Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/nem-tudni-hany-milliot-keres-varga-judit-tudomanyos-oktatokent-az-altala-terveze... (2024.05.04. 11:27) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.03.11. 05:00 Fabius

Brüsszel! Hozd a pénz és kuss!

Címkék: gazdaság fidesz kósa lajos kövér lászló európai bizottság

Orbán Viktor lassan akkora aranyérgyökeret növeszt azon a két hónapja megült széken, hogy ha így haladunk nemzetközi orvoscsoport fogja róla leoperálni. Hiába no, koldulásban jók vagyunk, ettől jobbak talán csak a hitelezőcsalogatás megy. Lássa meg ország világ, a mi kormánypártunk igazi felcsúti gavallér módjára tud kunyerálni a pénzt hozó Európai Bizottságtól:

Orbán Viktor:

„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni”.


Kövér László: ( a hitel csúszásáról)

"Meglehetősen becstelen, aljadék játéknak látom, függetlenül attól, hogy milyen motívumok vannak a háttérben"

Kósa Lajos:

"Az Európai Bizottság alapvetően "telek pozitív". Otthon van egy régi kanapénk. Kidobni nem szeretnénk de nézni sem akarjuk már. Szóval a telken még pont jó lesz."
Ezek után nagyjából borítékolható, hogy Orbán a következő két hónapot is ugyanannál az asztalnál, ugyanazon széken ülve fogja eltölteni. Egyedül. Bennem meg fölmerül a kérdés, hogy vajon a diplomáciánk és ezzel kapcsolatos kommunikációnk áll ennyire magas fokon, vagy mindössze arról van szó, hogy a kormány romaprogramja valójában ennyi: átvenni a mentalitást, ordítva követelni a segílykét mert nekünk ahhoz jogunk van, nekünk az jár, de aki a kötelességünkre figyelmeztetne, azt mindjárt kikiáltjuk illegitim kirekesztőnek.

Pedig ha jobban belegondolunk az Európai Bizottság csak azt játssza el velünk, amit kormányunk játszik - kivételesen helyesen - az iskolából igazolatlanul hiányzókkal: a családi pótlék (kohéziós alap) felfüggesztésével ösztönöz a tanulásra. Csak Európában a lazaságot nem igazolatlan órákban hanem kötelezettségszegési eljárásokban mérik. Ahogy a hiányzókat figyelmezteti megvonás előtt a jegyző, úgy figyelmeztettek minket is, hogy vannak törvényeink amiket gondosabban, szorgosabban kellene kivitelezni. Most meg járhatunk korrepetálásra, és zárkózhatunk az osztályhoz felfele. Pikantériája a dolognak, hogy az igazolatlan hiányzás törvényt itthon Kósa Lajos jegyzi, akit gondolom a családok is kibasztak volna valamelyik telekre, mint egy szakadt és rugója törött kanapét, de ennek ellenére csak sikerült neki Mintaváros polgármesterének maradni.

Viktor a vidéki kócerájért Európában már megkapta a magáét, szerintem Kövér és Kósa szájmenése is legalább ennyire sikeres lesz. Az csak az ő fejükben létezik, hogy a pártmédiákban megszólalás kizárólag a saját közönségnek szól, azt nem nézi, nem hallja az igazhitűeken kívül senki. Legutóbb az ötös rajtszámú fotelkuruc Bayer Zsolt volt kénytelen elnézést kérni Ulrike Lunacektől, mert ebbe a tévedésbe esett.

Kövér azt mondta, "a demokrácia akkor működik egészségesen, ha az emberek maguk tartják fenn, nem pedig elszenvedik az általuk megválasztottaknak a döntéseit". Igaz erről esetében az jutott elsőre eszembe, hogy ők is úgy vannak a demokráciával, mint 90 éves Gazsi bácsi a dugással: csak húzni tudja, tolni már nem, de időnként rágondolni a nyálcsorgásig jólesik. Másodikra azért beismerem igaza van: ebben az időszakban ugyancsak elszenvedjük megválasztottjaink döntéseit, és nem mellesleg kiszólásainak következményeit is. Ez az út pedig nem a gyors stabilizációhoz és megegyezéshez vezet, hanem egy egészen másik irányba.

812 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr124308759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Varánusz és a plágium 2012.03.13. 10:11:47

A Varánusz blog (amellyel korábban már többször foglalkoztunk karikaturisták szerzői jogainak tömeges megsértése miatt), januárban harcias hangú bejegyzésben állt ki Schmitt Pál disszertációja kapcsán a plágium ellen. “Lehetséges az, hogy a Nemze...

Trackback: Lopott karikatúra II. 2012.03.12. 19:39:12

Mindennapi érdekvédelem A napokban kiváló szlovák kollégánktól, Shooty-tól (Martin Šútovec) eltulajdonított és barbár módon átalakított karikatúra kapcsán már foglalkoztunk egy rövidke bejegyzés erejéig a Varánusz című politikai bulvárbloggal. Az ügybe...

Trackback: Mi tesz gazdaggá egy országot? 2012.03.11. 16:53:48

Ugyanaz az ember, aki a születési helyén reménytelenül szegény és esélye sincs, hogy valaha kitörjön a nyomorból, egy másik országban prosperálni fog. Nyilvánvaló, hogy nem az egyénben van a hiba. De nem mindegy, milyen környezetben kell boldogulnia.Mi...

Trackback: Mikor hagy bennünket Orbán az EU-nál? 2012.03.11. 15:21:47

Mert, hogy előbb-utóbb otthagy az biztos. Honnan veszem? Mondom a példát, amit tapasztalatból ismerek és annak a párhuzamát.Elmegy a Gazsi a Polgármesteri Hivatalba. (Elmegy Orbán az Európai Parlamentbe.)- Gyüttem egy kis segílyé’. (Jöttem a kohé...

Trackback: Európai Unió: klubcsapat vagy válogatott? 2012.03.11. 14:03:51

Ez a cikk még napokkal ezelőtt került volna fel, de minden napnak egy új híre szorította átdolgozásra, csak önmagában Orbán Viktorból háromféle bukkant fel.   Szóval hétfőn, az EU-csúcs előtt Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter megbeszélés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

innen a tundrárul úgy láccik, hogy a fülike revolúcijó átvetemedett ülő sztrájkba. annak viszont megvan az az előnye, hogy átnéznek a delikvencs feje fölött. ha meg igenyösen le is szarják, az a lényeges magasságbéli külömbség miatt lehet, ami öléggé objektív tényező bír lenni a tudomány mai állása szerint.
......ha bemegy az OTP-bankba és ott kér 6000 milliárd Forint hitel fedezeti készenléti folyószámlát akkor az OTP bank is megkérdezi, hogy az anyósa lopja e a szilvalekvárt a spájzból mert ha nincs szilvalekvár akkor a család békés napjai nem tarthatók és akkor egy békétlen családnak nem ad 6000 milliárd készenléti folyószámlát (ami alapállásban bármikor lehívható részleteiben vagy egészben azért készenléti ) ha mindenkire érvényes az öregségi nyugdíjkorhatár akkor a kormányra és aparléamenti képviselőkre miért nem? ők nem mindenki vagy nem magyarok? szóval rablómes...várjanak még egy pár hónapot a két hónapja ülök és várok az nem jelent semmit, nem kap hitelt pont nem teljesíti a hitelfolyósító feltételeit nem kap nincs miről beszélni ez nem családi örökség meg a manyup lenyúlása, ez egy kölcsön amiért teljeítenie kell ha akar kapni, ha nem, akkor nyasgem
@hacsaturján:
Szeretném jelezni,a Tudomány és a fülikeforadalom szó,az MTA fideszológiai Szakkollégiuma szerint, NEM említhető egy mondatban.
Az átnéznek és a le is szarják,teljesen megfelelő,A mai álapot leírására.
Kedves Fabius, a poszttal teljes mértékben egyet értenék, ha.
Ha nem éltél volna a cigányokat sújtó egyik legmakacsabb és legaljasabb sztereotípiával, nevezetesen a dolgozni nem akaró, de a segélyt kikövetelő cigánnyal. Ha cigány helyett mondjuk lumpenmentalitást írtál volna, akkor egy VISELKEDÉST, nem egy etnikumot bélyegeztél volna meg.
Valamint nem lenne benne az az utalás, hogy Orbán cigány. Ezt ugye nem tudjuk, sokan tudni vélik, és ezért is szidják őt, mintha a tettei, amik súlyosan ártanak Magyarországnak, annak a következménye volna, mert cigány.
@kormányzó:

itten nálunk, a tundrákon a MTA fideszológiai Szakkollégiuma nem elérhető, mer azonnal lefagy, van viszont aurora borealis meg abszolút vodka.
folyt.
Tudom Fabius, hogy te nem vagy rasszista, mégis használod a szélsőjobb fogalmait. Nem az a tragédia Magyarországra nézve, hogy a parlamentben van egy echte náci, rasszista párt, bár nem tartom jónak. Én Magyarországra nézve azt tartom igazán veszélyesnek, ahogy bekerült a közbeszédbe, természetesen, magától értetődően használjuk ezeket.
Mert a kimondott szavaknak jelentősége van. Miközben tudhatnánk, ha akarnánk, hogy miért a cigányok között a legnagyobb a munkanélküliség (előítélet, képzetlenség, sokan közülük olyan részein élnek az országnak, ahol nincs munka stb), nem akarjuk tudni, mert íme itt a magyarázat: dolgozni nem akarnak, csak pénzt.
@aritus:
kegyednek tejjesen igaza lenne, ha én mint mentállumpen nem tartanám dehonesztálónak a kedves vezető hozzám történő hasonlítgatását. :))
A poszthoz:
Amihez a fidesz hozzáér, ott fű sem terem. Az MKP megint nem jutott be a szlovák parlamentbe, szerintem köszönhetően a fideszes támogatásnak, agresszív nyomulásnak.
index.hu/kulfold/2012/03/10/szlovak_parlamenti_valasztas
Azért jó is van, Krasznahorka várának mennyezete nem szakadt be, tehát nem semmisült meg minden.
index.hu/kulfold/2012/03/10/leegett_a_krasznahorkai_var/
A nemzetközi baloldal a CNN-nel karöltve újabb aljas rágalmazót talált magának:))
index.hu/belfold/2012/03/09/merkelek_is_aggodva_figyeltek_magyarorszagot/
@hacsaturján: de legalább rajtad ránézésre nem látszik, hogy mentállumpen (az mi a fene?) vagy, bármikor letagadhatod:))
@aritus:
A jobboldal fogalmait azért kell használni, mert a jobboldal azokkal értelmezi a világot.

Ez pedig itt a jobboldal világa.
@aritus: A lumpenmentalitás jelen idő szerint valami mást jelent.
Fordítok magyarról fidesznyikre...
Köze sincs a segélykéhez.
Leginkább azt jelenti, hogy nincs valakinek kertesháza és borászata, mert városban él.
@aritus: A mentállumpen az olyan, mint a vasmacsó, csak mentolos.
@aritus: kedves "a" ritus...az olyan jó PC azaz egymilliópicikrisztusos amit mondál, de dalom delem ben má' nem ollan cíííííííííppp...kedves szívem csücske írta vó't csak nekem, hogy a favellákról a brazil Rio de Janeiro-i kirekesztésről majd én migyárt megaszondom, hogy pedig a boldogság leve vala, hát nem egészen de...onnan kijárnak doölgozni és felmossák a környéket és virággal díszítik az ablakot és ápolják az oltáraikat a háziszentjükkel mert ki akarnak törni és évente egyszer ez meg is történik amikor karneval van de eseti kitörés lehetséges mert segítenek is egymásnak...persze ott megbúvik a bűnözés is, és van maffia de -csak azért, hogy a végletet is említsem- a maffia is dolgozik sőt nagyon szervezetten és hatékonyan a magyar roma (cigány) népesség nagy hányadával szemben amelyet a jelenlegi kormányon lévő párt szaporított fel azzal a politikájával, mely alapján munka nélkül bevételjhez juttatja és van olyan ügyeskedő amely család milliós havi jövedelemmel flangál munka nélkül és a saját rasszát is kizsákmányolja miközben a párt amely így felfútta nem tesz semmit azaz GALAKTIKUS ROMAPOLITIKÁT AKAR MEGVALÓSíTTATNI EURÓPÁBAN amely európának a hócipője tele van a roma magyar miniszterelnököcske romastílusú akcióióval mely teljesen azonos azzal amit kicsiben megvalósított Magyarországon 15 évvele ezelőtt kezdve: joga van és kötelssége sokkal kevesebb...nem a hegedűs művésznő csomagszolgálata a megoldás és az ország problémáira sem hanem munkaheklyek megteremtése és a munka értékének megbecsülése azaz megfizetése mert ha valaki munka nélkül jobban élhet mint az aki munkával nyomorog a családjával az nem jogos és ez a hatalom oktrojálja magát az egyénre ha akarja az egyén ha nem ...és akkor itt vagyunk, h

hogy te meg kiemeled ezt és nem jogosan

mert igenis a helytelen romapolitika alkalmazása jelenik meg a magyar hatalmon lévő párt akcióiban és ez undorító

nincs joga a kölcsönre, pont ...kuss van és nyasgem...nem ajándék és nem jogos ha nem teljesít és most okíttyák a rohadt tetveit ha beledöglenek most meg fogják tanulni...

közben tegnap volt még egy klassz izé ami nagyszerű összefogás és nagyon szép volt...így kell csinálni egyre jobbak már
@Dr. simonmondja.: Simon, ezek nem a jobboldal, hanem szélsőjobb fogalmai. Valamint oldal és párt szimpátiától függetlenül Magyarországon nagyon magas a cigányokkal szembeni elutasítás. Asszem a Progresszív Intézet csinált egy felmérést, és azt találták, hogy lényegileg azonos százalékban van jelen (60 és felette) a cigányellenesség minden párt szimpatizánsainál, még az LMP-nél is. Kerestem linket erre, de hirtelenjében nem találtam, szóval csak az emlékezetemre hagyatkozhatok.
A cigányokkal szembeni elutasítást csak a buzikkal szembeni előzi meg itthon. Itt tartunk.:(( Ez nem jobb-bal kérdés.
@Rodeo36: Bazmeg Rodeo, nem azt mondtam, hogy a cigányok között IS nincs bünöző, lusta, ügyeskedő stb. Ne forgasd ki a szavaimat.
A rendszerváltás harmadik bűne (az első kettő a transzparens pártfinanszírozási tv hiánya, és az állambiztonsági múlt nem feltárása), hogy nem kezdett SEMMIT a rendszerváltás legszegényebb, legképzetlenebb veszteseivel, amiben túlreprezentáltak a cigányok (hogy miért, az nem ennek a posztnak a témája, de nem azért, mert cigányok). Hamarost itt is lesznek, egyes részein az országnak már tul.képp vannak is favellák.
Az pedig, hogy a politika, a döntéshozók, a tűzhöz közellévők hogyan jártak jól még abból is, hogy a legnyomorultabbak "megsegítését" tűzték a zászlajukra, végképp nem a szegények tehetnek, nekik ebből csak káruk lett.
Magam részéről @aritus kolléga álláspontját tartom támogatandónak, hisz a magatartásforma leírása az terminus technicus, aminél illik arra figyelni, hogy pontos legyen. Eme kritériumnak pedig nem tud megfelelni abban az esetben, ha bármilyen népcsoport neve szerepek benne. SZVSZ szegénybűnözés lenne a legjobb szó, amiben felülreprezentált a cigányság.
A Bonai Duce és csürhéje semmiből nem tanul. Ezek a szerencsétlen faszok még mindig azt hiszik hogy amit magyarhonban mondanak, az nem kerül öt perc alatt nyilvánosságra az egész világon. Ezek még mindig a középkorban élnek szerintem. Mindenesetre a törvényeik és mentalitásuk erre utal. Most már itt lenne az ideje, hogy valaki (az EU) végre megmutassa nekik, hogy hányas a kis kabátkájuk. Legalábbis én ezt szoktam csinálni a kutyámmal. Ha rájön az én vagyok a főnök hangulat, akkor megmutatom neki, hogy kinek hányas a kabátot visel, és ki a tényleges főnök.
A Bonsai Ducénak és csapatának szerencséje volt eddig, mert Európának még nem volt érkezése megmutatni, hogy kinek hányas a kabátja, de mostanra már elfogyhatott a türelmük, és tényleg mi leszünk azok, akin példát fognak statuálni, és megtanítják őket az alapvető viselkedési normákra.
Csak az a baj, hogy ez nekünk kisembereknek fog igazán fájni, mert mi fel tudjuk mérni a viselkedési normák betartásának szükségességét. Míg ez bunkó, gumicsizmás vidéki tahó és csürhéje képtelen erre.
@aritus: az a magyar tipikus esetje, hogy a rohadt kiordít a merdzsóból, hogy hát te vagy itt a bakter?

de: soha senki sem kérdezi meg honnan eredt a jövedelme amiből a Hummert meg a merdzsót vette és fenntartya és fizetett és megfelelő adót utána...bezzeg a millást meg az éhségmenetest azt lehet basztatni, de a sok maffiózót hagyják flangálni és dőzsi van a tanasi vagy hogy a picsába' hívják végre rács mögött van de ez csak egy sok nagymenő mint a kósalali meg a kedves vezető és papája mamája mge a neje és a lyánya is rács megett kellene várjon a döntésre honna is van a vagyonkája...mert elszámoltatás nem a kommunizmus meg a terrorháza kapocsán kel, hanem az elmúlt 23 év rablott privatizációjáért és főbelőni meg felnégyelni és meglincselni őket a simicska mjeg a széles és a csányi és a sorolhatnám mind lámpavasas eset
@aritus: Jól van. Meggyőztél.
Nem a jobboldal, hanem mindenki fogalmai a cigányos fogalmak.
Mert egyébként azt mondanád, hogy az egész társadalom szélsőjobboldali.

Azokkal a fogalmakkal kell beszélni, amik vannak, ugye.
Ha polkorrektet keresel, azt nem értik, és el is vetik.
Saller-koki-kóceráj.
Ez a beszélt magyar nyelv.
@egyfejű: A cigánybűnözés az a fideszes kormányzást jelenti.

Ombudsman - emberi jogi meghatározásával alátámasztva.
@aritus: had tegyek hozzá még egy rendszerváltás utáni bűnt, ami hazavágott majd minden termelést. magyarosch kárpótlás.
@aritus: Asszem a Political Capital csinálta a felmérést amire gondoltam, viszont nem találtam meg azt, ahol a pártszimpatizánsok szerint van százalékban megadva a cigányellenesség, benne az LMP szimpatizánsaival. Pedig meg mernék esküdni, hogy olvastam erről.
@egyfejű: ja, sajnos a Kisgazdapárt került be a parlamentbe az Agrárszövetség helyett, és ezzel annyi is lett a vidékieknek. Szegények megszívták nagyon, hogy rosszul választottak.
@Dr. simonmondja.: de nem Fabius és az itt kommentelők többségének nyelve, sőt! Fabius napi posztjai pont ezek ellen szólnak. Épp ezért fájó számomra, hogy a cigányellenesség sztereotípiáit meg használja, nem először. Volt már vitánk erről vele.
jaj, királyi többest használtam, már engem is megfertőzött a fülkeforr:))
jav: volt már vitám vele
Azért viduljunk is némiképp, no nem a tényen, hanem a tálaláson, meg a politikusokon.
Index címlap: Teljesen leégett Krasznahorka vár‎a
Ezzel szemben a cikk címe: Leégett Krasznahorka vár‎a
A tény: Az első helyszíni terepszemle alapján azt állapíthatták meg, hogy bár a vár teljes tetőszerkezete leégett és beomlott, a mennyezet bírta a terhelést és a lehetőségekhez képest megóvta a gyűjteményt.
MKP utolsó pillanatban is kampányol: A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja felkérte a magyar kormányt, hogy vállaljon részt a rendkívüli jelentőségű kulturális emlék felújítási kiadásaiból. Hazánk a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint kész segítséget nyújtani, és hozzájárulni „a felbecsülhetetlen kulturális érték megmentéséhez”.
Ezzel szemben a tény: A vár be volt biztosítva, a leégett tetőt minél hamarabb, lehetőleg nyárig felújítják.
Mondjuk ez a politikusi rész figyelemre méltó. Van egy olyan érzésem, hogy kormányunk fog átutalást indítani az MKP felé. :)
@Dr. simonmondja.: nem vagyok hajlandó visszaszívni semmit, a rencerváltás és akárpótlások és a privatizáció eredménye az ma, hogy a mai magyar munkabérek 5-de vagy 6-da a nyugatiaknak és majdnem sohasem lehet utolérni mert amit idehoznak invesztíciót az nem is tesz lehetővé mást másrészt ez a cigánysurmó miniszterelnök és bandája még az oktatás értékteremtő szerepét is nullázza azaz sohasem tud a hülye magyar felzárkózni, a teljes vertikumu járműgyártás helyett olcsó és szinte nulla hozzáadott értéket termelő összeszereléseket hozatnak be a merdzsóékkeal és audiékkal meg a többiekkel akkor barmok!!!!!!!!!!

Magyarországon volt egy teljes vertikumu járműgyártás közútra és vaspályára valamint tengerre!!!! és adott jó értéktöbbletet termelő munkát közel 800000 közvetlen dolgozónak és a családjuk már közel 4 millió!!! és akkor jön a geci őfőtörpesége az álmaival az 5.5 milliós munka hát teremtse meg azért fizetem a kurva anyját

ami már egyszer jó volt lerombolták és hazahordták az árát ezért halálbüntetés jár a többi meg

azt ami tegnap volt tüntetés helyett forradalom és elsöpörni a picsába ezt a gittegylet cigánystílusú rabló bandát
@egyfejű: akkor már tuggyuk ki gyújtotta fel és miért
@aritus: A cigányozás nem jó napi szórakozás.

De azt a ziccert nehéz kihagyni,

amikor a..... cigányozók - cigánykodnak.
@Rodeo36: Szerintem a BKV-t is azért akarják becsődöltetni, hogy bontási vasnak eladják a buszokat meg a villamosokat.

Ennyi telik a cigánykormánytól.
@egyfejű: ebben biztos lehetsz, és azt is, hogy erről a tényről óriásplakátokon kezdve az összes hírújságik, hetilapig tudosítani fognak. A magyar kormány megmenti Krasznahorka várát!
@Dr. simonmondja.: a Greyhound használja még azokat a GM buszokat amik túlélték az atomcsapást is (!!!) ennél már csak az Ikarus Magyarország tud jobbat a németek a volt NDK területén ma is vadi újan tartják az 31-esekete, 55-ösöket, 66-osokat meg 180-asokat és a 200-as család tagjairól ne is beszéljünk azok Pesten még 30 év után is a teljes gyűrődés ellenére lábon vannak...mint a Volvo vetzére mondta: nem értem hogyan kerültem ide, mi soha be nem tudtunk menni semmilyen piacra az Ikarus nélkül és most nincs Magyarországon nincs Ikarus és van Volvo

na ezért kellene a széles elvtársat felnégyelni
@Dr. simonmondja.: pont ezt írta anno nekem Fabius is. Csak szerintem ez az irónia keveseknek jön át, de lehet, hogy csak én vagyok hisztis picsa így vasárnap kora reggel.
@aritus: amíg az MKP a fidesz kocsiját tolja addig a szlovák parlamentbe nem kerül be, még ha fizetnek neki Krasznahorkáért akkor sem az MKP felgyújtotta és az oka is megvan
@Rodeo36: magam részéről én Antall "nemérdekelagazdaság" József volt miniszterelnök felelősségét is megkapirgálnám. Bár szakmányban állítgatják neki a szobrokat, kéne rakatni mellé egy egyértelműsítő táblát valami ilyesmi szöveggel: miatta nincs munkád, miatta nem ismerhető meg az állampárti múlt.
@aritus: Ritus, az ember csak ingerült, vagy felbaszta az agyát.

Így polkorrekt.

Nem kell átvenned a szélsőmacsók - hisztispicsázó - megfogalmazását, mikor ez egy kirekesztő nyelvhasználat...

Ha érted a párhuzamot...
@Rodeo36: az MKP ismételt be nem jutása jó nagy pofon kormányzó pártunknak, széterölködték magukat, nagy erőkkel kampányoltak mellettük-értük. Remélem Romániában is fejre áll majd az általuk favorizált (létrehozott) gittegylet.
@Dr. simonmondja.: nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki az RCMP a VIARAIL kisiklásával kapcsolatban, valami váltó problémát emlegetnek és sebességtúllépést de Niagara Toronto vonat kisiklott és azon a részen ahol a magyar (cigány) emigránsok tartózkodnak...sok a kábel a vasúton? szinesfémgyűjtés? ha igen akkor nagy botrány lesz meg toloncolás az Atlanti Óceán fenekén
@egyfejű: precíz!!! és ő volt a "keresztapja" őfőtörpeségének...csak nem volt buzi is a törpe mindenre képes a hatalomért?
@Dr. simonmondja.: és aztán majd Simicska vagy valamelyik megnyeri a pályázatot, egy másik BKV-ra, ami ugyanúgy közpnzből megy majd, mert miből is menjen a tömegközlekedés.

Hadd idézzem Jamie Lernert (sajnos a linkek eltüntek) Curitiba (Brazília) polgármesterét:
"A város nem probléma. A város a megoldás."
"A világ minden városa kevesebb mint három év alatt fejleszthető"
"A kreativitás ott kezdődik, amikor leveszel egy nullát a pénzügyi kereted végéből. Ha két nullát veszel le, máris sokkal jobb."
És ő tényleg megcsinálta, aminek ez lett az eredménye:
" Olcsó, gyors, integrált tömegközlekedés
sok-sok park, gyalogosan használható közterület
bicikliutak hálózata
lepusztult városrészek bekapcsolása a vérkeringésbe
a város egyedi arculatának megőrzése
gondos tervezés, gyors megvalósítás"

Curitiba egyébként olyan város volt, ahol hirtelen megnőtt a lakosság száma 1-2 milláról 10 millió körülire, a város szélén nyomortelepek, a város élhetetlen volt a várost átszelő soksávos autóutaktól. Pont, mint Budapest.
@Dr. simonmondja.: :))) csak az nagyon nagy különbség, ha magam mondom magamról, vagy más minősítget így.
" Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"
hu.wikisource.org/wiki/Cyrano_de_Bergerac_%28Orr_monol%C3%B3g%29
@aritus: Ez az - élhetetlen város - egy fidesznyik mantra.

Ahol 2 millióan élnek, és másik 3 milliónak adnak munkát,

az a város - élhető - !

Minden más - hazug fidesznyik propaganda.

Az élhetetlen hely az - ahonnan el kell költözni, ha megélhetést akar az ember.

A vidék élhetetlen.
@aritus: Rita nyisd ki ezt

www.transportal.com.br/rodoviaria-curitiba/index.asp

25 éves rencer!!!! a Volvo büszkén mutogattya világszerte közös beruházás
@Rodeo36: de voltak magyarul is linkek, amik eltüntek, nem tudom miért.
@aritus: Na látod.

Én se tűröm el, hogy külföldiek lecigányozzák a kormányomat.

Az ilyesmit inkább magam csinálom.
@Dr. simonmondja.:

translate.google.com/translate?hl=pt-BR&langpair=en%7Cpt&u=http://urbanhabitat.org/node/344

lapozgass benne de fel fog menni a vérnyomásod ott 25 évvel ezelőtt azaz a magyar rencerszétbaszáskor eztet csinálták és fejlesztik, a csuklós Volvo-k a 20-on éves tipusok is még járnak
@Dr. simonmondja.: olyat adsz a számba, amit én nem mondtam. A fidesz számára Budapest bűnös város (copyright Horty), és ezért mondja, hogy élhetetlen. Én pedig azt mondtam, hogy egy csoda várost lehetett volna belőle csinálni 22 év alatt, Jamie Lerner 3 év alatt megcsinálta. Többek között azzal, hogy a tömegközlekedést nagyon felfejlesztette, és OLCSÓVÁ tette, olyan olcsóvá, hogy ott nincsenek bliccelők. Itt pedig a BKV-t párt kifizető hellyé züllesztették, most meg hagyják megdögölni. Erről beszéltem.
@aritus: @Rodeo36: abban azért totál biztos vagyok, hogy a fejlesztéseknél két szempont érvényesült:
- a fejlesztést szakemberek végezték,
- a pénzt nem haveroknak utalgatták látszatra elvégzett munkáért.
És Dél-Amerika az elmaradott, no me digas mi querido. :)
Rodeo 36 teljesen egyetértek veled. Nagyon jó fej vagy fabiussal együtt. Mindig ez az első hogy megnézem van e fent Fabius blog és a hozzászólások sem piskóták, de nagyon ülnek.
@aritus: Ő megcsinálta, mi nem csinálnánk meg. Nem mintha nem irígyelnénk, csak nálunk mások a célok. Pl. hogy a rászánt keretből mélyen markolhassanak a haverok és kizárólag a haverok! Itt ez a lényeg. És a hátraköpködés, persze, nem babonából ;)
@aritus: Megsúgok neked valamit. Ha egyáltalán nem lenne a jobbik az általad említett elutasítási arány ugyanúgy meg lenne a társadalomban. Persze tudom, hogy neked ebben a kérdésben kötelező a rettegés, de a cigányokról kialakult képért egyedül a romák a felelősek.
@Rodeo36: Egyetértek felháborodásoddal iparunk, mezőgazdaságunk és nemzeti vagyonunk tönkretételével kapcsolatban. Viszont ennek a fideszen kívül a ballibsiknek még nagyobb a felelősségük.
Amikor először meghallottam a Péntek8-ban a Kósa féle "telek pozitív" példát egyből éreztem, hogy ebből is klasszikus lesz. :))
@aritus: Én az ingyenest nagyon tudnám támogatni.
Zsúfoltak a buszok-villamosok, és az ellenőrzés lehetetlen, meg drága is.

A legtisztább az lenne, ha ingyen menne.

A város mozgása gazdasági érdek.
Simán behozná az árát a békávé apparátus leépítésével
és aztán meg a közlekedők a város boltjaiban vásárolnának,
le-föl szállogatva, ahol akarnak,
és ez gazdasági hasznot hozna idebenn.
Csökkentené az autós - városon kívüli pénzköltést.

A bedeszkázott boltok kinyitását hozná, a szórakozóhelyek közti pendlizést, kávézást, mozizást...

Az autóhasználat csökkenését.
Gazdaságosságot.

Tiszta haszon lenne.
@Dr. Boli Ch.T: Az én postafiókom már évekkel ezelőtt meghalt.
@aritus: Magyarországnak inkább az lenne a tragédiája ha nyilvánvaló problémákat nem lehetne nyíltan megbeszélni függetlenül attól, hogy a libsik a PC dumával továbbra is el akarják azt nyomni a társadalomban.

Ja és megsúgom a jobbik pont emiatt is erősödik. Minél jobban tiltani akarnak valamit az annál inkább erősödik. :)
Azzal a cigány mentalitással, amit ezek mûvelnek nem is csoda, hogy szét fogják szopatni ôket Brüsszelbôl. Szabadságharczos hülye dumát nyomatják a itthoni birkáknak, beszólogatnak külföldnek és csodálkoznak, vállatvonogatnak, fellôsséget hárítgatnak. Annyi felelôsségvállalási képességük van, mint egy 8 évesnek. Elviszik a csôd széléig az országot, lepusztítják a közszolgáltatásokat, de a háttérben haveri alapon lerabolják sajátzsebre az országot. Persze agyatlan és zombika hívôk mantrázzák, hogy a cociknak is lehetett, akkor ez megnyugtatatja ôket, hogy ez másféle lopás, rablás. Hisz akkor ez már jó is.
@Gábriel angyal: én csak a szakembereknek, meg a józan észnek hiszek, szélsőjobbos barna szar nem megy le a torkomon.
@Gábriel angyal: ne válogasd szét a szart...én a rencerváltásról beszélek egészében de akiket jobban undorolok azok a cigánygyerek alcsútbasznádról és bandája a sok rohadt tetű
@Dr. simonmondja.: ez a curitibai tapasztalat is, ugyan nem ingyenes de minimális költségen érdekeltté téve, zártpályás express buszvonalak és állandóan fejlesztik a Horváth Csaba ötlete nem rossz, még a szatellit parkolás ingyenessé tételét kell megoldani és a teljes integrációt ez Curitiba-ban már műxik de már máshol is Brazíliában egy 150 km -es hatósugarú körben integrált
@egyfejű: Erre én akár azt is írhatnám, hogy nekem meg a ballibsi fos nem megy le a lelkemen de én ugye nem szoktam itt csúnyákat írni a többieknek. :)
@Gábriel angyal: a szélsőjobbos barna szar akkor is szélsőjobbos barna szar, ha temperával kifested. :)
@Gábriel angyal:

bámulom a gioconda mosolyát. nézem jobbról, nézem balról, nézem szűrt fényben, nézem teljes megvilágításban, nézem laikusként, nézem szakértelemmel, nézem műtörténészként, nézem potenciális képtolvajként. megvan! pina.
@Dr. simonmondja.:

ezt úgy hívjuk, hogy az egy liter üzemanyag által elszállítható egységnyi teher rátája kilóméter távolságra és időre matrixolva

a legrosszabb mutatói a személyautónak vannak a legjobb az elektromos vonatnak és ezt lehet integrációval javítani

az ingyenes jegy nem jelent ingyenes közlekedést mert adóban és egyebekben a felfutó gazdaság kigazdálkodja -mint azt helyesen mondád
Egyébként Fabiusban azt is becsülöm, hogy bármiről megírja a véleményét függetlenül attól, hogy PC a dolog vagy sem.

"Az új baloldal szellemi műhelyében (Amerikában) a politikai korrektség, amely „először a különböző embercsoportok pejoratív elnevezése ellen vette föl a harcot: „néger" helyett „afro-amerikai", „buzi" helyett „meleg", „cigány" helyett „roma", elnevezés lett a félhivatalos szóhasználat jobb körökben. Az irányzat itt nem állt meg, hanem az embercsoportok felszínes, általánosító, gyakran bántó jellemzésének is hadat üzent: ma már nem csak a „a cigányok lopnak", „a zsidók ravaszak", hanem a „németek jó katonák", a „franciák könnyelműek" típusú megállapítások sem állják a ki a "píszí" próbát. A radikálisabb értelmiségiek azonban még tovább mentek és gyakorlatilag tabu alá helyeztek minden kijelentést, amely egy - többnyire kisebbségi státuszú - embercsoportra hátrányos megállapítást tartalmaz. Ekképp többség és kisebbség minden lehetséges konfliktusát eleve a többség számlájára írták." (Vitaindító a Szombat zsidó folyóirat fórumán, 2008. 06. 23.)

A politikai korrektségbe még az is belefér, hogy csak politikailag vagyunk korrektek, a valósághoz nem vagyunk egészen hűek. Ezzel együtt jár, hogy egy kicsit szépítsük meg a jelent, például legyenek a filmben feketék a pozitív hősök, a fehér hős legjobb barátai, a zseniális sebészek, mert a jelen kegyes szépítésével megszépíthetjük a jövőt - és tényleg. A sokszor túlzásba vitt igyekezet, hogy kerüljük a pejoratív, kellemetlen asszociációkat keltő kifejezések használatát a kisebbségekkel kapcsolatban, ezt a fő célkitűzést szolgálja. Ki lehet nevetni a sokszor bárgyú politikai korrektséget, de a hatékonyságát nem lehet tagadni, annak kézzelfogható bizonyítékai vannak." (Kálmán László: Az elnök és a politikai korrektség, Népszabadság, 2009. március 12.)

Papp László Tamás, a HVG és a Hírszerző publicistája az ELTE Kommunikáció és médiatudomány MA programja keretében 2010 áprilisában, fősodratú médiamunkások és értelmiségiek részvételével megrendezett konferencián (idézi Szegő Péter: Hol vannak a politikai korrektség határai? HVG 2010 április 18.) a politikai korrektség négy fő alakját különböztette meg Amerikában. Ezek szerinte a következők:

1. Nyelvi kódex (bizonyos szavak, kifejezések tilalma, „kényes" témák kerülése a közbeszédben);
2. Pozitív diszkrimináció (a kivételezett csoportok előnyben részesítése másokkal szemben);
3. Kulturális relativizmus (minden kultúra egyenrangú);
4. Tudományos relativizmus (objektív tudomány és objektív megismerés nem létezik, csak különféle szempontok, vélemények vannak).

A felsorolás tartalmával alapjában egyet kell értenünk. Nem kell túl nagy fantázia, hogy ezeket a jelenségeket a nyugat-európai és a hazai közéletben is tetten érhessük, noha az idézett szerző nálunk leginkább a nyelvi kódex alkalmazását látja jellemzőnek: „Eme körökben a cigányságot (valamint annak konkrét részhalmaz-csoportjait) mindig, mindenütt dicsérni kellett, és csak dicsérni lehetett. Vagy legalábbis kínosan tapintatos óvatossággal bátorítani. Ha mégis előnytelen kontextusban beszéltek a romákról (bűnözés, munkanélküliség, segélyen vegetálás, a lehetőségeken túlterjeszkedő korai gyermekvállalás, stb.), akkor rögvest hangsúlyozni kellett: ezek soha nem a fetisizált/idealizált kisebbség bizonyos egyéneinek, szokásjogi normáinak hibái, anakronisztikus csökevényei, hanem mindig az önző, előítéletes, rasszista, kirekesztő többség bűnei okán következtek be." (Hírszerző, 2010. február 3.) Erre a gondolatmenetre jó példa Horváth Aladár cigány vezető egyik - szállóigévé nemesedett - kijelentése. Miután kiderült, hogy egy országos sajtóhisztériába torkollt késelési ügynek nem csak az áldozata, de az elkövetője is cigány, a következőket mondta e jeles férfiú: „Elképzelhető, hogy származása ellenére valaki még inkább meg akar felelni a "mélymagyar" elvárásoknak."

A fentiek fényében a már idézett Papp László Tamás a politikai korrektség működési mechanizmusát a következőképpen látja („A burkolt lefasisztázás nem segít", HVG 2010. április 30.): „a píszí nem annyira teljes valóságblokkolás, mint inkább részleges, szelektív valóságszűrés. Mely befogadja azon faktumokat, amik megerősítik nézeteit, és lepattintja, visszadobja azokat, melyek cáfolni látszanak azokat." Tehát a cél nem az igazságosság, hanem az előfeltevések alátámasztása, amelyek igazolják a nyugati civilizáció és társadalom romlottságát, kirekesztő, „náci" jellegét. Ennek érdekében „a valósághoz sem kell egészen hűnek lenni" a „magasabb cél" szentesíti az eszközt (akinek meg nem tetszik valami, az „náci").

Papp László Tamás véleménye szerint „születésekor a politikailag korrektség a demokrácia szervezetének önkéntes éjjeliőre, a nyelv tisztességes erkölcsbírája akart lenni. De autoimmun betegséggé vált." Az autoimmun betegségek akkor jelentkeznek, ha a szervezet védekező (immun) rendszere valami okból a szervezet alkotóelemeit „idegen testnek" tekinti és elpusztításukra törekszik (vö. „baráti tűz"). A politikailag korrekt nyelvezet is hajlamos beteges formát ölteni és a legártatlanabb dologban is lappangó rasszizmust, diszkriminációt látni, nem utolsó sorban azért, hogy létjogosultságát igazolja. Így a „demokrácia önkéntes éjjeliőre" mindannak gátja lett, amit a demokraták a liberális demokrácia lényegi tartozékának tekintenek (szólás és véleményszabadság, a tudományos kutatás szabadsága) - nem csoda tehát, hogy még egyes demokratáknál is kiveri a biztosítékot. Bármely csoportnak a többi fölé helyezése ugyanis szükségszerűen vezet a többi csoport elnyomásához, ami éppen a demokraták szerint összeférhetetlen a demokráciával (gyk. a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció). Papp hasonlata tehát az ő (demokrata) szemszögéből nézve teljesen helyénvaló. Ő ugyanis a demokráciát félti a fenti torzulásoktól, illetve a politikai korrektség túlzott erőltetésével szerinte éppen az ellenkező hatást érhetik el (amit nagyon muszáj „megenni", azt előbb-utóbb mindenki megutálja). A mi szemszögünkből a politikai korrektség inkább a szerzett immunhiányos betegség (közkeletűbb nevén: AIDS) szinonimája lehetne: a nemzetek immunrendszerét aláaknázva kiszolgáltatottá teszi az adott társadalmat a kívülről (vagy belülről) jövő uralmi törekvéseknek. De éppen ez a cél. A politikai korrektség korunkban már nem puszta illemszabály, a kisebbségek, a gyengébbek iránti tapintat, hanem jóval több annál: komplett eszmerendszer, jellemzően az új-baloldal ideológiája, amely beépült a liberalizmusba, s így nem csak a baloldaltól, hanem mindenkitől hűséget és engedelmességet követel, aki a „szabad demokratikus jogállamban" labdába akar rúgni."
@hacsaturján:

a Gioconda az Leonardo önarcképe és Leonardo Gay, meg zseni
@egyfejű: Hát ugyanez vonatkozik a ballibsi fosra is. :)
@Gábriel angyal:
Ha én is ilyen szép hosszú idézeteket rakok be, akkor most mi lesz? Idézetek tára? Ha gondolod nyomhatok a hülye komcsikról és a barom széljobbról is, de attól...
@kormányzó: Mán elnézést, amijér lopgya a stylét, megérdemenyné, hoty lecseszerintcsd, de ott a ponty közte. mint iten.
@Dr. simonmondja.: "a BKV-t is azért akarják becsődöltetni, hogy bontási vasnak eladják a buszokat meg a villamosokat. Ennyi telik a cigánykormánytól. "

egyetértek... nagyon dakota ártunk és ormányunk van... sőt északdakota

ijen alja mafiavezetése még soha sem volt kishazánknak...
nem álam és igazgatás van, hanem SZERVEZETT BŰNÖZÉS...

egyesével pedig alkalmatlan+gerinctelen senkiházik mind...
@Dr. simonmondja.: nemsoká ez lesz... a főcigányod becsődölteti...

az álamcsődör...

aztán majd a tesco üzemeltet ingyen járatokat mint Esztergomban...
@dr. Bubó: @mamitirtok dr.:
Megkaptátok lököttek a mailem? M.doki nagyon lógott tegnap... :)
@Rodeo36:

senki nem tehet arrul, hogy mirül mi jut az eszibe. nekem pl. az, hogy az intellektuális szar meg a lumpen szar egylényegű és az "ócska tróger" epitheton ornans se vonatkoztatható valamennyi hordozóipari dolgozóra, csakis a józsira, mer az mindig a kocsmában ücsörög.
@Rodeo36: Asszem én voltam az egyetlen blogger, aki támogatta a Horváth Csaba ingyenes BKV javaslatát.
Akkor még blogoltam.
És asszem én vagyok az egyetlen most is.

Fidesznyik itt mindenki. Utálják a várost és a maszopot, és ebből bármit levezetnek.
Akár Budapest beszántását is.
@egyfejű: Én csak ezt nem értem ebből (az MKP-n kívül):
"a vár teljes tetőszerkezete leégett és beomlott, a mennyezet bírta a terhelést és a lehetőségekhez képest megóvta a gyűjteményt."
Most beomlott, de ottmaradt?
Vagy hogyan ezen csudás dulug, mely megvédte MAGYAR emlékeink(et.)
@dr. Bubó:
Régóta mondom, hogy Esztegom a kísérleti pálya, ott tesztelik, hogy mennyire birka a nép, hogyan lehet lealázni és sárba tiporni embereket, miközben a csürhe ott vigyorog a nyakukba. Tesztelik, mi mindent lehet elvenni emberektôl anélkül, hogy az élôsködô csûrhét ne húzzák fel az oszlopokra. Tesztelik, hogyan lehet egymás ellen hangolni és uszítani embereket. MINT LÁTJUK, ott ez simán mûködik, a civil kurázsi csak nyomokban van meg. Az élôsdi narancskomcsik vígan elvannak. Megérdemeljük ezek szerint ôket... :(
@aritus: Ez utóbbiara azért van esély, minden tiszteletem ellenéra!:-P
Teljesen igazad van, a kötbeszédben, sőt, itt i s eluralkodott az, ami ellen harcolsz/harcolunk.
És ez alól én sem vagyok kivétel, jól tudom!
Lehet, hogy megpróbálok figyelni jobban a jövőben erre, de tényleg megszokott lett legtöbbünknél a b.z.zás és a c.g.zás!
hvg.hu/itthon/20120309_szervezett_bunozes_egyutt_elni

esztet most óvastam. ha mindeszt a centrális erőtér szemszögibül vizsgálom, akkor öléggé pikáncs megvilágításba tudom hejjezni a dógokat, függetlenül attul, hogy a párhuzamosok még jóval a végtelen előtt képesek tanálkoszni.
@mamitirtok dr.: mami a tető és a mennyezeti szerkezet az két külön dolog arkitektónikailag a többit emésszed MKP gyújtogatott és alcsútbasznádi fizet hátha bekerül pedig a tőkés elvtárs is ki fog potyogni csak azért, hogy a törpének ne legyen igaza
@mamitirtok dr.:

én nem szokok ijjeneket tenni, lévén népben, nemzetben és fejben gondulkodó.:))
@hacsaturján:ebben nem merek vitatkozni veled Óh Nagyfarkú Rének Atyja
@mamitirtok dr.: tudom, én vagyok ecceri, de nem értem...
A mailedet megnézted, baszod akkor így kérdem?? :)
@hacsaturján: Nagyon pikáncs.
Márha arra gondolsz, hogy aszpasz ugyanaz...
@Dr. Boli Ch.T: Muszáj voltam, hogy teljes legyen a kép a Polkorrektség lélekrajzáról. Bocsi.
@egyfejű: biztos, hogy nem haveroknak utalták a pénzt:
A kreativitás ott kezdődik, amikor leveszel egy nullát a pénzügyi kereted végéből. Ha két nullát veszel le, máris sokkal jobb."
mondja Jamie Lerner, azaz ő pont fordítva bánt a közpénzekkel, mint itt szokás. Éppenhogy nem vastagon fogott a ceruzája, amikor a költségekről volt szó, hanem vékonyan és még vékonyabban.
@Dr. simonmondja.: ha memóriám jól csal akkor én is a w.blog-on betámasztottam -alaposan- a horváthcsaba ötletét, el is küldtek a ...na nem érkeztem meg oda...szóval ennek van matematikai alapja és már ismert mert alkalmazzák 1977-ben a francia (Páris) tömegközlekedés csodáit kóstolgattam, mint szakértő, 5 Ffr-ért 2 órát lehetett átszállni bárhová még az express metróra is ami 140 km-es távolságra repített 140 km/órával és integrált elővárosi vasutak fillérekért és a kalauz nem hordott le mikor mondtam neki hogy nem tudtam hol és hogyan vegyek a vonatra jegyet de ha most és akkor adott és mosolygott, és nem kérdezte meg a vércsoportomat LOL ja és akkor már gumikerekeken ment a mtero mert a régi városrészt óvták a vibrációktól... persze vaskeréken startolt minden állomáson de 30 méteren belül cserélt menet közben...és volt 100 fős lift is
@Gábriel angyal: erre csak annyit tudok mondani, bazdmeg Gabriel, ezt a rossz dumádat nekem ne nyomasd.
@Dr. Boli Ch.T: galamb vagy Galamb mint Rejtő Jenő P Howard???????????
@Dr. Boli Ch.T: Azért ne búsulj.
Csökkentett a részvételem.
Van, aki szerint még így is sok.
www.youtube.com/watch?v=0kecsIho9iQ
@Dr. Boli Ch.T: Én csak kunzultácijós kérdőíveket nyitopgatok, a többi landol a spamapában!
Mingyár" mennyitom, na, remélem, fejér por tsak nyomokban tartalmaz!:-)
@aritus: Ez valóban nyomós és szakemberes (egyfejü) érv köszi. :)
@Rodeo36: A nol-blogon is volt egy-két támogató.
Kaptam egy komplet megvalósíthatósági tanulmányt is kommentbe.
De bloggerek és honlapok nem vállalták föl, mert mind fidesznyikek és Tarlós-fanok voltak.
Ennyit a közéleti gondolkodásról.
Lekomcsizták Horváthot, és azt hitték, ettől okosak...
Varánuszkám - csókoltatlak !
@egyfejű: De a szegényeket lebűnözni nem olyan szavazatszerző mint a cigányokat. Könnyű célpont, könnyen rá lehet izgatni a népeket. A jó öreg hitleri trükk most is működik. Válassz egy etnikumot, és csinálj belőle bűnbakot. Csak a zsidózás a II. vh óta nem parlamenti bérlet. De a rasszizmus igen.
Ahogy a katolikusok mondják, az ördög legnagyobb trükkje az, hogy elhiteti az emberekkel hogy nem létezik. A jobbik is ezt csinálja. Elhiteti (akivel tudja) hogy ő nem egy rasszista, neonáci csürhe.
@Gábriel angyal: Az, hogy hazugságokat nevezel igazságnak, azt úgy hívják, hogy újbeszél, Orwell óta.
A jobbik nem azért került a parlamentbe, mert kimondja az "igazságot", hanem azért, mert van neki egy hatalmas, gazdag pártfogója, a fidesz, aki egyben a megteremtője is a jobbiknak. És a fidesznek politikai okokból, mert gátlástalan, aljas banda, az érte meg, hogy ne tegye egyértelművé, mi az amit egy magát demokratikus pártnak tartó alakulat elfogadhatatlannak tart, hanem folyamatosan kettős beszédben, lebegtetésben utazott, mint az imf-el, vagy az unióval most. És azért tette ezt, mert az indulatok felkorbácsoásában volt érdekelt, jól jött neki egy "szalonképtelen" csapat, aki mindazt megtette, amit a fidesz, mint magát konzervativ (sic!) párt azért cikinek érzett nyíltan megcselekedni. És azért volt érdekelt az indulatok felkorbácsolásában, hogy minél több szavazatot kapjon. Amivel látjuk, hogy milyen nagyszerúen sáfárkodik.

Valamint a jobbik a rendszerváltás összes kormányának azt a bűnét lovagolta meg, hogy szartak a rendszerváltás veszteseire, teljesen magukra hagyták a leszakadt, elszegényedett vidékeket Magyarországon. És a jobbik mindezt aljas, gusztustalan, elfogadhatatlan, bűnbakképző módon lovagolta meg, megtalálva a tökéletes célcsoportot. Tökéletes, mert könnyen azonosítható, a leggyengébb, legkisebb érdekérvényesítő, és évszázados előítéletek voltak irányukban.
@dr lecsekkoltam: pontos megfogalmazás, különösen ha társítjuk a szavakat és a tetteket is
@dr lecsekkoltam: Látod, aritus, így kell érvelnyi!
Minnyár nekije is esnek páran!
Dejszen ezért (is) szeressük, sőt, istenítjük Őtet, nemde?:-D
@Dr. simonmondja.: sajnálom... az 5let mindegy mijen... CSAK az számít kimongya...

várd meg még a dakota segjukából jön ez a lehelet... mindenkinek fog tecceni... addig meg kuss van...

megmondta tegnap Bödőcs... először dobunk a kockával, ztán a fődakota rírajzolja a pöttyöket...

fontos hogy minden jogilag rendben mennyen...
Orbán hívja fel azokat, akiket neki kell felhívni, nem pedig itt várni, hogy jöjjenek maguktól. Nem fognak. Ahogyan beszéltek róluk-velük az elmúlt másfél évben, ne is tessék csodálkozni. És ha nem jönnek, akkor leszünk gyarmat.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1848_orban_alaptorveny_imf
@mamitirtok dr.: hú, ezt nem értem kedves doktor úr, magyarázza már el nekem, csekélyértelműnek mi ennek a mondatnak az értelme?
"Na, kimondta! ..és még ő a nemolyan!:-P "
A témához:
-Ne segíjjük fel a Kósa Lali bácsit?
-Ne, még megsértődik mán!
@Gábriel angyal: Kérdés: hogy lehet az, hogy a polkorrektség valahogy működik amerikában. A polgárjogi mozgalmak nyomán azért elég szépen sikerült elég sok mindent elérni a fekete lakosság számára. Pedig nem valószínű, hogy ott kevesebb rasszista lenne (lást kkl, vagy white power csürhéket) mint nálunk. Csak az a legnagyobb különbség, hogy ők a niggerek bűnözők, rosszak, és írtják a fehír embört-től eljutottak odáig, hogy tevőlegesen (pozitív diszkrimináció, felzárkóztató programok, anyagi hozzájárulás a feketék felzárkóztatásához, oktatásához)tegyenek a felzárkóztatásért. Nálunk ez úgy néz ki, hogy kb 50-60 év semmit nem tevés után egy mélyszegénységben élő etnikumot most szélsőjobboldali szavazók megnyerésére használnak fel. Anélkül, hogy a jobbiknak, vagy a fidesznek halvány sejtelme lenne arról, hogy mi is az a polkorrektség, mi is az a felzárkóztatás, vagy miért kellene harcolniuk a diszkrimináció ellen.
@mamitirtok dr.: Á, inkább példaképünk, a kiégett és sosem volt pléhboj szavaival éljünk: ki a f**** az a kósa lajos?!
@mamitirtok dr.: a tető omlott be, de a menyezet meg nem, mert erős:))
@aritus: Te irtád:
"A cigányokkal szembeni elutasítást csak a buzikkal szembeni előzi meg itthon. Itt tartunk.:(( Ez nem jobb-bal kérdés."
erre ment asz.
@kzoltana: Mi ez a fixáció a gyarmattal?! Ez valami elmebaj a jobboldalon?! Mert lengyeleket hozni ide dobzse-dobzsézni az olyan büfé, nem? Ha már gyarmatosítás, egyetértek. Jelen pillanatban a fidesz holdudvara gyarmatosít minket. A pintér, fellegi, simicska, demjén, parragh, csányi, némethné, lázáz holdudvara. Ráadásul úgy tüsténkedik ezen orbán és tsai hogy azt sem tudják, hogy gyorsítsák fel a törvényesítését. Gratulálok, igen, megcsináltátok. Nem holmi multi gyarmatosít minket, hanem a magyar vállalkozók, akik ráadásul úgy hálálják meg az állami pénzeket, hogy svájcban adóoptimalizálnak...
@aritus: És most még csekélyértelműzöl is? Meg magamat kigúnyolom, ha kell?
Mi lészen még itt ma?:-P
@dr lecsekkoltam: Tannap a jányommal cizátam, ma meg Veled! aritust vedd lauzonnak, kérlek!:-D
Politizélünk Vele!
@mamitirtok dr.: :))), de azért meg vagyok sértődve, hogy én nem lehetek istennő, mint lecsekkoltam:(((
@mamitirtok dr.: itt a szemem előtt megy a kivételezés! hüp-hüp
"Daniel Lipšic újságírói kérdésre megerősítette, hogy a tűz a tarlóégetés kapcsán terjedt át a várra – ezzel kapcsolatban már őrizetbe vettek bizonyos személyeket, akikről közelebbit a vizsgálat ideje alatt nem kíván közölni. "

No, indulhat a romázás, ezerrel!?
@aritus: Istennőséget vagy örökőnyi, vagy kiérdemelni lehessen! Előbbit lekésted!:-P
Akármit írhatnak a cikkbe, akármit is hazudnak hozzá egyesek, ma már a magyar emberek jó kétharmada tudja, hogy honnét fúj az EU szele! Az USA után az EU is totál liberális irányítás alá került és rossz olvasni itt a sok liberális haza ellenes mocskolódását! 3 ezer ember megy ki a szavatokra tüntetni, nézzétek meg a Nemzeti Ünnepet ott hányan lesznek, akik magyar zászlót is visznek, mert nem csak az útlevelükbe szerepel, hogy MAGYAR, hanem a lelkükben is.
@dr lecsekkoltam:
Ugye milyen dög! Ja... Én bezzeg Tôled ájulok be! :)
szép jó reggelt kollégák!
oszt mi van a dunai vasművel, a pannónia motorokkal, az ikarusszal,a zsolnai porcelánnal?
ezt a listát estig írhatnám. svájcban kédeztem, hol kell jegyet venni a buszra és nehezen értettem meg, hogy ingyenes a városi közlekedés. régen voltak jól beilleszkedő cigányok, most ezeknek a helyét elvették a lecsúszók. ez van srácok.
Szevasz Viktorkám, hogy a nyű essen beléd !
Hát hogyan vagy, te mélynövésű csauseszku-imitátor ! Bocsesz, most kicsit leköptelek, merhogy utállak mindaszart. Mijafaszt ugráász, mingyá kapsz még a pofádra is !
Na, figyeljé' jó a szavamra : lóvé kéne, de izibe ! Igen, jól tudod, kártyára, mega Gabinevű lotyóra, mer' mekkívántam, no. A ribi meg pénz nélkül nemakarja a jót. Édes testvírem, hogy dögőjjé' meg nevednapján, kéne még egy jó kis álás is a fijamnak, a Gazsinak. Mit tud, mit tud ? Semmit, de aszt elég jól. Micsoda ? Hogy má' elígérted a Lali lányának ?! Van bőr a pofádon ? Az különben nem tud semmit ? Leköpjelek megin ? Aszt akarod ? Na jó, nem köplek most le, de akkor lekközelebb beszélgessé jó el velem felcsuti kuriádba, oszt a szalonna mega kolbász között kérjé lécciföl képviselőnek, de országosnak ám, különben morgok, meg demokráciát temetek veledeggyütt. Esetleg a díszkanodat ha kiemeled a zeuból, pironkodva elfogadom a helyit, de akkor a girnyótú, a zandristú még leckét kell vennem előtte nyögvenyelésből meg pirulásból, merhogy én egy eccerű úr vagyok, nem kaptam ijen nevelést. Hát kimirkém, ehhez tarcsd magadat, akkol maradok a seggemen, nem kapsz a pofádra sallert mekkokit a buksidra.
@dr lecsekkoltam: Pl. az, hogy míg nálunk mekkora hajcihő van egy szar médiatörvényből, vagy egy a komcsi bírák nyugdíjazásából, addig Pl. a szlovákok esetén nem zavarja a tisztelt EU-t hogy echte nácik vannak hatalmon, és olyan faji-származási alapon megkülönböztető törvények vannak náluk érvényben, amihez képest a mi hajdanvolt zsidótörvényeink szélsőliberálisok.
Az EB-nek akkor kellett volna ilyen kurva kritikusnak lennie amikor 2002 és 2008 között Mo. majdnem megduplázta az államadósságát. Érdekes módon akkor kussban voltak. Ha akkor akadékoskodtak volna akkor most nem lennénk ekkor a bajban.
Ez persze nem mentesíti az Orbán-Matolcsy páros dilettanciáját. Csak egy tény.
Ja meg érdekes módon a demokráciát sem féltették mikor békés tüntetők százait verték agyba-főbe a rend jámbor őrei.
Ezt hívják űgy hogy elfogultság?
@Lindalinda: Ne keverd a liberálist a cionistával.
"a mentalitást, ordítva követelni a segílykét mert nekünk ahhoz jogunk van, nekünk az jár, de aki a kötelességünkre figyelmeztetne, azt mindjárt kikiáltjuk illegitim kirekesztőnek"

Ez valóban a cigánymentalítás. De zorbán esetében ezen mit kell csodálkozni?

Ha valaki, hát zorbán és kormánya köp nap mint nap hatalmasakat a padlóra. A pedig különösen baj, hogy ez a padló abban a bankban van, ahová a hitelért folyamodtunk. Ennyit tudnak ezek a degenerált fityeszesek, és ahogy az tényszerű, ennek az országnak és a kormánynak saját maga a legnagyobb ellensége. Senki nem fog tudni nagyobb kárt okozni a soraikban, mint saját maguk. Tehát dőljünk hátra és nézzük, ahogy végleg elsüllyednek az általuk termelt fekáliában.
dotoho.blog.hu/2012/03/11/es_eljott_a_ner_szlovakiaba_is?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_11&utm_campaign=index
"Bárhogy is alakul: a 2012-es márciusi, szlovákiai előrehozott választások megmutatták, húzhatnak itt bármilyen politikai határt a Kárpát-medence térségében, az istenadta nép sehol nem kér az egyéni önrendelkezésből, a konszenzusra épülő demokráciából: Orbánisztán után létrejött Ficoisztán is. Méghogy különbözünk a magyaroktól, muha! Még szerencse, hogy Slotáék elcseszték és korábban gyújtották fel a krasznahorkai várat, különben nekik is simán meglenne most a tizenkét százalékuk!"
@mamitirtok dr.: biztos erős volt a "plafon" az elbírta az elégett zsindelyt meg a tetőszerkezetet. Ha elégett, abból isa hamu maradt, annyi amennyit nem fújt el a szél. Az igazság meg odaát van
manens

Csoda hogy legalább írni tudsz úgyahogy.
Ilyen háttérrel nem lehetett könnyű megtanulni az ABC-t.
@Lindalinda: Én meg nem vagyok magyar, mer' nem tudok írni helesen, mi?
Hogy tanúná tokmán merög a nyelveteket forgatni orbán seggén kívül, nagymagyarlók!:-(
Rohadt korcsok, már megint a külföldnek szurkoltok? Hát miféle mocsadékok vagytok, hogy mindig az idegen hatalmak érdekeit szolgáljátok a saját hazátok érdekeivel szemben?

Az ilyen mocskos idegenszívű hazátlan állatok hívták be a szovjet harckocsikat '56-ban!

Próbáljatok meg egyszer végre magyarként gondolkodni és cselekedni!

A napjaitok politikai és talán fizikai értelemben is meg vannak számlálva. Ha Európa felébred (márpedig előbb-utóbb felébred), az ilyesféle blogok liberálbolsevik olvasóközönségét fogjuk legelőszőr máglyára vetni. Már nagyon várom ezt a pillanatot.

Büdös tetves kutyák!
egyszeriek özöne, szép jó reggelt mindenkinek :D
"
Orbán Viktor:

„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni”.
"

És milyen igaza van........

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4fU6HlyFGXs

Szimpatizálj velük bátran!
köcsögeim: abba kéne hagyni azt a faszkodást, hogy brüsszel ide hozza a pénzt, támogatás így meg úgy.

valaki azt hiszi ennyi az EU matematika?
ne lépzünk ki a zejúból, mert nem jön a sokmilliárd.
többet kapunk vissza, mint mit befizetünk és a sok hasonló faszság.

ha ez ennyiből állna, akkor a németek szaladnának kilépni az EU-ból, mint legnagyobb netto befizetők.

ez a prasztvakítás: jó az nektek, mert milyen sok pénztet kaptok ám. ja, csak amit a háttérben veszítünk, azt nehéz megmutatni és megmagyarázni az egysejtűektől a varánuszokig terjedő skálán lévő judeokrata és kommunista egyedeknek.

amióta EU tagok vagyunk, azóta haldoklik a gazdaságunk. milyen érdekes...
pedig kaptuk a sok-sok milliárdot.
2004 óta egy jó évünk nem volt. az EU-n kívül is van élet, és nem is rossz.
Meg lehet nézni a 2000es évek elején hogyment az országnak, meg most hogy megy.

Ennyit arról, hogy ha kilépnénk, az azonnali csőd, meg stb stb, meg egyből vámok stb stb.
Jah a hülye EU gyorsan megvédené magát az erős magyar gazdaság termékeitől :D

csak egy példa: a sok EU-n kívülről érkezett szar a kikötő országában adózik, utána EU-n belül már szabadon áramlik.

vagy hogy belépésünkkor mi a nyugati gazdák támogatásának negyedét kaptuk. nesze magyar paraszt, versenyezzé a dánnal meg a franciával.
kapsz pénztet energiafűre, csak vágd ki a szőlőd...

az EU már most rosszabb, mint a SZU...
felvidéki probléma megoldva :D

Dánok és hollandok vásárolják fel
a felvidéki földeket
Kitörési pont lehet a mezőgazdaság Felvidéken is?
@párnalárva: Eccerűkém, akárki meglássa, hogy tudám írnyi, ellentítben Vélöd!
Látom, tényleg címlapon vagyunk, udvar(iassági és udvaroló) üzemmód szünetelve, bekapcs.!
@euRópAi bigottság: hehe jobbklikkes túrbómagyarok is keményen kiléptek a parlamentbűűű, olééé, így megy ez ;)
Drága Viktorunk! Csináld, ahogy jónak látod! Ezek a beesettmellű, görbeorrú, szőrösfülű, vagottfaszú liberálisok meg kapják be! Persze, ha hagyjuk nekik!:)))
kósa lajos for president
módisítom a vezénylót, csengős szamárrá, a követők jönnek vég nélkül :D
@D_rögtú_R_Cirby_semleges PH_dé: Belülről teszik tönkre azzal, hogy felnyalják a pínzt. Ha már cigányozunk, ez pont nem cigánykodás?!
index.hu/video/2012/03/11/szlovakia5/
Egyszerő Emberek Pártja, vagymi, van annyira vicces, mint a EGS, nem?
ma Szilárd napja van, fontoljuk meg!
@Stefánia kisasszony:

Megint benéztél a pofonért, aranyom? :DDD
@dr lecsekkoltam: de, ám ők úgy fogalmazzág meg magukat, hogy belső ellenállók :-)
@midnight coder: "...nem zavarja a tisztelt EU-t hogy..."

de azért biztos jó nemzetmentő stratégia rögtön az aszfalra szarni. aztán ezek meg báncsák szegény pici nemzetvezetőnket, hát hallatlan, pedig ő okos meg jót akar, csak kicsit faszparaszt, ez van, magyar, ott ez normális.
@van-itt-ész:

Milyen érzés, hogy a brüsszeli zsidók szopatják a focistát? :D
@mamitirtok dr.:

Tisztában vagyok vele, hogy lesznek, akik provokációként fogják fel az itteni tevékenységemet. Már a legelején meglepett, hogy ez a Fabius nevű LMP-s kurva nem tiltott ki azonnal, hiszen ezek a liberálbolsevik majmok általában nem tűrik a kritikát és az ellenvéleményeket.

Azért vagyok itt, hogy belenyomjam a orrotokat a saját mocskotokba!
Ja igen, a hölgyeknek csókolom a kezét, lábát, nyakát, bokáját, n***ját! ♥
@midnight coder: Tán azért mert ad1, most nyertek, így még nem kormány míg meg nem alakul ad2 több eszük van mint a hazai náciknak és viktornak, betartják a demokrácia játékszabályait, ad3 ennek a neonácinak viktor nyerte meg a választásokat a határontúli magyarpolitikájával.
Hát csuklóból hirtelen ennyi nehézsorsú hívő barátom.
@Stefánia kisasszony:

Nem te okádtad tegnapelőtt tele a 973-ast? Taxival kellett hazamennem.
Stefániának kéne egy jó kakapornó. :D
@Stefánia kisasszony: Szerencse, hogy egyik felsorolt ellenség bele sem tartozom, így jogos lehet a kér(d)ésem: Még, ne fojtsd el magadba'!
Egy választási bukta jelentősen növeli a politikusok hozzáértését.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Baszod egér, megint bacsajoztál! :) nagy spíler vagy TE!
@Stefánia kisasszony: Nem provokáció vagy te.

Vajákos cigány öregasszony vagy, aki átkozódni megy.

Viktor valamelyik rokona lehetsz.
Bár nektek ez nem ünnep,de Március 15-én meglátod hányan ülnek még mögötte varangy.
@Parajpuding: Azért mikor cigányoztok ne feledjétek el, hogy míg a szerencsétlen romák születésüktől kezdve meg vannak bélyegezve, addig orbánék ledolgozták magukat a szintjükre. Inkább white trash-nek, fehér szemétnek hívjuk őket, az jobban kifejezi a lényegüket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Stefiét is?!
Ez a Steffi lánka mámög egyedű alutt?
Még egy macskafarok se gyutott nékije?
Szegénke! Pedig hun vammég a zuborkaszezony!
Kecske se? Igaz hogy nem tudom:
Szabad e ővéle?
Mán aza Hofélia is kérdezte!
@aritus: Attól nem leszel rasszista, hogy nevén nevezed a gyereket.
A cigánykodás szó nem a rendszerváltást követően alakult ki.
Attól, hogy fehér ruhás első áldozói szendeséggel másnak nevezzük vagy letagadjuk még van.
Ráadásul ezért aztán abszolút nem a Jobbik a felelős, ugyanúgy ahogyan a cigányság sem.

Hanem ahogy Rodeóék írták is feljebb, az elmúlt húszév összes barom politikai és gazdaságirányítója, élén a keleti piacokról való önkéntes kivonulásunkról döntő idiótákról és tényleg azt mondom, hazaárulókról. Mert az ország hosszú távú megélhetését baszták el üveggyöngyökért.

A Jobbiknak meg ennyi az összes sütnivalója, hogy csendőr kell, oszt majd jó lesz itt.

Visszatérve a cigányokra, régen is dolgoztam velük, most is, ők se mondják máshogyan.
@Dr. simonmondja.:

Tessék, néhány perce vagyok csak itt, de máris elértem, hogy előbújj a magadra erőltetett demokráciaféltő libsi-bibi álarc mögül, s megmutasd az igazi görényarcodat.

Cigányozunk, cigányozunk? Nem meglepő, mindig is tudtuk, hogy az zsidó-liberális oldal a legrasszistább, és a szerencsétlen cigányokat csak élő biológia fegyverként használják az egyre fogyó és gyengülő magyarsággal szemben!
Mint tudjuk decemberben bejgli-sütni döngettek az első hajnali repülővel haza olyan gyors iramban imf-ék. Most megint nagyon fontos dolguk akadt, hetek óta loholnak szegények a húsvéti sódar beszerzése mián. Szegény törpnek meg nem szóltak, csak vár, csak vár...a bili közben sokszor kiborult. Előbb-utóbb a Bilikihordó Főemberek is megúnják a szar, izzadság, lábszagot és elsomfordálnak.
Mi itt kint már nagyon érezzük, kurva büdös.
@Stefánia kisasszony: birike te mi'csinyáná' nem kő píz, csinyász gazdaságot autokratát? mindent határon belül nincs ütlevél határ lezárva se ki se be és csak a Bundi tuggya kinyalni ha ráér mit szóssz hozzá ezt akargyátog? picsa!
Fúj de kibaszott hülye picsa ez...
@Stefánia kisasszony: Ne találgassál, szipirtyó.

Viktornak nézegessed az életvonalát, ha megint mész kezet nyalni hozzá.
@dr lecsekkoltam: "...szerencsétlen romák születésüktől kezdve meg vannak bélyegezve..."

amíg az én gyerekem NEM kap a felvételin plusz pontot azért, mert NEM roma, addig ő van megbélyegezve.
@Stefánia kisasszony: Adok egy jó tanácsot, nő a valakinek: fuss amíg teheted, mielőtt szobacicát csinálunk belőled. Mire észbekapsz már a kormányt szidod teljes szívből. Itt már nálad jobbak is elbuktak már (gábriel, karakán).
@dr lecsekkoltam:
Nana cica! Van az a szint, ahova nem alacsonyodunk le! Ezek pl....
@Lord Snow: Tán mert a te gyereked könnyebben jut el egyetemig, mint ők.Ennyi erővel vonjuk el a plusz pontot a fogyatékosoktól(mozgás), szegényektől is.
A te gyerekednek sosem lesznek olyan problémái az iskolában mint nekik. Ő nem újszülöttosztálytól kezdve fogja élvezni az előítéleteket.
@Dr. Boli Ch.T: Pygmalion.;)) Mi csajok tudnánk faragni belőle egy csinoska lányt, de minek?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Inkább velem cicázz, mint vele. :D
@dr lecsekkoltam:

Engem a legkeményebb magyar fából faragtak, nem hátrálok meg semmiféle kihívás elől.

Magyar parasztlány vagyok, megtörhetetlen kitartással dacolok a liberális gúnnyal, az ostoba előítéletekkel és a teljes elutasítással. Engem nem fogtok megtörni. A magyarságom az én lándzsám és pajzsom!
@dr lecsekkoltam:
Hagyni kell annak a tenyeres talpas bugrisnak, aki... :)
@Stefánia kisasszony: két hete te is olyan komcsi vagy, mint mi. tudod... a megnemszavazott ügynöktörv. miatt.:) tehát gyere csak nyugodtan, csípjük a te fejedet. komcsizálódhatnánk is együtt egy kicsit. na?:D
igen az ijjen parasztok maguk a bélsár a feudalizmushoz
@dr lecsekkoltam: tehát a származása miatt adjunk neki kevesebb pontot. látod, ez a vegytiszta rasszizmus. fogyatékosokról és szegényekről nyilván azért csúsztatsz, mert nincs jó válaszod, de azért megpróbálod.
@Stefánia kisasszony: mikor fogsz valamit mondani? te vagy a papagájkommandó? brübrühühühü
@Dr. simonmondja.:

Elképzeltem magam, amint éppen fidesznyik és tarlósfan vagyok.

Kiröhögtelek. Nagyon.
Most még TALÁN érdemes felhívni a figyelmet arra, hogyha továbbra is ilyen EU ellenes hazai kettős (hazug) politizálás zajlik: a Jobbikkal együtt és erre a lakosság jó részéről még igény is van, akkor 2014-ben Orbán-Vona kormány következik, az Észak-Koreai szuverenitás kiharcolásával. De akkor már késő lesz óbégatnia a jelenlegi Fidesz és Jobbik szavazóknak, akik addigra szintén a béka segge alá szegényednek majd. Most kéne gondolkodni, mert különben egy szélsőjobbos kormány következik 2014-ben, aminek csak 1-2 hónapig örülhetnek a birka-agyú szavazók, aztán majd felébrednek a valóságba - az elképesztően primitív, polgárháborús, nyomorgó "független" Magyarországban.
@Stefánia kisasszony: Szerintem dugd fel magadmnak a lándzsát, findsza és egyben védekezz a pajzzsal!
Valamelyik csak begyere lészen, paraszt lány(?), akivagy!
sok a sírás,dolgozzatok többet parasztok.
@Stefánia kisasszony: Csiba te. Faragatlan vagyol, ne bazsevájjá.
Nem törne meg senki, mer bottal se piszkálnának hozzád.
@mamitirtok dr.: Na, elvettem az sulyokot, és nem kankalin nőtt ki belüle!
Maradj és megtérítünk, hidd el, tanálasz itt olyat, aki hozzád megyen (Kara tán még, Gábrielt kétleném) téríteni!
@Stefánia kisasszony: hát ha téged magyar fából faragtak akkor te vagy a fapina? és milyen keményfa rudit használsz? kened e valamivel vagy csak úgy szárazon? annyi minden baromságot összehordtál itt és mindíg nem tudom mi a faszt akarsz mondani, vagy esetleg picsát? olyan stilusosan mint a te kasztod rozsomák
@dr lecsekkoltam: Pedig én ugyanaz vagyok mint az elején, max. kevesebbet kopipèsztezek. ;) Egyébként innen nézve közületek is van aki jó irányba változottn. ;)
@dr lecsekkoltam: Pedig én ugyanaz vagyok mint az elején, max. kevesebbet kopipèsztezek. ;) Egyébként innen nézve közületek is van aki jó irányba változottn. ;)
Szerintem a zeunak meg a zájemefnek elgurult a nagyítója... Ezért látják a MAGYAROK ÓRIÁS VIKTORÁT oly kicsinek. Majd jön 15-én a zinternacionalista tömeg keletről, s vállára emeli hogy lássák.
@Fabius: Ne feszegessük. Én majd mondom, hogy nem vagy, Te meg majd erősen bólogass.
@Gábriel angyal: Pedig változtál, ugyanolyan csapodár és megbízhatatlan vagy mint ők. Tegnap este ígértél nekem valamit.... De még sehol semmi... Hát meddig várakoztatsz mondd?
nagyszerű... a gaz IMF+EU kombótól függetlenek maradhatunk... nem veszünk el pénzt...

@egyjózsi: vagy véletlenül Bukarestben szálltak le megint...
Szerintem az EU sokat kockáztat minden finomkodással. Ha lenyelik ezt a szájaskodást, csak azt a hitet erősítik az Orbán-féle hőzöngő elmebetegekben, hogy az unióval bármit meg lehet csinálni, és még fizet is érte.

Úgy kell pofánverni ezt a gennyes nagypofájú bandát, hogy megérezzék, hol a helyük (a Felcsút SC kispadján maximum).

Remélem úgy éri majd őket a koki, hogy akármennyi biodíszletet gyömöszölnek közpénzből fizetett buszokba és löködik fel Pestre (hogy íme a legitimáció), végül rájönnek a hagymázas nemzeti ködöt lélegzők is, hogy sem nemzetiszínű köddel, sem zelmúltnyolcévvel, sem szuverenitással nem lehet jóllakatni a kölköket, és ha többet nem is értenek a politikából, pusztán eszükbe jut a Fidesz 2006-os hazugságkampánya (rosszabbul élünk, mint 4 éve) és végleg elzavarják a fényes tekintetűt a gecibe.

Ezzel a populizmustól persze nem szabadul meg az ország, de egy eszement messiással kevesebb lesz.
@Lord Snow: Azért kapnak több pontot, mint a te kölköd, mert ők eleve hátrányból indulnak. Rosszabb oktatást kapnak, rosszabb körülmények közzül jönnek, előítéletekkel kell megküzdeniük. De te azért a pár pontért sírsz, pedig elméletileg neked minden adott, hogy a gyerekedet bárhová felvegyék. De egyszerűbb a gyerek lustaságát, butaságát, a te nevelési csődödet a cigányok plussz pontjára váltani, mint odafigyelni a kölköt megfelelően nevelni. Ez a kegyetlen igazság, hogy a gyereked nem azért nem jár egyetemre, mert ők plussz pontot kapnak, hanem mert nincs olyan jó, mint a többi 100 akit felvesznek.
@Dr. Boli Ch.T: Ledér?! Gábriel nem a magyar lányokat szereti, az már fix. :D
lehet hogy vitya, a pánk eu izé akar lenni ???

akkor szokta így KÖRBEXARNI a bársonyszékeket, mielőtt beleülne...
@Dr. Boli Ch.T: És még Ő vádol azzal ,hogy másnak csapom! A szelet..igaz, elég nagy ma!:-P
@Gábriel angyal: A múltkor te magad mondtad, hogy a magyarok 61%-a romaellenes. Nem ők változtak, csak hozzák a statisztikát.;) Ellenben te változtál (hála istennek), nem is keveset. Remélem ez így is marad és folytatódik. Kár téged rájuk vesztegetni, ráadásul ha rájönnek hogy a te fejedben nem kumisz lötyög, úgyis ki fognak zárni.
@Spacecake: Te nemzeti táltos, ha nem viktor lovagolna téged, te is tudnád, hogy a 7. nap nem dolgozunk...
én csak remélni tudom hogy nem kapnak egy fillért sem.azt is ellopnák és nekünk kell elszámolni vele.
@mamitirtok dr.: Ejnye, tényleg úgy gondoljátok, hogy gábriellel foglak titeket megcsalni?! Mikor még egy képet sem kapok cserébe az átélt borzalmakért?!
Bezzeg ti mennyi szép virágot adtok nekem, ráadásul tulipántot is;)) Ráadásul Boli 187 centi magas, mint tegnap kiderült. :D
@kitiltott bögre: Mert Nemzet- és Magyarellenes vagy! (és még igazságod is vagyon ebben legalábbis:-)
@kitiltott bögre: én mint magyar állampolgár, aki a maynuppal a NER ből kiírta magát, azaz ANTIner és antifideszista vagyok nem vállalok közösséget és felelősséget a ártunk és ormányunk tetteiért...

apróbetű: itt hívom fel az EU és az IMF figyelmét, hogy a doktorátus mafia ormányát követő tisztességes kormányok nem lesznek jogfolytonosak, így a tartozásokat a zorbán szent 2/3tól személyesen és pártyától lehet követelni majd...

ámen
@kela-bá: Az a nagy büdös helyzet, hogy görögország nem azért tart ott ahol tart, mert a gonosz eu tönkretette. Nálunk sem ez a helyzet. A görögöket azért pénzelik, mert hagyni őket totál pofára esni túl sokba kerülne a németeknek, franciáknak és a többi eurózóna tagoknak, mint amit kiköhögnek. Mi nem vagyunk eurózónások, viktor mindent megtett, hogy pofára essünk, és ha megtörténik az nekünk fog fájni legjobban nem pedig az eu-nak.
Fel kellene végre fogni, hogy nem személyes és kicsinyes motivációk mozgatják az eut, mert ezek viktort mozgatják. Viktorod egója az ami most szenved. Úgy gondolta, hogy ő a legokosabb és a legalfább hím a csordában, mire kiderül, hogy még a maradékot sem kaphatja meg.
@dr lecsekkoltam: a személyeskedés mindig egyértelmű bizonyítéka az érvek hiányának.
a gyerekem azért nem jár egyetemre, mert 4 éves. te szerencsétlen.

és a származása miatt fog kevesebb pontot kapni. az egyenlő elbírálás jegyében. persze, ha elkövetem azt a hibát, hogy ide iratom be. ez az, amire nem tudsz válaszolni, pedig látom, szeretnél. nem muszáj.
@dr lecsekkoltam: Nem, bár gyanús vagy Te nekem, fütyüljé' csak! Karakán leány vagyol és még jól fel is vágták! a nyelved..:-)
Óbasszus. A hitel kell, de a miniszterelnök úr nem megy érte, hanem a hitel jöjjön hozzá. Egyszerű diplomáciai játék. Ha a brüsszeli delegáció jön ide, akkor úgy fog kinézni, mintha ők könyörögnének a kölcsönadás, vagy támogatás adásáért. Ha a miniszterelnök személyesen elmegy Brüsszelbe, akkor meg úgy, mintha koldus lenne.
Persze erre is van megoldás. Pl semleges területen találkozni - Svájc?
Csak mostanra a viszony annyira leromlott, hogy úgy tűnik ez nem alternatíva. Megy az izmozás. Eu szerinte Mo nem müködik együtt. Miniszterelnök szerint EU nem müködik együtt.

Szerintem itt most nem arról van szó elnökünknél, hogy ki mit igért, vagy tart be, hanem a ki megy kihez előbb és ezzel kerül roszabb tárgyalási pozícióba, meg persze villoghat a fogadó fél.
@Lord Snow: Bezony a származása miatt, meg lecsekkoltam miatt, ez is igaz!
Pozitín diszkriminációt minden MAGYAR négyévesnek. most!
na, így megfelel?
ah "ide" iratod be, mindenképpen fizet(nyi fogsz:-)!
Továbbá az időzítés is fontos, mert március 15 előtt koldulni nem néz kij jól.
@mim: Hegedülhetne is.
Hogy megszógálja.
De hogy átkot szór a kerítésen túlról...
Nem csoda, ha szednie kell a sátorfáját.
mindenképp dr zorbán a hibás, vö: szent kétharmad+ csak-a-fides

ártunk és ormányunk észak dakotái nem a nevemben cigánykodnak...

én elhatárolódok tőlük... semmi közöm a mafia ormányzáshoz...
@Lord Snow: Pedig nagyon szépen kifejtette.
A nyomorban élőknek segítséget kell adni a kibontakozásukhoz.

Mindenféle támogatást. Társadalmi szolidaritásnak hívják.

Idén harminczezer gyerek nem a cigánygyerekek támogatása miatt vesztette el az álmát, hanem törpicsekvezírkéd és Rozali talpnyalója által kidolgozott ocsmányság miatt.

Lehet érvelned, türelmetlenül várjuk.
@Habakuk999: ja, tudom én, hogy ez régi kifejezés, hogy cigánykodás, ami linkséget, átverést jelent. Megigérem, de mégsem úgy lesz stb. Nem ezt írta Fabius. Valamint ez egy politikai poszt, és ma egy politikai posztban a 2/3-os hatalommal bíró, azzal maximálisan visszaélő, mind hatalom technikalilg, mind gazdaságilag, szóval ezt a miniszterelnököt ahhoz a sztereotípiához hasonlítani, amit azért a jobbik tett "szalonképessé" kishazánkban, szerintem nem helyes. Feljebb már leírtam én is, lecsekkoltam is, hogy miért.
@hacsaturján:

"bámulom a gioconda mosolyát. nézem jobbról, nézem balról, nézem szűrt fényben, nézem teljes megvilágításban, nézem laikusként, nézem szakértelemmel, nézem műtörténészként, nézem potenciális képtolvajként. megvan! pina."

Ez gyönyörű! Mit gyönyörű,mémmé válik (szasa boldog lenne). Öt perce röhögök:)))
@aritus: Megértelek Téged, tiszteletben is tarom az érzéseidet, csak nem helyeslem.

Mert tényleg a sok vadbarom számára szolgáltatsz támadási felületet.
Ráadásul ennek a problémának az ennyire erős kiteljesedését valóban 20 év szar nemtörődömsége okozza.

A gazemberek kihasználják, az ostobák pedig bőszen utánuk ugatják.
@Stefánia kisasszony:

"Rohadt korcsok, már megint a külföldnek szurkoltok? Hát miféle mocsadékok vagytok, hogy mindig az idegen hatalmak érdekeit szolgáljátok a saját hazátok érdekeivel szemben?

Az ilyen mocskos idegenszívű hazátlan állatok hívták be a szovjet harckocsikat '56-ban!

Próbáljatok meg egyszer végre magyarként gondolkodni és cselekedni!

A napjaitok politikai és talán fizikai értelemben is meg vannak számlálva. Ha Európa felébred (márpedig előbb-utóbb felébred), az ilyesféle blogok liberálbolsevik olvasóközönségét fogjuk legelőszőr máglyára vetni. Már nagyon várom ezt a pillanatot.

Büdös tetves kutyák!"

Felcsúton tetszett tanulni Stefi drága?
@Habakuk999: ha fele annyit olvasnál, mint amennyit írsz, láthadnád, hogy rossz a fiók, ahova beraktál. szegénykém.

a támogatás pedig akkor nem rasszista, hanem liberális szellemű, ha mindenkinek származásától függetlenül egyformán jár. ha tanulni segíted, az a támogatás, nem az, ha nem várod el a tudást, tehát eleve butának nézed. ez utóbbi a rasszizmus.
@dr lecsekkoltam: Két dolgot jó lenn már megtanulni.:)

1. Aki szidja a ballibeket vagy akár az EU-t egyáltalán nem biztos, hogy viktoriánus.

2. Felejtsük már el, hogy az EU a mi amerikai nagybácsink. Ha nem húzott volna belőlünk eddig is hasznot, marhára nem kellenénk nekik.
Kedves fele- és egész barátaim, mélyen tisztelt Doktorok!

1/ Azért ha abból indulok ki, hogy vannak annyira tapasztalt politikusok, hogy nem „ami a szívemen, a számon”-módon fogalmaznak, akkor hajlok arra, hogy ezekre a nyilatkozatokra úgy tekintsek, mint szerkesztetlen, nyers modorú szövegek már moderált, szofisztikált, eufemisztikus szövegváltozataira. S persze ha a így beszélnek a mikrofonnak, a kamerába, akkor hogyan beszélhetnek egymás közt, jegyzőkönyv nélkül, amikor az ember magától értetődően keresetlen szavakkal, szívből jövően, nyíltan, egyenesen, őszintén fogalmazza mondanivalóját.

2/ „Pedig ha jobban belegondolunk az Európai Bizottság csak azt játssza el velünk, amit kormányunk játszik...”

Ha jobban belegondolok, akkor ez a tálalás már bulváros leegyszerűsítés. Ettől függetlenül is másról beszéltek: ők az okokról, te a következményekről.

3/

a) A „becstelen” és „aljadék” jelzők kétség kívül (sajátos) morális, etikai és értékhierarchián alapuló ítéletre utalnak, és felmerül a kérdés, hogy tekintettel arra, hogy pénzről, vagyis _üzletről_ van szó, ezek az alapvetően piacidegen szellemiséget és felfogást tükröző jelzők manapság, amikor mindennek mértéke a pénz, minden az üzletről szól, mennyire lehetnek adekvátak, és hogy vajon a világ, amelyre hivatkozik, vajon idejétmúlt-e. Nos hát a világ, a társadalom valaha, egykor, valahol, valamikor valóban úgy (is) tagozódott, hogy társadalmi piramis csúcsán álltak a szellemi értékek képviselői, a mágikus kiválasztottsággal rendelkező uralkodók, a szakrális tisztségviselők (papok) és a szellemi, morális értékek és erények megtestesítői, a lovagok (harcosok, arisztokraták), majd utánuk következtek a földművelők (parasztok), náluk kevésbé megbecsült társadalmi státusszal rendelkeztek a kézművesek, iparosok, és a társadalom legalján foglaltak helyet a szolgáltatók (rendszerint rabszolgák) és végül a kereskedők, akik túl azon, hogy a legalantasabb, legkevésbé megbecsült, magasról lenézett és mélyen megvetett foglalkozást űzték, voltaképp a kémek és ringyók kategóriájába estek. Persze mind tudjuk, hogy ez a világ, mintha sose létezett volna, azóta a feje tetejére állt: a legmegbecsültebb a kereskedő, aztán a szolgáltató(ipar), majd az iparos, aztán a földműves, és a sor végén az „értelmiségi”, aki már csak a magáét mondja, de ettől függetlenül még él bennünk, a kultúránk, neveltetésünk, hagyományaink révén. (A két értékrend talán a 19. századi Japánban csapott össze leglátványosabban... na de mindegy.)

b) A lényeg, hogy szerintem tegye fel mindenki magának a kérdést, hogy ő maga milyen jelzőkkel illetné azt a mentalitást, illetve intézményrendszert, amelyik arra spekulál, hogy eladósít: hiteleket kínál, hogy majd az eladósodottságot kihasználva, a hitelek kamatait magasan tartva (itt kerül a képbe az EU, a politikai színjáték) a kiszolgáltatottság nyomorából profitálva húzzon még több hasznot. Meglehet, hogy a „becstelen” és „aljadék” jelzők - természetesen - csak bizonyos morális, etikai beállítódás és értékrend szerint, megállják a helyüket, de ezt döntse el ki-ki maga. Mindenesetre a válaszadónak talán még elvonatkoztatnia sem kell attól, hogy máskülönben milyen - tetszés szerinti, szájíze szerint való dehonesztáló jelzőkkel („kommunista csemeték”, „kültelki gengszterek”, „dilettáns barmok”) illeti az aktuális politikai garnitúrát, amelyik ebben a játszmában talán épp a rövidebbet húzza. Nyilván, aki úgy véli, hogy az EU, mint érdekérvényesítő szerv nem üzleti szempontok és megfontolások, hanem más, fenséges eszmék, magasztos célok érdekében és alapján hozza meg politikai döntéseit, annak körülményesebb lesz ez a válaszadás.

4/ Végül: jómagam a „rövidlátó”, „üzletileg inkorrekt” (kifogásolható) jelzőkkel illetném ezt a fajta magatartást, már ami a jelenség pénzügyi vonatkozásait illeti, ami megítélésem szerint _nem követendő példa_.
@dr lecsekkoltam:

Én viszont jobban elférek a szekrényben, ha úgy van.
@dr lecsekkoltam: Most komolyan keressek valami Waffen SS katonáról egy csábító képet?? :)
@Gábriel angyal: Bocsi, de eddig mi használtuk ki őket jobban, nem pedig fordítva. Az amerikai nagybácsi szöveget, meg olyanoknak kellene mondanod, akik épp pénzt követelnek tőle. Ez kicsit olyan, mint az Egy magyar nábobban. A pénze jó lenne a jobboldalnak, így akár még koporsót is küld, de a manit azt virítsák már!
Tudom, hogy jobbosként rossz megélni, hogy pont azok akik a legvéres szájúbban ágálnak az eu ellen, épp ők most húznak belőle hasznot, és állnak a sarkon várva a pénzespostást, ami csak nem akar jönni.
Ismétlem, a ti pszichózisotokat ne ránk vetítsétek ki.

Ui: hol van a megígért meglepi?
@Gábriel angyal: Egyezzünk ki egy jóképű akár felöltözött szőke pasiban, oks? ;)
az üldögéléssel nincs baj, csak azzal amit ez a bolond kiböfög magából

pénzt akarok, majd mint vmi troll befikázok?
ez az ember normális?
tudja, hogy ő a miniszterelnök?
súlya van annak amit mond
persze egyre kisebb, egyre kevésbé veszik komolyan
de egy kiszámíthatatlan bolondnak ki fog pénzt adni?
snki
@Pantagruel:
Szóval, hogy minek nevezzük azt, ha valaki pénzzel megy a faluszéli viskóhoz, hogy kapjon is érte valamit ?

Nevezheted uzsorásnak.
De lehet, hogy csak egy ringyóhoz megy, és akkor meg kuncsaft.

Persze előfordul, hogy Róbertbácsi ingyenkonyhája az eset,
de ahhoz meg be kell menni a városba szűkölködőnek.
@aritus: "Valamint nem lenne benne az az utalás, hogy Orbán cigány. Ezt ugye nem tudjuk, sokan tudni vélik, és ezért is szidják őt, mintha a tettei, amik súlyosan ártanak Magyarországnak, annak a következménye volna, mert cigány."

Az tény, hogy az orbánban ott a vonyó.
A tetteire meg az ostobasága és alacsony erkölcsi érzéke a magyarázat és nem az, hogy roma származású. Minden egyéb csak durva rasszista vicc...
@Lord Snow: Valóban kissé nehézfejű vagyok hozzád képest, sajnos nem tudom, hol olvashatom a Lord Snow összest.
ígérem, igyekezni fogok, ha elárulod.

Ha butának nézlek, rasszista vagyok? Vagy akkor vagyok liberális, ha hagyom az árok szélén éhen dögleni az éhezőket? Vagy az a fene nagy liberalizmus, ha fekete mellényben 10 1 arányban elveszem a gyallyakat gyűjtögető öregasszonyoktól a rőzsét?

A gyerekedbek szerencséje- bízzunk érte - hogy oda született, ahova.

De ha tíz év múlva munkanélküli leszel, 28 eft-ból kell eltartanod családodat, és okos az a gyerek, akinek joga és igénye lenne továbbtanulni, akkor ne kapjon rá lehetőséget?
Akkor nem leszek rasszista?

Érdekes gondolatok, küldheted az össze művedet.
@Gábriel angyal: Ez nem is volt kérdés, mármint a második, részemről!
A kérdése az, hogy a klubon belül jobb-e hátul kullogni, vagy a klubon kívülről, ahonnan alig várják mások, hogy bekerülhessenek!
A rendszerváltás erről is szólt volna, igaz, inkább csak gengszterváltás lett belőle!
Kiegyeztek a zUrak anno döntetlenben, bárhogy is akarják több, mint 20 év után egyesek a Számonkérést, az a vonat nem most ment el!
nem is gondoltam, hogy ez a romaporgram, ahogy szokás Orbánt is a felcsúti cigányként emlegetni

"vagy mindössze arról van szó, hogy a kormány romaprogramja valójában ennyi: átvenni a mentalitást, ordítva követelni a segílykét mert nekünk ahhoz jogunk van, nekünk az jár, de aki a kötelességünkre figyelmeztetne, azt mindjárt kikiáltjuk illegitim kirekesztőnek."

ez ottvan
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát már sok ajánlatot kaptam, és volt néhány fura, de a szekrény még nem volt közte... ;)))
@Pantagruel: A kínálon van a hangsúly. Nekem is kínáltak mindenféle jelzáloghitelt, összekombinálva ezzel meg azzal. Az, hogy van egy lehetőség, az nem jelenti azt, hogy kötelező felhasználni. Ne csinálj úgy, mintha ez valami fatalitás lenne, amit ránk kényszerítenek. Volt ötletük amire azt mondta a piac, hogy csináljátok, ez egész pofás (szél kálmán terv), be is árazta. Ebből lett fél év múlva az imf küldöttség előtt virítsd a lóvét perfomansz. Hadd ne kelljen csendben nézni, hogy a kormány úgy viselkedik mint egy plázacica, ha valami csillivili az kell, mert ott van, és megvágjuk a kövér, 50-es mercis pasit lére, hogy legyen nekünk leopárdmintás kutyahordozónk. Szóval igen, van hitel, de az ő döntésük felveszik-e. Az összes többi csak kávéházi locsogás.
@Stefánia kisasszony: Ne élvezz mással csak vibrátorral, vagy Viktorkád F....az orcádra. Te gané
@aritus: Ahogy ebben a videóban is elhangzik az emeszpéseknek, fideszeseknek, kádéenpéseknek sokkal durvább véleményük van a cigányokról meg a zsidókról, mint mondjuk a jobbikosoknak.

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gEq_SDqAmjI#t=279s
@mamitirtok dr.:

"-Ne segíjjük fel a Kósa Lali bácsit? "

Ne. Mint agresszív kismalac, így száll le. Jó helyen van.
2011. Szeptember 30. | Kategória: Ismert magyar
Ez nem jött be . . .
Share170
Címkék: orbán, viktor, parlament, vélemény, megszorítás, intézkedés, növekedés, tanács, matolcsy, györgy
2011. Szeptember 09. | Kategória: Ismert magyar
Nem kell félni, nem fog fájni !?
Share1987
Címkék: stohl, buci, börtön, kemény, durva, sír, photoshop, szappan
2011. Szeptember 09. | Kategória: Ismert magyar
3 hét múlva új valóságshow indul . . .
Share1131
Címkék: stohl, andrás, buci, börtön, poén, photoshop, ítélet, büntetés, rabok, sitt, cella
2011. Szeptember 07. | Kategória: Ismert magyar
Beugrok pár hónapra srácok . . .
Share2172
Címkék: stohl, buci, börtön, ítélet, szabadságvesztés, letöltendő
2011. Augusztus 26. | Kategória: Ismert magyar
A Fidesz Hit Gyülekezetének 21 pontja
1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.

2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.

3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.

4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.

5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!

6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.

7. 5 gyerekéből hármat maga Orbán Viktor szült.

8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.

9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.

10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen. Igaz, hogy előre küldi Kósát és Szijjártót.

11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.

12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.

13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző kárpáthegyi jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.

14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-dal, akkor te nem vagy Viktor.

15. OV-nak nincs órája, mert ő mondja meg mennyi az idő!

16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!

17. OV nem kap napszúrást, viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.

18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!

19. Orbán Viktor nem csupán vallásos.
Ő maga a vallás!

20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!

21. Isten magára hagyta Magyarországot.
Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!

Forrás: www.napiszar.hu/Post/Ismert_magyar?page=2#ixzz1ooArKEGy
@senior01: No, ilyenek vetítünk ki, aztán csodálkszunk, ha Szalonnamáriáék meg pironkodnak minket!:-(
Hegedűs Zsuzsa? Mi van akkor, ha nem jön Európa, majd mi megyünk ki, oszt olyan tisztára puceváljuk, hogy annak hetedhét ország csodájára jár ...
Egy kérdés marad: ki eteti itthon az előrenevelt csirkét?
@dr lecsekkoltam: Szerencsére sok dologban nem értünk egyet. :)
@dr lecsekkoltam: Mit vársz egy felkapaszkodott kisebbséghez tartozótól?
és nagyvezírünk felkiáltott már a gyorsnaszádon, hogy 'csak semmi cicó, nálam van a slukker !' ?
Kedves cikkíró! Mégis mit vársz egy félig cigány, s elmebeteg miniszterelnöktől?
@senior01: Mi köze ennem ahhoz, hogy kisebbségi, ha egyáltalán az? Nem mindegy, hogy zsidó-cigány-kurva, ha elvezeti, lehetőleg jól a dolgokat? Na, már én is kisebbségizem, aritustól szorulok ezért, lecsekkoltam meg letol, mert az előbbire hivatkozom!
Gyerekek, a melegeknél ez egyszerűbb vagy sem?:-D
@Lord Snow: Nem mellékesen nem rossz a fiók.

Attól hogy a falkavezér alá több alvezér tartozik, csak ugyanazt vonyítja mindegyik.
Szal akkor az diktál, aki a pénzt adja.
Akkor miért is baj, ha a kormány Simornak próbál diktálni?
(igen, tudom, az MNB független, de az ország meg elvileg szuverén, vagy mi)
Orbán beszél arról, hogy egy vállalkozást hogyan kell vezetni. életében nem dolgozott. a jogi diplomája pedig már egy nagy nullát ér, hiszen nem jogászkodott, csak lopott, csalt, hazudott.
@Bicepsz Elek77:

Orbán egyszer összefutott az éjszakával.

Azóta nappal van.
@-- dr kotász --: Simornak nem a kormány adja a pénzt.
Hanem mi, Te, én, Simonmodja... talán még Steffike is a maga lándzsájával.

Mint ahogyan a kormánynak is mi adjuk.
@dr. Bubó: ebből neked hogy jön le, hogy cigánygyerekek okozták? Mikor kisiskolás voltam minden nyáron nyaraltam Nádasdon, egy kis falu Körmend mellett. Imádtam ott lenni, legjobban tehenet szerettem őrizni, mert azt a falubeli gyerekekkel együtt csináltuk, akkor még majd minden prtán volt tehén. És akkor egész délelőtt együtt játszottunk. (ott vallottak először szerelmet nekem, de ez most nem idetartozik:D). Szóval egyszer szedtünk egy csomó zsenge kukoricát és szépen tüzetraktunk, és el kezdtük sütni. Isteni szerencse, hogy nem gyulladt fel a tarló. Persze írtózatosan kikaptunk, még én a pesti lány is, pedig velem általában kivételeztek.
@-- dr kotász --: Kedves dr(?) Kotász!
Azért, mert az ország a szuteránban van és rájaadásul onnan szidja azt, akinél a pénz van és még hangosan is! (miközben az asztalra is szarik, na, ezt már nem nyelik le, mint Stefi kisasszony a benyögéseinket!:-)
@Lord Snow:
Szerintem a +5 pont esetében olyan problémáról vitáztok, ami egyszerűen nem létezik. A cigány gyerekek túlnyomó többségének semmit nem jelent az egyetemi felvételi esetére kidolgozott pozitív diszkrimináció, mert még egy minimális szintű érettségi esélye is fényévekre van tőlük. Azokat a családokat, amelyeknek már generációk óta életstratégiája az ilyen-olyan segélyekből, támogatásokból, apróbb-nagyobb bűncselekményekből való létezés, a legkevésbé sem hatja meg a plusz pont. És nem fognak elvenni egyetlen helyet sem a gyerekedtől.
@hacsaturján: Ha túl sokat ül a toi-toifülkéjében , nagyon átveszi annak a szagát. Oszt csodálkozik, hogy nem áll vele ezek után szóba senki, ha csak a toi-terméke ömlik fülén-száján kifele.
@a szív fészkei: A fülkének max. műanyag-szaga van, ellentétben a feneséges fenéktől. Hozott anyagból dolgozunk mi is, de hogy kerül a (szaros) csizma az asztalra, kérdezhetné paraszt lyányunk, ha még erre járna!?
@Habakuk999: csupán ott kellett volna olvasnod, ahova írsz, butuska. nem muszáj, de skatulyázni sem.

"ha tíz év múlva munkanélküli leszel, 28 eft-ból kell eltartanod családodat, és okos az a gyerek, akinek joga és igénye lenne továbbtanulni, akkor ne kapjon rá lehetőséget?"

származása alapján semmiképpen ne kapjon se több, se kevesebb lehetőséget. eddig én erről beszéltem. ügyetlenül terelsz. segítsek érvelni ellenem?

a 28 ezer forint pedig nagyon nagy igazságtalanság olyanokkal szemben, akik nem tehetnek róla, hogy nincs jó állásuk. akik igen, azokkal szemben pedig nem.
@mamitirtok dr.: Hmm. Akkor nem maradt más, mint jelezni, hogy a szuterén nekünk sajnos nem elfogadható, ezért kiköltöznénk a villából.

Ja és persze nem árt arra emlékezni, hogy kik azok, akik külön lakosztállyal ámítottak minket, hogy legközelebb ne higgyük el a hülyeségeiket.
A szlovák választások eredménye újabb bizonyíték Orbánék "remek" külpolitikájára.
@Lord Snow: Ettől még amit írtam igaz, igaz most is, és igaz lesz 14 év múlva is.
Érvkek kellenek, tessék:
Rajtad áll, hogy mi lesz a gyerekből. Egyetemre akarod járatni? Van 14 éved arra, hogy viktor jóvoltából megspórold a tandíját. Van 14 éved arra, hogy a gyereked ösztöndíjjal bármely egyetemre (igen, akár a gyarmatosító eu tagok egyetemeire is) bekerüljön. Ha jó és gondos szülője leszel, akkor teljesen mindegy lesz ki és hány pontot kap, mert a te gyerekednek nem ezen fog múlni.
Az egyetemi felvételi nem a romáknak jutatott többletpontokon áll vagy bukik.
Aki hátrányból indul önhibáján kívül az megérdemli a segítséget. Akkor is, ha szegény, akkor is ha roma, akkor is ha fogyatékos.

Személyeskedő akkor vagyok, amikor azt írom neked, hogy ezentúl mindennap hálát adok azért, amiért nem te vagy a szülőm, aki már 4 éves koromban leírt. Milyen szülő az, aki a felvételi előtt 14 évvel már mentséget keres a saját inkompetenciájára?! Milyen szülő az, aki nem hisz a saját gyerekében?! Milyen szülő az aki a gyereke 4 éves korában már tényként kezeli, hogy nem veszik fel bárhová?!
Ennyi hülyeséget kevesen tudnak összehordani, mint Fabiusz elvtárs.
A cím amúgy is így szólna helyesen: Brüsszel! Ne vidd el a pénzt, mert pofán váglak.
@Dr. GGG77: Megnyerték nekik a választásokat, most miért bántod őket?!
@-- dr kotász --: Ezen a logika alapján, miért ríttok ha az eu feltételeket szab?!
@Gábriel angyal: Ez már ott kezdődik, hogy te a lányokat én meg a fiúkat szeretem. Meghogy te fiú vagy én meg lány. Ez eldőlt, mi már nem fogunk egyetérteni.:D:D
@Lindalinda:

"ma már a magyar emberek jó kétharmada tudja, hogy honnét fúj az EU szele!"

Ja, tudja, látja, hogy nem Orbán seggéből. Meg is vagytok érte sértődve alaposan.
Valaki világosítsa már fel ezeket a hülyéket, hogy sem a kimondott, sem a leírt szó nem áll meg a magyar határnál!
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: így van. attól még létezik a (velem, az én gyerekemmel) szembeni diszkrimináció, ha az az 5 pont 0.0001 pont, akkor is. nincs bennem indulat, mert leszarom, de ez egy létező diszkrimináció liberalizmust hazudva, én meg leírtam, ennyi. békepísz.
@hogylehet: A brüsszeli ci...izé, romák viszik ki a pízt kocsiszám kis hazénkból?
Ez hogylehet, link van/vagy lesz?
@dr lecsekkoltam: Ugyanazért, amiért az EU "rí", hogy mi feltételeket szabunk az MNB-nek. Mos akkor vagy mind a kettőt lehessen, vagy egyiket se.
@Stefánia kisasszony:

Gyere kislány, vessél máglyára. Alig várom, hogy megpróbáld. Ez az égetősdi ilyen fotelnáci becsípődés, vagy csak gyermekkori trauma, mert hitlerbajusz volt a jeled az oviban?
@a szív fészkei: igen, köszi, hát elég megdöbbentő, és félelmetes, különösen az, hogy itt a diplomás fiatalok a legellenségesebbek a cigányokkal szemben. Mi lesz ennek a vége? Nem tudom, de sok jót nem igér.
@Lord Snow: Szociális helyzete alapján, mely a jelenkori Magyarországon ( is ) összefügg a származásával bizony kapjon.

Végigolvastalak, volt egy:
. azaz pont, volt
egy te sokat ittál
egy két minősítés még.
plusz a rasszizmus, ha a gyerekedet származása miatt nem veszik fel egyetemre.

Igazad van, túlbecsültelek.
Nem súvaszhatlak be ezek alapján egyetlen fiókba sem.
@Lord Snow: Keressünk diszkriminációt.

Miért fizetik ki a határon túliak tandíját a szervezeteiknek utalt állampénzből ?

A határon belüliek meg szakadjanak bele az adózásba meg a tízmilliós tandíjakba.
@dr lecsekkoltam: "...teljesen mindegy lesz ki és hány pontot kap..."

attól még kevesebb pontot kap a származása alapján. erre nem tudsz válaszolni, ehelyett személyeskedsz. nem kell válaszolni.

a második bekezdésed valami olyan gyomorforgatóan undorítóan aljas és szemforgatóan hitvány, hogy akkor most fejezzük ennyivel. milyen mentséget keresek? milyen gyereket írok le? miféle szarember vagy te? broáf. szia.
@mamitirtok dr.: ja, így:)) nem kell félni, nem fog fájni:))
@-- dr kotász --: Jurtában sem rossz az élet.
Nem is kell más hozzá, mint néhány olaj és gázmező, vagy egy két wolfrám bánya.
@Lord Snow: aszitted, hogy cigányozol egy jót, és felnézünk rád? Eltévesztetted a házszámot.
@Stefánia kisasszony:

Hozzászoktál, hogy ezzel a mentalitással kibasznak mindenhonnan? :-)

Így megy ez, ha valaki odaszarik a nappali közepére, a szart teleböki fogpiszkálóval és közli: sünike mától velünk lakik!
@Dr. simonmondja.: "Miért fizetik ki a határon túliak tandíját a szervezeteiknek utalt állampénzből ?"

fogalmam sincs és nem is érdekel. ha így van, a szar. vagy nem szar?
@aritus: nem cigányoztam. nem hittem azt.
@Lord Snow: Lehet, hogy nem értesz vele egyet, lehet, hogy rosszul fogalmazott és valóban személyeskedett itt, de a többiben vitaképes és nem hányásképes!
Kérlek, a jelenlegi törvényes hatalom képviselőit körülíró kifejezést vond vissza, ő nem ebbe a halmazba tartozik ismereteim szerint!
@Dr. simonmondja.: Hát Károlyit fémszobrostul ellopták. Akármit is hadovál Gábriel, a férjem fényképein a figura már tegnap sem volt helyén. Ma megint kiment dokumentálni. Fémet lopni nem szép dolog, kormányszinten sem.

Tény, hogy vannak a roma népességre jellemző elkövetési módok és ha ezzel nagy százalékban találkoznak az emberek saját bőrükön ezt megélve, akkor nem megértőek.

Én próbálok az lenni: mindig idézem Ritoók Nórát és tisztelem a harcát, amit a romák felemelkedéséért vív nyomorszele.blog.fn.hu/, mert hiszem, hogy tényleg a tanulás az egyetlen kivezető útjuk. Ahogy a zsidóknak is az volt a gettóból és máig parancsuk, hogy aki fent van, támogassa meglévőjéből a lentieket..

Na és ezt hiányolom a romáknál, hogy a köztük nagyon gazdagok - mert durván két véglet van náluk, ez se tagadható - nem segítik egyértelműen és szinte kötelezően a többit kitörni, hanem kivagyiságra, értelmetlen rongyrázásra költik el a súlyos millióikat. Ezért volt borzasztó kártékony A Győzike-jelenség, minden rossz sztereotípiát megjelenített, sőt felerősített...

Ritoók Nóra - hófehér, szőke rajztanárnő - kitalálta, hogy a roma szülőket bevonja a tanulást értéknek felfogó programjába: amelyik kölyök jól tanul, ott a szülők részesülnek javakból a jó bizi által, hogy lássák, ez az egyetlen út a putriból kifelé, a gyerekük ad nekik esélyt jobb életre kemény iskolai melóval. Ne törjék tehát le a repülni vágyót, hanem segítsék, ahogy tudják. De aki kikerült onnan, az visszamegy-e segíteni?

Daróczi, aki dekltaráltan a legtöbbre vitte köztük - hisz Orvbán magáról soha nem ismerte el, hogy roma lenne - ugye megöngyilkolta magát, ez se jó példa sajnos. Nincs nagyon pozitív hősük: Mágáról elég érdekes dolgokat állítanak koncertjei kapcsán... Caramel próbál tenni, de hát nem lehet mindenki zenész, a Rajkóéknak eléggé betettek a legutóbbi rendelkezések.

Szóval a romáknak maguknak is akarni kellene valamit, ebben egyetértek Rodeoval, fontosak a kis lépesek is: valamilyen szinten emberivé tenni a saját környezetüket, ez azért elvárható - ha nem is a hegedási odabaszom a csibét, oszt találd ki mi legyen-módon... Erre van példa Uszka, Rozsály esetében - de ott a vallás is beszállt ádventista papok segítségével.

Nekem is vannak nagyon rossz élményeim romákkal: surrantak be hozzánk, rámoltak ki, irritált sokszor borzasztóan hars, közönséges és mindent szotyival teli koszoló banda a hatoson, amikor rettegve nyeltem a 10 ezerért a mérgemet, szorítottam a táskámat de szólni nem mertem - ez is van és erről is kell beszélni.
@Habakuk999: "Jurtában sem rossz az élet"

Haverom udvarában speciel van egy. Tökéletes tavasztól-őszig szállás, irigylem is tőle, de nálam -- sajnos -- nem fér el.
@Lord Snow: Miért jár nekik kolesz, miért jár ingyenutazás, ingyenminden ?
Ja.
Szar.
Diszkrimináció.
Nem néhány pont, hanem kemény adóforintok.

Nincs egyenlőség - evvan.
@a szív fészkei:

A cigány lop.

A fehér meg átveszi a lopott cuccot.

Ennyi.
@Lord Snow: A sz@remberezést!
Miért, mi a retkes c..ó fa..rá gondútá'!?:-P
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Izraelben egy kazak ismerősöm összkomfortos jurta szállodát épített, folyamatosan telt házzal üzemelnek.

Kényelmes tud lenni.

Az EU-n kívüli élet azért talán kissé más.:(

Nem tanulunk 1.000 éves történelmünkből sohasem.
Röhej - ugyanakkor elkeserítő- hogy 2012-ben is Szent István versus Koppány csatánál tartunk.
De akkor most az van, hogy Kedves Vezetőnk ott ül az asztalnál, és várja, hogy Merkel néni odacsússzon hozzá lapos kúszásban és könyörgő hangon elrebegje, hogy "Viktorkám, engedd meg, hogy pénzt adjunk nektek?". Szóval ez olyan dolog, hogy ha én akarok pénzt, akkor én megyek utána, nem pedig várom, hogy jöjjön. Azért ez a minimum.
@Dr. simonmondja.: ja, szar, az. nincs egyenlőség, ez van, tényleg. erről ugattamén én is.

ez van, amúgy szép az idő. mit gondolsz, felszakadozik a felhőzet a déluán folyamán?

ha unatkozol, bocs, most nem tudsz velem vitázni, mert közös platformra helyezkedtünk. :D
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: "Akinek a házában nem fér el egy nyolcszemélyes jurta, az annyit is ér!"

Szent "Lézer" János példabeszédeiből
@mamitirtok dr.: Azért a lovagiasság előjön!:)

Pedálozhatsz, Angyal megkísértette.
@Stefánia kisasszony:

"ezek a liberálbolsevik majmok általában nem tűrik a kritikát és az ellenvéleményeket."

Meg kellene tanulni, hogy mi a különbség a kritika, az ellenvélemény és a hányás között. Amíg csak az utóbbi van, az csak tahótlanításra érdemes. Tehát itt-léted eredménytelen.
@mamitirtok dr.: ez már túl mélyen van nekem, bocs. minden jót neked.
@Lord Snow: "ez egy létező diszkrimináció liberalizmust hazudva"
OK, értem én. Ha már liberálunk, akkor vegyük szigorúan az egyenlő pályák, egyenlő esélyek szlogent. De mi (mint nem politikusok, tehát lényegi következmények nélkül) beszélhetünk a tényleges háttérről:
1, van egy etnikum Magyarországon, amelyik legnagyobbrészt súlyos problémákkal küszködik és ugyanilyen súlyos problémákat okoz a többségi társadalomnak.

2, ezen etnikum aránya az össznépességen belül meredeken emelkedik (tipikus cigány anyuka húszévesen legalább két poronttyal meg van áldva, tipikus magyar csaj harminc év körül elkezd azon gondolkodni, hogy mostmár lehet, hogy kéne egy állandó pasi)

3, ott vagy Te, én, akárki a viszonylagos jólétben felnőtt és jobbára munkára szocializálódott többség tagja, akinek aközött kell választania, hogy most tesz némi erőfeszítést, önként felvállal némi hátrányt és megtanítja a cigányságot, ha nem is az európaiságra (az nekünk se nagyon megy), de legalább a magyarságra, vagy végignézi, ahogy az egész ország cigánnyá válik.

u.i.: tudom, hogy nagyon nem voltam PC, nem kell külön felhívni rá a figyelmemet
@a szív fészkei: Én a suttyó parasztokat utálom, ha az utcába költöznek.
Mert lakott erre már arab meg kínai család is, és hangját se hallottuk,

de a kopasz paraszt, ha bégyün a városba, az előszöris leordítja a fejét a járókelőknek, a járdán kaszinózik naphosszat,
vödör vizeket öntöget ki a harmadikról, nyers csirkét dobál ki az ablakon, kiszúrja a gumit,
meg még baromi ronda dagadt tetkós strandpapucsos luvnya a neje is... dongabokával.
Tény, hogy cigányt nem tudok mondani, mert aki cigány erre vetődne, azon már átment a stilist és már tőle tanul.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Ellenben teljesen érthető, bár kicsinyt önző érdekből, de elfogadható szinten cigóztál!
Lájk, vagy mi a csoda!
Ez a Stefánia kisasszony nem azonos a trollhitvallas.blog.hu szerzőjével? Mert ha igen, akkor zseniális.
A neonáci magyargyűlölők és FIDESZ gyűlölők azért alaposan melléfognak ezzel az államháztartási mizériával...

Elfelejtik, hogy tavaly volt egy kis vörös-iszap ömlés, meg új gátrendszereket építettek, meg óriási belvízvédekezés...

Idén nem lesz... ez 2 billió forint plusz... őszre már mindenki bezzeg szomszédja leszünk, a mostani magyargyűlölő neonácik meg teljesen elveszítik a hitelüket...
Stefánia kisasszony te faszkalap! Ezt neked találtam! Kb. ennyire szeretjük ma Magyarországon ezt a hülye egyszerű kis cigánygyereket. Kár hogy nem én írtam, szívesen elvállalnám!

"Szerintem az EU sokat kockáztat minden finomkodással. Ha lenyelik ezt a szájaskodást, csak azt a hitet erősítik az Orbán-féle hőzöngő elmebetegekben, hogy az unióval bármit meg lehet csinálni, és még fizet is érte.

Úgy kell pofánverni ezt a gennyes nagypofájú bandát, hogy megérezzék, hol a helyük (a Felcsút SC kispadján maximum).

Remélem úgy éri majd őket a koki, hogy akármennyi biodíszletet gyömöszölnek közpénzből fizetett buszokba és löködik fel Pestre (hogy íme a legitimáció), végül rájönnek a hagymázas nemzeti ködöt lélegzők is, hogy sem nemzetiszínű köddel, sem zelmúltnyolcévvel, sem szuverenitással nem lehet jóllakatni a kölköket, és ha többet nem is értenek a politikából, pusztán eszükbe jut a Fidesz 2006-os hazugságkampánya (rosszabbul élünk, mint 4 éve) és végleg elzavarják a fényes tekintetűt a gecibe.

Ezzel a populizmustól persze nem szabadul meg az ország, de egy eszement messiással kevesebb lesz."
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: A PC-t nem értem, az a felettieket szépen összefoglaltad.Mi a PC?
Ahh, A Mandineren már szállóige lett szerénységem "mordorbasznádi ork" kifejezése... :D
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: aha. nem tudom, szerintem ha egy gyereknek kettest adok, nem pedig egyest, ha nem tud valamit, akkor se a gyerekkel, se a többivel nem teszek jót. őt hülyének nézem, ellenérdekeltté teszem a tanulásban, a többivel meg igazságtalan vagyok. ez a véleményem. elhiszem, hogy nem tudott tanulni, mert rossz helyzetből jön, de nem hiszem, hogy az a felemelkedésének az útja, pusztán ezért megadom neki a kettest. pont, hogy nem az, szerintem.
@Habakuk999: "Röhej - ugyanakkor elkeserítő- hogy 2012-ben is Szent István versus Koppány csatánál tartunk."

Ebben az az igazán gyönyörű, amikor valaki egyszerre képes rajongani VajkIstvánért és Koppányért.

Egyébként az én tudomásom szerint is kazaK és Kazak(i)sztán. Az oroszoknak nem igazán mennek a kemény hangok, pláne a szóvégi k hang.
@Lord Snow: Kevesebbet kap, mint az aki tanulmányi versenyeket nyer.
Kevesebbet kap, mint aki kimagasló sportteljesítményt ér el.
Kevesebbet kap mint aki a felvételire 2-3 nyelvvizsgával érkezik.
Kevessebet kap, mint aki járóbottal, kerekessszékkel közlekedik.
Kevesebbet mint a romák.
Mondd, ez bassza a csőröd? Hogy a te átlagos kölyködet senki sem dobja meg azért magyarországon plussz ponttal, mert átlagos?! Vagy mert magyar?
A kiemelkedő teljesítményt jutalmazni kell. A társadalomnak figyelembe kell vennie hogy a körülményeiket figyelembevéve ki az aki valami pluszt tesz le az asztalra. A tiéd mit fog? Kifogást kifogás hátán, hogy ő szegény magyar gyerek miért nem tud a nagyokkal versenyezni? Azokkal a gyerekekkel akik tudással és kitartással eljutnak oda ahová a tiéd sosem fog? Egyetemre, főiskolára?
Így termelődik újra a white trash. Ilyen nem tudok mentalitással. Ezért haragszotok a liberálisokra. Mert ők azt mondják, hogy igen, tudok.
@mamitirtok dr.: A magyar nyelvtanhoz nem hiszem, hogy értenek, én meg csak felvágok. Dolgozom sajnos, ahelyett, hogy kirándulnánk, az ivás nem jellemző, csak múltkor a Harry's bár megmozgatta a fantáziámat, s tisztelegtem Hemingway előtt.:)
@aritus: Szerintem Te nem is tudod, hogy Vona Gábor és társainak mennyire hasonló gondolataik vannak, mint neked. Ők sem az egész cigányságot szeretnék átnevelni, vagy épp bezárni, kinyírni, stb. Hanem csak azokat, akik nem képesek tenni magukért és ezzel szemben követelik, hogy a közösség tartsa el őket és lopnak, kárt okoznak másoknak. Ezeket az egyéneket inkább magukra hagynák, és ha másoknak továbbra is kárt okoznak, akkor keményebben fellépnének ellenük. Ha valaha a cigány szót említették ezzel kapcsolatban, azt úgy kell felfognod, ahogy egy városi pejoratív hangnemben kiejti hogy vidéki. Nem arra gondol, aki vidéken él, hanem arra, aki buta mint a föld. Amikor cigányozunk, mi is inkább arra a személyre gondolunk, aki úgy él, ahogy a cigány többség. Vagyis lopja a napot és még ki tudja mi mindent. Ez az embereknél már csak így van, egy nagyobb csoportot a legjellemzőbb tulajdonságával illetünk. A négerek feketék és nagy a farkuk, a kínaiak sárgák, a skótok smucigak, a németek hangosak, a zsidók pénzhajhászok, a cigányok pedig lopnak. Bocs, mindenhol van kivétel, de ez kit érdekel? Ha külföldre mész, megtudod hogy a magyarokról mit gondolnak.
Viszont nem hiszem hogy Vona Gáborék a színűk alapján ártanának egy embernek. Már csak azért sem mert az a magyar, aki úgy viselkedik mint az átlag cigány, ugyanúgy nem érdemel más elbánást. És van belőlük rengeteg.
@Habakuk999: PC = politically correct, amikor cigány helyett romát, néger helyett afroamerikait, sánta helyett mozgáskorlátozottat mondunk és azt képzeljük, hogy a sánta ettől önmagában már sprinterré válik.
@Con Storm: Te meg elfelejted, hogy nem 2010-et írunk.
Szar ügy.
@Habakuk999: Hogy mondhatsz ilyet?! Hiszen nem rasszista és nem cigányozik, épp csak @Lord Snow azért szólt be nekem, bár erre senki sem kérte, hogy elmondja, hogy a cigányok meg nem érdemelten plusz pontban részesítik. De ha visszaírsz neki, akkor megsértődik és leszaremberez. Gondolom róla sem hallunk többet.
@dr lecsekkoltam: "A kiemelkedő teljesítményt jutalmazni kell."

Kösz! Ezt a kifejezést kerestem. Ha előbb megvan, nem kellett volna annyit gépelnem.
@Gábriel angyal:
Azért ez a "hasznot húznak belőlünk" nagyon necces. Sorolj már fel csak 2-3-at. Mert, hogy ez a kicsi magyar piac ugyan nem sokat hoz a konyhára. Az államcsőd a sarkunkban liheg. Magas a munkanélküliség, a fizetések a béka alatt vannak. Az egész megtetézve egy öntömjénező hatalommániás diktátorral. Az Unió akkor járna jól, ha önként mennénk a fenébe, és nem kellene több milliárd euróval támogatni minket.
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Most melyik félig??? Cigány vagy elmebeteg??

Szerintem egy teljesen elmebeteg cigány.
@nova76: Jaj de szépen mondod, pláne úgy, hogy ez nem igaz. Gyöngyöspatán milyen szépen megmutatja a jobbik kicsiben, hogy is képzeli a jobbik a cigányokkal kapcsolatos probléma megoldást. Nekik minden cigány egyforma. Bűnöző, potyázó, akik magyarokat írtanak ki. Szóval hagyjuk a parasztvakítást, majd akkor gyere ezzel a szöveggel, mikor nem fognak masírozni, járkálni, és romákat terrorizálni.
Vicces gyerek vagy, mondd, te el is hiszed amit leírsz? Mert akkor nagy a gáz, mert keserúen fogsz csalódni. De nem fogsz igaz, mert te ügyes fogásnak tartod a nem minden cigány rossz cigány, csak azok akik bünöznek és nem dolgoznak...
@dr.the_lonewolf: Szerintem tudják, h a hazai nyilatkozatok is a világ tudomására jutnak. Kövér, mint volt titkosszolgálati funkci, ne tudná? Sztem a lehetséges magyarázatok: A) Direkt csinálják. Ha majd az EU a stabiltás érdekében mégis enged, azt utólag úgy lehet interpretálni, h demokrácia van (sic!!!!!) és h gyõztek. B) Áll a maffia a tökükön és parancsuk van a maffiától, h a legvégsõkig és bármi áron folytatni kell a pénz demokratikus kontroll nélküli kilapátolását, küönben mittomén, leõlik a családjukat.. (Bár a gazdaság fenntarthatóságára hosszabb távon még a maffiokráciának is szüksége van..) C) Abszolút dilettánsok, és nem bírnak sem normálisan gazdálkodni, sem kommunikálni. Egyedül politikai eszköztáruk van, ami hatékony, csak az meg sajnos fasisztoid és butító célú. Ha az ellenzék és a passzívvá züllesztett nép nem szedi össze magát q*ára, '14-ben finesz jobbik koalíció lesz.... Mit gondoltok?....
@dr lecsekkoltam: Dehogynem, irkálja majd a fekete pontokat sorban.
Az megy neki, mint láttam, miután felhívta a figyelmemet a munkásságára.
@nova76: Eltévesztetted a házszámot.
A Misi-mókus őrs eggyel odébb van.
Attól, hogy kiejtjük azt a szót, hogy cigány, nem fog senki ordas eszméket követni, akármilyen mézes-mázos burokban is tálalod.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: dehat a cigany az cigany...ez a nevuk, minthogy bolgarok stb...
@whatsoever: Nem tudjuk, tegnap is fölmerült, hogy kavarja vagy nem kavarja, a la don Fülig ex Jimmy.

Bár, a törpvezír azé nem a PiszkosFred, legfeljebb a sétafikálók számára.
@Lord Snow: Nincsenek birtokomban felmérések, így csak saját tapasztalatomról tudok írni.

A nagyobbik fiam falusi iskola olyan osztályába jár, ahol elég sok hátrányos helyzetű gyerek van. Van egy kis cigánylány, aki tehetséges, mint a nap, gyönyörű magyar neve van, semmi fábrysanyis műdakota akcentusa, ő maga fehérebb, mint az én fiam, de a családi háttere miatt még a Gandhi Gimnáziumig se fog eljutni, hiába küzd vele az egész suli igazgatótól osztályfőnökig. Ő lesz a családjában a negyedik generáció, amelyik a roma tenyészprogram keretében még fiatalkorúként fiatalkorú apától szülni fog, a gyerek pedig megy intézetbe, mert a nagyszülő nem fogja vállalni. Viszont - meglepetés!! -- a szomszéd faluban lakó rokon majd kiveszi. Ugyanis így hoz a gyerek legtöbbet a családi kasszába.

Van az osztályban egy másik srác is. Nem egy nagy ész, Orsós a neve és elég bronzos színű ahhoz, hogy már most, 13 évesen elvágja magát egy életre. Ő viszont nagyon hálás minden biztatásért és apró sikerért. Igen, a tanárok jó része tudatosan túlértékeli, legalább egy jó erős fél jeggyel. Így jó eséllyel lesz belőle legalább valamilyen szakképzett építőipari melós.

Melyik jobb a társadalomnak?

Szeretném, ha megértenéd: a cigányság _egyetemi_ tanulását illető pozitív diszkrimináció semmit nem jelent. Papucs orrán pamutbojt, mert kell, hogy ilyen is legyen. A magyar cigányságnak a magyar "white trash" a versenytársa.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Örülök, hogy segíthettem.
@Dr. simonmondja.: Lord snow az iskolapéldája annak a fajta magyar embernek, aki gyűlöli azt a nyomorékot aki kerekesszéke gyorsabban kerül sorra egy hivatalban. Nem az jut eszébe, hogy kerekesszék ide-oda, attól még az a másik szívesebben állna mellette a sorban, csak azt, hogy ő gyorsabban kerül sorra, mint ő.
@whatsoever: Kifele meg befele alapvetoen lehet elteroen nyilatkozni. Az, hogy a fidesznel nagyra nyilt az ollo a ketto kozott az szerintem a 2/3ps magabiztossagnak koszonheto. Csak hat az euban nincs ketharmaduk es a demagog szoveg ott nem jon be (nalunk sajnos igen). Szoval C, a "foldre kopunk majd mereven a szemukbe nezunk" tipusu kommunikacio oszinten es ellenalhatatlanul tor elo a fidesz vezetokbol.
@aritus: mindegy... nem érdekesek a részletek... dr zorbán dakota a hibás... ez a lényeg
@dr lecsekkoltam: Akkor nagyon másként látjuk a dolgokat. Szerintem nem én csinálok úgy, mintha... Ahogy én látom, a fatalitás és kényszer számodra is a rendszer attribútuma. Ahogy a kávéházi locsogás hozzátartozik ehhez a bloghoz.
@Mindfield: A normális emberek világában igazad lenne. De a ner világában fordítva van. A kétharmad kötelez, mindenki köteles leborulva imádni őket, és az új bölcs Salamonként tekinteni viktorunkra, és tátott szájjal nézni azt rebegve, hogy ez az ember zseniális öregem, zseniális.
@aritus: Budapestet Horthy miaqtt is - jobboldali naftalinos múltkergetés - meg a saját vidéki surmósága okozta kissebbségi érzések miatt mindig is utálta és büntette, ahogy tudta. Most ezerrel.

Dr. Boross dumája a médiából neki fájóan hiányzó jóarcú vidéki gyerekekről még mikor megágyazott ennek a libsibibsibolsi Budapest csak rossz és élhetetlen lehet-mantrának! Orvbán ezt fejleszti tovább a Jobbik segítségével, amikkor a műmájeros vidéki tisztaságot állítják mindig szembe a romlott elidegenedett várossal. Ahol lehet, hogy a legalpáribb. legszemetelőbb, lábujjadra tipó, téged félrelökő barom épp egy akáclombosból szalajtott surmó, aki eléd tolakszik és telihányja a várost, úgyse az enyém-jelszóval...

Még Boli büdipestezik, pedig ugye nemcsak a született városiak pőöfögélnek itt az útjainkon...
@a szív fészkei: dr zorbán lenne a pozitív cigány hős? :))))

a fele összejött... de az se neki... de hogy pozitív... max HÍV pozitív
@whatsoever: egyik rosszabb mint a másik, de nekünk a remények miatt az A kellene, különben végünk
@Con Storm: :))))))))) nagyon jooo ércsük az iróniát, cinizmust

igen idén nem lesz deficites a kölcségvetés, persze:))))
most először az életben a zálamadósság csökkeni fog a valóságban is:)
@dr lecsekkoltam: Mindenesetre szerintem nem jó így ahogy van. Szerinted?
Szerintem igen is tenni kell valamit a cigánysággal. Hidd el nincs nekem bajom a cigányokkal, a minap is egy cigány vízvezeték-szerelő rakta össze a fürdőszobám. Kiállította a számlát, kifizettem és elment. Tavaly meg elzavartam egy másik munkást, aki magyar volt a színe szerint. És azért zavartam el, mert cigánykodott. Viszont a családom egyik ága borsodban él, nekik nem tudod megmagyarázni hogy a cigányok normálisak. Ők nem hívták volna be a házukba a vízvezeték-szerelőm. Ezen Te nem akarsz változtatni? Az lenne jó ha a cigány büszkén mondhatná magára hogy cigány, én pedig külföldön is büszkén mondhatnám hogy magyar vagyok.
@orica: Szegényt erre nevelték, erre tartják: ma címlapos a poszt, Kara kán szelidül, kell egy belevaló - ahogy önmagáról írta a "hőgy" - kemény baranyai csaj" is ide. Behányni csupán, ne legyen már nekünk itt olyan jó most, ahogy írtad. Na ecce Fideszhomo Stefánia kisasszony.

Csodás tükörképe a pártjának. Csak ahhoz is hülye, hogy ezt észrevegye.
Remélem, összejön Wengernek, hogy lásson már Charlize-ka végre egy bajnoki címet:
hvg.hu/sport/20120311_Arsenal_Goetze
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: megértettem, oké, semmit sem jelent. akkor is létező, és akkor is az, ami, törvényileg. ha csak 1 gyerek sem használja ki, akkor is. ennyi. nem hiszem, hogy lenne vita köztünk.
@Pantagruel: Most azért nem értek veled egyet, mert az elmúlt két évben viktorék mindent megtettek, hogy még véletlenül se sikerüljön nekik semmi. Mikor pedig ezt elérték, és rájöttek, hogy nincs módjuk a további unortodoxiájukat finanszírozni, pénzt kértek.
A szél kálmán terv volt az, amit a piac is úgy árazott be, hogy jó lesz az, csak csinálják meg. De mivel a papír egy dolog, a tettek meg másik, így ott tartunk, hogy hitel kell. A kérdés az, hogy kitől. Lehetne a piacról is, de a piac azt mondta, hogy inkább égessük el, jobb helyen van. Így mentek az imf-hez és az eu-hoz. Ahol szintén joggal szkeptikusak. Az új kormány az elmúlt két évben egy dolgot bizonyított: hogy nem lehet bennük megbízni.
Nem vagyok fatalista, de a kormány szívósan beharcolta magát a sarokba és vinnyog, hogy nem tud kijönni. :D
@whatsoever:
Minél később kapjuk meg a hitelt, annál nagyobb lesz az államcsőd veszélye. Ha a külföldi kézben lévő állampapírokat piacra dobják a tulajok, hát akkor tojtoj lesz és Orbán már nem fogja várni az EU-t, hanem farka-fölvágva rohan hitelért könyörögve.A Fidesz-Jobbik koalíciót meg az unió nem tűri el. Akkor tényleg kiteszik a szűrünket.
@nova76: Ezért linkelem Ritoókék harcait. Mert ha végre elkezdődne a tanulás érték-gondolkodásmód elfogadása náluk, akkor előre juthatnánk mindannyian.

De nem a Hegedűsnek kibaszott milliárdokat kéne erre fordítani?
* ha csak 1 gyerek használja ki...
@dr. Bubó: Nem, már régen nem az - azt írtam, hogy miként az afroamerikaiaknak Condoleezza Rice, Obama, a volt hadügyminiszerük pozitív példa, Orvbán is lehetett volna az arra, hogy itt eljuthat valaki közülük is az ország vezetéséig. Hogy mire használja a hatalmát, az botrány sajnos.
kezeld a ciganyokat ugy mint magadat...de marvnem megy...ez van
@mamitirtok dr.: hú, de rögtön megvédted lecsekkoltam-ot! Azta fasza, te télleg lovagoskodsz vele:)))
@Gábriel angyal:

Azt viszont nem árt nem elfelejteni, hogy minden gazdasági együttműködés alapja a kölcsönös profit. Igen, az EU nem jóságos nagybácsi, neki a mi javaink kellenek: a tízmilliós felvevőpiac és az Eu átlagánál lényegesen olcsóbb képzett munkaerő.

Akkor most számoljunk:

1: Az EU megnyitott magának egy tízmilliós piacot, ahová a termékeit eladhatja a szabad kereskedelmi egyezménnyel. De számukra is megnyitotta a maga 490 milliós felvevőpiacát, ahol mi is kereskedhetünk gond nélkül egy uniós adószámmal.

2: Igen, ide hozta a gyárait, szolgáltatóiparát, mert itt olcsóbb Audit, Mercit gyártani, mint Németországban, mert a magyar melósnak kevesebbet kell fizetni. De most játsszunk el a gondolattal, hogy holnapra az Audinak, Mercinek, Bosch-nak, Lidl-nek, stb stb csak a hűlt helye van. A munkanélküliség azonnal százezres nagyságrenddel nőne, a kieső járulék és adóbevétel több százmillióval esne azonnal.

Az csak a koktélcseresznye a tortahab tetején, hogy ennek működtetéséhez, a tömegközlekedésünkhöz, az útépítéseinkhez, egyáltalán a felzárkózásunkhoz pénzt adnak a kohéziós alapból. Igen, vannak szabályok amiket be kell tartani, elvárások, amiknek meg kell felelni. De ha te kötsz egy számodra is előnyös szerződést, akkor neked soha semminek nem kell megfelelni?
@nova76: Senki sem azt vitatja, hogy minden így jó ahogy van.
De a megoldás nem az, hogy cigánybűnözőnek tekintünk minden cigányt, teliszájjal és fröccsögő nyállal ordítjuk, hogy több ezer magyart írtanak ki. De az sem megoldás, hogy félkatonai szervezetekkel együtt borsodi és egyéb szegény falvakban járkálunk, őrjáratozunk, mondván, hogy védjük meg a magyarokat...
Egy közösség megosztása sosem megoldás. Az nem megoldás, hogy a rasszizmusra rájátszva saját hasznunkat lesve minél nagyobb falatot akarunk lecincálni a húsosfazékból. A világ legnagyobb átvágása bedőlni a jobbiknak, hogy ők akarnak és tudnak segíteni bárkin, aki az ő magyar definiciójukon kívül esik.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: ez nekem így oké:)) kicsit elnagyolt, de egy kommentben nem lehet hosszan cizellálni, és a lényeg, hogy nem egyoldalú, mindkét fél számára lát tennivalót.
nah mikor lesz Fico Orban talalkozo?
@Stefánia kisasszony: Viszont! Az ilyen elvakult elmebetegkiszolgálók hívják be egy szuverén ország területére közköltségen - a tetves kutyáktól elzabrált adókat erre mulatva el - a lengyel bértapsoncokat is.

Akik nem hoznak hanem visznek ugyebár.

A Fideszmocsár legbűzösebb lápvirága vagy, Baranya pirulhat miattad. CSak téged bírnak ilyenkor előrángatni? Na ez már jó jel, hogy fogy a gárdájuk, elő kell venni a legalját a sifonér mélyéből.
@Fabius: Ráadásul milyen borzalmasan nagy elvárásokkal állnak elő:
-tiszteletben tartani és erősíteni a jogállami intézményeket
-felelősségteljes és normális gazdaságpolitika
-aktív és felelős részvétel az eu működtetésében
-eu alapszabályainak tisztelete és betartása
@a szív fészkei: szerinted az pozitív példa, hogy

CIGÁNYKODÁSSAL mijjen magas hatalomba lehet jutni?
és mijjen sok pénzt lehet eltapsolni?
és mijjen gyorsan lehet egy korábban működő országot szétcseszni???

ez pozitív példa? hm... nézőpont kérdése...

a dakoták szempontyából talán az...

csak ha már mindent elloptak, tönkretettek, utána mit csinálnak?

mennek tovább Kanadába? áthejezik áldásos tevékenységüket?
@a szív fészkei: Ez egy nő. A jobbikosoknál. Csodálod, hogy gábriel és karakán itt udvarol és tölt el egyre több időt?!
@Dr. simonmondja.: Én huszonöt éve küzdök hófehér vidéki sutztyóval, aki itt él, kőgazdag építései vállalkozó, népszabósbók egy ideje jajde nagyon istenes és fideszes lett, és olyan szinten bunkó, hogy még Orvbán is tanulhatna tőle.

Nem a bőrszín determinál, de sajnos a romák egy részét ez a magatartást - pénzt szerezni mindenáron, majd azzal erővel lenyomni bárkit (főleg a sajátjaikat uzsorával szipolyozva) - igenis vonzza, jobban, mint a kemény tanulás. Jó lenne, ha nem ezt a fehér divatot tanulnák el rögtön. De ennek van a legnagyobb látszatja, ezt prezentálja az egész tetves kormány, az igaz.
@dr. Bubó: Miért kell mindig negatív dolgokkal összekötni a cigányokat?! Nincs elég bajuk, de most még hozzuk egy szintre orbánékkal?! Légy egy kicsit empatikusabb, kérlek, védd a romákat, ne cigányozd le orbánt. Monduk majmozd le, vagy stricizd le, vagy hasonló.
@dr lecsekkoltam: Nem csodálom, de similis simili gaudet ugye, nm szabd csodálkozni...

Ha emlékszel, Örkénynek volt egy gyönyörű nevollája arról, hogy a nyilasoknál a lgvéresebbszájú és tettű egy húszéves lány volt, valamilyen Júlia talán. És miután az a lány harsányan fröcsögve kiirtott csomó zsidót, valami baja lett, és egy zsidó orvos - akinek a családját előtte lazán Dunába lőtte - műtötte meg tőle telhetően lelkiismeretesen a háborús időkben. Olyan gondosan, hogy felépült a tetű... Mert az orvosi esküje felülírta benne az emberi utálatot, dühöt, bosszúvágyat.

Szóval egy nő lehet magából kifordult őrült veszett vadállat bőven, ha odaszocializálódik, ahol ez a mérce.
@dr. Bubó: Nem az a pozitív példa, hanem az, hogy valahol mégiscsak ab ovo tanult és tett ezért. Mondom, mire használja, az sajnos más tészta...

Az a pozitív példa - ha itt van ilyen - hogy a származása ebben: idáig eljutni őt nem akadályozta meg. A jelleme meg nem segítette emberré fejlődni.
@dr lecsekkoltam: megvédem őket... van egy minta falu....

korábban volt:
100% cigányűnözés +
100% rendőrbűnözés +
100% politikus bűnözés

teljesen mexűnt minden probléma:
-minden magyar elment, tehát nincs mit lopni
-nincs rendőr a faluban és már nem is megy
-a zsarolással élrekerült szendrői dakotát uzsorázásért leültették

ma már nincs sem politikus, sem cigány, sem rendőr BŰNÖZÉS...
egy békés boldog kis falucska, Tornanádaska Krasznahorkától kb 15km re...
@Fabius: Sose fogja érteni, mert ez nem stimmelne a nagy magyar áldozati bárány vagyunk-szerephez, ami Vonát most még hatalomba tarthatja.

Pedig Vonababa is benyújtja a számlát minden egyes voksért ugye - ezt te vezetted le a színházasdinál - ők is úgy adják.-veszik a támogatást, mint a lókupecek a piacon az állatot. Alkudnak, srófolnak, kicsit kéretik magukat, hőzöngenek, szítják a jónépüket, hogy még kapósabbak legyenek a voksokért a Fidesznek.
Ezt a kurválkodást kell Gábrielnek is elfedni ezzel a ez Eju csúnya, mert kizsákmányoz, minket-rizsával, amiről minden józan ember tudja, hogy hazugság, mert senki soha nem csinál önzetlenül itt ma semmit. Aki igen, azt komplett hülyének nézik mindenhol.
@a szív fészkei: szóval a fődakota szerinted egy díszcigány....

láttyátok feleim bár cigány, de ennek ellenére tudott tanulni
szorgos munkával összehordta a sok "izét", mert ő megértette a fehéreket
"mindenki anynit is ér amenynit összeizélt"

naccerű... ez a perspektíva...

látyátok cigók! ha szorgalmasan loptok csaltok hazudtok akkor nagy embereke lehettek... anynit is fogtok érni...
EU = bandaháborúk, meg vidéki kóceráj ugyebár...

hvg.hu/itthon/20120310_kover_hazelnok
@dr lecsekkoltam: És egyébként, amíg tartott a hitelmennyország, addig meg hawaii volt, habzsidőzsi, jólét. Hogy nem számoltak sokan, - gazdag önkormányzatok sem!! - a holnappal, miért az Eu, a bankok hibája? Vagy eleve a magyar olyan, hogy felveszi-elkölti, de azzal, hogy úgysem kell sose kifizetni, ha meg igen, elhajtjuk a kurvaannyába a pénzét kérőt? Na akkor meg érthető, hogy nagyon magas áron kapunk hitelt országként és emberként is.

Kiélezett helyzetben se Kövér, se Kósa, se Orvbán ne beszéljen úgy, mint ha szig.biz. lenne egy családtagjával, aki semmit nem mond el harmadiknak. Ha ennyire nem tudnak uralkodni a löttyös indulataik felett, akkor menjenek kukoricát kapálni. És ne egy ország sorsát veszélyezetessék hisztivel.

Nem értem Pantagruelt. Én is visszakoztam hiteltől, miután kiszámoltuk hisz kicsi ujjacskánkon, hogy nem bírnánk, vagy nagyon kiszámítottan. Pedig lehetne két új-lipóciai tetőtéri lakásom már és tán, hogy bírtam volna.

De nem ért meg ennyit a feszkó, hogy mi van, ha mégsem. És csom ilyet hallok, a nagyotnyújtáózásról, az eltapsolt sokmillióról, a végig nem gondolt tervekről. És egy hajdan budapesti öröklakással rendelkző ember így ma vidéken fűtetlen, sötét - vízről, villanyról, gázról - levágott, banki kamatokkal agyonterhelt házban vekeng, meló nélkül megint. (Flextronic azt játssza ugyanis velük, hogy kirúgja, aztán felveszi, majd egy hét múlva megint kirúgja őket - van valami támogatás, amit így tud megszerezni??) Felnőtt embereket maguktól ki tud megmenteni???
@Fabius: A kárpótlás, a privatizáció, a gazdaság "nyugatosítása", a keleti piacok elvesztése bőven az EU csatlakozás előtt történt.
Olyan helyzetben, amikor egy jó politikai döntés eredményeképpen - határbontás - kifejezetten kellemes pozícióban voltunk.

Az, hogy bagóért elvesztegettük a vagyonunkat és a piacainkat nem az EU felelőssége, hanem többek között gazdasági csodamágusunké. ( Minden oldalon ülő többek, mielőtt valaki meg találna sértődni )
Hülyék voltunk, a nyugatiak trafikok áráért kapták meg a gyárainkat,egy másodperc alatt vették át a piacainkat, cserébe néhány magyar kapott egy kis üveggyöngyöt.
Az EU csatlakozással esélyünk volt beszállni a vérkeringésbe, "gyarmatosíthattuk" volna a Kárpát-medencét.
Nem tettük, inkább belső hatalmi harcok okán felelőtlenségünk teljes tudatában szétosztogattuk a meg sem szerzett javakat.
Ma pedig eljutottunk oda, hogy ha már nem sikerült felvenni a versenytempót, köröznek le folyamatosan a többiek, mi annyira különlegesen jók vagyunk, hogy verseny nélkül hoci ide a díjat, mert mi azt tuggyuk.

Gőzünk sincs, mit is csináljunk, azt az egyet tudjuk, hogy kell a lé a haveroknak, mert megígértük nekik.
Tönkretettük a jogbiztonságot, attól és azt capcarázunk el, amit csak akarunk, aztán meg ünnepelünk, ha véletlenül zöldre festenek egy rozsdás csarnokot.
Esetleg jól megsértődünk, ha az általunk egekig dicsért jómultik eladják az itteni beruházásaikat. :(
@dr. Bubó: Félremagyarázol, mert utálod Orvbánt, ahogy én is. De kezdetben mégis tanult, elvégzett - akárhogy de akkor is - egy nem könnyű egyetemet, nyelvet tanult, valamit magára szedett (ami most már pereg is le róla). Képzeld, ez a szememben érték, hogy ezt mire fordítja már mióta, az a másik oldala dolognak és az tragédia neki is, nekünk pláne. Na de ezt bármilyen bőrszínnel megteheti, mert ez alapjelleme, ami tudjisten honnan hozódik.

Sajnos a cigányönkormányzati fószerok is az ő receptje szerint használják a kiugrást egyéni gazdagodásra, ami nagy baj.

Igen, az hogy tanult valamikor, az mégiscsak példamutató.
@a szív fészkei:

Ebben nem értünk egyet. Gábriel érteni fogja, mert nem hülye. Ha nem így gondolnám elintézném egy legyintéssel vagy leszarnám.

Abban igazad van, hogy a jobbik szimpatizánsoknak is van mit átértékelni magukban. Én ezért állok le megvitatni ezeket a dolgokat közülük azokkal, akiket érdekel a téma, és nem feltétlenül elégszenek meg az ideológiai máz felszínének kapirgálásával. A tegnapi önkormányzati-elszámoltatási példámat is levágta, eszébe sem jutott vitatni.
@a szív fészkei: "kezdetben mégis tanult, elvégzett - akárhogy de akkor is - egy nem könnyű egyetemet, nyelvet tanult, valamit magára szedett (ami most már pereg is le róla)"

igen ragadt rá a kosz és felszedett pár kilót egyetértek...

egyébként teljesen feleslegesen tanult... de sztem konkrétan nem sokat... nem tudom hogy kapott diplomát (doktorit) de nem csodálkoznék, ha dr sittpálesz lett volna a tanítólya...

sz@rt se ér az ijjen tudás...

a zemeberek átvágását, a bizalommal visszaélést...

azaz összefoglaló szép magyar nevén: a CIGÁNYKODÁST

sokan gyakorolják papír nélkül, még elemi iskolát sem kellett végezni
@a szív fészkei: álami szintre emelte, azaz legmagasabbra és leghatékonyabbra fejlesztette a CIGÁNYKODÁS "tudományát"

a doktor dakoták ebből doktorok ugye?
@Fabius: mert nem a jobbikot vitatod. Az más, ha a majd a jobbikot fogod kritizálni, akkor gábriel is más húrokat fog pengetni. 2014-ben egymás ellen fognak indulni, hacsak nem mdf-esíti, vagy kdnp-esíti a fidesz őket.
@dr. Bubó: mikor a cigany ordit a cignyra, hogy ne cignykodjal man ;) vagy a ne magyarkodj az se rossz
@a szív fészkei: hagyd már ezt abba, kérlek! Orbán apja a szocializmusban gyárigazgató volt, és párttitkár vagy mi, anyja szintén vmi függetlenített párt izé volt. Hogy jön ez a gettóból való kitöréshez? Azonkívül nem tudjuk, csak sokan gondolják, hogy Orbán cigány, te meg folyton kész tényként kezeled.
Valamint ezt a linket külön neked, mert már nem először írod, hogy a "cigányoknak" nem fontos a tanulás:
hvg.hu/itthon/20120227_roma_integracio_oktatas_hetkoznap#utm_source=hvg.hu
@a szív fészkei: Én ebben a tanulásban se vagyok annyira biztos.

Munkás-paraszt-párttag származásra adtak szabadjegyet akkoriban a felsőoktatásba,

aztán meg összeschmittelte a diplomáját.

Valszeg, mert jogászként nem dolgozott vele soha.
Még a visszamenőleges törvénykezésig se jutott el a tananyagban.

Lehet, hogy csak egy csókosdiplomás a sok közül.
Annyi utat mutat, hogy óbégatással is sokra lehet vinni,
ha mások azt hiszik,
politikát csinálunk.
@a szív fészkei: Az a gond, hogy egy politikai erő sem fogja kimondani azt az egyszerű igazságot, amit simor kimondott, hogy nem kell őket megmenteni.
Már a válság előtt évekkel voltak cikkek itt az indexen is, amiben a jegybankosok, bankosok, befektetési tanácsadók írtak a hitelezés veszélyeiről.
Sokan vannak, ahogy azok is sokan vannak, akik 10-20 évet feketén dolgoztak le, majd mikor kiderül, hogy a nyugdíjuk hidegvízre se lesz kevés és az államtól fogják követelni a kenyérre valót. Az állam meg meg fogja adni, mert szavaznak, és mérhető a számuk.
Mi pedig, meg a gyerekeink az ő hibás döntéseit, potyázását fogjuk megfizetni.
@a szív fészkei: Az Orbán család már a szocializmusban is kivételezett helyzetben volt, benne volt a hatalomban.
@dr. Bubó: tudod te se vagy jobb gábrielnél, vagy karakánnál, vagy stefinél. Téged tökéletesen kielégít hogyha bárkit lecigányozhatsz, dagonyázol a mások hibáztatásában. Közben fel sem tünik neked, hogy semmivel sem vagy így jobb a fidesznél és orbánnál, vagy a jobbiknál, akiket el akarsz zavarni. Fel sem fogod, miért nem kellene cigányozni, vagy hogy minden negatív dologra rásütni, hogy az azért rossz mert cigány. Orbán cigány, azaz rossz. Nem is lehet más, mert ugye szerinted cigány. Van cigánybűnözés, de mivel a kormányfő cigány, így a politikus bünözés is cigánybűnözés.
@a szív fészkei: No igen, de ha nem lennének ilyen gyűlölködők, akkor nem is lennének jobbikosok, igaz?
@aritus: Most már veled vagyok szívvel-lélekkel!

De érted már miért is mondtam, hogy nem szabad homokba dugni a fejünket?
Mindenki számára saját bőrét érintő probléma.
Én vállalnám az aranyér elsütését egy forró hotdogsütővel...Mindegy, csak sisteregjen...
@Dr. simonmondja.: pontosan...

a leghamarabb szállt ki a focis haverjaival a normális életből...

az életüket feltették a lenyúlásra a tisztességtelenségre a lopásra

és most itt állunk és nézzük mi lett ebből...

mindenkinek aki azt mongya hogy nincs alternatíva annak mondom:
a fides mafia az alkalmatlan+ gerinctelen...

ha ojat találunk aki nem lop függetlenül attól hogy alkalmas e MÁR ELŐRÉBB LESZÜNK...
@Habakuk999: köszönöm szépen:))), de pontosan mivel is győztelek meg?
@Dr. simonmondja.: Bocs, h most reagálok délelõtti hsz-ra: Bkv és
megvalósíthatósági tanulmány az újraszervezésérõl ügyben: Égbekiáltóan hiányzik a tervezés és a folyamatszabályozás kultúrája a közszférából, pl azt sem sikerült észrevenni, h Szegeden megvalósult egy best practice: Önkorm. Kézbe vették a parkolást, a kitermelt évi 6 mrd-ból (ha jól emlékszem) felújították a jármûparkot, így a karbantartás olcsóbb, a kihasználtság meg jobb lett..... Ha én állam volnék, folyamatmérnököket képeznék...
@aritus: Sajnos, nem tudom másként kezelni, olyantól hallottam, aki ismerte a nagyapját. Most ha letagadom, miért lesz jobb? engem nem a cigány, szingaléz, akármilyen volta zavar, hanem a lénye.

Gyárigazgató volt a papa, és mégis a szaros Alcsútdobozon elég egyszerű körülmények között nőtt fel a fia, semmilyen kultúrmázt magára nem szedve. Akkor lelkileg volt gettóban.
@dr lecsekkoltam: "mivel a kormányfő cigány, így a politikus bünözés is cigánybűnözés"

ezt így nem mondtam... de igazad van... teljesen másról írtam... egy kis falucskáról szólt az igaz történet...

ha egyszerre főpolitikus+cigány+rendőr vki természetesen az a három bűnelkövetői kör közös meccete, ami sajnos szintén nem üres halmaz...

de mindenképp nagyon hátrányos hejzet...

én nem mondom, hogy minden politikus-cigány-rendőr bűnöző...
de ezt gondolom...
@Habakuk999:

Nagyjából egyetértek.

Főleg a versenytempó felvétele az amiben le vagyunk maradva. De a technológiai és tudásversenyben is hátrányban vagyunk, mert nem teszünk ellene semmit. Kedvenc példám erre a tej. Nálunk a magán tehenészet ez:

www.felsofokon.hu/sites/default/files/users/henriettakrs1/images/nincsenek-kint-a-godorbol-a-magyar-teheneszek-6300.jpg

Az olaszoknál meg ez:

4.bp.blogspot.com/-fOs3mgoCRWU/T1y6vLsRecI/AAAAAAAAFrE/rQgvBjb2-1w/s1600/2008.10.30.%2Blecco%2B206.jpg

Igen, a képen egy tejautomata van, amiből a saját feldolgozású tejet veheted meg, árszint a legnagyobb olasz áruházlánc legolcsóbb dobozos uht tejéhez belőve.

Vagy ez:

3.bp.blogspot.com/-ud5FGMjhPk8/T1y7ImxqEwI/AAAAAAAAFrQ/ERBL7APlVHk/s1600/2008.10.30.%2Blecco%2B161.jpg

Az olasz paraszt legjobb tudása szerint feldolgozza a saját tejét, a sajtját meg eladja a városa saját piacán. Viszonyításul: a legolcsóbb parmezán kilója 11-12 euró körül van, ehhez képest adja a sajátjának kilóját a mellékeltek szerint 10 alatt.

Gazdag ebből? Legfeljebb hazai mércével. De a munkája, a tudása anyagi jutalma egy uniós átlagot kényelmesen hoz. Annál összehasonlíthatatlanul többet, mint amit itthon a lefejek, leadom a tejcsarnokban dologért kapni lehet.
"...így a politikus bünözés is cigánybűnözés. "

Inkább a fideszbűnözés a cigánybűnözés.

Van nekünk egy szem ombudsmanusunk, aki meg is magyarázta...

" Szabó Máté a Figyelőnetnek adott, a honlapra csütörtökön felkerült interjúban azt mondta, hogy egy cigány önkormányzati képviselővel és egy kriminológussal folytatott beszélgetéséből "kirajzolódott a kimondhatatlan: a +cigánybűnözés+ profilja".

Az ombudsman közlése szerint ez a megélhetési bűnözés sajátos fajtáit jelenti, másrészt itt gyakori a kollektív elkövetés.

"Egy kollektivista társadalmi, szinte törzsi csoportról van szó, szemben a magyar társadalom nagymértékű individualizáltságával" - fogalmazott. "

...ez a kollektivista törzsi csoport, aki megélhetési bűnöz... ez a fidesz lenne - szerintem.

Szemben az individuált ellenzékkel...
@a szív fészkei: Lehet, hogy Alcsútdobozon kezdte, de eljutott az egyetemig, és ezt szerintem elsősorban az apja, anyja pozicíójának köszönhetően. Ha nagyapja cigány volt, az apja már kitört a szokásos cigánylétből. Tehát nem a fia, hanem ő tette meg a nagy lépést, felhasználva ehhez az akkor legkézenfekvőbb csatornát, a párttagságot.
Apropó: nemrég volt szerencsém hallani 1 Mérõ László elõadást: õ mondta, h a tendenciák alapján 2050-re a világon a hozzáadott értéknek már a FELÉT szellemi munla fogja elõállítani, tehát ebbõl kéne megpróbálni részesedni, részt venni... Sírjunk, mert egyre távolodunk a kornak megfelelõ szemlélettõl és oktatástól..... :(
@Dr. simonmondja.: :))) egyébként meg dögöljön meg Szabó Máté, egy rohadt hernyó.
@aritus: Olvasd el Ritoókot, milyen küzdelmet folytat azért, hogy a családnak fontos legyen a gyerek tanulása. (mert a pici hatéves boldogan indul a suliba,. CSak ott kap egy olyan sokkot a sikertelenségből, hogy elveszi örökre a kedvét.)
Nem véletlen találta ki és sikerül talán megcsinálnia azt, hogy a gyerek jó bizonyítványa adjon a családnak jólétet, Így ne csak felesleges basztatási felületnek tűnjék a számukra - értéktelen, semmire se használható, időt rabló dolognak. Nagyon sok kitörni vágyó romától olvastam, hogy legjobban a putrisorban utálták őket, ahonnan melóval kitörtek, mert elárulásnak tartották, hogy ki akartak onnan jutni.

És egy-egy anyának a családdal kellett megvívnia a legnagyobb harcot, hogy a tehetséges lány (pláne, hogy ne kelljen 15 évesen szülnie, hanem tanulhasson) vagy fiú mehessen és legyen több, mint ők ott.

Azonkívül voltam sokszor roma zenészek tehetségkutatóján. És ott a fehérekkel nagyon egy szinten élő, zenével foglalkozó réteg volt, láthatóan gazdag és jól élő tagokkal. Olyan szinten leszarták közülük a legtöbben a társas együttélés, mondjuk koncerthallgatás elemi szabályait, hogy az már dermesztő volt. Nagyon sok hiátust kell bepótolniuk, van, amit nem tudnak megspórolni és ezt az utóbbit nem is lehetett a szegénységre fogni.

Ha ezt lehet nem kimondani, szerintem az képmutatás.
ha zenet hallgatsz, fontos szamodra ki jatszik, ha szep a zene? akk
@whatsoever: a korszellemre nagyon ráéreztek a fiúk, ezért basszák szét a köz és felsőoktatást. Mert a Demján megmondta, hogy neki olcsó, képzetlen munkaerő kell. Emlékeztek erre? És még valami olyasmit is hozzátett, hogy ez motiválja igazán a szegényeket. Ja, mint a Parragh gombaszedése. Demján is már a szocializmusban kezdte, már akkor kivételezett volt. Skála Kópé.
pár év múlva ezt a zorbán rezsimet, a doktorátust...

politikusbűnözés+cigánybűnözés+rendőrbűnözés = fidesbűnözés

...összefoglalónéven fog lyuk emlegetni...

még nem volt soha árt és ormány, akik a három iparág eredméyneit egységbe tutták vona fogni, ijjen eredményesen...
Orbán saját rémHÍRtv-jét sem nézi, mert akkor tudná, mi a teendő:

Mi a baj a magyar törvények szellemével? Kettős mércével mér-e az Európai Bizottság? Bünteti vagy ösztönzi az EU Magyarországot? A Versus vendége Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.
mno.hu/versus/a-versus-vendege-szucs-tamas-1056995

Nektek is ajánlom, az EU működése egyszerű, mint a faék (csak nincsenek kiskapuk, hiába keresi)
@a szív fészkei: ismerem Ritók Nórát, nagyra is becsülöm. Most neki is jól betettek a köznevelési tv-el. De vannak mások is, azokat is gyilkolják most, Derdák pl. Meg volt egy program, Biztos Kezdet, az is arra épült, hogy az anyát is be kell vonni, óvódás korú gyerekekkel indultak. Több helyen is az országban. Kiépítettek egy bizalmi kapcsolatot a szülőkkel, gyerekekkel, jött a kormányváltás, elküldték őket a picsába, felszámolták, sóval behintették.
@a szív fészkei: Nekem az volt emlékezetes, mikor kisnővérként gyakorlaton voltunk gyerekosztályon. A főnővér mutatta be egy cigány babán (4-5 hónapos volt) hogyan is kell csecsemőt fürdetni. Volt egy megjegyzése: megmutatta a baba fenekén lévő foltot és azt mondta: innen fogjátok megismerni a cigánygyerekeket, mert mindegyiknek van ilyen foltja, ez tipikus a cigányoknál... Az már csak hab volt a tortán, hogy olyan béna volt, hogy kétszer majd beleejtette a gyereket a vízbe.
Ha egy 4-5 hónapos babát meg lehet bélyegezni, akkor vajon mi vár rájuk a bölcsiben, oviban, suliban? Mert több együttérzésre, toleranciára egy bölcsödés nevelőtől sem számíthat. Belenő abba a szerepbe amire a többségi társadalom szánja, a semmire sem jó cigány szerepébe, akik bűnöznek.
@dr lecsekkoltam:

Szegedi Csanádon legutóbb is összeszólalkoztunk Gábriellel. De ez magában nem ok arra, hogy ne vitatkozhatnánk akármi máson.
@naneee3: Rossz hír, orbán pontosan tudja hogy működik az eu. De a választók zöme, a vidéki, max középfokú végzettségőeknek gőzük sincs róla. Így lehet brutálisan jól hangzó okosságot mondani arról, hogy ugyan ki választotta a bizottságot.
@aritus: Nem kellett meggyőznöd, mert hasonlóan gondolkodunk.
Az egyetlen eltérés az, hogy szerintem nevén kell nevezni a gyereket és meg kell próbálni felnevelni, mert egy időzített bombán ülünk.
Itt saját magad szembesülsz azzal, milyen feszültségeket is okoz a szőnyeg alá söprés.
Főleg, ha aljas gazemberek ki is használják saját gusztustalan céljaikra.

A másik bomba Viktorunk ténykedésének hála, robbanásszerűen alakul, ez pedig a nem cigány mélyszegénység.
Az is meg fog érni egy misét.
@Fabius: Kell is vitatkozni, látod, ők is elgondolkodnak, noha sokmindent már nem vallják be maguknak sok mindenben egyre távolabb kerülnek tőlük. Ahogy egyre több dolgot meg lehet velük beszélni anélkül hogy káromkodnának, annál biztosabban látják egyre kritikusabban a szélsőjobbot. Itt nem a jobbik dicséretét fogják hallani, érvelniük kell, a sablonok amiket beadnak nekik nem működnek.
Ha valaki még nem érti orbánt, annak itt érdemes kezdeni:
aristotle.5mp.eu/web.php?a=aristotle&o=Zklf6SNpIF
@Dr. simonmondja.: Nem lehet minden bűncselekménytipust így beállítani, csak azért mert azt a társadalom egy elkülöníthető csoportja követi el, akik törzsi szinten működnek. Így bármely bcs tipust lehet cigánybűnözésként beállítani, ami azt jelentené, hogy azt mondod, hogy minden bcs-t cigányok követnek el. Ami még vonának is becsületére válna.
@Habakuk999: a saját fajtáját gyűlöli... ahonnan kivakarta a zapja... betapossa őket a sárba... meggebednek a cézáruknak köszönhetően...

hasonló mint a törtető erdéjiek, akik mindenen átgázolnak, de legfőképp a saját fajtájukat utálják... bár egyes esetekben meg a "köreikkel" mernek együtt "nagyot álmodni" (értcsd: lopni)
@dr lecsekkoltam: bulsit...

pl meg is fordíthattyuk... vannak bűntipusok amit el sem tud követni cigány és soha nem si k9övetett el...

fehérgalléros, vagy fegyveres bankrablás, adócsalás (ezt csak adózók tuggyák) stb...
@Fabius: Nálunk az a legnagyobb a gond, hogy mire szétverték a termelőszövetkezeteket addigra nyugaton a kistermelők rájöttek, hogy ez költséghatékony tud lenni. Így a gazdák ki vannak szolgáltatva annak, hogy a tejgyárak jóval kevesebbet adnak a tejért. Nálunk még mindig a közös lónak túrós a háta és az egy tálból cseresznyézni a szólás, nem az egységben az erő.:)
@whatsoever: Nehéz kérdéseket feszegetsz a válaszodban. Nekem nagyon félelmetesnek tűnik az utolsó megjegyzésed, hogy a nép passzivitása miatt ezek esetleg 2014 után is a hatalom közelében maradnak, és nem tűnnek el oda, ahová valók lennének a történelem ganédombjára. Mert ezek különben teljesen tönkreteszik ezt a szerencsétlen országot. Pedig ez még a törököknek, az osztrákoknak, Hitlernek (bár neki majdnem sikerült), és az oroszoknak sem sikerült. Erre most jön őfőtörpesége a bonsai duce, és neki sikerülhet.
@dr lecsekkoltam: fojtathatnám...

foglalkozás körében elkövettet veszélyeztetés...
uygebár ehhez dógozni kéne...

pl nyugtaadási köte4lezettség elmulasztása sem gyakori...
@aritus:
Attól, hogy tudjuk, hogy mi az oka még nem tekinthetünk el a jelenség leírásától. Sajnos a kirekesztettség, az oktatás hiánya, az elmúlt 20 év szociálpolitikája és mindezekkel párhuzamosan érvényesített PC hozzállás tényleg egy Fabius által leírt mentalitás kialakulásához vezetett.

Megtehetjük persze, hogy totemállatunk Afrikába származott rokonához hasonlóan hompkba dugjuk a fejünket és úgy csinálunk, mintha ez nem így lenne. De inkább egy olyan mixet kéne kialakítani., ami tényleg elősegíti az integrációt és a felemelkedést. Attól félek a PC nyelvvel kb annyi sikert érünk el ezen a téren, mint amennyire a sámáni ráolvasás hozzájárul az IMF térgyalások sikeréhez.
@dr lecsekkoltam: Én nem állítom be.

A cigánybűnözést a jobbosok találták ki, és nem én.

Hogy mit értenek rajta, azt is ők mondják meg.

Ezt az ombudsmant például sokan támadták emiatt az értelmezése miatt, és vissza is szívta.

Viszont a fidesznek pont ő kellett, mikor a többit kirúgta.

Úgyhogy fideszkompatibilis.

Vedd úgy, hogy ez jó értelmezés a NER-ben.
@Fabius: Mert olyan jól sikerült belepakolni a fejlesztési pénzeket a welnessbe. Ahány képvislő + haver, annyi welnessszálloda. Aztán lehet nyomni a munkavállalóknak az államilag támogatott üdülési biz-baszokat, csődbe ne menjenek.

Mert mi lett volna, ha fejlesztik a kisüzemi mezőgazdasági feldolgozóipart vagy megújuló energiát.
Esetleg új munkahelyek, kisebb pazarlás?

Szépek azok a sajtok.:)
@dr lecsekkoltam:

Ez is igaz, de én most a hazai és uniós mezőgazdasági termelő közötti mentalitáskülönbséget akartam megmutatni.

Pedig a hazai számára is ugyanazok a lehetőségek - uniós pályázat a gépesítésre, fejlesztésre, technológiára - adottak.
@dr. Bubó: Félnek. Ez egyszerű félelem.
És ez veszélyes tud lenni nagyon.
dr bubó: akkor nézd már végig kik nyúlták le már "időben" Ugyanis így teljes a kép elfogultság nélkül!!! www.sbc.hu/mix/gazdagok.htm
@Fabius: De például ugye tegnap azt írtam, hogy a férjem ott volt, fényképezte a Kossuth téren a tüntit + a szobor- és fairtást és nem találta az ív alatt Károlyit. Ma elküldte a készített képeket. Nincs benne Károlyi, ahogy tegnap se volt - Gábriel meg san gens meghazudtolt. (tőle ez nem ráz meg, csak kis delikát). Na most Picasát hogy tudok ideapplikálni?
@naneee3: "Érdemes felidézni a „falhoz vágott bejgli” esetét, amit Kende és Debreczeni egyaránt ismertet. Mint oly sokszor a kis Viktor büntetésben volt, amit azonban át akart játszani egy csellel. Megkérte az egyik társát, hogy álljon be a sorba repetáért, amit majd át fog adni Viktorkának. Ezt a manipulációt azonban a felügyelő pedagógus észrevette, és felelősségre vonta a gyereket. Éles szóváltás alakult ki közöttük, aminek a végén Viktorka a falhoz vágta a süteményt ezen szavak kíséretében: „Itt van, nesze!”

Pontosan itt tartunk, csak most egy ország lett a falhoz baszva.
@Fabius: A Jászai Mari téren mindennap rostokol a Kieselbach Galéria előtt a hatos-négyes megállójával szemben az Etyeki Tejértékesítők kis busza, ahonnan saját házi tejet tankolhatsz, kivétel 1-1.30 közti ebédszünet.
@Fabius: Az a baj, hogy 40 év alatt elfelejtették milyen az, amikor a mezőgazdaság üzlet. Hogyan kell úgy jól csinálni, hogy megéljenek belőle. A mezőgazdászok úgy csüngnek az állam kebelén és a jobboldalén, hogy atombombával sem robbantod le. Mivel nem tudnak jól gazdálkodni kell a pénz, mert máshogy ráfarag. De eközben jó hallani azt is, hogy a magyar mezőgazdásznál nem hordott még jobbat hátán a föld. Még akkor is, ha ez már 50 éve nem igaz.
Na elnézést, rossz szögben fotózta, most mondja, megvan az öreg. Elnézést!!! Gábriel szentté avatva. :-)
@a szív fészkei:

Ezen a blogon csak egy szent lehet! :DDD
@dr lecsekkoltam: Sokszor idéztem eddig tótán is Csernok Attila könyvét, A komáromi pontonhidat. abban ő - 70. szülinapjára kapott egy, a születése napján kiadott magyar újságokat feldolgozó gyűjteményt - idézett az 1921-es lapokból. Hogy akkor is azon a magyar csodálatos, semmivel fel sem érő mezőgazdaságon dödögtek, ami szerinte - statisztikus ember! - már akkor sem volt igaz és abszolút hamis pátosszal vágta tönkre a még esetleg használható szegmenseket is. Ez, ahogy írta pár évvel ezelőtt, azóta sem változott.
@Dr. simonmondja.: nem lep meg, ha úgy fordul az élet jó lesz ő még a jobbiknak is.
@dr. Bubó: Fehérgalléros bcs-t ők is elkövetnek. Lásd mikor cigány vezetők gyereküdültetésre szánt pénzt síboltak el...
Úgyhogy ez nem jött be, bocsi.
A fegyveres rablás szerintem nem bőrszín, vagy etnikum függő, úgyhogy biztos lenne erre is példa. Nem olyan fehérgalléros büncselekmény bemenni az postára és fegyverrel hadonászni...
Győzikét pl most adócsalás miatt vegzálják...
Szóval ennyit a szép elméletedről. Ugyanakkor amit a jobbik cigánybűnözésnek hív, azt simán megteszi a magyar is. Kb ugyanolyan számban, ugyanolyan mértékben.
Azt már csak a mocsok liberális énem kérdi: hogy az utsó három példára miért nem azt mondtad, hogy magyar bűnözés, ha szerinted azt romák nem követhetik el?
@pumukli 12: Nézz szét mondjuk a szétvert iparunk, mezőgazdaságunk stb. terén. Gondolom leszel annyira ügyes, hogy találj legalább 2-3 olyan területet, amely alapján látni fogod mikben húz hasznot belőlünk a nyugat és 2004 óta az EU.

Állami vagyonunk nincs (ami van, az gyakorlatilag a nullával egyenlő). Megszűntek a gyáraink, a termelő struktúrát teljesen szétverték, a termőföldjeink a nyugati régióban már teljesen osztrák gazdák kezén vannak. Megjelent és folyamatosan nő a munkanélküliség, ami addig nem létező fogalom volt. A mezőgazdasággal összefüggő termelő üzemeinket lerombolták, felrobbantották. Gyárainkat szintúgy lerombolták. Történelmi jelentőségű cégek szűntek meg, mint például a GANZ, FÉG, VIDEOTON, IKARUSZ, Cukorgyárak. Az elmúlt 20 évben gyakorlatilag felszámolódott a teljes önálló magyar ipari és termelői rendszer.

Hazánkat szétbombázták, ez tény! A nemzet egy romhalmaz tetején ücsörög valójában, vagyonából teljesen kiforgatva. Mert amit itt látni mint működő gyárat, céget, ahhoz a magyarságnak semmi köze. Csak éppen itt van, de lehetne máshol is. Egy nyugati elemzés szerint a Nyugat teljesen ellustult, 35 órás munkahetekben dolgoznak, illetve egyáltalán semmit nem tesznek. Angol jelentés szerint már a harmadik olyan angol generáció nő fel, ahol rengeteg család a vendégmunkások lakásbérléseiből, helységek kiadásából él, és soha egyetlen percet sem dolgozott. Angol fiatalok tízezreinek fogalma sincs róla, mi az a munka, mert soha nem látott még embert dolgozni. Eközben a keleti régió - a jelentésben külön kiemelve Magyarországot - halálra dolgozza magát.

Igen, ez a helyzet. A Nyugat egyszerűen egy más háborús stratégiával elfoglalta az országot, és rabszolgasorba döntötte. Ehhez pedig nem tankokat használt, hanem magyarul beszélő hazaárulókat, akiket politikusnak hívnak.

Végezetül már csak egyetlen kérdés maradt. Lehet ebből kitörni? Meg lehet ezt a helyzetet változtatni? Igen, meg lehet. De tudni kell: a szabadságot soha nem adják ingyen. A szabadságért nagyon sok áldozatot kell hozni, azért a nemzetnek meg kell szenvedni. Kérdés, hogy van-e még a nemzetben annyi, hogy meghozza a szükséges áldozatokat. És ami szomorú de igaz: minél több áldozatot hoz meg érte, annál szebb lesz a győzelem, és annál jobban fog vigyázni a kiharcolt szabadságra!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az a női szent! Mélyen leborulunk előtte, tudod - én mondjuk nem egészen a te szempontjaid miatt, de mindegy :-)). Na de adjam meg a kóvedet Gábrielnek, ha hülye voltam. :-DD
@aritus: Értem én, h a rabszolga rövid távon jobban kihasználható - de már 10 év alatt olyan versenyhátrányt okoz arossz oktatási és foglalkoztatási struktúra, h nemhogy a kkv-k, de Demjánék sem tudnak majd pályázni és profitot termelni... Ennyire hülyék szándékosan nem lehetnek, a saját bõrükre... ezért mondom, h nincs stratégia, gazdaságpolitika, csak a kontraszelektált maffia-alattvalók aktuál-érdek-húzásai... 70-milliárdot spórolnak 3 év alatt az oktatáson, és közben bukunk 2-szer annyit a magas fimanszírozási kamatfeláron... Amibe a kölkeink belegebednek, míg kifizetik, még ha versenyképes tudásuk lenne is... Nem, ez nem lehet stratégia, mert annak nyilvánvalóan sz*r - ez csak dilettáns gazemberség....
@a szív fészkei: Egy logikus kérdés. Ha valóban elvitték volna a Károlyi szobrot, szerinted nem lenne tele az összes ballib média az országos és világ botránnyal megtűzdelve a többi nyugati média ajvékolásával??? :)
@dr lecsekkoltam: egyelőre nincs több érvem... majd szerzek hozzá 2/3-ot és akkor ugrálhacc
@whatsoever: "ez nem lehet stratégia, mert annak nyilvánvalóan sz*r - ez csak dilettáns gazemberség.... "

december óta, amióta az álamcsődörünk tudatára ébred a zálamcsőd lehetőségének, lehet SZÁNDÉKOSAN nemzetvesztésre, ország elárulásra jáccik, persze bűnszervezetben...

nem biztos azóta, hogy ez csak gondatlanság, addig talán az volt
addig ez csak "gondatlanság" kellemetlen mellékhatása volt
@Fabius: Nem értek hozzá, az állattenyésztők általában nagyon panaszkodtak, hogy igencsak veszteségesek.
Ráadásul a rengeteg új uniós előírás komoly beruházásokat igényelt volna. ( most is van a tyúkosoknak ketrecátalakításuk).
Nem lehet véletlen, hogy mindenki szürkemarhát akart tenyészteni, nyilván a támogatási rendszer miatt az volt jövedelmező.

A lehetőségeik lehet, hogy azonosak, termelési és egyéb kultúrájuk azonban nem.

Képzelj el egy, a szövetkezetben felnőtt magyar, és egy adott esetben több száz éves hagyományokkal bíró olasz, német, holland.... gazdát.
@Gábriel angyal: Na ebben a szövegedben viszont csak a a Jobbiknak lehetsz szent. :-D Gyarmatosítás, blablabla, nem unjátok már?

Oroszok, Irán mit kínál, ha nem másféle "gyarmatosítást" (mert neked minden érdekérvenyesítés az.) Ezek önként danolva felvirágoztatnak, nem visznek ki majd hasznot, nem akarnak piacot, nem akarnak óccó munkaerőt, semmit? Csak a ti szép bogárcsillagszemetekért jönnének segíteni, aham. Te hol repkedsz?

Oroszok, kínaiak a repterekkel, légitársasággal, MOL-lal mit akartak? Betenni porosodni a vitrinbe, termelt hasznot átutalni utolsó fillérig Magyarországnak és néha puszikat dobni át a határról?

Ami föld nincs osztrák, stb. gazda kezén, az az aránysakál lábán van elparlagfüvesedve. Ha neked az perspektíva??? Csak a goldensaki nem fizet melóért, nem generál piacot, keresletet, stb. szóval kicsit rosszabb gazda... De szabadságodban áll vele élni, kiűzve minden szál nyugatit innen. És együtt rágni gyökeret vagy enni pockot. (mivel él a sakál?) Nem baj, ha ezt kurvára nem akarnám én speciel kisded családommal együtt?

Ti azért utáljátok a nyugatot és fújtok ilyen baromságokkal ellene, mert a nyugat undorodik a nemzetiszocialista lózungjaitoktól, a mentalitásotoktól, nem kér ilyen kormányból. Így kénytelen vagytok ellene hangolni az embereket hazugságokkal, hiszen ki néz utána bárminek, ha ilyen érzelmi húrokat - lád Kara kán- pengettek: hogy szabadság (közben gyűlölitek a liberalizmust), önrendelkezés, tralalala...
@egyfejű: @Rodeo36: Ami nekem tetszik brazil bkv-ban, az a zárt végállomás rendszer (fene se tudja hogy hívják magyarul), hogy egy jeggyel központi átszállókon át tudsz pattanni más járatokra és ezek okosan össze vannak ötvözve olyan körjáratokkal, mint mondjuk a 4-6-os, csak buszban.
Viszont nincs az a BKV-s, aki a legszebb és legmohóbb álmában annyi pénzre tudna gondolni, mint amit Brazíliában átcsorgatnak egymáshoz. Viszont van miből. Kicsit magam ellen beszélek, de nézzétek meg a "Tucano-ügyet":)Egyébként a mi városunkon (akkora, mint Budapest+aglo) 5 óra átmenni busszal, ha nincs dugó!!! Brazíliában az elmúlt 4 évben meg4x a kocsik száma sajnos. Én azon filózom, hogy kocsi helyett veszek egy motorcsónakot, sokkal gyorsabban bejutok mindenhová, csak ne lennének olyan rohadt büdösek a nagy csatornák:(
@Gábriel angyal: Mindenesetre ez az ejvékolás is olyan szép toposz nálatok higgadt konzerveknél. Amikor az ember szót emel valami értékért, az ajvékolás, zsidó hiszti a lefizetett nemzetközi csahosoknál is. Amikor ti nyüszögtök valamin, az más: gyöngykönnyeket síró értékes ómagyar Mária-siralom, komoly honfibú, veretes pátosz és rögvaló. :-DDD azt ájultan tisztelni kell, a mi bajaink csak ajvék, lenézendő ideggyenge roham.

Károlyi ekkor utálata érdekes fejlemény nálatok. Miért nem gróf Apponyira támad ennyire a jobber had, aki effektíve elveszítette Trianonban a haza x-ed részét?
@Gábriel angyal: A hazánkat mi bombáztuk szét, Széles haveroddal együtt, ha már az Ikaruszt emlegeted, ehhez nincs köze a nyugathoz.
Angyal, balti államokat, a lengyeleket mi a büdös francért nem bombázták szét?
Mi vagyunk a kiválasztott nép?
Vagy csak a kiválasztott hülyék.
@Fabius: Végre egy tárgyilagos hozzászólás a szokásos mantra helyett. Érdemes rá részletesebben is reagálni.

1. Magyarország csatlakozása az EU-hoz már 1989-ben de facto megkezdődött jogi és gazdasági téren, a tényleges csatlakozás csak annyi változást hozott, hogy megnyíltak a Strukturális és Kohéziós alapok, illetve az EU esetenként külön támogatást nyújt gazdasági krízishelyzetben, de ennek fejében nagyobb beleszólást kér a gazdaságpolitikába.

A kelet-európai országok gazdaságainak az Unió gazdaságaival való szoros összefonódása arra enged következtetni, hogy az Unióhoz való csatlakozás, az integráció folyamata a nemzetgazdaságok szintjét tekintve már az 1990-es évek során megindult, az integrálódás foka a kelet-európai volt szocialista országok szemszögéből jelenleg is magas.

Magyarország a csatlakozás jogi aktusát megelőzve – de facto – integrálódott az Európai Unióba.

A nyugat-európai gazdaságba való integrálódás

• a gazdasági jogrendszer EU-harmonizálása,
• a külkereskedelem, a vállalkozásalapítás és a tőkemozgások liberalizálása
• valamint a külföldi befektetők számára kedvező privatizálás

révén valósult meg.

A magyar gazdaság a rendszerváltást követően gyorsan integrálódott kereskedelmileg és külföldi beruházások révén az EU országokhoz, ebben a tényleges csatlakozás folyamat alig hozott már változást.

2. Az átmenet és a nyugat-európai gazdasági térhez való integrálódás jelentős transzformációs veszteségeket okozott Magyarországnak, amit az EU támogatások mind a mai napig nem kompenzáltak.

Az átmenet transzformációs vesztesége ami mindenekelőtt abban jelentkezett, hogy a gazdaság visszaesett csaknem 20 %-kal 1990 után és az 1988-as szinten csak 2000-re érte el. Mind a mai napig azonban nem értük el a gazdaság természetes trendjét, azt a szintet, ahol akkor lennénk, ha a magyar GDP évi mérsékelt 1,5 %-kal növekszik mind a mai napig.

A transzformációs veszteség teljes volumenét mérsékelt számításokkal is mintegy Magyarország 2008-as GDP-jének háromszorosára becsülhetjük.

A 2004 után hazánkba áramló EU források volumene ugyan növekedett az elmúlt évek során, de összesítve is messze elmaradt azoktól a transzformációs veszteségektől, amelyeket az átmenet során, illetve azóta szenvedett el az ország.

Az EU támogatások nemcsak mérsékeltek voltak, hanem az érdemi eredményeket tekintve nem is segítették a magyar gazdaságot alapvető problémáinak orvoslásában, nevezetesen
- a foglalkoztatás bővítésében
- a területi egyenlőtlenségek csökkentésében
- a K+F tevékenység szintjének emelésében,
- valamint abban, hogy előmozdítsák a magyar gazdaság magasabb hozzáadott értékű tevékenységekkel való bekapcsolódását az európai gazdasági térbe.

3. A magyar gazdaság integrálódása Nyugat-Európába azt jelenti, hogy a hazai vállalkozások, illetve a nemzetközi cégek magyarországi leányvállalatai alacsony hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolódnak Nyugat-Európához, ahol a magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások előállítása történi.

A magyar gazdaság a rendszerváltást követően gyors ütemben integrálódott Nyugat-Európa gazdaságba, de nem azért volt képes termékeit Nyugat-Európába exportálni, mert a rendszerváltást, vagy az EU csatlakozást követően versenyképes termékeket kezdett gyártani, hanem azért, mert a magyar ipar összeomlott és helyét külföldi multinacionális vállalatok leányvállalati vették át, amelyek a kilencvenes évektől kezdve folyamatosan települtek be az országba. Ezek a vállalatok termékeiket Nyugat-Európának, illetve Japánban, az USA-ban és Koreában tervezik, és csak az alacsony hozzáadott értékű tevékenységeket telepítik ki hazánkba, illetve a környező olcsóbérű országba.

Ez a helyzet leginkább az autóipar vagy a mezőgazdaság esetével mutatható be. Az autóipar területén nem csak az összeszerelő üzemek, hanem az első, másod és harmadrendű beszállítók is külföldi vállalatok leányvállalatai hazánkban és a hazai tőke részesedése az autóiparon belül 20 % alatt van. A hazai vállalkozások csak nagyon alacsony hozzáadott értékű tevékenységekkel, rendszerint a beszállítói piramis alján, illetve alacsony bonyolultságú, könnyen kiváltható termékekkel kapcsolódnak a térségben működő nagy autóipari cégekhez.

A mezőgazdaság esetében kimutatható, hogy az alacsony hozzáadott értékű tevékenységek, míg a szántóföldi növény termesztés, fejlődött az elmúlt években hazánkban, míg az állattenyésztés lassabb mértékben fejlődött, az élelmiszeripart pedig visszaesett. Az agrobizniszen belül a magas hozzáadott értékű tevékenységek, mint gépgyártás, vegyipar, élelmiszergyártás, finanszírozás, kereskedelem vagy jórészt külföldre került, vagy külföldi vállalkozások leányvállalatai végzik hazánkban.

4. Az EU csatlakozás semmilyen mértékben nem segített a rendszerváltás nyomán kialakult foglalkoztatási krízis orvoslásához, sőt egyes EU támogatási konstrukciók a GOP-ban, a GVOP-ban vagy az UMVP-ben a gépvásárlások támogatása révén az élőmunka megtakarításokat ösztönözték és kimutathatóan a foglalkoztatás csökkenése irányában hatottak.

Amennyiben rátekintünk az Európai Unió a vasfüggöny leomlását követő időszakra kialakult térszerkezeti modelljére, úgy egyértelműen koncentrikus köröket látunk kialakulni Franciaország és Németország körül. A kelet-európai térség e koncentrikus körök legkülső részén találhatók, ami egyúttal jelzi azt, hogy ezek az országok az Európai térség perifériáján helyezkednek el.

A külföldi működőtőke-beruházások rendszerváltást követő 20 éves története Kelet-Európában azt a forgatókönyvet követte, amely szerint Kelet-Európa mindinkább Európa alacsony hozzáadott értékű, betanított munkaerőt igénylő tevékenységeinek a lerakata lett, az a térség, amely az európai centrum, vagyis Németország, Franciaország, Ausztria és Nagy-Britannia számára termeli a nyereséget. Kétségtelen, hogy a Kelet-Európába kitelepített egyszerűbb, primitívebb tevékenységek is jelentős fejlődést jelentettek a célországokban, ugyanakkor azonban számos esetben valóban olyan tevékenységek jelentek meg a térségben, amelyek már nem voltak rentábilisak vagy környezeti szempontból kívánatosak a fejlett nyugati térségekben.

5. A foglalkoztatás esetében a fő probléma kettős, nevezetesen az, hogy a hazai munkavállalók alsó és felső szegmense nem talál megfelelő elhelyezkedési lehetőségeket Magyarországon.

Az alulképzett, hátrányos térségekben élő munkavállalókat a hazánkba települő nagyvállaltók nem tudják és nem akarják alkalmazni, míg a magasan képezett szakemberek iránt sincs megfelelő igény hazánkban, mivel a magas szellemi tevékenységeket igénylő tevékenységek nagyrészt leépültek attól a munkamegosztástól, amelyben hazánkban az összeszerelő tevékenységekre került a hangsúly. A jól képzett orvosok, mérnökök, kutatók Nyugat-Európában a hazai bérek többszöröséért találnak munkát és egyre nagyobb mértékben hagyják is el az országot.

Az EU csatlakozás óta ezek a folyamatok még fel is gyorsultak, hiszen a munkaerő szabad áramlását mind többen használják ki arra, hogy elvándoroljanak az országból.

6. A csatlakozás társadalmi hatásai a gazdasági hatásoktól függetlenül is ellentmondásosak – ezen a téren az EU általában társadalmilag hasznos dolgokat támogat, de egyrészt ezek hatása kicsi, másrészt az emberek nincsenek tisztában az EU lényegével sem

Az emberek többsége a PR ráfordítások ellenére sem érti az EU lényegét – de kutatások hiányában senki sem tudja pontosan, hogy mely rétegek milyen mélységben értik az egyes törvényszerűségeket, részleteket. Ezért célszerű lenne arra törekedni, hogy a PR-ra fordítandó forrásokból ilyen kutatások is végezhetők legyenek. A közvetlenül nem gazdasági, hanem társadalmi hatásokat kiváltó támogatásokat a magyar érdekek fokozottabb érvényesítésével kellene hatékonybban felhasználni (pl. oktatási cserék esetén valódi tudást hozzanak haza a hallgatók, az európai értékeket a nmagyar hagyományokhoz igazítva vegye át a ország, stb.).

7. Az EU támogatások sem viszonylag csekély volumenük, sem felhasználási céljaik és a felhasználás módozatai miatt sem voltak képesek arra, hogy mérsékeljék hazánk periféria helyzetét, hanem sok esetben tovább mélyítették a foglalkoztatás válságát és fokozták az import gépek iránti keresletet.

Az EU források egy része ezért nem a hazai gazdaság fejlesztését, hanem a gépimportot szolgálta – a mezőgazdaság esetében ez egyértelműen látható, de hasonló hatások mutathatók ki a hazai kkv-k gépvásárlását támogató programokban is, ugyanis ezek a támogatások nem segítették a hazai kkv –k piacra jutását.

A hazai vállalkozások alapvető problémája mind a mezőgazdaságban, mind az élelmiszeriparban, a feldolgozó iparban vagy a szolgáltatások területén a piacra jutás, illetve a piacon domináns pozícióban levő nemzethközi nagyvállalatokkal való verseny. A beszállítói kapcsolatok erősítése sokáig jelszó volt a támogatások felhasználása során, de ezek a konstrukciók gyakran eredménytelenek voltak, másrészt pedig az egyoldalú beszállítói szerepbe kerülő vállalkozások – különösen, ha nem nagy hozzáadott értékű, bonyolult, nehezen kiváltható terméket állítanak elő – annál nehezebb helyzetbe kerülnek a tapasztalatok szerint, minél inkább egyoldalú beszállító szerepbe kerülnek egyetlen nagy vevővel szemben.

Az EU csatlakozás sikerét vagy kudarcát két tényezőn keresztül lehet lemérni,
- egyfelől azon, hogy a hazai vállalkozások hol helyezkednek el a nemzetközi munkamegosztás értékláncában,
- másfelől azon, hogy a foglalkoztatási gondokat mennyiben sikerült megoldani.

Egyik téren sem látunk jelentős sikereket.

A hazai vállalkozások gyengék és rendszerint csak alacsony hozzáadott értékű termékkel jelennek meg a piacon, akár önállóan, akár beszállítók felé értékesítik a termékeiket.
@dr.the_lonewolf: Szia... Én nem látom, hogy az ellenzék imperatívusznak tekintené, v akár csak elismerné a fidesz választási újmatekjából adódó kényszert, hogy technikailag és gyakorlatilag és valóságosan 60%-nyi szavazó tuda leváltani a fideszt. Ez a kb másfélmillió hívõ fix szavazóval számolva minimum 2,25 mio valós, megmozgatott szavazó lenne... Másrészt nem látom a közéletben, mármint a hétköznapokban az emberek közt, utcán, munkahelyemen a diskurzusra, felõsségvállalásra, szolidaritásra gondolkoxásra való hajlandóságot.. az önvédelmi bezárkózásra és a fogyasztásra való hajlandóságot látom... Bár lenne rossz a mintavételem, vagy bár bizonyulnék túl borúlátónak.. De eddig sok legrosszabb álmomat felülmúlták... Ezért félek a legrosszabbtól. ("Bár adna a Gazda patakomnak medret..." ez már csak úgy eszembe jutott.. h vmi jó is legyen a hsz-omban.. :( )
@pumukli 12: A szintén EU-tag Szlovákiának van a jobbikos arcoknál is nacionalistább politikusa, Robert Fico.
A jobbik amúgy is csak szóban nemzetvédő és kőkemény, mert ezzel tudják eladni magukat. Minden pártnak kell valami reklámszlogen.
A politikusaink védik egymást velünk, az állampolgárokkal szemben. Hiszen ők mindent jobban tudnak, mi csak ne zavarjuk össze a köreiket.
Ha annyira egyértelmű az EU pozitívum nem értem a Fideszt és az MSZP-t sem, hogy miért nem járul hozzá a jobbik által javasolt EU vizsgálóbizottság felállításához.

Gondolom vannak nekik is olyan jó szakértőik mint az itteni postolók és játszi könnyedséggel tudták volna bizonyítani, hogy az EU valóban elhozta nekünk a kánaánt és ha mégsem akkor annak kizárólag a pincsi kutya jobbik az oka. :)
@Habakuk999:

Nem, te képzeld most el, hogy nálunk jellemzően hol vannak a tejgazdaságok. (itt a környezetüket értem)

Megvan?

Na, akkor most képzeld el, hogy ez az út vezet a hivatkozott olasz kistermelőhöz:

4.bp.blogspot.com/-8I2KwP1fHZg/T1zPObf48rI/AAAAAAAAFrc/rSZsYVdiPQM/s1600/2008.10.30.%2Blecco%2B191.jpg

ez meg a kilátás a sziklateraszról ahol van a gépei közül kikukucskálva:

1.bp.blogspot.com/-fJeoRyKjS7A/T1zPiCQ2A1I/AAAAAAAAFro/6CGgcX2jqXs/s1600/2008.10.30.%2Blecco%2B197.jpg

Melyik az ideálisabb környezet a gazdálkodásra? Ez vagy a hazai? :-)
@Gábriel angyal: Miért kellene eu vizsgálóbizottság? Mert a jobbiknak eu ellenes hangulata van?!
Amúgy mégis mit vártál? Hogy az időnkénti valcerük ellenére majd egy ellenzéki vizsgálóbizottság jön létre?! Ha egyszerű többséggel nem engedték akkor kétharmaddal miért tennék? Jó reggelt a ner-ben.
@aritus: Ez elévülhetetlen bűne a kormánynak. Valamikor évekkel ezelőtt olvastam egy magyar tanítónőről a Nők Lapjában, valamilyen Katalinnnak hívták, aki Komarno és környéki nagyon szegény szlovák-magyar romák gyerekeivel foglalkozott. Nagyon jó hatásfokkal, hisz munkája nyomán megszerették, bíztak benne, hatására tanultak, igyekeztek, szülőkkel is bizalmas kapcsolata lett. Aztán valamiért ott elküldték, most takarításból él. (ha még él).

Akkor Gyurcányék voltak kormányon, a Nők Lapja ugye elég nagy példányszámú lap, simán el bírtam gondolni, hogy ráharapnak és megkeresik az asszonyt, valami fősarzsit ajánlva neki, hogy tegye a dolgát, jöjjön azonnal. Hát nem ez történt. Hanem ment a csókosoknak ott is 100 milla fesztiválokra meg egyéb faszságokra. (Mondjuk legalább a Rajkóékat szinten tartották, segítve a nevelési programjukat valahol Borsodban. Ma az sincs már biztonságban.)

Hány milliárd ment a levesbe a hatás legkisebb foka nélkül roma integrációra? ez bűn, sőt több, óriási szarvashiba. vastagbor.blog.hu/2011/01/26/a_magyar_eu_s_romaprogramtol_tiszalucig
@Gamma Leonis: Ha a jobbik csak boldogulni szeretnének lenne más mód is erre, mint gárdát, betyársereget toborozni és menetelni.
Sokkal nagyobb igény van egy hiteles liberális, balos pártra mint egy szélsőjobbos pártra.
@a szív fészkei: én is láttam.. csak a bronzívek vannak egy letarolt irtás közepén. Az a duma is q* jó volt vmeyik államtitkârtól, h a fákat egyebek közt a környezetvédelmi tanulmány kedvéért kellett kivágni.. lol...
@a szív fészkei: Szerintem az ajvékolás még mindíg 1000-szer szalonképesebb mint pld. kortárs szellemi nagyságotok örökbecsű mondatai:

"mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
@Habakuk999:
A 90-es évek elején két dologban nagyon mást csináltak azok, akik ma sikeresek.

A lengyelek elérték az adósságaik átütemezését. Nekünk is ezt kellett volna. A privatizációs bevételek a törlesztésekre mentek el, azért kellett mindent gyorsan, áron alul eladni.

A másik a reprivatizáció: a legtöbb volt szoci országban az ingatlanok tekintetetében volt reprivatizáció. Ez szintén segítette volna a középosztály megerősödését.

Ezeknek a korrekciójára már nincs lehetőség.
@Gábriel angyal:

Ez most komoly, hogy bepróbálkoztál Zádor Márta: Két válság között, a magyar gazdaság wargabetűje című tanulmányának részleteivel?

:-D

Egyrészt meglep, ha tényleg olvastad elejétől a végéig, másrészt meg engem a saját véleményed érdekel, a Zádorét én is olvastam szerintem előtted :-))
@Gábriel angyal: Ilyesmit írt Márai is a jobboldali szent tehenekről, aki azt hiszik, attól, mert katolikusok már minden jár nekik.

Az Aladárok nemzedékéről. Amit most úgy visszahozna pár politikusotok.
@a szív fészkei: Mondtam én, hogy bízzál bennem.:) Ha megtörténik a világvége úgyis az összes médium tele lesz vele. :)
@dr lecsekkoltam: "De az sem megoldás, hogy félkatonai szervezetekkel együtt borsodi és egyéb szegény falvakban járkálunk, őrjáratozunk, mondván, hogy védjük meg a magyarokat..."
Szerintem nincs azzal baj hogy ha rend van. Ha nem megy másképp akkor masírozzanak csak. Van hely, ahol Te se engednéd ki a saját kislányod az utcára este egyedül. Sőt, egyre kevesebb az olyan hely, ahol nyugodtan. Azzal én sem értek egyet, hogy valakit a származása miatt bántsanak, vagy hátrányos helyzetbe hozzanak. De az is igaz, hogy ahol sokkal több a cigány, ott sokkal nagyobb a bűnözés. Oda sokkal többre van szükség mint 2fő polgárőrre. Az nem lesz elég hogy megvédd azokat, akik ott élnek velük, hogy azt kiáltod "Jaj, szegény cigányt ne bántsátok!"

Amúgy ha már nemzeti diszkriminációról beszélünk milyen dolog az hogy békáson az önkormányzat a magyar diáknak 4,5 felett oszt pénzt, a cigánynak meg már hármastól? Akkor hirtelen nembaj hogy cigány? Persze nem félek, mert ez valami olyasmi mintha azt mondanák hogy 80 év felett nem büntetik a nemi erőszakot.
@Gábriel angyal:

Azért felesleges a vizsgálóbizottság, mert üres csinnadratta lenne közpénzen. Amit vizsgálni kívánnak azok nyilvános adatok, elérhetőek a Jobbik számára is bármikor, ráadásul tök ingyen.

Nosza, szakértők kapára kaszára, lehet publikálni a vizsgálat eredményét. Ja, hogy a számok és tények mindenki számára nyilvánosak, és magyarázni elég necces lenne? Hát pont ezért nem foglalkozik vele a Jobbik sem, csak szóban.
@Gamma Leonis: De ez a szóban kőkeményslg legalább bebetonozza a másik oldalon Ficot. Ennyit ér ez a politika, nem többet.
@Fabius: Örülök, hogy téged is érdekel az EU-s téma és annak is ha minden irányban tájékozódsz. A leírtak tükrözik a véleményem főleg, hogy segítik a kérdés mind jobb megvilágítását. :)

Esetleg még kíváncsi lennék arra hogy szerinted a magyar munkavállalók hány %-át foglalkoztatja multi cég Magyarországon? :)
@Fabius: Én gy tudom foglalkoznak vele és korántsem csak szóban. :)
@Gábriel angyal: Látod, hibáztam, elnézést kértem. Erre bármikor képes vagyok.
@Gábriel angyal: a szembesítés fáj, a túlzás erõs, de ébresztõ szándékú... v nem mindenkinél kell a jószándék okán elnézõnek lenni? Egy, az atv-n nyilatkozó cigány szakember jutott eszembe: azt mmondta, a cigányok megsértõdnek, ha általánosítva lustának, lopósnak bélyegzik õket - de amint genetikailag kiváló zenei tulajdonságaikat emlegetik, azzal tudnak azonosulni... valahogy ilyen ez is... (Azt meg nem is tudom, hirtelen, h ki mondta, még Aa 19. Században, h a patriotizmus az impotens politika utolsó mentsvára....
@dr lecsekkoltam:

A mezőgazdaság támogatása úgy szar, ahogy van. Rossz rendszerben támogatjuk a felesleget rosszul. Lehetne hatékony mezőgazdaságot csinálni itthon is, de a paradigmaváltás Ángyán emlegetettjeinek nem érdeke.
@a szív fészkei: Az ellenségképre való fújás sose tartozott a fejlesztő/építő stratégiák közé, inkább egy pótcselekvés, ami rövid ideig működőképes, de aztán a felhalmozódott feszültség szétveti.
@Fabius: Ha már témánál vagyunk ajánlom ezt a rövid interjút. Szerintem lesz benne olyan ami tetszeni fog majd.

barikad.hu/kivereztet_minket_az_unio-20120308

Ez a részlet különösen is tetszett belőle:

Kérdés, hogy ezek a cégek nyernek-e értelmetlen és felesleges beruházásokra kiírt zsíros pályázatokat?

Pont a minap beszéltem egy uniós forrásokkal foglalkozó cégvezetővel, aki elképesztő pályázatokat említett, például egyre emlékszem: libavonulás vizsgálat Nyugat-Németországból – több millió euróért. Társadalmi konfliktusok, bűnözés, gazdasági problémák tömege van az unióban, miközben ilyen pályázatokat írnak ki.

Például korábban a nagy francia cégek azért jártak nagyon jól, mert a politikában mindent el lehetett intézni. Most a Fidesszel sokkal nehezebb tárgyalni, mivel az a nemzeti köntös mögött a saját üzleti érdekeit tolta be. Nem azt mondja, mint a szocik, hogy gyertek ide multik, kiszórjuk a pénzt értelmetlen beruházásokra és még mi is megtömjük a zsebünket, hanem azt, hogy mi cégeink akarnak jól járni, ti meg menjetek oda, ahová akartok."
@a szív fészkei: Erre szerintem én is képes vagyok.:)
@Fabius: Igazad van ezzel a tej-dologgal, csak M.o.-on van ezzel némi probléma. Nevezetesen, hogy néhány barátommal pár éve tejautomatákat próbáltunk behozni. Tudod min bukott el a dolog? Hogy a magyar tejtermelővel nem lehet szerződést kötni - már pedig automaták kihelyezése esetén nem megengedhető, hogy két napig üres a gép. És tudod miért üres? Mert ha odaáll mondjuk egy román lajtos kocsi és 2 forinttal többet ígér a termelőnek, akkor szerződés ide - szerződés oda gond nélkül eladja az összes aznapi tejet. Ez az ami az olaszoknál, németeknél, svájciaknál elképzelhetetlen...
@Habakuk999: Ja. Szélest hogy hogy nem egyelik szanaszét a Jobbikban? Amihez hozzáért, elenyészett. És az nem volt értéktelen!! Se a Videoton, se az Ikarusz. De azt nem siratja a Jobbik.
@Gábriel angyal:

A három legnagyobb munkáltatói szektor sorrendben:

1: kkv-k,
2: multik,
3: állam.

Ha a második legnagyobb foglalkoztató kiesne, azt hívnánk borzalmas beszopásnak.
@Légvárak: Na, akkor most a hétfátyol mögé kukkanthattunk. De ezt megírni az erkölcsi héroszáról, a magyar parasztról????

Hogy ab ovo itt a szerződési fegyelem, mint olyan, gyarmatosító trükk a többség szemében.
@Fabius: ráadásul a kkv is a multinak szállít be, részben.. (mint tudjuk, tudom, csak grafomán napom van, úgyláccik.. )
@Gamma Leonis: Mikor fogják ezt belátni mindkét oldalon? Most még űzik nemzeti sportként, látod.
@Fabius:
Természetesen a fényképeken látott, mert ott rá vannak kényszerítve a gondolkodásra.:)
Viccet félretéve, szibériai tósztjaimban magyaráztam mindig, mennyivel jobb lenne, ha szegényebbek lennének, mert hatékonyabban használnák fel erőforrásaikat. ( Általában meghökkentek, majd a szöveg végére bólogattak erősen )
Egy Torgyán-féle kisgazda mezőgazdasági rendszerváltást követően szakszerű irányítással is évek kellettek volna a károk helyreállításához. Istenigazából azóta se sok minden történt.
A gabona- és olajmagtermelés megy a maga módján, lökjük bele a rengeteg pénzt, tavaly ez 480 milliárd ft eu pénz volt, amúgy meg gőzünk sincs, mit is akarunk a mezőgazdaság egyéb ágazataival.

Mert lehet tisztelni Ángyánt a maffiás leveléért, de az egy tehén, egy muskátli, egy tanya se az az európai versenyképes gazdálkodás.
A gazda meg mi a búbánatos francért csináljon mást? Eladja feketén a termény felét, fölveszi a támogatást, köszöni szépen, elvan.
Nem végez élőmunka-igényes tevékenységet, mert az már nem kifizetődő. Mert van az ilyen papír, meg olyan bejelentő, meg a kurva nénikéje igazolás.
Ráadásul nem is ért csak a tsz-es tömegtermeléshez.
Nézd meg a borászatokat. Várom, mikor is lesz már egy új kártya, amiért magyar bort lehet majd venni féláron.
Mert akarunk minőségi bort eladni külföldön. S akkor jön a mail Krasnoyarskból, hogy ok ennyi palack kell ilyen áron, mert a moldávokkal kell versenyezni. Osztán meg csodálkozunk, hogy az egész borvidéken nincs tizedannyi se, mert mi magyar borászatot csinálunk.
@a szív fészkei: a cigány meg a bankár etikátlan, a Magyar Paraszt csavaros eszû.. Fú, apropó, mennyire zseniálisak Parti népmeséi... !!! UGYE? :)
@Fabius:
A magyar mezőgazdasági termelők jelentős része úgy tudja, hogy neki ebból kell jól élni, hogy valaki jön és jó áron megveszi tőle a terményt. Feldolgozatlanul vagy még lábon.
Mivel maga is a COOp-ban veszi a szeletelt zaszkós kenyeret és a Mackó sajtot nem tudja elképzelni, hogy más miért akarna ennél jobbat / drágábbat vásárolni.
@Gábriel angyal:

Ez a libavonulásos vizsgálat ha létezne, már címlapon volna szerte Európában :-D :-D

Humoros gyerek ez a Forrai. Az ilyen hülyeség hozzájárul a komolyan vehetőségéhez.
@nova76: Mert neki azt a hármast a nyomorban, családi támogatás, könyvek, nyugodt környezt híján elérni nagyobb meló, mint a jobb hátterűnek a 4,5-öt.

Amikor én gimis voltam, a Fizikai dolgozó gyerekeit - nagy F-fel jelölték a naplóban - diszkriminálták pozitívan velem szemben, aki értelmiségi kölyke voltam. És tényleg roskadoztak otthon a könyvek, máig abból élek, amit gyerekkorban otthon felszedtem. Hát jogos volt valahol...

De emiatt fel sem vettek nappalira az ELTÉ-re. Mert egyenlő pontszámmal előzött egy fizikai leszármazottja. Na, és túléltem.
@dr lecsekkoltam: @szívemcsücske megint idézi Csernok Attilá-t, neked szólóan, észre kellene annyit venni, hogy I VH körüli időszakban mind 1968 után valami magyar sajátosság lett alkalmazva a mezőgazdasági termelő egység gazdaságos (ad absurdum idyosyncratic-us) mérete, mind a jól működő uradalmi gazdaságok mind az 1968-ban kollektivizált, azaz az uradalmi gazdaságok méretének megfelő kollektív gazdaságok kialakítása hatalmas sikert hozott, ezt még Csernok sem meri letagadni, és ha teszi akkor -sajnálom- hülye!!! nem csak a Nagymagyar piacot látta el állandóan jó minőségű alapanyaggal és félkész meg késztermékekkel is hanem hatalmas -a tengerentúlra is (SIC) irányuló- exporttal...az előbbit a II. VH és a szovjet gazdasági felépítés túlzott centralizációja, lásd még orbánisztánt megakadályozta abban hogy kiteljesedjen Rákosinak ideje sem maradt egyik csődből a másikba vezetve a gazdaságot, lásd még orbánisztánt arra, hogy a késői felismerést végrehajtsa...majd jött 1988/89 amikor rencert kellett váltani, minden áron, mert? hát csak!!!! NEM VOLT RÁ SZÜKSÉGE A MAGYAROKNAK VALAKIKNEK A MAGYAROKBÓL LÁSD MÉG ORBÁNISZTÁNT A PARVENŰ HATALOMRA KERÜLÉSE CíMŰ TRAGIKOMÉDIÁT és egyes külföldieknek akiket lén nem neveznék meg és nem is látom az intervenciójukat addig, amíg 1994-1998-ban el kezdték becsalogatni a hülye privatizációs császárok, mert KÖZBEN KIDERÜLT, SEMMIHEZ SEM ÉRTENEK CSAK A PÉNZ HAZAHORDÁSÁHOZ ÉS KELLETT NEKIK VALAKI AKI IRÁNYíTJA IS AZ ELLOPOTT VAGYONT MÉG AKKOR IS, HA IGAZI KIZSÁKMÁNYOLÓ MÓDON, MERT A MAGYAR TÖRVÉNYALKOTÁS SZINTE KÉNYSZERíTETTE RÁ ŐKET: TABOLJ KI JOBBAN

és megtörtént 1998-ra már kész volt amit a I orbánkormány betetőzött és mai napig sikerült ellenzékben meg hatalmon tönkrebaszni

ha hagyjátok még? vagy van választás meg B terv: mindenki fog egy lepedőt és fejére teríti elindúl a legközelebbi temető felé és magára húzza a fő'det

vagy: FELVÖRÖSÖKPROLETÁROK
@Fabius: Mindig kell valami baromság, ami megragad, mint a bogáncs az eccerűek agyában.
@Habakuk999:
Ezt a boros példát nem igazán értem. Fejtsd ki légyszi mert ez érdekelne?
@Légvárak:

Erről beszélünk. Csak a napi érdek számít, hosszútávra, biztosra, fejlődésre gondolni nem szokás.
@Habakuk999: Ja figyeltük nyáron a négycsillagos hotelt, www.hotelnautis.hu/ ami a Velencei-tó partján dohogott egész nap (hogy nem tudták ezt csendesebben megoldani??)
Kiba drága és ahogy elnéztem, ennek következtében leginkább ilyen csapatösszetartó tréningezőkkel lakták be hétköznap. Na most ott a parton is van csomó ilyen intézmény. Ennyi összetartás létezik ebben a córeszban, hogy ezek mind prosperálnak?
@quendelapo: Megoldjuk.Megfenyegetünk mindenkit, hogy kommunista királyságot csinálunk az unióból
- lengyelekkel a perszonálunió már úgyis megy- ha nem adják ide a jól megérdemelt pénzünket.

Nem tudom, miért szúrtuk el ennyire.:(
Tényleg elsőből vagyunk utolsók lassan.
@Habakuk999:

Ángyán egy idealista, tisztelni maximum a levél merészségéért lehet.

Egyébként egyetértek azzal amit írtál.
@Fabius: A multik esetében esetleg számot %-ban tudnál mondani?? :)
@a szív fészkei: Szerintem a szerződési fegyelem nem csak törvény (mondjuk Ptk.) hanem annak is kérdése, ki hogyan "szocializálódott". Nem kell ehhez "parasztnak" lenni. Simán elképzelem, ha valaki elvégez egy egyetemet, majd rögtön beül a Parlamentbe képviselőként és soha nem volt főnöke - hisz nem is dolgozott sehol - aki megmondta volna neki: kisfiam ez zéró, szépen fogd meg a bal kezeddel a jobbat és vezesd ki magad innen, előtte munkaügy. Szóval aki így élt felnőttként az nem érti a szerződésszegés, ne adj Isten a gentleman agreement fogalmát.
@a szív fészkei: "Mert neki azt a hármast a nyomorban, családi támogatás, könyvek, nyugodt környezt híján elérni nagyobb meló, mint a jobb hátterűnek a 4,5-öt."

Nem, nem így szól a rendelet. Nem a szegény cigány vagy épp szegény magyar gyerek kap könnyebben támogatást, hanem a nem magyar.

Egyébként ez is egy általánosítás (a részedről). Ez szalonképes? Mert ügye cigány nem egyenlő a szegény, nyomorult környezetben élő személlyel. Ahogy a cigány nem egyenlő a rabló, gyilkos, betörő, fosztogató személlyel se. De ügye hogy a kínai kicsi, a négerek meg nagy farkúak? És akkor a cigány?
@Légvárak: Tanusíthatom, én is foglalkoztam az ötlettel, nem tudtuk megcsinálni.
@quendelapo:

"Mivel maga is a COOp-ban veszi a szeletelt zaszkós kenyeret és a Mackó sajtot nem tudja elképzelni, hogy más miért akarna ennél jobbat / drágábbat vásárolni."

...és mellette irigykedik, ha vannak akik tehetséget, munkát, pénzt, időt nem sajnálva lépnek valamerre, mert nem akarnak az állam kegyelemkenyeréből élni. Mert ilyenek is vannak, csak egyelőre kevesen:

www.magyarsajtceh.hu/index.php/rolunk

( a példa csak azért tejtermékes, mert onnan indult a fejtegetés)
@Gábriel angyal:
Ne feledd, hogy az Eu annak idején, és most is a csatlakozni kívánó országokkal partnerséget alakít ki. Ez az első lépés. Ami egyre inkább bővül, ahogy haladnak a csatlakozási tárgyalások. Vámkedvezmények, pl. ami elősegítette, hogy az elveszett kgst piacok után új piacot találjunk. De ehhez ismétlem, kellett az eu, hogy egy ilyen státuszt kialakítson, megadjon egy csatlakozni kívánó országnak. És kell a piacképes termék, ami eladható.
Ami szintén lényeges és nem szabad elfelejteni, hogy a csatlakozás megkívánt egy demokratikus minimumot, az emberi és szabadságjogok minél maximálisabb érvényre juttatását. Ez előfeltétel volt.
Előfeltétel volt, hogy bár adnak pénzt felzárkózásra kohéziós alapokból, az államok gazdaságának aktívan el kell érniük egy bizonyos szintre, ami azt azt szolgálta,hogy lehetőleg ne legyenek éles különbségek. Azok az országok ahol ezt komolyan vették (szlovénia pl) velünk ellentétben nem is voltak olyan problémái 2008-as válságban mint azoknak akik a görögökhöz, spanyolokhoz, olaszokhoz hasonlóan csak papíron gondolták el, de megcsinálni nem akarták. De ők nemcsak az eu-hoz csatlakoztak azóta, hanem az eurózónához is.
A gazdasági visszaesés várható volt, ez minden exszocialista országban bekövetkezett. A kádárizmus alatt nem azon volt a hangsúly, hogy egy pörgő, stabil gazdaság legyen, hanem hogy felszínen maradjunk és a nép csendben maradjon. Volt egy iparunk, aminek ott volt piacnak a kgst, mindegy milyen szart állítottunk elő. Pl. ez is visszaesett ahogy minden más. Leegyszerűsítve a visszaesés beárazta a gazdaság teljesítményét a kgst és az állam gyámkodása nélkül. Ennyi volt valóságban.
Az eu-s források nem azért voltak, nincs is annyi pénz amivel a régi szociailista országok problémáit megoldják, hogy varázsütésre megoldják ezeket a problémákat. Az eu adott pénzt, de ugye senki se gondolja komolyan, hogy csak nekik kellene áldozniuk? Az államnak? A magyar (nem multi, magyar) cégek?
A magyar gazdaságnak tőkére volt szüksége. Az hogy fusizunk, vagyhogy fenntartunk veszteséges cégeket az már nem ment. Akik idejöttek azok a vállalatok azért fektettek be, hogy hasznot realizáljanak. A magyar ipar (könnyű ipar talán nem) nem volt megfelelő színvonalú sem a szakemberek egy magasabb színvonalú gyártáshoz. Az is megfontolandó, hogy egy adott országban mibe érdemes beruházni, mennyire térül meg. Ha minden adott (logisztika, nyersanyag ellátás, képzett munkavállalók, kiszámítható jogi környezet) akkor nyilván inkább idetelepülnek mint máshová. De ha nem adottak, miért kellene súlyos pénzeket beruházni egy elejétől fogva bukott vállalkozásba.
4. A kádári teljes foglalkoztatottság te is jól tudod, hogy nem arról szólt, hogy mindenki tényleges, szakképzettségének megfelelő munkát végez, és gdp-t termelt. Lószart. Azért volt utána nagy munkanélküliség, mert ez megszünt, vállalatok megszüntek. Ez miért lenne ugyan az eu hibája?! Ami pedig a sok alulképzett munkavállalót illeti az pont a szocializmus és az azt követő időszak oktatási politikája. Nem piacképes tudásra törekedtek, a tudás elavult, elméletivé vált.
Azt se felejtsük el, hogy a rendszerváltás után az ország bizonyos részei eltérő módon fejlődtek. A nyugati országrész, budapest fejlődött, multik települtek be stb. De keleten, ahol se úthálózat, se semmi vonzó nem volt min 10-15 évig gyakorlatilag nem tudott befektetőt vonzani. LEszakadt, elszegényedett. Ez ellen egy kormány sem tett, tesz semmit.
Bár az elvándorlás neked probléma, de a magyar nem mobilis fajta, gondolj csak abba bele, hogy akár 1-2 megyényit sem költözik odébb egy állásért, akkor sem, ha mondjuk szabolcsban, borsodban lakik. Ez nyugaton nem probléma. Ahogy az önképzés sem... De elvándorlás miatt a lengyelek panaszkodhatnak, ott kb 2 millió lengyel indult neki az eu-nak anno, és azóta sem mentek haza...
6. Ez az oktatásunk csődje. Gondolj bele, kinek lenne a dolga hogy elmagyarázza gyermekeinknek az eu anatómiáját? Rajtunk kívül? A tanároknak. Ha nem gyermekről beszélünk, kinek kellene közelhoznia az emberekhez? A kormánynak. Nemcsak kormány pr-ra kellene költeniük, ahol van adópénzből ezüsthajó kft, meg lsd a tegnapi poszt, ott futná erre is. Akkor talán nem mondhatna orbán olyanokat, hogy ugyan ki választotta a bizottságot?!
Számos olyan vállalkozást találhatsz, pont az autóipar környékén akik így lettek multik. Vagy nézd meg szegény mal zrt-t, mol-t, otp-t, hogy a legkézenfekvőbbeket említsük. Találtak maguknak piacot eu-n belül. A verseny éles, de ez az élet rendje, aki talpraesett és akar, boldogulni tud. Eu tagnak lenni egy hihetetlen nagy üzleti lehetőség, egy kontinensnyi potenciális piaccal. Nem véletlen, hogy minden ország tag szeretne lenni. Tőkét vonz be, munkahelyet tud teremteni, segíti a termékek piacrajutását a lehető legkissebb költséggel.
A támogatásokat nagyon bonyolultan, nehezen, hosszadalmasan osztják szét, ráadásul ahogy az eu számtalanszor rámutatott gyakran elég gyanús körülmények között. Ezt mi alakítottuk így ki. De pénzt kapunk, bőven, lásd a megfelelő táblákat.
Csak többet hallasz arról, hogy 1 méteres kilátót építenek és szépen lepapírozzák, mint arról, hogy valaki eu-s pénzből fejleszti a vállalkozását. Az elsőnek van hírértéke, a másiknak nincs.
@Gábriel angyal:

Fejből nem, pontosan megkeresni meg neked is ugyanannyi, mint nekem. :-)
Én eddig mást gondoltam, de most már tudom, mit jelent a "nagy formátumú politikus"!
@Fabius: "Ha a második legnagyobb foglalkoztató kiesne..."

No de áruld már el, miért esne ki? :) Miért merül ez fel? Miért következik ez számodra az EU-szkeptikusságból?

Ha már belekotyogok a dialógusotokba, reflektálok az előzményekre is: @Fabius:

"Akkor most számoljunk:

"1: Az EU megnyitott magának egy tízmilliós piacot... De számukra is megnyitotta a maga 490 milliós felvevőpiacát..."

Ezt nevezzük aránytévesztésnek. Ha már számolunk. Bár én nem látom, hogy számolnál.

"2: Igen, ide hozta a gyárait..."

Ennek mi köze az EU-hoz? Kínába szerinted nem telepít az EU? Pedig az az ország sem tagállam.

- "most játsszunk el a gondolattal, hogy holnapra az Audinak, Mercinek, Bosch-nak, Lidl-nek, stb stb csak a hűlt helye van."

Miért? Még egyszer: hogy jön ez ide? Egyébként, ha a Lidl kiesne, megjelenne a helyén egy versenytársa. Kapna egy új cégért a bolt.
@Habakuk999: Én "kicsiben" akartam kezdetben. Csak néhány gép Pesten - és később bővíteni, de falakba ütköztünk.
Jó ez a két Török vélemény a legutóbbi Gaudi-Navra vitával kapcsolatban. :)

hetivalasz.hu/itthon/szabadelvukent-szamomra-a-velemenyek-kirekesztese-tiltasa-elzarasa-kifejezetten-ellenszenves-46656/

"Nem értem, miért természetes az, ha olyanokkal beszélek, akik úgymond szétlopták az országot, és miért felháborító, ha meg akarom ismerni a radikálisok álláspontját."

"Amikor az egyik hallgató falfehéren, remegő hangon kiabált be, még drukkoltam is, hogy élete első politikai kiállása sikeres legyen."

:)
@dr. Bubó: Ne fáraszd magad.
Nyugtaadás? Pl akik perecet árulnak, édességet teszem azt, őket talán nem?
Ők máris megvalósíthatják a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést is, akár úgy, hogy a vevőre dől a hacuka, vagy romlott a kaja.
De szerintem te elérted azt a pontot, amit még se gábrielnek, sem pedig karakánnak nem sikerült elérnie. Tahótlanítalak.
@Fabius: Segíts lécci mert most elakadtam és nem találom. :)
@Gábriel angyal: Nem akadt egy gerincesebb? Szétlopta az országot elég érdekes hallani török gábortól, aki nem az egyenes gerincről tesz tanubizonyságot. Megvették kilóra. Azért volt ott, mert a fidesznek nem mond nemet, nem azért mert annyira kiváncsi mivel áll elő gaudi, vagy vona. Azt mindannyian tudjuk.
@Pantagruel: Látom mi rokon lelkek vagyunk. :)
@Pantagruel:

Ez példaként merült fel, és nem az eu szkeptikussághoz van köze, hanem a kilépéshez. Akkor pedig az uniós cégek bizony szednék a sátorfájukat, mert mondjuk a változatlanul tag Szlovákiában olcsóbbá válna a termelés, mint a nem tag Magyarországon.

Mellesleg a csatlakozással egybenyitottuk a piacainkat az Unióéval. A mién egy tízmilliós piac, az övék meg 490 milliós minket nem számítva. Hol itt a tévedés? Kivel nem kereskedhetünk szabadon?
@Rodeo36: A mezőgazdaság lett a fejőstehén, egy időben erre a területre került a legtöbb uniós támogatás. De azzal senki sem számolt, hogy ez gyorsan változott, és a pénzforrás megcsappant. De a területet megvették, és nem vettek erről tudomást. És amíg mások piacot kerestek és felvették a kesztyűt, addig a magyarok lesték a sültgalambot. Akinek meg sikerült piacot találnia és exportálnia az eu-ba az véresseggű lett.
@quendelapo: Nem nagy hókuszpók ez.
Ha el akarsz adni tegyük fel Astanába bort, (ami ugyan mohamedán város, de ugye ha bort isznak, akkor Allah félre fordítja a fejét,) először is kiválasztjátok a fajtát, minőséget, cimkézést, tegyük fel, az ár is jó, de ott van a mennyiség kérdése.
Mert olyan kereskedővel tárgyalsz, aki egész Kazahsztánban terít, azonos minőségből kell neki sok és folyamatosan.
Mert a magazinban ha egyszer már megvették, ugyanazt fogják keresni.
És ezt nem tudod teljesíteni, mert mostanában a borászatoknak sokféle van, de kevés.
Mindenki más pedig igen.
@Gábriel angyal: Még nem kaptam képet tőled. :P Egy kiskutyásat, vagy macskásat legalább, ha már pasit nem akarsz. Vagy virágosat. ;)
@Pantagruel: az 1.-es pontodon kívűl vitatlak benneteket -mindketőt!!!- nem a cégek neve, hanem a hozzáadott érték mértéke számít, valamint az, hogy hány lépcsőben adja ezt a pluszt le az országban

én a merdzsót, audit, lidl-t és a tecsót mind!!! addig rúgdosnám amíg nem valósít meg egy sokkal szélesebb körű integrációt beleértve szakmai továbbképzést házon belül, és az alapanyagtól a félkész/késztermékig vezető úton mindent itt csinálni és itt adózni érte semmi kedvezmény, vagy megy a lecsóba...mint mondod bármikor jön helyette másik

CSAK: ORBÁN SEM TUD TÁRGYALNI ÉS ELÉRNI MAGYAR ÉRDEKEK ÉRVÉNYESíTÉSÉT MERT SZAKMAILAG ANALFABUTA

mindehhez kell egy működőképes adó és vámrendszer, persze van eltolcsyzmus
Gondolom ezt a hírt is főcímen hozza majd az ATV az összes többi ballib médiával együtt.
Krasznahorka várát is a navajonkik tették "rendbe". :(

www.jovonk.info/2012/03/11/helyszineles-krasznahorkan-gyujtogato-fotojaval

Már megint az a rohadt szemét széljobber előítéletesség persze.
@Légvárak: Mezőgazdaság résztvevőinek szerződéses fegyelmére alapozni olyan, mint 19-re lapot húzni.:(
@Gábriel angyal: ez tényleg jó... komolyan... jó komponens.... de vajon navra is drukkolt? Vagy õ csak szavazatmaximálón somolygott?
@dr lecsekkoltam: Ja, árjászőkének nem tetszett az a Jason Lewis www.imdb.com/name/nm0507314/ a Szex &NY-ból?
Ő volt Samantha kis szőkéje, de kellemes látvány volt.

Szóval én küldtem tejszínt a csokijaidhoz. :-)))
@Gábriel angyal:

Pontos százalékot gyors kereséssel én sem találtam, de csak német tulajdonú foglalkoztatók adatait igen:

- nagyjából 200 ezren dolgoznak német tulajdonú cégnél,

- foglalkoztatásuk a multiplikátor hatással számolva 1546 milliárdot jelent a gazdaságnak évente.
@Fabius: Én sem értem Pantagruelt egy ideje, de ez biztos az én bajom. Amellett ha elmegy a viszonylag stabil minőséget és jó árat produkáló Lidl, hogy beterpeszkedjék helyébe a nemzetinek hazudott CBA, ami nem annyira korrekt - ahogy sokatoktól olvasom - az azért nem szecsko jedno sima táblacsere, hanem a vásárlóval való kibaszás pántlikára kötve.
én csak azt kérem, hogy "kedves" politikai elitünk is csinálja meg, akár 1 hónapra is, és ha a misszió letudva, kezdjék újra a nép hülyitést, hátha kicsit más lesz a stílus, hátha

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/11/47000_3/
@dr lecsekkoltam: Figy inkább küldök néhány videót OK? Az első a kislányom kedvenc kutyás videója: :)

youtu.be/RmcTW_FgL_U

Ez meg két kedvenc számom:

Egyetlen?
youtu.be/wa--8iB2J3Q

Itt jártam:
youtu.be/zKLVL00efN8

Ezek sokkal többet mutatnak belőlem és többet is ajándékoznak egy képnél annak akinek küldöm szeretettel. :)
@dr lecsekkoltam: Igen, furák ezek a zobjektívnak látszódni akaró politológusok. Kumint is hová reptette a bazi nagy obektivitása, amitől hülyét kaptam a blogján, Török meg szeretne valami hasonlót? Hogy annyira patikamérlegen egyensúlyozik, de azért egy kicsit jobban jobbra?

Bér még mindig ápolom azt a hitet magamban, hogy direkte akarta azt két ilyen vitaestén is kihozni, hogy Jobbik-Fidesz két jóbarát, együtt issza egymás borát.
@dr lecsekkoltam:

Nem tetszett He-Man, amit küldtem? :D
@Rodeo36: Ámen!
Nyomni a támogatásokat, hogy a kkv-k a multik beszállítóivá válhassanak.

Érdekes módon bőszen gyarmatosítást ordító zsidózók remegnek a multi-szerződésért.
Merthogy a magyar partner megbízhatatlan meg nem fizet.
Kb. nekem is hasonló benyomásaim voltak a tegnapi Szolidaritás tüntivel kapcsolatban.

mandiner.blog.hu/2012/03/11/imf_el_fikaztal_szadbol_segget_csinaltal?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_11&utm_campaign=index

"Az ATV-n és a Klubrádión nem kevés ráfordítással hirdetett rendezvény végül is – az ígéretekkel ellentétben – békés klubdélután lett, ahol ezerszer leszerepelt, kiégett, lejárt szavatosságú baloldali, liberális vagy balliberális fontos emberek találkozhattak rajongóikkal, a 88,9-es frekvencia népével."
@Gábriel angyal: Na a kislányodnak hibátlan az ízlése! Hány éves?
@Gábriel angyal: Ki lejárt szavatosságú? A drámaíró Korniss, aki nagyon tehetséges és a Körmagyar című darabja a kádári végnapok egyik legjobb dokumentuma? Pap János színész, hol égett ő le és mivel? A z Éhségmeneten részvevő ózdi ember? Ő miért lenne lejárt szavatosságú?

Jó dehonesztálni, hogy a gulásért megvett zseb/ide/cirkálók Lengyelországból nagyszerűbbnek tűnjenek? Szegényes dolog ez, baba.
@dr lecsekkoltam:

TG-ről gondolunk amit gondolunk, de én magát az egész jelenséget nem értem. Mármint, hogy Niedermüller is kirohant, hogyaszongya a Jobbik nem beszélhet, mit keresnek ott, miért állnak velük szóba, satöbbi.

Egy 800 ezres szavazóbázisú párt nem fog eltűnni attól, hogy hátat fordítunk neki, és ha beszél még kiabálunk is, hogy úgyse hallak, úgyse hallak, tiririraram.

Egyetérteni nem kell velük, na de meghallgatni se amit a választóknak mondanak? Szerintem pont azt kell, egyrészt a véleményszabadság miatt, másrészt meg hogy hülyézed le, hogy cáfolod, hogy akarsz a szimpatizánsaihoz beszélni, hogy ne már srácok, ez most komoly? - ha azt sem tudod ő maga mit mond?

Magyarul ha Gaudi/Vona/akárki nem kap szót, hogy csinálok belőle hülyét legközelebb?
@a szív fészkei: Semmi gond max. ízlések és pofonok. :)
@a szív fészkei:

Azt pontosan tudjuk, hogy ez nem így működik, és nem oldható meg egy szimpla táblacserével. Én még azon is képes vagyok aggódni, hogy a Cora sajtpultja megmarad-e a madaras teszkó matrica alatt. És akkor arról nem beszéltünk, hogy nekem nem feltétlenül muszáj az árcédulával bajlódni.
@Gábriel angyal: Nézd, én láttam a Körmagyart. az nagyon kemény Kádár-kritika volt, helyesebben rendszerkritika. Kb. mint Csurka Házmestersiratója még valamivel előbbről. Csurka elnácult, Korniss maradt liberális zsidó. Ennyi a difi. Ezért ő a jobboldalon kiégett lejárt szavatosságú, míg Csurkát krokodilkönnyekkel siratják...

Papp Jánosnak nagyon szép hangja van és kész. Hát tényleg nem Orvbán mögött hájpolt a tribünön mint Balázs Pétert (színházigazgató lett), CSeke Péter (színházigazgató lett) Vágási Feri/Nemcsák Károly (színházigazgató lett) Eperjes (beleőrül, hogy még mindig nem a Nemzeti igazgatója, de legalább elérte Dörner igazgatóságát) - ez mandineren eredendő bűn. remélem, az ő oldalukon csupa ilyen önzetlenül támogató hiteles személy ünnepel majd. Import lengyelekkel és egyebekkel a te pénzeden is.

ha neked ehhez van gusztusod, legyen meg.
@Gábriel angyal: Hm, a kormány meg nem lejárt szavatosságú és hitelû? És mi szûkség a rettentô 2/3-os, milliós támogatottsâág mellett a pár ezrekkel számolgató számháborúra, és a közpénzbõl fizetett bértüntetõkre? És mi szükség egy olvasztárt bemocskolni csúsztatással? Mert nem nevezett senkit mocskos kis tetûnek, csak "simán" tetûnek. Ami nem szép, elismerem, degusztustalan a fidesz rágalmazó szövegeire szelektíven süketetktõl ez a csúsztatás, a hitelesség emlegetése közepette. Szerintem.
@Fabius: ez 25767 Forintot jelent adózás előtti bázison/évente

hááááááááát, pontosan ezt reklamálom a másik hsz-emben, ez a szám mutattya mekkor nagy lófaszra képes a magyar adó és vámrencer azaz a magyar hatalom a magyarok érdekében (azaz egy egy hatalmas kibaszás)

a helyes értéknek adózás előtti értéken ennek a számnak a 10000 azaz tízezerszerese lenne alapállásban jó

azaz évente Forint 257,670,000.00 mecsoda különbség és adóban még 25%-os adó+járulék és mindösszesen alapon is:

+Forint 64,416,667.00/év bevétel és ez csak egy részszektor?
@Habakuk999:
Hát a kereslet azért szerintem az ár függvényében változik. Az a kérdés, hogy - a kies Kahzahsztánban - hány palack bort lehet eladni 7 euróért, 10-ért, 20-ért.
A magyar éghajlaton 2 euró alatt nem lehet iható minőségű palackozott bort előállítani. Tehát a milliós tételek amúgy sem játszanak szerintem.
@a szív fészkei: ja, valamiért Kornisst, és pl a gyakorló ápolónõt sem említik... és az egyetemisták, akik deklarálták, hogy szeretnének itt dolgozni, bizonyára szintén lejárt õsbolsik. Szemben a kormánnyal, aki nem bolsi, csak abbát énekel, midõn azt mondja, h a gyõztes mindent visz. Tisztelem Gábriel szimpátiáit, de a csúsztatás az csúsztatás. A tények makacs dolgok, hogy Orvbánt idézzem perspektivikusabb napjaiból.
@whatsoever: Férjem volt ott, onnan az infóm, én itt - nem képletesen - kiugatom a tüdőm, basszus, valami kórság rám ragadt. De 15-én ott leszek négykézláb is.

Szimpátiák, hát mit mondjak... Sajnálom értük. Azért próbálom leírni, hogy az ilyen leősbolsizott többet kritizált a komenyistákon, mint sok mai véresen habzó szájú visszafelé elhazudva a múltat.
@Fabius: Ez akár lehetne igaz, egy rendesen működő társadalomban. De hol van itt az ellenpont? Hol van itt a vita? Hol van az, hogy helyén kezeljük a dolgokat? Mosdassuk a szerecsent hátha kifehéredik. Hátha a neonáci nem lesz neonáci. Hadd mondják csak a magukét, igazad van, csak hol van az, hogy elmondjuk hogy ők rasszisták, antiszemiták, gyűlöletkeltők. Mi lesz legközelebb? Elmegy török gábor majd a kerecseni járkálásra? Vagy menjünk el velük mi is? Hiszen miben különbözne ez a békemenettől? Nem igaz? Hadd legyen egyre több búbó, meg lord snow, karakán, gábriel, stefike, akik azt hiszik, hogy cigánybűnözést emlegetni, zsidózni egy enyhét, dögöljön meg az eu és azonnal lépjün ki csataüvöltés az milyen jó. Mi baj lenne vele? Hiszen meghallgatják őket, és senki sem mondja azt, hogy ez így nem jó. Hogy ezt így nem lehet csinálni.
Az elmúlt két évben hol hallottál olyat, hogy a jobbikot és az ő miliciáját meg akarták zabolázni? Hogy azokat a bizonyos btk paragrafusokat alkalmazták volna, amelyek pont a romákat védenék? Hol van itt az ellenpólus, mikor a fidesz egy gárda hiánnyal jobb csak a jobbiknál, ahol még két év és 16k milliárd elsíbolása után még gyurcsányoznak határon innen és határon túl, és elmúlt nyócév és a szocialisták maga az ördög.
Hogy lehet az, hogy egy neonáci pártot hirtelen meghallgatsz, de egy szoci képviselőt nem? Az egyiknek annyit róhatsz fel, hogy rosszul kormányoz és lop. A másik embercsoportokat látna holtan, félelmlít meg, antiszemita. De biztos bennem van a hiba, hogy ha azt mondom, hogy azzal a bizonyos sünivel nem tejecskét kéne itatni, hanem ki kéne mielőbb dobni, mert büdös és káros az egészségre.
@quendelapo: nagyon jó m inőségű argentin és chile-i borokat lehet nagyker áron 60 centért literenként CIF bárhová megkapni és mindenkinek van jó haszna rajta, eladni 5-6-max 7.5 amerikai dollárért lehet és ez az Újzeeland-i és Délafrikai borokra is igaz pedig azok verhetetlenek

az europaiakból: Olasz, Spanyol Portugál, francia ebben a sorrendben a görög és német sehol sincs a többiről szó sincs...hacsak nincs egy érdekelt fél a piacfelmérésben elrejtve
@quendelapo: Ott rengeteg pénz van, a folyamatos minőséget nem garantálják az ismerős borászatok, mennyiséget sem.
A másik kérdés persze a márkanév.
A bordói már jobban hangzik kinn.
@dr lecsekkoltam: "A másik embercsoportokat látna holtan, félelmlít meg, antiszemita. De biztos bennem van a hiba,"

Igen ebből a szempontból sajnos benned van a hiba. A zsidók tehetnek mindenről konteónál már csak az szánalmasabb, hogy egy jobbik kormányzati tényező esetén az első nap indulnának a tehervonatok a gázkamrákba stb. Ennél azért legyünk már komolyabbak lécci. :)
@a szív fészkei: igen, írtad, h férjed kimegy..és én is ott voltam, azért bátorkodtam én is idézni. És iigen, gáz, hogy ez a magyar közélet, hogy oldalak vannak nemzet helyett és relativizmus meg csúsztatás.. mi helyett is? A sokat emlegetett magyar becsület vagy a szintén sokat emlegetett értékrend helyett pl... Mielõbbi jobbulást Neked!
@Gábriel angyal: A gyöngyöspatai példa nem okvetlenül a humanizmust és a gondoskodó államot juttatja eszünkbe.
@dr lecsekkoltam: Na süniket pláne ne citáljuk ide!!!! És sajna nekik tényleg káros a tejecske. Olyan veszélyeztettek és kihalófélben lévők már most is! Kezdenek éledezni a téli álmukból, figyeljünk rájuk az úton, ne gyúrjuk el!!!!!

www.mommo.hu/cimke/suni Ezt Gábriel lányának is küldöm.

De amúgy igazad van. az nagy objektivitásban kéne kis jelzés arra, hogy mivel nem lehet semmiképp egyetérteni. De a szerecsent már rég lemosdatták, nem ma kezdődött ez.
@Rodeo36: Nem tudunk versenyezni velük. Mi legfeljebb egy sarki kocsmárosnak tudnánk szállítani, 5.000 km-re meg a magas fajlagos kts miatt minek.
@Habakuk999: Az erő és a csendőrpofonok államát. Ami nem vezet sehová, mert a szűkölő rettegés egyszer, ha már semmi veszítenivalójuk nem lesz a rettegőknek, akkora lázadásban transzformálódik, ami mindent feléget. És nem lehet egy országot börtöné tenni, azontúl, hogy kurvadrága és hatástalan. Megelőzni kell lehetőleg a bűnözést - hisz azt mondják kriminológusok, a legjobban a lelepleződés veszélye tart vissza - így bűn nélküli megélhetésre gyúrni: ez a kiút.
@a szív fészkei:
Szia Szív! Remélem, minden OK Veled.
Mit szólsz az előttem 2-vel szólók mondani-valójához?
Mit gondolnak ők - vajon - a Medvezsidóról????
He?
@a szív fészkei:

- Hogy szexelnek a sünök?

- Nehezen.
@a szív fészkei: Ez bizony így van.
Fletó legnagyobb bűnének Viktor regnálását tartom, nagyon remélem, hogy a vezír legnagyobb bűne nem a Jobbik országlása lesz.
Esélye megvan, ha nem lesz összefogás.
@Habakuk999: erre találták ki az árutőzsdét és a különféle "future"-öket, ami azzal jár, hogy bizonyos dokumentáció alapján előre felveheti évekkel későbbi termésének árát, a piac biztosítva és aki játszik az viseli a kockázatot, a nemzetközi szállítmányozás az egy nagy szakma és ragyogóan műxik a MASPED elismert és jó szállítmányozó és a MÁV is meg anno a MAHART soroljam? ezeket is be kell vonni ilyen ügyletekbe és a gazdák szövetségét vagy kamaráját fel kell hatalmazni, hogy eljárjon (persze nem olyan seggfejekkel mint a Magyar Gabona Tröszt) és akkor jönne pénz a vevő azután oda irányít ahol éppen veszik a legjobb pillanatnyi áron és visszaforgattya a pénzét

de ez már pénzügy és ahol mattolcsyzmus van ott minden meghalt
@a szív fészkei:
No de kérem! :)
Azokért nem is kár, az nyugodtan kinn is maradhatna!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: D azért szaporodnak. :-DD Tehát kis ügyesek és kreatívak. Mindgi van utánpótlás: indavideo.hu/video/SUNDISZNO_BABYK_-D_SLIDE_SHOW_-DDD
@a szív fészkei: :) Fincsi caffe latte keveredett.:)))))
@Gábriel angyal: Jó ízlése van a lányodnak:))) Ez a kuty tündéri. :)))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én még csak az 5diknél tartok de rohatt jók...

semmijen zsolt
@Dr. Boli Ch.T: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:Húzzatok bele fiúk, mert konkurencia van. Levettek a lábamról egy kutyás videóval.;)
@Gábriel angyal: Akkor visszafogom a demagógiámat és az életből (gyöngyöspata) indulok ki. Szóval cigányoktól lopnának. Igazad van, sokkal jobban hangzik.
@Rodeo36: francot.
Nézd meg a BÉT-et, ne sajnáld a fáradtságot. Nem műxik.
Van három multi, CBOT és Matif alapon köt, szállítmányozás a kezében, ami nem is olyan nagy baj, vagon hajó soha nincs, amikor kéne, nem a régi világ van.
fullcziki gabonella...

a szerzőnek kedvence lehet, mert mindegyikbe beszurt egy picit belőle...
Lecsekkoltam nem akar hozzámszólni. Biztos utál, mert fehér vagyok.
@a szív fészkei: A süni nem süni. Fabius írta stefikének, hogy úgy csinál, mint aki a szoba közepére szar, teleszúrkálja fogpiszkálóval és kijelenti, hogy a sünike ezentúl velünk fog élni. Csak ezt használtam fel.:)
@Habakuk999: Jártál már a faluban, beszélgettél nem csak cigányokkal arról, hogy most hogy érzik magukat a településen?
@Habakuk999:
Magyaorország vörösben nem jó, próbálkozz fehérekkel.....
szlovákrencámú magyar kisebbség védelmében bayermünchen zsolt:)

a legjobb ez a 6dik a darányi terv: kukoricát kő darálnyi...

www.youtube.com/watch?v=f1dRFlPlZR8&feature=player_detailpage#t=13s
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: engem még tahótlanított is rasszista megnyilvánulásaimért... mert aszontam:

minden dakota bűnöző... de nem minden bűnöző dakota
@dr lecsekkoltam: Igen szerintem is. Imádja a Border Collie-kat. Ha minden igaz a legintelligensebb kutya fajta.
@Rodeo36:
Magyaorországot, a magyar borvidékeket bortermelés szempontjából Ausztriához lehet hasonlítani. a termő terület, az éghejlat nem sokban tér el, az a különbség, hogy ők sokat exportálnak és a polcárak 5-25 euro között vannak. Jó a minőség, nagyon jó a marketing, sikeresen felépítették az osztrák bort, mint brand-et.
Ezt kell lemásolnunk, nem nagy ügy :)
@whatsoever: A kormány természetesen ugyanolyan lejárt szavatosságú. Ebben egyetértünk. :)
Nézzétek a TV2 Naplót. R család a navajonkik dinasztiájából.:(
@Gábriel angyal: Beletrafáltál, mert igen.
Van ott partnerem, elő szoktam fordulni havonta általában.

Más falvakban is jártam, írtam már hogy minden családi látogatást követően a gyerekeim felteszik a kérdést, nagyapáék rasszisták?
Mert mindig fölmerül a cigányság problémája.
Nem azok amúgy.

De azt rohadt nehezen fogod nekem bemesélni, bármilyen erősen is térítgetsz itten - Boli példát vehetne Rólad az állhatatos misszionáriusi tevékenységed miatt a Hormon egyházával - hogy csendőrállam a jó nekem.
Abból tudod mi lesz? Éhséglázadás, mert hogy a főnöködnek tán még kevesebb fogalma van arról, mi a büdös francot is kell csinálni az országgal, mint a mostaninak.

Az nem gazdaságirányítás, hogy ne fizessük vissza senkinek a hiteleket, mert milyen jó is lesz az nekünk.

Én nem akarok határokon sorakozni órák hosszát, nem akarom, hogy fél világ szánakozva vagy elszörnyedve mosolyogjon rajtam.
@n.i.era: Kösz a kérdésed, krahálok, mert sose múlik ez a redvás tél. Szerettem a Becstelen brigantykat.
@Habakuk999: És Irán oder Mozsvka csicskáztasson cserébe valami üveggyöngyért ugye.
@dr lecsekkoltam:
Marha könnyen megy ez kérem... :o) Na majd... ;))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem, itt vagyok és figyelek rád.:D Csak közben már a nyárról álmodozom, így kicsit lassabb vagyok.:D
@quendelapo: Pedig mekkora bukta volt a fagyállós mizéria anno!
@Gábriel angyal: A tv2 elvesz min. 20-at az iq-dból.:D Ha sokáig nézed belesül az agyad, és kopaszra borotválod magad, magadra tetováltatod egy vv szereplő nevét, és csípőnadrágot fogsz hordani, feszülős felsővel és táskát dobsz a válladra:D:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: avagy a szado-mazo az egy adaptív fejlesztés lenne az evolúció részérõl? :) pardon.. lehet, jobb, ha lassan pihenni térek, kezdek fáradni... :)
@dr glaci ph 5.5 D:
Ha 45 kilós vagy a vasággyal együtt, akkor igen! :) Különben nem!
@Habakuk999: Nem akarlak elkeseríteni de éhséglázadás akkor is lenne ha a jobbik holnaptól eltűnne a süllyesztőben.

A hitellel kapcsolatban pedig megint már a szokásos média lózung. Sosem mondták, hogy egy az egyben ne fizessük vissza a hiteleket. Újratárgyalást, átütemezést, részleges elengedést, stb. mondtak.
@quendelapo: Itteni borkóstolásokon szokott felmerülni a kérdés, nem alaptevékenység, ügyetlenek vagyunk.
Kínai exportról olvastam valahol győzelmi jelentést.
@Gábriel angyal: Borzasztó dolog történt, egyetértünk. Nem tudom, hogy lehet ezt helyrehozni, mibe fáj ez majd a szlovákoknak, magyaroknak, lesz-e olyan, mint volt.... De ha kölyök csinálta, az lehetett volna fehérbőrű tejfölszőke is, aki játszik a tűzzel felelőtlenül, mert nem figyelnek rá.
Azért amikor pl. vasúti hidakról, átjárókról lazán köveket basznak színmagyar falusi suttyók kocsikra, vonatok ablakába, nem megy a magyarozás ezerrel, holott emberi élet, többeknek a szeme világa is múlt már rajta.

Ilyenkor van az a büntetés, hogy részt kell venniük a helyreállítás minden fázisában, látva és felmérve az okozott kárt.
@dr lecsekkoltam:

Ha félreérthető lett volna, a fekákra gondoltam! Nehogy incidens legyen. :DDD
@dr lecsekkoltam: Tudok róla de épp ment a háttérben és nem tudtam nem meghallani. :)
@a szív fészkei: Mennyivel jobb amikor a nyugat csicskáztat kb. ugyanannyi üveggyöngyért. :)
@Gábriel angyal: Igen és egyszer lesz egy magyar vizslám és egy border colliem. Ha lesz rájuk időm:D
A collie tényleg nagyon inteligens, és nemcsak mozgatni kell, hanem szellemileg is lefárasztani, ha nem akarsz kellemetlen meglepiket.
@whatsoever:

Az hagyján, hogy szexel a sün, de bazmeg, hogy szexel a tarajos sül???

www.schefferj.ps.hu/images/Zoo/Zoo_Veszprem/TarajosSul1_800.jpg

Ötletem sincs.
@Gábriel angyal: És újratárgyaláshoz az a hangnem, hogy Eu-zászlót égetünk, mars haza gyarmatosító-zunk, stb.? Meg az, amit Orvbánék művelnek, asztalra szarnak és belecsapkodnak? Nálatok így tárgyalnak egymással a népek?
@Dr. Boli Ch.T: az hogy tudok-e dobolni nem is számít ? he?
@dr lecsekkoltam:

Engem nem lehet
Elfelejteni
Értem könnyeket
Illik ejteni

:D
@a szív fészkei:
Tanultak belőle és ma tényleg a legjobbak között vannak.

www.austrianwine.com/

így kell bormarketinget csinálni - nem nehéz, csak ott nem lopnak a haverok.
@Gábriel angyal: és én is egyetértek a baloldal hitelességi problémáival kapcs... de tudnék most is kisebbik rosszat választani.. és remélem, nem kell majd mindig ilyen megfontolással választani.. és h még megérem azt... (megint a Jónás imája jut eszembe, mostanában annyiszor.. és az erõltetett menet... és Arany Jánostól a Kertben.. ) No elnézést az offokért.. Jó estét Mindenkinek!
@Gábriel angyal: Ez egészen egyszerűen nem igaz, saját fülemmel hallottam Vonától.
Vagy nektek mást mond, mint a póroknak?

Az meg elég sekélyes érv, hogy éhséglázadás a Jobbik nélkül is lesz.

Inkább arról beszélj, miért nem lesz, ha Jobbik van.
Csak kímélj a copytól légy szíves!
@Habakuk999: nézd a BÉT az egy rossz tréfa...a többi a magyar adó és vámrencer azaz eltolcsyzmus eredménye -persze nem csak ezek hanem más bölcsek is, normális országban ezek már száradnának a kötélen-

ez levéltetű = alcsútbasznádirém hozott 360 új törvényt meg egy tokmányt és az egész semmire sem jó mert a légy kiszáll alóla a tetű meg nem megy be alája más haszna meg nincs

nem a zájemefre kell várnia ülve mint I. szaróhenrik Canossa előtt, hanem érteni az államvezetéshez...dehát ezt ott alcsútbasznádon nem tanították máshol meg csak berúgott és megbaszták a fiúbuzijai a nono kis szakállas tipikus esettye ezeket szeretik a himbuzik, olyan selymes amint szopik és izgató

másra nem is jó de abból is kiöregedett
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tudtam ám mire gondol uram. Tudom, hogy sose tenne olyan butaságot, hogy leszólná a csokifiúkat:D:D
@Dr. Boli Ch.T: Akkor mi lesz?;)
@a szív fészkei: Nekem a répaevő süni a kedvencem, az olyan eszméletlen aranyos.:D
@Gábriel angyal: hülye kamaszok cigiznek. Ami nem nagy mentség, de nemcsak cigány kamaszok cigiznek stikában, nem igaz?
Én attól tartottam, hogy valamely szlovák kollegátok gyújtogatott, merthogy vesszen a magyar.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ;) Akkor több figyelmet kérnék, mert valahogy a hétvégén hanyagoltok engem. Ami nem szép dolog ám.
@dr glaci ph 5.5 D: Az egyháznak lesz kórusa?:D
@dr lecsekkoltam: A kislányunk is ilyet szeretne de pont ugyanezeket mondtuk neki mi is. :) Nagyon idő és munkaigényes kutya és valóban egész embert kíván.
@Rodeo36: Vagy legalább időnként igazat mondani.
Pedig erősen árul nagy gyártó cég most is csendben magyar bázist.:(
Ha már egy pofont nem elég, mert úgy tanulta, hogy oda kell tartania a másik orcáját is.
@dr glaci ph 5.5 D:
NEM! A dobos feladata nem a ritmus és egyéni dobszóló, hanem az elöl ülő evezősnek a ritmusát leadni a hátrább ülőknek! :)
@dr lecsekkoltam:
Kórus??? Ha én énekelek nektek, akkor azt megemlegetitek! :) Az amúgy is a vég lenne... Apokalipszis...
@dr lecsekkoltam:
Kóstold! Baby, kóstold!
Baby, kóstold!

Bőrük, mint a kávé,
ízük, mint a méz!
Csókuk – csokoládé,
nyelném csak és híznék!
Édesszájú lettem,
mért is szégyellném?

Egyszer próbaképpen
egy kúrát kezdtem én;
kosztom csakis zöldség,
oly őrjítők az esték;
a töltött csokik ízét,
hogy feledhetném?

A csokkó-srác az csókos,
csőrük, mint a méz!
Árad a sok csoki,
megtölt minden pocit!
Édesszájú lettem,
kell a négercsók!
Kell, kell, kell, kell,
kell, kell, kell a csokkó!!!

Ét vagy tej, Kedves?:-)
@Dr. Boli Ch.T: Énekelek helyetted, a vallatáson akár!
Levél megjött, válasz nem ment, gépem döglődik..más, jobb(ik) hír?
@a szív fészkei: Hi! Gyógyulást Neked!
Ugye, majd írsz?!
Hi.
@dr lecsekkoltam: Hát! én fogok dobolni Boli meg a dobszólómra lapátol. faja lesz! van egy kis súlyproblémám, de megolgyuk okosba. arról nem is beszélve , ha orrnehéz, akkor stabilabb és nem kell rá küszöbspoiler :)
index.hu/kulfold/2012/03/11/sarkozy_felul_kell_vizsgalni_schengent/
"Büntetni, felfüggeszteni és ki kell zárni egy nem teljesítő államot a schengeni szerződésből, ahogy az eurózónából is egy olyan országot, amely nem teljesíti a kötelezettségeit" – követelte Sarkozy."

Ha már Sarko is ellenümk, ki velünk? Az Isten ...><#@{!!
@Habakuk999: Nézd Szlovákiában is volt már éhséglázadás el is rendezték gyorsan a karhatalommal a témát.

riotmagazin.blog.hu/2010/03/17/a_szlovakiai_ehseglazadas_igaz_tortenete_ii_resz

Ez a kategória már mindenképp erőt igényel függetlenül attól, hogy a jobbik követeli adott esetben vagy más politikai erő.

Ebben a kérdésben tényleg az a lényeg, hogy szűnjön meg a kettős mérce. Én is úgy tartom, hogy egy közösség életében csak rombolók és építők vannak. Teljesen mindegy a bőrszín, etnikum stb. Csak ez alapján lehet elbírálni a közösségben élő személyeket. Ha épít támogassuk, aki rombol igenis büntetést érdemel. Ez a közösség békés tagjaival szemben is a legelemibb elvárás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amúgy a Galaktikus Birodalom ráérnek bakker!
:)) Charlize is itt lesz, bár még kéreti magát - most én aludjak Vele, vagy Ő velem... Na mindegy, még kitaláljuk... ;)
@Dr. Boli Ch.T: még szerencse, mert nem tudok dobolni :)
@dr glaci ph 5.5 D:
Van olyan csapatunk, melynek a neve ZSÍRSÁRKÁNYOK! Igaz, az az alapkövetelményük, hogy 1 mázsának meg kell lennie a csapattagoknak.
Jelszavuk: "100 kiló alatt nincsen EMBER!" Igaz, a hajójuk majdnem elsüllyedt...
@Gábriel angyal: Ezt lehet magyarázni egy gyereknek, ő csak a cuki, szörmókot látja.:D:D
Csak vigyázz arra hogy nehogy bepalizzanak hörcsögre vagy tengerimalacra. Onnan már nincs megállás a kutyáig.:D:D
@Gábriel angyal: Az nem lehetne, hogy ne legyen éhséglázadás?! Ez olyan nagy kérés? Mondjuk a fidesztől igen, nem valami érzékenyek szociális téren.
@dr lecsekkoltam: Most küldtem csokis nótát és nem,max. a kérdezőpartnerével, de vele is csak heves unszolásra alkohol hatása alatt!:-D
@Gábriel angyal: Olyan szeretettel linkelgetsz be kutyás videókat, hogy a hölgyek elalélnak Tőled.
Nem gondolod, hogy az összes Magyarországon született gyereknek joga van ugyanolyan szeretetre, törődésre, amit Te nyújtasz a kislányodnak?
Az alternatívád láger, akárhogyan szépíted.
@Dr. Boli Ch.T: én nem katasztrófaturista szeretnék lenni! na jó ajánlatom a következő: amíg Te lapátőlsz én becsülettel iszom hejetted. na?
@mamitirtok dr.:
Szerinted??? :) Egyik festőgyerek 160 kg egyedül... Az autószerelőm is ott evez, összefutottunk a verseny alatt, 6 bazi kolbásszal a tányérján. Mondta: "Ennem kell baszki, különben kibasznak a csapatból!"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: DE talán ez nem is te égető problemád, nem??? Amúgy nagyon is le tudják simítani tüskéjüket; én felneveltem két sünik - nem tarajost - bár nem szexeltek senkivel a szemem láttára, de lehetett simizni őket.
@Habakuk999: Egyébként érdemes meghallgatni ezt a beszélgetést amit még "drágabolgárúr" készített Orosz Mihály Zoltánnal.

www.erpatak.hu/index.php?l=8&play=klubradio
na, lemaradtam a "Kémek, mint mi" című alapműről megint!
Erről most Orbán vagy Vona tehet?
..de jön a Tégla, mint Gábriel, igaz, ez kissé nehezebb darab!:-P
@dr glaci ph 5.5 D:
Kicsit inkorrekt az ajánlatod! :)
Én mindkettőt bevállalom!
Volt olyan csapat, aki reggel fél 10kor nagyon csúúúnyán be volt már baszarintva, úgy estek be a hajóba! Még jó, hogy kormányozni nem nekik kellett! :)
@Habakuk999: Persze, persze egy nagy Border Collie tábor. :)
@a szív fészkei: Kihalásra ítélt faj, lehet, ellentétb...mit is akartam írni?
Ja, jobbulást Neked!
@Dr. Boli Ch.T: Opsz! A vízen nincs szondázás? Ott a helem, akárki meglássa!:-)
@Gábriel angyal: Nem értem, miért nem puli. Világ legjobb kutyája.
Ha lesz három gyereked, nem kell aggódni, terelgeti őket is.
Helyette valami uniós divatkutya.:(
@Habakuk999: Ez biztos olyan képmutatás, minthogy Vona mekibe jár a gyerekével. :)
@Dr. Boli Ch.T: mi arrafelé az italkínálat? egy jó villásreggeli és a hozzávalók egy folyóparti sátor teraszán üdögélve és nézve a vizet ahogy unottan csorog arrafelé...én itt most
Paddingtonsm Pub Ale Tomatoe Juice +Calvados Boulard Gran Solage, Calvados Christian Drouin...mindkettő franc lassan én is...de most nem evezek
@Gábriel angyal: Sokkal rosszabb! A puli magyarul ugat!
@Gábriel angyal: Lehetséges, de erre azért nem vennék mérget. Leginkább szeretném megérteni Fabius gondolatmenetét.

@Fabius: Arra hivatkozol, hogy azért hozták ide a gyártást, "mert a magyar melósnak kevesebbet kell fizetni. 1. A Lidl nem azért van itt, mert itt olcsóbb a melós, mint Németországban, ahogy Svájcban sem. 2. Azt állítod, hogy a magyar melós drágulna, ha Magyarország kilépne az EU-ból? Az EU aligha (csak) arról szól, hogy hol olcsóbb a munka.

"Hol itt a tévedés? Kivel nem kereskedhetünk szabadon?"

Szabad kereskedelemre hivatkozni övön aluli. Azonos piaci (verseny-) feltételek közt állítasz rajthoz egy ezredfordulós magyar gazdaságot EU-tagállamok gazdaságival. Az esélytelenség netovábbja: mintha egy Forma-1 időmérőjén már lendületben lévő versenyautók ellenében indulnál, azzal, amid van. Látható az eredmény. (Egyebekről most nem is szólva.)
@mamitirtok dr.: Na. Hali. Mi van veletek? Hallottatok valamit a Boli és a Charlize Therone házasságkötéséről?
Hogy viselte az én titkos szerelmem? (A Gy,F.?)
@Gábriel angyal:
IRIGYKEDSZ MI!!! Aki tud, az tud!
Ha meg már úgyis kutyabőrös vagyok... :))
@Gábriel angyal: Fabius egy gyépétanár türelmével kétmilliószor belinkelte, hogy ad is: pl. a szaros folyóinkat megtisztítcccsaa, ami azért nem egy kelleemtlen folyomány. Ha semmit nem adna cserébe, miért vekengünk a kohéziós pénzcsap elzárásán?

Irán és Moszkva szabdságképzegéseivel nekem bajaim vanank, az ő elvárásaiknak nem akarnék megfelelni cserébe a mittoménmijüknek. Ha Putyin mondaná azt, hgoy fúj Jopbbik, nem kell a mentalitásotok a birodalmamba, rögtön fújcsúnyává válna. Az tetszik benne és Ahmenidezsádban, meg Kim Il Dzsongban, hogy utálják a buzikat, a zsidókat, a liberálisokat, és szeretik fentről megmondani a tutit, de azt nagyon.

Mint jeléeztem, Pécsett a franciák kisöprésével a vízdíj rögvest emelkedett. Akkor ki üveggyöngyözik? Ha itt kipenderítik őket - és nem csoda, ha Sarko kezd berágni - akkor csillagos ég lesz a víz - és csatornadíj határa? Ki nyerészkedik pofátlanul? Erzsébet kárgyára kell cserélni a Sodexhot meg a többit, akár előnyös, akár nem - ki baszik ki kivel?

Dolgozni tanulni ezentúl csak oroszokhoz, irániakhoz lehetne járni? ez nektek perspektíva? Másoknak nagyon nem.
@Rodeo36:
Kb. minden, mindennel... Csak a gyomor bírja!
Na bocs , kicsit elütögettem itt nagy krahálás közepette.
@Dr. Boli Ch.T: ez nem ajánlat? minden ellenszolgáltatás nélkül felajánlom, hogy iszom helyetted! van fogalmad arról milyen másnapos tudok lenni?
@Dr. Boli Ch.T:

Hát, száz kiló nem vagyok, de hogy bármelyik zsírsárkányodat az asztal alá iszom, abban biztos lehetsz! :D
@n.i.era: Egy biztos, Boli itt rongálja a levegőt és a renomémat, lehet, Egér ment helyette nászútra, mert Ő már unja a csajt?:-D
@Dr. Boli Ch.T: Ilyen ledérül öltözött-vetkőzött sátánista asszonyszemélyeket nézhetnek hithű muszlimok?

Kutyát erre tanították be? Azért szegényke ennél többre érdemes, mint hogy fartúrjon a strandon.
@a szív fészkei: mit nem értesz, Szívem? hol voltam érthetetlen?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, megjöttél a lagziról? A nászéjszakán nem biztos, hogy nem fog kibukni (a Hölgy is) estleg egy ki bubi, ha ennyire vizezed a bort!
@mamitirtok dr.: Boli a vőlegény, Egér a lövőlegény?
@mamitirtok dr.: :-) Megmaradok, ha ez rossz hír is sokaknak. :-DD
@dr glaci ph 5.5 D: Úgy tűnik, rám marad ezen nehéz feladat, ha mind itt marasztalódnak!
Jé, lesz megen' Heti Hetes? Nem szűnt meg, csak átalakult?
@n.i.era:
TE PLETYKAFÉSZEK! :)) Muszáj mindig lotyogni??? SZörnyűűűűűű ez...
@a szív fészkei: Rendben! Viktorról is híreszteltek ilyet, annak azért nem csápolnék ennyire, ha ő maradna ott és úgy, ahogy!:-)
@Dr. Boli Ch.T: Perverz egy kuty, nem mondom. Te is erre tanítod a kutyot?!
@Gábriel angyal: Nem, a vonai képmutatás az, hogy azt állítja, hogy ő vidéken mekizik, merthogy nincs sokáig nyitva tartó vendéglő...:D:D
@Pantagruel: Mintha te is Eu-szkeptikus lennél, pedig nem nagyon látok én más irányulási lehetőséget, mint a nyugat.

Ami nem hibátlan, nem önzetlen Teréz mamóka (akiről BBC azért leforgatta a A pokol angyala c. filmet), nem folyton nyitva hagyott pénzcsap, az igaz. De egy még mindig működő és élhető perspektívát kínáló társulás, ha képesek vagyunk szabályosan játszani a klubban. De Orvbán félkegyelméből nem...
A pöcs kivan, hogy ennyi ellendrukkere legyen a szegény embernek! :)
@Dr. Boli Ch.T: Látom, vele nem óhajtod többémegosztani (a jó hírt), bár a pletykafészek a fészkek közül(géppuska- avagy kakukk) nem a legártalmasabb!
@mamitirtok dr.: ez a törvény, a világ legjobb csaját is únja valaki ez csokifiúkra és tejcsoki fiúkra is igaz de azokra is akik egyik fenti kategóriában sincsenek megemlítve brühühühü

egerentyűkém, inni tu'nni kell nem az aki adja hanem aki bírja...van egy délutánom 36 korsó sörrel Pozsonyban tudvalevőleg ott nincs pisi magyar sör... ja...és utána még elmentünk vacsizni és tovább inni
@mamitirtok dr.: ez a törvény, a világ legjobb csaját is únja valaki ez csokifiúkra és tejcsoki fiúkra is igaz de azokra is akik egyik fenti kategóriában sincsenek megemlítve brühühühü

egerentyűkém, inni tu'nni kell nem az aki adja hanem aki bírja...van egy délutánom 36 korsó sörrel Pozsonyban tudvalevőleg ott nincs pisi magyar sör... ja...és utána még elmentünk vacsizni és tovább inni
@n.i.era:
Ja, aztán meg játsszuk a kis ártatlan lánykát...
"Hallottatok valamit a Boli és a Charlize Therone házasságkötéséről?" Szóval????
@dr lecsekkoltam:
Irigykedsz, vagy...??? :) Én ennél sokkal jobb vagyok!
@n.i.era: :-)@mamitirtok dr.: :-) Hát ha ráugatnék most - ha már kutyálkodunk - , nem biztos, hogy tudna parádézni a lengyel és egyéb szivárványmenete élén. Jó kis mokány vírusaim vannak. De lehet, hogy menekülnének azok is előle.
@Dr. Boli Ch.T: Mármint a kutyánál?! Remélem is, és azt is, hogy nem így közlekedsz strandon....:P
@a szív fészkei: a szkepszis az nem betegség az a vakcína eredménye már belebasztak egy tűnyit valamikor valahogyan és nem felejtik a sejtjei...ezzel én is így vagyok

fehér ember nem felejt valamint az elefánt...
@dr lecsekkoltam: Ide!
Most ismét akkor:
www.youtube.com/watch?v=MNVx9E55OOw

Vigyázat, az elején Egér (is) látható, csak saját felelősségre!
@n.i.era: Mostanság nekem csapja a szelet;):DDDD De link pasi te jó ég. Hány csajt futtat vajon?! Ahány blog annyi csaj?!
@Dr. Boli Ch.T: Hi!!
Ne is titkold!
Szív volt ma?
@Fabius: "mert mondjuk a változatlanul tag Szlovákiában olcsóbbá válna a termelés, mint a nem tag Magyarországon."

Miért, most nem olcsóbb? Fele akkora járulékok vannak, az áfa ott tényleg visszaigényelhető és a cég vagy vállalkozó bármit leírhat az adóból.
@n.i.era: Béjb? Na, így sem szólítottak még soha!
Csak nem akarsz tőlem vala(k)mit?:-P
@Dr. Boli Ch.T: :D Vagy nem a kutyás videora gondoltál?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Alacsony, kék, fehér szakállal?!:)
@a szív fészkei: Én nem vagyok híve a feltétel nélküli rajongásnak viszont az is vitathatatlan, hogy mondjuk Irán, Oroszország de több más ország is felmutat olyan értékeket és teljesítményeket a saját országvezetésük során, amely rendesen kiveri a biztosítékot a gyarmatosító cionistáknál. Pld. Putyinék már régóta látják a módszereiket, amelyet sok országban sikerrel alkalmaztak.

A rendszer ugyanis úgy működik, hogy létrehoznak különböző civil kezdeményezéseket, alapítványokat, amelyek civil célokat fogalmaznak meg, olyanokat, mint az iskolák támogatása, kábítószer-ellenes harc, tehetségkutatás, és a sort lehetne folytatni. A civil kezdeményezéseken keresztül fognak meg és hálóznak be nagyon sok embert különböző módszerekkel. Vagy magas fizetésekkel, vagy erkölcsileg kompromittálva (elég egy-két zaftos fotó), ezekre megvannak a módszereik.

Ezek után nagy anyagi támogatásokat adnak a szervezeteknek, amelyeknek az a dolga, hogy fortélyokkal, az emberek lelkiismeretére hatva különböző kedvezményeket csikarjanak ki: börtönökben az elítélteknek, buziknak, leszbikusoknak, feministáknak, pedofiloknak, mindezt úgy, hogy közben azokat a célokat hangoztatják, amelyekkel mindenkire hatnak.

Haladásra, fejlődésre, emberségre hivatkoznak (ismert szabadkőműves lózungokat hangoztatnak), de a legalattomosabb az, hogy közben a gyerekek egészséges nevelésére, hazaszeretetre, hagyományokra hivatkoznak.

Ezekben az alapítványozásokban, "emberi jogi szervezetekben" az egyik legmarkánsabb bomlasztó Soros György.(Viktor is nála tanult ugyebár)

Céljuk minden esetben az, hogy ezzel a művelettel gazdasági pozícióba hozza hitsorsosait és hasznos idiótáit (kollaboránsokat). Hazánk vonatkozásában is lezajlott ez a művelet, a Soros alapítvány már a nyolcvanas évek közepén betette a lábát Magyarországra - meg lehet nézni a hatalmon lévők mennyi segítséget kaptak ilyen szervezetektől.

Ezek a folyamatok a ruszkiknál is elindultak de ők még épp időben észbe kaptak.

Medvegyev egy interjúban pedig úgy fogalmazott. „Kiderült, hogy a Nyugat szabálytalanul játszik. Higgyék el, ha mi akarunk, mi is tudunk szabálytalanul játszani. Ha harc, hát legyen harc szabályok nélkül!"

Putyin elsöprő választási győzelméhez nagyban hozzájárult az ilyen "jótevő" alapítványok és működési mechanizmusának nagyközönség elé tárása. A felháborodás hatalmas, érdemes elolvasni a témával foglalkozó cikkek hozzászólásait (orosz tudás előny). Az emberek követelik az ilyen és hasonló szervezetek azonnali felszámolását. Hogy mi a felháborító számukra? Az, hogy a tanulmány bemutat olyan országokat, ahol ezek a senkiházik kerültek hatalomra. A Pravda hangzatos kijelentése, mi szerint „jobb a pokolban élni, mint Magyarországon", már ennek a tanulmánynak a hatása. Felsorolták az érintett országokat, valamint hogy a víz, elektromos hálózatok, erőművek, bányák, gáz- és olajkutak milyen kezekbe kerültek, és azonnal látható a rendszer működésének lényege.

Oroszország kinyilvánította, hogy márpedig nem kér ebből. A narancsosok mögött senki nem maradt, mint a ferde hajlamúak, deviánsok, sárkányfűárusék és a megvásárolt kollaboránsok. Zjuganov ellenzéki politikus Putyinnal szembeni 17 százalékának pedig a Nyugat ne nagyon örüljön, mert Zjuganov a Volgába lövette volna az összes ilyen alapítványi vezetőt pár hónapon belül. Putyin egy megvalósítható programot és megoldást kínál. Ez biztosítja a fennálló rendet és a fejlődést. Nem bizonytalan, hanem biztos jövőt ígér. Az ilyen-olyan alapítványok pedig felköthetik gatyát, mert hatalmas tisztogatás fog kezdődni ott, amit nem csak egyes politikusok, hanem a közvélemény követel.
@Rodeo36: Mit nem kell felejtenie a fehér embernek? Európa ténykérdés, itt vagy valami egységesülés lesz, némi önös nemzeti érdekről lemondva, vagy újabb háború valami baromságon kitörve, mint eddig sokszor.

Németek, franciák ezért belementek az egységbe (pedig azok se kevéssé rátarti népek ugye és anno ősellenségek voltak meddig!), mások is csatlakoztak, még Szerbia is befelé igyekszik, miért jó nekünk kitolatni innen?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csokifijjút akart, érje be (veled?)ennyivel!
Bár, ha már Judás keveredett közibénk (era személyében), akkor egy másik, általam tán még jobban kedvelt csokifijjú:
www.youtube.com/watch?v=dDzxn66W3uM&feature=related
@Dr. Boli Ch.T: ja a már tír utána...ezt én i sösmerem...kezdeti hajcihő után a zembör fia megtanul inni, és attól kezdve nincs a za szirén aki rá tud venni bármire, mert ...ha nem érzem magam biztonságban elmegyek, rohadt úgy másnap ébredni, hogy valaki ül melletted és megpróbál meggyőzni, hogy...és a zistennek nem emléxel rá...hiába sorolja és a jog sem ismeri el, hiába akar bosszantani vele...sok mindent átéltem...talán ott a sátrak közt lesz két evező és és és...na és
@Gábriel angyal:
"Ez biztosítja a fennálló rendet és a fejlődést. Nem bizonytalan, hanem biztos jövőt ígér. Az ilyen-olyan alapítványok pedig felköthetik gatyát, mert hatalmas tisztogatás fog kezdődni ott, amit nem csak egyes politikusok, hanem a közvélemény követel."

Egen, elolvastam, lehet, kár volt. Elillant az évődős kedvem tőle(d)!
@mamitirtok dr.: Hát ha az EU-t még mindíg mondjuk egy Adenauer fémjelezné a Kónbenditek és Schulzok helyett, akkor még én is odahúznék hidd el. :)
@Pantagruel:

Egyáltalán nem mellesleg azt is mondtam, hogy a felvevőpiacunk is kell nekik, és például a Lidl azért van itt. Két szomszédos ország esetén egy harmadik tagország állam számára a szintén tag államban lesz olcsóbb a munkaerő. Cáfold, ha tudod. Ugyanis az Unió pont erről szól.

Azonos piaci versenyfeltételek mellett nem állítok rajthoz senkit, én magam állok oda. És bizony az uniós versenytársakkal a hátam mögött sikerült szerződéseket kötni uniós világcégekkel, és sikerül az elvárt színvonalon a munkát elvégezni is. Igaz, nem vártam soha arra, hogy majd valaki idejön és segélyez, meg az állandó kesergés és a "nem egyenlő feltételek" hajtogatása is távol áll tőlem. Tudod a kocsisportban is így van ez: aki arra vár, hogy egyszer majd valaki ad elég pénzt egy Red Bull szintű csapat felépítéséhez, az általában a saját fantáziavilága áldozataként végzi.
@n.i.era: Na, kész, végem!
Judas You are!
www.youtube.com/watch?v=wagn8Wrmzuc&ob=av3e

Egér itt is feltűnik egy pillanatra, de Ég és Föld a kettő, nem?:-(
@a szív fészkei: arany bogaram, el hombre blanco no se olvide: ez egy mondás és semmi -abszolút semmi köze nincs semmihez most és itt- hahahahahaha egyébként a dialektika Arisztótelészi vonulata nyílvánvalóan oda vezet hogy a régi ellentmodások helyén újak születnek és ez az evolúció is azaz a TERMÉSZET MAGA soha kiegyenlítődés nem lesz csak állandó változás és ez létünk lényege ezt kell egyszer megérteni és ezzel egyetérteni és ezt hordozza EURÓPA A VÉN KURVA MÁR 3500 ÉVE...egy valamit a gyagyáknak, tetűknek meg kell tanulniuk (parvenűk és snobok) nincs olyan és nem is lesz -még akkor sem ha időlegesen sikerül nekik ez- hogy egy győztes eszme nevében mindenki mást megkínoznak és kínhalállal gázkamrába vagy a nihilbe raknak ehhez iylen műveletlen senkiházi alcsútbasznádi geci állatra van szükség aki felfújta magát mint a dohányzó béka és már éépenn a őpukkadás előtt van de várjunk még én látni akrom amint be is szarik és be is hugyozik és rettegve segítségért kiált mert ez sincs már messze
@Kompli:

...és mondjuk egy telephely engedélyeztetési eljárás is harmadannyi idő meg költség.
@mamitirtok dr.: ezt a Vatikán pénzelte, tudod e?
@Rodeo36: Ezt nem tudtam, de ha igen, végre valami újabb maradandót alkotott az Egyház, vagyis a perselypénz!
@Fabius: klaSSZ, DE EZT NEM ŐFŐTÖRPESÉGE ORSZÁGÁNAK TÖRVÉNYEI ALAPJÁN? VAGY AZOK ELLENÉRE? HOGYAN IS VAN EZ? bocs bennmaradt a nagybetű nem ordítok hahahaha
@mamitirtok dr.:engem meg lelankasztott még anno, a Pasolini Maté Passió-ját kiutálták és az meg hatalmas maradt, mert ő Pasolini és a Pápa ki is volt akkor XXIII János vagy a faszomtuggyamelyik
@a szív fészkei: "Mintha te is Eu-szkeptikus lennél, pedig nem nagyon látok én más irányulási lehetőséget, mint a nyugat."

Ja, értem. :) Akkor ez csak egy félreértés. (Gábriel is ezért örömködhetett.) A benyomásod nem csalt meg, a szkepszisem valóságos, de egészen más jellegű-természetű.

Az én szkepszisem az EU jelenlegi állapotának szól, és abból a határozott meggyőződésből táplálkozik, hogy kétségem sincs felőle: ilyen formában, azaz egységes közigazgatás több tucat hivatalos nyelvvel, központi irányítás szuverén tagállamokkal, nagyhatalmi státuszra való törekvés birodalmi hadsereg nélkül, egységes kül- és belpolitikai törekvések egységes ideológia nélkül, laicista vezetéssel kereszténydemokrata pártok élén, növekvő muszlim szavazóbázissal; központosító törekvések nemzeti identitást erősítő irányelvekkel, eltérő gazdasági teljesítőképességű tagállamokkal azonos piaci versenyfeltételek mellett, egységes pénz nélkül, világpiaci versenyben való helytállást célzó törekvések a szociális Európa eszméjével és még sorolhatnám... nos, ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná: „Nem fog nekik sikerülni.”

Annak idején nem egy uralkodó szerette volna feltámasztani a Római Birodalmat. Minden ambiciózus egyeduralkodó (császár, pápa, nagy király) ebben gondolkodott, mert még élt ennek a formációnak az emléke. Azt persze nem értették (mert nem érthették), hogy például kiterjedt úthálózat, egységes közigazgatás, és az ahhoz szükséges nyelv és pénz nélkül miért nem fog sikerülni, akármilyen címet aggathatnak magukra. Mondjuk, Nagy Ottónak zseni apukája volt (Madarász Henrik, aki két lábbal állt a földön /olyannyira, hogy a filozófiát kétkedő ostobaságnak tartotta/), és mivel Ottónak legalább volt hadserege, összehozott egy Szent Német-római Birodalmat. Úgy vélem, még ő is jobban átlátta a feladatot és a kihívás jellegét, mint a mai európaiak.

A szkepszisemből fakadó konklúzió persze nem az, hogy EU rossz, EU nem kell - épp ellenkezőleg: 2000 évvel le vagyunk maradva Kínához képest, ideje volna belehúzni. Egyetlen nyelv, egyetlen pénz, egyetlen kormány, aki bújt, aki nem... Ebben látok perspektívát.
@Gábriel angyal: Szabadkőműves nálatok szitokszó. Én meg nem sorolom fel, ki mindeki volt büszke, hogy odatartozhatott. Az emberiség krémje.

Buzik kérlek az emberiség 10 %-a voltak, lesznek, vannak. Mert nemfelakasztani és börtönbe vetni gondolják nyugaton, hanem ugyanolyan embernek nézik, mint te vagy én, ez is nektek felháborító. Izland miniszterelnöknője nőt vett feleségül, ezzel ott nem törődnek: imádják, virágoztatja fel az országát. (amire mindig hivatkoztok amúgy).
Berlin főpolgármestere homokos, vállalja, és láss csodát, a buzigyűlölő Tarlós papával szemben élhető és szuper városa van. mert nem a homokossága határozza meg a munkáját. Nálatok igen. Feminista, ha nők érdekeiért kiáll, az olyan szörnyű - tán nem az volt Morvai Szentanyátok?????
Soros rengeteget segített, ha te ezt bomlasztásnak látod, az a te hemungod.

A gyerk akkor lesz egészséges - kettőt felneveltem - ha nem gyűlöletre kondícionálják. Képezeld el. Még te sem tudhatod, hogy a szép ötévesed majd kamaszkorában fiút vagy lányt hoz-e majd bemutatni nektek. Ja. Minden homokos heteróktól fogant és a legtöbb heteró családban jött rá, hogy mégis a hasonló nemű izgatja. Valamiért bassza ez a csőrötöket és az iráni buzilógatás meg az rossz buziverés a minta a szép államrezonra. Nekem nem.

Az meg a legutálatosabb genyaságotok, hogy mindig pedofiloztok, mondván, aki buzi, az az. Nem az; pedofilokat mindenhol üldözik, a legjobban pl. Amerikában: az Interpol a világon kergeti keresztül az ilyeneket, ami minden nációban, színben, vallásban sajnos megtalálható. Abuzált gyerekből nagy valószínűséggelválik ilyen felnőtt...

Pedofileket csak pár gyakorló elmebeteg véd - valami holland banda volt ilyen - normális ember Sorostól Bill Gatesig undorodik tőlük.

Persze, mivel Cohn-Benit ugatta le Orvbán fejét látványosan, őt kell most ilyennel mocskolni, mert erre vevő a közönségetek. A többit úgysem értené.
Jelzem elítélt pedofil fideszes körökben található. De ugye a szadeszt is így kellett jellemezni, mert azzal le lehet írni egy életre, ha nem is kötődik ilyen hozzájuk. Pedig bácsik nagy számban gyerekeket a katko egyháznál szoktak rongálni évszázadok óta. Az se libsi fészek.

Putyin és Medvegyev szent harca a KGB szent harca, ájulj tőle, én hányok. Olvastam a módszereikről, szabályos játszma oroszoknál, mit mondjak, az a sci fi-kategória. A zsidógyűlölet se újság náluk,van igény rá - Sztálin erősen készült a ritkításukra, csak meghalta magát. Valahogy ennyi szépség dacára nem oda megy a tömeg, nem oda akar tartozni a legtöbb ember és ország, csak ti.

Váljatok ki belőlünk és by-by Gábriel - miért nem vagy Vologya? - mehettek.
@Rodeo36:

Viktorkának nincs ehhez köze. Legfeljebb annyi, hogy a csodás vállalkozásbarát irányultságát nem respektálja senki, és inkább kifelé terjeszkedik és arra fejleszt.

Amúgy meg nem nagy durranás. Csak el kell hinni magadról, hogy nem vagy hülyébb egy németnél vagy franciánál, és az egyenlő szabályokkal és lehetőségekkel élni kell neked is.

Az Unió ugyanis nem csak arról szól, hogy defasza srácok, adtak egy vagon pénzt négyes metróra, és a felit el lehet lopni.
@Gábriel angyal: Hidd el nekem, férfiként sem élnél ott, ha fizetnének sem. Oroszország, ahol újságírókat ölet meg az állam?! És az orosz kém, aki most is csernobilt játszik szegény a sírjában?!
Irán, ahol nőket köveznek halálra?! Nem lopásért, gyilkosságért, hanem feltételezett hűtlenségért. Ja, mert a nő esetében elég a férj szava, de a férj esetében tanúk kellenek kamatyolás közben rajtakapni, ja és a tanú legyen férfi... Ahol nők jogait vonják el, és a házba zárják őket?!
@mamitirtok dr.: És hogy tud énekelni....
Ne hagyd, hogy gábriel elvegye a kedved, csak a szája jár. Idecitálhatja ezerszer is iránt és az oroszokat, de kb 1 hét után farokfelvágva rohanna haza moszkvából, ha pedig szereti a lányát iránba be nem viszi, nemhogy olyan országban nevelje fel...
jav: orosz buziverés,Cohn-Bendit

@Pantagruel: Ja, szóval te a működőképességet félted a mai erodálástól. Hát látod, egy ilyen, végülis egy olyan több éve nyökögött korrekt felkérésük, hogy "Baszodalássan, aláírtál egy belépési nyilatkozatot, tartsd már beee!!" is mekkora hazaffyass hisztit ver ki. Akkor ha keményebben központosítanának, mi lenne? És melyik lenne az az übernyelv? Az eszperantó? :-))

Talán pont a te félelmeid miatt álltak a sarkukra Orvbánnal kapcsolatban, nem verjen már szét a kicsi huszármacskajancsi mindent, amit úgy, ahogy összetákoltak.
@dr lecsekkoltam:

Hmmm. Elgondolkodtató.

Gábriel! (ez nem genyózás, komolyan érdekel)

Ha a lányod azt mondaná holnap, hogy fátter beleszerettem egy perzsába, és megyek Iránba lakni, akkor mit szólnál a fentiek ismeretében?
@dr lecsekkoltam: Hát le lehet vonni a mosolygó Gábriel milyen eszményt dédelget...És mit kívánna a kicsi lányának is. Teljes elnyomást, benne a Kinder, Kirche, Küche-szentháromságot?Mondom ezt úgy, hogy - templom kilőve - de szeretek háztartani: főzni, mosni, mosogatni, vasalni, nekem nem derogál és zokszó nélkül csinálom 34 éve. De magamtól, nem parancsra!!! És mellette lehetett mást is.

DE Iránban fellógatják a tizenéves homokosokat is. index.hu/kulfold/meleg0803/ Ez a rend? Ettől lesz kevesebb? Bújkálnak majd és hazudnak, szép világ!
@mamitirtok dr.: a vízen is szondáztathatnak, megsérted a vízi KRESZT, arra ittasan ráfázhatsz.
@anyósnyelv: Isten mentsen ilyen botorságtól! Víz közelibe ne kerüljek!
Ne zavard köreim, új szerelmem akadt Rodeo jóvoltából!
@Fabius:
Döntés előtt Gábriel figyelmébe:
www.youtube.com/watch?v=-L-Ykkz7AJw
en.wikipedia.org/wiki/Betty_Mahmoody

De tudok adni ismerősöm elérhetőségét, aki tud mesélni az iráni pasikról.
@Pantagruel: ez olyan szép, hogy ihaj...lemaradva Kína megett 2000 évvel? szerintem Ó Egyiptom mögött is 3500-zal, pedig még csak fejtegettyük kik is voltak valójában...amit én írtam @szívemcsücskének azt is figyelmedbe ajánlom: a tagadás tagadásának törvénye az a TERMÉSZET NAGY TÖRVÉNYE és nem ember alkotta csak felismerték sokan a nagyok... és Kína elsők között...én éltem hosszú ideig törzsi viszonyok között és jól éreztem magam -most jut eszembe akkor már megvolt a 2xPhD-m- és engem is jól éreztek...mindenféle viszonyban ami emberi lehet élni, de akkor amikor embertelenné válik valamui abban nem

és én azt állítom, hogy ma Magyarországon a a magyarok embertelen viszonyokat ápolnak és kifejlesztették a méhkirálynőjüket a zalcsútbasznádi parvenűt ehhez és táplálják

miért?
@a szív fészkei: Mit szóljunk akkor ehhez mi, helyi pasik, mikor csokifiú dehonesztál minket!
(Ar)kangyal, hogy kell belépni hozzátok? Elég, ha elviszem a farkát nektek vagy a többi testrészét is oda kell hurcolnom netán?
@a szív fészkei: "És melyik lenne az az übernyelv? Az eszperantó? :-))"

Ugyan már, hova gondolsz!? Természetesen a magyar. :) Esetleg a sumer. De nem fogunk róla szavazni, hanem megkérdezzük az EU elnökét, Smitt Pált, hogy ő mit gondol. A tudomány nyelvének az ő doktorija lesz az alapja. Vágod. A közigazgatásnak pedig a felcsúti nyelvjárás.
@a szív fészkei: Gábriel európában felnőtt, keresztény, akit a szülei a nők tiszteletére neveltek. Egy dolog a szélsőjobbal kacsingatni, másik dolog perzsa módon nevelni a lányodat.
@dr lecsekkoltam: Biztos vannak nagyon emberségesek is az iráni férfiak között - rendezők, ellenzékiek - , akiknek elege van ebből. Csak a kifejezett irány az nagyon borzasztó és felerősíti a szemeteket, ahogy itthon is.
@mamitirtok dr.: Görcsöcske?;))
Milyen új szerelem?!
:((((((((((
:'((((((
@a szív fészkei: A barátnőm tudna neked mesélni, milyen az amikor a pasija beperzsul, ahogy ő mondja. Kb 25 éve él európában, orvos, több nyelven beszél, de annyira beleívódott az a mentalitás, hogy nem tudja levetközni. Nem szándékos dolgokra gondolj, hanem gesztusokra.
@hacsaturján:

"a fülike revolúcijó átvetemedett ülő sztrájkba. annak viszont megvan az az előnye, hogy átnéznek a delikvencs feje fölött. ha meg igenyösen le is szarják, az a lényeges magasságbéli külömbség miatt lehet"

Ritkán szólsz, de mindig magvasat! :o)
@Fabius: Nem támogatnám az ötletét. :) Viszont ne essünk megint abba a hibába, hogyha bizonyos dolgokat értékelek a ruszkiknál vagy Iránban akkor az azt jelenti nálam, hogy mindenben egyetértek velük. Pld. Irán esetében (de itt gondolok az iszlámra is) a nőkhöz való hozzáállástól nekem is égnek áll a hajam.
@a szív fészkei: technikai kérdés: a nyelv a latin 12 európai nylevnek az édesanyukája és aki latinul beszél az megérti ezeket, ezen felül ott van a szláv nyelvcsalád -én nem változtatnám a cyrill betűket olyan klasszak és sokat mondóak- azokkal meg másik 8 nyelven megértik az emberek egymást az európai zsidó a Jidisch meg ezek keveréke egy arab és zsidó akármiből és a napi megértést szolgálja és megtanulható minden nyelv idyosyncrasia is, jó megtartani..amerikában az angolt 52 féle képpen törik ripittyára azaz nincs angol ott sem csak assziszik és nem értik egymást egyébként is ott van a latin a sok portugálúl és spanyolúl beszélő akik még 35 szlenget visznek be próbáld megérteni a guatemaltéca angolját texas-ban egy útszéli faluközösségben nem fog menni...pedig én beszélem mind az összes 200 szlengjüket ha ittam elég Calvados-t

europa a jövő meg kell tanulni európainak lenni és akkor jó ez ilyen eccerű és a zalcsútbasznádiparvenű és gilisztáis nem európaiak...sajnálom még a navra sem pedig arról azt hittem, hogy ember..de az sem az
@dr lecsekkoltam: Az arab kultúra, egy ideje. Nem, nem(csak) a tuoristnak szóló, hanem más is, fokozatosan.
De most ez kezdésnek:
www.youtube.com/watch?v=_eAfcrBjKU8&feature=related
@aritus:

"A magyar kormány megmenti Krasznahorka várát!"

Juhuj, akit/amit ők megmentenek, annak annyi!
Kettős Mérce
Ezt skandálták ma a Diósgyőr drukkerek: Ki nem ugrál Orbán Viktor, hej, hej!
Annyi kutya volt itt ma (és nem mind politikus), hogy hoztam Nektek cicát, mindjárt kettőt is!
www.youtube.com/watch?v=_eAfcrBjKU8&feature=related

Csak ekl ne aludjatok (rajtuk:-)!
@mamitirtok dr.: :D
Azt hiszem nekem ez a vége is, mert most lépek aludni.
Legyenek jók hölgyeim és uraim! Holnap délelött ugyanitt.
@Gábriel angyal:

Csekk felvetése alapján az jutott eszembe, hogy sokszor én is úgy ítélek meg eszmét, vallás, akármit, hogy el tudom-e képzelni magam vagy a családomat benne. Csak kíváncsi voltam te hogy vagy ezzel.

Ennyi volt a kérdés apropója. :-)
@Stefánia kisasszony:

"Az ilyen mocskos idegenszívű hazátlan állatok hívták be a szovjet harckocsikat '56-ban!"

Konkrétan én voltam, elismerem.

Aztán 11 évig pihi, majd eccercsak megszülettem.

Asszem, ez egy részletes beismerő vallomás.
Ahogy korábban már szó volt róla. :(

www.jovonk.info/2012/03/11/krasznahorka-megvannak-tettesek

Krasznahorka: megvannak a tettesek

Mint beszámoltunk róla korábban, a tűzvész okozóit gyorsan előkerítették. Az elkövetők egy 12 és egy 11 éves cigánypurdé, akik a vár alatt dohányoztak, ez okozta a katasztrófát. A kulturális miniszter tegnapi nyilatkozatának egy részletéből már lehetett sejteni akkor is, hogy cigányok: „bizonyos határok közé kell szorítani az alkalmazkodásra képtelen polgártársainkat".

Kíváncsi leszek Ficóék mit kezdenek majd velük.

Jó éjszakát mindenkinek. :)

youtu.be/nkaJNDZMdh8
@Fabius: Csekk!? Ha ezt meglátja, hú, mi lesz itt? (újabb évődés, elsőre ez ugrott be:-)!
Azért a sztereotípiák működnek, nemcsak országon belüli népesség esetén, állítom!
@Rodeo36: @a szív fészkei: hát eu-gye, pont ezt mondom, hogy az EU jelen formájában komolyan vehetetlen. az érdekérvényesítési szervezeteinek mechanizmusa egy bürokratikus kirakat-rémálom (vagy rémálom-kirakat). meg lehet nézni, hogy mennyire veszik komolyan a tagállamok. mondjuk Magyarország vagy Görögország. aztán az már tészta, ha Orbánék kifinomultságában egyedülálló, felülmúlhatatlan, lehengerlő diplomáciai érzékének köszönhetően majd épp Mo.-on kezdik a szigort gyakorolni. valahol el kell kezdeni. Dajcstomika beírhatja a panaszkönyvbe, hogy ELSŐ
@Gábriel angyal: Szándéko gyújtogatás, ezt már korábban is valószinűsíthettük, a MAGYARSÁG ellen, ugye? Valamelyik Hölgy délután kukoricával próbálkozott, de nem volt vár a közelben, ami leéghetett volna..ezért úsztuk meg eszmefuttatásod az esetről, reménylem..
Jobb éjt!
@Habakuk999:

"A múltölők a radikálisok szövetségesei, ha tudják, ha nem. Meg azoké, akik a politikamentes politikában hisznek, így persze a gyengélkedő ellenzék elől szívják el a levegőt és a Fidesz malmára hajtják a vizet."

Apádfaszát Ferikém. Ja, meg a picsába is elmehetsz.
@Pantagruel: És ez így lesz, úgy tűnik!
Görögország más tészta még, Mo. nem az ő kutyájuk kölyke olyannyira, szerintem.
Ha itt tüntetnétek és ott pofáznának ennyi hülyeséget, sem változna lényegében a helyzet.
@mamitirtok dr.:

A sztereotípiák működnek, és működni is fognak amíg emberből vagyunk. Ellenük tenni mindig kizárólag a tipizált csoport tud. Ha akar.
@Fabius: Ez az ember azt hiszi, pajzson viszik Viktor helyébe.

Az még előfordulhat, ha nem is úgy, ahogyan elképzeli.
@Fabius: Ez is az?
"A magyar média, üzleti, kulturális elit sokat tett a fiatal magyar demokrácia válságáért. Nem többet, mint mi, politikusok, de majdnem annyit. Mert a politikai középszerre, a bűnre, az alkalmatlanságra könnyebb volt a demokratikus új Magyarország politikai rendszerének egészét diszkvalifikáló ítélettel reagálni, mint árnyalt elemzést adni, néven nevezve a bűnt és a bűnöst. Így mindenki mehet a levesbe, politikussal és politikai rendszerrel együtt. És mi marad?"

Mi, ba(e)lgák, netán?
@Fabius: Én népcsoportokat, országokat lehetőleg nem bélyegzek meg, kormányokat, ideológiákat sokkal gyakrabban. Nem az én Harcom, csak világképem szerint.
Ami szintén lehet hibás persze..
@Fabius: Bassza a csőrét rendesen, hogy leszarja már mindenki széles -e hazában is. :)
@Pantagruel: a zeuban minden lehetséges izé rögzítve van -tehát te tévedsz- a végrehajtatásának mechanizmusai és kötelezettségek behajtásai hiányoznak -részben- türelemre épül ami neked sincs 3500 év után, miért?- nem kell diktálni semmit vagy csak néhány idiótába hatalmasat bele kellene rúgni -én a törpébe? te kibe?- van egyolyan scifi a STARTREK egyik részletében, halálos betegség tör két ellenséges népre és nincs kúra csak egy, a két népet egyesíteni kell és közös házasságokkal a géneket keverve megoldódik a probláma automatikusan de enélkűl halál...mit gondolsz házasodtak?

ez van ma njincs halál csak játék meg pénzek és egyéb gyermek kindergarten dolgok de majd eljön -esetleg már itt is van?- a halálos fenyegetés nem lehet túlélni bizonyos dolgok nélkül? akkor mi lesz? nem lesz háború!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
@Stefánia kisasszony:

"hiszen ezek a liberálbolsevik majmok általában nem tűrik a kritikát és az ellenvéleményeket."

Fogalmak tisztázását javallom.

Help:

Liberalizmus nem egyenlő a bolsevizmussal.

Majmok makognak, emberek érvelnek.

Kritika nem egyenlő a leugató üzemmódban történő üvöltéssel.

Ellenvéleményt nyilvánítani mindenkor lehet - hogy ez téged meglep, avval csak saját magadat minősíted, s egyben le is leplezed - de ha a véleményszabadságot a más véleményen lévők leugatásával azonosítod, akkor elárulom: megint mellélőttél.
@Dr. Boli Ch.T:

"Baszki, Te egy mártír vagy! :))"

Egy ír önvallomása:

Mért ír a mártír? Mert ír! :o))
@mamitirtok dr.: Egyébként meg nem értem, hogy mi a faszért sír a szája azok után, hogy ő hirdette meg annak idején a "megunják és úgyis hazamennek" doktrínáját. :)
@Dr. csaknézek...: Úristen, de már majd' délnél jársz?
Reggel megnézlek, végeztél-e a penzummal!
Addig írd le százszor ék(írással)es gót bötűkkel!
"Ruszkik haza!":-D
@Gábriel angyal: Valóban érzek én is egy kis blaszfémiát a témában, akként, ahogy Fabius röviden össze is foglalta feljebb!
mandiner.hu/cikk/buntetnek_a_blaszfemiat_az_irek
@mamitirtok dr.:

"Úristen, de már majd' délnél jársz?"

Hátralék-feldolgozás.

Mert a restancia természeténél fogva gyülekezésre hajlamos... :o) (kérdéses, hogy egyezik-é mindez a zaktuális törvényi háttérrel!)

Ok, eccer leírom: puszik haza! :o)
@Dr. csaknézek...: Miért nem viszed haza, kiküldetésben vagy itt?
Csak nem a "Fekete tó" hazájából?:-P
@Rodeo36: "türelemre épül ami neked sincs 3500 év után"

nekem nincs? :D szted miért nem kampányolok az EU mellett vagy ellen? mert tudom, hogy Róma sem egy napa alatt épült fel. háború? háború nélkül még sosem ment. talán nem is fog. nem ment Kínában, nem ment az USA-ban, miért menne épp Európában? meglehet, ez az EU legnagyobb tévedése, hogy azt hiszi, elkerülheti a háborút, ha egységet akar. persze még az is lehet, hogy mivel Európában meg épp háborúval nem ment a modern korban, arra gondol, hogy talán anélkül sikerülhet. meglátjuk
@Pantagruel: keserű lettél? igyál valami jófajtát mint én...egészségedre megyek valami ezotérikusat hallgatni, még nem tudom mit...
@dr lecsekkoltam: hidd el,ha rajtam múlna,bevezetném a 10napos munkahetet es a napi 18óra munkát,és akkor télleg nem lenne időtök sírni,prolik.
@Spacecake: ..és ígyen változik az velág és Viktorunk (áldassék a lába nyoma) idvessége isch!
@Gábriel angyal: Csak a bibi, ha odatendálunk, akkor nincs mazsola, hogy ez kell, az meg nem. Választasz akkor csomagban kapsz mindent.

Eu-ban is vannak nemszeretem dolgok, tudod. De még mindig sokkal kevésbé égnek álló hajat eredményeznek, mint ezek.
@Rodeo36: nem :) én az egész folyamatot érdeklődéssel figyelem. nem részese akarok lenni, csak tanúja. a folyamatoknak sem átélője, csak szemlélője. például még sosem éltem ilyen rendszerben, mint ez a mostani. egy könyvben olvasni róla más lenne. így sokkal érdekesebb.
@mamitirtok dr.:

Árnyalt elemzést hiányol a jóember, pedig...Pedig mintha lettünk volna páran, akik a memoárja után is írtunk árnyalt véleményt:

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri
@Fabius: "Azonos piaci versenyfeltételek mellett nem állítok rajthoz senkit, én magam állok oda."

Nem tudsz odaállni. Most idézek neked egy könyvből, itt van előttem. Az a címe, hogy „Érdekérvényesítés az Európai Unióban” (Kégler, Ádám, MTA Politikatudományi Intézet, 108).

Tagsági idő: Ez Európai Unióban eltöltött idő sokkban (sic!) befolyásolhatja egy tagország hatékony fellépését, hiszen időigényes folyamat a közigazgatási apparátust és a diplomáciát maradéktalanul felkészíteni az EU-s követelményekre.

Az alapító tagországok a hőskorszakban a maguk képére, közigazgatási berendezkedésükre alakították ki az Európai Gazdasági Közösséget, a számos átalakítás és reformok ellenére továbbra sem mellékes ez a fajta kezdeti előny. A tagsági időből még a különböző „network”-ök minősége és terjedelme is következik, hiszen egy régi tagállam sokkal kiterjedtebb és bejáratottabb kapcsolatrendszerrel rendelkezik az egyes uniós intézményekben.
@Dr. csaknézek...: Nézd reggel iderontott a baranyai vasszűz, felnyársalt mindenkit, aztán elment ebédelni és vissza se gyütt hálisten. És címlap le van véve, hisz csak beszélgetgetünk már mióta, de sehol Kara kán, vagy még a nála is karakánabb anyázók: Stefivel letudták a vérbealázást reggel, oszt annyi, békén vagyunk hagyva.
@Pantagruel: na, még én is tetéztem az elütést. Az Eu-ban. Na mindegy, ha már erratázok - még valami, ez az előbbi csak egy dolog. Egy másik, hogy ráengeded-e (rászabadítod-e) a gyengébb gazdaságra a szabad piacot, vagy több lépcsőben nyitsz. Mi a fokozatosság és méltányosság helyett szélesre tártuk a kapukat. Másutt másképp csinálták.
@Pantagruel: De például azt tudom, hogy a volt külügyért nagyon tisztelik és becsülik még mindig az Eu-ban a munkája nyomán. Balázs Pétert ugye. És még van biztos csomó magyar ember, aki kivívott jó véleményt magának,mondhatjuk hírnevet akár.

De azokat eltakarították azonnal, hiába értették a működést, a kapscolati rendszerek finomságát, inkább kényszeres túlmozgásos hülye nyálfolyósokkal töltötték fel a hajdan komoly felkészültséget igénylő szakmákat. Kezdve az álamellnökkön.Akkor mit csodálkozunk, hogy érdekérvényesítésünk nimolé?
@Pantagruel:

Továbbképzés neked és Kégler Ádámnak:

"Magyar vállalkozók mindennemű korlátozás nélkül az adott tagország által szabályozott feltételekkel indíthatnak vállalkozást az EU tagországaiban. A vállalkozásokra vonatkozó letelepedési jog szabadságának biztosítása érdekében a tagállamoknak lehetővé kell tenniük, hogy azok a gazdasági társaságok, amelyek valamely tagállam rendelkezései szerint alapítottak, és amelyek alapszabály szerinti székhelye az unión belül van, szabadon végezzenek gazdasági tevékenységet bármely tagállamban.

Az 1994. február 1-jén hatályba lépett társulási szerződés értelmében a tagállamok kötelesek biztosítani a magyar vállalkozóknak is az Európai Unió területén történő letelepedést.

A tőke szabad áramlása biztosítja továbbá minden uniós polgár számára azt a jogot, hogy szabadon alapíthasson vállalkozást bármely tagállam területén.

A jelentkezőnek ugyanolyan feltételeket kell biztosítani - például a vállalkozói igazolvány kiváltásakor - mint saját állampolgárainak, tehát többletkötelezettségek nem írhatók elő.

A társaságok formájában történő letelepedés, a társaságalapítás szabadsága lehetővé teszi azt, hogy bármely cég leányvállalatot, kereskedelmi képviseletet, fiókot vagy ügynökséget hozzon létre bármely tagállamban. "

Ezek szerintem egyenlő piaci és versenyfeltételek. Az a különbség a politikatudományi szobatudós és az uniós vállalkozó között, hogy előbbi elképzeli hogy működik a világ, utóbbi meg benne él.
@Fabius: Hát az volt a belépési reklám: cukrászdanyitás Bécsben!
@Gábriel angyal: Arról a Putyinról van szó akinek összes létező ellenfele és piszkos ügyei után szaglászó ember mind fűbe harapott "rejtélyes" módon? :D
Hát az lesz az igazi fejlődés ha arra az útra lépünk mi is. Lol.
@Kompli: Alig várják. Hiszen ott a vágyott rend lesz/van. Ahogy temetőkben is: a halottak tényleg fekszenek, kulturáltan szórakoznak, ahogy Fábry kutyája anno a showban.

Ez jó! hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/8/Ami_a_Heti_Valaszbol_kimaradt_EOTCZ9
nol.hu/kulfold/nyt__carno_a__magyar_igazsagszolgaltatas_elen

[..]"Azt is megemlíti: az OBH elnöke bármely ügyet bármelyik bíróság elé utalhatja, és a döntését még indokolnia sem kell. Scheppele szerint alapvetően még üdvözlendő döntés is lehet a túlterhelt bíróságok munkájának könnyítése azzal, hogy oda helyezik az ügyeket, ahol épp kisebb a teher. Megjegyzi azonban, hogy "három olyan büntetőügy, amelyet a fővárosból vidékre utaltak, politikailag kényes. Az egyik egy ismert korrupciós ügy, amelyben a legnagyobb ellenzéki párt, a szocialisták is benne vannak" – utal a Hagyó-ügyre. "Ezt Kecskemétre helyezték", ahol a megyei bíróság elnöke (aki majd eldönti, melyik bíró foglalkozik az üggyel) azon kevés vezetők egyike, akik nem írták alá a kormánynak küldött, az igazságszolgáltatás reformja elleni tiltakozást."
@Fabius: ezt a hozzászólást kicsit lekezelőnek éreztem, de legalább már értem, minek örülsz.
@Dr. csaknézek...: Igen ezek nem tudnak mást csak mindig a választott az emberek által
nagyrészben tisztelt hatalmat ócsárolni.
de azt nem értik mennyire szánalmas ez a liberális söpredék. Milla meg éhségmenet.
Ez az ő stílusuk. Meg a ""sájtószábádság""
Hogy büdös szájukból még több szennyet tudjanak a magyarra öklendezni.
Dr.Kololompár meg Kertész legény meg a Magyarvész Viktória jelzi nektek az utat. S akkor olvashattok szábád Kánádát.
Elmentek Ti a mocskos picsába.
@quendelapo: Azon gondolkodtam az este, hogy a borászat jó minta lehetne a többi ágazat számára is, hogyan kell piacokat szerezni, és megszervezni a termelést.

Viszonylag kevés pincészet van, szakmaiság alakul, igény is van exportpiacok szerzésére, a hatalom is érdekelt benne, ráadásul divattá is válik.

Ahogyan érintőlegesen látom, lépések is történnek nem?

Regensburgban véletlenül belebotlottam egy magyar (igaz nem bor), pálinkafesztiválba, komoly sikere volt, ahogyan láttam.
A magyar borok egyelőre Magyarországon világhírűek. Érdemes végignézni az európai borkereskedések kínálatát. Az osztrák bormarketing oldalon sok európai importör honlapja elérhető: www.austrianwine.com/producers-market/wine-merchants-and-importers/
Alig találni magyar borokat. Ez részben marketing kérdés rlszeben pedig a rossz termékszekezeté.
A Magyarországon drága vörösborok nagyrészt copy borok, olyan világfajták, amelyek nem bírnak helyi jellegzetességgel, a világ sok borvidékén jó minőségben termelik, ráadásul sokszor olcsóbban mint mi. A magyar borvidékeknek - Tokajt és Egert leszámítva - nincs jellegzetes, a hely szellemét tükrőző, brand-ként felépíthető boruk.
Az azonban igaz, hogy a többi mezőgazdasági ágazatnál - talán a pálinkát kivéve - jobb a szerkezet, jobbak a termékek és tudatosabbak a termelők. De még ez is leginkább csak a magyar piacra épül.
@Pantagruel:

Lekezelő nem volt, kicsit kioktató viszont de. Bocs.

Csak mindig elkap az indulat, ha a Kégler féle szobatudósok állnak neki nagy megfejtéseket gyártani csupa-csupa feltételes módban. Ennek a fejtegetésnek is az alapja a befolyásolHATja.
@centenárium:

Szerintem tilcsukbe. A zösszes újságot meg a zinternettet is. A véleményszabadságot meg főleg. Mondd, faszlakalap, a kurucinfó, a barikád meg a metapédia maradhat?
@Fabius: Én nem mondom,hogy valamelyiket tiltsák
be de akkor ne kavarják a szart,hogy Magyarországon nincs sajtószabadság. s ezzel
menjenek sírni fűhüz fához.
Meg csak rá kell nézni, akik ezt csinálják a nép alja. Nem ám a vidékiek akiket Ti lebunkóztok. Balliberális egyenlő magyartalan szarkavaró,de még tudatlan is. A mi szemünkben padig ezek a millások meg egyéb förmedvények.
Elindultak a nehézgépeink. Nincs aki utukat
állja. Pest alatt állomásoznak a C napig.
@Fabius: Hát ha amúgy is csak az indulat, felindultság beszélt belőled, akkor pláne nincs vita, meg bocsánatot sem kell kérned (kivel nem fordul elő), meg amúgy is totál értetlenül álltam a kioktatás előtt: egy triviális, kopipésztelt euvonal-infó rajtam nem segít, hogy meglássam a különbséget egy politikatudományi szobatudós és egy uniós vállalkozó elméleti felkészültsége és gyakorlati jártassága között.

Egyébként sem azért szóltam bele, hogy kellemetlen perceket okozzak, vagy, hogy ellentmondjak. Engem amúgy sem kell meggyőznöd, mert egyetértek veled, már ami a „menni vagy maradni” kérdésben elfoglalt álláspontodat illeti. Érdeklődéssel figyelem a Gábriellel folytatott párbeszédeteket az EU-ból való kilépés estleges következményeiről, és egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért olyan válaszokat adsz, amilyeneket.

Még amikor valaki azt mondhatná - joggal -, hogy némelyik posztod alig vagy nem több könnyed, agyatlan böfizénsél: vaskos, trágár, sikamlós csipkelődésnél, élcelődésnél és gúnyolódásnál, ami a kényszeres napi hörgésingernek épp megfelelő, még akkor is kiderül a poszt alatti hozzászólásaidból, hogy a véleményed zsigeri helyett racionális, észszerű. Ezzel szemben ebben az esetben mintha félvállról vennéd - már nem a kérdést, hanem a válaszadást. Még arra is gondoltam, hogy Gábrielt veszed félvállról, de hát itt más is követi a vitátokat, szóval az nem lenne jó.

Ez persze csak az én benyomásom, tojhatsz rá, vagy akármi.
@mamitirtok dr.: A doktori címeteket is bevetve
sorban kúszva nyaljátok majd Chon Bendit hátsó fertályát.
@Fabius: egyszeriek miatt, a másikon nincs értelme bedobni, ide talán igen

a megoldási stílus, hajaz a nem szüntetjük meg, de ellehetetlenítjükre vagy az elüldözzükre, a nagy többségnek még ez is jok havonta, ha nem marad legalább egy aki elfogadhatót ajánl, akkor ez is okosan fideszesen letudva

Tagdíjat szedne az OTP Magánnyugdíjpénztár
Index
2012. március 13., kedd 07:49 | Tumblr Email
Május végéig havi 1000, június 1-től pedig havi 5000 forint kötelező tagdíjat kell fizetniük az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjainak az öthavi díjat június 30-ig lehet egy összegben befizetni, írja a pénzcentrum.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/13/tagdijat_szedne_az_otp_magannyugdijpenztar/
süti beállítások módosítása