Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.21. 05:27 Fabius

Orbán Viktor levelét megírja

Címkék: fidesz eu orbán viktor barroso imf hitel jegybanktörvény

Kedves barátom, Józsi Mánuel!

Leszögezem itt az elején: NEM. Először is nem érted, mi? Nem érted azzal csacska europér agyaddal, hogy miért nem kaptam még meg a leveled amire válaszolok, miért tagadja a létezését az emberem, aki púzólyukat hord a szája helyén, és aki mellesleg borzalmasan, röhögve hazudik.
Ez csakis arról árulkodik, hogy még mindig nem voltál képes elsajátítani az unortodox politika legfőbb sajátosságait, pedig nagy hasznodra válna neked is ez az ismeret. Szóval az úgy van, hogy nekem, Unortodoxia miniszterellnökének - ne is próbáld ezt lefordítani, mink az ellekből elhasználjuk amit Pali elhullat, így alakul az unortodox hejje sírás egyensúly - nem kínos, ha holmi firkászok közlik le a te nem is létező leveledet részletekben, és Európa ezen röhög. Nem lehet kínos, mert a kínosság ortodox tulajdonság, ezért tagadom a létezését. Amit meg tagadok az nem létezik az alaptörvényünk szerint. Így ez a Mong Attila sem létezik, mert kiírta magát a NERből ez a mineknevezzem, aki csenddel bojkottálta a frissen kiherélt, de amúgy fasza, minden pontjában alkotmányos és európai médiatörvényemet.

Másodszor meg mit kötekszel és utasítgatsz te engem, Józsi Mánuel, he? Te ne aggódjál a jegybank meg a számvevőszék összevonásán, majd aggódok én helyetted mi lesz, ha nem sikerül, és nem férek a jegybank páncéltermének kulcsához akadálytalanul. Ami amúgy nem is szándékom, - Szijjártó életére esküszöm - csak a lehetőség kéne, hogy ha mégis ránk dőlne az a romhalmaz, amiben a negyedik variációs főszámpár elfogadása után is csak hagytunk egy 400 milliárdos lyukat. Ezt nyugodtan higgyed el, mert nem Kusza Szem mondta, hanem Oszkó Péter. A bezzegembernek meg úgyis alapból hisztek.

Beláthatod ezek után, hogy méltánytalan vagy velem mikor a törvény eltörlésére felszólítasz. Méltánytalan vagy azért is, mert ilyen felszólítást én kapok először, bezzeg a rohattgyurcsányt egyszer sem szólítgattad felfele az elmúttnyócév alatt!! Mit számít az, hogy én kergetem a Simort körbe a bankrendszeren? Felszólítást ér ez az apróság? Fel kell engem szólítani egy baráti, te Vitya, nem kéne átgondolnod? - nem? - akkor majd mi alkalmazkodunk hozzád helyett? Mivel bántottalak meg ennyire Józsi Mánuel? Jó, dajcstomit most hagyjuk, te is tudod, a kommunista Moszkvázik egy olcsó megúszás a lefaszozáshoz képest, amin megsértődnöd teljesen indokolatlan!

Na jó. Beszéljünk úgy, mint férfi az uralkodóval. Utóbbi nem te vagy mielőtt félreérted. Szóval TALÁN hajlandó lennék elnézni a botlásod, és asszisztálni ahhoz, hogy megúszd ezt a dolgot arcvesztés nélkül. Én tudom csak milyen nehéz helyzetbe sodortad magad, és hajlandó vagyok segítő jobbot nyújtani, elvégre pártcsaládtag vagy te is. Tegyük fel, hogy Rogán Tonyónak kiadom a feladatot, és átíratom vele a jegybanktörvényt. De mit adsz cserébe? Nem vagyok nagyigényű, mondjuk 15 milliárd euróért lehetővé teszem számodra az arcmentést. Mit szólsz? Jó, ne hálálkodj, ne sírj és könnyezz, én genetikusan vagyok ennyire nagylelkű.

Remélem jól átgondolod a lehetőséget és kellően széles nyilvánosság mellett meakulpázol egy kicsit. Mondjuk ennek a Mongnak a blogján részletekben megjelenhetne a válaszod, amiben nevezhetnél mittom legkedvesebb barátodnak, Európa megmentőjének, a XXI. század legjelentősebb és legnagylelkűbb politikusának, esetleg - de ezt tényleg ne érezd kötelezőnek - a tejtestvérednek. Mindkettőnk érdeke ez, főleg a tiéd. Számomra csak azért fontos, mert végülis van némi közöd a hitelünkhöz, és tényleg nem akarlak kínos helyzetbe hozni. Na jó, a feltételek egy részét is te írod, amit mi igyekszünk respektálni, tényleg, de beláthatod egy szabadságharcos nem köthet kompromisszumot. Jó, legfeljebb akkor, ha a farpofát villant a foszló gatyából és nincs más választása. De nekem van választásom, Józsi Mánuel, hisz vagy elfogadom a feltételeiteket, vagy nem és akkor, és akkor, és erről most ne is beszéljünk, mert eltérünk a tárgytól.

Tudod mit? Gondolkodtam. Hagyjuk most, hogy mivel. Lényeg, hogy átgondoltam ezt a dolgot újra, és néhány ponton változtathatunk még, ha akarod. Tegyük fel, hogy megkapom a 15 milliárd eurót, és én nyilatkozom a szélesnagyvilágnak azokat rólad, amiket feljebb leírtam. Mit szólsz? A szavak a lényeg, a ki mondja ki másodrangú, én meg a részleteken nem szoktam fennakadni. Ha nagyon muszáj a jegybanktörvényt is ...khmmm... eltörlöm, végképp nem szeretnék karácsonykor ilyen csip-csupp marhaságon vitatkozni veled. Cserébe legfeljebb szólsz pár jó szót ennek a Lagerdernek az Ájemefnél ha ráérsz, éppen csak biztosítod feltétlen hűségemről és a kiegyezés iránti elkötelezettségemről. IGEN, szerintem ez lenne a legcélravezetőbb az arcod megmentéséhez. Egye fene leszek a létrád, a stabil kapaszkodó a lábad alatt amivel kimászhatsz ebből a sáros gödörből amibe lökted magad.

Budapest, Uralkodásom második éve december havának huszonegyedik napján.

Csókpuszi, Viktor

 

443 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr663479986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dajcstomi: “te jóska, nem áll fel?” 2011.12.21. 13:20:28

Azért az elképesztő, ha az Európa Parlament egyik képviselője úgy viselkedik, mint egy idióta troll....

Trackback: Csont a kutyáknak 2011.12.21. 13:15:43

Vagy mi a csoda. Dióhéjban annyiról van szó, hogy a minap csoda történt, mirákulum, az Alkotmánybíróság, amelyről azt hittük, egy üzemi menza étlapjáról sem képes önálló véleményt alkotni, merész huszárvágással alkotmányellenesnek minősítette a sajtótö...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.21. 09:29:11

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Trackback: Orbán mögött meredező sztálinista zászlóerdő 2011.12.21. 09:28:19

Az Orbán háta mögött ágaskodó zászlóerdő egy bizarr tekintélynövelő, egy vizuális viagra, egy fallikus szimbólum, fenyegető erőfitogtatás, önbizalom-erősítő kapaszkodó. Gyaláz-e nemzeti jelképet a miniszterelnök azzal, hogy a Rákosi-diktatúrát idéző...

Trackback: Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt! 2011.12.21. 09:25:59

Nem rajongok a bazmegoló zenékért, de kíváncsi lettem, mit tett a rapper, amivel magára vonta a hatóság, és ezzel együtt a média megkülönböztetett figyelmét. Olvastad már a szöveget, ami miatt Dopemant bactatja az ügyészség? Olvasd el most!  A ...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső?" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.12.21. 09:22:46

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Interlock:

Barátom, az S&P-t a befektetők fizetik, nem az Üdvhadsereg. Az meg, hogy Magyarország jelenleg bóvli, amit ráadásul egy elmebeteg vezet, aligha kétséges.
@a szív fészkei: Pénzkérdés. Azt meg gyűjtöttek. :-)
@Kilo166: semmi culpa:) gyakran veszik szájukra az offshore szót a politikusok, általában azt jelenti, hogy "nálunk költséghatékonyabban működő, versenyelőnyben lévő ország". Ha az alacsony adózású ország kicsi, akkor illik még megfenyegetni, meg kétségbe vonni a demokráciát és megmondani nekik, hogy mit is kéne tenni, de a mondatban szerepelnie kell a banánnak (ha a karibi térségről van szó).
@Interlock: A S&P nem szokta figyelembe venni, hogy rajtunk rúg-e vagy sem. Ugyanis nem ez a dolga. Az a dolga, azért fizetik őket, hogy mondják meg: érdemes-e ebbe vagy abba az országba (annak papírjaiba, cégeibe, stb) befektetni. Mindnek van egy módszertana, amely szerint dolgozik. Ezek nem jótékonysági egyletek. Ha én befektető lennék, és azt látnám, hogy befektetésre ajánlanak egy olyan országot, ahol nincs biztonságban a pénzem, kissé ki lennék akadva.
@külföldi bankszámla: Akkor politikusnák már akár jó is lehetek. Legyek a miniszterelnökötök? :)
@hümhüm:
Légyszi a későbbiekben ne használd az én kommentjeimet a kormány propagálására. Az egy dolog, hogy (sztem) teljesen félreértetted, amit írtam. Amit viszont nagyon nem szeretnék, az az, hogy bárkiben az a benyomás keltődjön, hogy én értük beszélek...

Köszi.

bio
@Interlock: Nos, a pénzvilágban nem barátságok köttetnek... Érdekek mentén lehet tán cimbiség ideig-óráig, de egyikük sem Teréz anya (akiről amúgy a BBC csinált egy filmet a Pokol Angyala címmel. Mert neki se ment furtonfurt a jóság. Sőt.)

Szóval veled, velem, senkivel nem barátkozni akarnak, figyelmeztettek eleget; hogy egy ország is van Tankarankánk segge alatt nyögve, azt momentán letojják.

Ez azért Orvbán felelőssége lenne (ha érdekelné), hogy a baromarcúsága mit hoz ránk. De neki tényleg vannak a Kajmánon vagy hol mindenütt pénzecskéi, őt biztos nem érinti ez az általa generált a válság majd. Nem tőle vesznek el havi 23 ezreket majd a szinte minimálból, hanem a kisfizetésűektől + kajakegyet meg mindent.

Őket, képviselőket látod, utolsó utáni percekben is kisámfázzák lovettával, mint hős parlamentereket. És ez csak az, amit tudhatunk... Simicska kifizetési szalagját nem nekünk mutogatják majd.
@DarthVader: Stabilitás az van, a hülyeség betonszilárd. Egy sima, egy fordított, kész is a sírunk a naszádja alatt a mederben.
@külföldi bankszámla: Banán már a mi fordítótegelyünk is a selyemúton.
@szerénységem: @gyilkos fűegér: @DarthVader:
Értem én, hogy nem Üdvhadsereg, meg hasonlók. Azt is, hogy elég rendesen szarban vagyunk, de még mindig tudunk merülni.
Ami kissé gyanús (és nem, nem vagyok sem Jobbikos, sem Fideszes - pol. árvaházas lennék, ha lenne FB account): S&P azt mondja, kivárja, mire jutunk a "bankunkkal"; IMF jön, berág, Rehn visszahívja. Barroso írásbeli figyelmeztetést oszt, itthon letagadják, kicsinyítik, szarnak bele. Motoszkál bennem a konteós gondolat: talán a fentebb név szerint említett úriemberek megrángattak pár szálat, hátha egy valós leminősítés még a szakadék előtt beválik. Megtehetnék, hogy befolyást gyakoroljanak, vagy még inkább, baráti szívességet kérjenek Barroso-ék a megregulázásunkra? Szerintem ha ők nem, akkor senki. Ellenkezne-e ellene a minősítő? Aligha, hiszen ott az ujja a gomb felett. Hogy tettek-e ilyet? Azt sosem tudjuk meg.

Nem vagyok hitelminősítő, ellenben
a.) ha egyszer azt mondom, megvárom az IMF döntését, akkor mint tekintélyes cég nem csinálok segget a számból
b.) várakozás közben simán megteszek mindent, hogy éreztessem a befektetőkkel, hanyagolják az adott országot, mert tudom (tudnám) jól, hogy a véleményem csak egy rész a döntéshozataluk során
@Interlock: Megvárták. Az IMF-EU megszakította a tárgyalást, Barosso kijelentette, ha nem vonják vissza a jegybanktörvényt és az egykulcsos adó sarkalatos törvénynek minősítését, akkor nem kapunk pénzt. Utána a kormány kijelentette, hogy nem vonja vissza. Ebből ők levonták a következtetést, hogy nincs megegyezés.
@Interlock: Szerintem a tényeket követik ezzel, hisz már a kínaik se látnak itt fantáziát. Meg az arabok se, meg senki se. Nem te írtad, hogy a német anyacégetek már mikor kezdet óvatosba átmenni, ha itteni dolgokról volt szó? Szerintem aki valamelyest belelát a lapokba itthon, annak már nem is kell olvasni ilyen hírt. Az már mikor leminősített magában.

De ez sem elég Matolcsynak. Látod[..]"A Matolcsy György vezette minisztérium szerint Magyarország szenvedő alanya ennek a küzdelemnek, közvetve pedig az euróövezet válságának és az Unió elleni pénzügyi támadásoknak; a közlemény utal arra, hogy két hete a S&P az Európai Unió 15 országát tette negatív figyelőlistára, az euróövezet romló gazdasági teljesítményére hivatkozva.

A S&P mostani döntése jól láthatóan nem a magyar gazdaság és pénzügyi rendszer tényeinek értékelésén alapul, hanem a dollárövezet erősödésében és az eurózóna gyengítésében érdekelt piaci szereplők nyomásgyakorlása - mutat rá az NGM.[..] A Standard & Poor's ugyanakkor a szerda este Londonban bejelentett magyar leminősítést egyebek mellett azzal indokolta, hogy továbbra is gyengül a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, részben olyan hivatalos intézkedések miatt, amelyek kérdéseket vetnek fel a felügyeleti szervek függetlenségével kapcsolatban, és bonyolultabbá teszik a működési környezetet a befektetők számára. Az előreláthatóság hiánya miatt a magyar gazdaságpolitika meggyengült, és ez káros az ország középtávú kilátásaira."
@a szív fészkei: Mi a faszt mondjak erre? Meneküljön ki merre lát!
@Kilo166: vedd úgy, hogy rád szavaztam :-) Az sem érdekel, 110 centi magas és ugyanennyi kiló, vagy éppen olyan bandzsa vagy, hogy egyszerre látod azt, ahonnan jöttél, és azt is, ahová mész.
Faszkivan ezzel a helyzettel.

Rövid, kivonatos interjú egy műszakvezetőnkkel, aki annyira el van telve a Fidesszel, hogy már szarni is csak narancssárgát tud (most beszéltem vele, én kezdtem):
- Cső, hallottad a leminősítést?
- Aha. Nem kell vele foglalkozni.
- ??? Má' hogy a faszomba ne kéne... Atom kell nektek, hogy fény gyúljon?
- Haggyámá... Kevesebbet keresel azóta, vagy felment a kenyér ára, vagy valami? Semmi. Csak az változik, hogy nem férnek hozzá a piacunkhoz, nem költünk többet új hitelre, sérthetetlenek leszünk gazdaságilag.
- Hát, baszod... Ha januárban úgy dönt a kinti gazdánk, hogy elég volt, Ungarn: záróra, és te is állástalan leszel, akkor is ezt szajkózod majd?
- Nem. Azt fogom mondani, hogy elment még egy náci vérszívó, feléledhet a sok tönkretett kisvállalat a környéken, és...

Itt szakítottam félbe, de amit utána mondtam, azt már inkább mégsem írom le. Többször nem beszélgetünk, az kurvaélet.
@Kilo166: Csak azt mondják, amit itt mindenki, kivéve a Fidesz-Jobbikbérből-fizetésből élő Lendvay utcai fiúkat és sárospataki lányokat.

Elég érthető, hogy a haverok-buli-junta típusú helyre nem javasolnak sok jó pénzt feccölni még haverebb-még bulibb-még juntább dolgok kiépítésére.
@Interlock: TE jóisten, nagyon megvagy verve! Ilyen tulkokkal kell dolgozni? Alig várja, hogy elmenjen a náci, na de miért van még mindig nála????? Miért éleszt kisvállalatokat a környéken? Sárospataki lánnyal kezdhetnék is.
Sérthetetlenek gazdaságilag. Ja, ha nincs gazdaság, akkor tényleg nincs mit sérteni. Mehetsz te is Tuvaluba önállóan kókuszozni!
@Interlock: Magasabb vagyok mint Orbán, szemeim előrenéznek, versenyszférában dolgozom, van diplomám, rosszul hazudok, és tudom tisztelni más véleményét. :)

A műszakvezetődtől meg kérd el a dealer-e telefonszámát :)
@a szív fészkei: meg vagy verve - na adjunk a hejje sírásónak is. Emberek ezt hogyan vezetik le magukban? A magor üzletlánc megbukott. ez nem elég jelzés? Hogy képzelik ezt a magábazárkózást?

Volt egy gyárból alakított galériában, - nem jut eszembe a neve - egy fotókiállítás. Egy elég botrányfotókiállítás de mivel kkor még a Horn-szadesz iga alatt nyögött az ország istenfélő lakossága, nem volt cirkusz belőle és pápai kitagadás, meg Semjén ájulatba esése...
Ott láttam egy képet, őszintén legyökereztem előtte: egy férfi a saját farkát szopta - ami mindenképp hajlékonysági világszám, hogy a többiről ne is.. Na ez ugrik be mindig erről a mantráról.
@Kilo166: Díler az globálpistás szokás: ő otthon nevelgeti - önellátó - a kis füvészkertjét jó magyar trágyával, isten adta vízzel, munkadalokkal.
@Interlock:

1.Az általad említett fideszhülyeségek mellé (ráadásul az MNB tervezett államosítását még meg sem említetted) ugyan mi szükség lett volna még arra is, hogy Barroso felemeljen egy telefont?

2. Nem mondom, hogy a minősítők nem csinálnak éppen elég hülyeséget, csak az a baj, hogy ez senkit nem érdekel. Elkezdhetünk ordibálni, hogy "bezzeg a Lehman Brothers csődjére nem figyelmeztettetek, köcsögök", csak ettől még nem megy le az euró-árfolyam.

3. Nagyon komolyan mondom, ezt az érzelmi alapú gazdasági politizálást, szabadságharccal, ellenségekkel, európai selyemúttal, sürgősen be kéne fejezni. Amit Matolcsy művel, az nem egyszerűen rossz, hanem gazdasági értelemben értelmezhetetlen. Mintha nem öntözőcsatornákat ásnánk, hanem esőtáncot járnánk.

4."a.) ha egyszer azt mondom, megvárom az IMF döntését, akkor mint tekintélyes cég nem csinálok segget a számból"
És akkor most mi van? Pofánbasszuk őket? Az SP döntése a gazdasági környezet része, amire racionális lépésekkel kell reagálni.

5. Őszintén szólva, az a csoda, hogy nem vagyunk még mindenütt a bóvliban, a magyar gazdasági környezet totálisan kiszámíthatatlan, a magánvagyon szentsége megszűnt. Igazából a minősítők, az EU, Barroso stb vajszívű puhapöcsök, minket már legalább egy éve, de legkésőbb a manyup lopásnál ki kellett volna baszni az Unióból. De ők inkább még leveleket írogatnak Viktorkának.
Talán mégis a barátaink.
@a szív fészkei: két ilyen van, a másikkal majd januárban balhézom össze (nem bírom már megállni, hogy ne tegyem...).

És nem csak az anyacég, meg a külföldi üzleti partnerek óvatoskodnak; a munkaadók is, pedig erősen mérnökhiány van - kissé fosnak, hogy kiesünk az EU-ból, nekik meg kínos, netán kerülendő lesz magyarokat foglalkoztatni.
@Interlock:

Szerintem nem azt látjátok ami ebben benne van.

1. az S&P azt mondta megvárja az IMF ügy kimenetelét. Nos, ők kalap-kabát elmentek, mert jön a Jézuska.

2. a Barroso levelet illik komolyan venni, mert a jegybank tartalék felélése reális és kimondott veszély törvény által hitelesítve. Ez meg leginkább azt jelenti, nem tudjuk finanszírozni a lejáró adósságokat ha baj van. Az utóbbi időkben meg akadt gond az állampapír kibocsátással éppen elég.

3. Simor üldözése az egyetlen garancia elvesztését jelenti a monetáris politika hitelessége fölött.

4. A költségvetésünk egy rakás szar, négyszáz(!) milliárdos lyukkal.

Magyarul semmit nem tudunk felmutatni ami arra utalna, fizetni tudunk bármit. Ezért a hitelminősítőnek kutya kötelessége a befektetők érdekét védve minősíteni. Semmi köze ennek se szimpátiához, se utálathoz, se semmihez. Ez a számok és a könyörtelen realitások vidéke, és mi ezt a bizonyítványt érdemeljük.

Ezért ha haragudni kell valakire az nem a hitelminősítő. Nem ők alakítják a hazai gazdaságpolitikát.
@Interlock: Lehet, hogy az IMF már döntött? ;-)
@szerénységem: Az IMF itt nem fog dönteni. Az EU fog. Ha Rehn bólint, ömleni fog a pénz.
@gyilkos fűegér:
1. konteózás kizárva, így csak szomorúan bólogatok
2. nem is hoztam szóba ezt a múltbéli tévedést, mert csak az agymosott Fidesz-Jobbik fajzatok nem értik, hogy aki mindig hátrafelé néz, az seggel megy a jövőbe
3. rettentő szomorúan bólogatok
4. attól tartok, ezek megkísérlik a pofánbaszást, nagy úr a megszokás (közben szomorúan bólogatok)
5. elfáradt a nyakam

A levélről eszembe jutott egy hajdani szakmai tanárom. Ha nem az ő útját jártuk (értsd: leszartuk az erőlködését, hogy megértesse velünk a dolgokat), akkor kulcscsomót vágott közénk, ordítva tombolt, egy órán három egyest is tudott adni, sőt, az egész osztálynak is adott egyszerre, ha olyanja volt. És, basszameg, negyedikben már nem tombolt, nem buktatott - mi pedig büszkék voltunk arra, hogy értettük a szakmát a tőlünk elvárható szinten. A mai napig előre köszönünk neki, és ha beszélgetésre is jut idő, megköszönjük a kegyetlenségeit.
Ilyen élmények miatt szoktam feltételezni, hogy Barroso is lehet ember.
@Kilo166:
Wazze, akkor ezek amilyen primitívek, megpróbálják megvenni kilóra Rehn-t... :))

Amúgy a felbukkanó narancskomcsi észlényeknek, továbbá KuszaSzem Gyurinak ajánlom a figyelmébe, hogy ki is "támad" bennünket...
"Közel százhúszmillió forintot fizetett Magyarország négy hitelminősítőnek tavaly a szolgáltatásaiért - derült ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) [origo]-nak küldött válaszából.

A hitelminősítő intézményeknek nemcsak a részletes adatokra előfizető felhasználók fizetnek díjat, de a minősítési szolgáltatást igénybe vevők, azaz a vállalatok és a kormányok is. Magyarország négy hitelminősítőnek fizet díjat, a Fitch Ratingsnek, a Moody'snak, a Standard&Poorsnak és a JCRA intézetnek.

Az ÁKK kimutatása szerint a Fitch évi 70 ezer brit font alapdíjat kér. A Moody's 91 ezer eurót, plusz 50 ezer eurót devizakötvény-kibocsátásonként, de az összes díj nem haladhatja meg az évi 260 ezer eurót. Az S&P-nek Magyarország 200 ezer eurót fizet, míg a JCRA-nek egymillió japán jent, plusz 1,5 milliót jenben vezetett kötvények kibocsátásakor."
Mi, az ország fizet, hogy minősítsenek bennünket. Primitív egysejtűeknek is el kell mondani, mert ezek még a pöcsükig sem látnak el...
@Interlock: Barátnőm fivére Münchenben él régóta, a mi barátunk is régen van profi fordítóként (néha ezeknek a seggeknek is rendelkezésére kell állnia - utóbbi kormánydelegációkról csak a cigányozó-zsidózó sztorik jutottak eszébe, amiket fogadásokon sütnek el) Köln mellett és mind azt mesélik, hogy szánalommal vegyes halvány lenézéssel kezdik kezelni őket.
@Interlock:
Aha, a Barroso meg beba.zta nekünk az IMF-et, akik visítva menekültek, hogy azt mondja: még egy ilyen agyhalott politikai vezetésű, balfasz egy ország nincs az EU-ban... Arra jutottak, hogy jobb ha kiéheztetnek bennünket és a végén egyszerűen beszántják, majd sóval behintik. Azért abban bízok, hogy egyesek csontjai is ott lesznek az ekevas alatt...
@Boli: Akkor ezért nem vágtak azonnal bóvliba az első nyugdíjpénztári államosításkor.
Rehn-t megvenni? Az lenne az évszázad botránya és ezt úgy mondom, hogy 90 év még hátra van belőle. Szerintem januárban menni fog a kormány. Berlusconit is megették.
@Interlock: Belinkeltem, hogy nekiment Orvbánnál nagyobb vadaknak is.
Csak hát az stílus az ember, a miénknek meg a fociöltöző volt a dadája, Görög Ibolyája (etikett szakértő), mindene. Megmondta a Paris Matchnak erre hóttbüszkén. Az az NB huszonhármas fociöltöző... Mit vársz akkor????
@a szív fészkei:
Azért azt nem értem a narancskomcsikban, hogy amikor zsidóznak, akkor Orbánné és a vallása nem játszik be, a lánygyerekkel együtt? Vagy itt is van jó zsidó és rossz zsidó a kommunistáik után, szabadon? :)
@Fabius: MOndom, hogy kezdjék gyűjteni a karikagyűrűket! Benitonak is hogy bejött!
@Fabius: Bocs, ha félreérthető voltam. Nem haragszom a minősítőkre, végezték a dolgukat; pusztán az motoszkált bennem, hogy talán azért döntöttek épp most, mert valaki(k) - úgymond - hatást gyakorolt(ak) rájuk. De, mint mondtam, konteo off, helyzetünk súlyosságát pedig egy percig sem vitatom. És bár nem nekem írta, a levél súlyosságát sem vitatom, nálunk sokkal finomabb hangvételben érkeznek a "gazda" fejcserét kiváltó intelmei.
Azt talán egy kicsit vitatom, hogy nincs miből fizetnünk: kicsinálhatják Simort a tartalékokért, lenyúlhatják a folyószámlákat. Kinézem belőlük, ahogy azt is, hogy tesznek az EU-ból történő kizárásra.
Ha az asszony ezt művelné a kasszával, már régen a falban volna.
Most nem azért, de: "Magát sántította le
Lapunk egy neve elhallgatását kérő informátora elárulta, hogy Verrasztó Dávid nem véletlenül utazott sérülten az atlantai Egyesült Államok–Európa úszópárbajra. A versenyen végül lábfájdalma miatt nem induló sportoló akkor sérült meg, amikor a kis Gyurtával történt csetepaté kapcsán dühében a falba rúgott. Vagyis ezt is csak saját magának köszönhette." Bors

Egy sportoló ennyire hülye? Már egy úszó is????? Így fertőz a kormányoldali agylebenyláz?
@Kilo166:
Ezek? Bármit kinézek belőlük, a gátlástalanság és a hülyeség szobrát ezekről fogják megmintázni, a Laokoón csoport formájára!
Ha januárban nem takarodik ez a csürhe, csúnya világ jön, akkor azt hiszem el kell kicsit költözni ebből az országból, kiskretén meg bassza szét a maradékot, ha a birka nép ezt így tűri! Februárban azért majd érdemes lesz nézni a "ragyogó arcú" fidesisztákat, ahogy lehajtott fejjel kullognak...
De a legrosszabb, hogy ez a csürhe nem fogyott ki az ötletekből, csomó ötletük lesz itt még, hogy a Vezért fényezzék, a személyes felelősségét eltussolják, sunnyogjanak és lapítsanak, mint nagy barna a fűben!
@Boli: Az zsidó, akit ők annak tartanak. Némi hitleri attitüddel ugyebár - ő is mazsolázott, hiszen kedvenc tábornokáról is kiderült.

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.21. 23:55:39

@Interlock: A háttérben zajló dolgokat nehéz lenne feltérképezni. Úgyanúgy létjogosultsága van annak az elméletnek is, hogy a leminősítés már rég esedékes lett volna (ezt egy korábbi Moody's bejelentésnél éreztem), de mintha kivártak volna vele. A lényeg, hogy én valósabbnak érzem, hogy tényleg az IMF tárgyalás eredményét várták és biztos vagyok benne, hogy már sírtak a röhögéstől, amikor Matolcsy állandóan újraszámolta a költségvetést, mindig magasabb lett a hiány.
@a szív fészkei:
Ha az nem is, de a kis bankszámlánkat érdemes lesz egy picit arrébb vinni, hogyha Kurvára Lopós Pártunk és Tolvaj Ormányunk szemet vetne tartalékainkra, akkor azt már ne tudja elérni... Rohadék labanczék (valamiért) megbízhatóbb bagázsnak tűnnek... Ott ami garantált, az holnap is az. Ellentétben az itteni vadkelettel!
@a szív fészkei: valamekkora lenézés szerintem mindig is volt, azért van elég gőg a németekben is. Az más kérdés, hogy szocializációjuknak köszönhetően - odakint, legalábbis - mindig pozitívan állnak az emberhez, és elsődlegesen a teljesítményt, na meg a stílust, viselkedni tudást értékelik. Néhány felkapaszkodott, volt NDK-s szokott kivételt jelenteni, az echte bajorok és svábok között még nem találkoztam zsigerből köcsöggel.

Tőlem lehet focista OV, nem is egy kollégám focizik, semmi bajom velük. Ja, igen: mert ők dolgoznak is. A meló elég nagyot tud nevelni az emberen.
Nem szoktam Gyurcsányt idézni, de ez azért érdekes:

"Szerdán újra leminősítés jött, bóvliba kerültünk a második hitelminősítőnél is. De ti nem hátráltok, magyarázzátok, hogy nem érdekes, hogy megszakadtak az IMF-EU delegációval általunk kezdeményezett tárgyalások, és úgy tesztek, mintha nem tudnátok, hogy európai intézmények küldik ide delegáltjaikat, hogy tapogatózzanak: vajon le lehet-e váltani Orbánt."

Ferenc ugye megjárta ezt az utat, ismeri az eljárásrutint...
@Boli: ha rajtam múlna, azok a csontok sosem kerülnének olyan földbe, amin egyszer még ember állhat...
@Kilo166:
Komolyan be lehetne törni a magyar GPS piacra egy új programmal és kütyüvel, melynek a hangja lehet KuszaSzem Nagyfőnök - ÚJRATERVEZÉS, ÚJRATERVEZÉS... csak ennyi lenne benne, DUMMY cuccként lehetne árulni, mérete mint a söralátét, haszon rajta meg, mint Simicska elvtárs adózós ötletein... :)
@Interlock:

Ha kicsinálják Simort és felélik a kasszát, ha lenyúlják a betéteket az annyit jelent nem tudunk másból fizetni. :-)

De abban egyetértünk, az ilyen családi kasszás minimum falazásra érett.
@a szív fészkei: tényleg, Rogán megmondta. Az Úr Hangja, az NER-nek sarkalatos támasza.
Mindig akkor kezdek el gyanakodni, mikor egy kormányközeli hang bejelenti valami maradását, megvédését... Csak tudnám, mi alapom van erre :-)
@Fabius:
Ha jól tudom (ha nem, nyugodtan javítsatok ki) egyetlen ország balfasz politikusainak sem sikerült abból bizonyos a devizatartalékból rendbevágni még országot, sőt akik lenyúlták azt, azok mind fél éven belül államcsődöt jelentettek... Szóval kurva sötétek azok a felhők, meg azok a fejek is ott!

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.22. 00:08:20

@Boli: Áhhh... Újratervezezés... fordulj jobbra... hajts fel az autópályára... simplicity... autópálya... ez fizetős út... de ne foglalkozz vele, az nem nekünk szól... simplicity... csak haladj előre.
Pfff... a hideg kirázott :)
@Interlock:
Gőg, nemgőg, de ahogy elnézed itt ezt a balfasz politikai társaságot, amit művel ezzel az országgal, minek minősítsenek bennünket, mint egy rossz viccnek? El sem tudják képzeni, hogy épeszű országban ilyent meg lehet lépni, mint "in Ungarn"!
@Kilo166: Röhöghetünk, de a 2012-es év játéksikerét ismertetted! :)
@Boli:

Mikor valaki a devizatartalékhoz nyúl az annyit jelent: minden más bevételi forrása kimerült. Nagyjából olyan ez, mint lovak közé dobni a gyeplőt.

Jó vége még nem lett soha, pláne nem bevétel vagy rentábilis finanszírozás.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/a_matolcsy-miniszterium_nem_erti_a_leminositest/

Bammeg, ezek ezt sem értik...
Mi a ku.va anyjukat csinálnak akkor, hogy már a Tescos takarító is napok óta képben van ezzel kapcsolatban, csak Matolcsyné férje nem érti? Gyuri, nem kéne elmenni valami olyan területre, ahol ... képben lennétek? Pl. vonatkerékpumpáló...
@Fabius:
A patkányok túlélése a gyorsnaszádon minden pénzt megér? Hát nekem nem! Dögöljön meg Dakota Nagyfőnök a patkányaival együtt, kurvára unom, hogy mindig nekem kelljen meghúznom a derékszíjat, azért, mert ez a tehetségtelen és tolvaj csürhe HÓÓÓTT HÜJJE!
Kicsit unalmasak a lopásaik, államosításaik, pofátlan és cinikus, tahó nyilatkozataik. Nagyon!
A Matolcsy féle nem értikre egy rövid és velős választ tudok én meg NEKIK adni!
Gyurika, Vikike, a ku.va nénikétekkel szórakozzatok!
@Boli: muszáj ezt mondaniuk, ellenkező esetben azt kellene: "Elkúrtuk. Nem nagyon, kurvára." És azonnal el kellene tűnniük, saját döntésből; ha rajtuk múlik, a mártírságig kitartanak.
@Boli: Ne hülyéskedj, vonat közelébe se - mégis emberek mennek rajta - csak legfeljebb mint a göteborgi vasutas, aki egyet kérdezett de az üvöltve...
@Boli:

Dehogy ér meg minden pénzt. A tahó arroganciát éppen most árazta be az Unió a Barroso levéllel, a pénzpiacok meg a leminősítéssel. Viktor alatt inog a trón keményen.
@Boli: Én léptem egy jó hónapja az OTP kebeléből - eléggé nagy szarakodással csinálták, mintha az lett volna cél, hogy elvegyék a kedvem a dologtól, ui. a plafonon is voltam, mert semmit meg nem csináltak, amiben előző nap - ugye ilyen összegnél már előre kell szólni - szépen megállapodtunk. Ötször annyi ideig tartott minden, mint máskor, meg is kérdezték, miért viszem el. Végtörlesztek?- kérdezte a mísz csaj. Mondtam, nem, családi okból viszem.(Orvbán család okából tettem magamban hozzá)

Barátunk is viszi, az OTP-ből, attól is morcik. Hát sajnálom, a ciha is jobb, mint ezeknek hagyni.

Neked egy köpés a határ, de hogy mi hová? Pulykában (gugli így interpretálja Törökországot) Ukrajnában és Oroszországban a legmagasabbak az euróra adott kamatok. Hát mit mondjak... Osztrák bankokat meg csak felületesen néztünk, meg sajna nem tudunk németül. Azért az apró betűnél nem ártana. Meg bizonyos összeghatárnál van eredetvizsgálat, az miből áll? Mennyitől kérik és hogyan kell igazolni, ki által? Ezektől kéne papír?
ha visszavonul, akkor is az ő katonái maradnak nyeregben. teljes cserére volna szükség.
@Boli: Persze, de hogy ők mit fordítanak, na azt ugye le kéne csekkolni. Jöhetne a hónunk alatt Roedo ugye.

Van ismerősöm, aki szintén osztrák érdekeltségű cégtől aranyat venni ajánlott, miszerint az takarékbetétként funkcionálna, stb.stb. Rodeo szerint az a nagyvadak játszótere, ne menjünk bele. Meg ugye megnézni mindegyiknél harapással ;-)) vagy hogyan, tényleg az-e? Szövegben persze hogy, 99,9%-os tisztaságú...!
@a szív fészkei:

Szlovákia Tatrabank. Magyar ügyintézés, magyarul tudó netbank, olcsó számlavezetés, nulla kérdés, nulla okoskodás. Legközelebbi fiók Párkány fő tér, alig egy óra.
@a szív fészkei: átléped a határt, magyar nyelvű plakátokon hirdetik a bankok a szolgáltatásaikat, alatta nagy betűkkel : beszélünk magyarul. egy kirándulás Sopronba és mindent megtucc ami kell.
@Fabius: Kösz, eddig csak sörözni, kajálni meg billázni mentünk még az euró előtti időkben. Na és tankolni.
@glaci 0808: :-) Gondolom, nem lennék egyedül kis magyarként ott. Ezek tényleg ezt akarják? De bennük bízni, az a mi szép életünkben nem bízni! - hogy Virág elvtársat mára fordítsam.
@a szív fészkei: nem szeretnék spammelni, de ha rutinos vagy, akkor egy lépéssel az unió mellé viszed (de azért a térképen bal irányba), mert van ez a bizonyos automatikus adóinformáció-csere, melynek értelmében egy gombnyomással tudják, hol mennyi pénzed van, bejelentetted-e, stb. Namármost ezzel semmi gond sem lenne, ha mondjuk Bécsben szeretnél cukrászdát nyitni, de vagyonvédelmi szempontból az EU és az USA a legszerencsétlenebb helyek, pénzügyi magánélet zéró. Mivel mindent úgyis online intézel, ezért tökmindegy, hol van a számlád. Ja és nem vásárolni sehol Magyarországon a külföldi hitelkártyával, mert ugye rögtön kötik hozzád és örökre nyoma marad(persze pénzt lehet felvenni), ha egyszer elkérnék tőled a vagyont. Ha már ment az ember, akkor tényleg menjen biztosra, különben semmi értelme az egésznek.
Úgy látszik, most csak a másik seggfejnek szóltak, hogy vmi levél van, meg a tartalma is tényleg... Csak girosz pajti tök hülye, lúzer... Jó pénzért...
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=176234
Egyébként szájtátó csávó csak nem bírta ki, a régi szép német győzelmi jelentések stílusában ismét segget csinált a szájából. :))
Ja, csapataink harcban állnak... A Führer bunker előtt...
"Az Alkotmánybíróság hétfői döntései kapcsán azt mondta, a Médiatörvény esetében "besült, kudarcot vallott az a szocialista és más ellenzéki pártok által folytatott taktika, amely Magyarországot kívül és belül egyaránt támadta, és megpróbálta lejáratni". Az Alkotmánybíróság a döntésével azt igazolta, hogy a Médiatörvény legfontosabb pontjain "teljes mértékben harmonizál" az alkotmánnyal - jelentette ki Szijjártó Péter. Közölte, azt is, a Fidesz frakcióvezetője dolgozik azon, hogy az egyházügyi törvényt még az idén el tudják fogadni."
Nem is olvasgatom tovább a narancskomcsi pont hut, mert ennyi szenny max, valami széljobber oldalon van csak... :D
Ezek tök hülyék, vagy csak annak mutatják magukat!

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.22. 07:18:15

@külföldi bankszámla: Ez már nem spam. Januárban szerintem egy sör mellett beszélgetünk a lehetõségekrõl. :)
@Interlock: "Mindig akkor kezdek el gyanakodni, mikor egy kormányközeli hang bejelenti valami maradását, megvédését... Csak tudnám, mi alapom van erre :-)"

Biztos egy szőkehajú kiflicsücsökkel álmodtál.
@Fabius: "...ha lenyúlják a betéteket az annyit jelent nem tudunk másból fizetni. :-)"

Na itt az ideje, hogy az ember beszerezzen egy tucat tyúkot.
Régi öregektől hallottam gyerekkoromban, hogy a nagy világválság idején ( amikor olyan szép nagy címletű pénzekkel fizetett a nép, mint a billpengő) egy kosár tojás árából ki lehetett fizetni egy ház árát. Volt itt már hátramenés...
@a szív fészkei: "Mi az alapvető szabadság?"

Te egy kissé szűk látókörű vagy. Sok mindenben egyet értek veled, de a nép többsége nem foglalkozik ezekkel a ( fennkölt és magasztos ) kérdésekkel, nekik elég, ha minden napra jut kenyér,ruha, födél a fejük fölé és egy kis meleg, hogy ne fagyjanak meg. Nekik jobb ma a veréb, mint az általad áhítozott holnapi szabadság. Az emberek többsége a mának él, na nem élvezetből, hanem muszájból. Lehet, hogy te még nem éltél ilyen körülmények közt ( azt kívánom ne is élj), de sok embernek ilyen az élete.

Mivel te okosabb vagy tőlük ( ezt látom a hozzászólásaidból) és fiatal is vagy, harcolj a szabadságért, de ne csak a sajátodért. Vidd előre a világot!
@Cirbi:"Békés összefogás" @belekotty:"Demokrácia van"
A demokrácia lényege a szabad önrendelkezési jog és annak gyakorlása.
Azért mert 4 évente van választás az még nem azt jelenti, hogy egy nemzet érdekeivel szemben bármit megtehetnek.Ma még mikor a minuszok sem repkednek már 130 ember fagyott meg a saját lakásában.
A törvényben is az áll, hogy a védekezésnek egyensúlyban kell lennie a támadással.
Ami ma történik a törvénykezésekben a sorozatos szabályredszerekkel az számomra nem más mint az ha valaki bejön a lakásomba és fegyvert szegez a fejemhez, hogy adjám át az értékeimet. Aztán szépen meg is erőszakolja az embert. Erre én meg egy tollseprüvel csikladdozzam az orrát?

Persze én sem vagyok híve a rombolásnak a káosznak. De nagyobb erősebb békés nyomásgyakorlásnak igen. Ami idáig van az csak villogás.
@sárospataki lány: Az biztos, hogy aki örül annak, hogy Bárózó, a volt maoista levélben feddi és zsarolja Magyarország miniszterelnökét, az teljesen hülye."

Ki mondta, hogy ennek bárki is örülne?
Arról meg inkább ne értekezzünk, hogy a maoistából mi lett, inkább azzal foglalkozz, hogy a magyar kiszesekből, mszmpsekből mi lett, miért van velük tele a hócipő.
@sárospataki lány: "Bazzeg, csak én látom, hogy a pár évtizedenkét szokásos gazdasági újrafelosztás folyik, amelyek tudjuk, hogy végződnek? "

A hetvenes években a tudatlan emberek állandóan azzal vizionáltak, hogy a magyar termékeket lenyúlja az orosz, a barátság kőolaj vezetékből oda folyik a fincsi magyar olaj, nem onnan ide a szar. Ugye te nem ezek közé tatozol?
@Interlock: "Én, a hülyelúzer szeretném azt hinni, hogy ez az intés nem azért volt tockos, mert OV fején olyan jól el lehet helyezni egyet, hanem azért, mert rettenetes gazemberség, amit a hülye önzése, mániái miatt velünk művel, illetve tehet a jövőben."

Meg tedd hozzá a birka effektust. Ha rázzák a kolompot, a birka megy utána, nem csak nálunk, hanem külföldön is. Mindenki félti a belső egyensúlyát, nem kívánja, hogy mi magyarok betegyünk nekik.
@külföldi bankszámla: Kösz szépen!Csak ugye ukrán orosz meg pulykabank :-DD hát némi rizikó mégis... Svájc? Összefuthatnék Lázárékkal, Simicskával, de jó.

Azt olvastam, hogy mennyire hozsannáztak az osztrák banktitkon, aztán bocsika, mégsincs az már. Egyfelől értem, hogy a maffia-, drog- és egyéb véres/sötét pénzeket ne lehessen már pofátlanul átmenteni, de mondjuk, én örököltem apám tisztességes melójából.

Meglátjuk, szól a vak ló - röhej, hogy idáig kell jutni ezek miatt!
@Kilo166: Ja ez a vérvaló. Amikor mentem az OTP-be, még humorizált is az uram, na hanyadikok leszünk a sorban. kanyarog-e már az utcán? Néztem odafeléúton a bankfiókokat, van-e tülekedés? Nem volt, most sincs még.

Őszintén, csodálom, hogy az emberek - ha van még nekik valamilyük - ennyire nyugiban hagyják itt az utolsó filléreiket...
@látjátok feleim szümtükkel: Én akkor éltem lánykoromat, de szerencsére ennyire hülyét nem vetett elém a sors. Kik vizionálták ezt akkor? Felszívott az a hatalmas - akkor még kurva igénytelen - piac innen minden szart, ezt tudtuk mi a köreinkben. Koppintották volna a Trappert vagy mi van??? :-DDD
@Kilo166: @a szív fészkei: rutinosan banánköztársaságba költöztem, de nagyon szívesen állok rendelkezésetekre:)

"Egyfelől értem, hogy a maffia-, drog- és egyéb véres/sötét pénzeket ne lehessen már pofátlanul átmenteni, de mondjuk, én örököltem apám tisztességes melójából."

Na, ez úgy van, hogy a globális pénzmosás 75 százaléka az Egyesült Államokban és Németországban folyik. AZ utolsó nagy és rendes felmérésnél, a pénzmosásra kitűnő helyek közt csak a 10. volt olyan hely, amely egyáltalán adóparadicsomnak minősül (Bermuda, de azóta ott szigorítottak). Olyan hely, ahol banktitok van, nem volt az első 20 között. Otthon a nyugdíjakat védik meg, máshol meg a terroristák miatt törlik el a banktitkot, mondjuk egyet sem kapnak el, szó sincs számlák befagyasztásáról, de automatikus adóinformáció csere, meg az amiknál a legkeményebb törvény a külf. bankszámla bejelentésről az van. A sztori arról szól, hogy sok állam van nagy szarban és vissza akarják húzni a pénzeket külföldről. Először szp szóval, aztán erőből, aztán szép szóval.... Viszont ha nem lopott a pénz, akkor keresztet vethetnek rá, csak jól kell tervezni:)
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt nagyon megkösz! :-DD Születtem Rákosi alatt, éltem Kádár alatt. Sőt úgy nőttem fel. Tény, hogy nem nyomorogtam soha, bár a mostani életem közel se a hawaii-okról szól, mert pont a korom miatt nincs melóm, ahogy a férjemnek sincs, dipo ide vagy oda. Ha csinálok valamit, az grátisz. Azt élem fel, amit felhalmoztam (meg amit rám hagytak); segítem ebből, ha tudom, a felnőtt gyerekeimet, akik most kezdték el és akiktől már el is lopott Orvbán pár forintocskát.

Unokám pont ezért nincs, ők még nem mernek a zéróközelire vállalni. Tehát értem én nagyon a teli has parancsát, hidd el! De itt diktatúra+szar gazdasági helyzet néz ki, ez talán már nem annyira fasza kombó!

Nincs pl ingyen suli, mint anno (lassan bölcsi se) - sőt sokkal nehezebben lehet társadalmilag mobilizálni az országot (bezzeg a pozitív diszkrimináció Orvbánékat fellökte a Ménesi útra), hisz olyan fékeket raknak a szegények elé.
Ilyenkor szerintem legalább valami ellenállást kéne mutatni a mindent legyakló törekvéseik elé. Csak ennyit mondok.

A gazdagok jogait azt ők védik a legvehemensebben!

Hogy az Eu emberi aspektusokra is figyel és figyelmeztet a maga egyre komolyodó eszközeivel, nem bánom, mert nem mexikói életet akarok itt - háromszáz fullgazdagra hárommillió csóró jusson - hanem kiegyenlítettebb (bár persze az is igazságtalan, tudom) francia, német, stb. világot. Én oda szeretnék tartozni, nem putyinféle, nem nuzurbajevféle cárságokhoz. Ez ne legyen már luxus 2012-ben!
@külföldi bankszámla: :-) Ügyes vagy, remélem, szép helyen élsz! Mondjuk Monaco megfelelne, voltam ott, kellemes a strandja. De tudom, hogy oda csak nagyon befutottan lehet bejelentkezni: teniszsztárként, vagy ott él pl. Marton Éva, az operadíva. Na ugye én nem ez a kaliber volnék....

Anno Ernyey Béluci a Kajmán-szigeteket proponálta, hogy neki is ott vannak a pénzei, most nem tudom, hol tartja. Nekem persze ennyim nincs is.
@a szív fészkei: Monaco szép hely, de igazán szükség nincs rá. EU tagállamban bankolni annyi, hogy érvényes a kamatadó direktíva mindenhol. Ez annyit tesz a bankod kifizeti a számlád után ami az államodnak jár, de se a számla zárolására, se más retorzióra nincs mód.

Ezért szerintem felesleges a svájci/monacoi számla, mert 1db oda vissza út egy átlagember több éves kamatadójának árát teszi ki. Én is a Tatra Bankot ajánlom, nekem is bejött.
@néma bárány: :-)Kösz! Jó, majd elmazsolázgatunk az infók közt a kegyelemteljesen ennyire boldoggá tett karácsonyi napokban. Hogy szakadna rájuk zu ammen a mennyország! Ez az én még kegyelemteljesebb, direkte számukra adresszált jókívánságom.
@néma bárány: @a szív fészkei: Ez így persze nem teljesen igaz. Tényleg nem akarok oldalakat írni, de ha már kiviszed a pénzed, akkor ne tudjanak róla. Ha tudják, hogy hol és mennyi pénzed van, akkor semásodperc alatt itthon lesz az a pénz. Erről fogadhatunk is, elég esetről írtam sajnos mostanában. Aztán, ha valaki biztonságba akarja tenni a pénzét, akkor igazi balekság saját névre nyitni a számlát, mondjuk cég vagy alapítvány helyett, persze bemutatóra szóló részvényekkel (alapítvány esetén is). Aztán egyszer kell ugye kimenni, illetve ha sok pénzről van szó, akkor egyszer sem. Minden banki ügyedet neten intézed, kivéve ha talicskával kell kivinni a pénzt, az pedig egészen más tészta. Csak azért írom, mert számtalan jó megoldás létezik, de az amikor hirtelen kifutok vhová, csak ne itt legyen, az sajnos nem elég. Aztán fial-e pénzt az a bankszámla? Vagy pont olyan, mint akármelyik itthoni bank azaz tesznek-e rád nagy ívben? És még folytathatnám napestig, mert mindenkinek más és más megoldás jó.
Monaco egyébként azért kemény, mert ott egy átlagos bankban is akkora kezdőbetétet kérnek, hogy szerintem még Lázár J. is belesápadna, ha meghallaná.

Egyébként bocsánat, hogy nem írtam előbb, de vki kirakta a helyi blogunkat az index főoldalra és a sokat látott külföldön kerregő szerver lehalt. Ebből arra következtetek, hogy nagy a pánik otthon. Szóval nem árt vigyázni, hogy ne cseberből vederbe legyen az irány a nagy kapkodásban.
@külföldi bankszámla: Ja, tudom, hogy Monaco nem a mi homokozónk. Csak kellemes, ha már .... Bár az én ízlésemnek kicsit túlzsufi. :-DD

Kösz szépen, a tömegmegoldásokat nem szeretem, és most ez a Mariahilfer strasse-i megszállásra emlékeztet. Amiben szintén nem vettem részt.De tényleg ekkora a gebasz - vagy ekkorának érezzük és ugye az önbeteljesítő jóslatok megvalósulnak. Azért épp beadta a kulcsot tavaly cégünk, hét most nem fogok megint gründolni egyet. Na mindegy, majdcsak lesz valahogy.

Még nem látok tisztán, mert szerintem sem annyira kóserság az - ha már folyton itt zsidóznak a szakócával műtöttek - hogy kirohan az egész ország Ausztriába és Szlovákiába degesz zsebbel. Valamit lépnek rá ezek a rablók és akkor annyi.
@a szív fészkei: "Kik vizionálták ezt akkor?"

Azok az iskolázatlan munkás és paraszt emberek, akikhez ezek szerint nem voltál közel úgy, mint én. Ők pedig ige-igen sokan voltak, és vannak ma is. Hidd el, nekik nem a szabadság a fő gondjuk. Sajnos láttam sok tíz évvel ezelőtt olyan fiatalt, aki csicskás volt az etnikumnál, de örült, hogy befogadták, és tartozott valahová, valakihez.
Azért remélem okos gondolataidat tovább viszik valakik, mert az sokkal fontosabb, mint bármilyen "harc", mert a bölcsesség sok nehézségen átsegíti az embert. Ha a bölcsességed át tudod adni másnak, akkor többet teszel, mint gondolod.
süti beállítások módosítása