Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.04. 05:49 Fabius

MSZP: a kuka felé menet, félúton

Címkék: mszp zugló tóth csaba mesterházy attila

Nem hagynak minket unatkozni a zuglói pernahajderek. Tegnap a papcsákizmus múlhatatlan érdemeivel szembesültünk, ma boncoljuk kicsit a túloldalon állók nagyszerűségét. Mert bár csak kínomban röhögök, azért van min: az MSZP úgy látszik nem tud akkora saller kapni a választóktól, hogy másfél év alatt megtanuljon két emberi mértékkel alapvetőnek ítélt dolgot.

- Elszámolni a pénzzel.

- Fogalmat szerezni a tisztességről.

Különösen hányingerkeltő ez akkor, mikor a sajátjaikkal bánnak úgy, ahogy a csillehúzásba belevakult bányalovakkal szokás. Kezdődött az egész azzal, hogy a kerületi vezetés összekülönbözött a helyi MSZP honlap szerkesztőivel. Mi máson, a pénzen. Tóth Csaba elnök köddé vált, lóvé az ablakban, és igazi gerinces módon a szerkesztőknek sikerült némi késéssel értesülni a kirúgásukról, illetve a megváltozott helyzetről. Na nem Tóth Csabától, frászt, az addig általuk üzemeltetett honlap címoldaláról. Elkeseredésükben blogot nyitottak, és ott elemzik a történteket. Innentől pedig vett néhány furcsa fordulatot a mese:

- Miután a Képviselő funky kirobbantotta az ügyet a HVG megkereste az eltűnt Tóth Csabát, aki így nyilatkozott: "nem érti a nem fizetésről szóló vádakat, mivel a honlapot társadalmi munkában szerkesztették. Ha az illető odaírta volna a nevét az üzenethez, tudnék neki reagálni, így nem tudok mit mondani"

- Három nappal később az mszp.hu oldalán megjelent a közlemény, miszerint felfedni, hogy a Tóth Csaba féle vezetés nem fizet a szerkesztőknek kiemelt csúnyaságnak minősül, fegyelmit indítanak is ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

Ne hánykolódjatok a röhögéstől, tóthcsabaisztán így működik: a fegyelmihez ismert a személy, a feljelentéshez ismeretlen. Közben a szerkesztők meg azon értekeznek a blogjukon, hogy hány levelet és mi célból váltottak az emlegetett szervezettel. Lehet, hogy a Rákosfalva parkban csak a tartalom fontos, és nem olvassák el kitől jött a micsoda?

Nektek nem furcsa, hogy a kisemberek védelmezője párt ennyire leszarja a saját kisembereit? Ahelyett, hogy a kitört balhét tisztába tennék és lerendeznék csendben, nekifutásból felrúgják azokat az szimpatizánsokat/aktivistákat, akik a végtelenül kínossá válás után is hajlandóak voltak elvégezni nekik bármit. Link
Ennek megértése talán könnyebb, ha tudjuk ki is ez a Tóth Csaba. Vas megyében még Zuschlag és Lados urakkal cimborálva keveredett bele az MSZP legsötétebb időszakát jellemző tagbeléptetési botrányba. Volt ott minden: okirathamisítás gyanú, pénzért vett roma szavazatok, amiket később visszavontak, férfi ellen elkövetett nemi erőszak, egymilliárdos Leisztinger kapcsolat vélelmezés, de leginkább semmilyen eszköztől nem visszariadó harc a hatalomért és a pénzért. A kirobbant párton belüli háborúban Tóth Csabát az etikai bizottság vegzálta egy darabig - kizárta, nem zárta - majd a sleppjével együtt száműzte - na hova, bazmeg, - ide Zuglóba.

Nálunk Tóth ott folytatta ahol vasban abbahagyta. Érkezésével hogy-hogynem növekedésnek indult a taglétszám, - egy ilyen remek ember vonzza a szimpatizánsokat, mint beszáradt mustáros szendvics a döglegyeket - és hamar átvette a vezetői tisztet is. Aztán vasi irodavezetőjével, Menyhárt Bizsánnal nekiláttak megfejni az önkormányzatot: tanácsot osztottak. A zuglói önkormányzat az előző ciklusban 500 millióért kért és kapott jótanácsot, mert a Weinek féle vezetés is csak téblábolt a tanácstalanságban, mint egyszeri Hunvald a börtönkondiban. És ezek baszki Dodugló Páveltől is tanácsot kértek, miért pont a Tóth és Társai lobbi tanácsaira ne lett volna szükségük?

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy ez az ember ezzel a múlttal, ekkora választóktól kapott
nyakleves után mit keres még az elszenvedő pártban? Pontosabban kinek a tökét szoríthatja elkékülésig a pártvezetésben, hogy mindent, még a saját embereik lejáratását is túléli? Nincs valami ötleted Atikám? Igen, te, kedves Mesterházy Attila. Utálnék én összefüggést látni aközött, hogy az elmúlt ciklusban a zuglóiaknak tízmilliószámra tanácsot osztó EMC Consulting Kft.-ben együtt húztátok a rabigát Menyhárt Bizsánnal és Tóth Csaba feleségével, és aközött, hogy a jóember bármit megengedhet magának.
Tóth Csaba lesz az MSZP emblematikus figurája. A na most aztán borzalmasan megújulunk, hitelesek leszünk de télleg, istenuccse kabalaarc, aki emlékezteti a választókat: színjáték az egész, mert továbbra is itt vannak azok az emberek, akik minden következmény nélkül szarhatják arcon nem csak a választókat, hanem a szólásra nyíló szájú tagságot is. Emlékezteti őket, hogy ti ezt tudjátok, eltűrésével legitimáljátok, és amit szűzies egyszarvúként igyekeztek eladni nekik az ugyanaz a koszlott gebe, amit ciklusról ciklusra hurcoltok magatokkal elhagyhatatlanul. Kicsit sovány, nagyon büdös, de a tiétek. Új MSZP? Új politika? Röhögtetsz?
 

603 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr424063052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: Ígéretek helyett valós bérfedezetet az egészségügyi dolgozóknak! 2012.02.06. 15:10:01

Mondvacsinált ürüggyel halogatja a egészségügyi dolgozók részére meghirdetett bértárgyalásokat a kormány, a bérígéretnek pedig nincs valós fedezete – állítja Mesterházy Attila. Az MSZP emellett a Darányi-tervet is támadta hétfőn.

Trackback: A Lázár Janus-arc 2012.02.04. 17:24:58

A Fidesz egy polip, sokak felé nyújt védő kart, mindenkit próbál kiszolgálni: a nemzet számára azt kell igazolnia, hogy nemzeti, a nemzetköznek azt, hogy nemzetközi; a gazdagnak, hogy gazdagpárti, a szegénynek, hogy szegénypárti. Egy polipszabású pincé...

Trackback: A Lázár Janus-arc 2012.02.04. 17:24:58

A Fidesz egy polip, sokak felé nyújt védő kart, mindenkit próbál kiszolgálni: a nemzet számára azt kell igazolnia, hogy nemzeti, a nemzetköznek azt, hogy nemzetközi; a gazdagnak, hogy gazdagpárti, a szegénynek, hogy szegénypárti. Egy polipszabású pincé...

Trackback: Fel is út, le is út – magyarok külföldön és külföldiek Magyarországon 2012.02.04. 14:42:59

Az, hogy az elmúlt hetekben több cikk is megjelent a hazai sajtóban a bevándorlókkal kapcsolatban, már önmagában is aggodalomra adhat okot. Semmi értelme a riogatásnak egy olyan országban amely egyértelmüen nem migrációs célpont, hacsak nem a lakosság ...

Trackback: Kedves magyarországi gimnazisták! Nem kéne valamit csinálni?! 2012.02.04. 14:03:54

Felkelek az ágyból, felrakom a kávét, bekapcsolom a gépet, bedugom az NDK-melegszendvicssütőt, megnézem az indexet, meglátom, hogy a HÖOK virrasztást szervez a felsőoktatásért, eldurrantom a vérnyomásom....

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.02.04. 12:18:28

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Habakuk999: nem csak a függetlenekről, és nem csak az értelmiségről van már szó.
A különböző oldalak "nagy halainak", a gazdaság, jog, egészségügy, oktatás stb. ismerőinek és "gazdáinak" kellene eldönteniük, hogy hagyják-e megteremteni a saját jövőbeni jólétük alapjait végre, vagy tűrik a totális kizsákmányolást (vagy akár részt is vesznek benne), és akkor lesz még pár gazdag évük, aztán menekülhetnek élhető országokba. Én látok ilyen jeleket, pl. a Csányi-Orbán megbeszélés, amiről sokat nem tudunk, elnökünk mégis mintha fékezett volna utána egy kicsit. Ébredeznek már, csak lassan.
@HgGina:

Minden kommentet listázok és mentek. Neked ma itt a reklamálósakon kívül kommented nem volt. Ezért:

- Vagy nem küldte el a rendszer, mert megesik
- bepróbálkoztál ezzel a cenzúra dumával és nem jött be.

Ugyanis cenzúrával vádolni azok se szoktak, akik minden mással igen.
@Interlock:
Nem tiltja, a hiteles emberekkel van a gond.
Ezek az úrhölgyek, úriemberek úgy lejáratták a szakmát, nehéz lesz jelentkezőket találni.
De nem lehetetlen, ha pl Majtényi szereplésére gondolok.

Mindenkinek rá fognak taposni a lábára, nem tudják megállni.

Ráadásul az európai és washingtoni konyhán is kotyvaszthatnak valamit.
@Dr. csaknézek...:
Szerintem nem lenne jobb. Én is szeretném, de nincs értelme.
Képzeld el, egy nem totális bukóból ellenzékivé váló Viktor mit rendezne? Az őrjöngő öcsikékkel?
Ki kell forrnia magát a helyzetnek.

Nem nagyon akarok pesszimista lenni, de egy hosszú távú Orbanisztán sem lehetetlen szerintem.

Az az egy biztos, ha harcot akart, megkapta.
@Habakuk999:

"Szerintem nem lenne jobb. Én is szeretném, de nincs értelme."

Lehet, hogy igazad van.
Valószínűleg én is inkább a keserűségemben fogant vágyaimat öltöztettem szavakba...
@a szív fészkei: hónapokkal ezelőtt töröltettem magam FB-ról; nem tetszett az a rohadt nagy intelligenciája, az adatvédelmi direktívái, na és meguntam, hogy mutathattam akármit az ismerősöknek, százból ha egyszer jött valami reakció (az is az volt, hogy nem tőlem loptak, szarjam le...). Nem volt értelme az egésznek, a Millásoknak meg csak van nálam okosabb ötletgazdájuk is.
Egyébként, ha már jog: azt ordítani egy tüntetésen, hogy XY ennyi meg annyi milliárdot lopott ki valahonnan, bajt okozhat, ezt értem. És ha átfogalmazom az üzenetet? Ha a tömeg ordítva követeli annak kiderítését, ki mennyit lopott valamelyik közpénzes cégből? És nem egy céget felsorolva, hanem - mint a 15 pont - szép, hosszú listában? Azt is büntethetik, ha azt mondom, hogy a Gyurcsány-kormány alatt X milliárd, Orbánék alatt Y milliárd ment el gyanús szerződésekre, és követeljük ezek nyilvános felülvizsgálatát? Nem értek hozzá, de szerintem ebbe nem lehet belekötni. A hazai és a nemzetközi sajtó azonban felkaphatja, majd csak lesz valahol pár kínos cikk, ami egyre jobban kompromittálhatja az érintetteket...
@Interlock:
Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?
Most jönnek a finomra hangolások, egyezkedések.
Szerintem túl messzire ment, de ki tudja a nagypolitika hogyan ítéli meg.
És azért mindenki csak most kezdi felfogni, mi is kezd itt kibontakozni.
Nincs privatizálható vagyon, de a fiúk lesznek olyan éhesek, hogy kirabolnak mindenkit, akit csak lehet.

A szociális feszültség nem fog csökkenni. Az ultrajobb sem lankadhat.
Nincs egyetlen stabil társadalmi aspektus sem, ahonnan nézve nyugi lenne.
Mindenütt csak a zűrzavar.
Csak egymásra kell találni, de ez csak színtelenül mehet.
@Interlock: @Dr. csaknézek...:

Igazatok van, mindketten jól értelmeztétek tegnapi mondandómat.

Az időfaktor érdekes egy dolog - mennyi év kell ahhoz, hogy kialakuljék egy össztársadalmi morál-minimum, amit sem a felső tízezer, sem pedig az legalsó rétegek tagjai nem rúgnak fel szívesen (dalolva és dacolva kritikákkal?)
Mennyi időbe telt ez az angoloknak, mondjuk Cromwelltől számítva, mennyi időbe telt a franciáknak a lyon-i takácsok felkelése óta, és hogyan alakult ez az USA-ban (filmekből tudjuk: "Én tisztességes adófizető állampolgár vagyok!" - ergo, ez ott a rend őrével szemben ér valamit, magyarul ez náluk erény. Vagy akár a skandináv országok, ahol (ismerteim szerint) tényleg van egy elfogadott norma - ők hogyan tudták ezt kialakítani?

Vallom, hogy az ember mindenhol ember és a korrupció, az önzés mindenhol ugyanolyan. De mégis, fejlettségben előttünk járó népek ezt hogyan csinálták, és hogyan tudják megőrizni is ezt?

Nekünk vajon hány évünkbe, évtizedünkbe fog telni, hogy ne legyen sikk, ne legyen okosság számla nélkül beköttetni a vízcsapot, megjavíttatni a kocsit, blokk nélkül venni egy kürtőskalácsot a Normafánál és ami a legfontosabb (mert példaértéke lenne): lemondani egy nyilvánvaló plágium-ügy miatt???

Persze, a folyamat nem automatikus, de az nagyon igaz és tökéletes meglátás, hogy az internet adta real-time effektus segíthet abban, hogy ez rövidüljék.

De asszem, a legfontosabb mégis az lenne (és mondandóm itt kapcsolódik Fabius bejegyzéséhez), ha elhúzna a fenébe a férgese, azaz az összes korrupt és besározódott politikus örökre eltűnne a közéletből.

Mint az Asimov regényben (Alapítvány): a hanyatlás ideje csökkenthető, akár a tizedére is - a fejlődésé miért ne lehetne rövidebb, mint más népeknél más korokban?

Nekünk jó esélyünk volt arra, hogy ezt véghezvigyük 89-után. De az eltelt majd 22 évről mit gondoljunk?
Elindultunk? Ha igen, akkor most visszafordultunk? Elvesztegettük, vagy része a tisztulásnak?

(Számomra ez annyira nem másodlagos, mert kis szerencsével van még jópár évtizedem, és a magyar foci VB szereplése mellett egy élhető ország érzését is szeretném még megélni...)
@Dr. csaknézek...: kellenek ezek a kudarcok a Fidesznek, nagyon is kellenek. Ha a végtelenségig kitartanak mögötte a pénzemberek, akkor végleg fog elbukni; ha a pénzemberek időben észbe kapnak, akkor pedig tisztulhat, elkezdhet úgy működni, hogy az nekünk is jó legyen. Gyorsan elzavarni őket csak annyit hozna, hogy mártír lenne mind, és őrjöngő hívekkel telnének meg az utcák.
Kell ez a szégyenfutás, minden jobboldali ember tanulása érdekében.
@Habakuk999: "Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?"

Azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk, amit mond. Én megfogadtam, hogy így is teszek...
@Habakuk999:

"Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?
Most jönnek a finomra hangolások, egyezkedések."

Látod, ezt nem hiszem.
Mondott ő már annyi mindent...

Kapkodást, fejetlenséget, átgondolatlan improvizálást látok szinte kizárólag az elmúlt másfél évben.

Finom hangolás és egyezkedés - szerinted ezekhez ért Orbán?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
És ne felejtsük el, hogy Seldon megtanulta a Trantoron, hogy a birodalom egymásnak uszítja a gazdasági és társadalmi osztályokat, így erőszak alkalmazása nélkül is fönntartja a hatalmát.

Ez ellen a megoldás: szolidaritás.

Nem kampány, a könyv írja így.:)
@Habakuk999:

"Nem kampány, a könyv írja így.:)"

Kábé egy hete én már reklamáltam, hogy nagyon kellene nekünk egy Hari Sheldon... :)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "a magyar foci VB szereplése"
Szoktunk szerepelni, ne mondd már, hogy nem. A selejtezőkben mi vagyunk a selejt...

Én is bízom abban, hogy a fejlődés ideje csökkenthető. Amikor a "központ" azt mondta, hogy internet kell az ország minden zugába, csodálkoztam is: ezek maguk alatt vágják a fát, de sebaj, jól teszik. Ezzel együtt is lassú folyamat lesz; már most sokan kommentelnek olyat, hogy inkább jöjjön vissza Gyurcsány, mer'ezerszerjobbvót. Ők még mindig nem értik, hogy nem kell "büntetett előéletű" arc a színpadra, nem szabad felejteni, kisebbik rosszban bizakodni. Mekkora rohadt nagy pofon volna a pártoknak 200 független egyéni képviselő a Parlamentben! Sokkal nehezebben azoknak sem menne az irányítás, csak akad itthon ennyi értelmes... Egy óriási nagy zakó kellene a mostaniaknak, és hulljanak szét, szerveződjenek újjá, versenyezzenek értünk rendesen.
@Dr. csaknézek...:
Dehogy ért.
Tör és zúz.... oszt majd meglátjuk, mi marad.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Elindultunk? Ha igen, akkor most visszafordultunk? Elvesztegettük, vagy része a tisztulásnak?"

Nem hiszem, hogy elvesztegettük volna.
Gondolom Ti is emlékeztek a 1990-ben megalakult országgyűlés hangulatára.
Emelkedett volt.
Derűlátó.

És mai szemmel nézve: naív.
Többségükben lelkes amatőrök ültek ott.

És ugyanez igaz volt ránk is.
Sok mindent gondoltunk, hittünk akkortájt, és nagyon tapasztalatlanok voltunk.

Tanultunk.

De még messze nem eleget.
@Dr. csaknézek...: persze, hogy nem, mint azt a poszt is mutatja :-) De egy baloldalitól még nem várom el, hogy a Fidesz példáján tanuljon... Sokkal jobban jártak volna, ha az MSZP-t két évvel ezelőtt legyalulják, akár a küszöb alá is. Azt már nem lehetett volna megúszni vezetőcsere nélkül, és ma talán nem azzal kezdődne Mesterházy nyilatkozata, hogy "Mint a legerősebb és legnagyobb létszámú ellenzéki párt...". Nevetségesek, következtetések helyett fontoskodnak.
Egy (akármilyen zászlajú) politikus legyen alázatos a választóival, országával, munkájával kapcsolatban. Ha nem értik meg szép szóból, le kell őket gyalulni.
@Interlock:

"Ők még mindig nem értik, hogy nem kell "büntetett előéletű" arc a színpadra, nem szabad felejteni, kisebbik rosszban bizakodni."

Evvel nem értek teljesen egyet.
Abszolút tiszta ember, pláne politikus, nincsen.
TELJESEN új lapot nem lehet kezdeni manapság.

Én rövid távon inkább a kisebbik rosszban vagyok kénytelen bizakodni, mert perpill ilyen a választék.

A két utolsó szavazáson nem szavaztam, legközelebb el fogok menni.
És ha addig nem lesz számomra igazán elfogadható párt, akkor a kisebb rosszra fogom nyomni a voksomat.

De bízom benne, hogy nem így lesz.
@Habakuk999:

:-),

ráadásul, Asimov majd 60 éve írta a sztori első részeit.

Hiába, a zsenik hallhatatlanok (tegnap a szív fészkei Móriczot emlegette, joggal).
Erről van szó. Normális ellenzék már régen vezetné a népszerűségi listát, de EZEK, meg a DéKá a büdös életben vissza nem veszik a hatalmat. És ezt még mindig kurvára nem értik.
@Dr. csaknézek...:

Pontatlanul fogalmaztam:
TELJESEN új lapot nem lehet kezdeni manapság úgy, hogy a következő választást meg lehessen nyernie bármilyen pártnak is a Fidesszel szemben.
@Interlock:

"van, ahol nemsokára talán be is mutatják, milyen a gyalulás"

"Vlagyimir, te vagy a fiam!" :))
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"ráadásul, Asimov majd 60 éve írta a sztori első részeit."

Az első három rész zseniális, a többit viszont kár volt Asimovnak megírnia.
@Interlock:
"Mekkora rohadt nagy pofon volna a pártoknak 200 független egyéni képviselő a Parlamentben!"

Ohhh, be szép is lenne! Orbán úr FEL sem tudna oCSÚTni...

De akkor ki alakítana kormányt? Az egész egy nagy, 200 egyéniből álló koalíció lenne, gyakorlatilag ellenzék nélkül? Egyéni képviselőkből álló 3/3-ad?

Zsír! :-)))))

Ehhez már csak az kellene, hogy Polgár Judit legyen a KE, és teljesen rendben is lenne civil kis szívem.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Szerintem Judit valamivel értelmesebb sereget szeret vezetni. :))

Tudod, olyan fabábukat! :))
@Dr. csaknézek...:
"Gondolom Ti is emlékeztek a 1990-ben megalakult országgyűlés hangulatára.
Emelkedett volt."

Igen, így van, és emlékszem.

De vajon azok az urak, kik most ülnek ama padsorokban, vajon emlékeznek-e? Amikor átülnek egymás háta mögé (a TV miatt) akkor vajon milyen fenső megfontolásból emelkednek fel az urak?

Képmutató fráterek gyülekezete, tisztelet a kivételnek.

*****

No igen, az első három rész zsigerből ment neki, míg a második három részt már "rendelésre írta, és cca 35 évvel később. Ezek se rosszak, de a trilógia szintjére nem érnek fel - mondjuk, ez nem egy könnyű dolog.
@Dr. csaknézek...:
Nem nem. Én két hete kezdtem ismét az egészet.
Alapműnek tartom, ha nem is nagyon értik sokan, miért.:)

De itt jó, szív fészkei Mika Waltarit is emlegeti, most már csak egy Passuth kedvelő kellene.

Érdekes módon eléggé hasonló módon is látjuk a világot.
Szép jó éjt!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"De vajon azok az urak, kik most ülnek ama padsorokban, vajon emlékeznek-e?"

Megsaccolni sem merném, de szerintem a maiak nagy része még nem ült az 1990-es parlamentben.

Akik meg igen - hát...
@Dr. csaknézek...:

Szerintem meg az a szitu, hogy ha nyerni is fog bárki 2014-ben a Fidesz ellen, az tuti, hogy nem egy teljesen megújult és tiszta(bb) pártok szövetsége lesz - ehhez már talán kevés az idő.

Esetleg az lehet még, hogy Bajnaiék előrukkolnak valamivel, és mögéjük sorakoznak fel más ellenzéki pártok, de a léyneg: a trutyi tovább fog folyni, mégha kevésbé hömpölyogve is.

Ha pedig ez az mszp-s gárda ellenzékként koalícióra jut (bárhogyan, bárkivel), akkor a mostani elitjük igazolást is látni fog abban, hogy nekik ott a helyük a pártvezetésben.

Szerintem meg Broáf.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"a trutyi tovább fog folyni, mégha kevésbé hömpölyogve is."

Trutyiba süllyedt fejjel néha jólesne némi fellélegzés, hogy az újabb trutyihullámhoz legyen elég erőnk...

Mert persze nem ez a trutyi lesz (lenne) a végső. :)
@Dr. csaknézek...: én magamban már felkészültem arra, hogy 2014-ben is a Fidesz nyer. Két éve elment az ellenzéknek arra, hogy jajderosszmost, micsinájjunk, jajjmilesz; vesztegették az időt, nem is próbálták nevén nevezni a dolgokat, nincsenek felelősök, akiknek menniük kell, nincs önvizsgálat. Nagy lószar az egész, oszlanak, pozícióharcolnak, ennyi.
Mindig azt mondjátok, nincsenek szeplőtelen politikusok. Oké, de akkor megint kérdeznék: tudunk egy olyan határt húzni, ami alatt még elfogadjuk őket? Össze lehet-e állítani olyan kérdésekből egy listát, ami alapján úgymond erkölcsi bizonyítványt (és ezzel esélyt) adhatunk egyeseknek, és végleg bukottá nyilváníthatunk másokat? Valahol csak el kéne kezdeni a szelekciót, mert ez az új arc kéne - nincs hibátlan meccs már párszor lefutott, de nem profitáltunk belőle semmit.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "De akkor ki alakítana kormányt?"
200 értelmes, jóravaló polgárnál ez intelligensen megoldódik. Főleg akkor, ha úgy kezdenek rögtön a legelején, hogy a haza szolgálatára tesznek esküt, és előre elismerik a felelősségre vonhatóságukat is.
@Interlock:

Fabius javaslata szimpatikus nekem:

Első sor: tök tiszta
Második sor: nemteljesentöktiszta.

Többiek: csá! :)

Másrészről: vannak kételyeim, hogy egzakt módszerrel meg lehet-e valósítani egy olyan általános minimumot, ami mindenkinek megfelelne, aki most valami mást akar.

Ez a dolog jellegéből fakadóan szubjektív.

De azt hiszem, hogy sok közös pont lenne.
@Dr. csaknézek...:

No sigen, ha trutyiban vagy, legalább a szél ne fújjon - de mindkettőből jutni fog még, sajnos.

@Interlock:
Létezzik ilyen lista , vagy határ, kérdéshalmaz, de nem is olyan egyértelmű a dolog.

Szerintem ezt úgy nevezik, hogy szavazószelvény.

2002-ben és 2006-ban ezek a szelvények azt mutatták, a fidesz veszít (igaz, csekély különbséggel - Orbán mágsem mondott le, sőt, 8 év ellenzéki év után pártja 2/3-dal nyert.

2010-ben az MSZP nagyon, de NAGYON veszített.
Kérdezem: ki mondott le?

2014-ben vélhetően szintén veszíteni fognak.
Kérdezem, azok közül, akik 2014-ben is vezetőségi tagok lesznek, melyikekel lesz sanszuk nyerni 2018-ban (benchmark: Orbán és fidesz)

Kétségtelen, hogy szelektálni kellene, és az amortizáció mértéke kellene, hogy legyen a kiindulási alap. Csak attól tartok, hogy a terven felüli ÉCS-t szenvedett mszp-vezetők nem adták még át a stafétát (kapcsolatrendszer itthon és külfölfön), infók, taktikai és tratégiai TITKOS háttéralkuk, nagy botrányt kavart ügyek valós háttere), vagyis a pártban nem történt meg a generációváltás.

hogy is történt volna meg, ahhoz először szembe kellene nézniók a múltjukkal.

Na, ez nem megy, de nagyon nem.
@Dr. csaknézek...:

Pont a második sorral van a baj, azt nehéz megfogni, hogy ki az, aki még belefér a halmazba és ki az, aki nem.

Minden párt maga dönti el, miylen jelöltekkel indul, a szavazó meg dönt (jól-rosszul, ki tudja).

Nekem attól van herótom, hogy ha valaki nem nyer egyéniben, akkor az miért jut be listáról? Hogy van képe elfogadni, hogy tulajdonképpen két versenyben is indul, de ha az egzaktababan nem nyer (ez az egyéni), akkor a könnyebből majd bejut?

És az hogy lehet, hogy 4 év múlva mindkét módon újra nekifut (persze tudom a választ), de ami a legfurább: a választó neme bünteti meg 4 évvel korábbi elvtelenségét?

"Hülye leszek nem indulni, mikor ennyien szavaznának rám..." - gondolja X képviselő, és ezzel el is intézi a dolgot.

Na itt a baj: a választó rossz emlékezete. Mert ha ez jó lenne, akkor nem lenne szükség közbevetett szelekcióra,elvégeznék ez a zemberek a szavazófülkében.

Én tök örülök annak, hogy nem lesz országos pártlista. Komolyan. Mert ez is egyfajta tisztulás felé visz...
@Dr. csaknézek...: korábban azt mondtad, töktiszta nincs, most meg legyen az első sor töktiszta. Akkor mégiscsak van? És akkor van elég, hogy a második sor is ilyen legyen?
Szerintem egy erkölcsi minimumban viszonylag gyorsan ki lehetne egyezni, maga az elbírálás menne nehezebben: ami egyikünk szerint súlyos vétség, az a másik szerint nem.
Lelki szememim előtt megjelent egy weboldal, rajta politikusok neve, fotója, és a független közönség értékelése :-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Na itt a baj: a választó rossz emlékezete."

Is.

Meg még az, hogy a "ki-ígér-többet?" verseny győztesére szokott szavazni, aki andalító Kánaánnak mondja az elkövetkező éveket és 29.-ik havi nyugdíjt is ígér...

Meg még az is, hogy ha csak valamilyen pártmédiából szerzi az "információit", akkor halványlila szellentése sem lesz arról, mi is a pálya.

Meg még az is, hogy azért szavaz X-re, mert olyan szimpatikus fiú/lány, és fogalma sincs arról, ki is az... (lásd a tegnapi posztot Papcsákról).
Meg még az is, hogy azért szavaz Y-ra, mert az az ő pártjának az embere...
@Habakuk999: Pokorni meg a balneológia, ja. :-D

Hát ők mikor voltak függetlenek? Elég sokáig a józan észtől.
@Interlock:

"korábban azt mondtad, töktiszta nincs, most meg legyen az első sor töktiszta. Akkor mégiscsak van?"

Igazad van pongyolán fogalmaztam.

A viszonylag vagy teljesen újakat értettem tök tiszta alatt, a nemteljesentöktiszták alatt pedig azokat, akik már egy ideje a pályán fociznak, de semmi vállalhatatlan tetűség nem fűződik a nevükhöz.

"Lelki szememim előtt megjelent egy weboldal, rajta politikusok neve, fotója, és a független közönség értékelése :-)"

Őőőő, szép gondolat - nem lenne szívem széjjelcincálni... :)
@Interlock: Bocs, én nem akarok londoni mindent szétbaszó, törő-zúzó zuzmó lenni.

Nem azért megyek utcára, hogy szétcsesszem mondjuk a LV luxustáskaüzelet kirakatát az Operánál és kirámoljam a készletet. (az sima rablás és garázdaság, de nem tiltakozás.)

Nem agyatlan hőzöngőkkel tartanék. Tessék menj utcára a városodban engedély és minden nélkül, próbáld meg. Nekem mások a módszereim és az ízlésem.
Rám és akikkel együtt vagyunk - nem ketten tornacipőben bölcsészek - ne mondhassák, hogy csürhe, amelyik csak rombolni tud és balhézni. Te azt írod, mint Rodeo valahonnan meg a Bartus NY-ból: hajrá, tűzzel-vassal! Ja csak ők azért nincsenek itt, messziről meg én is azt dumálok, ami a számon kifér. És utána?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): a szavazószelvénnyel az a baj, hogy négyévente jutunk hozzá, sokszor ez már nagyon későn történik meg.
A pártokkal meg az a baj, hogy mintha csak pár ember alkotná mindegyiket, a vezetők mögött álló küldöttek, tagok hangja nem hallatszik, minden faszság mögé kritika nélkül odaállnak.

2010 előtt kétszer veszített a Fidesz, de nem eleget ahhoz, hogy Orbánnak elmenjen a kedve az egésztől, meg tudta őrizni a párton belüli tekintélyét, el tudta hitetni a hívekkel, hogy legközelebb menni fog.
2010-ben pedig túl kevéssé kapott ki az MSZP; csúfos vereség volt, de nem padlóba döngölő. Olyan kellett volna, hogy már minden mindegy legyen, és a tagok elégedetlenkedése totális tisztújítást kényszeríthessen ki. Ez nem történt meg, ma sem ebbe az irányba haladnak, megint ki fognak kapni, de akkor game over, nincs köztük egy Orbán-kaliberű vezérhang a dupla bukás kimagyarázásához. Hogy utána lesz-e ismét MSZP, vagy ÚMSZP, az már azon fog múlni, hogy igényt tart-e rájuk a társadalom, és az egyre morzsolódó támogatóik.

Az országos lista megszűnése mellett én a második forduló megszűnésének is örülök, kevesebbszer lehet majd szembeköpni a választót egy kialkudott visszalépéssel, pártok közötti taktikázgatással.
@Interlock:

"a szavazószelvénnyel az a baj, hogy négyévente jutunk hozzá, sokszor ez már nagyon későn történik meg.
A pártokkal meg az a baj, hogy mintha csak pár ember alkotná mindegyiket, a vezetők mögött álló küldöttek, tagok hangja nem hallatszik"

De hát ez így műxik világszerte a demokráciákban.
@Dr. csaknézek...: azért én kíváncsi lettem volna egyes demokráciáknak a hangjára, ha zu Guttenberg vagy Koch-Mehrin a plágiumügyüket egy vállrándítással próbálják elintézni... Nem hinném, hogy pártjaik inkább tönkrementek volna, egy megbélyegzett ember támogatását felvállalva.
Az, hogy négyévente kapjunk egy cédulát, de közben legfeljebb bosszankodni lehet, nálunk még sokára lesz létjogosult. Amilyen "elitünk" van, a mindennapos kontroll is kevés. 22 év "demokrácia" után sem nagyon engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy levegyük a szemünket róluk, ne adjunk visszajelzést, pláne nem négy évig...
@a szív fészkei: már megint... a túlzásba esés :-)
Szó sincs arról, hogy törni-zúzni kellene, újjáépíteni is kell majd, és az pocséklás. De ha sokezer mérges ember elindul valahová, és közben néhányan felrúgnak pár kukát, paradicsommal dobálják meg a Parlamentet, vagy akár politikusok képeit hordozó plakátokat égetnek előtte, hát, az nekem még belefér. Csak álljanak meg annál a pontnál.
Tízen itt sem fogunk kimenni, az biztos. Ezren már kimennénk, kutyát se érdekli az engedély, ha nagy a harag. Kivonul a rendőrség, felszólít a távozásra, értettük, szervezőkről nem tudunk semmit, spontán jöttünk, oszolj. Levonul a rendőrség, vissza mindenki, demonstráció reloaded. Nem bántani senkit, nincs kőhajigálás, molotov pláne nincs. És ezt addig játszani, amíg bele nem fáradunk, vagy a kellő médiavisszhangot el nem érjük.
Ki lehet menni szívhezszóló táblákkal, mosolyogva dideregni a tizedik unalmas felszólalónál, de mondok én valamit: ezek, "ott bent", leszarják. "Majd hazamennek" - mondta egyszer valaki, ugye? Ideje volna rájuk ijeszteni, hogy kicsit komolyabban vegyék. Úgy, mint amikor a gyerek előtt kilátásba helyezem a seggrecsapást, ha most már nem hagyja abba az önveszélyes idiótaságát; nem bántom, de azért éreztetem vele, mi a szitu. Jó, tudom, te sosem húztál oda a tieidnek, nálunk meg nem mindig jön be a szó ereje.
Rodeo tényleg könnyen verné a csalánt a miénkkel, de azért tőled, mint békés tüntetőtől is megkérdezném: és utána? Mi történik, ha annyira elszégyelli magát a kormány (nem röhögni!), hogy lemond, és szabad a pálya? Ez az én nagy bajom ezzel: arra a kérdésre, hogy mi legyen utána, nem nagyon vannak válaszok, csak néhány félmondat.
@Tell Vilmos: Egy normális országban 2 egymás utáni választási vereség után orbán már eltűnt volna a süllyesztőben. Itt meg lassan királlyá avattatja magát. Közben pedig csal, lop, hazudik és ebben az országban csak a haverjainak és a támogatónak van jólét. A többiek meg szerinte dögöljenek meg. Hát nem éppen az mszp-t kellene ekézni. Az mszp a tyúktolvaj, a fideSS pedig nemcsak a tyúkot de a szomszéd házát is elveszi a tyúkokkal.
@Interlock: Édes kis pofám, ez a kormány annyira pofátlan, arrogáns, lenéző, hogy el nem szégyelli magát. Hazudni, megfélemlíteni az megy nekik.
Sokadszor bizonyítják, hogy méltatlanok az "ember" elnevezésre.

De ez csak a jéghegy csúcsa. A magyar politikai elit egészére jellemző szerintem ez az attitűd, csak nem ilyen látványosan. Ez a szomorú.

@kirsten: Az, hogy a Fidesz egy töketlen banda, nem mentesíti a maszopot a qrmányzása alatt elkövetett szartól.

Egyébként az megvan, hogy ha pl. nincs a manyup pénz, akkor már államcsőd lenne?
Mulatva olvasom, hogy az MSZP fizetett aktivistái lázonganak. Emlékszem még a blogok előtti időkre, mikor az mszp.hu fórumán osztotta az észt a sok nyálcsorgató nyugdíjas jutattások fejében. Kurva szomorú, hogy az adófizetők pénze arra megy még a mai napig is, hogy fizetett írogatókkal formáltassák a véleményt. Örülök, hogy legalább már az MSZP-nél kiborult a bili. Folyna el az agyvize mindnek.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "De mégis, fejlettségben előttünk járó népek ezt hogyan csinálták, és hogyan tudják megőrizni is ezt?"

Úgy, hogy ott van annyi eszük a politikusoknak (és a mögöttük állóknak), hogy nem a saját népükön élősködnek. Vagy ha közpénzből nyúlnak, akkor úgy, hogy ne lógjon ki a lóláb, a választót ne érdekelje, mert neki is jó lesz.

A másik az, hogy mondjuk ugye nem a saját népüket húzzák le, hanem más országokat. (Deutsche Telekon & T-izé viszonya? Németországban olcsó a telefon, veszteséges a DT, itthon drága a telefon, nyereséges a T., a T eltartja a DT-t, mi szopunk.)
@aritus: "y ő tényleg meg akarta újítani az mszp-t, és egy modern, a parlamentális demokráciába kompatibilis baloldali pártot akart belőle csinálni."

Igen, hogy modern módon, demokráciakompatibilisen lophasson, semmi másért.

Nekem ezzel tele van már.

Az megvan, hogy ezeknek értünk kéne lennie? Legalább egy kicsit?
Igen, a budapesti MSzP-ből támogatták Tóth Csaba landolását. Volt néhány hülye helyi, akik hittek nekik, mert akkor még Mikivel (Hagyó Miklós) is meg volt támogatva az ügy rendesen. Nem egyszer lehetett hallani a mi Csabánktól, hogy Miki így, meg úgy. Elhitték. Rábasztak. Most olyan a szabályzat, hogy nem lehet csak úgy tagnak lenni, mert azt is az elnökség megvétózhatja. A hülye szabályt meg megváltoztatni nem lehet, mert az üzlettárs, Mesterházi, elé magasról védi.
A mi Csabánknak ez így jó, mert a látszat utálkozás mögött Papcsákkal üzletel. Két céget Papcsák delegál a zsíros munkákra, egyet meg a Tóth. Kovács Balázs meg osztja. A kör bezárult. A három outsider osztozkodik, mi meg majd fizetjük a kommunális adót!
Munkanélküli pártmunkásokat hólapátolásra felveszünk.
@a szív fészkei:
Összefacsarodott a szívem, annyira megsajnáltalak.
:-)
@Habakuk999: hogy forgolódsz álmodban. Csak arra reagáltam amit írtál nekem, abban nem volt egyéb.
Jó reggelt elvtársak!!Na! Aludtatok egyáltalán?Összefoglaló! Itt egy filmrészlet hogy működik nálunk a szavazó.Biztos többen is láttátok a Legényanya c filmet.Ebből egy részlet pontos bemutatása a valóságnak.Nézzetek bele .Ha nincs igazam akkor, lisztet rám.
www.youtube.com/watch?v=g0A8jfosr2Q&feature=related
Szóval amíg ez a valóság, a pártok dúskálhatnak!
@Interlock:
Akkor mégse olyan rossz a Fidesz, hogy ilyen jó törvénymódosításokat csinál, ugye?
@kirsten:
A korrupt és tolvaj politikusokat elítélő bírósági döntések alapján én nem ezt látom. Tudod, Zuschlag, Hagyó, Hunvald, meg a többiek... Ne reménykedj abban, hogy a magyar választó olyan hamar felejt!
@Kara kán: Azok kaptak valamit? Le vannak csukva?
Nem lesz ebből semmi, itt minden megúszható...
@Interlock: Én láttam Pintért szügyig beszarva a rendőröktől. Érdemes volt kimenni ezért! Orvbán lefújta az október 23-iai dzsemboriját. azért vannak eredmények. Viszont láttam, milyen rendőri felkészültség van egy-egy Millánál. Olyan vasba-vértbe öltözötteket hoztak, csak hoztak a buszok, amilyenről 06-ban nem is álmodtak. És nem haboznának bevetni őket - ott voltak a rendőrtüntin is - én meg nem vagyok mártíralkat.

Igen Gyurcsány mondta, rábaszott, azt kellett volna mondani, hgoy emebrek, sajnálom, megbántam, igyekszem, s segítsetek, értsetek meg, hogy javíthassak, miattatok is.
De azt is tudta, hogy ez szerveezett-fizetett hecckampány volt, ötezredszer nem írom le, hogy nyár óta csinálták kilopott szöveget felhasználva. Utána lehet nézni - 2006 Tusnádfürdő - , mióta uszított Orvbán a "hazudik kormány!" szlogennel. És mit ajánlott szeptemberre nyár közepén. Szóval a spontaneitás bája azért akkor ott elveszett már rég.

És ez a mostani tüntetéshullám kicsit más...

Én be szeretném tartani a játékszabályokat, kényszeresen ragaszkodom ahhoz, hogy hátha még mindig demokráciában élek, amit betámadnak de még nem söpörtek el. És kérlek, ha ötvenezer ember csakúgy beindul, ott már nincs megállj egy pontnál, amit te jónak látsz. Mert más - pl. Rodeo-féle alkat - messzebb látja jónak megállni,két-három lámpavas feldíszítésénél esetleg. Márciusi karácsony, lógjnak?? Naneee. Nem paradicsomok pirosítanának.

Hát én nem akarok lincselés és tömegdüh részvevője lenni, márpedig ahhoz csak egy szikra vagy pár agent provocateur kell - és nem habozna Orvbán azt sem bevetni. Láttam miket küldött ránk októberben. Csak túl nagy volt a tömeg nekik, a hőscincéreknek. De már az Operánál ott voltak nagyobb számban, kérdezd meg Fabiust, látta, ahonnan én. És simán hagyta negyven percig a rendőreitől vegzáltatni a nyilasokkal az akkor még kisebb tömeget fél hétig. Holott a rendőrök du. fél háromtól oda voltak már rendelve Csak akkor ment sorfal a két csapat közé, amikor már túlnyomóan voltak a nem nácikok...

Nézz le emiatt, vállalom, hogy így gondolkodok és nem akarok balhét, hanem szabályos tiltakozást, amit fizetek is, mert ne mondhassák ránk, hogy nem tartjuk be szabályokat, csorda vagyunk.

Mert nem jönne senki segíteni: itt nincs olaj, nincs semmi, amiért felszállnának repcsik Orvbánt bombázni. Meg amúgy is NATO vagyunk, maguk ellen menjenek? 56 szép volt és értelmetlen. Mert ott se ígért senki beavatkozást az oroszok ellen soha, hisz az volt a status quo Teherán és Jalta óta... Hogy Münchenből hecc ment a jól fűtött stúdióból, azzal számoljon el a Szabad Európa.

Igen túlhabzok, ezt is vállalom, nem vagyok egy higgadt mérnökagy. Ezért szeret, aki szeret és utál, aki utál. :-DDD
@Kara kán: Ha még jobban facsarodik, talán már én sajnálhatnak! Hajrá!
@Interlock: Amúgy rengetegszer leírtam, hogy Politikai Árvaházban vagyok, nincs senki, akire jó szívvel tudnék. Rajzolok majd valakit, aki megfelel, de az csak papír. Talán lehet, hogy most szülik anyák azokat, akikben talán több az értelem és a tisztesség mint a kopási hajlam és hatalomvágy. Nem tudom, utána mi lesz. Elegem van Szanyiból és a bandájából, Horn Gáborból, millió mindenkiből.

20 év semmire sem elég, pláne nem megtisztulni. Jelzem, Berlusconi már azzal jött múlt héten, hogy visszamenne megint, majd fognak sírni utána az olaszok. Ahogy fentebb valaki leírta a fű alatt biztos sok közös mutyi megy, ez is maffia, csak nem kicsiben játsszák.
@Kara kán: De most mennyi mindent fog kedvenceindről megjegyezni! Gyűlnek a listák, azt a szolíd hatmilliárdos Orvbán-vagyont csak nem a hangyák hordták össze...

De miért nem LED-tévézel, hisz neki köszönheted azt is!?! Hátha vetítik a szent képét valamelyik hörr tévén. Le ne maradj!!
@Arbet:

Összefoglalom és értelmezem, amit írtál.

Az Mszp nagy ravaszul írat egy "fizetett", tökre Mszp-ellenes posztot azért, hogy az itt kommentelők (akik természetesen szintén "fizetettek" és feltétlenül "nyugdíjasok"...) jól lecseszhessék a szoci pártot, mert így kedvezőbb színben tűnhet fel majd az Mszp választók előtt...

Hát ilyen furmányos pért ez az Mszp!

Mindent értek! :)

Egyébként te néha olvasni, netán gondolkozni is szoktál, vagy csak úgy bele a vakvilágba stílben nyomod...? :)
@Dr. csaknézek...:
Amúgy van pér is, az is egy állat. :-)

Gyerekekek!
Olyan aranyosan tudtok álmodozni itt.
50k-s tünti? Vagy esetleg 100k-s?
Hát még mindig nem törődtetek bele, hogy a fidesz akkor 500k-t vagy 1 milkát rak szembe veletek?

Ó, ti bárgyúk!
:-)
@Kara kán:

"1 milkát rak szembe veletek?"

És mi van akkor, ha egy Milka csokit tesz szembe a Fidesz? :)

Meglátjuk, ki álmodozik, meglátjuk... :)

A bárgyú kitételed pedig tipikus esete a projiciálásnak.
Tán csak nem a tükör sugallta ezt neked?
Lipták úr leleplezi Charles Gáti báékat (Bajnai beleértve):
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-02-05

8:03 és 8:14 között.
John Hopkins-os banda!
@Battlestar Galactica:

Ez egy kerek, de gondolom, erősen hipotetikus történet. Amennyiben tényleg ez a történet, és minél inkább alátámasztja valaki tényekkel, annál nagyobb szolgálatot tesz a demokráciának. Nem fogunk röhögni, de nagyon hasznos lenne.
@Arbet:

Mellélősz. Én a józsefvárosi fórumok résztvevőjeként ismerem a zuglói oldalt, és azt hiszem, egyszer lakossági fórumon találkoztam az adminisztrátorral is.

A töredékes információim alapján úgy tudom, moderátori, technikai adminisztrátori, a főoldalra kitett hírek válogatói feladatáról van szó. Egy honlapcsaládról van szó, a 7., 8. és eddig a 14. kerületi pártszervezet honlapjai, vélhetően azonos az adminisztrátor. Egy józsefvárosi pártvezető egy másik téma kapcsán egyszer azt mondta, hogy a vállalási díj igen alacsony. (Annak kapcsán mondta, hogy a rendszer - mint többen észrevételezték - régi, de elég komplex, a tárolókapacitás korlátos, migrálni nagyon drága volna, ezért marad ilyen.)

Tehát nekem úgy tűnik, hogy aktivistáról van szó, aki baráti árért ugyan, de pénzért dolgozik. A feladata pedig nem a beírogatás, hanem a mások eszmecseréjének technikai támogatása.

A működő két honlap és fórum egyébként itt van:
www.mszp007.hu/
www.mszp8.hu/index.php
A zuglóin gyakorlatilag nem volt fórumtartalom, mivel - a másik két kerülettel ellentétben - az ottani önkormányzati képviselők gyakorlatilag sosem jelentek meg, kérdésekre nem válaszoltak. Ezt a fórum hozzászólói - akik támogatólag vagy kritikusan, de nem ellenségesen léptek fel, többen valószínűleg maguk is aktivisták voltak - számos alkalommal sérelmezték.

Az egy kivétel Imre Gergely volt, aki emlékeim szerint egyszer megjelent, és egy harmatgyenge, rövid és formális beszámolót írt. Mire jó ez az ügy: a Tóth Csaba zuglói pályafutásának utánanézve (via Magyar Nemzet) az Imre Gergely előéletéről is kiderül valami. Ez alapján már cseppet sem csodálkozom, hogy ezek a képviselők a legkevésbé sem akarnak interaktív nyilvánosságot a saját honlapjukon.

(Az is érdekes, hogy az MSZP szervezetek együttműködése a több ciklus óta intenzíven együttműködő három kerület között jött létre. Főleg azért érdekes, mert az együttműködésben a 7. és 14. kerület között az SZDSZ, a 7. és a 8. kerület között pedig a Fidesz is részt vett és vesz. Az együttműködés többrétű: kölcsönös tanácsadói szerződések a 7. és 14. kerületben, újra nem választott tisztviselők kölcsönös önkormányzati állásba helyezése, kölcsönös lakáskiutalások hivatalban lévő tisztviselőknek a 7. és 8. kerületben. Ismétlem, pártfüggetlenül, attól függően, hogy az adott kerületben ki van éppen hatalmon.)
@Dr. csaknézek...:

Igazad van, de 89 óta már nem az első választásnál tartunk, és épp elég pártmutyi derült ki ahhoz, hogy legyen mire emlékezni és legyen miért nem szavazni bizonyos politikusokra.

Tudom, összetett dolog ez és legfőképp: pszichológia, amit a pártok szakértői is tudnak és ügyesen marketingelnek.
@Interlock:

Az országos lista, valamint a második kör megszűnésének én is örülök, egyetértünk.

De szerintem az mszp 2010-ben igencsak nagyot bukott (kétszer is).

A legnagyobb ellenlábasa ugyanis 2/3-ot, gyakorlatilag teljhatalmat szerzett, és az önkorik igen nagy hányada is fideszes lett - csak néhány kivétel van.
Az mszp 2010 óta semmit sem tud a parlamentben keresztül vinni, illetve megakadályozni - mondhatni, töltelék párt lett, szinte csak díszlet a kis magyar demokráciában - mi ez, hanem padló-vereség?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: ami tisztán látszik még a Habony sem tud öltözni az egész bagázst mintha valahonnan szalajtották volna, a csaj ebben a dilinyós ruhájában teljesen profi kurvának öltözött és nem annak ami a beosztása...a politika az kötelezettségekkel is jár...az a hülye testőr nem tudott egy másik bugyit felvenni farmer helyett ...mindezt akkor, amikor várnak valamit egy olyan országban ahol a formaságokra nagyon adnak...szerintem nem vesznek kötvényt és a SOTE-nek meg fogadnia kell ingyen az ottani hallgatókat mint támogatás és kapcsolatépítés hahahaha
@Kara kán: bár sokan ellenkeznek velem, mikor ezt mondom, de én tartom: vannak jó, hasznos döntései a Fidesznek. És ugyanígy vannak jónak tűnő ötletei az ellenzéknek, de még a senkit nem támogatóknak is.
Ami egyszer nagyon vissza fog még ütni a Fideszre, az az, hogy a velük egyet nem értőket meghallgatás helyett ignorálják, az ellenvéleményekkel nem foglalkoznak. Értem én, hogy nagy a győzelem, meg haladni kell, de hitelesen mindig csak a győztes tud kezet nyújtani a vesztes felé. Egy ország sorsát illetően rossz hozzáállás az, hogy "vagyunk mi, a többiek meg majd kihalnak...".
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): tudod, mi lesz a padló nekik? Az, amikor beelőzi őket a - lehetőségeit, szavazószámát tekintve felső határos - Jobbik.
@Interlock:
Ne írj butaságot!
A lopás ma már közhellyé vált a politikában. Úgy lopják ezek egymás programpontjait és ötleteit, mint a cigány gyerekek egymás szendvicsét az iskolában.
Ezzel magyarázható, hogy a politológusok csak pislognak, mert nem lehet tudni ki a balos, és ki a jobbos.
@Kara kán:
"Ezzel magyarázható, hogy a politológusok csak pislognak, mert nem lehet tudni ki a balos, és ki a jobbos. "

Nem én mondtam...
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Na, jó, annyit finomítanom kell, hogy kifejezetten gazdaságpolitikáról beszéltem, mert valláspolitika, kultúrpolitika stb. azok más tészták.
@Kara kán:
Jaj mekkora hülye vagyok!
Ezt most én mondom.
Mert a gazdaságpolitikában is vannak lényeges különbségek. Elég csak arra célozni, hogy az Orbán-kormány a multik helyett a hazait próbálja támogatni. A szociálpolitikája viszont hagy kívánnivalókat maga után, meg az adópolitika is, mert az alacsony keresetűeket jobban kéne istápolni, az biztos. Persze, csak azokat, akik tényleg dolgoznak, mert a munkaképes segélyeseket nem sajnálom.

Amúgy, érdekes kérdés, hogy ha a gyurcsányista-bajnaista erők maradnak hatalmon 2010-ben, mit tettek volna az államcsőd elkerülése érdekében. Ha nem a manyupokhoz nyúlnak, nem adóztatják meg a bankokat és a multikat, hogy kerülték volna el az összeomlást? Újabb hitelekkel? Még több (főleg zsidó hátterű multi) beengedésével? Mit adtak volna még el a megfogyatkozott nemzeti vagyonból? Belegondolni is rossz.
@Kara kán:

"Jaj mekkora hülye vagyok!"

Ugyan, túlbecsülöd magadat! :)
@Kara kán:

Szerintem vallás- és kultúrpolitikai téren sem lehetünk biztosak, ki milyen nézetet vall.

Maga Orbán Viktor nyilatkozta azt, miszerint klasszikus értelemben véve a jobb- és baloldali felosztásnak mára vége, összemosódtak a határvonalak (pártokra értem).

Szerintem igaza van - különösen, ha megnézzük, mit csinált mondjuk GyF és mit OV.

Hogy mit tett volna Bajnai-Oszkó? Jó kérdés.
Passz. Ahhoz nem olvasok túl gyakran hazaéshaladás blogot, hogy tudjam rá a korrekt választ.

A manyup téma pedig egy feneketlen kút. A manyup vagyon bevonása az adósság enyhítésbe viszont úgy, ahogy történt hiba volt, mert nem lett kialakítva semmi, ami megoldást jelentene a jövőbeli nyugdíjakat illetően.

Én elhiszem, hogy Viktor jót akart, de irtó rosszul, féloldalasan csinálta, ráadásul pofátlan módon, nem volt annyira tökös, hogy az elejétől kezdve megmondja a frankót. Selmeczi Gabriella szorítóba dobásával pedig csak rontott a helyzeten, mert SG szerintem elég hiteltelen arca a fidesznek.

De ebbe tényleg ne menjünk bele, mert minden oldalnak, nézetnek vannak igazságai - ezt itt a blogtérben már többször ki is fejtettem.
@Interlock:

Ha nem tévedek, akkor már be is előzte a Jobbik az mszp-t.

A jelenlegi mszp irtó szahar helyzetben van, tényleg a kuka felé masíroz.

Irtó nagy a baj, mert ha feltételezzük azt, miszerin t a magyar parlamentarizmus a kétpárti eloszlás felé halad, akkor azt látjuk, hogy sem erős és hiteles jobboldali, sem pedig hasonló baloldali párt nincs a palettán. Az LMP, A Kdnp és a Jobbik pedig más-más okból rossz választás.

Nem maradt semmink. A nihilizmus felé tartunk, legalábbis a nem-hívő szavazók biztosan.
@Kara kán:

Hadd egészítsem ki:

Véleményem szerint a baj az, hogy a pártok nem hitelesek, nem hiteles a váélasztási programjuk, nem azt csinálják, amire (klasszikus definícióval élve) a választók felhatalmazásukat adták.

/Egyszer történt ilyen, mikor Meggyesy 2002-ben nyert. Meg is valósította a 100 napos programot, el is adósodtunk vastagon. Ezt megszavazta a fidesz is, ezért hiteltelen több okból is az "elmúltnyolcévezés"./

Szóval normális, bizonyos értékek, jövőkép szerint gondolkodó szavazó, aki program alapján választ(ana), húz(na) ikszet, nem tud(hat)ja, hogy valójában mit, kit is szavaz meg. Sokszor inkább nem szavaz (lásd, most milyen sokan vannak a bizonytalanok).

A hívőknek meg mindegy és ők sokan vannak. Hát köszi, valahogy nem a hit-nek kellene dominálnia, hanem az észérveknek, gazdasági és egyéb racionalitásoknak. Ez hiányzik, de nagyon - oldaltól függetlenül!

Szóval nehéz tisztába tenni a dolgokat, mert mindig a populista demagógia kerekedik felül és ez sajnos oldalsemleges.
@Kara kán: őszintén szólva, én magasról leszarom, ki jobbos vagy balos. Még őszintébben: azt is magasról leszarom, mit jelentenek ezek a fogalmak. Bizonyos rétegeket bizonyos hívószavakkal meg lehet nyerni, el lehet bolondítani, de az ország irányításához és hatékony működtetéséhez sem a szép szó, sem a sok nemes elv nem elég.

Rém extrém példa az ötletlopásról: ha én miniszterelnök lennék, és egyszer csak azért támadna rám valaki, mert egyik döntésem tőle, mint ellenzékitől származik, két dolgot mondanék. Először is: ha tényleg nyilvánosan elhangzott tőle legalább az alapgondolat (vagy akár a teljes megoldás), nyilvánosan is megköszönném neki az értelmes munkát, hiszen az előrelépés a cél (ha emiatt kiutálják a pártjából, az róluk ad rossz képet; jöhet az enyémbe, okos emberből sosincs elég). Másodszor: aki azt szeretné, hogy ne lopjanak tőle ötleteket, az ne mondja el. Morfondírozzon rajta otthon a konyhában, csiszolja tökéletessé, és reménykedjen, hogy valamikor majd megválasztják, és valóra válthatja.
Aki úgy érzi, hogy tőle ötleteket lopnak, de azokat mégis muszáj kimondania, az egyet tehet: csináljon magának reklámot, terjessze el a választók között saját okosságának hírét.
@Interlock:
Én ezen rég átestem.
Sokáig minden hozzászólásom után ott volt a kopirájt (c) jelzés, és lényegében az én hatásomra vezették be az Index fórumain azt, hogy Creative Commons-os licencekkel jelölhetitek a hsz-eiteket.
Mostanában kevesebbet fórumozok, még kevesebbet blogozok, így kevesebb a lopnivaló is. :-))
Inkább úgy érzem magam mostanában, mint gyerekkoromba, amikor a pókokat vagy a hangyákat figyeltem. Volt úgy, hogy a hangyáknak odadobtam egy icurka-picurka kristálycukor szemet, a pókhálóba meg bedobtam egy enyhén megnyomkodott legyet. Aztán figyeltem a hatást. :-))
Nem vagyok defektes, csak tudós. :-D
@Kara kán: nos, az én véleményem copyright és CC licenc nélkül is ugyanaz lenne, mint most, vagyis különösebben ezek nem érdekelnek, ha valaki szerint jót mondtam, akkor vegye, vigye, terjessze. Valószínűleg nem abból fog meggazdagodni senki, amiket én összeirkálok, de ha mégis, a siker forrásmegjelölés nélkül is az övé.
Öcsémmel mi is etettünk pókot anno (feltéve, hogy a pók nem a házban volt, mert akkor neki konyec), egy-egy jól elhelyezett ággal még hálót szőni is "segítettünk", hátha kevesebb légy lesz disznóvágáskor. Szöveged alapján úgy érzem, szerinted most mi vagyunk a pókok, hangyák, te pedig időnként elénk dobsz valami rágnivalót, aztán hátradőlve, csendesen tanulmányozod, hogyan boldogulunk vele. Azt kell mondjam, hogy ahhoz képest, amit évek alatt az írásaiddal, kommentjeiddel megmutattál magadból, ez téged illetően akár haladásként is értelmezhető.
@Kara kán:

És olyan nagyon biztos vagy benne, hogy te nézed a rovarokat nagyítóval?
Mert egy hangya is hiheti azt, hogy ő mozgatja a nagyítót... :)
@Kara kán: őszinte érdeklődéssel várom a vagyonelkobzásról, szabadságvesztésről, közügyektől való eltiltásról szóló jogerős, és igazságos ítéletet. A Hagyóét is várom. Meg a Hunvaldét. Kazinczi Istvánét. Horváth Zsoltét. Gergely Zsoltét. Az árazógéptolvajét, akinek a nevét sem tudom, de nem is érdekel. Gyurcsányét, Bajnaiét, Staudtét, de akár Martonyiét, Orbánét, Pintérét; bárkiét, akire rá lehet bizonyítani egy bűncselekményt. Mármint nem visszamenőlegesen, és nem pártutasításra határozó bírókkal, pártutasítást végrehajtó ügyészekkel (és nem, nem elég, hogy ők azt mondják, függetlenek: kikezdhetetlenül annak is kell látszaniuk). Üljön az összes szarházi, tűnjenek el egy életre, ha valóban elkövettek valamit, ha szándékosan megkárosították az országot, engem, téged, mindenkit.
Nekem, de főként a gyerekemnek sokkal jobb lesz, ha tisztul a közélet. De akkor meg tisztuljon, nincs kényes ügy, nincsenek haverok, nincsenek kapcsolatok, rejtett iratoktól való félelmek, csak a tiszta igazságszolgáltatás kitartó és állhatatos munkája.
Köszönöm, bíró úr, nincs több mondanivalóm.
@Interlock:
Számoljunk!

A Kapolyi-ügyben 10 milliárdról van szó.
Szerintem, szerény becslés szerint is, az utóbbi 20 évben legalább ezer ilyen ügy volt. Az 10 billió forintot jelent.
Ha egy kis lakást 10 milliónak veszek, akkor ebből a pénzből 1 millió magyar családnak lehetett volna otthont teremteni!
@Kara kán: kiváló levezetés, csak szart se érünk vele. Információszerzés, feljelentés, nyomozás, eljárás, ítélet - ez a rendje.
Tájjellegű suttogásokból ugyanúgy nem épülnek otthonok, mint az elsíbolt milliárdokból, úgyhogy aki tud valamit, az indítsa el a folyamatot.
@Kara kán:

"A Kapolyi-ügyben 10 milliárdról van szó.
Szerintem, szerény becslés szerint is, az utóbbi 20 évben legalább ezer ilyen ügy volt. Az 10 billió forintot jelent."

És szerinted ez a megsaccolt összeg KIZÁRÓLAG az egyik oldalt gyarapította volna?
Meg szeretném nyugtatni az érettem esetleg őszintén aggódó nagyérdeműt: a tóthcsabaizmus következményeként a színt elfoglaló III. Orbán Viktort _én_ túlélem, _én_ szarul, de túl. Az MSZP lesz az, ami nem, ill. ami marad belőle, az tóthcsabástul kerül a szemétdombra azzal a mérsékelt reménnyel, hogy egyszer, amikor az arra érdemes részeket már régen felzabálták a legkevésbé finnyás lebontó baktériumok, tán arra jár egy guberáló.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: " És szerinted ez a megsaccolt összeg KIZÁRÓLAG az egyik oldalt gyarapította volna? "

Magától értetődik. Orbánék ingatlanjai nyilván mind illetményekből származnak (hiszen az is kizárt, hogy tőzsdéznének... hacsak nem akkor, amikor tuti tippet kapnak molra, ótépére, euróra).
süti beállítások módosítása