Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.29. 05:37 Fabius

Ügyvédi titoktartás a NERben? Minek?

Címkék: fidesz polgári törvénykönyv ügyvédi titoktartás

Orbán Viktoron új betegség nyomai mutatkoznak, az akut esküfóbiáé. Kedves Vezetőnk legfrissebb becsípődése szerint aki bármilyen formában esküt tesz az országban, az a pártunkra és kormányunkra, továbbá sallangoktól mentes, szépen kiszínezett alaptörvényünkre tegye. Európa felé is lemondott nagyjából mindenről, egyedül Simor esküje az amibe úgy kapaszkodik utolsó mentsvárként, mint részeg akrobata a letépett manézszsinórba. Meg aztán itt van az ügyvédek esküvése is, amibe sikerült sikeresen belepiszkálni. Úgyhogy én már csak azt várom, hogy a családtudósok javaslatára a házastársi eskü is tartalmazzon az Orbán iránti hűségre és az alaptörvényre valami közvetlen utalást.

Vidám dolog lesz, mikor az ügyvédeink fölesküsznek alkotmányra, NERre és NENYIre egyszerre, majd a titoktartási kötelezettség hiányában nem velünk, hanem kormányunkkal kénytelenek lojálisak lenni.
Úgy látszik a Nemzet Jogásza konkurenciának tekint minden jogászt és ügyvédet, a Fideszben úgyis Dunát lehet velük rekeszteni, ezért többre igazán szükség sincs. A keretszámcsökkentés eleve garantálja nehogy túlképzés legyen, a módosított esküszöveg pedig indokolja, hogy a halandó lojalitás hiányában, titoktartási kötelezettség nélkül ügyvéd szolgálatait igénybe ne vegye. Ennek mondjuk egy jó oldala lesz azért egyszer:Addig azonban meg kell fontolni jó alaposan, hogy kinek mit kötsz az orrára. Mit tudom én, egy óvatlan pillanatban kijelented az ügyvéded előtt, hogy kimész tüntetni március 15-én, és lefényképezed a sorfalat álló, esetleg beavatkozó rendőröket orvul. Ő, hogy jogkövető és eskü hű legyen (ügyvédjelölti tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom) bemószerol, mert rendőr képmását nem csak felismerhetően közzétenni tilos, hanem az új PTK hatályba lépése után egyáltalán ilyen képet -a beleegyezése nélkül - elkészíteni sem lehet. Képzeljük el, ahogy az Index ellen zajló éppen ilyen perben a védőügyvéd Bodolai László egyszer csak odaballag a bírói pulpitushoz és aszongya:

Tisztelt Bíróság, kedves Tünde! Mivel én ügyvédi tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom, észrevételt kívánok tenni. Az Index adott eseményre kiküldött stábja még az indulás előtt felszólításom ellenére kinyilatkoztatta, az megmozdulásról tudósítani kíván, és a képbe itt ott belógó rendőröket is le kívánja fényképezni a hiteles tájékoztatás nevében. Mert, hogy itt állítólag van ilyen sajtószabadásgizé, amiről tegnap is vitatkoztak Brüsszelben, hogy van vagy nem van, de nincs de van, Klubrádió!!, kétezerhatbanhunvótazeu? El kívánom mondani, hogy a felvételek elkészülte után Tamás Bence Gáspár vádlott nyilvános önostorozást tartott előszankció gyanánt, ezért kérem a Tisztelt Bíróságot, hogy az előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett rendőrfényképezés bűncselekmény büntetési tételét az enyhítő körülményekre tekintettel Stólandrással közös cellába zárásra enyhítse.Csodás rendszer épül itt srácok. Ráadásul ártatlanul pislogva nem is igazán értitek, hogy a közvélemény miért is akarja ezt a sok faszságot a kukában látni alaptörvényestől, átszabott esküs, kitolt adósságplafonos, kereszténycelofános mindenestől. Azt sem fogjátok érteni megint, ha a titoktartás elhagyásáért oszt egy sallert ismét az Unió, pedig a védelemhez - az ügyvédi titoktartással együtt - való jog alapjog, amit be kellett látni a kiemelt ügyek ügyvédkorlátozásánál is.

Sebaj, a végelszámolásnál még jól jöhet az ügyvédek magyar állammal szembeni lojalitása, ha a trafiktörvényt Lázár helyett szövegező dohányipari lobbistára, az egymilliárdért BKV-t szakértő Századvégre (muhaha), és a többi lassan számontarthatatlan közpénztalicskázóra gondolok. Addig meg ezt a kicsit már kihúzzuk valahogy.



 

471 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674223687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lopott karikatúra II. 2012.03.01. 09:22:49

Mindennapi érdekvédelem A napokban kiváló szlovák kollégánktól, Shooty-tól (Martin Šútovec) eltulajdonított és barbár módon átalakított karikatúra kapcsán már foglalkoztunk egy rövidke bejegyzés erejéig a Varánusz nevű politikai bloggal. Az ügyben felv...

Trackback: Laci néni munkaközvetítője 2012.02.29. 15:27:46

Gyors egymásutánban három hírrel is a címlapra került az Orbán kormány legfrissebb jáde oszlopa, Németh Lászlóné, illetve az általa irányított Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Először azzal, hogy az Index kiderítette: tucatnyi külső szakértőt foglalko...

Trackback: Esküszöm ... 2012.02.29. 07:24:42

A jogszabálymódosítások dömpingje az ügyvédek sem hagyta háborítatlanul – Mátrai Mária országgyűlési képviselő javaslata alapján esküjük szövege Alaptörvény-konform lett. De vajon mi volt a baj a régivel?  régi: "Én... esküszöm, hogy ügyvédi hivatá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: mi? inkább nem akarom tudni
@Penivaldes:
Hűűű, de kitüremkedett valakinek a szeretete...
Nyalunk egérnek ezerrel, meg dicsérgetjük a farkát??? Gyanúsak vagytok TI!
Most már bevallhatjátok, hogy mi is van köztetek?
Egyházunk komoly kiközösítéssel reagál, ha egyik tagja folyton tévelyeg!
A farkát mutogatja, meg hasonlók! :)
Egér, mi vagy Te, kereszténydemokrata???
védjük a kicsiket:D vagyis a fiatalkoruakat :D

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=178342
@felebarát:
:))
Szerinted? Gondolom már vérciki volt, hogy fenn voltak a régebbi, saját mondókáját cáfoló megnyilatkozásai ennek a faéknek! :) A narancskomcsi párt fényessége és Orbány magyar hangja...
@Dr. Boli Ch.T:
Ha te is belinkelsz farkas képet, akkor azt megdícsérem. Könnyen osztogatom a dicséretem.)))
@D_rögtú_R_Cirby_semleges PH_dé: az aki hagyja magát felszalámizni az megérdemli, Árok Kornél és a másik ennél sokkal felkészültebbnek tűnt, mint bekapni ilyen ócska csalikat

ismétlem, minden nép megérdemli a vezetőjét

úgyhogy eszerint zokogjatok

brühühühühü hahahahaha
@felebarát: majd pöcsétes papírral mennek szórakozni, hogy szülő elengedte őket.. ha bezárod az ajtót, kimászik az ablakon (úgy mint anno az enyém. csak nem akartam kibaszni vele, hogy elvegyem az ablak alól a széket, mert akkor tényleg a szabadban éjszakázhatott volna)
@Dr. Boli Ch.T:
Hú, ez tényleg durva. Kissé felizgultam:))))
@Penivaldes:
Ez könnyen meg Nálad! Pedig még csak a petting elején tartunk! :o)
@Dr. Boli Ch.T:

1. ez nem a hírhedt:

Beverneki Kemény Farkas...???
@Rodeo36:
De az, ha nem vigyázol, csúnyán fogaz is! :)
@Dr. Boli Ch.T: @Penivaldes: mennyetek szobára, nah ...ez most politikai izgatás?...
Úgy "gondolom", ez a "történet" a hozzászólások "igazából" semmit mondó, handabadázások, manapság a szólásszabadság mérgesgalócái!
@comes:
én szeretem a mérgesgalócát. nagyon szép esztétikus
@Penivaldes:
Egeret hová dugtad? Elvetted a klaviatúráját?
Amúgy mit kell tudnunk kiskegyedről? Milyen affér útján kerültetek össze Dr. Gy. Dr. Fűegérrel a mandin? Anyázás volt, vagy egymás vállán sírtatok a röhögéstől?
@Dr. Boli Ch.T:
Állitólag finom...

Azonnal láttam, hogy Fűegér Dr isteni csoda:))

ÉNrólam azt kell tudni, hogy...nagy harcos vagyok.
@Penivaldes:
Melyik kreténnel akaszkodtál össze a mandin? Ne kelljen már annyit böngésznem...
@Dr. Boli Ch.T: a gyilkos általában egyszer, a "mesegomba" a pöttyös légyölő galóca, ami tényleg szép, az jó eséllyel többször is. de aki eccer próbálta, többször nem lesz hozzá kedve. felénk elég sok terem belőle
@Dr. Boli Ch.T:
Egy kretén van. nyugi, aki ribanckurvának tart, és mindig a szexről beszélne..
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus:
a gyilkos galóca szebb, mindig körbeálljuk a csládi kiránduloson:DD
@Dr. Boli Ch.T:

Ha kereszténydemokrata lennék, minimum a Szabadság-híd turuljának a tetejéről lóbálnám, anyaszült meztelenül, miközben azt üvöltözöm:
DE MIT KERES AZ OSZKÓPÉTER A WIZZAIRBE???

Penivel kapcsolatban: érzelmeim tiszták, mint az Alpesek hegyi tava, és még ezután írtam valamit, de kitöröltem.
@Penivaldes:
Fűegér mindig ott csajozik? Nemrég valami Pirosz-szkát kergetett ott és fényezte előtte magát.
A kreténekkel nem foglalkozni, eszükhöz mérni, kis buksijukat megsimogatni - a régebbi narancskomcsi, pl. Egybites Petya idézeteket különösen szeretik! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: múlt szombaton 10-kor kötött ki a ladikom Amszterdamban. gondoltam rád.
Lassan jóéjszakát kívánok:))
Álmodjatok szépeket
@dr glaci ph 5.5 D:

LOL egy haverom egyszer Amszterdamban olyan szinten romra tette magát, hogy másfél óráig képtelen volt a pislogásnál összetettebb műveletek végrehajtására.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem ezért vagy te fűegér...fű..besodor, elszív :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azt ottan nem megtenni, hanem elkerülni a feladvány, totális knock out hétfőn délelőtt indultam, mert a fiam szülinapjára haza kellett érnem egy elements gördeszkával a hónom alatt.
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus:

Nem vagyok jogász, de ki van zárva, hogy ez ne ütközzön EU-s joggal. Milyen alapon különböztet meg az állam polgárokat azon az alapon, hogy melyik EU-s országban dolgoznak? És mi van, ha Magyarországon maradsz, de nem a szakmádban dolgozol? Ja, és ha köteleznek, hogy Magyarországon maradjak, adnak mellé munkát is?
két diplomával, két folyékonyan beszélt nyelvvel adatrógzítönek jelentkezett, nem vették fel. indoklás: nem megváltozott munkaképességű ennyit a lehetőségekről
@dr glaci ph 5.5 D: vagy túlképzett...az a másik fele..sokan lehazudják az egyik diplomát vagy az egyik nyelvvizsgát
@n.i.era:

Na, ha az vagy, akiről el akarod velem hitetni hogy vagy, akkor ki a kedvenc filmrendeződ?
mind a négy tuti. nem palis. sajna ez ma a valóvilág.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Biztosan, hogy ütközni fog, a kiflicsücsök meg támad majd mint a vipera. Hát a törvényeknél általában szökött lenni kiskapu is, főleg ebben a kapkodásban, hátha megtalája valaki, hogyan lehet kijátszani. De én inkább abban bízom, hogy keményen belelszólnak BX-ben. Egy pár hét múlva már okosabbak leszünk, akkorra már le kell tenniük Rauzsikáéknak is a véglegest. Amúgy meg erre van egy nagyon jól bevált módszer, a gyerekem Mo.-i cégnél van munkaviszonyban, innen kapja a kiemelt szakmunkásbért havonta. Németországban kirendeltként dolgozik, ott meg havi nettó 1500 EUR-ral ellavírozik. Az itteni cég csak annyira fiktív, hogy a tulajdonosa a német cég. Csak ennyivel több céget kell alakítani, igaz ott érdemes, ahonnan már 15-20 főt tudnak foglalkoztatni
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: Homályosíts fel, úgy tudom,hogy az a gyönyörű piros,fehérpettyes nem épp egészséges,de az igazán veszélyes a sápkóros,kissé barnás bocskoros...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér
Nem tudom!
@felebarát:

Ez mekkora kupac fos... :DDD
Pedig egy ideig úgy nézett ki, ebből a Cage-ből még akár színész is lehet.
@n.i.era:

David Lynch lett volna a helyes válasz. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jaj biztos, de ost rettenets módon beálltam
@anyósnyelv: nem piros igazán, hanem sötétnarancs, fehér pettyekkel, ami letörölhető róla, ugyanis a bocskor foszlányai vannak a kalapján. Ez a légyölő galóca, a mesekönyvekben. Ez is mérgező, de nem annyira, mint a gyilkos galóca. A gyilkos, az fehér, vagy halvány zöldes, bocskora és gallérja van. Kb, úgy néz ki, mint a termesztett csiperke, csak hosszú vékonyabb tönkje van. Én már messziről kiszúrom, mert látom rajta a gonoszságát. Kellemes az illata és állítólag jó ízű gomba. Aki esetleg túléli, annak májkárosodása lesz. Mi szoktunk gombászni, van egy régi jó könyvem, abbl tanultam. Az elején jártunk gombaszakértőhöz, de sajna az is benne hagyta a szegfűgombában a susulykát, amitól megdögölhettünk volna. Kb. 8-10 fajtát ismerünk, amit biztonsággal el merünk fogyasztani
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: amúgy a legfinomabb a vargánya, de azt sajna csak kullanccsal együtt lehet gyűjteni, ettől veszélyes
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: Köszi. Ráadásul nagymamám egy régi mondására rámutattál, a faluban, ahol épp kislányként lakott sorban mentek el az erőszakos, iszákos férfiak,s kérdezte a halottkém, hogy mit ettek - gombapörköltet. Susulykát nem? Soha nem értettem.
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus:

Szerintem nagy őzlábgomba, rántva, tartárral! Nyami.
@Fabius: Most lehet, hogy hülye vagyok, de hol a basztatás? Reflektálnak és idézek tőle.

Meg egy adu ász szakértőt is idecitálnak: a levéltáros Vargát, aki azért elég nagyágyú ebben. Szegő Péter ismert név és nem szar médiamunkás, ahogy emlékszem.

Annyit írt, hogy a kormánypárti x y igennel szavazott, ezek közül az egyik - kompatibilis - igenes fideszes nyilatkozott is, amit idéz. (Hát láttad, egy fidesznyikből mennyire nehéz kimasszírozni egy értelmes választ is.) Jelzésül, hogy Orvbán megint szemen szarta a közvéleményt. Sőt abban hagyta az egyik emberét is.

Ha Gulyás Gergely a pártban ennek a kérdéskörnek a felelőse, aki nyilatkozhat erről, akkor logikus, hogy keresik és érdekli a médiát (amiben anno beszélt erről ugye) az ő jelenlegi - tehát nem decemberi - véleménye arról, hogy ugye a pártja elhajtotta az ő általa is fontosnak ítélt javaslatot.
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: Tehát öt kölyke esetleg baszhat már ivaréretten, mert egyetemista korúak - talán ezt jelenti. Míg a többi még picinke cinke és ez nem értini még őket.
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: Vigyázz, azért elég horror sztorit hallottam. Húsz évig szedtek Balaton mellett gombát egy idős házaspár tagjai. Gyakran főztek mindenféle fincsit belőle, sőt a szomszédasszonyukat is mindig megkínálták kóstolóval.

Egyszer maradt el a kínálás, nem is értette a nő, hogy mi van, megharagudtak rá? És viiiűűű, viiiűű, száguldott is azon a hétvégén mentő: először a férfi, aztán az asszony halt bele a gombapaprikásba a kórházban....

Nálunk a kertben nőnek gombák, de nem mertük felhasználni, pedig biztos volt ehető is köztük. 3000 Ft/nap a piaci bevizsgálók díja, és egyre kevesebben vannak. És nem tanítanak ki senkit erre, az öregek meg kihalnak - remélhetőleg nem a gombától...
@Gábriel angyal: nem ..minek a testőr..látod..megoldják ott anélkül...

nem mint nálunk :D viperát is kaptak most :D
@a szív fészkei:

Szigorúan szerintem a cikk így van felépítve:

Hát ugye ügynöklista, bla-bla, pedig a Gulyás ezt meg azt nyilatkozta a Heteknek és tessék, mégsincs megszavazva.

Gulyás mit tehetett volna azon kívül, hogy igennel szavaz arról amiről a Heteknek beszélt? A bukfenc speciel nem rajta múlt. Ezért gondolom, hogy Szegő éppenséggel elővehetett volna a nemmel szavazók közül embereket, mert speciel lett volna miért.

Ez a lám-lám, Gulyáskám, nem te vagy a zorbánviktor, tululú, mentalitás speciel nem vezet sehová. Legfeljebb arra jó, hogy a 19 igennel szavazó fideszes is arcon szarja legközelebb az ügynöktörvényt.
@Gábriel angyal:

Krekó Péter és a PC a Népszava Mráz Ágostonja.

*ásit*

Esetleg valami érdekes és releváns infó?
@a szív fészkei: Na jó de néha dolgoznom is kell. ;)
@Fabius: én Wittnert kérdeztem volna :D
@Fabius: Szerintem meg nem ennyire ellenséges, csak úgy veszi, hogy ez a figura volt az üngyöktörvény fideszes arca - aki igenezett is, tehát ez ki van domborítva - őt nyilatkoztatják és aztán szokás szerint benne hagyják a szószban. Én nem megbélyegzést hanem némi részvétet érzek.

Amiatt hogy felhasznál embereket - még esetleg a jobbakból, mint ez a Gulyás ez esetben - és menyire leszarja Orvicsk az egészet. Miért venné komolyan, dehogy veszi - mert megteheti, hogy ne... És a pasi már nem is mer nyilatkozni ugye.
@felebarát: @a szív fészkei:

Na ja, és akkor most játsszunk el a gondolattal, hogy Szegő nem Gulyásozik, hanem megkérdi a Wittnert: Mariskám, azt odáig értjük, hogy dögöljön meg a Horn Gyula, de a téged megfigyelőket és rólad jelentést írókat nem kéne megnevezni esetleg?

Vagy Lázárt, hogyaszongya Emlékpont vásárhelyen fasza, de meséld el milyen érzés az oda látogatóknak elmondani, hogy az ügynöktörvényt te magad elfelejtetted megszavazni.

De hát nem vagyok én egy Szegő, mit értek én a kínos kérdésekhez. :-)
Uhh, ez de egy irritáló figura! index.hu/bulvar/2012/02/29/rabositottak_berki_krisztiant/ Honnan van Bentley-je meg hasonlók? Fradiból mindent kilopott vagy mi csinál azon túl, hogy celebmacákat húzkod magára?
@a szív fészkei:

Gondolom Szöllősi mint nemzeti kkv nagykövet (tényleg) elmondta Kusza Szemnek amit a kkv szektor üzent vele.
Na pedig én holnap boltokat rohamozok: privatbankar.hu/makro/hiaba-minden-csak-nem-akar-beindulni-a-fogyasztas-245137 De csak secondot. :-D Matolcsy merre jár a nagy ződ szatyrával?
@Fabius: a képet nézve arra tippelnék, hogy az arcképei után járó jogdíjból gazdagodhatott... Tévednék? :-D
címlapos halálhír nem volt?
@Interlock:

Ja, meg toner és nyomtatópapír nagykert is vitt a fénymásolószalon mellett :-D

@dr. Bubó: az nem volt ma sem.
@felebarát:
Wittnert megkérdezték, ott a videó az indexen. Szánalmas a mellédumálása, benne van a sunyiságában a válasz, hogy mitôl fél a szerencsétlenje.
@dr. Bubó:
igény az lenne rá! Egy szép, ágyútalpas temetés... nincs is annál szebb! :)
@Dr. Boli Ch.T: jah én egy rendes kibeszélős sóra gondoltam...Gulyás helyett őt hivták volna meg...:D
@Dr. Boli Ch.T: igen meg is hatódtam a gondolatra elérzékenyültem... megin tösszefog a nemzet eés egyemberként a demjénrózsira kísérjük utolsó útjára... nagyon kellenek ezek a nagy nemzeti érzések...

apropó utolsó út... Dr. sitt pálesz utolsó útjai tavaly voltak? nagyon kussol? nem lesz több "álamfői álomás"? a zemberek zembere, a doktorok doktora... a törvényhozás motollája vagy mi... nagyon csendben van...
drága@a szív fészkei: elég fiatalnak néz ki ennyi gyerekhez, 5 egyetenista korú, akkor a legfiatalabb is 19.. vagy 5-ös ikrek?
@a szív fészkei: Mátraszentimrén a gombaszakértő gombamérgezésben halt meg. A doktorátusomat majd visszacsinálom, véletlenül lehagytam.
A Kalandorok, egyik kedvenc filmem nekem is, sztem abban nézett ki a legjobban. Na , most már eszembe jutott, Gregory Peck volt még szívdöglesztő pasi, kicsit hasonlított apukámra.
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: Fideszanyu csodaanyu. Ilyen széppé tesz a vakhit, láthatod, mi mocsok kételkedő állatok csak irigykedünk. Nincs is hét gyerekem vagy hol tart most az asszonyság...

Ja, szép film volt, meg a Medence is Romy Schneiderrel... Gregory Peck, hümm - szép apukád lehet! A Római vakációt is szeretem.
süti beállítások módosítása