egyre inkább az az érzésem, hogy Orbánék kockáztattak egy nagyot, de nem jött be, és ezt már ők is látják. Emiatt most próbálják amennyire csak lehet, bebetonozni a hatalmukat"

Akkor ezt rosszul latod. Ugyanis abban mar szinte semmilyen nezetkulonbseg nincs jobbos es balos elemzok kozott, hogy a sorrend eppen forditott volt.
Vagyis hivatalba lepesuktol kezdodoen a fo szempont eppen a sajat biztonsaguk, serthetelenseguk, levalthatatlansaguk biztositasa volt. Errol szolt szemelyzeti politikajuk, melynek szinte mindent ala is rendeltek.

Valamint en kockaztatasrol sem beszelnek. Azt, hogy egy oket szemely szerint es az oligarchaikat hatalmas osszegekhez juttato ad hoc jellegu donteshozatali mechanizmust gazdasagpolitikanak hivjunk, meg csak-csak elfogadom. De azt, hogy tudvan tudva, hogy ennek sikeressegere minimalis az esely es ok meg igy is sajat erdekuket nezik, nos ezt nem tudom kockaztatasnak nevezni....
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Lett volna? De nem lett! Most meg VAN! :-) itt nincs értelme "lett volna" gondolatkísérleteket végezni.
@DarthVader:

Örömünnep lesz Magyarorszàgon, amikor sikerül a korrupt és inkompetens Fidesztôl megszabadulni. Vègre Magyarorszàg elindulhat fölfelè.
@productmanager: Nagyszerű. Akkor ültesd be őket nyugodtan a parlamentbe 2/3-al.
@simple observer 1.0: De, szerintem Ők elhitték, hogy ez működni fog. Lehet, hogy a sorrend az volt, amit írsz, de szerintem hittek benne, hogy ez működni fog, és nem lesz gáz, mert miután ők jóllaktak, marad majd annyi, hogy mindenki más jóllakjon, vagy legalábbis ne éhezzen. Csak hát ez jelenlegi állás szerint nem jött be.
@Fabius: Ez pont amiatt nem lesz igaz, ahogy folyamatosan, következetesen elhatárolódnak más párttól, míg látod a nagy senkivel sem működünk együttben mégis van.
Amit mondasz pont emiatt dől meg. Sokat elárul egy pártról, hogy kikkel akar vagy nem akar együttműködni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Jelen elméletben senkivel, csak néha mindenkivel. Ergo azt árulja el róluk, hogy nagyon fontos esetekben képesek szövetségre, de amúgy maguknak való. Ez lenne az a nagyon elítélendő dolog?
@DarthVader:
Kosz a linket, es mar korabban belelepoztam, de nem gondoltam, hogy ezt gondoltad program alatt.

"A Demokratikus Koalíció elnöksége az alábbi Alapvetés közlésével kezdeményezi a párt programalkotó folyamatának elindítását."

De legalabb mar alapvetes van. Mar ez is tobb, mint amivel sok mas part rendelkezik...
Ugyanakkor azert meg ezen a bo 20 oldalon van mit csiszolni.
@simple observer 1.0:

Teljesen egyetèrtek. A Fidesznek csak a pènz és a hatalom a fontos, ezèrt populista módon sajàt èrdekük mentèn politizàlnak. Nem vèletlen, hogy ballibsi pàrtból hirtelen jobboldali pàrttà vàltak. A pènz és a hatalom megszerzèsèhez bàrmire hajlandóak. A profit maximàlas megkezdôdött Magyarorszàg kàràra. :(
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Valamely politológus írta, hogy a jobboldali populizmusnak van egy sajátos bája a volt kommunista országokban.:"
Ezt én írtam. Nem értem hol itt a kelet-európa.
Mi lenne ha figyelnél?
@Fabius: Ez az összefogásdi úgy tűnik egyre inkább szükségtelen, nem igaz? Az mszp erősödik, lmp visszaszorul. Az embereknek úgy tűnik két év fidesz kormányzás után és két év pária lét után talán, talán a fidesz miatt kiengedik őket büntiből. A választásokon már nem az lesz a kérdés, hogy az mszp-nek kellenek-e, hanem kell-e az lmp-nek az mszp segítsége.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Szerintem jobban jársz, ha térden könyörögsz Fabiusnak, hogy ezt tüntesse el:D:D:D Ha meglátja, hogy kihez húzod le, lesz ne mulass:P
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Csak annyi amennyi Carrie Bradshaw és egy kurva között van...;)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Mennyi volt Feri alatt a gazdasági visszaesés?"

Ha ez ilyen egyszerű lenne.

Van, ugye a GDP.

ateceged.hu/files/atc/images/gdp.jpg

Látható, eszerint hogy 2006-ig OK volt minden. Mikor volt az öszödi beszéd? 2006-ban. Mikor mondta Feri, hogy "elkúrtuk? 2006-ban. Mikor kezdődött a kiigazitás? 2006-7-ben. Mi történt a GDP-vel? Ment lefelé. Tehát eszerint jobb lett volna, ha nem csinálnak semmit?

Aztán:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_oia004.html

az ipari termelés is meg az export és a belső értékesités is 2005-6-ban teljesen ok volt. (Mit basztatták Kókát a "dübörög a gazdaság"-gal. Pedig igaza volt. Akkor sem a gazdasággal volt baj, hanem az állami kiadásokkal. Nyugdij, bér, szoc. szir-szar, állami vállalatok pénzkiáramlása, stb. Csak mennyivel egyszerűbb gondolkodás nélkül ismételni valamit. Gondolkodni fáradságos munka.)

2006-7-ban a kiigazitások mián egyrészt csökkent a belföldi értékesités - nem volt pénz vásárolni - a vállalkozások egy része kiment külföldre, mert "el lehetett menni" - nem küldve voltak, csak szabad volt nekik, nem tiltotta semmi, de hát ehhez is gondolkodni kellene meg nem csak a Hörrtv-t nézni - igy aztán persze hogy csökkent a GDP. Aztán meg jött 2008. Egy instabil gazdasági helyzetben a nagy pofon.

Hogy 2006 után jól csinálták-e vagy nem, azaz inkább hogy mit csináltak jól és mit nem, az megitélés kérdése, nyilván sok mindent rosszul csináltak, vagy lehetett volna jobban is, de hogy semmit sem csináltak jól, az azt hiszem csak az erősen elvakultak számára triviális. És még 1: soha nem a 2002-2004-es időszakot kérik rajtuk számon - amikor "elkúrták" - hanem amikor be akarták fejezni az elkúrást.

(Itt most "róluk" beszélek, mint "szocik"-ról, de inkább a kormányt értsük alatta, mert a "szocik"-at inkább Puch, Szanyi kapitány, Szekeres, Szili Katalin jelentik számomra - jóllehet utóbbi már rág nincs küztük - meg az öszödi beszéd kiszivárogtatói, akikkel igen-igen kevéssé tudnék azonosulni.)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Miért kell állandóan letagadnod amit írtál, majd visszakerestetni velem? Ennyire élvezed, hogy parasztkodsz? Persze aztán meg mint ha mit sem mondtál volna továbbugrod a témát.

"Nem, de nem így csinálják. A fidesznek van egy stabil politikai kerete amit ritkán lép át. Ő inkább a kelet-európai jobboldal populizmusát használja. Az lmp piaci alapon működik. Nincs kialakult kerete, ő megy arra amerre a közvélemény tart. Nem is próbálja rendszerbe foglalni."

Na ugord át, tagadd le. Már megszoktam.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Nem olcsò. Egy új pàrtnak milliàrdokba kerül egy vàlasztàs. :(
Kopogtatató cédulagyûjtés, ellensèges Fidesz közmèdia, stb...
@Lacdelo:
"A Fidesz új választási rendszere bebiztosította, hogy új pártok ne tudjanak bejutni a parlamentbe ès az ellenzék csak egységesen tudja legyôzni. :("

A kis partok korabban sem voltak igazan rozsas helyzetben. A Jobbik ezertkampanyolt a cigany- es zsido kerdessel. Az LMP pedig Gyurcsany fikazasaba, es az elmultnyolcevezesbe szallt be. De teny, hogy az uj torvenyi valtozasok nem konnyitettek meg a helyzetet.
@DarthVader: Nem sikerült cáfolni amit mondtam. Feri/Peti időszak rohadt káros volt az országnak, még a mostaninál is. Gazdasági értelemben. Valószínűleg az idő eltolódás is közre játszik (2 év vs majd 7 év).
@Lacdelo: Pénzt össze lehet szedni, médiát meg fel lehet építeni.
@simple observer 1.0:

Hát, az elképzelések nagyrésze azért látható. Csak egy példa:

"Az államadósság csökkentésében továbbra is támaszkodni kell állami vagyon értékesítésére, vagyis a privatizáció folytatására. "

Ezen lehet vitatkozni. Kell is. Nyilván nincs benne, hogy mit kell (szerintük) vagy mit lehet eladni. De a lényeg lejön feketén-fehéren.

Vagy:

"A költségvetési hiány csökkentése illetve a tartósan alacsony hiány elérése szigorú fiskális politikát kíván. A bér- és jövedelempolitika ne engedjen teret a termelékenység növekedését meghaladó jövedelemképződésnek, hogy fennmaradjon az egyszer elért egyensúlyi helyzet. A foglalkoztatáspolitikai megfontolások mellett ez is a minimálbér emeléséről való lemondás és az inflációkövető nyugdíj mellett szól. "

Hát lehet ezzel választást nyerni?
@DarthVader:

Ne hozz fel szàmokat és tènyeket, mert ezzel @73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem tud mit kezdeni. Ezeket elegànsan àtugorja és elmùltnyócèvezik, hiszen màsra nem telik és az is tele van àltalànossàgokkal. A Fidesz korrupt és inkompetens.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Dehogy akartalak én téged cáfolni. (Hiábavaló dolgokkal nem foglalkozom :)

A többieknek irtam. Csak a te kommentedben volt, amire reflektáltam :)
@Lacdelo: Mi FIDESZ imádó, Hitler mániás náci, cigányzsidóimádó, antidemokratikus komcsi buzik akik a Jobbikra szavaznak, és Lenin összesével nyugszanak, akik lezüllesztik az országot, kiszolgálják a cionista Európa intézményeit már csak ilyenek vagyunk.
@DarthVader:

"Dehogy akartalak én téged cáfolni. (Hiábavaló dolgokkal nem foglalkozom :) "

Igazad van. Tényeket nehéz megcáfolni. :P
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Én nem azt kérem, hogy szeressük a FIDESZ-t, csak ne mentsük már fel az MSZP/SZDSZ-t mert most ezt csinálja a FIDESZ. Ez nem mentesíti, nem menti fel őket a tetteik alól."

Szerintem sokan nem felmentik az MSZP-t es SZDSZ-t, hanem a mostani viszonyokhoz, modszerekhez hasonlitjak a korabbi ciklusokat.

Azt hiszem afelol nem lehet sok vita, hogy Horn igenis europeer, kulturalt politikat folytatott. Emlekszem mennyire merges es csalodott voltam, amikor nyert, de utolag azt kell mondjuk, hogy - meg ha sok hibaval is - de nyugatias ertekrend szerint a legertekelhetobb teljesitmenyt nyujtotta a rendszervaltas ota. Mindezt ugy, hogy pufajkas, MSZMP-s multjaval nyilvan pupnak kellett a hatara az eloszor Bekesi, majd kesobb Bokros altal kinalt orvossag.

Medgyessy 100 naposait szoktak az eredendo bunkent felhozni (amit a Fidesz is nagy mellennyel megszavazott - tudod melyik part nem?), es bar az orszag nem birta el a megugro kifizeteseket, de legalabb az a penz a kozemberekhez jutott. Most meg a toluk elvett penz is a gazdagokhoz vandorol. Az mar mas kerdes, hogy az ezt fokozatosan (pl. Laszlo Csaba menesztese), majd kesobb komoly megszoritassal (Gyurcsany) megallitani probalo kormanyok alatt eppen a Fidesz volt, amely a "Van ott penz csak ellopjak" demagog szlogennel fekudt mindennek keresztbe.

Szoval igenis sok hibas, sot alapvetoen teves dontest hoztak azok a kormanyok, de a mostani Fidesznek a kozeleben sincsenek. Sem mentalitasban, sem nagysagrendileg.

Es nem, nem mentik fel oket tetteik alol, de ezek a tettek nem is osszevethetoek a Fideszeivel.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Csak nem hasadásos elmezavarban szenvedsz? Az általad felsorolt tulajdonságok 2 különböző állatfajra illenek :) Ezek szerint van egy széljobb éned és egy szélbal éned :)

FIDESZ-imádó Hitlermániás antidemokratikus Jobbikra szavazó az egyik, cigányzsidóimádó komcsi cionista Európa-kiszolgáló a másik.

Az országlezüllesztőt meg a buzit nem tudtam besorolni, minkettő tán? :))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Hát, egy lónak sem kezdem el bizonyitani a Thalész-tételt, pedig az evidens....
@simple observer 1.0:
Csak a mai témával összehasonlítva elég csak az autópálya építéseket megemlíteni. kereken 0-a különbség. Bár itt még nem voltak cinikus, pofádba szaró válaszok.

Az SZDSZ oktatás és egészségügy reformja meg tökéletesen bizonyítja, hogy minipártként is képes volt akkor károkat okozni ennek az országnak mint a FIDESZ 2/3-al.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Ezt az elvet vallja a Fidesz is. A közmèdiàt is elfoglalta és közpénzbôl megy nekünk a Fidesz propaganda, hiszen Matolcsy is megmondta, hogy Magyarorszàg pèldàja egy sikeres, tündèrmeseszerû.

Arról a Fidesz közmèdia hallgat, hogy hogyan nyomorognak az emberek 28 meg 48 ezer Ft-ból és hàny 10 ezer gyerek èhezik míg fideszes oligarchàk 100 milliàrdokat tesznek zsebre. :(
@DarthVader: Talán bebizonyíthatnád neki, hogy a föld körül kering a világegyetem.

"Csak nem hasadásos elmezavarban szenvedsz?"

Csak beidéztem pár vádat amivel illetni szoktak mert nem úgy gondolkodom ahogy neki per pillanat megfelelne. :)
@Lacdelo: Az MSZP/SZDSZ is ugyan ezt csinálta. Szintén 0 a különbség.
@Fabius:

Késő van, meg amúgy is tele vagyok az egészségügy szemétségeivel, de nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg: a lehetmás, nem lett más. Épp a héten volt egy összefogás-féle próbálkozás, aztán mi lett belőle? A elempé hezitált, hogyakkormost akkor…
Nekem bizonyos fokig emlékeztetnek Ibolykára, aki a magyar politikai élet, leg ótvarabb prostituáltja volt. Nem vagyok elemző, nem vagyok semmilyen szinten hozzáértő, pusztán itt élek és van véleményem. Ha nem ül, hát nem. De akkor is azt érzem, a zelempér mozdonya kisiklott. Majd a gőzgép épít neki új pályát olcsón, csak győzzük adóval.
Ez a kibaszott tragédiája ennek az országnak (direkt nem nemzetet írtam), hogy képtelen a nyilvánvaló moslék ellen összehegeszteni, egy életképes koalíciót. Nem vagyok idealista, nem arra gondoltam, hogy a Jobbikot és a Fideszt kivéve minden párt… ugyan. Vagy még is?
Ti jobban értitek ezt, mi lenne a megoldás?
Néztem a Taljánok meccsét a Hispánok ellen, láttam egy aranyos jelenetet, amelyet elkapott a rendező. Egy olasz srác szorongatta a nyakát egy spanyol csajszinak (viccesen természetesen), aztán puszi és mosoly.
A büdös életben nem növünk fel ehhez, a nagy többség igénye nélkül.
@productmanager:
"De, szerintem Ők elhitték, hogy ez működni fog."

Szerintem nem hittek, mert teljesen egyertelmu volt, hogy pl. az egykulcsos is kifejezetten rosszul fog elsulni.
Am ha elfogadom, hogy valoban elhittek, akkor viszont regen rossz...

Hadd elevenitsem fel, amikor Medgyessyek hasonlot terveztek. Legalabbis annyiban hogy a novekvo gazdasag majd kinovi magat, es igy a hiany is kezelhetove valik. Am akkor - parlamenti jegyzokonyv nezheto - Pl Laszlo Csaba is azzal ervelt, hogy az EU pronozisa szerint erre meg is van az eselyunk. Am mint kiderult ez a prognozis nem igazan jott be.

"Lehet, hogy a sorrend az volt, amit írsz, de szerintem hittek benne, hogy ez működni fog, és nem lesz gáz, mert miután ők jóllaktak, marad majd annyi, hogy mindenki más jóllakjon, vagy legalábbis ne éhezzen. Csak hát ez jelenlegi állás szerint nem jött be."

Egyelore meg mindig csak azt latjuk, hogy az o jollaka(ta)suk van teriteken (Kozgep, foldugyek). Lassan mar a por nepnek is kene morzsakat szorni...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Bemásolom a kiinduló pontot és parasztkodom?! Az eredeti gondolat az volt. Onnan jutottunk el kelet-európáig.
A parasztkodás az, mikor érdemi vita helyett egy abszolút lényegtelen, témába nem vágó dolgokhoz ragaszkodsz. Ugyanis elindultunk a volt kommunista országoktól kelet-európáig, mire te azt erőltetnéd rám, hogy én azt írtam, minden kelet-európai országban kommunizmus volt. Ez rém gyerekes, mert így nem arról kell beszélni, amiről nem tudsz, hanem egy vita tekintetében teljesen érdektelen valamiről.
Ugyanis az hogy kelet-európában minden országban volt -e kommunizmus vagy sem, kurvára lényegtelen, mert nem erről, hanem a fideszről vitázunk. De erőltesd ha akarod, nem érdekel, mert lóval imádkozom. Csak az a baj, hogy értek nyihahául, te meg latinul.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Jobbikat a Fidesz kiszolgàlja. Neonàcikat és fasisztàkat rehabilitàl és szobrokat àllít, tantervbe belefoglal, hamvakkal jàtszadozik. Nem kommunistàk, hanem populistàk. Ha kell kommunistàt jàtszanak (bank és multiellenessèg) ha kell neoliberàlisak (munkatörvènykönyve), nèha konzervatívak szimbòlikus törvènykezés.

A tèny az, hogy a Fidesz korrupt és inkompetens.
A parasztok nem a tyúkokkal fekszenek?!

Vagy a baranyai parasztlánynak pont ez a baja?:O
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Na, így már értem a végét! :))
Az a baranyai büdösbunkó is feltűnt. Kinyomom szépen... Nem beszélgetünk vele.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "mire te azt erőltetnéd rám, hogy én azt írtam, minden kelet-európai országban kommunizmus volt."
Ha ezt írtad volna nem kötök beléd, mivel igaz.

Én csak felvettem egy egyszerű kérdést, te meg magyaráztál össze vissza, szerettem volna ha tisztázod. Ilyenekre szoktál később visszautalgatni meg félremagyarázni, én meg szenvedhetek vele, hogy 150 korábbi hsz-ből kibogarásszam a lényeget.

De még mindig nem válaszoltál, hogy mi az a kelet-európai jobbos eszme. Azért az ukrán, orosz, fehérorosz ennél jóval durvább.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tudom-tudom, szent baloldalon kívül (ami elég szűk) eső emberek mind alsóbbrendűek nálad.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Tèged nem zavar, hogy a Fidesz 100 milliàrdokat lop, míg èhezô gyerekek 10 ezrei sírva mennek aludni? :(
@Lacdelo: Jaja. Kaptam még Bajnai, melegek, Horthy, LMP, nácik, cigányok, zsidók, arabok, muszlimok, vallásosok védéséért is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Jaj, emberek, hát még mindig nem vettétek észre, hogy "Stefánia kisasszony" egy antitroll? (Van egy tippem, hogy kit takar :)

Direkt ilyen agyament baromságokat posztol, hogy az emberenek "markáns véleménye" legyen a FIDESZ-hű jobboldali kommentelőkről - meg egyáltalán a FIDESZ-hűekről. A szándékot értem, sőt jól mulatok is rajta, (lelkem mélyén egyet is értek, de ez maradjon köztünk :)) de mivel szétoffolja a topicot ahova csak benéz, kénytelen vagyok felfedni.
@Lacdelo: Miért ne zavarna? Ahogy zavar, hogy ugyan ezt csinálta az MSZP/SZDSZ is.
@DarthVader:
"Hát lehet ezzel választást nyerni?"

Vannak boldogabb helyek ahol, igen. Sajnos Mo nem egy olyan hely, ahol a valosaggal valo szembenezest dijazna, vagy egyaltalan elfogadna a kozvelemeny.

ezzel egyutt ugy gondolom, hogy az ellenzeknek, vagy a partoknak egyenkent igenis ilyen szellemisegben kellene politizalni, es a kampanynak nekivagni.

Ha gyozelmet er, akkor felhatalmazassal tehetik a dolgukat. Ha nem akkor nincs mas dolguk, mint gratulaljanak a Fidesz gyozelmehez, es keresztet vessenek az orszagra...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Mer mindig rosszkor (vagy rossz helyen) védted őket :)
@simple observer 1.0:

"Ha nem akkor nincs mas dolguk, mint gratulaljanak a Fidesz gyozelmehez, es keresztet vessenek az orszagra..."

Hát erről beszéltem. Na e'lesz 2014-ben.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Jajj, ne forgasd ki Csekk szavait és elfogultságát. Én sem értek vele egyet mindig, de nem is feltételezem a kizáró szándékát. A hozzáállása pedig végképp nem olyan.
@DarthVader:
Mesélj, érdekel, ideje lenne a fél orcáját letépni...
@DarthVader: Ott védem őket és akkor mikor hülyeséget/valótlanságokat beszélnek róluk, vagy teljesen értelmetlenül támadják őket.
A környezet határozza meg nem én. (:
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Olvasd figyelmesen. Néha lebukik, mert olyanokat ir, amit egyébként épelméjű ember nem tesz. Az annyira nem épelméjűek, akik mégis tennék, azok pedig már analfabéták, és nem feltételezem, hogy tollba mondaná :)
@keresztanya fabi(en):
Ez már megint itt szennyezte a levegőt? Minden nap végig olvasom a kommenTEKet, de ma sportoltam, kimaradt. Foczi, F-1, etc...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Mikor csinàlta ezt az Mszp és Szdsz? Tudsz egyetlen pèldàt felhozni vagy tovàbb copy/paste-elgetsz, mint Pagibácsi?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

"Sokat elárul egy pártról, hogy kikkel akar vagy nem akar együttműködni. "

Közelítsük ezt meg gyakorlati oldalról. Itt Zuglóban OGY és önkormányzati szinten is együttműködhetnének a szocikkal, időközi eredményét még Fletó számolgatta, értelme is lenne.

De.

Ki a zuglói szocik elnöke, akivel választási szövetségről tárgyalni kéne? A vasi tagbotrányos, az elmúlt ciklusban 500 milliót elherdáló Tóth Csaba. Pedig lenne arc helyette, Pelyva György személyében. Ő ismert arc itt, és a legelvakultabb szociellenesek se nagyon tudnak rá mondani semmit, pedig anno még tanácselnök is volt itt. A legbeszédesebb momentum, hogy a fogadóórája sem a helyi szoci székházban van, hanem egy iskolában a székház mellett.

Mondd, az LMP-nek tényleg ezzel a Tóth Csabával felálló szocikkal kéne tárgyalni? És nekünk el kell felejteni szó nélkül, hogy a vezetése alatt álló szervezet adta a Cuslág ügy vádlottainak egy részét, és kifizetőhelyként működött? Vagy lehet igényünk, hogy ezek innen kikopjanak végre, és fenyegethetjük a helyi LMP-t azzal, hogy picsán rúgjuk őket, ha Tóth Csabával szövetkeznek?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Nézd, ez a stílusa. Csak jobb, mintha ku....nyázna. Nekem meg szimpatikus, szókimondó csajszi. Ha nem is értek feltétlenül mindig egyet vele.
@Lacdelo: Mármint mit?

Jelenlegi példánál autópálya építésnél. Amúgy nem tudom mire gondolsz.
@DarthVader:

Multkor képes volt ilyet leirni, hogy

"gleccserszőke gyerekei lesznek".

Kicsit kiesett a ritmusból ezzel, aztán beleerősitett a trollkodással, hogy elterelje a botlásról a figyelmet :) És van még egy-két ilyen apró nüansz, amiből le lehet szűrni, hogy ki is őkelme:)

Volt egy ilyen fazon, valami "nagyonmagyar" vagy ki, aki szintén lebukott igy, utána más nickkel csinálta, lehet, hogy megint ő az?
@Knósszosz:

A koalíciót összehegeszteni alaphangon van még egy évük. Ha rajtam múlna nem is lenne meg hamarabb. A közélet ugyanis nem fog megtisztulni, ha mostazonnal kijelentjük: mindenkinek minden el van nézve, meg van bocsátva, fátylat az összes eddigi faszságra.

Szerintem ez nem ilyen egyszerű.
@Fabius: Ezt már próbálták gengszterváltáskor. Nem változott semmi. Ha komolyan tisztulást akarunk akkor csak a módszeres és teljes körű tisztogatás jöhet szóba.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Miért, ha Te elég sört iszol, nem tudsz nyeríteni? :))
@Fabius: Lehet, hogy a DKP-val több mindenben értenének egyet - már nem helyi, hanem országos szinten - csak a Sukoró-ügybe annyira belemásztak, hogy arcvesztés nélkül nem tudnak belőle kihátrálni....

A "Gyurcsánnyal nem" az LMP "elmúltnyólcév"-e :)
@Knósszosz: nem szennyezett nagyon, csak a képet küldte.
Örülök, hogy van még aki emlékszik a NOHAB-ra,ami úgy vitte a 2000 tonnás szerelvényeket, mint a huzat. Meg a Napfény expressz, ami nem gyedvás interszitty, a régi 72-es személykocsikkal.
@Fabius:

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=142721

Na ez majd eldönti a kérdést, hajlik-e az LMP az együttmüködésre :)
@épészmérnök: Nézd, én nem vagyok aktivista típus, a férjem már inkább az volt, csinálta ingyen a szadesznak, amit tudott.

Másrészt, tényleg bocsáss meg, nem szimpi az LMP. Ahogy az ősük, az a Védegylet vagy mi a nyál sem volt Sólyomostul. Sólyom, meg pláne nem - persze Slicchez képest Mount Everest. Nem tudok azonosulni velük a legtöbb dolgukban, mert nem is értem, mit akarnak - Tóta azt írta róluk mindig elszállt hippik. Valahol ez igaz. Ami anno szép volt, de ma már...

Nem értem a feszes Gyurcsány-ellenességüket - holott nem vagyok oda érte - nem értem, amit Csekk is kérdez, hogy miért a széljobbbal akarnak összefogni. És nem vagyok multiellenes, plázaellenes, a kisboltok romantikáját nem osztom. Ismerem a jómagyari kisvállalkozót is, most hallunk olyan maffiasztorit gázcsőcserélő vállalkozóról, hogy égnek áll a hajunk.

Őszintén irritál Schiffer. Ez van. Politikai Árvaházban érzem magam.
Ha szavazni kell - mert elmegyek - és csak ők lesznek, majd megint rájuk rakok, de félszívvel, ez igaz.
@Fabius: Akkor kivel állnak össze?! A lopásilag még patyolat jobbikkal?! Esetleg velük fognak ott szövetkezni, hogy esetleg fusson a szekér?! Hogyan?! Majd a jobbik kevésbé lesz antiszemita és rasszista és az lmp meg egy kicsit begárdul?!
Mondd, te kivel mutatkoznál inkább? Egy gárdistával vagy egy tolvajjal? Egyik se patyolat, de melyiket hogy rangsorolod? Mert ha már nem sikerül betartani a nem működünk együtt senkivel, akkor jobban válogassuk meg a társaságot.
De továbbra is hangsúlyozom, hogy ez nem arról szól, hogy ne a jobbikkal, hanem az mszp-vel, hanem arról, hogy a jobbik nem elfogadható alternatíva. De persze ha mindenáron nyerni akarnak, és ehhez kell valaki aki ehhez hozzásegíti, akkor nem szóltam.
De érdekes, hogy akár közös beadványig is elmennek az együttműködésben, utána meg felállnak és azt mondják, fújj rasszista antiszemita banda. Ez kicsit skizó, nem? Mint az éhségmenetben menetelni, majd azt mondani, hogy korrupt banda akivel nem működünk együtt. Engem meg pont ez zavar. A gátlástalan opportunizmus.
@épészmérnök: Nem kell úrimodor, nem ragaszkodom hozzá, legyél magad!! :-DD Kukorelly író, basszus, miért nem pamfletezik orrba-szájba ezekről a barmokról, parlamentről, mint Parti Nagy, aki ki is adta a meséit erről a tohuvabohuról???

Ma voltunk Könyvhéten - ingyen sört már osztogattak jégbehűtve, most jön majd biztos az örök élet, juhééééééééé !! - mögöttünk kavircolt az a nyüzüge rosszarcú Szájer Tündéné. Váááááá. De legalább tud olvasni.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: ebben semmi sértő nem volt szerintem. kár felhúznod ezen a nózidat.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Olyannal vádolod őket amit el se követtek. Akár csak a Jobbikot.

"De érdekes, hogy akár közös beadványig is elmennek az együttműködésben, utána meg felállnak és azt mondják, fújj rasszista antiszemita banda."

Ez nem tudom miért baj. Utálják egymást, érthető okokból, de van valami ami mind a kettőjüket veszélyezteti ezért összefognak. Ez a jó és járható út. Sajnálatos, hogy ma a magyar közéletben ezt elítélik. Ez az egyik oka, hogy ott tartunk ahol.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Csak a mai témával összehasonlítva elég csak az autópálya építéseket megemlíteni. kereken 0-a különbség. Bár itt még nem voltak cinikus, pofádba szaró válaszok."

Ketsegtelen, hogy ez egy komoly erv a szoci kormanyok ellen. DE...

Ha jol emlekszem epp a KIA szlovak megtelepedese kovetelt meg ott is bizonyos autopalya epitest. Mo-n is nyilvan jobban ki kellett volna hasznalni, az epult vonalak adottsagait, ha mar egyszer dragan megepitettek oket. A legutobbi, BMW-vel kapcsolatos hir (Miskolc) is egy normalis autopalya nelkul meg csak fel sem vetodott volna.
Es bizony az, hogy az ilyeten infrastuktura nincs igazan kihasznalva, abban a Fidesz kormanyzasa is erosen ludas. Az utolso nagy dobas, a Mercedes idecsabitasa meg 2008-as dontes... (bar teny, hogy az ehhez szukseges M5-os palyat meg Horn alatt adtak at.)

"Az SZDSZ oktatás és egészségügy reformja meg tökéletesen bizonyítja, hogy minipártként is képes volt akkor károkat okozni ennek az országnak mint a FIDESZ 2/3-al."

Ezt nem latom igazan bizonyitottnak. Marmint milyen olyan hatalmas karokat okoztak e 2 temaban?

Az egeszsegugyben a vizitdij igenis hasznos volt. Mind beveteli szempontbol, mind az orvosok "felszabaditasa" (szocialis elet mashol kielese) okan. A sokbiztositos rendszeren a 2 part vagy 1-1.5 evet ult, majd a 2008-as "szocialis" nepszavazas utan az MSZP nagy boldogan szuntette meg.
Az pedig hogy meg Eger mester (orvosi kamara) is lesultoan nyilatkozik a mai allapotokrol szerintem elegge jelzes erteku a helyzet milyensegerol.
@Fabius:
Értem mire utalsz, és szerintem nem létezik olyan elektróda, amellyel az alaménomot a rézzel össze lehet ragasztani. Ráadásul nincs elnézve (részemről) az a faszság, ami ha tetszik-ha nem, igen is az elmútnyócév ’sikere’ is. Azt gondolom ismeritek a hozzáállásomat a témához, nem kell mentegetőznöm, hogy ezt nem azért mondom, mert jobbikos lennék. 89 óta van itt elbaszva az, ami pedig sikertörténetnek indult. Minden párt, minden eddigi regnáló hatalom lehúzhatja magát a klozetton. Lehetnénk mára Kusza-féle európai sikertörténet, ha nem arra helyezte volna a hangsúlyt az összes tetű legitim kormány, hogy lopjon és amúgy szarjon mindenre. Na, ez az én véleményem, lehet vitázni vele, mert álompolgár vagyok csak, nem szagértő.
@Knósszosz:
"A büdös életben nem növünk fel ehhez, a nagy többség igénye nélkül. "

Amíg ilyeneket írsz le, addig nem is.

"Nem vagyok idealista, nem arra gondoltam, hogy a Jobbikot és a Fideszt kivéve minden párt… ugyan. Vagy még is?"
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Kólanyista, csak verescsillagosch... önkényuralomi hej de Nekem-:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ha az lmp összeàll a Jobbikkal akkor kiesik a Parlamentbôl. Egyèbkènt ennek a realitàsa 0. A Jobbik a Fidesszel fog összeàllni, csakhogy hatalomhoz ès pénzhez jussanak. Orbàn megtarthatja a hatalmàt. Nem vèletlen, hogy a Fidesz làtvànyosan udvarol a Jobbiknak.

Az Lmp összefog àllni a többi demokratikus pàrttal, hogy eltakarítsàk a Fideszt. Ha nem akkor kukàba velük.
@simple observer 1.0: Bakker itt nem az autópálya létéről van szó, hanem hogy 10X annyiért építettük mint a horvátok ahol a magyarázat kb annyi volt, hogy azért mert több a felhajtó.

Egészség ügy: Megpróbálták átjátszani haveroknak. Lehet emlékezni, talán egri kórház, ahol megtették, majd pár hónap múlva csődbe ment.

Oktatás: Buktathatóság megszüntetése, minőség leépítése, érettségi rendszer szétverése. Az olyan tervezeteikről meg ne is beszéljünk ahol azt próbálták elérni, hogy csak pár évig legyen matek. Azt hiszem 6. osztályig. Mivel bizonyítottan ez az a tantárgy amelyik legjobban fejleszti a logikus gondolkodást elégé visszataszító és elgondolkodtató ennek a leépítése.
@Lacdelo: Melyikkel is? Egyről nem tudok amelyik a parlamentben ülne. Vagy bejutnak újabbak?
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Kosz a bokot probalkozom okoskodni, de nyilvan en is irok sok boduletes okorseget, amjd az ido eldonti.

Van egy kedvenc idezetem, hogy is tudnak nagy nevek is melleloni, ami mar akkor is nyilvanvalo amikor leirjak a gondolatot:

"A Kovács László európai szociál-liberalizmusától Kiss Péter baloldali szociáldemokratizmusán, Mesterházy Attila centrumban való elhelyezkedésén át Szili Katalin nemzeti csapatáig húzódó tengely alkalmas lehet arra, hogy hozzákezdjenek a párt újjászervezéséhez."

Hogy telibetrafalta az osszes nevet a mester.. ;)))
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Pedig milyen telivér leányzó lehet?! Egész napi kapálás és ganajozás után 11-kor éjjel még mindig itt trollkodik.:D
@Fabius: Na az kurvára hiányzik belőle.

Továbbmegyek a combinos élményem nyomán, konyhapszichoval - velem az erő és Hitchcock :-DD - tehát: undorítja a nép, mint olyan. Valahogy nekem ez jött le a Jászaitól Moszkváig utazásom alatt róla, aki 1 m-re sem állt tőlem.

Kvázi sütött ez. Most oké, joga van a magánéletre, ne basztassuk, ha vilingerezik valahová - a 61-eshez ment a MOM felé, azt még kilestem - de felmerült egy percre, hogy leszólítom,mint ugye szavazójuk: hogy mizu, mizu, kicsilego, stb.. De iszonyridegen állt, kicsit idegesen is és azonnal egy újság mögé bújt, semmi, még szemkontaktust sem keresve senkivel.

Tavaly ugyanígy védtelenül ácsingózott a spanyol fiestán a Szent István parkban a Tóth Józsi. Picit töprengtünk, aztán uram odament és egész kedélyesen csevegett vele percekig a pasi, sőt megtette, amit kértünk. Valahogy olyan emberi volt, na. Ez vagy van valakiben, vagy nincs. Spindoktor pöröghet körülötte, de a Jávorból alapból ez hiányzik.

És nem a kedvenc Papcsid álnyájasságát hiányolom,remélem érted.
@DarthVader:
"Hát erről beszéltem. Na e'lesz 2014-ben."

Tukeppen igen, de azert meg azt remelem es elvarom - egy nem tul idealista programkent - hogy egy viszonylag korrekt hozzaallassal, a helyzettel valo szembenezessel probalnak az ellenzeki partok valasztast nyerni. Nalad nem erzekeltem ezt a fajta megengedest. Marmint, hogy ilyesmit felteteleznel az ellenzekrol, vagy akar csak egyes partjairol. Nalad kesz tenykent ereztem a Fideszes gyozelmet.

Lehet rosszul olcastam...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Èn nem hiszem el, hogy ilyen buta lennèl. Szerintem tèged közpènzbôl fizetnek. Ha nem, akkor tènyleg nem èrtem mièrt vèded a korrupt, inkompetens Fideszt. Mi az okod rà? Egykulcsos Szja?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Mièrt? Jobb ajànlatot akarsz tenni? Mennyi közpènzt ajànlasz fel nekem?
@Lacdelo: Ezt nem áll módomban előre közölni. Miből gondolod, hogy most nem közpénzből finanszíroznak?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Viccen kívül. Mièrt szereted a Fideszt? Mi jót tettek neked?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Te most hízelegsz neki, valld be:D Még ő is vénusz stefhez képest!:D Bár ő is egy királyért epedt (abba ne menjünk bele, hogy ha jól emlékszem meleg volt az a király...:D)
@keresztanya fabi(en):
Azért a NOHAB az valami volt. A hangja...)))
Kedveled a vasutat? Azt gondolom igen, aki meg igen, az a modellezést is. Na, akkor itt a csúcs, tíz perc, de beszarás:
www.youtube.com/watch?v=QSL0YDzd2ck&feature=youtu.be
A Fidesz tönkre tette a gazdasàgot, a demokràciàt, Magyarország nemzetközi megítèlèsèt, a magyar vàllalkozàsokat (leszàmítva fideszeseket), magyar emberek nagy rèszèt. Nincs az a pènz amièrt èn a Fideszt segítenèm.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Ujjujjuj. Lassabban.

"Bakker itt nem az autópálya létéről van szó, hanem hogy 10X annyiért építettük mint a horvátok ahol a magyarázat kb annyi volt, hogy azért mert több a felhajtó."

Na most Bajnai még a Gyurcsány-kormány államtitkáraként azt találta mondani az M0 déli szakaszának tendereztetésekor, a végső forduló előtt, hogy amennyiben bebizonyosodik a kartell-gyanú (!) a cégek között, akkor a résztvevő cégek felelős vezetőire végrehajtandó börtön várhat, erre olyan ajánlatok érkeztek , hogy az eredetileg kalkulált összegből nemcsak a déli nullás, hanem még az M31-es is elkészült belőle.

"Egészség ügy: Megpróbálták átjátszani haveroknak. Lehet emlékezni, talán egri kórház, ahol megtették, majd pár hónap múlva csődbe ment."

Először is: igaz, hogy a Hospinvestet szoci-közelinek tartották, de volt egy másik privatizátor-cég is, ami viszont "FIDESZ-közeli" volt. Úgyhogy nem haveri átjátszásról volt szó.
Másodszor: A Hospinvest nem azért ment csődbe, mert csak úgy, hanem azért, mert az állandó támadások miatt a projektet hitelező bank kiszállt mögüle. Igy a Hospinvest pénz nélkül maradt. Arról már nem beszélek, hogy a Hospinvest indulásakor a privatizációval egyet nem értő és távozó dolgozók hogy fosztották ki a kórházat, és miket loptak szét, de még az orvosi szobában a tapétát is leszaggatták. Én szégyenlettem, hogy a szakmában vagyok.
A kórházat visszavette a megye, majd kiszervezték egy közhasznú társaságba, most majd átveszi az állam, és pont olyan ótvar, mint a Hospinvest előtt és alatt volt.

"Oktatás: Buktathatóság megszüntetése, minőség leépítése, érettségi rendszer szétverése."

Mit vertek szét az érettségi rendszeren?
hogyan épitették le a minőséget? (Én tudom,
de te tudod-e? :))

"Az olyan tervezeteikről meg ne is beszéljünk ahol azt próbálták elérni, hogy csak pár évig legyen matek. Azt hiszem 6. osztályig. Mivel bizonyítottan ez az a tantárgy amelyik legjobban fejleszti a logikus gondolkodást elégé visszataszító és elgondolkodtató ennek a leépítése."

Ezt honnan a fenéből vetted? Csak nem a kurucinfóról? Ez már olyan vérvádas kezd lenni ... :) Gyereket nem ettek?
@simple observer 1.0:

" egy viszonylag korrekt hozzaallassal, a helyzettel valo szembenezessel probalnak az ellenzeki partok valasztast nyerni. Nalad nem erzekeltem ezt a fajta megengedest. Marmint, hogy ilyesmit felteteleznel az ellenzekrol, vagy akar csak egyes partjairol. "

AZ ellenzékről nem feltételeztem, ez igaz. Illetve a DKP-ról feltételezem, de hát a legjobb jóindulattal sem lehet a DKP-ról azt mondani, hogy választást próbálna nyerni:)
A többi ellenzéki pártról pedig nem tudom feltételezni - mivel sokkal jobb pozicióban vannak, mint a DKP és az őszinteség ezen csak ront - hogy a problémákkal való szembenézéssel - illetve a szembenézés még csak-csak megy, de a problémákra adandó válaszokkal lesz majd a probléma - próbálna választást nyerni.

"Nalad kesz tenykent ereztem a Fideszes gyozelmet.
Lehet rosszul olcastam..."

Nem olvastad rosszul. De kurvára szeretnék tévedni.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Bakker itt nem az autópálya létéről van szó, hanem hogy 10X annyiért építettük mint a horvátok ahol a magyarázat kb annyi volt, hogy azért mert több a felhajtó."

En sem a meglete miatt irtam, de ketsegtelen, hogyha mar annyit loptak rajta a szocik, meg a szadi, akkor legalabb ki kellene hasznalni.
Ugyanakkor az is teny, hogy ha osszehasonlitasz egy angol, vagy ir autopalyat az uj epitesu magyarokkal, mar a sztenderdek is kulonbozoek. Ezzel megint nem azt akarom mondani, hogy az arak rendben voltak, csak arnyalnam a kepet.
Masreszt a Fideszes vasut sztori meg alapbol mas, mert most egyreszt arrol szol a dolog, hogyan faroljanak ki azon ujranyitott szarnyvonalak fenntartasabol, ami nyilvanvaloan csakis politikai celzatu volt, vagyis meg olyan potencialis haszonrol sem igen lehet szo, mint egy autopalya kihasznaltsaga...

"Egészség ügy: Megpróbálták átjátszani haveroknak. Lehet emlékezni, talán egri kórház, ahol megtették, majd pár hónap múlva csődbe ment."

A Hospinvest bukasaban erosen benne volt a fideszes korhazmentok keze is a pereskedessel peldaul. Nem mondom, mert nem tudom megitelni, hogy enelkul az ugy nekul a dolog egy sikersztori lett volna-e, de igy nyilvan nehezebb dolguk volt.

"Oktatás: Buktathatóság megszüntetése, minőség leépítése, érettségi rendszer szétverése. Az olyan tervezeteikről meg ne is beszéljünk ahol azt próbálták elérni, hogy csak pár évig legyen matek. Azt hiszem 6. osztályig. Mivel bizonyítottan ez az a tantárgy amelyik legjobban fejleszti a logikus gondolkodást elégé visszataszító és elgondolkodtató ennek a leépítése."

Buktatas: talan a harmadikig terjedo tilalom valoban sok volt, de az elsoben meg egyetertek vele. Gyerekkoromban hozzank is buktak ciganygyerekek, nem is hasznalt nekik az evismetles. Volt olyan szemely, aki a tankotelezettsegi kort a 6.(!) osztalybol tudta le, mert ha jol emlekszem akkor csak 2x lehetett zsinorban buktatni...

minőség leépítése, érettségi rendszer szétverése: ezek nelkuluk is fokozatosan es folyamatosan romlottak, itt bizony a tanarok kompetenciaja is fontos kerdes, ami szinten folyamatosan romlik..

matek: ezt a verziot meg nem hallottam, de ha ez valoban terv volt, akkor bizony orbitalis nagy hiba lett volna. Ugyanakkor most epp Hoffmannek akarjak az oraszamot csokkenteni.
@DarthVader:

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: baràtunk elmùltnyócèvezèse nem tùl meggyôzô. Lassan màr a kutyàt és èrdekli. Ràadàsul, amiket felhoz baromi gyenge tènyek.

Az Mszp-Szdsz kormànyzàs alatt voltak korrupt elemek, míg a Fidesz kormànyzàsban a korrupciò intèzmènyesítve van, 100 milliàrdos nagyságrendû. :(
@Lacdelo:
"Az Lmp összefog àllni a többi demokratikus pàrttal, hogy eltakarítsàk a Fideszt. Ha nem akkor kukàba velük."

Szerintem ez utobbi fog tortenni mert nem tudjak elkerulni. Msot meg kelletik magukat, pedig mar korabban parszor leirtam, hogy egy ilyen esetbol is johetne ki pozitivan az LMP...
@DarthVader: Én még mindig nem a FIDESZ-t mentegetem, hanem a többiek mentegetését ítélem el. Lófasz különbség sincs a 3 párt között.

"Mit vertek szét az érettségi rendszeren?
hogyan épitették le a minőséget? (Én tudom,
de te tudod-e? :))"

Elmúlt 14 éves.

"Ezt honnan a fenéből vetted? Csak nem a kurucinfóról? Ez már olyan vérvádas kezd lenni ... :) Gyereket nem ettek?"

Azt, hogy a matematika csökkentése a céljuk az SZDSZ-esek szájából. A logikai részt szakemberektől. A több pedig kikövetkeztettem. Sajnálom számomra az ilyen minimum gyanús.

@Lacdelo: Mert az MSZP/SZDSZ csak úgy védte a demokráciát.

A nemzetközi kapcsolatokat meg biztos javított a hadügyminiszter nemzetközi eseményen előadott részeg beszéde. Feri megnyilvánulásai meg biztos azonnali szövetségkötésre sarkalt mindenkit. A mostani állandó Brüsszelbe rohanás és az ország ellen hangolás meg egyenes a világ legszimpatikusabb országává tesz minket.
@DarthVader:

A Fidesznek meg kell buknia. Magyarorszàg nem engedheti meg magànak mèg egy ilyen 4 èvet. Az az orszàg totàlis csôdjèhez vezetne.

Èn biztos vagyok benne, hogy a Fidesz egyedül nem lesz kèpes hatalmon maradni és a Jobbikot màr most, mint lehetséges koalíciós partnert kezelik.
A kèrdès az, hogy a Jobbik hajlandó-e bevàllalni a Fidesszel a szövetsèget. Szerintem az esèlye ennek elèg nagy, habàr nem 100%.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: *Elmúltam

@simple observer 1.0: A FIDESZ-nél is majd lehet utólag árnyalni a képet. Azt viszont még mindig nem értem ez miért is tenné jobbá az MSZP/SZDSZ párost.

Matek: Anno az MSZP egyből megvétózta (akkor tájt volt az a nagy koalíciós szakítás)

@Lacdelo: Tudjuk, MSZP/SZDSZ szint semmi rosszat nem csinált, csak néhány barom. Kádár atyánk is egy szent volt csak a körülötte lévők...
@simple observer 1.0: Annyit azért még megkérdeznék, hogy mi a fasz szükség van 4-es metróra?
@Lacdelo: A jobbik vége pont akkor kezdődne amikor összebútorozna a fityesszel.
Ez szerintem nem fog megtörténni.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett

Az Mszp írànyítja az összes nemzetközi vèlemènyformàlòt ès diktàlja az Economistnak, FTnek, Guardiannak, NTnak, WSJ-nek, AZ-nak, LF-nak, hogy mit is írjanak. Ugye ezt mèg te és gondolad komolyan?

Neked egyèbkènt mikor èr vèget a mûszak?
@Lacdelo:
"Az Mszp írànyítja az összes nemzetközi vèlemènyformàlòt ès diktàlja az Economistnak, FTnek, Guardiannak, NTnak, WSJ-nek, AZ-nak, LF-nak, hogy mit is írjanak. Ugye ezt mèg te és gondolad komolyan?"

Tudjuk, sehol sem kurválkodnak azért, hogy megbasszák ezt az országot. Furcsa, mikor ők baszták szét akkor nem rohangáltak ki.

"Neked egyèbkènt mikor èr vèget a mûszak?"

Nálunk ilyen nincs. :C

Nálatok van konkrét munkarend? Komolyan átmegyek oda.
@dr. Bubó: Azt szokták a Szent Istvánnál elfelejteni, hogy Horthy volt a támadás vezetője amiben elsüllyedt.
@Gábriel angyal:

Mèrget azèrt ne vegyèl rà. A Jobbik az hatalomèhes és mèg nem volt alkalmuk szètlopni az orszàgot. Ha odaengedjük a Jobbikot a hùsosfazèkhoz, akkor a nàcik elkezdenek majd fegyverkezni. Plàne ha egyedül.

Meg lett nekik mondva, hogyha eljön az idô, akkor nem kell megretteni, ha meg kell hùzni a ravaszt, ha màs bôrszínû ember làtnak.

A gazdasàgi összeomlàs evidenciàjàról meg fölösleges vitatkozni. Milyen befektetô fektetne be egy neonàci orszàgba ès melyik nem vonulna ki sietve?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: és Otrontói győzelmet emlegetnek (aminek a fordulóján avatták a leöntött szobrot)

4 otrantói csata volt... az első végződött "technikai" győzelmünkkel, azaz akkor sem jutottunk ki a Földközi tengerre...

nagy szívás egy ijen balf@sz nemzet része lenni...

és minderre a FIDES HITVÁNYSÁGA világított rá...

köszönnyük fides !
@dr. Bubó:
"és Otrontói győzelmet emlegetnek (aminek a fordulóján avatták a leöntött szobrot)"

Ők szeretnek olyan embert tisztelni katonai teljesítménye miatt, aki alól egyből kilövik a birodalom legnagyobb hajóját.

"nagy szívás egy ijen balf@sz nemzet része lenni...

és minderre a FIDES HITVÁNYSÁGA világított rá...

köszönnyük fides !"

Arról nem a FIDESZ tehet, hogy hungarofób vagy. Nélkülük is az lennél. Ha meg ennyire nem tetszik tudom javasolni a manapság annyira divatos lehetőséget.
@Lacdelo: Nem tudom mit aggódsz?? :) Horn is egy alkesz pufajkás volt, aztán milyen kellemesen csalódtál benne. :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: azt hiszem nem vagyok egyedül...

nem hungarofob....

hanem fidesfob (ami = politikai-gazdasági "elit")

a hazai polgárok kb 80%-a véleménye ez kb...

nem a cigókat és a zsidókat foglyák üldözni hanem a fidest
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Rèszemrôl ennyi volt. Tovàbbi sikertelen és hiàbavalò elmùltnyòcèvezèst!

Hàtha talàlsz mèg olyan marhàt aki ezt beveszi, biztos egyre nehezebb. Ez az utòbbi 2 èv korrupt és inkompetens Fidesz kormàny mèg a legpesszimistàbb vàrakozàsokat is mèlyen alùl mùlta.

Nem vèletlen, hogy a szocik beèrtèk a Fideszt és a mèlyrepülès mèg csak most kezdôdött. Az emberek 80%-a szerint rossz irànyba mennek a dolgok.

Több 10 ezer magyar gyerek èhezik, míg fideszes oligarchàk 100 milliàrdokat tesznek zsebre. :(
@DarthVader:

"illetve a szembenézés még csak-csak megy, de a problémákra adandó válaszokkal lesz majd a probléma"

A szembenezest en is ugy ertettem, hogy nyilvan az adekvat valaszokat ertettem alatta. A DK nem is igen tehet mast, mert GYurcsany eleve is ezt az image-et probalta epiteni (szamomra ugyanis nem egyertelmu mennyire belulrol fakad ez a hozzaallas). Ok viszont, es ez mar meggyozodesem, hogy felmertek, es megertettek, hogy most (de lehet, hogy egyaltalan) nem is abrandozhatnak egy egyeduli gyozelemrol.

Ugyanakkor veled ellentetben ugy gondolom, hogy bar a nagyobb partoknak van vesziteni valojuk egy korrekt hozzaallassal, de vagy csak ugy van ertelme nyerni, vagy pedig lehet tili-tolizni, de sok eredmenyt az igy nyert kormanyzasuk se fog hozni, csak a penztarcajuknak.
@DarthVader:

A jól fejlett gyurcsányfóbiájuk tagadhatatlan. De nem az elmúttnyócévért haragszanak, hanem 2006-ért.
@dr. Bubó: Aki leírja azt, hogy "nagy szívás egy ijen balf@sz nemzet része lenni." az hungarofob szvsz.

@Lacdelo: Öröm volt...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: na ja.... a szavazók is felelősek... és mindenki aki nem tesz semmit a diktatúra építés ellen... pedig ez alkotmányos kötelessége mindenkinek... akik meg még építik is, na azok meg bűnözők...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Látod ez a különbség köztünk: én egyikkel sem mutatkoznék. Ugyanis ez az opció is fennáll, és nem vagyok kénytelen mutatkozni egyikkel sem. Mehet a francba a tolvaj is, meg a gárdista is. Utóbbi sehogy nem opció, de az előbbit sem kell se elviselnem, se tolerálnom. A pártjának KELL eldöntenie, akar megszólítani minket egy koalíció reményében, vagy nem akar.

Ugyanis ők mindannyian baszhatják az esetleg létrejövő szövetségüket is, ha "mi" szarunk rájuk. Tehát nem én vagyok alkalmazkodási kényszerben. Ezt jó lesz tudatosítani minden kormányváltásra aspiráló fejében.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
@vaginavlady

mi nem hunarofóbok vagyunk hanem allergiások a hülyeségedre meg a disssss bunkó, hazug, rabló bandájára, fidess=alibaba@4000rabló.zrt semmi mást nem is akarnak

a törvényezésdi meg a többi fartúrás, buziság amit művelnek elterelő hadművelet

a zalcsúti egy buzi kondás a kövérrel szexelnek titkon de csak oralisan mert már régen nem állfel nekik talán le is hullott haszontalan lévén töketlen faszatlan csírák
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"A FIDESZ-nél is majd lehet utólag árnyalni a képet. Azt viszont még mindig nem értem ez miért is tenné jobbá az MSZP/SZDSZ párost."

Nem, nem lehet arnyalni. Mit arnyalsz a Fidesz elmult 2 even? Errol irogatunk ide - ki mennyi ideje - hogy 2010 ota a Fidesz csakis es kizarolag sajat egyeni- es parterdekeivel van elfoglalva. Kormanyzasanak minden dontese (kulonosen a LEX-haverok) ennek volt alavetve, es meg halvany jeleit se latni, hogy valamit a kozemberekert tenne.

Es megegyszer, hogy pontositsuk a nyelvi kifejezest: En es - ahogy latom - meg joparan, nem az MSZP-t es az SZDSZ-t fenyezzuk. Vagyis nem azt mondom, hogy azok jobbak voltak (bar az egyszeruseg miatt igen), hanem hogy a Fidesz meg rajtuk sokkal tultesz.
En ugy gondolom, hogy az MSZP megerdemelte a bukast (az SZDSZ pedig a kiesest a Parlamentbol), de a Fidesz (es az orszag egy masik elojellel) nem erdemelt (nem szabadott volna hogy kapjon) 2/3-ot.
@Knósszosz:

Ja, elektróda az tényleg nem, de menetes szár távtartókkal és anyákkal létezik. Ami ha összehúzom egységet ad anélkül, hogy anyagában összeforrna. Különálló egységek egy felépítményben, oldható kötéssel. Nem nagy kunszt.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Annyit azért még megkérdeznék, hogy mi a fasz szükség van 4-es metróra?"

Nem tudom. Nem ismerem Pestet, igy nem tudom megitelni, hogy szukseg van-e ra. Ugyanakkor amennyire emlekszem akkoriban volt jonehany verzio a felszini kozlekedessel kapcsolatban (fokent buszokkal) es az sem tunt jobb megoldasnak.

A projekt ara nyilvan lehetne vitatema, de ebben is benne van a leeso 10-20 %, meg kitudja meg milyen egyeb okok...
@a szív fészkei:

Én beszéltem már vele elégszer, de ezt még nem vettem észre. Lehet azért, mert általában nem messziről mérincsélem a politikusokat, hanem ha kérdésem van kérdezek, ha beszólni valóm akkor meg beszólok. :-))

Ráadásul nem nagyon érdekel mennyire komilfó a véleményem éppen. Én ilyen arrogáns nagyképű barom vagyok, akinek meggyőződése, hogy nem ő van a politikusokért, hanem azok érte. :-D

Ez az alaphelyzet, ennek megfelelő a hozzáállás is.
@simple observer 1.0: Én meg csak annyit mondtam, hogy ugyan olyan szar az MSZP/SZDSZ és ezért nem lehet alternatíva a FIDESZ ellen. Elég sokan meg arról próbálnak meggyőzni, hogy de igen.

@rodeo36: Neked is csak azt tudom mondani, hogy a FIDESZ nem mentség arra, hogy hungarofob vagy. Szimplán csak elcseszett.

@dr. Bubó: Tehát a zsidók felelősek a holokausztért. Állítólag 6 milliót gyilkoltak le, ebből vegyünk le 2 millió harcképtelent, tehát 4 millió ember azért tehetett volna valami ellene.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Tudjuk, sehol sem kurválkodnak azért, hogy megbasszák ezt az országot. Furcsa, mikor ők baszták szét akkor nem rohangáltak ki."

Megtette ezt a szivesseget akkoriban Orban. Tobbek kozott, amikor az Eu-t arra kapacitalta, hogy ne adjon penzt volt szocialista/kommunista orszagoknak (nyilvan Mo volt a lenyeg). Ugyancsak eliteltette a nepparttal az akkori magyar kormanyt.

Csak peldanak:
hirszerzo.hu/hirek/2003/6/13/1906_magyarorszagot_elitelo_nyilatkozatot_fogado
@simple observer 1.0: Én se ismer, szintén nem vagyok Pesti, de azon kívül, hogy Demszky nagy álma volt egy érvet nem halottam.

Pályafelújításra meg szvsz szükség van, tehát azért nem felesleges az amit most csinálnak.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Én meg csak annyit mondtam, hogy ugyan olyan szar az MSZP/SZDSZ és ezért nem lehet alternatíva a FIDESZ ellen. Elég sokan meg arról próbálnak meggyőzni, hogy de igen."

Ezen nem erdemes rugozni.
Vannak itt kulonbozo velemenyek. Amennyire fel tudtam merni, pl. Fabius javareszt egyetert veled ebben, es o ezert probal az uj formaciokbol, mint az LMP valamit kivasalni.
En speciel mar nem probalkozom, mint nickem is utal ra, mar csak inkabb megfigyelo vagyok a jelen helyzetben.
De attol meg ugy gondolom, hogy a ket part az osszes hibajaval, es BUNEVEL egyutt sem hasonlithato a Fidesz elmult 10, de kulonosen utolso 2 evehez.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A négyes metró alapgondolata nem volt hülyeség. Összekötni legalább a Bosnyák teret a Kelenföldi pályaudvarra föld alatt, gyorsabb közlekedést eredményezett volna, és tehermentesítette volna a belváros felszíni közlekedését nagyban.

De a forma amiben majd/egyszer/soha megvalósul az egy rakás szar. Mindenki politikai ügyet csinált belőle, és kilopták az összes lóvét. Ha a spanyol építőkre bíztuk volna ahogy van, már vagy 5 éve menne, és negyedébe került volna a mostani költségeknek. (aminek jelentős hányadát az EU állja)
@Fabius: Hát a megszólítás nem megy nekik. Az mszp meg nem is tudja szabad-e most neki, vagy megint sarokba állítják:D A jobbik meg azt, hogy ők a megváltók.:D
@Knósszosz: Mi meg, amikor fordultunk ki a körútra, láttunk egy fiatal párt meccs után kézenfogva: csaj nyakában olasz sál, srácéban spanyol...

Papádnak minden jót!
@Fabius: Tudtommal az oroszok segítettek volna államadósság törlesztése címen.

Minden beruházást meg lehet ideologizálni, de látjuk mi az eredmény. Nincs különbség az előző és a mostani kormányok között.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Pályafelújításra meg szvsz szükség van, tehát azért nem felesleges az amit most csinálnak."

Ha a vonatra gondolsz, akkor nem olvasod eleg alaposan a blogot, merthogy az eredeti hirben az is benne van a videon hallhato szovegben, hogy maga a kormany oldalt kepviselo urge ismeri el, hogy bizonyos felujitasra nincs szukseg, mig mashol kellene de ott nincs.

Kikerdezlek, hogy olvasod-e az eredeti hirt!

Szoval uccu keszulni!
@Fabius: Őszintén, nem beszólni akartam. Csak kérdezni vagy ilyesmi. De nem mertem,na. A Szájert is megnéztem, húhh, az a nyomorult, az egész elcseszett élete ott a fején.

Nem lehet azért nagy boldogság ezeknek valahol - ennyi rablás mellett se - ez a fidesznyik létforma.Amortizálja őket nagyon.

Stefike megint akciózik, látom. Ez bele van pistulva, komolyan az übermensch-ségbe.
@Fabius: a BME közlekedéstudományi tanszéke mutatta ki évekkel ezelőtt, hogy a projekt az utasok utazási idejét az átszállások miatt meghosszabbította volna. Ezzel szemben egy vasúti körpálya építéséhez mindössze kilenc kilométernyi sínt kellett volna építeni, és kör-gyorsvasutat lehetett volna indítani, a metró költségének töredékéért.
A négyes metró volt a szadesz pénzkifizető helye, ezért ragaszkodtak annyira hozzá.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Tehát megint 0 a különbség."

Valamirol megallapitottad. Lennel kedves tudatni velem is, hogy mirol dontottel igy?
@simple observer 1.0:

Ott tévedsz, hogy én nem csak az új formációkból, mint az LMP akarok valamit kivasalni. Hanem a masztodonokból is.

Nézz körül: 16%-os pártok ácsingóznak a kegyeinkért. Legyen már bennünk annyi tudatosság és tartás, hogy ebben a helyzetben van bátorságunk kimondani: oké csibéim, de ha kellünk akkor ennek, annak meg amannak meg kell felelnetek.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kiváncsi lennék, hogy lázas képzeletedben mivel vádolom a jobbikot, ami nem igaz?!
Valamint miért veszélyezteti a jobbikot az, ha a nők nem otthon vannak kicsi magyart szülni, hanem karriert csinálnak?! Ez valami új vonás lenne bennük. Eddig nem tüntek a női jogok élharcosának.Ugyanis erről beszéltünk Fabiusszal.
@simple observer 1.0: Több kárt okozott a FIDESZ mint az MSZP/SZDSZ ez igaz, csak én a különbséget nem abban látom, hogy ők annyira jók lennének, csak a FIDESZ-szel ellentétben nem volt lehetőségük rá.
@Fabius: Ja, ha beszélgetsz vele rendszeresen, akkor mondd meg, hogy minél előbb fáradjon valami szakértőhöz, hadd csiholjon belőle fogyaszthatót. Nem szégyen a tanulás és fejlődés. Spindoktornál, gondolom némi pénz kérdése. Ahogy nézem a Férjem védelmébent, ez egy komoly szakma.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Itt nem megváltók, legalábbis amíg Markó Elemért buli utáni üvegvisszahordónak használja Papcsák :-D :-D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szövegértelmezés 1-es.

Én az LMP-ről beszéltem, és megemlítettem, hogy azt teszed velük mint a Jobbikkal. Nem a te szövegrészedre utaltam, hanem a sajátomra.

Jobbik: Egyenlővé teszed őket a valódi náci és nyilas pártokkal.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Itt azért szeretném felhívni a figyelmedet, hogy első vitánknál szerintem be lett linkelve az anyag. Fel is hívtam rá a figyelmed, hogy pont erről beszélgettünk. Én is innen emlékeztem rá. Ha elolvastad volna, akkor nem azon rugóznál, ami egyébként az eredeti témához, hogy hová soroljuk az lmp-t kurvára lényegtelen, hogy az ukránok vagy oroszok jobboldala vajon jobb vagy rosszabb a miénknél.
Ha érdekel, keresd vissza, olvasd el, döntsd el, hogy egyet tudsz-e vele érteni.
@Fabius:
mióta zenélem itt ezt nektek?

CAVEAT EMPTOR
@rodeo36: Kb. :-)))

Csak nézem, a többieknek mennyi türelmük ehhez a nickhez. Komolyan csodálom.
Minden alkalommal ez van: a Fidesz szerinte ugyan baloldali, de azért mégis fasza a többihez képest, minden náci megnyilvánulás szabadságjog, maszop-szadesz borzalom, ahogy Kossuth is, Sorosnak golyó jár.Na tegnap még védte az abortuszt ellenzőket, nekem követhetetlen módon.

Ám de őt nem basztatja a kényes ízlésű Kőműves Kelemen, mint engem, hogy szétviszi a posztot. Biztos élvezi a logikai ugrásait, amit én fel sem fogok és nem is próbálok már.
@a szív fészkei:

De ugyan miért ne akarhatnál akár beszólni is? A mi költségünkön azért tartjuk őket, hogy képviseljenek minket. Ennek alapja a beszéd, ezért nyugodtan megszólíthatod bármelyik országgyűlési/önkormányzati képviselőnket. Ugyanis azért kapja a sarzsit, hogy meghallgasson.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Neked igen, nekem nem. Ezt írtad:
"Olyannal vádolod őket amit el se követtek. Akár csak a Jobbikot."
Légyszi válaszolj, mivel vádolom őket?
@a szív fészkei:

Ha legközelebb összeakadsz vele valamelyik vilingeren, akkor nyugodtan kérdezd meg túl estünk-e már ezen fésztufész vagy három hete :-D :-D :-D
@rodeo36:

Erről a többieket kell meggyőznöd, és nem engem :-))
@Fabius:
"Ott tévedsz, hogy én nem csak az új formációkból, mint az LMP akarok valamit kivasalni. Hanem a masztodonokból is. "

Ezen mar parszor vitaztunk, hogy a gyakorlatban ez megiscsak leginkabb az LMP-t fedi le. Az MSZP latvanyosan nem ohajt megujulni, vagyis a TE (de barkimas) nogatasa sem igazan zaklatja oket. A DK pedik egyreszt kicsi, masreszt GYurcsannyal van sulyosbitva.

Nekem ezzel nincs is gondom.

Kritikamnak (fokent a szerintem elkerulhetetlen szovetseggel kapcsolatban) meg mar parszor hangot adtam, ugyhogy nem vetnem fel oket most igy este megint.

Ugyis kell keszulnod a holnapi posztra... ;)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem válaszoltál. Ha megtetted folytatjuk.
"Olyannal vádolod őket amit el se követtek. Akár csak a Jobbikot."
Szóval mivel vádolom a jobbikot?
@rodeo36: És simán letagad bármit amit korábban leírt.:D
@Lacdelo: + 1

@Fabius: Elméletet tudom én is, szavazok egy ideje. Bár volt, amikor a deli kádári időkben dafke nem mentem egy közül szabadon választani. Apám hülyét is kapott, hogy mi lesz ebből???

DE nem szeretek púp lenni senki hátán, és nem akarok nesze semmi, fogd meg jól-válaszokat kapni egy láthatóan unott faszitól. Lehet, hogy rossz napja volt, mivel menstruálni nem szokott, hát talán front volt.
@rodeo36: Honnan tudod, hogy az? Én nem jöttem rá a nemére se.
@a szív fészkei: Jégre tettem, nincs értelme olyannal szóba állni, aki úgy hazudik, mintha a hazugságát le se írná. Ami azért vicces.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Igaz. De szerintem a hála majd nem marad el. A ciklus vége előtt megkapja a Pongrátz Gergely Téri Emlékmű Őre kitüntetést zártszelvénnyel és címfestett táblával:

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/2012-04-04%2006_26_04_Sophia.jpg

Vívmányait és munkásságának emlékét szívünkben megőrizzük.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": @73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Jobbik: Egyenlővé teszed őket a valódi náci és nyilas pártokkal."

Tehát

1, Hülye vagy
2, Szelektív vak
3, Szemétkedsz
4, Terelsz

"És simán letagad bármit amit korábban leírt.:D"
A saját defektjeidet miért kened rám?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

hogy én mit találok? haza vagy nem haza az nem oszt nem szoroz, mivel itthon vagyok a szó mindenféle értelmében

te vagy magadon kívűl azaz nálad nincs is belűl csakis kívűl...ki vagy borúlva mint a bili...jajj de bidesch

az rajtad nem segít

brühühühühühühü
@a szív fészkei:
pont azért írtam: NEMTELEN töketlen faszatlan csíra mind

brühühühühühühü
@rodeo36: Ha nem ez az otthonod akkor minek érdekel? Vagy szimplán szeretsz mások életébe beleszólni? Nektek komcsiknak ez miért élvezet? Vagy ez ilyen hobbi féle?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"csak a FIDESZ-szel ellentétben nem volt lehetőségük rá. "

En ezt is vitatom. Ha maskor nem is, de Horn idejen sima 2/3-uk volt(72%), igy ha hasonlo modon csak a lopas erdekelte volna oket akkor szerinted nem tudtak volna megegyezni benne?
Az alkotmany egy jo pelda erre, hiszen ott epp az ellentetek miatt hiusult meg az a terv.

Megint csak; nem azt mondom,hogy nem loptak, hiszen rengeteg ugyet lehetne sorolni. A legismertebb, amibe sokak szerint belebukta a Tocsik-ugy, De meg az is folyo aron szamolva is babazsur volt a mai osszegekhez kepest.

Ugyanigy a kesobbi kormanyok idejen is. Eppen hogy a felszeg lopas volt oly jellemzo foleg a szocikra, de a szadesz se csinalta annyira pofatlanul, es gatlastalanul, mint a Fidesz.

Vagyis meggyozodesem, hogy hasonlo (egyeduli 2/3) helyzetben ok nem kanaszodtak volna el ennyire.
@a szív fészkei:

Ez csak addig elmélet, amíg egyszer oda nem mész. Hidd el, tud szórakoztató lenni :-)
@a szív fészkei:

bocs összekavart vaginavlady és a kövérre meg a szerelmére gondoltam...

perszehogy a vaginavlady lehet akár majom is, vannak már majmok amelyek tudnak pötyögni billentyűzeten, és meghámozzák a banánt, és a saját szarukat csak marékból falják és hasonló cécó

szóval a vaginavlady de hamarosan tahótlanítom mert unalmas is

buta lények életképtelenek
@simple observer 1.0: #:-((( Na most meg a hazaárulásos szöveg megy - ki ez, hogy ilyeneket nyomat 24/24-ben? Maga Kósa? Állítólag debreceni.

Becsszavamra, ahogy az a falrakent Kálmán Olgánál terelt folyton hülyén a Kubatov-listáról a piskótára, teljesen rá emlékeztet ez a Vonajugend-kiképzett is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Má'honne vóna komoly. Fénykép van rúlla, de a Nagy Lajos - Fogarasi sarkon a villamosmegállóval szemben élőben is megtekinthető.
@simple observer 1.0: 1-szer Az MSZP-nek nem volt meg egyedül a 2/3-ad, se az SZDSZ-nek. Másodszor Hornék elbaszták az ország vagyonát pofátlan módon amire semmi sem ad mentséget. Harmadszor a Feri időszakkal hasonlítom össze legyél szíves te is azzal tedd. Negyedszer a FIDESZ 98-02-es időszaka meg a mostani nem összehasonlítható.
@Fabius: Még egy bokrot se bírtak odaültetni? Elég csököttnek látszik az egész.
@Fabius: Nem merem megkérdezni az árát annak a maradandó műremeknek, így nem mondom, hogy legalább olcsó volt.:D
@simple observer 1.0: "Vagyis meggyozodesem, hogy hasonlo (egyeduli 2/3) helyzetben ok nem kanaszodtak volna el ennyire."

Én meglátásom szerint viszont igen. Persze ez meglátás kérdése, de én nem látom ilyen optimistán a dolgot. Ezeknek a pártoknak nem szabad hatalmat adni a kezükbe.
@a szív fészkei:
Remelem Lalinak nem jut ideje arra, hogy itt vitazzon, agitaljon.

Bar "erdemenyei" alapjan nem is lepodnek meg nagyon.
lényeg lényegében..kiflicsücsökkel a szájukban távoznak a magyarok...
@rodeo36: Rólad? Tényleg kezdek aggódni a hazajutásoddal kapcsolatban. :)
@felebarát: És Simicska elvtárs építi nekik a pályát amin elhagyhatják.
@a szív fészkei:
az csak azért üres, mert semmilyen építmény -egy nyilvános budin kívűl- nem is férne el rajta, erre elnevezik, felavattyák és kitábládzák és még egyéb kalamajka, a vaginavlady-nak való reggeli torna
@simple observer 1.0: Nem kanászodtak el ennyire, ez tény, nem feltételezés: hiszen mégis rács mögé került pár prominensük, akikre a mostani Szájernéval turbózott bagázs se tud ráhúzni komoly dolgokat, nem hoztak olyan pofátlan alaptörvényt, ami egyenesen bebetonozta volna őket, ahogy most, nem nézték levegőnek az ellenzéket, nem a tankaranka-módon utolsó percben benyújtott módosítókkal index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/27/modositokkal_bombazzak_az_adotorvenyt/ taroltak, amit most ugye Rogán már mégiscsak megszüntetne, de eddig kellett, ahogy elmondta - linkeltem az elején, nem rajzolgatták a választási határokat maguk szájaíze szerint, stb., stb.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: nem nagyon akar senki hazajönni, hazajárogatnak, majd rájönnek, hogy kár volt és könnyes szemmel távoznak
@rodeo36: Ne hagyd magad bosszantani rodeo. Jobb vagy nála, ő meg hadd keressen magának mást.:D
@felebarát: Én nem arról beszélek, hogy hogy fog visszajutni ebbe a számára idegen országba, hanem a délutáni foglalkozásról az alvó szobájába.

Amiről meg beszélsz tényleg sajnálatos.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
mindjárt nyomom a gombot...brühühühühühühühü
@rodeo36: Azért néha az orvoshoz el kell menni, vagy már az is házhoz megy? Ennyire féltenek? Nem engednek ki az utcára?
@simple observer 1.0: A stílusa teljesen olyan, na. Mostanáig gondolkodtam, kire emlékeztet,és beugrott ez. Ahogy folyton valami más hülyeségre próbálta rávenni a kicsit már felidegelt Olgát, és még ő , falrakent Lali volt megsértve, hogy a nő csak a Kubatovról akarta kérdezni. Ahogy kikérte ezt magának, stb..

Olga, szegény meg nem hitte el, hogy képes politikus ennyire sunyítani és terelni a nyilvánvalót. Pedig de, ezért ment oda. Ehhez képest felüdülés volt kétfarkúként ;-)) Mogács neki. (Kétfarkú Kutya színekben, na)
@a szív fészkei: Amúgy pont az utsó pillanatos módosítók miatt röhögöm magam könnyesre, mikor áder színpadiasan visszadobálgatja a törvényeket. Mert ugye nem gondoljuk komolyan, hogy most a nagy jogtudóst látjuk munkában, szegény smitt meg ostoba volt és nem tudta az eljárási szabályokat?!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: majd gondolkodj el rajta...kinek éri meg, hogy hagyják el az országot, egyre gyorsulva...
@rodeo36: Sose bánd.:) Lesz még itt elég hozzá hasonló, sose fogynak el.
@rodeo36: :-D Szóval tutibiztos vagy, hogy nő? Honnan? A -lady- betűkből?
@a szív fészkei: @'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nananana...Mihez képest volt olcsó, ugye. Ahhoz képest, hogy a Jobbik az ellenzéki elszámoltató-kérdezősködő létet feladta érte kifejezetten drága volt. Nekik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Áh, valóban ez színjáték, imázsépítgetés. Ha már műkörmöt nem viselhet, valamit építgetnek rá.
@Fabius: De már miért ilyen sivár, máshol a kutyafuttató is elegánsabb?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"1-szer Az MSZP-nek nem volt meg egyedül a 2/3-ad, se az SZDSZ-nek. "

Ez igaz, de ilyen fideszes mentalitast feltetelezve nekik, bizony logikus a felvetes hogy siman lepaktaltak volna es szarosra lopjak magukat, arrol nem beszelve, hogy nem egymast osztotta volna Horn es Kuncze bukva ezzel (is) a valasztast.

"Másodszor Hornék elbaszták az ország vagyonát pofátlan módon amire semmi sem ad mentséget."

Azert ezt nem kene ilyen kategorikusan kijelenteni, masreszt reszt vettek abban az oket megelozo Antall-, majd Boross-kormanyok is.

"Harmadszor a Feri időszakkal hasonlítom össze legyél szíves te is azzal tedd."

Rendben. Nos erdekessegkent" Zuschlag azert ul "csak" annyit, amennyit mert mert epp Feri volt az, aki a Fidesz idejen letrehozott miniszteriumot es igy a Szijjartoek altal bejaratott kifizetohelyet megszuntette.

"Negyedszer a FIDESZ 98-02-es időszaka meg a mostani nem összehasonlítható."

Azt hittem korabbi kormanyzati ciklusok nemjatszanak! Lasd fentebb sajat raklamaciodat!

Amugy Viktorek mar akkor is meglehetosen trogerek voltak, csak ugye akkor nem 2/3 volt, hanem meg a tobbseg is csak MIEP-es tamogatassal...

De mintha te is valami ilyesmit irkaltal volna a Horn kormanyzattal kapcsolata, mint kifogast...
@a szív fészkei: Azt a blog bejegyzest olvastam is. Ha akarom tenyleg gyanus, de a szoveg szerintem ugy is ertheto, hogy az nem zarja ki, hogy eddig is a hon erdekeben hoztak donteseket.
@Fabius: Biztos kapott mellé még kocsmapénzt is, hogy leöblítse vele az elszámoltatósdi ízét...
@a szív fészkei: De legalább ne ennyire átlátszóan, vagy ez túlzott elvárás?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Káder ügyben Tótával értek egyet:

hvg.hu/w/20120607_ader

Úgy van ahogy mondja. Ja, és Plagihoz képest valóban jogtudor :-)
@a szív fészkei:

Szerintem azért, mert annyira a fák alatt van, hogy nem süt oda a nap. Ja, a placc ahol van meg maga a "tér".
@simple observer 1.0: A hon érdekében, naná. Az állam én vagyok-alapon. Hisz a haza nem lehet ellenzékben.
@simple observer 1.0: A 3. 4. összefügg. Azért írtam, ha az MSZP-nél Hornt vesszük alapul akkor a FIDESZ-nél meg vehetjük az első ciklust.

"Ez igaz, de ilyen fideszes mentalitast feltetelezve nekik..."

Ez meg is történt az e'mútnyocévben.

"Azert ezt nem kene ilyen kategorikusan kijelenteni, masreszt reszt vettek abban az oket megelozo Antall-, majd Boross-kormanyok is."

A FIDESZ szerencsétlenkedéséhez is hozzátartozik a pannon puma dübörgése.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Ezeknek a pártoknak nem szabad hatalmat adni a kezükbe."

Ezzel egyetertek. En sem adnek 2/3-ot egyiknek se, de nem azert mert annyira tartanek attol mit muvelt volna az MSZP, vagy az SZDSZ hasonlo helyzetben (bar nyilvan ok is komiszabbak lettek volna, mint koalicioban).
Hanem egyszeruen egyetlen part nem kepviselheti a lakossag tulnyomo tobbseget, igy aztan dontese sem elvezhet ilyen nagysagu legitimaciot.
@Fabius: Komolyan, van olyan aki beveszi, hogy ezek a visszadobások nem egy színjáték részei voltak?
@Fabius: Kérlek, léteznek árnyéktűrő növények is. Pl. borostyán, azonnal befutja és szerintem szép. www.kolibrikerteszet.hu/arnyekturo_novenyek

Küldöm nekik szeretettel, ne már egy ilyen csóri lepusztult tréfli legyen a terük.
@simple observer 1.0: Én a semmilyen hatalomra gondoltam. :)
Amúgy a többivel egyetértek.
@Fabius: Na tessék, támogattam ezzel a Jobbikot! :-DD A Pokorni legalább virágokat ültet.
@a szív fészkei: Az a riport szerintem emlekezetes tv-torteneti darab lesz meg sokaig.

A ketfarku beszelgetes nekem valahogy mesterkeltnek tunt. Neha ugy ereztem, hogy elore megbeszelt poenokat sutnek el. Masreszt Mogacs neha kisse nyeglenek is tunt. De siman el tudnam kepzelni, hogy ilyen part mar csak poenbol is bejusson a parlamentbe. Persze most mar nehezebb dolguk lenne.
@a szív fészkei:
"A hon érdekében, naná"

Na jo, tudom ez igen naiv feltetelezes lenne tolem.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
""Ez igaz, de ilyen fideszes mentalitast feltetelezve nekik..."

Ez meg is történt az e'mútnyocévben."

Eppen ezt probaltuk neked jonehanyan alatamasztani ervekkel, hogy DE NEM TORTENT MEG!!!

"Azert ezt nem kene ilyen kategorikusan kijelenteni, masreszt reszt vettek abban az oket megelozo Antall-, majd Boross-kormanyok is."

A FIDESZ szerencsétlenkedéséhez is hozzátartozik a pannon puma dübörgése."

Valamit kutyulsz.
En arra irtam a sajatom, amit te irtal:

"Másodszor Hornék elbaszták az ország vagyonát pofátlan módon amire semmi sem ad mentséget."

Vagyis nem arra, hogy Hornnak miert kellett egy Bokros-csomagot bevetnie. Ugyanis az altalad felvetett pannon puma ahhoz illene.

Masreszt meg hadd ne sajnaljam mar Viktort! Ha esze lett volna egy csomo megszorito es atszervezo intezkedest megcsinaltattathatott volna Gyurcsannyal, es neki csak az eredmenyeket kellett volna learatni es meg azt a kozutalatot sem kapja meg amit most a nyugdijak, a rokisok ellenorzese, stb. miatt (is) begyujt.

Es ha szeretned, hogy tovabbra is legalabb (mint eddig is) minimalisan komolyan vegyelek, legalabb azt felejtsd mar el, hogy most hogy Orban recesszioba viszi az orszagot ez is GYurcsany meg Koka hibaja!!!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Én pillanatnyilag inkább hiszem, hogy egyfajta törlesztés részei voltak. Meg azt is, hogy Káder nem kíván díszfasz lenni. Aztán meglátjuk mi lesz.
@a szív fészkei:
egyre inkább a majom felé tendál, abból is valami paradicsomvalagú vagy cerkóf
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

gyere nézz utána

kell lakcím meg GPS? vagy ????

ne aggódj miattam makk egészséges vagyok, sőt... ilyenkor kora délután!!! még napozok a teraszon 36 fok van és valami kis üdítő sem árt ennyi majomság után amit küldesz
@simple observer 1.0: Egy szóval nem mondtam olyanoklat ami írtál. Szimplán csak válaszoltam, hogy a FIDESZ-nél is lehet találni ugyan olyan magyarázatokat. Tehát tartom a 0 a kettő közötti különbség. Ország pusztító szar volt mind.

@Fabius: Én FIDESZ-t ismer nem hinném. Tipikus kirakat dolog, hogy ne érje őket olyan vád mint SP-nél. Lám mi megújulni is képesek vagyunk bla bla.

@rodeo36: Akkor minek nyilatkozol úgy mint egy elme roggyant troll?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
nem nyilatkozom...trollságomat bízd rám, oda teszem, ahová passzol...egyébként javaslom, hogyegy zárt szobában olvasd végig amit irigáltál erre a blogra...és ha azon kívűl, hogy mindíg a legutolsó bejegyzésnek mondasz ellent, cum trucc, azon felül semmit az égadta világon nem mondtál...viszont önmagadnak folyamatosan ellentmondasz a "vita" fenntartása érdekében...te itt azért leledzel, mert nincs más kivel szót válts és így a piszkálódásaidra sokan írnak valamit ami neked mindegy addig amíg írnak neked

igaz?
@rodeo36: oh, provokálni jó :D azt én is szeretem :D

me gusta :D como estas :D?
@rodeo36:

1, Nem az írás stílusodra írtam, hogy GYP-s.
2, Bőven szoktam poszthoz vagy hsz-hez kapcsolódó, nem kötekedő hozzászólást írni.
3, Amit leírok azért teszem mert azt gondolom, és azért mert neked vagy másnak nem tetszik vagy az, hogy kinyilvánítom még nem fogok kussba maradni. Tudom sajnáljátok, hogy már nem egy olyan világban kell élnetek ahol a nem tetsző véleményeket el lehet tüntetni, de ideje lenne elfogadni.
4, Nagyon ritka az az eset amikor önmagamnak ellent mondok, de akkor elismerem, hogy így igaz, indokolni viszont nem tudom, csak így érzem helyesnek. Amúgy meg mondhatnál példát, ha csak nem egy üres vádaskodás volt, mert nem tudsz jobbat kitalálni.
@rodeo36: "te itt azért leledzel, mert nincs más kivel szót válts és így a piszkálódásaidra sokan írnak valamit ami neked mindegy addig amíg írnak neked

igaz?"

Neked is csak azt tudom írni mint Csekknek. A defektjeidet ne verd rám.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Egy szóval nem mondtam olyanoklat ami írtál. Szimplán csak válaszoltam, hogy a FIDESZ-nél is lehet találni ugyan olyan magyarázatokat."

Csak nem akarod megerteni!
Eppenhogy en nem magyarazatkent irtam Horn eseteben a megelozo kormanyokat, hanem tisztazaskent, hogy nem kene mindent Horn nyakaba varrni. Nem ok-okozati osszefuggeskent hoztam fel az Antall-kormanyt, hanem mint tettestarsat. Es nem mentegetozeskent, hogy mit miert kellett tennie Hornnak emiatt...

A magyarazkodast te kezdted el a pannon pumazassal. A Bokros csomagot is csak azert hoztam fel, hogy az LETT VOLNA az a modszer amit te csinaltal, de en NEM tettem. Mint ahogy Medgyessynel SEM hoztam fel mentokorulmeny(eke)t az elso Orban-kormanyra utalva (holott peldaul a mar megvaltoztatott kedvezmenyes lakashitel program meg most is evi 200-250 milliardba faj). Vagyis te kezdted el mentegetni a jelenlegi kormanyt az elozo(k)re mutogatva. Igy pedig elegge helyenvalonak tunik recesszioval kapcsolatos felvetesem. De ha gondolod, akar tisztazhatod is, hogy szerinted is Viktor sajat sara a recesszio.

"Tehát tartom a 0 a kettő közötti különbség."

Jonehany temat felvetettel - es nem csak en - igyekeztunk bizonyitani, hogy IGENIS van kulonbseg a jelenlegi es az elozo kormanyok kozott. Erre te egyszeriben minden temat egy kalap ala veve megintcsak kategorikus kijelentest teszel. Magyaran minden temakorben ugy erzed, hogy sikerult bizonyitanod az emlitett kormanyok kozotti kulonbsegek hianyat?

Fura modon mukodsz te...
@simple observer 1.0: Jó rendben igazad van ebben az esetben tisztáznom kellett volna, hogy félreértettelek, csak egyszerűsíteni akartam.

"Tehát tartom a 0 a kettő közötti különbség."

Erre csak továbbra is annyit tudok írni, hogy a meglátásom szerint 0 a különbség. Nem tudtatok még olyat mondani ami miatt megváltozott volna a véleményem. Azt meg ne várd el, hogy azért mert szerintetek ez így van majd én is úgy fogom gondolni.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
na most leleplezted magad...úgy kb. 16 éves lehecc, valószínű nem vlady de fényharcos, mit szecc? olyan kanyarokat veszel, mint a részeg, és mindíg falnak fejjel

brühühühühühühü
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
a te puszta léted -még tahótlanítás előtt- pont azt igazolja, hogy nem oktrojálok, meghallgatlak és odateszem amit mondasz ahová való...már mindenk van helye

csak nem képzeled, "fényharcos összest" fogok kutatni? ne légy má' olyan öntelt...egy vagy a sok közűl vagy egy a tévedések közűl és ez láccik is a mai világban ott Levédiában...legalább ketten ha meg tu'nnátok állapodni hogy mit is kőne csinyányi...már nem lennétek nyakig szarban csak térgyig

brühühühühühühühü
@rodeo36: Pontosság kedvéért 14 és fél.
"mit szecc?"
Anyukáék csak a PEZ-t engedik.

"olyan kanyarokat veszel, mint a részeg, és mindíg falnak fejjel"

Mire gondolsz? Ilyen fiatalon még nem voltam részeg.
@felebarát:
¿yo? muy bién, disfrutando las curvas embraiagadas de la guerrera de luz...faltan relämpagos...

¿y tú qué?
@rodeo36: Ha minden hozzászólásom ilyen, akkor igazán nem lehet olyan nehéz összeszedni 1-2 példát amikor ellent mondok magamnak. Vagy valótlant állítottál és ezért kellene órákig kutakodni, hogy eredmény tudj felmutatni?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

fontosságod sokkal kisebb annál, hogy fényharcost kutassak brühühühühühühü

van ami van...és az dilinyós
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

lehetetlen átlátszó felületre nem lehet vetíteni, vagy csak szellemképek lesznek
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Rendben, akkor abban ertsunk eyet, hogy nem ertunk egyet. Reszemrol a tema lezarva.
Jo ejt...
@rodeo36: Akkor máskor örülnék ha nem hazudoznál. :)

Nem hiszem, hogy ez a vörös kontinens pozitív tulajdonság lenne, vagy tévedek?
@rodeo36: Én 14 és fél évesen kinőttem már az ilyenekből, illene neked is. :P
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
milyen vörös kontinensről rebegsz?

te még nem nőttél ki te most nősz bele és nem is akárhogyan...spóráid vannak
Komoly skizotériás problémái ezek a mai magyar tündérmeséinknek: földügyek, közgépügyek, máv .
De ez az "egyik" uniós 860 milliós támogatás is tündérmesébe illő vállalkozás, - hihetetlen, de beleillik:

hvg.hu/hvgfriss/2012.23/201223_menedzserszures_unios_tamogatassal_penzkuta
Isten az égben, ezek mikor alszanak? :)
Legalább 5x írtam éjszaka, de mindig kitöröltem, hogy mennyire alávaló ez az egész MÁV történet. De azt én se gondoltam volna, hogy már a németeknek se kellünk (lásd index cikk). Ha viszont jön az Európai Egybesült Államok, akkor sosem látott ellenkampány indul most otthon. Képzeljétek el, amikor megjelenik két svéd könyékvédős, hogy akkor megnéznék a főkönyvet...
Na, ez már annyira álom, hogy megyek is aludni.
Juhéééé. :)

A szegényebb országok felzárkózását célzó EU-források legalább harminc százaléka a fejlettebb tagállamokhoz vándorolt vissza.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/06/11/visszamegy_az_eu-penz_oda_ahonnan_jott/

Egyetlen kormánya marad Európának?

A németek akkor vállalnak többet a bajba jutottak megmentéséből, ha közös pénzügyi kormányzást vezetnek be az eurózónában. Soha nem volt még ilyen közel az Európai Egyesült Államok.

index.hu/kulfold/2012/06/11/egy_kormanya_marad_europanak/
A MÁV alapból egy szörny, ami nyel és nyel és nyel.
fides mafia

bűnszervezet...

hogyan lehet drmatolcsinak, drpintérnek 10-12%-os "támogatottsága"?

kik azok a buta parasztok akik "szívesen látnák felelős közéleti pozicióban"

bár a polgárok 90%a koporsóban látná őket szívesen...

de minden 10dik ???? hol élünk ahol bűnözőkkel is szimpatizál árki is... ez nem a viszkis... ezek billiókat herdálnak lopnak stb közpénzből...
@dr. Bubó: Abból amit belenyomtak a MÁV.-ba már réges rég szupersebességű vonatok rohangálhatnának fel és le.
egyébként tényleg a fidesz bkv.-ja. a bkv detto ugyanez. drága, és nem éri meg.
@Knósszosz: 22 év ott meló, nem múlik el nyomtalanul. Az elején még nagyon szerettem.
@tucano:
éppen ideje lenne az ilyen banánköztársaságokat felszámolni a turulokkal meg a griffmadarakkal és az összes őseik urnában őrzött fingjával együtt...majd Mari néni őrzi a lángot
@keresztanya fabi(en): sokkal szebben duruzsolt, mint a szergej. bírta a 2e tonnát mint a sicc, a tulyák ennél sokkal kevesebbet tudnak
-no komment-

Nem szeretik a németek Magyarországot
Már a szerbekhez, bolgárokhoz is szívesebben vinnék vissza az ott lévő cégeiket, mint hozzánk.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F06%2F11%2Fnem_szeretik_a_nemetek_magyarorszagot%2F
@Penivaldes: azért ne félj tőle, már az összes fogát kihúzták lajosomék
@glaci ph 5.5 álompolgár: sajna igen, van néhány német tulajdonú partnerünk, hát szó se róla, nem túl szép szemekkel néznek úgy általában a magyarokra, azt hogy bizalmatlanok lettek, csöppet finomítottam...
/akivel régen kapcsolatban vannak, ott még baj nincs, de az újjakkal, háááát/
@glaci ph 5.5 álompolgár: na a foghúzás sokkal régebb óta ment. még lajosomék előtt is.
@Gábriel angyal: ha ez, adná a jó isten, megtörténne ,talán akkor a focistáékkal jáccanának, kérdezz-feleleket
@rodeo36: Miért van az, hogy ti trollok mindig kibújtok a válaszadás alól.

@glaci ph 5.5 álompolgár: Hidegen hagy ki mit gondol rólam, tartsanak akárminek. Arra válaszoljanak amit kérdeztem, és ne a személyemet basztassák.
ki a felelős ?

csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides, csak-a-fides,
na mifene?
simicska meg szabadlabon, a felvetel nyilvanossagra hozoja meg meg mindig el?

kovetkezmenyek nelkuli orszag...:-D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Pròbàld megcàfolni, hogy a Fidesz nem intèzmènyesen korrupt, totàlisan inkompetens és antidemokrata.

Ameddig nem tudod, addig mirôl beszèlünk?
A Fidesz màr ugyanolyan mèlyponton van, mint az Mszp volt. Sôt a Fidesz magasabbról esett vissza. Szerinted ez vèletlen?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Amíg a Fidesz a markàban tartja a ügyészsèget és a bírósàgot, addig ne vàrjàl elszàmoltatàst. :(
@Lacdelo: Miért próbáljam meg? Én sosem állítottam az ellenkezőjét, már mondtam neked. Próbálj meg megtanulni szöveget értelmezni.
van aki mást tapasztalt, mert én még ennek is örülnék, mert a bedőlések aránya is k.magas:

Fagypont alá kerülnek a hazai cégek
A vállalkozások túlélésre rendezkednek be.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fagypont_ala_kerul_magyarorszag.521913.html
okofogyott poszt, lássátok feleim, nincs itt semmi látnivaló, oszolni tessék:

Völner: nem kell vizsgálni a szakszervezeti videót, nem lesz újabb vonalbezárás
Nincs szükség parlamenti vizsgálatra az internetre feltett szakszervezeti videó miatt - mondta a fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hvg.hu/itthon/20120611_video_vasut_volner
Azt egyáltalán nem állítom, hogy senki sem lop, de rettenetesen amatőr a posztíró, aztán rugózik itt mindenki a szokszoros árkülönbségen.

Először is egy vasút vagy útépítés nagyon sokrétű munka. Egyáltalán nem mindegy, hogy mi van az árban, mert minden vonalas létesítménynél van maga a pálya mellet még sok egyéb építendő vagy rendezendő dolog is.

A posztíró nagy kegyesen megdupláz egy árat elismerve, hogy lehet, hogy többe került, legyen a duplája! Kár, hogy nem kérdezett meg esetleg egy mérnököt! Maga az alépítményi munka messze a legdrágább az egész beruházásból. Óriási mennyiségekről beszélünk, ha megfelelő anyagból kell mondjuk töltést építeni. Főleg, ha az anyagnyerőhely messze van.

Egyébként képtelenség 237 millióból kihozni kilométerét a vasútnak. Tu5ti, hogy ez csak egy részösszeg!
@Lacdelo: egyre kevesbe hiszem, hogy ez kulfoldi segitseg nelkul megoldhato lesz..
gyakorlatilag egy szervezett bunozoi csoport tuszulejtette az orszagot.

ahogy elnezem, bena faszok vagyunk, nem nagyon tudunk mit tenni ellene. most varjuk, hogy megmentsenek minket. remeljuk, vagyunk eleg ertekesek nekik es/vagy kinezuik belolunk, hogy meg tudjuk fizetni a felszabaditas dijat. ha nem, akkor ennyi. akkro maradni fognak. sot, orban gaspar a szovettsegi kapitanyi szekbol lesz kirallya koronazva 20 ev mulva.

szoval igy hagyjuk??
azaz hagyjatok..:-)

ha segitseg kellene valami megoldashoz, szoljatok. addig pakolok tovabb...
Egyébként a V'bőrön ez már korábban is volt téma.

vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz

Csak akkor nem volt hozzá ilyen "finom" vidijó. :(
@fehso2: ez rosszabb tereles, mint amit a kormanypartok szarnak ki a szjaukon...

pedig az sem semmi atlatszo duma, de ocsem amit te idehanytal, mindenfele tenyek nelkul...

na azt mar nem veszi be egy otodikes sem.
@Marcellusca: itt is volt már, de lásd mint fennt, fölös bitek koptatása, a narancsvidék is megaszonta
@fehso2:
" Óriási mennyiségekről beszélünk, ha megfelelő anyagból kell mondjuk töltést építeni. Főleg, ha az anyagnyerőhely messze van."

Ja ha minden követ az Orbán papa bányájából kell hozni... :-)

Tudod anno amikor a fiúkák az M3 -at építették akkor sem a legközelebbi bányából vitték az anyagot, pedig bánya az éppenséggel akadt az út mentén is kemény 500 méterre a pálya nyomvonalától :-)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Akkor mièrt vèded a Fideszt, ha szerinted is intèzmènyesítettèk a korrupciòt, totàlisan inkompetensek ès ràadàsul felszàmoltàk a demokràciàt?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Miért is?
Örülök, hogy Te is értesz ilyesmihez, és meg is tudod indokolni!
Mert ekkora pofával nyilván tudod is, hogy miről beszélünk, ugye!

Várom szakmailag megalapozott válaszod!
@Dr. Di622: Nem kőből épül az alépítmény pubi! Töröld meg a szádat!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: a vastagbor konkretan elmehet a buspicsaba. kapkod a fejehez, mint a velemenyvezer, hogy uramistenmitettunk..

nem nagyon vagyok mar kivancsi az ilyen renegat fidesznyik blogokra. egy ideig erdekes volt, hogy hogyan csapnak at eloszor csodalkozasba, aztan hitetlenkedesbe, aztan hogyan probalnak elhatarolodni attol, akinek eddig a szarat is csokismuffinnak neztek..
A logikus szállítás.

Mindenki nézze meg ezt a műholdképet.

maps.google.com/maps?q=hej%C5%91papi&hl=en&ie=UTF8&ll=47.893424,20.89252&spn=0.002435,0.006539&sll=37.0625,-95.677068&sspn=49.223579,107.138672&hnear=Hej%C5%91papi,+Hungary&t=h&z=18

Mit látunk?
Egy kavicsbányát.
Nos ez a kavicsbánya arról híres hogy az épülő M3 pályához ebből a bányából egy vödör kavicsot nem vittek, vajon miért?
\o/ éljen a párt, csak a fidesz /kopirájt Boli :D/

Románia: a Fidesz-fiókpártok csődöt mondtak

Az RMDSZ-t meggyengítette, a Fidesz-szateliteket gyakorlatilag megsemmisítette az erdélyi magyar belháború. A romániai helyhatósági választás a baloldali-liberális szövetség áttörését hozta, a magyar pártok a vártnál lényegesen rosszabbul szerepeltek.
"kormányváltás óta nem zártak be vasútvonalakat, és ilyen intézkedést továbbra sem terveznek" (NFM)

:)))) jaaa, csak egy vonatpárra csökkentették... na ez még szarabb... BARMOK... a kölcség ugyanaz, a szolgáltatás nulla

BŰNCSELEKMÉNY... közpénz hűtlen kezelése !!!!

majd a tűzoltóság sem szűnik meg.... csak nem 15 perc alatt ér ki, hanem 15 napon belül...
de a tüzet minden esetben ÍRÁSBAN előre kell bejelenteni !
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem is azért mondtam, de a pártdirektíva megszületett, ugyan ezt mondja az ottani droidság, mint az itteni ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: legalább megtanulják pártembereink hogy ne rakják az orruk a levesbe..
@fehso2:
Ja ha nem kőből van az alépítmény akkor miből?
Betonból?
A beton az miből van?
Csak nem kő meg cement?
@Dr. Di622: zuhanyhíradói hírek szerint, egy szállítással és földmunkával foglalkozó cég, /alvállalkozó a kösz_gépnél/ szinte ukászban megkapta a kőszállítási ügymenetet, természetesen minden ellenkezés/kifogás/ésszerűség unortodox deklarálása után
@fehso2: latom, te is ulni akarsz amikor a gazdaidat lefogjuk majd..

legyen:-)

tudod mi a ciki, fideszmajom? most nem lesz mivel elbuktatni a kovetkezo kellert, mert ezekben a buncseleekmenyekben nincs erdekelt fel rajtatok kivul, de mindenki ellenerdeklet lesz kormanyvaltaskor....

most nem lesz puccslacibacsi, aki leallitattja a vizsgalatokat erintettseg okan...
@Dr. Di622:

Azèrt ez durva. Mi volt az oka?
@Dr. Di622: De, az kő, de én nem arról beszéltem. Ha, csak annyi kellene egy vasúti pálya alá, akkor boldogok lennénk!
Ebből látszik, hogy nem értesz hozzá.
De ez nem is baj. A baj az, hogy a posztírónak sincs gőze az egészről, és az olyan megmondóembereknek, akik itt osztják a vélt igazukat. Többszáz hozzászólás születik órák alatt olyasmiről, amiről fogalmuk sincs az ide írogatóknak. Ahelyett, hogy mondjuk írna a posztíró egy levelet a tervezőnek, a kivitelezőnek a beruházónak, vagy megkeresne egy fórumon egy mérnököt, aki ilyesmivel foglalkozik. Egyáltalán fel kéne tenni egy egyszerű kérdést egy hozzáértőnek, hogy : Miért ?
De úgy látszik, hogy itt is maga a harc a lényeg, és valójában az igazság nem izgat senkit.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát, ez az!
Csak egy szám van ott, ami nem tudjuk, mit takar, de biztos, hogy nem mindent!
@Lacdelo: hivatalosan az indok: a nem megfelelő teherbírású kő, amúgy meg a pénz visszaforgatás saját és párt zsebbe
@fehso2: A miért megvan. Simicska elvtársnak kell még pár milliárd (köz)zsebpénz.
@fehso2: amint látszik te sem, de közbevetem, volt itt egy tervező építő szakember is, nagy cáfolatok tőle sem voltak a fenntebb írtakhoz
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ostoba vagy, és ovis szinten vitatkozol!
Fideszezel, meg majmozol, úgy tűnik ettől elégülsz ki.
Melléfogtál, mert engem nem érdekel a Fidesz. Ugyanezt írtam az előző kormányok alatt is a témában, mivel én ilyen létesítmények tervezéséből élek. Mindegy.
Nem vagyunk mi egy szinten, további jó maszturbálást!
@fehso2: 244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna
a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,
b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,
c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,
vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a bűnpártolást haszonszerzés végett követi el.
(3) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűnpártolást
a) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával, az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel, lázadással, rombolással, hazaárulással, hűtlenséggel, az ellenség támogatásával, kémkedéssel, emberöléssel [166. § (1)-(2) bek.], emberrablással, terrorcselekménnyel, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítésével vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető katonai bűncselekménnyel kapcsolatban követik el,
b) hivatalos személy eljárása során követi el.
(4) A (2) bekezdést és a (3) bekezdés b) pontját kivéve nem büntethető, aki az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott bűnpártolást hozzátartozója érdekében követi el.
(5) E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.

te nem vitatkozni jottel ide, fideszkutya. teged kuldtek elmosni a szart. uzenem a gazdaidmnak, hogy ennyi, elkurtak, nem kicsit, nagyon. atszakadt a gat omlik a szar, megallithatatlan, ulni fognak.

kemenykedni kar, ha el akarnak jutni a birosagig.

es valoban nem vagyunk egy szinten, kurafi, mert en vagyok a kenyerado kisgazdad. abbol kapod a fizetesed ezert a szarert, amire felkertek, amit en befizetek adoba.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Ha a Fidesz választàsi rendszere marad fenn akkor nem is lesz új felhozatal.
Magyarorszàg egyetlen esèlye, ha a jelenlegi demokratikus pàrtok összefognak ès a vàlasztàsok utàn eltörölnek minden antidemokratikus törvènyt. Az alaptörvènyt ki kell dobni a kukàba és a választàsi törvènyt meg kell vàltoztatni. A kopogtatócèdula gyûjtèst meg kell szüntetni. Egyedül a Fidesz nem akar àtlàthatò pàrtfinanszírozàst. :(

A közmèdia pàrtbefolyàstól való megtisztítàsròl màr nem is beszèlve. Amit a Fidesz mûvelt az m1-gyel az màr kriminàlis. Obersovszky fèlèktôl hemzseg.
@fehso2:
és te mint tervező -géniuszka- mit mondasz a büfögésen kívűl?

nem kell ahhoz semmiféle szakértelem, egyik vasút x-ből megépűl a másik vasút 10x-ből épűl, amíg nem vízalatti pálya az egyik és csak úgy szárazon a másik egyformának kéne lennie...de magyarázzál

majd úgy, hogy egy olyan mint én -a kívűlálló- megértsem, mint vállalkozó aki 10000 milliárd forintig üzleti szakember vagyok brühühühühühühü
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
milyen választ kérsz, kéket ző'det, sárgát, narancsosat?

csak nem képzeled, hogy a hülyeségeddel foglalkozom
@Lacdelo: Mivel nem nagyon van demokratikus párt jelenleg parlamentben ezért nehezen fognak összefogni.

A többivel egyetértek.

@rodeo36: Csak az alaptalan vádaskodással. :P

Nyehehehehehehehe
@Dr. Di622:

"Ily módon lehetősége nyílt bekapcsolódni az olyan nemzetgazdaságilag fontos objektumok építésében, mint az M30, M3 autópályák építése.

A SZÁV-I. Kft. tovább bővítette tevékenységét.

2003 évtől bányászati tevékenységet is folytat, melyhez új telephelyet létesített a szomszédos megyében a Hejőpapi V. sz. Bányatelken. A kavics kitermeléshez szükséges MÜT engedélyt 2004. évben megkapta.

Ezzel a SZÁV-I. Kft. univerzális szolgáltatást tud nyújtani az útépítésben."

Tehát hazudsz.
@fehso2: nyomós érvek, korrekt stílusban, hát mint mondjak, inkább semmit...
@fehso2: 2003tol..
a fideszbukta utan.

te mokcsos, hazug allat:-DDD

ne nezz mar olyan hulyenek minket, mint az egysegsugaru bekemenetes csocselek-fideszest, majom. mi nem a csurhetek vagyunk, aki nem olvassa el amit leirsz es nem ismeri a naptart.

ennel okosabban kellene hazudnod..:-)
ertem en,hogy o'ccsoe' csak ilyen hulladek kommunikatorokra telik a fidesznek az ellenzeki blogokon torteno berkommentezesre, de szolj a gazdadnak, hogy itt elbuktal..:-)

ez neked nagy falat. ot van gabriel, o is a beepitett emberetek, tanulj tole.
bar nem bizunk benne es hulyesegekkel etetjuk, megturjuk. marmint a tobbiek megtuirk.
igy a helyes:-)
@fehso2: hat nezd, ha neked is kinyirtak volna az unokaocsedet az elozo fideszsciklus alatt es utana neked is a teve utcabol telefonaltak volna ra a nyugdijas szuleidre, rajtuk keresztul fenyegetve meg teged, te is elvakult lennel, anyabaszo fideszsmajom. ha teged nevezne valaki halalos ellensegenek, akinek hgadsereg, rendorseg van a kezeben, akkor te is elvakult lennel, anyabaszo fideszmajom. ha olyan hulye lennek, mint te, es el tudnam adni 3 forintert a becsuletemet, mint te, lehet, nem lennek ennyire elvakult. de nem tudom. nem megy.
@rodeo36: Az autópályáknál is kiderült anno, hogy a sokat citált Horvátországi ár magát a pályát tartalmazta, de rengeteg egyéb infrastrukturális beruházás nem szerepelt az ő árukban, amiket egyébként meg kell valósítani ahhoz, hogy működjön az autópálya.
A költségek egy részét elviszi a tervezés, a kisajátítások, a közműkiváltások és közműépítések, a vízelvezető rendszerek építése, hidak tervezése és építése, továbbá egyéb kiszolgáló létesítmények, mint pihenők, mérnökségi telepek....

Akkor, amikor ez napirenden volt, utánamentünk a dolgoknak. Maga a puszta út ára nagyjából megegyezett az akkori horvát építési árnak. Különbségek persze vannak, főleg a talajviszonyok miatt, amelyek - meglepő ugyan, de - nálunk sokszor kedvezőtlenebbek, mint náluk. A löszös vagy belvizes, humuszos és egyéb talajok mind alkalmatlanok építésre, nekik meg ott van már a kő, lehet, hogy alap se kell az út alá. Ezeket sokan nem tudják vagy nem képesek felfogni.
Egyébként sose állítottam, hogy nem lopnak, de nem annyit, mint ahogy az emberek hiszik, és azt se gondolnám, hogy odaát senki sem lop.
@fehso2:

"Kár, hogy nem kérdezett meg esetleg egy mérnököt!"

Kár, hogy az értő olvasás óráról hiányoztál. Ott van a posztban, hogy járt már itt mérnök ebben az ügyben, próbált válaszolgatni is, de a kérdésekre és árkülönbségre választ adni ő sem tudott. De a Közgépről írt véleménye tanulságos, olvasgasd:

varanus.blog.hu/2012/05/17/oligarcha_kormany_utalja_ha_vizsgaljak/fullcommentlist/1#c16713922
@fehso2: Ezért kerül 10X többe? Ugye most csak viccelsz?

"Egyébként sose állítottam, hogy nem lopnak, de nem annyit, mint ahogy az emberek hiszik, és azt se gondolnám, hogy odaát senki sem lop. "

Tehát lopás nélkül az ottan még olcsóbb lenne.
@fehso2: jaja

mar nincs sok hatra

nagyon remelem, hogy amikor megunjuk es elindulunk, akkor te is ott fogod a testeddel vedeni a kormanyod. nagyon szeretnek veled ott es akkor talalkozni....
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Semmi közöm a családi problémáidhoz!
A stílusod meg egyre alpáribb. Ráadásul tények és okok nélkül próbálsz gyalázni, mert más a véleményem, mint a blogírónak és neked.
De azért csak van már jogom hozzászólni ugye?

Te meg nézd már meg magad, miket írsz le! Ez a vitakultúrád?
Mindegy hagyjuk! Keressél magadnak mást, akivel kölcsönösen anyabaszózhatsz, meg majmozhatsz! Anyád is büszke lenne rád!!!

Mérnök vagyok és teszem a dolgom, leszarom a politikát. Ezeket is, azokat is.
@fehso2: fopgd mar fel, hogy ti deklaraltan a halalos ellensegeim vagytok. annak az embernek a huberesei, aki engem inkabb holtan latna, mint sebesulten,. veletek nincs vita. eltakarodtok onkent, vagy usztok mohacsig.

bunozokkel nem vitatkoziunk, kiscsillag, bunozket elkapjuk, birosag ele citaljuk esleultetjuk. ha ellenall, eroszakot alkalmazunk.

nem vitazunk. vita azoknak valo, akik jogkoveto allampolgarok. akiknek lehet igazuk, a velemenyeuk, vilagnezetuk, ertekrendjuk a civilizalt jogallamban acceptalhato.

de ti kibaszott bunozok vagytok. ratok nem ervenyes mas szabaly, mint barmelyik masik bunozore. elbasztad kiscsikokorodban, ocsisajt. rossz oldalra altal, nem gondolkodtal, kiirtad magad az emberi fajbol es fidesznyikke valtal, valahol a veszett rozsomak es pestises reservoir patkany kozotti mutacio vagytok.

ezt erdemlitek.
@fehso2:
te vagy stefike? vagy zűrhajós? enrico72?

vagy csak egy újabb seggfej aki ugat de amikor érveket és számokat kérnek büfizés helyett akkor megsértődik a cizelláltság hiányán az droid meg fidesztroll attitűd, már ismert

brühühühühü
@Fabius: Pontosan. Ő is leírja a talajproblémákat. Ez szinte mindig jelen van Magyarországon, és nagyon sokba kerül.
A Közgépről írt véleménye más tészta. Nekem is ez kb. a véleményem. Pénzszivattyú.
De maga a vasúti pálya más. Az egy technikai kérdés. És ez kormánytól független.
Lopni lopnak, de ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ugyanannyiból építik a két országban a pályát, de nálunk még az építés költségének a kilencszeresét ellopják pluszban?

Komolyan senkiben nem merült még fel, hogy mi lehet a valós oka ekkora különbségnek? Mindenki elhiszi, hogy mindkét esetben ezek a számok ugyanazokat a költségeket tartalmazzák???

Mert, ha igen, az nagyon szomorú, mert akkor ti mind nagyon megvezethetőek vagytok!
@fehso2:
vasút pályáról rebegj valamit, arról van szó nagyban és nem autópályáról, ha még nem ébredtél volna fel

a magyar egy kb 100 éve használt vonal felújítása a másik brand new

quotation?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Összekeversz valaki mással!
De elnézem, mert nyilvánvalóan bomlott már az elméd. Szegény pára!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
lidi vagy akárki hülye vagy és nem vagy vitaképes...hanyagolj
@fehso2:
A hegyes és köves osztrák terep, fűtéssel és alagutakkal olcsóbb? Hihetőnek is hangzik... :))
"A vonal egyébként a új betonaljat, vízelvezetést, a hegyvidéki szakaszokon fűtést, új felsővezeték rendszert kap. Szerződés szerint, forintra átszámolva sacc/kb 237 millióért kilométerenként." Hát biztosan így lehet...
@rodeo36: A vasút és az autópálya nagyon hasonlóan készül a tervezéstől a kivitelezésig egyébként.

A számokkal van a baj. Biztos, hogy nem ugyanazt tartalmazzák. Egyébként a felújítás - mértéktől és körülményektől függően - lehet, hogy drágább, mint egy új építése. (Még egy családi ház szintjén is)
Hegye Shalom!

Kérem tisztelettel felvételemet a Zelitklubb-ba!
Megérdemlem, rászolgáltam!
Az én nagyapám is Auschwitzban halt meg! Bezony ám!
Kiesett az őrtoronyból !!
@Lacdelo:
Á csak az hogy ez a kavicsbány a Holcim Rt tulajdona és Orbi papáé.
Pedig a főnök a kavicsbányában felajánlotta az 1FT / M3 árat is de így se kellett a kavics...
@Bandikq1983: Nem mintha választ érdemelne a kötözködésed, de csak a tények kedvéért... a horvátoknál ezért a pénzért -a meglévő egyvágányú 160km/h-s felújítása mellett- MÁSODIK pálya is épül, vadonás, hightech biztberrel, összes állomásfelújítással, aluljárókkal, csimbilimbivel... vagyis kétvágányú és csontra felújított lesz a vonal. (www.hznet.hr/knjiga-i1b-izgradnja-pothodnika-i-nadstresnica).
Csak Szajol és Püspökladány állomásokon van 8/10 vágány, azoknak is egy része kihasználatlan iparvágány, a többieken csak +1/2 kitérő, és amint már valaki fentebb megjegyezte a kitérőkre remélhetőleg nem fognak 160-al bedöngetni a vonatok... A horvátoknál legalább annyi állomás van és legalább annyi vágány, aminthogy van mocsaras altalaj a felújítás magyarországi végénél és sziklás a többin... szóval ez egyáltalán nem indokolja a költségek ilyen mértékű különbségét. De csak védd a védhetetlent- szigorúan szakmai szempontból.
@fehso2:
te "mérnök" még egy fél számot sem írtál, csak büfögsz

hasonlíts össze két esetet, hogy a sok hülye megértse, vagy hallgass

a gazdáid új uralkodásának kezdete óta az államkassza 22000 milliárd forint hiányt mutat

ugyanennyit akarnak lehívni az IMF-től,
vagy megvárni Simor távozását és kiemelni a 35000 milliárd forint értékű valutatartalékot az MNB trezorjából

ez a km-enkénti +1.8 milloiárd pazarlás ezen felüli, már új hajcihő

varrjál rá gombot

és számolj, ide egy szép táblázatban

vagy menj a ....vissza az agitprop osztályra, elkúrtátok ezt is
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ne zavarjon, hogy senkinek nem vagyok a beépített embere. Amúgy meg téged is megtűrnek itt. :)
@fehso2: nem vagyok szakember, de ilyen sablonokat puffogtatni én is tudok, ez csöppet kevés, hozzáteszem, bontottam házat, és építettem újjat, igaz ez a sajátom volt ;)
@fehso2:

Ott van a hivatkozott cikkben a technikai leírás és a műszaki paraméter ami alapján a horvát pálya épül. Ezt a Swietelsky anyacége tette közzé az árral együtt a horvát lapokban, nem én találtam ki.

Azt ugye nem gondolod, hogy a Swietelsky nyilvánosan lefelé hazudja a költségeket. Innentől pedig adja magát a kérdés: miért kerül nálunk ennyivel többe? Mert a talaj erre csak egy bizonyos mértékig magyarázat. A MÁV videó után pedig a "komolyan senkiben nem merülhet fel" kezdetű találgatás értelmetlen, mert a minisztérium alkalmazottja mondja: de, bizony merüljön csak fel a kérdés.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Az általad idézett részben, amik vannak, nehogy azt hidd, hogy az a drága a vasútban! Pl. a fűtés nem olyan nagy kunszt, mint, ahogy hiszitek! Az alagút biztosan nincs benne ebben az árban, ez tuti.
A köves, sziklás terepről mi meg csak álmodunk. Bárcsak ilyen adottságaink lennének itthon is! Mi sokszor kb lekvár keménységű talajra tervezünk. Nem egy hely van, ahol tulajdonképpen egy híd (!) épül a fold alatt. Így tudjuk elérni a teherbíró talajt. Nem látod, amikor rajta utazol, de azért el lehet képzelni, ugye?
@fehso2:

igen ismerem építettem már -templom kivételével - mindenfélét

számokat vagy hallgass

egyébként mellébeszélsz
@rodeo36: Nem lehet összehasonlítani, mert kevés az információ.
@Gábriel angyal:
cuki...ha a kormány nem lesz benn, akkor mi a halál faszának a föld alatti garázs a 160 fő közeli csökkentett parlamenthez?
a föld alatt mit lehet látogatni? csabakirályfi fingját és a griffmadarat ???
Láthatatlan sikerünk újabb gyöngyszeme:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/nem_szeretik_a_nemetek_magyarorszagot/
vajon mit jelent számunkra ez a cikk, mikor a legnagyobb befektető már nem tart minket vonzónak... sőt válni szeretne.
@rodeo36: Te is Sipi nickje vagy? Akkor bocs!
@fehso2:
akkor minek hasonlítod össze?

azaz minek hazudozol itt mendenfélét "mérnök" létedre nevetséges is lettél nem csal troll
@fehso2:
én vagyok én, ha nem tudnád

a többit beszéld meg sipi-vel, látom szeret téged
@fehso2:
Na kedves barátocskám.
Az a telephely a Holcim Rt kavicsbányája ne is törődj vele.
Amikor a kavicsbánya hídmérlegéhez csináltunk programot akkor jártam ott.
Beszélgettem az ottani főnökkel.
Mondom neki :
- Hú itt épül az M3 a kaputok előtt mekkora üzlet...
- Légyszíves ne bosszantsál jó?
- Miért?
- Akár hiszed akár nem a mi bányánkból egy vödör kavics nincs ebben az autópályában, pedig felajánlottuk az 1FT/M3 árat is.

Amiről te írogatsz kishaver azt alighanem láttam is :-)
Amikor letértünk a sztrádáról először egy lepukkant telephelynek kinéző dologhoz mentünk be. Volt egy bodega és markolóval szedték ki a kavicsot ala nature és pakolták fel teherautóra.
Nemsokára kiderült hogy elvétettük a házszámot.
Akkor robogtunk be a Holcim telephelyére ahol minő változás fogatott:
Kavics kotró gép, kavicsmosó, kavics osztályozó, hídmérleg (emiatt mentünk). stb.
Szóval úgy nézett ki mint egy normális kavicsbánya.
@rodeo36: Ha valóban építettél már mindenfélét, akkor elég szégyen, hogy ilyen amatőr módon állsz hozzá!
index.hu/kulfold/2012/06/11/pubban_felejtette_kislanyat_a_brit_miniszterelnok/

Anyám de durva. Nem volt valami hasonló orbánnal 2002 környékéről?! Akkor azt hiszem annyira vitték az őrezred tagjai, hogy egy gyerek lemaradt.:D
@rodeo36: Annyit azért lehet tudni, hogy milliárdos nagyságrend alatt nem lehet vasúti pályát építeni. Ha ezt a posztíró beveszi, és te is beveszed, akkor rugózzatok csak rajta, de nagyon mellélőttök mindannyian.
Szerintem te se áraztál még be egy építkezést se, mert gőzöd sincs a nagyságrendekről.
@Dr. Di622: Tehát, akkor a szomszédtól vették az anyagot, ugye? Kösz!
@Fabius: Amit paraméterként leírnak az csak egy töredék információ az egész beruházásról. És pont nem a drágábbik fele! Már leírtam, hogy mi mindent tartalmaz egy ilyen komplex beruházás. Ennyi infó édeskevés, mert nem ez a lényeg! Ennyiből nem lehet tudni, hogy pontosan mi épült. Így pedig nagyon ferdülnek a tények. Egy biztos, hogy komplett pályát nem lehet ennyiből építeni!!!
Ment el nyugodtan a Swietelskyhez Dunakeszire, hogy magyarázzák el!
@fehso2: Nagyon örülök, hogy végre felbukkant itt egy szakember, szóval akkor kérdezném, hogy milyen típusú georács, mely szelvényekben, hány rétegben szerepel Szajol-Ppladány között, mely szelvényekben milyen mélységű talajcsere vált szükségessé, valamint honnan fogják beszerezni a zúzottkövet? Köszönöm.
@allegretto23: Csak bővítem a kérdések körét, Velencei-tó több állomásán közúti alagútak képzése, és a pusztában virító hatalmas megállók milyen céllal is történtek, nekem mint laikusnak, nem tünnek életszerűnek.
@fehso2:
Figyu. 2 milliárd, kilométerenként akkor is túl sok, ha mindenhova kerítést és vadátjárót csinál. Meg lehet magyarázni, de kilóg a lóláb. Ha a másiknál fűtött pályatestet kihoz tizedannyiból, akkor itt sem kerülhetne többe. A technológia ugyanaz. Persze, ha 220-as vonalat csinálna, már más lenne a helyzet, de itt nem az lesz.
@fehso2:
Igen ellopják. Ha te még mindig, azt hiszed, hogy nem lopják el, akkor nagyon megvezethető vagy.
@fehso2: nem, csak gyakran osztjuk a velemenyeinket.

ezert is be lehettek szarva, fidesznyik. egyre tobben vagyunk es ti egyre kevesebben es minnel kevesebben maradtok a vegen, annal kevesebb szemely fogja osztani az ugyanakkora felelosseget...
Fabius! Ez a mezitlábas Jávor gyerek a postodat használja az épp most előadott interpellációjához. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Semmi gond majd leforgatják vele a Reszkessetek betörők négyet. :)
@Gábriel angyal: Erre nem is gondoltam. A terep is tök jó, mennyi olaj amin a gonosz elcsúszkál, meg kés, meg zsúrkocsi!:)
@Penivaldes: Na ja, és hogy az IRA fegyverszünetet tart, az al kaida meg asszem afrikában nyomul:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Valami jó kis jégpálya is kéne ahol az egyik enyveskezű összeszedheti a gyerekek sapkáit és sálait. :)

Annak idején amikor New York-ban jártam benéztem a Pláza Hotelbe is. :)
@Gábriel angyal: kopirájtot de azonnal :D

@Fabius: lebuktál, te leszel a kommunikációs trénere Jávornak, hát nem lesz könnyű dolgod, mint ahogy beszéltünk is róla :D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": de azért, hogy lehet elhagyni egy gyereket azt nem igazán értem..:DDD
@allegretto23: Semmi gond. Akkor hozd el a fúrásszelvényeket az adott szakaszon 300m-enként , továbbá a geotechnikai szakvéleményt, és én megmondom, hogy hova, milyen georácsot kell tenni. Ha, már vizsgáztatni akarsz, remélem felkészültél, mert adatszolgáltatás nélkül ezt senki sem tudja megmondani. Ha mégis, akkor csaló az illető. Add meg, hogyan tudunk találkozni, vagy kapcsolatba lépni. Ne csinálj segget a szádból!
@Mad Mind: Nem hozza ki tizedannyiból, biztos lehetsz benne. A többit leírtam már olvass vissza!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igen, én is félek tőle, hogy egyre többen megbolondulnak sajnos!
@fehso2:
Ja a szomszédból vették ki a földből.
Ha volt valaha közöd az építéshez, akkor tudhatnád azt is hogy miért nem jó ötlet a földből kinyert kavicsot beépíteni a betonba, a kavicsbányákban nem véletlenül van kavicsmosó és efféle úri huncutság.
Szóval kishaver a következő a gond.
Ezeknek a jóembereknek csak egy francos markolójuk volt és semmi más. Ezzel a maroklóval szedték ki a kavicsot és rakták a teherautóra.

Na most itt két dolog lehet.

1. A frissiben kibányászott kavicsot beépítették a betonba (EPIC FAIL)

2. A frissen kibányászott kavicsot elvitték valahová ahol átfuttaták egy kavicsmosó és osztályozó gépen, majd visszavitték az építkezés helyszínére. Ööööö biztos megérte,
@fehso2: mert aki nem bunozo az bolond, igaz?:-)

emb.. ize..
fideszes! ne akarj hulyenek nezni!

te is tudod es en is tudom, hogy ez konkretan korrupcio. konkretan mindenki tudja, hogy simicska all a kozgep mogott. konkretan mindenki tudja, hogy kollegiumi szobatarsak voltak. orban sem tagadja es a miniszteriumok sem tagadjak, hogy konkretan lopnak.
te meg akarod magyarazni, kidumalni. nem tduom, van-e benne erintettseged.

de majd kivizsgaljuk..:-)
@Dr. Di622: :D vagy ami jobb, papíron átmosták máshol, ki is számlázták, de asztak ténylegesen csinálni bárakármit, sokszoros haszon /magyar építőipar valóság, pedig csak a saját építtetéses tapasztalat, meg a családi információk/
@Dr. Di622: Olvasd vissza magad. Állítottál valamit, én meg megcáfoltam. Ennyi. Most mindenfélét írsz, mert próbálsz terelni.
@Dr. Di622: Egyébként milyen betonba kellett azt beépíteni? Az M3 nem abból van, az alapja se, a földmunka se. Találós kérdés, hogy akkor hova kerül a kavics az autópályában??? Nagy az arcod, biztos tudod ezt is! Írd le kérlek, különben azt hisszük fingod sincs az egészről!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Minden igaz, amit írsz, de engem ez nem érdekel. Én csak azt mondom, hogy 10-szeres ár akkor sem lehet a különbség, ha szarrá lopják magukat!
Miért nem lehet ezt megérteni?
Mit akarsz hallani? Hogy Orbán, Fidesz, Simicska, akárki hazug, geci, csaló fasz? Legyen. De így se lehet tizedáron építeni.
@fehso2:
Húha nem használnak betont az az autópályához?
Akkor a műtárgyak azok miből épülnek cukorból?
Amúgy meg nem cáfoltál meg.
@A fedlap nélküli Pálma strandsarü: De a fejsérülésének a következményeit te örökölted. Nagyon súlyos nálad, sajnállak.
@fehso2:
Bocsi én azt állítottam hogy a Google Mapson látható kavicsbányából nem vittek kavicsot az épülő M3 -as pályához.
Erre meg belinkelted hogy az XY cég meg szállíthatott.
Namármost amit én mutattam az a Holcim Rt kavicsbányája és nem az XY cégé.
Másrészt amit az XY cég üzemeltetett az max kavics kinyerő hely de nem bánya. A többi passzol.
@Dr. Di622: Hát a legfőbb műtárgyak, a hidak, nagy részben előregyártott elemekből, nem a helyszínen. (CUMI)
Csőátereszek előre gyártottak, sokszor nem is betonból, hanem acélból (CUMI)
Burkolt árok beton burkolata előregyártott burkolólapokból (CUMI)
Nem sok minden maradt, de ha mégis kell valamihez beton, akkor azt transzportbetonnal oldják meg, amit telepen kevernek, majd kiszállítanak mixerrel (CUMI)

Van még kérdés?
@fehso2: Szedd ki a kiírásból. A horvátoké is fent van tételesen a neten, biztosan a Közgépes Szajol-Ppladány is... Gondolom az alapján mondtad, hogy nem lehet a kettő költségét összehasonlítani, mert alaposan tanulmányoztad -mindkettőt...ugye? Nekem nincsenek meg a pontos adatok, nem is hiszem, hogy itt E2-kről, meg talajtömörségről kellene szakmai vitát folytatni, de egy talajcsere mélységet(sk-1,2/ -1,5?) vagy valamit csak tudsz felhozni arra a többszörös bekerülésre - ha már ilyen biztosan állítod, hogy ez drágítja meg annyira..
pofa az van, hogy nem szakad rájuk az ég:
/nem az a lényeg, hogy mit mondanak a felvételen, hanem hogy felvették, az agyam eldobom.../

"Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint aki felvette a szakszervezeti egyeztetéseket, az nem úriember."

hvg.hu/itthon/20120611_fonagy_vasut_video
@simple observer 1.0: Én szerettem: Mogács gyakorlatilag előadott egy abszurd számot, nagyon maró karikatúrát. Szerintem a nő zavarban volt,hogyan is kezelje ezt az egészet, de nem éreztem előre megbeszéltnek, pláne a rágós jelentet, pedig érzékeny vagyok a hamis dolgokra.
@Dr. Di622: És, akkor mi a fasz van, ha nem az egyik cégtől vették, hanem a másik cégtől, amelynek szintén ott van a telepe a pálya mellett?????

Te azt állítottad, hogy az Orbánbányákból lehet csak az autópályához anyagot vinni, amivel csúnyán beégtél.
Írsz egy cégről, mert ők panaszolták neked, hogy nem jött be a kavics üzlet, miközben ott a pálya mellett 5, azaz ÖT kavicsbánya van hülyegyerek!!!
Össze-vissza írsz azóta faszságokat, amikkel szintén beégtél. Azt se tudod, mire kell az anyag egy útnál, csak mantrázod a hülyeséget!

Ezeket te írtad: "Ja ha minden követ az Orbán papa bányájából kell hozni... :-)"

Egyébként szintén égés, hogy Orbánéknak dolomitbányájuk van, nem kavics tudtommal!
@fehso2:
Na szóval azt mondod hogy tulajdonképpen nem is kell kavics az egész dologhoz. És amit kikapirgáltak a földből a jóemberek azzal max az útszéli sávot szórták fel ls oda bármilyen kavics jó?
@allegretto23: hagyd, (CUMI) ennyit tud, meg terelni, kábítani, és lebegtetni, hű követője a vezénylói droidságnak, lásd fónagy
@allegretto23: Linkeld má ide légyszi, de magyarul vagy angolul vagy németül, mert nekem nem megy a horvát! Biztos van forrásod ugye, vagy te eredetiben olvastad?
Egyébként te nemtél bele a georácsba, meg ilyenek, úgyhogy...
Talán a posztolót kérdezd meg, vagy azokat, akik elhiszik a 10-szeres árat, hogy mi alapján teszik!
@fehso2: "Talán a posztolót kérdezd meg, vagy azokat, akik elhiszik a 10-szeres árat, hogy mi alapján teszik! "

tehat ha csak 5-7szeres az ar, akkor rendben van, igaz?
@Dr. Di622: De kell hozzá, csak nem úgy és nem oda, ahogy te gondolod. Tulajdonképpen irreleváns, mihez kell. Nem erről szólt az egész.

Útszéli sávot kaviccsal?????? Isten ments!! Még a végén meghal valaki!
@Dr. Di622: Akkori helyzetjelentés magyarnarancs.hu/publicisztika/az_oreg_banyajanak_a_titka-54194

Most annyival másabb lehet?

Remélem, boldog Kőműves nickúr, most aztán abszolút szakmai vita kezdődött,nem mindenféle kis marháskodás, mint tegnap. Kérdés, a feh stb. nevű beíró független-e az Orvbán-csapattól és tényleg a szakma renoméját védi-e azzal, amit ír. Ezt mi, a többség nem tudhatjuk.

De abszolút nem hozzáértőként érdekelne, hogy azon a mindig meglévő löszös, ilyen-olyan szörnyű talajon, amikor elkezdtek anno vasutat építeni őseink, akkor a többi országéhoz képest is a mai különbségekkel szorzottan került-e be az ára? Itt mindig csak sokkal drágábban lehetett vasúti hálózatot kiépíteni, mint máshol? Tudható-e, hogy az a chilei tegnap belinkelt hatalmas vállalkozás mennyibe kerül és ehhez képest mennyi a miénk?
Ez megvan?

"Frissítés: A videón hallható Dóka Gábort ma felhívta az Index, hogy az elmondottakról kérdezze, de ő "a nyilatkozattól elzárkózott, mondván, a szakmai érveknek a politikaiakkal szemben nincs súlya. Azt viszont elmondta, hogy a munkáltatója – arra hivatkozva, hogy megrendült benne a bizalma – a mai napon megszüntette a munkaviszonyát. Csak annyit jegyzett meg, hogy köszöni ezt a VDSZSZ-nek, amiért inkorrekt módon közzétette ezt a videót, és azoknak is, akik hírt adtak róla."
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Kubatovnál is ez volt a fő bajuk, nem emlékszel? Nem cáfolták - Lalihuszár terelt, mint három őrült puli - tehát tény volt az a listázás erősen, csak az volt a baj, hogy kiderült.
@Marcellusca: N, ergo, van valami a fejükön, jobb, ha nem süt rá a nap. Dóka Gábor meg nem hős.
A Margit híd is közgépes és nagyon drága lett. hvg.hu/gazdasag/20110913_margithid_finanszirozas

[..]"A győztes konzorciumot a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. alkotja. A másik pályázatot a Vegyépszer adta be.

A vártnál jóval drágább ajánlatok miatt a fővárosnak mintegy 17,1 milliárd forintot kellett igen rövid idő alatt előteremtenie, ami Budapest eleve szűkös költségvetését tekintve nem volt egyszerű feladat. Új közbeszerzés kiírásának nem lett volna értelme, mivel a pályázatra eleve kevesen jelentkeztek, árverseny tehát tulajdonképpen nem volt, továbbá egy esetleges új közbeszerzés elhúzódása az Európai Unió támogatását is veszélyeztette volna, nem beszélve a felújítás elhúzódásáról."

Az egy főre eső koronák száma meg too much azért.
@a szív fészkei: M0 bővítés, lehajtók sehol, út nagyrésze sehol, híd sehol, egy két csomópont félig kész, de felavatva átadva, és örömködő plakátok a környéken, kösz_gépes molinók a gépeken, félkész hidakon. PR az megy, meg a pénzek lenyúlása, de minek is beszélni, mi vagyunk a hülyék, hogy nem birkulunk a csengős szamár után bambán :D
@Penivaldes: De, szánalmas - nyomorult élete lehet, ha csak erre futja neki örömszerzésből.

Ennyit pazarlok rá.
@fehso2: Akkor szerinted nagyon körülbelül mennyinek kellene lennie az árnak? Vagy pontosan annyiért csinálják?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nagyon körülbelül a milliárdos nagyságrend a jó. Még kínában is belekerül 1 milliárdba 1 km, Európában drágább. Lengyeleknél 1,9 milliárdra emlékszem 2011-ből.
Nagysebességű vasút kínában 2-3 milliárd Ft/km.
Ettől még persze lopnak, de nem annyit...
kedves feleim, ehun a lenyúlt pénz, szépen ment belóle a levesbe is, hatalmas siker ez is:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/nyugdijreform_alap/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük! Meg-véd-tük!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: pont mint mást is, naivok szegények nagyon, pont mint a megállapodásban bízó bankok, szakszervezetek, egyszerű emberek:

Baloggal és Matolcsyval egyeztetne a PDSZ

Egyeztetést kezdeményez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a köznevelési törvény tervezett módosításáról, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetésének fedezetéről.

hvg.hu/karrier/20120611_pdsz_balog_matolcsy
:O na most akkor vizsgálunk vagy nem vizsgálunk, jahh hogy bizottságosdi nem kell, mert nem volt semmi, vagy akkor hogy is van ez? :D

Vizsgálatot kér az NFM a MÁV-os felvétel miatt
2012. június 11., hétfő, 16:13
Szerző: hvg.hu

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: videó; felvétel; NFM; MÁV-os;

Kinyomtatom • Elküldöm
Vizsgálatot kezdeményez a többek között a vasúti fejlesztésekkel kapcsolatos korrupciós vádakat is tartalmazó, a hétvégén megjelent videófelvétellel kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál - közölte az NFM, amely jogi lépéseket is tervez. A tárca megerősítette azt is, hogy a felvételen szereplő szakértő munkaviszonyát megszüntették.

hvg.hu/itthon/20120611_nfm_felvetel
@fehso2:

Na kispofa, itt van:

Szajol:

www.mav.hu/mav/fejlesztes.php?mid=14ef3535a93d4b

A Koprivnicát lefordítom, ha horvátul nem vágod:

- kétirányú pályaszakasz komplett felújítás
- betonaljak cseréje, georácsok beépítése, vízelvezetők kiépítése,
- hegyi szakaszokon fűtés,
- sebesség 140 km/h, tengelyterhelés 22,5 tonna,
- komplett új felsővezeték rendszer,
- a műtárgyak felújítása

Gondolom ennyi adat elég, hogy megindokold miért ez az ötszörös vagy tízszeres kilométerenkénti felár.

Annyit segítek, hogy Karcagon most épített új készbetongyárat az a Strabag-Cemex

www.hrportal.hu/c/mobil-betongyar-teremt-munkahelyeket-karcagon-20120416.html

amelyik annyira távol tartotta magát a politikától mindig, hogy az M6 építésénél Szabó Pál közlekedési miniszter volt az igazgatótanács tagja.

Nyilván véletlenül. Nyilván nincs összefüggés most sem. Nyilván megvezethetőek vagyunk.
@Fabius: basszus, ennyi baromságot mint ami ebben az országban nap mint nap van, épeszű ember nem bírhatja, mikor volt olyan, hogy amiről nem beszálünk az nincs is, félelmetes ez az ország, itt is ez, a mávnál is ez, földeknél is ez, stb.

Kulturális életműdíjat kapott Göczey Zsuzsa, a Klubrádió zenei szerkesztője, a köztévé híradásaiban viszont "a Petőfi rádió egykori munkatársaként" hivatkoztak pályafutására. Az esetről a comment:com blog számol be.

hvg.hu/napi_merites/20120611_klubradio_eltorolve
meg ez:

Döntött a kormány, devizakötvény-engedély Lázár hátországának
A kormány 79 millió eurós (23,2 milliárd forintos) kötvénykibocsátást engedélyezett Hódmezővásárhely önkormányzatának, amelynek eddigi vezetője Lázár János volt. A kormány további hat önkormányzatnak engedélyezett – néhány tíz milliós hitelfelvételt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/dontott_a_kormany_devizakotveny-engedely_lazar_hatorszaganak.521924.html
@Fabius: Nehogy azt hidd, hogy ez valami nagyon részletes felsorolás, de ebből már több derül ki. Pl lesznek P+R parkolók is, ami nagyon jó!

Ilyenekből, hogy: - a műtárgyak felújítása
semmi sem derül ki.
Egy ilyen projekt költségelszámolása többszáz tétel.
Egy lakást is fel lehet újítani 1000-100000Ft/m2-ig. Csak festés vagy teljes gépészeti- és nyílászárócsere komplett burkolati cserével.

De, mindegy, a horvát adatban egy csomó minden nincs benne. Nézd meg mennyiért épül 1-1 vonal a nagyvilágban! Én már írtam a lengyelekről, Kínáról....
Ennyiből nem lehet építkezni. Még Kínában is kb 4-5ször ennyi az ár.
@fehso2:

"Ennyiből nem lehet építkezni."

Attól, hogy ezt sokszor elmondod nem lesz igaz. Mert a Swietelsky szerint lehet, hisz a horvátoknál építenek, és ráadásul a költségeket nyilvánosságra hozzák. És ha meg nem haragszol ebben az esetben jobban hiszek az építés kivitelezőjének, mint neked :-))
@Fabius: Akkor oké, csak át ne verjenek!
@Marcellusca: Nem, de más már annak látta és ünnepelte. Pedig szegény csupán egy kiszolgáltatott áldozat, aki remélem, felemeli a fejét és egyszer már csak dafke betart nekik azzal, amit tud erről az egészről. Persze, könnyű nekem pofázni innen a fotelból.
@Fabius: De édes, hogy aggódik, nehogy téged átverjenek! Ha meg köztudottan ilyen átverősek, miért is kell velük szerződni erre?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Azt még mindig nem írta meg senki, hogy Magyarországon lehetett mindig is a legdrágábban vasutat építeni? Kis történelem: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_vas%C3%BAtt%C3%B6rt%C3%A9nete

Ha nem, csak mostanában, a Közgéppel- a lösz annyit romlik száz év alatt?? - akkor kurvanagy lopás van. Szerintem ez elég egyszerű, nem?
@fehso2:
Persze ott hazudnak az árakkal. Ne légy vaskalapos. Elég sok közbeszerzést láttam, és mindben benne volt a lenyúlás. Pont ez lenne kivétel, ahol igazán nagyokat lehetne hazudni? Csak nem a nyertestől vagy?
@fehso2: ha már Kína... a duplájából a Szajol-Ppladány felújításnak EZT építették a kínaiak:
en.wikipedia.org/wiki/Wuhan-Guangzhou_High-Speed_Railway
Náluk ez került 4,3 m milliárd Ft-ba km-ként... előtte nagyjából olyan vasút volt ott - már ahol volt- mint pl az Orosháza-Szentes (40km >80perc)
@Mad Mind: Nem hazudnak, ezt sosem állítottam, csak a horvát ár nem tartalmaz minden költséget. Vagy a felújítás mértéke lehet síncsere és keresztalj csere, vagy full átépítés is. De full felújítás ennyiből nem jön ki.
@allegretto23: Igen 4,3 milliárd/km, mindez Kínában. Ez egy reális ár. Egyébként ostobaság azt hinni, hogy mondjuk 5-szörös sebesség , 5-szörös költséget jelent. Egyes elemeiben még gazdaságosabb is, mint a hagyományos pálya.
Pl. a max emelkedő elképesztően nagy a hagyományos pályához képest. Ezzel viszont sok helyen nem kell olyan hosszan töltést vagy bevágást építeni, ami drága mulatság.

Szóval köszi a linket, ezzel csak megerősíted, hogy bizony a vasúti pálya építése nem gombokért történik.
@fehso2: Elolvastad a wiki cikket, vagy csak a képeket nézted meg? Ne zavarjon az elméletedben, hogy a Szolnok -Debrecen vonal eddig is kétvágányú volt, villamosított, 100/120-as sebességre kiépített (ha meg lett volna a szükséges karbantartás, időszakonkénti aláverés, párévenkénti ágyazatcsere, akkor most is tudná ezt) összesen van benne két db híd, kb. 4 nagyobb, meg pár kisebb szintbeli keresztezés, amit ki kell váltani, nyomvonal módosítást nem terveznek, viszont állomások szűnnek meg - de persze lesz peron (mecsoda költség!)meg P+R parkoló... ami ugye néhány m2 aszfaltot fog jelenteni az állomás előtt. Mivel elég régen nem forgok a pft felé- ahol volt szerencsém eltölteni pár évet-, ezért nem mernék belemenni egy beárazásba, de mivel én már láttam közelről vasútépítést, meg felújítást, ezért finoman szólva kételkedem, hogy a valós bekerülési költség egy kanyi fillérrel meghaladja a félmilliárd forintot- és ebbe már beleszámítottam a kötelező mutyit is. A többi a kristálytiszta lenyúlás. Amit a MÁV ebből nyilvánosságra hozott, és amit Fabius is belinkelt, abból azért nem érdemes kiindulni, mert semmit nem mond a projektről - amit a horvátok kiraktak csak a honlapra, az alapján meg közelítőleg be lehetne árazni az egész munkát. Üvegzseb, az... Mutyiország.
@fehso2: Ha meg esetleg azt akartad mondani, hogy 1 km híd, meg alagút építése fajlagosan olcsóbb, mint 1km hosszan 11m szélességben, 1,5m mélyen kiásni a földet és kicserélni zúzottkő/kavics/geotextil/georács, blablablára, akkor szimplán csak kiröhöglek. A kínaiaknál ebből a pénzből csak ezekből épült 660km...
Miután már több mint 15 éve dolgozom az építőiparban mérnökként és láttam már 1-2 dolgot a családi ház építéstől kezdve sok-sok milliárdos beruházásokig (szálloda, gyár, erőmű, irodaház, stb..) így egy dolgot biztosan állíthatok! Ilyen volumenű projekteknél a megvalósulási költségek köszönőviszonyban sincsenek a hivatalos úton közzétett összegekkel! Olyan mértékű mutyizás/ csalás/kamuzás/lenyúlás folyik, amik miatt az egyszerű, hétköznapi ember gutaütést kapna!
süti beállítások módosítása