Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/gazdasag/2024/04/26/gazdasag-bank-otp-csanyi-sandor-kozgyules-terjeszkedes-felvasarlas/ ... (2024.04.26. 17:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.17. 05:40 Fabius

Lehet Más a Pánik?

Címkék: válság lmp schiffer andrás

Apró pánik, néhány enyhe szélütés, lábon kihordott agyvérzések és a szokásos mittudomén tökölés: ez ma az LMP. Schiffer András frakcióvezérségről lemondása szerintem zavart okozott az erőben, most meg toporognak, mint az egyszeri ember aki körbeszarta a szobát, és egy lábon táncol, hogy véletlenül bele ne lépjen. A lemondást követően volt ígéret, hétfőn lesz közlemény és majd megmondják a tutit. Addig eldöntik mi legyen, merre tovább, ki és hogyan pótolja Schiffer Andrást, merre zakatol az ökovonat. De egy bázisdemokrata pártnál nem megy az ilyen ripsz ropsz, a tegnapi információk szerint még mindig csak az Úrjézus segíjjél, most micsinájjunk sóhajtozásnál tartanak, és a megüresedett posztért sincs az az öldöklő küzdelem.

Pedig az elmúlt hetekben már úgy nézett ki, hogy az arctalan és szinte hangtalan párt magára talál egy kicsit. A leláncolós dzsembori és az operaházi tüntetésen nyomott performanszból az látszott, hogy megtalálták azt a valamit amire én személy szerint másfél éve várok. 2010 tavaszán sem volt titok, hogy az LMP-re szavaztam, és ebben a döntésben legnagyobb szerepe az akkor még a párt sorait erősítő Ivády Gábornak, és az itt kommentelő aktivistáknak volt. Ivády egyrészt volt bátor helybe jönni a pofonért ha kritizáltam, másrészt őt tartottam a közélet akkori legjobb gegmenjének. Meggyőződésem volt, hogy ártani nem fog egy új párt megjelenése a közéletnek, így kaptak bizalmat. Másfél év után ott tartunk, hogy a helyi erők azt teszik amit az önkormányzati kampányban ígértek - akkor is, ha Várnai időnként megissza a levét - de a párt egésze a választó szemével inkább kritikára, mint dicséretre ad okot.

Két dolog nem volt az elmúlt másfél évben: fiatalos lendület meg értékelhető politikai geg. Helyette a bénázást is sikerült elbénázni, a plázastoppal a Fidesz szándékainak megágyazni, a legkedvencebb magyar üzletláncot helyzetbe hozni, a II. kerületben a hitelességet erodálni. Most meg ott toporogtok az összefogni, vagy nem összefogni, ez itt a kérdés dilemma közepén tanácstalanul, mint kezdő örömlány nyári vihar idején. A sorban álló fizető vendégek közül az egyik öregecskedő, a másik meg nagy elkúró hírében áll, én mégsem értem miért kell olyan riadtan pislogni, mint kezdő ministránsnak a gyakorló cukros bácsira.
Értem, persze, van ez a társadalmi és politikai nyomás az összefogásra a Patás ellen, amire hivatkozva lehet a megszeppent legkisebb fiút játszani, de minek? Mikor el lehetne jutni a felismerésig: elsősorban az ő érdekük, hogy egy összefogással valamilyen formában elfogadhatóvá tegyék magukat. Éppen ezért - most nagyon figyeljetek, hihetetlenül radikálisat és újszerűt fogok mondani - ti diktálhatjátok az összefogáshoz nélkülözhetetlen feltételeket. Ha kihevertétek az újszerűség sokkját mondok példát:

Itt Zuglóban kiderült, hogy időközin lett volna értelme az összefogásnak és az esetleges közös jelöltnek. Ezt maga a Főgonosz is kiszámolta, kesergett is egyet rajta a faszbúkján, ti meg a következő alkalommal sem éltetek a kínálkozó lehetőséggel: mindannyian tudjuk kik voltak az előző ciklusban azok, akik 500 milliós tanácsadói szerződésekkel pernahajderkodtak a kerületben. Lehetett volna az összefogás feltételéül szabni, őket vigyék a szocik ahová tetszik, mert addig nincs miről beszélni. Szerintetek mit tettek volna meg azért, hogy Papcsák Pártökle Ferencnek és a Fidesznek borsot törjenek az orra alá? Nagyjából bármit.

Pánikolás és egymással marakodás helyett lehetne ezen a vonalon nyomulni országosan is, szabad feltételül szabni például, hogy Gréczy Zsoltnak minden blogposzt írása előtt legyen kötelező a hűtőfürdő.  A feltétel nélküli amnesztia amire Gyurcsány és a szocik most játszanak szerintem sem jó ötlet. Ha a jelenlegi összetételű baloldal fogna össze, az úgy nézne ki, mintha a képregényhősök letepernék a Jótündért, istenesen megbecstelenítenék a szerencsétlent, és a megfogant utódból valami borzalmasan röhejes hibrid születne, ami minden szülőjétől örökölt valami előnytelen tulajdonságot.
Azt én is sajnálnám, ha Schiffer András teljesen inaktívvá válna, de ha már lemondott akkor kihasználhatnátok az alkalmat egy beszélni tudó, karizmát legalább nyomokban tartalmazó frakcióvezető/szószóló/tüntetésen felszólaló személy keresésére. Höhö, nem, Karácsony Gergely sem alkalmas. Kell valaki, akit negyedóráig hallgatva sincs olyan érzése az embernek, hogy megtámadta az álommanó horda. Az sem lenne baj, ha a párt reakcióideje végre felülmúlná egy idősek otthona reumatológiájáét. Ma kötelezettségszegési eljárás indul ellenünk, holnap Viktor kokiért megy Strasbourgba, a Nemzet Plagizátora elárulja a színigazat - muhaha - melyik búcsúban, hány pálcáért lőtte a doktoriját, ti meg itt piszmogtok, és nincs aki segítsen Viktornak belebukni az egészbe.

Dologra!

617 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr903566594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Isten nyugosztaljon, LMP! 2012.01.19. 18:38:54

A lehet más a politika-nevű zagyvaságnak egyszer és mindenkorra vége. Számomra, legalábbis. Sajnálom....

Trackback: Kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen 2012.01.17. 18:50:02

Három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság az új jegybanktörvény, a bírókra vonatkozó felső korhatár és az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó jogszabályokat érintően. Közelebbről tájékozódnának a bírói füg…

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.17. 18:46:40

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: Amikor a FIDESZ-nek gágognak... 2012.01.17. 16:26:36

Ha a FIDESZ miután mindent szétvert és idővel majd távozásra kényszerül, emelt fővel már aligha teheti. A párt korábbi pozitív megítélése, olyan drámai módon zuhant az elmúlt hetekben, hogy nehéz elképzelni, hogy sokan maradjanak még, akikben szöv...

Trackback: Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát 2012.01.17. 16:24:38

A Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.17. 15:35:20

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.17. 15:34:55

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.17. 15:34:11

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apró megjegyzés...nem nézted el a napokat a végén, a holnap holnaputánnal...ma és holnap helyett...

jó a cikk...tetszik...és igen várjuk, hogy indoklással megelőzzék Scmitt Palit :D meg ki lesz a következő szószóló...
Nem örülök, hogy a palettáról leeshet az LMP. Nem foglalkoztam velük, bevallom. Pár hónapja,hogy többször feltűnt, aki letűnt az ATV-ben - számomra.
ÍRÁSOD JÓ!mint mindig.... de korán van,s többször át szoktam olvasni, főleg a linkek miatt. Jó munkát!
@felebarát: gondolom éjfél előtt írta... emiatt becsúszott egy kis baki.
@anyósnyelv: nem megszóltam...eszembe se jutna, csak gondoltam én jelzem, mielőtt valami keselyű jár erre...

én valahogy a két pártból gyúrnék néha egyet...jobbik lmp...
@felebarát:

Hehe, bizony elnézte. Szerintem nem aludt és neki még tegnap van :-))

off

www.kapitalizmus.hu/content/mi-pajank

olvassátok, a legjobb cikk palizálás ügyben.

on

Az LMP témához: tényleg elég már a töketlenkedésből. Az új irány nem rossz, tessék arra menni. Aki nem tud az meg írjon doktorit vagy piszmogjon mással.
elég jól sikerült írás...

igen a lemp orbán szülöttye... a torz sifferrel...
aztán a párthoz ragadtak a tisztességes, de naív emberek...

ha csak az utóbbiak maradnak akkor pénz nem lesz a rencerben,
ha az előbbiek akkor meg tisztesség nem lesz...

nagy dilemma, de a válasz egyértelm: nem lehet más...
elég jól sikerült írás...

igen a lemp orbán szülöttye... a torz sifferrel...
aztán a párthoz ragadtak a tisztességes, de naív emberek...

ha csak az utóbbiak maradnak akkor pénz nem lesz a rencerben,
ha az előbbiek akkor meg tisztesség nem lesz...

nagy dilemma, de a válasz egyértelm: nem lehet más...
hogy ne dícsérjem pompompompom-ot elsőre, a cikk jó, de mire? az teljesen kristály tiszta volt, hogy a lömpöpő nem egy önálló képződmény valakinek szüksége volt az őfensége ellenzékére és ezért fizetni is hajlandó volt -a lopott pénzből- az egész egy nagy kalap szar... az egyetlen normális nyilatkozat a kilépő kiscsajé, gyomorforgató dolgok mennek a függöny mögött és a tömegbázis meg az önálló vonal, meg a kompromissumra képesség a személyes útálat, féltékenység és hiúság levetkőzése ...na ez nem ment mai napig...az elmúlt 23 hónapban már kialakíthattak volna egy szélesebb tömegbázisnak szóló politikát de ezek önmaguknak politizálnak és ahhoz keresnek tömeget és az nem megy, mint láccik...szerencsétlen hülyék, nekik kell a tömgehz közelíteni és utána vinni a tömeget ha megy ha nem -mint van ma- akkor gyorsan váltani embert és gondoölatot de nem ilyen agyament dilit ami ezzel a hisztériás kurva szemlélettel van amit a schiffer claudia képvisel
ja, azon kívűl, hogy leköpködjük paját nincs más dolgunk vele gumicsont éppen időben, ébredjetek a lényegtől elviszik a gondolatokat a plaizálással tu'ttuk hogy egy geci mi újdonság van a legújabb diliben? megettétek a kefét dolgozzatok és azon ami bánt nem pedig ezen a 200 törvény eltörlése tákolmány visszacsinálása és lámpavasra a törpével
@Rodeo36: Ezt nekem még legalább kétszer el kell olvasnom még, hogy egyszer megértsem mitisirtál? Jó amit közben gyorsítónak használsz?Nem bántásként, csak nekem ezt ki kell hámoznom! Ráadásul kedves ismerősöm a még Krupp-ban gyártott krumplipucolómat magáévá tette - ott rohadjon meg! Rossz a szemem,s azzal tudtam még narancshéjat is karamellizálásra készíteni, amit meg kapni lehet sz@rt se ér!
@Rodeo36: Ezzel a hozzászólásoddal teljes mértékben egyetértek: gumicsont! Gondolom, ő nem gondolta, hogy bedobják rágcsálni! Elég ciki lehet. Többen behozták a videót, hogy megroppant, de pillanatok alatt levették.....
@Cirbi: akkor melyik lámpavas?
@anyósnyelv: a Krupp ilyen jó---eztet tu'ttuk... a schiffer is meg a palizáció is gumicsont és minden ami hozzá tartozik a többit kurvára komolyan gondolom értsd meg két narancshéj reszelés közben-esetleg helyette egyél hecsedlit az jobb libazsíros kenyérrel meg libatöpörtyűvel
@Rodeo36: és rumos teával :))))))))))))
@anyósnyelv: UNICUM most ez a divat a Murray és a Harrison nagyon küzdenek és a stosure kiesett mialatt a Cirstea (egy román) továbblépett ragyogóan...sportoljatok nem zsebhokit hanem lándzsavetést és késdobálást meg hideg pofonokat sallerrel sütve
egy valami nem tiszta, a törpe és kormánya -gittegylet- kér egy hitelt és a hitelező feltételeit teljesíti, vagy el akarja rabolni a pénzt amire szüksége van hogy elbassza mint az öszes többit amit mai napig elsinkófált ...
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=511510
@Rodeo36: hecsedlit szoktam készíteni, csak kicsit szőrös, libatöpörtyűnél gondban vagyok, mert itt a környéken qva drága, s alapanyagot nem kapni, mert persze a készterméket sokkal drágábban lehet eladni. Libazsíros kenyérrel - már én sütöm, a gép kidobandó, nem él a tészta - lila hagymácskával igencsak fincsi! www.youtube.com/watch?v=6_2MuGePOo8
@anyósnyelv: mert nem pucolják meg a hecsedlit mielőtt az alapanyagot elkészítik...lustaság, de ha sűrű szitát használsz és átpasszírozod akkor nem lesz szőrös :))))))))))))
@Rodeo36: most épp nem ugrott be, csak ÁDÁM kisvendéglő, egy isteni marhadarálék a javából fűszerekkel,tojglival,pirítóssal, s unicum /nekem/ másoknál ser..... Suli után, vagy színházi előadás után.... Most mi van? Hova mehetnek a srácok - már nincs ifipark,nincsenek igazából táncházok, nincs annyi zsebpénz, amibűl elmehetnek, akár hetente moziba.... hallgatom a KR-t míg lehet, majd jövök.
@Rodeo36: igen, nekem már nem volt meg namama sűrű szitája. Ma már nem is tudom van-e már ilyen.
Fabius!

Nagy vonalakban egyetértek veled. Néhány megjegyzést szeretnék tenni.

1. Arra azért kíváncsi lennék, ha Zuglóban félreteszik a foltos szocikat, akkor ki marad az együttműködésre? Kicsit jobban ismerem őket, mint a többi kerületet.

2.Azt gondolom, az LMP-ben egyetlen ember volt, akinek erős politikai ambíciói voltak, az Schiffer. A többiek egyre fárasztóbb performansznak gondolták(ják) ezt a munkát, kvázi másodállásnak, ami sok idejüket elveszi
Ez a mostani töketlenkedés pont ezt jelzi - számomra.
Nem csak az LMP jellemzője, hogy vannak nagyon jó képességű emberei,de tökéletesen hiányzik belőlük az ambíció. Sajnálatos módon az elmúlt 20 évben rendre azt láthattuk, hogy a képességeket ambícióval pótlók viszont piszkosul nyomultak. Ez kis párt esetében , a merítés hiányában, feltűnőbb.
Nekem még mindig Jávor a kedvencem,noha ő se adná fel a szakmát a politikáért, a mezítlábas plakátja óriási volt.
@anyósnyelv: régen lószőrből készítették... szerintem talán vidéken valahol létezik, majd rákérdezek a gyengénlátóknál.
Nem kell offolnom, mikor olvasni valót ajánlok!
Ha van türelmed és szeretnél gondolkodni, akkor olvasd el a kommenteket és kezdjél el aggódni 2014-ért:

erdely.ma/kozeletunk.php?id=108326&cim=autobuszokat_indit_az_emnt_a_januar_21_i_budapesti_bekemenetre
kezdődik a nap...

hvg.hu/itthon/20120116_eu_fidesz

mi lesz a vége?...bár az úgy is fél év múlva derül ki, elvileg annyi a levelezési idő
@felebarát: ideág jutottunk...hogy szapoljuk egymást kül és idehaza...fáj...:(

tele van gyűlölettel az egész megint..és ezek azt mondják nem vagyunk antiszemiták, rasszisták és idegenszívűek..hát a felét olvastam el a kommenteknek...hát...inkább bezártam, mielőtt beleírok valami szaftosat...
@Kijelölt Felelős: szóval neked küldtem az előzőt :D csak hát mellé klikk..lehet kicsit felszívtam magam...
hehe, ideólógiát gyártok :D

megtaláltam az igaz magyarok eljövetelének kiindulási pontját:/kán és társai ;)/

Riel-Salvatore antropológus, a Coloradói Egyetem docense, hozzátéve, hogy a Homo sapiens lehetséges társként tekintet a neandervölgyi emberre. Így az idők folyamán a Homo neanderthalensis egyszerűen "feloldódott" a sokkal nagyobb lélekszámú Homo sapiens népességében.
@felebarát: nol.hu/kulfold/orban_megvedene_magyarorszagot_strasbourgban__
ha beengedik és szót is adnak neki, a szocik lesznek az elnökök...erre varrjál gombot
@felebarát:
Nyugi!
Nem tudsz beírni!
Én azét megpróbáltam, gratuláltam a moderátornak!

Azért Hofit is idéztem szabadon, legalább én érezzem jól magam...
@Rodeo36: hogy hijjak a srácot...cohn benedict...ő fog elnökölni :D?
@Kijelölt Felelős: 12 óra az átfutás...ejh...egyesek meg pörögnek...szuper...legalább a moderátorok megdolgoznak a pénzükért...
@Rodeo36:

akkor mi van, ha azt akarom, hogy ez a vezényló engem ne védjen????

A kormány - annak ellenére, hogy az EU és a Bizottság jobboldali vezetői vele szemben hasonló kritikákat fogalmaztak meg, mint a baloldaliak - a jelek szerint baloldali támadásként igyekszik láttatni az eseményeket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn este a következő szövegű közleményt adta ki:

"Szerdán a nemzetközi baloldal újabb támadást akar indítani Magyarország ellen, ezért Orbán Viktor a mai napon azzal a kéréssel fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy tegye lehetővé felszólalását a strasbourgi vitában. Nem engedjük, hogy a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét."
megtámadták megint Mo-t...na megyek veszek egy kis konzervet...

bár sajnos nem hívta őt senki, csak bekuncsorogta magát...

őt támadták meg nem minket...engem nem kell megvédeni
nincs messze a teljes szükségállapot, az orvosok után itt a következő csoport, és ez még nem a vége:

Államosítanák a BKV-t
A sofőröket polgári védelmi szolgálatra kötelezhetnék sztrájk helyett.

hvg.hu/itthon/20120117_bkv_buszsoforok_megmentes
@Kijelölt Felelős: kirakták _D megjelent a komment...átvertem őket :d
@Rodeo36: azért elmondom, eddig olvasgattam, nem értem rá: ha tudod, hogy mi a hecsedli, akkor azt is tudhatod,hogy azt nem lehet megpucolni, mert a héja-husa egyben van, belül csak a magok. szőrszita - az kell. Egyébként idén sajnos egy hatalmas eső-vihar miatt nem tudtam begyűjteni semmit. A húsosból. Azért kedvellek. Nézz már utána a csipkebogyónál.
@Cirbi: most szerveznek ki vonalakat külső társoságoknak..már kiirták a tendert...
:O kevernek :D

Járai: Matolcsy eléggé elhasználódott a piacon

Matolcsy György nagyszerű képet tud felrajzolni a pénzügypolitikáról, de Járai Zsigmond szerint a pénzügyi irányítást kellene megerősíteni. Hangsúlyozta: ő nem vállalná el a pénzügyminiszterséget.

hvg.hu/gazdasag/20120117_matolcsy_jarai_ngm
@Kijelölt Felelős: tiedet is kirakták :D a moderátorosat :D
@Cirbi: nem kell már horrorfilmeket néznem, elég ha körülnézek.
politikai árvahát már átvette a varánusz mai bejegyzését...első roham várható...
miben fog lakni az ÚJ 1 millió gyerek és az ÚJ 1 millió munkás ???

hol van az egymillió lakás?
mert eddig csak 92% kal esett vissza a "magasépítés"
@Cirbi: igen, régen azért vettek nekem a Tűztoronyhoz jegyet a kakasüllőre, hogy ne lássam igazából ....
@pom pom: üresen állnak társasházak szerte és szana az országban...meg ott lesz Ócsai gettó
@Cirbi: Csak tréfa? Szomorú! Csak nekünk - és mi is lenne, ha tőlük is számonkérnék majd, hogy mit is csináltak - az már nem is tréfa lenne! Jönnek a karampácsok! mindjárt 9h. itt.
@felebarát: ???? van nekem is üres lakás... de mire gondolsz?

vigyem oda ahol munkahely van??? ez nem csigaház...
vagy aggyam oda aki ott akar "dolgozni" és gyereket csinálni ahol épp nincs munka???

mi a terved?
@pom pom: nekem semmi...kösz maradok albérletben...szar a magyar lakhatási hozzáállásunk és ez irányú költözési hajlamunk...kb igen csigaházként vannak a lakásaink..és nem megyünk a munka után...mert nem nagyon van lehetőség lakhatásra ott, vagy a sajátot kéne az ország máik felén hagyni...
@felebarát: mondok példákat hogy ércsed a problémát...

egy épület élettartama átlagosan, normálisan kb 100 év...
van viccisztánban 4,2 milla lakás...
azaz a szintentartáshoz évi 42 ezer ÚJ lakást kellene átadni...
ez az elmúlt 22 évben egyszer sikerült (megközelíteni) 2004-2005ben...

mongyam hogy mi történik ha nem "újul" a lakás állomány?

a (zújra) nemzet fővárosában lax? hetes busz? piros hetes? mond valamit... ikarusz ami mindent visz... 40 éve kb...

szerinted ha nem vesznek soha új vagy újabb buszokat akkor mi fog történni?

(van több opció nem sorolom)
@felebarát: nincsenek távolságok (elvileg) csak már horribilsek lesznek az utazási IDŐK és kölcségek...

2x200 km az naponta sem táv... sok IC bejárót láttam má pestről miskolcra vagy fordítva... rövidebb időt tölt utazással mint aki rákosborzasztóról jár a város másik végébe...
@pom pom: ezt tudom...hogy stadiont épitünk meg nemzeti szinházat meg metrót lakások helyett, bérlakások helyett
@felebarát: Megyek megnézem a te hsz-edet is!
az enyémet moderálgatták kicsit, pontosabban Hofit! :)
Tényleg lehetne más a politika, de nem lett más. Kuka.
@Kijelölt Felelős: nem kell nagyon keresgetni felette van :D
@felebarát:

nem semmi!

észre sem vették és már beszopták!
@felebarát: busz hejett is... egészségügy hejett is... óvoda és bölcsi hejett is... vasút helyett is... közutak hejett is... stb

mert te 2/3 DAL mexavaztad és nem mész uccára tiltakozni hogy nem magyar focit akarsz támogatni és politikus családokat hanem a KÖZ ügyekre KÖZ szolgáltatásokra szeretnéd költeni...

amíg Dr. zorbánt és maffia bandáját nem csapod agyon addig nem lácc az adódból vissza semmijen szolgáltatást... sőt meg se nézheted mi épül az adódból a rózsadombi "zárt"kertekben
@pom pom: most kel stadiont épiteni, mert dupla áfát igényelhetsz vissza..
@pom pom: Ahhoz képest, hogy már 15 nap alatt elkészült egy 30 emeletes szálloda - máshol!
@anyósnyelv: mit készítettek régen lószörből? az lmp-t?
@felebarát: szerintem nem lesz! Majd kivárjuk, hogy erről mit is mondanak majd a szócséplők.
a politkai árvaház azután posztolta eme erdely.ma oldalt miután itt leírtuk...uh követnek minket :D és ők is helyből felhivják helyből a kommentekre a figyelmet...@Kijelölt Felelős: nem te voltál :D?
@Spániel: hihihi... szitát, s azon paszírozta namama a paradicsomot, a párolt sóskát stb. azért mást is lehet - mi is marad belőle?
@anyósnyelv: úgy tudom megfőzzük és utána passzírozzuk paradicsomdarálón majd ezután szűrjük de javíts a technológiában nem vagyok jártas csak a fogyasztásban nagyon fincsi
@pom pom: hááát, és Pécsre járok nagyon gyakran, ami éppen 200 km, IC-vel pont 3 óra. Csak oda. Plusz, amíg eljutok a pályaudvarig. Autóval is annyi.
@Kijelölt Felelős: you-n meg lehet nézni Hofi-tól, amit csak szeretnél... Azért téged nem moderáltak - ez marhaság!
@anyósnyelv: az én nagyim is éppen így.Hecsedliből is volt otthon mindig minden. Mázsa paradicsomot húzott haza minden nyáron kiskocsin Óbudán.
@felebarát: aztata zoldalt ritkán látom.

De bennem igen erős inger él egy komolyabb baszogatós vélemény megfogalmazására!

Tudod, olyan igaz magyarellenesre!
@Rodeo36: ha megfőzöd - ugrik a C-vitamin. Szépen letisztítod - levelektől stb... szépen darabonként kimagozod /szétvágva/ Forró vízzel forrázod - alig marad valami, annyi a mag. Utána paszírozod héjastól a husikáját, rohadt munkás... Viszont isteni... kicsi üvegekbe töltve - én bizony csipetnyi aszkorbinsavat /C/ teszek rá... eláll. Akkor is szúrós-szőrös, de szeretem. Már nincs, de találtam még kint erkélyemen bodzabefőttet, már vagy öt éve tettem el minden nélkül, csak belefordítva az üveget egy tepsi melegvízbe - remek, csak vanília fagyim nem volt,de sütöttem egy poharast, s szétvágva beletöltöttem - isteni volt! KR-ben, a kocsma-ban folytathatjuk, mert ez nem ez a fórum. üdv.
@anyósnyelv:
mert a 3x az micsoda?

Három kereszt a vizeletemben?
@Kijelölt Felelős: borzastó...iszonyatosan borzasztó

nem érsz el vele semmit...inkább az apa a gyerekéhez szintre kell lemenni...
@Spániel: szegény anyu is a Lehel-ről hozta velünk haza a paradicsomot - ő nagyon szerette azt a husos ovális alakút - nem ugrik be a neve, tehát fele ilyen-fele olyan... mennyit dolgozott vele,s mi belógtunk a kamrába, s mielőtt főzött volna belőle, jól rájártunk..... Akkor már volt paradicsompaszírozó, de emlékszem régen tényleg lószőrszitán paszírozta....
@Kijelölt Felelős: Elmész a frankhonba. /régen nem francia betegségnek hítták/ ma én - hülyeségnek.
Mondtam: 9h után jönnek a jönnek a karampácsok! Itt is vannak. Megyek kicsit levegőzni.
muhaha :D

NagyZs írta (2012-01-17 10:25:19)
Demonstrációt szervezünk Bukarestben a román kormány mellett. Magyarországról buszokkal érkezünk, egyelőre 12 busz telt meg.
@pom pom:
"busz hejett is... egészségügy hejett is... óvoda és bölcsi hejett is... vasút helyett is... közutak hejett is... stb"

baszomaszádalássan
HELYETT!
furán működik a moderátor az erdely.ma-n...elég furán
@Secnir: ???????? mi van??? elírtam bocsesz... igen a vasút után...

bocsika én se vagyok káptalan, főleg nem tökéletes fidesznyikk
@felebarát: elkészítés

1.A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
2.A megtisztított bogyókat egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Forrástól számítva egy órán keresztül lassú tűznél, vason főzzük, időnként megkevergetjük (könnyen leragad).
3.A megfőtt csipkebogyókat egy nagyon finom lyukú szűrűn át egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Látszólag ebben a műveletben a héjtól és a magoktól szabadulunk meg, valójában azonban a csipkebogyó belsejében apró szúrós szőrök találhatók, ez a főellenség. Hogy ezekből a szőrökből biztosan ne maradjon a lekvárunkban a már átpasszírozott pépet érdemes még egyszer átpasszírozni.
4.Megmérjük a préselményt. Ez azért fontos, hogy tudjuk, mennyi cukrot tegyünk majd hozzá.
5.Előkészítjük az üvegeket és a pépet (vason, lassú tűzön) feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. 1 kg préselményhez 50-60 dkg cukrot számítsunk attól függően mennyire szeretjük édesen. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Végeredmény: fincsi! Ne húzd már orrod, akkor te nem is ismered a bodzaszörp és bodzalekvár finomságait! Edd a mogyorókrémedet!
A költözési hajlandósághoz:
- egy ember, független vagy akár párkapcsolatban, aránylag könnyen mozdul, utazik
- a tartós párkapcsolat már megsínyli a külön lakást, meg azt is, ha az egyik vagy mind a kettő napi 4-6 órát utazik (alig látják egymást, mire mégis, már hullafáradtak)
- az együtt mozduláshoz két munkahely kell, meg rendes lakás, úgy, hogy megérje váltani (több pénz, jobb lakáskörülmények)
- ha saját lakásod van itt, akkor lényegesen jobb körülmények kellenek ott ahhoz, hogy elindulj - plusz az itteni lakást normálisan ki kell adni vagy valami (pl. a kiadásból fedezed az ottani bérletét)
- ha lakáshiteled van, akkor eladás (hehehe), új vétele (hehehe), esetleg kiegészítő hitel vagy mit tudom én (ahol több a munkalehetőség, drágábbak az ingatlanok, simán lehet, hogy egy kisebbre még rá is kell fizetned); vagy eladod és előtörlesztesz (általában buksz rajta egy csomót), ha van elég pénzed hozzá, és a másik helyen üres lappal indulsz (bérlakás vagy ott veszel, amire lehetőséged van)
- ez még csak egy lakás egy emberre vagy egy párra, ha ketten mozdulnak és mondjuk mindkettőnek van itt valami lakásféléje (ez egy remek helyzet különben), akkor duplázódik a dolog
- ha kisgyerek van, akkor egy fokkal magasabb az elvárásod a lakásra, méret, fűtés, komfortfokozat, fekvés, környék, főbérlő (egy csomó főbérlő még mindig nem adja ki gyerekesnek a lakását), akkor is, ha csak egy gyereked van, és az is csak csecsemő (sőt a csecsemőnél-tipegőnél-bölcsisnél-ovisnál még szempont az elérhető jó gyerekorvos, még makkegészségesnél is)
- ...és ha ez mind oké, akkor kezdheted a szintén némi anyagi vonzattal bíró költözködést.

Mondjuk két ovis-iskolás gyerekkel (nehezített terep) egy párnak a következő dolgok kellenek a váltáshoz nagyjából:
- két jó munkahely (vagy egykeresős családmodell, általában anya feladja a régi helyen a munkáját, kockáztatva, hogy ha apjokkal valami történik, akkor éhkopp)
- normális méretű lakás vagy akár ház, főleg ha ilyened van itt is (a gyerek nehezen fogja venni, hogy nem vagyunk szegényebbek, sőt, de mégsincs már kert meg külön szoba, pedig otthon volt)
- jó helyen, tiszta levegőn, biztonságos környéken (a gyerek előbb-utóbb egyedül fog járni), óvoda-iskola közelében
- ahol az óvoda-iskola jó is, lehet oda járatni a kölköt bizalommal, és fel is veszik
- van elérhető helyen normális gyerekorvos
- ha a kölöknek van valami extra dolga, zenetanulás, komolyabb sport, képzőművészeti tagozat, irodalmi színpad, nyelvi tagozat, egyházi iskola, akármi, azt is el kellene érni az új helyen is
- ...és akkor még ugye a nagymama-bébiszitter-barátok tengelyt még nem is érintettük.
Szóval ja, nem megoldhatatlan a kellő mobilitás, csak nagyon meg kell érje ahhoz, hogy nekilóduljon az ember pereputtyostul.
Másnak szántam, de felebarátnak ment, bocsi!
@anyósnyelv: :D már érzem a za illatát :d
@kriszi: ezek a legkisebb problémák a Meggebedeusok fődjén...

álamcsőd lesz Te meg ijen pitiségekről rinyálsz?

előbb old meg a zerkölcsi válságot (szívlapáttal zavard el az elitet)
@Kijelölt Felelős:

"Nem kell offolnom, mikor olvasni valót ajánlok!
Ha van türelmed és szeretnél gondolkodni, akkor olvasd el a kommenteket és kezdjél el aggódni 2014-ért:"

Ez elég lehangoló.
A szelektív tájékozottságot és a régi sérelmek szította indulatokat meglovagolva jönnek magyar testvéreink szimpatizálni dicső vezérünkkel...

Szomorú.
@felebarát: mindenre ilyen elítélő vagy? Kaptam egy isteni finom - pont narancssárga - színű isteni ízű sajtot, amit piritóson kellett enni hazai baracklekvárral - isteni volt. Olvasná véleményemet tudná, hogy mai napig értékelem ÁKOS-t. Ugyan olyan finom véleményem volt anno, mikor még lehetett kapni piros lazacot - kis üvegecskékbe - füstöltet, ha kivártad féláron - kagylókonzervet,s füstölt sprotnit megfizethető és jó minőségben! Mi is itt a bajod?
Kiszállok, mert levegőzni megyek, s nem akarok semmiféle hülyeségbe belemenni. Kuty meg imádni fog.
semmi apro poen volt ... felebarat
elkeszitese
@csaknézek...:

Úgy látszik, sokan arrafelé már elfelejtették Pelczné Gáll Ildikó múlt évi felszólalását az RMDSZ kongresszusán:

www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw
@felebarát:

"12 óra az átfutás...ejh...egyesek meg pörögnek...szuper...legalább a moderátorok megdolgoznak a pénzükért..."

Belinkeltem oda is Pelczné felszólalását, tippem szerint nem fog megjelenni.
@Rodeo36: előbb, másnak másoltam be véletlenül - de egész jól hangzik....
@felebarát:

"NagyZs írta (2012-01-17 10:25:19)
Demonstrációt szervezünk Bukarestben a román kormány mellett. Magyarországról buszokkal érkezünk, egyelőre 12 busz telt meg."

:)

No igen, a farok másik végén más a perspektíva... :)
@csaknézek...:
nem is értem, miért nem érdeklik őket a tények?!
@csaknézek...:

ez a moderátor még nem tudja, kivel kezdett ki?

:D
az agitprop csapat növeli a fordulatszámot:

A kormány egymilliárdból győzködi az embereket
Spirk József
2012. január 17., kedd 08:45
|
Tweet Email
Hamarosan beköszönt a nemzeti együttműködés új szakasza, és „valóban változások következnek”. Legalábbis erről akarja meggyőzni a kormány az embereket két, együttesen több mint egymilliárdos PR-munkával. A Miniszterelnökség pályázata szerint brandépítéssel és több nemzeti konzultációval kell bemutatni, hogy a kormány összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő, a nemzeti érdekeket képviselni és érvényesíteni képes Magyarországot.
-----------------------------------

Bukhatják a civilek a március 15-i helyszínt
Index
2012. január 17., kedd 08:01
|
Email

szép nagy hirdetés - ismerje meg új hirdetési formátumunkat, a Roadblockot!Március 15-én délután ismét a fővárosi Szabad sajtó úton tartana gyűlést az Egymillióan a sajtószabadságért (EMS) civil szerveződés, ám a tüntetés bejelentésekor váratlan akadályba ütköztek. Kiderült [1], hogy korábban a Főpolgármesteri Hivatal a szomszédos Erzsébet híd egészére közterület-használati megállapodást kötött Budapest Főváros Önkormányzatával
@felebarát:

Te még hiszel a mesékben? :)

(visszaolvastam, mit írsz ott és kiknek!)
@Kijelölt Felelős:

Vicces.
Az oldalt frissítettem, és úgy látszik, hogy evvel automatikusan újra elküldte a hsz-emet.
A fene se gondolta.

Viszont így "lebuktam", mint J. László epigon... :)
@Kijelölt Felelős: hát reménykedem..mert ennek igy semmi értelme...hogy emberek ölik egymást, hülye politikusok miatt...
@Kijelölt Felelős:

A moderátornak igaza volt, ő csak azt látta, hogy újra jön az infó, és emiatt jogosan szólt rám.

Az már viszont valódi probléma, hogy volt aki visszakérdezett, hogy mi bajom van P.-né G. I. beszédével.

Zsarolás, nyomásgyakorlás, fenyegetőzés, de ezen kívül teljesen rendben van...

Ha ez már fel sem tűnik, na az a gáz!
@csaknézek...:

az a bukaresti 12 busz se semmi ötlet...
ingyért bukaresti túra, csak ki fizetné!?

úgy olvasom, hogy drága erdélyi testvéreinknek is lenne hol, mi ellen tüntetniük!
Ők mégis honi túra mellett döntenek!
@felebarát:
nem poénkodom, de valahogy én már reménykedni sem tudok..
@csaknézek...:

a hozzászólások alapján először az ugrott be, hogy meg kell szolgálni a juttatásokat ott is!

Az már csak szomorú fejcsóválással járt részemről, hogy nem csak hivatásos szólt hozzá.

Igen ezt tapasztalom én is. Itthon is.
Túl soknak jó a cél, ami felé haladunk.

Van miért aggódni.
@Cirbi:

Huhh!

"valóban változások következnek": baszki, erről senkit sem kell győzködni! Ahogy például megrohanták a körülöttünk lévő országok bankjait honfitársaink, az arról szól, hogy tökre világos mindenki előtt ez a bizonyos "változás".

"a kormány összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő, a nemzeti érdekeket képviselni és érvényesíteni képes Magyarországot."

Az "összefüggő" és a "tudatos" jelzőkről: hát ez annyira szemet szúr a kormányzati kommunikációban, hogy aki ezt nem látja, annak gigadioptriás fideszemüveget köll TB-támogatással felírni... :)
@kriszi: erre csak azt mondhatom, hogy teljesen igazad van,ez nem mostani kormánytól függő - bár tehetett volna valamit, ez egy szennyes göngyöleg, mit maguknak kimostak az itt lakunkunk éppen,de máshol vagyunkkal... nézz már utána. Ráadásul mi pénzébe került a szerintük "magyarok"-nak?
@Kijelölt Felelős:

Azt nem tudom, hogy "megszolgálásról" van-e szó elsősorban, vagy szimplán megvezetett emberek lelkes akciójáról.

Végső soron majdnem mindegy.

Valószínűleg mindkettő feltételezésben van igazság.

Akárhogy is, de aggasztó.

Mikor ébredünk már fel!?

A minap már idéztem az alábbi gondolatot, most megismétlem:

"Az igazság az a gyógyszer, amit csak az egészségesek szednek." (Fodor Ákos)
@felebarát: háháháháháhá.... ez jújj de jó
@felebarát: mi is van? paszírozzalak? hihihi
Pitya írta (2012-01-17 12:11:55)
Kedves hozzászólók!
Napestig lehet vitázni azon, hogy az erdélyi magyarok menjenek-e a szimpátiatüntetésre vagy ne. Szerintem persze, teljes mértékben jogukban áll kiállni a magyar kormány mellett, ha ők így éreznek.
Szídni lehet Orbánt és a kormányt, és szerintem kell is, persze, ha ezek építő jellegűek. Az tény, hogy elképesztő hadjárat indult meg nyugatról Magyarország ellen, s az is nagyon jól látszik, hogy az egész csak kreálmány, hatalmas pénzeket lehet szakítani így. Itt is lehet Orbán politikáját hibáztatni, vagy az álliberális közemberek álságos magaviseletét, lehet összeesküvéelméleteket gyártani, sajnos soha nem fogjuk teljes bizonyossággal megtudni, hogy mi áll mögötte.
Az teljes mértékben aljasság és elitélőnek tartom, hogy messziről látszik, hogy a magyarországról jött "kedves" hozzászólások mögött komoly szervezés áll, olyan emberek szólaltak meg és támadták a tüntetni vágyókat, akik eddig soha nem szóltak hozzá az erma egyetlen cikkéhez sem. Ennek szerintem az erma szerkesztői örülnek a legjobban, hisz akkora látogatottsága lett az oldalnak, hogy komoly bevételekhez jut(hat). Szívből köszönöm nekik, hogy támogatják a határon túli médiát.
Végezetül minden erdélyinek azt tanácsolom, hogy tegyen legjobb belátása szerint, bár szerintem az a három busznyi tüntető igencsak kevés.
@kriszi: Egy biztos, nem itthonról beszélsz! Fogd be - vagy tegyél a pld. nem sajátatjaid érdekében, hanem akiknek egy rohadt gipszfej kitevéssel elintézték, hogy amit éveken át tanultak, s gyönyörűeket szőttek - semmivé lettek, s mehetnek gipszpfofit szimatolni - ennek a gipszfejűnek még arra sem volt affinitása,hogy mielőtt valamit belerak valahová, legalább levegye a hüleségét,óráját,kabátját,s mindenét,s leereszkedjen az Akácos Udvarba: hát nincs, míg el nem törik sípcsontja, darabokra.... nem kívánom, s nem lövik ki térdmagasságból - nem kívánom, de öregecskedő feleségecskedésedése nehogy véletlenül elhagyja, mert nagyon nagy nyomás van rajta, pld. ököllel.... Megint idéztem, csak szabadon.
No ezt olvassátok! Most megtudjátok mi a tuti:)))

mandiner.blog.hu/2012/01/17/zsoca_1#comment-form
@felebarát: dögöljön meg mind, aki az én adó forintyaimon jön az én káromra tüntetni... akkor is dögöljön meg ha csak élősködő és a potya városnézés+virsli+sör miatt rövidít meg engem... és dögöljön meg az összes Dr. is aki erről dönt és ezt "szervezi"

ezt szívből kívánom...
server error...upsz..leállt az oldlauk...
@kunzoo: adják az ívet a kommentekben...
@anyósnyelv: Elnézést! Elszaladtam, csak megint sok mindent olvastam! Majd kik nem ébrednek,felébrednek. Kik egészségesek tudják magukat, örüljenek. Kik még tehetősnek - szintén örüljenek, de Thaiföldröl ne jöjjenek vissza!
@anyósnyelv: TE is Ádámba jártál tatárbeefsteakért sörözni? Auuu, de fincsi volt és olcsó!
delország debilkormánya s debil parlamentye...

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/17/mnv/

gratulálok fijjug ! a hvaerok ügyvédi irodái is "ojjan doktorok"
@felebarát:

De a pataky szöveg sem rossz mi?

A köööör közepén állok!
Az ékszereket idehordjááátok
A jeggyűrűket idedobjátok gyorsan!
@pom pom: oh..ááá...menjünk demonstrálni...foktorit mindrnkinrk
LMP - én is rájuk, mert há` mégis kire, de Schiffer meg a egész hozzáállásuk az volt, amit Tóta akkoriban nagyon fikázott: elszállt hippis.

De semmi nem tetszett bennük, jó: Kukorelly is ott politizált, - nem nagyon tűnt fel, csak a termete. Lánc,lánc, eszterlánc jó volt, aztán néma csend a balettban ugrálósig. ez kurvakevés.

És igen, Schiffer - én nem ismerem, nem érdekel a családi vonatkozása - ab ovo irritáló jelenség, na. A foylton sértett feje, meg minden már eleve idegesítővé teszi.

Ötletem sincs, mivel érhetnek valami jobb pozíciót, amivel pl. engem megszólíthatnának. A jobbikos fúzióval nálam biztos nem. Ebben a nagynéni pártján állok.

A masszív idegengyűlölség még ha LMP-s kivitelben ez - egyelőre - plázákra, azok tulajaira, multikra vonatkozik csak,+ valami kókadt zöldezés nem ráz fel, mert ne akarja már megmondani nekem senki a tutit, mit vegyek/egyek és honnan. Hol vásároljak és mikor. Stb. stb.
Kicsit off, de...

A mostani Mancsban jelentek meg az alábbi mondatok az új felsőoktatási keretszámokról Mészáros Bálint tollából (klaviatúrájából):

"Az államilag támogatott helyek csökkenése korántsem egyenletes, egyes képzési területeken óriási a változás.
A gazdaságtudományi területen a tandíjmentes hallgatói létszám a tavalyi 4900 helyett 250 (!!!) (kiemelés tőlem), a jogászképzésben 800 helyett 100(!!!), a bölcsészképzésben 4100 helyett 2100, míg a társadalomtudományokban 2100-ról ezerre csökkent a létszám.
...az agrárképzésre - amely az ország méretéhez és az ágazatnak a gazdaságban betöltött szerepéhez képest oly mértékben termeli a szakembereket, hogy annak mértékében valószínűleg világelsők vagyunk - 1460 fő államilag támogatott helyet biztosítanak.
Még az állítólag preferált területeken - informatika, műszaki és természettudományi képzés - is csökken a tandíjmentes keretszám: a növekedést csak úgy sikerült bemutatni, hogy ehhez a féltandíjas keretszámot is hozzáadták, ami még csúsztatásnak is gyenge.
Csodálkozásra ugyanakkor nincs ok, hiszen a keretszámelosztásról Hoffmann Rózsa eleve kitűnő előkészítése után maga Orbán Viktor hozta meg a döntést... (!!!)

No, ez szép! :(
A Cár ujja...
@felebarát: minek idézgetsz ilyeneket? Behányok már a példátlan támadás Magyarország ellen-szerű ordas hazugságoktól!!! Orvbán szaros diktátorságát támadják, szerintem effektíve Magyarország maradék normalitása érdekében.

Még hányszor nyomatják ezt a papagájmódon pöntyögött baromságot? Éljen Goebbels a gondos családapa, de nem uncsi majd hetven évvel a ciánkapszulája után is ennyire életben tartani???
@kunzoo:

"No ezt olvassátok! Most megtudjátok mi a tuti:)))"

Szép, kerek, derék agymosóduma.
"Az Alaptörvény szép, emberséges és demokratikus. Hibátlan alkotás."
Na ja... :)

Viszont feltűnő, hogy a kommentelők többsége igencsak kritikus a cikkel szemben.
Mintha már ott is kezdene derengeni a valós szitu sokaknak.
@csaknézek...:
Ez a pofa azért ott is kiveri a biztosítékot.
@felebarát: Szerintem fordítva volt: Én raktam ide onnan tegnap. Nem? És valóban ott volt, hogy ne szálljon e senki agya, nyugiban kommenteljenek!
@csaknézek...:

Ja, és höhö!
Ottani link egy kommentelőtől Bencsikről:

m.blog.hu/ma/maria/image/2012_januar/0114_bencsik_nepszabadsag_1986_10_17_big.jpg

Csak az a múlt, csak azt feledni tudnám... :)

Vannak kommentelők, és manapság vannak kommenetelők. :)
@kunzoo:

Az jó jel, mert memóriára és önálló gondolkozásra utal, ha kiveri a biztosítékot.
@felebarát:

A politikai árvaház nem követ minket sehova, ő itt itthon van :-))

Szerzőtársam - egyébként a blog alapítója - úriparaszt kolléga jegyzi.
@Rodeo36: hidd el, NEM, hangsúlyozom: N E M nyelvtannáciskodni akarok, de... nincs kedved olyasmihez, hogyaszongyahogy:

- tagolás (a mondandód bekezdésre tagolása)
- nagybetű használat (mondatok nagybetűvel kezdése)
- ÍRÁSJEL használat (mondat végi pont, urambocsá' vessző használata).

Tényleg ne haragudj, a te hozzászólásaid a legjobbak között vannak itt, szimpatikus a stílusod, de ahogy anyósnyelv is fogalmazott, nagyon nehezen érthető amit írsz, a fentiek miatt.

Písz, de tényleg!

ON

Fabius, jó a cikk, tetszik, bár megint sikerült egy szolidat gyurcsányozni - engem egyre jobban idegesít, amikor összemossák a Fideszt az MSZP-vel. Bár utóbbi is töketlenkedett és bénázott gazdaságpolitikailag, de a KÖZELÉBEN nincs ennek a bestialitásnak, amit ezek művelnek.

Lássuk már be végre, basszus! Soha nem államosítottak volna, soha nem nyúlnak le ÚGY 3000 milliárdot, hogy utána közel 1800 milliárdos deficittel és EMELKEDŐ államadóssággal néztek volna szembe (miután ezer milliárdokat raktak bele az államadósság csökkentésébe!).

Úgyhogy semmilyen téren nem kellene a két társaságot összekeverni - az MSZP javára. Mindent el lehet róluk mondani, de állítom: INKÁBB ők... ezerszer is inkább ők. És akkor nem lenne csődben a BKV, lett volna fűtés az iskolákban (hátbazz, ez milyen már??), nem nyomorogna a lakosság EGYHARMADA... soroljam?

És itt nem említem a törvényalkotást, a demokrácia leépítését, a külpolitikai virtuális vasfüggönyt...

Az LMP meg rosszabb, százszor is, mint a Szadi volt, az legalább nem nyalta a Fidesz ÉS A JOBBIK! seggét, nyomokban sem. Ennyit az LMP-ről.
Lehetett volna más. Pont.

@Rodeo36: "egy valami nem tiszta, a törpe és kormánya -gittegylet- kér egy hitelt és a hitelező feltételeit teljesíti, vagy el akarja rabolni a pénzt amire szüksége van hogy elbassza mint az öszes többit amit mai napig elsinkófált ..."

Bocsi, ez a Lipták Béla nem az a Lipták Béla, aki Bős-Nagymaros ellen volt az ámerikai szagértő az 1986-87 tájban "spontán" szerveződött haza (setét)zöldek oldalán?
haza (setét)zöldek = hazai (setét)zöldek
"Bajnai cáfolja a pártalapítást

Bajnai Gordon volt miniszterelnök titkársága határozottabban cáfolja az origo mai értesülését, mely szerint párt alapítását határozta volna el. A volt miniszterelnök nem mérlegeli az általa fémjelzett Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány politikai párttá szervezést."

index.hu/belfold/2012/01/17/bajnai_cafolja_a_partalapitast/
@Kismac:

"Az LMP meg rosszabb, százszor is, mint a Szadi volt"

Ehhez azért annyit hozzáfűznék, hogy ha szembe állítom az éppen hűtlen kezelésért vádemelés alatt álló Weineket a közpénzfelhasználás fölött élénken őrködő Várnaival, akkor ezt így nem merném kijelenteni.
Kicsit off:

herizonford.tumblr.com/post/15949256093/herizon-ford-hulye-szardarab-e-a-kormany-tudomanyos

Némely vérfityiszes ismerősömön veszem észre a cikkbeli tüneteket.

Az alábbi is off, ugyanakkor erős érv amellett, minden pártunk kágébés - ávéhás kreálmány. (jó, tudom kágébé neve ma efeszbé, az ávéhá megszűnt, aztán forradalmi ezredekbe szervezték őket, aztán ..., valójában intaktak mai napig).

www.magtudin.org/Otszaz%20gramm%20pragai%20sonka.htm

Egyben meg is van a válasz arra, lehetnemás miért NEM lett más.
@Kismac: "Soha nem államosítottak volna, soha nem nyúlnak le ÚGY 3000 milliárdot, hogy utána közel 1800 milliárdos deficittel és EMELKEDŐ államadóssággal néztek volna szembe (miután ezer milliárdokat raktak bele az államadósság csökkentésébe!)."

Na ezt hívják csúsztatásnak annál az embernél aki ért a költségvetés számaihoz.
Nálad simán annyi történt, hogy beszoptad a komcsi propagandát.

Kevered a matekot.
Átvállalt az állam önkormányzati tartozást. Az nem igazi hány....kicsit guglizz, nem tanítalak.
@anyósnyelv: Lucullus paradicsom.

Úgy egyébként fogva tartásra: www.vg.hu/penzugy/hitel/olcso-hitel-a-kozszferanak-komolyak-lehetnek-a-kovetkezmenyek-366766 Legyen lekötelezett szolganépe pár fillérért (akiket majd mozgósíthat március 15-én pl.), gazdasági következményét ki nem szarja le? De ha esetleg figyelmeztetnék az Eu-ban komilfóra, akkor tááámadááás hazááánk ellen! Bassza már meg, na!

Nekem Vajdaságból származó ismerősöm mondta, hogy boldog jugoista gyerekkorában eszébe nem jutott ott senkinek magyar útlevél, amikor az lótúrót se ért a jugók mindenhová érvényeséhez képest! Akkor csak lesajnálták az óhazaiakat, hogy élhetik szarszoci egyenéletet, mikor ők cipőért is Velencébe ugorhattak át a láncos kutyijuk révén. Drága bútort évente cseréltek, utaztak, angolt csak Londonban tanultak a kölykeik.

Aztán laza kis háborújuk után, amikor nekünk eu-s útlevelünk lett mindenhová belépéssel -ami ellen náci faszkalapék Burberryben annyira küzdenek - na, akkor felhorgadt a Délvidékben is édes anyaországuk iránt a vágyakozás... Valahogy épp egyidőben!

Igen, tisztelem a kint magyarnak is megmaradókat - akik mégis egy másik ország állampolgárai, amit szintén tisztelniük kell - de ugye ismert, hányan voltak Erdélyben szekusok által beszervezve, még a legnagyobb koponyák is! Nincs nagyon egymás szemére hányni mit, a rengeteg szenvedésüket azért eléggé egyensúlyozta darab ideig pl. Csau politikájának az a része, hogy nagyon jóban volt egy időben a nyugattal a SZU-val szembe menve és ez a hatás megjelent az üzleteikben is valamelyest. Amikor itt nem nagyon volt semmi. Ott voltam láttam a hatvanasokban.

Na, utána diktorságának újabb stációjaként jött az államadósság elleni harca az ország teljes kivéreztetésig, őrült nvöekedési lázálma miatti abortusztilalom: lehetett küldeni innen mázsaszám az Infecundint titokban, aztán falurombolás Csau teljes elszállásának bizonyítékaként - igen, az ellen én is tiltakoztam a Hősök terén. Majd aztán az a karácsony táji puff-puff... Megérdemelte.
DE volt kooperáció az ő titkos mocsokrendőrsége és az erdélyi magyarok közt www.kronika.ro/index.php?action=open&res=42656 Ne tegyünk úgy, mintha ilyen nem létezett volna!

Onnan ne gyakoroljanak nyomást ránk, ahogy én se megyek ki megmondani nekik a tutit. De ha ez kell a világszép januári vonulgatásukhoz, adják el magukat Bencsiknek és Szélesnek!

Aki mint munkaadó - a lízingelt BKV-buszjáratokkal - olyan szinten baszik ki a sofőrökkel, mint a legtöbb szent magyar vállalkozó: sokan bedobják nála törcsit, mert nem bírják azért a semmi pénzért, ohne bejelentés azt a rengeteg melót. Abból, hogy itteni embereket kiszipolyoz lehet is fidesznyaligátor nagymogyoró! Esne rá egy Ikarusz teljes mellszélességgel!

Ha erdélyieket lehet ezzel az avatag szöveggel behülyíteni, akkor vállalják el, hogy hülyék mert hülyének vannak kezelve! Amit mondjuk, az RMDSZ kikért magának a hájgombóccá hízott Pelcznétől is jogosan!
@rdos:

"Kicsit off:

herizonford.tumblr.com/post/15949256093/herizon-ford-hulye-szardarab-e-a-kormany-tudomanyos

Némely vérfityiszes ismerősömön veszem észre a cikkbeli tüneteket."

Ez biza tökéletes leírás... :(

"...amennyiben egy csoporthoz való tartozás és maga a csoportidentitás az az adott csoport tagjai számára kommunikáció tekintetében egyeduralkodóvá válik, a csoporttagok gondolkodása irracionálissá válhat. Eszerint, ha egy csoport tagjai szinte kizárólagosan egymással kommunikálnak, létrejön közöttük egy rendkívül erős in-group érzet, mely minden kívülről érkező, a csoportgondolkodás alapjait érintő kihívást ignorálni kezd. A csoporttagok körében ezzel párhuzamosan megjelenik a másként gondolkodástól való félelem is - hiszen a csoport a disszidenseket hamar kiközösíti -, így a csoporttagok a kiközösítéstől való félelmükben még akkor sem ellenkeznek a csoportkonszenzussal, ha lényegi kritikájuk van. Így alakul ki a csoporton belül az ún. látszólagos konszenzus, melynek értelmében minden egyes csoporttag konszenzusként értelmezi a csoport véleményét, még akkor is, ha - szélsőséges esetben - egyik tag sem ért egyet vele igazán.

A groupthink tünetei a következők:

Megnő a csoport kockázatvállalási hajlandósága, hiszen a csoporttagok egymás hajszolják bele a kockázatos döntésekbe.
A csoporttagok valóságérzete torzul, hiszen a csoporton belüli diskurzust hiszik a külvilágban zajló történések magyarázatának is. Példa: ha egy csoporton belül folyamatosan gazdasági szabadságharcról beszélnek a tagok, a külvilágról alkotott képük is eszerint fog alakulni.
Nő a nyomás a potenciális disszidenseken, egyre kevésbé mernek ellentmondani a csoport akaratának. Példa: ha egy csoporttag vállalhatatlannak is tartja, hogy a köztársasági elnök diplomamunkája plágium, elhallgatja véleményét. Ezáltal kialakul a döntések teljes támogatottságának illúziója a csoportban.
A csoporton kívüliektől való egyre fokozottabb elhatárolódás, azokat nem ritkán illetik negatív jelzőkkel. A csoporton kívülről érkező kritikát akkor is ignorálják a csoporttagok, ha az jogos.
Janis szerint a csoportban idővel úgynevezett kapuőrök is megjelennek, akik a csoport többi tagja elöl hallgatnak el a csoport gondolkodására veszélyes információkat, mert félnek, hogy ezzel disszidensekké válhatnak."

Talált, süllyedt!
@Fabius: Mindig fent is van rajtuk, látom naponta.
@csaknézek...:

És ebből fakad, hogy pl. megkérdezi a székely atyafi tőlem, hogy mi is volt a gond Pelczné szövegével, vagy ugyanazt kérdezte valaki más Bencsik belinkelt népszabis cikkével kapcsolatban a mandineren.

2+2 néha 5!
@csaknézek...: Nekem is nagyon jófej és elhivatott tanárnő tanította az oroszt 67-71 között a gimiben. És megszerettem, és tanultam, miközben hülyének néztek , csúfoltak, sőt erre is jelentkeztem. (de nem voltam munkás-parasztszármazék, nem vettek fel nappalira és oroszra). Az az irodalom elementáris és nagyszerű, máig nem bánom, hogy tudtam (mára elfelejtettem sajna a nagyját) és szerettem, olvastam belőle rengeteget.

Leszartam az internacionalizmust meg a többi rossz blablát - Bulgakov meg a többiek után mást nem is lehetett tennem ugye :-)) - nem ez izgatott benne, hanem a történelmük, irodalmuk gazdagsága meg az, ahogy Irénke ezt átadta. Mondjuk, hogy Bencsik is hasonló élményben részesült egy jó tanerő révén, ezt találom benne a legkevésbé zavarónak.
@kunzoo: szerintem brahiból tette fel a cikket a mandiner, mert a bejegyzések jó pofánvágták Zsocát meg Bencsiket, attist, vagy ez volt a cél?
Ehehehehe: www.facebook.com/Wblog Sodika coming outja! Ugye hogy ugye: a legnagyobb jobber erkölcsi fároszok, felháborodásukban a helyzsínre utazó, hoy ott szembesüljneke az ótvar melgekkel és rájuk záptojásdobálók, a férfiasság-heteróság eszményezők a legnagyobb melegszájt kedvelők-aktív felhasználók is egyben! :-DDDDDDDDD

Kosz kis butikák.
@dr.maybach: Na majd ha jön a gordonka, lesz itt magyar feltámadás. :)
@Kalmár:
"Átvállalt az állam önkormányzati tartozást."

van róla link? én csak azt tudom, hogy a kormány átvállalta Esztergom - ingatlanait. A hozzájuk kötött/rajta lévő jelzáloghitelt nem, az maradt Esztergomé.
a Godor is gazdat cserel, na pl ezt nem sajnalom, mert nagyon hagytak lepukkani
Bíróság by Orvbán: fn.hir24.hu/itthon/2012/01/17/neheztuzerseg-a-klubradio-mellett/~~fokusz

[..]"A tárgyalás gyorsan véget ért. A médiahatóság ügyvédje kisiskolásan sorolta annak az ellenkeresetnek a tartalmát, amit a bíró csak ma reggel kapott kézhez. A Klubrádió ügyvédje szóvá is tette, hogy olyan rövid időt kaptak az MNHH ellenkeresetének tanulmányozására, hogy érdemben nem tudnak ahhoz hozzászólni. Ezek után egy hosszadalmas időpont-egyeztetés következett, majd megállapodás, február 28-án folytatják. A tárgyalás után Arató András a Hír24-nek azt mondta, hogy a napokban egyeztetést kezdeményezett a médiahatóság elnökével, egyelőre azonban nem kapott választ."
Remélem, Kara kán szellemi gyöngyeit Fabiustól védendő hamarabb kap bebocsátást szalonnamáriához.
@Kalmár: te, lehet, hogy tévedek, de az MSZP nem rabolta ki az állampolgárait, nem lopta el, nem zsarolta ki tőlük a nyugdíjmegtakarításaikat.

Egyébként nem is óhajtok vitatkozni veled, mert lóval imádkozni köztudomásúlag kontraproduktív.
@Kalmár: Még jó hogy nem. Mert nincs igazán alapod arra, hogy bárkit is oktass. Talán egy újszülöttet, de akkor hívjuk a gyámhivatalt.
A fidesz lop, nem kistétetelben, szégyellősen nokiás dobozokban. Hanem úgy ahogy érdemes. Nagyban, a szabályok átírásával, felrúgásával. Ha eközben útban lenne a demokrácia, hát azt is lebontják, mint felesleges akadályt. Erre gondolhatott Kismac.
Amúgy szíves felvilágosításodra közlöm, hogy a fidesz szótárában a tartozás átvállalás egyenlő az államosítással. Úgy államosítnak, hogy abba még Rákosi is belepirulna.
m.blog.hu/ma/mandiner/image/1201/bencsik.jpg

Muramistenmuraisten! És benyalják:[..]"Új Trianon fenyeget." Húha, az az egy grazi pszichomókus nagyon kevés.
@Fabius: ezt a kijelentést nem anyagi értelemben tettem, hanem olyanban, hogy hogy pozícionálja magát egy párt.

Te is leírtad a plázastoppot, de nemcsak a Fideszhez, de bizonyos dolgokban a Jobbikhoz is dörgölőztek.

Vannak (lennének) nagyon jó, ötletes megnyilvánulásaik, de a következő lépésben totál lerombolják ezek hatásait, olyan, mintha nem lennének még saját magukkal se konszenzusban. Az egész párt - számomra - ilyen képlékeny valami, én személy szerint bazira nem bízom bennük.
@Fabius: De csak azért, mert az LMP egy hamvába holt kisérlet volt egy új párt létrehozására. Ha ők is olyan pozikhoz jutnának, mint anno az szdsz, ez korrumpálná őket is. Ugyanott kötnének ki, mint a fidesz, mszp, mdf, szdsz.
@felebarát: Mi az, határainkon belül már senki se áll ki a fidesz mellett, hogy importra szorulnak?!
OFF:
HURRRÁÁÁÁ!
Újra kommentelhető a véleményvezér!
ON
@csaknézek...: Azok nem nyalják be, ahogy olvastam, akik itt is megírják, hogy nem nyalják be. De azért ott vannak old motoros nagymogyorók, azok viszont fenékig.
@a szív fészkei:

A tendenciára utaltam.
A nagymogyik többnyire hallgatnak, korábban ez nem volt így.
@csaknézek...: Nincs riadóláncon megkapott egységes ukáz?? Akadozik a Kubatov-henger?

hvg.hu/itthon/20120117_millas_tuntetes_szervezes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_17 Beszarás tipikus esete forog fent? Mint 23-án? Kicsi dehonesztálás, kicsi ellehetetlenítés, kicsi vrgőzre játszás? Édes pici Oleg Kosevojkám, a búzamezőszőke tincseiddel, ez nagyon jó beismerés, kösz!
Egyébként úgy látom, hogy ha nincs érv, akkor a leggyakoribb válasz ez a szóösszetétel szokott lenni: "szánalmas vagy".

Talán ezért, talán másért, valahogy ez a szó engem irritál.
@a szív fészkei: Az lmp tragédiája az, hogy pont azoktól fordult el akik természetes szövetségesei lettek volna, ugyanakkor olyan ütemben lengett a jobbik és a fidesz között, hogy azt követni nem lehetett. Szerintem ezért hoztak olyan rossz számokat a felméréseken. Mikor látták azok, akik még véletlenül sem akartak se a fideszre, se a jobbikra szavazni, hogy pont hozzájuk húznak elfordultak tőlük. A végső döfést a hosszú idő óta először megmozduló lmp "amnesztiája" jelentette. Amennyire olvastam a híreket akkoriban, a fidesz - jó érzékkel -elsősorban az lmp-re célozgatott hogy nekik járna az amnesztia. Ráadásul annyira belerögzültek az mszp ellenességbe, a gyurcsányozásba, hogy mikor egy riporter véletlenül kérdezett valamit, akkor is rázendítettek erre a nótára. Miért mond le a képviselőnő? Mert gyurcsány. Mi a véleményük hogy csatlakoztak a szocik? Fúj, vesszen a gyurcsány. Így nem lehet szavazót nyerni, pedig ha jól csinálják, sok bizonytalan szavazót megnyerhettek volna.
:-DDD nol.hu/gazdasag/toth_akos__nemethne__a_huncut Állatorvos súgja meg a vietnami bútorosnak a tutit, hogyan kell a majd megkapott - mocskos leigázók által összedobott, alázó - Eu-s milliárdokat szépen kiosztani a családban igazságosan...

De ez teljesen rendben van Levédia-alsón. Ennek jogáért megéri idebuszoztatni erdélyi véreinket némi napidíjért.
@lecsekkoltam:

Ha szavaztam volna legutóbb, rájuk nyomtam volna az x-et.
De - több szimpatikus megnyilvánulás mellett - nekem nem voltak meggyőzőek, amatőröknek és kiforratlan elképzelésekkel rendelkezőknek látszottak, és sajnos azóta ez markánsan megmutatkozott.
@Secnir:

Ahha, de nem neked. (vagyis nem a mezei halandónak)

"blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik"

Ja. A VV újságírók játéka újságíróknak. Amivel semmi baj nincs, csak ez a nehogy a nép leugasson attitüd nem tetszik.
@lecsekkoltam: Erre lehetne egy L`Art pour l`art aforizmával válaszolni átváltoztatva: az LMP tragédia.

Ha annyira nem tudják miért, csak, hogy ki-mi ellen, de abban sem biztosak, akkor hagyni kéne az egészet, nem?

De ahogy a vérjobberek szombaton sivalkodtak Schiffer miatt, az sok mindent elmondott.
@a szív fészkei: Majd elmondja az MTI-nek, hogy kiosztott pár kokit és sallert és mindenki meglátta az igazságot, amit ő mindig is hangoztatott. :D
@Fabius: És ez miért jó? Nem értem. Látható Török vergődéséből - akkor Kumin megélhetésit ki is hagyom - mennyire van képben. Újságírók se mind totál objektívek... Közgazdászok se nem. Ez valami belterj-tenyészet lesz? Egyenlők és egyelőbbek? Kérnek - igazi - dipot, soktorit komment előtt, vagy hogyan?

Na mindegy, soha nem éreztem ingerenciát odamenni, csak néha elolvastam. Humor nélkül nekem ne írjon erről a helyzetről senki! :-)))
@Fabius: Szóval most már lesz egy válogatott elit, akik nem fogják élesen bírálni a kormányt és a fideszt, mert ugye azért mégis ővelük is példálózott a mandiner mellett lázár jani annak idején, hogy milyen nagy a sajtószabadság az új törvénnyel is.
Már az csoda, hogy egyáltalán nincs olyan utolsó bekezdés, amiben visszavonják az egész kritikát.
@a szív fészkei: wow. Teljes egyetértésem!

Talán még egy hete sincs, hogy leírtam itt a határon túliakkal kapcsolatban a kibicelés fogalmát, illetve azt az érdekes tényt, hogy KUSS-ban vannak.

Hogy nem küldik együttérzésüket az itthoni magyaroknak, hogy bazz, egyharmadotok szarban van, nem kicsiben, nagyban! És hogy sajnálunk titeket emiatt, együttérzésünket küldjük innen, a JOGBIZTONSÁGBÓL ÉS DEMOKRÁCIÁBÓL!

Szóval ami engem illet, eléggé undorító egy népség, miközben azért innen mennek oda a milliárdok, ezt se felejtsük el, mindenféle kedvezményeket kapnak itt a magyarigazolványukkal, úgy, hogy nem ide adóznak, BEZZEG az én itteni személyigazolványom szarra se jogosít az adóforintjaim ellenében. Erről ennyit.

Pff... kevés dolog tud ennyire kiakasztani, mint ez a kettős állampolgárság bullshit: MINDENKINEK el kell menni szavazni, hogy ellensúlyozza a kibicek tömegét.

Tényleg. Nálam a határon túli magyar helyett innentől kibic fog állni.
@lecsekkoltam: Szegény ember. Hát mit lehet az ilyenre mondani a szánalmason túl? Szerintem rajta röhögni gyűlnek oda szerdán.
@a szív fészkei: Igazából ezzel lehet még jobban bomlasztani az lmp szavazóbázisát. Mindamellett kis zászlóégetés, kis miért mondott le schifferezés elterelte a hétvégén a figyelmet smittecske plágiumbotrányáról. Majd hétfőn megszólalt petike, hogy ki volt ez ám találva meg időzítve.
@a szív fészkei: Egy kis kabarét ők is megérdemelnek. Mindig érdekes látni, hogy van olyan parlament ahol tényleg van aki sarokba szorítja őket. Egy kérdés merül fel bennem, vajon miért nem a kinti szoci képviselők szorongatják meg. Ha már itt nem tudják, mert jön az elmúltnyolcév, meg gyurcsányahibás. Kint nem merné leugatni őket, és jobban festene a sajtóban.
@Kismac:

"mintha nem lennének még saját magukkal se konszenzusban."

Hááát, mert nincsenek konszenzusban. Kíváncsi leszek lesznek-e valaha. Nincs egyetértés, nincs egyértelmű stratégia mert azt hiszik, ha van azzal megölik a sokszínűséget. Pedig ez úgy marhaság ahogy van, ugyanis ez a mikor-kihez táncolunk közelebb csak riaszt mindenkit.

Nálam pl a Schiffer féle szövetkezzünk a majd kiugró Fideszes képviselőkkel az ellen a rendszer ellen amit még javában építenek dolog verte le a lécet. Menjen és pihenjen, ráfér.
@Kismac: :-) Ezt is leöntik a szokott hamis trikolóros - sőt sávos - mázzal, alatta meg ilyen undokságok fortyognak.
De nem szabad szólni, mert véreink onnan! Holott a normálisabbaj kikéri magának az innen beleugatást, a zsarolást, a felhasználást!

Amikor még Orvbán nemkezdt meg hosszú á,mokját, írta egy kolozsvári orvoscsaj, hgoy sokuknak azért kéne a magyar útlevél, mert a romn romák atrocitásai maitt nyugaton gáz a román útleveél, a magyrral jobban járnának hírnév szempontjából csupán. Na most köszönhetik Orvbánnal, hogy ezt a renomét is elbaszta.

+ aki onnan jön - sokan mondják, ezek ismerősei - egyből kiba nagy igényekkel: "ide nekem az oroszlánt is!" -attitüddel rúgja be a határon a zöldre mázolt kertkaput. Mert nekik attól, hogy onnan jöttek, azonnal minden kell, nade szemükben az itteniek langyosak, nem is igazi csak félmagyarok, akik nem szenvedtek annyit, stb.

Sok-sok ilyen esetet ismerek, mintha indigóval másolt sztorikat hallanék. (én egy marosvásárhelyi volt színésznővel dolgoztam negyven éve, ő nagyon emberséges, szerény, tehetséges kedves asszony volt.) De minden ismerősöm órákig sorolja az azonnal követelődző, beképzelt, minden itt születettet lefikázókkal esett dolgait.

A tévékbe is onnan importálnak lelkesen suhogva bólogató fikuszokat, miközben rúgták ki az itteni szakembereket.
@Fabius: Kiszivárogtatott magán-emailezésben patkánynak, kurvának, drogosnak nevezik egymást. Azért ez kicsit meredek.

egyenlito.blog.hu/2011/06/29/drogos_kurvanak_szarkavaronak_es_politikai_prostitualtnak_nevezik_egymast_az_lmp_sek
@lecsekkoltam: DE akkor mehetne a hazánkat ordas eszmék kinti lefizetett képviselői támadták meg! És akkor nem ér, ugye...

Ha konzervatívok dádáznak majd Strasbourgban, az kicsit más - persze akkor azok is szemét gyarmatosítókká válnak rögvest. Bezzeg, amikor velük kellett parádézni választások előtt! Bújt Merkelhez, Sarkohoz... Aki meg előle, mint emlékszünk a negyedórával előbb befejezett találkájukra. :-DD

Péniszpumpás digoka meg már csak az nyomogatja otthon, az se állhat mellé, cimbiválság van!
@a szív fészkei: De ami még ennél is szebb, hogy az embernek az az érzése, hogy az államnak is sokkal-sokkal-sokkal többet ér egy határontúli magyar, mint egy határon belüli. Függetlenül politikai állásától. Komolyan, kormányunk úgy viselkedik, mintha az ő seggükből sütne a nap.
@a szív fészkei: Hát igen. Szegény meg nem értett szabadságharcos. Akire mindenhonnan csupa ellenség, gyarmatosító, leértékelő gazdasági szakértő les, hogy spekuláljon meg ilyenek.
No és mikor putyin előszobáztatta, kétszer? Mert nem felejtette el milyen támogató volt a grúziai események kapcsán? Gondolom azért találta meg a kínai kapcsolatot...
@a szív fészkei:

Panyi Szabolcs kitalálta anno: ő most blogolni fog. Megcsinálta a VV-t, fut, szalad ennyi.

Kommentelni mindig előmoderálás után lehetett, aztán meg a faszbúkos lommal. Az új koncepció szerint lesznek ezek a közéleti szakértő kommentek, és itt a bloghun mezei kommentelő már nem pofázhat még a faszbúkos cuccával sem, mert ugye az ablakot levették.

Azt gondolom aki nem bírja, hogy a trolloknak is van véleménye, és időnként anyádba elküldenek az ne blogot írjon, hanem napi publit.
Jó kis cikk Gordonról :)

Ha egyszer Orbán rémálma színre lép

hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/16/Ha_Orban_Viktor_remalma_szinre_lep_7WRHFY#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=crossmarketing

Dr. House, sorozathősnek király, de a valóságban senki nem akarná, hogy ilyen orvos kezelje. Remek orvos sok van, még zseniálisból is akad jó néhány. De olyan, aki nemcsak csúcsszintűen kompetens, de emberileg is ott van, ahol lennie kell, az igazi ritkaság. Bizalom hiányában nincs önkéntes áldozathozatal, kockázatvállalás. Ez is magyarázza Matolcsy és az unortodox illúziógenerátor közönségsikerét a „rideg, kegyetlen” neoliberális szakpolitikusokkal szemben. „Alapvetően jó embernek írják le az őt közelebbről ismerők: vidám alaptermészetű, élni, a nőket és jókat enni szerető, kedves ember. „Nem egy Bokros vagy egy Békesi, akik szinte élvezik, hogy utálják őket, és miután levágnak egy lábat, fapofával csak annyit mondanak, örüljön a beteg, hogy csak egyet” - fogalmazott egyik forrásunk.” – tapint rá a lényegre a Fidesz-győzelem után íródott Matolcsy-pályakép.

Bajnainak nem a jobboldaltól kell félnie. De ha nem tőlük, akkor kitől? Legelőször is Gyurcsánytól, aki a NER-ellenes összefogás halálmadarává vált. Nyüzsög, szervezkedik. Nem érdekli, hogy a minden demokratikus ellenzéki aktivitásra rányomuló, korlátozhatatlan túlmozgása inkább röhejes. Mint ahogy az sem: személye lejáratja és kompromittálja azokat, akikre ráépül. Bajnai számára az első feladvány: lekoptatni Gyurcsányt, blokkolni az egyre terhesebb közelségét.

Aztán ott az LMP a maga jól fejlett Bajnai-fóbiájával. Ami egyenes arányban fokozódik majd, ha kiderül: Bajnainak, először az elmúlt negyedszázadban, talán sikerül rokonszenvessé tenni a szabadpiaci kapitalizmust. Végül, súlyosbító körülményként az MSZP, a maga figuráival, fizimiskáival, valamint a különböző korporatív, etatista, az újraelosztást növelni akaró szakszervezeti mozgalmak.

Hogy lesz ebből Orbán-leváltó nagykoalíció? Sehogy, de így ne is legyen. Eleve veszett fejsze nyele, ha Bajnai egyedül, saját tömegbázis, szervezet nélkül lesz egy paradox szivárványkoalíció arca. Ez esetben csak trójai falova lenne azoknak, akiknek az elkúrásban legjobban az fáj, hogy nem ők kúrhatták el.
@lecsekkoltam: Logikus nem? Ők csak a jót kapják papuka kezéből: nyalókát, kisvonatot, ha szépen engedelmesen viselkednek, míg az itteni lelencek meg?? Minden szart lenyomnak a torkukon, amiből a kinti édeskéit finanszírozhatja. Ők nem is fognak ellene tüntetni, ha meg is veheti őket, hagyják. (kivétel, aki tisztességes és átlátja ezt a rohadt machinációt és ellenáll. Remélem, a többség ilyen)
@Gábriel angyal: Neked is jól fejlett Bajnai-fóbiád van. Addig kampányolsz itt ellene, amíg eléred szívós munkával, hogy egyre szimpibb legyen. Ha nektek nem tecc, mert tartotok tőle, akkor máris azzá válik.
@Fabius: gondolj bele, hogy ez az egész nekem is lejött, aki nem figyeltem őket különösebben, nem voltak érdeklődésem homlokterében.

Sokszínűség? Nekik a sokszínűség az, amit Hofi is mondott, hogy hozzájuk képest a meztelencsiga egy gerincoszlop? :D

Jaj, Hofi, Hofi!! Hogy hiányzol most!

OFF:

Érdemes meghallgatni a pasas minden műsorát, mert sose volt még ennyire aktuális. Például egy vicc:

- Mi a különbség Isten és Orbán Viktor között?
- ???
- Isten nem akar Orbán Viktor lenni!

(Ez egy 2002-es, akkoriban igen-igen népszerű és ismert Viktor-vicc volt, lehet, hogy Hofi nyomán?)

ON
@a szív fészkei:

Ebben az esetben is el kell dönteni mi hányingerkeltőbb: a vita hevében egy elvileg zárt felületen egymást anyázni, vagy a soceitasnak beépülni/rendszert felnyomni és folyamatosan belső levelezést szivárogtatni?
@a szív fészkei: Ez a cikk szerintem nem ellenkampány ellene. :)
@Fabius: DE aki vele nem ért egyet, az mind troll? Na mindegy, engem nem ráz meg.

Megvannak a kiválasztottjai? Se hús, se hal, ahogy Török szegény? az most már nagyon unalmas. De biztos van, akit leköt. :-))
@Gábriel angyal: Nem, most konkrétan rólad beszélek. Állandóan vele foglalkozol újabban. Ennyire fontos nálatok a személye?
@Kismac: "Jaj, Hofi, Hofi!! Hogy hiányzol most!"

Erre gondoltál?

youtu.be/4rtrqydCmDY
@a szív fészkei: Ez az attitűd mindig is megvolt a többségükben. Én ezt orvosi/orvosegyetemi vonalon láttam a korai 90-es években. Ahogy betették a lábukat, azonnal termett nekik kollégiumi férőhely, kiemelt kórházi, sőt, klinikai állás. Volt olyan, akivel fél év különbséggel találkoztam a saját gyakorlatomon Bcsabán egy belosztályon, majd pedig az országos Kardiológiai Intézetben. És noha kommunikáltunk a csabai kórházban, az OKI-ban már nemigen akart megismerni. Érdekes módon ez az elkülönülési hajlam ordított róluk a kollégiumban is, pedig azok ugye még csak nem is voltak doktorok, csak várományosok. Aztán pedig többről hallottuk, hogy már eleve csak ugródeszkának tervezték a magyarországi kiruccanást és ahogy tudtak, leléptek Nyugat-Európába...
Gondolom, az sem véletlen, hogy a mostani szimpátiatüntetés-turizmust nem az RMDSZ szervezi, hanem az a másik egylet... nem véletlenül az a Tőkés bagázsa? nem véletlenül milliókat (milliárdokat?) 9nt9ttek bele orbánék korábban? Költői kérdések, persze...

Schiffer: lehet, hogy ilyen egyszerű a magyarázat? Tudomást szerzett a levelezés kiszivárogtatásáról és még azelőtt lemondott, hogy kedves társai kicsinálták volna. Ha igen, ez olyan, mint Schwarzenegger: azért nem jelöltette újra magát, mert tudta, hogy a zabigyerek botrány hamarosan kirobban. Másfelől pedig, ha igazak a kiszovárogtatások és az LMP-s bagázs ennyire "szerette" egymást, akkor isteni szewrencse, hogy nem kerültek hatalomba!
@Gábriel angyal: igen, erre, pontosan erre!
Köszi a linket. :)

Mostanában gyakran gondolok a pasasra hogy mit mondana és újabban elővettük a húgommal a felvételeket és órákon keresztül hallgatjuk, iszonyú jól szórakozva...
@a szív fészkei: Dehogyis. Most pld. azon röhögök, hogy a fidesz díszcigánya is levelet írt Barrosónak. :)

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=511554

"Farkas szerint a Magyarország miniszterelnöke ellen irányuló támadások komolyan veszélyeztetik azokat a kormányzati döntéseket és intézkedéseket, amelyek az elmúlt időszakban a cigányság sorsának javítása érdekében születtek.."
@Kismac: Örülök hogy sikerült egy kis örömöt szerezni. :) Én most épp ezt hallgatom.

youtu.be/XGgJDm90jlU

Egy színvonalas TV műsor részlete a kedvenc együttesem zenéjével. :)
@Fabius: Mindkettő az. Igazad van, de miért vannak együtt, ha ennyire utálják egymást? ezért nem tudnak semmit se csinálni, mert egymást rágják, ahogy múltkor írtam. Ezt lehetne parlamenten kívül, sőt nem is pártként - csak akkor kevesebb pénzt kapnának érte.

Így meg undorító az egész, mert miközünk hozzá, pláne ilyen helyzetben! A hajó süllyed, utasok életveszélyben, de a konyhán egymáshoz vágják a tortákat még mindig.
@Kismac: "- Mi a különbség Isten és Orbán Viktor között?
- ???
- Isten nem akar Orbán Viktor lenni!"

Ennek nem az a valódi poénja, hogy: Isten nem képzeli magát Orbán Viktornak.
Csak kérdem.
@Fabius: Kösz. A 45 éves 1 perces emberek már szenilisek és totál hülyék? Kurvára nem értem az egészet, bocs, de magánblog, magánmánia, oké.
@a szív fészkei:

Ne verd az angyalt :-)) Ha egy PLT cikket érdekesnek - és idézendőnek - talál az csalhatatlan jele annak, hogy a gondolkodás képességének mételye megfertőzte akár egy vírus :-)
@Deathstick: Ez azt hiszem a Dell vagy melyik nagy IT-cég tulajról forgott anno közszájon. Na de azt a cuccot ő teremtette meg mégis, míg Magyarország elvolt Orvbán nélkül elég jól már egy ideje...
@a szív fészkei:

Nem akarom én védeni a hangnemet, csak megjegyzem: a vita hevében én, aki elég nehezen jövők ki a sodromból is elküldök bárkit bárhová. Pláne olyan közegben, akikkel bizalmasabb vagyok. Olyan meg nincs, hogy egy embertömegben mindig mindenki mindenben egyetért.
@Fabius: Nem verem, csak aki nyilatkozott Matolcsy jóemberségéről (idézet idézetének az idézetében), azt összezárnám vele valahol menekülési bizon futée nélkül. :-DD

A Bajnai meg annyiszor van említve nála, hogy ez már-már szerelem... :-)) Csaj még kicsit reménytelennek tűnik.

De látod, hatsz te az emberekre, válogatott kommentelői exkluzív klub nélkül is!
@lecsekkoltam: nekem meg már az is hányinger volt, hogy Schiffer a választások elött feljelentette Gyurcsányt Sukoróért. Ez volt a belépője a nagypolitikába. Rögtön jó pontot akart szerezni azzal, hogy halott oroszlánba rúg. Faszagyerek.
@Fabius: Az eszem megáll...
Ez valami vírus? Kizárni mindenhonnan az ellenvéleményt, a szó szerinti rögvalóság tapasztalatai alapján írt véleményeket? Mert azért ne akarja nekem bebeszélni senki, hogy pl. Uj Péter vagy bármelyik másik ugyanolyan szemszögből beszél, mint egy "mezei" kommentelő. És ebbe most semmilyen leminősítést nem értek bele, egyszerűen más a perspektíva. Nyilván a meghívottakat is valamiféle moderálási elvárásnak vetik alá, bár ezt csak gyanítom így. Olyan, mintha ezek az arcok egy betűt sem fogtak volna fel abból, ami az ázsiai országok, Kína és Japán izolációs hajlamainak következménye volt ezen népekre. Pedig ott még volt is mire izolálódni. De Mo-n???? Főként szellemileg??
Tényleg középkor felé haladunk.
@Fabius: Majd meglátod, hogy mennyire van ilyen embertömeg január 21-én!!!!
@Deathstick: És az öregek hulladékok, ez is japcsi mentalitás volt (oké: gazdasági kényszerből), megyek is a Narajamára, vagy hová kell ilyenkor!
@Deathstick: ilyeneket mindenki látott anno, a 80-as évek legvégén, a 90-es évek elején. Nekem általános iskola utsó évében jött Erdélyből egy osztálytársam, mily meglepő, de a családja szinte azonnal belvárosi lakást kapott és hasonlók.

És ez nem egyedi történet. Anno eléggé ki voltunk akadva a "románokra"...

Még egy megjegyzés: nagy örömmel tölt el, hogy végre, közel 100 év hallgatása után meg tudunk szólalni krtitikával is a határon túli "szentekről". Amikor a szív fészkei-nek reagáltam, volt bennem félelem, hogy egy-két nagyon nagy határontúli magyar-imádó elkezd fikázni...
@Fabius: Az eszem megáll...
Ez valami vírus? Kizárni mindenhonnan az ellenvéleményt, a szó szerinti rögvalóság tapasztalatai alapján írt véleményeket? Mert azért ne akarja nekem bebeszélni senki, hogy pl. Uj Péter vagy bármelyik másik ugyanolyan szemszögből beszél, mint egy "mezei" kommentelő. És ebbe most semmilyen leminősítést nem értek bele, egyszerűen más a perspektíva. Nyilván a meghívottakat is valamiféle moderálási elvárásnak vetik alá, bár ezt csak gyanítom így. Olyan, mintha ezek az arcok egy betűt sem fogtak volna fel abból, ami az ázsiai országok, Kína és Japán izolációs hajlamainak következménye volt ezen népekre. Pedig ott még volt is mire izolálódni. De Mo-n???? Főként szellemileg??
Tényleg középkor felé haladunk.
zelempé 2014 => mehet a levesbe, ahogy az előző verziója, a szadesz...
@Fabius: Vagy csak ők is olyanok, mint bármilyen tetszőleges mókus örs, akik civakodnak a képzeletbeli koncon. Csak kellemetlen hogy kikerült. Én a fidesz belső levelezésére lennék kiváncsi. Na ott mik mehetnek a nagy egység álarca mögött!
@Spániel: Akkoriban ezzel lehetett szavazatot nyerni. Persze az más kérdés, hogy aki csak egy ici-picit foglalkozott politikával, az átlátta, hogy vicc az egész. Liberális köntösbe bújtatott még ők sem tudják mi. Liberális azért, mert bármennyire is lejáratták, sok ember igenis liberális.
@a szív fészkei: Töröknek tegnap az csúszott ki a száján, hogy orbánnak két lehetősége van: egy rossz és egy mégrosszabb. A rossz a teljes hátraarc, a mégrosszabb az államcsőd.
@a szív fészkei: Pedig ott is keményen szalámiznak. Elég az MKP meg a Híd-ra gondolni, vagy a büntibe tett rmdsz-re. Oszd meg és uralkodj. Remekül működik odaát is.
@a szív fészkei: "És az öregek hulladékok, ez is japcsi mentalitás volt (oké: gazdasági kényszerből), megyek is a Narajamára, vagy hová kell ilyenkor!"

Erről nem hallottam. A sintó-ban nincs véletlenül valamiféle ősök tisztelete? Vagy az csak a holt ősökre vonatkozik? Mind1. Ha így is volt, mára éppenséggel a ló túloldalán vannak a viszonylag érett korfájukkal, melyhez öregekre jellemző fokozott (túl-) takarékosság csatlakozik.
@a szív fészkei: És miért mennél Te Narajamára? Az átlag japcsi öregekhez képest Te még ifjoncnak minősülsz! (Bocs' előre is, semmiféle age-izmus nincs szándékomban! Fogalmam sincs, mennyi idős vagy, de biztos vagyok benne, hogy nem számítasz öregnek.)
@Kismac: Várj, korán van még, kaphatunk még a fejünkre! ;-D
Ugyanakkor: fájdalmasan riktán hallani arról, hogy a határokon túl sem ejtettek mindenkit a fejére és pontosan látják, mit művel velük/velünk és milyen motivációkkal orbán és bandája. Gondolom, úgy vannak vele, hogy részben nem az ő gondjuk. Másrészt, ha a külföldi fizetett szimpátia-turisták max. 3 buszt tudnak megtölteni, nincs olyan nagy baj a határon túliak belátásával sem...
@Deathstick:

... és ők nem ugyanazokat a számlákat s fizetéseket kapják, látják.
Off:

"Gyorshír: elindítják a kötelezettségszegési eljárást

Három eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország ellen - jelentette be José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke."
@csaknézek...: "... és ők nem ugyanazokat a számlákat s fizetéseket kapják, látják."

Ámen! :-)
@Deathstick: gondolod? Reménykedhetünk ebben? De jó lenne, ha igazad lenne...!

De mekkora ciki már, hogy a demokratikus ellenzék és a civil szervezetek tízezreket vittek az utcára - ingyen úgymond (mármint ehhez az utaztatóshoz képest ingyen).

Megint rajtuk fog röhögni a világ, mert ilyet legfeljebb Kim Jong Il, meg elődei, például Sztálin, Rákosi csinált. Szerintem fizetett tüntetőket Kádár se használt már...
@Kismac:

Kádár nem igazán jó példa, mert ugyan ott valóban nem a fizetés volt a mozgósítóerő, hanem a "menni kell".
@Spániel: Korábban rendkívül irritált Török stílusa, pontosabban az a hajlama, hogy ha tapasztalt is valamiféle, akár égbekiáltó disznóságot szeretett pártja akcióiban, akkor is a formai elemekre helyezte a hangsúlyt és az esetleges (annyira enyhe, hogy majdnem dicsérettel felérő) kritikát.
Aztán kapott egy pofont az élettől: rájött, hogy bármilyen okosnak képzelte is magát, bármennyire beleélte magát abba a képzetbe, hogy (mint normális országban) politológusként "rajta tartja az ujját a politika és a közélet pulzusán", az csak ennyi volt: orbitális illúzió. Nem tudom pontosan, mi volt neki az ébresztő, de azt gondolom, ha csak villanásra is, de belátott a függöny mögé, hogy milyen informális, pitiánerül nyerészkedő és maffiaszerű alkuk, vagy éppen diktátumok döntenek az országról.
Azóta érezhetően küszködik a reflexszerű oldalszimpátiája és a valóság kényszerítő ereje között. És azóta egyre szimpatikusabb. Nem feltétlenül az, amit ír, hanem ahogyan nem tudja vagy nem akarja elrejteni ezt a küzdelmét. Emberi dráma. Na, ezt akár meg is írhatná akár Csurka is: A politológus dilemmája/tragédiája! ;-)
A másik lehetőség, hogy nagyon jó színész és az egész működése csak egy beugratás; ebben az esetben, visszaszívok mindent, amit eddig írtam róla! :-)
Milyen figyelmes!

"Schmitt Pál csütörtökön Egerbe látogatott volna, hogy az Eszterházy Károly Főiskola diákjainak előadást tartson az új alaptörvényről. De mégsem megy.

Tisztelt Hallgatóink!

A Köztársaságelnöki Hivatal - tekintettel a hallgatók kötelezettségeire - úgy döntött, hogy dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök, nem zavarja meg a vizsgaidőszakot (sem a vizsgákat, sem a felkészülést) az Alaptörvényről szóló előadásával.

Elnök úr ettől függetlenül meglátogatja intézményünket és személyesen is igyekszik meggyőződni arról, hogy az nemcsak a vidék, hanem a teljes hazai felsőoktatás egyik legjobb és legszínvonalasabb képzést és szolgáltatásokat nyújtó Főiskolája.

dr. Schmitt Pál és a Köztársasági Elnöki Hivatal is eredményes és sikeres vizsgaidőszakot kíván Önöknek!

"kepviselofunky.blog.hu/2012/01/17/schmitt_pal_nem_akarja_megzavarni_a_vizsgaidoszakot?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_01_17&utm_campaign=index

Végül is igaza van dr.(?) Schmitt Pálnak: a hangos röhögés tényleg akadályozza a tanulást.
@Kismac: Megint elsiklunk egy nagyon fontos kérdés felett. Ki tudja milyen pénzből (sanszos hogy a miénkből) az ország határain kívülről hoznak embereket tüntetni egy olyan kormány mellett, amihez de facto semmi közük sincs. Ilyet még nem csinált tényleg senki. Ez olyan, mintha Kádár, Rákosi meg a többiek importálták volna a május 1-ei felvonulókat. Mondjuk csehszlovákiából jöttek volna, vagy az itt állomásozó szovjet katonák tartottak volna szimpátia tüntetést.
ha bepucsítanak az mszp-nek, vagy a gyurgyány-féléknek, ennek az lmp-nek nagyjából annyi is lesz. az ismerőseim, akik ezekre szavaztak, azért tették, hogy ne kelljen nekik is faszt rajzolniuk a szavazólapra.
@Kismac: @csaknézek...:

Kádár tényleg kilóg a sorból, mert eleinte kivégzések, sortűz, miegymás hatására nem kellett fizetni. Később viszont, főleg a 70-es évek második felétől, a májusi felvonulást kivéve nem nagyon volt alkalom a vonulgatásra. És a konszolidáció miatt az emberek nem is nagyon éreztek szerintem késztetést a vonulásra. Még most is, ha a kommenteken végignézünk, az első számú követelés az emberektől a kiszámítható és fenntartható, stabil gazdaságpolitika. Minden más ez után következik, de hát emberek vagyunk és a megélhetés (majdnem) mindent visz. A látszólag "észre tértek" között is sokan vannak, akik azonnal újra szívükbe fogadnák a Fideszt, ha orbánék hátraarcot csinálnának a gazdaságpolitikában. Holott a legelső számú változtatni való a pártfinanszírozás tisztába tétele, mert ebből következik minden más szar, beleértve a gazdasági rémálmot és a mentális visszatérést a középkorba.
Na azért Fabiusnak is van még mit tanulnia. :)

Rogán csodafegyvere 30 másodperc alatt legyűri a gazdasági válságot

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/16/Rogan_csodafegyvere_30_masodperc_alatt_legy_QVO3BU

A felvételt 04:24-nél érdemes megállítani, és megszemlélni a könyvespolcot:
"30 másodperc gazdaságtan", ez a képen látható könyv címe.
@defenestratio: Az LMP-nk nem más pártokkal való szövetség kötése miatt lesz annyi, hanem azért, mert nincs sem programja, sem arculata. Félig kelt tészta. De mintha erről a posztban is let volna szó... :-)
@Fabius:
ááááaaah,
most csalódtam egy picit, pedig normális kommentelő vagyok (gondolom én). a VV-n régen is az voltam.
értem én, hogy eszkep-dillinger-enrico szentháromság nem teheti be a lábát többé oda (sem), de hétköznapi normális emberek sem..
..
..
jaj, nem mondtam? közéleti újságíró vagyok álnéven! hopsza! tessék engedni azonnal a kommentjeimet!
@Fabius: Schiffer András Orván Viktor embere. Ne mondd, hogy Te ezt nem tudtad?
@Fabius:
elindítjuk meghívásos fórumunkat, ahol [...] bloggerek, [...] és más, közélettel foglalkozó szakértők fejtik majd ki az adott nap témájával kapcsolatos véleményüket.
"és még hárman, akik munkahelyi kötöttségeik miatt nem írhatnak saját nevükön."

stimmel.
@Kalmár:
Ne taníts szerintem se senkit, mert az önkori hiánya bele van számolva (mint egyik alrendszer pl. a TB-vel együtt) az államháztartási hiányba.
Nem is vagy arra alkalmas, hogy bárkit kioktass.
@Kalmár:
Ja, és az átvállalt 180 milliárd semmi esetre sem magyarázat a 3000 milliárd elkúrására a hiány növekedésével párhuzamosan.
Ha az LMP összeáll akár a szocikkal, akár Gyurcsánnyal, biztosan halálra van ítélve. Még az sem szavazna rá, akik 2010-ben bejuttatták a Parlamentbe. Egyedüli esélye egyedül van, csak kicsit karakteresebben kéne politizálni, lássuk be, a Fideszt nem nehéz értelemmel felülmúlni (ahogy a többi pártot sem).
"karizmát legalább nyomokban tartalmazó frakcióvezető/szószóló/tüntetésen felszólaló személy keresésére"
Ez nagyon nehéz! Olyan embert találni, aki 3 értelmes mondatot tud mondani úgy, hogy a zemberek is megértsék. Sőt van precedens, hogy a mondatoknak értelmeseknek sem kell lenniük. Elég ha van benne, "haza", "szabadságharc" és valami értelme(zhete)tlen szóösszetétel is (pl. "kocsonyaforradalom", vagy "fülkekiáltvány"). ;)
nem latom a kozvetitest, valaki tudositana, nah?
@csaknézek...:
bocs, van doktori címem. kettő is.
@csaknézek...: :))))

minden idők legtitkosabb álamfője... Dr. snitt pálesz... mégse a zemberek zembere?

hangos bruhhhhahhaha -val nem akarta zavarni a tanulást (azaz a MÁSOLÁSI munkákat)

üdv Dr. Pom Pom
@pom pom:

Megirigyeltem a címedet.
Ezért hát szereztem én is egy doktorit. :)
@Deathstick:
"- Mi a különbség Isten és Orbán Viktor között?
- ???
- Isten nem akar Orbán Viktor lenni!"

Ez egy régi Gyurcsány-vicc.
@Dr. csaknézek...:
nem kell bocsánatot kérni. De elárulhatom, mert publikus, két doktori címem van.
Az egyik a szemorvos doktorom címe, a másik a háziorvosom címe.
Dr. Hofi Dr. zorbánról... Viktorka a visegrádi egyek... gőg és magőg fia... de az egy magyar cigány!... áááá az egy velencei tükör... eta kotta - da kotta... orbán jött, menedzs ment...

subba.blog.hu/2012/01/17/hofi_hianyzol_1?
index cikk: miert eszik szart a magyar...erdekes ...
gorogoknel nagy szar van: nem nyit ki semmi...azch
@J.László: Nem az, mi egy régi 2000-es Hofi kabaréban hallottuk minap. Valahol fentebb ott a youtube link, hallgasd meg. :D
Gyk: Hofi 2002-ben halt meg, akkor még híre-hamva sem volt Gyurcsánynak.
"A feltétel nélküli amnesztia amire Gyurcsány és a szocik most játszanak szerintem sem jó ötlet."

Mszp: 20%, LMP: 8% (Szonda Ipsos - 2012.jan.)
@pom pom: "Nem baj, a Parlament működik ellenzék nélkül is! No igen, annak idején erre rájött Rákosi-elvtárs is, csak ő még nem jelentette be..."
Ez mekkora már :)))))
mandiner cikk osztjak egymast a ep-ben
@parttalan: Bizonytalan (kurvaanyját a gyurcsányorbánnak) 57%. Szerinted ők visszaszavaznának a szocikra, ha az elmúlt 2 évben sem mentek vissza hozzájuk? Egységfront, egységfront, csakhogy egységben is feleannyi ez, mint csak a csalódottak "pártja"
Schiffer előtt is megvilágosult, hogy kit fognak az amerikaiak nyomni. Eddig reménykedett, hogy talán őket. De most már világos, hogy Bajnait tolják Hillary-ék... A kocka le van vetve!
Semmimásról nincs szó, csak a báránybőrbe bújt farkasok, rossz maszkot vettek fel - nem hittek az ÖKO cselnek sem. Az ő taktikájuk szerint új arc, új vonal - ugyanazok a hiénákkal. Bújtak ezek már mindenféle álarc mögé, de akinek van szeme átlát rajtuk.
A maffia új tagja lép szinre: MTVA hihetetlen pénzrt alkalmazza Várhegyit, aki vélhetően Smitt embere. Nyelvvizsgát vett bagóért.

Várhegyi Attilát, az Orbán-kormány egykori államtitkárát, korábban Szolnok megyei jogú város polgármesterét folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyon hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, jogerősen egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre, mellékbüntetésként pedig 500 ezer forint megfizetésére ítélte a Pest Megyei Bíróság. Várhegyi vagyonkezelői kötelezettségét megszegve 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. Várhegyi ezt követően a Fidesz pártigazgatója lett, manapság pedig a Fideszes önkormányzatok által szerződésekkel bőven kistafírozott Presztízs Média Reklámügynökség Kft ügyvezető igazgatója.
@igényes:

Azért ezekkel a fricskákkal nem tudjátok elfeledtetni, hogy ippeg most emeltek vádat Hagyó* ellen.

* Nektek még a nevetek is hamis, cucclibek!
Hogy lehet valaki Hagyó, amikor vitt mindent, ami a keze ügyében mozdítható (=lopható) volt?
Ez nagyon jó lett! Sírjak vagy nevessek? :)
Az LMP idegösszeroppanást kapott (index.hu/belfold/2012/01/17/januarban_talalhat_uj_frakciovezetot_a_lelkileg_elfaradt_lmp/), a maszop kiöregedett, Gyúrcsány meg cédulás őrült. Szép kis banda, mondhatom.
@Kara kán:

Apám, milyen szellemes, és mennyire eredeti!

:-D :-D

Az elmúlt két évben pontosan 4.789.652 esetben sütötték el, melyiktől idézted? Hol az idézőjel? Szellemi terméket loptál és/vagy utánközöltél? Be leszel perelve te pernahajder!

:-))))
@dfcwolf:

Ez a kérdés kínoz másfél éve :-)) Egyébként is te vagy a hibás! :-)
@Fabius:

Kapaszkodj meg, én örülök, hogy Kara-kán elsütötte, mert én most olvastam először.
@igényes:

Csalók? Ugyan. Csak egy ember, aki megfelelően tudja kezelni az MTVA idei 70 milliárdját. Mit tesz a rutin, meg az évek...
@Pinka-Panka:

Ebből csak annyi a tanulság, hogy nem jársz ide elég régen.
@TrueY: Bocs-bocs-bocs ! Egy irásjel elütés volt ,helyesen :tenyek-tevhitek.hu
Jó egészséget !
@TrueY: Bocs-bocs-bocs ! Egy irásjel elütés volt ,helyesen :tenyek-tevhitek.hu
Jó egészséget !
@Kara kán:

Tanács: link előtt-után kell egy üres szóköz, és akkor nem hibaoldalra dob.
@Fabius:
Ez így van. De jól szórakozom, így néha benézek:)
Miért nem lepődöm meg?

Polgári Párt hírdetése:

Csalási gyakorlattal, késelőket, kétkezi gyilkosokat keresünk!

Magas fizetés, superb, telefon, teflonkés ingyenesen.

Előny: Büntetett előélet, adócsalás, plágium, sorozatgyilkosság, képmutatás, seggnyalás.
@Deathstick:

Szerintem a blogszféra szerves része a komment. Mindenféle.

Azt gondolom, ha van bátorságom leírni a véleményem valamiről, akkor legyen meghallgatni a másokét is ugyanarról. Itt ahhoz is nyomós indok kell, hogy leugassak valakit, és az egyik kezem még mindig elég megszámolni, hogy két év alatt hány embert basztam ki innen.
@Fabius: azért némi terhet levesz az araszos válladról, a tahótlanító gomb is /igaz, én azt se sokat használtam :D/
@Kara kán:
Eredetileg
Ki varánusz neked? Összefogni volna jó!
Karinthyasan tördelve:
Ki varr ánusz neked össze? fogni volna jó!
vihar a biliben 2.0

A szomorú Matolcsy szakított Járaival
Volt barátja nem látja a kormány eredményeit.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/17/a_szomoru_matolcsy_szakitott_jaraival/
@Gábriel angyal:

Szép találat! Egy ilyen könyv egyenes út a gazdasági bizottságba! :-))
@Fabius: Érdemes lenne elosztanod a 70 milliárdot a 3,8 milliós háztartással, ahol van vélhetőleg televizió készülék, majd a 2%os nézettséget figyelembe véve, vajon mennyibe kerül 76 ezer fidesz rajongó kielégítése (2%)

70 milliárd 76 ezer néző. Drága mozi ez Fabius.
És ilyen tábláitok lesznek bóvlisták a szombati disznótorotokon:

- legyen 600,- ft a benzin
- nekünk 400,- ft-os euró kell!
- 5 nagydoktorit Schmitt copy Pálnak!
- Kétmilliós fizetést a képviselőknek!
- a Felcsút kerüljön az első osztályba!
- Európa szeret minket, mi is szeressük üket!
- 30 évente választásokat és felcsúti kötődésű, sose dolgozott, többször bukott, 150 cm mély, focista agyú, O. V. monogrammú jelölt lehet!
- Hazudj még nagyobbakat Szargyártó Péter!
- Legyen mindenki seggszájú a fideszben!
- 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle életpályamodellt mindenkinek!

- Bájer Zsót a te anyád!
Szerződés tervezet!

Létrejött a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia és az MTVA között 40 milliárd értékben évente.

MTVA évente 40 -et fizet, PFLA évente engedélyezi, hogy a házi dekázó torna kizárólagos közvetítési jogát közvetítse.
@igényes: Még drágább, mert nem a nézőkről szól, hanem egy párt vezetéséről.
@lecsekkoltam: jajmár, lacikának minden politikai vicc Gyurcsányról szól, nem tudtad?

Úgy látom, ma itt nem sokat keresett (mármint ha szavanként fizetik), biztos máshol kommentelt capslock-kal kérdezősködve. :D
akkor most sapka vagy fustszuros cigi?
@igényes:

Különösen úgy drága mulatság ez, hogy egy híradónak azt sem hiheted el, amit kérdez. Végtelenül kínos és szánalmas ez, és többet árt Orbánéknak mint bármi más.

Gyurcsányt sem az elkúrásért utálja a többség, hanem a hazugságért. Pedig akkor még a híradót nem is retusálták.
hirado...muhaha...tv ugyan mar idejet mult ;)
most mi lesz akkor a fideszszponzorikkal, nem gyun az ajemef pinz...viszik a hazat?
jah ti mockos komunistak...vagy eppen most mik vagytok...mi vagyon GyF vademelesevel...olyan csend van...mont a kriptaban
@Fabius: Érdekes, nem? Gyurcsány azért utálták/utálják az emberek, mert elismerte, hogy mint politikus hazudik. Ezt orbán is elismerte, és azóta is olyan nyiltan hazudik bele a képünkbe, hogy azt tanítani kellene. Mégsem látom, hogy az emberek emiatt balhéznának az utcán minden piros betűs ünnepen.
volt mar valaki aki ellen man indult eljaras ? vagy ebben is rekorderek vagyunk?
@Fabius: ójézusom! Egy politikus (!!) HAZUDIK!!! Hívjuk az Amnesty International-t és a TASZ-t!

Fabius, ugye, ezt még te se hiszed el, hogy azért utálják, mert hazudott, mert ezért bárkinek a szemébe röhögök, de nagyon csúnyán!!!

(Egyébként ebben is SOKKAL gerincesebb volt Orbánnál. Meglátásom szerint inkább ismerje be nyíltan (na jó, kiszivárogtatott-nyíltan) a hazugságot és azt is, hogy hibázott, mint hogy: "nejazemberekkelfizettessékmeg" Viktorka módon hátulról, aljasul szorongassa a népet, MIKÖZBEN mást pofázik.

Szerintem az sokkal aljadékabb és undorítóbb.)
"nem akarunk a bankoknak és a növekedésnek élni, nem akarunk szorongásban és félelemben élni! "

mandiner.hu/cikk/20120117_pataky_attila_minden_dolog_merteke_az_ember

Mondja az ember, aki a zálogházaival maga a bank. Ez letüdőzte a szívcsakrát baszki.
@lecsekkoltam:

82% most is elégedetlen, csak nem gyújtogat és nem dobál semmit. Utóbbit egyáltalán nem bánom.
@Fabius: most nincs fizetőképes párt, aki azért fizetne meg futballhuligánokat meg szittyákat, hogy megtegyék. :)

Magyarán: nincs, aki hergelje a népet olyan hatékonysággal, mint Vikktorrka.
@Fabius: Azonos véleményen vagyunk!

"Különösen úgy drága mulatság ez, hogy egy híradónak azt sem hiheted el, amit kérdez. Végtelenül kínos és szánalmas ez, és többet árt Orbánéknak mint bármi más.

Gyurcsányt sem az elkúrásért utálja a többség, hanem a hazugságért. Pedig akkor még a híradót nem is retusálták."
@lecsekkoltam:

A Fidesz részére 70 milliárd + marketing. Igazad van.
@Kismac:

Ha beismerte volna nyíltan sokan gondolnák ezt másképp. Így is adós vele attól függetlenül, hogy szerintem az elkúrásban az akkori szoci vezetés/frakció nagyobb felelős, mint maga Gyurcsány.

Abban egyetértünk, hogy Orbánnak mindenben sikerült alulmúlnia Fletót. De ez önmagában nem legitimál semmit.
@Kara kán: Nagyon helyes, hogya Hagyó ellen vádat emeltek, nem csípem a srácot, de várjuk meg a végét! Nekem vannak előítéleteim Hagyóval és társaival szemben.

Na, de neked is Orbán, Várhegyi, Schmitt csalókkal szemben.
@lecsekkoltam: közelítsük meg egy kicsit máshogy, szerintem.
Utáljuk Gyurcsányt azért, mert bizonyítottan, bevallottan hazudott? Naná, még szép.
Elismerjük-e, hogy kimondta? El kell ismernünk.
Na de: nekünk, mindenkinek ismerte be? Nem, azt nem merte. És utána verte az asztalt, hogy másként legyen, tett valamit a megtisztulásért? Nem.
Na, ez az utolsó rész az, amiért ha nem is utálják, de nagyon haragszanak rá az emberek. Mert elsuttogta, hogy hazugságra épült minden cselekedetük, de túl puhány volt ahhoz, hogy ez ellen érdemben tegyen is valamit.
Ő tulajdonképpen megbékélt azzal az érzéssel, hogy kimondottan cserbenhagyta az országot.
@Kismac:

Azért arra van fizetőképes párt, hogy Erdélyből importáljanak támogató tüntetőket, mert szombaton nem lesznek elegen.
Jó írás, nagyon sok ponton egyet értek vele. Én is megörültem az ünnepek körül, hogy az LMP végre felveszi a fonalat, de úgy tűnik, megint hagyják kicsúszni.

Bár tévednék!
@NWolf: "Bizonytalan (kurvaanyját a gyurcsányorbánnak) 57%. Szerinted ők visszaszavaznának a szocikra, ha az elmúlt 2 évben sem mentek vissza hozzájuk? Egységfront, egységfront, csakhogy egységben is feleannyi ez, mint csak a csalódottak "pártja""

Felőlem mehetnének az lmp-hez is, de láthatóan nem mennek, nem kell nekik az sem.
@Fabius: mivel adós Gyurcsány? Hogy nyíltan beismerte, hazudott? :D

Nekem azért nem gond ez, mert politikus, és mint ilyen, EGYIK SE ismeri be ezt nyíltan. :)
Fabius, ha ilyenekben hiszel, akkor feltehetem, hogy a Mikulásban és a Jézuskában is hiszel?

Bocs, ezen én csak röhögni tudok. Aki azt hiszi, hogy a politikusokat nem csak kizárólag a szavazatmaximalizálás érdekli, az tényleg egy 3 éves gyerek szintjén van gondolkodásilag. Szerintem.

Nekem két éve is az volt a lényeg, hogy a külpolitikánk jó legyen (NE legyünk elszigetelve külpolitikailag) ÉS maradjunk demokráciában. Na emiatt voltam én (és mindazok, akik ezt mondták) bérrettegő. Ballibsi(bibsi)bolsi, ahogy hívtak még két éve minket. Azóta bebizonyosodott: igazunk volt.

Jó-jó, muszáj (lenne) jó (jobb) gazdaságpolitikát folytatni, muszáj lenne az inaktív, kvázi zsaroló réteg kegyeit keresést megszűntetni, muszáj lenne fontos elosztó rendszerekhez hozzányúlni, de ezekhez még Bokros is csak óvatosan nyúlt a csomagjában.

Szóval nekem idén már 10 éve a fenti két okból NAGYON cinkes Viktor, és íme, sokkal cinkesebb lett a harmadik okból kifolyólag (gazdaság) is, mert ha az előző kormányok szarul csinálták (konzi-szoci-fidesz-szoci-szoci), akkor ezek katasztrófát csináltak.

All in all: gazdaságpolitikailag és emberileg sem legitimálja a bénázást az, hogy Viktor most mit rontópálkodik, viszont inkább lennék még két-három évvel ezelőtti világban, mikor még demokrácia voltunk és nemcsak szóban, a fizuk legfeljebb reálértékben csökkenhettek, nem nominálisan, nem voltunk elszigeteltek, stb. SŐT, két éve még bezzegország voltunk hála Bajnainak.
@Kismac: "Aki azt hiszi, hogy a politikusokat nem csak kizárólag a szavazatmaximalizálás érdekli"

De most őszintén: mibe kerül az egy politikusnak, hogy odaálljon a kamerák elé, nagy nyilvánosság előtt beismerje a mindenki által tudott dolgokat - és, mint i-re a pont, aztán bocsánatot kérjen? Jó, biztos lámpaláza lenne tőle, de ebbe még senki sem halt bele. Viszont ha szavazat kell neki, ez (szerintem) a legbiztosabb módja annak, hogy elkezdhesse gyűjteni.
@Fabius:
Van egy jó barátom, aki mindent egy mondattal intéz el... "Mindenről a kommunisták tehetnek."

Kezdek hinni neki. :)
még mindig termelik a kommenteket az erdely.hu-n...kemény...szegény mi...jönnek megmentenek..már ők is...áh...
@Kismac:

"Nekem azért nem gond ez, mert politikus, és mint ilyen, EGYIK SE ismeri be ezt nyíltan. :)"

Na pont ez az a mentalitás, amiért megengedheti magának Fletó is meg Orbán is a hazudozást :-)
Viszont én nem vagyok hajlandó csatlakozni ehhez, úgyhogy ha a kegyem, az ajánlószelvényem meg a szavazatom kell, akkor lesznek kedvesek igazat mondani, és aszerint cselekedni is. Szerintem a társadalom akkor dönt jól, ha nem tolerálja ezt tovább, leckét ad a most aktívaknak és intő példát az új politikus nemzedéknek oldaltól és szimpátiától függetlenül.

Múljon el a politikus vagy = hazudsz, de mi így szeretünk világ.
@Deathstick: Úgy olvastam, hogy 70 évesen mentek oda a Büdös barlangba - kéngázok áramlottak ki és azok megölték őket - én 59 vagyok,szóval lenne 11 évem.

De ugye itt megadták a VV-n a 45-öt korhatárnak,amit nem értek,mert ez mit biztosít? Nem mintha akarnék ott vigéckedni, de szerintem lehet valaki baromállat 35 és nagyon jófej 75 évesen is. Épp tegnap fejeztem be egy zseniális könyvet, www.libri.hu/konyv/a-szazeves-ember-aki-kimaszott-az-ablakon-es-eltunt.html

Abszolút erről szól többek közt, hogy nem az évek számítanak. Olvassátok,tüneményes, benne a világtörténelemmel.
@dfcwolf:

Amit erre mondani tudok az egy idézet Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatójából:

...hát...őőőő...hát...őőő

:-))
"2010 tavaszán sem volt titok, hogy az LMP-re szavaztam"

És mondd csak, voltaképpen te mire szavaztál? A mai napig szeretném megtudni, mik a rövid, és hosszútávú tervei az LMP formációnak, mert a mai napig nem derült rá fény. Azon kívül, hogy viharos gyorsasággal létrejöttek, centrum receptjeit követő idénypártként- rossz nyelvek szerint némi hátszéllel, és persze kihasználva a "kire szavazhatnék, aki még eddig nem volt, de nem tartozik a nácik halmazába" tanácstalanságot meglovagolva ippeghogy bejutottak. Viszony úgylátszik nincs, és nem is volt igazi forgatókönyv... Szóval jó lenne tudni, mire számítottatok, vagy mit vártatok? Mert én pont ezt. Terv nélküli láblógatást 4 évig.
@Deathstick: epa.oszk.hu/02000/02002/00006/pdf/1999-tavasz-nyar_bosnyak-halal.pdf

Az erdélyi öregek mentek a kéngőzbe megfulladni - kicsit összevontam a kettőt, bocs - , a japánok csak simán a Narajamára. www.szenti.com/fukazava.shtml
fff... Schiffer nem azért húzott el, mert jöttek rá a komancsok?
Ha így, hát én megértem.
Nem tetszettünk forradalmat csinálni, most aztán ez van.
Aranyos...
Valahogy nekem a KÖZ-ről nem ez jutna az eszembe...
KÖZPÉNZ...
KÖZTÖRVÉNYES... csak nem KÖZÉRDEK? Kié?
Egy vicc ez az ország!!! Ráadásul k.rva gazdag is!

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/17/elitelt-fideszessel-erosit-a-kozmedia/

"Várhegyi Attila 1990-91-ig Szolnok város alpolgármestere, 1991-től 1998-ig pedig polgármestere volt. 1998-2001-ig pedig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkári posztját töltötte be.
A Fidesz pártigazgatóját 2002-ben folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A vád szerint az Orbán-kormány egykori államtitkára 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. Várhegyi ezt követően lemondott a képviselőségről, azután pedig a Fidesz fizetett alkalmazottjaként töltötte be a pártigazgatói, majd a kampányigazgatói posztot."

Tényleg, még jó, hogy nincsenek összefonódások... Mi is lenne, ha lennének?! :))
@Jankove:

Akkor mondom:

Volt nekik 228 oldalas programjuk, amit elolvastam(ahogy mindenki másét is), helyenként támogathatónak találtam és erről a véleményemet is közöltem:

varanus.blog.hu/2010/03/26/lmp_alom_oszt_es_foszt

Ezek mellett egyszerre gondoltam, hogy a szocialista kormánynak minimum 4 évig jár a kispad, nem szeretnék Orbánéknak kétharmadot, de a (várhatóan)kieső pártok helyett új arcokat igen.

Aztán a választások után megfogalmaztam azt is, mit várnék a szavazatommal parlamenti ülőkéhez juttatott párttól:

varanus.blog.hu/2010/05/03/zsakmanyoljuk_ki_az_lmp_t

...és ahogy ebben a posztban leírtam, ez annyira nem így lett. Elégedetlen, kritizáló posztok sorát tudom idézni, ha kéred. Bár egyszerűbb, ha itt jobboldalon bedobod a keresőmezőbe: LMP, és válogatsz.
@Fabius: :-D na ugye.Ennyire hitelesek. Amíg Attesz halad az élen, addig jó nekünk. :-DD

Szívcsakra verné pofán a sok ezzel ármánykodó kóklert!
@Vahakomb: Mert az LMP-nek van valami értelmes programja? azontúl, hogy plázastop, meg zöldizé, de hogyan, miként nincs kifejtve! van valaki náluk, aki már ült kormányrúdnál és valamit csinált is,ami eredménnyel járt?

Schiffer sértett fejét nézzék,hogy majd csak egyszer megvilágosodik?
@a szív fészkei:
Szívcsakra?? Szívlapát kell ide kérem... Sokkal hatékonyabb! :D
Ekkora nagy rakás limlom, mint ami benne van az LMP-ben nem sokáig marad együtt. Legyen zöld és vörös, cigánybarát és környezetkímélő, utcai harcos és konstruktív parlamenti, nem is sorolom tovább az antinómákat
"Dologra!"

Mintha Gyúrcsányt hallanám...
@Secnir: hihihi. Lehetne öt is, csak az nem hihető....hahaha bruhaha.
@Kara kán:
Bóvli... az a kormányod, te szerencsétlen! :)
Megnéztem a blogodat... Szánalom és ... hát BÓVLI pajtás...
Szar ügy, neked... :D
Értem én, hogy vered a nyálad itt, de az irigység csúúúúnya dolog! :)
@Kara kán: Kisfiam - már megint tésztát gyúrsz? - tanulj kicsit magyar neveket! Tiszteletem-böcsületem, de ne ide irogass, hanem saját portálodra. Amikor ide - tiszteld nyelvünket, s honpolgárainkat. Kívülről könnyű ítélni, élni nehezebb.
Ha már volt, akkor bocs, de így elalvás előtt, nehogy nyugodt legyen az álmotok, schmitt+c- schmitt+v és olvashatjátok:

Töretlen lendületben a nemzetgazdasági miniszter
2012. január 17. 15:53

Némi szomorúsággal állapítom meg, hogy volt barátom, Járai Zsigmond legutóbbi közleményeiben figyelmen kívül hagyja az Orbán kormány eddig elért eredményeit.

A 2010-ben örökölt több mint 7 %-os költségvetési hiányt az év végére 4,2%-ra szorítottuk le, a 2011-es költségvetést többlettel zártuk, a 2012-re előrejelzett költségvetési hiány az Európai Bizottság által visszaigazoltak szerint is 3% alatti lesz.

Mindemellett 2011-ben kidolgoztuk a Széll Kálmán tervet és a munkaösztönző, munkahelyteremtő, családtámogató adórendszer átalakításában is döntő áttörést értünk el. Emellett lépéseket tettünk a lakossági devizaadósság csökkentésére, és 2011 végére megszületett a megállapodás a Kormány és a Bankszövetség között.

A pénzügyi konszolidáció további szakaszát jelzi, hogy a tegnapi kormányülésen megtárgyaltuk a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott Magyar Növekedési Tervet és az új külgazdasági stratégiát.

Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán kormány Magyarország pénzügyi egyensúlyát. Ezt nem látni közgazdasági vakság, nem elismerni több, mint udvariatlanság.

Járai Zsigmondot egyébként szívesen látom egy beszélgetésre miniszteri dolgozószobámban, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épületében, hogy személyesen is meggyőződhessen arról, kitűnő szellemi és fizikai állapotnak örvendek.

(Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter)
@Boli:
Az első poszt első 5 kommentjéig jutottam, ott hagytam, elég volt!
"legkedvencebb magyar üzletláncot helyzetbe hozni"

Micsoda bűn, micsoda bűn! Magyar céget helyzetbe hozni külföldiek helyett! Máglyára velük!!!
Némileg más megvilágításban látom az LMP bazsalygását, amióta volt szerencsém Kovács Lászlót látni és hallgatni Olgánál. Dióhéjban, a szocik úgy képzelik az ellenzéki összefogást, hogy mindenki, aki él és mozog, a szoci jelöltet támogatja majd a választásokon. Mert hogy ők futnának be második helyen mindenütt. Hát abba nem csodálom, hogy nem mennek bele. Az Mszp helyzetfel(nem)ismerésén nem lepődöm meg, olyanok, amilyenek. Csodálkoztam volna, ha tanulnak valamit a nagy buktából. A civilekben van minden bizodalmam, mert ha még egyszer a szocikra kell szavaznom, a legkisebb rossz alapon, megharapom magam.
@kvpsgb:

Dehogy bűn, erény. Kell a pénz plakátra.

feherenfeketen.blog.hu/2010/04/08/iteletidot_hirdet_a_cba

Micsoda kurvák, micsoda érdekszerelem.
@Fabius: Dehogy. A nemzeti értékek védelme. Mi más.
Ki az Audikkal, Magyar Pul(n)it akarunk!
hazudozni es hangulatot kelteni egyszeru,de egyutt elni a lelkiismerettel nehez.. nem csoda hogy lemondanak es kilepegetnek.. tudjak ok jol hogy amit tettek az egy egesz orszagnak artott..nem meglepo hogy megroppannak a teher alatt.. nem sajnalom oket, azt sajnalom hogy elorre nem lattak mit okoznak a felelotlen viselkedesukkel.. LMP..ugyan mar..
@Kijelölt Felelős:
Nézd, ami szar, az szar! :)) Stabilan! Egy nulla a figura - BÓVLI! Teljesen azonosult az IDOLJAIVAL! :)
Mennyivel jobb nézni a sima vízilabda meccset a hollandok ellen. :)
@Kijelölt Felelős:

Hajrá Gyuri!!!!

Amúgy én lájkolom Járait is.
@Kara kán: Kétszer is, egész jó volt a zegyüttlét.
Miért kérded? Levédetted már?
Tudom, hogy kis gonosz vagyok, de akkor is elrontom az estétek, varangyok:

index.hu/kulfold/2012/01/17/magyarorszagert_tuntettek_varsoban/

:-)
@Kara kán:
Vicc ide, vicc oda, de a lengyelek kiállása megható!
@mamitirtok dr.:
Nagyon szívesen!
Az egésznek az a lényege, hogy finom hazai kajákat egyél, és ne vigyen el idő előtt a bélrák.
Ez persze nem garantálja, hogy züllöttséged miatt nem fog elvinni az Éc.
:-)
@Kara kán: Ezzel? Öröm a zélet!
Isten áldd meg Lengyelországot! Szép is az..
@Gábriel angyal:

19 gólt lőttünk és 8:1 az utolsó negyed?

:-D :-D

Kííííííííííráááááááály!
Mostanra bebizonyosodott a tény,hogy gyf nem hazudott,mikor azt mondta hogy száguld a pannon puma.
A mostani állapothoz képest, mindenképp száguldott.
@lariflari: Egyre több dolog derül ki róla, így utólag! A végén még Boldoggá is avatják, ahogy a nemzeti oldal kormányoz, meglehet.. de ki teszi fel a koronát Viktor művére?
@mamitirtok dr.:
Koronát? Ezzel nem kéne viccelődni, még félreér... illetve komolyan veszik! :)
@lariflari: erre monggya a Dr. zorbán hogy legyünk parasztok és álljunk rá a fűre... a termelésre, önellátásra... pl a mákra...

a pannon csupasz csiga, ami nemsoká turullá változik...
Kedves Doktroll Snitt pálesz !

szép két év felyeződik be... a nemzet legnagyobb és legsportosabb zemberének a karrierlye... ahogy Dr. Endrú Dzsí. Vajna mondaná: gyönyörű snitt volt a nemzet fele mell kedésében...

a fides lemondattya. az álamfői utolsó álomása 731 dik napon fog eljőni, amikor is a két év +1nap meglesz Önnek... csak nehogy sitt pálgium legyen a vége...

nertársi üdvözlettel: Dr. Pom Pom

aki kelt a nemzet újra fővárosában, annódomini 2012. fojó hó (latyak) 17-dikén
@Fabius: Erről beszélünk, hogy felnőtt emberek kiborulnak egy totál hétköznapi dolgon, mint pl a hazudós választási kampány, olyannyira, hogy más nem csillapíthatja le őket, mint a tv székház rudi automatája, és néhány felgyújtott kuka. A társadalom egy része tisztában van azzal, hogy mi az amit lát, helyén kezeli. A gond azzal van, ha egy normális, hétköznapi dolgot (politikus hazudik) úgy állítunk be 4 éven keresztül, mintha azon kapták volna, hogy gyereket molesztál és kiskutyákat rugdos. Mindezt azért, mert elvesztett másodjára is egy választást, és ebben látja a siker kulcsát. Be is jött neki, még mindig ezen a triviális dolgon lovagol mindenki, mert a gyurcsány hazudott. Gyerekes, röhejes.
@Interlock: Miért, azt orbán mondta el, hogy hazudni fog?! Talán minden párt előrebocsátotta, hogy hazudni fog a választási kampányában?!
Könyörgöm, nem vagyunk 5 évesek, felnőtt emberek, akik elméletileg ismerik a körülöttük lévő világot. Ebben az is benne van, hogy a politikusok választásokkor hazudoznak. Ne azon lepődjünk meg, ha kiderül, hogy jé, tényleg hazudnak a politikusok. Ha olyan politikusra vársz, aki majd nem fog neked hazudni, akkor helyezd magad kényelembe, mert nagyon sokáig fogsz várni.
@Kara kán: Te se lájkolnád, ha a te állásodra pályázna....
@Fabius: Akkor nem sok cédulát fogsz leadni. A választás nem arról szól, hogy megmondjuk az igazat a szavazónak, és majd ránk fog szavazni. Nem, a választási kampány arról szól, hogy ki tud minél hihetőbben minél szebbeket mondani, úgy, hogy az hihető is legyen. Ha pedig megnyerjük a választást, és meg kéne csinálni a programot, majd mutogatunk az elődre, hogy miatta nincs megvalósítva semmi. Ez így megy nálunk, az usa-ban, angliában, németországban. Mi pedig arra szavazunk, aki szimpi, és akire x idő alatt kevesebb mocskot hordanak, és hihetően tudja eladni azt amiben mi sem hiszünk.
Boldogasszony Anyánk, régi nagy Pátrónánk!
Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk:

Magyarországról, Édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el /Szegény magyarokról!

Ó Atya Istennek kedves, szép leánya,
Krisztus Jézus Anyja, Szentlélek mátkája!
Nyisd fel az egeket sok kiáltásunkra,
Anyai palástod fordítsd oltalmunkra.

Kegyes szemeiddel tekints meg népedet,
Segéld meg áldásra magyar nemzetedet.
Sírnak és zokognak árváknak szívei,
Hazánk pusztulásán özvegyek lelkei.
Vedd el országodról, ezt a sok ínséget,
Melyben torkig úszunk. Ó nyerj ékességet.
@Fabius: Nem érted, ha bevágod a zaciba az asszony arany fülbevalóját, akkor nem a gonosz bankot támogatod, ráadásul max a fülbevalót veszted. Ezzel mindenki jól jár. A delikvens piaci áron alul kótyavetyél, de pénzhez jut, ha pedig nem váltja ki akkor van arany, ha meg kifizeti ott a kamat is Win-win szitu. De a bank, hát ott csak a cúna pénz van, más nem, és még jobban is van szabályozva, mint a zaci üzlet. :D
Minden hangzatos és fennkölt elv mögött ott a pénz, főként ha nemzetiszín szalaggal kötik át. :D
@pom pom:
Láttam, küzdesz Kreténkével... :DD
Komolyan először azt hittem, hogy ez vicc... De a nyomi csávó nickje amúgy is árulkodó, no meg ismerjük is... :)) Eszéhez kell mérni! :)

trollhitvallas.blog.hu/2012/01/17/ismet_schmitt_pal_van_soron?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_17&utm_campaign=index

"Az Elnököt, mivel a napi politikában nem vesz részt, főleg személyében támadják. Nincs értelme minden ostoba vádra megfelelni, gondoljunk csak arra: Pali bácsi intelligenciáját, tehetségét, kiváló felkészültségét azok kérdőjelezik meg, akik az elmúlt 60 év vitathatatlanul legtehetségesebb, legnagyobb formátumú magyar politikusától, Európa talán egyetlen igazi államférfiától, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét megteremtő Orbán Viktortól is elvitatnak minden tehetséget."
Behányok... ekkora hátsó nagytakarítás láttán! Ez tökk hüjje! SP után, szabadon...
@Boli: Ezt így leírta valaki, és nem viccnek szánta?! Biztos nem a hírcsárdások állnak mögötte?!
@lecsekkoltam:
Olvasd el, besírtok a röhögéstől, vannak ennél még vadabbak is! :))

"Elnöki tevékenységében még ellenségei, a talajvesztett balliberális kurzus szekértolói sem találnak semmilyen konkrét kifogásolnivalót – ezért van, hogy őt folyton személyében gyalázzák. Tudják, hogy a köztársasági elnök nem tettei révén játszik fontos szerepet a politikában, hanem elsősorban objektivitása, erkölcsi tekintélye, személyiségének ereje révén hat."

"A groteszk liberálbolsevista gondolkodás végső degenerációjaként a médiatúlsúlyukat gátlástalanul kihasználó balliberális véleményvezérek most egy olyan ember sporthoz, olimpiához való hozzáértését próbálják meg kétségbe vonni, aki kétszeres olimpiai bajnokként 20 évig volt a MOB vezetője, és aki közel 30 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, amelynek éveken keresztül az alelnöke is volt. Ezekre az elképesztően bornírt vádaskodásokra egyszerűen reagálni sem érdemes. Mit hoz majd a hazugságok következő hulláma, azt mondják majd, hogy Szörényi Levente nem ért a zenéhez, Orbán Viktor a joghoz, a kerecsensólyom a repüléshez?"

Amikor már azt hiszed, hogy nem, akkor de... van még lejjebb is! :)
@Boli: Ne terjeszd, kérlek, még a végén meg kell tanulnunk kívülről, a NER szellenében..
Az semmi, de ez a barom Göncz Árpádot is a szájára meri venni...
"Schmitt Pál ugyanis elnöksége egész ideje alatt ember, mindenekelőtt magyar ember maradt. Kezdettől nem a sólyomi csűrés-csavarásból, a nemzeti kormány elleni áskálódásból, jogászi mellébeszélésből kívánt megélni, és természetesen a globalokommunista köröknek oly kedves Göncz Árpád-i, tőrőlmetszett liberálbolsevik értéknihilizmus is távol áll tőle. Pali bácsi olyan elnöke Magyarországnak, akinek elnöksége alatt az elnöki hivatal weboldalának kiemelt helyén a Himnusz, a Szózat és Szent István királyunk Intelmei olvashatók. Értjük már, miért törnek a vesztére a kozmopolita érdekkörök, miért kell bármi áron elvesznie?"
ISTEN BARMA! ÍGY NAGYBETŰVEL... Nagyon hülye ez a jóember...
@Boli: Elolvastam, majd hogy bosszantsak vele mást, hangosan felolvastam. Kb a 3. mondatnál már más is lemarta a bőrt magáról :D:D:D
@Boli: Ja, gondolj bele, lehet hogy vigyázba vágta magát a szilveszteri köszöntőnél, és belesírt a pezsgős pohárba, milyen szépen beszél a Pali bácsi. :D:D Kerecsensolyóm repülése? Szerintem kisírja a szemét meghatódottságtól valahányszor lát egy soproni reklámot :D:D
@lecsekkoltam:

A válaszra az undorító balliberális áskálódásodra csakis egy ember méltó:

LENCSÉS LÁSZLÓ vagyok ballibák! Akik nikkek' mögé bújtok szaremberek! Bezzeg én felvállalom az egyéniségemet! Én vagyok LENCSÉS LÁSZLÓ! ki más lehetnék?

Palpusstay Pally von Schmidt köztársasági, nemzetegyesítő konzervatív keresztény fősámánunkat pediglen békénhagyni! Én mondom, maga LENCSÉS polgártárs! Kuss Anonimusok!
@Fabius:

1,
„Hazudtam vagy sem? Csalárd módon szereztük-e meg a kormányzati felhatalmazást vagy sem? Kell-e bocsánatot kérni? Igen, kell. Azért, mert halogattuk a szembenézést egy tarthatatlan politikával. Mindig találtunk okot, hogy ne válaszoljunk kellő eréllyel és bátorsággal a kihívásokra" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

2,

A kormányfő azt is elismerte, hogy az elmúlt négy hónapban is követtek el hibákat. Miközben a kormány stabilizálni szeretné az ország gazdaságát a nagy reformokkal, ő maga talán oktalan hitbuzgósággal és túlzott magabiztossággal viselkedett – mondta Gyurcsány. Sem a kormány, sem a kormányfő nem diktálhat nagyobb tempót, mint amit maga elbír, illetve amit az ország elbír – tette hozzá.

Az Origo hírportál által szervezett hétfői online beszélgetésen a hozzászólók felszólították a kormányfőt, kérjen bocsánatot az általa elkövetett hibákért. Gyurcsány Ferenc megtette - adta hírül az InfoRádió. A miniszterelnök hozzátette: ő már 14 alkalommal elnézést kért.
"Képes lenne egyszer bocsánatot kérni az ország népétől, hogy valamit ön is elrontott? Mindenféle grimasz nélkül!" - fogalmazta meg kérdését az egyik hozzászóló. Gyurcsány így válaszolt az online interjúban: "Hogyne! Például most is. Szerintem a 2006. január elsejétől életbe lépett adócsökkentés tévedés volt. Most mondom el tizennegyedszer".

3,

"Nem hittem - és ez a saját felelősségemről szól -, hogy nyilvánosan is hasonló erővel, tisztán el tudom mondani mindazt, amit nem egyszer elmondtam magunk között itt, a kormányülésen, meg - ahogy mostanra mindenki számára világos - elmondtam szélesebb körben, de mégsem nyilvánosan a frakcióban. És nem hittem, hogy az emberek, a választóink mindezt meg fogják érteni, még ha egyenes, világos, egyértelmű mondatfűzéssel mondom is el, ahogy megtettem máshol. Bizonyos értelemben tehát nem hittem magamban sem. Nem hittem, hogy erre képes vagyok és nem hittem a választóinkban. Kár!

És van még valami, amit itt el kell mondani. Tudom, hogy a stílus és a nyelv sokakban megütközést váltott ki. Ezt akkor is sajnálom, hogyha bizonyos értelemben természetes, hogy az adott helyzetben elhangzott drámai monológ lényegéből fakadóan szenvedélyes, egyoldalú és helyenként túlzó jelzőket használ. Mert nem egyszerűen beszéd, hanem a küzdelem eszköze volt. A küzdelemé, hogy rávegyen sokakat, hogy jussanak el ugyanarra a belátásra, amelyre eljutottam én meg az alakuló kormány. A beszéd ebben a helyzetben több volt önmagánál: a küzdelem eszköze volt. Természetesen sajnálom, akit a stílus bánt, azzal együtt is, hogy persze értem, hogy aki nem lett foglya a négy mondat manipulatív igazságának, hanem szembesült az egész beszéddel és szembesült a szituációval, az érti, hogy a korholás, a szeretet, a szenvedély szavai ezek. Bizonyos értelemben az öltözőben elmondott szavak, amelyeknek megvan a maga nyersessége."

Bocsánatot kért azért, mert "másfél évig nem csináltak semmit." (1)
Elismerte, hogy hibáztak a gazdaságpolitikában (2) Hát nem sorolta fel tételesen, hogy miben, az igaz.
Elismerte, hogy hiba volt, és az ő felelőssége, hogy az "öszödi beszédet" csak a frakció előtt mondta el. (3) A trágárságért való bocsánatkérés nem oszt, nem szoroz.

Na akkor sorold, miért és meddig kell még bocsánatot kérnie?
@kunzoo: ISTVÁN vagy, idióta! LENCSÉS ISTVÁN! :)
@kunzoo: Ez jó, ez tetszik. Jól mulattam. :D:D Gondolom nem te írod a blogot, igaz?
@lecsekkoltam: Kösz, én sem értem ezt a tan`tónéniiii kééérem, a Feri hazudoooott!!-rinyát. Aki hisz kampányrizsának, növesszen két fejet, az is reálisabb dolog, mint amit ígérnek!

Orvbán még ocsmányabbak tódított Plakát Irma néne mégy évi szenvedéseiről meg a megoldásról - aztán még mindig ahhoz tartja magát, hogy ez igaz. akik neki hisznek, azok kezelendők
Boli kedvenc módszerével. Attól senki nem lesz vashiányos, az biztos! :-DD
@Boli: Ja: Orvbán Viktor nem ért a joghoz. Tízpontos!!
@DarthVader: Ennek ez ezredrészére sose lesz képes Orvbán, inkább ilyen helyzetbe hozza az országot - magát, de azt álcázza Magyarország elleni aljas hadviselésnek - mintsem kinyilvánítsa, hogy tévedett és hazudott.
@DarthVader: Férjem a francia híreket nézi most, a hajókatasztrófa után a második is hajós hír: naszádgyilkos Orvbánnal van teli minden náluk.
@a szív fészkei: Na ugye, már kezdtem azt hinni, hogy mindenki olyan kisbárányos, kivirágos gondolkodású, mint Fabius :D:D
Mintha sose hallották volna a viccet, hogy a politikus akkor is hazudik, ha levegőt vesz. :D
index.hu/belfold/2012/01/17/schmitt_pal_beszel_a_doktori_disszertaciojarol/ Aki felt ud kelni, hallgassa meg!

Én ezrét ugyan nem. Öt nappal a balhé után, mit mondhat??? Nyomicsek. Kossuthban kurvára meg fogják cincálni, előre rettegek...

Beszarás:[..]"Az államfő csütörtökön az egri Eszterházy Károly Főiskolán tartott volna előadást az új alaptörvényről, de a hallgatókat a főiskola arról értesítette, hogy az államfő nem akarja megzavarni a vizsgaidőszakot, ezért nem mond beszédet." Na ja, hülyén is venné ki magát.
"A dolgozat minősítése önmagáért beszél!!" - mondja az álammfő hivatala. Ja korruptpalkó hivatala mit mondjon? NOB-sarzsiban is csak a jatt a jattba ment nála.
@lecsekkoltam:

Nem hát én a szerény személyemmel és nem túl szerény anyagi ellentételezésemmel a minisztériumból nyitogatom a ti vak szemeteket a sikerekre. Az a lényeg hogy az űrnaszád már elérte a csillagközi sebességet, felkészült a térugrásra. Annyira gyors hogy mivel elhagyta a fénysebességet, ezért nem láthatjátok azt a csodás járművet. A távolodó tárgyak az Univerzumban vöröseltolódást mutatnak a színképben. Ez a magyarázat Martonyira, Palira meg az összes ilyen anomáliára. Csak ti mindig kommunistátztok mert hülyék vagytok a fizikához.
@lecsekkoltam: Én sem értem ezt, mégha Gyurcsány habitusa nem is annyira vonzó sokaknak. (főleg a jó súlykolós technikáknak köszönhetően)
A két ember közt hatalmas különbség van (pláne, hogy GYF érti a gazdaságot, míg Orvbán azt hiszi, ő meg is tudja mindenben változtatni, csak csettintenie kell). Elhisze, hogy GYF akarnok és hepciás és sok minden más, de nem egy gyakorló és olyan közveszélyes elmebeteg, aki a saját őrülményeit MINDENÁRON rákényszeríti másokra.

Aminek az eredménye: www.femina.hu/hirhatter/kepes_cikkek/bovli_orszagok#kepescikktop
@DarthVader:

ISTVÁN vagyok HÜLYE vagyok! ISTVÁN vagyok Hüjje.....Próbálom memorizálni.
Az egyszeri ember felkerul a Mennybe, ahol beke l, szeretet, es kanaan van. Egyik nap hall egy csengettyut a foldrol, megy megkerdezni Sz. P-t, hogy ugyan mi ez. -Nem kell aggodni, mindig megszolal egy csengettyu, ha valaki hazudik a foldon...Telnek mulnak.a napok amikor is egyszer csak hatalmas egzengeshez hasonlo harangszolam veszi kezdetet, az osszes letezo csengettyu megszolal...A lakok panikolva rohannak SzP-hez, hogy ugyan mi lehet ez, aki csak mosolyogva egy egyszru felmondattal elintezi a dolgot.

Valasztasi kampany van...
@lecsekkoltam:

Szerintem ebben tévedsz. Ezt meg lehetett tenni 2006 előtt, de 2010 előtt okulva a történtekből már elemeztük páran a ki-mit ígér faktort, és bizony osztottunk szoroztunk választások előtt. Azóta Orbánék tettek amit tettek, a lényeg, hogy a társadalmi kontroll erősödött nem kicsit. Szaporodnak a közéletről írt blogok, mindenki árgus szemmel figyeli a törvényalkotást, a gazdaság irányításának változásait, és ez - szerintem - komoly kontroll jelent két év múlva a pártoknak is.

Olvastam nemrég a fogyasztóvédelmi felügyelőség egyik vezetőjének nyilatkozatát, aki hozott egy érdekes példát: azt mondta, aki egyszer kiköt a Tékozló Homáron azzal, hogy lehúzott/átbaszott, az kb le is húzhatja a rolót.

Valami hasonló jutott eszembe akkor is mikor Lázárnak le kellett mondani az S8 Audiról gyakorlatilag az interneten tapasztalt felzúdulás miatt, és akkor is, mikor Michl úr viharos gyorsasággal kivette a kokipasszust a köznevelési törvényből kb ugyanezért.

Nem azt mondom, hogy világmegváltás lesz, de, hogy ezt nem hagyhatja figyelmen kívül egyik párt sem, az biztos.
@a szív fészkei: Hát igen, orbán úgy dühöng az országban mint egy elmebeteg. Se észérv, se erő nem tántorítja el a téveszméitől. Nem ebben a világban él, az tuti.
@kunzoo: Ó, remélem nem a Vénuszt céloztuk meg szupi naszádunkkal. A csillagászok azt mondják, az nem jó hely :D:D
hat...najo mell...biztos igenylik az oszinteseget, tudnak vele mit kezdeni a zemberek? mert meg mindig megy ez a csak arra figyeljetek amit csinalok es mondok...

valahol opyan erzsem van, ha nincs ver a kepviselo pucaban, bogy igazat mondjon, mert fel h Gyurcsany sorsara jut
@DarthVader:

Ha már idézed idéznék én is ugyanebből a beszédből:

"Nem volt hozzá bátorságom, hogy elmondjam a választók szemébe is, hogy mindaz, amit csináltam, mindaz, amit csináltunk, és mindaz, amit Magyarországon az elmúlt években nagyon-nagyon sokan tettek és hittek, az helyenként öncsalásra, helyenként bátortalanságra épült."

Na, ehhez nem volt bátorsága azóta sem. A szemünkbe belemondani ezt. Nem pártgyűlésen, nem a parlamentben a foteltársaknak, hanem a széles nyilvánosságnak. Úgy, hogy az nem üzenet a sajtón, tévén keresztül, hanem beszéd egyenesen nekünk.

Mikor ez megtörténik majd szóljatok.
@felebarát:

Az emberek egy része le se szarja az őszinteséget, ez tény.

De. Most éppen másfél millióan mondják a Fidesznek: nem ezt ígértétek. Legalább ennyien mondják: mi megmondtuk előre. 10 nap alatt Bajnai Orbánverő népszerűségre tett szert egyetlen dolgozata alapján, és láthatóan beindult a visszavárunk hangulat.

Pedig ő volt az egyetlen aki kimondta: fájni fog. Aztán csinált a 315 forintos euróból 260 forintosat, a 600 pontos CDS felárból 200 pontosat, recesszióból növekedést, és mellé a válság kellős közepén még 1200 milliárdos költségvetés kiigazítást is. Mindezt úgy, hogy kevésbé fájt mint ami most van, pláne annál ami most jön.
@Fabius: akkor meg mindig vekony jeg ez... bar ha egyre tobben allnak az oszinteseg melle, akkor valtozhat..es az igazsag gyozedelmeskedik a gonosz felett...muhaha ;)
errol beszeltunk delutan is, hogy konnyebb szivvel fekszik az ember az orvos keze ala, ha tudja mit varhat, mintha csak annyit mondanak ne torodjon vele, ez szukseges, de miert, az nem az ongondja
@Fabius: Persze, nem is hagyják. De ez nem jelenti, hogy hirtelen minden egész más lesz, és már nem fog úgy viselkedni a politikus ahogy már több száz éve viselkedik.
Egy párt, egy politikus soha se fog igazat mondani a választásokon, mert sose senki sem szavazna rájuk. Az igazság a politikában káros képződmény, amely a választók elfordulásához vezet. Inkább azokat a dolgokat mondják, amiket a választók hallani akarnak. Ha nem akarnak megszorítást, nem lesz. Nem akarnak gázáremelést? Nem lesz. Azt akarják hogy hirtelen minden gazdasági gond megoldódjon? Meglesz. Több pénzt akarnak micimackónak? Megkapja micimackó, mert micimackó fontos a választóknak, így nekünk is nagyon fontos. A választók igényeit kell kiszolgálni. Magyarországon, vagy máshol mikor szavaznának egy politikusra, ha azt mondja pl: visszavágom a szociális kiadásokat, kirúgok 10k+ közalkalmazottat, megemelem az adókat, mert így jobb a gazdaságnak? Senki, hiába mondaná az igazat, hogy ezt akarja tenni, nem szavaznának rá. Inkább arra, aki azt ígéri, hogy többet költ szoc kiadásra, felvesz még közalkalmazottat, megemeli a bérüket, és jócskán csökkenti az adókat, és a számukat is és a terjedelmüket is. Ez a poltitika. Szépen becsomagolt hazugsághalmaz. Ezt mindkét fél tudja, a politikus is, a választó is. Lehet megpróbálni rávenni őket, hogy több igazat mondjanak, de a teljes igazat sose fogják. Ezzel a saját torkukat vágnák el. De neked sem ez kell. Neked kellemes dolgok kellenek, hogy különösebb áldozat nélkül, a kalapból előkerül egy sikeres, gazdag, elismert mo, ami ott van a kalapban, csak a varázspálca rossz kézben volt eddig, mert az nálunk van, nem a másik pártnál.
@felebarát:

Hiába röhögsz :-) 82% elégedetlent figyelmen kívül hagyni nem lehet. 58% mindenkiből kiábrándultat meg pláne.

Ha nekik a szokásos világmegváltást próbálják eladni amit eddig, abból gecinagy égés lesz, meg négymillió fasz a szavazólapon.
@lecsekkoltam:

Igazad van mégis tévedsz, éppen erről beszélek.
Ez VOLT a politika. Orbán éppen most borítja föl ezt a tézist, és mint TG példája is mutatja, sokan mostanában kezdenek ébredezni.
@Fabius: persze ez igy egyenlore egy szep allom, valljon valora es azzal kampanyoljanak, hogy tenylegesen mit fognak tenni...de legalabb az egyik part kezdje el...
meg itt van ez a Budai gyerek, az igazság bajnoka...ma is...két levelére nem válaszoltak egy éve...éppen ma tartott sajttájt...meglepő nem...

mi van sukuróval...mi van GYF büntető perével...mi van a többi gaz szoci peréveel...leültek és csendben vannak...senki egy szót nem szól...
@Fabius: Ámen.

Volt valami szemét átverős ingyen hirdetést ígérő, aztán milliókat követelő Bélacég Komarnoból. A férjem - pedig nem hülye - , de valahogy bedőlt nekik lakáshirdetéssel (nem tudta aztán levenni a beígért harminc ingyenes nap után persze) és kaptunk millás befenyegetést.
Megkerestük még aznap, ahogy a követeléskezelő írt nekünk - bírósággal, mindennel zsarolva - azt a fórumot, ahol hatezer másik ugyanígy befürdetett ember őrjöngött. És még aznap ezt olvasva a követeléskezelő közölte, hogy bocsesz, nem tudta, hogy ez ennyire gáz banda, kiszáll a bizniszből, senkitől semmit nem kér.
A Gazdasági Versenyhivatal - amit a férjem is, más is milliószor keresett addig panaszt téve - vonta mindig csak a vállát, hogy hát semmit nem tehet, bár tudja, ez a bélacég simlis, ötvenszer betiltott és újraalakult bagázs, de akkor is majd a bíróság... A nyilvánosság meg elintézte.
Tudjátok mi mutatja igazán a szar nagyságát az LMP-nél?

Mutatok valamit: eddig ha bármilyen kritikát írtam róluk mindig volt aki megjelent, megszólalt, anyázott, vitázott stb. Itt van pl ez:

varanus.blog.hu/2011/03/13/12_kerdes_bohozat_2_0

Érdemes megnézni ki az első kommentelő, és mi történik a nap végére.

Most meg se ma, se vasárnap meg sem szólalt senki, az egy szem amúgy is törzsolvasó Dfcwolfot leszámítva.
@felebarát:

Pont az a semmi van vele, amit egy éve is mondtunk, hogy lesz vele. Annyi történt, hogy Bajnai beperelte Budigyuszit, aki most járhat bíróságra.
@a szív fészkei:

Na pont erről a kontrollról beszélt a fogyasztóvédelmis faszi is, meg ennek az erősödését - meg a hatásait - várom én is a következő két évben.
plagizálunk plagizálunk, a zálamfő szerény... szerénység nertársak, szerénység..

kepfeltoltes.hu/view/120118/Screen_Shot_2012-01-18_at_12.09.13_AM_www.kepfeltoltes.hu_.png

aztán mostanság...

kepfeltoltes.hu/view/120118/Screen_Shot_2012-01-18_at_12.10.04_AM_www.kepfeltoltes.hu_.png.
@a szív fészkei: 336 Ft/liter nél vették át most 446 Ft/liter? a benzin?
reggel Schmitt beszél...hmm lemond?
@felebarát: csak a 731 dik napon (2év+1nap)... majd kuksizd meg. addig ügyvezető doktor marad... ő lesz addig a doktorok doktora...
@pom pom: Még jön valami emelés, nem? Te se vagy már doktor? El vagyok keseredve: reggelre már csak Slicc Palizáló lesz doktor a hazában????
Ide navigálta a naszádot nol.hu/kulfold/nyilt_haboru__a_guardian_szerint_orbannal_vege_az_1989-es_almoknak a nagyon hülye - ahogy a parti első tiszt mondta volt a másik kapitányról - fasz. Idéztem, ez vészhelyzetben figyelmeztető hajóskifejezés - szalonnamáriának szeretettel.
@felebarát: Te ez tényleg ezt komolyan nyomja, vagy paródia?
@a szív fészkei: nem tom..pom pom állja a sarat odaát...a kis végvár :D
Muppetek visszajöttek!!! Juhéé, de szeretem őket! www.noltv.hu/video/4101.html

A mi egész életünk egy Muppet-show a magyarosch változatból.
@a szív fészkei: tévecc... má smit pálesz sem használja... előbb linkeltem a képeket (több) kevesebb sikerrel...
@felebarát: @a szív fészkei:

Nem hiszem el, hogy ezredszer is beszopjátok a csókát :-)))

Itt is nyomta már vagy 4 féle nicken, a sztájl mindig ugyanaz, csak a nevet unja már váltogatni, meg időnként elröhögi magát mert ő sem bírja cérnával. :-))
@pom pom:

Sikerrel, a lényeg látszik. Megvárom Palizátor reggeli bejelentését, és utána lesz poszt.
@pom pom: Nem tudtam megnyitni, a róka nem találta... Ezért maradtam ilyen hülye.

@Fabius: Na, mert paródiának nagyon jó! :-D
@Fabius: Neked még sikerült? a legutóbbi közlönyben nincs a neve előtt dr. megkéne nézni...

@a szív fészkei: már én sem tudom megnézni az újabb közlöny fotót... sajna
tényleg a cnn...az melyik oldalt áll?
@Fabius: Te majd erről is jó? index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/17/a_szomoru_matolcsy_szakitott_jaraival/ Én komolyan azt hittem, ez is csak marháskodás. Annyira hírcsárdás és tessék, igaz. :-DD Mondtam én mikor, hogy Járai még akar bankárként vagy valahogy élni a nagyvilágban, kifarol a naszádról.
@pom pom:

Most nyálazom a közlönyt, hogy hivatalos legyen. a 16.-i közlönyben már nincs ott a dr, most azt keresem melyikben van még hivatalosan is előtte.
@a szív fészkei:

Ez is téma lesz, de ezzel kapcsolatban megvárom mit végez ma Viktor Strasbourgban. Az együtt lesz az igazi :-)
@Fabius: még majd azt számold ki hogy a 2 év mikor telik le... mikor iktatták be

és hogy van e tényleg a tv ben neki 2évhez kötött sok kedvezmény...

érdekes a téma...

@a szív fészkei: nyilván egy bukott ember... a zorbán is... csak az lassan csuklik össze... annak majd segíteni kell... fizikailag is...

ezen nincs mit beismerni... lehet bizottságost jáccani... de nem sok értelme van...
" lehet más a zálamfő? "
a Kolombuszból:

"mi vagyunk a bizottság!
Nálunk van az igazság!
Szívünk csupa nyitottság!
Mi vagyunk a bizottság!"
"Mondom, nem az a dolgunk, hogy véleményünk legyen.

Hiszen mi vagyunk a bizottság, nálunk van az igazság, szívünk csupa nyitottság, hisz mi vagyunk a bizottság.

Uraim, két éve ülésezünk, szerintem megpihenhetünk.

Majd, ha Granada elesett, adhatunk rá pénzt de keveset. Kérdés mi lesz az egyház érdekével.

Örület, hogy aki balra megy az végül jobbra téved, gondolom mégse babra megy a felség minket arra kért fel, hogy: mi legyünk a bizottság, nálunk van az igazság, szívünk csupa nyitottság, hisz mi vagyunk a bizottság.

Uraim, négy éve ülésezünk, szerintem megpihenhetünk. Jubidubá..

Ki ez a fickó? Micsoda őrület? Lássuk a tervet mit tehetünk vele, szedjük szét hát elemeire.

Uraim, hat éve ülésezünk, szerintem megpihenhetünk. "

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/20398/kolombusz-kristof-rock-opera/bizottsagosdi-zeneszoveg.html
@pom pom:

Hmmm....már a 12-i közlönyben sem dr-ként írt alá.
@Fabius: azt hiszem 11én szerdán 16-17h kor jelent meg a cikk... tehát előfordulhat hogy feltámadt már 12én hajnalban a lelkiismerete...

LMP " Lehet más a Pa-link? "
Meddig bírjátok?
@pom pom:

Ettől sokkal de sokkal érdekesebbet találtam. Mondd hogy geci vagyok, de nem mondom meg mit, mert azt akarom holnap a rádióbeszéd után pukkanjon.

Mindenesetre érdemes volt beleültetni a bogarat a fülembe, mert teljesen új aspektusba helyezi ezt az egészet.
(jan 13dikán) "A dolgozatot azonban se kikölcsönözni, se fénymásolni, se olvashatóan fotózni nem engedték, mivel a szerzői jogi törvény és a könyvtári szabályzatok tiltják a szerző engedélye nélküli többszörözést."

:)))))) szerzői jog... hisz ő szerezte...

ezt is a TEK foglalta le... pedig ez is lehetett volna egy álamfői álomás ahova a zemberek elzarándokolhatnak a smit örök-ökörséget megtekinteni...

index.hu/belfold/2012/01/17/schmitt_pal_beszel_a_doktori_disszertaciojarol/
@orica:

Nemtom, még egy darabig biztos.
@Fabius: döglött oroszlányba nem rukdosunk... hagyd csendben elpusztulni... az 5 millás nyugdíjával a kastélyban...

na pont nem fogom tudni elolvasni:)
mert már 8kor tárgyalásom lesz... de nem baj majd bepótlom este:) vagy talán délben...

a Paprika csárda az hatalmas volt... de jó hogy iylen vidám kormányunk van... éjjen a párt mert gondoskodik a zemberek vidámságáról...

a vitya pa(j)tás meg nagy unalmas kardozást fog tenni a szabadságharc jegyében a labancok és a brüsszeliták ellen...
majd visszamenőleg megváltoztatják a közlönyben az aláirást, oszt jónapot...
@pom pom: augusztus hetedike még messze van...
@pom pom:

Nem rugdosom, egyelőre bukó az elmélet, így mesélek:

Azt találtam, hogy utoljára hatodikán írt alá doktorként, a 2012 évi I. és II. törvényt, utána semmit.

Viszont azóta törvényt nem is kellett aláírnia, csak mindenféle határozatokat. Ezeknél meg tavaly október-novemberben sem használta a dr-t, legalábbis eddig néztem vissza. Vagyis meg kell várni amíg törvény szintű aláírni valója akad, mert oda kell a hivatalos formátum.
azon agyalta, vagyis pusztitottam alkohol helyett nehany agysejtett, hogy mi jadszothat le benne, vagy lenatszodik e egyaltalan valami..?! szoval itt van bukoban, ha nem lenne mar teleharsogott volna mindent, es nem hagyna minden fele kommunikacios nyalogepnek, hogy helyette nyilatkozzon...

es utana emberek mutatjak gyerekeiknek, h nezd o a merce, hova eljutott csalassal, de apu akkor en minek si tanuljak, ha ezt igy is lehet... kiabrandito
hol is tartunk most?!

felnevelkedett egy ket cigany generacio, aki tudja hogy segelybol meg fog elni...

itten vannak politikusaink akik peldatmutatva hazudva lopva csalva hazudnak...

a ket kezi munka ledegradalva, legy diplomas munkanelkuli...

kitsig kiabrandult vagyok
@felebarát: sokkal jobb neki... előtte is ugyanez volt a hejzet... csak mostmár ő is képben van... így kicsit óvatosabb tud lenni... szval a valóság nem árt...

augusztus 7-ig kihúzzák vele, majd a bizottság vizsgálja...(egyébként szerintem előrehozott is lesz addig...)

@Fabius: ezt baromságnak tartom vagy a dr. res a neve vagy nem... egy hivatalos neve lehetséges... nincs olyan hogy kevésbéfontos okirat meg iylesmi... egy aláírás, egy név létezhet...
@felebarát: ez a leglényegesebb téma... minden alapja az ERKÖLCSI VÁLSÁG... ami épp kulminál...
@pom pom: mintha ez lenne az erdek, ne bizz meg mar anyadban se, ne legy oszinte mar magdhoz se...erezd magas szarul...

szabadsag: szolgasag
haboru: beke
mi az utolso pont

kb igen a Szozat ugrik be...

Ha joni kel joni fog....
@pom pom:

Ettől még tendencia, idei és tavalyi: a törvények alatt van dr, a rendelet-határozatok alatt nincs.

Én sem értem.
vagy akar a Himnusz utolso 4 versszaka
Fabius te is ilyan forditott eletet elsz, hogy a posztok meg hat elott kinn vannak es meg most is fenn vagy
@Fabius: azt lesd meg esetleg, hogy Solyom, hogy irt ala, o is doktor ha jol tudom...
es annak van jelentisege a tv-ek szempontjabol, amiket alairt, hoggy nem hasznalhatta volna a dr megnevesezt, vagy tok mindegy?
@felebarát:

Fogalmam sincs van-e jelentősége, mert az ötleted alapján megnéztem és Sólyom se használta a dr-t.
@Fabius: akkor ugy tunik ez a szall kifujt..

meg az jutott eszembe, bekuldenenek, mar akinek meg lehet az alkotmanybirosaghoz egy torvenyt, hogy jogosulatlan nevhasznalat vagy valami hasonloval...lennne e ra reakcio
@Fabius: akkor ugy tunik ez a szall kifujt..

meg az jutott eszembe, bekuldenenek, mar akinek meg lehet az alkotmanybirosaghoz egy torvenyt, hogy jogosulatlan nevhasznalat vagy valami hasonloval...lennne e ra reakcio
vagy egy valamire valo alkotmanyjogasznak mina velemenye errol,
@felebarát:

Ez kifújt. Megkerestem az Orbán kormány megalakulásának dokumentumát, ahol együtt szerepel Schmitt mint házelnök és Sólyom kt elnök. Azon Paja dr. , Sólyom meg azon sem használja.
@Fabius: ebbol a szempontbol igen...de az ovebol meg talan nem, hogy jogosulatlanul hasznalta...
@felebarát:

A jogosulatlan használat sok kérdést felvet. Anyagit is, morálist is. De előbb ezt ki kell mondania valakinek.
@Fabius: hat...a mai vilagban felek, hogy nem lesz...
@pom pom: le volt ez vajazva, kitölti a két évét,s élete végéig mindene meg is lesz. Vajon mit kellett neki letennie más elé, hogy ezt elérje... mert se a sport- se más nem indokolja, ha jól utána mászkál az ember....
@Fabius: előbb elküldik nyögdíjba, s utána jön a lepedőmosás!
@Fabius: szép reggelt! Ne lazsálj, mert nem tudok kommentelni! ÜDV.
@felebarát: nem védek senkit, de próbálj megélni segélyből - garantáltan nem tudsz. Keress munkát, s garantáltan nem lesz.. Hogy is van ez?
23 ezer embert foglalkoztat a N.A.V. nem semmi...
@anyósnyelv: egy frászt drágám, te fizeted őket, és ők meg hivatalból jól kibasznak veled, a rend őrei sem a rendre vigyáznak hanem azokra akik téged törvényesen kifosztanak de azt is te fizeted...hogy vagy?
@Rodeo36: köszi, egyik - nekem külön nyitott topic-ban jól leqtak... visszapofáztam - vajon ők hogy vannak? Egyébként, marha jókat olvastam,s be is raktam fehér fülfoltommal a KR megbeszéljükbe.
@Gábriel angyal: mno majmokat nem olvasok, ökoszociális az mijaz? a pénzszivattyú melyik oldalán vagy a szívó vagy a szívott? már olyan régen szívják csoda hogy még nem fogyott el
-no komment-

Hűséges Fidesz-falkáról és 325 forintos euróról ír a külföldi sajtó[origo]|2012. 01. 18., 0:43|Utolsó módosítás:2012. 01. 18., 1:08|Címkék:Magyarország, Orbán-kormány, Kötelezettségszegési eljárás, Európai Bizottság, Fidesz, Európai Unió
Több vezető külföldi lap is hosszú cikkben foglalkozik azzal, hogy az Európai Bizottság kedden kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. A Washington Post szerint az EU levette a kesztyűt, és nyíltan harcol a magyar kormánnyal a demokratikus jogokért, a Financial Times is Brüsszel és Budapest harcáról, az Economist blogja pedig hűséges Fidesz-falkáról és 325 forintos euróról ír
@Fabius:

"A tegnapi kormányülés rendhagyóra sikeredett. Az eleje nyilvános volt. A sajtót azért engedték be, hogy meghallgathassa a kormányfő beszédét, melyet mi is közzéteszünk portálunkon.

"".....Nem hittem – és ez a saját felelősségemről szól –, hogy nyilvánosan is hasonló erővel, tisztán el tudom mondani mindazt, amit nem egyszer elmondtam magunk között itt, a kormányülésen, meg – ahogy mostanra mindenki számára világos – elmondtam szélesebb körben, de mégsem nyilvánosan a frakcióban. És nem hittem, hogy az emberek, a választóink mindezt meg fogják érteni,....... ""

Lehet, az a baj, hogy nem hivott össze egy kétmilliós gyűlést a zemberekből, és nem ott mondta el, hanem a sajtónak? Lehet, hogy a kétmilló meglett volna, de megint égett volna a város :) Szerintem ha a mindenkori miniszerelnök a sajtónak mond valamit, azt azért teszi,hogy a zállampolgárok megtudják, nem?

Mind1. Nekem ennyi beismerés megfelelt. És még mindig Gyurcsánynak (ne meg persze Bajnainak) van valami elképzelése a teendőkről. Már ami megjelent a sajtóban. (Meg persze néhány orthodox közgazdásznak, különböző aspektusból, itt-ott eltérésekkel, de ez természetes.)

MSZP mondott valamit? Vagy az LMP? Azon kivül, hogy Orbán takaroggy, meg Gyurcsány-nyal nem. A DK legalább megmondta, hogy pl.az egészségügy nem fog müködni közvetlen hozzájárulás, meg biztositási szintek meghatározása nélkül, és ez fájni fog. Az oktatás meg nem fog müködni elfogadható mértékű és megfizethető, mindenkire egyformán vonatkozó tandij nélkül, ami szintén fájni fog.

(Az meg elég naiv gondolat, hogy Bajnai kizárólag saját kútfőből dolgozott, amikor átvette a kormányt. Jó részben a gyurcsányi elképzeléseket vitte tovább, csak ő meg tudta zsarolni az MSZP-t is meg a szadeszt is, mivel már nem volt Gyurcsány, és nem volt más lehetőség a képviselői fizetések további felvételére :)
@a szív fészkei: átirányították egy középsuliba, s ezt ki akarta dumálni - Kossuth Rádió fél nyolc környékén.... Mint egy kismacska... mosakodott,de nem jön össze, mert 98 % másé,ő csak összefoglalta,s előre mutatott... hülyeség...
@Rodeo36: Nem szégyen az olvasás. Jó pap is holtig tanul hát még a liberális demokraták. :)
Ez főleg akkor hasznos ha valóban azt hirdetik magukról, hogy toleránsak, befogadók és igyekeznek meghallgatni más véleményeket is. :)

www.agraroldal.hu/piac-4_cikk.html
@anyósnyelv: ja ja a jól megérdemelt luxus semmittevés a köz rovására az ADÓFORINTjaimból...

nagyon úgy néz ki hogy a MAGYARÁZKODÁS megy még... vagyis kihuzza augusztus 7-ig, amikor is dr. zorbán beleülhet a legfőbbtisztesség szék (let)ébe...

nagyon nagy teher a magyaroknak ez az erkölcsi válság, amit kulminálnak a fidesiszták...

nemsoká fabula ráza lesz... tisztalapot öntünk a pohárba...
@Fabius: Ez még mindig a politika, ez marad a politika. Lényegében nem fog nagyon megváltozni. Pláne nálunk ahol szinte bármit megtehet egy politikus büntetlenül, ha az nem nyilvánvalóan ütközik a btk valamely pontjába.
Ahhoz hogy megváltozzon, ahhoz más, morálisan gerincesebb politikus kellene. És ehhez felnőtt, tájékozódott választó kellene, ami lássuk be nem valószínű.
Hiába jön új ember, a rendszer bedarálja. Mire észreveszed, addigra már ő is egy a sok hülye politikus között. Erre jó példa a Drót 4-5. évada. Erősen ajánlott, hogy lesz egy lelkes, tényleg változtatni akaró politikust betöri a rendszer, hogy áldoz be sok ezer embert a saját karrierjének.
@pom pom: link bármikor, de jó svádájú,már igencsak idősödő palcsika nem! Esete nem egyedi, ő azért igen! Aztán ki honnan nézi: magánügy. Belepiszkáltak valamibe, minek vége nem látható!
@pom pom: remélem csak viccből írtad a "fabula" rasa-t, mert az "tabularasa" ---
@Rodeo36: Arról nem is beszélve, hogy a szívó felén a nálunk erősebb gazdaságok vannak, mint németország, aki nettó befizető. Na ő tényleg többet fizet be, mint vesz ki. Ez ránk nem vonatkozik, nálunk a lényeg az lenne, hogy minél hatékonyabban tudjuk lehívni az eu támogatásokat. Ebben marha gyengék vagyunk.
@pom pom: Jó már leesett! Fatantusz volt!
@Gábriel angyal: Sose gondoltam, hogy a gazdaságpolitikának is megvan a maga nyitott akadémiája, a maga csernusaival, meg müller meg popperjével. Inkább maradj a valóság talaján.
@pom pom: hihihi.bár nem igazán erőltet a röhögés!
Tudja valaki, hogy hánykor fogja vezérünk kiosztani az EP-t?
@lecsekkoltam: A 23 év alatt "kimunkált" valóságra gondolsz? Ha igen, akkor köszönettel de attól továbblépnék.:)
@Dr. csaknézek...: "Orbán Viktor személyesen veheti védelmébe cselekedeteit az Európai Parlament szerdai ülésén. A plenáris ülés második napirendi pontjaként, délután három körül kezdik tárgyalni a "közelmúltbeli politikai fejleményeket".

index.hu/kulfold/eu/2012/01/18/magyarorszag_lesz_a_tema/
@Dr. csaknézek...:
Az Európai Parlamentben ma Magyarország helyzetét is megvitatják a képviselők az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval. Az Európai Parlamenti képviselők az új magyar alkotmányról is kifejtik véleményüket a vitában. A miniszterelnök felszólalását és a Magyarországról szóló vitát az EP honlapján élőben is lehet követni 15.00 órától.
@Gábriel angyal: Estére már biztos "okosabbak" leszünk. :)
Várom a híreket - az azutáni reflexiókat.
@lecsekkoltam: egy olyan ország mit vár a nemzetközi életben, amely leláncolt Prometheusz-ként irigyelt kis senkiföldje volt majd szabadságát egy sértődött, halálos beteg könyvtárosra bízta, majd mindenféle selejtes jogásznövendékek kerültek a vezető pozíciókba akiknek semmiféle gazdasági sem politikai tapasztalatuk nem volt -ma sincs csak lopnak- és egy meglehetősen jól működő gazdaságból 36 hónap alatt a Kalahári sivatagot varázsolták úgy, hogy egy csomó szarházi meggazdagodott abból amit a néptől elrabolt de közben kurva sok és felesleges duma volt és van...nem is marad semmi más csak a duma ha pofán nem basszák időben hogy soha többé ne tudjon megszólalni
@anyósnyelv: rázzák a mesefát :))))))
Még mindig jobb mint a pofonfa. :)
Úgy látom, hogy március 15 előtt is lesz már móka, kacagás az utcán. :)

atv.hu/cikk/20120116_nagy_erokkel_vonul_fel_az_antifasisztak_ellen_a_szelsojobb
De érdekes! A green r zöld objektív blogba kommenteltem egy-két fájdalmas igazságot, erre egyszerűen letiltottak a blogról. Esküszöm nem sértettem senki vallási, politikai nemzetiségi, nemi identitását. Csak egyszerűen felhívtam a figyelmet a GMO növényekkel kapcsolatos visszásságokra.

Dehát a blog ugybeár objektív.
@DarthVader:

"MSZP mondott valamit?"

Nem. És már nem is fog. Szívós, kitartó munkával - cca.13 -15 év alatt - sikerült teljesen leépíteni az egykor színvonalas szakmai hátteret. Ma gyakorlatilag nincs kire támaszkodni.
Elnézve a tisztújítási elképzeléseket (Horváth Csaba, mint elnökhelyettes:)), ezek a fiúk 14-ben az 5%-ért fognak küzdeni.
@lecsekkoltam: tegnap sajnos már nem tudtam írni.
Szóval, ne is várjak nem hazudozó politikusokra, és eszem ágában se legyen korrektséget várni tőlük? Oké, hátradőlök, és akkor ennyi. Nekem ugyanis a hazudozók nem kellenek.
Amikor elmegy az ember melózni valahová, szerződéskötéssel kezdenek. A cég megmondja, mit vár el, és mit ad cserébe; ha mindkét fél el tudja fogadni a szerződés tartalmát, akkor aláírásukkal szentesítik, utána pedig aszerint ténykednek. A szerződést meg lehet szegni, persze a következményeket minden érintettnek vállalnia kell.
Ha abból indulok ki, hogy választáskor tulajdonképpen szerződtetek egy képviselőt az érdekeim védelme, jólétem, jövőm biztosítása érdekében (és én vagyok a munkaadó, hiszen tőlem kap fizetést, nem pedig fordítva), akkor a leadott szavazatomat tekinthetem a megállapodás aláírásának. És akkor ne várjam el tőle, hogy programja, ígéretei szerint cselekszik? Sőt, vágjak hozzá jó képet, mert ezt így szokás?
Nem.
Bízom benne, hogy előbb vagy utóbb egyre több embernek lesz meg az az elvárása, ami rákényszeríti a politikusokat az igazmondásra; bízom abban, hogy a megalkuvást engedő, sőt, támogató választók a hazug, megalkuvásra építő politikusokkal együtt idejében kihalnak, és az igazság kimondása ugyanúgy alapkövetelmény lesz, mint annak elfogadása, igénylése.
És igen, addig otthon maradok, mert soha nem fogom eladni a véleményemet, soha nem fogom átadni a nevemben történő szólás jogát olyanoknak, akik következmények nélkül becsaphatnak, hazudhatnak nekem. A távolmaradás az egyetlen eszköz, amit tiltakozásom jeléül használhatok - és fogok is, amíg kell.
@Interlock: Nem kell jóképet vágnod ehhez semmiképp, ha úgy érzed hogy becsaptak, akkor másra fogsz szavazni. El kell várni a korrektséget bárkitől. De tudnod kell, hogy reálisan mi az amit kapsz és mi az amit nem. Nagyon vonzó lehetőség bedőlni annak a délibábos képnek amit elénk festenek kampányigéretek során, meg választási programjukban, de azt is látni kell, hogy az nagyon photoshoppolt valóság. Ha végig olvasod valamennyi párt programját, látod milyen szépen írnak. Tényleg egyet lehet érteni. Még a jobbik programjában is voltak olyanok, amikre a legliberálisabb szavazók is egyetértően bólogatnak. De azt tudni kell, hogy ami szépen hangzik mikor elmondják, annak a töredékét sem akarják megvalósítani, nem is tudnák megvalósítani. Az ő céljuk, hogy nyerjenek. Ehhez pedig a lehető legszélesebb réteget kell megszólítani, és ehhez olyan igéreteket kell tenniük, ami valóságosnak hatnak, nem ordít az ordas hazugság rólunk. A kampányigéreteket a párt valódi arcával kell kell egybevetned. A cselekedeteiket a papírral. Akkor már látni fogod, hogy ki az aki kevésbé csúsztat, ki az aki a valósághoz közel áll a kampánylicitben. De teljes és őszinte párbeszéd sosem lesz, mert akkor nincs szavazatmaximálás, akkor elúszik a remény, hogy nyerjenek. És ők nyerni akarnak, nekik ez a cél. Utána pedig folytatják, hiszen ha nem népszerűek, nem fognak megint nyerni, és azt nem akarják. Ezért nem szeretnek a politikusok népszerütlen dolgokat mondani neked, mert az nem hoz szavazatot. Az őszinteség olyan dolog a politikában, hogy mindenki elvárja, de nem akarja hallani.
@lecsekkoltam: ezzel én vitatkoznék, a politikus egy win-win situation-ben van, akár ellenzék akár kormánypárt mindenképpen megkapja a rendkívűl magas jövedelmét amibe én beleértek minden olyasmit amit a "foglalkozásából" adódik, és ez a lehetetlen helyzet a választónak, vagyis a munkáltatójának...azonnali és vita nélküli visszahívhatóságot kell létrehozni és büntetendőnek venni a hatalommal való visszaélést...én a magam részéről nem büntetném a gazdasági tévedéseket hacsak azok nem bizonyíthatóan személyes előnyök miatt hárultak a népre, azt mindenképpen tudatosítani kell, hogy a politikus nem a saját pénzével játszik, hanem az enyémmel tőzsdézik és bassza el főleg saját hasznára...ami ma Magyarországon van az olyan perverz, hogy azt csak szétrúgni érdemes mint tyúk a töreket és csinálni egy vadi újat kirúgva az összes mai politikust úgy, hogy sohasem lehetnek politikusok és a politika közelében sem még tanácsadó meg semmiféle viszonyban...az nem lehet kérdés ki legyen helyettük Mari néni Kisbürgözdről jobb gazdaságot csinálna mint a maiak
@Interlock:

Na ilyenkor van az az érzésem, hogy így tudnék szólni mind hozzád, mind Fabiushoz, mint egy durcás gyerekhez:

jól van, jól van, ne szomorkodj, nyugodj meg!

És persze az elnéző mosoly és a fejsimi is ott van.

Kiemelném: EGYETÉRTEK VELETEK! Ilyennek KELLENE lennie, de figyeljetek, amire vágytok, olyasmi, mint a tökéletes vákuum előállítása a fizikában vagy pedig a tökéletes verseny elmélete a közgazdaságtanban.

De lássátok már meg, hogy van ez az életben, az egész világon! Ti TÉNYLEG azt hittétek, hogy '90-ben, '94-ben, '98-ban, '02-ben, '06-ban és IGEN, '10-ben igazat mondtak a politikusok? Ja, nem, bocs, '06-ban Gyurcsány - bár szűk körben, beismerte a hazugságot, de ha volt esze az embernek, tudta, hogy MINDIG hazudtak.

Olyan aranyosak vagytok, olyasmi ez, amit írtok, hogy egyetértek, de mosolygok, mint a filozófusok elméletein. IGAZATOK VAN, de nem ez a rögvalóság, nem ez az élet, soha nem is volt és soha nem is lesz őszinte politikus.

Az őszinte politizáláshoz - meglepő módon pont a Gyurcsány fémjelezte 2006-os MSZP választási kampánya állt. Én akkor elég közel voltam a brancshoz, rettentő lelkes voltam, találkoztam is az akkori miniszterelnökkel és hasonlók, fórumoztam. És az jött le, hogy - legalábbis a fórumozók körében - mindenki tudta, Gyurcsány azzal kampányolt, hogy reformokat KELL véghezvinni és ez megszorításokkal jár.

Nézetem szeirnt a többség arra adta a szavazatát. SŐT, Orbán ellenében az MSZP-s szavazók jó része akkor képes volt átszavazni az SZDSZ-re, utóbbi így kapott összesen 6%-ot. Mindegy, mit írt le az MSZP akkor tárgyszerűen, tudtuk, hogy kemény éveknek kell(ene) jönniük, reformokkal, stb.

És ne felejtsük már el SOHA, hogy ahhoz, hogy egy éppencsak kormányalakításra képes koalíció országot-segítő intézkedéseit általában az ellenzéknek is támogatnia kell(ene). Ne felejtsük el, hogy a reformok csődje nemcsak az MSZP elfordulása, az SZDSZ kivagyiskodása, de nagyon komolyan Orbán ellenkezésén is megbukott (megjegyezve, hogy bizony sok intézkedést, amit akkor köpködött, most vagy bevezette - tandíj - vagy készülne bevezetni - vizitdíj).

Na jó, befejeztem a kiselőadást. Mielőtt bárki megvádolna, hogy agyatlanul MSZP párti vagyok elmondanám, hogy nem látok ma alternatívát. NINCS ma alternatíva. Tudjátok, miért? Ma gondoltam végig, hogy óhatatlanul bedarálja a rendszer az újakat (a már hivatkozott Drót 4-5. évad).

És ha ehhez hozzáveszitek a jelenlegi szabályozatlanságot, a szabad-a-lopás-mert-senki-nem-ellenőrzi rendszert, láthatjátok: az újaknak egyszerűen nem lesz érdekében a rendszer visszaállítása. Szarban leszünk továbbra is.
@Rodeo36: Nem meglepő hogy hol tartunk nemzetközi színtéren. Ezt lehetett tudni az első orbán kormány teljesítménye alapján. Senki sem gondolhatta komolyan, hogy az egyre inkább jobbfelé terjeszkedő fidesz, aki már akkor mindenkivel összerúgta a patkót külföldön, hirtelen megváltozik?! Mikor 2002-ben a nem kell nekünk az eu szöveget vágott be?!
@lecsekkoltam:

Pillanatnyilag - és sajnos már jó ideje, tehát nem csupán az elmúlt 2 évben - ott tartunk, hogy politikusaink megnyilvánulásaiból olyan mennyiségű lólábtömegek lógnak ki, mint sünmalacból a tüskék.

Idealisztikusnak és utópisztikusnak gondolom azt az elvárásodat, hogy egyáltalán ne csúsztassanak/füllentsenek a politikusok, mert hazánkban az emberek többsége nemcsak lelkesen beszoppantyúzza a legvadabb bornírt ígéreteket is, hanem kifejezetten igényli a zsongító (khm...) alternatív valóságértelmezéseket.

Talán - de tényleg csak talán! - akkor lenne értelme a nyílt és kummantásmentes politikusi megnyilvánulásoknak, ha honfitársaink többsége igényelné, megértené és elfogadná azokat, s nem a "ki-tud-többet-ígérni-míg le-nem-szakad-a-plafon?" című össznépi játékot támogatná.

Ehhez a mainál érettebb, felelősségteljesebb gondolkodásmódra lenne szükség és jóval nagyobb tájékozottságra, továbbá hiteles médiaorgánumokra.

Az előbb felsorolt tényezők fényévnyi távolságban vannak perpill...

Szerintem.
@Fabius: Ez levezette talán épp a Blikk, hogy a dr-sággal járt neki mindenféle pénzbeli előny, milliókat kaszált csak ezzel a címmel álomelnöksége előtt is. www.blikk.hu/blikk_aktualis/milliokat-hozhatott-schmittnek-a-doktori-2077261
Dr. snitt pálesz a zemberek zembere... aki megtestesíti a haza ERKÖLCSI VÁLSÁGÁT egyszemélyben... a gerincetelen alkalmatlan senkik maffia ország lerablása-tönkrevágása van most terítéken...

ő csak megtestesíti (doktori) szinten ezt a komcsi-alja embertípust...

minden értelmiséginek (és itt már nem róla van szó) az erkölcsi válságban ki kell állnia, hogy megmentse a társadalmat, a hazát...

ez a fides csürhe (és a teljes politikai elit) kotródjon ! nyilván jószántukból nem mennek el. saját szabályaikkal nem legyőzhetők.... így marad a forradalom... erkölcsi válságot másképp nem lehet "legyűrni", vérrel KELL lemosni... nincs királyi út !
@Rodeo36: Nem véletlenül alakultak ki a képviselői tisztséggel szemben bizonyos szabályok. Elméletileg azért, hogy a képviselő szabadon, ne kelljen attól félnie, hogy lecsukják, leváltják azért mert pont amit mond nem tetszik, stb. tudjon dolgozni. Úgy nem lehet képviselőként dolgozni, pláne az általatok elvárt őszinteséggel, ha attól kell félnie a képviselőnek, hogy egy népszerűtlen felszólalás miatt leváltják. Hogy lenne költségvetése az országnak, ha azon bokáznának a képviselők, ha megszavazzák a több adót ami kellene, vagy a szociális kiadások visszavágását akkor lemondatják őket. Az egy más kérdés, hogy ezt mára sokan annyira kiforgatták az eredeti értelméből, mint a fidesz a liberalizmust pista bának, de attól még ma is érvényesek.
Egyetértek, hogy tényleg nagyon perverz dolgok mennek idehaza, és változás kell. De azt látni kell, hogy ha csontúj garnitúrát hoznánk, az is csak idő kérdése, hogy mikorra lesz ugyanolyan groteszk, korrupt mint a mostaniak. A kérdés az, hogy ők tanulva abból, hogy lecserélhetőek lennének új emberre, hogy betonoznák be magukat.
A fidesszel is az a baj, hogy nem a jó kormányzás megtartó erejére támaszkodnak, hanem a demokratikus intézmények elsorvasztására. Láthatunk külföldi példát, ha egy kormány a választói szerint jól csinálják a dolgukat, akkor több cikluson keresztül maradnak. De ha valaki úgy megy neki, hogy én nem csinálom jól és elzavarnak a vérbe, így nem erőlködöm, inkább a törvényeket facsarom addig, míg meglesz x ciklusom azzal nem tudsz mit kezdeni. Pont a fidesz a legjobb példa arra, hogy a választói milyen sokat és jó dolgokat várnának el tőlük, és nem kapnak semmit. Mindenre megvan a felhatalmazásuk, mégis a hatalom megtartására törekednek.
szegény mandíner igyexik mosni a szennyest...

hogy millen szép volt fiatalkorában, millen snájdig legényke...

igen ám csak ez a LÚZER 70éves... az ország 90%-a nem élte át vele a "sikereit" (ült azolimpián a kispadon)

nekünk ezek csak rövid mondatok a wikipédiában... ettől nem szökik könny a szemünkbe... az emlékektől...

a "karrierjét" ismerve a gondolkodó emberek tudják, hogy vannak ott még SÖTÉTEBB dolgok is... de döglött oroszlányt ne rukdaljunk....

@Dr. csaknézek...: sajnos nem szoktam tévedni...
@lecsekkoltam:
@Kismac:
Félreértetek egy kicsit. Én tudom azt, hogy mit várhatok el ezektől a díszmadaraktól, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nincs őszinte politikus, vagy ha van, azt is kigolyózza magából a rendszer.
Én azt mondtam, hogy nekem ez nem tetszik, ebben részt nem veszek, és szavazatmegvonással a véleményemet ki is fejezem (sőt, jártatom a pofámat, mert ha senkit nem kértem meg, hogy helyettem szóljon, akkor ehhez minden jogom meg is marad).
Ti azt mondjátok, ez a rendszer fúdeszar, ám ez van, ezt kell szeretni. Én azt mondom, tényleg szar, de nem szeretem, és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy változzon. Ki nem állhatom ugyanis a lopást, a zavarosban halászgatást senki részéről.
@Dr. csaknézek...: Valamit benéztél, én nem hiszem, hogy a valóságban lesz olyan, hogy nem fognak hazudni a politikusok Pont erről vitázunk a többiekkel, akik őszinte, nyílt, nem hazugságokon alapuló politikát, mert ők csak akkor szavaznak. Ha visszaolvasod akkor láthatod, hogy pont ezt magyarázom én is, hogy miért utopisztikus az ő elvárásaik.
Volt mostanában egy beszélgetés a Digi sporton a jobbikos Szilágyival. Ő felvetette azt a jogi kérdést is, hogy mi van azokkal a törvényekkel, ahol mondjuk jogtalanul szerepel a neve előtt, hogy DR. ???? :)))

youtu.be/DYzW_I7VF70
@kela-bá: Kösz! Most már tudjuk, hogy vannak elméletek Napoleon halálára. Én a mérgezéses dologról tudtam. Mire is szerettél volna utalni ezzel?
@pom pom: "sajnos nem szoktam tévedni... "

Basszameg... Ön az, Miniszterelnök Úr? :-) Fassegondoltavóna :-)
@lecsekkoltam:

Bocs, tényleg nem Neked kellett volna ezeket írnom.
Mellénéztem. :)
@Interlock: igen, de azt is látnod kell, hogy a következő választáskor egyszerűen NEM LEHET OPCIÓ, hogy otthon maradsz.

MOST ez a szavazás lesz az igazi PROTEST szavazás, azért, hogy a következő kormány VISSZAÁLLÍTSA azokat a dolgokat, amiket ezek megszűntettek.

Erre egy garanciális párt van: az MSZP. Eszed-nem eszed, nem kapsz mást, MINDEGY, mit gondolsz, most a következő választáskor az a tét, hogy maradunk demokrácia, vagy így marad az egész szar, ahogy most van.

És most nincs jól. Bárki új jön, bedarálják, töketlenkedik, nincs tapasztalata a kormányzásban stb.

Értem sokak ellenérzését, a tiedet is, ne érts félre. Én se vagyok / voltam mindennel elégedett, de esküszöm, szeretnék amiatt rinyálni, ami miatt két-három éve rinyáltam! Mert most óriási lesz a tét.

Most el KELL menni szavazni, egyetlen olyan formáció van, amelyik BIZONYÍTOTTAN demokrata, BIZONYÍTOTTAN képes a hibáit belátni és embereket hívni (Bokros, majd Bajnai),BIZONYÍTOTTAN saját maga ellenében is erősíti a fékeket-ellensúlyokat.

Ez most az a helyzet, mint ha éhezel. Ha éhezel, akkor megeszed a nyers húst is. MOST ÉHEZÜNK (képletesen szólva).
@Interlock: Az nem válasz a problémára, hogy nem szavazol. Ez olyan, mintha visszautasítanád a karácsonyi ajándékot, mert nem a jézuska hozta. Azzal tudsz előbbre jutni, ha felelősen, átgondolva szavazol olyan jelöltre, akiben még meg tudsz bízni, és folyamatosan, aktívan nyomon követed mi folyik itt. A sértődötten beülök a sarokba és nem játszom, nem fog semmin változtatni. Nem azzal fog változni az egész, ha nem csinálsz semmit. Ha az emberek elfordulnak a politikától, de várják, hogy új emberek jöjjenek, nem fognak jönni. Miért jönne ide bárki, aki új ha nincs rá igény?! Ha az emberek apátiába sülyedten bámulják ami történik, az nem változtatás. Szavazattal, reagálásokkal, a közvéleménykutatások eredményeiben, tüntetésben (nem a kukaborogatókra kell gondolni), sztrájkban kifejeződik az, hogy változást akarunk. Ha nem hagyjuk hogy elsikkadjanak fontos kérdések, akkor változni fog a rendszer. Ezért van még hivatalban matolcsy, smitt. Ezért a passzív lemondás miatt vagyunk a következmények nélküli ország.
@Kismac: Igazad van. Csak azért kegyen egy viszonylag vállalható valaki ehhez a szavazáshoz.
Orbán: széllel szemben is lehet
„Hűek maradunk értékrendünkhöz és nemzetünkhöz, még akkor is, ha szembe fúj a szél” – mondta Orbán Viktor a Bildnek adott rövid interjúban.

igen, lehet, a képen is látszik :D

www.napi.hu/fototar/201112/500/image1324026063.jpg
@Cirbi: Bildnek ad rövid interjút. Hát más nem nagyon akaródzna szóba állni vele, a széllel szemben hugyálóra. Szaga van már.
@Interlock:

Én is sokáig ugyanígy gondolkoztam mint Te, és a legutóbbi két választáson nem szavaztam, mert meguntam az állandó protesztszavazást.

Most viszont ott tartok, hogy legközelebb ikszelni fogok.
Ez biztos.
Hogy kire, mire, arról egyelőre fogalmam sincs.

A "kemény mag" mindig szavaz. Pláne, ha nem hagyja, hogy holmi piszlicsáré tények összezavarják a szépen felépített álomvilágát.
Sokan pedig nem szavaznak, jelenleg 57% a pártot nem választók aránya.

Ám ha ez így marad, és legközelebb megint a választásra jogosultak jelentős része távollétével "szavaz", akkor újra az fog történni, hogy több párt felülreprezentált pozícióba kerül (hozzáteszem: az új választójogi törvény még rá is tesz erre néhány lapáttal).

No ezt szeretném elkerülni!
@lecsekkoltam: Az lenne a passzív DE sikeres rezisztencia, ha senki nem menne el szavazni, aki szavazásra jogosult! (ez ugye a orvbánfanok miatt képtelenség) akkor kiderülne, mennyire unja a nép zu zammen ezt a szarhegyet, érvénytelen lenne látványosan minden fordulóban.

De így a nem-elmenés tényleg a legrosszabbakra voksolást jelenti, hiába hogy nem... Hisz a szavazóképesek felének a kétharmada is a totális lerohanás esélyét adta ezeknek a farkaknak. Azóta is ezzel élnek vissza, hogy bebebeeee, az ORSZÁG KÉTHARMADA RÁJUK SZAVAZOTT! Pedig????
@Fabius némi elemzést ez a gyöngyszem is megér, olyan mondatok vannak benne, ami egy alapműveltségű gazdasági embernél is kiveri a biztosítékot:

"Tehát nem csak a közbeszerzésekből és az állami támogatásokból zárná ki magát a következő két évre az a cég, amely nem tudja vagy nem akarja végrehajtani az elvárt béremelést. Az erről szóló szabályt az alacsony keresetűek nettó bérének megőrzéséről szóló törvény tartalmazza. Eszerint a munkaügyi felügyelők vizsgálatuk során az elvárt béremelést is ellenőrizhetik, és ha a dolgozók legalább kétharmadánál az elvárt béremelés nem történt meg, a felügyelet határozatot hoz, amely alapján a szankció megtörténik. Illetve, ha egyébként más ok miatt büntetne a felügyelet, akkor ez még súlyosbító tényező is lehet. "

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/elvart_beremeles_ugorhatnak_az_unios_penzek_is.161566.html
@lecsekkoltam: Amerikában is mi mindent megígérnek? Nézem a Férjem védelmében - Good Wife - kurvajó sorozat, eldugva az Universal Chanelen vasárnap este 10-kor. "Csak" egy szaros megyei főügyészválsztás mi energiát, pénzt stábot mozgat meg, milyen aljas-mocskos módszerekkel csinálják ki egymást, családot, gyereket bevetve... Ridely Scott nem cicózik, kimondja a tutit az országáról.

Obama mindent megígért. Szépen,nyíltan belenézve az emberek szemébe, hogy azok lelkesen pici dollárokból összeadták neki a kampánypénz horribilis összegét. Győzött. Mi teljesült a millió szép
ígéretéből?

Nem tudom, miért kell a népeknek a mese. Nem értem,miért jó a mákony. De ez így van,amióta valaki a mások feje fölé nőhet vezetőként. Egyedül Churchill volt az a történelemben, aki meglépte a vér-veríték-könnyek szentháromságot, amikor választási ígéretet mondott.De neki is úgy jött be, hogy megbüntették később érte az ellene voksolással.

Mi a hozzájuk képest abszolút semmi demokrácia-tapasztalatunkkal mit várunk mégis?? Utópia tökélyét?
@a szív fészkei:

"Az lenne a passzív DE sikeres rezisztencia, ha senki nem menne el szavazni, aki szavazásra jogosult! "

Jó lenne, de az nem műxik.

"Azóta is ezzel élnek vissza, hogy bebebeeee, az ORSZÁG KÉTHARMADA RÁJUK SZAVAZOTT! Pedig????"

Pedig közelében sem voltak a tényleges kétharmadnak.

Ne is legyenek!
Sőt, menjenek!
@a szív fészkei: Bajnait ide! :D

Én ha az MSZP helyében lennék, fognám, könyörögnék Bajnainak, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelöltséget ÚGY négy évre, mint az az egy év volt.

Oszkót pénzüngyminiszternek BOKROST felkérve konzultációra úgy, hogy PONTRÓL PONTRA betartjuk az általa javasoltakat.

Remélhetőleg kétharmadot kapnak. REMÉLEM, annyit. Ha így lenne, EGYETLEN törvénnyel semmissé tenni, visszavonni az Orbán kormány valamennyi törvényét, alkotmányát, visszaállítva a 2010-es status quo-t. Mondjuk az ellopott 3000 milliárdot nem tudják visszaadni és nem tudom, hogy tudnák a MANYUP rendszert újraéleszteni tudván, hogy ilyen, mint amit Orbán most csinált, bármikor lehet...

Ja: és visszahívni valamennyi fidesz-droidot, még akkor is, ha a végkielégítések sokba fájnak. Az többe fáj, hogyha 5-8-10 éven keresztül akadályozzák a kormányzást (including Palikát, AB tagok, Poltpetikét, Tündikét, Annamarikát, stb.).

Mert biztos lehetsz benne, Palika NEM fog aláírni egyetlen törvényt sem, amit az MSZP hoz, és NEM fog átengedni EGYETLEN törvényt sem az AB jelenlegi formája. Hogy csak két akadályt említsek.

MSZP! NAGY KOSZ VAN, TAKARÍTANI KELL!

:D
@lecsekkoltam: amikor a képviselők felelősségre vonásáról van szó, nem kell az azonnaliságot feltételezni (kivéve persze olyan esetekben, ami a szimpla állampolgár számára is eljárást eredményez, pl. ittas vezetés).
Legyenek négy évig hatalomban, adott program alapján megválasztva. Legyen közben folyamatos, széles körben ismert és támogatott értékelés: hol tartunk a programban, az mennyire reális most, érvényesülnek-e a visszajelzések; tulajdonképpen állandóan pontozni kellene, hogy az ország érdekében történnek bizonyos intézkedések, vagy sem.
A mandátum lejártakor összegzés, és ha erős a gyanú, hogy nagy a kulimász, akkor igenis kötelesség az elszámoltatás (de nem pártemberek irányításával), aki pedig vétkesnek bizonyul, attól vagyonelkobzás, dutyi (a tettei súlyának megfelelően), illetve soha többé ne lássuk a közszolgálat környékén.
Két választás között persze ha pl. valakit plágiummal vádolnak, akkor áll a vizsgálat elébe (netán ő maga kéri, mert tudja, hazudnak); ha sikkasztással gyanúsítják, önként és dalolva viszi a számlákat, szerződéseket; én, mint állampolgár érezzem azt, hogy ügyelnek a tisztaságra a parlamenti folyosók felmosásán túl is.
Nem az a cél, hogy meg lehessen bénítani a kormányzást mindenféle mondvacsinált indokkal, inkább az kell, hogy érezzék: a rossz képviseletnek egy elveszíthető választáson túlmenően is lehet következménye.
@a szív fészkei: jav.:
Ridley Scott-féle sorozatot nézem, ami Amerikában sokszoros Golden Globe-díjas, mert valóban zseniális. Ott ezzel a sok anomáliával azért az emberek szembesülnek naponta, hetente a képernyőn szeretett és nagy sztárok közreműködésével (a gyönyörű és nagyon jó Julianna Margulis és a többi segítségével.) Van South Parkjuk szájkosár nélkül.

Itt mi van néhány blogon túl? Fikusznevelde, ocsmány VV-zés, hülye showk, slussz.Hogy ne lennének naivak az emberkék?

A,úgy régen legalább voltak a szarról kritikus filmek, darabok: Kovács András, Jancsó, stb.. Ma????
@Rodeo36: Must have. Nézzük, hogy szállnak a kokik és sallerek és hol kin állnak meg:D:D
na, akkor talán most már nem szopják be, az optikai tuningos változtatgatásokat, ami után a lényeg nem változik:

Bizottság a médiatörvény miatt is aggódik
2012. január 18., szerda 12:02 InfoRádió / MTI

Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben illetékes alelnöke az éjjel Navracsics Tiborhoz írt levélben erősítette meg a médiapluralizmus és -szabadság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggodalmait.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-477526
Égeti még magát, vagy már most is csupán "isa, por ës homou"? (hiv.: Halott beszéd és könyörgés második mondata. wikiből)

Ennyit - mint én fent most meg tettem - nem tud a nyomorultja? És a bírálói?

Beismerte, finálé. Függöny le. De jó, hogy nem ilyen szüleim vannak/voltak és kölyköket neveltem és nem ilyen férj mellett élek!! Iszonyú szar lehet nekik, persze ha rá hasonlítanak, fel sem fogják.
@Kismac: Szanyi kapitányék be fogják vezetni a tandíjat? Gondolod? MSZP marad, ami volt, a régi káderek meg Puch László foglya.

Az a tragédia, hogy az, akinek elképzelése - mármint életképes elképzelése - van a rendszer átalakitásáról, annak a támogatottsága nulla, a valamennyire támogatottaknak meg fingjuk sincs, nemhogy elképzelésük.
@DarthVader: De hát, mint emlitettem, ki kell innunk a keserű poharat fenékig a tisztuláshoz.
És ki is fogjuk.
@Interlock: Mezei képviselő esetén?! Szerinted, ha nem azonnali, hanem pár évvel később kell rettegnie, hogy mit kap a nyakába mert megszavazott egy törvényt, az nem változás. Semmi sem fehér vagy fekete. Nem lehet pontozni, felelősségre vonni a képviselői munkája miatt. Hány képviselőt lehetne vagyonelkobozni egy rossz költségvetés miatt?! Mind aki megszavazta?! Egy rossz energetikai törvény miatt? Ezt nem tudod így működtetni, nonszensz, még groteszkebb mint ami most van.
Te hogy tudnál a lelkiismeretednek megfelelően ellátni egy képviselői tisztet, ha attól kellene tartanod, hogy lecsuknak, amiért felszólaltál, megszavaztál egy törvényt, vagy nem szavaztál meg egy törvényt. Ne csináljunk már úgy, mintha ez olyan primitív kérdés lenne. Vagyhogy minden problémára megoldás lenne az hogy feljelentjük, lecsukjuk, meghurcoljuk. Amit te mondasz annak az lenne a végeredménye, hogy vagy nem lesznek törvények, mert nem meri senki megszavazni, vagy olyan ordas hazugságokat kapsz, csak azért, hogy elégedett legyél. Nőjjünk fel végre, és kezeljük helyén a dolgokat. A valóságban meglevő dolgokat várjuk el, ne pedig egy ködös légvárakat, ahol elképzeljük milyennek kellene lennie a dolgokat. Akkor persze jön a jobbik, aki azt fogja mondani, hogy le a képviselői mentességgel. Majd mi. Vagy a fidesz. Majd börtönbe csukjuk gyurcsányt, meg mindenkit lecsukunk, akinek a népszerűségi indexe alacsony. Ennek a légvárépítésnek a következményeit nyögjük. Beszopták a jobbikét. Beszopták az lmp-ét. Beleképzeltek olyan dolgokat a fideszbe ami sose volt ott. Akkor most miért akarod még a légváraidat hajszolni?!
Más farkával hetedhét országból verik a csalánt: atv.hu/cikk/20120118_legalabb_szazezres_nemzetkozi_tuntetes_orban_mellett?source=hirkereso
És megint csesztetik a kokárdát! [..]"A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy lakóhelyük nevét tüntessék fel zászlóikon, kokárdát, mécsest és gyertyát is vigyenek magukkal. Mint elhangzott: nem szeretnének olyan feliratokat, amelyek bárkit emberi méltóságukban sérthetnek."
@Kismac: kötelező MSZP? A mostani, az általunk ismert MSZP? Nem, nem, nem.
Ideje lenne végre megértetni a politikusokkal, hogy az egyik oldal elkúrása nem hozza automatikusan nyerő helyzetbe a másik oldalt, nem feledteti azok korábbi bűneit, nem ad feloldozást semmiért. Pont ezért tartunk itt, mert pont az állampolgár nyomatja ezt a passzolgatós játékot...
Ha lakatlan szigetre kell költöznöm, akkor sem fogok VALAKI ELLEN szavazni. Nincs alku.
@lecsekkoltam: "Miért jönne ide bárki, aki új ha nincs rá igény?!"
Mitől lenne igény, ha egyszer elég a győzelemhez az, hogy megígérik, máshogy tesznek mindent, a sok birka meg rohan ikszelni?
@Dr. csaknézek...: egy múltkori posztban fejtegettem, hogyan képzelném el a váltást (egyéni jelöltek előtérbe tolása), de inkább nem megyek bele, túl unortodox :-)
@Rodeo36: azt írták mostantól kb. 2 óra.
@Fabius: Érik a posztod bukéja :-DD nol.hu/kulfold/az_ep-elnoke_bemelegit___nem_ez_orban_urral_az_egyetlen_baj_

[..]"Nem tudtam, hogy Jose Manuel Barroso a nemzetközi baloldalhoz tartozik – válaszolta enyhe gúnnyal a Népszabadság kérdésére Martin Schulz, az Európai Parlament frissen megválasztott szociáldemokrata elnöke Strasbourgban. Orbán Viktor magyar kormányfő ugyanis arra hivatkozva kérte, hogy szerdán felszólalhasson az Európai Parlamentben, hogy megvédje Magyarországot a nemzetközi baloldal támadásától"
@lecsekkoltam: bazmeg, hogy valaki ennyire ne akarja felfogni... Szintén képviselő? :-)
Nem kell egy-egy szavazatáért, véleményéért kiírni a társadalomból senkit. Egy gyors példa: Pokorni szót emelt Rózsi néne ámokfutása ellen, nem is szavazta meg. Ítéljem el Pokornit azért, mert fideszes? Eszemben sincs, nekem sokkal többet ért a kiállása - ellenben Rózsi néne igenis feleljen azért, mert szétbassza a teljes oktatási rendszert, és itt a lényeg a rendszeren van.
Ha elégedetlen valaki a képviselője tetteivel, ne szavazzon rá legközelebb. Ám ha az a képviselő bizonyíthatóan a jövőt élte fel, tette tönkre (ez jellemzően vezetői beosztást jelent), akkor ne álljuk már meg szó nélkül, faszkivan.
@kunzoo: Én csak Árpádnál voltam (ezen kívül) meg 3 női blogon (ami végülis ugyanaz volt, csak egymás után) - de attól az isten mentsen, az komplett aknamező - ott is hagytam.
Árpád csak akkor tiltott ki - előzetes figyelmeztetéssel -, ha valaki már nagyon a náci auschwitzos szöveget nyomta túlhabzóan fél napig mindenre válaszul, mint pl. a Zűrhajós minősítetten elmeroggyant. Vagy előztesen kimoderált a Sodika-féle agyamenteket, hogy ne az csessze szét az egészet... De ha őt szidták, azt jól tűrte, azért soha ki nem rakott senkit.

Máshol mi a határ? Mert Rodeo is többször panaszolta, hogy a vincentesek kirakták, pedig nem hiszem hogy annyira távol állna mentalitásban a kormányt megítélve tőlük.
@anyósnyelv:

Attól tartok, látni fogjuk, hogyan lehet 20-ra lapot húzni...
@a szív fészkei:

A másik "apróság", amit állandóan hallhatunk: nem Magyarországot támadják.
Hanem a kormányt.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/18/orban_huek_maradunk_ertekrendunkhoz/

Nem találom a korábbi hozzászólásomat (és a nagy izgalomban elsőre nem jó posztba írtam), pedig baromira izgulok; úgy tűnik, én írtam (vagy tőlem lopták) Orbán beszédét, szeretném a tiszteletdíjat átvenni :-)
@Dr. csaknézek...: Na de ezt hol hozzák nyilvánosságra? A szemét ballibsi médiában. Orvbánnak jobb ez a Szent Kristóf a nyílzuhatagban a hazáért-szerep.

Amikor ők egyeltették Gyurcsányékat mindenért az Eu Néppártja által, na az nem volt hazaárulás.
@Interlock: Az a tiszteletdíjad, hogy eme szájból hallhatod. Oszd be.
@Interlock: erről beszélünk. De nem jön új ember attól sem, ha nem mész el szavazni.
Amúgy nosza, rajta. Menj és bizonyítsd be! De ismétlem, a képviselőnek úgy kell dolgoznia, hogy ha elvégzi a munkáját később ne lehessen azért megbüntetni meert nem volt rajta füstszűrős sapka. Amit te akarsz, az politikai bünti pártatlan bíróságon. De mivel mérnéd?! A választási kampányigéreteikkel!? Te most tényleg viccelsz?! Olyasmiért akarsz büntetni valakit aki szerinted tudnia kellett volna hogy. De ismétlem, ez nem olyan egyszerű, ráadásul bizonyíthatatlan. Ráadásul ostobaság. Büntetőeljárás azért mert képviselő volt, és neked nem tetszett és kárt okozott. És ha más választó szerint azt kellett tenni? Mert a választók szerint az helyes és helyénvaló volt? Őket is lesitteled? Ébresztő, ez nem így működik, hála istennek. Ráadásul téged is le kéne sittelni, vagyonelkobozni, hiszen te szavaztál arra a gazemberre, azért tudott ott kárt okozni, mert te vagy ezer másik rászavazott. Te még hibásabb vagy mint ő, mert te tetted olyan helyre, hogy kárt okozzon. És folytathatnánk az egyik abszurd következtetést a másik után.
@Interlock: És ha valaki megint megígéri neked, hogy megbünti az orbánt és a kormányát, de még a törvényt megszavazó képviselőket is? Ha ilyen szép ígéreteket tesz, rászavazol? Hiszen te is ezt szeretnéd, hogy ha kárt okoz a képviselő, ugrik a vagyon. Ha valaki ezzel kampányolna, rászavaznál, mert szeretnéd, főként ha újnak tűnik a politikai porondon.
@a szív fészkei: az nem sok... kenyeret nem adnak érte.
Megnyugtató viszont a tudta, hogy Orbán kiismerhető; megvan az ellenfél legyőzésének első lépése, by Szun-Ce :-)
Na ugye, hogy nem csak én, a tökre civil a pályán hittem, hogy Matolcsy-Járai szakítás hírcsárdás hír? www.mfor.hu/cikkek/Matolcsy_miniszter_felrebeszel___a_het_vicce.html

Hanem szakember is. Kezdek megnyugodni, nem vagyok annyira hülye. :-))
Párhuzamok a hanyatló és mindenki által irigyelt (by Orvbán) ország lopóczija között : www.femina.hu/hirhatter/guttenberg_schmitt_parhuzamok
@Dr. csaknézek...: Én is attól tartok, mert a tük alsó is sz@r lesz!
@Interlock: A TEK alosztálya elindult a jutalmaddal az IP címed alapján, kérjük kis türelmedet...
@anyósnyelv:

És mit tesz isten, nem fog összejönni.
Ekkor jön a szöveg:

Megpróbáltuk.
Nem sikerült, mert:
- az osztó csalt,
- a lapok cinkeltek voltak,
- a többiek mind a mi kifosztásunkra játszottak, és össze is játszottak,
- kivették a félsót a pakliból! (gyk: félsó= fél alsó) :)
@a szív fészkei: Mna, most mindenki láthatja mennyire fontos a fidesz-kdnp-nek a család és a jövő generációja :D De amúgy is, minek támogatni a szülőt, aki olyan alkalmatlan, hogy nem tudja nevelni a gyereket és a gyereknevelést ki kell venni a kezéből és törvényben rendelkezni róla. Meg akik szerint csak pedagógus tudja a gyereket nevelni, a szülő meg nem. :D Ilyen dilettáns bandát, minek támogatnának?
Német - nem azonnal és vonakodva - DE LEMOND ELŐBB A DOKTORI AZTÁN A MINISZTERI CÍMÉRŐL IS.

Csak ennyi a difi köztünk és egy európai állam között.
@lecsekkoltam: Nem akármilyen pedagógus, csak a hoffmannal beojtott egyházi pajdagógosz!
@Prof. Dr. csizsikpizsik: Na végre valaki, aki nem szaros - minden kapualjban vehető - kisdoktorikkal bohóckodik! Prof., emmá a nem semmi!!!
@lecsekkoltam: nincs visszamenőleg törvény, nincs visszamenőleg ítélkezés.
Olyan rendszert szeretnék, hogy amikor valaki képviselő lesz, legyen tudatában annak, amit ők ma hírből sem ismernek: a társadalmi kontrollnak. Hogy ne lehessen haverokat sok-sok évre bebetonozni, mert ha ez jogtalannak bizonyul, akkor úgyis kibasszák a picsába mindet, és bizony visszafizetik, amit rájuk költött az állam. Hogy ne lehessen sikkasztás miatt eljárás alatt álló cimborát minisztériumokba vinni, mert a sikkasztó azzal együtt fog ülni, aki bevitte.
Egy világos szabályzású országot, következményeket vállaló képviselőket szeretnék, és egy zéró pontot, amire azt mondjuk: na, mostantól. Nem visszamenőleg, mert az a hajó már elment.
Ilyet nem fog ígérni egyik sem, hiszen nem érdekük. Ma még nem.
Majd ha éhen halnak, mert a társadalom "nem ad nekik enni", azaz teljesen elfordul tőlük, akkor az lesz. Én egy kis porszem vagyok, sokat nem tehetek az ügyért; ha lenne bennem tizedannyi ambíció, mint Orbánban, akkor biztosan megpróbálnám felrázni a népet.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/18/jovo_csutortokon_hallgatjak_meg_matolcsyt/

Egy normális világban, a normális emberek között ennek nem a törvény elfogadása után két hét héttel kellene megtörtnnie, hanem előtte, és nemcsak a bizottságban, hanem rendes parlamenti vitában is.
@Interlock:

"...ha lenne bennem tizedannyi ambíció, mint Orbánban, akkor biztosan megpróbálnám felrázni a népet."

A magunk eszközeivel éppen evvel próbálkozunk ebben a blogban, nem?
@Interlock: Egy normális világban van társadalmi vita egy törvényről. Kiszámolják, hogy milyen hatása lesz, hatástanulmányt készítenek, társadalmi, szakmai vitát folytatnak, amit figyelembe is vesznek. Ez borult meg 2010 áprilisa után. De, ha nem akarsz visszamenőleg elítélni valakit akkor hogyan? Mert mint törvényesen megválasztott képviselő törvényeket szavaz meg, amik valakik szerint kárt okoznak?!
Az az óriási baj, hogy a kétharmaddal visszaélnek. De ez sem törvénytelen, hiszen törvényesen, jogszerűen nyerték meg a helyek kétharmadát. Megfelelő módon hozzák a törvényeket (akkor is, ha ez nem jó, és nem ez lenne a megfelelő módja), amelyeket megtámad(hat)nál alkotmánybíróság előtt, ha kifogásod van ellene. Jogszerűen választottak egy majmot köztársasági elnöknek, aki a jogszabályokat betartva stemplizi a törvényeket. Ha emiatt akarnál büntetni, akkor ezeknek a képviselőknek kellett volna 2010 elején megszavazni azokat a törvényeket amik miatt te majd 2014-ben felelősségre vonnád. Találd ki, lesz olyan parlament amely hoz ilyen törvényt?
@a szív fészkei: Délelőtt csináltam meg, egy elméleti fizika szakkönyvet beraktam a fénymásolóba, hozzácsaptam egy best of díszdobozos Agymenők dvd-t és írtam hozzá 5 oldalt saját kútfőből és már tök menő is vagyok :)
@Prof. Dr. csizsikpizsik: Büszke vagyok erre a szellemi színvonalra, nem is merlek tegezni Önt. Mit kaptak az opponensek? Az ájult megtiszteltetésen túl.

Tessék, ha már a vízipólosokért nem lehetett élőben drukkolni, drága, körbenyilazott Orvbánunkért háromtól itt szoríthat a haza: ingatlanmenedzser.hu/varos/2012/1/18/Nezze_Orbant_Viktort_eloben_B4D6N6#rss
@Interlock: Orvbán összes ambíciója, hogy magáért rázza fel a népet. A többi meredek leszarás. Országérdek, mi az? Piha...
@a szív fészkei: Ezt ismered? Gyönyörű dal, gyönyörű előadóval. :)

Tugan zher = Szülő hely.
Nagyon szép.

youtu.be/eFHmXYkkWQM
@a szív fészkei: Én inkább Schulztól vagyok rosszul, bár ha jól látom nem vagyok egyedül. :)

mandiner.hu/cikk/20120117_nigel_farage_maris_kiosztotta_schulzot
Ez jóóó. :)

Zsidóellenes pártot!

mandiner.hu/cikk/20120118_stumpf_andras_zsidoellenes_partot

(Ha a nyájas olvasó azt hinné, megőrültem, s ennek bizonyítéka a fenti írás, jelzem: nem. Azaz, nem én. A fent olvasható cikk rövidített, de szó szerinti közlése Bartus László az Amerikai Népszavában tegnap megjelent írásának, csupán a »katolikus«, »katolikus egyház« szót, szóösszetételt cseréltem ki a »zsidó« szóra, valamint, ahol emiatt új kontextusért kiáltott a szöveg, a jobboldalit baloldalira, Orbán Viktort pedig Gyurcsány Ferencre és Bajnai Gordonra. A célom csupán az, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, echte náci szöveggel van dolgunk.)”
www.europarl.europa.eu/ep-live/en/plenary/video?event=20120118-0900-PLENARY_SESSION&vodtype=Live

oldalt a menüben a felszólalóknál láthatjátok, hogy mikor fog felszólalni leonard orban hungary pm :D:D:D
@Dr. csaknézek...: kevés a blog, tisztelt kolléga, sajnos nagyon kevés. Egy egész társadalmat kell átformálni, zöme nem hogy blogokat, de még híreket sem olvas a neten. FB, online játék, skype - képek, videók, sztárhírek.
Alig tudom rávenni a kollégáimat, hogy egy-egy blogbejegyzést elolvassanak, nincs rá idejük...
@lecsekkoltam: mondtam: visszamenőleg semmit nem törvénykezünk! Még akkor sem, ha simogatná az ember máját.
Ha a korábbi, vagy a jelenlegi kormánytagokat, vezetőket el lehet ítélni meglévő jogszabályok alapján (mert pl. bizonyíthatóan loptak), akkor el kell, de ha nem, akkor nem is szabad okot keresni rá (legyünk különbek, mint Budai...).
Egy új garnitúrát kell majd egyszer útnak indítani úgy, hogy a szabályok már léteznek.
@Interlock: No igen, de azért én egy javaslattal élnék, éspedig azzal, hogy mindenki jobban érezné magát, ha hűtlen kezelésért nem vicc számba menő büntetési tételek lennének. Mert ugyanúgy sikkaszt mint egy cégvezető és röhejesen kevesebbet kap ahhoz mérten.
Ha nem jelentkeznék akkor bevittek a sürgősségire, mert viktor olyanokat mond, hogy a fejemet verem az asztalba. Mint pl. megvédtük a kisebbségeket, a cigányokat.......
Orbán löki a rizsát - hülyének nézve MINDENKIT.

ÉGŐ...
@a szív fészkei: annyit korrigálnék, hogy Orbán összes ambíciója: önmaga.
Ugyanaz a jellem(telenség), mint amikor anno valaki azt mondta: kit érdekel, mi lesz az ország sorsa, csak a párt megmaradjon (mintha SZDSZ-es lett volna, ha jól tévedek).
Jó dolog egy karizmatikus vezető, csak baromira nem mindegy, mit kezd a tehetségével.
Szájer józsika csak megtalálta a szemkilövős gumilövedéket. Hé, futball huligánok, tényleg van olyan lőszer, hogy szemkilövő gumilövedék?!
index.hu/belfold/budapest/2012/01/18/az_ellenzeknek_nem_maradt_hely_marcius_15-re/

Vazeg, már most szarszagtól bűzlik a város, annyira fosnak, hogy összejön párezer ellenzéki, és neaggyisten orbántakaroggyozni kezd. Hogy ez annak az idióta Gyurcsánynak nem jutott eszibe.... !
Azért úgy elképzelem, mi lett volna a reakció, ha mégis eszébe jut. Hánynom kell.
@TrueY: Nem tudom miért, de féltem olykor némely bloggoló egészségét, arra gondolok, hogy azon a honlapon nagyon sok hasznos dolog van annak megőrzésére. Tehát az oldal leges-legalján az apró cimszavak rengeteg információt tartalmaznak. Mert vallom, hogy legfontosabb az egészség,és az tapasztalható,a hozzáértők szerint hogy a gyűlölködések csak árthatnak az embereknek, nem igaz ? jó egészséget !
@a szív fészkei:
"Noooooooooooooormális?"

Itt a válasz:
"Az elmúlt hetek delíriumos eseményei után, a megértő politikatudomány számára egyetlen nyitott kérdés vár még megválaszolásra: ezek valamilyen egészen kemény tudatmódosító szert használnak, avagy, éppen ellenkezőleg, nem szedik be azokat a gyógyszereiket, amelyeket az orvos felírt, és ezért szakadtak el közveszélyes mértékben attól az interperszonális ontológiai képződménytől, amelyet hétköznapian társadalmi valóságnak nevezünk."

hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/18/Pannonia_elmegyogyintezet_XGEOKY#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=crossmarketing
@kela-bá: Hogy jön ehhez Napóleon? Vagy csak Ovi egészségét félted?

"legfontosabb az egészség"
Erre egy idézettel tudok válaszolni: "Csak egészség legyen és térerő!"
www.youtube.com/watch?v=1ZQII2vJdHc
@TrueY: Kösz a videót tetszik . Mindenki egészségét féltem, származásától és párthovatartozása nélkül: Ezért vagyunk emberek, hogy segitsünk egymásnak. Ajánlom figyelmedbe még : www.dr.hummel.hu-n a doktor úr irásait, meg a www.szamosmiklos.hu-n Dr. Légrády Péter könyvét, melynek cime. Tojás Táplálkozás Egészség. Gyógyszerek helyett, figyelemre méltó ajánlások.
További szép napot!
@pom pom: Ezt írtam reggel - vagy tegnap! Nem mentegetem, mert egy snájdig pasi, tőlem ott dögöljön meg, ha leevezi Lánchídtól-Kiskunlacháza utánig, s vissza... az 90 km-t .... tőle, pedig nagyon odafigyeltem nem csak a tőrözőkre,másokra is.... mi még sportot tanultunk... Nem csak láttuk, gyakoroltuk.
@anyósnyelv: Fegyelmezem magam, elszálltam...
süti beállítások módosítása