Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.09. 05:07 Fabius

Orbán: a lőporfüst szúrja az orrom!

Címkék: fidesz harc orbán viktor imf

Egyedül fekszem az ágyamon,
Alszik az ország s én folyton csak rád gondolok.
Hidegen ragyognak a csillagok,
Messze vagy, hogy szeresselek, ó nem tudom!

Leveled eltűnt a semmiben,
Felszívódnak az ürességben az emlékek.
Egy illúzió volt mindenem,
Mondd mért fordítottad ellenem???? ( te köcsög!)

Nehezen múlnak a hónapok,
Levelet tőled egyre ritkábban kapok...!!!! (hová tűntél Józsi Mánuel Barroso?!)
Itt nem olyan rossz, de volt már jobb,
Te messze vagy s én hiányod lassan megszokom.

Nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga....


Kedves Népem, szeretett Barátaim, Harcostársaim, Magyarok!

Most joggal kérditek miért ezúton fordulok hozzátok, de a válasz egyszerű: egy MTI interjú hazai pálya, nincsenek hülye kérdések aminek következményeként kénytelen vagyok a pofátokba hazudni, ahogy azt a HVG videójában tettem pénteken, és összeszedetten, monológszerűen tudlak megnyugtatni benneteket.

Pedig igazából baj sincs. Valójában minden a legnagyobb rendben van. Kusza Szem miniszter úr kézben tartja a helyzetet, nem lesz bankszámla einstand és államcsőd, nem fogunk kilépni az Unióból sem. Szeretném, ha ezt megértenétek. Nekem és kormányomnak nem áll érdekemben magunkra borítani ezt a romhalmazt, mert saját tenyésztésű oligarcháink Simicska Lajossal az élen nem örvendeznének magukból kivetkőzve egy hiperinflációval sújtott gazdaságal és a teljes fizetésképtelenséggel vergődő országban, a befektetéseik elértéktelenedését számlálgatva. Ja, nélkülük soha többé nem lehetnék fél bérház oldalát betöltő plakátfiú sem, és ez a maradék önbecsülésemet is hazavágná. Ezen kívül a magyar labdarúgás is hátrányt szenvedne, nekem Csányi MLSZ elnök úr ne sürgönyözzön, hogy megdöglünk éhen, most mehetünk bundázni te marha.
Kedves Népem! Higgyétek el, hogy ezt a rendszert nem azért építettem mert nem szeretném működtetni bármi áron. Izgulni már nincs miért, aki számított valamit az leminősített, innentől akár hátra is dőlhetünk. A rendszer kész, már csak a finomhangolás van hátra. Be kell valljam nektek őszintén, hogy akkorát nőttem a saját szememben is, hogy tokostól szakítottam ki az Opera vészkijáratát hétfőn menekülés közben, mert nem fértem ki rajta. A diákhitelrendszerrel és a támogatott felsőoktatás létszámának megkurtításával lehetővé tettük, hogy a labancok elszívják az agyat itthonról a most bevezetett, magyar diákoknak is ingyenes felsőoktatásukkal. Nem köll hőbörögni, ez ősi unortodox kuruc módszer, meg amúgy is: amíg túró rudi meg KDNP ifjúsági tagozat van a világon addig bárkit haza lehet csalni, minden európai életszínvonalra rá lehet licitálni.

A határainkon áthulló nyálfröcsögéstől sem kell rémüldöznötök, mintha megint a nyugdíjatokért mennénk. Megtámadták az országot, de én ettől nem félek, és nyugodtan alszom minden éjjel.
Igaz, az ablakon kopogó srapnel picit zavar, meg a lőporfüst is szúrja az orrom, de semmi ez ahhoz képest ami az oligarcháim között közbeszerzések elosztási vitáin zajlani szokott. Ha Barrózó Józsi aszitte ez az össztűz, akkor még nem járt a Lendvay utcában koncosztás idején, hehe. Nem értenek ezek a háborúhoz! Nekem hiába üzenget a szíenenen ez a Lagarde, hogyaszongya nem kötnek kompromisszumot, mert én átlátok a szitán, és kitolok vele: nem is kérünk! Felhatalmaztam Fellegit mondja azt, "semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak". Ezen kívül egy gazdasági tárgyú törvényt sem fogunk alkotni amíg a tárgyalások le nem zajlanak. Hmmm? Na mi van öccsém?!  Vágjátok? Ezek majd azt hiszik tovább alkuszunk, pedig nem is, bibibí. Lesz majd megdöbbenés a zsenialitásom és stratégiám láttán! Így kell legyőzni ezeket, át kell lopakodni a gondolataik fölött, és hátba kell támadni őket.
Egyébként meg tényleg nincs is égető szükségünk rájuk. Most a piacról finanszírozzuk magunkat, (már amikor sikerül eladni a kötvényeket) és minden 100 euróra 110-et fizetünk vissza, ha meg az ő pénzüket herdálnánk akkor csak - átlag kamatot számolva - 104-et kéne. Most mondjátok meg kinek kell ez? Drágáim!  Magyarország hadban áll, - nem röhög, hogy saját magával! - hogy nézne már az ki, ha hadikamat helyett ilyen békeizét fizetnénk csak? A béke ezeknek az európai nyugdíjas szívűeknek való! Hogy ez a külföldi lapok szerint Kusza Szem állásába kerül? Na és? Áldozat nélkül nincs háború! Meg különben is megtanultam a felcsúti gyermekévek alatt a szülői házban, hogy a kedvenc disznót is levágjuk karácson'kor. Különben se hurka, se kolbász, se ó'dalas nincs.

Úgyhogy kitartás kedves Népem! Itt vagyok, jól vagyok, a szemem sem az Európai Néppárt elveszett barátságát siratásától duzzadt a képeken, csak szimpla könnycsatorna tágításon voltam a napokban. De Habony Árpi sztájlisztom már aranyérkenőccsel tünteti a táskákat a szemem alól elfele, én pedig újult orcával és töretlen lelkesedéssel optimistán vezetlek a reménytelenségbe titeket.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!


ui: ha esetleg, de tényleg csak esetleg, szóval ha egy két héten belül váratlanul lemondanék, akkor néha adjatok már enni a halálukig harcoló Fidesz alakulatoknak a Jókai, Bajcsy, Villányi utcában.

csókpuszi, Viktor

394 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr693530413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az utca nem lehet ellenzékben! 2012.01.10. 08:35:28

Adta ki a jelszót a kedves vezető. Persze nem azonnal, mivel kellett egy kis idő, míg megmagyarázták neki, hogy nem mellette, hanem ellene tüntetnek az utcán.Kicsit értetlen volt a Kedves Vezető. Elsőre nem is értette a dolgot. Gyorsan megnézte a naptá...

Trackback: Péééénzt!! 2012.01.09. 22:10:42

-Csengetett, főnök? Mit tehetek önért? -Szerezz pénzt! -Jó! Megkérdezem az újságírókat! -Miért őket? -Mert ők mindig tudják, hogy mennyi a pénzem! Ők vették észre azt is, hogy túlfizettek. Pedig ha

Trackback: A megvalósult szocializmus 2012.01.09. 12:51:17

Az általános közvélekedés szerint korunk szocialista, illetve kommunista országai közé tartozik Kína, Észak-Korea, és Kuba. Kínával kapcsolatban egyszer már leírtam, hogy véleményem szerint nem tartozik a szocialista kategóriába, ugyanúgy ahogy Észa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teccik - képeket átvittem a KR-re étvágygerjesztőnek. Többiek még alszanak.
Az első kép beszarás! :-D

Na most képzeljük el, hogy Orbannak a Simicska-Pintér-CBA Lázár trió előtt kell bejelenteni az államcsődöt. Azt hiszem előbb agyonvernék mint ideje lenne meglepődni.
A poszt jó, mint mindig. Lányom nagyon érintett, mivel most fog felvételizni. Sajnos "csak" angolul és olaszul tud, németül nem, plusz pszichológiára szeretne menni:(( Szóval nagy bajban vagyunk. Legfőképpen amiatt, hogy semmit, de semmit nem lehet tudni. Hogy mennyi az annyi, azaz mennyi lesz a keretszám, mennyi a tandíj, és mi a f.szt akarnak majd aláírattatni hallgatói szerződés címén, sőt olyat is olvastunk, hogy a tandíjasoknak is alá kell írni?! És febr.15. a felvételik beadásának a határideje. Tényleg mit képzelnek ezek??? És, számomra teljesen értelmezhetetlenül, még mindig van egy rajongó, stabil tábora, akik teljesen beveszik ezt a szabadságharcot, meg azt, hogy a "birodalom" (most ez a legújabb jelszó elvtárs az EUra) direkt ki akarja csinálni, és megszállni ezt a drága, kicsiny, még "független" országot.
Ma álmatlanság van idefelé is (tegnap is az volt), ezért vagyok én az 1ső:

És hisznek neki! Tegnap a fászbúkon egymás szájába adva a frappánsabbnál frappánsabb "érveket" hozták egy közgazdasági elemző (najó, Békesi) válságelemző cikkére:
Az egyik: milyen egy genyó szervezet már az az ájemef, mer eddig még minden országot tönkretett, ahova betette a lábát.
Rá a másik: ja, és ott van 37 milliárd devizatartalékunk, abból úúúde sok évig ellenne az ország, minek ide külföldi segíccség?
De jött ám még egy harmadik okos is: jó is, ha kilépünk az EU-ból, már be se kellett volna lépni.
Mondok: jéééééé ennyi közgazdasági géniusz, most Oszkótól kezdve minden mértékadó honi és nemzetközi közgazdász húzzon szégyenében zsákot a fejére. Erre az egyik meglengette a jogászdiplomáját (mimást), a másik széles mellkassal felvállalta jobbikos szimpátiáját, a harmadik meg azt mondta: 3 (!) közgazdasági diplomája van, de nem akarja megmondani, mire bírná használni... Ja nem, ez egy negyedik volt.
És ezeknek még netje is van. De mi van a vidéken élő, 50 ezres nyugdíjból élő (a papának meg 60 van) nénivel, aki már a Gyurcsány-éra (13. havi plusz nyugdíj meg 20%-os ÁFA)alatt is az volt, mégis hogyaszongya az ATV fórumában: "mér köll aztat a szegény Orbán urat bántani, hát nem szégyellik magukat? Hát persze, hogy nincs nekije "mozgástere", mer az a Gyurcsááááány, az úgy eladósította az országot, hogy szörnyű. Bezzeg a Gyurcsánt akkó nem szidták (de szidták - én), de erre a szegíny emberre meg rossz hallgatni, miket mondanak".

Na ezek fognak szavazni az én (azt már lexarom) meg a még itthon élő fiam és esetleges tőle származó unokáim sorsáról az urnáknál akármikor is.:S:(
@néma bárány: nem olyan biztos. Ha olvastad Hont András írását a Hírszerzőn
hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/5/Ne_legyen_egyetertes_NTX4UN, abból az derül ki, hogy a fidesz mögött álló üzleti köröknek egyáltalán nem lenne kedve ellen való se az államcsőd, se az EUból kilépés. Ugyanis akkor aztán tényleg szabad a vásár. Valahol olvastam, hogy Argentínában az államcsőd óta egy tucat család kezében (birtokában) van az ország.
@netlovetta: pontosabban első voltam, de ti gyorsabban írtatok:PPPP
@aritus: De vannak már keretszámok! 100 jogász ingyenes képzése pl. 250 pont min. határ bármilyen egyetemre (mármint fizetősre). Unokaöcsém vegyészmérnökire startol, nála 400 pont az alsóhang.
az a kép a két buzival az ágyban, nahát az ragyogó, a két selejtes löveg: az egyik a gyors'naszád hajóágyúja kiszáradva lőpor és löveg nélkül a másik a tengeri mozdony sípja hang és gőz nélkül nahát az minden pénzt megér, és: "A rendszer kész, már csak a finomhangolás van hátra. Be kell valljam nektek őszintén, hogy akkorát nőttem a saját szememben is, hogy tokostól szakítottam ki az Opera vészkijáratát hétfőn menekülés közben, mert nem fértem ki rajta. ..." ki fogja addig ütni amíg meleg?
@netlovetta: hát ez jelent meg az újságokban, de az újságírók se fárasztják magukat, hogy az apróbetűs részt elolvassák. A tv-ben az van, hogy bármikor változtathatnak mind a keretszámon, mind a tandíjon.
@aritus:

Nem értek egyet. Államcsőd sacc/kb = infláció kilő az űrbe, a pénz máról holnapra nem ér egy fillért se, úgy meg hiába rabolnának bármit.

Nekik az összegrundolt következménytelenséget biztosító rendszer működése az érdek, meg az IMF hitel, hogy legyen miből lekesselni a közbeszerzést.
@néma bárány: egyébként a cba-nál is nagy földindulás van. A mostani Magyar Narancsban van egy cikk a cba-ról magyarnarancs.hu/archivum_reszletes/2012/1 (sajnos még nem lehet a neten olvasni, de pár nap múlva már biztos lehet) Abban az van, hogy a cba alapítók már nem érezhetik biztonságban magukat, mert túl kívánatos lett az üzletük, jönnek az új undokak, oszt meg akarják "venni", aki meg nem adja, annál váratlan apeh ellenőrzések és a többi. Pedig biztos sokat tettek a fidesz győzelméért, de rég tudjuk elvtársak, hogy a hála nem politikai kategória, oszt bekaphatjátok!
@néma bárány: figyelj, ezeknek a pénze gondolhatod, hogy nem forintban és nem az otpben csücsül. Az államcsőd azt is jelenti, hogy minden, szó szerint minden eladó, szarért-hugyért. Olvasd el a cikket, amúgy is nagyon jó. Az államcsődtől csak mi "kisemberek" félünk, mert mi fogjuk megszívni. Simicska, Nyerges, Pintér amíg nagyon meleg a helyzet elhúznak, és a sameszaikkal intéztetik a felvásárlást.
@aritus:

A CBA jó falat, testre szabták hozzá a pláza törvényt is, nem csodálom ha rákíván valamelyik oligarcha.
A Simicska féle holdingnak nem lenne ellenére a kilépés. Az lenne nekik a szabadrablás, kontroll nélkül. Én azért akkor szívesen szednék viszont kockakövet Budapesten és hajigálnám vele a Lendvay u. egy bizonyos épületét. Majd kitelepülés utána Európa valamelyik országába. Egybites csürhe meg ossza csak tovább a nullát. Olvastam a napokban, hogy kb. 5-600.000 ember a multik által jut munkához. Na ha komolyan felmerülne, hogy kilépünk, akkor ezek azért kezdjenek nagyon aggódni... A multi gyorsan tud váltani, ha akar, ráadásul az anyaországuk is megtámogatja, ha hazatelepül... Lehet persze okoskodni, de a matek... :(
@néma bárány: igen, de most már csak olyan imf hitelt kaphatnánk (szerencsére), aminek nagyon szigorú ellenőrzése lenne, tehát nem menne olyan egyszerűen, mint eddig a közbeszerzések, meg az anélküli (ugye nagyon megemelték azt a forinthatárt, amikor nem kell közbeszerzést kiírni) közpénzek kiszivattyúzása a magánzsebükbe, meg kicsi visszacsorgatása a fidesz pártkasszába.
@Boli: én is (és Hont András is) pont ezt mondom, hogy nagyon is jól jönne nekik.
@aritus:

Lehet, de közben Orbán belei lógnának a lámpavason.

Az NFM élre kinevezett Simicska stróman Lászlóné idén 4500 milliárd EU támogatást hívhat le ha el nem kúrják. Kisebb véráldozat mellett nagy haszon, ami nem egyszeri harács, mint a felvásárlás. Költségvetési év lesz jövőre is...
@néma bárány: gondolod, hogy Simicskát zavarná, ha Orbánt beáldozza? Viszont, amit írsz, hogy Lászlóné 4500 milliárd EUs pénz felett diszponálhat, ha! Na lehet, hogy ez fogja észretéríteni, mert az elmúlt héten már olyan hangok is hallatszottak az EUból, hogy ne kapja meg Magyarország az Uniós pénzeket. És megint ott tartunk bameg, hogy az EUban reménykedhetünk, mert itthon nagyon úgy néz ki, hogy nem lehet Orbántól, meg a fidesz mostani vezérkarától megszabadulni, mert itthon sokan támogatják őket. Mégha többszázezres szimpátia tüntetést nem is tudnának összehozni (bár ismerjük a módszereket, amivel könnyedén:((), a támogatásuk szilárd:((
@néma bárány: saját véleményem, ahányszor arra tévedtem /bankom csak ott enged levásárolni,egy évben egyszer elbattyogok/, mindig csak 20-30 %-kal magasabb árakkal szembesültem, s csapnivaló minőséggel. Csak csomagolt cukrot,lisztet,olajat veszek ott max. Tőlem felfordulhatnak.
@aritus: Ingatlanos ismerőseim jelezték, hogy feltűntek a piacon azok az ügyes honfitársak, akik Széchenyi hitelre tucatszám vásárolják fel a bedőlni készülő (és "megmentésre" méltatlan =túl szegény) devizahitelesek lakásait -természetesen mélyen áron alul. Aki igényelt már Széchenyi hitelt, az valószínűleg tudja, hogy milyen eséllyel lehet ilyet megkapni mezei dolgozónak-ennél kicsit komolyabb üzleti tervekre is akár...
@Boli: ha még nem értük el a 3 millió koldus országát - egyre nagyobb esélyünk van rá!
@néma bárány: ...nem feltétlenül. Gazdasági vészhelyzetet hírdet, rendeleti kormányzással, Mnb tartalék felélésével. Elszigetelôdés, gyárkitelepülések, üzembezárások, hiperinfláció, vadkelet, ukrán közbiztonsági szisztéma. A gazd. elit egy része lelép, a többi megerôsített kérókba visszavonul. Dél-amerikai minta... Mûködik attól még, bádogvárosokkal.
@anyósnyelv: már elértük:(((, ebben azért benne van az elmúlt 20 év is. Nem a fidesz mentegetésére mondom, de sajna így van. Nekünk csak a szar jutott eddig, most meg a legszarabb.
@allegretto23: Ez így volt első országlásuk idején is, hogy csak a csókosok jutottak hozzá.
@néma bárány: @Boli: átvenni átlehet, kiszorítani is lehet, és családoknak is átadni /pl T-t, OTP, közműcégek, szolgáltatók/ csak azt kérdezem én, mi a szrral fogják működtetni, mert azt gondolom annyi nincs tallonba, hogy üzemeltetésre és fejlesztésre is fussa, igaz azért istenek lesznek, és mindenhatók, egy szerencsétlen országban
mozgalmas nap lesz, úgy érzem, szabadságharcolhatunk megint, csak azt fogjuk elérne ezzel a csökkentett hozzáadott értékü vezénylóval, hogy tényleg szba sem fognak venni minket....

2012. január 9., hétfő 6:00 Komócsin Sándor
Újra indul a menet - Mi várható a mai Merkozy-találkozótól?
Az elemzők az adósságválságot rövid távon csillapító lépéseket várnak Angela Merkel német kancellártól és Nicolas Sarkozy francia államfőtől, akik mai találkozójukkal újraindítják az ünnepek idejére felfüggesztett európai válságkezelést. A görög adósságok felének leírásáról folytatott tárgyalások a hónap végére zárulhatnak le.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_indul_a_menet_mi_varhato_a_mai_merkozy-talalkozotol.507040.html
@Boli:
"Lehet persze okoskodni, de a matek... :( "

Te ezt azért nem érted, mert nem azt a spirituális rendszert használod, amit ők.
Ott minden kristálytiszta, és klappol.
Mókás vélemény Dopeman és Para Kovács beszélgetéséből. :))

index.hu/belfold/2012/01/09/itt_az_emberiseg_fennmaradasarol_van_szo/

"Az a mostani helyzetnek az oka, hogy aki magát nem szereti, az mást se tud szeretni, ez az elit pedig belül lelkileg nincs kibékülve magával. Szerinte Orbán és Gyurcsány is nagyon tehetséges emberek, csak nem mindegy, hogy a képességeiket mire fordítják. Olyan gagyi ez, mint a Sithek bosszúja, amiben Anakin Skywalker leigázza az univerzumot, és itt meg kell nézni ezt élőben – mondta.

Para-Kovács emelte a tétet: szerinte az lesz a vég, amikor majd Orbán Viktor összeáll Gyurcsány Ferenccel, hogy megmentse Magyarországot. Akkor már disszidálna, pedig még egy Jobbik-kormánynál is maradna, de ez a két politikus végre elérné, hogy határos legyen egymással Ausztria és Ukrajna."
@Gábriel angyal: az utolsó mondat esetén, már nem kell diszidálnia, megoldják okosba a határossággal, amúgy a jobbik ezekkel a törvényekkel és lehetőségekkel /vagy akármelyik másik is, mert az önként lemondok kiváltságokról, nem sok politikusra jellemző, ha nincsenek pórázon tartva :D/ ugyan olyan veszélyes összeállítás lenne....mint ez a két szerencsétlenség
Esetleg ha változtatna azokon a törvényeken és alkalmazná tanácsadónak Fabiust vagy néhány postolót innen a Varánuszról? :)

Jut eszembe, lófej vajon mikor kerül mondjuk Matolcsy ágyába?? :)

index.hu/bulvar/hirek/2012/01/08/kecskefejet_akasztottak_a_fidesz-irodara/
atv.hu/cikk/video-20120104_rona_peter

10 perctől. Kálmán Olgában is benneszakadt a hang, de bennem is.

Mégiscsak utcaköveket kéne hajigálni, hogy legalább lássák odakint.
@DarthVader: Rónát szeretem, de mostanában picit megélhetésinek érzem. A kúrcsány érában (amikor még mélyebben rá lettünk állítva a mostani adósságcsapdára) sosem láttam beszélni az ATV-ben, pedig ahogy mondja ő tulajdonképpen baloldali.:)
Ja és ahogy elnézem nem kell már azon sem filóznunk, hogy nekünk vajon mikor lesz Eurónk. :)

index.hu/gazdasag/vilag/2012/01/09/keszulnek_a_veszforgatokonyvek_az_euro_megszunesere/
@Gábriel angyal: azt az angolok csak szeretnék... :)

Róna nem az adósságcsapdára vezeti vissza a mostani helyzetet és a megitélésünket. (Ezt a "mérhetetlen adósság"-ot hagyjuk már... a CDS felár 2 éve a fele se volt a mostaninak, pedig az adósságunk ugyanannnyi volt.)
@DarthVader: mintha az e'ttársak túl sokat -pofátlanul- lopnának? az adósság és a kamatai törleszthetőek, még a 83% sem olyan égbekiáltó, a probléma az e'ttársakkal van és miattuk, ha csak a felét lopnák annak mint amennyit eltulajdonítanak a helyzet egészen más lenne a 34500 milliárdos GNP/GDP-ből pofátlanság 14000-et ne adj 'sten 16000 milliárdot hazahordani és utána álnokul képmutatóan sírni, hogy még az ég is ellenünk van, ezen felül a munkaerő árának és a hozzáadott értéknek a legalább 15%-kal való megemelése sokat javítana a helyzeten, az ipari termelésben és a szolgáltatásokban...az a barom simicska hírdetésekre bassza el az állam pénzét holott lehetne nagyértékű szolgáltatásokra is amelyek hozzáadott értéke többszöröse a hírdetésekének és sorolhatnám holnap estig megállás nélkül...a törpe meg egy tetű a rosszabbik fajtából semmihez sem ért csak pöfög mint valami selejtes kukta
@Gábriel angyal:

Nincs igazad. Róna mindig, mindenhol elmondta a véleményét, ha kérdezték. Sokszor hallottam beszélni ilyen-olyan rendezvényen. A média elég későn kapta fel, de a szakma ismerte/félte/irigyelte. Persze igazi gentlemanként kezel(i)te a kísstílűséget. Magyarán szarik rá.
Ha valakinek nincs szüksége arra, hogy "megélhetési" legyen, hát az Róna.
Azzal a szakmai háttérrel, közgazdasági-filozófiai tudással, ami neki van, nagyon nyugodtan lehet mosolygós gentleman.
Sok ilyen kéne.
@Gábriel angyal: ja, mert normális világban nem egy az igazság, és többféle forgatókönyv is lehetséges, elképzelhető, és azokra illik felkészülni. Nálunk van az, hogy csak a fidesz és csak a Matolcsy:(( Látszik is, hogy mire megyünk vele. Itt aztán mindig csak egyfele menetelhetünk, de még az is előkéstítve, csak úgy hasraüt Orbán és Matolcsy, oszt másnapra már meg is van szavazva, törvény lesz belőle. Ha szerinted ez a jó, akkor most neked nagyon jó itt.
@Rodeo36: figyelj, Simicska nem elbassza hirdetésekre a pénzt, hanem zsebreteszi, mivel a saját cégével hirdet. Ez is a közpénz saját zsebbe lapátolás egyik módja.
@aritus: jav: az sincs előkészítve
@DarthVader: Jaja. Nehogy már a bennszülöttek véletlenül kitalálják, hogy tele van a tökük a pénzszivattyúval.:) Egyből kapnak a pofájukba CDS felár emelést, rettegő "piacokat" meg leminősítést mind a három nagyon "hiteles" hitelminősítőtől. :)

Félreértés ne essék viktátorék szerintem sem gazdasági szabadságharcosok, szimplán csak amatőrök.
@orica: Elfogadom amit írsz. Nem gondolom, hogy anyagiakért rászorulna a média szereplésre. Főleg amióta az MNB felügyelőbizottságában is benne van. :)
Nekem az a furcsa, hogy állandóan csak az ATV-ben szerepelget mostanában. :) Valahogy nem oda való egy mosolygós keresztény öregúr. :)
@Gábriel angyal:

www.168ora.hu/itthon/kulonvelemeny-66603.html
Remélem, meg lehet nyitni, de azért egy mondatot belőle:
"Az értelmiség feladata a társadalom, a politika, a gazdaság és a politika kritikája annak érdekében, hogy mindez jobb legyen. Nem áll be semmilyen sorba, mert a hiteles kritikának nélkülözhetetlen feltétele a függetlenség."
@Gábriel angyal:

"állandóan csak az ATV-ben szerepelget ..."

Gondolom máshova nem hívják:))
Nahát!
Nem hittem volna, hogy a Heti Válaszban valaha is ilyen mondatokat fogok olvasni egy Welt cikket idézve:

hetivalasz.hu/vilag/magyarorszagon-mindenki-a-masikat-gyuloli-44671

"Kálnoky szerint 2010-ben a Fidesz megkapta a lehetőséget arra, hogy meghaladja ezeket a gyűlöleteket, hogy jövőorientált politikát folytasson - „ehelyett azonban rideg, ideológizált és sok tekintetben bosszúra épülő politikába" kezdett az Orbán-kormány."

"Mára azonban a kormány a Welt szerint elvesztette az irányt, „a bukás érzete lóg a levegőben". Szerinte már nem a Fidesznek, hanem a polgárok elégedetlenségének van kétharmada, és ez legközelebb március 15-én fog tömegdemonstrációkban kifejeződni."

"Kálnoky szerint a katasztrófa csak akkor kerülhető el, ha a különféle irányzatok mérsékeltjei végre demokrataként ismerik el egymást - „ahelyett, hogy zsidóként, kommunistaként vagy fasisztaként szidalmaznák egymást"."

Lehet, hogy kezd a valóság apránként beszivárogni a kormánymédiába is?
Ideje lenne.

Másrészt ez cseppet a Fekete Lovag döntetlen ajánlatára emlékeztet... :)
@Gábriel angyal:

"Valahogy nem oda való egy mosolygós keresztény öregúr. :)"

Elég régen ismerem (nem személyesen), de ha a legutóbbi beszélgetésében nem említi meg (István - Koppány kapcsán), hogy keresztény, soha nem derül ki számomra. Magánügy és ez így van rendjén. Itt is csak, mint filozófiai alapvetést említette, és így helye volt.
( Bár tudnék ilyeneket mondani a fürj-vadászról.)

Azért az idézett mondatodon kicsit elgondolkodhatnál, elég árulkodó:))

Egy okos riporter mellett miért ne lenne helye egy okos embernek?
én amondó vagyok, hogy a viktor mögötti (érdek)emberek, kvázi tőkések ki fognak hátrálni mögüle, ha az érdekük úgy kívánja.
oké, most milliomosok, van 34 ingatlanjuk, meg 54 szántója, meg 8 cégük (piackutató, reklámcég stb.) 1 mrd értékben.
államcsőd esetén pedig mi történik?
ugyanúgy megmarad a 34 ingatlan, 54 szántó stb., csak értéktelen lesz. amikor a 34 ingatlan ér összesen 900 millió forintot - ami pontosan 15 kiló kenyér ára lesz, akkor kitörölheti vele a seggét. És amikor a 8 cége alkalmazottait nem tudja fizetni, kirúgja őket, becsődöl, és a tartozásai az egekbe rúgnak (ami 900 milió forintra rúg, ami pontosan 15 kiló kenyér ára lesz), akkor nem fog tapsolni viktor mögött.
hacsak nem valutában tartja a pénzét, de az a mostani össze-vissza ugrálás következtében akár veszteséges is lehet.
Semmiféleképpen sem jó nekik, és ezzel tisztában is vannak. Kilépnek majd a szélárnyékból, és viktor egyedül marad, támogatás nélkül...
Naná hogy minden rendben van! Megbítható forrásból tudom hogy csökken az államadósság!

(nézzétek megy a táblázat forrását LOL)

www.magyarhirlap.hu/gazdasag/brutalisan_csokkenti_az_adossagot_a_kormany_.html
@DarthVader:

Megdöbbentő. Megdöbbentő azért, mert Róna Péter nagy valószínűséggel nem a levegőbe beszélt.

Amikor kiderült, hogy a Fidesznek 2/3-ja lesz, arra gondoltam, hogy lám, micsoda lehetőséget kapott Viktor: ha most jól csinálja, és politikájával egy a többség számára élhetőbb országot, tervezhető jövőt, felzárkózást és normáélis közhangulatot valósít meg, akkor akár évtiztedekre is bebetonozhatja magát a miniszterelnöki székbe.

Mikor láttam, hogy ő más dimenzióban képzeli el ezt a cementezést, hogy egész más ország- és demokráciakép lebeg szeme előtt, akkor arra gondoltam, hogy ebből irtó nagy baj lesz, mert ahelyett, hogy kitakarítaná az itt felgyülemlett 20 évnyi trutyit, csak dagasztja azt és ez társadalmi, gazdasági katasztrófához, az ország bukásához fog vezetni.
A manyup pénzek államosításakor már érezhető volt, hogy igen eseménydús ciklus lesz ez, és nem biztos, hogy mi ennek örülni fogunk.

A harcos liberális hogy juthatott el idáig, micsoda egy metamorfózis ez - Kaffka se tudna furcsábbat kiötleni.

Ez a kurzus kvázi megbukott, de még hatalmon van. Meddig, és hogyan, miként távozik?
Remélem, nem utcakövek dobálása árán.
@kunzoo: Viszont ebben még nincs benne amit most fognak sárkányfűárusék vitykáékkal is felvetetni. :)
@kunzoo:

Nem értem, mi a bajod a forrással.
Csak egy régi angol ME-t követnek:

"Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam."
(Winston Churchill) :)
@Gábriel angyal:

De nézted a "saját gyűjtés" forrást? Ilyen dumát utoljára a gyom és rovargyűjteményemre írtam. A vityáék így is úgy is felveszik. Gondolj bele honnan lenne a köztisztviselők hitelkiváltására fedezet. Csak most 10+% a hitelkamat. Soha nem termeljük ki. Miért is termelnénk mi? Most verjük bele az ország fejébe hogy hitelt felvenni csókkal kell nem gazdaságossági számítással. Visszafizetni meg majd valaki visszafizeti. Mi nem. Az államnak meg nem tisztességes szabályozással kell mindezt megoldani, hanem Rózsa Sándor legszebb hagyományait elővéve.
oops, hogy mik vannak :D

2012. január 9., hétfő 9:46 (NAPI)
Házon belüli figyelmeztetés Orbánnak
A háborút be kell fejezni, békét kell kötni a nagy gazdasági szereplőkkel és a társadalom egészével. Fontos a jogbiztonság deklarálása, Margaret Tehatcher-i szigort kellene követni a gazdaságpolitikában - nyilatkozta egyebek mellett Heim Péter, a Századvég igazgatója.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hazon_beluli_figyelmeztetes_orbannak.507055.html

no meg azért ez a mondat is sokat mond, még ha a szerző hírtelen mostanság köpönyögöl :D

Török Gábor Hol a szakadék?
A külföld, a sajtó, az elemzők és még az ellenzék sem tudja megbuktatni a kormány.

torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/09/428_hol_a_szakadek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_09&utm_campaign=index
@Gábriel angyal:
Azt írja a Lótaszt:" Az a bizonyos Soproni kecske,fidesz-kdnp elkötelezettségének vált áldozatává!
Gazdájának udvarán legelészett békésen,mikor a nyitott szobaablakon keresztül meghallotta a bejelentést, hogy kedvenc politikai közössége, szimpi tüntetést szervez a főkecske támogatására.
Sajnos, a kecske nem várta meg a hír teljes szövegét,így lemaradt az időpontot bejelentő részről.Ez, végzetes hibának bizonyult!
Nevezett ÁLLAT - hogy le ne maradjon a több-százezres/delagalább kétmilliós nekibuzulásról - magáról megfeledkezve, esztelen vágtatásba kezdett.
A CÖVEK ( amihez a kecskét kikötötte gazdája ) azonban, hallotta a teljes anyagot,ezért úgy vélte, legjobb ha egyelőre marad a helyén.
A KÖTÉL, ami kettejüket összetartotta,végül a cövek álláspontját fogadta el mérvadónak.
Végül (a valaminek engedni kell elve alapján)a fej elvált testétől,és magányosan folytatta vágtáját a Soproni fidesz iroda ajtajáig.
A híradások nem tértek ki arra,érzett-e csalódottságot a résztvevők alacsony száma miatt.

A rendőrség,kések és villák bevonásával nyomozást kezdett, a hűtlen test ellen!
meddig megy ez, és mi lesz a vége?

BUX 1,65% (16374,22)
EUR/HUF 0,26% (313,41)
CHF/HUF 0,32% (257,80)
OTP 2,67% (3039,00)
@Cirbi: Addig megy amíg tudjuk a piacot vakítani az IMF-trükkel aztán hogy mi a vége...reméljük sok lámpaoszlopon fog sok embert lengetni a tavaszi szél ami ugye vizet áraszt virágom virágom...
@kunzoo: ez olyan szép, hogy dalra fakadnék -ha a röhögéstől meg tudnám tenni- persze a cikk tavalyi, november 22-i, a "magyarhírlap gyűjtése" című forrás az akár Biri néni kiskukutyinból is lehetne a kemencesutból...annyit is ér...közben kísért a szanálandópetya röhögés és a széles ájtatos vigyor a főnöke pofáján amint beleszarik a tv nézők szájába és még teccik is nekije (hvg riport) ezután már nincs mit és miért...
@kormányzó:
u.i.
A fidesz megyei főispánja, kétnapos Megemlékezési Bált hírdetett, a "Város amelyik rútúl cserben hagyta kecskéjét" Főterére!

Beszédet mond:
Stanicli Tál Országos élnök

Zenél:
Káposzta Sándor és égizenehada

Az eseményre a belépés díjtalan!A vendégek kanalat,vacsorát hozzanak magukkal.
@csizsikpizsik: Na jó de azért ez a lámpavas dolog, azért úgy lenne igazán fair ha az eddigi 20 év minden negatív szereplőjéből lenne belőle választék.:)
Orbán: a lőporfüst szúrja az orrom!
Szjjártó: Főnök, az a szarszag...
@csizsikpizsik: lógica nem lesz, ennek a hülyének akkora mákja lesz, hogy ezt is megussza, és parazitaként lesápolja a nyugatot ezzel a szédítéssel, és talpon marad, mi meg szívunk tovább keményen
@Rodeo36:

Bizony! a nemzeti bank nem ért az adósság kiszámításához, ellenben a Magyar Hírlapnál tudják. Kevesebb is lett nekik. Legközelebb kéretik a Magyar Fórumnál kiszámolni, kijöhet még hogy nekünk lógnak lóvéval a liberálbolsevikok.
Ezek se hangzanak rosszul :)

idokjelei.hu/2012/01/gerald-celente-eu-osszeomlas-bankszunetek-es-haboru/

„Az első nagy háború – Felkészülés, túlélés, győzelem” című legújabb előrejelzésében Celente borúlátó képet fest 2012-ről, mélyülő, már ma is több mint 12 országot érintő osztályharcot jósolva, ami szerinte előbb-utóbb Európát, közép Ázsiát, de legfőképpen az Egyesült Államokat is eléri.

Az eddig látott intézkedések csupán az elit rögtönzött gazdasági és társadalmi elsősegélynyújtása volt a globális pénzügyi válság lassítására.

Miután több tízezer milliárd dollárt dobtak a globális likviditási válság tüzére, amiért a válság további mélyülését kapták cserébe, egyre többen úgy gondolják, hogy a következő logikus állomás a válság súlyosbodása lesz."
Múltkor Fabius írt arról, hogy Polt Peti - adott esetben - már bárhol bíróság elé állíthat. Ahogy elnézem ugyanebben a cikkben az amcsik se tétlenkednek. :)

„Elfogadtak egy törvényt az Egyesült Államokban, a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt (NDAA), ami feljogosítja az elnököt, hogy bármely általa megnevezett személyt, a példának okáért mondjuk engem, kormányellenes nézeteim miatt terroristának nyilvánítsanak. Az új törvény értelmében a katonaságnak joga van betörni a házamba és vádemelés nélkül, letartóztatási parancs vagy bírósági végzés és tárgyalás nélkül letartóztatni, hatályon kívül helyezve a Habeas Corpus törvényt. Se esküdtszék, se bíró. Ha úgy gondolják akár meg is ölhetnek, vagy megkínozhatnak és a világ bármelyik országába száműzhetnek.”

Celente azt tanácsolja, hogy mindenki készítsen tervet az Egyesült Államok gyors elhagyására, főleg, ha neszét veszi egy esetleges banki szünetnek (ami szerinte várható). Egy esetleges dollárleértékelés utóhatásait nehéz megjósolni, de a törvénybe iktatott NDAA törvény és a FEMA táborok most is folyó felkészítése, valamint az országszerte felállításra tervezett ellenőrzőpontok arra engednek következtetni, hogy az Egyesült Államokban az 1861-65 közötti polgárháborúhoz hasonló válság alakulhat ki."
@Gábriel angyal: Választék? Mindegyik inkább, de ha nincs annyi oszlopunk beérem az 1000 legpofátlanabb csótánnyal ever.

@kunzoo: Mi az, olvastad a Nagyvezér éves horoszkópját? :)))
@Gábriel angyal:

Könnyen lehet, de ha már dől minden a balhé után azt szeretném ha Németország lenne a fő kereskedelmi partnerünk és nem Belorusszia.

Pont ezért tartom veszélyesnek hogy húzogatjuk a birodalmi sas faroktollát, mert az ő pénze is véges és ha nagy összeomlás jön a korlátozott mennyiségű pénzzel kit fog támogatni mint a jövőbeli érdekszférájának a tagját. Kitől várunk segítséget? Angoloktól? Ők az Usa mellényzsebében vannak. Önállóan súlytalanok. Franciáktól? Ha a németek bevezetnék a márkát másnap söpörhatnék az eufót Párizs utcáin. Olaszok? Ők is inkább törleszkednének a németekhez

Ebben látom a fő bajt, hogy mindenkivel sikerült összeveszni. Az olaszokkal nem, de hát....
@csizsikpizsik:

Igen, kérésre szárított narancshéjból jósolok. Forintot (a saját jóslásom alapján) NEM fogadok el.
Igen, narancshéjból jósolok. Forintot NEM fogadok el.
@Cirbi: Ja, ez @csizsikpizsik: neked ment volna csak úgy tűnik már remeg a kezem olyan jó hírektől hogy a pártmédia szerint úgy csökken az adósságunk ahogy más független (hazaáruló idegenszívű mocskosgyurcsányisták) szerint emelkedik...

@kunzoo: Ausztriai számlámról utalhatok eurot vagy már az is rizikós és vigyek inkább 15 konzervet? :)
@Zébácsi:

Láttad már hogy miből lesz a cserebogár? Nyilvánvalóan az idegenszívű pajorból lesz a népnemzeti cserebogár. Le is rág körülöttünk minden lombot az hétszentség:)
Egy (szerintem)értelmes, józan hang:

fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/01/08/gero-andras-orban-nem-bolond/

"Ön érti Orbán Viktor viselkedését?

Nem. Viszont számos verziót hallottam rá. A legszellemesebb egy barátom evolúciós párhuzama. Köztudott, hogy a fókák vastag zsírréteget növesztettek, hiszen jéghideg vízben élnek. Tegyük fel, hogy fölgyorsul az általános felmelegedés, ők meg ott úsznak a rengeteg zsírjukkal a langyos tengerben, és képtelenek lefogyni, mert azt szokták meg több millió éve, hogy a zsír jó. Kihalás a vége. Orbán bő húsz éven át azt tapasztalta, hogy a konfrontatív, gátlástalan, az eredeti ötlet mellett mindenáron kitartó viselkedés a célravezető. És most, hogy a kétharmaddal meg a válsággal gyökeresen megváltozott a klíma, képtelen lemondani a zsírról."

"...ma már sajnos nem az irónia a kormány legfőbb ellensége. Súlyosabb a tét, tragédiába fordult az irónia. Értéktelenedik a magyarok pénze, ezáltal a magyarok munkája is. Zuhan a társadalom. Nemcsak a válságrégiók, hanem mindenki. Kúszik felfelé a szegénység, borzasztó a közhangulat, oda a közbizalom. Most ijedtek meg az emberek. Már nem hiszik, hogy valaha is osztrák színvonalon élhetnek, de azt joggal várják el a politikától, hogy kiszámíthatóvá és konszolidálttá teszi az országot. Az Orbán-kurzus félreértve a választók üzenetét úgy döntött, átalakítja az országot, amiből anarchia, ámokfutásba forduló forradalom lett. Kiváló példa az Alkotmány Asztala: a törvény mindössze egy napot adott az önkormányzatoknak e bútordarab felállítására, de egyetlen szót sem vesztegetett olyan apróságokra, mint hogy honnan lesz rá pénz, ki és miből őrizze. 2010 tavasza a reményé volt. Most minden van, csak remény nincs."

"Ön az ellenzéket, mint hatalmi alternatívát nem is említette.

Borzasztó pech, hogy rémes minőségű ellenzékünk van. Bár az utóbbi hónapokban megmozdult valami, és krízisben gyakran előfordul, hogy a semmiből bújik elő új erő, működőképes szövetség. De hogy ez az építkezés képes-e tartani az ütemet a kormányzati erodálással, erősen kétséges. Egyelőre az is benne van a pakliban, hogy a magyar társadalomnak hirtelen elege lesz az egészből, és az egzisztenciális beszorítottság anarchisztikus mozgásokat indít el. Mondom: ez már nem az irónia ideje."
@csizsikpizsik:

Tényleg az IMF hitel milyen pénzben jön? Ojróban, akkor könnyebben adják gondolom.

"Nesze itt az ojró, Kő'ccsed amíg ér valamit. Végül is az EU-nak érdeke lenne az euro elinflálása nem? Exportképesebbek lennének, és elinflálnák az államadósságukat (már ha ők meg nem dollárban adósodtak el)
@csizsikpizsik:

Legyen 20 libamájkrém és egy csomag "jóslási hálós magnélküli alapanyag" ....Mit gondolsz honnan telne narancsra mi?
@Gábriel angyal: ha Gerald Celente (és mások) előrejelzései (várakozásai) valósággá válnak, akkor az nem Orbán Viktort (és politikáját) igazolja - mindenben? :)

Európát nem lehet megmenteni, sorra bedőlnek az országok, a görögök, az olaszok, Portugália, Spanyolország, a franciák, egész Európa, aztán Amerika, Kína a saját problémáival küzd, de neki még ott a BRICS

egy ilyen brutál összeomlás közepén egy autoriter, diktatórikus rendszer, ill. kormányzat van előnyben, mondhatni, bölcsen elejét vette a weimarosodásnak; egy ilyen felállásban Orbánnak csak az eszkalálódás idejét kell kibekkelnie, amíg minden a feje tetejére nem áll a világban
Az elkallódott francia levet olvastátok?

"Párizs, 2011. november 23.

Miniszterelnök Úr,

Az utóbbi két évtizedben, és különösen Magyarország európai uniós csatlakozási folyamatában országaink kiemelt fontosságú partnerek lettek. Kapcsolataink számossága és minősége egy olyan stratégiai partnerségi megállapodás aláírásához vezetett 2008 májusában, amely erős, és az új, közös projektek létrehozása iránt elkötelezett politikai akaratról tanúskodik. 2010. november 18-i megbeszélésünk óta értesítettem önt mindazokról a nehézségekről, amelyekkel több francia vállalat is találkozott magyarországi tevékenysége folyamán, s amelyek aggodalmat keltettek bennük. Akkor megállapodtunk abban, hogy két, általunk kijelölt közvetítőt megbízunk a feladattal, hogy megkönnyítsék ezeknek a nehéz ügyeknek a rendezését. Ma, közel egy évvel e kezdeményezés 2011. január 14-i hivatalos elindítása után azt állapítom meg, hogy két közvetítőnk, Madarász László és Paul-Henri Ravier tevékenysége pozitív volt, amint arról ez év október 28-i közös jelentésük is tanúskodik.

Tagadhatatlan, hogy ez a közvetítés lehetővé tette, hogy konkrét megoldásokat találjunk olyan szerződések keretében, amelyek révén bizonyos érintett projektek jövőjét egy jobb légkörben tudjuk elképzelni. Különös elégedettségemre szolgál, hogy két rendkívül kényes kérdésről (a közlekedési és a médiaszektorban) a közelmúltban olyan megoldás született, amely tudomásom szerint minden érintett felet kielégít. Személyesen is szeretném megköszönni önnek közbenjárását ebben az ügyben.

Ugyanakkor nem minden dossziét sikerült megoldani, amint azt a közvetítők jelentése is aláhúzza. E tekintetben azt kívánom javasolni önnek, ha ön is egyetért, hogy – a közvetítők ajánlását követve – 2011. december 31-vel zárjuk le az ő feladataikat. Ezt követően mindkettőnk arra biztathatná a részes feleket, hogy a tárgyalások útját kövesse, ami lehetővé tenné a fennmaradó problémák gyors és kielégítő megoldását.

Az új magyar szabályozási vagy törvényhozói intézkedésekkel kapcsolatos nehézségek tekintetében a közvetítők számára természetesen szinte semmilyen cselekvési lehetőség nem volt. Olyan területekről van szó, ahol kizárólag ön képes kielégítő, a belső piacra vonatkozó szabályoknak megfelelő megoldást találni, s ezek a szabályok a mi közös javaink az Európai Unió keretében. Nem titkolom aggodalmamat a közszolgáltatások koncessziójával (Budapest városának vízszolgáltatása, vagy az energiaszektor például) illetve, legújabban az étkezési jegyek esetével kapcsolatban.

Általánosan szólva azt kívánom, hogy ezt a tapasztalatot a hasznunkra fordítva el tudjuk kerülni, hogy a közvetítés során már megoldást nyert vitás kérdések újra felbukkanjanak, és így megakadályozzuk az országaink közti gazdasági kapcsolatok romlását, amely kapcsolatokat példásnak kívánom.

Meggyőződésem, hogy a Magyarország és Franciaország közti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok lehetővé tudják tenni, hogy a két ország még közelebb kerüljön egymáshoz, és közösen új projekteket alkosson, nevezetesen az innováció, a közelkedés és az energia stratégiai területein. Pierre Lellouche külkereskedelmi államtitkár ebben a szellemben tesz majd látogatást Magyarországra az elkövetkezendő hónapokban.

Kérem, Miniszterelnök Úr, fogadja legmagasabb tiszteletem kifejezését.

Szívélyesen

N Sarkozy (kézírással)"

magyarnarancs.hu/aszerk/orban-viktor-levelesladajabol-2-78208

Ezek a narancskomcsik tényleg ennyire hülyék! Nem, nem csak annak látszanak! Debilek! :)
Ha jól hallom a hírekben a kormány 20 milliárd euró nagyságrendű IMF kölcsönfelvételre készül. Ez 20 x 320 milliárd forint, azaz 6.400 milliárd forint, mely a duplája a magánnyugdíj-pénztárak pár hónapja államosított vagyonának (aminek már csak a hűlt helye van meg). A 6.400 milliárd forintos új kölcsönfelvétel azt jelenti, hogy minden magyar állampolgár adóssága 640.000 forinttal megnövekszik, és így az egy főre eső adósság meghaladja a 4 millió forintot, melynek a kamatai is évi 400.000 forint körüli összeget jelentenek. Az eddig felvett kölcsönök visszafizetése sem lenne lehetséges az új kölcsön felvétele nélkül, így egy olyan adósság-spirálba kerültünk, melyből nincs kivezető út. Mert ha az eddigi adósságainkat sem tudtuk törleszteni, akkor miből tudnánk a megemelkedett adósságunkat? Újabb kölcsönökből? Ki és mekkora kamatra ad kölcsönt egy olyan országnak, melynek nincs fedezete és a - sárkányfűárusan fogalmazva - 'bóvli' kategóriába sorolták a gazdasági elemzők? A kölcsönadóknak nincs kidobni való pénzük, ezért annak, aki valamilyen fedezetet nem tud felkínálni, kölcsönt nem adnak. Milyen fedezetről lehet szó hazánk esetében? Állami vagyon nincs, az adókból, illetékekből, büntetésekből befolyó összegek az eddigi kölcsönök törlesztésére sem voltak elégségesek, mert az állam működésének biztosítása is egyre nagyobb összegekbe kerül, és nincsenek új értékteremtő létesítmények. Magyarország egyetlen megmaradt kölcsönfedezete a föld.

A kölcsöntárgyalások nyilvánosságra hozott részletei mindennek nevezhetőek, csak valóságosnak nem. Porhintés a tömegek szemébe, de a lényeges kérdéseket hétpecsétes titokként elzárják még a bennfentesek elöl is. Ennek ellenére aki egy cseppnyi logikai érzékkel rendelkezik, pontosan ki tudja számítani a lehetséges kölcsönszerződés feltételeit. Már csak azért is, mert olyan szűk kényszerpályán mozog a kormány, ami nem tesz lehetővé többféle kombinációt és megoldást. A kormány a kölcsönfelvételek során most először tanúsított némi ellenállást a kölcsönadók elvárásaival szemben. Harminc év alatt. Mi lehet ennek az oka? Nyilván olyanok az elvárások, melyeket az Orbán kormány nem akar teljesíteni, vagy legalább egy enyhébb formában akar elfogadni. Mi lehet ez az elvárás?

Más nem lehet, csak az utolsó nemzeti vagyonunkra, a földünkre terhelése a kölcsönöknek. A magyar föld döntő többsége magántulajdonban van, ezért csak olyan műveletek során lehet megszerezni, melyek rendkívül erkölcstelenek, és ezért érthető a kormány ellenállása az IMF elvárásokkal szemben. Ha a magyar gazdáktól megvonják a földalapú és más támogatásokat, ráadásul hasonló nagyságrendű vagyonadókat vetnek ki rájuk, óriási földterületek kerülnek ki a szabadpiacra, és nyomott árakon felvásárlóhatóak lesznek. A felvett kölcsönök törlesztéseiből és kamataiból ezeket felvásárolva a teljes nemzeti vagyon lényegében idegenek kezébe került. Bevégeztetett.

Ennek fényében kezdem érteni azt is, hogy vitykáék végül miért nem vették bele - minden korábbi szépen hangzó ígéret ellenére - az alkotmányba vizeink és termőföldünk védelmét.

www.youtube.com/watch?v=89TAsGkSDhM

Ja és korábban már a görögöknél is kezdték pedzegetni, hogy adjanak el szigeteket.
"Ezeket a számokat még a leggyengébb képességű tanulók is ismerik. A szabadságharc elbukása és a kiegyezés közötti nyomorúságos és apátiával teli közel 20 évről azonban még a legfelkészültebbek se tudnak nagyon sokat, illetve hajlamosak azt elfelejteni. Diktatúra, provizórium, Teleki öngyilkossága, a "Cassandra levél". Sokak számára ezek nem sokat jelentenek. Talán pont azért, mert Deák Ferenc személyisége és a neki tulajdonított kiegyezés, még inkább az azt követő gyors polgári fejlődés szinte mindent felülír és elhomályosít. Tagadhatatlan, hogy a kiegyezés -hibáival együtt- a magyar történelemben példátlanul gyors és példátlanul hosszú fellendülést eredményezett, mind a gazdaságban, mind pedig a társadalom egészében. Nem lehet tudni, nem tudhatjuk, hogy a Haza Bölcse előre látta, vagy csak remélte ezeket. Tény azonban, hogy megfontoltsága és realista mentalitása egy valóban sikeres korszakot eredményezett.
Azt mondják, a történelem ismétli önmagát.
2010. tavasza, (fülke)forradalom; 2010-2011, (gazdasági)szabadságharc; 20??? kiegyezés(az IMF-el).
Kell-e vajon újabb 20 év egy új Deák Ferenc feltűnéséhez?"

drszegedilaszlo.blog.hu/2011/12/19/2_deja_vu
@Gábriel angyal:

Ezzel kapcsolatban azért néhány dolgot érdemes észrevenni:

1: a törvény konszenzus eredménye, azt a republikánus és konzervatív párt is megszavazta, vagyis nem csak a kormányerő izmozása. Sőt, maga Obama volt az egyik leghangosabb ellenzője.

2: aki nem élt még át terrortámadást, amiben egyszerre halt meg 3000 ember az nem tudja elképzelni sem az utána maradt pszichózist. Az amcsik veszélyeztetettsége ma sem TEK szintű, így minimum mérlegelni kell mennyire jogos igény, ha meg kívánják védeni magukat.

3: a világ éppen Orbánt is leköpő hangos fele egyenlő mércével mér: a nyugati lapok - pl Guardian - Obamát is elküldték a picsába Orbán után.
A 3. pontod különösen is szimpatikusnak tűnik. :)
@Gábriel angyal:

"Ki és mekkora kamatra ad kölcsönt egy olyan országnak, melynek nincs fedezete és a - sárkányfűárusan fogalmazva - 'bóvli' kategóriába sorolták a gazdasági elemzők? A kölcsönadóknak nincs kidobni való pénzük, ezért annak, aki valamilyen fedezetet nem tud felkínálni, kölcsönt nem adnak."

Egyrészt ez nem jelzáloghitel, másrészt ott van a Nemzeti Bankban a 10 000 MD Euro körüli tartalék. (Amit Vityesznek azért eszébe jutott elzabrálni.) Másrészt ne számold át forintra. (Ha 10 %-os kamatozású deviza hitelt visszafizetsz 5% kamatozásúból, akkor devizában mozog a pénz.)

Az, hogy a görögök adjanak el szigeteket, nem is rossz ötlet, de messze nem ugyanaz, mint a termőföld. Számos kis 1-3 km-es tök kopár szigetjük van, amit semmire nem használnak, lakatlanok. (Persze ha valaki megvesz egyet, kemény pénzekért kiépít rajta valamit, majd nyereséggel üzemelteti - kaszinó, hasonlók- akkor majd jó magyar szokás szerint elkezdik basztatni, hogy kiszipolyozza a hazaiakat. :)

Különben is, tedd hozzá, hogy nem csak a földet akarják einstandolni, hanem a zembereket is ki akarják nyírni (ami még hihetőbb lenne, mert tudják, hogy ezzel az emberanyaggal úgyse lehet soha a büdös életbe' semmi normálist létrehozni. Dögöljön meg a szomszéd tehene.)
@Fabius: hagyd a Piroskát meg a Farkast...mit tippelsz -ha megkapják- mire költik a 6400 milliárdot az elmúlt 20 hónap tanulságai alapján?

ugye lehetséges hogy hazahordják ez a legvalószínűbb

valamennyit törlesztésre költenek és a többit hordják haza

nincs harmadik elképzelésem, mondj egyet?
@Boli:

Kösz a linket! :)
Nagyon jólesett elolvasni!

Jólesett, mert reményt ad, hogy a nézetkülönbségek ellenére vannak olyanok, akikkel lehet és érdemes együtt gondolkozni, és ez nem "oldalfüggő"!
@csaknézek...: Pont az lehet a kibontakozás útja ha "oldalaktól" függetlenül tényleg össze tudunk majd fogni, hiszen...

youtu.be/alhauVGdsow
@Rodeo36:

Második verzió. Illetve csak az biztos, hogy a "készenléti állapotban" tartás fog megvalósulni a legkevésbé.
@néma bárány: Ja az a kis 20 milliárd ájró jól jön a stafírungjukhoz azért.
@Gábriel angyal: Hagyjátok már az állatokat békén! Matolcsy feje kerüljön a lóistállóba!!
Minek ijesztgetni szegény pacikat?? ;)
megy ez nekünk, mi vagyunk a királyok :D

Magas hozammal vitték el a 40 milliárdnyi rövid kincstárjegyet
2012. január 9. | 11:42

Az Államadósság Kezelő Központ másfél hónap után ma ismét tartott 6 hetes hátralévő futamidejű diszkontkincstárjegy aukciót, amelyen a meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre összesen 148,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ebből csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/magas_hozammal_vittek_el_a_40_milliardnyi_rovid_kincstarjegyet.161093.html
@Boli: Nemcsak Dek Ferenc kellett a példátlanul gyors európaisodáshoz. Idéztem erről kétszer Adyt.

Akkor épp befogadtak és nem kitaszítottak volna embereket, aki innovációval háláltak ezt meg. Minden téren. Most az van, hogy ennek az eredményét nullázzák le Budapest kivéreztetésével - BKV-t már totál szarba döntötte Vitézy-baba csillióért - és vigyorognak majd a romokon,ami Balkánt megszégyenítő helyzethez visz. Szerbia, Horvátország igyekszik az Unióba. Dicsőség a köbön, hogy mi a csúti csótánnyal meg kifelé araszolunk slejmköpködés, küszöbre szarás és egyéb fáintosan elegáns megoldás keretében. De még rájuk döntjük a kocsmakasszát, hogy hol a lé?????

Balkán lassan joggal kikérhetné a dehonesztálást: ezután a lemagyarozás lesz az új balkánozás. Örkény valósul meg, csak negatív előjellel.
@Cirbi:

40 milliárdra 6 hét múlva 43,1 milliárdot adunk vissza. A hülyének is megéri piacról finanszírozni magunkat :-D Szinte ingyen van.
@a szív fészkei: Bocs Deák Ferenctől, igyekszem jól írni a nevét :-)) - amúgy történelmi tény, hogy Deák Ferencet a jó magyar betyárok - hírös Hajnal János vezetésével - úgy kirabolták egy rokona házában, mint a ripityom.

Majdnem meg is ölték, ahogy írták a Fővárosi Lapok 1888. április 20-i számában. Csak a beszélőkéjének és higgadtságának köszönhette az életét, mert összekötözték kezét és kifosztották tokától-bokáig.

Szóval ez a tempó neki se tetszene, amit itt produkál ma Rúzsa Sándor (drága Tömjén úr példaképe) és egyéb betyárkollégái utódja...
@néma bárány: Nincs valakinek kölcsön 40 milliárdja? 6 hét múlva bizti visszaadom.:)
@Gábriel angyal: Oké, szalmával letakarva. Velem lehet egyezkedni. :-)
@Boli: Finoman küldik az eredete helyére, kedves mamába?

Francia diplomácia. azért csak megmondja a cikornyák közepette, mi a stájsz.
@Cirbi: A nyugat hány tőle. És folyamatosan teszi a hányást a szemére.
@néma bárány: @a szív fészkei: a hülye németek, meg buknak, mint állat, gyorsan kiküldeni nekik a kuszaszemet :D

Ilyen még nem volt: negatív kamaton finanszírozza magát Németország
2012. január 9. | 14:06

Nemcsak a magyar, hanem a német adósságkezelő is tartott ma állampapír aukciót, utóbbin azonban példátlan eset fordult elő. Enyhén negatív aukciós kamatláb (-0,0122%) alakult ugyanis ki a 6 hónapos papír kapcsán, azaz a befektetők még fizetnek is azért, hogy hitelt nyújtanak a német államnak.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ilyen_meg_nem_volt_negativ_kamaton_finanszirozza_magat_nemetorszag.161102.html
@Boli: H jól emlékszem, azért Deákhoz kellett egy megegyezni kész osztrák uralkodó is. Akit viszont a Sisiként ismert és szeretett felesége is késztetett kiegyezni a rebellis magyarokkal. Mária Valériát, akit 10 hónappal a koronázás után szült, magyar kislánynak nevezték: [..]"A császárné legkisebb gyermekét a magyaroknak szánta ajándékul. Ragaszkodott ahhoz, hogy a kicsi a Budai Várban szülessen." /wiki/

Szóval csak mi egyedül mindenki ellenében akkor sem mentünk semmire Deák ide vagy oda! Őt is támadták ezért kurvakurucosan. Ezért akivel legjobban megértette magát, az az állatkerti barnamedve volt.
@Cirbi: Egyes, küldjék be anyjukat Dr. Matolcsyhoz!
@Cirbi: Szerintem annyira közgazdasági analfabéták hogy nem vágják, amíg a banánnál jó ha drágán tudod adni a piacon, a kötvénynél ugyanez nem igazán...
@néma bárány: ez 9,28% ami 1 évre deriválva = 74,24% na így érdemes "kölcsönt" felvenni, mi a zapjuk faszára pazarolják, dolgozni, termelni kell és nem kölcsönből tönkretenni a népet ez ha nem tudja megadni időben megfejelődik a CDS felárral ami 7% azaz ha egy év után adja vissza akkor 81,24% -ot kell a tőkéhez adnia azaz 40 milliárd helyett 72,496 milliárd a tartozás ha!!!!!! addig az árfolyam nem romlik mert árfolyamkockázati felár is van és azt is hozzá kell adni mindehhez, hát ez egy hatalmas üzlet a dédunokáitok vagy az ükunokáitok sem tudják kinyögni
@Cirbi:

Höjje befektetők, szart se tudnak ezek a háborúról meg Fabiussal élve a hadikamatról :-)) Még azt hiszik ha adnak kölcsön 6 hónapra az államuknak gyakorlatilag ingyen majd akkor jó lesz.

Na ennyit jelent ha a német befektető hisz a gazdasági környezetben.
@DarthVader: Köszi ezért a videóért!
Attól tartok, hogy a társadalomnak még sok-sok ilyen és hasonló pirulát kell lenyelnie, mint Olgának, pedig ő még nem is okozója a Róna által is csak felszínesen érintett problémáknak (tudom, időkeret). Kicsit meglepett, hogy a kedves riporternő sem tudott köpni-nyelni a hallottakon, pedig egyértelmű dolgokat mondott az öreg. Mondjuk én abban bízom, hogy amint összeomlik az orbánék fémjelezte rendszer (beleértve egy esetleges előrehozott választást és fidesz-jobbik koalíció kifutását is), a nyugati segítség is visszajön, de iagaza van Rónának, amikor burkoltan arra céloz, hogy ezt a menetet nekünk magunknak kell lejátszani.
Egyértelmű, hogy a fejlődéshez nemcsak tiszta pártfinanszírozás meg értelmes gazdaságpolitika kell, hanem a krónikus kollektív traumák és az azokkal kapcsolatos saját felelősségünk reális kezelése/megoldása is, a még mindig rendkívül torz nemzetfogalom korrigálásától kezdve az ügynöklisták és az olajszőkítés (+ stb.) állammaffiózóinak nyilvánosságra hozataláig bezáróan mindenben.
@Rodeo36: "hát ez egy hatalmas üzlet a dédunokáitok vagy az ükunokáitok sem tudják kinyögni"

igen, de a magyar furfangos nép, és addigra taktikusan kihal, és aki itt szaporodik, azoknak az unokáival fizettetjük meg a mostani carpe diemes habzsi-dőzsit
Na ötletelnek: http://fn.hir24.hu/interju/2012/01/09/wittner-maria-amerika-hallgasson!/~~fokusz

Most ősi párthus-szkíta, mindenek feletti nép vagyunk, az irigy németek és a pápa által leigázott szolgalélekkel, ami most fellázadt kurucosan avagy a németekhez házasodott Szent István örökösei, a mindenáron Európába tagozódni akarásunkkal? Döntsék már el skizókámék!!!
@Pantagruel: jelszavam: caveat emptor!!!
http://fn.hir24.hu/interju/2012/01/09/wittner-maria-amerika-hallgasson!/~~fokusz talán most bejön
Francba, nem megy, bemásolom:

"Wittner Mária: Amerika hallgasson!

Január kilencedike van. A fideszes Wittner Mária a Szent Korona piros betűs ünnepévé tenné ezt a napot. Annyi bizonyos, hogy "Viktor nem idegenkedik a gondolattól". Villáminterjúnkban szó esik Washingtonról és Rómáról, Szűzanyáról és Szent Istvánról, valamint a jó napok közül kihúzatik június negyedike, november hetedike és április negyedike.

Ön decemberben azt javasolta, hogy január kilencedike hivatalos állami ünnepként legyen a Szent Korona napja. Lesz?

Úgy látszik, elkerülte a figyelmét, hogy tegnap megrendeztük a Szent Korona-ünnepséget.

Megrendezték, de egyelőre nem állami ünnepként. Lesz valaha piros betűs január kilencedike?

Leadtam a Viktornak az erre vonatkozó kérést, és kézzel írtam mellé egy levelet is.

Hogyan reagált a miniszterelnök?

Úgy érzem, nem idegenkedik a gondolattól. Tudni kell, hogy végül a Szent Korona fogja felemelni az országot, ő a nemzeti megmaradásunk záloga.

Fotó: MTI / Földi Imre

Akkor marad fenn a nemzet, ha tiszteljük a koronát?

Így van. Ide figyeljen! A Szent Korona nem egy múzeumi tárgy, hanem megszemélyesítője a magyar törvényeknek. Még a királyaink fölött is a Szent Korona-tan állt.

Az is szükséges a nemzet továbbéléséhez, hogy piros betűs ünnepet kapjon a Szent Korona?

Hogyne! Hiszen neki köszönhetjük több mint ezeréves fennmaradásunkat.

A frakciójuk megszavazná az ötletet?

Biztosan. Azt is megszavazták, hogy az új alaptörvénybe emeljük a Szent Koronát.

Megemlítették a preambulumban, de már ezt is kemény vita előzte meg a Fidesz és a KDNP között.

Mégiscsak győzött a mi álláspontunk. És egyszer majd megszületik az igazi megoldás is. Hiszek benne. Apró lépésekkel kell haladni. Látja, mekkora hisztériát vág ki most a Nyugat?! De kit érdekel! Milyen jogon szólnak bele a magyar belügyekbe? Azért, mert a hazaárulók innen kifelé lihegnek, ők meg visszalihegik a pofánkba?

Elveszítettem a fonalat.

Mi mikor szóltunk bele az amerikai törvénykezésbe? Mikor szóltunk bele, hogy Amerika több államában van halálos ítélet? Amerika hallgasson! Amerika a legkevesebbet mondhat vissza Magyarország felé. Ötvenhatban egy távirattal odalöktek bennünket az orosz tankok alá!

Kicsit elkanyarodtunk a témától.

Elkanyarodtunk, de minden út Rómába vezet, ezt maga is biztos tudja.

Kapiskálom. Hogy nézne ki január kilencedike, ha egyszer állami ünneppé nemesedne?

Először is egyszerűen állami ünneppé kell tenni. Ennyi. A többit elvégzi a folyamat. Nem tudok előre receptet adni. Egyet tudok: Szent István királyunk a koronát a Szűzanyának ajánlotta föl.

Ez kétségtelen.

És bizony akkortól a Szűzanya védelme alatt áll Magyarország.

Miért pont január kilencedike lenne az ünnep napja?

Mert vízkeresztkor hozták haza a Szent Koronát. Bár én éppen tegnap mondtam, hogy már nem is ragaszkodom semmilyen naphoz. Lehet máskor is, csak egyetlen napra ne tegyék.

Éspedig?

Június negyedikére.

Trianon nem fér össze a Szent Koronával?

De nem ám! Aztán ne tegyék november hetedikére sem. És április negyedikére sem.

Szóval a vörösökkel se keverjük a Szent Koronát.

Pontosan erről van szó. A vörös ünnepekkel semmiképpen. A Szent Korona a jövőnk záloga.

Nagy József Szerző
okos, okos, jó kis banki árfolyamok lesznek hamarosan, ha a törpéngyár beeszi az elgondolást:/más izéjével a csalántot, nagyon megy ez nekik/

Lehetetlent kérnek a bankoktól
2012. január 9. | 14:47
Palkó István
Úgy tűnik, nem ad az állam munkáltatói kölcsönt, inkább a bankokra bízná a végtörleszteni szándékozó közalkalmazottak meghitelezését is. Ez jelentősen korlátozza a végtörlesztések végső számát és összegét. Nem is az állam, inkább maguk a végtörlesztők kérnek lehetetlent a bankoktól: két hónap alatt még soha nem helyeztek ki annyi hitelt, amennyire a már igényelt végtörlesztésekhez (közel 500 milliárd forint) szükség lenne. Aki banki segítség nélkül tudott, már valószínűleg végtörlesztett, így a végtörlesztés a bankszektor számára kezelhető keretek között folyhat február végéig, amikor aztán rossz álomként véget is ér. Maga mögött hagyva persze a gazdaság számára már hírhedten ismerős, hosszú távú károkat.
@a szív fészkei: olyan vagy, vissza fogok esni ettől a szellemi toprongytól, kikívánkozik a tápanyag fennt is, lennt is
@Rodeo36: Öntsék forró fémbe, és utána lehet ráköpködve fényesíteni a maradékát.
@Cirbi: Ez a topi adja Orvbánunk écáit, csak azért hoztam ide. Meg a skizóságuk illusztrálására. Mert vagy a labancok és minden nyugati jújfúj hanyatló szar, ami el kell hagyni, vagy nem belebújni Szent István seggébe, ha már a cafatos kezét sem becsüljük nyugton hagyni és hurcolásszuk ohne teste...
@Cirbi: Tisztulsz, most jönnek a böjtök mingyá.... Manapság már a léböjtkúrákat se finanszírozzák az egészségpénztárak, így ezzel megkíméllek egy csomó pénzkiadástól... Zabálni a csirkeszárnyat, mi????
@a szív fészkei:

A Nagy József interjúkat csípem :-) Azon kevesek egyike aki még ma is simán bekérdez bárkinek.
@Fabius: Ja, ki jön a lényeg, amire utaltam: az a káosz, ami ebben a megzakkant női fejben van. Meg Orvbánéban.
@Fabius: Jók a képeid, de nem lehetne az utolsót úgy módosítani, hogy az ingyombingyom nagyon hülye direkte belelő az amúgyis szakadozó zsinórba a lába alatt? Kb. most ez van, nem?
@a szív fészkei:

Nem figyelsz: már lábon lőtte magát, ez látszik a két surranó közötti eltérésen, a kötél csak a pluszbónusz szerencse ami mindig kíséri :-D
Tüntetés a római magyar követség előtt a sajtószabadságért, (majd Rodeo lefordítja, ha szépen kérem, ugye? :-))) Bár nem látszik túl jól, sajna. Szóval január 11-én 17 órára kérik a szimpatizánsokat oda.

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395921_3052861768793_1480756762_3107942_164969914_n.jpg
@Fabius: Oké, nem voltam katona. :-D Csak arra gondoltam - azért néha rezonálunk ötletelésben - hogy a lábonlövés, szakadó kötél után még képes beleereszteni az utolsó töltényét a szétbaszódó kötélfoszlányokba, teljes munkát végezve!

Csakhogy nem egyedül zuhan ezután a mélybe, hanem a nyakába oda kéne applikálni ernyedt-döglött rókaboaként kis országunkat...
@Fabius: De bocs, te vagy a góré, maximális riszpekt a melódért és az egészért!
egy svájci jegybank elnökkel kevesebb, ez a hülye lemondott...rossz helyen lakik :D
@a szív fészkei: pedig pont akkora lenne, és egy idő után felejtődne Trianon...
@a szív fészkei:

Összefoglalva és nem szó szerint:

Magyarország autoriter rendszerében a médiatörvényt súlyosbítja az új alkotmány. A kormány leigázza és centralizálja a hírterjesztést, tisztogatást végzett, kirúgott több száz újságírót (köztévést) és most a Klubrádiót is bezárja.

A magyar újságírókat nem lehet magukra hagyni, ezért az FNSI (újságíró szakszervezet) kéri akik szívükön viselik a véleményszabadságot és a szabad információáramlást azok a magyar követség előtt tiltakozzanak szerdán, 17 órától.

Mert nem csak nem csak a független médiát kell Magyarországon megvédeni, de az EU alapjogi chartájának is érvényt kell szerezni minden tagországban.
@Fabius: :-)) kaptál is érte friss meleg fotókat!
@felebarát: Miért érdekes? Kint évtizedek óta élő de ide is aggódva figyelő emberek. Berlusconi miatt még érzékenyebbek is a mi bajainkra, mint az átlag nyugati országban élők.
@felebarát: Trianont nem felejteni kell ill. nem uszításra, őrjöngésre hanem tanulságlevonásra és továbblépésre használni.
Na, így lehet ebben bízni: nol.hu/gazdasag/hoppon_maradt_2_8_millio_magyar_

Maradni kellett volna - persze utólag okos az ember, de be lehet szaratni ezeket, lám-lám.
hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_01_09&utm_campaign=index

"Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország – ez másfél év kormányzásának elborzasztó mérlege."

Hát, igy lehet röviden összefoglalni a helyzetet. (Érdemes elolvasni, bár hosszú, de szépen :( leirja az elmúlthúszévet, és a máig vezető folyamatokat)
OPNI-OPNI-nagyot fogunk opni, ha az idióta vezényló még jobban beindul, buggyant elméjével:

Orbán kérésére sem utánozhatja az amerikaiakat Simor
A kormány bevonná az MNB-t a növekedés felpörgetésébe, de Simorékat köti az unió.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120109-orban-viktor-a-jegybanki-eszkozok-bevetesere-kerte-simor-andrast-es.html
@a szív fészkei: amit bemásoltál interjú, valós, vagy csak irodalmi szösszenet? Wittner Máriára gondolok.
@Rodeo36: Az államkötvény kamatokat nem éves kamatban számolják?
egyenlitő tv-n kemény az a kép :D tiltakozóknak :D
potinak elég lenne a távozás hímes mezejére lépni :D

Sajtótájékoztatóján lőtte fejbe magát

A lengyel ügyész öt perc szünetet kért, becsukta az ajtót és fejbe lőtte magát.

www.origo.hu/nagyvilag/20120109-fejbelotte-magat-sajat-sajtotajekoztatoja-szuneteben-egy-lengyel-katonai-ugyesz.html
pl. így, ahogy remélem lassan ő is :D

www.napi.hu/fototar/201201/500/image1325432533.jpg

2012. január 9., hétfő 16:07 Papp Zsolt
Minden célon túllőtt Matolcsy
Az államháztartás hiánya 1734,4 milliárd forint volt tavaly, ez messze meghaladja az eredetileg elfogadott 687,9 milliárdos deficitcélt, de még a decemberben várt 1517 milliárdot is.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/minden_celon_tullott_matolcsy.507106.html
hogy is mondtam az elöbb, opni fogunk, nem kicsit, nagyon...

Sokba fog fájni a megígért fegyelem
2012. január 9. | 16:20
Csiki Gergely
Épphogy csak túl van a kormány a 2012-es költségvetés elkészítésén és utolsó pillanatban történt "újratervezésén", még nagyobb feladatot kell teljesítenie: hitelesen be kell mutassa a nemzetközi szervezeteknek és a hitelező befektetőknek, hogy képes tartósan alacsony szinten tartani a költségvetés hiányát. Főleg, ha hozzá akar jutni az új, biztonsági hálóként szolgáló nemzetközi hitelkerethez. Már most látható, hogy ennek érdekében több száz milliárd forintos (többlet)megtakarítást kell összehozzon jövőre azok után, hogy idén levezényli a példátlanul magas, 1500-1700 milliárd forintos költségvetési kiigazítást.

www.portfolio.hu/gazdasag/sokba_fog_fajni_a_megigert_fegyelem.161111.html
a malév minusz százmilliárdja se jött jól nekik most...
végre jó hír, a szlovákok nálunk vásárolnak, mert annyira jó a forint ojró árfolyam :D
@felebarát: nekik? mert ők fogják kifizetni zsebből, vagy hogy?? pedig úgy megnézném ahogy összekalapozzák a srácok maguk között :D
@Cirbi: kicsit megbüntettek minket, nekik, nekünk kell kifizetni...
@a szív fészkei:

Meg mindenkinek szól aki linkelni szokott:

- Ha egy kommentben 5 db linknél több van egyszerre, akkor azt spamnak veszi a rendszer és külön dobja, tőlem megkérdezi beengedem-e. Ha mondjuk nem vagyok egész nap, akkor hiába is várjátok.

Osszátok el a linkeket úgy, egy kommentben ne legyen ötnél több.
@Fabius:jó, csak úgy mgörültem az anyagnak. Bár nem nehéz mindenre illusztrációt találni extrém oldalakon.

Már a normális lesz a kivétel. Mint amikor épp nem füstölnek a negyven éves metrókocsik meg ilyesmi.
@a szív fészkei: nincs jogosultság a hozzáféréshez
@a szív fészkei:

Nekem minden linkre 403-at dob.
@a szív fészkei: nagyon nem méén:

Forbidden
You don't have permission to access /files/kpics/0000044/0000044143.jpg on this server.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2.2.16 (Debian) Server at ajanlo.kapu.hu Port 80
@a szív fészkei: a közvetlen kép mappához, nincs elérés a webről, innen másképpen kell kivadászni a képeket
hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas

Olvastátok? De jó lenne, ha visszatérne a politikába Bajnai, őrá jó szívvel szavazni tudnék.
@Fabius: Auu, sajnálom. Volt valami 40 érdekes kép vagy micsoda összeállítás, ami mindig szokott lenni a Kapun, és pár beletalált a hangulatba - papagák gyorskorin rohan, stb.. Majd megkeresem annak a linkjét és bocs.

Ez m,ég a válsághoz: www.femina.hu/hirhatter/soforok_miniszteriumok_miniszterelnokseg
A fentebb idézett USA-törvény eredetiben: en.wikipedia.org/wiki/National_Defense_Authorization_Act_for_Fiscal_Year_2012 Nem egészen az az olvasata, ahogy interpretálták itt. Csúsztatunk, csúsztatunk, hátha Orvbán kimosakodhat általa?

Most írták Amerikából erre, hogy nagyon komolyan kel bizonyítani a terroristagyanút a bíróságnak, nem egy laza bemondásra fut ki minden szerv lelődözni halomba...
@Cirbi: Ja, nekem simán bejönnek, ez megtévesztett. (amúgy se vagyok nagy spíler ugye) Pedig jóók :-DD.
@a szív fészkei: mentsd le őket, töltsd fel vhova és oszd meg :D
Rólad szólnak a hírek
Veled van tele a sajtó
Aki a fideszbe akar lépni annak
Balra a klozett ajtó

Remélem Lukács megbocsájtja nekem és nem leszek persona non grata, a legközelebbi Pest környéki bulijukon. De mit csináljak akkor, hogy ha nagy nehezen eszembe jut valami, azt is viktorék ihletik? Szóval tele van vele a sajtó, meg más is. Nem lehet véletlen, hogy Overdose is Dubai-ba emigrált (egy verseny erejéig), a magyar politikai-közéleti anomáliáktól menekülvén, miközben fogalma sem volt róla, milyen viszontagságos egy repülőút. De ha VV Giginek nem zsenánt a sivatagban…ööö… dolgozni, akkor Ő az adottságaival, simán celeb lesz az arab kancák körében. Karrierista. De irigylem érte, Ő legalább megkönnyebbülhet, mi azonban nem. Nincs a MALÉV-nak akkora kapacitása, hogy tömegével szállítsa a wadik környékére, a szerszámát tíz a hatodik hatványon megtestesítő politikusokat. Nem tudom, hogy szerencsétlenbe belefagyna-e a nyerítés, ha tudná a tényt, miszerint az olasz újságírók ülősztrájkot tartanak a magyar sajtószabadságért, Rómában? Nincs rajtam nyereg, de ökölbe szorult lábfejjel kitéptem a zablát a pofámból, a hír olvasása közben. Mi kell még a Cár Atyuskának, hogy még egy bitet installáljon a meglévőhöz? Marha nagy meló persze, ezt nem is várhatjuk el Tőle. Várom a márciust. A Pilvaxban nem tudok berúgni, nincs rá pénzem, nem azért. A spiritiszta oldalak jóslásai miatt. Nem, nem hiszek ezekben a dolgokban! Csak reménykedem, hogy az Arcturus és a tökömtuggya minek a konstellációjaként, ez az egysejtű, a pottyantós budiba rottyantott szar vertikális süllyedési sebességével tűnik el. És akkor végre eltűnik a fejünk felett lebegő, darkfater vilanyoskargya is - Sittpál személyében. Bocsi, de mindig megremeg a kezem a klaviaturha felett, ha eszembe jut a kiérdemesült kebabnyárs forgató, anyanyelvsuszter. Nem értek a közgazdászok nyelvén, nem tudom mi a megoldás. Nem egyedi az esetem, Kusza Szem sem tudja. Csak Ő sok százezerért nem tudja, én meg semmiért sem.
Menjenek a ………
@Farkasokkal táncoló:

Nagyon jó írás:)
Azt gondolom ez egyértelmű bejelentkezés Bajnaitól
Úgyse hiszi senki el magának,
hogy amit lát, az tényleg van,
hanem várja, hogy a valódi
látványt jelző kürtszó felharsan.”
(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)
@lafatyolokft: Teljesen valós, Nagy József csinálta vele. A linkje is ott van,csak nem ment kattra, azért másoltam be.
@vörös meteor: Az milyen, hogy Bajnai ezzel kezdte az írását... Megalike. :-)
@a szív fészkei: irodalmi szösszenetnek igazán kiváló lett volna, de a valóságban ilyeneket mondani? Felelős magyar képviselő. Fájdalmas.
@lafatyolokft: Ne haragudj, de te ettől a szerencsétlen, meggalydult nőtől, jobbikos zászlóanyától mást vártál???????????? #:-(
@szerénységem:

Na végre az alagút végén egy halvány ár ellen úszó szikrányi fény:)
@a szív fészkei: újra és újra alul tudják múlni a saját maguk által kreált mélységeket.
@lafatyolokft: ez így első nekifutásra érdekes a régenkapitalista országokban törvény szabályozza mi ami még nem uzsora, Canada pl: 650%!!! teljesen törvényes, az USA is hasonló bár ott az államok külön külön szabályozzák, ennek nem néztem a magyarországi viszonylatában utána -te megtehetnéd- de a leírt értékek mivel a különféle futamidőkre különféle preferenciális kamatok vannak, tehát egy 45 napos hitel (váltó) leírja mit fizet és az arra az összegre és arra futamidőre vonatkozik hacsak másképpen nincs meghatározva, ez így a hírben ködös de szerintem nekem van igazam...azt írja a cikk 40 helyett 43.1 milliárdot kell visszafizetni 6 hét után én ezt használtam és akkor az én számaim helyesek...de el kellene olvasni a kötvényt...a "tréfa" az, hogy ezt az összeget csak akkor éri meg felvenni, ha egy buznyák vasa sincs a zsebében, vagy egy rohadt csúnya kirablása az adófizetőnek, ha az MNB nem vesz tőle még így sem, vagy büszkeségből, bármi baromság miatt nem kéri az már egy rossz pont...nézz utána ha tudsz?
@a szív fészkei: Hát, ha én amerikai volnék, egyből eszembe jutna (mint ahogy nem vagyok, de így is eszembe jut) Benjamin Franklin, aki nem csak a hazámat találta ki, de úgy mellékesen - egyéb találmányai közt - a villámhárítót is, amiért mindjárt le is köpték (meghurcolták a sajtóban), mint Obamát az NDAA-ért, míg nem egyszer csak, úgy kábé kétszázötven éve odaát, az Óhazában (Itália) egy villám belecsapott egy templomba, felrobbant egy csomó puskapor, elpusztult a város egyhatoda, és meghalt 3000 ember. A pszichózis következtében a keresztény gondolkodók (jé, oximoron), egyházi felelősök többsége, ha berzenkedve is, felhagyott a villámhárító (aka szentségtelen rúd, sátánpálca) elleni kampánnyal; a felelősök kelletlenül, de belátták, hogy lehet, mégse kéne a viharban kimúlnia egy-egy harangozófiúnak (akkor se, ha kvazimódókra bízzuk a veszélyes műveletet), nem muszáj minduntalan vagyonokat költeni villám-sújtotta templomok felújítására satöbbi satöbbi. Ez volt az a korszak, amikor az utolsó paraszt is láthatta és megérthette, hogy a vallás bölcsességénél előbbre való és magasabb rendű az empirikus tudomány: Isten háza, az oltár, meg Jézus haver feszülete fölé mindenütt felszerelték azt a szentségtelen villámhárítót. (Előtte kicsit problémás volt, mentek a peres ügyek, ami azért is kár, mert egy ilyen felesleges, hülye ügy hozott ismertséget egy bizonyos Robespierre-nek, mint Grespiknek a Heti Hetes.) Azzal a színes-szagos fantasy-bestiáriummal meg, amire addig a bibliai meteorológia épült, és amin Szent Ágoston, Szent Tamás, Luther meg a többi kevésbé ismert szövegmagyarázó agyalt (a levegőég fejedelmeivel, a szélben születő démonokkal, meg a többi okossággal, amivel a villámokat és más égi jelenségeket magyarázták bibliai alapon) még jóval Ben Franklin után is, dobtak egy látványos hárompontost a papírkosárba, aztán nagyvonalúan elfeledkeztek róla, mintha sose lett volna, mintha nem is lett volna része egy komplex világképnek. Ettől a kis intermezzótól függetlenül a vallási hiedelmek és képzetek visszakúsztak a küszöb alatt, és mára ugyanúgy készpénznek veszik, meg alaptörvénybe foglalnánk vallási vezetők és ügynökeik ötleteléseit és javaslatait a világról, mint anno. Még mindig akadnak, nem is kevesen, akik inkább esőért imádkoznak, ahelyett, hogy fát ültetnének, de hát ez van. Szóval van a demokrácia a személyhez fűződő jogokkal, meg minden: egy igazi, figyelemre méltó utópia, vagy legalábbis egy idealista világkép, amit egyszer csak - mit tesz Isten - derült égből villámcsapásként ér 3000 ember halála. A nagy kérdés, amit nem szeretünk feltenni, hogy akkor ők most a terrorizmus vagy a csudi-jól, de _nem elég_ jól kitalált utópia, avagy idealista világnézet (-ből következő idejétmúlt nemzetvédelmi törvények) áldozatai? Lásd az analógiát: a korabeli valláskárosultak úgy voltak vele, hogy beáldozzák a harangozófiúkat és a templomtornyokat a maguk szépséges és kerek világképéért, a hívő demokratának meg most azon kell agyalnia - és ez tragikus -, hogy megtegye-e ugyanezt, miután ennek az utópiának (a valósággal problémásan korreláló világképnek) már kétségtelenül áldozatul esett háromezer ember, pár felhőkarcoló, egy vasúti pályaudvar, egy metró stb. Ma hoznak egy törvényt, én vagyok az amerikai, és aláírom, hogy teljes joggal, felhasználva a sokkot és a pszichózist, mondjuk legyen ez a törvény a villámhárító, elfogadom jó ötletnek, de ez esetben még mindig ott a kérdés, hogy mi van az utópiával, a világgal, amit kitaláltunk magunknak, annak a világnak, amelynek alapvetően _mások_ a törvényei, mi van azzal a világgal, amit orrba-szájba propagálunk, amiért papíron háborúkat indítunk és háborúztunk, amiért nagyapáink meghaltak a lövészárokban, és amiért a fiaink épp feláldozzák vagy készülnek feláldozni magukat, szóval mi van azzal a világgal, ahol a személyhez fűződő jogok nem csorbulnak?? Jó ötlet volt - de elvetettük. Úgy tűnik, dobhatunk vele egy hárompontost a papírkosárba, bár biztosak lehetünk benne, hogy még századok múltán is ugyanúgy rabjai leszünk ennek a nagyszerű víziónak, ahogy a keresztények is a maguk látomásainak, amiből működő világot, rendszert, társadalmat képzelünk maguknak és másoknak. Aztán arra még kíváncsi lennék, mint amerikai, milyen arcokat vet felszínre egy-egy peres ügy - már ha megérem, és nem visznek el a gondolataimért, mert, ugye, épp most vontam kétségbe az egész renccer létjogosultságát. Szóval a hisztéria tök érthető: lehet, hogy csak egy szálat cincálsz, de van, aki úgy érzi, hogy ezzel mindjárt a szőnyeget akarod kirántani alóla, és nem tudod, hol a vége: legombolyíthatod az egész szövétneket, és akkor annyi. Elég komoly ügy.
@szerénységem:

És nem nagyon kertel......
Módszeresen, csigolyánként törték el a magyar demokrácia gerincét.
@Rodeo36: félreértettél. csak kérdeztem.@a szív fészkei: mert ha igaz akkor már tudom mibe fektessem a fizetésemből megmaradt summát, miután befizettem a csekkeket, és ettem, és munkába jártam. Ruhát nem veszek, van még. Szóval 40 forintból 43,1 Ft lesz, ami kerekítve 45.
a szív fészkei: hipp hopp elolvastam az önéletrajzát, és megsajnáltam. Miért kell neki ott lennie? Ő egy politikai önigazolás a fityesz részéről, hogy Ők a forradalmárok egyeneságú leszármazottjai. Ezt is nyilatkozta "Az biztos, hogy nekem az unió nem szalonképes. Betoloncoltak minket oda is, ahogy előtte a szocializmusba. Akkor kelet felé hajbókolt az ország, most meg nyugat felé. Hányinger. Csak piacnak kellettünk nekik, és ehhez jó lakájok voltak a régi kommunisták. Ezek minden kényszer nélkül szolgáltatják ki az országot, ha belerokkan is a nép."
Úgy érzem még mindig sértődött mindenre és mindenkire 56 miatt.
@lafatyolkft: vedd észre, hogy milyen ügyesen kihagyták a % megjelölését, a két adott számadatból egyértelmű amit én számoltam de azt mégse lehet "zsenibuziéknál" leírni, hogy kuszaszem elfogadtatott egy váltót 82% -os éves kamatra, a magyar meg hadilábon áll a számokkal és aszongya...há' nem is ollan sok az ...pe3rsze azt sem mongyák neki, hogy te fizeted én csak kibaszok veled
A Klubrádióban hangzott el az előbb. Nagy Bandó mondta: "A szívem demokrata, a faszom fideszes" Na most..?
@Pantagruel: a Föld még nem lapos és szögletes?
@Pantagruel: Kösz a szabadegyetemet, ami most már az órára nézve esti egyetem is, sőt levelező tagozat! :-)

Seholse vagyok észben, tudásban hozzád, hát persze, hogy fogalmam sincs arról, amit kérdezel, vagyis mi a stájsz ezzel. Egy amerikai állampolgár - aki ellinkelte nekem most ezt - azt írta, hogy faszság leegyszerűsíteni ezt emberek oktalan, sértő bizgatására és sakkban tartására irányultságnak, idézem:" egy nagyon sulyos felelosege van a birosagnal biznyitani a terorizmus gyanut. ez nem olyan mint otthon volt hogy a szomszed be jelenthet valaki a szabad europa hallgatasa miatt" - tehát, ő, aki ott él 34 éve, oda fizet nem kevés adót rengeteg meló után, ott nevel két fiút, így látja. Igaz, ő majdnem ott ült az egyik szeptemberi toronyba irányított repülőn, csak a kollégája kérésére cserélt jegyet, hogy az illető hamarabb otthon lehessen...

Nem tudom, Utópián kívül, lehetett-e szép elvek mentén, azokat soha meg nem sértve létezni, pláne kormányozni? Biztos nem. De mint Fabius is írta, ezt nem egyetlen párt nyomta le erőből a többi torkán, hanem egyetértés jött létre benne. És itt tulképp, ahogy látom preferenciakérdés van feltéve: az ország vagy az egyén előrébb való-e? Ha ők ott valami jogukról a többség érdekében lemondanak, hát ez van.

Nálunk a TEK-et kizárólag Orvbán parája hívta életre, ahogy kivettem a történésekből. Kizárólag rá szabva, neki adva testőrséget, felkent hűséget. Olyan országos sokk nem ért még minket hálisten, mint Amerikát 11 éve. Tényleg elképzelni se tudom, melyik szál bizgatása. lazítása sodorja majd le és el az egész szövedéket.

[..]"Akár egy halom hasitott fa,
hever egymáson a világ,
szoritja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s igy mindegyik determinált.
Igy él a gazdag is, szegény is,
igy szenvedünk te is meg én is
s még jó, ha az ember haragja
nem az embert magát harapja,
hanem valaki mást,
dudás a fuvolást,
én téged és engemet te, -
mert mi lenne, mi történhetne,
ha mindig magunkba marna
az értelem iszonyu karma?"

és egy másik JA-idézet, ami figyelmeztetés is: [..]"S ha most a tyúkszemünkre lépnek,
hogy lábunk cipőnkbe dagad,
rajtad is múlt. Lásd, harc az élet,
ne tékozold bizalmadat."
@Knósszosz:

Ez feloldhatatlannak látszó helyzet.

Szegény NBA-nak nem szívesen javasolnám a kasztrációt...
De a szív kimetszése még nagyobb mellékhatással járna az egészségére! :)
@lafatyolokft még annyit, normális országokban a banknak törvényadta kötelessége elbírálni a hitelkérelmezőt, és a véleményét írásban közölnie kell -adott esetben ott helyben, per pill- egy "line of credit" és egy gyémántnyakláncra kért hitelnek különféle kamatai és kötelezettségei vannak, a hitelkérelmezőnek nyilatkoznia mi a lófaszra akarja használni a pénzt, és van olyan eset amikor egy csekket kap arra cégre és arra az árura amit megjelölt ...ezt baszták szét 2008 előtt a lakások/házak/ingatlanok jelzálogaival...nem vizsgálták hogy van e képessége, mert az ingatlan ért 12000 dollárt kulcsrakészen, de a piaci ára 85000 amit a sumákolással, hogy 25 éves kamatos kamatra veszi kihoztak 350000-re azaz az első pár részletből a vállalkozó megkapta a pénzét a többi csak a bank nyeresége amit megosztott a vállalkozóval hacsak nem a bank volt a vállalkozó is!!! de amikor deriváltakat csináltak ugyanebből már milliós értéket képviselt ez a szar...és ezen árulták egymás között és jól felminősítették hihihihihihihi
@Fabius:
Elolvastad? Szerintem korrekt és jó fej a doki!
"Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Kedves Viktor!
Rég beszélgettünk.
Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy szabadabb országról. Sokszor és sokat vitatkoztunk,érveltünk, próbáltuk meggyőzni a másikat a saját gondolataink helyességéről, s ismertük el gyakran a másik álláspontját. Szántunk rá időt. Tudtuk és vallottuk, a demokrácia időigényes dolog. Mi, 64-en, hacsak egy kollégium keretein belül is, gyakoroltuk a demokráciát. Volt, hogy konszenzussal döntöttünk, volt, hogy szavaztunk, volt, hogy 2/3-al győzött az egyik álláspont, de konszenzusoktól, szavazati arányoktól és korábbi álláspontoktól függetlenül együtt buliztunk, együtt kergettük a labdát a kolesz focipályáján. Tiszteltük a másikat. Vitáktól és véleménykülönbségektől és szimpátiától függetlenül tudtuk, a kolesz mindannyiunk otthona, nem létezik másik „otthon” egyikünk számára sem.
Mindezeket csak azért idézem fel, mert bár több, mint 25 év telt el azóta, az őszi ülésszak első napján felidézted ezt az időszakot. Szívből örülök neki, hogy még nem felejtetted el ezeket az eszméket. Ugyanakkor azt is mondtad, hogy ne a szavaid, hanem a tetteid alapján ítéljünk meg. Mit is mondhatnék, a tetteid igencsak távol állnak ezektől az elvektől. Ennek fényében pedig hamisan csengtek szavaid, amikor a munka becsületéről, a tisztességen dolgozók lehetőségeiről szóltál, nem is beszélve a kéz kezet mos időszak lezárásáról. Nem tudom mi volt a célod a beszéddel, de sikeresen keltetted egy olyan politikus látszatát, akinek vagy fogalma nincs arról, mi zajlik ebben az országban, vagy cinikusan lenézi saját polgárait."
drszegedilaszlo.blog.hu/2011/12/12/1_nyilt_level_orban_viktorhoz
@orica:

Nagyon remélem, hogy ez tényleg az aminek látszik!

Viktor komoly bajban van, ha Bajnai a rajtvonalnál áll. Ő az egyetlen aki érdemben kezelt válságot Bokroson kívül.
@lafatyolokft: Ez szín jobbikos duma, sértettség és hisztéria. 56 miatt meg lehet az egész világra orrolva, de senki neki nem ígérte, hogy ha utcára megy harcolni, itt teremnek azonnal csapatok mellette. A Szabad Európára lehetne megsértve, amelyik nyomta a lózungokat.

De vannak más börtöntöltöttek is, azok meg nem ilyen mentalitásúak, mint Wittner. Szóval a Fidesznek a jobberknek oly kedves hiszti kellett belőle.
@a szív fészkei:

Ha a nemzet koronaőr szentannyára csúnyákat moncc gyün a Papp osztan kimecci azt az igasztalan szívedet!!!!!!

:-D

Vagy minimum meg akar verni :-))
@Gábriel angyal: www.port.hu/ket_felido_a_pokolban/pls/fi/films.film_page?i_film_id=3288

És Terezinben Verdit játszott a rabokból verbuvált zenekar. Sőt volt gyermekszínház is ott. Kurva jó dolguk volt ott a zsidóknak, biztos irigyli a kurucos közönség azt a hawaiit.
@néma bárány: Papp még operál? Szerintem akkor nem kimetszi, hanem csavar bele egy plusz DNS, kanyart és kész, jó ősmagyar - érdekes lesz :-)) - leszek üstöllést.
@Boli: TE én az ilyentől megőrülök: Nyílt levél egy hajdani liberálishoz, demokratához ha az akkori Orvbán ezt látná, mit szólna, blablabla...

Aki ismerte vikibojtot, tudt, hogy egyeduralomra tör, csak ő és senki más. Akkor a kurrens-trendi máz a libsi volt, bizony: elegáns nemzetközi társaság - Otto von Lambsdorff gróf, Soros, stb. vitték tenyerükön körösztül a világban mindenhová a lázadó magyar ifjakat, tömték beléjük, főleg Orvbánba a pénzt, lehetőséget, sőőt Litvánék odaadták a temetési főszerepet neki. A katapultot.

Na aztán mégis másodvonal lett csak itthon a szadesz mellett: ezt nem bírhatta tovább, jobbra át! Mit irigálnak neki nyílt leveleket, mikor a mentalitás nála=biznic?? Hol van gyorsabb haszon? - kérdezi és odaáll. Kitölti teet, ne férjen más hozzá. Szadeszba beletörött a bicsakja, de a torgyis, madöfös csapatot felszalámizta rendesen.

Na ennyi az elvhűség, kár a postaköltség.
@Boli: egy hatalmas hibája van, még mindig a zalcsútbasznádikondást tartja egy vezetőnek aki bármire is képes a rabláson és a hatalmi tébolyon kívül...lámpavas és nem szóba állni vele a vízözön is jobb mint a lassú halál és a megalázás
@Rodeo36: Na igazad van. Hagyják már ezt a vérnyákolást, hogy jajajViktor, mivé lettél, bezzeg, amikor a Ménesin együtt kalbászoltunk/stb.!! Uncsi és hamis. Amellett címzettjük leszarja ívben, csak ehhez ért.
@Gábriel angyal:

Figyellek egy ideje...

Oszt az van, hogy meg vagyok lepődve, nem csak egybites gyájj agyonverlek egy fagyott turul lábszárral stílusú Jobbikosok vannak. Ugyan sose fogunk világnézetileg egyetérteni, de baszottul ideje, hogy normális emberek normális hangnemben képviseljenek titeket akár itt is.

Lájk.

Csak ennyit akartam, folytasd.
@Farkasokkal táncoló: felkérte az EU?...bár ha leváltják is Viktort...a me-t a fidesz adja továbbra is...és ő nem fogja Bajnait
@orica: Sajnálom, hogy nem sikerült, de elküldtem priviben a bloggazdának: amilyen kreatív a lelkem, csak felhasználja a képeket a zseniális szövegeihez. :-))

Bajna lépett, igen én is beadtam remélve, talán azt jelenti ez, hogy nem hagyja itt az országot, mint eb a Szaharát. Hanem tenni akar tevőlegesen.
@csaknézek...: Bandó valaki, a Fidesz senki. Ez persze az én értékítéletem. Ha valaki elküld ezért a picsába, azt is szeretem. Nyilván magyar, ha el tudja olvasni. Dagad a csöcsöm a tudattól, hogy napról-napra többen vagyunk! ...akik mernek kritikus hangot megütni. Na, majd eljöhet az is, hogy megbánjuk még, de addigra már nem leszek itt. Dél Amerikai kurva nagy hazafiként, onnan fogom osztani az észt, ahogyan azt tették az Antall kormány alatt kinyalt seggű, ötvenhatban elmenekült faszkalapok. Na nem! Ez nekem nem fog menni. Ha teleszarták a gatyájukat és elhúztak innen, rendben. De harminc akárhány év múltán, ne legyenek már forradalmárok! Jó, ezek a seggfejek, a kezdet kezdetén virultak. Mára mindenki a padlóra köp tőlük. De ma, hol a francban van a demokrácia? Észak-Kolera szintjén, vagy ez még nem a vég?
@a szív fészkei:

Nem tudom operál-e még, de ha rábeszéljük Fabiust egy Wittnet posztra azonnal kiderül :-))
@a szív fészkei:

Én nem azt tartom fontosnak a nyílt levélből, hogy kinek írta, hanem azt, hogy adva van egy manus, akivel ugyan több ponton nem értek egyet, de gondolkozó, jó szándékú emberként szólal meg.
Manapság ez fehér holló kategória, és én ezt díjazom a levél írójában!
@néma bárány: :))))

Mi van, kikacsintott a farkas?
@Knósszosz:

Én sehova nem megyek. Sajnos az adóm mellé véleményem is van, akinek pofon kell érte az jöjjön és kérje el tekitől Viktorig.

Nagyapáink, apáink féltek már eleget, én nem vagyok hajlandó.
@a szív fészkei: pusszantlak, én megírtam a szegedilacának a blogjára amit te itt, csak az enyém "közvetlenebb" hihihihi a kurva anyját a törpének, lámpavas!!!
@néma bárány: Nézd, azt már lejátszottuk Rodeoval: az a bajvívásoso dolga valahol érthető volt, mert a baromarcú Dániel ellen lépett fel. És amit az művelt, az őrültség volt. Wittner olyan, amilyen - látszik szegényen, innen már csak romolhat, de hová? - ám 56 kapcsán hamisan vádolni olyan stílusban, az akkor is szemétség volt. ez ellen kelt ki Papp. De írhat Fabius wittneres posztot arról, ami kérdeztem: szkíta-szitty-párthus-csabagyöngye üldözött fejedelmi nép vogymuk-e, mindenki által irigyen hajszoltan egyedül a világűrben vagy Szent István felkent nyája, aki 1 db német nő altestén át került be az akkori Eu-ba, keresztényvédő tényezőkényt funkcionálva később????

Oldják már fel ezt kínzó ellentmondást.
@a szív fészkei: "Seholse vagyok észben, tudásban hozzád"

Te szív, ezt már mondtad. Még emlékszem, úgyhogy remélem, többször már nem ismétled el. Amúgy nekem meg nincsenek olyan bizalmas amerikai ismerőseim, akik mindig kéznél lennének, hogy megírják, mi van, ha foggal nézek, hogy mit hogy értsek, úgyhogy képben levőség dolgában szerintem kvittek vagyunk.

"Nem tudom, Utópián kívül, lehetett-e szép elvek mentén, azokat soha meg nem sértve létezni, pláne kormányozni? Biztos nem."

Hát, szerintem sem, és az amerikaiak is épp olyan jól tudják, mint mi, hogy nem lehet.

"Nálunk a TEK-et kizárólag Orvbán parája hívta életre, ahogy kivettem a történésekből. Kizárólag rá szabva, neki adva testőrséget, felkent hűséget. Olyan országos sokk nem ért még minket hálisten, mint Amerikát 11 éve. Tényleg elképzelni se tudom, melyik szál bizgatása. lazítása sodorja majd le és el az egész szövedéket."

Erről eszembe jut, mint magyarnak :), hogy, ugye, nálunk tananyag az athéni demokrácia kialakulása (remélem!, még az), és azon belül Peiszisztratosz türannosza. Az ugyan nem része a törzsanyagnak, de tanulságos a sztori, hogy ő úgy lett türannosz (nem feltétlenül zsarnok), hogy először sikeres konfrontációs politikával kellő népszerűségre tett szert Athénban, aztán, minthogy az így szerzett politikai befolyása még nem volt elegendő ahhoz, hogy magához ragadja a hatalmat, produkált egy színpadias jelenetet arról, hogy őt meg akarják ölni, és veszélyben forog az élete, és ezzel a kis mutatvánnyal meggyőzte az Athéni Közgyűlést, hogy megszavazzanak neki egy személyes testőrséget. Ezzel a testőrséggel a háta mögött aztán már bátran kijelentette, hogy akkor talán holnaptól ő a türannosz, bocsi, lesztek szívesek tudomásul venni. :) Ez persze most nem egy jóslat, csak úgy eszembe jutott a TEK-ről, hogy az ilyen szervezetekkel vigyázni kell, lám: a Steven Seagal-filmeknek és a középiskolai tananyagnak is ugyanaz a tanulsága. S persze ezt én sem hoznám közös nevezőre amerikai barátaink problémájával.
@orica:

Minden bárány ellenségének farkasa :-D
@felebarát:
Nem erről van szó, ugye azt mindenki elképzelhetetlennek tartja, hogy mondjuk Orbán felkérné Bajnait bármire is, én annak örülnék, ha egyáltalán visszatérne a közéletbe és összefogna valami normális baloldali pártot, aminek az élére állna, hogy 2014-ben lehessen kire szavazni a futóbolond helyett. Mert már nagyon nagyon hiányzik valami normális ellenzék.

Az mszp egy vicc, a jobbikra gondolni sem merek, az lmp mást se csinál mint elhatárolódik mindenkitől, a dem. koalició (Gyurcsány) a büdös életben nem nyerne, a millások is egy komolytalan párt, ugyanakkor az elégedetlenség egyre nő, és nincsen ki mögé állni annak a mintegy 20-25% szavazónak, aki most jobb híján szavazott a fideszre, de kiábrándult belőlük. És akárki akármit mond de Bajnai sokkal szimpatikusabb jelenség, mint mondjuk Mesterházi.
@a szív fészkei:

Nyilván vicceltem. Papp egy fasz, de Dániel a párja.
@Knósszosz:

Remélem, hogy kiderül az ég lassanként (vagy baromi gyorsan...). :)

Tudja a fene, valahogyan nekem a 80-as évek végének kilátástalansága jut eszembe, amikor a Szu.-ról azt hittük, hogy még sokáig lesz a khm... "barátunk".
Aztán milyen hamar eltűnt!

Meglehet, csupán a vágyaimat vetítem ki.
@néma bárány: Lájk.

@Pantagruel: Na az nem úgy van, hogy bármikor előveszem a gondosan benaftalinozott amerikaimat a polcról, leporolom és faggatom; csak épp skype-oltunk a mai jaumagyari helyzetről, miközben ezt olvastam, és meg kérdeztem, ha már vonalvégén volt. Ő meg válaszolt rá kicsit kiakadva a magyar értelmezésen és elküldte az eredetit, mondván, sokszor félrefordítanak itt mindent.

Én mindig elismerem az emberek tudását, szerintem ezt ki lehet bírni, még neked is. :-DD

Igen, műsoros estek vagy matinék mindig adódhatnak politikai érdekből - kis áltámadás se mostani ötlet lenne... Nem tudom, Viktorunk meddig megy vissza a töriben receptekért, most neked köszönhetően nem kell sokat lapoznia. :-DDD (De a Reichstag égése sem volt olyan régen, mármint a görögökhöz képest.)
@néma bárány: Én sem! De azt gondolom, hogy lassan élhetőbb lesz az élet, bárhol másutt. Ez nem a magyarság tagadása, pusztán óhaj, egy jobb élet reményére. Nézd csak meg, hülyék a mediterrán népek (szerintünk), mert csak zabálnak, vedelnek, táncolnak. Nem! Élnek! Kurva egyszerű a képlet egy görögnek: süt a nap, kék az ég, van ouzó, szól a buzuki... ennyi. Jó, tudom nem ebből áll az élet, viszont rövid. Ki kell használni minden percét. Tedd azt Te is, de előbb fejezzük be a küldetésünket: zavarjuk el a férgeket!
@Farkasokkal táncoló:

Bajnainak én is örülnék, főleg, ha egy új párt élén jelenne meg!

A jelenlegi kínálatból az egyetlen, aki nem agyatlan! :)) (+ Oszkó)

Oké, túloztam.
Nekem ő hiteles maradt.
Értett ahhoz, amit csinált, és nem verte a nyálát.
@a szív fészkei:

"Oldják már fel ezt kínzó ellentmondást."

Ezt senki nem fogja feloldani. Te magad választod a hitet, mi vagy. Ennek megágyaz a család, az oktatás, a szociális helyzet, a társadalmi környezet, a mindenkori gazdasági állapot, etc.etc. Tengernyi irodalma van.
Engem jobban érdekel, hogy a mai Koppányokban mi ez a hihetetlen tolerancia-hiány, a kizárólagosságra törekvés, a gyűlölködés minden szemben ami más, miközben erősek hitükben ( tömegben ezt sugallják ), de baromi boldogtalannak tűnnek egyenként.
a zorbánékat kergessétek el...
és kezdjük nulláról...

a saját játékszbájaikkal nem fog menni...
VÉR kell

ja és gebedjen meg, hogy soha ne jöjjön vissza...
de fletó se...
@a szív fészkei: @csaknézek...:
Sziasztok! Igaz más témában, de most egy kicsit levezettem a feszkót, jobban érzem magam, beolvastam valakinek! Igaz L? Nekem megérte, megkönnyebbültem! Neki meg ideje volt, hogy valaki rendbe tegye!!!
Témánkhoz visszakanyarodva, szerintem jó fej és egy értelmes ember a doki! Lehet egyébként hülye komcsizni, zsidózni, balosozni, jobbosozni ebben a k.rva országban, de ÉRTELME?
Egy országunk és egy hazánk van!
A kormány és vezetője olyan amilyen, választások a bamba nép ezt benézte, ebből a cuccosból kell meglenni most! Nekem az jött le ebből, hogy a doki nézete, hogy még ki lehet hozni ebből is valami értelmeset talán, mert ha valakiben ennyi energia van, mint a kis csútiban, akkor talán most már másra is fordíthatná, mint örökös ellenségkép keresésre és harcra! Lehet, hogy ez a rész kissé, az elmúlt napok tükrében pláne, mára már szétfoszlik, de egy értelmes és párbeszédet kereső, korrekt fazonról beszélünk, aki a pártérdekek és stiklik helyett az előremutató, építő szándékot kéri számon! Szerintem korrekt, bár több kitétele nem feltétlen az enyémmel egyezik meg, de az utóbbi idők egyik legjobb útkeresése!
Olvasni fogom, hátha lesz ez még jobb is!
@csaknézek...: Hát... nem volt ez a 'barátság' örök. Most hál' isten, vagy a francba? Hál' isten, hogy nem nyalunk be a patkó bélig Moszkvának, ez rendben. Most a washingtoni ánusz a soros. Az identitástudatunk, lassan átlényegül, neoavar, ultraszittya, posztbesenyő retorikába. Bocsánat, senkit nem áll szándékomban megbántani, de van egy józan határ. A jobbik számomra ezt átlépte. Én is magyar vagyok, de nem a jobbik módjára. Mi lenne velünk, ha nem Vona a Gábor?
@orica:

Aki tájékozatlan, az fél attól, amit nem ismer.
Aztán könnyebb bármilyen problémát úgy értelmezni, hogy ha azt mondod hogy a geciszemétbuziszidókcigókoligarchák stb. az okai, mint komplex összefüggéseiben felfogni és megérteni.

Ja, és a legfontosabb: ha másokra lehet kivetíteni/áthárítani a saját nyomorunk okait, akkor magunkat nem kell hibáztatnunk...
és még is mozog a föld

Kemény üzenet Brüsszelből: vannak előfeltételek
2012. január 9. | 17:12

Az új jegybanktörvény körüli kérdések rendezése előfeltétele a tárgyalásoknak - jelentette ki a Reuters hírügynökség beszámolója szerint Olli Rehn uniós biztos.

www.portfolio.hu/gazdasag/kemeny_uzenet_brusszelbol_vannak_elofeltetelek.161118.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@a szív fészkei: "Viktorunk meddig megy vissza a töriben receptekért"

sztem megnézte a lurkókkal a Star Wars III-at, A Sith-ek bosszúját, és szorgalmasan jegyzetelt
@Knósszosz:

Zavarjuk, benne vagyok. De ettől még én itt élek -ha érted. Szarok a görögökre mikor ha kinézek az ablakon a téli Bükköt látom, a magam pörköltjét ehetem és magyarul ordít a kölyköm a fürdőkádból, apa, ha nem hagysz pörit mész flekkent sütsz!!

Ez az enyém, és bárkitől megvédem.
@Farkasokkal táncoló:

Hú a cím alapján már azt gomboltam, Czeglédi Zoltán lenne az alteres álomfő.
@pom pom:

Pont a saját módszerükkel lehet hazavágni őket igazán. Az egyetlen amit nem akarok az a vér.
@néma bárány: és ki akarja????

tessenek forradalmat csinálni...

különben a komcsi siffer és a komcsi pintér stb itt lesz a nyakadon még 20-30-40 év mulva is

a gyerekeid rabszolgák lesznek, vagy elmennek, vagy mindenki románul fog beszélni...
‎"It makes me cry. Our company is already for more then 4 years in Hungary. It is almost impossible to hire people for a normal job. They all want to work "black" and receive their unemploy money from the goverment. At the unemployment office they where very surprised when I asked them to help me finding workers. Now,it is even worse. One of my ex employees went behind my back to one of our clients and he works now for that client for almost over one year. Pays no tax, works with people whom he pays of course "black" and the local Hungarian goverment does fuck all about it. Therefor, the above artical is a big relieve for me because it sais perfect what my frustration is about company circumstances and the impossible way to start and run a business in a legal way. " -- A commenter on the linked page.
@pom pom:

Bár hányunk Viktortól de inkább demokráciát teccünk csinálni. Azon belül bármiben benne vagyok.

* észrevettétek, hogy Fabius demokrácia felfogása fertőző? Rodeoval lenyomott múltkori eszmecseréje belőlem kiölte a vérgőzt. Vigyázzatok! :-D
hvg.hu/gazdasag/20120109_fellegi_imf_targyal

de sietős lett...nem baj..legalább talán lesz valami
@néma bárány: Igen, tökéletesen egyet értek Veled! Az a bajom, hogy ezek a köcsögök ezt veszik el tőlünk. Nem attól vagyok magyar, hogy lájkolom a törpét. Ha ő a magyar nemzet ikonja, akkor én eszkimó vagyok. Mellesleg, ne becsüld le a görög kultúrát, kurva sokat adtak az ejrópésün nemzeteknek. Hésziodhosz, az időszámításunk előtti 700.-ik évben, felvázolta egy osztály nélküli társadalom vízióját. A rohadt életbe, Lenin egy segg volt! Az ókorban már tudták, mi a coccialiszmosz! Igaz, akkor sem jött be. De hitelesebbek voltak a görög bölcsek, mint a fidesz balfaszai.
@Knósszosz:

Semmi bajom a görögökkel, pláne a történelmükkel és kuturájukkal. Csak nem akarok görög stb lenni :-)
@Tűzfal:

Majd kiírnak komcsivadász pályázatot jó pénzért. Én meg felnyomom Pozsgayt ingyen, oszt mellássuk mi lesz.
No erről a lőporfüstről nekem a Csaucseszku jut az eszembe, akinek arról papírja is volt, hogy ő a Kárpátok Géniusza, igaz, hogy azt a papírt az a Román Tudományos Akadémia állította ki erről, aminek a vezetője az ő felesége volt, aki egyébként egy párthus hercegnő, és ebben a tisztében élő bizonysága volt annak, hogy a hercegnői titulusnak nem alakövetelménye sem a szépség se az írni és olvasni tudás, de arról ez a kisnagysád mégiscsak elhíresült, hogy ő volt egyik kifundálója a román dákó elméletnek, de rossz az aki rosszra gondol, mert ennek az elméletnek az a lényege, hogy nem hogy Jézus, de még Ádám is román volt dákóstul, mindenestül, az Éva meg egy párthus hercegnő, nem is egy, de két almával, meg emellé néhány extra kunkor DNS-el, de erről már végképp semmit sem tudott, mert a DNS-t csak később találták fel. És hogy a hülye elméletekhez egyáltalán nem kell magashegyi szédület mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy itt a Nagyalföld kellős közepében is van egynéhány agyalágyult, élükön egy Grespik nevű László, aki szentül meg van mindenféle kunkorokról, meg párthus hercegnőkről győződve, de annyira, hogy erre nem kór- hanem világképet épített. De térjünk csak vissza arra a Csaucseszkura, aki mikor úgy gondolta, hogy ő aztán megmutatja mennyire szereti az ő népe őtet, azt mondta nékik fennhangon a mikrofonba, hogy "Legyen béke, szabadság és egyetértés!", de mi sem bizonyítja jobban azt, hogy a tömeg mennyire buta tud lenni, hogy azoknak csak annyi jött át, hogy szabadság és ebben nagy volt az egyetértés, a Csaucseszku meg úgy menekült az őrjöngő tömeg elől, mint az egyszeri miniszterelnök az operából, a hátsó ajtón, csak őt helikopter vitte meg PSZH, de abba se volt sok köszönet, mert úgy is utolérték, aztán egy rövid, de velős tárgyaláson, ahol mind a bírót, mind a bíróságot az ügyész jelölte, egyszóval gyorsan frissen halálra is ítélték őt meg a párthus hercegnőt, aztán olyan közelről érezhette a lőporszagot, amilyen közelről még sohase, pedig híres nagy vadász volt annakelőtte, de ebben az esetben a bemeneti és a kimeneti nyílások is rajta voltak, nem pedig egy szerencsétlen medvén, ezt csak azért mondom, mert ennek a Kárpátoknak a géniuszai semmiből nem tanulnak, és hajlamosak azt hinni, hogy ilyesmi velük aztán sose történhet meg, aztán nézhetnek ijedten mint Kadhaffy a lefolyóból, mikor leesik neki, hogy neki aztán lőttek, de nem ám csak úgy átvitt értelembe, "hát erre varrjá gombot" ahogy azt a Péter Gábor szokta volt mondogatni még akkoriban, amikor szabólegény volt és nem az ÁVÓ vezetője, de ez már egy másik rákosista történet ...
@néma bárány: Köszi. Az az igazság, hogy nagyon sokszor korántsem fekete vagy fehér a világunk. Érdekes pld. ennek a videónak a vége. Még egy viszonylag egybites jobbikos is tud érdekeset mondani, úgy, hogy a cigány Száva szája is tátva marad. :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lx_lwWG4XOg#t=280s
@néma bárány: Ja, Pozsival, meg a másik, a Zûrös elvtárssal kéne kezdeni, folytatni a komcsi párttikárok vagyonelkobzásával, majd a volt Kisz titkárok eltiltásával a közügyektôl... :)
@néma bárány: Tiszteletben tartom a véleményed. Bocs, ha piszkálásnak vetted, nem annak szántam.
@vörös meteor: Nyilván a Szigetvári(ék) írták, nem konkrétan Bajnai, de akkor is, igen, ez anatómiailag is pontos megfogalmazás. Sajnos.
Fabius, te mint vélekedsz arról, hogy minden lopás, harácsolás és zárolás és tönkretétel ellenére megint nem sikerült tartani az éves hiánycélt? Manyuppal, mindennel együtt is bőven 3% fölött lesz a hiány. Ha jól emlékszem, ezek valami pozitív mérlegről hadováltak még ősszel is. Mennyire áll meg a hűtlen kezelés????? És mennyit lehet ezért kapni halamzati büntetésként?
@néma bárány: Ez szép volt. Csatlakozom.

"* észrevettétek, hogy Fabius demokrácia felfogása fertőző? Rodeoval lenyomott múltkori eszmecseréje belőlem kiölte a vérgőzt. Vigyázzatok! :-D"

Ezt linkeld már be, légyszi! - érdekel. :)
@Farkasokkal táncoló:

Nyugalom, előbb még ki kell innunk a keserű poharat. És ki is fogjuk. Nekünk Mohács kell.

A Róna szavai nem hagynak nyugodni: ha Magyarország népe (!) hátat akar forditani Európának - márpedig hátat akar, kivülről úgy látszik - akkor Európa el fogja Magyarországot bocsájtani. Bassza meg, akkor ha hordágyon kell apámékat elvinnem, akkor is itthagyom kurvaországot.

Az nem képzelhető el, hogy az MSZP, a DK, az LMP meg az esetlegesen pártokká váló civilek azt mondják, hogy legyen egy miniszterelnök, (Bajnai, ha addig jobbat nem találnak - Bokrosnál jobb, kevésbé arrogáns) akit ugyanúgy támogatnak x évig mind, mint 2009-ben, ő meg azon kivül, hogy segit felállitani azokat a bizottságokat meg grémiumokat, amelyeket a Fidesz kiüritett, csak válságot kezel, a médiaszarral meg az alkotmánnyal vitatkozzanak azok?

Nem, ez nem képzelhető el. Hiszen itthon vagyunk.
@Knósszosz: "De azt gondolom, hogy lassan élhetőbb lesz az élet, bárhol másutt."

Igen, de ezt már láttuk a moziban: "Almost anything seems better than remaining in this place..."

"I have here pieces of paper, letters from politicians and generals, but no indication of when, or if help will arrive. Letters not worth the ink committed to them. I fear that no one is coming..."

www.youtube.com/watch?v=_Iqw8-VSujs
@a szív fészkei: És kik adták vissza a Szent Koronát? Na kik? ööööö... :-))
Hmm ez azért nem olyan megszokott. :)

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt

nepszava.com/2012/01/magyarorszag/a-hit-gyulekezete-vezerszonoka-megvedte-orbant.html

"A The Guardian-nek nyilatkozó Hack Péter, volt SZDSZ-es képviselő, aki a Hit Gyülekezete egyik politikai szószólója is, egyébként jogász, a jogi kar tanára, azt találta mondani a lapnak, hogy nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a magyar kormány diktatúrát akar kiépíteni. Hack véleménye soha nem független Németh Sándornak, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének véleményétől, különösen nem egy ilyen horderejű kérdésben. Hack nyilatkozatából pontosan leszűrhető, hogy az ATV tényleges tulajdonosa hogyan gondolkodik az Orbán-rendszerről és milyen gesztusokat tesz Orbánnak. Az ATV-ről még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy “ellenzéki” televízió."
@Gábriel angyal: amúgy anno nekem is eszembe jutott, mikor kaptak valami kedvezmányt váltás után rögtön...mély csned volt hirtelen
@néma bárány: + 1 Az menjen, aki élhetetlenné tesz mindent.
@pom pom: Jaj istenem. Ki a nem komcsi? Te megmondod? Majd előtted kell felsorakozni? Ha Orvbán komcsi végre eltirhul, akkor jöttök és ti stempliztek? Unom.
@pom pom: Kezdd a véráldozatot a sajátjaiddal. Nekem nem kell vér. annak sosincs vége. Ez Albánia, Szicília vérbosszúja.
@felebarát: Kicsinálja Orvbán büntiből Budapestet. Megoldás: itt hagyni állva a népeket - ma vettem bérletet - a drága pénzért megfagyni és majd azok kibalhézzák a dotációt meg benne Vitézy újabb kocsiflottáját.
Így gondolja Tarlós, akinek polgármesterségét úgy köszöntötte a Fidesz, hogy íme megint a magyarok fővárosa Budapest.
@a szív fészkei: jah csak előbb be költöztetik, az általuk magyaroknak vélt magyarokat, vagy mi van, hoztak megint buszokat, amik már ott járnak szinte, ahol ezek elhalnak...de megérte
@Pantagruel:

Hőőőha, ennyi kommentből visszakeresni...:-)

Fabius, Rodeo!

Ti nem emlékeztek jobban melyik poszt alatt volt ez? Hajnalban nyomtátok, hosszan, csak ti ketten, úgy olvastam vissza én is reggel. Érdekes, jó dialógus volt, jó lenne ha meg lenne.
@wanekus: Történelem ez is. Itt még nem tart Viktor atyuska úgy látszik. Pedig megérhette, ahogy mi is néztük a tévében, és mentünk kis a Hősök terére mécsest gyújtani meg szolidarítani az akkor még embernek látszó Tőkésért... Meg küldeni cuccst máltaiakkal, meg mindenkivel, aki mert odamenni.
@szerénységem: Mamám, mint régész ment ki előkészíteni az aktust, mert ugye azt muzeális darabként a Nemzeti Múzeumba helyezték - nagyon helyesen - el.

Írjuk le a jujfúj szemétmocsok amcsi külügyér nevét - dajcs meg is kérdezné kijafasz - Cyrus Vance volt az. www.natarch.hu/archivnet/old/rovat/cikk.phtml?cikk_kod=277
@Gábriel angyal: Nem tudom, Hack miért ilyen megszállot Németh-párti. Sokkal több lenen benne, mint ez a vakhit.
@szerénységem: lámpavas hidegen jégbehűtve a belein, nemzeti lobogó zászlórúdjával a seggében...és trombtaszó a himnuszból a "régentép"...hihihihihi
@DarthVader: nem igazán értek hozzá, de szerintem nem volt olyan nagy támogatás Bajnai mögött 2009-ben sem. Mindenki érezte, hogy erősen szarban vagyunk, és inkább kussoltak, nehogy rájuk verjék a balhé akár csak egy kis részét is.
Valahogy nem tudok beállni azok mögé, akik szinte messiásként várják ennek az egy politikusnak a visszatérését, és ennek egy oka van, az ismert mondás: egy fecske nem csinál nyarat. Tegyük fel, hogy összefog valamit a mostani ellenzéki pártokból, civil szervezetekből, az együttműködni hajlandóakból, aztán pártként elindulnak a választásokon, és többséget szereznek, beiktatják, megmittudoménmi. Hurrá. Utána lesz egy tényleg értelmesnek mondható miniszterelnök, egy-két értelmesnek mondható szakember - meg egy rakás szerencsétlen, akik a hátán kapaszkodnak vissza, vagy éppen be a Parlamentbe. Kell ez nekünk? Kell az, hogy a tényleges munkát utána - megint - mindenféle haveri kapcsolatok miatti megalkuvások, belső egyezkedések fékezzék? Kell a francnak, szerintem. Ha Bajnai kormányfőként sikeres akar lenni, muszáj távol tartania magát az MSZP romjaitól, Gyurcsánytól, Schiffertől, de még a Millától is; le kell másolnia Orbán rendszerét, és csupa olyan arcokat kell kerítenie, akik feltétel nélkül lojálisak hozzá, ráadásul nem osztják meg a társadalmat már a puszta megjelenésükkel. Anno egyetlen ok miatt nem szavaztam a Fideszre, és ez az ok Orbán személye volt; ugyanígy utasítanám el Bajnait, ha ott állna mellette pl. Gyurcsány.
Nagyon nehéz egy olyan csapatot összeválogatni az ismert politikusokból, akikkel jó eséllyel el lehet indulni a választásokon, mert az emberek túl sok arcot alapból utálnak, a szakértelmet meg többnyire leszarják; még nehezebb a szinte ismeretlenekből egy elfogadható, népszerűsíthető csoportot a hátralévő két év alatt egységbe tömöríteni. Szerintem ne várjatok rá, legalábbis ne most: ha esze van, tudja, hogy ezt a vonatot lekéste, ennyi idő alatt csak egy puccs, meg az azt követő illegitim kormányzás képzelhető el, ami semmire nem jó. Vagy az államcsőd, ugyancsak illegitim utódkormánnyal, de ez sem szívderítő alternatíva.
@Pantagruel: the blue monster is coming: Belfegor and his brother Pink Death in indigo leather tanga LOL
@DarthVader: Kell a keserű pohár. Nekünk túl jó volt a kádári. Langyi ülőfürdő. Ahogy Laár énekelte: kérek egy lavór lábvizet, de ne legyen túl hideg, stb.. Az jó volt.

Most van egy rossz imitátora ráadásul. Ezek után azért szerintem kicsit kinyílik a szemünk.
@Gábriel angyal:

Az új törvény szerinti egyházi státuszt meg kell szolgálni. Hack amúgy most gründol magának új ”liberális” pártot. Ha összejön neki akkor a liberalizmus megint egy ilyen arccal lesz összekötve. És ez az amivel a fasz kivan.
@Interlock: Őbenne azért bíznak sokan - a hozzáértésén túl- mert nem a hatalom megszállottja.
@felebarát: Az új egyházi törvényben eléggé tisztán látszik az üzlet lényege.:)
mi ez a háború a nemzet ellen cimű négy részes dvd...mert most tele van vele a tecső
@Boli: Értsd meg, aki Orvbámnből korekt párbeszédre építő politizálást vár, az nemnormális! Űez látszott rajta már mióta! Nem igaz, hgoy ilyen volt ijfúként, csak a vakolat volt rajta, mert akkor még nagyobb kutyák kopuláltak körülötte.

Nem lesz olyan, hogy párbeszéd vele. akkor már meglenne, hiszen nem ez a pasi az első, aki nyíltlevelezik vele. Még a tőle sokal erősebbek is acsarog és köp rájuk. Hol itt megegyzés, a legkisebb de KÖZÖS NEVEZŐ keresése?? Ne kell ennyire naivistának lenni, pláne nem most írni ilyet. Írt volna a megválasztása napján. De miket ír most? [..]"Valahogy nem sikerült túllépned az „ostromlott erőd” gondolkodáson, megmaradt az, amit Kéri Laci a szakkoli megalapításakor bolsevik mentalitásnak nevezett. Ugyanaz a történet játszódott le most is, mint akkor: hangzatos nyilatkozatok, kardcsörtetés, majd mi megmutatjuk, mi sokkal jobban tudjuk és sokkal jobban fogjuk csinálni. " Tehát már akkor is autoriter volt. Akkor mit kéri rajta számon, hogy megváltozott???

[..]"Vannak kifejezetten jó lépések, pl. az egykulcsos adó, a nyugdíjpénzek visszaterelése a költségvetésbe (most sokan biztos követ keresnek, hogy hozzám vágják)." Ezt is ez teáltald hájpolt ember írta!!!

[..]"Az egyik legsarkosabb véleményt az stabil szavazód így fogalmazta meg: „Én nem tudom, mit csinál ez a Viktor. Amikor először volt kormányon mindent jól csinált most meg csak hülyeségeket csinál és mindent elront”. Akkor mindent jól csinált????????? ezüsthajón??? Nanemáááá...

[..]"Jó politikus még lehet belőled, bár lassan talán azt kellene írnom: újra lehet belőled. Mert valahol már ezt az imázst is elvesztetted. Tagadhatatlanul fájdalmas látni, hogyan jutottál el a modernkori magyar történelem egyik legfelemelőbb és legszívszorítóbb beszédétől Nagy Imre temetésén az IMF-hez történő halk visszasompolygásig." Az a beszéd. Na neeee. Mikor már határozat volt az oroszok kivonulásáról. És most vissza sompika lenne Putyinhoz? az nem borzasztja el Dr. Szegedi Lászlót?

Te Boli végigolvastad te ezt a rizsát???? Aki nem látja, hogy nem matolcsy határoz, csak ő alázatosan mindent hajt végre, amit parancsolnak neki - az ne indítson közéleti blogot, ha kérhetem.

Jó, hogy nem Hitlernek a bunkerba irogattak volt társai, hogy de Dolfi, miért nem inkább színeket kavarod a palettán ésé leehtnél jó államférfiú, csak izé mizé kéne még? A végjátékban kezdenek pici kritikát fogalmazgatni?
"Ha a BKV-nak van 1400 autóbusza, amelyből 1200 jármű az, amely gyakran meghibásodik, akkor a jelenlegi napi 300 meghibásodással számolva minden idős jármű átlagosan négynaponta meghibásodik. Ha feltételezzük, hogy a BKV minimális alkatrész-készlettel rendelkezik (ez adódik az eddigi költségcsökkentési törekvésekből) és feltételezzük, hogy a napi 300 meghibásodás felében alkatrészigényes javítás történik, akkor arra jutunk, hogy az alkatrész-készletek felélése után naponta 150 járművet ki kell vonni a forgalomból. Tehát ha elfogynak a készletek és a donor-járművek, akkor az autóbusz-állomány 1200 járművének nagyja 8 nap alatt elfogy. Ha."

hmmm,,,vagy nem...a vagy az biztos
@a szív fészkei: Hú felhúztam magam, jav: Ez látszott rajta már mióta! Nem igaz, hgoy ilyen volt ifjúként, az csak a vakolat volt rajta, mert akkor még nagyobb kutyák kopuláltak körülötte.

Nem lesz olyan, hogy párbeszéd vele. Akkor már meglenne, hiszen nem ez a pasi az első, aki nyíltlevelezik vele. Még a tőle sokal erősebbekre - Barroso, Clintonné, stb. - is acsarog és köp rájuk.
Nem kell ennyire, teáltalad, - bocs a hibákért.
@néma bárány: Igazad van, borzasztó. Így eladni magát, rossz látni.
@felebarát: És a metrókocsik leégnek, mert annyira túlhevülnek a kábelek. Eddig is az isteni szerencse segített, hogy nem utasokkal teli kocsik kezdtek füstölni a szűk alagutakban, ahonnan nincs menekvés gyakorlatilag.40 éves kocsik, nincs is hozzájuk már lassan alkatrész, a rozsda tartja össze őket. Hol vannak az Alström-kocsik?

Kell egy tömegkatasztrófa???
@felebarát: sztem ez az a dokfilm, amikor amolyan HírTV-szerű interjúkban elmondják a megszólaltatottak, hogy a belső és külső ellenségek szerintük hogyan lopták/ják szét az országot, ill. a nemzeti vagyont; fent van a youtube-on is
Vazze értékmentés: www.fidelio.hu/klasszikus/hirek/a_bfz_vezetosegenek_levele_tarlos_istvannak

Brúgóknak Kerényi kell meg a mázolmányai. Arra fusssa, hogy körbehaknizza velük ezt a boldogtalan bunkóvá tett országot. De erre a kiváló országimázsra -mindenhol tisztelttel ejtik ki a nevét - nem jut. Ugorjon beléjük egy nagybőgő!!
@a szív fészkei: meg ne haragudj (de tényleg ne), de mintha az idealista, álomvilágban élő LMP-s kollégámat hallanám: azért bíznak annyian Schifferben, mert ő még tiszta, és jószándékú, és a többi.
Van egy rossz hírem: itt, a mi szintünkön (vagyis a trógerek között) magunkban bízunk. 50 emberből találhatnék egyet, aki könnyfátyolos szemmel ábrándozik a demokrácia újraélesztéséről, egyenlőségről, és hasonló - bocsánat a szóért - maszlagokról. A maradék 49 élni akar, normálisan megélni és előrehaladni a fizetéséből, néha seggbe rúgni a hazug politikusokat, de inkább gondtalanul sörözgetni, nyársalni hétvégén úgy, hogy közben azt sem nagyon tudják, ki a miniszterelnök, vagy épp a pénzügyminiszter. Ezt a negyvenkilencet nem nagyon érintik meg a magasztos szavak, ők a rögvalóhoz szoktak, olyasmikhez, mint a meló, fizu, pelenka, benzin, száraztészta. Bizalom? A jó rokonban, jó szomszédban bíznak, másban nem nagyon. Nagyrészt ennek köszönhető az 50% körüli passzív választói arány.
Nem lenne érdekes, ki mennyire ragaszkodik a hatalomhoz, ha azt a hatalmat a társadalom, az ország előrejutása érdekében használja, és jól csinálja. Valamilyen szinten szomorú ezt mondani, de Bajnai csendes, konfliktuskerülő magatartása inkább azt sugározza az átlagemberek felé, hogy nem csak hogy nem ragaszkodik a hatalomhoz, igazából nem is tudna mit kezdeni vele.
- Apa, te szavaznál Bajnaira?
- Báb az, fiam - legyintett az öreg, - meg különben is, egykutya.

Ha valakinek van egy használható, kiutat mutató programja, annak a tömegek megnyerése érdekében kicsit hasonlítania kell Hunyadi Jánosra, nem kell félni az asztalra csapástól, a konfliktusoktól, sőt, tőlem, tőlünk akár kurvaanyázhat is néha, azt mindenki érti. Tessék megnézni, mitől van még mindig akkora háttérbázisa Orbánnak, Putyinnak: ha félnek is, azt nem mutatják, ehelyett erőt sugároznak, céltudatosságot. Orbán a legnagyobb kaliberű modernkori politikus lehetett volna, ha időben megtanították volna veszíteni, átértékelni, alkalmazkodni. Mivel ez sajnos kimaradt a Kinderzimmer falai között, egy gőgös dúvad lett belőle.
most akkor az atv a hitgyüli kezében van, amelyik meg lepaktált Viktorral?...
@Interlock: Én nem tartom magam ködevőnek, a hagymázos jobbikos elvagyunk egyedül a nagymagyr rónán-című kesergőket annál inkább.

Bajnai már bizonyított és letett, most is letesz komplett programot. Számokkal, adatokkal, ellenőrizhetően. Az se jó sokaknak. Mert kemény és nem hazudik???

Verhetné az asztalt, akár Hruscsov-szerűen a lábszagú cipőjével, ezzel csak a kocsmai célközönségnek tetszik. Európa unja ezt a cirkuszt, a "ki ha én nem??"-szerű mucsómacsózást. Vicces és kisszerű, na. XXI. században nem avitt népszínműben élünk.

Ebben a mai felfokozott hisztériában végre higgadtság kell, pedig én aztán igazán érzelemvezérelt ember vagyok.

Ha apukádnak mindenki egykutya, akkor legyen itt anarchia hetente új miniszterelnökkel. Szórakoztató, mint a millás elnökválasztás. Csak kicsit improduktív.

Ma értelmesen tárgyalni kell, bizalmat visszaszerezni, azt ilyen hülye kardcsörtetéssel nem lehet. Orvbán a - bármiben - szakértelme teljes hiányát leplezi ezzel a faszkodással. Igazi férfi nem ilyen.

Putyin ellen is lázadnak már, attól hogy tingrincsek között fotóztatja a szerintem fonnyadt testét, még nem szarik be mindenki. Orvbán nagy államférfiúikalibere a ti lázálmotok: soha semmit nem mondott konkrétumot, semmit nem értett meg a világból. Nekem nem kell Cár Atyuska, pláne ennyire hülye! Első Péter kitanulta a hajóácsságot és ment dolgozni melósok közé. És ez????? Volt élő emberek és nem biodíszletek közt???

Orvbán háttérbázisa zsarolásra, külön alkukra alapul, és egy hete a hátsó kijáratra, titkos folyósra volt elég. :-DD

Tömegek lenyelik a békát, ha olyantól van, aki nem a hatalmat és személyi kultuszt vadássza mert kicsi a pöcse, gyenge az ágyban, törpe vagy mittoménmi a baja... Ami miatt roppant kicsi az önérzete.

Hisz aki normális, az nem szorul ilyen pótszerekre. Hitler, Duce, Csau, Kadhafi egyként végezte. Pedig de hatottak a népükre darab ideig!

Lengyeleknél ott volt kéznél a Kaczinsky-klón, oszt mégsem kellett. Pedig Donald Tusk se az az asztalverő típus.

Nekem is lét a tét, hogy kiszámítható és normális életem legyen, főleg a gyerekeimnek. Amibe megszülethetnének unokáim majd végre.
De szólni a pocsékság ellen, nem mindig beszarva élni is alap, a teli has nem pótolja ezt. Schiffer nem érdekel, unom, semmit nem mutatott, kivéve most a láncolást meg a tüntit. Legalább elkezdték. Emberek és hibáznak,tökéletes politikus nincs.

Akkor fog a haveri köröd és te magad megélni normális munkáért kapott normális fizuból, ha végre normális gazdaság pörög, amitől bizalma lesz a befektetőknek (igen, kellenek), akik idehozzák a pénzt és beruháznak. Majd ha a németjeid újra biztonságban érzik itt magukat termeltetni, stb.stb.,akkor mindegy lesz, hogy hívják a miniszterelnököt. Mert nem ő a lényeg, hanem az ország. Orvbánnál ez felcserélődött elég régen.

Semmire nem tanították meg, amit leírsz. Kéri azt mondta anno róla és koleszos haverjairól, mikor diákjai voltak:[..]"elnézlek titeket, rosszabbak vagytok ti a Kun Béla-féle Lenin- fiúknál.+

Ilyesmi, mint ez: www.borsonline.hu/news.php?kessel-fenyegette-a-busz-utasait-egy-ferfi-&op&hid=51618
@felebarát: Ide is, oda is sasszézik, mindig talpra essen.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/fellegi_mar_targyal_az_imf-nel/

[..]"Martonyi most azt írta: „nem jelent presztízskérdést az sem, ha szükségessé válik bármely szabályozás módosítása a Bizottság véleménye alapján”, bár megjegyezte: sokszor a tények pontos ismerete nélkül kritizálták az országot."
@a szív fészkei: "Orvbán nagy államférfiúikalibere a ti lázálmotok"

Na, fasza, fideszes lettem, vagy mi... Picsába.
Hát vitatom én, hogy a kormányzáshoz higgadt, józan gondolkodás, kompromisszumkészség, hozzáértés kell? Dehogy vitatom. Na de: mi kell ma, Magyarországon - a hatalomba kerüléshez? Meg kell-e szólítani az elégedetlen, mindenkitől elforduló tömeget? Meg hát, nagyon is. Megmoccan-e ez a mostani tömeg a csendes ígéreteket hallva, aktivitásra lehet-e őket serkenteni tiszta gondolatokkal, azzal a mondandóval, hogy jön valaki, sőt, jönnek valakik, akik majd (megint) máshogy csinálják? Persze, az értelmesebb részét igen, és ez így nagyon jó, ám sajnos kevés; tetszik vagy sem, a szürke átlagpolgár szavazata érdekében a szürke átlagpolgár nyelvét is kell beszélni.
Én bírtam a miniszterelnök Bajnait, mert teljesen új dolgot mutatott: dolgozott. A rövid kormányzás, illetve hozzáértésem hiánya miatt nem tudom megítélni, hogy mennyire jól vagy rosszul, de végső soron szimpatikus volt, és ha rajtam múlt volna, az egész szoci bandát kitakarítom mellőle, hogy a sok mocsadék ne köthesse meg a kezét, megadva neki a bizonyítás valódi lehetőségét. Kicsit zavartak a Wallis-os hírek, a felmentő ítélet ellenére a libás téma, de hát hibázni csak az tud, aki tesz valamit, ha meg tanul az ember a hibáiból, akkor csak jobb jöhet.
És nem, nem írtam olyasmit, hogy ide zsarnok kell; van, oszt' az se jó. Ide olyan ember, olyan csoport kell, amelyik meg tud szólítani téged, engem, aktívat, nyugdíjast, segélyest, annyi embert, amennyit csak lehet. A kocsmai célközönség szavazata pontosan ugyanannyit ér, mint a sokdiplomás egyetemi tanáré, még ha szarul is esik ezt hallani. A nagy bibi ott van, hogy míg a tanultabbak közül is sokan sztoikus nyugalommal nézik az esti szavazatösszesítést, levonva belőle a "nem is baj, hogy nem szavaztam, hiszen nem volt kire" tanulságát, addig a kocsmában egy fizetett (vagy lelkesen hülye) Fidesz-tag, rosszabb esetben Jobbikos, tíz sörrel tíz szavazatot szerezhet. Budapesten talán nem, de az ország, főként Dél-, Kelet-, Északkelet-Magyarország, nagyon nem Budapest észjárása szerint működik.
A következő választást a módosuló körzetek, törvények miatt nagyon nehéz lesz olyan arányban megnyerni, hogy hatékonyan változtatni lehessen huszonakárhány év elkúrásain. Ehhez az arányhoz mindenkire szükség lesz (a lejáratódott politikusokon kívül), azt az összefogást kell most már ténylegesen realizálni, amire - hamisan - annyit hivatkozik a Fidesz. És (legalábbis errefelé) bizony sokat lendítene a dolgokon egy kis erőszakosság, vagy hogy szelídebben mondjam, konok, akaratos, határozott, a célok érdekében kíméletlen kiállás. A szavazók egy része meggyőződésből ikszel úgy, ahogy; egy részük sajnos mindig megvehető marad, ám sokan egyszerűen csak az erősebbhez húznak, mert abból csak nem lehet baj, a helyzetet végiggondolni pedig nincs kedvük. Én úgy vagyok vele, hogy ha egy normális tömörülés csak úgy tudja leváltani a folyton helyet cserélő korrupt, semmirevaló bandákat, hogy ehhez időnként az asztalt csapkodja, akkor tegye.
A cél a döntő többségű bejutás. Utána már nem kell csapkodni, elég a kitartás, a gerinc, a kíméletlen őszinteség, előrelátás, ravaszság, meg hasonlók. Bajnai biztosan jobban tudná, mi kell "odabent", és ha nem tévedne túl nagyot, akkor legközelebb az öregem sem legyintene rá.
A tömegek bizony benyelik a békát a diktátoroktól is, mert először tetszenek az ígéretek, aztán meg már nincs erejük, bátorságuk változtatni. Az, hogy valaki hatalommal a kezében mivé válik, csak akkor dőlhet el, ha hatalom lesz a kezében. Nem bírom Orbánt azért, amit a kétharmad birtokában ámokfut, rühellem a hazugságai(ka)t, a butítást, a rombolást; ugyanakkor saját magamnak hazudnék, ha azt mondanám, tehetségtelen politikus. Sajnos nagyon is az, igaz, tehetsége kimerül a populizmusban, de basszameg, ennyi elég volt x millió ember összerántásához... Amiből még mindig van egy jókora bázisa. Ezzel kell versenyezni, ezt kell erodálni, súlytalanítani, amennyire csak lehet.
Tanulni kell a hatalommániások módszereiből, annyi különbséggel, hogy nem muszáj mindent alkalmazni is.
@a szív fészkei: figyuzz:
www.erasethatdebt.com/CA/V1/1.asp?Network=58

ez egy minta USA egy ügyvéd kitalálta -ott létezik a személyes csőd- hogy a bankok hogyan tudják lecsökkenteni a nem a saját hibájából (munkahelyvesztés, haláleset, egyebek) keletkezett összeget 350000 dollárból 37%-ot kell törleszteni de új feltételek mellett...érdemes megnézni...küldd körbe
@a szív fészkei: a Nézőpontos elemző szerint "Az IMF és az EU számára fontos a pénzügyi stabilitásunk"
És szerintem itt tévednek nagyot. Biztosan fontos, de nem bármi áron. Az egész EU adósságállományának 0.8%-át jelentjük, ha bebukják (azaz bebukunk), túl tudják élni; kérdés az, hogy a rengeteg bajuszrángatás közben mikor jön el az a pillanat (ha eljön), amikor azt mondják, le vagyunk szarva, oldjuk meg.
Hiába pénzemberek, azért ők is csak emberek, akiket nem lehet a végletekig büntetlenül sértegetni.
@a szív fészkei: nagyon dühös vagy? igazad van: ez egy kispöcs nem csak impotens de buzi...neked a lévaianikó féle némberek attitűdjeit kellene elemezned, hogy miért megy hozzá egy ilyen senkiházihoz, mit és mikor élvez és főleg hogyan, mert egy ilyen társnő alapvető az ilyen senkiháziak hátteréhez ugyanúgy a szájerjóska férje a legfőfőbbbíra hihihihihi a szájtátópetya sem 100% ahogy te szoktad mondani és bármennyire röhögsz a dajcs sem sőt és mindezek a hermafrodita lelkek perverz egyedek rászabadulnak a világra hazugságokkal és eltakarással a hitlernek alzheimerje volt az utolsó 4 évében és még sem állították félre -a betegség nem volt annyira ismert utólag diagnosztizálták- de ez a paranoiás hatalmi tébolyban szenvedő herélt/impotens kappan amint rikácsol...orvosi eset nem veszed észre, amint megszólal -nekem a szőr feláll a hátamon tőle nem is bírom 5 másodpercnél tovább- zeneileg hamis, fals az egész és főleg üres...az a rögeszméje ami fennmaradt gyermekkora óta, hogy őmárpedig miniszterelnök akar lenni az kezelendő kór és hogy semmit soha sem tudott sohasem tanult semmit és főleg nem gyakorolt semmi olyat ahol alkotni lehetne valamit a magyar diploma rendszer röhejes ezzel a baromsággal, hogy egy 4 éves alapfokú jogászsenkiházi doktori címet viselhet és egy mérnök vagy a többi valamit érő nem...csak akkor ha...ezt is jogászok találták saját maguknak a kurva anyjukat
@néma bárány:
Jól mondod, de ellene nem fog az ügyészség nyomozást elrendelni.

Az a pofátlan arrogancia, amivel nyilatkozott az a pöcs, az ragadott meg!
Mintha csak arról beszélne, hogy ezt egyeztettük, nekünk nem tenne jót a feljelentés, lesz arra ember!
Már ki van jelölve pár...köcsög.
CSAK AZT TUDNÁM, HOGY MI LESZ A JUTALMUK A TIEDBŐL, AZ ENYÉMBŐL!?

@Boli:
Bizony.
Hetedíziglen ki is kellene irtani még a pár- és KISZ titkárok utódait is!
Ők a felelősök mindenért!
De főleg azért, mert ilyen férgeket engedtek be maguk közé!

(Nem vagyok elvakult múltban élő, de...)
Meg azért, hogy mikor a sokat átkozott munkásőrség, a honvédség a kezükben volt, nem volt vér a pucájukban...
Na, ez jó három értelműre sikerült! :)

Én attól a rendőrtől vonnám meg a nyugdíjat, aki a kocsi oldalához szorította, gumibottal a nyakán kényszerítette és nem veszítette el a nyugalmát, nem lépte túl durván a hatáskörét- már ha emlékeztek a fotóra-, na, mindenért ő a felelős!
A másik eszement:

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi a brüsszeli döntést. Közleményük szerint erre a helyzetre több forgatókönyvvel is készültek, amelyekről várhatóan a január 16-ai kormányülésen tárgyalnak majd. Mint írták, változatlanul kiemelt cél, hogy "Budapest-központú nemzeti légitársaság működjön Magyarországon". A Malév számára nem jelent azonnali fizetési kötelezettséget az Európai Unió határozata, így napi működését nem befolyásolja - közölte a Malév Zrt."

Ez a pénz nem tétel.
Nyugodtak vagyunk, mint nyúl a hurokban, személyes felelősségünk ebben sincs.

Egyébként meg mindenkinek kuus, aki nem így gondolja!
Szaros 100 milliárdért nem fogunk álmatlanul aludni.
Mi.
Örüljetek, hogy megmentjük az országot!
@a szív fészkei: Orbán egy generált figura...kérdezd meg pozsgai elvtársat...
chrome kiakad az index honlapjára :(
@Interlock:

Harcolni sokféleképpen lehet. Van ez az Orbán féle ordítok és mindenkinél a kanapéra szarok, meg van a Bajnai féle fogjuk meg Ficót, hozzuk el Szécsénybe, mosolyogjunk rá kedvesen, hagyjuk hőzöngeni kicsit, majd sodorjuk olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen elnézést kérni Sólyomért, és írjon alá 11 pontos megegyezéscsomagot a nyelvtörvényük végrehajtásáról.

A kétféle mentalitás megítélése lehet ízlés kérdése, az eredményesség viszont - eddig - megkérdőjelezhetetlen.
2012. január 10., kedd 7:08 Kasnyik Márton
Van rosszabb is a politikai szankciónál - elviselhetetlenné válhat a nyomás

"A túlzottdeficit-eljárás vége a politikai szankcióknál keményebb hatással járhat, hiszen a pénzügyi retorziók − amelyek legsúlyosabb esetben az összes uniós transzfer leállításával vagy akár ezenfelüli bírsággal járnának − elviselhetetlen bevételkiesést jelentenének az országnak."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/van_rosszabb_is_a_politikai_szankcional_elviselhetetlenne_valhat_a_nyomas.507169.html
@Fabius: en az utobbi hive vagyok...foleg a kozonye...az a legszenetebb bosszú. , amugy tenyleg legyunk tulsagosan kedvesek hozzajuk ezzel segitve az ott lakozo magyarokat
kinyírás célegyenesbe:

Magyar Nemzet: hét körzetre oszthatják Budapestet
2012. január 10., kedd, 07:54
Szerző: hvg.hu

hvg.hu/itthon/20120110_kim_korzet_budapest
dacosak a vezénylóék, pedig egy kis gondolkodás itt sem ártana, de ők csak ész nélkül suhogtatják a baltát:
/lassan a nemzetközi bíróságokon csak magyar beadvány lesz, megdolgoztatjuk a bírákat, mert úgy is unatkoznának nélkülünk :D/

Az Európai Bírósághoz fordulnának a magyar egészségügy, Magyar Orvosok Szövetsége
Az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége, ha a képviselők nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.

www.origo.hu/itthon/20120110-magyar-nemzet-perrel-fenyeget-az-orvosszovetseg.html
@néma bárány: ez vitya a pánk saját demokráciája...

jo kis harc mint a Gladiátorban... pont olyan eygenlő a küzdelem (verseny)... tudod amikor hasbaszúrja a viadal előtt..
@a szív fészkei: tudok írni jó LUSZTRÁCIÓS törvényt... elég egyszerű... két mondat lesz.

de majd a véres belháború után... addig "elvagyok"
@Cirbi: Európai Bíróság? Hogy gondolod, hogy bárki, bárhonnan szórakozhat a magyar nép akaratával? Tiszta és egyértelmű döntés született. A magyar nép akarata= I. Győzelem.
Ami igazán bántó gazdaságilag: költségvetési deficit: 1600 milliárd, és akkor nem beszéltünk a teljes manyup vagyonról. Ha a manyupot is beleveszem a legmagasabb eddigi hiány. Látszik a gazdaságon? Szánalom. Düh.
@lafatyolokft: Ráadásul ez is a tűzszünetben derült ki, pedig most kellett volna rápihenni a múlt heti lőporszagra. Fellegi mindjárt csatát nyer ámerikában, és abból azért újabb bonyodalmakat várok. Nem is beszélve a holnapi EB kokiról.

Erre a nyugalom pár napját is megmérgezi a liberálbolsevik média azzal, hogy közli, hogy a hiányt még annál is jobban elszalajtottuk, mint amennyire Barózó Józsinak előadtuk annakidején. Ebből baj lesz. És még a túlzottdeficit eljárás is marad, a láthatatlan sikerek ellenére is! felháborító!
@miva?: meg kell vizsgálni a miérteket, a célokat. Kinek jó ez, kinek az érdeke?
Fentebb meg lett említve Ceglédi írása a Milláról.
Fügetlenül attól, h egyetértek a cikkel az EMS oldalon egy jó írástaláltam:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/01/09/a_tamogatas_ara_a_demokratikus_ellenzeki_partok_es_a_civilek_osszefogasanak_felteteleirol

Ahogy a rabbi mondta: - "Neked is igazad van, fiam."

A demokratikus ellenzéki erőknek/pártoknak már régen nem csak a közös minimumon kéne gondolkodni, hanem azon a probléma pontokon (lsd. az írásban), ami nélkül nincs Mo-n politikai megújulás.
megis meg fogom kapni a teljes nyugdijat... muhaha... hanyan dolnek kardjukba a 2,8 milliobol?
@lafatyolokft: én Krapulaxot és Fantomaszt sejtem a dolog mögött.
Gondolom törvény van az adatok nyilvánosságra hozásának rendjére, nem?
@Fabius: Azért nagy sikernek nem nevezném azt a "csomagot". Lásd. pld. wiki.

hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1k_nyelvt%C3%B6rv%C3%A9ny

"A nyelvtörvény ügyében Bajnai Gordon és Robert Fico tárgyalásokat kezdeményezett, amelyek Szécsény városában zajlottak szeptember 10-én. A sajtó akkoriban úgy értékelte, hogy a magyar félnek sikerült valami apró eredményt elérnie a nyelvtörvénnyel kapcsolatban,[18] akkor még nem lehetett tudni, hogy a megállapodást a szlovákok rövid idő után semmibe veszik. Ugyanakkor már a találkozó utáni sajtótájékoztatón is Fico számtalan félmondattal és utalással gúnyolódott a magyarokon."
Ennyit az "eredményes" Bajnairól. :(

A nyelvtörvény érdemben azóta sem változott, viszont mondjuk a 99 éves nénitől nagyon "bátran" vissza tudták venni a szlovák állampolgárságot.

Na erre mondaná a süketséget szimuláló öreg Ferenc Károly a Sissiből, hogy "na brávó"!. :)
@felebarát: a teljes nyugdíj megfogalmazás triki ám!
No elmerülök a munkában, hogy adóforintjaimmal támogathassam kedves Vezetőnk terveinek megvalósulását. Sok pénzbe fog kerülni nekünk, ha még van pár ötlete.
Olvasom ám a kommenteket, de valahogy kiveszni látszik a tréfakedv. Meg is értem. Én spec. a holnapi nap miatt szorongok. Nem is tudom, hogy mi lenne a legjobb. Ha az EB visszaállíttatná azt az állapotot, amikor OV. egy bukás után sem tudja ellehetetleníteni a kormányzást, és emiatt OV. összerúgná a port a Bizottsággal, eztán államcsőd, káosz; ha az EB csak a gazdasági ámokfutást pofozná helyre, és maradna nekünk egy olyan berendezkedés, amit a jövőben bármilyen gátlástalan erő még a jelenleginél is jobban kihasználhat, és még támadni sem lehet majd érte, hiszen nem ő alkotta meg a rendszert.

Mindenhogy nagyon nagy a gáz!

Inkább hallgatok, olvasok.
Ha András barátunk továbbra is ilyesmiket fog nyilatkozgatni, tartok tőle, hogy a megfelelő időben útilaput fog kapni a háttérben álló sárkányfűárus vakoló társaságtól. :))

index.hu/belfold/2012/01/10/schiffer_nem_rehabilitalna_az_mszp-t/
@Gábriel angyal:

A wikire hülyeséget írni én is tudok, nem nagy truváj.

Azt az apróságot felejti el a szerző, hogy a nyelvtörvény végrehajtási utasítása módosítva lett, miután Bajnaiék betartottak Szlovákiának odakint az ACER ügyben. Létrehozták a pénzalapot amiből a magyar állam kártalanította volna a nyelvhasználókat, de mégsem büntettek meg senkit ilyenért. Legalábbis tudtommal nem.
BKV - füstbe biritjuk a várost
zsiga helyeszkedik, mint főgórés pénzügyér:

A Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF összeolvasztásának terve kapcsán elemzők nem tartották kizártnak, hogy Járai kerülhet az összevont intézmény élére. A Nomura elemzője, Peter Attard Montalto decemberben úgy vélekedett, az egyesített új intézmény élére esélyes jelölt lehet Járai Zsigmond, a jegybank jelenlegi elnöke pedig lemondhat az MNB-törvény életbe lépése után.

A Költségvetési Tanács a költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület, amelynek jelenlegi tagjai Járai Zsigmond, az MNB felügyelőbizottságának elnöke, Domokos László , az Állami Számvevőszék elnöke és Simor András jegybankelnök.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/lemondott_jarai_zsigmond/
Ha jól olvastam magánembert nem, de egy céget már megbüntettek. :(

"2009 novemberében a szlovák rendőrség kihallgatta Nagytárkány polgármesterét, mert egy lakossági bejelentés szerint megsértette a nyelvtörvényt.[49]
2010 októberében 1500 eurós pénzbírsággal sújtották a „MY - Nitrianske noviny” című nyitrai lapot, amiért az kizárólag magyarul közölte egy pénzkölcsönzéssel foglalkozó budapesti cég hirdetését.[50]"
@Interlock: Nincs köztünk vita, egyetértek veled. Csak én - bár nem járok kocsmába, inni se szoktam - nem nézem le ennyire a kocsma népét. Szerintem megvan a magához való eszük a talponfekvő törzsközönségének is.

Én nem vagyok elragadtatva az értelmiségtől - kurvára elbasztuk szadesz-szinten, elismerem - a diploma semmit nem garantál, csak a cipészsegget...(hogy be tudtál magolni valamit) Wallis nem szűzleányok egyesülete valóban, orosz ilyen-olyan kapcsolataival - hát a franc lát bele. Hogy lettek öngyik a libások közül, az végtelenül szomorú, de hát nagy magyar megoldási hagyomány ez: lett öngyilkos a fideszjobbikos uszító és tendenciózus üldöztetése miatt erdélyi irodalomprofesszor asszony is: hátizsákba pakolt kövekkel ugrott a Szamosba május végén. Na arról mégis kevesebbet lehet hallani, pedig effektív tőkésék, Orvbánék lejárató hadjárata miatt csinálta.

És aki vállalkozik, az vegye figyelembe a rizikót is. Mi is bebuktuk a cégünket. És Orvbán még hektikusabb helyeztet teremt a vállalkozásoknak, mint a Wallis. (ha nem a saját cégei ugye)

Konokság kell és kitartás,erő és bátorság: igazad van, nem leállni mutyizni a hülye hatalmasokkal, akik mindkét térfélen gusztustalanok.
Járai lemondott index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/10/lemondott_jarai_zsigmond/ menti a fejét külföld elől, mert lenne még bankár a Cityben????
@Cirbi: Megint leelőztél, grat!! :-)) Kiosztom személyes Oscaromat neked, mint magyar-magyar hangomnak!
@pom pom: Van, aki véresen szereti... Én csak a bélszínben választom ezt a módit.
Szerintem Viktorka csak szeretné, ha akkora lenne neki, mint ott a rajzon...
@Gábriel angyal:

"Az ATV-ről még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy “ellenzéki” televízió."

Érdekes és jó meglátás. A Klubrádiót ellehetetlenítik, miközben az ATV és a HIT Gyülekezete köszöni, jól van. Ugye az ATV és a Klubrádió egyik közös személyisége Bolgár György, akit a jobbos érzelműek nagyon nem szeretnek, nem képesek elfogadni véleményét, a dolgokhoz való hozzáállását - mert ugye piszkos bolsi.

Na most, akkor ha az ATV igen, de a Klubrádió nem, akkor ez hogy van, tessék szíves mondani?
@felebarát: Kérdezd te! Én a környékünkön drága jó - egész Moszkváig nagyköveti szintig -üldözött Szűrös Mátyást szoktam látni iszonyú megelégedett, kitelt hörcsögpofával páváskodni. Elég az is hangulatrontómnak.
@a szív fészkei: azért még oda nyalintott a nyilatkozatban igazolva saját maga nagyságát. Azért megkérdezném tőle, mint jegybank elnök miért tartotta a piac szerint irreálisan magas szinteken az alapkamatot. Ismerve őszinteségét, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy visszatér még mint összevont elnököcske.
@a szív fészkei: köszönet, de ne légy naiv nem a szitibe szándákozik, a vélelmezhető indokot bemásoltam a cikkből, azt a forgatókönyvet én reálisabbnak érzem :D
@Zébácsi: :-D Őszintén drágabolgárúrtól én is agyömlenyt kapok. Valahogy irritál szegénykém.

Lehet, hogy Orvbánbéjbi megtanult ujjacskáin számolni: az eső-kelő vallás hívei is kellenek neki szavazatnak. Gondolom, lehalászná a némethes Hack révén a kóbor exszadesznyikeket vagy mi...
@a szív fészkei:
"Járai lemondott menti a fejét külföld elől, mert lenne még bankár a Cityben????"

Nem, baeg, készül a Simor helyére (jobb esetben Matolcsyéra, de az ki van zárva). Első verzió esetén nagy csobbanás lesz a levesben, ahova érkezik az ország.
@lafatyolokft: Na nyaligátornak lennie kell a mai érában, ha akar valamit. De ha bukovári drága Viktora valamikor (minél előbb!!), akkor mondhatja külföldi kollégák előtt, hogy hát én már mikor kiszálltam!!
Ha ez igaz, akkor az elég ciki. :)

A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása?

mno.hu/belfold/a-melegek-hazassaga-es-gyurcsany-ferenc-az-eu-elvarasa-1042381
@Gábriel angyal: kizárt, csak a forrást nézd, kezdődik a fityeszes ellen agitprop, felhozván a szinpátia tüntetést vityátórnak :D

Kormányvédő akciókon töri a fejét a Fidesz
Nő a nyomás a Fideszen, hogy a kormányt támogató látványos akciókkal rukkoljon elő.
@felebarát:
"megis meg fogom kapni a teljes nyugdijat... muhaha... hanyan dolnek kardjukba a 2,8 milliobol? "

A kiszivárgott hírek után biztos, hogy sokan anyáznak (valszeg majdnem mindenki) - a Fidesznek sikerült megint nagyot köpnie és alá állnia.

Egyébként nincs teljesen igazad. ha maradsz manyup tag, akkor csak arra a 14 (?) hónapra kapsz 100% nyugdíjat, illetve ezen kívül 75%-ot, de csak a 2010 novembere előtti befizetéseid után. Másrészt az is kérdés, hogy mi lesz a pénztárakkal, összevonják-e azokat az önkéntes pénztárakkal?

Sok itt még a kérdőjel, sajnos....
ütős kép, fényességes értelem :D

www.napi.hu/fototar/201112/500/image1324026063.jpg

2012. január 10., kedd 10:49 (NAPI)
Újabb kendőzetlen bírálat jobbról: Orbánnak tanulnia kell
Elérkezett az ideje annak, hogy Orbán Viktor levonjon néhány tanulságot a közelmúlt fejleményeiből - írja Kopits György.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_kendozetlen_biralat_jobbrol_orbannak_tanulnia_kell.507188.html
@Interlock: Ha van isten, már rég nem veszik ezt a hülyét komolyan. Volt a Füttyös Gyuri lánykoromban - én speciel féltem tőle eleinte, amíg nem hallottam a sztoriját www.youtube.com/watch?v=CT28mVBf5Q8 - de azontúl, hogy összetekert újsággal a nők seggére rácsapott fütyülve, más bajt nem okozott (ja, tudom: Ovi kicsit más kat. sajna).
Légnyomás áldozata volt - Orvbán nem tudom, mié - ez hamar elterjedt a városban, tehát úgy is kezelte mindenki: ja a Füttyös, á, nem kell komolyan venni...

Na kb. így lehetnek vele - cirkuszoljon, mégsem kell miatta lehúzni egy országot a fülkéjében. Remélem, hogy ez van a türelem mélyén.
@a szív fészkei:

Bolgár úr szerintem is sokszor érdekesen kezel témákat, de szerintem próbál konzekvens maradni. Igazából a kommentemben nem az ő személye a lényeg, ő csak egy példa volt: ha az ATV marad és támogatott, akkor a Klub miért nem?

Persze tudom, a HGY, illetve a közös tulajdonosi kör erre a válasz.

No igen, Orbán szeret az egész pályán focizni, s a HGY támogatásában vélhetően az a logika vezérli, amit leírtál.
@DarthVader: Hát akkor meg bukta neki szakmailag, ha végigviszi Orvbánja őrülményeit.

Férjem járt vele egyetemre, nem volt elragadtatva tőle meg a képességeitől. Illetve egy, na az van neki.
@Cirbi: Elő is fog rukkolni egy látványos szimpátia tüntetéssel. Ingyen utazás, forralt bor, amit akartok csak gyertek. Aki nem jön annak is kötelező. ...Ihletet adtad, na majd este.
@Cirbi: Zseniális kép! minden benne van: teljes szétesés.
@Cirbi: És azok is lesznek, amiknek szánják: látványos akciók. Őket megnyugtatja, külföldön röhögnek az erőlködésén. Remélem, iskolásokat is kirendelnek zászlót lobogtatva, mint engem anno Kádár eetársék tribünje elé tornázni, lelkesedni meg minden - hát az annyit is ért.
@Cirbi:

Viktor a képen egy maghasonlott ember benyomását kelti. Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy bizony miért lenne erre oka bőven.

Vagy csak azt prezentálja e kép, hogy Orbán megdöbbenten szemléli, mennyire nem akarja őt a világ megérteni?

Nekem egyik verzió sem tetszik.
@Gábriel angyal: Mert? Van megalapozott vád Gyurcsány ellen? Vagy találjanak végre jogilag alátámasztva, vagy hagyják békén. Ez ennyi.

Melegházasság mit zavar? Két egynemű embernek legen annyi joga,mint másik két embernek, aki hetero. Ez meg ennyi. Gátol ez téged valamiben? Ha máshol ezt kibírják, ha Berlin főpolgija meleg és ez nem zavarja a metropolisz életét, akkor itt ettől mi változna meg, ha megadnák emebrek ezreinek a jogot törvényesíten a kapcsolatukat? Fizetik az adót, melóznak a hazáért? Igen. Na, akkor miért nem ugyanolyan jogúak a magánéletükben? Kurvára nem értem.

Ja, a jobbikos látens buzikat ez idegesíti? Sorry.
@Zébácsi: a képen csak koncentrál, figyel. A szétesést csak szeretnétek, ezért látjátok.
@a szív fészkei: lesz bélháború...

azért nem polgárháború... mert ahhoz hiánycikk a polgár...

de bele mindenkinek van... bélháború... VÉRES (vérgőzös)
Hát ez jó!
Még mindig megy a kettősbeszél, és kurucosan erősködünk:

"Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarországnak, a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és az EU-nak egyaránt alapvető érdeke, hogy megállapodás szülessen az IMF-fel folytatott tárgyalásokon. A tárcavezető az m1 Az Este című műsorában hétfőn kifejtette: a washingtoni egyeztetéseken "minden tárgyalható, de ez nem azt jelenti, hogy előre aláírunk egy üres csekket, és azt mondjuk, hogy mindent el is fogadunk". Magyarországnak rugalmasnak kell lennie, de a másik félnek is meg kell értenie, hogy a megállapodás megkötése "valamennyiünknek az érdeke". Mint közölte, egyik féltől sem várható el, hogy előre megmondja, mit fogad majd el a tárgyalásokon, és mit nem."

www.hir24.hu/belfold/2012/01/10/martonyi-ures-csekket-nem-irunk-ala/

Vicc.
Pár napja olvastam egy Pilu nevű blogger posztjában, idekívánkozik az idézet:

"De már a nemzetközi vonatkozásnál járunk, érdemes egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a zsúfolt liftben fingással fenyegetőző hülyegyerekre milyen veszélyek leselkednek azon kívül, hogy összefoshatja magát! A válasz egyszerű: utastársai közül valakinek eszébe jut, hogy egy jól irányzott sallerrel ártalmatlanítsa Pistikét, mielőtt az beválthatná fenyegetését."

pilu.blog.hu/2012/01/06/csa_vityesz
@a szív fészkei: Plusz Tömjén hőzönghet katkóként a házasságról ennek kapcsán. Ilyennel egy gyékényen árulni, hát pföjjjj.
@gyilkos fűegér: a cigányoknak kifejezetten pici a jellemző...

persze fürgén jár... ez dakota mondás... kicsi a po:cs de fürge
@pom pom: Nagyon disznóvágásos hangulatban vagy. (aktuális, elismerem.) Egyél sült vért! :-DD
@lafatyolokft: kockázatos... ez azér nem biztos hogy bevállalható most...
@a szív fészkei:

2010 karácsony diktatúra
2011 karácsony álamcsőd
2012 karácsony belháború...

2012 tavasz ogy választás fides 80-90%
2013 tavasz elfelejtjük örökre a fidest...
@a szív fészkei:

A Wallisba nem is kell belelátni, mert a Hajdú Bét ügy összefüggése nem ott van.

2001-ben a kormány hazavágta a víziszárnyas piacot a felvásárlási árakba beledumálással, ez tény.

Ki volt 2001-ben a gazdasági miniszter, akinek a fejéből kipattant ez a zseniális gondolat? Kusza Szem. Ez is tény.

Mellesleg 01-02-ben az eszetlen minimálbéremeléssel nem csak a szárnyasfeldolgozókat, hanem a komplett könnyűipart - fonodák és egyebek - is hazavágták. Szerencse, hogy ott nem lett öngyilkos senki. 75 milliárdot bukott akkor a kkv szektor, amit ugye ne mostani értéken tessék számolni, hanem a tíz évvel ezelőttin.
@Rodeo36: Lévai Anikó elég tekintélyes földbirtokos lett az utóbbi években. Ez sokat kárpótolja a családi élete alakulása miatt.

Valami csillagász leszármazottja volt a pasija anno - azt szenyestartó baszte be Orvbán, így "nyerte el" asszonyát. szép. Olvasd ezt: rippercsavo.uw.hu/kende.pdf

Ebből:[..]"Kéri Laci! Te milyennek látod az egykori tanítványt, a mai Orbán Viktort?
– Engem Orbán Viktor önmagában egyáltalán nem érdekel – ábrándított ki Kéri. – Õ
legfeljebb csak kitûnõ amatõr színész, tehetséges ripacs, aki a legjobban tudja hozni azt a
szerepet, amit a többiek megértettek vele. Nem az Orbán az érdekes, nem a Kövér, nem a
Wermer, senki nem érdekes – csak a csoport együtt! Az a maximum tizenöt ember, és
még a körülöttük lévõ másik tizenöt, akik velük együtt élték meg azt az évtizedet, és akik
együtt elszánták magukat: márpedig mi vagyunk a jövõ! Itt nincsenek egyéni
tulajdonságok. Csak fölhalmozott csoport-adottságok, -ismeretek, -képességek vannak, és
csak ezek számítanak. Ha valaki kikerül ebbõl a csoportból, légüres térben marad. Fodor
Gábor azóta a mai napig nem találja magát. Szerintem Orbánból is elõször Anikót, Gyõri
Tibit, Kövér Szilárdot és különösen a focicsapatot kéne megérteni. A focicsapatot, Szabó - 5 -
László Tamást, Halasi Tibit, a Dénes fivéreket kell látni. Nagy Andort, Anikó barátját,
aki a focisták közül az egyik legjobb játékos volt, s ma Orbán kabinetfõnökeként õ dönti
el, Viktor kivel találkozik, mit olvas el, hová megy és hová nem; Stumpfot, aki ma az
ország egyik elsõ embere. Ha ez a csoport fölbomlanék, tagjainak döntõ többsége pár
hónapon belül alkoholista, pszichopata lenne – mert elfogyna körülötte a levegõ. Nincs is
más választásuk egyénenként, mint együtt hatalmon maradni"[..]Én régen ismerem, pontosan látom rajta,
mennyire unja, amikor ott van tizennyolc európai miniszterelnök között, szétnéz rajtuk, - 6 -
és az van az arcán: – A kurva életbe, miért nem vagyok még mindig Brüsszelben az
Európai Unió fõnöke? – És látom a tekintetén a megvetést: – Az istenit, meddig kell még
németekkel, franciákkal, olaszokkal tökölni, mikor jönnek végre rá, hogy én már rég
kinõttem Magyarországot?
Istenien mulatnék Kéri elõadásán, ám ráfagy arcomra a nevetés, megrémülök: – Laci, Te
nem is viccelsz!
– Jól érzed, egyáltalán nem hülyéskedem! Halál komolyan gondolom. Nagyon régóta jól
ismerem Viktort. Három-négy hónap kormányzás után láttam az arcán, hogy kezdi unni a
dolgot. Ez a fiú komolyan el tudott keseredni elsõéves hallgató korában, amikor
alkotmányjog órán értesült róla, hogy csak az lehet az Amerikai Egyesült Államok
elnöke, aki született amerikai állampolgár, tehát hogy van korlát elõtte az életben. De
szerintem már másnap azzal ébredt: ez megoldódik, ha Alcsúthoz csatoljuk az Egyesült
Államokat. Ez egészen más mentalitás, amit az átlagemberek elképzelni sem tudnak.
– És a többiek is ilyenek?
– Sõt, hihetetlenül jól illeszkednek egymáshoz"

Na innen elemezzétek Orvbán, kedveseim.

A Világok, Galaxisok ura akar lenni, Rodeo nem túlzol!
@Fabius: Amit leírtál mind igaz, de sokkal könnyebb libagyilkosnak emlegetni. Ugyanez a helyzet a svájci frank hitelekkel. 2001-ben vezették be bár tízmillió támogatással, majd Járai szépen magasan tartotta a kamatokat. De ezt leírni és kimondani legalább két mondat. Mennyivel egyszerűbb az 'emút nyóc év'.
@Zébácsi: melegek házassága? egyszerű matek. ha hetero vagy a következő a helyzet. Minél több meleg van, annál több nő juthat nekem. A leszboszik pedig nem mond, hogy nem tetszenek pl. tus alatt.
Magyaroszágon demokrácia van!!!

a fődakota és a fősámán mindenkitől egyformán LOP...
@lafatyolokft:

Kicsit bővebben válaszolok, ha szabad, nem egy pendítéssel, mint te tetted.

Tévedéseben vagy és kettőnk közül te vizionálsz.

Először is, én a magam nevében írtam. Véleményem az enyém, s ha ez egyezik is, vagy hasonlatos másokéval, kéretik nem összemosni azokkal (pont azért, mert nem pont ugyanaz).

Másrészt az elején az első verzióra feltételes módban írtam, hogy lenne rá oka, magy a második verziót kérdés formájában fogalamztam meg - egyik sem kijelentő mód. Ráadásul nem is olvastad végig a kommentemet, amit így fejeztem be:
"Nekem egyik verzió sem tetszik. "

Magyarul, nem örülnék, ha valóban az általam írt két verzió egyikét jelentené a kép. De valóban, számomra e két érzés ugrott be.

Épeszű ember (bármilyen politikai nézetet is vall) nem örül annak, ha hazája miniszterelnöke szétesik, meghasonul önmagával, vagy Don Quijote módjára nem érti, hogy a világ miért nem érti őt.

Ugyanis egyik sem vezet jóra, és e tekintetben mellékes, hogy Orbán megy vagy marad, mert engem nem ez érdekel, hanem az, hogy hogyan élek, mi vár itt a gyerekeimre, mennyire élhető az ország (perpill ezekről nem tudok pozitív véleményt adni).

Kettőnket az különböztet meg, hogy te vélhetően egysíkon szemléled a világot, míg én egy mix-fickó vagyok, aki a koordináta rendszerben nemcsak az f(Y)=fekete, ha X=0; és =fehér, ha X=1 függvényt ismeri, és tudja, hogy létezik olyan is, aminek adott pont közelésben nem mérhető a meredeksége, mert az oszcilláció miatt a függvény deriváltja bármilyen értéket felvehet.

Ami a linkelt Orbán képről számomra látszik, (értsd: ÚGY TŰNIK, ismétlem, TŰNIK) az az, hogy a a miniszterelnök úr függvényének deriváltja felülről korlátos, alul a nullához tart és meredeksége csökkenő.

Remélem, érthetően fogalmaztam.
@lafatyolokft: Ezt miért nem látják be a dobálódzók? Amikor vonulnak a hetero büszkeség napján vagy mifenén?
@Zébácsi: Ha te tragikusnak látod, hogy hazád miniszterelnöki milyen állapotban van, az szép honfiúi búsongás, de a tény tény marad attól még: ez őrült. Látszik rajta és kész.

Nem tegnap gajdult meg, láthatod a Kende-könyvből fokozatosan, de már mióta van benne ez a hatalmi mámor és vérkomolyan hiszi is, hogy ő erre, a világ urának lenni hivatott.

Ezt igenis lehetett rajta látni már a kezdeteknél - de legalábbis akkor, amikor átment harcos jobberbe, mert ott volt hely számára kinőni mindenki mást. aki így is megszavazta, az gondolkodjék el emberismeretén, vágyain, stb.

Eleve szétesett szavazott sok-sok ember, mert maga is szétesve örült, hogy na most valaki megmutatja helyettük is mindenkinek, de faszagyerek a magyar! Egy kiegyensúlyozott országban ez nem rúg labdába.

Igen, Sárközy is meg akarta mutatni kis töpszli, apjától elhagyott zsidó-görög-magyar bevándoroltaktól származó kölyökként, hogy lesz ő elnöke Franciaországnak, az egyik legxenofóbb helynek - de ahogy az lett, elkezdett azért viselkedni.Meg előtt kijárta Chiracnál azért a szamárlétrát.
@Zébácsi: A függvény elemzésed alapján, konvergál? A világot pedig nem figyelem, hanem bejártam. Így nem csak figyelem, hanem a nullánál, pontnyival jobban ismerem. És igen, végigolvastam a kommented. Ne csináld már, hogy tudod mit csinálok, vagy gondolok. Inkább élvezd ha néha majdnem humor is van a kommentek között. Eszembe se jut össze mosni a színeset, a fehérrel, tisztelem a véleményed. Szerintem kettőnket nem csak ez különböztet meg mix-mackó (ne haragudj de olyan jól hangzik.) Szerintem nekem más színű a hajam, a szemem, és valószínűleg a cipőnk mérete sőt szaga sem egyezik. Mások a gondolataink, de alapjában bírni szoktam amit írsz. A világgal pedig nem szoktam viccelni. Pace?
@a szív fészkei: jav: eleve szétesett emberre szavazott

meg előtte

Gondolom, Obamában is munkált a dafke-gén, hogy igenis lesz fekete USA-elnök, de azért ennyire izomból ő se nyomja. Ez intelligencia és igenis józan ész kérdése. Szeretnéd vagy se, ez Orvbánnál nem játszik, olvasd el az élete történetét: balhé balhé hátán. Ki kell mondani, hogy veszélyes ember áll az ország élén, ki- és beszámíthatatlan. Ez senkinek nem titok.

A Kéri-említette csoportdinamika még védi, mert csak együtt erősek és kurvasokat veszíthetnek, de egyszer ez is felbomlik, mert kontrollálhatatlan lassan az emberük.És aki nem közéjük tartozik, de tényező, az lépni fog.
Államcsődökt áhítóknak, argentínázóknak: [..]"Kopits György azonban úgy véli, Argentína és Venezuela gazdasága azért tudott felszínen maradni, mert a nyersanyagárak magasan maradtak, mindkét ország pedig komoly természeti erőforrásokkal bír - Magyarország azonban nincs ennyire kedvező helyzetben, ezért Kopits szerint a jegybanktörvény két fronton is komoly károkat okoz az országnak."
@Zébácsi: @lafatyolokft: hehe vitázik két olyan ember, akik világnézete között alig van különbség, vagy csak én látom igy? :D
@a szív fészkei:

Hidd el, én ezt mind értem, csak arra respektáltam, hogy milyennek látszik a képen.

És ha őrült is, nem tudok örülni ennek, popnt az általad adott elemzés miatt.
@Cirbi:

A hiba ezúttal az én készülékemben volt, mert nem vettem lafatyolokft iróniáját.

Az ő világnézetét nem ismerem (látatlanban is tisztelem), de úgy tűnik, túlreagáltam a dolgot, asszem. :-(.
@Zébácsi: világnézetem. nézem, nézem, de nem értem.
@lafatyolokft:

A világot én is nézem, nézetemet igen, de a világot sokszor magam sem értem.
@a szív fészkei:

Sajnos van rá okod (illetve van rá okunk).

A Kende könyvet én is olvastam, ha csak a fele igaz....
@a szív fészkei:

Kopitsnak teljesen igaza van.

Ami nekünk van (termőföld, víz és termálvíz), sokat érne, ha nem lenne a mezőgazdaság szisztematikusan szétverve. Ezek felépítése, kiaknázása gyökeres szemléletbeli változás és pénz nélkól nem megy, így a kör be is zárult.

Akkor lesz hazánkban jó világ, ha a mindenkori politikai elit végre hallgat a szakemberekre. Oldaltól függetlenül.
@Fabius: mindig díjaztam, ha valaki az eszét használta, ezért (is) szimpatikus Bajnai. Csak azt nem tudom, ráérünk-e annyira, hogy mindig és feltétel nélkül megmaradjunk a mosolygós, csendes stílus mellett.
Többször meséltem már a vérfideszes műszakvezetőnkről: amikor habzó szájjal védi a rendszert, elbizonytalanítja a kétkedők egy részét. Mert hangos, mert az ellene szólókat is támadja. Aljas, mocsok stílus, de túl hatásos, még mindig. Biztos vagyok abban, hogy Orbánt a társadalom közönye, megvetése tudja a legjobban megtörni, kivéreztetni, de mondom, nem tudom, várhatunk-e nyugodtan addig, amíg sikerül.
@a szív fészkei: bár én sem kocsmázom, közel 30 évig láttam, tapasztaltam, milyenek azok, akik igen. Lenézés? Igen, egy pici van bennem, nem tudom letagadni; főleg akkor tört elő, még régen, amikor szégyenlősen titkoltuk, hogy a tavalyi magyarfüzetbe folytattuk az új tanév matekanyagát, mert másik füzetre nem futotta. Apáinknak kevertre, rumra, zöldszilvánira bezzeg igen. Nem buta népek ők, inkább csak egyszerűek, és erős hajlamuk van pillanatnyi (vélt, vagy valós) előnyök miatt megfeledkezni a lehetséges következményekről.
Errefelé rengeteg ember pl. kivágta, letarolta a szőlőjét, mert a kézbe kapott EU-s támogatás jobban tetszett, mint az állandó metszés, szüretelés. Szóval ezzel a gondolkodásmóddal kell elsősorban harcolni, és ezt a szép szavak szintjén nagyon nehéz megtenni. Hülye dolog a sereggel példálózni, de aki volt katona, az tudja: néha bizony úgy nyújt az ember maximális teljesítményt, ha (ésszel) ordibálnak vele egy keveset - utána úgysem az ordibálásra emlékszik, hanem büszke arra, hogy megcsinálta.

Orbánról még annyit: fanatikus, megalomániás önimádónak tartom, olyannak, akinek a monitorja csak egy műanyag keret, de tükörbetéttel, hogy mindig láthassa magát. Csak annyira érdekli az ország sorsa, hogy eljátszhassa benne az istent, a nagy megmentőt, mindegy, mibe kerül (nekünk). Csak azért nem döfködök tűket egy őt jelképező woodoo-babába, mert kezdek úgy lenni vele, hogy egye meg, amit főzött; bukjon, semmisüljön meg a mártírság legkisebb esélye nélkül, és vigye magával a sleppjét is.
Csak sajnos még mindig főzőcskézik, Járai lesz az újabb só a levesben, már csak a felforrásra várnak.
@Interlock: Valahol azt hallottam, hogy az alkoholista saját magától fél a legjobban. Orvbán pedig csak a hatalomtól részegedik - szerintem pontosan tudja, hogy ő sose más, mint csak ígéret, hagymáz, mert nincs se türelme, se ereje, se tehetsége végigvinni valamit, ami tényleges munka, ezért a folytonos hadi állapotú cirkusza, akkor szabad kapkodni ugye a veszélyben - inni, nem iszik, pedig sokak szerint az leszedálná az őrületét valamelyest. Ha már nem tudják rendesen gyógyszerezni.

Aki valamitől így függ, az mind gyenge. Biztos nem véletlen, hogy olcsó, rossz lőrékkel vannak itt mérgezve az emberek, míg a franciáknál, olaszoknál a jó bor a mindennapi kultúra része, kevesebb is a masszív alkesz.

Állítólag a buddhista mesterek is élnek a ráüvöltés, sokkhatás erejével, ha másként nem megy a ráhatás.
DE itt ki kajabálhat? Hol olyan van bölcs és erre jogosult ember? Már az egész a világ üvölt amúgy a fülünkbe. És mi a válasz: áá, csak leigáznak, tönkretesznek, inkább pusztuljunk mind egy szálig, de nekünk senki ne mondja meg, hogy merre a hány óra - még ha tudja is.

De talán a kocsmában is van világos pillanat néha.
"Én túllépek e mai kocsmán, az értelemig és tovább"- mondta JA. Hát sokat nem változott az ország, ha ez hetven éve is pont ilyen időszerű volt..
@a szív fészkei: hogy itt ki kiabálhat? Bárki. Te is, én is, mindenki. Csak annyira kell bölcsnek lenni, hogy tudjuk, kire, jogunk pedig megvan, hiszen szólhatunk.
Vagy a tákolmány már tiltja? Nem olvastam...
@Interlock: Úgy értettem, ki lenne az, aki mint egy elismert!, tekintélyes buddhista ráüvölthet a másikra, mert letett már annyit az asztalra, hogy hiteles lesz az üvöltése. És tőle elfogadják.

Én annyiban lehetek hiteles, hogy mivel nem vagyok fiatal, éltem Kádár alatt - akkor születtem, amikor Sztálin hálisten megmördelt - emlékszem mi volt. Ám nem voltam haszonélvezője, sőt. Persze a mártírja se, csak megszívatott pár dolog. De tudom, mi volt jó akkor, azt is elismerem, stb.

És emlékszem a Fidesz keletkezésére (hogy én mennyire hittem nekik kezdetben, arra is) meg a többi eseményre.
Én azért kezdtem beírogatni - kezdetben Tótára: Rodeo tudja, hogy ott mit vigéckedtünk, utolsó napokban mi hárman egy sráccal vittük el a blogját 3000 hozzászólásig - hogy legyen dokumentum arról, amit tudtam tenni,legalább nem hallgattam birkaként.

Ha hazugságot olvastam a múltról, amiben éltem, jöttem és szóltam, hogy ez nem így volt. Sok-sok ilyen kiigazítás azért csak tisztít, ezt teszi Rodeo és tette egy zseniális okos-humoros, sokat élt nő - aki fájóan eltűnt - Anyátok nicknéven.

Meg mások, akik néha tán írnak az Árpádhoz új helyén, de az már megváltozott, nem találok olyan hangulatot - noha Árpád nagyon jó és bátor még mindig - mint volt. Ott a régire írt Pantagruel, orica, sokan jók; volt egy riennevaplus nevű, az kimondottan irodalmi szinten adta elő - persze kötelékben jöttek őrült trollok, de sokszor kibontakoztattak fantasztikusan érdekes vitákat is.

Na szóval én kvázi önigazolást irogatok itt magamról, hogy nem kussoltam....

Ezért is linkelek megszállottan, hogy ami felmerül, majd elsüllyed a hírekben, ne tűnjön el. Hisz dokumentum minden ezekről a "tajtékos napokról". Én ennyit tudok, vezetőnek nem lennék jó, mert hisztis vagyok és impulzív. De ismerek olyan főmérnökszerűséget, amilyenről írtál és tudom, mennyire értékeli a jó ötleteket bárkitől. És mert nagyon okos, elfogadja a kritikát, az előrevivő mondatokat bárkitől.

De aki politikus lesz, az meg akar dicsőülni minél előbb, ami meg nem megy napi kritikával, csak tömjénező imádattal. Látod, most szervezik neki január 21-én a Hősök terei - mert számháborúzni kell! - sétát, hogy lám, ennyien imádják, felnyalják hegyesre az egóját megint. Reménytelen, semmit nem lát be, csak hogy őt üldözik a gonoszok.

Lee Iacocca és az ő egy dollárja, hol van ilyen manapság itthon???
@a szív fészkei: "Úgy értettem, ki lenne az, aki mint egy elismert!, tekintélyes buddhista ráüvölthet a másikra, mert letett már annyit az asztalra, hogy hiteles lesz az üvöltése. És tőle elfogadják."

Ha el is tekintünk a Dalai Lámától, ott van pl. Láma Ole Nydahl, Karma-Kagyü tanító.
@Deathstick: Igen, ha foglalkozik magyar ügyekkel és van hatása egy egész országra. Nem szorosan a buddhista vezetőkról írok, csak a példa került az ő módszereik közül.

Egy olyan magyar személy kéne, aki mondjuk a Dalai Láma - akit végtelenül tisztelek - ethoszával bír, mint vezető személyiség. Mondhatni támadhatatlan az országa, a népe, a világ szemében.
süti beállítások módosítása