Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.26. 10:28 Fabius

Lázár elbocsátó szép üzenete

Címkék: fidesz orbán viktor lázár jános fiúkérés lázárhely

Törjön százegyszer százszor-tört varázs:
Hát elbocsátlak még egyszer, utólszor,
Ha hitted, hogy még mindig tartalak
S hitted, hogy kell még elbocsáttatás.
Százszor-sujtottan dobom, ím, feléd
Feledésemnek gazdag úr-palástját.
Vedd magadra, mert lesz még hidegebb is,
Vedd magadra, mert sajnálom magunkat,
Egyenlőtlen harc nagy szégyeniért,
Alázásodért, nem tudom, miért,
Szóval már téged, csak téged sajnállak.

(via)

 Fiúkérés volt tegnap Lázárhelyen. Az esemény rendhagyó volt ugyan, mégsem a kormányzati férfiszerelem megnyilvánulásának számít. Egyszerűen az érzelmek városa annyira rajongja polgármesterét, hogy a Nemzet Vezetőjének oda kellett menni, és a köztől el kellett kérni személyes használatra a lézerblokkolós héroszt. Az összképet picit rontja, hogy fő és alvezérét ünneplő tömeg helyett a bár mennétek már a francba mindketten kiáltozástól volt hangos a város.  lázár - fiúkérés.jpg“Nem akarok pesti politikust csinálni Jánosból, nem is állna jól neki” - mondta Orbán, és bejelentette: Lázár személyéért cserébe megépítik a Lázárhelyet Szeged központjával összekötő vasutat, elvégre van ennek a nemzetnek olcsón dolgozó Közgépe, és a szokott 2 milliárd/km igazán nem nagy ár egy ekkora formátumú politikusért, mint Lázár. 

 Szokatlan megmozdulás ez a fiúkérés még Orbántól is. Én legalábbis nem emlékszem, hogy járt volna például elkérni a testrészeként nyilvántartott Kusza Szemet annak kedves feleségétől, és nem kérte el a hangszálaként funkcionáló Szijjártót sem kedves mamától. Így ez a gesztus csúnya rivalizálás alapja lehet a Fidesz második vonalában a főnök figyelméért és elismeréséért küzdő kishercegek között. Nem lennék meglepve, hogyha rogánantit legközelebb valamelyik szappanoperában kéne felkérnie ország világ előtt a következő feladatra. Mert ami jár, az jár, nehogymá' csak a Jancsi bohóc érdemeljen ekkora figyelmet. 

 Mindenesetre Lázárhely érzelmes népe tegnap az “Orbán segge már tiszta, mert kinyaltad bazmeg” rigmussal elbocsátotta lángolva szeretett vezetőjét, és az integetésre föltartott középső ujjakat se nagyon lehetett barátságos tenyérnek nézni. Ahogy a helyi mondás tartja: aki ezt az üzenetet nem érti, az annyit is ér.

 

520 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr994547166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.26. 14:03:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Miért vet be taktikai atomfegyvert saját nemzetgazdasága ellen a Fidesz-kormány? 2012.05.26. 11:28:03

“A pénzügyi tranzakciós illeték egy 21. századi taktikai atomfegyver” - mondta Matolcsy György. “Amit a kormány csinál a gazdaságpolitikában, az valóban felér egy atomfegyver pusztításával” - reagált rá az MSZP. * * Burány Sándo...

Trackback: Orbán Viktort lebuzizták 2012.05.26. 11:18:48

Lézerjanit ment kikérni, lebuzizták Orbánt a vásárhelyi polgárok. Mivel “kikérni” a hagyományos népi kultúrában a menyasszonyt szokás, a miniszterelnöknek egy szava se lehet amiatt, hogy az érkezése ellen tüntetők a spin doktorok javasolta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei:

Mutass olyan seggfejet, aki nem élt vissza a hatalmával!
Politikai seggfejet! A kérdésben ott van a válasz… Maiakról beszélek.
Horn egy szarláda (bizonyos vélemények szerint), de én azért tartom valamire, mert tett valamit értünk. Most jön az, hogy: nemzetidegen, szarházi, liberális tetű vagyok.
Kara csak erre téved majd…
De leszarom! Igen is vannak olyanok, akiket lehúzunk a klozetton, de ugyan akkor nem értékeljük, ha valamit véletlenül sikerült jól csinálnia.
Ungarische virtus.
Ha Horn nem tette volna azt amit, ez a csürhe fidesz mehetett volna a francba.
A telefon számomat megadom az anyázóknak, csak kérjék.
Persze csak akkor, ha tudnak valami pozitív tényt felmutatni az istenük mellett, amitől nekem de kurva jó lett.
Sose tudnak majd felhívni…
@Gábriel angyal: Kisbogár, a forradalmat nem épp jobbosok robbantották ki. Hanem a cucilizmusban mélyen csalódott, de a baloldali elveiket fel nem adók, akik nem Horthy-reneszánszot akartak, nagyon nem.

Gimes, Tánczos, soroljam?
@miva?: Nincs.:D Még nincs gyerek a közelben. De van egy 180-as ágyam és egy olyan új szoba, ahol 3 oldalról körbe tudom járni.:D:D Ezért kell most az ágytakaró, mert tudok rendesen ágyazni, nem pedig olyan pózokban, amik inkább az ellenkezőjére biztatnak.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Dehogy színezem. De ne tegyük már hornt horty mellé. Mert nem igazán lehet. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy Charlize és Kiszely Tünde egy szinten vannak...
@a szív fészkei: Miért szerinted a csíksomlyói búcsún mit ünneplünk??
@miva?: Szétdúlás némi nemi élet miatt.:D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Te nem lehetsz ekkora. Mert ha széltedben is 260 centi vagy, akkor még bottal se piszkálna senki.:D
@Gábriel angyal: a szümmárját, de csíksomlyó bucsujáró hely, ahol régóta összefut a szórványmagyarság a székelyekkel, meg az erdélyi magyarokkal, és ezért volt fontos tudtommal. Nem azért, hogy vityabá az úr jobbjára tehesse az ülepét.
@miva?: Pedig semmi másra nem jók az erdélyiek, mint arra, hogy vityabá az úr jobbjára ülhessen és bezsebelhesse az imádatot tőlük és majd a hálaszavazatot, elénekeljék a székely himnuszt. Szerintük.
Azért nem értetek ti szót itten, mert nem olvastátok a "Hódolat Katalóniának" -ot. A beszélt nyelvetek eleve kizárja a másik megértését, még ha úgy is tűnik, hogy mindketten magyarul beszéltek. Rajtatok kívül sztem itt mindenkinek világos, hogy mindkettőtöknek igaza van, de ezt ti soha nem fogjátok belátni. Egyébként meg most tényleg arról beszéltek, hogy a gonoszok közül valaki -2 vagy +3? Egy értelmes magyar politikusról hallottam az elmúlt 20egynéhány évben, az a kereszténydemokrata Krisztusjelölt volt, akit azóta bizonyára kinyírtak, vagy éppen most nyírnak ki TEK-estül, APEH-ostul, titkosszolgálatostul, mi meg nem is érdeklődünk, hogy mi van a szerencsétlen KDNP budapesti vezetőjével.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én úgy veszem észre, hogy nekik egy kicsit több eszük van, mint amennyit kuszaszem saccol magának, így aztán komoly pofáraesés lesz a mutatvány vége.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Helyes.:D Képzeld el, se dobozok, se rumli, se semmi probléma.:D:D Akkor mikor is jössz?
a KDNP szerencsétlen budapesti vezetőjével - bocsesz
@miva?: Imádom pukkasztani a konzervatívokat. Minél bigottabbak annál murisabb.
Hát, a pofára esés kinéz nekik más területen is.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látod, nálunk a gyerekek tutira az esküvői csók miatt születtek :D

Én egyébként konzervatívnak tűnök magamnak :P
@a szív fészkei: Kisbogár szerintem egyetértünk. Egyértelmű, hogy nem csak "jobbosok" robbantották ki mivel mindenki szenvedett a diktatúrától. Én csak azt próbáltam neked ecsetelni, hogy a tengernyi kín szükségszerűen torkollott forradalomba és véres eseményekbe is. :( Ha Horn részéről "megérted" az okozatot, akkor vagy következetes ha ugyanezt megteszed azokkal akik megszenvedték a komcsik rémtetteit.
@Gábriel angyal: Az én nagyanyám komcsinak számított a két háború közt, mert egy unokatesója a tanácsköztársaság alatt szétosztotta a reverendákat a szegények között. A háború után reakciós lett, mert a püspökségen dolgozott. A nagyapám 56- karácsonyán karácsonyfát lopott - mert nem lehetett kapni -, így utána ellenforradalmárok lettek. Most akkor szerinted nem egy mindenkori szűk elit bélyegzett meg minden korban mindenkit, hogy több jusson a húsosfazékból?
Ja? És a rendszerváltzás után kommunista lett, mert ugye 56 után csak bányában, föld alatt dolgozhatott, a bányászok meg nyilván komcsik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A demokrácia lényege nem az lenne, hogy akár még kommunista is lehetne valaki és azt vitában kell legyőzni? Már amennyiben egyáltalán tudjátok, mi a lényege a kommunista világszemléletnek. Mert a fideszi magasságokban tényleg nehéz szárnyalni.
@pjm: A demokrácia az lenne, hogy megfelelő háttérismerettel döntenénk a következő kurzus résztvevőiről úgy, hogy az esetleg elvesző szavazatainkra azt mondanánk, hogy: akkor kevesen látjuk így.

Ha pl egy párt egy fasza oktatási koncepcióval azt mondaná, hogy bárkivel együtt tud működni, akikkel az megvalósítható, és ha 30%-ot kapna, akkor tudható lenne, hogy a gyerekeink jövője ennyire fontos nekünk.

A vita szerintem pillanatnyilag nem szükséges, mert mindenki hazudik magáról is, meg az álláspontjáról is, és akkor most mire fel vitázzunk?
@pjm: és egy kommunistát nem lehet vitában legyőzni, mert ha ellenvéleményed van, akkor üvöltve legyerekgyilkosoz, meg letolvajoz. Ez Orvell kommunista definíciója. Eszerint a Fidesz tipikus kommunista párt :D
@pjm: Nálunk nem a vita a fájó pont, csak az, ha valaki azt állítja, hogy nagyra tartanék egy olyan gusztustalan politikust, mint horty.:D
@miva?: Hát, ha a gyereket tényleg az esküvői csók hozza, akkor én tényleg gyermektelen maradok:D
@Gábriel angyal: A rémtetteket megelőzték mások rém- és még rémebb tettei. Azóta sincs semmi lezárva, elvarrva, csak dobálódzunk egymásra.
Mondom, ezért tartotta magát apám ahhoz, hogy egy kiirtott család életben maradt - ami tökvéletlen - sarjaként nem megy ügyésznek, nem megy bírónak, ügyvéd marad, mert különben ha elkapja a a bosszú gépszíja (amit ugye megtámogat a hatalom), akkor nincs megállás és elbukik saját maga előtt. Mert olyanná lesz, mint azok a gyilkosok.

Most ugyanez van - kicsit idehúzunk, kicsit oda, ahol jobban fizet a pénztár: egy söpredékünk van, be kell osztani. Akkor a komenyisták között rengeteg nyilas volt és most visszalendül az inga.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nincsenek egymás mellett ezt már elismertem, de nem sok van közöttük Horn javára. A kettejük között a legnagyobb különbség a nemzetközi helyzet. Hornnál kedvező volt Horthynál meg szar. Ez egyiket se javítja vagy rontja. Viszont az alapján ami alapján te Hornt pozitív személyiségnek tartod Horthy egy géniusz. Ha nem vagy képes egészben figyelni az embert, és minden tette alapján húzni egy mérleget csak kiragadsz egy tettet ami pozitívan sült el (ami meg nem igaz), és olyanokat jelentesz ki, hogy a jelenbeli jó cselekedet felülírja a múltbéli rosszat. Hát egy nagy lófaszt. Egy szemét takony ember akár csak Horthy, Az egyedüli "jótette", hogy az állami vagyon pocsék kijátszásával sikerült egy viszonylag értelmes költségvetést összehoznia. Ez nem pozitívum és főleg nem tesz senkit példaképpé. Ezt az embert elítélni kell, és megtanítani a gyerekeinknek, hogy egy ilyet még egyszer a hatalom közelébe ne engedjenek. Akár csak Horthynál, Szállasinál, Károlyinál, Orbánnál, Gyurcsánynál.

Mikor kapok végre jobboldali pozitív tetteket? Vagy csak vádaskodni tudsz?
De rendben, nincs kedve, akkor nekem ne oszd az észt, meg magyarázz erkölcsi magasságokból, mikor a béka segge alatt vagy.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ha már pukkasztasz erre mondtam azt, hogy ilyet szerintem te is csináltatsz majd magadnak.:)

kepfeltoltes.hu/120526/kitart_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mókás ez a Horn fényezés. Megboldogult apukám mesélte, milyen sokszor tántorgott részegen az MSZOSZ székházban a kocsija felé. :) Enyhén vicces egy alkesz pufajkást piedesztálra emelni.
@Gábriel angyal: Nem lemosható... Ráadásul csúnya is lenne rajtam.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azért horty se indult rossz poziból. Az hogy kiverte kun béláékat, hiszen a vörös veszély nagyon rémisztett mindenkit nyugaton. Számos más tényezőről nem is beszélve. Később lett persona non grata, mikor a világháborúban arra az oldalra állított minket, amire állított. Úgyhogy ez se játszik be. mert horn pont 89 után lett elfogadott nyugaton, nem pedig előtte.
@Gábriel angyal: Azért pálffy italozása se gyenge, és áder szeme alatti részt elnézve ő se veti meg a tütüt. :P Úgyhogy mondj egy szentéletűt akit lehet tisztelni, és nem neonáci...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ilyen marhaságot még nem nem hallottam. Méghogy horty rendes ember volt. A fehérterrort most kihagyom, mert akkor is sok ártatlan embert végeztetett ki. Na és a szegénység. Egy hatalmas balfasz volt aki még a vizsgáit sem tudta letenni a felesége befolyásos családja nélkül. Egy sajnálatra méltó barom volt, aki azért nem átallotta feláldozni a magyar embereket a világháborúban.
Valóban szép teljesítmény volt. Gratula neki és a dilettáns hódolóinak.
Most már, hogy elkelt ez a leányzó, utána lehetne nézni annak is, hogy mennyi a hozomány. Mondjuk, hódmezővásárhelyi pletykák szerint immár a milliárdot is túllépte a vagyonka, ami annak fényében érdekes, hogy elvileg - mivel az egyetem óta csak közpénzből fizetett pozíciója volt - forintra meg lehet mondani (18 milliós költségtérítés, ha még emlékszünk), hogy mennyit keresett az elmúlt 10-14 évben.
Természetesen a vagyonbevallás ennek a töredékét tartalmazza, az, hogy a családtagok, egyebek nevén, svájci számlán, itt-ott-amott mi van, na az lenne érdekes.
Valaki utánamegy? :-)
@a szív fészkei: tudjuk, a forradalmat is a cucialista baloldali ettásaknak köszönhetjük...
Ezt az egész bal -jobb hülyeséget ajándékba kaptuk az emlegetett H-betűs majmoktól, pedig nálunk ez tök idegen. Ezért van konzervatív kommunista és szocialista neoliberális pártunk.

kellene tán valami alapból befogadható álláspont, amit vagy támogatunk vagy elutasítunk.

Persze akkor nem lehet amiatt örökös bérletet szerezni a mindenkori országgyűlésbe azzal, hogy mi vagyunk az angyalok, ők meg az ördögök.

Mindemellett azt ugye tudjuk, hogy a mai komplett parlamenti társaság alkalmatlan egy közepes méretű város vezetésére is. Mindenki.
@kirsten: Ha nem tudod miről beszélek, ne szólj bele.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": És emiatt egy szentember Horn, mert Pálfi részeges? Érdekes az erkölcsi mércéd.
Választ kapok valaha?
Mindemellett én lassan megkedvelem Orbánt. Aki ekkora marha, mint ami a posztból kiderül, annak saját sorozat járna a comedycenrtal-on!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Volt olyan szerzetes - Ráth-Végh - aki egy élet munkájával állapította meg, hogy minden üres boroskancsóban pontosan 7 csepp bor marad.

Mi van, ha gyulabá csak folytatta a tudományos megismerés folyamatát?
@Knósszosz: @a szív fészkei:

Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok.

Persze téma lehet, hogy úsztatott-e koronát vagy kellett-e Internacionálét énekelni, de ez szimpátia és megítélés függő, hogy adott esetben jó vagy rossz.

A milyen gazdaságot vettél át és mit kezdtél vele dolgot nem lehet így nézni. Horntól elvitathatatlan, hogy a mellig érő szart vette át, és kezdett vele valamit. De éppen ilyen alapon tartom a Horthy rendszer két miniszterelnökből Bethlen Istvánt megfontolt és jó gazdaságpolitikusnak, Gömböst meg egy idióta baromnak. Ja, és a Nemzeti Munkaterve itt kísért...
Jó az elején, úgyhogy küldök én is egy szerelmi költeményt (ha volt már, bocs), Szabó Lőrinc: Semmiért egészen (részlet):

"Félek mindenkitől, beteg
S fáradt vagyok;
Kívánlak így is, meglehet,
De a hitem rég elhagyott.
Hogy minden irtózó gyanakvást
Elcsittithass, már nem tudok mást:
Mutasd meg a teljes alázat
És áldozat
Örömét és hogy a világnak
Kedvemért ellentéte vagy.

Mert míg kell csak egy árva perc,
Külön; neked,
Míg magadra gondolni mersz,
Míg sajnálod az életed,
Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan
Halott és akarattalan:
Addig nem vagy a többieknél
Se jobb, se több,
Addig idegen is lehetnél,
Addig énhozzám nincs közöd.

Kit törvény véd, felebarátnak
Még jó lehet;
Törvényen kívűl, mint az állat,
Olyan légy, hogy szeresselek.
Mint lámpa, ha lecsavarom,
Ne élj, mikor nem akarom;
Ne szólj, ne sírj, e bonthatatlan
Börtönt ne lásd;
És én majd elvégzem magamban,
Hogy zsarnokságom megbocsásd."
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game
yo....": van akinél mázsán felül kezdődik az asszony...
@Fabius:
Akkor kiállhatok én is a hibbant jobbos barmok elé, hogy itt a seggem, ezt köll fényezni!? Mert Oszkóék azért számokkal bizonyították azt, amit ezek a balfaszok csak magyarázni próbálnak, hogy; naneszórakozzatok mán, nem értitek ti a spirituális gazdaságossági politikánkat.
Kösz, nekem ez jött le.
A szakmai hozzáértést fényesen példázza az is, hogy Albánia még vevő a cár hülyeségeire, de amottan Bruxell felé, már rég óta beindult orvbántól a fordított perisztaltika. Ezek után hová fog legközelebb ellátogatni?
Burkina Faso még befogja a heftijét, ha oda eszi a fene?
Talán szóba áll vele a kerékpár-összeszerelő üzem igazgatója, és nyélbe ütnek egy nagy bizniszet, oszt a veres csepel is újjá éledhetne, e-kétség kívül nagy volument képviselő projekt haszonélvezőjeként?
Mondjuk, nekünk már nem sok minden van amit hozzátehetnénk, de esetleg exportálhatnánk a levegőt a gumiba. A Bükki nemzeti park ájerje, azért emelné a termék színvonalát.
Matolcsy mikor utazik Ougadouguba, tárgyalni az ottani pénzügyminiszterrel? Ketten csak összehoznának valami frankó kis "ezt csináljátok utánunk" gazdaságpolitikát.
Csányi Falconja Ferihegyen pihen, kerozin van, akkor??
Hát ez ciki.

Európában már csak a törökök szeretnek minket. :)

Nekik köszönjük.
@Knósszosz: stét :) a dolgok jelenlegi állása szerint csak a bantukat tudjuk becsapni a made in hugary cuccokkal.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Háá, jóstét!
Nájn juku fílinget a sivatagba?
Az ütös lenne:))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: talán azért lehet, mert őket még nem kóstolgatta a focista, ha vársz kicsit, majd oda is beszól valami illendőt és akkor ali babáék is beállnak a magyarokat rühellők hosszú sorának végére
@Knósszosz: ha ütős, ha nem, itt csak a csoda segíthet (unorthodox csodában gondolkozz)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Két éve próbálkozom, nem jön össze. Most mi a f@szt csinyájjak? Á, inkább asztrológushoz fordulok. Az legalább érti a dolgát.
@FILTOL: Rosszul tudod. Orvbán Viktor robbantotta ki az összes forradalmat, ez köztudomású.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A finnek megunták, hogy soha viszonzást nem kaptak. Törökök tényleg szeretnek, szerintük nagyon testvéries 150 év volt az.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Bár kurva szar a gazdasági helyzet, meg mentálisan sem vagyok a csúcson, de azért ennyire nem vagyok elkeseredve-:)))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nézd, itt tartunk, hogy egy valóban a piával nem rosszban lévő, vitatható múltú és szimpinek azért nehezen nevezhető - + elég önjáró is volt, Popper fel is adta, hogy tanácsadója legyen, mert meredeken leszarta, noha kinevezte - ember, mint utódpártvezető még mindig inkább elismert megbecsült teljesítményt nyújtson, mint ezek a nagy pofával komenyistázó új-undokak. Akik Stumpf köpenyéből bújtak elő ugyebár. Stumpf meg nem volt messze Horváth Istvántól belügyértől. És a kör lassan összeér.

De pont ezért: minél nagyobb és habzóbb a pofanyitásuk, annál szarabb, amit és ahogy elvégeznek. Ill. azt a kupacot lepleznék a rizsával és uszítással. Ez szerintem elég jól látható fordított arányosság. Ha már Fabius a számok barátja. :-))))
@a szív fészkei: Azért a Hitleri nosztalgiának köszönhetően adtunk a németeknek 10 pontot. :)

Törököknél mostanában nagyon menő lett a turán elmélet ami alapján rokonok vagyunk. A 150 évet ők meg máshogy értelmezik mint mik. Nem is ők voltak megszállva.

Még szerencse, hogy a lengyelek nem voltak, mert szerintem még tőlük se kaptunk volna egyetlen pontot se.

Az meg a vicc, hogy a horvátok agyonpontozzák a szerbeket, a magyaroknak egyet se adnak.

Ideje lenne gondolkodni.

Bár az angolok nálunk is nagyobb pofára estek (igen a szomszédé...).
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Néztem, mert valóban érdekes politikai show ez. A megszálló oroszoknak is hányan adtak magas pontot a megszállt helyeken!

De a svéd berber jó volt, azért toronymagasan vezetett végig, szóval a nagy egybesült szomszédságot valahol csak felülírja néha a minőség.

A magyar számot nem láttam, de amikor kiválasztották őket, a szakma nagyon kiborult, azt olvastam.

Amúgy a 90 % olyan volt, mintha egy ember írta volna. Engelbert Humperdinck - hát volt egy slágere, ahogy emlékszem rá a régmúltból. Ha gesztusként küldték ki szegénykét, inkább alázás volt ez.
@Knósszosz:

Oszkóék gazdaságpolitikáját már lassan a leghülyébbek sem fikázzák. Ha mégis elég eléjük tenni egy grafikont, hogy akkor tessék megmagyarázni amit látunk.

Orbánékat meg inkább hagyjuk. Az a látomáskergetés minden, csak nem gazdaságpolitika. Ezt még Bukina Fasonak se lehet eladni. Ugyanis ők sem hisznek olyan üzleti modellben, ami minden évben 600 milliárd tőkét von ki a rendszerből.
@a szív fészkei:
Szpenis ájz?
Emléxem még én is.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A 10 pontnak semmi köze a hitleri nosztalgiához. Pénzért kunyiztunk vele, ennyi történt semmi egyéb.
@Fabius: És ha Kusza Szem levezeti nekik, hogyan is köll csinálni? Akkor se? Jó nekik, ottan nincs közgép. Vasút se. Boldog emberek.
@Fabius: Nem is volt olyan elviselhetetlen a srác.

A fenti linkben írja a pasi, hogy ez a szánalomkuruckodás mekkora baromság, hisz legalább Rákóczi a franciákkal összefogott és a cárral is egyezkedett! [..]"Az isten szerelmére, még a kurucok is próbáltak koalíciókat építeni és szövetségeseket keresni, Rákóczi mind XIV. Lajossal, mind Nagy Péter cárral tárgyalt! Még a kuruckodásnak sem kellene az elszigetelődést mint külpolitikai stratégiát jelentenie."

Hol tanult ez az Orvicsek törit és hogy a bánatos lóalkatrészben jutott be a jogra, ahol ez felvételi tantárgy????
@Knósszosz: Azok a olajos barna kutyaszemei sok női bugyingót (by Cicciolina) nedvesíthettek. Nekem too much volt a pasi akkor is. Most meg, jaj istenem!
@a szív fészkei: Első pár helyezést csak jó kapcsolatokkal nem lehet elérni. Oda tényleg olyan dalt kell vinni amit zabál a jó nép.

A középmezőnytől kezdve viszont jól mutatja, hogy vagy nagyon szart vittél, vagy utálnak, de nagyon.

@Fabius: Esetleg így adjuk meg a segítséget a válságkezeléshez. :)
Mi mindent megteszünk.
@a szív fészkei: Hallottad, hogy jön egy másik szpenissh?
Húli jó, asszem-:)
Rokon, ibér.
Jó éjszakát mindenkinek, Fabiusnak további szép napot!
@Knósszosz: A hideg kiráz ezektől a bájgúnároktól. Nem én vagyok a célközönség, na. Én Rod Stewartra ugráltam, amikor még idehozták ingyér`... :-))) Ronda, rekedt, de kurvajó.
@a szív fészkei: Ekklézsiáshoz nem tudok hozzászólni, én inkább theronista maradok. Vagy enisztonista, meg ilyenek...
A görög baj, meg nagy baj. Haverommal beszéltem, azt mondta Athénben szép balhék lesznek. Ő ugyan szarik rá, Kifissziában lakik, külváros. Ott nem érezhető annyiira a durrogás, de azért aggódik, mi a túró lesz. Az ottani szja gyakorlatilag bekrepált, a családi vállalkozásokból lószar folyik be, mert hat családtagból hármat jelentenek be. Azt mondta, ez már nem adócsaló sport, egyszerűen így próbálnak túlélni. Szóval gáz. Ma volt/van az esküvője, úgy alakult, hogy nem tudtam menni. Pedig fizette volna repjegyet, de szighnómi; nincs rá való.
Hát így van ez, de 1200 ejró neki, nekem meg a harmada, meg a gondok garmada.
Szar, fos...
Jó éjt Szív!
@a szív fészkei:

A szövetséges a gyengék fegyvere. Nekünk ilyen nem kell!!! Nekünk egy mecénás kéne, aki minden faszságot finanszíroz mosolyogva, hogy legnagyobb Vezérnek csak az álmai kiteljesedésével kelljen foglalkoznia.
@a szív fészkei: Nem az asszony 8 hónapos terhes szóval nem vállalja amúgy kardiológus szóval pld a te rokonaidat éleszti újra ;)))
@yatumux: bár nem engem kérdeztél, de leírom, hogy miért orbán a felelős a fiam jövőjének elcseszéséért.

nulla gazdaságpolitika. az ugyanis nem gazdpol, hogy sírjunk egy kicsit, hogy hagyják 7 százalék fölé nyomni a hiányt. majd miután nem engedik, jön az ámokfutás.

csak címszavakban: egy (na jó másfél) kulcsos adó: évi 500 milliárd mínusz,magánnyugdíj elcseszése: egyszeri 3000 milliárd mínusz. energetikai, távközlési, banki különadók kivetése a haldokló nyugaton ismeretlen módon: a költségvetési (mínuszos) kihatása eleddig ismeretlen, egy biztos te meg én fizetjük majd meg, kamatostul, ha brüsszelben véget ér a per. csak tavaly 21-szer módosított adótörvény, minek következménye a végletesen megrendült befektetői bizalom. akár 10 százalékos kamattal is, de piacról finanszírozott államháztartás, ami még ugrásra kész pannonpumánál is kigazdálkodhatatlan. a jövedéki adó emelésekkel, áfa-emeléssel nulla közelire szorított belső fogyasztás, eredménye csődök és végelszámolások tömkelege. ötletelés: percadó, csekkadó etc. csak a haverok: erzsébet utalvány, szép-kártya, közgép, mahír.

ehhez jön még a sajátos "demokrácia" gyakorlata a fidesznek.

címszavakban: ab lenullázva, költségvetési tanács lenullázva, bírói-ügyészi függetlenség legalábbis megrendítve. törénykezési gyakorlat: egyéni képviselői indítványok (amiről nem kell társadalmi egyeztetést lefolytatni) benyújtása az utolsó utáni pillanatban. módosított házszabály, aminek első alkalmazása az volt, hogy kövér elvtárs belefolytotta a szót valamely jobbikos képviselőbe, amikor az kimondta a nemszemélyeket takaró oligarcha szót.

most már tényleg csak címszavakban: médiatörvény, választójogi törvény, közbeszerzési törvény, közoktatási törvény, nat, felsőoktatási törvény, államosítások. a sor sajnos szinte végtelen.

ui: emlékszel még a szépemlékű földrajzinév bizottság sorsára?

na ezekért cseszi el orbán viktor a fiam jövőjét.
@Fabius: "Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok."

Hát akkor ezek alapján még Hitler is elég jól szerepelhet nálad, hiszen elég meggyőzően támasztotta fel a német gazdaságot. :) Természetesen a kifutását lehet vitatni de a számok ott is magukért beszélnek.

A munkanélküliség gondja két éven belül megoldó­dott, és az ország újra talpra állt. Szilárd, stabil pénzzel rendelkezett, nem volt adóssága, véget ért az infláció, ugyanakkor, amikor az USA-ban és más nyugati orszá­gokban még mindig milliók voltak munka nélkül és él­tek segélyeken. Sőt, Németországnak sikerült helyreállí­tania a külkereskedelmét, noha megtagadták tőle a kül­földi hitelt és a külföld részéről gazdasági bojkottot ve­zettek be ellene. Sikerét azzal érte el, hogy barter rendszert alkalmazott: berendezéseket és árukat közvetlenül, a nemzetközi bankokat megkerülve cserélt el más országokkal. A közvetlen cserének ez a rendszere adósság és kereskedelmi deficit nélkül működött. Né­metország gazdasági kísérlete, Lincolnéhoz hasonlóan, rövid életű volt, de tartós emlékműveket hagyott utóda­ira, közöttük a híres autóutakat, a világ első kiterjedt au­tópálya-rendszerét.

Egy kis szellemes mondásban, amely összefoglalja a „dollárbankjegy" - csodának német változatát, Dr. Hjalmar Schachtot idézték, aki abban az időben a Né­met Központi Bank feje volt.

Egy amerikai bankár meg­jegyezte: „Dr. Schacht, jöjjön el Amerikába. Nekünk sok pénzünk van, és ez az igazi bankárság."

Schacht így válaszolt: „Ön jöjjön el Berlinbe. Nekünk nincs pénzünk. Ez az igazi bankárság."

Noha Hitlert a történelemkönyvek becstelennek áb­rázolják, valójában ő nagyon népszerű volt a német nép körében. Stephen Zarlenga a „The Lost Science of Money" című könyvében arra mutat rá, hogy ez azért volt, mert egy időre kiszabadította Németországot az an­gol gazdasági elméletből -, abból az elméletből, amely szerint a pénzt kölcsönözni kell egy magán bankkartell aranytartaléka ellenében és nem közvetlenül kibocsátani a kormány által.

Dr. Henry Makow kanadai kutató szerint ez lehetett a fő érv amellett, hogy Hitlert meg kellett állítani: Hit­ler kikerülte a nemzetközi bankárokat és saját pénzt te­remtett.

Makow idéz C. G. Rakovszkijnak, a szovjet bol­sevizmus egyik alapítójának, Trockij bizalmasának a ki­hallgatásából, akit Sztálin alatt, a Szovjetunióban tartott kirakatperek során, 1938-ban bíróság elé állítottak.

Rakovszkij szerint Hitler „magához vette a pénzterem­tés kiváltságát, mégpedig nemcsak annak fizikai, de pénzügyi részét is: átvette a pénzkibocsátás gépezetét és azt az állam javára működtette... El tudják képzel­ni, hogy mi következett volna..., ha ez megfertőz szá­mos országot, ... ha el tudják képzelni, képzeljék el azután annak ellenforradalmi funkcióit is".

A közgazdász Henry C. K. Liu írja Németország jelen­tős átalakulásáról:

„A nácik 1933-ban jutottak hatalomra Németor­szágban, amikor az ország gazdasági helyzete a vég­zetes háborús jóvátételi kötelezettségektől sújtva a teljes összeomlásban volt, és amikor nem volt semmi remény a külföldi beruházásokra vagy hitelekre. Mégis a Harmadik Birodalom - a hathatós hitelpo­litikára és a teljes foglalkoztatást célul kitűző köz­munkaprogramra épülő - független valutapolitikájá­nak segítségével képes volt a csődbe jutott Németor­szágot (amely meg volt fosztva tengeren túli gyarma­taitól) négy év alatt a legerősebb európai gazdasági hatalommá változtatni, még azelőtt, hogy a fegyver­kezés beruházásai megkezdődtek volna."

A „Billions for the Bankers, Debst for the People" cí­mű (1984-es) könyvében Sheldon Emry ezt így kom­mentálta:

„Németország 1935-től kezdve adósságmentes és kamatmentes pénzt bocsátott ki, amit a mély süllye­désből világhatalommá történő elképesztően gyors felemelkedése tett lehetővé. Németország 1935-tőt 1945-ig arany és adósság nélkül finanszírozta teljes kormányzati és háborús tevékenységét. Ez magyaráz­za, hogy az egész kommunista és kapitalista világ úgy határozott, hogy megsemmisíti az Európa feletti német uralmat és visszaviszi Európát a bankárok po­koli uralma alá. A pénznek ez a történelme viszont még meg sem jelenik napjainkban az (állami) isko­lák tankönyveiben."
@Gábriel angyal: "„Németország 1935-től kezdve adósságmentes és kamatmentes pénzt bocsátott ki, amit a mély süllye­désből világhatalommá történő elképesztően gyors felemelkedése tett lehetővé. Németország 1935-tőt 1945-ig arany és adósság nélkül finanszírozta teljes kormányzati és háborús tevékenységét."
- Hehehe... óriási példa! Mi is foglaljuk le a teljes zsidó vagyont, vezessük be a hadigazdálkodás, a társadalom egy kiválasztott rétegét vigyük kényszermunkára. Ugyanennek a rétegnek a munkaképtelen részét elgázosítjuk, ne kelljen az ellátásukra költeni. Te milyen vallású vagy? Na pécézzük ki a te vallásodat! Te mész valamelyik, az uralkodó osztály nagytőkésének gyárába kényszermunkára, anyád, apád, kölkeid mennek a gázkamrába. Lakásod, vagyonod valamelyik szomszédodé aki az uralkodó osztály pártjának tagja.
Hogy tetszik ez a gazdasági fejlődés?
Gábriel kopipasztás agyamentségei itt is és ott is, korán reggel, megfekszik a gyomromat :-)
@a szív fészkei: most bagtelizálni próbálod az ordas csúsztatásod igaz?
nagyon gyenge....
vészesen gyenge....
@Gábriel angyal:
Tényleg, jól vagy? Mert nem úgy tűnik...
Ha a minta szerinted ez kéne, hogy legyen, akkor indítsuk be a háborús gépezetet, hajrá hadiipar és a felesleges emberanyagot vonultassuk be katonának. Hidd el, megszűnik a munkanélküliség... :))
Fárasztóak a gondolkodás nélküli idézet cunamijaid!
@yatumux: Van egy autószerelő haverom, az ilyen kés-buzi, mint Te lehetsz...

Ismertem egy ilyet, késeket, kardokat, mindenféle éles eszközöket gyűjtött, nem túl tehetősen, de szorgalmasan... aztán egyik éjszaka lekaszabolta majd' az egész családot:-(((

Tudod, nem szeretem az ilyen 'gyűjtögetős' faszikat... Se bicskával, se fegyverekkel, se más olyan eszközzel, aminek szépségét az "ölés művészete" adja!!!

Ne tiltakozz, a képen szereplő kés kiváló gégemetsző, noha valóban igaz, hogy ha kell, a császárszalonnát is remekül viszi:-o

A fegyvergyűjtés - szerintem - beteges...

Egy jól menő gyárigazgatónak különösen!!!
@a szív fészkei: ha nem láttad még feltétlenül nézd meg, egy iskolai szabadhét az autokráciáról..... Félelmetes, ráadásul megtörtént....
Tényleg nincs valami hasonló roma népszokás, hogy a vajda amikor helyettest választ (vagy valami hasonlót) magának elmegy kikérni őtet a szekértáborba?
Az Orbán által "menedzselt", agyon promotált Compact disco "szépen" leszerepelt, ez megint az orbáni Magyarországnak szólt.

Köszönjük O. Viktor és bandája!
Takarodjatok már a fenébe!

www.youtube.com/watch?v=zDEX-YL-v2k
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Most egyetértek Gábriellel. Pusztán egy korszakból kiragadott számokkal nem lehet megítélni senkit. Így Hitlertől Maoig mindenkit fel lehet magasztalni. Komolyan nem értem miért nem lehet nézni az egész embert és az összes tettét/korszakát, majd az alapján megállapítani, hogy milyen ember volt.
@röhögő: Ezt a részt is olvasd el:

""Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok."

Hát akkor ezek alapján még Hitler is elég jól szerepelhet nálad, hiszen elég meggyőzően támasztotta fel a német gazdaságot. :) Természetesen a kifutását lehet vitatni de a számok ott is magukért beszélnek."
@FILTOL: Vészesen fárasztó vagy Orvbán-imádó.
Pünkösdkor remélem, nem dolgoztat a Lendvay utca.
@röhögő: Neki ily módon nem lenne sok kifogása, hisz mást se kommunikál, mint hogy a zsidóság mily káros.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Gondolkodás nélkül? Nagyon ez a gondolkodásának az alapja.

Nos, ezek nem véletlen rátalálások, csak a mosolyjelei mindig félrevisznek titeket és olyan kis ártalmatlan édibédi vitapartnernek nézitek. Pedig kurva konzekvens abban, amit itt széthint.
@yatumux: Köszönöm, nem szorulunk egyelőre rá, de jó munkát és szép trónörököst! Viszont, ha Orvbán így folytatja, az egész országot kezelheti de akkor lehet, hogy már a kiütés is kevés lesz....
@Fabius: Mecénás tudtommal azért nem mindenhez adott pénzt, hanem amit értéknek tartott. Pl. Horatius, Vergilius támgoatása. Akiket valahogy nagyobbra értékelek, mint Mattolcsyt.

Orvbánnak vazallus kell, aki a maffiamódszereinek hála, félelemből de tejel, mert tudja, mi lesz különben vele...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Mint oly sokszor, most is félreértettetek. :)
Pedig a komment elején is odaírtam, hogy a "kifutást lehet vitatni". A példát pont azért hoztam mivel Fabius kizárólag a gazdasági számok alapján ítélt meg egy adott történelmi személyt vagy korszakot.:)

A citált idézetek pedig nem arról szólnak, hogy én hájpolnám a nácik bűneit, hanem a száraz gazdasági és történelmi tényekről, amelyeket valóban nem lehet vitatni.
@a szív fészkei: Ugye egyetértünk abban, hogy ez a kínai hír ugyanolyan mint pld. az alábbiak?? :)

"Igen, meg van engedve a [goj] gyermekek megölése is" - nyilatkozza a zsidó

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98872&offsetlo=0

vagy

Amerikai népszavás zsidó a goj gyermekek megöléséről: "Mi ezzel a probléma? A kígyót is a tojásban tapossuk el"

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98854&offsetlo=16
@Fabius: "Persze téma lehet, hogy úsztatott-e koronát..."

Óriási téma! Nézzük koronaúsztatás felől: a nemzetvezető Szálasi elvesztette, Kádár visszaszerezte. Hungaristák vs kádáristák 0:1.
süti beállítások módosítása