Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.17. 05:22 Fabius

Orbán lett az Unió drótos tótja

Címkék: gazdaság fidesz eu

Új közellenséget választott magának a jobboldali többségű Európai Parlament. Tegnaptól hivatalosan is Orbán a rézfaszú bagoly és a drótos tót, akivel a rosszcsont uniós nebulókat riogatni fogják az európai polgárok. A három szörprájz feliratú csomagból az bontották ki, amelyikből a legrémisztőbb fejű Viktor figura ugrik elő, és hozza rá a frászt kötelezően mindenkire.
Most akkor mi van, Kedves Vezetőnk? Mondj már valami biztatót, mert értetlenül toporgunk, mint negyvenhétezerből megélő Zsiga Marci a farhátas pult előtt, hogy lehet ezt is győzelmi jelentésként eladni a jobboldali sajtóban, mint a legutóbbi vesszőfutást. Nem, dajcstomi rohadjon meg az összes kommunista kirohanása nem lesz elég, neked kell beszámolni vajon miért gondolta az Európai Néppárt pártcsaládja is úgy, hogy a rajtad számonkért európai értékek némileg fontosabbak a Nemzeti Tompor megmentésénél. A jobboldali többség mellett elért 315 igen, 263 nem és 49 tartózkodás ugyanis azt jelenti, hogy ezeknek az embereknek is elfogadhatatlan vagy annyira, hogy néhányan a tartózkodás és nemmel szavazás mellett döntsenek. Arról nem beszélve, hogy a Szájer és Gál Kinga által (is) jegyzett legvidámabb csomag kapta a legkevesebb szavazatot a háromból.
Tudom, a határozatnak szerintetek se jelentősége se jogkövetkezménye nincs, és amúgy is aki ilyet mond az egy elvakult koncepcióperes, de ennek azért némileg ellentmond Gyürk András tegnapelőtti, Mesterházynak címzett tesókáim, há'necsinájjátok már levele. Immár nyilvánosan is be vagytok tojva ettől:

"Ön is tudja, hogy a hetedik cikkely alkalmazása esetén Magyarország elveszítheti a szavazati jogát, és veszélybe kerülhet több ezermilliárd forint uniós támogatás is. Felesleges hangsúlyoznunk, hogy ez milyen drámai következményekkel járna hazánk számára."

Ezt hangsúlyozni tényleg felesleges, legfeljebb a szavazótábornak kéne picit hangosabban, mert a nem leszünk gyarmatisták szemmel láthatóan nem értik. Esetleg még a Jobbiknak lehetne elmagyarázni, mert ők sem. De gondolom Mesterházynak felemlegetni lényegesen könnyebb, és kisebb következményekkel jár, mint a Kossuth téren leparkolt békemenet előtt felolvasni, azzal a kiegészítéssel, hogy akkor haza lehet menni emberek, nincs itt semmi látnivaló.

Sokáig kérleltek titeket szépen, írtak levelet százat. Legutóbb viszont Navrának egyértelműsítették: a tilitolizásnak, a mellé és kettős beszéd korának vége van, és dejóvolna listát is felesleges írogatni a teljesülésig. Elfogyott a türelem, és bizony ha nem akarjuk a szavazati jogunkat elveszteni az uniós pénzfolyóval együtt, akkor meg kell tenni azokat a lépéseket amiket ezért önként vállaltunk. Igen, mi. Senki nem kényszerített, és nem kényszerít azóta sem. Mi népszavaztunk róla 2003.04.12.-én, hogy ezt kérjük. A csatlakozás feltételeit elfogadtuk, most meg azon megy a rinya, hogy a pénzükért cserébe számon mernek kérni olyan borzalmakat, mint a jegybank és az igazságszolgáltatás függetlensége, a média pluralizmus, az adatvédelem és az Alapjogi Chartával maradéktalanul harmonizáló alaptörvény?

Az a szégyen, hogy Magyarország kormányát egyáltalán figyelmeztetni kell erre 2012-ben, és a rézfaszú bagoly képe stigmaként jelenik meg miniszterelnökünk homlokán ahogy átlépi a határt Európa felé.

297 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr944122298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Varánusz és a plágium 2012.03.13. 12:20:17

Lopott karikatúrákkal a plágium ellen? A Varánusz blog (amellyel korábban már többször foglalkoztunk karikaturisták szerzői jogainak tömeges megsértése miatt), januárban harcias hangú bejegyzésben állt ki Schmitt Pál disszertációja kapcsán a plágium el...

Trackback: A 47000 Ft ürügyén 2012.02.17. 11:38:55

Újabb nagyágyú szállt be a 47000 Ft dicsőítésébe. Matolcsy György és Zsiga Marcell után ezúttal Pintér Sándor. Szerinte is jól meg lehet élni ebből az összegből, igaz ő már kicsit árnyalta a képet. Véleménye szerint akkor lehet megélni a 47000 Ft-ból, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háááááát -t'om nem kezdünk mondatot háttal, de én nem is vagyok háttal úgy nem tu'nnék pötyögni...szal, undok egy embör vagy @Fábiusz ző'd nyakkendőbe bújtattad a Szájer elvtársnőt és rosszúl áll a seprűnyél az keziben...mintha másfajta rudihoz lenne szokva kétujjal...

na jó a RÉZFASZÚBAGYOLY ÉS A VASORRÚBÁBA MEG A DERÓTOSTÓT amibűl a zuccsó kiverte a biztosítékaimat...mind (mer tugye mi, sem te sem én nem vagyunk nahát izé hogyishíjják aztat szal rasszistásosch...) de a derótostót az matyarisztábany csakis egyfajta a szóci áci ót indukál...

najó szóval amolyan genyócigányos stájlusban menyik a dóga ittenség és ez nem teccik a...szal annak akinek nem tecchet és kurvára nem

űmozsd mű lössz?

az sírás és az fogaknak csikorgattyása?

vagy végre ...

na eztetetetetet nem hiszem...illetve meg vagyok keményen -kurvára- győződve, ezek nem fogják megtenni és lesz a nagy EURÚLTIMÓ tök betlivel...

ésmárcius ídussa má' nin csis o'an messzi vagy Ronaldó?
Viki gyerek és hasonló rézfaszgyûjteménye ott a körcirkuszban, tényleg csak elrettentô példának jó a leeldô jogászképzés szempontjából is. Meg úgy általában, ekkora balfasz egy társaság nem volt még a nyakunkon. Tényleg rajtunk röhög apránként Európa...
De már megmagyarázták! Ugye ez is a mocskos ballibsi összeesküvés, a szocialisták, liberálisok, ződek (fúj pederaszta Kónbandi) ármánykodásának áldozattya a Patrióta, Pálinka Felszabadító Nemzeti Pántlikás Front. A HAZA megmentői ellen rút cselszövést szőttek a tudjukkik, legalább is így magyarázta ki Árpi, de majd knyerjük a vízbűl az oxigént és a Haza esmét fényre derül.
jaj, és már megint esik a hó. S.O.S. kérem az eligazítást, hogy ez most jó nekünk, vagy ez is a ballibsi ármány?
A lényeg, a világ meg lett magyarázva, nincs itt semmi kognitív disszonancia, Viktor szeretünk!
@aritus: no, no... Az úgy volt, hogy "Horst..." Csak Horst sokkal hitelesebb csókának tûnik a kék suhogós öltözetében! :)
Mai riport Kósával az ATV-n: ma küldi el a válaszát a kormány, de Kósa még nem tudja (reggel 7-kor), enged-e a kormány Simor fizetése ügyében...És ez a leglényegtelenebb probléma, az összes közül.
Amíg ilyen Orbánék hozzáállása minden bírálathoz, addíg miről beszélünk?
Ma jön ki az utolsó negyedéves államadósság jelentés is. Ugye rémlik, hogy 320 fölött is volt akkortájt az euró?
Kiváncsi leszek a reakciókra.

Egyébként ezzel az ellenségképezéssel 2002-ben már beszopták Viktorék, pedig akkor nem is volt válság. Fognak ezek akkorát taknyolni, mint a szocik 2 éve...
@Kőmíves Kelemen:
"Egyébként ezzel az ellenségképezéssel 2002-ben már beszopták Viktorék, pedig akkor nem is volt válság. Fognak ezek akkorát taknyolni, mint a szocik 2 éve..."
Erről - sajnos - egyáltalán nem vagyok meggyőződve. Túl sok a primitív ember, aki még mindig elmútnyócévezik, megy gyurcsánysemvoltjobb, stb. Nem ezekre a fideszdroidokra gondolok, akik idejönnek trollkodni nap, mint nap. Ők többnyire vagy az elnök emberei, vagy simán csak jól jártak a fidesz-féle elkúrásokkal. De sok olyat ismerek a környezetemben, aki egyszerűen beszopja a pártHírTV szarait, és képtelen felfogni, mi zajlik körülötte. Ilyen fideszesnyuggerek, mint akik tüntettek az államcsődért is.
@aritus: A hó természetesen jó, mert jót tesz a GDP alapjaként tervezett közmunkahelyeknek, és a részben deaktivált hóhányónak, Szijjártónak is új távlatokat nyit.

Csak az a sok összeesküvő ne volna!
@Cartman (ex Cartman): Ez sajnos így van. Ez az a kategória, minz az az öreg ember, aki az indexes videón szemét bandának nevezte a tandíj ellen tüntető egyetemistákat. Indokot persze nem tudott adni.

Az életembe le merném fogadni, hogy ugyanez az ember a tandíj ellen népszavazott 2008-ban.
Baloldali gerinctelenek...........
Az a helyzet, hogy érdemlegesen nem fog változni semmi. Sem a beszéd, sem a taktika, sem a hozzáállás. Csak bízom benne, hogy ennek az EU-IMF végérvényesen tudatába került. A félnótás zorbán, mint egy makacs kis óvodás, ragaszkodik eszement céljaihoz, a csicskatábora meg - önálló gondolkodási képesség híján - bárhová követi. Nincs az az enyje-bejnye, nincs az a megfeddés ami jobb belátásra bírná őket. Régóta mondom - mégha ez számunkra is katasztrofális lenne -, be kell dőlnie az országnak, hogy eltemesse ezeket a mocsadékokat. Nem fog menni másképp.
A tébolyultat hiába ütik, vágják, attól nem javul az állapota, vagy nem gyógyul meg. Rá kell csukni a zártosztály ajtaját és magára kell hagyni. Majd elpusztítja önmagát.
Azonnali nápszavazást az UNIÓRÓL!!!
@centenárium: Mi a hiszti tárgya? Az egyetlen dolog, amit egy esetleges kötelezettségszegési eljárással kockáztatunk az épp az EU-s pénzek. Ha nem kell az EU, akkor nincs is itt semmi rizikója az egésznek, nem igaz?
"Most akkor mi van, Kedves Vezetőnk? Mondj már valami biztatót, mert értetlenül toporgunk..."

Például:
„A dolgozó asszonyok gyűlölik a leleplezett kémbandát, mert ez ellensége volt a hatalmas szocialista Szovjetuniónak és a Pártnak, békés, szabad jövőnk zálogának.”(A Rajk perről: „Szabad Nép”, Budapest, 1949. június 26.)
@centenárium: Áruld el majomparádé, ha hirtelen nem lennénk EU tagok, honnan folyna a pénz? Merthogy az olyan tróger gyíkoktól biztos nem, mint a magadfajták.
@Dr. Boli Ch.T: hosszan kellett gondolkoznom, hogy kija lfsz az a Horst:)) De tökéletes a példa, mert pont úgy működik a Szeretünk Viktor, mint a tv shop:)) Valami bóvlit hogy kell "marketingelni" sikeresen.
@centenárium: Azonnali népszavazást az alkotmányról! Azonnali népszavazást a munka törvénykönyvéről! Azonnali népszavazást a médiatörvényről! Azonnali népszavazást a köztársasági elnök közvetlen megválaszthatóságáról! Azonnali népszavazást a népszavazásról!
Egyébként tényleg egyre aktuálisabb a vicc:
- Hello, where are you from?
- Budapest.
- Bukarest?
- No, Budapest, Lánchíd, Duna, Pest-Buda, Teller, Puskás...
- Yes, Budapest, Orban, Fides!
- No, Bukarest...
@centenárium: most mit izgulsz? Orbán elvtárs és a Központi Pártbizottság most már tudják, hogy az imprelista ballibsi pedofil unijó ellenség, tehát népszavazás nélkül is kivezetik büszke patrióta, pálinka felszabadító népünket a gaz unijóból. Aztán azok majd főhetnek a levükben, hogy magukra maradtak, és se zöldellő mezőinkre, se csodás ivóvízünkre nem tehetik rá szőrős mancsukat.
@centenárium:
Amire oly büszkén hivatkozik az összes megmondó - autógyárak, híradástechnika, ipar okozta gazdasági növekedés ...., hozzá lehet tenni autópályák, most éppen záhonyi átrakó fejlesztés, mezőgazdaság -, egytől egyig uniós pénzből van.
A víz és a föld nem, mielőtt előjönnél az értékekkel. Bár elképzelhetőnek tartom, hogy Fidesz hívek sem kenyéren és vízen szeretnének élni.

Ha ez az út nem tetszik, érdemes körülnézni pl Kárpát-alján.

Tudod, ott is beszélnek magyarul.
@aritus: a tévéshopon függő nyuggerek, akik árubemutatókon is jelentős összegeket hagynak ott, nos ők azok, akik vadul kitartanak oviék mellett. Hiszen már százszor átverték őket az örök élet titkát rejtő párnával, takaróval, lábassal, krémmel, miegymással, de újra és újra elmennek. Nos, ők sokan vannak, újra meg fogják választani őket, mivel a nyugdíj folyamatosan emelkedik és fog is emelkedni, még akkor is, ha ebben az országban a parlamenten kívül senki nem fog fizetést kapni.
@Бабаяга: hagyjuk már ezt a nyuggerezést. Neked nincs anyukád, apukád vagy nagyszüleid? Miért lennének egységesek a nyugdíjasok? Az igaz, hogy a fidesz szavazói is inkább az idősb korosztály most már, mint az mszp-é. Már nem igaz a fideszre, hogy a fiatalok pártja lenne. De az se nagy dícsőség, ha vki fiatal, a fiatalok körében a legnépszerűbb a jobbik:((
@Бабаяга:
Ezek a nyuggerek úgy pörögnek, mint a turbós körhinta!
Tegnap még Elqró feri,ma pedig Elqró voki.
Kijafaszomat lesik a tv-tornán?
@aritus: Anyám tény, hogy nem jár se árubemutatóra, és soha nem lesz fityisz szavazó. de apósomék más tészta: egyik karácsonyra beállítottak az elmúlt évben összeszedett zsáknyi árubemutatós ajándékkal. Ja, és szerinte ovi isten, aki elvezet minket Kánaánba. A saját kisdedeim pedig MKKP fanok, és gagyinak találják a jobbikot.
Mellesleg szavaidból az derül ki, hogy a következő választásokon az adófizetőket (30-50-ig) megint leszavazzák azok, akiket eltartanak. Tehát hiába kaptunk dörgedelmet az Eutól, akkor is marad minden a régiben.
@aritus:
Az én apám pl. simán leadná a szavazatát a fideszre, ha mostvasárnap... És hiába az észérvek, jön a "nincsjobb", meg "hátagyurcsány" és hasonlók. Megfelelő indok vajon a gondnokság alá helyezéshez, hogy valaki fidesz-szavazó? (Még ma is praktizáló ügyvéd amúgy, tehát nem lenne könnyű menet.) :)
@Cartman (ex Cartman): Nekem 84 éves tündéri rokononnémim a családi képek mellé a falra kifüggesztette Orbán képét. Aláírt, valami gyűlésen kapta, odavan érte, nem csak rájuk szavazna, a lakást odaadná ha kérnének. Érvek szintén nem hatnak :)
@Бабаяга:
Türelem! Várjuk meg, mi lesz az Unióval és az IMF-el a tárgyalások vége. Remélem Orbán lemegy kutyába, mert különben nem lesz pénz.Ha nem teszi meg, akkor jöhet az államcsőt. Mindenkinek nagyon rossz lesz, de megszabadulunk Őfenségétől. És az olyan lesz, mintha megnyertünk volna egy háborút, persze megint külföldi segítséggel. Hogy aztán mi lesz?
@Cartman (ex Cartman): Amennyiben te is jogász vagy, akkor megpróbálnám, így a gyakorlatban érezhetné az ügyes fityiszes praktikát. :-)
@Бабаяга:
"Amennyiben te is jogász vagy..."
Ezen még gondolkodom, hogy sértésnek vegyem-e... :)
(Elég sok időt töltöttem ügyvédek közt, és szerintem részben azért tartunk itt, mert a vezetőink nagyrészt jogászok.)
Ne bántsátok a tótokat! Budapest nagy részét derék tót kőművesek építették és tényleg szépek, kedvesek a drótozott régi köcsögök is.
A tótok már amúgy is rég lehagytak, még az első Orbán kormány idején kezdek el szaladni hátukon a drótkötegekkel és a malteros ládával. Ma meg már csak a hátsó sorban menetelő üvegeges tótok hátát nézhetjük messziről.
- vajon valaha egyetlen politikus is elolvasta (értelmező olvasással), amit parlamenti képviselőként megszavazott? Ha elolvasta, átmenne egy szövegértelmezési vizsgán belőle?

- a kormánypárti képviselőkből hányan olvasták el (ténylegesen) a csatlakozási okmányokat?

- valaha modellezte bárki is, mi lesz, ha leállnak az uniós pénzek, esetleg még vissza is követelnek tőlünk a már folyósított összegekből?

- és vajon mi lesz akkor, ha a külföldön dolgozó hazánkfiai hirtelen már nem lesznek uniós állampolgárok? (hirtelen tényleg nagy szükség lesz az egymillió munkahelyre)

már a kisdobosoknál is illet betartani a 6 pontot ...
@Cartman (ex Cartman): Azért szerintem léteznek tisztességes jogászok is. Elméletileg nem lehetetlen.
Abban egyetértünk, hogy azért tartunk itt, mert ilyen ügyeskedő, kreatív jogászok vezetik az országot. (Kár, hogy ezek soha nem praktizáltak, és védőként soha nem semmisítette meg zsenialitásukat egy-egy bíró.)
A demokrácia híveinek még inkább támogatni kéne, hogy kérdezzük meg ismét a magyar népet az EU-ról, főleg ha úton-útfélen a 2003-as népszavazásra meg úgy általában a szavazósdira hivatkoznak. :)

Ezt annál is inkább tehetnék teljes nyugalommal az EU pártolói, mivel azóta lett itt olyan felemelkedés meg sok magyar cukrászda Bécsben, EU-s fizetések, stb. hogy csak na. Tuti hogy megint elsöprő lenne az igenek száma. :)

Nem is értettem miért kellett Papandreout is egyből kirúgni, amikor meg merte volna kérdezni a görögöket ugyanerről. :)
@Бабаяга: "soha nem semmisítette meg zsenialitásukat egy-egy bíró"

No, azért amíg nem csak papíron, hanem ténylegesen is létezett alkotmánybíróság, volt egy-két orcára huppanás.
És hát mostanában kelletik szembesülni a sok jogalkotó zseninek az EU-s jog szupremációjával is.
@Gábriel angyal: Ezzel teljes mértékben egyetértek. Annyi pénzt elszórtunk már mindenféle idióta népszavazósdira, ez igazán beleférne.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: De az nem fenyegette az egzisztenciájukat. Ha valaki ügyvédként furmányos védéseivel állandóan veszít, akkor előbb utóbb koldusbotra jut. Míg politikusként ez a veszély nem fenyegeti, nem fenyegette őket soha.
@Gábriel angyal: Nem kell ide népszavazás. Megvonják az uniós pénzeket, és felfüggesztik a szavazati jogot, oszt' jónapot. Mondjuk szerintem még akkor sem fogod meglátni, mekkora ordenáré baromságot bírtál leírni. Például olyat, amit józan gondolkodású ember soha nem ígért, és soha nem várt el AUTOMATIKUSAN az uniós tagságtól. Ja, hogy tenni is kéne érte, mert a nyugat 60 éves kemény munkát fektetett abba, amit a magadfajták sült galambként várnak... Hát mekkora hülyeség ez, kérem!
@centenáriumMár szavazhattál 2002-ben. Jó volt az a sok pénz amit beruházásokra kaptunk ?
Pl. tavaly éppen zorbánc kapta a legtöbbet eddig.
@Kőmíves Kelemen: Nagyobbat fognak tanyálni, mert ők nem arra számítanak, hogy elzavarják őket. A szocik boritékolhatták, hogy vesztettek. De viktorék azt hiszik, hogy most alapították meg az ezer éves NER államát.
@Kőmíves Kelemen: Nagyobbat fognak tanyálni, mert ők nem arra számítanak, hogy elzavarják őket. A szocik boritékolhatták, hogy vesztettek. De viktorék azt hiszik, hogy most alapították meg az ezer éves NER államát.
Nincsen remény: Szekeres Imre "vissza akarja szerezni a bizalmat":
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=521929

Az utolsó ember csavarja le a petróleumlámpát.
@nemecsek ernő áruló: Baromságokat te írogatsz inkább és az is baromság, hogy ilyen stílusban. Én nem várok semmilyen sült galambot az EU-tól annál is inkább mivel tőlük ilyen sosem jött.

Arra hívtam fel csupán a figyelmet, hogy érdemes lenne áttekinteni az elmúlt időszakot és ismét kikérni az emberek véleményét, főleg ha állandóan rájuk hivatkoznak. :)

Mondjuk a nagy integrátor EU-s vízfejeknek ez is csak akkor fekszik ha nem ellenük szavaznak. Ha netán mégsem úgy jön össze a referendum, ahogy nekik jó, akkor gyorsan új szavazást írnak ki. (lásd pld. Írország)
"Mi népszavaztunk róla 2003.04.12.-én, hogy ezt kérjük."

Kedves Fabius! Lécci ne nyilatkozz a nevemben. Én nem voltam a szavazók közt. :)
@Parajpuding: Menj a parajba, a tetveidet legalább lesöpri.
@Gábriel angyal: Ez nem a való világ show, ahol hetente szavazol, hogy mancika vagy tóni essen ki. 2003-ban volt rá lehetősége minden szavazóképes állampolgárnak, hogy mellette vagy ellene szavazzon. Neked, a jobbiknak, a turbómagyaroknak, viktoréknak ezt maximálisan tiszteletben kell tartania. Ha pedig nem voltál nagyokorú, ezt dobta a gép, kérdezd meg akkor nagykorú rokonaidat, hogy ezt hogy gondolták.
Ez így működik, akkor is, ha neked per pillanat nem tetszik.
@Gábriel angyal: Mondom, nem értem, mi a bajod!

Mit ígért az EU? Pénzt! Egy rahedli pénzt fejlesztésekre. Megkaptuk? Megkaptuk! Készült belőle csatorna felújítás, autópálya, idős-gondozó központ, munkaerő fejlesztési támogatás, játszótér, és még hosszan, hosszan, hosszan sorolhatnám! Majd nézz utána a HEFOP, TÁMOP, ESZA stb betűszavaknak a nagy Unió-ellenesség közben.

Most majd ezeket jól megvonják, mivel ha nem akarunk a játékszabályaik szerint játszani, azt értelmezhetik úgy (teljes joggal), hogy a pénzük se kell. Ezzel sikeresen kiharcoljuk, nagy szuverenitásunkban, hogy nem lesz új csatorna Ököritófenyvesen. De legalább lengethetjük a zászlót, hogy kurva függetlenek vagyunk, és ez nekünk jó! Esetleg ha kilépünk az unióból, még vissza is kell fizetni azt a pár ezer milliárdot. Azt tudhatjuk, hogy csekélység, meg sem kottyan nekünk, ha a GDP 20-30%-ával (kamatokkal együtt SOKKAL többel) nő az államadósság, és még IMF védőhálóra sincs esélyünk, igaz?

És ezek után a legtragikusabb az, hogy képes vagy olyat leírni adott esetben, hogy Ferenc tesó kúrta el, és el is hiszed... Na csak figyelj!
@Habakuk999: Júj de féltitek az uniót...
Króószsz asszonyság szoknyája illata tetszik nektek. Szárrágó pökhendi lejárató mindig
piszkálódó balliberális komcsi banda.
Meg lesztek úgy utálva de erről csak ti tehettek
hogy csak Eutanázia legnyugatibb sarkában
mélyföldön húzódhattok csak meg.De Románia és Bulgária rátok uszít vagy 500 ezer romát.
S ti csak a tengerbe menekülhettek.
A javaslatot 4 balos párt szavazta meg, a Néppárt nem. Ezek a tények, minden más (ez a post is) ferdítés.
@Parajpuding: Igen libás-tetves barátom??
@Fülöp33: Ja, meg a konzervatívok. A Néppárton kívül azért vannak még mások is, akik nem libsi-komcsik. De erről gondolom a MN hallgatott.
@aritus:

"jaj, és már megint esik a hó. S.O.S. kérem az eligazítást, hogy ez most jó nekünk, vagy ez is a ballibsi ármány?"

A kérdés az, nertársam, hogy merről esik a hav?

Ha balról, akkor ármányos, ha jobbról, akkor nemzeti havról van szó. :o)
@centenárium: Te direkt jót akarsz a zúniónak? Hogy örülnének már, ha a határellenőrzés során visszaküldhetnék a zeun kívüli Orbanisztánba a Hozzád hasonló degeneráltakat!
@Бабаяга: ja, konzervatívok, Bokros Lajossal.:)
@centenárium:

"Baloldali gerinctelenek..........."

Tévedtél, és eltévedtél.

A többi stimmel.
A csápoló nyuggert a fidesz önkezével vágja rövidesen jól mellybe , miszerint a Nagy Évértékelő Beszédben - alig figyelt fel rá valaki - elhangzottak szerint bizonybizony, az eltartott nyugdíjasoknak is ki kell venni a részüket abból, hogy a középosztály ne süllyedjen le a cigók színvonalára. Ezenkívül a kiflicsücsök is valami olyat mondott, hogy az első félévben lesz nagy nyugdíjátalakítás. Egyszóval csökkentik.
@quendelapo: Igen :) Még annyit fűznék hozzá, hogy Orbán és a talpnyalói úgy kellenek nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Szekeres Imre "vissza akarja szerezni a bizalmat"

Na, azért Szekeres Imre rengeteget tehetne a bizalom visszaszerzéséért!
Úgy, hogy eltűnik a politikából.
Na ugye, hogy mán nem is fontos, hogy DR. vagy dr...minden csoda három napig tart, így ezek a hírek is! Én döntöttem, amint tudok megyek innét! Keresek egy élhetőbb országot!
@centenárium:

"Menj a parajba, a tetveidet legalább lesöpri."

Feltűnően higgadt és érvelő kommunikációt folytatsz, ami telis-tele van önálló gondolatokkal.
@Fülöp33: Bokrosnál jobboldalibb fiskális politikát ember még nem tett le az asztalra a rendszerváltás óta.

Hogy mi ebben a tudathasadt országban balnak tekintjük a jobbat és jobbnak a balt, arról nem Bokros tehet.
@centenárium:

"Króószsz asszonyság szoknyája illata tetszik nektek. Szárrágó pökhendi lejárató mindig
piszkálódó balliberális komcsi banda.
Meg lesztek úgy utálva de erről csak ti tehettek"

Jól látod.

Kroes asszony szoknyája errefelé kultikus fétis, ami minden újholdkor körbe szoktunk táncolni, és harsány "Unga-bunga!" kiáltásokkal fogadunk sírig tartó elkötelezettséget a Zeu-nak.
A rituálé csúcspontján pedig hűségünk jeleként a hátunkra sütik a titkos Ájemef pöcsétet is.

Az utálattal is igazad van: valamennyiünket rühellenek már mindenfelé, ám hogy is ne lehetne kedvelni például téged, aki ennyire szívhezszólóan tud írogatni...?

Ember(?), kezeltesd magadat.

Sok munkával akár még az egykor fáról lemászott ember szintjét is elérheted, ha igyekszel.
Népszavazás? Érdekes lenne, ha Viktorék a kurucoskodás után kénytelenek lennének megmagyarázni, miért is maradjunk tagok az EU-ban. Mert kilépni ők sem akarnak, csak nagyképű fenyegetésként szokott előbugyogni a szájukból. Jöhetne egy békemenet az EU tagságért, vezetné Bayer, neki nem okozna gondot, változtatott véleményt már ő többször is máról holnapra.
@Fülöp33: A liberális európában nem balos. A világon mindenhol jobbközép. És a liberális frakció megszavazta.
@nemecsek ernő áruló: az európai liberálisok ugyanúgy elvetik a hagyományos, konzervatív értékeket, mint a szocialisták/szocdemek/zöldek. És ez a vita erről szólt.
@Fülöp33: Szerintem nem.

De mondanál példát hagyományos konzervatív értékekre? Ha már hivatkozol rájuk!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Na ne rohögtess.:) A kutyafitneszt elfelejtetted. A "támogatások" nagy részét az EU az egyik zsebéből szépen átrakta a másikba. Bár látom neked tejjel mézzel folyó kánaánt csináltak. Még az is lehet, hogy így te is meg tudsz élni 47 ezerből. :)

Azért annak örülök, hogy fejlődőképesek a demokraták. Ha nekem kedvezik a választás akkor örök érvényű a dolog, ha netán ellenemre való, akkor gyorsan ismételjük addig ameddig OK lesz a dolog. :)

Szerintem a parlamenti választásokról is így kéne nyilatkoznod. Volt egy választás 2010-ben aztán kuss a neve mindenkinek. :)

Ja és nem nagyon akarlak elkeseríteni de már 2003-ban is jócskán nagykorú voltam.
@Fülöp33: Fogalmad sincs miről szólt a vita, igaz? Egyszer sem olvastad az állásfoglalást sem, ráhibáztam?

Szerinted a Néppárt az egyetlen jobboldali párt az EP-ben?
@nemecsek ernő áruló: Figy. Ne írogass ilyeneket, mert akkor tényleg mindenki azt hiszi, hogy a vörös ingesekhez álltál át. :)
Közszolgálati 5 perc következik:

Az elmarasztaló állásfoglalást 315 vokssal fogadta el az EP.

Az EP-ben 351 szavazata van a jobboldali pártoknak úgy, hogy ha a Morvait és a többieket tömörítő függetleneket NEM SZÁMÍTJUK. (Velük együtt többségük van, de az EP nem úgy működik, mint a magyar parlament, hogy csak az üléspont állapítja meg az álláspontot.) Ehhez képest 263 ellenszavazatot sikerült csak szerezniük. Az még a néépárti frakció létszámánál is kevesebb.
@Gábriel angyal: Ha ténybeli tévedések vannak a mondandómban, kérlek, javítsd, vitassuk meg, nyitott vagyok rá!

Viszont ha az unióból való kilépésre biztatsz, amivel még az 1848-as eszméket is szembe köpöd (Unio /Erdéllyel/), akkor legalább hozz érvet, hogy mi a francra lenne jó nekünk az a fene nagy szuverenitás? Már csak azért kérdem, mert a legtöbb, akitől mostanában ezt hallom, a fogalmat sem ismeri, de követeli a szuverenitást! (Sajnos vagy a fiatalságod, vagy más miatt neked nincs a füledben, nekem igen, ahogy Hofi mondta volna: "szuver... szuverenit... szuverenitsünk, mert a szuverenitás az szuverén...")

Az EU nem tiltja azt, hogy lengesd a zászlókat! Sőt, bátorít rá: lengesd, ha jól esik!
Rémlik, hogy a nemzeti liberalizmus egyik legnagyobb zászlóvivője, a Républic de France az egyik legjelentősebb hatalom az EU-ban?

Ellenben ha kilépünk az Unióból, előtte nem árt megfontolni a tényeket!

A tények pedig azt mutatják, hogy sokkal több pénzt költöttünk fejlesztésekre az elmúlt években Uniós pályázatok keretében, mint amennyivel Medgyesi és Gyurcsány idején nőtt az államadósság. Valószínű, hogy kilépés esetén vissza kell azt fizetnünk!

A tények azt mutatják, hogy az EU olyan dolgokat vár el a költségvetési egyensúly, kormányzati viselkedés (sorolhatnám) terén, amit 2009 előtt joggal ti is felvetettetek Gyurcsánynak! Most Viktort arra bátorítjátok, hogy ami Gyurcsánynál alapvetően elvárható dolog volt (Ne trükközzenek a költségvetésnél, engedjék az ellenzéki megnyilvánulásokat is) abba ő szarjon bele! Mert jól van ez így, mert ez csak valami balos izé lehet... Tisztára, mintha Rákosi imperialistáit hallanám...

Ezt szeretném, ha elmagyaráznád, és ne sértődötten vörösingesezzél, hanem tényekre tényekkel felelj, mint egy intelligens ember! Vagy az nálatok nem divat tán?
@Dr. csaknézek...: "Kroes asszony szoknyája errefelé kultikus fétis, ami minden újholdkor körbe szoktunk táncolni, és harsány "Unga-bunga!" kiáltásokkal fogadunk sírig tartó elkötelezettséget a Zeu-nak"

Én már javasoltam is közös körmenetet a Szent Jobbal. Igazi árokbetemetés volna, amint a zezeréves ereklye benyúl a keresztényietlen szoknya alá.
@Fülöp33: Ja, és a brit konzervatívok, akiknek majd ovi, a volt kisztitkár és a volt mszmp-s paárttársai fognak demokráciát tanítani, mivel ott, a szigeteken még csak nem hallottak róla.
@bella _ciao: Én is azért támogatnék egy maradjunk-vagy-kilépjünk szavazást, hogy lássuk, nyolcévi tagság után a magyar többség valójában mit akar? Engem személy szerint is érdekel, mert a megélhetésem erősen kötődik az uniós piachoz.
@nemecsek ernő áruló: Neked még nem tűnt fel, hogy a mostani EU tákolmány robog az összeomlás felé??? Nehogy úgy járj, hogy néhány év múlva pont az ellenkezőjét kell majd magyaráznod a blogokon, mint amiket itt most írogatsz.

Köztudott, hogy minden EU tagállamban csökkent az életminőség, több tagállamban már súlyos szociális gondokkal kell szembenéznie a lakosságnak. Görögország, Portugália, Írország, Litvánia és Magyarország a csőd határán állnak, Anglia és Spanyolország képtelenek megoldani a belső gondjaikat.
Talán Németország az egyetlen tagállam, amelyik - hála a kínai megrendeléseknek - még valahogy képes szinten tartani a gazdaságát, de az életminőség náluk is romlik. Az EU piacvesztései felgyorsultak, egyrészt az általános válság, másrészt a kínai ipar és kereskedelem térnyerése miatt. Az EU az elvesztett piacait nem tudja visszaszerezni, mert nincs meg a kellő háttér. A Föld növekvő lélekszáma nem járt együtt a nyersanyag kitermelés és az energiatermelés növekedésével. Ennek következtében nem a csúcsminőség kelendő a világpiacon, hanem az átlagos minőségű, olcsó árú. Ezt sem az EU, sem az USA nem tudja előállítani, mert nincs annyi nyersanyaga, és nagyon magas minden termék előállítás költsége. A modern technológiáknak köszönhetően a kiváló minőségű áru sem igényel annyival több önköltséget, mint amennyit az árban akarnak érvényesíteni. Ez az extraprofit, melynek az ideje lejárt. Ezért nincs fejlődés ezen a téren. Ennek következménye az elszegényedés, mely ma már oly mértékű, hogy az USA, de még az EU tagállamok is kínai importból tudják csak fenntartani a szociális egyensúlyukat. Viszont a belső piacuk struktúrája olyan, hogy csak a jól működő külkereskedelem képes életben tartani, mert csak a tömegtermelés gazdaságos a fogyasztói társadalom normáiból adódóan. Súlyosbodnak az energia-gondok, és a demográfiai mutatók is siralmasak. A vendégmunkások és a bevándorlók nagy száma miatt az etnikai egyensúly rövid időn belül megbomlik, és ennek a társadalmi feszültséggerjesztő hatásával is számolniuk kell. Mindezt csak erős gazdasági háttérrel és az ebből adódó nagyarányú fejlődéssel lehetne megfelelően kezelni, mert különben az összeomlás elkerülhetetlen.

A legnagyobb gond azonban a kitörési pont hiánya. Nincs egyetlen szegmense sem a világgazdaságnak, ahol az EU teret nyerhetne. A 450 milliós nagy európai birodalmi álom így lassan rémálommá válik, mert az az előny, amit ez a nagy egységes tömb képviselhetett volna, mára egy kezelhetetlen, egymásból élősködni akaró unióvá züllött, és ezért csak bajt hoz mindenkire. Nyilvánvaló, hogy ennek a helyzetnek a felelősei az EU, és a tagállamok politikai vezető rétegei. Ez a garnitúra képtelen megfelelően ellátni a feladatát. Az egyéni érdek közérdek elé helyezése, a butaság, a kisszerűség, de mindenekelőtt az erkölcstelenség mérgező gyümölcse beérett. Az USA -, amely ezt a tehetségtelen, erkölcstelen garnitúrát az európaiakra kényszerítette (fegyverrel és gazdasági zsarolással), szintén vergődik, és helyzete nem sokkal jobb az európai vazallusainak a helyzeténél.

Egyébként én sokkal inkább a konföderatív nemzetek Európájának lennék a híve.
@centenáriume Mi az eltévesztetted az oldalt ? Neked az mno, fideSS oldal kell. Ott aztán fröcsöghetsz kedvedre. Még meg is dicsérnek érte. Itt nem az orbánc seggnyalása a menő hapsikám, hanem a tények.
@Gábriel angyal: Hát lehet hogy nagykorú voltál, de biztos gyámság alatt. Nem írsz úgy mint egy értelmes ember. orsóska most nagyon dörgölőzne Kínához és Putyinhoz, de azok se sokat foglalkoznak vele. Látják hogy gyogyiba való.
@Fülöp33: Erről szól a politika, hogy a liberálisok és a szocialisták nem vallják a konzervatív értékeket. A vita pedig arról szólt, hogy van egy kormány, aki azt hiszi, mindent megengedhet magának. Az eu szerint meg nem, mert neki is be kell tartani a szabályokat.
Nem vallják magukénak a konzervatív értékeket, ez jó, ez tetszik, vicces vagy, gyere máskor is.:D:D:D
Nem vallják a konzervatív értékrendet a liberálisok, ez az évszázad vicce.
Mondok újat macipofa, képzeld, a konzervatívok sem vallják magukénak a liberális és a szociáldemokrata értékeket. Most meglepődtél, mi?
@Gábriel angyal: Elmentem, szavaztam, nem az nyert. Utálom a fideszt, a jobbikot még jobban, de ettől nem fogom verni az országház kapuját, hogy újraszámolás, vagy szavazzunk újra. 2014-ben elmegyek újra, szavazok, és remélem, hogy most jobb eredmény jön ki, mármint nekem jobb eredmény.
Erről szól a parlamentáris demokrácia.
Amiről te beszélsz, az hisztizés, hogy márpedig most és azonnal lépjünk ki, szavazzunk újra.
De ez nem fog megtörténni, mert a pénzt arra a népszavazásra, hogy legyünk-e tagok, vagy sem, azt már elköltöttük 2003-ban, akkor a nagy többség azt mondta, igen legyünk. Ez volt a döntés. Ez nem az ovi, hogy add vissza a baba ruhám, haragszom rád, és nem játszom veled többet, mert csúnya vagy.
Nőjj fel!
@kirsten: Órsóskát magasról leszarom. :) Ugyanolyan csirkefogó, mint a többi az elmúlt 20-23 évben.
a lépjünk ki aránya megnőtt hirtelen,,,

csak valaki elmesélhetné nekik, hogy Viktornak esze ágában nincs kilépni...meg se fordult a buksijában...
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: fogalma sincs...értesülése sincs róla, mennyi pénzt tettünk be és vettünk ki...és ez negativ is lehet...szegény gazdák vidéken a 70 milliós traktorokkal fújnak az eura...na menjenek a sunyiba
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Én meg az MSZP-t a libsiket utálom, de inkább te nőjj fel. Már rég nem azon kéne vitatkoznunk, hogy melyik "oldal" a jobb stb., miközben a te szemedet is rég kilopták már azok, akik ezeket a politikus bábukat mozgatják.

Jó lenne végre közösen összefogni azok ellen, akik ide juttatták az országot.
@Dr. csaknézek...: Akár merről is jön, szólj neki, hogy takarítson maga után...
@Gábriel angyal: Köszönöm szépen, végre! :)

Egyébként vicces, hogy ugyan azt gondoljuk, ergo én is azt mondom, Európa vagy átmegy egy föderációs államközi szövetséggé, vagy az összes európai állam lehúzhatja a rolót. És most figyelj: ezt jelenti a szuverenitás teljes feladása! Ez az, amit a Jobbik, és a többi (nemzeti) képviselő megfúrni igyekszik saját vélt túlélése érdekében. És ezzel lökik egyre mélyebbre az Uniót.

De akkor most megint nem értem, mert az előbb a kilépésről beszéltél, ami végképp nem megoldás, hiszen te magad is fent kifejtetted, hogy vagy az eddiginél sokkal szorosabb együttműködés az EU államok között, vagy a halál. Én az előbbit választanám, lehetőleg leverve a nagy nemzeti önrendelkezősdit, de ez a kilépés, meg szuverenitás fogalmakkal ellentétes. Épp, hogy szorosabbra kellene húzni az együttműködést. "Merkozy" már rájött erre, csak le kell nyomni Viktor, és "Papandreu II.", illetve a hasonszőrűek torkán. A 7-es cikkely erről szól.
Miért lenne ellenség? Mert szembe mer menni az EP-vel?
kellett nektek dakota mini sztár álnokot választani...

most szégyenkezhettek a cigonykodása miatt...
@Dr. csaknézek...: Kár hogy itt éltek.
Inkább hoznánk szórványmagyarokat kintről helyettek. Akik a hazáért éltek -haltak akkor is ha akár több évszázada kívül rekedtek még az ezeréves határon túl is. Hát ki is támadta legutóbb az országot? Csak a balliberális söpredék kiegészítve néhány itthonról importált
nem kivánatos hazaáruló majommal.
eu-s pénzek!!??? Minek ha több tíz milliárd fölött nem rendelkezhet egy állam ami a saját bankjában van.
Kis öcskös,nem nem. Felkészülünk arra is amire ti még nem is gondoltok.
@nemecsek ernő áruló: Egyre mélyebbre lökik az úniót??? Én jobbik közeli vagyok de azért ennyire még én sem értékelném túl őket. :)

Dől az magától is egyre mélyebbre. A sok brüsszeli marha meg azt hiszi, attól fog majd megmenekülni ha Európai Egyesült Államokat csinálnak belőle 1000L.

Ez a nagy tévedés, arról nem is beszélve, hogy eben az esetben még inkább csak szemétlerakó és összeszerelő üzem leszünk nekik vagy még az sem.
Kösz, szerintem - itt utalok interlockkal folytatott eszmézésünkre - ezt megértheti a legegyszerűbb ember is a faluvégen, ha nem elfogult narancsot hord a szeme, agya helyén. (szegény narancs, ezek miatt közellenség lett: a józan ész elleni támadás szimbóluma, pedig a virága a délvidéki ártatlanságok menyasszonyi koszorúja, finom ízű, gyönyörű élettel teli színe van, stb.)

Igen, a se bírók se a drótostótok (most akkor inzultálod a derék szlovák mesterembereket??)NE FÜGGJENEK SEMMIBEN SEM A DIKTROTÓL ÉS BANDÁJÁTÓL! EZ ILYEN KURVA EGYSZERŰ TÉZIS, ahogy A BANKELNÖK FIZUJA SEM A SIMOR EGÉSZSÉGE ÉRDEKÉBEN IZGATJA AZ EU-T, HANEM ABBA SE NYÚLHASSON BELE KIPISZKLÁLÁSI BASZPGATÁSI SZÁNDÉKKAL DIKTOR.

Mert volt már olyanra példa - és ezt isemgérti az ecceri, ha lefodítják a nyelvére - hogy nem modntak fel, nem cisnáltak vele semmit, csak olyan körülményeket, csökkentett fizut, stb. termetettek ugyanannyi melóért cserébe, hogy az illető fogta magát és elhúzott, nem bírva a vegzálást. Igen Simort ki akarják így is csinálni, aztán ha elhúzott, utána lelkesen a Járai vagy akárki nevű - mindegy a személy, ha pucsít - kesztyűbábbal kimarkolják az ottani mézesbödönt is még.

Az Eu se m hülye, ezért kötik ők is az ebet a karóhoz, ahogy Diktorka is. Mert ez van a háttérben, nem?

Addig is Pintér Don, érdekesen szerzett milliárdok mozgatója meg tudna élni 47 ezerből a Hegedűs banya jóvoltából:
hvg.hu/itthon/20120217_pinter_vona_vita#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_2_17
Kedves Orbán fanok, pártkatonák,gyurcsányisták, libsik-bolsik, bibolók, orsós cigányozók, orsózó cigányok, ebben a nagy qrvaanyázásban itt e földi létben, egy perc elejéig olvassátok már el ezt:
szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2012_02_14__yP9F

és ezt:

szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2012_02_15__oaxJ

aztán folytassátok nyugodtan, elvégre kell a sóóóóóóóó!

Köszönöm a figyelmet!
@centenárium: mire készülsz fel?...ötletelj már ide egy kicsit...

hiperinflációra
a vámokra
nincs kajád és semmid

vagy mégis mire?
@Gábriel angyal: Kis angyalom, szemétlerakót tudod kik csinálnak itt? Nos pl. azok a jó magyari vállalkozók, polgármesterek aki összefognak a németekkel, vagy többet mondok, magával az olasz maffiával. Mert biz azok - állam az államban - küldik onnan (nápolyi zemétkrízis, rémlik??) a felhalmozódott mocskukat keletre kis himihumi pézt sorgatva az ezt elfogadó előljárók tudtával. És drágám, ki vannak ma városok, falvak élén hatalmon???

Na Eu-zz még kicsit, rég hallottalak teljes fényedben gyarmatozni. Remélem a kislányod meggyógyult a mocsok multik - ne adja isten a zsidó Teva - gyógyszereitől! Vagy ráolvasással kezeltétek?
felcseszted angyalka az agyam :-D, tehát jav: szemétkrízis, kik vannak, pénzt csorgatva
@a szív fészkei: Jaja.:) TEVA közelébe semmiképp sem engedem. Erről jut eszembe. Ha jól látom a 168 órásoknál is elgurult a TEVA gyógyszer és egyből holokauszt tagadásba estek.:(

barikad.hu/a_168_ora_holokauszttagadasa-20120217

Ha valami akkor ez igazán égő áldozat volt.
@Dr. Boli Ch.T: Azt nem bántsd! Ronda volt, van, lesz és ugyanolyan hülye is. De jelenség!!! A keresztes fülivel. :-DDD De legalább nála lehetett tudni, amit annyira dicsér, az úgy szar, ahogy van.
@Gábriel angyal: Nem én nyavalygok, hogy gyarmatosítanak, meg lépjünk ki. Meg kirabol a gonosz multi, meg júj így meg júj úgy, meg mi milyen fasza gyerekek vagyunk, és milyen jól áll a burberry sál a gárda mellény mellett vonának, mikor szépen beég egy olyan könnyű célpont elleni vitában mint pintér...
Ó igen, mert besült. Kösz a linket, jót röhögtem vonán. Mondd, ugye fog vitázni 2014-ben orbánnal, mert bár a pasit nem szeretem, de megeszi vonát reggelire, nagyon muris lenne megnézni. Azért orbán, és nem schifferrel mert az túl széplelkű, gyurcsány pedig nem állna vele szóba. Pedig jó muri lenne, kb mint csurka a napkeltében, kb 1 perc múlva lila fejjel cigányozna, vagy zsidózna vona...
Nem egy karizmatikus vezető a vona, nem igaz? Csak akkor domborít, ha elvtársak veszik körül, ha már a megszokott alom melegen túl kell kiállni valakivel szemben, na az már nem megy, csak a lebőgés. Ó pardon, pontosítok, ha nem a gárda áll mögötte vagy a betyársereg egy kisfaluban keménykedik a romákkal.
Szóval, itt nem engem lopnak meg. Mivel tudatosan, és körültekintően választok pártot, így nemcsak hogy nem lopnak meg, hanem veled ellentétben még hülyének sem néznek.
Csevegnék még veled, de az olyan lenne, ahogy a klasszikus mondja: "sajtreszelővel rejszolni...."
@Dr. csaknézek...: "Szekeres Imre "vissza akarja szerezni a bizalmat"

:))) ahha ez jo duma... majd félévmulva a zorbán is szereten visszakapaszkodni...
@a szív fészkei: Pataki verte a sámándobot a polisben a szívcsakránál, és minden igazhitű és gyermeke meggyógyult.:D:D
Fogadnék, hogy nem jó öreg richter gyógyszert adott a gyereknek, hanem valamely gonosz gyarmatosító multi szemetét etette meg az ártatlan gyermekkel.
@centenárium:

Utálok rossz hírt közölni, de mégsem hagyhatom, hogy korábbi meggondolatlan kijelentésem miatt hamis illúziókban ringasd magadat.

Meggyőztél, hogy a fáról lemászó ember szintje elérhetetlen vágyálom lehet csupán számodra.

Sajnálom.

További szép napot.
@Mucsai doktor: Nem szeretünk olvasni, nem foglalnád össze a saját bájos szavaiddal?
@Gábriel angyal: Né má, most jól jön zsidó fogalomképzés??? Arról vezettek le valamit, szerintetek nem is volt? Hoopácska. Bombázás - ergo szerinted égő áldozat - nemcsak Drezdát érte, hanem rengeteg várost és a drágalátos Lutfwaffe, amelyik ezzel erősen élt se virágszirmokat dobált le, ugyebár. www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1940_szeptember_7_megkezdodik_nagy_britannia_terrorbombazasa/ Akkor gyászoljátok ez alapján az angol áldozatokat is - még akkor is, ha Hitlerbaba nem ért el vele eredmény, sőt... A jövendőbeli II. Erzsébet és az egész király családi ott maradt példát mutatva a pokolban és kibírták a náci bombákat, a hatalmas véráldozatot.

Hitler tette le volna a fegyvert idejében - dehát az ilyen orvbán-féle nem lát be semmit, nem tud veszíteni - akkor megmenti Drezdát.

Tehát kedvesem, ez nem holokauszt, mert - voltak ártatlan áldozatok, mint minden ilyen eseménykor sajnos - de a holokauszt az kopirájtolva van a nácijaitok egyedi - akkor nagyon büszkén kivitelezett - megoldására. Még ha most ez nem is kóserság-babaság a barikádosknak, neked, és a többi fannak, mert kicsit ez az égő.

Azt a szót kisajátítanátok, amit ezerrel tagadtok? Logikai bravúr, grat!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Jó, a családot nem bántunk, bocs ezért angyaltól és minden jót a gyereknek - csak megőrülök a multizástól! Mg a termeljünk meg mindent magunk, legyünk gettó-dumáktól. (saját maffiánk már van is, Donnal.)

Na, aztán tegnap mit mesélt a fiam? Hogy együtt válogatott az InterSparban Cappy narancslét - fúj gyarmatosító terméke - magával a Mickey Mouse-klón Novák Előddel. (de magyar tejet vett a jobbszentem!!)
@felebarát: Az a baj, hogy meg sem fordul a kis fejecskéikben a gondolat árnyéka sem. Hogy amit hallanak, az csak demagóg dumma.
Ahogy nő a szegénység az országban, úgy nő az elkeseredettek száma, akik választ akarnak. Jobb híján bedőlnek az eu ellenes szólamoknak, mert könnyű célpont. Az eu a jobboldal új zsidója...
@Mucsai doktor: bulsit... naív és érzelmes ömlengés...

"A legfontosabb az lenne, ha valamelyik politikus kiállna és őszintén bevállalná, hogy miben hibázott. Nem úgy, mint Gyurcsány Öszödön. Nem zárt körben, hanem a TV-ben egyenes adásban a nép előtt. Ha végre valamelyik politikus, hogy mi volt a székházüggyel, az olajpénzekkel, a Gripen beszerzéssel, a Kaya Ibrahimmal, a Malévvel, stb., stb. Szerintem még választást is lehetne vele nyerni."

hova áll ki és mongya el? az olajszőkítésből szerzett milliárdokból kiépített média elé? hihihi...

"Az emberek őszinteségre vágynak, nem kábításra."

ez butaság.. a zemberek lusták és buták... nem vágynak semmire nincsenek ambícióik, nincs semmi... a sülétgalamb meg csak nem akar repülni... de addig legalább jól érzik magukat míg megigérik nekik... és amíg a "csapatuk/pártuk" nyer... az az ő sikerük is... a többi lexarva...
a nélkül családot - szomszéd hiltivel keltett hajnalban, ez kihat rám és az írni nem tudásomra, sorry. (az az állat is egy helyi Orvicsek, mindent megtehet, teszi is, fogalmam sincs mit csinálhatnánk már a dúlása ellen. Teli pénzzel - tisztes magyar építései vállalkozó: ez szinte oximoron - és kész negyedik hónapja teszi tönkre x ember életét.)
@a szív fészkei: Úgy gondolom, hogy egy családos, felnőtt embertől megkövetelhetjük a következetességet. Ha annyira multi ellenesek vagyunk, és a nyugat csak a szemetét eteti meg velünk, akkor ne vegyük meg. Ne menjen corába, tescoba, mekibe, kfc-be talpig árpádsávban, nagymagyarországban. Úgy gondolom, hogy ha ennyire ellene vannak a multiknak, akkor támogassa a hazait, vegyen hazait, vásároljon hazaiban. Ezt nevezem következetességnek, az ilyen turbómagyar még elismerést is vált ki, mert ő komolyan gondolja. De ha csak szájkaratézunk, hogy fúj multi, és telepakoljuk a felcimkézett opelt a sajátmárkás és márkás külföldi "szeméttel", ne nyafogjon.
Oh és természetesen nem ér multinál sem dolgozni, mert az ám a gyarmatosítás igazi formája!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F02%2F17%2Flemondott_a_nemet_allamfo%2F Basszák meg Orvbánék, hát ezért van jogi és erkölcsi alapja németeknek és mindenkinek őt izélgetni!
Ott volt egy elnöki gikszer, abból botrány: hisz tagadás, a bulvársajtó erővel fenyegetése nem tesz jót a hatalmasoknak - és ma az államelnök lemondott, mert belebukott! Ahogy lemondott a diplomalopó hadügyminiszterük is! Próbálták a szaros gatyát kimosni, másra kenni - de nem ment: ők mennek.

Itt meg??????????
@dr. Bubó: Az a különbség, hogy neki még sikerülne is, pedig szanyi csak egy pojáca, ezredannyira sem káros, mint orvbán.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ja szó szerint. Tudod Citroenen árpádsáv... :-DDD A Vesszen Trianon! is nagyon jól mutat rajta.

Mi tényleg nem megyünk CBA-ba - oké BP-en ezt megtehetem, hisz van ezer másik. De ezek: unortodoxék hazavágták - sokszor írtam már - a magyar Richtert is.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Akiket amúgy szanaszét otthagyott a farka után menve. De vasárnapinak nagyon jó apuka persze.
@aritus: Amit ők is összeszarnak és hugyoznak ezerrel és uniós pénzből tisztul, amennyire bír...

Hogy is volt a csasztuska: Ki a Duna vizét issza, saját magát issza vissza - hát kívánom nekik! Napi 4 l-t.
@a szív fészkei: Ó én a kalászi corában lestem, a faszi kabátja tele volt nagymagyarországos meg árpádsávos és más neonáci mellénnyel, és derékig turkált az osztrák hagymában...
Mit mondjak, elslisszoltam röhögni, olyan lelkesen nézte, melyik csomag lesz az igazi.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Nem, nem lepődtem meg, "Macipofa".:)

A probléma az, hogy van két eltérő álláspont (liberális, konzervatív). Azért mert az EP többsége nem ért egyet a konzervatív világnézettel, attól még nem kell elítélni egy országot. Lehet, hogy nem tetszik valami (nekem sem tetszik, hogy valahol engedélyezve van pl. a melegek házassága), de attól még az is, ez is egy álláspont. Ezek parttalan, ideológiai viták.
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Őszintén sajnállak titeket. Ismerek ilyet a rokonságban is. Összeteszem a kezem, hogy anyám - mindennek ellenére, ami vele történt - ebben abszolút világosan lát. Anyósomék is és nagyon sok olyan, náluk fiatalabb, a korosztályomból nyugdíjközlébe került ember - mondom jövünk, mint Ratkó méhszökevények - is utálják a tetűt. Pedig nem szegények, nem élnek rosszul, de nem szenilemliek, erős kádári déja vu-jük van a mocsok húzásaitól és tudják, hogy álmában is hazudik. és vannak ilyenek is számosan.

Amúgy bármelyik nyugdíjas befizette a magáét, hogy mikor és hogyan - arról nem tehet. Amikor az volt a törvény, akkor azt teljesítették, mást nem is tudtak volna, tehát leingyenélőzni őket szemétség. Nem láthatták negyven éve, mi lesz most...

Mi már a számlás korszakba estünk, és ha minimáloztunk, mert volt, hogy máshogy nem lehetett megélni, bizony,bizony, hát most megisszuk a levét. Nem kell aggódni, nem fogok hisztizni a magasabb nyugdíjért. (ha kapok egyáltalán és azt megérem, amikor kapok.)

De a kurvaélet, csak felneveltünk kölyköket, + valamit csak csináltunk aktív éveink alatt - hát ez van, öregszik a népesség ez ellen mit tehetnénk a tömeges öngyin kívül??

Mi még legalább szültünk viszonylag fiatalon és nem is annyira egykéztünk. Igen, akkor meg lehetett élni két gyerekkel is szolídan. Most meg lehet Matolcsyt hallgatni és arra dugni kicsit drágábban. Megmondta, hogy ő afrodiziákum.
@a szív fészkei: Szerinted lesz különbség a minimálbér utáni nyugdíj és a magas fizetés utáni állami nyugdíj között? Szerintem örülhetünk, ha néhány év múlva megkapjuk a mostani 47-t akkori értéken. A valószínűbb, hogy majd lézerék és kifli szenátor asszony közli, hogy miért nem tetszettek nagy pénzeket tolni az önkéntes nyp-ba, mert aki okos, mint ők, annak van.
@Fülöp33: A nyugati konzervatívok sem értenek egyet Orvbánnal. Ő minden csak nem az, amit Európában értenek ezalatt. Merkel, Sárközy figyelmzetette x-szer. Ők szocik???

Na melegek, megint. Jaj de jó, hogy ez is egy gumicsontotok. Mi problémája van Izlandnak abból, hogy a sikeres és népszerű miniszterelnöknője elvette női szerelmét? Na??

Ha Szájer normális jó politikus lenne, felőlem lehetne Béla is a hivatalos neje (becsületesebb is volna), nem érdekelne. Csak ne akarja főbírának. Erre célzott Lunachek asszonyság is.

Mi közötök van két ember kapcsolatához? Árt neked valamit, ha házasnak tudhatja magát két egynemű?

Orvbán Viktor kormányát ítélték el. Nem az országomat. Orvbán NEM EGYENLŐ MAGYARORSZÁGGAL, RÁ CSAK A SZAVAZNI KÉPES EMBEREK FELÉNEK KÉTHARMADA SZAVAZOTT. TECHNIKAILAG ÖVÉ LETT A PARLAMENTI ABSZOLÚT TÖBBSÉG, DE EZ NEM MAGYAROSZÁG!!! Csak hangsúlyozok, de lehet kiabálás is.

Belebódultatok a régi szar sztálinista )alkotmány adta lehetőségekbe (arra jó, mi??) és azt hiszitek, ettől tiétek a mindenkori lakosság többsége. Nem.
@Fülöp33: Ez nem világnézet. Kristálytisztán, számodra is elérhető az eu szabályai. A gond az, hogy orvbán magasról szarik rá. Úgy tűnik erre kalapál rá.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Hagyjátok már ezt a szavazást a francba!
De milyen jól választottak a magyar birkák pölö. a legutóbbi orsz. gy.-in. mindenki mindenhol fityeszes lett. Aj, de jó lett nekünk!
Vegyétek már észre, hogy azoknak, akik eldöntik a választásokat, nincs megfelelő tájékozottságuk/műveltségük?(nem bántani akarom őket, de tényleg szánalmasan megvezethetők), és most rossz a helyzet, válság van.
Azt hinnék, elhinnék(bedőlnének a Jobbiknak, a fityeszjobbnak), ha kilépünk, höj, de jó lesz nekünk.
Semmiképp sem akarom, hogy egy csomó tájékozatlan idióta vérszomjas hergelése miatt, tényleg kibasszanak bennünket a hóra.
@Fülöp33: Áruld el, hogy a melegek házassága hol sérti az eu normákat?
Ha megsérti, miért nem fordulsz az eu képviselődhöz, hogy csináljon valamit, tartassa be a törvényt?!
@Dr. csaknézek...: A magad fajta lemászott ember már jóval előbb megutáltatta magát mint
te gondolod.
Vedd csak le a könyvtárad felső polcáról
WELLSNEK a könyvét A VILÁGTÖRTÉNET ALAPVONALAI-című munkára gondoltam, s böngéssz a 150.oldal táji lapok sorai között. De fölösleges
ezt neked ajánlanom mert mára a fajta túlnőtt
minden gerictelenségen Chon Benditestől,Krószostúl.
@Бабаяга: Nézd, a férjem újságnál dolgozott. Számlásnak kellett lennie már a múlt században, aki nem tudott számlázni, azt fel sem vették újsághoz.

Minimálra fizették és még zsebbe, ahogy ma is számtalan helyen. Pl. ügyvédi irodákban is. De annyit nem keresett - pedig nem volt rossz pénze - hogy két kölyökkel ne fogyott volna el utolsó fillérig minden hónapban. Nem tudtunk ezenfelül berakni sehová semmit, pedig volt lakásunk, nem volt hitelünk, stb. És nem hedonistáskodtunk.

Tehát tudjuk, hogy ha megkapja a nyugdíját beadott minden papírt, sehol semmi hír, hogy mi is van végülis most - az igen alacsony lesz. Ez van, nem rinyálunk, mint Paudits meg a Medve anyó, hogy éheznek (amikor valószínűleg, anno nem is törték magukat a nagy befizukkal). Feléljük, amink van, hisz melót nem kapunk.

Én már nem izgatom magam, lesz,a hogy lesz. Amíg tudom, segítem a kölykeimet és kész. Egy napra tervezek előre kb. Annyink van, hogy esetleg a lakásunkat le lehet cserélni - ha magához tér az ingatlanpiac - kisebbrfe és abból is élni. Nem tudok háztájazni, bár van kertünk, de nemcsak a sajátunk. Itt már mióta van ingatlanadó! Még ez sem meglepi, mint a zuglóiaknak. És sokan vannak ám így, olyanok, akik nem utcasöpréssel - ami fontos!4 - keresték a kenyerüket. Hanem minőségi és komoly melóval.

Olasz barátnőnk most lett hatvan, nem lesz nyugdíja, noha egész életében ott húzott állatként Rómában: kilenc napja volt együtt lenni az újszülött kisfiával és kész. De leginkább feketén dolgoztatták, ha a feje tetejére állt is. Fordító, anyanyelvi szinten beszéli az olaszt. De ez sem számított, ő minket irigyelt a gyesért.
@felebarát: Meg jönnek tüntetni Lamborghini traktorral... :-DDDDDD Útakadálynak tényleg jó. Csak kicsit drága.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ezen tudnak ugrálni: zsidók,cigányok,melegek. Nézegessék ezenközben Zsiga Marcellt, Vitézyt, Szájert. Ha azok jók nekik, más melegek miért rosszak?
@Gábriel angyal: Pedig ő keltette ki Vonádat. Tyúkapónak nagyobb tiszteltet!!!
és még mongya valaki, hogy az előember nem magyarul beszélt!
@Gábriel angyal: Ki az erkölcsös garmitúra: Szentséges nagyasszonyunk a bocskays zsinórmérték Morvai: aki, ha megfizetik: libsi, ha még jobban megfizetik: libsiellenes?

Kac-kac, jót röhögtem.
@Gábriel angyal: hvg.hu/gazdasag/20111104_papandreu_osztrak_lapok Ez netto ámokfutás lett volna ugye, hisz miről szavaztak volna, ha nincs egy kanyijuk sem? Csak kidobják azt a keveset is az ablakon. Ez a te Vonádnak is menne, mi az az ötmilliárd eu-ellenességre? Eu-pénzekből leginkább?

Amúgy Papandreu lemondott , mert még mindig több felelősség szorult belé, mint Orvbánbejbe. Menjetek Athénba szolidarítani, kellene a gyufát gyújtó kéz!
@Fülöp33: akkor nézzünk számokat, ha már ennek az "ideológiai harc" maszlagnak bedölsz.
EP legynagyobb frakciója a Fidesszel tarkított Európai Néppárt (Kereszténydemokraták). Létszáma: 265 fő.
A néppártiak és konzervatívok (Európai Konzervatívok és Reformisták) alternatív javaslatokat nyújtottak be. Ez egy 54 fős frakció.
Ehhez képest csak 263 nem szavazat született. Én úgy látom, ottan az EP környékén sokan nem ilyen kétbitesen gondolkodnak. :)
@a szív fészkei: Én egy picit fiatalabb vagyok, és úgy látom, hogy a befizetett járuléktól függetlenül jár majd állambácsitól egy kis apanázs az éhenhaláshoz. Hiszen tömegek fognak az utcára vonulni szlovákrendszámos terepjárókkal, hogy nekik jussuk a nyugdíj, bár nem fizettek be soha egy kanyit se. Így mindenkinek adnak majd valamennyit. Vagy senki se fog kapni. Nevelem a gyerekeket, jelenleg van állásom, de annyi nincs, hogy komolyan felkészüljek nyugdíjas napjaimra, vagy arra az esetre, ha elvesztem a munkámat. Ami a kertet illeti: vagy dolgozom, vagy kertészkedem. Ami a hirtelen felindulásból elkövetett kertművelés mellett megterem, azt hasznosítom. (Lekvárra, nyáron paradicsomra nem költünk.)
De mit tegyen az, akinek kertje sincs?

Olasz barátnőd példája is azt mutatja, hogy akik kimentek dolgozni, és büszkék a keresetükre, azok se alapozták meg öreg napjaikat.
nem értem

hazaárulózás...

2003-ban nem volt hazaárulózás
2005-ben sem
és 2007-ben sem
főleg nem 2009-ben, Szájer a tipikus ballibsi berohanásánál sem ...
@Бабаяга: Igen, napi kapcsolatban állunk, jól menő banki jogász volt a férje (nyugdíjas épp jókor elment, így viszonylag jó pénze van) ő még mindig melózna- most rúgták ki egy szintén fekete állásából. Van lakásuk - fent kell tartani - és nem költ a gyerekére, az önjáró.

És mindig leírja, hogy szép Róma(amikor nagyon nyafizok emiatt, hogy de jó is neki) de kiba drága élni ott és nem fogadta be sok ember még mindig, 42 év ott élés után. Férjhez ment ki.

Nem lehet szerintem vagyont halmozni öregkorra, ha nem úgy keresel, mint Orvbán. Régen se lehetett a fizetésből, ha viszonylag!! becsületes voltál.
Mi utaztunk húsz éve minden nyáron gyerekekkel lássanak világot - csakis kempingezés!! - , költöttünk a nyelvtanfolyamaikra. Ennyi volt a luxusunk akkor is, öltözni mi a turka megjelenése óta -86 - csak jóformán onnan, mert direkte szórakoztat és élvezem az aranyásását ott. (na meg mostanra vaterabuzik is lettünk):-DD

Szóval még az a sokk se ér, hogy jézusom, le kell mennem erre a szintre, mert most már csóri lettem! Úgy nagyon szar lehet... Nekem ez a fajta secondozás életforma mindenkimmel együtt - legalább ezen nem búsongunk. :-DD

És mi még, mondhatni, ha lakcímet vagy ilyesmit - diploma, foglalkozás, egyebek - veszünk alapul: a felső középben lehetünk. Bár nem tudom, mi szerint osztályoznak manapság. Orvbáni polgár nem vagyok!!
Oh, mily meglepő, a Jobbikba is betették a kommerzsidók a lábukat. Jaj, de kár, de kár. Remélem, lesz háromlábú puccskísérlet ott is! :-) Micsoda szánalmas faszkalapok ezek is. :-)))

atv.hu/cikk/20120217_politikusbunozo_belharc_a_jobbikban_egymasnak_esett_porzse_es_novak
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az EU csatlakozási tárgyalások érdemi része az előző Orbán kabinet alatt történt, így a miniszterelnöknek teljesen tisztában kell lennie azzal, mit is írtunk alá, mit vállaltunk, mik az elvárások.
iroga.hu/Magyarorszag_EU/nemeth.htm
Most, hogy ezen agyalok, beugrott, hogy a népnyelv szerint totál bedurcizott, hogy nem ő írhatott alá.
@a szív fészkei: Én turiba se járok, mert nincs rá időm. De vannak rokonok, akik "kinövik" a ruháikat, abból öltözünk, egyedül a férjem vesz magának tecsó gazdaságos farmert. Mi is sátorozunk, meg "ismerősökhöz" járunk le falura.
Róma pedig álom: én voltam egyszer még hátizsákosként, egyszer egy konferenciára hívtak meg, a család dobta össze a pénzt repülő jegyre, látva, hogy honnan jött a meghívó. Nagy fiú volt, vágyik vissza, de mondtam, hogy családilag örök álom, mert 25 éves lada csak Triesztig van hitelesítve.
Nem panaszkodom, mivel mi hónapról hónapra élünk. Sose éltem jobban, akkor se, amikor még nem voltak gyerekek.
A szörnyű a kilátástalanság, az, hogy bármelyik nap kirúghatnak és esélyed sincs munkát találni és még legalább 20 év a soha be nem következő nyugdíjig.
Nem tudtok beletörődni a megsemmisítő választási vereségbe komcsik. Ezért pattognátok mint kecskeszar a deszkán. De 25 évre kizárt,hogy nyerjetek Magyarországon.Jöhet ide az uniós komiszárok hada is, az csak a mi malmunkra hajtja a vizet.
Mi fogunk most gazdagodni ti pedig szegényedni.
Egyszer lenn egyszer lenn!!!
Ti csak ezentúl lenn!!
@centenárium: egyelőre ami bizonyos hogy te mész le a tahótlanítóba... már kezdett berozsdásodni a gombja...
@centenárium: beh szép és snájdig párttitkár lehettél volna a kora 50-es években, oda ilyen elhivatott, "ideológialig" romlatlan emberek kellettek. :P
nem találom, mikor szájer az únius pénzek megvonásáért lobbyzik 2009-ben az au-ban
@centenárium: "Mi fogunk most gazdagodni ti pedig szegényedni."
Miért te lopod most a közpénzeket?
Vagy annyira egy bites vagy, hogy elhiszed, azt, hogy a kevesebb az több? Vagy abban reménykedsz, hogy a kubatov lista alapján majd utalnak nektek az általuk elsíbolt pénzekből?
dr eltolcsi: „A Start-programban résztvevők 47 000 forintot kapnak, ami szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akiknek korábban 28 500 forintból kellett megélni”

"A tények: A nemzetgazdasági miniszter almát a körtével hasonlít össze. A közmunkáért, amiért most 47 029 forintot fizetnek, korábban 60 236 forint járt. 28 500 forintot a közmunkát nem végzők kaptak, nekik most 22 800 forint jár."

a mini sztár hazudik??? ne má...
egy dakota sose hazudik legfeljebb nem mond igazat

index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/17/47_ezer_forintot_kapnak_akik_eddig_28_5_ezret/
@kirsten: milyen tények? amiket a szociktól hallasz Brüsszelből? a szoci EP képviselők HAZAÁRULÓK. ezek miatt rajtunk rőhőg az egész világ. itthon nem rúgnak labdába, így a pedofil Bendit bácsival mndatják el a hazugságaikat. akik ott pofáznak, és színházat csinálnak az egész gyülésből ELISMERTÉK, hogy fingjuk sincs miről beszéltek,csak szajkózták amit az itthoni mszp korcs tolvaj tesóiktól hallottak...
ennyit a szentséges Brüsszelről.
HÁNYINGER: Boáááááááá!
@centenárium: tévedsz. A mi bajunk nem az, hogy ki győzött; a mi bajunk az, ahogy viselkedik.
Az, ahogy te is viselkedsz: nagyképű vagy, öntelt, és mindezeken túl még primitív is, mert azt hiszed, a világot fel lehet osztani rátok meg komcsikra, és annyi.
Nem annyi.
Majd megtudod még.
@Бабаяга: Naná hogy utalnak. S ti ebbe nem tudtok beletörődni. Pedig minden szentnek maga fele hajlik a keze. Ez a középkorban is így volt. Meg hát a kétharmad az csak kétharmad.
Ti igy soha nem nyertek. Reiter Ferenc utcát
telehányó Szanyival,(Sz)Mesterházival stb....
Úgyhogy itt nem lesz mégegyszer proletárkapitalizmus csak ha ti kihaltok.
@ellenellenzék: néd má, ide is megérkezett a mindent elnyelő fekete zék :)
Kikérem magamnak, hogy elvitatod tőlem (is) az önálló tájékozódás és gondolkodás jogát. Tudom, utálod az értelmiséget, miáltal neked a fentiek úri huncutságok, mert te DOLGOZÓ vagy.
Javaslom a Pintér Sándor által megénekeltek szerinti tobábbi elfoglaltságokra több időt fordíts, mert a végén még éhen hal a "kap hozzá megfelelő nevelt állatot, először, kap hozzá még esetleg malacot" jószág.
Kis egységsugarú. :)
Khm, nem hittem volna, hogy valaha is leírok ilyesmit, de néhány mai ideböfögő egyedhez képest kedvenc kánunkat kifejezetten szellemóriásnak érzékelem...
@centenárium: az ily mélyen és szántó és gondolkodású emberek miatt meg élhető országunk nem lesz, de sebaj, így mulat egy magyar úr. :(
Jeles magyar kutatók megtalálták Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra… című versének eredeti kéziratát.
"Az általunk ismert szöveg osztrák hamisítvány, az eredeti a (fülke) forradalomról és a (gazdasági) szabadságharcról szólott:"

Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem,
De van, ami ennél is szebb; erről szól az énekem:
Mint mikor a must borrá lesz; erjed és forr a dalom,
Teljhatalmat adott nékem a fülkeforradalom.
Felállok a hordócskámra, onnan szólok szerteszét,
Hallgatom a részvényindex hullásának lágy neszét.

- Húzz el onnan, rossz hordón állsz! Szól lentről a ráció,
De hordócskámra nem hallatszik fel csak az ováció.
- A hordód teli puskaporral, cselekedni kéne rég!
Hosszú az a gyújtózsinór, és még csak a vége ég.
- Vak ló viszi szekerünket, pont neki a falnak!
Beszédetek hasztalan; mint harsona a halnak.

Orrom alatt kis bajusz nő, és lendítem a karom,
Eláll majd a fal az útból, mivel nagyon akarom.
A főügyész, a főbíró, főelnök, s a főbankár,
Aki minket ellenőriz, vagy bármiben főben jár;
A mi kutyánk kölykei mind, lehet öt vagy hat alom,
A lényeg, hogy megmaradjon kezünkben a hatalom.

Nem tetszik az új alkotmány? Vannak benne viszály okok?
Nemsokára módosítjuk: Én leszek a királyotok!
Rengeteget spórolunk majd választáson, pártokon,
Szövetségest is találunk a koreai partokon.
Itt hagyunk vén Európa, szűkmarkú vagy, le veled!
Pénzed vártuk, nem pedig a neheztelő leveled.

Aki kuruc; az nagyot fúj, és nem kicsit lehel,
Címlapokra kerülünk, mint híres ősünk; Lehel.
Ha kürtünkbe nagyot fújunk; világ bele siketül,
Kína elvolt jól magában, majd nekünk is sikerül.
Igaz nagyobb, na de tudjuk; a méret nem minden,
Jólét lesz itt már holnaptól, szinte minden szinten.

És, ha netán nem sikerül, még akkor is megérte,
Béget a nép továbbra is, nem haragszik meg érte.
Államcsőd, és összeomlás nem probléma nálam,
Szimpátiatüntetésre gyűlik majd a nyájam.
Ha elbukom, vélem bukik majd az egész nemzet,
A leghíresebb magyar leszek, akit apa nemzett.
@centenárium: és miből gondolod, hogy komcsi vagyok?
Minden szempontból én vagyok az, aki vezéred szavai alapján nyertese ennek a cirkusznak, sőt minden preferenciám alapján is tuti fityisz szavazónak lehet tekinteni. Azt a valóság az, hogy nem dől a lé, semmit se érzünk a vezír szavaiból. Így tartom magam családom konzervatív nézeteihez: sose szavaznék rájuk, és sose szavaztam rájuk, mivel sose támogatnám a komcsikat, hiszen ők is csak azok, hiszen önként léptek be anno a KISZ-be, meg sokan közülük a pártba. De ezt te jól tudod, hiszen selyembe csomagolva őrizgeted még a kisdobos könyvedet is a többi vöröscsillagos kitüntetéseddel együtt.
@Бабаяга: Igen, ezt nem fogják fel ezek a pökhendi mások vérén dagadtra hízó tetvek: az hogy nekik ez az "állás" olyan jól hoz Orvbán seggárnyékában, nem jelenti azt, hogy mindenkinek van ilyen. (és gyomra is hozzá).

Elképzelhető, hogyha jelenidőben lennék negyvenes, én se nagyon utazgathatnék. Bár 04-ben volt 2 forintos római akció ;-)), de előtte félévvel ütöttük le. Azért is mentünk ki, mert ennyiért kihagyni? De akkor már nem kellett munkahellyel egyeztetni ugye.

A vatera is nagy aranybánya és pénztakarékosság, - oda idő se kell annyira, mint a turihoz - ha fix árasra mész. Nagyon sok mindenünk van onnan - nagyon jó csizmák, cipők, gatyák, bármilyen cuccok :-)) - mosogatótól a boylerig és bicikliig simán és olcsón, szóval érdemes nézelődni. Utakat is akcióznak.
@centenárium: ha te a köz pénzéből csak egy fillért is kapsz pluszban (a munkabéreden kívül, amennyiben mondjuk olyan helyen dolgozol), akkor neked le kell tépni a fejedet, összerágni, és visszahányni a tüdődbe. És a kifizetődnek ugyanígy.
Á, nem kapsz te semmit, pedig igyekszel :-) Itt próbálod meg felhívni magadra a PÁRT figyelmét, mi? Beszóltál ám keményen, megérdemled a jutalmat, azt hiszed? Lószart fogsz te kapni. Kis csicska vagy, még a pártod is csak annak néz, gondolatvilágodon úrrá lett a komcsiktól való rettegés, de annyira, hogy mikor a PÁRT egy-egy komcsija eléd áll, azt már fel sem ismered, mert pufajka helyett öltönyt hord.
Azt hiszed, hogy győztetek, pedig te nem is győztél; csak egy korlátolt agyú lúzer vagy, idióta faszparaszt politikusok önkéntes debil játékszere, egy funkcionálisan agyhalott talpnyalonc nímand; bocs, ha kihagytam valamit, jellemrajzból kettes alá voltam :-)
Hajoljon mindkét kezed magad felé, és ragadj össze a szentjeiddel. Én biztosan meghalok egyszer, de a fiam addigra tudni fogja, hogy a magadfajtát úgy el kell verni, hogy még a sírotokon legelő kecske is megzavarodjon.
Huuu ez valóban rettenetes lesz. :)

Újra összeállhat a kommunista matrjoska?

index.hu/belfold/2012/02/17/ujra_osszeall_a_kommunista_matrjoska/
@ellenellenzék: Drágaság, mielőtt felrobbansz hazaszeretettől patronozva, szép magyari nyelvedet tanuld már meg kicsit. röhög az rövid ö, de ellenben a gyűlés az hosszú ű. Nem szoktam nyelvtannácisodni, de amikor valaki itt hörög ennyire, akkor kiolvad a mélyhűtött paudagogusz.

Amúgy a figyelmeztetését nem a szocik kezdték kis csillagbogár, hanem a nagyon is konzerv Merkel néni és Sárközy bácsi, akik csipesszel se érintenék maguktól jó Orvbánodat. Rájuk, mint konzervatívokra hozza a legnagyobb szégyent brúgótársad, a bunkóságban: Orvbán a löttyös nagy indulatjával. (ne fáradj, rá nem jössz, ezt kitől idéztem.)
@Бабаяга: Talán végez olyan fontos munkát. Mint pl. itt is. Na azért jár a (közbóől lopott)pénz, csakúgy, mint aszfaltbontó kődobálásáért, tévészékház-autógrillezésért, kukagyújtogatásért, békemenetelésért.
@Interlock: Ez valami gyönyörű!! De tényleg, helyettem mondtad ki, gyakorlatilag áll ez a droditáborra egytől egyig. Kösz!
FB-ról: "Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos felhívása

Mindenki figyelmébe ajánlom!

Van egy GHB nevű szer, színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3 000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban és rendelheti a neten.
Pár csepp bármilyen italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány másodperc szédülés után ájulás.
Hétvégi diszkókban a pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda, összeesik, aztán a segítőkész közelben levők kiviszik és elrabolják.
Vagy véglegesen, vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hiszen magatehetetlen az ember.
Gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér magához, legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre.
Embert lopnak a szer segítségével! Ma már előre preparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak tűnő üvegbe előre beteszik. Pl. Pókerbarlangokban, a nyertest a csinos lányok meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül.
Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni: senki ne hagyja a poharát felügyelet nélkül!
Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen!
A társasággal érkezők, a társaságban levők ne hagyják magukra soha egyik társukat se!"

Na kb. így vagyunk mi országosan. Ébredezünk és nem tudjuk, hogy kerültünk ilyen állapotba de mindenből kifosztva.
@a szív fészkei: Öten vagyunk már a szállás is sok ennyi emberre. Marad a sátor és a családszemefénye lada. Megmondtam nekik, hogy a Monarchia határain kívül mindenki a saját zsebpénzéből, hátizsákkal, haverokkal. (Róma a fiamnak az egy hétre 23 ezer volt 2010-ben.)
Vaterára sincs időm, bár a férjem szokott onnan vásárolni, van onnan egy-két jó darabunk.
A nyáron ajánlottak egy narancs állást. Mesés fizetés, nyíltan megmondták, hogy csak "narancsvérű" jöhet szóba, megfelelő ajánló levéllel. Mindez államigazgatás. A legfőbb kifogás ellenem, az volt, hogy nő vagyok, pedig a négy lehetséges diplomából három meg volt. Elmentem a meghallgatásra, mert aki ajánlott, azzal nem akartam kiszúrni. Aztán választottam az éhbéres bizonytalant. Majd októberben jött egy tuti ajánlat, no nem a biztos volta, hanem a munkakör miatt. Amíg ez van, addig nagyon happy vagyok.
@Kara kán: Majd megbánják, mikor kiderül, hogy viktor előbb ugrana ki a parlament ablakán fején a koronával, minthogy legyen imf megállapodás...
@Kara kán: egyszer érteném meg, miért lehet nekünk rossz az, ha az országnak jól megy... Te sem érted, de már csak ennyire futja.
Egyébként meg: ha eddig szarul jósoltak, talán most is. Ha eddig nem kellett nekik hinni, talán most sem. Meg ilyenek.
Tóta: hvg.hu/w/20120217_ephatarozat

[..]"Azt a kiszivárgott amerikai diplomáciai jelentésekből tudjuk, hogy egy maréknyi jól képzett, ügyes diplomata igen mélyreható ismereteket tud összegereblyézni a fogadó országról, és ezeket továbbítják is, részegen lövöldöző közép-ázsiai politikusokkal és hasonló pikáns részletekkel. És van nekünk sötét titkunk még, amivel a monitoringbizottság feltöltheti a ma még üresen kongó aggodalmakat.

Például mi van akkor, ha a hazánk megismerésére irányuló vágy odáig fajul, hogy titkosszolgálatok is beszállnak a tényfeltárásba? Mi lesz, ha összerakják a képet: igenis van ebben az őrültségben rendszer, van logikája és konkrét célja, és az a zsákmányszerzés? Sok csúnyaság elhangzott már rólunk Brüsszelben és Strasbourgban, de Simicska Lajos neve még egyszer sem. Pedig anélkül nem csoda, hogy nem látnak tisztán.

Lehet, hogy vissza fogja sírni Orbán Viktor az alaptalan vádaskodásokat."

1000 %-ig igaza van.
@Kara kán: Életkém, benne van a szó: váratlanul! Meg már senki nem vár ilyet. Koboldkirályod jóvoltából.
Legyetek szívesek üljetek le, és vegyetek be egy nyugtatót, mert nem akarok nektek rosszat:
"A héten megtartotta erejét a forint, s a Bloomberg szerint a magyar fizetőeszköz teljesít a legjobban a világon jelenleg, miután közel 10 százalékot erősödött január eleje óta a dollárhoz képest. Elemzők szerint nem kizárt a 280 forintos euróárfolyam sem. "
(mno.hu/gazdasag/belehuztunk-meddig-mehet-el-a-forint-1052813)

Adj nekik, Viktor!!!
:-D
@Kara kán: "A BNP Paribas...jelenleg azzal számol, hogy a német hazai össztermék (GDP) 2012 egészében 1,1 százalékkal növekszik. (...) Magyarországon a BNP Paribas eddig 0,9 százalékos idei GDP-visszaesést jósolt, az új előrejelzés azonban 0,1 százalékos egész éves növekedést valószínűsít 2012-re."
Elképesztő, mint a rakéta, talán-esetleg pozitív nulla. No, ezért is kell jóban lenni Merkel asszonnyal.
Mond, a hülyeséget amúgy tanuljátok, vagy csak egyszerű genetikai defekt?
@Gábriel angyal:

Papandreut azért zavarták el a faszba, mert csődbe vitte az országot. Népszavazni nem a kisírt mentőcsomag után és a bedőlés előtt másfél perccel kell. Ezt speciel a görög nép is belátta. Mondjuk a nulla euró és a drachma visszatérő réme befosatta őket eléggé ehhez.

De nyugodtan ide vehetjük az olaszokat, ahol Monti megadóztatja az addig ott is adómentes egyházakat is. Amikor a politikusok szarba teszik az országot az mindenkinek sokba kerül még úgy is, hogy az Unió sámfáz ki pénzzel.
@centenárium: te baromarcú, te! ha a több tízmilliárd fölött is rendelkezhetne, már az se volna meg, az adósság meg csak nő, mert a rohadt szoclibek így meg úgy! most álljon ki a zsebnéró, és mondja, hogy nem is kell az a vacak néhány ezermilliárd euro, mert ő nem kalkulál a német adófizetők pénzére, ahogy kijelentette kb egy hete! ezek nem beszélnek egymással?
@Gábriel angyal:

Nem én nyilatkoztam a nevedben kedves Gábriel, hanem az érvényes szavazáson részt vett szavazók 83%-a.

Egyébként meg mi ez a hülyeség? A népszavazáson milliók döntöttek a csatlakozásról, a legutóbbi OGY választáson százezrek arról, a Jobbik parlamenti párt legyen. Vonjam kétségbe a szavaid alapján ennek a jogosultságát is?

Naugye.
@Kara kán: ne csak a felét másold, gecc:
"Továbbra is a görögkérdés, valamint az IMF-tárgyalások mozgatják a hazai fizetőeszköz árfolyamat."
"Hogy hol fog megállni az erősödés, nehéz lenne megmondani. A nemzetközi optimizmus azonban márciusban megállhat, így ez az erősödés is kipukkadhat"

Tartsd oda nekik, Viktor, fogy az idő!!!
:-D
@Kara kán: Az megvan, hogy 320 felett is volt a forint az euróval szemben pár hete, azt pedig a fideszfiúk hozták össze, aranypofa? Meg az a fránya államadósság se tud csökkenni, pedig elsíboltak párezermilliárd manyupforintot, mert a manyupok eltőzsdézték azemberek vagyonát. Ja, hogy egy jól sikerült gombnyomással vityuék (szóval mi) buktak usque 200milliárdot a mol-on? Jössz azzal, hogy VÁRATLANUL erősödött a forint. Ez van, ha nincs idejük faszkodni Magyarországon, mert házhozmennek szopni az EP-be.
@centenárium:
Öcsi, a hazafiság nem abból áll, hogy ordenáré hangon pofázunk a neten.
Hanem többek között abból, hogy teszek valamit az országért, a népért ki-ki lehetősége szerint.
Az ocsmány, hazug, indokolatlan szabadságharcnak nevezett ámokfutás a világ szemében nevetséges, megbízhatatlan, vadbunkó primitív magatartás.
Tudod, ha végig sétálsz valamelyik európai város legdrágább utcáján, ránézésre meg tudod mondani, ki beszél oroszul. Mert van egy sajátos kultúrájuk.

Nagyeszű isteneid jóvoltából lassan az egész világ rájön, kik is ezek a magyarok. És én nem akarok pária lenni normális népek között, úgy gondolom, lehetünk még néhányan.

Érveidet olvasnám, hogy okuljak. Hisztériás visításodra - a la Pelczné asszonyság - nem vagyok kíváncsi.
Na ezek mentik majd meg az országot.

index.hu/video/2012/02/17/ifju_gyurcsanyistak_spermat_szelloztettek/

Az egyik kiscsaj már panaszkodik az érettségi után, de azért gyorsan benyögi, hogy orvosira jelentkezik és ha elvégezte húz is majd Angliába. De drága a lelkem.
nol.hu/kulfold/lemondott_a_nemet_elnok

Itt a jó példa!

Mi lesz veletek Doktorok, ha Pali bátyánk követi?
@Kara kán: bucika 173-as euróig nem állok szóba veled sem addig passzírozd a narancsos zseniket, ha el tudták baszni 170 körüliről akkor most tegyék is vissza ugyanoda

kurva anyád és a főnökeidnek is
@Habakuk999: mi csak doktorok vagyunk, nem köztársasági elnökök, hogy lemondjunk
@Rodeo36: sztem már 280-nál is bevásárolnának maguknak, aztán majd beszólnak az ugrás érdekében
@Gábriel angyal: mindig lesz olyan, aki azért tanul, hogy máshová mehessen. Ez ellen nem lehet tenni, azaz lehet éppen, csak nem érdemes, mert a kényszermunka olyan is lesz.
Azért viszont sokat lehetne tenni, hogy ne is akarjanak elmenni (vagy csak elenyésző mértékben). Egy csőszerelő még kijárja a szakmunkásképzőt úgy, hogy majd csak lesz rossz központi fűtés valahol, de egy orvos, vegyész, mikrobiológus, mérnök stb. azért hajlandó annyit tanulni, mert vannak elvárásai a jövőjével szemben. Ha az ország nem képes a céljai elérésében segíteni, akkor aki teheti, az elmegy. És ez nem jelenkori probléma; valaki megszámolhatná egyszer, hány olyan nagy magyar koponyáról szokás melldöngető büszkeséggel megemlékezni, akik inkább kivitték külföldre az eszüket azt elkerülendő, hogy itthon basszák potyára a rezet. Szerintem szomorúan nagy szám lenne a végeredmény...
@Interlock: A középkorban a mesterlegényeknek vándorútra kellett menni, hogy új ismeretekre tegyenek szert. Miután hazamentek, és elkészítették a mestermunkájukat, fölvették őket a céhbe.
Szerintem kifejezetten előnyös, hogy van lehetőség "világlátóvá" válni, sokkal egyszerűbben, mint akár húsz éve. Egészen egyszerűen szükséges a fejlődéshez, a versenyképességhez.
Az állam feladata és kutya kötelessége olyan körülményeket teremteni, hogy hazajöjjenek.
@Habakuk999:

"Mi lesz veletek Doktorok, ha Pali bátyánk követi?"

Abban a pillanatban felhagyok a szolidarítással, és visszavedlek mezei csaknézek...-ké.

Esetleg hiúságból ex-doktornak fogom nevezni magamat... :o)

Ja, és a hatályos törvények szerint Plagibának jár az életfogytos extra-szuper mindenféle, nekem ex-doktorként sajna nem.

Hol itt az igazság?

Követelni fogom, hogy iktassák tv-be a zexdoktorok járandóságait is! :o)
@Habakuk999: Ha szétnézel másik blogokon, meglátod, hogy mennyire megszaporodtak a doktorok.
Mi nem természetgyógyászok vagyunk, hogy KÉZRÁTÉTELLEL gyógyítsuk bizonyos hiány betegségeket
@Бабаяга: Minden jót tényleg! :-) Úhh, Rómában találtunk a neten egy zseniális lakást a Vatikántól 10 percre a Pratiban nagyon kellemes környéken, metróhoz, buszhoz közel, egy 200 éves házban. Akkora volt, hogy nemhogy 5-en, de nyolcan is elférnétek, mi is csak ődöngtünk benne. Annyiért adták ki - egy ügyvéd házaspár - amennyibe egy svábbogaras kis szoba került valamelyik kétcsillagos hotelban.

Párizsban ugyanígy a neten találtunk (az nem volt nagy, de az is nagyon zseniális kis manzárd jó helyen.) Vannak ilyen lehetőségek, ne add fel.

Azt nem értem amúgy, hogy minek öt diploma bármilyen álláshoz, ha csak a fidesznyikség a lényeg? Nem úgy áll az ábra, hogy akkora szakértelem bántaná őket... Rétvári, Zsiga, Vitézy - mit mondjak... De még Mattolcsynál is lefelé mutat a limbóléc.
@Gábriel angyal:

"orvosira jelentkezik és ha elvégezte húz is majd Angliába. De drága a lelkem."

Ha jól értem, kifogásolod az itthon diplomát szerzettek külföldre távozását.

És azt támogatod, ha idejön egy - például - orvosi végzettséggel rendelkező arab, zsidó, eszkimó vagy piréz?
Csak azért kérdezem, merthogy az nem magyar.
@Dr. csaknézek...: Ha ingyen autóval nem is szolgálhatok, továbbra is megadom a drdr titulus tiszteletét.:)
@Interlock:

"És ez nem jelenkori probléma; valaki megszámolhatná egyszer, hány olyan nagy magyar koponyáról szokás melldöngető büszkeséggel megemlékezni, akik inkább kivitték külföldre az eszüket azt elkerülendő, hogy itthon basszák potyára a rezet. Szerintem szomorúan nagy szám lenne a végeredmény..."

Rengetegen voltak, vannak.

Vajon ők valamennyien azért mentek volna máshová, mert nem volt nekik "édes" az anyaföld?

Külföldön óhatatlanul gyökértelenné válik mindenki, vagy ha el is fogadják, hosszú időbe telik.
És ne feledkezzünk el a honvágyról sem.

Új egzisztenciát teremteni, megszokni mindazt, ami a külföldi léttel együtt jár - már önmagában is komoly teher.

Vajon annyira egyszerű lenne ez a kérdés, hogy "hazaárulók", "a haza iránt közömbösek" vagy "külföldi érdekek kiszolgálói" kategóriákba lehetne ezt a nagyon hosszú ideje fennálló folyamatot beskatulyázni?
kérdéseket persze nem Neked tettem fel.)
@Fabius: :-Dd Érdekes ez a matekolása.

Ja kezdjük megint ragozni, hogy a szavazásra jogosultak felének hány százaléka is jobbikos szavazó? És ezt nekünk többi többségnek el kell tűrni... Wiki-adatok: 210-es választás első forduló Jobbikos voksok: 855 436 Szavaztok száma a Jobbikra, második forduló: 141 323

Most ez hol képezi le Magyarországot?

Akkor ők a nagyon egyértelmű csatlakozást miért is nem bírják? Köhög a bolha? Kukuxumusu=bolha csókja. Ajánlom kapja el őket mindenhol.
@dávidzoli: Igen, már ünnepelni kell a 290-et. Relativitásból ezek gigászok.
@Dr. csaknézek...: Akik itthon ilyenné teszik ezt az országot, hogy szinonimája lesz a legrosszabb suttyóságnak, azok a hazaárulók.

Aki miatt két éve cirkusz van az EP-ben, az hazaáruló.

Aki nem tagadja kint magyarságát de létrehoz valamit, amiért ott is felnéznek rá, az meg hazafi. A Lipták Béla-félék, mert kártékony röhejes paprikajancsik, hazaárulók. Esterházy, mert márka mindenhol, hazafi. Nekem ilyen egyszerű ez.
nol.hu/archivum/a_nyugat-bengali_kormany_sajat_szineit_szeretne_viszontlatni_kalkutta_hazain

Van hová fejlődni!

Nem is értem, miért nem jutott ez a sok %-os polgármesterek eszébe?
Mennyi pénzt lehetne ilyen egyszerűen kisíbolni!
Azért alakul a szövetési politika, lassan eljutunk Irán és Kína közé.
@Interlock: Vannak, akik visszajönnek vagy jönnének. De nem mindegy, mi várja őket. És legkevésbé csak a pénz számít ilyenkor a döntésüknél. Ha a kisszerűség, a hátba támadás, a kinyírlak, mert jobb lehetsz nálam, a bemószerollak, mert vetélytársam lehetsz, a politikailag döglesztek meg, stb.stb.-mentalitás marad a döntő itthon, akkor maradnak, ahol voltak.

Lehet itt ma valaki normális közgazdász? Akinek a szavára figyelnek fent? Mellár esete jó példa arra, hogy nem. Vonulnia kellett volna vagy legalábbis hájpolni egy elmebeteg békementetlést közpénzből. Nem bírta megtenni. Ki lépett emiatt a Professzorok Battyhány Köréből. mert azok meg gondolkodás nélkül nyalnak.

Ezért undorodnak jobb helyeken Levédiától, amivé most fajult. ha vonzó lesz itthon élni és alkotni - nem nyaligátornak kell állni, akkor jönni fognak vissza tapasztalatokkal.

A tehetséges magyaroknak igenis jó hírük van. Amit most erodál ez a barom.
Na már ilyen is van: államadósság elleni koncert Győrben vasárnap

www.femina.hu/hirhatter/borkai_zsolt_allamadossag
@a szív fészkei:

"Akik itthon ilyenné teszik ezt az országot, hogy szinonimája lesz a legrosszabb suttyóságnak, azok a hazaárulók.

Aki miatt két éve cirkusz van az EP-ben, az hazaáruló."

Túl van ez spirázva és mesterségesen gerjesztik is jól felfogott önérdekből.

Sajnos a történelmünkből eredően a magyarság megélése sokszor el volt fojtva, valóban más hatalmak uralkodtak Magyarország felett.

A "nagynogyoróskodás" ennek a tünete szerintem.

A múltbéli probléma valódi, a mai megvalósulása viszont hisztérikus.

Mert pszichológiai alaptétel, hogy ami elfojtott állapotban van (volt), az erőteljesen fog a felszínre törni.
Az inga először átlendül a másik végletbe, aztán szépen, lassan középen megnyugszik.

Sokáig bíztam benne, hogy a 90-es évek első felében tapasztalható ilyesféle érzület a helyére kerül, de sajna ma azt lehet látni, hogy erősödik a végletesen eltorzult "nemzeti kuruckodás".

Jó ideig el fog tartani, amíg középre, vagyis a helyére kerül ez a kérdés.

És folytatva a pszichológiai kisdoktorkodást: amíg nincs rendben ez a kérdés, addig szélsőséges reakciók fogják jellemezni az ehhez kapcsolódó megnyilvánulásokat is, és vevőközönség is lesz erre.

Pár hete ugyanezt a sémát fejtegettük mindketten egy más témávan az "Amerikai szépség" filmben látható tengerészgyalogos fater kapcsán.
Elfojtott homoszexualitás = ugyanezt támadni és kivetíteni a külvilágban szélsőségesen agresszív módon.

Az analógia ugyanaz.
Ryanair: www.vg.hu/lapokkepek/kepgaleria/offer/1000/1500_offer_1.jpg

Jaj de kis izgi fejlemény ez is: nol.hu/belfold/20120217-budai_gyula__ibolya_allamvizsga_elott_all

Na minek is öt dipo babajaga (nincs cirillem), ha jó fidesznyik elvtársnő vagy???

"Budai Gyula megmagyarázza: Ibolya államvizsga előtt áll

Vidékfejlesztés - Az elszámoltatási kormánybiztos volt titkárnőjét nevezték ki a LEADER-munkaszervezet élére
Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismét büntetőfeljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, ezúttal a vidékfejlesztési célok megvalósítására elindított LEADER-program nyíregyházi munkaszervezetének gazdálkodásában talált kivetnivalót.

Az ügy egyik pikantériája, hogy Tisza utódaként – nem kinevezett, hanem megbízott vezetőként – az a Rácz Ibolya irányítja a munkaszervezetet, aki idén január elsejéig Budai Gyula személyi titkára volt, s korábban a Fidesz egyik választókerületi munkatársaként is dolgozott. Rácz Ibolya személyét azonban vidékfejlesztési szakmai körökben leginkább nem is ezért bírálják, hanem azért, mert csak érettségije van, jelenleg a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának hallgatója."
@Gábriel angyal:

"Neked még nem tűnt fel, hogy a mostani EU tákolmány robog az összeomlás felé???"

Óbazmeg, annyira unlak mér titeket kommunistákat! Lassan hetven éve nyomjátok ugyanazt a szöveget, a tényeket figyelembe nem véve.
Aztán ezzel a "haldokló nyugat" víziótokkal előbb majdnem éhenhalasztottátok az ötvenes években a nagyapámat, majd 40 évre bezártátok ebbe a posványba az apámat. Igaz, alig harminc év után már mentetek kuncsorogni a haldokló nyugat pénzéért, miközben hivatalosan szidtátok, pont, mint most teszi a KISZ-es generáció.
Majd ha az EU-ból a képzett (tehát jobban adózó) állampolgárok tömegestül emigrálnak Magyarországra és nem fordítva lesz, mint most, akkor majd egy szót is szólhatsz.
Addig meg miért kell nekem ugyanazt a mantrát hallgatnom, amit a szüleimnek, nagyszüleimnek?
Hidd el, sokan olvassuk a Varánuszt (is), akik nem szólunk hozzá, csak ritkán, de ha a hozzád hasonló idióták komolyabban aktivizálódnának és nem csak a fotelból nyomnák, akkor bizony felkerekednék és igaz ugyan, hogy leköpném utána a saját kezem, de akkor is bármelyik szarkupacra szavaznék, amelyik NEM dönti az ilyen ócska kommunista (vagy bármilyen más köntösbe bújó) szöveggel és tettekkel romba az országot, mint a magadfajta.
Na, ez kijött, de jól esett.
@Dr. csaknézek...: Pontosan. Kilengünk. Frusztrációból.

Én soha nem gondoltam, hogy engem - és az országot, amit ez nekem jelent - csesztet Cohn-Bendit, Lunachek, Swoboda vagy Merkel, Sárközy, akárki, ha szót emel a tahóság ellen. Ahogy nézem a FB-on, az olszok reakcióit, akik követik és figyelik pl. a tévésztrájkot (irodalmi emberek főleg), Orvbán dolgait - ők se a magyarokat en bloc baszgatják,sőt drukkolnak és sajnálják, hogy egy Duce-reinkarnáció van itt. (a békemenetről ez ugrott be sokaknak.) És igenis, tudnak az itteni dolgokról, konkrét törvényeket fordítottak le nekik szó szerint, hogy értsék.

De azt nem olvastam tőlük, hogy á hülye magyarok, mind húzzanak vérbe, fúj. Drukkolnak nekünk, hogy olyan értelmes megoldás legyen, mint náluk volt a megszabadulás Berlusconitól. Őt átélve megértik az itteni szitut. Látom azt is, ahogy a németek viszonyulnak ide: értik és megértik az országot, nem azt ítélik el.

De amikor Horn átengedte a nödökásokat, akkor mennyire dicsértek,hálálkodtak mindenhol nekünk, mennyire jó értelme volt a magyar szónak! Ez azért sikerült ledolgozni nemzetközi téren azóta.
@Kis ember: Amúgy ő ide van transzportálva Jobbik-szócsőnek és Barikád-linkelőnek, fáradhatatlanul, ahogy zsidózásban se lankad...

Nem tudni, mi céllal: toborozni igazmogyorókat Vona Burberry sálja mögé? :-DD

De unikumnak megtartja Fabius.
@Habakuk999: mondjuk a középkorban még nem volt internet, annak minden következményével együtt. A haladástól függetlenül én nem vagyok a tapasztalatszerzés ellen, menjenek a gyerekek, ha mernek, és érdemes; még lehet, hogy én is megyek, ha bedől a munkahelyem. Aki a távozókat hibáztatja, az vagy írigy, vagy elfeledkezett arról, hogy a politikusok jólétéből nem következik mások jóléte, életpályája.
Na azért vannak jó hírek is: www.mfor.hu/cikkek/A_Szilicium_volgybe_koltozott_a_magyar_elme.html

Kint.[..]"Az Intellisense Zrt. vezérigazgatója szerint részben a magyar oktatásnak köszönhető, hogy hazánk méretéhez képest lassan IT-nagyhatalommá válik. Emellett szerinte az is kedvez nekünk, hogy a nyugati világban egyfajta elkényelmesedés figyelhető meg, a mi erőnk abban rejlik, hogy nap mint nap meg kell küzdenünk bizonyos dolgokért. Halász Iván szerint a sok magyar világsiker egyrészt a jó emberanyagnak, másrészt pedig a könnyebb érvényesülésnek köszönhető, hiszen a szoftverpiacon nincsenek határok, egy kis országból is be lehet futni."

Ha Rauzsika le nem bombázza a jó emberanyagot.
@a szív fészkei:

Szerintem felesleges egy adott választás eredményét relativizálni. Gábriel hozzáállása ezért hülyeség. Ha nem tudjuk elfogadni a többségi döntést nem vagyunk demokraták, ilyen kurva egyszerű ez.

A relativizáláshoz nem kell bátorság. Liberálisként kimondani egy választás eredménye után, hogy adjátok oda a Jobbiknak ami ez alapján jár neki - akár nemzetbiztonsági bizottsági helyet is - ahhoz kell.

varanus.blog.hu/2010/05/12/nemzetbiztonsag_bt
@a szív fészkei:
Az az igazság, hogy én még röhöghetnék is rajta 7000 kilométerrel távolabbról, most épp a Bahamákon ülve, de amikor arra gondolok, hogy az ilyen idióták miatt havonta egy laptop árát küldöm haza a családnak, hogy megéljen, mert pl. a szüleim negyven év tisztességes (tényleg napi nyolc óra) munka után rászorulnak erre és az ilyen g*cik még le is nyuggerezik azokat, aki óvodába meg iskolába járatták, fizették a tanárait (igaz, azt minek), meg etették, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.
Ma szabadnapos voltam, úgyhogy ráértem írni. Egyszer örülnék, ha fabius közzétenne egy statisztikát, hogy hányan olvassák csendesen a húsz törzskommentelő mellett.
Válaszolj nyugodtan, ha akarsz, olvasni tudok, de írni legfeljebb csak holnapután.
Üdv:
Kisember
@a szív fészkei:

Unikumnak Kara kánt tartom :-D

Gábrielről mást gondolok, azt sem hiszem, hogy kiküldetésben lenne. Idejött, itt ragadt, és képvisel valamit ami szerinte jó.

Igen, én is sokszor unom, meg sokszor fel is bosszant, de néha egyetértünk, és egyébként is több értelme van egy blogon vitatkozni, mint az utcán egymás pofájába ordítva fújni a magunkét.
@Interlock: A középkorban valóban nem volt net.
Viszont rájöttek, hogy fejlődni szükséges, új tapasztalatok, módszerek nélkül bizony csak állóvízben tapiskolnak, ami előbb-utóbb posvánnyá válik.
Lehetünk mi genetikailag rettentően okosak, ha nem lépunk be a villámgyors tudományos-technikai fejlődésbe, elszigetelten ugyan mit lehet csinálni?
S erre nem elég az internet.

Én nem tudom felfogni, 2012-ben hogyan tud valakinek a fejéből kipattanni a röghöz kötés ötlete. Nem értem. Egy autóipari szakember nem mehet Stuttgartba tervezni?
Egy orvos nem mehet három évre egy jól felszerelt kórházba elsajátítani valamilyen lézeres műtéti eljárást?
Ha így van, akkor miért mehetnek az esztergályosok, ők is állami pénzen tanulnak.
Vagy a rengeteg Angliában vendéglátásban dolgozó akárki.

Aki ilyet kitalált, annak vagy halvány gőze sincs munkaügyről, oktatásról, gazdaságról vagy Észak-Korea magába forduló rendszere a célja.
@Kis ember:

Sokan vagytok. Ma címlap nélkül a letöltések száma ötszámjegyű, 51 országból, 73% visszatérő látogató aránnyal.
@Kis ember: Hát irigyellek. :-) Innen ebből katyvaszos rosszkedvünk teléből! De legyen neked jó, mindennel egyetértek, amit leírtál.

@Fabius: Látod, én is próbálok vele zöldágra jutni, pedig amiket néha ideköp, attól azért levegőt se kapok első percben... Na mindegy, már beláttam, sokaknak ez valamiféle kielégülés.

De azért ahogy a Kis ember is írja, veszélyes: árasztani a hülyeséget, heccelni az embereket és nem törődni a következményekkel. Mindennap csak egy kis csepp - remélem, inkább immunissá tesz és megmutatja a Jobbik valódi -felelőtlen és kártékony - énjét azoknak is, akiket esetleg elkábított a szólamokkal.
@Fabius: Én sem mentem hidat foglalni tombolva és őrjöngve. Pedig azért az újbudai meg az angyalföldi választási éjszakázók elég érdekes jelensége voltak annak az áprilisi napnak ugyebár... Láttuk a buszokat a Kassák gimi előtt a József Attila Színháznál: megbuktatandó Tóth Józsit valakiket nagyon felhoztak egy éjszakára pesti lakosnak...

De nyertek, a Jobbik is, hát ez van. Azzal a fostalicska jújcsúnya sztálinista alkotmánnyal ugyebár. Az alapján kiszámolt választási matekkal.

Nyelem a békát azóta. De akkor ne hőzöngjenek már folyton EGÉSZ MAGYARORSZÁG nevében. Csak ennyi.
@Habakuk999: Őt nem kötötte röghöz senki. Oxford, New York járt a felcsútinak, ja.
@a szív fészkei: Pechünkre röghöz kötötte saját magát!
Oxford nem nagyon látszik meg rajta.:(
Felebrát kereste, de Tóta valamit megtalált a kölcsönös feljelentgetősdiből:
w.blog.hu/2011/01/28/ilyenek_voltunk_15

Aztán:"Wblog
Semjén Zsolt helyettes tökfej már elő is adta, hogy az EP-határozattal a szoci képviselők hazaárulást követtek el. Én nem szívesen foglalkozom Semjén Zsolttal, úgyhogy mindenki másnak, aki hasonló gondolatokat dédelget, ajánlom figyelmébe azt az esetet, amikor ezt személyesen Orbán Viktor játszotta el Lisszabonban: szövegezett egy nyilatkozatot, és aláíratta a külföldi elvbarátaival, mellesleg ma egészen viccesen hangzanak a vádpontok. Hasonlóan tréfás az akkori szoci kormány reakciója is. Semjén Zsoltnak még annyit üzenek, hogy ki-ba-szot-tul vékony jégen trappol, amikor a szoci EP-képviselők buziságán élcelődik."
@a szív fészkei:

Egyik másik első pillanatban nálam is kicsúszik egy óbezmeg :-))

Mégsem hiszem, hogy immunissá kell válni. Sokkal inkább közelíteni kéne az álláspontokat. A cigányzsidózást most hagyjuk, mondjuk inkább, hogy nekem a jobboldali szimbólumként kezelt földmoratórium tökre megfelel, és valahol örülök, hogy pl az adórendszerről már hasonlót gondolnak ma, mint én.
@Habakuk999: Ja, talán az ottani pubosok mesélhetnének róla. De mindannyiunkkal kicseszve hazajött. És maradt. És maradni is akar. Jaj nekünk.
@Habakuk999:

"Pechünkre röghöz kötötte saját magát!"

Őőőőő, nem lehetne elmozdítani azt az egy rögöt?

Csak pár száz kilométerrel... :o)
@a szív fészkei: "a nyugati világban egyfajta elkényelmesedés figyelhető meg, a mi erőnk abban rejlik, hogy nap mint nap meg kell küzdenünk bizonyos dolgokért"

Ó, ez mennyire így van... Amikor mondjuk elektronikai hibával tönkremegy egy gépünk, én ripityára bontom, és a műszaki korlátaim keretein belül megpróbálom megkeresni a hibás alkatrészt; ha sikerül, akkor sokszor bontásból történik a csere, egy-két napon belül restart, mindenki örül. Ugyanilyen hibával az ugyanilyen végzettségű német kolléga elindítja a beszerzési folyamatot, vár akár egy-két hetet is a komplett cseredarabra (a rosszat még kíváncsiságból sem szedi szét), beépíti, ők is örülnek. Nem is kérdés, hogy melyik a hatékonyabb, gyorsabb, olcsóbb megoldás, és mellesleg melyikből lehet sokkal többet tanulni, fejlődni. Főleg úgy, hogy a készülékgyártó csak az ő dobozára ad cseregaranciát, én meg az egész rendszer működését kell, hogy garantáljam, mert ha csúnyán elnézek valamit, ugrik az állásom.
Igaz, hogy néha eléggé tele a tököm a "szarból várat" technikával, de szerintem ez annyira jellemző itthon, hogy óhatatlanul megtanuljuk mindenből a maximumot kihozni. Félre ne értsétek: azokról beszélek, akik dolgoznak.
Akik nem dolgoznak, a maguk módján ugyanezt teszik, csak esetükben ez azt jelenti, hogy belőlünk hozzák (veszik) ki a maximumot...
@Fabius:

Szimpatizálok az elvvel.

Viszont a gyakorlatba - óbazmeg! - olyan qrva nehéz átültetni!
@Fabius: Eddig rendben van, de amíg minden gondolatuk mélyén az van, amire mondod, hogy most hagyjuk, addig nem megnyugtató, hogy talán az adózásban vannak világos perceik. Mert amiből és ahogy levezetnek mindent, az riasztó és régóta hangoztatott őrület, ahogy a bahamai kommentelőd írta.

Meg a külügyi preferenciáik, történelmi vonzalmaik, hát isten legyen irgalmas hozzánk, ha hatalomra kerülnek. Ill. ha ez bekövetkezne, akkor már tudnivaló, hogy nem ismer irgalmat.
@Interlock: Ugyanezt mondta egy Amerikában, az egyik legnagyobb gyógyszergyárban dolgozó egykori ismerősünk, aki ott biológus, laborvezető.

Hogy őt - meg a volt szoci országokból jövőket - ez markánsan megkülönbözteti huszonsok évi kintlét után is a helyi erőktől. Mert ők mindig mindent komplexen néznek, mindenből kihoznak valamit, nekilátnak esetleg az eredmény érdekében "rangon aluli" melónak is, hogy utánajárjanak és megoldják a problémát, lehetőleg mielőbb. És így eléggé nagy rálátásuk van mindenre.

Ott kint egy szegmenset nagyon-nagyon megtanítanak, így specifikálódnak és azon belül tudnak. És aztán kész.

Én úgy tudom, hogy a magyarokat pont ezért szeretik, mert sokoldalúak, találékonyak, rugalmasak és problémamegoldók.
@a szív fészkei: Közhely, de minden rosszban van valami jó.
Jobbiknarancs kormánytól lejjebb talán tényleg nem süllyedhetünk, megteremtődne a lehetősége az újjászületésnek.
@Dr. csaknézek...: @a szív fészkei:

Gyakorlatba átültetni kurva nehéz. Szerintem is el vannak rugaszkodva a földtől és a ködöt harapják általában, de...

Ha emberszámba veszed azt, amelyik gondolkodni képes, és elmagyarázod mi miért faszság, akkor lehet valami eredménye, lásd adórendszer, és ugyanezt gondolom a külügyi preferenciáikról és az Eu szkepticizmusukról is. De a büdösnáciakurvaanyádtól még semmi nem változott. Ezért tartom fontosnak a pártbeszédet akkor is, ha zömmel nem értünk egyet.
@a szív fészkei:

Öhm, azért van változás azon a gondolati síkon is:

"Vona Gábor kijelentette, hogy a Jobbik egyetlen parlamenti javaslatot sem terjesztett be, és nem is fog beterjeszteni, amely különbséget tesz faj, bőrszín alapján. Pintér Sándor viszont úgy ítélte meg, hogy bizonyos jobbikos megnyilvánulások igenis félelmet keltenek. Vona mindezért a sajtót okolta: pártja csupán annyit tesz, hogy tabunak számító, de valós problémákat hordozó kérdéseket feszeget. Ha valaki tud jobbat, akkor a „cigánybűnözés” kifejezést a maga részéről szívesen elcseréli másra."

Nem védőbeszéd ez, csak vegyük észre ha változik valami.
@Fabius: Értlek, én próbálom én is, amit te. Néha nagyon nehéz,mert azért mégis a családom fele úgy pusztult el (vagy arra volt szánva), ahogy ezek kétségbe vonják és minden aljas módon dehonesztálják.

Na és akkor kurva nehéz objektíven beszélgetni ugyebár.

Ugye indult ma azzal bombsztikusságával, hogy holokuaszttagadó a 168 óra. Mire igyekeztem higgadtan jelezni, hogy a hábprú ilyen: a nácik is szarrá bombáztak pár helyet akkor sajnos leégtek városok, kínhalált haltak emberek. Na ezután már nem volt ez téma.
Nem nagyon vitázik, hanem idekopizik számára megfellebbezhetetlen igazságokat, amik nem azok, sőt. Gondolkozni, hát az azért nemcsak barikádkivonatolást jelent nekem.

De mondhassa, igazad van, próbálok liberális lenni ebben is, ha ez azon a térfélen a lehető legnagyobb szitokszó a zsidóval együtt. Amúgy vicc, hogy állandóan önrendelkezés, a nemezt szabadsága a jelszavuk, ám a liberálizmustól meg úgy irtóznak, mint ördög a tömjénfüsttől és megmondanák mindenkinek hogyan éljen, miben higgyen, mi tehessen, hogy gondolkozzék, hány gyereke legyen, stb. Ki lenne szabad az országukban?

Na a mélykeresztényeknek egy szép háttérkép: www.blikk.hu/blikk_aktualis/imadkozo-vidrat-fotoztak-2080813
@a szív fészkei: atv.hu/belfold/20120217_politikusbunozo_belharc_a_jobbikban_egymasnak_esett_porzse_es_novak

Ők is tudnak lmp-s zsidóval jó példát állítani.

Nem hiszem, hogy vissza tudná magát fogni a Jobbik vezetése, a híveik pillanatok alatt elhajtják őket.
@Fabius: Ott voltál 2-án. Mit üvöltöztek a gyurácsnytakaroggyon kívül? Mit üvöltöztek az Új Színháznál? Mit üvöltöznek a meccseken? Ez olyan természets kell, hogy legyen?
Olasz barátnőnk azt írta, hogy Olaszországban nyílt színen mocskos zsidózni egyből lesittelés. Elképzelni se tud olyan szitut, amiben ez megengedett és látva ilyent itthon, szégyelli magát.

Aki nem akarja, hogy agyatlan nácinak lássák, az ne viselkedjék úgy. Ja persze, mi bérrettegők vagyunk, imádunk beszarni. Csak tudod, volt egy időszak, amikor ilyen idők járták. És ugye az kurva jó , hgy a Kossuth teret - tegnap beadtam most már pályázat minden nélkül a negyvennégy előtti anglatra és stílusra fazonírozzák. Dicső történelmi főhajtásul. azért amit meg lehet annak a mentalitásnak a becsempészésre tenni az Eu keretein belül, azt Vona@Orvbán megteszi. Nem megnyugtató.

Bocs, de nem annyira hülye Vona, hogy ilyet be merjen ma 2012-ben Európa közepén terjeszteni. De a híveket gerjeszteni azt lehet bizonyosak ellen.

Valós problémákat lehet és kell feszegetni, de fegyverrel áldott karácsonyt kívánni egy romák lakta, abból sok konfliktust megélt faluban, azért kicsit más. A sajtót meg mindig a jobboldal cseszegeti, hogy őt félreértik. Hát elég gazdag a magyar nyelv, lehet értelmesen fogalmazni ugye.

Azért olvasd át Gábriel dolgait, mosolyjelek között elég hajmeresztő, amiket ideír, amikben hisz és idekopizik.
jav: 44 előtti hangulatra

@Habakuk999: Ja a MIÉP is kevés volt már nekik. Azért ez is figyelmeztető jel lehetne, ahogy ellopták Csurka elől a showt,a szavazóbázist. Mivel? Higgadtsággal és toleranciával a cigányok, zsidók, külföld, mittoménmi iránt, ami ellen Csurka húsz évig uszított? Nem. rápakolással, radikalizmussal.

Láttad, valakik vezetik a Ki a zsidó-t, mindenkit felvéve oda, aki nem szimpi nekik. Mint stigmát sütik rá valakire és onnantól az kész szerintük, megvan, kit lehet utálni és gyűlölni.
A kurucot azért már leadta Novák Előd? Vagy részvesz a szerkesztésben?

Szóval lehet egy szájjal kétfélét? Hát a közgázon moderálja magát Vona is. És az az igazi arca?
A nyomor lovagjai:

Kevesli havi 1,5 milliós fizetését a fideszes megyei elnök
Lasztovicza Jenő nemet mondott saját fizetésének csökkentésére, pedig havi 1,5 millió forintot keres. www.femina.hu/hirhatter/megyei_kozgyulesi_elnokok_fizetes

Megélnének ők is biztos havi 47-ből, de nem kell nekik. Akiknek meg igen, hát az egyéni szocprobléma, nem az ő bajuk.
@a szív fészkei:

Egyáltalán nem kéne ennek így lenni, sőt.

Ettől függetlenül gondolom, hogy lassan nekik is leesik: ezzel a hangvétellel akit tudtak megszólítottak és innentől a stagnálás tart hónapok óra. Ezért kénytelenek konszolidálódni, hangból visszavenni, és - mint Vona a közgázon - a megegyezésre törekvés számára a kiskaput nyitogatni.

Ennyi ez, és nem több.

Viszont a Jobbik hivatalos elhatárolódása az Operaházi ellentüntetéstől is ebbe az irányba mutat.
@a szív fészke
Bármilyen lehet az arca, a hívek megkövezik, abban a pillanatban, ha szerintük meghátrál.
Ki van engedve a szellem a palackból.
Ezt visszaszorítani nem lehet, csak jóléttel.

Virágboltot és postát próbáltak rabolni Miskolcon 20 percen belül.
Virágboltot nem a whiskis rabol.

Sokan nem veszik komolyan őket, szerintem hatalmas gond, egyszerűen visszafordíthatatlan a cigánykérdés, a vidék felzárkóztatása és érzékelhető javulás nélkül.
Márpedig ez nem holnap lesz.
@Habakuk999:

"Ez a fajta hozzáállás és inkvizítori hangvétel egy nap alatt aláásta az én hitelemet is. "

Ez a mondat azért adja a kérdést: hogy lehet a nincset aláásni?
Ahogyan nincs illúzióm egy Szanyi, Egy Szekeres meg ilyesmik átváltozásával kapcsolatban, úgy nincs ezekkel szemben sem.

A kettős beszédet azért Orvbántól a polgári ökörkörben elsajátíthatta Vona és sok más figyelmes kis tanulótársa, aki mára kinőtte magát önjáróvá.

Konszolidált lehet, de akkor elveszíti a radi közönségét, ahogy habakuk999 írja. Mert diszkrét polgári patrióta szalonantiszemitának és eu-, multi-,nyugat-ellenesnek ott van Orvbán. Kettő ide minek, ahhoz kicsik vagyunk. :-D

Ő a zászlóégetőké, ott karmesterelte őket. Ha erről - meg többi alapjelszavairól - letesz, akkor ki fog rá szavazni? Orvbántól levesz a finomodásával voksokat?
@a szív fészkei:

Amit leírtam az egy szerintem látott pillanatnyi álláspont. Meglátjuk mi lesz belőle. Ha növekedni akarnak valamit lépni kell, és a cigányzsidózás több szavazatot már nem hoz.

Ezt attól függetlenül gondolom, hogy habakuknak ezzel a félmondatával:

egyszerűen visszafordíthatatlan a cigánykérdés, a vidék felzárkóztatása és érzékelhető javulás nélkül.

egyetértek.
@Habakuk999: Igen, tudom. Nem tudom a megoldást, csak a felzárkóztatást, ahogy Amerikában próbálják. De még ott is, noha van fekete elnök, volt fekete külügyminiszter, hadügyminiszer és kialakult azért már egy markánssá váló fekete középosztály, diplomás réteg, a sajtóban, tévében ott van a meghatározó fekete dollármilliárdos véleményformáló médiagurunő - Oprah - ,vannak számosan fekete sikeres dúsgazdag rendezők, sztárok, sportolók, mint követhető élő példaképek - mégis mennyi nyomor- és bűnözésprobléma van még!!

Hát akkor itt?
@a szív fészkei:

"Orvbántól levesz a finomodásával voksokat?"

Ma van minimum egymillió Orbánból kiábrándult jobboldali szavazó. Ez magában több, mint amennyien a cigányozós Jobbikra szavaztak. Szerinted mi a cél? Erről beszélek.
@Fabius: Sokat mászkálok Kelet-Magyarországon, s olyan emberek szájából hallom az eszméiket, akikről álmomban sem gondolnám.

Sokaknál van hitelük.
Vérszagra gyűl az éji vad.
Schmuck Andorra is szükség van már.

Ez jól mutatja a jobber nyomulást. Tudnak alulról szerveződni, erősödni.

A régi baloldali dínók pedig megfojtják az esetleges kezdeményezéseket.:(
@Habakuk999:

Egy miskolcinak akarod bemutatni Kelet Magyarországot? :-)

Sajóládot, Lyukót, Hétest, Rakacát látva nehéz azt mondani, hogy a probléma nem létezik. De sajnos amit annyi másban, ebben sincs konszenzus. Pedig tegyük fel, Osztolykán Ágnes (a halmozottan hátrányos helyzetből jött roma értelmiségi) Volner János ( a problémát testközelből ismerő ex körzeti megbízott) és Balog Zoltán (a kormány romaprogramosa) szépen leül egy asztalhoz, és törni kezdi a buksiját olyan megoldáson, ami előre visz. Kisülhetne ebből valami tényleges megoldás? Simán.
@Habakuk999:

Thürmerrel kiegészítve lassan összeáll az MSZMP újra. Kíváncsian vártom Pozsgay elvtársban mikor éled a honfivér.
@Fabius: Egyetértek veled. Ezzel kapcsolatban nagyon hasznos lehet megnézni ezt.

youtu.be/pIfEyKRXuag

Sokszor érintik azokat a témákat, amelyek a borsodi térségben is komoly gondot okoznak.
@Kis ember: Figyu. Ha minden igaz állítólag én vagyok az egybites barom széljobber de én nem írok rólad sem olyanokat, hogy "óbazdmeg" meg "kisgecik" stb. Ez csak téged minősít. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy marhára nem vagyok komcsi sem, de ne zavarjon.

Továbbmenve azt is nagyon jó lenne már neked is észrevenni, hogy nem a hülye széljobber netes vagy akár komcsinak nevezett orgánumok, hanem mértékadó médiák és gazdasági elemző központok beszélnek már nyíltan az EU gazdasági hanyatlásáról, stb.

Végül abban is biztos lehetsz, hogy a pénzt a családodnak vagy a szüleidnek nem a jobbik miatt kell küldözgetned. Arról sokkal inkább ballibsik elődei tehetnek.
@Gábriel angyal: "... beszélnek már nyíltan az EU gazdasági hanyatlásáról"

Sokan nem szeretik ezt a témát, szentségtörésként kezelik, mégis van benne egy halvány igazság. Annyi helyesbítést tennék, hogy nem az EU, hanem a nyugati világ, és nem is annyira hanyatlik, mint inkább elkúrja a jövőt.
A tőkés világ a profitról szól, a tőke urai pedig rájöttek, hogy ha elmaradott országokba helyezik át a gyártást, akkor nagyobb lesz a profit. Az anyaország dolgozói egyre kényelmesebben, tiszta munkából élhetnek, néhány szupertitkos meg speciális biszbaszon kívül alig gyártanak valamit, inkább kereskednek, K+F felé fordulnak. A gyártó országoknak (mint mi is) ez valamilyen szinten jó, hiszen van munka, közvetlen (dolgozói), és közvetett (beszállítói) szinten is. A befektető ugyan elviszi a profit javát (mivel megteheti), de a gyártónál maradó pénz még mindig több, mint ha befektető sem lenne.
Csakhogy eközben a gyártó országban emelkedni kezd az életszínvonal, egyre inkább ügyelni és költeni kell a környezetvédelemre, növekedésnek indulnak a bér- és rezsiköltségek, szállítási díjak, meg úgy általában minden. Az idő előrehaladtával a gyártó ország is elkezdi kitermelni a saját szellemi tőkéjét, aztán már inkább befektető szeretne lenni, mert látja jól, hogy abból több a profit; és megnyílnak majdan Afrika, Belső-Ázsia kapui, ahol még elég nagy tartalék van.
Na, a gond akkor kezdődik, amikor az afrikaiak meg a mongolok is befektetők szeretnének lenni, a szóba jöhető helyek ugyanis addigra elfogynak. Legkésőbb ekkor ébred rá a nyugati világ arra, hogy olyan ügyesen emelte maga mellé a ma még fejlődőként kategorizált országokat, hogy búcsút inthet a folyamatos gazdasági növekedésnek, az extraprofit fogalmának, a kényelmes életnek. Nincs az a zsák, amiből folyamatosan csak kifelé lehetne venni, a feneketlen kút is csak buta mesékben létezik.

Erre az egészre két megoldási irányt tudok elképzelni:
1. A "tradícionális nyugat" folyamatos, jól irányzott, nyílt vagy álcázott háborúkkal biztosítja a gyártó, azaz profitra váltható országok, területek létezését, újratermelődését. Rabszolgasosrs 2.0, az idő haladtával egyre nehezebben fenntartható, egyre nagyobb árat kell érte fizetni, az egész emberiség létét kockáztatja.
2. A ma ismert gazdasági-politikai világ megszűnik, és saccperkábé igaza lesz Nemerének. Az emberek érdeklődésüknek megfelelően, de kötelező jelleggel dolgoznak, cserébe joguk lesz normálisan lakni, megélni, természetesen némileg differenciáltan, az elvégzett feladat értékétől függően. A munka nem egy-egy cég profitját gazdagítja, hanem a köz érdekeit szolgálja, a jogosulatlan haszonszerzés kísérletét keményen megtorolják (pl. Aranybolygó, 1988). És igen, Világkormány területi igazgatóságokkal, játék tatárok, akarom mondani világ határok nélkül. Egyesek ezt a színtiszta kommunizmussal azonosítják, szerintem meg érdektelen a neve, az ideológiák az országhatárokkal együtt fognak a digitális történelemtárakba bekerülni.

Én a második verzióban látom azt a lehetőséget, ami megadja az emberiségnek a túlélés esélyét, sőt, alkalmassá teszi azt a világűr összehangolt meghódítására, használatba vételére. Minél többen lesznek az utódaink (mert mi mindezt aligha érjük meg), annál nagyobb célok jönnek majd elő, és eljön az a pillanat, amikor az országok közti versengés értelmét veszti, globális összefogásra lesz szükség, és globálisan mindenki hasznát veszi majd az eredményeknek. Sok generációra sok szenvedés vár még addig, de én bízom abban a szép és nyugodt jövőben, az értelem végleges diadalában.

Húbazmeg, de emelkedett lettem a végére...
@Interlock: Neked írom te minden magyarságából kifordult szemétláda. Kismajom vagy te hozzám képest ha a párt a kisz világából ennyit tudsz.
csak olvastad. Te buzi,mocskos betelepült aljas.
Ige mi fasiszták nácik vagyunk.(szerintetek) Ti pedig tudod
kik...............de itt éltetek nem lesz.
Ti magyartalan faszkalapok! Anno őseink vérüket adták e földért.Amit ti az UNIÓRA HIVATKOZVA semmibe vesztek.
Pedig az unió nem más mint a globalista pénzvilág végrahajója. ...Ja igen 10 évre kötnénk,
röghöz az egyetemistáinkat akik az adófizetők pénzén buliznak éa plagizálnak. Ti már egy diplomamunkát internet nélkül képtelenek vagytok megírni. Googl az eszetek. Ha a VARÁNUSZOK védett állatok, is mi nem kíméljük..
@Fabius: Igen, jó ez a voksmatek, persze, meg az elméletek, bár abban Török a nyerő...

DE ha megszerzi ezt az egymilliót a Jobbik és utána változatlanul - immmár a felhatalmazásukkal - megvalósítja az őrülményeit, tudod, nem leszek boldog. Sőt az egész világ hányni fog és mi páriábbak leszünk a páriáknál.

Lehet két órára nagyon visszafogottan vicsorogni , persze. CSak ugye, mit mondott nagy tanítója, Orvbéán? Neazt figyeljék, amit mondok, hanem, amit csinálok. Na és az nála is meg a Jobbiknál hátborzongató.

És akkor ti beszéltek naiv és birka szavazókról! Hát most azért babafiúk láthatták, mit lehet politikusként kaszálni - még ilyen 16%-os pártként is.

Hát akkor uralkodóként??? Csak megéri kicsit besimulni látszatra, persze, megértem. De az alaphozzáállásuk nem hiszem, hogy fog változni. Én kétségbe lennék esve, ha győznének, legyek bár a szemedben intoleráns bérrettegő.
@Interlock: Kína már leigázza Afrikát, teszi tönkre, mert környezetvédelem az nála otthon se játszik szempontként.

A nyugati világ mindig egensúlyozott a határon - ahogy olvasom a mindig idézett Mika Waltarit - a mohácsi vesztés utáni időkben a szultán elképzelhetetlenül gazdagabb és befolyásosabb volt, mint a nyugati világ császárai: V. Károly, Ferenc francia király, Ferdinánd osztrák uralkodó. Azok csóri kis szegényház voltak. De nem tudta bevenni Bécset Szolimán, inkább megegyezésre törekedett volna V. Károllyal, aki ugye akkoriban a pápát is elkeregette Rómából. (valahol még ott figyelt VIII. Henrik is)

Mára hol van az a hatalmas, jól megszervezett, végtelenül gazdag török birodalom? Törökország évek óta hajt befelé az Eu-ba. Valamiért a nyugati - zsidó-keresztény alapokon álló civilizáció lett a földön az etalon, Japám, Kína az ő megoldásait másolja. szóval ez a nyugat szará megy, nem lesz, ilyesmi vágyálom azoknak, kik frusztrált irigységből már boldogan látnák a végét.

Igaza Kis embernek, nem Iránba, nem Kínába, nem É-Korába, mégcsak nem is Japánba, nem Tadzsikisztánba megy a jobb életben reménykedő tömege, hanem Amerikába, Nyugat-Európába, de úgy, annyian, hogy nem bírnak velük. És oké, hogy dolgoztatják őket, de rögtön adnak segélykét, adnak jogi tanácsot is, megvédik őket a saját abszurd törvényeiktől, lehetőséget az emberi életre, mert az még mindig nyugati receptre mérődik.

És azért is fuldoklik gondokban a Nyugat, mert még mindig kötelességének tartja a szegényebb felemelését, ahogy itthon se géppuskázzák le a romákat, hanem valahogy tartják. Ezt lehet undorral szemlélni, - és egy Hitler nevű meg is próbált tenni ellene, kinevezve magát, a randa féltökűt és hasonszőrűeket árja, a felsőbbrendű fajjá, másokat meg kiirtandókká, de nem ment neki. Belebukott, sirassa akárhány mai náci.

Kell lenni szolidaritásnak, kell lenni kooperációnak - és ha nagyon szarul, de ez látszik működni, a diktatúrák nem. Igenis én hiszek a nyugatban - lesz valami megoldás, ha nem az outsourcing istenítése, akkor más utat találnak,vannak ott koponyák, megoldják majd. És lehet választani, hogy nekik drukkolunk, vagy ordas eszméknek. Más út nincs.
@centenárium: Hagyjuk már a patetikus lózungokat haver. Azért mi is dúltunk rendesen a környéken, annak meg ott nem örültek, ennyi. A magam részéről normálisan akarok élni és ha nem hagyják, akkor elmegyek, csókolom. Gondolj Mária Teréziára, aki azt mondta, hogy meg kell hizlalni a birkát, hogy nyírni lehessen. A főnökeid csak nyírni akarnak, hizlalni nem, ezt meg mindenkinek joga van nem eltűrni. A bulizást egyébként nem az egyetem állja, hanem a szülők, vagy sokan vannak akik dolgoznak suli mellett, úgyhogy ehhez semmi közöd, meg nekem se, meg senkinek. Az meg csak neked meglepő, hogy rengeteg netes könyvtár és szakfolyóirat van, nagyon furcsa, hogy guglival is el lehet jutni oda. Az utolsó mondatodat gondolom a tömjénzsolti ihlette (jelesül, hogy nem kíméled a védett állatokat).
Na szevasz.
@dávidzoli: Lehetne erről valami normális lapon
beszélgetni."Főnökeid" Hát szereNcsére már nincsenek. Pártbéli főnök-nekem soha nem volt.
Munkahelyi az volt-nem is léptem előre 90-ig.
Én egy csonka országban születtem.
NEM A MULTIKULTURÁLIS,GLOBALISTA BANKCENTRIKUS
BUZIIMÁDÓ,MELEGHÁZASÍTÓ,EURÓPÁBAN VAGY ÁÁÁMERIKÁBAN.Szerencsétlenség hogy ez a trianonnal megalázott ország nem tud igazi jobboldali szervezetet kiállítani lassan 20 éve.
@centenárium: Csonkaországban születtél, s belekerültél egy olyanba, amely részben visszaadta az elszakadt részeket.

Van lehetőséged felvirágoztatni a Felvidéket, Erdélyt is.
Senki nem tilt, hogy menj, vállalkozz, oktass.
Megtetted?
Vagy egyszerűbb könnyeket hullatni továbbra is?
@centenárium: Barátom! Törököt fogtál. Multikulturális, Piaccentrikus, szélliberális, melegházasságpárti, melegjog párti vagyok, szóval minden, ami Te nem. Hogy a nemi másság egyeseket miért zavar, arra még nem tudtam rájönni, de az tuti, hogy amíg egyeseket kevesebb jog illet meg, addig baj van. Szóval Legyél csak ahogy Te fogalmaztál "buziimádó" mert azzal az esélyegyenlőséget és az emberi jogokat véded.
@Kis ember:
Az irásoddal az utolsó betüig egyetértek.

.” A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.......”

Márai Sándor
@centenárium:

Kedves faszorrú majom!

Visszaveszel a pofádból, vagy fejedre szíjazom a szopóálarcot és kibaszlak innen.
@Habakuk999: Én már megtettem a magamét csak ti is tegyétek meg. Viszont ilyen hazaáruló seggnyaló spiclikre nem számítottunk mint
akik a pénzvilág seggét nyalják.
@Fabius: Mejom av te jó kurva anyád te mocsok zs g..i.
@Fabius: Bekaphatod te nagyorrú seggfej.
@Fabius: Ütünk titeket mint a répát te médiaszabadságharcos.
@centenárium:

Mi a baj faszorrú? Már lezsidógecizni se sikerül rendesen? :-D
Beremegtél baszki, mint Szegedi Csanád kezében a 6700 eurós fizetési cédula. Na, fuss neki újra, de hibátlan legyen ám.
@centenárium: Fizettél az államadósság csökkentési alapba?
Vagy KN rendszámú autóval szaladgálsz?
Vagy büszkén köptél egyet, határt lépve?
Avagy büszkén megnézted a tv-ben a csíksomlyói búcsút?
Szlovák rendszámú Nissan fekete terepjáróm van nekem csak.
Azzal mentem Csíksomlyóra is.
@centenárium: Akkor máris jót tettél felvidéki testvéreinkkel, oda fizeted az adódat, s nem az itteni gyarmatosítók talpnyalóinak.

Így tovább!
@centenárium: És az ilyen hozzászólások után, kérdezem mit is kerestél Csíksomlyón?
@egyvélemény: Nézd meg mire válaszoltam olyan ocsmányul...........
@centenárium: Ha már ilyen szép autód van, javaslom, ballagj el Zsolnára - térképeken Zilinának írják mostanság -, Slota mesterrel gyorsan megtaláljátok a közös hangot. Annak a pár tanknak három borovicska után találnátok új helyet.
A Sajó vagy a Hernád völgyén menj odafelé, vissza pedig ha bátorkodhatom javasolni a Vág mentén, Nagyszombat -Tranava- és Pozsonyon keresztül. Hogy saját szemeddel győződj meg, az az undorító karvalytőke mennyire tönkretette a régi szabad szürke putris vidékünket.

Éljen a szabadság!
@centenárium: nem született, és nem is fog születni olyan ember ezen a világon, aki megmondhatná nekem, hogy mennyire vagyok én magyar. Erről ennyit.
A párt és a KISZ világából igen, annyit tudok, amennyit olvastam, hallottam. Pont akkor hullott szét (legalábbis névlegesen) a régi rendszer, amikor annyi idős lettem, hogy be kellett volna lépnem a KISZ-be. Örültem, hogy az úttörőség után végre békén hagytak ilyen faszságokkal, és soha egyetlen pártba sem léptem be, sőt, soha nem szavaztam érvényesen még egyikre sem. És, tudod, én büszke vagyok arra, hogy csak kívülről, hallomásból ismerem a magadfajta közpénzből lenyúló tetvek világát; mondhatnám úgy is, hogy az én lelkiismeretem tiszta.
Betelepült annyira lehetek, mint te, mint bárki ebben a kevert vérű országban; azt meg nem mondtam, hogy náci vagy. Azt mondtam, hogy az agyrágóbogár benned kurva gyorsan éhen halna, de ezt továbbra is tartom.
Tök jó, lebaszod Magyarországot, mert soha nem tudott itt egy normális jobboldal létrejönni... Eszednél vagy? Ja, bocs, most egyeztünk meg abban, hogy olyanod nincs. Nézz már szét a jobboldalon, aztán kérdezd meg magadtól: kell ez nekünk, tényleg? Az egyik tele van őskomcsikkal, köpönyegforgató elvtelen gazemberekkel; a másik leragadt valami idealista világban, néhány jó ötlet mellett totál semmi köze a valósághoz, a teljes történelmi fejlődéssel szemben akar menni. Hát mi a faszból állítana ki ez az ország egy valamirevaló jobboldalt, ezekből? És ez az ország szerencsétlensége? Véletlenül sem a jobboldal balfaszsága, ugye? Én szinte csak jobboldali beállítottságú embereket ismerek, ők a hibásak, meg én vagyok a hibás, mert amit ti jobboldalként istenítenétek, az nekünk nem kell? Elmehetsz a bús picsába, haver.

"itt éltetek nem lesz" - de. Lesz. A saját kezével verem agyon azt, aki engem megpróbál elüldözni innen.
@Fabius: Nem kéne az ő szintjükre alászállni. Ha ennyire felmegy az adrenalin, írj naplót .
@Interlock: Egy jobboldali, Csíksomlyóra zarándokló "magyar" tagnak mondhatsz bármit üveges szemmel néz rád és nem is érti, hogy mi a problémád a fennálló helyzettel.
bazki én csak negyedízig vagyok magyar...most mi lesz?
@felebarát: Akkor Te viheted az Árpádsávos zászlót!

Szerinted a Kárpát medencében hányan mondhatják el ezt a magas százalékot magukról?
@Habakuk999: várj utána számolok, aszondja hogy...felvidék, erdély kunság, németalföld...néhány fura nevű , beazonosithatatlan származás...hmm..lehet csak 16-od
@felebarát: Ezt már elbuktad!

Számolgathatod, ahogyan csak akarod, zászlóvivő maradsz!
@felebarát: tudom, hogy csak vicceltek, de mekkora butaság már származási alapon értékelni az embereket ahelyett, hogy a tetteiket, az életüket néznénk... meg csonkaországon siránkozni ahelyett, hogy a maradékból hoznánk ki a legtöbbet... hogyan lehet leélni egy életet a történelem rabságában, másokat gyűlölve, az egyet nem értőket gyűlölve ahelyett, hogy a sok egyéni véleményből egy közös, erős, a döntő többségnek elfogadható valamit hoznánk létre...
@felebarát: ti mellesleg ennyire nyilvántartjátok az ilyesmit? Én a nagyszülőkön túl gyakorlatilag senkiről sem tudok (és a négy nagyszülőből is csak egyet ismertem, a többiek réges-rég meghaltak), nincs családfa, semmi. Utána lehet az ilyen dolgoknak járni? Kíváncsiságból talán egyszer megtenném (ha majd nem lesz melóm, mert addig úgysem érek rá).
@Interlock: persze...egyszer már neki áltam..meg voltak adatok..4 generációra sikerült..a többi levéltár...de nem egyszerű...bár vannak társaságok akik ezzel foglalkoznak
@egyvélemény:

Mindenkivel azon a nyelven beszélek amit megért. Lehet kritizálni és anyámat szidni, csak nem kell pislogni, ha visszaszólok. Az első hozzászólás hangnemével mindenki maga eldönti mit szeretne.

Viszont aki a kanapéra szarik az nézzen szembe azzal, hogy nem fog tetszeni.
süti beállítások módosítása