Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.01. 04:57 Fabius

Forradalom már megint?

Címkék: gazdaság program ellenzék 4k!

Négyká(!) hadának a lépte dobog,
Zendülő ének az égre lobog,
Hajnali fényözön földre leszáll,
Kézhez a kéz és vállhoz a váll!

Repülj te lángoló, tűzszínű zászló,
Vezess az éjnek éjén át,
Vezess a harcra, sok sápadt arcra,
Terítsd a hajnal bíborát!

(via)

 Párttá alakult a 4K!, úgy látszik Orbán Viktor megkapja a baloldali ellencsegevarát. Mitől vagyok mégis elégedetlen ellenzéki pártínség idején? Attól, hogy ha valamitől, akkor a forradalmi retorikától hányásig vagyok. Éppen elég ez a félbolond fülkecsegevara, nem igénylek egy másikat a túloldalról. Sokkal szívesebben látnék egy konszolidált úriembert vaskos iratcsomóval a hóna alatt, ami megvalósítható és kivitelezhető gazdasági programot, a jogállam visszaállításának garanciáit tartalmazza, mert a forradalmárkodást a magam részéről kurvára unom. Arról nem beszélve, hogy a jövő forradalmárja könnyen úgy járhat, mint az egyszeri Che Kongóban vagy Bolíviában: importálná ő a forradalmat, de az marhára nem kell senkinek. 

Szerintem itthon is ez a helyzet, legalábbis az én ismeretségi köröm egy végletekig szürke, nagy szavaktól és ideológiáktól mentes, de a gazdaság - és az ország - működése iránt elkötelezett embert a maga programjával szívesebben látna. De program éppen a 4K! honlapján is akad, nézzünk bele

A belenézéssel mindjárt akad egy kis gond: Firefox 12 alól annyira nem könnyű, kattintás után a 1,25 megányi anyagból lejön 143 kilobájt, és szevasz. Persze, semmi gond, ha ti akartok megszólítani engem, a potenciális választót akkor nyilván keresek, letöltök és telepítek másik böngészőt, hogy megtehessétek. A program első ránézésre rendhagyó. Egyrészt a felépítése már cuki, ebben a tartalomjegyzék nem az első, hanem az utolsó állomás. Pont elég, ha a végigolvasás - márha - után derül ki, melyik oldalon miről volt szó. Másrészt a dizájn is elég sajátosra sikerült, nagyjaink képmása Petőfitől Adyig úgy van benne, mintha a kivégzés utáni arcukról készült volna egy véres lenyomat. Nekem nem jött be, de a forradalmi retorikához biztos stimmel. 

A program alapja egy izmus, a 4K! a patriotizmusra építkezik. Ezzel magában semmi baj nem lenne, ha közel maradnának a földhöz, és nem a racionalitásokat figyelmen kívül hagyva légvárakat tekintenének alapoknak. Először is szerintük a harmadik köztársaság teljes kudarc. Lófaszt, gyerekek, azért ez nem így van. Az elmúlt huszonkét évben az én generációm, amelyik még az átkosban született de fiatal felnőtt éppen a rendszerváltás idején lett megtanulta a saját bőrén mi az a demokrácia. Igen, sokszor ráfaragtunk, még többször a zsebünkön éreztük/érezzük a döntéseink következményét, helyzetbe hoztunk arra alkalmatlanokat. De talán egy életre megtanultuk, hogy lehet a kampányban bármilyen ígéret, nincs ingyen ebéd, nincs következmények nélkül behúzott iksz. A kádári gulyáskommunizmus után a társadalomnak szüksége volt erre a gyakorlati leckére, hogy a demokráciát a saját bőrén tapasztalja, megtanuljon élni vele, és tudatos döntéseket hozni. 

Nevükből adódóan ők egy új köztársaság létrehozásán fáradoznának. Csak feleslegesen. A jogállami és alkotmányos normák, keretek most is adottak, azokat a nulláról felépíteni nem kell. Természetesen az orbáni csorbákat vissza kell kalapálni, a béklyókat el kell dobni a francba, a hatalmi ágakat újra szét kell válogatni, de erre, és akár az új alaptörvény rendbetételére is van jogszerű lehetőség az újjáépítésen kívül is. 

A gazdaságról szóló rész meg teljes homály. Vagy mondhatjuk úgy is, az abszolút nulla. Az egyetlen értékelhető konkrétum benne a progresszív adórendszer visszaállítása. Ezen kívül meg a pfúj Európa, pfúj multik, és hogy akkor keressük meg a kitörési pontokat. Ha meg nem megy akkor államosítsunk. Nem tudom, ti kerestetek már olajat az alföldön? Esetleg lehalászható tengerszakaszt, vagy egyéb kiaknázható és eladható természeti kincset, amitől önálló, senkinek nem kiszolgáltatott nyitott gazdaság lennénk? 

Ha nem, segítek: nincs ilyenünk. Helyette van egy külgazdasági mérleg, ami főleg az uniós fölvásárlóerőnek köszönhetően tartja magát még valahogy, van egy mezőgazdaságunk, aminek 600 milliárdos éves támogatásának túlnyomó többségét az Unió adja, vannak a 200 ezer embert foglalkoztató multik, akik  mindennel fölszorozva 1500 milliárddal járulnak hozzá a GDP-hez. Kiváltanátok ezt? Oké. Mivel, kedves forradalmárok? Valami konkrétum azon kívül, hogy keressünk kitörési pontokat? Nemtom föltűnt-e, de Kedves Vezetőnk már körbe kopogtatta a világot, mint egy betépett harkály kitörési pontok után kutatva, mielőtt betérdelt az IMF-nek, de egyet sem talált.

"Az államadósság csökkentése nem lehet egyenlő a megszorításokkal" - mondjátok, és a két évvel ezelőtti Orbán Viktor hahotázó feje vízjelként jelenik meg a papíron. 

Szerencsére egy ponton ellentmondotok a tavaly októberi önmagatoknak. Az akkor kijelentés:

"Aki kisebb államban, neoliberális gazdaságpolitikában reménykedik, ne a 4K!-ban keresse a matolcsyzmus ellenszerét".

mára aktuálisan erre változott:

"Egy racionálisan felépített, hatékonyan működtetett államigazgatással, a közpénzek szigorúbb ellenőrzésével jelentős költségeket takaríthatna meg az állam, csökkentve vele a költségvetés kiadási oldalát és így az államadósságot."

Ezt a józan ész irányába tett lépésnek veszem. De egyúttal megjegyzem, ebbe az irányba bandukolni éppen lenne még hova a kiemelések mentén. Mert a jogállam helyretétele fontos, de a társadalmat sokkal jobban és mélyebben érinti a saját zsebének üresedése, az ötletszerű adók kivetése, a nincs az országnak pénze semmire érzése, mint a tény, hogy mibe nem szólhat bele az Alkotmánybíróság már megint. Ha valóban választható alternatívának akarjátok láttatni magatokat, akkor legelső sorban ezzel kell(ene) kezdeni valamit.

Tegnap. 

 

626 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr784481593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trónok harca - Felpörgött az előrehozott birodalmi választási kampány 2012.05.01. 11:26:35

Robert király halála ill. a Joffrey király származását firtató tényfeltáró cikkek után kialakult legitimációs válságban a pártok előrehozott választások kiírásában egyeztek meg. A választás azért is sürgető, mert a birodalomban megindult belső, elsősor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@keresztanya fabi(en): Nem, csak a zsidók a rossz zsidók. Kínai viheti a petpalackos vízünket.
@a szív fészkei:
Lányommal végignyerítettük a L'ecsót! :)
Meg a Shrekket, meg... Imádjuk a rajzfilmeket.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nekem l`ecsós bögrém is van, bibibíííííí. Imádtam az egészet.
@zipe moha:
Nem tud az ember elmenni aludni, amikor akar. Mentem volna az elébb, de belefutottam az értékelésedbe, ezért kénytelen vagyok reagálni rá. Nem akarok besimulni melléd, de igazat adok Neked. Keresztény értékrend mellett, nem lehet más véleménye az embernek, csak amit írtál. Köszi, és tudd; rám számíthatsz, ha ha fel kell világosítani ezeket. Nem lehet vulgárisan, annál mi intelligensebbek vagyunk. Szóval lájk, írj!:))
Még vagyok.
@a szív fészkei:
Világ életemben utáltam az ilyen kis földszintes, agresszív pöcsfejeket! A katonaságnál (Zalka) egyszer 3 órát álltunk nyáron teljes menetfelszerelésben egy alakuló téren (rosszak voltunk előtte, na), ráadásul én voltam az őrparancsnok és a végére elém állt oda az üti ordítani. Kb. 150 cm volt. Ahogy vigyázzban álltam nem tudott a szemembe nézni, mert úgy néztem el felette, hogy a tányérsapkáját sem láttam. Amikor leordított, hogy rá nézzek, ha hozzám beszél (honnan a szent szarból kellett volna tudnom, nem látszott), akkor meg szemberöhögtem. Akkor meg azért ordított... :DD
@a szív fészkei:
Ahhh...
Hát, ismét csak köszönöm.
Meg fog történni!
Isteni a mediterrán konyha, nem győzöm hangsúlyozni! Mondtam, hogy olajbogyót is tennék bele párat, erre azt mondtad, nincs kőbe vésve a recept. Nos nincs, és általában betartom az autentikus zabakészítést, de olivabogyó az kell, az nagyon kell!
Nem lehet egy pörköltet sem csak egy féleképpen készíteni. Ahogyan a Gazpacho is ezer féle formában létezik, akár a Minestrone. Na, ne főzzünk, mert megint megkapjuk...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Vigyázz vele, dac- és nayligátori szöveccégbe forrtunk, mint télen a bor..nem is olyan rég, a tónál még karcsintották a jeget, ma meg Kán ikula!
@keresztanya fabi(en):
Blökivel osztotta meg a világ nagy gondjait. A könyv is megvan nekem, ami ritkaság! :)
Melyikre gondolsz, mely bölcseletre???
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

ja a térdigérő passzátszél meg a térdigérő vasküküllő

én odáig vittem a dolgot, hogy a drága zokogva kirohant a körletből (én újonc ez meg 3 krumplivirág) nagy show volt
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Sírós Ló kolléga! Csak nem a maga patája van Egér konkurenciája megett??? Valami Egér Virág néven lett Penikének új hódolója. Szóval mit tudsz róla??? (Vallató lámpa az orcádba fordítva!!!)
@Knósszosz: De főzzünk csak, ha kaja nincs, akkor mire mennek a forradalmárok is??

Én most sütöttem ki a kis rozmaringos, borral locsolt töltött csibémet, remélem, ehető lesz, holnapra összeérnek az ízei.
A gazpachot hogy csinálod? Lassan aktuális lesz, ha ilyen dögmeleg jön, persze a szabadföldi paradicsom még sehol és abból az igazi. Nagyon szeretem, nagy találmány.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Semmi reagálás, pedig megszerettem virtuálisan. Az én kedvességem az szart se ér...
Megyek is dögleni.
Jó icakát, kedves minnyájuknak!!!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: A földszint sajnos - ha nincs önirónia és humor - akkor agresszív dulifulivá tesz. Annál nincs röhejesebb látvány valóban, mint a platnin pattogó vízcseppecske...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Már a feltételezés is sértő!
Házi nyúlra akkor lövünk, ha visszalő, nem tudnád?
@rodeo36:
Ez ÜTI volt, keményebb vállap, 2 aranyszínű csillag, ha jól dereng... Bár könnyesre röhögtem magam rajta, ott zokogott a röhögéstől az őrség, mellettem. Egy kretén "hallgató elvtárs" éjszakai őrségben valamire rálőtt, mi meg 3 lakó szintről elküldtük anyuba, hogy a "fa.znak lövöldözik éjjel". Barom üti meg azt magyarázta komoly képpel, hogy a "hallgató elvtárs ezen lelkileg úgy sérült, hogy összeomlott és a leszerelését fontolgatja" - na erre nyerítettem bele e képébe és sírt fel a röhögéstől mellettem az őrség is. :D
Off, de mi van már? www.nemzetisport.hu/london_2012/uszas-edzotaborozas-kozben-elhunyt-gyurta-daniel-norveg-rivalisa-2128268 Mennyire hajtják ki ezeket a fiúkat, az isten szerelmére???

Hová hajszolják a csúcsokat, mi a cél, meddig? Ameddig végül minden profi sportoló kinyúvad? Borzasztó, na.
@a szív fészkei: Ne tessék főzőcskézni, mert éhesek leszünk! :((
@zipe moha:

Biztos én vagyok vak, és neked kerülte el a figyelmedet, hogy a véleményvezérek egy bloggal arrébb laknak. Én itt leírom a véleményem. Neked meg legfeljebb nem tetszik. Mégolyat, nahát.
@Knósszosz:
Most képzeld el, ha nem szeretnéd? :DD
@a szív fészkei:
Gazpacho-t nem csináltam, nem is igen lehet egy recept alapján, Az nagyon más Katalóniában és nagyon más Andalúziában. De valami isteni üdítő, a rohadt meleg nyári estéken! Mmmhhhhh!! Akkor tudod.
Csirke pedig mindig jöhet. Nem vagyok fogyózós, zabálni szeretek. Nem azért eszem csirkét kilencven százalékban ha húsról van szó, egyszerűen csak szeretem és pont.
...könyörgöm és egy Paella...??
Zokogok.
@a szív fészkei:
A másodosztályú focistákat is meg kéne hajtani... :)
@Fabius: Vak vezet világtalant, de legalább nem megvezet..részemről ennyi..és ez dicséret volt, mord izom adta!
A férjem kint volt a Lizsében. Azt hallotta - és ment az aláírásgyűjtés ez ellen - hogy Tarlóskosevoj meg akarja szüntetni, hogy a Ligetben lehessen ilyen tömegrendezvényeket tartani.

De bezzeg a forma egyes autók bőgetése az Andrássín nem okozott aránytalan nagy nehézséget a városnak, mint majd a szivárványmeent fog, amit ezrét nem akarnak engedélyezni idén.
Én anyámnál napoztam a WestEndnél és úgy éreztem, mintha a fejemen hajtottak volna át a sivító gumik. Először nem tudtam, mi az isten ez?? Azt hittem, jaszkari hügyegyugyók motoroznak a körúton öccázzal, why not-alapon. Nem is értetem, hogy lehet ez? Aztán mondta uram, hogy á, ez autóverseny a város kellős közepén sziesztaidőben. Sokak szerint kurvaszűk terelőkorlátok közé állították a népet, ha 270-ne valaki versenyző ott neadjisten megcsúszik, nagy daráló lett volna.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Ma már nem is fogom, nem jön szerintem.
Félénk típus, meg nem szeret konfrontálódni, pedig én nem vagyok egy agresszív típus.
Hát, jó éjt Neki is.
Meg Neked is!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Már befejeztem, elmosogattam, nyoma sincs. Csak illata.

Másodosztályú focistát bármikor elcserélem akár erre az úszógyerekre, akár más ilyen, sport miatt fiatalon elhunytra.
@Knósszosz:
Na, én most mentem aludni, mert dögök vagytok és beindítjátok mindjárt a gyomornedveimet.
Jóóóóó rosszak legyetek! Holnap melóóóóóóóó...
Egér, Te meg nyomozz, ki az a gaz!
Aztán elássuk szépen... :D
@a szív fészkei: Népnemzeti kaftánban bármit meg lehessen tenni, buzulni csak párna alatt, visszafojtott sikongatásokkal, ha kérhetem!:-(
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ..és utána ünnepélyesen elfogyasztjuk, ha beérett, ugye? Evezzél az álom csalfa ámde édes, esetleg éhes mezejére..magam is elteszem, egyelőre nem szalicilban, de mégis..ideje, hogy álmom elaltasson, Feró a Tabánban tett rúla..meg a sörnek nevezett valamik, amiket meleg ellen, védőitalként kortyolgattam..
@Knósszosz: Paellat szeretem, de nincs az a spéci bödim hozzá. De most hogy mondod, csinálok majd, sáfrányom - annak híján kurkumám - van. A legrosszabbat eddig Toledoban ettük, leginkább kagylóhéj volt benne. Nemes bosszúként elloptuk a söröspoharukat, mert azért annyi pénzért olyan szart és olyan lekezelő kiszolgálásban kevés helyen kaptunk. Szóval spanyolok is tudnak kőbunkók lenni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
's a salátát meg azé csináltam meg, mert volt oly kedves maga beindítani a gyomhorr netveimet, a délelőti foghio kúrás beszöszenésivel. Görög szaláta mi? Na, most az van. De:
"A görög saláta (parasztsaláta) avagy choriatiki (horiátiki)

Most egy olyan ételről fogok pár sort írni, amely manapság divatos, de ebből kifolyólag egyre inkább felismerhetetlenné válik és ez nem más mint a jó öreg Horiátiki, avagy a görög parasztsaláta.
Mitől parasztsaláta? Nos, a görög parasztok, földművesek, amikor eljött az ebéd ideje, s messze voltak otthonuktól, akkor a magukkal vitt paradicsomot, paprikát,uborkát, hagymát a tarisznyájukból elővették és a bicskájukkal, késükkel nagyobb falatokra vágták az alapanyagot és azt falatozták. Később az asszonyok vittek nekik fetát, olívabogyót, kenyeret. Aztán valaki elkezdte összerakni a darabolt zöldségeket a fetával és az olívabogyóval és kész is volt a parasztsaláta.
Figyelmes olvasóim most felkapják a fejüket és azt mondják, jogosan, hogy hol az olívaolaj? Nos kedves olvasóim, az olívaolaj már ott volt eddig is. Hiszen ki ne tudná, hogy az olívabogyót leginkább olívaolajban érdemes tárolni, tehát a bogyóval jött az olaj is.
A fűszer, ami kellett még hozzá az oregano avagy rigani (magyarul szurokfű-vadmajoranna). Az összes többi összetevő, amit ma előszeretettel a nemzeti salátánk részének szeretnek feltüntetni már csak kreativitás és hozzá nem értés eredménye. Nincs rajta öntet, nincs rajta pirított dió, nincs rajta dzadziki, nem fűszerezzük borssal, balzsamecettel, nem díszítjük jégsalátával.
Csak úgy parasztosan. Semmi cifrázás. Ne feledjük, nem apró kockákra vágjuk a zöldségeket, mert akkor már a Sopszka saláta irányába megyünk el! Frissen készítsük el, ha lehet hűtött alapanyagokból, mert akkor az igazán élvezetes a forró nyári napokon, de télen is, hiszen rengeteg vitamint viszünk be a szervezetünkbe a salátával! Ne hagyjuk sokáig a hűtőben a kész salátát, mert „megszottyosodik”. Igaz ismerek olyan vendéget is, aki kifejezetten a kissé összefonnyadt, összeérett verzióért rajong.
Azért én akkor is a friss mellett teszem le a voksomat!
Jó étvágyat! Kali orexi!
Ghavrilos"

Egy itteni görög szakátsch nyomatása, csak azé, mer aki szereti annak tunni kell a zigazságoságot.
@Knósszosz: Amit én készítek, az után még baranyai paraszlyány is megnyalná, mind a húsz fonnyadt ujjacskáját!
Kali níkta, ennyi, csapó..Ste fizet ed, lyó?
@a szív fészkei:

Én is voltam a Ligetben, de erről nem hallottam. A Vodafone rendezvényen is voltam, szerintem az is jó volt. Mondjuk én bírom az autólármát :-D
@Knósszosz: A tzatzikit meg tessen sült húsok mellé alkalmazni, ha kérhetem..foghagyma doszt adagolásával!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Mi csak a szeretet összetartó erejében hiszünk testvérem, miért gondolod, hogy szivatni akarunk téged? Ez nem keresztény értékrend szerinti viselkedés a kurva életbe.
De jó éjt, mosmá asszem megyünk mi is.
Holnapi viszlát!
@Fabius: comment.blog.hu/2012/05/01/nem_indult_el_este_az_rtl_hiradoja?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_05_02&utm_campaign=index

..beszántani, tengervízzel lelocsolni, mondom egy ideje, de nem azért, amiért Gábrielék tennék, hanem a sekélyesség és dilettantizmus elleni harcz intő példájaként..
@Knósszosz:

Én az ilyet direkt szottyasztom kicsinyég, sőt, időnként átkeverem, hogy lesarkalódjon és levet eresszen a feta :-) Én úgy szeretem, ha van alatta kicsi lé. Ja, és köretnek eszem grillhús mellé :-)) Magában ekkora embert jól nem lakat.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

EPIC :-D :-D Mi lehetett vajon a kapituláló új berendezés? :-))
@Fabius: ..a szónak hatalma van...pusztít,ől.. vagy teremt,alkot(de ezt te is tudod)! A cikked pusztító vagy teremtő akarat mentén keletkezett..? Vagy csak nincs horgonyod..? Keress egyet..akár a 4!K mentén.. egyet kérlek ne tegyél soha: ne "ölj"azért mert (még) nem értesz meg valamit..például kérdezhetnél....sokkal többet, s idővel megérhetsz a korrekt vélemény kifejtésére is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A dzadziki nem húsokhoz való! Az előétel, csak a tudatlan szandálos német tahók hiszik azt, hogy az olyan mint a pörkűt mellé a sanyarú uborka. NEM és NEM! Azrt kis tányérokban az asztalra teszik, mellé Melitzano(padlizsán) salátát, Taramo (halikra) salátát és még ezer féle hasonló előjételt, amibe mártogatják a kenyeret, oszt kortyolgattyák a borocskát. Na elég, tízkor ettem, oszt megen éhes vagyok.
@Fabius: Nono, bélhurutosok és végtelenített bélűek is fogyaszthatják, miként Hölgyolvasóink is rajonganak érte, mivel benne van a varázsszó: saláta! (mint a törvényeink kétharmadában:-)
@Knósszosz: Opssz, rajtam maradt a szandál? A zoknim is?:-P
Bocsesz, és parakáló, ha készítenyél!
@Fabius: Súgógép, vagy a központi felsővezetés forrónadrág helyett kifejlesztett drótja tán, amivel marionettezni szándékoznak?
Vagy monitorozni, az is kűfödi szó, tehát érthetetlen..
@Fabius:
Az általad vázolt metodikát alkalmazom én is, bármily hihetetlen. Picit rottyanjon le (na nem nagyon), és legyen LEVE!! Ez nekem alap. Grill hús mellé? Természetesen! De ha az nincs, akkor tripla mennyiségbem enyhe pirítóssal, fokhagymával és akkor bejátszik egy pici dzadziki is.
Sírőgörcs ez a blog, a kurva életbe...
éhen döglök!
@Knósszosz: Gasztrológia végezte ki a blog fenegyerekét! Külön ki adás! Vegye-vigye mindenek!
Tűnj már zabálni oszt utána feküdj, atomvillanás jobbról!:-)
Ja, szolgálati: kuntschaftot küldök, hamarost..
Na, szalámizzák ezek is egymást. Bár a szalámi zsidó ármány hu.wikipedia.org/wiki/Herz_%C3%81rmin, tehát jaumogyoró módon inkább mangalicakolbnászozzák. egyenlito.blog.hu/2012/05/01/kalasnyikovos_lovoldozes_a_szelsojobbos_majalison
@zipe moha:

A poszt a szabad véleményalkotás és nyilvánítás jegyében született, ahogy az összes többi. Magyar választópolgárként minden párt hozzám beszél. Ha elém tesznek egy programot azt elolvasom, és elmondom amit gondolok róla.

Ahhoz meg hozzászoktam, hogy ez mikor kinek nem tetszik.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Természetesen kapol, ha csinálok.
A francba, egy vájling kaját tudnék most megenni. Imádom a török konyhát is, az talán gazdagabb is mint a görög, eszméletlen jó!
Na jó, nem vagyok mazopista, elég! Honlap munkanap van, és nincs elérhető zaba. Azt melegíteni köllene, de luschta vagyok.
Jó iccakát a kitűnő társaság minden tagjának!!
@Knósszosz: Ellenvetést tanáltam egyébként:
grocceni.com/recept/bifteki.html

"A masszából fasírtokat formálok, azokat beolajozom és egy serpenyőben oldalanként mintegy 7-8 percig sütöm. Tzazikival tálalom."

Azéris!
@Knósszosz:

Méééghogy nem húsokhoz való :-) Hádehonnem, nálunk mingyá 1,5 liter kicsöpögtetett joghurtból, a kistányért meg inkább vajlingnak mondanám :-)) Kevesebbnek nekifogni sem érdemes, mert csak a morgolódás van.
@Fabius: Idővel majd tán ki is fejti, mire gondol, ha megérjük, úgy-e?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Jó, de inkább balról, ha szabad kérnem.
Illetve középtől balabbra, lib(a)fele. Jó??
CCakáttot!!!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Knósszosz:

Értem én, hogy saláta, meg bélhurutos hölgyolvasó :-))
Kizárólag magamról beszélek, aki él hal a görög salátákért, csak magában nem lakik jól velük. Ezért nem baj, ha lapul egy megpirult fél disznó is a tányér alján :-)
@Knósszosz: Aki tőlünk balra éll, az leesik a Földről? Mert, mint tuggyuk, a föld banán alakú!
Legalábbis közép- és dél-americicában..
@Fabius: Namán, még én is megéhezem, pedig mostanság a ser éltet, mert meleg lett, de nagyon! Lehet homokosozni, de akkor isch!:-D

Salátához frissen facsart narancslét kérek, ha lehet, a fáról, reggelire! (természetesen Hölgyfelszolgálóval..:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Arra gondol, hogy nem kellett volna a 4K! gazdasági programjára azt írni, hogy szar.

De mit tudom én, tavaly ősszel leírtam, hogy a kijelentett véleményük szar, erre most meg már a programban is benne van a javított verzió. (ezek az idézetek a poszt végén) Hátha most is bejön. Nekem éppen hótmindegy, hogy duzzognak-e a jó irányba fordulás közben.
@Fabius: Látom én má, hogy egyszer komolyabb értekezést kell erről folytatnunk. Én azt mondom, mindent lehet mindennel, csak a sorrend a lényeg; először a hús, aztán a ződ. Utána mindegy, mehet befele minden, csak finom legyen:))) Én a görög szokásokra alapoztam a dolgot, de persze ez nem szentírás. Én is nyomok mindent, csak mediterrán kaja legyen, szarok a sorrendre!! Háá
Jó éjt, csak van amiért érdemes lenni, az meg nem csak a szar politika, meg a velejéig rohadt közélet. Ugye?
Ugye? Remélem sokad magammal.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A minnyá az reggel, a kb a szokott időben :-)

jó éjt!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Knósszosz:

Serről-kajáról-meg a politikán kívüli dolgokról jut eszembe:

Boli ma átküldte a Voluta kiírást, a napokban pontosítjuk a mit meg a hogyant, ti meg kezdjetek gondolkodni a tényleges részvételen. Ott lesz mulatozás, kaja, pia, fürcsi-pancsi evezés és világmegváltó eszmecsere.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem esik le senki nekem.
Csak ne legyen hülye. Ennyi az én elképzelésem a jövőt illetően. Ha ez valóság lenne a közeli jövőben, akkor reménykedhetnék egy szebb jövőben (nem abban), egy valódiban. Addig szart sem remélhetünk, csak verjük itt a tamtamot, osztjuk a másik oldalt (de baszdmeg melyiket is?) és merülünk a pöcegödörbe. Bugy-bugy Pannónia, viszlát.
Rohadt egy jövőkép ez az egész a kölykeinknek, akik a mai politika történéseiből szűrik le a következtetéseiket, hogyan is néz ki a felnőtt világ.
Én féltem a gyerekem, szerintem Ti is így lehettek vele, mert nem vagytok nyomtató lovak.
Na, philosophia kuka, alvás vagyon.
Gyoccakát, de tényleg!
@Fabius: Ezt most...
Hööhöhőőő...
Ez így van-:D
@rodeo36: bocsánat, most láttam, hogy írtál hajnalban! Éppen nagy brazil helyzet elemzésben vagyok, gondolkodom egy nagyobb cikken valamelyik portálon (persze nem hazain, mert nem fizetnek annyit, hogy leüssem a billentyűt). Nagyon érdekes ez a pénz diktálta öntisztulás, ami itt folyik. Magyar fejjel teljesen érthetetlen a folyamat, hogy ömlik a pénz és erre elkezdenek megbukni a korruptak. Nálunk ez pont fordítva történt, illetve ömlött a pénz, egyre több lett a korrupt, aztán elfogyott a pénz, teljesen szétesett az elrohadt társadalom (tisztelet a kivételnek) még több lett a korrupt. Itt meg úgy buknak a politikusok, mint a dominó. Átlagban heti 4 szenátor és legalább két pap(lelkipásztor) sétál sittre (Tóta W. imádná:).
@a szív fészkei: Én teljesen meg vagyok elégedve a Gáborral. :)
@Mariann19: Bajnai-Oszkó túlértékelt szerepét leszámítva nagyvonalakban egyetértek veled. :)
@Gábriel angyal:
Te, még ezek is baromságnak minősítik az EU kilépést (értelmesen leírja a következményeket) és a hülye vám visszaállításokat. Te meg zabáltad nemrég még... :(
@keresztanya fabi(en):
Ebben a gazdasági helyzetben azért lehetnél kicsit belátóbb is! :) Tegnap találtam az asztalomon egy kupa alatt 1 db 1 forintost...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Verbálisan persze, hogy jobboldali populista, de lényegileg tekintve szitokszósan libsi.

Az elején azt hittem komolyan lehet veled tárgyalni akár a jobbikról is. Viszont amikor tovább olvastam soraidat sajnos csalódnom kellett. Egymást érik a szokásos ballibsi sztereotípiák, amiket szorgos módon fel is mondasz. (white power, szvasztika, csúnyamultizás, stb.)

Sok párbeszédre lenne még szükség, hogy elkezd észrevenni ezen az oldalon is emberek, sőt - akármennyire nem akarod elhinni -, jó és gondolkodó emberek vannak többségben.

Persze az is igaz, hogy hülyék errefelé is akadnak, ugyanúgy mint bármelyik más formációban.:)

Ja és remélem ezt a fiatalokkal kapcsolatos elemzést azért olvastad korábban. :)

A Jobbiknak több rajongója van a Facebookon, mint a Fidesznek és az MSZP-nek együttvéve. A szimpatizánsok többsége fiatal, magasan képzett, nemzete iránt elkötelezett – derül ki az index.hu által hétfőn nyilvánosságra hozott elemzésből.

A Demos vizsgálata arra a korábbi kutatási erdményre is ráerősített, miszerint – a bal- illetve jobbliberális média állításaival szemben – a Jobbik híveinek többsége nem iskolázatlan, deklasszált elem. A valóságban ennek pont az ellenkezője igaz: a parlamenti pártok közül a Jobbik rendelkezik az egyik legképzettebb szimpatizánsi körrel, e téren csak a fővárosi balliberális értelmiségi körökben népszerű rétegpárt, az LMP mutatói jobbak. A nemzeti radikális párt szavazóinak 15 százaléka felsőfokú végzettségű, a Facebook csoport rajongói körében ez az arány 28 százalék.

www.politicalcapital.hu/2012/03/demos-uk-political-capital-a-jobbik-facebook-kovetoi-euroszkeptikusabbak-pesszimistabbak-es-kepzettebbek-mint-az-europai-online-radikalisok/
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Látod lassan elhiheted, hogy nem náci a jobbik, ha még a hungaristák is ennyire ekézik őket. :)
@Gábriel angyal:
Nono... A jobbik csak a surmóbbik, lapítósabb, más, populistább indulatokra építkező széljobb, fidesznyik segéderő. :)
@Knósszosz: én mindig tojást eszem. értékes fehérje.)
@Gábriel angyal: ugye a kuruc bármit leírhat, nem kell, hogy hiteles legyen. Úgy tudom, hogy Nováknak érdekeltsége van benne. Most meg kiderül, hogy zsidó bulvárlap? Akkor most, hogy is van ez?
@keresztanya fabi(en): Látot, látod mondtam én, hogy zsidósodik a jobbik, csak senki nem akarja elhinni. A jövőnkös hungaristák már a kezdetek óta erről cikkeznek és ekézik is 1000L a pártot. Elég ha mondjuk rákeresel a "jobbik" szóra a honlapjukon és sok csudára lelhetsz. :)
@keresztanya fabi(en): "azért fantaszták, mert nem ismerik a magyar valóságot"

Igen, igazad van. Másképpen kérdezem.

Szerinted az miért van, hogy nálunk csak komolytalan, fantaszta, széplélek, népi-nemzeti lélek párt-kezdeményezések vannak, és ami szakmailag megalapozott és tisztességes, Krassó György pártja, vagy a zöld baloldal, az sehol sincs?

Arról már nem is beszélve, hogy valódi polgári pártunk nem is volt, és ahogy nézem nem is lesz.
@Fabius: Juszt se veszem magamra. :-DD És én nem csak salátával élek, soha nem bírtam ilyen drasztikus fogyókúrát csinálni meg minek is? De egyébként a sopszka kurvafinom ha annak az irányába megy el valami görög sali, én azt sem bánom, sőt!

Grillhúsokhoz bármilyen saláta jöhet, legfeljebb egy echte görög szívinfarktust kap a tudattól, ahogy egy echte olasz a pizzámtól, hogy nem fatüzelésűben csinálom. De attól az még finom.

A Cézár-salit se eredeti módon keverem, mert utálom Worchester-szószt és kész. Még ha pl. Stahl Judit véres megvetését kell is viselnem ezért életem végéig...
@rdos: Hol vannak a valódi polgárok, kérdem én? Akik próbáltak azok lenni, indultak is vonatozni.

Itt csak a hétszilvafa virulhat.
ADynál ma nincs aktuálisabb:"A Hortobágy poétája

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.
Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett."

Kinek a kedvéért legyenek itt européerek a politikusok? Az Istvánffyt hallottam pár Millán, értelmesnek tűnt. Aztán valószínűleg úgy gondolják mégis, ha ez a ködhabzsolás kell ma is Magyarországon, ezen ne múljék:ők beadják balról, mert ez a menő itt. Szavazat maximálás?
@keresztanya fabi(en): Ne fáraszd magad krdésekkel. Nézzük a lehulló szeleteiket, ezek még ennyit sem bírnak ki együtt a hatalomban. :-DDD

Szadesz legalább húsz évig gyűrte magát azért, madöf is, torgyicspat is megért pár választást.
@rodeo36: köszi szépen

@Gábriel angyal: jövőnkös hungarista volnál vagy jobbikos?
Elvileg inkább az utóbbi, de egyre több kritikával szemlélem őket. Az első társaságot csak figyelgetem. :)
@a szív fészkei: "Hol vannak a valódi polgárok, kérdem én?"

A kérdés telitalálat. Egy magát "polgári"-nak valló kormány kísérletet sem tesz széles kis- és középpolgári lét megteremtésére.

A haveri köröknek juttatott zsákmányból nem lesz polgári tőke, mert a "haveri polgár" kizárólag az elvtelen szervilizmushoz ért.
@tucano: az államkincstár front office csaj mesélte Valpo-ban, hogy partizánvezérasszony bevezette a hivatalokban - kapaszkodj - a MUNKÁT! És most szívnak a brazil állami tisztviselők, mert egész héten, és egész nap szorgoskodniuk muszáj.
@rdos: majd egyszer a klubban elmesélem, hogyan b.ta szét a Magyarországi Zöld Pártot az mszp, amelynek legfőbb támasza a cementgyártó iparág volt (most ez egy finom megfogalmazás). Mondott iparágnak a legfontosabb projektjei az útépítések, és a vízlépcsőépítés, mivel oda lehet a legnagyobb tömegben cementet beépíteni. A cement meg majdnem ingyen van, csak néhány hegyet kell apránként szétrobbantani, és ledarálni hozzá.
A Zöld Alternatívát pedig a szadesz b.ta szét, építvén a zöld aktivisták naív bázisdemokratikus lelkületére. Ez a taktika köszön vissza egyébként az LMP-nél is.
Egyik randább történet, mint a másik. És mind nagyon-nagyon magyar...
@rdos: a magyar ember még nem érett meg a tisztességes politizálásra ....politikus egy sem tisztességes ember?
@a szív fészkei: salátán én sem bírnék élni.. nem nyúl vagyok ugyanis
süti beállítások módosítása