Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.04. 04:33 Fabius

Vona Gábor feltámasztja Magdi anyust!

Címkék: pr facebook jobbik vona gábor internetes jelenlét

Mindig jókat röhögök a pártok spindoktorainak kétségbeesett baklövésein. Időnként olyan érzése van az embernek, hogy mikor nem jön semmi ihlet, akkor jó alaposan be agancsos kóláznak - mert töményet munkaidőben nem lehet - és így születnek az olyan remekek, mint a legfrissebb hogyan ájuljunk el Vona Gábortól faszbúk kampány. 

A PR egyensúlyban tartása fontos. Ha egy adott időszakban sok olyan történik, amire a közvélemény harsány náczikok ezek és semmi több kiabálással reagál, ráadásul az Endrésik-Szegedi tagszervezet balhéval lassan a szocik vasi Tóth Csabázását is alulmúlják, akkor kell valami. Valami, ami hat, amit mutogatni lehet, és ami nem egy összefestett köztéri szobor. Na ilyenkor néz úgy ki egy radikális jobboldali politikus faszbúk profilja, ahogy a Vona Gáboré most. A nagyszerű ember őzikét simogat - és az hagyja neki, tehát rossz ember nem lehet - a Benedek gyerkőc roma kisfiúval játszik az oviban, és bizonnyal további csodák is várhatóak a napokban. 

A cuki állat, aranyos gyerek klisé tehát ellőve, lehet tippelni mi lesz a következő a sorban:

1: Vona Gábor szívén viseli a nyugdíjasok sorsát, ezért érintéssel és a Kurultájon tanult titkos, ősi magyar technikával föltámasztja Magdi anyust.   vona magdi anyus.jpg

2: Közismert, hogy Vona Gábor génkészletében hordozza magában héroszi gént, azért amikor a forráshiányos hármas metróban újabb tűz üt ki, akkor személyesen menti kifelé a bent rekedt embereket:   vona hős.jpg

3: Lassan olyan szép lesz minden, mint a mesében, ezért szerepet vállal a Hófehérke jobbikos feldolgozásában, hogy a szimpatizáns szülők matiné helyett youtube videóval szórakoztathassák az éppen nem a játszótéren roma gyerekekkel homokozó csemetéiket szombat délelőtt.   vona hős1.jpg

A náczi helyett ember arcú Jobbik mutatásának szándéka egyébként nem újkeletű. Még 2011-ben kidolgoztak egy stratégiát például az internetes jelenlétre. Tanulságos 15 oldal, olvasásra ajánlom mindenkinek, katt ide érte. Szájbarágós részletességgel leírják mire jó a faszbúkozás, twitterezés, mit és hogyan blogoljon aki akar, hol és hogyan kommenteljenek, hol fórumozzanak, értékeljenek videókat és satöbbi. 

Az olyan kívánalmakat, miszerint "próbáljuk meg kulturáltan és lényegre törően felhívni a figyelmet a csúsztatásokra, (...) a blogok kommentálása közben figyeljünk a jó helyesírásra, a mondatszerkesztésre, hogy az olvasókban jó benyomást keltsünk." - még valahol támogatni is tudom. Csak furcsának találom, hogy mennyire nem lett ebből semmi. Az átlagos jobbikos kommentelő képtelen kitörni a zsidócigányrohattlibsi szentháromságból, szerintük ez érv, példát hozni és gazdasági-közéleti vitába bonyolódni képtelenek. Aki esetleg mégsem ilyen - mint a mi házi jobbikos Gábriel angyalunk, azt egy másodperc alatt lezsidózzák a többiek. Pedig, ha elolvassuk amit várnának a szimpatizánsoktól, azoknak éppen olyannak kéne lenniük, mint Gábriel. Igen, arra gondolok, hogy többnyire emberi a hang, és a sok kopipészt mellett önálló vélemény, és ami talán a legfontosabb: a miénk megismerésére irányuló igény is akad. 

Tudom, hogy egy liberálistól nem kell tanács, és lehetőleg dögöljek meg, és/vagy költözzek Izraelbe, esetleg költözés közben dögöljek meg, az lenne a legjobb, de azért azt csak elmondom, hogy emberarcú nem az őzikét kínvigyorral simogató Vona Gábor pártvezértől lesz a Jobbik, hanem a pártbeszéd mellett párbeszédre is kész, emberi nyelvet beszélő és elfogadható modorú közkatona Gábrielektől. Utóbbit sokszor unjuk, mégis emberszámba vesszük, meghallgatjuk a véleményét, időnként azt is elolvassuk amit belinkel. Előbbin meg röhögünk. Nagyon. Csak szólok.

 

745 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr464563894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rémálom a zsákutcában 2012.06.04. 12:26:14

Elég volt a látszatintézkedésekből! Elég volt a puhányok politikájából! Kemény kezet és valódi tökös legényeket a gátra!...

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.06.04. 11:27:59

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.06.04. 11:27:59

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Trackback: A Nagy Taxisblokád-Teszt – miért robbant ki, hány napig tartott, hány ember tüntetett a rendszerváltás utáni évek legnagyobb kormányellenes tüntetése alatt? 2012.06.04. 11:19:52

Mennyibe került egy liter benzin, melyik párt volt kormányon, teljesültek-e a Taxisblokád tiltakozóinak követelései? – teszteld a tudásod! * * 1. Mikor kezdődött a rendszerváltást követő legnagyobb médiavisszhangot kiváltó tiltakozáshullám, a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"a profi meg nem dicsosegert jatszik, hanem penzert. egy profi sportolonak elkepzelhetetlenul sok munkaja, fajdalma es lemondasa fekszik a karrierjeben.
ertem en, hogy jo lenne, ha ezek az emberek az eletuket tennek fel arra, hogy ingye' dicsoitsek a kedves kozonsegnek az orszagot, de talan az elvarasainkat racionalizalhatnank, meg mondjuk nemikepp belekepzelhetenenk magunkat a helyukbe.. egy picit;-)"

MEgertem velemenyedet, bar nem osztom azt. Korabban emlitettem pl Mocsai Tamast, aki visszavonult a valogatottsagtol, am nemet klubjanak meg elfogadhatoan jatszik. Ha szamara a keresete fontosabb, hat en elfogadom donteset.

Masreszt szamos nala nagyobb sztar (egyeb sportokat is ideszamitva) jatszik/jatszott szinte egyetlenkent elfogadhato szinten valogatottjaban (pl sok afrikai focista), es megsem rinyaltak, hogy marpedig ok nem...
@Penivaldes: Én sokkal több normálissal találkoztam hála Isten. Ezt az oldalt egyébként Böjte Csaba indította, korábban már mutattam, talán emlékszel is rá. :)

www.ilyenazenpapom.com/customPages/index?subSiteId=1

Elég beszédes és meglehetősen sok pozitív példa található rajta. :)

Azt nem mondanám, hogy a papok Isten és közéd állnának. Ők is csak annyira közvetítik Isten szeretetét, mint bárki más akinél érzed, hogy rajta keresztül kiárad rád az Ő szeretete.

Ezzel kapcsolatban néhány beszédes szentírási idézet, amelyeket nyilván ismersz.:)

Mt 10,1
összehívta tizenkét tanítványát, s hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget, minden gyengeséget.

Mt 10,40
Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött.

Mt 16,19
Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.

Lk 10,16
Aki titeket hallgat, engem hallgat, aki titeket elutasít, engem utasít el, aki pedig engem elutasít, azt utasítja el, aki küldött.

stb. :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A férjem volt sportoló, öttusás, én csak épp elkezdtem tornát. De volt egy vakbélműtétem és annyi a karrieremnek.

De engem pl. az egyik legnagyobb magyar tornásznő, olimpiai bajnok Kertész Alice melbourne56.origo.hu/elo/versenyzok/20061024kertesz.html tanított. A Spartarcusban, gondolom, hugyér-szarért akkoriban a hatvanasok elején. Szerintem mehetett volna bárhová, szép is volt, tehetséges, híres és nem kedvelték a hatalmasok. Oszt mégis maradt, mert van ilyen, aki nem csak pénzt folyat az ereiben.

Tudod, azért a sport eredetileg embernevelő, erkölcsnemesítő viadal volt a görögöknél. Hogy mostanra tökre elkurvult, az végtelenül szomorú, de nem a kurvákat kéne csak és kizárólag hájpolni.

Igen, Beckham sorsa azért tanulság: Alsógatyareklám az Armaninál, tényleg nagy dolog, hogy Amerika szépfiúja lett...
És aki magyarnak ideszületett és itt lesz sportoló, az pontosan tudja, hogy soha nem kap annyit, mint egy amerikai. Se, mint mondjuk egy orosz vagy kínai, ahol ugye országimázs-fejlesztő ez a dolog. Eltakarni általa sok minden nem szépet.
Menjen persze és legyen spanyol, így nyerjen spanyol juttatást, ha bajnok lesz. De ha nem kapja meg,- vagy nem annyit - akkor vissza mászik a szar magyar alomba? Akkor az is jó?

Én remélem, a sportolók nagy része nem ilyen mentalitású, azzal együtt, hogy megérdemlik a pénzt, én biztos nem irigylem tőlük.
@Penivaldes: hehe, most olvasom a legutolsó kommented, hát ezt nem te mondtad először, volt egy timbildinges szagember 2 nap után is ezzel a szövegget: ma is azt tudtam meg rólad, hogy nem tudtam meg rólad semmit :D
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Nagy amit művelt az elmúlt három évben azt prostitúciónak hívjuk."

akkor en is kurva vagyok, elvegre en napi 8 oramat adtam el penzert. nagy okosabb es ugyesebb nalam. o tobbert kurvalkodik, mint en. tovabbra sem tudom megvetni azert, mert okosabb es ugyesebb masoknal es ezt jobban tudja felhasznalni a sajat boldopgulasanak elosegitesere, mint eddig barki mas.

de zavarjatok vissza nyugodtan spanyolhonba, vagy barhova:-)

elvegre egy kivetelevel az osszes nobel-dijasunk is kulfoldon lett sikeres:-)

nagyjabol ugyanazt a a mentalitast latom itt is. marmernemagggyaingye'! ahazadicsoegere!

ha van egy jo kezilabdasunk aki vilagklasszis es jol is menedzseli magat, ha hiszed, ha nem, orulni kell. nem haborogni, hogy "deabudoskurvamer'ker4xannyit". azert, mert jelenleg o a legjobb. es a legjobbsagnak ara van. igen, akkor is ara van, ha a haza dicsosegere akarjak a tehetseget felhasznalni.

es erzelmileg zsarolni probalni meg teljesen felesleges. aztan amikor ez a zsarolas kudarcba fullad vegkepp felesleges haragudni ra.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"en sem haragszom arra a kollegamra, aki kiment kulfodlre dolgozni az en berem negyszereseeret es nem fogok haragudni ra, ha esetleg megprobaljak visszacsalni ehhez a ceghez es 2-3-4szereset fogja keresni az en penzemnek..."

Nekem igazabol a valogatottsagaval van gondom. Az, hogy a Veszprem mennyiert igazolja le Nagyot az o ugyuk. Ha nekik megeri, es nem allami penzbol, akkor hajra. Am ez esetben, ahogy Fabius is irta, a ket dolog nem valszthato el egyertelmuen. Nekem is meggyozodesem, hogy ha nem kap ilyen ajanlatot Nagy, akkor Barcelonaban fejezi be karrierjet es valszeg spanyol valogatottkent. Ha meg mar oda se fert volna be, akkor mi mit ajnarozzuk itt...

Masreszt emlitetted a bunbak kepzest.
Ugyanis ezt Nagy is jol kell tudja, hogy ha a dolgok nem ugy sulnek el, ahogy itthon a szurkolok (vermerseklettol fuggoen) elvarjak, akkor o lesz a bunbak. Es fonos pillanatokban, elore boritekolhatoan lesz nem keves az olimpian, Nagy keze is megremeghet a teher miatt....
@simple observer 1.0: Hát két részre szakadtunk.
Veled értek egyet, a klubélet pont megengedi, hogy rengeteg pénzt zsákoljanak, valami erkölcsi vissza lehetne folyatni az óhazának is. Ha már itt fedezték fel, nevelték ki, stb.

Az is tudom, hogy a foci, stb. az olyan - játszottak a gyerekeim vízipólót eleget - hogy nem mindenki egyenlő tehetségű. Vannak a kiszolgálók, vannak a sztárok, aki nevére jön a lé, a nép, akik valóban irányítók, akiknek a többi megteremti a helyzeteket... De együtt alkotnak mégis egészet,"egyedül nem megy" nekik se.

De ez a mostani kézis helyzet nem erről szól azért. Na mindegy, majd meglátjuk.
@Penivaldes: "Csak nem kell akkor nekikezdeni, amikor másról van szó." :)

Ez jól hangzik.:) Kár, hogy akik nekiállnak magyaroschozni, nácizni stb., gúnyolni az értékeinket az sem vág sokszor a témába.
Persze az mehet, hiszen nekik szabad és amúgy is olyan trendi :)
@a szív fészkei: ugyan mar...

hidd el, ha te vilagklasszis lennel valamiben es havi tobbszazezer HUF lenne az ara csak annak, hogy a formadat tartsd, valamint raaldoztak a gyerekkorodat es fiatalsagodat a sportkarrieredre, te is tartanad a markod:-)

a sportolok megdolgoztak ezert. tobbet szenvedtek es kuzdottek, mint ami egy atlagembert 2x megolne. es meg most is szenvednek a fennmaradasert, a szinten tartasert/javitasert. el tudnad kepzelni, hogy te napi 3-4x2-3 oraban semmi mast ne csinalj, csak kinozd az izmaidat, izuleteidet, inszalgjaidat, lekuzdve a fizikai fajdalmat, a serulekesek kinjait?

bar en nem vagyok profi sportolo, magam is 26 eve sportolok. es az en kis amatorkodesem is rengeteg idobe, erobe, lemondasba kerul. egy heten 6-8 orat azzal toltok el, hogy szo szerint kinzom magam 40 evesen. en el tudom kepzelni, mit elhet at az, aki nem hagyhatja abba, hogy kicsit kifujja magat, nem razogathatja kicsit a karjait, hogy kicsit pihenjunk, ha leserul nem pihenheti ki rendesen, mert majd a doki ad ra valamit...

egyszeruen sem te, sem en nem vagyunk kepesek arra, amire nagy kepes. es a csapat tobbi tagja sem kepes ra.

es ennnyi.
@Gábriel angyal: Nem Gábriel, nekik sem szabad. pontosabban szabad, hisz gondolat és szólásszabadság. csak nem elegáns, inkább vaddisznó szerű.
Elég érdekes ez a vita Nagy Laciról. Gondolom mindenki minden részlettel tisztában van?
Nekem sem tetszett Nagy viselkedése.
Most sem vagyok boldog, hogy egyszerre lett valahonnan pénz kivásárolni és ebből következett a válogatott is. Ha ugyan nem eleve az volt az ok.
De azért elég furcsa állapotok voltak a csapat körül. Arról nem is beszélve, hogy egy a válogatottban szerzett sérülés a klub karriert veszélyezteti csúnyán. És bizony simán törött kézzel játszott.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Persze, hogyne akkor én pláne kurva vagyok, mert még külföldön is dolgozom. Ha pedig szerinted a válogatottság=munkaviszony amit le kell húzni a havi számlafizetések miatt akkor nem értünk egyet.
Engem nem érdekel a magyarkodás, ha neki más ország kellett volna igazán ámen, húzzál, legyél boldog, sok sikert. De hangsúlyozom, két helyre illegette a seggét és most hogy a spanyolok kirakták majd most mi fényesre nyalhatjuk neki.
Alig várom az első cikket hogy azért jött haza mert hiányzott a Túró Rudi...
@Penivaldes: Na igen de ettől függetlenül tolják 1000L. :(
@csizsikpizsik - pique takarodj!: " Ha pedig szerinted a válogatottság=munkaviszony amit le kell húzni a havi számlafizetések miatt akkor nem értünk egyet."

volt mar ilyen, lesz is meg...

aki profi, az nem dolgozik ingyen.
aki ingyen dolgozik, az nem profi.

ez igy mukodik.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: TE nagyon félreérted és viszed csak a fizetési lista-témára. Amúgy ne gyere már a nobelesekkel, az isten szerelmére! Mentek, muszáj volt, mentették a szaros életüket! Lehet, ha nincs az a légkör, aminek itt ma annyira emlékeket állítanak orrba-szájba, akkor maradnak és itthon teljesednek ki talán... Volna, volna, tökmás szitu.

Ha az én exem nem menekül a III/III rányomulása elő, akkor talán marad itthon és nem akkora karriert fut be Amerikában, mint amilyet. De ő sem jókedvéből szökött el sok évtizede, sok áldozatot követelve az itthon maradottjaitól.

Most azért kicsit más a helyzet azzal, aki megy a világnak. Én egyet sem irigylek, aki kint 4-szeres pénzt keres, legyen vele boldog. De vannak stílusok, ahogy ezt keresheti és kommunikálhatja - amit te nem tartasz fontosnak, én meg igen. Nem giccs a hazaszeretet, ha Orvbán azzá hazudja és silányítja a performanszaival is. Nem érted, nem érted, nem tudom jobban megmagyarázni.

Ha neked nincs ilyen kötődésed és mindegy, hol élsz, mi süt rád, kik között dolgozol, milyen nyelven, akkor ez te vagy. Én meg más. Éjjel bemásoltam a fentéslent blogot, amiben írják,hogy igenis maradjunk már itthon is, mert nem szabad teljesen lezülleszteni hagyni ezt az Orvbán által ilyen akarva kiürített és legatyásított országot. Mert ez a kihajtás már tendencia.

Nekem ez mond valamit, neked nem. Én nem akarok Albániát, Bulgáriát, sötét középkort itt, lévén minden jóarc elhúz csak a pénzért. A román ilyesmik épp mennek vissza, kikalapálni a hazájukat...
@Penivaldes: nocsak, micsoda szavak, arról volt szó, hogy még korai a vélemény alkotás ;)

jahh, és mire is gondoltam? :D
Így megy napi szinten a "hiteles tájékoztatás" csak néha adniuk kell a látszatra is. :)

Elismerte az Origó, hogy félretájékoztat jobbikos ügyekben.

www.origo.hu/itthon/20120605-helyreigazitas-barath-zsolt-kepviselo-ugyeben.html
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: És ezt egy kézilabdaedző nem látja? Mármint Nagy mire képes vagy nem... Azért mondja, amit mond, hogy nem fog neki drukkolni? Az is irigy, mindenki irigy, csak ő a trolibusz?

Figyelj, az egy döntés, hogy valaki sportoló, élsportoló lesz(ha van tehetsége). Tisztelem, de nem hajtotta korbáccsal erre az útra senki sem. Vállalta. Akkor meg bocs, de nem érdekel, mibe fáj - szó szerint - ez neki. A balett táncos is döntött 10 évesen - anyukával együtt - és kínozza magát naponta. Az énekes a hangját, stb. stb. A kaszkadőr az életét kockáztatja, most lett komoly balesete egyiknek a Bruce Willis-filmnél...Sőt meg is halnak meló közben.

Ez van, erre szerződött magával, amikor ráadta a busa fejét. Valamiért megéri neki, különben nem tenné.
@Gábriel angyal: na itt egy példa az ügyeskedésre, a mondandó célja és lényege számomra semmiben nem változott a két verzió alapján
@maybach:
"Arról nem is beszélve, hogy egy a válogatottban szerzett sérülés a klub karriert veszélyezteti csúnyán. És bizony simán törött kézzel játszott. "

Ez ismeros erv Nagy felvetesei kozul.

Am azert voltak olyan figurak, mint mondjuk egy Beckenbauer, aki torott karral de meg befejezte a VB meccset (teny a kovetkezon mar nem jatszott). Vagy Drogba aki "gipsszel" jatszott. De talan a leglatvanyosabb Cech, akinek nem sokon mulott az elete az orrtorese miatt, am megis orrvedoben jatszott valogatott meccset KAPUSkent, ahol bizony az arc eloterben van...

Masreszt az erv a tobbi valogatott-tarsara nezve demoralizalo, hiszen ok ezekkel a feltetelekkel is vallaltak a jatekot, mig a primadonna nem...

A lenyeg, amit Pacino mond jutalomjatekaban 3:21-tol
www.youtube.com/watch?v=9rFx6OFooCs

"You gotta look at the guy next to you. Look into his eyes. Now I think you are going to see a guy who will go that inch with you. You are going to see a guy, who will sacrifice himself for this team because he knows when it comes down to it, you are gonna do the same thing for him.
That's a team, gentlemen"

Nos Nagyra ez az aldozathozatal nem volt jellemzo...
@a szív fészkei: "Valamiért megéri neki, különben nem tenné. "

pontosan azert eri meg, amiert most haborogsz:-DDD

felejtsetek mar el, hogy barki ingyen fogja kepviselni az orszagot. Penike a megmondhatoja, hogy krisztus koporsojat sem oriztek ingyen...

ne varjatok mar el emberektol olyasmit ami nem elvarhato...

ertem en, hogy egy szep vilagban ingyen hoz vilagra a szulesz, ingyen oktat a tanito, ingyen gyogyit az orvos es ingyen foldelnek el amikor meghaltal.

de ez nem egy szep vilag. ezek a racionalitasok. itt hagynak elverezni az agyon ha nem korrumpalod a szuleszt, itt hagynak megdolgeni, ha nem korrumpalod az orvost. mindenki a maga kis kapzsi vilagaval van elfoglalva a kis kozepszeru eleteben es akkor most komolyan azt kell a penzert baszogatni, aki legalisan, a tehetsegevel keres...?

mondom, tolem a kezilabda akar tiltott sport is lehetne, annyira nem erdekel - bar akkor erdekelne es vernem a tamtamot, hogy miert tiltott:-DDD - de azt, hogy a tehetsegeket mindig elkotyavetyeli ez az orszag irigyseg es rosszindulat folytan az elegge kiakaszto.

nem tisztessegtelen dolog penzt keresni. es vegkepp nem tisztessegtelen sok penzt keresni tehetseggel. ideje lenne mar levetkozni a kadar-erabol rajtunk maradt blokkokat. a sok penz nem bun. es ha valaki a torvenyeknek megfeleloen keres penzt, az legalis. es csunya dolog emocionalis indokokat generalni azert, hogy utaljuk;-)))

elcseszi a karmat;-)))
@simple observer 1.0: akkor lenne ez teljes kep, ha a filben szerepelt jatekosok fizetesi listaja is mellekelve lenne a pacion-speech-hez:-D
Ha ezt kimondanák, felébredne a közönség.
A közgazdász szerint az EKB nem meri azt mondani, fiúk, a Magyar Nemzeti Bankhoz már semmi közötök.

www.hirado.hu/Hirek/2012/06/05/08/Boros_Imre_beolvas_ha_ezt_kimondanak_felebredne_a.aspx
@Gábriel angyal: én inkább a többieknek hiszek, ő számomra nem hiteles ember a tettei alapján
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: egyaltalan a kiralyi hirado...

jo hogy nem valami mesekonyvet linkel mar be..
a magyarorszagi hirhamisitias fellegvara mint barminemu hiteles forras...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Tényleg nem akarsz megérteni. Egy kurva aslo szóval nem ítélem el, ha megy és pénzt keres. De tisztázottan, ne hülyítsen senkit, ne tartson bizonytalanságban senkit, ne dumáljon összevissza, mert nemcsak róla szól a csapat, stb. Ahogy látom, nem ez folyt, különben e sportban nagyon benne lévők nem ítélnék el. Fabiusról nem gondolom, hogy irigyelné a pénzét, Laurenczről sem, hiszen az ő játékosai is megkereshetik a magukét profiként, pontosan, nálad sokkal jobban tudhatja, milyen ez a világ.

A karmáját Nagy maga cseszi el, de ez majd neki fog fájni.

Nem kádári a mentalitásom, ha a halom sőt nagy valag zsé mellé én elvárnék ilyen kiemelkedő sportolótól sportemberi minőséget is. Akkor már inkább antik görögös lennék, majd jön Knósszosz és megerősít. ;-)))

És én ismertem ilyent, aki vérprofi volt a szakmájában, pl. az apám ügyvédként - azok pedig ugye vérszívó, szemét pénzéhes dögök a közvélekedés szerint - de akinek nem futotta, attól nem kért, és mégis adott olyan tanácsot, segített, stb. hogy rég halott poraiban is áldják sokan a nevét. Keresett annyi rengeteg melóval, hogy megtehette ezt a gesztust, mert jólesett neki. Sajnállak, ha ilyent egyet se ismersz 40 éved alatt.

Ismerek orvost - így a netről, ad tanácsokat ingyen blogokon rendszeresen - , aki nem a jattért gyógyít, hanem a röhejes fizujáért, (ide is szokott kommentelni), mivel agyonbecsült mentőorvos sok éve.

Keressen rengeteg eurót Nagy és bárki más te is!! Nem a kádári SI-faktor miatt borultak ki rá. Te meg csak ezt hajtogatod.
Pl. a kis 15 éves roma lány, aki megnyerte a fantasztikus hangjával a Megát, most kapta meg a vadonatúj elektromos szupi kocsiját.
Nekem van egy 16 éves - most megint javítóban dekkoló - öreg kocsim és eseélyem se lesz most már vadiújra. És nem 15 vagyok, hanem többször annyi...
De örülök, hogy ő ezt kapta, legyen könnyebb általa az élete, legyen havi egy millája, olyant mutatott, hogy szerintem megérdemli. Miért kéne elvitatnom tőle, vagy mástól a járandóságát?

Csúnya világ lenne az, amit te most annyira támogatsz, abban sem akarnék élni, csakúgy, mint a jobbikosban. Épészmérnök írta, hogy a részvét neuronbiológiailag kimutatható az elülső agylebenyben, ergo létező nem beképzelt és hazudott dolog. Amibe szerintem belefér, hogy feladjuk némileg az önző, csakis magunkra koncentráló hajlamunkat, mert adni, csakúgy jó. Szerinted baromság, mások meg élnek vele időnként. A karmájuk miatt is talán, vagy csak mert jó néha jónak lenni érdek nélkül.

Na jó leszakadok, látom két nagyon más dimenzióban vagyunk, már nem is csak két malomban.
@a szív fészkei: "Na jó leszakadok, látom két nagyon más dimenzióban vagyunk, már nem is csak két malomban. "

igen.
en opprotunista vagyok ebbol a szempontbol. ha valaki jo valamiben, valtsa penzre, a leheto legtobbre. taktikazzon, trukkozzon, csak vigyazzon, nehogy kideruljon, hogy tultaktikazta magat. nagy remekul csinalta, elment ahatarig, ott megallt es most jatszik is es sok penze is lesz.

az emberi minosege kulonosebben engem nem erdekel. nem a haverom, nem kell vele egyutt elnem. innen kezdve az emberi minosege szamomra teljesen lenyegtelen. ne azert legyen ott, mert jo fej, hanem mert belovi.

jofejek legyenek a celebek. azok semmi mast nem tudnak, csak jofejkedni...

es majdnem elfelejtettem....

ne haragudj, komolyan. nem akartalak megbantani, de sajnos azt figyeltem meg, hogy valahogy emberek fejebe beleneveltek az elmult rendszerben - es erre tudnak epiteni a narancskommerek is rendkivul ugyesen gyuloletkampanyt - hogy akinek tobb van, vagy tobbet keres, vagy ugyesebb, vagy jol taktikazik az valamifele erkolcstelen diszno, akinek az emberi minosege is ize...
@Gábriel angyal: Boros Imre???????????? Vicces kedvedben vagy, hallod.
@simple observer 1.0:
Nem azt mondtam, hogy igaza van Nagy Lacinak. Én is többet vártam volna tőle. Csak arra céloztam, hogy nem volt ez az ügy ennyire egyszerű.
Az meg külön kérdés, hogy a nem éppen acélos lábakon álló Veszprémben honnan lett pénz. És a klubban se okoz majd feszültséget az ő fizetése? Már ha a pletyka igaz.
Valami az egész történetben nem kerek.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A te fejedbe mit neveltek dárga? Mikor írtam, hogy irigylem a pénzét? Idézd már, jó? A narancskomcsik se ettől faszok, hogy én azt mondom, valaki, akire felnéznek, aki kiemelkedő, az emberileg is legyen az. Nagy nem az, taktikus, a mások bőrére jól jár és ez többünknek nem tecc. Ez neked kádári? Akkor minden ilyen filmet, ilyen regényt, ilyen témát szarj le.

Kellenek hősök és kell a remény, hogy vannak ilyenek. Nagy nem az. Nem a pénze miatt. Csak olyanok vannak körülöttem, akik többet keresnek, mint én (nem nehéz). És nem gyűlölöm őket, összejárunk, elismerem, amijük van, használják egészséggel, tudom, mi leisztungjuk van benne. Arra talán én nem is lenék képes.

A jól taktikázik ill. kibaszik a másikkal, szerintem nem ekvivalensek. Mintha most az utóbbi lenne műsoron.

Nem vertek a kádáriban belém semmit ideologice, mert utáltam az egészet, így amit ott idealizáltak, azt rögtön alapból leszartam, annyira hamis volt a baba legtöbbször.
Magamtól - mondjuk a szüleimet ismerve és látva az életüket - lettem ilyen gondolkodású, ha ez lesajnálásra is méltó neked. Meg kell mondjam, ha Nagy a fiam lenne, nem lennék erre a lépésére büszke. Még ha aranyból építettné fel a klotyómat is a megkeresett pénzéből.

A narancsbolsik pénzét sem irigylem, csak az undorít, ahogy szerezték érdemtelenül, másokat kizsigerelve és tönkrevágva. Fulladjanak bele,mert élni vele nem tudnak, ahhoz - Rodeoval állítom - túl primcsik.
@építészmérnök: Elfogult én, képes vagyok nem nézegetni az lmp honlapját. Biztos vagyok benne, hogy ez egyedülálló probléma, mindenki más hírlevélre iratkozik fel minimum, és naponta kétszer ránéz a honlapra.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
" Ha pedig szerinted a válogatottság=munkaviszony amit le kell húzni a havi számlafizetések miatt akkor nem értünk egyet."

Szerintem szivvel, es masokkal epp azt mondjuk, legalabbis szerintem ok is egyetertenek ebben, hogy NEM KELL, hanem LEHET lehuzni.
Vagyis ha o megtiszteltetesnek erzi, hogy jatszhat a nemzeti valogatottban, akkor abban igenis szerepel, meg nehez korulmenyekkozott is. Mint irtam csapattarsai a valogatottban ezt tettek az elmult 3 evben.

Ha nincs ilyen kulonbsegtetel klubcsapatok es valogatott kozott, akkor minek eroltetni a valogatott dolgot?

Tetszik vagy sem, minden sport esemeny egy harc is egyben. Klubcsapatok szintjen idegenlegiosok leigazolasa is bevett szokas. Ezt a klubok szurkoloi idovel elfogadtak, es kiegyeztek a rendszerrel. Valogatott meccsen az erintett nemzetek fiai/lanyai vivnak ilyen harcot. Vagyis valamilyen ertelemben egy haboru-potlo szerepe is van a valogatott osszecsapasoknak. Ezt szamos relacio (csak fociban: angol-francia, nemet-holland, angol-argentin...) presztizskerdesse valasa is bizonyitja.

Ezert is erdekes, hogy eppen a nagy, MAGYARSAGaval kerkedo kormanyzat folyamodik egy mas orszag allampolgarsagat felvevo kvazi-idegenlegios "hazavetelehez".

"akkor lenne ez teljes kep, ha a filben szerepelt jatekosok fizetesi listaja is mellekelve lenne a pacion-speech-hez:-D"

Ez igaz, am az ilyen kiemelten szem elott levo sportoloknak kellene sportszerusegbol peldatmutatnia az egyszeru hetkoznapi tomegsportot uzoknek, illetve atlagpolgaroknak...
Hogyan varhatom igy el, hogy egy szimpla sormeccsen az ellenfel ne hasznaljon sportszerutlen eszkozoket, ha a versenysportban is azt latja...?

Hogy csak az egyik legjelentosebbet emlitsem az utobbi idokbol igy az ir meccs utan:
Henry kezezeset 2009-bol epp ellenuk...
www.youtube.com/watch?v=siJQZs2Sbho

Zidane-nal kapcsolatban is (aki amugy kaprazatosan rugta a bort) szinte az elso ami beugrik az embereknek; ahogy LEFEJELI Materazzit.

Nagyra eppen igy fog raegni ez a 3 eves huzavona. Teljesen mindegy hany bajnoksagot, kupat es nemzetkozi cimet nyert (illetve talan meg nyer pl iden), neki ez lesz az az ugy ami vegigkiseri egesz eleteben...
@maybach: Gyanus, hogy a kormanyzatnak koze lehet hozza.

Talan segit egy kicsit a vilagosabban latasban, es esetleges osszefuggesek megtalalasaban:

mob.hu/utolso-idenyet-toltheti-veszpremben-mocsai-lajos
@Gábriel angyal: nah most hozok egy pozitív példát neked a hír tálalására, szerintem senkinek nem lehet kifogása ellene, a közlemény is korrekt, és a média tálalása is:

Jobbik: az oligarcháknak kedvez az új taxisszabályozás

A Jobbik fővárosi képviselőcsoportja szerint megalapozatlan a készülő fővárosi taxisszabályozás; az ellenzéki párt "az oligarchák" direkt támogatását sejti a rendelet mögött.

hvg.hu/itthon/20120605_taxisok_oligarchak_jobbik#
@a szív fészkei: "A te fejedbe mit neveltek dárga? "

az enyembe semmit, en nottem, mint a dudva:-DDD

"Kellenek hősök és kell a remény, hogy vannak ilyenek. "

nekem ugyan nem....
annal nagyobb pofaraeses a valosaggal szembesulni, minnel inkabb hagyjuk magunkat illuzioba es hazugsagokba ringatni. egyebkent tudtad,hogy ahosoko azok voltak regen, akik eleg pszichiopatak voltak hozza, hogy lelki megterheles nelkul halomraoljenek masokat?

"A jól taktikázik ill. kibaszik a másikkal, szerintem nem ekvivalensek. Mintha most az utóbbi lenne műsoron. "

nem latom azt, hogy barki massal ki lenne baszva:-)

"A narancsbolsik pénzét sem irigylem, csak az undorít, ahogy szerezték érdemtelenül, másokat kizsigerelve és tönkrevágva. Fulladjanak bele,mert élni vele nem tudnak, ahhoz - Rodeoval állítom - túl primcsik. "

a narancsbolsik siman koztorvenyes bunozok. nagy a vilag egyik legjobb kezise aki nem fogja apropenzert arulni a tehetseget. (es imho nagyon jol teszi. nem erdemes beallni az onsorsrontok sirokorusaba.)

nem igazan latom a parhuzamot.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Váltsa pénzre, legyen profi, persze. Másoknál ez azt jelenti klubszinten pénzt keresek válogatottban meg dicsőséget, meg esteleg olimpiai érem esetén kis pénzt is. De tudjam eldönteni mit akarok. A honosítással semmi gond, mi is csináltuk Eklemoviccsal aki még kapitányunk is volt, büszkén stb.

De Nikola nem szopatta közben szülőhazája válogatottját, a közvéleményt, a szurkereket három évig. Épp csak ennyire kellett volna Nagynak is magyarnak lenni.
@vitéz Thapóccay néma bárány: ertem en, de tartsuk mar tiszteletben azt, hogy a sajat eleterol donteni az o dolga.

ne rendeljuk mar ala diktatorikus modon az egyen szabadsagjogat a kozosseg erdekenek, mert az nem jarja.

nagy ugyes volt es kiharcolta maganak amit szeretett volna. es most kezizni fog a valogatottban. mindenkinek boldognak kellene lennie, mert nagy is megkapta amit akart es a valogatott is megkapta amit akart. es legalisan, ugye, mindenfele torveny- es jogsertes nelkul.

ehelyett mi van?
kurogatas. merigyezerkolcstelen.. meghogymoralisan.. meganemzetibuszkeseg..

komolyan nem ertelek benneteket.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"akkor lenne ez teljes kep, ha a filben szerepelt jatekosok fizetesi listaja is mellekelve lenne a pacion-speech-hez:-D
"

Es meg egy szempont:

A csapatszellem.

John Terry teherbe ejtette csapattarsa, Wayne Bridge baratnojet. Es bar Bridge lemondta a vilagbajnoki reszvetelt, Capello megis elvette Terrytol a csapatkapitanyi szalagot, es Gerrard kapta azt.

Most vajon csapatkapitany lesz-e a vilag legdragabb jatekosa, a valogatott (talan) legjobb jatekosa. Ki fog rola donteni? A szovkap, vagy rabizza a csapatra...?

Szoval nem egy szimpla ugy ez, igy az olimpiara felvezetve.
Szabad akarat :D

7. §. Azt pedig senki sem tagadhatja, hogy az ember, miként a többi lény, tőle telhetően törekszik a maga létét fenntartani. Mert ha e tekintetben valamilyen különbség volna észlelhető, ez csak abból származhatnék, hogy embernek szabad akarata van. De minél szabadabbnak fogjuk fel az embert, annál inkább meg kell állapítanunk, hogy szükségképpen törekszik magát fenntartani és ura eszének. Ezt szívesen elismeri majd mindenki, aki a szabadságot nem téveszti össze a véletlenséggel...
11. § Az ítélőképesség is annyiban kerülhet másnak joga alá, amennyiben a szellemet megtévesztheti másvalaki. Ebből következik, hogy a szellem általában csak annyiban van joga birtokában, amennyiben helyesen tud élni az ésszel. Sőt mivel az ember hatalmának mértéke nem annyira a test erőssége, mint inkább a szellem ereje, azért leginkább azok vannak joguk birtokában, akik észben a legkiválóbbak és leginkább az észtől vezettetik magukat. S ezért az embert annyiban nevezem általában szabadnak, amennyiben az észtől vezetteti magát, mert ennyiben oly okok határozzák meg cselekvését, amelyeket csakis az ő természetéből lehet adekvát módon megérteni, noha ezek az okok szükségszerűen determinálják őt cselekvésre. Mert a szabadság (mint e fejezet 7. szakaszában kimutattuk) nem megszünteti, hanem feltételezi a cselekvés szükségszerűségét(*).

(*) A szabadság így nem lehet más, mint választott szükségszerűség.

Na nem tudálékoskodok többet.

Kézi ügyben meg plusszpoén, hogy ahonnan Mocsai megy, oda jön Nagy, és a válogatottban együtt fognak dolgozni ugye.

Mocsai viszont érti a dolgát emberileg, ha valakinél, akkor nála működhet Nagy, aki pironkodva kuporogjon a pénzén örökre

Uff, én benéztem
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nagyon nem akarod megerteni, hogy mit vekengunk itt neked...

"ne rendeljuk mar ala diktatorikus modon az egyen szabadsagjogat a kozosseg erdekenek, mert az nem jarja."

Senki nem rendeli ala. Eppen arrol szol a sztori, hogy MAGA NAGY nem ohajtott jatszani a valogatottban 3 evig. Mikozben tehetsegere, tudasara igenis szuksege lett volna a valogatottnak. A valogatott 2009, 2010, 2011 evekben egyarant a 20. helyen zarta a vilagranglistat. Jelenleg 5. a tabellan. Vagyis ezt NAGY NELKUL, masok jatekaval erte el a CSAPAT.
Most, hogy a csapat olimpian jatszik (valamint Barcelonaban es spanyolhonban is tortenhettek dolgok), egyszeriben Nagy is szeretne a csapat tagja lenni...

nagy ugyes volt es kiharcolta maganak amit szeretett volna. es most kezizni fog a valogatottban. mindenkinek boldognak kellene lennie, mert nagy is megkapta amit akart es a valogatott is megkapta amit akart."

Mint fennebb irtam, a valogatott 3 even at eppen, hogy nem kapta meg amit akart. Nem volt veletlen, hogy szinte minden szakvezeto konyorgott neki...

Te erdekbol hazasodtal? Bele egy gazdag csaladba? Hol van a "kitartok mellette joban-rosszban"?

Nagy a rosszban odahagyta a "csaladot", a csapattarsait. Most a joban meg maris visszakereckedik.

Ha szerinted ez moralisan elfogadhato, akkor csak annyit irj, hogy IGEN es ezt a temat ejtem...
@miva?:

"Kézi ügyben meg plusszpoén, hogy ahonnan Mocsai megy, oda jön Nagy, és a válogatottban együtt fognak dolgozni ugye."

Talan olvastad fentebb, bar nem neked linkeltem:

mob.hu/utolso-idenyet-toltheti-veszpremben-mocsai-lajos

Szerintem a helyzet valahogy igy nezhet ki. Viktor kerte Mocsait, legyen szovkap. Am neki meg 1 evig elo szerzodese van a Veszpremmel. Az allam tehat kivasarolja Mocsait, vagyis hoz a csapathoz egy remek edzo helyett egy remek jatekost (a varoson vagy az MKB-n keresztul tolva at a penzt). Radasul ezzel a szupergazsival a jatekos valogatott beli szerepleset is megveszik...

Hogy ez mennyiben fogja a csapatot megerositeni, vagy eppen megviselni, nem tudom. Erintett jatekoskent engem nem lelkesitene...
@simple observer 1.0: mivel profi sportrol beszelunk, ahol a szerzodes es a penz beszel, nem pedig a moral es erkolcs szubjektiv megbelyegzorendszere*, igy ez szamomra igen, rendben van.

nagy sokat keres, a valogatott meg megkapta nagyot. kul. orulunk.

*megfigyelted mar, hogy akkor hivatkoznak az emberek mindig moralra meg erkolcsre amikor igazabol egyetlen jo ervuk sincs arra, hogy mi is a problemajuk egy adott szituacioval? a polt-fele ugyeszseg kedvenc szavajarasa volt egy idoben, hogy "legalis, de erkocsileg megkerdojelezheto", amikor nem tudtak rabizonyitani fletora a stikliket....
ugyhogy en inkabb erkolcstelen es immoralis vagyok. nem kell nekem egy gumiszabalyrendszer ami kizarolag arra jo, hogy masokat lekopjunk es megbelyegezzunk...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nagy azért lesz válogatott, mert várakozása ellenére a magyarok mégis kijutottak az olimpiára.

Tekintsd meg a nemzetközi sportéletet, hogy hány sztár engedheti meg magának azt, hogy nehéz helyzetben cserbenhagyja a válogatottját, majd kijutás esetén mégis játszhasson valaki helyett, aki a kijutást kiharcolta!

Ha még egyébként lenne is oka Nagynak a durcira, akkor sem frankó így beleülni a tutiba.
@simple observer 1.0: Nem is gondoltam, hogy új információt lövök be, csak jeleztem, hogy ez igazi szépsége a történetnek.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"ugyhogy en inkabb erkolcstelen es immoralis vagyok."

Gratulalok...

Reszemrol a temat, ahogy igertem, ejtettem...
@miva?:
Valoban, a sztorinak meg van a maga szepsege...

Es ezt eppen a jelenlegi kormanytol... ;)
@simple observer 1.0: "Gratulalok..."

koszonom:-)

nem nagyon all szandekomban masok megnyomoritasa, basztatasa, tonkretetele mondvacsinalt gumiszabalyok szerint. sajnalom.
egyszeruen az en sajat ertekrendembe nem fer bele, hogy a masokkal szembeni gecizest valamifele magasztossagnak allitsam be.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Azért kíváncsi vagyok, hogy az osztrák alpesi sízők mekkora juttatás ellenében hajlandók mégis elvállalni a válogatottságot.

vagy a cseh jégkorongozók.

esetleg a Fiji rögbisek

folytathatnám

Az kérem megtiszteltetés, ami a piaci értéküket növeli, és ami miatt áttételesen keresnek többet.

Most olyan Abramovics-féle megoldást láthatunk Vityától, csak ő a mi pénzünkből csinálja. Nem tetszik, akármilyen ideológiát is raksz mögé
@miva?: megtehette?
meg.
ennyi.

olyan alkupoziciot harcolt ki maganak, hogy megtehette. ugyes fiu. mit mondjak en meg erre? sokat keres es a valogatottnak is a hasznara lehet, ha azok elfogadjak csapattagnak. ha nem fogadjak el, akkor meg ra fognak baxni. akkor is, ha nagyot teszik meg bunbaknak utana. az eredmeny mindenkeppen a leszereples lesz.

igen, en teljesitmenyorientalt vagyok. de a sport errol szol. az nyer, aki az adott pillanatban a legjobbat ki tudja hozni magabol egy elore megegyezett szabalyrendszer szerint.

amit en latok az az, hogy nem tortent semmifele szabalysertes. a tobbi meg igazabol nem nagyon erdekel, megmondom frankon.
@miva?: nagy piaci erteke nem itt ment fel ennyire...

valoszinuleg megvolt az igen jo oka, hogy elmenjen mashova innen. mint a nobel-dijasainknak, pl...

es nahat, neki is bejott..

ember, eppen azt muvelitek, ami miatt elmenekulnek innen a tehetsegek. tessek mar megerteni, hogy a tehetseg akkor er valamit, ha penzre* valtjuk, mert tehetsegesen pont ugyanuygy lehet megdogleni a csatornaban, mint tehetsegtelenul.

*a penz am nem a gonosztol valo valami. a penz a birtokolt eroforrasok adott foldrajzi teruletre vonatkoztatott mertekegysege. olyan mint a centi. vagy a merleg. ami teny, hogy lehet a tulsulyosok ellensege. de azt is ok talaljak ki maguknak ellensegnek...

"Nem tetszik, akármilyen ideológiát is raksz mögé "

nincs ideologiam. pontosan ez a lenyege, hogy nincs ideologia. uzlet van es teljesitmenyorientaltsag. nem kell mindent megideologizalni es erzelmi sikra vetiteni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én nem annyira a tömeggyilkosokat nevezem hősöknek. Hanem a mindennapokét, akik azért vannak, ha te ezt tagadod vagy gyerekmesének, öncsalásnak látod is.

Azt kívánom, találkozz egy ilyen igazival egyszer. Csak a hecc kedvéért, hogy lásd, nem vagyok kádári fantaszta. De a többiek itt nem a korosztályom, beléjük ki nevelte volna a kádári "irigységet", amit emlegetsz? ;-DDD
És azt mondják, pláne bennfentesként, mint én a kibic.

Elég régen elvagyok már itt a sárgolyón, szerintem nem is annyira elszakadtan a valóságtól.
Látod, Orvbánról 92 óta van egy véleményem, és nem nagyon tudott átverni semmivel azóta. Pedig megkaptuk tegnap az illatos kis levélkéjét a drágának. Akadna a torkán.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Reménytelen, de mindegy. Azért, hogy a sport nemcsak a PÉNZRŐL SZÓL MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT , ara a Fair Play díj valami halvány jelzés nem? És vannak erkölcsi hozzáadott értékek, amik lehet épp ma nem forintosíthatóak, de majd fialnak egyszer valami olyan munkában, megbízatásban,s tb. ami nagyobb befektetés lehet, mint az épp kinyomott honorárium.

De oké, szerinted erkölcs/becsület, hazafiság, ilyesmi maszlag, az irigy kisszerűek védősánca, ami mögül a vérprofit szenyázatják. Akkor meg ne kárhoztasd Lázárt, mert ő is azt mondta, mit Nagy tett: mindenki annyit ér, amennyije van és elért.
@a szív fészkei: "Én nem annyira a tömeggyilkosokat nevezem hősöknek"

pedig ok azok...

a hetkoznapi emberek nem hosok. ne is legyenek. a hosok arrognas, aljas, epatiiaban jaratlan bunkok, aki kszemrebbenes nelkul atvagjak a torokd ha arra parancsot kapnak. ok a hosok. es pont ez a hosi mivoltuk kvintesszenciaja: parancsra barkit peldaszeruen legyaknak, ha uruk es parancsolojuk ugy kivanja.

akiket te hosnek gondolsz a hetkoznapi emberek. az egyenek, az individuumok, akik mozgasban tartjak a vilagot, a rendszert. ok nem hosok. ok sokkal tobbek es jobbak a hosoknel. a tuzoltok nem hosok. a tuzoltok kivalo emberek. azok, akik BARKIT megmentenek. legyen az "ellenseg", vagy "barat". a mentosok sem hosok. ok kivalo emberek.

es hogy mire alapozom ezt ameglatasomat?
a vilaghaboruban a kozvetlen emberi eletkioltasra nagyon kevesen voltak kepesek. a katonak tobbsege csak puffogtatott ossze-vissza, ha tehette. kb 15% volt, aki kb arra lovoldozot. es 2% volt, aki emberolesi szandekkal celzott lovest adott le, hogy gyilkoljon. 2% azok szama, akik a sajat eletuket is kockaztatva akar jelentosen nagyobb tulerovel szembeszalva lemeszartoltak embereket. ok a hosok. a 2%

na ok azok a 2%, akik bekeidoben bortonben vannak, jellemzoen gyilkossagert. a sztojka-felek a hosalapanyag. a donaszi aladar-felek.
akik gondolkodas es lelkiismeretfurdalas nelkul hajlandoak adott helyzetben kioltani egy masik ember eletet.

szoval akiket te nagyra tartasz azokat ne keverjuk ezekkel...
mert ok nem hosok. ok kivalo emberek. akik kivalnak a hetkoznapokbol egy POZITIV cselekedetuk/tulajdonsaguk altal.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Jó, akkor ez stiláris probléma. Azért lehet egy szónak több értelmezése.
@a szív fészkei: na akkor most kapaszkodj, mert meg egyet is ertenek lazarral, ha ugy erte volna el azt, amije van, mint nagy...

lazar szajabol ez azert volt szar mondat, mert mint tudjuk, tolvajlasokkal, korrupcioval, kisstilu stiklikkel es nagyszabasu buncselekmenyekkel alapozta meg a vagyonat.
ergo o annyit is er. mint egy atlagon feluli maffiozo.

es nem csak a penz szol a sportrol. minden arrol szol. mert penz nelkul semmi sincs. se sport, se laszti, se kapu, se egy fel parkettacsik a kezilabda-palyara.
dughatjuk homokba a fejunket, de minden penzbe kerel.

akar tetszik, akar nem, a teljesitmenyunk alapjan itelnek meg minket. a teljesitmeny pedig abbol latszik, hogy mink van. aztan kinek mi a fontos. van, akinek az a fontos, hogy baratai legyenek. van, akinek az a fontos, hogy penze legyen. van, aki az egyensulyra, harmoniara hajt. mondanam, hogy van egy 0-100 skala, amin mindenki elhelyezheto, aholis a 0 az abszolut anyagi vilag elutasitasa es a 100 a totalis anyagiassag, de kicsi lenne a 0-100.

a 0-7000000000 skala lenne kelloen arnyalt...

es akkor talan mindenki elhelyezheto, ha nem szamoljuk bele azt, hogy az ember valtozik az ot ert tortenesek hatasara, mozdul az egyik v masik iranyba. aztan az is szamiot, hogy aznap esett-e az eso. vagy fog-e esni az eso.. vagy...

szoval szaz szonak is egy a vege;
kell nagy a valogatottba? na tessek. ez az ara. meg mindig kell?

az meg hogy az en penzembol..?
hmm.. nem vagyok errol teljes mertekben meggyozodve, hogy en fizetem. de tegyuk fel. ebben az esetben a vilag egyik legjobb keziset vettem a magyar valogatottnak. kiraly!

ez volt a legjobb, amire a penzemet koltottek az elmult 2 evben.
@miva?:
"Az kérem megtiszteltetés, ami a piaci értéküket növeli, és ami miatt áttételesen keresnek többet."

Amennyiben jol tudom, a Premier League-ben csak olyan jatekosok jatszhatnak, akik valami 2/3-ban a nemzeti valogatottjuk meccsienek palyara lepnek.

"esetleg a Fiji rögbisek"

Ez egy erdekes eset, mert ott bizony meg van a bizonyitasi vagy. Olyan jatekosokat veszitettek Uj Zeland javara, mint pl. az utobbi evtized egyik kimagaslo jatekosa; Rokocoko. Bar o mar gyerek koratol uj zelandikent nott fel, de attol meg egy Fiji-szuletesu jatekos. Igy aztan a valogatottban Uj Zeland ellen jatszani, es bizonyitani, na az az igazi alom azoknak a kolkoknek...

"Most olyan Abramovics-féle megoldást láthatunk Vityától, csak ő a mi pénzünkből csinálja. Nem tetszik, akármilyen ideológiát is raksz mögé "

Pontosan
@simple observer 1.0: nekem ugy tunik, ti akartok valami mindenkeppen negativ ideologiat keresni...

van egy win-win szituacio, amit le akartok huzni az en olvasatomban. nekem egyszeru laikuskent az jott at, hogy nagyert 3 eve sir a valogatott. nagy azert ment el, mert nem tud eleget keresni. most nagy is eleget keres es a valogatottnak is megvan nagy. es abszolut torvenyesen, jogkoveto modon.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igazad van. Ha a kvótát kiharcoló játékosnak meg rosszul esik, hát b@ssza meg!

Einstein az istenhitével meg egy begyöpösödött bigott szarjankó!

Pihenned kellene!

De igazad van!
@miva?: "Igazad van. Ha a kvótát kiharcoló játékosnak meg rosszul esik, hát b@ssza meg!"

na most csapat, vagy nem csapat? a kvotat nem a jatekos szerezte, hanem a csapat. jogot nem a jatekos nyert a kiutazasra, hanem a csapat. es ha ez rosszul esik, akkor ja, bassza meg es jatszon egyeni sportban. ezert is nem kedvelem en a csapatsportokat. mert ez benne van a pakliban barmikor. brillirozol egy meccsen, kijutast megkapja a csapat, te meg cseszheted, ha kozben osszeveszel valakivel vagy a csapat szerez a helyedre egy jobbat. ugyanis a csapat eredmenye felulirja az egyeni erdekeket. a csapatban nincs liberalis demokracia. a csapatban nincs egyeni jog. a csapatban eredmenyorientalt szemlelet van.

"Einstein az istenhitével meg egy begyöpösödött bigott szarjankó!"

einsteinnek soha nem volt istenhite. ez urban legend, egy megjegyzesenek a felremagyarazata.

tudomany.ma.hu/tart/cikk/h/0/13273/1/tudomany/Einstein_szerint_az_istenhit_gyerekes_babona
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"nekem ugy tunik, ti akartok valami mindenkeppen negativ ideologiat keresni..."

Errol szo sincs. Ezert emlitettem a Terry ugyet, mert ott a szovetseg belatta, hogy egszeruen azt az embert nem szabad meghagyni csapatkapitanykent, mert azzal semmi jot nem uzennek a gyerekeknek, a fiatalsagnak. Es egyaltalan a tarsadalomnak az angol foci koruli allapotokat illetoen.

Vegyunk egy egyszeru esetet. Gyermeked sport, tanulmanyi, vagy valamilyen egyeb csapatversenyen komoly szintu dontobe jut. Majd egyszercsak jon Jozsika, vagy Julika, aki (jelen helyzetben) egy Fideszes fomufti gyermeke es a te dragadat lecserelik emerre, mert hogy CSAK. Hadd kapjon egy medaliat a gyerek. Te mit szolnal, hogy magyaraznad meg a gyerekednek?
Aaaa minden rendben, ok tobbet tejeltek az iskolanak, klubnak...?

Ha a legmagasabb szinten ilyen immoralis, sportszerutlen dolgokat lehet muvelni, hogyan varhatnank el, hogy alacsony szinten barmelyikunkkkel ne essen meg hasonlo..?

Itt a VALOGATOTTrol van szo. NEM klubcsapatrol. Hadd emlitsek egy masik emberket; Sterbik Arpad.
www.nemzetisport.hu/kezilabda/sterbik-a-magyarok-ellen-felre-kell-tennem-a-lelki-kerdeseket-2061575

De nincs vele gondom, mert igy dontott, o dolga. NEM csinalt ilyen musort az ugy korul. A spanyol valogatottat valasztotta? Valjek egeszsegere...
Semmilyen rossz erzesem nincs iranyaban.
Ha Nagy is igy dontott volna, es 2009-ben azt mondja, hogy o a spanyol cimeres mezt valasztja, akkor bizony lett volna egy kis rossz erzes bennem, hiszen megiscsak magyar korulmenyek kozott lett belole nagy jatekos, de lfogadtam volna a donteset es pont.
Noi vonalon is van egy ilyen eset, kulfoldre hazasodott, es abban a valogatottban jatszott is a magyar ellen. Nem ugrik be a neve, mert nem csinalok belole problemat...

Meggyozodesem, hogy a Nagy koruli esemenyek rossz vert szulnek a valogatotton belul, bar ne lenne igazam...

Ha nem erted/erzed, hogy mi gondunk van Nagy stiklijeivel, akkor nem fogom az osszes korabbi HSz-omat bemasolni. Eleg szempontot irtunk (sziv, miva?, vitez).
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A faszt. Az gyerekes babona, hogy szakállas a bácsi. Érdemes lenne utánanézni ennek is, Heisenberg A rész és az egészének is, és még jópár másik érdekes szerzőnek is. Nem akarom rábeszélni senkire, de a természet működése, az, hogy egy elektron tömegét, vagy töltését ezrelékkel megváltoztatva már atom sem lenne, hogy a különböző kölcsönhatások éppen úgy vannak hangolva egymáshoz, ahogy, ez azért elgondolkoztatta a jónépet, akármennyire is urban legend, vagy a te személyes ízlésednek nem felel meg. Nem véletlen az a sztori sem, hogy mikor Pauli felkerült a menyországba, akkor Isten válaszolt egy kérdésére. A finommechanikai állandóról kérdezte, és, mikor az úr nekiállt levezetni, Pauli egyszercsak felkiáltott, Das ist Falsch

Menniy ilyen sztori van, és itt nyomod a benfentes megmondót, mintha egy fields érem, vagy egy fizikai nobel díj kizárná az istenhitet.

Elmész ám a francba!

A csapatsportok meg csapatokból állnak. Nem véletlen, hogy igen ritkán nyer a legnagyobb játékosértéket felvonultató válogatott, mert kell oda más is, mint amiről itt szintén megmondod a tutit.
Ha valaki esetleg szól, hogy te sipi, azért nem ennyire fekete-fehér, akkor meg olvasd vissza, milyen magas lóról lököd a hülyeséget!

Tekintsd meg Elefántcsontpart legutóbbi afrika kupáját te ló!
Vagy nézd meg, kik nyertek jégkorong vb-t!

De te aztán megmondod!

A csapat meg pofa be, és a te káét szép szemedért, meg a profizmusért nyelje le a legnagyobb darab szart is egészben!

Olvastál Keménytől te valamit? Hallottad beszélni?
Kicsit más derül ki abból, amit ő mond, igaz, ő nem is igazi sipi.

Csapat!

Na én hagylak, lökjed csak! Nyilván van mit kompenzálnod ekkora arcoskodással!
Miért most jött vissza NL? Ja,hogy már az országot sem akarják hitelezni, a klubot jól megtámogattuk,s ő is pénzénél van. De mi is van a csapattal? Bár annyit foglalkoztatok mát velük,hogy már nem is érdekel.
@miva?: nincs mit kompenzalnom arcoskodassal.

neked mit kell kompenzalnd a szemelyeskedessel?:-)

egyebkenty nem a nobel-dij zarta ki einsteint eseteben az istenhitet, hanem az intelligenciaja es a vilagrol szerzett ismeretei zarjak ki.

ha magas lorol lokom, akkor magas lorol lokom. ez van. nem muszaj velem beszelgetned, nem muszaj reagalnod. ha nem vagyok szimpatikus akkor mi kenyszerit arra, hogy szoba allj velem? ott a tahotlanito gomb es kesz. hasznald.

engem hidegen hagy, elhiheted, nem fogok megsertodni, nem fogok egyetlen rossz erzest taplalni iranyodba. ha nem birod a stilusom, nem birod felvenni velem a versenyt, nem kell.

en csak azt nem ertem, mi a francert tesztek meg mindent azert, hogy minnel siralmasabb, szanalmasabb szarjankonak nezzetek ki?
sirt az egesz kibaszott orszag 3 evig, hogy jojjon vissz nagy. most visszajott. most erre generaltok valami problemat amin sirni lehet. gratulalok:-D

es ezek utan meg az en jokurvaanyamat, mert szolni merek, hogy hulyegyerekek, mi lenne, ha orulnetek a vilagnak az allando depresszios rinyakorus helyett?:-DDD

agyatoknal vagytok ti, de komolyan?:-)

ismered a viccet, amikor a bolond uti az ujjat egy kalapaccsal az udvaron?
odamegy hpzza az apolo es megkerdezi:
- ebben mi a jo?
- amikor melleutok

te is melle akarsz utni egy olimpiai eremmel, bakker?:-DDD
@simple observer 1.0: egyetlen szabalyt kerek, ami kizarja nagy indulasat a valogatottban.

a tobbi nem erdekel. azert irtam le, hogy erkolcstelen vagyok es immoralis, mert remeltem, hogy megerted, hogy en a jatekszabalyok szerint jatszom. es amit a szbalyok megengednek azt szabad.
amit nem, az nem.

nekem az a mentalitas nem megy, hogy igen, igazabol szabad, de ne csinald, mert megbantod vele xy erzeseit, mert legyozod, vagy elonyre teszel szert vele.

ez verseny, bakker. az a cel, hogy legyozzunk masokat, veluk szemben legalis elonyre tegyunk szert. mielott megkerdezned, nem nem mindenaron. a szabalyokban foglaltak szerint kell tortennie. szoval hol a szabaly ami kizarja nagy indulasat? mnincs ilyen? akkor mirol megy a vita egyaltalan? esely nyilt valami jora oszt' jo magyar szokas szerint gyorsan el is kell kurni? lehetne valami mukodo, akkor gyorsan mergezzuk meg azzal, hogy kitalalunk valami megfoghatalan, - szamomra legalabbis - ertelmezhetetlen, kovethetetlen emocionalis spontanszabalyt?
meg meg is ertenem, ha ezzel az lenne a cel, hogy valamifele elonyre tegyunk szert. de azert, hogy szarabb legyen nekunk...???
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nincs ilyen szabály. Olyan viszont van, ami szubjektív szempontok alapján teszi lehetőve a válogatást a szövetségi kapitánynak. Aki dönthet úgy, egy ilyen immorális fasznak mint Nagy nincs helye a válogatottban. Egyáltalán nem biztos, hogy hasznára lesz a csapatnak ha megtöri azt az egységet ami most megvan.
@vitéz Thapóccay néma bárány: tehat ninsc ilyen szabaly.
tehat mar megint az van, hogy ha veletlen jo lenne, ne legyen jo. legyen rossz. sirjunk egyutt. mert amikor jo lenne, akkor is rossz.

bakker...

mi a francot kepzeltek? vajon barmelyik mas allam csapata nem lepne meg ugyanezt? es akkor mi lenne? ulnenk mint trianon utan, hogy fubazzeg, mit tettek velunk!?
nem volt igazsagos!!!!

csak eppen mindenki leszarja. mert igaza a gyoztesnek van. eppen most volt a 90. evforduloja az empirikus tapasztalat megelesenek. nem kellene vegre tanulni egy kicsit? hanyszor kell meg, hogy ugy basszon minket orrba a vilag, hogy az beleessen a szankba?

a lehetoseg, ha legalis nem ciki. a lehetoseg az lehetoseg. es nem az a gennyes, aki kihasznlja, hanem az a luzer aki nem. es senkit nem fog erdekelni 1 ev mulva, hogy nagy mikent es mennyiert es hova szerzodott. azt fogja a vilag kerdezni, hogy ki is az olimpiai bajnok kezilabdaban? mert nem erdekli. mert csakis benneteket erdekel. csak ti csinaltok ebbol problemat.

miert is jo ez? mire jo ez? dicson, egyenes gerinccel allva merulni el a szarban valami okos dolog? okosabb, mint kimaszni? na ne mar...
Igen, szerintem is borzasztó elvtársak, hogy a zsidót lezsidózzák, a cigányt lecigányozzák, a hazátlan büdös libsire meg azt mondják, hogy hazátlan büdös libsi.

Hát hova jutott a világ elvtársak, hogy a sok rohadt fasiszta ki meri mondani az igazságot?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tehát megint az van, hogy tartásunk az ne legyen, és adjuk el anyánkat képletesen két forintért. Az olimpia eszméje is silányuljon oda, hogy melyik állampolgárunkat tudjuk megvenni.

Te ezt láthatod így. De számomra a sport és az esetleges válogatottság mást jelent.
@sivatagi n.: eszem a kis martir szivedet..

remelem bele is doglesz:-)

mert tudod, az igazi martir a kinhalalrol ismerszik meg, te szaron tengodo budosgyoker..

mert ugye nevezzuk neven a dolgokat, neonaci kurafi:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "neonaci kurafi :-)"

Ez mellément elvtárs, nem nagyok zsidó :-)
@maybach:

Lehet, hogy a Sztojka-Raffael família nem csak az ítéletet enyhítő bírónak fizetett...
Szép hosszan elvitatkoztatok Nagy Laci kapcsán. Újra kérdem, minden információtok megvan?
Mi van, ha Nagy Laci valóban méltatlannak, sőt egyenesen veszélyesnek tartotta a válogatott körülményeit? Mint kiderült nem alaptalanul. Mi van ha három évig itthonról válaszra sem méltatták?
Az csak hab a tortán, hogy egy jó eredményre az olimpián a spanyol csapatban esélyesebb.
De persze lehet, hogy szimplán csak egy tróger.
Azt meg csak zárójelben teszem hozzá, hogy sokszor sok alkalommal fordult elő, itthon is, hogy a válogatottban sima alibi játékot adtak elő sportolók, olykor szinte egész csapatok. Az csinosabb?
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Tehát megint az van, hogy tartásunk az ne legyen, és adjuk el anyánkat képletesen két forintért. Az olimpia eszméje is silányuljon oda, hogy melyik állampolgárunkat tudjuk megvenni. "

o tempera, o mores...

roviden: igen

hosszan: uj vilag, uj szabalyok. es hiaba ragaszkodsz a regihez, ha masok mar a konnyitett szabalyrendszer szerint jatszanak, akkor ok gyoztesek lesznek, teged meg kinevetnek. es ennyi. senkit, ismetlem, senkit nem erdekel az, hogy ti hogy hisztiztek. az olimpiai aranyat a golok fogjak eldonteni. ugyanis a kezilabdat golra jatszak. es a szabalykonyvben is ez szerepel. miert van az, hogy itt az egyik oldal a szbalyokat nem akarja betartani, akkora gengszter, a masik meg fiktiv hulyesegek menten onkorlatozza magat a retardaltsagig, akkora luzer?
es ne gyere nekem most fair playjel, meg hasonlokkal, mert a fair playhez ennek semmi koze. fair play, ha a biroi hibabol megadott golt kiegyenlitem azzal, hogy az ellenfelnek is beengedek egyet, mert akkor a SZABALYOKAT hagytam ervenyesulni a biro hibaja ellenere. az fair play. ez meg favagas magunk alatt. motoros furesszel...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Nem a részleteken kellene vitázni, hanem azon, hogy tudnánk a szélsőjobb előretörését megakadályozni."

Első lépésben kövessétek genetikai szakértőtöket, kertész "mengele" ákost Kanadába. És ott kezdjétek el építeni az új szocializmust. Itt ugyanis senki sem kíváncsi rátok :D
nna
neonaci pocs ignoralva..;-)

@sivatagi n.: ha beszleni akarsz hozzam gyoker, szemlyesen kell megkeresned:-DDDD
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nálunk magyaroknál természetes, hogy ismerjük a szüleinket.

Nálatok buziknál ez biztos nem ilyen egyértelmű :DD
@sivatagi n.: te egy provokátor vagy kisfiam. azoknak meg a szemetesben a helye.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem hinném hogy összefutunk, mivel csak emberek közé járok. Buzibárba és holokauszt megemlékezésre nem...
@Penivaldes: van egy mondas, hogy csak az anya biztos...:-)

tehat nyugodtan lehet zsido is akar:-)
de ugye mi tudjuk, hogy nem az minosit, hogy kitol, vagy minek szuletett. o sem azert ekkora gyoker, mert valaminek szuletett. a gyoker viselkedese tette azza:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: na igen, a viselkedése, vagyis az, ahogy idekeni magát az mutatja hogy ki:I)
@maybach:

Szerintem méltatlan körülményekről majd az beszéljen hazai kézilabdával kapcsolatban aki játszott már olyan csapatban, ahol nem pénzt nem kaptál, hanem a szerelést is magadnak vetted a névadó szponzor ellenére.

www.boon.hu/miskolc/nem-kivanja-senkinek-ezt-a-helyzetet/news-20110210-08245252

Igen, vagyunk néhányan akik nem az újságokból ismerjük a hazai kézilabdát, nem csak a 4 sztárcsapatot ismerjük és látjuk, hanem azt is tudjuk mit harcolnak meg mások. És ennek a tudásnak a fényében ítéljük meg Nagy Lacit.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Csak a vita kedvéért, azért mert máshol még rosszabb, nem lesz elfogadható egy rossz állapot.
De ez nem Nagy Lacit, hanem a sportvezetést minősíti.
A többi sportágban ugyanígy. Csak ez jobban szem előtt van.
Azért jellemző módon Áder rögtön ott tudott vigyorogni az evezős csajok előtt. Mi köze volt a sikerekhez?
Most meg szinte száz, hogy fentről jött ez az egész szarkeverés, meg hozzá a pénz.
Szerinted egy Barcelona mennyiért adja el a csapatkapitányt?
Még abban se vagyok biztos, hogy Nagy Lacira nem hatottak valahogy az elvtársak.
@maybach:

Nagy Laci pont a dupláját fogja keresni Veszprémben, mint a Barcában. Kizárólag ezért gondolta meg magát. A Barcában kevesebbért is maradt volna, ha aláírnak vele négy évet. Ebben az esetben spanyol válogatott is lett volna, elő is volt készítve. Szerintem is "lett" ez a pénz Veszprémben, hogy Nagy motiválva legyen.

A többihez annyit, amit linkeltem az a sztárokat nem számolt kézilabda általános csórósága. Az elvi utánpótlás csórósága. Egy olyan korszakban, amelyikben itt nálunk új, villanyfényes edzőpálya épült a focistáknak, mert reflektorfény nélkül már edzeni se lehet. Közben a kézilabdázóknak meg nem jut cipő és mez, mert fél órára ki kéne kapcsolni a lámpákat.

Szóval ilyen viszonyok mellett nekem senki ne kezdjen nyafogni, hogy ójaj, mennyi a napidíj világversenyen. Pláne egy szerencsés körülmények közül érkező sztár ne kezdje. Császárnak, Ilyés Ferinek, Mocsainak, vagy a világklasszis lányainknak eszébe nem jutott ilyen soha. Vajon miért?
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Azt mondjuk nem tudhatjuk mennyit keresett és mennyit fog.
A magyar sport helyzete úgy szar ahogy van. Ez se mai dolog.
Kiválló sportolók készülnek évről évre méltatlan körülmények között.
Ez azonban újra írom nem teszi a vacak helyzetet máshol jobbá.
Nem ismerem az összes tényt,és én is mást vártam volna szívem szerint, de nem vagyok hajlandó elítélni félhírek, pletykák alapján.
süti beállítások módosítása