Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.13. 07:04 Fabius

12 kérdés, bohózat 2.0

Címkék: kérdés 12 lmp alkotmányozás

Az emberek agyára ment az alkotmányozás körüli cécó. Az még rendben, hogy a kormánypárt és ellenzéke igyekszik a maga szája íze szerint kommunikálni az eseményeket, de mindkettőnek sikerült átpozicionálnia magát a lófasz előnytelenebbik oldalára.

Kormányunk alkotmányos nemzeti együttműködése velünk szemben nagyjából kimerült a 12 másodrangú kérdésről véleményünket firtató lapocskában. A fő kérdésekben nem kíváncsiak a véleményünkre, az alibi legyártva, csókol anyád, igyál egy frissen főzött kisüstit a beleszólás illúziójának éltetésére.

No, majd az ellenzék, akik ugye elleneznek, és akiket nyilván érdekel a pártalkotmányt ellenzők véleménye is a sajátjuk mellé. Legalábbis ezt hinné az egyszeri netböngész, aki elvetődik a kinekaneveben.info oldalra, ahol az LMP várja szeretettel nézeteit újabb, általuk fogalmazott 12 kérdésben. Első blikkre érdekes, lássunk neki: egy kérdés, 2 érdemi és 1 nemtudomka opció, tessék csak tessék, lehet válogatni búzát az ocsútól, szart a májtól, kinek hogy tetszik jobban. Ugye nem kell mondanom, hogy a két érdemi opcióban a kormány-LMP vélemények ütköznek, ebből válogathat a kedves válaszoló. Ha sikerült 12 alkalommal kijelölni a választ, máris megkapjuk az eredményt:Tádám, meglepő mi, Orbán Viktor nem az én nevemben alkotmányoz. Az irányítószám és az emil megadása esetén statisztikát is kapunk- ígérik- úgyhogy én beírtam, megadtam és vártam. Na nem azt a linket amit elsőre kaptam, hogy a faszbúkon azonnal világgá kürtölhetem, a Zorbán nem az én nevemben, istenuccse de tényleg. Hanem a statisztikát, aminek linkje meg is jött hamarost. Így kérdésenként szemlélhettem a kitöltők százalékos megoszlását, illetve elolvashattam a "helyes válaszra" adott LMP indoklást.Eddig rendben is lennénk. A véleményem sok helyen egyezik a kérdésekre adott "helyes válaszokkal", de.....Azért az emberben felébred a kíváncsi vérgeci, és eljátszik a gondolattal: mi van, ha egyik éjjel belopózik a szobámba egy Kubatov kommandó, orvul letakarnak egy nenyivel, és reggel megvilágosodva ébredek? Hirtelen folyatni kezdem a nyálam az alkotmánytervezet szövegére, mint éhes cigánygyerek a ligeti vattacukorra, és ilyen nabazzgecc, én mennyire egyetértek mindennel, éljen soká Orbán Viktor hangulatban érkezek a fent említett oldalra. Tesztet töltök félhülyén vigyorogva, és lőn eredmény:Na, most nézz hülyén, egy helyes választ sem találtam el, mégsem alkotmányozhat a nevemben Orbán Viktor. Pedig logikusan ez következne, nem? Mert így ez pont ugyanaz, mint a kormány erőlködése: mindegy mit mondasz, ha a véleményed nem egyezik a miénkkel akkor is felhatalmaztál minket, hogy úgy értékeljük ahogy nekünk jólesik.

Azt, hogy kormányunk kizárólag a vállveregetésre és bólogatásra kíváncsi már megszoktuk. De Schiffer Andrásnak szerintem volt alkalma a héten is tapasztalni, hogy a választónak is van önálló véleménye, millió kérdése, amit nem csak hülyeséget blogolás közben, hanem fésztufész is feltesz. Talán hasznos volna legalább ellenzéki szerepben gyakorlatilag is művelni amit megvédeni igyekszünk: a demokráciát.

Aminek szerves része, hogy ha akarom Orbán Viktor alkotmányoz a nevemben, és ha akarom, akkor Schiffer András és az LMP tiltakozik ellene. De a döntés, a szavazat joga nem csak fülkeforradalom idején, hanem egy ostoba kérdőív kitöltése alkalmával is az enyém.

Okulásul minden kérdezősködő formációnak: ne kérdezzetek tőlünk olyat, amire nem akarjátok hallani a választ!
 

ÁPDÉT:

 

Délutánra frissült a kérdőív, akik a 12 kérdés egyikében sem értenek egyet az LMP álláspontjával ezt a képet kapják:

http://kinekaneveben.info/nullatalalat.png

 

22 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr72734832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Selmeczi is kikacsint az alkotmányból 2011.03.13. 12:21:06

Az gennygép adósságkorlát mellett szinte megváltoztathatatlan adó- és nyugdíjszabályokat hozhat az geciputtony új alkotmány, ami az szar Alkotmánybíróság után a szájbabaszott bíróságokat is megzabolázná a faszkalap költségvetést érintő ügyekben. ...

Trackback: Épül a magyar Taigetosz 2011.03.13. 09:21:01

  De mint minden ez is tipikusan magyaros lesz, mert nem a gyenge és életképtelennek ítélt gyerekeknek épül, hanem az időseknek. Most még csak az alapjait akarják letenni többek közt Kósa Forintbedöntő Lajos, de tudjuk, ha az alap megépül, ut...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Fabius! Én volnék az oldal programozója. A szöveg pedig nem hazudik, Orbán Vikor nem a te nevedben alkotmányoz 12-ből 0 kérdésben. Mi ezzel a probléma? Valóban lehetett volna cizellálni, miszerint aki teljesen a Fidesz szája íze szerint tölti ki, annak a rendszer cukorkát küld és egy másik mondatot ír ki. Sikerült egy olyan marginális esetbe belekötnöd, amit kizárólag nagyon odafigyelve lehet elkövetni.
Ja és köszi a reklámot :).
@iii: Azért egy fapados "if else" részt nem lett volna nagy truváj beleírni a kódba, és akkor már meg is van oldva, hogy más válasz jelenjen meg az eredmények függvényében.
Így meg bárki bármit válaszol, a kiírt eredmény az amit az LMP szeretne. Ez lenne a lehet más a politika?
@exonka: Ez az oldal nem egy független alkotmányértékelő oldal, ott van logóval-mindennel ellátva, hogy ez az LMP véleményét közvetíti a kérdésben, illetve azt próbálja bemutatni, mik lennének a valódi kérdések, amit fel kellene vetni szerinte.

A kiírt eredmény akkor is igaz, ha 12-ből csak 1 esetben találkozik az LMP véleményével. Talán nem kellene elvárni az LMP-től, hogy a Fidesz álláspontját reklámozza, azt úgyis megteszi a "közmédia".

A 0 egy speciális eset, a rosszindulatot tényleg díjazni kellett volna. Még nem késő! Gyors közvéleménykutatást végzek, mi legyen a megfelelő válasz és módosítani fogjuk, Fabius boldog lehet :).

A politika nem attól lesz más, hogy egy politikai párt nem képviseli a véleményét.
@iii: Nekem mindegy. Csak az a baj, hogy azon a lapon pont azt a filinget erősítik meg ami ellen állítólag tiltakoznak. Jelesül: "látszólag megkérdezzük a véleményedet, de bármit válaszolhatsz, az a végeredmény amit mi gondolunk".
Az mondjuk komoly probléma, ha az az alapvetés, hogy aki 0 kérdésben ért egyet az LMP-vel az alapból rosszindulatú.
Mielőtt félreértenéd: nem vagyok egyik tábor híve sem és meggyőződésem, hogy a képviselők 99,5%-nak lövése sincs a mai magyar valóságról (főleg a vidéki valóságról) csak éldegél a jól fizető elefántcsont tornyában!
@exonka: Hát pedig azt csak kifejezett rosszindulattal vagy tudatos ökörködéssel lehet elérni, ahogy Fabius nagyon jól le is írja azt a lelkiállapotot, ami ehhez kell. Ez az én magánvéleményem, az LMP nyilván tiszteletben tartja mindenkineki a saját álláspontját, természetesen lehet egyáltalán nem érteni velük egyet.
@iii:

"az LMP nyilván tiszteletben tartja mindenkineki a saját álláspontját"

Ez a nyilván miből derül ki? Mert a fellogózott kérdőív legextrémebb kitöltéséből nem. Ez amolyan fidesztempó, hogy bármilyen opció esetén mi mondjuk meg mit akarsz.

Igen, szerintem meg kell hagyni a hülyeség jogát még egy kérdőívnél is, és legalább a legextrémebb esetben ki kell írni: menthetetlen vagy, neked írjon Orbán alkotmányt.
@Fabius: Abból derül ki például, hogy nem mond ilyet, amit javasolsz. :) Az lenne az igazi fidesztempó.
Tudjátok én olyan országot szeretnék ahol elfogadják és méltányolják a más véleményt pártállástól függetlenül.
Nem nagy dolgok ám ezek. A mostani példánál maradva: Fabius felvetett egy példát, hogy mi van akkor ha valaki 100%-ban másként válaszol mint amit az LMP (vagy iii) elképzelt? És hogy akkor már rosszfelé mutat az a válasz amit kap a kiértékeléskor. És nem az a reakció hogy nem, mert mi nem azt gondoljuk stb, hanem annyi: ...végülis ilyenre nem gondoltunk, de nem probléma belerakni hogy 0 találatnál kiírjuk: Ön másként gondolja ezt a dolgot - vagy bármilyen megfelelő szöveget.
Mondom: fapadosan if else... egy webprogramozónak 2 perc belerakni.
@exonka: Hogyne, de ez egy vélemény a sok közül, miért gondolod, hogy gondolkodás nélkül ezt teljesíteni kell? Aztán jön másvalaki, másba köt bele és akkor azt is teljesíteni kell?

Ez az egész egy marginális kérdés, ezt próbáltam megvilágítani. Persze, meg lehet glosszázni, hiszen ebből élnek a blogot írók. És mint írtam, módosítva is lesz, amint kitaláljuk, mi legyen a szöveg. Mert azt, hogy menthetetlen valaki, mégsem mondhatjuk ;-).
@iii:

Szerintem nem az én boldogságom múlik ezen, hanem a párt hitelessége valamilyen szinten. Délelőtt volt szerencsém néhány pártprominenshez, és élőszóban nagyjából egyetértettünk ebben.

A demokrácia és véleményszabadság az a dolog, amit meg kell hagyni mindenkinek. Akkor is, ha se te, se én nem értünk a véleményével egyet.
@iii: legalább ne akard megmagyarázni, hogy miért én vagyok a hülye!
nincs azzal semmi gondom, hogy az lmp szerint orbán egy farok - szerintem is az, azzal sincs nézetkülönbség közöttünk, hogy ez az egész alkotmányosdi nem egyéb, mint egyrészt gumicsont a népnek, másrészt egy rakás olyan lehetőség megágyazása, amelyet majd alkalomadtán elő kívánnak venni a fiugg. (pl.: gyerekek után járó plusz szavazat)
de az isten szerelmére, próbáljatok meg tisztességesen játszani, mert így kontraproduktív az egész tevékenység.
énszóltam....
@Fabius: No, hát egyrészről a kuncsaftnak mindig igaza van, tehát nyilván egyet fognak veled érteni.

Másrészről senki nem akadályozta itten a demokráciát és a véleményszabadságot, tehát ezt ne keverjük bele.

Te kipécéztél egy esetet, amikor valaki direkte ellenáll még a józan észnek is és a Fidesznek tetsző válaszokat írja sorozatban. Ennek az esélye még 2 a 12-diknél is kisebb. Ebben az esetben valóban a mondat kissé zavarosan hangzik, de az összes többi esetben igaz. És újfent ismétlem: a szélsőséges esetben igazad van és módosítani is fogjuk.
@nandras01: Már miért lennél te hülye? Ki mondott ilyet? Mi az, ami nem tisztességes?
@iii: mi az, ami nem tisztességes?
bár nem nekem írtad, de éppen az ilyen hozzállás miatt lesz tisztességtelen az eljárás:
" valaki direkte ellenáll még a józan észnek is és a Fidesznek tetsző válaszokat írja sorozatban. "
félreértések elkerülése végett leszögezem, hogy semmilyen mértékben nem értek egyet a fidesznek sem a stílusával, sem a gyakorlatával, de nem venném a bátorságot ahhoz, hogy azt, aki a fidesz pártján áll, így minősítsem.
a magyarázgatásod semmiben sem különbözik az olyan nagyon ostorozott fideszes csűrés- csavaráshoz.
nem lenne sokkal tisztességesebb azt mondani, hogy "bocsi, igazatok van, valóban elbasztuk, máris javítjuk" (és nem "majd", meg "fogjuk", hanem iziben"
@nandras01: Nem nagyon akar átjönni, amit mondok, úgy látom.

A "józan észnek ellenáll" azt jelenti, hogy 12 esetben egymás után a lehetetlenséggel határos még a legnagyobb Fidesz-fanoknak is, hogy egyetértsenek az említett állításokkal. Újfent rámutatok arra, a posztban nagyon jól leírta Fabius, milyen körülmények közé kell kerülnie annak, aki erre képes.

Egyébként meg ez miért lenne minősítés? Ne keverjük a fogalmakat.

Semmilyen elbaszásról nincs szó, a mondat egyszerűen abban a marginális esetben, ha valaki semmiben nem ért egyet az LMP álláspontjával, rosszul hangzik - de ugyanúgy igaz. És nem jelenti sem a demokrácia, sem a véleményszabadság megsértését.

Az hogy "Orbán Viktor nem a te nevedben alkotmányoz x esetben a 12-ből", egyszerű ténymegállapítás, 0-tól 12-ig terjedő tartományban és véleményem szerint, a cikk állításával ellentétben, nem értékmegállapítás.
@iii: azt hiszem, itt fejezzük be az eszmecserét.
azért azt még megjegyezném, hogy szijjártó órákat vehetne tőled...
@nandras01: És még én minősítek...
Akik sikeresen eltalálják mind a 12 Fidesz-véleményt, ezt fogják látni:

kinekaneveben.info/nullatalalat.png
@iii:

Így mindjárt más. Respekt, ma is csináltunk valamit.
süti beállítások módosítása