Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.23. 05:29 Fabius

Az Orbánmédia 100 milliós bája

A legújabb pesti vicc megvan? Miről ismered föl Borókai Gábort? Keresel egy embert akinek a hűségpirszing túlnőtt az arcán, és máris felismerted.

Sokáig volt meggyőződésem, hogy a Magyar Hírlapot alulmúlni sehogy nem lehet. De ez a meggyőződés a múlté. Borókai mostani teljesítménye oly csodálatos, hogy elhomályosít minden mást. Ahogy azt a Magyar Narancs cikke után a Kreatív Online és az Index is megírta, a kormányzati sajtót tíz és százmilliókkal támogatják fővárosi önkormányzatok, többek között a Papcsák Ferenc vezette zuglói is. A kormánymegrendelés mindig jelen volt/van a sajtóban, az eloszlása is olyan volt amilyen, legfeljebb a mértéke nem mindegy. A zuglói példánál maradva a kurvára nem szeplőlen Weinek éra utolsó évében Dodugló Pávelestól 45 millió forint volt a kerület médiaköltése. 2012-ben 240 milliót költünk Heti Válaszban, Demokratában, Helyi Thémában megjelenésre, Magyar Hírlap és Magyar Nemzet előfizetésre, pluszbónusz a Papcsák Harsonát - Zuglói Lapok - is finanszírozzuk és íratjuk a Magyar Hírlap istállóhoz tartozó Pindroch Tamás vezetésével.  Vagyis a kör közel teljes, ránk panasz nem lehet, a csökkenő print eladások miatt kieső hasznot kipótoljuk közpénzmilliókkal. 

A MaNcs táblázata szerint az elosztórendszer legnagyobb haszonélvezője a Heti Válasz a maga közel 100 milliójával. Azt hiszem ennek fényében új értelmet nyernek az utóbbi idők hetiválaszos címlapjai: 

Borókai Gábor nyilván felháborodott a zsebükben turkáláson. A Nyerges érdekeltségi körben amúgy sem teng túl a lelkesedés most, hogy Simicskának ki kellett jönni a fényre, és a kelleténél többen kaparják a minden irányból csordogáló közpénzmilliókat, úgyhogy Borókai kiáll és tökösen belemondja a szemünkbe: a semmit. Mintha Győzike mesélne a szlovák rendszámú verdából kikönyökölve a koporsóbizniszből meggazdagodásról, csak kevésbé vicces, de pont annyira gegszagú. Borókai azért kétségbeesetten igyekszik miket elkápráztatni:

"Látkép megjelentetése - ellenszolgáltatás-arányosan - havonta 100 ezertől 300 ezer forintig terjedő anyagi terhet rótt a kerületekre, amelyek cserébe témákat javasolhattak feldolgozásra, és olyan országos terjesztésű médiumban adhattak hírt magukról, amely a döntéshozókhoz is eljutott."

 Azért ez könnyet csal a szemünkbe, nem? És nem csak a erőlködés savanyú izzadtságszaga könnyeztet, hanem a röhögés is amint elképzeljük mekkora szüksége van mondjuk Papcsáknak,  Pokorninak vagy éppen Bús Balázsnak arra, hogy a Heti Válaszban üzenjenek maguknak, a parlamenti döntéshozóknak. Tavaly még csak azt kérdezgettük, vajon mi szüksége Zuglónak 10 millióért vett Hírlap és Nemzet előfizetésre, amire a Várnai és a szerkesztőség között kialakult adok-kapok után a Magyar Hírlap eme gyöngyszemmel zárta a kérdést:

"Mi úgy látjuk: független sajtó nem létezik. Ha Várnai László lenne Zugló polgármestere, nyilvánvalóan ő is támogatna nem szükséges, de más okok miatt fontos kisebb kiadásokat."

 Ennyi. Nincs mellébeszéd meg lacifaca, ki van mondva egyenesen: fontos kisebb kiadás, hogy a pártmédia piacképtelen kiadványok miatt csökkenő példányszámok mellett se haljon éhen. A probléma legfeljebb annyi, hogy egy év alatt a nagyságrend változott. Bár mi az a Heti Válasznak tolt néhány tízmillió a Közgép 200 milliárdjához képest? 

 

 

 

714 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr504467612

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 22:02:52

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Egy hír és egy fegyelmezetlen magyar reakciója 2012.04.23. 18:50:44

              A magyarok fegyelmezetten elfogadják a kihívások miatt szükséges változásokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, Brüsszelben tartott előadásában, az Európai P...

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.04.23. 13:06:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.23. 09:24:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Néhány dolog, ami zavarja a Fideszt 2012.04.23. 07:06:26

1. A demokráciaMég a látszata is! Mert igazi demokráciáról a fülkeforradalom óta nem beszélhetünk. Elég csak megnéznünk a törvénykezést (akár visszamenőlegesen is), vagy a különböző hatalmi ágak vezetőit. Már szó sincs arról, hogy esetleg az aktuális p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó mondathoz,hát nem???
És azon sem akad ki senki.
ez már a vadkapitalizmus igazi alsó texas-i stílusban, egyetlen picinyke különbség, hogy alsó texas-ban nem a közpénzeket herdálják erre, hanem a saját maguk által profitáltat, mondjuk azt ami a soha be nem fizetett adójukból megmarad, amit nem oktatásra és kutatásra költenek...nézd a Murdoch birodalmat...belerúgtak akkorát, hogy hogy mindenki asszitte, hogy na most akkor? és mi lett? semmi némi mozgás a sakktáblán és minden mkaradt a régi

a magyar cigány megtanulta nagyon gyorsan amivel hülyíteni lehet a zembereket azt érdemes megfizetni még akkor is ha lopott pénzből

persze a magyar bürgét 12x nyírják és ha már nincs gyapjó akkor lesz belőle kó'bász

megérdemli
újfent megjegyzem, hogy a @Fabius hősi éneke nem lesz elég másra, mint lesz egy digitális Iliade, Odysseia a szittyák tetteiről AD 2000 és azután...de Trója nem lesz megsemmisítve és a Faló nem lesz betolva pedig mennyire kedvelném látni amint közösen be vagy feltoljuk a magyar törpének a nagy Falopvat valami jó kemény bikkfábúl faragva
ugyan már meg kell adni azt ami a királynak jár
/ugye senki sem gondolt Petőfi királyos versére :-)/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Nem, dehogy! Nos, ez az, amire nem...

"AKASSZÁTOK FÖL A KIRÁLYOKAT!

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat –
Akasszátok föl a királyokat!
Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával ujra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat –
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad! –
Akasszátok föl a királyokat!

Szivöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhéből gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
Szemétől a levegő fekete,
S megromlik a föld, melyben elrohad –
Akasszátok föl a királyokat!

Ezerfelé bús harcmező a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt –
Akasszátok föl a királyokat!

Hiába ömlik, hősök, véretek,
Ha a koronát el nem töritek,
Fejét a szörny ismét fölemeli,
S akkor megint elől kell kezdeni.
Hiába lenne ennyi áldozat? –
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad –
Akasszátok föl a királyokat!

(Debrecen, 1848. december.)"
Fabius tökre igazad van, de ki nem szarja el? Mármint a hatalom részéről. A mostani időközi választások (Miskolc, Hidegkút) is azt mutatják számukra, hogy minden rendben, jó az irány. Orbán elégedetten dől hátra és odaszól: Gyurikám, mégicsak jó ötlet az az internetadó is, legyen.
Addig miért változtatnának bármin is , ha belföldön minden oké, már az ő szempontjukból.
Brüsszel messze van, meg ki a faszt érdekel itthon, hogy ott a majmok mit makognak.
Ha a tranzakciós, mobil adók híre se vágja ki a biztosítékot.
jav: szarja LE, freudi elírás volt az el:))), mert itt csak elszarás megy gőzerővel
érdekes...a Flock híreket rendezett át/össze/vissza/szana/szét persze más hírforrásokat használva linkkel vagy linktelenűl de ügyesen, hogy szikrázzon...már nem dolgozik ott...és hol fog???

úgy tűnik a plagizálás ragályos

www.washingtonpost.com/opinions/elizabeth-flocks-resignation-the-post-fails-a-young-blogger/2012/04/20/gIQAFACXWT_story.html?tid=pm_opinions_pop
egyébként ha nem szabadalmaztatod a BORÓKAIKLOÁKÁT akkor másra is lehetne alkalmazni persze igazi falusi budival amire a zorbány űdögel mikor ihlik
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: no no, ne akarj részt venni az ősödi múlt ismétlésben, igaz lehet most én is ott leszek melletted a vérbíróság elött a fenség sértés okán ;-)
Amúgy annak a "hűségpirszingnek" az alakja sokkal jobban igazodik jelen esetben a másodosztályú focista hátsójához.
Zuglóban is, az a 240 millió... ugyan már. Bezzeg a cocik, azemúttnyóccév és a gyúúúúrcsányis... Na! Ja, hogy azok 45 milliót kúrtak el anno ilyenre? Nem értitek ti a nagyobb összefüggéseket.
Majd mindjárt felébrednek a Lendvay utcában és szőröstalpú hegyitrollokat küldenek.
A felderítési feladatokat Stefi nevű biszex luvnya/shemale elvégzi és a behányása alapján spindoktorok hada rántja ki fejét a Szeretett Vezényló seggéből.
Ezek szája széle beráng még egy kcsit, de azonnal rávetik magukat a billentyűzetre, mint gyöngytyúk a takonyra és jön egy kis "diszkrét" zsidózás, anyázás,... tetszés és vérmérséklet szerint (bár már unalmas a csapat ott is - vérfrissítésen nem gondolkoznak(?), unalmasak a sablonok)
Mert hát felháborító, hogy fényességes Őorcáját és ezt az egész bodzázó/vasazó csürhét kritizálni meri a nép!
Mi a lófa.zt képzeltek TI, hogy nem tetszik valami? A Vajda, akarom mondani a Don, a pi.sába, szóval a Szeretett Vezényló Viktor azt mondta, hogy ez így jó! Akkor meg a búbánatos lófilét akartok még? Hát nem kaptatok eleget? Pl. a Heti Válaszban? :)
Most még a Közgép 200 milliárdocskáját is irigylitek? Tudjátok... nektek semmi sem jó! :(
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: amennyivel több az, mint 200 milliárd! Először is Simicska még vagy 19 cégben érdekelt, amik, minő véletlen, szintén ész nélkül kapják a közbeszerzéseket. És mennyi lehet az a zsé, amit nem közbeszerzésen nyertek? Ne feleddjük, felemelték a közbeszerzés összeghatárát.
De mindegy is, utalnék az előbbi kommentemre.
Minek változtatnának bármin is, mikor látják, hogy jó, amit csinálnak.
Azaz bármit is csinálnak, a többség őket támogatja, a nép, az istenadta nép nem fordult ellenük. És ez most még a régi választási szisztéma. Mi lesz itt az újjal? Teljes Hawai, habzsi-dőzsi, nekik.
@aritus:
Azért pár naridroidnak már leesett valami.
A hétköznapokban felénk már a "narancsköcsög" jelző hallatszik, a volt fideszes szavazóktól is a PÁRT dicsőséges tagjai és vezetői iránt. :)
Az itt is felbukkanó trollok meg a szélsőjobb felől támogatják a Vezénylót, hisz a zsidózás és kreténség ennek szép ismérve.
teljesen off, de itt is hamarost ez lesz, miután az alaptörvénybe foglalták a magzat védelmét:
magyardiplo.hu/kezdlap/742-lengyelorszag-eljen-az-embrio-haljon-meg-a-n
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lehet, hogy néhányaknak leesett valami, csak éppen ez láthatatlan, nézve az időközik eredményét, az lmp népszavazási kezdeményezésének kudarcát.
@aritus:
A jelenlegi ellenzék hiteltelen és erőtlen. Az LMP örökké gittegylet marad, nem tud kilépni az 5%-os létből, a cocik meg egy vicc, voltak, és maradnak is 8-10%-on. A legtöbb ember nem megy el, passzív. Ezért mindent meg is tesznek a narancsbolsik, hisz nekik mozdítható a keménymagjuk. Az ellenzéki mozgalmak szétzilálva, nincs senki aki ki tud álnni és értelmes programot meghirdetni.
Mi egy ilyen ország vagyunk, nekünk a szar marad, de az legalább felül úszik és vezeti az országot. 2014-ben lehet protest szavazni.
A narancskomcsi propaganda 2 dolgot fog sulykolni:
1 - nincs más alternatíva, légy passzív, maradj otthon (persze nem direkte)
2 - keménymag jöjjön és polírozza a Vezényló hátsóját a nyelvével, szavazatával.
Birka nép vagyunk, megérdemeljük a sorsunkat.
Amit ezek itt művelnek, azért pl. franciáknál már égne a fél ország. Apránként osztom a nézetet, hogy addig, amíg ez nem lesz itt is, addig megy a nagyüzemi lopás tovább. A narancsbolsi elvtársak önmérsékletének nyoma sincs, tehát marad akkor Petőfi?
Meddig kell lerohadni az országnak, mennyire kell kizsigereltnek lenni, hogy azt mondják az emberek, nincs tovább?
Hisz a birkáknak tetszik, tapsolnak, támogatják. Pedig ők is a kasszánál fizetnek.
És persze Zugló az éllovas. Megmondta Papcsák. vagy azt a pécsiek mondták először? : )
Én, ha polgi leszek 10 milláért csak Dörmögő Dömötört, fotós magazinokat, Nat Geographict meg némi Playboyt fogok rendelni. A jelenlegihez hasonlóan randomszerűen fogjuk teríteni a kerületi postaládákban. Lesz sok öröm meg csodálkozás, no meg családi veszekedés. A lakosok minden nap már reggel papucsban lesietnek majd, vajon ma mit dobott a postás, hogy fekszünk a polgármesternél? Amúgy úgy megadóztatjuk őket, hogy eszükbe sem jut majd maguknak olyan luxusra költeni mint újság előfizetés, netán kultúra. (jegyeket sorsolunk az operettgálára).
A jó lakosoknak lehet prémium sajtópakk,(keresztrejtvény, TV magazin) az ideológiailag eltévelyedettek, - ahogy ma is már - politikai fejlődésükhöz kapnak segédanyagokat. A hasznosuláson, beépülésen még javítani kéne. Pl. 100 kilós polgárőrök hajnalonta random becsöngetés után kikérdezik a lakót a cikkekről. A gyanúsaknak nevelő célzatú lapcsomagokat állítunk össze. Börtön magazin, adózó, stb.

A playboy kiemelt jutalom lenne, pl.az is teljesen korrekt magyarázat, h az önkormányzat a kerületi lakosság fogyását elöregedését, a nemzethalált akarja megállítani.
@varnai:
Viktor kedvence, a Gőgös Gúnár Gedeon ki ne maradjon! :)
Még egy jó koncertre hívnám fel kommenttársak figyelmét, Pecsa, május 27. Royal Hunt
www.youtube.com/user/twmo2k?v=CYHodlAAe2Q
Régi mh-en az első ovis korm. hatalomra kerülésekor kijött az évi újságrendelési ív. Az addig rendeltek nem is szerepeltek benne. Nem is lehetett megrendelni mást, mint amit jónak látott az akkori kormány.Nem kell találgatni melyek azok...
@aritus: az lmp.-vel az a baj, hogy gyenge. hiányzik belőle az ami felemelné. okos emberek, de nem politikusok alkotják.
@Penivaldes: valamint közelít a nullához a vidéki hálózata.
@egyfejű: igen, mert nem jó helyen keresik a boldogságot. egy liberális párt BAZ megyében nem tud labdába rúgni, de vannak olyan helyek, ahol tudna.
@Penivaldes: no, ez meg a másik, az identitás zavar. Most akkor liberális, vagy öko, vagy jobb, vagy bal? Nehéz kérdések ezek, amiket még ők sem tudnak eldönteni.
@egyfejű: igen ez velük a nagy baj, pedig én csípem őket:D
@Penivaldes: ebből a kínálatból nekem is az lmp, de nagy fenntartásokkal.
Én eleve utálom a zöldpártokat:)), de az lmp-nél hangsúlyos az emberi jogok, a jogbiztonság, szolidaritás stb, ami nekem meg kurva fontos.
Hidegkúton se az mszp, se az lmp, se a dk nem állított saját jelöltet, hanem egy függetlent, helyben ismert embert támogattak.
Szóval itt nem arról volt szó, hogy az ellenzék gyenge, hiteltelen, mert a jelölt független volt.
Itt arra lett volna lehetőség, hogy bejuttatni egy nem fideszest. De úgy látszik ez nem fontos. Jobb a narancsuralom.
Fabius, te szaros kutyageci!

Borókai Gábor maga a megtestesült erény és tisztesség. Nagyon kevés ilyen becsületes, kedves, intelligens, elegáns, korrekt és mértéktartó újságíró dolgozik ma Magyarországon. Borókai soha nem ír agresszív, mások emberi méltóságát sértő, személyeskedő cikkeket. Soha nem ragad tollat indulattól elbódultan, soha nem ír gyalázkodó pamfleteket. Ha esetleg úgy érzi, hogy csorba esett a szakmai becsületén, kész nyilvánosan bocsánatot kérni és helyreigazítást adni. Minden általa írt sorból árad a szakmaiság és tisztesség iránti vallásos elkötelezettség. Borókai Gábor a mérsékelt konzervatív polgári szellemi közösség talán legkiemelkedőbb alakja.

Faszfej Fabius! Pontosan ezért támadjátok, mert ti mindig hiéna-módra a legjobbjainkat kezditek szétmarcangolni.

Szarfaszú Fabius! Most arra kérlek, hogy menj be a fürdőszobába, térdelj le WC-kagyló elé, és finoman helyezed bele a fejedet, végezetül pedig öblítsd le a WC-t!
@aritus: Na igen. A sok oktondi azt hiszi attól lesz polgárháború, ha valakik egy szobában beszélgetne róla. Remélem ti nem tartoztok ezek közé. :)

Gyöngyöspata polgármestere pedig senkit nem buzdított polgárháborúra. Juhász Oszkár sajtótájékoztatóján is elmondta ez egy magánjellegű beszélgetés volt, amin véderősökkel, néhány személy jelenlétében tárgyalt, úgy terelve a beszélgetést, hogy a törvénytelen cselekedeteket el lehessen kerülni.

Másrészt ha Janika ennyire okos, akkor annak idején miért lépett vissza. :)

fn.hir24.hu/itthon/2011/07/17/visszalepett_gyongyospatai_cigany_jelolt/
@Fräulein Stefanie: Itt van megjött Bagaméri, aki a fagylaltját maga méri. Csók a fedélzeten. :)
@Fräulein Stefanie:
Biztosan téged olvasott Kövér , amikor ezeket mondta:

"nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristának"

Csak még hozzátehette volna: közönséges, mocskossszájú idióta.
A fityesz kormányzat sikeresen beleverte az emberi főkbe, hogy csak akkor, és csakis akkor kaphatnak,kapnak bármiféle támogatást, ha fityeszest választanak. Lásd Esztergom!
Különben meg szánalmas az a kevés szavazó, és ezzel igazán nem henceghetnek fityeszék, de az arányok! Na, az jó nekik.
Az olyan kis nevenincs településeken, ahol függetlenek győztek, addig sem fityesz volt, ezek a szavazók nincsenek annyira megvilágosodva, mint a pestiek.

Mindaddig, amíg a zembereknek/tömegeknek nem tudja az ellenzék a fejébe verni(úgy, mint az emútnyócévben a fityesz!!!)miről, mit gondoljanak, REMÉNYTELEN az ügy.

Ti azt gondoljátok, a szavazók többsége olyan, mint ti vagytok. Olvas, tájékozódik, interneten böngész, kritikus, tud a saját fejével gondolkodni, ítéletet alkotni, saját döntést hozni. Rendelkezik elegendő tudással, tudja mi az adó, a közszogálat, honnan származnak az állam bevételei, mik a demokrácia alapjai. (Netán CDS felár?!)

Na, ne!!! Ilyen csak az elenyésző kisebbség. Ezek meg hiába vakerálnak, a populisták lenyomják őket, mint a bélyeget.

Bármennyire is keserű, ez van.
hetiválasz címlap? apropó...

címlapos halálhír nem volt?

a halott dakota a jó dakota !
@Fräulein Stefanie:
"Ha esetleg úgy érzi, hogy csorba esett a szakmai becsületén, kész nyilvánosan bocsánatot kérni és helyreigazítást adni."

az ominózus visszavont schmitt-féle Stumpf-írással kapcsolatban tudsz mutatni egy (1) azaz egy darab nyilvános bocsánatkérést vagy helyreigazítást mutatni?
Neeeeem?
addig a pofád lapos legyen.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Meddig kell lerohadni az országnak, mennyire kell kizsigereltnek lenni, hogy azt mondják az emberek, nincs tovább?"
Torát üli a magyar történelem. A soha nemzetté válni nem tudó nyelvi-történelmi sorsközösségé. Ahol az adó mindig az "államé" soha a közé. Az "én adómból..." itt soha át nem élt racionalitás, hanem mindössze átvett szlogen.
Az MSZP korrupciója (egyéni és pártkorrupció egyaránt) nem csak mennyiségileg, de minőségileg is más volt. Az MSZP ott és azokat a százezreket "lopta", amit a még belátható és ezért "sajátnak" érzett (decentralizált!) közösségi térben értek el. Amit a "polgár" még magáénak érzett. A "polgárt" lopták.
A Fidesz nagyipari, a teljes jogrendszer kisajátítására és a komplett végrehajtó hatalom birtokba vételére épített "lopása", nem csak hogy hatékonyabb, de elfogadhatóbb, hiszen a nem-sajátként kezelt "állami" százmilliárdokat lopja ki. Az "államot" lopja.
De ahogy a mondás is tartja: egy sziklával az ágyban még tudunk feküdni, de tűvel teleszórttal nem. Az MSZP tragikusan műveletlen, ostoba vezetői ezt a rém egyszerű dolgot (sem) értették meg.
Az, hogy a szoci tanácstag fia festette le az óvoda kerítését az égbe kiáltó. Hogy a Fidesz 1000 milliárdokat tesz zsebre: kit érdekel?

Nem hülye itt senki. De 1000 éve ugyanúgy magyar és ebből nem lehet kimozdítani. EU felzárkóztató milliárdokkal vagy mással sem.
Miért is lennénk mi "köz"társaság, hiszen 1000 év magyarságából csak a ma élők fizetnek adót (a szó valódi, modern értelmében), s azok is csak 24 éve. Mitől lenne normális viszonyunk a közfeladat ellátásra összeadott(!) közpénzekhez, mitől éreznénk sajátunknak a költségvetést, és mitől kifosztásunknak az elrablását? Az igazságot nem csak ismerni kell, de meg is kell élni. A társadalmi felismerés és ennek beépülése a mindennapokba (a fejekbe - ach!)- az ügy jelentőségének megfelelő - hosszúságú időt - évtized, évszázad, attól függ -igényel.
orbán pökhendisége azért lehetséges mert ismeri ezt az összefüggést.
Capisco?
Nahát, trágyaszagot érzek, csak nem baranyai paraszt járt erre?:D
@AKIsTUDATLAN:
A szavazók egy része olvas, tájékozódik: a kipostázott fidesz leveleket, TESCO,Penny,Lidl,....stb. reklámújságokat.
Érdekes lenne egy statisztika a fizetett újság-vásárlásokról a lakosság körében végzett felmérés alapján.
@sörtelen: Ellentmondásos, hogy egy piti tolvajlást igen, és az ezermilliárdos lopást érdekli az embereket, de nem hülyék.
Igazából hülyék, és birkák ahogy te írod. DE Megadták a lehetőséget egy lopásban már amúgy is bizonyított bűnbandának, hogy legalizálja azokat a műveleteit amikkel lop. Így az már törvény szerint rendben van, emiatt őket feljelenteni, elítélni, lopással vádolni nehezen lehet.
Az átlagember max a bűzt érzi, de a szart nem látja, mert azt rózsának álcázzák.
@aritus: Vitatkozom ebben kérdésben veled.

A mostani időközi választások pontosan azt mutatják meg, hogy semmi sem halad jó irányba.

Ne a választópolgárokat szidd, hanem az ellenzéki pártok nulla színvonalú tevékenységét.

Jól van ez így, ébredjenek már fel végre az ellenzéki pártok!

A választó meg ha értelmét látja, akkor elmegy szavazni, jelen esetben Szobon 57 %, Sajószögeden 51, vagy pl Erdősmekcsén 325-ből 264-en szavaztak.

Ahol nagypolitikára kellett volna szavazni, Hidegkúton 26,3 %, Miskolcon 31 % a részvételi arány.

Természetesen függetlenekre.

Magyarul: a nagypolitikát elküldték a picsába, a la Horn Gábor.
@aritus: Igazad van. Tényleg kezdem azt gondolni, hogy Kertész Ákosnak igaza van, amikor azt írja a magyarokról, hogy alattvaló népség. Egy-egy helyi választásnál sem tud összefogni, hogy megmutassák a kormánynak, hogy elegük van a kormány tevékenységéből.
Ilyenkor hol vannak a 2006-os gyújtogatva tüntető, Kossuth teret nyilvános vécévé változtató hordák, akik Gyurcsány egyetlen ügyesen kiragadott és folyamatosan emlegetett mondatára készek voltak felgyújtani Budapestet?
Most minden olyan tökéletes lett hirtelen? Ezeknek a minimálbéres fizetése akkorát nőtt, hogy nekik nem éri meg már az utcára vonulni, tüntetgetni egy kicsit a tranzakciós adó és a telefon és internet adó ellen?
Ez tényleg egy alattvalónak való nép.
Most azt nézik szótlanul, hogy a kormány minden sajtóterméket maga alá gyűr.
Nemsokára eljön Demszky ideje és majd megint szamizdatokból fogunk korrekt hírekhez jutni. Addig meg marad az RTL Klub és a TV2 által sugárzott bulvárhíradó, ahol az a legfontosabb hír, hogy ki miért és ki kaszabolt le, rabolt ki és a hasonló csemegék.
tunderlala | 2012-04-23 08:46

NAGYON érdekes sztorim van.....

Vasárnap de. sz egyik piac bejáratánál egy férfi újságot osztogatott, amely küllemre erősen hasonlít a Metropolra.
Eltettem és most került a kezembe.
Az első 2-3 cikkcím után néztem meg jobban.
Az újság neve: Hazai pálya.

A cikkeket nem méltatom, nem minősítem.

Az impresszum azért ÉRDEKES....

Kiadó: A JOBBIK Magyarországért Mozgalom Országgyűlési Képviselőcsoportja.
Felelős kiadó: Vona Gábor
Főszerkesztő: Pál Gábor

Az már VISZONYLAG KOMOLY ANYAGI HÁTTERET sejtet, ha egy mozgalomnak SAJÁT LAP kiadására is futja....

Azért a pénzügyi hátteret NEM ÁRTANA TUDNI!!!!
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): amíg internet van és a határok nyitva addig nincs gond

bár az internetet ADÓ val is el lehet lehetetleníteni... pénz beszél kutya ugat...

el kell menni ebből a tetű országból... persze én nem fogok... nekem jo ez a feudalizmus...

lehet 250nel repeszteni szlovák rencámmal, roki kártyával bárhol ingyen parkolok... pénzzel mindent el tuudok gyorsan intézni... beépítem a városligetet egy kis baksisért még a hősök terét is... pl lángos sütővel meg buli hejjel...

Fideszisztán én így szeretlek!
@Fräulein Stefanie: Szevasz te orbánimádó rühes korcs.
A volt munkásőr apád megint a pofádba ürített? Inkább nyeld le te beszélő szardarab és ne ide okádd !!
@Habakuk999: A Fidesz nagyon keményen megdolgozott azért, hogy a birka népet ne érdekelje a napi politika. Az alacsony jövedelműeknek rendesen csökkent a jövedelme, de nem meri érte felemelni a hangját, mert félti az állását. A nagy jövedelműek pedig nem szólnak, mert örülnek mint majom a farkának, hogy szépen ki lettek stafírozva. Addig nem is lesz itt változás, míg a csóróbbak fel nem lázadnak a szegénység ellen. Az ellenzéknek ezt a lehetőséget kellene meglovagolnia folyamatosan sulykolva az emberekbe a gazdasági adatok és az ország helyzetének romlását. Ha kell naponta tartsanak sajtótájékoztatókat, akár többet is naponta. A Fidesz is így csinálta 2002-től. Folyamatosan sulykolta az emberekbe, hogy itt rossz minden a szocik lopnak... stb. 2010-ben meg is lett az eredménye.
Most az ellenzék egy kis összefogással a saját fegyverüket fordíthatná ellenük.
@anyósnyelv: Ez a jobbik bulvárlapja.:)
Anyagi háttérben semmi furcsa nincs. Éves költségvetési támogatásuk kb. 400 milla ehhez jön még az alapítvány kb. 200 meg ugye tagsági bevételek, stb. Szerintem ebből készítik.
Ha jól tudom inkább ezt csinálják mint a saját TV-t. :)

index.hu/belfold/2011/10/06/hazai_palya_cimmel_ujsagja_lesz_a_jobbiknak/

jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/hazai_palya_III.pdf
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): szerintem erre már nincs szükség... fordítva sülne el...

nem a fides járatta le az mszp-szadeszt... hanem magukat...
a fides is eljáratja magát...

alkalmatlan a kormányzásra és bármi érdemi dologra...

mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány, mafiakormány,
blogterroristák reflektoroznak a hibáikra... nem kell ellenzék !
@anyósnyelv: Ja és ahogy láthatod az index cikkben a költségeket az alábbiak is jelentősen csökkentik.

"A lap első számát 1,2 millió példányban nyomtatták ki. Az újság a tervek szerint körülbelül kéthavonta jelenik majd meg, és a párt aktivistái terjesztik, egyrészt a postaládákba szórják, másrészt kitelepülő standokon lehet majd hozzájutni.

A lapot a barikad.hu internetes oldal és a Jobbik sajtóosztály munkatársai, valamint a párt szakértői írják. Pál Gábor nem tudta pontosan megmondani, hogy mennyibe kerül az újság készítése, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mivel a terjesztésért nem fizetnek, csak a nyomdaköltség terheli a kiadó Jobbik-frakciót."
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

Hagyjatok már ezzel a birkanéppel.

Ha ritkán is, én is beszélgetek zemberekkel.
A volt fidess szavazók egyre hangosabban káromkodnak. A többiekről nem is beszélve.

Ők tehetnek arról, hogy ennyire tehetetlen az ellenzék? Nem.

Az értelmiség szerepét vizsgálni már érdekesebb megállapításokhoz vezetne.

A "birkanép" abszolút nem birkanép, kurva egyértelműen kinyilvánítja, neki nem kell ez a förtelem. Egyik oldalról sem.

Pont akkor lennének birkák, hogy ha az egyik nem tetszik, visszamennének a másik agyatlanhoz.
@dr. Bubó: Az elején még lehet, hogy így lenne, de ha a zemberek folyamatosan azt látják, és hallják, hogy a kormány mennyi pénzt tüntet el nem talicskával, hanem kamionszámra, akkor előbb utóbb beindul valami hasonló reakció, mint 2006 után.
Nekem egy kulturáltan radikális, kétfarkúsan humoros, és Szalma módjára kereszténydemokrata formáció jönne be igazán. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Ellentmondás lenne?
És ha az "ember" úgy működik, hogy " ha nem az enyémet lopják, ki nem szarja le, de ha az enyémet, akkor letépem a fejed, köccsög!"?
@Habakuk999: Nem azért "birkanép", mert ide-ode szavazgat, hanem azért, mert azt sem tudja kinyilvánítani, hogy: "elég!mind húzzon a retekbe, aki kitalál ilyen marhaságokat!"
Legalább szavazna tavasszal f@sszal, de inkább el sem megy szavazni! Na, ezért birka!
Éljen az EGS, alakulgatunk!
@Gábriel angyal: Nem kell nekik saját tévé. Csak rá kell pillantani az Echo műsoraira, ill. meg kell hallgatni a betelefonálók "véleményeit". A mandineren például egy-egy cikkhez, szemléhez hozzászólók között már nem találni fidesznyiket, szerintem ott már csak jobbikosok kommentelnek...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Fennkölten. A magyarok társadalmában mindig a "tied" volt meghatározó névszó.
Történelmileg ki nem érlelt az "enyém". 1990 mindössze erre épült.
Tehát senki sem hülye. Csak éretlen.
A négyszáz éves megkésettség gúzsából nem tudunk kitörni, mert a világ erre nem ad időt nekünk.
Off: Vasárnap délután ázott néhány "polgár" a Lukács fürdőben, és Kövér Péntek8-as hírtévés interjújáról beszélgettek - nem éppen kövért dicsérgetve. Egyszer csak odalép hozzájuk egy nagydarab kopasz ember, és közli, ha azonnal nem hagyják abba az "államelnök szidalmazását", fel fogja őket jelenteni - egyébként pedig ajánlja, hogy hagyják el a fürdő területét, most!
Jelen voltam, ez nem urbánus legenda, ez ma Magyarország.
@empatikus pszichopata: Meg az sem legenda már, hogy nagyon sok embernek fürdőbe vagy uszodába sincs már pénze járni. :(
@Habakuk999:
" Ne a választópolgárokat szidd, hanem az ellenzéki pártok nulla színvonalú tevékenységét.

Jól van ez így, ébredjenek már fel végre az ellenzéki pártok!"

Ellenzéki pártok ?

Az MSZP-t még mindig sokan elutasítják,
A DK-t még nem ismerik, vagy ha igen , - nincs országos bázisa.
Az LMP-ről vidéken sok helyen azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák.

És van a Jobbik,akinek az ilyesfajta ébredését megtapasztalhattuk, - az eddig eltelt 2 éves teljesítményük alapján már nem igazán "csak" ellenzéki. Viszont nagy előnye, és veszélyessége, hogy sokan azért bíznak benne, mert még mindig elhiszik, hogy az.

A "blogterroristák" is sokan vannak, de nem elegen.

Orbán jövőképe a "saját tengelye körül forgó Magyarországról" már a jelen.
Mint a memóriazavaros halacska az akváriumban forogva: Jé, új EU - feltételek ?
@empatikus pszichopata: Politizálni csak a kijelölt helyeken és füstölgésszűrővel szabad mostanság?:-(
"A jegybanktörvény körüli múlt heti fejlemények – a hétfői ötoldalú frankfurti egyeztetés ellenére kedden benyújtott törvénymódosítás – azt jelzik, hogy hacsak nem történik komoly változás a magyar gazdaságpolitikában, akkor az idei esztendőben már nem nagyon lehet számítani a megegyezés tető alá hozására – írja Mellár Tamás közgazdász, a KSH korábbi elnöke a Világgazdaságban megjelent elemzésében."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/23/mellar_uj_hiteles_emberek_kellenek_a_kormanyba/
@empatikus pszichopata:

Úgy látszik többet kell járnom a Lukácsba. Bár engem valahogy nem sietnek megtalálni ezek az önkéntes rendfenntartók. Pedig néha szeretnék leckét adni szólásszabadságból.
@Fabius: A feredők a szexualitás "meleg"ágyai, s mint ilyenke, kerülendők!
KDNP, félhivatalos állásfoglalás, a lá középkor..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ellenpontozás, kettősbeszéd, kiegészítés, mittudoménmiszösz: és a komment is figyelemre méltó:

A hirtv.hu beszámolója szerint a külügyminiszter úgy vélte, a csúszás oka, hogy az Európai Bizottság igyekszik politikai tőkét kovácsolni abból, hogy Magyarországnak szüksége van a hitelre. Ebben a helyzetben az EU az erősebb tárgyaló fél - tette hozzá Martonyi, aki egyben aláhúzta: a kormány célja a tárgyalások megkezdése.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_csuszik_az_imf-targyalas_martonyi_szerint.517203.html
@Penivaldes: lmp..:-)

idealistak, az en izlesemnek tul balosok es zoldsegeket beszelnek..:-)

es a jelenletuktol sem lett mas a politika. pedig lehetnenek ok a habarcs az orbanekat korbezaro falban...
@empatikus pszichopata: Figyelj, ha ilyenek írsz, fabius egyenlegezni fog.
Semiramis függőkertjében ne ijesztgess senkit.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Akkor most akarunk vagy nem akarunk hitelt, vagyis készenléti hitelt, döntsük már el, jó?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Véleményszabadság csak akkor van, ha a "Gyurcsány a hibás" témában politizálnak a zemberek.

Azt szabad. Azt nem tiltja törvény.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hitelt akarunk, -csak lehet, hogy már nem az IMF, hanem a BRICS lesz a menő.
@Gábriel angyal: Te honnan tudod, hogy nem a kabinos voltam, aki véletlenül épp arra tévedt?:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Kínával már úgyis jók a kapcsolataink, a többi is megoldódik.
@empatikus pszichopata: hmm

gyakran ott van az a penisz-imitator..?
be kellene ugrani kicsit a lukacsba politizalgatni:-)
@Fabius: Rendszeres kutyasétáltató vagyok - a II. kerületben. Napi sztorijaim vannak innen a fideszker.-ből - bár vasárnap reggel történetesen én ürítettem ki a Pap-kerti kutyafuttatót, ahol épp azt tárgyalták, hogy szegény snittplág, és hogy naperszemer' 20 éve mindenki másolta a diplomáját - ezen a ponton hördültem fel. Négyen távoztak azonnal.:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Aszongyák errefele (szelíd "jobboldaliak), hogy át kéne szokni a Rudasba:-)
@Silverhaar: Ezt a kínaiak is így tudják, vagy csak kitörési pontként tárgyalgatnak velünk, pénz nuku?
Pedig állítólag lassacskán előre kell fizetni a "szolgáltatásokért", hm..
Hangulat oldása kedvéért még egy szösszenetnyi off ma reggelről: "Mit keres a Gyurcsány az Apró-villában?"
@Gábriel angyal: Akkor azt képzeld el, meddig lenne ott kabinos egy kabinos (vagy takarító), ha ott kezdené el ekézni a Kövét:)
@empatikus pszichopata: Hát ez jó kérdés.
Ha már annyira érzékeny a kiválasztott nép szenvedéseire igazán visszaadhatták volna a jogos tulajnak vagy örököseinek.

"Sebestyén Aladár és a rokonság mindössze 1944-ig élvezhette az egy élet munkájából felépített villát. A birtoklap szerint Sebestyén Aladár (Országos Vaskereskedelmi Rt. Igazgatója,) és felesége házát 1944. április 28-án, a német bevonulás után a faji törvények alapján a nyilasok nyilvántartásba vették."

Sebestyén István azt mondja: ez a történet nem egyedi, nem a pénzről, hanem a morálról, az állam elmulasztott felelősségvállalásáról és az elmaradt igazságtételről szól. Számára ez a történet tipikus eset a sok közül, amelyben az állam először államosított és utána úgy privatizált, hogy az államosítás okozta igazságtalanságokat gyakorlatilag nem orvosolta."

szentkoronaradio.com/publicisztika/2007_06_24_a-maig-elo-partallam-a-gyurcsany-villa-tortenete
@aritus:

Én az itteni (Miskolc) időközit nagy diadalmenetnek nem mondanám. Alig részvétel mellett 16 szavazaton múlt a dolog. Ha az LMP nem úgy támogatja a jelöltjét ahogy szokta (sehogy) talán lehetett volna más eredmény.
@Habakuk999: Szemely szerint sokmindenben egyetertek Lonewolffal, bar a birkanep szerintem kisse eros. Sajna valoban nagy szamu es aranyu birka van sorainkban, de ez talan kisebb aranyban de jellemzo az osszes mas orszagra is.
En inkabb finnyasnepnek mondanam...

Nehany kerdes mankokent:

1. Jobb ez a jelenlegi Fidesz kormany, mint barmelyik Gyurcsanyos/Gyurcsanymentes kormany 2002-2010 idoszakban?
2. Latod eselyet annak, hogy barmely ellenzeki part egymaga megverje a Fideszt egy esetleges 2014-es valasztason?
3. Latod eselyet annak, hogy a kampanyba ugy az utolso felevre beszallva egy uj part nagy sikert erjen el?

Nos ha a kerdesekre minden valaszod NEM volt, akkor bizony te csak FINNYASKODVA RINYALSZ itt.

Mert bizony lehet varni, hogy egy feddhetetlen figura partot alapit es korbeveszi magat tobbi feddhetetlen es szakerto emberkevel, de elarulom, hogy ez nem fog megtortenni. (Persze most paran johetnek, hogy dehisz' az LMP eppen ez az a bizonyos part, csak hat a nepszerusegi mutatok mas kepet mutatnak)

Minden tiszteletem Fabiuse, hogy csinalja ezt a blogot, es ugy cirka 1 eve szinte minden posztjat olvasom, de attol en bizony meg nem fogok a nekunk Solyom Laszlot ado, Gyurcsony sukoroi vadlasaval szavazokat szerezni szandekozo, es Jobbikkal cimboralo Schiffer partjara szavazni. Lehet az LMP-nek a vilag legjobb programja, am ez ugysem fog kiderulni, hiszen sosem lesznek olyan pozicioban, hogy a programot a valosagban teszteljek.

El tudom kepzelni, hogy majd valaki megjelenik a valasztasokra fordulva a kampanyhajraban. Legyen ez Bajnai, vagy barki most meg nem ismert figura, vagy olyan aki ismert, de senki nem feltetelezi rola ezt jelenleg. Igy vagy ugy, de nem hiszem hogy gyokeres fordulat tortenne.
Magyaran a jelenleg ismert partok fogjak megszerezni a szavazatok es mandatumok tulnyomo reszet.

Az en valaszaim mindharom fenti kerdesre: NEM.

Igy viszont 2 lehetseges forgatokonyvet tudok elkepzelni az uj valasztojogi torveny ismereteben;

I. A hozzad hosonlo mentalitasu szavazok ("Pont akkor lennének birkák, hogy ha az egyik nem tetszik, visszamennének a másik agyatlanhoz", ami szerintem nyilvan nem korrekt, marmint hogy egy szintunek ertekeled a ket oldal kormanyzati mentalitasat, hozzaallasat, eredmenyeit[?]), sajnos tul sokan is vannak ilyenek, akik tovabbra sem birjak lenyelni a bekat, es nem tudnak kiegyezni a 3 ellenzeki parttal (MSZP, LMP, DK). Nos ez esetben a finnyaskodas mely hatalomra juttatta, ott is tartja majd a Fideszt.

II. A 3 part es szavazoik elkezdik megerteni, hogy egymas nelkul semmi eselye egyik partnak sem a kormanyvaltasra. (Nem kell szeretni a masik part prominenseit, meg akar csak a szavazoit se.) De vegre be kene fejezni az egymastol valo szavazoszerzes erolteteset, kicsinyes ov alatti uteseket, es el kene kezdeni a bizonytalanokra hajtani. Kutatocege valogatja, de ha levonok ugy 30% sosem szavazo inaktivat, meg igy is van cirka 20-25 %-nyi szavazo, akik alapvetoen tudnak megvaltoztatni a valasztas vegeredmenyet. Am ezek odaedesgetesere ha van is barmi eselye ezen partoknak, akkor csakis ugy ha felulemelkedve meglevo es nem felejtett serelmeiken egyutt tudnak annak legalabb remenyet felmutatni a szavazoknak, hogy a kormany levalthato. Enelkul a 3 part 2 eve szinte valtozatlan eroviszonyaiban nem lesz valtozas. Persze lehet igergetni toronyorat lanccal, meg kolbaszbol keritest, de ezt a szavazok az MSZP-nek, es a DK-nak MAR nem hiszik el. Az LMP-nek pedig MEG nem.

2010-ben az emberek meg akartak buntetni a szocikat es a libsiket. Nos ez tul jol sikerult. 2/3-ot adtak a Fidesznek.

Osszegezve tehat: vagy leadsz a finnyas termeszetedbol, es adott esetben a korzetedben leszavazol akar egy MSZP-/DK-tag 3-as koalicios kozos jeloltre, vagy tovabbra is orulhetsz a Fidesz aldasos tevekenysegenek 2014 utan is.
@empatikus pszichopata: Kiszavazo SHOW:
Hagyd el a Furdot, MOST!
@Fabius: csak a fejedet dugd ki a vízbűl, nagyobb lesz a meglepi...
@aritus: Ezért kellett volna Gyurcsánynak 06-ban lemondani, mert most ugye mennyi évet kell hirtelen behozniuk zabrálásában!

Erről szólt az őszödi cirkusz, nem másról. Hogy szegény Simike ki volt egy darabig éheztetve - bár Puch bácsival azért jóban vannak, tehát szerintem csorgott felé némi manna akkor is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a Lukács mindig is az épp regnáló besúgók kedvenc helye volt... Azt sem vették sokszor észre, ha direkt bevitték őket az erdőbe, nem egy újságíró és iró tollából olvashattunk erről.
@empatikus pszichopata: Akkor az Orvbán-bagázs is visszaadja testületileg? Hisz a híveik szerint is másolták, akkor?
Többpártunk és mindenkori kurmányunk teljesítménye cseh és lengyel összehasonlításban siralmas.

stooq.com/q/?s=eurhuf&c=30y&t=l&a=lg&b=0&r=eurhuf+eurpln+eurczk
@empatikus pszichopata: Lukács??? Ami fogalom, ahol olyanok úsztak - korán reggel, tehát nem láttam - mint Kodály, aztán Kállay Ferenc, Kornis, a fél filmvilág, stb.

Lukács, ami a szabadszellemű, kritikus dumálás szinonimája volt a legvadabb kádáriban is?? Atyám! Menj el néha Fabius, azért a Lukácsot már csak ne adjuk!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @anyósnyelv: Jaj, nekem is _ hová tették a szemüket??? :-DD - tukmáltak múltkor a Nyugati aluljáróban láthatósági mellényben ilyesmit. De talpig csikosiszta dzsekiben voltak, gondoltam, hogy nem a Burdát nyomatják. Akkor ez volt az??
És a Stefánia kisasszony (majdnem úrhölgyet írtam, de ezért a megszólításért viselkedni tudni kell) szerint "a megtestesült erény és tisztesség" újságíró eftársaknak pedig az a feladatuk, hogy az ilyen hírek NE kerülhessenek bele a medeja fősodrába. Mert hogy a lengyelek pénze fele annyit romlott, mint a miénk, a cseheké még erősödött is.

Másik kiemelt feladatuk, hogy a mindenkori parlamenti pártokat valódi választéknak tekintsék a népek. Az időközi választások 27-31%-os részvétele alapján egyre kevesebben hiszik, hogy ez a választék bármit is megold.

Jól hiszik.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Ezt már tegnap is kérdeztem: Hidegkút Rózsadomb folytatása. Jobber, gazdag, mint Buda mindenhol (persze vannak csórók ott is). Mire vártatok volna??? LMP-győzelemre?????
@Habakuk999: figyelj, azokon a településeken csak független jelöltek indultak, fideszes nem volt. Viszont ahol a fidesz indított jelöltet, ott ő nyert. Hidegkúton pedig egy független jelöltet támogatott a maszop és az lmp. Egy helyi, jól ismert, aktív embert.
Szóval az eredmények szerintem nem azt igazolják, amit te mondasz, hanem azt, hogy ahol a fidesz indul, ott nyer is. És nem azért, mert az ellenzék töketlen (az, de a fidesz is az). És ezt tudomásul kéne venni, szembe kell ezzel nézni.
Vérzik a szívem, szomorú és csalódott vagyok, de ez van.
@Fräulein Stefanie: TE pedig ott öblögesd a szád a kagylóban, a toi-toi mélyén, ahonnan a forradalmatok is kibuggyant, hiszen csak a fasztermék meg a análrózsa színezék gomolyog benned.

Azt elfelejtetted dicshimnuszodban megemlíteni, hogy Borókai Gábor a legkiválóbb férj&családapa, aki létezik a Fidesz-bolygón. Ez fájón hiányzik szuronyélességű érvrendszeredből. Aminek csodás fenti példáját esmét köszönjük.
@Gábriel angyal: Tehát személy szerint Gyurcsány "zabrálásának" mi köze az Apró-villához? Mert ez a cikkből se derül ki a számomra.
(Miközben arra is kíváncsi lennék, ki lakik ma abban a Dunára panorámás V. ker.-i Galamb utcai háromszobás lakásban, amiből (berendezése nélkül) nagyanyámat és anyámat dobták ki - mert túl nagy volt nekik, úgyhogy kaptak helyette egy üzlethelyiséget a Lovag utcában, amiben szerencsére legalább klotyó volt.)
@varnai: @aritus: Egy ismert hentes indult ott, ugye? Hát úri népségnek nem volt elég jó?

Buda sajnos jobberfészek - tudod, biztos a XII-ben csak a legelső polgármester volt szadeszos - elég sok baromságot csinált, aztán ki is lépett, azt hiszem később - utána jött az öreg kereszténydemagóg, majd Mitnyan, Pokorni.

Rózsadombon még Horváth Csabuci tulajdonképpen kakukktojás volt...
@empatikus pszichopata: Talán csak annyi, hogy mint min. elnök tehetett volna a korábban elbitorolt villa visszaadásáért egy s mást.
@empatikus pszichopata: Ez vakítás a köbön: kérdeztem , hogy miért nem adja vissza az igazságért hevülő jobbos banda a Terror Házát a Mazsihisznek, aminek szánta eredeti építtető tulaja, Perlmutter Izsák festő végrendeletében???? Azt is először a nyilasok voltak szívesek elvenni. Aztán az ÁVH, de hol késik a történelmi jóvátétel? Ideje lenne rá a jobbosoknak példát mutatva a tetű Gyurcsánynak, ugyebár...

DE nem.
@a szív fészkei: De igen, igen. Támogatom az ötletet. Bár gondolom azért van ott a Terror háza, mert ugye Andrássy út 60. :( Másrészt a fidesz mióta jobboldali?? :)
@simple observer: "2010-ben az emberek meg akartak buntetni a szocikat es a libsiket. Nos ez tul jol sikerult. 2/3-ot adtak a Fidesznek."

itt van az eb elhantolva...
ahelyett, hogy jobb orsaagot akartak volna, masnak akartak rosszat.

es most szopjuk a negativ cselekedet egyenes kovetkezmenyeit:-)
@rdos: Szerintem Stefike sokkal inkább kettős ügynök és antitroll.;) A hozzászólásaival ezerszer többet árt a "jobboldalinak" hazudott fidesznek, mint használ. Szóval az is lehet, hogy inkább a Jókai utcából küldték. :))
@simple observer: egyebkent maximalisan egyetertek az egesszel.

lehet finnyaskodni, csak annak is kovetkezmenyei lesznek...
ez nem az az ido - es sajat hibambol tanulva azt kell mondanom, hogy mar 2010 sem volt az az ido - amikor is lehet finnyaskodni es orrot felhuzni.
@Gábriel angyal:
Még ez sem kizárt, mert csak a mocskolódásban és hangulatkeltésben van otthon. Behány valamit, észérvet, tényt, vagy bármi értelmes dolgot kiböfögni már nem bír! A stílusa viszont tőzsgyökeres antiszemita - nem kell ezt szépítgetni. Nem is nő - ha igen, töke van! Szóval duplán veszélyes! :) Azért letépném a fél orcáját szívesen...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát pedig a jobbikot sem nagyon lehet kihagyni. Azzal a kb. 900 ezer szavazóval sem lenne szabad finnyáskodnod. :))
@a szív fészkei: Persze, hogy parasztvakítás. Ami nem az - de ez az "apróvillázózók" között nem téma, hogy hogyan lesz egy vagyonnyilatkozatban egy önkorm.-tól megvett lakásból 200 négyzetméteres családi villa, ami a valóságban hirtelen 400 négyzetméteressé válik - mert ha már demagógok vagyunk, akkor miért ne beszélgethetnénk erről is?
@sörtelen: Az a baj, hogy nincs ilyen tudatunk, hogy az adóforint is a mi pénzünk, és az állami vagyon is a mi vagyonunk. Nincs olyan hogy nem a mi vagyonunk.
@Gábriel angyal: a jobbik nem ellenzeki part.

tudod, azok akik egyuttszavaznak a kormannyal es a kormanyellenes tuntetesekre jarnak ellentuntetni nalam nem szamitanak ellenzekinek.

a jobbik a fidesz pitbullja. tesz nektek par engedmenyt, pl most nem rohasztja szarra juhasz oszit a sitten, pedig kellene, betiltjak a gardat, de azert lehet megis paradezni stb..
cserebe szet kell kurnotok minden ellenzeki megnyilvanulast.
ti a fidesz kettosugynokei vagytok.
@anyósnyelv: azt ugye tudod, hogy a metropol is a simicska birodalom resze lett ugy egy eve..?:-)

van is benne jo sok allami hirdetes parmilliardert..

na azota bojkottalom ezt is, mint a cba-t:-)
@simple observer: +1 Teljesen egyetértek.
Lassan el kell gondolkodni azon, hogy A-t vagy B-t mondunk. Hamarosan tarthatatlan lesz az az álláspont, hogy ezt is, azt is utálom. El kell gondolkodni azon, hogy melyik "banda" felfogása áll közelebb a szívünkhöz és az eszünkhöz. Felfogása a jogállamiságról, a köztársaságról, az alkotmányosságról, a magántulajdon védelméről, európai integrációnkról, a lelkiismereti szabadságról, stb. És ezután mindjárt könnyebb a választ megadni. Nem kell szeretni a pártokat, hazádat kell szeretni annyira, hogy a demagógia mögé nézz legalább négy évente egyszer.
És lesz egy MSZP-DK-(remélhetőleg)LMP(?)-MILLA-stb. koalíció, és aki mentálisan nem lesz képes magát rávenni, hogy ezekre szavazzon, az egyenlő a Fideszre szavazókkal, a köztársaság elpusztítóival. Ennyi.
Lehet hogy eltérek az eddigi hozzászólásoktól,de amit a Viktor és se..nyalói művelnek, az már a magyar embereknek/ha Ők is úgy gondolják,hogy Magyarok vagyunk/ szerintem túl sokk! Az Ők millióiból biztosan kitudná fizetni a lakosság a sok sárga csekket,míg mi egyszerű emberek, nyugdíjasok csak nyelünk amíg lehet! Ne üljetek a babéraitokon nyugodtan, mert a földre,vagy a földbe fogtok leesni! Minden rosszindulat ellenére, lazítsatok az emberek "gyeplőjén", mert megégetitek magatokat! Üdv.
@Gábriel angyal:
Sot! Siman!
A jobbik elorelathatoan csakis kompenzacios listarol szerzett mandatumokra hajthat 2014-ben. A 3 (MSZP,LMP, DK) part koalicioban esetleg egy kicsit meg novelve is szavazoi szamat, a Jobbikot meg Borsodban is szinte siman verhetne amennyiben a korzetben a Fidesz nem inditana jeloltet. Am az felettebb feltuno lenne, ha a 2/3-os kormanyzo part bizonyos korzetben "keptelen" lenne erre. Ekkora lolab mar, Europaban is feltunne.

Vagyis a Jobbik csak elvisz a Fidesztol 900 ezer szavazatot, ami majd kompenzacios listan erhet nekik 2-5 mandatumot. (Elnezest de nem tudom pontosan, hogy mennyi egyeni korzet lesz, mennyit kapnak a hatarontuliak...
@shinichi: "És lesz egy MSZP-DK-(remélhetőleg)LMP(?)-MILLA-stb. koalíció, és aki mentálisan nem lesz képes magát rávenni, hogy ezekre szavazzon, az egyenlő a Fideszre szavazókkal, a köztársaság elpusztítóival"

nekem olyan rossz szajizem van ezektol a mondatoktol...

de sajnos kezd egyre igazabb lenni. koztorvenyes kormanyunk van es nem megbuktatni oket bunpartolas.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Hát antiszemiták nem csak a jobbik soraiban vannak szép számmal ugyebár. :)
@Gábriel angyal:
A jobbik szarik szembemenni a Fidesszel. Fel felszólal, de nem látom azt a radikális ellenzéket a parlamentben, mint amit a plebsnek előad! Nem veri az asztalt, nem kér felelősségre vonásokat a narancsbolsi lopásokkal kapcsolatban - olyen kis szemérmetes kislány, aki a fa.zt is két újjal fogja csak meg.
Zsebtigrisek, sok hülyíteni való emberrel, akik ha kell a legkisebb rossz alapon bármikor használhatóak arra, hogy Vonáék kiadják nekik - "Szavazz a Fideszre, az a legkisebb rossz", hisz a többit megvették a zsidók, a nagyfülűek, a pirézek, az ungabungák... Hányszor el fogjátok ezt játszani. Vonáék meg széttárják kezüket - "dehát mi...". Enyhén átlátszó! Ha te elhiszed, hogy nem így lesz, akkor nagyon naiv vagy.
A cocik felelősségrevonása is vicces keretek közt folytatódik. A jobbik felszólal, bólogatnak... és minden marad a régiben.
A cocik és a szadeszosok sem loptak semmit? Ne'ba! Nem nézne ki azoknak sem 20-30 év kényszermunka?
Szerintem simán!
Eljárások? Vannak.
Eredmények? Ööööö... Zuschlag... kabaré! :)
Lófa.. sem lesz, nem felelősségre vonás itt. Már csak azért sem, mert a narancsos bolsik is féltik a valagukat.
Egy Hagyó szabadon kisétálhatott és otthon uszikál a kerti medencéjében? Viccesek vagytok, az ügyészséggel és a narancskomcsikkal együtt. Legalábbis furcsák az elképzeléseitek a felelősségre vonásokról...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Figy Sipi. Nem vagy te rossz arc, csak megint egy csomó butaságot hordtál össze. :) A jobbik nagyon sokszor nem szavazott a a fidesszel, pld. olyankor sem amikor mondjuk az mszp vagy lmp igen. Tudom, hogy neked ezt kell mantrázni, de legalább néha nézz utána a valóságnak is. :)
@Gábriel angyal:
Egy percig nem kérdéses! Simán hallottam én is akkor büdös komcsi munkásőr ettársat zsidózni, hogy... Egy büdös paraszt volt a jóember!
Te egyébként hány zsidó ismersz, akik átbasztak Téged? Ne az urbanlegend dumákkal jöjjünk, hanem személyes tapasztalattal? Nekem alig volt tapasztalatom velük, de gondom semmi. Bezzeg vérmagyarosch, trianonos autósmatricás hazzafyjaink...
Na azokkal több, pláne amikor a számla kiegyenlítésére került volna a soruk. Nagyon tud zavarni, amikor valaki szarik a megbeszéltekre és át akar baszarintani. Az édes magyar (szláv, német,...) anyukáját annak is!
Leszarom, kinek mi a vallása, a világnézete, a bőre színe. Tiszteletben tartom az ő dolgai és nézeteit. Cserébe elvárom ugyanezt!
Van tisztessége és tisztességtelen ember. Ennyi!
@Gábriel angyal:
Biztos vagyok benne, hogy a háttérből a fityesz pénzeli őket.
Elsőszámú közellenség: Gyurcsány.
Második: zsidó, cigány-effélék.
Harmadik: (összefüggésben a zsidókkal)IMF, EU.
Magyarán: hergelik a népet, uszítanak, ellenségképet mutatnak fel.
Így nem az igazi bajokkal foglalkoznak ti. a zemberek, hanem amire programozzák őket. Már akiket tudnak.
Mindez a fityesznek jó, sőt nagyon jó.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ez sem igaz teljesen. Szerinted melyik képviselőt utálja a fidesz a legjobban a parlamentben?? :)
@Gábriel angyal:
Azt is tessék megnézni, miért nem! Az az un. EU szkepticimus témakör volt, ha nem tévedek.
Az az EU, ami nélkül a Jobbik csak egy balkáni náci csürhének neveznék.
AZ ugye megvan, hogy az EU-n kívül röviden így hívnák!
@Gábriel angyal: utananeztem....

mondjuk ugy akkor, hogy a jobbik es az ellenzeki erok kozott osszeegyeztethetetlen erdekellentet van...

vegyunk rogton az unios tagsagot. vagy a demokraciat. a vallasszabadsagot. a szolasszabadsagot. a negativ diszkriminacio visszaszoritasat. ezek mind olyan kardinalis kerdesek, ahol jo erzesu ember nem nagyon megy vegyvedelmi ruha nelkul a jobbik otleteinek kozelebe...

nekem ugy tunik, hogy ajobbik ugyanazt akarja, amit a fidesz, csak ideologiai es faji alapon. a fidesz vakit, hogy lophassson. az ember tudja, hogy megy a nemzetezes, meg hagyomanyozas, meg a tobbi loszar, de igazabol arra kell nekik, hogy az arvak ebedjet is ellopjak ezekre hivatkozva. de a jobbik az pszichopatak gyulekezete, akiknek nem tetszik a XXI. szazad es vissza akarjak tolni az orszagot 100 evvel, vagy tobbel.

tehat ha azt akarjuk, hogy csodbe menjen az orszag, akkor hagyjuk a fideszt hatalmon. ha azta akarjuk, hogy nemzetkozi erok rohanjak le az orszagot, akkor a jobbikot kell a hatalom kozelebe engedni.
@Gábriel angyal:
Lényegtelen. Vona eltvtárs honna is keletkezett? Viktor szagosabb hóna alól... Nekem ennyi már mindent elárul. No comment! :)
@simple observer: A mostani modellek alapján, ha tartják a 8-900 ezres szavazatarányt, akkor kb. 20-25 mandátumok lenne az új parlamentben.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Egyetértek. Jómagam is azt vallom, hogy mindenkit csakis a tettei alapján lehessen megítélni, de mindenféle kettősmérce nélkül. Ezen a téren viszont vannak olyan csoportok, akik "enyhe" előnyt élveznek. Ha pld. kritizálsz egy zsidót kizárólag a tettei alapján, egyből antiszemita vagy náci leszel. Ez szerintem neked sem igazán elfogadható.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Miért a többi "ellenzéki vezető" az mind YSL parfüm szagban született, egyéb hónaljak alól?? ;)
Az volt már, hogy a büdös, lenge erkölcsű, közeli rokoni szálat ápoló, drága jó nőnemű rokonát az összes agyatlan narancsos bolsinak?
NEM? Akkor épp ideje!
"A német Welt Online információi szerint a magyar kormány a jövőben percalapú adót akar kivetni a telefonbeszélgetésekre. Egy perc beszélgetés után 2 forintot számolnának fel. Ugyanilyen összeggel terhelnék az sms-eket is. Az új adót a telekom cégeknek kellene begyűjteni, majd továbbutalni. A cikk az internetezés tervezett adójáról nem ír."
index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/23/percenkent_2_forintos_telefonado_johet/

A németeknél a cikk címe:
"Ungarn greift erneut in die Kasse der Telekom
"Magyarország újra belenyúl a Telekom kasszájába" - akár egy tolvajra mondanák...
www.welt.de/wirtschaft/article106212817/Ungarn-greift-erneut-in-die-Kasse-der-Telekom.html
KÖSZÖNJÜK A DICSŐ PÁRTNAK ÉS AZ Ő FÉNYESSÉGES VEZÉNYLÓ CSILLAGÁNAK, A SZERETETT VEZETŐNEK!
@Gábriel angyal:
Te kit kritizálsz? Ismered? Az indítékait? Eleve, ha hallasz egy történetet, az el van a mesélő nézete szerint már torzítva...
Szóval kiről ítélkezel és milyen alapon?
Az ellen a zsidó ellen szól pl. a Kuruc, aki visszalő az araboknak, amikor lövik a családját, a házát. Persze visszalőnek. Te nem tennéd? Én igen.
Ismerősök (nem zsidók) voltak nyaralni a Vörös tengernél, 3 napig pedig Izraelben. Akkor robbantottak a mellettük lévő utcában fel arabok egy diákokat szállító buszt. A fele a gyerekeknek arab volt. Amikor az emberek odarohantak segíteni, a kutya nem nézte, hogy arab, vagy zsidó. Egyébként el kell, hogy keserítselek, állítólag néha ők sem tudják kinézetre megkülönböztetni egymást!
Amúgy meg a bazárban, ha megszólalsz magyarul, a zsidó kereskedők egy része beszél magyarul, a magyar származása miatt. Ismerőst egy idős, volt pesti házaspár a magyar beszéde miatt azonnal félrehúzta és nem engedte oda a robbantáshoz, mert állítólag az arabok előszeretettel robbantanak ilyenkor a járókelők közt még egy bombát. Bevitték őket a lakásukba, etették, itatták őket és meséltették Pestről... Ismerőseim magyarok, akik azt mondták, hogy ott, Izrealben érezte meg először, hogy milyen a MAGYAROS VENDÉGSZERETET!
Amúgy párszor már bebizonyosodott, hogy a hős arab testvérek az iskolák és kórházak tövéből lőnek halált megvető bátorsággal... Tényleg megható amikor a becsapódás után rommá megy az iskola és a kórház. Ha szlovákia felől ilyen csapások jönnének és pl. vissza kéne lőni, akkor te, vagy más jobbikosok vissza sem lőnének, mert netán eltalálunk egy kórházat, vagy iskolát. Értem én! Az a kurva kettős mérce, az...
Viccesek és átlátszóak tudtok lenni. Csak néha gondolkozni sem ártana.
@aritus:
Ja kérem, amikor a tehetség kitüremkedik! :)
(Állítólag sebészeti úton eltávolítható, mint minden tumor...)
@Gábriel angyal: "Miért a többi "ellenzéki vezető" az mind YSL parfüm szagban született, egyéb hónaljak alól??"

igen.
szemben a jobbikkal, mert az konkretan orban szarta. amikro dunnyhas testver - alias csurka, a zsirtaltos - at lett kurva, nem kicsit, nagyon a 98as valasztasokkor, akkor kellett valami vezerszal a radikalisok fideszbe hajtasara. es ez lett vona es a jobbik, ami az orban altal letrehozott polgari okrokbol "valt ki". azota sem tud egy percig sem hiteles lenni a jobbik. a legszebb a gardamellenyes uszticsmatyi volt, aki a kossuthon konyorgott orbannak, hogy jojjon es alljon a nep elere....
eppen csak a bonyalas szopast nem igerte be neki...

szoval ertem en, hogy ez a nagy terv, de atlatszoak vagytok.
@Gábriel angyal:
"Miért a többi "ellenzéki vezető" az mind YSL parfüm szagban született, egyéb hónaljak alól?? ;)" Nem, konkrétan Vona, volt polgári körös radikálisnak nevezett pártvezetőről beszélünk, aki az ellenzékkel radikális, a kormányerőkkel szervilis.
Gaudi megvan, ahogy nagy erőlködések közepette a nyelvét kirángatta Navra hátsójából, hogy 2 durcisabb mondatot kipréseljen, több mint egy órányi seggnyalás után?
Akkor hallgasd meg újra azt! :)) Cukikák voltak együtt, éppen csak kézen fogva nem mentek együtt haza!
@egyfejű: az LMP-ről: "valamint közelít a nullához a vidéki hálózata."
Ebben tévedsz. A környezet- és természetvédő mozgalom az egyetlen, már úgy huszonöt éve létező, és húsz éve egységesen fellépő civil mozgalom. Ez a sajtóból nem látszik. Na, ennek az aktivistái vannak az LMP mögött. A baj az, hogy többségük bázisdemokrata, úgy utálja a politikát, mint a szart. Nem is engedik, hogy a vezetőik politikus gyanánt működjenek. Önmiskárolást gyakorolnak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én a videót várom már.:) Persze az igazi ellenzék az csak ballibek lehetnek továbbra is.
@épészmérnök: ergó, mint párt nincs vidéki hálózatuk, ha jól értem. Anélkül pedig nem lehet labdába rugni. Szépen mutatta az aláírásgyűjtés elégtelensége is a vidéki gyengeségüket, Érden nem bírtak felállítani standot. Legalábbis a belvárosnak nevezett részén.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Annyira bírom ezt. Ott van több száz felszólása pld. Gaudinak is amibe pont hogy ostorozza a fideszt, a több képviselőről már nem is beszélve, de azzal valahogy nem nagyon foglalkozol. Értem én, hogy te is csak azt fogadod el ami a te elképzeléseidet támasztja alá, bár néha érdemes lenne a valóságot is beengedni néha a véleményformálásodba. :)
@Gábriel angyal: ja, meg van olyan is, hogy nagyhangon felszólalnak, majd a Fidesz mellett szavaznak, az ellen nyomják a gombot, amit pár perccel előtte pofáztak.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Ne arabozz, kérlek! Voltam párszor araboknál, ugyanolyan emberek, mint mindenki más!
Vannak terrorpisták köztük is, de a többség csak élni akar, ha jeruzsálemi pajeszos zsidó, ha burnuszos arab..
@a szív fészkei:

index.hu/belfold/2012/04/23/otszorosere_nott_az_egyhazi_ingatlanjaradek/

A cikk szerint :
" ..állam először 1998-ban fizetett, cserébe a hat egyház akkori értéken összesen 67 milliárd forintnyi ingatlanról mondott le. A kezdeti 3,2 milliárdról 2011-re 16 milliárdra nőtt a járadék éves összege, az állam eddig összesen több mint 110 milliárd forintot utalt át az egyházaknak. "

Érdemes elolvasni, bár nem tudom konkrétan milyen ingatlanok megváltásáról van szó.
Lehet, hogy a Terror Háza is benne van ?
@egyfejű: Meg ugye olyan is van, hogy a zsidó maszopos Steiner Pali kiabál és ajvékol a nácik ellen, aztán leül és együtt szavaz a jobbikkal. :)
@Gábriel angyal: Baráth Zsolt még frakció tag? Igen? Nincs miről beszélni, már rég a véres taknyán kellett volna kifele csúsztatni, hisz csak a komplett magyar keresztyény egyházi vezetés itélte el a bunkóját.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Jaja igen. Ez kb. annyira átlátszó, mint amikor gordonkát előhúzták a kalapból 2009-ben, mint "szakértőt" és korántsem azért, hogy 1 évvel tovább kormányozhassanak a haverok. :)
@egyfejű: Fabius múltkor már megmondta, hogy ne hozzuk ide az Eszlározást. Vagy akarod, hogy mégis válaszoljak rá?? :)
@Silverhaar:
Kiegészítés: 14 év alatt az ingatlanok akkori értékének majdnem a dupláját fizette ki eddig az állam. Vajon hány milliárd lesz a vége ?
@Gábriel angyal: én azt kérdeztem, tag-e még az a sötét, és az összes magyar keresztyény egyház által elítélt, bunkó. Arra válaszolj, amit kérdezek.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Aki esetleg kritizálja a ballibeket az már csakis a fidesz szekerét tolhatja. Ennél azért te is okosabb vagy ugye? ;)
@egyfejű: Miért kérdezel olyat, amire te is pontosan tudod a választ? :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: OMG, K+F nullázása, gyógyszerkassza további vágása. Noooormááális?
@egyfejű: meg a tömegkeözlekedési támogatást is vágják. Van pár izé, amit nem értek tisztán, de ez nekem nem struktúrálisnak tűnő átalakítás, sima adóemelés a többsége.
@Gábriel angyal: Hogy jön ide az ellenzék? Jobbikosok balhéznak és üvöltenek. Ki nem akarná látni? Zagyva úgyis azt fogja mondani délutánra, hogy kicsúszott a kezéből és nem is kiabált.:D
@Gábriel angyal: Fordítva, a jobbik miután kikomcsizza és vesszen a kormányozik magát együtt szavaz a szocikkal és libsikkel és a fidesszel. A jobbik valakivel mindig együttszavaz, épp mikor ellenzéki kedvében van, vagy kormánypárti.:P
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Ne aggódj, a MNO olvasói és a Hörtíví nézői majd jövő héten értesülnek, egy erősen kozmetikázott verzióból csak...
Ezért jó olvasni a német újságokat. Egyik német ügyfelem szoktatott rá. Azt mondta, "Herr Boli, ez akkor is a német sajtó, hiába tudok magyarul."
@egyfejű: Ó ugyan már, ha zagyva még képviselő pedig ő nem is párttag és semmi köze a jobbikhoz ha balhét csinál, akkor baráth miért ne lehetne?!:D:D:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Amúgy azt tudtad, hogy már júliustól lesz? :))
"Die Steuer soll von Juli an erhoben werden."
Aranyos... Ismerős így is olcsóbban hívott eddig fel akár Londonból is, most meg.
Majd sokan átállnak az internetes telefonálásra. Amiért ugye a szolgáltatóknak csökken a forgalmuk, tehát kevesebb adó fog befolyni... Gratulálunk! Közgazdasági zsenik ezek. Mint a ló fara...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hallottam ilyesmit.
Igazából újságot is csak eü,célból veszek - a Blikket, mert meglátom, s már robogok...
------
Interneten, ami érdekel, megtalálom. Ez is pénzbe kerül,amit tőlem is ovis le fog nyúlni, akkor pedig már mindegy...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Obermann (a német Telekomfőnök) utoljára februárban az éves konszern ülésen mondta:
"Obermann: "Das ist ein falsches Signal für künftige Investitionen."
"Ez egy rossz jel a későbbi befektetéseknek"

Na, kiba.zott okos narancskomcsi közgázzsenik! Erre találgassatok, mit fog mondani a német!
Meg persze számolgassatok, hogy hogyan emelkedik 2 forinttal a percdíj!
"NE AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!" Szájtátó Petya örökbecsűje
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ez annyit jelent, hogy nem vagyunk zemberek. Mert ha nem a zemberek fizetik meg, akkor azok akik nem zemberek.
Van ennek értelme, vagy csak kialvatlanul hablatyolok?:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Kialvatlan? Miért, hegesztettél éjjel? :)
A zemberek most kapnak még 600 milliárdos megszorítást is még? Mert az ilyen-olyan adóemelések azok nemmegszorítások voltak eddig!
index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/23/600_milliardos_megszoritast_iger_a_kormany/
@Gábriel angyal: Neeem, a fidesz szekerét a jobbik és az lmp kétműszakban felváltva tolja.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/23/600_milliardos_megszoritast_iger_a_kormany/

Érdemes végigolvasni. Adók, adók, adók, adók... Tök jó.
Ja, hogy ezek a faszok voltak azok, akik nagyarányú adócsökkentésekről hablatyoltak.
Meg, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg. Értem én!
Narancsbuzik, élvezzék csak a gyümölcsét a kormányzásnak.
Belerokkan az ország, de a focira, az egyházakra és Simicskára van zsé. Ez a lényeg!
Amúgy a Die Welt oldalán van magyar hozzászóló is! Magyarul! :)) Nem pöcsölt a figura, beírta...
disqus.com/guest/00ab050c6d877bd278568084e22ab89e/
"Tisztelt Szerkesztő!
Kérem azt írja meg a következő cikkében ,hogy Magyarországon nincs már
tovább miből fizetni a kormány, Matolcsy ámokfutását! Az emberek
80-85% 300-400 euróból él ha egyáltalán kap ennyit rendes munka
után.Szinte ez a pénz a sárga csekkek kifizetésére elég és alig marad
pénz megélni belőle :( - arra meg tényleg nem jut már pénz ,hogy félre
tegyél belőle rosszabb időkre.Az árak Magyarországon szinte ugyan annyi
mint más európai országban...kérem számolja ki mire elég ez a 300-400
eurós kereset?"

www.welt.de/wirtschaft/article106212817/Ungarn-greift-erneut-in-die-Kasse-der-Telekom.html
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: tudod, hogy néha hajmeresztő ötleteim vannak...mi lenne, ha mindenki egységesen fideszhívővé válna, legalábbis annyira, hogy ne mondhassa rá senkisem, még a legnagyobb ellensége sem, hogy csak álságból csinálja...mi történne szerinted? teljesen megbolondulna a törpe és a rendszere leginkább azért, mert annyi lopott holmi a világon nincs amit ezért el kellene osztania -hálából- másrészt az ellenségkép folymatos fenntartásából él meg, amíg van ellensége hisznek neki amikor nincs ellenség akkor győzött és akkor már nincs rá szükség...és sok más bonyi

lenne nagy hekmekükütyű
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ez történt ma :)

"Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője a hétfő délelőtti emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság ülésén hiányolta a jelentésből a 2011. március 16-i gyöngyöspatai falugyűlés megemlítését, amely elismerte az SZJPE működését és a javuló közbiztonságban játszott szerepét. Kocsis Máté később azt válaszolta, hogy a falugyűlésen részt vettek nem gyöngyöspatai lakosok is.

Kulcsár továbbá azt is kiemelte, hogy a jelentés szintén nem tartalmazza az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottjának, Githu Muigainak a tapasztalatait, aki még 2011 májusába látogatott el Gyöngyöspatára. Githu Muigai találkozott Juhász Oszkárral és Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos országgyűlési képviselővel, a parlament emberi jogi bizottságának tagjával is. Az ENSZ jelentéstevője a vizsgálódás és a felek meghallgatása után kijelentette, hogy a magyarországi cigány kisebbség saját maga is felelős a sorsáért, és nem háríthat mindent a többségi társadalomra. Hangsúlyozta, hogy a cigányságnak saját magának is gondoskodnia kell az oktatás biztosításáról, illetve az együttélés alapvető szabályainak betartásáról. Gaudi-Nagy Tamás a találkozó után elmondta, hogy az ENSZ jelentéstevője partnernek nevezte a Jobbikot a cigányság égető problémáinak megoldása érdekében és nem kiiktatandó tényezőnek, amint azt az úgynevezett nemzeti együttműködés kormánya teszi.

Kulcsár Gergely hangsúlyozta, a falugyűlés jegyzőkönyve és az ENSZ-ellenőr jelentése alátámasztják, hogy szükség volt a polgárőrség jelenlétére Gyöngyöspatán, a bizottság munkáját pedig az 50'-es évek kirakatperéhez hasonlította.

Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő „teljesen felesleges kutyakomédiának” nevezte a 282 napig tartó vizsgálódást, mivel az okafogyottá vált, mikor Juhász Oszkár elnyerve a település többségének a bizalmát, átvette a polgármesteri széket.

Kocsis Máté a kritikákra adott válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzéki képviselők egyszer sem kértek betekintést az bizottság munkájához rendelkezésre álló dokumentumokba, így a jobbikos véleményeknek szerinte nincs hitele.

Zagyva György Gyula ezután, felháborodásának utat engedve falhoz vágta a jelentés szövegét és hazugnak nevezte Kocsist. A jelentés egyébként említést tesz róla, hogy Mirkóczki Ádám mint a Jobbik által delegált tag a bizottság munkájában végig aktívan részt vett."
@Silverhaar: hát ez az örökjáradék hátulütője - történelmi egyházakat nem tudnak kiakolbólintani, tehát fizetni kell..... Nem Antall érában történtek a megállapodások?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nincs nekem azokkal bajom, max. mint minden népnél a vallási fanatikusokkal. Azok szimpla elmebetegek!

Na az újabb adók:
penzcentrum.hu/adozas/itt_van_orban_es_matolcsy_ot_uj_adoja_ime_a_reszletek.1032365.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Viktor, GYŐZTÜNK??? De jó!!!!!!!!!

PÉNZÜGYI TRANZAKCIÓS ILLETÉK BEVEZETÉSE

TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSI ADÓ BEVEZETÉSE

AZ ENERGIAELLÁTÓK JÖVEDELEMADÓJÁNAK FENNTARTÁSA

EGYSÉGES BIZTOSÍTÁSI ADÓ BEVEZETÉSE
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: azééé, az egyszeribb gazdasági szereplők megint bekajálták a szart, ha meg az eju is bekajálja, akkor a magyar gazdaságnak és benne a zembereknek hosszú időre reszeltek, pont mint a konszolidációs kádár korszakban, aminek az "áldásos" eredményét a nyolcvanas évek végére szoptuk be:

Erősödött a forint a Széll Kálmán-terv 2.0 hírére

hvg.hu/gazdasag/20120423_szell_kalman_terv_2_forint
@rodeo36:
Soha! Elvtelen hívő soha nem leszek, semmi párt, egyház, vagy egyéb elmebetegség kedvéért sem!
(Na jó, a Ch.T. egyház az más! :)))

Az meg végképp elképzelhetetlen, hogy egy embert, egy ideológiát ilyen gerinctelenül és fenntartások nélkül kiszolgáljak, mint azt egyesek teszik ma, vagy tették régebben!
Mindig van más lehetőség.
Persze nem az egyszerűbb út!
@a szív fészkei:

Ne biztasd, ne biztasd...:-D Biztos nem úgy értette a rohadt kopasz, és biztos nem akar a Lukács egy szólásában korlátozott Fabiust :-D :-D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Erősödött a forint a konvergenciaprogram nyilvánosságra hozatalát követően: az eurót hétfőn 14:00 órakor 298,80 forinton jegyezték a bejelentés előtti 299,54 forint után.

eddig, azóta megy vissza a 300-ra

http://www.netdania.com/Products/live-streaming-currency-exchange-rates/real-time-forex-charts/FinanceChartPopUp.aspx?symbol=EURHUFCOMP.fx|ms_dla&name=EUR/HUF
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Állat! Megint GYŐZTÜNK!!!!!!!!!! :)
Ku.va jó nekünk, egyfolytában erősödik a forint. Már 300! :(
off...

V I G Y À Z Z A T O K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fázmán József:
FIGYELEM!!! EGÉSZSÉGÜGYI CSOMAG - BÜNTETÉS!!!! BETELT A POHÁR!!!!!!!!!! Vigyázat!!!!! - mindenki nézze meg a kocsijában lévő egészségügyi csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot szabnak ki - kötelezően. Ha nem fizeted ki a helyszínen, akkor kötelessége feljelenteni és közúti szabálysértés miatt a fizetendő összeg ennek duplája, tehát 100.000,- Ft is lehet. Ápr. 15-én lépett hatályba ez az új szabálysértési törvény!!!!!!

ez igaz?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: brééé_king

ezért:

NGM: 517,5 milliárd az államháztartás első három havi hiánya
2012. április 23., hétfő, 15:04
Szerző: MTI

Az államháztartás első három havi hiánya 517,5 milliárd forint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a részletes adatok alapján a honlapján hétfőn.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

namost ez hogyan értendő?
elviszem pont vagy elvi szempont?

hová és kinek megy a 600 milliárd? mert ugye köztudott, az államnak nincs pénze az adót 100%-ban vissza kell táplálni a gazdaságba aminek része az adósságtörlesztés is

az adósságtörlesztés tényleges -számszaki- mérétékéről sohasem lehet olvasni csak % adatokat amiből nem tudni minek a százaléka és mikori...szóval megy a porhintés

a 600 milliárdnak már meg van a helye valamelyik zsebben?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor, Viktor!
@Gábriel angyal:
Adnal egy parost, hogy ez hogy oszlik meg egyeni-listas mandatumok szamat tekintve?
Marmint a 20-25 mandatum, amit emlitettel a Jobbikra.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nekem is van velük bajom elég, de a parlamentben lévő ellenzék közül messze a legértelmesebbek:)
vezénylú aki soha nem hazudott, mit is mondott, mert én ezt nem annyinak látom:

Idén lényegében leáll a gazdaság, jövőre minden magyarra 60 000 forintnyi szigor jut, főleg adóemelésekből. Már nyáron jön telefonadó, jövőre
a 0,1%-os csekkadó és lesz biztosítási adó is. ?????!!!!!!!!!!
@simple observer: Ha valaki akarja a szavazatomat, akkor tegyen érte!

Mert bizony-bizony, facsarja az orromat az összes párt bűze.

Ha ebből az Olajfás eredményből csak a birkanépes következtetést sikerül levonni az itt írogatóknak, valóban fölösleges itt rinyálnom.

Még egyszer - azt hiszem utoljára - felhívom a figyelmet arra, hogy ahol nem a nagypolitikáról szavaztak, ott 50 % körüli volt a részvétel.

Nem birka a nép, csak kurvára elege van a sok leszerepelt, leváltásra érett politikusból.

Ha ezt nem tudjátok megérteni, ha pusztán az Orbán iránti gyűlöletből próbáltok választást nyerni, na a példa szépen mutatja, nem fog menni. Azért nem, mert a társadalom fele finnyásan rinyál, bármennyire is fáj ez az ellenzéki hívőknek.

A maradék, a kisebbség pedig ájtatosan, vallásháborúban élő hívőként marakodik egymással.

Mert azért kétség ne maradjon senkiben:
nem tudomásul venni a köz véleményét, hanem szemellenzősen ismételgetni Orbán bűneit, az sem több, mint a másik oldal narancszombi hitvallása.
Ahelyett, hogy megoldásokat keresgetne bőszen mindenki.

Nincs kedvem részt venni a megoldások keresése nélküli sárdobálásban , ettől függetlenül tisztelem és becsülöm Fabiust tevékenységét.:)

További kellemes időtöltést a kommentelőknek!
@simple observer: És az idők végezetéig a fidesz és a mzsp/dkp közt kell választani? Nekem ez olyan, mint ha megkérdeznék, hogy villamosszékbe akarok ülni, vagy méreginjekciót kérek. Egyik sem jó, sőt mindkettő rossz döntés lenne.
@Habakuk999: sárdobálást kevesebbet látok itt, inkább hangosan gondolkodást, lehet rosszul látom
@Habakuk999: Így igaz, a nép nem hülye, csak marhára unja ezeket a beszáradt alakokat. és érthetően unja őket.
@Habakuk999:

+1

Ezzel a véleménnyel nagyon nem vagy egyedül ezen a blogon. Kollektív amnézia nincs, Orbán rettenetesen elkúr, de ez nem ok a régieknek a változatlanságra. Akinek a szavazatom kell kaparjon érte. Nehogy már ne én mondjam meg lehetnek e elvárásaim etéren.
@Gábriel angyal: Botrány volt, ráadásul mi fizetjük a kommédiát.:D Jogunk lenne látni és hallani:D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Itt lázárhelyen a munkanélküliség 27% !!! 3800 közmunkást fogalakoztat a város.
A helyi tévében kérdezték a birkákat mit gondolnak lézer janóról.
A helyi tévét természetesen lézer egyik haverja vezeti.
Minden megkérdezett azt mondta nagyon meg van elégedve lézer janókával...
2010 -ben a porcelángyár/hódiköt/hódgép/majolikagyár/mérleggyár üzemekben 1300-an melóztak.
Most 470-en...és bunkó birka ezzel meg van elégedve.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Itt lázárhelyen a munkanélküliség 27% !!! 3800 közmunkást fogalakoztat a város.
A helyi tévében kérdezték a birkákat mit gondolnak lézer janóról.
A helyi tévét természetesen lézer egyik haverja vezeti.
Minden megkérdezett azt mondta nagyon meg van elégedve lézer janókával...
2010 -ben a porcelángyár/hódiköt/hódgép/majolikagyár/mérleggyár üzemekben 1300-an melóztak.
Most 470-en...és bunkó birka ezzel meg van elégedve.
@Gábriel angyal: "A hozzászólásaival ezerszer többet árt a "jobboldalinak" hazudott fidesznek, mint használ."

Pontosan. Ezért kellenek a jó sajtómunkások, mint amilyen boróka is, hogy elhitessék a Zemberekkel, hogy a fityisz jobboldali.

Kettős ügynökről jut eszembe.

www.origo.hu/itthon/20120422-a-sunyikat-vedik-az-ugynokaktak-titkai-megfigyeltek-az-allambiztonsagi-mult.html

Igaz, nekem már mindenről a fenti téma jut eszembe.

Jókai utca? Ott mi van?
Egy helyi érdekesség:

"Feladatkör, kompetenciák és felelősség Keresünk C# / .NET programozási ismerettel, fiatalos lendülettel és nagy önállósággal rendelkező, felsőfokú végzettségű programozó munkatársnőt vagy munkatársat, hosszú távra, .NET alkalmazásfejlesztésre.

Elvárások: programozói gyakorlat, igényes és pontos munka, önállóság, kreativitás, csapatszellem.

Előnyt jelent: Android, LAMP ismeretek, az átlagosnál magasabb intelligencia.

Lehetőségek: Szakmai fejlődés korszerű IT technológiák és módszertanok alkalmazásával, piacképes jövedelem, helyben végezhető munka.

Jelentkezés: bemutatkozó anyaggal (önéletrajz, szakmai anyag).

Várható bér bruttó 105000 Huf
@Habakuk999:
@Penivaldes:

A következő lehetőségek közül kell választani. Négy lehetőség kínálkozik:

1. Olyanra szavazol aki lebontja a jogállamot és a köztársaságot.
2. Olyanra szavazol aki építeni kívánja a köztársaság eszméjét, és legalább az alapvető jogokat tiszteletben tartja, még ha a maga suta módján is.
3. Olyanra szavazol aki nem jut be a parlamentbe, tehát mindegy mit gondol a fentiekről.
4. Nem szavazol.

aztán.

1. Olyanra szavazol aki államosítja az emberek megtakarításait, és még meg is zsarolja őket.
2. Olyanra szavazol aki hisz az öngondoskodásban, abban hogy az egyén jogai mellé felelősség is párosul, aki tiszteli magántulajdont.
3. Olyanra szavazol aki nem jut be a parlamentbe, tehát mindegy mit gondol erről az egészről.
4. Nem szavazol.

És lehetne folytatni a végtelenségig.
Aki szereti Orbán uralmát, és tetszik neki ami a hazánkkal történik, az vallja be nyugodtan, nincs ezzel semmi gond. Nem szégyen az ha valaki Orbán hívő.
Ezek az emberek választhatnak az 1., 3. és a 4. megoldás között. Mert ezek egyenértékűek, a végeredmény ugyanaz lesz.
Változás csakis kizárólag akkor lesz ha a 2. megoldást választod.
@shinichi: Én azt választanám, csak még megkéne hozzá keresnem azt a pártot amire azt mondom, hogy viszonylag okés. És a baj az, hogy egyenlőre nem lelem.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Az egy érdekes világ ott nálatok. Lázárhely Rapcsák óta ilyen, és nem akarnak változtatni rajta. Őt is újráztatták meg Lázárt is ki tudja miért.

Érdekes, hogy nálunk Kriza akkor se fog újrázni ha Orbánék nyernek. Kálit viszont akkor is megválasztanák megint, ha maszoposból jobbikos lenne az önkorira.
@Habakuk999: Két év van. Csoda nem fog történni. Egyik sem fog főnix madárként kiemelkedni a tűzből megtisztulva. Lássuk be, nem reális elvárás ilyen rövid idő alatt.
2 év alatt a nagy semmiből meg nem fog előbújni. Reális dolgot kell elvárni, akkor nem csalódunk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen de a realitás az olyan..unalamsa.. lépjünk túl a valóságon és kívánjunk lehetetlent!
@Penivaldes: akkor sajnos, marad minden a régiben, és marad a szájak tépése, és a ramény, hogy egyszert-talán-valamikor-valami

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": ehh, sk közelebb van, eljöhet az a pont, hogy már az is inkább, mint ami itt van/lesz....
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem maradt le egy 0? Mert ez még nettónak is kevés. Ennyit gizike keres a postabontóban.
@Penivaldes: áhhhejjuuuuiiijáhhh:
merjünk nagyot álmodni, okkkké :D
@shinichi:

Ezzel a vehemenciával szedd pontokba a pártoknak mi a péló kell ahhoz, hogy utált rohadékból választható alternatívá váljanak.

Nem minket kell győzködni a kisebb foskupac elfogadásáról. Győzködd őket, mert ha ezekből nem lesz valami, majd lesz másból. A szlovákoknál parlamenti erő lett a heccpárt, a szlovéneknél meg egyenesen ők kormányoznak. Ne higgyék ezek, hogy ez itt nem történik meg.
@Gábriel angyal: nna
dolgom volt, sok.

figyelj, angyalom. maradjunk annyiban, hogy ne eroltessuk ezt. nem nagyon szeretnek az emberi mivoltombol kivetkozni es nekem meggyozodesem, hogy te nem a tarsasag miatt jarsz ide. az ilyen demagogiat meg rosszul is turom.

nem veletlenul lesz valaki szelsoseges.
mondhatni, egyfajta emberi minosites, hogy mikent bansz a mas ertekrenddel elokkel.

te tul intelligens vagy, hogy egy sima stefike fele agyatlan naci legyel. kapcsolatokat epitesz/keresel az egyik legnagyobb forgalmu ellenzeki blogon, adatokat gyujtesz...

velemenyem szerint veszelyes vagy. ha nem sikerul valamit kezdenunk ezzel az orbanrendszerrel, akkor fogsz te meg ezekre a beszelgetesekre hivatkozva begyujtesre indulo szakaszokat vezenyelni. szoval ne vigyuk tulzasba a kommunikaciot.
A Diginél 3,75 forint 1 perc hívás. + 2 forint adó 53%-os emelés.
A UPC-nél 9,65 forint 1 perc hívás. + 2 forint adó 20%-os emelés.
Szóval a családbarát politika kebelében emelik az adókat, ezzel inflációt gerjesztenek, és befagyasztják a családi pótlékot, így kapásból.
Mna, gyermektelenek, ki szeretne gyereket?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Vigyél be a maszophoz, adj szabad kezet, nem két év, két nap alatt kibaszom akik szavatossága lejárt, és lehet az időt tölteni székbe kapaszkodás helyett programírással.

Hagyjatok már ezzel a nincs idő hülyeséggel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Most szenya lennék, ha belinkelnék egy-két cikket, amik arról szólnak, hogy a jobboldaliak butábbak, és kevésbé vallásosak mint a baloldaliak?:D
Pontosabban mondva egy 68.-ról szóló tanulmányban olvastam néhány éve:)
"Legyünk realisták, követeljük a lehetetlent!"
@vitéz Thapóccay néma bárány: Neked, nekem, bárki kivülállónak kurva egyszerű és gyors. Nekik belülről nem. Ez olyan mint a párkapcsolat, hiába látod mit kellene tenni egy kapcsolatban aki benne van az nem látja, vagy nem képes rá. :D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Lehet egyszerre utált rohadék és választható alternatíva. Mert alapvetően más minőségű a disznóság amit ezek csinálnak. Tőlem szavazhatsz a kétfarkú kutya pártra is.
Abban, hogy legyen-e köztársaság vagy ne, nincs középút. Van egy velejéig rohadt blokk akinél nem lesz, van egy velejéig rohadt blokk akinél lesz.
Neked kell eldönteni, hogy a NER-ben akarsz-e élni vagy a Magyar Köztársaságban. Ha neked e kettő egyformán büdös, akkor tényleg bajban vagyunk.
@vitéz Thapóccay néma bárány: A nincs idő felfogással az a baj, hogy szerintem ezzel csak feladjuk, és bemegyünk egy olyan egyezségbe ami nem jó. Nincsen lehetetlen. Minden csak tőlünk függ.
mert és nagyot álmodott, és igen megcsinálta, igen képes lett rá, és igen morálisan tönkrevágott hosszú időre egy országot.....igaz neki is kellett egy csapat, és kellet sok sok pénz, és tömeg, és nem kevés idő, na ez a kb 2 év alatt itt biztosan nem fog összejönni senkinek, ó csak ne legyen igazam.....
tényleg mi van a kettős adóztatással? az lehetséges? 27% meg most ezek?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": errol az jut eszembe, hogy "there are lies, dmaned lies and statistics":-)

nem hinnem, hogy mentalis kepessegek kerdese lenne a jobb ill baloldalisag. de azt allitom, hogy bizony, az extrem politikai nezetekhez jellemzoen a primitiv eloemberek vonzodnak, akiknek nincs agyuk targyalni, alkudni, egybol lebunkozni - es nem verbalisan... - akarnak ha eltersz az ertekrendjuktol..

itt van ez a nagypofaju zagyvafasz....
a klasszikus alap sakkfigura. sotet paraszt.
ez is mindig mindenkit meg akar verni. mig egyszer a szart ki nem tapossa belole valaki. aztan karikasozhatja a mentelmi jogat amikor hetekig krumplipure lesz a menu huskremmel...
@felebarát: szerinted érdekli a vezénylót??

Orbán: bíróságon köthetnek ki a vitás ügyek

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_birosagon_kothetnek_ki_a_vitas_ugyek.166230.html

-------------------------
Nagy kérdés a tranzakciós adó

Török szerint az a legnagyobb kérdés, hogy a pénzügyi tranzakciós adó ütközik-e valamely európai uniós előírással, jogszabállyal. Ha ezzel kapcsolatban nincs kifogás az Európai Központi Bank vagy az Európai Bizottság részéről, az elfogadott program megnyithatja az utat mind a túlzottdeficit-eljárásból való kikerülés, mind pedig a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kezdődő tárgyalások előtt.

A makropályával kapcsolatban elmondta: az idei és a jövő évi prognózis reális, "piackonform" előrejelzés. Tóth Gergely, a Buda-Cash elemzője is úgy látja, hogy a sarokszámokkal és a makropályával nincs baj, a tervek szintjén továbbra is hozza a kormány a várakozásokat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mire_eleg_a_szell_kalman_terv_itt_vannak_az_elemzoi_velemenyek.517272.html
@felebarát: Ne adj ötleteteket. Van 2 -3 új adó, örülj inkább annak:D:D:D:D
@Gábriel angyal: bocsánat, nem azt kértem tőled, hogy vélelmezd, miről tudok, miről nem. A kérdésem továbbra is az: Baráth Zsolt még frakció tag?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ez nem pont azt jelenti, hogy segghülye? Értelmes ember ilyet nem csinál:D:D:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Legalább elismerte amit eddig is tudtunk, hogy tavaly se tudta tartani a hiányt.
index.hu/tech/cellanaplo/2012/04/23/megszunik_az_ingyen_telefonalas/
De a kormány kiadáscsökkentő intézkedéseiről csak itt lehet olvasni: www.hir24.hu/belfold/2012/04/23/tizezer-rokkant-marad-ellatas-nelkul/.
Magukon egy rohadt kibaszott fillért nem akarnak spórolni. Remélem holnap Barroso egy doronggal elmagyarázza a Bonsai Ducénak és Kusza Szemnek, hogy mit is várnak tőlük az EU-ban. Mert én elhiszem, hogy az adókkal lehet a bevételeket az égbe növelni, amíg van olyan ökör aki kifizeti azokat, de a gazdaságot csak a kiadások csökkentésével lehet gatyába rázni hosszútávon. Mert a szerencsétlen polgár fizet amíg bír, de utána mi lesz? Ja, hogy addigra a vezényló és csürhéje már kimentette vagyonát a Kajmán szigetekre. De nekik is utána kell majd menniük valahogy, és tízmillió felháborodott állampolgár szoros emberfogása mellett ez már nem biztos, hogy sikerülni fog. Ilyenkor gondolkozzon el a vezényló tábornok és zrt.-je mi történt az arab tavasz során az Észak afrikai országokban Algériától kezdve Líbián át Egyiptomig. Az ottani vezetők egytől egyig csúfos véget értek. És akkor már a TEK sem tud majd segíteni.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): "Magukon egy rohadt kibaszott fillért nem akarnak spórolni."
Széll hozta, széll viszi excel táblában nem láttam például olyat, mennyiben módosítja az állami kiadásokat a járási rendszer bevezetése.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Érdekes, akkor miért választották Krizát Káli helyett?
újabb 10 milliárd huss:
www.napi.hu/magyar_vallalatok/kormanyzati_szoftverbeszerzes_tizmilliardert.517277.html
Aki ért hozzá, ez sok vagy kevés? És főleg, szükséges-e?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A sötét paraszt sötét parasztot vonz. Elég megnézni az itt átmenő troll forgalmat ehhez.
@Habakuk999:
Minthogy ugy tunik teljesen elbeszelunk egymas mellett, igy azert meg magam reszerol zarszokent hadd reagaljak soraidra. Ha netalan meg egy utolso valaszban az elozo es ebben a beirasomban szereplo erdemi dolgokra megis irsz valamit koszonettel veszem. De reszemrol, legalabbis ebben a temaban, ez az utolso neked szolo megjegyzes.

"Ha ebből az Olajfás eredményből csak a birkanépes következtetést sikerül levonni az itt írogatóknak, valóban fölösleges itt rinyálnom."
En speciel nem birkaztam, de azert azt megiscsak egyszeru belatni, hogy sok variacio az elkovetkezo 2 evet tekintve nem varhato. Lathatjuk, hogy egy uj tisztalappal indulo part (LMP) mennyire tudta kifutni magat 2.5 ev alatt. Megrekedtek 7-8-10 %-on. Ha most jon nehany parlamenten kivuli part(?) a 4K!, esetleg a Milla, a Szolidaritas..... akkor mi van? Ha el tudnak csipni par szazalekot es parlamenti mandatumot is szerez nemelyik, akkor mi van? Mi valtozik? Semmi.

A kerdes alapvetoen az:
Akarod, hogy a Fidesz ezt muvelje a kovetkezo, azt koveto.... valasztasok utan is, vagy pedig ennel meg az akarmennyire lesajnalt, elatkozott barmely kormany 2002-2010 kozott is jobban muzsikalt. Mert szerintem ilyen cudar munkat egyik sem muvelt, mint a mostani.

"felhívom a figyelmet arra, hogy ahol nem a nagypolitikáról szavaztak, ott 50 % körüli volt a részvétel."
Remek eszrevetel, de oszinten minden el nelkul; Kit erdekel? Az orszag lakossaganak kb. 5-10%-a elhet ilyen telepuleseken, ahol annyit se er egy valasztas soran nyerheto pozicio, hogy helyi Fideszes ugy igazan rarepuljon. Az orszag gazdasagi, es szellemi eleteben nem tul komoly reszveteluk alapjan talan jogos a megallapitasom, hogy az orszag sorsa nem az ilyen telepuleseken dol el. Hanem pl. a korabban emlitett blokad alatt tartott Esztergomban, Szegeden es hasonlo kisebb-nagyobb telepuleseken. Pestet mar nem is emlitem.

"ha pusztán az Orbán iránti gyűlöletből próbáltok választást nyerni, na a példa szépen mutatja, nem fog menni. Azért nem, mert a társadalom fele finnyásan rinyál, bármennyire is fáj ez az ellenzéki hívőknek."
En nem gyulolom Orbant. Maximum sajnalom, es szanom. Belole lehetett volna nemzetkozi szinten is jegyzett Allamferfi. En meg jol emlekszem, hogy '96-'97-ben mar mennyire koruludvaroltak nemzetkozi szinten is a meg csak valoszinusithetoen leendo miniszterelnokot. Azota ez lett belole. Az o dontese, az emberek tobbsegenek meg meg van rola a velemenyuk.
Ugyan nem vagyok ellenzeki "hivo", de a megszolitast magamra veszem mert megiscsak a kormanyzat ellenzekenek iranyabol figyelem a dolgot, es ilyen elvek alapjan szeretnek masfajta eletet Mo-n. De ugyanakkor nekem cseppet sem faj, hogy a valasztok igy dontottek. Ha neked ez a rendszer megfelel, akkor jo varakozast a neked is megfelelo
jelolt ill. part megjeleneseig. Ha azonban ilyenek maradnak a korulmenyek akkor arra a jelenesre sokaig kell varnod. A Fidesz mediagepezete karaktergyilkossagban kivallo. Es itt eleg ha csak Bajnait veszem, aki helyreigazitasi pert is nyert, megis jobboldalon o mar csak a "libajnai".
De tegyuk fel, hogy eljo a nemes vitez, es kardjat kirantva felveszi a nemes kuzdelmet a Fidesszel. Egy ilyen part kiepitese tobb 100 milliot, akar milliardon feluli osszeget is felemeszthet. Egy gyozelemre eselyes part felepitese 2 ev alatt pedig vagy lehetetlen, vagy lehetetlenul hatalmas szamokat kovetelne meg. Ma mar nincs Mo-n olyan ember, aki akarna/merne penzt aldozni ilyenre a kormanyzat elleneben. Ha kulfoldi penzbol csinalja, megkapja a hazaarulo belyeget, ha meg nincs ra penze, akkor ugy fog vegetalni, mint az LMP. Arrol nem is beszelve, hogy egy ilyen kuzdelem nem am nyiltsisakot kuzdelem, vagy epp lovagi viadal lesz am. Ezt a harcot ugyan ha belefog, igenis a mocsokban a szennyben fogja a nemes vitez vegigharcolni, mert ne gondold, hogy a Fidesz hagyni fogja, hogy pl. egy tv vitan doljon el egy valasztas a mar teljesen vitakeptelen Orban ellen.

"Ahelyett, hogy megoldásokat keresgetne bőszen mindenki."
Szinten Bajnai. Vajon a Haza es haladas alapitvany miert nem all neki, hogy beleallva a politikai ellenszelbe megmutassak programjukat, magukat? Mert o nagyon is jol tudja milyen kemeny dolog ez a Fidesz elleneben. Pedig akkor o meg a kormanyzok minden elonyet kihasznalhatta. Vagy ha senki programja nem megfelelo, akkor adott a lehetoseg szamodra is, hogy kidolgozz egyedul, tobbedmagaddal egyet, es azzal kormanyzati szerepre palyazz(atok). Vajon miert nincs egyetlen egy ilyen "szent orult" se kishazankban?

"Nincs kedvem részt venni a megoldások keresése nélküli sárdobálásban"
Reszemrol ugy erzem, hogy az a nehany velemeny, beiras, amit itt megejtettem talan nem nevezheto meg sardobalasnak. Epp ellenkezoleg. Igenis megoldasokat keresek, megha nem is olyanokat, amiket esetleg te varnal politikusoktol. Ezert van az, hogy en sem inditok politikusi karriert. Es igenis az adott korulmenyek kozott keresem a megoldasokat, hogyan lehetne levaltani a kormanyt. Mert ennel a kormanyzati munkanal "azelmultnyolcevben" barmikor, meg ha nem is sokkal, de jobb volt.

Osszegezve tehat en tovabbra is ket lehetoseget latok egy atlag valasztopolgar elott:

1. Lenyelve esetleges hanyingeret az MSZP-vel, DK-val kapcsolatban, es leszavaz az Olajfasokra (esetleg kiegeszulve ujabb kis partokkal, de attol meg tetszik-nemtetszik az MSZP megkerulhetetlen, nelkuluk nincs kormanyvaltas).
2. Finnyaskodik es hatalmon tartja a Fideszt, es bizhat a csodaban, hogy ilyen hatalomban toltott 8 ev utan meg barki is esellyel indulhat a kormany levaltasara.

Tovabbi kellemes idotoltest neked is.
@aritus: trükkös, csak az nincs benne, mi a fenét lehet ebből venni. Bár a sorok közt el van rejtve a Microsoft (A beszerzés keretében az intézmények bővíthetik, lecserélhetik, frissíthetik a korábban beszerzett szoftverlicenceket, illetve újat vásárolhatnak.)
Ha jól következtetek, ez az elátkozott keretszerződés más néven. Röviden: baromi sok.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): elolvastam, vérfagyasztó amit a rokkantakkal művelnek.
@simple observer: és miután ezt megtette vagyis leszavazott az Olajfára, nekidől a falnak és elsíratja az életét. ha meg nem megy el szavazni akkor szintén ugyanez.
@épészmérnök:

"A baj az, hogy többségük bázisdemokrata, úgy utálja a politikát, mint a szart. Nem is engedik, hogy a vezetőik politikus gyanánt működjenek."

Bingó. Ez az LMP legnagyobb problémája. Ha ezen nem változtatnak megmaradnak annak amik most. Nem hiszem, hogy demokratikus érdeksérelem lenne választani 5 épkézláb embert akik a napi ügyeket vinnék, akik meg tudnak szólalni, és nem kéne a legapróbb szarok eldöntéséhez is nagytanácsot összehívni.
@aritus: és a cukorbetegekkel? Tényleg, azok hogyan bizonyítják, hogy betartották a központilag előírt nagyon helyes diétát?
Háziorvos ellenőrzi a számlákat.
- Józsi néne, itten maga vásárolt két csokitojást, elvonom a támogatott orvosságát!
- Drága főorvos úr, húsvét van, a két unokám meg jön locsolkodni. Valamit csak adnom kell nekik.
- Adjon nekik inzulin injekciót, ne csokit zabáljon!
Érdemes megnézni a Véleményvezéren látható videót, ahol Matolcsy az adó csökkentésről beszél. Epic! Ez a fasz komolyan gondolja azt amiről beszél?
@egyfejű:

Az eszlározás akkor szégyen, hogy nem akarom itt látni. Gábriel vette az adást, légyszi ezzel ne piszkáljátok ti se.
@Penivaldes: "ha meg nem megy el szavazni" akkor a remény utolsó szikráját is eljátszotta, helyből elkaparhatja ennenmagát. :(
@Fabius: akkor légyszives tilsd el Gábrielt a Jobbik további védelmétől. Amíg Baráth Zsolt frakciótag, addig igen kérdéses az álláspontod.
Ezt Habakukknak üzenem, még Török Gábor is így látja, ahogy sok itt kommentelő, akikkel vitában vagy:
torokgaborelemez.blog.hu/2012/04/23/452_velunk_elo_mszp?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_23&utm_campaign=index
"2) a baloldalon belül – bár kétségtelenül 2010-ben tágra nyílt a pártrendszer átalakulásának ajtaja – az MSZP megkerülhetetlen tényező maradt, szervezeti ereje és beágyazottsága miatt nehéz elképzelni, hogy a következő választásokon más legyen a vezető ereje ennek a tábornak."
@egyfejű: ugyanez vonatkozik arra is, ha Olajfázik, vagy Fideszezik.. .(((((
@aritus: folyt
"Gondolhatunk bármit az MSZP-ről (és persze a Fideszről), lassan érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy – bár lesznek és még lehetnek is újdonságok – az étlap egy darabig még nagyon ismerős marad."
A Helyi Téma a szépreményű KKV-s Dávidka édesapkáé. Valahogy meg kell hálálni, hogy a gyermek szétkeresheti az agyát. Aztán a Témának is jusson már a jóból, ha soha nem tud mást szapulni, csak a baloldalt :))

Én meg szeretnék még többet adózni és járulékot is fizetni, hogy ezeknek a röhögő seggnyalóknak még több jusson.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Háááát, azért ebbe a "házasságba" beleugattunk már néhányan kívülről, megmondtuk min tessék változtatni, melyik gyereket kell kitagadni a családból és melyiket elég a fáskamrába száműzni.

A család megítélését megtettük. A változásra adtunk két évet.

Mi kéne még?
tehát beindították a gázkamrákat? öregek, rokkantak, gyerekek mennek hosszú tömött sorokban a gázkamrák felé egy részük már benn is van

a simicska vállalkozásai az országnak majdnem semmi hasznot sem hoznak, csakis a tulajdonos és részvényesei nyernek rajtuk, ha mindegyiket felszámolnák akkor meg tudnának takarítani kb 2000 milliárd forintot évente vagy egyszer s mindenkorra és abból lehetne fedezni egy sor dolgot a JELENLEGI NÉPíRTÁS HELYETT
Én nem szívesen vallom be de én is rokkantnyugdíjas vagyok SM-ből (szklerózis multiplex) kifolyólag. A feleségem szintén le van százalékolva (II. csoportos rokkant, 80%-os egészségkárosodással), mit akar tőlünk a kormány? A feleségem egész nap felügyeletre szorul, én intézek minden háztartási munkát. Ebbe beletartozik minden a bevásárlástól kezdve a főzésen és mosogatáson át a takarításig.
A kormány most vissza akar terelni engem is a munkaerőpiacra. Ahogy olvasom a híreket, az egészséges embereknek sincs munkalehetőségük. Szerintük az SM betegeket és az egyéb rokkantakat ki fogja foglalkoztatni? Vagy ha én elvesztem a rokkantsági járadékomat, akkor majd a kormány és a vezényló idejön és személyesen gondoskodik a feleségemről, amíg én munkát keresek?
@egyfejű:

Nincs ebben semmi kérdéses. Ha Gábrielt letiltom az eszlározásról akkor titeket is megkérlek ne ezzel piszkáljátok.

Van fogás a Jobbikon elég, használjátok, Gábriel meg védje őket, ha akarja. De ami az egyikre vonatkozik, az a másikra is.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): valszeg arra nem gondoltak, hogy a munka nemmfog leesni az égből....főleg, hogy egészséges fiatalok nem találnak állást..
@Fabius: Vajon hány házasság fordult jobbra, mert kívülről adtak tanácsot kéretlenül akár?:)
Remélem változtatnak, mert ez a passzív agresszió hajmeresztő.
@aritus:

Érdekesek vagytok. Mikor TG a Fidesz szarát relativizálja az baj. Ha a maszopéval teszi az nem.

Hmmm.

Tényleg bele kell törődni, hogy a kisebb szar ízletes és mosolyogjunk hozzá ahelyett, hogy megpróbálnánk rábírni őket a fölszedésre?
@Penivaldes:
Remelhetoleg nem, de a jelenlegi helyzetben nem latok sok mas lehetoseget. Plane most, hogy a Fidesz bevezette a brit valasztasi szisztemat, sulyosbitva az "onkompenzacioval" (gyoztes szamu szavazat felett az osszes tobbi megy a kompenzacios listara meg a gyozotol is!), eleg nehez lesz barmely mas partnak felnoni arra a szintre, hogy erdemben beleszoljon a nagypolitikaba.
2010-es adatok, nagyon jol mutatjak hogy miert is "jo" ez a rendszer:
news.bbc.co.uk/2/shared/election2010/results/
A tablazat elso 3 sora remekul szemlelteti, hogy a ket "nagy" part miert is utasitotta el nepszavazaskor a valasztasi rendszer megreformalasat. Meg ha atlendul is az inga a ket nagy valtogazdalkodast folytat es szimpla kormanyvaltas van koalicio nelkul (a mostani valszeg egy jo idore kivetel lesz).
A Labour 6%-KAL kapott tobb szavazatot (8.6 ill. 6.8 millio) am majd OTSZOR ANNYI mandatumot szerzett a parlamentben, mint a Libdem. Vagyis kispartok joszerevel halalra vannak itelve. Az egyetlen eselyuk a kozos listaval esetleg megcsipni az egyes egyeni korzeteket. Ez pedig jelen allas szerint nagyon ugy tunik, hogy MSZP nelkul nem megy.
Azt el tudnam kepzeli, hogyha mar a kozos indulas nem megy nekik, akkor a partok inditanak sajat jelolteket, es az ilyen idokozi valasztasi eredmenyek alapjan (is) lehetne kombinalni kesobb, ha netalan raszanjak magukat a partok a kozos indulasra 2014-ben, hogy melyik part mennyi jeloltet adhat.
@rodeo36: Ha a vezényló és zrt.-je csak a választási ígéreteit tartja be, már akkor sem itt tartanánk. Akkor azt mondták, hogy meg kell akadályozni a közpénzek ellopását. Valami Navracsics nevű gennygóc azt is mondta, hogy annak, aki közpénzt lop le kell vágni a kezét.
Szeretném már látni az első nyilvános kézlevágásokat. Kezdhetnék a Bonsai Ducén a felcsúti stadionért, majd következhetne a Simicska és a többi narancsgengszter.
Istenek, de szép lenne látni ezt!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Puccs Laci bácsitól 2008-ban is hánytam. Mitől lesz ő vonzóbb számomra 2014-ben?

Mondj egy okot.
@Fabius: én nem azt mondtam, hogy az mszp az jó, Fabius nem adj a számba olyat, amit nem mondtam.
Csak volt itt egy vita, hogy hogyan lehet leváltani a fideszt, és többen azt képviselték, ha jól értettem, hogy az mszp nélkül nem lehet, néhányan meg azt, hogy egyik mostani pártra se, mert mindegyik szemétre való.
A Török posztja meg pont ide stimmelt, ezért idéztem.
Ha tennap olvastad volna amit írtam (ezek szerint nem, ezért majd számolunk!), akkor nem vádolnál, hogy lobbizok az mszp-nek.
Kb azt írtam, hogy amíg az mszp nem mea culpázik, tételesen, hogy mit baszott el, amíg nem szabadul meg a vállalhatatlan arcoktól, addig sose lesz hiteles.
@Penivaldes: Ez a nekidoles valamilyen szinten igaz, am ha belegondolsz, a koalicioban benne van az esely, hogy valamely partkezdemeny esetleg tobbre jut, mint csak hogy siman vegetaljon a parlamentben. Egy ilyen koalicional, meg ha elotte rogzitik a kormanyzasi minimumot, akkor is szornyen nehez lenne kormanyozni, ami ugyan nagyon lassithatna a kormanyzast, de ugyanakkor joval biztonsagosabba is tehetne azt, hiszen 1-2 part vad dolgait a tobbi tudna visszafogni esetleg.
Teny, hogy az eredeti olasz terepen is altalaban hamar hullanak az ilyen koaliciok, es a szomszedban a szlovakoknal is besult a mutatvany.

Ugyanakkor ha nem szavazol le az Olajfasokra, akkor marad a Fidesz, elozo forgatokonyv szerint feltetelezett esely nelkul...

Tetszik-nemtetszik ez van.
@simple observer: az igazat megvallva ha Magyarországon egészséges lenne a 2 oldal közti egyensúly, vagyis lenne egy erős jobb oldali párt, és egy erős baloldali párt, akkor bizony támogatnám azt a rendszert, ahol a győztes mindent visz, és főleg, hogy nincs pártlista.
Tuggyátok, az a baj, hogy ha ezeket elsöpörjük valamikor, - mert más nem lehet, mert beledöglünk - akkor a nyüzüge nyertes majd jogállamot akar, és nem nyúl vissza ezekre a piszkosságokra, mert az olyan snassz. Konzervatívként és demokrataként most már én is azt mondom, hogy ezeket a gyalázatos jószágokat bíróság elé kell állítani, amit lehet visszavenni, újból kezdeni.
@simple observer: az olajfával a legnagyobb baj, hogy túl sok pártot tömörítene. egy koalici max 2.-3 párttal mükődik, de nem 5.-6.-tal. túl sok lenne az ellentét, és ez inkább rossz, mint jó, mert ellehetetleníti az értékes munkát.
@Fabius: Én 2006 óra a jobbiktól hányok, szerinted mitől lesz vonzóbb 2014-ben? 1999 óta meg a fidesztől, ők miért lennének vonzóbbak?
@aritus:

Nem vádoltalak én semmivel :-)

Mindössze arra akarok kilyukadni a leváltás-nem váltás vitában, hogy most ez is a mi kezünkben van. Most ki lehet kényszeríteni a változást azokból akik Orbán leváltásán ügyködnek. De ehhez az kell, hogy ne elégedjünk meg a kisebb kupac gusztustalansággal. Igenis nézzen szembe azzal minden magát váltópártnak álmodó, hogy ha a kasszakulcsot kéri annak ára van.

Egy megtisztuló fürdő minimum az egyiknek, egy szervezeti átalakulás a másiknak, stb. Nem hiszem, hogy borzalmas nagy elvárások ezek.
@Fabius: folyt.
Sajnos az mszp-s megnyilvánulásokból nem látom, hogy irányt akarna váltani, úgy látom, hogy ugyanazt a demagóg, populista dumát nyomja ezerrel ellenzékben, mint a fidesz tette. Rengeteg kritizálni való van a fideszen, de mintha az mszp megint arra utazna, ki tud többet igérni teljesíthetetlen dolgokból.
Szóval kérj bocsánatot, amiért megvádoltál, hogy tolom az mszp szekerét:)))
@Fabius: "Tényleg bele kell törődni, hogy a kisebb szar ízletes és mosolyogjunk hozzá ahelyett, hogy megpróbálnánk rábírni őket a fölszedésre? "

rendben
birjuk ra oket.
hogyan?
a legutolso korrekcios tevekenyseg vegeredmenye az lett, hogy faszkalap, teszetosza politikusok helyett a politikaba beepult szervezett bunozoi csoportok vettek at a teljhatalmat.

szoval en szivesen ugraltatom a partokat, de a kibaszott nagy leckeztetesbol az lett, hogy ami torkunkat birizgalja a kekeres.

van valami jobb otlet is?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": én is, de sajna az mszp-től is. Ez van. Majd meglátjuk, a vak is azt mondta.
De a legjobban a jobbiktól.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Egyik sem vonzó, és éppen ez az ami miatt lehetnek elvárásaink.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Látod, okot mondani nem tudsz.

A Jobbik-Fidesz nálam sem alternatíva ahogy nálad sem az. De én azt gondolom a fennmaradók valamelyikéből csak ki lehet sanyargatni egy vállalhatót.
@Fabius: de hogy kényszeríted ki 2014-ig?
@Fabius: @aritus: csak közbekérdeznék, csak hogy elemezzünk egy picit, részben már válaszotatok rá, melyik pártban látjátok, és milyen időtávban a változás képességét, és ha 2014-re egyikre sem, akkor milyen forgatókönyveket tartotok elképzelhetőnek a köv. választásokra és utána?
@Fabius: sajnálom, amíg Baráth Zsolt frakciótag, addig meg fogom kérdeni Gábrieltől. Fix IP-ről netezem, ha kéred, megadom. De azt nem hiszem el, hogy egy antiszemitákat védő kommenttársnak több joga lehessen, mint bármelyikünknek.
A kérdés kérdés maradhat az idők végezetéig? Gábriel meg védheti a Jobbikot csak úgy? Keresgéljünk más fogást? Ezen kívül minek. Ezt komolyan nem értem.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nekem fogalmam sincs:(((
és szerintem ezzel nem vagyok egyedül
@shinichi: Valahol ez a realitás, amit leírsz,. ahogy Sipi is. Tökéletesre várni eléggé meddő dolog, eközben megy az idő és egy sima-egy fordított=köt a beton, benne Orvbán hatalma, amibe belehalunk.

Máséba meg nem haltunk bele, működött az ország döccenőkkel, kurflikkal, sok hülyeséggel, pénzelbaszással - de volt nemzetközi vérkeringésben helyünk, nem ilyen megvetett páriái lettünk a világnak. .

Írtam már Peninek, alapítson pártot: fiatal, lelkes, tiszta, idealista, miért is ne?

De amíg ezek vannak a páston, akik,és olyanok, amilyenek, azt kell megnézni, melyikük kevésbé kártékony. És tetszik, vagy se, a maszopos-szadesznyik banda nem bontotta ennyire le önös érdekei érvényesítése okán a jogállamot, nem a sajátjait rakta minden létező stratégiai fontosságú helyre hosszú időre kimozdíthatatlanul köröm alá szálkának a következő kormánynak, nem bulgáriai üdvözlőlapon nevezett ki pártseggből barna pilótakeksszel integető államelnököt, majd saját alapító pártkatonáját, nem hozott ennyire arcpirító törvényeket saját rablásai legalizálására.

Egyelőre ennyivel előrébb vannak az erkölcsi tartásban Hagyóstul, Eleonórástul, mindenestül. lehet fújolni ezért, undorodni, de akkor is...

Hagyót ugye Kocsis István, az a habtiszta, mindenhol simlisen távozó szentember dobta fel - persze csakis a társ.jobbítás szándékával. És valahogy eddig a vérfarkas Bugyula és piranhásra fazonírozott ügyészek sem tudtak fogást találni rajta, pedig még a szoci éra alatt sittelték le. Ahogy Gyurcsány lábán sincs még a kufsteini vasgömböc.

Biztos lopott, biztos visszacsorgatott a pártkasszába pénzt mindegyik, erre kiszemelt ember a baloldalon is, de a hatályos törvények szerint ezek nem megfoghatóak, ha Hagyó kiszabadult. Ilyen törvényeket hoztak, kétharmados erőltetett menetben. Akkor mi van? Népítélőszék lesz?

Oszkó elő-előlép és próbál józan hangon magyarázni, értelmet lopni az őrületbe, Bajnai még annyit se tesz most látványosan. De igaza van, minek bedugni a fejét egy dögökkel teli ketrecbe, hogy előre széfilézzék és a csontjaival focizzanak 14-re? De hát ők se jók sokaknak, mantrázzák itt a fideszhazugságokat róluk hányan még mindig?

Egy mittomén - ex has mondom - Bojár Gábor, Esterházy, Polgár Judit, Gyarmati Andrea, stb. ilyesmi kaliber nem akar politikus lenni, hiába ábrándozunk mi a híres és makulátlan, szinte mindenki által elfogadott européer emberek névsorán. Akkor viszont abból kell szemelgetni, ahol kevesebb az ocsú, mert a tiszta búza ritka!!
@Fabius:
"Tényleg bele kell törődni, hogy a kisebb szar ízletes és mosolyogjunk hozzá ahelyett, hogy megpróbálnánk rábírni őket a fölszedésre?"
Nem kell beletorodnod, ha feltetlenul a nagyobb gombocra hajtasz. Mert abban biztos lehetsz, hogy a 2014-ben marado parlamenti es partszekhaz koruli melokat epp a hanyinger kelto figurak csekkoljak/tak le joelore, vagyis erdemi valtozasra varakozni elegge ertelmetlennek tunik. Mint latszik 2010, es azota eltelt 2 ev sem rengette meg nagyon az MSZP-t, vagyis lehet oket tovabb buntetni, de azzal szerintem magadat is jobban bunteted. (de persze ez az en velemenyem)
Igen, jelen allasban a kisebbik rosszat tudod valasztani, es nem a szamodra legjobbat.
Nem fejtegetem itt is a Penivaldesnek fentebb irt eselyrol szolo szoveget.
@Fabius:

Komolyan mondom, úgy viselkedsz és úgy viselkedik rajtad kívül még jópár emberke itt (és ismeretségi körömben is), mintha még mindig azon lehetne rinyálni, ki mennyit lopott.

Fabius! Nekem most MINDEGY lesz, hogy erkölcsileg melyik nagyobb hulla, a következő dolgok miatt fogok az MSZP-re szavazni:

- önkorlátozók ami a hatalmat illeti, tisztelik a demokráciát, mint berendezkedési formát, BIZONYÍTOTTAN önkorlátozók ('94-es kétharmad), ha elég hatalmat kapnak, visszaállítják a demokratikus fékeket-ellensúlyokat stb. Egyszóval: DEMOKRATÁK.
- Jogbiztonságot teremtenek, olyan közeget, amiben JÖNNEK a befektetők, nem elmennek, mi is élvezzük ennek és a fenti önkorlátozó tulajdonságnak gyümölcsét: például ülünk kényelemben és szidjuk őket, hogy balfaszok a gazdaságpolitikában.
- Nem járatnak le minket külföldön, nem szigetelik el az országot, a képviselőiket szívesen fogadják, aktívan együttműködnek az EU-val, az IMF-fel, komolyan vehető PARTNEREK.

ENNYI!

És igen, belátom. Kisigényű nyű vagyok, én kevéssel is beérem. ÉS VÁLLALOM! Jelen körülmények között, ha még mindig fennállna a fenti három pont, SZÍVESEN rinyálnék azon, amin te is. Hogy ki mennyit lopott.

Addig viszont: kisigényű nyű maradok a "kurvaország" miatt, mert elhiheted: ha csak a saját kis létem lenne a kérdés, a saját kis életem, nem szívesen adnám fel azt az évi cca. 1,2 millió nettót, amennyivel egy olyasvalaki keres többet évente, aki az én területemen / szakmámban van (informatika).
@aritus: na ez a baj, mert itt a lényeg, senki /még én sem, pedig ez ritka/ nem tud középtávon tervezni, elmélkedni, ötletelni, a mának él az ország.../jó tudom, ez jellemző az egész világra, de a szerencsésebb országoknál, legalább vannak, elfogadott fix minimumok, és tudható keretek, de itt???/
@aritus: @simple observer:
Tényleg a végére:

Egyértelmű, hogy nem kerülhető meg egyik ellenzéki párt sem.
Szerintem össze se lehet hasonlítani az ellenzéket a fidessel, mert a vezír bontogatja baba demokráciánkat.

Amivel vitatkozom, az a hozzáállás:
attól, hogy a fentiek igazak, nem következik az, hogy az ellenzék nem Augeiasz istállója, ahonnan a szennyet el kell takarítani.

Mert el kell.

Ugyanakkor amikor senki nem beszél arról, hogyan is lesznek helyreállítva a demokratikus játékszabályok, akkor miről akar bárki bárkit is meggyőzni?

Esetleg a 2014-es győztes beleül a székbe és marad minden úgy, ahogyan Viktor megálmodta? Csak a nevek változnak?

Köszönöm szépen ebből nem kérek!

Van két év, ha valaki komolyan gondolja, csodát lehet tenni.
Az Olajfás kalkulációk, számolgatások, csak "a Viktor pusztuljon a Parlamentből"- féle megnyilvánulások véleményem szerint munka, program nélkül nem segítik a kiemelkedést.

( Sárdobálásról általánosságban írtam, nem hozzászólást kritizáltam. Bocs, ha félreérthető volt.)
Nagy a felelőssége most mindenkinek. De ne hagyjátok a népre tolni a vezetőik politikai felelősségét. Mert akkor Ti is a rendszer kiszolgálói lesztek tök mindegy, melyik oldalról is nézzük.
@Fabius: Demokratikusak, képesek az együttműködésre másokkal, hisznek a jogállamban, már múltjuk miatt is tartózkodnak mindentől ami azzal vádolná őket, hogy lebontják a demokratikus intézményeket.
Képesek meglepetést okozni, kellemeset, mikor előrántanak egy bajnait vagy egy bokrosat.
Eddig a lopásokat leszámítva ami ugye alapvonás a pártoknál max a balfasz, tesze-toszaság a legrosszabb jelző amivel lehet őket illetni.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: 2014.-ig komoly változás nem lesz seholsem.. max ha valami nagyon nagy dolog történik..
én az mszp.-ben nem látom, hogy változni tudna, hiába fiatalították meg ugyanaz a felfogás maradt, ami volt. kivűlről szép, belülről romlott..
a dkp? bennük sem, nem azért mert Gyurcsény a vezetőjük, hanem mert szerintem az egy daccpárt, és hiányzik belőle a plusz
lmp. bennük lenne lehetőség, csak ahhoz elkéne végre dönteniük, hogy merre és hogyan. azzal már nem tudnának bekerülni, hogy lehet más a politika, mert most már ők is részesei a politikai térnek
Milla: Ők meg szerintem inkább aféle vidám fiúk társasága, és nem politikai szövetség, párt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Hogy bírjuk rá? Kurva egyszerűen:

- Odamész a számodra szimpatikushoz, és belemondod az arcába: haver, ez így szar, szerintem ezt nem így kéne. Én szavaztam/szavaznék rád, de ezek miatt a dolgok miatt nem fogom megtenni.

Kérdezd csak meg Várnait hányszor tettem meg ezt velük :-))

El kell hinni, hogy a képviseleti demokráciában a képviselőd meg a párt van érted és nem te vagy értük. Idegen és szokatlan a gondolat én tudom, de attól még így van.
@a szív fészkei: azért a szocik is beróbáloztak Szilivel.
Bojár Gábor nagyon nagyon jó fej! Okos, értelmes, hozzáértő.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Na Bokrost azért ne nagyon rántsák elő sehonnan:))))) bajnai? ő még rendben van.
@Penivaldes: Igy van. En is utaltam ra. Plane ha az MSZP reszet akarnak egyeb kisebb partokkal helyettesiteni, az legalabb tovabbi 3-4 partot jelentene. Ezert aztan szinte eloszor egyetertek TG-vel valamiben, vagyis az MSZP megkerulhetetlen.
@aritus: tuti, hogy benne leszek a KSH statisztikában,mert nem várom meg a taglót...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

Én nem érem be ennyivel. Ezen kívül van két évem még változást akarni. Nem szokásom félidőben feladni semmit.
@simple observer: Dehogy az, semmi sem megkerülhetetlen, mindent meglehet kérdőjelezni. még azt is, hogy az mszp a magyar baloldal közepe.
@Penivaldes: Azért azt látni kell, hogy bokros amit tett az drasztikus volt, de akkor arra volt szükség. Rövid idő alatt nagyon szép eredményeket ért el. Annyira nem volt jó, mint bajnai, de az is igaz, hogy '98-ban nem volt előre boritékolható az mszp veresége, mint 2010-ben.
@aritus: És akar bemászni a politika nevű fertőbe? Szilivel bepróbálkoztak, tudom. De nem tudták benyomni, úgy, mint Sliccet Orvbán.

Ahol azért kiderült, hogy mit ért a Fidesz titkos választáson, pl. ahol egy alkotmánybírósági elnök jogászprof. Sólyom nem kérte ki magának ezt a fajta módszert a megválasztására pl.

Szóval Áderünk mentalitása - vakondozás - már akkor eléggé kimutatkozott, lehet is ez alapján várni tőle a nemzet egységén való kemény dógozást. Kb. úgy lesz, mint az óvis versben: Lóg a lába, lóg a, nincsen semmi dóga...
ha így gondolkodunk azzal feladjuk az egészet. nekem a célom az, hogy legyen egy normális baloldal ebben az országban, és ha erre nem képes a jelenlegi, akkor őket ki kell dobni a francba.
@Fabius: azért az tudjuk, hogy nem ez az alap, ilyet csak az mer, aki nem függ annyira a hatalomtól, és a tudása, tapasztalata, tájékozottsága, jelleme, erre a karakán kiállásra alkalmassá teszi, sajnos az ilyen ember ritka, inkább csendben, fél csendben, esetleg haverok között kimondjuk a véleményünk, de sehol máshol...
@Fabius: en tudom, hogy ertem vannak.
ha valaki, akkor en tudom, hogy en vagyok a kenyerado kisgazdaja az osszes csicsokanak vonatol schifferig.

es van meg egy problemam. szamomra nincs szimpatikus politikus. szamomra szimpatikus program letezik. ha ebbol indulnek ki, soha nem szavaztam volna a 8 millio plebs orszagaban, mert nincs szuksegunk programra. igen, vagyunk egy paran, akik valami ertelmeset varnak, de a tobbsegnek eleg, ha megigerik, hogy vakargatjak kicsit a hasat a moslek kiontese kozben es megbuntetik azt, aki nem vakargatott, esetleg kozolte, hogy a moslekert lehet tenni is kellene valamit...

en tovabbra is ugy gondolom, hogy azt kapjuk politikaban, amit megerdemlunk. sajnos. az igenyek vannak kielegitve. mi vagyunk igenytelen szarok...

tolvajorsazag fejedelme mindig a legnagyobb rablo...

mert ugye azzal tisztaban vagy, hogy beleuvoltod a csavo arcaba, hogy mi van, kelloen elszontyolodott kepet vag, de amint elfordulsz rogton odasugja a kolleganak, hogy "nezd mar a nagypofaju parasztot, mit kepzel magarol... "

es tudod miert? mert ott a 3-4 millios plebs, aki le fog rajuk szavazni.
@Fabius: Fabius, amit mondasz, az kurva időigényes és fárasztó.
Az elöző időszakban helyi ügyekben, tul.képp a kerületi építési szabályzaton szerettünk volna változtani, hihetetlen energiákat fektettünk bele, hogy a képviselőknél lobbizzunk, a polgármesterrel is beszéltünk többször, nagyon jó kis beadványokat írtunk, a férjem kiatnulta az építészeti szakszargont, szabályozást, helytörténeti kutató munkát folytattunk, emléktáblát avattunk, az építészeti osztályt terrorizáltuk:))), szóval beleadtunk apait, anyait. Éjszakánként írtunk, nappal mértünk, képviselőket hajkurásztunk, atyavilág mennyi hülyével beszéltünk, önkörmányzati közgyűlésekre, bizottsági ülésekre jártunk. Eredmény semmi. Mindent megigértek, maszatoltak, aztán semmi. Még leginkább a polgármesterrel jutottunk valamire (szoci volt) meg a kultúrális bizottság elnökével (aki szadeszes volt). Már egyik sincs, csak a narancs.
off-on-mind1, úgy is összefügg, minden mindennel

üdvözlet minden itt lévő fehér egérnek, és egyéb kisérleti állatnak:

Orbán: kísérleti laboratórium lett Magyarország
2012. április 23., hétfő, 18:28 • Utolsó

Kinyomtatom • Elküldöm
Az utóbbi két évben levezényelt magyar reformok és adórendszer átalakítás nyomán Magyarország a foglalkoztatásnövelés európai kísérleti laboratóriumává vált, és már jövőre gyümölcsöt teremhetnek a kormány radikális lépései - foglalható össze Orbán Viktor hétfői előadása. A miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Politikai Központ nevű elemző műhely rendezvényén mondott beszédében azt mondta, valószínűleg, hogy lesz olyan magyar kötelezettségszegési ügy, amely az Európai Bíróság elé kerül.

hvg.hu/itthon/20120423_orban_kotelezettsegszeges_eloadas
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ja, hogy érthetőbb legyek egy tanmese:

Az önkori előtt mászkáltam a kerületben és szóba elegyedtem minden politikus palántával aki szembe jött. Föltettem a kérdést: miért rád szavazzak? A kerületi elempések Várnaival az élen elmondták ők mit akarnak, kicsit beszélgettünk én mit tartanék jónak, mire elhangzott egy ígéret: ha bejutnak odafigyelnek a kerület gazdálkodására, körmére néznek a leendő polgármesternek.

Mondtam oké, de ezt számon fogom kérni. Ha nem teszitek én fogok a leghangosabban anyázni érte, mert eljátszottátok a bizalmamat.

Erre még nem volt szükség, mert Várnai és a kerületiek állták a szavukat.

Ennek valahogy így kéne működnie nagyban, országos szinten is.
Ugye az teljesen nyilvánvaló, hogy a 2010-es választások valódi nyertese a velem hasonszőrűek politikai mozgalma "A Lábbal Szavazók Pártja" Kicsit keserű győzelem, de Matolcsy helyett ő van a tv-ben pont most, egyértelmű minőségi csere:
revistaestilo.abril.com.br/imagem/celebridades/transformacao/078_tais-araujo_04.jpg
@Fabius: egy fecske, meg a nyar tortenete..
de majd igyexem bizakodo lenni..

na most lepek, mert 8kor prequalim van laguna secan es kicsit gyurni kellene a dologra...
jahh, és így legyen ötösöm a lottón, megint mások miatt kell a szegény embereknek fizetni. már megint....és ha esetleg nem jön be a dolog, akkor lehet kampányolni a kilépéssel, mert mi úber faszák vagyunk...

Orbán: Brüsszel kényszerít új adókra

A miniszterelnök nem érti, miért nem lehet már tárgyalni a hitelről. Európa hanyatlik, de Magyarország példát mutat. Az új adók a válságadók helyett kellenek. Orbán Brüsszelben magyarázta a kormány új adóterveit.

index.hu/belfold/2012/04/23/orban_brusszel_kenyszerit_uj_adokra/
@a szív fészkei: ja, Sólyom nálam kb ott ásta el magát, hogy nem háborodott fel a megválasztásának körülményein, hanem szépen elfogadta. Ezek után számomra teljesen hiteltelen volt, amikor morális válságról beszét Öszöd után. Abban igaza volt, hogy morális válság volt (van permanensen), de az már akkor is látszott, ahogy megválasztották.
A másik amivel végleg elásta magát, az első gárda avatás, ami ugye az ablaka alatt zajlott. És csak annyit fűzött hozzá, hogy az ő ablakából messzire látni.
Azóta sem értem, hogy miért nem lépett fel egyértelműen és határozottan a gárda ellen. Biztos vagyok benne, hogy Sólyom utálja a jobbikot meg a gárdát, és tisztában van azzal, miért persona non gráták.
@Penivaldes: Isten szerelmére, mi volt Magyarországon valaha is egészséges? Ha volna két életem, danolta Révész Sanyi a Piramisban. De nincs, ez az egy van, és ilyen politika van itt, móriczi rokonvilág. lápvirág.

A legnagyobb íróink évszázadok óta abbó élnek, hgoy lazán, minden fantáziát mellőzve leírják, hogy s mint körülöttük a honi pampákon.Még csak nem is durávn, hanem kedéyesen, mint Mikszáth, kicsit karcosabban, mint Móricz. És vltopzott valami a zászlók színei túl??? Ugyanaz a mocsadék aljadék banda áll nyilasna, ávósnak, mikor mi hoza konyhára.

Akkor miről deliráléunk it,t hogy ha volna ez, volna az??? Nincs. Kész, talán kétszáz év múlva lesz, de most ez a helyezt, ezzel kéne kezdeni valamit. Szar sincs itt komoly természeti kincsekben (de ami van, azt lopják a zsidók persze), nemlehtünk bazi komoly tényező eu alapján. A már török idők óta szétbaszott erkölcs ill. már azelőtt is a folytonos önzés, széthúzás jellemzett minket - mit akarunk most hirtelen? Akik kiugrottak innen nemzetközi szintre, nemcsak hobbiból mentek el. Ui. menniük kellett, gyakran az életüket mentve.

Bojár maradt, Rubik maradt itthon - de ez a legnagyobb vállalásuk: akarnak ezen felül pártokban izmozni? Nem, megvalósítják magukat máshogy, megkeresik a pénzüket máshogy. Ennyit ér a tisztességük számukra ennyire kényes a gyomruk..

Sajnos itthon a szakmájában sikertelen vagy nem annyira kiugró faszkalap lesz legtöbbször politikus, mert úgy tud a legkönnyebben és leghamarabb meggazdagodni. Aki nem ilyen, azt kicsinálják. Akkor miről álmodozunk mi???
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ezt kéne tudatosítani mindenkiben: nem te függsz a hatalomtól, hanem ő függ tőled. Akkor is, ha a főnöködnek most éppen csak a cipőfűzője lóg ki Orbán seggéből. Ez csak addig van így, amíg te - a nép - mást nem gondolsz erről.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Gondolom az nem vita tárgya, hogy a kísérlet csúfosan megbukott.

A kísérleti egeret így gondoltad?
www.youtube.com/watch?v=iHLOUmkVkh8
@a szív fészkei: Akkor is álmodni kell, ha a realitás azt mutatja, hogy a helyzet szar, és pocsék. Ha feladjuk, és legyintünk, hogy nekünk mindegy, meg hogy ez az ország nem jó, akkor olyan is lesz. de ha elhatározzuk, hogy nem leszünk megalkuvók a munkánkban, az életünkben, akkor ellehet érni valamit. a legnagyobb tanulási feladatunk, hogy felfogjuk, hogy a politikus, a politika az értünk van, és a politikusoknak és fel kell fogni, hogy a sorsuk a választók kezében van. Ehhez viszont kéne egy normális politikai kultúra, olyan, ami kimondja, hogy nem csak abból áll az egész, hogy 4 évente elmegyünk szavazni, aztán az egész le van tojva.
A lényeg, hogy nem szabad megtörni. Sosem szabad.
@aritus: Igen, akkor lett nekünk is elegünk abból, hogy a bánáti bazsarózsa - fontos az is! - védelme mennyivel előrébb volt nála ezeknél a dolgoknál.

Egy igazán morális ember - és az nem Kosztolányi homo moralisa, mert ő a halál követe epa.oszk.hu/00000/00022/00549/17186.htm és engem erre a fidesznyik bagázsra emlékeztet - finnyás lenne erre a megválasztási ciribulira és nem engedhetné meg magának elfogadni az így szerzett, mondhatni kizsarolt stallumot. Sőt kikérné magának.
Na, akkor ő ott elbukott. Hogy tudtak a sarka alól kinőni elnökök, hát az a követelményszint nem az ő nagyságát jelenti.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Már látom magam előtt, most pénteken kövér bejelenti, hogy az unió egy mocskos terrorista.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: :D A lényeget ne cifrázd, mondj annyit hülye hülyére szavaz.:D:D Ezt még a dakota is megérti:D
@aritus:

Lehet időigényes és fárasztó, de itt pl a bölcsődei díjemelés lekerült az étlapról és a kommunális adó is puhul ám fölfele az eredeti szándékhoz képest. Most a Hermina úti szakrendelő sorsa van napirenden, meglátjuk azzal mi lesz. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy

1: a zuglóiak veszik a bátorságot beszólni faszbúkon, blogon, személyesen,

1: 3 ezer aláírás pikk-pakk összejött, ha tüntetni kell tüntetünk,

2: van aki bevigye a képviselő testületbe.
@a szív fészkei: ja minden relatív, Skicc után Sólyom megszépült. Kicsit ez történik most az mszp-vel is, de ne feledjük, csak a narancsuralomhoz képest, mert azért az mszpnek is büdös a szája. Idézve a vincent blogról, ahol Navracsicsról írták ezt.
@Habakuk999:
Meg nem allom, hogy megis irjak, mert most hirtelen eleg kozeliek lettek velemenyeink.

"Amivel vitatkozom, az a hozzáállás:"
Szerintem ebben sincs nagy kulonbseg koztunk, en szinte alig tudnek szoci politikust mondani, akit joszivvel latnek mondjuk kormanyzati pozicioban, de azt latni kell, hogy a vereseg es az elmult 2 ev a szocipartban sok valtozast nem erlelt meg. Kerdes meger-e ujabb 4 Fidesz-evet a tovabbi buntetesuk, mikozben egy Botka pl. nyilvan nem hagyja ott Szegedet, ahol elorelathatoan javit majd '14-ben, egy remenytelen ellenzeki valamilyen vezetoi pozicioert... Barmilyen valtozast csak ugy latok elkepzelhetonek, hogy aki erez magaban kedvet es erot, az csak akkor megy neki Puchnak, ha egyaltalan, ha van ra eselye, hogy erdemi, tole fuggetlen munkat folytathat. Ez ellenzekben nem tunik tul valoszinunek.
Es igen az MSZP-re is rafer egy nagytakaritas.

"Ugyanakkor amikor senki nem beszél arról, hogyan is lesznek helyreállítva a demokratikus játékszabályok, akkor miről akar bárki bárkit is meggyőzni?"
Pontosan errol beszelunk, legalabbis en. Nyilvan ha Fidesz marad akkor a kerdesre adodik a valasz. Ugy latom, es ezert is surgettem korabban egy hozzaszolasomban a mielobbi "kiegyezest", hogy igenis az ellenzeki partoknak legalabb olyan szinten meg kell bizniuk egymasban, hogy ha minel elobb leulnek, kidolgozni, a minimum elvarasokat, akkor el is higyjek a masikrol, hogy ahhoz tartja magat az a part is. Nyilvan egy ilyen koalicionak csak akkor van barmi ertelme, ha ugyan, ha mar mindannyiuk altal elfogadott "kodexben" irva vannak azok az alapelvek, forgatokonyvek, amik alapjan es utjan megprobalhatjak a visszaterest a demokraciaba. Egy nem tul sok szereplos max 4-5 koalicio meg akar egy darabig jo is lehet. Ha ugyanis az alapokban egyetertenek, akkor a sok kis partnak igen is kenyszere lesz, hogy a kormanyzast fenntartsak, es abban jol muzsikaljanak, hiszen egy ujabb valasztas eseten senki nem garantalja az ujra bejutasukat.

"De ne hagyjátok a népre tolni a vezetőik politikai felelősségét. Mert akkor Ti is a rendszer kiszolgálói lesztek tök mindegy, melyik oldalról is nézzük."
Barmennyire is nehez megemeszteni amit a szocik tovabbra is muvelnek, ezzel egyutt ez az adott helyzet. Es igy vagy ugy de mindannyian a rendszer kiszolgaloi vagyunk vagy ugy hogy szavazunk erre, vagy arra a part(csoport)ra, vagy eppen ugy hogy nem. A donteseinknek ugyanugy kovetkezmenyei vannak, attol nem tudunk elvonatkoztatni, megszabadulni.
@Penivaldes: En sem azt mondom, hogy ok a baloldal origoja, hanem azt, hogy van egy fix szavazobazisuk, esetleg par szazalekot (sokkal tobbet nem igen ezzel a gardaval, es stilussal) meg hozhatnak is, de ha ezt nem szamolom bele a kormanybuktato, vagy azt szandekozo koalicioba, akkor a Fidesz, es Jobbik mellett mar nem hiszem, hogy osszelehet annyi szavazatot gyujteni, hogy az kormanyvaltast eredmenyezzen.
@Penivaldes: Álmodj és csinálj jobbat! De tudd, honnan építkezel, milyen büdös trágyából kell kinöveszteni a jót! Elképzelésekkel teli a padlás, de a mostani konkrétumokból vannak a tégláid! Elkezdtek két éve, elég hamar, az elégedetlen emberek valamit, azt folyton fikázza az ország másik elégedetlen fele - nem az orvbánisták, az külön kaszt - tehát inkább fogást keresnek egymáson, nem a közöst.

Akkor mit ér az álmodozás? Az az élet megrontója, mondja a súlyosan komor jóslatokkal operáló, vátesz Vörösmarty ugye.

Én is imádok álmodozni - Halak - , de azért jó tudni, hogy épp hol és hogy vagy most, nehogy elszállj nagyon. Húsz szaros kis év nem mos el semmit a régi beidegződésekből, azt is be lehetne látni. ez történelmi léptékkel semmi. Ha mi bele is döglünk éppen...
Most nem a harminc Michelin-csillagos séfek országa jött el. Most annak is örülni kell, ha valaki a kőlevest nem szarral dúsítja.
@a szív fészkei: Ok:)) Trágya van, és mocsok. de a cél a 30 Michelin csillagos séfek országa. mindennap úgy kell felkelni, hogy ma teszünk valamit, amivel előrébb léphetünk.
az álmaink legyenek lehetetlenek, és ha álmodozunk akkor szerintem ne törődjünk a valósággal.
Nem értek a Halakhoz, és az ő álmodozási szokásaikhoz, én Mérleg vagyok.
Egyébként meg írtózom a trágyától, az erős szagoktól, bizonyos színektől. eszem ágában nincs elvégezni a piszkos munkát....ez a nagy hibám.
@aritus: Igen, én ezért nem szavaztam rájuk, szadeszra, hanem az LMP-re. És mire mentem vele? Itt szavaztam rájuk, ahol nemhogy egy Várnai, de senki soha nem fingatja a turulpapát semmivel. Mit tudom én, mennyit költ Borókaira meg a többi nyaloncra, hálisten a Thémát dobálják csak néha be, az meg nyílegyenesen kuka.

[..]"Pokorni nyert a hegyvidéken

Még nem teljes a feldolgozottság a XII. kerületben, de Pokorni Zoltán győzelme biztosra vehető. 98,18 százalékos feldolgozottságnál 55,99 százalékon áll, mögötte második helyen az MSZP-s Katona Tamás futott be. Itt indult volna Hagyó. Az LMP-s Sipos Péter 12,53%-ot, Martinez Gábor, a Jobbik jelöltje 6,02 százalékot szerzett." Index tudósításból.
Tehát ennyit tudtunk tenni, akik elmentünk itt a Fidesz vezérkar lakóhelyén a- törzsbázisán két éve. Fogalmam sincs, ki és mit tesz Sipos Péter.

Na, még mit csináljunk? Másodiknak csak a maszopos gyütt be.
@a szív fészkei: En is erre probaltam 1-2-szer utalni, hogy az alatalad is nehany hozzaszolasokban sorolt tehetseges szeplelkek nem fogjak magukat kitenni a politika mocskanak, mert meg ha amannyire toluk telik megprobalnanak tisztessegesek maradni, jol tudjak, hogy jobbrol, vagy balrol de "kiteritenek ugyis"
@simple observer: Igazából ha az mszp nekiállna takarítani akkor verhetetlen lenne. Ezt nem azért mondom, mert elfogult vagyok, de egy kipróbált, megtisztulni tényleg akaró és elkezdő párt igen hamar népszerű lenne. Gondolom ezért került az alkotmányba, hogy az mszp a hibás a rossz lapjárásért is.
@Penivaldes: Mérlegként egyetértek. De azért amikor a valóságban bóklászunk nem szabad összetéveszteni az álmok világával.
@Penivaldes: A trágya büdös, mivel emésztési végtermék, de a benne lévő kell a termékenyítéshez. Anélkül nincs semmi. Vegytiszta termőföld nincs, de majd a baranyai görlice elmondja kristályos érveivel.

Nos, tehát a szarkupacot fel kell dolgozni, a rosszból le kell vonni tanulságot, és utána lehet valami újba kezdeni szerintem...

Halak a legnagyobb álmodozók, sőt, a legtöbb kábszeres és alkesz is közülük kerül ki, annyira nem akarnak konfrontálódni a valósággal, mikor az álmok oly szépek! És megszerzik, ha így, akkor így.

Nekem mázlim van, hogy ez a fajta mentalitás kikerült, de sok Halak lesz író, költő, színész ezért: a felfokozott elvágyódást, és valóságot átszínező tehetségét megélni.
@a szív fészkei:

Te, és az oroszlánok mik lesznek? :-))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Na látod, ezt: "egy kipróbált, megtisztulni tényleg akaró és elkezdő párt igen hamar népszerű lenne." ismételgethetnétek nekik jó sokszor.

Miért érjük be kevéssel?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

erőteljesen közelítesz az álláspontomhoz...ebben a szar országban mintha senkinek nem lenne annyi műveltsége -minimális- amely alapján el tudná dönteni, hogy 2x2 az akkor is 4 ha bármit is ordítoznak neki plakátokon meg mindenhonnan, a gyávaság sohasem kifizetődőd mert a gyáva az egy darab szarrá váliki nagyon korai léte során és az marad amíg el nem dobják

azt nem értem, hogy a hívők mitől és miért hisznek el minden baromságot ettől a senkiházitól és gittegyletétől

röhögni fox de hosszú évek alatt, míg abban a Cubá-ban éltem és dolgoztam amelyről ti itt -soxor joggal- rémtörténeteket meséltek egy valamit az ottani nép sohasem ette meg a sallangot viszont nagyon -kurvára- egyetértenek azzal, mert átélték!!!!!!!!!!!!!!!!!! hogy ha az elosztáős egyenlőtlen (ezt hívják demokráciának számukra) lesz akkor sokan újra kurvák és stricik lesznek meg éhezni fognak és meg lesznek alázva amikor az Elian Gonzalez-ért milliós tömegek vonultak az érdekiroda elé (USA nagykövetség) és amikor a hurrikánoknak sohasincs áldozata az a nyomorban is megmutatja hogy mi az igazi nyomor (amikor elvesznek tőle mindent és joga sincs hozzá) és az amikor mindenki mindig eszik és ellátja az orvos

most ezek is újra átélik, hogy lehet útálni azt akinek többje van...mert mindenkinek nem lehet (hogy miért, arról seholsem beszéltek még Magyarországon sem) és útálják és

máris nem történik semmi...az egy sziget sok minden értelemben nem csak geográfiailag...és a Carib térségben sok zárt társadalom van és műxik...úgy ahogy és kicsiségük miatt senkit nem érdekelnek és nem tagja egyik sem semmilyen izének ami...

a magyarok is csak az előnyeit akarják a zeunak mint a lottó 5-ös -tisztelet a kivételnek- semmit nem téve érte de a hitelkártyákat és bankhiteleket azt hiszik sohasem kell visszafizetni és az ajándék valamiért ami nekik nincs tehát sohasem tudják megfizetni vagy meghálálni és ráadásúl szét is baszták azt ami már jó volt azaz

mint a bibliai hülyegyerek eladta a családi örökséget egy tál lencséért és most se lencse se örökség csak a szar ami a lencséből maradt de már az is száraz

na ez van

elemezzétek nyugodtan a semmit pártocskák meg izé

nagyrészetek szavaiból azt olvasom ki, hogy M'ÉRT PONT ÉN? valaki majd megforradalmazza és megoldja és akkor nekem is jut

hát nem ha nem teszel hozzá de nem teccik ami van akkor neked is mindegyikőtöknek tenni kell érte

vagy marad ami van és akkor meg is érdemlitek
Erősen off, de láttátok Orbán fotóját az index brüsszeli beszámolójában? Pedig nem is az tipikus égetős kép, csupán egy totál megzavarodott, szétesett ember portréja.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Bar en nem vagyok szociszimpatizans, me sosem szavaztam az MSZP-re, de lehet benne valami, hogy egy oszinten javulni, tisztulni akaro partot jutalmaznanak a valasztok. Am a gond az, hogy ma a szocipartban nemhogy a kasszakulcshoz, meg az azt orzo emberkehez is csak kevesek juthatnak kozel.
@Penivaldes: Amúgy hol vannak a Michelin-csillagos séfek? Obama ígért mindent, tudta, merte, jöttek a kis dollárnyi lelkes hozzájárulások, de beváltotta a sok nagyívű álmát?

Hollande győz valószínűleg, mert van tartaléka,- ahogy Sárközynek nincs - be bírja váltani az ígéreteit? A séfek repertoárja a leggazdagabb helyeken is kurvára leszűkült. Pedig kobe marhát, természetes vízben nőtt lazacot, a legízletesebb gyümiket, stb. ígérik, naná, majd nem... Aztán mi kerül a választóik tányérjára?? A gyurcsányi menü. Ott is, boldogabb helyeken.

Nem tud majd mit kezdeni Hollande se a francia , kurvára nagyon megszokott jólét fenntartásával; olaszoknál az, hogy mostantól 67 évesen mehetnek nyugdíjba nemzeti katasztrófa, mikor állami állásból eddig 14 év munkaviszony után elmehettek, nem is rossz pénzzel.
@nápolyi maszti: Hát a haja kivételével én azt mondtam, hogy jé, ez mao ce tung:D
@simple observer: Igen, mikor merik megpuccsolni Puchot, ez a kérdés. Aki be van a Fideszhez ios kötve, legalább is az LMP szerint. Plusz honnan lesz pénzük, ha Puch már százalékol nekik...
@rodeo36:

ja kiegészítés: már volt olyanjuk, hogy 85%-kuk teljes analfabéta és rabszolga meg drogos és kurva meg hímringyó

abből lett a Centrálamerikában legmagasabb egyetemi végzettségi aránnyal rendelkező és számítástechnikában, biologiai kutatásban, orvosi kutatásokban, kémiában, és még sok mindenben élenjárnak...na ezt nem adják...semmi áron (Habana egyik kerülete orvosbiologiai kutatóintézet és világhírű még Nobel dijasuk is van ott...)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": nem kell erre péntekig várni:
Ön felületes ember, és képtelen ezt az 1250 szavas cikket végigolvasni?

"Akkor lebutítva itt van, mit mondott hétfőn Orbán Brüsszelben:

Elképesztő, hogy az IMF-EU mit csicskáztat, amikor az afrikaiaknak simán ad pénzt
Európa mindjárt szétrohad, mert senki sem dolgozik, és túl sok a segély
Magyarország élen jár ennek megváltoztatásában, majd innen másolnak mások is
A válságadókat nem hagyják megtartani, pedig a válság nem múlt el, helyébe kellenek az új adók (telefonos lesz, internetes nem)
Brüsszel azért jobb fej, mint Moszkva volt, és a hitelért mi is jófejül viselkedünk"
index.hu/belfold/2012/04/23/orban_brusszel_kenyszerit_uj_adokra/
Ja, mijen kis lófejek, mi?
@a szív fészkei: A franciáknál az a szimpatikus, hogy nem dőltek be a bevándorlás ellenes demagóg uszításnak, amit sárközy lenyomott. Engem vigasztal az a gondolat, hogy vannak országok akik nem jutalmazzák szavazattal az ilyet.
Obama ha jól tudom egy erős republikánus többséggel megy szembe olyan javaslatokkal, amik ellen könnyű az amúgy se tájékozott amerikaiakat mozgósítani. Az egészségügyi reform ilyen. Lehet hogy magát fogja megbuktatni ezzel, de nekimegy. Az, hogy ő a republikánusok ellen menetel azt a legjobban évről évre egy rutinnak számító költségvetési művelet, a hiány emelésének művelete mutatta.
@a szív fészkei:

Sipos Péternek is van blogja, kommentelhető is:

sipospeter.blog.hu/

Most éppen valami ingatlanbiznisszel foglalkozik, az neked is vesszőparipád. Noszogassátok. A civil részét itt is mi tesszük hozzá a dolgokhoz.
@egyfejű: Igyekszem magam tartani Fabius kéréséhez. A témával kapcsolatban korábban már kifejtettem a véleményemet más kommentekben. Vedd úgy, hogy most is nagyjából ezeket mondanám. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Dejez orbán, nem pedig a jófej kövér aki imád kötéllel játszani és kommunizmus elleni harc hősének lenni.:D
Orbán finom úriember kövérhez képest. Tudod kövér a férfi, orbán a nő, a szóvivők pedig az ő debil hülyegyerekük:D:D
Orbán: Brüsszel kényszerít új adókra

Magyari Péter
2012. április 23., hétfő 18:38
Orbán Viktor Brüsszelben másfél órás előadást tartott kormánya gazdaságpolitikájáról és Európa jövőjéről. A kettő összefügg, hiszen most Magyarország kísérletezi ki saját magán az EU válságának gyógyírét.
A válságadókat Brüsszel nem fogadja el, de a válság nem múlt el – ezzel a gondolatmenettel magyarázta el hétfő kora délután a kormány új adóterveit Orbán Viktor. A miniszterelnök közel másfél órás előadást tartott Brüsszelben, a European Policy Centre nevű intézet szervezésében.
Ön felületes ember, és képtelen ezt az 1250 szavas cikket végigolvasni?
Akkor lebutítva itt van, mit mondott hétfőn Orbán Brüsszelben:
Elképesztő, hogy az IMF-EU mit csicskáztat, amikor az afrikaiaknak simán ad pénzt
Európa mindjárt szétrohad, mert senki sem dolgozik, és túl sok a segély
Magyarország élen jár ennek megváltoztatásában, majd innen másolnak mások is
A válságadókat nem hagyják megtartani, pedig a válság nem múlt el, helyébe kellenek az új adók (telefonos lesz, internetes nem)
Brüsszel azért jobb fej, mint Moszkva volt, és a hitelért mi is jófejül viselkedünk
Az új adók a válságadók helyett kellenek
A magyar kormány hétfőn mutatta be terveit [1] a közelgő megszorításokról, amelyek új adókat is tartalmaznak (pl. telefon, csekk, biztosítás). Ezekkel kapcsolatban Orbán Brüsszelben azt mondta, hogy ezek a válságadókat hivatottak kiváltani.
Azt mondta, hogy a tehermegosztás jegyében ő maga találta ki, hogy bizonyos ágazatok rendkívüli adókat fizessenek ideiglenesen, és azt remélte, hogy a válság elmúltával ezekre már nem lesz szükség. Azóta azonban kiderült két fontos körülmény: a válság nem múlt el Európában, és az Európai Bizottság ezeket az adókat nem tolerálja. Így hiába van szükség a pénzre, az adókat ki kell vezetni, és helyükbe újakat kell kivetni. (A magyar kormány még 2010 őszén vetett ki három évre vonatkozó rendkívüli adót a bankokra, a hipermarketekre, az energetikai cégekre és a telekomszektorra, utóbbi miatt az Európai Bizottság az Európai Bíróságon feljelentette Magyarországot.)
Van rendszer az adórendszerben
Orbán szerint kormánya adópolitikája koherens és világos rendszer szerint alakul: az a cél, hogy a munkára rakodó terheket minél inkább csökkentsék, és inkább a fogyasztást és szolgáltatást adóztassák. Ez szerinte segíti, hogy többen dolgozzanak, és igazságosabb is. Éppen e gondolat jegyében javasolja az EU-nak, hogy öt ÁFA-kulcs legyen a kontinensen, hiszen akkor lesz szociális szempontból igazságos az adózás, ha az a fogyasztásra érzékeny. A fizetések adóztatása ugyanis ahhoz vezet, hogy az emberek nem érzik eléggé, hogy megéri segély helyett dolgozni.
A miniszterelnök az előadás után újságíróknak azt mondta, hogy internetadó biztosan nem lesz, az soha fel sem merült.
Ez kettős mérce
„Kezdhetnénk holnap reggel, sőt ma délután is” – mondta Orbán Viktor arról, hogy mikor kellene megindítani a tárgyalást az IMF-EU hitelről. Elképesztőnek és érthetetlennek tartja, hogy öt hónap alatt még a tárgyalás sem indult el, holott eközben olyan országokkal állapodott meg politikai feltételek nélkül az IMF, mint Egyiptom, Pakisztán, Csád vagy Belorusszia. Ezalatt a NATO- és EU-tag Magyarországnak homályos politikai feltételeket szabnak. „Pedig mi ugyanahhoz az üzleti családhoz tartozunk” – mondta.
Megismételte, hogy Magyarország nem pénzt, hanem készenléti keretet akar, és ha a piaci finanszírozás drágább, akkor is onnan kellene Magyarországnak hitelt felvennie. Orbán nem érti, hogy ennek ellenére az IMF miért akar mindenképpen pénzt rátukmálni az országra, miért nem elég a készenléti szerződés neki. Orbán szerint a magyar gazdaság stabil, eltartja magát, csak az elszaladt kamatok miatt kellene az IMF segítsége. Ennek késlekedése azonban egyre drágítja a Magyarország által fizetett kamatokat.
Ugyanakkor Orbán szerint Simor András fizetésén kívül már mindenben megállapodott a magyar kormány és az Európai Bizottság, ami a hiteltárgyalások útjába állhat.
Ezek jó viták
A Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárásokról azt mondta, hogy ezek jó viták, mert létük az EU-t erősíti. „Ez a különbség Brüsszel és Moszkva között, hiszen Moszkvával nem lehetett vitatkozni” – mondta most. (Korábban előfordult, hogy a két város között párhuzamot vont [2], jelezve, hogy a magyarok nem kérnek a diktátumokból.)
A Brüsszellel nyitott vitákat kis kérdésekre egyszerűsítette: Orbán szerint az adatvédelmi hivatal vezetőjének személye, a bírák nyugdíjkorhatára és a jegybankelnök fizetése már csak nyitott kérdés Magyarország és a Bizottság között. (Hogy például a jegybanktörvény ügyében lehetnek más viták is, arra utalt Simor András hétfői nyilatkozata [3]. A helyzet az igazságszolgáltatási törvény körül is bonyolultabbnak tűnik, hiszen a kormány többféle módosításra készül [4], figyelembe véve az Európa Tanács egyes igényeit is.)
Orbán hétfőn Brüsszelben alszik, mert kedden találkozik José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével is. Várhatóan szó lesz a hitelről, az eljárásokról és az új magyar konvergencia-programról is.
Erős, dolgozó Európát akar
Orbán ugyan március 15-i beszédével [5] (nem leszünk gyarmat) felbosszontatta [6] az Európai Bizottság elnökét; most sokkal Európa-barátabb előadást tartott. Orbán büszkén jelentette be, hogy a Fidesz Európa legerősebb EU-párti jobbközép politikai tömörülése, és Magyarországon 22 százalék lépne csak ki az EU-ból, 65 százalék viszont egyetért a tagsággal. Ehhez képest a hétvégi franciaországi elnökválasztáson az EU-ellenes szélsőjobboldali és szélsőbaloldali jelöltek együtt 30 százalékot kaptak, ami szerinte nagyon aggasztó.
Arra figyelmeztetett, hogy Európának muszáj átalakulnia, mert a kontinens jelenleg hanyatlik. Európa eladósodott és nem versenyképes. Ha nem sikerül az eurót megvédeni, akkor biztos a bukás. Úgy látja, hogy a nagy és erős államok nem eléggé áldozatkészek ebben a küzdelemben, bár jelezte, nem akar senkit sem kívülről kioktatni.
Hungary = A munkaalapú társadalom kísérelti laboratóriuma
Orbán Viktor szerint Európának újra meg kell tanulnia dolgozni. A jóléti államot a munkán alapuló államnak kell felváltania, különben Amerika és Ázsia végleg maga mögött hagyja. Ebben Magyarországnak különösen sok tennivalója van.
Szerinte a megoldásban élen jár Magyarország, ezért a válságkezelés laboratóriuma Magyarország. Kormánya részben ezért is kap ilyen sok támadást, hiszen az új módszerekkel szemben sokan bizalmatlanok még, de reméli, hogy a magyar példát majd követni fogják.
Büszkén számolt be, hogy Európa legrugalmasabb munkaügyi törvényei készültek el, és az állam már nem jogászok és közgazdászok tömeges képzését finanszírozza, hanem mérnökökét és informatikusokét.
Orbán Viktor szerint a jobbközép pártok hatalmas lehetőséget kaptak (2010 elején alig volt baloldali párt hatalmon az EU-ban), de nem tudtak jól élni vele, mert a válságból a pártcsalád nem vezette ki Európát. Most szerinte vannak arra utaló jelek, hogy az inga visszaleng, és Európában erősödik a baloldal.
Három pillér
Orbán szerint a magyar gazdaság 2010-ben rosszabb állapotban volt mint a görög. Ezt azzal érzékeltette, hogy tízmillió magyarból csak 3,8 millió dolgozott, és csak 2,6 millió adózott, továbbá az átlagnyugdíj még most is csak 250 euró. És a magyarok hatalmas áldozatokat vállaltak. Elviselték lázongások nélkül, hogy megszűnt a korkedvezményes nyugdíj, hogy nem kap segélyt, aki nem végez közmunkát vagy nem iskoláztatja gyermekét, és hogy csak három hónapig járjon a munkanélküli segély. Ebben a helyzetben muszáj volt megosztani a terheket. Az állam is vállalt áldozatokat (megfelezték a politikusok számát, bevezették a kétmilliós fizetési plafont), és a válságadókkal kormánya bevonta a teherviselésbe az üzleti szférát is. E három pillérnek egyszerre kellett viselnie a terheket.
Szóval a bizottság bármennyire is berzenkedik, a válságadók igazságosak voltak, bár azt Orbán elismerte, hogy károkat is okoztak.
Nép szava vs. Piac szava
Orbán szerint Európát a válság miatt düh és gyűlölet járja át, éppen ezért nem lehet úgy kormányozni, hogy a politikusok nem figyelnek az emberek igényeire. Az EU is gyengül, ha a nemzeti kormányok gyengülnek, mert csak a nemzeti legitimáció valós. A nemzeti konzultációkat ebből a szempontból nagy sikernek nevezte, mert általa egymillió magyar komoly kérdéseken gondolkodott és mondott véleményt.
Orbán azt tapasztalta, hogy az európai politikusok az EU-csúcsokon hiába jó hazafiak és okos emberek, csak kullognak az események után, ahelyett, hogy maguk alakítanák azokat. Mindig arról van szó, hogy mit akar a piac – panaszkodott, és szerinte így nem lesz kibontakozás, a politikának át kellene vennie a kezdeményezést.
Szerinte a válság fontos tanulsága, hogy a monetáris unió nem tudja kikényszeríteni a politikai uniót, fordítva kellett volna történnie a fejlődésnek.
Nem kell még magyar euró
Orbán szerint most Magyarországnak nem érdeke bevezetni az eurót, mert jól látszik, hogy egy eladósodott ország nagyon rosszul jár, ha nem értékelheti le valutáját.
A Nabucco elúszott
Az európai összefogással tervezett nagy közép-ázsiai gázvezeték terve, a Nabucco nagy bajban van, mondta Orbán. Helyette az oroszok építik a Déli Áramlatot, és Magyarországnak az az érdeke, hogy ha elkészül, akkor áthaladjon Magyarországon. Közben pedig új gázvezeték kell Szlovákia és Horvátország felé, akkor is, ha üzleti szempontból ez most nem tűnik kifizetődőnek.
@a szív fészkei: Ebben a tekintetben meg azt is el tudnam fogadni, hogy kapjanak a partok nagyobb osszegeket, viszont a korrupciot, a 10-20 szazalekok visszaforgatasat kemenyen kene csekkolni, es meg ugyis boven olcsobb lenne a rendszer. A Puchnak az a "szerencseje", hogy a Fidesz is nagyon jol tudja, hogy nekik ez a leosztas nagyon finom, igy meg az is megeri nekik, ha valami kis kincot dobnak a szociknak, cserebe a regi elit garda pozicioban marad, a Fidesz kenye-kedvere torolheti belejuk a labat, es biztosithatja maganak a hatalmat.
@Gábriel angyal: Ugyan már, minek előcibálni, mikor arra is licitálhatunk, hogy ma este vagy holnap reggel fogják letagadni, hogy zagyva egyáltalán a parlamentben volt, és mikor mondják, hogy ez az állam összeesküvése a jobbik ellen, mert meg sem szólalt, és mikor fogja a zagyva kocsisra uszítani a kurucinfót és mikor perlik be az összes újságot rágalmazásért aki megírta?
@Fabius: Azok elvannak magukkal telve, pláne ha csodálják őket és mindig a kör közepén állnak. :-DD

Ha ez nincs meg nekik - hát volt kolléginám, aki ebből kiesve szintén alkesz lett idősen - valamivel pótolják biztos ők is.

Én magamból indultam ki, nagyon elvagyok a képzelgéseimmel, az tény. De legalább tudom józanon kezelni, hogy abból a 80 %soha nem jön be, :-)))

Orvbán Iker, és szerintem már totál nem tud egyik fele a másikról. Vagy, ha volt józanabbik énje, az már ledarálódott a toi-toi forradalomban. Neki pia se kell a semmibe száguldáshoz, a csak fellengzős dumákban teljesítéshez... Megrészegül saját szólamaitól, semmi nem köti már a józan világhoz. Mi lesz jövőre, az 50. szülinapján?? Borókai már fogalmazza a többstrófás hőskölteményt?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": jogos. Péntekig tényleg várni kell erre, meg úriember biztosra nem fogad, tudom, de Úrihölgy sem?:-D
@Fabius: Fő az igényesség. Ebben egyetértek. Mondjuk most, hogy ki tudnak lassan jönni a sarokból, talán csinálnak is valamit.
@simple observer: Azért abban reménykedni, hogy elkezdenek valamit kevéssé földtől elrugaszkodott dolog, mint azt várni, hogy a politikusok helyét földreszállt angyalok foglalják el. Nem szentek, mert azok keze ugye tudjuk hogy hajlik.:D
Halihó! Helyzet?
Nemrég volt a híradó. A megszorítások kommunikációjánál már észre tetszettek venni, hogy a mondat végére beszúrták a hárítást?
"Az EU által megkívántak szerint."
A kommunikációs technikák alapján ezt a sugalmazást fogják mostantól erősíteni és sugallni - az EU miatt kell a telefon adó, a csekk és utalási adó, a biztosítási adó.
Néhány nap múlva erőteljesen nyomják majd ezt a szöveget már, ezerrel ez lesz a lényeg... Szegény kormány, pedig ők megvédték volna a zembereket! :(
Az, az a rohadék EU, az kényszeríti ezt ki. SZÖRNYŰ!
@Fabius: Ha Papcsák marad és nem söpri el a népharag, jövőre szerintem mindannyian bőrbe kötve kapjátok meg Orvbán életét díszkiadásban. Tartok tőle, mi is. :-(((((((
"Romhányi szerint a kormány a Brüsszeli bizottságot a holnapi megbeszélésen kész tények elé állítja. „Ezek után mit tudna mondani Barroso, hiszen érdemben nem tud majd reagálni, mert nem tudják elolvasni addig, ezért holnap fölösleges lesz találkozni”. Romhányi szerint ezzel eldőlt, hogy április végéig nem lesz tárgyalási időpont."
index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/23/veszelyben_a_novekedes/

Pont. Pont hogy nem. nem?
@rodeo36: linkelj, ne copy pastelj! Olyan vagy, mint Gabriel:))
@aritus: Ezeket mindig átlépem! Volt benne olyan is, amiről tudnom kellene?:-)
hsz.hozott:

Juditdr | 2012-04-23
Most kaptam egy pár soros összehasonlítást a holnap benyújtandó korvergencia program lényeges összehasonlításairól:

GDP növekedése (%)
1. 2011. évi konvergencia program
3,1 3,0 3,2 3,3 3,5

2. 2012. évi konvergencia program
1,7 0,1 1,6 2,5 2,5

3. Különbség
-1,4 -2,9 -1,6 -0,8 -1,0

1. 2011. évi konvergencia program
EDP B.9 2,0 -2,5 -2,2 -1,9 -1,5

2. 2012. évi konvergencia program
EDP B.9 4,3 -2,5 -2,,2 -1,9 -1,5

3. Különbség
2,3 0,0 0,0 0,0 0,0

Kormányzati szektor egyenlege (a GDP %-ában)

1. 2011. évi konvergencia program
75,5 72,1 69,7 66,7 64,1

2. 2012. évi konvergencia program
80,6 78,4 77,0 73,7 72,7

3.különbség
5,1 6,3 7,3 7,0 8,6
@a szív fészkei:

Papcsák nem marad polgármester 2014 után. Se így, se úgy. OGY képviselő próbál majd lenni, bár kérdéses az is, mert egyre hangosabban nem szereti őt a "népe".
@Fabius: Kösz, megkérdem a férjem, merre is van ez. Itt amúgy hatalmas telkek vannak, ugye nevelőotthonok, óvodák voltak rajta, most évek óra a gaz veri fel, senki sehol, fogalmam sincs, mire várnak. Ezek szerint talonban tartják.

Én úgy tudom, egy 200 nm-es telek a Svábhegyen a fogas környékén 200 milla. De Boli azt írta pár napja, hogy a Normafa úton a körúti bérházak nagyságú házakat lassan adogatnák el. A fiam is erről mesélt, amikor arra futott.

Szóval igaza lehet a srácnak, nem tolonganak a vevők még itt se.
@a szív fészkei: Munkaszüneti nap, mindent fellobogóznak és virággal hintenek tele. Az iskolában ünnepséget rendeznek, ahol hoffman rózsika és a vatikán által jóváhagyott beszéd részleteket olvasnak fel orbán 2002 óta elhangzott beszédeiből. Erdős péter hálaadó szentmisét fog celebrálni, vona gábor pedig elszaval valamilyen cigányozó verset, mert ma már megvédjük a zsidókat. A parlament díszülést kap, ahová nem engednek be szocialistát, de ünnepélyesen megfosztanak egy mszmp-és nyugdíjast a nyugdíjától, miközben pozsgai elsorolja a kommunisták bűneit. Majd két kisgyermek átadja neki a korona hű mása (mármint nem gagyi, hanem arany, meg drágakő) aminek árát mi kötelezően önkéntes felajánlásból adunk össze, amit a nav közvetlenül a munkáltatóktól szed össze és mértéke két-négy havi fizetésünk, egyéb bevételünk.
A napot tűzijáték és utcabál zárja, de minden 2. utca köteles tartani saját költségen, merthogy ez már a második választási győzelme szeretett vezérünknek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
ez sajnos nem ilyen egyszerű és még részlegesen sem igaz

tanulmányozd...főpont: a dollár -még- világvaluta és az olaj meg világérték és mindekettőnek a birtokosan az USA a többi ennek van alárendelve még a belpolitika is ezt majd akkor hallod ha a Romney és Obama kiáll vitázni...mert ki fognak lesz is hagy kabaré...bár a Romney nem John McCain LOL
@Fabius: Egy ilyen aranyembert nem becsültök???????? Ejnye.
@Fabius: DE jövőre még az lesz, amikor tubimadarunk, a Vezénylő betölti a félszázat. Ízzíthatnak a koszorús költők és festők!! Filmesek is. Jáj de szép lesz, Falrakent Lajos kismiska ehhez képest.
@rodeo36: Nekem anno azt írt az exem négy éve, hogy Obama annyi mindent ígér, amit lehetetlen megtartani. Ő él ott, ő tudja.
@a szív fészkei:
ingatlan hosszú távú beruházás -30 tól 200 évig- és senki sem fekteti be a pénzét a legkisebb bizonytalanság szagára sem, a világ tele van olyan ajánlatokkal amelyeket meg is néznek de...csak olyan állítanak 3 hónapra sorba bérsortállókat a napi átlagbér többszöröséért ahol ha megkapod az ingatlant jövőre azaz egy év múlva netántán egy év múlva kezdik építeni de azt az adó és vámtörvények és az ország gazdasági stabilitása 500 évre jó beruházássá teszi mert egy ingatlannak legalább a piaci értékénél 3 vagy 4xesen nagyobb virtuális értéke van, egy jó helyen a bank ad neked az ingatlanod jelzálogaként annak értékének többszörösét cash-ben

és ez csak egy dolog ezt nem tuggya Magyarorszáhg a Clotild Palotát sem veszi a kutya sem pedig hát csodájára járnának de egy ilyen helyen???

és meghalt
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szerintem nem legyünk kisstílűek, hogy szaros 24 órába zsufizzuk ezt mind beeeeeeee!! Minimum egy hét Hencidától Boncidáig...
@rodeo36:
Csodalnam, ha az amerikaiak egy multimilliomos mormont szavaznanak be elnoknek, meg ugyis, hogy Barack eleg gyengen tolja.
McCain-t meg meg a Game Change-ben is egy korrekt uriembernek festik le. Es valoban, tv-ben neztem a valasztaskor meg o vedte Obamat a republikanus szavazoival szemben a vereseget elismero beszede soran...
RESPECT
@rodeo36: Nem ennyire egyszerű persze, de azt tudjuk, hogy nyáron mikor a hiányt kellett megemelni akkor azt nehezen lehetett és nagyon erős republikánus ellenállás volt. Gyakorlatilag amíg lehetett komoly következmény nélkül addig nem álltak kötélnek. Ami pont az usa helyzete miatt volt vicces.
@rodeo36: Ezt írd meg Mattolcsynak. Ők sivatagosítják el a legmenőbb helyeket is ezzel a tökbizonytalanságot okozó agymenésükkel.
@Gábriel angyal: Miért ne tenné? A jobbik mindent ami nem csilli-villi letagad, vagy más keni rá, rágalmazás, nem úgy hangzott el, stb. A jobbik mindig ezt csinálja, fix forgatókönyv alapján.
@a szív fészkei:
ragyogóan tuggya a zexed pontos mint egy Schaffhausen (de ez egyúttal azt is jelenti, hogy kurva sok gond van aminek a megoldására kell valamit legalább ígérni)
@simple observer: McCAin sok, addig mindig demokratákra szavazónak szimpi volt, de amikor jött Sarah Palin sikítva menekültek el tőle.
@a szív fészkei:
egy normális országban a törpe (aki bevallotta ma Brüxellban, hogy ő találta ki az egészet) és a kuszaszem már darált hús sem lehetne
@a szív fészkei: Igazad van, hiszen őt szeeeeeretiiii a népe mint kecske a kést. Többet érdemel egy napnál.:D Egy napba bele se fér, hogy a turáni táltos körbetáncolva megóvja az átok szocialistáktól és legalább 2 nap kell egy hálaadó törvény egy magasztaló ogy határozat és minden képviselő dicsérő felszólalásához.:D
@rodeo36: Persze, őt ezt zavarta az elejétől fogva 2008-ban Obamában: a gyönyörű és megható - de fecsegő - felszín alatt a hallgató mély. Erősen benne van az amerikai gazdaságban, tudja tehát, hogy a mese meg a valóság két külön világ.
„Szó volt róla, hogy a korai menzeszt is büntetőadóval sújtjuk, de a KDNP megtorpedózta a javaslatot, ami persze elárulja, hogy fogalmuk sincs a biológiáról, még ennél is csak a szex jut eszükbe. Valószínűleg az önhibájukon kívül megházasodottak pótadójára sem adják áldásukat, ezért nem marad más, mint a szinglik és az agglegények jövedelmének egy százaléka, amelyre velük együtt rátehetjük a kezünket. Igen, házasság után az elvont pénzt egy összegben visszakapják sorsjegy formájában, amelyen teraszokat, erkélyeket lehet nyerni, aminek a különadója körülbelül ugyanannyi lesz, mint amennyiért a sorsjegyet kapták.”

hirszerzo.hu/szemle/2012/4/23/Tamas_Ervin_adootletei_5L9ZJQ
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Igen, mondtam is, hogy majd kövér laci bácsi a pörge bajsza alatt majd elmorogja, hogy mocskos gyarmatosító buzi-pedofil terroristák.:D
@a szív fészkei:
persze mert a picsa még a McCain-nél is butább és elszólta magát

ha ismered -vagy nézz utána a McCain nemzeti hősségének egy röhej- McCain-t hát az sötét mint a zalagút de jobboldali populista de nem annyira mint a színész Reagan és már nem veszik az árúját, a Mitt Romney árúját sem ott ez a párt az amelyik a Bushokkal betetézte a Paulsson segítségével (Goldman Sachs) a világcsődöt amiben nem a csőd volt a baj, hanem, hogy leleplezték a Lehmann-ék megbuktatásával
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
hagyd a zusa hiányát az nem hiány...az egy játék a te pisilőddel tanulj nemzetközi pénzügypolitikát
@simple observer:
szerintem a McCain egy élősködő karrier politikus aki ebből a rasszból nőtt fel egy Tengernagy fiaként kötelezően katonai pályán kezdett majd hősként lett belőle bohóc

NO RESPECT
"Ráadásul, hogy tetézze a közröhejt, az MSZP most akarja Sólyomot, és még a közvetlen elnökválasztás ötletét is felmelegítette (ezt ők a kisgazdákhoz hasonlóan 1990-ben és 1999-ben javasolták, majd levették napirendről), olyan politikai erők mellett, mint a Jobbik vagy a mostani Szili-párt. Ugye Ön sem tudja, hogy hívják? Mi sem, úgy kellett gugliznunk: "Szociális Unió"."
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/23/Seggszaj_rovat_az_MSZP_es_a_partkatonak_PJ0EY1

Rövidítve: SzU!
@rodeo36: Ehem, szóval félreértesz, nem a hiány érdekes, hanem a politikai játszma körülötte.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: megen engem ismételsz, nem lesz ez így jó, már meg sem kell szólalnom ;)

@Fabius: pont onnan kapsz igazolást, ahonnan én biztosan nem számítottam rá:

Enyhítené a KRESZ-t a Fidesz-frakció
Bíró Márk képviselő lakossági fórumokon járt a napokban, és rájött: túl szigorúak a büntetések. Majd meggyőzte a teljes Fidesz-frakciót is.

index.hu/belfold/2012/04/23/enyhitene_a_kresz-t_a_fidesz-frakcio/
@rodeo36: Ippeg pont nemzetközi gazdaság szempontjából nem mindegy hogy mi megy végbe az usa gazdaságában. Rémlik olyasmi, hogy eléggé be tud zavarni az ő zavarai.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mit nem mondasz. Lehet sokkal jobban példát kéne venniük a szociktól tisztesség dolgában?? :)
@aritus: MAGAMNAK MÁSOLTAM és ide is belekattintottam

de ne hasonlíts a "mesterrel" jó? vagy örihari
@Gábriel angyal: Kezdő leckeként még a fidesz is megtenné. Ja nem, az polgári körként megvolt...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem értek egyet. Sólyom nem szerette őket, de rendes elnök volt. Ezért se lehetne elnök mégegyszer. De ha utálta is a szocikat a józan észt képviselte volna a fidesszel szemben. Egy sólyom is jobb bármely fidesz katonánál.
A közvetlen elnökválasztás pedig szintén azt segíthette volna, hogy jelenleg nagyon keményen kellett volna fizetnie simicskáéknak, hogy átmenjen egy fideszes pártkatona.
@a szív fészkei:

Orvbán =Iker azaz kétféle hülye skizó vitatkozik benne egymással...

nincs normális oldala

kiverték belőle vagy genetikai izé

én láttam ilyet élőben (asszem meséltem má')
@a szív fészkei: Erdekes lehet szamodra a fentebb emlitett Game Change, az HBO adta nem reg. Erdekes sztorik vannak atemelve a konyvbol. (Nem tudom mennyire halas ide stream linket tenni?) Ezzel egyutt is en ugy erzem McCain Bush miatt veszitett. Szinte nem tudtak olyan priman tervezni a programot, hogy minel tavolabb legyenek George W-tol. Sarah pedig egy legenda lett. Az azota mar elhiresult Couric interju(k) alaposan tisztaba tette(k) a dolgokat.

A republikanusok pedig igy bannak egymassal, hazon belul:
politicalticker.blogs.cnn.com/2012/01/31/florida-primary-the-most-negative-campaign-ever-says-media-group/

ha valakit erdekelnek ilyen finomsagok...
@rodeo36: Amennyire nekem atjott, nem tunt kulonosebben fura, vagy negativ karakternek. Am ha a republikanus felhozatalt veszem, George W. utan az idei termes azert eleg durva. Romney es Santorum is eleg tavol all a lekivilagomtol. Perry-t a bohocot, es Cain-t pedig mar nem is emlitem. Beleborsozik a hatam, mar a gondolatra is, hogy valamelyikuk is vezesse az USA-t.
poldi.blog.hu/2012/04/23/felkeszito_orban_viktornak_a_barroso_talalkozohoz_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_23&utm_campaign=index

Viktorka! Ha eddig úgy jutottál el, hogy egy ültő helyedben olvastad végig a fentieket, akkor most pihenj egy kicsit, mert az innen következő információk nagy odafigyelést igényelnek.
nem lesz mexorítás, ne a zemberek fizessék meg !

mindenki anynit ér amenynit össze tudott harácsolni,
lézerboldizsár nagyon jo parti a svájci számlájával

terrorista bloggerek

a zálamfő érinthetetlen... az utolsó álamfői álomáson...

azonnali radikális nagyarányú adócsökkentés, söralátét adóbevallás

a nyugdíjpénztárakat megvéggyük !

újranyittyuk a szárnyvonalakat !
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látod ezt is benézted. Mondtam én, hogy nem fogja letagadni.:) Itt a videó is róla. Mivel ilyen rendes voltam, hogy elküldöm neked is, ígérd meg, hogy megnézed az első videót is. Nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy meglásd az igazi okait a gyöngyöspatai történéseknek.

barikad.hu/kutyakomedia_a_gyoengyoespatai_esemenyeket_feltaro_jelentes-20120423

A falhoz vágás sajna csak hallatszik mert a kamera épp nem Zagyvát mutatta. :) Viszont az össze-vissza hazudik Máté" az jól hangzott. :) Nagyon jól esik, ha ezt a bizottságokban is megkapják a fideszes nyikhajok az arcukba. :)
@rodeo36: ez így van. Egész Latin-Amerikából odajárnak orvoshoz, és a kubai orvosok sztárok, akárhol is telepednek le.
@rodeo36: oké, visszavontam:)))
Tanulságos riport az azonnali, radikális adócsökkentésről - fidesz módra...
www.youtube.com/watch?v=yWUWONiRvcU

"Ne az emberekkel fizettessék meg!"

Viktor, jól vagytok? Biztos?
@simple observer:

ez lehet személyes élmény is...én undorodom tőle és minden hozzá hasonló tetűtől akik megélhetési politikusok lesznek egy milliomos családból, van neki vagy 22 palotája szerteszéjjel és amit nem szégyell és a 45 év alatt mióta aktív ebben is nem alkotott semmit de kurva sok kritikát mondott

ez az a tipus aki csak ellenzéknek jó mert ha hatalmat kap akkor lesz belőle egy kisorvbán aki gyárt magának ellenséget és ellenfeleket mert anélkűl elveszve érzi magát ráadásúl IKREK aki sohasem ért egyet -főleg- önmagával ez történelmi tény sajnos nekem családi tapasztalataim is vannak majdnem az életembe került egy IKREK kedves személyiségváltása

a jelenlegi jobboldal a zusában nem ér kalap szart sem, de a OBAMÁNAK szüksége van rájuk mert nélkülük neki is csinálnia kellene valamit és nagyrészt nem is tud az USA nemzetközi nagyhatalom és akkorára felfútta magát hogy csak a pukkanás vár rá és egyszer talán elérik, hogy a saját munkanélkülijeiket munkabérrel honorálják azért mert hazafiak és feladták a tennivalójukat nem kerülne sokba és a sok elbaszott pénz morzsáiból megt lehetne úszni... de jó jáccani a most Kina ugye a kinai tengeren Kina akar uralkodni és megmutatta tegnap és kurvára nem teccik nekik de nincs rá magyarázat most a két koreát amit ők válastottak szét pont ezért most ugattajták egymás ellen és jogot formálnak a békéfenntartásra de ha Kina berág és már nem akar az USA 55. állama lenni -mint most az outsource-szal- akkor bajban lesznek KINA felnő saját maga történelmi nagyságához és akkor...

az oroszok is meg a szövetségeseik is

a többire már írtam itt előbb
@Gábriel angyal: A jobbik szépen követi a fideszi hagyományokat. Az nem úgy volt, megvágták, összeesküvés. Ez is biztos olyan mint a juhász oszkár felvétele a polgárháborús cigányvédelemről, nem igaz?
@épészmérnök:
személyes barátom, már 16 éve, az egyik legnagyobb kórház igazgató főorvosa egyetemi tanár és gyakorló traumatológus...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azzal a tellolistával ;)))) Pelsze, hogy a cikkel dlága balátom.
@Gábriel angyal: Az mszmp határozottan kezd demokratikus jogok élharcosának tűnni a fideszhez képest. Sőt, ha az emberek kádárizmus utáni vágyát nézzük, akkor a fidesz tényleg lemaradásban van;)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lassan aktuális lesz ezeket az aranyköpéseket csokorba gyűjteni
ha szerencsénk van, ez is bejöhet, ha nincs, akkor utánuk a vízözön:

Kettős szorítás várhat a kormányra
A demokrácia leépítése nem nagyon "hatotta meg" a választópolgárokat, a helyzet azonban változhat - fogalmazott Antal Attila. A kormány egy olyan malomkő közé kerülhet, amikor az egyik oldalon az EU/IMF szorítja elvárásokkal a demokrácia alapszabályainak betartására, a másik oldalon pedig a választói kérik számon a "nem lesz megszorítás" politikáját.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kettos_szoritasba_kerulhet_a_kormany.517320.html
de mit keres oszkópéter a vízerben ????
@simple observer:
te nézed az HBO-t? nálam blokkolva van sok minden mással együtt...

kizárólag hazudnak
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "hogy tetézze a közröhejt, az MSZP most akarja Sólyomot, és még a közvetlen elnökválasztás ötletét is felmelegítette"

ebben mi a nem egyértelmű? Fideszesedne az MSZP, netán?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem, csak két rossz közül a kisebbiket választja. Áder, vagy sólyom? Megér -e több száz millát áder elnökségének megszavazása? Akar-e az ország újabb pártbohócot?:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen ebben is részben egyetértünk, bár Recsket még nem nyitották újra, a többiről már nem is beszélve.
@keresztanya fabi(en):
Szájtátó (Ormány magyar hangja) baromságai már egy 3 kötetes rémregényt kitöltenek. Tanítani fogják, mint a politikai pofátlanság és hazugságok Csimborasszóját.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Akar, nem vitás! Nem látom a hömpölygő tömegeket sehol, se a Közt..oppá, II. János Pál téren, sem az Andrássyn, volt izé..milyen út is?
@rodeo36: Nahát, nem hagyom hogy bántsd az HBO-t. :D:D
Pláne úgy, hogy mer cikis témákhoz nyúlni, amihez más nem. Pl. állítólag megvették a kennedyket ekéző sorozatot, amit más nem mert leadni, vagy lsd. The Corner.
A sok jó filmről nem is beszélve.:D:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Khmmm. Na most akkor kinek van igaza mikor azt mondja, oda kell menni és be köll szóni? :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Figy legalább nézd meg és utána alakítsd ki a véleményed. A második videóval kapcsolatban pedig már mondtad, hogy kíváncsian várod aztán meg azt is, hogy biztos letagadja majd Zagyva. Most itt a videó amit vártál és az is látható benne, hogy marhára nem tagadja le a dolgot.:)

Az első videót azért érdemes megnézned, hogy egy picit lásd az igazi okait is ennek a történetnek.
@rodeo36: Mondjuk, a legtekintélyesebb chilei egyetemi klinika, az UC kórházának főigazgatója meg magyar...
@a szív fészkei: Amikor ősszel otthon voltam, akkor láttam, hogy az egész Normafa út eladó. És az eladók ugye a nemzetközi cégek egykori külföldi főnökei, akik költöznek ki az országból, meg a külföldi diplomaták, akiknek nem öröm üres utcában lakni. Ez volt ősszel az egész 12-ben. A Normafa streeten összesen nem lakott szerintem 15-nél több magyar család. Igen szívszorító látvány a sok tábla, olyan volt szeptemberben, mint az ELM utca, miután Freddy Krüger meglátogatta a gyerekeket álmukban.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Mármint a pszichiáterek megállapítják, hogy teljesen új betegségben szenved, a háry jános szindrómában, mert a Mündchausen szindróma már foglalt.:D:D Ami amúgy lehet halmazatban.... orbán a szülő, mi vagyunk a bántalmazott gyerek, szájtártó az anyuci szája aki hazudik, matolcsy meg a jobbkeze....
Lehet, hogy Nobel -díjat kapok ezért? :D:D
A Lukács fürdős történet elég erős volt, ma többször is leverte a Fi-relét. Én nem vagyok teljesen normális, (tele vagyok hülye hobbikkal), nem nálam oldott le a relé. Én csak olvadóbiztosítékot cseréltem, azt viszont vagy ötöt, mióta olvastam.
Ilyen miliamperes vackokra nincs pénzem.
Ez már mindennek a teteje, hogy idáig jutott ez a szerencsétlen ország. Feljelent(het?)nek, mert kritikát mersz megfogalmazni a hatalom gyakorlóival szemben?? Na, ezért (is) kell menni tüntetni, mert nem szabad hagyni, hogy a sötét korok visszatérjenek. A baj az, hogy fáziskésésben van ez a szerencsétlen társadalom, már a spájzban vannak a szemetjei. Én nem akarom, hogy a nagymamám lekvárját megegyék ezek a sötét narancsdroidok, szóval mindenkit arra buzdítanék, hogy ki az utcára!
Nem tudom melyikre fogok menni, majd eldöntöm még. Egy biztos; mindenkinek fel kell emelnie a seggét, és tennie valamit azért, hogy ezt a mocskos rablóbandát eltakarítsuk végre! Ha avval teszek egy cseppet az óceánba, hogy elmegyek és verbálisan szembefosom ezeket a szarházyakat, már is tettem egy lépést, egy élhetőbb világ felé.
Fotelforradalom, távirányítóval már nem játszik.
Keményen melózni kell a saját jól felfogott érdekünkben. Aki utálja szar bűzét, az menjen és kemotokszozza le ezt a tetűt elsején!
Fizikailag is vállalnám…
a döglött dakota a jó dakota !
@Gábriel angyal: Te tényleg arra kérsz engem, hogy barikádos videot nézegessek, hogy meghallgassam amint zagyva a brutál fejivel magyarázkodik miért akkora paraszt az ország házban?!
Megnézhetem épp, de az elszenvdett lelki sérülésekért, hogy neonácikat nézek kártérítést kérek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hát ha elszórunk itt-ott egy-két rudiautomatát meglepődünk majd micsoda elégedetlenkedő fradi drukker rejtőzik fű alatt egy kis túró rudira várva:D:D
@dr. Bubó: Hagyd már az indiánokat a fenébe. Nem elég nekik, hogy orbán bemocskolta őket?!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Én megnéztem és bár kurvára nem értek egyet a Jobbikkal Gyöngyöspata ügyben az tény: Kocsis Máté hazudott. Abban is igaza van a Jobbiknak, hogy a jelentés röhej. Legfeljebb nem azért az, amiért ők annak vélik.
@Fabius:
neked van igazad csak...szó'jjá' sokkal hangosabban és árnyékold má' be az egyik tetűt...csak úgy tréfábúl

hahahahahaha de szeretném látni, amikor
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért küldtem el mert korábban mondtad, hogy kíváncsi vagy a hanganyagra.
A cikkben található első videót nyugodtan megnézheted. Gondolom a szép kort megélt magyar nénik véleményét még el tudod viselni.
Nem olvasok végig 450 kommentet, hogy feltűnt-e már másnak, hogy lacifaca!!! "Húszmillió fokon nem lehet lacifacázni!" Zseniál.
"A felhasználók máris keresik az alternatív megoldásokat, az okostelefonokról például nagyon jól lehet telefonálni az ingyenes Skype és Viber segítségével. Kipróbáltuk, a belvárosban egy több tíz megabites mobilinternetes csomaggal is működnek, az otthoni és az irodai wifin pedig már egész jó minőséget kapunk. Ha nagyon elterjednek az alternatív módszerek, akkor az adó hazavághatja a távközlési iparágat, és a mobilcégeknek még azzal a problémával is meg kell birkózniuk, hogy a hálózatjaikat nem skype-oló tömegek kiszolgálására készítették fel."
index.hu/tech/cellanaplo/2012/04/23/megszunik_az_ingyen_telefonalas/
Ja, hálózatjaikat, ühüm..
Puff, megen egy öngól lenne?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Bakker (majdnem csókolomot írtam:D), nincs erőm visszaolvasni mindent, csak ahogy olvasgattam más dolgokat, ez kattant be nekem is! :)
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Ha konkrétan ideírnám, sej, le lennék szexistázva!:-D
Perpill, az előbb belinkelt dologra..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hát a technikai részletek ott vannak, de valójában ugye az árról szól. Minden brazíjúba behozott terméken óriási az adó és erre jön rá a szintén döbbenetes többlépcsős helyi adó. Szerintem ezt most itt fogják gyártani, ezzel az árát a külföldön gyártott butafonok szintjén tudják tartani és ez maga a győzelem. Az eredmény megint egy félig használható termék lesz, mint a kínai kocsik.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
ez egyszerű mezei inglis valami arkansas-i tájszólással de én nem tolmácsolok csak fizetés ellenében ha brasil lenne akkor az más azt csak cumtrucc leforítanám

de ezt értened kell????
@Fabius: Isten hozta a jobbikot a valóság sivatagában. Örüljenek, hogy egyáltalán volt bizottság és bekerültek. Mire számítottak?! Egy korrekt jelentésre? Hülyék ezek?!
@tucano: Én meg már azt hittem, hogy szolgáltató nélküli platformról, nyílt forráskóddal!
Érti a fene, csak arra voltam kíváncsi, öngólt lő-e a kurmány a telefonadóval..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kevesen használnak Skype telót. Mai társadalom főbb adózó rétegét az 50-60-70-es évek korosztálya adja. Hidd el az ő körükben az ilyenek nem elterjedtek, sajnos rohadt könnyen legombolhatóak.
@tucano: Az viszont kérdés lesz, hogy mennyire lesz használható a cucc.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Semmi gond, majd az üzleti telefonjaimat úgy intézem, hogy minél kevesebbek fizessek ezeknek. A többire meg ott a Skype, oszt jóvan!
@Gábriel angyal: Tele van a net sírdogáló nénikékkel akiket elfogulatlanok kérdezgetnek, hogy milyen sérelmeik vannak és nagyobb terrorban élnek mint a kommunisták alatt. Majd akkor mutass videot, mikor a jobbik és a barikád arról faggatja a cigányokat, hogy ők milyen sérelmeket szenvedtek el a neonáci militánsoktól. Azt szívesen meg fogom nézni, sőt még facebookon is megosztom. Ha már a cigányírtó-falopó juhász oszi elhozta a paradicsomi békét és felvirágzást gyöngyöspatára, biztos vagyok benne hogy szívesen nyilatkoznak majd.
Hogy írhattok ilyet a Heti Válaszról? Szemét újságíró terroristák!
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Ne is mondd a skype-ot, mert most pipa vagyok. A szimpla képernyőmegosztást fizetős prémiumszolgáltatássá tették.
Hát, itt nem ritka a 4 kártyás telefon! Először azt hittem, hogy viccelnek. Egyébként emlékeztek, amikor azt hiszem Szfehérvár akart ingyenes wi-fit a városnak, csak megfúrták a telkók? Na, az európai ötlet volt. Nem csoda, hogy nem valósult meg.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

és te elhiszed nekik, hogy a zigazság bajnokai? GAZSÁG!!!!!!

a többi is...onnan tudom, hogy néztem őket azután leellenőriztem a magját, nem a héját!!! hát nincs magja

a Kennedy story? ki a faszt érdekel eltüntették őket a hatalomból, siker azóta nem tértek vissza siker

most új propaganda róluk? minek mit tettek? ugyanolyan rohadt akárkik mint a többi

csak nem vagy hívő???? LOL
@Fabius: Ez a bizottságos dolog nem volt más, minthogy a fidesz mindenkinek bebizonyítsa milyen marha demokratikus mert komolyan veszi és kivizsgálja, és hogy ezzel is azt hozza ki, hogy mindenki hibás, a jobbik, gyurcsány, lmp, tasz, amerikai üzletemberek, csak pont ők nem.
Aki tényleg azt hitte, hogy nem ehhez asszisztál, az tényleg hülye.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Sosem voltam egy nagy Skayp MSN felhasználó.

"A szimpla képernyőmegosztást fizetős prémiumszolgáltatássá tették."
Ez szívás.

@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kb benne leszel az 5-10%-ban.

@tucano: "Hát, itt nem ritka a 4 kártyás telefon!"
A két kártyást még megértem, de 4 minek?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Sajnálom, hogy a rögvalóságtól fényévekre vagy. Gondolom az ENSZ megbízottat is lefizették Vonáék amikor arra mert vetemedni, hogy a faluban élő magyarokat sőt mit ad Isten jobbikosokat is megkérdezett amikor tájékozódni ment a faluba.

"...a jelentés szintén nem tartalmazza az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottjának, Githu Muigainak a tapasztalatait, aki még 2011 májusába látogatott el Gyöngyöspatára. Githu Muigai találkozott Juhász Oszkárral és Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos országgyűlési képviselővel, a parlament emberi jogi bizottságának tagjával is. Az ENSZ jelentéstevője a vizsgálódás és a felek meghallgatása után kijelentette, hogy a magyarországi cigány kisebbség saját maga is felelős a sorsáért, és nem háríthat mindent a többségi társadalomra. Hangsúlyozta, hogy a cigányságnak saját magának is gondoskodnia kell az oktatás biztosításáról, illetve az együttélés alapvető szabályainak betartásáról. Gaudi-Nagy Tamás a találkozó után elmondta, hogy az ENSZ jelentéstevője partnernek nevezte a Jobbikot a cigányság égető problémáinak megoldása érdekében és nem kiiktatandó tényezőnek, amint azt az úgynevezett nemzeti együttműködés kormánya teszi."
aszta qva... csak a fődakota képét lestem meg... érdemes... a fődakota pofája nagyon leszakadt... még nem volt idő felvarni... kicsit meggyötört... egy közeli gráci kirándulás néz ki neki...

index.hu/belfold/2012/04/23/orban_brusszel_kenyszerit_uj_adokra/
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
akkor te nem olvastad a gólyahírt ott a falusi nénikék trécsletek a skype-on és az msn -en videoval meg mindennel a napi receptjeikről meg az onoka bepisilt én annál aranyosabb emberibb izét még nem olvastam imádtam őket és úgy használták a technikát, hogy sokan megirigyelhették
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nő vagyok, tudok egyszerre rágózni és menni.
@rodeo36: Az igazság bajnoka én vagyok.
Kennedy elég sokmindenkit érdekel még mindig az usa-ban, mint egy köztársaság tragikus királyi családja. Arról viszont nem szívesen beszélnek, ami ezt befeketíti.
Milyen hívő? Milyen hívőnek kell lennem a lolhoz?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Tele van a net sírdogáló nénikékkel akiket elfogulatlanok kérdezgetnek"

Igen egyértelmű amit írsz. A magyar nénik csak elfogultan sírhatnak ala manipuláltan, viszont a cigányok sírámai csak és kizárólag az igazmondás mintaképei az őket kérdező médiák pedig a pártatlanság gyöngyszemei.
Halló Föld bolygó hívja kedves Lecsekkoltam kommenttársunkat. :)
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: pontosan azért, mint a 2 kártyás. Itt mindenki bizonyos minimál díj, kb. 3000 ft ellenében ingyen cseveg hálózaton belül. Azaz 12 rugó és mindenkivel ingyen beszélhetsz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Rozi amilyen nekednek teccik vala

most nem értünk egyet és fél liter -nagyon fincsi- Calvados után nincs kedvem a vitához

a Kennedy-ek valószínű parvenűkké váltak abban a texasban ahol a "kicsináltöbbmilliótegypercalatt című össznépi izé ment lemaradtak és ki kellett baszni a versenytársakkal ez ott pisztollyal meg ágyúval megy...a többit rágd hozzá
@tucano:
És ha 8 szolgáltató lesz, majd nyomatják a 8 kártyást?
@Gábriel angyal: Gábriel te azt fogadd el, hogy ebben az ügyben legkevésbé az ilyen nénik számítanak. Magasról le vannak szarva a szebb jövő által, a jobbik által, gyurcsány által, a kormány által. A jobbikot sem érdekli élnek vagy halnak. Az Ensz-t érdekli de messze van, a rohadt jogvédőt is, őt meg nem hagyják. A hülye amcsi meg csak víriccsa a lóvét és kuss.
Próbálkozott a jobbik ebből politikai tőkét kovácsolni, ebből az lett, hogy kegyetlen mód lejáratták az országot, kaptak egy isten háta mögötti helyen egy polgármesteri széket, végképp egymásnak ugrasztottak két etnikumot, ahogy szoktak. A kormány meg kijátszotta őket, mert a parlamenttel fogja kimondatni, hogy ők mindent jól csináltak, az áldozat aki eltakarította a többiek szarát, akik csak égették az országot.
Az egészben a legviccesebb, hogy zagyva a bizottság tagjaként, ülnökként asszisztált a saját pártja elítélésében. Önként, önkezével 2012-ben egy 21. századi játékban.
Hülyére vették, őt is, a jobbikot is, alig egy héttel a békehozó juhász oszkár cigányírtós szövege után. Innentől az isten nem mossa le a jobbikról, hogy egy uszító szarkeverő, aki erőszakosan törne az ország alkotmányos berendezkedésre, és állampolgáraira.
"Nagyon kevesen tudhattak arról a Fidesz vezérkarában és a kormányban, hogy Orbán Viktor mire készül. Pedig a most nyilvánosságra hozott konvergenciaprogram alapvető politikai kérdéseket érint például a közoktatás terén. Egy hvg.hu-nak nyilatkozó Fidesz-vezető szerint először fordult elő, hogy a kormányfő semmilyen információt nem osztott meg velük előzetesen."
hvg.hu/itthon/20120423_fidesz_megszoritas_konvergencia
Egyre izgalmasabb... :)
@rodeo36: A nép szemében kennedy, marilyn, meg jackie és a merénylet romantikus aranyfénybe fogja őket vonni, akiket előszeretettel lődöznek le meg meg. Az átlag amerikait már marhára nem érdekli, hogy ők jó politikusok voltak, vagy rosszak. Ők ezt a bulvár részt zabálják, ezt fényezik nekik.
@tucano:
ez a cellphone addig lesz jó üzlet amíg szüxég lesz katonai és felderítő műholdakra ezeknek a 10-25% kapacitása van fenntartva GPS-re és cellphonozásra amivel végűlis kifizetitek a műhold teljes költségét ami egyébként az USA-ban egy magán vaállakozás egy hölgy tulajdona, ő adja bérbe az űrhajóit a ...tudjukkiknek...és ő hajtja be a díjakat és és ő ...szóval senki sohasem jut el oda ki is az aki... mert

na ez a konteo...mikor láttam...először nem hittem azután...teljesen logikus a Pentagon csak nem exponálja magát ilyen szar ügyekben?
@rodeo36: Ez a drága JFK is belepiszkált a szarba, aztán szépen megkapta ő is a magáét. :(
Lásd pld. Zapruder film.

youtu.be/ZjOwh0gSgDk
@Gábriel angyal: Biztos rossz nyelvek suttognak rosszízű pletykákat, hogy időnként a néninek nincs kedve ilyeneket mondani és hogy győzik meg őket a hazzaffyak. Láttam én már felvételen krokodilkönnyeket, de őszinte érzelmeket keveset. Pedig egy időben divat volt ilyen marhaságokat keringetni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
csak nem vagy texas-i? akkor ha lehajolsz vigyázz ne verd a fejed az asztalba mert kár az asztalért
@rodeo36: Rozi?
Én meg tokajit iszom, szval most kell vitázni:D
@Gábriel angyal:
kösz

de

a faszomat sem érdekli a kennedyek története
@rodeo36: Nope. Én csak egy hétköznapi, aranyos, ballibsi magyar kislány vagyok;)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

érvek?
milyen tokajit? édes keserű savnya vagy szamorodni 15 éves? (ezutóbbi a kedvencem)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A provlímát a gyökeriné’ köll megfogni.
Ebből több is van, mindegyiket meghallgatni, az mazopistizmus.
Két ruppó lesz, ha a saját házias telephone központodból hívod a zasszonyt, hogy; „drágám, kész a krumplistészta?” Vicc az egész.
Ma Zuglóban dolgoztam egy régi kedves ügyfelemnél. Magyar tanár(nő), és elég lesújtó véleminye vót az egész szarhalmazról, ami a kerület vezetésit jellemzi. Csak azért is kedvelem, mer én szeretem a kerületet, szívesen melózok arrafelé.
De nem csak ezért.
Más: ’Sztán abból meg nem értek semmit, hogy a francba nem ismeri fel az ellenzéknek aposztrofált akármi, hogyan lehet választást nyerni? A csalódott tömegeket, populista dumával lehet megvezetni. Recept van, a Fidesz írta.
„Szavazz rám, anyádból hajadont csinálok” – mondta Hofi.
Van persze értékelhető szerveződés, de a súlyuk egyenlő a lófasszal.
Csak akkor van esélyük, ha beígérik a kánalyánot.
Ezt kell tenni, a Fidesz is ezt csinálta. Nyertek, tették azt amit most szívunk.
Tehetné a másik oldal is, aztán ha a bázis megvan, akkor csinálhatnának valami értelmeset. Nem?
Idealista vagyok, még reménykedem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
ballibsi? akkÓ' gyó ...tarcski mennyi tokajit bírsz?

és milyet

én az aszú borokat nem iszom mert savam lesz tőle és elszédülök

jó kis szamorodni 15 éves hordóból demizsonba

4 literig hiteles vagyok
@rodeo36: Még nem teszteltem, de szerintem max egy-másfél üveg.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen valóban. A jobbikos polgármestert is csak azért választották meg ezek a manipuláltan síró nénik, mert rájöttek, "hogy magasról le vannak szarva a szebb jövő által, a jobbik által" is. Azért jó, hogy ezt az igazságot is sikerült általad elkönyvelnünk. :)
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: de ennyi dili után elveszítetted és még nyomod joystick-et

ami ugye aki tud angolul az tuggya mit is jelent egyébként....LOL
@rodeo36: Hát ez inkább csak egyikük történetének a vége. :(
@Knósszosz: "Tehetné a másik oldal is, aztán ha a bázis megvan, akkor csinálhatnának valami értelmeset. Nem?"

Nincs mindenkinek kedve leszerelni az összes tükröt, meg jópárszor szemen köpnie saját magát, meg megtörni a gerincét, mint pl. Navracsics 2006 után -ha kényszeredetten is-, vagy Lázár szintén 2006 óta -önként és dalolva- megcsinálta. Van, akinél ennél magasabb az erkölcsi mérce.
@rodeo36: "de ennyi dili után elveszítetted és még nyomod joystick-et"

Mit veszítettem el?

Rossz az aki rosszra gondol.
@Gábriel angyal: Az a szebb jövő csak nem akar jönni. Ki tudja, lehet hogy a szebb jövő majd polgárháború és cigányok testén keresztül elérhető a jobbiknak? Vagy még várnak, hátha idén is tudnak nyúlni tőlük fát? Tudod, a spórolás jegyében;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De kéhlek, én dlága pénzen vettem a matchben üvegben.:D Amúgy tényleg? Kb annyira értek borhoz, mint a jobbik a toleranciához.:D
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: A Lidl-ben meglepő, de lehet viszonylag iható borokat venni, de ezt már kiveséztük párszor itt..
@tucano: A Kakukkban -:-)) - mi a volt barátainknak segítve kiadtuk a házukat. Először húsz éve svédek jöttek, aztán hollandok, finnek, osztrákok, amerikaiak, stb. (csomó segghülye barom is köztük sajnos. ) Majd Afrikából egy népes család, aztán már csak itthoni kínaiak. Aztán senki.

Mert elköltözött onnan az amerikai suli meg a klub - most van angol, de ott is csak kínaiakat látok - és akkor már az a közelség nem vonzotta külföldi népeket.

Meg tényleg csomóan elmentek végleg.
@is: No, ebben egyetértek. Ha ez lenne a gerinc, akkor jutnánk valamire. De egyenlőre kálcium jelenlétét, egyetlen párt CT vizsgálata okán sem mutatta ki jaz teknika.
Nohátot:)
@rodeo36: Mint egy masik hozzaszolasban irtam, streamen lattam.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Lehet, hogy a bor teszi, de a szerencsétlen akibe a hegyibeszéd felvételekor csapott bele a villám, rém vicces.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De most komolyan, ez hogy jön ide?
Vagy sikerült egy üveg bubis bornak az aljár nézni?
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Hiteles előadásokról valahol Manila környékén szoktak irogatni, ahogy visszaemlékszem..
@a szív fészkei: Az is szép folyamat szó se róla. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az már eljött akkor amikor ballib kormányzás volt nem?? :)
@Gábriel angyal: Ha az volt a szebb jövő, akkor most a pokolban vagyunk és egyre mélyebbre kerülünk. Autoriter állam és dühöngő neonácik.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Nem értek a borhoz, de az almabor a kedvencem.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Nem kell ott sporolni! A ficko megmondta a polgarhaborus flvetelen, hogy KULFOLROL(!!!) akkora penzeket kapna a Jobbik, amit a minden szavat ivo hallgatosaga amulattal fogadott.
Hat akkor ezek mar nem is hazaarulok?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Röff-röff...
Te nem menesz 1-selyén demostrácionálni valahova?
Ez köteleség, nekem má biztosan az. Legaláb téplyüka szánkót, mer ha nem, akkor műhó lesz a kékesitetőn, oszt nem is fog csúszni, olyan lessz mint a csárliztheron bolygó mentesen vazelinytől.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen és én vagyok az egyik mintapéldánya a dühöngő náciknak ugye?? :)
@Gábriel angyal: Ki tudja? Itt teljesen normális vagy, odakint meg haldokolsz ha nem lélegezhetsz könnygázt naponta, mert leállnak a létfontosságú szerveid.
@simple observer:
Akik egy országban polgárháborút készítenek elő és még külföldről pénzelik is őket, azokra nagyon visszafogottan is csak a HAZAÁRULÓ kifejezést illik használni, akármilyen népnemzeti lófaszok is.
Kultúrállamokban pedig golyóval szokták jutalmazni az ilyeneket!
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: igen, itt minden további nélkül.

@rodeo36: Minden konteót alapból elhiszek, mert mindegyik sokkal szárazabb és földhözragadtabb, mint a valóság.

@a szív fészkei: anyumékkal szemben vannak igen komoly kecók a Kakukkban, lakott ott mindenféle nemesember, de már évek óta üresen állnak a szebbnél-szebb lakások (bár a "lakás" kifejezés nem fedi azt hiszem a lényeget). Ehhez képest mennyivel jobb helye Venezuela. Az üresen álló házakba be lehet költözni és kész.
@simple observer: Biztos jóravaló antiszemiták. Más nem lehet.
@Knósszosz: Hát vazelin már rég nincsen. Importot betiltották, és a készlet elfogyott.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: @'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Már megint mit isztok bestiák? Nem találtok jó bort a Lidlben? Segíthetek? Tarragona (spanyol) vörösbor. Montepulciano (nemröhög!) olasz vörösbor.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Akkor te is egyetértesz velem, hogy Kossuth valójában hazaáruló volt és nem néphős?

@tucano: Furák vagytok. :)
@Gábriel angyal: Nem, te egy zavarodott kisfiú vagy aki a környék rosszfiúival akar haverkodni.:D
Elmegy ám a jó büdös fancba itt mindenki, aki csak egy k...a forintot is képes lopni saját országától.

De mindenki ám: aki nem ad/kér számlát a boltban/festőtől/gázszerelőtől, aki közpénzen vesz bármilyen eszközt (busz/metrókocsi/röntgengép/stb...)a köz szolgálatára, még akkor is (sőt, pláne!), ha a zsír fele a pártkasszában landol.

Borókai Gábor, ezúton üzenem, hogy szavaitól hányinegrem van! Véleménye megeküdte a gyomromat!

A cikkben lertak szerint/alapján (nem olvasok Heti Választ és más politikai bulvárlapot sem)maga ugyanolyan senkiházi, mint Meggyes Tamáska, Papcsák Ferike, Lázár Janika, meg az összes hazug elvátrsa - igen, a szocik illetékes delikvenseit is beleértve, mert nekik is vannak nímandjaik bőven.

Kész botrány, ami ebben az országban folyik. Kezd elegem lenni sok hazugságból.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért ez egy görög családi dráma volt egészen a JohnJohn lezuhanásáig ívelve. Erre nemcsak Amerika vevő, hanem a világ. Egy család feltört az égig, azt hitték nekik mindent lehet - és azóta zuhan és zuhan, mert a hübrisz dolgozik - talán a lány, a tökcivil Caroline megússza.

Nézd meg, ki mindenkijük lett erőszakos vagy egyéb szörnyű halál áldozata, aki nem: Ted Kennedy, az meg okozott ilyet.

Megkoreografálták a maguk szűja íze szerint a történelmet és ezért visszakaptak egy sokíziglen egy borsos számlát - lehet ezt úgyis nézni. De akárhogy is, valami mélyreható és visszafordíthatatlan változást elindítottak az USÁ-ban, ha Rodeo utálja is őket, mint a taknyot.

De akkor is innentől számít, hogy ki hogyan kezeli a tömeget, a médiát, a népszerűséget, ami most is kurvanagy, néha mindent eldöntő játszma mindenhol. Elkezdték a családot bevetni: hogyan kell - Jackie franciasága pl. nagyon sokat lendített a megítélésükön - profin kezelték a tévébeni megjelenést, a vitákat komoly és kiszámított szereplésnek fogva fel.

Rájöttek és rájátszottak arra, hogy a giccszabálókat bizony ki kell elégíteni, nincs mese: nincs szürke eminenciás-szerep, ahol csak az elvégzett munka számít.

Kétségtelen szupersztárrá váltak - így a szép, a tehetős, a sikeres, a befolyásos, na az mind ők közülük került ki; a kor gigaszexszimbólumával-filmcsillagával basztak, hisz nekik mindenből a legjobb járt. Aztán a petőfisen fátylát szegre akasztó özvegy a leggazdagabb pasihoz ment újra férjhez, a fiú, a trónörökös JohnJohn a legfelkapottabb.vágyottabb agglegény volt, stb.
Mára hová lettek? Svarci megcsalt neje tűnik fel Kennedy-rokonként még a politikát érintve. A többiek?

Tanulságos mese az ő sztorijuk, nem kell lebecsülni. És én, amennyit tudok róluk, hiszem, hogy akartak valami változást, frissülést és el is kezdték. usliberals.about.com/od/pastliberalpresidents/ig/President-John-F--Kennedy/JFK-and-MLK.htm

Rodeo utálja Amerikát, szerinte vesznivaló bagázs, neki csak Kuba a nyerő - hát mégsem Kubába rohan a világ menekültnek, hanem fordítva.

Biztos iszonyúan romlott és szemét játszmák zajlanak mai napig az USA politikai vegykonyhájában -erre utalgat minden alkalommal a Ridley Scott-féle sorozat - , de azért ott mégis lelepleződhetett egy Nixon-kavarás két kis suttyó újságíró által. És nem terroristázták le őket.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Nem, nem lehet annak hívni. A jelenlegi (minden oldal minden majma) politikai elitünk többszörösen megszolgálta már azt a címet.
Kossuth rossz politikus volt, aki követett el hibákat, még talán bűnöket is. (Sajnos a politikai játékok finomsága és művészete messze állt a vezetőinktől mindig is - mi szépen (csúnya nagyot) tudtunk bukni, megdögleni!)
Viszont a szabadságharcunkról és az osztrákok elleni küzdelemről nagyon nem fog megegyezni a véleményünk.
Mi (a famíliám) rebellis fajták vagyunk, ezért anno a családi legendárium szerint 1849 után vendégeskedtünk Kufstein várában is. Végül is illusztris volt a társaság! :) A név kötelez!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Ne érts félre de te rossz bolygóra születtél. Olyan amit akarsz soha sem volt/lesz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Az a bubis izé, az azért sok minden, csak nem bor. Nyáron borozunk??? :)
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Lehet, hogy mindegy nekik, csak butítson! :)
Most mit veszed el az örömüket?!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Olvass egy kis Vezénylót! :))
Még délután jegyeztem meg, hogy ez lesz a kommunikációs irány, amit seggfej spindoktorok leadnak a gyengébb képességű plebsnek. Tessék, estére ez lett a hír.

index.hu/belfold/2012/04/23/orban_brusszel_kenyszerit_uj_adokra/

Viktor, Viktor...
Szarul nézel ki! Iszol Te rendesen? Kéne...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Mara ez mar majdnem hogy elofeltetele, hogy valaki "tisztesseges magyar ember" legyen.
Az ilyenektol mindig Teller jut eszembe. Aki ugye a komcsik miatt nem jott haza, mar csak a rendszer valtozas utan, ment a Fideszes mantra. Csak ugye az nem tunt fel senkinek, hogy csak annak kene hazajonnie, aki korabban tavozott. Ede batyank meg, mitagadas, a nacik miatt hagyta oda az oregkontinenst. Csak ugye errol a Fidesz szemermesen hallgatott a nagy jobbra sodrodasa/cimboralasa soran. Tiszta szerencse, hogy az oreg mar nem el, mert biztos ebbe halna bele egyebkent, hogy a Fidesz fasizalodik/fasiszta lett (vermerseklet kerdese), es kozben meg naci bandakkal cimboral.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ez lesújytó... Pali bácsi erre mit fog mondani, mikor úllyra irattya a dísz szeretácijólyát?
Rossz vagy!
A lánja se is se tudott fizetzni, mikor csináltam a mosószrgépit.
Télleg, le kellett mennem a bezinkúthoz, mer ott vót autómatta, amiből kivette a pénztet.
Nagyjából húsz éve volt.
Na...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Irma néni, aki négy éve még sokkal jobban élt, mint a Fidesz-plakáton... Aztán a kis bohó egy cikkben elmesélte, hogy tulképp kurvajól él, baja semmi,de hát megkeresték ezüsthajósék és a pénz boldogít még a bulldogságban is. Nos hát ezért szomorkodott kicsit a kamerának...
A legdurvább, mégis ez a rész volt ma Ormányosunktól:
"Nép szava vs. Piac szava
Orbán szerint Európát a válság miatt düh és gyűlölet járja át, éppen ezért nem lehet úgy kormányozni, hogy a politikusok nem figyelnek az emberek igényeire. Az EU is gyengül, ha a nemzeti kormányok gyengülnek, mert csak a nemzeti legitimáció valós. A nemzeti konzultációkat ebből a szempontból nagy sikernek nevezte, mert általa egymillió magyar komoly kérdéseken gondolkodott és mondott véleményt.

Orbán azt tapasztalta, hogy az európai politikusok az EU-csúcsokon hiába jó hazafiak és okos emberek, csak kullognak az események után, ahelyett, hogy maguk alakítanák azokat. Mindig arról van szó, hogy mit akar a piac – panaszkodott, és szerinte így nem lesz kibontakozás, a politikának át kellene vennie a kezdeményezést.

Szerinte a válság fontos tanulsága, hogy a monetáris unió nem tudja kikényszeríteni a politikai uniót, fordítva kellett volna történnie a fejlődésnek."

Igazából akartam valamit írni, de rájöttem, hogy nagyon nem szalonképes az a gondolatsor, amit ideböktem volna.
Röviden: Egy ekkora, beképzelt, ripacs egy tahó, hogyan juthatott fel arra az uborkafára? Szégyen ez a focista...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: A szab. harccal nincs semmi bajom. Csak azzal amivé Kossuth elvtárs tette, hogy legyen egy kis hatalma. Majd miután mindent szétbaszott megpattant, aztán meg kintről osztotta az észt az itthon maradóknak. És még volt pofája Görgeyt hazaárulóznia a kis tetűnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
AZ is menni fog, de én már egy nappal előte kezdem a májtúlélő túrát, aus Österreich. 3 napot kell kitöltenem... folyadékkal! :O
Azt hallom, minden autós rohant a patikákba elsősegélydobozokat venni - ki is fogyott belőlük - mert hogy erre ugranak a rendőrök egy ideje. Felebarát be is kopizott ilyet: hogy helyszínen a lejárt csomi 50, csekken már 100 ezeret kóstál büntetésben.

Na majd mi is megnézzük. A sebfertőtlenítő a necces, az géz nem hiszem hogy megromolhat.
@a szív fészkei: Szerintem a populáris kultúrában megjelenő kennedyket és a politikust kettéveszik, ahogy leválasztják a sötét bűnszervezetes szálakat is. De tény, hogy az amerikaiak imádják őket, ha nem halnak egyre másra, akkor nem lennének több egy bush familiánál.:D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Gratulalok remek talalat.
Nekem volt egy hasonlo talalatom ugy kb. 15 eve. Egy del-amerikai szappanoperaban volt egy gazdag csalad, azoknak egy ugyved barat es annak csaladja. Egyik epizodban az ugyved vendegsegbe erkezett, es az ebed/vacsora felszolgalasakor a szakacsno tustenkedett. Es ekkor volt egy nagyon rovid pillanat, amikor a szakacsno, es az ugyved egymasraneztek, es minthogy remekul "alakitottak" szerepeiket, azonnal levettem a dolgot. A szakacsno balkezrol szuletett azota mar felnott legeny fia ettol az urgetol volt. Es ezt egy ropke pillantasbol ki tudtam olvasni!!! A tobbi gyengebb kepessegu nezonek ugy 1-2 het mulva fedtek fel a titkot, amit en mar a hozzaertok fensobbrendusegevel fogadtam. ;)
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Ezért nem is vitatható a sok rossz döntése. Görgey szerintem máig nincs rendesen a köztudatban rehabilitálva! :(
Egyetértek! Az elhülyülésnek is adjuk meg a módját. :)) Azért mértékkel... rodeo írta a 4 liter borocskát valahol? Bakker! Szivacsból van a csóka???
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Szerinte a válság fontos tanulsága, hogy a monetáris unió nem tudja kikényszeríteni a politikai uniót, fordítva kellett volna történnie a fejlődésnek."
Ezzel a mondatával egyetértek.

Ha kocsmában lenne ilyen beszólás után már nem lenne foga. Szerencséje, hogy a partnerei az intelligens fajtából kerültek ki, nem az övéből.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

Nem, én rossz bolygóra jöttem. :-)
De mégcsak nem is a bolygó a hibás, hanem a perpill rajta uralkodó faj (illetve annak bizonyos egyedei).

Tudom én, hogy nem lehet színültig borral tele az a bizonyos falusi hordó az esti szüreti mulatsághoz, de azért az kissé bicskanyitogató, hogy kétharmada vízzel van tele.
Mint a fejek.
@a szív fészkei: Csúnya dolog ám manipulálni szegényeket.:D Ilyet a harcosok nem csinálnak, csak a többi gonosz párt.
@Knósszosz: Á,a jobbiknak jobb autómatája van, lehet ha megrugdossák néhány áhmedet is kiköhög egy komplett dzsihád tervvel a moszad ellen:D:D
@a szív fészkei:
Csak pici hozzáröfögés, én sem kedvelem Ámerikát.
Piszkosul utálom a mentalitásukat, de ez az én bajom. Viszont a természeti szépségeik, azok elképesztőek. A Grand Canyon, no meg a többi nemzeti parkjaik, hát azok fantasztkiusak. Las Vegas a sivatag közepén, és a Juingos Texas, hát ... megnézném! Én Karl May regényein coccializálódtam, nekem a vadnyugat olyan, mint viktornak a fo(D)ball.
Akkor most ha hatalomra kerülnék, állítsak kínzócölöpöt minden falu határába?
Jó, megtenném.
Élvezném is, ha azokat kellene kínoznom, akikre gondolok.
Rohadt liberálbolsevista férgek, ugyi?
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: A vicc az, hogy pont az mondja aki momentán a gazdasági unió alatt a virícsd a lóvét érti, a politikai unió meg felesleges kolonc ami akadályozza, hogy a pénzcsap szép folyamatosan működjön.:D
@a szív fészkei: @vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Szánalmasnak tartom, hogy Kossuthot mindenhol éltetik, szegény Görgeyt meg nagyjából leszarják.

"rodeo írta a 4 liter borocskát valahol?"
Aki ilyet magába tölt az nem ember. :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Láttam. Dettó magyar foci 2: mindig van lejjebb...

Nincs ebben az országban egyetlen tökös riporter sem, aki szólna, hogy: "Hé, miniszterelnök úr, mé' nem mond igazat???
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Az a baj ezzel, hogy ez a vadparaszt szarrá égeti az országot. Mekkora blama ez a majom, hogy kiáll Európa vezetői elé és ilyen baromságokat röfög?
Annyi fog azoknak lejönni ebből, hogy a magyar gatyás paraszt még mindig nem érti, hogy mit jelent Európa, hogy miért működik és mik a problémái.
Ezzel a szar dumával ki mert állni ez a szerencsétlen ecceri az unió vezetői elé? Betegebb, mint gondoltam! A fején látszik is a cikkben...
És a Mérnökujságot is oda adták a Borókaiéknak!
Pedig Etelka elnökasszony sokra nem vitte az EU-ban a Galileo programot. Viszont itthon megtalálta a befutót Borókai mester személyében.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Leszarom ki mondta, igaz. Viktorka egy tapló, a magyarok pofája éghet, hogy ez a tapír meg a sleppje képvisel minket a világban.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Szerintem nincs.Ezért nem lettem volna jó abban a szakmában... sem.
Én nem bírnám ki ilyen szituban, hogy befogjam a pofámat. Volt már ebből csomó bajom... :)
@tucano:

Itthon pont erre való pl az én csomagom:

1 kártya = havi X forint = Y perc és sms bármely hálózatba. Ehhez jön a havi összegnagysághoz adott plusz ingyen hálózaton belüli Z perc.

Minek ez 4 kártyával bonyolítani?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ez van ha mívelt gyerekből is lehet kormányfő.

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Szerintem a 2/3 elég kevés, én rávágnám simán a 90%-ot.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Azért írtam, hogy Rodeo szerintem szivacsból van... Amúgy néha szerintem masszívan Margarétázik, lába az asztalon, kinn a verandán, valahol Peruban, miközben velünk társalom a neten! :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szerintem nem lennének olyan korlátoltak, stb. Épp, hogy nyitottak a világ felé, hoztak valami európait, valami mást, mint ami ott megszokott volt.

Kennedy intellektusa azért kicsit több lehetett a Bozót Gyuriénál. :-DD
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Ilyenre mondta valaki a napokban, hogy kilóg a rotációs kapa a fejéből... Na ennek a Rába Steiger lóg ki, ekével a végén.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

Na ugye: nem kellene más, csak kevesebbet lopni - több maradna a köznek.

Sosem hittem, hogy az EU orszégokban nincsenek / sose voltak korrupt emberek/politikusok/polgárok, de ők:

1. már túl vannak az eredeti tőkefelhalmozáson,
2. már tudják, mi a mérték,
3. van civil kurázsi és hallatja is hangját.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Ezt mondom én is! Miről marad le a bestia! 8-D
Oszt még a ... bélyeggyűjteményemet nem is látta! :))
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Látod, ilyen a PR. :-(

Rózsa Sándort is mindenhol a szegények megmentőjeként tisztelték,pedig egész forradalmi szereplése - a köztörvényes mivolttól mentette meg Kossuth azzal a feltétellel, hogy védje a katonának állt férfiak miatt kiürült falvakat és hajtsa el az ellenség gulyáit - abból tevődött össze, hogy lerohant a saját magyar kis falvacskákat, ahol gyerekek, öregek és asszonyok maradtak. Kurva nagy hősiesség: úgyhogy a főkatonák kérték Kossuthékat, szervezze már ki Rózsát, mert több kárt okoz, mint hasznot.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Szerintem amúgy direkt játssza ezt a parasztot, nem hülyék. Jól csinálják, csak azt nem értem mi a célja ennek a stílusnak.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Én írtam Stefikének, a baranyai görlicének, hogy egyetlen érték van benne, a rotációs kapa kilógva a szájából. De az meg ezért elrozsdált.
@Fabius:
Nekünk is flottakedvezményünk van, 14 forintért hívunk bármilyen számot, egymás közt pedig ingyen beszélünk a kollégákkal, társkártyákkal. Illetve csak beszéltünk - ÉLJEN A PÁRT! Csak a Fidesz!
A Vezényló legnagyobb dicsőségére mostantól az ingyenes 2 forint/perc lesz! :) Hurrrrrá, GYŐZTÜNK!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Azért az olaszokat sem félteném. :)

@a szív fészkei: Miért van az, hogy minden szarnál ott virít masszívan Kossuth neve?
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Itthonra alakítja ezt a ripityomos népszínművet a hasonlóan fejlett ízlésű publikumának.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Áááá dehogy is. Én inkább a ballib rosszlányokra utazok. :) Nem ismersz esetleg valakit, aki a Varanus blogon szokott kommentelni?? :)
@a szív fészkei: Van még valami célja ennek a hülyeségnek. Ennyire egyszerű nem lehet.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Sanda gyanúm,hogy ezek tényleg ennyire gyökerek. Nem kell megjátszaniuk, ezek tényleg ennyire nem értik a játékszabályokat! Azután mindig jön az a rohadék beton az arcz elé, ahogy a pofára esésekkor ez már csak lenni szokott.
@a szív fészkei:
Csókolom! Örökké beégett és megjegyeztem innentől a szerzőt! Licenszelem... :)
@Gábriel angyal:

Szomorú hír számotokra is, hogy a rögvalóságtól ti is kurva messze vagytok.

1: a hídon hídpénzt szedő gyerek létező probléma.

2: erre nem az a megoldás, hogy gárdát állítunk és masírozunk, hanem az, hogy országgyűlési képviselőinken keresztül rohad nagy balhé keretében követeljük Pintér rendőrségétől a megoldást. Esetet videóra felvenni, neten közzétenni, 1 hét alatt helyre lett volna téve a dolog. Csak ebből politikai haszna nem származott volna senkinek.

Ha ennyi lett volna egy kurva szót nem szólna senki. De nem ennyi volt, ugye. Ti is megpróbáltátok a gárdátok létét igazolni a jogszerű intézkedés helyett. Rátok ugrottak a jogvédők és ők is megpróbálták kihúzni a maguk politikai hasznát belőle. Aztán jött az idióta Szanyi, hogyaszongya Gyöngyöspatán keresztet égetnek anyám irgalmazz, itt a Ku Klux Klan wazze.

Éppen csak szarva közt a tőgyit nem sikerült elkapnia senkinek, mert most a bizottság kimondta, mindenki hülye csak a Fidesz helikopter, és minden úgy jó ahogy van.

Kibaszott ügyesek vagytok, mindenkinek gratulálok.
@Gábriel angyal: na, még egy berepülő-pilóta! Tavasz van, akárki meglássa!:-D
Merde!
@Gábriel angyal:
Nem hagyom! :) Még elrontod, felveteted a Gárdába, vagy hasonló...
De azért, ha be is lép oda, pornóznia nem lesz kötelező? :DD
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Túl jól és tervszerűen tettek tönkre minden ellenzéket, hogy hülyének nézzem őket. Nem azok sajnos, ezért rohadtul veszélyesek.
@Fabius:
Miért van az, hogy a tök releváns dolgokat egyesek nem akarják látni? Ennyire megéri?
Full igazad van.
Ezek tényleg nem értik, mert hülyék, vagy nem akarják érteni, mert hülyék? :)
Volt már? hvg.hu/itthon/20120423_fidesz_megszoritas_konvergencia#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_4_23

Végképp elszabadult a hajóágyú. Ezeket grázi agykurkászokat is vérmókusok, sőőőt gyilkos fűegerek elé vetném! (a populáció képviselője hol van???)

Mit tettek vele, ha nem még jobban tönkre?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Háááát...éppenséggel az após borász...díjnyertes borokkal...:-D
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Egy dolog megy nekik. A rombolás.
A másik lejáratása nem volt nehéz, ekkora korrupt csürhe esetén, mint a coci-szadesz.
Mármint nem egérrel mit tettek - remélem, ő jól van valahol, kellően nagyszámú hölgyegér között - hanem a kurkászok Orvbánnal?
@Fabius:
Ne mond tovább! A söröket hozhatod csehektől, a bort meg az apóstól. MEGGYŐZTÉL! 8-)
@Fabius: Az otthon van!
Hogy ábrázoljam a helyzet állását, vettem egy telefont még otthon, harmincvalahányezerért. Azóta eltelt mondjuk 10 hónap. Itt ugyanannak az ára most átszámolva 140.000 ft. Máshol tart a telkom és egészen másfajta eljárások alakulnak ki, fene se tudja miért.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nem csak a az e'mútnyócév pártjait nyírta ki, hanem a teljes magyar közéletet, jobbról balról.

"Egy dolog megy nekik. A rombolás."
Viszont azt már művészi szinten művelik.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): DE majd gyün reggel a baranyai szorgoska, az nagy tanár faszszopásban, ahogy szokta volt írni. Más se jár abban a pántlikás, Orvbán-érintette fejében. Őt kérdezd.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Azért van, mert politikai pecsenyét sütni mindenki akar, problémát valóban megoldani meg senki.

Patán a Jobbik megkezdte, a többi meg ugrott utána. Ma meg a Fidesz lehülyézett mindenkit.

Csöndben kérdem: pata óta történt valami, bármi, a leghalványabb előrelépés is romaprogrammal, integrációval vagy bármivel?

Na ugye.
@a szív fészkei:
Gy. Egerünkről tegnap magyaráztam, hogy az a hörcsögös, mágneses dolog lehet hogy rá is érvényes... Szegény, valahol ott kepeszt, hogy elérje a billentyűt és segítséget kérjen, de az a rohadék mágnes foglyul ejtette... Istenem, szörnyű is ez!
Na, mindegy, Ch.T-t majd megvigasztalom... :))
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: nem Peru lesz az, mert akkor a legfrissebb, amikor itt erősen pizsama fellövés van, Afrika lesz az vagy Ázsia (esetleg Budapest, csak alvászavaros:).
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Értékesítési tréning, középszint. A konkurencia figyelése és ellehetetlenítése.
Az a rettenetes, hogy ezzel a szarral egy országot haza lehet vágni! Komolyan röhögtem az elején, hogy ezt a szart nem fogják az emberek bevenni. Ma már csak kínomban, a hülye embereken...
@a szív fészkei: Ilyet ne írj, kérlek, Penike megláthatja és nem esnék jól neki, tudod?:-(
@Fabius: azért a jogvédőket kihagyhatnád ebből. Egy párt egyenruhás erőszakszervezete megszáll egy falut, egy hónapig masírozgat, fenyegeti az ott élő cigányokat, gyerekeiket, és akkor a történetből az egyik problémád az, hogy voltak ott jogvédők? Kurvára elegem van abból, ahogyan a jogvédők munkáját ma Magyarországon megitélik, miközben hihetetlenül fontos, majdhogynem életmentő, amit csinálnak.
Ugye, egy olyan országról beszélünk, ahol nincs hagyománya a demokráciának, nincs tisztelete az emberi jogoknak, az esélyegyenlőség szitokszó, és 20 év után lassan visszatérünk az egypárt rendszerhez.
És akkor a jogvédők azok, akik politikai haszonlesők? Van ennek az állításnak értelme egyáltalán?
Fabius, ez majdnem azzal vetekszik, hogy a bizottság megállapította, hogy Field az ország lejáratására szervezkedett.
Virág elvtárs, ez már az itélet.
@tucano:
:)) Holdkóros szivacs?
Nemsokára jön egyébként, szerintem frankón elsajtoznak majd Fabiussal hajnalban, egy kis borocskával.
Reggel meg vinnyogva olvashatjuk, ahogy rodeo két opera közt koktélokat ajánl és szidja a ku.va csúti ta.... :)
@Fabius:
Egyértelmű a politikai hangulatkeltés és haszonlesés. Ha meg akarták volna oldani, akkor azonnal elzavarják a pic.ába a vonulgató majmokat és a rendőrség ellátja a feladatát. Viszont ha nem, akkor Pintér elvtárs azt teszi, amit tett. Majd nagy arcal beállít... a többit láttuk már a tv-ben. Komolytalan banda, mindegyik.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Soha ne becsüld alá a plebsz sötétségét. Ide is belehet hozni általam többször emlegetett XVIII-XIX. sz-i francia lakóságot.
@Fabius: az én gyenge gyomrom már a látványtól megfájdul:))
@tucano:

Értettem a többlépcsős sarcot, csak a miértet nem vágom. Mire jó az a braziloknak, amit mindenki sokkal egyszerűbben csinál? Ez a nyílt forráskódú izé a videó alapján ilyen android light, belassulva és megöregedve.
@Fabius:
Na, elmész ám TE a francba! 8-D
Mocskos éhes lettem a kép láttán. Most álljak neki zabálni az éjszaka közepén? Genya vagy... :(
Elhúztam aludni... Veletek is aztán szépen vagyunk... :(
@aritus: A jogvédők is ugyan abból a haszonleső fajtából vannak mint a politikusok. Nem fogom őket 1 percig sem sajnálni.

Amúgy azokon a helyeken is megjelenhetnének ahol a putris/purgye járvány pusztít. Ott lenne bőven mit védeni.
@Fabius: Szimpatikus, hogy te azért tárgyilagosabban látod a kérdést. Ez nyilván borsodi múltadból is adódik. :) Az esetet videóra is vették és a netre is felkerült.

youtu.be/zc-YJww4huM

Biztos, hogy ők sem csináltak mindent a legtökéletesebben, bár én úgy tudom voltak szándékok a képviselői Pintér baszogatásra is.

Ettől függetlenül azért azt is érdemes leszögezni, hogy a bizottság munkája során a gyöngyöspataiakat senki nem kérdezte meg, ők azonban 3 módon is véleményt mondtak:

- ellátták a polgárőröket, befogadták lakásaikba és élelmezték is azokat, akik szabadidejüket áldozták rájuk
- a felnőtt lakosság 60 százaléka aláírását adta ahhoz, hogy ne hagyják el a települést, - majd végül 2011. július 11-én polgármesterré választották Juhász Oszkárt. A helyi választópolgárok ezzel kiállították az igazi gyöngyöspatai jelentést.

Ahogy korábban már említettem a településre érkező ENSZ megbízott kifejezetten pozitívan nyilatkozott a Jobbik témával kapcsolatos elképzeléseiről. Ez a mozzanat is egészen véletlenül „valahogy kimaradt” a jelentésből.

Nem vették be a jelentésbe azokat az országos sajtóhíreket sem, amelyek a Szebb Jövőért Polgárőrség munkáját ismerték el. Így a megyei sajtóreferens kijelentését sem, amely szerint a sajtó megkeresésre közölte a polgárőrök tevékenységükkel nem követnek el törvénybe ütközőt, ugyanis nem betiltott szervezet egyenruháját viselik. A korábbi polgármester Tábi László is azt nyilatkozta a helyi és több országos sajtóorgánumnak is, hogy a szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak megjelenés némelyekben megdöbbenést keltett a településen, ám a lopások és egyéb bűncselekmények teljes egészében megszűntek.

Az ötvenes évek rég elfeledett gyakorlatát köszönt vissza abban is, hogy a vizsgálat lefolytatása előtt már megszületett az elmarasztalás. Pld. a Hajdúhadházon előállított polgárőrök ügye is említésre méltó, akiket a bíróság bűncselekmények hiányában felmentett. A helyiek mindenhol támogatták aláírásukkal a polgárőrök közbiztonságért kifejtett tevékenységét. Ugye azt azért elfogadhatjuk, hogy ezek az aláírások teljesen önkéntesek voltak?

A jelentésben az áll, a polgárőrök egy akkor még létező joghézag miatt folytathatták tevékenységüket. Egyértelmű, hogy ez is valótlanságot tartalmaz, ugyanis nem joghézag volt, hanem a polgárőrök a hatályos törvényeket betartva tevékenykedtek.

Gyöngyöspatán a polgárőrök tevékenységére azért volt szükség, mert a rendőrség nem tudta fenntartani a rendet. Többször kérdésként merült fel: Mit keresett a Jobbik Gyöngyöspatán? Gondolom azért amiért a fizetésüket kapják. Korábban Vona és Mirkóczki is, mint heves megyei képviselők jártak a településen, meghallgatva az ott élők problémáit. A polgárőrök megjelenése előtt napi rendszerességgel voltak fatolvajlások a településen ezek ott tartózkodásuk alatt teljesen megszűntek. Ugyanez volt tapasztalható az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorulásában is.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:
Itt van az már... Húztam aludni, Fabius felbaszarintotta a gyomornedveimet. :) Genya a csóka! Éjfélkor ilyeneket linkelget!
@aritus:

A szükségességét nem vitatta senki, én sem. A haszonszerzés viszont vitán felüli. Akkor ott volt mindenki, a Jobbik takarodjon, oké. És azóta? Osztolykán művésznőnek is akkor jutott eszébe legközelebb a dolog, mikor Pesty megcsinálta nagysikerű filmecskéjét.

És addig? Nem kellett volna csinálni valamit? Ez ha megharagszol is ugyanaz a populizmus amit a többiek lehúztak: ott voltunk, kiálltunk, de ennyi.

Én pedig ezért haragszom. Mert ez, meg a gárda addig lesz napirenden, a Jobbik addig nyomhatja ezt a műsort, amíg megoldás nem lesz. Erre viszont egyik jogvédő sem törekszik, ha nincs balhé ők is csöndben vannak.
Slambuc? Huhh, ez jóféle étek, kihagyni vétek.
@Gábriel angyal: Remélem nem azt akarod beadni, hogy mindenki egy gonosz hikál, a jobbik meg egy szent. Elég erősen fényezed őket, és enyhén fejeztem ki magam.

"ám a lopások és egyéb bűncselekmények teljes egészében megszűntek."
Ehhez nem a gárda kell, hanem a Fantom.

SZJP meg a gárda ugyan az, csak más a ruha.
@Fabius:
"Mert ez, meg a gárda addig lesz napirenden, a Jobbik addig nyomhatja ezt a műsort, amíg megoldás nem lesz. Erre viszont egyik jogvédő sem törekszik, ha nincs balhé ők is csöndben vannak. "

Igaz, de mentségükre legyen mondva, ha nincs balhé, akkor sajtófelhajtás sincs és akkor a döglött kutya sem figyel rájuk.

Így van ez, még nálunk jobb helyeken is, sajnos.
Ez a kérdés itt soha nem lesz megoldva (mármint kormány-akaratilag). Megoldást majd a demográfiai trend hoz, de az fájni fog.
@aritus:

Fitnesz malac ápdét alkatrészei kifejezetten egészségesek :-))
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Ne keverjük a slambucot az öhönnel kérem tisztelettel :-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Mondd, és kivitelezhető romaprogramot csak sajtócsinnadratta közepette lehet csinálni? Csak úgy, magunkért, az együttélés könnyebbségéért, a Jobbik alól szőnyeg kihúzásért nem érné meg?
@a szív fészkei:

Nem iszom bort sem. Alkoholt semmit :-)
@Fabius:

Magam, öhöm-nek ismertem(em) és úgy tudtam, ez kvázi egyenlő a slambuccal, a kettő különbség csupán a tájegységek miatti eltérő főzőmód miatt.

Persze igazad lehet, hiszen a halászlé mást jelent a Tiszánál, Baján, vagy Balatonfüreden.
@Fabius:

Asszem, romaporgrammal már tele van a padlás: egyszer hallottam egy intejút egy a témát jól ismerő szakemberrel, aki pont azon sajnálkozott, hogy számos elképzelés landolt már kormányzati szinten, de egyik sem valósult meg, sőt, szinte egyezetési fázisban elbukott.

Nincs rá pénz.

Aha. Stadionra meg Felcsúti bohóckodáűsra bezzeg van.

Szóval, így látatlanban és félműveltként én a szakmát inkább védeném.
Tiszteltetdíj gyanánt egy szociális munkás bérével egyező összeggel mennyire lenne kibékülve egy mszp/lmp/fidesz/kdnp-s képviselő?

Tudom, ennek közvetlenül vajmi kevés köze van a dolgpokhoz. Csak kérdezem.
Költői, persze.
@Fabius: a jogvédők szerinted mit kellene, hogy megcsináljanak? Van nekik döntéshozói poziciójuk? Rendelkezésükre állnak eszközök, pénz, paripa?
Amit tenni tudnak, azt teszik. Elmondják, leírják, képviselnek, pl konkrét perekben, konkrét embereket. És tanulmányokat készítenek, amikben megírják, hogy hogyan lehetne egy adott problémát kezelni, csak a kutya se kiváncsi rá.
Osztojkán NEM jogvédő, ő politikus, parlamenti képviselőnő.
itt egy levélváltás a tasz és egy állampolgár között:
jogtalanul.blog.hu/2012/04/10/kiegyensulyozottsagrol_rasszizmusrol_mediarol_rendorsegrol#more4380720
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Ez általános tévhit :-)

Jelentős különbség van az alapanyagokban is, pl az öhönbe kell fűszerpaprika, a slambucba nem. Az öhönben van kolbász, paprika, paradicsom, én füstölt sonkát is rakok bele, a slambucban ezek nincsenek. Tányéron is egészen másképp néznek ki:

soulkitchen.hu/nem-slambuc-de-ohon/

www.nosalty.hu/recept/slambuc
@tucano: Nem, valami óceánpartról szokott írni. Az meg itt nincs. :-(((((((((((
@Fabius: Bárcsak kihúznák már a szőnyeget a jobbik alól, a probléma hathatós megoldásával. Komolyan én lennék a legboldogabb.
@aritus: @Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Az ilyen viták alkalmával annyiszor leírtam már mit kéne csinálni, hogy most nem teszem. Viszont a véleményem tartom, vége ennek akkor lesz, ha valaki veszi a bátorságot és fáradtságot, hogy az alkalmi jogvédőségnél tovább is menjen. Ha nincs ok, nincs okozat. Ergo: cigányozás sincs.

Osztolykán politikus. Neki lenne módja, erőforrása és lehetősége hozzáfogni. De neki is elég az alkalmi jogvédőség Pestynél és mondjuk Gyöngyöspatán.
@Fabius:

Tehát csak a technológai ugyanaz, értem. A pirospaprika hiánya meggyőző érv volt, ezt elismerem.
:-).
@Fabius:

Na jó, de ő nem az egész szakma. Egyébként igazat adok, cigány barátaim se értik, miért hagyják a magyarok, hogy a kérdés tovább fajuljon.
Mert hogy szó szerint FAJ-ul.
@Fabius: És ilyen azbesztgyomrot igénylő kajákban nyomulsz? Le kalappal. :-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): vannak, voltak jó felzárkoztató programok, csak általában ezek vagy nem kaptak/nak nyilvánosságot, vagy ellenséges környezetben kell működniük.
Volt a Biztos Kezdet nevű projekt, amit a fidesz kormányra kerülve azonnal felszámolt, már több éve működött az országban több helyen. A lényege az volt, hogy óvodáskorú gyerekeket az anyjukkal együtt vonatk be a programba, hogy mire a gyerekek iskolába mennek, az egész család szocializálódjon az iskolára. És főleg norvég alapítványi pénzből működött, szóval a magyar adófizetőknek nem sokba került.
Vagy ott van Derdák Tibor, aki már a sokadik gimnáziumot hozta létre, működtetti a legszegényebb régiókban. Őket eddig se támogatta a hivatalos politika, de most már kifejezetten rájuk szálltak. 3,2 millió forintos büntetést róttak ki rájuk, mert a tanárok adminisztrációját nem találták megfelelőnek egy ellenőrzés során. A hiba az volt, hogy csak az iskolai munkát adminisztrálták, az otthoni felkészülést nem.
Voltak az úgynevezett Tanodák, amik délután foglalkoztak a hátrányos, többnyire cigánygyerekekkel. Korrepetálták őket, struktúrált szabadidő programok voltak stb. Most az új köznevelési tv ezeket is megszünteti, megszüntette.
Vagy ott van Ritók Nóra Igazgyöngy alapítványa, a Polgár féle alapítvány stb.
Szóval ez megint csak az egyik sokat hangozattott hazugság, hogy nincsenek jó, működő programok, mert vannak. Vagy voltak.
De önmagukban ezek kevesek, mert amíg az országos politika nem tekinti dolgának, hogy ezzel a problémával foglakozzon, vagy ezt is csak a közpénz egyik lenyúlási terepének tekinti, addig hiába vannak ilyen programok, ha nincs hova integrálni ezeket a gyerekeket. Mert nincs munka stb.
@a szív fészkei:

A HVG videó kibaszott kemény...
Nem megszorítás, nem sarc, hanem élmény és önkéntes váradás: www.femina.hu/hirhatter/ime_matolcsy_uj_adoi
@Fabius: én a valódi jogvédőkről beszéltem, pl a taszról. Ők azt csinálják, ami nekik a dolguk. Azt meg kurva jól. A politikusok meg csinálják, ami az ő dolguk, a kettőt nem kéne összekeverni, és számonkérni az egyiken, amit a másik elmulaszt.
Aki a taszra azt mondja, hogy alibi jogvédők, annak velem gyűlik meg a baja:)))
@Fabius: cigányozáshoz nem kell ok, ez nem így működik. Ahogy zsidózáshoz sem kell zsidó.
@a szív fészkei:

Azbesztgyomor? :-)) lehet újdonságot mondok, de mázsás palik nem kölesen és bifidusz eszenziszen élnek :-D :-D
@aritus: Igen, Derdákékat simán kicsinálják, 3,2 milliós büntivel, amikor ilyet nagyon ritkán szabnak kis sulira... Ritoókot szoktam linkelni, stb. stb. Soha nem ők nyerik a "legtöbbet", jóformán semmit se.

Kell ez pufferolásnak, ezen lehet mekegnie a Jobbiknak, azokhoz képest akkor a Fidesz ájropéer, mert ugye van Járóka Líviájuk BX-ben, meg Flórián és hasonló lények, akiket felhasználnak, amikor szükség van rájuk.

Közbiztonságra, megelőzésre, jövőképre meg minek költeni?
@aritus:

Taszró szó nem esett :-))

De szerintem érted miről beszélek. Régi becsípődésem például a Mohácsi Viktória jogvédő kaszt', amelyik azonnal utcán van ha történik valami, de ahogy vége a bulinak rögtön emigrálnak a járdaszigetekre biztonságába.
@Fabius: Legalább megtudtuk hogy az alacsony, 1-2% nem megszorítás. És csak egy szűk csoportot kellene érintenie. Most már tudom miért nem csökkentették a fizetésük, hisz az megszorítás lett volna.
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
@Fabius: Nem mondod... :-DD Attól még lehet érzékeny ennyi zsírra a bélholyhod, ha soha nem savazod le borocskával és egyébbel.
@Fabius: Azért megnéznék egy két embert, ha keleti régió kajáján kellene élni. :)
TIBORC
Ő csorda számra tartja gyülevész
szolgáit, éppenséggel mintha minden
hajszála egy őrzőt kívánna; sok
meránit, olykor azt hinné az ember,
hogy tán akasztani viszik, úgy körül
van véve a léhűtőktől; s mi egy
rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szüntelen,
úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
keresztelője volna: és nekünk
szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
a tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
ficánkolódnak, - tegnap egy kesely,
ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
feleség s porontyainkat kell befogni,
ha veszni éhen nem kívánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szüntelen,
úgy, mintha mindenik tagocska bennek
egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
kéményeinkről elpusztulnak a
gólyák, mivel magunk emésztjük el
a hulladékot is. Szép földeinkből
vadászni berkeket csinálnak, a-
hová nekünk belépni sem szabad;
s ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
himlős gyerek megkívánván, lesujtunk
egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek;
és aki száz meg százezert rabol,
bírája lészen annak, akit a
szükség garast rabolni kényszerített.
@Fabius: nekem az jött be, ahol azt magyarázza a honatya, hogy a szegények felelőtlenül túl sokat telefonálnak.
Amúgy meg már megszokott, hogy a kérdések elől úgy menekülnek, mint a patkányok.
@Fabius: De Rodeo helyetted is iszik. Amúgy múltkor a TV Paprikán - ötvenedszer ismételve - Andalúzia konyhája volt a téma. MMMMMM, finom az, tényleg.:-)) És ennek kapcsán egy helyi erő elmesélte, hogy az ibériai sertés zsírja, nos az direkte gyógyzsír, azt kell falni és passz.

Meg itthon ugye szentté avatták a mangalicát. Hát ezrét is a mókusok elé kerülök, de én múltkor kóstoltam mangalica kolbászt, nekem annyira nem jött be. Édeskés volt, vagy mi.

Viszont amitől totál elgyengülök, az a Lehelen néha kapható nagyon száraz pulykakolbász, valami isteni. Ha kettétöri az ember, finoman roppan, - ahogy mi mondjuk: a normál A-hangot kiadja - azt kenyér nélkül amíg tart, falom. És nem fekszi meg a gyomrot.
De ezt az öhönt egyszer - ha végre használni is lehet a kertünket - kipróbálom borácsban.
@Fabius: akkor két malomban őröltünk:)), mert a jogvédőről nekem a tasz ugrik be, és konkrétan a gyöngyöspatai sajnálatos eseményeket kivizsgáló nagységos bizottság a taszt említette meg, mint az egyik aki tehet arról, ami patán történt.
Ezért amikor ennek kapcsán a jogvédőket cikizted, azt gondoltam a taszra gondolsz. Egész gondolatmenetemet a tasz védelmére építettem:)))
@aritus: A sok hülye (aki őket ideengedte sajna), azt hiszi, hogy joga van úgy élni, mintha egy európai országban élne... Telefonyít összevissza, netezni, lakni, enni akar, néha kocsival járni - ha még van neki - csupa olyat, ami csak ennek a háromszáz valahány kiválasztott szentnek járna!!
@a szív fészkei: de ez is az ellenzék ármánya, ezt is megaszonta a fineszes honatya.
@Fabius: Ihletet adott holnapra, ami már ma? :-DD Selmeczi művésznő komoly riportot követel - ez már maga megérne egy misét. Mikor válaszolt ez a szoliszökevény bármire is érdemben?
@aritus: Hát ezért ilyen a hon: ennyi retardált szülével...
Igaza lett hajdani kolléginámnak, hogy most már csak a tigrisszelető gépre nincs adó és az nem drágul. De Mattolcsy előtt nincs lehetetlen!
@a szív fészkei:

Az én bélbolyhom arra érzékeny, ha az első falat zőccség után a másodikra is zőccség érkezik :-)))

@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

Nincs ezekben a kajákban semmi rendkívüli. Ha jöttök a Volutára akkor lesz mód megkóstolni, és meglátjátok ti is. :-)
@a szív fészkei:

Ihlet már volt, mondjuk új adalékot adott az ihlethez :-)
@a szív fészkei: én most fejlesztettem ki egy légyszarkeretező automatát. Mire számíthatok? Ajánljam fel Simicskának?
@a szív fészkei:

A mangalica körül több a hájp, mint a tartalom. De ettől függetlenül vallom, hogy mindent el lehet baszni, a legjobb alapanyagból készített kolbászt is.

A pulykakolbászra nem mondok semmit. Vedd úgy, most úgy nézek ahogy grillezéskor a pulykamellet követelőkre szoktam: néma elnézéssel és döbbenettel, mert nem tudják mi az a HÚS :-D
@Fabius: a jogvédők végig ott voltak és vannak Gyöngyöspatán, amikor tudnak. Senki nem finanszírozza őket. Eszközeik minimálisak, vagy nulla. Csillag Ádámnak közadakozásból adják össze a forgatáshoz a pénzt.
Talán nem őket kellene basztatni, mert ez így nem korrekt.
@a szív fészkei: az ibériai sertés, de a sonkája mindenképpen magyar vágóhidakról érkezik Hispániába. A híres-nevezetes serrano, na az. Magyar.
@Fabius: Nagyon finom az a kolbász. A pulykát én sem grillezném, mert száraz, mi mindig pácolt tarját szoktunk szenezni. De a pulykamellből sütött kétsajtos, sonkás tekercs az nagyon finom, pláne baconnal göngyölve, fehér borral locsolva. Hidegen is.

Én soha ilyet nem ettem - jó nekem a magyar bélszín is, ha jut rá nagynéha tatárnak - de ez állítólag a húsok húsa: vilagevo.blog.hu/2010/10/26/eletem_legjobb_ebedje_kobe_steak_kobeban
@épészmérnök: Tényleg? Nem is látják az ibér makkját? Nem azon nőnek fel horribilis pénzt kérve ezért a sonkáikért?

Na egy mítosszal kevesebb ill. több, hisz erre képes a magyar gyesznó! :-DD Honleány kebelem dagad.
@Kandabula: Meg fogja drágítani! :-DD Az megy nekik.
@Fabius: akkor neked argentin marhaoldalast kell enned faszénparázson a chimmichurri-val locsolva amihez sem kenyér sem egyéb unalom nem jár, kizárólag vörösbor (a marhaborda ugye úgy van darabolva, hogy kb. 10 cm széles csikokra kell fűrésszel vágni a bordákat és kb fél méter hosszú és persze ezek a marhák zsírosak és puhák és az oldalas 4-5 cm vastag) úgy kell elkészíteni hogy a hús magától a szádba ugorjon a csontról egy kis bicska segítségével

de a jófajta félkövér disznó flekken sem rossz ha jól van előkészítve sok fokhagymával és zúzott cseresznyepaprikával csipetnyi borssal, majorannával és citrommal, de a flekkent nem rácson sütöm hanem vaslemezen úgy, hogy egyik oldala megpörsenjen és omlós legyen a végén...

te hogyan?
@épészmérnök: hát sonkát és csülköt előkészíteni és -pácolással- füstölni azt megtanultam, egy baj van mióta megkóstoltam a Goyaba füstölést a Carib térségben ott a süldőket sütöttük nyárson 48 vagy 72 óráig forgatva és nektek nincs naranja agria-tok ami kesersavanyvadnarancs leve majorannával fokhagymával és sóval meg rengeteg macskapöcsepaprikával készűlt lével locsolunk ez majdnem ugyanaz mint a chimmichurri a paprikát össze kell zúzni kőmozsárban ugyanúgy a fokhagymát sem hámozzák hanem szétlapítják késsel...szóval ha jó malacsúltet akarsz akkor irány Pilón Sierra Maestra Cuba
@a szív fészkei: Régen az úgy volt, hogy ha valaki talált egy gyémántot, aztat felajánlotta a fejedelemnek, aki aztat többnyire elfogadta. Remélem, most is így van, mert úgysem hiszik el, hogy eggy pór feltalálhat valamit, ami a fejedelemnek nincsen, mert aztat csak a fejedelem találhat ki, aki mindent már muszályból is mindent jobban tud. Egyébként vaslemezen sütögélni csak akkor szabad, ha a vaslemez elegendően vastag, nagy a hőkapacitása. Különben odaég.
@a szív fészkei:
a black angus sem akármi de én eddig azt az argentín bordát tisztelem egy argentin barátom Patagóniából, mutatta meg hogyan készűl, persze egy speciális hentese van akit előre fel kell hívni hogy legyen neki éppen akkor az amit mi akarunk, az igaz a legendából a kobe meg wagyu marhából, hogyha a marha nem kövér akkor nem is lesz fincsi amikor sütjük...bizonyosan a táplálék adja az ízét... de ez a többi húsokra is igaz

egyébként lehet, hogy manapság magyar sonkát importálnak de amikor én járkáltam Andalúcia-ban akkor a régi várak régi azaz eredeti konyháiban nem magyar sonkát és húsféléket szolgáltak...tudod aza a konyha amely tulajdonképpen egy közel 10 méter átmérőjű kémény aminek az alján van a középen a grillező meg főző tűz elhelyezve és a falmentén az asztalok és onnan közvtelenűl lehet átjárni a borpincébe ahol a füstölt sonkák és a többi töltelék van tárolva mert ahhoz is megfelelő nedvesség és hómérséklet kell vagy nem olyan lesz mint kell ez a sajtokra is igaz
@Kandabula: ja, és öntöttvas kb 2 cm vastag amit sohasem mosunk mással mint forró vízzel ha egyszer mosószer éri akkor ki kell dobni vagy beolvasztani
@a szív fészkei:
ja...hahahaha a sűlt zöldbanán karikákat a carib térségben rósejbni helyett ettúk marquita-nak hívjuk a Bodegita del Medio-ban Habana-ban találod és ...sok minden mást is
@rodeo36: sliccpajáztam: (bocs) mariquíta... és a Platanito maduro szintén vastag szeletekre vágva és oliva oljaban sütve meg a yucca sok fokhagymával azt azért meg kell ismernetek
@rodeo36:

Jó, persze, mi itt argentin oldalasról, black angusról és kobe marháról legfeljebb álmodozunk hétköznap :-D

Rendes húst azért lehet kapni. Marhát - pl t-bone - én vasserpenyőben tolom, előfűszer nélkül, legalább 4-5 centi vastagon, oldalanként 5-5 perc sütéssel és a végén zöldfűszeres vajat olvasztok rá.

Disznót (tarja) grillen nyomom egy speckó fűszerkeverékkel pácolva (tört bors, vágott kömény, fokhagyma, koriander ) és sörben áztatott fokhagyma levével locsolom sütés közben. De szoktam csinálni mustáros-hagymás-fokhagymás-köményes pácot is, azzal is jó.

Pulykát akkor eszek, ha fenyegetnek :-D Azt legfeljebb hidegtálon, házi füstölt sonkával roládra tekerve, vagy fehérborssal, fokhagymával, császárszalonnával megtöltve, chardonnay-ban lesütve, a sült léből csinált fehérbor mártással, sült ananásszal vagyok hajlandó megenni :-)
@rodeo36: én a maminha-ért élek-halok, egyébként ma sikerült először különbséget tennem a yumi és cara között. Nem is értem, hogy lehet az, hogy pont a krumplit vitték át Európába és a többi hasonlót nem. Vajon nem teremnének meg? Keresni kéne valami mezőgazdászt (parasztok maradhatnak a parlamentben), aki ért az ilyesmihez. Azt írod, hogy szereted a sült banánt? Megértem, én mondjuk nem a compridát, hanem a rendeset nyomom reggelenként quijo de colaho-val (profi helyi sajt sütve). Pedig sose gondoltam volna, hogy komálni fogom.
@tucano:
te tudod -és jó, hogy mi ketten tudjuk ezt a többieknek mondani- hogy Peru-ban van a krumpli hazája és van vagy 50 féle krumpli amiből Europa nem ismer csak 3-at

ezen felül a platano és a banán egészséges könnyen emészthető és tápláló mig az a krumpli amink van europában nem annyira a keményitő tartalma miatt halálos is lehet ha túlzásba viszik a fogyasztását de errő könyveket kellene írni

4ragyogó az ötleted

miért van az, hogy a magyarok a csicsókát nem eszik?
@tucano: egyébként a maminha (most nem ugrik be a spanyol neve) az csodálatos...annyi féle képpen lehet elkészíteni és az íze zamata valamint visszatérek arra, hogy a yucca rost tartalma és tápanyagtartalma meg zamata összehasonlíthatatlanúl jobb mint a burgonya lett légyen a legklasszabb amit a magyar ember ismer, ugyanúgy, ahogy a mezőgazdasági kutatások a 1990 előtti időkben oda vezettek, hogy a magyar kukorica termesztési rendszereket és fajtasokféleséget délamerikában el lehetett adni amely a kukorica hazája choclo!!! egyetemek és kutatóintézetek eredményei mutatják mit lehet létrehozni a kukorica magyar klimához és talajhoz alkalmazkodásával akkor másban is meg lehet

Angola olyan termőfölddel rendelkezik, hogy az ottani tél kellős közepén augusztusban az esőtlen időben ledugtam 3 száraz(???) ágat a paradicsom mellé, és az ágak 2 nap múlva kirügyeztek és bokorrá fejlődtek, egy tő banánról lehet életreszőlőan banánt termelni

de a butaság és sötétség eluralkodott

most fejeztem be Piers Morgan iterview-ját Rahm Emanuel-lel aki most chicagoi polgármester csakis oktatással foglalkozik meg a gazdaság fejlesztésével és amikor ilyen hallok akkor lelőném ezt a geci bandát otthon megy a zagyva szöveg és tolatás
@Fabius:
próbáld ki:

hízott kacsa melle füstölt szalonnába és sajtszeletekbe göngyölve és saját zsírjában sok sóval bepannirozva mandulaszeletekkel kevert prézliben erősen megforgatva kisütni sütőben

a kacsa sajátos szagát el kell venni valami páccal azt rádbízom 3 napppal előtte a hűtő aljában, amit leírtál az mennyei
@rodeo36: nyame a maminha de van egy kisebb változata ugyanaz a textura csak kicsi olyan mint a csicsóka hát az is fenséges mindenféle husokkal és fokhagymával
@rodeo36:

Ez a mandulás cucc jól hangzik, hétvégén kipróbálom :-)

Ha bírod a kacsát akkor javaslat:

combokat olivás, rozmaringos, fokhagymás pácban hűtőzöd egy napig, majd - ha van - sütőbe is rakható serpenyőben 150 fokon sütöd fólia vagy fedő alatt vagy 2 órát, párszor meglocsolod. Utána odaversz a sütőnek, maxi fokozaton 15-20 perc alatt hólyagos ropogósra sütöd a bőrét.

Amíg a sütéssel piszmogsz megcsinálod ezt:

egy evőkanál étkezési keményítőt feloldasz 3 kanál vízben, hozzá öntesz egy fél bögre húsleves alaplét - ha nincs, forró víz + leves kocka - és egy pohár Tokaji Aszút. Összefőzöd, majd csapban hirtelen lehűtöd, és a kacsa elkészültéig bevágod a fagyasztóba. Istenkirály aszúkocsonya lesz belőle :-)
@Fabius: ez már 12 csillagos a Michelin-nél is...kösz...nehéz házi tenyésztésű csirkét, jércét kapni és a többi meg papundekli ízű bármit csinálok vele, a kacsa meg isteni, én nem vagyok pulykapárti, viszont itt vannak pisztrángok amiket istenien el tudok készíteni, persze sütőben, lehet lazacot is egészben kapni azt is imádom de kurva sok munka és a tenger gyümölcseit...sok tengeri növény istenien elkészíthető...az nálatok nem igen van...
@rodeo36:

Tengeri növény az felejtő, halat is ritkán eszik a magyar. Én a pisztráng elkészítését vágom, elvégre borsodi gyerek vagyok aki eleget járt föl Ómassára a pisztrángosba halért :-)

Tenger gyümölcseiből a sógornőmtől tanult tejszínes-garnélás spagettit bírom nagyon, rengeteg parmezánnal.
@rodeo36: Egészen megéheztem, rámegyek a kertben a mangára, az biztos jó lesz hirtelenből.

Angolában annyira jó a föld, hogy ilyenek teremnek:
cache.gawker.com/assets/images/7/2011/09/missuniverse.jpg
Majdnem oda mentem most dolgozni, de annyira drága a suli (mármint a normál), hogy nem lehet kitokolni, főleg 2x. Viszont egész nap sembáznék, meg kizombáznék meló helyett az biztos, kuduru-ról nem is szólva.
Na, most már megvárom a posztot, még 3 pörc, ha jól nézem, mangaszedésnyi idő:)
@Fabius:
most képzeld ma már nem ehetek -fogyózok- és ezek után beindultak a reflexeim hahahahaha

ha lehet tarisznyarákot kapni persze kotlóstyúk nagyságút akkor abból lehet varázslatokat csinálni:

fejenként egy tarisznyarák

mikor forróvízben meggyilkoltad, lekapod a fedelét (a hátlemezét) és kiüríted mindazt ami benne van egy tálba,

füstölt sonkából kockákat vágsz, kőmozsárban összetöröd a fokhagymát, cseresznyepaprikát és tengeri sót, pici fekete borst, két három csepp citromot belefacsarsz és előkészítesz keménytojásokat, azokat meghámozod és amikor az előző keveréket a tarisznyarák beltartalmával összekeverted egy vasserpenyőben vajban megpirítod az egészet és amikor zajlik akkor beletöltöd a tarisznyarákba és újra lefeded és bevágod a sütőbe egy hőálló tálon közepes hőmérsékleten, nehogy a lábakból és az ollókból kisűljön a hús azaz megsemmisűljön és utána tálalod

lehet spenót és fejessaláta keverékét fokhagymás tejfölös sós keverékkel oliva olajban tálalni hozzá és olyan bort amit szeretsz de ez nagyon jó sörrel is

persze szükséged van a szerszámokra amivel a tarisznyarákból az utolsó darab húst is kibányászod, a királyi az olló a töltelékkel...jó étvágyat
@tucano:
estas fudido pá...menj Benguelá-ba vagy Huambo-ba de Luanda imádni való nem csak a MIramar...ott megtanulsz élni a négerek tudnak élni mert ők tuggyák, csak egy élet van és az is rövid anno 37 év volt az átlag...de nem izgattyák magukat a halállal, ha menni kell hát menni kell addig kell élni amig élünk és nem utána ebben hisznek hát nem kedvesek meg bölcsek
@tucano:
ja Cabindából át lehet járni Zair-ba sörért -is meg másért ott van az ucca túloldalán rsrsrsrsrs és ott vannak gorillák is olyan aranyosak
@rodeo36: Nagyon megnézném ezeket a helyeket, csak a gyarmati háborús könyvekből ismerem, meg persze van egy csomó angolano barátom:)
@tucano: Luandában ha lemész az Ilha-ra az odavezető rotonda-n van egy kék ház kurvasok pálma mögé eldugva mint Robinson háza de oda be kellene jelentkezned és amikor belépsz -ha hagynak- akkor Olympos Zeus-szal, persze pénzt vigyél magaddal mert oda félistenek és attól fölfelé járnak

ha kapnál egy szép házat a Cabral Moncada-n ott nyugiban lehetnél az közel van a Sagrada Familia-hoz és vidáman lehet élni arrafelé...vagy menj ki Viana-ba a kertváros részbe és ott el lehetsz ott még dolgozni és jóllakni is lehet
Megfogadom a tanácsodat, idén biztosan megyek még arra, innen sokkal olcsóbb a jegy!
@tucano: a Kwanza Sul az egy PARADICSOM a folyó adja az életet és a krokodilok és vizilovak között minden van olyan marhahús amit még Botswana-ban vagy Argentinában Patagóbniában sem lehet és minden egyebet és a csirkét úgy táplálják, hogy olyan árga a bőre mint az érett citrom és pálmaolajban kisütve olyan, mint a MANNA ehhez pálmaolajban süssél yucca-t vagy manhame-t
@Fabius: ha tucc szerezni pama olajat nagy 1 gallonos konzervdobozokban az olyan szobahőmérsékleten mint a libazsír de amikor kiolvad akkor meg olyan mint a vörösbor és abban süssél halat vagy csirkét vagy bármi mást ha megcsináltad majd regényeket írsz róla persze merítős sütés!!!!
@rodeo36: palma olaj már sliccelek is
na, új poszt elolvasta, megyek dobok egy szunyát, közben olvasgatok egy kis "Legjobb MPLA beszédek 1961-74"-at, aztán küldök belőle Vityának szemelvényeket, mert ők még tudták, hogyan kell megmondani a gyarmatosítóknak.
@tucano: anno 50000 Kwanza volt és azt 2 üveg Johnny Walker-ért megcsináltam a "piacon" (+1 hetes kinntartózkodás inclusive SP vagy RJ)
@tucano: @rodeo36: @Fabius:
Ezt mondtam este! :)) Itt megy a főzőcske megint! Éjszaka! Nekünk... Lököttek!!! 8-)
@aritus: Jogvédő = kisebbségi származású, jellemzően másik, (testvéri) kisebbségi származásúak által elkövetett erőszakos bűncselekmények kapcsán lép fel az erőszakot elszenvedő többségi társadalom tagjai ellen. Eredményes tevékenységéhez alapvetően szükséges a szoclib kormányok alatt (egyébként pontosan általuk kialakított), a lumpen életmódot védő szociális és jogrendszer.
@rodeo36: így igaz. Az értők azt mondják, hogy a teáskannát sem szabad mosószerrel kimosni.

@IP gyűjtögető: Te még itt tartasz?
süti beállítások módosítása