Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.09. 05:07 Fabius

Orbán: a lőporfüst szúrja az orrom!

Címkék: fidesz harc orbán viktor imf

Egyedül fekszem az ágyamon,
Alszik az ország s én folyton csak rád gondolok.
Hidegen ragyognak a csillagok,
Messze vagy, hogy szeresselek, ó nem tudom!

Leveled eltűnt a semmiben,
Felszívódnak az ürességben az emlékek.
Egy illúzió volt mindenem,
Mondd mért fordítottad ellenem???? ( te köcsög!)

Nehezen múlnak a hónapok,
Levelet tőled egyre ritkábban kapok...!!!! (hová tűntél Józsi Mánuel Barroso?!)
Itt nem olyan rossz, de volt már jobb,
Te messze vagy s én hiányod lassan megszokom.

Nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga....


Kedves Népem, szeretett Barátaim, Harcostársaim, Magyarok!

Most joggal kérditek miért ezúton fordulok hozzátok, de a válasz egyszerű: egy MTI interjú hazai pálya, nincsenek hülye kérdések aminek következményeként kénytelen vagyok a pofátokba hazudni, ahogy azt a HVG videójában tettem pénteken, és összeszedetten, monológszerűen tudlak megnyugtatni benneteket.

Pedig igazából baj sincs. Valójában minden a legnagyobb rendben van. Kusza Szem miniszter úr kézben tartja a helyzetet, nem lesz bankszámla einstand és államcsőd, nem fogunk kilépni az Unióból sem. Szeretném, ha ezt megértenétek. Nekem és kormányomnak nem áll érdekemben magunkra borítani ezt a romhalmazt, mert saját tenyésztésű oligarcháink Simicska Lajossal az élen nem örvendeznének magukból kivetkőzve egy hiperinflációval sújtott gazdaságal és a teljes fizetésképtelenséggel vergődő országban, a befektetéseik elértéktelenedését számlálgatva. Ja, nélkülük soha többé nem lehetnék fél bérház oldalát betöltő plakátfiú sem, és ez a maradék önbecsülésemet is hazavágná. Ezen kívül a magyar labdarúgás is hátrányt szenvedne, nekem Csányi MLSZ elnök úr ne sürgönyözzön, hogy megdöglünk éhen, most mehetünk bundázni te marha.
Kedves Népem! Higgyétek el, hogy ezt a rendszert nem azért építettem mert nem szeretném működtetni bármi áron. Izgulni már nincs miért, aki számított valamit az leminősített, innentől akár hátra is dőlhetünk. A rendszer kész, már csak a finomhangolás van hátra. Be kell valljam nektek őszintén, hogy akkorát nőttem a saját szememben is, hogy tokostól szakítottam ki az Opera vészkijáratát hétfőn menekülés közben, mert nem fértem ki rajta. A diákhitelrendszerrel és a támogatott felsőoktatás létszámának megkurtításával lehetővé tettük, hogy a labancok elszívják az agyat itthonról a most bevezetett, magyar diákoknak is ingyenes felsőoktatásukkal. Nem köll hőbörögni, ez ősi unortodox kuruc módszer, meg amúgy is: amíg túró rudi meg KDNP ifjúsági tagozat van a világon addig bárkit haza lehet csalni, minden európai életszínvonalra rá lehet licitálni.

A határainkon áthulló nyálfröcsögéstől sem kell rémüldöznötök, mintha megint a nyugdíjatokért mennénk. Megtámadták az országot, de én ettől nem félek, és nyugodtan alszom minden éjjel.
Igaz, az ablakon kopogó srapnel picit zavar, meg a lőporfüst is szúrja az orrom, de semmi ez ahhoz képest ami az oligarcháim között közbeszerzések elosztási vitáin zajlani szokott. Ha Barrózó Józsi aszitte ez az össztűz, akkor még nem járt a Lendvay utcában koncosztás idején, hehe. Nem értenek ezek a háborúhoz! Nekem hiába üzenget a szíenenen ez a Lagarde, hogyaszongya nem kötnek kompromisszumot, mert én átlátok a szitán, és kitolok vele: nem is kérünk! Felhatalmaztam Fellegit mondja azt, "semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak". Ezen kívül egy gazdasági tárgyú törvényt sem fogunk alkotni amíg a tárgyalások le nem zajlanak. Hmmm? Na mi van öccsém?!  Vágjátok? Ezek majd azt hiszik tovább alkuszunk, pedig nem is, bibibí. Lesz majd megdöbbenés a zsenialitásom és stratégiám láttán! Így kell legyőzni ezeket, át kell lopakodni a gondolataik fölött, és hátba kell támadni őket.
Egyébként meg tényleg nincs is égető szükségünk rájuk. Most a piacról finanszírozzuk magunkat, (már amikor sikerül eladni a kötvényeket) és minden 100 euróra 110-et fizetünk vissza, ha meg az ő pénzüket herdálnánk akkor csak - átlag kamatot számolva - 104-et kéne. Most mondjátok meg kinek kell ez? Drágáim!  Magyarország hadban áll, - nem röhög, hogy saját magával! - hogy nézne már az ki, ha hadikamat helyett ilyen békeizét fizetnénk csak? A béke ezeknek az európai nyugdíjas szívűeknek való! Hogy ez a külföldi lapok szerint Kusza Szem állásába kerül? Na és? Áldozat nélkül nincs háború! Meg különben is megtanultam a felcsúti gyermekévek alatt a szülői házban, hogy a kedvenc disznót is levágjuk karácson'kor. Különben se hurka, se kolbász, se ó'dalas nincs.

Úgyhogy kitartás kedves Népem! Itt vagyok, jól vagyok, a szemem sem az Európai Néppárt elveszett barátságát siratásától duzzadt a képeken, csak szimpla könnycsatorna tágításon voltam a napokban. De Habony Árpi sztájlisztom már aranyérkenőccsel tünteti a táskákat a szemem alól elfele, én pedig újult orcával és töretlen lelkesedéssel optimistán vezetlek a reménytelenségbe titeket.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!


ui: ha esetleg, de tényleg csak esetleg, szóval ha egy két héten belül váratlanul lemondanék, akkor néha adjatok már enni a halálukig harcoló Fidesz alakulatoknak a Jókai, Bajcsy, Villányi utcában.

csókpuszi, Viktor

394 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr363530413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az utca nem lehet ellenzékben! 2012.01.10. 08:35:28

Adta ki a jelszót a kedves vezető. Persze nem azonnal, mivel kellett egy kis idő, míg megmagyarázták neki, hogy nem mellette, hanem ellene tüntetnek az utcán.Kicsit értetlen volt a Kedves Vezető. Elsőre nem is értette a dolgot. Gyorsan megnézte a naptá...

Trackback: Péééénzt!! 2012.01.09. 22:10:42

-Csengetett, főnök? Mit tehetek önért? -Szerezz pénzt! -Jó! Megkérdezem az újságírókat! -Miért őket? -Mert ők mindig tudják, hogy mennyi a pénzem! Ők vették észre azt is, hogy túlfizettek. Pedig ha

Trackback: A megvalósult szocializmus 2012.01.09. 12:51:17

Az általános közvélekedés szerint korunk szocialista, illetve kommunista országai közé tartozik Kína, Észak-Korea, és Kuba. Kínával kapcsolatban egyszer már leírtam, hogy véleményem szerint nem tartozik a szocialista kategóriába, ugyanúgy ahogy Észa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Interlock: Én nem tartom magam ködevőnek, a hagymázos jobbikos elvagyunk egyedül a nagymagyr rónán-című kesergőket annál inkább.

Bajnai már bizonyított és letett, most is letesz komplett programot. Számokkal, adatokkal, ellenőrizhetően. Az se jó sokaknak. Mert kemény és nem hazudik???

Verhetné az asztalt, akár Hruscsov-szerűen a lábszagú cipőjével, ezzel csak a kocsmai célközönségnek tetszik. Európa unja ezt a cirkuszt, a "ki ha én nem??"-szerű mucsómacsózást. Vicces és kisszerű, na. XXI. században nem avitt népszínműben élünk.

Ebben a mai felfokozott hisztériában végre higgadtság kell, pedig én aztán igazán érzelemvezérelt ember vagyok.

Ha apukádnak mindenki egykutya, akkor legyen itt anarchia hetente új miniszterelnökkel. Szórakoztató, mint a millás elnökválasztás. Csak kicsit improduktív.

Ma értelmesen tárgyalni kell, bizalmat visszaszerezni, azt ilyen hülye kardcsörtetéssel nem lehet. Orvbán a - bármiben - szakértelme teljes hiányát leplezi ezzel a faszkodással. Igazi férfi nem ilyen.

Putyin ellen is lázadnak már, attól hogy tingrincsek között fotóztatja a szerintem fonnyadt testét, még nem szarik be mindenki. Orvbán nagy államférfiúikalibere a ti lázálmotok: soha semmit nem mondott konkrétumot, semmit nem értett meg a világból. Nekem nem kell Cár Atyuska, pláne ennyire hülye! Első Péter kitanulta a hajóácsságot és ment dolgozni melósok közé. És ez????? Volt élő emberek és nem biodíszletek közt???

Orvbán háttérbázisa zsarolásra, külön alkukra alapul, és egy hete a hátsó kijáratra, titkos folyósra volt elég. :-DD

Tömegek lenyelik a békát, ha olyantól van, aki nem a hatalmat és személyi kultuszt vadássza mert kicsi a pöcse, gyenge az ágyban, törpe vagy mittoménmi a baja... Ami miatt roppant kicsi az önérzete.

Hisz aki normális, az nem szorul ilyen pótszerekre. Hitler, Duce, Csau, Kadhafi egyként végezte. Pedig de hatottak a népükre darab ideig!

Lengyeleknél ott volt kéznél a Kaczinsky-klón, oszt mégsem kellett. Pedig Donald Tusk se az az asztalverő típus.

Nekem is lét a tét, hogy kiszámítható és normális életem legyen, főleg a gyerekeimnek. Amibe megszülethetnének unokáim majd végre.
De szólni a pocsékság ellen, nem mindig beszarva élni is alap, a teli has nem pótolja ezt. Schiffer nem érdekel, unom, semmit nem mutatott, kivéve most a láncolást meg a tüntit. Legalább elkezdték. Emberek és hibáznak,tökéletes politikus nincs.

Akkor fog a haveri köröd és te magad megélni normális munkáért kapott normális fizuból, ha végre normális gazdaság pörög, amitől bizalma lesz a befektetőknek (igen, kellenek), akik idehozzák a pénzt és beruháznak. Majd ha a németjeid újra biztonságban érzik itt magukat termeltetni, stb.stb.,akkor mindegy lesz, hogy hívják a miniszterelnököt. Mert nem ő a lényeg, hanem az ország. Orvbánnál ez felcserélődött elég régen.

Semmire nem tanították meg, amit leírsz. Kéri azt mondta anno róla és koleszos haverjairól, mikor diákjai voltak:[..]"elnézlek titeket, rosszabbak vagytok ti a Kun Béla-féle Lenin- fiúknál.+

Ilyesmi, mint ez: www.borsonline.hu/news.php?kessel-fenyegette-a-busz-utasait-egy-ferfi-&op&hid=51618
@felebarát: Ide is, oda is sasszézik, mindig talpra essen.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/fellegi_mar_targyal_az_imf-nel/

[..]"Martonyi most azt írta: „nem jelent presztízskérdést az sem, ha szükségessé válik bármely szabályozás módosítása a Bizottság véleménye alapján”, bár megjegyezte: sokszor a tények pontos ismerete nélkül kritizálták az országot."
@a szív fészkei: "Orvbán nagy államférfiúikalibere a ti lázálmotok"

Na, fasza, fideszes lettem, vagy mi... Picsába.
Hát vitatom én, hogy a kormányzáshoz higgadt, józan gondolkodás, kompromisszumkészség, hozzáértés kell? Dehogy vitatom. Na de: mi kell ma, Magyarországon - a hatalomba kerüléshez? Meg kell-e szólítani az elégedetlen, mindenkitől elforduló tömeget? Meg hát, nagyon is. Megmoccan-e ez a mostani tömeg a csendes ígéreteket hallva, aktivitásra lehet-e őket serkenteni tiszta gondolatokkal, azzal a mondandóval, hogy jön valaki, sőt, jönnek valakik, akik majd (megint) máshogy csinálják? Persze, az értelmesebb részét igen, és ez így nagyon jó, ám sajnos kevés; tetszik vagy sem, a szürke átlagpolgár szavazata érdekében a szürke átlagpolgár nyelvét is kell beszélni.
Én bírtam a miniszterelnök Bajnait, mert teljesen új dolgot mutatott: dolgozott. A rövid kormányzás, illetve hozzáértésem hiánya miatt nem tudom megítélni, hogy mennyire jól vagy rosszul, de végső soron szimpatikus volt, és ha rajtam múlt volna, az egész szoci bandát kitakarítom mellőle, hogy a sok mocsadék ne köthesse meg a kezét, megadva neki a bizonyítás valódi lehetőségét. Kicsit zavartak a Wallis-os hírek, a felmentő ítélet ellenére a libás téma, de hát hibázni csak az tud, aki tesz valamit, ha meg tanul az ember a hibáiból, akkor csak jobb jöhet.
És nem, nem írtam olyasmit, hogy ide zsarnok kell; van, oszt' az se jó. Ide olyan ember, olyan csoport kell, amelyik meg tud szólítani téged, engem, aktívat, nyugdíjast, segélyest, annyi embert, amennyit csak lehet. A kocsmai célközönség szavazata pontosan ugyanannyit ér, mint a sokdiplomás egyetemi tanáré, még ha szarul is esik ezt hallani. A nagy bibi ott van, hogy míg a tanultabbak közül is sokan sztoikus nyugalommal nézik az esti szavazatösszesítést, levonva belőle a "nem is baj, hogy nem szavaztam, hiszen nem volt kire" tanulságát, addig a kocsmában egy fizetett (vagy lelkesen hülye) Fidesz-tag, rosszabb esetben Jobbikos, tíz sörrel tíz szavazatot szerezhet. Budapesten talán nem, de az ország, főként Dél-, Kelet-, Északkelet-Magyarország, nagyon nem Budapest észjárása szerint működik.
A következő választást a módosuló körzetek, törvények miatt nagyon nehéz lesz olyan arányban megnyerni, hogy hatékonyan változtatni lehessen huszonakárhány év elkúrásain. Ehhez az arányhoz mindenkire szükség lesz (a lejáratódott politikusokon kívül), azt az összefogást kell most már ténylegesen realizálni, amire - hamisan - annyit hivatkozik a Fidesz. És (legalábbis errefelé) bizony sokat lendítene a dolgokon egy kis erőszakosság, vagy hogy szelídebben mondjam, konok, akaratos, határozott, a célok érdekében kíméletlen kiállás. A szavazók egy része meggyőződésből ikszel úgy, ahogy; egy részük sajnos mindig megvehető marad, ám sokan egyszerűen csak az erősebbhez húznak, mert abból csak nem lehet baj, a helyzetet végiggondolni pedig nincs kedvük. Én úgy vagyok vele, hogy ha egy normális tömörülés csak úgy tudja leváltani a folyton helyet cserélő korrupt, semmirevaló bandákat, hogy ehhez időnként az asztalt csapkodja, akkor tegye.
A cél a döntő többségű bejutás. Utána már nem kell csapkodni, elég a kitartás, a gerinc, a kíméletlen őszinteség, előrelátás, ravaszság, meg hasonlók. Bajnai biztosan jobban tudná, mi kell "odabent", és ha nem tévedne túl nagyot, akkor legközelebb az öregem sem legyintene rá.
A tömegek bizony benyelik a békát a diktátoroktól is, mert először tetszenek az ígéretek, aztán meg már nincs erejük, bátorságuk változtatni. Az, hogy valaki hatalommal a kezében mivé válik, csak akkor dőlhet el, ha hatalom lesz a kezében. Nem bírom Orbánt azért, amit a kétharmad birtokában ámokfut, rühellem a hazugságai(ka)t, a butítást, a rombolást; ugyanakkor saját magamnak hazudnék, ha azt mondanám, tehetségtelen politikus. Sajnos nagyon is az, igaz, tehetsége kimerül a populizmusban, de basszameg, ennyi elég volt x millió ember összerántásához... Amiből még mindig van egy jókora bázisa. Ezzel kell versenyezni, ezt kell erodálni, súlytalanítani, amennyire csak lehet.
Tanulni kell a hatalommániások módszereiből, annyi különbséggel, hogy nem muszáj mindent alkalmazni is.
@a szív fészkei: figyuzz:
www.erasethatdebt.com/CA/V1/1.asp?Network=58

ez egy minta USA egy ügyvéd kitalálta -ott létezik a személyes csőd- hogy a bankok hogyan tudják lecsökkenteni a nem a saját hibájából (munkahelyvesztés, haláleset, egyebek) keletkezett összeget 350000 dollárból 37%-ot kell törleszteni de új feltételek mellett...érdemes megnézni...küldd körbe
@a szív fészkei: a Nézőpontos elemző szerint "Az IMF és az EU számára fontos a pénzügyi stabilitásunk"
És szerintem itt tévednek nagyot. Biztosan fontos, de nem bármi áron. Az egész EU adósságállományának 0.8%-át jelentjük, ha bebukják (azaz bebukunk), túl tudják élni; kérdés az, hogy a rengeteg bajuszrángatás közben mikor jön el az a pillanat (ha eljön), amikor azt mondják, le vagyunk szarva, oldjuk meg.
Hiába pénzemberek, azért ők is csak emberek, akiket nem lehet a végletekig büntetlenül sértegetni.
@a szív fészkei: nagyon dühös vagy? igazad van: ez egy kispöcs nem csak impotens de buzi...neked a lévaianikó féle némberek attitűdjeit kellene elemezned, hogy miért megy hozzá egy ilyen senkiházihoz, mit és mikor élvez és főleg hogyan, mert egy ilyen társnő alapvető az ilyen senkiháziak hátteréhez ugyanúgy a szájerjóska férje a legfőfőbbbíra hihihihihi a szájtátópetya sem 100% ahogy te szoktad mondani és bármennyire röhögsz a dajcs sem sőt és mindezek a hermafrodita lelkek perverz egyedek rászabadulnak a világra hazugságokkal és eltakarással a hitlernek alzheimerje volt az utolsó 4 évében és még sem állították félre -a betegség nem volt annyira ismert utólag diagnosztizálták- de ez a paranoiás hatalmi tébolyban szenvedő herélt/impotens kappan amint rikácsol...orvosi eset nem veszed észre, amint megszólal -nekem a szőr feláll a hátamon tőle nem is bírom 5 másodpercnél tovább- zeneileg hamis, fals az egész és főleg üres...az a rögeszméje ami fennmaradt gyermekkora óta, hogy őmárpedig miniszterelnök akar lenni az kezelendő kór és hogy semmit soha sem tudott sohasem tanult semmit és főleg nem gyakorolt semmi olyat ahol alkotni lehetne valamit a magyar diploma rendszer röhejes ezzel a baromsággal, hogy egy 4 éves alapfokú jogászsenkiházi doktori címet viselhet és egy mérnök vagy a többi valamit érő nem...csak akkor ha...ezt is jogászok találták saját maguknak a kurva anyjukat
@néma bárány:
Jól mondod, de ellene nem fog az ügyészség nyomozást elrendelni.

Az a pofátlan arrogancia, amivel nyilatkozott az a pöcs, az ragadott meg!
Mintha csak arról beszélne, hogy ezt egyeztettük, nekünk nem tenne jót a feljelentés, lesz arra ember!
Már ki van jelölve pár...köcsög.
CSAK AZT TUDNÁM, HOGY MI LESZ A JUTALMUK A TIEDBŐL, AZ ENYÉMBŐL!?

@Boli:
Bizony.
Hetedíziglen ki is kellene irtani még a pár- és KISZ titkárok utódait is!
Ők a felelősök mindenért!
De főleg azért, mert ilyen férgeket engedtek be maguk közé!

(Nem vagyok elvakult múltban élő, de...)
Meg azért, hogy mikor a sokat átkozott munkásőrség, a honvédség a kezükben volt, nem volt vér a pucájukban...
Na, ez jó három értelműre sikerült! :)

Én attól a rendőrtől vonnám meg a nyugdíjat, aki a kocsi oldalához szorította, gumibottal a nyakán kényszerítette és nem veszítette el a nyugalmát, nem lépte túl durván a hatáskörét- már ha emlékeztek a fotóra-, na, mindenért ő a felelős!
A másik eszement:

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi a brüsszeli döntést. Közleményük szerint erre a helyzetre több forgatókönyvvel is készültek, amelyekről várhatóan a január 16-ai kormányülésen tárgyalnak majd. Mint írták, változatlanul kiemelt cél, hogy "Budapest-központú nemzeti légitársaság működjön Magyarországon". A Malév számára nem jelent azonnali fizetési kötelezettséget az Európai Unió határozata, így napi működését nem befolyásolja - közölte a Malév Zrt."

Ez a pénz nem tétel.
Nyugodtak vagyunk, mint nyúl a hurokban, személyes felelősségünk ebben sincs.

Egyébként meg mindenkinek kuus, aki nem így gondolja!
Szaros 100 milliárdért nem fogunk álmatlanul aludni.
Mi.
Örüljetek, hogy megmentjük az országot!
@a szív fészkei: Orbán egy generált figura...kérdezd meg pozsgai elvtársat...
chrome kiakad az index honlapjára :(
@Interlock:

Harcolni sokféleképpen lehet. Van ez az Orbán féle ordítok és mindenkinél a kanapéra szarok, meg van a Bajnai féle fogjuk meg Ficót, hozzuk el Szécsénybe, mosolyogjunk rá kedvesen, hagyjuk hőzöngeni kicsit, majd sodorjuk olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen elnézést kérni Sólyomért, és írjon alá 11 pontos megegyezéscsomagot a nyelvtörvényük végrehajtásáról.

A kétféle mentalitás megítélése lehet ízlés kérdése, az eredményesség viszont - eddig - megkérdőjelezhetetlen.
2012. január 10., kedd 7:08 Kasnyik Márton
Van rosszabb is a politikai szankciónál - elviselhetetlenné válhat a nyomás

"A túlzottdeficit-eljárás vége a politikai szankcióknál keményebb hatással járhat, hiszen a pénzügyi retorziók − amelyek legsúlyosabb esetben az összes uniós transzfer leállításával vagy akár ezenfelüli bírsággal járnának − elviselhetetlen bevételkiesést jelentenének az országnak."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/van_rosszabb_is_a_politikai_szankcional_elviselhetetlenne_valhat_a_nyomas.507169.html
@Fabius: en az utobbi hive vagyok...foleg a kozonye...az a legszenetebb bosszú. , amugy tenyleg legyunk tulsagosan kedvesek hozzajuk ezzel segitve az ott lakozo magyarokat
kinyírás célegyenesbe:

Magyar Nemzet: hét körzetre oszthatják Budapestet
2012. január 10., kedd, 07:54
Szerző: hvg.hu

hvg.hu/itthon/20120110_kim_korzet_budapest
dacosak a vezénylóék, pedig egy kis gondolkodás itt sem ártana, de ők csak ész nélkül suhogtatják a baltát:
/lassan a nemzetközi bíróságokon csak magyar beadvány lesz, megdolgoztatjuk a bírákat, mert úgy is unatkoznának nélkülünk :D/

Az Európai Bírósághoz fordulnának a magyar egészségügy, Magyar Orvosok Szövetsége
Az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége, ha a képviselők nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.

www.origo.hu/itthon/20120110-magyar-nemzet-perrel-fenyeget-az-orvosszovetseg.html
@néma bárány: ez vitya a pánk saját demokráciája...

jo kis harc mint a Gladiátorban... pont olyan eygenlő a küzdelem (verseny)... tudod amikor hasbaszúrja a viadal előtt..
@a szív fészkei: tudok írni jó LUSZTRÁCIÓS törvényt... elég egyszerű... két mondat lesz.

de majd a véres belháború után... addig "elvagyok"
@Cirbi: Európai Bíróság? Hogy gondolod, hogy bárki, bárhonnan szórakozhat a magyar nép akaratával? Tiszta és egyértelmű döntés született. A magyar nép akarata= I. Győzelem.
Ami igazán bántó gazdaságilag: költségvetési deficit: 1600 milliárd, és akkor nem beszéltünk a teljes manyup vagyonról. Ha a manyupot is beleveszem a legmagasabb eddigi hiány. Látszik a gazdaságon? Szánalom. Düh.
@lafatyolokft: Ráadásul ez is a tűzszünetben derült ki, pedig most kellett volna rápihenni a múlt heti lőporszagra. Fellegi mindjárt csatát nyer ámerikában, és abból azért újabb bonyodalmakat várok. Nem is beszélve a holnapi EB kokiról.

Erre a nyugalom pár napját is megmérgezi a liberálbolsevik média azzal, hogy közli, hogy a hiányt még annál is jobban elszalajtottuk, mint amennyire Barózó Józsinak előadtuk annakidején. Ebből baj lesz. És még a túlzottdeficit eljárás is marad, a láthatatlan sikerek ellenére is! felháborító!
@miva?: meg kell vizsgálni a miérteket, a célokat. Kinek jó ez, kinek az érdeke?
Fentebb meg lett említve Ceglédi írása a Milláról.
Fügetlenül attól, h egyetértek a cikkel az EMS oldalon egy jó írástaláltam:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/01/09/a_tamogatas_ara_a_demokratikus_ellenzeki_partok_es_a_civilek_osszefogasanak_felteteleirol

Ahogy a rabbi mondta: - "Neked is igazad van, fiam."

A demokratikus ellenzéki erőknek/pártoknak már régen nem csak a közös minimumon kéne gondolkodni, hanem azon a probléma pontokon (lsd. az írásban), ami nélkül nincs Mo-n politikai megújulás.
megis meg fogom kapni a teljes nyugdijat... muhaha... hanyan dolnek kardjukba a 2,8 milliobol?
@lafatyolokft: én Krapulaxot és Fantomaszt sejtem a dolog mögött.
Gondolom törvény van az adatok nyilvánosságra hozásának rendjére, nem?
@Fabius: Azért nagy sikernek nem nevezném azt a "csomagot". Lásd. pld. wiki.

hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1k_nyelvt%C3%B6rv%C3%A9ny

"A nyelvtörvény ügyében Bajnai Gordon és Robert Fico tárgyalásokat kezdeményezett, amelyek Szécsény városában zajlottak szeptember 10-én. A sajtó akkoriban úgy értékelte, hogy a magyar félnek sikerült valami apró eredményt elérnie a nyelvtörvénnyel kapcsolatban,[18] akkor még nem lehetett tudni, hogy a megállapodást a szlovákok rövid idő után semmibe veszik. Ugyanakkor már a találkozó utáni sajtótájékoztatón is Fico számtalan félmondattal és utalással gúnyolódott a magyarokon."
Ennyit az "eredményes" Bajnairól. :(

A nyelvtörvény érdemben azóta sem változott, viszont mondjuk a 99 éves nénitől nagyon "bátran" vissza tudták venni a szlovák állampolgárságot.

Na erre mondaná a süketséget szimuláló öreg Ferenc Károly a Sissiből, hogy "na brávó"!. :)
@felebarát: a teljes nyugdíj megfogalmazás triki ám!
No elmerülök a munkában, hogy adóforintjaimmal támogathassam kedves Vezetőnk terveinek megvalósulását. Sok pénzbe fog kerülni nekünk, ha még van pár ötlete.
Olvasom ám a kommenteket, de valahogy kiveszni látszik a tréfakedv. Meg is értem. Én spec. a holnapi nap miatt szorongok. Nem is tudom, hogy mi lenne a legjobb. Ha az EB visszaállíttatná azt az állapotot, amikor OV. egy bukás után sem tudja ellehetetleníteni a kormányzást, és emiatt OV. összerúgná a port a Bizottsággal, eztán államcsőd, káosz; ha az EB csak a gazdasági ámokfutást pofozná helyre, és maradna nekünk egy olyan berendezkedés, amit a jövőben bármilyen gátlástalan erő még a jelenleginél is jobban kihasználhat, és még támadni sem lehet majd érte, hiszen nem ő alkotta meg a rendszert.

Mindenhogy nagyon nagy a gáz!

Inkább hallgatok, olvasok.
Ha András barátunk továbbra is ilyesmiket fog nyilatkozgatni, tartok tőle, hogy a megfelelő időben útilaput fog kapni a háttérben álló sárkányfűárus vakoló társaságtól. :))

index.hu/belfold/2012/01/10/schiffer_nem_rehabilitalna_az_mszp-t/
@Gábriel angyal:

A wikire hülyeséget írni én is tudok, nem nagy truváj.

Azt az apróságot felejti el a szerző, hogy a nyelvtörvény végrehajtási utasítása módosítva lett, miután Bajnaiék betartottak Szlovákiának odakint az ACER ügyben. Létrehozták a pénzalapot amiből a magyar állam kártalanította volna a nyelvhasználókat, de mégsem büntettek meg senkit ilyenért. Legalábbis tudtommal nem.
BKV - füstbe biritjuk a várost
zsiga helyeszkedik, mint főgórés pénzügyér:

A Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF összeolvasztásának terve kapcsán elemzők nem tartották kizártnak, hogy Járai kerülhet az összevont intézmény élére. A Nomura elemzője, Peter Attard Montalto decemberben úgy vélekedett, az egyesített új intézmény élére esélyes jelölt lehet Járai Zsigmond, a jegybank jelenlegi elnöke pedig lemondhat az MNB-törvény életbe lépése után.

A Költségvetési Tanács a költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület, amelynek jelenlegi tagjai Járai Zsigmond, az MNB felügyelőbizottságának elnöke, Domokos László , az Állami Számvevőszék elnöke és Simor András jegybankelnök.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/lemondott_jarai_zsigmond/
Ha jól olvastam magánembert nem, de egy céget már megbüntettek. :(

"2009 novemberében a szlovák rendőrség kihallgatta Nagytárkány polgármesterét, mert egy lakossági bejelentés szerint megsértette a nyelvtörvényt.[49]
2010 októberében 1500 eurós pénzbírsággal sújtották a „MY - Nitrianske noviny” című nyitrai lapot, amiért az kizárólag magyarul közölte egy pénzkölcsönzéssel foglalkozó budapesti cég hirdetését.[50]"
@Interlock: Nincs köztünk vita, egyetértek veled. Csak én - bár nem járok kocsmába, inni se szoktam - nem nézem le ennyire a kocsma népét. Szerintem megvan a magához való eszük a talponfekvő törzsközönségének is.

Én nem vagyok elragadtatva az értelmiségtől - kurvára elbasztuk szadesz-szinten, elismerem - a diploma semmit nem garantál, csak a cipészsegget...(hogy be tudtál magolni valamit) Wallis nem szűzleányok egyesülete valóban, orosz ilyen-olyan kapcsolataival - hát a franc lát bele. Hogy lettek öngyik a libások közül, az végtelenül szomorú, de hát nagy magyar megoldási hagyomány ez: lett öngyilkos a fideszjobbikos uszító és tendenciózus üldöztetése miatt erdélyi irodalomprofesszor asszony is: hátizsákba pakolt kövekkel ugrott a Szamosba május végén. Na arról mégis kevesebbet lehet hallani, pedig effektív tőkésék, Orvbánék lejárató hadjárata miatt csinálta.

És aki vállalkozik, az vegye figyelembe a rizikót is. Mi is bebuktuk a cégünket. És Orvbán még hektikusabb helyeztet teremt a vállalkozásoknak, mint a Wallis. (ha nem a saját cégei ugye)

Konokság kell és kitartás,erő és bátorság: igazad van, nem leállni mutyizni a hülye hatalmasokkal, akik mindkét térfélen gusztustalanok.
Járai lemondott index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/lemondott_jarai_zsigmond/ menti a fejét külföld elől, mert lenne még bankár a Cityben????
@Cirbi: Megint leelőztél, grat!! :-)) Kiosztom személyes Oscaromat neked, mint magyar-magyar hangomnak!
@pom pom: Van, aki véresen szereti... Én csak a bélszínben választom ezt a módit.
Szerintem Viktorka csak szeretné, ha akkora lenne neki, mint ott a rajzon...
@Gábriel angyal:

"Az ATV-ről még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy “ellenzéki” televízió."

Érdekes és jó meglátás. A Klubrádiót ellehetetlenítik, miközben az ATV és a HIT Gyülekezete köszöni, jól van. Ugye az ATV és a Klubrádió egyik közös személyisége Bolgár György, akit a jobbos érzelműek nagyon nem szeretnek, nem képesek elfogadni véleményét, a dolgokhoz való hozzáállását - mert ugye piszkos bolsi.

Na most, akkor ha az ATV igen, de a Klubrádió nem, akkor ez hogy van, tessék szíves mondani?
@felebarát: Kérdezd te! Én a környékünkön drága jó - egész Moszkváig nagyköveti szintig -üldözött Szűrös Mátyást szoktam látni iszonyú megelégedett, kitelt hörcsögpofával páváskodni. Elég az is hangulatrontómnak.
@a szív fészkei: azért még oda nyalintott a nyilatkozatban igazolva saját maga nagyságát. Azért megkérdezném tőle, mint jegybank elnök miért tartotta a piac szerint irreálisan magas szinteken az alapkamatot. Ismerve őszinteségét, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy visszatér még mint összevont elnököcske.
@a szív fészkei: köszönet, de ne légy naiv nem a szitibe szándákozik, a vélelmezhető indokot bemásoltam a cikkből, azt a forgatókönyvet én reálisabbnak érzem :D
@Zébácsi: :-D Őszintén drágabolgárúrtól én is agyömlenyt kapok. Valahogy irritál szegénykém.

Lehet, hogy Orvbánbéjbi megtanult ujjacskáin számolni: az eső-kelő vallás hívei is kellenek neki szavazatnak. Gondolom, lehalászná a némethes Hack révén a kóbor exszadesznyikeket vagy mi...
@a szív fészkei:
"Járai lemondott menti a fejét külföld elől, mert lenne még bankár a Cityben????"

Nem, baeg, készül a Simor helyére (jobb esetben Matolcsyéra, de az ki van zárva). Első verzió esetén nagy csobbanás lesz a levesben, ahova érkezik az ország.
@lafatyolokft: Na nyaligátornak lennie kell a mai érában, ha akar valamit. De ha bukovári drága Viktora valamikor (minél előbb!!), akkor mondhatja külföldi kollégák előtt, hogy hát én már mikor kiszálltam!!
Ha ez igaz, akkor az elég ciki. :)

A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása?

mno.hu/belfold/a-melegek-hazassaga-es-gyurcsany-ferenc-az-eu-elvarasa-1042381
@Gábriel angyal: kizárt, csak a forrást nézd, kezdődik a fityeszes ellen agitprop, felhozván a szinpátia tüntetést vityátórnak :D

Kormányvédő akciókon töri a fejét a Fidesz
Nő a nyomás a Fideszen, hogy a kormányt támogató látványos akciókkal rukkoljon elő.
@felebarát:
"megis meg fogom kapni a teljes nyugdijat... muhaha... hanyan dolnek kardjukba a 2,8 milliobol? "

A kiszivárgott hírek után biztos, hogy sokan anyáznak (valszeg majdnem mindenki) - a Fidesznek sikerült megint nagyot köpnie és alá állnia.

Egyébként nincs teljesen igazad. ha maradsz manyup tag, akkor csak arra a 14 (?) hónapra kapsz 100% nyugdíjat, illetve ezen kívül 75%-ot, de csak a 2010 novembere előtti befizetéseid után. Másrészt az is kérdés, hogy mi lesz a pénztárakkal, összevonják-e azokat az önkéntes pénztárakkal?

Sok itt még a kérdőjel, sajnos....
ütős kép, fényességes értelem :D

www.napi.hu/fototar/201112/500/image1324026063.jpg

2012. január 10., kedd 10:49 (NAPI)
Újabb kendőzetlen bírálat jobbról: Orbánnak tanulnia kell
Elérkezett az ideje annak, hogy Orbán Viktor levonjon néhány tanulságot a közelmúlt fejleményeiből - írja Kopits György.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_kendozetlen_biralat_jobbrol_orbannak_tanulnia_kell.507188.html
@Interlock: Ha van isten, már rég nem veszik ezt a hülyét komolyan. Volt a Füttyös Gyuri lánykoromban - én speciel féltem tőle eleinte, amíg nem hallottam a sztoriját www.youtube.com/watch?v=CT28mVBf5Q8 - de azontúl, hogy összetekert újsággal a nők seggére rácsapott fütyülve, más bajt nem okozott (ja, tudom: Ovi kicsit más kat. sajna).
Légnyomás áldozata volt - Orvbán nem tudom, mié - ez hamar elterjedt a városban, tehát úgy is kezelte mindenki: ja a Füttyös, á, nem kell komolyan venni...

Na kb. így lehetnek vele - cirkuszoljon, mégsem kell miatta lehúzni egy országot a fülkéjében. Remélem, hogy ez van a türelem mélyén.
@a szív fészkei:

Bolgár úr szerintem is sokszor érdekesen kezel témákat, de szerintem próbál konzekvens maradni. Igazából a kommentemben nem az ő személye a lényeg, ő csak egy példa volt: ha az ATV marad és támogatott, akkor a Klub miért nem?

Persze tudom, a HGY, illetve a közös tulajdonosi kör erre a válasz.

No igen, Orbán szeret az egész pályán focizni, s a HGY támogatásában vélhetően az a logika vezérli, amit leírtál.
@DarthVader: Hát akkor meg bukta neki szakmailag, ha végigviszi Orvbánja őrülményeit.

Férjem járt vele egyetemre, nem volt elragadtatva tőle meg a képességeitől. Illetve egy, na az van neki.
@Cirbi: Elő is fog rukkolni egy látványos szimpátia tüntetéssel. Ingyen utazás, forralt bor, amit akartok csak gyertek. Aki nem jön annak is kötelező. ...Ihletet adtad, na majd este.
@Cirbi: Zseniális kép! minden benne van: teljes szétesés.
@Cirbi: És azok is lesznek, amiknek szánják: látványos akciók. Őket megnyugtatja, külföldön röhögnek az erőlködésén. Remélem, iskolásokat is kirendelnek zászlót lobogtatva, mint engem anno Kádár eetársék tribünje elé tornázni, lelkesedni meg minden - hát az annyit is ért.
@Cirbi:

Viktor a képen egy maghasonlott ember benyomását kelti. Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy bizony miért lenne erre oka bőven.

Vagy csak azt prezentálja e kép, hogy Orbán megdöbbenten szemléli, mennyire nem akarja őt a világ megérteni?

Nekem egyik verzió sem tetszik.
@Gábriel angyal: Mert? Van megalapozott vád Gyurcsány ellen? Vagy találjanak végre jogilag alátámasztva, vagy hagyják békén. Ez ennyi.

Melegházasság mit zavar? Két egynemű embernek legen annyi joga,mint másik két embernek, aki hetero. Ez meg ennyi. Gátol ez téged valamiben? Ha máshol ezt kibírják, ha Berlin főpolgija meleg és ez nem zavarja a metropolisz életét, akkor itt ettől mi változna meg, ha megadnák emebrek ezreinek a jogot törvényesíten a kapcsolatukat? Fizetik az adót, melóznak a hazáért? Igen. Na, akkor miért nem ugyanolyan jogúak a magánéletükben? Kurvára nem értem.

Ja, a jobbikos látens buzikat ez idegesíti? Sorry.
@Zébácsi: a képen csak koncentrál, figyel. A szétesést csak szeretnétek, ezért látjátok.
@a szív fészkei: lesz bélháború...

azért nem polgárháború... mert ahhoz hiánycikk a polgár...

de bele mindenkinek van... bélháború... VÉRES (vérgőzös)
Hát ez jó!
Még mindig megy a kettősbeszél, és kurucosan erősködünk:

"Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarországnak, a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és az EU-nak egyaránt alapvető érdeke, hogy megállapodás szülessen az IMF-fel folytatott tárgyalásokon. A tárcavezető az m1 Az Este című műsorában hétfőn kifejtette: a washingtoni egyeztetéseken "minden tárgyalható, de ez nem azt jelenti, hogy előre aláírunk egy üres csekket, és azt mondjuk, hogy mindent el is fogadunk". Magyarországnak rugalmasnak kell lennie, de a másik félnek is meg kell értenie, hogy a megállapodás megkötése "valamennyiünknek az érdeke". Mint közölte, egyik féltől sem várható el, hogy előre megmondja, mit fogad majd el a tárgyalásokon, és mit nem."

www.hir24.hu/belfold/2012/01/10/martonyi-ures-csekket-nem-irunk-ala/

Vicc.
Pár napja olvastam egy Pilu nevű blogger posztjában, idekívánkozik az idézet:

"De már a nemzetközi vonatkozásnál járunk, érdemes egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a zsúfolt liftben fingással fenyegetőző hülyegyerekre milyen veszélyek leselkednek azon kívül, hogy összefoshatja magát! A válasz egyszerű: utastársai közül valakinek eszébe jut, hogy egy jól irányzott sallerrel ártalmatlanítsa Pistikét, mielőtt az beválthatná fenyegetését."

pilu.blog.hu/2012/01/06/csa_vityesz
@a szív fészkei: Plusz Tömjén hőzönghet katkóként a házasságról ennek kapcsán. Ilyennel egy gyékényen árulni, hát pföjjjj.
@gyilkos fűegér: a cigányoknak kifejezetten pici a jellemző...

persze fürgén jár... ez dakota mondás... kicsi a po:cs de fürge
@pom pom: Nagyon disznóvágásos hangulatban vagy. (aktuális, elismerem.) Egyél sült vért! :-DD
@lafatyolokft: kockázatos... ez azér nem biztos hogy bevállalható most...
@a szív fészkei:

2010 karácsony diktatúra
2011 karácsony álamcsőd
2012 karácsony belháború...

2012 tavasz ogy választás fides 80-90%
2013 tavasz elfelejtjük örökre a fidest...
@a szív fészkei:

A Wallisba nem is kell belelátni, mert a Hajdú Bét ügy összefüggése nem ott van.

2001-ben a kormány hazavágta a víziszárnyas piacot a felvásárlási árakba beledumálással, ez tény.

Ki volt 2001-ben a gazdasági miniszter, akinek a fejéből kipattant ez a zseniális gondolat? Kusza Szem. Ez is tény.

Mellesleg 01-02-ben az eszetlen minimálbéremeléssel nem csak a szárnyasfeldolgozókat, hanem a komplett könnyűipart - fonodák és egyebek - is hazavágták. Szerencse, hogy ott nem lett öngyilkos senki. 75 milliárdot bukott akkor a kkv szektor, amit ugye ne mostani értéken tessék számolni, hanem a tíz évvel ezelőttin.
@Rodeo36: Lévai Anikó elég tekintélyes földbirtokos lett az utóbbi években. Ez sokat kárpótolja a családi élete alakulása miatt.

Valami csillagász leszármazottja volt a pasija anno - azt szenyestartó baszte be Orvbán, így "nyerte el" asszonyát. szép. Olvasd ezt: rippercsavo.uw.hu/kende.pdf

Ebből:[..]"Kéri Laci! Te milyennek látod az egykori tanítványt, a mai Orbán Viktort?
– Engem Orbán Viktor önmagában egyáltalán nem érdekel – ábrándított ki Kéri. – Õ
legfeljebb csak kitûnõ amatõr színész, tehetséges ripacs, aki a legjobban tudja hozni azt a
szerepet, amit a többiek megértettek vele. Nem az Orbán az érdekes, nem a Kövér, nem a
Wermer, senki nem érdekes – csak a csoport együtt! Az a maximum tizenöt ember, és
még a körülöttük lévõ másik tizenöt, akik velük együtt élték meg azt az évtizedet, és akik
együtt elszánták magukat: márpedig mi vagyunk a jövõ! Itt nincsenek egyéni
tulajdonságok. Csak fölhalmozott csoport-adottságok, -ismeretek, -képességek vannak, és
csak ezek számítanak. Ha valaki kikerül ebbõl a csoportból, légüres térben marad. Fodor
Gábor azóta a mai napig nem találja magát. Szerintem Orbánból is elõször Anikót, Gyõri
Tibit, Kövér Szilárdot és különösen a focicsapatot kéne megérteni. A focicsapatot, Szabó - 5 -
László Tamást, Halasi Tibit, a Dénes fivéreket kell látni. Nagy Andort, Anikó barátját,
aki a focisták közül az egyik legjobb játékos volt, s ma Orbán kabinetfõnökeként õ dönti
el, Viktor kivel találkozik, mit olvas el, hová megy és hová nem; Stumpfot, aki ma az
ország egyik elsõ embere. Ha ez a csoport fölbomlanék, tagjainak döntõ többsége pár
hónapon belül alkoholista, pszichopata lenne – mert elfogyna körülötte a levegõ. Nincs is
más választásuk egyénenként, mint együtt hatalmon maradni"[..]Én régen ismerem, pontosan látom rajta,
mennyire unja, amikor ott van tizennyolc európai miniszterelnök között, szétnéz rajtuk, - 6 -
és az van az arcán: – A kurva életbe, miért nem vagyok még mindig Brüsszelben az
Európai Unió fõnöke? – És látom a tekintetén a megvetést: – Az istenit, meddig kell még
németekkel, franciákkal, olaszokkal tökölni, mikor jönnek végre rá, hogy én már rég
kinõttem Magyarországot?
Istenien mulatnék Kéri elõadásán, ám ráfagy arcomra a nevetés, megrémülök: – Laci, Te
nem is viccelsz!
– Jól érzed, egyáltalán nem hülyéskedem! Halál komolyan gondolom. Nagyon régóta jól
ismerem Viktort. Három-négy hónap kormányzás után láttam az arcán, hogy kezdi unni a
dolgot. Ez a fiú komolyan el tudott keseredni elsõéves hallgató korában, amikor
alkotmányjog órán értesült róla, hogy csak az lehet az Amerikai Egyesült Államok
elnöke, aki született amerikai állampolgár, tehát hogy van korlát elõtte az életben. De
szerintem már másnap azzal ébredt: ez megoldódik, ha Alcsúthoz csatoljuk az Egyesült
Államokat. Ez egészen más mentalitás, amit az átlagemberek elképzelni sem tudnak.
– És a többiek is ilyenek?
– Sõt, hihetetlenül jól illeszkednek egymáshoz"

Na innen elemezzétek Orvbán, kedveseim.

A Világok, Galaxisok ura akar lenni, Rodeo nem túlzol!
@Fabius: Amit leírtál mind igaz, de sokkal könnyebb libagyilkosnak emlegetni. Ugyanez a helyzet a svájci frank hitelekkel. 2001-ben vezették be bár tízmillió támogatással, majd Járai szépen magasan tartotta a kamatokat. De ezt leírni és kimondani legalább két mondat. Mennyivel egyszerűbb az 'emút nyóc év'.
@Zébácsi: melegek házassága? egyszerű matek. ha hetero vagy a következő a helyzet. Minél több meleg van, annál több nő juthat nekem. A leszboszik pedig nem mond, hogy nem tetszenek pl. tus alatt.
Magyaroszágon demokrácia van!!!

a fődakota és a fősámán mindenkitől egyformán LOP...
@lafatyolokft:

Kicsit bővebben válaszolok, ha szabad, nem egy pendítéssel, mint te tetted.

Tévedéseben vagy és kettőnk közül te vizionálsz.

Először is, én a magam nevében írtam. Véleményem az enyém, s ha ez egyezik is, vagy hasonlatos másokéval, kéretik nem összemosni azokkal (pont azért, mert nem pont ugyanaz).

Másrészt az elején az első verzióra feltételes módban írtam, hogy lenne rá oka, magy a második verziót kérdés formájában fogalamztam meg - egyik sem kijelentő mód. Ráadásul nem is olvastad végig a kommentemet, amit így fejeztem be:
"Nekem egyik verzió sem tetszik. "

Magyarul, nem örülnék, ha valóban az általam írt két verzió egyikét jelentené a kép. De valóban, számomra e két érzés ugrott be.

Épeszű ember (bármilyen politikai nézetet is vall) nem örül annak, ha hazája miniszterelnöke szétesik, meghasonul önmagával, vagy Don Quijote módjára nem érti, hogy a világ miért nem érti őt.

Ugyanis egyik sem vezet jóra, és e tekintetben mellékes, hogy Orbán megy vagy marad, mert engem nem ez érdekel, hanem az, hogy hogyan élek, mi vár itt a gyerekeimre, mennyire élhető az ország (perpill ezekről nem tudok pozitív véleményt adni).

Kettőnket az különböztet meg, hogy te vélhetően egysíkon szemléled a világot, míg én egy mix-fickó vagyok, aki a koordináta rendszerben nemcsak az f(Y)=fekete, ha X=0; és =fehér, ha X=1 függvényt ismeri, és tudja, hogy létezik olyan is, aminek adott pont közelésben nem mérhető a meredeksége, mert az oszcilláció miatt a függvény deriváltja bármilyen értéket felvehet.

Ami a linkelt Orbán képről számomra látszik, (értsd: ÚGY TŰNIK, ismétlem, TŰNIK) az az, hogy a a miniszterelnök úr függvényének deriváltja felülről korlátos, alul a nullához tart és meredeksége csökkenő.

Remélem, érthetően fogalmaztam.
@lafatyolokft: Ezt miért nem látják be a dobálódzók? Amikor vonulnak a hetero büszkeség napján vagy mifenén?
@Zébácsi: Ha te tragikusnak látod, hogy hazád miniszterelnöki milyen állapotban van, az szép honfiúi búsongás, de a tény tény marad attól még: ez őrült. Látszik rajta és kész.

Nem tegnap gajdult meg, láthatod a Kende-könyvből fokozatosan, de már mióta van benne ez a hatalmi mámor és vérkomolyan hiszi is, hogy ő erre, a világ urának lenni hivatott.

Ezt igenis lehetett rajta látni már a kezdeteknél - de legalábbis akkor, amikor átment harcos jobberbe, mert ott volt hely számára kinőni mindenki mást. aki így is megszavazta, az gondolkodjék el emberismeretén, vágyain, stb.

Eleve szétesett szavazott sok-sok ember, mert maga is szétesve örült, hogy na most valaki megmutatja helyettük is mindenkinek, de faszagyerek a magyar! Egy kiegyensúlyozott országban ez nem rúg labdába.

Igen, Sárközy is meg akarta mutatni kis töpszli, apjától elhagyott zsidó-görög-magyar bevándoroltaktól származó kölyökként, hogy lesz ő elnöke Franciaországnak, az egyik legxenofóbb helynek - de ahogy az lett, elkezdett azért viselkedni.Meg előtt kijárta Chiracnál azért a szamárlétrát.
@Zébácsi: A függvény elemzésed alapján, konvergál? A világot pedig nem figyelem, hanem bejártam. Így nem csak figyelem, hanem a nullánál, pontnyival jobban ismerem. És igen, végigolvastam a kommented. Ne csináld már, hogy tudod mit csinálok, vagy gondolok. Inkább élvezd ha néha majdnem humor is van a kommentek között. Eszembe se jut össze mosni a színeset, a fehérrel, tisztelem a véleményed. Szerintem kettőnket nem csak ez különböztet meg mix-mackó (ne haragudj de olyan jól hangzik.) Szerintem nekem más színű a hajam, a szemem, és valószínűleg a cipőnk mérete sőt szaga sem egyezik. Mások a gondolataink, de alapjában bírni szoktam amit írsz. A világgal pedig nem szoktam viccelni. Pace?
@a szív fészkei: jav: eleve szétesett emberre szavazott

meg előtte

Gondolom, Obamában is munkált a dafke-gén, hogy igenis lesz fekete USA-elnök, de azért ennyire izomból ő se nyomja. Ez intelligencia és igenis józan ész kérdése. Szeretnéd vagy se, ez Orvbánnál nem játszik, olvasd el az élete történetét: balhé balhé hátán. Ki kell mondani, hogy veszélyes ember áll az ország élén, ki- és beszámíthatatlan. Ez senkinek nem titok.

A Kéri-említette csoportdinamika még védi, mert csak együtt erősek és kurvasokat veszíthetnek, de egyszer ez is felbomlik, mert kontrollálhatatlan lassan az emberük.És aki nem közéjük tartozik, de tényező, az lépni fog.
Államcsődökt áhítóknak, argentínázóknak: [..]"Kopits György azonban úgy véli, Argentína és Venezuela gazdasága azért tudott felszínen maradni, mert a nyersanyagárak magasan maradtak, mindkét ország pedig komoly természeti erőforrásokkal bír - Magyarország azonban nincs ennyire kedvező helyzetben, ezért Kopits szerint a jegybanktörvény két fronton is komoly károkat okoz az országnak."
@Zébácsi: @lafatyolokft: hehe vitázik két olyan ember, akik világnézete között alig van különbség, vagy csak én látom igy? :D
@a szív fészkei:

Hidd el, én ezt mind értem, csak arra respektáltam, hogy milyennek látszik a képen.

És ha őrült is, nem tudok örülni ennek, popnt az általad adott elemzés miatt.
@Cirbi:

A hiba ezúttal az én készülékemben volt, mert nem vettem lafatyolokft iróniáját.

Az ő világnézetét nem ismerem (látatlanban is tisztelem), de úgy tűnik, túlreagáltam a dolgot, asszem. :-(.
@Zébácsi: világnézetem. nézem, nézem, de nem értem.
@lafatyolokft:

A világot én is nézem, nézetemet igen, de a világot sokszor magam sem értem.
@a szív fészkei:

Sajnos van rá okod (illetve van rá okunk).

A Kende könyvet én is olvastam, ha csak a fele igaz....
@a szív fészkei:

Kopitsnak teljesen igaza van.

Ami nekünk van (termőföld, víz és termálvíz), sokat érne, ha nem lenne a mezőgazdaság szisztematikusan szétverve. Ezek felépítése, kiaknázása gyökeres szemléletbeli változás és pénz nélkól nem megy, így a kör be is zárult.

Akkor lesz hazánkban jó világ, ha a mindenkori politikai elit végre hallgat a szakemberekre. Oldaltól függetlenül.
@Fabius: mindig díjaztam, ha valaki az eszét használta, ezért (is) szimpatikus Bajnai. Csak azt nem tudom, ráérünk-e annyira, hogy mindig és feltétel nélkül megmaradjunk a mosolygós, csendes stílus mellett.
Többször meséltem már a vérfideszes műszakvezetőnkről: amikor habzó szájjal védi a rendszert, elbizonytalanítja a kétkedők egy részét. Mert hangos, mert az ellene szólókat is támadja. Aljas, mocsok stílus, de túl hatásos, még mindig. Biztos vagyok abban, hogy Orbánt a társadalom közönye, megvetése tudja a legjobban megtörni, kivéreztetni, de mondom, nem tudom, várhatunk-e nyugodtan addig, amíg sikerül.
@a szív fészkei: bár én sem kocsmázom, közel 30 évig láttam, tapasztaltam, milyenek azok, akik igen. Lenézés? Igen, egy pici van bennem, nem tudom letagadni; főleg akkor tört elő, még régen, amikor szégyenlősen titkoltuk, hogy a tavalyi magyarfüzetbe folytattuk az új tanév matekanyagát, mert másik füzetre nem futotta. Apáinknak kevertre, rumra, zöldszilvánira bezzeg igen. Nem buta népek ők, inkább csak egyszerűek, és erős hajlamuk van pillanatnyi (vélt, vagy valós) előnyök miatt megfeledkezni a lehetséges következményekről.
Errefelé rengeteg ember pl. kivágta, letarolta a szőlőjét, mert a kézbe kapott EU-s támogatás jobban tetszett, mint az állandó metszés, szüretelés. Szóval ezzel a gondolkodásmóddal kell elsősorban harcolni, és ezt a szép szavak szintjén nagyon nehéz megtenni. Hülye dolog a sereggel példálózni, de aki volt katona, az tudja: néha bizony úgy nyújt az ember maximális teljesítményt, ha (ésszel) ordibálnak vele egy keveset - utána úgysem az ordibálásra emlékszik, hanem büszke arra, hogy megcsinálta.

Orbánról még annyit: fanatikus, megalomániás önimádónak tartom, olyannak, akinek a monitorja csak egy műanyag keret, de tükörbetéttel, hogy mindig láthassa magát. Csak annyira érdekli az ország sorsa, hogy eljátszhassa benne az istent, a nagy megmentőt, mindegy, mibe kerül (nekünk). Csak azért nem döfködök tűket egy őt jelképező woodoo-babába, mert kezdek úgy lenni vele, hogy egye meg, amit főzött; bukjon, semmisüljön meg a mártírság legkisebb esélye nélkül, és vigye magával a sleppjét is.
Csak sajnos még mindig főzőcskézik, Járai lesz az újabb só a levesben, már csak a felforrásra várnak.
@Interlock: Valahol azt hallottam, hogy az alkoholista saját magától fél a legjobban. Orvbán pedig csak a hatalomtól részegedik - szerintem pontosan tudja, hogy ő sose más, mint csak ígéret, hagymáz, mert nincs se türelme, se ereje, se tehetsége végigvinni valamit, ami tényleges munka, ezért a folytonos hadi állapotú cirkusza, akkor szabad kapkodni ugye a veszélyben - inni, nem iszik, pedig sokak szerint az leszedálná az őrületét valamelyest. Ha már nem tudják rendesen gyógyszerezni.

Aki valamitől így függ, az mind gyenge. Biztos nem véletlen, hogy olcsó, rossz lőrékkel vannak itt mérgezve az emberek, míg a franciáknál, olaszoknál a jó bor a mindennapi kultúra része, kevesebb is a masszív alkesz.

Állítólag a buddhista mesterek is élnek a ráüvöltés, sokkhatás erejével, ha másként nem megy a ráhatás.
DE itt ki kajabálhat? Hol olyan van bölcs és erre jogosult ember? Már az egész a világ üvölt amúgy a fülünkbe. És mi a válasz: áá, csak leigáznak, tönkretesznek, inkább pusztuljunk mind egy szálig, de nekünk senki ne mondja meg, hogy merre a hány óra - még ha tudja is.

De talán a kocsmában is van világos pillanat néha.
"Én túllépek e mai kocsmán, az értelemig és tovább"- mondta JA. Hát sokat nem változott az ország, ha ez hetven éve is pont ilyen időszerű volt..
@a szív fészkei: hogy itt ki kiabálhat? Bárki. Te is, én is, mindenki. Csak annyira kell bölcsnek lenni, hogy tudjuk, kire, jogunk pedig megvan, hiszen szólhatunk.
Vagy a tákolmány már tiltja? Nem olvastam...
@Interlock: Úgy értettem, ki lenne az, aki mint egy elismert!, tekintélyes buddhista ráüvölthet a másikra, mert letett már annyit az asztalra, hogy hiteles lesz az üvöltése. És tőle elfogadják.

Én annyiban lehetek hiteles, hogy mivel nem vagyok fiatal, éltem Kádár alatt - akkor születtem, amikor Sztálin hálisten megmördelt - emlékszem mi volt. Ám nem voltam haszonélvezője, sőt. Persze a mártírja se, csak megszívatott pár dolog. De tudom, mi volt jó akkor, azt is elismerem, stb.

És emlékszem a Fidesz keletkezésére (hogy én mennyire hittem nekik kezdetben, arra is) meg a többi eseményre.
Én azért kezdtem beírogatni - kezdetben Tótára: Rodeo tudja, hogy ott mit vigéckedtünk, utolsó napokban mi hárman egy sráccal vittük el a blogját 3000 hozzászólásig - hogy legyen dokumentum arról, amit tudtam tenni,legalább nem hallgattam birkaként.

Ha hazugságot olvastam a múltról, amiben éltem, jöttem és szóltam, hogy ez nem így volt. Sok-sok ilyen kiigazítás azért csak tisztít, ezt teszi Rodeo és tette egy zseniális okos-humoros, sokat élt nő - aki fájóan eltűnt - Anyátok nicknéven.

Meg mások, akik néha tán írnak az Árpádhoz új helyén, de az már megváltozott, nem találok olyan hangulatot - noha Árpád nagyon jó és bátor még mindig - mint volt. Ott a régire írt Pantagruel, orica, sokan jók; volt egy riennevaplus nevű, az kimondottan irodalmi szinten adta elő - persze kötelékben jöttek őrült trollok, de sokszor kibontakoztattak fantasztikusan érdekes vitákat is.

Na szóval én kvázi önigazolást irogatok itt magamról, hogy nem kussoltam....

Ezért is linkelek megszállottan, hogy ami felmerül, majd elsüllyed a hírekben, ne tűnjön el. Hisz dokumentum minden ezekről a "tajtékos napokról". Én ennyit tudok, vezetőnek nem lennék jó, mert hisztis vagyok és impulzív. De ismerek olyan főmérnökszerűséget, amilyenről írtál és tudom, mennyire értékeli a jó ötleteket bárkitől. És mert nagyon okos, elfogadja a kritikát, az előrevivő mondatokat bárkitől.

De aki politikus lesz, az meg akar dicsőülni minél előbb, ami meg nem megy napi kritikával, csak tömjénező imádattal. Látod, most szervezik neki január 21-én a Hősök terei - mert számháborúzni kell! - sétát, hogy lám, ennyien imádják, felnyalják hegyesre az egóját megint. Reménytelen, semmit nem lát be, csak hogy őt üldözik a gonoszok.

Lee Iacocca és az ő egy dollárja, hol van ilyen manapság itthon???
@a szív fészkei: "Úgy értettem, ki lenne az, aki mint egy elismert!, tekintélyes buddhista ráüvölthet a másikra, mert letett már annyit az asztalra, hogy hiteles lesz az üvöltése. És tőle elfogadják."

Ha el is tekintünk a Dalai Lámától, ott van pl. Láma Ole Nydahl, Karma-Kagyü tanító.
@Deathstick: Igen, ha foglalkozik magyar ügyekkel és van hatása egy egész országra. Nem szorosan a buddhista vezetőkról írok, csak a példa került az ő módszereik közül.

Egy olyan magyar személy kéne, aki mondjuk a Dalai Láma - akit végtelenül tisztelek - ethoszával bír, mint vezető személyiség. Mondhatni támadhatatlan az országa, a népe, a világ szemében.
süti beállítások módosítása