Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.04. 05:49 Fabius

MSZP: a kuka felé menet, félúton

Címkék: mszp zugló tóth csaba mesterházy attila

Nem hagynak minket unatkozni a zuglói pernahajderek. Tegnap a papcsákizmus múlhatatlan érdemeivel szembesültünk, ma boncoljuk kicsit a túloldalon állók nagyszerűségét. Mert bár csak kínomban röhögök, azért van min: az MSZP úgy látszik nem tud akkora saller kapni a választóktól, hogy másfél év alatt megtanuljon két emberi mértékkel alapvetőnek ítélt dolgot.

- Elszámolni a pénzzel.

- Fogalmat szerezni a tisztességről.

Különösen hányingerkeltő ez akkor, mikor a sajátjaikkal bánnak úgy, ahogy a csillehúzásba belevakult bányalovakkal szokás. Kezdődött az egész azzal, hogy a kerületi vezetés összekülönbözött a helyi MSZP honlap szerkesztőivel. Mi máson, a pénzen. Tóth Csaba elnök köddé vált, lóvé az ablakban, és igazi gerinces módon a szerkesztőknek sikerült némi késéssel értesülni a kirúgásukról, illetve a megváltozott helyzetről. Na nem Tóth Csabától, frászt, az addig általuk üzemeltetett honlap címoldaláról. Elkeseredésükben blogot nyitottak, és ott elemzik a történteket. Innentől pedig vett néhány furcsa fordulatot a mese:

- Miután a Képviselő funky kirobbantotta az ügyet a HVG megkereste az eltűnt Tóth Csabát, aki így nyilatkozott: "nem érti a nem fizetésről szóló vádakat, mivel a honlapot társadalmi munkában szerkesztették. Ha az illető odaírta volna a nevét az üzenethez, tudnék neki reagálni, így nem tudok mit mondani"

- Három nappal később az mszp.hu oldalán megjelent a közlemény, miszerint felfedni, hogy a Tóth Csaba féle vezetés nem fizet a szerkesztőknek kiemelt csúnyaságnak minősül, fegyelmit indítanak is ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

Ne hánykolódjatok a röhögéstől, tóthcsabaisztán így működik: a fegyelmihez ismert a személy, a feljelentéshez ismeretlen. Közben a szerkesztők meg azon értekeznek a blogjukon, hogy hány levelet és mi célból váltottak az emlegetett szervezettel. Lehet, hogy a Rákosfalva parkban csak a tartalom fontos, és nem olvassák el kitől jött a micsoda?

Nektek nem furcsa, hogy a kisemberek védelmezője párt ennyire leszarja a saját kisembereit? Ahelyett, hogy a kitört balhét tisztába tennék és lerendeznék csendben, nekifutásból felrúgják azokat az szimpatizánsokat/aktivistákat, akik a végtelenül kínossá válás után is hajlandóak voltak elvégezni nekik bármit. Link
Ennek megértése talán könnyebb, ha tudjuk ki is ez a Tóth Csaba. Vas megyében még Zuschlag és Lados urakkal cimborálva keveredett bele az MSZP legsötétebb időszakát jellemző tagbeléptetési botrányba. Volt ott minden: okirathamisítás gyanú, pénzért vett roma szavazatok, amiket később visszavontak, férfi ellen elkövetett nemi erőszak, egymilliárdos Leisztinger kapcsolat vélelmezés, de leginkább semmilyen eszköztől nem visszariadó harc a hatalomért és a pénzért. A kirobbant párton belüli háborúban Tóth Csabát az etikai bizottság vegzálta egy darabig - kizárta, nem zárta - majd a sleppjével együtt száműzte - na hova, bazmeg, - ide Zuglóba.

Nálunk Tóth ott folytatta ahol vasban abbahagyta. Érkezésével hogy-hogynem növekedésnek indult a taglétszám, - egy ilyen remek ember vonzza a szimpatizánsokat, mint beszáradt mustáros szendvics a döglegyeket - és hamar átvette a vezetői tisztet is. Aztán vasi irodavezetőjével, Menyhárt Bizsánnal nekiláttak megfejni az önkormányzatot: tanácsot osztottak. A zuglói önkormányzat az előző ciklusban 500 millióért kért és kapott jótanácsot, mert a Weinek féle vezetés is csak téblábolt a tanácstalanságban, mint egyszeri Hunvald a börtönkondiban. És ezek baszki Dodugló Páveltől is tanácsot kértek, miért pont a Tóth és Társai lobbi tanácsaira ne lett volna szükségük?

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy ez az ember ezzel a múlttal, ekkora választóktól kapott
nyakleves után mit keres még az elszenvedő pártban? Pontosabban kinek a tökét szoríthatja elkékülésig a pártvezetésben, hogy mindent, még a saját embereik lejáratását is túléli? Nincs valami ötleted Atikám? Igen, te, kedves Mesterházy Attila. Utálnék én összefüggést látni aközött, hogy az elmúlt ciklusban a zuglóiaknak tízmilliószámra tanácsot osztó EMC Consulting Kft.-ben együtt húztátok a rabigát Menyhárt Bizsánnal és Tóth Csaba feleségével, és aközött, hogy a jóember bármit megengedhet magának.
Tóth Csaba lesz az MSZP emblematikus figurája. A na most aztán borzalmasan megújulunk, hitelesek leszünk de télleg, istenuccse kabalaarc, aki emlékezteti a választókat: színjáték az egész, mert továbbra is itt vannak azok az emberek, akik minden következmény nélkül szarhatják arcon nem csak a választókat, hanem a szólásra nyíló szájú tagságot is. Emlékezteti őket, hogy ti ezt tudjátok, eltűrésével legitimáljátok, és amit szűzies egyszarvúként igyekeztek eladni nekik az ugyanaz a koszlott gebe, amit ciklusról ciklusra hurcoltok magatokkal elhagyhatatlanul. Kicsit sovány, nagyon büdös, de a tiétek. Új MSZP? Új politika? Röhögtetsz?
 

603 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674063052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: Ígéretek helyett valós bérfedezetet az egészségügyi dolgozóknak! 2012.02.06. 15:10:01

Mondvacsinált ürüggyel halogatja a egészségügyi dolgozók részére meghirdetett bértárgyalásokat a kormány, a bérígéretnek pedig nincs valós fedezete – állítja Mesterházy Attila. Az MSZP emellett a Darányi-tervet is támadta hétfőn.

Trackback: A Lázár Janus-arc 2012.02.04. 17:24:58

A Fidesz egy polip, sokak felé nyújt védő kart, mindenkit próbál kiszolgálni: a nemzet számára azt kell igazolnia, hogy nemzeti, a nemzetköznek azt, hogy nemzetközi; a gazdagnak, hogy gazdagpárti, a szegénynek, hogy szegénypárti. Egy polipszabású pincé...

Trackback: A Lázár Janus-arc 2012.02.04. 17:24:58

A Fidesz egy polip, sokak felé nyújt védő kart, mindenkit próbál kiszolgálni: a nemzet számára azt kell igazolnia, hogy nemzeti, a nemzetköznek azt, hogy nemzetközi; a gazdagnak, hogy gazdagpárti, a szegénynek, hogy szegénypárti. Egy polipszabású pincé...

Trackback: Fel is út, le is út – magyarok külföldön és külföldiek Magyarországon 2012.02.04. 14:42:59

Az, hogy az elmúlt hetekben több cikk is megjelent a hazai sajtóban a bevándorlókkal kapcsolatban, már önmagában is aggodalomra adhat okot. Semmi értelme a riogatásnak egy olyan országban amely egyértelmüen nem migrációs célpont, hacsak nem a lakosság ...

Trackback: Kedves magyarországi gimnazisták! Nem kéne valamit csinálni?! 2012.02.04. 14:03:54

Felkelek az ágyból, felrakom a kávét, bekapcsolom a gépet, bedugom az NDK-melegszendvicssütőt, megnézem az indexet, meglátom, hogy a HÖOK virrasztást szervez a felsőoktatásért, eldurrantom a vérnyomásom....

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.02.04. 12:18:28

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tépjük rúgjuk, és világ meg elrohan mellettünk

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

ugyanaz eredetiben, orgonán

www.youtube.com/watch?v=4PiNzZfKkDk

szerencsétlen politikusok, mi lesz veletek...hahahahaha visszafizetni mindent az utolsó vasig?
Magyarország menthetetlen:((( Én már azt a néhány évet, ami még hátra van, valahogy kibírom, de mi lesz a gyerekeimmel?!
Különben én már eldöntöttem, hogy soha a büdös életben nem fogok a "kisebbik rosszra" szavazni, azaz valami ellen. Szerintem az mszp azt hiszi, hogy elég az, hogy a fidesz botrányos, gyomorforgató és kritikán aluli ahhoz, hogy akkor már inkább rászavazzanak. És nagyon téved, mert szerintem sokan vagyunk így ebben az országban, hogy már csak valami mellett szavazunk. Ha nincs ilyen, akkor senkire. Szavazunk fasszal:))
@aritus: Sajnos ez a hozzállás 2010-ben is megbosszulta magát. Rebgeteg ember nem akart sem a Fideszre sem az MSZP-re szavazni, inkább el sem mentek. És mi lett a vége? A nyakunkba szakadt a Fideszes 2/3-os fülkeforradalom az összes eredményével(?) együtt.
Szóval csak remélni lehet, hogy kinő egy vállalható ellenzéki tömörülés ebből a nihilből, mert ha nem, akkor lesz vége Magyarországnak.
Még szerencse, hogy nincs szükség az emeszpére.
Jött nékünk Orbánka és elkormányoz minket jól, akár az idők végezetéig.

Legfeljebb majd gyalog járunk, de legalább a becsületes fidesz pártélet útján.
@dr.the_lonewolf: tudom, épp ezért minden fenntartásom ellenére 2010-ben elmentem és az lmp-re szavaztam, bár se a zöld, se a balos politikájával nem értek egyet, de még ők tüntek a legvállalhatóbb arcoknak, és nagyon nem akartam, hogy a fidesznek 2/3-a legyen, mert kb erre számítottam. Na jó, ERRE azért nem, a valóság abszolút túlszárnyalta a negatív várakozásaimat. Arra azért nem számítottam, hogy a kultúrát is szétbasszák, lásd Opera, Új Színház, Andy Vajna. Azt gondoltam, Orbánt úgyis csak a foci érdekli...
Komolyra fordítva, a mostani kínálatból egyik se, ezért írtam, ha ez marad, akkor marad a fasszal szavazás:))
@Dr. simonmondja.: a mostani mszp-re nincs szükség. A poszt is erről szól, hogy semmit se tanultak, hogy miért küldték el őket az édesanyjukba, ugyanott és ugyanazt folytatják. Már sokszor írtam, hogy Magyarország egyik tragédiája, hogy se normális jobb, se normális baloldali párt nincsen, a liberálisról meg ne is beszéljünk:((
@aritus:
Én már így tettem 2010-ben is.
Azóta sem tudom eldönteni, helyes volt-e a döntésem. Érvek sokasága pro és kontra.

A tegnapi nap kifejezetten amellett szólt, hogy igazam van.
Gyűlnek a vérszagra a sakálok. Lásd Horn Gábor&DK.
A narancskomcsik nem aggódnak nagyon, hisz mint Fabius rámutatott, az ilyen szekfûsfiúkkal tûzdelt, stiklis és pofátlan ellenzék nem igazán lehet probléma, sôt érdemes bizonyos szintig megtartani is ôket. Ideális vatta réteg, a helyet kitölti és jó pár tehetséges embert elriaszt legalább. A fidesz ilyenkor elégedett, hisz ennyi hülye közt szépen lavírozhatnak...
Egyébként az ilyen coci istenbarmai, honnan ismernék azokat a szavakat, hogy tisztesség, korrektség, becsület? Huszonéve kapitalizmus van ettársak, a komancsoknak különösen, még a gyökereikre sem akarnak emlékezni...
@aritus:
Orbán már 13 évvel ezelőtt megmondta, hogy neki a kormányzáshoz nincs szüksége ellenzékre.

A bloggereknek van, mert miről írnának ilyen időkben,
amikor semmi se történik.
@aritus: javítok, jobboldali párt egyáltalán nincs is. 4 baloldali párt van a parlamentben. Egy internacionalista, volt komcsi párt, amelyik nem igazán tudott megújulni, és levetni az állampárti működést, egy nemzeti-keresztény baloldali párt, összekacsintva a szélsőballal (gyengébbek kedvéért a jobbikkal) és egy zöld baloldali párt.
@aritus: Van egy darab állampártunk.

Meg aritus, aki gyengébb a kedvünkért...
@Dr. Boli Ch.T: az a baj, hogy NINCS kapitalizmus, csak annak látszó tárgy.
@Habakuk999: Tudom, hogy Gyurcsány "fekete seggű", de azt gondolom, hogy ő tényleg meg akarta újítani az mszp-t, és egy modern, a parlamentális demokráciába kompatibilis baloldali pártot akart belőle csinálni. Bukását épp ez okozta, mert a párton belül az ős mameluk komcsik puccsolták meg, nekik direkt szivességet tett a fidesz karaktergyilkolása, szerintem be is segítettek.
Hornról nem tudok most, újból felbukkant?
@Dr. simonmondja.: ezt most nem értem, biztos humor akart lenni, de nem jött át nekem, csekélyértelmű medvebocsnak.
BAZZAG! Fabius!
Muszáj volt belerondítani a hétvégébe?

Egyébként Te ezt a vonalat látod!

Az ország többi részén is hasonlóan újulnak meg, ahelyett, hogy egy kedves barátom kifejezésével élve kihasználnák tökös ellenzékként a sok fidesz elbaszást és felrúgnák őket a holdig, szóval ehelyett a tisztújítással törődnek.

Tisztújítás = belső koncosztás!

Kezembe fújt egy e-mailt a szél.
Belső szervezet állásfoglalását a tisztújításról.

Az általad emlegetett kisemberek bent követelik, hogy a 2002-2010 között kormányzati és országos párt vezetői tisztséget betöltők vonuljanak háttérbe, ne ők legyenek a párt arcai!

És?

Követeljék csak.

Felőlem lehet akár nagy tudású, értelmes az MSZP politikus, de hányingert kelt, mikor a nagy öregek inkább százas szöggel szegelik magukat a székhez, csak nehogy valaki kihúzza alóluk!

Kényelmes megoldás, de utálom a csodát várni!
Márpedig a csodával határos lenne, ha egy utcáról jött formáció váltaná le ezeket!

@Dr. simonmondja.:
És akkor megáll az ész és ácsorog!
Mert ha a legnagyobb infrastruktúrával rendelkezett párt csak ennyit tud, akkor jön az el sem megyek szavazni-véleménynyilvánításként!
És akkor marad ez a csürhe!
@aritus:
marad a fasszal szavazás:))

Szerintem inkább a fideszre kell szavazni, hogy 2/3 helyett 100 %-uk legyen!

(Megoldási javaslatom NINCS! De ezt talán nem kellene erősíteni az emberekben!)
@Kijelölt Felelős:
Ne is menj el szavazni.

A fidesz azért maradjon, mert erkölcsi példakép.

Fel kell még nőnünk hozzá, mert én még nem tudok oly tökéletes lenni, mint a fidesz-erkölcs hótiszta csúcsai.
@Dr. simonmondja.: én akkor is elmegyek majd, ha már csak egy jelöltre lehet szavazni!

Hogy áthúzzam!
@Kijelölt Felelős: Lehet, hogy nem is lesz szavazás.

Ilyen bűnös ellenzékkel nem bírkózik sárban a rencer.
@aritus:
Se kapitalizmus, se konzervatizmus. Jobboldal végképp sincs.
Olyan jókat lehet somolyogni, ahogyan mindenféle politikusnak álcázott ember magyarázza az igazsággal gyökeresen ellentétes ideológiát.
Nekem nem az a bajom Gyurcsánnyal, hogy elkúrtuk.
Ezért becsülöm.
Pusztán annyi, nem jól mérte fel az erőit, és nem tudott kormányozni.
- Ez sajnos nem nagy újság, ki az, aki tudott, tud?
Ebből a mezőnyből számomra csupán Horn emelkedik ki. Hagyta Bokrost rendet tenni, s úgy gondolom, sokat tett az EU csatlakozás érdekében.-

A másik Horn tegnapi hír, csatlakozott a DK-hoz. Ez pedig az én olvasatomban nem jelent mást, hogy lópikulát akar itt bárki is valódi megújulást. Egyszerűen kezdik látni, hogy Viktorunknak lassacskán sikerül őket is alulmúlni, jön a Hawaii.

Megyek boltba, mert így nem lesz leves.
@Dr. Boli Ch.T: Az nem kapitalizmus, hogy közpénzeket lapátolnak ki magáncégekbe. És az állam törvényekkel, a túlhatalmával a csókosokat hozza előnyös helyzetbe, a többiek meg mennek a levesbe. Itt ma egy "magáncég" akkor tud talpon maradni, gyarapodni, ha állami megrendeléseket kap. Az a cég, amelyik ebből kimarad vagy vegetál, vagy tönkremegy.
Mármint, hogy ki merte mondani.
@Habakuk999: ez tényleg rossz hír, ahogy Dánile Pétert a dk elküldte a vérbe, Hornnal is ezt kellett volna tennie.
Én meg kutyát sétáltatni, mert szegény már nagyon akar:))
@Habakuk999: Ja, még annyit, hogy Gyurcsánynak le kellett volna mondania, mikor már világossá vált, hogy nem bír a saját pártjával, és új választásokat kiírni, legkésőbb 2007-ben. Akkor nem itt tartanánk, mert biztos, hogy a fidesz nyert volna, de akkor még szerintem nem 2/3-al. És azért egy nem kétharmados fidesz sokkal barátibb lenne:)))
@aritus: És a 2009-es világgazdasági válságot Matolcsi navigálta volna a globális ellenség elmélet alapján.

De szép is lett volna.
Amíg ilyen emberek fémjelzik az MSZP-t nem sok esélye lesz. Szerintem egyébként is fel kéne oszlatni és tiszta lappal új baloldali pártot alakítani, lehetőleg Puch László, meg a hozzá hasonlók nélkül.
@Habakuk999:

Horn nem csatlakozott:))
Előadta a pökhendi nagyképűt:miért rossz/életképtelen elképzelés a DK, miért alkalmatlan GyF mindenre, a volt szadi attól még nem csatlakozott, Hogy Bauer és Eörsi igen, ő már kielégítette/kiélte politikai ambícióit - a zsebeiről nem szólt, és egyébként is GyF felelős elsősorban a mai helyzetért. Na jó, egy kicsit ők is.
Komolyan le tudtam volna hányni.

a poszthoz

Szemernyi vitám sincs. Fabius egészen pontos látleletet adott, és még visszafogott. Nem kereste, vagy tudatosan nem nevezte meg a MA - TCs-n túl mutató közös pontot.
Nem lesz itt semmiféle megújulás. Ezt pontosan kimondta Szigetvári Viktor a nol.hu-n megjelent interjúban:
"...ha valamiben van bennem elégedetlenség, akkor az az, hogy Mesterházy Attila a pártelnöki hatalmának támaszát sok szempontból és sok más, fiatalnak nevezett személy mellett éppen abban az alsó- és középvezetői körben találta meg, amely az MSZP-nek épp azt a status quóját jelenti, amit a hiteles megújuláshoz meg kellene haladni."
Hát itt van az eb elhantolva.
@aritus: Gyurcsány liberális pártot épít a nemzeti (volt MDF egy része) és a baloldali (SZDSZ) liberálisokból. Szerintem nem számít rosszul. A Fidesz dúlást liberális programmal lehet majd helyre tenni, amihez persze kellene egy hiteles baloldali párt is, ami tömeget hozza. És ez a párt ne az MSZP legyen, hanem a Szoldaritásból kellene kinőnie valaminek. Az LMP-t meg vissza kell zavarni a jobboldalra, ahonnan jött, hogy a le nem bomló szatyrok elleni harc helyett a le nem bomló diktatúrát bomlassza.
Nehéz mit mondani a cikkre. Sajnos ezt tudjuk róluk régóta. Egy párttal kevesebb, akire szavazni lehet. Csak abban reménykedhetünk, h idejében megjelenik majd egy formáció, amiben _bízhatunk_ (ezt tettük ugye anno az LMP-vel is, csak nem jött be...).
@aritus: Akkor alaktsuk meg a fasszal szavazók pártját. Aztán ha megnyerjük a választásokat, majd gondolkodunk, hogy mi legyen. Majd mondjuk, hogy mi felkészültünk a kormányzásra, nekünk kész programunk van, és nem lesznek megszorítások. A Fidesz is ezzel nyert, nem?
Volt olyan aki egyetlen kósza pillanatig is hitte a Fideszt az Mszp vagy az LMP válthatja le?
Ferit a nagy párt tette erőssé, majd az is nyírta ki, az LMP meg sajnos már most hiteltelen, túl a vállalhatatlan öko-nak nevezett programjával.
A Szolidaritás vezetői meg a választásokra már ki lesz csinálva. Így vagy úgy.
Lehet aggódni.
@dr.the_lonewolf: de csak akkor vagyok veled megalakítani a Pártot, ha Matolcsy lehet a gazdasági miniszter, tudod ő sikert, sikerre halmaoz, simplicity, meg forgatótengely:)))
@Dr. simonmondja.: nem tudjuk, hogy egy nem kétharmados fidesz kormán is Matolcsyra bízott volna bármit is, meg azt sem tudjuk, hogy egy nem kétharmados fidesz kormány gazdasági minisztereként ennyire elszabadulhatott, "kibontakozhatott" volna.
És akkor a hüjenépszavazás se lett volna, amivel a fidesz politikailag AKKOR nagyot kaszált, de saját magát is gúzsba kötötte, az országgal meg nagyon kibaszott. Bár ez kérdés sose izgatta Orbánt.
És akkor az AB se asszisztálhatott volna ehhez a hüjenépszavazáshoz, addig-addig csűrve és facsarva, amíg kihozta, hogy ezek a kérdések nem költségvetési kérdések, tehát lehet róluk népszavazni. Mert szerintem az AB hanyatlása nem a mostani kiheréléssel kezdődött, hanem azzal, hogy átengedték ezeket a kérdéseket.
Szóval, ha akkor Gy lemond, és új választások lettek volna, sokkal több illúziók maradhatott volna...:))
@nu pagagyí: szerintem az lmp baloldali párt, tehát értrelmetlen őket a jobboldalra zavarni, akármit is jelentsen ez, ráadásul nem is tudod őket odazavarni, mert nincs is jobboldali párt a magyar parlamentben, csak olyan, ami annak hazudja magát.
@aritus: De nem.

Matolcsi volt Orbán jobbkeze már 2002-ben is. És 2010-ben megint.
Semmi jel nem mutat arra, hogy mást is elfogad.
Ha elfogadna mást, már rég leváltotta volna.

Orbán ennyit tud.

Pont ilyen hülye volt világéletében, és ha nem lettek volna szocik,

akkor 13 éve - csak a Fidesz pártállam lenne.

Mert mindenki mást kinyírt már.
@aritus: Attól függ, hogy értelmezed a bal- és jobboldal fogalmát, mivel ezek egyszerre jelentenek különböző, egymással össze nem függő dolgokat.

Ha az állam gazdasági szerepét nézzük, akkor valóban erősen balos a Fidesz és a Jobbik is, és ha bárkit jobbosnak lehet nevezni, bár azt is csak hozzájuk képest, az a DK.
Viszont ha a társadalompolitikát nézzük, akkor a Fidesz abszolút jobbos, már-már dél-amerikai szinten, hiszen a legfőbb törekvésük a gazdagok gazdagítása, és a kevésbé jó sorsú 90 % tönkretétele, elnyomása.
A Jobbik meg válogat: a magyar kisembert támogatná, a cigányokat viszont munkatáborba küldené. Ezt a nacionalista, gyűlölködő hozzáállást is (szélső)jobboldalinak nevezik. Rájuk van is egy jó szó, mely egyszerre utal erre és a fent említett gazdasági baloldali mivoltukra. Az elődeik találták ki. Úgy mondják: nemzetiszocialista. Röviden náci.
@Dr. simonmondja.: Sőt.
Matolcsi már az Antall kormány gazdaságpolitikájában is ott volt.

A Matolcsi az nem egy felhőjárás.

A Matolcsi a jobbosok egyik biztos pontja.
Igen,Igen,Igen-Most alakulnak igazán csak az oligarhiák.......szabadságharc van(nem a munkahelyen:):/Sajátos és csókos barátok nyomulnak a háttérben,Itt bolond aki jobb vagy baloldalt vizsgál,melyik is volt a jó!!!!Itt nem az számit,PÉNZ,PÉNZ,és pénz,csak az ostoba védi a politikai meggyőződését,nem szabad
@Dr. simonmondja.: de én elsősorban azt állítottam, hogy a fidesznek akkor nem lett volna kétharmada, tehát nem tud úgy elszabadulni se a fidesz, se Matolcsy, mint most. De mindegy, mert ez a fikció világa. Az viszont nem, hogy ahhoz, hogy a fidesz így megkaparintsa az országot, az mszp kellett. És ha az mszp nem tud megújulni, akkor továbbra is a fideszt támogatja. Az ma már nem elég indok, hogy erre az mszp-re, ami ugyanolyan, ugyanazokkal a pártállami, korrupt fazonokkal a döntéshozói poziciókban, szóval, hogy erre az mszp-re azért szavazzak, hogy ne a fidesz. Mert ugyanazt kapom a nyakamban, csak más a párt logó.
@aritus: Tökéletes meglátás,mivel az mszp nem kicsit volt töketlen/többit nem emlitem/igy tisztán a fidesz malmára hajtották a vizet:)aki most arat...de ezen teljesitmény(főleg micsoda sikereket ért el orbán:):):) hihetetlen teljesitmény,barvó,szegény szóvivők,elég sokat kell fényezni a rozsdát...de azért mivel fényes,nekünk teccik:):)
@bm613: nemcsak az állam túlszerepe a gazdasági életben miatt mondom, hogy baloldali párt a fidesz, hanem a működés módja miatt is, tudod, demokratikus centralizmus. Az pedig, hogy van egy nekik kedves, kivételezett réteg, elit, még nem teszi őket jobboldalivá, a módszereik miatt, ahogyan kedveznek a nekik tetszőknek. A komcsiknál is volt az élcsapat, akiknek kedveztek, akik egyenlőbbek voltak az egyenlőknél, akik minden olyanhoz hozzájutottak, amihez a plebs nem. Az, hogy milyen lózungokat használnak, nem érdekes. Tudod, arra figyelj, amit tesz, ne arra amit mond:)))
Tudom, hogy a szélsőbalt-szélsőjobbot így szokás megkülönböztetni, de szerintem ez megint csak a felületi különbség. A mélyben, a lényeges dolgokban nincs különbség. Kell egy csoport, akit lehet gyűlölni, mindenért hibáztatni, egyiknél ez faji, másiknál ez funkció beli, de ugye kik is a gonosz bankárok, a gonosz tőkések? Na nézd csak, hát a zsidók! Oszt ugyanott vagyunk.
@aritus: Dehát senkise kötelez, hogy az emeszpére szavazzál.

Sőt.

Viszont azt tudhatnád, hogy a fidesz minden pártot betámad és fölszámol, mert ezt csinálja 20 éve.

És teljesen mindegy, hogy mit gondolsz egyik, vagy másik pártról,

mert ezeket a gondolatokat egy minisztériumi apparátus és egy ügyészség, meg egy rendszerbe rendeződött állami hírgyár és véleménycunami

szolgáltatja Neked.

És bármilyen csodalény alapítana pártot, arról tuti,
hogy kiderülne valami erkölcstelen.

Hogy a végén legyintsél, és maradjon a cukimuki Viktor az ő erkölcsi rendszerével.
@aritus: De a Matolcsy mellett szükség lehet még a Harrachra is, mert a lehorgonyzott gőzmozdony kazánját is kell valakinek fűteni. És még szükség van valakire, aki teljes sebességgel, nem ortodox módon, nekiirányítja a gazdaságunk gyorsnaszádját az EU anyahajójának.
Az egyik írás, ami elemzi helyzetünket - Kornaitól:
nol.hu/ajanlo/20120128-kornai_janos__kozpontositas_es_kapitalista_piacgazdasag

A másik - Máraitól:
vegyes.nolblog.hu/archives/2010/04/16/Marai_Sandor_Naplo_1945/

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
@Dr. simonmondja.: Mivel választási lehetőség lesz...2014-ben,ismerve és azemberek töbsége ugy fog választani,hogy mindegy ki csak neeeeee Orbán és sikeres csapata legyen,hát sajnos vagy ez a kisebbik rossz????de ez lesz(nem kitartás:betartásra szavaznak az emberek)
Az emeszpé tehát nem szabadult meg egy tagtoborzó hamisító alsóvezetőtől, ezért

- az emeszpé kuka.

A fidesz nem szabadult meg egy doktoriját lopó hamisító - legfelsőbb közjogi méltóság rangra emelt fideszes felsővezetőtől,

- a fidesz nem kuka.
....
Jó ennek a blognak a névválasztása: épp olyan undorító a szerzője(szerzői?), mint egy komodói varánusz. Csorog a nyála, büdös, mérges (bár nem olyan értelemben, mint a varánusz) és esze sincs több, ahogy elnézem.
(és itt most nem a maszopos politikusokat védem, mielőtt még...)
Az MSZP-t a választók a kukába dobták. Aki onnan kijön milyen legyen.
A MSZP becsődőlt, mint az Ikarusz, Videoton, Csepel, Ózdi Vasmű, MALÉV - ezeknek nyilván az ott dolgozó minimálbéres az oka.
A választás rendje...

nol.hu/belfold/20120204-_az_elet_tele_van_veletlenekkel_

" A jegyző ugyan korábban negyvenegy személyt fiktívvé nyilvánított, ám miután szerepeltek a névjegyzékben, ők is újból az urnákhoz járulhattak. "
@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:

Baszki, hát lebuktunk!

Tényleg 14-en szoktuk írni a posztokat, tudod így sokkal kevesebb a meló rajta.
Egyfolytában álmélkodok, miként jöhettél rá, pedig annyira de annyira figyeltünk konpisrációra!

Eszet azt valóban csak kölcsönözni szoktunk, ha a tiéd is bérelhető, kérlek jelezd!

Mert mostanában valahogy keveseknek van ilyenjük...

Várjuk az ajánlatodat!
bréééking:

Meghalt Csurka István
Meghalt Csurka István, politikus. Halálának körülményeiről egyelőre nem tudni részleteket.

hvg.hu/itthon/20120204_meghalt_csurka_istvan
Off:

"Meghalt Csurka István

Életének 78. évében meghalt Csurka István író, politikus."

index.hu/belfold/2012/02/04/meghalt_csurka_istvan/
Ezért a cikkért téged az index.hu-val együtt beperelnek, kiskomám. Színtiszta hazugságokra épülő lejáratás.

Pl. a "fegyelmi" és a "fegyelmi eljárás kezdeményezése" mást jelent, de sajnos te nem tudsz magyarul. Az elmésnek szánt gúnyolódásod ilyenformán inkább szánalmas, de nyugodj meg, EZEK (sic!) úgyse veszik észre. De nem mindenki tartozik közéjük.

Készpénznek veszel egy ellenőrizetlen vádat, amit egy fórumon olvastál, s közlöd is. A másik megfellebbezhetetlen forrásod egy másik blog. Miközben ebben az esetben lehet, hogy egészen más természetű bűncselekmény történt.

Jobb, ha felkészülsz a rágalmazási perre.
@Morfeusz: micsoda narancsos stílus ez tőled, amit és ahogy írsz, az lejáratobb mint a fennti poszt

/jah és azért nem csak blog van forrásként, de nem tisztem megvédeni a posztolót ;)/
Az emeszpé, vagy déká remélhetőleg egy letűnt politikusi gyűjtőhely marad. Persze nemcsak ők. Nem is ez a legnyagyobb probléma. Hanem az, hogy NINCS semmilyen alternatíva:(((
Velejéig elrohadt korrupt és mutyizós ország ez, ilyenné tették és teszik a gané politikusok és a harácsoló üzletemberek.
Hamarosan eljön a magyar "elit" bukása...
és íme, mellékelem az említett stílust:

Hazudna a Guardian? Jelek szerint nem

Hazugsággal vádolja a The Guardian brit napilapot a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap. Azt állítják, Gyöngyöspatán nincs iskolai szegregáció. A brit lap kiáll a cikk hitelessége mellett.

hvg.hu/itthon/20120204_gyongyospata_guardian_szegregacio
@dr.the_lonewolf: "Szóval csak remélni lehet, hogy kinő egy vállalható ellenzéki tömörülés ebből a nihilből, mert ha nem, akkor lesz vége Magyarországnak."

Az ország végét vizionálni csak azért, mert nem a komcsi slepp van hatalmon. Ez a cinizmus netovábbja. Ebből lett elegük az embereknek, és váltották le Pinokkiót és csapatát.

Ha a Fidesz 20 évig hatalmon lesz, akkor sem lesz vége az országnak, és ha valami csoda folytán (mert ma reális esély nincsen) megszorongatják a 2014-es választáson, akkor sem lesz vége az országnak.

A kiváló ellenzéki tömörülések pedig kb. olyan nevetségek mint a Szomszédnéni produkciós iroda. Mit akar egy Centrumpárt, egy LMP, egy Demokratikus koalíció? 2-3 százalékot? Azt meg lehet kapni az 1990-es választási szlogenekkel. De aki igazi változásokat akar, az hálózatot épít. Nem véletlenül olyan veszélyes még mindig az MSZP, mert mindenütt ott ülnek az embereik. Ennél már csak a Fidesz csinálja jobban - na ott minden pozícióra 2 ember is jut.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: A szerző egyértelműen állást foglalt egy jogi vitában, és lejárató módon ezt nyilvánosságra is hozta. Ha a másik félnek lesz igaza - márpedig ez információim szerint 99% - ez bizony rágalmazás.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Csurka, mint író talán veszteség. Csurka, mint politikus és ember biztos nem veszteség.
jöttök itt folyton ezzel, hogy az mszp-nek meg kéne tisztulnia, és abbahagyni a lopást, hogy hatalom közelben maradhassanak.

de könyörgöm, akkor meg minek? dolgozni? ti tényleg nem értitek a lényeget.
@Morfeusz: azért vicces lesz, ha a blog írókat majd beperli a magát demokratikus ellenzéknek valló "pol.elit", csak mert nem tetszik neki egy vélemény, na akkor értünk ennek az országnak az erkölcsi minimumára, akkor tényleg nincs lejjebb, és akkor tényleg csak a húzzk le magunkat a vécén marad

szerintem a politikusok egymással szórakozzanak és ne az egyszerű polgárok szívatásásval, tűrjék a kritikát, és cáfolják az ami szerintük nem valós, vagy finoman fogalmazva, tünjenek a halál fszára minél gyorsabban
@aritus: Mindenben igazad van. Gyurcsány nem véletlenül "feketeseggű". Orbán mindig is csak tőle félt, az Mszp pedig Orbánnal együtt fúrt meg minden átlátható pártfinanszírozási elképzelést. Mivel az MSzP nem egyszemélyi vezetésű párt (a kasszakulcs nem a főnöknél van), soha nem tudjuk meg, hogy a Gyurcsányhoz kapcsolt intézkedéseket valójában kik kényszerítették ki.
Horn Gábor egy senki, nem is tudom, minek szólaltatták meg.
@Habakuk999: Téves kapcsolás: Horn nem csatlakozott, hanem szidta Gyurcsányt és fölöslegesnek nevezte a DK-t
Mszp = piti tolvajok szedett-vedett bandája
Fidesz = nagystílű oligarchák központosított, gátlástalan maffiája

Nesze magyar, válassz...
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=517962

Pl. ez a hír nagyjából 1000-szer érdekesebb, mint hogy egy honlap néhány tízezer forint értékű fejlesztési munkáját társadalmi munkában végezték el vagy sem.

Mivel minden ilyen MSZP-s helyi honlapot társadalmi munkában fejlesztenek, és szerződésről most sem tudok, természetesen ezért sem jár pénz, de most az egykori szerkesztők minden szabályt felrúgva sértődötten vádaskodnak.

Vihar a biliben, de a Varánusz ebből kozmikus méretű ügyet farag, ráadásul teljesen alaptalanul. Hazudik mindenki, s az MSZP teljesen tisztességtelen, mert egy hülye webfejlesztő beírt valamit valahová és pityeregve vádaskodott egy kicsit. Persze elő kell húzni a Tóth Csaba elleni alaptalan vádakat.

Ha a szerző szerint nem alaptalanok, s ezt bizonyítani nem tudja, akkor az súlyos rágalmazás.

A Varánusz ezzel az újságírás aljára süllyedt.
@sárkányfő: pontos, és a többi is kezd betagozódni, lásd lmp, jobbklikk, a dk-t per pill még én nem tudom, de túl naív nem vagyok...
@aritus: szóval azért 2010-ben még leszavaztál a FIDESzre, és most is csak azt írod, hoyg a szocikra nem szavazol? tudnál egy olyat írni, hogy a büdös életben többet a FIDESZre nem? vagy abba még beleremegne a kezed?
Nem az egyszarvú szűzies baszki, hanem szűzlánnyal lehet csapdába ejteni. :D
@Morfeusz:

Te ki vagy, faszfej? A blogolás nem újságírás, faszfej. Amit ti csináltok, az viszont tényleg mindennek az alja, faszfej.
@dr.maybach: ...lehet bizony! Hiába igyekszik valamiféle u.n. baloldali összefogást összegereblyézni a dk, ha a fidesz bukik, akkor csak a jobbik alkalmas váltópártnak. Tehát akinek van félnivalója, az kezdhet reszketni!
@orica: @Velence19:
Köszönet!
A Malév csődre figyeltem, fél szemmel láttam őket együtt. Elnézést.
@Morfeusz: úgy tűnik nekem, mintha nem ugyan azt a posztot olvasnánk, nekem a folytatódó mutyi-kistílüség kritikája jön elő a szövegből, és a megkövült változásra képtelenség, pont mint a fityesznél, nincs különbség, és ez az oltári nagy probléma ebben a szerencsétlen országban
na, ez is mehet Papcsák mellé a kocsányos tölgyre, vagy fenyőre, ha épp ünnep van.
bár előbb meg kéne baszatni egy kanos rinocérosszal, ezek szerint ez ilyen alap elintézési mód feléjük.
jobbklikk mint váltópárt, anyám, akkor már inkább bárakármelyik szerencsétlen homleszt inkább látnám a kormány élén
@tundrazuzmo: "Ha a Fidesz 20 évig hatalmon lesz, akkor sem lesz vége az országnak,"

Kádár 34 éve alatt sem lett vége az országnak, sőt Rákosi 7 éve alatt sem. Csak gazdaságilag csúsztunk szépen lefelé. Ha a FIDESZ van hatalmon, akkor tovább fogunk csúszni, ez ugye nyilvánvaló, ezt talán senki sem tagadja. Majd Románia seggéből nézünk a világ felé. 1998-2006 között elértük, hogy a szlovákok lehagyjanak (4FIDESZ+4szoci év), 2006-2014 elérjük (8FIDESZ év, hiszen 2006 után mindent beblokkoltak), hogy a románok lehagyjanak. 2014 után kezdhetünk a bolgárokkal összehasonlítva lenni.
@tundrazuzmo: hát, most lehet, hogy összetöröm hófehér lelkedet, de most vannak csak igazán komcsik hatalmon. Igen, a fidesz, csak a fidesz, komcsibbak a komcsiknál. Csak ők nemzeti komcsik, és úgy tünik, hogy sokaknak, pl neked is ezzel a nemzeti izével a lényegüket sikerül elfedni, és jól átverni téged (is).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A blogolás színvonalas kivitelben újságírás, színvonal nélkül az index.hu jobb szélső sávján a helye.

A médiatörvény nem vonatkozik a blogokra, a Ptk. és a Btk. viszont igen.

Még a kommentelőkre is.

Sajnos, a gépelésben és az onanizálásban megfáradt szerencsétlenekkel nem kívánok az általad felvezetett stílusban kommunikálni, de ezt talán neked sem árt tudni.
@sárkányfő: Newsflash, van alternatíva, a teljesség igénye nélkül: LMP, DK, Jobbik, JESZ. Ha nem tetszik a egyik "nagy" párt sem, akkor szavazz valamelyik "kicsi"-re.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Nem veszed észre, hogy egy webfejlesztő (vagy webfejlesztők) és egy helyi MSZP-s szervezet teljesen marginális vitája ürügyén sokéves, ezerszer cáfolt ügyekkel hozakodnak elő?
Az MSZP-n nincs mit csodálkozni, olyan - amilyen, selejtes és korrupt. De ettől függetlenül elég ál-naív a kérdés, hogy "hol a pénz" típusú kérdéseket tegyünk fel és csupán az MSZP számára. Hisz ezeket a kérdéseket: az eltűnt milliárdokról, a korrupciós összefonódásokról, a hazudozásokról éjjel-nappal kérdéseket és kijelentéseket ugyanúgy feltehetnénk a Fidesz vezette kormánynak is. Ha pedig feltehetnénk és mégsem tesszük - csupán a hatalomból már 2 éve kiesett MSZP-n csámcsogunk, akkor hajlamos vagyok gyávaságot, vagy kettős mércét feltételezni a cikk írójánál. Ugyan miben jobb a jelenleg hatalmon lévő banda, a komcsiknál? Ha csak a demokrácia leépítésére, az államosításra és az általános felfordulásra nem gondolunk, amiben az Orbán vezette kormány valóban kimagaslót teljesített. Kérdésem az, hogy miért nem erről lökik a dumát a kedves újságírók és miért állt meg az agyuk valahol a 2006 és 2009 közötti állapotban? Azóta ugyanis sokkal rosszabbul élünk és nem jobban, tehát a kritikát a jelenlegi kormányon kell gyakorolni. Hisz Gyurcsány idején se az azt megelőző Orbán kormányt szidták, akkor most mi a szart keresnek a múltban, amikor a jelent éppen egészen mások teszik tönkre - évtizedekre, de nagyon.
@Morfeusz: Fűegér még finom volt, de kár is a szó, ha tk.-kal tudsz csak válaszolni, akkor semmi, ismétlem semmi különbség közted és az egy bites narancsdoridok között, itt a legtöbben ezek emlegetésétől leakadunk-kiakadunk és idézve egy nagybecsüt: "eszem faszom megáll"
az a rideg valóság, hogy a baloldali és liberális szavazók politikai pártok (mszp, szdsz) egyrészt rosszul kormányoztak, másrészt velejéig elkorrumpálódtak a hatalomban. ennek következtében az egyik el is tűnt a politikai palettáról, a másik meg szánalmasan döglődik. a fidesz most is hozná a kétharmadot, akár a régi, akár az új szabályok alapján lenne választás. a jobbik erősödik ugyan, ám a többség szemében nem tűnik kormányképes erőnek. ebből következik, hogy a fidesz váltópártja a fideszen belül keresendő, ám a párt egységesnek tűnik.
Az mszp egy viccpárt. Még fletó is hitelesebb náluk.
@is: A szocializmus negyven éve alatt az ország GDP-je a hatszorosára, az ipari termelés a tízszeresére, a mezőgazdaságé 3,5-szörösére nőtt. A külföldi adósság 1989-ben a mostani ötöde volt. A reálbérek növekedése egész Európában Magyarországon volt a második legmagasabb! Virágzott a művészet és a kultúra. Még a most jobblétre szenderült Csurka is csak akkor írt értékelhető darabot/kisregényt.

Artner Annamária kutatásai szerint az ország történelme során 1981 körül volt a legközelebb a nyugati országokhoz. Azóta sem sikerült megközelíteni azt a szintet.

Nagyon örülne mindenki, ha ma is ilyen visszaesést produkálnánk.
@Morfeusz: @fg56: majd kijavítanak a többiek ha nem fogalmazok pontosan, de a folyamatokat példálózza a cikk, most pl. az mszp-vel, de kukk a tegnapi, vagy valamelyik korábbi posztot, kap ott mindenki aki sunyiskodik, ügyeskedik, fűalattozik, nincs kivétel, és ez a nagy baj
@is: én nem tudom, hogy van ez, de úgy látszik, sokan azt olvassák, ami a bensőjükből fakad, ezt hívják projekciónak. Coming outóltam, hogy kire szavaztam 2010-ben, de te, mivel most azt írtam, hogy ma már az nem elég, hogy bárkire azért szavazzak csak, hogy ne a fidesz, átláttál a szitán, hogy valójában kire is szavaztam. Gyerekek, kérlek benneteket, több higgadságot, figyelmet, hogy a másik mit is ír, állít, és kevesebb tulajdonítást az ideológiáktól megvakulva!
@aritus: ebben a kommentben elolvashatod, hogy kire szavaztam
@Morfeusz:

Egy MSZPés kioktat színvonalról! Ez durvább, mint a kétfejű jeti. Nektek tényleg nincs önkritikátok? :DDD
@fg56:

Olvasd el a korábbi posztokat és választ kapsz a kérdéseidre.
Tudom, az járja, hogy halottról jót vagy semmit, de szerintem ez csak azokra vonatkozik, akik az egyetemes emberi értékeknek legalább az abszolút minimumát betartották. Sajnos Csurka nem ilyen volt. Aki gyűlöletben élt, ne várjon jót halálában sem.

Olyan, hogy valakit, vagy sokakat, pusztán származásuk miatt lenézünk, megvetünk, diszkrimináljuk, kiszorítsunk, gyűlöljünk, ellenük izgassunk, stb., na ilyen nincs. Ez egy olyan tabu, amitől az ember: ember. Csurka nem csak egy egyszerű náci volt, hanem a magyar nácizmus talán legfőbb képviselője, vezére, ikonikus alakja. Sajnálom, de nem lehet más mondani: a világ egy jobb hely lett nélküle.
@Morfeusz:
Valóban nem túl jelentős a webfejlesztők ügye.
Valóban nem túl érdekes Alsókukutyin párttagságának ügye.
Végig lehetne sorolni az ország összes településének és összes lakójának jelentéktelen ügyét. Szóra sem érdemes.

Csak magyarázd már el nekem, legyél szíves barátom, miért kell most autokrata rendszertől vagy csak szimplán fasizmustól tartanunk?
Jó cikk, de semmi meglepő. Ezt mind tudjuk, bár tényleg nem árt ismételgetni, sokan vannak akik két perc alatt elfelejtenek mindent!
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Valójában évek óta bizonyítékok nélkül folyik az MSZP lejáratása. Van korrupció, de ez az egész párton belül sokkal kevesebb embert, sokkal kisebb mértékben érint.

A mostani ügynek egyébként utánanéztél? Érzékeled a súlyát? Hol van itt a mutyi és a korrupció? Erre válaszolj, morális bajnokom!
@fg56: Fabius az igazságos, egyet jobbra, egyet balra bök:)) Ha olvasnád rendszeresen a blogját, akkor nem írtad volna ezt a kommentet. Nagyon sokat ekézi, jogosan a fidesz mocskos ügyeit. De ez nem indok arra, mármint, hogy a fidesz mocskos ügyei, hogy becsukjuk a szemünket más pártok mocskos ügyei kapcsán.
@Habakuk999:
Ha lennél szíves kifejteni azt is, miért érzik úgy Borsodban néhányan, hogy éhségmenetet kell tartaniuk 2012 évben a szabad világ közepén magyar polgároknak?
@Habakuk999: Jelentéktelen ügy. A webfejlesztők pénzt követelnek, miután a társadalmi munkában végzett tevékenységükkel elégedetlen volt a pártszervezet. Ezután ők teljesen amorális módon vádaskodnak, s visszaélnek a honlaphoz való hozzáférésükkel.

Ebből ez a blog óriási méretű mutyit, korrupciót, akármit vizionál, miközben még minimális mértékben sem igaz a vád. Olyan ügyekre hivatkozik, amelyekre semmilyen bizonyíték nincs. Az egész egy vicc. Ha csak ezt tudják előhúzni hirtelen az MSZP ellen, nyugodt szívvel rászavazhat mindenki.
@Morfeusz:
A kérdéseimre, ha szabadna a választ kérnem.

Ha ködösítést akarok hallgatni, meghallgatom Selmeci összest.
@aritus: "És nagyon téved, mert szerintem sokan vagyunk így ebben az országban, hogy már csak valami mellett szavazunk. Ha nincs ilyen, akkor senkire. Szavazunk fasszal:)) " - látod ezért van a zsebnapóleonnak kétharmada. Ha ecc pecc, kimehecc, a fideszre nem tehecc alapon szavazol, akkor bent van az MDF, bent lenne az szdsz (sajna), több lenne az emeszpének. Sők a kommunista párt is bent lenne, akkor lenne nehéz dolga Orbánnak hogy megkülönböztesse magát tőlük.
Mindenesetre nem csinálhatná ezt az ámokfutását.
@Morfeusz:

"Ha csak ezt tudják előhúzni hirtelen az MSZP ellen, nyugodt szívvel rászavazhat mindenki."

Kösz a tippet!

Eddig sem szavaztam rájuk, ezután sem hiszem, hogy fogok.
@dr.the_lonewolf: s akkor ki lenne ennek a pártnak a ME jelöltje? Kitaláltam! S akkor mi változik?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Semmilyen pozícióban nem voltam. 2006-ig a Munkáspártra szavaztam. A 2010-es szavazatomért pedig semmilyen felelősség nem terhel, a legnagyobb - a parlamentben az egyetlen - ellenzéki párt azóta semmiről sem tehet.

Éveken át mantráztam ezeket a vádakat én is újságcikkek alapján az MSZP ellen. Nagyjából három-négy éve viszont kezdek kijózanodni.

A Fidesszel szemben az MSZP-n kívül nincs más erő Magyarországon. A szocialisták ellen felhozott vádak túlzók, igazságtalanok, aránytalanok. Az egész csak azt szolgálja, hogy a Fideszben csalódott szavazók a Fidesz szatellitpártjait támogassák.
Isten veled Csurka István! Ha volt is némi túlzás nála, mégis megírta a bekövetkezett valóságot anno. Ehhez nem fér semmi kétség!
Isten vele!
@Habakuk999: Miért kell fasizmustól tartanod? Ez a kérdés?

Mindezt a zuglói pártlap webfejlesztőinek - szerintem teljesen alaptalan - elégedetlensége és vádaskodása kapcsán nekem kell elmagyaráznom?
Amikor kibukik valami nagy disznóság az MSZP szekrényéből, rögtön megjelennek a kommentelők "a fidesz se jobb" szövegekkel, most sincs ez másként. Az MSZP korrupciócunamiját azért nem lesz könnyű túlszárnyalni
@Morfeusz:

"Az egész csak azt szolgálja, hogy a Fideszben csalódott szavazók a Fidesz szatellitpártjait támogassák."

Neked is javaslom, olvass bele Fabius néhány korábbi írásába.
Nagy többségében a Fidesz körüli khm... "furcsaságok" a témái.

Te meg azt állítod, hogy mindez a Fidesz érdekét szolgálná...
@Ludovikás Levente:

"Az MSZP korrupciócunamiját azért nem lesz könnyű túlszárnyalni"

Ez vita tárgyát képezhetné, mert a Fidesz minimum erősen jön felfelé ebben a műfajban.

Sőt, sokak szerint már el is húzott az MSZP mellett!
@Morfeusz: "A Fidesszel szemben az MSZP-n kívül nincs más erő Magyarországon"

Revízionista pártra nem szavazok, csakis a Magyar Kommunista Párt jön szóba
Aki valaha élt a rendszerváltás előtt, az nem értem miért szavazozott valahais az MSZP-re? Ugyanazok az arcok, ugyanaz a mentalitás ugyanolyan undorító, korrupt, szervilis hozzáállás mindenhez.

Ezzel nem azt mondom, hogy az ellenzék jobb volt, pl. a FIDESZ első ámokfutására emlékező szavazók (Torgyán, megfigyelési ügy, Ezüsthajó, Kaya Ibrahim stb. stb.) oda sem szavazhattak volna.

Még mindig jobb egy ismeretlen párt emi még nem rontotta el a hitelét, mint azok amelyek bizonyítottan bűnözőkből állnak.
@Morfeusz: "A Fidesszel szemben az MSZP-n kívül nincs más erő Magyarországon."
na erről beszélünk, ez itt a baj, főleg ha nem újul meg, nem változik, nem fejlődik, csak ebből az egy valamiből akar építkezni, ezért tart itt, ezért hiteltelen, ezért kell frissülnie, és stratégiát váltania. Ha erre nem képes ettől még nem lesz leváltva a fityesz, és pont ezzel szolgálja ki a viktorka zrt-t.
@Dr. csaknézek...:
Jaj ne gyere már Kaya Ibrahimmal mert az már elég uncsi
@Dr. simonmondja.: A Fidesz számlájára legfeljebb a Torgyán féle kisgazdapárt felmorzsoláda írható.

Az SZDSZ az önmagát nyírta ki valahol 94 környékén, mikor Hornékkal koalícióra léptek. Onnantól végig 5-8% között mozogtak.

Az MDF is hasonlóképp azzal nyírta ki magát, hogy a szocikkal kezdett bratyizni.

Az LMP-nek is abban a pillanatban lenne vége, ahogy Gyurcsánnyal vagy az MSZP-vel lepaktálnának.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: HÁt nagyjából két három féle ember van ma az országban.

Aki semmiképp nem szavaz az MSZP-re (ezek a Fidesz szavazók)
Aki semmiképp nem szavaz a Fideszre (ezek az MSZP + Gyurcsány szavazók),
És aki semmiképp nem szavaz egyikre sem (ezek akik valszeg el se mennek, vagy ha igen akkor a fülkében bármi történhet)
@Morfeusz:
Igen. Szerinted az MSZP-t indok nélkül támadják.
Javaslod, hogy ilyen semmiség miatt nyugodtan rájuk szavazhatunk.

Tudod, az Édesapám elmúlt 80 éves. Világéletében meggyőződéses baloldali volt. ÚÚÚÚÚÚtálta Viktort, mint a bűnt.

Mindezek ellenére eljutott oda, nem tiszta szívből, hanem csupán reménykedve, elképzelhető, hogy a Viktor valamivel jobb lesz, mint a koalíció. Ne ijedj meg, Mszp-re szavazott. Ő már másra nem tud.

Én sem tudnék a Fideszre szavazni. De mondd már meg, mi a fészkes fekete fene miatt szavazzak olyanokra, akik cserbenhagyták a választóikat? Akik bábáskodtak a fasizmus izmosodásához?

Mert ez volt a mentalitás? Erkölcstelenek vagyunk? Korruptak? Tehetetlenek? Ugyan, jelentéktelen. És egyébként sem lehet bizonyítani.

Mikor veszitek már észre, hogy erre a fajta gondolkodásmódra már nincs vevő az országban?
Az MSZP bűnlajstromához tartozik még, hogy Lendvai Ildikó személyi ügyvédje és egy mszp-s államtitkár segítségével megfúrták az LMP népszavazását amivel a Fidesz munkajogi intézkedéseinek egy részét vissza lehetne csinálni. Ebben az a poén, hogy ezzel bizony a saját szavazóiknak tesznek be, nem a LMP-nek. Ráadásul ma olvastam, hogy az LMP nyugdíjügyekkel kapcsolatos népszavazását is megfúrta "valaki" így azokról biztos nem lehet most elkezdeni az aláírásgyűjtést. Tehát ha az LMP védi meg a munkavállalók, nyugdíjasok jogait, akkor az ő népszavazásukat ki kell csinálni, mert nehogymá övék legyen az érdem, mert nem az MSZP-nek jutott ez először eszébe. Slusszpoénként pedig mindezek után Szanyi Tibor felajánlotta, hogy az MSZP aktivistákkal segítene az aláírásgyűjtésben. Na menjenek a francba

index.hu/belfold/2011/09/20/regi_motorosok_tamadjak_az_lmp_nepszavazasat/
@Lődörgő Hollandi: Magyarországon akkor lehetett volna rendszerváltás és valódi többpártrendszer, ha a régi MSZMP-s brigádod végleg eltiltották volna a közélettől, és az akkori oligarchiákat felszámolták volna Antal-ék.

Így csak annyi történt, hogy a negyede ide ült, a negyede oda a semmittevő tolvaj komcsi brigádnak, a maradék fele pedig az üzleti életben privatizálta (lopta) szét az országot, és onnan rángatja dróton a közéletet.
@Lődörgő Hollandi: Érdekes módon, többnyire a rendszerváltás előtt élők szavaznak az MSZP-re.

@Szélmalomharcos: De a Munkáspártnak nem lesz jelöltje a mi körzetünkben. Inkább szavazok a revizionista-reformista MSZP-re, mint a fasisztákra és szövetségeseire.
@Szélmalomharcos: Én meg ugye a nácikra szoktam szavazni. :)
@Habakuk999: Fura.. Nálunk épp fordtíva van apámékkal. Ők az MSZP-vel vannak úgy hogy soha a büdös életbe nem szavaznának rájuk.
@Ludovikás Levente:

"Jaj ne gyere már Kaya Ibrahimmal mert az már elég uncsi"

Talán feltűnt, talán nem, kettőnk közül nem én írtam le ezt a nevet.

Miért hozol fel olyasmit, ami untat?
Arról nem is beszélve, hogy az MSZP-t az ellenzéki lét csöppet sem akadályozza abban, hogy ha pénzt szagol, összedolgozzon a Fidesszel

Részlet Schiffer egyik parlamenti hozzászólásából

"Köszönöm a szót, elnök úr. Hegedűs képviselő asszony hozzászólásához kapcsolódnék. Egy nagyon érdekes összefüggés van, hogy ebben a parlamentben ugyanazok a képviselők szavazták le azt, hogy ne lehessen elidegeníteni az állam számára átadott önkormányzati vagyont, akik egyébként néhány hónappal ezelőtt megszavazták a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló törvényt. Nagyon kilóg a lóláb, kedves fideszes és szocialista képviselőtársak.

Kósa képviselő úr arra adjon választ, hogy miután a vagyongazdálkodási törvény még be sincs nyújtva, milyen jogtechnikai akadálya van annak, hogy a nemzeti vagyontörvény adott esetben visszautaljon erre a törvényre. Kósa képviselő úr, hogyha annyira azt mondja, hogy ő maga is egyetért azzal, hogy az oktatásra, egészségügyre vagy a tűzoltóság céljára rendelt vagyont ne lehessen magánosítani, mi akadálya lett volna annak, hogy az erre vonatkozó javaslatunkat elfogadják?

Tisztelt Kósa Képviselő Úr! Ön mit fog akkor mondani, hogyha egy-két év múlva a bezárt kisiskolák, a bezárt kórházak és a tűzoltóságtól elvett ingatlanok helyén majd plázákat fognak berendezni, amikor majd lejárt szépen a hároméves moratórium, vagy éppen engedélyt adnak az önökhöz közel álló vállalkozásoknak? Mit fog akkor mondani, amikor majd az oktatási, egészségügyi, szociális célra rendelt vagyont egész egyszerűen ebek harmincadjára adják? Hiszen nincs törvényi garancia. Nincs törvényi garancia! Ebben a Házban nem fogadkozni kell, hanem törvénybe kell foglalni garanciákat.

Ennek az országnak az alapvető vagyonelemeit az elmúlt 20 évben már széthordták. Itt most önök lehetőséget adnak arra, hogy a maradék olyan vagyont, ami a közösségek fennmaradását szolgálja, ebek harmincadjára lehessen adni. (Taps az LMP soraiban.) "
@Morfeusz: Hát a fasisztáktra lehetne szavazni akkor én is az MSZP-re szavaznék.

A probléma az, hogy nincs fassiszta, csak sötétben bújkáló ellenforradalmártól rettegő régi kommunista, aki 60 éve fasisztázik.
@Morfeusz: "A Fidesszel szemben az MSZP-n kívül nincs más erő Magyarországon. "

A pénztárnál a Kis Puch-hal, a kormánynál Szanyi kapitánnyal, az ágyúknál Szekeres Imrével, a hangosbeszélőnél Nyakó Pistával...

Hazamennék. De otthon vagyok.
@Trompf:
:)
Van ez így!
Attól még lehetnek rendes emberek.
@Habakuk999: Nem mondom, hogy indok nélkül, de a legtöbb vád hamis és túlzó. Ez a mostani pedig teljesen nevetséges.

Nem voltam elégedett az MSZP-vel, de elviselhetőbb volt alattuk az élet. Nekem ez is számít.
@Morfeusz:

Felkészültem kismókus, perelhettek. Egyszer látnám, hogy valakinek nem csak a pofája jár.
@Morfeusz: Talán nosztalgiából... Mert akkor ugye volt munka, nem is kellett megerőltetni magát az embernek, 3.60 volt a kenyér, volt hubertusz meg feketecimkés cseresznye, szakszervezeti üdülés, úttörőtábot stb.

Amit elfelejtenek, az az, hogy ők akkoris útálták a "kommunistákat", pont ugyanazon okok miatt mint most. Persze akkor még nem lehetett annyit lopni, mint manapság de a mentalitás ugyanaz, mint akkor.
@Trompf: ez pond olyan idiótaság és valóságtól elrugaszkodott, mint hogy csak az mszp az alternatívája a fidesznek, és a fideszben több volt agyamentes mszmp-s van mint máshol, de nem akarlak meggyőzni, ismerem a világnézetet és véleményed ;)
@Dr. simonmondja.: Mert aki nem bocsát meg az MSZP-nek a korrupciógazdag mutyiországért hanem kritikát fogalmaz meg, az fideszes? Trompfról egy másik blogon olvasottakból úgy tűnt,hogy az LMP-re szavazott. Ja, hogy ők is fideszesek, persze.
Fontos, hogy mindenkinek mindig ugyanaz legyen a " gondolata ", mert akkor abból lesz a - népi demokrácia -, ahol már csak egy párt van, a Haza,

meg a sötétben bújkáló hazaárulók.
@Morfeusz: Bizony hogy lejáratás.
Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy az MSZP korrupciójáról van szó a cikkben, ami köztudottan nem létezik.
@Kara kán:

Hajrá, csak bátran!

Most sem fogom megnézni.

Ja, és mikor sütöd el frenetikus szóviccedet, hogy aszongya: VarÁNUSZ! (Höhöhö!)

Oly jókat szoktál ezen röhécselni!

Na, lécci-lécci-lécci, írd le! :)
@Morfeusz:
Ne haragudj, kinek volt elviselhetőbb?

Az ország harmada elszegényedett.
Megszületett egy olyan cigány generáció, akiknek már szülei sem dolgoztak.

Tegnap itt Jobbikostul mindenestül teljes békében temettük el a Malévet.

Eltemethettük volna az eminens reformer mivoltunkat, a versenyelőnyünket is.

A munkásosztályt - ha nem sérti az érzékenységedet - szintén.

A megtisztulás nem abból áll, hogy kinevezzük Szanyi kapitányt vezírnek, s a háttérben dörzsölgetjük a kezünket.

Ez a magatartás, ami fenntartja a Fidesz fanok reményeit.

Vagy most is működik a 70 - 30 %?
@Trompf:

De hogyan merülhet fel korrupció ebben a vitában, amely arról szól, hogy a webfejlesztő társadalmi munkában végezte-e a fejlesztést vagy sem?

Írd le, hogy miképp lehet itt korrumpál(ód)ni! Ha hihető lesz, befejezem.
@NWolf: Aki az emeszpé korrupciógazdag mutyiországát mondogatja 2012-ben,

amikor már két éve a Fidesz totális mutyiországa nyúlja le a zsét,

az egy fidesznyik.
@Habakuk999: Szinte mindenkinek elviselhetőbb volt, csak kevesen merik ezt bevallani.
@Morfeusz:

Áruld már el a blog mióta újság, és én mióta vagyok újságíró?

Mérhetetlen cukiság, hogy mikor a szátok íze szerinti véleményt írok a kerület dolgairól akkor az emlegetett honlap is főoldalra citálja, de ha rólatok is van véleményem akkor aztán kifordul a világ az ő sarkaiból.
@Morfeusz: Beírod a google-be a Tóth Csba nevet, vagy elolvasod figyelmesebben a cikket, a kritikákat, avagy a linkeket, és látni fogod gogy Tóth Csabával nem az a legnagyobb probléma, hogy nem fizetett egy webes szerkesztőnek.
@Lődörgő Hollandi: A francokat nem kellett keményen dolgozni, ezt a sok kis - többnyire sehol sem dolgozó - hülyegyerek így képzeli, de semmi köze az igazsághoz.
@Dr. simonmondja.: Ne haragudj, de én is zuglói vagyok Fabiushoz hasonlóan, itt konkrétan a Fidesz,MSZP-SZDSZ trió kormányváltás előtt közösen szavazott meg egy olyan milliárdos kötvénykibocsátást, amelynek "haszna" eltűnt, a költség megmaradt- Ezért mi most évi 16.000 forint fizetünk kommunális adóra Papcsáknak hála, mert egyébként csődbe menne a kerület. Most köszönjem meg nekik?
@Trompf: Tóth Csabára semmit sem tudtak rábizonyítani.

Viszont továbbra is várom a választ, hogy ebben az ügyben hol lehet elrejtve az a súlyos korrupció.
@Dr. simonmondja.: Ez aztán a parázs logika.
Mivel már 2 éve Fidesz van hatalmon, így rehabilitáljuk Hunvaldot, Hagyót, Tóth Csabát, Gyurcsányt meg a többit.
Ha nem akkor Fideszes vagy. K.O.
@Fabius: Címlapon vagy Varánusz.

Meg a metróköpködés.

Asszem előrehozott választások lesznek, vagy mi.
@Morfeusz:

"Szinte mindenkinek elviselhetőbb volt, csak kevesen merik ezt bevallani."

45 éves vagyok, igencsak éltem már akkor.
És emlékszem sok mindenre.
Olyanok dolgora, amit ezek szerint vagy elfelejtettél, vagy számodra nem volt fontos.

Kösz, nem kívánom vissza azt a világot!

Hozzáteszem: ami most van, annak sem örülök!
@Parajpuding: Csuka halálánál jobb hír lenne a nemzeti Szar Törpe halálának híre.
MAGYARORSZÁG FELLÉLEGEZHETNE ( a többi Fidesz bandita meg gyorsan kussolna)
@Morfeusz:
"Tóth Csabára semmit sem tudtak rábizonyítani."

Azt azért áruld már el nekem, hogy a "Dr. simonmondja." által emlegetett 2 éve tartó mutyivilágból mit sikerült bizonyítani ?
Akkor nincs is, ha semmit ?
@Morfeusz:
Milyen áron volt elviselhetőbb?
Demagóg leszek: mert föléljük a jövőt?
Tudod, mi a különbség az elmúttnyóc és a másfél között?

Hogy a mostani vezírünk tök cinikusan az igaz, de tudja, hogy építi a királyságot, a régiek meg csak jól elvoltak.
Az összes többiben nincs különbség.
@Kara kán:

Jajj, NAGGGYON köszönöm!

Humorod a régi!

Igazán kedves tőled!

Lenne egy kérdésem:

Te Kara kán, te Kara kán, tulajdonképpen minek jársz te ide...?
(nem baj, ha nem érted, itt elég sokan értik ezt a kérdést...) :)
@lapi 2.1: Nagyon remélem hogy a fideSS ebben az országban többé nem kap lapot. Ennyire aljas, korrupt, harácsoló, arrogáns kormány még nem volt hatalmon a rendszerváltás óta.
Nem véletlenül írták a németek, hogy orbán Európa legarcátlanabb frátere. Teljesen jogos.
@Trompf: Sőt, nem kell börtönbe csukni a közpénzből eltulajdonító emeszpéseket sem, mert a Fidesz most többet lop. Idegesítő a kettős mérce, attól még hogy most fideszes a főügyész, nem jelenti azt, hogy az mszp ártatlan bárányka. Nem véletlen, hogy a most folyó ügyek többsége már kormányváltás előtt elkezdődött, és több MSZP-s polgármester már jogerősen börtönben ül illetve kaptak pénzbüntetést, többek ellen pedig eljárás folyik

www.facebook.com/notes/polg%C3%A1ri-h%C3%ADrszemle/%C3%ADme-az-orsz%C3%A1g-kr%C3%A9mje-mszp-szdsz/230159580373693
@Trompf: Parázs logika, hogy lecsukják az egész fővárosi mutyibrigádot, valami dobozér,

aztán becsődöltetik az országot, a várost, a BKV-t, meg az iskolákat,

mert ennyit tudnak helyettük.

Igen.

Bazmeg, a városomat épp most számolja föl a fidesz.

Ezeknél még a Hagyót is többre értékelem.

Klasszisokkal.

Ezek olyanok, mint egy sáskajárás.
@Fabius: Valóban nem vagy újságíró. Ebben túloztam. Jogilag semmiképp, szakmailag pláne. Morálisan azért még besorolhatsz az alsó fertályba.
@aritus: Én is írhatnám, amit te: EP-szavazáskor konkrétan Overdose-ra szavaztam - nem is értették, mit tökölök szó szerint:-DD annyit a szavazófülékben - aztán áprilisban az LMP-re. Hiába: Overdose is hol van világverésben? Őt is elbaszták rossz módszerekkel.

Az MSZP ezek szerint maffia még mindig: tökszorongatás, zsarolás a pártépítkezés alapja. Attól, hogy valaki valakinek a nejével dolgozik, mi történik? Oké, olyat hallottam, hogy néha lízingelik egymás nőjét a párton belül maradva - konkrétat tudok, de hát ugye nem bizonyíthatom - és ez akkora kötőhabarcs? Vagy az együttes napi kávézás,- ha lepedő szóba se kerül, csak tényleg munkakapcsolat van - ennyit ér? Kurva jól fizető sarzsit egy senkinek?

Én is hány ember férjével, nejével dolgoztam már életem során - sőt Matolcsy nagybátyjával is, én szerencsétlen! - aztán mégsem vagyok sehol vezető!? Ez micsoda mágikusság már ott a szociknál meg másutt, hogy ismerem a retyerutyádat, akkor te csak az én emberem lehetsz, gyere, úgyis mindig talpra esel?

Meg még Szanyi. Hát akkor legyenek kuka, ja. De sajna mindenhol hasonlók a személyzeti elvek, ahogy látom. :-((((
@bruhahahahihihi:

"Csuka halálánál jobb hír lenne a nemzeti Szar Törpe halálának híre."

Ember, más halálát kívánni nem frankó szerintem.
Függetlenül attól, hogy mit gondolok róla.

Csurkának voltak remek drámái, a politikai nézetei fényévekre voltak az enyémtől.

Elhunyt, nyugodjon békében!

Ezen örömködni téged minősít...
@Dr. simonmondja.: BKV: Szerintem a BKV most sokkal kevesebbet pazarol, mint Hagyó idején.
Az adósságok nagy része itt az MSZP alatt keletkezett. De ez nem vita kérdés, hisz összevethető, mennyi mínusz volt Hagyóék alatt / év, és mennyi most.

Az ország csődjében az MSZP-nek van a legnagyobb szerepe.
A bóvli kategória ugyanis azt jelenti hogy kevés esélye van annak, hogy az államadósságot visszavizetjük.
Azt az állmadósságot, ami minden MSZP kormány alatt drasztikusan nőtt, kivéve Bokrost, és a Fidesz kormányok alatt össszességében csökkent.

De beszélhetünk a munkanélküliségi mutatókról is, amik szintén az MSZP kormányok alatt romlottak drasztikusan.

Javaslom google data exlorerét forrásnak használni, összevetéshez.
@Trompf: Szerinted sokkal kevesebbet pazarol ?

Puff.

Most meggyőztél.
Szeva.
@Habakuk999: Az a különbség, hogy tanulva az előzők hülyeségeiből, minden törvényt arra szab és minden posztot olyanra oszt, hogy meg se lehessen a lopásért fogni őket.

Így mondhatni"jogosan" rabol. Hisz nincs fék és ellensúly és elszámoltatás, mert kiktatott mindent, tudván tudva hogy ezekre kell figyelni, ha erre és csak erre készül. A szocik meg a régi jó rutinból csinálták, bízva a haveri elnézésben, de legalább nem ahhoz szabtak egy országot tokkal-vonóval. Orvbán így Poltostul, Handóstul, mínusz alkotmánybírák nagyobban játszik.

Tegnap valamilyen kommentben írták - talán a hvg-ben - hogy eddig Orvbánbaba már hatmilliárdot összekeresett. Nem rossz. Hagyó csak tényleg gyenge nyomorult kezdő a még a primcsiségével ehhez.
@Dr. simonmondja.: Mármint szerinted Hagyó is jobb volt? Persze, ízlés kérdése, hogy két bűzölgő szarkupac közül ki mit választ, de azért ennyire nem kéne elragadtattnod magad.
@Ludovikás Levente: Ja. Happy end Kft., Ezüsthajó kft., megfigyelési ügy, Josiph Toth (vagy mi a neve), Viktorka szőlői Tokajon, hogy csak a legismertebbeket soroljuk a fidesz előző regnálása alatt; ezkre Neked nem hiányzik a válasz?
@Dr. simonmondja.:
Nem pontosan értem. te megteheted a véleménynyílvánítást, én nem ?
Vagy azt gondolod, mert nem írod oda a 'szerintem' szót a véleményed elé, attól igazzá válik ?
@Trompf: Na megint címlap. Az már rendszer, hogy olyankor kell mundért védeni?
@Habakuk999: Engem a pillanatnyi megélhetésem érdekel, kb. 1988 óta minden más csak duma. Szomorú, de ettől még így van.

A jövő felélése nem egzakt szám. A fizetésem és a kiadásaim viszont egzaktak. Sok jövőre vonatkozó ígéretet hallottam már, de Kádár Jánoson és Medgyessy Péteren kívül eddig nem tartotta meg senki a szavát az én életemben. Az állítólagos negatív következmények pedig nem érdekelnek, s többnyire nem is látom bizonyítottnak őket. Ha 2 év múlva jobban élek, mint 2 évvel ezelőtt, a Fideszre szavazok, ha nem, akkor az MSZP-re. A többiek hablatyolása pedig nem érdekel.
@Dr. csaknézek...:
Igen, a humorom a régi, de igazi művészbohócként néha azért belől én is sírok. Elhiszed?
Most tudtam meg, például, hogy Kúrcsány Ferenc bevétele a tavaly a tavalyelőttihez képest 30%-kal csökkent. Borzasztó ez a FIDESZ-éra!
Ezek szerint a maszoposok CSAK 30%-kal tudnak kevesebbet lopni?

Cudar idő van, minden tekintetben.
Remélem, érted...
@a szív fészkei:
Királyság.
Ami az enyém, nem lophatom el.
Kurva egyszerű ez.
Csak azok a gyarmatosító lízingcégek ne lennének.
Röpdöshetnénk szabadon.
@Morfeusz:

Kevés röhejesebb dolog van annál, ha a morális ingoványból még éppen kilátszó szájjal a moralitásról igyekszik szentenciát tartani valaki.

Folytasd, mulattass, hadd röhögjünk.
@Morfeusz:

Teljesen reális, hogy valaki, valakik több százezer forint értékű munkákat MINDEN esetben társadalmi munkában - tehát Ingyen végezzenek.
Egy olyan politikai párt számára, ami még a klotyópapír beszerzését is külsős - vastagon díjazott - tanácsadók segítségével bonyolít.
Reális.
Hmm hát tényleg.
Kinyitottad a szemem!

Ezek szerint nem csak a napvilágra került honlapkészítési üzlet büdös messziről hanem az összes:)

"Frigyes"
@Mercel: A helyi honlapokért nem fizetnek, a legtöbb helyi szervezetben szinte minden alkalmazottnak felmondtak.
Egyébként részemről nem probléma, hogy másfél évvel az orbitális bukás után is derülnek ki mocskos dolgok.
Csinálják csak bátran.

Csak kormányra ne kerüljenek többet. Soha.
Mert nem tudom orbánt annyira utálni (pedig nagyon), hogy abban bízzak; Na majd az emeszpé megint!

"Frigyes"
@Morfeusz:

"Az állítólagos negatív következmények pedig nem érdekelnek, s többnyire nem is látom bizonyítottnak őket."

Megpróbálom bizonyítani:

Kölcsönt veszel fel, hogy tartsd az életszínvonaladat vagy jobban élj.
A kölcsönt vissza kell fizetni.
Merthogy ez különbözteti meg a kölcsön fogalmát a lopástól.

Téged ez nem érdekel?
Nem érdekel, hogy a következő generáció milyen mínusszal indul?
Ezt komolyan írtad?
@Trompf: Te nem látsz? Itt most épp a maszopot egyeli valaki. Nagyon. Amire a te csakis címlapra izguló Viktor nevű szocialista brigádod még soha nem volt képes: leírni, hogy Viktor szentünk elbaszta, nem tudja, stb.
Ti mindig idejöttök "véleményt nyilvánítani", ami kifejezés röhej: csupán csak hűségnyilatkozatot adni és körbe nyalni csúcsosra a Fideszt, bármi téma van napirenden,ha hozza az Index.

Egyszer a büdös életben kritizálnátok, ahogy most Fabius teszi - akár az LMP-vel, akár a szocikkal,bárki mással - már elfogadhatóbb lenne a jelenlétetek bárhol, ellenzéki blogokon. De ez ment Tótánál is, sőt nagyon ez megy nála most is. Fárasztóan szétviszitek mindet viktorimádattal, aztán megdicsőültök, hogy na ma is hogy megaszontuk nekik, megvédtük a Vezírt!

De ez most is csak idezutyintott Fidesz agit. prop. osztályos hőzöngés a részedről. Meg a többi kollégád rászéről.
@Kara kán:

"Remélem, érted... "

Hátőőőőő...
Várj!

Addig már eljutottam, hogy "igen", ezt már értem.

A többin még gondolkoznom köll...

Nem sokat, csak pár napnyi időt kérek...
@Morfeusz:
Ez sajnos meghaladja az értelmi képességeimet.

De nem is kár értem, múltkor sem szavaztam, ha nem lesz valamilyen népi mozgalom szakértőkkel feldúsítva, nem is fogok.

Libás békemenetes képeket nem kérek, köszönöm, minden nap kb három jön mailban.
@Dr. csaknézek...: És a múltban sem volt ez másként a fidesszel, csak valamiért ezekre sosincs olyan erős reakció.
@Trompf:

"Szerintem a BKV most sokkal kevesebbet pazarol, mint Hagyó idején." Bagoly mondja...

Beleolvastam a blogodba, SZERINTEM ott is a ritka tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot.
@sárkányfő: Jobb lett mától kicsit a világ - én is így érzem. Most hajbókolhat szellemi vezérei előtt a pokolban.
@Morfeusz:

Az elvi kérdésekkel meg menjen mindenki a fenébe igaz?
Szomorú de igaz..

Az a gond, és nem akarlak személyedben támadni, vagy megsérteni, de kb. az ország fele így gondolkozott.

Ezért kapjuk a nyakunkba, hogy egyszer az mszp, egyszer a fidesz.
Esetleg néha valaki kiesik egy-egy körből, de aztán visszajön!
Csodás.

Az az igazság, hogy kb. 10-15 éve az emberek nagy része nominálisan egyre kevesebbet keres.
Függetlenül attól, hogy melyik gazember horda van hatalmon.
Nem kormányoz. Hatalmon van.

Addig amíg a társadalom nagy része nem utasítja el teljes egészében a mostani parlamenti pártokat, addig sajnos csak a 4 évenkénti hamis illúziók maradnak, aztán a 4 éves fogcsikorgatás és anyázás.

"Frigyes"
@Trompf: Dehát mi az, hogy szerinted sokkal kevesebbet pazarol ?

Mihez képest ?

21 évig működött a BKV.

Most meg csődöltetik befele.

Ha leáll,
akkor kevesebbet pazarol, mintha menne.

Meg is győztél.

Ami megdöglik, az mindig kevesebbet pazarol annál, ami él.
Nem szuszog, nem zabál, nem topog.
@Habakuk999: Azért kell az Eu-t ennyire dehonesztálni. mert abban a klubban ez nagyon lábszagú dolog. Azért kell békemenetet szervezni ellene. Aztán a hátsó ajtón mégis aggyámá-t előadni.

A szocik legalább a látszatra adtak valamicskét, ez itt a brúgó stájlt nyomja, fociöltőzben tanultam kiskezicsókolom a politikát!-címszóval.
@Dr. simonmondja.: Vitézy biztos nem érzi meg, ha nem jár a fagyban harminc percig semmi, noha a kurva 10 ezres bérlet árát már zsebre tették...
@Dr. csaknézek...: Kara Kán, Kara Kán, tu vesis sugere huc.
@Fabius: Az újságírói szakma egyik alapvető morális szabálya - ez rád nem vonatkozik, hiszen egy színvonaltalan, de nagy publicitást élvező blogíró vagy -, hogy az újságíró nem gúnyolódik az olvasóin.

Olyasmit, hogy forráskritika, arányosság, mindkét fél megkérdezése stb. már számon sem kérek.

Ezek morális szabályok. Más kérdés, hogy rád nem vonatkoznak. Hiszen te nem vagy újságíró. Láthatóan nem is akarsz a szintedről feljebb lépni.

Viszont visszakérdezek. Ha nem vállalod magadra az alapvető újságírói etikai normákat, milyen alapon gúnyolódsz rajtam, illetve a csúsztatásaiddal felépített történeted alapján milyen alapon oktatsz ki bárkit - akár Tóth Csabát - morálisan?
@Morfeusz:

Akkor felteszem a kérdést, TE végeznél ingyen munkát az mszp számára? Vagy bármelyik párt számára?

Részemről nem ismerek olyan szakembert aki nemcsak, hogy létrehozna, de folyamatosan karban is tartana egy honlapot tökéletesen ingyen bármiféle ellenszolgáltatás nélkül.

Olyat igen, sokat akik ha nem is pénzért, de később pénzre váltható előnyért elvégez valamit, adott pillanatban - ingyen.

De pont az ilyen "józsikám majd ha tűzközelben leszünk elszámolunk.." dolgok miatt tartunk itt.

"Frigyes"
@Trompf: " Szerintem a BKV most sokkal kevesebbet pazarol, mint Hagyó idején.
Az adósságok nagy része itt az MSZP alatt keletkezett. De ez nem vita kérdés, hisz összevethető, mennyi mínusz volt Hagyóék alatt / év, és mennyi most."

Igen, az adósságok nagy része az MSZP/SZDSZ alattkeletkezett. Bezony. És Hagyó alatt több minusz volt, mint most. Csak akkor ment a BKV, most meg nem fog. Ja, úgy könnyű.

Nem esik le ebből nektek, naribariknak, hogy az a bűzölgő szarkupac, amit BKV-nak hínak, NEM azért döglődik, mert éppen aktiuálisan X vagy Y párt tartja rajta a kezét, hanem azért, mert mióta fennáll, azóta csak massziv állami apanázzsal lehet müködtetni? És ha az állam aszondja, nincs tovább - mert válság van/kibaszunk a polgármesterrel (nem kivánt törlendő) akkor bedől az egész? Ja. Már az adósságot se kellett volna felhalmozni. Nyilván. És akkor már 4 éve összedőlt volna. (Az más kérdés, hogy gazdaságilag jobb lett volna, de hogy a zembereknek hogyan esett volna, azt hamarosan megtapasztaljuk)

És attól, hogy Hagyó (akitől gusztustalanabb, ellenszenvesebb fazont keveset láttam) és tsai évente 2 MD forintot kisiboltak, attól még a másik 48 MD akkor is a működésre kellett volna. Mint ahogy most is. És ahogy a kerületek most nem akarnak adni, úgy az elmúltnégyévben sem.

(Emlékszem, amikor a járatbeosztást - most nem jut eszembe, milyen könyvnek hijják, lényegtelen - meg akarták változtatni néhány éve, egy-két járatot áthelyezni meg ritkitani, micsoda üvöltés támadt. Na majd most)
@Ludovikás Levente:

Lehet, hogy a Kaya Ibrahim ügy uncsi, de attól még soha nem lett ténylegesen megoldva, lezárva.
Ahogy a többi disznóság sem.

"Frigyes"
@Mercel: A vereségtől és az árulástól (1990-től) kb. 2008-2009-ig megpróbáltam harcolni, de elbuktam és feladtam. Nem teljesen, de majdnem. Marad a cél: kijönni hó végéig a fizetésből. Az se rossz!
@Morfeusz: Te láttad a bayerzsóti, szélesgábor féle békemenetet? Amit a híradók mutattak (köztük a Hír tévé is) ott a résztvevők túlnyomó többségének életkora valahol 70 és a halál között volt. És ezek valószínűleg a Fideszre és a KDNP-re szavaztak. Akkor az MSZP-re kik is?
@Mercel: Végeztem, de nem az MSZP-nek.
@Habakuk999: Sajnos megint igazad van. Ezt írtam tegnap én is. Miért nem bírnak eltűnni már? Miért nem mondja meg nekik senki, hogy miattatok ment levesbe a szadesz (többek közt)?

Látnak lehetőséget és akarnak megint kaszálni. ez úgy látszik tényleg oldal- és pártfüggetlen,Magyarországon ez a politika: Habzsidőzsi, amiből nem jó kiesni.
@Mercel: Kiegészítés: 2002 és 2008 között igen nagy reálbérnövekedés volt. Ezt kár tagadni.

Ha pedig kijártad az egyetemet - jól sejtem, hogy kb. egyetemre járhatsz? -, s eltelik tíz-húsz-harminc év, esetleg állandó létbizonytalanságban, megtanulod becsülni a legkisebb béremelést is, hát még az 50%-ost.
@orica: Nem? Akkor jó! Ui. nem bírom aHorn pasit végignézni, de te megtetted, kösz az infóért. Anyja két pofonnal még idejében helyre tehette volna ez a frech kis törpét - mindegyik ilyen, ha nem éri el a 160-at?? - és akkor más lenne sok minden. Okosnak okos, de mire használja?? A tesója legalább iskolát gründolt, az is hasznos. De ez...

Dániel is egy ártány, beengedni valahová biztos bukta.
Az mszp és Gyurcsány csapata a fidesz leváltásának legnagyobb akadálya. ÉS mivel megélhatési politikusok ezért foggal körömmel ragaszkodni is fognak a dologhoz. Nem értik meg (vagy nem fogadják el), hogy az emberek nem kérnek belőlük. Ahogy megjelenik bármiféle ellenzéki formáció (akár a civil szférából) ezek menni fognak fotózkodni, (meg bevitetni magukat a rendőrséggel, mint az LMP-s tüntetésen) és szét is rohasztják az egészet. Ez van.
@tundrazuzmo: Fejezzétek már be ezt az unalmas állandó komcsizást. Nem veszed észre, hogy lejáratod magad és a haverjaidat? Most kezdjem el sorolni a ti oldalatokon álló és tőletek magas fizetést vagy nyugdíjat kapó volt és jelenlegi komcsit? Kezdhetjük Matolcsyval, Pozsgayval, Stumpf Andrással? Vagy ezek a jó komcsik? Moert a tietek? Elegem van már abból, ha már nincs más érvetek, akkor megpróbáltok mindenkit lekomcsizni. Érvetek akarok hallani tőletek nem komcsizást.
Vagy ez nagyon nehéz? Érvekkel vitatkozni? Tudom, hogy ehhez már ész is kellene, nem csak a taggyűlésen kapott instrukciók. Nem vagyok MSZP fan, de amit ti a Fidesz nevében csináltok az már röhejes.
Ennek szeretnénk többek között véget vetni. Hogy eltűnjenek az olyan szarzsákok, mint Papcsák, Lázár, Budai és a hasonlók.
@Kara kán: Igen, valószínűleg így van, mert most a többit Orsós és bandája lopja el...mecsoda különbség...ugyi?
mutyi a sokadikon, fű alatt sunyin:

Századvéges kísérte Rogánt Abu-Dzabiba
A frissen kinevezett elnökhelyettes és felesége is tagja volt annak az informális csoportnak, amely az olajmilliárdok magyarországi befektetéséről tárgyalt.

index.hu/belfold/2012/02/04/szazadveges_kiserte_rogant_es_habonyt_abu_dzabiba/
@Dr. simonmondja.: Üdítő kivétel, hogy elítélték, bár gyanítom, hogy inkább beáldozták, hogy leplezzék a nagyobb disznóságokat. Gondolom, azért került most oda, mert a kommunikáció a lopásnál is jobban megy neki :-) (bár akkor meg 10 éve simán kidumálja magát, könyörgöm valaki magyarázza el, különben csődöt jelentek)
@Morfeusz: Az neked nem furcsa, hogy az MSZP a neki dolgozókkal is kibaszik? És ha nem korrekt kis ügyekben, hogyan hihető, hogy nagyban játszva az lesz? Én is hallottam - nem zuglói vonatkozásban - hogy bánnak emberekkel, akik nekik melóznak orrvérzésig: undorítóan.

Ezek jellemzik azért egy vezető, egy párt attitüdjét, ha már a sajátjaikat se becsülik. Ha Fabius ebbe belelát és ez undorítja, megírhatja, hisz ugye a maszop majd országvezetésre készül valamikor. És most egy kerületben kicsiben nagyon szarul végzi ezt, legyen a blog egyelőre baráti figyelmeztetés számukra, hogy még javíthatnak mindenen. Rájuk férne.

De mint a reakcióidból látszik, ugyanolyanok, mint a Fidesz: nem lehet kritikával illetni őket, mert tökély, minden náluk. Dölyfből buknak még nagyobbat.
@dávidzoli: Picit sárosabb, mint a tagtoborzó a posztban.
Picit többet lopott, mint Zuschlag, aki 8 évig feketedik.

De fölfele bukott.

Bele a hírgyárba, mert trambulinról jó pisálni.
Majd visszanézek este, ha lekerülünk a címlapról. :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Azt írták, sima 40. szülinapi hawaii volt, hisz, magánpénzből mentek - állítja Rogán. Csak ott celebezték őket, így lett hír a kintlétéből. Erre azt mondta Rogán, hogy Kövér odaútját készíti elő, de miért magánzsebből? Szóval furi, tegnap adtam erről linket napifix.postr.hu/post-013 , hogy zavarognak de nem mondják nyíltan, mi van.
@Dr. simonmondja.:

" Nem járt sokkal rosszabbul a posztok elosztásakor Szentkirályi Alexandra, a Fidelitas I. kerületi elnöke sem. Ő a Fővárosi Közterület-Fentartó Zrt., a János kórház és a Nyírő Gyula kórház felügyelőbizottságaiban tag, a főváros közvilágítási cégénél pedig fb-elnök. A képviselői fizetése mellett 460 ezret keres a fővárosi cégeknél. "
@Dr. simonmondja.: DE az Index is a Blikkre hivatkozik, az ment utána. Szóval erre jók és sokan olvassák.

A népért dolgoznak, mi másért? Látjuk, milyen jól.
@Dr. csaknézek...: Tényleg. :-D Bár az is igaz, amit a csipásmacsek mond, annak reflexből az ellenkezőjét hiszem úgyis. Szóvivő volt.
@Dr. simonmondja.: Amúgy pont oda való - ezzel a királyról csak aláhúzza, amit az ember tud.
@a szív fészkei:

Áhh, Neked semmi sem jó!?
Ha dumál, az a baj, ha nem dumál az a baj?

Egyébként egyetértek. :)
@Dr. csaknézek...: Lenne ötletem,mi lenne nekem jó ezzel kapcsolatban. :-)

Amúgy muszájból kezdett ilyen átláthatóan kuszán dumálni, mint szokott. Ha nem cölöpként kezelik, akkor elsunnyogja. Felőlem odamegy, ahová akar, de maradjon is ott! Mert mi velük csak tönkre.
@aritus: de ezt nem tudhatnánk. És a fütyesz elég kártékony lenne sima többséggel is, és menne az anyázás, hogy miért adták nekik tálcán az országot :(
Csak hadat kéne üzenni Svejcnek ...
@akela_a_hun:

"Csak hadat kéne üzenni Svejcnek ... "

...és azonnal megadni magunkat? :)
@Morfeusz:
Ne add fel!
A Kádár rendszer nagyon sok eleme kerül ismételten bevezetésre mostanában.
Csak most nem proletárdiktatúrának hívják, és valóban nem is lesz az.
Úgy gondolom - hiába a nosztalgiád - Te sem fogsz neki örülni. Akkor sem ha Róza néni a piros nyakkendő viseletéről döntene a kiscserkészeknél.

Erkölcstelenséget pedig akkor sem érdemes védened, ha a mundér becsületére gondolsz.

Ami talán nem is a Te mundérod.
Bóvlista Viktor is lemondhatna egész nyugodtan.

Talán egy kollektív harakiri az egyetlen, amit korrektül meg tudna valósítani a kétharmados pártjával.
@Dr. simonmondja.:

"Talán egy kollektív harakiri az egyetlen, amit korrektül meg tudna valósítani a kétharmados pártjával."

Elképzeltem, hogyan is menne:

Parancs kiad, mindenki bólogat, hajrá!

Aztán nem lenne nagy tülekedés, hogy ki is kezdje...
@a szív fészkei:
Biztosan a Malévet akarták eladni. Sokkal jobb befektetés lett volna a sejknek, mint a Manchester City.
Csak Tel-Aviv közbeszólt.:(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem meg tök jó, hogy a maszopban újratermelődnek azok a hülyék, akik a jövőben is ott tartják az alakulatot ahová való a történelem szemétdombjára. :)
@Dr. csaknézek...:
Menne az egész békehadtest is Szélesestül?
Vagy ők csak tartanák a kardot?
@Habakuk999: Azok olyanok ott, hogy betartanak a magyarnak. Mindjárt ki lesz tudományosan fejtve, csak várj! Gábriel már a vártán van. :-))
@Dr. csaknézek...: Fábryn - a nagy takarékosságban adásonként 18 milláért gyártatott köztévés showjában - volt svájci sapesz, ahogy láttam a képen. (de züllött fejú lett az az ember, Hihetetlen)

Tud valamit??
@a szív fészkei: Agyam eldobom rajtuk. Ahelyett, hogy örülnének, hogy lyuk van a seggükön, még ők osztják az észt és fenyegetnek perrel stb. :)
@Habakuk999:

A békemenetesek többsége megvezetett ember volt, nem bántanám őket.
Széles viszont tőlem kirizhet harailag... :)
@Habakuk999: Rózsika jó komenista volt. Most megfejelte katkó mázzal. Most már mindenhová beillik.
@Gábriel angyal: Ebben igazad van. Legjobb védekezés a támadás. Mindenhol silány a felhozatal, ebből ki hol találja meg a számítását, odaáll.
@a szív fészkei:

"volt svájci sapesz, ahogy láttam a képen.
...
Tud valamit??"

Oppszika, Te egy zsenina vagy!

Há'persze, csak tudni kell olvasni a jelekből!

Így izente meg a Nagyvezír az alattvalóinak, mire készüljenek! :)

Azok a svájci minimálbérek...brrrr, még belegondolni is maga a borzalom... :)
@a szív fészkei: Bizony bizony már figyelek nagyon. :) Vicceltek??? Tel-Aviv csip-csup Malévvel meg Man cityvel nem foglalkozik.

Ők inkább elintézik nekünk a III. Világháborút meg az 5-600 forintos benzinárat. :)
@Dr. csaknézek...:
Én sem a kirándulókra gondoltam.:)

Nem megvezetettek ők. Felvezetettek.
@Kara kán:
Zseniális a fotó, találó és a humorod is:)
Köszi, jót nevettem.
@Dr. csaknézek...: de nem sértő, hidd el, poénos nagyon:)
Egyébként üdvözöllek téged is doki.
@Habakuk999:

Ilyen (meg)(fel)(ország)vezetés után vajh mi jöhet?
Csakis a vezeklés...
@Gábriel angyal:
Erre most ráhibáztál. Tavaszra szervezik az iráni bombázást.
Igyekezni kell megkötni a szövetséget a nagykövettel, mert esetleg nem kerülnénk vesztes oldalra.
@Pinka-Panka:

Ha Te mondod, elhiszem, miért is ne?

Jelzem: a blogban a doki szót csak többesszámban érdemes használni. :)
@Morfeusz:

Az adófizető magyar választópolgár jogán kritizálom ami a közéletben visszásnak tartok. És pont leszarom, ha ez neked és Tóth Csabának csak akkor tetszik nagyon, mikor a kritika nem titeket érint.

Ugyanezen a jogon fogok véleményt mondani a szavazatommal is minden következő választás alkalmával. Szokjatok szépen hozzá a gondolathoz: az a világ elmúlt, mikor négyévente elég volt benyalni nekünk a meleg szarig, és onnantól kuss hallgass ne ugass volt a választó neve.
@Dr. csaknézek...: Azt is nehéz kibírni, meg majd Lindet kell folyton enni és ezzel elhízatnak, hogy így egészségtelenné téve kinyírjanak.
@Dr. csaknézek...: Nézd el nekem, ezt a kivételt, mert most neked szólt:)
@a szív fészkei:

"hogy így egészségtelenné téve kinyírjanak."

Bizony-bizony, nagyon furmányosak ezek a svájciak!
Szerintem még arra is képesek lennének, hogy brutálisan és előre megfontoltan ne szóljanak bele a magánéletedbe, elviselhetetlen kínokat okozva evvel az irányításhoz szokott magyarságnak!
Gondolj bele!

Nem, ezt semmiképp sem engedhetjük meg!

Nekünk vezér köll!!! :)
@Habakuk999: Igen azért is írtam. Viszont ha ezt meglépik, nagy szopás fog következni nekik is szerintem.
@Gábriel angyal:
Ez valódi kép?
Vagy ilyen Lomnici féle?

Ha valódi, tiszteltetem a dolgozókat.
@Gábriel angyal: Kösz a javítást. Na legalább eget is egyetérthetünk. TV paprikásan alássan jelentem ill. kérdezem inkább nagy tisztelettel egyébként, hogy elég magyaros menü-e a laskagombapörkölt (igazi kalocsai paprikával,. nem téglaporral) + nokedlivel? Ma azt bátorkodtam.
@Gábriel angyal: az a baj, hogy ebből a buliból senki sem fog jól kijönni, és ismerve az iráni hitteli agymosást és annak hatássosságát, a kamikáze mentalitásos örömködő öngyilokok, atommal vagy az nélkül, gyászos kor jön az emberiségre gobalice....
@Dr. csaknézek...: Igen, nekem az is jöhetne, jelen időben. :-))

Majd Bálint-napra elárasztják az itteni piacot is a kicsit luxusos dolgaikkal: pl. pár éve Swarovski-kristályokkal www.swarovski.com/Web_HU/en/index kivert szívalakú dobozokba zárt finomságokkal támadtak. Adnak a minőségre, lehet, hogy ezt tényleg nehéz lesz megszoknunk...
@Habakuk999: Az is finom. Óccóbb kicsit. Gombóc Artúr pártján állok www.youtube.com/watch?v=Yw-PPjGPPLg - lehetne ilyen alakulat, nem? egységesítené az erőt - kerek, négyszögletes, hengeralakú, kicsi vagy nagy bármilyen, csak csoki legyen. (keserűt nem annyira).

Ez is hungarikum, imádom Körmendit és Sajdikot!!
@Habakuk999: Szerintem inkább fotóboltos. :)
@a szív fészkei:

"Igen, nekem az is jöhetne, jelen időben. :-))"

Akkor ezt most nem gondolom tovább.
Mármint, hogy milyen, amikor már múlt idejűként átalakul. :)
@Dr. csaknézek...: Tell Vilmos? Fellendítené a magyar almatermesztést is.

Na én meg is adtam magam nekik. Felfrissítem a francia (nem)tudásom, meg kicsit beleszagolok majd az olaszba. Németül sajnos nem tudok.
@a szív fészkei: Nekem korábban volt egy olyan nickem, hogy Gombóc Art Úr. :)
@a szív fészkei: Én szívesen megkóstolnám az tuti. :)
@Habakuk999: Na most szerintem, ha tényleg akarnák, akkor odacsaptak volna. Hogy szivárogtatnak,Amerikába járnak, az annak jele, hogy adnak kiskaput, fogja magát Irán visszább. (persze ha Vona velük, ki ellenük??)

Gondolom, ott Izraelben is a választóknak műsoroznak: politikusok keménykednek, a hadsereg, amelyiknek a bőrére megy, már reálisabb és nem akarná. Meg a világ se, ennyit ott is felfognak.

Azért Irán se a habtiszta naiva a színpadon.

@Gábriel angyal: Akkor a csokik mellett kampányoltál? Tibi, Boci, Dunakavics?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Hááát ha drága cionkáink egy kicsit visszább vennének a mohóságukból és nem akarnának mindent bekebelezni, akkor nem lenne olyan vészes a helyzet. Azt azért ne várjuk az irániaktól, hogy nem fognak visszalőni csak mert épp drága egy szem izraeliek támadnak rájuk.

Meg ugye az is világos, hogy nem a demokrácia és a nép védelmében fognak itt sem támadni, mint ahogy Líbiában sem azért avatkozott be a nyugat.:(

Ha ez érdekelné őket, akkor mondjuk Bahrein-ben is beavatkoztak volna a nép mellett ugyebár. De erről valahogy nagy kuss van meg arról is, hogy Szaudi csapatok segítettek vérbe fojtani a Bahrein-i tavaszt. :( Ez valahogy annyira már nem zavarta a demokrácia deficit érzékenyeket.
@a szív fészkei:

"Tell Vilmos? Fellendítené a magyar almatermesztést is."

Meg a nyíltermesztést is, ha már... :)
@Fabius: Teljesen igazad van. Miért nem jön valaki onnan - esetleg saját néven - és magyarázza meg, ha tudja , hogy is van ez? Mit látsz jól, mit esetleg rosszul. Javítanának ki vagy kérnének elnézést a rossz látszatért, ígérnék meg, hogy javítanak, amit tudnak vagy ilyesmi. Nem! Rögtön perrel fenyegetőzni egyszerűbb és kész.

Oké, Putyinnál talán már le is lövetnének. Politkovszakaja és a többek...
@Dr. csaknézek...: Na mi ketten full hazafiságból elintéztünk itt mindent. Szólnál a svájciaknak? Hátha tudni akarnának róla.
Kiszúrt magával a két csodálatos feljelentő Wizzair és a Travelservice.

Egész oldalas Ryanair hirdetés a mai újságban:
31 új útvonal, Manchester pl 10€-tól, - nagy kár, hogy én a Spursnek drukkolok - bár Stansted sincs olyan messze, budapesti bázis, jelenleg 700 magyar dolgozó, 7-én nyílt nap a dolgozóknak, vezérhelyettes tegnap ideutazott tárgyalni a kormánnyal és a Budapest Airporttal.

4 új 737-800 t terveznek idetelepíteni.

Érdekes ez, hiába mondja Fabius, hogy tiszta ügy.

Mindenesetre a két magyar magára húzta a konkurenciát.
@a szív fészkei: "Akkor a csokik mellett kampányoltál? Tibi, Boci, Dunakavics?"

Áááá dehogy. Akkor még ma született agglegény bárányként, valamelyik csajozós chaten használtam ezt a nicket. :)
@Habakuk999: Lehet, hogy viktornak is bejött a Ryan megmentése és most aktualizálják??? Lehetne esetleg Maléryan az új cég neve??? :)
@Gábriel angyal: Na vissza laskai egyetértésből: Líbiát akarja Izrael bekebelezni vagy hogy? Meg Egyiptomot?

Meg Bahreint? Meg Iránt? Nem úgy van az, hogy Irán hangyafasznyit fenyegetőzik Izraellel szemben? A teljesen békés - lásd Széles-féle békemenet alapúan békés - bombáival? nol.hu/velemeny/20111110-ki_hisz_irannak_ Persze ez nem Barikád, neked ez a vélemény szélsőséges.
De ha tényleg vannak Iránnak apró, rózsabimbó ártatlanságú robbanófejecskéi, akkor az nem felhívás táncra: dance macabre-ra? Lakosságnak annyira kell atomrobbanófej? Mire? Megsütni a kecskét ebédre?

Nem az van, hogy ez a harciasság kicsit nyugtalanítja Izraelt, az Iránnál némileg védtelenebb és kisebb országot? [..]"Teherán – mint állítja – békés, polgári célú atomprogramon dolgozik. Miért érdeklődnének akkor ennyire például a robbanófejek iránt?

Még soha nem utalt ennyire nyíltan NAÜ-jelentés arra, hogy az iszlám köztársaság fegyverprogramon munkálkodik. [..]Csakhogy amint kiderül, hogy valóban Izrael biztonsága forog kockán, a döntéshozók igazodni fognak ehhez. Maga a zsidó állam is, amelyet Irán nyíltan el kíván törölni a föld színéről, sok követ megmozgathat"

Na most ez az izmozás folyik. De azért Izrael csak agresszorként ábrázolni eléggé belevág a te kedvelte direktívákba.
mi van itt? zártkörű libsi egymássegge nyalás?
mi van?
@Dr. csaknézek...: Ja, hozzájárulunk a hókvótájukhoz is, ha kérik. Csak induljanak már ellenünk! :-D
@Habakuk999: Igen, ahogy szokott lenni, egyre zavarosabb lesz minden. De azt a pénzt, amit most nem malévezhetnek el Orvbánék, hová teszik majd? Ez jobban izgat, mint a WizzAir baja.

@gróf Buttler J.: Megkívántad? Konzerv segg nem jó?
@a szív fészkei:

Rossz hír!
Nem gyönnek...

Azt írták vissza, hogy:

"Kösz a hadüzit, stop.
Nem megyünk, stop.
Mert lindtet zabálunk nonstop!" :)
@Dr. csaknézek...:
a csöpögést érezni, a fülledt levegőben, ki a tökömet érdekli ki mit főzőtt?
nem idevaló, még jó, hogy kevesen vagytok, egyre kevesebben, aztán mehettek amerre láttok:-DD
@Gábriel angyal: Az a baj, hogy én soha nem tudom eldönteni, egyszerű gazemberség vagy full hülyeség. Hajlamos vagyok azt hinni, ilyen ökrök nem lehetnek emberek. Aztán néha rájövök, hogy mégis.

Mondjuk a két kicsi viselkedésén nem csodálkozom.

Voltam olyan tárgyaláson az Isten háta mögött Szibériában, ahol hárman voltunk magyar cégek s egy orosz céggel akartunk szerződést.

Normális viselkedés az, ha szépen megegyezel a másik kettővel, és erősebb pozícióból tudsz tárgyalni. Soha magyarral nem lehetett. Szlovákkal, olasszal igen.
Mert a balfasz azt hiszi, ő lesz a király.
Csak a piac nem olyan, ha nem Zuckenberg az ember.
@a szív fészkei:

Minek jönne ide bárki? A szerkesztők nyilvánosságra hozták a levelet amiben a zuglói mszp elismeri a hátralékot:

tocsaenigyszeretlek.blog.hu/2012/01/28/1_es_rogton_egy_kis_bocsika

Ezzel mindjárt be is dőlt a "társadalmi munkából" és az ismeretlen tettes szöveg. Mit lehetne még ezen magyarázni?

A perrel fenyegetés engem mulattat. :-) Kétségtelen, hogy sokszor bejön önmagában, sokan a lehetőségtől is lefossák a zoknit. Én nem ilyen vagyok, nagyon nem. Le is került a napirendről gyorsan. Mondjuk meg is értem. A bíróság előtt elő kéne venni a vasi ügy és a tanácsadói szerződések dolgát. Ezen veszítenivalóm egyedül nekem nincs, úgyhogy hajrá. :-)
@Habakuk999:

A Malév buktája egy 750 ezres előfoglalási lyukat hagyott a repüléspiacon. (ennyijük volt már eladva) Most tényleg azon csodálkozunk, hogy az érdekeltek rárepültek azonnal, és igyekeznek egymás orra elől elhappolni minél nagyobb szeletet belőle?
@a szív fészkei:

Figyelted?
A Te seggedet kapásból visszautasította, az én ajánlatomra még nem reagált.

Asszem, egy kicsit szégyellős lehet a gróf úr.

Dobjuk meg egy spanglival, hátha felenged! :)
@Dr. csaknézek...: Inkább dobjátok meg egy tömb hóval, nehogy túlmelegedjen.
Off:

"Az LMP-nek most nem feladata, hogy együttműködjön a Demokratikus Koalícióval (DK) - írta a Gyurcsány Ferencnek küldött válaszában Jávor Benedek. A frakcióvezető szerint nincs értelme a színfalak mögött zajló "szakértői" eszmecserének, ezért inkább azt javasolja, hogy az elmúlt két évtizeddel való szembenézést a civil közösségekkel közösen, a nyilvánosság előtt folytassák."

hvg.hu/itthon/20120204_javor_lmp_dk
@a szív fészkei: "De ha tényleg vannak Iránnak apró, rózsabimbó ártatlanságú robbanófejecskéi, akkor az nem felhívás táncra: dance macabre-ra? Lakosságnak annyira kell atomrobbanófej? Mire? Megsütni a kecskét ebédre?"

Ha már a kis védtelen izraelnek is vannak robbanófejecskéi (atomsorompó nélkül) maceszgombóc és flódni készítéshez, akár lehetne hasonló okokból Iránnak is. :) Egyébként szerintem lesz is és nem fog eljönni a világvége, ahogy Pakisztánnál és Indiánál sem jött el.

A direktíváink egyébként lehetnek mások de a támadás "indokai" kb. olyan "hitelesek" lesznek mint mondjuk Iraknál voltak.
@Dr. csaknézek...: Á, akkor még képesek kihúzni magukat a dologból.
Csak jöjjenek és szálljanak meg böcsülettel :)
@Fabius: Én csodálkozom.
Ilyen dilettáns módon lejáratni magát miért jó bárkinek is?
És azért megelőlegezem az európai versenyhivatalnak, nemigen fogják becsukni a szemüket az új népnemzeti légiálmok előtt.
RónaPéterezek egy kicsit, mert ez a beszéd nektek szól - úgy értem, a Fabius-törzsközönség szellemielit-részének: atv.hu/videotar/20120203_rona_peter
Van benne egy igen fontos mondat a pártok fölé emelkedett szellemi elitről és arról, hogyan csinálták ezt Finnországban.
@Morfeusz: A művészet és kultúra virágzott is meg el is volt nyomva. Kovács,Jancsó filmjei nem a bazi nagy szárnyalásról szóltak. Aczél három té-je azért megtette a hatását, ne fess mindent rózsaszínre!

Tény, hogy Aczélnak volt ízlése, a minőségre igénye: igen, Csurkát is hagyta működni, mert akkor tudott írni, pl. Major főkommunista is játszott a darabjában. Döglött aknákban amúgy. www.youtube.com/watch?v=COgEQ73omW8 Amit a az akkor is leghaladóbb színházban adtak, a Katonában. Aminek liberális szellemisége ellen most Csurka úgy hőbörgött és lázított (ennyit az ő emberi tartásáról és memóriájáról).

Kiadtak és fillérekért forgalmaztak kortárs hazai és külföldi regényeket, egyáltalán a könyv tényleg napi falat volt, annyira olcsó volt. De a filmeket már szűrték,tiltották, dobozban tartatták - lásd Tanú története, mármint a filmé, nem maga a szüzsé - kemény gondolatrendőrség működött. Tévében hírek meg Matúz Józsefné keze alatt, olyanok voltak, amilyenek lehettek...

Volt Kádárnak törekvése a gazdaságot megreformálni - Új Gazdasági Mechanizmus nyers Rezsővel az élen - de aztán ez eléggé elhalt, mert nem tehettek meg mindent, nem voltak önállóak. Viszont felvevőpiacnak ott volt a SZU és a KGST, nem is kellett megerőltetniük magukat minőséggel, mehetett oda bármi. És onnan is hasonló ide. Meg a filléres nyersanyag.

Import nyugatról eléggé khmm, elvétve, sorállást generálva. Amikor ez ellen a Mariahilfestrasse-t megszállók lábukkal szavaztak a nyolcvnasokban, akkor kezdtek behordani végre Gorenjéket és más cuccost.
Mivel megengedték, hagyták élni a háztájikat és a a gmk-zást, így lett fridzsiderszocializmus=legvidámabb barakklét, de cserébe korlátozva volt az utazási, a szólásszabadság.

Hitelből élt az ország, ez sem kell elfelejteni, a teljes foglalkoztatottság ebből ment. Most ezt visszasírni kicsit visszás, pláne, hogy Orvbán csomó mindent megcsinál a kádáriból, illetve azokra a jelszavakra operálva hülyít csak nincs mögötte olyan gazdasági hatalom.
Se 1 Aczélja és ízlése. Szarik a kultúrára, eléggé deklarálta ezt már. De beleszól, belepofázik, mint azok anno. Híradó már nem sokban különbözik. MTI se.
Na, Dícsértessék! Jól lejött a keresztvíz mindenkiről. Értelme? Ja! Győzni jó dolog, de a legtöbben megint úgy nyílvánítanak vérig menő "véleményt", hogy - tisztelet a kevés itteni kivételnek is - valhonnan hallott vagy agymosásból megmaradt gondolatdarabkákat szajkóznak. Dícséretes az ebbéli hitélet, csak az az energia, ami ebben van most nem jó irányba megy. Hogy egészen pontos legyek valamennyiőtök egészségének a rovására. Bár állítólag a gyűlölet konzervál, én még vizsgálataim során erre utaló jeleket nem tapasztaltam. Most is mindösszesen arra akarom a tisztelt vagdalkozók figyelmét felhívni, hogy ha tényleg ismernék önmaguk működését és az elővett hivatkozásaik hátterét és tényeit, akkor egy kicsit más lehetne ennek a kommentsornak is a hangulata.
Amúgy köszönöm, hogy ilyen vehemensen és önrombolóan fejti ki ki-ki a véleményét; lehet, hogy gőzkiengedésnek tűnik, de higgyétek el, egyre rövidebbé teszi az utat alkalmanként pont az én kezem alá. Dícsértessék a magyar!
@Gábriel angyal: Akkor Irán miért nem ismeri el? Hogy igen erre készül.
@Dr. csaknézek...:
a gróf finnyás és kellemes hölgyek, finom seggét szereti:-)
A tidet meg tartsd oda annak akinek szánod a libák közül, rettenetes ez a zártosztály.
Arról is beszélhetnétek, hogy 60 évet volt kommer világ, akinek köszönhetünk mindent.Az édesanyjuk szuvas fogát is kiárulták hazánkból, a fidsez ennek issza a levét.
Szerintem még nincs nekik atom robbanófejük. Egyébként meg miért ismerné el, hogy akar? Eddig az összes ország az elkészítése előtt azt nyilatkozta, hogy atomprogramja csak és kizárólag békés célokat szolgál. :) Irán miért tenne másként? Ja és Izrael a mai napig nem ismeri el, pedig nekik már több száz is van. :)
@Gábriel angyal:

Nevezz filoszemitának (amúgy meg tényleg az vagyok), de engem Izrael atomarzenálja valahogy kevésbé zavar, mint az elmebeteg fejkendősöké.

Továbbmegyek: direkt megnyugtat.
@Dr. csaknézek...: Bombázni kéne őket jonatánnal. És hóágyúval. Mindennek van határa, csak sajna nekünk nem közös velük.
@Dícsértessék!: Mindörökké! Ámen. Mizujs amúgy? A Napóleon szerep már uncsi lett?? :)
@Fabius: De hogy zsigerből ez a reakció, semmi más! Ez a nem semmi.
@DarthVader: Minden városban mínuszod a tömegközlekedési hálózat fenntartása.
Nem azért fizeti a város, mert szeret mínuszt fizetni, hanem azért, mert különben ha nem lenne leállna a városban a termelés, és minden más.

Minimális ésszel így belátható, hogy a BKV mindig támogatva lesz. A kérdés, hogy a város vagy az ország támogassa.
De ez részletkérdés csupán.

A fő kérdés, hogy mennyire veszteséges a BKV és ez az a pont amiben nem lehet a szocikat megverni. A Hagyó féle pazarlás vs lopás űberelhetetlen.
@gróf Buttler J.:
Szerencse, hogy itt vagy, és meg tudod mondani, kinek a vérét igyuk?
Véletlenül kimaradtunk az igeosztásból.
A hatvan évbe Szálasit, Hortyt, esetleg vezéred példaképét, Antall Józsefet gondolod az unortodox privatizációs szupermanusoddal?
@gróf Buttler J.:

Hát, szomorúan olvasom, hogy engem is visszautasítottál, nem is tudom, túl fogom-e élni...

Szó mi szó, nem vagyok sem kellemes, sem finnyás.
Ráadásul hölgy sem.
No mindegy.

Igazán kedves tőled, hogy meg kívánod rendelni, miről is folyjon itt a csevej.
Sajnálattal kell közölnöm, itt nem így mennek a dolgok.

Mellesleg, ha elolvastad (volna?) a posztot, láthato(ná?)d, hogy éppen a Maszop becses ügyein rugózik Fabius.

További jóindulatom jeléül jelzem, hogy nem a Fidesz issza mindennek a levét.
Hanem egész Magyarország, a benne élők, mi, valamennyien!
@gróf Buttler J.: Jaj te nem az Zűrhajós vagy? Mit össze nem emlegettünk! Hungarikum vagy magad is, el ne vessz! Most átmentél a Gothai Almanachra mg a magyari kutyabőrökre, az amcsi űrhajósok már nem jók? Más nevét rongálod megint?

Írj a bodobácsokról, akkor megnyugszom, hogy visszazökkent a világ, megjöttél liberális almot fikázni, mint a régi szép tótai indexes időkben...
@gróf Buttler J.: Honnan tudod, milyen? :-D Őszintén csodálom Kubatov elvtárs zsenijét, hogy még ezt is tudjátok rólam? A 38-40-es méretemet. Senkinek kifogása amúgy nem volt ellene, de hálisten nem is pohos Orvbánfazont kedvelőkkel akadtam össze.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miért? Pakisztánban és Indiában is vannak fejkendők még sem jött el a világvége.:) Én valóban nem vagyok filoszemita de ez nem a náci agymosás eredménye. Sokkal inkább az alábbiak miatt. :(

youtu.be/r7j9WEUcC3Y

www.guardian.co.uk/world/2010/mar/10/rachel-corrie-civil-case-israel
@akela_a_hun: @a szív fészkei:

Á, tohonya népségek ezek a svájcikok.
Semmi hódítói ambíció nem szorult beléjük.
Csak zabálják a csokit.

Meg aztán be is sértődtek.

Azt írták az újabb levelükben, hogy nincs igény nálunk a svájci megszállásra.
Valami Békemenetre hivatkoztak... :)
@a szív fészkei:

"Jaj te nem az Zűrhajós vagy?"

Aszondod, lehet, hogy hosszútávon is fel fogja lendíteni a hangulatot, s nem csak egy rövid haknira ugrott be? :)
@Dr. csaknézek...:
Közel sincs rendbe minden, sőtt jobb lenne egy alkalmasabb kompetensebb kormány.

De könyörgöm, ne a világ legbénább MSZP nevű formációját hozzuk vissza, ahol a munkanélküliség grafikonok szintúgy a elgrosszabbak voltak egész Európát tekintve, mint a GDP arányos hiány mutatók.

Az MSZP-től senki nem volt bénább se Európában, se itthon ezidáig gazdaságilag.
@a szív fészkei: Nyilván te Gyurcsány és TóthCsabi kedvelő fazonokkal ápolsz szoros kapcsolatot, ez tisztán látszik.

Azt hiszed az menőbb. De nem.
@Trompf:

"De könyörgöm, ne a világ legbénább MSZP nevű formációját hozzuk vissza"

Nálam rossz helyen kopogtatsz, soha nem szavaztam az MSZP-re.

"Az MSZP-től senki nem volt bénább se Európában, se itthon ezidáig gazdaságilag."

Szerintem a mostani kormány rosszabb.
@Trompf:

"Az MSZP-től senki nem volt bénább se Európában, se itthon ezidáig gazdaságilag."

Ebből az ezidáig stimmel. Lehetetlennek tartottuk a 2009 tavaszi - közvetlen a Gyurcsány lemondás előtti - 640 pontos csődkockázati felárat felülmúlni. De azért Orbánnak és Kusza Szemnek sikerült.
@Gábriel angyal:
Úgy emlékszem, Pakisztánnak lett először, de mire kezdhettek volna vigéckedni, csodák csodája, Indiának is lett nagy hirtelen.
Sakkban tarják egymást.
Olyan nagyon nem örülünk neki mi sem szerintem.

www.hir24.hu/kulfold/2011/11/05/washington-elol-rejtegeti-atombombait-pakisztan/
@Trompf:

"Nyilván te Gyurcsány és TóthCsabi kedvelő fazonokkal ápolsz szoros kapcsolatot, ez tisztán látszik."

Nahát, @szív fészkei, miket tudok meg rólad...?

Eddig milyen ügyesen titkoltad ilyetén vonzalmaidat! :)
@Trompf: Különösen a Tóth tetszik, hogy most láthattam Fabius jóvoltából.

Te tényleg kihívásokkal küzdesz olvasás terén.
Bombázni kéne őket jonatánnal. És hóágyúval. Mindennek van határa, csak sajna nekünk nem közös velük.
@Dr. csaknézek...: Fülledten csöpögős óráimban (by gróf ex Zűrhajós) Gyurcsányt meg azt a most életemben először látott gyönyörű Tóthot szoktam receptjeimmel bombázni.

Tudod, egy férfit - főleg kettőt! - a gyomrán keresztül lehet megfogni. Pláne, a svájciakra se kell energiát fordítani, valahogy le kell kötni a vegyértékeimet. Amit közelkerülésre fordítok.
@Fabius: Ez igaz, csak nehogy abba a hibába essünk, hogy akkor jöjjenek már vissza az őket megelőző faszok. :)
@Dr. csaknézek...: ???????? Ezt nem értem, bocs. A palizálást igen. :-))
@www.magyarcsajok.com:
Valamiről lemaradtam?
Följebb is írta valaki ugyanezt, ott se értettem.:(
@Dr. csaknézek...: Ja, most látom. Mondjuk a svájciakat a magyar csajok valóban bombázzák - mennek ki jóféle escortozásra a svájci nyugdíjasokat életre galvanizálni - almákkal, dinnyékkel=szilikongyümölcsökkel, melyiknek milye van.
@a szív fészkei:

"Bombázni kéne őket jonatánnal. És hóágyúval. Mindennek van határa, csak sajna nekünk nem közös velük."

Ezt Te írtad korábban, ugyanezt nyomták be a magyarcsajok.
@Habakuk999:

"Följebb is írta valaki ugyanezt, ott se értettem.:("

Azon melózunk tiszta hazafiságból, hogyan lehetne Svájcot rábírni a megszállásunkra. :)
Eme ötlethalmaz eleme volt az idézett mondat.
Kedves szív fészkei! Ez eléggé OFF de már régóta meg szeretném ezt neked mutatni. Egy érző szívű nőnek lehet még inkább érdekes lehet az alábbi videó, ha még nem láttad. Engem nagyon meghatott a hölgy tanúságtétele.

youtu.be/nh-z4COwP9o
@Habakuk999: Én írtam fentebb: ki kéne a svájciakat piszkálni jonatánbombázással a nyugijukból, hogy rohanjanak le és foglaljanak már el végre minket. Mivel doktor csaknézek történelmi léptékű hadüzenetére fittyet hánytak, pedig nagyon tartoznánk már alájuk. Te nem?
@Dr. csaknézek...: Oké. :-) Alakul az egységfront. Gombóc Artúr rézágyúja mögé Gábriel is besorozna, ahogy kiveszem.
@a szív fészkei: Én nem.
Volt alkalmam buchi kocsmában meghallani: auslander raus.
@Habakuk999:

Most gondolj bele!

Én történelmileg hadüzenek a svájcikoknak, azok meg csak eszik a csokit és a fittyet...

És a búvárfitty ráadásul vissza is gyön! :)
@Dr. csaknézek...:
:)
Én azért inkább kimaradnék történelmileg és kocsmailag, bár mint felderítő tisztnek nagy hasznomat vennétek a célpontok kijelölésében.
@Dr. csaknézek...:

Dobjuk le rájuk ejtőernyővel Szógyártót, Selmecziczát és Gyrost!
Na de ki kormányozza szegény megszállt országunkat? :DDD
@Habakuk999:

"Volt alkalmam buchi kocsmában meghallani: auslander raus."

Ez valóban nem vicces. :(

Szó mi szó, a svájci határon elég szúrós szemű határőrökre emlékszem én is, nagggyon megnéztek minket.

De az egyik legmeghökkentőbb élményem a grúz határon volt két éve.
Egészen pontosan ötször(!) nézték meg az útlevelemet...
Most sem értem, miért.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Dobjuk le rájuk ejtőernyővel Szógyártót, Selmecziczát és Gyrost!"

Ácsi, Te!
Nem elpusztítani akarjuk őket! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Na de ki kormányozza szegény megszállt országunkat? :DDD"

Hát őőőő...Marika nénit tudnám javasolni.
Esetleg Pista bácsit.

AKKOR már nem lenne mindegy? :))
@Gábriel angyal:

Talán te tudod a legjobban, hogy gazdasági kérdésekben nem ismerem a tréfát, és hajlandó vagyok a rohattellenség épkézláb ötleteit is elismerni.

Ezért azt gondolom kormányváltás után legalább gazdasági kérdésekben valami minimális konszenzusnak ki kéne alakulni. A progresszív adórendszer nagyjából támogatható minden oldalon, és van még pár ilyen sarkalatos dolog amiben ezen az alapon egyet lehet érteni mindenkinek. Aztán ha ezen kívül az ideológia homlokegyenesen eltérő, azt már a fassebánja. Marakodjanak ezen, de jussunk már el addig, hogy a gazdaság rendbetétele közös érdeke mindenkinek. Arra meg túl sok lehetőség nincs.
@a szív fészkei:

Élénken bennetek él nagybecsű barátom Neel Armstrong, Wernherr von Braun neve és rettegtek is. Csalódást kell okozzak, nem találtál, ismét bizonyítottátok, hogy minden név mögé képzeltek valakit, a jó lekáderezős módszerekkel.
Wernherr magasan kiemelkedik és sajnálom is, hogy nincs itt osztani.-)
Mondhatsz bármit, ha nem nagy a segged, pedig de, akkor meg lottyadt, az se kéne.
Nyaljátok egymást-)
gr.B.J.
Ezt az aktuálist olvastátok már??, :)

"A reggeli híradóban azt mondták, aki ma reggel munkába indul, az vigyen magával hólapátot, pokrócot, jégoldót, vontatókötelet, elemlámpát, autóemelőt és pótkereket. Ne tudjátok meg milyen hülyén néztem ki a buszon."

:D :D
@Gábriel angyal: Most nyitunk egy újabb frontot?

Te tudod, de ez itt keményen off.

Én nem ítélem el az abortuszt, pláne nem ilyen iszonyú mimikával, ahogy ez a hölgy teszi. Elég félelmetes az arca, tisztára, mint az itthoni magzatvédőknek. Eltorzul attól a nagy szeretettől...

Hogy hét hónapos magzatot abortáljanak az barbárság, itthon 12 hétig lehetséges.

Ha egy orvosnak az abortálás, mint ölés a szenvedélye az torzulás szintén. De mondjuk hallgattassék meg a másik fél is, itt csak ez a nő vádaskodott, az a másik ember seholse volt megvédenie magát... Ez inkorrekt eléggé.

Egy nő alapoga az, hogy a testéről maga döntsön - legjobb persze az apa bevonásával -, de a következmények mégis az anyát terhelik sokkal inkább. Ha ő nem akar szülni, ne kényszeríthesse rá senki, se ez a szónokoló , se Jobbágyi, Se Tömjén, se más. Egy nő nem jutazsák, amiben elvan a gyerek 9 hónapig, nem mozgó bébikamra, akinek ez az egyetlen feladata élő húsburkot vonni valaki más köré. Igen sokszor örömmel ez is, de ha nem vállalja, akkor inkább ne tegye.Muszájból ne, lásd Csau Romániáját:mire mentek az abortusz-, fogamzásgátlás-tilalommal? Fullra jártak az árvaházak.

Na mert két dologra képes egy asszony: gyerekért mindent és gyerek ellen tenni. Nem a libsik hozták ezt a világra, ha szeretitek is ezt hinteni, ilyen van időtlen idők óta. bezzeganya.postr.hu/csirazo-hagyma-kvarcfeny-horgolotu-abortusz-a-regi-idokben

Lehet, hogy az az orvos, akit ez a torzult arcú nő fikázott, igazából olyan alapon állt, mint Ulickaja orosz regényírónő Kukockij nevű főhőse a hasonló című regényben: inkább ő csinálja kórházi és ellenőrzött körülmények között, ha muszáj mert az anya úgy dönt valamiért, mint a fenti linkben hagymával - a méhben kicsírázó hagyma megfojtotta a magzatot -, kötőtűvel, szappanos oldattal (Vera Drake című gyönyörű angol filmben), ami az anya kínhalálát vagy megnyomorodását is okozhatta.

Igen,vannak helyzetek, amikor nem tud és nem akar valaki szülni. Legyenek meg a feltételei annak, hogy egy nő is védekezhessen, azzal feküdjön csak le, aki védekezik és hozhasson döntést magáról, ha mégis helyzet van.

Legyen a hangsúly a megelőzésen: tehát korrekt, mindenkit elérő iskolai felvilágosítás, sok, fiatalok látogatta helyen óvszerautomata, megfizethető tabletta- és gumiár szükséges. És ha mégis abortuszra kerül a sor, akkor a minél kevesebb kínnal járó módot lehessen választani.

Ez a válaszom két gyerekes anyaként. Hogy ez most került amúgy ide a Tóth Csabához offként, fogalmam sincs. De ne mondhasd, hogy kibújtam.
@Fabius: Egyetértünk. Az érdekes kérdés itt esetleg az lehet, hogy milyen paradigmaváltás szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk haladni azokat a leszerepelt gazdaság irányítási elveket, amelyek immár világszinten bizonyítják alkalmatlanságukat, már csak azért is mert alapjában véve ezek hozták el kisebb-nagyobb mértékben a gazdasági csődöt.

Te foglalkozol ilyesmivel, vagy úgy látod mindent a régi módon kéne csinálni csak épp más gárdával?
@gróf Buttler J.: Te átlátsz a képernyőn Zűrhajós legjobb kebelbarátja, hogy ilyen biztos vagy a dolgodban? A stílusodat azt tuti tőle koppantottad, akkor Slicc is vagy valahol. :-))

Ne foglalkozz a seggemmel, túl jó lenne az neked minden formájában. Zűrhajóskád folyton gyönyörű barátnőjével villogott, keress magadnak egy olyat és őt boldogítsd! Ha van olyan elkeseredett nő a földön, aki rád szorul. Előre sajnálom, de éljenek a mazochisták!

Vagy élvezkedj itt a libsi fészekben - akkor a Zűrhajósod kitaposta úton csak ideértél :-D.
@a szív fészkei: Igazad van, teljesen OFF csak kíváncsi voltam a véleményedre.
@Gábriel angyal: De biztos örült a sofőr, hogy nem neki kellett cipelnie.
@a szív fészkei:

Nyanyus n terelj, nem kell a segged-)
Wernherr maga a király, szép a nője is, ő is. Ne irigykedj, ti sosem lesztek olyanok-)
@Habakuk999: Igen, nekem a Nino Manfrédi-film jut róluk eszembe, a Keserű csokoládé. Tanulságos volt.

De ha idejönnének igázni ugye, ők lennének az auslanderek. Kicsit gatyába ráznának, hagynának némi Lindtet, pár márkás órát - az jó lenne Putyinéknak tárgyalási alapul - aztán nekik valóban aus.
@Gábriel angyal:

Egyelőre a lehető legortodoxabb verziónak kéne játszani, 2-3 évig biztosan. Aztán, ha már nem a szánkig ér a szar csak derékig, akkor lehet gondolkodni bármiféle paradigmaváltáson.
@a szív fészkei:

"Vagy élvezkedj itt a libsi fészekben - akkor a Zűrhajósod kitaposta úton csak ideértél :-D."

Khm, létezik, hogy valaki ennyire nem érzékeli a fején a csörgő sapekot? :)
@Habakuk999: Mik lennének azok? Sajnos én csak átrohantam Svájcon - Genf egy este, akkor is zuhogott,+ visszafelé megaludtunk Luganoban, ahol fullra járt minden a filmfesztivál miatt - nem ismerem.
@gróf Buttler J.:

"ti sosem lesztek olyanok-)"

Hohó, áttörés történt!
Van valami, amiben egyetértünk! :)
@Dr. csaknézek...: Szerintem ő maga az és egyes szám harmadik személyben isteníti magát! Egyre jobb! :-DDD
@a szív fészkei:

Mér, ha van királyi többes, akkor egy istennek miért is ne járna ugyanez? :)
@gróf Buttler J.:

"Hozzáteszem, hogy csak szeretnétek-)"

Sajna már megint nem értünk egyet...
Előbb követnék el herekirit, minthogy olyan legyek.

Ne is próbálj győzködni, elhatározásom szikla szilárd! :)
@Gábriel angyal: na, tudtam, hogy valaki lefényképez, ha kihozom a legújabb fejlesztésemet tesztelni... :-)
@Dr. csaknézek...:
Az orosz határőr se kutya!
Ukrán-orosz határátkelő: határőr meg akart büntetni tiltott határátlépés kísérletéért.
Mert nem magyarul volt a "Kiküldetési rendelvény", hanem oroszul.:)
Sokat kellett telefonálgatni, a meghívó gyárigazgató rendezte valahogy a rendőrökkel.:)
@Dr. csaknézek...:
mit keresel te jámbor lélek, itt a libák közt? eltévedtél?.)
@aritus: Én is úgy gondoltam, hogy a Fidesz jobbosnak mondja magát de valójában igazán balos. Aztán bedobta hogy egykulcsos, akkor azt mondtam, csak mondja nem fogja megcsinálni, mert balos egy szociálisan érzékeny balos párt nem vezet be egykulcsos SZja-t. De megtette, aztán jobban megnéztem az intézkedéseit, és nem a szövegelést, és az alapján igenis jobbközép konzervatív a Fidesz.
Az hogy közben odavág a banokoknak itt ott nagyon is beleillik a képbe.
@Dr. csaknézek...: Grúzok? Pedig azok imádják Zichyt, és utána magyarokat, nem? Vagy az rég volt? ezek már nem olvasnak?

Svájci határon velünk is sprődek voltak nagyon, rokonunkat - pedig beszél olaszul, németül - apró darabokra szedett Mitsubishivel örvendeztették meg. Mondta, hogy addig nem is tudta, mi minden van a kocsiban... Csak átmentek volna az országon, konszolidált családként.
@Dr. csaknézek...: Nagyon jó! Persze, hogy jár neki. Nem véletlen, hogy Orvbán legnagyobb fanja!
@gróf Buttler J.:

"mit keresel te jámbor lélek, itt a libák közt? eltévedtél?.)"

Hát ha már ilyen szépen kérsz, elárulom, de csak neked!
Kérlek, maradjon köztünk!

Eddig tapasztalataim azt súgják veled kapcsolatban, hogy bízhatok az indiszkrécióságodban!

Na szóval az van, tudod, ütögetem a klaviatúrát, úgy teszek, mintha írnék valamit, de valójában semmit sem mondok (az eddigi beírásaidból kitetszik, hogy ismered ezt a módszert, hiszen aktívan műveled.).

És eközben olyan embereket keresek (höjj, hogy rátapintottál erre is éles röntgenszemeiddel!), akiket be tudnék szerválni.
Mer' én egy rejtett szerváló vagyok!
Beszerváló, pontosabban.
@a szív fészkei:
Roppantul szégyellem magam a nemes és nemzetes dr dr-k előtt, sajnos nagyrabecsült drálamelnökünk választásával kénytelen vagyok egyetérteni: Lausanne. Van élet a városban és jó a fondü.
Vessetek, kövezzetek meg, kimondom, igaza van elnökúrnak. Jó helyet választott az Astória után.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

még azt s e tudod ki vagyok
csak egy kis ízelitő

Gróf Buttler János koporsóját titok lengi körül és van valaki, aki elmeséli a barátjának, hogy: "Én láttam mi van a koporsóban! Egy fabábu!, Benne egy tábla, maire ráírva vagyon, hogy TACE!"

érted, de ehhez annyit tudtok, mint kerti egér a Bach kottához-)
@Gábriel angyal: a zegyik bekiabáló szerint: "akkus fúró négykézláb" egyébként hol marad Skywalker Jóska?
@a szív fészkei:

"Grúzok? Pedig azok imádják Zichyt, és utána magyarokat, nem?"

Több ország képviselői ücsörögtek a buszon.
@gróf Buttler J.:
Szép kis falu Girincs a Sajó partján.
Már ha emlékszel még a kastély nevére...
Fabius, valld be, hogy Te kéretted ide a gróf urat a szórakoztatásunkra, s vaskos pénzt is fizetsz neki! :)

Jól csinálja, a borravalóba beszállnék! :)
@gróf Buttler J.: Az arisztokrácia diszkrét bája...
@Habakuk999:

"Jó helyet választott az Astória után."

Nem bántam volna, ha ott is marad.
@Dr. csaknézek...:

Nem én voltam, magától jött :-) Ingyé rázza fején a sapkát, mert tetszik neki ahogy csörög :-))
@Erik Bálint:
Nehéz normálisan beazonosítani.
A technika balos, szociális érzékenységgel azért ne vádoljuk meg a Fideszt. Ennyire ne legyünk elfogultak velük szemben.
Semmilyen érzékenykedéssel sem, ha jobban bele gondolok.
@Habakuk999:
Tudod kedves grófom: Dőry. Mármint a kastély.
@Rodeo36: Hahó, itt a Zűrhajós!! De meghasadt és a gerófi fele dicséri a másikat.
@Dr. csaknézek...: Akkor fegyelem van, nincs kivétel. Arra se jártam, sanszos, hogy nem is fogok.
@Erik Bálint: nem akarlak megbántani, de erre a jobbos-balos kategorizálásra ráérünk öregkorunkban is, a túrót se érdekli. Csak az út, és a végeredmény számít.
Az egykulcsos sokaknak elég felemás dolog, nekem is az. Egyrészt jól jártam vele, "történelmi magasságokba" emelkedett a fizetésem, ugyanakkor nincs tulajdonképpen egyetlen rokonom sem, akik élvezhetnék az előnyeit: túl keveset keresnek, az adójóváírást kivezetik, és mivel nem állami alkalmazottak, nincs kompenzáció (mifelénk a kisvállalkozók nagyban leszarják, hogy így nem pályázhatnak majd állami megrendelésre, eddig sem tették). Szóval számszerűen, matematikailag arányos az egykulcsos, de összességében túl sok kispénzűnek árt, na meg az államkassza sem szereti. Jó volt az ötlet, csak rossz időben és rosszul valósították meg.
Ugyanezt a hibás megközelítést mutatták a bankokkal kapcsolatban is. Sok éven át egy szar, hiányos, átgondolatlan szabályzás miatt a bankok rengeteg lehetőséget ki tudtak használni a profitteremtésre, nekik jó volt, nekünk nem, tehát maga a helyzetfelismerés oké. De aztán ahelyett, hogy a szabályzást tennék rendbe, odavertek nekik a bankadóval, ami a kasszába hozott ugyan, de távlatokban valószínűleg többet ártott, mint amennyit ma használ.
Ez hiányzik itt, a távlatokban való gondolkodás. Aki (vagy amely párt, tömörülés) ezzel a képességgel bírna, annál tökmindegy lenne, melyik oldalra sorolják.
@Habakuk999:
Jut eszembe a Különös házasságról:
Milyen kár, hogy Mikszáth nem élhette meg ezt az öt ciklust.

Milyen életműve lehetett volna.:)
@Fabius:

Baszki, kár, pedig tovább nőttél volna a szememben, mint egy zseniális PR fogás megvalósítója. :)

Voltak már itt hasonlók, de azok sajnos gyorsan leamortizálódtak...

Tippem szerint ebben az esetben a szívósságot a masszív butaság alapozza meg. :)
@Habakuk999: Slicc nem arról híres, hogy szenvedni szeret valahol és valamiért. Nem randa a Béla király útja se - most pláne csupa hó, szép lehet - ahol álelnöki napjait nyögi a családdal, amit úgy üldöztek az oroszok. A várbéli Sanyi Palota is kellemes, noha szegény Sólyomné x-szer feltörette, mert nem találták el a márványborítást ízlésére. De mára talán jó.

Szóval megbízom az ízlésetekben. Fondüt - majd kapok a geróftól, hogy megint konyhaszagot hozok ide be - csak otthon csináltam, nem tudom, milyen az igazi echte.
@gróf Buttler J.:

Átbasztak, mint szart a palánkon, rendben, mással is megesett már. És, most így éled ki magad?
@gróf Buttler J.: Bodobácsok már nem elég fennköltek neked hasonlatnak? Egerezünk mostantól? Kínai nejlonzokni ég-e még? Kutya ugat, karaván halad?

Érdekes figura bőrébe bújtál, annyi szent.
@Dr. csaknézek...:

semmi butaság doktor, csak nem bírtam a a lanyha zártgyűlést-)
Alig várjátok belépjen egy jobb ész (háhá),..
@gróf Buttler J.:

Nesze, küldök egy kis Bach-ot, ha már emlegetted, ne mondd, hogy geci vagyok:
www.youtube.com/watch?v=-CwICXwLBmo
@Interlock:

"Ez hiányzik itt, a távlatokban való gondolkodás."

Igaz.
Ám ez már jó ideje így megy.
Kicsiben is.

Például a vendéglőkben, kocsmákban - tisztelet a kivételeknek! - is a minél gagyibbat akarják eladni minél drágábban.

Nem mai találmány, és nem is kell hozzá közgáz diploma, hogy a nagy forgalom, kis haszon elvével sokkal többet lehet bevételezni, mint a gyorsan nagyot kaszálok típusú hozzáállással.

Ismerek olyan korcsmát, ahol mindig van akció tömény itókákra. Alig valamivel a beszerzési ár felett adják (a csapostól származó infó szerint literenként ezer forintot nyernek), NEM vizezik, és rengeteg fogy belőle.
A ser sem drága.

Kérdeztem is a csapostól - merthogy ez a konstrukció az ő ötlete volt -, hogy nem akar-e pénzügyminiszter lenni?
Egy szavazata már lenne!
@gróf Buttler J.: [..]"A gróf azonban továbbra is a léha erkölcsű férj maradt, nem becsülte meg, sőt gyűlölte a feleségét, és állandóan zsarnokoskodott fölötte. Alá akart íratni vele egy maga fogalmazta szöveget, amelyben többek között ez állt: „… egészben férjemnek akaratjához fogom magam alkalmaztatni; megösmérem, hogy férjem soha egy rossz szóval sem illetett."
De van önkritikád legalább. :-D Innen www.magyarszemle.hu/cikk/grof_buttler_janos_%E2%80%9Ekulonos_hazassaga
Tűpontos látlelet a poszt a szocik jelenlegi hozzáállásáról. Ezek a Tóthok és társaik a legfőbb akadályai a közélet megtisztulásának. A maszop ezekkel a pofákkal és módszerekkel ugyanaz a szarkupac marad ami volt.

Megdöbbentő, hogy ennek ellenére itt is, a sárfeltárás után is volt aki csak addig jutott, de a fidesz is. Nektek nem kéne elgondolkodni, hogy ha jobbra nézek is szarkupac meg ha balra nézek is, akkor előbb utóbb csak el kell hányni valahonnan, mert a választók mozdulni tömegével max a szarmentes placcra fognak.
@gróf Buttler J.:

"semmi butaság doktor, csak nem bírtam a a lanyha zártgyűlést-)
Alig várjátok belépjen egy jobb ész (háhá),.."

Megint hogy megláttad a lényeget, fantasztikus!

Igazad van, várunk egy jobb eszet!
Mármint nálad...

És vajh hogyan fogjuk meglátni, hogy itt van?

Egyszerű a válasz (most sajnos magamat kell palizálnom), nevezetesen a szellemi fölénynek egyértelmű jelei vannak:
1. látszik, ha van,
2. az is látszik, ha nincs!

Tudtál követni, vagy lassabban és szótagolva írjak inkább?

Ne légy szégyellős ha igen, én sem tudtam mindig írni és olvasni! :)
@a szív fészkei:
háhhá, Wernherrt ne azonositsd velem, mert ő a király-)
éledjetek csak, úgyis olyan poshadt szag volt, legalább van egy kis kultúráról is szó
Látom a szocik pontosan olyanok, mint a Bourbonok; "Semmit sem felejtettek, és semmit sem tanultak." :D
@dr.the_lonewolf: " Fejezzétek már be ezt az unalmas állandó komcsizást. Nem veszed észre, hogy lejáratod magad és a haverjaidat? "

Nem. Inkább azt látom, hogy végre tisztul a közélet a komcsiktól. Lehet emlegetni azt a néhány fideszes dísz-exkomcsit, akik bemenekültek a rendszerváltás után, de összehasonlítva az UTÓDPÁRT felelősségével - ég és föld a különbség.

"Ennek szeretnénk többek között véget vetni. Hogy eltűnjenek az olyan szarzsákok, mint Papcsák, Lázár, Budai és a hasonlók."

OK, lehet véget vetni. Értem én a szándékot, de ugye nem a Tóth és Tanácsadó Társai fognak bárminek is véget vetni? Ugye nem hiszed, hogy ezek a politikailag szétprostituálódott és néhány esetben még büntetőjogi szempontból is aggályos emberek fognak itt megújulást hozni?

Ugyanmár. Lárifári!
@a szív fészkei:

"Ő a Király!!!"

:)

Khm, asszem kicsit felé lőttél evvel az összehasonlítással...

Kommunikációs alapelv, hogy mindenkivel az ő számára érthető formában és színvonalon kell beszélni. :)
@a szív fészkei:

Úgy értem, Sanyi akár IQ bajnok is lehet.
Attól függ, kihez képest... :)
@Dr. csaknézek...: pont az, hogy kicsiben is ez megy, az hozza helyzetbe azt a semmirevaló kompániát, amit egyesek nem kevés túlzással politikai elitnek neveznek.
A hónunk alá nyúló állam évtizedek alatt leszoktatott több generációt is arról, hogy a hosszútávú jövővel foglalkozzon. Ennek köszönhető az a mentalitás, hogy nagyon sok embernek a megélhetés a szabadrablás lehetőségét, vagy épp a nincstelenség az automatikus segítségnyújtás elvárását jelentette. Az "elit" mindehhez szó nélkül asszisztált, szó nélkül kiszolgálták a sokszor hamis társadalmi igényeket a saját hatalmuk érdekében, mindössze annyi történt, hogy a kedvezményezettek célcsoportja változott.
Most, amikor elég komoly szarban vagyunk, egyszerre kellene a szart is lapátolni, meg a gondolkodásmódot is csiszolgatni, pedig külön-külön is elég nagy falat lenne mindkettő. Ha csak a gondolkodásmód alakulna, már nyugodtabb lennék :-(
Most látom a plakátot: "Új MSZP"
Ez a "new Labour..." 1994-es ötlete.
Szóval, még ötletnek is régi, nemcsak MSZP-nek.
Hm.
nem csak a maszop bánik így a közkatonákkal...

egyébként gondoljatok arra, hogy ha a sajátjaikkal így bánnak, akkor mit gondolnak ők és bármelyik másik parlamenti párt a sima állampolgárokról?
@Interlock:

"Most, amikor elég komoly szarban vagyunk, egyszerre kellene a szart is lapátolni, meg a gondolkodásmódot is csiszolgatni, pedig külön-külön is elég nagy falat lenne mindkettő. Ha csak a gondolkodásmód alakulna, már nyugodtabb lennék :-("

A szarlapátolás a szükséges tüneti kezelés, mint például a lázcsillapítás, ha az a beteg állapotát veszélyezteti.

A gondolkodásmód megváltoz(tat)ása viszont lényegesebb szerintem, mert ez az az alap, ami létrehozta és fenntartja ezt az állapotot (betegséget).

Amíg ez nem változik, csak újratermelődik a kupac.
Pontosabban: újratermeljük.

És mindehhez még "bónuszként" hozzájön a mindenkori ellenséggyártás effektusa, hogy lehessen bűnbakokat kreálni. Hozzáteszem: ez persze éppen a (beteg) gondolkodásmódból sarjadhat ki kizárólag!

Saját magunk "belső" ellenségei vagyunk.
A posztot nem kívánom kommentálni, ellenben a kommentekre rázavartam egy szószámlálót. Azt mutatja hogy a fidesz szó gyakoribb mint az mszp. Sokat elmond sokak lelkiállapotáról, ha megnézzük miről is szól a poszt :)
@gróf Buttler J.:

"jó munka volt-) oszlik a nép"

Valahol freudi elütésnek látom, hogy a szmájlijaidnak nincsen szemük... :)
Már majdnem lemaradtam. Nem bántátok volna mi.
Fabius szépen leírta, mások leírták véleményüket, de a vége már nagyon olyan,mint szorítóban a 13-k menet. Én inkább azt szeretném egy viccel illusztrálni milyen a politikusi igazság manapság.Szerintem!Na:
Arisztid azt ecseteli barátjának, Taszilónak hogy milyen erényes a felesége. Azt mondja Tasziló. figyelj, fogadjunk hogy ma éjjal megdugom a feleséged! Arisztid rááll és komoly összegben fogadnak, mivel biztos az asszony erényeiben!
Éjfélkor Tasziló kopog az ablakon meg bekiabál: Arisztid dugják az asszonyt! Ez felriad, megtapogatja az asszonyt, nincs ott senki és aludna tovább ,de Tasziló újra bekiabál.Tapogatás, senki.Mikor harmadszor is bekiabál, Arisztid felkel kilopakodik hogy megnézze ki zavarja.
Tasziló viszont beoson és az asszonyt elkezdi dugni, aki viszont félálomban azt hiszi az ura szorgoskodik.
Arisztid közben odaér az ablakhoz, benéz, majd meglepődve,: a büdös francba, innét tényleg úgy látszik!
Szóval nem mindegy honnan nézzük:)))))
@Dr. csaknézek...:

jól látod doktor, de direkt van, az ellenség megtévesztésére, különben felismerhettek-)
@Dr. csaknézek...: "Valahol freudi elütésnek látom, hogy a szmájlijaidnak nincsen szemük... :) "

Jobban örülnél a Doom3-ból a 12-szemű rémnek?

::::::-(

Féljél!
@Rwindx: A frannccccba.
Most már forgolódni fogok álmomban, talán még a fogamat is csikorgatom.
Nem akarok ünneprontó lenni, az MSZP már sosem fog feléledni...:)
jól el vagytok az egyszeri csörgős sipkással :-)
@SchindIer Pistája:
Képzeld el, nem utálom a Fideszt. Barátaim is vannak közöttük.
Ugyanígy vagyok az MSZP-vel is, sorolhatnám még.
Jobbikos barátaim is vannak, akikkel kiválóan el tudunk beszélgetni mindenfélékről.
A Jobbik vadhajtásait utálom, az igaz.

Viszont utálom az összes párt gátlástalan, korrupt, csak a saját életükkel foglalkozó semmihez sem értő politikusokat.

Nem lehetne elvonatkoztatni a színektől, s inkább az értékekre és feladatokra koncentrálni?
@sagia77: Na itt a baj. Gyurcsány nem megélhetési, hanem hobbipolitikus.
Azokat nehezebb kibaszni, máshonnan is van zsé, nemcsak a viaduktból.
Hetek óta azon töröm a fejem, hogy mi a fene történt ezzel a Schindler Pistája gyerekkel, hogy mostanában egész normális kommenteket ír.

Megvilágosodott?

Hangot hallott?

És most, jobban megnézve a nicket, látom, hogy ő nem ő.
@Dr. csaknézek...: szerintem is lényegesebb volna - ha nekifogna bárki.
Nagy gazdaságjavító-megváltó ötleteket szinte naponta lehet olvasni; az, hogy ezek jellemzően a blogszférában "teremnek", az nem a blogszféra hibája. Ezzel ellentétben a gondolkodásmód kapcsán úgy is mondhatnám, nem történik semmi. Jobbos szid balost, konzervatív a liberálist, illetve vissza ugyanez; "az én pártom sem tökéletes, na de a tiéd, az töxar", megy a vitatkozás a semmin, sérelmek esnek és torolódnak meg a virtuális térben tucatszámra. Helybentopi.
Feljelentgetős melldöngetés helyett nagyon el kellene gondolkodniuk azoknak, akik valamelyik pártembert védik. Tényleg védeni kell egy Szanyit, egy Tóth Csabát, egy Papcsákot? Valóban az a helyes értékrend, hogy többen is olyan emberek mögé állnak, akiket egy tízfős munkaközösségben kilencen ütnének? Nem lehetne a csípőből visszatámadás helyett inkább gondolkodni egy kicsit, forrásokat kérni, elemezni, értékelni? Persze, biztosan lehetne, csak az nehezebb meló, mint a zsigeri köpködés.
És akkor még csak a blogoló, úgymond közösségi emberekről beszéltem, a hétköznapi világban ez sokkal keményebben megy. Ezt a felfogást kellene átformálni olyanra, hogy bármely zászló mutyiját egységesen le tudjuk köpni, hogy bármelyik gerinctelen, sunyi polgármester hivatala előtt egységben üvölthessük: "Mégis, ezt hogy képzelted?"
Jó kis utópia, Megosztottság-Land aktuális helyzetét figyelembe véve.
Az emeszpé 1 távlat nélküli párt hót lejáratott nevekkel. +újulni képtelen. Csak a nyuggerek csimpaszkodnak rá ezerrel.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

"jól el vagytok az egyszeri csörgős sipkással :-)"

Pazar mutatványt adott elő... :)
@Habakuk999:

"Nem lehetne elvonatkoztatni a színektől, s inkább az értékekre és feladatokra koncentrálni?"

Pontosan ez lenne a lényeg!
@Tell Vilmos: az általánosítás alaphiba, meg, ahogy egyik tanárom mondogatta régen: feltételezés a siker halála.
Van nálunk a cégnél egy kisfőnök, a takarítókat irányítgatja. Nem elégedett meg azzal, hogy szülei mintájára csendben támogassa az MSZP-t: belépett a helyi szervezetbe, pár éve még szórólapozott, plakátot ragasztott, gyűlésekre járt (és sokat beszélgetett másokkal). Ma is MSZP-s, de szinte toporzékolva nézi azt, amit a pártja művel; nem érti, mit keresnek az élén a régi mamelukok, nem érti, miért nem képesek belátásra, bocsánatkérésre, érdemi munkára "odafent". Igaz, a válaszokat is nagyon jól tudja: pénzért, pénzért, befolyásért.
Ő például egy olyan ember a maga kb. 45 évével, aki, ha tehetné, határokon kívülre kergetné Mesterházyval együtt az egész bandát, hogy tényleg egy új baloldali pártot támogathasson. Csak hát, ő kisember, szava csak annyira elég, hogy a vele együtt gyűlésezőket tüzelgesse. Ha valami véletlen folytán elég sok közgyűlésen jön össze a feltüzelt kritikus tömeg (azaz, ha a tagok megunják ezt a szarakodást), akkor a ma ismert MSZP robbanhat, teret adva egy újnak, vagy akár végképp el is tűnhet.
Sose fogadj a jövőre, ha nem te csinálod.
@Interlock: De ki védi itt pl. ezeket? Valaki, aki épp idejön ezért, pláne, hogy címlapos a poszt. Mert küldik vagy mert a szíveszottya, vagy mert ő maga az.

De a többiek mind - veled, velem együtt - azt keresnénk, mit lehet ezek ellenében tenni, vagy legalább kitalálni, ezek miért vannak, lehetnek még itt?
@Interlock:

Ez nyilván nem is a blogoszféra dolga.

A gondolkodás átalakítását, átalakulását nem kizárólag úgy értettem, ahogy most írtad, bár az is része a dolognak.

Tegnap Elhárított királycsel (Ex-zébácsi) azt írta, hogy "Itt ugyanis az eredeti tőkefelhalmozás korszaka zajlik (most konvertálódnak a kapcsolatok vagyonokká) és ez nem megy 10-20 év alatt úgy, hogy eközben ripsz-ropsz nyugati típusú közmorál és arisztokrata attitűd alakuljék ki."

Ez sajnos tök igaz.

A közgondolkozás átalakulása hosszú folyamat, és nálunk van bőven minek átalakulnia.

Pár héttel ezelőtt még sokkal optimistább voltam (ha jól emlékszem még győzködtelek is Téged, miszerint menni fog ez!), most inkább a fenti tételt látom igazabbnak.

Ettől függetlenül fenntartom, ami korábbi hasonló témájú csevejünkben írtam: mindenkinek tennie kell a dolgát, és ez lassanként meg fog történni. Ez a blog is ennek a folyamatnak egyfajta katalizátora, bár persze csak egy csepp csupán a tengerben.

Ám amit megtehetünk, azt kell megtenni.
Kicsiben is.
@Interlock:

"akkor a ma ismert MSZP robbanhat, teret adva egy újnak, vagy akár végképp el is tűnhet.
Sose fogadj a jövőre, ha nem te csinálod."

Adná az ég, hogy olyannyira megváltozzon az MSZP, hogy egyáltalán fontolóra vegyem, rájuk szavazok!

Erre nagyon kevés esélyt látok.

Sanszosabb a lassú, nyilvános agónia.
@a szív fészkei:

"ezek miért vannak, lehetnek még itt?"

Mert van rá igény, ennyi. :(
:))
kuriros.blogbox.hu/2012/02/04/bucsuszo-csurka-istvan/

Kedvencem volt a Kurír szombati melléklete anno, az "Elefánt".
Jelmondata: "A porcelánboltban minden elefánt egyforma!" Krennerrel, a karikaturistával (volt Ludas Matyis) személyes ismeretségem is volt, egy kiállításukat is elhoztam a városunkba... :))
@Dr. Boli Ch.T: Nocsak, nocsak. Néha azért szabad kuruc linkre hivatkozni?? :)
@a szív fészkei: utaltam a hétköznapi világra; azzal arra gondoltam, hogy miközben egy idejön védeni, és leírja a véleményét (nem szoktam feltételezni, hogy bértollnokok, mert sokat nem számít), szóval míg egy leírja, addig tíz ugyanígy érez, de nem írja le, száz pedig nem írja, nem is olvassa, de ha megkérdeznéd, elmondaná ugyanazt, lásd a Lázárt védő 82 éves öreg néni példáját: "Amikor megkérdeztük, hogy ha nem követi a helyi közéletet, miért pártolja Lázár Jánost, kicsit szégyellősen mosolyogva mondta, hogy azért, mert "nagyon szimpatikus", annak ellenére, hogy "átpakolta" a buszmegállókat, így neki most sokat kell gyalogolnia."

Engem nem érdekel, miért vannak itt "védők", ők is leszarják, minek vagyok én itt. És nem szeretnék ellenük, mármint a "védők" ellen tenni: velük, értünk jobb volna. Még ha egyiknek-másiknak sokat is kell magyarázni, azt a társadalmi kiegyezést, amire szükségünk van, valahol ezeken a felületeken lehetne elkezdeni, az aktívabbak között, hogy egyszer tovább lehessen vinni pártok, felelős politikusok képében. Mert azokat mi "gyártjuk", ha meg tudunk egyezni abban, hogy mi várunk el tőlük, és ha nem azt adják, nem kellenek.
@Gábriel angyal:
" Ne tudjátok meg milyen hülyén néztem ki a buszon."

Mér, nem borotválkoztál?
@Gábriel angyal:
Csak eszembe jut, hogy az ottani írásokkal közösséget nem vállalok, a híreik meg 99 százalékban valamilyen magyar kultúroldalról szó szerint kimásolt hírek... Ez ezt az oldalt minősíti.
LOL!!!

A CBA elnökének újévi intelmei a kedves vevőkhöz:
maria.blog.hu/media/image/2012_januar/1124_cba_cikk_nagy.jpg

:DDD

Istenem, ezek a korrupt, tolvaj, gerinctelen fasiszta szarjankók annyira komolyan veszik magukat, hogy szabályosan elérzékenyülnek önnön nagyságuktól...
"...javítok, jobboldali párt egyáltalán nincs is. 4 baloldali párt van a parlamentben. Egy internacionalista, volt komcsi párt, amelyik nem igazán tudott megújulni, és levetni az állampárti működést, egy nemzeti-keresztényNEK LÁTSZÓ baloldali párt, összekacsintva a szélsőballal (gyengébbek kedvéért a jobbikkal) és egy zöld baloldali párt."

Ehhez itt nem lehet mit hozzátenni - a nagybetűs rész kivételével -, annyira igaz.
@Dr. csaknézek...: naná, hogy nem a blogszféra dolga, ettől függetlenül büszke lehet magára ez a réteg, mert kurva jó meglátásai vannak; ha én felelős ember lennék, sokat turkálnék a kommentek között visszacsatolásért, ötletekért.
Olvastam Zébácsi megjegyzését (mindent olvastam egész héten, csak nem ment az írás), a jelenségben valószínűleg igaza van, de az a (félig-meddig burkolt) következtetés, hogy az átrendeződés után a kívánt morál automatikusan megjönne, szerintem téves. Ehhez még külön tenni kell; valóban jó katalizátor az, hogy közel valósidőben olvashatom mások, vadidegenek véleményét, és reagálhatok rá, de emellé kell még az is, hogy a véleményeket ne támadásként értelmezzük, és legyünk képesek az új információk alapján magunkat korrigálni, ha kell. És most ugyan neked válaszoltam, de ez igazából nem is neked szól (mert te tudod), hanem a "védőknek".
Érdekes a blogmotor. Utólag ette meg a kommenteimet. Csak nem cenzúra továbbképzésen volt?
Monty Python van a Comedy Centralon. :-D
@Dr. csaknézek...: az agóniával úgy vagyok, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. A Malévot sem sajnálom különösebben (a hiábavalóan beleölt lóvét annál inkább), ha ennyire életképtelen, akkor felszántani, sóval behinteni. Az MSZP tagság ma mintha ugyanúgy ragaszkodna pártjához, mint a kormány a nemzeti légitársasághoz.
Ha a magyaroknak kell egy normális baloldali párt, és az MSZP ezt a helyet nem tudja betölteni, pusztuljon; létrejöhet egy másik, új arcokkal, új koncepcióval, új hozzáállással. Minden rosszban van valami jó :-)
Nem tudom olvastátok-e? Az új földesurak...

"Nem fért ki a vagyonbevallási nyomtatványra L.Simon László ingatlanainak felsorolása. A fideszes frakcióvezető-helyettes egyeduralkodó lett Gárdonyban, ahol nagy szántói és gyümölcsösei vannak. Ezek zömét ajándékként kapta vagy örökölte az elmúlt néhány évben.

Gárdony tehát az L.Simon-földbirodalom középpontja. Ezen a szép Fejér megyei településen nyolc szántó (mint 85 ezer m2), ugyancsak nyolc gyümölcsös (kb.230 ezer m2) és négy szőlő (kb.83 ezer m2), valamint egy 22270 m2-es kivett tanya és két lakóház (összesen 512 m2) van a nevén, általában 100 százalékos tulajdonban. Ez viszont még nem a vége, hiszen Pákozdon is birtokol egy csaknem négyezer négyzetméteres szántót és Sárbogárdon egy 1800 négyzetméteres beépítetlen belterületi ingatlant.

Érdekesség, hogy haszonbérletből 592 ezer forintnyi bevételről számolt be, a képviselői alapdíjat meghaladó bevételeknél pedig azt írta, hogy az NKA elnökeként havi bruttó 800 ezer forintot keresett.

Kiderült továbbá, hogy cége (Simon és Simon Kft.) különféle címeken mintegy 22 millió forintos támogatást kapott tavaly, ennek egy része földalapú támogatás. A képviselő 21 millió forintnyi és 21 ezer svájci frankos hitelt is feltüntetett, valamint azt, hogy az ING biztosítónál egy 4 és egy 5 millió forint értékű biztosítása van, a készpénze pedig tavaly december végén 2,4 millió forint volt. Egy 2009-es Opel Zafira és egy tíz éve hozzá került Yamaha motor boldog tulajdonosa. A magát szerkesztőként, íróként és kulturális szakértőként is jegyző politikus saját önéletrajzában azt írta, hogy felsőfokú kulturális menedzser képesítéssel és szőlész–borász mérnök szakos végzettséggel is rendelkezik."
ingatlanmenedzser.hu/penzugyek/2012/2/2/Peldatlan_foldesur_lett_a_fideszes_kepvisel_F0EQHQ#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_02_04&utm_content=top1
@HgGina:

Vagy csak képzelted azokat a kommenteket, Gina. :)
@Interlock: Te mindig azokat idézed, akik ezek mellett tesznek hitet, mert jáj, a falusi néni de aranyosnak látja őket, meg a kollégáidnak jól esik zsidózni és egyéb jobbikos dumát nyomni. TE ebből indulsz k, én meg máshonnan.

Azt mondom, ismerek csomó olyat, aki pont ellenkezőt lát és érez és mond. Oké fővárosi vagyok, onnan van a tapasztalatom. És ismerek mamákat, akik hánynak a sunyi képű Lázártól meg a többi vele egy tőről fakadótól. Nem minden falusi mama és városi néne megvezethető teljesen.

Ez Ertsey LMP-és asszony álláspontja és nem vagyok biztos benne, hogy ez így is van.

Te voltál tüntetéseken, amit nem uzsicsomagért és pénzért, de az emberek saját maguk finanszírozva csináltak? Ovbánék ellen? Én igen, sokon, még ilyen mínusz 10-ben is. És ott nem Lázárt éltették. És idősek, fiatalok átlátták, hogy mekkora a szar. Igen, nem adtak konyhakész megoldást és kormányprogramot azonnal. de tudják, mit nem akarnak. Ezt az alattvalói létet. amibe úgy bele tudnak emberek nyugodni.
Én meg ebben bízok..

Na megyek röhögni a Mothyn.
@HgGina:

A blogmotor hónapok óta szar. Cserébe se cenzúrázni se moderálni nem szoktunk. Anyázni is lehet.
@Dr. Boli Ch.T: És Orvbán meg példátlan földesúr Alcsúton. Gondolom mindegyik mamelukja felvásárolja a szent magyar földet, és halmozza az eredeti tőkéjét. É addig maradni akarnak, amíg van mit halmozni. Lázár már elég sokat felhalmozott kis tejfelesképűkém, szerintem a mamák is felfognák ezt, ha valaki elmesélné nekik.

És hogy nem lesz jó ilyen feudumban élni ezek alatt.

Ha már Gárdony. Ki tudja, mik a tervek a parti teljes pusztulatban hagyott bazi nagy kempinggel, a MÁV üdülővel, amit szintén az enyészet zabál? Arra kinek fáj a foga?
Tóth Csaba biztosan a markában tart és folyamatosan zsarol valakit az MSZP felső vezetéséből(olyasvalakit, aki tényleg sáros valamiben), ezért nem zárták még ki. A fejétől bűzlik a hal.
@Dr. Boli Ch.T: Rájöttek a széljobbon is, hogy bulvárral tudják a bulvárt legyőzni. Azóta az egyik leglátogatottabb oldal a neten. De ezért kezdték ezt a papír alapú lapot is terjeszteni. :)

jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/hazai_palya_III.pdf
@laci_52: Na ezt vélem én is. Nem a szépségéért tartják. Csak nem veszik észre, így buknak, mert nem mindenki hülye, kár arra bazírozni, hogy maszopként minden beadható. És ez minden másra is érvényes.

Erre mondta Kokoma - Kósáné Kovács Magda - hogy nem elég tisztességesnek leni, annak is kell látszani. Ezt ma már senki nem veszi komolyan, sajna ott náluk sem. Sőt.
@Gábriel angyal: Nem mondod? Bulvármocsokkal töltekeztek? Ez a vég. Akkor a pornós gárdás Nikit remélem megkövetik és szentté avatják.
@Fabius: Ennek köszönhetem még én is itt az életem. :)
@a szív fészkei: A saját fegyverükkel kell győzni. :)
@Gábriel angyal: Hősiesek vagytok, csak bírja ki a erkölcsötök! Aggódok. :-D Szegény hajdani Jobbik-szóvívő még melegfesztiválokra is elment haláltmegvető bátorsággal! Jaj de nehéz a hithűeknek!
@a szív fészkei: Hááát mindenkinek meg van a maga keresztje.:)
@Gábriel angyal: Cepeld, ha van már rutinod Gombócként. :-) Szép feladat.
@a szív fészkei: kár kormány- és / vagy rendszerellenes szövegeket idézni, azokat úgyis mindenki ismeri :-) Hódmezővásárhely egyébként nem is falu, az a néni odavalósi :-) (lemaradt link: www.origo.hu/itthon/20120203-lazar-janos-es-az-erste-bank-vitaja-riport-hodmezovasarhelyrol.html )

Én pusztán megpróbálom megértetni veled, hogy lebecsülöd azok számát, akik máshogy gondolkodnak, mint te; néha úgy érzem, inkább homokba dugnád a fejedet, csak ne kelljen azt látnod, hogy a legnagyobb szarháziaknak is vannak hívőik - pedig ők attól még ott lesznek. Nem mondom, hogy tömegeket, de több száz olyan embert ismerek, akik hozzám hasonlóan köpnek minden egyes "nagynevű" politikus neve hallatán, annyira, hogy sokan inkább szarnak az egészbe, és eszük ágában sincs régi balfaszokra cserélni a mostaniakat. Vagyis, a társadalomban hallatszó elégedetlenkedés nem jelent automatikus győzelmet a "másik" oldalnak.

Mi nem járunk tüntetni, valakinek dolgozni is kell; ha már mi, világvégi melósok is kinn leszünk, szerintem nagyon nagy lesz a baj. Azt tudom, hogy ti ott voltatok; azt elhiszem, hogy idős és fiatal is átlátta; épp csak azok nem látnak át semmit, akik ezt az egészet szervezték, akik felszólaltak. Ne mondd, hogy ez nem igaz; ha ők átlátnák, feltehetően nem beszélhetnénk töketlen LMP-ről, sosem tanuló MSZP-ről, sőt, lenne legalább egy olyan civil szervezet, amelyik nem Facebook-os like-ok után kapkod, hanem hetente veri élőben az asztalt valahol, hallatja a hangját a fővároson kívül is.

Sosem mondtam, hogy konyhakész program kell, és azonnal - azt mondom mindig, hogy ezzel kellene foglalkozni. Azt, hogy mit nem akarunk, azt tudjuk, ám előbbre nem leszünk vele.
Nü, finom úri harcmodor és a BKV-val végzi ki? Mi utasok meg asszisztálunk a mínuszokban? Édes pofáim. LMP mondja, hogy ez van. De mi lesz?
Ja a link hozzája: hvg.hu/itthon/20120203_lmp_tarlos_orban#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_2_3

@Interlock:"Mi nem járunk tüntetni, valakinek dolgozni is kell; ha már mi, világvégi melósok is kinn leszünk, szerintem nagyon nagy lesz a baj." Ez durva volt.

A Milla vagy estére hirdette héttől és tudod, az emberek nagy része addig dolgozott, - mert nem csak te vagy dolgozó - tehát melóból ment oda, vagy nemzeti ünnepen volt összeröfi, akkor meg jöttek fel vidékről a szabadnapjukon sokan, saját zsebből. Január 2-án is meló után lettek annyian, amennyien.

Rendőrök megoldották, ahogy nyáron a szakszervezetisek is. Egy szabadnapjuk ráment.
Az MSZP-t ugyanabba a börtönbe kellene zárni, mint a Fideszt. Aztán megnézni, hogy politikusok közt is hatályos-e a sok jó barát kis helyen is elfér szólás.
@Fabius: érdekes. Akkor ugyan hogyan tűnt el UTÓLAG a két kommentem?
Elvitték az UFO-k?
@Interlock: A civil szervezeteket is maga alá gyűrte a Fidesz, ha neked nem is szóltak. Nézz utána. Azok most csápoltak a békemeneten a sok milliárdos támogatásért.

Ha nincs pénzük kérlek szépen az ellenzéki civileknek, mivel és hogyan verjék az asztalt? Te fizetsz nekik asztalverésért? Helypénz is kéne. Te fizeted a hangosítást, hogy meghalld azt a verést? Te fizeted az olyan fellépőket, akik vonzzák az embereket és megfogalmaznak valamit, ami sokakat mozgósít? (mert ha itt fellépnek más melójuk nem nagyon lesz hivatalos helyeken. Lásd Szalóky Ág esete)
Te fizeted a helyfoglalást, a mindenféle költséget, hogy lehessen valahol tiltakozni?

Mert ezek nem olcsó játékok. Civilként nem kapnak támogatást a kormánytól kormányellenességért ugyebár. Hanem a mellettiségért. Azt láthattuk, milyen. Hol vannak tökös mecénások, akik széllel szemben támogatnak ma ellenzékit, Pártoktól pont nem akarnak függeni, azért hajtják el a felkínálkozókat. Násztáncolt ott sokféle banda, gondolhatod, a FB-os lájkok számítanak azért. Azért ott megy a szervezés, mert - fogódzkodj meg - ingyenes fórum és felület. De cserébe néha letilt, néha csinál érdekes dolgokat.

Szóval ez van az értelmiség bénázás mögött meg gyakorlatlanság, összevisszaság is. De bárkit megkérdezhetsz a FB-on erről, van oldaluk, válaszolnak, elfogadnak ötleteket.

Én nem vagyok senkijük, csak díjazom, hogy valamit elkezdtek.
@Interlock:

Nagyon yszép kis történet, még el is hiszem. DE! Hidd el, ezek a te szavaiddal élve malelukok kirobbanthatatlanok. Aki 1x +szerzi a hatalmat az nem karja kiengedni soha a kezéből. Ez a szoci nomenklatúra évtizedek óta szívja a saját pártja és az ország vérét. Rég rászolgáltak volna a lapátra. Jellemző a magyar viszonyokra, hogy 1 ekkora választási vereség után is teljesen érintetlen a párt vezetése. 1 normális országban azonnal eltűnnek és átadják a vezetést 1 új garnitúrának. Itt erre soha nem fog sor kerülni. Kizárólag kihalásos alapon van esetleg új tag az elnökség környékén, de az is általában jól megszűrt és polkorrekt...
@HgGina: Nem szokott Fabius soha takarítani. Nem tudod leírni újra?
@Interlock:
Hasonlóképpen gondolom.
Nem hiszek abban, hogy simán pártokra történő választásokkal változhatna a helyzet.
Nagyon jó dolog abban a szép nagy házban fontoskodni. S annyira gyorsan haladnak az események, hogy a mezei képviselők nem is értik, miről szól ez az egész.
Kisebb lesz a parlament, képzeld el, már most milyen tolongás indul a következő ciklus helyeiért.
Egyetlen üdítő kivétel a majd 400-ból, Kaufer Virág. 2,5 ezrelék úgy saccra.

Amennyiben a független értelmiség még nem érzi úgy, hogy meg kell ráznia magát, nevét és hangját kell adnia az általános elégedetlenségek miatt szerveződő civilek mozgalmának, marad Viktor akár nagyon sokáig is.
Az sem hozna változást, ha egy mostani Olajfa megverné őket. Minek? Attól még nem vergődünk semerre, csak a színek változnának, a húsz év alatt kialakult játékszabályok nem.
Ha most egy csöpp eszük lenne, utánanéznének, ki védi meg folyton ezt a Tóth Csabát és őt vennék elő. Biztosan van valami sötét ügy a háttérben. Különben róluk is el lehetne mondani Medgyessy után szabadon: az MSZP tele van korrupciós ügyekkel.
@SchindIer Pistája:
Nem sokban tér el a kalkulációnk.
Én csak 2,5 ezreléket hagynék, pont az az egyet, akinek nem bírta a gyomra.
@Dr. Boli Ch.T:
Ugyan megvan a személyes véleményem L. Simonról, ami nem túl pozitív, de összeadtad-e már normális mértékegységben azokat a számokat? Mert szép hogy sok tíz meg százezer nm-ről írsz, de amit írtál 23 hektár gyümölcsös (ami mondjuk azért nem rossz egy kisgazdálkodónak), meg 17 hektár szántó, illetve 2,2 hektár tanya, ami összességében alkalmas egy családi vállalkozásra, de többre nem, új földesúrnak nevezni ez alapján elég ciki.

A tanya érhet talán 2-3milliót (ha van normális épület rajta többet), a 17 hektár föld kb 9 milliót, a gyümölcsös meg kb 18 millát. Ez összeadva Bp-n egy kb 80-90nm-es új építésű társasházi lakás ára átlagos környéken. Egy "földesúrtól" többet várnék.

Az írásból süt a befolyásolási kényszer vagy a szerzőjének fingja nincs a mértékegységekről.
@Habakuk999: DE könyörgöm, mitől fügetlen az értelmiség? Neki pusziora mér az eladó a Sparban parizert? Valahol mindenki melózik. (én már nem, mert nem kapok melót, tehát pofázhatok, mit veszthetek?)

Hogy érted a függetlenséget? Színész mehet el a Dörnertől? nem, mert hová i szerződne? Tanár kiléphet egy agyatlanná lett iskolából? Újságíró? Nézd meg mi lett az ÉS-sel. Már a weblapjuk is fizetős, Ki megy rá? Hirdetések sehol. Tudósnak nem kell pénz kutatnia, stb.? Hol a független értelmiség?

Elhúz nyugatra, vagy beáll sorba jattért - lásd Professzorok Batthyány Köre, meg egyéb szatellit, esetleg próbál ellenállni, mint Parti Nagy és Závada írók letiltatva a melóikat és? A tévé előtt most a mínusz 17-ben is sztrjkolnak a kirúgottak a normálisabb tájékoztatásért egy sátorban. Saját zsebből fizetik a gázmelegítőt, hogy ne fagyjanak meg. Vihetsz nekik egy termosz teát,megköszönik. Még mit tehet az értelmiség? Könnyű leszólni mindent.

Csomóan nem merték vállalni a Millán a szereplést, meg mondták.
@a szív fészkei: durva, nem durva, ez van. Hétközben nem jutunk fel a fővárosba, hétvégére pedig van elég meló a ház körül, és a gyereket is jó volna néha ébren látni. A nemzeti ünnepre szervezés több sikerrel kecsegtetne, csak ne volna az emberben az a gondolat, hogy ez akkor most nemzeti ünnep (ahol a múlton elmélkedünk, régvolt nagyjaink előtt tisztelgünk), vagy ugyanúgy másra használjuk, mint plö Orbánék. És van még valami, amiért ki lehet engem nevetni, le lehet nézni, ha úgy tetszik: nem jók a hívószavak. Orbán, takarodj? Megy meló közben is, közhely, uncsi. Alkotmány? Soha egy betűjét nem olvastuk a csere előtt, nem tanultunk róla, nem kötődünk hozzá. Szólásszabadság? Megmutattam a kollégáknak pár blogot, kommenteket, és kiröhögtek...
A szervezők figyelmébe ajánlanám, hogy idén sok hosszú hétvége lesz (ünnepmentes péntekek, hétfők), és érdemes volna a vezérszónoklatokat az elszámoltatások, zsebekből kilopott milliárdok témája köré megírni; ha az nem mozgat meg sokkal több embert, akkor semmi.
Egy volt osztálytársam rendőr, tőle kérdeztem a napokban, hogy mi ez a baromság a megfigyelésükről, megbízhatósági vizsgálatukról, amit alá kell írni. Azt mondta, átgondolták: egyik-másik ismerősükkel megszakítják a kapcsolatokat, lesznek haragos rokonok is; felvetették páran, hogy nem a kedvezményes nyugdíj ügyében kellett volna akkorát tüntetni, hanem most kellene, de végül lemondtak róla, mert többségük sosem dolgozott a szakmájában, márpedig ha a tüntetéseket retorziók követik (és Pintérnél miért lenne másképp), akkor elsődlegesen a családjuknak kell elszámolniuk. Amolyan patthelyzet.
@Habakuk999: Mondott le ilyenről még mikor Kis János,Solt Ottília, nem Kaufer Virág az egyetlen szent!

De a legtöbben épp a kondér szagára mennek oda, a képviselőség biznisz, ki nem hagynák. Idealistákat elvárni politizálni? Gyurcsány, Bajnai már tán nem ott és abból markolva akar meggazdagodni,ők meg azért nem jók sokaknak. Mert nem társak a mutyiban, bezavarnak.
@a szív fészkei:
Nézs meg pl a jobbos közgazdák áramlatból történő kihúzódását.
Járai pl milyen szépen helyezkedik.

Vagy akár Pokorni, hogy maradjunk a kormány körül, az AB környékén is akadhat most még nem zúgolódó, de nevét nem szívesen baromságokhoz adó bíró.

Vagy nézd végig az energetikai sztorit.

Józanul gondolkodók kiszállnak.

Jó, tudom, természetesen ez hatalmi, taktikai lavírozás is, de nem három ember az ország.
@Rwindx: Melyik része a szörnyű?
A stílusom vagy az, hogy olyan elitünk van, aki elsőből csinált utolsót belőlünk?

Nézd nekem igenis szörnyű, hogy olyan országban élek, ahol filmfesztiválunk melletti kiállás érdekében el kell jönnie a velencei, berlini, cannes-i igazgatóknak. Saját kts-en, mielőtt valaki összeesküvést óbégatna.

Mondjuk az olasz nem ért ide, mert Malév jegyet vásárolt.
Fabius írása csak megerősíti korábban már sokszor hangoztatott véleményemet: az mszp-nek új arcokra, és nem a Jurassic Park-szerű öőskövületek által érdekből/egyéb ok miatt támogatott kalandorokra lenne szüksége.

Most őszintén: én sokszor ekéztem fideszes politikusokat, a hátamon is feláll a szőr egyik másik nevének hallatán, akkora szemétládának gondolom némelyiket - de ki a franc szavazna egy Lendvai Ildikóra, Szanyi kapitányra, és ki bízhatna egy olyan pártban, amelyiknek pénzét évek-évtizedek óta ugyanaz a kis klikk kezeli???

Most komolyan, van itt bárki a blogtér eme nem csekély kis sarkában, aki jószívvel szavazna erre az MSZP-re?
Mert ha igen, akkor ő a fideszdroidokhoz hasonlóan szintén hívő. Negatív.

A mostani parlamenti pártok között nincs egysem, amelyikre igaz demokrata MOST szavazni tudna.

A FIDESZ egy jobbos (tragi)komédia (és ugye nem is annyira jobbos, de sokkal inkább tragédia), a Jobbik a legrosszabbik, amit az ember el tudna képzelni, az LMP töketlen és pancser zöld/ökopolitikusok tégelye, az MSZP meg egy közröhely.

Szép remények 2014-re...

Bocsánat, ha ingerült voltam.
@a szív fészkei: Értelmes emberek voltak, rájöttek, nem nekik való.

Kezdetek kezdetén én is jártam Szdsz összejövetelekre. Négyen öten voltunk.

Aztán amikor kelt fel a nap, egyik pillanatról a másikra lettek vagy ötvenen.
Soha többet nem mentem, látva a felhozatalt.
@Interlock:

"hogy az átrendeződés után a kívánt morál automatikusan megjönne, szerintem téves."

Persze, nem automatikus a folyamat, tenni kell érte.

Én úgy értelmez(t)em Ex-Zé mondatait, hogy az IDŐFAKTORRA szükség van ehhez mindenképpen.
@Interlock: Nézd Budapest az ilyen, itt van a kormány, itt lehet ellene a legjobban tiltakozni. Én nemzeti ünnepen ott vagy a Szabadsajtó útján és a szabad sajtóért (amit tavaly kivettek Petőfi verséből)vagy ott, az nem akkora botrány. Jöttek fel vidékről csak ezért. Mondom van FB-oldaluk, írj oda ötleteket, azokból van neked elég! :-)
www.facebook.com/events/296969900350463/ Bárki leírhat bármit elolvassák, válaszolnak, Mindent lefitymálni,kiröhögni is ősi magyar szokás, és sápítozni aztán, hogy de nem megy itt semmi!

Pestieknek is van családjuk, rendbe vágandó lakásuk,életük, hidd el! sokan családostul mentek ki. Más vidéki nagyváros vagy kisváros is létezik, össze lehet jönni, ha a pesti jelszavak hülyék nektek. Nem parancsol senki innen senkinek. Itt próbálkoznak emberek, lehet ezt máshol is helyi témára.

Egyre figyelj, de majd megmondja Fabius is: elszámoltatni, valakiket megvádolni síbolással, lopással, milliárdok kiszivattyúzásával nagy nyilvánosság előtt - ha nincs megdönthetetlen bizonyíték rá a kezedben, amit nemtud letagadni, elmismásolni - akkor az sima rágalmazás, jó hírneve megsértése és te mész emiatt sittre vagy a gatyádat ráfizeted jóvátételre és ő nyer ezzel...
Lásd megint az ÉS-t a Tokaj-borvidék&Orvbán ügyben. Megbuktak azon, hogy nem volt taggyűlés, mert máshogy hívták az összeröfijüket... Pedig minden úgy volt, ahogy leírták. De nincs pénzük ezt folytatni.

Most egy civil bagázsnak ilyen honnan állna a rendelkezésére? Tudunk fizetni újságírókat, akik megszereznek doksikat? Le tudunk fizetni rendőröket, akik ilyen ügyekben esetleg nyomoznak, hogy szivárogtassanak? Vannak újságíróink, akik 24/24-ben ezután mennek? Egy: Bodoky, átlátszó.hu - de ő is bíróságokra járkál már kis pimf dolgok miatt, próbálják megfélemlíteni ezzel. Ahogy Pintér fogja a rendőrökkel. Látom, mit művelnek Szimával, hallottam a nőt a tüntetésen. Nem hagynak békét neki. Lesz ügyvédre pénzünk, ha beperelnek a saját embereikkel feltöltött bíróságokon?
Persze hallunk, látunk, tudunk, amit tudunk, de ki ad erről írásban bíróság előtt védhető tanúsítványt? Ezért vannak általános jelszavak, mert senki nem akar sittre menni.
@Habakuk999: Pénzszagra gyűl az éji-nappali vad. Ja.

Fiam barátja az egyik prominensük fia, aranyos és normális srác. Nyert a szadi, na akkor mesélték, hogy a Gizella utcában el sem fértek az ünneplő tömegtől, a koncban reménykedő odatolakodóktól. Két éve csak a kékszemű Gizi kutya volt ott. Hát ez van, nem lepődök meg.

A férjem járt ingyen ragasztagatni nekik meg minden, szavazóbiztosuk volt sokszor, haszna semmi sehol soha. De elege lett neki is, Hornék kivágták a biztit. Azóta a néma csönd és Politikai Árvaház, ami szintén egy FB-oldal.
@a szív fészkei: hogy én fizetnék-e? Nem. Sem pártnak, sem képviselőnek, senkinek. Még hálapénzt sem adok, szerencsére lassan az asszony is megérti, miért. Amikor az LMP-s kolléga a pénztelenségre hivatkozik, mindig ugyanazt mondom neki: ha nem tudnak gyors forradalmat csinálni (nem tudnak), akkor fel kell adni az idegenkedést, meg kell keresni, be kell vonni a tőkét, és használni. Ez így megy mindenhol a világon, ha az idealizmust háttérbe szorítja a józan ész, a szükségek és lehetőségek felmérése.
Na meg, ha azt mondjuk, hogy az ellenfél nem demokratikus módon játszik, nekünk miért kell? Párizstól Damaszkuszig, Londontól Kairóig ott a példa: a hatásos, nagyot durranó tüntetés egyszer csak ott van egy téren, egy akármilyen közterületen. Szervezték? Persze. Kértek rá helyfoglalásit, meg ilyeneket? Aligha. Mentek, és kész; ha ugyanez csak minimális törés-zúzással jár, az átlagember számára simán elfogadható, ha a rendőrség oszlat, akkor meg két óra múlva ugyanitt.
Az internetet óriási erőnek tartom, használni kell. Egy FB-oldal helyett blogok százai kellenek minden szolgáltatón, a letiltottak helyére mentésből újakat rakni azonnal. Használni azokat az embereket, akik pl. melóhelyen ki tudnak nyomtatni tíz példányban egy normális szövegezésű és mondanivalójú üzenetet; sok tíz példány sokkal több lesz, terjeszteni pedig még hétvégi séta közben is lehet.
Sorolnám még, ha eszembe jutna, egy a lényeg: ha valamin valóban változtatni akar az ember, akkor konokul menni kell utána, azt a lehetőséget felhasználva, ami elérhető. Vagy célt ér, vagy elbukik - bukás után már lehet azon keseregni, miért nem sikerült, bukás előtt csak időpocséklás.
@Tell Vilmos: a pártvezetők hatalma a tagság hatalma. Tiltja azt a tagságnak valami, hogy kiálljon a semmirevaló vezetők mögül? Tiltja azt a tagságnak valami, hogy akár új pártot alakítsanak, kidobva a szemetet? Nem hadsereg ez, a mindenségit. Ja, hogy a tagságnak így jó, szeretnek bukott angyalként tetszelegni. Akkor rajta, ez vár rájuk...
@Habakuk999:

"Attól még nem vergődünk semerre, csak a színek változnának, a húsz év alatt kialakult játékszabályok nem."

Hosszútávon teljesen igazad van.

Rövidtávon azonban nagyon díjaznám, ha a mostani kormány mielőbb eltűnne.

Nem mindegy ugyanis, hogy meddig rombolják még az országot.

Amikor olyan gazdasági miniszterünk van, akit mindenki kiröhög, aki havonta 200 milliárddal nézi el a költségvetést, és eközben állandóan sikert sikerre halmoz - legalábbis verbális szinten?
Amikor olyan KE-nk van, aki nyomába sem érhet az elődeinek, szintén kiröhögik, mert alapvető helyesírási hibákat vét, hogy a plágium-ügyről ne is beszéljek.
Amikor olyan ME-nk van, aki a saját hatalmi tébolyától megbolydulva és sértettségből egy Hungary vs World meccset generál?

Ezeknél szinte bárki jobb lenne!
Kivéve a Jobbikot.
És az MSZP-t.
Szerintem.
@Habakuk999: nem csak a függetlenekről, és nem csak az értelmiségről van már szó.
A különböző oldalak "nagy halainak", a gazdaság, jog, egészségügy, oktatás stb. ismerőinek és "gazdáinak" kellene eldönteniük, hogy hagyják-e megteremteni a saját jövőbeni jólétük alapjait végre, vagy tűrik a totális kizsákmányolást (vagy akár részt is vesznek benne), és akkor lesz még pár gazdag évük, aztán menekülhetnek élhető országokba. Én látok ilyen jeleket, pl. a Csányi-Orbán megbeszélés, amiről sokat nem tudunk, elnökünk mégis mintha fékezett volna utána egy kicsit. Ébredeznek már, csak lassan.
@HgGina:

Minden kommentet listázok és mentek. Neked ma itt a reklamálósakon kívül kommented nem volt. Ezért:

- Vagy nem küldte el a rendszer, mert megesik
- bepróbálkoztál ezzel a cenzúra dumával és nem jött be.

Ugyanis cenzúrával vádolni azok se szoktak, akik minden mással igen.
@Interlock:
Nem tiltja, a hiteles emberekkel van a gond.
Ezek az úrhölgyek, úriemberek úgy lejáratták a szakmát, nehéz lesz jelentkezőket találni.
De nem lehetetlen, ha pl Majtényi szereplésére gondolok.

Mindenkinek rá fognak taposni a lábára, nem tudják megállni.

Ráadásul az európai és washingtoni konyhán is kotyvaszthatnak valamit.
@Dr. csaknézek...:
Szerintem nem lenne jobb. Én is szeretném, de nincs értelme.
Képzeld el, egy nem totális bukóból ellenzékivé váló Viktor mit rendezne? Az őrjöngő öcsikékkel?
Ki kell forrnia magát a helyzetnek.

Nem nagyon akarok pesszimista lenni, de egy hosszú távú Orbanisztán sem lehetetlen szerintem.

Az az egy biztos, ha harcot akart, megkapta.
@Habakuk999:

"Szerintem nem lenne jobb. Én is szeretném, de nincs értelme."

Lehet, hogy igazad van.
Valószínűleg én is inkább a keserűségemben fogant vágyaimat öltöztettem szavakba...
@a szív fészkei: hónapokkal ezelőtt töröltettem magam FB-ról; nem tetszett az a rohadt nagy intelligenciája, az adatvédelmi direktívái, na és meguntam, hogy mutathattam akármit az ismerősöknek, százból ha egyszer jött valami reakció (az is az volt, hogy nem tőlem loptak, szarjam le...). Nem volt értelme az egésznek, a Millásoknak meg csak van nálam okosabb ötletgazdájuk is.
Egyébként, ha már jog: azt ordítani egy tüntetésen, hogy XY ennyi meg annyi milliárdot lopott ki valahonnan, bajt okozhat, ezt értem. És ha átfogalmazom az üzenetet? Ha a tömeg ordítva követeli annak kiderítését, ki mennyit lopott valamelyik közpénzes cégből? És nem egy céget felsorolva, hanem - mint a 15 pont - szép, hosszú listában? Azt is büntethetik, ha azt mondom, hogy a Gyurcsány-kormány alatt X milliárd, Orbánék alatt Y milliárd ment el gyanús szerződésekre, és követeljük ezek nyilvános felülvizsgálatát? Nem értek hozzá, de szerintem ebbe nem lehet belekötni. A hazai és a nemzetközi sajtó azonban felkaphatja, majd csak lesz valahol pár kínos cikk, ami egyre jobban kompromittálhatja az érintetteket...
@Interlock:
Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?
Most jönnek a finomra hangolások, egyezkedések.
Szerintem túl messzire ment, de ki tudja a nagypolitika hogyan ítéli meg.
És azért mindenki csak most kezdi felfogni, mi is kezd itt kibontakozni.
Nincs privatizálható vagyon, de a fiúk lesznek olyan éhesek, hogy kirabolnak mindenkit, akit csak lehet.

A szociális feszültség nem fog csökkenni. Az ultrajobb sem lankadhat.
Nincs egyetlen stabil társadalmi aspektus sem, ahonnan nézve nyugi lenne.
Mindenütt csak a zűrzavar.
Csak egymásra kell találni, de ez csak színtelenül mehet.
@Interlock: @Dr. csaknézek...:

Igazatok van, mindketten jól értelmeztétek tegnapi mondandómat.

Az időfaktor érdekes egy dolog - mennyi év kell ahhoz, hogy kialakuljék egy össztársadalmi morál-minimum, amit sem a felső tízezer, sem pedig az legalsó rétegek tagjai nem rúgnak fel szívesen (dalolva és dacolva kritikákkal?)
Mennyi időbe telt ez az angoloknak, mondjuk Cromwelltől számítva, mennyi időbe telt a franciáknak a lyon-i takácsok felkelése óta, és hogyan alakult ez az USA-ban (filmekből tudjuk: "Én tisztességes adófizető állampolgár vagyok!" - ergo, ez ott a rend őrével szemben ér valamit, magyarul ez náluk erény. Vagy akár a skandináv országok, ahol (ismerteim szerint) tényleg van egy elfogadott norma - ők hogyan tudták ezt kialakítani?

Vallom, hogy az ember mindenhol ember és a korrupció, az önzés mindenhol ugyanolyan. De mégis, fejlettségben előttünk járó népek ezt hogyan csinálták, és hogyan tudják megőrizni is ezt?

Nekünk vajon hány évünkbe, évtizedünkbe fog telni, hogy ne legyen sikk, ne legyen okosság számla nélkül beköttetni a vízcsapot, megjavíttatni a kocsit, blokk nélkül venni egy kürtőskalácsot a Normafánál és ami a legfontosabb (mert példaértéke lenne): lemondani egy nyilvánvaló plágium-ügy miatt???

Persze, a folyamat nem automatikus, de az nagyon igaz és tökéletes meglátás, hogy az internet adta real-time effektus segíthet abban, hogy ez rövidüljék.

De asszem, a legfontosabb mégis az lenne (és mondandóm itt kapcsolódik Fabius bejegyzéséhez), ha elhúzna a fenébe a férgese, azaz az összes korrupt és besározódott politikus örökre eltűnne a közéletből.

Mint az Asimov regényben (Alapítvány): a hanyatlás ideje csökkenthető, akár a tizedére is - a fejlődésé miért ne lehetne rövidebb, mint más népeknél más korokban?

Nekünk jó esélyünk volt arra, hogy ezt véghezvigyük 89-után. De az eltelt majd 22 évről mit gondoljunk?
Elindultunk? Ha igen, akkor most visszafordultunk? Elvesztegettük, vagy része a tisztulásnak?

(Számomra ez annyira nem másodlagos, mert kis szerencsével van még jópár évtizedem, és a magyar foci VB szereplése mellett egy élhető ország érzését is szeretném még megélni...)
@Dr. csaknézek...: kellenek ezek a kudarcok a Fidesznek, nagyon is kellenek. Ha a végtelenségig kitartanak mögötte a pénzemberek, akkor végleg fog elbukni; ha a pénzemberek időben észbe kapnak, akkor pedig tisztulhat, elkezdhet úgy működni, hogy az nekünk is jó legyen. Gyorsan elzavarni őket csak annyit hozna, hogy mártír lenne mind, és őrjöngő hívekkel telnének meg az utcák.
Kell ez a szégyenfutás, minden jobboldali ember tanulása érdekében.
@Habakuk999: "Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?"

Azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk, amit mond. Én megfogadtam, hogy így is teszek...
@Habakuk999:

"Nem véletlenül mondta a konszolidáció évének talán az ideit?
Most jönnek a finomra hangolások, egyezkedések."

Látod, ezt nem hiszem.
Mondott ő már annyi mindent...

Kapkodást, fejetlenséget, átgondolatlan improvizálást látok szinte kizárólag az elmúlt másfél évben.

Finom hangolás és egyezkedés - szerinted ezekhez ért Orbán?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
És ne felejtsük el, hogy Seldon megtanulta a Trantoron, hogy a birodalom egymásnak uszítja a gazdasági és társadalmi osztályokat, így erőszak alkalmazása nélkül is fönntartja a hatalmát.

Ez ellen a megoldás: szolidaritás.

Nem kampány, a könyv írja így.:)
@Habakuk999:

"Nem kampány, a könyv írja így.:)"

Kábé egy hete én már reklamáltam, hogy nagyon kellene nekünk egy Hari Sheldon... :)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "a magyar foci VB szereplése"
Szoktunk szerepelni, ne mondd már, hogy nem. A selejtezőkben mi vagyunk a selejt...

Én is bízom abban, hogy a fejlődés ideje csökkenthető. Amikor a "központ" azt mondta, hogy internet kell az ország minden zugába, csodálkoztam is: ezek maguk alatt vágják a fát, de sebaj, jól teszik. Ezzel együtt is lassú folyamat lesz; már most sokan kommentelnek olyat, hogy inkább jöjjön vissza Gyurcsány, mer'ezerszerjobbvót. Ők még mindig nem értik, hogy nem kell "büntetett előéletű" arc a színpadra, nem szabad felejteni, kisebbik rosszban bizakodni. Mekkora rohadt nagy pofon volna a pártoknak 200 független egyéni képviselő a Parlamentben! Sokkal nehezebben azoknak sem menne az irányítás, csak akad itthon ennyi értelmes... Egy óriási nagy zakó kellene a mostaniaknak, és hulljanak szét, szerveződjenek újjá, versenyezzenek értünk rendesen.
@Dr. csaknézek...:
Dehogy ért.
Tör és zúz.... oszt majd meglátjuk, mi marad.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Elindultunk? Ha igen, akkor most visszafordultunk? Elvesztegettük, vagy része a tisztulásnak?"

Nem hiszem, hogy elvesztegettük volna.
Gondolom Ti is emlékeztek a 1990-ben megalakult országgyűlés hangulatára.
Emelkedett volt.
Derűlátó.

És mai szemmel nézve: naív.
Többségükben lelkes amatőrök ültek ott.

És ugyanez igaz volt ránk is.
Sok mindent gondoltunk, hittünk akkortájt, és nagyon tapasztalatlanok voltunk.

Tanultunk.

De még messze nem eleget.
@Dr. csaknézek...: persze, hogy nem, mint azt a poszt is mutatja :-) De egy baloldalitól még nem várom el, hogy a Fidesz példáján tanuljon... Sokkal jobban jártak volna, ha az MSZP-t két évvel ezelőtt legyalulják, akár a küszöb alá is. Azt már nem lehetett volna megúszni vezetőcsere nélkül, és ma talán nem azzal kezdődne Mesterházy nyilatkozata, hogy "Mint a legerősebb és legnagyobb létszámú ellenzéki párt...". Nevetségesek, következtetések helyett fontoskodnak.
Egy (akármilyen zászlajú) politikus legyen alázatos a választóival, országával, munkájával kapcsolatban. Ha nem értik meg szép szóból, le kell őket gyalulni.
@Interlock:

"Ők még mindig nem értik, hogy nem kell "büntetett előéletű" arc a színpadra, nem szabad felejteni, kisebbik rosszban bizakodni."

Evvel nem értek teljesen egyet.
Abszolút tiszta ember, pláne politikus, nincsen.
TELJESEN új lapot nem lehet kezdeni manapság.

Én rövid távon inkább a kisebbik rosszban vagyok kénytelen bizakodni, mert perpill ilyen a választék.

A két utolsó szavazáson nem szavaztam, legközelebb el fogok menni.
És ha addig nem lesz számomra igazán elfogadható párt, akkor a kisebb rosszra fogom nyomni a voksomat.

De bízom benne, hogy nem így lesz.
@Habakuk999:

:-),

ráadásul, Asimov majd 60 éve írta a sztori első részeit.

Hiába, a zsenik hallhatatlanok (tegnap a szív fészkei Móriczot emlegette, joggal).
Erről van szó. Normális ellenzék már régen vezetné a népszerűségi listát, de EZEK, meg a DéKá a büdös életben vissza nem veszik a hatalmat. És ezt még mindig kurvára nem értik.
@Dr. csaknézek...:

Pontatlanul fogalmaztam:
TELJESEN új lapot nem lehet kezdeni manapság úgy, hogy a következő választást meg lehessen nyernie bármilyen pártnak is a Fidesszel szemben.
@Interlock:

"van, ahol nemsokára talán be is mutatják, milyen a gyalulás"

"Vlagyimir, te vagy a fiam!" :))
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"ráadásul, Asimov majd 60 éve írta a sztori első részeit."

Az első három rész zseniális, a többit viszont kár volt Asimovnak megírnia.
@Interlock:
"Mekkora rohadt nagy pofon volna a pártoknak 200 független egyéni képviselő a Parlamentben!"

Ohhh, be szép is lenne! Orbán úr FEL sem tudna oCSÚTni...

De akkor ki alakítana kormányt? Az egész egy nagy, 200 egyéniből álló koalíció lenne, gyakorlatilag ellenzék nélkül? Egyéni képviselőkből álló 3/3-ad?

Zsír! :-)))))

Ehhez már csak az kellene, hogy Polgár Judit legyen a KE, és teljesen rendben is lenne civil kis szívem.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Szerintem Judit valamivel értelmesebb sereget szeret vezetni. :))

Tudod, olyan fabábukat! :))
@Dr. csaknézek...:
"Gondolom Ti is emlékeztek a 1990-ben megalakult országgyűlés hangulatára.
Emelkedett volt."

Igen, így van, és emlékszem.

De vajon azok az urak, kik most ülnek ama padsorokban, vajon emlékeznek-e? Amikor átülnek egymás háta mögé (a TV miatt) akkor vajon milyen fenső megfontolásból emelkednek fel az urak?

Képmutató fráterek gyülekezete, tisztelet a kivételnek.

*****

No igen, az első három rész zsigerből ment neki, míg a második három részt már "rendelésre írta, és cca 35 évvel később. Ezek se rosszak, de a trilógia szintjére nem érnek fel - mondjuk, ez nem egy könnyű dolog.
@Dr. csaknézek...:
Nem nem. Én két hete kezdtem ismét az egészet.
Alapműnek tartom, ha nem is nagyon értik sokan, miért.:)

De itt jó, szív fészkei Mika Waltarit is emlegeti, most már csak egy Passuth kedvelő kellene.

Érdekes módon eléggé hasonló módon is látjuk a világot.
Szép jó éjt!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"De vajon azok az urak, kik most ülnek ama padsorokban, vajon emlékeznek-e?"

Megsaccolni sem merném, de szerintem a maiak nagy része még nem ült az 1990-es parlamentben.

Akik meg igen - hát...
@Dr. csaknézek...:

Szerintem meg az a szitu, hogy ha nyerni is fog bárki 2014-ben a Fidesz ellen, az tuti, hogy nem egy teljesen megújult és tiszta(bb) pártok szövetsége lesz - ehhez már talán kevés az idő.

Esetleg az lehet még, hogy Bajnaiék előrukkolnak valamivel, és mögéjük sorakoznak fel más ellenzéki pártok, de a léyneg: a trutyi tovább fog folyni, mégha kevésbé hömpölyogve is.

Ha pedig ez az mszp-s gárda ellenzékként koalícióra jut (bárhogyan, bárkivel), akkor a mostani elitjük igazolást is látni fog abban, hogy nekik ott a helyük a pártvezetésben.

Szerintem meg Broáf.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"a trutyi tovább fog folyni, mégha kevésbé hömpölyogve is."

Trutyiba süllyedt fejjel néha jólesne némi fellélegzés, hogy az újabb trutyihullámhoz legyen elég erőnk...

Mert persze nem ez a trutyi lesz (lenne) a végső. :)
@Dr. csaknézek...: én magamban már felkészültem arra, hogy 2014-ben is a Fidesz nyer. Két éve elment az ellenzéknek arra, hogy jajderosszmost, micsinájjunk, jajjmilesz; vesztegették az időt, nem is próbálták nevén nevezni a dolgokat, nincsenek felelősök, akiknek menniük kell, nincs önvizsgálat. Nagy lószar az egész, oszlanak, pozícióharcolnak, ennyi.
Mindig azt mondjátok, nincsenek szeplőtelen politikusok. Oké, de akkor megint kérdeznék: tudunk egy olyan határt húzni, ami alatt még elfogadjuk őket? Össze lehet-e állítani olyan kérdésekből egy listát, ami alapján úgymond erkölcsi bizonyítványt (és ezzel esélyt) adhatunk egyeseknek, és végleg bukottá nyilváníthatunk másokat? Valahol csak el kéne kezdeni a szelekciót, mert ez az új arc kéne - nincs hibátlan meccs már párszor lefutott, de nem profitáltunk belőle semmit.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "De akkor ki alakítana kormányt?"
200 értelmes, jóravaló polgárnál ez intelligensen megoldódik. Főleg akkor, ha úgy kezdenek rögtön a legelején, hogy a haza szolgálatára tesznek esküt, és előre elismerik a felelősségre vonhatóságukat is.
@Interlock:

Fabius javaslata szimpatikus nekem:

Első sor: tök tiszta
Második sor: nemteljesentöktiszta.

Többiek: csá! :)

Másrészről: vannak kételyeim, hogy egzakt módszerrel meg lehet-e valósítani egy olyan általános minimumot, ami mindenkinek megfelelne, aki most valami mást akar.

Ez a dolog jellegéből fakadóan szubjektív.

De azt hiszem, hogy sok közös pont lenne.
@Dr. csaknézek...:

No sigen, ha trutyiban vagy, legalább a szél ne fújjon - de mindkettőből jutni fog még, sajnos.

@Interlock:
Létezzik ilyen lista , vagy határ, kérdéshalmaz, de nem is olyan egyértelmű a dolog.

Szerintem ezt úgy nevezik, hogy szavazószelvény.

2002-ben és 2006-ban ezek a szelvények azt mutatták, a fidesz veszít (igaz, csekély különbséggel - Orbán mágsem mondott le, sőt, 8 év ellenzéki év után pártja 2/3-dal nyert.

2010-ben az MSZP nagyon, de NAGYON veszített.
Kérdezem: ki mondott le?

2014-ben vélhetően szintén veszíteni fognak.
Kérdezem, azok közül, akik 2014-ben is vezetőségi tagok lesznek, melyikekel lesz sanszuk nyerni 2018-ban (benchmark: Orbán és fidesz)

Kétségtelen, hogy szelektálni kellene, és az amortizáció mértéke kellene, hogy legyen a kiindulási alap. Csak attól tartok, hogy a terven felüli ÉCS-t szenvedett mszp-vezetők nem adták még át a stafétát (kapcsolatrendszer itthon és külfölfön), infók, taktikai és tratégiai TITKOS háttéralkuk, nagy botrányt kavart ügyek valós háttere), vagyis a pártban nem történt meg a generációváltás.

hogy is történt volna meg, ahhoz először szembe kellene nézniók a múltjukkal.

Na, ez nem megy, de nagyon nem.
@Dr. csaknézek...:

Pont a második sorral van a baj, azt nehéz megfogni, hogy ki az, aki még belefér a halmazba és ki az, aki nem.

Minden párt maga dönti el, miylen jelöltekkel indul, a szavazó meg dönt (jól-rosszul, ki tudja).

Nekem attól van herótom, hogy ha valaki nem nyer egyéniben, akkor az miért jut be listáról? Hogy van képe elfogadni, hogy tulajdonképpen két versenyben is indul, de ha az egzaktababan nem nyer (ez az egyéni), akkor a könnyebből majd bejut?

És az hogy lehet, hogy 4 év múlva mindkét módon újra nekifut (persze tudom a választ), de ami a legfurább: a választó neme bünteti meg 4 évvel korábbi elvtelenségét?

"Hülye leszek nem indulni, mikor ennyien szavaznának rám..." - gondolja X képviselő, és ezzel el is intézi a dolgot.

Na itt a baj: a választó rossz emlékezete. Mert ha ez jó lenne, akkor nem lenne szükség közbevetett szelekcióra,elvégeznék ez a zemberek a szavazófülkében.

Én tök örülök annak, hogy nem lesz országos pártlista. Komolyan. Mert ez is egyfajta tisztulás felé visz...
@Dr. csaknézek...: korábban azt mondtad, töktiszta nincs, most meg legyen az első sor töktiszta. Akkor mégiscsak van? És akkor van elég, hogy a második sor is ilyen legyen?
Szerintem egy erkölcsi minimumban viszonylag gyorsan ki lehetne egyezni, maga az elbírálás menne nehezebben: ami egyikünk szerint súlyos vétség, az a másik szerint nem.
Lelki szememim előtt megjelent egy weboldal, rajta politikusok neve, fotója, és a független közönség értékelése :-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Na itt a baj: a választó rossz emlékezete."

Is.

Meg még az, hogy a "ki-ígér-többet?" verseny győztesére szokott szavazni, aki andalító Kánaánnak mondja az elkövetkező éveket és 29.-ik havi nyugdíjt is ígér...

Meg még az is, hogy ha csak valamilyen pártmédiából szerzi az "információit", akkor halványlila szellentése sem lesz arról, mi is a pálya.

Meg még az is, hogy azért szavaz X-re, mert olyan szimpatikus fiú/lány, és fogalma sincs arról, ki is az... (lásd a tegnapi posztot Papcsákról).
Meg még az is, hogy azért szavaz Y-ra, mert az az ő pártjának az embere...
@Habakuk999: Pokorni meg a balneológia, ja. :-D

Hát ők mikor voltak függetlenek? Elég sokáig a józan észtől.
@Interlock:

"korábban azt mondtad, töktiszta nincs, most meg legyen az első sor töktiszta. Akkor mégiscsak van?"

Igazad van pongyolán fogalmaztam.

A viszonylag vagy teljesen újakat értettem tök tiszta alatt, a nemteljesentöktiszták alatt pedig azokat, akik már egy ideje a pályán fociznak, de semmi vállalhatatlan tetűség nem fűződik a nevükhöz.

"Lelki szememim előtt megjelent egy weboldal, rajta politikusok neve, fotója, és a független közönség értékelése :-)"

Őőőő, szép gondolat - nem lenne szívem széjjelcincálni... :)
@Interlock: Bocs, én nem akarok londoni mindent szétbaszó, törő-zúzó zuzmó lenni.

Nem azért megyek utcára, hogy szétcsesszem mondjuk a LV luxustáskaüzelet kirakatát az Operánál és kirámoljam a készletet. (az sima rablás és garázdaság, de nem tiltakozás.)

Nem agyatlan hőzöngőkkel tartanék. Tessék menj utcára a városodban engedély és minden nélkül, próbáld meg. Nekem mások a módszereim és az ízlésem.
Rám és akikkel együtt vagyunk - nem ketten tornacipőben bölcsészek - ne mondhassák, hogy csürhe, amelyik csak rombolni tud és balhézni. Te azt írod, mint Rodeo valahonnan meg a Bartus NY-ból: hajrá, tűzzel-vassal! Ja csak ők azért nincsenek itt, messziről meg én is azt dumálok, ami a számon kifér. És utána?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): a szavazószelvénnyel az a baj, hogy négyévente jutunk hozzá, sokszor ez már nagyon későn történik meg.
A pártokkal meg az a baj, hogy mintha csak pár ember alkotná mindegyiket, a vezetők mögött álló küldöttek, tagok hangja nem hallatszik, minden faszság mögé kritika nélkül odaállnak.

2010 előtt kétszer veszített a Fidesz, de nem eleget ahhoz, hogy Orbánnak elmenjen a kedve az egésztől, meg tudta őrizni a párton belüli tekintélyét, el tudta hitetni a hívekkel, hogy legközelebb menni fog.
2010-ben pedig túl kevéssé kapott ki az MSZP; csúfos vereség volt, de nem padlóba döngölő. Olyan kellett volna, hogy már minden mindegy legyen, és a tagok elégedetlenkedése totális tisztújítást kényszeríthessen ki. Ez nem történt meg, ma sem ebbe az irányba haladnak, megint ki fognak kapni, de akkor game over, nincs köztük egy Orbán-kaliberű vezérhang a dupla bukás kimagyarázásához. Hogy utána lesz-e ismét MSZP, vagy ÚMSZP, az már azon fog múlni, hogy igényt tart-e rájuk a társadalom, és az egyre morzsolódó támogatóik.

Az országos lista megszűnése mellett én a második forduló megszűnésének is örülök, kevesebbszer lehet majd szembeköpni a választót egy kialkudott visszalépéssel, pártok közötti taktikázgatással.
@Interlock:

"a szavazószelvénnyel az a baj, hogy négyévente jutunk hozzá, sokszor ez már nagyon későn történik meg.
A pártokkal meg az a baj, hogy mintha csak pár ember alkotná mindegyiket, a vezetők mögött álló küldöttek, tagok hangja nem hallatszik"

De hát ez így műxik világszerte a demokráciákban.
@Dr. csaknézek...: azért én kíváncsi lettem volna egyes demokráciáknak a hangjára, ha zu Guttenberg vagy Koch-Mehrin a plágiumügyüket egy vállrándítással próbálják elintézni... Nem hinném, hogy pártjaik inkább tönkrementek volna, egy megbélyegzett ember támogatását felvállalva.
Az, hogy négyévente kapjunk egy cédulát, de közben legfeljebb bosszankodni lehet, nálunk még sokára lesz létjogosult. Amilyen "elitünk" van, a mindennapos kontroll is kevés. 22 év "demokrácia" után sem nagyon engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy levegyük a szemünket róluk, ne adjunk visszajelzést, pláne nem négy évig...
@a szív fészkei: már megint... a túlzásba esés :-)
Szó sincs arról, hogy törni-zúzni kellene, újjáépíteni is kell majd, és az pocséklás. De ha sokezer mérges ember elindul valahová, és közben néhányan felrúgnak pár kukát, paradicsommal dobálják meg a Parlamentet, vagy akár politikusok képeit hordozó plakátokat égetnek előtte, hát, az nekem még belefér. Csak álljanak meg annál a pontnál.
Tízen itt sem fogunk kimenni, az biztos. Ezren már kimennénk, kutyát se érdekli az engedély, ha nagy a harag. Kivonul a rendőrség, felszólít a távozásra, értettük, szervezőkről nem tudunk semmit, spontán jöttünk, oszolj. Levonul a rendőrség, vissza mindenki, demonstráció reloaded. Nem bántani senkit, nincs kőhajigálás, molotov pláne nincs. És ezt addig játszani, amíg bele nem fáradunk, vagy a kellő médiavisszhangot el nem érjük.
Ki lehet menni szívhezszóló táblákkal, mosolyogva dideregni a tizedik unalmas felszólalónál, de mondok én valamit: ezek, "ott bent", leszarják. "Majd hazamennek" - mondta egyszer valaki, ugye? Ideje volna rájuk ijeszteni, hogy kicsit komolyabban vegyék. Úgy, mint amikor a gyerek előtt kilátásba helyezem a seggrecsapást, ha most már nem hagyja abba az önveszélyes idiótaságát; nem bántom, de azért éreztetem vele, mi a szitu. Jó, tudom, te sosem húztál oda a tieidnek, nálunk meg nem mindig jön be a szó ereje.
Rodeo tényleg könnyen verné a csalánt a miénkkel, de azért tőled, mint békés tüntetőtől is megkérdezném: és utána? Mi történik, ha annyira elszégyelli magát a kormány (nem röhögni!), hogy lemond, és szabad a pálya? Ez az én nagy bajom ezzel: arra a kérdésre, hogy mi legyen utána, nem nagyon vannak válaszok, csak néhány félmondat.
@Tell Vilmos: Egy normális országban 2 egymás utáni választási vereség után orbán már eltűnt volna a süllyesztőben. Itt meg lassan királlyá avattatja magát. Közben pedig csal, lop, hazudik és ebben az országban csak a haverjainak és a támogatónak van jólét. A többiek meg szerinte dögöljenek meg. Hát nem éppen az mszp-t kellene ekézni. Az mszp a tyúktolvaj, a fideSS pedig nemcsak a tyúkot de a szomszéd házát is elveszi a tyúkokkal.
@Interlock: Édes kis pofám, ez a kormány annyira pofátlan, arrogáns, lenéző, hogy el nem szégyelli magát. Hazudni, megfélemlíteni az megy nekik.
Sokadszor bizonyítják, hogy méltatlanok az "ember" elnevezésre.

De ez csak a jéghegy csúcsa. A magyar politikai elit egészére jellemző szerintem ez az attitűd, csak nem ilyen látványosan. Ez a szomorú.

@kirsten: Az, hogy a Fidesz egy töketlen banda, nem mentesíti a maszopot a qrmányzása alatt elkövetett szartól.

Egyébként az megvan, hogy ha pl. nincs a manyup pénz, akkor már államcsőd lenne?
Mulatva olvasom, hogy az MSZP fizetett aktivistái lázonganak. Emlékszem még a blogok előtti időkre, mikor az mszp.hu fórumán osztotta az észt a sok nyálcsorgató nyugdíjas jutattások fejében. Kurva szomorú, hogy az adófizetők pénze arra megy még a mai napig is, hogy fizetett írogatókkal formáltassák a véleményt. Örülök, hogy legalább már az MSZP-nél kiborult a bili. Folyna el az agyvize mindnek.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "De mégis, fejlettségben előttünk járó népek ezt hogyan csinálták, és hogyan tudják megőrizni is ezt?"

Úgy, hogy ott van annyi eszük a politikusoknak (és a mögöttük állóknak), hogy nem a saját népükön élősködnek. Vagy ha közpénzből nyúlnak, akkor úgy, hogy ne lógjon ki a lóláb, a választót ne érdekelje, mert neki is jó lesz.

A másik az, hogy mondjuk ugye nem a saját népüket húzzák le, hanem más országokat. (Deutsche Telekon & T-izé viszonya? Németországban olcsó a telefon, veszteséges a DT, itthon drága a telefon, nyereséges a T., a T eltartja a DT-t, mi szopunk.)
@aritus: "y ő tényleg meg akarta újítani az mszp-t, és egy modern, a parlamentális demokráciába kompatibilis baloldali pártot akart belőle csinálni."

Igen, hogy modern módon, demokráciakompatibilisen lophasson, semmi másért.

Nekem ezzel tele van már.

Az megvan, hogy ezeknek értünk kéne lennie? Legalább egy kicsit?
Igen, a budapesti MSzP-ből támogatták Tóth Csaba landolását. Volt néhány hülye helyi, akik hittek nekik, mert akkor még Mikivel (Hagyó Miklós) is meg volt támogatva az ügy rendesen. Nem egyszer lehetett hallani a mi Csabánktól, hogy Miki így, meg úgy. Elhitték. Rábasztak. Most olyan a szabályzat, hogy nem lehet csak úgy tagnak lenni, mert azt is az elnökség megvétózhatja. A hülye szabályt meg megváltoztatni nem lehet, mert az üzlettárs, Mesterházi, elé magasról védi.
A mi Csabánknak ez így jó, mert a látszat utálkozás mögött Papcsákkal üzletel. Két céget Papcsák delegál a zsíros munkákra, egyet meg a Tóth. Kovács Balázs meg osztja. A kör bezárult. A három outsider osztozkodik, mi meg majd fizetjük a kommunális adót!
Munkanélküli pártmunkásokat hólapátolásra felveszünk.
@a szív fészkei:
Összefacsarodott a szívem, annyira megsajnáltalak.
:-)
@Habakuk999: hogy forgolódsz álmodban. Csak arra reagáltam amit írtál nekem, abban nem volt egyéb.
Jó reggelt elvtársak!!Na! Aludtatok egyáltalán?Összefoglaló! Itt egy filmrészlet hogy működik nálunk a szavazó.Biztos többen is láttátok a Legényanya c filmet.Ebből egy részlet pontos bemutatása a valóságnak.Nézzetek bele .Ha nincs igazam akkor, lisztet rám.
www.youtube.com/watch?v=g0A8jfosr2Q&feature=related
Szóval amíg ez a valóság, a pártok dúskálhatnak!
@Interlock:
Akkor mégse olyan rossz a Fidesz, hogy ilyen jó törvénymódosításokat csinál, ugye?
@kirsten:
A korrupt és tolvaj politikusokat elítélő bírósági döntések alapján én nem ezt látom. Tudod, Zuschlag, Hagyó, Hunvald, meg a többiek... Ne reménykedj abban, hogy a magyar választó olyan hamar felejt!
@Kara kán: Azok kaptak valamit? Le vannak csukva?
Nem lesz ebből semmi, itt minden megúszható...
@Interlock: Én láttam Pintért szügyig beszarva a rendőröktől. Érdemes volt kimenni ezért! Orvbán lefújta az október 23-iai dzsemboriját. azért vannak eredmények. Viszont láttam, milyen rendőri felkészültség van egy-egy Millánál. Olyan vasba-vértbe öltözötteket hoztak, csak hoztak a buszok, amilyenről 06-ban nem is álmodtak. És nem haboznának bevetni őket - ott voltak a rendőrtüntin is - én meg nem vagyok mártíralkat.

Igen Gyurcsány mondta, rábaszott, azt kellett volna mondani, hgoy emebrek, sajnálom, megbántam, igyekszem, s segítsetek, értsetek meg, hogy javíthassak, miattatok is.
De azt is tudta, hogy ez szerveezett-fizetett hecckampány volt, ötezredszer nem írom le, hogy nyár óta csinálták kilopott szöveget felhasználva. Utána lehet nézni - 2006 Tusnádfürdő - , mióta uszított Orvbán a "hazudik kormány!" szlogennel. És mit ajánlott szeptemberre nyár közepén. Szóval a spontaneitás bája azért akkor ott elveszett már rég.

És ez a mostani tüntetéshullám kicsit más...

Én be szeretném tartani a játékszabályokat, kényszeresen ragaszkodom ahhoz, hogy hátha még mindig demokráciában élek, amit betámadnak de még nem söpörtek el. És kérlek, ha ötvenezer ember csakúgy beindul, ott már nincs megállj egy pontnál, amit te jónak látsz. Mert más - pl. Rodeo-féle alkat - messzebb látja jónak megállni,két-három lámpavas feldíszítésénél esetleg. Márciusi karácsony, lógjnak?? Naneee. Nem paradicsomok pirosítanának.

Hát én nem akarok lincselés és tömegdüh részvevője lenni, márpedig ahhoz csak egy szikra vagy pár agent provocateur kell - és nem habozna Orvbán azt sem bevetni. Láttam miket küldött ránk októberben. Csak túl nagy volt a tömeg nekik, a hőscincéreknek. De már az Operánál ott voltak nagyobb számban, kérdezd meg Fabiust, látta, ahonnan én. És simán hagyta negyven percig a rendőreitől vegzáltatni a nyilasokkal az akkor még kisebb tömeget fél hétig. Holott a rendőrök du. fél háromtól oda voltak már rendelve Csak akkor ment sorfal a két csapat közé, amikor már túlnyomóan voltak a nem nácikok...

Nézz le emiatt, vállalom, hogy így gondolkodok és nem akarok balhét, hanem szabályos tiltakozást, amit fizetek is, mert ne mondhassák ránk, hogy nem tartjuk be szabályokat, csorda vagyunk.

Mert nem jönne senki segíteni: itt nincs olaj, nincs semmi, amiért felszállnának repcsik Orvbánt bombázni. Meg amúgy is NATO vagyunk, maguk ellen menjenek? 56 szép volt és értelmetlen. Mert ott se ígért senki beavatkozást az oroszok ellen soha, hisz az volt a status quo Teherán és Jalta óta... Hogy Münchenből hecc ment a jól fűtött stúdióból, azzal számoljon el a Szabad Európa.

Igen túlhabzok, ezt is vállalom, nem vagyok egy higgadt mérnökagy. Ezért szeret, aki szeret és utál, aki utál. :-DDD
@Kara kán: Ha még jobban facsarodik, talán már én sajnálhatnak! Hajrá!
@Interlock: Amúgy rengetegszer leírtam, hogy Politikai Árvaházban vagyok, nincs senki, akire jó szívvel tudnék. Rajzolok majd valakit, aki megfelel, de az csak papír. Talán lehet, hogy most szülik anyák azokat, akikben talán több az értelem és a tisztesség mint a kopási hajlam és hatalomvágy. Nem tudom, utána mi lesz. Elegem van Szanyiból és a bandájából, Horn Gáborból, millió mindenkiből.

20 év semmire sem elég, pláne nem megtisztulni. Jelzem, Berlusconi már azzal jött múlt héten, hogy visszamenne megint, majd fognak sírni utána az olaszok. Ahogy fentebb valaki leírta a fű alatt biztos sok közös mutyi megy, ez is maffia, csak nem kicsiben játsszák.
@Kara kán: De most mennyi mindent fog kedvenceindről megjegyezni! Gyűlnek a listák, azt a szolíd hatmilliárdos Orvbán-vagyont csak nem a hangyák hordták össze...

De miért nem LED-tévézel, hisz neki köszönheted azt is!?! Hátha vetítik a szent képét valamelyik hörr tévén. Le ne maradj!!
@Arbet:

Összefoglalom és értelmezem, amit írtál.

Az Mszp nagy ravaszul írat egy "fizetett", tökre Mszp-ellenes posztot azért, hogy az itt kommentelők (akik természetesen szintén "fizetettek" és feltétlenül "nyugdíjasok"...) jól lecseszhessék a szoci pártot, mert így kedvezőbb színben tűnhet fel majd az Mszp választók előtt...

Hát ilyen furmányos pért ez az Mszp!

Mindent értek! :)

Egyébként te néha olvasni, netán gondolkozni is szoktál, vagy csak úgy bele a vakvilágba stílben nyomod...? :)
@Dr. csaknézek...:
Amúgy van pér is, az is egy állat. :-)

Gyerekekek!
Olyan aranyosan tudtok álmodozni itt.
50k-s tünti? Vagy esetleg 100k-s?
Hát még mindig nem törődtetek bele, hogy a fidesz akkor 500k-t vagy 1 milkát rak szembe veletek?

Ó, ti bárgyúk!
:-)
@Kara kán:

"1 milkát rak szembe veletek?"

És mi van akkor, ha egy Milka csokit tesz szembe a Fidesz? :)

Meglátjuk, ki álmodozik, meglátjuk... :)

A bárgyú kitételed pedig tipikus esete a projiciálásnak.
Tán csak nem a tükör sugallta ezt neked?
Lipták úr leleplezi Charles Gáti báékat (Bajnai beleértve):
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-02-05

8:03 és 8:14 között.
John Hopkins-os banda!
@Battlestar Galactica:

Ez egy kerek, de gondolom, erősen hipotetikus történet. Amennyiben tényleg ez a történet, és minél inkább alátámasztja valaki tényekkel, annál nagyobb szolgálatot tesz a demokráciának. Nem fogunk röhögni, de nagyon hasznos lenne.
@Arbet:

Mellélősz. Én a józsefvárosi fórumok résztvevőjeként ismerem a zuglói oldalt, és azt hiszem, egyszer lakossági fórumon találkoztam az adminisztrátorral is.

A töredékes információim alapján úgy tudom, moderátori, technikai adminisztrátori, a főoldalra kitett hírek válogatói feladatáról van szó. Egy honlapcsaládról van szó, a 7., 8. és eddig a 14. kerületi pártszervezet honlapjai, vélhetően azonos az adminisztrátor. Egy józsefvárosi pártvezető egy másik téma kapcsán egyszer azt mondta, hogy a vállalási díj igen alacsony. (Annak kapcsán mondta, hogy a rendszer - mint többen észrevételezték - régi, de elég komplex, a tárolókapacitás korlátos, migrálni nagyon drága volna, ezért marad ilyen.)

Tehát nekem úgy tűnik, hogy aktivistáról van szó, aki baráti árért ugyan, de pénzért dolgozik. A feladata pedig nem a beírogatás, hanem a mások eszmecseréjének technikai támogatása.

A működő két honlap és fórum egyébként itt van:
www.mszp007.hu/
www.mszp8.hu/index.php
A zuglóin gyakorlatilag nem volt fórumtartalom, mivel - a másik két kerülettel ellentétben - az ottani önkormányzati képviselők gyakorlatilag sosem jelentek meg, kérdésekre nem válaszoltak. Ezt a fórum hozzászólói - akik támogatólag vagy kritikusan, de nem ellenségesen léptek fel, többen valószínűleg maguk is aktivisták voltak - számos alkalommal sérelmezték.

Az egy kivétel Imre Gergely volt, aki emlékeim szerint egyszer megjelent, és egy harmatgyenge, rövid és formális beszámolót írt. Mire jó ez az ügy: a Tóth Csaba zuglói pályafutásának utánanézve (via Magyar Nemzet) az Imre Gergely előéletéről is kiderül valami. Ez alapján már cseppet sem csodálkozom, hogy ezek a képviselők a legkevésbé sem akarnak interaktív nyilvánosságot a saját honlapjukon.

(Az is érdekes, hogy az MSZP szervezetek együttműködése a több ciklus óta intenzíven együttműködő három kerület között jött létre. Főleg azért érdekes, mert az együttműködésben a 7. és 14. kerület között az SZDSZ, a 7. és a 8. kerület között pedig a Fidesz is részt vett és vesz. Az együttműködés többrétű: kölcsönös tanácsadói szerződések a 7. és 14. kerületben, újra nem választott tisztviselők kölcsönös önkormányzati állásba helyezése, kölcsönös lakáskiutalások hivatalban lévő tisztviselőknek a 7. és 8. kerületben. Ismétlem, pártfüggetlenül, attól függően, hogy az adott kerületben ki van éppen hatalmon.)
@Dr. csaknézek...:

Igazad van, de 89 óta már nem az első választásnál tartunk, és épp elég pártmutyi derült ki ahhoz, hogy legyen mire emlékezni és legyen miért nem szavazni bizonyos politikusokra.

Tudom, összetett dolog ez és legfőképp: pszichológia, amit a pártok szakértői is tudnak és ügyesen marketingelnek.
@Interlock:

Az országos lista, valamint a második kör megszűnésének én is örülök, egyetértünk.

De szerintem az mszp 2010-ben igencsak nagyot bukott (kétszer is).

A legnagyobb ellenlábasa ugyanis 2/3-ot, gyakorlatilag teljhatalmat szerzett, és az önkorik igen nagy hányada is fideszes lett - csak néhány kivétel van.
Az mszp 2010 óta semmit sem tud a parlamentben keresztül vinni, illetve megakadályozni - mondhatni, töltelék párt lett, szinte csak díszlet a kis magyar demokráciában - mi ez, hanem padló-vereség?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: ami tisztán látszik még a Habony sem tud öltözni az egész bagázst mintha valahonnan szalajtották volna, a csaj ebben a dilinyós ruhájában teljesen profi kurvának öltözött és nem annak ami a beosztása...a politika az kötelezettségekkel is jár...az a hülye testőr nem tudott egy másik bugyit felvenni farmer helyett ...mindezt akkor, amikor várnak valamit egy olyan országban ahol a formaságokra nagyon adnak...szerintem nem vesznek kötvényt és a SOTE-nek meg fogadnia kell ingyen az ottani hallgatókat mint támogatás és kapcsolatépítés hahahaha
@Kara kán: bár sokan ellenkeznek velem, mikor ezt mondom, de én tartom: vannak jó, hasznos döntései a Fidesznek. És ugyanígy vannak jónak tűnő ötletei az ellenzéknek, de még a senkit nem támogatóknak is.
Ami egyszer nagyon vissza fog még ütni a Fideszre, az az, hogy a velük egyet nem értőket meghallgatás helyett ignorálják, az ellenvéleményekkel nem foglalkoznak. Értem én, hogy nagy a győzelem, meg haladni kell, de hitelesen mindig csak a győztes tud kezet nyújtani a vesztes felé. Egy ország sorsát illetően rossz hozzáállás az, hogy "vagyunk mi, a többiek meg majd kihalnak...".
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): tudod, mi lesz a padló nekik? Az, amikor beelőzi őket a - lehetőségeit, szavazószámát tekintve felső határos - Jobbik.
@Interlock:
Ne írj butaságot!
A lopás ma már közhellyé vált a politikában. Úgy lopják ezek egymás programpontjait és ötleteit, mint a cigány gyerekek egymás szendvicsét az iskolában.
Ezzel magyarázható, hogy a politológusok csak pislognak, mert nem lehet tudni ki a balos, és ki a jobbos.
@Kara kán:
"Ezzel magyarázható, hogy a politológusok csak pislognak, mert nem lehet tudni ki a balos, és ki a jobbos. "

Nem én mondtam...
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Na, jó, annyit finomítanom kell, hogy kifejezetten gazdaságpolitikáról beszéltem, mert valláspolitika, kultúrpolitika stb. azok más tészták.
@Kara kán:
Jaj mekkora hülye vagyok!
Ezt most én mondom.
Mert a gazdaságpolitikában is vannak lényeges különbségek. Elég csak arra célozni, hogy az Orbán-kormány a multik helyett a hazait próbálja támogatni. A szociálpolitikája viszont hagy kívánnivalókat maga után, meg az adópolitika is, mert az alacsony keresetűeket jobban kéne istápolni, az biztos. Persze, csak azokat, akik tényleg dolgoznak, mert a munkaképes segélyeseket nem sajnálom.

Amúgy, érdekes kérdés, hogy ha a gyurcsányista-bajnaista erők maradnak hatalmon 2010-ben, mit tettek volna az államcsőd elkerülése érdekében. Ha nem a manyupokhoz nyúlnak, nem adóztatják meg a bankokat és a multikat, hogy kerülték volna el az összeomlást? Újabb hitelekkel? Még több (főleg zsidó hátterű multi) beengedésével? Mit adtak volna még el a megfogyatkozott nemzeti vagyonból? Belegondolni is rossz.
@Kara kán:

"Jaj mekkora hülye vagyok!"

Ugyan, túlbecsülöd magadat! :)
@Kara kán:

Szerintem vallás- és kultúrpolitikai téren sem lehetünk biztosak, ki milyen nézetet vall.

Maga Orbán Viktor nyilatkozta azt, miszerint klasszikus értelemben véve a jobb- és baloldali felosztásnak mára vége, összemosódtak a határvonalak (pártokra értem).

Szerintem igaza van - különösen, ha megnézzük, mit csinált mondjuk GyF és mit OV.

Hogy mit tett volna Bajnai-Oszkó? Jó kérdés.
Passz. Ahhoz nem olvasok túl gyakran hazaéshaladás blogot, hogy tudjam rá a korrekt választ.

A manyup téma pedig egy feneketlen kút. A manyup vagyon bevonása az adósság enyhítésbe viszont úgy, ahogy történt hiba volt, mert nem lett kialakítva semmi, ami megoldást jelentene a jövőbeli nyugdíjakat illetően.

Én elhiszem, hogy Viktor jót akart, de irtó rosszul, féloldalasan csinálta, ráadásul pofátlan módon, nem volt annyira tökös, hogy az elejétől kezdve megmondja a frankót. Selmeczi Gabriella szorítóba dobásával pedig csak rontott a helyzeten, mert SG szerintem elég hiteltelen arca a fidesznek.

De ebbe tényleg ne menjünk bele, mert minden oldalnak, nézetnek vannak igazságai - ezt itt a blogtérben már többször ki is fejtettem.
@Interlock:

Ha nem tévedek, akkor már be is előzte a Jobbik az mszp-t.

A jelenlegi mszp irtó szahar helyzetben van, tényleg a kuka felé masíroz.

Irtó nagy a baj, mert ha feltételezzük azt, miszerin t a magyar parlamentarizmus a kétpárti eloszlás felé halad, akkor azt látjuk, hogy sem erős és hiteles jobboldali, sem pedig hasonló baloldali párt nincs a palettán. Az LMP, A Kdnp és a Jobbik pedig más-más okból rossz választás.

Nem maradt semmink. A nihilizmus felé tartunk, legalábbis a nem-hívő szavazók biztosan.
@Kara kán:

Hadd egészítsem ki:

Véleményem szerint a baj az, hogy a pártok nem hitelesek, nem hiteles a váélasztási programjuk, nem azt csinálják, amire (klasszikus definícióval élve) a választók felhatalmazásukat adták.

/Egyszer történt ilyen, mikor Meggyesy 2002-ben nyert. Meg is valósította a 100 napos programot, el is adósodtunk vastagon. Ezt megszavazta a fidesz is, ezért hiteltelen több okból is az "elmúltnyolcévezés"./

Szóval normális, bizonyos értékek, jövőkép szerint gondolkodó szavazó, aki program alapján választ(ana), húz(na) ikszet, nem tud(hat)ja, hogy valójában mit, kit is szavaz meg. Sokszor inkább nem szavaz (lásd, most milyen sokan vannak a bizonytalanok).

A hívőknek meg mindegy és ők sokan vannak. Hát köszi, valahogy nem a hit-nek kellene dominálnia, hanem az észérveknek, gazdasági és egyéb racionalitásoknak. Ez hiányzik, de nagyon - oldaltól függetlenül!

Szóval nehéz tisztába tenni a dolgokat, mert mindig a populista demagógia kerekedik felül és ez sajnos oldalsemleges.
@Kara kán: őszintén szólva, én magasról leszarom, ki jobbos vagy balos. Még őszintébben: azt is magasról leszarom, mit jelentenek ezek a fogalmak. Bizonyos rétegeket bizonyos hívószavakkal meg lehet nyerni, el lehet bolondítani, de az ország irányításához és hatékony működtetéséhez sem a szép szó, sem a sok nemes elv nem elég.

Rém extrém példa az ötletlopásról: ha én miniszterelnök lennék, és egyszer csak azért támadna rám valaki, mert egyik döntésem tőle, mint ellenzékitől származik, két dolgot mondanék. Először is: ha tényleg nyilvánosan elhangzott tőle legalább az alapgondolat (vagy akár a teljes megoldás), nyilvánosan is megköszönném neki az értelmes munkát, hiszen az előrelépés a cél (ha emiatt kiutálják a pártjából, az róluk ad rossz képet; jöhet az enyémbe, okos emberből sosincs elég). Másodszor: aki azt szeretné, hogy ne lopjanak tőle ötleteket, az ne mondja el. Morfondírozzon rajta otthon a konyhában, csiszolja tökéletessé, és reménykedjen, hogy valamikor majd megválasztják, és valóra válthatja.
Aki úgy érzi, hogy tőle ötleteket lopnak, de azokat mégis muszáj kimondania, az egyet tehet: csináljon magának reklámot, terjessze el a választók között saját okosságának hírét.
@Interlock:
Én ezen rég átestem.
Sokáig minden hozzászólásom után ott volt a kopirájt (c) jelzés, és lényegében az én hatásomra vezették be az Index fórumain azt, hogy Creative Commons-os licencekkel jelölhetitek a hsz-eiteket.
Mostanában kevesebbet fórumozok, még kevesebbet blogozok, így kevesebb a lopnivaló is. :-))
Inkább úgy érzem magam mostanában, mint gyerekkoromba, amikor a pókokat vagy a hangyákat figyeltem. Volt úgy, hogy a hangyáknak odadobtam egy icurka-picurka kristálycukor szemet, a pókhálóba meg bedobtam egy enyhén megnyomkodott legyet. Aztán figyeltem a hatást. :-))
Nem vagyok defektes, csak tudós. :-D
@Kara kán: nos, az én véleményem copyright és CC licenc nélkül is ugyanaz lenne, mint most, vagyis különösebben ezek nem érdekelnek, ha valaki szerint jót mondtam, akkor vegye, vigye, terjessze. Valószínűleg nem abból fog meggazdagodni senki, amiket én összeirkálok, de ha mégis, a siker forrásmegjelölés nélkül is az övé.
Öcsémmel mi is etettünk pókot anno (feltéve, hogy a pók nem a házban volt, mert akkor neki konyec), egy-egy jól elhelyezett ággal még hálót szőni is "segítettünk", hátha kevesebb légy lesz disznóvágáskor. Szöveged alapján úgy érzem, szerinted most mi vagyunk a pókok, hangyák, te pedig időnként elénk dobsz valami rágnivalót, aztán hátradőlve, csendesen tanulmányozod, hogyan boldogulunk vele. Azt kell mondjam, hogy ahhoz képest, amit évek alatt az írásaiddal, kommentjeiddel megmutattál magadból, ez téged illetően akár haladásként is értelmezhető.
@Kara kán:

És olyan nagyon biztos vagy benne, hogy te nézed a rovarokat nagyítóval?
Mert egy hangya is hiheti azt, hogy ő mozgatja a nagyítót... :)
@Kara kán: őszinte érdeklődéssel várom a vagyonelkobzásról, szabadságvesztésről, közügyektől való eltiltásról szóló jogerős, és igazságos ítéletet. A Hagyóét is várom. Meg a Hunvaldét. Kazinczi Istvánét. Horváth Zsoltét. Gergely Zsoltét. Az árazógéptolvajét, akinek a nevét sem tudom, de nem is érdekel. Gyurcsányét, Bajnaiét, Staudtét, de akár Martonyiét, Orbánét, Pintérét; bárkiét, akire rá lehet bizonyítani egy bűncselekményt. Mármint nem visszamenőlegesen, és nem pártutasításra határozó bírókkal, pártutasítást végrehajtó ügyészekkel (és nem, nem elég, hogy ők azt mondják, függetlenek: kikezdhetetlenül annak is kell látszaniuk). Üljön az összes szarházi, tűnjenek el egy életre, ha valóban elkövettek valamit, ha szándékosan megkárosították az országot, engem, téged, mindenkit.
Nekem, de főként a gyerekemnek sokkal jobb lesz, ha tisztul a közélet. De akkor meg tisztuljon, nincs kényes ügy, nincsenek haverok, nincsenek kapcsolatok, rejtett iratoktól való félelmek, csak a tiszta igazságszolgáltatás kitartó és állhatatos munkája.
Köszönöm, bíró úr, nincs több mondanivalóm.
@Interlock:
Számoljunk!

A Kapolyi-ügyben 10 milliárdról van szó.
Szerintem, szerény becslés szerint is, az utóbbi 20 évben legalább ezer ilyen ügy volt. Az 10 billió forintot jelent.
Ha egy kis lakást 10 milliónak veszek, akkor ebből a pénzből 1 millió magyar családnak lehetett volna otthont teremteni!
@Kara kán: kiváló levezetés, csak szart se érünk vele. Információszerzés, feljelentés, nyomozás, eljárás, ítélet - ez a rendje.
Tájjellegű suttogásokból ugyanúgy nem épülnek otthonok, mint az elsíbolt milliárdokból, úgyhogy aki tud valamit, az indítsa el a folyamatot.
@Kara kán:

"A Kapolyi-ügyben 10 milliárdról van szó.
Szerintem, szerény becslés szerint is, az utóbbi 20 évben legalább ezer ilyen ügy volt. Az 10 billió forintot jelent."

És szerinted ez a megsaccolt összeg KIZÁRÓLAG az egyik oldalt gyarapította volna?
Meg szeretném nyugtatni az érettem esetleg őszintén aggódó nagyérdeműt: a tóthcsabaizmus következményeként a színt elfoglaló III. Orbán Viktort _én_ túlélem, _én_ szarul, de túl. Az MSZP lesz az, ami nem, ill. ami marad belőle, az tóthcsabástul kerül a szemétdombra azzal a mérsékelt reménnyel, hogy egyszer, amikor az arra érdemes részeket már régen felzabálták a legkevésbé finnyás lebontó baktériumok, tán arra jár egy guberáló.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: " És szerinted ez a megsaccolt összeg KIZÁRÓLAG az egyik oldalt gyarapította volna? "

Magától értetődik. Orbánék ingatlanjai nyilván mind illetményekből származnak (hiszen az is kizárt, hogy tőzsdéznének... hacsak nem akkor, amikor tuti tippet kapnak molra, ótépére, euróra).
süti beállítások módosítása